zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/02 23u45  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
22/02 23u30  Nederland houdt 'triple A' bij Moody's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
22/02 22u30  Kraft Heinz keldert op Wall Street NEW YORK (AFN) - Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers hebben het Amerikaanse levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel positief.
22/02 22u00  Ook techbedrijf Zoom wil naar de beurs SAN JOSE (AFN) - Ook techbedrijf Zoom, dat zogeheten videoconferences regelt, wil naar verluidt naar de beurs in New York. Volgens ingewijden van Business Insider mikt het bedrijf erop eind maart een aanvraag hiervoor in te dienen. In dat geval zou de beursgang al in april kunnen plaatsvinden.
22/02 21u45  'VEON wil Russisch onderdeel verkopen' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON wil naar verluidt zijn Russische wireless-tak van de hand doen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het onderdeel misschien meer oplevert dan VEON zelf waard is op de markt. Er zouden hierover afgelopen jaar ook al gesprekken zijn gevoerd met het Russische staatsbedrijf Rostelecom.
22/02 21u15  Trump praat binnenkort met Chinese president WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG ) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.
22/02 20u30  Chinese moeder Vivat langer onder curatele PEKING (AFN) - Anbang Insurance Group, het in de problemen geraakte Chinese moederbedrijf van verzekeraar Vivat, staat minstens nog een jaar langer onder curatele van de autoriteiten in China. Dat heeft het team van bewindvoerders van de Chinese overheid laten weten.
22/02 19u45  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over de verstandhouding tussen China en de Verenigde Staten droeg bij aan de positieve teneur op Wall Street. Beleggers straften daarnaast Kraft Heinz flink af, omdat het levensmiddelenconcern plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen.
22/02 17u45  ASMI grote winnaar op Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - Chipbedrijf ASMI was vrijdag erg in trek op de beurs in Amsterdam dankzij sterke kwartaalresultaten. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De Europese beurzen gingen met kleine winsten het weekend in.
22/02 17u45  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het autoconcern voorspelt voor 2019 daarbij nog hogere marges en verkopen. Maar de Duitsers waarschuwen tegelijkertijd voor aanhoudende tegenwind.
22/02 16u15  Hoekstra ziet niets in verkoop KLM-belang DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat zijn aandelenbelang in KLM niet verkopen. Dat zei minister Wopke Hoekstra van Financiën. ,,Ik zie niet wat het toegevoegde belang is van verkoop van die 6 procent', zei hij vrijdag na de ministerraad.
22/02 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf Besi in trek dankzij sterke kwartaalresultaten.
22/02 15u45  Kraft Heinz zwaar afgestraft op Wall Street NEW YORK (AFN) - Levensmiddelenconcern Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers hebben het levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel licht positief.
22/02 15u45  Meer loon voor personeel verzekeraar ASR UTRECHT (AFN) - Personeel van verzekeraar ASR krijgt de komende twee jaar 6 procent salarisverhoging. Ook wordt het partnerverlof voor mannen die vader worden uitgebreid. Dat staat in een cao-akkoord dat de verzekeraar met de vakbonden overeenkwam.
22/02 15u00  Koersval in de maak voor Kraft Heinz NEW YORK (AFN) - Voor levensmiddelenconcern Kraft Heinz lijkt een bloedrode beursdag in het verschiet te liggen. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met een miljardenafschrijving op de proppen. Die zorgden ervoor dat Kraft Heinz het vierde kwartaal van vorig jaar afsloot met een miljardentekort. Het algehele sentiment op de aandelenbeurzen in New York lijkt vrijdag evenwel positief te zijn.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/02 19u30  Het ondernemerschap in de lucht van Vlerick In de rubriek De Club van 1 miljoen zijn deze week Proceedix en zusterbedrijf Iristick aan de beurt. Telkens zijn twee ervaren ondernemers de drijvende kracht: Peter Verstraeten en Riemer Grootjans.
22/02 18u30  Lonen mogen toch met 1,1 procent stijgen De lonen mogen dit en volgend jaar met maximaal 1,1 procent stijgen bovenop de index. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB).
22/02 17u00  Kan een sterke samenleving bestaan zonder sterke industrie? 'Een echt industriebeleid zou ook voor ons land op zijn plaats zijn', meent professor Jonathan Holslag (VUB).
22/02 16u15  Jos Clijsters stopt volgend jaar als voorzitter van Belfius Het mandaat van Jos Clijsters (68) als bestuursvoorzitter van Belfius loopt in april 2020 af, en hij is niet van plan dat te verlengen. Dat zei Clijsters deze middag na afloop van een persconferentie van Belfius.
22/02 15u30  Ann Claes (JBC) en Pascal Leglise (Carrefour) zijn CSR Professionals 2018 Op een gala-evenement in Brussel heeft de organisator vzw Time4Society voor de vierde keer de prijzen voor CSR Professional van het Jaar uitgereikt aan mensen die voortrekkers zijn in het duurzamer maken van hun organisatie. Nieuw was dat er voor het eerst een Nederlandstalige en een Franstalige winnaar was, en een aparte prijs voor starters.
22/02 15u00  Diversificatie loont voor Belfius Belfius realiseerde vorig jaar 649 miljoen euro winst (+7%), en keert een stabiel dividend van 363 miljoen euro uit aan de Belgische staat. De staatsbank dankt het goede resultaat aan haar bank-verzekeraarsstrategie, de groei in bedrijfskredieten en de lagere belastingdruk.
22/02 14u30  Fons Verplaetse (89) over ouder worden: 'Economie is nog altijd mijn leven' Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag, sluiten de gaskraan af en dwingen je het beheer van je bankrekeningen en beleggingen af te staan. De misdaad die zo'n straf legitimeert? Je bent de 80 voorbij. In haar nieuwe boek toont Knack-journaliste Ann Peuteman hoe we oude mensen alles uit handen nemen wat het leven de moeite waard maakt.
22/02 12u45  Belfius stelt Belgische staat opnieuw dividend van 363 miljoen euro voor Belfius heeft in 2018 de winst met 7 procent opgetrokken tot 649 miljoen euro, ten opzichte van 606 miljoen euro een jaar eerder. De bank stelt, net als voor 2017, een dividend van 363 miljoen euro voor. Dat maakt de staatsbank vrijdag bekend.
22/02 12u15  Bouwen en verbouwen: hoe beperkt u het energieverbruik van uw woning? Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe houdt u het energieverbruik van uw woning onder controle?
22/02 12u00  Abdijbier Grimbergen trekt naar China Het abdijbier Grimbergen wordt voortaan ook in China geschonken. De eigenaar van het Belgische bier is de Deense brouwer Carlsberg. Grimbergen wordt al in meer dan vijftig landen verkocht.
22/02 05u15  Een op negen oudere werknemers bij AXA Bank in eindeloopbaanregeling Bij AXA Bank België stappen bijna 100 oudere werknemers in een eindeloopbaanregeling waardoor ze betaald thuis kunnen blijven. De bank, die ruim 850 werknemers telt, gaat met die eindeloopbaanregeling in tegen de wil van de federale regering. Die houdt oudere werknemers graag langer aan het werk.
22/02 03u30  Ford waarschuwt Amerikaanse toezichthouder over emissietesten Autoconcern Ford Motor heeft toezichthouders in de Verenigde Staten gewaarschuwd dat er mogelijk iets niet deugt aan de eigen omgang met emissie- en brandstoftesten van auto's. De fabrikant heeft externe onderzoekers ingehuurd om de zaak verder uit te zoeken.
21/02 19u00  Ook kmo's kunnen duurzaamheid in hun zakenmodel slijpen Grote bedrijven hebben meer middelen om te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook kmo's kunnen kiezen voor duurzaamheid. Dat is de overtuiging van de ondernemers Nathalie Bekx en Bob Elsen.
21/02 18u30  Leuven duurste provinciehoofdstad voor huizen, Gent voor appartementen Wie in een van de Vlaamse provinciehoofdsteden op zoek gaat naar een woning, zal gemiddeld gezien het minst moeten neertellen in Antwerpen en Hasselt. Leuven is de duurste stad voor een huis (gemiddeld 362.800 euro in 2018), in Gent kost een appartement het meest (gemiddeld 256.786 euro). Dat blijkt uit een analyse van de notarissenfederatie.
21/02 18u30  VPK Packaging neemt Europese en Chinese divisies kokerproducent Corenso over VPK Packaging Group, een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in verpakkingen, zal de Europese en Chinese divisies overnemen van kokerproducent Corenso, samen 15 productiesites. Dat heeft VPK aangekondigd.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u12
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/02 23u45  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
22/02 23u30  Nederland houdt 'triple A' bij Moody's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
22/02 22u30  Kraft Heinz keldert op Wall Street NEW YORK (AFN) - Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers hebben het Amerikaanse levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel positief.
22/02 22u00  Ook techbedrijf Zoom wil naar de beurs SAN JOSE (AFN) - Ook techbedrijf Zoom, dat zogeheten videoconferences regelt, wil naar verluidt naar de beurs in New York. Volgens ingewijden van Business Insider mikt het bedrijf erop eind maart een aanvraag hiervoor in te dienen. In dat geval zou de beursgang al in april kunnen plaatsvinden.
22/02 21u45  'VEON wil Russisch onderdeel verkopen' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON wil naar verluidt zijn Russische wireless-tak van de hand doen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het onderdeel misschien meer oplevert dan VEON zelf waard is op de markt. Er zouden hierover afgelopen jaar ook al gesprekken zijn gevoerd met het Russische staatsbedrijf Rostelecom.
22/02 21u15  Trump praat binnenkort met Chinese president WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG ) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.
22/02 20u30  Chinese moeder Vivat langer onder curatele PEKING (AFN) - Anbang Insurance Group, het in de problemen geraakte Chinese moederbedrijf van verzekeraar Vivat, staat minstens nog een jaar langer onder curatele van de autoriteiten in China. Dat heeft het team van bewindvoerders van de Chinese overheid laten weten.
22/02 19u45  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over de verstandhouding tussen China en de Verenigde Staten droeg bij aan de positieve teneur op Wall Street. Beleggers straften daarnaast Kraft Heinz flink af, omdat het levensmiddelenconcern plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen.
22/02 17u45  ASMI grote winnaar op Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - Chipbedrijf ASMI was vrijdag erg in trek op de beurs in Amsterdam dankzij sterke kwartaalresultaten. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De Europese beurzen gingen met kleine winsten het weekend in.
22/02 17u45  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het autoconcern voorspelt voor 2019 daarbij nog hogere marges en verkopen. Maar de Duitsers waarschuwen tegelijkertijd voor aanhoudende tegenwind.
22/02 16u15  Hoekstra ziet niets in verkoop KLM-belang DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat zijn aandelenbelang in KLM niet verkopen. Dat zei minister Wopke Hoekstra van Financiën. ,,Ik zie niet wat het toegevoegde belang is van verkoop van die 6 procent', zei hij vrijdag na de ministerraad.
22/02 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf Besi in trek dankzij sterke kwartaalresultaten.
22/02 15u45  Kraft Heinz zwaar afgestraft op Wall Street NEW YORK (AFN) - Levensmiddelenconcern Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers hebben het levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel licht positief.
22/02 15u45  Meer loon voor personeel verzekeraar ASR UTRECHT (AFN) - Personeel van verzekeraar ASR krijgt de komende twee jaar 6 procent salarisverhoging. Ook wordt het partnerverlof voor mannen die vader worden uitgebreid. Dat staat in een cao-akkoord dat de verzekeraar met de vakbonden overeenkwam.
22/02 15u00  Koersval in de maak voor Kraft Heinz NEW YORK (AFN) - Voor levensmiddelenconcern Kraft Heinz lijkt een bloedrode beursdag in het verschiet te liggen. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met een miljardenafschrijving op de proppen. Die zorgden ervoor dat Kraft Heinz het vierde kwartaal van vorig jaar afsloot met een miljardentekort. Het algehele sentiment op de aandelenbeurzen in New York lijkt vrijdag evenwel positief te zijn.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/02 21u00  Maxi Toys neemt Bart Smit over Het Belgische speelgoedwinkelmerk Maxi Toys neemt de speelgoedketen Bart Smit over. Het gaat om 39 Belgische winkels die onderdeel waren van het failliete Nederlandse Intertoys en die allemaal gerebrand zullen worden naar Maxi Toys. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
22/02 18u30  Lonen mogen stijgen met 1,1 procent in plaats van 0,8 procent Lees meer >
22/02 16u15  Belfius voortaan voorzichtiger met toekennen van woonkredieten Bankverzekeraar Belfius zegt dat het minder risico's wil nemen bij het toekennen van woonkredieten en dus niet langer meegaat in de scherpe concurrentiestrijd voor de beste tarieven. Dat heeft de bank aangekondigd bij de voorstelling van de jaarresultaten. Vorige week waarschuwde de Nationale Bank nog dat banken te vlot woonkredieten geven.
22/02 11u30  Btw op digitale kranten wordt afgeschaft, tarief op e-books verlaagd Lees meer >
22/02 10u30  De Lijn zoekt bijna 500 extra chauffeurs (maar vindt die amper) Lees meer >
21/02 14u30  103 Belgische jobs bedreigd bij Fedrus International Bij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus zijn 253 jobs bedreigd, waarvan 103 in ons land. Het bedrijf centraliseert zijn productie- en logistieke activiteiten in andere landen.
21/02 13u30  Flats worden meest voorkomende woningtype in Vlaanderen Appartementen worden vanaf 2022 het meest voorkomende woningtype in Vlaanderen. Dat voorspelt de Vlaamse Confederatie Bouw op basis van de huidige bouwtendenzen. Er is meer vraag naar appartementen omdat er steeds meer alleenstaanden zijn en koppels zonder kinderen.
21/02 09u45  Vlaamse nieuwbouw nu al extreem energiezuinig. Maar bestaande huizen moeten nog een stevig tandje bijsteken Wie in Vlaanderen een nieuw huis bouwt, klopt meestal makkelijk alle strenge normen rond energiezuinigheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) vandaag voorstelt op bouwbeurs Batibouw. Maar heel wat schrijnender zijn de energieprestaties van bestaande huizen in ons land. Massaal renoveren dan maar? Of gewoon slopen?
21/02 08u30  Fox News-interview met historicus die in Davos uithaalde naar de rijken ontspoort volledig: "Je bent een idioot!" Eerst viraal gaan met je kritische betoog op het Wereld Economisch Forum in Davos en nu uitgescholden worden door Fox News-presentator Tucker Carlson: de Nederlandse historicus Rutger Bregman blijft voor ophef zorgen. Hij heeft nu zelf een niet-uitgezonden interview vrijgegeven waarin Carlson helemaal over de rooie gaat: 'Why don't you go fuck yourself!'
21/02 06u30  Personeel van Atos legt het werk neer Het personeel van de Atos-groep legt vandaag het werk neer uit protest tegen de geplande outsourcing van 53 werknemers van Unify in Beersel. De personeelsleden van Atos, Worldline en Unify voeren actie aan de hoofdzetel in Zaventem.
21/02 05u15  60 jaar Batibouw in beeld: zo werd het de grootste bouwbeurs van ons land Feest op Batibouw, want vandaag opent een jubileumeditie de deuren. Speciaal voor deze 60e verjaardag duiken we in ons archief om de beelden van toen nog eens te tonen. De locatie mag dan wel veranderd zijn, de baksteen in de maag van de Belgen blijft generatie na generatie aanwezig.
21/02 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 februari.
20/02 22u15  Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartjournalist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
20/02 21u00  Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam ? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartspecialist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
20/02 07u45  Bedrag aan achterstallige alimentatie is opgelopen tot 432 miljoen euro Lees meer >
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 21u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/02 23u45  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
22/02 23u30  Nederland houdt 'triple A' bij Moody's Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
22/02 22u30  Kraft Heinz keldert op Wall Street Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers hebben het Amerikaanse levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel positief.
22/02 22u00  Ook techbedrijf Zoom wil naar de beurs Ook techbedrijf Zoom, dat zogeheten videoconferences regelt, wil naar verluidt naar de beurs in New York. Volgens ingewijden van Business Insider mikt het bedrijf erop eind maart een aanvraag hiervoor in te dienen. In dat geval zou de beursgang al in april kunnen plaatsvinden.
22/02 21u45  'VEON wil Russisch onderdeel verkopen' Telecombedrijf VEON wil naar verluidt zijn Russische wireless-tak van de hand doen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het onderdeel misschien meer oplevert dan VEON zelf waard is op de markt. Er zouden hierover afgelopen jaar ook al gesprekken zijn gevoerd met het Russische staatsbedrijf Rostelecom.
22/02 21u15  Trump praat binnenkort met Xi over handelsruzie De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.
22/02 20u30  Chinese moeder Vivat langer onder curatele Anbang Insurance Group, het in de problemen geraakte Chinese moederbedrijf van verzekeraar Vivat, staat minstens nog een jaar langer onder curatele van de autoriteiten in China. Dat heeft het team van bewindvoerders van de Chinese overheid laten weten.
22/02 20u00  Telecom vestigt hoop op 5G in Barcelona De smartphone-industrie smacht naar nieuwe impulsen, nu consumenten steeds moeilijker te verleiden zijn tot het kopen van een nieuwe telefoon. Tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in Barcelona is de hoop gevestigd op 5G en veel nieuwsgierigheid naar opvouwbare telefoons.
22/02 19u45  Wall Street op winst De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over de verstandhouding tussen China en de Verenigde Staten droeg bij aan de positieve teneur op Wall Street. Beleggers straften daarnaast Kraft Heinz flink af, omdat het levensmiddelenconcern plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen.
22/02 19u30  Column: Grote welvaart ontbreekt in islamitische landen Volgens de Duitse socioloog Max Weber kon het economisch succes van de noordelijke landen van Europa verklaard worden uit de protestantse ethiek van de bevolking. Religie en economische prestaties stonden niet los van elkaar. Aan uitzoeken hoe dit zat met de islam is Weber tijdens zijn leven niet meer toegekomen. Hij overleed in 1920 op 56-jarige leeftijd.
22/02 18u30  Maxi Toys koopt Bart Smit België Maxi Toys neemt de Belgische speelgoedwinkels van Bart Smit over. Bart Smit telt 39 vestigingen en circa 200 medewerkers bij onze zuiderburen. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.
22/02 17u45  Beurs: AEX trapt met rem Unilever naar kleine winst De Amsterdamse beurs kabbelde vrijdag met een kleine winst over de streep. Beleggers keken reikhalzend uit naar mededelingen over de voortgang van de handelsbesprekingen tussen Amerika en China. Bij de hoofdfondsen namen DSM en ASML het voortouw. Unilever zette eem rem op de AEX.
22/02 17u45  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het autoconcern voorspelt voor 2019 daarbij nog hogere marges en verkopen. Maar de Duitsers waarschuwen tegelijkertijd voor aanhoudende tegenwind.
22/02 17u30  Tips: Omlaag die WOZ! Voor de meeste Nederlandse huisbezitters geldt: hoe lager de WOZ-waarde, hoe beter. Dat levert lagere belastingen op. Gelukkig zijn er talloze redenen om te eisen dat de gemeente het huis lager taxeert.
22/02 17u00  VDL laakt ’slome’ cao-onderhandelingen Onderhandelaars die de nieuwe cao in de metaal sloten, hebben gefaald. De onderhandelingen in de metaalsector hebben onnodig lang geduurd, waardoor werkgevers op onzinnige onkosten zijn gejaagd.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u42
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/02 23u30  Elberst redt blauwe zwaan, Van Nieuwenhuizen is roeptoeter De blauwe zwaan krijgt vooralsnog geen rode streep. KLM zal het 100-jarig bestaan kunnen vieren als een eigen merk met een eigen hoofdkantoor en een eigen ­Nederlander aan de top. Het contract van Pieter ­Elbers is vier jaar verlengd.
22/02 23u15  Vier huishoudens over energiekosten: ‘Nu een efficiënte HR-ketel wegdoen, vind ik wat veel van het goede’ De energierekening gaat fors omhoog in 2019, al beweerde het kabinet op basis van verkeerde informatie van niet. Hoe kijken huishoudens aan tegen deze fout en de stijgende kosten? Zet het aan tot verduurzaming of ontmoedigt het juist? ‘Dat het geld kost ontslaat ons niet van de plicht meer te doen.’
22/02 22u00  Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden.
22/02 15u15  Is er bij Floortje Dessing en de NPO geen vliegschaamte? Echt ongerepte plekjes op de aardbol zullen er weinig meer zijn. Maar de allerlaatste krijgen vanaf volgende week weer bezoek van Floortje ­Dessing, die op de NPO – ze is een kijkcijferkanon – nu al schaamteloos reclame maakt voor haar reisjes naar de uithoeken van de wereld.
22/02 14u45  Er wordt ineens 49 euro afgeboekt, ben ik opgelicht bij het webwinkelen? Ik heb iets besteld via de website grootwinkelen.com en betaald met mijn creditcard. Nu wordt er ineens via de creditcard 49 euro afgeboekt voor een lidmaatschap. Kan dat zomaar? Of ben ik opgelicht?
22/02 14u30  Hoe groot is Schiphol nu echt? Lees meer >
21/02 20u15  Deze mensen beschermen hun privégegevens wél – en gaan daarin heel ver Veel Nederlanders zeggen privacy belangrijk te vinden, maar klikken tijdens het online winkelen toch op ‘Oké’ zonder de privacyvoorwaarden te lezen. Aan ‘digitariërs’ is deze privacyparadox niet besteed. Wat motiveert de mensen die hun data alleen delen als het echt niet anders kan, en wat leren we van ze?
21/02 20u15  Intertoys is failliet, verliest strijd met (online) prijsstunters Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Vorige week dinsdag kreeg de keten uitstel van betaling van de rechter. De bewindvoerders van de winkel hebben nu gevraagd om dat om te zetten in een faillissement. Intertoys hoopt op een doorstart; de vierhonderd filialen blijven voorlopig open om de kans daarop te vergroten.
21/02 00u00  Rutger Bregman brengt Fox-presentator tot ontploffing: ‘Je bent een idioot!’ Nog geen maand nadat Rutger Bregman wereldnieuws werd als de ‘Angry Dutch historian’ die in Davos de vloer aanveegde met de elite, gaat de Nederlandse publicist opnieuw viraal. Dit keer weet hij met een brede glimlach de conservatieve Fox-presentator Tucker Carlson tot ontploffing te brengen. ‘Je bent een idioot’, bijt die Bregman vervolgens toe. ‘Why don’t you go fuck yourself.’
20/02 22u45  Met een tas vol knuffels (niet) naar Israël – Transavia had niets gemeld over extra controles Marieke gaat met een vriendin naar de bezette Palestijnse gebieden. Op Schiphol krijgen ze problemen met de Israëlische beveiliging, waardoor ze hun vlucht missen. Transavia had niets gemeld over extra controles. Ze missen een vlucht. Vervolgens raakt een koffer zoek.
20/02 22u30  Is het niet tijd dat de Duitse diesel even gaat pruttelen? De diesel van de Europese Unie is al een tijd een pruttelend motortje geworden. De Duitse economie groeit niet meer.
20/02 20u30  Dit ‘skateboard’ moet het fundament van Volkswagen worden, een riskante strategie Kort na de uitbraak van Dieselgate besloot de top van Volkswagen het roer om te gooien: het concern moet ’s werelds grootste producent worden van betaalbare, schone elektrische auto’s. Een riskante strategie.
20/02 18u30  Met ‘Hollandse prijzen’ naar België: klanten blij, concurrenten boos Met ‘Hollandse prijzen’ trekt Albert Heijn in België klanten. Nu ook Jumbo er vestigingen wil openen, regent het zelfs bonuskortingen bij AH. Klanten blij, concurrenten boos: ‘Deze race naar de bodem schaadt de hele economie.’
20/02 14u45  Vooral stakingen bij Air France zadelden Air France-KLM op met aanzienlijke kosten Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan het jaar daarvoor. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde aanzienlijk beter dan Franse zuster Air France.
20/02 10u15  Brandstofrekening en stakingen drukken jaarcijfers Air France-KLM Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan het jaar daarvoor. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde aanzienlijk beter dan Franse zuster Air France.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/02 00u15  Stijlvol, strak en in het zwart: Lagerfeld krijgt afscheid precies zoals hij het gewild had In Nanterre, ten westen van Parijs, heeft de modewereld vrijdagnamiddag afscheid genomen van de legendarische ontwerper Karl Lagerfeld. Zijn laatste ‘outfit’: een stijlvolle, strakke kist, precies zoals hij het gewild had.
22/02 23u45  Portugese fado-ster Mariza kiest voor grootse emoties in een uitverkochte Roma In Portugal is Mariza’s populariteit van die aard dat haar privéleven breed wordt uitgesmeerd in de roddelbladen. Daar geniet ze een heuse sterrenstatus, en zijn de concerten van de vijfenveertigjarige zangeres echte society events waar je niet alleen naartoe gaat om te luisteren, maar ook om je te laten zien. In het buitenland blijft haar ster eveneens rijzen, en vijf jaar na haar uitverkochte passage in de Roma stond ze vrijdagavond opnieuw voor een volle zaal.
22/02 23u45  Belgen in het buitenland: Denis Odoi verliest met Fulham, Matz Sels behaalt knap gelijkspel Fulham heeft vrijdag met 3-1 van West Ham verloren op de 27e speeldag van de Engelse Premier League. Rechtsachter Denis Odoi speelde de hele wedstrijd voor Fulham, maar kon de nederlaag niet voorkomen.
22/02 23u30  Westerlo geeft zege bij rode lantaarn Lommel in blessuretijd uit handen Westerlo en Lommel hebben vrijdag 2-2 gelijkgespeeld op de 27e en voorlaatste speeldag van de Proximus League. Play-off 2 komt zo weer een stap dichterbij voor de Kemphanen van coach Bob Peeters, al gaven ze pas in de blessuretijd de overwinning weg.
22/02 23u30  David Goffin bij laatste vier op ATP-toernooi van Marseille David Goffin (ATP 24) heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales op het ATP-toernooi in Marseille (hard/668.485 euro). De Luikenaar, het derde reekshoofd, rekende in zijn kwartfinale na anderhalf uur tennis in twee sets (6-2 en 6-4) af met de Fransman Gilles Simon (ATP 32), het zesde reekshoofd en tweevoudig eindwinnaar in Marseille (2007 en 2015).
22/02 23u30  Sterk AA Gent zet Standard opzij en blijft in de running voor Play-off 1 AA Gent heeft de topper van Standard op vrijdagavond gewonnen: 2-1. Alexander Sørloth en Dylan Bronn bekroonden een ijzersterke eerste helft van de thuisploeg. De aansluitingstreffer van Renaud Emond in blessuretijd kwam te laat. Door de zege komt AA Gent op de zesde plaats op gelijke hoogte met Anderlecht.
22/02 23u15  Soedanese president roept noodtoestand uit en ontslaat zijn regering De Soedanese president Omar al-Bashir heeft vrijdag voor het hele grondgebied de noodtoestand opgeroepen en zijn regering plus de provinciale overheden ontslagen. Al twee maanden eisen betogers dat hij zelf opstapt.
22/02 23u00  Westerlo geeft in 92ste minuut verdiende zege nog uit handen Wat een ontnuchtering in ’t Kuipje. Westerlo leek tegen Lommel drie belangrijke punten thuis te houden, maar diep in de toegevoegde tijd zorgde Rocha voor een ijskoude douche. Play-off 2 is nog lang niet binnen.
22/02 22u30  Opdoffer voor Westerlo: Lommel maakt in blessuretijd nog gelijk Westerlo heeft 2-2 gelijkgespeeld tegen Lommel. Biset en Naessens zetten de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar de Limburgers maakten telkens gelijk. De 2-2 viel in de blessuretijd. Westerlo laat zo een gouden kans liggen in de strijd om Play-off 2 én het behoud in de Proximus League. De Kemphanen blijven vierde, maar met slechts twee punten meer dan Roeselare, dat zaterdag naar Beerschot Wilrijk moet. Lommel is zesde op drie punten van Westerlo.
22/02 22u30  ‘Temptation island’ gemist? Bekijk hier de hoogtepunten Heb je de derde aflevering van ‘Temptation island’ gemist? Dan kan je hier de beste fragmenten bekijken. Zo kan je onder andere zien hoe Milou in tranen uitbarst, hoe Sidney niet weg te slaan is bij zijn nieuwe Demi en hoe Roger eindelijk ontdooit.
22/02 22u15  LIVE. Westerlo opnieuw op voorsprong Westerlo kan vrijdagavond een gouden zaak doen: als de Kemphanen winnen tegen Lommel, schakelen ze een rechtstreekse tegenstander uit in de strijd om Play-Off 2 en is de kloof met de play-downs groter. Vanaf 20.30 uur kan u hieronder LIVE de wedstrijd volgen.
22/02 22u00  Nieuwe fruit- en groentenwinkel gaat voor superverse vitamines Wim Van den Heuvel zal de Zoerselnaar vanaf volgende donderdag van de nodige vitamines voorzien. Op de hoek van de Oostmallebaan 1 opent hij een nieuwe groenten- en fruitwinkel. “We gaan voor topkwaliteit.”
22/02 21u30  Grootste Nutella-fabriek ter wereld heropent maandag De grootste Nutella-fabriek ter wereld, gevestigd in het Normandische Villers-Ecalles, heropent maandag. Dit heeft Ferrero France vrijdag bekendgemaakt.
22/02 21u30  Experts maken brandhout van vingerafdrukken op identiteitskaarten Een studie van de KU Leuven maakt brandhout van de beslissing van de regering-Michel om digitale vingerafdrukken toe te voegen aan de elektronische identiteitskaart. De maatregel, die in april van kracht gaat, is “onduidelijk, overbodig, disproportioneel en bovendien ook nog eens bijzonder risicovol”, zo is de vernietigende conclusie.
22/02 21u30  LIVE. Lommel maakt vlak voor rust gelijk in Westerlo Westerlo kan vrijdagavond een gouden zaak doen: als de Kemphanen winnen tegen Lommel, schakelen ze een rechtstreekse tegenstander uit in de strijd om Play-Off 2 en is de kloof met de play-downs groter. Vanaf 20.30 uur kan u hieronder LIVE de wedstrijd volgen.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid...
22/02 22u15  Goed nieuws voor Nutella-fans: grootste fabriek ter wereld heropent maandag De grootste Nutella-fabriek ter wereld, gevestigd in het Normandische Villers-Ecalles, heropent maandag na een kwaliteitsprobleem. Dat heeft...
22/02 19u30  Geen Europees verbod op onkruidverdelger chloorprofam Er komt geen verbod op chloorprofam, een onkruidverdelger die vooral gebruikt wordt in de aardappelsector. De Europese Commissie wilde de stof...
22/02 18u30  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het dieselschandaal en problemen met de nieuwe WLTP-emissietesten...
22/02 18u15  Lonen kunnen dit en volgend jaar dan toch met 1,1 procent stijgen De lonen mogen dit en volgend jaar met maximaal 1,1 procent stijgen boven op de index. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door de Centrale Raad...
22/02 17u45  Lonen mogen komende twee jaar dan toch 1,1 procent stijgen De lonen mogen de komende twee jaar met maximaal 1,1 procent stijgen boven op de index. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.
22/02 16u30  “Gesjoemel Volkswagen is een materiële fout” Het Duitse Bundesgerichtshof heeft de sjoemelsoftware in auto's van autoconcern Volkswagen bestempeld als een materiële fout. De hoogste Duitse...
22/02 15u00  649 miljoen euro winst voor Belfius, stabiel dividend van 363 miljoen euro voor de staat Belfius heeft in 2018 de winst met 7 procent opgetrokken tot 649 miljoen euro, ten opzichte van 606 miljoen euro een jaar eerder. De bank stelt,...
22/02 08u30  Regering wil btw op digitale kranten afschaffen De federale regering wil een btw-tarief van nul procent op digitale kranten en tijdschriften, zo meldt minister van Financiën Alexander De Croo...
22/02 08u15  Wie levert de beste techniekers af: het onderwijs of de bedrijfswereld? Met zulke enorme tekorten is het voor Belgische bedrijven intussen een heuse uitdaging om competent technisch personeel te vinden. Vaak kunnen ze...
22/02 06u45  Hoeveel duurder is nieuwbouw eigenlijk geworden? Bouwen is de laatste jaren een pak duurder geworden. En de komende jaren zal er nog veel bijkomen, door strengere energie- en milieunormen. De...
21/02 20u45  Huawei wil miljarden investeren in plan om vertrouwen terug te winnen Huawei wil miljarden steken in een nieuwe manier om software en hardware te ontwikkelen. Daarmee wil het Chinese telecombedrijf tegemoetkomen aan...
21/02 17u15  Zes op de tien gezinnen met zonnepanelen zullen minder moeten betalen met digitale meter Zes op de tien prosumenten die een digitale meter hebben en efficiënt omspringen met hun elektriciteitsverbruik, zullen minder betalen op hun...
21/02 10u45  Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil door problemen met kwaliteit De grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt al sinds dinsdag stil. Het bedrijf Ferrero nam die beslissing nadat problemen zijn vastgesteld met de...
21/02 09u15  Voor welke premies kom je in aanmerking als je renoveert en waar krijg je de beste leningen? Onze expert legt uit Naar aanleiding van Batibouw zelf renovatieplannen en nu op zoek naar hoe je die zal betalen? Voor een hele reeks energiebesparende investeringen...
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 7u22
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/02 19u00  Speelgoedwinkelketen Maxi Toys koopt Bart Smit van Intertoys De speelgoedwinkelketen Maxi Toys neemt Bart Smit over van Intertoys, zo is vrijdag bekendgemaakt.
22/02 18u45  Volkswagen boekt winst van ruim 12 miljard euro in 2018 Volkswagen heeft in 2018 een winst van ruim 12 miljard euro geboekt, 6 procent meer dan in het voorgaande jaar, meldt het autoconcern vrijdag.
22/02 17u15  Kabinet wil inkomensgrens sociale huur laten afhangen van type huishouden Het kabinet wil de inkomensgrens voor sociale huurwoningen laten afhangen van de samenstelling van huishoudens, zodat ook lage middeninkomens zo'n woning kunnen krijgen.
22/02 15u30  Britse rijbewijzen niet geldig in Ierland in geval van harde Brexit Inwoners van Ierland met een Brits rijbewijs moeten in het geval van een Brexit zonder terugtredingsakkoord hun rijbewijs omruilen voor een Iers paspoort.
22/02 15u00  Zimbabwe van start met handel in nieuwe munteenheid De centrale bank van Zimbabwe is vrijdag van start gegaan met het verhandelen van een sterk gedevalueerde nieuwe munteenheid.
22/02 13u30  Bart Smit-bonnen bijna nergens meer te verzilveren na bankroet Intertoys Mensen die nog een cadeaubon van speelgoedketen Bart Smit hebben liggen, hebben zeer beperkte mogelijkheden om die nog in te wisselen. Sinds de surseance van Intertoys kunnen ze die bonnen namelijk niet meer gebruiken in de filialen van Intertoys, zoals eerder het geval was.
22/02 13u15  Grootste Nutella-fabriek ter wereld gesloten na 'kwaliteitsproblemen' De grootste Nutella-fabriek ter wereld is gesloten nadat er 'kwaliteitsproblemen' werden gevonden in monsters van de chocoladepasta, zegt producent Ferrero.
22/02 13u00  ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen van Vakantiegarant De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten vrijdag dat zij incassobureaus die rekeningen voor reisbureau Vakantiegarant willen innen niet moeten betalen.
22/02 12u30  OM: Laat speciale controleur veroordeelde bedrijven in de gaten houden Bedrijven die met justitie hebben geschikt of zijn veroordeeld, moeten verplicht worden gesteld een soort reclassering te ondergaan, zegt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad.
22/02 12u15  ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen Vakantiegarant De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten vrijdag dat zij incassobureaus die rekeningen voor reisbureau Vakantiegarant willen innen, niet moeten betalen.
22/02 12u15  OM: 'Laat speciale controleur veroordeelde bedrijven in de gaten houden' Bedrijven die met justitie hebben geschikt of zijn veroordeeld, moeten verplicht worden gesteld een soort reclassering te ondergaan, zegt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad (FD).
22/02 11u45  OM: 'Veroordeelde bedrijven moeten verplichte reclassering ondergaan' Bedrijven die met justitie hebben geschikt of zijn veroordeeld, moeten verplicht worden gesteld een soort reclassering te ondergaan, zegt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad (FD).
22/02 11u15  Europese lidstaten stemmen in met verbod op pulsvisserij vanaf 2021 De EU-lidstaten hebben ingestemd met een verbod op pulsvisserij vanaf 1 juli 2021. Ook is een afbouwperiode afgesproken waarin er geen nieuwe licenties worden afgegeven.
22/02 10u30  Eneco profiteert van lagere winstbelasting na dividenddebacle Energiebedrijf Eneco heeft in 2018 tegen verwachting in de resultaten zien stijgen. Het concern mag een meevaller van netto 40 miljoen incasseren nadat het kabinet besloot de dividendbelasting niet te schrappen, maar de winstbelasting te verlagen.
22/02 09u45  Veel Nederlanders denken dat levensstandaard omlaag moet na pensioen Iets meer dan een kwart (26 procent) van de werkende Nederlanders denkt dat zij dezelfde levensstandaard kunnen volhouden wanneer zij met pensioen gaan, volgens onderzoek van ING. Daarmee zijn Nederlanders een stuk pessimistisher dan het Europese gemiddelde (38 procent).
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/02 00u00  Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/02 00u00  Facebook betaalde om te spioneren Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >
21/02 00u00  Britse economie krijgt tegenwind door Brexit De Britse economie groeit steeds minder hard. Bedrijven uit binnen- en buitenland zetten vanwege de grote onzekerheid over de politieke situatie hun investeringen op een laag pitje. Zo verplaatst de Japanse automaker Nissan productielijnen van het Verenigd Koninkrijk terug naar Japan. De gevolgen van de keus voor een Brexit zijn steeds duidelijker te merken in … Continued The post Britse economie krijgt tegenwind door Brexit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/02 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
16/02 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
16/02 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/02 19u30  Emoji doen hun intrede in de rechtszaal In Californië heeft een openbaar aanklager vorige week door middel van emoji proberen aan te tonen dat een man die in een zaak van prostitutie werd aangeklaagd wel degelijk een pooier was. Emoji zijn ideogrammen van Japanse origine. Het zijn kleine afbeeldingen die worden ingevoegd in e-mails en webpagina’s. Ondertussen ziet men ze ook steeds … The post Emoji doen hun intrede in de rechtszaal appeared first on Express.
22/02 19u15  Hernieuwbare energie zal geopolitieke wereldkaart herschikken De introductie van hernieuwbare energie zal op het wereldwijde geopolitieke landschap een grote impact hebben. Dankzij de toenemende introductie van hernieuwbare energie zullen vertrouwde evenwichten snel veranderen. Dat zegt een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). De onderzoekers merken op dat niet elke natie over reserves aan olie, gas of steenkool beschikt. Daarentegen … The post Hernieuwbare energie zal geopolitieke wereldkaart herschikken appeared first on Express.
22/02 16u00  12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse oliemarkt Supertankers voeren olie van de Verenigde Staten uit naar de rest van de wereld. Nadat ze hun lading hebben afgeleverd, keert een groot gedeelte van die vloot echter zonder lading naar Amerikaanse havens terug. Dat fenomeen vormt een goede weerspiegeling van de huidige situatie op de internationale oliemarkt. “In normale tijden zouden de schepen gevuld … The post 12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse oliemarkt appeared first on Express.
22/02 16u00  6 Chinese woorden die globaal gaan 1. Jia You Dit betekent letterlijk ‘”bijtanken”, maar wordt meestal gebruikt als een aanmoediging bij bijvoorbeeld sportmanifestaties. Het gebruik zou zijn ingevoerd tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 om lokale atleten tot grotere inspanningen te bewegen. Maar het Oxford English Dictionary omschrijft “jia you” als een vertaling van het Cantonese “ga yau,” en … The post 6 Chinese woorden die globaal gaan appeared first on Express.
22/02 15u30  20 signalen die aangeven dat je een psychopaat bent Een psychopaat kan een briljante manager zijn. Op de korte termijn welteverstaan… want ze moeten altijd iemand pijn doen vooraleer ze verder kunnen. Volgens psycholoog Robert Hare, de ontwikkelaar van de Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R), zijn 4% van de mensen met een doorslaggevend vermogen om beslissingen te nemen, binnen bedrijven psychopaten. Een psychopaat heeft echte doelstellingen en leidt … The post 20 signalen die aangeven dat je een psychopaat bent appeared first on Express.
22/02 15u14  Als de wagen te duur is? Er zijn nu Porsche-schoenen Lees meer >
22/02 15u00  Als de wagen te duur is… Er zijn nu Porsche-schoenen EPA-EFE/Adam Berry Porsche en Puma zien elkaar als logische partners De Duitse merken Puma en Porsche brengen een gezamenlijke modecollectie op de markt. Puma, fabrikant van sportkleding, werkt daarvoor samen met Porsche Design, de modedivisie van de sportwagenbouwer. De collaboratie wil daarbij inspelen op de sterke vraag naar luxeproducten. Omgekeerd toonden luxelabels eerder ook al … The post Als de wagen te duur is… Er zijn nu Porsche-schoenen appeared first on Express.
22/02 13u13  Er is een sport waarin vrouwen meer verdienen dan mannen Lees meer >
22/02 13u13  Zaterdag is D-Day voor Venezuela Lees meer >
22/02 11u45  Tonijn komt straks niet noodzakelijk meer uit zee In de Verenigde Staten bieden retailers zoals Whole Foods en Thrive Markets voortaan een alternatief voor de traditionele tonijn. Het product, gecreëerd door de onderneming Good Catch, bevat helemaal geen vis. Good Catch deed bij de bereiding beroep op een combinatie van zes peulvruchten en algen. In de nabije toekomst zullen ook een aantal andere … The post Tonijn komt straks niet noodzakelijk meer uit zee appeared first on Express.
21/02 21u00  Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ‘krankzinnig’? OPINIE – Naar aanleiding van het toenemend aantal antisemitische incidenten, heeft Frans president Macron aangekondigd begin mei een wetsvoorstel te zullen indienen in de strijd tegen de haatberichten die via sociale media worden verspreid. Dat voorstel zal grotendeels steunen op het werk van parlementslid Laetitia Avia van La République en Marche (LREM). Die had vorig jaar … The post Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ‘krankzinnig’? appeared first on Express.
21/02 20u59  Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ?krankzinnig?? Lees meer >
21/02 18u00  Online reclamemarkt toont signalen van vertraging De groei van de wereldwijde online reclamemarkt begint duidelijke signalen van vertraging te tonen. Dat zegt een studie van consulent Warc. Uit het rapport blijkt dat de wereldwijde reclamebestedingen dit jaar nog een groei met 4,3 procent tot 616 miljard dollar zullen laten optekenen. De online sector is nog altijd de drijvende kracht achter de … The post Online reclamemarkt toont signalen van vertraging appeared first on Express.
21/02 17u00  Europa verloor op 8 jaar twee derde van alle jobs in de productie van zonnepanelen China versterkt zijn dominantie op de wereldwijde fotovoltaïsche markt. Het Aziatische land vertegenwoordigt bovendien meer dan de helft van de banen die in de sector werden gecreëerd. Europa verliest op het gebied van zonnekracht anderzijds aan belang. Dat blijkt uit een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). Zonnekracht vertegenwoordigt wereldwijd inmiddels 3,1 miljoen … The post Europa verloor op 8 jaar twee derde van alle jobs in de productie van zonnepanelen appeared first on Express.
21/02 16u45  10 zaken die u wil weten over een (goed) huwelijk Steeds minder volwassenen trouwen en steeds meer kinderen worden buiten het huwelijk geboren. Uit onderzoek blijkt dat de angst voor een huwelijk is ingegeven door de mogelijke sociale, legale, emotionele en economische gevolgen van een mislukken ervan. Heel wat mensen vrezen dat ze er niet in zullen slagen een huwelijk tot een goed einde te … The post 10 zaken die u wil weten over een (goed) huwelijk appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië23/02 00u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid...
6x Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi23/02 00u00 - Elsevier.nl: Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
6x Facebook betaalde om te spioneren23/02 00u00 - Elsevier.nl: Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
6x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië22/02 23u45 - De Financiële Telegraaf: Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
5x Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag!23/02 00u00 - Elsevier.nl: Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
5x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië22/02 23u45 - IEX.NL: LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
5x Belgen in het buitenland: Denis Odoi verliest met Fulham, Matz Sels behaalt knap gelijkspel22/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Fulham heeft vrijdag met 3-1 van West Ham verloren op de 27e speeldag van de Engelse Premier League. Rechtsachter Denis Odoi speelde de hele wedstrijd voor Fulham, maar kon de nederlaag niet voorkomen.
4x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië22/02 23u45 - Belegger.nl: LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
4x Trump ?waarschijnlijk? binnenkort aan tafel met Xi Jinping over handelsconflict22/02 23u42 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
3x Portugese fado-ster Mariza kiest voor grootse emoties in een uitverkochte Roma22/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: In Portugal is Mariza’s populariteit van die aard dat haar privéleven breed wordt uitgesmeerd in de roddelbladen. Daar geniet ze een heuse sterrenstatus, en zijn de concerten van de vijfenveertigjarige zangeres echte society events waar je niet alleen naartoe gaat om te luisteren, maar ook om je te laten zien. In het buitenland blijft haar ster eveneens rijzen, en vijf jaar na haar uitverkochte passage in de Roma stond ze vrijdagavond opnieuw voor een volle zaal.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven