donderdag 22 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/03 10u30  Groeitempo industrie eurozone vertraagd LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in maart minder sterk gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 10u15  Vertrouwen Duitse ondernemers zakt weg MÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in maart gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
22/03 10u00  Groei Duitse industrie minder sterk LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van Duitsland is in maart afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 10u00  AND keldert op lager Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Op het Damrak ging AND in de uitverkoop na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder de renteverhoging door de Federal Reserve en keken uit naar de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 09u45  'Markt mobiele telefonie verder gekrompen' HOUTEN (AFN) - De markt voor mobiele telefonie in Nederland is het afgelopen jaar met 4,4 procent gekrompen tot 4,5 miljard euro. Telecombedrijven wijten de daling vooral aan de impact van regulering, prijsdruk en concurrentie, zo meldt marktonderzoeker Telecompaper.
22/03 09u30  Royal Delft sluit 2017 af met verlies DELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft 2017 afgesloten met een verlies van 83.000 euro, waar een jaar eerder nog 24.000 euro winst overbleef. Volgens het bedrijf, dat onlangs de verkoop van zijn dochterbedrijven op het gebied van pannen, kookgerei en bestek afrondde, zijn eenmalige kosten de reden van het tekort.
22/03 09u30  Alfen licht hoger bij beursdebuut AMSTERDAM (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen ging donderdag bij zijn beursdebuut licht omhoog. Het aandeel ging voor naar het Damrak voor 10 euro en schommelde kort na de openingsbel rond de 10,10 euro.
22/03 09u30  Bedrijvigheid Franse industrie zwakt af LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van Frankrijk is in maart afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 09u15  AEX begint in het rood AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag in het rood begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. Beleggers verwerkten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die de rente in de Verenigde Staten voor het eerst dit jaar opschroefde. Tevens wordt gelet op de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 08u30  ICT heeft heel InTraffic in handen BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft de overname van het resterende belang van 50 procent in InTraffic, van samenwerkingspartner Movares, afgerond. Daarmee heeft ICT nu de volledige controle over InTraffic, dat zich bezighoudt met applicaties voor onder meer verkeersmanagement.10 
22/03 08u30  'AEX begint met verlies' AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag met verlies te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen waarschijnlijk lager openen. Beleggers verwerken het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die de rente in de Verenigde Staten met 25 basispunten opschroefde. Tevens wordt gelet op de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 08u15  Opbrengst beursgang Alfen bijna 100 miljoen ALMERE (AFN) - De beursgang van laadpalenfabrikant Alfen op donderdag kan maximaal 98 miljoen euro opleveren als de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend. Zonder die optie is met de gang naar het Damrak een bedrag van 85 miljoen euro gemoeid.
22/03 08u15  Jaarverlies voor kaartenmaker AND CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers is in 2017 in de rode cijfers gedoken. Dat meldde de onderneming donderdag in een handelsbericht. Het was het eerste nettoverlies voor de kaartenmaker sinds 2011.
22/03 08u15  Euronext Londen heeft tijdelijke topman LONDEN (AFN) - Euronext heeft een tijdelijke vervanger gevonden voor de vertrokken topman van de Britse tak. Paul Humphrey gaat op interim-basis leidinggeven aan Euronext Londen en neemt ook enkele andere taken over van Lee Hodgkinson, die in januari zijn vertrek aankondigde bij de beursuitbater.
22/03 08u15  Achmea schrijft zwarte cijfers ZEIST (AFN) - Achmea heeft het jaar 2017 afgesloten met een winst van 217 miljoen euro. Daarmee schreef het concern weer zwarte cijfers nadat een jaar eerder nog een verlies resteerde, onder meer door grote hagelschade en eenmalige tegenvallers.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
21/03 21u30  Ablynx, Komono en C. Outdoor zijn de Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen Elk jaar publiceert Trends de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven van het land. We noemen ze de Trends Gazellen. In de voorbije weken kon u al de rangschikking raadplegen van Brussel en de vijf Vlaamse provincies. Deze week sluiten we af met de snelste groeiers van heel Vlaanderen. De uitblinkers zijn - elk in hun categorie - Ablynx, Komono en C. Outdoor. Zij krijgen de eretitel Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen, editie 2018.
21/03 20u30  De Wever steunt Vandeput en haalt zwaar uit naar SP.A Dat het lek bij de socialisten zit, roept volgens de N-VA-voorzitter veel vragen op.
21/03 20u00  Fed verhoogt rente en stelt groeiprognoses opwaarts bij De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag zoals verwacht met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zet daarmee een volgende rentestap, na drie verhogingen vorig jaar. Ook verwacht de Fed meer economische groei dan bij een eerdere prognose.
21/03 19u45  Fed verhoogt rente De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zet daarmee een volgende rentestap, na drie verhogingen vorig jaar. De financiële markten hielden over het algemeen al rekening met een renteverhoging.
21/03 18u30  Fujitsu kiest Brussel als locatie voor blockchain-innovatiecentrum De Japanse technologiegigant Fujitsu heeft voor Brussel gekozen als locatie voor zijn blockchain-innovatiecentrum. Dat centrum werd woensdag ingehuldigd door minister van Werk Kris Peeters en de ambassadeur van Japan.
21/03 18u15  Voedselagentschap moet meer controles uitvoeren van minister Ducarme Minister Denis Ducarme legt het federaal voedselagentschap FAVV een bijkomend programma voor controles op. Per trimester komt er één onaangekondigde controle bij, zowel bij de 106 slachthuizen, 476 versnijderijen als bij de 478 koelinstallaties.
21/03 16u45  Van Dag Allemaal tot HLN: nieuwsredacties De Persgroep en Medialaan gaan samenwerken Humo, De Morgen, Dag Allemaal... binnenkort varen alle redacties onder de vlag van News City, een koepel die de referentie wil worden voor nieuws in Vlaanderen.
21/03 15u30  Iedereen rekent op Pierre Winand om bpost weer te laten blinken Pierre Winand leidt de Amerikaanse dochters van bpost. Vanuit zijn kantoor aan de Amerikaanse Oostkust moet hij orde op zaken stellen bij het dochterbedrijf Radial.
21/03 15u30  Kijk uw bankgiften na Heel wat ouders deden al een bankgift van geld aan hun kinderen, vaak om hen te helpen bij hun bouw- of verbouwplannen. Op 1 september van dit jaar wijzigt er een en ander voor die regeling. Wanneer is er een probleem?
21/03 14u30  Europa zet licht op groen voor overname Monsanto door Bayer De Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemieureus Bayer.
21/03 12u45  Online-apotheek Viata: 'We geloven niet in een prijsvechtersstrategie' De online-apotheek Viata zoekt een partner. De 500.000 euro die het bedrijf via crowdlending sprokkelde, volstaat niet voor de internationale expansie. Viata was vorig jaar dan ook de snelstgroeiende online-apotheek.
21/03 12u15  'Belgische economie heeft ambitiehandicap' Hoeveel potentiële multinationals zijn in de Vlaamse klei blijven steken? Je wil het niet weten. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
21/03 11u30  Onmiddellijke overschrijving vanaf november 2018 mogelijk in België De directe betaling, waarbij de overschrijving in enkele seconden wordt voltooid, zou vanaf november een feit moeten zijn in België. Dat schrijft Le Soir woensdag, die stelt dat de dienst wel niet noodzakelijk gratis zal zijn. ING versnelt de betalingen nu al.
21/03 11u30  Aandeelhouders klagen Facebook aan Een groep investeerders heeft Facebook voor de rechter gesleept. Ze eisen een compensatie voor de dreun die het aandeel heeft gekregen door de affaire over misbruik van gebruikersgegevens.
21/03 10u30  Vastgoed: wat u moet weten voor u zich op de Belgische woningmarkt begeeft Nog nooit waren huizen in ons land zo duur. En nog nooit zijn er zo veel gekocht. We steken almaar meer geld in vastgoed en gaan er graag zware leningen voor aan. Maar de Nationale Bank waarschuwt: 'Onze woningmarkt raakt oververhit. Als we ze niet laten afkoelen, gebeuren er ongelukken.'
Laatste update: woensdag 21 maart 2018, 21u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u11
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/03 10u30  Groeitempo industrie eurozone vertraagd LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in maart minder sterk gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 10u15  Vertrouwen Duitse ondernemers zakt weg MÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in maart gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
22/03 10u00  Groei Duitse industrie minder sterk LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van Duitsland is in maart afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 10u00  AND keldert op lager Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Op het Damrak ging AND in de uitverkoop na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder de renteverhoging door de Federal Reserve en keken uit naar de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 09u45  'Markt mobiele telefonie verder gekrompen' HOUTEN (AFN) - De markt voor mobiele telefonie in Nederland is het afgelopen jaar met 4,4 procent gekrompen tot 4,5 miljard euro. Telecombedrijven wijten de daling vooral aan de impact van regulering, prijsdruk en concurrentie, zo meldt marktonderzoeker Telecompaper.
22/03 09u30  Royal Delft sluit 2017 af met verlies DELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft 2017 afgesloten met een verlies van 83.000 euro, waar een jaar eerder nog 24.000 euro winst overbleef. Volgens het bedrijf, dat onlangs de verkoop van zijn dochterbedrijven op het gebied van pannen, kookgerei en bestek afrondde, zijn eenmalige kosten de reden van het tekort.
22/03 09u30  Alfen licht hoger bij beursdebuut AMSTERDAM (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen ging donderdag bij zijn beursdebuut licht omhoog. Het aandeel ging voor naar het Damrak voor 10 euro en schommelde kort na de openingsbel rond de 10,10 euro.
22/03 09u30  Bedrijvigheid Franse industrie zwakt af LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van Frankrijk is in maart afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 09u15  AEX begint in het rood AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag in het rood begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. Beleggers verwerkten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die de rente in de Verenigde Staten voor het eerst dit jaar opschroefde. Tevens wordt gelet op de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 08u30  ICT heeft heel InTraffic in handen BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft de overname van het resterende belang van 50 procent in InTraffic, van samenwerkingspartner Movares, afgerond. Daarmee heeft ICT nu de volledige controle over InTraffic, dat zich bezighoudt met applicaties voor onder meer verkeersmanagement.
22/03 08u30  'AEX begint met verlies' AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag met verlies te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen waarschijnlijk lager openen. Beleggers verwerken het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die de rente in de Verenigde Staten met 25 basispunten opschroefde. Tevens wordt gelet op de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 08u15  Opbrengst beursgang Alfen bijna 100 miljoen ALMERE (AFN) - De beursgang van laadpalenfabrikant Alfen op donderdag kan maximaal 98 miljoen euro opleveren als de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend. Zonder die optie is met de gang naar het Damrak een bedrag van 85 miljoen euro gemoeid.
22/03 08u15  Jaarverlies voor kaartenmaker AND CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers is in 2017 in de rode cijfers gedoken. Dat meldde de onderneming donderdag in een handelsbericht. Het was het eerste nettoverlies voor de kaartenmaker sinds 2011.
22/03 08u15  Euronext Londen heeft tijdelijke topman LONDEN (AFN) - Euronext heeft een tijdelijke vervanger gevonden voor de vertrokken topman van de Britse tak. Paul Humphrey gaat op interim-basis leidinggeven aan Euronext Londen en neemt ook enkele andere taken over van Lee Hodgkinson, die in januari zijn vertrek aankondigde bij de beursuitbater.
22/03 08u15  Achmea schrijft zwarte cijfers ZEIST (AFN) - Achmea heeft het jaar 2017 afgesloten met een winst van 217 miljoen euro. Daarmee schreef het concern weer zwarte cijfers nadat een jaar eerder nog een verlies resteerde, onder meer door grote hagelschade en eenmalige tegenvallers.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
21/03 21u00  Amerikaanse centrale bank verhoogt rente met kwart procentpunt Lees meer >
21/03 17u45  Wat zit bij welke groep? Het Vlaamse medialandschap in kaart Het grootste deel van de Vlaamse tv-zenders, radiozenders, kranten en magazines is in handen van enkele grote spelers. Wat zit nu juist waar, rekening houdend met de nieuwe ontwikkeling dat Telenet de Vijver Media volledig in handen krijgt? Let wel: het gaat om een vereenvoudigd overzicht van de media: regionale zenders, lokale kranten, kleinere magazines en digitale spelers zijn niet inbegrepen.
21/03 16u45  Boodschappen-app Apporto maakt "winkelkardelen" mogelijk Warenhuisketen Colruyt lanceert Apporto, een app waarmee mensen voor elkaar boodschappen kunnen doen. Gebruikers zullen elkaar ook kunnen quoteren.
21/03 12u15  Hoe gezond is de Belgische restaurantsector? Lees meer >
21/03 12u15  Europese Commissie zet licht op groen voor miljardenovername van Monsanto door Bayer Lees meer >
21/03 04u00  Techfondsen onder druk op Wall Street Diverse techbedrijven hebben flink onder druk gestaan op de beurzen in New York. Het aandeel Facebook ging weer behoorlijk omlaag in de nasleep van het privacyschandaal. Ook Twitter en Snap moesten het ontgelden. De belangrijkste beursgraadmeters eindigden wel in de plus.
20/03 21u00  Google investeert ruim 240 miljoen euro in de strijd tegen "fake news" De bekende zoekrobot wil journalisten helpen om betrouwbare nieuwsberichten te maken. Tegelijk wil hij meezoeken naar een leefbare toekomst voor sector. Veel mediabedrijven hebben het sinds komst van het internet, en dus ook van Google, moeilijk om overeind te blijven.
20/03 20u00  Sven Gatz: "Netflix moet een bepaald bedrag investeren in lokale fictiereeksen" Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft een bezoek gebracht aan de hoofdkwartieren van Facebook en Netflix in Silicon Valley in de VS. 'Netflix moet een bepaald bedrag investeren in lokale fictiereeksen in Vlaanderen. Het bedrijf is dat ook bereid te doen als Netflix zelf mag beslissen over welke producties het zal gaan', aldus Gatz.
20/03 18u00  Ryanair wil luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda kopen Lees meer >
20/03 18u00  Cambridge Analytica: Britse parlement roept Mark Zuckerberg op om te komen getuigen Een Britse parlementscommissie wil dat Facebook-baas Mark Zuckerberg voor het parlement verschijnt om uitleg te geven over het dataschandaal rond Cambridge Analytica. Intussen blijft het aandeel van Facebook achteruitgaan. En er zijn ook berichten dat de Amerikaanse toezichthouder FTC een onderzoek is gestart naar het schandaal.
20/03 17u00  Groen: "FAVV-controles bij Veviba daalden na vaststelling van etikettenfraude in Kosovo" Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is na de vaststellingen van etikettenfraude door vleesbedrijf Veviba in Kosovo net minder vaak gaan controleren bij het bedrijf. Dat zegt Groen, na lectuur van het rapport over vleesfraude dat is opgesteld door het Voedselagentschap. De partij meldt ook dat er kort na het incident in Kosovo een tweede waarschuwing is binnengelopen over het bedrijf. Toch werd er niet ingegrepen.
20/03 17u00  Ryanair wil luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda overnemen Lees meer >
20/03 17u00  1.300 havenjobs in Oostendse voorhaven tegen eind 2018 Enkele jaren geleden mikte Oostende op 1.000 jobs in de voorhaven. Vandaag stelt de kuststad die prognose bij tot 1.300 jobs tegen eind 2018. Dat heeft burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) gezegd. Eind 2017 waren er 1.191 werkkrachten actief in de voorhaven.
20/03 15u45  Houdt een supermarkt ook zelf de voedselveiligheid in het oog? Lees meer >
20/03 15u45  Belgisch vastgoed ruim drie keer meer waard dan hele economie Het Belgisch vastgoed in handen van particulieren is zo'n 1.412 miljard euro waard. Dat berekende het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Het bedrag is goed voor maar liefst 334 procent van het bruto binnenlands product (bbp, het totaal aan geproduceerde goederen en diensten in ons land). Het bedrag ligt ook een pak hoger dan het netto financieel vermogen van particulieren, dat op 1.066 miljard euro wordt geraamd.
Laatste update: woensdag 21 maart 2018, 21u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/03 10u15  Beursdebutant Alfen breidt winst uit Het aandeel van laadpalenfabrikant Alfen ging op de eerste handelsdag na een hogere opening verder vooruit.
22/03 10u00  Column: Hoe te profiteren van de malaise bij Facebook? Het aandeel Facebook ligt al dagen onder druk omdat data van gebruikers zonder toestemming is gebruikt voor advertentiedoeleinden. Aangezien deze big data dé asset is van grote technologiebedrijven, reageren beleggers heftig op het nieuws. Hoe kunt u hier als belegger op inspelen?
22/03 10u00  'Markt mobiele telefonie verder gekrompen' De markt voor mobiele telefonie in Nederland is het afgelopen jaar met 4,4 procent gekrompen tot 4,5 miljard euro. Telecombedrijven wijten de daling vooral aan de impact van regulering, prijsdruk en concurrentie, zo meldt marktonderzoeker Telecompaper.
22/03 10u00  Groei Duitse industrie minder sterk De bedrijvigheid in de industrie van Duitsland is in maart afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 09u30  Royal Delft sluit 2017 af met verlies Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft 2017 afgesloten met een verlies van 83.000 euro, waar een jaar eerder nog 24.000 euro winst overbleef. Volgens het bedrijf, dat onlangs de verkoop van zijn dochterbedrijven op het gebied van pannen, kookgerei en bestek afrondde, zijn eenmalige kosten de reden van het tekort.
22/03 09u30  Bedrijvigheid Franse industrie zwakt af De bedrijvigheid in de industrie van Frankrijk is in maart afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
22/03 09u30  Beursverslag: Shell bovenaan op lager Damrak De Amsterdamse beurs is donderdag lager begonnen. Beursnieuweling Alfen stijgt een fractie boven de introductieprijs. Kaartenmaker AND wordt afgestraft.
22/03 09u15  Nieuwkomer Alfen trapt licht hoger af Laadpalenfabrikant Alfen kwam op de eerste handelsdag met een kleine winst uit de startblokken, net boven de introductieprijs van €10 per aandeel.
22/03 09u15  Zzp’er neemt de macht over De rol van grote bedrijven op de arbeidsmarkt is passé, bijna iedereen wordt eigen baas. Dankzij de digitalisering is het veel gemakkelijker om je eigen producten en diensten te verkopen, dus steeds meer mensen hebben geen werkgever meer nodig.
22/03 08u45  Column: Spaarrente blijft langer laag Een collega van ons, Edin Mujagic, heeft vorige week een speciale dag voor ECB-watchers bezocht. De oudere lezers onder ons herinneren zich waarschijnlijk nog dat je vroeger Kremlin-watchers had.10 
22/03 08u45  Bedrijfswagens vinden gretig aftrek in Europa De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie loopt voorlopig 6,5 procent voor ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Dat blijkt uit gegevens van de Europese autobrancheorganisatie ACEA over de eerste twee maanden van 2018.10 
22/03 08u45  Hornbach timmert aan de weg De Duitse keten van bouwmarkt- en tuincentrumwinkels Hornbach heeft in 2017 de omzet voor het eerst boven 4 miljard euro zien stijgen. Met name in de doe-het-zelfwinkels buiten de Duitse thuismarkt deed Hornbach goede zaken.10 
22/03 08u30  Hoofd beveiliging Twitter stapt op Bestuurslid Michael Coates is opgestapt bij Twitter. De eindverantwoordelijke voor onder meer de systeembeveiliging bij het technologiebedrijf begint voor zichzelf, zo meldde hij via Twitter.10 
22/03 08u30  'AEX begint met verlies' De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag met verlies te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen waarschijnlijk lager openen. Beleggers verwerken het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die de rente in de Verenigde Staten met 25 basispunten opschroefde. Tevens wordt gelet op de rentevergadering van de Bank of England.
22/03 08u30  ICT heeft heel InTraffic in handen ICT Group heeft de overname van het resterende belang van 50 procent in InTraffic, van samenwerkingspartner Movares, afgerond. Daarmee heeft ICT nu de volledige controle over InTraffic, dat zich bezighoudt met applicaties voor onder meer verkeersmanagement.10 
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u44
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/03 10u00  Groei van kolencentrales neemt wereldwijd af; in 2022 sluiten meer kolencentrales dan er worden geopend De kolencentrale heeft zijn tijd bijna gehad. Het vermogen van alle kolencentrales in de wereld groeit nog, maar die groei neemt heel snel af. Vanaf 2022 zullen er meer kolencentrales sluiten dan er nieuwe worden geopend. Dat staat in de nieuwste Global Coal Plant Tracker, waarin milieuorganisaties als Greenpeace en CoalSwarm samenwerken om de ontwikkeling van kolenstroom in kaart te brengen. Zij
22/03 02u15  Het is de vraag of de huidige vorm van wereldvrijhandel onze samenlevingen en onze geopolitieke positie ten goede komt Als je alle cultuuruitingen moreel of financieel hetzelfde waardeert, bestaat er geen cultuur meer. De dreigende handelsoorlog van Trump zou haaks staan op westerse liberale waarden. Kapitalisme, vrije markten en ondernemerschap zijn essentiële bouwstenen van het Westen. Maar ongelimiteerde vrijhandel en massaconsumptie kunnen de liberale orde ook ondermijnen. Steeds meer wordt duidelijk dat econo15 
22/03 02u15  Nijmegen wil zichtbaar 'vergroenen' door bodemverharding te verwijderen Nijmegen is dit jaar Groene Hoofdstad van Europa en dat wil de gemeente laten zien. Onttegeling moet de biodiversiteit bevorderen en hittestress en wateroverlast tegengaan. Met aarde op haar handen stapelt basisschoolleraar Soscha Spekkink stoeptegel op stoeptegel. Met haar groep 5 en de conciërge bouwt ze van de tegels een amfitheater op het schoolplein van basisschool Meander. 'Hier leren de kin15 
22/03 02u15  Meer verdienen als marketingmedewerker? Laat zien wat je creativiteit concreet oplevert Marketingmedewerker: 2.250 euro bruto (40 uur) Fiens salaris lijkt uit de lucht gegrepen. De 25-jarige marketingmedewerker vindt haar inkomen te laag, maar kan dat nergens controleren. Haar werkgever, een verkoper van terrasoverkappingen en schuifwanden, heeft geen cao en geen personeelsafdeling. Omdat 'marketing' een vergaarbak is van verschillende functies, is vergelijking met andere bedrijven n15 
22/03 02u15  Moet 30 procent van de berijders van een paard verplicht een jongen zijn? Er zijn weinig ouders die hun dochters het rolpatroon opdringen om te gaan paardrijden. Ze vinden het meestal te duur of te gevaarlijk. Niettemin zijn negen van de tien jongeren die op een pony of paard zitten, meisjes. Psychologen pijnigen zich hierover de hersenen. De Duitse psycholoog Harald Euler concludeerde in zijn onderzoek Warum Mädchen und Frauen reiten dat meisjes zich hiermee voor het e19 
22/03 00u45  Zelfs Europese Commissie erkent: digitaks - waarbij traditionele bedrijven meer belasting betalen - is niet ideaal Traditionele bedrijven betalen in de EU meer belasting dan digitale ondernemingen. De Europese Commissie wil dat aanpakken. Ideaal is het niet, laat zelfs de Europese Commissie woensdag doorschemeren. Niet voor niets spreekt zij over haar digitale heffing als een 'interim-belasting'. Een fiscaal noodverband, in afwachting van structurele maatregelen om het groeiende gat in de winstbelasting te dic16 
22/03 00u00  Van der Veer moet het voorlopig doen met 'slechts' 167 duizend euro per jaar bij Philips - tegenover 169 bij ING Jeroen van der Veer krijgt er geen geld bij als president-commissaris van Philips. Vorig jaar wilde het concern de beloning van Van der Veer met 22,2 procent verhogen, maar dat voorstel werd op het laatste moment ingetrokken omdat verzet van aandeelhouders dreigde. Philips zou met een nieuw voorstel komen, maar dat staat niet op de agenda van de komende aandeelhoudersvergadering. De oud-Shell-topm10 
22/03 00u00  Brussel onder voorwaarden akkoord met overname van Duits chemiebedrijf Bayer door Monsanto Het 'huwelijk uit de hel', zoals de critici het samengaan van Bayer en Monsanto noemen, komt een stap dichterbij. De Europese Commissie gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van de Amerikaanse zakenhandelaar door het Duitse chemiebedrijf, ter waarde van 53 miljard euro. De partijen moeten wel een aantal activiteiten verkopen om te voorkomen dat de concurrentie op de markt voor zaden en la10 
21/03 23u00  Action krijgt concurrentie: in Hoog Catharijne opent Normal, een nieuwe discountketen Nederland krijgt er een nieuwe koopjeswinkel bij die de ambitie koestert uit te groeien tot een serieuze concurrent van de succesvolle winkelketen Action. De Deense discountketen Normal opent in mei haar eerste Nederlandse vestiging in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Normal verkoopt voornamelijk cosmetica en huishoudelijke artikelen van A-merken, naar eigen zeggen voor prijzen die tie
21/03 22u15  Het jonge, sexy en hippe merk SuperTrash van Olcay Gulsen is failliet - waar ging het mis? Olcay Gulsen had haar modelabel willen uitbouwen tot een wereldmerk. Die droom ligt nu aan diggelen. Wat ging er mis? Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze droomde van winkels in alle grote Amerikaanse steden. Als het aan de 37-jarige Olcay Gulsen had gelezen, was SuperTrash een wereldmerk geworden. Maar dinsdagochtend werd ze uit bed gebeld om een handtekening onder de faillissementsaan
21/03 21u45  ING blundert met drie miljoen dubbele afboekingen - wat ging er mis en wat zijn de gevolgen? ING schreef woensdagmiddag per ongeluk drie miljoen pinbetalingen dubbel af die klanten maandag in winkels en horeca hadden gedaan. Ongeveer een miljoen ING-klanten die maandag pinden in winkels of horecagelegenheden, zagen woensdag dat de gepinde bedragen twee keer van hun betaalrekening waren afgeschreven. Door een fout van ING werden de gereserveerde bedragen van ongeveer drie miljoen transacti
21/03 16u15  Cambridge Analytica verder in problemen na uitspraken ex-directeur over centrale rol in internetcampagne Trump Alexander Nix, de baas van Cambridge Analytica, heeft het Britse databedrijf nog verder in de problemen gebracht met zijn bewering dat Cambridge Analytica de hele internetcampagne voor Donald Trump regisseerde, inclusief de campagne om Hillary Clinton zwart te maken. Nix, die inmiddels is geschorst door zijn bedrijf, zei dat tegenover een undercoverjournalist van Channel 4 die zich uitgaf voor een
21/03 13u00  Brussel presenteert plan voor 'digitaks' - als die er komt, gaan internetreuzen meer belasting betalen De Europese Commissie stelt een belasting van 3 procent voor op de digitale activiteiten van internetreuzen als Airbnb, Booking, Google en Facebook. Dat levert de betrokken lidstaten minimaal 5 miljard euro extra belastinginkomsten per jaar op. De webbedrijven betalen nu gemiddeld de helft minder belasting dan gewone bedrijven. Volgens Europees Commissaris Dombrovskis (Euro) is het 'onacceptabel'
21/03 12u30  ING schrijft drie miljoen pinbetalingen twee keer af; totaalbedrag 'verdwenen' geld nog onbekend Zo'n drie miljoen pinbetalingen van ING-klanten zijn woensdag per ongeluk voor de tweede keer afgeschreven, erkent de bank woensdagochtend. Een ING-woordvoerder verklaart dat het 'met name' gaat om betalingen die op maandag 19 maart in winkels en horecagelegenheden zijn gedaan. Deze bedragen zijn maandag of dinsdag voor het eerst afgeschreven, en in de nacht van dinsdag op woensdag nog een keer. I
21/03 02u15  Peter de Waard over de achteruitgang van gemeentepolitiek: het wordt allang niet meer serieus genomen Als lokale politici continu zakkenvullers en laaienlichters worden genoemd, verworden lokale besturen ook tot een club zakkenvullers, laaienlichters en andere gribussen. Alleen mensen met geringe empathie en een dikke olifantenhuid durven zich dan nog te kandideren. Het vertrouwen in de goede bedoelingen van raadsleden en wethouders heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De regering wil ze nu zelfs a
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/03 10u15  WGC Match Play - Thomas Pieters verliest zijn eerste wedstrijd in Austin Thomas Pieters is met een nederlaag begonnen aan het World Golf Championship Match Play in het Amerikaanse Austin. Hij ging onderuit tegen de Amerikaan Tonny Finau.
22/03 10u15  Slachtoffers niet tevreden over herdenking Zaventem: “Premier kwam families niet eens groeten” De slachtofferorganisaties die donderdagmorgen de herdenking op de luchthaven van Zaventem bijwoonden zijn niet tevreden met het verloop van de plechtigheid en de houding van de regeringsleiders. Er werd geen aankondiging omgeroepen om 7.58 uur, het tijdstip van de aanslagen, en de slachtoffers en naasten werden achter een lint op afstand gehouden van de herdenkingsplaat.
22/03 10u15  David Goffin treft Portugees Sousa in tweede ronde Miami David Goffin (ATP 9) speelt in de tweede ronde van het Masters 1.000 toernooi in Miami tegen de Portugees Joao Sousa (ATP 80).
22/03 10u15  Tirzah-Quartet in kapel KAS brengt vrijdag 23 maart het Tirzah-Quartet naar de kapel van de Heuvels.
22/03 10u00  Chauffeur belandt na niesbui in gracht met schoolbus Op de Staatsbaan in Ham botsten donderdagochtend een schoolbus en een wagen. De schoolbus belandde hierdoor in de gracht.
22/03 10u00  Pech blijft Dimension Data achtervolgen: onfortuinlijke Engelsman breekt wervelkolom na val op training De Engelse renner Scott Thwaites (28) heeft dinsdag bij een val op training meerdere breuken in zijn wervelkolom opgelopen. De renner van Dimension Data ging inmiddels met succes onder het mes. Tijdens die ingreep werd zijn wervelkolom gestabiliseerd. Er traden geen complicaties op.
22/03 09u45  Serene herdenkingsceremonies voor aanslagen Zaventem en Brussel Het is vandaag twee jaar geleden dat in Brussel en Zaventem aanslagen plaatsvonden. Om 7.58 uur begon de herdenkingsceremonie in de luchthaven van Zaventem. Toen ontplofte de eerste bom. Daarna volgde een ceremonie in het metrostation Maalbeek en aan het monument aan het Schumanplein.
22/03 09u45  Polen wil compensatie voor schade Tweede Wereldoorlog Nog dit jaar wil Polen gigantische bedragen tot wel 690 miljard terugeisen van Duitsland voor oorlogsschade uit de Tweede Wereldoorlog. Daar hebben de Duitsers geen oren naar. Het resultaat is een snel verzuurde relatie.
22/03 09u45  Sarkozy reageert op aantijgingen van corruptie: “Beschuldigingen maken van mijn leven een hel” De Franse ex-president Nicolas Sarkozy (63), die woensdag na twee dagen verhoor over mogelijke illegale Libische financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007 werd vrijgelaten, heeft tegen de magistraten die hem ondervraagd hebben, gezegd dat de beschuldigingen leugens zijn die van zijn leven een hel maken. Dat staat donderdag te lezen op de website van Le Figaro, die citeert uit Sarkozy’s verklaringen aan de magistraten.
22/03 09u45  Circus Ronaldo slaat tenten op in Beerse en Merksplas Het beroemde Circus Ronaldo heeft een nieuwe voorstelling klaar. In een tiental gemeenten in Vlaanderen houdt het gezelschap halt.
22/03 09u45  Khloé Kardashian poseert met babybuik in sexy lingerie Khloé Kardashian deelde na de aankondiging van haar zwangerschap al meermaals foto's van haar groeiende babybuikje, maar voor haar meest recente foto trok ze alle registers uit de kast en liet ze zich fotograferen in een sexy, kanten lingeriesetje dat weinig aan de verbeelding overlaat.
22/03 09u45  Groen wil alle contacten tussen politici en wapenlobbyisten in kaart brengen Naar aanleiding van de affaire met het F-16-vervangingsdossier legt Groen opnieuw het “transparantieregister” op tafel, waarin alle contacten tussen wapenlobbyisten en politici verplicht worden geregistreerd. Dat kondigt Kamerlid Wouter De Vriendt donderdag aan in De Ochtend. De partij legde het wetsvoorstel vorig jaar al eens voor, maar ving toen bot.
22/03 09u30  Gevonden: het zeemansgraf uit 1942 van de vijf onafscheidelijke broers Sullivan Het was een van de oorlogsbodems waar al dik 75 jaar naar gezocht werd, en nu is het wrak gevonden door miljardair Paul Allen. De USS Juneau, die verging in 1942. Het zeemansgraf van meer dan 600 matrozen, waarvan vijf namen in het Amerikaanse collectieve geheugen zijn gegrift: die van de broers Sullivan. De Sullivans werden nationale helden. En zorgden ervoor dat in de VS elke familie in de oorlog minstens een overlevende telt.
22/03 09u30  Dortmund krijgt wel een heel aparte en vooral snelle ‘tester’ op training Usain Bolt blijft werken aan zijn droom om ooit voor een profclub te voetballen. De 31-jarige Jamaïcaanse sprintkoning liet via twitter weten dat hij vrijdag meetraint met Borussia Dortmund. De Duitse traditieclub heeft het nieuws bevestigd.
22/03 09u15  Wie Frans wil leren, gaat best op taalkamp: “Geregeld komt zelfs de vraag of er al kleuters mee mogen” Ouders willen hun kinderen zo jong mogelijk op taalvakantie sturen, als voorbereiding op het gebrekkig Franstalig onderwijs in Vlaanderen. De schoolse kennis is gewoon te slecht.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/03 10u30  Dieselprijs op hoogste peil sinds oktober 2014 en nu ook aan de pomp duurder dan benzine Diesel wordt vrijdag duurder, zo maakte de FOD Economie bekend. De maximumprijs stijgt tot 1,4240 euro per liter, het hoogste peil sinds oktober...
22/03 08u15  Dit is de beste looptijd voor uw woonlening Een ideale looptijd voor de woonlening is er eigenlijk niet. Of beter: die hangt te sterk af van uw individuele situatie om er één algemeen geldend...
22/03 07u15  Gezocht: 2.000 automechanici Er dreigt een groot tekort aan autotechnici: er zijn meer dan 2.000 vacatures, terwijl er vorig schooljaar amper 1.350 studenten afstudeerden....
22/03 06u45  Sleutel tot werkzekerheid: autotechniek studeren Er dreigt een groot tekort aan autotechnici: er zijn meer dan 2.000 vacatures, terwijl er vorig schooljaar amper 1.350 studenten afstudeerden....10 
22/03 06u15  63 procent van de werkzoekenden zoekt andere jobs tijdens de kantooruren Zoeken naar een andere job iets voor na de reguliere werkuren? Kennelijk niet. Het is vooral tijdens de kantooruren dat het internetverkeer op...11 
22/03 06u00  Vlaamse overheid heeft nog geen cent terug van 15 miljoen euro aan frauduleuze bedrijfssubsidies De Vlaamse overheid probeert 15 miljoen euro aan bedrijfssubsidies terug te krijgen. Sinds 2010 is er nog geen enkele euro terugbetaald. Dat meldt...
21/03 23u00  Snowden onthult: "Met valse software om terroristen te bespioneren achterhaalde NSA ook gericht identiteit bitcoingebruikers" De NSA heeft bitcoingebruikers gericht opgespoord en zou daarbij ook hun identiteiten hebben achterhaald. De Amerikaanse spionagedienst deed dat...
21/03 20u15  YouTube wil gebruikers 'frustreren' zodat ze betalen voor reclamevrij muziekabonnement YouTube voert het aantal advertenties tussen muziekvideo's op om gebruikers naar een betalend abonnement te lokken. Dat abonnement is er nu nog...
21/03 19u00  Doe-het-zelf-kip: fok je eigen vlees van ei tot slacht Een kist met alle benodigdheden om thuis je eigen kippenvlees te produceren, inclusief broedmachine en slachtmateriaal. De Nederlandse boeren Jan...
21/03 17u00  Porsche doet het goed en dat betekent een extraatje van 9.656 euro voor de werknemers De Duitse sportwagenbouwer Porsche heeft er een goed jaar opzitten. En daar geniet ook het personeel van mee. Ze krijgen een premie van 9.656 euro,...
21/03 15u00  Facebook opnieuw gebeten hond op Wall Street door dataschandaal De beurzen in New York zijn vandaag licht lager geopend. Facebook zette zijn duikvlucht voort door oplopende druk om het misbruikschandaal van...
21/03 12u45  Europees groen licht voor overname Monsanto door Bayer De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemiereus Bayer....
21/03 12u00  Deze tak21-spaarverzekeringen renderen beter dan de spaarboekjes Een spaarverzekering vinden die meer dan 2 procent rendement oplevert, heeft iets van zoeken naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg, maar...
21/03 08u15  Ontdek 4 voordelen van een job als ingenieur Ingenieur, het is nog steeds een job met veel aanzien en verantwoordelijkheid. Maar er is meer dan dat. Wij zetten 4 andere voordelen van een job...
21/03 08u15  Onmiddellijke overschrijving vanaf november mogelijk De directe betaling, waarbij de overschrijving in enkele seconden wordt voltooid, zou vanaf november een feit moeten zijn in België. Dat schrijft...
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u03

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/03 10u00  Blokker Holding stopt met online tak Nextail Blokker Holding stopt met zijn online tak Nextail die de webwinkels van het bedrijf beheert. De onderneming heeft besloten Nextail te integreren met Blokker. 
22/03 09u45  Royal Delft sluit 2017 af met verlies van 83.000 euro Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft 2017 afgesloten met een verlies van 83.000 euro, waar een jaar eerder nog 24.000 euro winst overbleef.
22/03 09u15  Winkelketen Blokker stopt met online tak Nextail Blokker Holding stopt met zijn online tak Nextail die de webwinkels van het bedrijf beheert. De onderneming heeft besloten Nextail te integreren met Blokker. 
22/03 09u00  Verzekeraar Achmea buigt in 2017 verlies om in winst Verzekeraar Achmea heeft in 2017 een nettoresultaat geboekt van 216 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies gerapporteerd van 379 miljoen euro.
22/03 09u00  Laadpalenfabrikant Alfen voor minder naar de beurs dan verwacht Laadpalenfabrikant Alfen gaat voor een lagere prijs dan verwacht naar de beurs. Naar verluidt bleek de animo onder investeerders te laag. 
22/03 08u30  Hornbach doet goede zaken op thuismarkt Duitsland De Duitse keten van bouwmarkt- en tuincentrumwinkels Hornbach heeft in 2017 de omzet voor het eerst boven 4 miljard euro zien stijgen. 10 
22/03 08u00  Achmea buigt verlies om in winst Verzekeraar Achmea heeft in 2017 een nettoresultaat geboekt van 216 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies gerapporteerd van 379 miljoen euro.
22/03 07u45  Winkelketen Blokker stopt met onlinetak Nextail Blokker Holding stopt met zijn onlinetak Nextail die de webwinkels van het bedrijf beheert. De onderneming heeft besloten Nextail te integreren met Blokker. 
22/03 00u30  Opnieuw meer land beschikbaar voor tulpenteelt De oppervlakte landbouwgrond bestemd voor bollenteelt is sinds 2000 met 18 procent gestegen. Vooral het areaal voor tulpenbollen is met een toename van 38 procent flink gestegen.15 
21/03 19u15  Federal Reserve verhoogt belangrijkste rentetarief verder De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, heeft de rente verhoogd van 1,50 procent naar 1,75 procent. 
21/03 18u00  Nog onzeker of importheffingen VS ook voor Europa gaan gelden Het is nog geenszins zeker dat de importheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde ook voor Europa gaan gelden.
21/03 17u45  Uitvaartbedrijf Yarden betreurt verduistering door manager Uitvaartorganisatie Yarden betreurt dat een medewerker van het bedrijf jarenlang fraude heeft kunnen plegen.
21/03 17u45  VBO Makelaar verliest bij bodemprocedure van Funda Makelaarsorganisatie VBO Makelaar heeft een bodemprocedure verloren van huizensite Funda.
21/03 16u45  Uitvaartorganisatie Yarden betreurt verduistering door manager Uitvaartorganisatie Yarden betreurt dat een medewerker van het bedrijf jarenlang fraude heeft kunnen plegen.
21/03 15u15  VBO Makelaar verliest procedure van Funda Makelaarsorganisatie VBO Makelaar heeft een bodemprocedure verloren van huizensite Funda.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/03 00u00  Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest Unilever schrapt haar hoofdkantoor in de Britse hoofdstad Londen. Dat betekent dat het hoofdkwartier van het bedrijf zich definitief vestigt in Rotterdam. De kogel is door de kerk: het hoofdkantoor van miljardenbedrijf Unilever verhuist definitief naar Rotterdam. De raad van bestuur van het levensmiddelenconcern heeft na bijna een jaar wikken en wegen de knoop doorgehakt, … Continued The post Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 16u00  Facebook-koersen in vrije val na dataschandaal Cambridge Analytica Lees meer >
19/03 00u00  Brussel kan Nederlandse steun voor Brexit-gat vergeten Lees meer >
19/03 00u00  Barroso in opspraak over Goldman Sachs-lobby bij Europese Commissie Lees meer >
19/03 00u00  Juncker maakt zich op voor handelsoorlog met Trump De Amerikaanse president Donald Trump gaat de importtarieven op staal en aluminium fors verhogen. Daarmee wil hij de concurrentiepositie van Amerika ten opzichte van China verbeteren. Ook de Europese Unie wordt door de maatregel geraakt: de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker is woedend. Trump kondigde via Twitter aan dat de Amerikaanse staal- en … Continued The post Juncker maakt zich op voor handelsoorlog met Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  GL-leider Klaver wil wet tegen loon ING-topman GroenLinks wil met een wet de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers voorkomen. De wet moet dan wel met spoed door de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld, want de aandeelhouders van ING buigen zich op 23 april over de voorgestelde verhoging. GroenLinks-leider Jesse Klaver deed in het televisieprogramma Buitenhof een dringende oproep aan andere partijen … Continued The post GL-leider Klaver wil wet tegen loon ING-topman appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 00u00  Dick Benschop volgt Nijhuis op als baas van Schiphol Lees meer >
16/03 00u00  Van Baalen vol op het orgel tegen ?wispelturige Trump? Lees meer >
16/03 00u00  Tweede Kamer in rep en roer over salaris Hamers Lees meer >
15/03 00u00  Aangifte niet meer alleen met DigiD U hebt niet langer uw DigiD nodig om in te loggen bij de fiscus. Inloggen kan ook via uw bank. Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak. Miljoenen mensen moeten deze weken weer belastingaangifte … Continued The post Aangifte niet meer alleen met DigiD appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 00u00  EU en Amerika op rand handelsoorlog Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/03 09u30  Hoe sp.a een droomcomeback beleeft dankzij de F-16's Bij de sp.a heerst een winning mood. Want na een goede peiling en een geslaagd congres met de juiste thema's scoort voorzitter John Crombez nu met z'n aanval over de F-16's. Niet toevallig: het is het perfecte dossier voor de socialisten. "Want wie geeft geld aan straaljagers als de pensioenen nog niet betaald zijn?"
22/03 09u30  Zuckerberg biedt z'n excuses aan In een interview met CNN heeft Mark Zuckerberg zich verontschuldigd bij de gebruikers van Facebook. Zowel de autoriteiten in Amerika als in Europa willen Zuckerberg aan de tand voelen over de manier waarop Facebook is omgegaan met de zaak-Cambridge Analytica. Dat data-analysebedrijf maakte in 2014 de gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers buit en zette die vervolgens in om politieke campagnes zoals de presidentsverkiezingen in de VS te beïnvloeden.
22/03 09u00  GroenLinks nu grootste in pak Nederlandse steden GroenLinks de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland geworden. De partij is de grootste in Amsterdam, Utrecht, Delft, Haarlem, Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Culemborg. In Nijmegen heeft GroenLinks bijna een kwart van de stemmen gekregen. Ook de VVD deed het behoorlijk. De PVV van Geert Wilders komt in een aantal gemeenten voor het eerst in de gemeenteraad, maar heeft het toch niet zo goed gedaan.
21/03 23u00  Wat doen miljonairs anders dan de anderen? De toename van de welvaart bij de rijkste mensen leidde in 2016 tot de creatie van 2,3 miljoen nieuwe miljonairs in de wereld, waarmee het totaal op 36 miljoen kwam. 
21/03 22u30  'Golden State' Californië is onbetaalbaar geworden, zelfs de middenklasse vertrekt Tussen juli van 2016 en juni 2017 hebben ruim 138.000 mensen Californië verlaten om elders hun tenten op te slaan. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Census Bureau's American Community Survey. De reden moet niet ver gezocht worden: de ‘Golden State’ wordt stilaan onbetaalbaar voor iedereen, de rijken niet te na gesproken. 
21/03 21u45  Mails bewijzen dat minister Vandeput voorgelogen werd: baas luchtmacht zet tijdelijk stap opzij De baas van de luchtmacht, generaal Frederic Vansina, heeft tijdelijk een stap opzijgezet. De druk in het dossiers rond de F-16's werd te groot, nadat de VRT nieuwe mails kon inkijken waaruit blijkt dat minister Steven Vandeput (N-VA) werd voorgelogen. Een tussenweg lijkt nu niet meer mogelijk: ofwel moet Vandeput zelf zijn conclusies trekken, ofwel hij met de borstel door de legertop gaan en de mensen die gelogen hebben van hun functie ontdoen.
21/03 19u15  Speciale commissie bevestigt: prins Laurent is 15 procent van zijn dotatie kwijt Prins Laurent zal 15 procent van zijn dotatie moeten inleveren. Dat heeft een speciale commissie in het parlement beslist na een hoorzitting waarop de advocaat van Laurent z'n cliënt kwam verdedigen. Het  voorstel van de regering werd zo goedgekeurd.
21/03 19u00  Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd zorgt voor grootste kapitaalvlucht uit Spaanse geschiedenis De politieke crisis in Catalonië heeft in het laatste kwartaal van 2017 ruim 31,4 miljard euro aan bankdeposito’s uit de Spaanse deelstaat doen weghalen. Het ging om 17% van alle spaargeld. Eind 2017 stond op Catalaanse spaarrekeningen nog 153 miljard euro, het laagste bedrag sinds 2006. Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse centrale bank.
21/03 18u15  Sven Gatz (Open Vld) wordt teruggefloten door partijvoorzitster Gwendolyn Rutten: "We gaan tv-reclame niet verbieden" Gwendolyn Rutten, voorzitster van de Open Vld, fluit minister van Media Sven Gatz terug nadat hij aankondigde dat hij door middel van een decreet een verbod wil opleggen over het doorspoelen van reclame. 
21/03 16u30  Franse platteland telt een derde minder vogels sinds de eeuwwisseling Op het West-Europese platteland klinkt traditioneel het gezang van vogels zoals de leeuwerik en de vink, maar indien niet snel wordt opgetreden, dreigen deze gebieden in de nabije toekomst vooral door stilte gekenmerkt te worden. Die waarschuwing komt van studies van het Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) en het Muséum National d’Histoire Naturelle in Frankrijk, die de toestand van het lokale vogelbestand de voorbije decennia hebben opgevolgd.
21/03 16u00  7 redenen waarom 'Big Tech' niet meer te reguleren valt: ze zijn net als de banken 'too big to fail' geworden Het laatste Facebookschandaal en de plannen van de EU om Google, Amazon, Facebook en Apple - de zogenaamde GAFA’s - op hun omzet te gaan belasten, hebben één zaak gemeen: het feit dat niemand nog controle lijkt te hebben op de handel en wandel van deze Amerikaanse digitale reuzen. 
21/03 14u45  Duitse prijsvechter Flixbus gaat nu ook in de VS rijden Het Duitse vervoerbedrijf FlixBus wil ook in de Verenigde Staten activiteiten opzetten. Daarbij zou het concern willen inspelen op de gebrekkige transportverbindingen die tussen een aantal Amerikaanse steden moeten worden vastgesteld. FlixBus zou nog deze lente in de Verenigde Staten van start willen gaan.
21/03 14u30  Erdogan wil 'Leger van Islam' van 5 miljoen man tegen Israël De Organization of Islamic Cooperation (OIC) moet een gezamenlijk leger van vijf miljoen soldaten mobiliseren om de strijd met Israël aan te gaan. Dat werd recent aangevoerd door de Turkse krant Yeni Şafak, die nauw aanleunt bij de AK Parti van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.
21/03 13u30  Naast mensen is spaghetti het meest gesmokkelde product in de Sahara Vele historische handelsroutes door de Sahara worden op dit ogenblik massaal ingezet om vluchtelingen en drugs naar Europa te brengen. De smokkelaars hebben daarbij echter tevens een oplossing gevonden om hun konvooien van vrachtwagens ook gevuld naar hun thuishavens te laten terugkeren. Pasta blijkt immers een ideaal product om van het mediterrane bekken verder naar het zuiden te brengen.
21/03 12u45  Relatie-experts waarschuwen voor de gevaren van het blauwe vinkje op WhatsApp en Facebook Messenger  Volgens relatie-experts kunnen de blauwe vinkjes op WhatsApp en Facebook Messenger, die aantonen wanneer je een bericht gelezen hebt, een gevaar betekenen voor je relatie. “Als je vaak piekert en een kleine paniekaanval krijgt bij het zien van die vinkjes of leesbevestigingen, dan is het niet verstandig om ze aan te laten staan”, zegt relatie-expert Madeleine Mason.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Moet 30 procent van de berijders van een paard verplicht een jongen zijn?22/03 02u15 - Volkskrant Economie: Er zijn weinig ouders die hun dochters het rolpatroon opdringen om te gaan paardrijden. Ze vinden het meestal te duur of te gevaarlijk. Niettemin zijn negen van de tien jongeren die op een pony of paard zitten, meisjes. Psychologen pijnigen zich hierover de hersenen. De Duitse psycholoog Harald Euler concludeerde in zijn onderzoek Warum Mädchen und Frauen reiten dat meisjes zich hiermee voor het e
17x Faillissement van brasserie stopt Bourgondische Express niet22/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Omdat hun clublokaal vorige maand failliet is gegaan, moesten de leden van WTC De Rappe Wielen op de valreep nog een nieuwe start- en aankomstplaats zoeken voor hun jaarlijkse lenterit in Ravels.
16x Zelfs Europese Commissie erkent: digitaks - waarbij traditionele bedrijven meer belasting betalen - is niet ideaal22/03 00u45 - Volkskrant Economie: Traditionele bedrijven betalen in de EU meer belasting dan digitale ondernemingen. De Europese Commissie wil dat aanpakken. Ideaal is het niet, laat zelfs de Europese Commissie woensdag doorschemeren. Niet voor niets spreekt zij over haar digitale heffing als een 'interim-belasting'. Een fiscaal noodverband, in afwachting van structurele maatregelen om het groeiende gat in de winstbelasting te dic
15x Het is de vraag of de huidige vorm van wereldvrijhandel onze samenlevingen en onze geopolitieke positie ten goede komt22/03 02u15 - Volkskrant Economie: Als je alle cultuuruitingen moreel of financieel hetzelfde waardeert, bestaat er geen cultuur meer. De dreigende handelsoorlog van Trump zou haaks staan op westerse liberale waarden. Kapitalisme, vrije markten en ondernemerschap zijn essentiële bouwstenen van het Westen. Maar ongelimiteerde vrijhandel en massaconsumptie kunnen de liberale orde ook ondermijnen. Steeds meer wordt duidelijk dat econo
15x Nijmegen wil zichtbaar 'vergroenen' door bodemverharding te verwijderen22/03 02u15 - Volkskrant Economie: Nijmegen is dit jaar Groene Hoofdstad van Europa en dat wil de gemeente laten zien. Onttegeling moet de biodiversiteit bevorderen en hittestress en wateroverlast tegengaan. Met aarde op haar handen stapelt basisschoolleraar Soscha Spekkink stoeptegel op stoeptegel. Met haar groep 5 en de conciërge bouwt ze van de tegels een amfitheater op het schoolplein van basisschool Meander. 'Hier leren de kin
15x Meer verdienen als marketingmedewerker? Laat zien wat je creativiteit concreet oplevert22/03 02u15 - Volkskrant Economie: Marketingmedewerker: 2.250 euro bruto (40 uur) Fiens salaris lijkt uit de lucht gegrepen. De 25-jarige marketingmedewerker vindt haar inkomen te laag, maar kan dat nergens controleren. Haar werkgever, een verkoper van terrasoverkappingen en schuifwanden, heeft geen cao en geen personeelsafdeling. Omdat 'marketing' een vergaarbak is van verschillende functies, is vergelijking met andere bedrijven n
15x Opnieuw meer land beschikbaar voor tulpenteelt22/03 00u30 - Nu.nl Economie: De oppervlakte landbouwgrond bestemd voor bollenteelt is sinds 2000 met 18 procent gestegen. Vooral het areaal voor tulpenbollen is met een toename van 38 procent flink gestegen.
13x Minder bloembollentelers op meer bollengrond22/03 00u15 - De Financiële Telegraaf: De Nederlandse bollenteelt is onderhevig aan een enorme schaalvergroting. Het aantal hectare dat gebruikt wordt voor bollenteelt groeit hard, terwijl het aantal bollentelers heel hard afneemt. Die schaalvergroting gaat het hardst in de tulpenbollenteelt.
12x Fuiven voor chirowerking22/03 08u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De oud-leiding van chiro Kontakt in Voortkapel organiseert op zaterdag 24 maart de Never Ending 30+ fuif t.v.v. de chirowerking.
12x Afrikaans continent splitst sneller dan verwacht in twee22/03 08u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Afrikaanse continent dreigt in tweeën te splitsen. En dat lijkt sneller te gebeuren dan gedacht. Een proces dat normaal miljoenen jaren overbrugt, lijkt zich in sneltempo te voltrekken. Al is ook dat relatief: wij zullen het alleszins niet meer meemaken.

Statistieken

Artikels:
34994
Gelezen:
19674
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven