dinsdag 15 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
15/10 23u00  Signify doet grote overname in VS EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify neemt het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions over voor 1,4 miljard dollar. Het Nederlandse bedrijf wil daarmee zijn positie in de Noord-Amerikaanse markt versterken.11 
15/10 22u15  Wall Street toont mooie koerswinsten NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk in het groen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook bleef de markt gespitst op de ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en de brexit. Volgens bronnen in Brussel zijn Groot-Brittannië en de Europese Unie dicht bij een voorlopig brexitakkoord.
15/10 20u00  Bouwers: kabinet moet snel met noodwet komen DEN HAAG (AFN) - Het kabinet moet nu snel werk maken van een noodwet om bouwprojecten die stilliggen door de stikstofproblemen weer op gang te krijgen. Dat zeggen werkgeversorganisatie Bouwend Nederland en de vakbonden FNV en CNV in een gezamenlijke brandbrief aan het kabinet en de Tweede Kamer.12 
15/10 19u45  Stevige winsten op koersenborden Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag stevig in het groen. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook bleef de markt gespitst op de ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en de brexit. Volgens bronnen in Brussel zijn Groot-Brittannië en de Europese Unie dicht bij een voorlopig brexitakkoord.
15/10 18u30  'Brexit-deal bijna rond' LONDEN (AFN) - De Britse regering en de EU zouden het bijna eens zijn over een regeling voor Noord-Ierland na de brexit. Dat meldt The Guardian. Volgens bronnen van de Britse krant komt de regeling neer op grenscontroles langs de Ierse Zee. Het Britse deel van Ierland (Noord-Ierland) zou formeel dan binnen het douanegebied van het Verenigd Koninkrijk blijven.
15/10 17u45  Behoorlijke plussen op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met aardige plussen gesloten. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van de toenemende hoop op een brexitdeal. Verder volgden de financiële markten de handelsontwikkelingen en kwamen er kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.12 
15/10 16u00  Overwegend winsten voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag overwegend in het groen. De hoop op een brexitdeal zorgde voor een voorzichtig optimisme bij beleggers. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en kwamen er kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken zoals JPMorgan Chase en Goldman Sachs.10 
15/10 16u00  Wall Street hoger na cijfers grote banken NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de kwartaalcijfers van een reeks grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook zijn beleggers gespitst op de ontwikkelingen aan het handelsfront. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagde zijn groeiverwachting voor de wereldeconomie vanwege de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.
15/10 15u30  IMF negatiever over groei economie Nederland WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspelling voor de Nederlandse economie wederom verlaagd. Ook de prognoses van de wereldeconomie als geheel zijn naar beneden bijgesteld. Volgens het fonds begint de handelsoorlog steeds meer zijn tol te eisen.
15/10 15u00  'Wall Street verwerkt cijferstroom' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met kleine plussen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de kwartaalcijfers van een reeks Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook zijn beleggers gespitst op de nieuwe groeiramingen van de wereldeconomie die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kort voor aanvang van de handelssessie bekendmaakt.
15/10 15u00  Schikking drukt op winst Wells Fargo SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft afgelopen kwartaal fors minder winst geboekt. De bank moest een forse last nemen vanwege een schikking over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Wel stond daar nog een eenmalige bate vanwege de verkoop van de pensioenentak tegenover.
15/10 14u30  Resultaat Goldman lijdt onder afname deals NEW YORK (AFNRTR) - Goldman Sachs heeft het derde kwartaal afgesloten met een beduidend lager resultaat. De Amerikaanse zakenbank behaalde minder inkomsten uit adviesdiensten voor fusies en overnames. Ook het begeleiden van uitgiftes van bijvoorbeeld aandelen of obligaties leverde het financiële concern minder op.
15/10 14u00  Vivendi blijft voor fusie bij Mediaset liggen AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse mediaconcern Vivendi blijft fel gekant tegen een fusie bij het Italiaanse mediabedrijf Mediaset van oud-premier Silvio Berlusconi. Maar op de korte termijn zal de onderneming geen juridische stappen in Nederland zetten, nu de rechtbank in Spanje vorige week voor de deal is gaan liggen. Dat meldde de onderneming.
15/10 13u45  JPMorgan Chase boekt hogere winst NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal de winst opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. Het financiële concern deed goede zaken met handel in vastrentende producten en streek een record aan commissies op voor zakenbankdiensten.
15/10 13u45  J&J profiteert van groei farmaceutische tak NEW JERSEY (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) schroeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar op na beter dan verwacht kwartaalcijfers. De onderneming presteerde vooral goed met zijn farmaceutische divisie. Met de beter dan verwachte cijfers wist JJ ook de kritiek vanwege juridische kwesties enigszins doen verstommen.
Laatste update: vandaag om 23u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
15/10 19u45  Sector onder hoogspanning: vier werven voor een energiebeleid Gaat het licht uit in 2025? Het tijdsschema om alternatieven voor de kerncentrales te bouwen wordt almaar krapper. Intussen schiet Europa de Belgische klimaatplannen af. Er ligt werk op de plank voor de nieuwe regeringen.11 
15/10 18u30  Wie is Martin Gruschka? Dit weten we over de overnemer van 62 reiskantoren van Thomas Cook Belgium Het Spaanse Wamos koopt 62 van de 91 reiskantoren van het failliete Thomas Cook Belgium. De eigenaar van de vakantiegroep heeft een niet onbesproken reputatie.14 
15/10 18u30  53 ton explosieven op Saudische schepen geladen in Antwerpse haven Documenten van het Havenbedrijf Antwerpen onthullen de centrale rol van de Antwerpse haven in de export en doorvoer van explosieven door Saudische schepen.13 
15/10 13u00  Isabel Verlinden (PwC) over internetbelasting: 'De handelsoorlog kan een belastingoorlog worden' De OESO lanceerde een werkdocument dat wereldwijd de grondslag moet vormen voor een belasting op de winst van internetbedrijven in landen waar ze geen fysieke activiteiten hebben. Isabel Verlinden, global transfer pricing leader van PwC, heeft twijfels over de invulling.14 
15/10 12u30  Herlees hier het openingscollege van Jan Jambon (N-VA): 'Minderheidsregering met VB was denkbaar' Naar jaarlijkse gewoonte geeft politicoloog Carl Devos (UGent) zijn aula te leen aan een prominent politicus. Dit jaar valt die eer te beurt aan Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Volg het hier live.
15/10 12u00  Volg hier live het openingscollege van Jan Jambon (N-VA) aan de UGent: 'Minderheidsregering met VB was denkbaar' Naar jaarlijkse gewoonte geeft politicoloog Carl Devos (UGent) zijn aula te leen aan een prominent politicus. Dit jaar valt die eer te beurt aan Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Volg het hier live.
15/10 11u45  Volg hier live het openingscollege van Jan Jambon (N-VA) aan de UGent Naar jaarlijkse gewoonte geeft politicoloog Carl Devos (UGent) zijn aula te leen aan een prominent politicus. Dit jaar valt die eer te beurt aan Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Volg het hier live.
15/10 11u00  Volkswagen stelt bouw fabriek in Turkije uit Volkswagen stelt de beslissing over de bouw van een nieuwe fabriek in Turkije uit, meldt de Duitse autobouwer dinsdag.
15/10 07u30  Wat kan Europa leren van het e-offensief van China? China verkocht vorig jaar meer dan een miljoen elektrische wagens en maakt van een nood een deugd. Zo wil president Xi Jinping de wereld afhankelijk maken van de Chinese suprematie op het vlak van toekomstgerichte technologie.15 
15/10 05u30  Beursgenoteerd vastgoed boert goed, met dank aan de lage rente Beleggingsfondsen die over heel de wereld in beursgenoteerde vastgoedbedrijven investeren, hebben de wind in de zeilen. De fondsen van dit type die in België op de markt zijn, staan op 25 procent winst ten opzichte van eind vorig jaar.15 
14/10 18u15  Wat kan Europa leren van e-offensief van China? China verkocht vorig jaar meer dan een miljoen elektrische wagens en maakt van een nood een deugd. Zo wil president Xi Jinping wil de wereld afhankelijk maken van de Chinese suprematie op het vlak van toekomstgerichte technologie.
14/10 17u15  Nobelprijs voor de controleurs van de theorie De Nobelprijs Economie die vandaag is uitgereikt, is een triomf voor een specifieke tak, namelijk de experimentele economie. Het trio Esther Duflo, Abhijit Bannerjee en Michael Kremer wordt gelauwerd voor hun werk rond armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.
14/10 16u45  Queen's Speech: 'Brexit op 31 oktober altijd prioriteit van Britse regering geweest' De brexit op 31 oktober is de prioriteit van de Britse regering. Dat maakten premier Boris Johnson en co. maandag duidelijk in de Queen's Speech, waarbij de koningin het parlementaire jaar officieel opent door de plannen van de regering voor te lezen.
14/10 16u00  Projectontwikkelaar Brody Group: 'Het grote probleem met projectontwikkeling is dat het kapitaal afhankelijk is van de overheid' De Antwerpse projectontwikkelaar Brody Group mikt op middelgrote woningprojecten buiten grote steden. Daar is minder concurrentie en genoeg koopkracht voor kwaliteitswoningen. De groep bouwt ook een vastgoedbeheerspoot uit.
14/10 14u30  Tot 13 jaar cel voor Catalaanse separatisten, nieuw aanhoudingsbevel tegen Puigdemont Enkele uren na de celstraffen tegen negen prominente Catalaanse separatisten, lanceerde het Spaanse Hooggerechtshof een nieuw internationaal aanhoudingsbevel tegen de vroegere minister-president Carles Puigdemont.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 9 oktober 2019, 0u13

Belegger.nl

Verbergen Tonen
15/10 23u00  Signify doet grote overname in VS EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify neemt het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions over voor 1,4 miljard dollar. Het Nederlandse bedrijf wil daarmee zijn positie in de Noord-Amerikaanse markt versterken.11 
15/10 22u15  Wall Street toont mooie koerswinsten NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk in het groen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook bleef de markt gespitst op de ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en de brexit. Volgens bronnen in Brussel zijn Groot-Brittannië en de Europese Unie dicht bij een voorlopig brexitakkoord.
15/10 20u00  Bouwers: kabinet moet snel met noodwet komen DEN HAAG (AFN) - Het kabinet moet nu snel werk maken van een noodwet om bouwprojecten die stilliggen door de stikstofproblemen weer op gang te krijgen. Dat zeggen werkgeversorganisatie Bouwend Nederland en de vakbonden FNV en CNV in een gezamenlijke brandbrief aan het kabinet en de Tweede Kamer.11 
15/10 19u45  Stevige winsten op koersenborden Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag stevig in het groen. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook bleef de markt gespitst op de ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en de brexit. Volgens bronnen in Brussel zijn Groot-Brittannië en de Europese Unie dicht bij een voorlopig brexitakkoord.
15/10 18u30  'Brexit-deal bijna rond' LONDEN (AFN) - De Britse regering en de EU zouden het bijna eens zijn over een regeling voor Noord-Ierland na de brexit. Dat meldt The Guardian. Volgens bronnen van de Britse krant komt de regeling neer op grenscontroles langs de Ierse Zee. Het Britse deel van Ierland (Noord-Ierland) zou formeel dan binnen het douanegebied van het Verenigd Koninkrijk blijven.
15/10 18u00  Behoorlijke plussen op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met aardige plussen gesloten. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van de toenemende hoop op een brexitdeal. Verder volgden de financiële markten de handelsontwikkelingen en kwamen er kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.10 
15/10 16u00  Overwegend winsten voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag overwegend in het groen. De hoop op een brexitdeal zorgde voor een voorzichtig optimisme bij beleggers. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en kwamen er kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken zoals JPMorgan Chase en Goldman Sachs.
15/10 15u45  Wall Street hoger na cijfers grote banken NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de kwartaalcijfers van een reeks grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook zijn beleggers gespitst op de ontwikkelingen aan het handelsfront. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagde zijn groeiverwachting voor de wereldeconomie vanwege de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.
15/10 15u30  IMF negatiever over groei economie Nederland WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspelling voor de Nederlandse economie wederom verlaagd. Ook de prognoses van de wereldeconomie als geheel zijn naar beneden bijgesteld. Volgens het fonds begint de handelsoorlog steeds meer zijn tol te eisen.
15/10 15u00  'Wall Street verwerkt cijferstroom' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met kleine plussen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de kwartaalcijfers van een reeks Amerikaanse banken en andere bedrijven. Ook zijn beleggers gespitst op de nieuwe groeiramingen van de wereldeconomie die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kort voor aanvang van de handelssessie bekendmaakt.10 
15/10 15u00  Schikking drukt op winst Wells Fargo SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft afgelopen kwartaal fors minder winst geboekt. De bank moest een forse last nemen vanwege een schikking over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Wel stond daar nog een eenmalige bate vanwege de verkoop van de pensioenentak tegenover.11 
15/10 14u30  Resultaat Goldman lijdt onder afname deals NEW YORK (AFNRTR) - Goldman Sachs heeft het derde kwartaal afgesloten met een beduidend lager resultaat. De Amerikaanse zakenbank behaalde minder inkomsten uit adviesdiensten voor fusies en overnames. Ook het begeleiden van uitgiftes van bijvoorbeeld aandelen of obligaties leverde het financiële concern minder op.
15/10 14u00  Vivendi blijft voor fusie bij Mediaset liggen AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse mediaconcern Vivendi blijft fel gekant tegen een fusie bij het Italiaanse mediabedrijf Mediaset van oud-premier Silvio Berlusconi. Maar op de korte termijn zal de onderneming geen juridische stappen in Nederland zetten, nu de rechtbank in Spanje vorige week voor de deal is gaan liggen. Dat meldde de onderneming.
15/10 13u45  JPMorgan Chase boekt hogere winst NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal de winst opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. Het financiële concern deed goede zaken met handel in vastrentende producten en streek een record aan commissies op voor zakenbankdiensten.
15/10 13u45  J&J profiteert van groei farmaceutische tak NEW JERSEY (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) schroeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar op na beter dan verwacht kwartaalcijfers. De onderneming presteerde vooral goed met zijn farmaceutische divisie. Met de beter dan verwachte cijfers wist JJ ook de kritiek vanwege juridische kwesties enigszins doen verstommen.
Laatste update: vandaag om 23u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
15/10 19u45  Belgische blauwe steen voortaan in Britse handen Lees meer >
15/10 19u45  Bos+ wil opnieuw niet weten van uitbreidingsplannen van transportbedrijf Essers in Genk Lees meer >
15/10 16u15  Amerikaanse sancties dreigen Turkse economie een oplawaai te geven (en Belgische bedrijven een flinke tik) Lees meer >
15/10 10u30  Ruim 250 oudere personeelsleden Nationale Bank tekenen in op uitstapregeling Lees meer >
15/10 00u00  Weg met het waas rond de woonbonus: 9 concrete antwoorden op praktische vragen Het afschaffen van het belastingvoordeel van de Vlaamse woonbonus tegen begin volgend jaar roept alleen maar meer vragen op bij wie zich vandaag op de huizenmarkt waagt. Lukt het nog om dat voordeel te krijgen? Kan ik het behouden als ik mijn lening laat herzien? En wat betekent dit nu op lange termijn voor de huizenmarkt? Wij hebben voor u 9 concrete vragen opgelijst, en zijn op zoek gegaan naar een antwoord.18 
14/10 13u15  Nobelprijs Economie gaat naar experimenteel onderzoek rond armoede De Amerikanen Esther Duflo, haar man Abhijit Banerjee en Michael Kremer hebben de 50e Nobelprijs Economie gewonnen. De drie houden zich bezig met experimenteel onderzoek rond wereldwijde armoede.
11/10 17u45  Vooral Vlaamse Thomas Cook-winkels gaan dicht, overblijvende op 21 oktober weer open Lees meer >
11/10 14u00  Wamos wie? Dit weten we over de overnemer van 62 Neckermann-winkels Lees meer >
11/10 08u30  Minister Philippe De Backer (Open VLD) blijft voorstander van flexi-jobs: "Ook uitbreiden naar andere sectoren" Minister voor Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) blijft een voorstander van flexi-jobs. Dat heeft hij in 'De ochtend' op Radio 1 herhaald. De minister ziet het succes van de jobs vooral in Vlaanderen toenemen en zou dan ook graag het systeem uitbreiden naar andere sectoren dan de horeca en kleinhandel.
10/10 17u45  Boeing en Porsche gaan samenwerken aan elektrische vliegtuigen De Duitse sportwagenbouwer Porsche wil op lange termijn actief worden in de sector van elektrische vliegende tuigen en gaat daarvoor samenwerken met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. Samen willen beide bedrijven onder andere een elektrisch, verticaal opstijgend toestel voor gebruik in steden ontwikkelen en testen.
10/10 14u30  Woonbonus of niet, maak de spelregels opnieuw uniform voor iedereen Lees meer >
10/10 13u15  Stormloop op vastgoed: 40 procent meer verkopen sinds afschaffing woonbonus is aangekondigd De aankondiging dat de Vlaamse regering de woonbonus gaat schrappen, zorgt voor een forse stijging in de verkoop van vastgoed. Sinds de beslissing van de regering, zijn die verkopen met 40 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijft uit cijfers van de Federatie van het Notariaat. 'Erg uitzonderlijk', zegt Bart Van Opstal van de Federatie van het Notariaat, 'al verwachten we dat deze stijging van korte duur zal zijn.'
09/10 20u30  Te koop voor 20 miljoen euro: Argenteuil, het kasteel van koning Leopold III en Lilian Baels Het kasteel van Argenteuil staat te koop, de plek waar koning Leopold III en zijn echtgenote Lilian Baels tot hun dood woonden. In 2004 is het al eens voor 7,8 miljoen euro gekocht door de zakenman Jean-Marie Delwart. Hij zou nu 20 miljoen euro vragen. ?Tegen mij vertelde hij nochtans dat hij er nooit zou weggaan?, zegt royaltywatcher Kathy Pauwels in 'De wereld vandaag'.
09/10 15u45  Telenet stopt met analoge tv Telenet bouwt zijn analoge tv-aanbod de komende twee jaar af. Wie nog analoog kijkt via een tv-toestel dat niet te oud is, hoeft geen digitaal abonnement te nemen.
09/10 13u30  Een op de drie ziekenhuizen gaat in het rood: "Er zouden wel eens ongelukken kunnen gebeuren" Lees meer >
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 9 oktober 2019, 13u06
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
15/10 22u45  Is Jesse Klavers anti-globalisme een echo van Trump? Er worden deze week de meest onmogelijke coalities gesmeed. De Syriërs en de Koerden, die elkaar acht jaar naar het leven stonden, trekken nu samen op tegen de Turken. De Britse premier Johnson probeert met de Ierse plaaggeest Leo Varadkar een Brexit te bewerkstelligen.12 
15/10 22u00  Shell zit nog decennialang in olie en gas Milieubeschermers, politici, beleggers en bezorgde burgers die hopen dat Shell op afzienbare termijn afscheid neemt van fossiele brandstoffen, moeten hun verwachtingen temperen. De olie- en gasgigant verwacht, ondanks de groeiende druk om te verduurzamen, zeker nog enkele decennia profijt te hebben van zijn activiteiten in olie en gas.14 
15/10 21u30  Zo’n e-auto bouwen valt toch tegen, weet nu ook Dyson (van de stofzuigers) Het wemelde de afgelopen jaren van de ontwikkelaars van ‘revolutionaire’ elektrische auto's. E-auto’s zijn minder complex en daardoor makkelijker te maken, was het idee. Maar zo eenvoudig is het niet, blijkt nu zelfs Dyson de handdoek in de ring gooit.13 
14/10 23u15  Nobelprijs Economie naar no-nonsense armoede-bestrijders, Esther Duflo jongste winnaar ooit Ze is na tachtig mannen de tweede vrouw die de Nobelprijs voor Economie krijgt én de jongste winnaar ooit. Maandag onderscheidde de jury de 46-jarige Esther Duflo, samen met Abhijit Banerjee en Michael Kremer, voor hun baanbrekende ‘experimentele aanpak van het verlichten van wereldwijde armoede’.
14/10 23u15  Hoe ver wordt het Beatles-merk nog uitgemolken? In maart 1966 merkte John Lennon op dat The Beatles nu populairder waren dan Jezus. Gelovige fans in de VS beschuldigden Lennon van blasfemie en sloegen de platen van de band stuk.11 
14/10 22u45  Export China kraakt onder vete met Verenigde Staten De economie van China loopt steeds meer butsen op als gevolg van de handelsoorlog tussen het land en de Verenigde Staten. In september daalden zowel de uitvoer als import.
14/10 22u45  Noodlijdend WeWork wordt gered door Softbank Softbank, ‘s werelds grootste techinvesteerder, heeft het noodlijdende WeWork een reddingsboei toegeworpen.
14/10 21u45  Goedgevulde pensioenpot stelt werkenden gerust ABP heeft alle werkenden getoond hoeveel geld er voor ze is gereserveerd. Dat viel goed bij de deelnemers. Maar roept ook vragen op nu het fonds de pensioenen volgend jaar dreigt te moeten verlagen.
14/10 10u15  De Nederlandse vrouw zal niet snel een Greta Thunberg op de wereld zetten Afgelopen vrijdag was een bijzondere dag om in Stockholm te zijn. Greta Thunberg, kind van de stad, won dan weliswaar de Nobelprijs niet, maar het voelde toch even als de plek waar het gebeurde. Het was puur toeval dat ik er was; mijn Gothenburgse vriendin moest er voor afspraken zijn en ik hobbelde voor de gezelligheid achter haar aan met mijn laptopje.
14/10 09u45  Denkt de overheid dat mensen zich door een verpakking laten verleiden en spontaan blowverslaafd worden? Het wietexperiment komt eraan! Vanaf 2021 wordt er in tien gemeenten in Nederland staatswiet verkocht. Ook voor mij als verpakkingswatcher, marketingonderzoeker en woordenweger blijkt dit reuze interessant.
14/10 00u00  AMP Groep speelt slim in op de vraag naar betrouwbare pakketbezorgers Is de lading te duur of fraudegevoelig om door een gewone koerier te laten afleveren? Hoe harder de zorgen over identiteitsfraude in Nederland groeien, hoe meer de AMP Groep in Houten te doen krijgt.
13/10 23u30  Voor al uw botsingen, Viking-aanvallen en andere krachttoeren Het Leidse bedrijf Movie Stunts levert stunts op bestelling voor films en tv-programma's. In brand staan was lange tijd hot, ‘maar het leukste blijft toch auto’s crashen’.
13/10 23u30  Greta laat zien dat Nederland een oerconservatief land is Afgelopen vrijdag was een bijzondere dag om in Stockholm te zijn. Greta Thunberg, kind van de stad, won dan weliswaar de Nobelprijs niet, maar het voelde toch even als de plek waar het gebeurde. Het was puur toeval dat ik er was; mijn Gothenburgse vriendin moest er voor afspraken zijn en ik hobbelde voor de gezelligheid achter haar aan met mijn laptopje.
13/10 22u15  Beide ouders hebben baat bij langer partnerverlof Steeds meer bedrijven worden guller met verlof voor ouders. Sinds dit jaar krijgt de niet-bevallende ouder een werkweek in plaats van twee werkdagen betaald verlof. Vanaf juli 2020 kan dit in de hele Europese Unie zelfs aangevuld worden met vijf extra weken. Coca-Cola European Partners, ING en de Goede Doelen Loterijen zijn bedrijven die met hun cao’s al vooruitlopen op de komende wet. Maar hoe vooruitstrevend en effectief is dat partnerverlof?
13/10 06u30  Prima zo’n boete bij discriminatie op de arbeidsmarkt, al kun je je afvragen waarom die zo laag is Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) kondigde deze week de discriminatieboete aan. Werkgevers die discrimineren bij werving en selectie kunnen eerst een waarschuwing tegemoet zien en krijgen bij herhaling een boete opgelegd van 4.500 euro per geval. Prima plan toch?
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
15/10 22u45  EK-KWALIFICATIES. Spanje verzekert zich dankzij late gelijkmaker in Zweden van EURO 2020 Spanje heeft dinsdagavond op de achtste speeldag van de EK-kwalificatiecampagne maar op het nippertje een nederlaag kunnen vermijden op het veld van Zweden. Pas in blessuretijd lukte invaller Rodrigo de gelijkmaker voor de Spanjaarden, die zich zo meteen ook kwalificeren voor EURO 2020. Italië pakte zonder problemen de scalp van dwergstaat Liechtenstein en behoudt zijn maximum.10 
15/10 22u30  Oostende moet in openingsmatch Champions League zijn meerdere erkennen in Straatsburg Straatsburg was beter in de afwerking, in de assists en in de rebounds. De 77-64-zege tegen Oostende is dan ook meer dan verdiend.
15/10 22u15  Kimmer Coppejans maakt het Andy Murray moeilijk, maar kan niet stunten op European Open Kimmer Coppejans (ATP-158) heeft zich dinsdag in Antwerpen niet voor de achtste finales van het European Open (635.750 euro) kunnen plaatsen. De 24-jarige Oostendenaar moest in de eerste ronde in 1 uur en 44 minuten met 6-4 en 7-6 (7/4) het onderspit delven voor de Schot Andy Murray (ATP-243).
15/10 22u15  Belgische U21 boekt eindelijk eerste zege van kwalificatiecampagne De Belgische U21 heeft met duidelijke 4-1-cijfers afstand genomen van hun leeftijdsgenoten uit Moldavië. Voor de Jonge Duivels was het pas hun eerste zege van de kwalificatiecampagne voor EURO 2021. Ze rukken daardoor wel meteen op naar de tweede plaats in hun groep.
15/10 22u00  Zitpenningen van 75 naar 213 euro, behalve in Borgerhout Zes van de negen districtsbesturen willen de zitpenningen voor hun raadsleden verhogen van 75,16 euro bruto naar 213,33 euro. Districten Antwerpen en Wilrijk wachten de begrotingsgesprekken nog af. Enkel Borgerhout wil het huidige bedrag behouden.10 
15/10 21u45  Nieuw directiecomité KV Mechelen maakt komaf met verleden: “Een bladzijde omdraaien doe je niet alleen voor de microfoon” KV Mechelen heeft het verleden losgelaten, mét een herschikt directiecomité. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx zit voortaan de raad van bestuur voor. Bestuurslid Frank Lagast werd de nieuwe algemeen directeur. Hoog tijd om de twee topmannen samen te brengen om de toekomstplannen van Malinwa uit de doeken te doen. “Een speler van Veljkovic loopt nóóit meer rond Achter de Kazerne”, klinkt het klaar en duidelijk.10 
15/10 21u30  Lierse Kempenzonen zet nu toch Rocky Peeters aan de deur Lierse K heeft vanavond beslist om de samenwerking met Rocky Peeters te beëindigen. Dirk Gyselinckx zal nu de rol van T1 op zich nemen.
15/10 21u30  Wilmots en Iran leiden eerste nederlaag in kwalificaties WK 2022 Marc Wilmots heeft dinsdagavond met Iran zijn eerste nederlaag geleden in de kwalificatieronde voor het WK van 2022. Bahrein bleek met 1-0 te sterk.
15/10 21u30  Carles Puigdemont “ter beschikking van Belgisch gerecht” Carles Puigdemont zal de beslissing van het Belgische gerecht over het nieuwe aanhoudingsbevel tegen hem respecteren. Dat heeft de voormalige minister-president van Catalonië gezegd voor aanvang van een lezing dinsdagavond in Roeselare.
15/10 21u30  Brandweer verhuist naar nieuwe kazerne aan Nekkerhal: “Wij willen niet in de file staan” Bij een noodoproep vertrekken de Mechelse brandweermannen voortaan vanuit hun splinternieuwe kazerne aan de Nekkerhal. Ze zijn er dinsdag met een indrukwekkende colonne naartoe verhuisd, toegejuicht door driehonderd schoolkinderen. Bij de brandweer is er wel bezorgdheid over werken in de buurt.
15/10 21u15  Steve Darcis verliest laatste match op Belgische bodem: “Teleurgesteld om op deze manier te eindigen” Steve Darcis (ATP-176) heeft dinsdag zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem gespeeld. De Luikenaar verloor met 6-1, 6-2 van de Fransman Gilles Simon (ATP-47) in de eerste ronde van het European Open, het ATP 250 toernooi in Antwerpen (gravel 635.750 euro). De 35-jarige Darcis kondigde zaterdag aan dat hij in januari na het Australian Open een punt achter zijn carrière zet.
15/10 21u15  Turkije niet opgezet met onderzoek naar militaire groet: “UEFA werkt met twee maten en gewichten” Turkije is het onderwerp van een onderzoek van de Europese voetbalbond UEFA omdat de Turkse spelers hun doelpunt tegen Frankrijk vierden met een militaire groet. “Een mogelijke politieke provocatie”, klinkt het bij de UEFA. Ook vrijdag tegen Albanië (1-0) betuigden de Turken met een militaire groet al hun steun aan het Turkse offensief in Syrië.
15/10 21u15  Brandweer verhuist met indrukwekkende colone naar nieuwe kazerne aan Nekkerhal Bij een noodoproep vertrekken de Mechelse brandweermannen voortaan vanuit hun splinternieuwe kazerne aan de Nekkerhal. Ze zijn er dinsdag met een indrukwekkende colonne naartoe verhuisd, toegejuicht door driehonderd schoolkinderen. In de kazerne huist ook de dispatching waar alle oproepen voor een regio met meer dan 300.000 inwoners binnenkomen.
15/10 21u15  UEFA opent onderzoek naar Bulgarije én Engeland na match ontsierd door racisme Ten gevolge van incidenten tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden van maandag opent de UEFA een tuchtonderzoek tegen Bulgarije én Engeland. Dat deelde de Europese voetbalfederatie dinsdag mee.
15/10 21u00  Brandweer verhuist naar nieuwe kazerne aan Nekkerhal: “Ook alle noodoproepen uit regio komen hier binnen” Bij een noodoproep vertrekken de Mechelse brandweermannen voortaan vanuit hun splinternieuwe kazerne aan de Nekkerhal. Ze zijn er dinsdag met een indrukwekkende colonne naartoe verhuisd, toegejuicht door driehonderd schoolkinderen. In de kazerne huist ook de dispatching waar alle oproepen voor een regio met meer dan 300.000 inwoners binnenkomen.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
15/10 17u15  Thomas Cook-baas begrijpt woede over torenhoog salaris en overweegt om deel terug te geven Voormalig Thomas Cook-baas Peter Fankhauser snapt de publieke woede die is ontstaan over zijn salaris. Dat bedroeg jaarlijks ruim 1,2 miljoen euro....11 
15/10 17u00  Frankrijk pleit voor Europese belasting op vliegtuig- en scheepsbrandstof In het kader van het klimaatdebat pleit Frankrijk voor een Europese belasting op vliegtuigkerosine en scheepsbrandstof. “Het is onverstandig dat er...11 
15/10 15u00  ALS Liga klaagt aan dat niet alle goede doelen kunnen genieten van gunstig telecomtarief, zoals bij sms-actie voor baby Pia De ALS Liga, de vereniging voor Belgische ALS-patiënten, klaagt vandaag aan dat telecomkosten bij sms-acties niet altijd kwijtgescholden worden...10 
15/10 11u30  Elektriciteit en aardgas bij dezelfde leverancier: een verstandige keuze? Iedereen kan naar wens zijn elektriciteit en aardgas bij verschillende leveranciers kopen. En toch blijkt uit de Marktmonitor van energieregulator...
15/10 10u45  Dezelfde leverancier voor aardgas/elektriciteit: niet altijd de beste keuze Iedereen kan naar wens zijn elektriciteit en aardgas bij verschillende leveranciers kopen. En toch blijkt uit de Marktmonitor van energieregulator...
15/10 10u45  Volkswagen stelt beslissing uit over nieuwe fabriek in Turkije Volkswagen stelt de beslissing over de bouw van een nieuwe fabriek in Turkije uit. Dat maakte de Duitse autobouwer vandaag bekend. “We volgen de...
15/10 10u30  Volkswagen stelt beslissing over nieuwe fabriek in Turkije uit Volkswagen stelt de beslissing over de bouw van een nieuwe fabriek in Turkije uit. Dat maakte de Duitse autobouwer vandaag bekend. “We volgen de...
15/10 08u15  Zoveel lenen we momenteel voor onze woning De woningprijzen in ons land zijn de voorbije maanden verder gestegen. Niet verwonderlijk dan dat er ook meer wordt geleend. Intussen adviseert de...
15/10 08u00  Opslag vragen? Dat doe je best op dit moment Met een nieuw jaar in zicht beginnen veel werknemers te dromen van een nieuw – lees: hoger – salaris. Om die droom werkelijkheid te maken, moet je...12 
15/10 07u45  Opslag vragen: succeskans hoogst op een vrijdag in november Met een nieuw jaar in zicht beginnen veel werknemers te dromen van een nieuw – lees: hoger – salaris. Om die droom werkelijkheid te maken, moet je...15 
15/10 07u00  Exitregeling Nationale Bank erg populair: 256 oudere werknemers stappen op De controversiële uitstapregeling voor oudere personeelsleden van de Nationale Bank is erg populair. Van de bijna 400 oudere personeelsleden die in...11 
14/10 20u45  Belg die 1 miljoen dollar verdiende door fraude op Wall Street krijgt celstraf in VS Een Belgische manager is in de Verenigde Staten veroordeeld voor handel met voorkennis op Wall Street. Door te frauderen streek hij samen met een...
14/10 20u30  Belg die 1 miljoen dollar verdiende door te frauderen op Wall Street krijgt 15 maanden cel in VS Een Belgische manager is in de VS veroordeeld voor handel met voorkennis op Wall Street. Door te frauderen streek hij samen met een ex-studiegenoot...
14/10 19u00  400 miljard dollar aan eten gaat jaarlijks verloren nog voor het in de supermarkt belandt Wereldwijd gaat elk jaar zowat 400 miljard dollar (363 miljard euro) aan eten verloren nog voor het in de supermarkt belandt. Dat blijkt uit een...
14/10 17u45  Nog geen federale regering: België dient ontwerpbegroting 2020 bij ongewijzigd beleid in bij Europa Bij gebrek aan een nieuwe federale regering dient België morgen voor 2020 een ontwerp van begroting bij ongewijzigd beleid in bij Europa.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 9 oktober 2019, 12u06

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
15/10 17u30  DNB-president Knot: Systeemrisico's op de huizenmarkt toegenomen De risico's op de huizenmarkt zijn de afgelopen jaren toegenomen door de gestegen prijzen en risicovol gedrag van kopers. Dit vertelde Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), aan journalisten na de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.13 
15/10 16u00  IMF: Laagste groei verwacht sinds crisis door handelsoorlog VS en China De wereldwijde economische groei zal door de handelsoorlog tussen de VS en China in 2019 vertragen naar het tempo van de crisisjaren 2008 en 2009, verwacht het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als er geen oplossing komt, worden de vooruitzichten nog minder rooskleurig.
15/10 13u31  CEO: Shell blijft investeren in 'gedemoniseerd' olie en gas Shell-CEO Ben van Beurden stelt in een interview dat het investeren in langlopende olie- en gasprojecten de komende decennia 'volstrekt legitiem' is en dat het bedrijf geen andere keus heeft. Hij hekelt verder de 'demonisering' van olie en gas en noemt zorgen over de houdbaarheid van het verdienmodel van Shell 'ongerechtvaardigd'.
15/10 12u30  Trump dreigt economie van Turkije te 'vernietigen' vanwege inval Syrië De Amerikaanse president Donald Trump heeft op maandag de staaltarieven voor Turkije verhoogd naar 50 procent. Ook dreigde hij met meer sancties vanwege de Turkse inval in het noordoosten van Syrië. 'Ik ben bereid om hun economie te vernietigen als zij verdergaan op dit gevaarlijke pad.'
15/10 12u15  'Barnier vindt nieuwste voorstellen VK niet voldoende voor Brexit-akkoord' De nieuwste voorstellen van het Verenigd Koninkrijk (VK) om tot een Brexit-akkoord met de Europese Unie (EU) te komen zijn niet voldoende. Dat heeft Brexit-hoofdonderhandelaar namens de EU Michel Barnier dinsdag volgens ingewijden meegedeeld aan de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.
15/10 11u15  Staatssecretaris wil gemeenten inzage geven in betalingsachterstanden Gemeenten moeten de gegevens over betalingsachterstanden bij woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars in kunnen zien om problematische schulden te voorkomen. Dat staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
15/10 10u31  Volkswagen stelt beslissing over bouw miljardenfabriek in Turkije uit Volkswagen stelt de beslissing over de bouw van een fabriek ter waarde van 1,3 miljard euro in Turkije uit vanwege de inval van het land in Noord-Syrië. Dat maakte de automaker dinsdag bekend.
15/10 10u00  'No deal-Brexit kost groente- en fruitexporteurs jaarlijks 200 miljoen euro' Nederlandse groente- en fruitexporteurs lopen bij een no deal-Brexit jaarlijks 100 tot 200 miljoen euro aan omzet mis, stelde branchevereniging GroentenFruit Huis dinsdag tegen BNR.
15/10 09u15  'Nederlandse ontwikkelingsbank financiert landroof en milieuschade' De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO financiert bedrijven waar ernstige misstanden voorkomen, blijkt dinsdag uit onderzoek van Trouw. Het zou gaan om bedrijven in ontwikkelingslanden die verantwoordelijk zijn voor moord, doodslag, intimidatie, milieuschade en landroof.11 
15/10 09u00  Facebook zet plan cryptomunt libra ondanks afgehaakte bedrijven door Facebook zal ondanks gebreken cryptomunt libra lanceren. De 21 leden van de Libra Association hebben zich nu officieel verbonden aan het project van Facebook. De plannen worden dus doorgezet ondanks het afhaken van verschillende bedrijven en de felle kritiek van toezichthouders en politici.12 
15/10 08u15  DNB wil dat banken meer geld in kas houden voor hypotheken De Nederlandsche Bank (DNB) wil een ondergrens voor het geld dat banken in kas hebben voor hun hypothecaire leningenportefeuilles. Alle Nederlandse banken zouden dan gezamenlijk zo'n 3 miljard euro extra kapitaal moeten aanhouden. Dat meldt de centrale bank dinsdag, op basis van het Overzicht Financiële Stabiliteit dat zal worden gepresenteerd.
15/10 06u15  'Huiseigenaar verwacht 22.000 euro kwijt te zijn aan verduurzaming' Woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen, zien daar tegenop vanwege de hoge kosten. Zij verwachten 22.000 euro uit te moeten geven voor het energielabel A. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO.14 
14/10 18u31  PvdA steunt vrijhandelsverdrag CETA niet langer De PvdA staat niet langer achter het vrijhandelsverdrag CETA, dat de handel tussen de EU en Canada moet vereenvoudigen. Zaken als eerlijke arbeid, milieu en dierenwelzijn zijn onvoldoende geregeld in de verdragstekst die er nu ligt, laat Lodewijk Asscher maandag weten.
14/10 17u15  Italiaanse regering wil grote internetbedrijven gaan belasten De Italiaanse regering wil belasting invoeren voor grote internetbedrijven. Daarmee wil het land de geplande verhoging van de omzetbelasting schrappen.
14/10 16u00  Europese Commissie naar WTO vanwege Colombiaanse heffing op patat De Europese Commissie stapt naar wereldhandelsorganisatie WTO vanwege de Colombiaanse importheffingen op bevroren patat.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
15/10 00u00  CDA-plan om pensioenspaarders te beschermen, is zinloos Lees meer >13 
12/10 18u45  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
12/10 00u00  Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers Internetcriminelen zijn erin geslaagd om persoonsgegevens van huizenzoekers op zoeksite Funda te stelen. De internetcriminelen hebben zichzelf met phishingmails toegang verschaft tot de beveiligde omgeving van Funda die bedoeld is voor makelaars. Dat melden gedupeerden aan Elsevier Weekblad. Een woordvoerder van Funda bevestigt het incident. Servaas van der Laan houdt u op de hoogte van … Continued The post Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/10 00u00  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet? Nederlandse groei overtreft die van alle buurlanden: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen het … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/10 00u00  Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! Retail als branche is bezig aan een opmars. Een grote bloeiperiode is nakende. Er is kans van slagen voor de V&D-2.0, schrijft Hans van Tellingen. Action. Een gigantisch succes. Een formule die niet alleen fors uitbreidt. Maar ook enorme winsten behaalt. Action is in feite een warenhuis. Want ?alles? kun je er kopen. Zelfs kleren. … Continued The post Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/10 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/10 00u00  Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? De Amerikaanse beurzen beleefden maandag de slechtste dag van het jaar. Als reactie op het Amerikaanse besluit om per 1 september de importtarieven uit te breiden naar meer Chinese producten, kondigde China aan de waarde van de yuan te verlagen. Dreigt er een valutaoorlog nu China de eigen munt in de strijd gooit? En zo … Continued The post Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/10 00u00  Woonboerderij in historisch stadje Lees meer >
09/10 00u00  Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool Boven de ingang van de voormalige Hoogere Burgerschool (hbs) uit 1906 prijkt het wapen van Haarlem. Jessica Bos (41) en haar man kochten hun appartement in het gebouw in 2015 voor de verhuur en om er ooit zelf te gaan wonen. Adres: Oude Zijlvest 25 Plaats: Haarlem Provincie: Noord-Holland Woonoppervlakte: 217 m2 Prijs: 925.000 euro … Continued The post Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/10 00u00  Negatieve spaarrente nu ook in Nederland Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
15/10 22u00  In Hongkong is Starbucks al kop van jut. Zijn straks Apple en McDonald’s aan de beurt? In Honkong beginnen betogers op bedrijven te focussen die ze als vijanden van de pro-democratiebeweging beschouwen. Een aantal vestigingen van Starbucks in de Aziatische stadstaat werd al gevandaliseerd. Zullen Apple en McDonald’s volgen? De Amerikaanse basketbalfranchise NBA kwam eerder deze maand in het oog van de Chinese storm terecht. Dat gebeurde nadat een manager van … The post In Hongkong is Starbucks al kop van jut. Zijn straks Apple en McDonald’s aan de beurt? appeared first on Express.14 
15/10 21u01  Islamitische Staat zet al zijn troepen in op bevrijding IS-gevangenen De terreurgroep Islamitische Staat (IS) is druk bezig met het bevrijden van gevangen in Koerdisch gebied. Dat meldt de BBC Monitoring Service. Het aantal door IS opgeëiste terreuraanslagen in Irak is in de eerste twee weken oktober gedaald tot 3. Leg dat cijfer naast een maandgemiddelde van 83 over de maanden januari tot september. De … The post Islamitische Staat zet al zijn troepen in op bevrijding IS-gevangenen appeared first on Express.10 
15/10 16u45  5G: Merkel opent de deur voor Huawei Angela Merkel is bij de keuze van leveranciers voor het 5G-netwerk van Duitsland persoonlijk tussengekomen ten gunste van het Chinese telecomconcern Huawei. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt. Volgens de krant was de bondskanselier bang voor een breuk met China. Iets wat Duitsland zich volgens haar niet kan veroorloven. Merkels tussenkomst is niet echt een verrassing. … The post 5G: Merkel opent de deur voor Huawei appeared first on Express.15 
15/10 15u30  Phuket ervaart hoogste toeristische druk van de hele wereld De Thaise badstad Phuket moet met de grootste toeristische druk van de hele wereld afrekenen. Dat zegt een rapport van de Britse reisverzekeraar Columbus Direct. De stad ontvangt jaarlijks bijna 9,3 miljoen toeristen. Dat is een gemiddelde van ruim 25.450 bezoekers per dag. De stad heeft echter slechts over een oppervlakte van 5 vierkante mijl.  … The post Phuket ervaart hoogste toeristische druk van de hele wereld appeared first on Express.
15/10 13u45  Lime: ‘E-scooter mag niet aan vaste stelplaatsen zijn gebonden’ Steden moeten zich aanpassen aan de nieuwe vormen van mobiliteit. Dat heeft Jashar Seyfi, hoofd van de Duitse divisie van het mobiliteitsplatform Lyme, in een gesprek met het persbureau Deutsche Presse-Agentur (DPA) gezegd. Daarmee reageert Seyfi op de kritiek die onder meer tegen de verhuur van elektrische scooters is gerezen. ‘De aanbieders van e-scooters beschouwen … The post Lime: ‘E-scooter mag niet aan vaste stelplaatsen zijn gebonden’ appeared first on Express.
15/10 13u45  Gmail blijft wereldwijd populairste emailservice Gmail is wereldwijd de meest populaire emailservice, maar moet in sommige landen lokale providers laten voorgaan. Dat is de conclusie van een rapport van het bedrijf Mapp, gebaseerd op een analyse van meer dan 170 miljoen emails tijdens de maanden augustus en september. De internationale rangschikking wordt in belangrijke mate bepaald door het mailverkeer in … The post Gmail blijft wereldwijd populairste emailservice appeared first on Express.
15/10 12u15  Erdogan houdt 50 Amerikaanse kernwapens “gegijzeld” Door de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië, laat de Amerikaanse president Trump de Islamitische Staat toe zich te herorganiseren en en doet hij een cadeau aan Bashar Al-Assad, Rusland en Iran. Zelden is een beslissing van Trump zo snel en door beide Amerikaans politieke families massaal veroordeeld. Vanaf nu wordt het moeilijk om … The post Erdogan houdt 50 Amerikaanse kernwapens “gegijzeld” appeared first on Express.10 
14/10 21u30  6 technieken die elke goede luisteraar beheerst Image by rawpixel from Pixabay (Uit het boek Stalling for Time: My Life as an FBI Hostage Negotiator van Gary Noesner, een voormalig toponderhandelaar van de Critical Incident Response Group binnen de Amerikaanse politiedienst FBI). Onderhandelaars moeten duidelijk maken dat ze aandachtig naar de verdachte luisteren en dat ze volledig gefocust zijn op wat die zegt. Dat gebeurt best door … The post 6 technieken die elke goede luisteraar beheerst appeared first on Express.
14/10 16u45  Online prostitutienetwerken maken graag gebruik van Airbnb Appartementen die te huur worden aangeboden via Airbnb doen steeds vaker dienst als ontmoetingsplaats voor prostitué(e)s en hun klanten. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien.  Precieze cijfers zijn uiteraard niet beschikbaar en volgens Airbnb en Booking.con gaat het om uitzonderingen. Maar specialisten ter zake hebben een gans andere visie op het fenomeen. Jean-Marc Droguet … The post Online prostitutienetwerken maken graag gebruik van Airbnb appeared first on Express.
14/10 16u00  Veroordeelde Catalaanse politici kunnen onmiddellijk van gunstregime genieten  In Catalonië zijn maandag 9 politici door het Hooggerechtshof veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 13 jaar. Ze worden veroordeeld voor ‘opruiing’ en ‘het misbruik van fondsen’. Op 1 oktober 2017 organiseerden ze een volgens de Spaanse grondwet illegaal referendum. De aanklacht voor rebellie werd niet weerhouden. 3 politici zijn enkel veroordeeld voor ‘ongehoorzaamheid’ en krijgen geen … The post Veroordeelde Catalaanse politici kunnen onmiddellijk van gunstregime genieten appeared first on Express.
14/10 15u30  BMW wil verkoop van luxewagens verdubbelen De Duitse autobouwer BMW wil de omzet van zijn grote luxe modellen verdubbelen. Deze strategie moet de winstmarges, die hebben geleden onder de investeringen in nieuwe technologieën, doen herleven. Dat heeft Nicolas Peter, financieel directeur van de Duitse autofabrikant, aangekondigd.  Vorig jaar verkochten de luxemodellen van BMW gezamenlijk ongeveer 65.000 exemplaren. Volgend jaar moet die … The post BMW wil verkoop van luxewagens verdubbelen appeared first on Express.
14/10 13u45  Nike zet een punt achter zijn Project Oregon Het Amerikaanse sportmerk Nike zet een punt achter zijn Project Oregon, dat achttien jaar geleden was gelanceerd om topsporters te begeleiden. Dat heeft Mark Parker, topman van Nike, aangekondigd. Reden voor de beslissing is de dopingschorsing van Alberto Salazar, de hoofdcoach van het Project Oregon.  Salazar is recent wegens inbreuken tegen het dopingreglement, voor een … The post Nike zet een punt achter zijn Project Oregon appeared first on Express.
14/10 12u30  Boeing en Porsche werken aan vliegende elektrische auto De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en de Duitse sportwagenbouwer Porsche hebben een akkoord gesloten om samen met vliegende elektrische wagen te ontwikkelen. Dat hebben de twee partijen gemeld. Financiële details over de plannen werden niet meegedeeld. Airbus en Porsche gaven voorlopig ook geen streefdatum voor de marktintroductie van de vliegende auto.  Mogelijke prijsniveaus werden evenmin bekendgemaakt. … The post Boeing en Porsche werken aan vliegende elektrische auto appeared first on Express.
14/10 10u30  Risicokapitaal besteedt recordinvestering aan Europese startups Europese startups kunnen dit jaar wellicht opnieuw op een recordbedrag aan investeringen door risicokapitaal rekenen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Dealroom. De onderzoekers berekenden dat Europese startups tijdens het derde kwartaal van dit jaar in totaal 8,7 miljard euro risicokapitaal konden aantrekken. Dat betekende een stijging met 44 procent tegenover dezelfde periode vorig … The post Risicokapitaal besteedt recordinvestering aan Europese startups appeared first on Express.
14/10 00u45  De kleren maken de man niet meer: de spectaculaire terugval van het maatpak “Wie vandaag een maatpak draagt stelt zich bij voorbaat al defensief op. Men wil een afstand bewaren met zijn gesprekspartner en dat om zich te beschermen. Enkel wie nog actief is in een sector met een negatief imago draagt vandaag nog een kostuum: bankiers, politici en wie in een overheidsdienst werkt.” Dat zegt Laurent Thoumine, … The post De kleren maken de man niet meer: de spectaculaire terugval van het maatpak appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Weg met het waas rond de woonbonus: 9 concrete antwoorden op praktische vragen15/10 00u00 - VRT NWS: Economie: Het afschaffen van het belastingvoordeel van de Vlaamse woonbonus tegen begin volgend jaar roept alleen maar meer vragen op bij wie zich vandaag op de huizenmarkt waagt. Lukt het nog om dat voordeel te krijgen? Kan ik het behouden als ik mijn lening laat herzien? En wat betekent dit nu op lange termijn voor de huizenmarkt? Wij hebben voor u 9 concrete vragen opgelijst, en zijn op zoek gegaan naar een antwoord.
16x Yannick Ferrera gaat opnieuw in Saoedi-Arabië aan de slag15/10 01u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Yannick Ferrera is de nieuwe trainer van Al Fateh. Dat deelde de Saoedische club maandag via de sociale netwerken mee. De 39-jarige Ferrara was eerder al in Saoedi-Arabië aan de slag, als assistent van Michel Preud’homme bij Al-Shabab (2011-2012). Nadien was hij hoofdtrainer bij Charleroi (2012-2013), Sint-Truiden (2013-2015), Standard (2015-2016), KV Mechelen (2016-2017) en Waasland-Beveren (2018).
15x 5G: Merkel opent de deur voor Huawei15/10 16u45 - Express.be: Angela Merkel is bij de keuze van leveranciers voor het 5G-netwerk van Duitsland persoonlijk tussengekomen ten gunste van het Chinese telecomconcern Huawei. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt. Volgens de krant was de bondskanselier bang voor een breuk met China. Iets wat Duitsland zich volgens haar niet kan veroorloven. Merkels tussenkomst is niet echt een verrassing. … The post 5G: Merkel opent de deur voor Huawei appeared first on Express.
15x Opslag vragen: succeskans hoogst op een vrijdag in november15/10 07u45 - Het Laatste Nieuws: Economie: Met een nieuw jaar in zicht beginnen veel werknemers te dromen van een nieuw – lees: hoger – salaris. Om die droom werkelijkheid te maken, moet je...
15x Wat kan Europa leren van het e-offensief van China?15/10 07u30 - Trends.be: China verkocht vorig jaar meer dan een miljoen elektrische wagens en maakt van een nood een deugd. Zo wil president Xi Jinping de wereld afhankelijk maken van de Chinese suprematie op het vlak van toekomstgerichte technologie.
15x Beursgenoteerd vastgoed boert goed, met dank aan de lage rente15/10 05u30 - Trends.be: Beleggingsfondsen die over heel de wereld in beursgenoteerde vastgoedbedrijven investeren, hebben de wind in de zeilen. De fondsen van dit type die in België op de markt zijn, staan op 25 procent winst ten opzichte van eind vorig jaar.
14x In Hongkong is Starbucks al kop van jut. Zijn straks Apple en McDonald’s aan de beurt?15/10 22u00 - Express.be: In Honkong beginnen betogers op bedrijven te focussen die ze als vijanden van de pro-democratiebeweging beschouwen. Een aantal vestigingen van Starbucks in de Aziatische stadstaat werd al gevandaliseerd. Zullen Apple en McDonald’s volgen? De Amerikaanse basketbalfranchise NBA kwam eerder deze maand in het oog van de Chinese storm terecht. Dat gebeurde nadat een manager van … The post In Hongkong is Starbucks al kop van jut. Zijn straks Apple en McDonald’s aan de beurt? appeared first on Express.
14x Shell zit nog decennialang in olie en gas15/10 22u00 - Volkskrant Economie: Milieubeschermers, politici, beleggers en bezorgde burgers die hopen dat Shell op afzienbare termijn afscheid neemt van fossiele brandstoffen, moeten hun verwachtingen temperen. De olie- en gasgigant verwacht, ondanks de groeiende druk om te verduurzamen, zeker nog enkele decennia profijt te hebben van zijn activiteiten in olie en gas.
14x Wie is Martin Gruschka? Dit weten we over de overnemer van 62 reiskantoren van Thomas Cook Belgium15/10 18u30 - Trends.be: Het Spaanse Wamos koopt 62 van de 91 reiskantoren van het failliete Thomas Cook Belgium. De eigenaar van de vakantiegroep heeft een niet onbesproken reputatie.
14x Isabel Verlinden (PwC) over internetbelasting: 'De handelsoorlog kan een belastingoorlog worden'15/10 13u00 - Trends.be: De OESO lanceerde een werkdocument dat wereldwijd de grondslag moet vormen voor een belasting op de winst van internetbedrijven in landen waar ze geen fysieke activiteiten hebben. Isabel Verlinden, global transfer pricing leader van PwC, heeft twijfels over de invulling.

Statistieken

Artikels:
31231
Gelezen:
48675
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven