zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Duitse politie pakt man op voor dodelijke schietpartij Enschede De Duitse politie heeft in Detmold (Noordrijn-Westfalen) een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in die Overijsselse stad.
21/04 13u00  Rutte kijkt met extra belangstelling naar 100-jarige SGP Het kabinet kijkt met ''extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in Nieuwegein. De partij viert daar haar honderdjarig bestaan.
21/04 12u00  EU, China en Rusland blij met staken kernproeven Noord-Korea Wereldwijd is alom positief gereageerd op het besluit van Noord-Korea om te stoppen met het houden van kernproeven.11 
21/04 12u00  Verkeersorganisaties pleiten voor bloedproef na dodelijk ongeval Het moet mogelijk worden een bloedproef te doen bij veroorzakers van zware verkeersongelukken die zelf daarbij zijn overleden. Daarvoor pleiten de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) en de Vereniging Verkeersslachtoffers, zo bevestigt Elly Winkel van de LOV na een bericht in De Telegraaf.10 
21/04 11u30  Het is meerlingendag: maar hoe krijg je nou een tweeling? De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) organiseert zaterdag de Nationale Meerlingendag. Alle tweelingen, drielingen en verder worden in het zonnetje gezet. Maar hoe krijg je nou een tweeling?
21/04 11u15  Het is meerlingendag: maar hoe krijg je er nou een tweeling? De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) organiseert zaterdag de Nationale Meerlingendag. Alle tweelingen, drielingen en verder worden in het zonnetje gezet. Maar hoe krijg je nou een tweeling?
21/04 11u15  Meerdere doden bij hevige protesten in Nicaragua Bij hevige protesten in Nicaragua zijn meerdere doden gevallen. Lokale media spreken over vijf tot tien doden. Demonstranten zijn boos over hervormingen door de politiek betreft de sociale zekerheid.
21/04 09u30  Oud-presidenten aanwezig bij uitvaart Barbara Bush Verscheidene oud-presidenten van de Verenigde Staten zijn zaterdag aanwezig in Houston bij de uitvaart van oud-first lady Barbara Bush, die deze week op 92-jarige leeftijd overleed. Grote afwezige is zittend president Donald Trump, die zijn echtgenote Melania afvaardigt.
21/04 09u15  OM vervolgt twee bestuursleden politiebond ANPV Het Openbaar Ministerie gaat twee voormalig bestuursleden van politievakbond ANPV vervolgen. Een woordvoerster kan vooralsnog niets zeggen over de feiten waar de twee van worden verdacht.
21/04 08u15  Controles bij zevenhonderd vliegtuigmotoren na incident Southwest Airlines Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben noodinspecties afgekondigd naar de straalmotoren van het type dat dinsdag defect raakte bij een vlucht van Southwest Airlines. Het gaat in totaal om bijna zevenhonderd motoren.10 
21/04 08u15  Goed nieuws-overzicht: Schildpad krijgt nieuw schild en ouderen een hypotheek In de stroom aan slecht nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht.
21/04 08u15  Muziekwereld reageert op overlijden dj Avicii: 'De wereld zal je missen' Avicii, bekend van grote hits als Wake me up en Hey Brother, overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd. De muziekwereld reageert verslagen op het overlijden van de Zweedse producer en dj. 10 
21/04 08u00  Zweedse producer en dj Avicii (28) overleden De Zweedse producer en dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De artiest is vrijdag dood aangetroffen in de stad Muscat in Oman, zo is vrijdag bekendgemaakt door zijn manager.10 
21/04 06u15  NS verhaalt miljoenen euro's aan schade op vandalen Zo'n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben de spoorwegen 5,6 miljoen euro gevorderd van mensen die treinen hebben beklad met graffiti of vernielingen hebben aangericht aan treinen en op stations.13 
21/04 00u45  Noord-Korea staakt rakettesten en kernproeven Noord-Korea staakt zijn nucleaire programma. Kernproeven en rakettesten worden voorlopig opgeschort, meldt het regime in Pyongyang. 17 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u15  SPD-minister slaat alarm: toename antisemitisme door asielzoekers Lees meer >
21/04 11u00  Denktank 100-jarige SGP wil meer vrouwen op kieslijsten Lees meer >
21/04 00u00  Bestuurt oud-premier Frankrijk straks Barcelona? Lees meer >18 
20/04 19u15  Kurz: Erdogan mag hier geen campagne voeren De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft deze week nieuwe verkiezingen uitgeschreven. De Turken gaan naar de stembus voor een nieuw parlement en voor presidentsverkiezingen. Oostenrijk en Duitsland zijn duidelijk: Turkse politici zijn niet welkom tijdens de verkiezingscampagne. Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Tijdens het referendum over een nieuwe Turkse constitutie vorig jaar, … Continued The post Kurz: Erdogan mag hier geen campagne voeren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 18u00  Sfeer proeven op succesvolle nerdconventie Nerd zijn, dat is iets om trots te zijn. Althans, wel voor de bezoekers van een van de vele Comic Cons in Amerika. De festivals over stripboeken, science-fiction films en actiehelden worden alsmaar populairder in de Verenigde Staten. Het concept is simpel: het zijn grootschalige beurzen, waar kraampjes allerlei merchandise verkopen en waar zoveel mogelijk … Continued The post Sfeer proeven op succesvolle nerdconventie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 18u00  Onvrede over koers D66: pleidooi voor ander asielbeleid De achterban van D66 twijfelt hardop aan de koers van de partij. Partijprominent Jan Terlouw hekelt de afschaffing van het referendum, terwijl de kiezers zich steeds vaker afvragen wat er in het kabinet is terug te zien van D66-standpunten. Tegelijkertijd is de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van de partij, kritisch over … Continued The post Onvrede over koers D66: pleidooi voor ander asielbeleid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 18u00  Seksueel geweld verdeelt India De achtjarige Asifa Bano uit Kasjmir liet op een ochtend begin januari de paarden van haar familie grazen in en kwam niet meer thuis. Een week later werd haar lichaam in een bos gevonden, haar paarse jurkje besmeurd met bloed. De groepsverkrachting en moord op het moslimmeisje heeft de tegenstelling tussen hindoes en moslims in … Continued The post Seksueel geweld verdeelt India appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 14u30  Coalitie Rutte III zwaar verdeeld over EU-fonds voor ?democratische waarden? De coalitiepartijen zijn verdeeld over een EU-fonds dat ‘democratische waarden’ moet gaan promoten. Het Europees Parlement stemde in grote meerderheid in met het plan, waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid. Prima, zeggen CDA en D66, terwijl VVD en ChristenUnie niets zien in het optuigen van een ‘waardeninstrument’. Dat lijkt vooral bedoeld om ngo’s in Hongarije … Continued The post Coalitie Rutte III zwaar verdeeld over EU-fonds voor ‘democratische waarden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 14u30  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 10u45  Wessanen: van lelijk eendje naar high quality fonds? Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Wessanen: van lelijk eendje naar high quality fonds? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 09u30  Coalitiepartijen verdeeld over fonds voor ?democratische waarden? De coalitiepartijen zijn verdeeld over een EU-fonds dat ‘democratische waarden’ moet gaan promoten. Het Europees Parlement stemde in grote meerderheid in met het plan, waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid. Prima, zeggen CDA en D66, terwijl VVD en ChristenUnie niets zien in het optuigen van een ‘waardeninstrument’. Dat lijkt vooral bedoeld om ngo’s in Hongarije … Continued The post Coalitiepartijen verdeeld over fonds voor ‘democratische waarden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 20u15  Nerdconventies zijn big business in Amerika Nerd zijn, dat is iets om trots te zijn. Althans, wel voor de bezoekers van een van de vele Comic Cons in Amerika. De festivals over stripboeken, science-fiction films en actiehelden worden alsmaar populairder in de Verenigde Staten. Het concept is simpel: het zijn grootschalige beurzen, waar kraampjes allerlei merchandise verkopen en waar zoveel mogelijk … Continued The post Nerdconventies zijn big business in Amerika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 20u15  Staking spoorwegen: Macron wil de volgende privileges schrappen Lees meer >
19/04 15u45  Absurde belastingzaken: vestzak broekzak In discussies over het nut van belastingen komt altijd de vraag langs of er niet gewoon sprake is van ‘geld rondpompen’. Het geld dat een overheidsinstantie uitkeert, vordert de fiscus weer deels in. Deze vreemde samenloop van regels kan zelfs betekenen dat duizenden mensen tussen wal en schip vallen. Meld u hier gratis aan voor … Continued The post Absurde belastingzaken: vestzak broekzak appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 15u45  Koning van de politieke correctheid: de capriolen van Trudeau Canada mag dan slechts een bescheiden rol spelen op het wereldtoneel, premier Justin Trudeau is een van de meest besproken politiek leiders van dit moment. Woensdag was hij te gast bij de Londense burgemeester Sadiq Khan, die Trudeau prees als een ‘leidend feminist’. De Canadese premier oogst met zijn uitgesproken progressieve opvattingen zowel bewondering als … Continued The post Koning van de politieke correctheid: de capriolen van Trudeau appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
21/04 00u00  Verbijstering om dood Avicii Dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De Zweedse muzikant kampte al een tijd met depressies en andere gezondheidsklachten. Hij laat een waslijst aan wereldhits na. Een overzicht.14 
20/04 21u00  Kinderen bewegen steeds moeilijker: een bal vangen is al lastig Een bal vangen balanceren of voetballen. De kinderen van tien jaar geleden konden dat veel beter dan de kinderen van nu. Volgens de onderwijsinspectie zijn kinderen steeds slechter in bewegen. We nemen de proef op de som bij basischool de Brug in Nieuwerbrug.
20/04 19u30  Zij zongen de afgelopen jaren de sterren van de hemel in The Voice Kids Vanavond is de finale van The Voice Kids. Dit jaar nemen Yosina, Stella, Eefje en Kaylee het tegen elkaar op. De winnaar gaat naar huis met een studiebeurs van 25.000 euro. Dit waren zijn de winnaars van de afgelopen jaar.
20/04 17u30  RTL Nieuws 'gaat ondergronds' in Noord-Korea RTL Nieuws-correspondent Sjoerd den Daas was in Noord-Korea. Hij maakte beelden die je normaal nooit ziet uit het gesloten communistische land. Zoals in de metro van hoofdstad Pyongyang.
20/04 15u00  Syrische vluchtelingen keren terug: kinderen zien voor het eerst hun vaderland Terug naar een land, waar je zelf nog nooit bent geweest. Het overkomt honderden Syrische kinderen die al jaren als vluchteling in buurland Libanon wonen. Nu gaan ze voor het eerst terug naar huis.
20/04 15u00  App laat blinden weer 'zien': 'Ik ben nu zelfstandiger' Door verschillende apps gaat de wereld voor mensen met een visuele beperking weer een stukje verder open. De apps helpen bij het scannen van producten of mensen en vertellen vervolgens wie of wat het is. Henk Abma is een van de gebruikers.
20/04 13u00  Willem-Alexander opent Koningsspelen: 'Veel plezier!' Dansen, basketballen en touwklimmen: kinderen op ruim 6000 basisscholen vermaken zich prima. Koning Willem-Alexander heeft de zesde editie van de Koningsspelen geopend in het Gelderse Twello. Het thema dit jaar is 'BinnensteBuiten'. Kinderen moeten hiermee gestimuleerd worden om lekker buiten te spelen.
20/04 12u30  Mary is Minnie Mouse - de New Yorkers van Erik Mouthaan Elmo, Elza, Minnie Mouse: op Times Square maken levensgrote poppen uit Sesamstraat en Disneyfilms de toeristen aan het lachen. Maar de werkelijkheid is minder vrolijk. Mary moet keihard werken om haar familie te ondersteunen.
20/04 12u00  Alleen bevallen, zonder hulp: 'Free Birthing' populair in Londen Vrouwen die hun baby helemaal alleen op de wereld zetten, zonder dat er een verloskundige of arts bij is. 'Free birthing' wordt het genoemd. In Londen lijkt het populair bij vrouwen.
20/04 10u30  Zonder hulp in je eentje bevallen: 'Free Birthing' is nieuwe trend Vrouwen die hun baby helemaal alleen op de wereld zetten, zonder dat er een verloskundige of arts bij is. 'Free birthing' wordt het genoemd. In Londen lijkt het populair bij vrouwen.
20/04 08u00  Zwaargewonden op jacht in Friesland na gasexplosie Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar het Friese Terherne. Een man en een vrouw raakten zwaargewond na een gasexplosie op een plezierjacht. Volgens de brandweer zijn gasflessen aan boord van de boot ontploft.
20/04 00u30  Matthew (10) moest gedwongen acteren in IS-propaganda Matthew (10) zit in een gevangenkamp in Noord-Syrië, samen met zijn moeder, broertjes en zusjes. De vader van de jongen vocht voor terreurgroep IS en dwong hem te figureren in propagandamateriaal. Het gezin zit vast, net als duizenden anderen vrouwen en kinderen. Westerse landen weigeren hun burgers terug te halen.
19/04 23u30  RTL Sport Update: Nadal door in Monaco GESPONSORD: Ajax wint van VVV-Venlo, FC Groningen gehandhaafd, Borstbeeld voor Van Seumeren, Donar klaar in Europa en Nadal door in Monaco
19/04 22u00  Danielle moest verplicht een ander medicijn: 'Ik ben alleen maar vaker ziek' Een miljoen Nederlanders krijgt elk jaar zonder medische reden een ander medicijnmerk voorgeschreven. Soms is er een tekort aan het medicijn, soms wordt er traag geleverd, maar vaak is een ander medicijn goedkoper. Zo'n overstap levert vaak problemen op. Danielle Bouwmeester vocht vier jaar om haar oude medicijnen terug te krijgen.
19/04 21u30  12-jarige Niels legt lootboxes uit: 'Het is wel verslavend, ja' 'Je zit echt te hopen op iets goeds. Als het iets slechts is, denk je: oh, nog een pakketje dan.' De Nederlandse Kansspelautoriteit onderzocht tien games, en vond er vier die de wet overtreden. Ze verkopen 'lootboxes', een soort virtuele schatkistjes, en lijken daarmee te veel op gokspellen. Uitgevers krijgen acht weken om aanpassingen te maken, anders volgen er maatregelen.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Rode Baron 'onsterfelijk beroemd' in vliegtuig van vriend Fokker Je kent zijn verhaal misschien niet, maar de felgekleurde driedekker van de Rode Baron vast wel. Het is precies een eeuw geleden dat Manfred von Richthofen, de beroemdste en succesvolste gevechtspiloot van de Eerste Wereldoorlog, werd neergehaald en overleed. In amper drie jaar tijd had de Duitser officieel tachtig vijandelijke vliegtuigen uit de lucht geschoten. Tot op de dag van vandaag is zijn iconische, rode vliegtuig terug te zien in films, cartoons en games. En die driedekker was gemaakt door een vriend van hem, de Nederlandse vliegtuigbouwer Anthony Fokker. 'Von Richthofen was de eerste die in de Fokker Dr. I mocht vliegen', zegt luchtvaarthistoricus Marc Dierikx. 'Hoewel het toestel vrij klein was, was de Rode Baron zeer enthousiast. Daarna is hij er onsterfelijk beroemd mee geworden.' Het succes betekende ook voor Fokker een doorbraak. De vliegtuigbouwer had al langer de strategie om zo veel mogelijk vrienden te maken onder gevechtspiloten. Hij zag hen als zijn belangrijkste klant en niet de Duitse staat, zoals de meeste concurrenten dat wel deden, volgens Dierikx. 'Leuke juffrouwen' Dankzij de persoonlijke contacten wist leeftijdgenoot Fokker precies wat piloten voor vliegtuig wilde hebben. 'En als de jongens vrij waren, nam Fokker ze mee naar Berlijn. Daar trakteerde hij ze op drankjes, hapjes en leuke juffrouwen', zegt Dierikx, die meerdere boeken heeft geschreven over de Nederlandse luchtvaartpionier. Von Richthofen en Fokker brachten in 1917 tijd met elkaar door aan het front bij het Belgische Kortrijk. Daar is volgens Dierikx een goede vriendschap uit voortkomen. De Rode Baron was toen al een oorlogsheld van formaat. Hij was als cavalerie-officier overgestapt naar de luchtvaart en had in een jaar tijd tientallen geallieerde vliegtuigen neergehaald. Op 13 april 1917 zelfs vier op één dag. Heldhaftig? Gevechtspiloten werden toen gezien als ridders in de lucht. Maar ridderlijk was Von Richthoffen beslist niet volgens Dierikx. 'Heldhaftig strijden was precies wat hij niet deed. Hij zocht piloten die niet goed opletten en ging daar zo snel mogelijk achteraan. Hij opereerde op een koele, berekenende manier.' Von Richthofen bedacht allerlei strategieën over de meest efficiënte manieren om luchtgevechten te winnen. En met de Fokker Dr. I beschikte hij voortaan over een driedekker in plaats van een tweedekker. Die extra vleugel kwam het klimvermogen ten goede, wat van belang was in een luchtgevecht. 'Het gaf niet veel overwicht', meent Dierikx. 'Maar net genoeg zodat een aantal Duitse vliegeniers die met Fokker vlogen, waaronder ook Herman Göring, de voorpagina van de krant haalde.' 'Kaputt' Net als bij zijn vorige vliegtuigen liet Von Richthofen het toestel rood schilderen. Om extra op te vallen én de vijand angst aan te jagen. 'Maar het werkte ook als een rode lap voor een stier. Alle vijanden probeerden hem neer te halen en dat is uiteindelijk ook gelukt.' Op 21 april 1918 werd de oorlogsheld fataal geraakt. Hij vloog op dat moment over het front in Noord-Frankrijk. Zijn kist was vanuit de lucht en vanaf grond doorboord met kogels. Onderzoekers zijn het nooit eens geworden over wie verantwoordelijk was voor het dodelijke schot. Von Richthofens laatste woorden, volgens een Australische hospik: 'Kaputt.' Von Richthofens dood was een flinke optater voor het Duitse moraal. De beste piloot van de Eerste Weeldoorlog, met zijn knalrode Fokker, was voor propagandamateriaal van onschatbare waarde geweest. Zelfs tot in Amerika was zijn dood voorpaginanieuws. Een eeuw later is het toestel van de Rode Baron nog altijd geliefd. Bijvoorbeeld bij hobbyisten die (model)vliegtuigjes nabouwen. 'Daar zie je dat veel mensen bij die driedekker uitkomen en dat hij rood moet zijn. Ook bij de honderdduizenden bezoekers van vliegshows appelleert het aan een romantisch beeld. Terwijl Von Richthofen daar zelf niet veel mee had.'
21/04 13u00  Onderzoek naar dood zeldzame beer in Italië In Italië is een onderzoek gestart naar de dood van een zeldzame bruine beer in de Apennijnen. De Marsicaanse beer ging dood bij een vangactie door onderzoekers eerder deze week. De wetenschappers wilden het dier vangen om het een halsband te geven en te volgen, maar het ging mis na het geven van de verdoving. De beer werd benauwd en overleed kort daarna. Volgens Italiaanse media hadden de onderzoekers ook nog eens de verkeerde beer te pakken. Ze wilden een andere beer volgen, die regelmatig het natuurgebied verlaat en voor problemen zorgt in bewoonde gebieden. Het Wereldnatuurfonds heeft geschokt gereageerd op de dood van de Marsicaanse bruine beer. Van die soort zijn er nog maar zo'n vijftig in leven. De organisatie wil dat de vangmethodes voor beren worden herzien.
21/04 13u00  Rechtse actiegroep kraakt ook huis in Amsterdam-Oost Na een groep ongedocumenteerde asielzoekers van We Are Here heeft ook een extreem-nationalistische actiegroep een huis in Amsterdam-Oost gekraakt. 'Wat illegalen mogen, mogen wij ook natuurlijk', schrijven de actievoerders van Identitair Verzet in een verklaring. 'Wij praten niet, wij doen. Sinds deze morgen hebben wij een pand in gebruik genomen in de Rudolf Dieselstraat.' De groep kondigt aan het huis te gebruiken om activiteiten te organiseren in en voor de wijk. Het pand moet gezien worden als een cultureel centrum voor elke Nederlander. Identitair Verzet heeft plannen meer panden te kraken. Volgens NH Nieuws worden er twee eisen gesteld. De actiegroep vindt dat uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten moeten worden in afwachting van uitzetting en dat 'iedereen die steun verleent aan deze illegalen wordt vastgezet voor medeplichtigheid aan criminele activiteiten'. Op de hoogte van kraak De politie was al vooraf op de hoogte van de kraak en zegt tegen de lokale Amsterdamse tv-zender AT5 dat agenten de situatie nauwlettend in de gaten houden. Begin deze maand luidde verhuurder Ymere de noodklok omdat de sfeer in de wijk grimmig was geworden sinds de komst van de asielzoekers, die ruim twintig huizen hadden gekraakt. Mensen in de buurt zouden worden bedreigd en geïntimideerd.
21/04 11u15  Jouw Facebook-tijdlijn? Vergelijk het met een broodje bestellen... 'Het is zonder meer een drukke week geweest en het zijn drukke jaren', zegt Facebook-vicepresident Adam Mosseri op de vraag hoe hij terugkijkt op de afgelopen tijd. Facebook is volop in het nieuws vanwege het privacy-schandaal rond Cambridge Analytica. 'Ik denk veel na over de fouten die we hebben gemaakt', gaat Mosseri verder. 'En ik vind het echt heel vervelend wat er is gebeurd. Tegelijkertijd probeer ik er zeker van te zijn dat ik en mijn team zeer gefocust zijn op wat we kunnen doen om onszelf te verbeteren en hoe we problemen sneller kunnen ontdekken en aanpakken.' Mosseri is al bijna tien jaar in dienst van Facebook en verantwoordelijk voor de News Feed, de tijdlijn waar je alle berichten van vrienden en familie ziet. Het is een van de essentiële onderdelen van het platform en ook de plek waar veel geld mee wordt verdiend met de advertenties die tussen de berichten staan. De NOS sprak hem in Brussel, waar Facebook een kantoor heeft. Normaal gesproken zijn dergelijke gesprekken off-the-record of alleen bedoeld voor geschreven teksten. Dat is dit keer anders, we mogen hem een half uur lang spreken en filmen. Het lijkt onderdeel van Facebooks nieuwe strategie om meer openheid te geven. Hier zie je in ruim 2-en-halve minuut een samenvatting van het interview, waarbij Mosseri je tijdlijn vergelijkt met een broodje bestellen in een restaurant: De kern van Facebooks News Feed, in Nederland beter bekend als je tijdlijn of nieuwsoverzicht, is dat je er (persoonlijke) dingen deelt en op berichten van anderen reageert of die liket. Daarvoor is het wel essentieel dat je je als gebruiker het vertrouwen hebt dat wat je deelt goed wordt beschermd. En dat vertrouwen is de afgelopen tijd beschadigd. Ik denk dat het belangrijk is dat we het vertrouwen van gebruikers verdienen, zegt hij daarover. 'Wanneer mensen ons platform gebruiken moeten ze het gevoel hebben dat we doen wat we beloven. We moeten hun privacy beschermen en verantwoordelijk omgaan met de data. Ik denk dat we een hoop doen om aan die verwachtingen te voldoen.' Tegelijkertijd zegt Mosseri dat Facebook nog geen indicaties heeft ontvangen dat mensen het platform de afgelopen weken anders zijn gebruiken. 'Ik denk dat dat niet is veranderd, tenminste we hebben dat de afgelopen weken niet gezien.' Hij benadrukt dat het verlies van vertrouwen een groot probleem is. 'Ik denk dat dat je vertrouwen gemakkelijk verliest en dat het lang duurt voordat je het terugkrijgt.' Andere focus Het hebben van vertrouwen in Facebook is iets wat als een rode draad door de werkzaamheden van Mosseri loopt. Er is de afgelopen tijd flink wat veranderd aan het nieuwsoverzicht. Facebook besloot in januari van dit jaar de focus te verleggen, berichten van vrienden en familie kregen meer ruimte, berichten van media en bedrijven werden minder belangrijk. Niet iedereen is daar blij mee. 'Ik denk dat het tot nu toe relatief goed gaat', zegt Mosseri. 'We zien dat mensen meer contact met elkaar hebben en dat de berichten waarvan we verwacht hadden dat ze meer aandacht zou krijgen, vaker worden gezien. Tegelijkertijd is het nog vroeg voor conclusies en ik wil niet pretenderen dat ik weet hoe het gaat aflopen.' De verandering in de tijdlijn pakt nadelig uit voor pakweg twee groepen: uitgevers en ondernemers. Zij profiteerden de afgelopen jaren van de gigantische groei van Facebook en konden via bedrijfspagina's nieuwe doelgroepen bereiken. Dat is veranderd met deze maatregel, erkent Mosseri. 'We wisten van tevoren dat dit ons kritiek zou opleveren. Maar we geloven dat dit het juiste is om te doen.' Volgens hem hebben gebruikers meer behoefte aan berichten van mensen om hun heen dan aan andere dingen. Toen Facebook de nieuwe strategie aankondigde, sprak het bedrijf over 'waardevolle interactie'. Een nogal abstracte term, waarvan eigenlijk nog steeds niet duidelijk is wat Facebook ermee bedoelt. Volgens Mosseri is het bedrijf wat dat betreft nog zoekende. 'Ik denk niet dat we alle antwoorden hebben. We proberen de connecties en interacties op Facebook te begrijpen en wat gebruikers daarin zinvol vinden.' In de maanden voordat de nieuwe tijdlijn een feit was, experimenteerde Facebook met wat het de Explore Feed noemde: een aparte plek voor het nieuws. In de landen waar het idee werd getest liep het bereik van media terug en kreeg nepnieuws juist meer ruimte. 'Mensen delen normaal gesproken geen saai nieuws met saaie feiten', zei Filip Struharik, een socialemediaredacteur van een Slowaakse nieuwssite tegen The New York Times in januari, Slowakije is een van de landen waar werd geëxperimenteerd. Uiteindelijk is de proef met de Explore Feed stopgezet: persoonlijke berichten worden niet van het nieuws gescheiden, maar de vernieuwde nieuwsoverzicht heeft wel een effect dat dezelfde kant opgaat: de focus verschuift. Mensen als Struharik vrezen dat de nadruk op persoonlijke berichten de aanwezigheid van nepnieuws versterkt. 'We hebben geen bewijs gezien dat dat klopt', zegt Mosseri als het verhaal uit The New York Times ter sprake komt. 'Ik denk niet dat de veranderingen die we hebben aangebracht nepnieuws tegenhouden, maar ik denk ook niet dat ze de berichten helpen.' Daarnaast wijst Mosseri erop dat berichten van pagina's - waar nepnieuws veelal vandaan komt - juist een minder groot bereik hebben. Het 'recept' van Facebook Een van de grootste mysteries omtrent Facebook is de vraag waar je een bericht wel of niet bovenaan ziet staan. Dit wordt bepaald door het algoritme, het geheime recept van Facebook. Volgens Mosseri is er niets mysterieus aan. 'Kijk, de basis zijn miljoenen regels programmeertaal, ik denk dat het niet werkt om die met gebruikers te delen, maar ik zou heel graag willen dat mensen begrijpen hoe het werkt.' Hij geeft een voorbeeld om het te verduidelijken. 'Stel je voor dat we samen gaan lunchen', begint Mosseri zijn uitleg. 'Jij wacht op mij, maar ik ben later en bel je om te vragen of jij voor mij wil bestellen. Maar: je kent mij nog niet en weet dus niet wat ik lekker vind. Op dat moment moet je een probleem oplossen. Zo gaat het ook bij de ranking van de News Feed. Om dat goed te kunnen doen, ontleden we dat probleem in een aantal stappen. Inventariseren: wat staat er op het menu? Signaleren: wat is er goed in het restaurant? Voorspellen: ik gok dat hij die sandwich lekker vindt. Besluiten: je beslist wat je bestelt. 'In werkelijkheid zijn er duizenden signalen (dus stukjes informatie, red.) die we gebruiken en een dozijn voorspellingen', zegt Mosseri. Dus hoe groter de kans dat je iets interessant vindt, hoe hoger het komt te staan. De toekomst Ten slotte sprak de NOS met Mosseri over de toekomst van het nieuwsoverzicht. Hij kan zich eigenlijk geen scenario voorstellen waarin dit onderdeel niet meer bestaat. Hij denkt wel dat het gebruik zal veranderen. 'De stories worden belangrijker, denk ik.' Dit zijn de ronde figuurtjes bovenin de Facebook- en Instagram-app. Daarin delen vrienden en familie foto's en video's die vervolgens na 24 uur verdwijnen. Mosseri denkt dat berichten die in het nieuwsoverzicht zullen verschijnen meer zullen draaien om bijvoorbeeld belangrijke momenten die je wil bewaren, zoals een bruiloft.
21/04 11u00  Israël woedend op actrice Natalie Portman De Amerikaans-Israëlische actrice Natalie Portman heeft zich de woede van Israël op de hals gehaald. Ze weigert de aan haar toegekende Genesis Prize in ontvangst te komen nemen, uit protest tegen het anti-Palestijnse beleid van premier Netanyahu. Hij zou tijdens de uitreiking spreken, maar de ceremonie is nu afgelast. Portman kreeg in november te horen dat ze de prijs heeft gewonnen. De jaarlijkse prijs gaat naar 'buitengewone individuen die een inspiratie vormen voor de volgende generaties Joden, vanwege hun uitstekende professionele prestaties en toewijding aan de Joodse waardes en het Joodse volk'. Staatsburgerschap Leden van Likoed, de partij van premier Benjamin Netanjayu, hebben gezegd dat Portman haar paspoort en staatsburgerschap moet worden ontnomen. Volgens sommige ministers is de actrice 'gemanipuleerd door de door de Palestijnen geleide internationale boycotcampagne tegen Israël'.
21/04 10u30  Israël woedend op actrice Nathalie Portman De Amerikaans-Israëlische actrice Nathalie Portman heeft zich de woede van Israël op de hals gehaald. Ze weigert de aan haar toegekende Genesis Prize in ontvangst te komen nemen, uit protest tegen het anti-Palestijnse beleid van premier Netanyahu. Hij zou tijdens de uitreiking spreken, maar de ceremonie is nu afgelast. Portman kreeg in november te horen dat ze de prijs heeft gewonnen. De jaarlijkse prijs gaat naar 'buitengewone individuen die een inspiratie vormen voor de volgende generaties Joden, vanwege hun uitstekende professionele prestaties en toewijding aan de Joodse waardes en het Joodse volk'. Staatsburgerschap Leden van Likoed, de partij van premier Benjamin Netanjayu, hebben gezegd dat Portman haar paspoort en staatsburgerschap moet worden ontnomen. Volgens sommige ministers is de actrice 'gemanipuleerd door de door de Palestijnen geleide internationale boycotcampagne tegen Israël'.11 
21/04 10u30  Bus met Duitse toeristen stort in ravijn Peru Bij een busongeluk in Peru zijn twee Duitsers om het leven gekomen. Tien anderen raakten gewond. Het busje raakte van de weg in het Andesgebergte en stortte in een ravijn. In de minibus zaten twaalf Duitse toeristen, een Peruaanse reisbegeleider en een chauffeur. Twee Duitse mannen overleden ter plekke. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen verkeren in levensgevaar. Het Duitse reisgezelschap was op weg naar de Colca-vallei, een toeristische trekpleister in het zuiden van Peru. Het is het tweede busongeluk in Peru in korte tijd. Donderdag reed een bus in een rivier in dezelfde regio. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven en 23 mensen raakten gewond.
21/04 10u30  Bestuurders politievakbond vervolgd voor fraude Zeker twee bestuurders van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Ze worden daarvoor strafrechtelijk vervolgd, bevestigd het Openbaar Ministerie in Den Haag. Om hoeveel geld het precies gaat, wil het OM niet zeggen, maar volgens bronnen gaat het om tienduizenden euro's. Ook binnen de politie wordt de zaak onderzocht. Beide bestuurders zijn ook politiefunctionarissen. Het onderzoek moet vaststellen of er mogelijk interne regels zijn overtreden. De bestuursleden zouden subsidiegeld hebben opgestreken en hebben geknoeid met declaraties, door bijvoorbeeld torenhoge kilometervergoedingen te rekenen. Op die manier zouden ze hun salaris hebben verhoogd. Witwassen Een van de verdachten is volgens het AD de bondsvoorzitter, Geert P. Hij zou worden verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte. P. wilde in het AD niet reageren op de zaak. Hij is sinds december met ziekteverlof. Deze week werd een tijdelijke vervanger voor hem aangesteld. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte is. Het bestuur van de ANPV betreurt het dat de organisatie op deze manier in het nieuws komt, staat er in een verklaring op zijn site. De bond wil niet vooruitlopen op de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek en zal daarom verder niet reageren.
21/04 09u15  ‘Als jij niet wil betalen met bitcoins, dan ga je betalen met jouw leven’ Slaagt het Openbaar Ministerie erin om een internationaal netwerk op te rollen waarin vermoedelijk miljoenen euro's via bitcoins zijn witgewassen? Vier Rotterdammers en een Schiedammer stonden hier deze week voor terecht. Zij speelden een cruciale rol tussen drugshandelaren en de bovenwereld, stelt het OM. Er zijn gevangenisstraffen tot zes jaar geëist. Eind vorig jaar veroordeelde de rechtbank in een verwante zaak al vijf verdachten voor hun rol als bitcoinverkopers. Maar het zijn volgens het OM de bitcoinhandelaren, de 'bitcoincashers', die de hoofdrol spelen. Zij maken het mogelijk om bitcoins die criminelen verdienen in te ruilen voor cash, een belangrijke stap om het geld wit te wassen. Anonieme advertentie Heel makkelijk is Audrius G. niet te vinden. Hij heeft geen kantoor, geen eigen website en handelt niet onder zijn eigen naam. Voor zijn klanten is dat geen probleem. Zij kunnen hem, onder een valse naam, via een advertentie op het dark web vinden. Op handelsplaatsen binnen dat meer verborgen deel van het internet, waarop ook veel criminelen actief zijn, biedt G. zich aan als bitcoincasher. Criminelen die voor hun diensten zijn uitbetaald in bitcoins kunnen hun cryptomunten aan 'cashers' als G. verkopen voor contant geld. Ze krijgen van G. weliswaar minder dan ze op de reguliere markt voor hun bitcoins zouden krijgen, maar via deze weg kunnen ze wel hun munten witwassen. Dat geld krijgen ze pas nadat G. de bitcoins heeft kunnen slijten. Om dat te doen, stort G. deze bitcoins van onduidelijke afkomst op een wallet, zeg maar de bitcoinrekening, van zichzelf, of van zijn twee compagnons. Alle drie verkopen ze deze bitcoins vervolgens aan reguliere bitcoinbedrijven, die hun gewoon op hun bankrekeningen uitbetalen in euro's. Vervolgens nemen de drie een deel van het geld van hun rekening contant op, om hun klanten te kunnen uitbetalen zonder daarbij een spoor achter te laten. De rest van het geld houden ze zelf, als winst. Voor het OM is het echter duidelijk dat het criminelen waren die hun bitcoins bij G. brachten. Ruilen bij G. is namelijk duur, zo'n 28 keer duurder dan bij een regulier wisselkantoor. De enig denkbare verklaring voor het feit dat iemand zijn cryptomunten zo onvoordelig zou ruilen, stelt het OM, is dat ze er volledige anonimiteit voor terugkrijgen. In tegenstelling tot reguliere bitcoinbedrijven stellen G. en zijn handlangers geen vragen over waar de bitcoins vandaan komen en vragen ze niet om persoonsgegevens. 'Betaal of ga dood' Maar de handel gaat niet vlekkeloos. G. krijgt ruzie met een van zijn klanten, Youssef A. Bij hem zegt het OM ook 21,5 kilo drugs en bijna 100.000 xtc-pillen te hebben gevonden. Samen met zijn broer, een andere verdachte in deze zaak, bezit hij zo'n 24.000 bitcoins. Ook hebben ze bij elkaar meer dan 6 miljoen euro op hun rekeningen staan en nog eens ruim 5 miljoen euro contant. In maart 2015 begint A. G. te bedreigen, volgens het OM. De reden: hij wil dat G. hem bitcoins terugbetaalt. Als hij dat niet doet, vermoordt hij hem en zijn familie, zou hij via de telefoon, apps en e-mail laten weten. G. laat dit niet over zijn kant gaan. Op 31 maart zoekt hij volgens justitie A. en een handlanger op in Rotterdam. Hij grijpt A. bij zijn kaak, stompt en schopt hem en zegt: 'Je moet niet schreeuwen'. Ook zet hij een taser op zijn lichaam. Uiteindelijk pakt hij vijf mobiele telefoons af, van A. en zijn handlanger. Ondertussen beginnen de transacties van de verdachten op te vallen. Banken zien dat er grote hoeveelheden geld worden bijgeschreven, die daarna direct contant werden opgenomen. Ze trekken aan de bel en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst begint een onderzoek. Uit dat onderzoek blijkt volgens het OM dat een groot deel van de verhandelde bitcoins in aanraking is geweest met het dark web. De officier van justitie heeft zes jaar cel geëist tegen A. en vier jaar tegen G., waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Tegen de overige verdachten lopen de eisen uiteen van twee tot tweeënhalf jaar. De uitspraak is op 30 mei.
21/04 09u00  SGP in honderd jaar van zijlijn naar zeggenschap Honderd jaar geleden, in Middelburg, ontmoette een groep orthodox-gereformeerde mannen elkaar. Ze voelden zich niet langer thuis bij bestaande christelijke partijen, vooral niet bij de Anti-Revolutionaire Partij (ARP), een van de voorlopers van het CDA. Daarom besloot het groepje een eigen politieke partij op te richten, volledig gestoeld op 'de beginselen van Gods woord'. De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) was geboren. En ook al is dat pas dinsdag precies een eeuw geleden: vandaag viert de SGP feest. Voor het vieren van een eeuw in de Tweede Kamer is het overigens nog te vroeg: in 1922 haalde de SGP voor het eerst een Kamerzetel. Het was het jaar waarin vrouwen voor het eerst mochten stemmen, hoewel SGP-leider Kersten vrouwen in de achterban opriep om dat vooral niet te doen - ondanks de opkomstplicht die toen nog gold. Het vrouwenstandpunt van de orthodox-christelijke SGP is al decennia onderwerp van discussie. Pas sinds 2006 mogen vrouwen lid worden van de partij, zeven jaar later bepaalde de Hoge Raad dat ze zich ook verkiesbaar zouden mogen stellen. Toch staat ook vandaag de dag nog in het beginselprogramma dat voor de SGP 'het regeerambt is voorbehouden aan de man'. De partij noemt vrouwen in dat programma niet gelijk, maar wel 'volstrekt gelijkwaardig'. Ook in andere dingen is de SGP principieel. De partij profileert zich graag als pro-partij - vóór het huwelijk, vóór de zondagsrust en vooral: vóór het leven. Maar daarbij horen ook de tegenhangers: tegen echtscheiding, tegen koopzondagen en tegen abortus en euthanasie. Tot het begin van deze eeuw wilden SGP-politici bovendien niets te maken hebben met televisie. In 1989 werd een cameraploeg van de NOS nog geweerd bij een partijbijeenkomst in Zeeland. Sommige SGP'ers vonden dat de 'duivel was binnengetreden'. Bekijk hier een reportage van Nieuwsuur uit 2015 over de veranderende opvattingen van de SGP: Maar sindsdien lijkt de partij met een moderniseringsslag bezig die nog altijd gaande is. In 2005 verscheen toenmalig fractievoorzitter Bas van der Vlies voor het eerst in een actualiteitenprogramma op televisie. Kees van der Staaij, die de SGP nu acht jaar leidt, schuift regelmatig aan bij De Wereld Draait Door. En Elbert Dijkgraaf, die begin april stopte als Tweede Kamerlid vanwege huwelijksproblemen, was een graag geziene gast bij PowNews. Zelf beschrijft de SGP dit overigens niet per se als modernisering, maar meer als zoeken naar manieren die passen bij de huidige tijd. Volgens de partij vraagt iedere tijd nu eenmaal om een eigen benadering en schuift Van der Staaij alleen aan in een tv-programma als het onderwerp hem aan het hart gaat of als de SGP een bepaald geluid mist. Bijvoorbeeld als het gaat om voltooid leven of om huwelijkstrouw versus overspel. Bovendien wint de SGP aan politieke betekenis. Steeds vaker klopt het kabinet bij de orthodox-christenen aan voor steun in de Eerste en Tweede Kamer. Premier Rutte vroeg de partij in 2010 bijvoorbeeld om steun omdat zijn eerste kabinet in de Tweede Kamer maar een nipte meerderheid had. Een jaar later konden de SGP-parlementariërs het kabinet-Rutte I ook in de Eerste Kamer aan een meerderheid helpen. In ruil daarvoor sleutelde het kabinet toen niet aan de zondagsrust en ook het fenomeen van de 'weigerambtenaren', die geen homostellen willen trouwen, bleef (toen nog) ongemoeid. Akkoorden In 2012 ondersteunde de SGP Rutte II in de Eerste Kamer, waar het weer geen meerderheid had. Een jaar later sloot de partij samen met de ChristenUnie en D66 een akkoord met het kabinet over de begroting voor 2014. Later volgde een begrotingsakkoord. De SGP lijkt veranderd van een partij in de marge naar een 'constructieve oppositiepartij'. Zelf ziet de SGP dat overigens niet zo. Een woordvoerder van de fractie laat weten dat vooral de Tweede Kamer zelf is veranderd. 'De tijd van dichtgetimmerde akkoorden tussen twee, drie partijen is voorbij. Kabinetten moeten rekening houden met minderheden. We hadden vroeger ook wel mee willen doen, maar toen was daar geen aanleiding voor. Er was minder versplintering.'
21/04 09u00  België verbijsterd: oorlogsbegraafplaatsen afgewezen als Werelderfgoed De Belgische begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog dreigen niet op de Unesco Werelderfgoedlijst te komen. Een adviesbureau van de VN-organisatie wijst het voorstel van de hand in een voorlopig advies, omdat oorlogserfgoed steeds gevoeliger ligt. Vlaanderen legt zich er niet bij neer en begint een tegenoffensief. Ter ere van het 100-jarig einde van de Eerste Wereldoorlog dit jaar nomineerde Vlaanderen samen met Wallonië en Frankrijk 139 gedenkplaatsen langs het 700 kilometer lange voormalige front. Er werd een dossier van ruim duizend pagina's ingeleverd. In januari gaf adviesbureau Icomos een negatief voorlopig advies over het voorstel, maakte de Vlaamse premier Bourgeois afgelopen week bekend. 'Het dossier lijkt slachtoffer te worden van de beweging binnen Unesco-kringen die vinden dat conflict-gerelateerd erfgoed geen plaats heeft binnen de Unesco-conventie. Vlaanderen is daarbij op dezelfde muur gebotst bij de evaluatie van de Last Post-ceremonie in Ieper voor de Unesco-lijst van Immaterieel Erfgoed en bij het dossier om de Belgische oorlogspers op te nemen in het Memory of the World-register.' 'Het is een nogal eenzijdige visie op de nominatie, waarbij de nadruk wordt gelegd op het oorlogskarakter', verzuchtte Bourgeois in het parlement. Hij wijst erop dat de graven juist een oproep tot vrede en verzoening zijn en daarom de waarden van Unesco representeren. 'Dit is geen dossier over de slagvelden van WO I, oorlog, geweld of triomfalisme. Dit gaat over vrede, mensen en verzoening.' 'Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er op een nieuwe manier werd omgegaan met de dood van soldaten: voor het eerst kregen soldaten een individueel graf', legt hij uit. 'Dat is toegepast op een systematische manier, ongeacht afkomst, rang, nationaliteit, cultuur, sociale klasse of overtuiging van de gesneuvelden.' Bourgeois heeft nog de hoop dat hij Icomos kan overtuigen voordat de organisatie volgende maand een definitief advies geeft aan Unesco. Zo is er al een weerwoord van honderd pagina's verstuurd. Bourgeois wijst er bijvoorbeeld op dat Auschwitz en Hiroshima eerder al op de lijst werden gezet. Daarnaast wordt gepoogd de individuele lidstaten van de Werelderfgoedconferentie te overtuigen. Voor hen is een folder gemaakt in het Engels en Frans, daarnaast worden vertegenwoordigers uitgenodigd voor een informatiebezoek aan de grafvelden. Zij zullen een definitief oordeel vellen op de Unesco-bijeenkomst deze zomer. 'We doen er alles aan', stelt Bourgeois. 'Maar als het advies negatief blijft, is het een dubbeltje op zijn kant.' Unesco heeft namelijk nog nooit een negatief advies van Icomos in de wind geslagen.
21/04 09u00  'Misschien begon Noord-Koreaanse elite sancties echt te voelen' Internationaal wordt voorzichtig positief gereageerd op het besluit van Noord-Korea om per direct geen atoom- en raketproeven meer uit te voeren. Omdat de testen altijd tot internationale spanningen leidden zijn veel landen blij, maar nog liever zagen ze dat Kim Jong-un zijn arsenaal afbouwt. Want de Noord-Koreaanse leider zei alleen dat hij de rakettesten en kernproeven stillegt. 'Dus niet het hele kern- of raketprogramma, alleen de testen', benadrukt correspondent Marieke de Vries in het NOS Radio 1 Journaal. Het regime claimde eerder dat het met langeafstandsraketten de VS kan bereiken. Zelfs met een kernkop erop gemonteerd. Als gevolg van de vele testen werden steeds strengere sancties opgelegd. 'Misschien dat de elite en de mensen om Kim heen die sancties nu echt beginnen te voelen. En misschien wil hij de VS tegemoetkomen vlak voor de onderhandelingen met Trump, waarschijnlijk eind mei, begin juni.' 'Een doorbraak' De Amerikaanse president reageerde in ieder geval enthousiast. 'Dit is goed nieuws voor Noord-Korea en de wereld - een doorbraak. Ik zie uit naar onze top', twitterde hij kort na bekendmaking. Enkele uren later volgde nog een tweet met: 'Er wordt vooruitgang geboekt voor iedereen!' Zuid-Korea verwelkomt het besluit en noemt het een 'betekenisvolle vooruitgang' op weg naar een kernwapenvrije regio. De Zuid-Koreaanse president Moon heeft aanstaande vrijdag een historische ontmoeting met Kim, in mei of juni wil Trump met Kim praten. China, een van de weinige bondgenoten van Noord-Korea, reageerde ook positief. 'Dit besluit kan de situatie op het schiereiland verbeteren.' Ontmanteling De Japanse premier Abe, een hardliner in het conflict, is veel voorzichtiger. 'Het is cruciaal wat dit betekent voor de volledige, verifieerbare en onomkeerbare ontmanteling van Noord-Korea's kernwapens, massavernietigingswapens en raketten', merkt hij op. De Noord-Koreaanse staatstelevisie repte daar met geen woord over. Integendeel, een presentator benadrukt dat de testen niet meer nodig zijn omdat alle doelen behaald zijn. 'We gaan ons nu richten op de versterking van onze socialistische economie', legde ze uit. Zo maakte de Noord-Koreaanse televisie het nieuws bekend: Correspondent De Vries vindt het opvallend dat Noord-Korea ditmaal geen expliciete voorwaarden heeft gesteld voor het besluit. Geen Amerikaanse troepen meer op het Koreaanse schiereiland en geen militaire oefeningen meer: dat waren in het verleden altijd de speerpunten. 'We moeten ervan uitgaan dat Kim daarmee naar de onderhandelingstafel komt.'
21/04 08u00  Persgroep heeft niet genoeg papier De Persgroep heeft een tekort aan papier. De uitgever van onder meer de Volkskrant, Trouw, AD en een groot aantal regionale bladen moet daardoor op zoek naar oplossingen. Zichtbaar gevolg van het papiertekort is de Volkskrant-bijlage Sir Edmund, die vanaf vandaag is gedrukt op ander papier en in een ander formaat. Dat andere papier is afkomstig van een restpartij waarop de uitgever de hand heeft weten te leggen. Voor dat papier is ook tijdelijk een andere drukker nodig, waardoor de eigen drukkerij in Lokeren een half jaar stilstaat. De weekendbijlage van het AD en van de regionale kranten wordt vanaf begin mei voorlopig gedrukt in Denemarken. Daar was nog papier, maar dat was alleen beschikbaar als het in Denemarken zelf zou worden bedrukt, schrijft De Volkskrant. Adverteerders Door de dalende oplages van kranten zoeken steeds meer adverteerders hun heil op het internet, waardoor de papiersector kampte met overschotten. Daarom werd vorig jaar wereldwijd 2,8 miljoen ton krantenpapier uit de markt gehaald, twee keer zoveel als normaal. En nu is er dus een tekort. De Persgroep had dat te laat in de gaten, waardoor de uitgever maar 90.000 ton krantenpapier kon aankopen. Dat is 10 procent te weinig. Het Mediahuis, uitgever van onder meer De Telegraaf en NRC, zegt in de krant geen last te hebben van papiertekort omdat ze op tijd hebben ingekocht.
21/04 08u00  Wekdienst 21/4: scooters inleveren en youtubers-weekend Goedemorgen! In Amsterdam kun je je oude scooter inleveren voor een tegoedbon en de SGP viert zijn honderdjarige bestaan. En Noord-Korea stopt met verdere rakettesten en atoomproeven. Ook vandaag is er weer volop zon en blijft het droog. In het noorden wordt het zo'n 16 à 18 graden, landinwaarts kan de temperatuur oplopen tot 24 graden. Morgen wordt het nog iets warmer en later op de dag de neemt de kans op onweer en buien toe. Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? Amsterdammers kunnen hun oude vervuilende scooter inleveren voor een tegoedbon van 25 euro. Per 1 mei zijn tweetaktbrommers en scooters van voor 2011 namelijk verboden in de Amsterdamse binnenstad. Als je er toch mee blijft rijden in de milieuzone in de stad riskeer je een boete. De eerste Nationale Bijentelling begint. De organisatie 'Nederland Zoemt' wil aandacht vragen voor de bijensterfte. Gevraagd wordt of je in je tuin een half uur lang bijen wil tellen en het resultaat door te geven. In de Jaarbeurs in Utrecht wordt de Dutch YouTube Gathering gehouden. Zo'n 20.000 fans komen voor meet-and-greets met hun favoriete YouTube-sterren en er wordt een recordpoging vloggen gedaan. De gereformeerde partij SGP viert zijn honderdjarige bestaan met een partijdag in Nieuwegein. Daarbij zijn onder anderen VVD-premier Mark Rutte, fractievoorzitter Kees van der Staaij en partijvoorzitter Maarten van Leeuwen. Het ochtendprogramma is vanaf 09.30 uur te zien op NPO Politiek. Wat heb je gemist? Noord-Korea stopt per direct met kernproeven en rakettesten, meldt het staatspersbureau. Ook sluit het regime van Kim Jong-un de nucleaire testlocatie Punggye-Ri in het noorden van het land. De reeds ontwikkelde kernwapens worden niet gebruikt zolang het land niet wordt bedreigd. Het bevriezen van het kernwapenprogramma komt een week voor een ontmoeting van Kim Jong-un met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. De twee staatshoofden zien elkaar op 27 april in het grensdorp Panmunjom. Ander nieuws uit de nacht: 'Bestuurders politievakbond vervolgd voor fraude': zeker twee ANPV-bestuurders worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Doden en gewonden bij anti-regeringsdemonstraties Nicaragua: boze Nicaraguanen protesteren al dagen tegen een versobering van de sociale zekerheid. Honderden vliegtuigen geïnspecteerd na horrorvlucht VS: aanleiding is een ongeluk waarbij een turbineblad van een Boeing 737 op 10.000 meter afbrak. Inbreker doet dutje op bed van Taylor Swift: een obsessieve fan had ingebroken in haar huis, daar gedoucht en een tukje gedaan. En dan nog even dit: Het zal er ongetwijfeld niet fris hebben geroken. In het noordoosten van Duitsland was twintig ton vis terechtgekomen in een weiland. Een vrachtwagen was van provinciale weg geraakt en daarna gekanteld. Op foto's is te zien dat een greppel langs de weg over tientallen meters gevuld was met vis en ook in het weiland lag een 'zee' van dode vissen. Fijne dag!
21/04 07u45  NS verhaalt miljoenen aan schade op vandalen Zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar van de NS letterlijk de rekening gepresenteerd gekregen van hun acties. Ze hebben moeten betalen voor het herstel van schade aan stations en treinen, blijkt uit een overzicht van de NS. De NS doet van alle vormen van vandalisme aangifte. Als de daders niet meteen zijn gepakt, blijft de rekening openstaan tot ze alsnog zijn gevonden. Gemiddeld haalt de NS op deze manier 85 procent van de schade terug die is veroorzaakt door vandalisme met een bekende dader. Ingooien van ruiten Over de afgelopen vijf jaar kregen 220 mensen een rekening voor het ingooien van ruiten op stations en nog eens 108 voor het aanbrengen van graffiti op treinen en gebouwen. Ook vernielingen op stations (95) en vernielingen in de trein (76) werden op vandalen verhaald. In totaal kampte de NS de afgelopen vijf jaar met 5,6 miljoen euro schade door vandalisme. Voor daders die niet ineens alle schade kunnen vergoeden is een betalingsregeling mogelijk.12 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Froome heeft juiste vorm voor Giro te pakken Chris Froome heeft zich in de Ronde van de Alpen in de juiste vorm gefietst voor de Ronde van Italië.
21/04 13u15  Dit is de man aan wie we vanille te danken hebben Schrijver en kookgek Ronald Giphart deelt elke week recepten met een verhaal. Deze week: vanille(vla).
21/04 13u15  Unieke brieven Anne Frank duiken op in Amerikaans gehucht Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 13u00  Is Raiola de nieuwe zaakwaarnemer van Lozano? Mino Raiola is de nieuwe zaakwaarnemer van PSV-topscorer Hirving Lozano, zo stelt het Mexicaanse Marca-Claro. Het tv-station interviewt de Mexicaan na elk duel van PSV in Nederland. Raiola zelf wil desgevraagd geen bevestiging of ontkenning geven.
21/04 13u00  Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP Het kabinet kijkt met 'extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Die viert haar honderdjarig bestaan.
21/04 13u00  China eist dansvoorstelling in nieuwe Luxor af te gelasten De Chinese ambassade in Nederland wil dat een dansvoorstelling in het nieuwe Luxor wordt afgeblazen. Het gaat om de voorstelling van het dansgenootschap Shen Yun, dat meldt dagblad Trouw.
21/04 12u45  Wereldrecord in Marathon Londen op de tocht door warmte De marathon van Londen vreest morgen de warmte. Met een verwachte temperatuur van 23 graden Celsius zal het voor de toplopers moeilijk worden het parcoursrecord van 2.03.05 te verbeteren, laat staan het wereldrecord van 2.02.57.
21/04 12u30  Unieke brieven Anne Frank aan penvriendin duiken op in Amerikaans mini-museum Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 12u30  Buurtbewoners Duindorp hakken ramen van Marina in met bijl Het is in de Haagse wijk Duindorp weer volledig mis met ernstige agressie en vernielingen tegen allochtone mede-bewoners. Op de ramen van Marina, die van Surinaamse afkomst is, is met een bijl ingehakt door buurtbewoners en ook haar auto is vernield.
21/04 12u30  Van 200 miljoen kijkers op tv naar persona non grata in eigen land Bassem Youssef was dé komiek van het Midden-Oosten, totdat de Egyptische regering hem verjoeg. Hij is vandaag Amsterdam voor het jubileum van Amnesty International Nederland. Een gesprek over dictators, moslims en humor.
21/04 12u15  Papiertekort noopt kranten tot improviseren: 'Fabriek misschien te snel gesloten' Een acuut papiertekort heeft de Persgroep, uitgever van diverse kranten in onder meer Nederland en België, gedwongen tot maatregelen. Het uiterlijk van Volkskrant-bijlage Sir Edmund is aangepast. De zaterdagmagazines van het AD en diverse regiokranten worden vanaf mei in Denemarken gedrukt. Oorzaak: de internationale markt voor krantenpapier krimpt.
21/04 12u15  China eist dansvoorstelling in nieuwe Luxor af te lassen De Chinese ambassade in Nederland wil dat een dansvoorstelling in het nieuwe Luxor wordt afgeblazen. Het gaat om de voorstelling van het dansgenootschap Shen Yun, dat meldt dagblad Trouw.
21/04 12u15  Culinaire hoogstandjes in de 777 Een menukaart waar een restaurant trots op zou zijn. Een sappige cheeseburger of juist een elegant Japans gerecht met gesneden groente of sushi. KLM gaat de concurrentie aan door de reizigers meer in de watten te leggen.
21/04 12u00  Politie onderzoekt dood Avicii, broer aangekomen in Oman De broer van de gisteren overleden Zweedse dj Tim Bergling is aangekomen in Masqat, de hoofdstad van Oman. Dat meldt entertainmentsite TMZ. De politie in Muscat doet op dit moment onderzoek naar de dood van de wereldberoemde dj (28).
21/04 11u45  Basketballer krijgt boete voor trappen op gezichtsmasker De NBA heeft basketballer Justise Winslow van Miami Heat een boete opgelegd van 15.000 dollar omdat hij moedwillig op het gezichtsmasker trapte van tegenstander Joel Embiid van Philadelphia 76ers. Het vreemde incident vond plaats in de tweede confrontatie van beide ploegen in de play-offs om de Amerikaanse titel.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
21/04 10u45  Noord-Korea zegt per direct te stoppen met nucleaire tests en raketproeven Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bekendgemaakt, meldt het Noord-Koreaanse staatsmedia KCNA. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat de nucleaire bewapening is afgerond. Ook wordt de nucleaire testinstallatie in het noorden van het land stopgezet,10 
21/04 09u45  Britse visser kan straks meer vis vangen, maar is bij harde Brexit toch slechter af De Britse vissers worden geen steek wijzer van het vertrek van hun land uit de Europese Unie als de verwijdering tussen Londen en Brussel eindigt in een vechtscheiding. De extra baten die de sluiting van de Britse wateren voor EU-vissers opleveren vallen in het niet bij de meerkosten van een duurdere export, stellen onderzoekers van Wageningen University & Research. Bij een harde Brexit neemt de o
21/04 03u15  'Noord-Korea stopt met nucleaire tests en het afvuren van raketten' Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bekendgemaakt, meldt het Noord-Koreaanse staatsmedia KCNA. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat de nucleaire bewapening is afgerond. Ook wordt de nucleaire testinstallatie in het noorden van het land stopgezet,
21/04 02u15  Een oud-medewerker vertelt over de ellende achter de façade van Facebook Voor de buitenwereld moet geheim blijven hoe Facebook werkt. Intussen worden onervaren krachten overspoeld met gruwelijke teksten en beelden. Teamhoofd Sebastian stuurt begin februari - een maand voordat Facebook wereldwijd onder vuur komt te liggen omdat de gegevens van 87 miljoen Facebookgebruikers geroofd zijn - een mail naar 1.100 medewerkers van het Horizon-team in Berlijn. Er wordt een bezoe12 
21/04 02u15  Nederland blinkt uit in haatberichten op Facebook Nederlandse gebruikers van Facebook hebben een bedenkelijke reputatie. Hun stroom berichten met haat, racisme en het toewensen van ziekten als kanker is opvallend groot. In Zuid-Europese landen ligt dat aantal bijvoorbeeld veel lager. Dit blijkt uit het verhaal van een Nederlandse moderator die vorig jaar bij Facebook werkte en wiens relaas ondersteund wordt door gelekte e-mails, interne documente11 
21/04 02u15  Logeren bij Willem-Alexander zit er niet in, maar dit komt aardig in de buurt Logeren bij Willem-Alexander zit er niet in, maar een overnachting in het nieuwe Hotel Indigo The Hague - Palace Noordeinde komt aardig in de buurt. Letterlijk, want het ligt schuin tegenover het werkpaleis van de koning. Het gebouw in neorenaissancestijl werd in 1883 neergezet als bijkantoor van De Nederlandsche Bank. Geld speelde destijds geen rol bij ontwerp en uitvoering. Het zit vol met glas-12 
21/04 02u15  In gesprek met voormalig ECB-president Trichet: het financiële systeem is nu kwetsbaarder voor een crisis dan in 2008 Voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet waarschuwt voor het nog altijd 'fragiele' financiële systeem. 'Er is toezicht gekomen, de kapitaalbuffers zijn versterkt, maar we zijn er nog niet.' Van een pensioen wil hij zelf niets weten. 'Gaat het bij jullie al naar bijna 68 jaar? Mooie leeftijd. Zo ver zijn we in Frankrijk nog niet. Maar met het stijgen van de levensverwachting zou het wel moeten',11 
21/04 02u15  De boysclub binnenskamers: in het progressieve Vice heersen 'haantjesgedrag en machismo' Deze week werd Vice-hoofdredacteur Casper Sikkema ontslagen na een #MeToo-claim. In het mediabedrijf, dat zich naar buiten toe juist als progressief profileert, heersen haantjesgedrag en machismo, volgens (oud)werknemers. Hij heeft het gevoel dat we er als maatschappij 'enorm klaar mee zijn, met mannen die misbruik maken van hun macht of misbruik maken van een situatie'. Het is vrijdagavond begin11 
21/04 02u15  De mensen van mijn flatje Volkskrant-journalist Thomas Erdbrink woont in Teheran. Hij bericht op deze plek meestal over het dagelijks leven in zijn land. Waar je ook woont, als je vaak een glimlach op je gezicht hebt, maak je snel vrienden. Het werkt voor mij in ieder geval, in de flat waar ik al meer dan veertien jaar woon. Buitenlandse kennissen die me komen bezoeken, dromen er vaak van dat ik in Iran in een Perzisch lus12 
21/04 02u15  Oud-topman Trichet (ECB) benadrukt de fragiele staat van het huidige financiële systeem 'Het financiële systeem in de wereld is nu kwetsbaarder dan voor de crisis van 2008.' Dat zegt Jean-Claude Trichet in een interview met de Volkskrant. De Fransman was in 2008 president van de Europese Centrale Bank (ECB) en bemoeide zich toen direct met de redding van Fortis door de Belgische en Nederlandse regering. Trichets grootste zorg is dat de wereldwijde schuldenlast - publiek en privaat -11 
21/04 01u30  Zonvakantie op Lesbos kan nog steeds. Sterker nog, je helpt er vluchtelingen mee Toeristen blijven weg van Lesbos vanwege de vluchtelingencrisis. Marnix Geus ging er toch naartoe en zag dat meer toerisme juist ontzettend kan helpen. Dat is goed nieuws, want het blijft een prachtig eiland. 'Je kunt het niet maken op Lesbos aan de rand van het zwembad vrolijk te lurken aan het rietje van je cocktail terwijl een paar kilometer verderop vluchtelingen in overvolle kampen in beroerd15 
21/04 00u45  De boze witte man wil zijn mannelijkheid terug Feministen en hun handlangers bedreigen het welzijn van jonge mannen, vindt de razend populaire Canadese psycholoog Jordan Peterson. Deze week verscheen de vertaling van zijn bestseller. De Volkskrant sprak met voor- en tegenstanders van Petersons ideeën. Jesper Jansen leunt voorover aan het keukentafeltje in zijn studentenkamer in Arnhem. 'Weten jullie wanneer vrouwen actief kiesrecht kregen?' De13 
21/04 00u15  In het Zuiderpark oefenen kinderen voor het fietsexamen Haagse kinderen oefenen met fietsen. Ook als ze nog niet goed, of zelfs helemaal niet kunnen fietsen. 'Probeer het maar rustig.' 'Zijn er nog vragen?' Instructeur Yasmina (19) van Fietsexamen Nederland kijkt de leerlingen van groep 7 van de Haagse Paul Krugerschool vriendelijk aan. De klas heeft geduldig geluisterd naar haar uitleg over het parcours van de beheersproef met een slalom, bochten naar15 
21/04 00u15  'In het debat is weinig oog voor de vrijheid van anderen' Onzin dat armoedebestrijding en respect voor mensenrechten niet samengaan, zegt Amnesty-directeur Eduard Nazarski. Volgens hem verzaken politici als Rutte hun plicht. 'In wat voor wereld leven we straks, als onderdrukking niet voortdurend aan de orde wordt gesteld?' Het is een les uit de biografie van Max van der Stoel, de oud-minister van Buitenlandse Zaken die zo veel betekend heeft voor de mens16 
21/04 00u15  Caruana is torenhoog favoriet in St. Louis, hét nieuwe schaakparadijs van Amerika Bij gebrek aan commerciële belangstelling is het schaken in de Verenigde Staten altijd afhankelijk geweest van privé-sponsoren. Meestal waren dat oprechte liefhebbers, die op de achtergrond bleven en tevreden waren als op hun kosten de grootmeesters hun kunst etaleerden. Maar er waren ook weldoeners die meer verlangden en soms merkwaardige eisen aan hun beschermelingen stelden.Ruim honderd jaar ge18 
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
21/04 12u30  Kims nucleaire beloftes doen Noord-Korea geen centje pijn In opmaat naar twee geplande toppen met het buitenland, meldt Noord-Korea zijn kernproeven en rakettesten op te schorten. Hoe baanbrekend zijn die toezeggingen?
21/04 12u15  Noodinspectie voor 681 vliegtuigmotoren na fataal ongeluk Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten startten een onderzoek nadat een motor ontplofte van een Boeing-737. Een vrouw overleefde dit ongeluk niet.11 
21/04 12u00  Papiertekort bij de Persgroep, Volkskrantbijlage op ander formaat Door een plotseling papiertekort verschijnt de weekendbijlage Sir Edmund vanaf dit weekend op een ander soort papier en in een ander formaat.11 
21/04 12u00  Noodinspectie voor 681 vliegtuigmotoren na fatale noodlanding Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten startten een onderzoek nadat een motor ontplofte van een Boeing-737. Een vrouw overleefde dit ongeluk niet.11 
21/04 11u45  Twee bestuurders politievakbond vervolgd Een van de verdachten, vakbondsvoorzitter Geert P., wordt verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte.
21/04 11u30  Waarom de Partij voor de Dieren geen lachertje meer is De ogenschijnlijk kleine Partij voor de Dieren groeit snel en zette het dier op de politieke agenda. Haagse Zaken bespreekt de twaalf jaar waarin de partij uitgroeide van lachertje tot serieuze optie.
21/04 11u15  Wel gif, geen gif, ander gif: over de Skripal-zaak en nepnieuws Gaaf voorbeeld van nepnieuws. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov kwam zaterdag met nieuws over de zaak-Skripal, dat breed werd opgepikt.
21/04 11u15  Samenhang Lees meer >
21/04 11u00  Papiertekort bij de Persgroep, Volkskrantbijlage op ander fomaat Door een plotseling papiertekort verschijnt de weekendbijlage Sir Edmund vanaf dit weekend op een ander soort papier en in een ander formaat.
21/04 10u45  Kabinet: betere samenwerking tegen cyberaanvallen De overheid en het bedrijfsleven moeten volgens minister Grapperhaus “samen de schouders er onder zetten”, om cyberaanvallen tegen te gaan.10 
21/04 10u15  Proost Alsof we nog niet neurotisch genoeg zijn: zelfs één glas alcohol per dag, las en hoorde je vorige week overal, geeft je al een flinke duw richting het graf.
21/04 09u15  Noord-Korea kondigt aan rakettesten op te schorten In aanloop naar de ontmoeting met Donald Trump heeft Kim Jong-un laten weten dat Noord-Korea geen nucleaire proeven en rakettesten meer doet. 'Grote vooruitgang', reageert Trump.10 
21/04 08u45  Noodinspectie voor 681 vliegtuigmotoren na fatale crash Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten startten een onderzoek nadat een motor ontplofte van een Boeing-737. Een vrouw overleefde dit ongeluk niet.10 
21/04 08u00  ‘Sjoemelende bestuurders politievakbond vervolgd’ Een van de verdachten, vakbondsvoorzitter Geert P., wordt verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte.
21/04 03u30  De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week De fotoredactie van NRC selecteert elke week de mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).17 
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
21/04 13u00  Schilderijen, kelken en kandelaars: Italiaanse kerken worden geleidelijk leeggeroofd Uit de 40.000 kerken in Italië worden regelmatig kunstwerken gestolen. De teller staat intussen op bijna 13.000.
21/04 13u00  Voedselverspilling tegengaan? Deze buurtsuper in Wageningen neemt alvast het voortouw Van het eten wereldwijd gaat een derde in de afvalbak. Dat moet anders, vinden politici in Europa. Een buurtsuper in Wageningen neemt het voortouw.
21/04 13u00  Het UWV bepaalt wat voor werk iemand nog kan verzetten, maar de criteria zijn vaag Jonggehandicapten kunnen zich lastig verweren als tijdens de herkeuring is besloten dat hun uitkering wordt verlaagd. De criteria waarop de beslissing is gemaakt, zijn niet goed controleerbaar.
21/04 12u45  Deze mier ontploft om zijn eigen volk te redden Militante zelfdoding komt ook in het dierenrijk voor. Bijvoorbeeld bij mieren op Borneo.
21/04 12u45  Waarom de meeste mensen niets met voedingsadviezen doen Het lijkt wel alsof er elke week een voedingsadvies bij komt, dat experts dan ook nog eens verschillend uitleggen. Hoe reageren consumenten daarop? Trouw vroeg het aan winkelend publiek in Batavia Stad, Lelystad.
21/04 12u30  Het leger moet contact met de Nederlandse samenleving houden Ons leger moet contact met de Nederlandse samenleving houden, betogen Rein Bijkerk en Christ Klep.
21/04 12u30  Hoe het Russische internet steeds verder poetiniseert Het verbieden van berichtenservice Telegram komt niet als een verrassing. Het internet in Rusland komt meer en meer in handen van Poetin-getrouwen.
21/04 12u00  De Chinese ambassade is geen fan van de Shen Yun-dans, zo merkte een Rotterdams theater Shen Yun-dans toont de traditionele Chinese cultuur. Dat zint Peking niet. Een theater in Rotterdam merkte dat.10 
21/04 11u45  Wat in verpleeghuis De Leeuwenhoek is gebeurd, moet niet worden onderschat Klappen, zoals in het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek, behoeven een juiste context, betoogt Marinus van den Berg.
21/04 11u15  Tropische cake (met ananas en kokos) Haast alles wat in een pakje of zakje zit, kun je ook zelf maken. Karin Luiten doet dat wekelijks voor.
21/04 11u15  'Help, mijn schoonmoeder komt vier weken logeren, mag ik haar weigeren?' Beatrijs Ritsema over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com
21/04 11u15  Waarom minister Schouten af wil van de houdbaarheidsdatum Nederlanders zijn grote verspillers van voedsel. Minister Schouten heeft ideeën om daar iets aan te doen.
21/04 11u00  Verpleeghuis De Leeuwenhoek is niet per se representatief voor de ouderenzorg in heel Nederland De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
21/04 10u45  'Bestempel IS-kinderen niet bij voorbaat als veiligheidsrisico' De Raad voor de Kinderbescherming wil Nederlandse kinderen in Syrië niet bij voorbaat als veiligheidsrisico bestempelen.10 
21/04 10u15  Wat gebeurde in verpleeghuis De Leeuwenhoek, is dat schrijnend of hartverwarmend? Aan de integere bedoelingen van Hugo Borst en theatermaker Adelheid Roosen om een betrokken portret te schetsen van hun verblijf in het Rotterdamse verpleegtehuis De Leeuwenhoek, twijfel ik niet.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
21/04 13u15  'Bestraf werkgevers die zwangeren discrimineren' 'Het is tijd om door te pakken en er voor te zorgen dat ­werk­gevers die in de fout gaan ­worden aangepakt,' schrijft Zakaria ­Boufangacha over discriminatie van zwangere vrouwen door werkgevers. Het is maar lastig voor werkgevers dat werknemers zwanger kunnen worden en kinderen krijgen. Ongeveer de helft van alle zwangere werknemers krijgt te maken met een vorm van zwangerschapsdiscriminatie. Een
21/04 12u15  Extreemrechtse actiegroep kraakt pand naast We Are Here De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet heeft zaterdag een pand gekraakt in het woonblok waar ook vluchtelingencollectief We Are Here zit. Activisten van de groep hebben hun intrek genomen in een woning in de Rudolf Dieselstraat in Oost. Ze hebben daar Nederlandse vlaggen en een spanddoek met de tekst 'Illegaal is crimineel' opgehangen. Identitair Verzet wil dat de uitgeproceerde asielzoeke10 
21/04 11u30  'Staat als fan van privacy, echt niet' De VS lijkt de beschermer van privacy terwijl China die juist afbreekt, maar volgens Sjoerd Wingens willen beide staten vooral hun burgers controleren. De afgelopen maand voltrok zich een stereotypebevestigend schouwspel op het wereldtoneel. In het Westen probeert de democratie een vleesgeworden American Dream op de pijnbank te leggen terwijl het totalitarisme in het Oosten zijn volledige potentie
21/04 11u15  'VS en China geen beschermers van privacy' De VS lijkt de beschermer van privacy terwijl China die juist afbreekt, maar volgens Sjoerd Wingens willen beide staten vooral hun burgers controleren. De afgelopen maand voltrok zich een stereotypebevestigend schouwspel op het wereldtoneel. In het Westen probeert de democratie een vleesgeworden American Dream op de pijnbank te leggen terwijl het totalitarisme in het Oosten zijn volledige potentie
21/04 10u45  Belg wilde aanslag plegen op Casa Rosso op de Wallen In België is een man aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag op seksclub Casa Rosso op de Wallen. De verdachte (22) is vorige week aangehouden in Zonhoven. Semir M., die zei bereid te zijn om te sterven voor de jihad, werd in de boeien geslagen, naar aanleiding van onderschepte chatberichten van hem. Daarin was er sprake van een aanslag op Casa Rosso op de Wallen.In het uit 196910 
21/04 10u30  Corporatiedirecteur geëerd: beladen huis draagt nu haar naam Bij het slaan van de eerste paal van een zorginstelling op Zeeburgereiland kwam corporatiedirecteur Erna van der Pers om het leven. Het huis is nu naar haar vernoemd. Hij ziet haar nog wegrijden, in haar witte autootje. Erna van der Pers (54) had net nog eens de gebarentaal doorgenomen voor de ceremonie van die middag, het slaan van de eerste paal voor Het Gebaar, een instelling voor doven en slec10 
21/04 10u15  Dit mag je niet missen op Record Store Day 2018 Het internationale feest van de platenzaak - Record Store Day - komt er weer aan. Wij maakten een kleine selectie van de optredens in Amsterdamse zaken en de nieuwe platen die je kunt scoren op 21 aptil 2018. In de platenzaken Concerto op de Utrechtsestraat en Velvet op de Rozengracht geven nationale en internationale artiesten optredens.Johan - Velvet, 12.00 uurDe band Johan maakte tussen 1996 en
21/04 10u15  Belg wilde aanslag plegen op Caso Rosso op de Wallen In België is een man aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag op seksclub Casa Rosso op de Wallen. De verdachte (22) is vorige week aangehouden in Zonhoven. Semir M., die zei bereid te zijn om te sterven voor de jihad, werd in de boeien geslagen, naar aanleiding van onderschepte chatberichten van hem. Daarin was er sprake van een aanslag op Casa Rosso op de Wallen.In het uit 1969
21/04 10u00  Vijftig volwassenen op een matje, en Saskia Noort kijkt toe Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Stromboli, the party. In de grote zaal van Pakhuis de Zwijger liggen vijftig matjes op de vloer. We trekken onze schoenen uit, dat doe je op zo'n matje als vanzelf. Zo meteen begint de levensademsessie.'Wie gaat over de kachel?'Iemand in een zwart T-shirt steekt zijn vinger
21/04 09u45  Met Avicii heeft de dance een van zijn grootste namen verloren De internationale muziekwereld reageert geschokt op de plotselinge dood van de Zweedse Tim Bergling alias dj Avicii. De 28-jarige wonderproducer, die hits scoorde met Levels, Wake Me Up en Hey Brother, werd dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman.Details rond het overlijden van de Zweedse topdeejay Avicii ontbreken. Waarom hij in Muscat was en waar zijn lichaam vrijdagmiddag werd gevonden i
21/04 09u15  Even wat roepen, zo werkt besturen niet Ze zijn regelmatig terugkerende gasten in de ­Stopera. 'De ­bewoners', worden ze genoemd. Raadsleden en wethouders ­halen hen maar wat graag aan om hun gelijk te krijgen.Dat was vooral goed zichtbaar in de discussie over de kraak in de Rudolf Dieselstraat, door vluchtelingengroep We Are ­Here. Rechtse raadsleden van de VVD hadden bewoners gesproken die zich niet meer veilig voelden in hun eigen bu10 
21/04 09u15  Black Madonna en Boys Noize op Milkshake Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, van line-ups tot fotoverslagen. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.
21/04 09u00  NS verhaalt 5,6 miljoen euro schade op vandalen Zo'n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben de spoorwegen 5,6 miljoen euro gevorderd van mensen die treinen hebben beklad met graffiti of vernielingen hebben aangericht aan treinen en op stations.Uit een inventarisatie van NS blijkt dat vernielde ruiten op stations de grootste schadepost zijn. Daarna volgen graffiti, and10 
21/04 08u45  Vooral enthousiasme bij eerste testrit Noord/Zuidlijn Lege metrostellen hebben het traject al tig keer afgelegd, maar vrijdagavond mochten voor het eerst echte mensen de Noord/Zuidlijn in. De testritten maakten indruk, hoewel het onwerkelijk leeg was met slechts 100 reizigers. In de draaiboeken van het GVB en de gemeente werd het al jaren aangekondigd als Proefbedrijf 2, ofwel de generale repetitie. Dit is het moment dat de nieuwe metrolijn er moet s11 
21/04 08u15  Twee branden in korte tijd in de binnenstad en De Pijp Zowel in een grachtenpand op het Singel als in een woning bij het Sarphatipark in De Pijp heeft zaterdagochtend een brand gewoed. Om 6.15 uur rukte de brandweer met meerdere auto's uit naar een pand tussen het Singel en de Spuistraat. Daar woedde op dat moment een grote brand. De omgeving werd ruim afgezet om te kunnen blussen. Bewoners van het pand en omliggende huizen moesten worden ontruimd. Zi
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Pasgeboren baby in nood: traumahelikopter landt in woonwijk Dorst DORST – Op een veldje langs de Baarschotsestraat in Dorst is zaterdag aan het begin van de middag een traumahelikopter geland. De hulpverleners van het traumateam moesten met spoed in actie komen voor een pasgeboren baby.
21/04 13u15  Froome heeft juiste vorm voor Giro te pakken Chris Froome heeft zich in de Ronde van de Alpen in de juiste vorm gefietst voor de Ronde van Italië.
21/04 13u15  Unieke brieven Anne Frank duiken op in Amerikaans gehucht Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 13u00  Is Raiola de nieuwe zaakwaarnemer van Lozano? Mino Raiola is de nieuwe zaakwaarnemer van PSV-topscorer Hirving Lozano, zo stelt het Mexicaanse Marca-Claro. Het tv-station interviewt de Mexicaan na elk duel van PSV in Nederland. Raiola zelf wil desgevraagd geen bevestiging of ontkenning geven.
21/04 13u00  Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP Het kabinet kijkt met 'extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Die viert haar honderdjarig bestaan.
21/04 13u00  China probeert dansshow in Rotterdam te blokkeren, show komt ook naar Breda ROTTERDAM/BREDA - De Chinese ambassade heeft geprobeerd twee voorstellingen van het aan Falun Gong verbonden dansgenootschap Shen Yun in het Rotterdamse theater Nieuwe Luxor tegen te houden. Dat meldt dagblad Trouw vandaag. De voorstelling staat over een week met twee shows in Breda in het Chassé Theater.
21/04 13u00  Man steekt zichzelf met mes in de hals op Nieuwe Markt in Roosendaal ROOSENDAAL - Op de Nieuwe Markt in Roosendaal heeft een man zichzelf zaterdagmiddag verwondt met een mes. Hij stak zichezelf in de hals volgens de politie. Dit zorgde mogelijk voor een slagaderlijke bloeding.
21/04 12u45  Man verwondt zichzelf met mes op Nieuwe Markt in Roosendaal ROOSENDAAL - Op de Nieuwe Markt in Roosendaal heeft een man zichzelf zaterdagmiddag verwondt met een mes. Dit zorgde mogelijk voor een slagaderlijke bloeding.
21/04 12u45  Internationale Record Store Day in Breda: ik stond hier al om kwart voor zes BREDA - De internationale Record Store Day begon zaterdagochtend al vroeg bij Velvet Music Breda. De zaak opende de dag om acht uur met een vers bereid ontbijtje en live muziek, de eerste vinyladepten stonden echter al veel eerder voor de deur.
21/04 12u45  Wereldrecord in Marathon Londen op de tocht door warmte De marathon van Londen vreest morgen de warmte. Met een verwachte temperatuur van 23 graden Celsius zal het voor de toplopers moeilijk worden het parcoursrecord van 2.03.05 te verbeteren, laat staan het wereldrecord van 2.02.57.
21/04 12u30  Unieke brieven Anne Frank aan penvriendin duiken op in Amerikaans mini-museum Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 12u30  Op weg naar een voldoende met YouTube-docent en 'held zonder cape' Joost van Oort Joost van Oort, geschiedenisdocent op het Eindhovense Sint-Joriscollege, is onder scholieren beroemd vanwege zijn YouTube-filmpjes over eindexamenstof. Maar hij heeft een ommezwaai gemaakt: voor de klas staat hij niet meer zo vaak.
21/04 12u30  Van 200 miljoen kijkers op tv naar persona non grata in eigen land Bassem Youssef was dé komiek van het Midden-Oosten, totdat de Egyptische regering hem verjoeg. Hij is vandaag Amsterdam voor het jubileum van Amnesty International Nederland. Een gesprek over dictators, moslims en humor.
21/04 12u15  Papiertekort noopt kranten tot improviseren: 'Fabriek misschien te snel gesloten' Een acuut papiertekort heeft de Persgroep, uitgever van diverse kranten in onder meer Nederland en België, gedwongen tot maatregelen. Het uiterlijk van Volkskrant-bijlage Sir Edmund is aangepast. De zaterdagmagazines van het AD en diverse regiokranten worden vanaf mei in Denemarken gedrukt. Oorzaak: de internationale markt voor krantenpapier krimpt.10 
21/04 12u15  Giants klaar voor onvergetelijke wedstrijd: 'Dit maak je maar eens in je leven mee' Alle kampioenswedstrijden zullen zondag verbleken bij de ontknoping in de tweede divisie C van het basketbal. Koploper WBB Giants maakt in een rechtstreeks duel met nummer twee DAS uit wie er met de titel vandoor gaat.11 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Froome heeft juiste vorm voor Giro te pakken Chris Froome heeft zich in de Ronde van de Alpen in de juiste vorm gefietst voor de Ronde van Italië.
21/04 13u15  Unieke brieven Anne Frank duiken op in Amerikaans gehucht Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 13u00  Is Raiola de nieuwe zaakwaarnemer van Lozano? Mino Raiola is de nieuwe zaakwaarnemer van PSV-topscorer Hirving Lozano, zo stelt het Mexicaanse Marca-Claro. Het tv-station interviewt de Mexicaan na elk duel van PSV in Nederland. Raiola zelf wil desgevraagd geen bevestiging of ontkenning geven.
21/04 13u00  Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP Het kabinet kijkt met 'extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Die viert haar honderdjarig bestaan.
21/04 13u00  200 kilo lichter, nieuw haar, nieuwe tanden: volkszanger Paultje Poets komt terug OCHTEN - Ooit zat zijn agenda als volkszanger stampvol. Hij viel 200 kilo af, onderging tal van operaties en voelde zich vervolgens niet meer thuis op het podium. Nu maakt Paultje Poets (39) zich op voor een comeback.
21/04 12u45  Marcouch dringt aan op proef legale wietteelt ARNHEM - Voor de tweede keer heeft burgemeester Ahmed Marcouch erbij minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie op aangedrongen om de proef met legale wietteelt te laten uitvoeren in Arnhem. Binnenkort maakt de minister bekend welke gemeenten daarvoor in aanmerking komen.
21/04 12u30  Unieke brieven Anne Frank aan penvriendin duiken op in Amerikaans mini-museum Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 12u30  Van 200 miljoen kijkers op tv naar persona non grata in eigen land Bassem Youssef was dé komiek van het Midden-Oosten, totdat de Egyptische regering hem verjoeg. Hij is vandaag Amsterdam voor het jubileum van Amnesty International Nederland. Een gesprek over dictators, moslims en humor.
21/04 12u15  Papiertekort noopt kranten tot improviseren: 'Fabriek misschien te snel gesloten' Een acuut papiertekort heeft de Persgroep, uitgever van diverse kranten in onder meer Nederland en België, gedwongen tot maatregelen. Het uiterlijk van Volkskrant-bijlage Sir Edmund is aangepast. De zaterdagmagazines van het AD en diverse regiokranten worden vanaf mei in Denemarken gedrukt. Oorzaak: de internationale markt voor krantenpapier krimpt.11 
21/04 12u00  Politie onderzoekt dood Avicii, broer aangekomen in Oman De broer van de gisteren overleden Zweedse dj Tim Bergling is aangekomen in Masqat, de hoofdstad van Oman. Dat meldt entertainmentsite TMZ. De politie in Muscat doet op dit moment onderzoek naar de dood van de wereldberoemde dj (28).12 
21/04 11u30  Tablets in cel nachtmerrie voor cipiers Gevangenispersoneel slaat alarm over een plan om gevangenen veel meer zélf te laten regelen via tablets. Dat is vragen om problemen, stellen zij.
21/04 11u15  Tablet in cel nachtmerrie voor cipiers Gevangenispersoneel slaat alarm over een plan om gevangenen veel meer zélf te laten regelen via tablets. Dat is vragen om problemen, stellen zij.
21/04 11u15  Oomen: Ik leef mijn jongensdroom, dat is zo gaaf Sam Oomen bulkt van het talent en Luik-Bastenaken-Luik is zijn lievelingswedstrijd. Klein probleempje: de aanstaande Giro is belangrijker. Dáár moet hij Tom Dumoulin bergop bijstaan. ,,Maar als ik wonderbenen heb, kom ik in Luik vanzelf bovendrijven.’’
21/04 11u15  Ouderenzorg niet goed voorbereid op griepepidemieën en hittegolven NIJMEGEN - De zorg voor ouderen tijdens crisissituaties, zoals de recente griepgolf of een hittegolf, moet beter. Het Radboudumc in Nijmegen stelt dat de effecten van de griepepidemie ‘dramatisch’ waren en pleit voor een calamiteitenplan. ,,Dit moet leiden tot betere zorg, minder problemen en mogelijk ook tot minder sterftegevallen.’’
21/04 11u15  Dwangstoornissen te lijf in exotisch Thailand Ze móeten de hele dag poetsen, kunnen niet tegen het getal 8 of gaan hun mond spoelen als ze iemand op straat tegenkomen met rood haar. In Levenslang Met Dwang reist Dennis Weening vanaf maandag af naar Thailand om acht kandidaten van hun stoornis af te helpen.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u00  Nerveuze chipbeleggers grijpen slecht nieuws aan om te verkopen Aandelen van chipbedrijven leden afgelopen week zware verliezen. Ook ASML en Besi moesten het ontgelden. Beleggers vragen zich af of de vraag naar chips gepiekt heeft.
21/04 12u45  De jaarvergadering: het grote genoegen van de kleine belegger De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering moet blijven, maar niet in zijn huidige vorm, vinden grote beleggers, kleine beleggers, commissarissen en bestuurders.
21/04 12u45  'Noord-Korea schrapt kernproeven en rakettesten' Nucleair programma is volgens Kim Jong-un 'voldoende ontwikkeld.'
21/04 12u00  Hedgefondsbazen moeten toch belasting betalen Ze hebben gegokt en verloren: de bekende Amerikaanse hedgefondsmanagers zoals Paul Einhorn en John Paulson hebben alsnog een belastingschuld van miljarden ingelost.
21/04 09u30  Aandeelhouders Steinhoff tevergeefs op zoek naar strohalm Onderzoek en goedgekeurde jaarrekening laten nog lang op zich wachten, blijkt op vergadering op Schiphol.
21/04 06u15  Het familiebedrijf Oranje: werken in een kleine ruimte Wat het koningschap kost, staat jaarlijks keurig in de Begroting van de Koning. Maar welke bijdrage leveren Willem-Alexander en Máxima aan de Nederlandse economie? Deel 1 van een driedelige serie. 'Samen hebben ze een bredere impact dan Bill en Hillary Clinton.’13 
21/04 06u15  Op zoek naar antwoorden in Brexitland De keuze voor de brexit kwam ook voor FD-correspondent Mathijs Schiffers als een verrassing. Zoekend naar verklaringen maakte hij een studie van de Britse politiek en trok hij het land in.12 
21/04 06u15  Hebben de Rusal-sancties grote gevolgen voor bedrijfsobligaties? Amerikanen mogen geen zaken meer doen met zeven Russische oligarchen en hun ondernemingen. Wat zijn de gevolgen voor de bedrijfsobligatiemarkt?12 
21/04 01u30  Air France-KLM-topman zet eigen positie op het spel Jean-Marc Janaillac, probeert nog één keer om de staking bij zijn bedrijf te beëindigen. Accepteren de vakbonden zijn bod niet, dan stapt hij op.13 
20/04 22u15  Techaandelen sturen beurs verder omlaag Aandelenindices op Wall Street staan licht lager in de openingsfase van de handel.
20/04 20u45  Techaandelen sturen Wall Street verder naar beneden Aandelenindices op Wall Street staan licht lager in de openingsfase van de handel.
20/04 19u15  Huizenprijzen bijna even hoog als in 2008 Prijzen van koopwoningen liggen nog 1% onder het record van voor de crisis.
20/04 18u45  'Huizenmarkt minder risicovol dan tien jaar geleden' Minister Hoekstra van Financiën en president Knot van DNB menen dat huizenbezitter nu wel tegen een stootje kan.
20/04 18u30  'Bedrijven moeten het calimerogevoel bij hun ceo wegnemen' Het is onzin dat 'goed betalen' gelijk staat aan 'meer betalen dan de markt', stelt beloningsspecialist Xavier Baeten. ‘Een grotere verantwoordelijkheid betekent niet noodzakelijk meer verantwoordelijkheid en meer complexiteit.'
20/04 18u15  'Bedrijven moeten het calimerogevoel bij hun ceo wegnemen’ Het is onzin dat 'goed betalen' gelijk staat aan 'meer betalen dan de markt', stelt beloningsspecialist Xavier Baeten. ‘Een grotere verantwoordelijkheid betekent niet noodzakelijk meer verantwoordelijkheid en meer complexiteit.'
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u00  Froome tevreden over vorm voor Giro INNSBRUCK (ANP) - Wielrenner Chris Froome heeft zich in de Ronde van de Alpen in de juiste vorm gefietst voor de Ronde van Italië. ,,Deze koers was de perfecte voorbereiding. Het waren korte, explosieve ritten en ik ben zeer tevreden over hoe het is gegaan'', zei de Brit na afloop van de vijfdaagse rittenkoers, die hij als vierde beëindigde. ,,Ik heb nog twee weken tot aan de Giro en ik ben er wel klaar voor denk ik zo.'' Het bericht Froome tevreden over vorm voor Giro verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 12u45  Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP NIEUWEGEIN (ANP) - Het kabinet kijkt met ,,extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Die viert haar honderdjarig bestaan. Het bericht Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 12u00  Marathon Londen vreest warmte LONDEN (ANP) - De marathon van Londen vreest de warmte komende zondag. Met een verwachte temperatuur van 23 graden Celsius zal het voor de toplopers moeilijk worden het parcoursrecord van 2.03.05 te verbeteren, laat staan het wereldrecord van 2.02.57. Het bericht Marathon Londen vreest warmte verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 11u45  ‘Bloedproef bij dode moet mogelijk worden’ DEN HAAG (ANP) - Het moet mogelijk worden een bloedproef te doen bij veroorzakers van zware verkeersongelukken die zelf daarbij zijn overleden. Dan kan worden bepaald of deze persoon onder invloed was van drank of drugs. Daarvoor pleiten de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) en de Vereniging Verkeersslachtoffers, zo bevestigt Elly Winkel van de LOV na een bericht in De Telegraaf. Het bericht ‘Bloedproef bij dode moet mogelijk worden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 11u30  EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakt BRUSSEL (ANP/BELGA) - Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times zaterdag. Het bericht EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 10u45  Titelverdedigers Brouwer en Meeuwsen onderuit XIAMEN (ANP) - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij het Xiamen Open uitgeschakeld in de achtste finales. Het Nederlandse topduo verdedigde in het Chinese toernooi uit de World Tour zijn vorig jaar behaalde titel, maar verloor van de Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst. Dat gebeurde in twee sets: 21-23 en 19-21. Het bericht Titelverdedigers Brouwer en Meeuwsen onderuit verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
21/04 09u30  Kerkhove maakt indruk in Fed Cup WOLLONGONG (ANP) - Het Nederlandse tennisteam staat na de eerste dag van de play-off in de Fed Cup tegen Australië met 1-1 gelijk. Lesley Kerkhove bezorgde Oranje het punt door de stunten tegen de veel sterker geachte Samantha Stosur. De kopvrouw van het team van captain Paul Haarhuis versloeg in Wollongong de voormalig winnares van de US Open in dik anderhalf uur met 7-5 en 6-1. Het bericht Kerkhove maakt indruk in Fed Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 09u30  Woede in Israël over weigering prijs Portman JERUSALEM (ANP/RTR) - In Israël is boos gereageerd op de weigering van de Amerikaans-Israëlische actrice Natalie Portman om uitreiking van de Genesis Prize bij te wonen. De Oscar-winnares wil de prijs niet in ontvangst nemen uit protest tegen het anti-Palestijnse beleid van premier Benjamin Netanyahu. Hij zou spreken tijdens de ceremonie, maar de uitreiking is afgelast. Het bericht Woede in Israël over weigering prijs Portman verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 09u15  In de spotlight: boswachter Hanne Tersmette Na jaren reclame te hebben gemaakt voor merken waar Hanne Tersmette niets mee had, maakte Het bericht In de spotlight: boswachter Hanne Tersmette verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 09u00  Pacers troeven Cavaliers af in NBA INDIANAPOLIS (ANP) - Indiana Pacers heeft Cleveland Cavaliers in de play-offs van de NBA een gevoelige nederlaag toegebracht. De basketbalploeg uit Indianapolis maakte een achterstand van 17 punten goed en won het duel met 92-90. De Pacers namen daarmee een voorsprong van 2-1 in de best-of-seven-serie. Het bericht Pacers troeven Cavaliers af in NBA verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 09u00  Vervolging bestuursleden politiebond ANPV DRIEBERGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat twee voormalig bestuursleden van politievakbond ANPV vervolgen. Een woordvoerster kan vooralsnog niets zeggen over de feiten waar de twee van worden verdacht. Het bericht Vervolging bestuursleden politiebond ANPV verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 08u30  Onderzoek naar bestuursleden politiebond ANPV DRIEBERGEN (ANP) - De politie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd door (bestuurs)leden van politievakbond ANPV. Korpschef Erik Akerboom heeft opdracht gegeven voor het oriënterende onderzoek, zoals dat heet in een verklaring op politie.nl. Een eerder rijksrechercheonderzoek naar die zaak gaf daar aanleiding toe. Het bericht Onderzoek naar bestuursleden politiebond ANPV verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 08u15  Eerste solo LaChapelle in Nederland GRONINGEN (ANP) - In het Groninger Museum begint zaterdag een grote expositie van werk van de Amerikaanse foto- en videokunstenaar David LaChapelle, zijn eerste solotentoonstelling in ons land. Er zijn meer dan zeventig werken te bewonderen, van zijn vaak spraakmakende portretten tot landschappen. Het bericht Eerste solo LaChapelle in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 08u15  Platenzaak promoot zich op Record Store Day AMSTERDAM (ANP) - De platenzaak laat zaterdag van zich horen. Voor de negende keer organiseert de Nederlandse platenbranche Record Store Day. Ditmaal staan 270 optredens van ruim 160 artiesten in de deelnemende platenzaken op het programma. Het bericht Platenzaak promoot zich op Record Store Day verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 08u15  The Voice Kids voert kijkcijferlijst aan HILVERSUM (ANP) - Ruim 1,4 miljoen mensen hebben vrijdagavond de elfjarige Yosina Roemajauw de finale van The Voice Kids zien winnen. Het RTL4-programma staat daarmee bovenaan de lijst van meest bekeken tv-programma's, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het bericht The Voice Kids voert kijkcijferlijst aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Froome heeft juiste vorm voor Giro te pakken Chris Froome heeft zich in de Ronde van de Alpen in de juiste vorm gefietst voor de Ronde van Italië.
21/04 13u15  Unieke brieven Anne Frank duiken op in Amerikaans gehucht Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 13u00  Is Raiola de nieuwe zaakwaarnemer van Lozano? Mino Raiola is de nieuwe zaakwaarnemer van PSV-topscorer Hirving Lozano, zo stelt het Mexicaanse Marca-Claro. Het tv-station interviewt de Mexicaan na elk duel van PSV in Nederland. Raiola zelf wil desgevraagd geen bevestiging of ontkenning geven.
21/04 13u00  Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP Het kabinet kijkt met 'extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Die viert haar honderdjarig bestaan.
21/04 12u45  Wereldrecord in Marathon Londen op de tocht door warmte De marathon van Londen vreest morgen de warmte. Met een verwachte temperatuur van 23 graden Celsius zal het voor de toplopers moeilijk worden het parcoursrecord van 2.03.05 te verbeteren, laat staan het wereldrecord van 2.02.57.
21/04 12u30  Unieke brieven Anne Frank aan penvriendin duiken op in Amerikaans mini-museum Een museum in een piepklein Amerikaans dorpje exposeert vanaf deze week een briefwisseling tussen twee Amsterdamse en twee Amerikaanse meisjes, daterend uit 1940. Bijzonder, maar wat de brieven echt speciaal maakt is dat de brieven uit Nederland afkomstig waren van Anne Frank en haar zus Margot. Betty en Juanita Wagner hebben ze altijd bewaard.
21/04 12u30  Lemelerveldse leerlingen zwoegen voor schoolplein De Regenboog in Lemelerveld heeft vrijdag een bijzonder onderdeel toegevoegd aan de jaarlijkse Koningsspelen. De leerlingen van de protestant-christelijke basisschool renden in het rond voor een nieuwe inrichting van hun schoolplein.
21/04 12u30  Verbreding Hanzetracé in Deventer noodzaak, maar lastig Als de gemeente Deventer geen maatregelen neemt, slibt het verkeer op het Hanzetracé binnen enkele jaren verder dicht. Dat blijkt uit een verkeersstudie van adviesbureau Goudappel Coffeng. Verbreding is noodzakelijk.
21/04 12u30  Van 200 miljoen kijkers op tv naar persona non grata in eigen land Bassem Youssef was dé komiek van het Midden-Oosten, totdat de Egyptische regering hem verjoeg. Hij is vandaag Amsterdam voor het jubileum van Amnesty International Nederland. Een gesprek over dictators, moslims en humor.
21/04 12u15  Papiertekort noopt kranten tot improviseren: 'Fabriek misschien te snel gesloten' Een acuut papiertekort heeft de Persgroep, uitgever van diverse kranten in onder meer Nederland en België, gedwongen tot maatregelen. Het uiterlijk van Volkskrant-bijlage Sir Edmund is aangepast. De zaterdagmagazines van het AD en diverse regiokranten worden vanaf mei in Denemarken gedrukt. Oorzaak: de internationale markt voor krantenpapier krimpt.
21/04 12u15  Wildgroei aan Oostvaardersplassenpetities De verhitte discussie over de Oostvaardersplassen leidt tot een wildgroei aan petities op internet. Een blik op petitie.nl leert dat op dit moment simultaan liefst 9 petities lopen over het beheer van het natuurgebied.
21/04 12u00  Politie onderzoekt dood Avicii, broer aangekomen in Oman De broer van de gisteren overleden Zweedse dj Tim Bergling is aangekomen in Masqat, de hoofdstad van Oman. Dat meldt entertainmentsite TMZ. De politie in Muscat doet op dit moment onderzoek naar de dood van de wereldberoemde dj (28).10 
21/04 11u45  Basketballer krijgt boete voor trappen op gezichtsmasker De NBA heeft basketballer Justise Winslow van Miami Heat een boete opgelegd van 15.000 dollar omdat hij moedwillig op het gezichtsmasker trapte van tegenstander Joel Embiid van Philadelphia 76ers. Het vreemde incident vond plaats in de tweede confrontatie van beide ploegen in de play-offs om de Amerikaanse titel.
21/04 11u45  Urkers over wekelijks ritueel: ‘Ons vuurwerk is nog lang niet op’ Urk krijgt op zondagavond weer te maken met vuurwerkshows, afkomstig van de zogenaamde ‘vuurwerkvereniging’. Leden van de fictieve vereniging steken op Urk op zondagavond bij verrassing grote stukken vuurwerk af op verschillende locaties - puur voor de sensatie en om de Christelijke moraal van Urk op de proef te stellen.
21/04 11u30  Tablets in cel nachtmerrie voor cipiers Gevangenispersoneel slaat alarm over een plan om gevangenen veel meer zélf te laten regelen via tablets. Dat is vragen om problemen, stellen zij.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
21/04 13u00  Man opgepakt voor dodelijke schietpartij De Duitse politie heeft in Detmold (Noordrijn-Westfalen) een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in die Overijsselse stad. Op 26 januari van dit jaar werd in Enschede de 25-jarige Shadi Sakar dood gevonden in een auto in de Malangstraat. Hij bleek te zijn doodgeschoten.
21/04 12u45  Rutte kijkt met extra belangstelling naar SGP Het kabinet kijkt met „extra belangstelling” naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Die viert haar honderdjarig bestaan.
21/04 12u30  Levenslang voor dode migranten in vrachtwagen Een chauffeur van een vrachtwagen die vorig jaar in de Amerikaanse staat Texas tientallen migranten smokkelde in zijn voertuig is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Tien inzittenden van de truck van de 61-jarige bestuurder overleefden de rit in het bloedhete voertuig niet.
21/04 11u45  Strijd om terugkeer Palestijnen blijft Israël nog lang plagen Altijd nog dromen Palestijnen van de terugkeer naar huizen en landerijen die ze zeventig jaar geleden kwijtraakten. Door de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 moesten hun voorouders hun huizen verlaten. Israël wil van dat recht op terugkeer niet weten. Dat zou immers het einde betekenen van Israël als staat voor Joden.
21/04 11u45  EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakken Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times zaterdag.
21/04 11u30  „Bloedproef bij dode moet mogelijk worden” Het moet mogelijk worden een bloedproef te doen bij veroorzakers van zware verkeersongelukken die zelf daarbij zijn overleden. Dan kan worden bepaald of deze persoon onder invloed was van drank of drugs. Daarvoor pleiten de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) en de Vereniging Verkeersslachtoffers, zo bevestigt Elly Winkel van de LOV na een bericht in De Telegraaf.
21/04 11u30  EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakt Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times zaterdag.
21/04 11u15  China en Rusland blij met atoomplannen Kim Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met instemming gereageerd op het besluit van Noord-Korea om te stoppen met het doen van kernproeven.
21/04 10u30  Week 16 in beeld: zomerweer, Douma en koolzaadvelden De webredactie van het Reformatorisch Dagblad selecteert elke week een reeks bijzondere, opvallende en indrukwekkende foto’s uit de honderden foto’s die ze onder ogen kreeg.11 
21/04 09u15  „Logica van schepping wijst op de Schepper” De orde die in de schepping is te zien, past heel goed bij de orde die we in wiskunde zien. Dat betoogde prof. dr. ir. Kees Vuik vrijdag tijdens de eerste dag van de conferentie van het Logos Instituut in Hardinxveld-Giesendam. „De logica van de schepping maakt het ongeloofwaardig dat er geen Schepper is.”
21/04 09u15  Open huis chemiereuzen Dordrecht valt goed De Dordtse chemieconcerns DuPont en Chemours sparen sinds vrijdag drie dagen lang kosten noch moeite om belangstellenden bij hun werk te betrekken. Met succes: zo’n 2100 bezoekers meldden zich aan. „Na alle consternatie is dit best goed.”
21/04 09u15  Bart Bolier: Zet tijdens Bijbellezen westers gekleurde bril af Besef dat je een westers gekleurde leesbril op hebt als je de Bijbel leest, stelt Bart Bolier. „Om de Bijbeltekst recht te verstaan, moet je eerst de betekenis achterhalen voor de oorspronkelijke Oosterse hoorder.”
21/04 09u00  Bom onder verzoek om uitlevering Puigdemont Het Spaanse verzoek aan Duitsland om uitlevering van de afgezette Catalaanse premier Carles Puigdemont staat op losse schroeven nu een Spaanse minister heeft laten weten dat er voor het referendum over onafhankelijkheid in Catalonië geen overheidsgeld is gebruikt.
21/04 09u00  „Dranktest op overleden verdachte na ongeluk” Er moet een bloedproef komen voor veroorzakers van zware verkeersongelukken, ook als de verdachte bij het ongeval zelf om het leven is gekomen. Alleen zo kan bepaald worden of er drank of drugs in het spel waren, schrijft De Telegraaf.10 
21/04 09u00  Veel Nederlandse haatberichten op Facebook Nederlandse gebruikers van Facebook zorgen voor een opvallend grote stroom aan berichten met haat, racisme en verwensingen met ziekten als kanker. In Zuid-Europese landen ligt dat aantal bijvoorbeeld veel lager. Dit concludeert de Volkskrant op basis van een Nederlandse moderator die vorig jaar bij Facebook werkte en wiens relaas ondersteund wordt door gelekte e-mails, interne documenten en een collega.10 
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Oud-topman ECB waarschuwt voor volgende financiële crisis In een interview met de Volkskrant zegt oud-topman Europese Centrale Bank (ECB), Jean Claude Trinchet dat 'het financiële systeem in de wereld nu kwetsbaarder is dan voor de crisis van 2008'.
21/04 12u30  Twee grote branden in Amsterdam In Amsterdam hebben zaterdagochtend twee grote branden gewoed.
21/04 11u45  NS laat vandalen zelf de rekening van 5,6 miljoen betalen In de afgelopen vijf jaar hebben de Nederlandse Spoorwegen (NS) schade verhaald op 600 vandalen.
21/04 11u15  Gewonde (16) bij schietincident Hoofddorp Op vrijdagmiddag plaats vond bij de Toolenburgplas in Hoofddorp een schietincident plaats, waarbij een 16-jarige jongen uit Hoofddorp gewond raakte.
21/04 11u15  Grote brand in Wateringen verwoest loods afvalverwerker In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in Wateringen een grote brand gewoed bij Afvalverwerker Renewi Contrans.
21/04 10u30  Motoragent onderweg naar ongeval raakt zwaargewond op de A2 Op de snelweg bij Zaltbommel is zaterdagochtend een motoragent die onderweg was naar een ongeval zwaargewond geraakt.12 
21/04 10u00  'Standaard bloedproef bij dodelijke ongevallen' Wie een zwaar verkeersongeval veroorzaakt moet een bloedtest krijgen, ook als degene zelf bij het ongeval om het leven is gekomen.
21/04 09u30  Korpschef gelast oriënterend onderzoek naar mogelijk strafbare feiten politievakbond Een rijksrechercheonderzoek naar mogelijke strafbare feiten door (bestuurs)leden van politievakbond ANPV heeft ook geleid tot een oriënterend onderzoek door de politie. Korpschef Erik Akerboom heeft opdracht gegeven voor het onderzoek.
21/04 09u30  Zweedse dj Avicii (28) overleden De Zweedse dj Tim Bergling, beter bekend als Avicii, is op 28-jarige leeftijd overleden. De omstandigheden van zijn dood zijn nog onduidelijk.
20/04 21u30  Zweedse dj Avicii overleden De Zweedse dj Tim Bergling, beter bekend als, Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De omstandigheden van zijn dood zijn nog onduidelijk.
20/04 21u15  Blok voor meer en betere samenwerking met Marokko Minister Blok (Buitenlandse Zaken) besprak vandaag in Rabat hoe Nederland en Marokko meer en beter kunnen samenwerken. ‘Marokko is een buurland van de EU en een belangrijke partner voor Nederland op veel gebieden zoals terreurbestrijding en migratie. We hebben elkaar nodig. Daarom vond ik het belangrijk snel naar Rabat af te reizen’, aldus Blok.
20/04 21u15  Auto brand af op N2 bij Veldhoven-Zuid Op de N2 naar Batadorp bij Veldhoven-Zuid heeft vrijdagmiddag korte tijd een auto in brand gestaan.
20/04 19u00  Opnieuw celstraffen geëist in zaak Goudse drugsfamilie Tegen een hoofdverdachte van een Goudse drugsfamilie eiste het Openbaar Ministerie vandaag 5 jaar cel. Een medeverdachte hoorde 12 maanden cel tegen zich eisen. De zaken stonden deze week meerdere dagen op zitting en draaien onder andere om een familie uit Gouda die zich dagelijks bezig hield met de verspreiding van cocaïne in Gouda, Alphen aan den Rijn, Boskoop en omstreken.
20/04 18u15  Man gewond bij schietpartij Alkmaar Vrijdag is aan het begin van de middag in Alkmaar een man neergeschoten en gewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.
20/04 18u15  Muziek maakt patiënt minder angstig tijdens operatie Patiënten die rondom een operatie naar muziek luisteren, ervaren minder angst of pijn dan patiënten die niet naar muziek luisteren rondom de operatie. Zo meldt het Erasmus MC vrijdag.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Avicii: ruim 800 shows in 8 jaar tijd De wereld was in shock toen vrijdag het nieuws naar buiten kwam dat de Zweedse dj en producer Avicii was overleden. Hij werd dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman. Wereldhits als Levels, Wake Me Up en Hey Brother maakten hem een van de populairste dj’s aller tijden.
21/04 12u00  Peuters superblij als ze voor het eerst kunnen zien Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 21 april.10 
21/04 11u45  Israël boos over weigering prijs Portman In Israël is met veel woede gereageerd op de weigering van de Amerikaans-Israëlische actrice Natalie Portman om de uitreiking van de Genesis Prize bij te wonen. Portman wil de Genesis-prijs niet in ontvangst nemen uit protest tegen het anti-Palestijns beleid van premier Benjamin Netanyahu.
21/04 11u15  Vandalen richten miljoenen euro's schade aan bij NS De NS heeft in de afgelopen vijf jaar zo’n zeshonderd vandalen een schaderekening van in totaal 5,6 miljoen euro gepresenteerd. De vandalen moesten de NS een rekening betalen omdat ze bijvoorbeeld een trein hadden beklad of treinstoelen hadden beschadigd.
21/04 11u15  In de stijl van Bo, Frank, Rico en Jorg Metro portretteert vier heren met elk hun eigen kledingstijl. Wat maakt hun stijl volgens henzelf nou zo uniek?
21/04 10u15  Dit zijn de Avicii-hits die we blijven draaien Het nieuws dat Avicii is overleden, sloeg vrijdagavond in als een bom. De Zweedse dj en produceren was zeer geliefd bij zijn collega's en bij zijn fans. Dat is niet onterecht. De 28-jarige Tim Berling heeft veel nummers gemaakt die we de komende jaren zeker nog veel zullen draaien.
21/04 10u15  Noord-Korea stopt met kernproeven Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire programma. Het land gaat geen nieuwe atoom- en rakettesten doen, meldt het staatspersbureau. De nucleaire testinstallatie in het noorden van het land zal ook worden stopgezet.
21/04 09u15  Vooral veel Nederlandse haatberichten op Facebook Het aantal haatberichten van Nederlandse Facebook-gebruikers lijkt opvallend hoog te zijn. In Zuid-Europese landen ligt dat aantal vele malen lager. Dat meldt de Volkskrant zaterdag. De krant sprak met een Nederlandse moderator die bij Facebook werkte.10 
21/04 06u00  Lasercut tot VR: als fashion en tech het samen doen Fashion Tech Lab: de plek waar mode en tech het doen samen met de vernuftigste creaties als resultaat. Het meest gebruikte apparaat? De lasercutter. 12 
21/04 06u00  Memphis zou graag eens met Bas Dost willen shoppen „Dit is de eerste keer dat ik in de winkel ben”, zegt Memphis Depay terwijl hij om zich heen kijkt. „Dit is wel vet hoor. Het ziet er superdope uit.” Eerder deze maand lanceerde de voetballer van het Franse Olympique Lyon en het Nederlands elftal in het Under Armour Brand House in de Kalverstraat de nieuwe HOVR schoen. Hij nam er alle tijd voor zijn fans en sprak met Metro over mode, zijn passie naast het voetbal. ‘Ik heb twee slaapkamers om laten bouwen tot kledingkast.’13 
20/04 23u15  Nieuw protest tegen vuurwapengeweld in de VS Duizenden scholieren en studenten zijn vrijdag in de Verenigde Staten opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen vuurwapengeweld. Ze willen dat het moeilijker wordt om vuurwapens te kunnen aanschaffen. 
20/04 22u30  Meer honger als je moe bent? Heel normaal! Heb jij ook altijd meer honger als je moe bent? Je bent niet de enige! Het is nu wetenschappelijk bewezen dat te weinig slaap je eetlust beïnvloed; het is dus heel logisch dat je tijdens een vermoeide periode de snacks niet kan laten liggen. 
20/04 21u15  Twitter kan reacties op overlijden Avicii niet aan Omstreeks half acht vrijdagavond werd het nieuws bekend gemaakt dat wereldster Avicii onverwachts is overleden. De dood van de 28-jarige Zweedse Tim Bergling maakt wereldwijd zoveel los, dat Twitter de berichten niet meer kon bijhouden en mensen ee tijdje geen nieuwe tweets konden plaatsen. In de foutmelding die verscheen bij het plaatsen van tweets stond dat het sociale medium 'over zijn capaciteit' heen zit.
20/04 20u15  Cel en tbs geëist voor doodsteek vorig jaar in metro Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 27-jarige man die vorig jaar een willekeurige passagier in de Amsterdamse metro doodstak, een celstraf krijgt van zes jaar en tbs met dwangverpleging. Amsterdammer Philip O. stak het slachtoffer volkomen onverwacht neer. Dat gebeurde tijdens het spitsuur in een overvol metrostel. 
20/04 20u00  Dj en producer Avicii (28) overleden De Zweedse dj, producer en remixer Avicii - Tim Bergling - is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere media op basis van een verklaring van zijn manager.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben'21/04 00u15 - Gelderlander: De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.
19x Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben'21/04 00u15 - BN/DeStem: De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.
19x Brand in recreatiegebied bij Assen trekt veel ramptoeristen21/04 00u15 - Nu.nl: In een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen maken mensen in zo'n geval dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. 
19x Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben'21/04 00u15 - De Stentor: De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.
18x Moeder laat haar vier kinderen achter tijdens 11-daagse vakantie21/04 04u30 - BN/DeStem: Een Amerikaanse vrouw heeft haar vier kinderen achtergelaten terwijl ze op vakantie ging naar Europa, melden Amerikaanse media. Erin Lee Macke ging 11 dagen langs bij familieleden in Duitsland terwijl een tweeling van 12 en twee andere kinderen van 6 en 7 alleen thuis bleven.
18x 'Bestuurders politievakbond vervolgd voor fraude'21/04 03u45 - NOS.nl: Zeker twee bestuurders van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Ze worden daarvoor strafrechtelijk vervolgd, meldt het AD op basis van bronnen bij het onderzoek. Het zou gaan om tienduizenden euro's. Een van de verdachten is volgens het AD de bondsvoorzitter, Geert P. Hij zou worden verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie bevestigt in de krant dat vervolging wordt ingesteld. Ook binnen de politie wordt de zaak onderzocht. De bestuursleden zouden subsidiegeld hebben opgestreken en hebben geknoeid met declaraties, door bijvoorbeeld torenhoge kilometervergoedingen te rekenen. Op die manier zouden ze hun salaris hebben verhoogd. P. wilde in het AD niet reageren op de zaak. Hij is sinds december met ziekteverlof. Deze week werd een tijdelijke vervanger voor hem aangesteld. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte is.
18x 'Politiebond sjoemelt met subsidies'21/04 03u15 - BN/DeStem: Tenminste twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties. Oud-voorzitter Geert P. geldt als één van de verdachten.
18x 'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests'21/04 01u15 - De Stentor: Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.
18x 'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests'21/04 01u15 - AD.nl: Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.
18x Caruana is torenhoog favoriet in St. Louis, hét nieuwe schaakparadijs van Amerika21/04 00u15 - de Volkskrant: Bij gebrek aan commerciële belangstelling is het schaken in de Verenigde Staten altijd afhankelijk geweest van privé-sponsoren. Meestal waren dat oprechte liefhebbers, die op de achtergrond bleven en tevreden waren als op hun kosten de grootmeesters hun kunst etaleerden. Maar er waren ook weldoeners die meer verlangden en soms merkwaardige eisen aan hun beschermelingen stelden.Ruim honderd jaar ge

Statistieken

Artikels:
33086
Gelezen:
17964
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven