zondag 18 augustus 2019, week 33


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
17/08 09u30  '30 procent meer omzet Airbnb in 1e kwartaal' SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor 9,4 miljard dollar aan accommodaties geboekt bij Airbnb. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeggen ingewijden tegen de Wall Street Journal. Het gaat om 91 miljoen overnachtingen.
16/08 22u15  Wall Street eindigt beursweek positief NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees leek voor even naar de achtergrond te verdwijnen, geholpen door geluiden over extra stimuleringsmaatregelen door centrale banken. Vooral chipbedrijven stonden in de schijnwerpers nadat toeleverancier Applied Materials en producent van chips en grafische kaarten Nvidia met resultaten kwamen.
16/08 21u45  VEB wil antwoorden van bouwer BAM DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bouwbedrijf BAM om opheldering gevraagd over de laatste tegenvallers en de vooruitzichten. Plotselinge projectverliezen dwongen BAM een streep te zetten door de winstverwachting voor 2019. Komende week presenteert het bouwconcern de halfjaarcijfers.
16/08 21u15  Fitch plakt rommelstatus op Argentinië LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft weinig fiducie in de kredietwaardigheid van Argentinië. De firma verlaagde vrijdag zijn oordeel op het Zuid-Amerikaanse land van B naar CCC. Daarmee schat Fitch de kans dat Argentinië de komende maanden niet aan zijn verplichtingen aan schuldeisers kan voldoen, in als aanzienlijk.
16/08 19u30  Payroller TCP krijgt uitstel van betaling AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank van Amsterdam heeft TCP Direct, dat onder meer de betaling van flexwerkers van ING regelt, uitstel van betaling verleend. In een verklaring laat het payrollbedrijf weten dat het samen met de bewindvoerder zoekt naar oplossingen voor de ontstane situatie.
16/08 19u00  Total committeert zich aan project Mozambique PARIJS (AFN) - De Franse gas- en oliereus Total heeft zich gecommitteerd aan een groot lng-project (vloeibaar gemaakt aardgas) in Mozambique. De onderneming staat op het punt om de opdracht over te nemen van Anadarko Petroleum, als onderdeel van haar uitbreiding in Afrika.
16/08 18u00  IMCD hard onderuit op groen Damrak AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft vrijdag op de beurs in Amsterdam een stevig verlies moeten incasseren. Het AEX-fonds ging in de uitverkoop na een tegenvallend handelsbericht. Het sentiment op de Europese beursvloeren was overigens positief. Beleggers leken de handelsvrees en recessiezorgen voor even aan de kant te schuiven.
16/08 17u15  Frans Transavia verwacht geringe impact actie PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse tak van prijsvechter Transavia houdt er rekening mee dat 97 procent van de vluchten zaterdag volgens schema zal vliegen, ondanks acties door een deel van het cabinepersoneel. Dat meldde een woordvoerder van de onderneming. Op vrijdag werd 95 procent van de vluchten volgens schema uitgevoerd.
16/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS fors omlaag ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus flink gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
16/08 16u00  Europese beurzen op winst AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook elders in Europa gingen graadmeters omhoog. Beleggers leken de handelsvrees en recessiezorgen voor even aan de kant te schuiven. In de hoofdindex op het Damrak werd chemicaliëndistributeur IMCD afgestraft na een tegenvallend handelsbericht.
16/08 15u45  Wall Street begint sessie positief NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. De handelsvrees leek vrijdag voor even naar de achtergrond te verdwijnen. Beleggers verwerkten een reeks van bedrijfsresultaten. Onder meer toeleverancier aan de chipsector Applied Materials en producent van chips en grafische kaarten Nvidia kwamen met resultaten.
16/08 15u00  'Wall Street laat turbulente week achter zich' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Ook in Europa staan de beursgraadmeters in de plus. Beleggers lijken de week vol handelsspanningen en recessievrees achter zich te laten en richten hun blik op komende week, die vooral in het teken zal staan van centrale banken. Daarnaast gaat de aandacht uit naar bedrijfscijfers en het consumentenvertrouwen.
16/08 15u00  Onverwachte neergang woningbouw VS WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli met 4 procent onverwacht gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/08 13u45  Turks pensioenfonds wil British Steel kopen SCUNTHORPE (AFN/BLOOMBERG) - Het Turkse militaire pensioenfonds Oyak is in exclusieve gesprekken om de failliete staalmaker British Steel over te nemen. Dat doet het fonds, dat meer dan 19 miljard dollar aan bezittingen heeft, via zijn dochter Ataer. Ataer heeft nu twee maanden de tijd om afspraken te maken met klanten, toeleveranciers, werknemers en vakbonden.
16/08 13u30  Deere somberder door handelsspanningen MOLINE (AFN) - De fabrikant van landbouwmachines Deere heeft het voorbije kwartaal last gehad van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Boeren zijn onzeker over de export van hun goederen, waardoor ze uitgaven aan nieuw materieel uitstellen. Deere is daarom somberder over de winst voor heel het jaar.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 9u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
17/08 11u00  Spoedarts en therapeut Alain Mahjoub over werken en welzijn: 'Ik ben voorstander van het verkorten van de arbeidsduur' De economie kwam de voorbije jaren de therapieruimte binnengeslopen, merkt Alain Mahjoub. Daarom pleit de spoedarts en therapeut in een boek voor de omgekeerde beweging: dat economische spelers luisteren naar de lessen van gezondheidswerkers.
17/08 11u00  Françoise Chombar (CEO van Melexis): 'Als jobstudente heb ik begrepen hoe belangrijk goede collega's zijn' Françoise Chombar is CEO van Melexis. Als jobstudent hielp ze haar moeder op kantoor, werkte bij een verzekeringsmaat- schappij en in een restaurant.
16/08 12u15  Waarom het spaarboekje speciaal is De Belgische banken willen een debat over de minimumrente voor spaarboekjes en de fiscale vrijstelling van de eerste 980 euro intresten. Waarom genieten spaarrekeningen privileges die andere spaar- en beleggingsproducten niet genieten? En zijn die privileges nog te verantwoorden met 278,4 miljard euro op de spaarboekjes?
16/08 11u45  Snelle burrito's, draaglijk werkritme: Mexicaans restaurant Donki voert een uitgekiend personeelsbeleid In Leuven kun je ze al een paar jaar spotten, in Brussel hebben ze ook vaste voet aan de grond gekregen en er komen nog meer Donki-vestigingen. Het restaurant serveert een snelle en verse Mexicaanse hap. 'Maar toen we begonnen, waren we naïef, impulsief en onzeker.'
16/08 11u30  Luc Vandenbulcke (CEO DEME): 'De technologie voor een klimaatbeleid is er, en ze kost geld' Luc Vandenbulcke, die sinds begin dit jaar aan het hoofd staat van DEME, ziet nog veel groeimogelijkheden voor de maritieme bouwgroep. 'Wij kijken naar de lange termijn. De grote problemen van deze tijd zijn voor ons hobbels in de weg.'
16/08 11u15  Twijfels doen beleggers vluchten naar goud en cryptomunten De voorkeur voor goud of cryptomunten heeft op de eerste plaats met leeftijd te maken. De jongere generatie zal eerder de hippere cryptomunten dan de klassiekere edelmetalen verkiezen. Het omgekeerde geldt voor de oudere generatie. Wat hen bindt, is een toenemend wantrouwen.
16/08 10u45  Wie is Oliver Zipse, de nieuwe CEO van BMW? Vandaag neemt Oliver Zipse de fakkel over van Harald Krüger als CEO bij BMW. Zipse moet weer meer rijplezier brengen in de gelederen van BMW. Maar de aandelenmarkt twijfelt of de man die staat voor continuïteit het Duitse premiummerk in een hogere versnelling kan brengen.
15/08 17u01  Woonbonus dooft uit: 3 vragen en antwoorden In de nota van Bart De Wever (N-VA), die als startpunt moet dienen voor de onderhandelingen over een regeringsvorming, staat dat de woonbonus moet uitdoven. Het verdwijnen van de belastingvermindering waarop uitgaven voor een hypothecaire lening recht geven, zou gecompenseerd worden door een verlaging van de registratierechten ofwel de belasting die mensen betalen bij de aankoop van een woning of ...
15/08 16u15  Waarom we niet meer om China heen kunnen Met zijn innovatievermogen, de omvang van zijn markt en de snelheid waarmee het zich aanpast en innoveert, wordt China tegelijk als een voorbeeld en als een bedreiging gezien. Uit het debat tijdens de Trends Summer University kwam één zekerheid naar voren: we kunnen niet meer om dat land heen.
15/08 16u15  Bricks & Leisure investeert in hotelkamers Sportvedetten zoals Cristiano Ronaldo en Andre Agassi hebben al voor miljoenen euro's geïnvesteerd in de hotelsector. Toch hoef je over geen fortuin te beschikken om een graantje mee te pikken. 'Vanaf 100.000 euro kun je al eigenaar worden van een hotelkamer. Investeerders mogen rekenen op een jaarlijks nettorendement van 2 tot 4 procent', zegt Sander Vermeulen, businessdeveloper bij Bricks & Leis...
15/08 09u30  Nep en toch hip: marktaandeel plantaardige vleesvervangers groeit snel De beleggers stuwden het aandeel van Beyond Meat, de producent van de plantaardige hamburger Beyond Burger, naar de stratosfeer. Ook Burger King, Colruyt, Nestlé en Unilever mengen zich in de strijd om de vleesvervangers. In eigen land lanceerde de vegetarische keten Greenway zijn plantaardige hamburger. Nepvlees is hip, maar blijft het ook groeien?
14/08 18u45  ECB: banken onvoldoende voorbereid op harde brexit De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag kritiek geuit op de traagheid waarmee de banken voorbereidingen treffen voor de brexit, nu een brexit zonder akkoord dreigt tegen eind oktober.
14/08 17u45  De nieuwe zijderoute: 'China heeft tenminste een plan' De haven van Duisburg trekt voluit de kaart van de Nieuwe Zijderoute. Ze is uitgegroeid tot een eindstation van het gigantische Chinese investeringsproject. 'Europa klaagt, maar doet niets', zegt Erich Staake, de CEO van de grootste binnenhaven van Europa.
14/08 16u30  Er breken barre economische tijden aan: drie aanwijzingen De obligatiemarkten signaleren een recessie. De Duitse economie krimpt. De Chinese industriële productie staat op het laagste pitje sinds januari 2002. De bewijzen tegen een gezond groeiende economie stapelen zich op.
14/08 13u45  Vlaams formateur Jan Jambon zet vijftiental werkgroepen in de steigers voor regeerakkoord De onderhandelingen voor de Vlaamse regering Jambon I, met N-VA, CD&V en Open VLD, zijn nu echt van start gegaan. Federaal wordt de puzzel nog een pak moeilijker dan hij al was. Volg alle updates in onze liveblog.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 11u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 12u22
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
17/08 09u30  '30 procent meer omzet Airbnb in 1e kwartaal' SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor 9,4 miljard dollar aan accommodaties geboekt bij Airbnb. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeggen ingewijden tegen de Wall Street Journal. Het gaat om 91 miljoen overnachtingen.
16/08 22u15  Wall Street eindigt beursweek positief NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees leek voor even naar de achtergrond te verdwijnen, geholpen door geluiden over extra stimuleringsmaatregelen door centrale banken. Vooral chipbedrijven stonden in de schijnwerpers nadat toeleverancier Applied Materials en producent van chips en grafische kaarten Nvidia met resultaten kwamen.
16/08 21u45  VEB wil antwoorden van bouwer BAM DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bouwbedrijf BAM om opheldering gevraagd over de laatste tegenvallers en de vooruitzichten. Plotselinge projectverliezen dwongen BAM een streep te zetten door de winstverwachting voor 2019. Komende week presenteert het bouwconcern de halfjaarcijfers.
16/08 21u15  Fitch plakt rommelstatus op Argentinië LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft weinig fiducie in de kredietwaardigheid van Argentinië. De firma verlaagde vrijdag zijn oordeel op het Zuid-Amerikaanse land van B naar CCC. Daarmee schat Fitch de kans dat Argentinië de komende maanden niet aan zijn verplichtingen aan schuldeisers kan voldoen, in als aanzienlijk.
16/08 19u30  Payroller TCP krijgt uitstel van betaling AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank van Amsterdam heeft TCP Direct, dat onder meer de betaling van flexwerkers van ING regelt, uitstel van betaling verleend. In een verklaring laat het payrollbedrijf weten dat het samen met de bewindvoerder zoekt naar oplossingen voor de ontstane situatie.
16/08 19u00  Total committeert zich aan project Mozambique PARIJS (AFN) - De Franse gas- en oliereus Total heeft zich gecommitteerd aan een groot lng-project (vloeibaar gemaakt aardgas) in Mozambique. De onderneming staat op het punt om de opdracht over te nemen van Anadarko Petroleum, als onderdeel van haar uitbreiding in Afrika.
16/08 18u00  IMCD hard onderuit op groen Damrak AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft vrijdag op de beurs in Amsterdam een stevig verlies moeten incasseren. Het AEX-fonds ging in de uitverkoop na een tegenvallend handelsbericht. Het sentiment op de Europese beursvloeren was overigens positief. Beleggers leken de handelsvrees en recessiezorgen voor even aan de kant te schuiven.
16/08 17u15  Frans Transavia verwacht geringe impact actie PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse tak van prijsvechter Transavia houdt er rekening mee dat 97 procent van de vluchten zaterdag volgens schema zal vliegen, ondanks acties door een deel van het cabinepersoneel. Dat meldde een woordvoerder van de onderneming. Op vrijdag werd 95 procent van de vluchten volgens schema uitgevoerd.
16/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS fors omlaag ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus flink gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
16/08 16u00  Europese beurzen op winst AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook elders in Europa gingen graadmeters omhoog. Beleggers leken de handelsvrees en recessiezorgen voor even aan de kant te schuiven. In de hoofdindex op het Damrak werd chemicaliëndistributeur IMCD afgestraft na een tegenvallend handelsbericht.
16/08 15u45  Wall Street begint sessie positief NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. De handelsvrees leek vrijdag voor even naar de achtergrond te verdwijnen. Beleggers verwerkten een reeks van bedrijfsresultaten. Onder meer toeleverancier aan de chipsector Applied Materials en producent van chips en grafische kaarten Nvidia kwamen met resultaten.
16/08 15u00  'Wall Street laat turbulente week achter zich' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Ook in Europa staan de beursgraadmeters in de plus. Beleggers lijken de week vol handelsspanningen en recessievrees achter zich te laten en richten hun blik op komende week, die vooral in het teken zal staan van centrale banken. Daarnaast gaat de aandacht uit naar bedrijfscijfers en het consumentenvertrouwen.
16/08 15u00  Onverwachte neergang woningbouw VS WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli met 4 procent onverwacht gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/08 13u45  Turks pensioenfonds wil British Steel kopen SCUNTHORPE (AFN/BLOOMBERG) - Het Turkse militaire pensioenfonds Oyak is in exclusieve gesprekken om de failliete staalmaker British Steel over te nemen. Dat doet het fonds, dat meer dan 19 miljard dollar aan bezittingen heeft, via zijn dochter Ataer. Ataer heeft nu twee maanden de tijd om afspraken te maken met klanten, toeleveranciers, werknemers en vakbonden.
16/08 13u30  Deere somberder door handelsspanningen MOLINE (AFN) - De fabrikant van landbouwmachines Deere heeft het voorbije kwartaal last gehad van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Boeren zijn onzeker over de export van hun goederen, waardoor ze uitgaven aan nieuw materieel uitstellen. Deere is daarom somberder over de winst voor heel het jaar.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 9u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
16/08 14u30  Na dagen in het rood, lijken beurzen zich licht te herpakken Na dagen van zenuwachtigheid op de beurs, en signalen van een nakende recessie, lijken de beurzen zich deze middag licht te herpakken. 'In de neerwaartse beweging lijkt op z'n minst een rustpauze te zijn gekomen, maar het is te vroeg om victorie te kraaien', zegt Erik Joly, hoofdeconoom van ABN AMRO. 'Komt er nieuws uit de Verenigde Staten, gaan president Trump of de Chinese president Xi Jinping iets zeggen over hun handelsconflict? Dat is voldoende om de beurs in de ene of de andere richting te sturen.'
16/08 06u15  5 recepten om de Vlaamse werkzaamheidsgraad naar 80 procent te brengen Een werkzaamheidsgraad van 80 procent is een concrete doelstelling uit de startnota waar formateur Jan Jambon (N-VA) een Vlaamse regering rond vormt. Volgens professor arbeidseconomie Stijn Baert is het bijzonder ambitieus maar tegelijk noodzakelijk. Hij doet de regeringsonderhandelaars vijf recepten aan de hand om dit doel te realiseren.
15/08 19u45  Michael Van Droogenbroeck: ?Beurzen gekalmeerd, maar toch nog altijd rode cijfers? Lees meer >
15/08 11u30  Amerikaanse beurzen diep in het rood: "Beleggers zijn in de ban van het r-woord, de vrees voor een recessie" Lees meer >
15/08 00u00  Amerikaanse beurzen krijgen rake klappen door vrees voor recessie De aandelenbeurzen in New York zijn vanavond met stevige minnen gesloten. De vrees voor recessies werd aangewakkerd door tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie. Die angsten werden verder gevoed door de ontwikkeling van rentes op de obligatiemarkt.
15/08 00u00  Belgische autotoeleveranciers zien omzet met 15 procent teruglopen Lees meer >
14/08 18u15  Verhuissector ergert zich aan stadsvernieuwing: "We kunnen amper nog met een lift of vrachtwagen tot aan een gebouw" Verhuisfirma's ondervinden steeds meer problemen bij het uitvoeren van hun job. Circulatieplannen, vaste toegangsuren en de heraanleg van straten en pleinen bemoeilijken hun werk. In een open brief vraagt de Belgische Kamer der Verhuizers aan steden en gemeenten om meer rekening met hen te houden.
14/08 14u15  Britse reclamewaakhond verbiedt genderstereotiepe tv-spots Philadelphia en Volkswagen, "ook in ons land meer klachten" In het Verenigd Koninkrijk zijn twee televisiespots, voor Philadelphia en Volkswagen, van het scherm verbannen wegens genderstereotiepe beeldvorming. De eerste verboden reclame op basis van nieuwe regelgeving. 'Ook in ons land neemt het aantal klachten hierover toe', zegt de Raad voor de Reclame.
14/08 13u15  Economische groei vertraagt in Europa, Duitse economie krimpt Volgens cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie (EU), is er in het tweede kwartaal van dit jaar in de hele Europese Unie en ook in de Eurozone een groeivertraging van de economie opgetreden. De economie groeide wel nog met 0,2 procent, maar het vorige kwartaal was dat nog met 0,5 procent.
14/08 12u00  Modewinkel Maison Margiela in Brussel moet de boeken neerleggen De Brusselse boetiek Maison Martin Margiela is failliet. Sinds enkele weken blijven de deuren van de winkel in de Dansaertwijk gesloten. Een van de oorzaken van het faillissement is de grote concurrentie van het shoppen online.
13/08 16u15  Treinstaking van zaterdag gaat door, op derde festivaldag Pukkelpop De staking bij de NMBS van de onafhankelijke spoorbond OVS gaat zaterdag gewoon door. De verzoeningsvergadering deze ochtend met de directie van de NMBS heeft dus niet het gewenste resultaat opgeleverd. De staking valt op de derde dag van het festival Pukkelpop, in Kiewit (Hasselt). Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de NMBS een gegarandeerde treindienst organiseren.
13/08 15u15  Hotelsector klaagt over oneerlijke concurrentie: "Airbnb moet een duidelijk kader krijgen" Midden in het toeristische seizoen klaagt de hotelsector over oneerlijke concurrentie van zogenoemde 'nephotels'. Het gaat om zakenlui die hele gebouwen opkopen, om dan alle appartementen via online-platformen als Airbnb te verhuren. De hoteliers willen dat er per jaar een limiet komt op het aantal dagen dat Airbnb-adressen kunnen worden verhuurd.
13/08 14u00  Hoteluitbater: "AirBnb moet een duidelijk kader krijgen" Midden in het toeristische seizoen klaagt de hotelsector over oneerlijke concurrentie van zogenoemde 'nephotels'. Het gaat om zakenlui die hele gebouwen opkopen, om dan alle appartementen via online-platformen als Airbnb te verhuren. De hoteliers willen dat er per jaar een limiet komt op het aantal dagen dat Airbnb-adressen kunnen worden verhuurd.
13/08 00u00  ?Bouwshift? van N-VA roept vele vraagtekens op De startnota van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) schept maar weinig duidelijkheid over de voorgestelde 'bouwshift'. Dat valt te horen bij verschillende organisaties die het ruimtelijke beleid volgen. 'Het is afwachten. Alles zal afhangen van de manier waarop de decreten ingevuld worden door de Vlaamse regering', zo klinkt het.
12/08 19u15  Economen: ?Goed moment om de woonbonus af te schaffen, heeft toch vooral een pervers effect? De woonbonus afschaffen of laten uitdoven, zoals de N-VA voorstelt, is een goed idee. Dat zeggen verschillende experten in een reactie op het idee uit de startnota van de N-VA, om te onderhandelen over een nieuwe Vlaamse regering. Doordat de woningmarkt op dit moment op volle toeren draait en de rente historisch laag is, verwachten economen geen al te grote gevolgen als het fiscale voordeel nu zou verdwijnen.
Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019, 14u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
17/08 17u15  NIBC mikt nu vooral op niches in Europa NIBC heeft het mes gezet in zijn analistengilde en het aantal aandelenfondsen dat het volgt. De kleine Haagse bank wil daarentegen juist groeien in enkele niches in Europa.
17/08 16u00  Boek je een reis als je informeert of betaalt? Aegon teruggefloten Boek je een reis op het moment dat je informeert of er plek is, zodra dat wordt bevestigd of zodra je een aanbetaling doet? Reisverzekeraar Aegon vond dat een mail sturen om te vragen of er plek is al boeken was, maar wordt teruggefloten door klachteninstituut Kifid.
17/08 14u15  Bestgelezen: Zorgen over pensioenen en een recessie We maken ons zorgen. Over onze pensioenen en over een mogelijke nieuwe recessie. Dat blijkt duidelijk uit de top-tien van meestgelezen artikelen op dft.nl.
17/08 13u15  Column: zonder dwang minder vlees De Duitsers waren in 1940 nog maar een maand in Nederland of ze verordonneerden een drastische omschakeling in de voedselproductie van ons land. Importeren van voedingswaren ging niet meer en van uitvoer, behalve naar Duitsland, zou ook niet veel meer komen. Nederland moest zelfvoorzienend worden.
17/08 12u30  Trump haalt babyspullen van importtarieflijst De Amerikaanse president Donald Trump heeft alweer enkele producten van de lijst met Chinese goederen afgehaald waar hij extra importtarieven op wil heffen. Het gaat om meubilair, internetmodems en babyspullen.
17/08 11u30  ’Energieverkopers handelen in persoonsgegevens’ Bedrijven die telefonisch energiecontracten verkopen, handelen in persoonsgegevens. Adressen, bankrekeningnummers en zelfs burgerservicenummers gaan zo van hand tot hand.
17/08 11u00  Agenda: top bankiers moet Damrak vaart geven Beleidsmakers die deze week bijeen komen in het Amerikaanse Jackson Hole moeten de schrikachtig geworden financiële markten richting geven, nu de kwartaalresultaten van bedrijven opdrogen. Zicht op renteverlaging en extra stimulering kan aandelenbeurzen prikkelen.
17/08 10u45  Agenda: Amerikaanse top moet Damrak vaart geven Beleidsmakers die deze week bijeen komen in het Amerikaanse Jackson Hole moeten de schrikachtig geworden financiële markten richting geven, nu de kwartaalresultaten van bedrijven opdrogen. Zicht op renteverlaging en extra stimulering kan aandelenbeurzen prikkelen.
17/08 10u15  Bananen duurder? Gevaarlijke schimmel duikt op Op enkele bananenplantages in Colombia is een gevaarlijke schimmel opgedoken, Tropical Race 4 (TR4). De schimmel kan de hele bananenproductie van Zuid-Amerika in gevaar brengen en daar komen ook veel van onze bananen vandaan.
17/08 09u45  Airbnb groeit liefst 30 procent in een kwartaal - In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor $9,4 miljard aan accommodaties geboekt bij Airbnb.
17/08 09u30  '30 procent meer omzet Airbnb in 1e kwartaal' In het eerste kwartaal van dit jaar hebben mensen voor 9,4 miljard dollar aan accommodaties geboekt bij Airbnb. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zeggen ingewijden tegen de Wall Street Journal. Het gaat om 91 miljoen overnachtingen.
17/08 07u15  Negatieve spaarrente: 'Dit is in de geschiedenis nog nooit gebeurd' We moeten er misschien echt aan gaan geloven: de negatieve spaarrente. DFT-verslaggever Ruben Eg vertelt hoe de vork in de steel zit.
17/08 07u15  Column: Belastingparadijs voor de kust van Nederland Alles wijst er op dat de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk afkoerst op een harde Brexit. De Europese regeringsleiders hebben te weinig oog voor de negatieve gevolgen van de Brexit voor de economie van de EU. Ook onderkennen ze onvoldoende dat het VK na de Brexit over mogelijkheden beschikt om het Europese bedrijfsleven met valse concurrentie te treffen.
16/08 22u30  Wall Street eindigt beursweek positief De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees leek voor even naar de achtergrond te verdwijnen, geholpen door geluiden over extra stimuleringsmaatregelen door centrale banken. Vooral chipbedrijven stonden in de schijnwerpers nadat toeleverancier Applied Materials en producent van chips en grafische kaarten Nvidia met resultaten kwamen.
16/08 21u45  VEB wil antwoorden van bouwer BAM De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bouwbedrijf BAM om opheldering gevraagd over de laatste tegenvallers en de vooruitzichten. Plotselinge projectverliezen dwongen BAM een streep te zetten door de winstverwachting voor 2019. Komende week presenteert het bouwconcern de halfjaarcijfers.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 17u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 3u59
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
17/08 00u00  Wie verdienen aan het massatoerisme in Amsterdam? Miljoenen toeristen bezoeken jaarlijks Amsterdam. Dat geeft ergernis. Maar wat de één aanstootgevend vindt, is voor de ander een kans. Vier verdienmodellen achter het toerisme in Amsterdam.
17/08 00u00  Dat ‘wonen’ geen markt is, is klinkklare nonsens Met mijn stelling dat de verhuurdersheffing best een lekker ding is, heb ik blijkbaar een gevoelige snaar geraakt. Deze week kreeg ik de oren gewassen op de opiniepagina’s van de Volkskrant, zowel door de bestuursvoorzitter van corporatie Rochdale Hester van Buren, als van de deskundige emeritus hoogleraar Johan Conijn. De leerzaamste kritiek kwam van een andere corporatiebestuurder, maar die zit alleen in mijn mailbox.
16/08 22u30  Er telt maar één ding in de strijd om de kookschuwe klant: de grootste zijn Maaltijdbezorgers moeten de allergrootste zijn, of hun dagen lijken geteld. Jitse Groen is kansrijk met Takeaway.com, mede dankzij fouten van de concurrentie. De delivery wars om de wereldmarkt laaien op, en twee nieuwe wapens kunnen de verhoudingen flink omgooien.
16/08 22u00  De pensioenpleister; blijven we peuteren of geven we een ruk? Nu de rente blijft dalen en de beurzen ook nog eens in mineur verkeren, neemt de finan­ciële ­solidariteit van de ­pensioenfondsen snel af. De zogeheten ­dekkingsgraad van een aantal grote ­fondsen is gezakt naar een niveau waarop de wet voorschrijft dat de pensioenrechten vanaf 1 januari moeten worden gekort. Niemand is daar blij mee.
16/08 22u00  Meer armslag voor PostNL, en vliegen zonder eten bij KLM Als de Nederlanders een hogere inflatie en rente willen, is er een simpele oplossing. Ze zouden weer massaal brieven moeten gaan versturen in plaats van gratis te communiceren via WhatsApp en e-mail. Niets is zo snel duurder geworden als de postzegel. In 2007 kostte die nog 39 cent, volgend jaar gaat die richting 1 euro.
16/08 14u15  Krimpende veestapel en wurgcontracten doen veevoederproducent pijn: 75 procent minder winst ForFarmers, producent van veevoer, heeft in meerdere Europese landen last van overheidsmaatregelen die de schadelijke milieueffecten door landbouw moeten tegengaan. De winst van het Lochemse bedrijf daalde in het eerste halfjaar van 2019 met 75 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
16/08 00u00  Heeft het wel zin dat we ons plastic afval scheiden? Over het inzamelen van plastic gaan nogal wat wilde verhalen rond. Zo zou het allemaal gewoon verbrand worden en zou gerecycled plastic van slechte kwaliteit zijn. Het is inderdaad nog niet optimaal geregeld, maar toch is apart inzamelen een goed idee.
16/08 00u00  Is vervroegd pensioen een ‘kus des doods’? Nederlanders gaan vier jaar later achter de geraniums dan in 2006. En dat is om drie redenen goed nieuws. Ten eerste scheelt dat geld in de ouderdomsvoorzieningen, ten tweede worden de personeelstekorten bij de politie en in het onderwijs niet nog erger. En ten derde leven we daardoor ook nog langer.
16/08 00u00  Waarom ABN Amro al haar particuliere klanten moet onderzoeken (en hoe) Wat doet een klant precies met zijn betaalrekening? Waar komt het geld vandaan? Waarom neemt iemand vaak grote bedragen contant op? ABN Amro moet van de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) al haar ruim 5 miljoen particuliere klanten onderzoeken, om te voorkomen dat ze hun betaalrekeningen bijvoorbeeld misbruiken voor het witwassen van crimineel geld.
15/08 22u45  Eigenlijk is het FNV-plan appeltje-eitje – een hamerstuk voor de ministerraad De extreem lage rente is een kwelgeest voor de gepensioneerden en spaarders. Maar het is een bondgenoot van de huizenbezitters, die de prijzen zien stijgen en steeds minder rente hoeven te betalen over hun schuld.
15/08 19u45  Smartphonesector China brengt meer dan alleen goedkope iPhoneklonen Chinese telefoonmerken stonden aanvankelijk vooral bekend om hun goedkope iPhoneklonen. Tegenwoordig brengen ze smartphones op de markt die zich kunnen meten met Apple en Samsung en die Afrika en India veroveren. Zo wilde ondernemer Pete Lau met zijn OnePlus vanaf de oprichting ‘een wereldmerk’ worden. Zijn succes is kenmerkend voor de techsector in Shenzhen.
15/08 00u00  Is een hoge accijns op mode een briljant idee? ‘Ik had gewild dat ik de blue jeans had uitgevonden: de meest spectaculaire, meest praktische, relaxte en nonchalante kleding. Ze hebben expressiviteit, sexappeal en eenvoud – alles wat ik met mijn werk probeer te bereiken’, zei de ruim tien jaar geleden overleden modeontwerper Yves Saint Laurent. De spijkerbroek is het grootste marketingsucces in de geschiedenis van de mode. In de VS heeft iedere vrouw er gemiddeld acht stuks. Ze zijn comfortabel en modebestendig. Een genotsartikel.
14/08 21u00  Plastic drinkrietjes worden in de EU verboden. Wat is het alternatief? ‘Vraag liever helemaal niet om een rietje’ Vanaf 2021 worden bepaalde wegwerpproducten van kunststof in de EU verboden, zoals plastic drinkrietjes. Wat zijn de alternatieven?
14/08 18u30  Het is beslist heroïsch als een auto-ontwerp uiteindelijk totaal mislukt, zoals BMW’s 6GT en 3GT Vooropgesteld: in een geldverslindende, conservatieve bedrijfstak als die van het auto-ontwerp is het te prijzen als er iets nieuws wordt geprobeerd. Dus is het beslist heroïsch als een auto-ontwerp uiteindelijk totaal mislukt. Evengoed: BMW’s 6GT en 3GT zijn een complete sof gebleken. In de VS worden beide modellen van de markt gehaald; in Europa krijgt de 3GT geen opvolger, en ziet het er voor de 6GT, ondanks een op handen zijnde facelift, somber uit. Zowel van de 3- als de 6GT waren de verkopen van het afgelopen jaar nog maar een kwart van die bij de introductie. Wat ging er mis?
14/08 18u15  BMW’s 100 procent ontwerpgerelateerde mislukking Vooropgesteld: in een geldverslindende, conservatieve bedrijfstak als die van het auto-ontwerp is het te prijzen als er iets nieuws wordt geprobeerd. Dus is het beslist heroïsch als een auto-ontwerp uiteindelijk totaal mislukt. Evengoed: BMW’s 6GT en 3GT zijn een complete sof gebleken. In de VS worden beide modellen van de markt gehaald; in Europa krijgt de 3GT geen opvolger, en ziet het er voor de 6GT, ondanks een op handen zijnde facelift, somber uit. Zowel van de 3- als de 6GT waren de verkopen van het afgelopen jaar nog maar een kwart van die bij de introductie. Wat ging er mis?
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/08 05u15  Horeca razend: Barcelona bant vanaf 2020 sigaret op terrassen Volgens de Stichting tegen Kanker is 61% van de Belgen voorstander van rookvrije terrassen, maar die zullen er volgens de horecasector bij ons niet al te snel komen. De Spaanse stad Barcelona voert wel een verbod in op de sigaret op terrassen, maar die maatregel kan niet op veel steun rekenen van horeca of inwoners.
18/08 05u15  De Grote Zomerbartest: Beach Number 1, “de meest exclusieve strandbar van Knokke” Pakweg tien jaar geleden kon je het aantal zomerstrandbars aan de Belgische kust nog op één hand tellen. Vandaag heb je keuze uit meer dan honderd (!) bars. In de populairste kuststeden is het strand vaak zo dicht bezaaid met bars dat je in de verte nog maar amper de zee kan ontwaren. We trokken twee dagen op ontdekkingstocht – van Koksijde tot Knokke – en testten tien zaken. Naast trendy strandbars ook bars waar kinderen baas zijn of verdoken duinenbars waar zowaar stilte overheerst. Vandaag: Beach Number 1 in Knokke
18/08 05u15  GETEST. Samen met Katinka (18) ondergronds glibberen in de zompige Antwerpse Ruien Rond 17u indrinken in café Gitanes, dan chillen aan de kaaien, om vervolgens te gaan nachtzwemmen in het Noordkasteel. De voorstellen van Katinka (18) om samen met haar mama op stap te gaan, waren niet bepaald zomertip-proof voor de gemiddelde lezer. Onderduiken in de zompige Ruien onder de stad wél, vonden we. Zeker op een snikhete dag.
18/08 05u15  Drie Red Panthers strijden tegen vijf mannelijke clichés over topsportende vrouwen: “Ook meisjes kunnen zeveren” Glad ijs-alarm! Vooraleer de Red Panthers vandaag tegen Nederland hun EK aanvatten, confronteren wij hen met vijf mannelijke clichés over topsportende vrouwen. Zijn ze niet te ijdel? Of te rancuneus? Luisteren ze beter dan jongens? En waarover praten ze onder mekaar? Anne-Sophie Weyns (24), Judith Vandermeiren (25) en Pauline Leclef (24) verdedigen zich met verve.
18/08 05u15  Alexis De Sart, nu met Antwerp, tegenover STVV: “Advocaten zullen het nodige wel doen” Voor Alexis De Sart (22) is het de meest uitzonderlijke week uit zijn nog prille carrière. Donderdag beleefde de middenvelder het mirakel van Plzen vanop de eerste rij. Zondag kijkt hij zijn ex-club STVV in de ogen, waar zijn bewogen vertrek nog nazindert. “Zonde dat het zo ver is moeten komen, maar dit was de enige uitweg.”
18/08 05u15  Lokeren ziet Overmeire uitvallen voor topper tegen leider Union: “Gelukkig is Hajric terug” Lokeren moet het tegen leider Union stellen zonder Killian Overmeire. De Lokerse aanvoerder is voor onbepaalde tijd out door een blessure aan de achillespees. Anel Hajric, de spits die vlot de weg vond naar het doel in de voorbereiding, maakt dan weer zijn wederoptreden na een blessure.
18/08 03u15  ROYALS. Prins Harry en Meghan “even gescheiden”. En er komt een mooi eerbetoon aan prinses Diana Een openhartige prins Daniel over zijn ziekte en waarom werden prins Harry en Meghan Markle in hemelsnaam gescheiden? Alle roddels en weetjes uit adellijke kringen op een rij.10 
18/08 03u15  Wie is Jacques Monsieur, de Belg die grootste conflicthaarden ter wereld illegaal van wapens voorzag? Illegaal wapenhandelaar Jacques Monsieur is opgepakt. Geen kleine jongen. Een paar cijfers om dat te illustreren: de Belg kreeg bestellingen binnen voor 100.000 geweren, 13 miljoen kogels, 25 helikopters; hij stelde rekeningen op van 88 miljoen euro. Allemaal illegaal. Monsieur stak zijn geld in paarden. Die verraadden deze week zijn schuiloord.10 
18/08 03u15  Start van enkele grote wegenwerken in Melsele Vanaf maandag starten nutswerken op de drukke N70 tussen de Snoeckstraat en de Schoolstraat in Melsele (Beveren), een fase die tot 6 september zal duren. Tegelijkertijd wordt de Snoeckstraat ook grondig heraangelegd. De werken zorgen voor verkeershinder op de N70.10 
17/08 23u15  Na Engvall, Van Damme en Vranckx nu ook Bijker out bij KV Mechelen De blessurezorgen bij KV Mechelen worden nog wat groter. Nadat eerder Engvall (knie), Van Damme (quadriceps) en Vranckx (quadriceps) uitvielen, moest zaterdagavond tegen Cercle Brugge ook Lucas Bijker de strijd staken. De 26-jarige linksachter liep net voor rust een hamstringblessure op.
17/08 23u00  Westerlo zet Roeselare vlot opzij en blijft foutloos leider KVC Westerlo blijft ook na de derde speeldag in de Proximus League het klassement aanvoeren. De Kemphanen namen in Het Kuipje met 4-1 de maat van KSV Roeselare en behouden hun perfect rapport.
17/08 22u45  Westerlo zet Roeselare vlot opzij en blijft foutloos KVC Westerlo blijft ook na de derde speeldag in de Proximus League het klassement aanvoeren. De Kemphanen namen in Het Kuipje met 4-1 de maat van KSV Roeselare en behouden hun perfect rapport.
17/08 22u45  Racing Genk herpakt zich na 0 op 6 met vlotte zege bij Waasland-Beveren Weg sluimerend crisissfeertje bij Racing Genk. Het herpakte zich op het veld van een machteloos Waasland-Beveren en won met 0-4. ‘Sama-Samagoal’, zo klonk het driemaal op de Freethiel. De Tanzaniaan komt naast Mbokani en Okereke in de topschuttersstand.
17/08 22u15  ONS OORDEEL. Ongeslagen Malinwa scoort opnieuw punten 10 op 12: dat is het schitterende rapport van KV Mechelen sinds de terugkeer in 1A. Het zag er nochtans even benauwd uit tegen Cercle Brugge, dat bij de rust nog aan de leiding stond, maar na de pauze gingen de Kakkers erop en erover voor een 3-1 overwinning. Togui, Storm en De Camargo zetten hun naam op het scorebord Achter De Kazerne. Bovendien staat Malinwa zo zelfs op een gedeelde eerste plaats naast Club Brugge. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
17/08 22u15  Panthers stunten zich op EK Hockey naar gelijkspel tegen Nederland Met grote vreugde onthaalden de Red Panthers hun gelijkspel tegen Nederland, de absolute grootmacht van het internationale hockey. Een half lang zag België alle kleuren van de regenboog, maar in de tweede helft knokte het zich op karakter naar 1-1. Dit gelijkspel zou wel eens van goudwaarde kunnen zijn in de strijd voor de halve finale, en later het olympische ticket.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/08 02u00  WOONVIDEO. Elisabeth en Peter vonden in de Cevennen alles wat ze wilden: rust, groen, warm klimaat én boerderij vol karakter Terwijl de Cote d’Azur in deze tijd van het jaar overspoeld wordt door toeristen genieten Peter en Elisabeth van de rust van het Franse binnenland....14 
17/08 09u45  WOONVIDEO. Elisabeth en Peter vonden in de Cevennen alles wat ze wilden: rust, groen, een warm klimaat én een boerderij vol karakter Terwijl de Cote d’Azur in deze tijd van het jaar overspoeld wordt door toeristen genieten Peter en Elisabeth van de rust van het Franse binnenland....
16/08 18u45  Amazon-‘ambassadeurs’ komen bedrijf nogal knullig ter verdediging op Twitter: “Het is hier echt geweldig” Hoe bewijs je als grootste bedrijf ter wereld dat je je werknemers echt wel goed behandelt en niet uitbuit, ondanks alle wilde verhalen die de...
16/08 15u45  Bananensector in rep en roer door niets ontziende schimmel: worden de gele vruchten binnenkort fiks duurder? Het rommelt in de bananensector. In Zuid-Amerika duikt er op steeds meer plantages een schimmel op die een ravage kan aanrichten aan de planten. De...
16/08 13u15  PROMOJAGERS SUPERTIP: hier kan je nu bier en cola kopen aan spotprijs en mensen stoppen hun hele auto vol De kleine lettertjes zijn belangrijk. Dat is iets wat de leden van de Facebookgroep Promojagers België goed weten. Zij delen de meest...
16/08 10u15  NMBS heeft al 1.300 nieuwe medewerkers gevonden dit jaar: nog 450 te gaan HR Rail heeft dit jaar al zowat 1.300 nieuwe medewerkers aangeworven voor de NMBS, goed voor bijna drie kwart van de 1.750 nieuwe collega's waar de...
16/08 09u15  Beleggen voor beginners: opletten met kosten Bent u net als veel andere Belgen op zoek naar alternatieven voor uw spaarboekje? Dan vormen beleggingsfondsen een interessante optie. Ze spreiden...
16/08 09u00  Dit zijn de meest hardnekkige knelpuntberoepen De krapte op arbeidsmarkt is historisch groot. Wie jobzekerheid wil, kijkt momenteel best uit naar een knelpuntberoep in de techniek, ICT of zorg.
16/08 08u15  In deze knelpuntberoepen ben je langdurig zeker van werk De krapte op arbeidsmarkt is historisch groot. Wie jobzekerheid wil, kijkt momenteel best uit naar een knelpuntberoep in de techniek, ICT of zorg.
15/08 22u30  Als Duitsland verkouden is, snottert België mee: onze belangrijkste handelspartner dreigt in recessie te zinken De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,1% gekrompen. Indien de groei ook volgend trimester negatief is — en die kans zit...
15/08 09u45  Beurzen kleuren rood door vrees voor recessie De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten gisteravond met stevige verliezen en ook de Japanse aandelenbeurs krijgt zware klappen. Op Wall Street werd...
15/08 08u15  Belg strijkt 1 miljoen dollar op bij handel met voorkennis op Wall Street Een Belg met een topfunctie in de energiesector heeft 1 miljoen dollar winst gemaakt bij beurshandel met voorkennis op Wall Street. Hij kreeg hulp...
15/08 07u45  Belg met topfunctie strijkt 1 miljoen dollar op bij handel met voorkennis op Wall Street Een Belg met een topfunctie in de energiesector heeft 1 miljoen dollar winst gemaakt bij beurshandel met voorkennis op Wall Street. Hij kreeg hulp...
14/08 22u15  Het blijft rommelen bij Ryanair: verschillende stakingen op til, ook hinder in België mogelijk De Ierse piloten van Ryanair gaan toch staken. Gesprekken tussen de pilotenvakbond en de lowcostmaatschappij draaiden vanavond nergens op uit. De...
14/08 17u45  L’Oréal beboet voor diefstal van het geheim tegen droge haarpunten Het lukte cosmeticareus L’Oréal niet de kleine branchegenoot Olaplex in te lijven. Dan maar hun succesnummer kopiëren, besloot het bedrijf toen....
Laatste update: vandaag om 2u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 8u51
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/08 03u30  'No deal-brexit zal waarschijnlijk zorgen voor voedselschaarste' Groot-Brittannië zal na een 'no deal-brexit' te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.12 
17/08 18u00  Kredietbeoordelaar verlaagt rating Argentinië na economische rampweek De Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van Argentinië verlaagd van B naar CCC. De nieuwe rating betekent dat een investering in het land zeer risicovol is, met een 'reële kans op een faillissement'.
17/08 17u30  Studenten wonen langer thuis: lost dit het kamerprobleem op? Voor honderdduizenden jongeren begint deze maand het studentenleven. Voor velen een kans om het ouderlijk nest te verlaten. Studenten doen dat echter steeds minder snel. Neemt hierdoor ook de oververhitting op de markt voor studentenwoningen af?
17/08 16u15  Speelgoed en telefoon duurder voor Amerikaan na importheffingen Trump De Amerikaanse president Donald Trump wil China op de knieën krijgen door Chinese producten in de Verenigde Staten duurder te maken, maar die effecten zijn juist te voelen in de VS. Amerikaanse bedrijven en consumenten betalen de rekening.
17/08 12u00  Amerikaan betaalt meer voor speelgoed en telefoon na importheffingen Trump De Amerikaanse president Donald Trump wil China op de knieën krijgen door Chinese producten in de Verenigde Staten duurder te maken, maar die effecten zijn juist te voelen in de VS. Amerikaanse bedrijven en consumenten betalen de rekening.
17/08 11u30  'Airbnb ziet omzet flink stijgen in eerste kwartaal van 2019' Verhuurplatform Airbnb heeft de omzet over het eerste kwartaal van 2019 flink zien stijgen, blijkt uit cijfers in handen van zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ).
17/08 10u15  Kredietbeoordelaar Fitch verlaagt rating Argentinië na economische rampweek De Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van Argentinië verlaagd van B naar CCC. De nieuwe rating betekent dat een investering in het land zeer risicovol is, met een 'reële kans op een faillissement'.
16/08 19u45  Payrollbedrijf TCP krijgt uitstel van betaling De rechtbank van Amsterdam heeft TCP Direct, dat onder meer de betaling van flexwerkers van ING regelt, uitstel van betaling verleend. In een verklaring laat het payrollbedrijf weten dat het samen met de bewindvoerder zoekt naar oplossingen voor de ontstane situatie.
16/08 17u30  'Duitsland wil in de min gaan in geval van recessie' De Duitse regering is bereid om het begrotingsevenwicht overboord te gooien en nieuwe schulden aan te gaan om een mogelijke recessie tegen te gaan. Dat meldt het tijdschrift Der Spiegel vrijdag op basis van ingewijden.
16/08 16u30  Amerikaan betaalt meer voor speelgoed, telefoon en paraplu na importheffingen De Amerikaanse president Donald Trump wil China op de knieën krijgen door Chinese producten in de Verenigde Staten duurder te maken, maar die effecten zijn juist te voelen in de VS. Amerikaanse bedrijven en consumenten betalen de rekening.
16/08 15u30  Topman Cathay Pacific vertrekt naar aanleiding van protesten in Hongkong De topman van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific, Rupert Hogg, vertrekt bij het bedrijf naar aanleiding van de heftige protesten van de afgelopen dagen in het land. Cathay Pacific komt onder steeds meer druk te staan door betrokkenheid van het personeel bij de protesten.
16/08 14u45  Groenland tegen Trump: 'We zijn niet te koop, maar willen best zakendoen' Groenland is niet te koop, zo laat de minister van Buitenlandse Zaken weten na berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump overweegt het eiland te kopen. Wel staat Groenland ervoor open zaken te doen met de Amerikanen.
16/08 14u30  Groenland tegen Trump: 'We zijn niet te koop, maar willen best zaken doen' Groenland is niet te koop, zo laat de minister van Buitenlandse Zaken weten na berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump overweegt het eiland te kopen. Wel staat Groenland open om zaken te doen met de Amerikanen.
16/08 14u30  Topman Cathay Pacific vertrekt na protesten Hongkong De topman van het Hongkongse Cathay Pacific, Rupert Hogg, vertrekt bij de luchtvaartmaatschappij na de heftige protesten van de afgelopen dagen. Cathay Pacific komt onder steeds meer druk te staan over betrokkenheid van het personeel bij de protesten.
16/08 11u45  Overgebleven cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven eist ontslagvergoeding De acht laatste cabinemedewerkers van Ryanair in Eindhoven eisen samen met vakbond FNV een ontslagvergoeding. Ze willen dat hun dienstverband wordt ontbonden wegens een verstoorde arbeidsrelatie waar de budgetmaatschappij zelf debet aan is.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/08 00u00  ?Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord? Vakbond FNV neemt een maand na de gemaakte afspraken al afstand van het pensioenakkoord. De vakbond wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. ‘Nu korten zou een drama zijn,’ zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga woensdag in een interview in De Telegraaf. In het Pensioenakkoord … Continued The post ‘Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
16/08 18u15  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet? Nederlandse groei overtreft die van alle buurlanden: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen het … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 00u00  Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! Economieredacteur Servaas van der Laan renoveerde samen met zijn vriendin een jarentwintighuis in Rotterdam. Stress? Relatietest? Dat viel reuze mee. Zeven tips om van je verbouwing een succes te maken. 1. Neem de tijd: lang leve de voorpret! Al tijdens de bezichtiging van het huis, een door honderd jaar sociale huur uitgewoond pand, jeukten onze … Continued The post Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 00u00  Komen China en Amerika tot oplossing handelsconflict? Lees meer >
14/08 00u00  Houd van je klanten, verwen ze Waarom stenen winkels het niet hoeven af te leggen tegen webwinkels. We schrijven het jaar 2011. Drie jaren recessie lagen achter ons, en er zouden nog drie jaren van recessie volgen. Ellende genoeg. Denk je. Maar er zat nog meer in het vat. Nederland werd namelijk nog een keer onaangenaam wakkergeschud. Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing … Continued The post Houd van je klanten, verwen ze appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 00u00  ?Mijn buffer is groot genoeg voor volgende recessie? Lees meer >
14/08 00u00  Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? De Amerikaanse beurzen beleefden maandag de slechtste dag van het jaar. Als reactie op het Amerikaanse besluit om per 1 september de importtarieven uit te breiden naar meer Chinese producten, kondigde China aan de waarde van de yuan te verlagen. Dreigt er een valutaoorlog nu China de eigen munt in de strijd gooit? En zo … Continued The post Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 00u00  Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels Met een stortvloed aan klimaatregels drijft de overheid de prijs van nieuwbouwwoningen op. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) na publicatie van cijfers over de woningmarkt. Het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van nieuwe woningen met 13 procent. De verkoop van nieuwbouwhuizen daalt al anderhalf jaar, maar nog niet eerder was de daling … Continued The post Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/08 00u00  Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar Een huis kopen is de afgelopen jaren voor mensen met een middeninkomen steeds moeilijker geworden. Dat blijkt uit berekeningen van het Economisch Bureau van Rabobank waarover dagblad De Telegraaf schrijft. Het percentage huizenbezitters onder de middeninkomens was in 2012 nog 64,4 procent. Vorig jaar was dat gedaald naar 61,3 procent. Mensen met een middeninkomen zagen … Continued The post Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/08 00u00  ?De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen? Vakbond FNV wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. Moeten we ons houden aan de afspraken in het pensioenakkoord?, vroegen we u. Of moeten we terughoudend zijn met maatregelen die achteraf misschien helemaal niet nodig blijken? In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
16/08 14u00  Italië verkoopt zijn historische sites Italië stelt een groep historische gebouwen te koop. Met deze stap maakt de Italiaanse overheid gebruik van zijn waardevolle portefeuille staatseigendommen voor een gedeeltelijke aflossing van de overheidsschulden. De veiling heeft betrekking op een brede portefeuille, variërend van leegstaande kazernes tot historische forten, kloosters en vuurtorens. Italië draagt een openbare schuld van 2,3 biljoen euro. … The post Italië verkoopt zijn historische sites appeared first on Express.
16/08 12u45  Afbraak van verlaten huizen reduceert misdaad en geweld De afbraak van verlaten en vervallen panden houdt belangrijke voordelen in. De ingreep kan uiteraard dreigende stadskankers en een potentiële bedreiging voor de volksgezondheid bestrijden. Tegelijkertijd kan de sanering kan ook misdaad en geweld reduceren. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Michigan en de Harvard University, die de impact van … The post Afbraak van verlaten huizen reduceert misdaad en geweld appeared first on Express.
16/08 11u31  Google neemt afscheid van het wachtwoord Gebruikers van het besturingssysteem Android kunnen zich voortaan bij een aantal diensten van Google aanmelden met een vingerafdruk. De procedure moet het gebruik van het traditionele wachtwoord vervangen. Uiteindelijk zal het wellicht mogelijk worden om Gmail en een groot aantal andere diensten van Google met een vingerafdruk te starten. Voorlopig is de authenticatie met een … The post Google neemt afscheid van het wachtwoord appeared first on Express.
16/08 10u30  Enkel Franse roséwijn verkoopt beter; rood en wit moeten afhaken In de Franse supermarkten liet de verkoop van rode wijnen tijdens de tweede helft van vorig jaar een terugval blijken met 5 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De verkoop van witte wijn bleef op hetzelfde niveau. De omzet van roséwijn boekte daarentegen een toename met 6 procent. Voor dat fenomeen zijn volgens specialisten … The post Enkel Franse roséwijn verkoopt beter; rood en wit moeten afhaken appeared first on Express.
16/08 09u15  Heerschappij van De Beers komt aan haar einde Diamantairs hebben er altijd naar gestreefd om door producent De Beers als een zichthouder, een bevoorrecht afnemer, te worden erkend. Die situatie is de jongste jaren echter aan het veranderen. Dat zegt een rapport van Thomas Biesheuvel, diamantspecialist van het persbureau Bloomberg. Biesheuvel wijst erop dat het zichthouderschap lang niet meer dezelfde voordelen biedt als … The post Heerschappij van De Beers komt aan haar einde appeared first on Express.
15/08 15u15  De beursgang van WeWork: “Als het op één plek misgaat, stort het hele bouwwerk in elkaar” De introductie van de flexibele arbeidsmarkt heeft de voorbije jaren een aantal opmerkelijke neveneffecten gegenereerd. Eén daarvan is de opkomst van de coworking-ruimtes van WeWork.  Dat bedrijf verhuurt werkplekken voor ondernemingen en freelancers en heeft 528 vestigingen over de hele wereld, verdeeld over 111 steden, waaronder ook Brussel en Amsterdam.  WeWork kan rekenen op een … The post De beursgang van WeWork: “Als het op één plek misgaat, stort het hele bouwwerk in elkaar” appeared first on Express.
14/08 17u50  Noors investeringsfonds zou olie en gas dumpen? maar doet het niet Lees meer >
14/08 17u16  Noors investeringsfonds zou olie en gas dumpen… maar doet het niet Het Noorse Oljefondet kondigde twee jaar geleden aan zijn investeringen in fossiele brandstoffen te zullen elimineren. In praktijk is daarvan echter weinig in huis gekomen. Dat zegt de Noorse econoom Knut Anton Mork, die de portfolio van het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft geanalyseerd. De uiteindelijke afslanking van de portefeuille fossiele brandstoffen is volgens Mork uiteindelijk zo … The post Noors investeringsfonds zou olie en gas dumpen… maar doet het niet appeared first on Express.
14/08 17u00  Dodelijke bacterie heeft Italiaanse olijfoliesector in de tang In Italië zijn landbouwspecialisten koortsachtig op zoek naar een methode om de nationale olijfindustrie van een dodelijke bacterie te verlossen. De olijftelers moeten immers afrekenen met infecties van de bacterie xylella fastidiosa, die complete boomgaarden kan uitroeien. Een remedie tegen de ziekte is nog niet gevonden, maar Italiaanse agronomen hopen op termijn toch een oplossing … The post Dodelijke bacterie heeft Italiaanse olijfoliesector in de tang appeared first on Express.
14/08 14u46  Investeringsbanken schrappen 30.000 jobs nu recessie wenkt Wereldwijd schrappen investeringsbanken tienduizenden banen. Daarmee probeert de sector een antwoord te vinden op dalende rentetarieven, zwakke handelsvolumes en een toenemende automatisering. Dat blijkt uit een rapport van de Britse zakenkrant Financial Times. Sinds april zijn in de sector al bijna dertigduizend ontslagen aangekondigd. Onder meer HSBC Holdings, Barclays, Société Générale, Citigroup en Deutsche Bank … The post Investeringsbanken schrappen 30.000 jobs nu recessie wenkt appeared first on Express.
14/08 13u45  Nike lanceert abonnementsformule voor kinderen Het Amerikaanse sportmerk Nike start met een abonnement voor kinderen. Met de Nike Adventure Club richt het bedrijf zich op een publiek tussen twee en tien jaar. De nieuwe formule biedt aan de klanten drie mogelijke opties. Voor een bedrag van 20 dollar per maand krijgt de abonnee toegang tot vier paar sneakers per jaar. … The post Nike lanceert abonnementsformule voor kinderen appeared first on Express.
14/08 12u48  Plan om ?s werelds langste treintunnel te bouwen tussen Helsinki en Tallinn botst op weerstand Lees meer >
14/08 12u30  Verwachting voor Jambon I: tegen begin september Vlaamse regering rond Niemand van de onderhandelaars verwacht nog een mislukking van formateur Jan Jambon (N-VA). In de weken voorafgaand aan de formele start vandaag, is al veel doorgesproken. Bedoeling is zeker de septemberverklaring te halen. “Begin september zijn we er normaal uit”, zegt een toponderhandelaar. Waarom loste informateur Bart De Wever (N-VA) plots z’n eigen nota, zeven … The post Verwachting voor Jambon I: tegen begin september Vlaamse regering rond appeared first on Express.
14/08 12u15  Plan om ‘s werelds langste treintunnel te bouwen tussen Helsinki en Tallinn botst op weerstand Vooraleer de bouw van een spoortunnel tussen Tallinn en Helsinki kan starten, is nog heel wat bijkomende informatie noodzakelijk. Dat heeft Jaak Aab, de Estse minister van financiën, gezegd. Er moeten volgens Aab op tal van vragen nog antwoorden volgen. Het Finse bedrijf Finest Bay Area Development wil onder de Finse Golf een spoortunnel met … The post Plan om ‘s werelds langste treintunnel te bouwen tussen Helsinki en Tallinn botst op weerstand appeared first on Express.
13/08 22u43  ?s Werelds 10 akeligste bruggen Lees meer >
Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019, 14u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x WOONVIDEO. Elisabeth en Peter vonden in de Cevennen alles wat ze wilden: rust, groen, warm klimaat én boerderij vol karakter18/08 02u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: Terwijl de Cote d’Azur in deze tijd van het jaar overspoeld wordt door toeristen genieten Peter en Elisabeth van de rust van het Franse binnenland....
12x 'No deal-brexit zal waarschijnlijk zorgen voor voedselschaarste'18/08 03u30 - Nu.nl Economie: Groot-Brittannië zal na een 'no deal-brexit' te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.
12x Tot een derde minder migraine, maar De Block betaalt veelbelovend middel niet terug18/08 00u12 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x Comics Station in slechte papieren18/08 00u12 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x 4 op 5 zelfstandigen nemen werk mee op vakantie18/08 00u12 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
11x Belfius boekt halfjaarwinst van 304 miljoen euro18/08 00u12 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
11x ?Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord?18/08 00u00 - Elsevier.nl: Vakbond FNV neemt een maand na de gemaakte afspraken al afstand van het pensioenakkoord. De vakbond wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. ‘Nu korten zou een drama zijn,’ zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga woensdag in een interview in De Telegraaf. In het Pensioenakkoord … Continued The post ‘Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10x ROYALS. Prins Harry en Meghan “even gescheiden”. En er komt een mooi eerbetoon aan prinses Diana18/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een openhartige prins Daniel over zijn ziekte en waarom werden prins Harry en Meghan Markle in hemelsnaam gescheiden? Alle roddels en weetjes uit adellijke kringen op een rij.
10x Wie is Jacques Monsieur, de Belg die grootste conflicthaarden ter wereld illegaal van wapens voorzag?18/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Illegaal wapenhandelaar Jacques Monsieur is opgepakt. Geen kleine jongen. Een paar cijfers om dat te illustreren: de Belg kreeg bestellingen binnen voor 100.000 geweren, 13 miljoen kogels, 25 helikopters; hij stelde rekeningen op van 88 miljoen euro. Allemaal illegaal. Monsieur stak zijn geld in paarden. Die verraadden deze week zijn schuiloord.
10x Start van enkele grote wegenwerken in Melsele18/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vanaf maandag starten nutswerken op de drukke N70 tussen de Snoeckstraat en de Schoolstraat in Melsele (Beveren), een fase die tot 6 september zal duren. Tegelijkertijd wordt de Snoeckstraat ook grondig heraangelegd. De werken zorgen voor verkeershinder op de N70.

Statistieken

Artikels:
25862
Gelezen:
3030
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven