maandag 17 december 2018, week 51


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
16/12 23u15  'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank' FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
16/12 16u30  'Verkoop ABB-onderdeel aan Hitachi bijna rond' ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van een divisie van het Zwitserse industrieconcern ABB aan de Japanse partner Hitachi is bijna rond. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De deal zou maandag al officieel bekendgemaakt worden.
16/12 16u30  Beursweek in teken van rentebesluit VS AMSTERDAM (AFN) - De beurzen gaan opnieuw een rustige week tegemoet, met weinig bedrijfsnieuws op de agenda. Daardoor zijn alle ogen des te meer gericht op de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken houdt dinsdag en woensdag zijn beleidsvergadering, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd. Donderdag houdt ook de Bank of England zijn rentetarieven tegen het licht.
15/12 11u00  Picnic niet blij met actie FNV AMSTERDAM (AFN) - Picnic herkent zich niet in de klachten van vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt. Volgens een bericht in Trouw blijkt uit onderzoek van de vakbond dat de werkdruk te hoog is, de beloningen te laag zijn en de werkomstandigheden niet veilig zijn. De FNV kwam tot deze conclusie nadat ruim honderd werknemers waren ondervraagd.
15/12 09u15  DSM-topman is invloedrijkste Nederlander AMSTERDAM (AFN) - DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
14/12 22u30  Wall Street doet forse stap terug NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand bij beleggers. Johnson Johnson (JJ) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 21u45  'Investeerder in de markt voor McAfee' NEW YORK (AFN) - Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat significant hoger ligt dan 4,2 miljard dollar. Volgens de ingewijden die CNBC opvoert is er nog geen definitieve beslissingen genomen en bevinden gesprekken zich in een vroeg stadium.
14/12 21u45  'Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint' WASHINGTON (AFN) - T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.
14/12 21u00  'Apple wil via partner China-ban omzeilen' TOKIO (AFN) - Apple wil de productie van oudere modellen van zijn iPhones mogelijk onderbrengen bij één van zijn Taiwanese leveranciers. Daarmee hoopt het techbedrijf het verkoopverbod in China voor de betreffende modellen te omzeilen. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review voert Apple momenteel onderhandelingen met partner Pegatron.
14/12 20u30  Saxo Bank doet bod op aandelen BinckBank AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Deense Saxo Bank heeft een bod gedaan op onlinebroker BinckBank. Dat meldde de broker nadat berichten over een verkoop de ronde deden. De Denen zijn bereid 6,35 euro per aandeel te betalen. Het aandeel BinckBank sloot vrijdag op een koers van 4,72 euro.
14/12 20u00  'BinckBank zet zichzelf mogelijk in etalage' AMSTEDAM (AFN/BLOOMBERG) - Onlinebroker BinckBank overweegt om zichzelf in de etalage te zetten. Dat meldden bronnen rond het bedrijf. Er zouden meerdere partijen interesse hebben in het beursgenoteerde bedrijf. Een partij die wordt genoemd als potentiële koper is het Deense Saxo Bank.
14/12 19u45  'Verzekeraars kwetsbaar voor lagere rente' AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een dalende rente. Zeker als je dit afzet tegen Europese sectorgenoten. Dit komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 19u45  Dikke minnen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie duidelijk in de min. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand. Johnson Johnson (JJ) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 18u45  GM biedt werk aan boventallig personeel DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automaker General Motors (GM) heeft alsnog werk voor een deel van het personeel dat op straat komt te staan door fabriekssluitingen. GM draait volgend jaar vier fabrieken op slot. Dat kost 2800 mensen hun baan. GM zegt nu op verschillende andere locaties werk te hebben voor 2700 man.
14/12 18u00  Trump looft China om herroepen straftarief WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump is vol lof over de stap van China om de verhoogde tarieven op Amerikaanse auto's terug te draaien. De president liet via Twitter weten dat een handelsovereenkomst tussen de landen ,,snel zou kunnen gebeuren'.
Laatste update: zondag 16 december 2018, 23u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
16/12 22u00  Jean-Pierre Van Rossem: de oplichter die zijn revanche zocht op de 'sjoemelende' politiek De parlementaire carrière van wijlen Jean-Pierre Van Rossem duurde amper vijf jaar, maar zijn politieke betekenis is aanzienlijk groter dan blijkt uit de talloze necrologieën die de voorbije dagen verschenen en de man vooral typeerden als een sympathieke schelm.
16/12 18u15  Jean-Pierre Van Rossem: de oplichter die zich wilde revancheren op de 'sjoemelende' politiek De parlementaire carrière van wijlen Jean-Pierre Van Rossem duurde maar vijf jaar, maar zijn politieke betekenis is best groter dan zou blijken uit de talloze necrologieën die de voorbije dagen verschenen en de man vooral typeerden als een sympathieke schelm.
15/12 15u00  Animo voor goedkope eerste aanwerving slinkt Na ruim twee jaar hebben 33.600 ondernemers een eerste werknemer aangeworven voor wie ze geen sociale bijdragen moeten betalen. Maar de maatregel verliest aantrekkingskracht.
15/12 14u45  Christelijke Mutualiteit stelt personeel voor de keuze: lager loon of ander werk De Christelijke Mutualiteit (CM) voert een ingrijpende herstructurering door.
15/12 12u00  Fotograaf Nick Hannes maakt casestudy over Dubai: 'Een mislukking als maatschappij' 'Een lege en zielloze plek. Een mislukking als maatschappij.' Zo beschrijft fotograaf Nick Hannes Dubai. De grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten is het onderwerp van zijn nieuwe boek en tentoonstelling.
15/12 10u00  Jan Jambon: 'Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn' Als premier Michel steun zoekt bij de N-VA om het beleid van zijn regering voor te zetten, dan zal hij daar een prijs voor betalen. Dat zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in een interview met enkele Franstalige kranten.
15/12 10u00  Rector VUB wordt bestuurder bij Roularta Caroline Pauwels, de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), wordt onafhankelijk bestuurder bij mediagroep Roularta.
14/12 19u00  De Wever legt vervroegde verkiezingen op tafel Bart De Wever wil niet dat het land nog maanden onbestuurbaar blijft. Dan liever vervroegde verkiezingen, zegt hij in een interview met De Tijd.
14/12 18u15  België boekt grootste handelsoverschot in 14 jaar De handelsbalans is in oktober 2018 volgens de eerste schattingen gesloten met een overschot van 1,2 miljard euro, een opmerkelijk resutaat.
14/12 17u15  VBO: 'We hebben begrip voor wie betoogt, maar ambitieuze hervormingen zijn noodzakelijk' Werkgeversorganisatie VBO toont begrip voor de vakbondsacties van vrijdag, maar wijst op 'maatregelen die noodzakelijk zijn om de pensioenen betaalbaar te houden'.
14/12 16u15  Michel zoekt steun voor begroting Premier Charles Michel (MR) is van plan om het hele weekend te overleggen met de partijen over de begroting. Die moet donderdag gestemd worden in de Kamer, maar zijn coalitie heeft na het vertrek van N-VA geen meerderheid meer.
14/12 16u15  Van Overtveldt: 'Ik heb recht op uittredingsvergoeding en zal die opnemen' Ex-ministers Johan Van Overtveldt en Sander Loones kunnen na het vertrek van N-VA uit de federale regering niet terug naar het Europees Parlement en hebben recht op een uittredingsvergoeding. Loones gaf al aan dat hij die niet zal opnemen, maar Van Overtveldt wil dat wel doen.
14/12 15u45  Pakketbezorgers zoeken nieuw verdienmodel: niemand wordt rijk met gratis pakjes te leveren Tijdens de eindejaarspiek, de drukste periode van het jaar, draait de pakjesindustrie op volle toeren. Achter de schermen kreunt de machine, want de concurrentie in de sector is scherp. De pakjesbezorgers hebben volume nodig om rendabel te leveren. Maar de strijd om uw pakje zet druk op de prijzen en snijdt in de marges.
14/12 15u30  Voka: 'Vakbonden spelen met vuur' de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka roept de vakbonden op zich verantwoordelijk op te stellen.
14/12 15u00  'Dit zijn onze 10 favoriete aandelen voor 2019' We willen u onze favorieten voor 2019 niet onthouden. Na de sterke prestatie van de tien favorieten van 2018 zijn de verwachtingen hooggespannen.
Laatste update: zondag 16 december 2018, 22u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: zondag 16 december 2018, 23u58
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
16/12 23u15  'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank' FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
16/12 16u30  'Verkoop ABB-onderdeel aan Hitachi bijna rond' ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van een divisie van het Zwitserse industrieconcern ABB aan de Japanse partner Hitachi is bijna rond. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De deal zou maandag al officieel bekendgemaakt worden.
16/12 16u30  Beursweek in teken van rentebesluit VS AMSTERDAM (AFN) - De beurzen gaan opnieuw een rustige week tegemoet, met weinig bedrijfsnieuws op de agenda. Daardoor zijn alle ogen des te meer gericht op de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken houdt dinsdag en woensdag zijn beleidsvergadering, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd. Donderdag houdt ook de Bank of England zijn rentetarieven tegen het licht.
15/12 11u00  Picnic niet blij met actie FNV AMSTERDAM (AFN) - Picnic herkent zich niet in de klachten van vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt. Volgens een bericht in Trouw blijkt uit onderzoek van de vakbond dat de werkdruk te hoog is, de beloningen te laag zijn en de werkomstandigheden niet veilig zijn. De FNV kwam tot deze conclusie nadat ruim honderd werknemers waren ondervraagd.
15/12 09u15  DSM-topman is invloedrijkste Nederlander AMSTERDAM (AFN) - DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
14/12 22u30  Wall Street doet forse stap terug NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand bij beleggers. Johnson Johnson (JJ) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 21u45  'Investeerder in de markt voor McAfee' NEW YORK (AFN) - Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat significant hoger ligt dan 4,2 miljard dollar. Volgens de ingewijden die CNBC opvoert is er nog geen definitieve beslissingen genomen en bevinden gesprekken zich in een vroeg stadium.
14/12 21u45  'Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint' WASHINGTON (AFN) - T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.
14/12 21u00  'Apple wil via partner China-ban omzeilen' TOKIO (AFN) - Apple wil de productie van oudere modellen van zijn iPhones mogelijk onderbrengen bij één van zijn Taiwanese leveranciers. Daarmee hoopt het techbedrijf het verkoopverbod in China voor de betreffende modellen te omzeilen. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review voert Apple momenteel onderhandelingen met partner Pegatron.
14/12 20u30  Saxo Bank doet bod op aandelen BinckBank AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Deense Saxo Bank heeft een bod gedaan op onlinebroker BinckBank. Dat meldde de broker nadat berichten over een verkoop de ronde deden. De Denen zijn bereid 6,35 euro per aandeel te betalen. Het aandeel BinckBank sloot vrijdag op een koers van 4,72 euro.
14/12 20u00  'BinckBank zet zichzelf mogelijk in etalage' AMSTEDAM (AFN/BLOOMBERG) - Onlinebroker BinckBank overweegt om zichzelf in de etalage te zetten. Dat meldden bronnen rond het bedrijf. Er zouden meerdere partijen interesse hebben in het beursgenoteerde bedrijf. Een partij die wordt genoemd als potentiële koper is het Deense Saxo Bank.
14/12 19u45  'Verzekeraars kwetsbaar voor lagere rente' AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een dalende rente. Zeker als je dit afzet tegen Europese sectorgenoten. Dit komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 19u45  Dikke minnen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie duidelijk in de min. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand. Johnson Johnson (JJ) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 18u45  GM biedt werk aan boventallig personeel DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automaker General Motors (GM) heeft alsnog werk voor een deel van het personeel dat op straat komt te staan door fabriekssluitingen. GM draait volgend jaar vier fabrieken op slot. Dat kost 2800 mensen hun baan. GM zegt nu op verschillende andere locaties werk te hebben voor 2700 man.
14/12 18u00  Trump looft China om herroepen straftarief WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump is vol lof over de stap van China om de verhoogde tarieven op Amerikaanse auto's terug te draaien. De president liet via Twitter weten dat een handelsovereenkomst tussen de landen ,,snel zou kunnen gebeuren'.
Laatste update: zondag 16 december 2018, 23u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
15/12 13u00  Gemeentes erven straks schuldenberg van 2 miljard van OCMW's, een groot probleem? De Vlaamse OCMW's hebben samen bijna 2 miljard euro schulden. Op 1 januari zullen de gemeentebesturen die grote schuldenberg erven als de OCMW's samensmelten met de steden en gemeenten. 'Het lijkt een gigantisch bedrag, maar als je kijkt naar de schuldenberg van 6,5 miljard die de gemeentes nu al hebben, lijkt me dat aanvaardbaar', zegt Bert Gijsels van advieskantoor BDO in het VRT NWS-programma 'De markt'.
15/12 11u45  "Netwalks": een gezond medicijn voor ondernemers tegen dreigende burn-out Lees meer >
15/12 11u45  Al 33.000 goedkope eerste werknemers Lees meer >
15/12 08u30  "Waarom kunnen dienstencheques vervallen? Geld vervalt toch niet?" Lees meer >
15/12 07u15  ACV-topman Marc Leemans voert druk op over loonakkoord: "We geven onszelf twee weken" Lees meer >
14/12 21u30  "Waarom kunnen dienstencheques vervallen? Geld vervalt toch niet? Lees meer >
14/12 20u15  Herbeleef de liveblog over actiedag vakbonden: Betogers bekladden VBO-gebouw en hinder bij De Lijn De vakbonden hebben vandaag een nationale actiedag gehouden voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie was gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden deelden pamfletten uit, maar er werd ook gestaakt.
14/12 15u30  Liveblog actiedag vakbonden: betogers bekladden VBO-gebouw in Brussel, nog altijd hinder bij De Lijn De vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 14u15  Verslaggever Chris De Nijs ongerust over vakbondsacties: "Er hangt een gelehesjessfeer" Lees meer >
14/12 13u00  Liveblog actiedag vakbonden: betogers bekladden VBO-gebouw in Brussel, veel grote bedrijven liggen stil De vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 11u45  Kernkabinet praat zaterdag met vakbonden en werkgevers: "Zo snel mogelijk rond de tafel gaan zitten" Het kernkabinet praat morgen om 9.30 uur met vakbonden en werkgevers, verenigd in de zogenoemde Groep van Tien, over de sociale en economische thema's van het moment. 'We willen hen aanmoedigen om zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten', zegt minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V). Als zij geen akkoord kunnen vinden, is hij bereid om de koopkracht te verhogen.
14/12 11u45  Liveblog actiedag vakbonden: betogers bij VBO in Brussel en hinder verspreid over het hele land De vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 10u30  Kwaliteit van de arbeid moet centraal staan, niet zo vroeg mogelijk met pensioen kunnen Lees meer >
14/12 09u15  Liveblog actiedag vakbonden: vooral stadsnetten bij De Lijn verstoord, ook Brussels Airlines waarschuwt reizigers De vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 08u00  70 jaar Porsche in Autoworld: "Elke nieuwe telg bleef altijd zichtbaar van de Porsche-familie" In het Brusselse museum Autoworld kan de komende weken iedereen terecht die zijn droom van een mooie sportwagen nog even wil koesteren. Het Duitse sportwagenmerk Porsche houdt er een overzichtstentoonstelling met 60 unieke Porsche-modellen. En daar is een geode reden voor, want het is precies 70 jaar geleden dat de eerste Porsche gemaakt werd.
Laatste update: zaterdag 15 december 2018, 13u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
16/12 23u30  'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank' Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
16/12 18u15  ’Onrust bij Jumbo’ Werknemers in de distributiecentra van supermarktketen Jumbo zijn zeer ontevreden over het arbeidsvoorwaardenreglement (avr) dat het bedrijf eenzijdig heeft doorgevoerd. Dat blijkt uit een inventarisatie van vakbond FNV.
16/12 16u30  'Verkoop ABB-onderdeel aan Hitachi bijna rond' De verkoop van een divisie van het Zwitserse industrieconcern ABB aan de Japanse partner Hitachi is bijna rond. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De deal zou maandag al officieel bekendgemaakt worden.
16/12 16u30  Beursweek in teken van rentebesluit VS De beurzen gaan opnieuw een rustige week tegemoet, met weinig bedrijfsnieuws op de agenda. Daardoor zijn alle ogen des te meer gericht op de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken houdt dinsdag en woensdag zijn beleidsvergadering, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd. Donderdag houdt ook de Bank of England zijn rentetarieven tegen het licht.
16/12 10u00  Column: De balans van beleggingsjaar 2019 December, maand van feest en samenzijn, maar ook de maand van bezinning. Traditioneel kijken beleggers terug, evalueren behaalde resultaten en blikken natuurlijk vooruit. Topaandelen en favorietenlijstjes voor 2019 duiken weer overal op.
16/12 08u00  Aanvullend verzekeren: slim? De DFT-redactie weet hoe je in 2019 geld kan besparen op je zorgkosten. Daarom tot het einde van het jaar iedere dag een tip.
15/12 16u45  Financieel weekoverzicht: een zeer dure decembermaand Cadeautjes, luxe eten, vuurwerk: december is toch al zo’n dure maand, en dan moet januari, met al zijn traditionele prijsstijgingen nog beginnen. Dat het leven in 2019 wéér iets duurder wordt, werpt zijn schaduw vooruit, blijkt uit het overzicht van meest gelezen artikelen op DFT.nl.
15/12 12u45  Gouden ketting met diamant kost toch geen 400 euro Een pijnlijke vergissing van De Bijenkorf kost een klant van het warenhuis nu bijna 40.000 euro. Een vrouw die in de webshop van De Bijenkorf 402 euro betaalde voor een ketting die eigenlijk 40.200 euro kost, moet de koop annuleren of het verschil bijpassen, vindt de rechtbank in Rotterdam.
15/12 12u15  Sollicitant: beter een goede buur… Ga je solliciteren op een baan ver van huis? Maak je dan maar vast op voor een afwijzing: je staat al met 2-0 achter op geïnteresseerden die dichterbij wonen.
15/12 11u00  Nederlandse ondernemers falen steeds beter Mismanagement is in Nederlandse bedrijven onuitroeibaar, de teloorgang van de Hema, de euro, bitcoins en het verval van Westerse economieën. Een greep uit recent verschenen financieel- economische boeken.
15/12 11u00  Picnic niet blij met actie FNV Picnic herkent zich niet in de klachten van vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt. Volgens een bericht in Trouw blijkt uit onderzoek van de vakbond dat de werkdruk te hoog is, de beloningen te laag zijn en de werkomstandigheden niet veilig zijn. De FNV kwam tot deze conclusie nadat ruim honderd werknemers waren ondervraagd.
15/12 10u15  Banken blokkeren fiscale truc De fiscale tip om je hypotheekrente vooruit te betalen, blijkt in de praktijk nauwelijks te verzilveren. Slechts vijf van de zestien grootste hypotheekverstrekkers faciliteren het handigheidje, de grootbanken zitten daar niet bij.
15/12 10u00  Column: let op rente bij papieren schenking Aan het einde van het jaar worden veel papieren schenkingen gedaan. Ouders leggen vast dat zij vermogen schenken aan en weer teruglenen van hun kind. Het vermogen dat ’in de stenen zit’ gaat al met de warme hand op de volgende generatie over. Na vele jaren kan dan de hele overwaarde al belastingvrij bij de kinderen zitten.
15/12 09u30  ’Fed kan zwakke beurs impuls geven’ De stevige verliezen op de Amerikaanse beurzen op vrijdag wijzen erop dat het sentiment nog altijd negatief is, vooral door de handelsoorlog tussen de VS en China. Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN Amro heeft zijn hoop nu gevestigd op de Amerikaanse centrale bank, die woensdag de rentevrees kan wegnemen.
15/12 09u15  DSM-topman is invloedrijkste Nederlander DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
Laatste update: zondag 16 december 2018, 23u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: zondag 16 december 2018, 2u21
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
16/12 18u15  Bij de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux kun je terecht voor kattengrit, maar ook voor kinderfeestjes Avonturia De Vogelkelder in Den Haag is de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux. ‘Beleving’ was in het familiebedrijf al een begrip toen marketeers het nog moesten bedenken.
16/12 18u15  De volledige Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders Lees meer >
16/12 18u15  Voor de bestuurlijke elite was 2018 een rampjaar om snel te vergeten Voor de Nederlandse bestuurlijke elite was 2018 een jaar om snel te vergeten. Multinationals stuitten op maatschappelijke grenzen en het poldermodel faalde. Zijn we op een kantelmoment beland?
16/12 18u15  De machtigste Nederlanders over actuele kwesties Ze zouden zich vaker moeten mengen in het maatschappelijk debat, hield premier Rutte de toplieden van de grote Nederlandse bedrijven voor. De Volkskrant testte hun bereidheid daartoe en stelde hun vragen over actuele kwesties.
16/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
15/12 13u30  Hoe de poging vol bravoure een Teslafabriek naar het Noorden te halen jammerlijk faalde Met flair en eendracht zette TopDutch de regio Noord-Nederland op de kaart. The boys zouden de lokale overheden wel even laten zien hoe je een fabriek van Tesla binnenhaalde. Maar met het geld kwam de tweespalt. En geen Elon Musk.
15/12 13u00  DSM-topman Feike Sijbesma invloedrijkste Nederlander Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. De 59-jarige topman van chemie- en biotechnologiebedrijf DSM volgt Hans Wijers op, die vier jaar lang op 1 stond.
14/12 23u00  The boys van TopDutch zouden Tesla wel even naar Noord-Nederland halen Met flair en eendracht zette TopDutch de regio Noord-Nederland op de kaart. The boys zouden de lokale overheden wel even laten zien hoe je een fabriek van Tesla binnenhaalde. Maar met het geld kwam de tweespalt. En geen Elon Musk.
14/12 23u00  Oranjegevoel rond Audi-baas, Rampspoed bij Hudson’s Bay Vraag het Ralph Hamers. Of anders Paul Polman. Ceo’s zijn niet bepaald populair in Nederland. Totdat zij de macht grijpen bij een buitenlands concern. Dan koesteren Nederlanders ineens net zo’n trots oranjegevoel als wanneer een Nederlandse voetballer de winnende goal scoort bij Barcelona of Manchester United.
14/12 22u30  Vanaf de zesde onterechte staandehouding in een jaar zou de politie een boete moeten betalen Sommige mensen worden vaker door de politie staande gehouden dan anderen. Dit is geen toeval maar vormt een patroon. Leden van groep A worden bijna nooit staande gehouden; leden van groep B juist zeer vaak. Een keer staande gehouden worden is helemaal niet erg, maar naarmate het vaker en frequenter gebeurt, nemen de kosten toe, zowel in tijd als in irritatie. Ik kom hierop door de uitzending van de documentaire Verdacht, deze week.
14/12 15u15  Met afvalwater wordt dit wijkje deze winter verwarmd TEO en TEA halen warmte uit oppervlakte- en afvalwater om er woningen mee te verwarmen. ‘In de zomer wordt de warmte uit het water opgeslagen onder de grond, en in de winter slaan we juist de kou op.’
13/12 22u30  Wat Ralph Hamers van Mark Zuckerberg heeft geleerd Het is een gouden regel in crisiscommunicatie: ­meteen het boetekleed aantrekken.
13/12 21u15  Met dit water wordt deze winter een Wagenings wijkje verwarmd TEO en TEA halen warmte uit oppervlakte- en afvalwater om er woningen mee te verwarmen. ‘In de zomer wordt de warmte uit het water opgeslagen onder de grond, en in de winter slaan we juist de kou op.’
13/12 21u15  Kan mijn vader mij onterven? Mijn vader is weduwnaar en ik ben zijn enig kind. Nu zegt hij dat hij mij onterft en al zijn niet onaanzienlijke vermogen zal nalaten aan mijn kinderen. Kan dat zomaar?
13/12 21u15  Warmte aftappen uit gracht of rivier: veel Nederlandse huizen zijn zo ’s winters warm te houden Onderzoekers van kennisinstituten Deltares en CE Delft hebben per wijk in kaart gebracht hoe de kansen liggen oppervlaktewater te gebruiken als bron voor duurzame verwarming.
Laatste update: zondag 16 december 2018, 18u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
17/12 02u15  Michel zit in de tang: premier kan niet anders dan met N-VA aan tafel zitten voor steun N-VA heeft premier Charles Michel (MR) volledig in een wurggreep. De Vlaams-nationalisten stapten uit de regering, maar als de eerste minister wil overleven, heeft hij de hulp van zijn ex-coalitiepartner nodig. Bart De Wever zal als een Romeinse keizer beslissen of de duim omhoog of omlaag gaat. N-VA zegt nu zelf openlijk dat Michel een marionet is. Maar of er vervroegde verkiezingen komen, is een andere zaak.
17/12 02u15  Zus van vermoorde Belgische in Rwanda maakte 24 jaar jacht op haar moordenaar: “Gerechtigheid” Tien soldaten en twaalf burgers: dat was de Belgische balans van de waanzinnige Rwandese genocide. Een van hen was Claire ­Beckers (46) uit Overijse. Zus Martine (69) maakte 24 jaar jacht op haar moordenaar. Deze week kwam het verlossende telefoontje: de Rwandese legerleider zal hier alsnog voor assisen verschijnen. “Zonder mij was dit nooit gebeurd”, vertelt ze. “Al moet ik nog altijd overgeven als ik aan die gruwel terugdenk.”
17/12 02u15  Bart De Wever mee in steun van Theo Francken aan ‘Mars tegen Marrakesh’ Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft zaterdagavond op zijn Facebookpagina een videoboodschap gedeeld waarin hij zijn steun uitspreekt voor de Mars tegen Marrakesh. Zijn partijvoorzitter Bart De Wever volgt hem hierin, maar neemt afstand van de organisatoren. “Zoals ik eerder al heb gezegd: wij hebben niets met die mars te maken”, laat De Wever via zijn woordvoerder Joachim Pöhlmann weten. “Wij hebben niet gemobiliseerd om eraan deel te nemen en we associëren ons ook niet met degenen die de mars hebben georganiseerd.”
17/12 02u15  Historici over grote opkomst ‘Mars tegen Marrakesh’: “Signaal ernstig nemen, maar niet dramatiseren” Historicus Bruno De Wever noemt de opkomst voor de Mars tegen Marrakesh een ernstig signaal, maar wil niet dramatiseren. Volgens Herman Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen, moeten we ons zorgen maken over de toenemende polarisering.
17/12 02u15  Ook dit jaar krijgen we wellicht geen witte kerst “De kans op een witte kerst is volgens de huidige prognoses klein.” Dat meldt het KMI droogweg op zijn website. Meteen ligt de droom, die zovelen elk jaar koesteren, alweer aan diggelen. Nochtans kregen we in sommige delen van Antwerpen afgelopen weekend al een voorsmaakje van wat zo’n witte kerst, voor het eerst sinds langs, zou kunnen zijn.
17/12 02u15  Dé manier om Zalando te overleven: ‘nichewinkels’ schoten voorbije jaren als paddenstoelen uit de grond Het is het eeuwige dilemma van elke cadeautjesjager: ga ik voor de eenheidsworst van de grote (online)spelers of ga ik voor iets originelers bij een gespecialiseerde kleinhandelaar? Voor wie het laatste verkiest, is er goed nieuws: het aantal trendy ‘nichewinkels’ is de voorbije tien jaar als paddenstoelen uit de grond geschoten.
17/12 02u15  Netwerk tegen armoede protesteert weer tegen minister Koen Geens Een brief per mail naar de rechtbank versturen? Dat is 3 euro. Armoedeorganisaties stappen naar de rechter want ze vrezen dat deze nieuwe maatregel van minister van Justitie Koen Geens de toegang tot justitie voor mensen in armoede nog moeilijker maakt.
17/12 02u15  De planeet is wéér niet gered: het klimaatakkoord van Katowice in vijf vragen en antwoorden Het heeft een dag langer geduurd dan gepland, maar na meer dan twee weken onderhandelen hebben de 196 landen die verzameld waren op de VN-klimaattop in het Poolse Katowice afgelopen weekend een akkoord bereikt. Is de planeet nu eindelijk gered? “Helaas alwéér niet”, zeggen experts. “Maar een mislukking is het akkoord nu ook weer niet geworden.”
17/12 02u15  Gepensioneerden moeten noodgedwongen bijspringen in de klas: “Ik ben 67, maar werk nog in vijf scholen” Het aantal leerkrachten dat nog les geeft na hun pensioen stijgt snel. Vorig schooljaar stonden 429 65-plussers voor de klas, dat is 58 procent meer dan in 2016. Ze zijn vaak broodnodig door het prangende lerarentekort. “Prachtig dat die mensen dat willen doen”, zeggen de vakbonden. “Maar dit is niet gezond voor ons onderwijs.”
17/12 02u15  Vervolgen nu het nog kan: Duitsland sleept stokoude nazi’s voor rechter Maar een bijzonder klein deel van de nazi-oorlogsmisdadigers heeft ooit moeten boeten voor hun gruweldaden in de Tweede Wereldoorlog. Van de geschatte 200.000 nazi’s zijn er tot nu slechts 6.656 veroordeeld. De straffeloosheid is veel groter dan doorgaans wordt aangenomen, concludeert de Britse historica Mary Fulbrook in nieuw onderzoek. Pas de jongste jaren probeert Duitsland de laatste, intussen stokoude nazi’s alsnog voor de rechter te brengen, zoals nu gewezen kampbewaker Johann Rehbogen.
17/12 02u15  Trump voert forcing op over zijn grensmuur, nieuwe ‘shutdown’ in aantocht De Amerikaanse president Donald Trump wil in de laatste dagen van 2018 een miljardendeal voor zijn grensmuur rondkrijgen. Het risico op een ‘shutdown’ van de overheid neemt hij erbij.
17/12 02u15  Nieuw Brexit-referendum niet langer uit te sluiten, May haalt zwaar uit naar ex-premier Blair Het is in Londen tot een bitse woordenwisseling gekomen tussen Theresa May en haar voorganger Tony Blair. May pikt het niet dat Blair in Brussel achter haar rug een pleidooi ging houden voor een nieuw referendum over de Brexit.
17/12 02u15  Waargebeurde feiten inspireerden nieuwe reeks ‘Over Water’: “Maar het is niet gebaseerd op Frank Masmeijer” Heel wat nieuwsgierige kijkers vragen zich wellicht af wat die “echte gebeurtenissen” zijn waar de fictiereeks Over Water op gebaseerd is. Volgens Tom Lenaerts gaat het in elk geval níét om feiten uit het leven van de gevallen Nederlandse tv-presentator Frank Masmeijer.
17/12 02u15  Gert Verhulst en James Cooke wuiven het jaar uit in ‘Gert Last Year’: “Dé figuren van 2018? Onze partners” Hun foute truien zijn gewassen, hun ballen opgeblonken, voor de deur ligt een ijspiste te wachten op de eerste beenbreuk, Annie heeft op de keukendeur het bordje ‘niet storen’ gehangen en de twee open haarden jagen naar hartenlust fijn stof door de bossen van Stoumont: Gert Verhulst (50) opent voor de tweede keer de poort van zijn Ardense kasteel voor Gert Last Year. Samen met James Cooke (34) blikt hij terug op een fantastisch jaar.
17/12 02u15  Red Lion Simon wint WK hockey, de dag nadat zijn vader stierf: “Daar zaten we, achttien man aan het huilen” Er vloeiden veel tranen in Bhubaneswar: van opperste vreugde na de wereldtitel, maar ook van diep verdriet. De vader van Simon Gougnard overleed zaterdag op het Belgische thuisfront, enkele uren voor de halve finale. “We dragen de zege op aan hem.”
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
15/12 22u00  Duizenden bankbiljetten dwarrelen naar beneden in straatarme buurt In een van de armste buurten van Hong Kong is chaos ontstaan nadat plots duizenden bankbiljetten uit de lucht naar beneden dwarrelden. Op straat...
15/12 21u45  Nederlandse bitcoinfamilie blijft kalm onder cryptocrash: “De koers zal wel naar 200.000 euro stijgen” De koers van de bitcoin stort in. Maar de bitcoinfamilie Taihuttu, het Nederlandse gezin dat heel het vermogen in cryptomunten investeerde, blijft...
15/12 07u45  Fiscaal klaar voor het nieuwe jaar? Hier kan u nog fiscaal voordeel uithalen 2018 loopt op zijn laatste benen. Dat betekent dat ook de tijd wegtikt om die uitgaven te doen die u voor 2018 een fiscaal voordeel opleveren. Er...
15/12 06u30  Christelijke Mutualiteit gaat stevig afslanken: “Overtal van 600 à 700 voltijdse betrekkingen” De Christelijke Mutualiteit gaat stevig ­afslanken. Er is een overtal van zo'n 600 à 700 voltijdse betrekkingen, kreeg de vakbond al te horen. Dat...
14/12 18u00  Elektrische Porsche blijkt populair: “Taycan al uitverkocht tot 2021, klanten komen van Tesla” De eerste echte elektrische Porsche, de Taycan, rolt pas midden 2019 van de band. Maar wie een voorschot betaalt, kan hem nu al bestellen. “Die...
14/12 15u15  Actiedag vakbonden: industriezones geblokkeerd, gevels VBO en MR beklad, betogers bedreigd met wapen Onvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht leiden...
14/12 14u00  Actiedag vakbonden: industriezones geblokkeerd, gevel VBO beklad, betogers bedreigd met wapen Onvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht leiden...
14/12 12u15  Actiedag vakbonden: industriezones geblokkeerd, gevel VBO beklad, staking in meer dan 260 metaal- en textielbedrijven Onvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht zullen...
14/12 11u45  Actiedag vakbonden begonnen: industriezones geblokkeerd, bus- en tramverkeer verstoord, staking in meer dan 260 metaal- en textielbedrijven Onvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht zullen...
14/12 11u45  Deze profielen doen het steeds vaker als freelancer Vernieuwende wetgeving, technologieën die elkaar in sneltempo opvolgen, de vergrijzing... Het groeiend aantal freelancers is een rechtstreeks...
14/12 11u45  De gemiddelde verbruiker betaalt 163 euro meer voor energie in Leuven dan in Antwerpen Je hebt het misschien al gemerkt: de eenheidsprijs voor elektriciteit en aardgas verschilt van regio tot regio. Afhankelijk van waar je woont staat...
14/12 11u15  "Vakbonden spelen met vuur door in deze onzekere tijden bedrijven lam te leggen” De vakbonden spelen met vuur door in deze onzekere tijden stakingen te organiseren. Dat vindt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, die de...
14/12 08u15  Aantal freelancers in Vlaanderen stijgt, maar ‘vrije ondernemerschap’ heeft ook een keerzijde Freelancen is hot! Steeds meer organisaties zetten naast hun vaste medewerkers ook een groeiend aantal zelfstandigen in. Maar is zo’n toenemende...
14/12 08u15  Waarom je minder energiekosten betaalt in Antwerpen dan in Leuven Je hebt het misschien al gemerkt: de eenheidsprijs voor elektriciteit en aardgas verschilt van regio tot regio. Afhankelijk van waar je woont staat...
13/12 17u45  Rechter verbiedt kerststaking bij PostNL Bij PostNL mag er de komende weken niet gestaakt worden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vanmiddag besloten in een kortgeding dat PostNL had...
Laatste update: zaterdag 15 december 2018, 22u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: zondag 16 december 2018, 16u15
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
17/12 01u30  Aantal banen in financiële sector gekrompen door online bankieren Door technologische ontwikkelingen, zoals internetbankieren, is het aantal werknemers in de financiële sector sterk afgenomen sinds 2008. Tot en met 2016 verdwenen er 43.000 banen in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/12 09u15  Is de bitcoin op weg naar nul? Cryptovaluta's blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. Na een crash eind vorig jaar en begin dit jaar leek het even rustig, maar sinds november hebben de digitale munten een nieuwe daling ingezet.
15/12 07u00  DSM-topman Sijbesma volgens Volkskrant invloedrijkste Nederlander DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
14/12 20u15  'Nederlandse verzekeraars kwetsbaar voor dalende rente' Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een lagere rente, zeker afgezet tegen Europese sectorgenoten. Dat komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 19u45  'Verzekeraars kwetsbaar voor dalende rente' Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een lagere rente. Zeker als je dit afzet tegen Europese sectorgenoten. Dit komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 17u15  Kansspelautoriteit legt goksite zonder vergunning boete van 3 ton op Een Brits gokbedrijf dat zich op de Nederlandse markt richtte heeft daarvoor een boete van 300.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Via de website williamhill.com bood het in Gibraltar gevestigde WHG Limited spellen als blackjack, poker en roulette aan. Er kon met het Nederlandse iDEAL worden afgerekend en Nederland werd ook met naam genoemd.
14/12 16u45  Eurolanden gaan verder nadenken over aparte begroting voor eurozone De EU-leiders zijn het eens over een aantal maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises. Ze willen onder meer dat het idee van een eurozonebegroting verder wordt uitgewerkt.
14/12 16u00  Shakira aangeklaagd voor fraude via belastingparadijs Justitie in Barcelona beschuldigt Shakira ervan via belastingparadijzen belasting te hebben ontdoken. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de bij Barcelona wonende Colombiaanse popster zes aanklachten geformuleerd over ontduiking van belasting ter waarde van meer dan 14,5 miljoen euro.
14/12 15u45  Drie ton boete voor goksite zonder vergunning Een Brits gokbedrijf dat zich op de Nederlandse markt richtte, heeft daarvoor een boete van 300.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Via de website www.williamhill.com bood het in Gibraltar gevestigde WHG Limited spellen als blackjack, poker en roulette aan. Er kon met het Nederlandse iDEAL worden afgerekend en Nederland werd ook met naam genoemd.
14/12 14u45  Netbeheerder vervangt uit voorzorg 50.000 gasmeters Netbeheerder Enexis Netbeheer gaat uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen, nadat bij enkele meters een klein gaslek was ontdekt. Enexis stelt dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De tot nu gevonden lekken zijn zo klein dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn.
14/12 14u15  50.000 gasmeters uit voorzorg vervangen Netbeheerder Enexis Netbeheer gaat uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen, nadat bij enkele meters een klein gaslek was ontdekt. Enexis stelt dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De tot nu gevonden lekken zijn zo klein dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn.
14/12 13u45  ABN AMRO: Nog zeker twee jaar personeelstekorten bij bedrijven Personeelstekorten blijven ondernemers ook de komende twee jaar parten spelen, denken economen van ABN AMRO. Bedrijven kunnen moeilijker nieuwe klussen aannemen, omdat ze niet voldoende arbeidskrachten hebben. Die krapte belemmert uiteindelijk ook de groei.
14/12 13u15  China trekt hoger tarief invoerheffing op Amerikaanse auto's tijdelijk in De Chinese regering trekt een extra heffing van 25 procent op auto's van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden in. De importheffing op Amerikaanse auto's gaat daardoor per 1 januari omlaag van 40 procent naar 15 procent.
14/12 11u45  China zet invoerheffingen op Amerikaanse auto's op pauze De Chinese regering trekt een strafheffing van 25 procent op auto's van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden in. De importheffing op Amerikaanse auto's gaat daardoor per 1 januari van de huidige 40 procent naar 15 procent.
14/12 11u30  Emancipatiemonitor: Vrouwen voor het eerst hoger opgeleid dan mannen Meer vrouwen werken en ze maken gemiddeld meer uren, waardoor ook meer vrouwen economisch zelfstandig zijn, melden het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Ook zijn vrouwen nu gemiddeld hoger opgeleid dan mannen.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
17/12 00u00  CEO-fraude: opgelicht door de ?directeur? Lees meer >
17/12 00u00  Lonen stijgen amper door te lage arbeidsproductiviteit Lees meer >
15/12 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/12 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/12 00u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/12 00u00  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/12 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
14/12 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
13/12 00u00  7 tips bij het overstappen: zo bespaart u op uw zorgpolis Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
14/12 15u00  Duitsland: 4 op elke 10 immigranten zijn nu aan de slag Ruim 3 jaar nadat Angela Merkel de grenzen van Duitsland opende voor 1 miljoen immigranten uit het Midden-Oosten, zijn 400.000 ervan aan het werk of in opleiding.
14/12 14u30  "Geen gezeik, iedereen rijk!" Met het overlijden van Jean-Pierre Van Rossem verliest België één van de meest iconische figuren uit de jaren 90. 
14/12 08u30  Films met vrouwen in hoofdrol brengen meer geld op dan producties met mannelijke hoofdpersonages Bioscoopfilms met vrouwelijke hoofdrollen zijn winstgevender dan producties met mannelijke protagonisten. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Creative Artists Agency (CAA) en het technologiebedrijf Shift7, gebaseerd op driehonderdvijftig films die de voorbije vier jaar in roulatie kwamen. Het onderzoek werd opgezet op initiatief van Time’s Up, een organisatie die de discriminatie van vrouwen op de werkvloer wil bestrijden.
14/12 00u15  ECB zet geldtsunami stop... het uur van de waarheid nadert De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van monetaire versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat heeft zo zijn gevolgen...
13/12 18u30  Taylor Swift zet gezichtsherkenningssoftware in tegen stalkers De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft tijdens een concert in de Rose Bowl (Californië) gezichtsherkenningssoftware ingezet om stalkers op te sporen.
13/12 13u15  "Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar" Media die zich negatief uitlaten over massamigratie kunnen in de toekomst hun subsidies verliezen.
13/12 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan... De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
13/12 00u00  Californië wil belasting heffen op tekstberichten In Californië wordt volgende maand gestemd over een voorstel om een belasting te heffen op tekstberichten. De staat wil op die manier telefoondiensten betaalbaarder maken voor de armen. 
12/12 21u15  Dollar stores... goedkoper dan Walmart, met dank aan een permanente Amerikaanse onderklasse Dollar stores, zoals deze goedkope supermarktketens in de VS worden genoemd, profiteren van de opkomst van een ‘permanente Amerikaanse onderklasse’, mensen die vroeger bij JC Penney en Macy’s winkelden, maar zich dat vandaag niet meer kunnen veroorloven.
12/12 16u45  Hoe Brugge 'de vloek van het toerisme' overwon Net zoals andere populaire stadsbestemmingen wordt ook Brugge met het probleem van het overtoerisme geconfronteerd. In tegenstelling tot metropolen zoals Barcelona, Amsterdam, Venetië, Dubrovnik of Berlijn, is de Vlaamse stad er echter in gelukt om een strategie te ontwikkelen die dat probleem op een efficiënte manier aanpakt. Dat zegt Antony Mason, redacteur toerisme bij de Britse krant The Telegraph.
12/12 15u30  De mensen die ons regeren begrijpen niets van technologie Ondanks de enorme impact die technologie op onze levens heeft, lijken de meeste politici ze nauwelijks te begrijpen, laat staan ze te beheersen.
12/12 15u30  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan... Autoverhuurder Hertz heeft een samenwerking opgezet met Clear, ontwikkelaar van biometrische screening-kiosken voor onder meer luchthavens. De collaboratie moet het klanten van Hertz mogelijk maken om de procedures voor de huur van een auto gevoelig te vereenvoudigen. De nieuwe service maakte zijn debuut Airport Hartsfield-Jackson International in Atlanta, maar zal volgend jaar naar een veertigtal andere filialen van Hertz worden uitgebreid.
12/12 14u30  Eigenlijk werken we niet eens zes uur per dag De arbeidsdag kan perfect tot maximaal zes uur worden beperkt, zonder nadelige gevolgen te moeten vrezen. Integendeel kan op een aantal baten worden gerekend. Dat zegt de Australische ondernemer Steve Glaveski, die ook het boek ‘Employee to Entrepreneur: How to Earn Your Freedom and Do Work That Matters’ heeft geschreven.
12/12 12u15  Meer waard dan Uber? Airbnb gaat naar de beurs  Airbnb gaat straks naar de beurs. Sommigen verwachten dat het bedrijf eind 2019 meer waard zal zijn dan Uber.
12/12 12u15  Miljarden wegschenken is niet eenvoudig Een aantal miljardairs besteden een groot deel van hun fortuin aan filantropie. Ondanks die caritatieve inspanningen zijn de meesten ondertussen echter nog rijker geworden. Dat zegt David Callahan, hoofdredacteur van de gespecialiseerde nieuwssite Inside Philanthropy. Het blijkt volgens Callahan dan ook vaak bijzonder moeilijk - om verschillende redenen om grote kapitalen weg te geven.
Laatste update: vrijdag 14 december 2018, 15u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Olympique Lyon (met Denayer) houdt Youri Tielemans en Nacer Chadli in degradatiezone17/12 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de 18e speeldag in de Franse Ligue 1 stonden met Lyon tegen Monaco drie Belgen tegenover elkaar: Jason Denayer verscheen aan de aftrap bij de thuisploeg, Nacer Chadli en Youri Tielemans stonden in de basis bij kelderploeg Monaco, dat na een zes op negen hoopte om langzaam uit het degradatiedal te kruipen. Bij winst kwamen de Monegasken naast Amiens op de zeventiende plek terecht. Tegen een sterk Lyon kon het prinsdom echter geen vuist maken: 3-0 was de eindstand.
7x Aantal banen in financiële sector gekrompen door online bankieren17/12 01u30 - Nu.nl Economie: Door technologische ontwikkelingen, zoals internetbankieren, is het aantal werknemers in de financiële sector sterk afgenomen sinds 2008. Tot en met 2016 verdwenen er 43.000 banen in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
6x CEO-fraude: opgelicht door de ?directeur?17/12 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
6x Lonen stijgen amper door te lage arbeidsproductiviteit17/12 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
6x 'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank'16/12 23u58 - Beurs.nl: Lees meer >
4x 'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank'16/12 23u30 - De Financiële Telegraaf: Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
4x 'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank'16/12 23u15 - IEX.NL: FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
4x Kerkstraat veranderde weer even in Kerststraat16/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de Kerkstraat in Massenhoven was het zondag weer de traditionele kerstmarkt 'Kerst in onze straat'. Met optredens, kinderanimatie, de prachtige kerststal van Gilbert Hellemans en ditmaal ook Cadillacs. De vzw Cadillac LaSalle Club Belgium had enkele Amerikaanse bolides in de Kerkstraat geparkeerd. De Cadillacdrivers kwamen uit Vlaanderen en Zuid-Nederland. Met de opbrengst van de kerstmarkt wordt het oudejaarszingen in Massenhoven ondersteund. Bijna alle aanwezigen droegen een kerstmuts op hun hoofd.
3x 'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank'16/12 23u15 - Belegger.nl: FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
3x Barcelona vernedert Levante in eigen huis met 0-5, tovenaar Messi heeft voet in elke goal16/12 23u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Lionel Messi heeft zich zoals vanouds als de draaischijf van FC Barcelona geëtaleerd. De kleine Argentijn schitterde tegen Levante met drie goals en twee assists: tegen het nummer acht van de competitie ging Barcelona met maar liefst 0-5 winnen. Indrukwekkend, en zo blijven de Catalanen op kop van La Liga.

Statistieken

Artikels:
32621
Gelezen:
2101
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven