zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
15/06 08u30  'ABN AMRO op zoek naar nieuwe topman' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Kees van Dijkhuizen bij ABN AMRO lijkt nabij. Volgens bronnen kondigt hij binnenkort zijn vertrek aan. Het gerucht is zo hardnekkig dat ING zijn kroonprins afschermt om te voorkomen dat de concurrent die als nieuwe topman headhunt, schrijft De Telegraaf.
14/06 22u30  Broadcom onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukten het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
14/06 21u45  'Fusie T-Mobile US en Sprint weer dichterbij' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De op handen zijnde fusie tussen de Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint is naar verluidt weer een stap dichterbij. De mededingingsafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie lijkt akkoord te willen geven voor de deal als de bedrijven meerdere bezittingen van de hand doen. Dat schrijft de New York Times op basis van bronnen.
14/06 20u45  OCI praat over samenwerking met Adnoc AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit bevestigde het Egyptische bedrijf, nadat geruchten over gesprekken eerder de ronde deden.
14/06 19u45  Aegon Bank plaatst obligatielening AMSTERDAM (AFN) - Aegon Bank heeft naar eigen zeggen met succes achtergestelde niet-preferente obligatielening van 500 miljoen euro geplaatst. De stukken hebben een looptijd van vijf jaar en het rendement is 0,729 procent. Volgens Aegon Bank, dat onderdeel is van Aegon, is de lening vijf keer overtekend en gebeurde de plaatsing bij meer dan 180 institutionele beleggers.
14/06 19u45  Wall Street kleurt rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie in de min. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
14/06 19u30  'OCI in gesprek over samenwerking met Adnoc' AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Een aankondiging van een deal zou over een aantal dagen al kunnen volgen.
14/06 18u30  ABN AMRO verkoopt aandelen Euronext AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft vrijdag 700.000 aandelen van Euronext verkocht aan Caisse des Dépôts. Volgens de bank gaat het om een 1 procent van het aandelenkapitaal van de beursuitbater. Financiële details maakte ABN AMRO niet bekend.
14/06 18u15  Investeerder HAL vergroot belang in Coolblue AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft haar belang in webwinkelbedrijf Coolblue vergroot van ruim 30 procent naar 49 procent. HAL kocht de aandelen van twee van de drie oprichters van Coolblue.
14/06 17u45  Chipbedrijven onder druk op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten. Met name chipbedrijven op Beursplein 5 deden een stap terug na de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Het beeld elders in Europa was niet anders. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
14/06 16u30  Consumentenvertrouwen VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juni gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
14/06 16u15  Bedrijfsvoorraden VS gestegen WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in april met 0,5 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/06 16u00  Minnen op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag in de min. Ook elders in Europa kleurden graadmeters rood. Met name de chipsector kende een mindere sessie na een omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
14/06 16u00  'Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op' PARIJS (AFN) - Bij Air France-KLM staan na een roerige periode de neuzen weer dezelfde kant op. Volgens topman Ben Smith van het luchtvaartconcern liggen grote aandeelhouders de Nederlandse en de Franse staat op één lijn met het bedrijf als het gaat om het vertegenwoordigen van de belangen in beide landen.
14/06 15u45  Broadcom drukt chipsector op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met minnen aan de laatste sessie van de week begonnen. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 8u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
15/06 10u30  Bayer kampt met een glyfosaatnachtmerrie: 'Het zou dwaas zijn nu al met de witte vlag te zwaaien' Het juridische moeras waarin Bayer na de overname van Monsanto in de Verenigde Staten verzeild is geraakt, bewijst hoe sterk het Amerikaanse rechtssysteem verschilt van het onze. De Amerikaanse topadvocaat Mark Behrens geeft tekst en uitleg.
14/06 15u15  Nieuwe wet op mede-eigendom maakt feitelijke onteigening mogelijk De nieuwe wetgeving op de mede-eigendom versoepelt de mogelijkheid om werken te laten uitvoeren. Het wordt bovendien minder moeilijk om tegen de wil van sommige eigenaars appartementsblokken te slopen en weer op te bouwen.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: in Middelkerke-Westende vind je de goedkoopste appartementen De appartementenprijzen dalen in Middelkerke-Westende. Vooral verouderde appartementen doen het prijsniveau dalen.
14/06 13u00  Trappistenbroeders Westvleteren gaan hun bier online verkopen Het trappistenbier van Westvleteren is hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet om aan de vraag te voldoen. Daarom worden soms woekerprijzen betaald. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en verkopen het bier voortaan via een webshop.
14/06 12u45  Trappistenbier Westvleteren wordt voortaan online verkocht Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Bijgevolg gaan de begeerde flesjes soms voor woekerprijzen de deur uit. De trappistenbroeders willen de verkoop nu transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 12u30  Trappistenbier Westvleteren wordt vooortaan online verkocht Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Daarom worden soms woekerprijzen op tafel gegooid voor de begeerde flesjes. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 11u15  Wees voorbereid op een volatiele beurszomer De vakantieperiode wenkt, die uitnodigt tot reflectie. Tijd om even terug te blikken en vooral vooruit te kijken naar wat ons de rest van het beursjaar nog te wachten staat.
13/06 17u15  ING België raadt beleggers aan risico's af te bouwen De economen van ING België zien de kans op een recessie in de komende twee jaar zienderogen stijgen. De strategen raden beleggers voorzichtigheid aan. 'Gebruik de rally's op de beurzen om de risico's in uw beleggingsportefeuille af te bouwen.'
13/06 16u15  Vastgoed De Panne: lage prijzen, nieuwe kopers De vastgoedmarkt in De Panne heeft het al enkele jaren moeilijk. Maar de kentering lijkt ingezet.
13/06 16u15  Vastgoed Koksijde-Oostduinkerke: de ene deelmarkt is de andere niet In Koksijde-Oostduinkerke is het altijd opletten met snelle conclusies op basis van de prijsstatistieken. Want de ene deelmarkt is er de andere niet.
13/06 15u00  CO2 uitstoten wordt steeds duurder: industrie ongerust over de spelregels Het wordt steeds duurder om een ton CO2 te mogen uitstoten. De industrie maakt zich zorgen over de onduidelijke spelregels op de emissiemarkt. Ook de particulier komt in het vizier van een koolstoftaks.
13/06 14u45  Markus Steilemann (CEO kunstoffenreus Covestro): 'Plastic is niet het probleem' Voor elke klimaatactivist ter wereld is plastic een grote boosdoener. Markus Steilemann, de CEO van het kunststoffenconcern Covestro, probeert plastic uit het verdomhoekje te halen.
13/06 11u45  Beleggen in technologie: 'De doorbraak van artificiële intelligentie zal sterker zijn dan die van het internet' Marc Langeveld en Siddy Jobe zijn ervaren techanalisten en starten een gespecialiseerd technologiefonds bij de vermogensbeheerder Econopolis. 'Beleggers hebben ons niet nodig om een Amazon of een Google te vinden. Maar doorgaans kennen ze de beloftevolle subtoppers nog niet.'
12/06 16u45  Carsten Brzeski (ING) over het monetaire beleid: 'De ECB speelt met vuur' De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente tot midden 2020 op nul. Voor econoom en ECB-watcher Carsten Brzeski was dat niet de grootste verrassing.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 10u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 14u15
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
15/06 08u30  'ABN AMRO op zoek naar nieuwe topman' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Kees van Dijkhuizen bij ABN AMRO lijkt nabij. Volgens bronnen kondigt hij binnenkort zijn vertrek aan. Het gerucht is zo hardnekkig dat ING zijn kroonprins afschermt om te voorkomen dat de concurrent die als nieuwe topman headhunt, schrijft De Telegraaf.
14/06 22u30  Broadcom onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukten het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
14/06 21u45  'Fusie T-Mobile US en Sprint weer dichterbij' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De op handen zijnde fusie tussen de Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint is naar verluidt weer een stap dichterbij. De mededingingsafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie lijkt akkoord te willen geven voor de deal als de bedrijven meerdere bezittingen van de hand doen. Dat schrijft de New York Times op basis van bronnen.
14/06 20u45  OCI praat over samenwerking met Adnoc AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit bevestigde het Egyptische bedrijf, nadat geruchten over gesprekken eerder de ronde deden.
14/06 19u45  Aegon Bank plaatst obligatielening AMSTERDAM (AFN) - Aegon Bank heeft naar eigen zeggen met succes achtergestelde niet-preferente obligatielening van 500 miljoen euro geplaatst. De stukken hebben een looptijd van vijf jaar en het rendement is 0,729 procent. Volgens Aegon Bank, dat onderdeel is van Aegon, is de lening vijf keer overtekend en gebeurde de plaatsing bij meer dan 180 institutionele beleggers.
14/06 19u45  Wall Street kleurt rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie in de min. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
14/06 19u30  'OCI in gesprek over samenwerking met Adnoc' AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Een aankondiging van een deal zou over een aantal dagen al kunnen volgen.
14/06 18u30  ABN AMRO verkoopt aandelen Euronext AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft vrijdag 700.000 aandelen van Euronext verkocht aan Caisse des Dépôts. Volgens de bank gaat het om een 1 procent van het aandelenkapitaal van de beursuitbater. Financiële details maakte ABN AMRO niet bekend.
14/06 18u15  Investeerder HAL vergroot belang in Coolblue AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft haar belang in webwinkelbedrijf Coolblue vergroot van ruim 30 procent naar 49 procent. HAL kocht de aandelen van twee van de drie oprichters van Coolblue.
14/06 17u45  Chipbedrijven onder druk op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten. Met name chipbedrijven op Beursplein 5 deden een stap terug na de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Het beeld elders in Europa was niet anders. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
14/06 16u15  Consumentenvertrouwen VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juni gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
14/06 16u15  Bedrijfsvoorraden VS gestegen WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in april met 0,5 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/06 16u00  Minnen op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag in de min. Ook elders in Europa kleurden graadmeters rood. Met name de chipsector kende een mindere sessie na een omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
14/06 16u00  'Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op' PARIJS (AFN) - Bij Air France-KLM staan na een roerige periode de neuzen weer dezelfde kant op. Volgens topman Ben Smith van het luchtvaartconcern liggen grote aandeelhouders de Nederlandse en de Franse staat op één lijn met het bedrijf als het gaat om het vertegenwoordigen van de belangen in beide landen.
14/06 15u45  Broadcom drukt chipsector op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met minnen aan de laatste sessie van de week begonnen. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 8u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
15/06 17u15  Meer windenergie? Vlaanderen zal er wel bij varen Lees meer >
15/06 13u45  Keukenfabrikant Donald Muylle over zijn befaamde tv-spotjes: "Ik kreeg het idee 's nachts in mijn bed" Donald Muylle van Dovy Keukens is ontegensprekelijk de bekendste keukenbouwer in ons land. Niet zo bijster originele, maar des te effectievere reclamespotjes maakten van Muylle een Bekende Vlaming. In een bikkelharde concurrentiestrijd heeft Dovy Keukens daardoor een vaste plaats ingenomen in de Belgische keukenmarkt. Ons magazine 'De markt' sprak met hem.
15/06 11u15  Deliveroo-koeriers leggen vanavond het werk neer in Gent In Gent gaat een deel van de maaltijdkoeriers van Deliveroo tussen 19 uur en 20 uur vanavond het werk neerleggen. Ze doen dat uit protest tegen de verlaging van hun loon. Dat zou sinds augustus met 35 procent zijn gedaald. Deliveroo verwacht weinig hinder en noemt de actie niet representatief.
15/06 09u00  Harde concurrentie in keukenland: waarom Belgisch maatwerk (voorlopig) standhoudt tegen buitenlandse standaardkeukens Lees meer >
14/06 18u30  Asco start voorzichtig herop, maar verlengt tijdelijke werkloosheid tot dinsdag Asco, het bedrijf uit Zaventem dat wegens een cyberaanval al zijn activiteiten sinds een week heeft gestaakt, is begonnen met zijn systemen geleidelijk weer op te starten, maar heeft de technische werkloosheid wel verlengd tot volgende dinsdag. Dat maakte de directie bekend in een bericht aan het personeel.
13/06 15u45  Kan ik mijn ouders ten laste nemen? En moet ik huurinkomsten aangeven? 9 lezersvragen over de belastingen beantwoord Lees meer >
13/06 07u45  Fluvius start op 1 juli met de uitrol van de digitale energiemeter Distributienetbeheerder Fluvius start begint volgende maand met de uitrol van de digitale meters voor elektriciteit en aardgas. Voor eind 2022 zullen al 1,8 miljoen digitale meters actief zijn.
13/06 05u30  Cacaoprijs schiet omhoog na opschorten verkoop door Ghana en Ivoorkust De cacaoprijs is op de termijnmarkten van Londen en New York gestegen tot het hoogste niveau in bijna een jaar, nadat de twee belangrijkste leveranciers -Ivoorkust en Ghana- beslist hebben om de verkoop voor volgend jaar op te schorten om een minimumprijs uit de wacht te kunnen slepen.
13/06 01u45  Cacaoprijs schiet omhoog nadat Ivoorkust en Ghana verkoop opschorten De cacaoprijs is op de termijnmarkten van Londen en New York gestegen tot het hoogste niveau in bijna een jaar, nadat de twee belangrijkste leveranciers -Ivoorkust en Ghana- beslist hebben om de verkoop voor volgend jaar op te schorten om een minimumprijs uit de wacht te kunnen slepen.
12/06 18u30  2.600 dozen verdacht speelgoed ontdekt in Wevelgem In een winkel in Wevelgem zijn 2.600 dozen verdacht speelgoed aangetroffen en in beslag genomen. Waarschijnlijk is het namaak uit China. De douane en de federale overheidsdienst Economie controleerden de winkel na een tip en deden de ontdekking.
12/06 15u15  1.000 werknemers bij Asco Zaventem nog twee dagen langer werkloos door hacking bedrijf Lees meer >
12/06 14u00  Klanten in paniek door "sluiting" favoriete lokale winkel, Unizo: "Schokeffect dat we wilden" Lees meer >
11/06 16u45  Audi gaat E-trons uit Brussel terugroepen na probleem met afsluiting stekkerdoos Lees meer >
11/06 15u30  Wat kunnen steden doen om massatoerisme tegen te gaan? "Beter voorkomen dan genezen" Steden die veel toeristen aantrekken, kunnen beter voorkomen dat het de spuigaten uitloopt. Achteraf bijsturen, is namelijk veel moeilijker. Dat zegt Bart Neuts, onderzoeker toerisme en economie aan de KU Leuven in 'De wereld van Sofie' op Radio 1.
11/06 12u15  Hacking bij bedrijf in vliegtuigonderdelen, 1.000 werknemers in ons land 2 dagen technisch werkloos Werknemers van het bedrijf Asco in Zaventem zijn twee dagen technisch werkloos, omdat de servers van het bedrijf gehackt zijn. Dat zeggen bronnen bij de vakbond. De hacking zou wereldwijd zijn.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 17u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
15/06 18u15  Staking bij sleepbedrijf Svitzer in IJmuiden Werknemers van sleepbedrijf Svitzer in IJmuiden hebben sinds 12.00 uur zaterdagmiddag het werk neergelegd. Het is niet de eerste keer dat ze staken.
15/06 18u00  Column: Nu het moment voor een carrièreswitch De Nederlandsche Bank voorspelt in de halfjaarlijkse ramingen dat de krapte op de arbeidsmarkt volgend jaar aan zal houden. Dat dwingt bedrijven niet alleen salarissen te verhogen, maar ook om breder te kijken naar het selectieproces.
15/06 16u45  Ex-scheikundejuf heeft nu bedrijf van 10 miljard Zhong Huijuan is nu de op een na rijkste vrouw van Azië. Haar bedrijf Hansoh Pharmaceuticals, een Chinees farmaceutisch bedrijf, maakte vrijdag op de beurs een enorme koersstijging.
15/06 16u00  ‘Zonder de FNV was dit niet mogelijk’ De FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. Voorzitter Han Busker noemt uitspraak een opluchting.
15/06 14u45  Consumenten duiken op vleesvervangers Wie had ooit kunnen denken dat een producent van vleesvervangers zou uitgroeien tot de smaakmaker op Wall Street? Dit is hét bewijs dat deze steeds meer in de smaak vallen bij consumenten. Dat geldt zeker ook voor Nederland, waar de komst van Beyond Meat voor een extra impuls zorgt.
15/06 14u45  Dit betekent het pensioenakkoord voor u Het pensioenstelsel gaat op de schop. De plannen liggen er al, de vraag is nu: wat betekenen al deze veranderingen voor mij?
15/06 14u15  Populair op dft.nl deze week: pensioen en koffiepauze Het was de week van de pensioen, nadat partijen vorige week overeenstemming bereikten over een pensioenakkoord. Een mogelijke nieuwe dreun én de nieuwe AOW-leeftijd hielden ons bezig. Maar koffiepauze ook.
15/06 13u45  FNV’ers wachten op uitslag Uiteindelijk hebben 375.825 FNV-leden hun stem uitgebracht in het referendum over het pensioenakkoord. De verwachting is dat de uitslag om 14.00 bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
15/06 12u45  Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagt status Turkije Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Turkije een stap verder verlaagd.
15/06 12u45  Pensioen: Tijdelijke hulp voor zware beroepen Voor mensen met een zwaar beroep wordt in het pensioenakkoord geregeld dat zij makkelijker eerder kunnen stoppen. Dat gaat wel om een tijdelijke maatregel. De zware beroepen zijn al jaren een pijnpunt in de pensioendiscussie. Nu is er in elk geval een tijdelijke oplossing gevonden voor werknemers die niet gezond de eindstreep kunnen halen.
15/06 12u15  Stembus FNV gesloten Ruim een miljoen FNV-leden konden tot vandaag 12.00 uur hun stem uitbrengen in het referendum over het pensioenakkoord. De verwachting is dat de uitslag om 14.00 bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
15/06 11u45  Agenda: Powell en Trump hebben belegger bij de kladden Beleggers kijken komende beursweek vooral naar Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Zal zijn Fed de belangrijkste rentetarieven, zoals president Trump wil, woensdag al verlagen? Het zou beurzen hoger zetten. Bij gebrek aan bedrijfsresultaten domineren zulke macrocijfers. Aan het einde van de week bieden voorlopige inkoopmanangerscijfers beter zicht op het groeitempo van de VS.
15/06 11u45  Flinke taksdruk op inkomen oude dag Van een euro meer pensioen kan binnen bepaalde grenzen netto heel weinig overblijven. De belasting- en premiedruk kan oplopen tot meer dan 60%.
15/06 10u45  Staatssecretaris wil einde aan export plastic afval Het moet afgelopen zijn met de export van plastic afval vanuit Europese en andere westerse landen. Dat vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
15/06 10u15  Huawei zegt sorry voor sluikreclame Booking.com Eigenaren van een Huawei-smartphone zagen op hun vergrendelscherm ineens het logo van Booking.com.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 18u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
15/06 21u23  Fietskoeriers Deliveroo in Gent staken voor hogere vergoeding Lees meer >
15/06 07u12  Alle grote zenders verklaren Proximus de oorlog: geen deal voor nieuw platform Pickx Lees meer >
15/06 04u11   ?Provincies en gemeenten ondergraven Vlaams winkelvergunningsbeleid? Lees meer >
15/06 04u11  Belg ?bewijst? steeds minder beroepskosten: te moeilijke aangifte, te weinig pakkans Lees meer >
14/06 22u09  Wel of geen ontmoeting met Chinese president boeit Trump niet: ?Komt hij niet, dan blijven we miljarden per maand extra ophalen? Lees meer >
14/06 16u06  Asco start voorzichtig weer op na cyberaanval, maar verlengt tijdelijke werkloosheid tot dinsdag Lees meer >
14/06 12u05  Daar is de virtuele ingenieur: virtual engineering met software en AI Lees meer >
14/06 12u05  Dringend gezocht: vrachtwagenchauffeur Lees meer >
14/06 09u03  Meer dan 500 Amerikaanse bedrijven vragen Trump handelsoorlog met China te stoppen Lees meer >
14/06 08u03  Beursgang truckdivisie Volkswagen op 28 juni Lees meer >
14/06 04u02  De volgende dag in huis? Bwa? Pakjesdiensten mogen van consumenten gerust wat rustiger aan doen Lees meer >
13/06 20u58  Werk bij Asco wordt ten vroegste maandag hervat na cyberaanval Lees meer >
13/06 18u57  Nieuw uit het lab: mushroombrownies en zwammenvinyl Lees meer >
13/06 16u56  Belgisch bedrijf krijgt 14,3 miljoen dollar van stichting Bill & Melinda Gates Lees meer >
13/06 12u55  Belg ziet loon minder snel stijgen dan elders in Europa Lees meer >
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 21u23
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
16/06 00u00  Wanneer krijgt u AOW? Check hier wat het pensioenakkoord voor u persoonlijk betekent De pensioenen zijn sinds 2013 op drift geraakt. Deze week werd alles opnieuw anders door het pensioenakkoord. Wat betekent dit voor u?22 
15/06 00u00  Sociale partners schepen de toekomst – gezond en vrolijk doorwerken – toch weer af met een fooi Over het deze week gesloten principeakkoord tussen kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties over pensioen (en andere dingen) kan je een boek schrijven. Over – dan toch nog – het succes van de polder. Over – toch nog – het succes van Wouter Koolmees als minister van Sociale Zaken. Over de techniek van het pensioenstelsel, wat een tegelijkertijd saai én opwindend hoofdstuk zou worden. Over de gevolgen voor de schatkist, waar het kabinet werkelijk achteloos mee omgaat. En over de achterban van de FNV natuurlijk, die stemmen mag, en bij een tegenstem niet alleen het akkoord opblaast, maar ook de eigen organisatie.
15/06 00u00  ‘Onvrede over technologie kan nieuwe voedingsbodem voor populisten worden’ Cassières zijn nog geen zelfscankassa’s aan het slopen, maar technologie is niet veilig voor de woede van mensen die slecht gedijen in de moderne economie. Dat stelt econoom Carl Frey, bekend van zijn voorspelling dat de helft van de huidige banen gaat verdwijnen.
14/06 21u45  ‘Zelfstandigen, flexwerkers: dat is de sociale kwestie van onze tijd’ Wat te doen met de flexkrachten en zzp’ers, die amper bescherming genieten? Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN, maakt zich zorgen. De overheid heeft een wig laten ontstaan tussen flex en vast. Dat gat moet gedicht. ‘Alle werkenden moeten aan de basis gelijk worden behandeld.’
14/06 21u45  We moeten niet de geluksvogels ­omlaag trekken, maar de pechvogels een opkontje geven ‘Een significante ­reductie van de ­onderwijsongelijk­­heid zou vereisen dat er iets gedaan wordt aan de ‘onverdiende’ voordelen die sommige kinderen van hun ouders meekrijgen.’ Dit betoogden ­Michael Merry en Geert Driessen deze week in de Volkskrant. Voorlezen, samen naar de bieb, huiswerkondersteuning – sommige kinderen profiteren van zulke ­‘onverdiende’ voordelen, andere niet.
14/06 21u45  VanMoof kan niets fout doen, Fastned helemaal niets goed Wie kapitaal voor een gedurfd ondernemingsavontuur bij elkaar wil harken, hoeft de omslachtige weg via de beurs niet te nemen. Er kan gewoon met crowdfunding worden begonnen. En met een beetje goede publiciteit werkt het als een tierelier.
14/06 20u15  De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend. Na Ivo Niehe, Peter van der Vorst en de Quote-clan heeft Jair ­Ferwerda op het publieke net een programma gekregen om de elite te adoreren. KRO-NCRV wil blijkbaar ook dat Nederlanders zich vergapen aan de privileges van mensen als Cor van Zadelhoff die een polowedstrijd organiseert in zijn achtertuin en zijn schoenveters laat strikken door een 21ste-eeuwse slaaf.
14/06 00u00  Boeings crash is niet Airbus’ brood: ‘Een reus als Boeing komt niet ten val door een enkel incident’ Voor Boeing zijn de gevolgen van de vliegrampen met zijn 737 MAX-toestellen groot. Klanten dreigen bestelde vliegtuigen te schrappen en naar de concurrentie over te stappen. Maar zo eenvoudig gaat dat niet.
14/06 00u00  Is het een goed idee om te investeren in een duurzaam fonds? Het Energietransitiefonds van Meewind belooft 6 tot 7 procent rendement per jaar. Is dat een aanrader? Duurzaamheid spreekt mij wel aan.
14/06 00u00  Een appetijtelijk beurssnoepje dat niemand durft op te pakken Weinig aandelenfondsen op de Amsterdamse beurs zijn zo kleurloos als Wereldhave, tegenwoordig eigenaar van middelgrote winkelcentra. Al sinds 1947 staat het op het Damrak genoteerd als een suikerloze toffee. Afgezien van de keren dat de handel in het fonds werd stilgelegd vanwege een vermeend bod, haalde het zelden de nieuwskolommen.
13/06 22u00  De vermogenskloof is entertainment geworden in plaats van misstand De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend. Na Ivo Niehe, Peter van der Vorst en de Quote-clan heeft Jair ­Ferwerda op het publieke net een programma gekregen om de elite te adoreren. KRO-NCRV wil blijkbaar ook dat Nederlanders zich vergapen aan de privileges van mensen als Cor van Zadelhoff die een polowedstrijd organiseert in zijn achtertuin en zijn schoenveters laat strikken door een 21ste-eeuwse slaaf.
13/06 21u15  Mag ik mijn woning te goedkoop verkopen? Ik wil mijn woning verkopen aan mijn dochter, liefst zo goedkoop mogelijk. Mag ik dat zelf weten, of levert een te lage prijs problemen op?
13/06 20u45  Vooral senioren blijven op papier bankieren: ‘Ze maken het steeds ingewikkelder’ Alle banken zijn druk aan het digitaliseren, maar de groep Nederlanders die op de oude manier haar geldzaken wil regelen, blijkt groter dan gedacht. Zijn zij slachtoffer van ‘digi-dwang’?
13/06 00u00  Weghalen boorplatforms Noordzee kost tientallen miljarden - dat kan goedkoper Er staan 600 olie- en gasplatforms in de Noordzee en die moeten allemaal weg. Dat gaat tientallen miljarden kosten, en de Nederlandse belastingbetaler betaalt mee. Kan dat iets goedkoper? Ja, door de poten van de platforms te laten staan.
12/06 23u15  Topbankier Deutsche Bank voor de rechter vanwege Vestia-fraude – speelde de bank een vuil spel? Vestia sleepte Deutsche Bank voor de Britse rechter om de megastrop met derivaten die de woningcorporatie bijna de das om deed. Woensdag was het cruciale verhoor van topbankier Hakan Wohlin. ‘Ik vermoedde niets van die steekpenningen.’
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
16/06 05u15  Omar (41) groeide op als moslim, maar bekeerde zich tot het christendom: “Ik hield mij stoer, maar vanbinnen ging ik kapot” Aan zijn zilveren ketting bungelen twee hangers: een drumstel en een kruisje. “In het drummen kan ik mij afreageren”, zegt Omar Hauari (41) uit Boom. “En in het christelijk geloof heb ik mezelf gevonden. Als moslim werd ik bang en haatdragend opgevoed, ik raakte op het foute pad. Nu voel ik enkel nog liefde, ook al word ik voortdurend bedreigd.”
16/06 05u15  In Amsterdam maken ze bier van regenwater Na een hevige regenbui kan het water in de stad niet makkelijk weg. Daarom wil Rainbeer iets nuttigs doen met het regenwater dat zich verzamelt op de daken van de gebouwen. En wat blijkt? Regenwater is ideaal om een goed bier van te maken.
16/06 05u15  Rechts wil af van lage-emissiezone: wordt Madrid eerste stad die maatregel omkeert? De rechtse politica Isabel Díaz Ayuso is op weg om aan de macht te komen in de regio Madrid. Een van haar opmerkelijke voorstellen is om de lage-emissiezone (LEZ) af te schaffen. Als dat voorstel erdoor komt, is dat de eerste omkering van een LEZ in Europa.
16/06 05u15  Kommil Foo blikt terug met verzamelplaat en voorstelling: “Nu loopt het op wieltjes, maar de eerste tien jaar was het knokken” Ze twijfelden om het te doen, Raf (53) en Mich (50) Walschaerts, alias Kommil Foo. Stilstaan bij 30, of ­intussen zelfs al 32 jaar. Maar daar is Oogst, een best of-album en -voorstelling. “Dertig jaar later zijn we nog niet uitverteld.”
16/06 05u15  Taks op tweede verblijven: niet langer enkel in kustgemeenten, maar binnenkort ook in Borsbeek Een belasting op je tweede verblijf, het is een taks die je veeleer aan kustgemeenten doet denken, maar het is eveneens in aantocht in Borsbeek. Daarmee hoopt het gemeentebestuur meer panden op de markt te krijgen.
16/06 05u15  Metalburgemeester Paul Van Miert leidt veiligheidsteam op Graspop: “Ik stuurde al boomlange motards uit frontstage” Het maatpak van Paul Van Miert blijft volgend weekend even in de kast. Dan trekt de burgemeester van Turnhout en Vlaams volksvertegenwoordiger zijn stoerste outfit aan en is hij te vinden op de Stenehei in Dessel. Daar stuurt Van Miert als vrijwilliger al 25 jaar de honderden medewerkers van het bewakingsteam aan. “Op de affiche van dit jaar staan weinig groepen die mij onbekend zijn”, verrast de N-VA-politicus.
16/06 05u15  Olmenaars mogen zelf 8.000 euro besteden en komen resultaat bewonderen De Olmenaars maakten dit weekend kennis met de realisaties van het Buurtbudget. Het gaat onder meer om een tent met buurtbank, een bijenhotel en een bewegwijzerde wandeling.
16/06 05u15  Smeltend zee-ijs bedreigt ijsberen: aantal slinkt tegen 2050 met een derde Dierenrechtenorganisaties plannen vandaag, zondag, een betoging tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza. Maar hoe precair is de situatie van deze iconische reuzen, die eenzaam op hun ijsschots ongewild het symbool van de klimaatverandering werden?
16/06 03u15  Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden” Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”15 
16/06 03u15  Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad” Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”15 
15/06 23u15  Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
15/06 23u00  Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
15/06 22u30  Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
15/06 22u15  Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden” 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”
15/06 21u45  Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
15/06 22u00  Nu ook probleem met Boeing Dreamliner: blussysteem van motor faalt Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian.
15/06 19u45  VISA en PayPal doen mee aan Facebook-munt: “Dit zou wel eens de doorbraak van de cryptomunt kunnen worden” Via gelekte informatie in de Amerikaanse pers worden de contouren van de munt die Facebook volgende week voorstelt stilaan duidelijk. Ook bedrijven...
15/06 07u15  WOONVIDEO. Loftappartement met verrassend groot terras, een draaibare haard en buffer tegen verkeersdrukte Ondanks beperkingen, zoals een geringe plafondhoogte en de ligging in een drukke straat, slaagden Ilse Van der Stappen (46) en Werner Verwerft (52)...
15/06 05u45  Goud op hoogste peil in meer dan twee jaar: “Het kan ook snel weer keren” Een oude beurswijsheid leek gisteren even terug van jaren weggeweest: Is er onrust in de wereld, koop goud. Gisteren bereikte de goudprijs in euro...
14/06 21u15  Wel of geen ontmoeting met Xi tijdens G20-top boeit Trump niet Het maakt de Amerikaanse president Donald Trump naar eigen zeggen niet uit of het later deze maand tot een ontmoeting komt met zijn Chinese collega...
14/06 18u30  Nog steeds geen witte rook na sociaal overleg bij skeyes, maar acties onwaarschijnlijk Het sociaal overleg bij luchtverkeersleider skeyes heeft ook vandaag nog geen witte rook opgeleverd. De onderhandelingen tussen directie en...
14/06 17u00  Daarom smaken Amerikanen onze Belgische bieren niet meer Onze eigen bierconsumptie gaat er voor het eerst sinds lang niet meer op achteruit. Tsjing! De Amerikanen dronken vorig jaar echter zo’n 130...
14/06 16u00  Daarom lusten de Amerikanen onze Belgische bieren plots niet meer Onze eigen bierconsumptie gaat er voor het eerst sinds lang niet meer op achteruit. Tsjing! De Amerikanen dronken vorig jaar echter zo’n 130...
14/06 15u45  PROMOJAGERS SUPERTIP: zo krijg je op winkelkar van 131 euro bij Kruidvat 107 euro (!) korting We kennen de stunt vooral van Amerikaanse reality-tv: een winkelkar volladen in de supermarkt en dan amper iets moeten betalen aan de kassa....
14/06 11u00  Goudprijs stijgt door onrust over Iran naar hoogste niveau in een jaar De goudprijs steeg vandaag tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar, vooral gestuwd door zorgen rond Iran en de wereldwijde handelsspanningen....
14/06 08u45  Honderden Amerikaanse bedrijven smeken Trump om handelsoorlog met China te stoppen Honderden bedrijven uit het Amerikaanse binnenland smeken de Amerikaanse president Donald Trump om geen nieuwe tarieven op te leggen en om een punt...
14/06 08u30  Gezocht: sterke bewakers (spierbundels geen must) Veiligheid staat al een tijdje helemaal bovenaan de maatschappelijk agenda. En dat vertaalt zich in extra opdrachten voor beveiligingsfirma’s. De...
14/06 08u15  Beveiliging: geen job voor rambo’s Veiligheid staat al een tijdje helemaal bovenaan de maatschappelijk agenda. En dat vertaalt zich in extra opdrachten voor beveiligingsfirma’s. De...
14/06 06u30  WK voetbal en warme zomer stabiliseerden bierverkoop vorig jaar De Belgische bierconsumptie is vorig jaar stabiel gebleven tegenover 2017. Zeer goed nieuws voor de sector, die al sinds 2011 in dalende lijn zit,...
13/06 21u30  Ook Southwest Airlines houdt 737 MAX-vliegtuigen tot september aan de grond Na American Airlines heeft ook een andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij beslist om zijn Boeing 737 MAX-vliegtuigen tot begin september uit het...
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 22u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 14u15
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
15/06 20u30  FNV: 'Veel mensen kunnen eerder stoppen met werken' Het ledenparlement van de FNV, het hoogste orgaan van de vakbond, heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet vorige week met elkaar sloten. Daarmee is de laatste hobbel genomen en kunnen de maatregelen verder worden uitgewerkt.
15/06 16u30  Veel positieve reacties na instemmen FNV en CNV met pensioenhervormingen Vakbonden FNV en CNV hebben zaterdag ingestemd met pensioenhervormingen. Na een kleine tien jaar aan onderhandelingen lijkt hiermee de weg vrij voor veranderingen aan het huidige pensioenstelsel. Politici, werkgeversorganisaties en vakbonden reageren grotendeels positief op het instemmen van de twee vakbonden.
15/06 12u15  Binck: Beleggersvertrouwen naar laagste punt van het jaar gedaald Het vertrouwen onder beleggers is in juni naar het laagste punt van dit jaar gedaald. Dat schrijft online broker BinckBank zaterdag in zijn maandelijkse beleggersbarometer.
15/06 12u00  Binck: Beleggersvertrouwen gedaald naar laagste punt van het jaar Het vertrouwen onder beleggers is in juni naar het laagste punt van dit jaar gedaald. Dat stelt onlinebroker BinckBank zaterdag in hun maandelijkse beleggersbarometer.
15/06 10u00  Zeeman opent tientallen filialen in Spanje, maar sluit winkels in Nederland De Nederlandse winkelketen Zeeman groeit door in Zuid-Europa en gaat tientallen nieuwe winkels openen in Spanje. Dat zegt Zeeman-topman Erik-Jan Mares zaterdag in gesprek met AD. In Nederland gaat het minder goed met het textielbedrijf, de topman verwacht dat het aantal gesloten winkels nog zal toenemen in de komende periode.
14/06 18u15  Gemeente Amsterdam brengt bod uit op pand van MC Slotervaart De gemeente Amsterdam heeft een bod uitgebracht op het pand van het failliete ziekenhuis MC Slotervaart. Dat maken wethouders Simone Kukenheim (Zorg) en Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling) vrijdag bekend.
14/06 18u00  'Hoogopgeleide Nederlanders werken het liefst bij KLM, Google en ING' KLM is de favoriete werkgever van hoogopgeleide werknemers in Nederland. In 2018 belandde Rabobank nog op de eerste plek, maar de bank is dit jaar weggezakt naar de elfde positie, zo blijkt vrijdag uit een jaarlijks terugkerend onderzoek van online carrièreplatform Intermediair.
14/06 16u45  Bedrijf verdacht van faciliteren mestfraude voor tientallen boeren Een mestintermediair in de omgeving van Zwolle en vier werknemers van het bedrijf worden verdacht van het faciliteren van mestfraude voor tientallen boeren, meldt het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De vier mannen zijn aangehouden.
14/06 14u45  Bayer wil imago oppoetsen en steekt 5 miljard in nieuwe onkruidverdelgers Chemieconcern Bayer gaat de komende tien jaar zo’n 5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe methodes om onkruid aan te pakken.
14/06 13u15  Nederlandse baggeraar Boskalis gaat aangevallen tankers bergen Baggeraar Boskalis gaat de twee tankers bergen die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen.
14/06 13u00  Nederlandse baggeraar Boskalis gaat aangevallen tankers in Golf van Oman bergen Baggeraar Boskalis gaat de twee tankers bergen die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen.
14/06 13u00  Brabantse aspergestekers werkten onder miserabele omstandigheden Bij een aspergekweker in Noord-Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigranten werkten er onverzekerd, kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.
14/06 12u30  Boskalis gaat aangevallen tankers in Golf van Oman bergen Boskalis gaat de twee tankers bergen die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen.
14/06 12u30  Aspergestekers in Noord-Brabant werkten onder miserabele omstandigheden Bij een aspergekweker in Noord-Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigranten werkten er onverzekerd, kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.
14/06 12u15  Aspergestekers in Brabant werkten onder miserable omstandigheden Bij een aspergekweker in Noord Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigraten werkten er onverzekerd. Ze kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 20u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
14/06 16u45  Oud-minister doet pensioenakkoord vergeten met streng advies Lees meer >
14/06 16u45  Mini-BOT Lees meer >
14/06 16u45  2,3 procent Lees meer >
14/06 11u15  ?Met deze ketting draag ik mijn oma bij me? Lees meer >
14/06 11u15  Zonnige Zeeuwse dokterswoning In 1992 besloot Hans Meijer (64), toen huisarts in Rotterdam, dat hij in Zeeland wilde wonen. ?Ik zocht rust en ruimte.? En een praktijk die hij kon overnemen. Die vond hij in Oost-Souburg, vlak bij Middelburg. Zijn voorganger hield er praktijk aan huis, dus zo kwam Meijer met zijn jonge gezin terecht in dit fraaie … Continued The post Zonnige Zeeuwse dokterswoning appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 18u00  Welke multinational betaalt wat? Lees meer >
11/06 12u15  ?De eerste zes jaar viel alles steeds tegen? Lees meer >
11/06 12u15  Vervallen transitievergoeding kan duizenden euro?s schelen Per 1 januari vervalt de regeling die oudere werknemers bij ontslag een hogere vergoeding geeft. Dat kan tienduizenden euro?s schelen. Lees meer over de hervorming van het ontslagrecht: Koolmees stuit op muur – polderoverleg in impasse Sinds 2015 hebben werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn bij ontslag recht op een ontslagvergoeding, in jargon … Continued The post Vervallen transitievergoeding kan duizenden euro’s schelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 12u15  Highfiven op de gang van GES ?Connection please!? ? verbinding alstublieft! De zangeres tijdens de openingsshow van de Global Entrepreneurship Summit (GES) in de Koning Willem-Alexanderzaal van het World Forum in Den Haag heeft een duidelijke boodschap voor de 2.000 ondernemers uit 170 landen in de zaal. ?Wat je uitdaging ook is, je staat er niet alleen voor Maatschappelijke problemen oplossen. … Continued The post Highfiven op de gang van GES appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 09u45  Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen Ontwikkelt de binnenstad van Amsterdam zich tot een pretpark? Waar de kwaliteit van het winkelen en uitgaan verloren gaat? In een soort mengelmoes van evenementen en attracties? Bevolkt door schreeuwende bezoekers? Die zich grenzeloos misdragen? Volgens velen klopt dit beeld. En Hans van Tellingen kan het ook zelf beamen. Want sinds 1993 is hij werkzaam … Continued The post Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 14 juni 2019, 16u45

Express.be

Verbergen Tonen
14/06 20u45  Iran: “Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland” De Amerikaanse president Trump bevestigt dat Iran volgens zijn inlichtingendiensten achter de explosies zit die donderdagochtend twee olietankers hebben beschadigd in de Golf van Oman. De Iraanse president Hassan Rouhani geeft ondertussen aan toenadering te zullen zoeken tot Rusland, ‘omdat de VS een ernstige bedreiging voor de globale en regionale stabiliteit zijn geworden’. In de … The post Iran: “Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland” appeared first on Express.
14/06 20u38  Iran: ?Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland? Lees meer >
14/06 16u00  ECB wil meer prominente en globale rol voor de euro De Europese Centrale Bank en de Europese Commissie pleiten voor een meer prominente en globale rol voor de euro. De eenheidsmunt is de op de Amerikaanse dollar na meest verhandelde munt ter wereld. Toch blijft zijn impact beperkt, net door de schijnbaar onaantastbare dominantie van de ‘greenback’. De Europese Commissie liet eerder al verstaan dat … The post ECB wil meer prominente en globale rol voor de euro appeared first on Express.
14/06 15u30  Gebruik dating-applicatie vaak gelinkt aan problematisch gezondheidsgedrag Het gebruik van dating-applicaties kan aanleiding geven tot ongezond gedrag. Vele betrokkenen blijken immers naar methodes te grijpen om hun lichaamsgewicht onder controle te houden. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Harvard University, gebaseerd op een enquête bij ruim zeventienhonderd gebruikers van dating-applicaties in de Verenigde Staten. “Het gebruik van … The post Gebruik dating-applicatie vaak gelinkt aan problematisch gezondheidsgedrag appeared first on Express.
14/06 14u00  Huawei stapt in autonome wagens Het Chinese telecomconcern Huawei zal over een tweetal jaar een zelfrijdende auto op de markt brengen. Het bedrijf wil dat project realiseren in een samenwerking met verschillende Europese, Japanse en Chinese autofabrikanten. Dat heeft Dang Wenshuan, hoofd strategie van Huawei, bevestigd. Dang maakte daarbij gewag van onder meer de Duitse autoconstructeur Audi, de Chinees-Japanse joint-venture … The post Huawei stapt in autonome wagens appeared first on Express.
14/06 13u15  Sensors in wagen kunnen bij ongeval diagnose stellen van gewonde passagier De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai werkt aan een technologie die het mogelijk moet maken om bij ongevallen onmiddellijk een diagnose te stellen over de toestand van de slachtoffers. Het systeem moet de verzamelde informatie autonoom naar de hulpdiensten doorsturen. Op die manier kunnen de behandelende artsen zich sneller over eventuele verwondingen bij de slachtoffers informeren. Daardoor moet … The post Sensors in wagen kunnen bij ongeval diagnose stellen van gewonde passagier appeared first on Express.
14/06 13u00  10 wetenschappelijke feiten die je niet wist over kussen Kussen is belangrijker dan je zou denken voor het succes van een relatie. Er is al heel wat wetenschappelijk onderzoek naar het belang van zo’n kus gebeurd. Onder andere Sheril Kirshenbaum bracht een aantal feiten samen in haar boek ‘The Science Of Kissing: What Our Lips Are Telling Us’. 1. De meeste mensen herinneren zich … The post 10 wetenschappelijke feiten die je niet wist over kussen appeared first on Express.
14/06 12u45  PS maakt exact dezelfde fout als in 2014: MR regionaal buiten houden leidt straks federaal tot impasse De PS lijkt 15 dagen na de verkiezingen behoorlijk de pedalen kwijt. Paul Magnette wil absoluut de MR eruit in Wallonië, Laurette Onkelinx houdt ook in Brussel de deur dicht voor de liberalen. Bovendien torpedeert Magnette met z’n uitspraken helemaal de missie van informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) federaal. Rien ne va … The post PS maakt exact dezelfde fout als in 2014: MR regionaal buiten houden leidt straks federaal tot impasse appeared first on Express.
14/06 12u00  Israëlische start-up heeft batterij die e-brommer in 5 minuten oplaadt Storedot, een startup uit Israël, heeft een batterij ontwikkeld die een elektrische scooter in vijf minuten kan opladen. Het bedrijf beklemtoont dat de technologie zou kunnen helpen om de acceptatie van elektrische voertuigen te versnellen. Door de oplaadtijd gevoelig te beperken, kunnen elektrische voertuigen volgens Storedot een even grote populariteit verwerven als wagens op benzine … The post Israëlische start-up heeft batterij die e-brommer in 5 minuten oplaadt appeared first on Express.
14/06 10u45  Uber Eats wordt hoofdsponsor Franse voetbalcompetitie De Franse voetbalcompetitie Ligue 1 krijgt maaltijdbesteller Uber Eats als nieuwe hoofdsponsor. De overeenkomst geldt voor een periode van twee jaar. Dat heeft de Franse sportkrant L’Equipe gemeld. De Ligue 1 krijgt daarbij van Uber Eats jaarlijks een bedrag van 15 miljoen euro. Dat betekent meer dan een verdubbeling tegenover het contract met Conforama, de … The post Uber Eats wordt hoofdsponsor Franse voetbalcompetitie appeared first on Express.
13/06 22u30  Wie heeft baat bij een escalatie van geweld in de Straat van Hormuz? Lees meer >
13/06 16u26  Biometrie heeft consument nog niet kunnen overtuigen Lees meer >
13/06 15u15  Internationaal toerisme laat Verenigde Staten steeds meer links liggen Het voorbije jaar hadden de Verenigde Staten in het wereldwijde internationale toerisme een aandeel van 11,7 procent. In het midden van dit decennium bedroeg dat aandeel echter nog 13,7 procent. Dat blijkt uit een rapport van de US Travel Association. De impact van die terugval mag volgens de sectororganisatie niet worden onderschat. De onderzoekers wijzen … The post Internationaal toerisme laat Verenigde Staten steeds meer links liggen appeared first on Express.
13/06 14u45  Mini-bots: Italië heeft een parallelle munt naast de euro klaar. Brussel wordt zenuwachtig… In Italië bestaan plannen om een alternatief betaalmiddel naast de euro te introduceren. Het gaat om zogenaamde mini-bills of treasury (mini-bots). Dat zijn kleine, renteloze staatsobligaties met een waarde van 5 tot 200 euro. Ze zouden dus bestaan in dezelfde denominaties als euro-biljetten, zeg maar. De ontwerpen voor deze mini-bots liggen al klaar. Ze lijken … The post Mini-bots: Italië heeft een parallelle munt naast de euro klaar. Brussel wordt zenuwachtig… appeared first on Express.
13/06 14u15  Vacature businessjournalist bij nieuw project GMGroup Je bent geboeid door economie en je kan over een breed spectrum aan economische onderwerpen schrijven. Je gaat actief op zoek naar nieuws, verdiept je in de achtergronden bij het nieuws. Daarnaast bouw je een netwerk van relevante contacten op. Je draait mee in een systeem voor het samenvatten en persklaar maken van artikelen voor … The post Vacature businessjournalist bij nieuw project GMGroup appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 14 juni 2019, 20u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Wanneer krijgt u AOW? Check hier wat het pensioenakkoord voor u persoonlijk betekent16/06 00u00 - Volkskrant Economie: De pensioenen zijn sinds 2013 op drift geraakt. Deze week werd alles opnieuw anders door het pensioenakkoord. Wat betekent dit voor u?
15x Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”
15x Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”
5x Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie15/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
3x Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie15/06 23u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
2x Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel15/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
2x Lagarde: Nederlands overschot is buitensporig13/06 17u15 - De Financiële Telegraaf: Niet alleen de zuidelijke EU-landen moeten hun „economische excessen” zoals hoge staatsschulden aanpakken. De Nederlandse en Duitse begrotingsoverschotten zijn evenzeer buitensporig en moeten worden aangepakt.
1x Omar (41) groeide op als moslim, maar bekeerde zich tot het christendom: “Ik hield mij stoer, maar vanbinnen ging ik kapot”16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Aan zijn zilveren ketting bungelen twee hangers: een drumstel en een kruisje. “In het drummen kan ik mij afreageren”, zegt Omar Hauari (41) uit Boom. “En in het christelijk geloof heb ik mezelf gevonden. Als moslim werd ik bang en haatdragend opgevoed, ik raakte op het foute pad. Nu voel ik enkel nog liefde, ook al word ik voortdurend bedreigd.”
1x In Amsterdam maken ze bier van regenwater16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Na een hevige regenbui kan het water in de stad niet makkelijk weg. Daarom wil Rainbeer iets nuttigs doen met het regenwater dat zich verzamelt op de daken van de gebouwen. En wat blijkt? Regenwater is ideaal om een goed bier van te maken.
1x Rechts wil af van lage-emissiezone: wordt Madrid eerste stad die maatregel omkeert?16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De rechtse politica Isabel Díaz Ayuso is op weg om aan de macht te komen in de regio Madrid. Een van haar opmerkelijke voorstellen is om de lage-emissiezone (LEZ) af te schaffen. Als dat voorstel erdoor komt, is dat de eerste omkering van een LEZ in Europa.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven