zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 
65x Britse tienerjongens wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk zijn veroordeeld tot tien en... (21/07 01u45 - Het Laatste Nieuws)
59x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aanNadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een... (21/07 02u00 - Het Laatste Nieuws)
49x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aanNadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bestand 'met de bezetter' werd bereikt met de hulp van Egypte en de Verenigde Naties, luidt het. (21/07 02u15 - De Morgen)
46x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens legerDe Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van... (21/07 02u45 - Het Laatste Nieuws)
43x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens legerDe Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. De steun zal vermoedelijk niet in goede aarde vallen bij de Russische president Vladimir Poetin, met wie de Amerikaanse president Donald Trump maandag nog een ontmoeting had in het Finse Helsinki. (21/07 02u45 - De Morgen)
43x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïense legerDe Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. (21/07 01u15 - Knack)
43x Rij niet met ontbloot bovenlijf en bereid u voor op een mogelijke hittegolf: wat u moet weten als u naar Spanje reistLees meer > (21/07 00u00 - VRT NWS)
42x "11 kinderen gedood bij bombardementen in zuiden van Syrië"Bij bombardementen op door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gecontroleerd gebied in het zuidwesten van Syrië zijn vrijdag 26 burgers... (21/07 03u15 - Het Laatste Nieuws)
38x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - De Stentor)
38x Met de auto door West-Europa: in welke steden heb je een milieuvignet nodig?De tijd dat u met uw trouwe vierwieler elke Europese stad binnen kon kachelen, is tot spijt van wie het benijdt voorbij. Milieuvignetten en uitstootbelastingen zijn stilaan gemeengoed. Wie straks naar een Europese stad rijdt voor een citytrip, kan dus maar beter even onderstaande kaart raadplegen. (21/07 00u00 - VRT NWS)


37x Zeker dertien doden bij busongeluk op snelweg MexicoMinstens dertien mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een busongeluk op een snelweg net buiten de hoofdstad van Mexico. Zeven anderen raakten gewond bij het ongeval. (21/07 02u00 - Nu.nl)
37x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen)
36x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - BN/DeStem)
35x "11 kinderen gedood bij bombardementen in zuiden van Syrië"Bij bombardementen op door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gecontroleerd gebied in het zuidwesten van Syrië zijn vrijdag 26 burgers omgekomen, onder wie 11 kinderen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De luchtaanvallen werden volgens de Britse ngo uitgevoerd door de Syrische en Russische luchtmacht. (21/07 03u15 - De Morgen)
35x Eerste drukke vertrekweekend voor vakantiegangers: met deze info van Hajo Beeckman vertrekt u goed voorbereidHet belooft een druk verkeersweekend te worden in Europa, met code rood voor de uittocht richting zuiden. Op heel wat Europese wegen mag u dan ook files verwachten. Omdat een gewaarschuwd man er twee waard is, loodst VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman u door de zomerfiles en de voornaamste (nieuwe) verkeersregels in de belangrijkste doorreislanden. (21/07 00u00 - VRT NWS)
34x Geen statiegeld, wel slimme kilometerheffing: dit besliste de Vlaamse regering vannachtDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur hebben de ministers van de regering-Bourgeois... (21/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
34x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - Gelderlander)
33x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk in VS: "Enkel mijn neefje leeft nog"Bij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag zeventien mensen om het leven kwamen, heeft een vrouw negen familieleden... (21/07 04u30 - Het Laatste Nieuws)
33x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - Gelderlander)
33x Politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 01u45 - Reformatisch Dagblad)
32x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april... (21/07 05u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Nederlandse gedetineerden slaan alarm: "Verblijf in Belgische cel is foltering"Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering,... (21/07 04u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
32x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
32x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aanNadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht op zaterdag. (21/07 02u30 - Knack)
32x Waar wachten we nog op? Trek de Noord-Zuidlijn door naar SchipholTrek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol en haal de Sprinters daar weg. Daarmee kunnen vandaar meer snelle internationale treinen vertrekken. Beter voor het milieu, is het voorstel van Erik van der Kooij en Pepijn van Wijmen van APPM Management Consultants, adviseurs over bereikbaarheidstrategieën voor overheid en bedrijfsleven. (21/07 02u15 - Trouw)
32x Sport: Bijzondere Villa Sporza zondag met huldiging Rode DuivelsOp zaterdag 14 juli strijden de Rode Duivels in Sint-Petersburg tegen Engeland om de derde plaats op het WK. Zondag worden de spelers verwacht in België, want dan worden ze gehuldigd voor hun prestaties in Rusland. Het hele evenement is zondag live t... (21/07 00u00 - Limburgnieuws.be)
31x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u15 - De Stentor)
31x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 02u45 - De Stentor)
31x De andere kant van Peter Sagan? “In het peloton kan je hem best zo veel mogelijk mijden”Peter Sagan boekte vrijdag zijn derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk. De groene trui was de snelste in een massasprint. Sagan was dolblij en amuseerde zich nogal tijdens de etappe. Dat bleek uit een video van de Tour zelf. Maar er is ook een andere kant aan de Slovaak. Dat vertelde Bram Tankink in Vive le Vélo. (20/07 23u45 - Het Nieuwsblad)
30x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u15 - BN/DeStem)
30x Dood door mestgas, tractor of stier; de groene sector is nog gevaarlijker dan de bouwDe afgelopen tien jaar zijn er 190 doden gevallen op agrarische bedrijven. Daarmee is de groene sector nog gevaarlijker dan de bouw. (21/07 02u15 - Trouw)
30x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - De Stentor)
30x Ook Bottas langer bij MercedesLees meer > (21/07 01u30 - FOK!sport)
30x Dit is de lange, lange geschiedenis van de Noord/ZuidlijnVeel Amsterdammers maken vandaag een sprongetje van blijdschap, want de Noord/Zuidlijn gaat open. Daarmee komt een eind aan bijna 100 (!) jaar denken, plannen en bouwen. Vooral na 2003 groeide de lijn uit tot een hoofdpijndossier. Er ging veel mis: het aanleggen van een metro onder het oude Amsterdam was toch best lastig. We hebben 96 jaar, 3,1 miljard euro, bloed, zweet en tranen voor je samengevat in 5 minuten: (21/07 01u30 - NOS.nl)
30x Opgelet voor vuur tijdens deze droogteHet politiebesluit van de provincie Limburg van 3 juli blijft van kracht en wordt nog uitgebreid. Sinds 3 juli 2018 geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. (21/07 00u30 - Het Belang van Limburg)
29x Bergbeklimmers vinden lichaam vijftig jaar na vliegtuigcrashVijftig jaar nadat een toestel van de Indiase luchtmacht crashte in de deelstaat Himachal Pradesh in het uiterste noorden van India, hebben... (21/07 10u15 - Het Laatste Nieuws)
29x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - BN/DeStem)
29x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - BN/DeStem)
29x Pechtold: volgens Blok is Nederland misluktDEN HAAG (ANP) - Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister. Het bericht Pechtold: volgens Blok is Nederland mislukt verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 02u15 - Nieuws.nl)
29x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - AD.nl)
29x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop: “Dit is heel goed nieuws”KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u30 - Het Belang van Limburg)
29x Ook Jennifer Connelly in Top Gun: MaverickJennifer Connelly is gestrikt voor de vrouwelijke hoofdrol in Top Gun: Maverick, het vervolg op de originele actiefilm Top Gun uit 1986 waarin Tom Cruise opnieuw de hoofdrol vertolkt. Details over de rol van Connelly (47) wilde filmmaatschappij Paramount nog niet geven. (21/07 00u15 - De Telegraaf: Privé)
29x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen)
28x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
28x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - De Stentor)
28x Escalatie geweld Gazastrook: vijf dodenDe Israëlische luchtmacht voert grootschalige bombardementen uit op de Gazastrook. Er zijn vijf doden gevallen en 120 gewonden. (21/07 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
28x Een extra belasting op water is goed in tijden van extra droogteVanaf dinsdag wordt heel Nederland ondergedompeld in tropische temperaturen die tot in augustus aanhouden. Daarmee is er deze zomer een lange periode van ongekende droogte. Waterschappen zetten alles op alles om te zorgen dat de watervoorraad niet uitgeput raakt. Een extra belasting in dit soort tijden zou daarom niet slecht zijn. (21/07 00u15 - Gelderlander)
28x Regisseur Guardians Of The Galaxy ontslagen na schokkende tweetsJames Gunn, tot vandaag regisseur van de Guardians Of The Galaxy-films, kan op zoek naar een nieuwe baan. Hij is door filmmaatschappij Disney op... (21/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
28x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen)
27x LIVE. Geen statiegeld, wel slimme kilometerheffing: dit besliste de Vlaamse regering vannachtDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur hebben de ministers van de regering-Bourgeois... (21/07 10u30 - Het Laatste Nieuws)
27x 'Wie heeft er een Meghan Markle nodig als je zo'n kroonprinses hebt?'Koning Filip zit vandaag exact vijf jaar op de troon. Wat kunnen we onthouden van zijn vijf jaar koningschap? En heeft ons koningshuis ook een Meghan Markle nodig die de nodige flair brengt? Binnenlandjournaliste Veerle Beel legt het uit. (21/07 09u30 - De Standaard)
27x Waarom uw zoon het moeilijker heeft in de klas dan uw dochterWerk vinden is een hele klus, vooral voor mannen, zo blijkt uit het jongste VDAB-rapport. Niet verwonderlijk, want jongens hebben het al zo lastig op de schoolbanken, zeggen leerkrachten en experts. En dat ligt niet aan de vele juffen voor de klas. Maar hoe komt het dan wel? (21/07 06u15 - De Morgen)
27x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - De Stentor)
27x FARC-leden nemen zitting in Colombiaanse SenaatIn Colombia zijn vrijdag acht leden van de FARC ingezworen in het Colombiaanse parlement. Het is de eerste keer dat de voormalige guerrillabeweging gerepresenteerd is in de regering. (21/07 04u00 - Nu.nl)
27x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
27x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
27x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
27x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u00 - Gelderlander)
27x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - AD.nl)
27x Italiaanse politie vindt gestolen werken Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft twee schilderijen die in 2017 werden gestolen teruggevonden. Het gaat om een kunstwerk van Renoir en een van Rubens. Een speciale kunstafdeling van de Italiaanse politie toonde de schilderijen aan de pers in Monza, waar de werken ook gestolen werden. De dieven hadden een contract opgesteld met de belofte 26 miljoen euro voor de schilderijen te betalen. Toen de verkopers waren afgeleid gingen de criminelen er met de schilderijen vandoor. De schilderijen werden teruggevonden in een magazijn in Turijn. Vorige maand werden al acht verdachten gearresteerd. (21/07 01u45 - NOS.nl)
27x Zorgen heffingen treffen Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten. (21/07 01u30 - De Financiële Telegraaf)
27x Berging in brand bij appartementen Roosendaal, brandstichting niet uitgeslotenROOSENDAAL - In de berging en hal van een appartementencomplex aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed. Er zijn geen gewonden gevallen. (21/07 01u15 - BN/DeStem)
27x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - Gelderlander)
27x Duitse bondscoach: "Spelers moeten plezier uitstralen"Lees meer > (21/07 00u45 - Voetbal België)
27x KV Mechelen zet alle procedures tegen Moeskroen stopLees meer > (21/07 00u30 - Sporza)
27x Review: is de Sony RX100 VI de ideale vlogcamera?De Sony RX100 VI is bedoeld als een handzaam extra cameraatje. Dat lijkt slim, want de consument laat de compactcamera steeds vaker links liggen. Merijn heeft de camera getest. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan (21/07 00u15 - Bright.nl)
27x Bibliotheek morgen geslotenIn de bibliotheek van Halen kan je morgen, zaterdag, niet terecht. De bibliotheek is zaterdag gesloten. (21/07 00u00 - Het Belang van Limburg)
27x Koningspaar bezoekt Bal National in de MarollenAl 15 jaar wordt op de vooravond van de nationale feestdag een volksfeest in de Brusselse wijk Marollen georganiseerd. 10.000 feestvierders gooien de benen los op het Vossenplein. (20/07 23u45 - VRT NWS)
26x Daar zijn de wespen: zo hou je ze weg van tafelDe wespen zijn er dit jaar vroeg bij én ze zijn talrijk- een gevolg van het mooie weer de afgelopen maanden. Hoewel de beestjes hun nut hebben (ze vangen immers muggen), kunnen ze ook behoorlijk vervelend zijn als je buiten aan het eten bent. Met deze trucjes houd je ze op een veilige afstand van je gasten aan tafel. (21/07 08u45 - Het Nieuwsblad)
26x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - BN/DeStem)
26x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - Gelderlander)
26x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - Gelderlander)
26x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - De Stentor)
26x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 03u00 - BN/DeStem)
26x Ook Bottas langer bij MercedesLees meer > (21/07 01u30 - FOK!)
26x Ricciardo start in Duitsland achteraanLees meer > (21/07 00u28 - FOK!sport)
26x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
26x Napoli-voorzitter: "Waarom zou ik oude mannen vastleggen"Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis reageerde vrijdag op alle geruchten die er over de club langskwamen in de laatste tijd. De Italiaan nam, zoals gebruikelijk, geen blad voor de mond en liet weten dat hij helemaal niks van de geruchten begrijpt. (21/07 00u15 - FC update)
26x Tomorrowland gaat eerste nacht in met NetskyHet grootste dancefestival ter wereld is niet alleen gegeerd bij de bezoekers, ook bij de artiesten. Wie daar staat weet dat hij een internationaal publiek bereikt, ter plaatse maar ook via de live stream die miljoenen keren bekeken wordt. (20/07 23u45 - VRT NWS)
25x Regering-Bourgeois rondt marathonvergadering van 20 uur af: dan toch akkoord over statiegeld en afvalplanDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur, met links en rechts een onderbreking, hebben... (21/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - Gelderlander)
25x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - De Stentor)
25x Lege containers vallen van schip op MaasvlakteROTTERDAM (ANP) - In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt. Het bericht Lege containers vallen van schip op Maasvlakte verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 04u00 - Nieuws.nl)
25x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - Gelderlander)
25x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - De Stentor)
25x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
25x Lege containers vallen van schip op MaasvlakteIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt. (21/07 02u15 - Reformatisch Dagblad)
25x Buschauffeurs van FNV dreigen met nieuwe actiesVeel chauffeurs in het streekvervoer zijn niet tevreden. FNV'ers vrezen dat hun stakingen voor niets zijn geweest. (21/07 02u15 - Trouw)
25x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisBERGUM (ANP) - Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. Het bericht Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 02u15 - Nieuws.nl)
25x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - BN/DeStem)
25x Laat het water het werk doenDeze zomer geeft Siegfried Woldhek les in waterverven. Afl. 1. Het belangrijkste: water. (21/07 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
25x Laat het water het werk doenDeze zomer geeft Siegfried Woldhek les in waterverven. Afl. 1. Het belangrijkste: water. (21/07 01u15 - NRC Handelsblad)
25x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - AD.nl)
25x VIDEO: Froome: "Thomas of ik, zolang de gele trui maar binnen Team Sky blijft"Geen sprake van een tweestrijd binnen Team Sky tussen Geraint Thomas en Chris Froome. Toch niet als we de viervoudige Tourwinnaar mogen geloven. 'Dit is een droomscenario voor ons team, de druk ligt bij de andere klassementsrenners', zei Froome aan tafel bij Maarten Vangramberen. (21/07 00u30 - Sporza)
25x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
25x 4fun #342De frontpage van 4Gamers staat altijd goed gevuld met het meest recente nieuws uit de wonderlijke wereld van videogames en dat nieuws is dan nog eens zeer gevarieerd ook. Er staat groot nieuws tussen, ... (21/07 00u15 - 4Gamers)
25x Escalatie geweld Gazastrook: vijf dodenDe Israëlische luchtmacht voert grootschalige bombardementen uit op de Gazastrook. Er zijn vijf doden gevallen en 120 gewonden. (21/07 00u15 - NRC Handelsblad)
25x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
25x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
25x Fortnite houdt verjaardagsevenement voor PvE-modusFortnite is natuurlijk [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201710/fortnite_door_ruim_zeven_miljoen_mensen_gespeeld/]groot geworden[/url] met zijn Battle Royale-modus, die eind september 2017 verscheen. Echter, voor die tijd was het spel een game waarin je een basis bouwt om jezelf tegen zombies te ... (21/07 00u15 - GamersNET.nl)
25x Honkballers verslikken zich bijna in ItaliëHet Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. (21/07 00u00 - BN/DeStem)
25x Totale maansverduistering in ons land te zien op 27 juliOp vrijdagavond 27 juli is er vanaf 21.30 uur 1,5 uur lang een totale maansverduistering te zien. Dat meldt de volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen. Het is volgens Mira al een drietal jaar geleden dat we een dergelijk tafereel in ons land konden meemaken. De volkssterrenwacht zal die avond zijn deuren openen van 22.00 uur tot ongeveer 01.00 uur 's nachts. (20/07 23u45 - VRT NWS)
25x Chris Froome analyseert Tom Dumoulin tot in het detail: "Hij is heel anders dan mijn rivalen van de voorbije jaren"Chris Froome staat momenteel tweede in het algemene klassement van de Ronde van Frankrijk, na Team Sky-ploegmaat Geraint Thomas. Nummer drie is Tom Dumoulin, die de Brit ook al het vuur aan de schenen legde in de Ronde van Italië. De Nederlander is volgens Froome een totaal andere rivaal dan hij de voorbije jaren tegenkwam in de Tour. In een gesprek met de NOS legde de kopman van Team Sky fijntjes uit waarom. (20/07 23u45 - Het Nieuwsblad)
24x Wereldkampioen veldrijden verhuist naar Nederlands team: Wout van Aert is rond met JumboWout van Aert fietst vanaf 2020 voor de nieuwe Nederlandse Jumbo-ploeg, de opvolger van het huidige LottoNL-Jumbo. De regerend wereldkampioen veldrijden heeft zijn fiat gegeven voor een driejarig contract, ingaand op 1 januari 2020 tot en met eind 2022. Wanneer de medische keuring is afgerond, zal het contract worden getekend. (21/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
24x Nederlandse gedetineerden slaan alarm: “Verblijf in Belgische cel is foltering”Ongeveer zeventig Nederlandse gedetineerden in de gevangenis van Antwerpen slaken in het Algemeen Dagblad een noodkreet. Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, klinkt het. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 05u15 - De Morgen)
24x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - BN/DeStem)
24x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - BN/DeStem)
24x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - De Stentor)
24x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
24x BruinhemdbabbelsStef moet niet alleen ver, maar ook zo lang mogelijk weg. Minimaal tot voorjaar 2021. Dan knutselt Mark aan Rutte IV en zien we wel weer verder. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
24x Vijf redenen waarom radicaal-rechts zo van Poetin houdtTrump is niet de enige politiek leider die de Russische president Poetin bewondert. Ook de Italiaanse Lega-leider Matteo Salvini en andere radicaal-rechtse leiders in Europa zien Poetin als rolmodel. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
24x Hun autistische zoon, was díe naar het kalifaat?Syriëganger Thierry K. uit Zoetermeer, deze week bij verstek veroordeeld, was zwaar autistisch. Juist dat maakte dat hij kon radicaliseren. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
24x Multiplayer Stardew Valley verschijnt op 1 augustus op pc[url=https://www.gamersnet.nl/reviews/stardew_valley/]Stardew Valley[/url] was begin vorig jaar d� [i]sleeper hit[/i], waarbij onze Tom slechts ��n kritiekpunt had: waar blijft die multiplayer toch? Nu, anderhalf jaar later, is het antwoord op die vraag eindelijk daar: op 1 augustus kunnen bezitters... (21/07 01u00 - GamersNET.nl)
24x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - Gelderlander)
24x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop: “Dit is heel goed nieuws”KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u30 - De Standaard: Wetenschap)
24x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop: “Dit is heel goed nieuws”KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u30 - De Standaard - Sport)
24x Deze Belgische stripfiguren hebben hun eigen videogamesEén van de dingen waar ons Belgenlandje om bekend staat zijn onze stripverhalen. Enkele van die stripreeksen zijn zo’n belangrijk en populair exportproduct geworden dat ze zelfs meerdere videogames ... (21/07 00u15 - 4Gamers)
24x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x 170.000 bezoekers, eerste nacht met vechtpartijen op Gentse FeestenDe Gentse Feesten hebben een heel drukke nacht achter de rug, met naar schatting 170.000 bezoekers. “Het was duidelijk een ander publiek dan de... (21/07 13u00 - Het Laatste Nieuws)
23x LIVE. Volg de aankomst van het koningspaar in BrusselOm 10 uur begint de traditionele Te Deum-viering in de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, ter gelegenheid van de Belgische... (21/07 10u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Britse inlichtingendiensten zetten kinderen in als spionnenIn Groot-Brittannië is ophef ontstaan nadat bekend is geworden dat de inlichtingendiensten kinderen inzetten als spionnen in de strijd tegen... (21/07 09u30 - Het Laatste Nieuws)
23x De nationale feestdag moest dé dag van koning Filip worden. Prins Laurent besliste daar anders overPrins Laurent (54) komt morgen “gewoon” naar de nationale feestdag. “Het is niet de bedoeling een incident te creëren door weg te blijven”, zegt zijn advocaat. Toch is Laurent er al in geslaagd dé dag van koning Filip te kapen: uitgerekend nu heeft hij bekendgemaakt de verlaging van zijn dotatie aan te vechten. En dat enkele uren na de tv-speech van zijn broer die draaide rond eendracht. Van een timing gesproken. (21/07 07u00 - Het Nieuwsblad)
23x VS vieren National Junk Food Day, maar wat is nu het ongezondste voedsel ter wereld?Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: National Junk Food Day. (21/07 06u15 - De Morgen)
23x Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smorenEen getergde rug of niet, na zijn bezoek aan Japan en China stapt Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker volgende week op het vliegtuig... (21/07 05u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - AD.nl)
23x Aangifte oud-marinier voor smaad om De PuntROTTERDAM (ANP) - Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. Het bericht Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 04u00 - Nieuws.nl)
23x De euro wordt in Suriname minder waard door inbeslagnames NederlandJustitie in Nederland heeft opnieuw euro's afkomstig uit Suriname in beslag laten nemen. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro afkomstig van klanten van de Republic Bank in Paramaribo. In april confisqueerde de Nederlandse douane al een bedrag van ruim 19 miljoen euro. De inbeslagnames hebben betrekking op een justitieel onderzoek naar witwas-operaties. Het OM wil de herkomst van het geld weten. Veel goederen in Suriname worden geïmporteerd vanuit Nederland en in euro's afgerekend. Ook toeristen uit Nederland en buurland Frans Guyana brengen euro's binnen. En ook op de woningmarkt is de euro de gangbare munteenheid. De confiscaties zorgen voor onrust in de Surinaamse financiële wereld. Vanwege de onzekere situatie weren de commerciële banken de euro. De koers van de munt is inmiddels met meer dan 10 procent gedaald. Dat is een tegenvaller voor de toeristen maar ook voor de Surinaamse pensionado's en mensen die geld opgestuurd krijgen van familie in Nederland. Politiek motief Volgens de banken verlopen de transacties met Nederland al jarenlang probleemloos op dezelfde wijze. Surinaamse politici denken dat Nederland mogelijk een politiek motief heeft. 'Nederland lijkt bezig met een poging om de economie van Suriname te ontwrichten,' zegt parlementariër Amzad Abdoel. Abdoel is lid van de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) en voorzitter van de vaste commissie voor financiën. Ook minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zou in een besloten zitting van het Surinaamse parlement gezinspeeld hebben op een politiek complot van Nederland. De manager van een groot wisselkantoor die anoniem wil blijven, denkt niet dat er sprake is van een politiek scenario. 'Er zijn de laatste tijd wereldwijd grote drugsvangsten gedaan van cocaïne die uit Suriname afkomstig was. Daardoor is de focus van de internationale criminaliteitsbestrijding komen te liggen op ons land. Het is niet onlogisch dat de Nederlandse justitie zich nu op de geldstromen uit Suriname richt. Maar van vrijwel alle transacties kan de herkomst worden aangetoond.' Het is niet bekend hoe lang het onderzoek van het Nederlandse OM nog gaat duren. Volgens zakenlieden is de situatie nog niet zo ernstig dat er een stagnatie in de handel of schaarste ontstaat. 'De Centrale Bank beschikt over fondsen in het buitenland van waaruit de betalingen aan de Nederlandse leveranciers nu worden gedaan,' zegt de manager van het wisselkantoor. 'Maar wanneer deze situatie aanhoudt dan droogt de goederenstroom vanuit Europa op.' Chinese handelaren Intussen zijn er volgens hem ook mensen die garen spinnen bij de huidige situatie. 'De euro is op dit moment in Suriname nog maar 1,06 Amerikaanse dollar waard terwijl je er overal ter wereld ruim 1,17 dollar voor krijgt. Het zijn met name Chinese handelaren die euro's in Suriname opkopen en ze cash meenemen naar Guyana, Frans Guyana, Curaçao en China. 'Daar worden ze omgewisseld tegen de normale koers,' legt de manager van het wisselkantoor uit. 'Op elke 100.000 euro die je op die manier wisselt verdien je dus ruim 10.000 Amerikaanse dollar. Er worden in Suriname op dit moment een aantal mensen heel rijk door de ongewenste, en dus goedkope euro.' (21/07 03u30 - NOS.nl)
23x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 03u00 - Gelderlander)
23x Voormalig leden FARC ingezworen in Colombiaanse congresAcht voormalige leden van de FARC zijn ingezworen in het Colombiaanse parlement. Het is voor het eerst dat leden van de rebellenbeweging zitting nemen in het parlement. In het vredesakkoord dat eind 2016 door de regering met de rebellen werd gesloten, is afgesproken dat er tien zetels in het congres worden gereserveerd voor voormalige FARC-leden. Twee van hen konden gisteren niet bij de ceremonie aanwezig zijn. Een van hen zit in Amerika een straf uit wegens drugshandel, de ander zit ondergedoken. Bij hun aanstelling hebben de voormalige rebellen beloofd zich in te zetten voor vrede, de democratie en mensenrechten. Hun ambtstermijn loopt tot 2022. De afspraak over de tien zetels in het vredesakkoord geldt tot 2016. Nobelprijs De Colombiaanse president Juan Manuel Santos hield een toespraak voor het congres bij de installatie van de voormalige rebellen. Santos kreeg in 2016 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen om een eind te maken aan de burgeroorlog in zijn land. De strijd tegen de FARC duurde meer dan 50 jaar. Santos is niet lang president meer van Colombia. De conservatieve Iván Duque werd afgelopen maand gekozen als nieuwe president. Hij wordt 7 augustus geïnstalleerd. Het vredesakkoord was het belangrijkste thema bij de verkiezingen. Toen bekend werd dat hij had gewonnen, sprak Duque zijn aanhangers toe. 'Het vredesakkoord moet veranderd worden, zodat de slachtoffers centraal staan. Het is tijd voor gerechtigheid', zei Duque. Het waren de eerste verkiezingen sinds het vredesakkoord werd gesloten. (21/07 02u45 - NOS.nl)
23x Hun autistische zoon, was díe naar het kalifaat?Syriëganger Thierry K. uit Zoetermeer, deze week bij verstek veroordeeld, was zwaar autistisch. Juist dat maakte dat hij kon radicaliseren. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
23x Blok wil ambtenaren bijpraten over omstreden uitspraken na roep om meer diversiteitMinister Stef Blok is 'graag bereid' na de zomer met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken in gesprek te gaan over de omstreden uitspraken die hij over onder meer integratie deed. Zijn ambtenaren vragen Blok in een uitgelekte brief om meer aandacht voor diversiteit op het ministerie. (21/07 01u00 - Nu.nl)
23x De hersenschirurg snijdt in je hologramDe computerbril dringt door in de operatiekamer. Hersenchirurg Tristan van Doormaal wil zijn test met Microsofts Hololens snel uitbreiden: hologrammen maken het brein tastbaar. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
23x Getest: lasergamen met smartphone-pistolenAltijd en overal lasergamen. Dat kan met het nieuwe high-tech speelgoed Recoil. Plaats je smartphone in het pistool en je omgeving verandert in een schietspel. Bright heeft het getest. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan (21/07 00u15 - Bright.nl)
23x ’Miley Cyrus is gelukkiger dan ooit’Miley Cyrus kent, net als haar relatie met Liam Hemsworth, haar pieken en dalen, maar ze is nu eindelijk weer gelukkig. En dat komt vooral door Liam... (21/07 00u00 - De Telegraaf: Privé)
23x Veel medicijnen verkeerd gebruiktMeer dan de helft van de mensen die een apotheek bezoeken heeft geen adequate gezondheidsvaardigheden. Tot 40 procent van alle afgeleverde medicijnen wordt niet goed gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht (in opdracht van de KNMP). (21/07 00u00 - GezondheidsNet)
23x Bibliotheek zaterdag geslotenIn de bibliotheek van Geetbets kan je morgen, zaterdag 21 juli niet terecht. De biblioheek is morgen gesloten. (20/07 23u45 - Het Belang van Limburg)
22x Mooie oproep van dochter gaat viraal: "Papa is heel lief en op zoek naar een vrouw om de rest van zijn leven mee te delen"Tot nog toe is de vonk nog niet overgeslagen voor de 47-jarige vader van Mirne. Om haar alleenstaande vader uit Brasschaat aan een partner te... (21/07 10u00 - Het Laatste Nieuws)
22x Brand boven café HeimweeDe brandweer werd gisterenavond opgeroepen voor een brand in de Rechtestraat boven café Heimwee in Lille. Op het terras van een appartement op de... (21/07 09u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Weggestuurde Kroaat weigert zilveren WK-medaille: “Ik heb niet gespeeld”Nikola Kalinic heeft de Kroatische voetbalbond laten weten dat hij geen zilveren medaille wil. De aanvaller werd op het WK in Rusland door bondscoach Zlatko Dalic naar huis gestuurd nadat hij “wegens rugpijn” had geweigerd in te vallen in de eerste groepsmatch tegen Nigeria. (21/07 09u30 - Het Belang van Limburg)
22x Ideaal weertje om de nationale feestdag te vierenDe nationale feestdag begint bewolkt, met vooral in het westen en centrum van het land kans op enkele buien. In de loop van de dag wordt het zonniger aan de kust en na de middag ook in het noorden en het centrum van het land, terwijl in de Ardennen nog enkele onweersbuien vallen. Het blijft warm met maxima tussen 22 graden op de Ardense hoogten en 29 graden in de Kempen. Dat voorspelt het KMI. (21/07 06u00 - De Morgen)
22x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 05u00 - De Morgen)
22x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - AD.nl)
22x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - AD.nl)
22x Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijdenDe Amsterdamse Noord-Zuidlijn wordt zaterdag geopend. Na ruim vijftien jaar bouwen, kunnen reizigers voortaan in een kwartier met de metro van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom. Hoewel de dienstregeling zondagochtend ingaat, is de feestelijke opening al een dag eerder. (21/07 03u45 - Reformatisch Dagblad)
22x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - Gelderlander)
22x Jongen van 16 in Friesland verdronkenEen 16-jarige jongen die gistermiddag in de problemen kwam tijdens het zwemmen, is overleden in het ziekenhuis. De jongen, die oorspronkelijk uit Afghanistan komt, was bij Bergum met vrienden aan het zwemmen in het Prinses Margrietkanaal. De jongen werd volgens Omrop Fryslan door duikers van de brandweer uit het water gehaald. Hij werd direct gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de avond overleden. Er waren veel mensen aanwezig op de plek waar de jongen in de problemen kwam. Een aantal van hen was met de jongen aan het zwemmen. Zij krijgen slachtofferhulp. (21/07 01u15 - NOS.nl)
22x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - De Stentor)
22x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - BN/DeStem)
22x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
22x Eerste beelden van 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten' - VIDEOHalf april startten de opnames van de tweede Sinterklaas-film van Ketnet en Sylvester; 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten'. De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen. (21/07 00u00 - TV-Visie)
22x Musk: “Analist die koers deed dalen praat nonsens”Een net iets minder gewaagde uitspraak dan andere recente uitspraken van de Muskias. Onlangs raakte Elon Musk verwikkeld in een onverkwikkelijke woordenwisseling met de redder van die jonge Thaise grotvoetballers. Je weet wel, dat groepje dat gevangen kwam te zitten en toen bevrijd moest worden voordat de regen kwam. Musk beschreef een van de hulpverleners […] (21/07 00u00 - Autoblog.nl)
22x Zeldzame beelden van inwoner Amazonewoud: ‘Een symbool voor moed en weerbaarheid’De Braziliaanse overheidsorganisatie Funai heeft deze opmerkelijke beelden vrijgegeven van ‘the Man of the Hole’, een man die al zeker 22 jaar in het Amazonewoud woont. Hij blijft als laatste over van zijn stam en weigert alle contact met de buitenwereld. ‘Een ontnuchterend symbool van wat we dreigen te verliezen’, klinkt het. (20/07 21u00 - De Standaard)
21x Paradijselijke stranden overspoeld door plastic afvalAl bijna een week lang zijn vrijwilligers volop bezig om de stranden van de Dominicaanse Republiek schoon te maken. Een gevecht tegen de bierkaai, want elke dag komt er nieuw afval bij. (21/07 11u15 - De Standaard)
21x “Brand, brand, er is hier een gek”: bestuurder van Duitse bus voorkwam erger na mesaanvalEr ontstond vrijdag grote paniek toen een 34-jarige man op een bus in het Duitse Lübeck mensen begon neer te steken. Tien mensen raakten daarbij gewond. Het kon allemaal nog erger geweest zijn, als de bestuurder van de bus niet zo moedig tussenbeide was gekomen. (21/07 09u45 - Het Nieuwsblad)
21x Koningspaar geniet samen met volgelopen Vossenplein van Bal NationalKoning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdagavond aan de vooravond van de nationale feestdag op 21 juli het Bal National bijgewoond. Samen met een volgelopen Vossenplein in Brussel vierde Koning Filip de vijfde verjaardag van zijn koningschap. Ruim 14.000 mensen woonden het feest bij. (21/07 08u30 - VRT NWS)
21x Vandaag naar Brussel? Dit valt er allemaal te belevenLees meer > (21/07 08u30 - VRT NWS)
21x Wijze lessen vanop de weide van Rock Herk: “Een vlaai a day keeps the doctor away”Frisse Limburgse lucht kan niet anders dan inspirerend werken. Wij trokken naar de weide van Rock Herk, op zoek naar enkele inspirerende quotes. (21/07 07u15 - Het Belang van Limburg)
21x Flirten met 30 graden op nationale feestdag, maar ook volgende weekDe nationale feestdag begint bewolkt, met vooral in het westen en centrum van het land kans op enkele buien. In de loop van de dag wordt het zonniger aan de kust en na de middag ook in het noorden en het centrum van het land, terwijl in de Ardennen nog enkele onweersbuien vallen. Het blijft warm met maxima tussen 22 graden op de Ardense hoogten en 29 graden in de Kempen. Dat voorspelt het KMI. (21/07 06u30 - Het Nieuwsblad)
21x Op retraite om 'fuck it' te leren zeggen: wij deden de testZe vliegen de winkel uit: zelfhulpboeken die zeggen dat je er geen fuck om moet geven. Tijdens een retraite in Italië met de grondlegger van het genre leren cursisten lak te hebben aan wat hen dwarszit. Verslaggever Evelien van Veen deelde in de groepsknuffels, twijfels en een goed glas wijn. (21/07 06u15 - De Morgen)
21x Polarisering in Amerika: 'Er is een soort nieuwe rassenscheiding ontstaan'De kloof tussen Democraten en Republikeinen is groter dan ooit, terwijl de partijen zelf homogener zijn dan ooit. Volgens politicologe Lilliana Mason zien Amerikanen hun politieke gezindheid als een steeds belangrijker deel van hun zelfbeeld. 'Deze strijd draait om de diepgewortelde identiteit van mensen.' (21/07 05u15 - Knack)
21x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Deskundigen waarschuwen dat het voorschrijven van verslavende pijnstillers uit de hand loopt. Het aantal gebruikers van oxycodon is in zes jaar tijd verdrievoudigd, tot 439.000 per jaar. Volgens de Volkskrant beschrijven verslaafden afkickverschijnselen die doen denken aan die van heroïne. Oxycodon werd eerder alleen voorgeschreven aan kankerpatiënten, maar tegenwoordig krijgen ook mensen na een amandeloperatie of een botbreuk de pijnstiller vaak mee naar huis. Ook bij chronische pijn wordt het voorgeschreven. Deskundigen zeggen in de krant dat ze zich zorgen maken omdat het middel verslavend kan zijn bij langdurig gebruik. Oxycodon is twee keer zo sterk als morfine. Kennis Volgens hoogleraar anesthesiologie Albert Dahan van het LUMC ontbreekt het vaak aan kennis. 'Veel artsen geloven eigenlijk niet dat het zo verslavend kan zijn', aldus Dahan. Dokters worden volgens een andere hoogleraar onvoldoende opgeleid in pijnbehandeling. Oxycodon wordt vaak door huisartsen via een herhaalrecept verstrekt. Huisarts Jos van Bemmel ontdekte tot zijn schrik dat hij jaarlijks bijna 20.000 pillen oxycodon voorschreef. 'Ik was er zelf eerder ook niet alert op. Je krijgt als huisarts lange lijsten herhaalrecepten en een handtekening is zo gezet.' Het Nederlands Huisartsen Genootschap vindt dat gebruikers van sterke pijnstillers voor een herhaalrecept eigenlijk door de arts opnieuw moeten worden gezien. Ook zou het niet moeten worden voorgeschreven aan mensen die eerder verslaafd waren aan drugs, alcohol of tabak. (21/07 04u30 - NOS.nl)
21x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - AD.nl)
21x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x 'Israël en Hamas spreken staakt-het-vuren af na onrustige dag in Gaza'Israël en Hamas zijn het eens over een bestand voor de Gazastrook, zegt een woordvoerder van Hamas. Bij de totstandkoming van het staakt-het-vuren zouden de Verenigde Naties en Egypte betrokken zijn geweest. Volgens de Hamas-woordvoerder hebben de partijen afgesproken terug te keren naar de periode van rust die er was voordat de recente escalatie ontstond. Na aanhoudende mortierbeschietingen vanuit Gaza voerde het Israëlische leger gisteren bombardementen uit op doelen van de militante Hamasbeweging. Vier Palestijnen kwamen bij het geweld om het leven, onder wie drie Hamasstrijders. Ook een Israëlische militair werd gedood. Het was voor het eerst in maanden dat een Israëlische militair door Palestijns geweld omkwam. (21/07 00u45 - NOS.nl)
21x Valve heeft deze week 90.000 Steam-accounts verbannenHet anti-cheat-systeem van Valve werkt bij Summer Sales en ook na de afgelopen [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201805/begindatum_steam_summer_sale_2018_gelekt_21_juni/]Summer Sale[/url] werkte het weer overuren: op de dag nadat de uitverkoop eindigde, werden meer dan 40.000 accounts verbannen. ... (21/07 00u15 - GamersNET.nl)
21x Man steekt in op buspassagiers in Noord-Duitse stad LübeckEen man heeft vrijdag in een volle bus in de Noord-Duitse stad Lübeck met een mes ingestoken op passagiers. Daarbij raakten zeker negen mensen gewond, onder wie twee Nederlanders. Er vielen geen doden. (21/07 00u00 - Trouw)
21x Peuter (2) verdronken in recreatieplas vlak over Nederlandse grensEen kind van twee is vandaag verdronken in de recreatieplas Fun Beach in het Nederlands-Limburgse Panheel, een dorp op zo'n tien minuten rijden van... (20/07 22u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Polen zet vaart achter vervanging opperrechter Lees meer > (20/07 20u25 - De Tijd)
20x Dit is de vrouw die precies weet wat Trump besprak met PoetinVan de anonieme figurantenrol die vertalers meestal hebben op officiële foto’s is zij plots de vrouw geworden die iedereen dolgraag zou willen... (21/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
20x "De betonmolens zullen mogen blijven draaien": Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu teleurgesteld in akkoord over betonstop en statiegeldNatuurpunt Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan ambitie in verband met de zogenaamde betonstop (het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen).... (21/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Bergwandelaar (84) maakt dodelijke val in Beierse AlpenTijdens een wandeling in de Beierse Alpen is een 84-jarige man verongelukt. De man was volgens de politie onderweg op de Brecherspitz, een berg in... (21/07 10u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Duiken is niet zijn sterkste vak, maar harten breken kan peuter (2) zonder problemen: de schattigste plons ooitHet hoeft niet altijd serieus te zijn. De kindjes van Corina Cassanova uit het Amerikaanse Asheville kregen een duiklesje, maar heel strikt volgden de jongens haar voorbeeld niet. De oudste deed nog flink zijn best, maar de jongste Deacon (2) dacht er het zijne van. Zijn geweldig schattige plons, gaat razendsnel viraal, omdat het zo’n hilarisch filmpje oplevert. De video is ondertussen al meer dan 5 miljoen keer bekeken. Perfect voor op een vrijdag, toch? (21/07 10u15 - Het Nieuwsblad)
20x Zeemeeuw wil frietje meepikken, maar man slaat het dier doodEen zeemeeuw in de Britse badplaats Weston-super-Mare is op een brute manier aan zijn einde gekomen. Toen de vogel een frietje probeerde mee te pikken van een man op een terras, had hij zijn concurrent verkeerd ingeschat. De man in kwestie werd immers zo woest dat hij het dier ter plekke de dood injoeg. (21/07 10u00 - Gazet van Antwerpen)
20x Jenny (46) schreef vlak voor haar dood aangrijpende afscheidsbrief: "Als jullie dit lezen, ben ik gestorven"Een 46-jarige vrouw uit Wallsend in Engeland heeft net voor haar dood een ontroerende brief geschreven. Ze wil zo de wereld insturen dat mensen... (21/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Vlaamse regering bereikt akkoord over afvalplan en statiegeldDe Vlaamse regering is er tijdens een ministerraad in geslaagd een akkoord te bereiken over het veelbesproken afvalplan. Ook over het twistpunt van het statiegeld op blik en plastic flessen is een compromis bereikt. (21/07 09u00 - Knack)
20x Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smorenEen getergde rug of niet, na zijn bezoek aan Japan en China stapt Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker volgende week op het vliegtuig met bestemming Washington. Daar heeft hij een onderhoud met Amerikaans president Donald Trump. De inzet: Trump ervan overtuigen om de importtarieven op auto's en auto-onderdelen te verhogen en een ware handelsoorlog in de kiem smoren. (21/07 08u30 - VRT NWS)
20x "Sorry majesteit", onderbrak Siska Schoeters een beetje bedeesd, "er is verkeersinformatie"Mark Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op de wandel met de week. (21/07 08u15 - De Morgen)
20x Vlaamse regering rondt marathonvergadering van 20 uur af: voorlopig geen statiegeld, wel verbod op plastic zakjesDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur, met links en rechts een onderbreking, hebben... (21/07 07u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Regering-Bourgeois rondt marathonvergadering van 20 uur afDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur, met links en rechts een onderbreking, hebben de ministers van de regering-Bourgeois zich door de zowat 180 agendapunten geworsteld. Ook over het veelbesproken afvalplan of verpakkingsplan is blijkbaar een akkoord bereikt.  (21/07 06u30 - De Morgen)
20x Gaan de bedrijfswinsten omlaag?Voor het eerst in twee jaar zijn fondsbeheerders pessimistisch over de groei van bedrijfswinsten, bleek deze week uit een enquête van Bank of America. Hoe denken beursexperts over de winsten van Nederlandse bedrijven? (21/07 06u00 - fd.nl)
20x Sporthal vandaag geslotenWie wil sporten in sporthal De Warande in Rummen (Geetbets), kan daar vandaag, zaterdag 21 juli, niet terecht. De sporthal is gesloten. (21/07 05u45 - Het Belang van Limburg)
20x Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smorenEen getergde rug of niet, na zijn bezoek aan Japan en China stapt Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker volgende week op het vliegtuig met bestemming Washington. Daar heeft hij een onderhoud met een Amerikaanse president die hem als de vertegenwoordiger van de 'vijand' beschouwt. De inzet: Donald Trump ervan weerhouden om de importtarieven op auto's en auto-onderdelen te verhogen en een ware handelsoorlog in de kiem smoren. (21/07 05u45 - De Morgen)
20x Waar was dat Feestje? Bij CharlotteCharlotte Lamers vierde zopas haar 21ste verjaardag en dat vierde ze met familie en vrienden. . (21/07 05u15 - Het Belang van Limburg)
20x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - De Stentor)
20x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
20x Tom en Peter praten over De Sims 4: Jaargetijden | Gameplay CommentaarAl uitgebreid behandeld per review en video review, maar nu ook nog eens voorzien van wat gameplay-beeld m�t commentaar; De Sims 4: Jaargetijden mag n... (21/07 02u45 - GamersNET.nl)
20x Live meepraten in de ICC: Manchester City - Borussia DortmundLees meer > (21/07 02u30 - VoetbalZone)
20x Verslaafd aan voorgeschreven pijnstillers: ‘Ik vloog tegen de muren op van ellende’Steeds vaker worden in Nederland zware pijnstillers voorgeschreven, hoewel uit de VS bekend is dat ze te vergelijken zijn met heroïne. De Volkskrant sprak met vier patiënten die verslaafd raakten. ‘Als mijn vrouw de oxycodon niet had verstopt, was ik zo weer begonnen.’ (21/07 02u30 - de Volkskrant)
20x BruinhemdbabbelsStef moet niet alleen ver, maar ook zo lang mogelijk weg. Minimaal tot voorjaar 2021. Dan knutselt Mark aan Rutte IV en zien we wel weer verder. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
20x Gisteren gemist: Jahanbakhsh lijkt te vertrekken, Dost blijftIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 20 juli. (21/07 00u45 - FC update)
20x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. (21/07 00u30 - Reformatisch Dagblad)
20x Negende seizoen The Walking Dead in oktober van start, zonder ’Rick’The Walking Dead keert dit najaar terug op de Nederlandse televisie. Het negende seizoen wordt vanaf dinsdag 9 oktober wekelijks om 22.00 uur uitgezonden, zo heeft FOX bekendgemaakt. Voor de echte fans is de eerste aflevering al in de nacht van 7 op 8 oktober te zien. (21/07 00u00 - De Telegraaf: Privé)
20x Overleden gamer werd als eerbetoon al gamend opgebaardHet leven is eindig, ook voor gamers, en helaas is het soms veel te vroeg game over. Zo werd vorige maand de 18-jarige Renard Matthews doodgeschoten toen hij met zijn hond op straat aan het wandelen was. ... (21/07 00u00 - 4Gamers)
20x Kevin Janssens komt 17 kilo aan voor filmrolVoor de opnamen van De Patrick, de eerste langspeelfilm van Tim Mielants, bekend als regisseur van onder andere Code 37 en Peaky blinders, is hoofdrolspeler Kevin Janssens zeventien kilo verdikt. (21/07 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
20x Kalinic bedankt voor zilveren WK-medaille: "Ik heb niet gespeeld"Nikola Kalinic heeft vriendelijk bedankt voor de zilveren medaille die hem door de Kroatische voetbalbond werd aangeboden. De spits, die door... (21/07 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
20x Honkballers verslikken zich bijna in ItaliëHet Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. (21/07 00u00 - De Stentor)
20x Facebook onderzoekt weer databedrijf Lees meer > (20/07 23u28 - De Tijd)
19x "Er is hier een gek": vrouw getuigt na mesaanval op bus in Duitse LübeckEen 34-jarige Duitser van Iraanse afkomst verwondde gisteren tien mensen in het Duitse Lübeck. Een Nederlandse vrouw uit Friesland zag hoe de dader... (21/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Weggestuurde Kroaat weigert zilveren WK-medaille: “Ik heb niet gespeeld”Nikola Kalinic heeft de Kroatische voetbalbond laten weten dat hij geen zilveren medaille wil. De aanvaller werd op het WK in Rusland door bondscoach Zlatko Dalic naar huis gestuurd nadat hij “wegens rugpijn” had geweigerd in te vallen in de eerste groepsmatch tegen Nigeria. (21/07 10u15 - Het Nieuwsblad)
19x Weggestuurde Kroaat weigert zilveren WK-medaille: “Ik heb niet gespeeld”Nikola Kalinic heeft de Kroatische voetbalbond laten weten dat hij geen zilveren medaille wil. De aanvaller werd op het WK in Rusland door bondscoach Zlatko Dalic naar huis gestuurd nadat hij “wegens rugpijn” had geweigerd in te vallen in de eerste groepsmatch tegen Nigeria. (21/07 09u45 - Gazet van Antwerpen)
19x Tieners waren pesterijen beu en wilden bloedbad zoals in Columbine aanrichten: “Gelukkig lekten hun plannen uit”Ze hadden een lijst met studenten en leraars die hen gepest of onrecht aangedaan hadden, het materiaal en een handleiding om bommen te maken en een extreme bewondering voor de daders van de schietpartij op de Columbine High School. Tot een aanslag op hun school kwam het gelukkig nooit. Thomas Wyllie en Alex Bolland zijn nu veroordeeld tot celstraffen van 12 en 10 jaar. (21/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
19x Verbod op verkoop mazoutketels en slimme kilometerheffing: dit besliste de regeringEventueel statiegeld vanaf 2023, een (bijna) verdubbeling van zonne- en windenergie tegen 2030, een verbod op de verkoop van mazoutketels vanaf 2021 en een slimme kilometerheffing voor auto’s. Die beslissingen, en nog veel meer, nam de Vlaamse regering afgelopen nacht. (21/07 08u45 - De Standaard)
19x Vijf jaar koning Filip: de troonswisseling in zes video's, onze koninklijke familie als een vat vol emotiesLees meer > (21/07 08u30 - VRT NWS)
19x Vlaamse regering rondt superministerraad af: compromis over afvalplan, maar geen statiegeld op blik en plasticNa een marathonvergadering van zo'n 20 uur heeft de Vlaamse regering vanmorgen rond 6 uur haar superministerraad afgerond. De ministers hebben zich door de zowat 180 agendapunten geworsteld. Ook over het veelbesproken afvalplan is er een compromis, net als over het statiegeld op blik en plastic flessen. Dat laatste komt er vooralsnog niet. (21/07 08u30 - VRT NWS)
19x Regering-Bourgeois rondt superministerraad na 20 uur af: akkoord over statiegeld en afvalplanDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo’n 20 uur, met links en rechts een onderbreking, hebben de ministers van de regering-Bourgeois zich door de zowat 180 agendapunten geworsteld. Ze bereikten onder meer een akkoord over het veelbesproken afvalplan of verpakkingsplan. Om 10.30 uur geeft de regering meer tekst en uitleg op een persconferentie. (21/07 07u30 - Het Belang van Limburg)
19x Vlaamse regering akkoord over afvalplan en statiegeldDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo’n 20 uur, met links en rechts een onderbreking, hebben de ministers van de regering-Bourgeois zich door de zowat 180 agendapunten geworsteld. Ze bereikten onder meer een akkoord over het veelbesproken afvalplan of verpakkingsplan. Om 10.30 uur geeft de regering meer tekst en uitleg op een persconferentie. (21/07 07u15 - De Standaard)
19x Regering-Bourgeois rondt marathonvergadering van 20 uur afDe Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur, met links en rechts een onderbreking, hebben... (21/07 06u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Het risico van buiten spelenNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. (21/07 06u15 - De Stentor)
19x Tilburgse coffeeshopbaas blijft in Thaise cel; justitie vraagt niet om uitleveringJustitie vraagt voorlopig niet om uitlevering van de Tilburgse Johan van Laarhoven, de oprichter van coffeeshopketen The Grass Company die nu precies vier jaar gevangen zit in Thailand. (21/07 06u15 - De Stentor)
19x Hamas en Israël sluiten bestand na gewelddadige dagVoorafgaand aan het bestand voerde de Israëlische luchtmacht grootschalige bombardementen uit op de Gazastrook, nadat Hamas-strijders het leger onder vuur hadden genomen. Er zijn vijf doden gevallen. (21/07 06u00 - NRC Handelsblad)
19x Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smorenEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stapt volgende week op het vliegtuig met bestemming Washington. De inzet: Donald Trump ervan weerhouden om de importtarieven op auto's en auto-onderdelen te verhogen en een ware handelsoorlog in de kiem smoren. (21/07 05u30 - Knack)
19x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - Gelderlander)
19x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - BN/DeStem)
19x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
19x Friese drenkeling (16) overlijdt in het ziekenhuisEen 16-jarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. (21/07 00u45 - De Telegraaf)
19x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - BN/DeStem)
19x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - AD.nl)
19x Amerikaanse regering gaat in beroep tegen fusie AT&T en Time WarnerLees meer > (21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
19x Meer dan 15.000 Qmusic-luisteraars op eerste Sunset Concert van Niels DestadsbaderMeer dan 15.000 Qmusic-luisteraars hebben vanavond, vrijdag 13 juli, op het strand van Oostende kunnen genieten van een Sunset Concert van Niels Destadsbader, het eerste van een reeks optredens van diverse artiesten deze zomer aan het Q-Beach House. (21/07 00u00 - TV-Visie)
19x VTM bedankt de Rode DuivelsEen belangrijke programmawijziging: zondag 15 juli start bij VTM om 11.55 uur 'BEDANKT DUIVELS!', een speciale uitzending van VTM NIEUWS rond de feestelijke intocht van de Rode Duivels in Brussel. (21/07 00u00 - TV-Visie)
19x Deze week in PrimoPrimo heeft deze week heel wat leuke reportages. (21/07 00u00 - Showbizzsite)
19x IJsman Ötzi at vet vlees, tarwe en varens als laatste maaltijdWetenschappers van het laboratorium Eurac in het Italiaanse Bolzano hebben onderzoek gedaan naar de maaginhoud van de duizenden jaren oude mummie Ötzi. Kort voor zijn dood heeft de ijsman onder meer vet vlees, graan en varens gegeten. (21/07 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
19x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter... (21/07 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
19x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
19x Zeemeeuw wil frietje meepikken, maar man slaat het dier doodEen zeemeeuw in de Britse badplaats Weston-super-Mare is op een brute manier aan zijn einde gekomen. Toen de vogel een frietje probeerde mee te pikken van een man op een terras, had hij zijn concurrent verkeerd ingeschat. De man in kwestie werd immers zo woest dat hij het dier ter plekke de dood injoeg. (20/07 23u30 - Het Nieuwsblad)
18x 4-jarige schiet per ongeluk 2-jarig nichtje neer, grootvader wordt aangeklaagdIn Muscoy, Californië stierf een 2-jarig meisje na perongeluk te zijn beschoten door haar neefje (4). Hun grootvader borg het wapen waarschijnlijk... (21/07 13u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Met de Flixbus van Gent naar Aalst? Het mag voortaan van de Vlaamse overheidPrivate busmaatschappijen zoals Flixbus zullen in de toekomst ook busvervoer tussen Vlaamse centrumsteden mogen organiseren. Dat was tot nog toe... (21/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Seks op 14 niet langer strafbaar: "Weerspiegeling van de realiteit"Lees meer > (21/07 11u45 - VRT NWS)
18x "Er is hier een gek!": Nederlandse vrouw getuigt na mesaanval op bus in Duitse LübeckEen 34-jarige Duitser van Iraanse afkomst verwondde gisteren tien mensen in het Duitse Lübeck. Een Nederlandse vrouw uit Friesland zag hoe de dader... (21/07 11u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Zeemeeuw wil frietje meepikken, maar man slaat het dier doodEen zeemeeuw in de Britse badplaats Weston-super-Mare is op een brute manier aan zijn einde gekomen. Toen de vogel een frietje probeerde mee te pikken van een man op een terras, had hij zijn concurrent verkeerd ingeschat. De man in kwestie werd immers zo woest dat hij het dier ter plekke de dood injoeg. (21/07 10u45 - Het Belang van Limburg)
18x "Duits leger wil buitenlandse soldaten inhuren in ruil voor paspoort"Om het nijpende personeelstekort het hoofd te bieden, denkt het Duitse leger na over het toelaten van buitenlanders. Die zouden, als zij bereid... (21/07 10u30 - Het Laatste Nieuws)
18x FOTO. Gene Thomas doet park feesten als de beestenMet de derde editie van Parkies 2018 afgelopen donderdag wordt de zwoele reeks zonder probleem verder gezet. Dit keer stond Gene Thomas op het podium: Soleil soleil!! Luc Jongeneelen bezorgde ons deze leuke sfeerfoto's. (21/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Brandweerwagen Kasterlee betrokken bij ongevalEen ladderwagen van de brandweerzone Taxandria post Kasterlee is gisterennamiddag betrokken geraakt bij een verkeersongeval op het... (21/07 10u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Limburg smaakt naar meer: Zomerpasta met groene groenten en Limburgse PecorinoAls lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! (21/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
18x Eerste files naar het zuiden staan er alOp de snelwegen naar de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa zijn vanochtend al de eerste files gesignalseerd, zo berichten... (21/07 08u45 - Het Laatste Nieuws)
18x Facebook onderzoekt weer databedrijfFacebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaanse data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf. (21/07 08u30 - VRT NWS)
18x Zin in vuurwerk of cowboys? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele tripOp verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op. (21/07 08u30 - VRT NWS)
18x Dat Blok ex-kolonie Suriname mislukt vindt, getuigt van wereldvreemdheidDe veelbesproken uitglijders van minister Blok die tv-programma ‘Zembla’ deze week onthulde, geven te denken. (21/07 07u30 - Trouw)
18x Italiaanse politie vindt gestolen doeken Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. (21/07 07u30 - Nu.nl)
18x Te heet om over de hei te vliegen: Jets over Pampa voor het eerst in 29 jaar afgelastDe vliegshow Jets over Pampa, die nu zaterdag en zondag 21 en 22 juli zou plaatsvinden, is afgelast omwille van de aanhoudende droogte. Volgens de organisatoren, de hulpdiensten, de lokale overheid en defensie is er een te groot risico op brand als er een vliegtuigje zou neerstorten. Bovendien worden er drie- tot vijfduizend toeschouwers verwacht, waardoor het risico op brand nog toeneemt. (21/07 07u30 - Het Belang van Limburg)
18x Delfts hyperloopteam wil titel met recordHAWTHORNE (ANP) - Ze willen hun titel terug, en het liefste met een nieuw record. Een team met 37 studenten van de TU Delft doet zondag mee aan een hyperloopwedstrijd in Californië. Ze gaan voor goud. Al sinds september vorig jaar zijn ze bezig met ontwerpen en bouwen van een speciale race-capsule. De meesten doen dat full-time, hun studie hebben ze er tijdelijk voor stopgezet. Het bericht Delfts hyperloopteam wil titel met record verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 07u30 - Nieuws.nl)
18x Wereldkampioen veldrijden verhuist naar Nederlands team: Wout van Aert is rond met JumboWout van Aert fietst vanaf 2020 voor de nieuwe Nederlandse Jumbo-ploeg, de opvolger van het huidige LottoNL-Jumbo. De regerend wereldkampioen veldrijden heeft zijn fiat gegeven voor een driejarig contract, ingaand op 1 januari 2020 tot en met eind 2022. Wanneer de medische keuring is afgerond, zal het contract worden getekend. (21/07 07u30 - Het Nieuwsblad)
18x Wout van Aert verhuist naar Nederlands teamWereldkampioen veldrijden Wout van Aert fietst vanaf 2020 voor de nieuwe Nederlandse Jumbo-ploeg, de opvolger van het huidige LottoNL-Jumbo. De regerend wereldkampioen veldrijden heeft zijn fiat gegeven voor een driejarig contract, ingaand op 1 januari 2020 tot en met eind 2022. Wanneer de medische keuring is afgerond, zal het contract worden getekend. (21/07 07u15 - Gazet van Antwerpen)
18x 'Bergen op Zoom onderhoudt schimmige relatie met tabaksfabrikant Philip Morris'Bergen op Zoom onderhoudt een 'schimmige' relatie met tabaksproducent Philip Morris (PM). De afgelopen jaren lobbyde de gemeenteraad voor de fabrikant, reisden ambtenaren met PM-officials naar de EU, zocht de gemeente huurders voor leegstaande PM-panden en liet de burgemeester Frank Petter zich gebruiken voor sluikreclame door PM. (21/07 07u15 - AD.nl)
18x Oud-koning Juan Carlos opnieuw middelpunt schandaalDe Spaanse justitie is een onderzoek begonnen naar een corruptieaffaire, waarbij ook de vorige koning van Spanje Juan Carlos is betrokken. Een politiechef is in de zaak door een rechter in Madrid opgeroepen voor een hoorzitting donderdag, melden Spaanse media. (21/07 07u00 - De Stentor)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

65x Britse tienerjongens wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen21/07 01u45 - Het Laatste Nieuws: Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk zijn veroordeeld tot tien en...
59x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan21/07 02u00 - Het Laatste Nieuws: Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een...
49x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan21/07 02u15 - De Morgen: Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bestand 'met de bezetter' werd bereikt met de hulp van Egypte en de Verenigde Naties, luidt het.
46x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens leger21/07 02u45 - Het Laatste Nieuws: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van...
43x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens leger21/07 02u45 - De Morgen: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. De steun zal vermoedelijk niet in goede aarde vallen bij de Russische president Vladimir Poetin, met wie de Amerikaanse president Donald Trump maandag nog een ontmoeting had in het Finse Helsinki.
43x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïense leger21/07 01u15 - Knack: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd.
43x Rij niet met ontbloot bovenlijf en bereid u voor op een mogelijke hittegolf: wat u moet weten als u naar Spanje reist21/07 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
42x "11 kinderen gedood bij bombardementen in zuiden van Syrië"21/07 03u15 - Het Laatste Nieuws: Bij bombardementen op door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gecontroleerd gebied in het zuidwesten van Syrië zijn vrijdag 26 burgers...
38x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 02u15 - De Stentor: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
38x Met de auto door West-Europa: in welke steden heb je een milieuvignet nodig?21/07 00u00 - VRT NWS: De tijd dat u met uw trouwe vierwieler elke Europese stad binnen kon kachelen, is tot spijt van wie het benijdt voorbij. Milieuvignetten en uitstootbelastingen zijn stilaan gemeengoed. Wie straks naar een Europese stad rijdt voor een citytrip, kan dus maar beter even onderstaande kaart raadplegen.

Statistieken

Artikels:
31820
Gelezen:
25141
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven