woensdag 26 februari 2020, week 09


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
26/02 17u45  Wolters Kluwer sterkste stijger AEX in grillige sessie AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een verlies de handel uitgegaan. Het verloop van de sessie was uiterst grillig. De graadmeter stond gedurende de sessie tot 3 procent lager, kleurde kort na de openingsbel op Wall Street groen, maar sloot uiteindelijk toch in de min. Resultaten van data- en informatieleverancier Wolters Kluwer vielen duidelijk in goede aarde. Elders in Europa was het beeld net zo onvast als in Amsterdam, mede door de perikelen rond het nieuwe coronavirus.
26/02 17u00  'Walmart zet belang in Brits Asda mogelijk in de markt' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse supermarktketen Walmart denkt na over de verkoop van een belang in zijn Britse dochter Asda. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Verschillende investeerders zouden hun interesse inmiddels al kenbaar hebben gemaakt.
26/02 16u30  Verkoop nieuwe woningen Verenigde Staten stijgt WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in januari sterk gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.11 
26/02 16u00  Hoofdindex Amsterdam maakt verlies goed AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters maakten eerdere verliezen goed, geholpen door de groene koersborden in New York. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China bleef de gemoederen bezighouden. De handelsdag verliep uiterst grillig.
26/02 15u45  Wall Street toont herstel bij opening NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Daarmee tonen ze iets van herstel na de zware verliezen van de afgelopen dagen, toen de beurzen diep in het rood sloten wegens zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus.
26/02 15u00  'Licht herstel bij opening beurzen in New York' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting met kleine winsten aan een nieuwe handelssessie. Daarmee lijken de graadmeters enig herstel te tonen, na de zware verliezen van de afgelopen dagen. Beleggers wachten af te midden van nieuws over de verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China, waar de epidemie begon.
26/02 13u00  KLM kondigt maatregelen aan wegens coronavirus SCHIPHOL (AFN) - KLM kondigt 'drastische' bezuinigingsmaatregelen aan als reactie op de economisch impact van het nieuwe coronavirus. Dat staat in een brief van financieel directeur Erik Swelheim aan het management van de luchtvaartmaatschappij.
26/02 12u30  Staat wil tot 2 miljard ophalen met lening DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil met de uitgifte van een kortlopende lening tot 2 miljard euro ophalen. De veiling vindt plaats op 2 maart, maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
26/02 12u15  Techreuzen steken steeds meer geld in financiële technologie AMSTERDAM (ANP) - Grote technologiebedrijven als Alibaba, Amazon en Apple investeren steeds meer in financiële technologie. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste investeerder onder de technologiereuzen. Dat meldt het accountantsbureau KPMG.
26/02 12u00  Coronavirus zaait onrust op beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag opnieuw omlaag na de zware verliesbeurten in de afgelopen dagen. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China en de onzekerheid over de economische impact van de virusuitbraak bleven voor onrust zorgen op de financiële markten. Op het Damrak waren Wolters Kluwer en ASMI uitblinkers dankzij goed ontvangen resultaten.
26/02 11u30  'Groei GrandVision ten koste van marges' AMSTERDAM (AFN) - De groei die optiekconcern GrandVision vorig jaar heeft gerealiseerd, is ten koste gegaan van de winstmarges. Dat concluderen analisten van KBC Securities naar aanleiding van de jaar- en kwartaalcijfers van het bedrijf.
26/02 11u15  'ASMI weet markt opnieuw aangenaam te verrassen' AMSTERDAM (AFN) - ASM International heeft het in het vierde kwartaal van 2019 veel beter gedaan dan verwacht. Voor KBC Securities is dat aanleiding het beleggingsadvies op te schroeven naar kopen, en het koersdoel op te trekken van 125 naar 140 euro.
26/02 11u00  Coronavirus dwingt Lufthansa tot maatregelen KEULEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen komen verder in de problemen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het Duitse Lufthansa kondigde een pakket met maatregelen aan om de schade zo veel mogelijk te beperken. Met name op personeelskosten wordt bespaard.
26/02 11u00  'Gepaste trots' bij topman NIBC over overname Blackstone DEN HAAG (AFN) - Het overnamebod van Blackstone op de Haagse zakenbank NIBC vervult topman Paulus de Wilt van trots. Dat de Amerikaanse partij brood ziet in de kleine Nederlandse bank, is volgens hem een teken van vertrouwen in de strategie van het bestuur.
26/02 10u30  'NIBC maakte beloftes bij beursgang waar' AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC heeft gedurende zijn korte periode als beursgenoteerd bedrijf zijn beloften grotendeels waargemaakt. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de jaarcijfers en het overnamebod van Blackstone.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
26/02 17u00  Cao Zhongming (Chinese ambassadeur in België): 'Paniek is ook een besmettelijk virus' Hoe probeert China het nieuwe coronavirus in te dijken en de economie opnieuw op te starten? De ambassadeur van China in België legt uit.10 
26/02 17u00  Coronavirus: Honderdtal gasten mag hotel in Tenerife verlaten, eerste geval in Latijns-Amerika De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.13 
26/02 16u15  Coronavirus: Honderdtal gasten mag hotel in Tenerife verlaten De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.14 
26/02 15u15  Coronavirus: KU Leuven roept studenten uit Noord-Italië niet terug De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.15 
26/02 14u30  Coronavirus in Europa: dit is wat u moet weten Nu covid-19 hier en daar opduikt in Europa, neemt ook de bezorgdheid toe. Terecht of niet? Wij brengen een stand van zaken.15 
26/02 14u15  Disney's Bob Iger: de koning van Hollywood doet troonsafstand Bob Iger, zonder meer de machtigste man van Hollywood, stopt met onmiddellijke ingang als CEO van de media-entertainmentreus Walt Disney. Zelfs voor veel werknemers van de groep kwam dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel.16 
26/02 14u00  Coronavirus: 'Meer besmettingen buiten China dan in China zelf' De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
26/02 12u15  Wie is presidentskandidaat Michael Bloomberg? Kan Michael Bloomberg nog hopen op de nominatie als Democratisch presidentskandidaat? Zijn verleden is niet onbesproken, en charisma heeft hij niet. Geld heeft hij wel, maar daar koop je nog geen overwinning mee.11 
26/02 12u15  Kiezen tussen centen of klimaat: hoe verwarmen we onze woning het best? Op het Autosalon vroegen potentiële kopers zich af voor welke aandrijving ze moesten gaan. Met Batibouw in het verschiet duikt een gelijkaardige vraag op voor bouwers en verbouwers: met welke technologie verwarmen we onze woning het best?11 
26/02 10u15  Coronavirus: 'Niet verstandig om naar besmette gebieden in Italië te reizen', aldus Goffin De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.17 
26/02 05u15  Coronavirus: Mogelijk eerste besmetting in Zuid-Amerika, maar aantal nieuwe gevallen daalt in China De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.23 
25/02 19u15  E-commerce werkt aan meer duurzaamheid We kopen almaar meer op het internet en dus draaien de pakjesbedrijven op volle toeren. Tegelijk groeit het besef dat de eindeloze stroom bestelwagens op onze wegen ook negatieve effecten heeft. De vergroening van de zogenoemde 'laatste kilometer' is een van de grote uitdagingen voor deze groeisector.
25/02 18u00  Wereld in de ban van coronavirus: blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
25/02 16u15  Coronavirus: drie redenen waarom de impact mogelijk wordt onderschat Ondanks de strakke opvolging van allerhande gezondheidsinstanties zijn er nog belangrijke onzekerheden over het coronavirus. Daardoor worden de verdere verspreiding en de toekomstige economische impact mogelijk onderschat.
25/02 13u00  Boortmalt is wereldleider in mout: 'Groot worden is geen doel op zich' België is alom bekend voor zijn brouwtraditie. Minder mensen weten dat ons land ook een wereldspeler is in een van de belangrijkste ingrediënten van het brouwproces: mout. De wereldleider, Boortmalt, koos voor Antwerpen.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
26/02 17u45  Wolters Kluwer sterkste stijger AEX in grillige sessie AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een verlies de handel uitgegaan. Het verloop van de sessie was uiterst grillig. De graadmeter stond gedurende de sessie tot 3 procent lager, kleurde kort na de openingsbel op Wall Street groen, maar sloot uiteindelijk toch in de min. Resultaten van data- en informatieleverancier Wolters Kluwer vielen duidelijk in goede aarde. Elders in Europa was het beeld net zo onvast als in Amsterdam, mede door de perikelen rond het nieuwe coronavirus.
26/02 17u00  'Walmart zet belang in Brits Asda mogelijk in de markt' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse supermarktketen Walmart denkt na over de verkoop van een belang in zijn Britse dochter Asda. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Verschillende investeerders zouden hun interesse inmiddels al kenbaar hebben gemaakt.
26/02 16u30  Verkoop nieuwe woningen Verenigde Staten stijgt WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in januari sterk gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
26/02 16u00  Hoofdindex Amsterdam maakt verlies goed AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters maakten eerdere verliezen goed, geholpen door de groene koersborden in New York. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China bleef de gemoederen bezighouden. De handelsdag verliep uiterst grillig.
26/02 15u45  Wall Street toont herstel bij opening NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Daarmee tonen ze iets van herstel na de zware verliezen van de afgelopen dagen, toen de beurzen diep in het rood sloten wegens zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus.
26/02 15u00  'Licht herstel bij opening beurzen in New York' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting met kleine winsten aan een nieuwe handelssessie. Daarmee lijken de graadmeters enig herstel te tonen, na de zware verliezen van de afgelopen dagen. Beleggers wachten af te midden van nieuws over de verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China, waar de epidemie begon.
26/02 13u00  KLM kondigt maatregelen aan wegens coronavirus SCHIPHOL (AFN) - KLM kondigt 'drastische' bezuinigingsmaatregelen aan als reactie op de economisch impact van het nieuwe coronavirus. Dat staat in een brief van financieel directeur Erik Swelheim aan het management van de luchtvaartmaatschappij.
26/02 12u30  Staat wil tot 2 miljard ophalen met lening DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil met de uitgifte van een kortlopende lening tot 2 miljard euro ophalen. De veiling vindt plaats op 2 maart, maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
26/02 12u15  Techreuzen steken steeds meer geld in financiële technologie AMSTERDAM (ANP) - Grote technologiebedrijven als Alibaba, Amazon en Apple investeren steeds meer in financiële technologie. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste investeerder onder de technologiereuzen. Dat meldt het accountantsbureau KPMG.
26/02 12u00  Coronavirus zaait onrust op beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag opnieuw omlaag na de zware verliesbeurten in de afgelopen dagen. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in landen buiten China en de onzekerheid over de economische impact van de virusuitbraak bleven voor onrust zorgen op de financiële markten. Op het Damrak waren Wolters Kluwer en ASMI uitblinkers dankzij goed ontvangen resultaten.11 
26/02 11u30  'Groei GrandVision ten koste van marges' AMSTERDAM (AFN) - De groei die optiekconcern GrandVision vorig jaar heeft gerealiseerd, is ten koste gegaan van de winstmarges. Dat concluderen analisten van KBC Securities naar aanleiding van de jaar- en kwartaalcijfers van het bedrijf.
26/02 11u15  'ASMI weet markt opnieuw aangenaam te verrassen' AMSTERDAM (AFN) - ASM International heeft het in het vierde kwartaal van 2019 veel beter gedaan dan verwacht. Voor KBC Securities is dat aanleiding het beleggingsadvies op te schroeven naar kopen, en het koersdoel op te trekken van 125 naar 140 euro.
26/02 11u00  Coronavirus dwingt Lufthansa tot maatregelen KEULEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen komen verder in de problemen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het Duitse Lufthansa kondigde een pakket met maatregelen aan om de schade zo veel mogelijk te beperken. Met name op personeelskosten wordt bespaard.
26/02 11u00  'Gepaste trots' bij topman NIBC over overname Blackstone DEN HAAG (AFN) - Het overnamebod van Blackstone op de Haagse zakenbank NIBC vervult topman Paulus de Wilt van trots. Dat de Amerikaanse partij brood ziet in de kleine Nederlandse bank, is volgens hem een teken van vertrouwen in de strategie van het bestuur.
26/02 10u30  'NIBC maakte beloftes bij beursgang waar' AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC heeft gedurende zijn korte periode als beursgenoteerd bedrijf zijn beloften grotendeels waargemaakt. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de jaarcijfers en het overnamebod van Blackstone.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
25/02 21u00  Is nieuwe coronavirus keerpunt voor geglobaliseerde wereldeconomie? Het nieuwe coronavirus tast ook de wereldeconomie aan. Voorraden slinken, producties vertragen en de beurzen krijgen rake klappen. De Franse minister Bruno Le Maire vindt het de aanleiding om vragen te stellen bij de snel globaliserende economie. Is corona een keerpunt? ?Neen?, zegt econoom Filip Abraham. ?We gaan niet terug naar af, maar het bewustzijn groeit wel.?
25/02 19u45  Help, ik zit in quarantaine in Tenerife! Hoe zit dat met mijn job? Lees meer >
25/02 19u45  Is corona een keerpunt voor de wereldeconomie? Het coronavirus tast ook de wereldeconomie aan. De Franse minister Bruno Le Maire vindt het de aanleiding om vragen te stellen bij de snel globaliserende economie. Is corona een keerpunt? ?Neen?, zegt econoom Filip Abraham. ?We gaan niet terug naar af, maar het bewustzijn groeit wel.?
25/02 17u30  Internetwinkel Coolblue verhoogt prijzen en stopt alle advertenties door coronavirus De Nederlandse onlinewinkel Coolblue kampt met bevoorradingsproblemen door het coronavirus. Een deel van de producten die Coolblue verkoopt, komen uit China en kunnen niet meer worden geleverd. Door de problemen met de bevoorrading zijn sommige prijzen enorm gestegen. Afgelopen vrijdag zette internetwinkel Coolblue ook abrupt zijn online reclame stop. Op sociale media werd al druk gespeculeerd wat daar de oorzaak van kon zijn.
25/02 11u00  "Klant moet meteen weten wat hij koopt": NMBS wijzigt namen van producten, van B-Dagtrip naar Discovery Combi NMBS wijzigt in de loop van maart de namen van de meeste van haar producten om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. 'De klant moet onmiddellijk weten wat voor soort product hij koopt. We hebben dat getest met reizigers', legt Bart Crols van de treinmaatschappij uit. Hier alvast een overzicht van de veranderingen:
25/02 07u30  VKW Limburg roept bedrijven op om kalm te blijven Werkgeversorganisatie VKW Limburg roept de Limburgse bedrijven op om kalm te blijven en zeker niet te panikeren over de impact van het coronavirus. Ze nemen wel best maatregelen.
24/02 11u45  Coronavirus infecteert nu ook de Europese beurzen: zwaarste verliezen sinds 2016 Lees meer >
24/02 09u30  Meer en meer ambtenaren nemen vrijwillig ontslag bij Vlaamse overheid: "Als ze beter aanbod krijgen, zijn ze weg" Lees meer >
24/02 08u30  Kankerverwekkende ballonnen en rookmelders die niets melden: 2 op de 3 spullen bij AliExpress of Amazon zijn onveilig Producten die u bestelt bij grote buitenlandse online platformen zijn vaak onveilig en zouden eigenlijk niet verkocht mogen worden in Europa. Dat zegt Test Aankoop na een groot onderzoek samen met 5 andere consumentenorganisaties. Ze bestelden 250 producten bij shops als AliExpress, eBay en Amazon. Twee derde van de aankopen bleek niet in orde met de Europese veiligheidsnormen
24/02 06u30  Kankerverwekkende ballonnen en rookmelders die niets melden: 2 op de 3 spullen bij AliExpress of Amazon is onveilig Producten die u bestelt bij grote buitenlandse online platformen zijn vaak onveilig en zouden eigenlijk niet verkocht mogen worden in Europa. Dat zegt Test Aankoop na een groot onderzoek samen met 5 andere consumentenorganisaties. Ze bestelden 250 producten bij shops als AliExpress, eBay en Amazon. Twee derde van de aankopen bleek niet in orde met de Europese veiligheidsnormen
24/02 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 22 februari.
22/02 15u15  Personeel stemt in met akkoord bij Ineos Phenol in Doel, staking na 6 weken voorbij Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol in Doel is de staking na 6 weken afgelopen. Een meerderheid van het personeel heeft vandaag ingestemd met een voorakkoord dat de vakbonden en de directie gisteren hadden gesloten. Het werk bij de Beverse afdeling van de Britse multinational wordt maandagochtend om 6.30 uur hervat.
22/02 11u45  Open VLD klaagt gemeentelijke "pestbelastingen" aan, VVSG nuanceert: "Lokale belastingen zijn belangrijk voor gemeenten" Lees meer >
22/02 08u15  Help, mijn spaarboekje brengt niks op! Hier kan je heen met je centen Hoera, 't is je gelukt om op het einde van de maand iets over te houden (misschien wel dankzij onze vorige reeks tips). Maar wat is nu het slimste? Je geld parkeren op een spaarboekje of beleggen op de beurs? Deze YouTube-video kan je leidraad zijn.
21/02 20u00  Bonnenjaagster: "Ik ben verslaafd, maar toch blij met de maatregel van Colruyt" Supermarktketen Colruyt gaat optreden tegen bonnenjagers. Vanaf 2 maart kan een klant nog maar 5 dezelfde kortingsbonnen gebruiken voor een bepaald product. ?95% van de bonnenverzamelaars zullen blij zijn met de maatregel?, zegt couponner Sophia Vercammen, die wel toegeeft dat ze verslaafd is aan bonnenjagen.
Laatste update: dinsdag 25 februari 2020, 21u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
26/02 09u00  De Zeeuwen zijn al sinds de Gouden Eeuw een geprivilegieerd volk. Zijn ze nu ook al te beklagen? Na de ruim 500 duizend Groningers in het uiterste noordoosten voelen nu ook de 380 duizend Zeeuwen in het uiterste zuidwesten van het land zich bedrogen door het Randstedelijke kabinet.14 
26/02 08u45  Benoeming nieuwe werkgeversvoorzitter Thijssen lijkt afrekening met voorganger De Boer De nieuwe werkgeversvoorzitter Ingrid Thijssen geldt als een verbinder. Dat was haar voorganger juist niet.14 
26/02 00u00  Rusland moet toch 51,6 miljard dollar betalen aan aandeelhouders Yukos De aandeelhouders van de opgedoekte Russische oliemaatschappij Yukos gaan weer op jacht naar eigendommen ter waarde van 51,6 miljard dollar van de Russische staat. Het gerechtshof in Den Haag herstelde een eerder vonnis, waardoor Rusland de aandeelhouders deze recordcompensatie moet betalen voor de onwettige onteigening van Yukos, in 2003.32 
26/02 00u00  De autoverkoop is gedaald. Ja, logisch! Gedoe over corona, zorgen om de Brexit, wéér andere autobelastingen: de lijst verklaringen van marktanalisten voor de terugval in autoverkopen is lang. In Europa werden in januari 2020 ruim 7 procent minder personenauto’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die opgesomde redenen doen een beetje denken aan de kletspraat in beursverslagen, die ik jarenlang heb geschreven, en waarin altijd met grote stelligheid door een willekeurige handelaar wordt beweerd waarom de koersen vandaag zijn gestegen of gedaald; niemand die echt doorgrondt waarom, aan de beleggers en autokopers zelf wordt zelden wat gevraagd, maar een verklaring als ‘Zorgen over de Brexit/ corona/ de mogelijke uitbraak van de Derde Wereldoorlog’ klinkt lekker overzichtelijk en is universeel toepasbaar.32 
25/02 23u00  Rutte mag zijn excuses aanbieden, maar hoeft niet voor Sinterklaas te spelen Na de ruim 500 duizend Groningers in het uiterste noordoosten voelen nu ook de 380 duizend Zeeuwen in het uiterste zuidwesten van het land zich bedrogen door het Randstedelijke kabinet.
25/02 20u45  Ondernemersvereniging: Goederenstroom China komt weer op gang na terugval door coronavirus De goederenstroom met China komt langzaam weer op gang, heeft ondernemersvereniging evofenedex dinsdag gemeld. Sinds de uitbraak van het coronavirus in december vorig jaar in China was zowel het goederentransport per schip als per vrachtvliegtuig stevig teruggevallen.
25/02 11u15  VNO-NCW krijgt met Ingrid Thijssen voorzitter met ‘groen’ profiel De grootste ondernemerslobby, VNO-NCW, krijgt een vrouw met een uitgesproken ‘groen’ profiel als voorzitter. Ingrid Thijssen (1968) wordt door de sollicitatiecommissie voorgedragen om Hans de Boer op te volgen als voorzitter.
25/02 00u00  Wie wil overleven, richt zich op de onderkant. Waarom? 2019 was een onrustig jaar in de auto-industrie, daarom zoeken fabrikanten elkaar op om kosten te besparen. De grootste klappers zijn te boeken bij de onderkant van de auto; het zogenoemde platform. Waarom is dit onzichtbare auto-onderdeel zo belangrijk?
25/02 00u00  Giftige cocktail van mislukkingen wordt BAM-voorzitter fataal Een giftige cocktail van een zeesluismiskleun, een instortende parkeergarage en pfas- en stikstofproblemen wordt de BAM-bestuursvoorzitter na zes jaar fataal
24/02 22u45  Dure kolen en windmolens: waarom Nederland zijn stroom niet meer van over de grens haalt Nederland importeert voor het eerst sinds mensenheugenis nauwelijks stroom. Dat is te danken aan het inzakken van de Duitse kolenstroom. Door de stijgende prijs van CO2-emissies is de positie van onze gascentrales sterk verbeterd. En dan heb je nog die continue wind- en zonnestroom.
24/02 21u15  Wordt dit het tweede mondiale krimpjaar sinds de oorlog? Dat een keer een terugval van de economie zou volgen na jaren van groei was te voorspellen. Maar tot nu toe kregen de zwartkijkers en shortsellers, die heilig geloven in de bijbelse cycli van zeven magere na zeven vette jaren, steeds de deksel op de neus.
24/02 00u00  Dit Purmerendse bedrijf is wereldkampioen fietsspaken zetten Van de vlechtmachines van opa Gerard tot de robots en algoritmes van nu: de familie Van Doornik is uitgegroeid tot wereldmarktleider in fietsspaken zetten. De fabriekshal van Holland Mechanics in Purmerend lijkt op een eldorado voor werktuigbouwkundigen.
24/02 00u00  VS verhogen importheffingen op Airbus-toestellen De Amerikaanse importheffing op Europese vliegtuigen gaat van 10 naar 15 procent. Dat hebben de VS zaterdag bekendgemaakt. Reden is de illegale staatssteun die Airbus jarenlang heeft gekregen en nog altijd zou krijgen van de EU-landen. De WTO gaf de VS vorig jaar toestemming tegenmaatregelen te nemen.
23/02 20u00  Winnaz ziet een ‘chipscultuur’ ontstaan in Rwanda, maar de doorbraak moet nog komen Op veldonderzoek zag de Wageningse student Thijs Boer dat chips in Rwanda nog onbekend waren. Dat gat in de markt heeft hij nu opgevuld met zijn bedrijf Winnaz. De aardappelboeren zijn enthousiast, zijn manager ziet een chipscultuur in Rwanda ontstaan – maar de doorbraak moet nog komen.
23/02 00u00  Banen aan de onderkant weerstaan (voorlopig) de opmars van de robot Zorg en controle zijn de nieuwe banenmotoren van Nederland, en de banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt weerstaan de opmars van de robot. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de Volkskrant Top-100 van grootste werkgevers in Nederland.
Laatste update: vandaag om 9u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
26/02 17u30  Nieuwe uitbaters van Gaarkeuken 110 blazen vijf kaarsjes uit: “Dokwerker of directeur, iedereen is hier gelijk” Eerder deze maand was het feest in Gaarkeuken 110 in de Vosseschijnstraat. Britt De Baere en Sira Verelst namen de eetgelegenheid in de Antwerpse haven namelijk vijf jaar geleden over, al had de zaak toen al een eerbiedwaardige geschiedenis.
26/02 17u30  Stad maakt werk van beheersplan voor Tivoli: “Zo’n domein vraagt altijd onderhoud” Het stadsbestuur van Mechelen maakt werk van een beheersplan voor het Tivolikasteel en het park waarin het gelegen is.
26/02 17u30  Haatbericht naar jezelf over jezelf: 15% Vlaamse jongeren deed al eens aan ‘zelfcyberpesten’ Uit een onderzoek van Universiteit Antwerpen blijkt dat 15% van de Vlaamse middelbare scholieren minstens een keer aan ‘zelfcyberpesten’ heeft gedaan. Ze sturen dus gemene of haatdragende berichten naar hun eigen account, bijvoorbeeld over hun uiterlijk. Redenen verschillen. Soms is het blijkbaar voor de fun, soms om te weten of vrienden hen beschermen of soms zelfs als tactiek om van pestkoppen af te geraken.
26/02 17u30  Afscheidsluifels voor twee begraafplaatsen De begraafplaatsen van Grootlo en Hallaar (Heist-op-den-Berg) krijgen in het voorjaar een luifel die het mogelijk moet maken om bij grillig weer toch op een comfortabele manier afscheid te nemen van dierbaren. De neutrale afscheidsplaatsen werden doorheen de jaren al uitgerold op zeven andere begraafplaatsen in Groot-Heist. Het college van burgemeester en schepen trekt 254.552,19 euro uit voor de bouw van de twee volgende luifels. De werkzaamheden beginnen op 4 mei. De aannemer heeft vier werkdagen tijd om de opdracht te voltooien.
26/02 17u30  Zo draag je een diadeem in 2020 Een diadeem was een populair haaraccessoire in de jaren 80 en 90. Nu kun je het item opnieuw toevoegen aan je collectie. Hoe breder, hoe hipper: deze modehuizen tonen het goede voorbeeld.
26/02 17u15  Zorgparkings in de maak voor thuisverzorgers Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt en verliezen zo kostbare tijd. Zorgparkings bieden een oplossing. Stabroek en Kapellen starten in het voorjaar met dit initiatief.
26/02 17u00  Gemeente deelt gratis huisnummers uit De gemeente Schilde biedt zijn inwoners gratis huisnummerplaatjes aan.
26/02 17u00  Signalisatie omleiding leidt tot verwarring: “Overtredingen vervallen” Door problemen met de signalisatie was er woensdag verwarring over een omleiding via de Frederik de Merodestraat om de Mechelse binnenstad te bereiken. Na meldingen bij de politie is de situatie rechtgezet.
26/02 17u00  Hof van beroep onbevoegd in proces ‘sabotagepamflet’ Het hof van beroep in Antwerpen heeft zich onbevoegd verklaard om te oordelen over het dossier van de anarchistische activist Peter Terryn.
26/02 16u45  Boete tot 1500 euro voor wie conformiteitsattest niet aanvraagt Wie de huurvoorwaarden niet correct afficheert, riskeert een GAS-boete. Omdat er te weinig conformiteitsattesten worden afgeleverd, geldt ook daarvoor voortaan een boete van minstens 500 euro.
26/02 16u45  Oorzaak wateroverlast gevonden: Krijgsbaantunnel vanavond opnieuw open De tunnel van de Krijgsbaan aan de luchthaven van Deurne gaat in de loop van de avond opnieuw volledig open voor verkeer. Sinds maandag was één koker onbeschikbaar door wateroverlast, met enorme verkeershinder in Mortsel en Borsbeek tot gevolg. “De oorzaak van het probleem is intussen gelokaliseerd en de nodige werken zijn aan de gang”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.
26/02 16u45  Opening Comics Station uitgesteld De opening van het vernieuwde Comics Station in het Antwerpse Centraal Station is voor onbepaalde duur uitgesteld. Studio 100, dat het failliete indoorpark heeft overgenomen, hoopte in de paasvakantie de deuren al te kunnen openen, maar de geplande vernieuwingen liepen vertraging op. Een nieuwe openingsdatum is er voorlopig nog niet, al blijft het de bedoeling om dit jaar opnieuw bezoekers te ontvangen. Studio 100 investeert vijf miljoen euro in het park, gespreid over de volgende jaren. Enkele thema’s verdwijnen en andere blijven en worden aangevuld met Studio 100-content.
26/02 16u30  Vrouw sterft door dodelijke hoeveelheid drugs in rode wijn: parket waarschuwt voor bepaalde fles Het parket van Antwerpen waarschuwt voor een bepaalde fles rode wijn. In december van vorig jaar was een vrouw overleden nadat ze er één slok van had genomen. In haar bloed werd een dodelijke hoeveelheid MDMA gevonden, terwijl de vrouw niet in verband kon worden gebracht met drugsgebruik.
26/02 16u30  Werknemer besteelt tuincentrum en verkoopt buit op Zwarte Markt Een ex-werknemer van tuincentrum Van Uytsel riskeert tien maanden cel. Hij stal spullen bij zijn werkgever en verkocht die door op de Zwarte Markt in Tessenderlo.
26/02 16u30  BAS klasseert zaak rond Virton-Beerschot, Westerlo in evocatie Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de zaak rond de nietigverklaring van Virton-Beerschot woensdag geklasseerd. Virton en Westerlo startten eerder een procedure tegen de inhaalwedstrijd, maar zij worden dus niet gehoord. Virton ontvangt Beerschot dus wel degelijk op maandag 2 maart voor de inhaalwedstrijd.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
26/02 17u30  Geert Noels: “Maatregelen tegen coronavirus schadelijker dan virus zelf” De coronacrisis baart econoom en opiniemaker Geert Noels zorgen. “Alle medische experts zeggen dat het coronavirus niet veel dodelijker is dan een...
26/02 17u30  “Meer duidelijkheid nodig rond overname Blokker-winkels, anders staken we” Als er niet snel meer duidelijkheid komt rond de overname van de Belgische Blokker-winkels door Dutch Retail Groep van de Nederlandse overnemer...
26/02 13u00  Onderzoek naar klachten over vereenvoudigde belastingaangifte: is FOD Financiën voldoende transparant? De Federale Ombudsman gaat na of de FOD Financiën voldoende transparant is tegen de burgers over de vereenvoudigde belastingaangifte (VVA)....
26/02 12u45  Federale Ombudsman onderzoekt klachten over vereenvoudigde belastingaangifte: is FOD Financiën voldoende transparant? De Federale Ombudsman gaat na of de FOD Financiën voldoende transparant is tegen de burgers over de vereenvoudigde belastingaangifte (VVA)....11 
26/02 12u00  Beurzen bloeden door coronavirus: Bel-20 tien procent lager op zeven dagen tijd De Europese beurzen gingen vanmorgen verder omlaag na de zware verliesbeurten in de afgelopen twee dagen. Beleggers blijven bezorgd over de verdere...10 
26/02 08u45  Hoe presteerden tak 21-spaarverzekeringen in 2019? De tak 21-verzekering of spaarverzekering is behoorlijk populair aan het worden bij de Belgische spaarder. Het gewaarborgde rendement, de mogelijke...14 
26/02 08u15  Tak 21-spaarverzekeringen: hoger rendement dan spaarboekjes, maar let goed op de kosten De tak 21-verzekering of spaarverzekering is behoorlijk populair aan het worden bij de Belgische spaarder. Het gewaarborgde rendement, de mogelijke...10 
26/02 07u45  5 jobs die in de toekomst hot zullen zijn De komende jaren zullen heel wat jobs sneuvelen door de digitalisering. Toch is dat geen reden tot paniek. De arbeidsmarkt is namelijk altijd in...10 
26/02 06u45  "Tot 30.000 uitzendkrachten mogen stemmen bij sociale verkiezingen" Tot 30.000 uitzendkrachten in heel België zullen bij de sociale verkiezingen in mei ook een stem kunnen uitbrengen. Dat schat HR-dienstverlener SD...10 
25/02 22u45  Nieuwe topman voor Disney: Bob Chapek vervangt Bob Iger Het Amerikaanse entertainment- en mediaconcern Walt Disney krijgt een nieuwe topman. Bob Iger draagt het stokje over aan Bob Chapek, die de...
25/02 22u00  VN: “Britten riskeren miljarden als ze geen handelsovereenkomst sluiten met EU” Groot-Brittannië kan voor 32 miljard dollar aan jaarlijkse export naar de Europese Unie verliezen als het er niet in slaagt een handelsovereenkomst...
25/02 20u00  Nieuwe baas van Blokker in Nederland verdacht van fraude De Nederlandse ondernemer Dirk Bron, die de 123 Blokker-winkels in België en hun 670 personeelsleden overneemt, wordt in Nederland vervolgd wegens...
25/02 18u00  Na ACV dient ook VSOA stakingsaanzegging in bij skeyes De liberale vakbond VSOA dient met onmiddellijke ingang een stakingsaanzegging in bij luchtverkeersleider skeyes. Eerder deze maand deed de...
25/02 17u30  Engie-topvrouw Isabelle Kocher vertrekt met 3,3 miljoen euro premie Isabelle Kocher krijgt voor haar vertrek als CEO van de Franse energiegroep Engie in totaal 3,3 miljoen euro mee. Dat bleek uit financiële...
25/02 12u15  Voorzichtig herstel op de beurzen van korte duur Op de beurs van Brussel is de Bel20 dinsdag met winst geopend. Ook elders in Europa stonden bij opening winsten in de koerstabellen, na de oplawaai...
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
26/02 17u00  'Akkoord over verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers' Sociale partners zijn akkoord met een voorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen, melden Het Financieele Dagblad en andere media woensdag op basis van ingewijden.
26/02 16u30  Google en Microsoft gaan eerder buiten China produceren door coronavirus De Amerikaanse techbedrijven Google en Microsoft gaan een deel van hun productie versneld vanuit China verhuizen naar andere delen in Zuidoost-Azië, schrijft de zakenkrant Nikkei Asian Review woensdag op basis van ingewijden bij beide bedrijven. Reden voor de versnelde verplaatsing van de productie naar andere delen in Zuidoost-Azië is de uitbraak van het coronavirus, dat vooralsnog vooral China heeft geraakt.13 
26/02 15u30  Eerste klas verdwijnt uit Arriva-treinen in Groningen en Friesland De optie voor treinreizigers om een beetje extra te betalen voor meer comfort verdwijnt in de Arriva-treinen in Friesland en Groningen. De eerste klas zal vanaf 13 december niet meer voorkomen in de treinen van Arriva. De twee provincies, de opdrachtgevers van Arriva, vinden de eerste eersteklascoupés niet meer nodig.10 
26/02 15u15  Helikoptergeld in Hongkong: volwassen inwoners krijgen 1.200 euro Volwassen inwoners van Hongkong kunnen binnenkort een extraatje van de overheid verwachten. De Hongkongse regering gaat namelijk geld uitdelen om de economie van de speciale administratieve regio aan te jagen. Volwassen inwoners krijgen binnenkort 10.000 Hongkong dollar, omgerekend ongeveer 1.200 euro.11 
26/02 14u45  Bol.com weert producten die zogenaamd tegen coronavirus beschermen Webwinkel bol.com heeft woensdag tientallen advertenties verwijderd waarin onterecht wordt beweerd dat de producten bescherming bieden tegen het coronavirus, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NH Nieuws.11 
26/02 14u15  KLM gaat besparen op de kosten wegens coronavirus KLM gaat op de kosten letten vanwege de gevolgen van het coronavirus, bevestigt de luchtvaartmaatschappij woensdag in gesprek met NU.nl. Het concern heeft tot eind maart alle vluchten naar China geschrapt wegens de uitbraak van het COVID-19-virus.
26/02 14u15  Helikoptergeld in Hongkong: volwassen inwoners krijgen 1.100 euro Volwassen inwoners van Hongkong kunnen binnenkort een extraatje van de overheid verwachten. De Hongkongse regering gaat namelijk geld uitdelen om de economie van de speciale administratieve regio aan te jagen. Volwassen inwoners krijgen binnenkort 10.000 Hongkong dollar, omgerekend ongeveer 1.100 euro.11 
26/02 13u00  ‘Panasonic stopt met zonnepanelensamenwerking met Tesla’ Panasonic stopt met de zonnecelproductie die het bedrijf samen heeft opgezet met Tesla in New York, meldt de Nikkei Asian Review woensdag. De partijen zouden wel verder samen willen werken bij de productie van batterijen voor de elektrische auto's van Tesla.
26/02 12u15  Bol.com verwijdert producten die zogenaamd tegen coronavirus beschermen Webwinkel bol.com heeft woensdag tientallen advertenties verwijderd waarin onterecht wordt beweerd dat de producten bescherming bieden tegen het coronavirus, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NH Nieuws.12 
26/02 12u00  Eerste klas verdwijnt uit Arriva-treinen tussen Groningen en Friesland De optie voor treinreizigers om een beetje extra te betalen voor meer comfort verdwijnt in treinen tussen Friesland en Groningen. De eerste klas zal vanaf 13 december niet meer voorkomen in de treinen van Arriva. De twee provincies, de opdrachtgevers van Arriva, vinden de eerste eersteklascoupés niet meer nodig in de lijn tussen Leeuwarden en Groningen10 
26/02 12u00  Volkswagen-topman wil klimaatactivist aannemen Topman Herbert Diess vindt dat Volkswagen onvoldoende vooruitgang boekt in de omschakeling naar een meer milieubewuste onderneming. Hij hoopt daarom minder SUV's te verkopen en zelfs een klimaatactivist in dienst te nemen.10 
26/02 11u30  Volkswagen-CEO: 'Advies van klimaatactivist nodig' Topman Herbert Diess vindt dat Volkswagen onvoldoende vooruitgang boekt in de omschakeling naar een meer milieubewuste onderneming. Hij hoopt daarom minder SUV's te verkopen en zelfs een klimaatactivist in dienst te nemen.12 
26/02 11u00  Eerste klasse verdwijnt uit Arriva-treinen tussen Groningen en Friesland De optie voor treinreizigers om een beetje extra te betalen voor meer comfort verdwijnt in treinen tussen Friesland en Groningen. De eerste klasse zal vanaf 13 december niet meer voor komen in de treinen van Arriva. De twee provincies, de opdrachtgevers van Arriva, vinden de eerste eersteklascoupés niet meer nodig in de lijn tussen Leeuwarden en Groningen.11 
26/02 11u00  AEX wéér in het rood door zorgen om coronavirus Aandelenmarkten in Europa kleuren woensdag opnieuw dieprood door zorgen van beleggers om de gevolgen van het coronavirus. Investeerders zijn bezorgd over de steeds verder uitdijende coronavirusuitbraak. Door de virusuitzaak hebben al meerdere bedrijven aangekondigd lagere resultaten te verwachten.10 
26/02 11u00  Kunstwerken failliet MC Slotervaart komen in handen van gemeente De 195 kunstwerken die in het MC Slotervaart in Amsterdam hingen voordat het ziekenhuis failliet ging, komen in handen van de gemeente. Dat heeft wethouder Touria Meliani dinsdag bekendgemaakt, anderhalf jaar na het faillissement.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/02 00u00  Lege etalages in de stad, volle dozen in het groen Welk pensioenfonds wil nog beleggen in winkelvastgoed? Het grote geld vloeit inmiddels naar grote distributiecentra die online-aankopen mogelijk maken. De verdozing van Nederland is het spiegelbeeld van de lege etages in dorps- en stadskernen, schrijft Marijn Jongsma. En het einde is nog niet in zicht. De teloorgang van modezaak Didi was de laatste in een … Continued The post Lege etalages in de stad, volle dozen in het groen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/02 00u00  Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden Een beetje politicus wil ?snoeien in het woud van regels?. Zijn of haar opvolger ook. Intussen zien ondernemers bitter weinig verbetering, schrijft Marijn Jongsma. Hogeschool Saxion heeft in opdracht van de Tweede Kamer een onderzoek onder mkb-ondernemers uitgevoerd. De opdracht: hoe ervaren zij regeldruk? Het aantal deelnemers (39) is te beperkt om conclusies voor heel … Continued The post Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 00u00  Afscheid huishoudelijke apparaten: Philips maakt haast met transformatie tot ?zorgdokter? Philips neemt afscheid van stofzuigers, koffiezetapparaten en strijkijzers. De huishoudelijke apparaten gaan in de verkoop, zo kondigde topman Frans van Houten aan bij de presentatie van de jaarcijfers. Daarmee legt Philips zich vrijwel geheel toe op medische technologie. Eerder gingen de verlichting en de televisies al de deur uit. In december publiceerde Elsevier Weekblad een … Continued The post Afscheid huishoudelijke apparaten: Philips maakt haast met transformatie tot ‘zorgdokter’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 00u00  Staan jongeren buiten spel bij huizenbonanza? Het eigen huis is vaak het belangrijkste bezit van Nederlandse gezinnen. Goed nieuws nu de huizenprijzen stijgen! Maar hoe komen jongeren er ooit nog tussen, met die torenhoge prijzen? En wat zijn de gevolgen? Van al het vermogen dat Nederlandse huishoudens hebben (1.417 miljard euro in 2018), zit bijna de helft (608 miljard euro) vast … Continued The post Staan jongeren buiten spel bij huizenbonanza? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/02 00u00  Hoe de starter nog een hypotheek kan krijgen De starter heeft het niet makkelijk op de huizenmarkt. Toch zijn er dit jaar op hypotheekgebied lichtpuntjes. In een aantal gevallen kan de starter meer lenen dan voorheen. Elsevier Weekblad zet het op een rij in 10 lessen. 1. Kosten koper bijlenen? Ongewenst, toch mag het Sinds 2018 mogen geldverstrekkers nog maar maximaal 100 procent … Continued The post Hoe de starter nog een hypotheek kan krijgen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 12u30  China?s grootste angst: eerder oud dan rijk De Chinese autoriteiten zullen alles op alles zetten om de ambitieuze groeidoelstellingen te halen. Dat wordt ook zonder de coronacrisis steeds moeilijker, schrijft Marijn Jongsma. Voor economen en beleggers zijn de gevolgen van de uitbraak lastig in te schatten, mede omdat ze de cijfers die door de Chinese overheid en die in naburige landen worden … Continued The post China’s grootste angst: eerder oud dan rijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 12u30  Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten Het voornemen om de spaartaks radicaal om te gooien, is broddelwerk. Op het moment dat toenmalig staatssecretaris Menno Snel het plan vorig jaar september wereldkundig maakte, had het ministerie nog geen idee hoe dit zou uitpakken voor grote groepen belastingbetalers. Daarnaast brengt de hervorming ‘hoge uitvoeringslasten’ met zich mee en is het voor de fiscus … Continued The post Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 00u00  Straks geen vast werk meer: rapport Borstlap in acht punten De arbeidsmarkt moet flink op de schop. Dat is de belangrijkste conclusie uit het rapport van de commissie-Borstlap. Donderdag presenteerde de commissie onder leiding van oud-topambtenaar Hans Borstlap haar langverwachte advies over de toekomst van ons werk. De acht belangrijkste punten op een rij. 1. Flexibilisering veel te ver doorgeschoten De vergaande flexibilisering van de … Continued The post Straks geen vast werk meer: rapport Borstlap in acht punten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/02 00u00  Brusselse klimaatboete voor Den Haag? Weinig kans Nederland is binnen de Europese Unie (EU) hekkensluiter op het gebied van duurzame energie. Toch lijkt het weinig realistisch dat dit met hoge boetes zal worden bestraft. Dit instrument heeft Brussel al lang geleden zelf om zeep geholpen, schrijft Marijn Jongsma. Elke lidstaat van de EU heeft een eigen duurzaamheidsdoelstelling toegewezen gekregen die dit jaar … Continued The post Brusselse klimaatboete voor Den Haag? Weinig kans appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/02 00u00  Voer bezorgbelasting in voor webwinkels (en verlaag belasting voor stenen winkels) Dit is mijn oproep tot de invoer van een extra belasting, schrijft Hans van Tellingen. Een bezorgbelasting. Waarvan de opbrengst (en het liefst nog meer dan dat) gebruikt moet worden om de echte winkels, de stenen winkels, te ontlasten. Zodat zij juist minder belasting moeten betalen. Of dat klanten van die winkels gratis kunnen parkeren. … Continued The post Voer bezorgbelasting in voor webwinkels (en verlaag belasting voor stenen winkels) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: maandag 24 februari 2020, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
26/02 17u45  Japan brengt een stukje Marsmaan terug naar de Aarde Japan stuurt in 2024 een onbemande ruimtesonde naar een Marsmaan om er bodemstalen op te halen. Wat houdt die ambitieuze ruimtemissie in? Ontdek het hiernaast! The post Japan brengt een stukje Marsmaan terug naar de Aarde appeared first on Business AM.
26/02 17u00  Socialistische vakbond dreigt met staking bij Blokker Als er niet snel meer duidelijkheid komt over de overname van de Belgische Blokker-winkels door de Nederlander Dirk Bron, dan dreigt een staking. Daar waarschuwt de socialistische vakbond voor. Vorige week raakte de overname van de 123 Belgische Blokker-winkels en hun 670 personeelsleden door Bron bekend. Hij wil ze omvormen tot discounters onder het merk […] The post Socialistische vakbond dreigt met staking bij Blokker appeared first on Business AM.
26/02 16u30  Coronavirus: Wall Street toont herstel bij opening Het coronavirus schurkt tegen de Belgische grens aan. En in Tenerife moeten de Belgen in het afgesloten hotel twee weken in quarantaine blijven. Volg hier alle ontwikkelingen rond de verspreiding en gevolgen van Covid-19. Laatste update: 16.20 uur De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Er is een klein herstel na de […] The post Coronavirus: Wall Street toont herstel bij opening appeared first on Business AM.11 
26/02 16u15  Douwe Egberts en Colruyt leggen het bij Bij supermarktketen Colruyt zijn de winkelrekken opnieuw gevuld met koffie van Douwe Egberts, nu de discussie met het koffiemerk over de prijsvoorwaarden is beslecht. Sinds het begin van het jaar was de beschikbaarheid van Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee bij Colruyt lager dan normaal. Een prijsconflict lag aan de basis. De supermarkt die de laagste prijs […] The post Douwe Egberts en Colruyt leggen het bij appeared first on Business AM.15 
26/02 15u30  Duitse overheid moet meer investeren van de Europese Unie Duitsland investeert te weinig in verhouding tot zijn economische macht. Dat stelt de Europese Commissie na een rapport van woensdag dat economische onevenwichten bestudeert binnen de EU. Volgens de commissie heeft Duitsland zijn begroting zo goed op orde dat er ruimte is voor investeringen. ‘Het gebrek aan voldoende overheidsinvesteringen in Duitsland brengen de groei van […] The post Duitse overheid moet meer investeren van de Europese Unie appeared first on Business AM.
26/02 15u15  Maria Sharapova (32) stopt met tennissen na blessureleed Meervoudig Grand Slam-winnares Maria Sharapova stopt na een lange carrière in het damestennis met spelen. De beslissing van Sharapova komt ietwat onverwacht, al had de Russische last van aanhoudende blessures. Dat is voor haar ook meteen de reden om per direct te stoppen. Sharapova komt dus niet meer op het gravel. Grand Slam Sharapova heeft […] The post Maria Sharapova (32) stopt met tennissen na blessureleed appeared first on Business AM.
26/02 15u15  Facebook-gebruiker wil betaald worden voor delen van gegevens Niet iedereen eist dezelfde vergoeding om zijn persoonlijke informatie met bedrijven te delen. Duitse consumenten willen dat het sociale netwerkbedrijf Facebook hen voor contactgegevens ongeveer 8 dollar per maand zou betalen. Hun tegenhangers in de Verenigde Staten zouden zich daarentegen met een maandelijkse vergoeding van 3,50 dollar tevreden stellen. Dat blijkt uit een studie van […] The post Facebook-gebruiker wil betaald worden voor delen van gegevens appeared first on Business AM.12 
26/02 15u00  Coronavirus: Belgische hotelgasten twee weken in quarantaine Het coronavirus, covid 19, schurkt tegen de Belgische grens aan. In Frankrijk is een eerste patiënt overleden aan het coronavirus. Laatste update: 14.55 uur Voor het eerst is het aantal besmettingen op dagbasis groter buiten China dan in het land zelf. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgesteld. De WHO geeft ook aan dat de toename […] The post Coronavirus: Belgische hotelgasten twee weken in quarantaine appeared first on Business AM.10 
26/02 14u45  Dominique Leroy op weg naar tweede termijn bij Ahold Delhaize Ahold Delhaize wil voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy vier jaar langer in zijn raad van bestuur houden. De Nederlands-Belgische retailgroep zal de aandeelhouders voorstellen om haar mandaat te verlengen. Eind vorig jaar kondigde Ahold Delhaize al aan dat de Belg Jacques de Vaucleroy met pensioen gaat. Hij wordt na de aandeelhoudersvergadering vervangen door de Nederlander Frank […] The post Dominique Leroy op weg naar tweede termijn bij Ahold Delhaize appeared first on Business AM.11 
26/02 14u30  Automatische piloot van Tesla deels verantwoordelijk voor dodelijk ongeval In de Verenigde Staten wijst het Federaal Veiligheidsagentschap naar de automatische piloot van Tesla als aanleiding van een dodelijk ongeval in 2018. In maart 2018 rijdt Wei ‘Walter’ Huang, een ingenieur, op snelweg 101 in Mountain View met zijn Tesla X uit 2017. De wagen rijdt al 19 minuten op automatische piloot als de wagen […] The post Automatische piloot van Tesla deels verantwoordelijk voor dodelijk ongeval appeared first on Business AM.11 
26/02 14u15  Guinness-producent ziet 2020 somber in door coronavirus Diageo, de Britse drankengigant die onder andere Guinness en Smirnoff bezit, waarschuwt voor zijn resultaten. Door het coronavirus covid-19 moeten veel cafés in China de deuren sluiten en dat zal op de winst wegen, klinkt het. Het bedrijf gokt dat de operationele winst ongeveer 200 miljoen pond (237 miljoen euro) lager zal zijn dan verwacht. […] The post Guinness-producent ziet 2020 somber in door coronavirus appeared first on Business AM.11 
26/02 14u15  Mijlpaal: Internet bereikt meer dan de helft van de wereldbevolking Het wereldwijde internet heeft momenteel 4,1 miljard gebruikers. Voor de eerste keer in de geschiedenis is daarmee meer dan de helft van de wereldbevolking online. Dat blijkt uit de Inclusive Internet Index van het sociale netwerkbedrijf Facebook. Ondanks die mijlpaal wijst het rapport er echter op dat nog altijd 3,5 miljard mensen geen toegang tot […] The post Mijlpaal: Internet bereikt meer dan de helft van de wereldbevolking appeared first on Business AM.11 
26/02 13u45  Autopiloot van Tesla deels verantwoordelijk voor dodelijk ongeval In de Verenigde Staten wijst het Federaal Veiligheidsagentschap naar de autopiloot van Tesla als aanleiding van een dodelijk ongeval in 2018. In maart 2018 rijdt Wei ‘Walter’ Huang, een ingenieur, op snelweg 101 in Mountain View met zijn Tesla X uit 2017. De wagen rijdt al 19 minuten op autopiloot als de wagen aan een […] The post Autopiloot van Tesla deels verantwoordelijk voor dodelijk ongeval appeared first on Business AM.11 
26/02 13u15  Industrie rekruteert volgende twee jaar ruim 2 miljoen robots De volgende twee jaar zullen in fabrieken over de hele wereld ongeveer 2 miljoen industriële robots in gebruik worden genomen. Dat blijkt uit een prognose van de International Federation of Robotics (IFR). De nieuwe ontwikkelingen zijn volgens het rapport vooral gelinkt aan een verbetering van de gebruiksvriendelijkheid, de samenwerking tussen robot en machine en de […] The post Industrie rekruteert volgende twee jaar ruim 2 miljoen robots appeared first on Business AM.11 
26/02 12u00  Regering laat deals met farmabedrijven inkijken De Raad van State geeft een positief advies over het wetsvoorstel dat inzage mogelijk maakt in de omstreden contracten tussen de regering en de farmabedrijven over dure, nieuwe geneesmiddelen. Dat schrijft De Standaard. Onder ­minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) nam de federale regering de jongste ­jaren steeds vaker haar toevlucht tot geheime […] The post Regering laat deals met farmabedrijven inkijken appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Omzet autobranche eind 2019 flink hoger, maar vertrouwen bladdert af26/02 02u30 - Nu.nl Economie: Het laatste kwartaal van 2019 was het beste voor de Nederlandse autobranche, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag naar buiten heeft gebracht. De omzet van de branche steeg in de laatste drie maanden van vorig jaar met 8,4 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Over het hele jaar steeg de omzet van de branche met 3,6 procent. Ondanks de toegenomen omzet is het vertrouwen in de autobranche verder gedaald.
32x Rusland moet toch 51,6 miljard dollar betalen aan aandeelhouders Yukos26/02 00u00 - Volkskrant Economie: De aandeelhouders van de opgedoekte Russische oliemaatschappij Yukos gaan weer op jacht naar eigendommen ter waarde van 51,6 miljard dollar van de Russische staat. Het gerechtshof in Den Haag herstelde een eerder vonnis, waardoor Rusland de aandeelhouders deze recordcompensatie moet betalen voor de onwettige onteigening van Yukos, in 2003.
32x De autoverkoop is gedaald. Ja, logisch!26/02 00u00 - Volkskrant Economie: Gedoe over corona, zorgen om de Brexit, wéér andere autobelastingen: de lijst verklaringen van marktanalisten voor de terugval in autoverkopen is lang. In Europa werden in januari 2020 ruim 7 procent minder personenauto’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die opgesomde redenen doen een beetje denken aan de kletspraat in beursverslagen, die ik jarenlang heb geschreven, en waarin altijd met grote stelligheid door een willekeurige handelaar wordt beweerd waarom de koersen vandaag zijn gestegen of gedaald; niemand die echt doorgrondt waarom, aan de beleggers en autokopers zelf wordt zelden wat gevraagd, maar een verklaring als ‘Zorgen over de Brexit/ corona/ de mogelijke uitbraak van de Derde Wereldoorlog’ klinkt lekker overzichtelijk en is universeel toepasbaar.
23x Coronavirus: Mogelijk eerste besmetting in Zuid-Amerika, maar aantal nieuwe gevallen daalt in China26/02 05u15 - Trends.be: De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
20x Eerste corona-besmetting in Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen26/02 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is voor het eerst een besmetting vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Het gaat volgens de autoriteiten om een persoon uit Erkelenz, op zo’n zestig kilometer van de grens met België.
19x Kortrijk beboet met 3.000 euro voor bier op Hoedt (Antwerp)25/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De bierdouche waarop Wesley Hoedt door enkele Kortrijkse supporters werd getrakteerd in de return van de halve finales van de Beker van België, levert KV Kortrijk een boete van 3.000 euro op. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist.
17x Coronavirus: 'Niet verstandig om naar besmette gebieden in Italië te reizen', aldus Goffin26/02 10u15 - Trends.be: De hele wereld strijdt tegen het uit China afkomstige nieuwe coronavirus Covid-19, met vaak verstrekkende gevolgen voor onder meer de economische en de sportwereld. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
16x Disney's Bob Iger: de koning van Hollywood doet troonsafstand26/02 14u15 - Trends.be: Bob Iger, zonder meer de machtigste man van Hollywood, stopt met onmiddellijke ingang als CEO van de media-entertainmentreus Walt Disney. Zelfs voor veel werknemers van de groep kwam dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel.
16x N-VA verzet zich tegen versoepeling vertragingsregels in luchtvaart26/02 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Europa beraadt zich over een voorstel om compensaties voor vliegtuigvertragingen aan te pakken. Een van de maatregelen die op tafel ligt is het oprekken van de tijdsduur voor je aanspraak maakt op tegemoetkoming. Voor een korte vlucht moet je bijvoorbeeld al vijf uur vertraging hebben, in plaats van drie uur nu. “Maar zo geef je de boodschap dat stiptheid niet zo belangrijk is”, zegt Kamerlid Anneleen Van Bossuyt (N-VA), die de federale regering oproept om niet te meegaan in het plan.
15x Douwe Egberts en Colruyt leggen het bij26/02 16u15 - Express.be: Bij supermarktketen Colruyt zijn de winkelrekken opnieuw gevuld met koffie van Douwe Egberts, nu de discussie met het koffiemerk over de prijsvoorwaarden is beslecht. Sinds het begin van het jaar was de beschikbaarheid van Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee bij Colruyt lager dan normaal. Een prijsconflict lag aan de basis. De supermarkt die de laagste prijs […] The post Douwe Egberts en Colruyt leggen het bij appeared first on Business AM.

Statistieken

Artikels:
31171
Gelezen:
69315
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven