zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Games | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

9lives

Verbergen Tonen
20/04 20u15  Ben Brode verlaat Blizzard [img:1 small-left]De timing van het vertrek is daarbij zeer vreemd te noemen; Hearthstone lanceerde nog geen twee weken geleden een nieuwe uitbreiding waarvan de single player-modus aanstaande donderdag verschijnt. Brode vertelde echter dat niemand zich zorgen moet maken: 'I get too much credit by virtue of being a public face, but the 80+ people on the development team are still there, and they are the ones actually making the cards, brawls, events, missions, and features. I am confident the game is in the best possible hands, and I'm excited to see where a new generation of leaders takes Hearthstone from here.' Brode begon 15 jaar geleden bij Blizzard als Night Crew Game Tester waarna hij het tot Game Director van Hearthstone schopte. Het gezicht van Hearthstone verlaat Blizzard om een nieuwe bedrijf uit te grond te stampen waar hij voornamelijk zal ontwerpen en programmeren. Naar eigen zeggen miste Brode het creatieve aspect in zijn huidige job. Brode bedankte in zijn afscheidspost zowel collega's en community. We zullen je missen Ben!
20/04 18u15  Krijgt Fortnite op 30 april een nieuwe map? Mijn gedacht?[img:1 left title:Vergaat de wereld op 30 april?]Net als elke doorgewinterde Fortnite-fan vroeg ook ik me af wat al die vallende sterren te betekenen hadden de laatste weken. En net als veel Fortnite-spelers ging ook ik regelmatig eens piepen in de buurt van Tilted Towers om te zien of, tja, er iets te zien zou zijn. Het verhaal deed immers de ronde dat de komeet, later de kometen want er verschenen er meerdere aan de hemel, daar zouden inslaan. Bleek namelijk dat heel wat spelers Tilted Towers niet leuk vonden, net als ik trouwens, en dat Epic op die manier met iets anders voor de dag zou komen. Bovendien bleken de kometen, die eigenlijk eerst op vallende sterren leken maar elke dag toch een ietsje groter werden, ook harder te gaan zoemen. De apocalypse moest dus nabij zijn... Maar nee hoor, Tilted Towers staat vandaag de dag nog altijd op de map. Dus wie weet, misschien slaan de kometen daadwerkelijk in op 30 april om zo seizoen 3 met een serieuze knal af te sluiten? En als de aarde, in dit geval de map dus, net zoals bij die ene komeet die het einde van de dino's inluidde zou vergaan, dan lijkt het toch bijna logisch dat we op 30 april/1 mei een gloednieuwe map krijgen, met een gloednieuw thema om seizoen 4 op gang te trappen. Zou toch best kunnen? Toch? Ik zal op 30 april/1 mei (het is immers verlof) met een flinke portie nieuwsgierigheid in de wereld van Fortnite vertoeven want ik vermoed/hoop/denk dat Epic Games vriend en vijand nog eens extra gaat verrassen. Die kometen moeten toch ooit eens in aanraking komen met de aarde. De hashtag #excitedashell is bij mij als grote Fortnite-fan alvast van tel. Wat denken jullie? Hebben jullie een vermoeden?
20/04 14u30  Daarom heeft God of War Kratos een zoon, en geen hond... Lees meer >
20/04 14u15  Eindelijk zelf je map kiezen in PlayerUnknown’s Battlegrounds [img:1 left]Heel veel mensen waren dus geen fan van Miramar maar aangezien de matchmaking zelf de map kiest, moest je toch aan de slag op Miramar, ook al hoopte je op Erangel. Je kon dan twee dingen doen, ofwel de map verlaten, weer naar de lobby keren, wachten en hopen dat de volgende map Erangel was, ofwel gewoon doorspelen (al dan niet tegen je zin). Van dit probleem zijn we binnenkort allemaal verlost. PUBG Corp. geeft ons eindelijk de keuze om onze map zelf te kiezen. Deze optie is volop in testmodus en zit er dus eindelijk aan te komen. We’ve created a version of map selection that we think is unlikely to cause issues for matchmaking. That said, we’ll still have to keep a close eye on it, since it could become problematic as new maps continue to be added. The UI of this feature may be different when implemented in the actual game, but here’s the basic explanation of how it works: You can select the maps you want to play with a click. If you don’t want to play a map, simply unselect it. If you’ve selected more than one map, the game will randomly pick one for you each match. Graag geven we nog even mee dat PUBG sinds gisteren, en dat tot en met zondag, gratis te spelen is op Xbox One (X).
20/04 13u45  PlayStation Store pakt uit met dubbele kortingen tot 80 procent Laatste dagen...[img:1 left]Heb je geen PlayStation Plus-abonnement dan krijg je tot 40 procent korting op een shitload aan games, ben je wél PlayStation Plus-abonnee dan mag je daar nog eens 40 procent extra van de prijs afdoen! Heb je nog wat centen over, of ben je op zoek naar die ene game om je collectie te vervolledigen, rep je dan naar de PlayStation Store voor dubbele kortingen. De deal van de week is weggelegd voor Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, heb je deze nog niet in huis dan is dit het moment om daar verandering in te brengen.  
20/04 13u30  Dubbel XP-weekend voor Fortnite F*ck de zon![img:1 left]Als tweede goedmaker voor de serverproblemen van vorige week, na de gratis rugzak, en het daarbijhorende uitstel van de 50 vs 50-modus, heeft Epic Games niet alleen 20 gratis Battle-sterren voor jou in de aanbieding, maar ook een dubbel XP-weekend. Met andere woorden, tot en met 22 april verdien je twee keer zo veel XP als normaal. En dat komt goed van pas want ondergetekende is nu Tier 52 en wil graag het coole pak van Tier 55 scoren. En de zon en zomerse temperaturen dan? Daar doen we lekker niet aan mee! See you online!
20/04 12u30  Creëer je Assassin's Creed-ervaring met Animus Control Panel De Animus Control Panel laat spelers toe de game op diverse vlakken naar hun hand te zetten en dit door te spelen met meer dan zeventig verschillende paramaters van de game. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat zie je in de bovenstaande video die wat meer uitleg geeft over dit alles. Modders en pc-gamers zijn heel creatief dus wij zijn wel benieuwd welke creaties we zien verschijnen op het net.
20/04 12u15  Agony neemt je mee naar de diepste krochten van de hel En het is daar nog warmer dan buiten...De survival-horrorgame Agony werd reeds een aantal keren uitgesteld, maar vandaag ontvinden we het hemelse bericht dat de game op 29 mei in de rekken ligt, en dit op PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Deze door Kickstarter gefinancierde titel werpt spelers in een gruwelijke, uiterst vijandige versie van de hel. Daar moet je proberen te overleven en het raadsel oplossen van de mysterieuze Red Goddess, de architect van dit oord van pijn en verdriet, en meteen ook de enige entiteit die weet hoe je eruit moet ontsnappen. Maar dat is nog niet alles... Opgejaagd door nachtmerrieachtige wezens krijg je de mogelijkheid om bezit te nemen van demonen en andere zielen om zo je weg uit de hel te vinden. Agony biedt naast een volledige verhalende stand ook een open uitdagingsysteem met willekeurig samengestelde levels. Hierin moeten spelers zo lang mogelijk proberen te overleven om high scores te halen.
20/04 10u00  God of War-ontwikkelaar in tranen na zien eerste reviews [img:1 left]'Vijf jaar van m'n leven. Ik kan het ontwikkelteam niet hard genoeg bedanken', zo laat een emotionele Barlog verstaan. Dat de ontwikkelaar zich zo kwetsbaar opstelt, heeft alles te maken met z'n zoon. 'Ik wist niet of ik deze video wel of niet wilde uploaden, maar dan dacht ik aan mijn zoon Helo. Hij wil ons niet in de buurt wanneer hij verdrietig is en kiest er dan steeds voor om alleen op z'n kamer te zitten en te roepen wanneer we willen binnenkomen. Het is belangrijk voor ons dat hij weet dat het ok is om verdrietig te zijn en om te huilen. Je moet niets verbergen. Dus bij deze wil ik een goed voorbeeld stellen en hem tonen dat ook papa kan huilen voor de hele wereld (of tenminste toch de vijftig personen die dit filmpje zullen zien). Deze is voor jou, Helo. Papa ziet je graag.' Vijf jaar in ontwikkeling en it shows. Ook onze Joeri was ondersteboven van de nieuwe God of War. Vanaf vandaag is hij voor iedereen verkrijgbaar. Geniet er - ondanks het warme weer - met volle teugen van!
19/04 16u30  Speel GRATIS PUBG op Xbox One (X) [img:1 left]PUBG, PlayerUnknown's Battlegrounds voluit, is vanaf nu tot en met zondag, het hele zonnige weekend dus, gratis te spelen op Xbox One en Xbox One (X), op voorwaarde dat je een Xbox Live Gold-abonnement hebt. In tegenstelling tot Fortnite is PUBG immers niet free-to-play maar daar komt dit weekend dus eventjes verandering in. Je kan de game gratis downloaden vanuit de Xbox Store of via de Gold area op het Xbox dashboard. Aangezien het hier gaat om de volledige game zal je voortgang bijgehouden worden, net zoals je battle points (BP), als je nadien van plan bent om de volledige versie aan te schaffen. Sluit dus ramen en deuren, haal die rolluiken en gordijnen naar beneden, vergeet dat de zon schijnt en geniet van PUBG, het hele weekend gratis!
19/04 16u15  Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr Body: Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr laat spelers een Inquisitor besturen in de Caligari-sector, een regio die wordt geteisterd door ketters, mutanten en Chaos Daemons.
19/04 15u45  Nieuwe (en fucking zalige) trailer van Deadpool 2! Lees meer >
19/04 15u00  Red Faction Guerrilla Re-Mars-Te-Red Body: Red Faction: Guerrilla (2009) krijgt een Re-Mars-tered Edition die verschijnt op PS4 en Xbox One. We keren dus terug naar het Mars-oppervlak maar dat dus uiteraard in aangepaste omstandigheden.
19/04 14u45  Vette graphics in nieuwe Escape from Tarkov-gameplay trailer Op de nieuwe mapEscape from Tarkov laat zich omschrijven als een MMOFPS met RPG-elementen. Al valt, zeker bij ons, de game toch op door de knappe graphics. Iets waar de makers zelf ook best fier op (mogen) zijn. Hun grafische engine kreeg namelijk een flinke upgrade en biedt nu ondersteuning voor, improved shaders met toegevoegde PBR-features, ambient light portals (wat voor een betere belichting van indoor locaties moet zorgen), complete en verbeterde belichting, rekening houdend met de stand van de zon en diens invloed op het daglicht, nieuwe SSAO, contact ambient obscurance, nieuwe tonemapping, oog-adaptatie, verbeterde SSR (screen space reflections), nieuwe kleurcorrecties, herwerkte en verbeterde textures van personages, wapens, objecten, terrein, vegetatie, etc... Het team levert noeste arbeid om er voor te zorgen dat Escape from Tarkov er bij zijn latere release op zijn best uitziet voor de spelers. Iets wat we alleen maar kunnen appreciëren.
19/04 12u30  Vanaf vandaag GRATIS content voor alle Battlefield 1-spelers [img:1 left]Vandaag kunnen alle Battlefield 1-spelers zich gratis op Rupture storten: de map uit Battlefield 1 They Shall Not Pass die draait om de Tweede Slag bij de Marne, met haar kenmerkende papavers die over roestige wrakken groeien. Daarnaast krijgen alle Battlefield 1-spelers de komende paar maanden nog meer gratis content, inclusief Soissons in mei (tevens afkomstig uit Battlefield 1 They Shall Not Pass). Op deze map kunnen we een van de grootste tankaanvallen uit de Eerste Wereldoorlog herbeleven. In juni pakt EA uit met een nieuwe modus, namelijk Shock Operations. In deze modus, die ondersteuning biedt voor 40 spelers, strijden aanvallers en verdedigers om sectoren, vergelijkbaar met de populaire Operations-modus. De actie is nu echter gericht op één map: ideaal dus voor gamers die geen tijd hebben voor een volledige Operations-match maar gewoon even een lekker potje willen knallen. Shock Operations is beschikbaar op vijf maps: Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge en River Somme. De meeste maps zijn standaard alleen beschikbaar voor gamers met een Battlefield 1 Premium Pass of stand-alone uitbreidingspakketten. Spelers met enkel de standaardgame in hun bezit kunnen echter ook toegang krijgen als ze Shock Operations spelen. Meer informatie over al dit lekkers kan je vinden op de Battlefield 1-blog.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 20u15
Lees meer van 9lives >


Gamequarter.be

Verbergen Tonen
21/04 10u00  Keer terug naar WWII met de screenshots van Post Scriptum: The Bloody Seventh Lees meer >
20/04 16u00  Xenogears' Fei Fong Wong krijgt een nieuwe figurine en is nu te reserveren Hoewel Xenogears de favoriete game is van menig RPG-fan, wist de game toen het in 1998 verscheen niet direct populair te worden. De game werd hierdoor een beetje vergeten door het toenmalige Squaresoft, die de game niet eens naar Europa bracht. Squaresoft werd echter Square Enix en die zijn de laatste jaren bezig met een charmeoffensief richting hun fans. Niet enkel komen eindelijk de Final Fantasy VII Remake en Kingdom Hearts 3, maar ook de opmerkingen over hun producten nemen ze tot zich en worden meegewogen bij het maken van keuzes. Dit zal ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld bij de keuze om Xenogears' Fei Fong Wong toe te voegen aan hun assortiment van Bring Arts-figurines. Deze figurine is 5,8 centimeter breed, 3,4 centimer diep en 15,2 centimer hoog en is verstelbaar bij de armen, benen en nek. Hiernaast wordt het geleverd met een doorzichtige standaard die op de rug kan worden bevestigd, zodat ook moeilijkere posities mogelijk zijn en komt het met verschillende afneembare gezichten, zoals die ook vaak bij Figma te vinden zijn. Deze figurine is vanaf nu te reserveren op de webshop van Square Enix, waar tevens te zien is dat die € 67,99 gaat kosten. Wie echter een reservering plaatst, krijgt 10% korting en betaalt dan effectief slechts € 61,19. Voel je echter niet gehaast. De figurine wordt pas in november van dit jaar verscheept, dus je hebt genoeg tijd om te profiteren van deze korting. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Square Enix of Bring Arts, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
20/04 14u30  Disgaea 1 komt naar Nintendo Switch en PlayStation 4 De originele Disgaea krijgt om de vijftiende verjaardag te vieren een remake. Dat heeft ontwikkelaar en uitgever Nippon Ichi Software bekendgemaakt middels diens social media-kanalen. Onder de naam Disgaea 1: Complete zal de game in de herfst van dit jaar naar de PlayStation 4 en Nintendo Switch komen, waarbij het niet enkel een volledige grafische make-over krijgt, maar ook nieuwe content. De Etna Mode die bij eerdere re-releases werd toegevoegd, zal namelijk verder worden uitgebreid met extra karakters. Zelfs veteranen zullen dus iets nieuws vinden.
20/04 14u15  Agony krijgt een nieuwe releasedate Gamers waren behoorlijk teleurgesteld toen Madmind in maart bekendmaakte dat Agony voor de tweede keer werd uitgesteld. Vooral het feit dat er geen nieuwe releasedate of zelfs verwachting werd gegeven deed sommigen vermoeden dat de game of diens ontwikkelaar in zwaar weer verkeerde. Dat blijkt gelukkig niet het geval zijn. Uit een nieuwe video op het YouTube-kanaal van de game valt namelijk op te maken dat de game nu toch echt klaar voor release lijkt te zijn. En dus krijgen we een nieuwe releasedate. Agony zal nu op 29 mei verschijnen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
20/04 14u00  Cory Barlog barst in tranen uit na het zien van God of War reviews De release van welke game dan ook is spannend. Spannend voor mensen die ernaar uitkeken, spannend voor de uitgever die erin geïnvesteerd heeft, maar vooral spannend voor de ontwikkelaar die er met bloed, zweet en tranen voor heeft gezorgd dat het product zo goed mogelijk werd. Het is dan ook niet gek dat medewerkers van zo'n bedrijf in spanning de reviews afwachten. Zo ook Cory Barlog, de Creative Director bij Sony Santa Monica en in het verlengde hiervan God of War. Hij heeft alle reviews genegeerd, wat op zich al een hele opgave was, om pas vlak voor release te gaan kijken, wanneer de meeste cijfers wel binnen zijn. En wat hij zag, deed hem uitbarsten in tranen, hetgeen op video is vastgelegd.
20/04 11u15  Extinction Hoewel velen van ons zich verheven voelen boven de beesten die wij eten en als huisdier houden, zijn wij mensen feitelijk gewoon zoogdieren. En net als andere zoogdieren hebben wij daarom een overlevingsinstinct, dat ons inherent bang maakt voor bepaalde dingen. Bewegen in het donker in een onbekende omgeving bijvoorbeeld, laat zelf de meest geharde man zich onbehagelijk voelen, terwijl grommende dieren een automatische schrikreactie oproepen. Ook iets dat veel groter is dan wijzelf laat alle alarmbellen in ons brein afgaan, daar we dit meestal niet de baas kunnen, mocht het ons niet goed gezind zijn. Helaas is exact dat het geval in Extinction, een nieuwe action-adventure game voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. In Extinction wordt een planeet met mensachtigen overrompeld door de verschijning van de Ravenii: 45 meter hoge ogres die niets anders willen dan de volledige vernietiging van de mensheid. En wanneer de game begint lijkt dat slechts een kwestie van tijd. Conventionele mensenwapens zijn machteloos tegenover de overweldigende giganten, waardoor koninkrijken een voor een vallen. Een mythische groep krijgers genaamd de Sentinels zijn de enige met de kracht om deze dreiging het hoofd te bieden, maar wanneer het spel begint is er nog maar een van deze legendarische strijders over. Dit is Avil, het karakter dat jij als speler bestuurt. Een race tegen de klok Natuurlijk is één strijder, hoe begaafd dan ook, niet voldoende om een compleet volk te verdedigen. Avil besluit daarom naar het koninkrijk Dolorum te trekken om de hulp van diens heerser in te roepen. Level na level ren je tussen gebouwen en stukken puin door om mensen in veiligheid te brengen met magische kristallen die jouw partner heeft gefabriceerd. Daarmee vul je jouw rune energy op – want mensen redden voorziet je om de een of andere reden van magische krachten? – om het vervolgens tegen een van de giganten te keren die het speelveld terroriseert. Met een druk op de linker trigger vertraagt de tijd en kun je jouw aanval richten. Dit is nodig omdat je niet zomaar op de Ravenii in kunt hakken. Deze monsters zijn namelijk niet enkel enorm én krachtig, maar ook nagenoeg onverwoestbaar. Ze regenereren afgehakte ledematen in een kwestie van minuten en zijn enkel te doden door hun hoofd van hun romp te scheiden. Daar moet je echter eens eerst zien te komen. Verandering van spijs De eerste keer dat je tegenover een Ravenii staat is erg indrukwekkend en leuk. Je laadt je rune strike op, rent op de reus af, hakt door zijn been om hem omlaag te dwingen en beklimt zijn rug alvorens hem te onthoofden. En daarna doe je dat nog eens bij de volgende, en nog eens bij de volgende…op exact dezelfde wijze, met exact dezelfde animatie. Wanneer je vordert in het spel beginnen de Ravenii te variëren. Ze krijgen verschillende kleuren, die aangeven hoe agressief te zijn, en dossen zich uit met verschillende soorten pantser. De gameplay wordt er echter niet beter op. Agressievere Ravenii zijn meer irritant dan uitdagend, omdat de camera te vaak niet meewerkt, waardoor je geraakt wordt door een aanval die je makkelijk zat had kunnen ontwijken. De bescherming van de Ravenii voegt al net zomin een leuk gameplay-element toe. Je hakt nog steeds armen, benen en hoofden af, maar hebt nu enkel meer stappen te doorlopen voor het bloed mag vloeien. En ook hier geldt dat dit niet uitdagend is, maar vooral hinderlijk voor de speler. Was ik hier niet al eens? Moge het duidelijk zijn: het bevechten van reuzen is lang niet zo leuk als dat de trailers van Extinction ons deden doen geloven. Maar dat is verre het enige gebrek van de game. De repetiviteit gaat namelijk verder dan de vijanden. Dolorum lijkt mij persoonlijk nogal een saai land om in te wonen. Elk gebied oogt hetzelfde, gebouwen worden klakkeloos gekopieerd en geplakt in elk level en stukjes dialoog worden eindeloos gerecycled. Het spel mag dan wel ruim dertig levels hebben, maar als je me had verteld dat het één missie met dertig objectives is in dezelfde stad, had ik het net zo goed geloofd, zo inwisselbaar is het allemaal. Ik kan me niet voorstellen dat het echt veel meer moeite was geweest om op zijn minst wat meer verschillende textures voor de gebouwen te maken, zodat de speler tenminste zo nu en dan wat nieuws ziet. Zelfs met alle settings op ultra oogt het spel namelijk meer als een middelmatige titel op de vorige generatie consoles dan als een hedendaagse full retail titel. Ja, dit komt me echt heel bekend voor Een vlak waarop we nóg verder teruggaan is het technische. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een karakter bestuurde dat zo zweverig aanvoelde als dat Avil doet. Elke sprong doet denken aan de video’s van astronauten die een flinke hop op de maan maken. Dat lijkt echter geen opzettelijke keuze te zijn, daar gebouwen nog altijd in no-time neerstorten. En dat is spijtig, want het beklimmen van gebouwen en tussen locaties springen verloopt wel vloeiend en razendsnel. Hiernaast zijn de rune strike en sommige specifieke mechanieken die aan bod komen bij de sterkere soorten Ravenii-uitrusting nogal wisselvallig. Om de haverklap accepteert de game een doel dat recht voor je staat niet als dusdanig of registreert het niet dat een aanval connectie maakt, waardoor gevechten nog langer duren. Gezien bovenstaande punten is dat niet iets waar je vrolijk van wordt. Een dode mus Je motivatie om door te ploeteren komt in de meeste games in de vorm van verhaal. En dat lijkt ook de opzet van Extinction te zijn. Elk hoofdstuk eindigt met een cutscene en elk level begint met een dialoog tussen de belangrijkste karakters. Helaas zijn die echter totaal niet boeiend. De getekende cutscenes ogen slechter dan de meeste YouTube-cartoons, de voice acting is acceptabel op de beste momenten en de plot twists zijn simpelweg niet interessant. Het is allemaal niet verschrikkelijk, maar het is de tijd die je erin moet investeren eerlijk gezegd niet waard. Waarom Iron Galaxy denkt dat we na een kleine zeven uur story nog verder willen hakken in drie nauwelijks andere modi, gaat mijn pet dan ook te boven. Conclusie:  Extinction heeft objectief gezien geen grote zonde begaan waarvoor het aan de schandpaal moet worden genageld. Wanneer je echter kijkt naar de repetitieve gameplay, de nukkige camera, de zweverige sprongen en de verre van imposante graphics, dan krijg je een geheel dat op zich de moeite van het spelen eigenlijk niet waard is. Waarom men heeft besloten om de game fysiek uit te brengen tegen de volle prijs is mij dan ook een raadsel.
20/04 10u45  Yakuza Team werkt aan een nieuwe game Yakuza Team, een van de interne teams binnen uitgever Sega, werkt momenteel aan een nieuwe game. Dat heeft Sega CEO Hajime Satomi bevestigd. Gamers die hopen op een Yakuza Team-kijkje op bekende Sega-series als Sonic the Hedgehog, Super Monkey Ball of Streets of Rage hoeven hun adem niet echter niet in te houden. Satomi heeft namelijk aangegeven dat het om een gloednieuwe IP gaat. En daarmee is eigenlijk ook alles gezegd wat we weten.
20/04 10u30  Maak nu met korting kennis met Psychonauts in the Rhombus of Ruin Wanneer je het hebt over culthits, is het moeilijk om de naam Psychonauts niet te noemen. Het spel van Double Fine gooide hoge ogen toen het verscheen, maar wist geen gigantisch verkoopsucces te worden. Allicht dat Psychonauts in the Rhombus of Ruin daar verandering in kan brengen. Wat daarbij mogelijk helpt, is een aantrekkelijke prijs. En met € 19,99 is de game verre van duur. Om de release te vieren is de prijs echter tot 26 april nog verder verlaagd, maar € 15,99. Das dus een korting van 20% als je het spel hier koopt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve, React Games of Double Fine Productions, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
20/04 10u15  In The Crew 2 kun je ten alle tijden van voertuig wisselen Hoewel we bij The Crew als eerste denken aan auto's, zijn dit niet de enige voertuigen die je kunt besturen. In The Crew 2 kun je daarom met auto's, motors, vliegtuigen én boten aan de slag gaan. En je kunt ten alle tijden tussen ze wisselen, zoals deze video demonstreert. Vlieg je hoog boven de wolkenkrabbers? Dan is dat het natuurlijk het perfecte moment om je boot boven te halen. Autorijden doe je natuurlijk op het water en met je motor moet je met het wiel eerst naar onderen springen van een gebouw. Hoe wil je anders resultaten als dit krijgen:
19/04 23u15  Realisme is ver te zoeken in de screenshots van Vroom Kaboom Lees meer >
19/04 23u00  Sam is serieus terug met een teaser video voor Serious Sam 4: Planet Badass Ieder persoon heeft zo zijn guilty pleasure, iets waarvan hij of zij meer geniet dan die logischerwijs zou moeten. En voor verschillende leden van onze redactie is een van die pleziertjes Serious Sam. We werden dan ook opgewonden toen Croteam éíndelijk liet zien dat de serie ondanks een lange pauze nog springlevend is. De teaser video leert ons eigenlijk niet, Sam schiet op een motor wat vijanden af, maar alleen de naam al, Serious Sam 4: Planet Badass, stemt ons hoopvol. Is het nog geen tijd voor de E3?
19/04 22u45  Battlezone krijgt een Gold Edition Ze zeggen weleens dat geduld een schone zaak is, en in het geval van videogames is dat steeds vaker de waarheid. Games die een Definitive, Game of the Year, Complete Edition of vergelijkbare bundel krijgen met alle DLC erbij, worden namelijk steeds gebruikelijker. Ook Rebellion doet hier aan mee met Battlezone, die nu een Gold Edition krijgt. Deze Gold Edition bevat alle eerdere extra's voor het spel én de VR-mode. Voorheen moest de VR-versie van het spel nog apart worden gekocht. Battlezone: Gold Edition verschijnt op een nog nader te bepalen moment en komt in tegenstelling tot de reguliere game ook naar de Xbox One. Gamers die nu balen dat ze Battlezone reeds gekocht hebben, hoeven zich niet druk te maken. Zij zullen namelijk niets mislopen. Bij de release van de Gold Edition worden namelijk alle reeds verkochte exemplaren van de game automatisch geüpgraded, waardoor iedereen dan in VR en classic mode kan spelen en toegang heeft tot alle bobbleheads, horns en skins.
19/04 08u00  The Spatials: Galactology verlaat Early Access Na ruim twee jaar aan de weg te hebben getimmerd in Early Access heeft ontwikkelaar Weird and Wry besloten dat hun game een punt bereikt heeft waar ze zich comfortabel bij voelen. Hun geesteskindje, The Spatials: Galactology, heeft daarom een full release gekregen. Early Access wordt vaak gebruikt als een soort betaalde beta build, waarin vooral nog kleine wijzigingen worden gedaan. Die vlieger gaat in dit geval echter niet op. Weird and Wry heeft namelijk talloze toevoegingen aan de game gedaan sinds de Early Access launch, waaronder: Colony stations built on planets Building system based on rooms with separate flooring and walls New room styles Combine any floor tiles together with a range of colors New objects to furnish the station, both decorative and functional New space flight system based on wormholes Ship construction Civilizations also have ships and use them to visit you New civilizations (Chuchus, Cucurbians and Meductians) Per-factory order queues Global mode for factory production based on stock levels Per-job per-officer job priorities Class system with task-based learning and progression and a new set of skills Private property and rooms for your officers – and demands related to class Equippable items for your officers, make them more powerful with better loot Security system with item progression, shields turrets and security doors Events and disasters, spies, monsters, and VIPs can come visit your station Disease system with healthcare and hospitals Hotel system Visitor archetypes with different needs and expectations Redesigned research system and UI Redesigned staff screen Door filters Room-level aesthetic score and noise levels, which can affect vital tasks Large optimizations and performance enhancements Support for languages with custom fonts Built-in support for Chinese, Korean, German, French, Spanish, Turkish and Russian Ondanks dit belooft het bedrijf dat de game nog meer content gaat krijgen, die fans in de beta-versie kunnen testen als ze dat willen.
19/04 07u45  Laat je niet in de kaarten kijken in Hero Academy 2 Lees meer >
19/04 00u45  Dames: slaap in stijl in deze Yoshi-pyjama Games en bijbehorende merchandise richt zich nog altijd voornamelijk op het mannelijke publiek. De tijd waarin games nagenoeg exclusief een mannenhobby was, ligt echter al heel ver achter ons. Steeds meer webshops proberen daarom nu ook het vrouwelijke publiek aan te spreken. Een van die webshops is Large, die een volledige aparte sectie heeft ingericht voor vrouwelijke gamers, waar ze allerlei kleding kunnen vinden van hun favoriete spellen. Een van die kledingstukken is een pyjama van iedereens favoriete dinosaurus, Yoshi, en is nu afgeprijsd. Voor het complete setje betaal je normaal gesproken € 29,99, maar nu krijg je het dankzij 33% korting al voor € 19,98 als je het hier bestelt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Nintendo of Large, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Gamequarter.be >

4Gamers

Verbergen Tonen
21/04 00u15  4fun #330 De frontpage van 4Gamers staat altijd goed gevuld met het meest recente nieuws uit de wonderlijke wereld van videogames en dat nieuws is dan nog eens zeer gevarieerd ook. Er staat groot nieuws tussen, ...15 
21/04 00u15  Vergeet God of War, hier is Dog of War Vergeet God of War, hier is Dog of War. Nee wacht, je moet de nieuwe God of War niet écht vergeten. Integendeel. Het is een episch meesterwerk (dixit onze review), dus in plaats van vergeten zou je de ...16 
21/04 00u00  Modder bouwt volledige Titanic in Halo 5 Een modder met de naam C0naN 0007 heeft zijn liefde voor de Titanic laten spreken en het volledige schip nagebouwd in Halo 5. Hij baseerde zich daarvoor op de echte plannen van het bekende schip. Enkel ...11 
20/04 14u00  God of War laat wat van toekomstige photo mode zien Nu de nieuwe God of War officieel gelanceerd is, is het uitkijken naar een gratis update die een photo mode met zich meebrengt. Wanneer die precies zal verschijnen is nog niet bekend, maar via een livestream ...
20/04 14u00  God of War pronkt met positieve quotes De nieuwe God of War wordt uiterst goed ontvangen en dat vraagt natuurlijk om een trailer vol positieve quotes. Ook wij zijn erg te spreken over de nieuwe game. In onze review noemden we de nieuwe God ...
20/04 14u00  Fortnite op weg naar China Het ziet er naar uit dat Fortnite binnenkort in China wordt gelanceerd. In die zin is een teaser verschenen in de vorm van een paspoort met als bestemming China. De aankomstdatum is 23 april, aanstaande ...
20/04 14u00  The Station krijgt update en later ook VR-mode Sci-fi game The Station krijgt een gratis upgrade. Die voegt een Exploration Mode toe, waarin je vrij in de wereld kan ronddwalen, zonder dat je je druk moet maken over de puzzels. De nieuwe mode ...
20/04 14u00  Herstructurering bij Maxis Er komen berichten naar buiten dat er de nodige ontslagen zijn gevallen bij Maxis, vooral dan bij het team achter The Sims 4. Ook zouden werknemers van deze sectie zijn overgeplaatst naar The Sims Mobile. ...
20/04 13u45  Agony brengt eind mei een bezoekje aan de hel Agony, dat zich vooral in de aandacht heeft weten te werken omwille van zijn indrukwekkende weergave van de hel, zou normaal eind maart verschijnen, maar de release werd uitgesteld. Nu is een nieuwe ...
20/04 13u45  Monster Hunt komt naar Hearthstone Blizzard heeft meer informatie vrijgegeven over Monster Hunt, de nieuwe single-player toevoeging aan het immens populaire kaartspel Hearthstone. Spelers zullen vanaf donderdag 26 april aan de slag kunnen ...
20/04 13u15  VR-spinoff van Psychonauts gelanceerd voor Oculus en Vive Psychonauts: In the Rhombus of Ruin, een VR-spinoff van Psychonauts, is gelanceerd op pc en dit voor de HTC Vive en de Oculus Rift. Vorig jaar verscheen het al op PSVR. De game speelt zich af vlak na ...
20/04 11u00  God of War director reageert emotioneel op goede reviews De scores liegen er niet om: de nieuwe God of War is een episch meesterwerk, getuige daarvan ook onze review. Cory Barlog, director van de game, heeft nu een video online gegooid waarin te zien is hoe ...
20/04 10u45  Nintendo deelt PDF-bestanden van Nintendo Labo onderdelen Nintendo heeft PDF-bestanden beschikbaar gesteld met de templates van elk Nintendo Labo onderdeel in het mix- en robotpakket. Dit is vooral handig voor wie de onderdelen zelf met eigen karton wil maken ...
20/04 10u45  Rent a Hero komt naar het grote scherm Steve Pink, regisseur van onder andere Hot Tub Time Machine, gaat de populaire retro video game Rent a Hero verfilmen. Pink zal samen met Jeff Morris het verhaal schrijven. Acteur Kevin James, die we ...
20/04 10u30  HIVE: Altenum Wars verschijnt 1 mei op pc en PS4 De 2.5D shooter HIVE: Altenum Wars staat dichtbij een release, want op 1 mei is het zover. Dan verschijnt de game op pc en PS4. In de game speel je binnen een zeshoek, waar de zwaartekracht verandert ...
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van 4Gamers >

GamersNET.nl

Verbergen Tonen
20/04 16u30  Lof voor God of War en een tirade over eSports | GamersNET Podcast #13 Vaste kost voor je [b]vrijdag[/b]: een kersverse [b]GamersNET Podcast[/b]! Deze week is het aan [b]Dani�l[/b], [b]Salim[/b] en [b]Tom[/b] om een uur lang je oren te vullen met discussie over games, en die leveren zij dan ook snoeihard... Zo is onze [b]Dani�l[/b] ...
20/04 16u30  Nieuwe Xbox Live Avatars uitgelekt in korte video Geheel naar verwachting horen we deze maand inderdaad meer over de nieuwe Xbox Live Avatars. Op [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201706/e3_2017_al_het_xbox_nieuws_op_een_rijtje/]Microsofts E3 persconferentie[/url] al vlotjes aangekondigd, gevolgd door beta-beloftes [url=https://www.gamersnet.nl/...
20/04 15u45  Geliefde Xbox-liefhebber 'Xbox Addict' overleden; community en industrie herdenkt Mogelijk een van de grootste Xbox-fanaten aller tijden, dat was de Amerikaanse Matthew, die op sociale platformen bekendstond als [url=https://twitter.com/xbox_addictt]Xbox Addict[/url]. De immer positief ingesteld oud-marinier en gamer is na een langdurige gevecht met zijn ziekte en verlamming te k...
20/04 12u00  Multiplayer Call of Duty: Black Ops 4 leek tijdens ontwikkeling veel op Overwatch Er zijn momenteel volop geruchten rondom Call of Duty: Black Ops 4. Zo zou de game [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201804/call_of_duty_black_ops_4_krijgt_mogelijk_geen_singleplayer_maar_wel_battle_royale/]geen singleplayer campaign[/url] krijgen en wordt dat gemis opgevangen met een vorm van Ba...
20/04 10u15  Win een fraai For Honor-shirt met poster! | Prijsvraagvrijdag [center][img]/images/nieuws/2016/1482337049/prvrvrlogo-ubi.jpg[/img][/center] Het is weer vrijdag en dus is het tijd voor een nieuwe Prijsvraagvrijdag! Meedoen is zoals altijd extreem makkelijk: laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht en je maakt meteen kans op de p...
19/04 22u00  NU LIVE! Kom chillen met Tom, in allerhande pareltjes! [center][img]/images/nieuws/2014/1414058452/logo.jpg[/img][/center] [b]GamersNET LIVE[/b] is onze vaste formule waarin redactieleden livestreamen via [url=http://www.twitch.tv/gamersnet]Twitch[/url]! Daarin spelen onder andere Peter, Dani�l en Tom de nieuwste of populairs...
19/04 19u30  Eerste Disgaea krijgt remaster voor PlayStation 4 en Nintendo Switch De Disgaea-franchise gaat alweer vijftien jaar mee: in 2003 verscheen het eerste deel, genaamd Disgaea: Hour of Darkness. Veel jonge gamers zullen de oorsprong van de serie dus nog nooit hebben gespeeld en juist voor die groep is er nu goed nieuws: de game wordt deze herfst met een nieuw grafisch ja...
19/04 19u00  Japans bedrijf fabriceert Sega Saturn-weegschalen De oude Sega Saturn, een 32-bits console uit de jaren negentig van de vorige eeuw, is herrezen uit de as. Het oude apparaat staat inmiddels in menig huishouden in Japan in de vorm van een weegschaal. [center][img]/images/nieuws/2018/1524149730/d6892f73dc96a2ee93a84df256f48970.jpg[/img][/center] ...
19/04 17u30  Japans bedrijft fabriceert Sega Saturn-weegschalen De oude Sega Saturn, een 32-bits console uit de jaren negentig van de vorige eeuw, is herrezen uit de as. Het oude apparaat staat inmiddels in menig huishouden in Japan in de vorm van een weegschaal. [center][img]/images/nieuws/2018/1524149730/d6892f73dc96a2ee93a84df256f48970.jpg[/img][/center] ...
19/04 17u15  For Honor krijgt nieuwe oefenmodus door gratis update Er komt een nieuwe gratis modus naar Ubisofts brute slachtgame [url=https://www.gamersnet.nl/reviews/for_honor/]For Honor[/url]. Vanaf vandaag worden er aan de oude oefenmodus nieuwe tutorials en challenges toegevoegd. Voor leken is het nu mogelijk de besturing van de game te oefenen in de Appren...
19/04 15u00  Nieuwe trailer: Serious Sam 4: Planet Badass Teaser Trailer Sam is terug in Serious Sam 4: Planet Badass. Tijdens de E3 2018 volgt de uitgebreide onthulling. Check nu alvast deze teaser trailer van de nieuwe Serious Sam....
19/04 14u45  Serious Sam 4: Planet Badass aangekondigd; grote onthulling tijdens E3 Ontwikkelaar Croteam heeft vandaag offici�el Serious Sam 4 aangekondigd, tijdens het Reboot Develop evenement in Kroati�. De volledige titel van dit nieuwe deel is Serious Sam 4: Planet Badass. Meer dan een korte teaser gaf men nog niet vrij. Een uitgebreide onthulling zal straks tijdens de E3 plaat...
19/04 14u45  Vanavond LIVE: Tom verplaatst zijn stream naar de donderdagavond! Maar met wat? [center][url=https://www.twitch.tv/gamersnet][img]/images/nieuws/2014/1414058452/logo.jpg[/img][/url][/center] Normaliter op de [b]dinsdagavond[/b] live op [url=https://www.twitch.tv/gamersnet]Twitch[/url], maar [b]deze week niet[/b]! Onze [b]Tom[/b] heeft zijn livestream...
19/04 14u45  Binnenkort eindelijk mogelijk om zelf je mappen te kiezen in PUBG PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt binnenkort een optie om te kiezen op welke map je gaat spelen. PUBG-spelers van over de hele wereld hopen al lange tijd op deze feature en binnenkort is het eindelijk zover. Ontwikkelaar PUBG Corp. liet weten de optie om zelf de map te kiezen nooit uitgeslot...
19/04 11u00  Nieuwe trailer: Cities: Skylines Parklife DLC Trailer Cities: Skylines wordt uitgebreid met de DLC Parklife. Pretparken, dierentuinen, reservaten en nog veel meer. Bekijk nu de trailer van Cities Skylines Parklife....
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 16u30
Lees meer van GamersNET.nl >

InsideGamer

Verbergen Tonen
21/04 09u00  WTF Update: Lachen met Kratos Het is zaterdagochtend en dat betekent lekker uitslapen. Maar voor het geval de afgelopen week een nare nasmaak hebben achtergelaten zijn hier nog wat gaming-memes om alles mee te vergeten.
20/04 17u00  Wat spelen we dit weekend? 21 en 22 april Het is weer zover. De laatste twee dagen van de week waarin mensen (hopelijk) wat meer tijd hebben voor zichzelf: het weekend. Als gameredactie komt het wel eens voor dat we deze vrije tijd spenderen aan videogames en wij inspireren onze lezers graag met onze plannen. Doe jij iets cools dit weekend? Laat het weten in de comments.
20/04 16u15  Eerste teaser voor Serious Sam 4 Croteam en Devolver Digital hebben de eerste teaser voor Serious Sam 4 uitgebracht.
20/04 16u15  Meer details over de Atari VCS bekendgemaakt Atari heeft meer details bekendgemaakt rondom de de Atari VCS, voorheen werd deze miniconsole de Ataribox genoemd. COO van Atari Connected Devices, Michael Arzt, laat in een interview een aantal nieuwe bijzonderheden weten.
20/04 15u30  Nieuwe Xbox live avatar getoond in gelekte video Een voormalig ontwerper van Microsoft heeft een video gelekt op YouTube waarin de nieuwe Xbox Live avatars te zien zijn. Ook is te zien hoe men de avatar kan aanpassen. De originele video is inmiddels al offline gehaald.
20/04 15u30  Win een exemplaar van het extreem ontspannende PureFarming 2018 Het weekend staat voor de deur en dus mogen we even vol in de remmen. En geloof ons: dat zal je wel moeten als je PureFarming 2018 speelt. Het is een game die door onze redacteur Lars Cornelis als volgt werd omschreven: 'Het is een beetje het game-equivalent van op je balkon in de zon zitten niksen. Heerlijk zonde van je tijd.'
20/04 15u30  Meer details over de Atari VCS bekend gemaakt Atari heeft meer details bekendgemaakt rondom de de Atari VCS, voorheen werd deze miniconsole de Ataribox genoemd. COO van Atari Connected Devices, Michael Arzt, laat in een interview een aantal nieuwe bijzonderheden weten.
20/04 13u00  Fortnite komt naar China Epic Games heeft in een tweet bekendgemaakt dat ze Fortnite gaan lanceren in China. Daarnaast heeft de mobiele versie van het spel 25 miljoen binnen weten te harken.
20/04 11u15  Fotomodus op komst in God of War Tijdens een livestream voor de lancering van God of War toonde Sony Interactive Entertainment een aankomende fotomodus.
20/04 10u00  God of War review - Goddelijke wedergeboorte Een nieuwe God of War-game past uitstekend binnen het beleid dat Sony momenteel voert, namelijk: elk jaar verhalende blockbustergames uitbrengen. Hoewel Santa Monica Studio’s franchise ten tijde van de PlayStation 2 de standaard zette voor Westerse actiegames, werd de serie uiteindelijk ingehaald door de tijd. God of War voor de PlayStation 4 is echter niet zomaar een moderne versie van de geliefde hack ’n slash-games. Het is de goddelijke wedergeboorte van de serie. De wedergeboorte van Kratos.
20/04 09u00  Van voertuig veranderen is een eitje in The Crew 2 Spelers kunnen in The Crew 2 op elk moment tussen soorten voertuigen wisselen, zo blijkt uit een nieuwe video.
20/04 08u45  God of War-maker wordt emotioneel van positieve recensies Cory Barlog, de regisseur van de nieuwe God of War, heeft een video online geplaatst waarin hij duidelijk geëmotioneerd is door de positieve recensies die de game krijgt.
20/04 08u30  Regisseur John Wick en Deadpool werkt aan verfilming The Division David Leitch, regisseur van het aankomende Deadpool 2, regisseert de verfilming van Ubisoft-game The Division.
19/04 17u15  NVPI verbaasd over uitspraak kansspelautoriteit over lootboxes De brancheorganisatie van de entertainmentindustrie (NVPI) is bevreemd over het feit dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vorige week de criteria voor een kansspel heeft bekend gemaakt en dat er nu al een rapport ligt over een aantal games. Dat laat de organisatie in een reactie aan InsideGamer weten. Zij vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse muziekmaatschappijen, uitgevers en distributeurs van film en online en uitgevers van games en andere interactieve software.
19/04 17u00  PUBG krijgt grottenstelsel in nieuwe map Savage PUBG corp introduceert nieuwe features voor PUBG. Zo krijgt de nieuwe map, Savage een grottenstelsel en komt er map-selectie naar het spel. Ook is het spel gratis uit te proberen voor Xbox One-spelers met een Xbox Live Gold-abonnement.
Laatste update: vandaag om 9u00
Lees meer van InsideGamer >

Gamed

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Gamed >

FOK!Games

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u10
Lees meer van FOK!Games >

Eurogamer

Verbergen Tonen

EvilGamerz

Verbergen Tonen
20/04 16u15  Origin Acces voegt 8 nieuwe Games toe, inclusief Mad Max en Virginia Van post-apocalyptische overleving tot klassieke roll-playing avonturen, de volgende games die naar Origin Access komen plaatsen de speler midden in de actie. Vanaf 26 april zal Origin Access 8 nieuwe games aan The Vault toevoegen: • Mad Max• Prison Architect• Brothers: A Tale of Two Sons• Pillars of Eternity: Hero Edition• Virginia• Ember• Torment: Tides of Numenora• Spore
20/04 12u30  Beangstigende game Closed Nightmare krijgt trailer Als je van horrorgames houdt ben je aan het goede adres bij Nippon Ichi Software. Men heeft namelijk zojuist een trailer gelanceerd van de aankomende game Closed Nightmare. De trailer vind je beneden. Het spel verschijnt in juli voor de PS4 en Nintendo Switch:
20/04 11u30  Hell Awaits! Releasedatum Agony aangekondigd De veelgeprezen horror-survival-game Agony ligt vanaf 29 mei 2018 in de winkels. Ontwikkelaar Madmind Studios brengt de game uit voor PlayStation 4, Xbox One, het alles-in-één-entertainmentsysteem van Microsoft, en pc. Agony verscheen al in talloze lijstjes met ‘meest veelbelovende horrorgames die in 2018 verschijnen’. Deze door Kickstarter gefinancierde titel werpt spelers in een gruwelijke, uiterst vijandige versie van de hel. Daar moeten spelers proberen te overleven en het raadsel oplossen van de mysterieuze Red Goddess, de architect van dit oord van pijn en verdriet, en de enige entiteit die weet hoe je eruit moet ontsnappen. Maar er zit meer achter dan het aanvankelijk lijkt. Opgejaagd door nachtmerrieachtige wezens krijgen spelers de mogelijkheid om bezit te nemen van demonen en andere zielen om daarmee hun weg uit de hel te vinden. Agony biedt naast een volledige verhalende stand ook een open uitdagingsysteem met willekeurig samengestelde levels. Hierin moeten spelers zo lang mogelijk proberen te overleven om high scores te halen.
20/04 10u30  Nederland ziet games als FIFA en Dota als kansspellen Het Nederlandse KSA heeft diverse games aangemerkt als zijnde kansspellen. Het gaat om titels als Dota 2, PUBG, FIFA 18 en Rocket League, waarin je lootboxes kunt kopen in ruil voor ingame spelers of andere willekeurige objecten. De uitgevers van die games hebben 2 maanden de tijd om hun games aan te passen om te voldoen aan de Nederlandse standaarden om niet als kansspel betiteld te worden. De kansspelautoriteit laat weten:De Kansspelautoriteit deed de afgelopen maanden onderzoek naar loot boxes, nadat er zorgen waren geuit door gamers, ouders en zorginstellingen. Wereldwijd buigen verschillende toezichthouders op de kansspelmarkt zich momenteel over het fenomeen loot boxes. De Kansspelautoriteit staat in nauw contact met collega-toezichthouders om gezamenlijk op te treden.
20/04 08u45  Microsoft vacature wijst op nieuwe Xbox met GDDR6-geheugen Het lijkt erop dat Microsoft zich al aan het voorbereiden is op de komst van de nieuwe Xbox console. Het concern zoekt namelijk naar een Electrical Engineer DRAM Memory Lead via de Careers website van het concern. Daartoe behoort technologie als DDR3, GDDR5 en GDDR6, maar ook toekomstige DRAM-technologie. De job zal zich concentreren op de Xbox-hardware. Waarschijnlijk zal GDDR6 gebruikt gaan worden voor de nieuwe Xbox die er gaat komen. Microsoft zegt tevens in de job posting dat de nieuwe medewerker deel mag uitmaken van wat er gaat komen in de toekomst.
20/04 08u15  Europese downloads in de eShop weer bekend Nintendo heeft de downloads in de eShop voor deze week weer bekend gemaakt. Het gaat om onderstaande lijst met content:SwitchACA NeoGeo Real Bout Fatal Fury SpecialBAFL - Breaks Are For LosersIt's Spring AgainManticore - Galaxy on FireNeo Atlas 1469Ninja Striker!Party Trivia Skee-BallThe Way RemasteredWild Guns ReloadedUno Demo3DSDodge Club Pocket Wii UAqua Moto Racing Utopia
20/04 08u15  Sony stelt foto-modus voor in God of War Sony heeft bekend gemaakt dat er een photo mode voor de game God of War zal gaan komen. Deze zal middels een update voor de game uitgebracht gaan worden. Spelers kunnen foto's maken in het spel en daarbij filters toepassen. In een video laat Sony kort zien hoe de foto-modus werkt.
20/04 08u00  Twintig minuten gameplay voor God of War Evilgamerz heeft God of War al flink gespeeld en we hebben een stukje uit het begin van de game via een stream beschikbaar gesteld. Kijk en geniet! Het spel komt vandaag officieel uit voor de PS4.
19/04 16u00  Warhammer 40.000 Inquisitor - Martyr verkrijgbaar vanaf 5 juni Neocore en Bigben maken bekend dat de release van Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr voor pc, Xbox One en PlayStation 4, die gepland stond voor 11 mei, is uitgesteld naar 5 juni.Om spelers de best mogelijke spelervaring en naadloos verbonden gameplay te garanderen, is de release enkele weken uitgesteld. Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr verschijnt daarom op 5 juni, tegelijk op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Neocore Games is een gamestudio in Boedapest met de nodige ervaring in Action-RPG’s, zowel op pc als op consoles, zoals gedemonstreerd door de titel 'The Incredible Adventures of Van Helsing'. Het team werkt al drie jaar aan Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. Dit wordt de allereerste Action-RPG in het Warhammer 40,000-universum.Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr laat spelers een Inquisitor besturen in de Caligari-sector, een regio die wordt geteisterd door ketters, mutanten en Chaos Daemons. De game is lokaal speelbaar met een of twee spelers, en online-coöp met maximaal vier spelers. In een samenhangend universum moeten spelers tal van missies met gevarieerde doelen voltooien. De speler vertegenwoordigt een van de drie klasses met complementaire vaardigheden, elk met specifieke vaardigheden en gevarieerde, aanpasbare opties: de Assassin, de Crusader en de Psyker. De even tactische als brute gevechten vinden plaats in vernietigbare omgevingen, spelers kunnen daarbij een coversysteem gebruiken dat uniek is in dit soort games.
19/04 15u30  Wargaming Alliance gaat samen met Mad Head Games een nieuwe multiplayer titel uitgeven Wargaming Alliance, Wargaming’s tak die derde partij games uitgeeft, heeft vandaag aangekondigd dat zij een game zullen gaan uitgeven van het Servische ontwikkelaar Mad Head Games. Mad Head Games is in 2011 opgericht en heeft 141 werknemers op kantoren in Belgrado en Novi Sad. Tot nu toe hebben zij al 36 avontuurlijke Hidden Object games uitgegeven en zijn ze nu klaar voor een compleet nieuwe uitdaging. “Mad Head Games is truly one of the most passionate and energized development teams I’ve had the pleasure of working with,” aldus Jerry Prochazka, Head of Wargaming Alliance. “I’m excited to welcome them to the Alliance and partner closely on bringing their new unannounced title to the Wargaming portfolio.”
19/04 15u30  LEGO Marvel Super Heroes 2 Infinity War DLC onthuld Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag het Marvel’s Avengers: Infinity War karakter- en levelpakket onthuld, de nieuwe DLC voor LEGO Marvel Super Heroes 2. Deze DLC, beschikbaar voor € 2,99, biedt een nieuw level en personages om de nieuwste Marvel Studios’ film Avengers: Infinity War te vieren die vanaf 27 april te zien is in de bioscoop. Dit spectaculaire level geeft spelers de kans om in de huid van Thanos te kruipen, een van de gevaarlijkste superschurken van het Marvel universum, en zijn genadeloze leger. In een compleet nieuw level zijn de Mad Titan en de Children of Thanos Attilan binnengevallen om de strijd aan te gaan met Black Bolt en de Inhumans. Werkend als een team, moet de kwaadaardige groep zich door verschillende niveaus van Attilan zien te werken voordat zij de kans krijgen om tot de troon van Black Bolt door te stoten. De nieuwe vrij te spelen personages Thanos, Corvus Glaive, Cull Obsidian, Proxima Midnight, Ebony Maw, Hulkbuster 2.0 en Groot (Avengers: Infinity War) worden toegevoegd aan de selectie van meer dan 200 superhelden en superschurken van de originele game.LEGO Marvel Super Heroes 2 is een nieuw, episch avontuur en het vervolg op het populaire LEGO Marvel Super Heroes. Deze originele, aftakkende verhaallijn, mede geschreven door de bekroonde stripauteur Kurt Busiek, voert spelers naar een kosmische strijd op talloze Marvel-locaties die vanuit de tijd en ruimte naar de fantastische open hubwereld van Chronopolis zijn gebracht. Het spel zit boordevol kenmerkende LEGO-humor voor fans van alle leeftijden. Spelers nemen het op tegen tijdreiziger Kang the Conqueror in deze opwindende reis door het Marvel-universum.Het Marvel’s Avengers: Infinity War karakter- en levelpakket is apart verkrijgbaar of als onderdeel van de Season Pass, welke zes levelpakketten en vier personagepakketten bevat, inclusief alle eerder uitgegeven content van Marvel's Guardians of the Galaxy: Vol. 2 karakter- en levelpakket, Marvel's Black Panther karakterpakket en Cloak en Dagger en het Kampioenen karakterpakket, Geen tijd meer karakterpakket en Agenten van Atlas (Avengers Forever) karakterpakket. De Season Pass is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 14,99 of als onderdeel van de LEGO Marvel Super Heroes 2 Deluxe Edition. Deze bevat het basisspel, toegang tot het Klassieke Guardians of the Galaxy karakterpakket en een exclusief Giant-Man LEGO-minifiguurtje (minifiguurtje alleen inbegrepen bij de fysieke versie van de Deluxe Edition). LEGO Marvel Super Heroes 2 is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.
19/04 13u00  Serious Sam 4 officieel aangekondigd Croteam heeft officieel de game Serious Sam 4 aangekondigd. Het spel zal op de E3 verder onthuld gaan worden maar heeft wel al een titel: Serious Sam 4: Planet Badass. Croteam ontwikkelde in het verleden ook al de Serious Sam-games.
19/04 12u30  Rupture is nu beschikbaar voor alle Battlefield 1-spelers - lees meer over de weg vóór ons Vandaag kunnen alle Battlefield 1-spelers zich gratis op Rupture storten: de map uit Battlefield 1 They Shall Not Pass die draait om de Tweede Slag bij de Marne, met haar kenmerkende papavers die over roestige wrakken groeien. Daarnaast krijgen alle Battlefield 1-spelers de komende paar maanden nog meer gratis content, inclusief Soissons in mei (tevens afkomstig uit Battlefield 1 They Shall Not Pass). Op deze map kunnen zij een van de grootste tankaanvallen uit de Eerste Wereldoorlog uitvoeren.In juni serveren we de grootsheid van Battlefield 1 in hapklare brokken via een nieuwe modus: Shock Operations. In deze modus, die ondersteuning biedt voor 40 spelers, strijden aanvallers en verdedigers om sectoren, vergelijkbaar met de populaire Operations-modus. De actie is nu echter gericht op één map: ideaal voor mensen die geen tijd hebben voor een volledige Operations-match. Shock Operations is beschikbaar op vijf maps: Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge en River Somme. De meeste maps zijn normaliter alleen beschikbaar voor eigenaren van de Battlefield 1 Premium Pass of stand-alone uitbreidingspakketten. Spelers van het basisspel kunnen echter ook toegang krijgen als ze Shock Operations spelen.
19/04 07u45  PES verliest Champions League licentie Konami heeft een flinke klap moeten incasseren want bekend is geworden dat het concern de licentie voor de UEFA Champions League heeft verloren. De deal tussen Konami en de UEFA is namelijk gestopt en eindigt volgende maand na de Champions League finale. Het ging om een 10-jaren samenwerking tussen beide waarbij PES gebruik mocht maken van de gehele Champions League licentie voor hun franchise Pro Evolution Soccer. Het is niet duidelijk of Electronic Arts met hun FIFA-franchise een licentie zal gaan kopen van de UEFA.
19/04 07u30  SNK werkt aan mini Neo Geo console SNK heeft aangekondigd dat het gaat komen met een nieuwe console. Via Twitter laat het concern weten dat het een unit zal worden met Neo Geo klassiekers als The Kings of Fighters, Fatal Fury, Samurai Shodown en Metal Slug. Verdere informatie rondom een releaes of prijskaartje is nog niet bekend gemaakt. Het zal waarschijnlijk een vergelijkbare console worden zoals de NES Mini of de SNES Classic Mini van Nintendo.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 16u15
Lees meer van EvilGamerz >

Power Unlimited

Verbergen Tonen
21/04 13u00  PlatinumGames wil The Wonderful 101 naar Switch brengen The Wonderful 101 komt misschien naar Switch, Dog of War is net zo leuk als God of War, er komt een nieuwe Doom-film en nog veel meer nieuws in deze zonnige Weekendwacht!
20/04 16u15  Waarom Kratos wel een vakantie naar Noorwegen heeft verdiend Kratos is vanaf vandaag terug om konten te trappen in Noorwegen. We hebben een paar jaar niks van de God of War vernomen en nu is hij opeens naar een heel ander land verhuisd. Tingle kan wel heel goed begrijpen dat Kratos eventjes weg moet van Griekenland en noemt hiervoor tien redenen.
20/04 14u15  Win kaarten voor de Dutch YouTube Gathering Dit weekend komen meer dan honderd bekende YouTubers gezamenlijk naar de Jaarbeurs Utrecht om hier kennis te maken met hun fans. Wij mogen maar liefst 2 kaartjes weggeven voor dit epische evenement!
20/04 12u00  Het Hete Hangijzer: De Xbox One biedt de meest klantvriendelijke console ervaring In Het Hete Hangijzer neemt PU.nl-redacteur Michel maandelijks een discussiepunt met je door die op dat moment gamers bezighoudt. Deze keer: Microsoft biedt met de Xbox One (X) op dit moment de meest klantvriendelijke console ervaring.
20/04 10u00  God of War - Review Kratos is terug! Deze keer in de Noordse mythologie en mét een zoon, maar hij is terug. Tjeerd las zich de afgelopen tijd helemaal in in de verhalen van Thor en Odin, bezocht een wedstrijd van Sparta en was toen helemaal klaar voor de grootste game van dit voorjaar.
20/04 00u15  Je kunt binnenkort kiezen uit maps in PlayerUnknown's Battlegrounds Eindelijk maps kiezen in PUBG, Battlezone krijgt een nieuwe versie en komt o.a. naar Switch en Cities: Skylines krijgt een erg toffe nieuwe uitbreing. Dat en meer in de nieuwe Nachtwacht.
19/04 16u15  Het beste karton in games – Waarom Lees Ik Dit? Karton, het is een van beste uitvindingen ooit bedacht! Je kunt er alles van maken: dozen, kleine dozen, grote dozen, kijkdozen… uh, mueslidozen, en muesli… Haagse politici… dat was het wel zo’n beetje. Oh ja, en games want binnenkort krijgen we Nintendo Labo! Reden voor PeterKoelewijn om te schrijven over het beste karton in games.
19/04 15u45  Tjeerd mept Thor live in elkaar in God of War livestream Kan Tjeerd Chris Hemsworth verslaan in een gevecht? Vast en zeker niet, maar hij gaat zich de komende tijd wel vermaken met God of War. Kijk gezellig mee, want het is een prachtige en spectaculaire game!
19/04 11u15  Lekker veel special editions in de aanbieding! - Dealderdag Nog niks in huis om te spelen dit weekend? Gelukkig is hier dan de Dealderdag met een heleboel vette games voor een super zacht prijsje!
19/04 02u00  Werkt EA’s DICE aan Battlefield Battle Royale? Bestaat je game wel als het geen Battle Royale-mogelijkheden heeft? Het is nogal hot de laatste tijd en de roddel is ontstaan dat ook DICE aan zo’n modus werkt. Het gaat natuurlijk om Battlefield. Er is gelukkig ook nieuws over andere games én films én series!
18/04 12u15  De beste F2P games op consoles - Gratis Gamen Geen geld, toch gamen? Laat dat maar aan onze Alie over. Je vindt in deze feature de 10 beste gratis games op de consoles. Dus heb je na de aanschaf van die nieuwe gamemachine geen cent meer over voor een nieuwe game? Check dan deze 10 F2P games.
18/04 01u45  ‘Call of Duty: Black Ops 4 bevat geen singleplayer campaign’ Welkom, pak je korreltje zout en kom erbij, de Wacht heeft naast Call of Duty: Black Ops 4-geruchten namelijk ook ander heet gamenieuws. Met vannacht: Dark Souls Remastered op Nintendo Switch uitgesteld, bij Dragon Quest 11 zijn ze vooral met het verhaal bezig en Monster Hunter World krijgt een gouden draak. Goedemorgen!
17/04 17u30  Win een coole muismat en Wrist Pad Ben jij een PC-gamer die op zoek is naar een nieuwe muismat en een Wrist Pad? Speedlink heeft deze toevallig onze kant opgestuurd om aan een van jullie te schenken!
17/04 12u15  De evolutie van… Samus Aran (Metroid) Ze laat altijd weinig van zichzelf zien door haar exoskeleton, is soms een beetje androgyn en weet al 32 jaar de scepter te zwaaien in een van de stoerste Nintendo-franchises aller tijden: Metroid. Laura duikt deze week in de evolutie van Samus Aran.
17/04 00u15  Dit zijn de eerste Sega Ages-games die naar Switch komen De eerste vijf Sega Ages-games voor Switch zijn bekend, Kratos laat weer van zich zien in een nieuwe God of War-video, de Titantic komt twee keer virtueel voorbij en meer, in deze nieuwe Nachtwacht.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Power Unlimited >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x [eSports] uitslag IEM wereldkampioenschap Starcraft II en interview met Rogue21/04 00u10 - FOK!Games: Lees meer >
16x Blizzard viert 20 jaar Starcraft21/04 00u10 - FOK!Games: Lees meer >
16x Radiant Historia: Perfect Chronology 21/04 00u10 - FOK!Games: Lees meer >
16x Vergeet God of War, hier is Dog of War21/04 00u15 - 4Gamers: Vergeet God of War, hier is Dog of War. Nee wacht, je moet de nieuwe God of War niet écht vergeten. Integendeel. Het is een episch meesterwerk (dixit onze review), dus in plaats van vergeten zou je de ...
15x 4fun #33021/04 00u15 - 4Gamers: De frontpage van 4Gamers staat altijd goed gevuld met het meest recente nieuws uit de wonderlijke wereld van videogames en dat nieuws is dan nog eens zeer gevarieerd ook. Er staat groot nieuws tussen, ...
11x Modder bouwt volledige Titanic in Halo 521/04 00u00 - 4Gamers: Een modder met de naam C0naN 0007 heeft zijn liefde voor de Titanic laten spreken en het volledige schip nagebouwd in Halo 5. Hij baseerde zich daarvoor op de echte plannen van het bekende schip. Enkel ...
9x WTF Update: Lachen met Kratos21/04 09u00 - InsideGamer: Het is zaterdagochtend en dat betekent lekker uitslapen. Maar voor het geval de afgelopen week een nare nasmaak hebben achtergelaten zijn hier nog wat gaming-memes om alles mee te vergeten.
5x Keer terug naar WWII met de screenshots van Post Scriptum: The Bloody Seventh21/04 10u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
5x Hellblade: Senua's Sacrifice21/04 10u15 - Gamed: Lees meer >
5x Bill Nye the Science Guy onderzoekt Labo21/04 10u15 - Gamed: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33086
Gelezen:
17964
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven