vrijdag 25 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
24/05 22u15  Wall Street omlaag na opleven spanningen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager gesloten. Beleggers verwerkten het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen.
24/05 22u15  Voorzitter Deutsche Bank mag blijven FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van Deutsche Bank hebben op een een aandeelhoudersvergadering een motie om voorzitter Paul Achleitner af te zetten verworpen.
24/05 20u15  ABN en Rabobank getroffen door DDoS-aanval AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en Rabobank hebben donderdagavond beide te maken met een zogeheten DDoS-aanval. Klanten kunnen daardoor problemen ondervinden met internetbankieren, mobiel bankieren en betalen via iDeal. Ook zijn de websites van de bank soms niet bereikbaar of erg traag.
24/05 19u45  Wall Street lager na schrappen ontmoeting Kim NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handel licht in de min. Beleggers verwerken het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen.
24/05 18u00  Spanningen zorgen voor verlies op beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. Toenemende handelsspanningen en geopolitieke onrust drukten op het sentiment. Autobouwers stonden onder druk door de dreiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen op voertuigen. Verder blies president Donald Trump zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af, wat druk gaf op financiële aandelen.
24/05 17u45  Groen licht voor benoemingen OCI AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI hebben ingestemd met de benoeming van de nieuwe financieel topman Hassan Badrawi als directielid. Ook de herbenoeming van topman Nassef Sawiris kon op goedkeuring rekenen tijdens een aandeelhoudersvergadering.
24/05 16u30  Verkoop bestaande woningen VS omlaag WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in april met 2,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars bekend.
24/05 16u30  Shell ontdekt meer olie in Golf van Mexico DEN HAAG (AFN) - Shell heeft in de Golf van Mexico weer een grote nieuwe olieontdekking gedaan. Het gaat om een oliebron in een gebied waar al meerdere keren olie is aangetroffen, niet heel ver van een groot platform van Shell.
24/05 16u15  Europese beurzen zakken in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zakten donderdag in de middaghandel licht in het rood. Toenemende zorgen over handelsspanningen drukten op het sentiment. Vooral autobouwers stonden onder druk door de dreiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen op voertuigen. Verder blies president Donald Trump zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af.
24/05 16u00  Wall Street opent licht lager NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend licht lager aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer toespelingen van president Donald Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen. Verder waren er cijfers over de woningverkopen in de Verenigde Staten in april en de wekelijkse steunaanvragen en openden enkele bedrijven de boeken.
24/05 15u00  'Wall Street opent dicht bij huis' NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een vlakke tot licht lagere opening. De angst voor protectionisme is terug op Wall Street. Zo maakte president Donald Trump toespelingen op nieuwe Amerikaanse importheffingen, nadat hij zich woensdag al negatief had uitgelaten over de handelsgesprekken met China. Beleggers verwerken verder cijfers over de woningverkopen in de Verenigde Staten in april en de wekelijkse steunaanvragen.
24/05 14u45  Uitkeringsaanvragen VS gaan omhoog WASHINGTON (AFN) - Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 11.000 gestegen naar 234.000. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
24/05 14u15  ECB bezorgd over protectionisme FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) maakt zich zorgen over protectionistische maatregelen. Volgens de notulen van de beleidsvergadering in april is protectionisme een belangrijke bron van onzekerheid voor de eurozone, al blijft de economische groei binnen het eurogebied solide.
24/05 13u45  Best Buy profiteert van aanbiedingen MINNEAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy is 2018 goed begonnen. Het bedrijf verwelkomde meer klanten, geholpen door de vele aanbiedingen die het deed. Met acties probeert het bedrijf consumenten te bewegen meer producten aan te schaffen. Ook wil het daarmee de concurrentie aangaan met grote internetwinkels als Amazon.
24/05 12u00  Kardan-dochter aan de slag in Oekraïne AMSTERDAM (AFN) - Kardan-dochter Tahal gaat aan de slag met afvalwater- en slibzuiveringsinstallaties in de stad Charkov, in Oekraïne. De Israëlische investeerder, die op het Damrak een notering heeft, maakte bekend dat met de opdracht een bedrag is gemoeid van 60 miljoen dollar. De ondertekening van het contract zal naar verwachting binnenkort plaatsvinden.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 22u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
24/05 19u30  Trump annuleert ontmoeting met Kim en waarschuwt dat 'leger klaarstaat' De top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, voor 12 juni gepland in Singapore, gaat niet door. 'Deze gemiste kans is echt een spijtig moment in de geschiedenis'.
24/05 19u00  Eva Van Driessche naar Roularta Eva Van Driessche (39) versterkt de hoofdredactie van de afdeling magazines van Roularta Media Group. Eva neemt na goedkeuring van de overname van de titels van Sanoma door de Belgische Mededingingsautoriteit de functie op van brandmanager bij Flair.
24/05 18u30  Belgische ondernemer iets somberder in mei Het ondernemersvertrouwen in België is in mei licht afgenomen, bllijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
24/05 17u00  'Italiaanse schuld is houdbaar' Hans Bevers, hoofdeconoom van Degroof Petercam, ziet geen reden tot paniek na de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. 'Wie nu pas ongerust wordt over Italië was de voorbije jaren niet goed wakker.'
24/05 16u45  Trump annuleert top met Kim: 'Zou nu ongepast zijn' De top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, voor 12 juni gepland in Singapore, gaat niet door. 'Deze gemiste kans is echt een spijtig moment in de geschiedenis'.
24/05 16u30  7.000 banen op de tocht bij Deutsche Bank Deutsche Bank zet het mes in het personeelsbestand.
24/05 16u15  Trump annuleert top met Kim De top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten, voor 12 juni gepland in Singapore, gaat niet door. 'Deze gemiste kans is echt een spijtig moment in de geschiedenis'.
24/05 15u45  'Geef jonge werkers een serieus project waarin ze moeten samenwerken in plaats van een onlinetraining' Patty McCord werkte als hr-manager met zowel start-ups als grote bedrijven zoals Netflix. In haar pas verschenen boek 'Krachtig' geeft ze advies over hoe je een succesvolle bedrijfscultuur creëert. Trends biedt u een passage aan.
24/05 14u30  Volvo krikt productie op na bestelling van 80.000 Gentse SUV's Volvo zal de productie van de XC40, die in Gent wordt gebouwd, opkrikken na een order van 80.000 wagens.
24/05 14u15  Wie staat op de lijst van zware beroepen? Het wordt nog een hele klus. Voor de vakbonden is de lijst van zware beroepen immers te nemen of te laten, maar binnen de regering wordt voorbehoud aangetekend. Maar wie staat er nu eigenlijk op?
24/05 12u30  ECB: Kandidaat-eurolanden voldoen niet aan eisen De eurozone blijft vooralsnog bestaan uit negentien landen. Andere EU-lidstaten die de euro nu of later willen invoeren, voldoen niet aan de daarvoor gestelde vereisten. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd na uitgebreid onderzoek.
24/05 12u15  Dit zijn de zeven Best Managed Companies Wat kunnen bedrijven leren van de zeven bedrijven die het nieuwe kwaliteitslabel Best Managed Companies in de wacht hebben gesleept? 'Ze laten innovatie stromen door hun hele bedrijf.'
24/05 12u15  Van goedkope apparaten tot de huurprijs: wat moet u doen om goed te verhuren? Onbetaalde huur en beschadigingen zijn de grootste zorgen voor eigenaars. Meer en meer verhuurders zijn bang dat ze met slechte huurders te maken krijgen.
24/05 12u00  België heeft zich nooit kapot bespaard De Belgische overheidsuitgaven zijn de voorbije jaren nooit gedaald. Ze stijgen gewoon minder snel dan vroeger, leert een Voka-studie. Opvallend: de door de Europese Commissie vooropgestelde maximale stijging van de netto-uitgaven werd deze regeerperiode bijna elk jaar overschreden.
24/05 10u45  Van Quickenborne: 'Goedkeuring lijst met zware beroepen is voorbarig' Een goedkeuring van de lijst met zware beroepen is voorbarig, zegt Van Quickenborne. 'Lijsten met zware functies in de publieke én private sector moeten samen worden vastgelegd.'
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 19u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 1u36
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
24/05 22u15  Wall Street omlaag na opleven spanningen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager gesloten. Beleggers verwerkten het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen.
24/05 22u15  Voorzitter Deutsche Bank mag blijven FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van Deutsche Bank hebben op een een aandeelhoudersvergadering een motie om voorzitter Paul Achleitner af te zetten verworpen.
24/05 20u15  ABN en Rabobank getroffen door DDoS-aanval AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en Rabobank hebben donderdagavond beide te maken met een zogeheten DDoS-aanval. Klanten kunnen daardoor problemen ondervinden met internetbankieren, mobiel bankieren en betalen via iDeal. Ook zijn de websites van de bank soms niet bereikbaar of erg traag.
24/05 19u45  Wall Street lager na schrappen ontmoeting Kim NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handel licht in de min. Beleggers verwerken het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen.
24/05 17u45  Spanningen zorgen voor verlies op beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. Toenemende handelsspanningen en geopolitieke onrust drukten op het sentiment. Autobouwers stonden onder druk door de dreiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen op voertuigen. Verder blies president Donald Trump zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af, wat druk gaf op financiële aandelen.
24/05 17u45  Groen licht voor benoemingen OCI AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI hebben ingestemd met de benoeming van de nieuwe financieel topman Hassan Badrawi als directielid. Ook de herbenoeming van topman Nassef Sawiris kon op goedkeuring rekenen tijdens een aandeelhoudersvergadering.
24/05 16u30  Verkoop bestaande woningen VS omlaag WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in april met 2,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars bekend.
24/05 16u30  Shell ontdekt meer olie in Golf van Mexico DEN HAAG (AFN) - Shell heeft in de Golf van Mexico weer een grote nieuwe olieontdekking gedaan. Het gaat om een oliebron in een gebied waar al meerdere keren olie is aangetroffen, niet heel ver van een groot platform van Shell.
24/05 16u15  Europese beurzen zakken in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zakten donderdag in de middaghandel licht in het rood. Toenemende zorgen over handelsspanningen drukten op het sentiment. Vooral autobouwers stonden onder druk door de dreiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen op voertuigen. Verder blies president Donald Trump zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af.
24/05 16u00  Wall Street opent licht lager NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend licht lager aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer toespelingen van president Donald Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen. Verder waren er cijfers over de woningverkopen in de Verenigde Staten in april en de wekelijkse steunaanvragen en openden enkele bedrijven de boeken.
24/05 15u00  'Wall Street opent dicht bij huis' NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een vlakke tot licht lagere opening. De angst voor protectionisme is terug op Wall Street. Zo maakte president Donald Trump toespelingen op nieuwe Amerikaanse importheffingen, nadat hij zich woensdag al negatief had uitgelaten over de handelsgesprekken met China. Beleggers verwerken verder cijfers over de woningverkopen in de Verenigde Staten in april en de wekelijkse steunaanvragen.
24/05 14u45  Uitkeringsaanvragen VS gaan omhoog WASHINGTON (AFN) - Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 11.000 gestegen naar 234.000. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
24/05 14u15  ECB bezorgd over protectionisme FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) maakt zich zorgen over protectionistische maatregelen. Volgens de notulen van de beleidsvergadering in april is protectionisme een belangrijke bron van onzekerheid voor de eurozone, al blijft de economische groei binnen het eurogebied solide.
24/05 14u00  Best Buy profiteert van aanbiedingen MINNEAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy is 2018 goed begonnen. Het bedrijf verwelkomde meer klanten, geholpen door de vele aanbiedingen die het deed. Met acties probeert het bedrijf consumenten te bewegen meer producten aan te schaffen. Ook wil het daarmee de concurrentie aangaan met grote internetwinkels als Amazon.
24/05 12u00  Kardan-dochter aan de slag in Oekraïne AMSTERDAM (AFN) - Kardan-dochter Tahal gaat aan de slag met afvalwater- en slibzuiveringsinstallaties in de stad Charkov, in Oekraïne. De Israëlische investeerder, die op het Damrak een notering heeft, maakte bekend dat met de opdracht een bedrag is gemoeid van 60 miljoen dollar. De ondertekening van het contract zal naar verwachting binnenkort plaatsvinden.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 22u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
24/05 14u00  Brandweer, leerkracht, postbode,... Over deze lijst met zware beroepen bij de overheid gaat het De vakbonden bij de overheid houden vast aan een uitgebreide lijst met zware beroepen. Te nemen of te laten. Als de regering daar nog iets aan wijzigt, vervalt ook het ontwerpakkoord dat de christelijke en liberale bond gisteren sloten met het kabinet van pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR). Dit zijn de beroepen die op de lijst van de vakbonden staan.
24/05 12u45  Peeters: "Pensioenakkoord maximaal respecteren", Open VLD en N-VA veel kritischer Regeringspartijen N-VA en Open VLD reageren kritisch op het ontwerp-akkoord dat de vakbonden hebben gesloten met minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) over zware beroepen bij ambtenaren. 'Er is pas een akkoord als dat door de regering wordt goedgekeurd', klinkt het. Beide partijen hebben de lijst met zware beroepen nog niet gezien. CD&V reageert wel optimistisch. 'Het feit dat de vakbonden en de minister het eens geraakt zijn is een goede stap. We moeten dit akkoord maximaal respecteren.'
24/05 10u30  N-VA en Open VLD over zware beroepen: "Er is pas een akkoord als de regering iets goedkeurt" Regeringspartijen N-VA en Open VLD reageren kritisch op het ontwerp-akkoord dat de vakbonden hebben gesloten met minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) over zware beroepen bij ambtenaren. 'Er is pas een akkoord als dat door de regering wordt goedgekeurd', klinkt het. Beide partijen hebben de lijst met zware beroepen nog niet gezien. 'We moeten oppassen dat de lijst niet te lang is, want dan ondergraven we de pensioenhervorming.
23/05 22u45  Christelijke en liberale vakbond en overheid eens over zware beroepen, socialistische wil achterban raadplegen Lees meer >
23/05 21u45  Christelijke en liberale vakbond en overheid zijn het eens over zware beroepen, socialistische bond wil eerst achterban raadplegen Lees meer >
23/05 20u45  Christelijke en liberale vakbond en overheid zijn het eens over zware beroepen in overheidsdienst Lees meer >
23/05 19u30  Elektronisch betalen weer mogelijk na storing, maar ondernemersorganisaties boos Lees meer >
23/05 18u30  Michel: "Rapport Europese Commissie is een aanmoediging om verder te werken" Lees meer >
23/05 18u30  Sociaal overleg over de zware beroepen in de overheidssector Lees meer >
23/05 17u15  Storing bij Worldline opgelost: elektronisch betalen weer mogelijk Lees meer >
23/05 16u15  Elektronisch betaalverkeer verloopt moeizaam Lees meer >
23/05 16u15  Michel: "Rapport Europese Commissie is een aamoediging om verder te werken" Lees meer >
23/05 14u15  Kruidvat verkoopt "zo goed als waardeloze" iPads Lees meer >
23/05 13u00  Rusland drukt unieke WK-roebels Voor het WK voetbal komen er in Rusland unieke biljetten van 100 roebel met de legendarische doelman Lev Jasjin. Er zullen meer dan 20 miljoen exemplaren in omloop komen.
23/05 11u45  Belg gaat vaker en duurder op reis Dit jaar zullen meer Belgen op vakantie vertrekken dan vorig jaar. Het gemiddelde vakantiebudget ligt ook hoger dan in 2017. Dat blijkt over de vakantiebarometer van Europ Assistance. Europa blijft de populairste bestemming, maar de Belg droomt ook van New York en het WK voetbal.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 14u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 18u04
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
25/05 02u15  Zo krijgt Almere oudere werklozen met plezier weer aan de slag Met extra budget en speciale klantmanagers 45plus heeft Almere ruim 150 oudere werklozen aan het werk geholpen. Als tapasmaker, bhv-instructeur of met een eigen bedrijf. Succesfactoren? Persoonlijke aandacht en actieve begeleiding.
25/05 00u00  Dankzij deze superbatterij lopen de ovenklokjes nooit meer achter Een nieuwe superbatterij van Eneco kan iets wat tot nu toe alleen vervuilende energiecentrales konden: de netfrequentie op peil houden. Zo lopen de ovenklokjes straks altijd gelijk.10 
25/05 00u00  Hebben de Italianen echt heimwee naar de lire? ‘Geen gezeik, iedereen rijk’, roepen populistische partijen in heel Europa. En dat kan simpel worden bereikt door zich te bevrijden van de knellende greep van de euro, zo willen ze doen geloven.10 
24/05 22u30  Zelfrijdende Uber zag vrouw al zes seconden voor fatale botsing De sensors van de zelfstandig rijdende auto van Uber die in maart een overstekende voetganger doodreed, zagen de vrouw zes seconden voor de aanrijding. Dit stelt de Amerikaanse Transportation Safety Board in een rapport met voorlopige conclusies over het ongeval.
24/05 22u00  De claimcultuur en de juridisering van de samenleving ligt op de loer Jaarlijks wordt in Nederland 27miljard euro uitgegeven aan ziekenhuiszorg, 31 procent van de totale zorgkosten. Daarvan gaat nu 43 miljoen euro naar compensatie voor medische missers, zo bleek uit een begin deze week gepubliceerd onderzoek in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
24/05 12u45  Uber geeft proef met zelfrijdende auto’s in Arizona op na dodelijk ongeluk Uber beëindigt zijn proef in Arizona met zelfrijdende auto’s, twee maanden nadat een van de robotauto’s een vrouw doodreed die met haar fiets aan de hand een snelweg overstak. De onderzoeksafdeling die het experiment uitvoerde wordt ontmanteld. Het personeel krijgt hulp bij het zoeken naar ander werk, zo liet het taxideelbedrijf woensdag weten.
24/05 00u45  Wie-is-wie in de Vestia-fraude Zijn fraude was zes jaar geleden wereldnieuws. Door speculatie met rentederivaten bezorgde de corrupte kasbeheerder Marcel de Vries zijn werkgever, de Rotterdamse woningcorporatie Vestia, een schade van ruim 2 miljard euro. Vandaag begon eindelijk het proces tegen De Vries, zijn handlanger Arjan Greeven en vijf medeverdachten. Wie wordt ook weer verdacht van wat?
24/05 00u00  Vervuiling of auto-ongeluk? Dat is goed voor het BBP (en daarom hebben we een nieuwe graadmeter nodig) Woensdag presenteerde het CBS zijn langverwachte alternatief voor het ‘kortzichtige’ BBP. Het is de zoveelste aanval op de tot voor kort almachtige koning aller statistieken. Waar komt het BBP vandaan? En heeft het inderdaad zijn langste tijd gehad?
24/05 00u00  Bitcoin verbruikt net zo veel stroom als heel Oostenrijk De cryptomunt bitcoin blijkt een enorme stroomvreter: alle computers die staan te stampen op het delven van de cryptomunt, verbruiken tot maar liefst 0,3 procent van de wereldwijde elektriciteitsconsumptie, blijkt uit een artikel dat gisteren is gepubliceerd in het vakblad Joule.
23/05 23u00  Honderd miljard euro extra wil Italië uitgeven; Brussel reageert mild Honderd miljard euro extra wil de nieuwe Italiaanse regering uitgeven. Daarmee drijft het de staatsschuld op. Een clash met de EU dreigt, maar waarom reageert Brussel zo mild?
23/05 22u15  Limburgse stichting weerde jarenlang ongezonde en stinkende woningzoekers Een Limburgse woningstichting heeft jarenlang gediscrimineerd bij de toewijzing van woonruimte. De corporatie De Voorzorg in Hoensbroek vroeg potentiële huurders in strijd met de wet onder meer naar hun gezondheid en medicijnengebruik, ex-partners, seksuele geaardheid, strafrechtelijk verleden, godsdienst, levensovertuiging en hobby’s.
23/05 22u15  Honderd miljard euro extra wil de nieuwe Italiaanse regering uitgeven. Waarom reageert Brussel zo mild op de gulzige Italianen? Honderd miljard euro extra wil de nieuwe Italiaanse regering uitgeven. Daarmee drijft het de staatsschuld op. Een clash met de EU dreigt, maar waarom reageert Brussel zo mild?
23/05 22u00  Kan staatsschuld beter in aandelen uitstaan? Financial engineering het ontwikkelen van nieuwe financiële producten heeft door de kredietcrisis een slechte naam. Meestal wordt daarbij gedacht aan complexe derivaten met exotische namen die alleen wiskundige bollebozen nog begrijpen en de wereldeconomie kunnen opblazen. ‘Financiële massavernietigingswapens’, zei Warren Buffett ooit.
23/05 21u15  Het is simpel, zegt het CPB: geef een asielzoeker een huis daar waar werk is Asielzoekers hebben meer kans op een baan als bij de toewijzing van een huis rekening wordt gehouden met hun persoonlijke achtergrond. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) dat woensdag is verschenen. Waarom gebeurt dat nog niet?
23/05 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
25/05 03u15  STANDPUNT. Wie heeft nu dash, meneer De Wever? Het nieuws was misleidend gisteren. Bij een akkoord tussen de minister van Pensioenen en twee vakbonden over de zware beroepen bij de ambtenaren, zou je denken dat het zonder meer goed nieuws is voor al wie werkt voor de overheid.
25/05 03u15  Politieke crisis dreigt: N-VA en Open Vld woest op minister Daniel Bacquelaine na ‘akkoord’ met vakbonden Een lijst met zware beroepen? Welke lijst? De regeringspartijen N-VA én Open Vld vegen de deal die minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) woensdag met de overheidsvakbonden afsloot over zware beroepen voor de ambtenaren gewoon van tafel. De politieke chaos is ondertussen groot. En mogelijk raakt de regering er voor de verkiezingen zelfs niet meer uit.
25/05 03u15  Zowat iedere ambtenaar heeft zwaar beroep: “Ik ben tevreden met de erkenning” Van kleuterjuf tot militair. Uit de lijst met zware beroepen bij het overheidspersoneel die gisteren bekend werd, blijkt dat zowat elke ambtenaar een zwaar beroep heeft. Zijn daar niet bij: schooldirecteurs en docenten hoger onderwijs. Dat betekent dat zij níét vroeger met pensioen kunnen.
25/05 03u15  Werkmannen moeten ruim een meter diep graven om bedolven meisje (9) te bevrijden: “Ze ademde al niet meer” Een 9-jarig meisje heeft haar leven te danken aan het snelle optreden van enkele werkmannen. Ze raakte bedolven onder het zand toen ze een tunnel aan het graven was op het strand van Nieuwpoort. De werkmannen konden haar net op tijd uitgraven en reanimeren.
25/05 03u15  KAART. Daarom blijven steden kampioen van de werkloosheid De steden in de provincie Antwerpen hebben het grootste aantal werklozen. “Steden zijn een aantrekkingspool voor mensen zonder werk”, zegt Ludo Struyven, arbeidsmarktspecialist van KU Leuven. “Mensen verwachten dat ze in een stad vooruitgang kunnen boeken, maar dat is vaak niet het geval.”
25/05 03u15  Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.
25/05 03u15  Elfde seizoen ‘Temptation Island’ in de maak Er komt een nieuw seizoen van het Vijf-programma Temptation Island. Het elfde seizoen wordt dit najaar opgenomen en in het voorjaar van 2019 uitgezonden. Ook dit keer gaat het om een coproductie van Vijf en het Nederlandse RTL. Dat betekent dat er Vlaamse en Nederlandse koppels zullen meedoen, dezelfde mix geldt voor de vrijgezellen. Op de Nederlandse betaalzender Videoland start binnenkort Temptation Island VIPS, een speciale editie die haar naam niet echt eer aandoet: de deelnemende ‘vips’ zijn in Nederland bekend van programma’s als Holland’s Next Top Model, Voetbalvrouwen en Utopia. Eén koppel, Niels en Rosanna, was vorig jaar te zien in Temptation Island. Inschrijven voor het nieuwe seizoen kan via www.vijf.be.
25/05 03u15  Noah (18) uit Deurne en Natascha (18) uit Boom vanavond in finale ‘Belgium’s Got Talent’: “Wat wij doen is fantastisch om naar te kijken” Hij maakt deel uit van het gymnastenduo Interius Fortitudo, zij is de helft van het al even acrobatische duo Tascha & Ian. Allebei gaan Noah Kuavita (18) uit Deurne en Natascha Van Es (19) uit Boom vanavond vol voor de eindwinst in Belgium’s Got Talent. “Maar we willen ook onze sport promoten.”
25/05 03u15  Limbombe neemt goedgemutst afscheid van Antwerp: “Bölöni maakte een betere speler van mij” Gisterenmiddag werd Stallone Limbombe voorgesteld bij AA Gent, de 27-jarige flankaanvaller verlaat na vier seizoenen Antwerp maar kijkt heel tevreden terug: “Ik ben Bölöni echt dankbaar”, aldus Limbombe, die In Gent een contract voor drie jaar ondertekende.
25/05 03u15  Club Brugge duwt door voor Mats Rits Club Brugge is in onderhandeling met KV Mechelen voor Mats Rits en de gesprekken gaan de goeie kant op. De landskampioen zoekt een doublure voor Vormer en Vanaken en kwam bij de 24-jarige middenvelder uit.
25/05 03u15  Kempenaar Gert Verheyen staat voor eerste test op hoogste niveau: “Ik heb mezelf wat verrast” Nog voor Gert Verheyen zijn eerste wedstrijd als trainer van Oostende heeft geleid, wordt de ex-Rode Duivel al een voorspoedige carrière voorspeld. Het schrikt hem niet af. Integendeel. Het zijn balorige spelers die de eerste training op 19 juni moeten vrezen. In zijn eerste beleidsverklaring als trainer van KVO maakt de 47-jarige ex-aanvaller hen meteen diets: het is zijn weg of de snelweg...
25/05 03u15  Losada wordt assistent van Vreven bij Beerschot Wilrijk Vanmiddag stelt Beerschot Wilrijk met Stijn Vreven, die voor twee jaar tekent, zijn nieuwe trainer voor. Ook zijn voltallige technische staf zal dan bekendgemaakt worden. Eén van zijn assistenten wordt Hernan Losada (36).
25/05 03u15  Antwerpse starters krijgen gratis bureauruimte in New York De startende ondernemers die van de bank KBC en enkele partners gratis bureauruimte krijgen in de Boeren- toren in Antwerpen, kunnen nu ook voor zes weken een gratis kantoorruimte krijgen in New York.
25/05 03u15  Plastic kogel schakelt man met bijl uit Het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie heeft voor het eerst dit jaar weer een plastic kogel afgevuurd met het luchtdrukwapen FN303. Met een welgemikt schot werd een gevaarlijke man, die met een houthakkersbijl naar de agenten had gegooid, geneutraliseerd en overmeesterd.
25/05 03u15  Schilder van Bosuilstadion geeft Mahatma Gandhiwijk likje verf Brian Meeuwissen (35), de zaakvoerder van de Antwerpse ­Schilderscentrale uit Wuustwezel, heeft het contract binnengehaald om de 187 nieuwe woningen in de Mahatma Ghandiwijk in Mechelen te schilderen. Hij zoekt nu nog schilders.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
24/05 18u45  Belgisch constructiebedrijf bouwt 'oneindige brug' in Dubai Het Belgische constructiebedrijf Besix heeft een contract ter waarde van ongeveer 91,5 miljoen euro (394 miljoen dirham) binnengehaald voor de bouw...
24/05 18u45  Nintendo verkoopt Switch nu ook zonder dock (in Japan) De Switch-spelconsole van Nintendo is nu ook verkrijgbaar zonder dockingstation, althans in Japan. De variant lijkt bedoeld voor gezinnen die al...
24/05 18u00  Apple maakte iPhones bewust trager en geeft klanten die volle pot betaalden voor oplossing nu geld terug Apple betaalt 60 euro terug aan mensen die vorig jaar de batterij van hun iPhone 6 of nieuwer lieten vervangen voor de volle pot. Eind 2017...
24/05 17u45  VS onderzoeken beïnvloeding bitcoinkoers De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van de bitcoin en andere digitale munten bewust hebben gemanipuleerd. Dat hebben bronnen...
24/05 13u15  Rabobank verhoogt zijn spaarrente Rabobank.be trekt op 1 juni 2018 de getrouwheidspremie op al haar spaarrekeningen voor particulieren op.
24/05 11u30  Experts aan het woord: moeten we de werkloosheidsuitkeringen in België beperken in de tijd? België is het enige EU-land waar werkzoekenden een leven lang een uitkering kunnen krijgen. In alle andere lidstaten moeten zij na een aantal jaren...
24/05 10u00  IKEA roept 6.000 'gevaarlijke' stadsfietsen terug IKEA roept de stadsfietsen terug die sinds 2016 onder de naam SLADDA in de woonwinkel zijn verkocht. De aandrijfriem van het rijwiel kan tijdens...
24/05 09u15  Elke Belg betaalt 2.650 euro voor gezondheidszorg De uitgaven voor gezondheidszorg nemen een stevige hap uit het overheidsbudget. Daar tegenover staat uiteraard de uitgebreide sociale bescherming...
24/05 08u15  Van plan een huis te kopen? Met deze tips spaart u flink wat kosten uit Een woning kopen én besparen: op het eerste gezicht lijkt het tegenstrijdig. Toch is het mogelijk om kosten uit te sparen als u een woning koopt....
24/05 08u15  Dit is wat we betalen voor onze gezondheidszorg De uitgaven voor gezondheidszorg nemen een stevige hap uit het overheidsbudget. Daar tegenover staat uiteraard de uitgebreide sociale bescherming...
23/05 21u00  Vakbonden bereiken akkoord over zware beroepen bij ambtenaren: politie, militairen en brandweer al zeker op de lijst Er is een consensus bereikt tussen de vakbonden en de overheid over wie nu precies binnen de overheid een zwaar beroep uitoefent. Dat zegt Luc...
23/05 20u45  Politie, militairen, brandweer,... Vakbonden bereiken akkoord over zware beroepen bij ambtenaren Er is een consensus bereikt tussen de vakbonden en de overheid over wie nu precies binnen de overheid een zwaar beroep uitoefent. Dat zegt Luc...
23/05 20u15  Vakbonden bereiken akkoord over zware beroepen bij ambtenaren Er is een consensus bereikt tussen de vakbonden en de overheid over wie nu precies binnen de overheid een zwaar beroep uitoefent. Dat zegt...
23/05 18u30  Michel: "Als Britten gezond verstand gebruiken blijven ze in de douane-unie" Premier Charles Michel heeft vandaag in Londen met zijn Britse ambtgenote Theresa May van gedachten gewisseld over de moeizame onderhandelingen...
23/05 17u30  HTC keert met nieuw vlaggenschip U12+ terug naar dualcamera en vernieuwt knijpfunctie HTC stelt de U12+-smartphone voor, met als opvallende punten de terugkeer van de dualcamera en een nieuwe aanraakfunctie met de naam Edge Sense 2.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 18u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 17u17
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
25/05 00u30  Recordaantal autobedrijven kampt met tekort aan personeel Bedrijven in de auto- en motorbranche hebben moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kampt een recordaantal bedrijven in de sector met belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde medewerkers.18 
25/05 00u15  Opnieuw minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid Van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) was 19 procent in 2016 verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Hiermee zet de dalende trend door.19 
24/05 22u30  'Markt computers, laptops en tablets lijkt na jaren te stabiliseren' De markt voor computers, laptops en tablets lijkt zich na jaren van krimp eindelijk enigszins te stabiliseren. Dat concludeert marktonderzoeksbureau Canalys donderdag.
24/05 18u15  Ombudsman Pensioenen wil meer bevoegdheid Vertrekkend Ombudsman Pensioenen Piet Keizer pleit ervoor dat de namen van pensioenfondsen openbaar worden als er klachten over deze organisaties zijn. 
24/05 17u30  'Nederlandse maritieme sector lijkt zich voorzichtig te herstellen' Nederlandse scheepswerven en maritieme toeleveranciers hebben een moeilijk jaar achter de rug, maar volgens brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) zijn er tekenen van herstel.
24/05 15u00  Minister Ollongren noemt Nationale Woonagenda symbolisch De woensdag gepresenteerde Nationale Woonagenda moet volgens minister Kajsa Ollongren (Wonen) als symbolisch worden gezien. In dit plan staat dat tot 2025 zo'n 700.000 woningen gebouwd moeten worden.
24/05 14u30  Europese Centrale Bank uit zorgen over protectionisme De Europese Centrale Bank (ECB) maakt zich zorgen over protectionistische maatregelen. In de notulen van de beleidsvergadering in april staat dat protectionisme voor de eurozone een belangrijke bron van onzekerheid is.
24/05 14u30  Verzekeraars bezorgd over brandgevaarlijk isolatiemateriaal Nederlandse verzekeraars maken zich grote zorgen over het toenemende gebruik van brandbare isolatiematerialen in gebouwen.
24/05 12u45  Brussel pleit voor obligatie met staatspapier uit alle eurolanden De Europese Commissie vindt dat privébeleggers pakketten met staatspapier uit alle eurolanden moeten kunnen kopen.
24/05 12u30  Nederlandse papierproducent komt in Ierse handen De Nederlandse papierproducent Reparenco komt in Ierse handen. Smurfit Kappa, een van 's werelds grootste papierbedrijven, koopt de fabriek in het Gelderse Renkum voor circa 460 miljoen euro.
24/05 12u30  EU-onderzoek naar vermeend machtsmisbruik Gazprom wordt gesloten Het onderzoek van de Europese Commissie naar vermeend machtsmisbruik door de Russische aardgasgigant Gazprom wordt afgesloten, maakt EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) donderdag bekend.
24/05 12u30  Hoveniers krijgen 5,6 procent meer loon in twee jaar Hoveniers krijgen de komende twee jaar een loonsverhoging van in totaal 5,6 procent. Verder komen er betere vergoedingen voor reiskosten, oproepdiensten en fysiotherapie.
24/05 12u15  Europese Commissie wil regels autoverzekeringen verscherpen De regels voor motorrijtuigenverzekeringen in de EU worden als het aan de Europese Commissie ligt verscherpt. Brussel stelt nieuwe maatregelen voor zodat slachtoffers van een auto- of motorongeluk 'snel en volledig' worden gecompenseerd.
24/05 12u00  Europese Commissie pleit voor obligatie met staatspapier uit alle eurolanden De Europese Commissie vindt dat privébeleggers pakketten met staatspapier uit alle eurolanden moeten kunnen kopen.
24/05 11u30  Amerikaanse autoriteiten onderzoeken beïnvloeding bitcoinkoers De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van bitcoin en andere digitale munten bewust hebben gemanipuleerd.
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
25/05 00u00  De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley De tech-giganten in Silicon Valley moeten meer mensen uit etnische minderheden aannemen, vinden leden van het Amerikaanse Congres. Senatoren bezoeken deze week om die reden onder meer Airbnb, Apple en Twitter. Het streven naar meer diversiteit op de werkvloer is niet onomstreden; critici vinden dat dit blanke mannen discrimineert. Een groep leden van de Congressional … Continued The post De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 00u00  Zo wil EU bedrijven beschermen en toch Iran-deal behouden Lees meer >
24/05 14u45  ?Wat schoenen betreft, ben ik een ekster? ?Acht jaar geleden organiseerde ik de eerste bruiloft, naast een vaste baan als facilitair manager. Ik regelde ook de bruiloft van mijn vorige baas. De introductie van de smartphone was een uitkomst. Als het moest, stuurde ik vanaf het toilet op mijn werk een mailtje met mijn BlackBerry. Bereikbaarheid is belangrijk. Nu heb ik een … Continued The post ?Wat schoenen betreft, ben ik een ekster? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 14u30  Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen De Europese Unie (EU) heeft nog een week om de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium te voorkomen. China wendde afgelopen weekeinde voorlopig een handelsoorlog af door de belofte meer Amerikaanse producten te importeren. Eigenlijk zouden de importheffingen – 25 procent op staal, 10 procent op aluminium – al … Continued The post Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 00u00  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/05 00u00  Genieten van uw pensioen of toch doorwerken? Lees meer >
20/05 00u00  Waarom WhatsApp-oprichter vertrekt bij Facebook Lees meer >
20/05 00u00  Europese Commissie slaat kritiek op verhoging budget in de wind Lees meer >
19/05 00u00  Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? Asielzoekers met een verblijfsstatus hebben nog altijd nauwelijks werk. Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de statushouders werk. Een jaar later is dat hoger, maar nog steeds slechts 11 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de groep die wel … Continued The post Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 00u00  Oppositie woedend over geheime memo?s: dit staat erin Lees meer >
19/05 00u00  VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen De lobbyclub voor grootbedrijven, VNO-NCW, wilde burgers twee keer zoveel onroerendezaakbelasting (ozb) laten betalen. Dat zou huishoudens al snel honderden euro’s per jaar kosten. Daarmee moest onder meer het afschaffen van de dividendbelasting worden vereffend. Dat staat in de memo’s over de dividendbelasting die het kabinet heeft vrijgegeven. Wensenlijst VNO-NCW stuurde tijdens de onderhandelingen een … Continued The post VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
24/05 23u30  Rusland stelt EU voor om dollar te vervangen door de euro Rusland is bereid om dollartransacties in te wisselen voor de euro. Dat heeft de Russische minister van Financiën Anton Siluanov gezegd op het International Economic Forum in Sint Petersburg. De Russen koppelen wel een voorwaarde aan zo’n maatregel: Europa moet zich op ondubbelzinnige manier uitspreken tegen de laatste Amerikaanse sancties die werden opgelegd aan Moskou.
24/05 22u45  Eurobarometer: bijna 8 op 10 Belgen zien voordelen in EU-lidmaatschap Ruim een jaar voor de Europese verkiezingen van mei 2019 vindt 67% van de Belgen dat het lidmaatschap van de Europese Unie een goede zaak is. Dat is ruim 7% meer dan het gemiddelde in de EU28, blijkt uit de meest recente Eurobarometer, waarbij doorheen de EU 27.600 interviews werden afgenomen, waaronder ook 1.029 Belgen. De Eurobarometer is een reeks van opiniepeilingen die sinds 1973 wordt uitgevoerd namens de Europese Commissie om de publieke opinie in de EU-lidstaten in kaart te brengen.
24/05 19u00  Trump annuleert topontmoeting: "Ik bid tot God dat we onze nucleaire capaciteit nooit moeten gebruiken" De Amerikaanse president Trump heeft de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un per brief geïnformeerd dat de voor 12 juni tussen beide leiders geplande topontmoeting in Singapore niet doorgaat.
24/05 16u30  300 voetbalvelden groot: Nieuwe luchthaven van Istanbul bevestigt Erdogans megalomanie In Istanbul nadert de eerste fase van de nieuwe luchthaven zijn voltooiing. De werken zijn inmiddels voor 90 procent afgerond en de luchthaven zou in de herfst van dit jaar operationeel moeten worden. Volgens Borzou Daragahi, correspondent Midden-Oosten van de nieuwssite Foreigh Policy, is de realisatie echter vooral een bijkomende aanwijzing voor de megalomanie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
24/05 16u15  5 kenmerken van onzekere mensen Onzekere mensen komen in verschillende gedaantes. Ze kunnen abnormaal stil zijn of net erg luidruchtig. Aan de basis van onzekerheid ligt meestal een vorm van minderwaardigheid, die zijn oorsprong vindt in aangeleerde overtuigingen (gedachten die men blijft denken) en een gebrek aan liefde voor zichzelf. Wie aan die onzekerheid niets doet kan al snel een aantal negatieve kenmerken vertonen. Dit zijn er een aantal.
24/05 16u00  Zoektocht naar MH370 wordt definitief beëindigd De zoektocht naar het vliegtuig van maatschappij Malaysia Airlines - vlucht MH370 - meer dan vier jaar geleden ergens in de Indiase Oceaan is neergestort, wordt stopgezet. Dat heeft Anthony Loke, Maleisisch minister van Transport, bevestigd. Het vliegtuig, dat 239 inzittenden van Kuala Lumpur naar Peking moest brengen, verdween op 8 maart 2014 definitief van de radar.
24/05 15u45  Betaal 's een miljoen dollar voor een fles whisky Op een verkoop bij het veilinghuis Bonhams in Hongkong is voor een zeldzame fles Macallan-whisky van zestig jaar oud een bedrag van 7,96 miljoen Hongkong dollar (1,01 miljoen Amerikaanse dollar) geboden. Daarmee bevestigde Macallan zijn faam als duurste whisky uit de geschiedenis. Het record zou echter niet lang stand houden.
24/05 15u30  300 voetbalvelden groot: Nieuwe luchthaven van Istanboel bevestigt Erdogans megalomanie In Istanboel nadert de eerste fase van de nieuwe luchthaven zijn voltooiing. De werken zijn inmiddels voor 90 procent afgerond en de luchthaven zou in de herfst van dit jaar operationeel moeten worden. Volgens Borzou Daragahi, correspondent Midden-Oosten van de nieuwssite Foreigh Policy, is de realisatie echter vooral een bijkomende aanwijzing voor de megalomanie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
24/05 15u15  'Steek alles in brand': de paranoïde strategie die werkt voor Trump Sinds zijn aankondiging in de lente van 2015 dat hij zich kandidaat stelde voor het Amerikaanse presidentschap is Donald Trump geen uur uit het nieuws geweest. Niemand heeft hem dat ooit voorgedaan. Trump is de koning van de 'wij' tegen 'zij'-doctrine, waarbij hij vanuit de slachtofferrol zijn visie op de wereld implementeert. Niet enkel werkt die strategie, niemand is voorlopig capabel er een remedie tegen te vinden.
24/05 15u00  Zonder het UK speelt Europa een derderangsrol in A.I. In de wereld van de innoverende start-ups laat de Europese Unie zich, zeker wanneer een vergelijking wordt gemaakt met de Verenigde Staten en China, vooral door een sterke fragmentatie opmerken. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Roland Berger en investeerder Asgard. Er wordt bovendien opgemerkt dat de brexit die tegenstelling nog scherper dreigt te stellen.
24/05 14u00  Waarom daalt de prijs van koper als de economie het zo goed doet? Na een groeiperiode van bijna vier jaar zijn de koperprijzen dit jaar ingestort. Dit kan mogelijk worden beschouwd als een verontrustend signaal voor de wereldeconomie, ook al hebben aandelen, olie en andere markten zich hersteld. Dat benadrukt Amrith Ramkumar, specialist grondstoffen bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
23/05 22u30  Gezichtsherkenning: Politie vat één man in een massa van 60.000 concertgangers In China heeft de politie vorige maand gezichtsherkenningssoftware ingezet om met succes één enkele man te identificeren tussen 60.000 mensen die een concert bijwoonden. Dat gebeurde in de stad Nanchang, waar de man bij de politie gesignaleerd stond voor ‘een economisch misdrijf’. 
23/05 21u15  Duitse politie gaat op luchthavens actief spijbelaars opsporen In Duitsland heeft de politie tijdens de Pinksterweek postgevat op de luchthaven van Memmingen (Beieren) en er actief werk gemaakt van de registratie van families die hun kinderen mee op vakantie nemen buiten de officiële schoolvakanties. In Duitsland is spijbelen strafbaar met boetes tot 1.000 euro.
23/05 16u45  Elke verkochte Tesla is voor de beurs 460.000 dollar waard; een BMW 27.000 dollar Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische wagens, geeft zijn ambitie op om een producent te worden van een elektrische wagen voor de massa’s. Elon Musk, de wispelturige CEO van het bedrijf, gaf tijdens het weekeinde toe dat het bij de actuele productie-aantallen onmogelijk zou zijn om een Model 3 te verkopen voor 35.000 dollar. Twee jaar geleden had Musk dat nochtans met veel fanfare aangekondigd.
23/05 16u00  Burgemeester Rome wil koeien het gras in de parken laten grazen om geld te besparen De stad Rome moet de mogelijkheid onderzoeken om in de openbare parken en tuinen van de Italiaanse hoofdstad dieren te laten grazen. Dat heeft Virginia Raggi, burgemeester van Rome en lid van de Movimento Cinque Stelle (M5S), gezegd. Met deze ingrepen kan de stad volgens de burgemeester vermijden dat zijn parken en groengebieden door een wildgroei aan grassen en onkruid worden overwoekerd.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 23u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Opnieuw minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid25/05 00u15 - Nu.nl Economie: Van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) was 19 procent in 2016 verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Hiermee zet de dalende trend door.
18x Recordaantal autobedrijven kampt met tekort aan personeel25/05 00u30 - Nu.nl Economie: Bedrijven in de auto- en motorbranche hebben moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kampt een recordaantal bedrijven in de sector met belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde medewerkers.
15x Diamanten bruiloft gevierd in Windekinds25/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Marcel De Haes (84) en Lena Adams (86) vierden gisteren in rustoord Windekinds in Mechelen hun diamanten huwelijk. Exact zestig jaar geleden trad het koppel in het huwelijksbootje. “Het geheim van zo lang bij elkaar te blijven, is in de eerste plaats elkaar doodgraag zien”, zegt het tweetal. “Je moet ook veel van elkaar kunnen verdragen en allebei moet je af en toe eens water bij de wijn willen doen.”
14x PVDA wil containerpark gratis maken25/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Heistse afdeling van de linkse partij PVDA heeft donderdagavond in het CC de resultaten bekendgemaakt van een bevraging die ze hebben gedaan bij 526 Heistenaars.
14x Steunaanvragen VS omhoog25/05 00u03 - Beurs.nl: Lees meer >
11x Auto- en motorenbranche komt handen te kort25/05 01u36 - Beurs.nl: Lees meer >
10x Dankzij deze superbatterij lopen de ovenklokjes nooit meer achter25/05 00u00 - Volkskrant Economie: Een nieuwe superbatterij van Eneco kan iets wat tot nu toe alleen vervuilende energiecentrales konden: de netfrequentie op peil houden. Zo lopen de ovenklokjes straks altijd gelijk.
10x Hebben de Italianen echt heimwee naar de lire?25/05 00u00 - Volkskrant Economie: ‘Geen gezeik, iedereen rijk’, roepen populistische partijen in heel Europa. En dat kan simpel worden bereikt door zich te bevrijden van de knellende greep van de euro, zo willen ze doen geloven.
9x “Nu tonen we ook andere mooie plekjes”25/05 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De jaarlijkse Paterkestocht verruimt de horizon van de deelnemers. In plaats van hen in en rond Corsendonk te laten wandelen, hebben de organisatoren van wandelclub De Korhoenstappers voor het eerst diverse routes uitgestippeld die andere stukjes natuurpracht van Oud-Turnhout in de kijker zetten.
9x Intussen al 64 kinderen uit 15 scholen met salmonellavergiftiging, traiteur die schoolmaaltijden leverde tijdelijk gesloten25/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gaat een traiteur die maaltijden geserveerd heeft aan meerdere scholen in Oost- en West-Vlaanderen tijdelijk sluiten. Die beslissing werd genomen nadat meerdere kinderen ziek zijn geworden door een salmonellavergiftiging. Het gaat intussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen in Oost- en West-Vlaanderen.

Statistieken

Artikels:
29527
Gelezen:
3009
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven