vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
18/04 22u00  DigiD-website waarschuwt voor malafide MijnOverheid-app in Play Store - update In de Google Play Store staat een malafide app die pretendeert een app voor overheidsdienst MijnOverheid te zijn. De app staat vol met reclame en is mogelijk uit op foto's van gebruikers.
18/04 21u30  Gratis versie YouTube Music met advertenties werkt nu op Google Home-speakers De gratis versie van YouTube Music werkt vanaf nu op Google Home-speakers. Datzelfde geldt voor andere speakers met Google Assistent-integratie. Tot nu toe werkte alleen de betaalde variant van YouTube Music op dergelijke speakers.
18/04 20u45  DigiD-website waarschuwt voor malafide MijnOverheid-app in Google Play Store In de Google Play Store staat een malafide app die pretendeert een app voor overheidsdienst MijnOverheid te zijn. De app staat vol met reclame en is mogelijk uit op foto's van gebruikers.
18/04 20u30  Facebook logde ook wachtwoorden van miljoenen Instagram-accounts in plain text Facebook heeft ook wachtwoorden van miljoenen Instagram-gebruikers in plain text gelogd en opgeslagen op interne servers. Gebruikers worden op de hoogte gesteld. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat dit gebeurde bij honderden miljoenen Facebook-accounts.
18/04 19u45  Remake van cel shaded shooter XIII komt op 13 november uit Er komt een remake van XIII, een shooter uit 2003 die gebruikmaakte van cel shading. De nieuwe versie komt uit naar de pc en alle consoles, inclusief de Nintendo Switch. De game is gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripserie.
18/04 19u15  Homey krijgt Family Sharing en optie voor gastaccount Athom heeft een update voor zijn Homey-smarthomehub uitgebracht die Family Sharing toevoegt. Het stelt gebruikers in staat om familieleden de Homey te laten beheren en ze kunnen instellen wat zij precies kunnen doen. Ook is een gastaccount mogelijk.
18/04 18u30  Chatdienst BBM voor consumenten sluit op 31 mei Emtek sluit het BBM-chatplatform voor consumenten. Per 31 mei dit jaar is de dienst niet meer te gebruiken. BlackBerry sloot in 2016 een deal met Emtek en dat bedrijf uit India beheerde dienst sindsdien. De zakelijke variant, BBM Enterprise, blijft bestaan.
18/04 18u00  Kabinet gaat vaker landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen Het kabinet gaat vaker publiekelijk landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen. Dat is onderdeel van een aanpak tegen 'statelijke dreigingen' van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.
18/04 18u00  Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVG - update De Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan de AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moet de fiscus verwijderen, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.
18/04 17u15  Analist: iPhones krijgen dit jaar drie camera's en verbeterde frontcamera Volgens analist Ming-Chi Kuo, die zich heeft gespecialiseerd in Apple, krijgen op zijn minst twee iPhones dit jaar drie camera's aan de achterkant. De derde camera zou een groothoeklens hebben. Ook verwacht hij betere frontcamera's.
18/04 15u45  Amazon Fire TV krijgt YouTube-app en Prime Video krijgt Chromecast-ondersteuning De Amazon Fire TV-apparaten krijgen in de komende maanden een native app voor het kijken van YouTube. Dat hebben Google en Amazon bekendgemaakt. De Prime Video-app krijgt bovendien de mogelijkheid om te streamen naar een Chromecast.
18/04 15u15  Google begint met aanbieden browser- en zoekmachinekeuze in Android in Europa Google gaat de komende weken beginnen met het aanbieden van een browser- en zoekmachinekeuze aan gebruikers in Europa. Dat gebeurt op nieuwe Android-toestellen, maar ook op bestaande, zo zegt de zoekgigant.
18/04 15u15  Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVG De Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan dde AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moet de fiscus verwijderen worden, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.
18/04 14u15  NLZiet zegt livestreams na zomer te verbeteren en kijkt naar hogere framerate NLZiet zegt dat het bezig is met het verbeteren van de algehele kwaliteit van de livestreams van tv-zenders. Volgens sommige klanten is die ondermaats. De tv-dienst gaat ook kijken naar het verhogen van de resolutie, bitrate en framerate.
18/04 13u45  Epic Games gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden Epic Games, maker van games als Fortnite en Unreal Tournament, gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden. De gamingdienst biedt zulke 2FA voor accounts al aan via externe applicaties en email. Ook gaat Epic e-mailverificatie gebruiken bij aanmelding.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 22u00
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
18/04 19u30  Adata brengt uitgebreid verlichte XPG Spectrix D60G geheugenmodules op de markt Verlichting is op dit moment een aspect dat uitgebreid 'belicht' wordt door alle fabrikanten, zo ook Adata. Het bedrijf introduceert nieuwe ddr4-geheugenmodules die als XPG Spectrix D60G door het leven gaan. Het gaat hier om zeer opvallende modules, dankzij de uitgebreide verlichting die over de gehele behuizing is verwerkt De modules van Adata komen beschikbaar in diverse frequenties vanaf 3200 tot en met 4133 MHz. Ook wordt er daarbij ondersteuning geboden voor xmp 2.0. Zoals eerder genoemd,...
18/04 18u15  Razer introduceert Core X Chroma externe GPU-behuizing met gigabit ethernet, rgb-leds en een 700W-voeding Razer breidt zijn assortiment van externe videokaart behuizingen uit met de Core X Chroma, die beschouwd kan worden als een verbeterde versie van de Razer Core X die vorig jaar in de winkelrekken terechtkwam. De externe gpu-behuizing maakt gebruikt van Thunderbolt 3 en laat gebruikers toe om een grafische kaart extern te installeren en te gebruiken op bijvoorbeeld een laptop, zowel op Windows als macOS. Nieuw is de regelbare Chroma rgb-verlichting, en er zit ook een gigabit ethernetpoort aan...
18/04 17u15  'Apple gaat Find My Friends en Find My iPhone combineren in één app, werkt ook aan hardwaretracker' Het ziet er naar uit dat Apple de functionaliteiten van zowel de Find My Friends als de Find My iPhone apps gaat combineren en samenvoegen in één enkele applicatie. De app zou een cross-platform Marzipan-app zijn en verschijnen op zowel iOS als macOS. Het project heeft intern de codenaam 'GreenTorch'. Dat verneemt 9To5Mac uit goede bron. Met de nieuwe app moet het gemakkelijker zijn om je locatie te delen met vrienden en familie, en kunnen er automatisch meldingen verstuurd worden wanneer ieman...
18/04 16u45  Gerucht: Intel gaat mogelijk in zee met Samsung om discrete Xe gpu's te produceren Het is inmiddels geen geheim meer dat Intel de de markt van de discrete gpu's zal betreden en dus de concurrentie zal aangaan met Nvidia en AMD. Over deze dedicated gpu's stuurt Intel al een tijdje teasers rond, en de term 'Odyssey' lijkt belangrijk te zullen worden. De lancering staat gepland voor ergens in 2020, de (massa)productie zou dus al stilletjesaan op gang moeten komen. Voor die massaproductie onderzoekt Intel mogelijk of de chipfabrieken van Samsung de discrete gpu's kunnen producere...
18/04 16u30  Nieuwe Logitech Harmony Express afstandsbediening dumpt aanraakscherm en bevat Alexa De Harmony-reeks van Logitech staat gekend om z'n eerder grote ontwerpen met ingebouwde touchscreens, maar daar maakt het bedrijf met de nieuwe Harmony Express duidelijk komaf mee. De nieuwe universele afstandsbediening is opvallend kleiner dan de andere Harmony-modellen en bevat naast een klikwiel ook negen andere knopjes, zonder scherm. Amazon's spraakassistent Alexa moet het gebrek aan een display goedmaken, aldus Logitech. De aanwezigheid van Alexa betekent dus ook dat de afstandsbedienin...
18/04 16u30  De weg naar Hardware.Info 7.0 #2: Een nieuwe naam, een nieuw logo Twee weken geleden las je de aankondiging dat we in de loop van dit jaar een geheel nieuwe versie van Hardware.Info zullen introduceren, met de belofte je op gezette tijden op de hoogte te brengen van de plannen. Voordat we verder ingaan op de site zelf, kijken we in deze update naar onze naam en ons logo. Want: beide gaan op de schop! Geen paniek, Hardware.Info gaat niet ineens een compleet andere naam krijgen. De komende verandering is subtiel, maar belangrijk. (En als je enorm jeuk krijg...
18/04 13u45  De weg naar Hardware.Info 7.0 #2: Een nieuwe naam, een nieuwe logo Twee weken geleden las je de aankondiging dat we in de loop van dit jaar een geheel nieuwe versie van Hardware.Info zullen introduceren, met de belofte je op gezette tijden op de hoogte te brengen van de plannen. Voordat we verder ingaan op de site zelf, kijken we in deze update naar onze naam en ons logo. Want: beide gaan op de schop! Geen paniek, Hardware.Info gaat niet ineens een compleet andere naam krijgen. De komende verandering is subtiel, maar belangrijk. (En als je enorm jeuk krijgt...
18/04 13u45  Nvidia wil open-source versie van Quake II RTX uitbrengen met raytracing Het is geen geheim dat Nvidia stevig aan het inzetten is op raytracing, zeker nu het bedrijf heeft aangekondigd dat het ook oudere gpu's ondersteuning voor DirectX Raytracing (DXR) gaat geven. Een tijd geleden lanceerde ontwikkelaar een Christoph Schied een mod voor Quake II met raytracing. Een ontwikkelteam van ongeveer 18 leden binnenin Nvidia werkt nu aan Quake II RTX, een open-source versie van de game die gebaseerd is op de mod van Schied. Nvidia CEO Jensen Huang presenteerde het project...
18/04 11u15  Ondersteuning voor twee oudere versies van Windows 10 komt tot een einde Microsoft beschouwt het Windows 10 besturingssysteem als een service en levert naar goede gewoonte tweemaal per jaar een grote update met een aantal nieuwe features. De huidige versie is Windows 10 1809, ook bekend als de befaamde October 2018 Update die enkele ernstige bugs bevatte, waaronder het verlies van gebruikersgegevens. De Windows-versie die een jaar daarvoor verscheen, versie 1709 en de tweede grote update van 2017, wordt niet meer ondersteund. De officiële ondersteuning voor de consu...
18/04 09u45  Gerucht: Intel stapt mogelijk in zee met Samsung om discrete Xe gpu's te produceren Het is inmiddels geen geheim meer dat Intel de de markt van de discrete gpu's zal betreden en dus de concurrentie zal aangaan met Nvidia en AMD. Over deze dedicated gpu's stuurt Intel al een tijdje teasers rond, en de term 'Odyssey' lijkt belangrijk te zullen worden. De lancering staat gepland voor ergens in 2020, de (massa)productie zou dus al stilletjesaan op gang moeten komen. Voor die massaproductie onderzoekt Intel mogelijk of de chipfabrieken van Samsung de discrete gpu's kunnen producere...
18/04 09u30  Review-exemplaren Galaxy Fold na slechts enkele dagen kapot 2019 lijkt het jaar van de vouwbare toestellen te worden. De Galaxy Fold van Samsung is hier een voorbeeld van en komt in mei in Europa op de markt. Diverse journalisten hebben het prijzige apparaat reeds in handen gekregen voor reviews, maar na slechts enkele dagen zijn een aantal al beschadigd of kapot. De review Fold-toestellen van Bloomberg, CNBC en The Verge hebben het niet lang volgehouden. Al deze media meldden kapotte testexemplaren binnen slechts enkele dagen. Samsung geeft aan dat de...
18/04 09u15  Win de NZXT H400i: de kast met Smart Device Tegenwoordig is alles smart, zelfs je computerkast. NZXT zet met de H400i een stap in deze richting, deze kast heeft namelijk een Smart Device aan boord waarmee je de koeling en de rgb-verlichting van je systeem optimaal kunt regelen. Je build kun je showen dankzij het standaard meegeleverde zijpaneel van gehard glas. De NZXT H400i is een behuizing bedoeld voor een micro-atx moederbord. De kast weegt 7,6 kilo en is gemaakt van metaal. Er is ruimte voor twee fans aan de voor- en bovenkant, ach...
18/04 08u15  Nieuwe NexXxoS V.2 radiators bij Alphacool Alphacool, bekend van zijn waterkoelproducten, heeft een nieuwe oplossing voor liefhebbers van vloeistofkoeling. Het bedrijf brengt namelijk nieuwe radiatoren uit. Alphacool NexXxoS V.2 ST30 240  De nieuwe NexXxoS V.2 radiatoren volgen de eerste versies op en zijn voorzien van koperen vinnen en kanalen. De nieuwe radiatoren zijn leverbaar vanaf 120 mm tot en met 480 mm. Ook gebruikers van 140 mm-fans kunnen dus hun ei kwijt bij Alphacool. Daarnaast biedt de fabrikant ook diktes aan van 30 en...
18/04 07u15  Nvidia teaser laat laptop met twee schermen zien? Nvidia heeft op Twitter een videoteaser geplaatst van een onbekend apparaat. De video lijkt een deel van een introductiefilmpje te zijn en toont kortstondig een apparaat dat lijkt op een laptop met twee schermen. Er wordt gespeculeerd over wat het apparaat is. Collega's van Eteknix haalden al de vergelijking aan met de Yoga Book C930 2-in-1 van een aantal maanden terug, die ook uit twee schermen bestaat. Het zou hier bijvoorbeeld om een nieuwe variant van Nvidia Shield kunnen gaan in laptopvorm...
18/04 06u45  Ericsson en Swisscom activeren eerste commerciële 5G-netwerk van Europa Er is op dit moment veel te doen om 5G en de uitrol daarvan. In Zwitserland is 5G echter al realiteit en hebben Ericsson en Swisscom, de grootste telecommunicatiedienstverlener in het land, hebben het eerste grote commerciële netwerk van Europa geactiveerd. De eerste 5G-smartphones gaan natuurlijk hand in hand met een netwerk dat dat ondersteunt. Het netwerk is in de eerste minuut van 17 april geactiveerd, nadat Swisscom de licentie voor 5G in handen kreeg. Het netwerk is nu beschikbaar in 54 s...
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 19u30
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
18/04 20u45  Microsoft deelt details over Surface Hub 2S met 85 inch-scherm Microsoft heeft diverse nieuwe details onthuld over zijn Surface Hub 2S. Zo komt er een nieuwe variant met een 85 inch-scherm, en krijgt de 50 inch-variant nieuwe mobiliteit dankzij een ingebouwde accu. De Surface Hub 2S bevat net als zijn voorgangers onder meer Windows 10, Microsoft Teams, Office 365, Microsoft Whiteboard en de intelligent cloud. […]
18/04 18u45  Google voegt met update vrije browserkeuze toe aan Android Lees meer >
18/04 17u31  Salesforce rolt nieuwe low code-diensten uit voor ontwikkeling AI-functies Salesforce heeft de uitbreiding van Einstein Platform Services aangekondigd. Einstein Platform Services is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het gebruik van het kunstmatige intelligentie (AI) platform Einstein. Het platform heeft er low code-diensten bijgekregen, schrijft ZDNet. Einstein Platform Services bevat nu low code-diensten, waarmee Salesforce-administrators of -ontwikkelaars door AI aangestuurde tools kunnen maken voor […]
18/04 16u30  Leaseweb helpt DJ Hardwell zijn wereldwijde fans te bereiken Als artiest met fans van over de hele wereld komt er wat meer kijken bij het hosten van een website. Dit kan niet via een lokale hostingpartij geregeld worden als je fans een goede ervaring wilt bieden. Je zal moeten kiezen voor een partij met een internationale infrastructuur, zodat elke fan snel en eenvoudig de […]
18/04 15u30  Continental en Valeo willen antitrustactie van Europa tegen Nokia De Duitse autofabrikant Continental en het Franse Valeo hebben samen met Daimler en Bury Technologies een antitrust-onderzoek aangevraagd bij de Europese Unie naar de patentlicentiepraktijken van Nokia voor auto’s. Dat heeft het Finse bedrijf woensdag tegenover Reuters gezegd. De Duitse autofabrikant Daimler en Bury Technologies klaagden eerder al over de praktijken van Nokia rondom patentlicenties […]
18/04 15u30  Oracle dicht 297 kwetsbaarheden in patch van april Oracle raadt zijn klanten aan om zijn April critical patch update te installeren. Daarin dichtte het bedrijf 297 kwetsbaarheden in onder meer de Database Server, Fusion Middleware, Enterprise Manager, E-Business Suite, PeopleSoft en Siebel CRM. Ook zijn er beveiligingsoplossingen voor Java SE, Virtualization, MySQL en Sun Systems. Oracle waarschuwt dat hackers hun pijlen specifiek richten […]
18/04 14u15  Salesforce lijft locatie-softwarespecialst MapAnything in Salesforce heeft MapAnything, een aanbieder van locatiegebonden intelligentiesoftware, voor een onbekend bedrag overgenomen. De afgelopen maanden wist MapAnything tijdens meerdere financieringsrondes in totaal 84 miljoen dollar op te halen, aldus Venturebeat. De overname is volgens kenners geen verrassing. Producten van MapAnything zijn al langere tijd verkrijgbaar in Salesforce AppExchange. Ook mag de softwarespecialist zich al […]
18/04 13u15  Automation Anywhere en Oracle werken samen aan intelligente automatisering Lees meer >
18/04 11u00  5G: zegen of vloek? In de loop van 2019 wordt de 5G-technologie wereldwijd uitgerold. Die belooft gebruikers een niet eerder geboden connectiviteit, flexibiliteit en snelheid. Helaas brengt het ook beveiligingsrisico?s met zich mee. Zoals elke nieuwe technologie is 5G extra kwetsbaar en zullen cybercriminelen het er specifiek op gemunt hebben. Naast de gebruikelijke aanvallen voor de fun of voor […]
18/04 11u00  Zerto 7.0 combineert continue databescherming met journaling-technologie Lees meer >
18/04 09u45  Zero-day in Windows geeft aanvallers volledige controle over pc Een bug in de Windows-kernel wordt actief misbruikt in cyberaanvallen om een getroffen systeem volledig over te nemen. Het zero-daylek werd vorige week door Microsoft ontdekt en gepatcht. Het lek is ontdekt door onderzoekers van Kaspersky Lab en werd ook al in het wild misbruikt voor Microsoft ervan op de hoogte werd gebracht. De onderzoekers […]
18/04 09u45  Samsung Galaxy Fold-schermen na twee dagen kapot bij reviewers Diverse reviewers melden dat hun recensie-exemplaar van de Samsung Galaxy Fold binnen twee dagen kapot is gegaan. De Galaxy Fold werd in februari door Samsung onthuld, en komt met een opvouwbaar scherm dat uitvouwt naar een 7,3 inch display. Om te kunnen vouwen, bevat de telefoon een flexibel plastic scherm met een scharnier. Dat is […]
17/04 19u45  Topman ASML suggereert dat Samsung achter spionage zat Lees meer >
17/04 18u30  Red Hat: ?Vrijwel alle bedrijven zien belang van open source in? Lees meer >
17/04 18u30  Adobe CC Plugin Accelerator broedplaats voor plugin-ontwikkelaars Adobe heeft de Adobe Creative Cloud Plugin Accelerator gelanceerd. Individuen en teams die plugins voor Adobe XD willen bouwen, krijgen drie maanden toegang tot Adobe?s product-, ontwerp- en engineeringteam op het hoofdkantoor in San Jose. ?De Plugin Accelerator is bedoeld om mensen te targeten die zich nog eerder in een fase bevinden dan een oprichter. […]
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 20u45
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
18/04 14u15  Goed verstaanbaar met Battle Buds van Turtle Beach Gamers zijn vaak aangewezen op grote koptelefoons, omdat microfoons in oordopjes niet de kwaliteit bieden die nodig is in online games. Turtle Beach wil daar verandering in brengen.
18/04 12u15  Nieuwe Xbox lust geen schijfjes Microsoft heeft een nieuwe Xbox aangekondigd. Bijzonder aan de Xbox One S All-Digital Edition is dat er geen fysieke games meer op gespeeld kunnen worden: de console heeft namelijk geen schijfstation meer.
18/04 10u30  Archos Play Tab groot genoeg voor digitale bordspellen Trek jij nog wel eens een bordspel uit de kast? Vast minder vaak dan vroeger, terwijl het zo'n gezellig tijdverdrijf is. Het Franse Archos komt met een hedendaags alternatief.
18/04 09u15  Brexit disaster voor .eu-domeinen Het aantal geregistreerde .eu-domeinen is afgelopen jaar flink gekelderd, meldt EURid. De topleveldomeinregistrar heeft er wel een verklaring voor: het komt vooral door de Brexit.
18/04 09u15  Hoe een game kan helpen bij de heropbouw van de Notre Dame Na de grote brand in de Notre Dame in Parijs wordt er gekeken naar allerlei hulpmiddelen om de ruim 800 jaar oude kerk weer in haar oude glorie te herstellen. Kunnen games een rol spelen? Misschien: het zou zomaar kunnen dat de Assassin’s Creed Unity-versie van het gebouw gebruikt gaat worden bij de heropbouw...
18/04 00u00  Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond Bij de meeste smartphones hebben de camera's aan de achterzijde een hogere resolutie dan die aan de voorkant. De nieuw onthulde Samsung Galaxy A80 heeft echter een uniek kantelmechanisme, waardoor je dezelfde drie camera's zowel voor standaard foto's als voor selfies gebruikt.
17/04 12u15  Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij Van Schiphol naar Frankfurt reizen in slechts een half uurtje, de Hyperloop moet dat in de toekomst mogelijk maken. Om de ontwikkeling ervan te stimuleren, investeert de provincie Noord-Holland nu 50.000 euro in het initiatief.
17/04 10u30  Netflix niet bang voor Apple en Disney Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in het verschiet, verwacht je wellicht dat het zweet bij Netflix al uitbreekt. Concurrentie erbij van twee van de machtigste merken ter werelden. Toch ziet de streamingdienst de toekomst juist met vertrouwen tegemoet.
17/04 00u00  Internet duurder, maar wel sneller Wie geen alles-in-1-abonnement heeft (internet, bellen & televisie) maar alleen internet, is de afgelopen jaren fors meer gaan betalen. Volgens een onderzoek van Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens zijn de tarieven voor internet only de afgelopen 4 jaar met maar liefst 28% gestegen.
16/04 14u15  Insta360 Evo vouwt dubbel voor vr-beelden De Insta360 Evo is een bijzondere camera. De twee lenzen schieten namelijk 180-graden-foto's met 3D-effect.
16/04 12u00  Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …) Nieuws vanuit Den Haag: Logius, de dienst digitale overheid, deelt in zijn jaarverslag over 2018 cijfers over het gebruik van DigiD en MijnOverheid. Spoiler alert: ze nemen in populariteit toe.
16/04 10u15  Jetson Nano is Pi-concurrent van Nvidia De Raspberry Pi krijgt concurrentie uit onverwachte hoek, namelijk van Nvidia. Dat bedrijf ken je van videokaarten maar specialiseert zich de laatste tijd ook in kunstmatige intelligentie.
16/04 00u00  Symfonisk: IKEA boekenplank en lamp zijn Sonos-speakers IKEA en Sonos hebben de handen ineen geslagen voor de Symfonisk-productlijn, die bestaat uit twee speakers in een bijzondere vorm. De ene doet tevens dienst als boekenplank(je), de andere is tevens een lamp.
16/04 00u00  Probeer zelf de operatierobot uit in het Catharina Ziekenhuis Geopereerd worden met behulp van een robot, dat klinkt misschien een beetje eng. Toch is er minder kans op complicaties en gaat het herstel naderhand sneller. Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven laat geïnteresseerden zo'n robot zelf uitproberen.
15/04 11u15  Hackers lazen inhoud e-mails van Outlook-gebruikers Heb jij een account bij Hotmail, Outlook of MSN? Let dan even op of je een mailtje van Microsoft hebt ontvangen. Het bedrijf waarschuwt gebruikers waarvan de inhoud van hun e-mails is ingezien door hackers.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 14u15
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
18/04 14u30  Wat je kunt verwachten van Apple's nieuwe iPhone-chip Een blik vooruit op wat we weten over de nieuwe SoC A13 voor de iPhone.
18/04 11u45  Dark web drugsbende opgerold dankzij pinautomaat Drie kopstukken opgepakt.
18/04 11u00  Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaar Het https-protocol beschermt niet tegen het downloaden van besmette content.
17/04 13u45  Review Foscam FI9912P: een zeer degelijke beveiligingscamera Voor een mooie prijs.
17/04 11u30  HP zet AI en machine learning in tegen malware Geen gigantische lokale databases vol signatures meer.
17/04 10u30  Waarom zijn IoT-platformen zo verwarrend? Iedereen heeft het er over, maar ze zijn het niet altijd over eens wat ze precies bedoelen.
17/04 10u00  Blockchain helpt je bij licentiebeheer De volledige potentie van blockchain is nog niet helder, maar je kunt al wel beginnen
16/04 14u15  Welke vingerafdrukscanner is beter: Galaxy, OnePlus of iPhone? We kijken naar verschillende scantechnieken en de praktijk.
16/04 11u30  Zo omzeil je een captcha Ook moeite met die Turing-tests?
16/04 10u15  Wat is WireGuard? Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.
16/04 08u30  Pc's met Avast lopen vast door Windows-patches Het is dus niet alleen Sophos, meer AV heeft last van hetzelfde issue.
15/04 14u00  Lenovo Legion Y7000: slimme betaalbare laptop voor gamers We voelen deze game-laptop uitgebreid aan de tand.
15/04 11u15  5 tips als de pc jouw smartphone niet herkent via usb Dit zijn de typische problemen.
15/04 10u30  Dit is de killer-app voor zakelijke slimme speakers Hoe deze markt zich ontwikkelt en hoe deze toepassing bedrijven helpt.
15/04 08u30  Sophos en updates voor Windows crashen pc's Patches van vorige week voor Windows 7 en 8.1 bevriezen machines met Sophos AV.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 14u30
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
19/04 00u00  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?14 
19/04 00u00  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.13 
19/04 00u00  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!16 
19/04 00u00  Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.13 
18/04 00u00  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
18/04 00u00  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
18/04 00u00  Hoe zit het met auteursrecht op gifjes? Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
18/04 00u00  Herstel-usb maken met All-in One System Rescue Toolkit Een opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit.
17/04 00u00  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
17/04 00u00  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
17/04 00u00  Online gokken in Nederland: mag dat? Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.
17/04 00u00  Augmented reality aan tafel met FoodStory-app Iedereen kan nu al op internet een restaurant uitzoeken, vaak al vooraf de menukaart bekijken en een maaltijd kiezen. FoodStory is een app die met behulp van augmented reality het eten in restaurants thuis alvast op tafel laat zien, zodat je alvast kunt zien wat je krijgt. We spraken een van de makers, Idriss Iziyi.
16/04 00u00  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
16/04 00u00  Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
16/04 00u00  De beste gaming-headsets vergeleken Een hoog draagcomfort is een must om urenlange sessies te garanderen. Bovendien speelt de geluidskwaliteit met eventuele surroundeffecten natuurlijk ook een belangrijke rol. In dit artikel hebben we enkele van de beste gaming-headsets met elkaar vergeleken.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
19/04 01u30  We hebben het recht om te weten wie ons met advertenties bestookt, ook online Guy Verhofstadt is boos op de advertentieregels van Facebook. 'Nochtans moeten die net misbruik tegengaan', schrijft Pieterjan Van Leemputten, die vindt dat internetbedrijven nog een stap verder zouden moeten gaan. 'Wat houdt Facebook en Google tegen om de identiteit van alle adverteerders beter te controleren, en ze ons mee te delen?'14 
18/04 18u30  Europese partijvoorzitters klagen bij Zuckerberg over politieke advertentieregels Facebook De voorzitters van de grootste Europese politieke partijen hebben donderdag een open brief aan het adres van Facebook-baas Mark Zuckerberg gepubliceerd. Daarin klagen ze over een nieuwe regel van de sociale netwerksite die betaalde politieke advertenties beperkt tot het land waar de adverteerder gevestigd is.
18/04 16u45  Huawei biedt Duitsland 'antispionage-overeenkomst' aan voor 5G-netwerk De oprichter van de Chinese telecomreus Huawei, Ren Zhengfei, heeft Duitsland een 'antispionage-overeenkomst' aangeboden, om mogelijke beveiligingsproblemen rond de uitwerking van het nieuwe 5G-mobiele netwerk uit de weg te ruimen. Ren vertelde donderdag aan een Duitse krant dat Huawei bereid is om dat akkoord te ondertekenen.
18/04 16u30  Google gaat Europese Android-gebruikers andere browsers en zoekmachines aanbevelen Mensen met een Android-telefoon krijgen binnenkort meer zoekmachines en browsers te zien, die ze gemakkelijk als standaardapp kunnen instellen. Met deze stap wil Google tegemoetkomen aan de eisen van de Europese Commissie.
18/04 12u15  Amazon wil Chinese onlinewinkel sluiten Amazon, de grootste internetgigant ter wereld, gaat vanaf midden juli zijn Chinese onlinewinkel sluiten. Daar kon de consument Chinese producten kopen. In de toekomst is hij aangewezen op het internationale aanbod van Amazon, dat gedomineerd wordt door buitenlandse merken.
18/04 12u15  Samsung onderzoekt barsten in vouwtelefoon Het gloednieuwe vlaggenschip van Samsung, de opvouwbare smartphone Galaxy Fold, vertoont nu al kuren, een paar weken voordat hij op de markt komt. Testexemplaren bleken snel kapot te gaan. ''We zullen deze exemplaren grondig onderzoeken om de oorzaak te vinden'', liet Samsung weten.
18/04 11u30  Facebook schraapt zonder toestemming e-mailcontacten van anderhalf miljoen gebruikers Facebook geeft toe dat het zonder toestemming de e-mailcontacten van 1,5 miljoen nieuwe Facebookgebruikers naar het eigen netwerk geüpload heeft. Volgens het bedrijf gaat het om een ongelukje.
18/04 10u45  Internetbedrijven krijgen één uur om terreurpropaganda te verwijderen Ieder internetbedrijf moet binnen het uur terroristische propaganda in een EU-lidstaat verwijderen als de lokale autoriteiten hen daar om vragen. Dat staat in een wetsvoorstel dat het Europees Parlement donderdag heeft aangenomen. Internetbedrijven moeten binnen het uur terroristische propaganda in een EU-lidstaat verwijderen als de lokale autoriteiten hen daar om vragen. Dat staat in een wetsvoor...
18/04 10u15  Microsoft weigerde gezichtsherkenning aan politie te leveren Microsoft heeft een verzoek afgewezen om gezichtsherkenning te installeren in auto's en draagbare camera's van politiedepartement in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf zou zich daarbij zorgen maken om de mensenrechten.
18/04 09u45  'Uber verkoopt deel van tak autonome auto's' Uber is dichtbij de verkoop van een belang van ongeveer 13 procent van zijn divisie die zich met zelfrijdende auto's bezighoudt. Techinvesteerder SoftBank, automaker Toyota en producent van auto-onderdelen Denso zouden dat belang kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
18/04 07u00  Aandelen Pinterest gaan 19 dollar kosten De introductieprijs van aandelen Pinterest is met 19 dollar (17 euro) hoger dan verwacht. Eerdere berichten wezen op een introductieprijs van tussen de 15 tot 17 dollar per stuk. Het bedrijf zal met zijn komende beursgang zo'n 1,4 miljard dollar ophalen.
17/04 16u15  Britse leeftijdscontrole voor porno start op 15 juli Na eerder uitstel heeft de Britse overheid dan toch een datum geprikt om strenge leeftijdscontroles voor pornosites in te voeren.
17/04 16u00  Europese partijen boos over Facebook-regels tegen politieke beïnvloeding Europese politici en partijen zijn ontstemd over nieuwe regels van Facebook over politieke reclames op zijn netwerk en Instagram. Het Amerikaanse internetbedrijf staat die sinds deze week alleen toe in het land waar een individu of organisatie gevestigd is.
17/04 15u45  Sam Lloyd ruilt Telenet voor Easyjet Sam Lloyd, de Chief Information Officer van Telenet, verlaat het bedrijf na 3,5 jaar. Ze gaat aan de slag bij een Brits bedrijf.
17/04 15u15  Zwitserland rolt eerste commerciële 5G-netwerk in Europa uit De Zwitserse operator Swisscom en de Zweedse netwerkbouwer Ericsson hebben de commercialisering aangekondigd van een eerste 5G-netwerk in Europa. Het netwerk zal 5G, het supersnelle mobiele internet, meteen beschikbaar maken in een vijftigtal Zwitserse plaatsen.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
18/04 17u45  Apple en KPN starten recycleprogramma iPhones Apple en KPN zijn een samenwerking aangegaan om naast Apple Stores nu ook via KPN-winkels iPhones in te zamelen. Wie zijn oude apparaat hier inlevert, kan afhankelijk van het type en de staat van de iPhone...
18/04 17u45  Fiscus verre van AVG-proof door berg oude data De Belastingdienst zit omhoog met een enorme berg aan oude bestanden met persoonsgegevens. Die zouden voor eind mei 2019 verwijderd moeten worden, maar dat gaat niet lukken. Het is te ingewikkeld om systemen aan te passen...
18/04 12u45  Future Impact helpt bedrijven aan datawetenschappers Ict-leverancier Ortec, data-opleider The Analytics Academy en ict-dienstverlener Data Science District bundelen de krachten en starten Future Impact. Dit initiatief leidt young professionals op tot junior data scientist en koppelt hen aan potentiële werkgevers.
18/04 12u30  Microsoft patcht Windows-backdoor na tip Kaspersky Microsoft heeft een kritiek lek in Windows gedicht. Via dat lek probeerden cybercriminelen via de Windows-kernel het besturingssysteem over te nemen. Beveiliger Kaspersky Lab meldde het beveiligingslek. Microsoft heeft de route inmiddels gepatcht.
18/04 12u15  Aareon investeert in Amsterdams proptech-bedrijf Aareon heeft een belang van 19 procent verworven in het in Amsterdam gevestigde proptech-bedrijf Osre. Aareon is een Europese leverancier van systemen en adviesdiensten voor de vastgoedsector. Osre maakt verkoop – en verhuurtransacties rond onroerend goed...
18/04 12u00  Chaos bij Centric duurt voort; weer directielid weg De leegloop bij ict-dienstverlener Centric is nog niet ten einde. Na drie bestuurders, waaronder ceo Karim Henkens, cfo Carolien van der Werf en bestuurder Guust Sturm, verlaat nu ook outsourcing-directeur Ronald Plomp het bedrijf.
18/04 11u15  Chaos bij Centric duurt voort De leegloop bij ict-dienstverlener Centric is nog niet ten einde. Na drie bestuurders, waaronder ceo Karim Henkens, cfo Carolien van der Werf en bestuurder Guust Sturm, verlaat nu ook outsourcing-directeur Ronald Plomp het bedrijf.
18/04 11u15  Havens Moerdijk en Oostende testen ai-bewaking De havens van Moerdijk (Nederland) en Oostende (België) krijgen een camera- en beveiligingsnetwerk uitgerust met sensoren en artificiële intelligentie. Het nieuwe bewakingssysteem, ontwikkeld door een Nederlands-Vlaams consortium, kan verdachte situaties in terminals, havens en bedrijventerreinen automatisch,...
18/04 10u45  Ambtelijke fusie zit e-facturatie in de weg Overheidsorganisaties moeten per vandaag elektronische facturen (e-facturatie) kunnen ontvangen en verwerken. 85 procent van de Nederlandse overheden heeft deze deadline gehaald. Nog zo’n tien procent denkt dit in de zomer gereed te hebben. Vijf procent van...
18/04 10u15  Collibra helpt waardevolle data te ontdekken De Brusselse big-dataspecialist Collibra gaat samen met Ierse computerwetenschappers een systeem ontwikkelen waarmee bedrijven waardevolle data identificeren. De samenwerking kadert in een onderzoekssamenwerking gesponsord door de Europese Commissie.
18/04 10u15  Zwitserland heeft eerste 5G-netwerk in Europa Ericsson en operator Swisscom hebben het eerste grootschalige commerciële 5G-netwerk van Europa, dat ook commercieel beschikbare smartphones ondersteunt, geactiveerd. Swisscom-klanten kunnen 5G-diensten in 54 steden en gemeenschappen in Zwitserland gebruiken op basis van Ericsson-apparatuur.
17/04 15u45  Intracto vervolgt weg op overnamepad Het Belgische digitale bureau Intracto heeft Adagio overgenomen, een specialist in marketingautomatisatie. Het bedrijf telt vijftig experts in onder andere Salesforce, Adobe en Oracle.
17/04 15u30  'Securityoplossingen Kaspersky zijn veilig’ De Europese Commissie heeft geen bewijs voor onethisch gebruik van Kaspersky Lab-producten. Dat valt op te maken uit een document dat deze week is gepubliceerd en afkomstig is uit het circuit van het Europarlement. Het Russische...
17/04 12u45  NC Automatisering en Nemesys starten Promisys NC Automatisering en Nemesys bundelen hun krachten in een nieuw it-bedrijf: Promisys. Daarmee verdwijnt de naam NC Automatisering uit het straatbeeld, terwijl Nemesys vanuit de nieuwe constellatie actief blijft als zakelijke telefoniespecialist.
17/04 12u45  Gemeenten kiezen Atos voor spraakverkeer De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gunt de raamovereenkomst van GT Connect aan Atos. De it-dienstverlener levert hierbij de afhandeling van spraakverkeer (inclusief klantcontactcentra) voor de aangesloten gemeenten. Er is een contract getekend met een looptijd...
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 17u45
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
19/04 00u00  3 signalen dat je je laat meeslepen door cloudfeatures Vooruitgang kan achteruitgang betekenen als je wordt meegesleurd door gehype.15 
19/04 00u00  Wat is USB 4? De opvolger van USB 3.2 is bekend; een blik op de specificaties.11 
19/04 00u00  Wat kunnen we dit jaar van Chrome verwachten? We kijken vooruit naar IT-beheerfeatures van de browserversies die op stapel staan.15 
18/04 11u15  Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaar Het https-protocol beschermt niet tegen het downloaden van besmette content.
18/04 00u00  3 simpele stappen om je WiFi-netwerk te beveiligen Loop je wifi-instellingen na en verhoog de beveiliging.
18/04 00u00  Low-code in transitiefase: van de rand naar de core Software wordt steeds belangrijker binnen organisaties, dus zorg dat je voorbereid bent.
18/04 00u00  De edge wordt met de dag relevanter Schneider Electric ziet in de breedte een gang naar decentralisatie, mede dankzij IoT.
17/04 10u00  Blockchain helpt je bij licentiebeheer De volledige potentie van blockchain is nog niet helder, maar je kunt al wel beginnen
17/04 00u00  Wat is webproject Solid van Tim Berners-Lee? Oproep: ga zelf aan de slag met ondersteuning op jouw server.
17/04 00u00  Low-code wordt overal relevant OutSystems mede-oprichter Rui Pereira: 'zonder ambitie zijn alle plannen die je maakt uiteindelijk onzinnig.'
17/04 00u00  Gesponsorde programmeertalen: probleem of positief? En het issue met ecosysteem lock-in.
16/04 10u15  Wat is WireGuard? Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.
16/04 00u00  Waarom Zero Trust zo'n hype is 'Het model is goed, maar ik word zo moe van de term.'
15/04 10u30  Dit is de killer-app voor zakelijke slimme speakers Hoe deze markt zich ontwikkelt en hoe deze toepassing bedrijven helpt.
15/04 00u00  Nokia maakt werk van de zakelijke markt Android Enterprise Recommended-certificering moet zorgen voor grootschalige adoptie
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
18/04 22u00  Overheid waarschuwt voor malafide MijnOverheid-app De Nederlandse overheid waarschuwt voor een malafide Android-app met de naam 'mijnoverheid for digid'. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 21u15  Instagram bewaarde miljoenen wachtwoorden onbeveiligd Facebook bewaarde veel meer Instagram-wachtwoorden onbeveiligd dan het eerder dacht: geen tienduizenden maar miljoenen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 20u15  Google Home-gebruikers krijgen gratis YouTube Music Gebruikers van Google Home en andere slimme speakers met Google Assistant krijgen gratis YouTube Music. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 20u15  Naaktfoto's Marlijn Weerdenburg uitgelekt na hack KRO-NCRV-ster Marlijn Weerdenburg is het laatste slachtoffer van een iCloud-hack. De naaktfoto's zijn online te vinden, en de kans is groot dat ze binnenkort misschien allemaal gepubliceerd worden. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 19u45  Beleggers scoren met Pinterest: koers 24 procent omhoog De beursgang van Pinterest lijkt een succes. Het duurde even voor er een eerste koers was, maar deze lag 24 procent boven de introductiekoers van 19 dollar per aandeel. Nieuwe aandeelhouders zijn dus meteen een stuk rijker, net als bestaande aandeelhouders die hun aandelen niet verkopen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 19u15  Zo wil Disney jou bij Netflix weglokken Disney lanceert zijn videodienst Disney+ dit najaar in de VS en een paar maanden later ook in Nederland. Wat heeft Disney te bieden in de strijd tussen streamingdiensten? Bright vertelt je meer over de plannen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 18u00  Door buurtapps slaat sociale controle door: 'Je bent al heel snel verdacht' In een op de vijf gemeenten zorgen buurtpreventiegroepen, bijvoorbeeld op WhatsApp, voor gedoe. Buurtbewoners spelen voor eigen rechter of de sociale controle wordt te groot. Dat blijkt uit een groot landelijk onderzoek naar buurtapps die voor een veilige buurt moeten zorgen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 17u30  Facebook haalt pagina's Britse extreemrechtse partijen offline Facebook heeft een aantal pagina's en profielen van Britse extreemrechtse partijen donderdag permanent offline gehaald. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 16u30  KPN gaat iPhones recyclen met Apple-robots Apple breidt zijn recyclingprogramma uit met onder meer een samenwerking met KPN, dat toegang krijgt tot een robotarm die iPhones uit elkaar haalt. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 14u00  Android krijgt komende weken keuzescherm voor browser Google voegt de komende weken een browserkeuzescherm toe aan Android, om een nieuwe miljardenboete van de Europese Commissie te voorkomen. Het bedrijf heeft donderdag laten zien hoe het scherm eruit ziet. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 13u15  'Game of Thrones 54 miljoen keer illegaal gedownload in 24 uur' De eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is in de eerste 24 uur 54 miljoen keer illegaal gedownload. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 13u00  'Apple werkt aan gadget om verloren spullen terug te vinden' Apple zou de apps Zoek Mijn iPhone en Zoek Mijn Vrienden gaan samenvoegen. Ook zou het bedrijf een gadget ontwikkelen waarmee verloren spullen zijn terug te vinden. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 11u45  'Seizoenspremière Game of Thrones 54 miljoen keer gedownload in 24 uur' De eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is in de eerste 24 uur 54 miljoen keer illegaal gedownload. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 11u15  'Goedkopere Nintendo Switch verschijnt dit najaar' Nintendo zou dit najaar een kleinere en goedkopere versie van de Switch-spelcomputer uitbrengen, die meer gericht is op draagbaarheid. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/04 10u00  Facebook sloeg 'onbedoeld' mailcontacten 1,5 miljoen mensen op Facebook heeft de e-mailcontacten van zo'n 1,5 miljoen gebruikers ongevraagd verzameld en naar zijn servers geüpload. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 22u00
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
18/04 00u00  Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève Kia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt....
18/04 00u00  Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video) Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr...
17/04 00u00  Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd Xiaomi heeft de Mi 9 aangekondigd, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant. Het toestel is onder meer voorzien van een 48 megapixel camera en de snelle Snapdragon 855-chipset. Er ko...
17/04 00u00  Nieuwe Parijs-map voor Overwatch is live (video) Spelers van de populaire game Overwatch hebben sinds vandaag een nieuwe map tot hun beschikking: Parijs. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt. De Assault-map is live op de pc, PlayStation 4 e...
16/04 00u00  Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan Archos heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Archos Diamond. Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,39 inch FHD+ AMOLED-scherm dat vrijwel de volledige voorkant beslaat. Het...
16/04 00u00  Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video) Panasonic heeft de Lumix TZ95 geïntroduceerd, een compacte camera met 30x optische zoom en een 1/2.3 inch 20,3 megapixel sensor. Het toestel kan 4K video opnemen met 30 fps en is voorzien van een...
15/04 00u00  Website toont griezelig echt lijkende niet bestaande mensen Dat met kunstmatige intelligentie veel mogelijk is en - met het oog op 'fake news' - ook steeds gevaarlijker wordt, toont de website ThisPersonDoesNotExist.com maar weer eens aan. Op deze site worden ...
15/04 00u00  UMIDIGI lanceert S3 Pro (video) De in januari door UMIDIGI aangekondigde S3 Pro is sinds kort verkrijgbaar via crowdfundingsite Indiegogo. Het toestel heeft ondanks de lage prijs van 269 dollar veelbelovende specificaties. Zo is de ...
14/04 00u00  Peugeot introduceert nieuwe 208 met elektrische aandrijving Peugeot toont aankomende maand tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe 208. Deze heeft direct vanaf de introductie drie verschillende aandrijfopties: naast benzine en diesel ook elektrisch. ...
14/04 00u00  Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aan Sony heeft maandag drie nieuwe smartphones aangekondigd, de Xperia 1, Xperia 10 (en 10 Plus) en de Xperia L3. De Xperia 1 is het nieuwe topmodel van Sony, met onder meer 's werelds eerste 4K OLED-sche...
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
18/04 18u45  Pinterest opent 25 procent hoger op beurs Het beursdebuut van Pinterest is positief begonnen. De koers noteerde zojuist 25 procent hoger en staat momenteel op 23,75 dollar. De openingskoers was 19 dollar.
18/04 15u45  Philippe Remarque mag Persgroep in het digitale tijdperk loodsen Philippe Remarque wordt per 1 september journalistiek directeur van de Persgroep voor zowel België als Nederland. In die nieuwe functie geeft hij vorm aan de journalistieke kwaliteit en koers van de uitgever. Een belangrijke opdracht wordt de digitalisering van de journalistiek in goede banen te leiden.
18/04 15u45  EU wil verbod op bots voor kaartverkoop Het Europees Parlement voert een verbod in van bots die concertkaarten opkopen en ze tegen hogere prijzen verkopen. Kaartverkopers moeten kunnen aantonen dat zij professionele partijen zijn.
18/04 15u45  Flinders werkt aan fotozoeken Online designmeubelwinkel Flinders.nl werkt aan een visuele zoekmachine. Publiek van de zaak moet met een foto uit de fysieke wereld direct in het online assortiment kunnen zoeken naar vergelijkbare producten.
18/04 15u00  Omzet CB 2018: 90 miljoen euro Logistiek dienstverlener CB boekte over 2018 een omzet van negentig miljoen euro en realiseerde daarmee een winst voor belasting van elf miljoen euro.
18/04 14u15  Avast lanceert nieuwe versie van zijn veilige browser Antivirusbedrijf Avast heeft een nieuwe versie van zijn eigen extra beveiligde browser uitgebracht met webcambeveiliging en anti-fingerprinting.
18/04 13u30  Zestig procent datacenters Microsoft duurzaam Zestig procent van de datacenters van Microsoft draait op duurzame energie. Daarmee loopt het bedrijf vooruit op zijn eigen doelstellingen. Voor dit jaar was vijftig procent voorzien.
18/04 13u15  Intracto neemt Adagio over Intracto, de groep waaronder ook Nederlandse bureaus ezCompany en Have A Nice Day vallen, neemt de specialist in marketingautomation Adagio over.
18/04 12u45  Facebook schrapt betalingen in Messenger in VK en Frankrijk Facebook stopt met onderlinge betalingen via Messenger in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In andere landen wordt de betaaldienst nog wel aangeboden.
18/04 12u00  Marketingbureaus Bright en Cliptoo fuseren Full-service marketingbureau Bright fuseert met Cliptoo Marketing. In de nieuwe constellatie willen ze zich duidelijker profileren als specialisten in B2B online marketing.
18/04 11u00  Amazon sluit marktplaats in China Amazon stopt 18 juli met zijn online marktplaats in China. De Chinese klanten worden nu via de reguliere site bediend. De reden voor de sluiting is niet gegeven, maar Amazon heeft in China veel concurrentie van Alibaba en JD.com.
18/04 10u00  Digitaal bureau Osudio versterkt organisatie Mark Blockhuys en Roy Machielsen nemen de dagelijkse leiding over full service internetbureau Osudio Benelux en Denemarken op zich.
18/04 09u45  Artificial Intelligence in hotellerie in opkomst Meer dan vier op de tien hotels hebben een chatbot waar AI-technologie achter zit. Dit blijkt uit onderzoek van hi Inc Marketing.
18/04 09u15  ABN: drogisterijen moeten passend advies in winkel geven Drogisterijen moeten zich van het online kanaal onderscheiden door passend advies te geven. De voorkeur van consumenten om producten online aan te schaffen is in de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld, van 6 naar 11 procent. Dat stelt ABN AMRO in een marktverkenning.
18/04 08u15  VK voert omstreden leeftijdscheck pornosites in Om te voorkomen dat jongeren onder de 18 naar porno kijken, voert Groot Brittannië half juli een verplichte leeftijdscheck in. Sites die de regelgeving negeren lopen het risico dat ze worden geblokkeerd.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 18u45
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/04 00u15  85 procent van de Nederlanders zoekt bij gezondheidsklachten op internet Van de volwassen Nederlanders raadpleegt 85 procent in zekere mate het internet bij gezondheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overige 15 procent doet dat nooit.17 
18/04 20u15  Facebook: Miljoenen Instagram-wachtwoorden onbeveiligd opgeslagen Miljoenen wachtwoorden van Instagram zijn bij Facebook onbeschermd opgeslagen. Dat meldt Facebook donderdag op zijn blog.
18/04 18u45  'Stickers in WhatsApp worden in Duitsland misbruikt voor nazipropaganda' De stickerfunctie in WhatsApp wordt in Duitsland misbruikt om afbeeldingen van nazipropaganda te verspreiden, meldt BuzzFeed News op basis van eigen onderzoek in negen WhatsApp-groepen.
18/04 18u30  'Stickers in WhatsApp worden in Duitsland misbruikt voor nazi-propaganda' De stickerfunctie in WhatsApp wordt in Duitsland misbruikt om afbeeldingen van nazipropaganda te verspreiden, meldt BuzzFeed News op basis van eigen onderzoek in negen WhatsApp-groepen.
18/04 15u45  Facebook-pagina's van Britse extreemrechtse partijen offline gehaald Facebook heeft pagina's en profielen van een aantal extreemrechtse partijen in het Verenigd Koninkrijk offline gehaald. Vanaf donderdag zijn deze groepen niet meer welkom op het sociale medium, omdat die zich niet aan de regels van Facebook houden.
18/04 14u30  Facebookpagina's van Britse extreemrechtse partijen offline gehaald Facebook heeft pagina's en profielen van een aantal extreemrechtse partijen in Groot Brittannië offline gehaald. Vanaf donderdag zijn deze groepen niet meer welkom op het sociale medium, omdat ze zich niet aan de regels van Facebook houden.
18/04 13u45  Google past Play Store aan na recordboete Europese Commissie Google gaat in de Play Store meer opties aanbieden voor alternatieve apps voor zijn eigen diensten. De aanpassingen worden gedaan naar aanleiding van boete die de Europese Commissie de techgigant vorig jaar gaf.
18/04 08u45  Twitter neemt Highly-app over om eigen platform te ondersteunen Twitter neemt de app Highly over, dat kondigt de CEO van Highly, Andrew Courter, aan in een blog. Het team van Highly gaat helpen om Twitter verder te ontwikkelen.
18/04 07u30  Facebook verzamelde 'per ongeluk' mailcontacten van gebruikers Sociaal netwerk Facebook heeft de mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers naar zijn eigen servers geüpload, zonder hier eerst toestemming voor te vragen. Dat bevestigt het bedrijf tegenover Business Insider. Volgens Facebook gebeurde dit per ongeluk.
17/04 20u45  ASML: Samsung zat niet achter diefstal van bedrijfsgeheimen ASML ontkent woensdag dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung iets te maken heeft gehad met de diefstal van bedrijfsgeheimen bij het Nederlandse chipbedrijf. Ook Samsung ontkent de aantijgingen. NOS beweerde dinsdag dat ASML-topman Peter Wennink suggereerde dat Samsung achter de diefstal zat.
17/04 17u45  Pornosites moeten vanaf 15 juli leeftijd van Britse bezoekers controleren Pornosites moeten vanaf 15 juli de leeftijd van bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk controleren. De BBFC, de Britse autoriteit die gaat toezien dat websites de omstreden internetwet naleven, gaat vanaf die datum handhaven, maakt de Britse overheid woensdag bekend.
17/04 12u15  'Privégegevens klanten failliete bedrijven zomaar doorverkocht' Persoonlijke gegevens van consumenten die in een klantenbestand staan van failliete bedrijven, worden door curatoren doorverkocht aan de hoogste bieder. Dat schrijft De Groene Amsterdammer, dat met onderzoeksplatform Investico en Trouw onderzoek deed.
17/04 12u00  'Curatoren verkopen klantenbestanden zonder toestemming' Persoonlijke gegevens van consumenten die in een klantenbestand staan van failliete bedrijven, worden door curatoren doorverkocht aan de hoogste bieder. Dat schrijft De Groene Amsterdammer, dat met onderzoeksplatform Investico en Trouw onderzoek deed.
17/04 11u45  'Curatoren verkopen klantenbestanden zonder toestemming van consumenten' Persoonlijke gegevens van consumenten die in een klantenbestand staan van failliete bedrijven, worden door curatoren doorverkocht aan de hoogste bieder. Dat schrijft De Groene Amsterdammer, dat met onderzoeksplatform Investico en Trouw onderzoek deed.
17/04 07u30  Netflix ziet aantal abonnees groeien naar 149 miljoen Streamingdienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal 10 miljoen nieuwe abonnees erbij gekregen. Daarmee heeft het bedrijf in totaal 148,9 miljoen betalende klanten.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x 85 procent van de Nederlanders zoekt bij gezondheidsklachten op internet19/04 00u15 - Nu.nl: Van de volwassen Nederlanders raadpleegt 85 procent in zekere mate het internet bij gezondheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overige 15 procent doet dat nooit.
16x Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari19/04 00u00 - PCMweb: Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
15x 3 signalen dat je je laat meeslepen door cloudfeatures19/04 00u00 - ComputerWorld: Vooruitgang kan achteruitgang betekenen als je wordt meegesleurd door gehype.
15x Wat kunnen we dit jaar van Chrome verwachten?19/04 00u00 - ComputerWorld: We kijken vooruit naar IT-beheerfeatures van de browserversies die op stapel staan.
14x We hebben het recht om te weten wie ons met advertenties bestookt, ook online19/04 01u30 - DataNews: Guy Verhofstadt is boos op de advertentieregels van Facebook. 'Nochtans moeten die net misbruik tegengaan', schrijft Pieterjan Van Leemputten, die vindt dat internetbedrijven nog een stap verder zouden moeten gaan. 'Wat houdt Facebook en Google tegen om de identiteit van alle adverteerders beter te controleren, en ze ons mee te delen?'
14x Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?19/04 00u00 - PCMweb: Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
13x PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD219/04 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
13x Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten19/04 00u00 - PCMweb: Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.
11x Wat is USB 4?19/04 00u00 - ComputerWorld: De opvolger van USB 3.2 is bekend; een blik op de specificaties.
2x Europese partijvoorzitters klagen bij Zuckerberg over politieke advertentieregels Facebook18/04 18u30 - DataNews: De voorzitters van de grootste Europese politieke partijen hebben donderdag een open brief aan het adres van Facebook-baas Mark Zuckerberg gepubliceerd. Daarin klagen ze over een nieuwe regel van de sociale netwerksite die betaalde politieke advertenties beperkt tot het land waar de adverteerder gevestigd is.

Statistieken

Artikels:
34431
Gelezen:
3148
Aantal lezers nu:
7


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven