dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/10 16u30  'ING schendt eigen duurzaamheidsregels' BRUSSEL (AFN) - ING moet afzien van een voorgenomen lening aan het Belgisch-Luxemburgse palmoliebedrijf SOCFIN. Dat bedrijf maakt zich volgens verschillende goededoelenorganisaties schuldig aan landroof, ontbossing, milieuverontreiniging en het schenden van mensenrechten.
23/10 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone iets verbeterd BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober iets gestegen ten opzichte van voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/10 16u00  Stevige verliezen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam kleurde dinsdag donkerrood. Ook elders in Europa gingen graadmeters stevig omlaag. In Azië was het beeld eerder op de dag niet anders. Tegenvallende resultaten drukten het sentiment evenals spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van journalist Jamal Khashoggi.
23/10 16u00  Financiële man Brill tijdelijk weg om ziekte LEIDEN (AFN) - Financieel topman en operationeel directeur Olivier de Vlam van de wetenschappelijke uitgeverij Brill treedt tijdelijk terug wegens ziekte. Brill heeft voorlopige vervangers voor hem gevonden.
23/10 16u00  Brussel vraagt Rome begroting aan te passen STRAATSBURG (AFN) - De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u45  Wall Street ook onderuit na cijferhausse NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige verliezen begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa en het Verre Oosten waar ook duidelijke minnen werden genoteerd. Het sentiment staat ook onder druk door spanningen rond Saudi-Arabië en tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M.
23/10 15u45  'Schuldeisers Essar stemmen over bod Arcelor' MUMBAI (AFN) - Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel stemmen naar verluidt dinsdag over een bod van ArcelorMittal. Het in Amsterdam genoteerde staalconcern zou 395 miljard roepie hebben geboden, oftewel zo'n 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
23/10 15u30  Nieuwe onlinebroker zet in op lagere tarieven AMSTERDAM (AFN) - Brokers als BinckBank en DeGiro krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. Nieuwkomer Tradealot zegt in het eerste kwartaal van 2019 met de goedkoopste tarieven van Nederland te komen.
23/10 15u00  Restaurants McDonald's doen goede zaken OAK BROOK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Restaurants van de fastfoodketen McDondald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen 'plan B' ROME (AFN/BLOOMBERG) - Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
23/10 14u45  Fors hogere winst voor moederbedrijf DAF BELLEVUE (AFN) - Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. Lagere marges op vrachtwagens door onder meer de jaarlijkse zomersluiting bij DAF en tekorten aan onderdelen bij Noord-Amerikaanse leveranciers drukten de winstgroei enigszins.10 
23/10 14u45  Industrieconcern 3M negatiever over jaarwinst SAINT PAUL (AFN) - Het industrieel concern 3M is negatiever over zijn winst voor het hele boekjaar. Ongunstige wisselkoersen hebben een grotere impact op het resultaat dan aanvankelijk werd verwacht, maakt de onderneming bekend in een kwartaalupdate.
23/10 14u30  Recordkwartaal Cat ondanks hogere kosten DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Caterpillar ziet de meeste markten waarop het actief is verbeteren. De machinebouwer voerde de omzet en de winst in het derde kwartaal dan ook flink op, zo kwam naar voren uit een handelsbericht. 'Cat' haalde nog nooit zoveel winst in het derde kwartaal.
23/10 14u00  Lockheed Martin voert winstverwachting op BETHESDA (AFN/RTR) - Lockheed Martin is positiever geworden over de winstontwikkeling voor heel het jaar. Het Amerikaanse defensieconcern voerde zijn winstverwachting op, bij de presentatie van een handelsbericht over het derde kwartaal.
23/10 14u00  Hogere prijzen stuwen omzet Harley-Davidson MILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Prijsverhogingen helpen Harley-Davidson om de moeilijke marktomstandigheden en handelsspanningen de baas te blijven. De Amerikaanse maker van motorfietsen zag de verkoop op met name zijn thuismarkt in het derde kwartaal wederom stevig terugzakken. Toch gingen de winst en omzet bij het bedrijf omhoog.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/10 16u00  Europese Commissie wijst Italiaanse begroting af De Europese Commissie wijst de Italiaanse begroting voor 2019 af. Rome heeft nu drie weken de tijd om een nieuw budget op te stellen.
23/10 16u00  Wat als uw vermogensbeheerder failliet gaat? Als de Nationale Bank het licht op groen zet, wordt Weghsteen overgenomen door Merit Capital-moeder Duet Group. De Brugse beursvennootschap had het moeilijk het hoofd boven water te houden. Wat betekent dat voor de klanten? Wat gebeurt met hun beleggingen als hun vermogensbeheerder op de fles zou gaan? Een antwoord in drie delen.
23/10 15u15  Ngo's voeren actie opdat ING haar eigen duurzaamheidsbeleid toepast Actievoerders van verschillende ngo's hebben dinsdag aan het hoofdkantoor van ING in Brussel actie gevoerd tegen de financiering van het palmoliebedrijf Socfin. Met die investering past de financiële instelling haar eigen duurzaamheidsbeleid niet toe en dat willen de actievoerders anders zien.
23/10 14u30  Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest: 'Dalend begrotingstekort is niet te danken aan het beleid' De Europese Commissie waarschuwt België nog maar eens voor zijn zwakke begrotingsbeleid. 'Meer dan terecht', zegt Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest. 'Vier jaar lang is er niet structureel gesaneerd.'
23/10 12u30  BMW gaat wereldwijd meer dan miljoen wagens nakijken voor probleem met airco De Duitse luxewagenbouwer BMW gaat wereldwijd meer dan een miljoen wagens nakijken op een mogelijk probleem aan de airco. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
23/10 12u15  Het advies van Sven Nys aan managers: 'Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze gewaardeerd worden' Velen herinneren zich de supporter die bier over de zwoegende Sven Nys goot, of Nys die in de wisselzone valt omdat zijn mecanicien de fiets onder hem wegtrekt. En wie zag niet een van de 300 overwinningen van de veldrijder? Maar weet u ook wat u daar als manager uit leert?
23/10 12u00  Eerste test met zelfrijdend voertuig op openbare weg in België Tussen de busparking en de ticketbalies van het Domein van de Grotten van Han pendelt een zelfrijdend minibusje. Het is de eerste keer dat men een zelfrijdend voertuig test op de openbare weg in België.
23/10 11u30  Geen Belgen meer in directiecomité Ahold Delhaize De Nederlands-Belgische supermarktgroep Ahold Delhaize telt geen Belgen meer in het directiecomité. Marc Croonen, 'Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer' verlaat immers het bedrijf. Dat blijkt uit een mededeling van Ahold Delhaize.
23/10 11u15  Brussel versoepelt stralingsnormen om 5G mogelijk te maken De Brusselse regering en de drie telecomoperatoren zijn het eens geraakt over de versoepeling van de stralingsnormen in het Gewest. Dat maakt de uitrol van een 5G-netwerk nipt mogelijk, zo schrijft L'Echo.
22/10 20u15  Belgische fietsstart-up Cowboy haalt 10 miljoen euro op Cowboy, de Belgische start-up achter de gelijknamige elektrische fietsen, heeft 10 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil Cowboy zijn e-bike lanceren in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
22/10 20u00  BIPT: Brusselse stralingsnorm fnuikt groei mobiele data Telecomregulator BIPT waarschuwt in een rapport dat de huidige Brusselse stralingsnormen de uitrol van 5G onmogelijk maken. Ook moet er een andere berekeningswijze van de stralingsbelasting komen.
22/10 15u45  Italië houdt voet bij stuk over begroting De Italiaanse regering houdt voet bij stuk over haar begroting voor volgend jaar. Dat heeft minister van Financiën Giovanni Tria maandag duidelijk gemaakt in een brief aan de Europese Commissie. Op een persconferentie beklemtoonde premier Giuseppe Conte wel dat zijn land de dialoog met de Commissie niet zal opblazen, ook indien de Commissie zou vragen om de plannen bij te sturen.
22/10 15u45  Merkel schrapt wapenexporten naar Saoedi-Arabië De Duitse bondskanselier reageert daarmee op de wereldwijd kritische onthaalde verklaring van Saoedi-Arabië over de dood van journalist Jamal Khashoggi. Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland eisen ook samen 'dringend duidelijkheid' over de dood van Khashoggi.
22/10 13u15  De Amerikaanse rente stijgt: het anker van de belegger is gelicht De Amerikaanse rente stijgt en dat slaat beleggers uit hun lood. De vrees leeft dat we voor een obligatiecrash staan en een grote rotatie op de beurzen.
22/10 13u00  Energie-experts Federaal Planbureau: 'Investeringen zijn noodzakelijk. Maar het omgekeerde is gebeurd' 'Het gevolg van vrije marktwerking voor elektriciteit is dat de prijzen in tijden van schaarste sterk kunnen stijgen. Dat moeten we durven te zeggen.' Een interview met Danielle Devogelaer en Dominique Gusbin van het Federaal Planbureau, dat als eerste waarschuwde voor een dreigend stroomtekort.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u19
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/10 16u30  'ING schendt eigen duurzaamheidsregels' BRUSSEL (AFN) - ING moet afzien van een voorgenomen lening aan het Belgisch-Luxemburgse palmoliebedrijf SOCFIN. Dat bedrijf maakt zich volgens verschillende goededoelenorganisaties schuldig aan landroof, ontbossing, milieuverontreiniging en het schenden van mensenrechten.
23/10 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone iets verbeterd BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober iets gestegen ten opzichte van voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/10 16u00  Stevige verliezen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam kleurde dinsdag donkerrood. Ook elders in Europa gingen graadmeters stevig omlaag. In Azië was het beeld eerder op de dag niet anders. Tegenvallende resultaten drukten het sentiment evenals spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van journalist Jamal Khashoggi.
23/10 16u00  Financiële man Brill tijdelijk weg om ziekte LEIDEN (AFN) - Financieel topman en operationeel directeur Olivier de Vlam van de wetenschappelijke uitgeverij Brill treedt tijdelijk terug wegens ziekte. Brill heeft voorlopige vervangers voor hem gevonden.
23/10 16u00  Brussel vraagt Rome begroting aan te passen STRAATSBURG (AFN) - De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u45  Wall Street ook onderuit na cijferhausse NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige verliezen begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa en het Verre Oosten waar ook duidelijke minnen werden genoteerd. Het sentiment staat ook onder druk door spanningen rond Saudi-Arabië en tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M.
23/10 15u45  'Schuldeisers Essar stemmen over bod Arcelor' MUMBAI (AFN) - Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel stemmen naar verluidt dinsdag over een bod van ArcelorMittal. Het in Amsterdam genoteerde staalconcern zou 395 miljard roepie hebben geboden, oftewel zo'n 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
23/10 15u30  Nieuwe onlinebroker zet in op lagere tarieven AMSTERDAM (AFN) - Brokers als BinckBank en DeGiro krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. Nieuwkomer Tradealot zegt in het eerste kwartaal van 2019 met de goedkoopste tarieven van Nederland te komen.
23/10 15u00  Restaurants McDonald's doen goede zaken OAK BROOK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Restaurants van de fastfoodketen McDondald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen 'plan B' ROME (AFN/BLOOMBERG) - Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
23/10 14u45  Fors hogere winst voor moederbedrijf DAF BELLEVUE (AFN) - Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. Lagere marges op vrachtwagens door onder meer de jaarlijkse zomersluiting bij DAF en tekorten aan onderdelen bij Noord-Amerikaanse leveranciers drukten de winstgroei enigszins.
23/10 14u45  Industrieconcern 3M negatiever over jaarwinst SAINT PAUL (AFN) - Het industrieel concern 3M is negatiever over zijn winst voor het hele boekjaar. Ongunstige wisselkoersen hebben een grotere impact op het resultaat dan aanvankelijk werd verwacht, maakt de onderneming bekend in een kwartaalupdate.
23/10 14u30  Recordkwartaal Cat ondanks hogere kosten DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Caterpillar ziet de meeste markten waarop het actief is verbeteren. De machinebouwer voerde de omzet en de winst in het derde kwartaal dan ook flink op, zo kwam naar voren uit een handelsbericht. 'Cat' haalde nog nooit zoveel winst in het derde kwartaal.
23/10 14u00  Lockheed Martin voert winstverwachting op BETHESDA (AFN/RTR) - Lockheed Martin is positiever geworden over de winstontwikkeling voor heel het jaar. Het Amerikaanse defensieconcern voerde zijn winstverwachting op, bij de presentatie van een handelsbericht over het derde kwartaal.
23/10 14u00  Hogere prijzen stuwen omzet Harley-Davidson MILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Prijsverhogingen helpen Harley-Davidson om de moeilijke marktomstandigheden en handelsspanningen de baas te blijven. De Amerikaanse maker van motorfietsen zag de verkoop op met name zijn thuismarkt in het derde kwartaal wederom stevig terugzakken. Toch gingen de winst en omzet bij het bedrijf omhoog.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/10 06u15  1,5 graad Celsius: de scheepvaart wil schoon schip maken Lees meer >11 
23/10 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 20 oktober.20 
22/10 18u30  Bug in Brusselse Audi E-Tron, levering loopt weken vertraging op De levering van de Audi E-Tron loopt zeker vier weken vertraging op. Tijdens de ontwikkeling van de elektrische Audi die in Vorst gebouwd wordt, werd op het laatste moment nog een bug ontdekt in de software van de auto. De bug is intussen hersteld, maar moet nog nagekeken worden door de keuringsinstantie. Dat meldt Bild am Sonntag.
22/10 16u15  Opvallend meer elektrische auto's verkocht (maar ze blijven heel schaars op onze wegen) Lees meer >
22/10 09u15  Stiptheidsacties Brussels Airport op lager pitje, minder hinder voor reizigers De douaniers op Brussels Airport zetten vandaag hun stiptheidsacties op een lager pitje voort. Daardoor zal de hinder voor de reizigers minder groot zijn dan vorige week, toen de douaniers systematisch alle vluchten systematisch controleerden. Vandaag pikken ze er enkele vluchten uit waarvan vermoed wordt dat ze bepaalde 'vondsten' zullen opleveren. De actievoerders schakelen een versnelling lager om hun goede wil te tonen in het licht van het overleg met de douanetop morgen.
20/10 09u30  Kringwinkels vragen extra steun van Vlaamse overheid Lees meer >
20/10 09u30  Van afgedankt naar hip: Katrien bezorgt tweede leven aan spullen uit Kringwinkel Via de Kringwinkel krijgen gebruikte spullen nu vaak een tweede leven. Wie daar creatief mee aan de slag gaat, is Katrien Vanderlinden met haar bedrijfje Wonderwalls. Ze vindt volop inspiratie in de Kringwinkel en gebruikt ook nogal wat spullen die ze daar op de kop tikt als decoratiestukken. Of hoe afgedankte spullen plots hip worden.
20/10 07u00  Drukke tijden op komst voor douaniers in Belgische havens: "30.000 KMO?s totaal niet voorbereid op brexit" Lees meer >
20/10 07u00  Haven-CEO Vandermeiren: ?Verwacht geen ernstige gevolgen voor Antwerpse haven als Groen in coalitie stapt, integendeel? Jacques Vandermeiren, CEO van het Antwerpse Havenbedrijf, ziet er weinig graten dat Groen in het Antwerpse stadsbestuur zou stappen. ?Ik ga er niet van uit dat als Groen in een coalitie stapt, dat ernstige gevolgen zou hebben voor de haven.? Dat zegt de havenbaas in het tv-programma ?De markt?. Maar de aanleg van het omstreden Saeftinghedok blijft een heikel punt.
20/10 00u45  Het Italiaanse begrotingstekort noopt Moody's om de kredietwaardering te verlagen Lees meer >
19/10 05u45  Air Belgium zet dan toch activiteiten voort Lees meer >
18/10 21u45  Peeters vraagt uitleg over daling aantal sancties werkonwillige werklozen Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vraagt tekst en uitleg aan de regionale ministers van Werk in verband met de daling van het aantal sancties tegen werkonwillige werklozen. Die daling blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zegt dat de RVA-cijfers niet kloppen.
18/10 20u30  Europese vakbonden dienen nieuwe stakingsaanzegging in bij Ryanair Lees meer >
18/10 17u15  Jip & Janneke en rookworst gered: Hema opnieuw in Nederlandse handen Lees meer >
18/10 17u15  Belg verdient gemiddeld 3.489 euro bruto: waar wordt het meest verdiend en waar het minst? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 6u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone iets verbeterd Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober iets gestegen ten opzichte van voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/10 16u15  Chinezen smullen bij McDonald’s Restaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 16u00  Brussel: Rome moet huiswerk overdoen “Met veel spijt sta ik voor u. Voor eerst moeten we een land vragen opnieuw zijn huiswerk te doen. We zien geen alternatieven”, aldus Eurocommissartis Dombrovskis op een persconferentie in Straatsburg.
23/10 16u00  Financiële man Brill tijdelijk weg om ziekte Financieel topman en operationeel directeur Olivier de Vlam van de wetenschappelijke uitgeverij Brill treedt tijdelijk terug wegens ziekte. Brill heeft voorlopige vervangers voor hem gevonden.
23/10 16u00  Wall Street ook onderuit na cijferhausse De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige verliezen begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa en het Verre Oosten waar ook duidelijke minnen werden genoteerd. Het sentiment staat ook onder druk door spanningen rond Saudi-Arabië en tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M.
23/10 15u45  'Schuldeisers Essar stemmen over bod Arcelor' Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel stemmen naar verluidt dinsdag over een bod van ArcelorMittal. Het in Amsterdam genoteerde staalconcern zou 395 miljard roepie hebben geboden, oftewel zo'n 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
23/10 15u45  ’Brussel vraagt Rome begroting aan te passen’ De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u45  ’Zwak begin Wall Street’ De Amerikaanse aandelenbeurzen beginnen dinsdag waarschijnlijk flink lager, in lijn met de forse koersverliezen in Europa en het Verre Oosten. Het sentiment staat ook onder druk door tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M, in een stroom aan handelsberichten. Zo openden verder bedrijven als United Technologies, Lockheed Martin en McDonald's de boeken.
23/10 15u30  Brussel vraagt Rome begroting aan te passen De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u30  Nieuwe onlinebroker zet in op lagere tarieven Brokers als BinckBank en DeGiro krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. Nieuwkomer Tradealot zegt in het eerste kwartaal van 2019 met de goedkoopste tarieven van Nederland te komen.
23/10 15u15  Marks & Spencer koploper bij aanpak moderne slavernij Retailreus Marks & Spencer neemt de koppositie in bij in een lijst van de grootste Britse bedrijven die zich inzetten om moderne slavernij tegen te gaan.
23/10 15u00  Chinezen smullen bij McDonald's Restaurants van de fastfoodketen McDonald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Restaurants McDonald's doen goede zaken Restaurants van de fastfoodketen McDondald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen 'plan B' Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen ’plan B’ bij rood licht Brussel Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u19
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/10 11u30  De Dyson e-auto komt eraan: stofzuigermaker bouwt autofabriek in Singapore Autofabrikanten, worstelend met de nasleep van dieselfraude, handelsoorlogen en kopersstakingen, krijgen er nog een kopzorg bij: stofzuigerfabrikant Dyson presenteert in 2021 zijn eerste elektrische auto. Dinsdag kondigde het Britse concern aan dat het in december begint met de bouw van een fabriek in Singapore.
23/10 00u00  Zo kom je aan geld voor een duurzamere woning Wie de eigen woning duurzamer wil maken, hoeft niet meteen tegen de kosten aan te hikken. Er zijn allerlei opties om hier geld voor te lenen, van de overheid of de bank.16 
22/10 23u45  Eindelijk je persoonlijke financiën op orde: zo doe je dat Je persoonlijke financiën op orde krijgen in een strakke rij ordners, dat leek Volkskrantverslaggever Anna van den Breemer wel wat. Ze kreeg vijf lessen van accountant en blogger Marjan Heemskerk.
22/10 22u15  Had Wim Kok niet beter premier van Italië kunnen zijn? Terwijl de Italiaanse premier Silvio Berlusconi in zijn 500miljoen kostende landgoed Villa Certosa op Sardinië rond de eeuwwisseling de vakantievierende elite van de wereld (Blair, Poetin) ontving, toerden Wim en Rita Kok met hun Ford langs B&B’s in het Zuid-Engelse Cornwall.
22/10 20u15  Eindelijk je persoonlijke financiën op orde: zo doe je dat Je persoonlijke financiën op orde krijgen in een strakke rij ordners, dat leek Volkskrantverslaggever Anna van den Breemer wel wat. Ze kreeg vijf lessen van accountant en blogger Marjan Heemskerk.
22/10 20u00  Keurmerken als Fairtrade en UTZ geen garantie voor betere omstandigheden boer: ‘Erg weinig bewijs’ Duurzaamheidskeurmerken zoals Fairtrade en UTZ zijn geen garantie dat het met de boeren die ervan zouden moeten profiteren, beter gaat. Volgens een rapport dat onderzoeksbureau Somo maandag publiceerde, is er ‘erg weinig bewijs’ dat arbeiders op gecertificeerde bedrijven het beter hebben dan arbeiders op niet-gecertificeerde bedrijven.
22/10 14u45  Deze Rotterdamse groenteman voert actie tegen de btw-verhoging op groente en fruit De Rotterdamse groenteman Frans van de Polder voert actie tegen de btw-verhoging voor groente en fruit. ‘De btw moet juist omláág!’
22/10 09u00  Waarschuwing! In deze column zijn vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen Waarschuwing! De inhoud van dit artikel kan als schokkend worden ervaren. Er zullen enkele vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen zijn. Haal rustig adem, help eerst uzelf voor u uw kinderen helpt en probeer eventuele spookrijders met lichtsignalen te waarschuwen. Als we allemaal kalm blijven, komt het allemaal goed. Zit u er klaar voor? Daar gaan we!
22/10 00u00  Chinese ondernemers kijken verlekkerd rond in Noord-Korea Ondernemers uit China kijken verlekkerd rond in Noord-Korea. Als het regime van Kim Jong-un economische ontwikkeling straks de ruimte geeft, staan zij vooraan. Is hier sprake van een opening? Of is het meer een barst in de ideologische façade?
21/10 22u30  Bij Jan Snel zetten ze in een handomdraai woningen in elkaar op locatie In de jaren zestig begon Jan Snel een transportbedrijf, vervolgens bedacht hij nieuwe toepassingen voor zeecontainers. Het bedrijf Jan Snel levert nu bouwmodules op maat die supersnel in elkaar worden gezet op locatie.
21/10 22u00  Protest tegen btw-verhoging op groente en fruit: ‘Totaal verkeerd signaal voor de samenleving’ De Rotterdamse groenteman Frans van de Polder voert actie tegen de btw-verhoging voor groente en fruit. ‘De btw moet juist omláág!’
21/10 22u00  Om echt iets te bereiken haal je die ‘tenminste houdbaar tot’- data van de verpakkingen Waarschuwing! De inhoud van dit artikel kan als schokkend worden ervaren. Er zullen enkele vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen zijn. Haal rustig adem, help eerst uzelf voor u uw kinderen helpt en probeer eventuele spookrijders met lichtsignalen te waarschuwen. Als we allemaal kalm blijven, komt het allemaal goed. Zit u er klaar voor? Daar gaan we!
21/10 13u45  Banken overleven nog geen dag tussen normale ondernemingen, zegt deze topeconoom De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
21/10 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
20/10 14u15  Banken overleven nog geen dag tussen normale ondernemingen, zegt deze topeconoom. ‘Zo ziek zijn onze banken’ De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Ivan Leko kan wellicht toch niet rekenen op Danjuma en is op zijn hoede voor zwalpend Monaco Na nederlagen tegen Borussia Dortmund (0-1) en Atlético Madrid (3-1) mikt Club Brugge woensdag (18u55) tegen AS Monaco op puntengewin in Champions League-groep A. De Bruggelingen hopen in Jan Breydel te profiteren van het ondermaatse vormpeil van de Monegasken, voorlaatste in de Ligue 1 met 6 op 30. “Maar het Europees niveau ligt toch nog altijd hoger dan dat van Club Brugge”, temperde coach Ivan Leko op het persmoment daags voor de wedstrijd. Met Danjuma lijkt hij alvast niet te kunnen rekenen op één van sterkhouders.
23/10 16u15  Rivierenhof opnieuw in de prijzen Het provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne heeft de publieksprijs van de internationale Green Flag Award (GFA) in de wacht gesleept. Het is de derde onderscheiding voor het Rivierenhof dit jaar. Na het Green Flag Award-kwaliteitslabel in juli en de zilveren Large Urban Parks Award, kan het park op internationale lof rekenen.
23/10 16u15  Theo Francken: “Willen alles doen om Belkacem land uit te zetten als hij vrijkomt” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil er “alles aan doen” om Fouad Belkacem zo snel mogelijk het land uit te zetten wanneer hij vrijkomt uit de gevangenis. Dat bevestigt zijn woordvoerster. “Uiteraard willen we zo iemand uitwijzen, maar we zijn wel afhankelijk van justitie. Belkacem kan nog allerlei beroepsprocedures aanspannen tegen een uitwijzing.”
23/10 16u15  Gemeentelijke diensten werken vanaf december enkel nog op afspraak Vanaf december werken de loketten van de diensten burgerlijke stand en omgeving en de welzijnscampus enkel nog op afspraak. Wie dus een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, een kapvergunning of verwarmingstoelage, spreekt zelf een uur af.
23/10 16u00  OPROEP. Welk gezin nam zijn ouders/grootouders al mee op reis, of is van plan dat te doen? Neckermann/Thomas Cook noteert deze herfst de helft meer ‘multigeneratievakanties’, waarbij families (grootouders, ouders en kinderen) samen op reis gaan. Gaat u op reis met uw ouders of grootouders, of bent u dat van plan te doen? Laat ons dan iets weten via onderstaand formulier!
23/10 16u00  Jarige Emiel (9): “Laat dieven alstublieft van mijn nieuwe fiets blijven” De gemeenschapswachten trekken naar stadsbuurten om de bewoners meer bewust te maken om hun woningen en fietsen beter te beveiligen. Dinsdagnamiddag werd halt gehouden in Hombeek waar een veertigtal leerlingen van de Sint-Maartenschool hun fiets lieten graveren.
23/10 15u45  Vliegtuig landt op autosnelweg en rijdt tussen de auto’s In het Amerikaanse Californië is een klein vliegtuig erin geslaagd om een noodlanding te maken op een autosnelweg. Ondanks dat er toch wat auto’s aan het rijden waren, kon het vliegtuigje zonder al te veel problemen landen. Daarna reed het voertuig gewoon tussen de auto’s. Waarom het vliegtuig een noodlanding moest maken, is niet geweten.
23/10 15u45  Slipknot sluit zaterdag af op Graspop Slipknot wordt de headliner van de tweede dag op Graspop Metal Meeting 2019. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. De negenkoppige gemaskerde band uit het Amerikaanse Des Moines komt op zaterdag 22 juni naar het Festivalpark in Dessel.
23/10 15u45  Kalmthout laat boerkini’s toe, N-VA kritisch: “Wij vrezen aanzuigeffect” Volgens het nieuwe zwembadreglement in Kalmthout is het toegelaten om te komen zwemmen in lichaamsbedekkende outfit. Boerkini’s en wetsuits zijn dus toegelaten. Kalmthout is het enige zwembad in de regio waar dat kan. De N-VA reageert kritisch.
23/10 15u45  Keuken brandt uit in recent gerenoveerd pand Op de Grote Baan in Ravels is dinsdagmiddag in een recent gerenoveerd pand de keuken uitgebrand.
23/10 15u45  KV Mechelen vestigt nieuw toeschouwersrecord KV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zondag maakten liefst 15.241 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa de beladen thuiswedstrijd tegen Beerschot Wilrijk won met 3-0.
23/10 15u30  Vier jaar cel voor twintiger die Jelle (28) neerstak met schroevendraaier Het Antwerpse hof van beroep heeft Sam V.D. (24) uit Geel veroordeeld tot vier jaar cel. Hij had twee jaar geleden Jelle Van Bouwel (28) uit Malle met een schroevendraaier in het hoofd gestoken tijdens een banale vechtpartij. Het slachtoffer overleed vier maanden later.
23/10 15u30  Lichaamsdelen van vermoorde Saoedische journalist gevonden Er zijn lichaamsdelen gevonden van de vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi. Dat bericht Sky News dinsdag onder aanhaling van eigen bronnen. Volgens Sky News was het lichaam van de journalist “in stukken gesneden” en was zijn gezicht “verminkt”.
23/10 15u30  Vlaams Belang organiseert protestactie tegen cordon sanitaire voor gemeenteraad Tijdens het vragenhalfuurtje voor het begin van de gemeenteraad van Stabroek protesteerde maandag een delegatie van het Vlaams Belang tegen de nieuwe coalitie.
23/10 15u15  Vervlogen jeugd: waarom je geen ‘klik’ meer hebt met je favoriete parfums van vroeger De geur van versgewassen kleren van Tommy Girl, het ‘Be Delicious’-appeltje van DKNY,... Als je een millennial bent, is de kans groot dat deze parfums vroeger deel uitmaakten van je collectie. Vandaag horen ze nog steeds bij de bestsellers in de parfumerie, al moesten ze in je kast wellicht plaats maken voor andere flacons. “Als vrouw voelen we om verschillende redenen geen ‘klik’ meer met de lievelingsgeuren uit onze jeugd”, zegt parfumdokter en beautyblogster Sofie Albrecht van Café Cosmétique.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/10 10u30  “We mogen niet rioolputje van Europa worden op vlak van moreel gezag”: De Croo wil wapenuitvoer naar Saudi’s opschorten België zou het voorbeeld van Duitsland moeten volgen en de wapenleveringen aan Saudi-Arabië opschorten. “We mogen niet het rioolputje van Europa...
23/10 09u15  De Croo: “België zou wapenuitvoer naar Saudi-Arabië moeten opschorten” België zou het voorbeeld van Duitsland moeten volgen en de wapenleveringen aan Saudi-Arabië opschorten. “We mogen niet het rioolputje van Europa...
23/10 08u45  Hier moet je op letten als je een arbeidscontract tekent Je hebt hem! Die job waar je zo op hoopte na x aantal spannende sollicitatierondes. Hoe eerder je het arbeidscontract kan ondertekenen, hoe beter....
23/10 08u15  Check altijd deze zes punten vooraleer je een nieuw arbeidscontract ondertekent Je hebt hem! Die job waar je zo op hoopte na x aantal spannende sollicitatierondes. Hoe eerder je het arbeidscontract kan ondertekenen, hoe beter....
23/10 08u15  Elektriciteit bijna nergens zo duur als in België Belgische gezinnen betalen de op twee na duurste elektriciteitsfactuur van de Europese Unie. Enkel in Duitsland en Denemarken kost stroom nog meer...
23/10 08u15  Gemiddelde werknemer heeft 265.000 euro spaargeld nodig om levensstandaard bij pensioen te behouden Uiteraard wil iedereen na het pensioen zijn of haar levensstandaard op peil houden. Dat betekent dat je een flinke spaarpot zal moeten aanleggen....
23/10 08u00  Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven dicht Wie vandaag een ‘haute dog’ wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de...
23/10 06u30  Verzoeningsvergadering tussen directie en vakbonden Mestdagh opgeschort De directie en vakbonden van supermarktketen Mestdagh zijn gisteravond laat uit elkaar gegaan zonder akkoord. Dat meldde Evelyne Zabus van de...
23/10 06u30  "Kwetsbaren dreigen uit de boot te vallen bij vernieuwde VDAB” Mensen in armoede dreigen de dupe te worden van de hervorming bij de VDAB, waarbij het aantal werkwinkels fors wordt afgebouwd. Dat schrijft De...
22/10 19u45  Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven vandaag dicht Wie vandaag een ‘haute dog’ wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de...
22/10 17u45  Nog steeds geen witte rook over zware beroepen Nieuw overleg binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) over de zware beroepen in de privésector heeft opnieuw geen resultaten opgeleverd. Het overleg...
22/10 13u30  Nog geen 10.000: elektrische auto’s blijven marginaal verschijnsel op Belgische wegen Elektrische wagens zitten in de lift, maar blijven een marginaal verschijnsel op de Belgische wegen. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische...
22/10 13u00  Acht tips om komaf te maken met slechte financiële beslissingen: besef wat je uitgeeft, niet wat je bespaart Waarom nemen we op financieel gebied telkens weer de verkeerde beslissingen? Wij zochten het uit en verzamelden acht tips om die slechte gewoonte...
22/10 08u15  Zes bruikbare tips voor wie sparen echt lastig vindt Snap jij ook niet goed hoe sommige mensen erin slagen om elke maand opnieuw geld op de spaarrekening te kunnen zetten? Misschien moet je je dan...
22/10 08u15  Goed verdienen en vaak thuis werken? Dit zijn de interessantste jobs Voor zowat 1 op 6 werknemers staat thuiswerk op het programma. Je vindt hen in verschillende jobs. Dit kan je verdienen in enkele sectoren waarin...
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u11
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/10 16u00  Wat gebeurt er als een ziekenhuis failliet gaat? MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hebben dinsdag om uitstel van betaling gevraagd. De ziekenhuizen dreigen failliet te gaan. Wat gebeurt er eigenlijk als een ziekenhuis failliet gaat?
23/10 15u30  'Europese Commissie keurt Italiaanse begroting af' De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting zoals verwacht afgekeurd. Het is de eerste keer dat het bestuurlijk orgaan van de Europese Unie dit middel inzit.
23/10 15u15  Italiaanse premier zegt geen 'plan B' te hebben Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. 
23/10 14u45  Moederbedrijf DAF boekt fors hogere winst Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. 
23/10 13u30  'EU-programma's voor schone energie zo goed als mislukt' Twee omvangrijke EU-programma’s voor de afvang en opslag van koolstofdioxide (CCS) en hernieuwbare energiebronnen zoals zonlicht en water, zijn zo goed als mislukt. Alleen de 255 miljoen euro die in offshore windenergie werd gestoken heeft positief bijgedragen aan de sector, stelt de Europese Rekenkamer in een rapport.
23/10 13u15  BMW roept meer dan drie keer zoveel auto's terug BMW roept in Nederland nog eens 20.921 dieselauto's terug wegens een defect dat mogelijk brandgevaar oplevert. Afgelopen zomer moesten al 6.500 auto's terug naar de garage wegens het technische probleem.
23/10 13u15  'Financieel zorginfarct dreigt door dalende resultaten ziekenhuizen' De financiële gezondheid van Nederlandse ziekenhuizen staat verder druk. De meerderheid van de zorginstellingen heeft de zaken op orde, maar veertien ziekenhuizen scoren een onvoldoende.
23/10 12u45  MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en omstreken vragen uitstel van betaling aan. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 12u15  'Richard Branson neemt afscheid als voorzitter Hyperloop One' Richard Branson is maandagnacht opgestapt als bestuursvoorzitter bij het transportbedrijf Hyperloop One, meldt CNN. Volgens een woordvoerder was het plan altijd al dat Branson maar een korte periode zou aanblijven als voorzitter.
23/10 12u00  ESM-reddingsfonds: 'Geen reden voor paniek over Italië' De Italiaanse begrotingsplannen zijn geen reden voor paniek, vindt Klaus Regling. Het hoofd van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM), het reddingsfonds voor de eurozone, vindt de voorstellen van de Italiaanse regering wel zorgelijk.
23/10 12u00  'Davos in de woestijn' van start, maar met flinke imagoschade De Saoedische investeerdersconferentie Future Investment Initiative (FII), ook wel 'Davos in de woestijn' genoemd, gaat dinsdag in Riyad van start. Een behoorlijk aantal bezoekers heeft echter al afgezegd vanwege de dood van de kritische journalist Jamal Khashoggi. Wat voor economische gevolgen heeft dit?
23/10 12u00  Europese beurzen lijden stevige verliezen De Europese beurzen stonden dinsdag diep in het rood, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. De diplomatieke spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van een journalist en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een grimmige stemming bij beleggers.
23/10 11u45  'Oorlog om talent' vertaalt zich in hogere stagevergoedingen De gemiddelde stagevergoeding van een hbo- of universitaire stagiair is in twee jaar tijd met 12 procent toegenomen tot 588 euro per maand. Rechtenstudenten verdienen het meest: 705 euro. 10 
23/10 11u15  'IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan' De MC IJsselmeerziekenhuizen hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt een anomieme bron dinsdag aan Omroep Flevoland. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten.10 
23/10 11u00  Havens willen douaneformaliteiten voor ferrytransport automatiseren In de havens van Amsterdam en Rotterdam wordt gewerkt aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Dat gebeurt om de verwachte rompslomp na de Brexit te verminderen.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/10 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.13 
21/10 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
21/10 00u00  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. De … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/10 00u00  Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen In de Miljoenennota zit een fikse rekening voor ondernemers verstopt, die al snel 200.000 euro per persoon kan bedragen. Ondernemers die veel geld van hun bedrijf hebben geleend, moeten daarover plots belasting gaan betalen. Dat blijkt uit een analyse door Elsevier Weekblad van de diverse stukken die op en rond Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Honderdduizenden … Continued The post Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/10 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/10 17u30  Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar. Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden wetenschappers in een vorige week verschenen artikel in het blad … Continued The post Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/10 17u30  ?Europa wordt gezien als saai: er gebeurt weinig? Lees meer >
18/10 00u00  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/10 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
17/10 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >
16/10 00u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In de Turkse hoofdstad Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt dagblad … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Een tikkende tijdbom: Chinese provincies verbergen 6.000 miljard aan schulden Chinese lokale overheden hebben naast hun officiële kredieten, toegestaan door de centrale regering, wellicht 40 biljoen yuan of 6 biljoen euro aan bijkomende schulden opgebouwd. Dat staat in een rapport van het bureau Standard & Poor’s (S&P) Global Ratings. China heeft gezegd stappen te zullen ondernemen om de schuld van de lokale overheid te meten, te beoordelen en in toom te houden.
23/10 15u30  Wedstrijden met Lebron James beginnen meestal om 22.30 uur. Dat leidt tot een slaapprobleem De Verenigde Staten moeten zich voorbereiden op een golf van slaapproblemen. Reden is de overstap van basketvedette LeBron James van de Cleveland Caveliers in het oosten van het land naar de Los Angeles Lakers aan de westkust van het Amerikaanse continent. Dat schrijft Ben Cohen, sportredacteur van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.
23/10 15u15  Het is vandaag Dag van de Chatbot, een onmisbare tool voor consumenten én bedrijven Dag van de Klant, Werelddierendag en Wereldvrouwendag kent iedereen, maar wist je ook dat het vandaag Dag van de Chatbot is? Wellicht niet. Dat deze dag bestaat, toont aan dat deze online tool steeds meer aan populariteit wint, zowel bij consumenten als bij bedrijven. 
23/10 15u15  Denemarken en hiërarchie: er is er bijna geen Denemarken beschikt over een bijzondere arbeidsmarkt, waar hiërarchische verschillen nauwelijks kunnen worden opgemerkt. Dat zegt een rapport van het World Economic Forum (WEF). De egalitaire werkplek levert volgens de organisatie een belangrijke bijdrage tot de competitiviteit van de Deense economie, die op het gebied van concurrentiekracht wereldwijd op een tiende plaats staat.
23/10 14u30  "Erdogan zal moord op Khashoggi uitbuiten tot de Saoedi's voor hem knielen" De Turkse leider Recep Tayyip Erdogan heeft de Saoedische versie van wat op 2 oktober jongstleden in het Saoedische consulaat in Istanboel is gebeurd onderuit gehaald.
23/10 14u30  Dankzij deze handige tool vind je in een vingerknip de beste energieleverancier Er zijn in ons land ontzettend veel soorten energieaanbieders. Iedereen hanteert zijn eigen voorwaarden en tarieven en die zijn niet altijd makkelijk te raadplegen. Wanneer je om extra inlichtingen vraagt, blijft het antwoord altijd vrij algemeen. Het is tijd voor iets anders, voor een tool die je echt helpt om de beste energieleverancier te vinden. We hebben het hier over Gaele.
23/10 12u45  OESO: "Gezinnen zullen verbruik van grondstoffen tegen 2060 verdubbelen. Planeet kan dat niet aan" De volgende veertig jaar zal het wereldwijde verbruik van grondstoffen nagenoeg een verdubbeling kennen. Dat zal echter ook de druk op het leefmilieu nog gevoelig opdrijven. Indien er niet wordt ingegrepen, dreigt dan ook een onhoudbare situatie. Dat zegt een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).
23/10 02u00  Op Wall Street breekt het bonus-seizoen aan en we zetten ons beter schrap... Op 15 januari mogen bankiers op Wall street hun bonus ophalen. Vorig jaar overtrof die bonus die van het recordjaar 2007. Het jaar daarop werd de wereld in de grootste recessie sinds 1929 gestort...14 
22/10 21u15  Wat betekent 'de affaire Khashoggi' voor de olieprijs? Twee weken geleden dreigden de Saoedi's nog 'het oliewapen' te zullen inzetten... vandaag niet meer.
22/10 18u45  In Turkije is een journalist vermoord en een van de rijkste mensen op aarde zit diep in de puree De Japanner Masayoshi Son zou wel eens een enorme prijs kunnen betalen voor de Saoedische betrokkenheid bij de moord op journalist Jamal Khashoggi.
22/10 15u00  Op zoek naar een goede energieleverancier Er zijn in ons land ontzettend veel soorten energieaanbieders. Elke aanbieder hanteert zijn eigen voorwaarden en tarieven en die zijn niet altijd makkelijk in te zien. Wanneer je om extra inlichtingen vraagt, blijft het antwoord altijd vrij algemeen. Het is tijd voor iets anders, voor een tool die je kan helpen om de beste energieleverancier te vinden. We hebben het hier over Gaele.
22/10 15u00  Maakt de EU-boete voor Google de weg vrij voor andere zoekmachines? De beslissing van de Europese Commissie om Google met een boete van 4,3 miljard euro te bestraffen voor het misbruik dat het bedrijf van zijn dominante mobiele besturingssysteem Android heeft gemaakt, heeft het uitzicht van de Europese digitale wereld toch enigszins veranderd. Dat zegt Eric Leandri, chief executive van het Franse bedrijf Qwant, dat met een alternatieve zoekmachine Europees marktaandeel van Google hoopt te kunnen inpikken.
22/10 13u45  McKinsey 'gruwt' van het bericht dat Saoedi's hun rapporten gebruikten om mensen te arresteren De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman en zijn adviseurs beschikken over een leger 'trollen' en 'mollen' die de kritiek op het regime op sociale media in de kiem moeten smoren.
22/10 13u30  Superrijken bereid tot 132% premie te betalen voor een merkwoning De superrijken hechten een groot belang aan luxemerken. Dat geldt ook voor vastgoedinvesteringen. Dat zegt Frederik Balfourt, die voor het persbureau Bloomberg onder meer de wereld van de superrijken volgt. Er moet volgens Balfourt immers worden vastgesteld dat deze bevolkingsgroep steeds meer investeringen laat optekenen in residenties die de naam van luxemerken zoals Arma, Bvlgari of Four Seasons dragen.
22/10 13u15  Barcelona: Sagrada Familia stelt zich in regel met de wet Het stadsbestuur van Barcelona heeft een bouwvergunning afgeleverd voor de constructie van de Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família. De werken aan de kathedraal, naar een ontwerp van architect Antonio Gaudi, gingen 136 jaar geleden van start. De bouwheer betaalt voor de vergunning een bedrag van 36 miljoen euro.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x De markt23/10 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 20 oktober.
18x 'Een derde oudere zzp'ers in bouw onverzekerd'23/10 03u30 - Nu.nl Economie: Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers is verzekerd tegen ziekte of ongevallen. In 2010 was dat nog meer dan 70 procent. Dure premies en hoge eisen van verzekeringsmaatschapppijen spelen parten.
17x 'Richard Branson opgestapt als voorzitter Hyperloop One'23/10 01u45 - Nu.nl Economie: Richard Branson is maandagnacht opgestapt als bestuursvoorzitter bij het transportbedrijf Hyperloop One, meldt CNN. Volgens een woordvoerder was het plan altijd al dat Branson maar een korte periode zou aanblijven als voorzitter.
16x Zo kom je aan geld voor een duurzamere woning23/10 00u00 - Volkskrant Economie: Wie de eigen woning duurzamer wil maken, hoeft niet meteen tegen de kosten aan te hikken. Er zijn allerlei opties om hier geld voor te lenen, van de overheid of de bank.
15x Toekomst Zorgbedrijf splijt huidige coalitie: N-VA dumpt CD&V voor Open Vld23/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bij de onderhandelingen tussen N-VA en CD&V om tot een coalitie te komen, bleken de visies op onder meer het Zorgbedrijf Brasschaat niet met elkaar te stroken. CD&V verdwijnt daarom naar de oppositiebanken en N-VA gaat verder met Open Vld.
14x 20 keer prijs23/10 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Gianni Moscon heeft zondag met de Ronde van Guangxi de laatste koers in de WorldTour op zijn naam geschreven. In de eindafrekening van dat regelmatigheidscriterium laat de Brit Simon Yates uittredend wereldkampioen Peter Sagan nipt achter zich. De Slovaak zal volgend seizoen in zijn nationale kampioenentrui te bewonderen zijn, nu nestor Alejandro Valverde het regenboogexemplaar heeft overgeërfd. Achter al dit wielergeweld lieten onze Limburgse wielerprofs zich allesbehalve onbetuigd. Ze waren goed voor maar liefst twintig overwinningen. Dat is er eentje minder dan vorig seizoen. Met dit verschil dat toen het duo Wellens-Teuns goed was voor driekwart van de zeges, terwijl dit jaar tien profs de zegeteller deden aanzwellen. Kortom, ons profgild presteerde een pak beter in de breedte.
14x Op Wall Street breekt het bonus-seizoen aan en we zetten ons beter schrap...23/10 02u00 - Express.be: Op 15 januari mogen bankiers op Wall street hun bonus ophalen. Vorig jaar overtrof die bonus die van het recordjaar 2007. Het jaar daarop werd de wereld in de grootste recessie sinds 1929 gestort...
14x “Theater draait meer om het leven dan om kunst”23/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In theater De Peoene in Mechelen wordt de toneeladaptatie van het succesboek Het Diner van de Nederlandse schrijver Herman Koch opgevoerd onder leiding van acteur-regisseur Luk De Koninck (66). De leerlingen van het zesde jaar ASO van het Atheneum Willebroek gingen er gisteren met hem over in discussie.
13x Winkelcentrum op Bruul staat vijf jaar na opening grotendeels leeg23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vijf jaar na de opening van het nieuwe winkelcentrum in de Mechelse Bruul staan drie op de vijf winkelruimtes er leeg. Eentje zelfs al meer dan twee jaar. “We hopen begin 2019 duidelijkheid te hebben over een nieuwe invulling”, zegt Eline Dhaenens van vastgoedspecialist CBRE.
13x Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt?23/10 00u00 - Elsevier.nl: De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven