woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/12 12u45  EC ziet af van strafprocedure tegen Italië BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat niet verder met de strafprocedure tegen Italië over de begrotingscijfers. Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis en EU-commissaris Pierre Moscovici hebben dat bekendgemaakt in Brussel.
19/12 12u15  Arrestaties in Estland rond witwassen Danske TALLINN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden onderzocht voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.
19/12 12u00  Unilever koopt De Vegetarische Slager ROTTERDAM (AFN) - Unilever breidt zijn assortiment van vegetarische hapjes uit. Het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern koopt De Vegetarische Slager, dat al geruime tijd aan de weg timmert met vleesvervangers.
19/12 12u00  Beurzen licht hoger in afwachting Fed AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht vooruit na de verliesbeurt een dag eerder. De beurshandel stond vooral in het teken van de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 11u15  Bouwproductie in eurozone gedaald LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in oktober met 1,6 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/12 11u15  Shell neemt belang in Cleantech Solar SINGAPORE (AFN) - Shell neemt een belang van 49 procent in het in Singapore gevestigde Cleantech Solar, dat zich bezighoudt met industriële zonne-energiesystemen in Zuidoost-Azië en India. Er werden geen financiële details gemeld over de deal die naar verwachting in januari wordt afgerond.
19/12 11u15  Britse inflatie zwakt af LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in november afgezwakt naar 2,3 procent op jaarbasis, van 2,4 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. Het is het laagste niveau in twintig maanden.
19/12 10u45  Facebook weerspreekt privacy-aantijgingen MENLO PARK (AFN/RTR) - Facebook ontkent andere bedrijven toegang te hebben gegeven tot gebruikersgegevens zonder toestemming van die personen. Het bedrijf reageert daarmee op een artikel van The New York Times over vermeende privacymisstanden.
19/12 10u45  Brill verlengt contract met Britse Chest LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill verlengt zijn contract met het Britse Chest voor drie jaar. Volgens de overeenkomst blijft Brill onlinepublicaties en databases leveren over onder meer juridische zaken en studies rond het Midden-Oosten en de islam.
19/12 10u00  'Klus Elbe goed nieuws voor Boskalis' AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige gunning voor het uitdiepen van de Elbe bij het Duitse Cuxhaven aan Boskalis is goed nieuws voor de baggeraar en maritiem dienstverlener. Dat meldde ING. Volgens de bank is het vrijwel zeker dat Boskalis de definitieve opdracht zal winnen.11 
19/12 10u00  Damrak wacht op het rentebesluit Fed AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine koersuitslagen zien. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 09u30  'Continuïteit bij PostNL met Verhagen' AMSTERDAM (AFN) - De voorgenomen herbenoeming van bestuursvoorzitter Herna Verhagen bij PostNL zorgt voor continuïteit bij het post- en pakketbedrijf. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de aankondiging van PostNL.
19/12 09u30  'Schikking SBM deed koersen goed' AMSTERDAM (AFN) - Hoewel de goedkeuring van SBM's Braziliaanse schikking door een rechtbank al werd verwacht, was het toch een trigger voor de beurskoers. Dat zeggen analisten van KBC Securities. Door de goedkeuring betaalt SBM nu een eerder overeengekomen boete van 200 miljoen real. In totaal heeft het omkoopschandaal de oliedienstverlener dan ongeveer 350 miljoen dollar gekost.
19/12 09u30  'WDP minder afhankelijk door EIB-lening' AMSTERDAM (AFN) - De financieringsovereenkomst die logistiek vastgoedfonds WDP heeft gesloten met de Europese Investeringsbank (EIB), maakt het bedrijf minder afhankelijk van andere partijen. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
19/12 09u30  Ambassadeur VS: gebruik geen Russisch gas DEN HAAG (AFN) - De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra roept in een open brief in De Telegraaf Nederland op om niet mee te werken aan het Russische gasproject Nord Stream 2. Hoekstra schrijft dat het Amerikaanse Congres vorige week heeft besloten om alle landen in de Europese Unie te vragen niet deel te nemen aan het project.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
19/12 12u15  Loonkostenbeheersing wordt grote uitdaging in 2019 Volgens de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka mag de politieke impasse er niet toe leiden dat het economische herstelbeleid van de voorbije jaren wordt teruggeschroefd. Een terechte waarschuwing, want de concurrentiekracht van de Belgische ondernemingen dreigt de komende jaren opnieuw te verzwakken door stijgende loonkosten.
19/12 11u45  Geen herstelregering bis: België op weg naar lange formatiegesprekken Wanneer de federale verkiezingen in 2019 ook plaatsvinden, België is opnieuw op weg naar lange formatiegesprekken. Neem daar nog een economische groeivertraging bij en de kans op een voortzetting van het voorzichtige herstelbeleid is de komende twaalf maanden zeer klein.
19/12 11u00  Doel 1 en 2 stil: wat betekent dit voor bevoorradingszekerheid van ons land? De kernreactoren Doel 1 en Doel 2 zullen langer onbeschikbaar zijn dan tot nu toe gedacht. Doel 2 zal onbeschikbaar zijn tot 28 januari en Doel 1 tot 15 maart 2019, zo meldt Electrabel.
19/12 11u00  Recticel bouwt belang in Proseat af Schuimrubberproducent Recticel bouwt zijn belang in Proseat, een producent van vormschuim voor autozetels, af. Dat heeft de Belgische groep woensdag bekendgemaakt. Proseat wordt overgenomen door het Japanse Sekisui Plastics.
19/12 10u45  Glaxo en Pfizer fuseren consumentendivisies Farmareuzen GlaxoSmithKline en Pfizer gaan hun divisies consumentengezondheid onderbrengen in een joint venture.
19/12 10u00  Michel dient ontslag regering in: wat nu? Politicoloog Carl Devos verwacht dat de federale regering, nu premier Charles Michel (MR) zijn ontslag heeft ingediend bij de koning, in lopende zaken verder zal gaan tot aan de geplande verkiezingen van 26 mei.10 
19/12 10u00  Vakbonden over ontslag Michel: 'Sociale heropbouw moet van start gaan' 'Er is een enorme kloof tussen de instellingen en de werkvloer. De tijd van de sociale heropbouw is aangebroken', zeggen ACV en ABVV in een reactie op het ontslag van de regering-Michel.12 
19/12 01u15  Belgische economie minder grillig dan Nederlandse Nederland mag bekendstaan als een vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen.10 
18/12 17u15  Verbruik steenkool voorbije jaar gestegen Ondanks de kwalijke reputatie van steenkool blijft het wereldwijd één van de belangrijkste bronnen van energie en is het verbruik ervan het voorbije jaar zelf gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA).
18/12 17u15  Energiebedrijf Eneco wordt via veiling verkocht Het Nederlandse energiebedrijf Eneco wordt via een veiling met meerdere rondes verkocht. De aandeelhouders en het bedrijf zelf zijn het daarover eens geworden. Het verkoopproces gaat komend voorjaar van start. Eneco verwacht dat het traject de rest van 2019 in beslag zal nemen en dat de verkoop pas in 2020 volledig rond zal zijn.
18/12 16u45  VLM Airlines Brussel failliet verklaard Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines Brussel heeft de boeken neergelegd. Dat heeft het bedrijf, waar een 80-tal mensen werkt, bevestigd.
18/12 15u30  Kunnen beleggers schuilen in beursgenoteerde vastgoedaandelen? Vastgoed is een misleidende naam als het gaat over beursgenoteerd vastgoed. De prijzen staan niet vast, maar bewegen elke dag. Kunnen die aandelen bescherming bieden bij bibberende beurzen?
18/12 14u15  Speuren naar alzheimer-DNA: 'Als je een gezicht achter de proefbuis kunt zien, dan verandert je motivatie' Christine Van Broeckhoven (65) is uittredend directeur van het VIB-centrum voor moleculaire neurologie. Ze is een van de Vlaamse boegbeelden in het onderzoek naar dementie en alzheimer.
18/12 12u15  Febelfin: 'Nooit minder kredietaanvragen geweigerd voor ondernemers' De weigeringsgraad voor kredieten aan ondernemers ligt historisch laag. Dat blijkt woensdag uit de kredietbarometer van bankenkoepel Febelfin.
18/12 12u00  Kwart asielzoekers bij VDAB vindt binnen jaar werk Een op de vier asielzoekers die zich aandient bij de VDAB, vindt binnen het jaar werk. Vrouwen hebben het wel een pak moeilijker om een job te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Leuvense Steunpunt Werk.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u41
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/12 12u45  EC ziet af van strafprocedure tegen Italië BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat niet verder met de strafprocedure tegen Italië over de begrotingscijfers. Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis en EU-commissaris Pierre Moscovici hebben dat bekendgemaakt in Brussel.
19/12 12u15  Arrestaties in Estland rond witwassen Danske TALLINN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden onderzocht voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.
19/12 12u00  Unilever koopt De Vegetarische Slager ROTTERDAM (AFN) - Unilever breidt zijn assortiment van vegetarische hapjes uit. Het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern koopt De Vegetarische Slager, dat al geruime tijd aan de weg timmert met vleesvervangers.
19/12 12u00  Beurzen licht hoger in afwachting Fed AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht vooruit na de verliesbeurt een dag eerder. De beurshandel stond vooral in het teken van de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 11u15  Bouwproductie in eurozone gedaald LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in oktober met 1,6 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/12 11u15  Shell neemt belang in Cleantech Solar SINGAPORE (AFN) - Shell neemt een belang van 49 procent in het in Singapore gevestigde Cleantech Solar, dat zich bezighoudt met industriële zonne-energiesystemen in Zuidoost-Azië en India. Er werden geen financiële details gemeld over de deal die naar verwachting in januari wordt afgerond.
19/12 11u00  Britse inflatie zwakt af LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in november afgezwakt naar 2,3 procent op jaarbasis, van 2,4 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. Het is het laagste niveau in twintig maanden.
19/12 10u45  Facebook weerspreekt privacy-aantijgingen MENLO PARK (AFN/RTR) - Facebook ontkent andere bedrijven toegang te hebben gegeven tot gebruikersgegevens zonder toestemming van die personen. Het bedrijf reageert daarmee op een artikel van The New York Times over vermeende privacymisstanden.
19/12 10u45  Brill verlengt contract met Britse Chest LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill verlengt zijn contract met het Britse Chest voor drie jaar. Volgens de overeenkomst blijft Brill onlinepublicaties en databases leveren over onder meer juridische zaken en studies rond het Midden-Oosten en de islam.
19/12 10u00  'Klus Elbe goed nieuws voor Boskalis' AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige gunning voor het uitdiepen van de Elbe bij het Duitse Cuxhaven aan Boskalis is goed nieuws voor de baggeraar en maritiem dienstverlener. Dat meldde ING. Volgens de bank is het vrijwel zeker dat Boskalis de definitieve opdracht zal winnen.
19/12 10u00  Damrak wacht op het rentebesluit Fed AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine koersuitslagen zien. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 09u45  'Continuïteit bij PostNL met Verhagen' AMSTERDAM (AFN) - De voorgenomen herbenoeming van bestuursvoorzitter Herna Verhagen bij PostNL zorgt voor continuïteit bij het post- en pakketbedrijf. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de aankondiging van PostNL.
19/12 09u30  'Schikking SBM deed koersen goed' AMSTERDAM (AFN) - Hoewel de goedkeuring van SBM's Braziliaanse schikking door een rechtbank al werd verwacht, was het toch een trigger voor de beurskoers. Dat zeggen analisten van KBC Securities. Door de goedkeuring betaalt SBM nu een eerder overeengekomen boete van 200 miljoen real. In totaal heeft het omkoopschandaal de oliedienstverlener dan ongeveer 350 miljoen dollar gekost.
19/12 09u30  'WDP minder afhankelijk door EIB-lening' AMSTERDAM (AFN) - De financieringsovereenkomst die logistiek vastgoedfonds WDP heeft gesloten met de Europese Investeringsbank (EIB), maakt het bedrijf minder afhankelijk van andere partijen. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
19/12 09u30  Ambassadeur VS: gebruik geen Russisch gas DEN HAAG (AFN) - De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra roept in een open brief in De Telegraaf Nederland op om niet mee te werken aan het Russische gasproject Nord Stream 2. Hoekstra schrijft dat het Amerikaanse Congres vorige week heeft besloten om alle landen in de Europese Unie te vragen niet deel te nemen aan het project.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/12 17u15  Miljoenen pakjes onderweg naar de kerstboom, maar wat is de keerzijde van de medaille? Hebt u de afgelopen weken ook een of meerdere pakjes thuis laten leveren? U bent niet alleen: sinds begin november heeft bol.com 5,5 miljoen pakjes geleverd in Vlaanderen. De Nederlandse webwinkel levert in Vlaanderen 100.000 pakjes per dag: dat zijn er maar liefst 60 procent meer dan vorig jaar. Maar al die pakjes - die meestal de dag na de bestelling geleverd worden - leiden ook onvermijdelijk tot extra verkeer. Is het wel nodig dat we 24 uur later al dat pakje in handen hebben? En hoe proberen kleinere webshops bij dit groot geweld toch een stukje marktaandeel naar zich toe te trekken?
18/12 06u15  CO2 nieuwe wagens: Europese onderhandelaars forceren doorbraak over lagere uitstoot Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben een akkoord bereikt over de aanscherping van de uitstootnormen voor nieuwe auto's. Dat heeft Europees commissaris voor Energie en Klimaatactie Miguel Arias Canete aangekondigd.
18/12 01u30  CO2-uitstoot nieuwe wagens: Europese onderhandelaars forceren doorbraak Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben maandagavond een akkoord bereikt over de aanscherping van de uitstootnormen voor nieuwe auto's. Dat heeft eurocommissaris voor Energie en Klimaatactie Miguel Arias Canete aangekondigd.
17/12 16u15  Energiefactuur stijgt volgend jaar wat minder door lagere distributienettarieven Onze energiefacturen kunnen volgend jaar iets minder duur worden. De distributienettarieven voor gas en elektriciteit worden namelijk verlaagd en dat zal een slok op een borrel schelen. Gezinnen zullen gemiddeld 46 euro minder moeten betalen voor het gebruik van het stroomnet en 25 euro minder voor het gebruik van het aardgasnet. Dat heeft de Vlaamse energieregulator VREG berekend.
17/12 14u00  Energie wordt volgend jaar minder duur door lagere distributienettarieven Onze energiefacturen kunnen volgend jaar iets minder duur worden. De distributienettarieven voor gas en elektriciteit worden namelijk verlaagd en dat zal een slok op een borrel schelen. Gezinnen zullen gemiddeld 46 euro minder moeten betalen voor het gebruik van het stroomnet en 25 euro minder voor het gebruik van het aardgasnet. Dat heeft de Vlaamse energieregulator VREG berekend.
17/12 13u00  Nationale Bank: Belgische economie blijft komende jaren achterop hinken Lees meer >
17/12 13u00  Energie volgend jaar minder duur door lagere distributienettarieven Onze energiefacturen kunnen volgend jaar iets minder duur worden. De distributienettarieven voor gas en elektriciteit worden namelijk verlaagd en dat zal een slok op een borrel schelen. Gezinnen zullen gemiddeld 46 euro minder moeten betalen voor het gebruik van het stroomnet en 25 euro minder voor het gebruik van het aardgasnet. Dat heeft de Vlaamse energieregulator VREG berekend.
17/12 10u30  Staking bij Amazon in Duitsland stuurt mogelijk leveringen tijdens kerstperiode in de war Bij webwinkel Amazon in Duitsland hebben werknemers in twee vestigingen vannacht het werk neergelegd. De vakbond eist al jaren dat de lonen worden bepaald volgens de Duitse wet. Maar het Amerikaanse bedrijf ging daar tot nog toe niet op in. De vakbond roept nu op om de staking tot kerstavond te laten duren om zo de drukke eindejaarsperiode in de war te sturen.
15/12 13u00  Gemeentes erven straks schuldenberg van 2 miljard van OCMW's, een groot probleem? De Vlaamse OCMW's hebben samen bijna 2 miljard euro schulden. Op 1 januari zullen de gemeentebesturen die grote schuldenberg erven als de OCMW's samensmelten met de steden en gemeenten. 'Het lijkt een gigantisch bedrag, maar als je kijkt naar de schuldenberg van 6,5 miljard die de gemeentes nu al hebben, lijkt me dat aanvaardbaar', zegt Bert Gijsels van advieskantoor BDO in het VRT NWS-programma 'De markt'.
15/12 11u45  "Netwalks": een gezond medicijn voor ondernemers tegen dreigende burn-out Lees meer >
15/12 11u45  Al 33.000 goedkope eerste werknemers Lees meer >
15/12 08u30  "Waarom kunnen dienstencheques vervallen? Geld vervalt toch niet?" Lees meer >
15/12 07u15  ACV-topman Marc Leemans voert druk op over loonakkoord: "We geven onszelf twee weken" Lees meer >
14/12 21u30  "Waarom kunnen dienstencheques vervallen? Geld vervalt toch niet? Lees meer >
14/12 20u15  Herbeleef de liveblog over actiedag vakbonden: Betogers bekladden VBO-gebouw en hinder bij De Lijn De vakbonden hebben vandaag een nationale actiedag gehouden voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie was gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden deelden pamfletten uit, maar er werd ook gestaakt.
Laatste update: dinsdag 18 december 2018, 17u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
19/12 13u15  Brussel zet Italië niet op strafbankje De Europese Commissie gaat niet verder met de strafprocedure tegen Italië over de begrotingscijfers. Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis en EU-commissaris Pierre Moscovici hebben dat bekendgemaakt in Brussel.
19/12 13u00  Beurs: Italië laat lunch beter smaken De Amsterdamse beurs liet rond de lunch een positief beeld zien. De opluchting dat de spanning uit de lucht is tussen Brussel en Italië hielp de AEX licht vooruit. Vooral Altice en Ahold waren bij de hoofdfondsen in trek. De banken wonnen ook terrein. ASML deelde niet meer in de herstelbeweging.
19/12 12u30  Brussel ziet af van strafprocedure tegen Italië De Europese Commissie gaat niet verder met de strafprocedure tegen Italië over de begrotingscijfers. Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis en EU-commissaris Pierre Moscovici hebben dat bekendgemaakt in Brussel.
19/12 12u15  Flinke plus voor middeninkomens De meeste werkenden in ons land zien hun nettoloon op het eerste loonstrookje van 2019 stijgen met 1 tot 2,5%. Vooral de middeninkomens gaan er flink op vooruit. Dat blijkt uit berekeningen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
19/12 12u15  Arrestaties in Estland rond witwassen Danske De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden onderzocht voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.
19/12 12u00  Unilever koopt De Vegetarische Slager Unilever breidt zijn assortiment van vegetarische hapjes uit. Het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern koopt De Vegetarische Slager, dat al geruime tijd aan de weg timmert met vleesvervangers.
19/12 12u00  Unilever neemt De Vegetarische Slager over Unilever lijft DeVegetarische Slager in, de Nederlandse producent van vleesvervangers. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
19/12 12u00  Beurzen licht hoger in afwachting Fed De meeste Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht vooruit na de verliesbeurt een dag eerder. De beurshandel stond vooral in het teken van de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 11u30  ‘Lelystad is trekken aan dood paard’ Wanneer kunt u vanaf Lelystad Airport goedkoop naar de zon? DFT-verslaggever Yteke de Jong ziet het somber in.
19/12 11u30  Nederlandse vissers zetten zich schrap voor brexit-storm Nederlandse vissers maken zich meer zorgen over de gevolgen van de Brexit dan over de vangstquota die voor 2019 grotendeels naar beneden zijn geschroefd. Door de Brexit is het volgens de Nederlandse Vissersbond toch al de vraag of de nieuwe quota opgevist kunnen worden. Als de Britten de Europese Unie verlaten, valt meer dan de helft van de Nederlandse visgronden weg.
19/12 11u15  Column: Kroniek van aangekondigde recessie in Japan Noem een ontwikkelde economie met weliswaar een roodgloeiende arbeidsmarkt, maar die toch een dikke kans maakt tegen het eind van 2019 een recessie in te gaan.
19/12 11u15  Student, kies een zorgverzekering die bij je past Studeren is al duur genoeg. Daarom is het extra belangrijk dat je een goede zorgverzekering uitkiest voor 2019, zodat je niet te veel betaalt.
19/12 11u15  Bouwproductie in eurozone gedaald De bouwproductie in de eurozone is in oktober met 1,6 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/12 11u15  Shell neemt belang in Cleantech Solar Shell neemt een belang van 49 procent in het in Singapore gevestigde Cleantech Solar, dat zich bezighoudt met industriële zonne-energiesystemen in Zuidoost-Azië en India. Er werden geen financiële details gemeld over de deal die naar verwachting in januari wordt afgerond.
19/12 11u00  Beurs: AEX schoorvoetend op weg naar Fed-besluit De Amsterdamse beurs kwam woensdag in de late ochtendhandel nauwelijks in beweging. Beleggers deden het kalm aan vooruitlopend op het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed) later vanavond. Bij de hoofdfondsen prijkten Altice en Ahold bovenaan. De verzwakking bij het zwaarwegende fonds ASML hield de AEX in toom.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u34
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
19/12 12u45  Unilever vaart mee op vegatrend met aankoop De Vegetarische Slager De Vegetarische Slager komt in handen van Unilever. De Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenmultinational koopt de vleesvervanger-producent om het vegetarische assortiment uit te breiden en te profiteren van de trend dat consumenten steeds vaker een dagje geen vlees eten.
19/12 12u00  Uber belooft beterschap: zelfrijdende auto’s mogen weer de weg op Taxibedrijf Uber mag in de Verenigde Staten weer de weg op met zelfrijdende auto’s. Negen maanden na een dodelijk ongeluk met een overstekende voetganger zijn zelfstandig rijdende auto’s van Uber veilig genoeg om in de omgeving van de stad Pittsburgh weer de straat op te gaan.
19/12 10u45  In dit tempo blijven mannen nog twee eeuwen meer verdienen dan vrouwen Goed nieuws: er gloort een toekomst waarin vrouwen net zulke goede salarissen en carrièrekansen hebben als mannen – alleen duurt het nog 202 jaar voor het zover is. Als de vooruitgang zo blijft voortsjokken als nu, zal de economische kloof tussen mannen en vrouwen pas in het jaar 2220 gedicht zijn.
18/12 22u00  Is de aflossingsvrije hypotheek een tijdbom? Grote banken straffen bestaande klanten met een aflossingsvrije hypotheek door ze bij verlenging een hogere rente te laten betalen. Onverdedigbaar, zeggen adviseurs en consumentenorganisaties. Waarom doen banken dit? Zes vragen over de aflossingsvrije hypotheek, die steeds meer onder vuur ligt.
18/12 21u45  Is er ook in Japan een Wilders-san of Baudet-san? Tweederde van alle robots in de wereld bevindt zich in Japan. Ze maken de Japanse kwaliteitsauto’s. Maar ze runnen ook hotels, onderhouden de tuin en zitten in de verpleging.
18/12 02u15  Biologische melk levert melkveehouder inmiddels meer op dan gewone melk Melkveehouders doen er niet alleen uit milieuoogpunt goed aan over te stappen op biologische landbouw. Al enige jaren is het ook financieel aantrekkelijker. Het bedrijfsresultaat van biologische bedrijven lag in 2016 gemiddeld 13 procent hoger dan dat van gangbare boeren.
17/12 22u00  Twente stuurt uitzendorganisatie Manpower de laan uit Uitzendorganisatie Manpower is de wacht aangezegd door de overheid in Twente. Het bedrijf levert sinds juli 2017 permanent zo’n 500 medewerkers aan de 14 Twentse gemeenten en samenwerkingsverbanden, zoals Veiligheidsregio Twente en de Stadsbank Oost-Nederland.
17/12 21u45  Als de wereld ooit de klimaatdoelen wil halen, zal het ook iets aan de ongelijkheid moeten doen Het resultaat van klimaattoppen lijkt vrijwel altijd teleurstellend te zijn. Maar er wordt tenminste een poging gedaan iets te doen. Er vindt een top plaats en er zijn ook concrete doelstellingen. Zelfs ieder land doet er op zijn eigen wijze wat aan.
17/12 15u00  ProRail betaalt 18 miljoen euro voor grond die eerder bijna gratis was ProRail heeft een gewiekste zakenman vorig jaar ruim 18 miljoen euro moeten betalen voor honderden stroken grond langs het spoor die de spoorbeheerder eerder bijna gratis had kunnen krijgen van de NS.
16/12 18u15  Bij de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux kun je terecht voor kattengrit, maar ook voor kinderfeestjes Avonturia De Vogelkelder in Den Haag is de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux. ‘Beleving’ was in het familiebedrijf al een begrip toen marketeers het nog moesten bedenken.
16/12 18u15  De volledige Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders Lees meer >
16/12 18u15  Voor de bestuurlijke elite was 2018 een rampjaar om snel te vergeten Voor de Nederlandse bestuurlijke elite was 2018 een jaar om snel te vergeten. Multinationals stuitten op maatschappelijke grenzen en het poldermodel faalde. Zijn we op een kantelmoment beland?
16/12 18u15  De machtigste Nederlanders over actuele kwesties Ze zouden zich vaker moeten mengen in het maatschappelijk debat, hield premier Rutte de toplieden van de grote Nederlandse bedrijven voor. De Volkskrant testte hun bereidheid daartoe en stelde hun vragen over actuele kwesties.
16/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
15/12 13u30  Hoe de poging vol bravoure een Teslafabriek naar het Noorden te halen jammerlijk faalde Met flair en eendracht zette TopDutch de regio Noord-Nederland op de kaart. The boys zouden de lokale overheden wel even laten zien hoe je een fabriek van Tesla binnenhaalde. Maar met het geld kwam de tweespalt. En geen Elon Musk.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/12 13u15  Waarom er geen producten van Mars, Red Bull en Heineken in Colruyt liggen Bij Colruyt zijn producten van enkele multinationals tijdelijk niet meer overal te koop. De keten wil zo een prijsvoordeel afdwingen.
19/12 13u15  ATV viert 25-jarig bestaan en trakteert op beelden van vroeger ATV bestaat vandaag exact, dag op dag, 25 jaar. Al 25 jaar brengt de tv-zender het nieuws uit Antwerpen en de 29 omliggende gemeenten. En er passeerden ook heel wat programma’s de revue. De zender maakte in al die tijd een hele evolutie door. We nemen u terug mee in de tijd.
19/12 13u00  Kritiek op model in kersttrui van Forever 21. Zie jij het probleem? De Amerikaanse kledingketen Forever 21 is in een storm van kritiek terechtgekomen door een model in een kersttrui. Het probleem? Het kledingstuk met knipoog naar de film ‘Black Panther’ wordt gedragen door een blonde jongeman, terwijl een model met Afrikaanse roots volgens fans een logischere keuze was geweest.
19/12 13u00  LIVE. Koning Filip ontvangt vanmiddag Bart De Wever Na een langgerekte doodstrijd heeft premier Michel dan toch het ontslag van zijn regering ingediend. De koning houdt het ontslag in beraad. Woensdag ontvangt hij alle partijleiders. Volg hier alles live.
19/12 12u45  Koning Filip staat voor zijn eerste examen De koning moet voor het eerst knopen doorhakken in een delicate politieke situatie.
19/12 12u30  Steekpartij tijdens drugsverkoop levert voorwaardelijke straf op De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde Melvin V.d.V. (24) uit Geel tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor een steekpartij op 4 juli op zijn appartement. Een man die daar cannabis kwam kopen, kreeg twee messteken in zijn bovenarm.
19/12 12u30  Véronique De Kock is verloofd, maar hield het nieuws stil: ”Na die negatieve reacties stond ik niet te springen” In de laatste aflevering van Die Huis verwelkomde Erik Goens dinsdagavond Veronique De Kock. De ex-Miss was erg openhartig en vertelde dat ze tot haar achtste was opgevoed door haar grootouders die overbeschermend waren. “Ik had nog nooit een jongen gezien voor mijn 17de. Daarna heb ik uiteraard wel die schade ingehaald”, klonk het.
19/12 12u15  Véronique De Kock is verloofd, maar hield het nieuws stil :”Na die negatieve reacties stond ik niet te springen” In de laatste aflevering van Die Huis verwelkomde Erik Goens dinsdagavond Veronique De Kock. De ex-Miss was erg openhartig en vertelde dat ze tot haar achtste was opgevoed door haar grootouders die overbeschermend waren. “Ik had nog nooit een jongen gezien voor mijn 17de. Daarna heb ik uiteraard wel die schade ingehaald”, klonk het.
19/12 12u00  Mercedes F1-team gebruikt psychologen om prestaties te verbeteren De bedrijfsfilosofie van Mercedes-Benz luidt “Das Beste oder nichts” en dat is in de F1 niet anders. In Brackley worden zelfs gespecialiseerde psychologen ingezet om het personeel scherp te houden.
19/12 12u00  Rechtbank geeft stad Antwerpen gelijk in proces over boerkiniverbod: “Verbod is geen discriminatie” De rechtbank van eerste aanleg geeft de stad Antwerpen gelijk in het proces over het boerkiniverbod. “Het verbod is geen discriminatie”, klinkt het, omdat een boerkini wel degelijk een risico kan vormen in zwembaden voor de veiligheid en de hygiëne.
19/12 11u45  België moet kinderen IS-strijdster in Turkije reisdocumenten bezorgen De Belgische staat moet de twee kinderen van Syriëstrijdster Amina Ghezzal reisdocumenten bezorgen zodat de kinderen naar België kunnen terugkeren. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter woensdag beslist.
19/12 11u45  LIVE. Koning spreekt eerste partijvoorzitters, alleen N-VA wil vervroegde verkiezingen Na een langgerekte doodstrijd heeft premier Michel dan toch het ontslag van zijn regering ingediend. De koning houdt het ontslag in beraad. Woensdag ontvangt hij alle partijleiders. Volg hier alles live.
19/12 11u45  Zware verkeersovertreding: deze Vlaamse bestuurder heeft geen geduld als hij achter tractor rijdt De bestuurder van deze Audi had weinig geduld toen een tractor voor hem reed in het West-Vlaamse Diksmuide. Hij greep snel de kans om hem in te halen op een kruispunt met verkeerslichten, maar deed dat via de voorsorteerstrook.
19/12 11u45  WB reuzenslalom Saalbach: Sam Maes bevestigt toptalent met 28ste tijd in eerste manche Onze landgenoot Sam Maes (20) heeft zich in het Oostenrijkse Saalbach geplaatst voor de tweede manche van de WB-manche reuzenslalom. Maes skiede in de eerste manche de 28ste tijd, enkel de eerste dertig plaatsen zich voor de tweede manche.
19/12 11u45  Taste-M trekt Fatima van Cousina aan als leading chef Taste-M, het nieuwe gastronomische project op het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen, gaat samenwerken met een andere smaakmaker. Fatima Bouzambou van Cousina vestigt er niet alleen haar zaak, ze wordt ook leading chef.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
19/12 11u30  Lactis haalt melk verkocht in Delhaize en Colruyt uit de handel Zuivelproducent Lactis haalt Boni volle verse melk, Boni halfvolle verse melk, Delhaize volle verse melk en Delhaize halfvolle verse melk uit de...
19/12 09u00  Onder druk voor lagere prijzen: bijna 100 producten van Mars, Red Bull en Heineken niet meer overal in de rekken bij Colruyt Schrik niet als u binnenkort geen producten van Mars, Red Bull of Heineken meer in de Colruyt-supermarkt vindt. De Europese inkoopgroep Agecore,...
19/12 08u30  Waarom sparen in 2019 wel eens veel interessanter zou kunnen worden We hebben het in 2018 meermaals herhaald: wie zijn geld wil laten renderen, moet momenteel vooral niet te veel naar het traditionele spaarboekje...
19/12 08u30  Onder druk voor lagere prijzen: producten van Mars, Red Bull en Heineken niet meer overal in de rekken bij Colruyt Schrik niet als u binnenkort geen producten van Mars, Red Bull of Heineken meer in de Colruyt-supermarkt vindt. De Europese inkoopgroep Agecore,...
19/12 08u00  Klopt het dat je veel ICT-jobs gewoon zelf kan aanleren? “Wie wat Engels spreekt en een beetje analytisch denkt, kan vandaag veel ICT-jobs gewoon zelf leren.” Die ietwat provocerende uitspraak komt van...
19/12 08u00  Wordt sparen in 2019 toch weer interessant? We hebben het in 2018 meermaals herhaald: wie zijn geld wil laten renderen, moet momenteel vooral niet te veel naar het traditionele spaarboekje...
19/12 01u00  Belgische economie minder grillig dan Nederlandse: “Belgen hebben meer spaargeld, Nederlanders houden sneller hand op de knip” Nederland mag bekendstaan als een vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen. Dat blijkt uit onderzoek van het...11 
18/12 22u30  Ontslag van de regering: “Situatie van onzekerheid die ondernemers verafschuwen” Het VBO betreurt ten zeerste dat met het ontslag van de regering-Michel een politieke situatie van onzekerheid is aangebroken. Ondernemers en...
18/12 18u45  VW wil aandeel elektrische wagens naar meer dan 40 procent tegen 2030 Het Duitse autoconcern Volkswagen trekt zijn doelstelling voor het aandeel elektrische voertuigen op naar meer dan 40 procent tegen 2030. Dat heeft...
18/12 17u00  VLM Airlines Brussel failliet verklaard: 80-tal werknemers op straat Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines Brussel heeft de boeken neergelegd. Dat heeft het bedrijf, waar een 80-tal mensen werkt, bevestigd.
18/12 15u30  Record gebroken: Brussels Airport rondt vrijdag kaap van 25 miljoen passagiers Brussels Airport zal vrijdag de kaap van 25 miljoen passagiers ronden en zo het record van 24,7 miljoen passagiers uit 2017 breken. Dat heeft de...
18/12 13u30  Economische groei G20 zwakt af De economische groei in de G20, de groep van 's werelds belangrijkste economieën, is aan het afzwakken. Dat meldde de Organisatie voor Economische...
18/12 11u00  Apple neemt Tesla-ontwerper in de arm: komt er een iCar? Volgens verschillende Amerikaanse bronnen heeft technologiegigant Apple ontwerper Andrew Kim aangenomen. Kim was jarenlang senior-ontwerper bij...
18/12 10u15  Eindelijk: KFC komt naar België De populaire kiprestaurantketen Kentucky Fried Chicken opent dit voorjaar een filiaal in Brussel, het startschot voor nog meer restaurants in ons...
18/12 10u00  KFC komt naar België De populaire kiprestaurantketen Kentucky Fried Chicken opent dit voorjaar een filiaal in Brussel, het startschot voor nog meer restaurants in ons...
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u52
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/12 12u30  Brussel akkoord met Italië over begroting, strafprocedure wordt ingetrokken De Europese Commissie en Italië hebben een akkoord gesloten over de begroting van Italië, dat bevestigt EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Stabiliteit) woensdag. Dinsdagavond bevestigde alleen een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën de berichtgeving.
19/12 12u30  Eerste loonstrookje van 2019 valt voor bijna iedereen hoger uit Voor de gemiddelde werknemer zal het eerste loonstrookje van 2019 hoger uitvallen dan in december 2018. Kabinetsmaatregelen zoals het verlagen van de inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffingskorting zorgen bij deze groep voor een plus van 1 tot 2,5 procent.
19/12 12u15  Gemiddelde werknemer gaat er in januari 1 tot 2,5 procent op vooruit Voor de gemiddelde werknemer zal het eerste loonstrookje van 2019 hoger uitvallen dan in december 2018. Kabinetsmaatregelen zoals het verlagen van de inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffingskorting zorgen bij deze groep voor een plus van 1 tot 2,5 procent.
19/12 12u15  Politie arresteert tien voormalig medewerkers Danske Bank in witwaszaak De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.10 
19/12 11u45  Unilever neemt De Vegetarische Slager over De Vegetarische Slager wordt overgenomen door Unilever. Oprichter Jaap Korteweg blijft betrokken bij het merk. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
19/12 11u15  CPB: Economische groei van Nederland is over hoogtepunt heen De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
19/12 09u30  The Boring Company van Elon Musk opent eerste tunnel in Californië The Boring Company heeft zijn eerste tunnel in Los Angeles feestelijk geopend. Het tunnelboorbedrijf van Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk rondde de aanleg van de 1,8 kilometer lange tunnel onlangs af. 
19/12 09u30  'Economie Flevoland groeit het hardst van die van alle provincies' De economie is dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland en het minst hard in Groningen. Ook volgend jaar blijft de jongste provincie de koploper. In Groningen krimpt de economie dan zelfs, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.
19/12 09u15  'Bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid' De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijdt risico's en is te weinig gericht op de buitenwereld, zo blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.
19/12 09u00  'Europese Commissie bereikt akkoord met Italië over begroting' De Europese Commissie en Italië hebben een mondeling akkoord gesloten over de begroting van Italië, zegt een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën. De commissie heeft het nieuws nog niet bevestigd.11 
19/12 08u30  Moederbedrijf Mediamarkt schrapt dividend voor moeilijk 2019 Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, maakt zich op voor een lastig jaar. De onderneming heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, mede door felle concurrentie van webwinkels. Het dividend wordt geschrapt en er wordt gezocht naar een nieuwe vaste bestuursvoorzitter.
19/12 08u00  CPB: Economie blijft groeien, maar is over hoogtepunt heen De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
19/12 07u30  CBS: Nederlandse economie grilliger dan Belgische Nederland mag bekendstaan als vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de economische groei bij voor- en tegenspoed vergeleek met die in België.
19/12 06u45  'Economie Flevoland groeit het hardst' De economie is dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland en het minst hard in Groningen. Ook volgend jaar blijft Flevoland de koploper. In Groningen krimpt de economie dan zelfs, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.
19/12 03u00  'Nederlandse bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid' De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijden risico’s en zijn te weinig gericht op de buitenwereld. Dat blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.22 
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
17/12 00u00  CEO-fraude: opgelicht door de ?directeur? Lees meer >
17/12 00u00  Lonen stijgen amper door te lage arbeidsproductiviteit Lees meer >
15/12 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/12 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/12 00u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/12 00u00  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/12 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
14/12 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
13/12 00u00  7 tips bij het overstappen: zo bespaart u op uw zorgpolis Lees meer >
Laatste update: maandag 17 december 2018, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
19/12 12u45  Autonome taxi's worden gevandaliseerd In de Amerikaanse staat Arizona worden de zelfrijdende auto’s van het bedrijf Waymo, onderdeel van het Amerikaanse technologieconcern Alphabet, geregeld het slachtoffer van vandalisme. Dat heeft de Amerikaanse krant Arizona Republic gemeld, gebaseerd op een analyse van rapporten van de lokale politie. In een aantal gevallen zouden zelfs de begeleiders van de auto’s onder vuur zijn genomen.
19/12 09u30  China bouwde in 2018 meer wolkenkrabbers dan ooit tevoren Dit jaar werden in geen enkel land over de hele wereld meer wolkenkrabbers gebouwd dan in China. Dat zegt een rapport van de Council of Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH). In de Chinese steden werden dit jaar in totaal achtentachtig gebouwen met een hoogte van minstens tweehonderd meter voltooid. Dit cijfer zet volgens het rapport een nieuwe maatstaf voor de groei van de nationale portfolio’s wolkenkrabbers.
19/12 02u45  Ontslag José Mourinho vooral goed voor aandeelhouders Mourinho was niet enkel nefast voor de prijs van het aandeel ManU, ook de constante sportieve wanprestaties dreigden de club de kroon van meest lucratieve club ter wereld te gaan kosten.12 
18/12 20u30  Trump Foundation moet worden ontbonden De Trump Foundation, de liefdadigheidsstichting van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een overeenkomst ondertekend waarbij ze zich akkoord verklaart om te worden ontbonden onder gerechtelijk toezicht.
18/12 18u15  Hoe het Engelse voetbal een miljardenonderneming werd Geluk en sluw management hebben van de Engelse Premier League een wereldwijd succes gemaakt. Dat is de boodschap van het boek The Club, geschreven door Joshua Robinson en Jonathan Clegg, journalisten bij The Wall Street Journal. Ze beschrijven hoe het Engelse voetbal vanuit een verouderde structuur tot een modern miljardenbedrijf evolueerde.
18/12 16u45  11 miljard en 3.000 jobs kwijt, maar Canada doet wat wij niet durven Canada wil af van het wapencontract met Saoedi-Arabië. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau op televisie aangekondigd. Daardoor gaat het land vele miljarden verliezen en komen 3.000 banen op de helling te staan.
18/12 15u45  Brexit: Credit Suisse raadt rijke klanten aan activa uit VK weg te halen Vermogensbeheerders bij Credit Suisse raden hun rijkste klanten in Groot-Brittannië aan hun fortuin tegen januari weg te halen.Dat meldt de Financial Times.
18/12 13u15  In alle stilte werd ook Toblerone ‘halal’ Het iconische Zwitserse chocolademerk Toblerone is eerder dit jaar ‘halal’ geworden. Dat meldt de krant SonntagsBlick.
18/12 13u15  Franse staatstelevisie photoshopt anti-Macron foto De Franse televisiezender France 3 heeft een foto van het Franse persagentschap AFP gephotoshopt alvorens ze aan de kijkers te tonen. De foto werd genomen tijdens de recente protesten van de ‘gele hesjes’ in Parijs.
17/12 23u45  LVMH koopt de Orient-Express om de Chinezen te verleiden Met de overname van hotels, restaurants en nu zelfs een trein wil LVMH inzetten op luxe-ervaringen  die het traditionele ‘shoppen voor luxegoederen’ ver overstijgt.
17/12 22u30  Goud herovert zijn status van strategische investering Meer dan 20 landen hebben sinds begin 2017 goud gekocht, blijkt uit cijfers van de World Gold Council. 
17/12 22u30  Er lopen nu 17 onderzoeken tegen Donald Trump en/of zijn entourage Nadat speciaal-aanklager Robert Mueller de voorbije 3 weken de ene verrassing na de andere bekend maakte dreigt 2019 zonder meer een horrorjaar voor de Amerikaanse president Donald Trump te gaan worden. De vastgoedmagnaat uit New York is gemengd in niet minder dan 17 rechtszaken die worden gecoördineerd door 7 verschillende procureurs en onderzoekers. Onderzoeken die door het Amerikaanse Congres worden gevoerd zijn hierin niet eens inbegrepen.
17/12 17u15  Stad Parijs eist verwijdering 'seksistische' affiche De stad Parijs heeft het bekende warenhuis Galeries Lafayette gevraagd een enorme affiche van haar gevel te verwijderen waarin reclame werd gemaakt voor het Franse lingeriemerk Aubade.
17/12 16u15  Bosnië is het nieuwe Calais Dit jaar heeft Bosnië bijna drieëntwintigduizend migranten en asielzoekers uit het Midden-Oosten en Zuid-Azië opgetekend. Het land is voor vluchtelingen uit die regio’s de ultieme passage geworden met de Europese Unie - langs Kroatië - over te steken. Bosnië is echter een land dat zelf met vele problemen en een grote armoede moet afrekenen. Ondersteuning van de vluchtelingen is dan ook nagenoeg onmogelijk.
17/12 16u15  Er lopen nu 17 onderzoeken tegen Donald Trump Nadat speciaal-aanklager Robert Mueller de voorbije 3 weken de ene verrassing na de andere bekend maakte dreigt 2019 zonder meer een horrorjaar voor de Amerikaanse president Donald Trump te gaan worden. De vastgoedmagnaat uit New York is gemengd in niet minder dan 17 rechtszaken die worden gecoördineerd door 7 verschillende procureurs en onderzoekers. Onderzoeken die door het Amerikaanse Congres worden gevoerd zijn hierin niet eens inbegrepen.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x 'Nederlandse bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid'19/12 03u00 - Nu.nl Economie: De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijden risico’s en zijn te weinig gericht op de buitenwereld. Dat blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.
12x Vakbonden over ontslag Michel: 'Sociale heropbouw moet van start gaan'19/12 10u00 - Trends.be: 'Er is een enorme kloof tussen de instellingen en de werkvloer. De tijd van de sociale heropbouw is aangebroken', zeggen ACV en ABVV in een reactie op het ontslag van de regering-Michel.
12x Ontslag José Mourinho vooral goed voor aandeelhouders19/12 02u45 - Express.be: Mourinho was niet enkel nefast voor de prijs van het aandeel ManU, ook de constante sportieve wanprestaties dreigden de club de kroon van meest lucratieve club ter wereld te gaan kosten.
12x Gele hesjes viseren AB InBev in Leuven: ?Haal het geld waar het zit?19/12 00u02 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
11x 'Klus Elbe goed nieuws voor Boskalis'19/12 10u00 - De Financiële Telegraaf: De voorlopige gunning voor het uitdiepen van de Elbe bij het Duitse Cuxhaven aan Boskalis is goed nieuws voor de baggeraar en maritiem dienstverlener. Dat meldde ING. Volgens de bank is het vrijwel zeker dat Boskalis de definitieve opdracht zal winnen.
11x Beurs: Kerststemming bij Ahold; ASML gebeten hond19/12 10u00 - De Financiële Telegraaf: Na een negatieve start bleef de Amsterdamse beurs woensdag dicht bij huis. Beleggers maakten een pas op de plaats in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit later vanavond. ASML lag bij de hoofdfondsen bedrukt in de markt, terwijl Ahold Delhaize goede zaken deed.
11x Damrak wacht op het rentebesluit Fed19/12 10u00 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine koersuitslagen zien. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
11x 'Klus Elbe goed nieuws voor Boskalis'19/12 10u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige gunning voor het uitdiepen van de Elbe bij het Duitse Cuxhaven aan Boskalis is goed nieuws voor de baggeraar en maritiem dienstverlener. Dat meldde ING. Volgens de bank is het vrijwel zeker dat Boskalis de definitieve opdracht zal winnen.
11x 'Europese Commissie bereikt akkoord met Italië over begroting'19/12 09u00 - Nu.nl Economie: De Europese Commissie en Italië hebben een mondeling akkoord gesloten over de begroting van Italië, zegt een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën. De commissie heeft het nieuws nog niet bevestigd.
11x Politie maakt jacht op Abdelhakime D., de ‘peetvader van de drugscafés’19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Antwerps gerecht en het Kali-team (de taskforce tegen de georganiseerde drugsmisdaad in Antwerpen) zijn een offensief begonnen tegen de 61-jarige Abdelha-kime D., peetvader van een Marokkaanse criminele familie die een netwerk van drugscafés runt.

Statistieken

Artikels:
34845
Gelezen:
19934
Aantal lezers nu:
84


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven