vrijdag 20 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 
51x Man sterft onder vallende zetel op weg naar bakkerEen man die in Antwerpen op weg was naar de bakker, is verpletterd door een zetel. Enkele verhuizers probeerden de tweezitszetel met koorden naar... (20/04 07u00 - Het Laatste Nieuws)
37x Colruyts zetten turbo op nepvlees Lees meer > (20/04 01u45 - De Tijd)
36x Burgemeester Brakel veroorzaakt ongeval onder invloed, slachtoffer zwaargewondDe burgemeester van Brakel heeft woensdagavond een ongeval veroorzaakt waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond is geraakt. Stefaan... (20/04 06u45 - Het Laatste Nieuws)
31x Hij keek elke avond naar de sterren, tot de politie in zijn tuin stond en hem vertelde dat hij 20 jaar cel riskeertDinsdagavond laat had de 66-jarige amateurastronoom L.C. uit Limburg net zijn favoriete planeet Jupiter in het vizier. Wat later plukten enkele Limburgse agenten hem uit zijn tuin. “Plots lijk ik een misdadiger, terwijl ik gewoon mijn hobby aan het beoefenen was.” (20/04 06u00 - Het Nieuwsblad)
30x Man schiet twee agenten dood door raam restaurant in FloridaIn Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn deze nacht twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de... (20/04 03u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Motorrijder komt om na zware crash tegen wagen; inzittenden komen met de schrik vrijLangs de Isabellalaan in Zeebrugge is gisterenavond omstreeks 23 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. De man... (20/04 07u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
26x Antwerpse politie nam vorig jaar 2.400 euro geld af van bedelaarsHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats van bedelgeld. Dat schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag. (20/04 05u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Roemenië volgt voorbeeld VS en verhuist ambassade naar JeruzalemDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan... (20/04 01u15 - Het Laatste Nieuws)
25x “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)


25x Etiketten vlees- en visproducten niet altijd eerlijk over hoeveelheid waterDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien. Dat bevestigt de toezichthouder na vragen van de Volkskrant. Nu verkopen Nederlandse supermarkten vlees- en visproducten met etiketten die toegevoegd water niet correct vermelden. Sinds december 2014 verplicht een Europese verordenin (20/04 00u15 - de Volkskrant)
25x Het weerHerbekijk hier het weerbericht van donderdag 19 april 20 uur. (20/04 00u00 - VRT NWS)
24x Vlees mag waterig zijn als het etiket maar klopt (en dat is niet altijd zo)Het toevoegen van water aan het vlees gebeurt al jaren en is op zich niet verboden. Alleen moet het wel op het etiket staan. Dat is niet altijd het geval, bleek bij een steekproef van de Volkskrant. De Europese etiketteringwetgeving voor levensmiddelen wordt ruim drie jaar na invoering nog steeds verkeerd geïnterpreteerd door producenten en supermarkten. Neem het vermelden van 'toegevoegd water' a (20/04 00u15 - de Volkskrant)
24x Ex-burgemeester New York versterkt juridisch team van TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president... (20/04 00u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Ghelamco huurt proffen in om Eurostadion te redden Lees meer > (20/04 01u45 - De Tijd)
23x Tijd voor bezinning: zelfs na zege is de moraal ver te zoeken bij AjaxVier dagen na de ontluisterende nederlaag bij PSV kan Ajax het chagrijn onmogelijk verdrijven met een 4-1-zege op VVV. De halflege tribunes in de Arena zijn het symbool van de onvrede na weer een seizoen zonder landstitel. Ajax heeft de tweede plaats stevig in handen, al voelt een mogelijke helletocht in het voorportaal van de Champions League vanaf juli bijna als strafcorvee. Er zijn op deze zome (20/04 00u15 - Volkskrant: Sport)
22x ’s Ochtends naar het werk vertrokken, ’s avonds geen huis meer: woning onherstelbaar beschadigd door graafwerken bij burenHet was slikken voor de familie Goris uit Berlaar toen ze gistermiddag werd opgebeld met de boodschap dat haar huis op instorten stond. Bij graafwerken voor de bouw van een appartement op een aanliggend stuk grond was iets misgegaan. Het koppel, dat twee jonge kinderen heeft, was ’s ochtends gewoon naar het werk vertrokken. ’s Avonds hadden ze geen huis meer: door de instorting is het gezin nu dakloos. (20/04 06u30 - Het Nieuwsblad)
22x Organisatie van Amerikaanse Staten: "Machtswissel in Cuba is onwettig"De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) bestempelt de machtswissel in Cuba, waar Miguel Diaz-Canel gisteren als opvolger is gekozen van... (20/04 06u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Blotebenenweer op school: “Rokjes moeten langer zijn dan vingertoppen”Het is zweten deze week, ook in de klaslokalen. Dus halen leerlingen graag hun zomerkleren al uit de kast. Maar de regels zijn niet in alle scholen hetzelfde. (20/04 06u15 - Het Belang van Limburg)
22x Trump afwezig op begrafenis Barbara Bush “uit respect voor de familie”De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn vrouw Melania niet vergezellen naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush die... (20/04 02u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Begrotingsevenwicht opnieuw uitgesteld Lees meer > (20/04 01u45 - De Tijd)
22x Noordrand loopt vast op politiek imbroglio Lees meer > (20/04 01u45 - De Tijd)
22x Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.” (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Donar niet naar finale Europe CupHet Europese avontuur van de mannenploeg van basketbalclub Donar is voorbij. De ploeg van coach Erik Braal kwam in het uitverkochte MartiniPlaza in Groningen net iets tekort tegen Reyer Venezia. De thuisclub wist de return nog wel met 83-80 te winnen. De Nederlandse kampioen verloor vorige week in Italië echter met 82-72. (20/04 00u15 - BN/DeStem)
22x Grote hoeveelheid zeldzame metalen gevonden bij JapanWetenschappers hebben in de zee bij Japan een grote hoeveelheid zeldzame metalen gevonden die worden gebruikt in producten als mobiele telefoons en elektrische auto's. (20/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
21x Stralend weekend met zomerse temperaturen op komst, daarna opnieuw wisselvalligHet wordt vandaag opnieuw een droge en zonnige dag met slechts enkele onschuldige wolkenvelden. In de loop van de dag ontstaan er enkele... (20/04 06u45 - Het Laatste Nieuws)
21x "Ja, de islam is vandaag gevaarlijker dan andere godsdiensten"'In elke geloofs­gemeenschap heb je sceptici en atheïsten. De gedachte dat er één groep is waarin dat niet voorkomt, de islam, is extreem onwaarschijnlijk.' De Pakistaans-Canadese schrijver en voormalige moslim Ali Rizvi gaat in zijn bejubelde boek De atheïstische moslim geen thema uit de weg. 'Vandaag maken we een verlichting mee in de islamitische wereld.' (20/04 06u45 - De Morgen)
21x Motorrijder komt om het leven bij ongeval in ZeebruggeIn Zeebrugge is gisterenavond rond 23 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt VRT Nieuws. (20/04 04u00 - Het Laatste Nieuws)
21x VS: 'Rusland en Syrië vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken'De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het 'geloofwaardig' bewijs heeft dat Rusland en Syrië samenwerken om internationale inspecteurs 'te vertragen en te weigeren', zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken. (20/04 01u30 - Knack)
21x N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uitN-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de Universiteit Gent. Sp.a en Groen weigeren op hun beurt een samenwerking met PVDA uit te sluiten, al acht lijsttrekker Rudy Coddens de kans bijzonder klein.  (20/04 01u15 - De Morgen)
21x Van Barneveld: deze avonden misschien nog mooier dan WK-titelsHij loopt al jaren mee en werd vijfmaal wereldkampioen, maar de twee avonden darten voor eigen publiek in Ahoy maken zelfs bij Raymond van Barneveld emoties los die hij nog niet eerder heeft ervaren. In een rechtstreeks duel dwong hij Michael van Gerwen tot een knieval. Het 'Barney Army, Barney Army' dreunt nog na in zijn oren als hij de pers te woord staat na de 7-5 zege op de nummer één van de wereld. De zaal in Rotterdam koos massaal de kant van Van Barneveld, de dartspionier van Nederland. 'Heel erg bijzonder', oordeelt de Hagenaar. 'Dat het zo massaal is, kun je alleen van dromen. Soms denk je weleens: en Michael dan? Ik weet niet wat ik gedaan heb, maar dit voelt heel goed.' Gesteund door de Nederlandse fans bleef Van Barneveld voor het derde jaar op rij ongeslagen in Rotterdam. 'Ik weet dat ik niet meer de beste van de wereld ben, maar dit zijn wel de avonden waarvan ik denk: misschien is dit wel mooier dan het optillen van een WK-beker.' Door zijn twee zeges in Ahoy maakt 'Barney' nog een kleine kans op een plaats bij de laatste vier in de Premier League. 'Dat is bijna onmogelijk, dat weet ik ook. Maar ach, deze twee magische avonden pakken ze me niet meer af.' Voor Van Gerwen, de nummer één van de wereld en de koploper in de Premier League, was het zijn tweede nederlaag in twee avonden Ahoy. 'Dat is me nog niet eerder gebeurd. Extra zuur, zo voor eigen publiek.' De Brabander verwijt alleen zichzelf iets. 'Mijn pijlen vlogen niet lekker door de lucht. Maar ik sta nog steeds eerste en er is nog geen man overboord.' (20/04 00u45 - NOS: Sport)
21x Chelsea loopt iets in op TottenhamChelsea heeft in de Premier League gewonnen bij Burnley (2-1) en is daardoor twee punten ingelopen op Tottenham Hotspur. Het verschil tussen de nummer vier en vijf, beide uit Londen, is desondanks nog vijf punten. De bovenste vier van Engeland mogen deelnemen aan de Champions League. (20/04 00u15 - BN/DeStem)
21x Etiketten vlees- en visproducten niet altijd eerlijk over hoeveelheid waterDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien. Dat bevestigt de toezichthouder na vragen van de Volkskrant. Nu verkopen Nederlandse supermarkten vlees- en visproducten met etiketten die toegevoegd water niet correct vermelden. Sinds december 2014 verplicht een Europese verordenin (20/04 00u15 - Volkskrant Economie)
21x Nederlanders hoopvol over eigen leven, minder over de maatschappijNederland telt voor het eerst in tien jaar meer optimisten dan pessimisten, jubelde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vorige maand. Zijn al die optimisten ook hoopvol over de toekomst? Dat valt tegen, blijkt uit de vandaag gepubliceerde Hoopbarometer - een poging om het gemoed van de burger te vangen door hoop en vertrouwen als uitgangspunt te nemen. Nederlanders scoren ­gemiddeld een 6,1 (20/04 00u15 - de Volkskrant)
21x TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van donderdag 19 april. (20/04 00u00 - VRT NWS)
20x Niets kon het diamanten huwelijk van Roger (87) en Vera (83) kapot krijgen. Of dat dachten ze tochBijna zestig jaar deelden ze liefde en leed, maar nu ze de tachtig jaar voorbij zijn leven Roger en Vera noodgedwongen gescheiden van elkaar. “Ik zoek haar ’s nachts in bed, maar ik vind haar niet”, zegt Roger. “We zijn zo met elkaar verstrengeld, maar nu zijn we uit elkaar getrokken. Onmenselijk is het.” (20/04 07u15 - Het Nieuwsblad)
20x Hij keek elke avond naar de sterren, tot de politie in zijn tuin stond en hem vertelde dat hij 20 jaar cel riskeert: “Ik beoefende gewoon mijn hobby”Hij riskeert twintig jaar cel, de 66-jarige amateurastronoom L.C. uit Limburg. Omdat hij in zijn zoektocht naar unieke sterren per ongeluk met zijn laserpen een straaljager in het vizier nam. “Levensgevaarlijk”, zegt sterrenkundige Philippe Mollet. “Er moet een erkend brevet komen voor sterrenwijzers. En een verbod op het gebruik van laserpennen voor de andere amateurs.” (20/04 05u45 - Het Nieuwsblad)
20x Antwerpse politie nam 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats. Maar de maatregel lijkt zijn doel – mensenhandel bestrijden – voorbij te schieten. (20/04 05u15 - De Standaard)
20x Van Holsbeeck duikt op bij Eupen-AntwerpTwee weken na zijn ontslag bij Anderlecht dook Herman Van Holsbeeck (63) weer op in de voetbalwereld. De gewezen manager van Anderlecht woonde woensdagavond samen met makelaar Mogi Bayat Eupen - Antwerp bij. Hij zat daar ook samen met het Antwerpbestuur aan tafel, maar dat was eerder toeval. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Van Barneveld verbaasd dat publiek in Ahoy op zijn hand was tegen Van GerwenRaymond van Barneveld was woensdagavond verbaasd over het feit dat de toeschouwers in Ahoy Rotterdam tijdens zijn met 7-5 gewonnen wedstrijd tegen Michael van Gerwen in de twaalfde speelronde van de Premier League Darts volledig op zijn hand waren. (20/04 03u30 - Nu.nl: Sport)
20x Laat je door Ziggo in een truck lokken en word als MaxEindelijk een goede reden om naar een festival te gaan deze zomer. Onlangs viel Europa binnen bij Ziggo. Dit had niks te maken met de crimineel slechte vragen die de oranje microfoon soms stelt aan Max Verstappen na races, maar met vermeend gesjoemel rond sportuitzendrechten. Enkele jaren geleden haalde de uitzendtoko de rechten binnen om […] (20/04 01u00 - Autoblog.nl)
20x N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uitN-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de... (20/04 00u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Vlees mag waterig zijn als het etiket maar klopt (en dat is niet altijd zo)Het toevoegen van water aan het vlees gebeurt al jaren en is op zich niet verboden. Alleen moet het wel op het etiket staan. Dat is niet altijd het geval, bleek bij een steekproef van de Volkskrant. De Europese etiketteringwetgeving voor levensmiddelen wordt ruim drie jaar na invoering nog steeds verkeerd geïnterpreteerd door producenten en supermarkten. Neem het vermelden van 'toegevoegd water' a (20/04 00u15 - Volkskrant Economie)
20x REACTIES. Vanaken verklaart waarom Club plots wel kan scoren, Mazzu neemt verantwoordelijkheid op zichNiets dan opgewekte gezichten bij Club Brugge natuurlijk na afloop van de klinkende thuiszege (6-0) tegen Charleroi. “Ik heb genoten vandaag, maar dat had niets te maken met de andere rol die ik had omdat Refaelov niet op het veld stond”, vertelde Ruud Vormer achteraf. (20/04 00u00 - Het Nieuwsblad)
19x Noordzee krijgt nieuw windmolenpark: verdubbeling van capaciteitEr komt een nieuwe windmolenpark in de Noordzee voor onze kust. Het gaat om een verdubbeling van de huidige capaciteit. Het plan wordt straks... (20/04 08u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Ghelamco huurt proffen in om Eurostadion te reddenEen legertje professoren onder leiding van mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is in opdracht van de projectontwikkelaar Ghelamco bezig met een... (20/04 06u00 - Het Laatste Nieuws)
19x Voormalige New Yorkse burgemeester Giuliani gaat Trump juridisch adviserenDe conservatieve ex-burgemeester van New York Rudy Giuliani heeft zich aangesloten bij het juridische team van president Donald Trump. Naar eigen zeggen doet hij dat om snel een einde te maken aan het FBI-onderzoek. Speciaal aanklager Robert Mueller onderzoekt Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. (20/04 04u15 - De Standaard)
19x Antwerpse politie pakte 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats. Maar de maatregel lijkt zijn doel – mensenhandel bestrijden – voorbij te schieten. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Uw krant trakteert opkoffie tijdens LimburgdagLees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
19x Nederlands-Limburg maakt vergeten Romeinse route hipTongeren/RiemstDe provincie Nederlands-Limburg en acht gemeenten hebben 300.000 euro uitgetrokken om de vergeten Romeinse heirbaan Via Belgica weer onder de aandacht te brengen. Dankzij apps en virtual reality kunnen wandelaars en fietsers de route herontdekken. Nu al wordt eraan gedacht om het project door te trekken naar Riemst en Tongeren. Al vormt de industriezone Tongeren-Oost, gelegen pal op de voormalige Heirbaan, een vervelend obstakel. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
19x Man schiet twee agenten dood door raam restaurant in FloridaIn Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn deze nacht twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen. (20/04 03u30 - De Morgen)
19x Roemenië volgt voorbeeld VS en verhuist ambassade naar JeruzalemDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna. (20/04 01u45 - De Morgen)
19x Prijzenregen: Audi A6 Limousine en BMW X4Een druk A6-weekje bij Audi. Na de onthulling van de Avant geven de Duitsers nu de prijs van de Limousine vrij. De auto is in eerste instantie leverbaar met de keuze uit 2 motoren. En ook BMW komt met prijzen voor de X4. De SUV-Coupé start bij net geen 63.000 euro. In juli staat de nieuwe generatie van de Audi A6 Limousine in de showroom, dus vindt het merk het hoog tijd om alvast de prijzen te communiceren. De goedkoopste A6 wordt voorlopig de vierwielaangedreven A6 50 TDI quattro. Die 3,0-liter diesel kost 76.995 euro en dan heb je de beschikking over 286 pk aan vermogen en tiptronic. Het maximumkoppel is met 620 Nm fors. Voor 1.750 euro meer krijg je de A6 55 TFSI quattro met S tronic. Dat is een 340 pk sterke 3,0-liter V6-turbomotor met een koppel van 500 Nm. Die 55 TFSI is behoorlijk rap, want in 5,1 seconden snel je van nul naar honderd. Binnen afzienbare tijd wordt het A6-gamma aangevuld met een aantal andere motoriseringen afkomstig uit Neckarsulm. Audi kondigt al een 3.0 TDI met 231 pk aan, een 204 pk sterke 2.0 TDI en een 2.0 TFSI met 245 pk. Die versies zullen ... Het bericht Prijzenregen: Audi A6 Limousine en BMW X4 verscheen eerst op Carros. (20/04 00u00 - Carros)
19x Lance Armstrong schikt voor 5 miljoen met Amerikaanse overheid in dopingzaakVoormalig wielrenner Lance Armstrong heeft donderdag een schikking van vijf miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) getroffen met de Amerikaanse overheid. Dat meldt The New York Times. Met de schikking voorkomt Armstrong dat hij zijn hele vermogen kwijtraakt, een zorg die hem al jaren achtervolgt. Volgens zijn advocaat Elliot Peters is Armstrong 'verheugd dat hij dit nu achter zich laat'. Na jaren va (20/04 00u00 - de Volkskrant)
18x Kris Peeters, de schlemiel van de weekElke week kiest onze taalcolumniste Ann De Craemer het #WoordVanDeWeek. Dat kan een actueel woord zijn, een hip nieuw woord, een woord dat een snaar raakt, een totaal vergeten woord of een woord dat allang had moeten bestaan. Deze week: schlemiel. (20/04 06u15 - De Morgen)
18x Aantal klachten over verloren postpakketten stijgt forsBij de ombudsdienst voor de postdiensten zijn vorig jaar 887 klachten binnengelopen over zoekgeraakte postpakketten. Dat is een stijging met 66... (20/04 06u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Onderzoek naar ongevallen bij TeslafremontDe Californische dienst voor veiligheid en gezondheid op het werk is een onderzoek begonnen naar gesjoemel met gegevens over arbeidsongevallen. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x Files stuwen verkoop van motorenLees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x Duizenden Arabieren protesteren tegen Israëlische onafhankelijkheidsdagDuizenden Arabieren zijn gisteren, op de zeventigste verjaardag van de Israëlische onafhankelijkheid, opgestapt in een protestmars. Ze herdachten... (20/04 02u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
18x Atlético Madrid de boot in tegen Real SociedadAtlético Madrid heeft in de 33ste speelronde van de Spaanse competitie Real Madrid een punt dichterbij zien komen. De nummer twee verloor in San Sebastián bij Real Sociedad, een middenmoter. De thuisclub won met 3-0. Het verschil tussen de clubs uit Madrid is nu drie punten. (20/04 00u30 - BN/DeStem)
18x Chelsea loopt iets in op TottenhamChelsea heeft in de Premier League gewonnen bij Burnley (2-1) en is daardoor twee punten ingelopen op Tottenham Hotspur. Het verschil tussen de nummer vier en vijf, beide uit Londen, is desondanks nog vijf punten. De bovenste vier van Engeland mogen deelnemen aan de Champions League. (20/04 00u15 - De Stentor)
18x Donar niet naar finale Europe CupHet Europese avontuur van de mannenploeg van basketbalclub Donar is voorbij. De ploeg van coach Erik Braal kwam in het uitverkochte MartiniPlaza in Groningen net iets tekort tegen Reyer Venezia. De thuisclub wist de return nog wel met 83-80 te winnen. De Nederlandse kampioen verloor vorige week in Italië echter met 82-72. (20/04 00u15 - De Stentor)
18x Erdogan 'steelt' jonge vrouw van Poetin bij groepsfotoDe Russische president Poetin is op staatsbezoek in Turkije. Samen met president Erdogan ging hij er langs op de werf van de eerste Turkse kerncentrale. Bij die officiële plechtigheid hoorde ook een officieel fotomoment. En daar eiste Erdogan een opvallende hoofdrol op. (20/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
18x Tijd voor bezinning: zelfs na zege is de moraal ver te zoeken bij AjaxVier dagen na de ontluisterende nederlaag bij PSV kan Ajax het chagrijn onmogelijk verdrijven met een 4-1-zege op VVV. De halflege tribunes in de Arena zijn het symbool van de onvrede na weer een seizoen zonder landstitel. Ajax heeft de tweede plaats stevig in handen, al voelt een mogelijke helletocht in het voorportaal van de Champions League vanaf juli bijna als strafcorvee. Er zijn op deze zome (20/04 00u00 - de Volkskrant)
18x Video: Carfection test de nieuwe Aston Martin VantageVoorzien van een AMG krachtbron en nieuwe styling is de Aston Martin V8 Vantage klaar voor een nieuw hoofdstuk. Voor iets meer dan 150.000 euro ben je de (toekomstige) eigenaar van de een gloednieuwe Aston Martin Vantage. Die gooit z’n oude 4.7-liter liter V8 in de prullenbak en rekent vanaf heden op een 4.0-liter biturbo […] (20/04 00u00 - GroenLicht)
17x ‘Brave huisvader’ met donker dubbelleven krijgt twintig jaar cel na moord op minnaresJan Rasschaert (54) uit Tielt-Winge is veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op zijn minnares Mia Verschueren (52) uit... (20/04 09u45 - Het Laatste Nieuws)
17x Pas als veertiger of vijftiger voor het eerst achter het stuur? Maaike Cafmeyer (43) is niet alleenLees meer > (20/04 06u15 - VRT NWS)
17x Ze zijn al meer dan zestig jaar samen, maar nu worden Roger en Vera bruusk uit elkaar gerukt: “Onmenselijk"Bijna zestig jaar deelden ze liefde en leed, maar nu ze de tachtig jaar voorbij zijn leven Roger en Vera noodgedwongen gescheiden van elkaar. Zij heeft extra zorg nodig en hij kan die niet geven. Het woonzorgcentrum kan dat wel, maar voor Roger is er geen plaats. “Ik zoek haar ’s nachts in bed, maar ik vind haar niet”, zegt Roger. “We zijn zo met elkaar verstrengeld, maar nu zijn we uit elkaar getrokken. Onmenselijk is het.” (20/04 05u45 - Het Nieuwsblad)
17x “Rusland en Syrië vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken”De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het “geloofwaardig” bewijs heeft dat Rusland en Syrië samenwerken om internationale inspecteurs “te vertragen en te weigeren”, zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken. (20/04 05u30 - Het Nieuwsblad)
17x Voorpublicatie: op zoek naar de (on)gelukkigste plaatsen ter wereldVrijheid maakt gelukkig, zeggen menswetenschappers, maar klopt dat wel? In deze voor Knack geschreven voorpublicatie van zijn boek Melk, honing, kerosine: op reis naar de gelukkigste en ongelukkigste plaatsen ter wereld trekt Jan De Deken naar Singapore, Rwanda en de Verenigde Staten om het uit te zoeken. (20/04 05u15 - Knack)
17x Twee agenten door ruit restaurant doodgeschoten in FloridaIn Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn donderdag twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen. (20/04 04u45 - De Standaard)
17x Motorrijder komt om het leven bij ongeval in ZeebruggeIn Zeebrugge is gisterenavond rond 23 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt VRT Nieuws. (20/04 04u45 - De Morgen)
17x Executie man (83) in Alabama mag toch voltrokken wordenHet hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft de beroepszaken tegen de executie van een 83-jarige man in de staat Alabama afgewezen. Enkele uren eerder had het hof de terechtstelling van Walter Moody nog tijdelijk opgeschort om de zaken te bestuderen. (20/04 03u30 - Nu.nl)
17x 60Lees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Kerncentrales duwen EDF Luminus in roodBRUSSELEDF Luminus, de nummer twee op de energiemarkt in ons land, heeft vorig jaar een verlies moeten slikken van 22 miljoen euro. De nucleaire activiteiten wogen zwaar. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Hasselt start eindronde in MalleHalle-Gooik pakte zondag de Beker van België tegen Lierse en is ook de torenhoge favoriet in de play-offs om de landstitel. Die eindronde start vanavond en wordt voor het eerst met acht teams gespeeld, in plaats van met vier. Gelko Hasselt opent tegen Malle-Beerse. Carmelo Nieddu (foto) is vol vertrouwen, maar ook waakzaam voor de trip naar Antwerpen. Verder kijkt de Houthalenaar nog niet. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x “Nooit bij Merckx in de ploeg mogen gaan”Valère Vansweevelt stond aan de vooravond van zijn profdebuut te boek als een groot talent. Logisch, in zijn laatste seizoen als amateur won hij zowel de Ronde van Vlaanderen, de Ardense Pijl als het BK. Eén jaar later, in 1968, kroonde de 21-jarige Vansweefelt zich op de wielerbaan van Rocourt tot de jongste winnaar ooit van Luik-Bastenaken-Luik. Maar even snel als hij kwam, deemsterde Valère weer weg. Na amper vijf seizoenen zette de Komeet van Kuringen al een punt achter zijn carrière. “Mijn grootste fout? Ik had nooit bij Merckx’ ploeg mogen tekenen”, foetert de nu 71-jarige Vansweevelt. Vijftig jaar na zijn glorieuze zege in Luik gunt hij ons een inkijk in zijn leven en lot. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x “Ik voel me weer twaalf jaar”Derde keer, goede keer voor Luca Brecel in het Crucible Theatre? De inmiddels 23-jarige Maasmechelaar wil begin volgende week (maandag+dinsdag) zijn eerste wedstrijd op het WK winnen. De loting linkte hem aan de ervaren Ricky Walden. “Ik kijk enorm uit naar die wedstrijd, ik voel me opnieuw twaalf jaar.” (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Brasserie D’Vine houdt deur op slotDe bekende horecazaak D’Vine op de Grote Markt in Turnhout is voor onbepaalde tijd gesloten. Dat gebeurde nadat een deurwaarder woensdag de zaakvoerder verplichtte om onmiddellijk de deuren te sluiten. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
17x Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.” (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
17x BMW pakt flink minder uit op autoshowsMet de aankomende autoshow van Beijing staat er wéér een belangrijk evenement op stapel voor mondiale autofabrikanten. En dat wordt een duur grapje. BMW heeft besloten om fors minder te investeren in autotentoonstellingen. Aan toneel om haar producten aan de wereld te tonen hebben automerken geen gebrek. Genève, Detroit, Frankfurt en Parijs zijn bekende shows, maar ook die Los Angeles en New York lijken belangrijker te worden. En dan zijn er nog de Aziatische shows – eind deze maand barst het geweld los in China – naast special interest evenementen als Pebble Beach. En dan vergeten we nog even de technologiebeurzen zoals de CES in Las Vegas. Inkrimpen Dat op alle beurzen flink uitpakken prijzig is, benadrukt BMW nu nogmaals door te melden dat het vorig jaar liefst 25 miljoen euro besteedde om op te vallen tijdens de IAA in Frankfurt. Voor dat geld had het een complete hal tot haar beschikking – liefst 11.000 vierkante meter groot – maar dat hoeft voor de Duitsers in de toekomst niet meer. Voor de aankomende editie van de IAA – gepland voor het najaar van 2019 – zal het genoegen nemen met een optrekje van ‘slechts’ 3.000 vierkante meter. Dat onderkomen moet ... Het bericht BMW pakt flink minder uit op autoshows verscheen eerst op Carros. (20/04 00u45 - Carros)
17x N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uitN-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de Universiteit Gent. SP.A en Groen weigeren op hun beurt een samenwerking met PVDA uit te sluiten, al acht lijsttrekker Rudy Coddens de kans bijzonder klein. (20/04 00u30 - Knack)
17x Roemenië verhuist ambassade naar Jeruzalem, in navolging van VSDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna. (20/04 00u30 - Knack)
17x Battlezone Gold Edition laat VR-vereiste vallenBattlezone was één van games die beschikbaar was bij de lancering van PlayStation VR, maar als je niet over een VR-headset beschikte moest je de game spijtig genoeg aan de kant schuiven. Daar komt verandering ... (20/04 00u15 - 4Gamers)
17x Disgaea 1 Complete aangekondigdDisgaea 1 Complete is aangekondigd als een volledige make-over van de veelgeprezen strategie-RPG uit 2003. De nieuwe versie verschijnt deze herfst voor PS4 en Nintendo switch. Het verhaal volgt, zoals ... (20/04 00u15 - 4Gamers)
17x Een job op het kerkhof in Graveyard KeeperDe voorbije jaren hebben we al de gekste sim-games zien voorbijkomen en met Graveyard Keeper komt er daar nu nog eentje bij. Ditmaal krijg je de leiding over een middeleeuws kerkhof, waar je heel wat ... (20/04 00u15 - 4Gamers)
17x Spreekkoren en applaus van Ajax-fans doen Ziyech nietsMatthijs de Ligt keurt de actie van de Ajax-fans die zondag na het verlies bij PSV de spelersbus opwachtte af. 'Op een bepaald moment was het wel beangstigend', vertelde de verdediger donderdagavond aan FOX Sports na de zege op VVV-Venlo. (20/04 00u15 - Voetbal International)
17x Ziyech zegt dat applaus en spreekkoren in Arena hem niets doenHakim Ziyech zegt dat het hem niets doet dat het Ajax-publiek hem tijdens de Eredivisiewedstrijd donderdag tegen VVV-Venlo (4-1 winst) even uitjouwde, maar vooral ook toejuichte. (20/04 00u15 - Nu.nl: Sport)
17x Hoog instappen in nieuwe Audi A6 LimousineLees meer > (20/04 00u11 - Autowereld)
17x Armstrong schikt voor vijf miljoenDe oud-wielrenner treft een schikking waardoor er geen rechtszaak zal komen. De Amerikaanse regering wilde het geld terug dat Armstrong ontving van zijn toenmalige ploeg US Postal. (20/04 00u00 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Spaanse koningin ruziet met schoonmoeder voor cameraEen video toont spanningen in de Spaanse koninklijke familie: na de paasmis probeerde koningin Letizia te verhinderen dat haar kinderen met hun grootmoeder op de foto gingen. (20/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
17x Groot onrecht of mythe? May wil loonkloof man-vrouw te lijfHet Verenigd Koninkrijk is in de ban van de gender pay gap, de vermeende loonkloof tussen man en vrouw. Premier Theresa May spreekt van groot onrecht, en wil bedrijven aanpakken als die kloof te groot is. Net als in Nederland is het maar zeer de vraag of de verschillen wel zo groot zijn als politici … Continued The post Groot onrecht of mythe? May wil loonkloof man-vrouw te lijf appeared first on Elsevierweekblad.nl. (20/04 00u00 - Elsevier.nl)
17x Van Hool bouwt voortaan bussen in AmerikaDe Belgische busbouwer Van Hool bouwt een nieuwe busfabriek in de Amerikaanse staat Tennessee. Het eerste kwartaal van 2020 moet die operationeel zijn. Ze zal 600 medewerkers tellen en jaarlijks zo'n 400 bussen voor de Noord-Amerikaanse markt van het openbaar vervoer. De eerstesteenlegging van de nieuwe vestiging vindt plaats op het einde van de zomer dit jaar. Het gaat om de groo...Lees meer (20/04 00u00 - Auto55)
17x Unieke Jaguar XK140 ontdekt in GentVeilinghuis Bonhams ontdekte in ene vergeten autoverzameling in Gent een Jaguar XK140 met een koetswerk van de Italiaanse ontwerper Michelotti. Daar zijn er twee, hooguit drie van gebouwd. Op 13 mei wordt de auto geveild. De waarde is wellicht meer dan € 100.000, maar gezien het gaat om een restauratieproject, schat het veilinghuis de verkoopwaarde op hooguit € 15.000.Geaccidenteerd...Lees meer (20/04 00u00 - Auto55)
17x Airbus wil hotel in laadruim vliegtuigenLuchtvaartmaatschappijen zijn altijd op zoek naar manieren om de winst te maximaliseren. Meestal wil dat zeggen dat er meer passagiers op minder oppervlakte gepropt worden en dat ze je laten bedelen om een plastic bekertje bronwater. Vliegtuigbouwer Airbus denkt voor de verandering even in een andere richting. Blijkbaar wordt het laadruim van vliegtuigen niet altijd optimaal benut....Lees meer (20/04 00u00 - Auto55)
17x Dit is – zonder tegenbericht – de laatste Pagani Huayra CoupéAan alle mooie liedjes komt – na 100 exemplaren – een einde. Na de legendarische Zonda kwam Horacio Pagani en de gelijknamige sportwagenbouwer uit San Cesario sul Panaro met de Huayra op de proppen. Zoals vaak kon deze zijn voorganger niet overklassen maar met voldoende karakter slaagde deze unieke hypercar er toch in om zich […] (20/04 00u00 - GroenLicht)
17x Spyshots: Lamborghini Aventado Super Veloce Jota (2018)Schenkt Lamborghini de vernieuwde Aventador SV dé magische Jota term? Na een carrière van bijna 8 (luidkeelse) jaren nadert de Lamborghini Aventador zijn laatste maanden als topmodel binnen het sportieve gamma uit Sant’Ataga Bolognase. Zowel de reguliere Aventador Coupé als dakloze Aventador Roadster kregen reeds een facelift met nu 740 pk, de snelle SV versie […] (20/04 00u00 - GroenLicht)
16x VIER zit met een groot probleemNieuwe programma's zijn een flop. (20/04 09u45 - Showbizzsite)
16x Jong gezin uit Berlaar ziet deel van huis inzakkenIn Berlaar is het huis van een jong gezin gedeeltelijk ingestort, mogelijk door graafwerken bij de buren. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm. (20/04 08u15 - VRT NWS)
16x Dode man gevonden op straat in Nederweert: politie op zoek naar persoon met één schoenIn een deelgemeente van het Nederlands-Limburgse Nederweert is vrijdagochtend vroeg een overleden man gevonden op straat. (20/04 08u00 - Het Belang van Limburg)
16x CEO's zijn het erover eens: "Vergaderen wordt overschat"'Verlaat een meeting of een call als je geen waarde toevoegt.' Dat is het opmerkelijke advies van Tesla-CEO Elon Musk aan zijn werknemers. Vlaamse managers geven Musk gelijk, al durft niemand op te stappen in een nutteloze meeting. 'Liever denk ik op voorhand na of ik wel ga.' (20/04 06u45 - De Morgen)
16x Facebook vlucht voor privacywet: ondanks beloftes omzeilt Zuckerberg Europese regelsMet een kleine wijziging in zijn gebruiksvoorwaarden schermt Facebook 1,5 miljard profielen af van de nieuwe Europese privacywetgeving. Had topman Mark Zuckerberg niet net beloofd dat hij de geest van die wet voor alle gebruikers zou toepassen? (20/04 06u45 - De Morgen)
16x Hoe Netflix de cinema bedreigtCannes wil ze niet, Steven Spielberg lust ze niet, de bioscopen huiveren ervan. Nu Netflix zich steeds meer op films stort, reageert een groot deel van de filmwereld als door een wesp gestoken. Maar is Netflix nu echt de doodgraver van de cinema? (20/04 06u15 - De Morgen)
16x Bijna zestig jaar deelden ze liefde en leed, maar nu ze de tachtig jaar voorbij zijn leven Roger en Vera noodgedwongen gescheiden van elkaarBijna zestig jaar deelden ze liefde en leed, maar nu ze de tachtig jaar voorbij zijn leven Roger en Vera noodgedwongen gescheiden van elkaar. “Ik zoek haar ’s nachts in bed, maar ik vind haar niet”, zegt Roger. “We zijn zo met elkaar verstrengeld, maar nu zijn we uit elkaar getrokken. Onmenselijk is het.” (20/04 06u00 - Het Nieuwsblad)
16x Antwerpse politie nam vorig jaar 2.400 euro geld af van bedelaarsHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats van bedelgeld. Dat schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag. (20/04 05u30 - De Morgen)
16x Brussels Airport krijgt zelfrijdende bus: eerste tests begin 2020De Nederlandse constructeur 2GetThere gaat een zelfrijdende elektrische bus bouwen voor op Brussels Airport. De bus zou vanaf begin 2020 op de... (20/04 05u00 - Het Laatste Nieuws)
16x Nog nooit zo veel meldingen over crimineel geld in BelgiëDe antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record, schrijft De Tijd vrijdag. (20/04 05u00 - Knack)
16x Antwerpse politie pakte 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats. Maar de maatregel lijkt zijn doel – mensenhandel bestrijden – voorbij te schieten. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x “Jobzekerheid en een mooie loonbrief”HASSELTSteeds meer Limburgse 35-plussers scholen zich om tot IT’er. Dat blijkt uit cijfers van Syntra Limburg. Die positieve trend komt als geroepen, want het tekort aan ICT’ers op de Belgische arbeidsmarkt heeft haar toppunt bereikt. Volgens technologiebedrijf Agoria is IT de sector van de toekomst. Daarom spoort het bedrijf mensen aan om zich om te scholen. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x Koning Albert is opgenomen in het ziekenhuis met hartprobleemSint-Lambrechts-WoluweKoning Albert is gisteren met hartproblemen opgenomen in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij onderging gisteren een reeks onderzoeken die moeten bepalen welke behandeling nodig is. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x Concertje meepikken op Record Store DayLees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x 19-jarige Vlaardinger beschoten in bushokjeOp de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen is donderdagavond een schietpartij geweest. (20/04 03u30 - AD.nl)
16x Een kans op integratie van de Joodse bevolkingsgroep gemist?Dat CD&V schade heeft opgelopen door de chassidische jood Aron Berger op de lijst te zetten en hem er vervolgens weer af te halen, staat buiten kijf. Maar in welke mate is de Joodse gemeenschap de dupe van deze operatie? Hebben we een grote kans op integratie van die bevolkingsgroep gemist? (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Bloesems op hun mooist: zon geeft ook natuur een boostDe warmste 19 april ooit gemeten was het: 27,2 graden, maar liefst 2,4 graden warmer dan het vorige record uit 1988. En het blijft nog het hele weekend mooi. Ideaal voor een verkenning van de bloesems, want die zijn net nu op hun mooist. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Houdt uw gemeente u wel gezond genoeg?Hoe gezonder u bent, hoe voordeliger voor de overheid. Daarom houdt die u het liefst fit en actief, of u nu een hangpuber bent met een WhatsApp-verslaving of een 80-plusser op de drempel van het verzorgingstehuis. Daar mag dus best wat geld tegenover staan. Voor sportinfrastructuur, maar ook voor de lokale sportclubs. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Gescheiden sportclubs dreigen buiten de wet te stellen: “Hier voelen vrouwen zich niet geïntimideerd”De verstrenging van het gelijkekansendecreet in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement zou een pervers effect kunnen hebben. Dat meldt de Vlaamse Ombudsdienst. Zijn gescheiden sportclubs voor vrouwen straks nog wettelijk? (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Duizenden Arabieren protesteren tegen Israëlische onafhankelijkheidsdagDuizenden Arabieren zijn gisteren, op de zeventigste verjaardag van de Israëlische onafhankelijkheid, opgestapt in een protestmars. Ze herdachten de vlucht en verjaging van honderdduizenden Palestijnen in de nasleep van de oprichting van de Israëlische staat. (20/04 02u00 - De Morgen)
16x “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.” (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.” (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Executie aanstaande van oudste Amerikaanse terdoodveroordeelde in jarenIn de Amerikaanse staat Alabama staat een man van 83 op het punt ter dood gebracht te worden. Moordenaar Walter Moody is voor zover bekend de oudste man die wordt geëxecuteerd in de Verenigde Staten in meer dan veertig jaar. De man werd in 1996 veroordeeld voor de moord op een rechter. Moody stuurde hem per post een bom, volgens de aanklagers omdat hij wraak wilde nemen vanwege een eerdere veroordeling. Na de dood van de rechter verstuurde hij nog een aantal bommen om de politie op het verkeerde been te zetten. Moody zat sinds zijn veroordeling in een dodencel. Hij heeft al die tijd volgehouden dat hij onschuldig is. Mogelijke complicaties Als de executie doorgaat, krijgt de 83-jarige ergens in de komende uren een dodelijke injectie toegediend in een gevangenis in de plaats Atmore. Zijn advocaten hebben het Amerikaanse hooggerechtshof gevraagd de terdoodveroordeling te verhinderen. Zij voerden aan dat door zijn hoge leeftijd en gezondheid complicaties kunnen optreden bij de procedure met de dodelijke injectie. Tot dusver was de 77-jarige John Nixon de oudste persoon die ter dood is gebracht sinds 1976. In dat jaar draaide het Supreme Court de opschorting van de doodstraf terug. (20/04 01u00 - NOS.nl)
16x Matthew (10) moest gedwongen acteren in IS-propagandaMatthew (10) zit in een gevangenkamp in Noord-Syrië, samen met zijn moeder, broertjes en zusjes. De vader van de jongen vocht voor terreurgroep IS en dwong hem te figureren in propagandamateriaal. Het gezin zit vast, net als duizenden anderen vrouwen en kinderen. Westerse landen weigeren hun burgers terug te halen. (20/04 00u30 - RTL.nl)
16x Word een intergalactische CEO in Starship CorporationNa twee jaar in Early Access is het op 3 mei eindelijk tijd voor de officiële release van Starship Corporation, waarin je de leiding krijgt over een groot bedrijf dat ruimteschepen bouwt. Bij de volledige ... (20/04 00u15 - 4Gamers)
16x Ziyech heeft nooit een boycot overwogenHakim Ziyech heeft geen moment overwogen niet met Ajax in actie te komen tegen VVV-Venlo. ,,Zo zit ik niet in elkaar. Dan ken je me niet', zei hij. ,,Ik heb me gewoon omringd met vrienden en familie de afgelopen dagen. Zoals ik dat altijd doe.' (20/04 00u00 - Gelderlander)
16x Mogelijk explosieven in auto Gennep en woning WellGENNEP - In Gennep is mogelijk een explosief gevonden in een auto. Een 24-jarige man uit Well is aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het voorwerp veiliggesteld en voor verder onderzoek meegenomen. (20/04 00u00 - Gelderlander)
16x Ziyech heeft nooit een boycot overwogenHakim Ziyech heeft geen moment overwogen niet met Ajax in actie te komen tegen VVV-Venlo. ,,Zo zit ik niet in elkaar. Dan ken je me niet', zei hij. ,,Ik heb me gewoon omringd met vrienden en familie de afgelopen dagen. Zoals ik dat altijd doe.' (20/04 00u00 - BN/DeStem)
16x Man neergeschoten in VlaardingenEen negentienjarige man is donderdagavond neergeschoten in Vlaardingen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar vier verdachten en spreekt met getuigen. (20/04 00u00 - Nu.nl)
16x Barney gaat voor selfie met Messi en SuarezRaymond van Barneveld voelde zich donderdagavond de koning te rijk in Ahoy. Na zijn zege in de Premier League op Michael van Gerwen riep de Hagenaar zelfs dat hij de sfeer in het Rotterdamse sportpaleis misschien nog wel mooier vond dan het winnen van de wereldtitel. (20/04 00u00 - Metro)
16x Eigen cloud maken voor het delen van foto'sEen eigen cloud maken voor je foto's. Waarom zou je dat doen? Vooral vanuit privacy-overwegingen. Met de juiste apparatuur en bijbehorende software kom je een heel eind. In dit artikel leggen we uit welke opties je hebt. (20/04 00u00 - PCMweb)
15x 83-jarige oudste man ooit die geëxecuteerd wordt in VSIn de Amerikaanse staat Alabama is donderdagavond (lokale tijd) een 83-jarige terdoodveroordeelde man geëxecuteerd. Walter Moody is daarmee de oudste man bij wie de doodstraf voltrokken wordt, sinds de VS in 1976 beslisten de uitvoering ervan weer in te voeren. (20/04 09u45 - De Standaard)
15x Koning Albert moet over 10 dagen een hartoperatie ondergaanKoning Albert II zal over tien dagen een hartoperatie moeten ondergaan. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Het voormalige staatshoofd heeft een vernauwing aan een hartklep, daardoor stroomt er onvoldoende bloed naar zijn lichaam. Volgens hartchirurgen is zogeheten 'aortaklepstenose' een veelvoorkomende aandoening bij mensen ouder dan 80. (20/04 08u15 - VRT NWS)
15x Tientallen gewonden bij treinongeluk SalzburgBij een treinongeluk op het hoofdstation van Salzburg zijn volgens lokale media tientallen gewonden gevallen. (20/04 07u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Meer dan duizend varkens laten leven bij zware brand op boerderij in JabbekeLees meer > (20/04 06u15 - VRT NWS)
15x Organisatie van Amerikaanse Staten: "Machtswissel in Cuba is onwettig"De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) bestempelt de machtswissel in Cuba, waar Miguel Diaz-Canel gisteren als opvolger is gekozen van president Raul Castro, als onwettig. Secretaris-generaal Luis Almagro spreekt van een 'overwinning van een dictatuur'. (20/04 06u15 - De Morgen)
15x Botsingen, joyrides en cocaïne in de wagen: autodeelsector vraagt geduld om misbruik tegen te gaanNu het berichten regent over het wangedrag van deelautobestuurders, vraagt de sector 'geduld' om de probleempjes op te lossen, zo schrijft Jeffrey Matthijs in een opiniestuk voor De Morgen. De Vlaamse regering werkt alvast aan een wettelijk kader.  (20/04 06u15 - De Morgen)
15x Roemenië verhuist als eerste EU-land ambassade naar JeruzalemDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna. (20/04 06u00 - De Standaard)
15x Verkoop gemotoriseerde tweewielers piekt door ellendige files rond AntwerpenTijdens het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers in ons land met 6%. In Antwerpen lag dat cijfer met 14,5% heel wat hoger. Daar is maar één verklaring voor: de ellendige files rond Antwerpen. (20/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x “Beton gieten is makkelijk, een stad groener maken iets minder”Onze stad zou er een pak groener uitzien als burgers en het bestuur beter samenwerkten. Vanuit dat idee organiseert Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen op 5 mei een soort Staten-Generaal. “We moeten de stad beschouwen als een gemeenschappelijk goed waarvan we samen beheerder zijn. Dat vraagt een engagement van de burger, maar het resultaat zal navenant zijn.” (20/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Antwerpse politie nam 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats van bedelgeld. Dat schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vrijdag. (20/04 05u00 - Knack)
15x Ghelamco huurt proffen in om Eurostadion te reddenEen legertje professoren onder leiding van mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is in opdracht van de projectontwikkelaar Ghelamco bezig met een draagvlakstudie voor het Eurostadion op parking C van de Heizel. Dat schrijft De Tijd vrijdag. (20/04 05u00 - Knack)
15x Brussels Airport krijgt zelfrijdende bus: eerste tests begin 2020De Nederlandse constructeur 2GetThere gaat een zelfrijdende elektrische bus bouwen voor op Brussels Airport. De bus zou vanaf begin 2020 op de luchthaven getest moeten worden, vanaf 2021 zouden er ook passagiers kunnen meerijden op een traject tussen de terminal en vrachtafdeling Brucargo, tussen ander verkeer. Dat vernam Belga bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en Brussels Airport, die het project samen uitvoeren. (20/04 05u00 - De Morgen)
15x Motorrijder komt om het leven bij ongeval in ZeebruggeIn Zeebrugge is donderdagavond rond 23 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt VRT Nieuws. (20/04 05u00 - Het Nieuwsblad)
15x Twee agenten door ruit restaurant doodgeschoten in FloridaIn Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn donderdag twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen. (20/04 05u00 - Het Nieuwsblad)
15x Voormalige New Yorkse burgemeester Giuliani sluit zich aan bij juridisch team TrumpDe conservatieve ex-burgemeester van New York Rudy Giuliani heeft zich aangesloten bij het juridische team van president Donald Trump. Naar eigen zeggen doet hij dat om snel een einde te stellen aan het FBI-onderzoek onder leiding van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. (20/04 04u45 - Knack)
15x Trump niet naar begrafenis Barbara Bush, Melania gaat welDe Amerikaanse president gaat zelf niet naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush. Dat heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt. Donald Trump laat wel zijn vrouw Melania gaan. (20/04 04u30 - AD.nl)
15x Van Holsbeeck duikt op bij Eupen-AntwerpTwee weken na zijn ontslag bij Anderlecht dook Herman Van Holsbeeck (63) weer op in de voetbalwereld. De gewezen manager van Anderlecht woonde woensdagavond samen met makelaar Mogi Bayat Eupen - Antwerp bij. Hij zat daar ook samen met het Antwerpbestuur aan tafel, maar dat was eerder toeval. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Groep 8’ers slechter in vangen van bal vangen en slingeren aan touwBasisschoolleerlingen zijn de afgelopen tien jaar slechter gaan bewegen. Meer groep 8-leerlingen scoren zwak op hardlooptesten, ze springen niet ver en gooien en vangen drastisch slechter. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder leerlingen die de Onderwijsinspectie heeft laten uitvoeren. (20/04 04u00 - Gelderlander)
15x Groep 8’ers slechter in vangen van bal vangen en slingeren aan touwBasisschoolleerlingen zijn de afgelopen tien jaar slechter gaan bewegen. Meer groep 8-leerlingen scoren zwak op hardlooptesten, ze springen niet ver en gooien en vangen drastisch slechter. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder leerlingen die de Onderwijsinspectie heeft laten uitvoeren. (20/04 04u00 - BN/DeStem)
15x Groep 8’ers slechter in vangen van bal vangen en slingeren aan touwBasisschoolleerlingen zijn de afgelopen tien jaar slechter gaan bewegen. Meer groep 8-leerlingen scoren zwak op hardlooptesten, ze springen niet ver en gooien en vangen drastisch slechter. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder leerlingen die de Onderwijsinspectie heeft laten uitvoeren. (20/04 04u00 - De Stentor)
15x Groep 8’ers slechter in vangen van bal vangen en slingeren aan touwBasisschoolleerlingen zijn de afgelopen tien jaar slechter gaan bewegen. Meer groep 8-leerlingen scoren zwak op hardlooptesten, ze springen niet ver en gooien en vangen drastisch slechter. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder leerlingen die de Onderwijsinspectie heeft laten uitvoeren. (20/04 04u00 - AD.nl)
15x Nieuw Z33 rolt despierballen in MilaanZ33, het huis voor actuele kunst in Hasselt, heeft gisteren in Milaan zijn ambities voor de toekomst bekendgemaakt. Het mikt op veel meer ontwikkeling en begeleiding van jong talent, meer internationale uitwisseling van knowhow en exposities en meer nadruk op een langdurige, onderzoekende werkwijze. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
15x Tammemaa één jaar langer bij MaaseikLees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
15x “Nachtrust en voeding cruciaal”Terwijl in de andere reeksen de competitie erop zit, moeten er in de EuroMillions League - play-offs niet meegerekend - nog tien wedstrijden gespeeld worden. Die worden op een drafje afgewerkt via vijf back-to-back-weekends. Zo speelt Hubo Limburg United vanavond thuis tegen Bergen. Morgenavond al staat in de mons.arena de terugwedstrijd op de affiche. We vroegen aan coach Pascal Angillis, center Yannick Desiron en kiné Niels Verheyen welke specifieke aanpak zo een back-to-back-weekend vraagt. (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
15x Zuid-Afrikaanse president verlaat Britse top vanwege protestenDe Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft zijn bezoek aan de Britse top voor Gemenebestlanden in Londen afgebroken. Hij reist terug vanwege de aanhoudende gewelddadige protesten in eigen land. In het noorden van Zuid-Afrika is het sinds woensdag onrustig. Demonstranten eisen er banen, huisvesting en maatregelen tegen corruptie. De afgelopen dagen zijn in het gebied winkels geplunderd, auto's in brand gestoken en wegen geblokkeerd. Ook kwam het tot confrontaties tussen relschoppers en agenten. Ramaphosa heeft de demonstranten tot kalmte gemaand en de politie verzocht streng op te treden. Hij komt vandaag met lokale leiders en partijgenoten samen om de situatie te bespreken. Slechte economische situatie Nadat Ramaphosa het presidentschap in februari had overgenomen van Jacob Zuma zei hij dat zijn regering de corruptie in Zuid-Afrika wil aanpakken en economische groei wil bewerkstelligen. De president hoopte op de top in Londen investeerders te enthousiasmeren voor Zuid-Afrika. Het land kan een financiële impuls goed gebruiken. De Zuid-Afrikaanse economie staat er slecht voor. Er is een gebrek aan banen, huizen, goede infrastructuur en medische voorzieningen. (20/04 03u30 - NOS.nl)
15x Astrid Coppens hakt mevrouw Meus in de panAstrid ­Coppens, in een vorig leven Astrid Bryan, heeft de echtgenote van ­Jeroen Meus geklopt in een boksmatch. Ze had er wel drie ronden voor nodig in het programma Boxing Stars. Vooral de stevige rechtse bleek een probleem voor Stéphanie De Roover. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Tanya Van Gorp verliest ruim 50 kilo:“Nooit wil ik nog zo dik zijn”In één jaar tijd meer dan 50 kilo vermageren? Tanya Van Gorp (35) uit Olen ging bij Cath Luyten in Vandaag over een jaar de uitdaging aan. “Pas op de allerlaatste dag bereikte ik mijn streefgewicht. Ik wil er nu nog 15 kilo af”, zegt ze. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Gerestaureerd tegeltableau ‘De Bekering van Saulus’ vanaf deze week weer te bewonderen in het MASHet tableau De Bekering van Saulus keerde gisteren na een grondige renovatie terug naar het MAS. In de 16de eeuw stond Antwerpen internationaal bekend om zijn geglazuurde, beschilderde keramiek: majolica heet die techniek. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Gaat Meeuws met gerust gemoed naar congres? “JA”De tweede plek van Tom Meeuws op de Antwerpse sp.a-lijst staat intern niet ter discussie. De leden zullen zich op het congres zaterdag waarschijnlijk massaal achter hun Antwerpse voorzitter scharen, ondanks de verhalen van de afgelopen weken. “Ga ik met een gerust gemoed naar het congres? Ja”, zegt Meeuws. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Annelies Timmermans zet collectie stopTien jaar nadat Antwerps ontwerpster Annelies Timmermans haar eerste handtas had gelanceerd, zet ze haar collectie al dan niet definitief stop. “Ik twijfelde hier al een hele tijd over”, zegt ze. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Werken borden De Lijn eindelijk? Nee, ze worden getestPassagiers dachten gisteren dat de nieuwe informatieborden van De Lijn eindelijk werkten, maar er is nog even geduld nodig. De vervoers-maatschappij test alleen nog maar met een nieuw systeem om reizigers correcter te informeren over de wachttijden. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x “Als er alleen Afrikanen komen, is mijn doel niet bereikt”Filmmaker en acteur Adams Mensah, bij het grote publiek bekend voor zijn rol als Ayo Buhari in Familie, selecteerde een aantal films die zijn gemaakt over of door Afrikanen voor het eerste Antwerpse Afrika filmfestival. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Antirookbeleid werpt vruchten af: recordaantal rokers gestoptNooit eerder zijn zo veel mensen gestopt met roken als in 2017. Toen zwoeren 110.000 de sigaret af. Mensen die blijven roken, steken minder vaak een sigaret op. (20/04 03u15 - Gelderlander)
15x Antirookbeleid werpt vruchten af: recordaantal rokers gestoptNooit eerder zijn zo veel mensen gestopt met roken als in 2017. Toen zwoeren 110.000 de sigaret af. Mensen die blijven roken, steken minder vaak een sigaret op. (20/04 03u15 - BN/DeStem)
15x Van Barneveld verbaasd dat publiek in Ahoy tegen Van Gerwen op zijn hand wasRaymond van Barneveld was woensdagavond verbaasd over het feit dat de toeschouwers in Ahoy Rotterdam tijdens zijn met 7-5 gewonnen wedstrijd tegen Michael van Gerwen in de twaalfde speelronde van de Premier League Darts volledig op zijn hand waren. (20/04 03u15 - Nu.nl: Sport)
15x VS: "Rusland en Syrië vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken"De regering van president Donald Trump heeft vandaag gezegd dat het "geloofwaardig" bewijs heeft dat Rusland en Syrië samenwerken om internationale... (20/04 02u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.” (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.” (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Werkendamse Marco kan weer aan de ‘frituur’ na drie maanden gesloten te zijnCafetaria Marco in Werkendam gaat maandagmiddag om 4 uur weer open. De zaak moest op last van burgemeester Yves de Boer drie maanden dicht nadat eind november vorig jaar drugs werden aangetroffen bij bezoekers in de cafetaria en in de bovengelegen woning van Marco Vroegh. (20/04 00u45 - BN/DeStem)
15x Voormalig burgemeester New York voegt zich bij juridisch team TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. (20/04 00u45 - AD.nl)
15x Voormalig burgemeester New York voegt zich bij juridisch team TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. (20/04 00u30 - Gelderlander)
15x Voormalig burgemeester New York voegt zich bij juridisch team TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. (20/04 00u30 - BN/DeStem)
15x Trotse Donar-spelers balen na uitschakeling van 'toverballen' VeneziaEen historisch Europees seizoen voor de basketballers van Donar eindigde donderdagavond in de halve finale van de Europe Cup. De spelers baalden stevig van de nipte uitschakeling tegen Reyer Venezia maar keken ook met een goed gevoel terug op de hele campagne. (20/04 00u30 - Nu.nl: Sport)
15x Ajax vreest voor ernstige knieblessure aanvoerder VeltmanAjax vreest dat aanvoerder Joël Veltman donderdag tegen VVV-Venlo (4-1 winst) een zware knieblessure heeft opgelopen. De 26-jarige rechtsback werd in de eerste helft per brancard van het veld gedragen in de Arena. (20/04 00u30 - Nu.nl: Sport)
15x Voormalig burgemeester New York voegt zich bij juridisch team TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. (20/04 00u30 - De Stentor)
15x Crossout krijgt bezoek van de "Knechte"Van 19 april tot 3 mei zijn de 'Knechte', een post-apocalyptische factie strijders, weer te vinden in de wereld van Crossout. Net zoals de vorige keren bieden ze hun goederen aan aan hen die loyaal zijn ... (20/04 00u15 - 4Gamers)
15x LIVE (20u30): Behoudt Essevee tegen Kortrijk koppositie in groep A?• Aftrap: 20u30 • Speeldag 5 play-off 2 groep A • Regenboogstadion • Kortrijk volgt op één punt van leider Zulte Waregem (20/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
15x FT buitenland: Chelsea loopt twee punten in op Spurs - Turkse topper gestaakt: bekogelde trainer wordt afgevoerd - Lestienne degradeertHoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd?... (20/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
15x Trouwfotograaf hangt ondersteboven in boom om het perfecte plaatje te schietenOp Twitter is een video viraal gegaan van een fotograaf die op z’n kop aan een tak van een boom hangt om het perfecte plaatje te schieten van het... (20/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
15x 911-telefoniste heeft geen zin in werk en haakt keer op keer in: duizenden bellers krijgen geen hulp911, what's your emergency? Dat krijgen mensen te horen als ze de hulpdiensten in de Verenigde Staten bellen. Bij telefoniste Creshanda Williams in... (20/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
15x Blik internationale artiesten voor Festival Dranouter 2018! (12 Apr 2018)Lees meer > (20/04 00u11 - Mediawatchers)
15x Kortom - Zware blessure Post, Malouda vangt bot bij CASIn onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld. (20/04 00u00 - Voetbal International)
15x Treffer Vormer bij zege Club Brugge, winst Levante slecht nieuws voor SeedorfRuud Vormer heeft donderdag in de kampioenspoule van de Belgische Jupiler Pro League met een doelpunt bijgedragen aan een royale zege van Club Brugge op Charleroi: 6-0. In Spanje boekte Levante in de strijd tegen degradatie een 1-0 zege op Malaga, dat volgend seizoen een niveau lager speelt. (20/04 00u00 - Nu.nl: Sport)
15x Oud-burgemeester van New York Giuliani versterkt juridisch team van TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat team houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. (20/04 00u00 - Nu.nl)
15x Armstrong schikt voor vijf miljoenDe oud-wielrenner treft een schikking waardoor er geen rechtszaak zal komen. De Amerikaanse regering wilde het geld terug dat Armstrong ontving van zijn toenmalige ploeg US Postal. (20/04 00u00 - NRC Handelsblad)
15x Lance Armstrong schikt voor 5 miljoen met Amerikaanse overheid in dopingzaakVoormalig wielrenner Lance Armstrong heeft donderdag een schikking van vijf miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) getroffen met de Amerikaanse overheid. Dat meldt The New York Times. Met de schikking voorkomt Armstrong dat hij zijn hele vermogen kwijtraakt, een zorg die hem al jaren achtervolgt. Volgens zijn advocaat Elliot Peters is Armstrong 'verheugd dat hij dit nu achter zich laat'. Na jaren va (20/04 00u00 - Volkskrant: Sport)
15x Wat te doen als je social media-account wordt geblokkeerdZonder gedegen voorbereiding heeft je organisatie een groot probleem. (20/04 00u00 - ComputerWorld)
15x Waarom e-mail het dominantste én beste sociale platform isVergeet Facebook: We hebben iets dat open, aanpasbaar én veelgebruikt is. (20/04 00u00 - ComputerWorld)
15x Redenen en strategieën voor integratie van vast en mobielVoor klanttevredenheid is integratie van vaste en mobiele telefonie een must (20/04 00u00 - ComputerWorld)
14x VIDEO. Naar werk vertrokken en ‘s avonds plots geen huis meer: woning van gezin gecontroleerd ingestortHet voorste deel van een woning in de Pastoor Haemelsstraat in Berlaar is donderdagavond gecontroleerd ingestort, de beelden daarvan vindt u verder in het artikel. Eerder op de dag hadden graafwerkzaamheden voor een bouwproject bij de aangrenzende grond ervoor gezorgd dat een zijmuur ernstig verzakt was geraakt. De bewoners, een koppel met twee jonge kinderen, zijn ongedeerd maar dakloos. (20/04 08u30 - Het Belang van Limburg)
14x Geniet dit weekend nog volop van het zomerweer, vanaf maandag gevoelig frisserLees meer > (20/04 08u15 - VRT NWS)
14x Man wandelt naar bakker maar sterft onder vallende zetelEen 69-jarige man die in Antwerpen-Noord op weg was naar de bakker, is onder een vallende zetel terechtgekomen. Het ongeval gebeurde vorige week vrijdag, maar woensdag is Mustafa overleden in het ziekenhuis, schrijft Het Laatste Nieuws. De politie onderzoekt de omstandigheden van het bizarre ongeval. (20/04 08u15 - Het Belang van Limburg)
14x 40% meer websites met kinderporno in 1 jaarHet aantal websites met kinderporno is wereldwijd met bijna 40 procent gestegen in één jaar tijd. Volgens Child Focus komt zelfs misbruik 'op... (20/04 06u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Begin 2020 eerste tests met zelfrijdende bus op luchthaven ZaventemDe Nederlandse constructeur 2GetThere gaat een zelfrijdende elektrische bus bouwen voor op Brussels Airport. De bus zou vanaf begin 2020 op de luchthaven getest moeten worden, vanaf 2021 zouden er ook passagiers kunnen meerijden op een traject tussen de terminal en vrachtafdeling Brucargo, tussen ander verkeer. Dat vernam Belga bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en Brussels Airport, die het project samen uitvoeren. (20/04 06u00 - De Standaard)
14x Bouwsector: per 2019 geen gas meer in nieuwbouwwoningGeen enkele nieuwbouw woning mag vanaf volgend jaar nog een cv-ketel en gasfornuis krijgen. Dat wil NVB Bouw, waarvan leden driekwart van alle nieuwe huizen realiseren. De woningbouwsector gaat zo beduidend verder dan het Kabinet. (20/04 05u15 - Gelderlander)
14x Trump niet naar begrafenis Barbara Bush, Melania gaat welDe Amerikaanse president gaat zelf niet naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush. Dat heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt. Donald Trump laat wel zijn vrouw Melania gaan. (20/04 04u30 - Gelderlander)
14x Trump niet naar begrafenis Barbara Bush, Melania gaat welDe Amerikaanse president gaat zelf niet naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush. Dat heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt. Donald Trump laat wel zijn vrouw Melania gaan. (20/04 04u30 - BN/DeStem)
14x Trump niet naar begrafenis Barbara Bush, Melania gaat welDe Amerikaanse president gaat zelf niet naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush. Dat heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt. Donald Trump laat wel zijn vrouw Melania gaan. (20/04 04u30 - De Stentor)
14x Van Holsbeeck duikt op bij Eupen-AntwerpTwee weken na zijn ontslag bij Anderlecht dook Herman Van Holsbeeck (63) weer op in de voetbalwereld. De gewezen manager van Anderlecht woonde woensdagavond samen met makelaar Mogi Bayat Eupen - Antwerp bij. Hij zat daar ook samen met het Antwerpbestuur aan tafel, maar dat was eerder toeval. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Antwerpse politie pakte 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats. Maar de maatregel lijkt zijn doel – mensenhandel bestrijden – voorbij te schieten. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Van Holsbeeck duikt op bij Eupen-AntwerpTwee weken na zijn ontslag bij Anderlecht dook Herman Van Holsbeeck (63) weer op in de voetbalwereld. De gewezen manager van Anderlecht woonde woensdagavond samen met makelaar Mogi Bayat Eupen - Antwerp bij. Hij zat daar ook samen met het Antwerpbestuur aan tafel, maar dat was eerder toeval. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x Antwerpse politie pakte 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats. Maar de maatregel lijkt zijn doel – mensenhandel bestrijden – voorbij te schieten. (20/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x Zes punten voorsprong na speeldag vier leverde altijd titel opLees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x De peut van de N-VALees meer > (20/04 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x Søstrene Grene raadt klanten aan om vooral niet te veel te kopenDe Deense designwinkel Søstrene Grene opent op 18 mei in de Stadsfeestzaal in Antwerpen zijn eerste filiaal in België. De keten heeft wereldwijd 181 winkels, schotelt zijn klanten klassieke muziek voor en geeft u expliciet de raad om niet te veel te kopen. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Ondergedoken Vlaming beschuldigd van dood 23 wandelaars voorlopig vrij: “Wekenlang opgejaagd door Indiase politie”Een maand lang leefde de naar India uitgeweken Vlaming Peter Van Geit (46) ondergedoken omdat hij gezocht werd in verband met de dood van 23 wandelaars bij een bosbrand. Nu kan hij eindelijk weer buiten komen zonder angst voor de politie – ook al hangt hem nog steeds een jarenlange celstraf boven het hoofd. “Gelukkig heb ik goeie advocaten.” (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Richard’s even enige echte Deli van ’t StadMet de pop-up Richard’s krijgt Antwerpen zijn eerste, echte deli naar Amerikaans model. Na acht tot twaalf weken maakt deze pop-up plaats voor de tweede Otomat van de stad, die pizza’s met streekproducten verkopen. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Drukker laat letters lachen en knipogenDe neven Jan en Peter Vermandere vonden elkaar in hun passie voor oude drukmaterialen. Graficus Jan maakt met oude, houten lettertypen unieke prenten. Juwelenmaker Peter vond inspiratie in drukplaten met afbeeldingen van diamant. Hun eerste expo opent zondag. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Bekend Deurnes ijssalon opent pop-up in buurgemeente omdat zaak moeilijker bereikbaar is door werfIn de intussen ruim tachtig jaar durende geschiedenis van het bekende ijssalon Pinguïn start op 1 juni een nieuw hoofdstuk. Woody de Beuckelaer, die intussen tot de vierde generatie van dezelfde Deurnese uitbatersfamilie behoort, opent dan een pop-upfiliaal op de nieuwe Markt in Wijnegem. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Aanval op politie in Borgerhout: vijf verdachten naar rechterVijf jongemannen zijn gisteren naar de rechtbank verwezen. Ze worden vervolgd voor de aanval op de politie tijdens een interventie op de Turnhout-sebaan in september 2017. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Brasserie D’Vine houdt deur op slotDe bekende horecazaak D’Vine op de Grote Markt in Turnhout is voor onbepaalde tijd gesloten. Dat gebeurde nadat een deurwaarder woensdag de zaakvoerder verplichtte om onmiddellijk de deuren te sluiten. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Søstrene Grene raadt klanten aan om vooral niet te veel te kopenDe Deense designwinkel Søstrene Grene opent op 18 mei in de Stadsfeestzaal in Antwerpen zijn eerste filiaal in België. De keten heeft wereldwijd 181 winkels, schotelt zijn klanten klassieke muziek voor en geeft u expliciet de raad om niet te veel te kopen. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Een kans op integratie van de Joodse bevolkingsgroep gemist?Dat CD&V schade heeft opgelopen door de chassidische jood Aron Berger op de lijst te zetten en hem er vervolgens weer af te halen, staat buiten kijf. Maar in welke mate is de Joodse gemeenschap de dupe van deze operatie? Hebben we een grote kans op integratie van die bevolkingsgroep gemist? (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Bloesems op hun mooist: zon geeft ook natuur een boostDe warmste 19 april ooit gemeten was het: 27,2 graden, maar liefst 2,4 graden warmer dan het vorige record uit 1988. En het blijft nog het hele weekend mooi. Ideaal voor een verkenning van de bloesems, want die zijn net nu op hun mooist. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Houdt uw gemeente u wel gezond genoeg?Hoe gezonder u bent, hoe voordeliger voor de overheid. Daarom houdt die u het liefst fit en actief, of u nu een hangpuber bent met een WhatsApp-verslaving of een 80-plusser op de drempel van het verzorgingstehuis. Daar mag dus best wat geld tegenover staan. Voor sportinfrastructuur, maar ook voor de lokale sportclubs. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Gescheiden sportclubs dreigen buiten de wet te stellen: “Hier voelen vrouwen zich niet geïntimideerd”De verstrenging van het gelijkekansendecreet in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement zou een pervers effect kunnen hebben. Dat meldt de Vlaamse Ombudsdienst. Zijn gescheiden sportclubs voor vrouwen straks nog wettelijk? (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Ondergedoken Vlaming beschuldigd van dood 23 wandelaars voorlopig vrij: “Wekenlang opgejaagd door Indiase politie”Een maand lang leefde de naar India uitgeweken Vlaming Peter Van Geit (46) ondergedoken omdat hij gezocht werd in verband met de dood van 23 wandelaars bij een bosbrand. Nu kan hij eindelijk weer buiten komen zonder angst voor de politie – ook al hangt hem nog steeds een jarenlange celstraf boven het hoofd. “Gelukkig heb ik goeie advocaten.” (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Astrid Coppens hakt mevrouw Meus in de panAstrid ­Coppens, in een vorig leven Astrid Bryan, heeft de echtgenote van ­Jeroen Meus geklopt in een boksmatch. Ze had er wel drie ronden voor nodig in het programma Boxing Stars. Vooral de stevige rechtse bleek een probleem voor Stéphanie De Roover. (20/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Natuurwandeling langs dozijn gedichtenHet collectief Dichters2820 schreef twaalf gedichten ter gelegenheid van de Erfgoeddag in Bonheiden. Een handvol dichters brengt het werk tijdens de wandeling in het Krankhoevebos in de Bruinbeekvallei. (20/04 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x In de wandelgangen: PSG neemt contact op met Raiola voor zomertransferLees meer > (20/04 01u45 - VoetbalZone)
14x Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april. (20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x 'Na aanhoudende anti-Soroscampagne van regering Orbán sluit Soros' stichting deuren in Hongarije'De stichting van de Amerikaanse filantroop en durfkapitalist George Soros gaat de deuren sluiten in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dat meldt althans de doorgaans betrouwbare Oostenrijkse krant Die Presse.  De stichting zou in dat geval zijn werk na de zomer voortzetten vanuit Berlijn. De krant zegt zich te baseren op uitlatingen van Patrick Gaspard, de internationale directeur van Soros' Open S (20/04 01u15 - de Volkskrant)
14x Reactiemogelijkheid gaat weer aan bij Nu.nlLees meer > (20/04 00u58 - FOK!)
14x Politie onderzoekt woning in Well op explosiefDe politie in Noord-Limburg en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen in een woning in Well onderzoek naar een mogelijk explosief. Eerder op de avond had de politie een 24-jarige man uit Well aangehouden, nadat op de Kleermakersgroes in Gennep in diens auto een mogelijk explosief was aangetroffen. (20/04 00u45 - Reformatisch Dagblad)
14x Gisteren gemist: 'Sar' wil rust bij winnend Ajax, Seedorf baaltIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 19 april. (20/04 00u45 - FC update)
14x Ziyech overwoog nimmer boycot tegen VVV: ?Dan ken je me niet?Lees meer > (20/04 00u43 - VoetbalZone)
14x Vermeend Ajax-doelwit Quina blijkt felbegeerde ?West Ham Wonderkid?Lees meer > (20/04 00u43 - VoetbalZone)
14x Atlético Madrid de boot in tegen Real SociedadAtlético Madrid heeft in de 33ste speelronde van de Spaanse competitie Real Madrid een punt dichterbij zien komen. De nummer twee verloor in San Sebastián bij Real Sociedad, een middenmoter. De thuisclub won met 3-0. Het verschil tussen de clubs uit Madrid is nu drie punten. (20/04 00u30 - De Stentor)
14x Je kunt binnenkort kiezen uit maps in PlayerUnknown's BattlegroundsEindelijk maps kiezen in PUBG, Battlezone krijgt een nieuwe versie en komt o.a. naar Switch en Cities: Skylines krijgt een erg toffe nieuwe uitbreing. Dat en meer in de nieuwe Nachtwacht. (20/04 00u15 - Power Unlimited)
14x Video: een dag op pad met kampioenskeeper ZoetLees meer > (20/04 00u15 - FC update)
14x [eSports] Interview blackie (Get Gaming)Lees meer > (20/04 00u11 - FOK!Games)
14x FeLees meer > (20/04 00u11 - FOK!Games)
14x Gezond eten halveert risico op oogziekteDagelijks twee ons groenten eten, twee stuks fruit en twee keer per week vis, kan het risico op de chronische oogziekte 'leeftijdsgebonden maculadegeneratie' bijna halveren. Dat blijkt uit Rotterdams onderzoek. (20/04 00u00 - GezondheidsNet)
14x Mogelijk explosieven in auto en woning Limburg, man (24) opgepaktDe politie heeft donderdag een 24-jarige man opgepakt nadat in een auto op de Kleermakersgroes in Gennep (Limburg) mogelijk een explosief is aangetroffen. Ook in een woning in het nabijgelegen Well wordt onderzoek gedaan omdat hier mogelijk een explosief ligt.  (20/04 00u00 - Nu.nl)
14x Bizarre onthullingen in zaak Cambridge AnalyticaEen klokkenluider met zalmroze kapsel, een deal die helemaal verkeerd afliep en een tech-specialist die dood werd gevonden in een hotel in Kenia. Het Cambridge Analytica-schandaal ontspint zich steeds meer als een thriller. Klokkenluider Christopher Wylie onthulde vandaag een aantal nieuwe feiten in de zaak. Zo verklaarde hij tijdens zijn verhoor in het Britse parlement … Continued The post Bizarre onthullingen in zaak Cambridge Analytica appeared first on Elsevierweekblad.nl. (20/04 00u00 - Elsevier.nl)
14x Ziyech heeft nooit een boycot overwogenHakim Ziyech heeft geen moment overwogen niet met Ajax in actie te komen tegen VVV-Venlo. ,,Zo zit ik niet in elkaar. Dan ken je me niet', zei hij. ,,Ik heb me gewoon omringd met vrienden en familie de afgelopen dagen. Zoals ik dat altijd doe.' (20/04 00u00 - De Stentor)
14x Liam Gallagher op 21 november 2018 in Vorst Nationaal BrusselIn maart van dit jaar zette Liam Gallagher de AB in vuur en vlam. Daar blijft het niet bij voor de Britse rocker, want vandaag kondigt hij zijn terugkeer naar Brussel aan voor dit najaar! Dit keer staat hij op de planken in Vorst Nationaal, op woensdag 21 november. [...] (20/04 00u00 - Sterrennieuws)
14x Musical Blood Brothers van InTeam Producties op 6 april in premiereOp vrijdagavond 6 april a.s. om 20.30 uur vindt de première plaats van de musical Blood Brothers in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. InTeam producties brengt de musical Blood Brothers, na jarenlang succes in Londen, naar Vlaanderen terug, in een vernieuwend concept met in de 13-koppige cast een mix van veelbelovende afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, live begeleid door een orkest van 6 musici. [...] (20/04 00u00 - Sterrennieuws)
14x 'Rusland en Syrië proberen locaties van chemische aanval te ontsmetten'De VS hebben 'betrouwbare informatie' dat Rusland en Syrië proberen om de locaties van de vermoedelijke chemische aanvallen te 'ontsmetten'. Dat verklaarde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. Het is nog steeds onduidelijk wanneer de experts van de Organisatie voor een Verbod op Chemische Wapens (OPCW) aan hun opdracht in de Syrische stad Douma kunnen beginnen. (19/04 23u30 - De Standaard)
13x Het raadsel TEO: cijfers spreken uitspraak Vanhaezebrouck helemaal tegenSinds Marc Coucke de baas is bij Anderlecht, maakte Lukasz Teodorczyk 8 goals in 7 wedstrijden, maar op Standard speelde de Pool een echte non-match. Een gefrustreerde Teo trapte een bal zomaar weg, zocht een gele kaart en bij de 2-1 van Carcela stopte hij eigenlijk gewoon met voetballen, tot verbijstering van zijn ploegmaats. (20/04 08u30 - Het Nieuwsblad)
13x Meer dan duizend varkens laten het leven bij zware brand op boerderij in JabbekeLees meer > (20/04 08u15 - VRT NWS)
13x Burgemeester Brakel blaast positief na zwaar ongevalDe Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) heeft positief geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte. Dat schrijft Het Nieuwsblad. (20/04 08u00 - De Standaard)
13x Acute crisis in de crisishulpHet systeem van crisishulp aan jongeren werkt niet naar behoren. Dat besluit het Rekenhof na een doorlichting van de crisismeldpunten. Een blamage voor Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). (20/04 07u00 - De Standaard)
13x Burgemeester blaast positief na zwaar ongeval met dorpsgenoot, slachtoffer is er erg aan toeDe Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (53, Open VLD) heeft positief geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ­ingetrokken. Het slachtoffer was er zo erg aan toe dat hij gisteren nog niet ondervraagd kon worden. (20/04 07u00 - Het Nieuwsblad)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

51x Man sterft onder vallende zetel op weg naar bakker20/04 07u00 - Het Laatste Nieuws: Een man die in Antwerpen op weg was naar de bakker, is verpletterd door een zetel. Enkele verhuizers probeerden de tweezitszetel met koorden naar...
37x Colruyts zetten turbo op nepvlees 20/04 01u45 - De Tijd: Lees meer >
36x Burgemeester Brakel veroorzaakt ongeval onder invloed, slachtoffer zwaargewond20/04 06u45 - Het Laatste Nieuws: De burgemeester van Brakel heeft woensdagavond een ongeval veroorzaakt waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond is geraakt. Stefaan...
31x Hij keek elke avond naar de sterren, tot de politie in zijn tuin stond en hem vertelde dat hij 20 jaar cel riskeert20/04 06u00 - Het Nieuwsblad: Dinsdagavond laat had de 66-jarige amateurastronoom L.C. uit Limburg net zijn favoriete planeet Jupiter in het vizier. Wat later plukten enkele Limburgse agenten hem uit zijn tuin. “Plots lijk ik een misdadiger, terwijl ik gewoon mijn hobby aan het beoefenen was.”
30x Man schiet twee agenten dood door raam restaurant in Florida20/04 03u30 - Het Laatste Nieuws: In Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn deze nacht twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de...
28x Motorrijder komt om na zware crash tegen wagen; inzittenden komen met de schrik vrij20/04 07u45 - Het Laatste Nieuws: Langs de Isabellalaan in Zeebrugge is gisterenavond omstreeks 23 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. De man...
27x Senioren staan vier dagen in de kijker20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: De gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april.
26x Antwerpse politie nam vorig jaar 2.400 euro geld af van bedelaars20/04 05u30 - Het Laatste Nieuws: Het voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats van bedelgeld. Dat schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.
25x Roemenië volgt voorbeeld VS en verhuist ambassade naar Jeruzalem20/04 01u15 - Het Laatste Nieuws: De Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan...
25x “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”20/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan.

Statistieken

Artikels:
33003
Gelezen:
16090
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven