zondag 21 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 
24x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VSApple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les AravisOm halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programmaLachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de KempenDe wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aanZin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)


21x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aanZin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de fileHet vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VSApple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programmaLachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de KempenDe wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VSApple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les AravisOm halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de fileHet vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programmaLachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de KempenDe wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
21x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VSApple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
21x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aanZin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de fileHet vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les AravisOm halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de fileHet vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x Aanvallers gijzelen gasten in hotel in Kaboel: sprake van zeven dodenIn de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zaterdagavond gewapende mannen binnengevallen in het luxueuze Intercontinental Hotel. Ze gijzelden het personeel en de gasten. Volgens de BBC kwamen daar zeker zeven personen bij om het leven. Ook alle vier de daders zouden het niet hebben overleefd. (21/01 00u30 - Het Nieuwsblad)
20x 'Shutdown' in de VS: wat gaat dicht en wat blijft open?Als je een Amerikaans museum of een nationaal park wilt bezoeken, is de kans reëel dat je volgende week voor een gesloten deur staat. Als je een brief wilt versturen, komt hij wel aan. Alle 'niet-essentiële' werknemers van de overheid moeten tijdens de shutdown thuisblijven. (21/01 00u00 - Knack)
19x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Gazet van Antwerpen)
19x Zijn roekeloos rijgedrag kostte het leven aan zijn beste vriend (19) en komt hem nu ook duur te staanNasser B. uit Lokeren is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor een auto-ongeval dat het leven kostte aan zijn beste vriend. Volgens politierechter Peter D'Hondt lagen roekeloos rijgedrag en onaangepaste snelheid aan de basis van de crash. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
19x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u15 - Het Belang van Limburg)
19x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les AravisOm halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programmaLachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aanZin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x British Airways haalt dronken piloot uit het vliegtuigEen piloot van British Airways is vlak voor het toestel van Londen naar Maritius zou vertrekken uit de cockpit verwijderd. De man zou volgens zijn... (21/01 03u15 - Het Laatste Nieuws)
18x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programmaLachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de KempenDe wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Twee doden door brand in hotel in centrum PraagBij een brand in een hotel in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag zijn twee mensen om het leven gekomen. Er zijn zeker negen gewonden, van wie vijf ernstig. De aard van hun verwondingen is niet bekend. Het Eurostars David Hotel is gevestigd in de oude binnenstad in de buurt van het theater. De brandweer rukte massaal uit en zette ladderwagens in. Tientallen hotelgasten ademden rook in en moesten ter plekke worden behandeld. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (21/01 00u45 - NOS.nl)
18x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen)
17x Washington, in de kloof tussen een anti-abortusbetoging en een vrouwenmarsVrijdag betoogden vele duizenden Trumpaanhangers in Washington tegen abortus. Zaterdag gingen, een jaar na de eedaflegging, op honderden plaatsen in het land vrouwenbetogingen door tegen de president. Zowel de voor- als tegenstanders van Trump hebben zich meer dan ooit ingegraven in hun stellingen. (21/01 03u30 - Knack)
17x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
17x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aanZin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aanZin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
17x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de fileHet vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Jongen (7) overleden bij ongeval op snelweg A325Bij een ongeval op de snelweg tussen Nijmegen en Arnhem is een jongen van zeven om het leven gekomen. De auto waar hij in zat, raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De drie andere inzittenden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat vermoedelijk om een gezin met twee kinderen. Bij het ongeval ter hoogte van Ressen waren geen andere voertuigen betrokken. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. De auto reed in de richting van Arnhem. (21/01 01u30 - NOS.nl)
17x Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto ArenaGeen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen)
16x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Transmigranten uit vrachtwagen gehaald op parking: “Ze waren dronken. Ze hadden aan de lading bier gezeten”De snelwegpolitie heeft gisterennacht acht illegalen gearresteerd op de parking van de E314 in Rotselaar. “Acht man. Eritreeërs. Ze waren in een met bier geladen vrachtwagen geklommen en hadden al heel wat blikjes opgedronken. Ze waren behoorlijk dronken”, klinkt het uit goede bron. De politievakbonden willen snel actie van de regering. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
16x Kan jij volgen wat er allemaal in ‘Thuis’ of ‘Familie’ gebeurt? Wij zetten alle wissels even op een rijtje‘Thuis’ en ‘Familie’ gingen onlangs flink met de borstel door hun personeelsbestand.Uitleg van de makers: soaps hebben nieuwe zuurstof nodig om fris te blijven. Kan best, maar kunt u nog volgen? Om weer mee te zijn, lijsten we alle in & outs eens op. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
16x Opnieuw 'pussy hats' in de straten: "Door de protesten ben ik zelf actiever geworden"Het waren demonstraties zoals de Verenigde Staten ze in decennia niet hadden gezien. Miljoenen mensen trokken op 21 januari 2017, een dag na de beëdiging van Donald Trump, door de straten van Amerika's grote steden. Velen getooid met de inmiddels iconische roze mutsen. de zogenoemde 'pussy hats'. De Women's March was daarmee een direct antwoord op de nieuwe president en diens vrouwonvriendelijke ('grab 'm by the pussy') opvattingen. Dit weekend, exact een jaar later, gingen in heel Amerika opnieuw honderdduizenden mensen de straat op. 'Aanzienlijk minder dan vorige keer, inderdaad, maar toch mooi om te zien dat zoveel zijn komen opdagen', zegt Kelly. Ze woont in Washington en ging voor de tweede keer naar de vrouwenmars. 'De protesten van vorig jaar hadden een diepe impact, maar niet op de mensen die we uiteindelijk wilden bereiken. Dat waren namelijk Donald Trump en zijn Republikeinse regering.' Toch is er wel degelijk iets veranderd. 'Mensen zijn bewuster bezig met de politiek en zetten zich actiever in', meent Jamie Irelan. Samen met haar kinderen ging ook zij voor de tweede keer naar de vrouwenmars. 'Door de protesten van vorig jaar ben ik zelf ook actiever geworden. Ik had bijvoorbeeld nog nooit contact gezocht met mijn Senator, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. Ik heb een brief gestuurd en zelfs antwoord gekregen.' Vooral op lokaal niveau is er volgens Jamie veel veranderd. 'Tijdens lokale verkiezingen hebben er veel meer mensen op vrouwen gestemd. Dat is een gevolg van de vrouwenmars.' 'Run like a girl' Eén van die vrouwen op wie veel is gestemd, is Kelly Fowler. Tot vorig jaar had ze geen enkele politieke ervaring, maar na de verkiezing van Trump besloot ze het roer om te gooien. Vandaag, exact een jaar na de Women's March, wordt ze beëdigd als vertegenwoordiger in het parlement van de staat Virginia. 'Ik heb nooit de ambitie gehad om de politiek in te gaan, maar na de overwinning van Trump wel. Ik ging in 2016 ervan uit dat Hillary Clinton zou winnen. Dat dat niet gebeurde, voelde als een schok.' Fowler had vooral moeite om het uit te leggen aan haar dochter. 'Ze is geboren op de dag van de inhuldiging van Obama in 2008 en we zeiden op haar verjaardag altijd gekscherend dat ze ooit president zou worden', vertelt Fowler. Haar dochter droeg vaak een t-shirt met de tekst Run like a girl en een foto van het Witte Huis. 'En op haar tas had ze een Vote for Hillary-button. Maar toen ze op de dag van de uitslag terneergeslagen terug kwam uit school, was de button weg en wilde ze het t-shirt niet langer dragen. 'Vanaf nu ben ik weer een meisje-meisje en ga ik jurkjes dragen net als de rest', zei ze. Ze was helemaal gedesillusioneerd. Ik wist niet hoe ik moest reageren, maar dat was voor mij wel de motivatie om iets te doen.' Geïnspireerd door haar dochter begon Fowler de weken na de verkiezingen de lokale politiek te volgen. 'Ik stuurde berichten naar het Congreslid dat mijn kiesdistrict vertegenwoordigt, maar tot mijn verbazing kreeg ik geen enkel antwoord. Ik voelde me machteloos.' Toen Fowler in januari vorig jaar hoorde van een grote protestmars die daags na de inauguratie in de hoofdstad zou plaatsvinden, twijfelde ze geen moment. 'Ik heb mijn dochter meegenomen. Met honderdduizenden stonden we schouder aan schouder. Ik besefte dat ik niet de enige was die gefrustreerd was.' Fowler besloot dat jaar een gooi te doen naar een zetel in het parlement van Virginia. Ze startte een campagne op en bond de strijd aan met haar Republikeinse tegenstander, die al drie keer eerder met gemak was herkozen. Fowler won en hielp de Democraten in van 34 zetels naar net geen vijftig zetels te gaan. Dat was meer dan een overwinning voor de partij alleen. Ook wonnen meer vrouwen zetels in het parlement; hun aantal steeg van zeventien naar 25. Bovendien verkoos Virginia voor het eerst een transgender parlementslid. 'Het is nu glashelder dat vrouwen hun plek aan de tafel moeten innemen', zegt Fowler. 'Seksisme is iets waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Het kan soms voelen als een zware strijd, maar door de vrouwenmars kreeg iedereen nieuwe moed. Veel mensen werden geïnspireerd en kwamen erachter dat ze er niet alleen voor staan.' (21/01 03u15 - NOS.nl)
16x Maandag nieuwe stemming in Senaat die einde kan maken aan 'shutdown'In de Amerikaanse Senaat zal maandag opnieuw gestemd worden over een tijdelijke federale begroting die nodig is om een einde te maken aan de... (21/01 02u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VSApple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de KempenDe wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les AravisOm halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de fileHet vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VSApple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les AravisOm halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
16x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
16x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen)
15x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderLees meer > (21/01 03u38 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
15x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Honderdduizenden 'pussy hats' in grote steden de straat op tegen TrumpIn grote Amerikaanse steden zijn honderdduizenden vrouwen de straat opgegaan om te demonstreren voor vrouwenrechten, tegen president Trump en tegen zijn regering. Er waren protesten in onder meer New York, Los Angeles, Boston, Denver en Philadelphia. De demonstraties werden gehouden op de dag dat Trump precies een jaar president is. In New York waren meer dan 200.000 demonstranten op de been. In Los Angeles deden naar schatting een half miljoen mensen mee, onder wie bekende Hollywood-actrices als Eva Longoria, Scarlett Johansson en Natalie Portman. Ook in Washington protesteerden een half miljoen mensen. In totaal waren er in zo'n 250 steden protesten. Demonstranten hebben het gevoel dat een jaar na de vorige protesten wel degelijk iets veranderd is. Net als vorig jaar droegen veel deelnemers pussy hats. Deze roze mutsjes verwijzen naar een video die tijdens de verkiezingscampagne in 2016 opdook. In die opname uit 2005 zei Trump dat een beroemdheid als hij zich alles kan permitteren en vrouwen bij hun geslachtsdelen kan grijpen, zonder dat ze tegenstribbelen. Het afgelopen jaar was het seksueel misbruik van vrouwen dankzij de #MeToo-beweging meer in het nieuws dan ooit. President Trump leek niet onder de indruk door de demonstraties. Hij daagde de deelnemers juist uit: 'Prachtig weer in ons geweldige land, een perfecte dag voor alle vrouwenmarsen. Ga erop uit om de historische mijlpalen, het ongekende economisch succes en de welvaartstoename in de afgelopen twaalf maanden te vieren. De laagste werkloosheid onder vrouwen in achttien jaar!', twitterde hij. De organisatie hoopt met de marsen te voorkomen dat de Republikeinen in november de tussentijdse verkiezingen winnen. De VS kiest dan onder meer een heel nieuw Huis van Afgevaardigden. In de Senaat staan 33 van de 100 zetels op het spel. De organisatie probeert daarom ook zo veel mogelijk kiezers te laten registreren, met name in staten waar Democratische en Republikeinse kandidaten nek aan nek gaan. Zonder een registratie kunnen Amerikanen niet stemmen. (21/01 03u30 - NOS.nl)
15x Daarom is het een goed idee om te blokken: sneller werk, meer verdienen én meer seksDan ben je alles aan het geven in de blok, en dan krijg je te horen dat slechts één op de drie studenten zijn bachelordiploma op tijd haalt – lees: binnen de drie jaar. Je zou voor minder de moed verliezen. Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) stak studerend Vlaanderen onlangs met een tweet een hart onder de riem. “Weet dat nooit eerder zo veel jongeren een diploma hoger onderwijs behaalden”, schreef ze. Klopt, maar er zijn nog zoveel meer redenen om toch maar alles te geven tijdens de examens. Want wie een hoger diploma heeft…. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
15x Gert verhulst, zoon Viktor en Kobe Ilsen zetten hun beste Tiroler-beentje voorDe sfeer is goed in het Franse skigebied Val d’Isère. Dat blijkt uit deze foto die Viktor Verhulst op Instagram zette. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
15x Kensington wint PopprijsOp festival Noorderslag werd de jaarlijkse Popprijs uitgereikt aan Kensington. 'Een kroon op tien jaar werk', noemde zanger Eloi Youssef de prijs. (21/01 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
15x Kensington wint PopprijsOp festival Noorderslag werd de jaarlijkse Popprijs uitgereikt aan Kensington. 'Een kroon op tien jaar werk', noemde zanger Eloi Youssef de prijs. (21/01 03u15 - NRC Handelsblad)
15x Honderdduizenden 'Pussy hats' in steden de straat op tegen TrumpIn ongeveer 250 Amerikaanse steden zijn honderdduizenden vrouwen de straat opgegaan om te demonstreren voor vrouwenrechten, tegen president Trump en tegen zijn regering. Er waren protesten in onder meer New York, Los Angeles, Boston, Denver en Philadelphia. De demonstraties werden gehouden op de dag dat Trump precies een jaar president is. In New York waren meer dan 200.000 demonstranten op de been. In Los Angeles deden naar schatting een half miljoen mensen mee, onder wie bekende Hollywood-actrices als Eva Longoria, Scarlett Johansson en Natalie Portman. Ook in Washington protesteerden een half miljoen mensen. Net als vorig jaar droegen veel deelnemers pussy hats. Deze roze mutsjes verwijzen naar een video die tijdens de verkiezingscampagne in 2016 opdook. In die opname uit 2005 zei Trump dat een beroemdheid als hij zich alles kan permitteren en vrouwen bij hun geslachtsdelen kan grijpen, zonder dat ze tegenstribbelen. Het afgelopen jaar was het seksueel misbruik van vrouwen dankzij de #MeToo-beweging meer in het nieuws dan ooit. President Trump leek niet onder de indruk door de demonstraties. Hij daagde de deelnemers juist uit: 'Prachtig weer in ons geweldige land, een perfecte dag voor alle vrouwenmarsen. Ga erop uit om de historische mijlpalen, het ongekende economisch succes en de welvaartstoename in de afgelopen twaalf maanden te vieren. De laagste werkloosheid onder vrouwen in achttien jaar!', twitterde hij. De organisatie hoopt met de marsen te voorkomen dat de Republikeinen in november de tussentijdse verkiezingen winnen. De VS kiest dan onder meer een heel nieuw Huis van Afgevaardigden. In de Senaat staan 33 van de 100 zetels op het spel. De organisatie probeert daarom ook zo veel mogelijk kiezers te laten registreren, met name in staten waar Democratische en Republikeinse kandidaten nek aan nek gaan. Zonder een registratie kunnen Amerikanen niet stemmen. (21/01 03u15 - NOS.nl)
15x 'Er is te weinig dreiging van actie'Al decennia speelt hij een hoofdrol in de bloedgroepenstrijd binnen de FNV. Nu neemt 'Rode Jan' Berghuis (66) afscheid. De hardliner over strijden met werkgevers en met elkaar. (21/01 03u15 - fd.nl)
15x British Airways haalt dronken piloot uit het vliegtuigEen piloot van British Airways is vlak voor het toestel van Londen naar Maritius zou vertrekken uit de cockpit verwijderd. De man zou volgens zijn collega's te veel hebben gedronken. (21/01 02u45 - AD.nl)
15x Dode bij botsingen politie en demonstranten in HondurasIn Honduras hebben agenten en soldaten ingegrepen tijdens protesten van oppositieaanhangers, die boos zijn vanwege de omstreden uitslag van de presidentsverkiezing eind vorig jaar. Bij de onlusten kwam zeker een persoon om het leven. (21/01 02u30 - Nu.nl)
15x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de KempenDe wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Eerste prins carnaval van Aalst met beperking verkozenIn Aalst is Alex De Kegel voor het komende jaar verkozen tot prins carnaval. De 24-jarige lijdt aan een hersenverlamming en is de eerste prins... (21/01 01u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Met Davidsfonds op pad langs gedenktekens WOINaar aanleiding van Toast Literair trekt Davidsfonds Herk-de-Stad/Rummen vandaag naar Halen. Toast Literair van de Halense afdeling staat in het teken van de Eerste Wereldoorlog. (21/01 00u45 - Het Belang van Limburg)
15x Skicrosser Eckert stunt, Canadese breekt been en mist SpelenLees meer > (21/01 00u36 - FOK!sport)
15x VIDEO - Klassieke auto’s kijken op InterClassics MaastrichtHét jaarlijkse klassiekerfeest van Nederland, Interclassics Maastricht, is dit weekend gaande. Autovisie-redacteur Werner Budding ging op zoek naar de pareltjes, de unieke stukken, en kwam veel mooi historisch materiaal tegen. (21/01 00u00 - Autovisie)
15x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Het Belang van Limburg)
15x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Het Belang van Limburg)
14x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderLees meer > (21/01 03u38 - Nieuwsblad: Life)
14x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Anouk reageert na kritiek op harde commentaar in The Voice of Holland: "Zeurende hoeren"Vrijdag moest Kira Dekker The voice of Holland verlaten nadat Anouk onomwonden haar mening had gegeven. Ze kreeg veel kritiek dat haar reactie te... (21/01 03u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
14x British Airways haalt dronken piloot uit het vliegtuigEen piloot van British Airways is vlak voor het toestel van Londen naar Maritius zou vertrekken uit de cockpit verwijderd. De man zou volgens zijn collega's te veel hebben gedronken. (21/01 02u45 - Gelderlander)
14x British Airways haalt dronken piloot uit het vliegtuigEen piloot van British Airways is vlak voor het toestel van Londen naar Maritius zou vertrekken uit de cockpit verwijderd. De man zou volgens zijn collega's te veel hebben gedronken. (21/01 02u45 - BN/DeStem)
14x British Airways haalt dronken piloot uit het vliegtuigEen piloot van British Airways is vlak voor het toestel van Londen naar Maritius zou vertrekken uit de cockpit verwijderd. De man zou volgens zijn collega's te veel hebben gedronken. (21/01 02u45 - De Stentor)
14x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.” (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programmaLachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van. (21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Duizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen enge twitteraar.'' (21/01 01u15 - AD.nl)
14x Tragisch ongeval: jongetje (7) overledenBij een ernstig auto-ongeluk op de A325 in Ressen (Gelderland) is een 7-jarige jongen om het leven gekomen. (21/01 00u30 - De Telegraaf)
14x CD&V serveert nieuwjaarsontbijtCD&V van Geetbets organiseert vandaag, zondag 21 januari, een nieuwjaarsontbijt. Dat wordt georganiseerd in De Waterhoek. (21/01 00u15 - Het Belang van Limburg)
14x Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto ArenaGeen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek. (21/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
14x Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto ArenaGeen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek. (21/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x Halfnaakte vlaggendrager uit Tonga haalt Spelen als langlauferTaekwondoka Pita Taufatofua (34) ging anderhalf jaar geleden de wereld rond door met een ingeolied bovenlijf de vlag te dragen voor Tonga op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de Winterspelen van volgende maand in Pyeongchang is hij opnieuw van de partij, maar nu als langlaufer. (21/01 00u15 - AD: Sport)
14x VIDEO - Heeft investeren in klassiekers nog zin?Prijzen van klassiekers en youngtimers lijken de laatste jaren maar één kant op te gaan: omhoog. Heeft het zin om te investeren – of eigenlijk te beleggen – in een klassieker, ook al zijn de bedragen inmiddels behoorlijk stevig? Werner Budding gaat op zoek naar het antwoord op InterClassics Maastricht 2018… (21/01 00u00 - Autovisie)
14x VIDEO - Tweelingen met ander hartAston Martin heeft net het doek getrokken van de nieuwe V8 Vantage. Van de vorige generatie werd echter ook een versie gemaakt met een heel dikke 6,0 liter V12. Toch was het niet alleen de motor die anders was voor die auto. Sjoerd van Bilsen praat je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes bij over alle verschillen tussen de V8 Vantage en de V12 Vantage. (21/01 00u00 - Autovisie)
14x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - De Standaard - Sport)
14x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - De Standaard - Sport)
14x Mertens speelt vannacht haar achtste finale tegen MarticElise Mertens (WTA-37) neemt het morgen rond 5 à 6 uur onze tijd op tegen de Kroatische Petra Martic (WTA-81). Stoot ze door naar de kwartfinales in Melbourne? Volg de score hier. (21/01 00u00 - Sporza)
14x Tongeren verrast Lions, leider Bocholt wint welZes Belgische en zes Nederlandse teams strijden opnieuw voor de titel in de BENE-League. Volg alle uitslagen hier het hele seizoen op de voet. (21/01 00u00 - Sporza)
14x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Suárez knokt zich naar kwartfinalesCarla Suárez heeft voor de derde keer de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De 29-jarige Spaanse kwam tegen Annett Kontaveit terug van een flinke achterstand en won met 4-6, 6-4, 8-6. De Letse (WTA-33) had een ronde eerder knap gewonnen van de aanvallend ingestelde Jelena Ostapenko. Tegen verdedigster Suárez (WTA-39, maar in 2016 nog zesde) moest ze juist zelf de aanval zoeken. Dat ging de 22-jarige Kontaveit lange tijd prima af. Bij een 4-1 voorsprong in de tweede set (twee breaks) gingen de zenuwen echter parten spelen. De onverstoorbare Suárez pakte vijf games op rij, werkte in de derde set een break achterstand weg en benutte haar derde matchpoint. (21/01 04u00 - NOS: Sport)
13x VS: ten laatste maandag nieuwe stemming over 'shutdown'In de Amerikaanse Senaat zal maandag opnieuw gestemd worden over een tijdelijke federale begroting die nodig is om een einde te maken aan de zogenaamde 'government shutdown'. (21/01 03u45 - Knack)
13x Braziliaanse staat roept noodtoestand uit wegens dodelijke gele koortsIn de Braziliaanse staat Minas Gerais is de noodtoestand uitgeroepen vanwege een dodelijk uitbraak van gele koorts. De tropische ziekte heeft daar sinds december het leven gekost aan zeker vijftien mensen. (21/01 03u45 - AD.nl)
13x Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs geniet in bikini, Tatyana Beloy gaat nog iets verderDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram, die we graag even voor je bundelen. (21/01 03u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x De Volkskrant tv-selectie voor zondag 21 januariElke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien. LuizenmoederNPO 3, 20.25 uurComedyserie over de 'absurdistische wereld van de basisschool'. Hannah probeert haar dochter na school onder te brengen bij een vriendin, maar slaagt daar niet in. Juf Ank wordt gek van alle ouders die lang blijven zwaaien op de gang en treedt hard op. Soof: (21/01 02u15 - de Volkskrant)
13x "We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar": Duizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan om te... (21/01 02u00 - Het Laatste Nieuws)
13x Duizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen enge twitteraar.'' (21/01 01u15 - BN/DeStem)
13x Duizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen enge twitteraar.'' (21/01 01u15 - De Stentor)
13x Rogue One-producer Allison Shearmur overledenLees meer > (21/01 00u51 - FOK!)
13x Transfersoap nadert einde: Mkhitaryan gaat akkoord en dineert met RaiolaLees meer > (21/01 00u51 - VoetbalZone)
13x Eredivisie in teken van Klassieker Ajax-FeyenoordWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 januari 2018. (21/01 00u45 - Nu.nl)
13x Tragisch ongeval op de A325 kost jongetje (7) het levenBij een tragisch eenzijdig ongeval op de A325 ter hoogte van Ressen is een jongetje van zeven jaar overleden. (21/01 00u45 - Blik op Nieuws)
13x Skicrosser Eckert stunt, Canadese breekt been en mist SpelenLees meer > (21/01 00u36 - FOK!)
13x Forse aangroei Neos HalenDe jonge afdeling van Neos in Halen kent een forse groei. Het aantal leden is dit jaar gestegen tot 110. (21/01 00u30 - Het Belang van Limburg)
13x El Ghazi kan Lille niet uit degradatiezone schietenLees meer > (21/01 00u21 - FOK!)
13x ’Mishandelde man’ filmde stiekem meisjes in de McDonald’sHet verhaal van een man die zaterdag op sociale media deelde in elkaar te zijn geslagen tijdens een bezoek aan de McDonald’s in Hilversum, lijkt niet bepaald te kloppen. Volgens de politie filmde hij stiekem vrouwen van achteren. (21/01 00u15 - De Telegraaf)
13x Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto ArenaGeen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek. (21/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x ​Geen bierdouche voor rapper Boef: 'De mensen hebben hem vergeven'Het waren de twee grote vragen van popfestival Noorderslag in Groningen: Wie wint de Popprijs? En krijgt rapper Boef een bierdouche? De eerste vraag is beantwoord: Kensington won. De tweede vraag ook: geen bierdouche, Boef lijkt weer in de armen gesloten. De rapper, die in opspraak raakte omdat hij drie behulpzame vrouwen kechs (hoeren) had genoemd, opende zijn optreden met een nieuw nummer. Eerst klonken fragmenten van de niet malse commentaren uit de media van de afgelopen weken, daarna volgden excuses van de 24-jarige artiest. Een fragment van de tekst: 'Wij rappers zeggen bitches en zo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder of zo.' En als het nummer is afgelopen: 'Wat ik gedaan heb is fout, maar ik zal nooit jullie ideale schoonzoon zijn.' Het lijkt het publiek al niet meer uit te maken. Klonk er bij het begin van het nummer nog een heel aarzelend applaus, aan het eind van het nummer is het een volwaardig gejuich geworden. Van tevoren was het spannend hoe Boef ontvangen zou worden, krijgt hij een bierdouche of niet? Op sociale media werd daartoe opgeroepen. Uren voor het optreden grappen bezoekers daar nog over. Zo zegt een man tegen een beveiliger: 'Mag ik deze drie biertje meenemen? Ze zijn voor Boef.' De beveiliger lachend: 'Ja, hoor loop, maar door.' Maar kort voor het optreden wordt de zaal drooggelegd. Geen bierdouche voor Boef dus. Na zijn excuus-track vervolgt Boef het optreden. 'Want ik ben hier om hitjes te doen.' En dat is ook precies waar het om gaat, vindt de 15-jarige Lotte. 'Hij maakt gewoon goede muziek, hij heeft een lekker ritme.' 'En dat gedoe over zijn uitspraken', vervolgt Lotte, die met twee vriendinnen is gekomen. 'Ja sorry hoor, dat is niet zo speciaal. Wij zeggen ook kech tegen elkaar. Maar wel voor de lol natuurlijk.' Gijs en Steven (beiden 18) vinden het gedoe ook maar overdreven. 'Elke rapper zegt toch zulke dingen. Uiteindelijk wordt-ie hier alleen maar groter door', zegt Gijs. Zijn vriend vult aan: 'Hij heeft het natuurlijk dom aangepakt, had eerder excuses moeten aanbieden. Maar de muziek is het belangrijkste.' En dat blijkt ook uit de reactie uit de zaal. Naarmate het optreden, dat ruim een half uur duurt, vordert, komt de zaal steeds meer los. Mensen zingen mee, dansen en juichen en joelen telkens als Boef zijn telefoon erbij pakt om het publiek vast te leggen op Snapchat. Toch lijkt de rapper nog niet zo snel vergeten wat er de afgelopen weken is gebeurd. Ongeveer halverwege de show heeft hij 'een kleine, of nee toch een grote verrassing' voor de mensen. 'Want ik heb toch wat goed te maken.' Het blijkt een gastoptreden van de populaire collega-rapper Ronnie Flex. Maar eigenlijk heeft hij al niets meer goed te maken de zaal; er valt geen onvertogen woord. 'Ja, het voelt alsof de mensen hem hebben vergeven', ziet ook Joep (26). 'Natuurlijk is het een sukkel, omdat hij die dingen heeft gezegd. Maar hij had niet zo afgemaakt hoeven worden in de media.' 'Dat neem ik de media kwalijk, dat mijn moeder nu opeens een ongefundeerde mening over Boef heeft', gaat hij verder. 'Terwijl ze hem helemaal niet kent. Het gaat om de artistieke waarde van de muziek.' Boef sluit zijn optreden af met zijn grootste hit Habiba, en de zaal zingt grotendeels mee. De rapper is vergeven, en daar is hij opgelucht over. 'Noorderslag, dank dat jullie mij hebben laten staan.' Tegen het publiek: 'Natuurlijk had ik van tevoren spanning over jullie reactie, maar ik hou van jullie.' (21/01 00u15 - NOS.nl)
13x Ed Sheeran met "Shape of You" op 1 in de MNM Teens100 (13 Jan 2018)Lees meer > (21/01 00u06 - Mediawatchers)
13x Fenerbahce door eigen goal in blessuretijd aan kopLees meer > (21/01 00u06 - FOK!)
13x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto ArenaGeen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Longartsen slaan alarm om luchtvervuilingLongartsen en het Longfonds sturen dinsdag een brandbrief naar de Tweede Kamer. Zij willen dat er maatregelen worden getroffen tegen luchtvervuiling. Volgens hen worden de gevolgen van vieze lucht onderschat. (21/01 00u00 - GezondheidsNet)
13x Antwerpse Angeline is Miss België 2018Angeline Flor Pua is uitgeroepen tot de mooiste vrouw van het land. De nieuwe Miss België werd zaterdagavond gekroond in De Panne door organisatrice Darline Devos en aftredend Miss België Romanie Schotte. De Antwerpse schone met Filipijnse roots studeert voor piloot. (21/01 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
13x Klanten slaan slag na blunder MediamarktDoor een fout stonden in de nacht van donderdag op vrijdag heel wat anders dure artikelen in de Nederlandse webshop van Mediamarkt te koop voor amper 95 eurocent. Een woordvoerder van het bedrijf heeft de blunder bevestigd. (21/01 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
13x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - De Standaard: Wetenschap)
13x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - De Standaard: Wetenschap)
13x Sinds wanneer is Olcay zo vrijgevig?Elke week probeert Het Parool je op het spoor naar de Mol te zetten. Dit is de nabeschouwing van aflevering 3, en zeker niet spoilervrij. Het begon zo gezellig aan de ontbijttafel. Er werd gegeten, gelachen en Olcay dronk suiker met wat koffie. En dan kaart Stine het penningmeesterschap aan. Jan, Emilio en Bella slaan af. Olcay hapt. Stine schuift zichzelf naar voren en de krekels tjilpen. Stine w (21/01 00u00 - Het Parool)
13x Ruimteschip 'Dragon' op terugweg naar aardeHet Amerikaanse ruimtevrachtschip 'Dragon' is na vier weken in de ruimte op de terugweg naar de aarde. Het vrachtschip was zaterdag succesvol ontkoppeld van het internationale ruimtestation ISS en is op de weg terug, zei het Amerikaanse ruimteagentschap NASA. (21/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
13x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
13x Dit zijn de 10 beste platen van de weekLees meer > (21/01 00u00 - De Morgen)
12x Nieuwe verkiezingsadvertentie Trump noemt Democraten medeplichtig aan moordIn een herverkiezingsadvertentie van Trump die gisteren publiek werd gemaakt, worden de Democraten beschuldigd van medeplichtigheid aan iedere... (21/01 04u45 - Het Laatste Nieuws)
12x Johan Vande Lanotte (SP.A) over de breuk in Antwerpen: 'De waarheid is blijkbaar niet meer relevant'Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende en gewezen SP.A-voorzitter, spreekt zich in De Zondag uit over de teloorgang van het Antwerps kartel 'Samen'. (21/01 04u45 - Knack)
12x Braziliaanse staat roept noodtoestand uit wegens dodelijke gele koortsIn de Braziliaanse staat Minas Gerais is de noodtoestand uitgeroepen vanwege een dodelijk uitbraak van gele koorts. De tropische ziekte heeft daar sinds december het leven gekost aan zeker vijftien mensen. (21/01 03u45 - Gelderlander)
12x Braziliaanse staat roept noodtoestand uit wegens dodelijke gele koortsIn de Braziliaanse staat Minas Gerais is de noodtoestand uitgeroepen vanwege een dodelijk uitbraak van gele koorts. De tropische ziekte heeft daar sinds december het leven gekost aan zeker vijftien mensen. (21/01 03u45 - BN/DeStem)
12x Braziliaanse staat roept noodtoestand uit wegens dodelijke gele koortsIn de Braziliaanse staat Minas Gerais is de noodtoestand uitgeroepen vanwege een dodelijk uitbraak van gele koorts. De tropische ziekte heeft daar sinds december het leven gekost aan zeker vijftien mensen. (21/01 03u45 - De Stentor)
12x Ook op tweede vrouwenmars massale protesten tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 03u15 - Gelderlander)
12x Ook op tweede vrouwenmars massale protesten tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 03u15 - BN/DeStem)
12x Ook op tweede vrouwenmars massale protesten tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 03u15 - De Stentor)
12x Ook op tweede vrouwenmars massale protesten tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 03u15 - AD.nl)
12x Honderdduizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 02u00 - BN/DeStem)
12x Honderdduizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 02u00 - De Stentor)
12x 'Eindelijk' Popprijs voor KensingtonTijdens het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen heeft Kensington zaterdag de Popprijs 2017 gewonnen. De jury prees onder meer het feit dat de Utrechtse band vorig jaar vijf keer de Ziggo Dome had uitverkocht. ,,Eindelijk hebben ze hem gewonnen', zei presentator Frank van der Lende. Zanger Eloi Youssef sprak van een ,,kroon' na zo'n tien jaar hard werken. (21/01 01u30 - Metro)
12x Duizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen enge twitteraar.'' (21/01 01u15 - Gelderlander)
12x Rotterdamer Niek Baar wint VioolconcoursUTRECHT (ANP) - Niek Baar heeft het Nederlandse Vioolconcours gewonnen in de categorie Oskar Back. De Rotterdammer speelde tijdens de finale het Vioolconcert van Schumann. Het concours was in TivoliVredenburg in Utrecht, in aanwezigheid van prins Constantijn. Hij reikte de prijzen uit. Het bericht Rotterdamer Niek Baar wint Vioolconcours verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/01 01u15 - Nieuws.nl)
12x 7-jarige jongen overlijdt na ongeval A325RESSEN (ANP) - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A325 bij Ressen (Gelderland) is een 7-jarige jongen om het leven gekomen. De politie meldt dat het een eenzijdig ongeluk betrof. De vader, moeder en broer van het slachtoffer, die ook in de auto zaten, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeren ze niet in levensgevaar. Het bericht 7-jarige jongen overlijdt na ongeval A325 verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/01 01u00 - Nieuws.nl)
12x Kinks-bassist Jim Rodford overledenLees meer > (21/01 00u36 - FOK!)
12x Jongetje (7) overleden bij 'tragisch' ongeval, gezinsleden gewondBEMMEL - Een kind van 7 jaar is vanavond om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. De personenauto waarin hij met zijn vader, moeder en een ouder broertje zat, raakte daar vanavond rond 22.15 uur van de weg en kwam tegen enkele bomen tot stilstand. (21/01 00u30 - BN/DeStem)
12x United Airlines bespaart 640.000 liter brandstof door lichter papier voor inflight magazineDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines spaart jaarlijks 290.000 dollar (ongeveer 240.000 euro) aan brandstof uit door hun inflight... (21/01 00u30 - Het Laatste Nieuws: Economie)
12x Jongetje (7) overleden bij ongeval op A325, gezinsleden gewond geraaktEen kind van 7 jaar is vanavond om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. De personenauto waarin hij met zijn vader, moeder en een ouder broertje zat, raakte daar vanavond rond 22.15 uur van de weg en kwam tegen enkele bomen tot stilstand. (21/01 00u30 - AD.nl)
12x El Ghazi kan Lille niet uit degradatiezone schietenLees meer > (21/01 00u21 - FOK!sport)
12x Mod voegt Mario & co. toe aan GoldenEyeEen zekere StupidMarioBros1Fan heeft vier maanden gewerkt aan een mod die alle personages uit de iconische N64 shooter GoldenEye vervangt door personages uit het Mario universum. James Bond bijvoorbeeld ... (21/01 00u15 - 4Gamers)
12x LIVE (18u): Kan Anderlecht na winterstop aanknopen met overwinning op Genk?Crystal Arena Aftrap: 18u Ref: Erik Lambrechts Ingvartsen geschorst (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (14u30): Legt Club Brugge ook Antwerp over de knie op de Bosuil?Stadion: Bosuil Ref: Delferière Bevestigt Club de indrukwekkende prestatie van tegen Charleroi? Topman Antwerp diende gisteren klacht in tegen het... (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (17u): Komen de Spurs-Belgen op het veld van Southampton naast Liverpool op plek vier?Aftrap 17u 24ste speeldag Premier League Stadion: St. Mary's Stadium Tottenham kan zich (voorlopig) naast Liverpool nestelen op plek vier (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (20u45): Pakken Vermaelen en Barça ook de scalp van Real Betis?Aftrap 20u45 20ste speeldag La Liga Stadion: Benito Villamarin Vermaelen en Barcelona nog steeds ongeslagen in La Liga (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (14u30): Heeft de klassieker tussen Ajax en Feyenoord spektakel in petto?Aftrap 14u30 19de speeldag Eredivisie Stadion: Amsterdam ArenA Ajax telt als nummer twee al negen punten meer dan Feyenoord (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (16u15): Kan Real Madrid na schamele 1 op 9 eindelijk nog eens winnen in La Liga?Aftrap 16u15 20ste speeldag La Liga Stadion: Santiago Bernabeu Real Madrid kon al drie wedstrijden niet meer winnen in La Liga (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (12u30): Lopen Mertens en Napoli (even) uit op Juventus tegen het Atalanta van Castagne?Aftrap 12u30 21ste speeldag Serie A Stadion: Atleti Azzurri d'Italia Mertens en co kunnen Juventus, dat morgen Genoa ontvangt, (voorlopig) op vier... (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (20u): Trekt Gent aan het langste eind in streekduel met Lokeren?Aftrap om 20u Scheidsrechter: Nicolas Laforge Stadion: Ghelamco Arena Bij Gent ontbreken Simon, Mitrovic, Esiti en Kalu. Lokeren kan geen beroep... (21/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x Telenet Giants Antwerp schittert in Lotto ArenaGeen problemen voor Telenet Giants Antwerp, dat in de Lotto Arena ongeslagen blijft, versus Luik. Met 10 op 14 en twee wedstrijden minder gespeeld flikkeren de Sinjoren in de Euromillions League op een virtuele tweede stek. (21/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Fenerbahce door eigen goal in blessuretijd aan kopLees meer > (21/01 00u06 - FOK!sport)
12x Maaseik klopt Roeselare opnieuw, Leuven stunt tegen AalstDe vijftiende speeldag in de EuroMillions Volley League stond grotendeels in het teken van de topper tussen Maaseik en Roeselare, maar ook de stunt... (21/01 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x Antwerpen legt Luik met 100 punten over de knie en rukt op naar derde plaatsOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De... (21/01 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x Scholieren uit Deventer net geen kampioen NK debatterenHet NK Debatteren voor Scholieren is vanavond gewonnen door het Mendelcollege uit Haarlem. In een bloedstollend slotdebat waren ze de scholieren van Etty Hillesum Lyceum uit Deventer net de baas. (21/01 00u00 - De Stentor)
11x Honderdduizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 02u00 - Gelderlander)
11x Honderdduizenden deelnemers vrouwenmars protesteren tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten begint, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: ,,We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.'' (21/01 02u00 - AD.nl)
11x Gisteren gemist: eerste treffer Sneijder, zege PECIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 20 januari. (21/01 00u45 - FC update)
11x In de wandelgangen: Real Madrid wil 225 miljoen euro naar Londen sturenLees meer > (21/01 00u36 - VoetbalZone)
11x Slappe excuses Boef op NoorderslagGroningen bibberde vooraf. Festival Noorderslag had rapper Boef uitgenodigd, maar vanwege diens ‘kechs’-uitspraken had het publiek beloofd dat hem een bierdouche zou wachten. Dus werd de boel in de Oosterpoort stevig aan banden gelegd. (21/01 00u30 - De Telegraaf: Privé)
11x Het avondje Vitesse van Dumfries: elleboog en greep in edele delenDenzel Dumfries zal de uitwedstrijd tegen Vitesse niet snel vergeten. Niet zozeer vanwege het resultaat (1-1), maar de rechtsback van Heerenveen kreeg het in Arnhem opvallend zwaar te verduren. (21/01 00u30 - Gelderlander)
11x Probleem met hijskraan, theater afgelast in NijmegenNIJMEGEN - Een probleem met een hijskraan heeft ertoe geleid dat de voorstelling van Theater Tol bij de opening van het Green Capital jaar in Nijmegen vanavond is afgelast. Volgens de gemeente Nijmegen is bij een repetitie gebleken dat de grond onder de kraan die nodig is bij de act niet stabiel genoeg is. (21/01 00u30 - Gelderlander)
11x Fraser: Vitesse te speels in afwerkingARNHEM – Henk Fraser baalde van het gelijke spel van Vitesse tegen Heerenveen (1-1). De Arnhemse club kreeg zaterdagavond volop kansen tegen de Friezen. Maar in de afwerking was de Gelderse formatie ‘te speels’, stelde de trainer. (21/01 00u15 - Gelderlander)
11x Halfnaakte vlaggendrager uit Tonga haalt Spelen als langlauferTaekwondoka Pita Taufatofua (34) ging anderhalf jaar geleden de wereld rond door met een ingeolied bovenlijf de vlag te dragen voor Tonga op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de Winterspelen van volgende maand in Pyeongchang is hij opnieuw van de partij, maar nu als langlaufer. (21/01 00u15 - Gelderlander)
11x Jongetje (7) overleden bij ongeval op A325, gezinsleden gewondBEMMEL - Een kind van 7 jaar is vanavond om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. De personenauto waarin hij met zijn vader, moeder en een ouder broertje zat, raakte daar vanavond rond 22.15 uur van de weg en kwam tegen enkele bomen tot stilstand. (21/01 00u15 - Gelderlander)
11x Halfnaakte vlaggendrager uit Tonga haalt Spelen als langlauferTaekwondoka Pita Taufatofua (34) ging anderhalf jaar geleden de wereld rond door met een ingeolied bovenlijf de vlag te dragen voor Tonga op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de Winterspelen van volgende maand in Pyeongchang is hij opnieuw van de partij, maar nu als langlaufer. (21/01 00u15 - BN/DeStem)
11x Massale vrouwenmarsen tegen Trump in Amerikaanse stedenHonderdduizenden mensen zijn zaterdag in Amerikaanse steden de straat op gegaan om mee te doen aan zogenaamde vrouwenmarsen, gericht tegen de regering van president Donald Trump. Het was voor de tweede keer sinds het aantreden van Trump begin vorig jaar dat de marsen werden gehouden. (21/01 00u15 - Nu.nl)
11x Halfnaakte vlaggendrager uit Tonga haalt Spelen als langlauferTaekwondoka Pita Taufatofua (34) ging anderhalf jaar geleden de wereld rond door met een ingeolied bovenlijf de vlag te dragen voor Tonga op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de Winterspelen van volgende maand in Pyeongchang is hij opnieuw van de partij, maar nu als langlaufer. (21/01 00u15 - De Stentor)
11x Halfnaakte vlaggendrager uit Tonga haalt Spelen als langlauferTaekwondoka Pita Taufatofua (34) ging anderhalf jaar geleden de wereld rond door met een ingeolied bovenlijf de vlag te dragen voor Tonga op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de Winterspelen van volgende maand in Pyeongchang is hij opnieuw van de partij, maar nu als langlaufer. (21/01 00u15 - AD.nl)
11x Popprijs 2017 voor KensingtonLees meer > (21/01 00u06 - FOK!)
11x Dumfries reageert luchtig: ‘Het is ook moeilijk om naast mijn ballen te grijpen’Lees meer > (21/01 00u06 - VoetbalZone)
11x Antwerp Giants leggen Luik met 100 punten over de knieOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De Giants rukken voorlopig op naar de derde plaats, Luik blijft zevende. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Kensington wint Popprijs 2017 bij NoorderslagDe Popprijs over het jaar 2017 is gewonnen door rockband Kensington. De band kreeg de onderscheiding voor zijn grote live-reputatie. (21/01 00u00 - Gelderlander)
11x Jongetje (7) overleden bij ongeval op A325 bij Ressen, gezinsleden gewondBEMMEL - Een kind van 7 jaar is vanavond om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. De personenauto waarin hij met zijn vader, moeder en een ouder broertje zat, raakte daar vanavond rond 22.15 uur van de weg en kwam tegen enkele bomen tot stilstand. (21/01 00u00 - Gelderlander)
11x Kensington wint Popprijs 2017 bij NoorderslagDe Popprijs over het jaar 2017 is gewonnen door rockband Kensington. De band kreeg de onderscheiding voor zijn grote live-reputatie. (21/01 00u00 - BN/DeStem)
11x Aanschouw en bewonder deze transparante SNESEr was ooit een tijd dat transparante designs erg in waren, maar die tijd lijkt inmiddels vervlogen te zijn. Toch duiken transparante controllers en consoles nog regelmatig op dankzij fans en modders. ... (21/01 00u00 - 4Gamers)
11x Fraser houdt Matavz na elleboogstoot bewust weg van de camera'sTim Matavz was zaterdag niet beschikbaar voor een reactie na zijn bizarre elleboogstoot in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. (21/01 00u00 - Voetbal International)
11x Maaseik klopt Roeselare opnieuw in klassieker, Leuven stunt in EuroMillions Volley LeagueEen ijzersterk Noliko Maaseik heeft oververdiend de classico in eigen huis gewonnen. Grote uitblinker was Jolan Cox, die een gesel was voor de regerende landskampioen. Roeselare krijgt opnieuw een tik na het derde onderlinge verlies dit seizoen en heeft nog veel werk voor de bekerfinale. Noliko mocht een stevig feestje bouwen. Verder viel ook de stunt van Leuven op. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Kensington wint Popprijs 2017 bij NoorderslagDe Popprijs over het jaar 2017 is gewonnen door rockband Kensington. De band kreeg de onderscheiding voor zijn grote live-reputatie. (21/01 00u00 - De Stentor)
10x Aanval op Intercontinental Hotel in Kaboel nog steeds aan de gangBij het Hotel Intercontinental in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn in de ochtend nog altijd schoten te horen, nadat gisteravond gewapende... (21/01 04u45 - Het Laatste Nieuws)
10x Ook op tweede vrouwenmars massale protesten tegen TrumpTerwijl Donald Trump aan zijn tweede jaar als president van de Verenigde Staten is begonnen, zijn honderdduizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen zijn beleid. Ze scandeerden onder meer: 'We hebben een leider nodig, geen creepy twitteraar.' De tweede vrouwenmars is een landelijk protest tegen de huidige regering en markeert het einde van Trumps eerste jaar in het Witte Hu (21/01 04u45 - de Volkskrant)
10x Noodtoestand in Braziliaanse staat om gele koortsIn de zuidoostelijke Braziliaanse staat Minas Gerais is de noodtoestand uitgeroepen vanwege een uitbraak van gele koorts. Die heeft sinds vorige maand al 15 mensen het leven gekost, meldt de BBC. Het virus wordt overgebracht door muggen. Tientallen steden in de staat, waaronder de hoofdstad Belo Horizonte, hebben met de uitbraak te maken. Door het uitroepen van de noodtoestand kunnen de plaatselijke autoriteiten makkelijker maatregelen nemen. Zo hoeven er geen aanbestedingen meer te worden uitgeschreven voor het afsluiten van medische contracten, wat veel tijd bespaart. De noodtoestand is in ieder geval het komende half jaar van kracht. Ook in drie andere staten wordt volop gevaccineerd om te proberen de uitbraak te stoppen. Mensen zijn bezorgd dat er niet genoeg vaccins zijn. Voor klinieken in Rio de Janeiro en São Paulo hebben zich rijen gevormd van wachtenden die gevaccineerd willen worden, De Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseert sinds deze week reizigers naar de staat São Paulo om een injectie te halen. Ook in buurland Argentinië is het druk bij klinieken, zoals in Buenos Aires. Duizenden Argentijnen maken zich op om naar Brazilië te gaan om carnaval te vieren. (21/01 04u30 - NOS.nl)
10x 'Eindelijk' gaat de Popprijs naar KensingtonTijdens het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen heeft Kensington zaterdag de Popprijs 2017 gewonnen. De jury prees onder meer het feit dat de Utrechtse band vorig jaar vijf keer de Ziggo Dome had uitverkocht. ,,Eindelijk hebben ze hem gewonnen', zei presentator Frank van der Lende. Zanger Eloi Youssef sprak van een ,,kroon' na zo'n tien jaar hard werken. (21/01 01u45 - Metro)
10x ADHD-medicijn methylfenidaat goedgekeurd voor volwassenenHet College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is samen met andere Europese landen akkoord gegaan met het gebruik van Medikinet (methylfenidaat) bij volwassenen. Dit medicijn was tot nu toe alleen goedgekeurd voor kinderen tot 18 jaar. In de praktijk werd het al regelmatig voorgeschreven aan volwassenen. (21/01 00u00 - GezondheidsNet)
10x VW Tignuan AllSpace nu ook als BusinessDe Volkswagen Tiguan Allspace is nu ook beschikbaar in een extra complete Business-uitvoering. De Comfortline Business brengt veel luxe tegen een speciale prijs. De Highline Business R gaat een stap verder qua luxe, maar voegt tegelijkertijd een flinke dosis sportiviteit toe. (21/01 00u00 - Autozine)
10x Nu ook inruilen bij ByncoBij Bynco.com, de eerste webshop voor jong gebruikte autos in Nederland, kunnen autokopers nu ook de inruil van hun auto online afhandelen.Met de online inruil van gebruikte autos komt Bynco.com tegemoet aan de wens van veel autokopers. Bynco (Buy Your Next Car Online) lanceerde in februari 2017 als eerste een webshop voor jong gebruikte autos. (21/01 00u00 - Autozine)
10x Volkswagen I.D. Buzz krijgt co-pilotDe Volkswagen I.D. BUZZ, de elektrisch aangedreven reincarnatie van de oorspronkelijke Microbus, gaat gebruikmaken van intelligente Co-Pilot-functies. Dit wordt mogelijk gemaakt door (sensor)technologie van NVIDIA. Mede aan de hand van het nieuwe model laten Volkswagen en NVIDIA op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zien hoe kunstmatige intelligentie en deep learning bijdragen aan de Volkswagens van morgen. (21/01 00u00 - Autozine)
9x Dodelijke aanval op hotel in Kabul gaat over in belegeringBij het Hotel Intercontinental in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn in de ochtend nog altijd schoten te horen, nadat zaterdagavond gewapende aanvallers het hotel waren binnengedrongen. Volgens de Afghaanse zender Tolo News is de situatie, zo'n tien uur na het begin van de aanval, echter wel enigszins gekalmeerd. (21/01 04u30 - Nu.nl)
9x De Burgemeestersmarathon op Radio 2De Burgemeestersmarathon: Vlamingen horen hun burgemeester uit bij Radio 2 Meer dan 280 Vlaamse burgemeesters, 62 uur, een hele week lang, live op Facebook Radio 2 brengt van 22 tot 26 januari de Vlamingen online samen met hun burgemeesters.  De grootste familie van Vlaanderen nodigde alle Vlaamse burgemeesters uit om in dialoog te gaan met […] Het bericht De Burgemeestersmarathon op Radio 2 verscheen eerst op Belg.be. (21/01 00u00 - Belg.be)
9x Samsung levert basis zelfrijdende autoHARMAN en Samsung kondigen diverse oplossingen aan voor connected cars en autonoom rijden. Zo geeft het nieuwe digitale cockpitplatform auto-interieurs een slimme make-over en bouwt Samsung telecomoplossingen voor de eerste 5G-verbindingen in de auto. Ook lanceert Samsung DRVLINE: een open, modulair en schaalbaar platform voor zelfrijdende autos. Autofabrikanten en andere partners kunnen zo hun meest geavanceerde technologie integreren in nieuwe voertuigen en ze blijven opschalen tot Level 5 voor zelfrijdende autos bereikt is. (21/01 00u00 - Autozine)
9x Kensington wint Popprijs 2017 bij NoorderslagDe Popprijs over het jaar 2017 is gewonnen door rockband Kensington. De band kreeg de onderscheiding voor zijn grote live-reputatie. (21/01 00u00 - AD.nl)
9x Van Utrechts rockbandje tot onwaarschijnlijk populaire stadionact: Kensington wint Popprijs voor uitzonderlijke prestatiesDe Utrechtse band Kensington heeft de Popprijs 2018 gekregen, de prijs voor een Nederlandse popact die het afgelopen jaar iets uitzonderlijks heeft gepresteerd. Kensington kreeg de prijs zaterdagavond op het podium van de Grote Zaal in de Oosterpoort tijdens festival Noorderslag, en werd door het publiek hartstochtelijk toegejuichd. De toekenning is dan ook terecht. Kensington, opgericht in 2015 d (21/01 00u00 - de Volkskrant)
9x “The Next Step” met Teamleader[Partnerinfo] Wat is de volgende stap van jouw onderneming? The post “The Next Step” met Teamleader appeared first on ZDNet.be. (21/01 00u00 - ZDNet)
9x Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic?[Partnerinfo] Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic? Michiel Vandendriessche, Managing Partner van Craftworkz schijnt zijn licht. The post Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic? appeared first on ZDNet.be. (21/01 00u00 - ZDNet)
9x Intels chipgat is een virtualisatie-nachtmerrieNet terug van de jaarwisseling? Het jaar in IT begint ellendig. (21/01 00u00 - ComputerWorld)
9x Antwerpen legt Luik met 100 punten over de knie en rukken op naar derde plaatsOp de zestiende speeldag van de Belgische basketbalcompetitie heeft Antwerp in de eigen Lotto Arena met 100-76 (rust: 59-39) gewonnen van Luik. De... (20/01 23u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
9x Minstens drie aanvallers Intercontinental Hotel in Kaboel gedoodGewapende politie-eenheden zijn er in geslaagd na vier uur minstens drie van de veronderstelde vier aanvallers van het Intercontinental Hotel in de... (20/01 23u30 - Het Laatste Nieuws)
9x Opnieuw pornoster overleden: Olivia Lua (23) al vijfde pornoactrice die sterft in drie maanden tijdOpnieuw moet de porno-industrie afscheid nemen van een bekende actrice. De 23-jarige Olivia Lua is al de vijfde actrice die het leven laat in amper... (20/01 21u45 - Het Laatste Nieuws)
8x Poyet opvolger van Gourvennec bij BordeauxGustavo Poyet is de nieuwe trainer van Girondins Bordeaux. De 50-jarige Uruguayaan volgt Jocelyn Gourvennec op, die eerder deze week werd ontslagen. Poyet, oud-speler van Tottenham Hotspur en Chelsea, had als trainer Sunderland en Brighton onder zijn hoede. Bordeaux, dat twaaldfde staat in de Franse competitie, heeft hem voor een jaar vastgelegd. (21/01 00u00 - NOS: Sport)
8x Kensington wint Popprijs 2017, Boef maakt excuses op NoorderslagDe Utrechtse rockband Kensington heeft de Popprijs 2017 gewonnen is op festival Eurosonic Noorderslag in Groningen bekendgemaakt. Kensington werd door kenners al jaren genoemd als mogelijke winnaar. De Popprijs is voor de muzikant of band die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek heeft geleverd. De band brak in 2013 door met hun hit Home Again. In dat jaar wonnen de vier bandleden Eloi Youssef (zanger/gitarist), Casper Starreveld (zanger/ gitarist), Niles van den Berg (drummer) en Jan Haker (bassist) de 3FM Awards voor Beste Live Band en Beste Album met hun tweede album Vultures. Ook in de jaren daarna nam Kensington diverse awards en onderscheidingen in ontvangst. De band speelde tien keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Ook speelden ze op talloze festivals in binnen- en buitenland, waaronder Pinkpop, Sziget, Zwarte Cross en Appelpop. Op 14 juli staat Kensington voor het eerst in de Amsterdam Arena. DJ Martin Garrix De band maakte naast Vultures nog drie albums: Borders (2010) met de hit Youth, Rivals (2014) met de hits Riddles, War en All For Nothing en Control (2016) met de hits Figji, Bridges en Sorry. In 2015 bracht Kensington samen met dj Armin van Buuren het nummer Heading Up High uit. De band ging vervolgens in 2016 en 2017 veelvuldig met Van Buuren mee op wereldtournee. Vorig jaar ging de Popprijs naar dj Martin Garrix. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeldje van Theo Mackaay. Boef maakt excuses Voordat de Popprijs bekend werd gemaakt door 3FM-dj Frank van der Lende trad onder meer Boef op Noorderslag op. Hij kreeg de laatste weken forse kritiek omdat hij drie vrouwen die hem met Oud en Nieuw hadden geholpen in een vlog 'kechs' (hoeren) had genoemd. Na eerdere excuses, kwam hij er op Noorderslag nog een keer op terug. (21/01 00u00 - NOS.nl)
8x PCM-weekoverzicht: Achter de schermen bij NetflixIedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte. (21/01 00u00 - PCMweb)
8x Internet op vakantie: Dit zijn je optiesInternet op vakantie is tegenwoordig net zo belangrijk als internet thuis. De versoepelde regels voor roaming houden het gebruik ook in het buitenland, binnen de EU, betaalbaar. Of je lift simpelweg mee op een bestaand wifi-netwerk, bijvoorbeeld met een kleine reisrouter. Dit zijn je opties. (21/01 00u00 - PCMweb)
8x Sluit de deksel van je AWS S3-bucket!Twee recente incidenten van datalekken in de cloud. (21/01 00u00 - ComputerWorld)
8x Streppel blij met punt: "We hebben stappen gemaakt"Op bezoek bij Vitesse speelde sc Heerenveen zaterdagavond met 1-1 gelijk. De thuisploeg had de wedstrijd eigenlijk met tien man moeten eindigen na een elleboog van Tim Matavz aan het adres van Denzel Dumfries. Trainer Jurgen Streppel was desondanks tevreden met een punt. (21/01 00u00 - FC update)
8x Penders: "Toen wij beter gingen spelen, kreeg PEC kansen"NAC Breda verloor op bezoek bij PEC Zwolle nipt met 1-0. Bij afwezigheid van de geschorste Stijn Vreven zat Rob Benders op de bank. Hij was na afloop vooral teleurgesteld over de nederlaag, hoewel hij niet ontevreden was over het spel van zijn ploeg. (21/01 00u00 - FC update)
8x Heerenveen slaat voorstel uit Rotterdam af: ‘We hebben iedereen hard nodig’Lees meer > (20/01 23u51 - VoetbalZone)
8x Kolovos zorgt met weergaloze dribbel voor gevaar voor Waregems doelKV Mechelen is nog lang niet uit de problemen dit seizoen. Malinwa verloor op de 22e speeldag met 0-2 van Zulte Waregem en blijft zo voorlaatste. Gelukkig voor de KVM-fans was er Dimitrios Kolovos. De Griek pakte uit met een geweldige actie, die spijtig genoeg geen gevolg kreeg in de zestien. (20/01 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Stress in Mechelen neemt toe: aanvoerder De Witte belaagd door fansKV Mechelen zit in een diepe crisis. Malinwa verloor thuis met 0-2 van Zulte Waregem en blijft zo voorlaatste, met amper twee punten meer dan rode lantaarn Eupen. Na de match tegen Essevee werd aanvoerder Seth De Witte belaagd door enkele boze fans. (20/01 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.”
22x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.”
22x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VS21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Apple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump.
22x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les Aravis21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Om halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers
22x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.”
22x Dit vindt een ex-patser van film ‘Patser’: “Coke vanop een meter hoogte op tafel laten dwarrelen? Dan is het oorlog”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Nog enkele dagen en Patser, de langverwachte nieuwe film van de Antwerpse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, verschijnt in de zalen. Patser draait rond vier Kielse boeven die het willen maken in de wereld van coke, floes en wapens en zo bijna per ongeluk een drugsoorlog ontketenen. Maar wat vindt een echte ex-patser van het verhaal? Wij gingen naar de cinema met iemand die zelf jarenlang actief was in het drugsmilieu. “Rippen of geript worden, zo is het in het echt ook.”
22x Philippe Geubels lacht zelfs met ongeneeslijk zieken in nieuw programma21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Lachen met mensen die ongeneeslijk ziek, dik of blind zijn. Of met mensen die arm zijn, een andere huidskleur of een fysieke beperking hebben. Of met holebi’s. Het mag eigenlijk niet, maar in Taboe doet Philippe Geubels toch een poging. Ken en Manon werkten mee aan de eerste aflevering, en hebben daar geen spijt van.
22x Laszlo Bölöni: “Ik maak geen grote fouten meer. Of toch minder”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Wat heeft Royal Antwerp FC gemeen met Cristiano Ronaldo? Wel, de man die bij Sporting Lissabon de carrière van het Portugese wonderkind op de rails heeft gezet, doet nu hetzelfde met de oudste club van ons land. Laszlo Bölöni (64) schrijft bij Antwerp aan een nieuwe sprookje. Hij is goed op weg om de ploeg recht van tweede klasse naar Play-off 1 te leiden. “Iemand die zegt dat hij alles van voetbal kent, die liegt. Maar ik ken er toch veel van.”
22x Weekmarkten weer meer in trek: deze markten vind je nog in de Kempen21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De wekelijkse markt schudt langzaam het wat oubollige imago van zich af, zodat stilaan een verjonging optreedt. Dat gebeurt zowel bij de handelaars zelf als bij het publiek. Al vertekenen foodtrucks wel het beeld.
22x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aan21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Zin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden

Statistieken

Artikels:
36509
Gelezen:
7016
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven