zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Auto(sport) | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Autoweek

Verbergen Tonen
20/07 16u15  Video: Alpine A110 vs Porsche 718 Cayman - Dubbeltest Na een afwezigheid van ruim 20 jaar keert het Franse sportwagenmerk Alpine terug met een moderne interpretatie van hun meest legendarische model: de A110. Een kleine sportwagen met viercilinder turbomotor in het midden. Precies hetzelfde recept als Porsche gebruikt voor de 718 Cayman. En toch zijn ze zo anders...
20/07 16u00  Ford roept auto's terug in Nederland Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto's van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto's gaan.
20/07 14u45  Facelift Friday: Chrysler PT Cruiser De Chrysler PT Cruiser kent vermoedelijk meer tegenstanders dan liefhebbers, maar een grijze muis is het in elk geval niet. Chryslers retromodel kreeg in 2005 een stevige upgrade en die staat vandaag in de spotlights.
20/07 14u00  Aston Martin Vantage S gesnapt Een nieuwe Aston Martin Vantage tegen het lijf lopen is altijd bijzonder, maar als dat op de oprit van Aston Martins testcentrum bij de Nürburgring gebeurt is het zaak om extra op te letten.
20/07 12u30  VDL Nedcar plat door staking Door de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. Daardoor rollen er vrijdag geen auto's meer van de band, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.
20/07 12u15  Dodge trekt doek van nieuw dragrace-monster Dodge blijft voortborduren op het dragrace-thema met de lancering van de Challenger R/T Scat Pack 1320. Sterker nog, het getal verwijst naar de afstand die wordt afgelegd tijdens de kwartmijl, 1.320 voet.
20/07 12u00  Weblog: Kamikaze Het kan haast niet anders dan dat rotondes de komende jaren moordkuilen voor fietsers worden. Dat begint al met de gemeentelijke willekeur rond de voorrangsregels en de verwarring die daardoor heerst. Zelf ben ik daar dagelijks getuige van: in mijn woonplaats Katwijk hebben automobilisten op rotondes voorrang (voor zover Katwijkers zich iets aantrekken van verkeersregels, maar dat is een ander verhaal). In Hoofddorp, waar ik werk, moet je als automobilist juist weer voorrang verlenen aan ...
20/07 11u15  Kia Soul beter in beeld De derde generatie van de Kia Soul is in de VS voor de tweede keer gespot. Het nieuwe front van het eigenwijze model is op de nieuwe platen goed te zien. Ook voor de Nederlandse markt is er nieuws.
20/07 10u00  Brits onderzoek: BMW minst betrouwbaar In het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van marktonderzoekers JD Power in het Verenigd Koninkrijk komt BMW als minst betrouwbaar uit de bus.
20/07 09u45  Brandstoftekort dreigt door droogte De belangenvereniging voor tankstations Beta trekt vandaag aan de bel omdat er een brandstoftekort dreigt bij sommige pompen. De droogte is een oorzaak, maar een tekort aan chauffeurs wordt genoemd als een structureler probleem.
20/07 09u45  Tellerfraude een op tien Duitse importauto's Bij zeker een op de tien importauto's uit Duitsland is de kilometerteller teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Wegverkeer (RDW) en de voertuigbranche, vereniging in de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT).
20/07 09u15  Volvo verplaatst productie XC60 Volvo gaat productie van de voor de export naar de Verenigde Staten bestemde exemplaren van de XC60 verplaatsen van China naar Europa.
20/07 07u15  Kleine updates voor Micra Nissan gunt de Micra een herzien infotainmentsysteem en komt bovendien met meer kleine wijzigingen voor het compacte model.
19/07 16u15  'Autoverzekering via merkdealer veel duurder' Uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise blijkt dat autoverzekeringen die via de merkdealer worden aangeschaft vaak aanzienlijk duurder zijn dan elders afgesloten alternatieven.
19/07 14u15  ANWB voegt twee EV's aan vloot toe De Wegenwacht voegt een selectie elektrische auto's aan zijn vloot toe. Het gaat om de Nissan e-NV 200 en de Volkswagen e-Golf.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 16u15
Lees meer van Autoweek >


Autozine

Verbergen Tonen
20/07 20u00  Fastned krijgt subsidie BENEFIC Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van BENEFIC. BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project. BEFENIC subsidieert onder andere de ontwikkeling van laadinfrastructuur gelegen direct aan of vlakbij het Europese kernnetwerk (TEN-T). BENEFIC wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.
20/07 20u00  Audi test nieuwe lakmethode Audi breidt spuitprocede voor zijn modellen uit met overspray-free painting. Met deze technologie is het mogelijk om in een spuitproces bepaalde carrosseriedelen direct in contrastkleur mee te spuiten. Deze technologie bespaart zowel kosten als grondstoffen. Audi test het unieke en innovatieve proces momenteel in een pilot-opstelling in de fabriek in Ingolstadt. Daarbij worden autodaken in een zwarte contrastkleur uitgevoerd.
20/07 19u45  Daimler start test zelfrijdende auto Bosch en Daimler zetten vaart achter de ontwikkeling van volledig autonome mobiliteit (SAE-niveau 4/5) in de stad. De partners hebben Californie gekozen als locatie voor hun eerste testvloot. In de tweede helft van 2019 gaan Bosch en Daimler inwoners van de staat een shuttleservice met autonoom rijdende voertuigen aanbieden op een aantal routes in een grote stad. Daimler Mobility Services zal de testvloot en de bijbehorende mobiliteits-app gaan beheren.
20/07 00u15  Autotest: Lexus LS In Japan is perfectie de norm, daarna is er ruimte voor verbetering. Een inmiddels klassiek schoolvoorbeeld van die denkwijze is de Lexus LS. In de regel biedt dit topmodel van het chique Japanse merk de laatste stand van de techniek, de fijnste materialen en maximaal comfort. De LS geeft zelfs een goed beeld van de toekomstige modellen van Lexus. Welke lekkernijen heeft de vijfde generatie van de Lexus LS te bieden?
19/07 11u00  Audi Q8 nu te bestellen De Q8, het nieuwe topmodel van Audis SUV-reeks, is per direct te bestellen en staat vanaf 16 augustus bij de dealers. Hij wordt gelanceerd als Q8 50 TDI quattro met een vanafprijs van 109.155 euro.
19/07 10u45  Renault introduceert nieuwe Megane RS Renault introduceert de nieuwe Megane R.S. Trophy. Het nieuwe lid van de Trophy familie is voorzien van een 1,8-liter turbomotor met een toegenomen vermogen van 300 pk, 220 kW en 420 Nm. De verbeterde prestaties zijn vooral te danken aan de toepassing van vertrouwde technieken zoals de turbocompressor en het uitlaatsysteem. De motor is te combineren met een handbediende zesbak of automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De Renault Megane R.S. Trophy is eind 2018 leverbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt.
19/07 00u00  Autotest: Ford Focus Ford presenteert de geheel nieuwe Focus. Daarbij heeft Ford voor een bijzondere insteek gekozen. Niet de technici maakten de beslissingen, maar de klanten. Tegelijkertijd hebben de vormgevers een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld. Welke vernieuwingen heeft de vierde generatie van de Focus te bieden? Tijd voor een eerste kennismaking!
19/07 00u00  Opel toont nieuwe merkvisie Opel ontwikkelt zich binnen Groupe PSA en werkt aan de versterking en verfijning van zijn profiel. Opel werkt aan een zogenoemd Brand Concept voertuig, waarmee het merk voor het eind van het jaar wil laten zien in welke richting het zich ontwikkelt. Enkele details zijn nu alvast gepresenteerd.
19/07 00u00  McLaren maakt prijs 600LT bekend De snelste, krachtigste en op circuitgebruik gerichte, maar wel straatlegale McLaren uit de Sport Series maakt zijn wereldwijd debuut op het Goodwood Festival of Speed 2018. De nieuwe 600LT, gebouwd om zowel op het circuit als op de openbare weg te gebruiken, is het volgende hoofdstuk in McLarens Longtail-verhaal.
18/07 20u45  5 EuroNCAP sterren voor Ford Focus 2018 Bij de onafhankelijke crashtest van Euro NCAP is de nieuwe Ford Focus met vijf sterren beoordeeld. De Ford Focus is daarmee een van de eerste autos die de hoogst haalbare score krijgt onder de nieuwe, strengere testprotocollen van Euro NCAP. Euro NCAP heeft hoge scores toegekend aan de Focus voor bescherming van zowel inzittende volwassenen als kinderen. De bescherming bij frontale botsingen is 40 procent verbeterd door de nieuwe C2-bodemplaat van Ford en een carrosseriestructuur die voor 33 procent bestaat uit ultrasterk en gewalst boriumstaal.
18/07 15u45  Audi TT ondergaat facelieft Precies 20 jaar na de introductie van de eerste TT krijgt het sportieve designicoon van Audi een grote update. De vormgeving is aangescherpt, de motoren zijn sterker en de standaarduitrusting is uitgebreid. Ter ere van het jubileum introduceert Audi de TT 20 years modellen (oplage: 999 exemplaren) met stijldetails van de eerste studiemodellen.
17/07 15u45  Opel Kapitan bestaat 80 jaar De Opel Kapitan bestaat in 2018 tachtig jaar. Het model verscheen in 1938 en was maar liefst 42 jaar met groot succes Opels vlaggenschip. Ter ere van de tachtigste verjaardag van de Opel Kapitan reden onlangs 25 in topstaat verkerende Opels Kapitan een jubileumtoer van het hoofdkwartier van Opel in Russelsheim naar het spoorwegmuseum van Darmstadt-Kranichstein. De unieke Kapitan-parade, allemaal voorzien van zescilinder-in-lijn benzinemotoren, werd begeleid door drie nieuwe Opels Insignia als ontmoeting tussen het huidige vlaggenschip van Opel en dat van toen.
17/07 12u45  Jaguar werkt samen met Plugsurfing Jaguar Land Rover heeft voor bepaalde markten in Europa een partnerschap gesloten met Plugsurfing (Europas grootste oplaadnetwerk) voor het bieden van premium oplaaddiensten voor zijn elektrisch aangedreven modellen.
17/07 12u45  Nissan bouwt miljoenste JUKE Acht jaar nadat hij verscheen, rolt de miljoenste Nissan JUKE van de band in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland. Gemiddeld rolt elke 105 seconden een nieuwe JUKE uit die fabriek.De Nissan JUKE dankt zijn succes aan de kenmerkende styling. En met ingang van modeljaar 2018 biedt de JUKE een grotere keuze aan mogelijkheden om zowel in- als exterieur aan te passen aan de smaak van de klant. Met alle opties en personalisatiemogelijkheden zijn meer dan 23.000 uitvoeringen van de JUKE mogelijk.
17/07 00u00  Toyota Supra komt terug Toyota laat op het Goodwood Festival of Speed een prototype van de nieuwe Toyota Supra zien. Het concept van de toekomstige Toyota sportauto met legendarische naam maakt hier zijn werelddebuut. Het prototype komt bovendien in actie op de beroemde Goodwood HillClimb van het evenement dat dit jaar van 12 tot en met 15 juli gehouden wordt en jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 20u00
Lees meer van Autozine >

Autoblog.nl

Verbergen Tonen
21/07 00u00  Musk: “Analist die koers deed dalen praat nonsens” Een net iets minder gewaagde uitspraak dan andere recente uitspraken van de Muskias. Onlangs raakte Elon Musk verwikkeld in een onverkwikkelijke woordenwisseling met de redder van die jonge Thaise grotvoetballers. Je weet wel, dat groepje dat gevangen kwam te zitten en toen bevrijd moest worden voordat de regen kwam. Musk beschreef een van de hulpverleners […]21 
20/07 22u15  Voor 20 ruggen een Aston Martin rijden, het kan* *Mits je één concessie kunt doen. Aan het begin van deze eeuw was er de Aston Martin V12 Vanquish. Het topmodel van Aston Martin, uiteraard met V12, die zou laten zien waar het merk naar toe wilde gaan. Al is de Vanquish naar mijn bescheiden mening minder tijdloos dan de latere DB9 en Vantage, het […]
20/07 21u15  Dit doet G-Power met de Mercedes-AMG C63 Een relatief subtiele power-upgrade voor de dikste C-Klasse. Al bijna vier jaar is de huidige C-Klasse (W205) onder ons en dat zie je er niet aan af. Op een kleine facelift na is de auto nog steeds ongewijzigd op de markt. Ook de brute AMG C63 (S) met de welbekende 4.0 Twinturbo V8 in het […]
20/07 20u00  Officieel: Max Verstappen rijdt binnenkort op pornojetsers De FIA heeft officieel bekend gemaakt dat het de komende jaren een en ander gaat veranderen omtrent het echte zwarte goud in de F1. Er zijn een aantal dingen die een F1 auto snel maken. Een power unit met dik 1.000 pk helpt natuurlijk, evenals Adrian Newey een auto laten tekenen die glibberiger is als […]
20/07 19u00  Musk: “Analist die koers deed dalen praat nonsense” Een net iets minder gewaagde uitspraak dan andere recente uitspraken van de Muskias. Onlangs raakte Elon Musk verwikkeld in een onverkwikkelijke woordenwisseling met de redder van die jonge Thaise grotvoetballers. Je weet wel, dat groepje dat gevangen kwam te zitten en toen bevrijd moest worden voordat de regen kwam. Musk beschreef een van de hulpverleners […]
20/07 18u30  Domeinen sloopt cabrio onterecht, biedt eigenaar 500.- Oops. Af en toe nemen we een frisse duik in de doorgaans niet zo frisse omgeving van Domeinen. Bij dit overheidslichaam komen auto’s terecht van wanbetalers en boefjes van allerlei allooi, die vervolgens per opbod verpatst worden ten faveure van de staatskas. Het kan interessant, of in ieder geval vermakelijk zijn, om af en toe […]
20/07 17u30  Vrije Trainingen Duitsland: Red Bull Racing regeert Overweegt Max een carrière-switch? We hopen natuurlijk dat het grote F1 nieuws van het weekend nog moet komen in de vorm van een ultra spannende race, maar het zou kunnen dat we het al achter de rug hebben. Bassie en Adriaan hebben beiden officieel bijgetekend bij Mercedes en zodoende weten we nu bijna hoe het […]
20/07 15u00  AC Schnitzer grijpt i8 Roadster bij de kladden Nu al uitgekeken op het uiterlijk van je i8 Roadster? AC Schnitzer helpt een handje. De Duitsers zijn één van de eerste grote tuners die zich vergrijpen aan de nieuwe i8 Roadster. De firma heeft een aerodynamisch pakketje ontwikkeld voor BMW’s dakloze en zet daarbij de i8 Roadster 20 tot 25 mm lager op zijn […]
20/07 13u30  1 op de 10 Duitse importauto’s hebben teruggedraaide stand Het rad van fortuin. Draaien maarrr.. Er is een kans dat men bij jouw geliefde Duitse import de tellerstand heeft teruggedraaid. Het komt in elk geval vaker voor dan je aanvankelijk zou denken. Onderzoek van de RDW in samenwerking met de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) heeft uitgewezen dat bij zeker een op de 10 auto’s […]
20/07 12u30  Gridstraf voor Daniel Ricciardo op Hockenheim Inhaalrace voor de Australiër. Dit weekend zal Daniel Ricciardo vanaf de laatste startrij aan de Grand Prix van Duitsland starten. De FIA heeft de Red Bull Racing-coureur een gridstraf opgelegd. Het was geen kwestie van of, maar wanneer de auto van Ricciardo aan zijn derde MGU-K ging beginnen. Vandaag is duidelijk geworden dat het Hockenheim […]
20/07 12u00  Nederlandse tankstations zonder brandstof door droogte De Death Valley-toestanden in ons land zijn nu ook merkbaar bij de pomp. Naar het tankstation rijden en geen peut uit de slang krijgen. Het is de werkelijkheid bij sommige brandstofpunten in Nederland. Het tekort aan brandstof heeft een aantal redenen. Allereerst de aanhoudende droogte. Schepen varen over rivieren naar brandstofdepots om peut te leveren. […]
20/07 11u00  Officieel: Valtteri Bottas blijft voor Mercedes rijden Het duo blijft nu officieel hetzelfde. Nadat Mercedes-AMG Petronas gister heeft bekendgemaakt dat Lewis Hamilton een contractverlenging heeft getekend bij het team, komt vandaag het besluit over Valtteri Bottas naar buiten. Ook Bottas heeft bijgetekend bij Mercedes. Het Formule 1-team heeft bekendgemaakt dat Bottas in elk geval in 2019 voor Mercedes zal rijden, met een […]
20/07 10u00  België geeft maandenlang illegale kentekens uit Ze zijn nu eindelijk wakker geworden. Administratieve drama bij onze zuiderburen. De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) heeft een slordige fout gemaakt, met vervelende gevolgen. Zoals je wellicht weet is het in België mogelijk om een persoonlijke plaat te kopen. Er zijn spelregels aan verbonden, maar over het algemeen is er voldoende vrijheid qua […]
20/07 09u00  Deze nieuwe typenamen heeft Porsche geregistreerd Nieuwe modelletjes in de pijplijn. Wie dacht dat het huidige modellengamma en alle varianten daarop al uitgebreid was kan dit artikel beter overslaan. Er is een uitbreiding aanstaande met wat nieuw spul. De Duitse autofabrikant heeft bij de National Highway Traffic Safety Administration enkele nieuwe typenamen laten registreren, zo ontdekte Auto Guide. Zoals het er […]
20/07 07u45  LOL: auto crashen binnen 25 km na ontvangst Hoe krijg het voor elkaar. Afgelopen maandag kon je hier lezen hoe een vent z’n 720S sloopte binnen een dag na ontvangst. We hebben wederom zo’n kandidaat gevonden, maar in dit geval is ook bekend hoe ver het voertuig is gekomen. Het gaat om een Chevrolet Corvette Grand Sport. De gloednieuwe auto is behoorlijk gesloopt […]
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Autoblog.nl >

Autowereld

Verbergen Tonen
20/07 14u45  Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte Je verwacht het niet nu, maar sommige gemeentes hebben het toch gedaan. Namelijk de zoutstrooiers uit hun winterstalling halen. Gekscherend juist omdat het zo heet is.
20/07 13u45  McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto De gevoelens rond de Senna zijn nogal gemengd. Maar dat stoort McLaren niet. Nog voor de productie van de 499 exemplaren aanving, hadden al meer mensen met het aankoopbedrag lopen zwaaien. Oftewel, wie er toch nog één wil moet rekenen z'n toevlucht zoeken tot de occasionhandel. Of genoeg nemen met een exemplaar van Amalgam.
20/07 13u15  McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picantio De gevoelens rond de Senna zijn nogal gemengd. Maar dat stoort McLaren niet. Nog voor de productie van de 499 exemplaren aanving, hadden al meer mensen met het aankoopbedrag lopen zwaaien. Oftewel, wie er toch nog één wil moet rekenen z'n toevlucht zoeken tot de occasionhandel. Of genoeg nemen met een exemplaar van Amalgam.
20/07 10u45  Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs VinFast? Ooit al van gehoord? Wij evenmin. Het is een nieuwe autofabrikant uit – jawel – Vietnam die van plan is meteen grote ogen te gooien. Op het Autosalon van Parijs, dat na de zomer plaatsvindt, wil het kersverse merk twee fonkelnieuwe modellen voorstellen. Het gaat om een SUV en een sedan met een lijnenspel getekend door niemand minder dan Pininfarina.
20/07 09u45  Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP Voor wie het heeft gemist: de ouderwetse en nogal onbetrouwbare NEDC-meetmethode voor verbruik- en uitstootcijfers van auto's wordt vervangen door de WLTP-cyclus. Die nadert de praktijk beter. De omschakeling heeft nogal wat voeten in aarde bij autofabrikanten en betekent voor diverse modellen dat ze de handdoek in de ring moeten gooien. De Volkswagen Golf GTI is één van de slachtoffers.
20/07 09u45  Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition 10 juli 2018 markeerde het begin van het eeuwfeest van Bentley, iets dat het prestigemerk niet ongemerk voorbij laat gaan uiteraard. Het wordt een jaar vol feest en nostalgie. Het begint met deze Mulsanne W.O. Edition, uitgevoerd door maatwerkatelier Mulliner.
19/07 14u45  Vooruitblik op nieuwe Peugeot 2008 Het is stil rond de nieuwe 2008. Maar iets in ons zegt dat dit stilte voor de storm betreft, gezien de recente ontwikkelingen bij Peugeot. Een mooi moment om eens vooruit te blikken op wellicht het belangrijkste model van het merk met de leeuw voor de komende jaren.
19/07 11u15  Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy De gewone Renault Mégane RS toch iets te braaf? Laat je dan verleiden door de Trophy-uitvoering. Daarmee krijg je niet alleen meer pk's, maar ook een straffer rijgedrag.
19/07 10u15  Dit kost de Audi Q8 De showroomintroductie van de veelbesproken Q8 nadert, dus heeft Audi nu de vanafprijs van haar nieuwe vlaggenschip bekendgemaakt. En die is best even slikken.
19/07 09u00  Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?! Nu breekt onze klomp. Dachten we dat Porsche inmiddels wel klaar was met de huidige 911-generatie, duikt ineens dit prototype op. Die combineert het uiterlijk vertoon van de extreme GT3 met het zomerse karakter van de 911.2 Cabriolet, een kruisbestuiving waaraan Porsche zich nog niet eerder waagde.
18/07 16u15  Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5 De roep van James Bond- en LEGO-fans is eindelijk gehoord. De Deense blokjesfabrikant heeft een in elkaar te knutselen Aston Martin DB5, de bekendste auto van de zaak van de 007-agent.
18/07 14u00  'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster) Gut, is het alweer 20 jaar geleden? Zowaar. In 1998 verraste Audi vriend en vijand met de destijds avantgardische TT, die meteen vele harten wist te veroveren en zich daarmee onsterfelijk maakte. Heden bevindt Audi's tweezitter zich in z'n derde generatie, waarvan nu de facelift is gepresenteerd. En de Duitsers grijpen die gelegenheid graag aan om een populair TT-kenmerk te laten terugkeren in een speciale jubileumuitvoering.
18/07 11u45  'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders' Toyota blijft de officiële onthulling van de nieuwe Supra vooruitschuiven. Ook afgelopen weekend in Goodwood kwam het niet zover, al gaf de veelbesproken sportcoupé wel acte de présence. Een optreden waarbij nieuwe details aan het licht zijn gekomen.
18/07 10u15  Autodieven hebben het moeilijker Autofabrikanten weten zich steeds beter te weren tegen autodieven. Dat valt op te maken uit de laatste cijfers rond autodiefstal. Die zijn namelijk sterk gedaald.
18/07 09u15  Aston Martin verkiest het luchtruim Autofabrikanten teren al lang niet meer op auto's alleen. Schepen, horloges, HiFi, kleding, hotels; zolang er het etiket 'lifestyle' op te plakken valt is het interessant voor diverse automerken. De luchtvaart is nog zo'n voorbeeld, en Aston Martin heeft die nu ook omarmd.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 14u45
Lees meer van Autowereld >

Auto55

Verbergen Tonen
20/07 18u15  Fiat splitst onderdelenfabrikant Magneti Marelli af Fiat Chrysler Automobiles is gestart met de afsplitsing van onderdelenfabrikant Magneti Marelli. Een document waarin de plannen voor de opsplitsing van beide bedrijven wordt beschreven, kon door Reuters worden ingekeken.Meer centenHet plan is van de hand van FCA-topman Sergio Marchionne. Het doel: meer centen binnenrijven. Door Magneti Marelli als onafhankelijk bedrijf naar de beurs...Lees meer
20/07 17u45  Tour de France trofee van Skoda Design 15 jaar lang al sponsort Skoda de Tour de France. Dat betekent dat je in het kielzog van de renners een hoop auto’s van het merk ziet opduiken. Dat in de kijker rijden is immers waar het de Tsjechische autobouwer om te doen is. Maar de designafdeling van het bedrijf hoeft zich niet alleen bezig te houden met de bestickering van die dingen. Daar wordt ook de trofee voor de eindoverwi...Lees meer
20/07 15u15  € 75.000 voor een Lamborghini Diablo, wat is hier aan de hand? Wie een Lamborghini Diablo wil, rekent al snel op een budget van € 200.000. Of meer. En toch staat dit exemplaar voor € 75.000 te koop. Wat is er aan de hand?Hij is natuurlijk niet echt. Het is een replica. Eén van de betere wellicht, want hij is opgetrokken rond een op maat gemaakt buizenchassis. De koets is in glasvezel, de remmen zijn van een Corvette en onder de kap zit ook een...Lees meer
20/07 11u15  € 1,4 miljoen subsidie voor 40 laadstations Het Nederlandse Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal € 1.464.000 voor de bouw van 40 snellaadstations. Die zullen gebouwd worden in Nederland, Vlaanderen en BrusselVan 75 naar 105 stations Op dit moment heeft Fastned ruim 75 stations operationeel in Nederland en Duitsland. In de 40 nieuwe stations moet tot 1...Lees meer
20/07 10u45  Koop een McLaren Senna voor de prijs van een Fiat Panda De nieuwe topper van McLaren, de Senna, veroorzaakte niet meteen een collectieve zucht van verwondering in autoland. Maar dat hoefde ook niet. Er waren al meer mensen die met het aankoopbedrag stonden te zwaaien dan de 499 stuks die ervan gebouwd zouden worden. Wie er toch nog één wil moet rekenen op een bedrag met zeven cijfers en z’n toevlucht zoeken tot de occasiemarkt.Amalgam Co...Lees meer
20/07 10u45  Spoor naar gestolen Aston Martin DB5 uit Goldfinger Er is geen Aston Martin die meer tot de verbeelding spreekt dan de DB5. En dat heeft niet alleen met z’n gebalanceerde uiterlijk en klassieke elegantie te maken, maar ook met de prominente rol van de machine verschillende James Bond-films. Eén van de exemplaren die werd gebruikt tijdens het filmen van Goldfinger aan de zijde van Sean Connery, werd in 1997 gestolen. Nu is er een spoo...Lees meer
20/07 10u45  Vlaamse premie voor elektrische auto’s flopt Om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren, introduceerde de Vlaamse overheid twee jaar geleden een premie. Wie als particulier een elektrisch voertuig koopt kan een tegemoetkoming van € 2.000 tot € 4.000 krijgen. Maar er zijn nauwelijks Vlamingen die van de premie gebruik maken, weet De Tijd.Uit cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld), blijkt dat t...Lees meer
20/07 10u45  Ford roept half miljoen Mondeo en Edge terug Ford blijft maar problemen hebben met z’n automatische transmissies. Nadat het bedrijf eerder dit jaar in Australië tegen een miljoenenboete aanliep, roept het nu in de VS een half miljoen voertuigen terug.Problemen met Ford-automaatDe tik op de vingers van de Australische overheid had te maken met lakse afhandeling van een grote hoeveelheid klachten van eigenaars van een Ford Fiëst...Lees meer
20/07 10u15  Knettergekke Aston Martin Cygnet met V8 De Aston Martin Cygnet is een veredelde Toyota iQ. Eentje die flopte. Al jaren uit productie. Maar dat weerhield Aston er niet van er alsnog een dikke V8 in te lepelen. Die van de Vantage.De ultieme stadsauto?Die Cygnet is niet veel groter dan de doos waar zo’n motor in past. Er waren dan ook flinke aanpassingen nodig om de 4,7l achtcilinder erin te passen én voldoende plaats over t...Lees meer
19/07 17u00  Volkswagen offert Golf GTI op uitstootaltaar Het heeft naar verluidt te maken met de aangescherpte uitstootnormen en de nieuwe WLTP-verbruikscyclus dat Volkswagen de Golf GTI uit het aanbod haalt. Maar er hoeft nog niet meteen veel gerouwd te worden. De Golf GTI Performance (met 245 in plaats van 210pk), blijft wel doodleuk leverbaar. Beiden hebben een schier identieke 2-liter viercilinder turbomotor. Het lijkt er dus sterk op...Lees meer
19/07 16u30  VinFast is nieuwe Vietnamse autobouwer met Pininfarina-design VinFast? Ooit al van gehoord? Wij evenmin. Het is een nieuwe autofabrikant uit Vietnam die van plan is meteen grote ogen te gooien. Op het Autosalon van Parijs, dat na de zomer plaatsvindt, wil het bedrijf twee fonkelnieuwe modellen voorstellen. Het gaat om een SUV en een sedan die beiden door Pininfarina zijn getekend.Huizenhoge ambitiesDe ambities van VinFast zijn niet min. 'We he...Lees meer
19/07 16u30  Hyundai i30 spannender als N-Line Hyundai heeft van de i30 de N-Line geïntroduceerd. Dat is een auto die de prestaties van de i30 N moet oproepen met specifieke stijldetails, zonder zich te bekommeren om het technische aspect dat ermee gepaard gaat. Onder de kap zit een 1,4l turbo met 140pk.Noem de N-Line gerust voor Hyundai wat de S-Line is bij Audi. Hier houdt het specifieke voor- en achterbumpers, 18-duims lichtm...Lees meer
19/07 16u30  Renault Mégane RS straffer als Trophy Vind je de Renault Mégane RS te braaf? Goed nieuws! Voortaan is er deze Trophy-uitvoering. Daarmee krijg je meer vermogen en een scherper weggedrag.Waar de reguliere RS een vermogen van 280 pk uit z'n geblazen 1.8 liter viercilinder weet te halen, schopt de Mégane RS Trophy het tot 300 pk. Het koppel stijgt met deze geharde versie van 390 naar 420 Nm, een toename die is gerealiseerd...Lees meer
19/07 16u00  Audi TT: facelift en speciale 20 Jahre Edition Het is alweer 20 jaar geleden dat Audi verraste met de avantgardistische TT. Inmiddels zitten we in z’n derde generatie, en is de facelift die kort geleden nog lekte officieel voorgesteld. En de Duitsers grijpen meteen de kans om een jubileumuitvoering te introduceren.Voor 1998 had niemand zo’n ludieke en toch stijlvolle sportzetels gezien. Er werd flink geknipoogd naar het design v...Lees meer
17/07 22u15  Facelift Audi TT S is lek De Audi TT krijgt een opfrisbeurt. Beelden daarvan zijn online gelekt. Ze tonen de sportieve Audi in TTS-gedaante met een hele reeks subtiele aanpassingen.Niets radicaalsDe auto ziet er natuurlijk nog grotendeels hetzelfde uit. Audi doet niet aan radicale facelifts. Maar er zijn een hele reeks kleine aanpassingen. Zo krijgt deze TTS grotere luchtinlaten met contrasterende zilveren a...Lees meer
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 18u15
Lees meer van Auto55 >

Carros

Verbergen Tonen
21/07 00u00  Meer bekend over Tesla Model 3 Performance Volgens Tesla-topman Elon Musk moet de BMW M3 de bibbers krijgen van de Tesla Model 3 Performance. Langzaamaan worden er meer specificaties van de elektrosporter bekend. Hoog van de toren blazen, daar is Tesla-topman Elon Musk goed in. De aankomende Tesla Model 3 Performance is dus niet zomaar een sportieve auto, nee, het is een regelrechte BMW M3-killer. In mei twitterde Musk immers nog: “Kosten zijn 78.000 dollar. Ongeveer gelijk aan de BMW M3, maar 15% sneller en een betere handling. Verslaat alles in zijn klasse op het circuit.” Uitrusting Al snel volgde de eerste specificaties. Zo zal de Tesla Model 3 Performance voorzien zijn van zowel een elektromotor op de voor- als achteras. De sprint van nul naar honderd moet in 3,5 tel verlopen, terwijl de topsnelheid 250 km/u bedraagt. De actieradius komt op 500 kilometer uit. De prijs komt dus uit op 78.000 dollar in Amerika en zit haast alles erop en eraan. Alleen het autopilot-systeem staat dan nog op de optielijst. Grotere remmen Nu maakt Tesla bekend dat een sportonderstel de Tesla Model 3 Performance 10 mm dichter op het asfalt zet. Ook zijn er grotere remmen gemonteerd. Eerder werd gezegd dat de Model 3 Performance al ... Het bericht Meer bekend over Tesla Model 3 Performance verscheen eerst op Carros.15 
21/07 00u00  Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger McLaren heeft vandaag ‘Track25’ onthuld. Daarin staan de plannen van het Britse merk tot aan 2025. Er komen nieuwe modellen aan en alle auto’s in de Sports- en Super Series gaan ondergaan een vorm van elektrificatie. McLaren deelt zijn auto’s op in drie groepen. Je hebt de Sports Series (de 570-reeks, de gloednieuwe 600 LT en de 540C), de Super Series (720S) en de Ultimate Series. Tot die laatste selectie behoren de paradepaardjes als de Senna en P1. Alle modellen in de Sports- en Super Series zullen de komende jaren ook als hybride op de markt komen, aldus ‘Track25’; het meerjarenplan tot aan 2025. P1-opvolger Over elektrificatie van de Ultimate Series wordt niet gesproken, maar wel dat er een nieuw model verwacht wordt. Nóg een dus, want een driezits supercar (nu nog BP23 genoemd) was al aangekondigd. Het nieuwe model dat tot de Ultimate Series toetreedt, zal een directe opvolger van de iconische P1 worden. Daarmee lijkt het voor de hand liggen dat de P1-opvolger net als z’n voorganger is voorzien van een elektromotor. In het origineel was dat een hulpje van de benzine-krachtbron, maar wellicht wordt de nieuwkomer een volledig elektrische sportwagen. McLaren-baas Mike Flewitt denkt echter dat de ... Het bericht Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger verscheen eerst op Carros.12 
20/07 18u15  Audi Q8 start bij 109.155 euro Op 16 augustus staat de Audi Q8 in de showroom. Omdat dat al over een maandje is, onthult Audi nu de prijs van de opper-SUV. Vanaf 109.155 euro mag hij mee. De Audi Q8 die vanaf volgende maand in ons land rondrijdt, is er in eerste instantie alleen als 50 TDI quattro. Dat betekent dat de SUV-coupé beschikt over een 286 pk sterke 3.0 TDI-motor. Het maximumkoppel is 600 Nm. Die versie kost je 109.155 euro en dan sprint je in 6,3 tellen van nul naar honderd. Schakelen verloopt via een achttraps tiptronic-automaat. Volgend jaar komt er nog een diesel bij; de 231 pk sterke 45 TDI. Ook de 55 TFSI is aantocht. Die benzineversie is goed voor een vermogen van 340 pk. Elke Audi Q8 beschikt over vierwielaandrijving, een wielophanging met instelbare dempers, LED-koplampen en 20-inch wielen. Als extra’s zijn vierwielsturing, adaptieve luchtvering, HD matrix LED-koplampen en 22-inch wielen leverbaar. Het bericht Audi Q8 start bij 109.155 euro verscheen eerst op Carros.
20/07 00u15  Aston Martin DB5 van James Bond lijkt teruggevonden In de week dat Lego een miniatuurversie van de Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger presenteert, lijkt de echte filmauto te zijn teruggevonden. De inmiddels peperdure ‘effects car’ werd ruim 20 jaar geleden gestolen. De Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger (1964) spreekt een breed publiek aan. De auto zat namelijk vol met verborgen snufjes zoals alleen een auto van de beroemde geheim agent kan hebben. Dat de auto meer dan een halve eeuw na dato nog altijd tot de verbeelding spreekt, bewijst de hommage die Lego onlangs bracht door de auto in 1.290 Lego-blokjes te vatten. Special effects Zoals dat in films gaat waren er niet één maar twee DB5’s op de filmset van Goldfinger te signaleren. Naast een ‘effects car’ – dus met al die speciale snufjes – was er ook sprake van een ‘road car’; eentje die ook echt kon rijden. Waardestijging De ‘effects car’ werd aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw gekocht door een verzamelaar voor 12.000 dollar. Een prima investering zo bleek, want in 1986 was de auto al 250.000 dollar waard, toen verzamelaar Anthony Pugliese III hem overnam. Hij kon ruim een decennium van de ... Het bericht Aston Martin DB5 van James Bond lijkt teruggevonden verscheen eerst op Carros.
20/07 00u00  Aston Martin Cygnet krijgt een boost Herrinert u zich de Aston Martin Cygnet nog? De luxe Brit op basis van een alledaagse Toyota iQ? Vijf jaar na zijn afscheid is de compacte Aston Martin terug. Als one-off, met een 4,7-liter grote V8 aan boord. Er werd best raar naar Aston Martin gekeken toen zijn in 2011 opeens met de Aston Martin Cygnet kwamen aandraven. Het was immers een enorm gepimpte versie van de Toyota iQ. Een boodschappenwagentje met de luxe van een geraffineerde sportauto. De Cygnet werd geen succes en verdween twee jaar later al van het toneel. Comeback Maar de Cygnet is terug. Op het Goodwood Festival of Speed is de mini Aston Martin te zien als one-off. Een klant van de Aston Martins Q-afdeling wilde namelijk graag een Cygnet hebben met wat meer power dan het origineel. Dat vonden de heren van Aston Martin een prima idee en dus werd de de 98 pk sterke 1,3-liter viercilinder vervangen voor de 4,7-liter V8 van de vorige generatie Vantage. Dankzij het vermogen van 436 pk wil de 1.375 kilo zware Cygnet wel vooruit, want in 4,2 seconden snelt het bommetje vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is al even bizar: 274 km/u. Om de super-Cygnet ... Het bericht Aston Martin Cygnet krijgt een boost verscheen eerst op Carros.
20/07 00u00  Maserati lanceert Levante GTS op Goodwood Festival of Speed Vandaag onthult Maserati haar Levante GTS op de eerste dag van het Goodwood Festival of Speed. De sportieve SUV is goed voor 550 pk en heeft een nieuw jasje geïnspireerd op de Levante Trofeo. Het autonieuws komt de komende dagen uit West Sussex, want daar wordt de 25e editie van het Goodwood Festival of Speed gehouden. Een van de merken die groot uitpakt in Engeland is Maserati. Zo heeft het haar gloednieuwe Levante GTS meegenomen en die opgepompte SUV haalt een vermogen van 550 pk en een koppel van 730 Nm uit de aanwezige 3,8-liter V8. De Levante GTS snelt in 4,2 seconden van nul naar honderd en heeft een top van 292 km/u. De twinturbo V8 van de Maserati Levante GTS is dezelfde krachtbron als waar de Quattroporte GTS over beschikt en wordt dus in Maranello gebouwd door Ferrari. Trofeo Met de Levante GTS verwijst Maserati naar de Trofeo. Deze 590 pk sterke versie is niet in Europa te koop, dus is de Levante GTS zijn vervanger. Ondanks 40 pk minder vermogen is het maximumkoppel gelijk, al sprint de Trofeo drie tienden sneller van 0-100 km/u. Ook de bumperpartijen van de GTS lijken op die van de Trofeo. In ... Het bericht Maserati lanceert Levante GTS op Goodwood Festival of Speed verscheen eerst op Carros.
19/07 17u15  Renault Mégane R.S. Trophy nieuwe uitdager in ‘bommetjesland’ De liefhebbers van bommetjes op wielen kijken reikhalzend uit naar de komst van de overtreffende trap van de Mégane R.S. Die Trophy is aan het eind van het jaar leverbaar met liefst 300 pk aan vermogen. Het is traditie bij Renault Sport om een nieuwe generatie van de Mégane RS na verloop van tijd te overtreffen met de Mégane R.S. Trophy. Eind van dit jaar kunnen we daarom weer een nieuwe Franse hot hatch verwelkomen en dit keer wordt er 300 pk uit de 1,8-liter turbomotor geperst. Het maximumkoppel bedraagt 420 Nm (420 Nm voor de EDC en 400 Nm voor de zesbak) en voorzien van handbak snelt de Trophy in 5,7 seconden van nul naar honderd. De topsnelheid bedraagt 260 km/u. Hoe snel de versie met automaat met dubbele koppeling accelereert, is momenteel nog niet bekend. Ook de vanafprijs volgt in een later stadium. De R.S. Trophy weegt 1.419 kilo en is voorzien van het Cup-chassis, een mechanisch sperdifferentieel en 19 inch-lichtmetalen wielen. In het interieur kun je Recaro-sportstoelen met alcantara-bekleding laten plaatsen, waardoor je 2 centimeter lager achter het stuur zit. Het bericht Renault Mégane R.S. Trophy nieuwe uitdager in ‘bommetjesland’ verscheen eerst op Carros.
19/07 01u00  ‘License to build’: Aston Martin DB5 van James Bond nu in 1.290 Lego-blokjes Vorige maand nog vatte Lego de Bugatti Chiron in 3.599 plastic blokjes en nu is het de beurt aan de Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger uit 1964. En typisch Lego: het zelfbouw schaalmodel zit vol met slimme snufjes. Heb je net een maand zitten zwoegen op de 3.599 Lego-blokjes van de Bugatti Chiron, staat er weer een volgende uitdaging voor je neus. Nu hebben de Denen namelijk de Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger in 1.290 steentjes gegoten. Net als de Chiron is de schaal 1:8, dus als je klaar bent staat er een 34 centimeter lange auto voor je neus. Schietstoel en bandensnijders Het bouwpakket is voor € 169,99 te koop, maar dan heb je wel een ‘license to build’ nodig. Klein grapje van Lego natuurlijk. Het ludieke aan de Aston Martin DB5 is dat net als in de film met Sean Connery er tal van werkende technologische snufjes aan boord zijn. Denk aan een te verbergen volgcomputer en een vak met een telefoon in de deur. Nog leuker zijn de schietstoel en de roterende nummerplaten. En zo’n omhoogkomend kogelvrij scherm bij de achterruit komt ook altijd van pas, net als de bandensnijders aan ... Het bericht ‘License to build’: Aston Martin DB5 van James Bond nu in 1.290 Lego-blokjes verscheen eerst op Carros.
19/07 00u00  McLaren 600LT legt Porsche 911 GT2 RS vuur aan de schenen Twee weken geleden konden we u al melden dat McLaren haar eigen 570S aftroeft met de 600LT. Van deze ‘Longtail’ zijn nu de Nederlandse prijzen en specificaties bekend. De McLaren 600LT neemt de 570S als basis, maar schroeft het vermogen van de 3,8-liter V8 met twee turbo’s op naar 600 pk. Naast dat surplus van 30 pk is de ‘Longtail’ ook nog eens bijna 100 kilo lichter. Door het afslankkuurtje en de vermogensinjectie sprint de McLaren 600LT in 2,9 seconden van nul naar de honderd en is daarmee bijvoorbeeld een fractie sneller dan de Ferrari 488 GTB. De Porsche 911 GT2 RS en Lamborghini Huracan Performante komen ook in de buurt, al sprinten die ietsjes rapper vanuit stilstand naar 100 km/u. Doordat de McLaren 600LT flink lichter is dan z’n genoemde concurrenten, is hij ze bij de sprint van 0-200 km/u allemaal de baas, al is het nipt. Voor de volledigheid moeten we dan ook nog even z’n topsnelheid noemen. Die is met 328 km/u aanzienlijk. Prijzen Dat de McLaren 600LT zich in goed gezelschap bevindt, merken we ook aan het prijskaartje. In Nederland start de Longtail bij 299.000 euro. Daar komt minimaal 10 procent bij als je voor de ... Het bericht McLaren 600LT legt Porsche 911 GT2 RS vuur aan de schenen verscheen eerst op Carros.
18/07 17u00  Nu officieel: vernieuwde Audi TT en TT Roadster De Audi TT bestaat 20 jaar. Dat is reden voor de Duitsers voor een facelift én voor een speciale jubileumversie in een oplage van 999 stuks. Zoals dat gaat bij facelifts is de vernieuwde Audi TT voorzien van een nieuwe grille en grotere luchtinlaten. Ook is de optielijst wat opgeleukt met onder meer LED- of Matrix LED-koplampen. En wie de standaard 17-inch wielen wat klein vindt, kan opteren tot exemplaren van 18, 19 of zelfs 20-inch. Tweeliters Audi heeft nog eens goed gekeken naar het motorenaanbod en levert voortaan drie 2,0-liter TFSI-motoren: eentje met 197 pk, een versie met 245 pk en een 306 pk sterk exemplaar. De laatste is alleen leverbaar in combinatie met de TTS. De TTS Coupé accelereert in 4,8 seconden van 0-100 km/u. Op termijn wordt er ook een nieuwe TT RS verwacht, die hoogstwaarschijnlijk (want dat is de traditie) met een 2,5-liter vijfcilinder op de markt komt. De Audi TTS is standaard voorzien van vierwielaandrijving, adaptieve schokdemperregeling en Audi drive select waarmee diverse rijprogramma’s zijn te selecteren. 20 jaar-editie De Audi TT is al weer 20 jaar onder ons en dat viert Audi met de TT 20 years-uitvoering in een oplage van 999 stuks. Dan ... Het bericht Nu officieel: vernieuwde Audi TT en TT Roadster verscheen eerst op Carros.
18/07 04u15  Gefacelifte Audi TT zwerft al rond online De Audi TT is in een nieuw jasje gestoken. Graag had Audi de beelden van de gefacelifte TT pas later getoond, maar online zwerven de eerste, nog wat korrelige beelden, rond. Omdat de beelden niet vrijgegeven zijn door Audi zelf gaan de foto’s niet gepaard met specificaties over de licht gewijzigde auto. Maar de verwachting is dat er op het gebied van de meeste krachtbronnen weinig is veranderd. Al wordt er wel gespeculeerd dat de TT RS er een paar pk bijkrijgt. De bekende 2,5-liter vijfcilinder komt daarmee uit op zo’n 410 pk. Lichte wijzigingen Op uiterlijk gebied onderscheidt de vernieuwde TT zich van de huidige versie uit 2014 met een nieuwe grille. De horizontale lamellen zijn vervangen door een honingraat motief en ook zijn de luchtinlaten voor en achter anders getekend. Binnenkort verwachten we meer nieuws over de TT-facelift. Het bericht Gefacelifte Audi TT zwerft al rond online verscheen eerst op Carros.
18/07 00u00  Nieuwe BMW X5 start bij ruim 90 mille In november staat de vierde generatie van de BMW X5 in de showroom. Instappen kan vanaf 90.983 euro en dan beschik je over de XDrive30d. Graag hadden we de xDrive50i in de prijslijst zien staan, maar die V8 met liefst 462 pk slaat Europa over. Topversie is dus de M50d, die met 400 pk aan vermogen en een maximumkoppel van 760 Nm ook geen slecht figuur slaat. De M50d schiet in 5,2 seconden van nul naar honderd en kost 129.350 euro. Zescilinders Flink wat minder ben je kwijt voor die andere diesel, de xDrive30d. Voor 90.983 euro krijg je een zescilinder met 195 pk die behoorlijk rap is. In 6,5 tellen sprint je van 0-100 km/u. De enige benzineversie in het aanbod bij de lancering is de xDrive40i. De zes-in-lijn is goed voor 250 pk en 340 Nm en is in 5,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u gesprint. De xDrive40i kost 96.594 euro. Ruimer De nieuwe BMW X5 – van de vierde generatie alweer – is bijna vier centimeter langer dan z’n voorganger. Doordat de auto ook flink breder is (+6,6 cm) en iets hoger, is de nieuwste X5 nóg ruimer. Zo loopt het bagagevolume op tot 1.860 liter. ... Het bericht Nieuwe BMW X5 start bij ruim 90 mille verscheen eerst op Carros.
17/07 00u45  Volkswagen I.D. R Pikes Peak piekt ook op Goodwood Na het neerzetten van een nieuw record in de Pikes Peak heuvelklim eind juni, is de Volkswagen I.D. R Pikes Peak doorgereden naar Goodwood. Op het kleine heuvelklimmetje aldaar, zet de extreme elektrorace weer een snelle tijd neer. De Pikes Peak heuvelklim is niet te vergelijken met de Goodwood Hillclimb. De eerste is net geen 20 kilometer lang en stuurt je via 156 bochten naar 4.302 meter hoogte, terwijl de tweede slechts 2 kilometer meet. Toch vond Volkswagen het wel een aardig idee om haar I.D. R Pikes Peak ook op het Goodwood Festival of Speed in te zetten. Achter het stuur zat wederom Romain Dumas die eind juni met de elektrische racer de snelste tijd ooit op Pikes Peak neerzette. Elektrorecord Om dat kunstje te herhalen moet de Franse coureur onder de 41,6 seconden zien te duiken. Geen sinecure, want dat record staat al sinds 1999 en is gereden door Nick Heidfeld, die in een McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-wagen meedeed. Dumas haalde het met de Volkswagen I.D. R Pikes Peak dan ook niet maar met zijn tijd van 43,86 seconden was hij wel bijna 3,5 seconden sneller dan het vorige elektrorecord uit 2013. De elektrische Volkswagen I.D. R Pikes ... Het bericht Volkswagen I.D. R Pikes Peak piekt ook op Goodwood verscheen eerst op Carros.
16/07 04u30  Polestar 2 laat van zich horen Het eerste model van Polestar, de Polestar 1, moet begin volgend jaar z’n opwachting maken. Later in 2019 wordt dan ook meteen de Polestar 2 gelanceerd. En daar zijn nu iets meer specificaties van bekend. De eerste Polestar die het levenslicht ziet, de Polestar 1, is nog een plug-in hybride – eentje met overigens wel een behoorlijk elektrische actieradius van 150 kilometer – maar de Polestar 2, die ook in 2019 op de markt komt – zal volledig elektrisch zijn. Op één lading stroom zal die auto tot wel 560 kilometer ver kunnen reiken, liet CEO Jonathan Goodman onlangs weten. Waar de Polestar 1 een sportieve coupé is en de Polestar 3 een SUV, daar zal de Polestar 2 een sedan zijn. Wie de foto’s ziet, de productieversie moet sprekend op de Volvo 40.2 concept car lijken, zal opmerken dat de auto best wel wat SUV-trekjes heeft. Online bestellen Ook is al bekend dat de Polestar 2 tot ongeveer 400 pk aan vermogen meekrijgt. De middelgrote Polestar 2 zal waarschijnlijk net als de Polestar 1 straks niet te koop zijn, maar is alleen via een abonnementsvorm te rijden. Eveneens heel hip; de bestellingen kunnen alleen online worden gedaan. Het bericht Polestar 2 laat van zich horen verscheen eerst op Carros.
Laatste update: vandaag om 0u00

Vroom.be

Verbergen Tonen
20/07 09u30  Rijtest: Mercedes-AMG GLC 63 S Coupé, sprinter op hoge poten Wie de 367 pk sterke zescilinder uit de 43 AMG wat nipt vindt, hoeft dus niets te vrezen. De GLC
20/07 09u30  Volkswagen heeft bijna alle auto’s met sjoemelsoftware terug aangepast De Europese Commissie zegt verheugd te zijn dat Volkswagen “grotendeels zijn belofte te hebben ge
19/07 10u00  Getest: Suzuki Swift Sport, wanneer de oude school de nieuwe wordt De Swift Sport verscheen voor het eerst op het toneel in 2007. Geen hardcore hot hatch, maar e
19/07 10u00  Porsche opent zijn eerste “supercharger” De eerste snellader voor de Taycan bevindt zich in Berlijn-Adlershof. Naast twee klassieke snella
18/07 17u15  Video: Volkswagen geeft meer details vrij over de T-Cross, zijn nieuwe SUV Maar met een lengte van 4,11 meter en een hoogte van 1,56 meter is de nieuwe T-Cross iets groter
18/07 09u15  Getest: Peugeot Rifter, op zoek naar een eigen persoonlijkheid Wie vreesde dat de ludospace of bestelbreak een uitstervend ras was, is eraan voor de moeite. Zek
17/07 15u45  Hoe bereid je je auto voor op een roadtrip? Juist; wie roadtrip zegt, zegt vrijheid, frisse lucht, ontdekking en avontuur. Rustig en op je d
17/07 09u45  Hoeveel kost de elektrische Hyundai Kona? De Belgische importeur voert de twee elektrische Kona’s in die Hyundai aankondigde. Dat betekent
16/07 07u30  Scoop: Porsche Cayenne Coupé, de geruchten kloppen Uitpakken met iets radicaals, genre Lamborghini Urus, zal Porsche niet doen. De Duitsers kiezen q
16/07 07u30  Video: Aston Martin V8 Cygnet, stop eens een V8 in je stadsauto De Aston Martin Cygnet kende maar een korte carrière. De Toyota-iQ-met-een-ander-logo werd geïntr
16/07 07u30  Let op: betaal niet teveel aan de Franse péage! De meeste Franse péages of tolhuisjes zijn uitgerust met een automatisch scansysteem. De scanner
14/07 14u30  Top 11: deze elektrische SUV’s komen er binnenkort aan 1. Audi e-tron – dit najaar De eerste elektrische SUV van Audi werd normaal eind augustus
14/07 14u30  Video: de BMW M5 neemt het op tegen… een Seat Arosa Een Seat Arosa tegenover een BMW M5? Dat is een beetje zoals David versus Goliath, niet? Maar de
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 9u30

Autovisie

Verbergen Tonen
20/07 20u45  Verstappen zet record neer in Hockenheim Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085.
20/07 17u15  Verstappen: ’Hopelijk is weer in ons voordeel’ Max Verstappen reed in Hockenheim de derde en eerste tijd tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag, maar stond tijdens die tweede omloop ook twintig minuten stil.
20/07 16u45  Racemonster Verstappen zet record neer tijdens training Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085.
20/07 12u45  Ricciardo en Verstappen doen prima mee Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn het Grand Prix-weekeinde in Duitsland behoorlijk goed begonnen.
20/07 12u15  Ricciardo wacht inhaalrace in Duitsland Daniel Ricciardo staat zondag tijdens de Grand Prix van Duitsland voor een inhaalrace.
20/07 12u15  Verstappen kan weer rekenen op Oranjelegioen Op de Hockenheimring in Duitsland moeten er dit weekeinde wel heel gekke dingen gebeuren, wil Max Verstappen echt hoge ogen gooien.
20/07 10u30  Bottas blijft bij Mercedes Valtteri Bottas rijdt ook volgend jaar in de Formule 1-bolide van Mercedes.
20/07 06u45  ’Wielrenner’ Verstappen lost trainer in de bergen Na het WK-geweld sluit Max Verstappen zijn ogen ook niet voor de Tour de France.
20/07 06u45  Verstappen houdt de moed erin Een outsider voor de wereldtitel, noemde teambaas Christian Horner ’zijn’ Red Bull Racing na de verrassende overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk. De kansloze affaire op Silverstone maakte echter gehakt van die bewering. Verstappen wist zelf al hoe laat het was, maar de Limburger ziet nog genoeg perspectief.
19/07 17u15  Verstappen: ‘Daar durf ik wel om te wedden’ Max Verstappen houdt niet van een gokje in het casino, maar wil best een weddenschap afsluiten over welke auto het beste chassis heeft in de Formule 1. De Limburger weet zeker dat zijn team Red Bull Racing de zaakjes wat dat betreft het beste op orde heeft.
19/07 16u00  Ecclestone weer kritisch op Formule 1 Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft nogmaals zijn visie gegeven over de huidige situatie in de F1.
19/07 12u15  Kogel door kerk bij Hamilton Het zat er al even aan te komen, maar het nieuws is nu officieel bevestigd: Lewis Hamilton blijft de komende jaren bij Mercedes.
19/07 00u00  Red Bull-baas Horner: ’Ferrari de maatstaf’ Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de motor waarmee Ferrari nu rondrijdt, de maatstaf moet zijn.
19/07 00u00  Lauda hekelt Ferrari: ’Niet eerlijk en niet grappig’ Niki Lauda heeft het helemaal gehad met de clashes tussen Ferrari en Mercedes.
19/07 00u00  Schietende Verstappen ’lijdt pijn’ voor goede doel Wie mooi is moet pijn lijden, maar wie geld wil inzamelen soms ook. Onder anderen Max Verstappen zette zich in Engeland in voor het goede doel.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 20u45
Lees meer van Autovisie >

Autofans.be

Verbergen Tonen
20/07 17u45  De Hyundai Kona Iron Man is kick-ass Automerken en Comic Con zijn niet meer uit elkaar te trekken. Vooral Hyundai weet van aanpakken. Deze keer geen zombie survival machine, maar een echte Iron Man Kona.
20/07 16u00  Nederlanders zitten zonder benzine Vanwege de warmte is er in Nederland een benzineschaarste. Heel wat brandstofstations komen daardoor zonder benzine te staan.
20/07 14u00  Nu ook James Bond DB5 in LEGO Zo maar even 1290 stuks telt deze LEGO Creator Aston-Martin. De DB5 uit 1964 beschikt zelfs over een werkende schietstoel.
20/07 11u00  Rondrit: Rij mee in de Autofans Tour! [19/08] Autofans wordt tien jaar, een mijlpaal die we niet zo maar voorbij kunnen laten gaan. Bestaat er dan ook een betere manier om te vieren dan met een rondrit met tof volk, heerlijke wegen en lekker eten? Inderdaad, dat is het recept van de Autofans Tour!
20/07 11u00  Automobielartiest Clovis overleden Eén van de jeugdhelden van de dertigers onder de Autofans is afgelopen donderdag overleden. Hij werd 72 jaar.
19/07 17u00  Hyundai i30N droogt op tot N Line Afgeleid van hun N sportafdeling lanceert Hyundai de N Line-reeks op de i30. Alle voordelen van de i30 N, behalve de prestaties en de kostprijs.
19/07 11u00  Nissan LEAF Nismo is hot electric hatch Een gepimpte versie van een elektrisch voertuig, is dat wat elektroland nodig heeft om wat mee populariteit te krijgen?
19/07 10u00  Meer peper: Renault Megane R.S. Trophy Renault heeft de overtreffende trap van de Megane R.S. bovengehaald. Met de Trophy krijg je er 20 pk en een hoop rijsensaties bij.
19/07 09u45  Renault Megane R.S. Trophy Renault heeft de overtreffende trap van de Megane R.S. bovengehaald. Met de Trophy krijg je er 20 pk en een hoop rijsensaties bij.
18/07 16u45  Officieel: Audi steekt TT in een nieuw jasje (2018) De derde generatie TT steekt twintig jaar na de lancering van de originele in het nieuw. Met een strakgetrokken uiterlijk, rijkelijkere standaarduitrusting en afscheid van de dieselversies. De TTS, die verliest dan weer 4 pk's. Dankjewel WLTP.
18/07 14u15  Ford Focus en Volvo XC40 verdienen 5 sterren Ook in de zomer ligt het veiligheidsgevoel hoog, bij EuroNCAP. Vandaag maakt het resultaten bekend van twee nieuwe wagens.
18/07 10u45  Japanse merken binnenkort stukje goedkoper? Dankzij het nieuwe handelspact tussen Europa en Japan wordt het binnenbrengen van Japanse wagens en onderdelen een serieus stuk goedkoper. Een goede zaak voor Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, Subaru en Mazda... maar hopelijk ook de klant.
18/07 10u15  Is dit de Audi TT facelift? Een Duitse TT-fanclub zegt beslag te hebben gelegd op plaatjes van de opgefriste TT die binnenkort vanonder het doek mag. Die gelekte plaatjes tonen alvast de TTS.
17/07 16u45  Hebben we meer van deze lichttuners nodig? Spoilers, bumpers en megalomane velgen... Allemaal aardig maar achterlichten blijven vaak onaangeroerd door de emmer vol tuningsbedrijven. Het Britse Glohh lijkt echter een gat in de markt te hebben gevonden. Te beginnen met een nieuwe lichtenset voor de Range Rover Sport, de pimpbak bij uitstek.
17/07 13u45  Chevrolet Orlando keert terug als ruige crossover Chevrolet heeft een opvolger voor de Orlando klaar. Die ruilt het busjesdesign in voor wat crossover-looks en zou niet misstaan op onze Europese bodem. Richting ons komt 'ie evenwel niet.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 17u45
Lees meer van Autofans.be >

GroenLicht

Verbergen Tonen
20/07 14u30  Poll: BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 S vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Welke Duitser met 600 pk+ geniet je voorkeur uit dit potente gezelschap? Terwijl een reguliere Panamera, 5-Reeks of E-Klasse reeds een stevige portie luxe en comfort weten te bieden voorzien Porsche, BMW en Mercedes ook een sportieve(re) uitvoering aan van deze blitse berlines. Die behouden (bijna volledig) hun dagdagelijkse bruikbaarheid en bijhorend comfort maart rekenen op […]
20/07 14u15  Officieel: Renault Megane RS Trophy (2018) De nieuwe Renault Mégane RS Trophy levert nog betere prestaties en is nog sportiever! In navolging van de “reguliere” Mégane RS voorziet Renault – meer specifiek de Renault Sport (RS) afdeling – opnieuw een straffere Mégane RS Trophy uitvoering. Visueel is deze nieuwkomer te herkennen aan de exclusieve 19″ Jerez velgen, Recaro sportstoelen en de […]
20/07 12u00  Spyshots: Porsche 911 GT3 Touring Cabriolet (2018) Behalve de aankomende 911 Speedster zou er ook een dakloze Porsche GT3 (Touring?) Cabrio in de pijplijn zitten. Na de lancering van (bijna) alle mogelijke combinaties en de facelift (mk2) in 2016 loopt de huidige Porsche 911 (991) op het einde van zijn carrière. De GT3 RS facelift en GT2 RS worden aanzien als de […]
20/07 00u00  Productie BMW 8-Reeks Coupé (2018) gestart! De veelbelovende 8-Reeks Coupé rolt vanaf heden van de productieband bij BMW Dingolfing in Duitsland. Aangezien ze in Dingolfing enkel de topmodellen van BMW in elkaar schroeven (5-Reeks / M5, 6-Reeks / M6 en 7-Reeks) weten we direct in welk segment we de 8-Reeks Coupé mogen plaatsen. Als volwaardige plaatsvervanger voor de 6-Reeks Coupé (en […]
20/07 00u00  Preview: Toyota Supra (2019) De onthulling van de nieuwe Toyota Supra, de langverwachte sportwagen van de Japanners, komt nu écht wel dichterbij! Al enkele jaren werkt Toyota aan een opvolger voor de legendarische Supra die tussen ’78 en ’02 de nodige faam creëerde voor de Japanse autoconstructeur. Daarvoor werken ze nauw samen met BMW die de technische basis daarvan […]
19/07 00u00  Preview: Bugatti Chiron Divo (2018) Terwijl de “reguliere” Bugatti Chiron voornamelijk imponeert met de immense topsnelheid probeert de Chiron Divo zijn accenten te leggen op een onklopbare 0-100 km/u acceleratie. Op het Autosalon van Genève presenteerde Bugatti de Chiron Sport die iets lichter voor de dag kwam met betere remmen maar écht veel spannender dan een normale (1.500 pk sterke) […]
18/07 18u30  Officieel: Audi TT + TT Roadster facelift (2018) In deze warme zomerperiode voorziet Audi de TT en TT Roadster van een (beperkte) visuele upgrade, extra uitrusting en krachtige(re) benzinemotoren. Ongeveer 20 jaar na de lancering van de originele TT krijgt de derde generatie Audi TT een uitgebreide update mee. Zoals Audi het zelf mooi omschrijft: “het koetswerkdesign van dit stijlicoon wordt sportief aangescherpt, […]
18/07 10u00  Lamborghini viert productierecords Huracan en Aventador Dubbel feest in Sant’Agata Bolognese voor de 11.000ste Lamborghini Huracan en 8.000ste Aventador! De verkoopafdeling van Lamborghini blijft records (+11% in 2018) aan elkaar rijgen in een ongezien tempo. In maart vierden ze ginds nog de 10.000ste Huracan (een gifgroene Huracan Performante) en vandaag zitten ze al aan 11.000 exemplaren, deze blitse bolide is goed […]
18/07 00u00  Belgische prijs Hyundai Kona Electric (2018): vanaf 34.999 euro Elektrisch rijden – in de populaire crossover vorm – wordt zeer bereikbaar met de gloednieuwe Hyundai Kona Electric! Met de Kona bereikte Hyundai alreeds de hippe/jeugdige/kleurrijke consument die zich graag in een SUV (crossover is technisch gezien de correcte term) verplaatst. Bij de lancering enkel te verkrijgen met efficiënte benzinemotoren maar intussen ook al te […]
16/07 10u45  Spyshots: Porsche Cayenne Coupé SUV (2019) Ook Porsche ziet blijkbaar brood in een premium Sport Utility Coupé (een sportieve SUV met aflopende daklijn) op basis van de nieuwe Cayenne. Waarvan akte! In het verleden presenteerde Porsche de Mission E Cross Turismo Concept die zich eventueel kon gaan vertalen in een zuiver elektrische crossover met aflopende daklijn, nu ziet het er naar uit […]
16/07 10u45  Preview: MINI Electric EV is bijna klaar (2019) MINI lanceert haar zuiver elektrische MINI Electric in 2019 en wil dat nogmaals benadrukken. Na de lancering van de Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybride en de Electric EV Concept bleef het relatief stil bij MINI omtrent hun riant masterplan inzake elektrificatie. In 2019 vieren ze hun 60ste verjaardag en dat moet zich ondermeer […]
16/07 00u00  Reeds 400 Tesla Supercharger laadstations in Europa! Het supersnelle Supercharger laadnetwerk van Tesla telt meer dan 400 locaties (goed voor 3.200 laadstations) in Europa! Vijf jaar geleden ging de allereerste Europese Tesla Supercharger open in Noorwegen, vandaag de dag kan je op het Oude Continent terecht bij meer dan 400 locaties met 3.200 laadstations! De Superchargers staan ​​op belangrijke snelwegen op alle […]
15/07 00u00  Volvo lanceert mobiliteitsmerk M Naast het produceren en verkopen van wagens gaat Volvo zich met M ondermeer bezighouden met carsharing en diensten op aanvraag! Op termijn gaan we – zeker in de stedelijke gebieden – evolueren naar een andere vorm van wagenbezit en Volvo beseft dat klaarblijkelijk ook. Zo lanceert de Zweedse premiumconstructeur in de lente van 2019 het […]
15/07 00u00  Belgische prijs Jeep Wrangler (2018): vanaf 45.500 euro! Na de onthulling van de nieuwe Jeep Wrangler in Amerika maakt de legendarische offroader zich klaar voor een Europese lancering in het najaar. SUV’s mogen dan vandaag de dag voornamelijk populair zijn in hun stedelijke crossover uitvoeringen, wie écht op avontuur wil gaan zoekt best een volwaardige terreinkampioen. De Jeep Wrangler behoort sowieso tot die […]
14/07 12u30  Officieel: Maserati Levante GTS SUV (2018) Maserati voegt een 550 pk sterke Levante GTS toe aan haar modellengamma, net onder de Levante Trofeo topversie! Behalve een efficiënte dieselmotor en een 350 pk / 420 pk sterke benzinemotor was de Maserati Levante SUV te verkrijgen met een Trofeo uitvoering die maar liefst 590 pk weet te produceren. Omdat SUV’s in alle geuren […]
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 14u30
Lees meer van GroenLicht >

Autosport

Verbergen Tonen
20/07 20u45  Verstappen zet record neer in Hockenheim Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085.
20/07 17u15  Verstappen: ’Hopelijk is weer in ons voordeel’ Max Verstappen reed in Hockenheim de derde en eerste tijd tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag, maar stond tijdens die tweede omloop ook twintig minuten stil.
20/07 16u45  Racemonster Verstappen zet record neer tijdens training Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085.
20/07 12u45  Ricciardo en Verstappen doen prima mee Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn het Grand Prix-weekeinde in Duitsland behoorlijk goed begonnen.
20/07 12u15  Ricciardo wacht inhaalrace in Duitsland Daniel Ricciardo staat zondag tijdens de Grand Prix van Duitsland voor een inhaalrace.
20/07 12u15  Verstappen kan weer rekenen op Oranjelegioen Op de Hockenheimring in Duitsland moeten er dit weekeinde wel heel gekke dingen gebeuren, wil Max Verstappen echt hoge ogen gooien.
20/07 10u30  Bottas blijft bij Mercedes Valtteri Bottas rijdt ook volgend jaar in de Formule 1-bolide van Mercedes.
20/07 06u45  ’Wielrenner’ Verstappen lost trainer in de bergen Na het WK-geweld sluit Max Verstappen zijn ogen ook niet voor de Tour de France.
20/07 06u45  Verstappen houdt de moed erin Een outsider voor de wereldtitel, noemde teambaas Christian Horner ’zijn’ Red Bull Racing na de verrassende overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk. De kansloze affaire op Silverstone maakte echter gehakt van die bewering. Verstappen wist zelf al hoe laat het was, maar de Limburger ziet nog genoeg perspectief.
19/07 17u15  Verstappen: ‘Daar durf ik wel om te wedden’ Max Verstappen houdt niet van een gokje in het casino, maar wil best een weddenschap afsluiten over welke auto het beste chassis heeft in de Formule 1. De Limburger weet zeker dat zijn team Red Bull Racing de zaakjes wat dat betreft het beste op orde heeft.
19/07 16u00  Ecclestone weer kritisch op Formule 1 Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft nogmaals zijn visie gegeven over de huidige situatie in de F1.
19/07 12u15  Kogel door kerk bij Hamilton Het zat er al even aan te komen, maar het nieuws is nu officieel bevestigd: Lewis Hamilton blijft de komende jaren bij Mercedes.
19/07 00u00  Red Bull-baas Horner: ’Ferrari de maatstaf’ Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de motor waarmee Ferrari nu rondrijdt, de maatstaf moet zijn.
19/07 00u00  Lauda hekelt Ferrari: ’Niet eerlijk en niet grappig’ Niki Lauda heeft het helemaal gehad met de clashes tussen Ferrari en Mercedes.
19/07 00u00  Schietende Verstappen ’lijdt pijn’ voor goede doel Wie mooi is moet pijn lijden, maar wie geld wil inzamelen soms ook. Onder anderen Max Verstappen zette zich in Engeland in voor het goede doel.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 20u45
Lees meer van Autosport >

F1journaal

Verbergen Tonen
20/07 20u30  18-inch banden en geen bandenwarmers meer vanaf 2021 Vanaf het seizoen 2021 is het de bedoeling dat er geen bandenwarmers meer gebruikt worden. In het verleden werden er ook al voorstellen gelanceerd om de bandenwarmers af te schaffen maar uit veiligheidsoverwegingen kwam het verbod op bandenwarmers er nog steeds niet. In 2021 moet het deze keer... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 19u30  Verstappen na snelste tijd: “Het ziet er goed uit” Getting set for FP2 ߑŠ #GermanGP ߇ɰ߇ª #F1 pic.twitter.com/ZNZIR5ml71— Red Bull Racing (@redbullracing) July 20, 2018 Tijdens de eerste oefensessie moest Verstappen nog teamgenoot Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton voor zich dulden maar in de namiddag... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 18u00  Daniel Ricciardo moet door gridpenalty achteraan starten Bulls hit a sizzling Hockenheimring for FP2 ߑŠ #GermanGP ☀️߇ɰ߇ª #F1 pic.twitter.com/vDPFqQIBsQ— Red Bull Racing (@redbullracing) July 20, 2018 Ricciardo reed tijdens de eerste oefensessie de snelste tijd en ook tijdens de tweede oefensessie... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 17u00  GP van Duitsland: tweede oefensessie: Baanrecord voor Verstappen, Vandoorne laatste Top of the Hock ߑŠ This time it's Max who finishes on top with a 1:13.085 while Daniel finishes P13 with a 1:14.682 in FP2 #GermanGP ߇ɰ߇ª #F1 pic.twitter.com/eRdGUNAg3P— Red Bull Racing (@redbullracing) July 20, 2018 1. M. Verstappen Red... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 13u00  GP van Duitsland: eerste oefensessie: Ricciardo snelste, Vandoorne laatste Nadat Duitsland vorig jaar ontbrak op de F1-kalender is het dit jaar opnieuw van de partij. Tijdens de eerste oefensessie op de Hockenheimring kregen we alvast een opmerkelijk beeld bij Antonio Giovinazzi. De reserverijder van Sauber mocht nog eens een oefensessie afwerken maar plots vloog de... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 12u00  “Alonso is de Neymar van de F1, hij overdrijft graag” Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op 1 Jul 2018 om 7:54 (PDT) “Hij klaagt erg veel over de boordradio, maar dat zien we ook in andere sporten,” aldus Magnussen. ‘Zelfs grote atleten zoals Neymar overdrijven in hun reacties.” Volgens Magnussen probeert Alonso zo... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 12u00  Officieel: Ook Bottas blijft een jaartje langer bij Mercedes Suit up. Strap in. VB ready to rock out at Hockenheim! ߇ɰ߇ª #GermanGP pic.twitter.com/RpM9INLEIX— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 20 July 2018 De 28-jarige Fin begon bij Mercedes in 2017 en won al drie keer voor het team. Vandaag bevestigde Mercedes dat Bottas een... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
20/07 06u30  Preview: GP van Duitsland 10 down, 11 to go. We’re feeling #GermanGP ready! ߑŠ Next stop, Hockenheim… ✈️߇ɰ߇ª pic.twitter.com/Vkivrp5WWr— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 17 juli 2018 Het is lokale held Sebastian Vettel die naar zijn thuisrace komt met het... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/07 19u30  Hamilton: “Er was een team dat mij probeerde weg te halen bij Mercedes” I have been in the Mercedes Family since 1998. I am forever grateful for their continued support, unwavering love and protection over these years. I’m incredibly proud of what we have achieved together and even more excited of what we will achieve together moving forward. There is no better... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/07 18u30  “Zelfs met de Honda-motor zou Red Bull dit seizoen gewonnen hebben” Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op 7 Jul 2018 om 7:14 (PDT) Vanaf 2019 rijdt Red Bull net als zusterteam Toro Rosso met Honda-motoren. Volgens sommigen een foute keuze, volgens anderen een goed keuze. De meningen zijn overduidelijk verdeeld maar Red... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/07 17u00  VIDEO: Mini-Verstappen blikt vooruit naar GP van Duitsland Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/07 16u00  Officieel: Hamilton twee jaar langer bij Mercedes Five and a half years together… It’s not been bad, has it @LewisHamilton ߘ‰ 4⃣4⃣ Wins… 5⃣0⃣ Poles… 7⃣5⃣ Podiums… 3⃣ @F1 World Titles… And we’re only just getting started! TWO more years!!... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/07 12u15  Ecclestone: “Al die domme regels zorgen ervoor dat er niet meer geracet wordt” Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 25 Jun 2018 om 2:14 (PDT) “Enige tijd geleden toen ik erbij betrokken was zei ik al dat technische regels vandaag de dag belangrijker zijn dan sportieve regels,” aldus de voormalig F1-baas. “Ze hadden bovenaan het... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/07 07u15  Trident beëindigt contract met Haas-junior Ferrucci na incidenten Een bericht gedeeld door Santino Ferrucci (@santinoferrucci) op 19 Mei 2018 om 7:26 (PDT) Buiten die bewuste aanrijding had de Amerikaan al meer op zijn kerfstok. Ferrucci werd betrapt op het rijden met één handschoen en het gebruik van zijn GSM en toen de stewards hem daar attent op... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/07 20u30  Christian Horner verduidelijkt visie over ‘testteam’ Toro Rosso Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op 7 Jul 2018 om 9:23 (PDT) Dr. Helmut Marko had laten uitschijnen dat er bij Toro Rosso eventueel gridpenalty’s geïncasseerd zouden worden zodat Honda haar Honda-motor kon ontwikkelen en dingen kon uittesten. Red... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 20u30
Lees meer van F1journaal >

GPUpdate.net

Verbergen Tonen
20/07 20u45  Gasly: Hamilton en Vettel vonden mijn tijdstraf te zwaar Tijdens de rijdersbriefing voor de Grand Prix van Duitsland werd vrijdag uitgebreid gesproken over de aanvaring tussen Pierre…
20/07 20u15  Vandoorne in Duitsland: "Slechtste vrijdag van mijn carrière" Stoffel Vandoorne blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. De problemen met zijn McLaren in Silverstone bleken in…
20/07 20u00  Sirotkin: "Nieuwe voorvleugel stap in juiste richting" Sergey Sirotkin is positief over de nieuwe voorvleugel van Williams. De Rus noemt de update 'een stap in de juiste richting…
20/07 19u15  Vasseur sluit terugkeer van Raikkonen bij Sauber niet uit Sauber F1-teambaas Frederic Vasseur sluit niet uit dat Kimi Raikkonen terugkeert naar het team waar hij zijn Formule 1-carrière…
20/07 19u00  Hamilton rekent op spannende strijd: "Kleine verschillen" Lewis Hamilton verwacht een spannend vervolg van het weekend in Duitsland, aangezien de verschillen tussen Ferrari, Red Bull…
20/07 18u45  Marko over winstkansen Verstappen: "We zijn de underdog" Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko denkt dat Max Verstappen als underdog aan de Grand Prix van Duitsland begint, ondanks de…
20/07 18u00  Vettel verwacht spanning in Duitsland: "Strijd met drie teams" Sebastian Vettel begon zijn thuisrace op Hockenheim met tweemaal een vierde positie op de vrijdag. De Duitser verwacht in…
20/07 17u30  Ricciardo: "Lange runs waren goed, maar kunnen nog beter" Daniel Ricciardo was vrijdag in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de rapste, maar in de tweede…
20/07 17u30  Verstappen denkt nog niet aan overwinning na sterke vrijdag Max Verstappen is blij met hoe de eerste trainingen voor de eerste Grand Prix zijn verlopen. De Nederlander klokte tijdens de…
20/07 16u45  De volledige uitslag van de tweede training in Duitsland Lees meer >
20/07 16u45  Verstappen verbetert baanrecord in tweede training GP Duitsland Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring de snelste tijd…
20/07 15u30  Teams: Afschaffen bandenwarmers uitdagend, maar kan helpen Formule 1-teams geloven dat het afschaffen van de bandenwarmers per 2021 een positief effect op de sport kan hebben. De…
20/07 15u00  Volg live: de tweede vrije training voor de GP van Duitsland Lees meer >
20/07 14u45  Red Bull verwacht Ricciardo voor zomerstop langer te binden Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht nog voor de zomerstop een akkoord te bereiken met Daniel Ricciardo over zijn…
20/07 14u15  Smith verlegt focus naar MotoGP-comeback in 2020 Volgens KTM MotoGP-rijder Bradley Smith is er volgend seizoen geen plek meer voor hem in de MotoGP nu bijna alle plekken…
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 20u45
Lees meer van GPUpdate.net >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Musk: “Analist die koers deed dalen praat nonsens”21/07 00u00 - Autoblog.nl: Een net iets minder gewaagde uitspraak dan andere recente uitspraken van de Muskias. Onlangs raakte Elon Musk verwikkeld in een onverkwikkelijke woordenwisseling met de redder van die jonge Thaise grotvoetballers. Je weet wel, dat groepje dat gevangen kwam te zitten en toen bevrijd moest worden voordat de regen kwam. Musk beschreef een van de hulpverleners […]
15x Meer bekend over Tesla Model 3 Performance21/07 00u00 - Carros: Volgens Tesla-topman Elon Musk moet de BMW M3 de bibbers krijgen van de Tesla Model 3 Performance. Langzaamaan worden er meer specificaties van de elektrosporter bekend. Hoog van de toren blazen, daar is Tesla-topman Elon Musk goed in. De aankomende Tesla Model 3 Performance is dus niet zomaar een sportieve auto, nee, het is een regelrechte BMW M3-killer. In mei twitterde Musk immers nog: “Kosten zijn 78.000 dollar. Ongeveer gelijk aan de BMW M3, maar 15% sneller en een betere handling. Verslaat alles in zijn klasse op het circuit.” Uitrusting Al snel volgde de eerste specificaties. Zo zal de Tesla Model 3 Performance voorzien zijn van zowel een elektromotor op de voor- als achteras. De sprint van nul naar honderd moet in 3,5 tel verlopen, terwijl de topsnelheid 250 km/u bedraagt. De actieradius komt op 500 kilometer uit. De prijs komt dus uit op 78.000 dollar in Amerika en zit haast alles erop en eraan. Alleen het autopilot-systeem staat dan nog op de optielijst. Grotere remmen Nu maakt Tesla bekend dat een sportonderstel de Tesla Model 3 Performance 10 mm dichter op het asfalt zet. Ook zijn er grotere remmen gemonteerd. Eerder werd gezegd dat de Model 3 Performance al ... Het bericht Meer bekend over Tesla Model 3 Performance verscheen eerst op Carros.
12x Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger21/07 00u00 - Carros: McLaren heeft vandaag ‘Track25’ onthuld. Daarin staan de plannen van het Britse merk tot aan 2025. Er komen nieuwe modellen aan en alle auto’s in de Sports- en Super Series gaan ondergaan een vorm van elektrificatie. McLaren deelt zijn auto’s op in drie groepen. Je hebt de Sports Series (de 570-reeks, de gloednieuwe 600 LT en de 540C), de Super Series (720S) en de Ultimate Series. Tot die laatste selectie behoren de paradepaardjes als de Senna en P1. Alle modellen in de Sports- en Super Series zullen de komende jaren ook als hybride op de markt komen, aldus ‘Track25’; het meerjarenplan tot aan 2025. P1-opvolger Over elektrificatie van de Ultimate Series wordt niet gesproken, maar wel dat er een nieuw model verwacht wordt. Nóg een dus, want een driezits supercar (nu nog BP23 genoemd) was al aangekondigd. Het nieuwe model dat tot de Ultimate Series toetreedt, zal een directe opvolger van de iconische P1 worden. Daarmee lijkt het voor de hand liggen dat de P1-opvolger net als z’n voorganger is voorzien van een elektromotor. In het origineel was dat een hulpje van de benzine-krachtbron, maar wellicht wordt de nieuwkomer een volledig elektrische sportwagen. McLaren-baas Mike Flewitt denkt echter dat de ... Het bericht Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger verscheen eerst op Carros.
3x Facelift Friday: Chrysler PT Cruiser20/07 14u45 - Autoweek: De Chrysler PT Cruiser kent vermoedelijk meer tegenstanders dan liefhebbers, maar een grijze muis is het in elk geval niet. Chryslers retromodel kreeg in 2005 een stevige upgrade en die staat vandaag in de spotlights.
2x Racemonster Verstappen zet record neer tijdens training20/07 16u45 - Autosport: Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085.
2x Racemonster Verstappen zet record neer tijdens training20/07 16u45 - Autovisie: Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085.
2x Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte20/07 14u45 - Autowereld: Je verwacht het niet nu, maar sommige gemeentes hebben het toch gedaan. Namelijk de zoutstrooiers uit hun winterstalling halen. Gekscherend juist omdat het zo heet is.
2x Nu ook James Bond DB5 in LEGO20/07 14u00 - Autofans.be: Zo maar even 1290 stuks telt deze LEGO Creator Aston-Martin. De DB5 uit 1964 beschikt zelfs over een werkende schietstoel.
2x McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto20/07 13u45 - Autowereld: De gevoelens rond de Senna zijn nogal gemengd. Maar dat stoort McLaren niet. Nog voor de productie van de 499 exemplaren aanving, hadden al meer mensen met het aankoopbedrag lopen zwaaien. Oftewel, wie er toch nog één wil moet rekenen z'n toevlucht zoeken tot de occasionhandel. Of genoeg nemen met een exemplaar van Amalgam.
2x Verstappen kan weer rekenen op Oranjelegioen20/07 12u15 - Autovisie: Op de Hockenheimring in Duitsland moeten er dit weekeinde wel heel gekke dingen gebeuren, wil Max Verstappen echt hoge ogen gooien.

Statistieken

Artikels:
30318
Gelezen:
7357
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven