dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Auto(sport) | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Autoweek

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Hyundai aan de slag met levertijd Kona Electric De Kona's Electric gaan als warme broodjes over de toonbank, want de levertijd van de elektrische Hyundai is ondertussen opgelopen naar een jaar. Hyundai doet er nu alles aan om de opgelopen vertraging nog voor de jaarwisseling op te lossen.
23/10 16u00  Video: Skoda Fabia Combi 1.4-16V - 2005 – 517.687 km - Klokje Rond Met een kilometerstand van 169.000 deed elf jaar geleden deze Skoda Fabia zijn intrede bij de familie Van der Kuijl. Sinds die tijd is de auto in gebruik als werkpaard en vandaag de dag staat de kilometerstand van deze gasgestookte Tsjech over de 500.000. En dat allemaal met minimaal onderhoud. Joep vindt het grenzen aan slavernij.
23/10 15u45  Franse tolpoortjes helemaal op de schop De Franse regering zou naar verluidt bezig zijn met een plan om de tolpoortjes op de Franse autosnelwegen volledig in te ruilen voor een automatisch systeem. Automobilisten zouden door dat nieuwe systeem sneller de péages kunnen passeren.
23/10 15u15  Franse tolpoortjes op de schop De Franse regering zou naar verluidt bezig zijn met een plan om de tolpoortjes op de Franse autosnelwegen in te ruilen voor een automatisch systeem. Automobilisten zouden door dat nieuwe systeem sneller de péages kunnen passeren.
23/10 14u45  Audi toont stukje vernieuwde R8 Audi schuift binnenkort een gefacelifte R8 naar voren. De vernieuwde supercar wordt nu alvast aangejaagd op de sociale kanalen.
23/10 14u45  Nóg een Chevrolet Camaro op SEMA Onlangs maakten we kennis met een tweetal bijzondere Camaro's dat de SEMA-show in Las Vegas namens Chevrolet moet gaan stelen. Er is echter een derde exemplaar, en die verhult wellicht een opmerkelijk nieuwtje.
23/10 13u15  BMW roept fiks meer auto's terug BMW roept in Nederland nog eens 20.921 dieselauto's terug wegens een defect dat mogelijk brandgevaar oplevert. Afgelopen zomer moesten al 6.500 auto's terug naar de garage wegens het technische probleem.
23/10 12u00  Prijslijst Mercedes S Cabrio en Coupé aangevuld Eerder vanochtend schreven we over de opnieuw aangevulde prijslijst van de GLA-klasse en ook over de leveringslijst van de S-klasse Coupé en Cabriolet is nieuws te melden.
23/10 10u45  Toyota Supra duikt op in racetrim Volgend jaar brengt Toyota de nieuwe Supra op de markt, een auto waarvan de komst al jaren geleden werd aangekondigd. Een aangepaste versie van die auto is gesnapt bij de Nürburgring.
23/10 09u45  W Motors presenteert Beast Patrol W Motors presenteert nu eens geen onbetaalbare hypercar, maar een bijzonder indrukwekkend ogende politieauto in SUV-vorm. Sidder en beef voor de Beast Patrol!
23/10 09u45  Dyson gaat autofabriek in Singapore bouwen Stofzuigerfabrikant Dyson gaat elektrische auto's bouwen en meldt nu dat het zijn productiefaciliteit in Singapore gaat opzetten.10 
23/10 09u00  Renault verwacht minder groei in China Renault denkt dat de wereldwijde markt voor personenauto's dit jaar minder hard aantrekt dan het Franse bedrijf eerder voorzag. Vooral in de verwachtingen voor China zette het bedrijf het mes, zo bleek dinsdag.
23/10 08u30  Chinese Baojun toont RS-5 Het aan General Motors gerelateerde Baojun heeft de RS-5 gepresenteerd, een nieuwe SUV voor de thuismarkt.
23/10 08u15  Kia Telluride nu zonder opsmuk Begin september liet Kia het eerste beeldmateriaal zien van de Telluride. De SUV schitterde tijdens de New York Fashion Week en was, om rekening met dat evenement te houden, op bijzondere wijze aangekleed. Dankzij Thekoreancarblog.com hebben we nu ook de niet verklede versie in beeld.
23/10 08u00  Mercedes-AMG GLA 45 weer beschikbaar De Mercedes-AMG GLA 45 4Matic is weer beschikbaar en daarmee is het vooralsnog de enige compacte 'Benz die in volledige AMG-trim leverbaar is.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Autoweek >


Autozine

Verbergen Tonen
23/10 10u00  Audi ontvangt ASI certificaat Audi is de eerste autofabrikant die een certificaat van het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) ontvangt. De non-profit organisatie ASI stelt zich ten doel om duurzame standaards te creeren voor de gehele aluminium productieketen. De ASI bevestigt met de zogeheten Performance Standard certificering dat Audi voldoet aan de strenge ASI-vereisten voor industriele gebruikers van aluminium. In het geval van Audi ligt de focus daarbij nadrukkelijk op het ontwerp en de vervaardiging van de aluminiumcomponenten voor de batterijbehuizing van de Audi e-tron.
23/10 00u00  Nissan LEAF voorziet wijk van stroom Voor het eerst in Nederland heeft een elektrische deelauto stroom terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Een Nissan LEAF van Buurauto leverde tijdens een test in Amsterdam elektriciteit aan woningen via een Vehicle-to-Grid-laadpaal van NewMotion. In dit proefproject werken Nissan, Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam Smart City samen. Deze pilot baant de weg voor de groeiende vloot elektrische deelautos om gezamenlijk als energiebuffer bij te dragen aan de omschakeling naar duurzame energie.13 
23/10 00u00  Nieuwe Skoda heet Scala SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.14 
23/10 00u00  Porsche gaat met Taycan elektrisch Zes miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan, een verdere ontwikkeling van Porsche Production 4.0 en een ongeevenaard kennisoffensief in het hele bedrijf. Met een duidelijke toewijding aan elektrische mobiliteit ondergaat Porsche een enorme transformatie en onderstreept het sportwagenmerk zijn toekomstige levensvatbaarheid.13 
23/10 00u00  Hyundai werkt met Perceptive Automatica Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor nieuwe technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die software voor autonome autos en systemen ontwikkelt. CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundais centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.38 
21/10 16u00  Skoda verlaagt private lease prijs Rapid Skoda verlaagt de private lease prijs van de Rapid Spaceback. De Clever 1.0 TSI 70 kW/95 pk uitvoering is er tijdelijk voor 299 euro per maand. De klant hoeft alleen nog te tanken, Skoda regelt de rest. Voor Skodas die via private lease worden gereden, geldt geen fiscale bijtelling. Daarnaast gaat private lease bij Skoda vergezeld van het onafhankelijke Keurmerk Private Lease.
21/10 16u00  GAC Mitsubishi start productie nieuwe EV GAC Mitsubishi Motors start in China met de productie van de nieuwe Eupheme EV: een volledig elektrisch aangedreven SUV. GAC Mitsubishi Motors (GMMC) is een joint venture van Mitsubishi Motors Corporation, Guangzhou Automobile Group (GAC) en Mitsubishi Corporation. De Eupheme EV is ontworpen door GAC en wordt geproduceerd door GMMC in Changsha, Hunan.
21/10 15u45  Miljoenste Skoda van 2018 geproduceerd Skoda AUTO heeft deze week al zijn miljoenste auto van dit jaar geproduceerd. Deze mijlpaal werd twee weken eerder bereikt dan in 2017. Het is voor het vijfde jaar op rij dat de productieteller op zeven cijfers uitkomt. De een miljoenste auto in dit productiejaar, een Skoda FABIA 1.0 TSI in Moon White, rolde deze week van de band in de fabriek in Mlada Boleslav. De onlangs vernieuwde compacte auto is na de OCTAVIA de meest populaire Skoda.
21/10 11u15  Autotest: Nissan Qashqai De Nissan Qashqai is de meest verkochte auto in zijn soort. Het geheim achter dat succes is: goede planning. De Qashqai kwam op het juiste moment, toen mensen op zoek waren naar een origineel alternatief voor een standaard hatchback. Daarbij deugt het concept: de Qashqai is wel anders, maar op geen enkele manier minder dan een alledaagse auto. Om bij de tijd te blijven is de Qashqai nu aangepast voor modeljaar 2019.
20/10 17u30  VW ontwikkelt interactieve koplampen Volkswagen werkt aan interactieve verlichtingstechnologie voor een compleet nieuw niveau in veiligheid en personalisatie. Innovatieve HD-koplampen kunnen informatie direct op de weg projecteren, zodat automobilisten ook zonder oogcontact weten wat hun medeweggebruikers gaan doen. Dit is straks belangrijk voor zelfrijdende autos, maar kan de veiligheid nu ook al vergroten.
20/10 15u15  Productie SEAT Tarraco van start gegaan Voor de eerste keer in circa twintig jaar produceert de fabriek van Volkswagen in Wolfsburg een model van een ander merk uit het concern: de SEAT Tarraco. De Spaanse SUV, die is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, benut de synergie-effecten van het MQB productieplatform maximaal. De Tarraco gaat in Wolfsburg samen met de Volkswagen-modellen Tiguan en Touran van de band rollen.
20/10 15u00  Nieuwe motor voor Nissan QASHQAI Nissans nieuwe 1,3-liter benzinemotor maakt zijn debuut in de Qashqai. De nieuwe motor is het nieuwste hoofdstuk in het succesverhaal van de Nissan Qashqai. De bestverkochte Crossover van Europa spreekt met de nieuwe benzinemotor een nog groter publiek aan. Bovendien voldoet de Qashqai hiermee aan de nieuwe uitstootnormen.
20/10 00u00  Autotest: Opel Combo Tour Opel introduceert de geheel nieuwe Combo. Zoiets vraagt om een grootse onthulling op een autoshow, maar dit keer kiest Opel voor een andere aanpak. Om de aandacht niet te hoeven delen met de vele andere primeurs op een autoshow, maakt de nieuwe Combo een toer door Europa. In verschillende steden kunnen klanten, dealers en journalisten kennis maken met de nieuwe Combo. Proefrijden kon nog niet, proefzitten wel...
19/10 00u00  Opel kondigt 8 nieuwe modellen aan Opel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken.
18/10 00u00  Autotest: Mercedes-Benz E300e Bij de Mercedes-Benz E-Klasse draait het om luxe en comfort. Dat wordt bereikt door het inzetten van moderne techniek die het autorijden makkelijker en comfortabeler maakt. Daarom is het eigenlijk vreemd dat Mercedes-Benz tot nu toe vooral inzette op traditionele benzine- en dieselmotoren. Gelukkig is de E-Klasse nu ook vooruitstrevend als het gaat om de aandrijving, want de quot;E300e quot; is voorzien van de vierde generatie plug-in hybride-techniek van Mercedes-Benz.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Autozine >

Autoblog.nl

Verbergen Tonen
23/10 15u15  “Red Bull doet in 2019 mee om de titel” Dit is een quote van: 1. Max Verstappen 2. Helmut Marko 3. Jack Plooij 4. @jaapiyo Het leuke van de Formule 1 zijn niet alleen de races, maar het is ook de complete hysterie eromheen. Nadat de eerste races zijn verreden wordt de stoelendans al ingezet en komen de roddels en achterklap naar boven. Het […]
23/10 14u00  Maybach mag het weer een keertje proberen De vorige keer ging ook al zo lekker. Het is een van de grootste Duitse flops in dit millennium, samen met het WK2018, #Dieselgate en Mercedes-Benz CLC: de Maybach. Het begon zo mooi. Mercedes zag dat er ruimte was voor een model boven de S-Klasse. Zo waren er al diverse Pullman, AMG en Deisngo uitvoeringen […]
23/10 13u00  Deze fraaie voorwielen worden níet aangedreven En dat is goed nieuws! De Lamborghini Huracán is een auto die een beetje op twee gedachte lijkt te hinken. Aan de ene kant is het een wilde Lamborghini zoals het hoort: veel visueel en auditief spektakel. Aan de andere kant is de auto eenvoudiger dan ooit om te besturen. Zelfs een over het paard […]
23/10 12u00  Welk bedrijf heeft FCA verkocht voor € 6.200.000.000? Kijk, FCA doet succesvolle zaken. Het is een tendens die we al jaren zien. Autoconcerns worden groter en groter. De kleinere concerns en merken die zelfstandig (willen) blijven worden opgeslokt of weggevaagd. Tegenwoordig zijn er een paar grote spelers op de mondiale automarkt: Toyota, Ford Motor, General Motors, Volkswagen Group, Renault-Nissan-Mitsubishi, PSA en FCA. Het […]
23/10 11u00  8 opvallende 911’s (991) op Nederlands kenteken De 911 kan heel saai en zakelijk samengesteld worden. Gelukkig zijn er zat eigenaren die de Porsche van wat flair hebben voorzien. Achter de schermen staat de nieuwe Porsche 911 te trappelen om gepresenteerd te worden. Een mooi moment om eens terug te blikken op de huidige generatie, de 991 en 991.2. De Duitse autofabrikant […]
23/10 09u15  Politie Emmen tikt agenten op de vingers na taxiritje Terecht of muggenzifterij? Had dit nooit gefilmd en er was niets aan de hand geweest. Het filmpje is echter op het internet terecht gekomen en nu is er stront aan de knikker. Afgelopen weekend schoten agenten een groepje dronken studenten te hulp. De studenten stonden op een taxistandplaats te wachten om een rit naar huis […]
23/10 08u00  Wanneer je denkt dat de BMW X4 niet lelijker kan En daar gaat je koffie. De BMW X4 is misschien wel het lelijkste model wat de Duitsers momenteel in het gamma hebben. Al zijn de X6 en de 2 Serie Gran Anus ook zeer geschikte kandidaten. Een lelijke auto nog lelijker maken doe je natuurlijk met een afschuwelijke wrap. Dat is precies wat de eigenaar […]
22/10 22u15  LOL: nieuwe terugroepactie treft slechts 3 BMW’s Je kunt het maar treffen. Mecaniciens van de Amerikaanse divisie van de BMW Group zullen de komende maanden haast verdrinken in hun arbeidsuren. De Duitse automaker heeft recentelijk namelijk een terugroepactie aangekondigd die miljoenen auto’s tre- nee, wacht, we lezen verkeerd. In totaal betreft het slechts drie verlengde BMW’s 7 Serie (rijtest) met een foutieve […]
22/10 21u15  13 rappe en vermakelijke Citroëns op een rij! Het automobiele equivalent van Rivella Light: een beetje vreemd, maar wel lekker.. Of het aan de nieuwe reclame ligt met aanstekelijke Supertramp muziek is onduidelijk, maar het riep wel wat gevoelens van melancholie op. Citroën is een waanzinnig eigenwijs bedrijf geweest. In al die eigenzinnigheid zijn ze enkele keren teruggekomen op hun beslissingen. Dan brak […]
22/10 19u30  Audi geeft compacte Q2 fatsoenlijke beenruimte* Maar natuurlijk niet in Europa. Het is maar druk vandaag in het verre Oosten. Er zijn vandaag een aantal nieuwe bolides voor de Chinese markt onthuld, die vrijwel exclusief qua grootte van hun Europese evenbeelden afwijken. Met name de Duitse autofabrikanten zijn de afgelopen uren aan de bak geweest om de lancering van deze nieuwe […]
22/10 18u45  Hamilton: “ik gaf veel teveel ruimte aan Verstappen” “In hindsight, everything looks clear“. Na afloop van een van de meest spectaculaire wedstrijden van het jaar gaat de aandacht niet exclusief uit naar de winnaar. Kimi Raikkonen heeft na een periode van meer dan 2.000 dagen misschien eindelijk weer eens een zege binnen weten te hengelen, het gevecht met Max Verstappen dat Lewis Hamilton’s […]
22/10 18u30  Hamilton: “gaf veel teveel ruimte aan Verstappen” “In hindsight, everything looks clear“. Na afloop van een van de meest spectaculaire wedstrijden van het jaar gaat de aandacht niet exclusief uit naar de winnaar. Kimi Raikkonen heeft na een periode van meer dan 2.000 dagen misschien eindelijk weer eens een zege binnen weten te hengelen, het gevecht met Max Verstappen dat Lewis Hamilton’s […]
22/10 16u15  Ford GT (2018): rijtest en video Of we een blokje om wilden met de nieuwe Ford GT? Op het afgesloten testterrein van Ford? Achterbanden op kosten van Ford Performance. Nou vooruit dan maar. [Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!] De Ford GT van het jaar 2018. Het is de derde auto in een serie, beginnend met de GT40 die […]
22/10 15u00  Lancering Audi e-tron 4 weken vertraagd Wat is er aan het handje? Audi en de nieuwe e-tron wil nog niet boteren. De oorspronkelijke lancering in Brussel liep vertraging om en daardoor moet Audi uitwijken naar een latere lancering in San Francisco. Nu is de e-tron wederom in het nieuws vanwege een vermeende vertraging. Dit keer heeft het te maken met de […]
22/10 14u00  Lopen we warm voor deze nieuwe Volkswagen Bora? Bora Bora FM. De Volkswagen Bora is voor ons een bekende naam. Door de grote SUV/Crossover-vraag in Europa is het model bij ons gesneuveld en kregen we er een auto als de T-Roc voor terug. In andere continenten is de Bora nog springlevend. In China is vanuit de FAW-Volkswagen joint venture een nieuwe generatie gepresenteerd. […]
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Autoblog.nl >

Autowereld

Verbergen Tonen
23/10 15u45  Toch nog een nieuwe Audi A6 Allroad Met inmiddels zoveel Q's in het leveringsprogramma en de niet aflatende populariteit van de SUV hadden we niet verwacht dat Audi een vervolg zou geven aan de A6 Allroad. We zaten mis.
23/10 12u45  Audi krijgt z'n eigen Taycan vanaf 2020 De doordachte platformstrategie van de Volkswagen Groep is je ongetwijfeld bekend. Het mag dan ook niet verbazen dat het Duitse autoconcern meer dan één doel voor ogen heeft met de technologie die in de elektrische Porsche Taycan wordt gelepeld. Ook Audi gaat ermee aan de slag. In 2020 moet dat tot een snelle elektrische vierdeurs van het merk leiden, zo meldt Autocar.
23/10 11u15  Eerste blik op interieur Toyota Supra Eerst het goede of het slechte nieuws?
23/10 10u00  Nieuwe Porsche 911 GT3 oogt ronduit furieus Porsche maakt zich op voor de volgende generatie 911. En die belooft – uiteraard – nog weer ietsje beter, sterker en sneller te zijn dan zijn voorganger. Kun je je al voorstellen wat voor een beest de nieuwe 911 GT3 dan wel niet moet zijn?
21/10 00u07  Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn? Lees meer >
21/10 00u07  Koop de ex van Ayrton Senna Lees meer >
21/10 00u07  Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg Lees meer >
21/10 00u07  Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST Lees meer >
21/10 00u07  BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren Lees meer >
21/10 00u07  Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS Lees meer >
21/10 00u07  Facelift voor Kia Sportage op til Lees meer >
21/10 00u07  Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto Lees meer >
21/10 00u07  Ludieke Carver maakt comeback als kantelscooter Lees meer >
21/10 00u07  Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak Lees meer >
21/10 00u07  Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4 Lees meer >
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Autowereld >

Auto55

Verbergen Tonen
23/10 00u00  Skoda toont Kodiaq GT (coupé) Er zijn negen miljoen fietsen in Peking. Dat zong Katie Melua in 2005. Maar er is veel veranderd op korte tijd. China is inmiddels het beloofde land voor de auto-industrie. Bijna anderhalf miljard mensen wordt er rijker en kan van een auto dromen. Niet zelden voor het eerst. En in elk geval is er een grote groep mensen die zich voor het eerst een auto van een buitenlands merk kan ve...Lees meer12 
22/10 19u45  Koop de Jeep van Steve McQueen Het is ironisch dat de Ford Mustang uit Bullitt, met de legendarische Steve McQueen in de hoofdrol, nooit van hem was. Hij probeerde nochtans. Meermaals.Volgende maand onder de hamerNiet dat McQueen een gebrek had aan rollend materieel. Hij had een omvangrijke collectie die niet alleen auto’s maar ook motoren omvatte. Allen worden ze gekoesterd door hun huidige eigenaars. Ze komen z...Lees meer
22/10 19u45  Jaguar moet zich schamen voor de i-Pace Jaguar lijkt met de i-Pace een schot in de roos te hebben gevuurd. De elektrische cross-over blijkt erg aangenaam te rijden, ziet er goed uit en veegt op vlak van materiaalkeuze en afwerking de vloer aan met gedoodverfde concurrent Tesla Model X. Ook wij vinden dat (test hier). Maar het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) geeft de Britten een tik op de vingers. “Onvold...Lees meer
22/10 19u45  Audi krijgt eigen Taycan De platformstrategie van de Volkswagen-groep is de lezers van deze site ongetwijfeld bekend. Het mag dan ook niet verbazen dat het concern meer dan één doel voor ogen heeft met de technologie die in de elektrische Porsche Taycan wordt gegoten. Ook Audi gaat ermee aan de slag. In 2020 moet dat tot een snelle elektrische vierdeurs van het merk leiden, zo meldt Autocar.Vlakke vloerAudi...Lees meer
22/10 10u15  Dacia Duster bestaat als pick-up Ooit bood Dacia zelf een pick-up aan. Die viel toen binnen het Logan-gamma. Een opvolger kreeg die echter niet. En toch kwam er van de eerste generatie van de Duster ook een versie met open laadbak. Die werd door een Roemeense koetswerkbouwer, Romturingia, in elkaar gevezen. 500 stuks bestonden er van, en allen werden ze verkocht aan een Roemeens bedrijf. Dat zag er het nut wel van...Lees meer
22/10 09u45  Valhalla: de nieuwe super Aston-Martin? Bij de Vikings gingen gedode krijgers naar het Valhalla. Tenminste, voor zover ze een beetje eervol gestorven waren. Liefst door op het slagveld zo veel mogelijk tegenstanders mee te nemen. Dat Beloofde Land uit de Noorse mythologie zou wel eens de naam kunnen worden voor de nieuwe super-Aston Martin.Aston Martin ValhallaDe autofabrikant vroeg op 12 oktober van dit jaar de rechten a...Lees meer
22/10 09u45  Nieuwe Ferrari 412 die je echt kan kopen Ares Design, waar de voormalige baas van Lotus de plak zwaait, spitst zich de jongste tijd toe op gefortuneerde autoliefhebbers met een passie voor het verleden. Wel, een beetje passie voor het verleden. Mensen die de stijl van toen wel kunnen smaken maar de prestaties en de betrouwbaarheid van vandaag willen. Je kan er al een DeTomaso Pantera bestellen. Ongeveer, ten minste. Onderh...Lees meer
21/10 12u15  Seat Tarraco productie van start in Wolfsburg Voor het eerst in 20 jaar maakt de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg een model van een ander merk van de groep: de Seat Tarraco. De productie ging er afgelopen week van start.OptimaliserenDe groep optimaliseert de synergieën tussen de verschillende merken van de groep. En het gooit daarvoor steevast alle fabrieken op een hoop. Het merk dat je koopt, biedt nauwelijks zich op waar het g...Lees meer
21/10 11u30  Retro: Het verhaal van de 55 Chrysler Turbine Cars In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw was het Westen, zo niet de hele wereld, in de ban van de 'space race'. De Amerikanen vochten een robbertje uit met de Russen om wie het eerst iemand de ruimte in kon schieten. Dat wedstrijdje verloren de Amerikanen op 12 april 1961 toen de Rus Yuri Gagarin door de stratosfeer ging. Alan Sheperd werd op 5 mei de eerste Amerikaan in de rui...Lees meer
21/10 11u15  Test: Ford Mustang Bullitt Natuurlijk heeft een muscle car een beetje de reputatie van onpraktisch en ouderwets te zijn. De ingrediënten zijn al een halve eeuw lang dezelfde: een berg pk’s en een scherpe prijs. De Mustang verandert er niets aan. Hij voegt wel verfijning toe. De laatste generatie heeft een onafhankelijk onderstel, de besturing is scherp, de ophanging efficiënt. De 2,3l viercilinder (test hier)...Lees meer
19/10 09u15  Porsche Taycan duurder dan Cayenne, goedkoper van Panamera Porsche maakt zich stilaan op voor een nieuw hoofdstuk in z’n bestaan. De Mission E, de maagdelijk witte concept car die in 2015 werd voorgesteld op het Autosalon van Frankfurt, wordt z’n eerste elektrische productie-auto. In z’n definitieve vorm zal hij Taycan heten. En hij is belangrijk. Porsche ziet zichzelf immers, zo blijkt uit (deze) uitgelekte informatie, in een recordtijd ve...Lees meer
19/10 09u15  Google Maps weet waar de draad ligt Google Maps krijgt een update. Eentje die vooral van belang is voor de almaar uitdijende groep gebruikers van elektrische auto’s. Voortaan kan Maps je immers zeggen waar je kan laden. Het volstaat om te zoeken op laadstations en je krijgt die in de buurt te zien.Google weet meerNu ben je met louter de lokatie van een laadstation niet zo veel. Wil dat bruikbaar zijn, moet het immers...Lees meer
19/10 09u15  Nissan Leaf E-Plus kost € 5000 meer De nieuwe Nissan Leaf rijdt met z’n 40kWh accu weliswaar verder dan z’n voorganger. Maar dat betekent nog altijd niet dat hij écht ver geraakt. Er is ruimte voor verbetering, vanzelfsprekend. Die is op komst in de vorm van een 60kWh versie. De helft meer opslagcapaciteit en dus ook de helft meer bereik. Van 240 naar 360km.Met troostprijsAccu’s zijn nog altijd niet zo efficiënt en pe...Lees meer
19/10 09u00  Ford bouwt weer meer GT Ford bouwt niet meer dan 1.000 stuks van z’n GT. Dat is de supercar die wordt aangedreven door een 3,5l V6 die dankzij knoerten van turbo’s zo maar eventjes 647pk en 748Nm opwekt. De GT is behoorlijk groot, maar ook heel licht, met dank aan een reeks verschillende materialen die allemaal exotisch zijn. Het resultaat is niet alleen een topsnelheid van 347km/u, maar vooral een flitsen...Lees meer
19/10 09u00  Polestar aanbidt de kubus Eén model heeft Polestar in de catalogus. Echt toegankelijk kun je het niet noemen - die ooit als opper-Volvo bedachte coupé. Een flinke accuset, (wellicht) exotische prestaties, een koetswerk dat nogal wat carbon vergt… je ziet het van ver. Daarom kleefde Volvo er Polestar op. Niet zo lang geleden nog een in Volvo gespecialiseerde tuner, nu een heus merk dat sportieve modell...Lees meer
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Auto55 >

Carros

Verbergen Tonen
23/10 00u00  CARROS CONFIGURATOR: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé Een Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé kies je niet om anoniem door het leven te gaan. Natuurlijk kun je hem ingetogen laten, maar wat als je nu eens helemaal losgaat? 1. AMG PERFORMANCE­-STOELEN – 2.360 EURO Standaard krijg je van AMG al behoorlijk sportief gevormde stoelen, wat gezien de prestaties van de auto best slim is. Maar het kan natuurlijk nog extremer. Je zult de Performance-stoelen niet elke dag nodig hebben, maar soms zul je blij zijn dat je het vinkje erbij hebt gezet. Ze houden je nog beter op je plek en staan uitstekend in het sportieve interieur. Om het helemaal af te maken moet je wel gele of rode veiligheidsgordels bestellen (484 euro), voor wat kleur in het interieur. 2. GESMEDE LICHTMETALEN 21-­INCH KRUISSPAAKS AMG-­VELGEN – 2.602 EURO Net als de meeste moderne auto’s heeft ook AMG’s nieuwste een groot wiel ‘nodig’. Voor een meerprijs van iets meer dan 2.600 euro krijg je grotere én bredere wielen. Vóór met Michelin Pilot Sport 4 S-banden in de maat 275/35 en achter zelfs 315/30. Nog meer grip. 3. AMG-­CARBONPAKKET EXTERIEUR II – 3.872 EURO Nee, voor de gewichtsbesparing hoef je het niet te doen. Maar alle extra koolstofvezel maakt ... Het bericht CARROS CONFIGURATOR: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé verscheen eerst op Carros.16 
23/10 00u00  Porsche Taycan aanzet tot waar elektro-offensief In 2025 zal waarschijnlijk meer dan vijftig procent van haar geleverde modellen elektrisch zijn, aldus Porsche. Zo is de Taycan (komst in 2020) al 10.000 keer besteld en in 2022 komt daar nog een stekker-SUV bij. Naar verwachting zal Porsche dit jaar wereldwijd zo’n 250.000 auto’s verkopen. Volledig elektrische aangedreven modellen zitten daar nog niet tussen, maar vanaf 2020 verandert dat. Dan staat de langverwachte Taycan in de showroom. Van de elektrische sportwagen denkt het merk zo’n 25.000 exemplaren te verkopen op jaarbasis. Dat de Taycan twee jaar voor z’n debuut al populair is, blijkt uit de 10.000 bestellingen die inmiddels zijn geplaatst. Elektrische SUV Dat Porsche uitkijkt naar elektrificatie blijkt uit de uitspraken van Lutz Meschke, vice-voorzitter van de raad van bestuur en Chief Financial Officer van Porsche: “We verwachten dat meer dan vijftig procent van de geleverde Porsche-modellen in 2025 elektrisch zal zijn”. Ook de komst van een tweede volledig elektrische Porsche moet daartoe bijdragen. Vanaf 2022 krijgt de Taycan gezelschap van een SUV met een stekker. Om de elektrificatie van Porsche tot een succes te maken, investeren de Duitsers de komende vier jaar liefst zes miljard euro. Zo is Porsche net als Audi, BMW, Daimler en Ford ... Het bericht Porsche Taycan aanzet tot waar elektro-offensief verscheen eerst op Carros.15 
22/10 16u30  Is dit de elektrische Ford Mustang? In een nieuwe spectaculaire commercial lijkt Ford ons kort een blik te gunnen op de voorzijde van de elektrische Ford Mustang. Of op z’n minst een auto die daar sterk op lijkt.In 2020 komt Ford met een elektrische sportieveling met een actieradius van net geen 500 kilometer. Naar verwachting zal dat een auto zijn op basis van de iconische Mustang. Vorige maand werd de achterzijde van de EV al getoond en nu lijkt ook de voorzijde in beeld, al moet je daarvoor wel even opletten. Het zit zo. In de Verenigde Staten is Ford een nieuwe marketingcampagne gestart met een gelikte commercial met Breaking Bad-ster Bryan Cranston in de hoofdrol. In de reclamespot – ruim één minuut lang – blikt het merk vooruit op haar toekomst. Na 37 seconden zien we kort een blauw verlicht Mustang-logo verschijnen, opdoemend uit een spannend verlichte grille. Het lijkt er sterk op dat dit de voorzijde van de aankomende sportieve EV van het merk is.Ford introduceert de komende vier jaar 16 volledig elektrisch aangedreven modellen. Ook zullen er nog eens 26 Fords op de markt komen waarbij een elektromotor als ondersteuning dient. Het bericht Is dit de elektrische Ford Mustang? verscheen eerst op Carros.
21/10 00u00  Weekendtip: The Art of Performance Tour Jaguar’s meest recente aanwinst is de volledig elektrische I-Pace. Dat veelbesproken model staat, samen met de XE, XF, F-Pace en E-Pace, centraal tijdens de The Art of Performance Tour op 13 en 14 oktober in Lelystad.De lijfspreuk van het bekende Britse merk Jaguar is ‘The Art of Performance’. Daarmee wil Jaguar zeggen dat haar auto’s opvallend zijn vormgegeven én sportief zijn. Het meest recente voorbeeld is de I-Pace. De eerste volledige elektrische SUV van het merk heeft een design dat zeer in de smaak valt en dat koppelt aan een dynamisch rijgedrag. De twee elektromotoren aan boord van de I-Pace, zijn samen goed voor vermogen van 400 pk en een koppel van 700 Nm. De spurt van nul naar honderd verloopt in 4,8 seconden. F-Pace Van een zelfde lichtvoetigheid is de F-Pace, de eerste en grootste SUV van Jaguar. Bij zijn introductie een paar jaar geleden werd de F-Pace net als de I-Pace zeer goed ontvangen. Zelf schreven wij erover dat hij beter dan de benchmark is. Een van z’n geheimen? De aluminium basisarchitectuur; dezelfde als de XE en XF. Met een gewicht vanaf 1.665 kilogram is de F-Pace de lichtste auto in zijn klasse en dat vertaalt zich naar ... Het bericht Weekendtip: The Art of Performance Tour verscheen eerst op Carros.
20/10 00u00  ‘Jaguar ziet mogelijk toekomst in modelgamma met alleen EV’s’ Volgens het Britse Autocar bestaat er een kans dat Jaguar op middenlange termijn alleen nog maar volledig elektrische auto’s produceert. De elektrificatie die nu al is ingezet met de I-Pace, bereikt de komende vijf tot zeven jaar mogelijk ook de rest van het gamma. Over zeven jaar, in 2025, is er mogelijk geen nieuwe Jaguar te koop die niet van een stekker is voorzien. Jaguar is van plan om al haar nieuwe modellen te elektrificeren, aldus het doorgaans betrouwbare Britse Autocar. Hoewel de kogel rondom de nieuwe strategie nog niet door de kerk is, is het plan zeer serieus. Elektrische XJ Met de Jaguar I-Pace heeft Jaguar al sinds dit jaar een eerste EV in het modelaanbod en de volgende moet de opvolger van de XJ worden. Volgens Autocar zal die zeer luxueuze auto – concurrent voor onder meer de Porsche Taycan – al in 2020 verschijnen. Crossover Rond 2023 zijn de XE en XF aan vervanging toe. Autocar denkt dat een elektrische crossover ze komt vervangen. In 2025 is het dan tijd voor de nieuwe Pace-familie met een elektrische E-Pace, F-Pace en de opvolger van de I-Pace. In 2027 zou er dan nog een gloednieuw model verschijnen: de J-Pace; ... Het bericht ‘Jaguar ziet mogelijk toekomst in modelgamma met alleen EV’s’ verscheen eerst op Carros.
20/10 00u00  Panamera stuwt Porsche naar fraaie verkoopcijfers In deze oktobermaand blikken de meeste automerken terug op de eerste drie kwartalen van het jaar. Porsche doet dat met veel plezier, want onder meer dankzij de Panamera en 911 stegen de wereldwijde verkopen met zes procent.In de eerste negen maanden van 2018 verkocht Porsche wereldwijd 196.562 auto’s en dat betekent een toename van zes procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel China nog zeer belangrijk is voor de verkopen – met 56.254 afleveringen gaat meer dan een kwart van de auto’s daar naartoe – bleek dat niet de grootste groeimarkt in procenten. China tekende namelijk voor een plusje van vier procent, terwijl in Europa een negen procent meer auto’s werden verkocht. Op ons continent werden liefst 66.551 Porsches afgeleverd. Vooral in thuisland Duitsland blijft men een groot Porsche-fan. Bijna 25.000 Duitsers kochten een auto van het merk. SUV Met name de Panamera was in trek. Van dat vierdeurs model werden 60 procent meer auto’s verkocht ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar. Ook de iconische Porsche 911 deed het uitstekend. Bijna twintig procent meer 911’s gingen er over de toonbank. Dat neemt niet weg dat Porsche zeer blij is met haar Macan en Cayenne, ... Het bericht Panamera stuwt Porsche naar fraaie verkoopcijfers verscheen eerst op Carros.
19/10 18u30  Elektrische Audi E-tron GT wordt behoorlijk sportief Na de aankomende E-tron SUV wil Audi haar elektrische modelreeks snel uitbouwen. Voor 2020 staat de E-tron GT op het programma; een sportsedan die behoorlijk dynamisch wordt.In 2025 wil Audi liefst tien elektrische modellen voeren. De komende jaren moeten er dus nog flink wat geïntroduceerd worden. Om de vaart erin te houden volgt na de E-tron SUV – die binnenkort in de showroom staat – in 2020 al de E-tron GT. De auto is een vierdeurs sportsedan met een vergelijkbare elektrische actieradius als de SUV; zo’n 400 kilometer. Naar verluidt zal de GT echter een flink stuk sneller zijn. De Tesla Model S P100D is namelijk een directe concurrent en die snelt in dik vier tellen van nul naar honderd. De Audi E-tron GT zal daar onder duiken. LA Motor Show  Binnenkort krijgen we de E-tron GT al te zien, want Audi neemt de auto mee naar de LA Motor Show van november. We weten ook al dat de E-tron GT het platfrom deelt met de Porsche Taycan. Ook is al bekend dat via snelladen de auto in twaalf minuten tachtig procent van zijn actieradius verkrijgt.  Het bericht Elektrische Audi E-tron GT wordt behoorlijk sportief verscheen eerst op Carros.
19/10 00u00  Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan Mercedes-Benz zet vol in op elektrificatie. De komende jaren komen er tientallen auto’s met een stekker aan. Een deel bestaat uit volledige EV’s, een deel uit plug-in hybrides. Deze modellen kunnen we aankomend jaar verwachten: Mercedes-Benz EQC De eerste EQ van Mercedes-Benz is de EQC: een vijfzits SUV met een actieradius van circa 400 kilometer. Dat geldt dan voor de EQC 400 4Matic, want het merk wil diverse elektromotoren introduceren met verschillende vermogensafgiftes. De EQC 400 4Matic beschikt over 408 pk en een koppel van 765 Nm. De EQC staat gepland voor het tweede deel van 2019. Tot aan 2022 komen er nog vijf volledig elektrische EQ’s aan, onder meer de compacte EQ A. Mercedes-Benz C 300de In een plug-in hybride hoef je natuurlijk geen benzinemotor te laten samenwerken met een elektromotor, een dieselkrachtbron kan immers ook. Mercedes-Benz doet dat in de aankomende Mercedes-Benz C 300de en die beschikt over zowel een 194 pk sterke tweeliter viercilinder diesel als over een elektromotor met 122 pk. Dankzij een systeemvermogen van 306 pk en een koppel van 700 Nm is de auto bijzonder sportief te noemen. Van nul naar honderd sprint je namelijk in 5,6 tellen. In de volledig elektrische modus is ... Het bericht Elektrificatie bij Mercedes-Benz: deze modellen komen eraan verscheen eerst op Carros.
18/10 09u00  Mercedes-AMG C43 4Matic: Gulden middenweg Voor wie de dubbelgeblazen V8 in de Mercedes-ANG C 63 too much is, heeft AMG ook de C43 4Matic. Na een recente facelift heeft deze variant bovendien extra vermogen. Is hij zo precies goed?Traag kon je de C 43 al niet noemen, maar toch kon hij volgens Mercedes-AMG nog wel een stukje krachtiger. De 3,0-liter V6 levert nu 23 pk meer dan voorheen en blijft met 390 pk dus net onder de magische grens van 400 pk. Het koppel van 520 Nm is ongewijzigd. Elke variant van de Mercedes-AMG C 43 sprint in minder dan vijf seconden naar de 100 km/h. Sterker nog: de traagste variant doet het nog altijd in 4,8 tellen – acceleratietijden waarvoor je tot zo’n vijf jaar geleden toch echt de krachtigste AMG moest kopen. Ondanks dat de C 43 zo snel is, gaat die snelheid niet gepaard met het brute geweld waarmee AMG groot is geworden. Nee, dit is een auto die je kinderlijk eenvoudig hard kunt rijden – of je nu kiest voor de Limousine, de Estate, de Cabriolet of de Coupé. Grip Alle regen die Nederland wekenlang bespaard is gebleven, lijkt in één klap in het Duitse Moezel-gebied te vallen nu wij er ... Het bericht Mercedes-AMG C43 4Matic: Gulden middenweg verscheen eerst op Carros.
18/10 00u00  Morgan wordt 110 en viert dat met speciale uitvoeringen In 2019 bestaat het Britse Morgan liefst 110 jaar. De stokoude autobouwer viert dat met frisse 110 Anniversary-uitvoeringen van de 3 Wheeler, Plus 4 en Roadster.De geschiedenis van de Britse autobouwer Morgan gaat al bijna 110 jaar terug. En al die tijd is het merk vast blijven houden aan het verleden. Zo zag de Morgan Plus 8 dit jaar Abraham en ook de 3 Wheeler is sinds mensenheugenis te rijden. Van 1909 tot in de jaren vijftig was het nog het origineel terwijl de huidige 3 Wheeler het vooral onderhuids moderner aanpakt. Badges Nu Morgan aankomend jaar 110 jaar bestaat, brengt het speciale jubileum-edities op de markt. Die versies van de 3 Wheeler, Plus 4 en Roadster staan voor de vertrouwde bedragen in de prijslijst, maar zijn dan wel voorzien van wat extra’s. Om te beginnen zijn her en der 110 Anniversary-badges aangebracht en ook zijn er nieuwe lakkleuren beschikbaar. Er zijn twee kleurenreeksen om uit te kiezen. Naast ‘Classic Range’ gaat het om ‘Metallic Range’. Nieuwe accenten Verder monteert Morgan een sportuitlaat onder haar verjaardagsmodellen en is het scheutiger met de afwerking. De Roadster en Plus4 krijgen een lederen riem om de motorkap, terwijl je in plaats van een ... Het bericht Morgan wordt 110 en viert dat met speciale uitvoeringen verscheen eerst op Carros.
17/10 10u00  BMW X7 volledig in beeld Vanaf maart volgend jaar is er nóg een SUV om te kiezen bij BMW. Fier bovenaan het modelgamma staat de imposante X7.Met 5,15 meter en bijna 2.400 kilo is de BMW X7 een lel van een wagen. De SUV is ook nog eens 2 meter breed en 1,80 meter hoog. De binnenruimte is dan ook immens; tot wel 2.120 liter aan bagage kan mee. Over drie royale zitrijen zijn zeven stoelen verdeeld. Ook geeft het ‘schoeisel’ van de X7 aan dat het hier om en reus gaat. De wielen lopen op tot 22-inch. Zescilinders De X7 rolt in eerste instantie uit de BMW fabriek in het Amerikaanse Spartanburg als xDrive40i, xDrive30d en M50d. Eerstgenoemde is voorzien van een 340 pk sterke 3,0-liter zescilinder in lijn. In 6,1 seconden sprint de X7 daarmee van nul naar honderd. De xDrive30d is een 3,0-liter zescilinder diesel die 265 pk aan vermogen levert. Het maximumkoppel bedraagt 620 Nm en in zeven seconden is  de klassieke sprint geklaard. Topversie is de M50d. Dan is de 3,0-liter zescilinder diesel goed voor 400 pk en 760 Nm en in 5,4 tellen raffel je daarmee een lange stoplichtsprint af. De BMW X7 M50d is bovendien voorzien van een ... Het bericht BMW X7 volledig in beeld verscheen eerst op Carros.
17/10 00u00  Nieuwe software maakt Tesla’s slimmer Met regelmaat heeft Tesla nieuwe over-the-air software updates klaarstaan waarmee gebruikers weer nieuwe technologie in hun Tesla-modellen kunnen ontginnen. De meest recente update – version 9.0 genaamd – is de belangrijkste update tot nu toe.Tesla heeft voor de Model S, X en 3 een software-update uitgebracht die voor flink wat nieuwe toepassingen moet zorgen voor die modellen. De versie 9.0 voorziet onder meer in nieuwe hardwaretoepassingen, versimpele menu’s en nieuwe ‘Easter eggs’. De update is in eerste instantie alleen uitgebracht in de VS. Dashcam Voor nieuwe Tesla’s – geproduceerd na augustus 2017 – zorgt de software dat de camera aan de voorkant van de auto gebruikt kan worden als dashcam. Voorwaarde is wel dat je zelf een harddisk of geheugenstick met voldoende capaciteit aansluit op de usb-ingang van je auto. De dashcam bewaart tot tien minuten aan beeld. Sowieso zijn alle acht camera’s aan de buitenzijde van elke Tesla voortaan geactiveerd. Het zorgt voor een 360-graden zicht rondom de auto. Menu Een derde nieuwe toepassing is de mogelijkheid om locaties van je smartphone door te sturen naar het navigatiesysteem van je Tesla. Ook kun je via de Tesla-app op je smartphone het multimediasysteem bedienen.Een andere update betreft de menustructuur. Die ... Het bericht Nieuwe software maakt Tesla’s slimmer verscheen eerst op Carros.
16/10 14u15  Vormgeving elektrische BMW’s wordt normaler De elektrische i-modellen bij BMW vallen op door hun bijzondere vormgeving. Of de vormtaal de auto’s mooier maakt, is de vraag nu BMW met de Vision iNext flinkt doorgeschoten lijkt. Gelukkig zullen toekomstige elektrische BMW’s een behoudener designtaal volgen.Wie vorige maand de BMW Vision iNext voorbij zag komen, moest twee maal met de ogen knipperen. Met de BMW-nieren groter dan een walvisbek, samengeknepen lichtunits en een hoekige achterpartij was de auto nou niet echt een staaltje prettig Beiers design. Moet een elektrische auto altijd zo opvallend zijn, was de vraag. BMW beantwoord het een maandje later zelf: ‘nein’. Minder uitgesproken In een gesprek met het Britse Autocar geeft BMW-designbaas Adrian van Hooydonk aan de aankomende elektrische modellen van zijn merk juist een tandje minder uitgesproken zijn. Nu de i3 en i8 elektrificatie bij BMW een opvallend gezicht hebben gegeven, is het tijd voor minder onderscheid tussen geëlektrificeerde modellen en auto’s met een conventionele aandrijflijn. “Elektrische mobiliteit zal zich binnen afzienbare tijd uitspreiden over onze complete modellijn. We komen op het punt dat elektrisch of plug-in hybride niet meer is dan een andere optie voor je auto”, aldus Van Hooydonk. “Het is een feit dat BMW-klanten een dynamische auto willen, of ... Het bericht Vormgeving elektrische BMW’s wordt normaler verscheen eerst op Carros.
16/10 10u00  Porsche Panamera als nieuwe smaak: de GTS De Porsche Panamera en Panamera Sport Turismo zijn al in veel configuraties te rijden, maar er komt er nóg een bij: de GTS. Die versie beschikt over een 460 pk sterke 4,0-liter V8 bi-turbomotor. Met een fors vermogen van 460 pk is de Porsche Panamera GTS natuurlijk nog lang niet de krachtigste Panamera die je kunt kopen. De Panamera Turbo schopt het namelijk moeiteloos tot 550 pk. De GTS neemt dan ook een plaatsje ergens midden in het gamma in van de Panamera-reeks. De 4,0-liter V8 bi-turbomotor biedt meer dan voldoende sportiviteit. Mede dankzij een maximumkoppel van 620 Nm sprinten de Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo in 4,1 seconden van nul naar honderd. Ten opzichte van de vorige generatie GTS is de Panamera 20 pk en 100 Nm krachtiger geworden. De topsnelheid ligt rond de 290 km/u. Sportieve configuratie Het sportieve karakter van de GTS blijkt uit een sportonderstel dat met 10 millimeter is verlaagd en uit sportievere instellingen van de demping. Standaard is de Panamera GTS bovendien uitgerust met adaptieve luchtvering met driekamer-technologie. Met de introductie van de nieuwe generatie Panamera GTS stapt ook het Head-Up Display naar de modelreeks. Donkere accenten De Panamera GTS en Panamera ... Het bericht Porsche Panamera als nieuwe smaak: de GTS verscheen eerst op Carros.
16/10 00u00  ‘SUV voor Bugatti en super-EV voor Jaguar’ Zowel het Franse Bugatti als het Britse Jaguar denken hardop na over uitbreiding van het modelgamma. De Fransen zouden wel een SUV naast haar hypercars Chiron en Divo willen hebben en de Britten dromen van een volledig elektrische sportwagen.Momenteel is de autosalon van Parijs gaande en dus reizen ook de topmannen van diverse automerken naar de lichtstad. Onder hen is Stephan Winkelmann van Bugatti. In Parijs werd hij geïnterviewd door Automotive News en aan dat medium vertelde de CEO dat zijn merk ‘klaar is voor meer’ om daar vervolgens aan toe te voegen dat Bugatti momenteel nadenkt over nieuwe krachtbronnen en chassis-opties. Ook wordt er gemijmerd over de komst van een SUV. Mocht zo’n hoogpotige er komen, zal het ongetwijfeld een spraakmakende auto worden, want voor minder doet Bugatti het niet. Sportieveling met een stekker Jaguar stuurde Ian Callum naar Parijs en het hoofd design werd aan de tand gevoeld door het Amerikaanse Road & Track. Callum liet los dat hij graag een mid-engine elektrische auto zou willen ontwikkelen. Hij denkt aan een auto met de verhoudingen van de C-X75, al is nog niet besloten of Jaguar echt zo’n sportieveling met een stekker gaat bouwen. Volgens Callum is het voor ... Het bericht ‘SUV voor Bugatti en super-EV voor Jaguar’ verscheen eerst op Carros.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Carros >

Vroom.be

Verbergen Tonen
23/10 09u15  Dit zijn de eerste foto’s van de Skoda Kodiaq GT Om het niet alleen te laten bij de schetsen die Skoda bij wijze van smaakmaker op ons losliet,10 
23/10 09u15  Scoop: de Mercedes GLC en GLC Coupé gaan onder het mes De Mercedes GLC nadert dus stilaan de helft van zijn carrière. De wijzigingen blijven wellicht be
22/10 09u45  Video: spookrijder met caravan veroorzaakt ongeval op snelweg Volgens ooggetuigen op de Britse snelweg M40 reed de Subaru Forester tegen hoge snelheid in de ve
20/10 17u30  7 weetjes over de X7, BMW’s nieuwe XXL-SUV 1. De X7 kan je eigenhandig uit een netelige situatie bevrijden Ben je een smalle doodlopen
20/10 17u30  Getest: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, brutale aanval Tekst: Peter Hilhorst De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is een duidelijke poging om het leven
19/10 08u45  Onterecht geflitst? Zo vecht je je snelheidsboete aan Een brief van de politie met een flitsboete is nooit een aangename verrassing. Reed je inderdaad
19/10 08u45  7 redenen waarom we geen coupé-cabriolets meer kopen 1. Beperkte kofferruimte Een stalen wegklapdak plooi je natuurlijk niet zomaar op. De dakp
19/10 08u45  10 weetjes over de volgende Porsche 911 1. De volgende 911 krijgt de typebenaming 992 mee Dit weten we al enkele maanden : de vol
18/10 10u00  De Mercedes C-Klasse en E-Klasse krijgen dieselhybrides De hybride diesel combineert een 2.0 viercilinder van 194 pk en 400 Nm met een elektromotor van 1
18/10 10u00  Mercedes GLC F-Cell: hybride én waterstof Over enkele dagen zou je de eerste exemplaren van de GLC F-Cell op de weg kunnen zien. Eind oktob
17/10 09u00  Officieel: deze X7 wordt BMW’s vlaggenschip Met zij afmetingen en gewicht staat het beruchte “Freude am Fahren” misschien niet centraal, maar
17/10 09u00  Keuzestress: zoveel kost de perfecte Mazda MX-5 Koetswerk De vierde generatie van de Mazda MX-5 is er in twee versies: de klassieke roadst
17/10 09u00  Mercedes S 560 e: opnieuw aan de stekker De S-Klasse krijgt van Mercedes dus een nieuwe plug-inversie. De S 560 e is er alleen met lange w
16/10 10u15  5 geweldige GT’s uit de jaren 50 met plaats voor de kinderen Lancia Aurelia Wellicht een van de meest verfijnde GT’s uit zijn tijd, en wellicht ook een
16/10 10u15  Getest: Jeep Wrangler, trouw aan de roots Het merk Jeep werd in 1941 geboren en heeft in zijn bijna 80 jaar zijn genen goed behouden. Meer
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Vroom.be >

Autovisie

Verbergen Tonen
23/10 10u45  Verstappen: ’Ricciardo sloeg gat in wand’ Max Verstappen was zondag fantastisch op dreef tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo draaide de race in Austin echter uit op een drama.
22/10 11u00  Buitenlandse pers lyrisch over Verstappen Max Verstappen liet zijn extreme kwaliteiten als coureur zondagavond weer zien tijdens de GP van Amerika. Van plek 18 naar 2, Driver of the Day en een prachtig gevecht met Lewis Hamilton; het was smullen geblazen voor de notoire autosportliefhebber. De buitenlandse media hebben dit ook gezien.
22/10 08u15  Red Bull-baas Horner looft Max: ’Briljant optreden’ Zijn teambaas Christian Horner was dolenthousiast over het optreden van Max Verstappen in de GP van de Verenigde Staten.
22/10 07u15  Twee rijders na F1-race gediskwalificeerd De coureurs Esteban Ocon (Force India) Kevin Magnussen (Team Haas) zijn beiden geschrapt uit de uitslag van de Amerikaanse Grand Prix wegens overtredingen van de brandstofregels.
22/10 00u15  Hamilton: ’Er had meer in gezeten’ Lewis Hamilton probeerde bij de Grote Prijs van de VS met een ultieme inhaalactie op Max Verstappen alsnog de benodigde punten voor de wereldtitel binnen te halen. Maar de Mercedes-coureur kon de Nederlander niet inhalen.
21/10 23u15  Räikkönen blij: ’Liever eerste dan tweede’ Feest vieren kan Kimi Räikkönen echt wel, maar blijdschap tonen is niet de sterkste kant van de Formule 1-coureur, niet voor niets ’Iceman’ bijgenaamd.
21/10 22u45  Verstappen: ’Schoen kapot door harde doorstampen’ Max Verstappen was uiterst tevreden met zijn razend knappe tweede plaats in de Grand Prix van Amerika.
21/10 22u15  Herbeleef de knappe tweede plaats van Max Verstappen Max Verstappen behaalde zondagavond een uiterst knappe tweede plaats bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Herbeleef hier de race.
21/10 22u00  Verstappen tweede in Amerika, Hamilton moet wachten op wereldtitel Lewis Hamilton is er bij de Grand Prix van Amerika nog niet in geslaagd om voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 te worden.
21/10 19u45  Live Formule 1 - Wat kan Max Verstappen uitrichten? Het belooft weer een mooie inhaalrace voor Max Verstappen te worden. De 21-jarige Nederlander start bij de Grand Prix van Amerika vanaf de achttiende plek. De race is hier live te volgen aan de hand van tweets van onze Formule 1-expert Erik van Haren.
21/10 18u00  Verstappen nog verder naar achteren Max Verstappen start tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten niet vanaf de dertiende, maar vanaf de achttiende plaats.
21/10 09u00  Verstappen in lastige situatie: ’Ik geef niet op’ Spektakel gegarandeerd. Tenminste, als het aan Max Verstappen ligt. De Nederlandse Formule 1-coureur heeft vanavond tijdens de Grand Prix van Amerika opnieuw veel inhaalacties nodig om nog kans te maken op een podiumplek.
21/10 07u00  Verstappen belooft spektakel na flinke tegenvaller Max Verstappen start zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten vanaf de dertiende plek.
21/10 00u45  Verstappen houdt moed: ’Vorig jaar van 16 naar 3’ Max Verstappen houdt de moed - ondanks een dramatische kwalificatie - erin dat hij zondag iets moois kan neerzetten bij de GP van de VS. „Vorig jaar gingen we van 16 naar 3. We gaan hetzelfde proberen.”
21/10 00u15  Hamilton pakt pole in Austin Lewis Hamilton start zondag bij de GP van de VS op pole position. De Britse coureur bleef zijn rivaal Sebastian Vettel nipt voor, maar die start vanaf plek vijf door een gridstraf.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Autovisie >

Autofans.be

Verbergen Tonen
23/10 15u15  Audi toont snuit opgefriste R8 Audi lanceert dit najaar een opgefriste versie van haar sportwagen R8. De Audi Sport-afdeling laat nu al een plaatje vrij waarop de frisse versie te zien is. Zowel in Coupé- als cabriovorm.
23/10 14u45  Vooruitblik : Ford Focus ST 2019 Met de Fiesta ST achter de kiezen is het tijd om uit te kijken naar zijn grote broer, de Focus ST. Autofans tuurt even in haar glazen bol om jullie een eerste blik te geven op de nieuwe pretrakket. Wat we wel en niet weten? Dat lees je na de klik.
23/10 14u45  Is de Ford Fiesta ST nog een echte hothatch? Videotips De derde generatie Fiesta ST doet het met versterkt motorgeluid door de luidsprekers, verschillende rijmodi en launchcontrole. Is dit nog wel een echte hothatch? De derde generatie Fiesta ST doet het met versterkt motorgeluid door de luidsprekers, verschillende rijmodi en launchcontrole. Is dit nog wel een echte hothatch? Europese autosegmentatie: BAuto type: HatchbackModel: Fiësta
23/10 13u30  Dyson kiest Singapore voor productielijn Dyson - die van de stofzuigers - beloven ons al geruime tijd een elektrische auto. De productielijn voor die wagen gaat zich vestigen in Singapore.
23/10 10u45  Rijke autoverzamelaars investeren in "Apocalypse-garages" Want als het echt goed fout dreigt te gaan, dan moet je toch zeker zijn dat je dierbaarste bezit veilig is? Nee, niet je gezin, wel je autoverzameling. Verschillende autogarages duiken op waar auto's veilig zijn voor de meest zware invloeden. Met een heftig prijskaartje natuurlijk.
23/10 10u15  België is autofabrikant rijker: Thunder Power Thunder Power zal vanaf 2020 elektrische wagens in elkaar gaan schroeven in Charleroi.
23/10 10u00  Had deze VW Tayron onze Tiguan moeten zijn? Met de Golf en Tiguan heeft Volkswagen twee absolute verkoopstoppers in haar gamma staan maar spannend kan je zo'n Tiguan moeilijk noemen. In China presenteert Volkswagen nu de Tayron, een Tiguan met pit zeg maar. Had dit visueel onze Tiguan moeten zijn?
23/10 09u45  Mercedes rekt GLC voor China In China kicken ze op beenruimte voor de achterste inzittenden. Zonder dat ze daarbij nood hebben aan een stevige Rolls-Royce. Een verlengde versie van een meer 'huis-en-tuin'-model is ook al goed. Zoals een Mercedes GLC met wat extra centimeters. De GLC L is geboren.
22/10 18u15  Binnenkort ook Londense Taxi's in Parijs De Parijse autoriteiten hebben zonet een typegoedkeuring gegeven voor de LEVC TX eCity. Daardoor zullen de hybride taxi's binnenkort ook in de Lichtstad te gebruiken zijn.
22/10 16u45  Levering Audi e-tron vertraagd door softwarebug Audi moet de levering van zijn in Vorst gebouwde elektrisch SUV naar verluidt met vier weken vertragen door een softwareprobleem. Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag.
22/10 15u15  Officieel: Skoda Fabia Combi Scoutline (2018) Skoda heeft zijn kleinste break Fabia Combi opnieuw een offroadlook gegeven.
22/10 14u45  Groen licht voor de Porsche Taycan Cross Turismo Iets meer dan acht maanden na zijn onthulling op het Salon van Genève heeft Porsche de knoop doorgehakt: De Taycan Cross Turismo, tot voor kort Mission E Cross Turismo concept, gaat in productie. Al is dat pas in 2021.
22/10 11u45  BBC maakt nieuwe Top Gear-hosts bekend Met het vertrek van Matt Le Blanc moest de BBC voor de zoveelste keer op zoek naar een nieuwe presentator voor zijn cultshow TopGear. Na lang zoeken heeft het de Amerikaanse acteur nu vervangen door niet één maar twee nieuwe gezichten.
22/10 11u00  Romturingia bouwt pick-upvariant van de Dacia Duster Als Roemeense coachbuilder ga je uiteraard aan de slag met... een Dacia Duster.
22/10 11u00  Rijtest: BMW i8 Roadster (2018) De i8 Roadster is voor BMW een inspirerende en fascinerende sportwagen die plug-in-hybride technologie combineert met een futuristisch design. Maar kunnen de rijeigenschappen ons hart ook sneller doen slaan?
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Autofans.be >

GroenLicht

Verbergen Tonen
22/10 14u00  Officieel: Skoda Fabia Combi Scoutline (2018) Voor de compacte avonturier heeft Skoda vanaf nu de Fabia Combi Scoutline in de aanbieding! Daar waar de Kodiaq, Karoq en Octavia een volwaardige Scout uitvoering meekrijgen moet de compacte Fabia het doen met slechts een Scoutline uitvoering. In navolging van de opfrisbeurt eerder dit jaar moet een Fabia Scoutline het verkoopspontentieel van de compacte […]
22/10 10u00  Officieel: MINI Cooper S GT Limited Edition (2018) Speciaal voor de BeLux markt komt MINI met een gelimiteerde Cooper S GT die zich liet inspireren door de 1275 GT van weleer! Na een indrukwekkend (sportief) palmares met de originele Cooper S in de jaren ’60 kwam de 1275 GT ten tonele (de eerste mét toerenteller) die het succesverhaal moest verderzetten, zowel op de […]
19/10 09u45  Ford verhoogt (nogmaals) productie Ford GT Wat ooit begon als een sprookje van 500 exemplaren van de nieuwe Ford GT zit intussen aan 1.350 stuks! Van de nieuwe Ford GT zou de Amerikaanse autoconstructeur slechts 500 stuks bouwen op twee jaar maar gezien de immense interesse voor deze blitse sportwagen werd dat opgetrokken tot 1.000 exemplaren op vier jaar. Dat blijk […]
18/10 12u00  Smart gaat volledig elektrisch tegen 2020 Tegen 2020 zal het Smart gamma enkel de EQ uitvoeringen (voordien Electric Drive) omvatten. Om de strenge uitstootnormen te halen zijn alle automerken druk in de weer met een doorgedreven elektrificatie van het gamma, Smart gaat per direct all in door de versies met de 0.9-liter benzinemotor te schrappen tegen 2020. Met slechts een ForTwo, […]
17/10 12u30  Stoffel Vandoorne gaat Formule E racen voor HWA Racelab Na een minder succesvolle passage met het McLaren team in de Formule 1 trekt de getalenteerde Stoffel Vandoorne nu richting Formule E! Dat de West-Vlaming een stevige brok talent bezit kan niemand aan twijfelen met een zeer succesvol (GP2) raceverleden, toch kon Stoffel niet doorbreken in de Formule 1. Daarvoor kunnen we zeker richting McLaren […]
17/10 11u45  Coyote rondt de kaap van 1,5 miljoen Belgische gebruikers Elke dag helpen meer dan een miljoen Belgen elkaar door middel van handige verkeersinformatie te delen via het Coyote platform. Coyote. Wat ooit begon – inclusief grote commotie – als een radarverklikker evolueerde doorheen de jaren naar een trouwe compagnon onderweg die je met raad en daad bijstond op vlak van slimme navigatie, dashcashcam of […]
17/10 00u15  Officieel: BMW X7 SUV (2018) Met de introductie van een luxueuze X7 SUV heeft BMW een nieuw vlaggenschip! Na menig SUV succes met de X1 tot X6 maakt BMW zich met de X7 nu klaar voor een extra toevoeging bovenaan het gamma. Zoals de naam doet vermoedelijk deelt deze avonturier het een en ander met de 7-Reeks limousine, qua vormgeving […]
16/10 15u15  Rijtest: MINI Cooper SD 3d facelift (2018) Wie op zoek is naar een potent, compact én comfortabel scheurijzer komt sowieso uit bij de MINI Cooper SD die net zoals de rest van het gamma geniet van een opfrisbeurt. Begin deze eeuw blies BMW – op een bijzonder succesvolle manier – het noodlijdende MINI opnieuw leven in, iets dat je vandaag de dag […]
16/10 14u30  Teaser: BMW X7 SUV (2018) Zien we daar de grootste SUV van BMW verschijnen? Met de introductie van de X2 liep het stoere SUV gamma van de X1 tot de X6 al hebben we een licht(wit)blauw vermoeden – op basis van duidelijke geruchten én een soortgelijk concept – dat we daar snel een X7 mogen bijrekenen. Numeriek gezien mag de […]
16/10 11u45  Preview: Skoda Kodiaq GT (2019) Skoda toont voor het eerst de Kodiaq GT, dé lifestyle SUV met aflopende daklijn. Gezien de extreme populariteit van SUV’s in alle geuren en kleuren blijven de autoconstructeurs dergelijke bolides uitbrengen. Het succes van de SUV Coupé in de vorm van een X6, GLE Coupé en Q8 zorgt er nu voor dat Skoda brood ziet […]
16/10 11u30  Officieel: Porsche Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo (2018) Ook van de nieuwe generatie Porsche Panamera (en diens praktische Sport Turismo evenknie) krijgen we een sportieve(re) GTS uitvoering met 460 pk. Zoals vaak komt Porsche na verloop van tijd met sportieve GTS uitvoeringen (Grand Turismo Sport), zo ook voor de nieuwe Panamera en Panamera Sports Turismo. Deze nestelden zich in de pikorde tussen de […]
Laatste update: maandag 22 oktober 2018, 14u00

Autosport

Verbergen Tonen
23/10 10u45  Verstappen: ’Ricciardo sloeg gat in wand’ Max Verstappen was zondag fantastisch op dreef tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo draaide de race in Austin echter uit op een drama.
22/10 11u00  Buitenlandse pers lyrisch over Verstappen Max Verstappen liet zijn extreme kwaliteiten als coureur zondagavond weer zien tijdens de GP van Amerika. Van plek 18 naar 2, Driver of the Day en een prachtig gevecht met Lewis Hamilton; het was smullen geblazen voor de notoire autosportliefhebber. De buitenlandse media hebben dit ook gezien.
22/10 08u15  Red Bull-baas Horner looft Max: ’Briljant optreden’ Zijn teambaas Christian Horner was dolenthousiast over het optreden van Max Verstappen in de GP van de Verenigde Staten.
22/10 07u15  Twee rijders na F1-race gediskwalificeerd De coureurs Esteban Ocon (Force India) Kevin Magnussen (Team Haas) zijn beiden geschrapt uit de uitslag van de Amerikaanse Grand Prix wegens overtredingen van de brandstofregels.
22/10 00u15  Hamilton: ’Er had meer in gezeten’ Lewis Hamilton probeerde bij de Grote Prijs van de VS met een ultieme inhaalactie op Max Verstappen alsnog de benodigde punten voor de wereldtitel binnen te halen. Maar de Mercedes-coureur kon de Nederlander niet inhalen.
21/10 23u15  Räikkönen blij: ’Liever eerste dan tweede’ Feest vieren kan Kimi Räikkönen echt wel, maar blijdschap tonen is niet de sterkste kant van de Formule 1-coureur, niet voor niets ’Iceman’ bijgenaamd.
21/10 22u45  Verstappen: ’Schoen kapot door harde doorstampen’ Max Verstappen was uiterst tevreden met zijn razend knappe tweede plaats in de Grand Prix van Amerika.
21/10 22u15  Herbeleef de knappe tweede plaats van Max Verstappen Max Verstappen behaalde zondagavond een uiterst knappe tweede plaats bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Herbeleef hier de race.
21/10 22u00  Verstappen tweede in Amerika, Hamilton moet wachten op wereldtitel Lewis Hamilton is er bij de Grand Prix van Amerika nog niet in geslaagd om voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 te worden.
21/10 19u45  Live Formule 1 - Wat kan Max Verstappen uitrichten? Het belooft weer een mooie inhaalrace voor Max Verstappen te worden. De 21-jarige Nederlander start bij de Grand Prix van Amerika vanaf de achttiende plek. De race is hier live te volgen aan de hand van tweets van onze Formule 1-expert Erik van Haren.
21/10 18u00  Verstappen nog verder naar achteren Max Verstappen start tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten niet vanaf de dertiende, maar vanaf de achttiende plaats.
21/10 09u00  Verstappen in lastige situatie: ’Ik geef niet op’ Spektakel gegarandeerd. Tenminste, als het aan Max Verstappen ligt. De Nederlandse Formule 1-coureur heeft vanavond tijdens de Grand Prix van Amerika opnieuw veel inhaalacties nodig om nog kans te maken op een podiumplek.
21/10 07u00  Verstappen belooft spektakel na flinke tegenvaller Max Verstappen start zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten vanaf de dertiende plek.
21/10 00u45  Verstappen houdt moed: ’Vorig jaar van 16 naar 3’ Max Verstappen houdt de moed - ondanks een dramatische kwalificatie - erin dat hij zondag iets moois kan neerzetten bij de GP van de VS. „Vorig jaar gingen we van 16 naar 3. We gaan hetzelfde proberen.”
21/10 00u15  Hamilton pakt pole in Austin Lewis Hamilton start zondag bij de GP van de VS op pole position. De Britse coureur bleef zijn rivaal Sebastian Vettel nipt voor, maar die start vanaf plek vijf door een gridstraf.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Autosport >

F1journaal

Verbergen Tonen
23/10 12u15  Zak Brown: “Stoffel Vandoorne had agressiever moeten zijn” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op 21 Okt 2018 om 2:08 (PDT) Nee, over een goede wagen beschikte Vandoorne nooit tijdens zijn twee F1-seizoenen bij McLaren. Vandoorne had de pech om in de slechtste periode in de geschiedenis... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
23/10 10u30  “Stoffel Vandoorne wordt opgenomen in het Mercedes F1-team” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op 16 Okt 2018 om 10:58 (PDT) Neen, een grootse aankondiging was er niet. Maar Stoffel Vandoorne zal wel degelijk een rol opnemen in het Mercedes F1 team en meer bepaald door tijd in de... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
23/10 07u00  Hamilton: “Mercedes kampte met verschillende problemen in Austin” "We’ll kick ourselves in the backside and keep working, keep pushing. We’ll come back stronger at the next race." - @LewisHamilton, 2018 @F1 United States Grand Prix#MondayMotivation #USGP ߇ڰ߇¸#F1 pic.twitter.com/xv4RmQxxgN— Mercedes-AMG F1... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 20u00  Alonso na aanrijding: “F1 heeft meer amateurs dan andere raceklassen” LAP 6/56 Stroll is handed a drive-through penalty for his collision with Alonso#USGP ߇ڰ߇¸ #F1 pic.twitter.com/7E6tB5svia— Formula 1 (@F1) October 21, 2018 “Een, twee, drie wagens proberen in te halen, het is altijd hetzelfde,” zei een gefrustreerde... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 18u30  Romain Grosjean ontsnapt nipt aan een raceban Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op 19 Okt 2018 om 5:20 (PDT) Romain Grosjean heeft na afloop van de GP van de USA een gridpenalty van drie plaatsen voor de GP van Mexico gekregen. Grosjean kreeg de gridpenalty voor zijn... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 17u00  VIDEO: Raikkonen vraagt Hamilton of hij wereldkampioen is ... Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op 21 Okt 2018 om 3:46 (PDT) Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 12u30  “Ricciardo klopte uit frustratie met zijn vuist een gat in de muur” A picture speaks a thousand words ߒ”#USGP ߇ڰ߇¸ #F1 pic.twitter.com/hpgbpWA2R7— Formula 1 (@F1) October 21, 2018 “Het is verschrikkelijk jammer voor Daniel, ik voel echt met hem mee,” zei Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop tegenover... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 10u45  Stoffel Vandoorne net niet in de punten: “Dit was het maximaal haalbare” "We say goodbye to Austin with a sense of disappointment, but also encouraged by the positives." ߇ڰ߇¸ Our #USGP Race Report ߓâޡ️ https://t.co/smvK8Wl6Az pic.twitter.com/FhUsOECWw7— McLaren (@McLarenF1) October 21, 2018 ... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 09u15  Hamilton: “Dit was een epische strijd, dit willen de mensen zien” HAMILTON: "Congratulations to Kimi, and great job from Max too. This was the best we could do today, and it was great that we got to do some racing" #USGP ߇ڰ߇¸ #F1 pic.twitter.com/DezF3rUtoO— Formula 1 (@F1) October 21, 2018 “Ik had natuurlijk... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 08u45  Raikkonen viert overwinning: “Champagne is dezelfde als voor tweede en derde plaats” Sunday at @COTA #USGP pic.twitter.com/wdbFZ3bUTg— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) October 22, 2018 Iedereen gunde het Raikkonen eigenlijk wel, die overwinning, al zullen ze dat bij Mercedes uiteraard niet openlijk toegeven. De Fin is echter graag gezien en iedereen weet dat Raikkonen... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 08u15  Esteban Ocon en Kevin Magnussen gediskwalificeerd Tough day after @RGrosjean’s retirement now gets tougher with @KevinMagnussen’s disqualification. Car consumed more than the 105kg of fuel permitted for a race. We lose 9th place #USGP finish and the two points earned. #HaasF1 #F1 pic.twitter.com/VYdpVHWafN— Haas F1 Team... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 07u15  Sebastian Vettel: “Ik ben blij voor Kimi, maar niet met mijn resultaat” LAP 1/56 VETTEL SPINS! ߘ± He tussles with Ricciardo, but makes contact with the Red Bull and drops to P15 #USGP ߇ڰ߇¸ #F1 pic.twitter.com/OS7Dhl4rJ6— Formula 1 (@F1) October 21, 2018 “Ik raak het beu om steeds inhaalraces te moeten rijden,”... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
22/10 06u15  Max Verstappen tijdens GP van de USA verkozen tot ‘Driver of The Day’ #F1DriverOfTheDay From P18 to P2 ߒª It's Max! #USGP ߇ڰ߇¸ #F1 pic.twitter.com/NNMGMZ1WS4— Formula 1 (@F1) October 21, 2018 Max Verstappen moest de GP van de Verenigde Staten van op de achttiende plaats starten en reed een ijzersterke inhaalrace... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
21/10 23u30  Max Verstappen tweede na geweldige inhaalrace: “Ik ben erg blij” 21 years and 21 days old, Max times his first #USGP podium to perfection! ߏ† ߤ˜ Last year he would've been drinking @RedBull... ߘ‰ #givesyouwings pic.twitter.com/eWaKs7dpRg— Red Bull Racing (@redbullracing) October 21, 2018 “Het was een beetje... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
21/10 23u30  Diskwalificatie dreigt voor Esteban Ocon Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op 20 Okt 2018 om 7:52 (PDT) De Fransman kwam als achtste over de finish maar zou tijdens de eerste ronde van de race te veel brandstof verbruikt hebben. Ocon en... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van F1journaal >

GPUpdate.net

Verbergen Tonen
23/10 15u45  Whiting over gridstraf Vettel: "Was gewoon een rijdersfout" FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting is van mening dat de regels rond de rode vlaggen heel eenvoudig en duidelijk zijn en stelt…
23/10 15u15  Race of Champions 2019 in stadion van F1-circuit Mexico De Race of Champions, de traditionele afsluiting van het raceseizoen, vindt dit jaar plaats in het Foro Sol, het iconische…
23/10 13u15  Zelfverzekerde Hartley: Ik verdien langer verblijf in Formule 1 Brendon Hartley vindt dat mensen zijn prestaties in de Formule 1 niet altijd op waarde schatten en denkt dat hij goed genoeg…
23/10 12u15  Brawn trekt conclusie: "Fouten Vettel zijn niet langer toeval" Formule 1 sportief directeur Ross Brawn is van mening dat de hoge foutenlast van Sebastian Vettel geen toeval meer kan…
23/10 10u30  Jones neemt bij Nieto plaats in van Lorenzo-vervanger Bautista De Australiër Mike Jones mag aankomend weekend in zijn thuisrace op Phillip Island voor de derde maal de opwachting maken in de…
23/10 09u00  Mercedes paste velgen aan uit angst voor protest Ferrari De angst voor een officieel protest van Ferrari leidde ertoe dat Mercedes voor de Grand Prix van Amerika het ontwerp van de…
23/10 07u45  Magnussen gewend aan kritiek op agressieve rijstijl Kevin Magnussen staat bekend om zijn agressieve manier van racen. De Deen krijgt vanwege zijn rijstijl regelmatig kritiek van…
22/10 23u00  MP Motorsport wel, Van Amersfoort niet in nieuwe F3 Er rijdt volgend jaar één Nederlands team in de FIA Formule 3, een nieuwe klasse in het voorprogramma van de Formule 1 na het…
22/10 22u00  Formule 3-talent Vips op weg naar plek in opleiding Red Bull Red Bull gaat Jüri Vips aan haar talentenprogramma toevoegen, zo heeft Motorsport.com vernomen. De 18-jarige Est boekte dit…
22/10 22u00  Verstappen doelt op nieuwe stunt in Mexico na 2017-zege Na een schitterend optreden in de Grand Prix van Amerika hoopt Max Verstappen komend weekend weer op succes. In Mexico Stad wil…
22/10 19u30  Trident wil ontslagen Ferrucci voor de rechter slepen Trident is van plan Santino Ferrucci voor de rechter te slepen. Het Italiaanse team heeft naar eigen zeggen nog 502.000 euro…
22/10 18u30  Hamilton: "Hoge bandenslijtage door probleem met auto" Lewis Hamilton kampte in de Grand Prix van de Verenigde Staten naar eigen zeggen met meerdere problemen. Mede daardoor kwam de…
22/10 18u00  "Marquez heeft niet altijd de beste motor gehad", aldus Honda Repsol Honda-teambaas Alberto Puig heeft toegegeven dat Honda dit seizoen niet altijd de beste motor heeft gehad op de…
22/10 17u45  De Bruijn geniet van Raikkonen en 'ongekende klasse' Verstappen De Grand Prix van Amerika is één van de mooiste Formule 1-races van de afgelopen jaren, aldus karticoon Peter de Bruijn. De…
22/10 17u15  Alonso krijgt wellicht onboard-camera op helm Fernando Alonso heeft de Formule 1 aangeboden te helpen bij het testen van een nieuwe onboard-camera, die de kijker een beter…
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van GPUpdate.net >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x Hyundai werkt met Perceptive Automatica23/10 00u00 - Autozine: Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor nieuwe technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die software voor autonome autos en systemen ontwikkelt. CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundais centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.
16x CARROS CONFIGURATOR: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé23/10 00u00 - Carros: Een Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé kies je niet om anoniem door het leven te gaan. Natuurlijk kun je hem ingetogen laten, maar wat als je nu eens helemaal losgaat? 1. AMG PERFORMANCE­-STOELEN – 2.360 EURO Standaard krijg je van AMG al behoorlijk sportief gevormde stoelen, wat gezien de prestaties van de auto best slim is. Maar het kan natuurlijk nog extremer. Je zult de Performance-stoelen niet elke dag nodig hebben, maar soms zul je blij zijn dat je het vinkje erbij hebt gezet. Ze houden je nog beter op je plek en staan uitstekend in het sportieve interieur. Om het helemaal af te maken moet je wel gele of rode veiligheidsgordels bestellen (484 euro), voor wat kleur in het interieur. 2. GESMEDE LICHTMETALEN 21-­INCH KRUISSPAAKS AMG-­VELGEN – 2.602 EURO Net als de meeste moderne auto’s heeft ook AMG’s nieuwste een groot wiel ‘nodig’. Voor een meerprijs van iets meer dan 2.600 euro krijg je grotere én bredere wielen. Vóór met Michelin Pilot Sport 4 S-banden in de maat 275/35 en achter zelfs 315/30. Nog meer grip. 3. AMG-­CARBONPAKKET EXTERIEUR II – 3.872 EURO Nee, voor de gewichtsbesparing hoef je het niet te doen. Maar alle extra koolstofvezel maakt ... Het bericht CARROS CONFIGURATOR: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé verscheen eerst op Carros.
15x Porsche Taycan aanzet tot waar elektro-offensief23/10 00u00 - Carros: In 2025 zal waarschijnlijk meer dan vijftig procent van haar geleverde modellen elektrisch zijn, aldus Porsche. Zo is de Taycan (komst in 2020) al 10.000 keer besteld en in 2022 komt daar nog een stekker-SUV bij. Naar verwachting zal Porsche dit jaar wereldwijd zo’n 250.000 auto’s verkopen. Volledig elektrische aangedreven modellen zitten daar nog niet tussen, maar vanaf 2020 verandert dat. Dan staat de langverwachte Taycan in de showroom. Van de elektrische sportwagen denkt het merk zo’n 25.000 exemplaren te verkopen op jaarbasis. Dat de Taycan twee jaar voor z’n debuut al populair is, blijkt uit de 10.000 bestellingen die inmiddels zijn geplaatst. Elektrische SUV Dat Porsche uitkijkt naar elektrificatie blijkt uit de uitspraken van Lutz Meschke, vice-voorzitter van de raad van bestuur en Chief Financial Officer van Porsche: “We verwachten dat meer dan vijftig procent van de geleverde Porsche-modellen in 2025 elektrisch zal zijn”. Ook de komst van een tweede volledig elektrische Porsche moet daartoe bijdragen. Vanaf 2022 krijgt de Taycan gezelschap van een SUV met een stekker. Om de elektrificatie van Porsche tot een succes te maken, investeren de Duitsers de komende vier jaar liefst zes miljard euro. Zo is Porsche net als Audi, BMW, Daimler en Ford ... Het bericht Porsche Taycan aanzet tot waar elektro-offensief verscheen eerst op Carros.
14x Nieuwe Skoda heet Scala23/10 00u00 - Autozine: SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.
13x Nissan LEAF voorziet wijk van stroom23/10 00u00 - Autozine: Voor het eerst in Nederland heeft een elektrische deelauto stroom terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Een Nissan LEAF van Buurauto leverde tijdens een test in Amsterdam elektriciteit aan woningen via een Vehicle-to-Grid-laadpaal van NewMotion. In dit proefproject werken Nissan, Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam Smart City samen. Deze pilot baant de weg voor de groeiende vloot elektrische deelautos om gezamenlijk als energiebuffer bij te dragen aan de omschakeling naar duurzame energie.
13x Porsche gaat met Taycan elektrisch23/10 00u00 - Autozine: Zes miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan, een verdere ontwikkeling van Porsche Production 4.0 en een ongeevenaard kennisoffensief in het hele bedrijf. Met een duidelijke toewijding aan elektrische mobiliteit ondergaat Porsche een enorme transformatie en onderstreept het sportwagenmerk zijn toekomstige levensvatbaarheid.
12x Skoda toont Kodiaq GT (coupé)23/10 00u00 - Auto55: Er zijn negen miljoen fietsen in Peking. Dat zong Katie Melua in 2005. Maar er is veel veranderd op korte tijd. China is inmiddels het beloofde land voor de auto-industrie. Bijna anderhalf miljard mensen wordt er rijker en kan van een auto dromen. Niet zelden voor het eerst. En in elk geval is er een grote groep mensen die zich voor het eerst een auto van een buitenlands merk kan ve...Lees meer
10x Dyson gaat autofabriek in Singapore bouwen23/10 09u45 - Autoweek: Stofzuigerfabrikant Dyson gaat elektrische auto's bouwen en meldt nu dat het zijn productiefaciliteit in Singapore gaat opzetten.
10x Dit zijn de eerste foto’s van de Skoda Kodiaq GT23/10 09u15 - Vroom.be: Om het niet alleen te laten bij de schetsen die Skoda bij wijze van smaakmaker op ons losliet,
9x Audi toont stukje vernieuwde R823/10 14u45 - Autoweek: Audi schuift binnenkort een gefacelifte R8 naar voren. De vernieuwde supercar wordt nu alvast aangejaagd op de sociale kanalen.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven