zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/07 22u15  Wall Street sluit iets lager NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 20u30  Facebook onderzoekt weer databedrijf MENLO PARK (AFN) - Facebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaans data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf.
20/07 20u15  'Onderhandelingen cao piloten KLM moeizaam' AMSTERDAM (AFN) - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.
20/07 19u45  Wall Street kabbelt richting het weekend NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York waren vrijdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 19u45  'Facebook weert databedrijf met Rusland-link' MENLO PARK (AFN) - Facebook heeft een data-analysebedrijf de wacht aangezegd om te kijken of de contacten van het bedrijf met overheden niet in strijd zijn met de privacyvoorwaarden van het techbedrijf. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
20/07 18u45  Claimclub ontvankelijk in woekerzaak tegen NN UTRECHT (AFN) - Claimorganisatie Wakkerpolis kan doorgaan met een collectieve claim in een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group. De rechtbank in Rotterdam verklaarde Wakkerpolis ontvankelijk in de vordering van 3,2 miljard euro namens 400.000 mensen tegen de verzekeraar, zo laat de organisatie weten.
20/07 18u30  Aperam rondt aandeleninkoop af LUXEMBURG (AFN) - Aperam heeft zijn aandeleninkoopprogramma voltooit. Het roestvrijstaalbedrijf heeft in totaal 1,8 miljoen aandelen opgekocht voor een totale waarde van 82,2 miljoen dollar.
20/07 17u45  Wessanen keldert op groene beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuit ging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 16u45  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria' ABUJA (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten op MILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in Nederland AMSTERDAM (AFN/DPA) - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u15  BAM bouwt hoofdkantoor bank in Kiel BUNNIK (AFN) - BAM mag het nieuwe hoofdkantoor van de Investitionsbank Schleswig-Holstein in Kiel neerzetten. Opdrachtgever Rimota Verwaltungsgesellschaft heeft de bouw en het onderhoud gegund aan BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van de beursgenoteerde bouwer en dochter BAM Immobilien-Dienstleistungen. De contractsom bedraagt ruim 90 miljoen euro.
20/07 14u45  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/07 17u15  Vakbond: 'Ryanair gaat staking breken' De christelijke bediendebond CNE vreest dat de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair bij de staking van het boordpersoneel de wetgeving zal omzeilen, door een beroep te doen op medewerkers van andere landen.
20/07 16u45  Vier tips om een pc efficiënter te doen werken Na een of twee jaar intensief gebruik wordt een laptop trager en minder performant. Als u deze tips volgt, bent u na uw vakantie helemaal klaar om snel te werken.
20/07 16u30  Trump beticht Europese Unie en China van muntmanipulatie De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese Unie en China er vrijdag van beticht dat ze hun munt manipuleren. Tegelijkertijd haalde hij uit naar de Amerikaanse centrale bank omdat die de kosten voor kredieten de hoogte injaagt.
20/07 16u15  Belgische consument minder somber in juli Het vertrouwen van de Belgische consumenten na drie teleurstellende maanden opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
20/07 14u45  Spaanse regering legt Ryanair minimumdienstverlening op tijdens staking van 25 en 26 juli De Spaanse regering legt lagekostenmaatschappij Ryanair een minimumdienstverlening op tijdens de staking van het boorpersoneel op 25 en 26 juli.
20/07 14u15  21 julitoespraak van koning Filip helemaal in teken van Rode Duivels 'Dit is één van die momenten in het leven van een land, waarbij het onderliggende gevoel van trots en het gevoel er bij te horen, naar boven komen,' zegt de vorst.
20/07 13u15  Hoe financiert u een verbouwing? Een woning verbouwen kost doorgaans handenvol geld. Er bestaan verschillende manieren om een renovatieproject te financieren. We overlopen de pro's en de contra's van de scenario's.
20/07 13u15  VBO-baas Pieter Timmermans krijgt titel van baron Koning Filip heeft een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend.
20/07 12u30  Olieproducenten investeren meer in kortetermijnprojecten: 'Een kwestie van leven of dood' Moeten oliebedrijven nog investeren in grote projecten, nu de vraag naar olie door de klimaatverandering binnenkort haar hoogtepunt kan bereiken? Met die vraag worstelen Royal Dutch Shell, BP en co.
20/07 11u30  Aandeel Bekaert keldert na winstwaarschuwing Het aandeel van staaldraadgroep Bekaert krijgt rake klappen op Euronext Brussel na een winstwaarschuwng.
20/07 10u45  Orange heeft meer klanten, maar minder winst Abonnement per abonnement blijft Orange groeien, maar de winst volgt niet. Betere groothandelsvoorwaarden en abonnees van operatoren zonder eigen netwerk zullen daaraan verhelpen, belooft het bedrijf.
20/07 05u00  Bijna niemand ruilt bedrijfswagen in voor cash Een bedrijfswagen inruilen voor een licht belaste vergoeding in cash, met die maatregel wil de federale regering de files terugdringen. Maar twee maanden na de invoering lokt de 'cash for car'-regeling allesbehalve een stormloop uit.
19/07 22u30  Trump breekt met presidentiële traditie, bekritiseert rentebeleid Fed De Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.
19/07 19u00  Europese boete zet de strategie van Google op de helling Google zegt dat het net voor meer keuze zorgt in het mobiele landschap. Dat klopt, voor de helft. De machtspositie van het bedrijf is het werk van een uitgekiende strategie die nu moet worden herbekeken.
19/07 18u45  CFE en Cofinimmo mogen congrescentrum op de Heizel bouwen Het consortium CFE/Cofinimmo krijgt de opdracht om NEO2, het internationaal congrescentrum en het hotel op de Heizelvlakte, in de visie van architect Jean Nouvel te voltooien.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 17u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u27
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/07 22u15  Wall Street sluit iets lager NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 20u30  Facebook onderzoekt weer databedrijf MENLO PARK (AFN) - Facebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaans data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf.
20/07 20u15  'Onderhandelingen cao piloten KLM moeizaam' AMSTERDAM (AFN) - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.
20/07 19u45  Wall Street kabbelt richting het weekend NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York waren vrijdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 19u45  'Facebook weert databedrijf met Rusland-link' MENLO PARK (AFN) - Facebook heeft een data-analysebedrijf de wacht aangezegd om te kijken of de contacten van het bedrijf met overheden niet in strijd zijn met de privacyvoorwaarden van het techbedrijf. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
20/07 18u45  Claimclub ontvankelijk in woekerzaak tegen NN UTRECHT (AFN) - Claimorganisatie Wakkerpolis kan doorgaan met een collectieve claim in een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group. De rechtbank in Rotterdam verklaarde Wakkerpolis ontvankelijk in de vordering van 3,2 miljard euro namens 400.000 mensen tegen de verzekeraar, zo laat de organisatie weten.
20/07 18u30  Aperam rondt aandeleninkoop af LUXEMBURG (AFN) - Aperam heeft zijn aandeleninkoopprogramma voltooit. Het roestvrijstaalbedrijf heeft in totaal 1,8 miljoen aandelen opgekocht voor een totale waarde van 82,2 miljoen dollar.
20/07 17u45  Wessanen keldert op groene beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuit ging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 17u00  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria' ABUJA (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten op MILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in Nederland AMSTERDAM (AFN/DPA) - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u15  BAM bouwt hoofdkantoor bank in Kiel BUNNIK (AFN) - BAM mag het nieuwe hoofdkantoor van de Investitionsbank Schleswig-Holstein in Kiel neerzetten. Opdrachtgever Rimota Verwaltungsgesellschaft heeft de bouw en het onderhoud gegund aan BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van de beursgenoteerde bouwer en dochter BAM Immobilien-Dienstleistungen. De contractsom bedraagt ruim 90 miljoen euro.
20/07 14u45  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/07 12u45  Belgische bedrijven meester op zee: offshore-windmolenparken goed voor 15.000 Belgische jobs Lees meer >
20/07 12u45  Aandeel Bekaert krijgt zware klappen Lees meer >
20/07 07u15  Belgische bedrijven meester op zee: offshorewindmolenparken goed voor 15.000 Belgische jobs Lees meer >
20/07 06u15  Offshorewindmolenparken goed voor 15.000 Belgische jobs Lees meer >
20/07 05u00  Spanningen rond handel en brexit zijn risico voor groei in de eurozone volgens IMF Lees meer >
20/07 01u30  Cloud bezorgt Microsoft miljarden winst Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.
19/07 22u00  Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing verdelen koek onder elkaar in Farnborough De vliegtuigbouwers Airbus en Boeing hebben dit jaar voor 150 miljard dollar (129 miljard euro) aan contracten afgesloten voor de aankoop van hun toestellen. Dat hebben beide bedrijven op de luchtvaartbeurs van Farnborough aangekondigd. Het Amerikaanse Boeing kondigde de verkoop van 528 passagiersvliegtuigen aan, terwijl het Europese Airbus concern 431 toestellen verkocht.
19/07 16u30  Boerenbond roept landbouwers op bewijzen te verzamelen van schade door droogte De Boerenbond roept landbouwers die geconfronteerd worden met 'uitzonderlijke verliezen' door de aanhoudende droogte, op om zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Die bewijzen zijn nodig om overmacht aan te tonen in het kader van bijvoorbeeld de mestwetgeving of om te gebruiken in de fiscale aangifte.
19/07 16u30  Europa gooit stok in Android-hok Met een recordboete van 4,43 miljard euro voor Google zet Europa zijn ramkoers met Silicon Valley verder. Hoog spel, dat u als gewone smartphonegebruiker duur kan komen te staan.
19/07 03u30  BASF investeert 25 miljoen dollar in Leuvense 3D-printspecialist Materialise Het Duitse chemiebedrijf BASF gaat nauwer samenwerken met de Leuvense 3D-printspecialist Materialise. BASF investeert bovendien 25 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) in het bedrijf. Dat maakt Materialise woensdagavond bekend.
18/07 21u15  Philippe Muyters (N-VA): "Ik ga effectief die SWT'ers prioriteit geven bij het reactiveren" Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) blijft de beslissing betreuren van zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) om het stelsel van werkloosheid met toeslag (SWT) toe te staan in het kader van de herstructurering bij Carrefour. Maar hij zegt ook dat hij 'de uitdaging' aangaat en dat hij voortaan prioriteit geeft aan het reactiveren van SWT'ers.
18/07 19u00  Moeten we binnenkort betalen voor Android? Google is van plan om in beroep te gaan tegen de monsterboete van 4,3 miljard die de Europese Commissie heeft opgelegd. In een blogpost twijfelt CEO Sundar Pichai eraan dat Android gratis kan blijven.
18/07 18u00  Kris Peeters (CD&V): "Voorzorgen nemen voor een mogelijke harde brexit" Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) wil de Belgische bedrijven beter voorbereiden op de mogelijkheid van een harde brexit. Zo komt er tegen september een impactscan die de mogelijke impact van de brexit en van zo'n harde brexit per bedrijf in kaart brengt. Peeters heeft vandaag overleg gepleegd met Michel Barnier, de brexit-onderhandelaar van de Europes Unie, en met de Belgische Brexit High Level Group, die onze bedrijven op de brexit voorbereidt.
18/07 17u00  Ryanair schrapt volgende week 50 vluchten van en naar ons land door staking Lees meer >
18/07 17u00  Populariteit van de e-bike veroorzaakt handelsconflict tussen Europa en China Lees meer >
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 12u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
21/07 01u30  Zorgen heffingen treffen Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.26 
20/07 22u15  Wall Street sluit iets lager De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 21u30  Waarschuwing beleggingsexpert krijgt weinig bijval De aandelenmarkten trekken zich tot dusverre weinig aan van de handelsconflicten die de VS uitvecht. Volgens econoom Nouriel Roubini, die als één van de weinige experts de kredietcrisis voorspelde, is dit onterecht. De meeste vermogensbeheerders zien echter nog geen reden massaal uit aandelen te stappen.
20/07 21u00  Column: Kneuterige aanpak vliegtaks Hoewel de zonnige en droge zomer van 2018 iedere aanleiding wegneemt om nog een lastminutereis naar een warm vakantieoord in het zuiden te boeken, wordt er dit jaar weer heel wat afgevlogen. Want vliegen is toch zo lekker goedkoop.
20/07 20u45  Facebook onderzoekt weer databedrijf Facebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaans data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf.
20/07 20u15  'Onderhandelingen cao piloten KLM moeizaam' De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.
20/07 20u15  Catan voor miljoenen naar Frans durfkapitaal De maker van het succesvolle bordspel Kolonisten van Catan wordt verkocht. De Franse private-equitygroep PAI Partners trekt honderden miljoenen uit om het spelletjesbedrijf Asmodee Editions te kopen.
20/07 20u00  Catan in handen gespeeld van Frans durfkapitaal De maker van het succesvolle bordspel Kolonisten van Catan wordt verkocht. De Franse private-equitygroep PAI Partners trekt honderden miljoenen uit om het spelletjesbedrijf Asmodee Editions te kopen.
20/07 20u00  Wall Street kabbelt richting het weekend De aandelenbeurzen in New York waren vrijdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 19u45  Benzinetekort: ‘We moeten de auto even laten staan’ Er dreigt een brandstoftekort in Nederland. Door de aanhoudende droogte en een tekort aan chauffeurs zijn benzinepomphouders steeds vaker genoodzaakt om ‘nee’ te verkopen.
20/07 19u45  'Facebook weert databedrijf met Rusland-link' Facebook heeft een data-analysebedrijf de wacht aangezegd om te kijken of de contacten van het bedrijf met overheden niet in strijd zijn met de privacyvoorwaarden van het techbedrijf. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
20/07 19u30  ’Duits autokartel ook in benzine’ Bestuurders van de grote Duitse autobouwers hebben niet alleen gesjoemeld met de dieseluitstoot, ze hebben ook kartelafspraken over benzineuitstoot gemaakt.
20/07 19u15  ’Duitse autobouwers maakten dieseldeal’ Bestuurders van de grote Duitse autobouwers hebben niet alleen gesjoemeld met de dieseluitstoot, ze hebben daarover vooraf ook overleg over gevoerd.
20/07 19u00  Claimclub ontvankelijk in woekerzaak tegen NN Claimorganisatie Wakkerpolis kan doorgaan met een collectieve claim in een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group. De rechtbank in Rotterdam verklaarde Wakkerpolis ontvankelijk in de vordering van 3,2 miljard euro namens 400.000 mensen tegen de verzekeraar, zo laat de organisatie weten.
20/07 18u30  ’KLM-vliegers gaan voor de poen’ KLM-piloten hebben het cao-conflict met de directie op scherp gezet. De Vereniging Nederlands Verkeersvliegers (VNV) eist onmiddellijke verlichting van de werkdruk, waar KLM zich op het standpunt stelt dat dit pas volgend jaar mei opgelost kan worden.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
21/07 00u13  Amerikaanse regering gaat in beroep tegen fusie AT&T en Time Warner Lees meer >18 
21/07 00u13  Spanningen en dreigementen van Trump deren China niet: handelsoverschot met VS bereikt nieuw record Lees meer >15 
21/07 00u13  Personeel van Ryanair schrijft open brief aan passagiers: ?We hebben veel respect voor u, maar onze werkgever niet voor ons? Lees meer >16 
21/07 00u13  Goodcamp stuurt Generatie Z op pad om HR-wereld te veranderen Lees meer >17 
20/07 10u08  Niemand wil bedrijfswagen inruilen voor cash: amper 23 man gaat in op voorstel Lees meer >
20/07 00u05  Ryanair-piloten willen nog twee dagen extra staken Lees meer >
19/07 16u12  Raakt de baksteen in de maag verteerd? Vastgoedmarkt krimpt, aantal transacties gedaald Lees meer >
19/07 13u10  Reusachtig cargotoestel Airbus maakt eerste testvlucht Lees meer >
19/07 10u07  Lichamelijke klachten bij 2 op de 3 beeldschermwerkers Lees meer >
18/07 14u43  Google reageert scherp op recordboete van 4,3 miljard euro Lees meer >
18/07 13u43  Koperdiefstallen kostten NMBS vorig jaar 600.000 euro Lees meer >
18/07 12u41  Ondanks tegenwind van Muyters: Peeters keurt ?brugpensioen? bij Carrefour goed Lees meer >
18/07 11u41  Minister Peeters keurt ontslagregeling bij Carrefour goed ondanks tegenwind van Muyters Lees meer >
18/07 11u41  Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google Lees meer >
18/07 10u39  Dome Assistance betaalt werknemers voortaan tweede voorschot Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u13
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
20/07 22u30  Microsoft-topman wint in de Cloud, Musk in de mist op Twitter Zijn voorgangers Steve Ballmer en Bill Gates zijn even lyrisch over Microsoft-topman Satya Nadella als Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra over Steven Kruijswijk bij het begin van de beklimming van Alpe d’Huez. Zij gaan er nu zelfs prat op hem als ceo te hebben voorgedragen en roepen in koor dat hij het fantastisch doet. Sinds hij vierenhalf jaar geleden aantrad is de koers van het aandeel verdrievoudigd.
20/07 22u00  Nederland profiteert van het handelsconflict tussen de VS en China Handelsoorlogen schaden de economische groei. Toch? Vrijhandel is inkomensverhogend; dus is het inkomensverlagend om die vrijhandel te beperken door het instellen of verhogen van importtarieven. Toch? De president van de Verenigde Staten schaadt de wereldhandel met zijn kwistige rondstrooien van handelsbeperkende invoertarieven. Toch?
20/07 20u30  Wonen in een schilderij van Van Ruisdael in plaats van een appartement in de stad Wie een aantal jaar geleden een huis kocht in een van de grote steden, kan daar nu flink van profiteren. Zeker als hij de stad verlaat voor het platteland. Zoals Lucas (31) en Marlous (34), die hun appartementjes in Amsterdam hebben ingeruild voor een riante woonboerderij met 18.500 vierkante meter grond.
19/07 22u30  Van lollystokjes tot medische spuiten: de oevers van de Maas en Waal zijn viezer dan het strand Speciale ‘afvaloeveronderzoekers’ struinen langs de rivieren om de rommel in kaart te brengen. En stuiten op kilo’s wattenstaafjes, maandverband, snoepwikkels. Want de rivieroevers zijn nog viezer dan onze stranden.
19/07 22u30  Leidt secularisatie tot groeiende welvaart? Al vaker was aangetoond dat landen die niet zoveel op hebben met een bovenaards wezen rijker zijn dan landen waar de mensen er nog heilig in geloven. Maar niemand wist wat de oorzaak en wat het gevolg was. Vallen mensen van hun geloof af als een land rijker wordt? Of leidt secularisatie juist tot toenemende rijkdom?
19/07 18u30  Kan ik mijn vriendin geld lenen voor de verbouwing van haar huis? Ik woon samen met mijn vriendin in haar eigen woning. Kan ik geld aan haar lenen voor de verbouwing?
19/07 12u00  Regels voor industriekip nekken kleine producent: ‘Straks hebben we nog maar één soort kip’ Kleine voedselproducenten van oer-Hollandse specialiteiten raken in de knel, waarschuwt chef-kok Joris Bijdendijk. De regelgeving is te veel afgestemd op de industrie. ‘Straks hebben we nog maar één soort kip en smaken alle kazen hetzelfde.’ Dus gaat hij donderdag het gevecht aan met minister Schouten van Landbouw.
18/07 22u30  Japan was vroeger de grootste handelsvijand, tot nu – en niemand protesteert De ene dag is de andere niet, zoals president Donald Trump deze week weer liet zien. En dat geldt ook voor de handelsoorlog. In een tijd dat antiglobalisme mainstream is geworden, heeft de EU dinsdag een handelsakkoord gesloten met wat in het verleden op handelsgebied juist de grootste vijand was: Japan.
18/07 20u30  De rijkste man ooit, maar waar gaat Jeff Bezos zijn miljarden aan uitgeven? Met een vermogen van 152 miljard dollar is Amazon-baas Jeff Bezos sinds deze week de grootste rijkaard in de moderne geschiedenis. Nu wacht de volgende uitdaging: hoe al dat geld uit te geven?
18/07 09u15  Kiss & ride? Op Schiphol gaat dat (mogelijk) geld kosten Iemand even met de auto naar Schiphol wegbrengen of ophalen gaat in de toekomst mogelijk geld kosten. Iedere reiziger die met trein of bus komt scheelt de luchthaven namelijk vier auto’s die alleen maar komen en gaan.
17/07 20u30  Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp is ontploft, drie dagen na het huwelijk met Tata Steel Het is een cliché om een fusie een huwelijk te noemen. Maar het Europese deel van Tata Steel blijkt te zijn uitgehuwelijkt aan een kruitvat. Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp is ontploft, nog voordat de confetti van de bruiloft was opgeruimd.
17/07 19u00  Zo kun je geld blijven verdienen met je dak Het feestje voor zonnepanelenbezitters wordt kariger: voor teruggeleverde stroom krijgen ze niet meer de volle mep. Hoe werkt de nieuwe regeling?
17/07 18u30  Zelfstandige profiteert eerder en sterker van economische groei dan werknemer in loondienst De beloningen van zelfstandigen groeien momenteel sneller dan die van werknemers in loondienst. Tot die conclusie komt het Economisch Bureau van ING. ‘Zelfstandigen profiteren eerder en sterker van de economische groei en de daarmee samenhangende krapte op de arbeidsmarkt.’
17/07 15u30  Uit de hand lopende ruzie met franchisenemers vreet aan financiële positie Hema De steeds verder uit de hand lopende ruzie met zijn franchisenemers over de verdeling van de kosten vreet aan de financiële positie van Hema, waarschuwt de directie. Hoe heeft het zover kunnen komen?
17/07 14u30  Het snel uit de hand lopende handelsconflict heeft iets weg van een kleuterruzie, maar dan strategisch Tot nog toe beperkten de Verenigde Staten, China en de Europese Unie zich tot economische precisiebombardementen. Nu dreigen de Amerikanen ruim de helft van de Chinese handel plat te gooien – en nemen de risico’s voor onschuldige burgers toe.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/07 03u15  Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meer Om de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit.12 
21/07 03u15  We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suiker Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels15 
21/07 03u15  Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembad Het WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee.23 
21/07 03u15  Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikken Om de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen.23 
21/07 00u15  Kapelse Midweek Classic Op woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel.22 
21/07 00u00  KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect.14 
21/07 00u00  Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf” De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35).15 
20/07 23u15  OEFENMATCHEN. Anderlecht ontloopt op de valreep nederlaag tegen Westerlo, Oostende gaat onderuit RSC Anderlecht heeft vrijdag zijn voorlaatste oefenwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Paars-wit speelde op het veld van 1B-club KVC Westerlo 2-2 gelijk.
20/07 23u00  Tomorrowland dag 1: magisch hoofdpodium, eerbetoon aan Avicii en The Fresh Prince Vele duizenden festivalgangers hebben er naar uitgekeken, en vrijdagmiddag was het dan zover. Dancefestival Tomorrowland is begonnen. Een van de meest magische momenten is dan toch altijd de eerste kennismaking met de verschillende prachtige podia en dan vooral natuurlijk de main stage. Geniet hier alvast van wat sfeerbeelden op deze eerste dag.
20/07 22u45  Totale maansverduistering te zien op 27 juli Op vrijdagavond 27 juli is er vanaf 21.30 uur 1,5 uur lang een totale maansverduistering te zien. Dat meldt de volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen.
20/07 22u45  Tomorrowland dag 1: magisch hoofdpodium, eerbetoon aan Avicii en de comeback van Hardwell Vele duizenden festivalgangers hebben er naar uitgekeken, en vrijdagmiddag was het dan zover. Dancefestival Tomorrowland is begonnen. Een van de meest magische momenten is dan toch altijd de eerste kennismaking met de verschillende prachtige podia en dan vooral natuurlijk de main stage. Geniet hier alvast van wat sfeerbeelden op deze eerste dag.
20/07 22u30  WhatsApp voert wereldwijde beperking in (na reeks moorden in India) Binnenkort zal je WhatsApp-berichten nog maar naar twintig contactpersonen kunnen doorsturen. De berichtendienst, die in 2014 voor 16 miljard euro gekocht werd door Facebook, wil daarmee de verspreiding van haatberichten beperken. De beslissing werd genomen na talloze lynchpartijen in India.
20/07 22u30  Mechels vuurwerk op nationale feestdag afgelast door aanhoudende droogte Net zoals voor de Vlaamse feestdag wordt ook het vuurwerk voor de nationale feestdag op 21 juli in Mechelen afgelast. Oorzaak is de aanhoudende droogte en het grote risico op brandgevaar.
20/07 22u30  Ruit winkel op IJzerenleen dreigt naar beneden te vallen Uit veiligheidsoverwegingen heeft de politie vrijdagnamiddag een winkel op de IJzerenleen laten afsluiten. Een ruit net boven de ingang van de zaak raakte beschadigd en dreigde te vallen.
20/07 22u00  OEFENMATCHEN. Anderlecht ontloopt op de valreep nederlaag tegen Westerlo, belofte redt Brusselse vel RSC Anderlecht heeft vrijdag zijn voorlaatste oefenwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Paars-wit speelde op het veld van 1B-club KVC Westerlo 2-2 gelijk.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/07 22u00  Doemscenario in zicht: 'rampen-brexit' komt steeds dichterbij Brussel en Londen koersen steeds harder af op een 'rampen-brexit'. Die dreigt zowel het straks zelfstandige Verenigd Koninkrijk als de rest van de...
20/07 11u45  Vakbond wil uitleg van CEO Belgocontrol na panne: "Veiligheid primeert niet meer" Op Brussels Airport vertrekken en landen de vliegtuigen weer zo goed als normaal, op een afgeschafte vlucht en een occasionele vertraging na. Dat...
20/07 11u15  Amper 23 op 500.000 werknemers ruilden hun bedrijfsauto al voor cashvergoeding Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding....
20/07 10u45  Dit decadente ijsje kost maar liefst 1.300 euro Zin in een ijsje? Dit exemplaar kost maar liefst 1.300 euro. Het is verkrijgbaar in een chic hotel in New York. De ingrediënten? Vanille-ijs,...
20/07 10u30  WhatsApp beperkt massaal doorsturen berichten na lynchpartijen in India De populaire berichtendienst WhatsApp begint een test om een einde te maken aan het ongelimiteerd doorsturen van berichten, foto's en video's....
20/07 09u45  Aandeel Bekaert vijfde lager na winstwaarschuwing Beleggers schrikken van de winstwaarschuwing die Bekaert vanochtend lanceerde. "We gaan ervan uit dat we het winstgevendheidsniveau van vorig jaar...
20/07 09u15  Farmareus Merck laat prijzen zakken na kritiek van Trump De zware kritiek die de Amerikaanse president Donald Trump al maandenlang uit op het prijsbeleid van de farmaconcerns begint resultaat op te...
20/07 08u45  Vliegverkeer Brussels Airport weer normaal na panne Belgocontrol Op Brussels Airport vertrekken en landen de vliegtuigen weer zo goed als normaal, op een afgeschafte vlucht en een occasionele vertraging na. Dat...
20/07 08u30  Vroege investeringen in cloud bezorgen Microsoft miljarden winst Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Zowel de omzet als de...
20/07 05u30  Niemand ruilt zijn car voor cash Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding....
19/07 22u00  Airbus en Boeing pronken met 150 miljard dollar orders Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing hebben dit jaar voor 150 miljard dollar (129 miljard euro) aan contracten afgesloten voor de aankoop van hun...
19/07 20u30  Waarom Burberry miljoenen aan handtassen, kleren en parfum verbrandt Het prestigieuze Britse modelabel Burberry heeft vorig jaar voor 28,6 miljoen pond (zo'n 32 miljoen euro) aan niet verkochte kleding, accessoires...
19/07 18u30  Smartphones met achteraan négen cameralenzen op komst Volgend jaar verschijnen smartphones die alleen achteraan al vier tot negen camera's aan boord hebben. Dat zegt Light, een bedrijf achter de...
19/07 18u15  "EU moet zich beter voorbereiden op brexit" Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal -met of zonder akkoord over de scheiding- zeer waarschijnlijk tot een ontwrichte situatie...
19/07 17u15  Trump dreigt na miljardenboete tegen Google: "Ze profiteren van de VS, maar niet voor lang meer" De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de boete tegen de Amerikaanse...
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 14u13
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/07 05u00  ‘Euro in Suriname minder waard door inbeslagnames Nederland’ Justitie in Nederland heeft opnieuw beslag gelegd op euro’s afkomstig uit Suriname. Door de onrust die de inbeslagnemingen veroorzaken is de koers van de munt al met meer dan 10 procent gedaald in Suriname.
20/07 18u00  Koersdreun voor Wessanen na tegenvallend rapport Voedingsconcern Wessanen heeft een enorme klap gehad op de beurs van Amsterdam na tegenvallende kwartaalresultaten. Het aandeel verloor een kwart van zijn beurswaarde.
20/07 17u00  Handel en logistiek blij met normalisering relatie Turkije Het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije biedt goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken. Dat zegt branchevereniging evofenedex.
20/07 14u00  VDL neemt Siemens Hengelo over Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Daarover hebben de bedrijven een intentieovereenkomst gesloten.
20/07 13u45  Trump 'klaar' voor invoeren heffing op 505 miljard dollar aan Chinese goederen De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te staan voor de invoering van extra heffingen op 505,5 miljard dollar aan Chinese importgoederen.
20/07 13u30  Winst General Electric keldert bij hogere omzet Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. 
20/07 13u15  Telers verwachten ondanks droogte goede appel- en perenoogst Nederlandse telers van appels en peren verwachten aan het einde van augustus aanzienlijk meer fruit te oogsten dan vorig jaar. Schadelijke gevolgen van de aanhoudende droogte gaan aan de fruittelers grotendeels voorbij.
20/07 13u15  Trump: 'Klaar' om 505 miljard dollar aan Chinese goederen extra te belasten De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te zijn om extra heffingen in te stellen op 505,5 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.
20/07 13u00  Trump: 'Klaar' om 505 miljard aan Chinese goederen extra te belasten De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te zijn om extra heffingen in te stellen op 505 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.
20/07 12u45  Moederbedrijf kinderopvang SmallSteps verkocht Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.
20/07 12u30  Koopwoningen in een jaar tijd 9 procent in prijs gestegen Koopwoningen zijn wederom duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot ver boven de piek van mei. 
20/07 12u15  Eigenaar kinderopvang SmallSteps verkocht Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.
20/07 12u00  Productie VDL Nedcar plat door staking Door de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. 
20/07 11u45  'Banen gered met overname Siemens Hengelo door VDL' Het Nederlandse industriële concern VDL neemt Siemens Hengelo over. Met de overname blijven alle 470 vaste arbeidsplaatsen in Hengelo behouden. 
20/07 11u15  EU wil geld vrijmaken voor ontslagen bankmedewerkers in Nederland De Europese Commissie wil 1,2 miljoen euro vrijmaken om 450 ontslagen medewerkers uit de Nederlandse financiële sector te helpen bij de overgang naar een nieuwe baan.
Laatste update: vandaag om 5u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/07 21u15  Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, reist volgende week woensdag af naar Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Wat Juncker daar allemaal precies gaat bespreken is nog onbekend, maar de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft wel een vermoeden. Het is de eerste keer dat Juncker en Trump van gedachten wisselen. … Continued The post Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 00u00  De mens achter: Dobbi Lees meer >
19/07 13u30  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
19/07 00u00  Europees Parlement houdt extra uitgaven geheim Lees meer >
18/07 00u00  Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee Iedere week recenseert Elsevier Weekblad een bijzonder huis in Nederland. Deze week een herenhuis in Scheveningen op fietsafstand van de zee. Jarenlang werd dit herenhuis in de oude dorpskern van Scheveningen bewoond door studenten. Begin dit jaar besloot de eigenaar, een particuliere belegger, het te verkopen. Een beslissing die op goedkeuring kan rekenen van de … Continued The post Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 00u00  Maak het uzelf makkelijk! Administratie bijhouden, boodschappen doen, strijken. Wie heeft daar nou zin in? Wees gerust. U kunt meer uitbesteden dan u denkt. Met deze tips houdt u meer tijd over voor leuke dingen. Ga met uw muis over de afbeelding en klik op de nummers om de voorbeelden te bekijken. The post Maak het uzelf makkelijk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 00u00  Nederland voegt zich bij Brusselse strijd tegen wattenstaafjes Nederland sluit zich aan bij de strijd tegen plastic zwerfafval op land en in zee. Het kabinet werkt aan een ban op wegwerpplastic zoals wattenstaafjes, rietjes en plastic bestek en borden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) van Milieu wil begin 2019 een ?Plastic Pact? sluiten met producenten en verkopers, meldt het AD zaterdag. Kabinet wil … Continued The post Nederland voegt zich bij Brusselse strijd tegen wattenstaafjes appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 00u00  Belasting op aardgas gaat fors omhoog De energiebelasting op aardgas gaat de komende twaalf jaar met ongeveer 75 procent omhoog. Door tegelijk de belasting op stroom met meer dan de helft te verlagen, wil de overheid Nederlanders massaal aan de warmtepomp krijgen. Dit op voorspraak van oud-PvdA-leider Diederik Samsom, die de ‘klimaattafel Gebouwde Omgeving’ over de verwarming van huizen leidt. Samsom … Continued The post Belasting op aardgas gaat fors omhoog appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 00u00  Bankafschrift bewaren bij papieren schenking? Lees meer >
14/07 00u00  Het heilige geloof van Marc van der Chijs in bitcoin Ondernemer Marc van der Chijs (45) ziet kansen waar anderen ze niet zien. Hij verdiende miljoenen in China. Nu stort hij zich volledig op de wereld van bitcoin en blockchain. Toen Marc van der Chijs vijf jaar geleden zijn videoplatform Tudou voor vele miljoenen aan de Chinese techgigant Alibaba verkocht, dacht hij aan vervroegd pensioen. … Continued The post Het heilige geloof van Marc van der Chijs in bitcoin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 21u15

Express.be

Verbergen Tonen
20/07 23u45  RT: “Uitlevering Julian Assange door Ecuador aan VK is kwestie van weken, zelfs dagen” Ecuador zal de komende weken, misschien zelfs dagen Julian Assange, de Australische stichter van de klokkenluiderssite Wikileaks, aan het Verenigd Koninkrijk uitleveren. Dat meldt de hoofdredacteur van de door het Kremlin gesponsorde nieuwszender RT op basis van haar eigen bronnen.10 
20/07 23u45  Libanon: sexy politieagentes moeten toerisme opkrikken Libanon werd eeuwenlang als de brug tussen West en Oost beschouwd en werd dankzij de handel die daarmee gepaard ging bijzonder welvarend. Dat bezorgde Libanon zelfs de bijnaam “Zwitserland van het Midden-Oosten". De hoofdstad Beiroet werd wel eens met Parijs vergeleken. Maar de jarenlange burgeroorlog en de activiteiten van de Islamitische Staat in de regio maakten daar een eind aan. 13 
20/07 21u00  Sexy politieagentes moeten Libanees toerisme opkrikken Libanon werd eeuwenlang als de brug tussen West en Oost beschouwd en werd dankzij de handel die daarmee gepaard ging bijzonder welvarend. Dat bezorgde Libanon zelfs de bijnaam “Zwitserland van het Midden-Oosten". De hoofdstad Beiroet werd wel eens met Parijs vergeleken. Maar de jarenlange burgeroorlog en de activiteiten van de Islamitische Staat in de regio maakten daar een eind aan. 
20/07 19u00  De enige vaardigheid die uw kind nodig heeft voor de jobs van morgen Op de arbeidsmarkt van de toekomst worden creatieve vermogens bijzonder belangrijk. Dat is op het eerste gezicht een goed signaal voor de kinderen die vandaag worden geboren. Zij krijgen immers een bijzonder grote bagage aan creativiteit mee. Toch dreigen er problemen. Dat zeggen Mirjam Schöning en Christina Witcomb, vertegenwoordigers van The Lego Foundation.
20/07 16u45  Waarom attitude belangrijker is dan intelligentie Om succes te boeken moet attitude als een betere indicator worden beschouwd dan intelligentie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University. De onderzoekers stelden vast dat mensen in twee categorieën kunnen worden onderverdeeld. Een eerste groep zal een vaste ingesteldheid hebben, terwijl de tweede categorie vooral op groei is gericht.
20/07 15u45  ShipTo: Carrefour levert uw bestelling binnen de 90 minuten aan huis Supermarktketen Carrefour lanceert deze week een nieuwe dienst: ShipTo. Klanten kunnen goederen bestellen en die worden ten laatste 90 minuten later per elektrische fiets aan huis of op een andere aangeduide locatie geleverd. De dienst heeft slechts één beperking: de levering van minimum 35 euro kan enkel worden verzekerd binnen een radius van 4 kilometer van de deelnemende supermarkten van Carrefour.
20/07 15u00  Cannabis: Canada streeft wereldleiderschap na, maar de concurrentie is groot Midden oktober wordt recreatieve marihuana in Canada een legaal product. De lokale producenten willen daarvan gebruik maken om wereldwijd een dominerende positie op te bouwen. Dat meldt het magazine The Economist, verwijzend naar het feit dat Canadese bedrijven uit de sector joint-ventures hebben opgezet met een reeks buitenlandse partners. Maar er meteen aan toegevoegd dat ook partijen uit een aantal andere landen gelijkaardige ambities koesteren.
20/07 14u00  China devalueert zijn munt: brengt de nakende handelsoorlog een valuta-oorlog op gang? De Chinese munt yuan is vrijdag tot op zijn laagste niveau in de voorbije 12 maanden gedaald.  Sinds de maand april noteert de munt nu al 10% lager. Dat is een gevolg van de vrees voor de consequenties die een handelsoorlog zou hebben op de Chinese economische groei. Maar die handelsoorlog lijkt dus stilaan uit te monden in een valuta-oorlog.
20/07 14u00  In de VS leven 400.000 slaven Wereldwijd leven nog altijd ongeveer 40,3 miljoen mensen in slavernij. Weliswaar wordt vooral Azië met het probleem geconfronteerd, maar ook in de ontwikkelde westerse maatschappijen is de slavernij nog steeds niet compleet uitgeroeid. Dat staat in een rapport van de Walk Free Foundation, gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden. Daarbij wordt erop gewezen dat ook in de Verenigde Staten nog steeds meer dan vierhonderdduizend mensen met een of andere vorm van slavernij worden geconfronteerd.
20/07 14u00  Israël is nu definitief de 'Joodse Staat' Israël moet voortaan een Joodse natiestaat worden genoemd. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die door de Knesset, het Israëlische parlement, is goedgekeurd. De nieuwe wet, die tevens Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van het land identificeert, werd door 62 parlementsleden goedgekeurd. Er waren 55 tegenstemmen en twee onthoudingen.
19/07 23u15  Facebook: "Holocaust ontkennen mag, adverteren voor nieuwe cryptomunten niet" Mark Zuckerberg, de CEO van het sociale medium Facebook, heeft in een 90 minuten durend podcast-interview met het Amerikaanse techblog Recode gezegd dat Holocaust-ontkenners niet van zijn netwerk moeten worden verbannen “omdat hij denkt dat verschillende mensen dat verkeerd begrijpen”.
19/07 21u00  Juventus verkocht 520.000 Ronaldo-shirts in de 24 uur na zijn aankomst in Turijn Juventus Turijn, de Italiaanse voetbalclub en de nieuwe werkgever van de Portugese superster Cristiano Ronaldo, heeft op amper één dag voor 54 miljoen euro aan shirts verkocht waarop de naam van zijn nieuwe aanwinst prijkt. Het bedrag stemt overeen met de helft van zijn transfersom van 100 miljoen.
19/07 18u45  Wie 19 euro betaalt voor een vlucht naar Barcelona moet niet klagen wanneer er wordt gestaakt De Ierse budgetvlieger Ryanair schrapt volgende week 50 van de 160 geplande vluchten. België wordt daarmee het zwaarst getroffen door de personeelsstaking die het gevolg is van precaire arbeidsvoorwaarden. De Belgen zijn zeker niet alleen, want in totaal zullen in Europa 50.000 passagiers worden getroffen. 
19/07 17u30  Spanje neemt nu meer vluchtelingen op dan Italië en Griekenland Tijdens de eerste helft van dit jaar is Spanje voor illegale vluchtelingen een belangrijker route geworden dan Italië. Dat blijkt uit een rapport van de International Organization for Migration (IOM). Tot half juli werden in Spanje sinds begin dit jaar 18.106 illegale immigranten geregistreerd, tegenover 17.827 aankomsten in Italië.
19/07 17u15  Duurste stad ter wereld heeft geen kelners meer In San Francisco, de duurste stad van de wereld, moeten de gasten van verscheidene restaurants  inmiddels zichzelf bedienen. De eetgelegenheden kunnen geen obers meer betalen. Dat zegt Emily Badger, redacteur huisvesting en transport bij de Amerikaanse krant New York Times.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 23u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Zorgen heffingen treffen Wall Street21/07 01u30 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
23x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembad21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee.
23x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikken21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Om de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen.
22x Kapelse Midweek Classic21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel.
18x Amerikaanse regering gaat in beroep tegen fusie AT&T en Time Warner21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
17x Goodcamp stuurt Generatie Z op pad om HR-wereld te veranderen21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
16x Personeel van Ryanair schrijft open brief aan passagiers: ?We hebben veel respect voor u, maar onze werkgever niet voor ons?21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suiker21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels
15x Spanningen en dreigementen van Trump deren China niet: handelsoverschot met VS bereikt nieuw record21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35).

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven