zondag 21 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/01 18u30  'Takeaway ziet fusie met Delivery Hero als optie' AMSTERDAM (AFN/RTR) -Takeaway.com ziet een fusie met zijn Duitse branchegenoot Delivery Hero als een mogelijkheid, bij een consolidatieslag van de Europese maaltijdbezorgingsmarkt. Dat zegt topman Jitse Groen van de Nederlandse maaltijdbezorger, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zaterdag in een Duitse krant.
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotec AMSTERDAM (AFN) - Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u15  Winsten op beurzen New York NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen' LONDEN (AFN) - British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 20u45  Shell wil taxidienst in Londen beginnen LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 19u45  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF's AMSTERDAM (AFN) - BinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang' AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Opnieuw winst voor beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag opnieuw met winst gesloten. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak waren Philips en Galapagos de grootste stijgers, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 17u15  Groen licht nieuwe bestuursvoorzitter Intertrust AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van financieel en juridisch dienstverlener Intertrust hebben ingestemd met de benoeming van de Amerikaanse Stephanie Miller tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij begint volgende week maandag in haar nieuwe functie voor een periode van vier jaar.
19/01 16u15  Vertrouwen consumenten VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari licht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
19/01 16u00  Beurs Amsterdam verder omhoog AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam borduurde vrijdag voort op de winsten van de afgelopen dagen. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak was biotechnoloog Galapagos de grootste stijger, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 15u45  Wall Street opent met kleine winsten NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 15u15  Opdracht VolkerWessels in Hendrik-Ido-Ambacht AMSTERDAM (AFN) - VolkerWessels gaat 135 woningen bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakte het bouwbedrijf bekend, zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 18u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/01 16u45  Meer dan 80 procent handelaars wil afronding naar 0 of 5 cent verplichten Negenentwintig procent van de kleinhandelaars rondt het kassaticket of de prijzen in de rekken af naar 0 of 5 eurocent. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), waaraan 657 handelaars uit verschillende sectoren deelnamen. Meer dan 83 procent van de handelaars wil de afronding naar 0 of 5 eurocent zelf verplichten.
20/01 14u30  Geen enkele constructeur kan zich veroorloven niet aanwezig te zijn op de Brussels Motor Show De Brussels Motor Show speelt meer dan ooit een centrale rol bij de verkoop van auto's en motoren in België. Autodealers krijgen almaar minder kopers van nieuwe auto's over de vloer.
20/01 10u45  Tesla verkeert in crisis: CEO Elon Musk speelt een spelletje alles of niets Tesla-baas Elon Musk zit met elke nieuwe bekendmaking grote autobedrijven zoals BMW, Daimler en Volkswagen op de hielen. Toch groeit de twijfel of hij op wereldniveau daadwerkelijk zal kunnen meedingen met zijn goedkope elektrische voertuigen.
20/01 01u45  ACV misnoegd na aankondiging Amerikaanse megafabriek Van Hool De aankondiging in De Tijd vrijdag dat busbouwer Van Hool dit jaar start met de bouw van een megafabriek in de Amerikaanse staat Tennessee, schiet bij ACV-Metea in het verkeerde keelgat. De christelijke vakbond vindt het niet kunnen dat het personeel in Koningshooikt niet eerst werd ingelicht en gelooft niet dat de nieuwe fabriek geen invloed zal hebben op de tewerkstelling.
19/01 16u00  WEF: 'Wereld wordt gevaarlijker in 2018' Het Wereld Economisch Forum, dat volgende week start in Davos, waarschuwt voor de toegenomen gevaren die 2018 met zich meebrengt. Tussen de regels is er ook kritiek op de unilaterale houding van de regering-Trump.
19/01 15u45  Bekende merken zoals Adidas en H&M zetten in op een circulair modesysteem Vierenzestig grote kledingbedrijven waaronder Adidas, Inditex, Hugo Boss en H&M hebben individuele doelstellingen gepubliceerd om de transitie naar een circulair modesysteem te versnellen. Oude kleding terugbrengen naar de winkel wordt straks heel gewoon.
19/01 15u30  'Irritant voor de critici van Trump, maar de Amerikaanse economie staat er goed voor' Donald Trump ligt niet aan de basis van de Amerikaanse groei. Maar op korte termijn heeft hij het tij mee. The Economist maakt de balans op van één jaar Trump als president van de Verenigde Staten.
19/01 14u15  De Belg blijft sparen De Belgische gezinnen hebben vorig jaar 5 miljard euro extra op hun spaarboekjes gezet. Dat leert een rondvraag van Trends bij een representatief staal van Belgische banken.
19/01 13u15  VVSG wil dat producenten meer hun verantwoordelijkheid nemen voor zwerfvuil Producenten moeten een grotere verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen zwerfvuil. Als dat niet lukt via preventie, dan moeten ze de financiële consequenties dragen. Zo reageert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) op de studie van OVAM, waaruit blijkt dat de gemeenten in 2015 17.739 ton zwerfvuil opruimden.
19/01 12u00  Ryanair onderhandelt met vakbonden Vertegenwoordigers van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair zitten vrijdag 11.00 om de tafel met vakbondsmensen van de christelijke bediendebond en enkele piloten. Een primeur, want jarenlang weigerde Ryanair met vakbonden te praten.
19/01 11u30  Carrefour kondigt binnenkort drastische herstructurering aan De Franse distributiereus Carrefour maakt op 23 januari een omvangrijk en wereldwijd reorganisatieplan bekend. Bij het personeel, dat voor ontslagen vreest, lopen de spanningen hoog op. Waar wringt precies het schoentje bij Carrefour in België?
19/01 11u30  Voor het eerst werkt helft van 55-plussers Het aandeel werkende 55-plussers is de voorbije jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de werkzaamheidscijfers van de economische denktank OESO, waarover De Tijd vrijdag bericht. Van de Belgen tussen 55 en 64 jaar was in het derde kwartaal van vorig jaar de helft aan de slag. Tien jaar geleden werkte slechts een op de drie 55-plussers.
19/01 11u00  'Als je in de politiek zit, zie je pas hoe complex onze samenleving is' Dat zegt onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck in Z-Talk Goossens. Ze verving vorig jaar Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten als Vlaams parlementslid en wilde onder meer de regelneverij aanpakken.
18/01 22u30  Minister Peeters laat 'gecoördineerd onderzoek' voeren naar Deliveroo Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat een zogenaamd 'gecoördineerd onderzoek' voeren naar koerierdienst Deliveroo, zo kondigt hij donderdag aan. Het onderzoek is een samenwerking tussen de sociale inspectiediensten, justitie en politie. Het zou de eerste keer zijn dat dergelijk onderzoek gebeurt.
18/01 18u45  DAF Trucks werft aan: 350 banen in België en Nederland DAF Trucks heeft een goed 2017 achter de rug, wat de vestigingen in het Nederlandse Eindhoven en het Belgische Oevel (Westerlo) zowat 350 extra jobs oplevert. Hoeveel jobs er in de vestiging in België precies bijkomen, is nog niet bekend.
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 16u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 18u48
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/01 18u30  'Takeaway ziet fusie met Delivery Hero als optie' AMSTERDAM (AFN/RTR) -Takeaway.com ziet een fusie met zijn Duitse branchegenoot Delivery Hero als een mogelijkheid, bij een consolidatieslag van de Europese maaltijdbezorgingsmarkt. Dat zegt topman Jitse Groen van de Nederlandse maaltijdbezorger, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zaterdag in een Duitse krant.
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotec AMSTERDAM (AFN) - Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u15  Winsten op beurzen New York NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen' LONDEN (AFN) - British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 20u45  Shell wil taxidienst in Londen beginnen LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 19u45  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF's AMSTERDAM (AFN) - BinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang' AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Opnieuw winst voor beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag opnieuw met winst gesloten. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak waren Philips en Galapagos de grootste stijgers, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 17u15  Groen licht nieuwe bestuursvoorzitter Intertrust AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van financieel en juridisch dienstverlener Intertrust hebben ingestemd met de benoeming van de Amerikaanse Stephanie Miller tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij begint volgende week maandag in haar nieuwe functie voor een periode van vier jaar.
19/01 16u15  Vertrouwen consumenten VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari licht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
19/01 16u00  Beurs Amsterdam verder omhoog AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam borduurde vrijdag voort op de winsten van de afgelopen dagen. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak was biotechnoloog Galapagos de grootste stijger, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 15u45  Wall Street opent met kleine winsten NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 15u15  Opdracht VolkerWessels in Hendrik-Ido-Ambacht AMSTERDAM (AFN) - VolkerWessels gaat 135 woningen bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakte het bouwbedrijf bekend, zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 18u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/01 12u15  Vakbonden voeren actie tegen flexi-jobs bij handelsfederatie Comeos Een 200-tal militanten van de 3 grote vakbonden voeren vanmiddag actie aan de hoofdzetel van Comeos, de werkgeversfederatie van de handel. Ze protesteren tegen de uitbreiding van de flexi-jobs. Sinds deze maand zijn die ook mogelijk in de kleinhandel.
17/01 11u15  Vrouwen waren werkelijk nog wezens van een andere planeet Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Deze week: Van dievel kent de reden waarom te weinig mannen voor de klas willen staan: 'De job van leerkracht is te moeilijk geworden. Mannen zijn in wezen lui.'
17/01 11u00  Vakbondsprotest bij Vinçotte in Vilvoorde tegen ontslag van hoofdafgevaardigde Bij de hoofdzetel van keuringsbedrijf Vinçotte in Vilvoorde protesteren enkele tientallen vakbondsmilitanten tegen het ontslag van de hoofdafgevaardigde van de christelijke bediendenbond LBC-NVK. De man is ontslagen bij een reorganisatie bij Vinçotte, samen zowat 190 anderen. Volgens de vakbonden had de directie uitdrukkelijk beloofd om de afgevaardigde aan boord te houden, maar heeft ze de man daarna toch ontslagen.
17/01 10u45  Alweer recordjaar voor Antwerpse haven Het afgelopen jaar was alweer een topjaar voor de haven van Antwerpen. Zo werden er 223 miljoen ton goederen behandeld. Dat is een stijging van 4,4% tegenover vorig jaar. Vooral de handel met de Verenigde Staten nam sterk toe.
17/01 10u30  Autoverkoop in de EU opnieuw gestegen, hoogste peil in 10 jaar De verkoop van nieuwe personenwagens in de Europese Unie is vorig jaar opnieuw gestegen, en staat op het hoogste peil in 10 jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Europese constructeurskoepel ACEA. In totaal zijn er ruim 15 miljoen auto's verkocht in de 28 EU-lidstaten, een stijging van ruim 3 procent ten opzichte van 2016.
17/01 02u00  Anwerps toerisme herstelt zich van "aanslagenjaar" 2016 Het toerisme in de stad Antwerpen heeft zich in 2017 nagenoeg volledig hersteld na het 'aanslagenjaar' 2016. Dat blijkt uit cijfers die de stad dinsdag heeft gepresenteerd. De bezettingsgraad van de hotels ging er met 1,7 procent op vooruit terwijl ook de kamerprijs verder steeg.
16/01 21u00  Nestlé verkoopt zijn Amerikaanse snoepdivisie aan Ferrero Voedingsgigant Nestlé heeft zijn Amerikaanse divisie die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, verkocht aan het Italiaanse  bedrijf Ferrero, bekend van Nutella en FerreroRocher. Met de deal is een bedrag van omgerekend zo'n 2,37 miljard euro gemoeid.
16/01 20u00  Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik" De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 
16/01 19u00  Dure kleding online vaker verkocht via de smartphone De Brits-Italiaanse groep Yoox Net-A-Porter heeft voor het eerst ruim de helft van zijn online verkopen gerealiseerd via zijn mobiele site. De groep heeft verschillende webwinkels en is verantwoordelijk voor de websites van meerdere designer labels.
16/01 18u30  Volgende week mogelijk staking bij De Lijn Vanaf volgende week donderdag 25 januari zijn er stakingsacties mogelijk bij vervoersmaatschappij De Lijn. De vakbonden hebben grote vragen bij een reorganisatieplan van de directie. Daardoor kunnen er tegen 2020 meer dan 300 jobs sneuvelen.
16/01 17u15  Zinkproducent Nyrstar schrapt 220 banen, waarvan 120 in Balen en Overpelt Zinkproducent Nyrstar wil in ons land 120 banen schrappen in het kader van een herstructurering. Nystar heeft vestigingen in Balen en Overpelt. In Frankrijk en Nederland sneuvelen nog eens 100 banen. Dat is vandaag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. 
16/01 16u45  Record van 1,3 miljoen passagiers voor FlixBus Langeafstandsbusmaatschappij FlixBus heeft vorig jaar in België een nieuw passagiersrecord gerealiseerd. In totaal reisden 1,3 miljoen mensen met FlixBus naar en vanuit België, een stijging met 50 procent ten opzichte van 2016. De populairste bestemmingen waren Nederland, Frankrijk en Duitsland.
16/01 16u30  Berlijn in de ban van de "metroschoen" Het Berlijnse metrobedrijf BVG verkoopt vandaag 500 paar sneakers met ingebouwd metroticket. Enkele tientallen fans en verzamelaars kamperen al sinds zaterdag voor één van de twee winkels om hun eigen unieke paar te bemachtigen.
16/01 16u15  Megaverlies voor Amerikaanse bank Citigroup De Amerikaanse bank Citigroup heeft afgelopen kwartaal een megaverlies van 18,3 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) laten optekenen. Dat komt door eenmalige afboekingen ten belope van van alles bij elkaar 22 miljard dollar als gevolg van de recente belastinghervorming van de regering-Trump.
16/01 13u30  Het Vooruitzicht: herbekijk hier de lezing van Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Tijdens 'Het Vooruitzicht 2018' in Leuven hebben de experten van VRT NWS vooruitgekeken naar het nieuwsjaar 2018. Hier kunt u de lezing van Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut (her)bekijken: '2018: het jaar van de crash?'
Laatste update: woensdag 17 januari 2018, 12u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/01 22u15  Top 10 artikelen op DFT Het meest gelezen artikel deze week op DFT.nl ging over de Chinese perikelen van winkelketen C&A. Verder was er weer massale belangstelling voor alles wat maar met de bitcoin te maken had.
20/01 19u30  Buma wil rem op buitenlandse werknemer CDA-leider Sybrand Buma is tegen het naar Nederland halen van grote aantallen buitenlandse werknemers. Hij heeft dat gezegd in Almere bij de landelijke start van de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
20/01 18u45  'Takeaway ziet fusie met Delivery Hero als optie' Lees meer >
20/01 18u00  PvdA Utrecht wil spoeddebat over flatschandaal De PvdA in Utrecht wil een spoeddebat over het schandaal met 252 sociale huurflats, die na een snelle opknapbeurt naar verluidt met €23 miljoen winst werden doorverkocht door investeerders uit Qatar en Zwitserland.
20/01 13u30  ’Snelle winst op Utrechtse corporatieflats’ Een vastgoedfonds uit Qatar en de Zwitserse bank Credit Suisse hebben in ruim een jaar tijd bijna 23 miljoen euro winst gemaakt met het opknappen en doorverkopen van 252 flats in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.
20/01 13u15  Luchtverkeersleiding wil klaar zijn voor groei Schiphol Luchtverkeersleiding Nederland wil de interne onrust bezweren door investeringen in nieuwe systemen, meer communicatie en het aantrekken van extra personeel. Zo moet de organisatie klaar zijn voor groei van Schiphol.
20/01 10u30  CNV: Chauffeurs moesten rijden tijdens storm Veel vrachtwagenchauffeurs die donderdag tijdens de zware storm op pad gingen, moesten dat van hun werkgevers. Dat zegt bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.
20/01 09u15  ’Beleggers steeds euforischer’ Wereldwijd draait de economie goed en de inflatieniveaus en rentes zijn over het algemeen bescheiden. Dit is een ideaal beleggingsklimaat, benadrukt vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa. Wel vraagt hij zich af of beleggers niet te euforisch worden.
20/01 08u45  Kantoor had geschorste notarissen in dienst Bij Amsterdamse notariskantoor Voorwinde is ruim 2,1 miljoen euro van de derdengeldenrekening verdwenen, schrijft Het Parool.
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotec Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/01 08u15  Column: FNV is de weg kwijt Vorige week presenteerde de FNV een plan waarmee „een einde gemaakt moet worden aan het afbraakbeleid van regering en werkgevers”. Deze toonzetting maakt al duidelijk dat de bond op het oorlogspad is.
20/01 00u15  Facebook geeft betrouwbaar nieuws voorrang Facebook gaat prioriteit geven aan „betrouwbaar” nieuws in de stroom berichten die worden geplaatst. Topman Mark Zuckerberg kondigde dat voornemen aan om „sensatiezucht” en „desinformatie” in de sociale media te bestrijden. Zijn bedrijf, dat meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers kent, gaat taxatiemethodes gebruik om te bepalen hoe integer de geleverde informatie is.
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u45  ’Grote overname handelaren olie en zaden’ Grondstoffenhandelaar Archer Daniels Midland (ADM) doet een bod op branchegenoot Bunge. Het aandeel Bunge schoot vrijdagavond nabeurs met 11% omhoog.
19/01 22u30  Winsten op beurzen New York De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 22u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 13u15
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
20/01 21u00  Kredietbeoordelaar verklaart Spanje na zes jaar crisis weer kredietwaardig Na zes jaar crisis heeft Spanje zijn status van betrouwbare debiteur terug. Kredietbeoordelaar Fitch heeft Spanje weer een zogenoemde A-rating gegeven. Dit betekent dat pensioenfondsen en andere grote beleggers weer probleemloos in staatsobligaties van Spanje kunnen stappen. De rating van Spanje was voor het weekeinde nog BBB+. Dat de kredietwaardigheid verder is verhoogd dankt Spanje aan het econ
20/01 20u15  Coca Cola gaat flessen recyclen: 'De wereld heeft een afvalprobleem en wij een verantwoordelijkheid' Coca Cola wil in 2030 voor elke fles die wereldwijd wordt verkocht ook een fles recyclen. 'De wereld heeft een afvalprobleem en wij hebben de verantwoordelijkheid om dat op te lossen', zei Coca Cola-topman James Quincey zaterdag. Hij lanceerde zijn eigen World Without Waste campagne. Quincey erkende dat frisdrankproducenten mede schuldig zijn aan de enorme afvalberg in de straten, op stranden en i
20/01 19u45  Enige excentriciteit was 'de paus van de gastronomie' Paul Bocuse (1926 - 2018) niet vreemd De paus van de gastronomie, de ambassadeur van de Franse keuken, een God in Frankrijk... aan eretitels geen gebrek voor de zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden chef-kok Paul Bocuse die nog tijdens zijn leven een legendarische status bereikte. Bocuse werd in 1926 geboren in Collonges-sur-Mont-d'Or, een dorp in de buurt van Lyon, als telg in een geslacht van restauranteigenaars sinds 1765. Hij g
20/01 14u30  Lezersdilemma: Moet ik mijn neefje toestaan bitcoins te kopen van zijn erfenis? Lezers vragen andere lezers om raad bij problemen en dilemma's. Mijn neefje (23) wil van het geld dat hij van zijn moeder heeft geërfd bitcoins kopen. Omdat de nalatenschap tot zijn 28ste onder mijn bewind is (ik ben zijn oom), heeft hij daarvoor mijn toestemming nodig. Mijn eerste reactie is dat ik vind dat hij met het geërfde geld niet mag gokken. Aan de andere kant vrees ik dat hij het mij late
20/01 11u00  De slag op zee: waarom de Nederlandse vissers zo gehaat worden Ruim 1,6 miljoen heeft de familie Sperling in viskotter Zeldenrust zitten, maar dan heb je ook het modernste: pulstechniek. Althans, dat dachten ze. Deze week stemde de EU voor een verbod op pulsvissen. 'De Fransen zitten hierachter.' Slaap was altijd al een schaars genoegen tijdens de vijf dagen dat viskotter Zeldenrust uit Oudorp op zee is. Maar deze week was het slaaptekort aan boord wel heel e
20/01 08u45  Lezerdilemma: Moet ik mijn neefje toestaan bitcoins te kopen van zijn erfenis? Lezers vragen andere lezers om raad bij problemen en dilemma's. Mijn neefje (23) wil van het geld dat hij van zijn moeder heeft geërfd bitcoins kopen. Omdat de nalatenschap tot zijn 28ste onder mijn bewind is (ik ben zijn oom), heeft hij daarvoor mijn toestemming nodig. Mijn eerste reactie is dat ik vind dat hij met het geërfde geld niet mag gokken. Aan de andere kant vrees ik dat hij het mij late
20/01 02u15  Econoom Bas van Bavel over hoe de markt zichzelf om zeep helpt Door de eeuwen heen hebben markteconomieën een cyclus doorlopen van opkomst, bloei en verval, zegt Bas van Bavel. Dat klinkt zeer verontrustend, toch schetst de economisch historicus geen doemscenario. Wat heeft het huidige Nederland gemeen met het middeleeuwse Irak, Italiaanse stadstaten of onze eigen pruikentijd? Volgens Bas van Bavel, hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Utre
20/01 02u15  Recordverkopen Volkswagen, verlies voor Goldman Sachs 'Als je voor het dieselschandaal van september 2015 aandelen had gekocht van Volkswagen, had je nu niet alleen een koerswinst van 10 procent gehad, maar zou je ook meer verdiend hebben dan met aandelen van de rivalen BMW en Daimler die toch recordverkopen boeken', rekende de Financial Times deze week uit.Volkwagen AG had na dieselgate geen betere ceo kunnen benoemen dan Matthias Müller. Deze week
20/01 02u15  Bij welke bank kan ik lenen met mijn huis als onderpand? Ik wil stoppen met werken en ga daardoor flink achteruit in inkomen. Mijn hypotheek is vrijwel afgelost en ik heb zeker drie ton aan overwaarde. Verhuizen wil ik niet. Bij welke bank kan ik lenen met mijn huis als onderpand? Kleiner gaan wonen zou echt de beste optie zijn, maar dat wilt u niet. Veel mensen willen met hun overwaarde hun budget vergroten, maar banken schrikken hiervoor terug. Als de
20/01 02u15  Wie betaalt de rekening? Maar wie betaalt de rekening? En wie profiteert van de deal? Het politieke spel binnen de PvdA over de positie van Kamerlid William Moorlag, oud-directeur van de Drentse sociale werkplaats, is de afgelopen weken breed uitgemeten in alle media, inclusief de uitkomst hiervan. Maar nu de kwestie is afgehandeld - de schikking die is getroffen tussen de FNV en het Sociale Werkbedrijf Alescon - is het s
20/01 02u15  De vraagbaas van Google: 'Ik ben voorlopig niet bang voor het einde van het zoektijdperk' De zoekactiviteiten van Google vormen nog altijd de solide ruggegraat van moederbedrijf Alphabet. Maar zullen we altijd blijven zoeken via Google? Ben Gomes, de zoekchef van Google, geeft een antwoord. Wie in zijn browser aan Google vraagt of Google over vijf jaar nog wel bestaat, wordt in het eerste resultaat gewezen op een artikel van Forbes uit 2012: 'Dit is waarom Google en Facebook over vijf
20/01 02u15  Is de lightrail hét medicijn is voor een dichtslibbende Randstad? Vervoerders en wethouders uit de Randstad waarschuwen in een open brief voor een verkeersinfarct. Zij zweren bij lightrailverbindingen. Is dit hét medicijn voor een dichtslibbende Randstad? Wie luistert naar de directeuren van Nederlandse vervoersbedrijven, krijgt sterk de indruk dat het dichtbevolkte deel van Nederland aan een ernstige ziekte lijdt. De aderen van de Randstad slibben dicht, zo waa
19/01 23u15  Carlsen niet langer alleenheerser blijkt eens te meer op Tata-toernooi Ongeduldig wachten de fans op de dag waarop Magnus Carlsen tot leven komt en het Tata-toernooi naar zijn hand zet. Tot dusver is het niet veel wat de wereldkampioen heeft laten zien: één winstpartij na een grove fout van de Indiër Adhiban en vijf remises. Geen enkele keer slaagde hij erin op eigen kracht serieuze winstkansen te creëren. In dit toernooi blijkt opnieuw wat in de loop van 2017, waari
19/01 22u15  Reorganisatie bij zorgverzekeraar VGZ leidt mogelijk tot het verlies van 700 banen Net als de banken zetten verzekeraars het mes in het personeelsbestand. Volgens vakbond De Unie dreigen bij zorgverzekeraar VGZ zelfs zevenhonderd van de tweeduizend banen te worden geschrapt. VGZ maakte vorige week bekend de vestiging in Heerlen te willen sluiten, als onderdeel van een grote reorganisatie die 100 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Op dat kantoor werken driehonderd mense
19/01 20u45  De slag op zee en waarom de Nederlandse vissers zo gehaat worden Nederland dacht een geweldige nieuwe vismethode gevonden te hebben. In no time werd de hele vloot omgetoverd. Europa zet er nu een streep door. 'Dit verbod is afgunst van de Fransen.' Slaap was altijd al een schaars genoegen tijdens de vijf dagen dat viskotter Zeldenrust uit Oudorp op zee is. Maar deze week was het slaaptekort aan boord wel heel extreem. De vijfkoppige bemanning werd geplaagd door
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 21u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/01 05u15  Kinderen die zich vervelen tijdens de vakantie? In Retie is dat onmogelijk De kinderen in Retie hoeven zich tijdens de komende krokusvakantie niet te vervelen. Sportievelingen kunnen er onder meer deelnemen aan een ‘omnisportkamp’. Op woensdag is er een feestelijke carnavalsactiviteit.
21/01 03u30  Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verder De afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen.13 
21/01 02u15  Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten) Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.”20 
21/01 02u15  Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VS Apple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump.20 
21/01 02u15  Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aan Zin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden20 
21/01 02u15  Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les Aravis Om halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers20 
21/01 02u15  Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie” Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.”15 
21/01 02u15  De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de file Het vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden.20 
21/01 02u15  COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet” Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken.18 
21/01 02u15  Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog” Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.”18 
21/01 02u15  Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programma Lachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van.18 
21/01 02u15  Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder” Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.”18 
21/01 02u15  Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de Kempen De wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld.18 
21/01 02u15  BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad” Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden.18 
21/01 00u15  Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto Arena Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek.14 
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
21/01 00u30  United Airlines bespaart 640.000 liter brandstof door lichter papier voor inflight magazine De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines spaart jaarlijks 290.000 dollar (ongeveer 240.000 euro) aan brandstof uit door hun inflight...12 
20/01 16u15  "Meer dan 80 procent handelaars wil verplichte afronding naar 0 of 5 cent" Negenentwintig procent van de kleinhandelaars rondt het kassaticket of de prijzen in de rekken af naar 0 of 5 eurocent. Dat blijkt uit een...
20/01 15u45  Drie eenvoudige recepten van Paul Bocuse waarmee je dit weekend eer kan betonen aan de overleden topchef Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden. Hier vind je drie gemakkelijke recepten van Franse topchef, die geldt als een van de grootste...
20/01 08u15  Waarom we vooral zelf moeten zorgen dat onze job niet te zwaar wordt Aangezien er na jarenlang gebakkelei nog geen consensus is over een lijst met zware beroepen, rijst de bedenking of het wel noodzakelijk is om jobs...
20/01 00u15  Spanje en Griekenland krijgen hogere ratings Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende...
19/01 22u00  PVDA wil sociaal verzet tegen pensioen met punten: "Tot en met de dag van de verkiezingen, als het moet" Op de nieuwjaarsreceptie van de PVDA in Antwerpen hebben partijvoorzitter Peter Mertens en federaal parlementslid Raoul Hedebouw opgeroepen tot...
19/01 17u15  Beleggingsexpert: “Bitcoincrash van laatste dagen is unieke kans om te investeren” De bitcoin daalde in twee dagen tijd met liefst 34 procent tot 9.185 dollar. Het begin van het einde van de populaire cryptomunt volgens de meeste...
19/01 15u45  Deliveroo-koeriers leggen morgen opnieuw het werk neer Het collectief van koeriers bij het platform van thuisgeleverde maaltijden Deliveroo zal morgen opnieuw actievoeren in Gent, Brussel en Luik. Dat...
19/01 15u15  Gezinnen en bedrijven wisselen vlot van energieleverancier Het voorbije jaar hebben bedrijven en gezinnen in Vlaanderen opnieuw massaal van energieleverancier gewisseld. Het record van 2016 werd net niet...
19/01 15u00  Eerste komkommer kost 65 euro De eerste komkommers van het seizoen zijn vandaag op de Roeselaarse REO Veiling de deur uitgegaan voor 65 euro per stuk. In totaal bracht de eerste...
19/01 13u30  Opnieuw minder migranten van buiten EU aan het werk De voorzichtige stijging van de werkzaamheidsgraad van immigranten met een niet-EU-nationaliteit in 2015 is het jaar nadien niet behouden en daalde...
19/01 08u30  Zware beroepen: dit zegt de wet Er wordt maar over en weer gediscussieerd over zware beroepen, maar waarom eigenlijk? Bestaan er op dit moment dan geen ‘erkende’ zware beroepen?...
19/01 08u15  Zware beroepen versus de wet Er wordt maar over en weer gediscussieerd over zware beroepen, maar waarom eigenlijk? Bestaan er op dit moment dan geen ‘erkende’ zware beroepen?...
19/01 08u15  Wie ‘afziet’ op het werk, mag vroeger op pensioen Wie een zwaar beroep uitoefent, mag eerder op pensioen. Dat lijkt op het eerste gezicht logisch. Maar wat verstaat men onder ‘zwaar’? Krijgt niet...
18/01 17u30  Europa akkoord met miljardenovername Nederlands chipbedrijf NXP De Amerikaanse chipgigant Qualcomm heeft groen licht gekregen van Brussel voor de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. De...
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 7u09
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/01 12u00  Wereldleiders bespreken 'toekomst in versplinterde wereld' tijdens WEF Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
20/01 11u15  Wereldleiders bespreken 'gedeelde toekomst in versplinterde wereld' tijdens WEF Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
20/01 10u45  'Deel chauffeurs vrachtwagens moest verplicht de weg op tijdens storm' Een deel van de vrachtwagenchauffeurs die donderdag ondanks code rood toch de weg opgingen, werd daartoe gedwongen. Dat meldt CNV Vakmensen zaterdag.
20/01 10u00  Deel vrachtwagenchauffeurs moest volgens CNV verplicht de weg op tijdens storm Volgens CNV Vakmensen werd een groot deel van de vrachtwagenchauffeurs die donderdag ondanks code rood toch de weg opgingen, daartoe gedwongen. Slechts 30 procent van de chauffeurs kreeg expliciet de opdracht de vrachtwagen aan de kant te zetten, blijkt uit een inventarisatie van de vakbond.
20/01 08u15  'British Airways in gesprek met Airbus over aanschaf nieuwe A380's' British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. 
19/01 23u15  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 23u00  Shell wil taxidienst in Londen beginnen Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen beursgang' Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Dit levert circulair ondernemen concreet op Waarom is circulair ondernemen interessant en wat levert het op? NUzakelijk vroeg het tijdens de week van de circulaire economie aan twee ondernemers en de duurzaamheidscoördinator van Ahrend kantoorinrichting.
19/01 16u45  Elliott Advisors zet Qualcomm onder druk om hoger bod NXP Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen.
19/01 16u30  D66 en VVD willen al in 2018 alle nieuwe woningen zonder gasaansluiting Nieuwe huizen moeten volgens regeringspartijen VVD en D66 al dit jaar niet meer worden aangesloten op het gasnet. De verplichting om nieuwbouwwoningen van een gasaansluiting te voorzien moet sneller worden geschrapt.
19/01 15u45  Aantal ontslaggeschillen daalt, behalve bij langdurige ziekte Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft het afgelopen jaar veel minder vragen gekregen over ontslagzaken dan het jaar ervoor. Het aantal specifieke vragen over ontslag na meer dan twee jaar ziekte nam juist toe.
19/01 15u00  Elliott zet Qualcomm onder druk om hoger bod in NXP-deal Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent.
19/01 15u00  Nederlandse pop heeft exportwaarde van 196 miljoen euro De exportwaarde van de Nederlandse popmuziek is in 2016 gegroeid naar een recordbedrag van ruim 196 miljoen euro. Daarmee is de lichte daling die in 2015 was te zien, weer volledig ingehaald.
19/01 13u30  Geplaagd meubelconcern Steinhoff verkoopt privéjet De in opspraak geraakte meubelgigant Steinhoff heeft zijn luxe Gulfstream 550 privéjet verkocht aan een Amerikaanse vliegtuigmakelaar.
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 12u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
20/01 10u45  Assistent topman Goldman Sachs stal voor 1,2 miljoen dollar aan wijn Nicolas De Meyer, de persoonlijke assistent van de nummer twee van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, is door zijn baas aangeklaagd voor de diefstal van meer dan honderd flessen wijn. Daaronder bevinden zich 7 flessen uit de zeer begeerde wijngaard van het Franse Domaine de la Romanée-Conti. De Meyer gaf aan David Solomon en zijn […] The post Assistent topman Goldman Sachs stal voor 1,2 miljoen dollar aan wijn appeared first on Express [NL].
20/01 09u45  Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’ In Amerika zijn de Republikeinen en de Democraten er niet in geslaagd een government shutdown te vermijden. Daarvoor hadden begrotingsafspraken moeten worden gemaakt, maar dat is hen niet gelukt. Sinds 6 uur onze tijd kan de Amerikaanse overheid geen geld meer lenen omdat het schuldenplafond is bereikt. Kort na middernacht gaf Het Witte Huis een […] The post Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’ appeared first on Express [NL].
19/01 16u45  Francken verontrust door geweld van transmigranten Het geweld van transmigranten blijft aanhouden. Migranten die op parkeerterreinen in vrachtwagens kruipen om zo de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken, reageren steeds vaker met geweld als ze gevat worden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert verontrust op die tendens: “We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo […] The post Francken verontrust door geweld van transmigranten appeared first on Express [NL].
19/01 15u45  Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? De Amerikaanse Senaat heeft tot vrijdag 17 uur onze tijd om een verhoging van het schuldenplatform in de VS goed te keuren. Gebeurt dat niet, dan gaan een pak overheidsdiensten vanaf zaterdag in shutdown. De problematiek van een government shutdown – of tenminste de dreiging ervoor – komt met de regelmaat van de klok terug […] The post Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? appeared first on Express [NL].
19/01 14u45  Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… Om hun winstmarges te versterken, zoeken luchtvaartmaatschappijen oplossingen die hen zouden toelaten de binnenruimte van de vliegtuigen efficiënter te benutten. Sommige ingrepen botsen echter op zwaar verzet van de passagiers. Geregeld loopt dat protest zo hoog op dat de maatschappijen op hun eerdere beslissingen dienen terug te komen. Eén van die heikele en gevoelige items […] The post Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  China en de langzame verovering van Zuid-Amerika In het Zuid-Amerikaanse Bolivië is een waterkrachtcentrale in gebruik genomen. De centrale werd gebouwd door het Chinese staatsbedrijf Sinohydro, dat specialiseert in de bouw van waterkrachtcentrales. Het project is een van de vele regionale projecten waarbij de Chinezen betrokken is. China wil van Bolivië het energetisch hart van Zuid-Amerika maken, zei de Chinese ambassadeur in aanwezigheid […] The post China en de langzame verovering van Zuid-Amerika appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi De chauffeurs van de alternatieve taxidienst Lyft hebben het voorbije jaar 375,5 miljoen ritten geregistreerd. Dat betekende een stijging met 130 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft het bedrijf in een rapport over de economische impact van zijn activiteiten bekendgemaakt. Het bedrijf merkt verder op dat in totaal 23 miljoen individuele reizigers werden vervoerd. Ook […] The post Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog De Zweedse overheid heeft een brochure samengesteld waarin duidelijk wordt gemaakt op welke manier op een oorlogssituatie moet worden gereageerd. De folder zal worden verspreid onder de 4,7 miljoen Zweedse huishoudens. De brochure omvat ook instructies voor de omgang met terreur, cyberaanvallen en natuurrampen. De publicatie is niet alleen ingegeven door de opkomst van onder […] The post Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde De Amerikaanse inlichtingendienst FBI onderzoekt of een Russische topbankier die nauwe banden onderhoudt met het Kremlin geld naar de Amerikaanse wapenlobby NRA (National Rifle Association) heeft verzonden met als doel de verkiezing van Donald Trump te beïnvloeden. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde McClatchy. Dat is de uitgever van The Sacramento Bee een nog een 30-tal […] The post FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde appeared first on Express [NL].
19/01 11u45  Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad Midden dit decennium woonde bijna 6 miljard mensen binnen een reistijd van één uur naar een stad. Daarmee situeert inmiddels 80,7 procent van de totale wereldbevolking zich in de onmiddellijke omgeving van een stedelijke agglomeratie. Dat zegt een studie van de Oxford University, gebaseerd op gegevens van het Open Street Map Project en Google. De […] The post Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad appeared first on Express [NL].
19/01 10u45  Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush Het wereldwijde vertrouwen in het leiderschap van de Verenigde Staten is tot een nieuw dieptepunt teruggevallen. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Gallup in meer dan honderddertig landen. Er moest worden vastgesteld dat de Verenigde Staten onder Donald Trump op het gebied van internationaal leiderschap nog slechts een score krijgt van 30 procent. […] The post Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier De Amerikaanse webwinkel Amazon groeit zo hard dat het een tijd geleden een soort van openbare aanbesteding had uitgeschreven. Steden werden daarbij uitgenodigd om tegen elkaar op te bieden. Inzet: het tweede hoofdkwartier van Amazon huisvesten. Het originele hoofdkwartier ligt in de staat Washington, vlakbij de stad Seattle. Niet minder dan 238 steden stelden hun kandidatuur. De […] The post Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” “Ik heb veel respect voor Hillary Clinton, maar ik was veruit de meest gekwalificeerde persoon om het werk af te maken dat Barack Obama was begonnen.” Dat zegt voormalig vice-president Joe Biden in een interview met de Los Angeles Times.” Biden speelde lang met het idee om zich in 2016 verkiesbaar te stellen, maar toen […] The post Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” appeared first on Express [NL].
18/01 15u30  Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken Op het kabinet van Theo Francken (N-VA) is een verdacht pakket afgeleverd. Het bevat naast een verdacht wot poeder ook een kogel. De politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht en wil geen enkel risico nemen. Het kabinet van de Staatssecretaris van Asiel en Migratie in de Lambermontstraat in Brussel is alvast hermetisch afgesloten. […] The post Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken appeared first on Express [NL].
18/01 14u30  Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind Sinds 5 uur vanochtend is in bijna heel Vlaanderen code oranje van kracht. Het KMI meet windstoten tussen 90 en 105 kilometer per uur. Het noodnummer 1722 ligt ondertussen ook plat. Het krachtigste windveld beweegt zich nu over de Noordzee naar Nederland. Hoogste windstoten tot nu toe: 121 km/uur in de Hoek van Holland, 118 […] The post Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind appeared first on Express [NL].
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 10u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.”
20x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VS21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Apple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump.
20x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aan21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden
20x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les Aravis21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Om halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers
20x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de file21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden.
18x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
18x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.”
18x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programma21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Lachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van.
18x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.”
18x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de Kempen21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld.

Statistieken

Artikels:
36490
Gelezen:
6764
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven