zaterdag 20 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotec AMSTERDAM (AFN) - Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u15  Winsten op beurzen New York NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen' LONDEN (AFN) - British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 20u45  Shell wil taxidienst in Londen beginnen LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 19u45  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF's AMSTERDAM (AFN) - BinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang' AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Opnieuw winst voor beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag opnieuw met winst gesloten. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak waren Philips en Galapagos de grootste stijgers, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 17u15  Groen licht nieuwe bestuursvoorzitter Intertrust AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van financieel en juridisch dienstverlener Intertrust hebben ingestemd met de benoeming van de Amerikaanse Stephanie Miller tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij begint volgende week maandag in haar nieuwe functie voor een periode van vier jaar.
19/01 16u15  Vertrouwen consumenten VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari licht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
19/01 16u00  Beurs Amsterdam verder omhoog AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam borduurde vrijdag voort op de winsten van de afgelopen dagen. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak was biotechnoloog Galapagos de grootste stijger, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 15u45  Wall Street opent met kleine winsten NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 15u15  Opdracht VolkerWessels in Hendrik-Ido-Ambacht AMSTERDAM (AFN) - VolkerWessels gaat 135 woningen bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakte het bouwbedrijf bekend, zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
19/01 15u00  Elliott zet Qualcomm onder druk in NXP-deal NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen. Nu is door Qualcomm 47 miljard dollar geboden.
Laatste update: vandaag om 8u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/01 01u45  ACV misnoegd na aankondiging Amerikaanse megafabriek Van Hool De aankondiging in De Tijd vrijdag dat busbouwer Van Hool dit jaar start met de bouw van een megafabriek in de Amerikaanse staat Tennessee, schiet bij ACV-Metea in het verkeerde keelgat. De christelijke vakbond vindt het niet kunnen dat het personeel in Koningshooikt niet eerst werd ingelicht en gelooft niet dat de nieuwe fabriek geen invloed zal hebben op de tewerkstelling.
19/01 16u00  WEF: 'Wereld wordt gevaarlijker in 2018' Het Wereld Economisch Forum, dat volgende week start in Davos, waarschuwt voor de toegenomen gevaren die 2018 met zich meebrengt. Tussen de regels is er ook kritiek op de unilaterale houding van de regering-Trump.
19/01 15u45  Bekende merken zoals Adidas en H&M zetten in op een circulair modesysteem Vierenzestig grote kledingbedrijven waaronder Adidas, Inditex, Hugo Boss en H&M hebben individuele doelstellingen gepubliceerd om de transitie naar een circulair modesysteem te versnellen. Oude kleding terugbrengen naar de winkel wordt straks heel gewoon.
19/01 15u30  'Irritant voor de critici van Trump, maar de Amerikaanse economie staat er goed voor' Donald Trump ligt niet aan de basis van de Amerikaanse groei. Maar op korte termijn heeft hij het tij mee. The Economist maakt de balans op van één jaar Trump als president van de Verenigde Staten.
19/01 14u15  De Belg blijft sparen De Belgische gezinnen hebben vorig jaar 5 miljard euro extra op hun spaarboekjes gezet. Dat leert een rondvraag van Trends bij een representatief staal van Belgische banken.
19/01 13u15  VVSG wil dat producenten meer hun verantwoordelijkheid nemen voor zwerfvuil Producenten moeten een grotere verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen zwerfvuil. Als dat niet lukt via preventie, dan moeten ze de financiële consequenties dragen. Zo reageert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) op de studie van OVAM, waaruit blijkt dat de gemeenten in 2015 17.739 ton zwerfvuil opruimden.
19/01 12u00  Ryanair onderhandelt met vakbonden Vertegenwoordigers van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair zitten vrijdag 11.00 om de tafel met vakbondsmensen van de christelijke bediendebond en enkele piloten. Een primeur, want jarenlang weigerde Ryanair met vakbonden te praten.
19/01 11u30  Carrefour kondigt binnenkort drastische herstructurering aan De Franse distributiereus Carrefour maakt op 23 januari een omvangrijk en wereldwijd reorganisatieplan bekend. Bij het personeel, dat voor ontslagen vreest, lopen de spanningen hoog op. Waar wringt precies het schoentje bij Carrefour in België?
19/01 11u30  Voor het eerst werkt helft van 55-plussers Het aandeel werkende 55-plussers is de voorbije jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de werkzaamheidscijfers van de economische denktank OESO, waarover De Tijd vrijdag bericht. Van de Belgen tussen 55 en 64 jaar was in het derde kwartaal van vorig jaar de helft aan de slag. Tien jaar geleden werkte slechts een op de drie 55-plussers.
19/01 11u00  'Als je in de politiek zit, zie je pas hoe complex onze samenleving is' Dat zegt onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck in Z-Talk Goossens. Ze verving vorig jaar Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten als Vlaams parlementslid en wilde onder meer de regelneverij aanpakken.
18/01 22u30  Minister Peeters laat 'gecoördineerd onderzoek' voeren naar Deliveroo Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat een zogenaamd 'gecoördineerd onderzoek' voeren naar koerierdienst Deliveroo, zo kondigt hij donderdag aan. Het onderzoek is een samenwerking tussen de sociale inspectiediensten, justitie en politie. Het zou de eerste keer zijn dat dergelijk onderzoek gebeurt.
18/01 18u45  DAF Trucks werft aan: 350 banen in België en Nederland DAF Trucks heeft een goed 2017 achter de rug, wat de vestigingen in het Nederlandse Eindhoven en het Belgische Oevel (Westerlo) zowat 350 extra jobs oplevert. Hoeveel jobs er in de vestiging in België precies bijkomen, is nog niet bekend.
18/01 18u00  Charles Michel spaart kritiek niet op voorganger Elio Di Rupo 'Ik heb geen lessen aan te nemen van iemand die aan het hoofd stond van een regering in een periode waarin 25.000 banen in de privé verloren gingen', viel Michel uit. De PS wees de premier erop dat zijn partij ook deel uitmaakte van de regering-Du Rupo.
18/01 17u30  Tweehonderd Texaco-stations in België worden Esso Een tweehonderdtal Texaco-tankstations in België zullen in de komende maanden worden omgebouwd naar Esso-stations. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen uitbater EG Group en oliereus ExxonMobil.
18/01 16u00  Burgercoöperatie Ecopower bekroond met Financité Prijs Voor de vierde keer op rij hebben de vzw's Financité en Fairfin, die mensen willen informeren over duurzaam en ethisch beleggen, de Financité Prijs uitgereikt. Dit jaar ging de bekroning naar Ecopower, de burgercoöperatie die hernieuwbare energie produceert en verdeelt.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 19 januari 2018, 22u35
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotec AMSTERDAM (AFN) - Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u15  Winsten op beurzen New York NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen' LONDEN (AFN) - British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 20u45  Shell wil taxidienst in Londen beginnen LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 19u45  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF's AMSTERDAM (AFN) - BinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang' AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Opnieuw winst voor beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag opnieuw met winst gesloten. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak waren Philips en Galapagos de grootste stijgers, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 17u15  Groen licht nieuwe bestuursvoorzitter Intertrust AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van financieel en juridisch dienstverlener Intertrust hebben ingestemd met de benoeming van de Amerikaanse Stephanie Miller tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij begint volgende week maandag in haar nieuwe functie voor een periode van vier jaar.
19/01 16u15  Vertrouwen consumenten VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari licht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
19/01 16u00  Beurs Amsterdam verder omhoog AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam borduurde vrijdag voort op de winsten van de afgelopen dagen. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak was biotechnoloog Galapagos de grootste stijger, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 15u45  Wall Street opent met kleine winsten NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 15u15  Opdracht VolkerWessels in Hendrik-Ido-Ambacht AMSTERDAM (AFN) - VolkerWessels gaat 135 woningen bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakte het bouwbedrijf bekend, zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
19/01 15u00  Elliott zet Qualcomm onder druk in NXP-deal NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen. Nu is door Qualcomm 47 miljard dollar geboden.
Laatste update: vandaag om 8u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/01 12u15  Vakbonden voeren actie tegen flexi-jobs bij handelsfederatie Comeos Een 200-tal militanten van de 3 grote vakbonden voeren vanmiddag actie aan de hoofdzetel van Comeos, de werkgeversfederatie van de handel. Ze protesteren tegen de uitbreiding van de flexi-jobs. Sinds deze maand zijn die ook mogelijk in de kleinhandel.
17/01 11u15  Vrouwen waren werkelijk nog wezens van een andere planeet Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Deze week: Van dievel kent de reden waarom te weinig mannen voor de klas willen staan: 'De job van leerkracht is te moeilijk geworden. Mannen zijn in wezen lui.'
17/01 11u00  Vakbondsprotest bij Vinçotte in Vilvoorde tegen ontslag van hoofdafgevaardigde Bij de hoofdzetel van keuringsbedrijf Vinçotte in Vilvoorde protesteren enkele tientallen vakbondsmilitanten tegen het ontslag van de hoofdafgevaardigde van de christelijke bediendenbond LBC-NVK. De man is ontslagen bij een reorganisatie bij Vinçotte, samen zowat 190 anderen. Volgens de vakbonden had de directie uitdrukkelijk beloofd om de afgevaardigde aan boord te houden, maar heeft ze de man daarna toch ontslagen.
17/01 10u45  Alweer recordjaar voor Antwerpse haven Het afgelopen jaar was alweer een topjaar voor de haven van Antwerpen. Zo werden er 223 miljoen ton goederen behandeld. Dat is een stijging van 4,4% tegenover vorig jaar. Vooral de handel met de Verenigde Staten nam sterk toe.
17/01 10u30  Autoverkoop in de EU opnieuw gestegen, hoogste peil in 10 jaar De verkoop van nieuwe personenwagens in de Europese Unie is vorig jaar opnieuw gestegen, en staat op het hoogste peil in 10 jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Europese constructeurskoepel ACEA. In totaal zijn er ruim 15 miljoen auto's verkocht in de 28 EU-lidstaten, een stijging van ruim 3 procent ten opzichte van 2016.
17/01 02u00  Anwerps toerisme herstelt zich van "aanslagenjaar" 2016 Het toerisme in de stad Antwerpen heeft zich in 2017 nagenoeg volledig hersteld na het 'aanslagenjaar' 2016. Dat blijkt uit cijfers die de stad dinsdag heeft gepresenteerd. De bezettingsgraad van de hotels ging er met 1,7 procent op vooruit terwijl ook de kamerprijs verder steeg.
16/01 21u00  Nestlé verkoopt zijn Amerikaanse snoepdivisie aan Ferrero Voedingsgigant Nestlé heeft zijn Amerikaanse divisie die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, verkocht aan het Italiaanse  bedrijf Ferrero, bekend van Nutella en FerreroRocher. Met de deal is een bedrag van omgerekend zo'n 2,37 miljard euro gemoeid.
16/01 20u00  Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik" De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 
16/01 19u00  Dure kleding online vaker verkocht via de smartphone De Brits-Italiaanse groep Yoox Net-A-Porter heeft voor het eerst ruim de helft van zijn online verkopen gerealiseerd via zijn mobiele site. De groep heeft verschillende webwinkels en is verantwoordelijk voor de websites van meerdere designer labels.
16/01 18u30  Volgende week mogelijk staking bij De Lijn Vanaf volgende week donderdag 25 januari zijn er stakingsacties mogelijk bij vervoersmaatschappij De Lijn. De vakbonden hebben grote vragen bij een reorganisatieplan van de directie. Daardoor kunnen er tegen 2020 meer dan 300 jobs sneuvelen.
16/01 17u15  Zinkproducent Nyrstar schrapt 220 banen, waarvan 120 in Balen en Overpelt Zinkproducent Nyrstar wil in ons land 120 banen schrappen in het kader van een herstructurering. Nystar heeft vestigingen in Balen en Overpelt. In Frankrijk en Nederland sneuvelen nog eens 100 banen. Dat is vandaag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. 
16/01 16u45  Record van 1,3 miljoen passagiers voor FlixBus Langeafstandsbusmaatschappij FlixBus heeft vorig jaar in België een nieuw passagiersrecord gerealiseerd. In totaal reisden 1,3 miljoen mensen met FlixBus naar en vanuit België, een stijging met 50 procent ten opzichte van 2016. De populairste bestemmingen waren Nederland, Frankrijk en Duitsland.
16/01 16u30  Berlijn in de ban van de "metroschoen" Het Berlijnse metrobedrijf BVG verkoopt vandaag 500 paar sneakers met ingebouwd metroticket. Enkele tientallen fans en verzamelaars kamperen al sinds zaterdag voor één van de twee winkels om hun eigen unieke paar te bemachtigen.
16/01 16u15  Megaverlies voor Amerikaanse bank Citigroup De Amerikaanse bank Citigroup heeft afgelopen kwartaal een megaverlies van 18,3 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) laten optekenen. Dat komt door eenmalige afboekingen ten belope van van alles bij elkaar 22 miljard dollar als gevolg van de recente belastinghervorming van de regering-Trump.
16/01 13u30  Het Vooruitzicht: herbekijk hier de lezing van Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Tijdens 'Het Vooruitzicht 2018' in Leuven hebben de experten van VRT NWS vooruitgekeken naar het nieuwsjaar 2018. Hier kunt u de lezing van Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut (her)bekijken: '2018: het jaar van de crash?'
Laatste update: woensdag 17 januari 2018, 12u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/01 09u15  ’Beleggers steeds euforischer’ Wereldwijd draait de economie goed en de inflatieniveaus en rentes zijn over het algemeen bescheiden. Dit is een ideaal beleggingsklimaat, benadrukt vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa. Wel vraagt hij zich af of beleggers niet te euforisch worden.
20/01 08u45  Kantoor had geschorste notarissen in dienst Bij Amsterdamse notariskantoor Voorwinde is ruim 2,1 miljoen euro van de derdengeldenrekening verdwenen, schrijft Het Parool.10 
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotec Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/01 08u15  Column: FNV is de weg kwijt Vorige week presenteerde de FNV een plan waarmee „een einde gemaakt moet worden aan het afbraakbeleid van regering en werkgevers”. Deze toonzetting maakt al duidelijk dat de bond op het oorlogspad is.11 
20/01 00u15  Facebook geeft betrouwbaar nieuws voorrang Facebook gaat prioriteit geven aan „betrouwbaar” nieuws in de stroom berichten die worden geplaatst. Topman Mark Zuckerberg kondigde dat voornemen aan om „sensatiezucht” en „desinformatie” in de sociale media te bestrijden. Zijn bedrijf, dat meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers kent, gaat taxatiemethodes gebruik om te bepalen hoe integer de geleverde informatie is.13 
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u45  ’Grote overname handelaren olie en zaden’ Grondstoffenhandelaar Archer Daniels Midland (ADM) doet een bod op branchegenoot Bunge. Het aandeel Bunge schoot vrijdagavond nabeurs met 11% omhoog.
19/01 22u30  Winsten op beurzen New York De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen' British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 21u00  Shell wil taxidienst in Londen beginnen Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 20u00  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF's BinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 20u00  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF’s BinckBank en Flow Traders hebben hun belang in Think ETF's management verkocht.
19/01 20u00  Schade-experts en herstellers maken overuren Van onze redactie DFT Nederlandse schade-experts en taxateurs hebben er twee lange dagen opzitten. Verzekeraars ramen de totale schade van de storm van afgelopen donderdag op zeker 110 miljoen euro.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall Street De beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 19u00  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang' Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 9u10
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
20/01 08u45  Lezerdilemma: Moet ik mijn neefje toestaan bitcoins te kopen van zijn erfenis? Lezers vragen andere lezers om raad bij problemen en dilemma's. Mijn neefje (23) wil van het geld dat hij van zijn moeder heeft geërfd bitcoins kopen. Omdat de nalatenschap tot zijn 28ste onder mijn bewind is (ik ben zijn oom), heeft hij daarvoor mijn toestemming nodig. Mijn eerste reactie is dat ik vind dat hij met het geërfde geld niet mag gokken. Aan de andere kant vrees ik dat hij het mij late
20/01 02u15  Econoom Bas van Bavel over hoe de markt zichzelf om zeep helpt Door de eeuwen heen hebben markteconomieën een cyclus doorlopen van opkomst, bloei en verval, zegt Bas van Bavel. Dat klinkt zeer verontrustend, toch schetst de economisch historicus geen doemscenario. Wat heeft het huidige Nederland gemeen met het middeleeuwse Irak, Italiaanse stadstaten of onze eigen pruikentijd? Volgens Bas van Bavel, hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Utre21 
20/01 02u15  Recordverkopen Volkswagen, verlies voor Goldman Sachs 'Als je voor het dieselschandaal van september 2015 aandelen had gekocht van Volkswagen, had je nu niet alleen een koerswinst van 10 procent gehad, maar zou je ook meer verdiend hebben dan met aandelen van de rivalen BMW en Daimler die toch recordverkopen boeken', rekende de Financial Times deze week uit.Volkwagen AG had na dieselgate geen betere ceo kunnen benoemen dan Matthias Müller. Deze week21 
20/01 02u15  Bij welke bank kan ik lenen met mijn huis als onderpand? Ik wil stoppen met werken en ga daardoor flink achteruit in inkomen. Mijn hypotheek is vrijwel afgelost en ik heb zeker drie ton aan overwaarde. Verhuizen wil ik niet. Bij welke bank kan ik lenen met mijn huis als onderpand? Kleiner gaan wonen zou echt de beste optie zijn, maar dat wilt u niet. Veel mensen willen met hun overwaarde hun budget vergroten, maar banken schrikken hiervoor terug. Als de21 
20/01 02u15  Wie betaalt de rekening? Maar wie betaalt de rekening? En wie profiteert van de deal? Het politieke spel binnen de PvdA over de positie van Kamerlid William Moorlag, oud-directeur van de Drentse sociale werkplaats, is de afgelopen weken breed uitgemeten in alle media, inclusief de uitkomst hiervan. Maar nu de kwestie is afgehandeld - de schikking die is getroffen tussen de FNV en het Sociale Werkbedrijf Alescon - is het s21 
20/01 02u15  De vraagbaas van Google: 'Ik ben voorlopig niet bang voor het einde van het zoektijdperk' De zoekactiviteiten van Google vormen nog altijd de solide ruggegraat van moederbedrijf Alphabet. Maar zullen we altijd blijven zoeken via Google? Ben Gomes, de zoekchef van Google, geeft een antwoord. Wie in zijn browser aan Google vraagt of Google over vijf jaar nog wel bestaat, wordt in het eerste resultaat gewezen op een artikel van Forbes uit 2012: 'Dit is waarom Google en Facebook over vijf21 
20/01 02u15  Is de lightrail hét medicijn is voor een dichtslibbende Randstad? Vervoerders en wethouders uit de Randstad waarschuwen in een open brief voor een verkeersinfarct. Zij zweren bij lightrailverbindingen. Is dit hét medicijn voor een dichtslibbende Randstad? Wie luistert naar de directeuren van Nederlandse vervoersbedrijven, krijgt sterk de indruk dat het dichtbevolkte deel van Nederland aan een ernstige ziekte lijdt. De aderen van de Randstad slibben dicht, zo waa20 
19/01 23u15  Carlsen niet langer alleenheerser blijkt eens te meer op Tata-toernooi Ongeduldig wachten de fans op de dag waarop Magnus Carlsen tot leven komt en het Tata-toernooi naar zijn hand zet. Tot dusver is het niet veel wat de wereldkampioen heeft laten zien: één winstpartij na een grove fout van de Indiër Adhiban en vijf remises. Geen enkele keer slaagde hij erin op eigen kracht serieuze winstkansen te creëren. In dit toernooi blijkt opnieuw wat in de loop van 2017, waari
19/01 22u15  Reorganisatie bij zorgverzekeraar VGZ leidt mogelijk tot het verlies van 700 banen Net als de banken zetten verzekeraars het mes in het personeelsbestand. Volgens vakbond De Unie dreigen bij zorgverzekeraar VGZ zelfs zevenhonderd van de tweeduizend banen te worden geschrapt. VGZ maakte vorige week bekend de vestiging in Heerlen te willen sluiten, als onderdeel van een grote reorganisatie die 100 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Op dat kantoor werken driehonderd mense
19/01 20u45  De slag op zee en waarom de Nederlandse vissers zo gehaat worden Nederland dacht een geweldige nieuwe vismethode gevonden te hebben. In no time werd de hele vloot omgetoverd. Europa zet er nu een streep door. 'Dit verbod is afgunst van de Fransen.' Slaap was altijd al een schaars genoegen tijdens de vijf dagen dat viskotter Zeldenrust uit Oudorp op zee is. Maar deze week was het slaaptekort aan boord wel heel extreem. De vijfkoppige bemanning werd geplaagd door
19/01 20u15  NS en Prorail hebben de storm doorstaan, maar lang niet alles ging goed Als zelfs de doorgaans zo kritische reizigersvereniging de loftrompet laat schallen, wat zegt dat dan over de manier waarop de NS en Prorail zijn omgesprongen met de storm van donderdag? 'Dat ze hun werk gewoon goed hebben gedaan', concludeert de woordvoerder van Rover. Veel betrokkenen zijn voorzichtig optimistisch over de prestaties van de NS, Prorail en Rijkswaterstaat. Treinreizigers klaagden
19/01 08u30  Bijna alle treinen rijden volgens NS weer volgens dienstregeling Bijna alle treinen van de NS rijden weer volgens de dienstregeling. Dit meldt het spoorbedrijf. Op sommige trajecten moeten nog wel herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd na de storm. Reizigers moeten daarom rekening houden met ongemak door kortere treinen of inzet van bussen. De NS adviseert de reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Reizigers wordt geadviseerd op stations te
19/01 07u30  NS verwacht grotendeels normale dienstregeling, vooral in ochtend nog hinder De NS verwacht dat de dienstregeling vrijdag grotendeels normaal kan worden uitgevoerd. Op sommige trajecten moeten nog wel herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd na de storm. Reizigers moeten daarom rekening houden met ongemak door kortere treinen of inzet van bussen. De NS adviseert de reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Reizigers wordt geadviseerd op stations te letten
19/01 02u15  Salarisverschillen met collega's voelen oneerlijk, maar zijn vaak wel te verklaren Deze week in: verdien ik wel genoeg? Marketingmedewerker: 2.483 euro (40 uur). 'Ik ben er achter gekomen dat een collega 20 procent meer verdient', aldus marketingmedewerker Felien (33). Hij werkt sinds dertien jaar bij een bouwgerelateerd bedrijf, waarvan vijf jaar in deze functie. Nog niet eerder twijfelde hij aan zijn salaris. Tot hij dus onlangs ontdekte wat zijn collega verdient. Met marketin
19/01 02u15  Dat ASML zo floreert zou de oude moeder Philips met trots moeten vervullen Elke keer als chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven nog mooiere cijfers presenteert, moet dat in het Philips-bastion in Eindhoven als een kaakslag aanvoelen. En dat geldt zeker ook voor het hoofdkantoor in het verre Amsterdam. De verstoten dochter heeft de moeder in vele opzichten overtroffen. Ze is niet alleen mooier maar ook groter en succesvoller. De beurswaarde van ASML is na de koersstijging
Laatste update: vandaag om 8u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
20/01 10u00  Goffin-killer moet al naar huis, ook outsider Zverev verrassend onderuit De Fransman Julien Benneteau (ATP 59), donderdag in de tweede ronde van de Australian Open te sterk voor onze landgenoot David Goffin (ATP 7), is er zaterdag niet in geslaagd door te stoten naar de achtste finales. De 36-jarige Fransman ging in vijf sets (3-6, 6-2, 6-1, 4-6 en 6-3) onderuit tegen de Italiaan Fabio Fognini (ATP 25). De Duitse outsider Alexander Zverev heeft verrassend de duimen moeten leggen tegen de Zuid-Koreaan Hyeon Chung. Bij de dames had ’s werelds nummer één Simona Halep een marathonmatch nodig om voorbij Amerikaanse kwalificatiespeelster Lauren Davis (WTA 76) te geraken.
20/01 10u00  Gemeentepark blijft afgesloten De storm van woensdag zorgde naast afgerukte golfplaten van de stelplats van De Lijn aan de Haardorst in Rumst ook voor schade in het gemeentepark aan de Rumstsestraat in Reet. Burgemeester Geert Antonio prijst zich gelukkig dat hij het terrein liet afsluiten. Het terrein lag vol met afgewaaide takken. Een boom werd ontworteld en viel op het achterhuis van bewoonster Jeanny Devrieze. Het woonhuis zelf bleef net gespaard. In afwachting dat alles wordt weggehaald blijft het park afgesloten.
20/01 09u30  Aardbeving in Mexico: geen doden of schade Het noordwesten van Mexico is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Er zijn geen doden of schade gemeld.
20/01 09u30  Liefhebber van sushi haalt zelf 1,65 meter lange lintworm uit zijn lichaam Een man uit de Amerikaanse stad Fresno, in Californië, heeft onlangs een enge ontdekking gedaan toen hij naar de badkamer ging. Hij voelde zich al een tijdje niet goed en kon uiteindelijk zelf een lintworm van 1,65 meter lang uit zijn lichaam halen.
20/01 09u30  Bijna 2 miljoen kippen vernietigd na fipronilschandaal Door het fipronilschandaal zijn in België in totaal 77.375.000 eieren vernietigd en 1.900.000 kippen geruimd. Dat zegt de federale minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) zaterdag in La Dernière Heure.
20/01 09u30  Duidelijkheid drie maanden na zijn overlijden: Tom Petty stierf aan overdosis pijnstillers De Amerikaanse rockster Tom Petty (66) is in oktober overleden aan een overdosis pijnstillers. Dat heeft een onderzoek van een gerechtsdokter in Los Angeles uitgewezen. De overdosis werd onbedoeld toegediend, zo blijkt ook uit het rapport.
20/01 09u30  Uitstekende Devenyns ziet Porte voor vijfde keer op rij winnen op Willunga Hill Richie Porte blijft de koning van Willunga Hill. Voor het vijfde jaar op rij pakte de Australiër van BMC de zege op de slotklim. Anders dan de voorbije jaren was dat niet genoeg voor de leiderstrui. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey verbaasde bergop en neemt de oranje trui over van Peter Sagan. Dries Devenyns toonde zijn goede vorm onder de Australische zon en eindigde op een knappe vijfde plek.
20/01 09u30  Geert Bourgeois (N-VA) stapt uit de lokale politiek Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) stopt met lokale politiek, zegt hij zaterdag in De Standaard. Zijn ambitie om een grote rol te spelen in de nationale politiek geeft hij niet op, al stelt hij dat Bart De Wever “een uitstekende minister-president van Vlaanderen” zou zijn.
20/01 09u15  Eind dit jaar wordt ‘zonnedelen’ mogelijk: investeren in zonnepanelen op andere daken Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) wil eind dit jaar in heel Vlaanderen ‘zonnedelen’ mogelijk maken. Particulieren zullen mee kunnen investeren in zonnepanelen op daken van bijvoorbeeld bedrijven of verenigingen en dat onmiddellijk verrekend zien op hun eigen energiefactuur.
20/01 09u00  10.000 Nederlanders op straat tegen gaswinning Voor de inwoners van de Nederlandse provincie Groningen is de maat vol. Nadat er vorige week maandag een aardbeving plaatsvond in het Nederlandse dorpje Zeerijp, kwamen gisterenavond 10.000 Nederlanders op straat om de gaswinning in de provincie te doen stoppen.10 
20/01 08u45  Burgemeesters in dialoog met burgers tijdens Burgemeestersmarathon Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 januari beantwoorden 280 Vlaamse burgemeesters vragen van hun inwoners tijdens een unieke Burgemeestersmarathon op de Facebook-pagina's van Radio 2.10 
20/01 08u45  10.000 Nederlands op straat tegen gaswinning Voor de inwoners van de Nederlandse provincie Groningen is de maat vol. Nadat er vorige week maandag een aardbeving plaatsvond in het Nederlandse dorpje Zeerijp, kwamen gisterenavond 10.000 Nederlanders op straat om de gaswinning in de provincie te doen stoppen.10 
20/01 08u00  Dit betekent de ‘shutdown’: militairen niet betaald, 1 miljoen ambtenaren verplicht op onbetaald verlof, parken en musea dicht In de Verenigde Staten is vrijdagavond om middernacht lokale tijd (zaterdag 6 uur Belgische tijd) de zogenaamde ‘government shutdown’ ingegaan. De Democraten en Republikeinen zijn het in de Senaat immers niet eens geraakt over de tijdelijke financiering van de federale overheid in Washington. In een mededeling laat het Witte Huis weten dat dit het werk is van “dwarsliggende losers en niet van wetgevers”.12 
20/01 07u45  Zwaarbewolkte zaterdag met hier en daar smeltende sneeuw Zaterdag krijgen we vanaf de Franse grens smeltende sneeuw of regen. In de Ardennen gaat het sneeuwen. De maxima liggen rond 2 graden, meldt het KMI.
20/01 07u45  Facebook laat u beslissen over ‘betrouwbaar nieuws’: “Te veel sensatiezucht in de wereld” Sociaalnetwerksite Facebook zal vanaf volgende week in het nieuwsoverzicht prioriteit geven aan informatie die “betrouwbaar, informatief en lokaal is”. Dat heeft CEO Mark Zuckerberg vrijdag aangekondigd. “Er is te veel sensatiezucht, misinformatie en polarisatie in de wereld vandaag. Sociale media stellen mensen in staat om informatie sneller dan ooit te verspreiden, en als we deze problemen niet specifiek aanpakken, dan versterken we ze uiteindelijk”, zegt hij op zijn eigen platform.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/01 08u15  Waarom we vooral zelf moeten zorgen dat onze job niet te zwaar wordt Aangezien er na jarenlang gebakkelei nog geen consensus is over een lijst met zware beroepen, rijst de bedenking of het wel noodzakelijk is om jobs...11 
20/01 00u15  Spanje en Griekenland krijgen hogere ratings Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende...12 
19/01 22u00  PVDA wil sociaal verzet tegen pensioen met punten: "Tot en met de dag van de verkiezingen, als het moet" Op de nieuwjaarsreceptie van de PVDA in Antwerpen hebben partijvoorzitter Peter Mertens en federaal parlementslid Raoul Hedebouw opgeroepen tot...
19/01 17u15  Beleggingsexpert: “Bitcoincrash van laatste dagen is unieke kans om te investeren” De bitcoin daalde in twee dagen tijd met liefst 34 procent tot 9.185 dollar. Het begin van het einde van de populaire cryptomunt volgens de meeste...
19/01 15u45  Deliveroo-koeriers leggen morgen opnieuw het werk neer Het collectief van koeriers bij het platform van thuisgeleverde maaltijden Deliveroo zal morgen opnieuw actievoeren in Gent, Brussel en Luik. Dat...
19/01 15u15  Gezinnen en bedrijven wisselen vlot van energieleverancier Het voorbije jaar hebben bedrijven en gezinnen in Vlaanderen opnieuw massaal van energieleverancier gewisseld. Het record van 2016 werd net niet...
19/01 15u00  Eerste komkommer kost 65 euro De eerste komkommers van het seizoen zijn vandaag op de Roeselaarse REO Veiling de deur uitgegaan voor 65 euro per stuk. In totaal bracht de eerste...
19/01 13u30  Opnieuw minder migranten van buiten EU aan het werk De voorzichtige stijging van de werkzaamheidsgraad van immigranten met een niet-EU-nationaliteit in 2015 is het jaar nadien niet behouden en daalde...
19/01 08u30  Zware beroepen: dit zegt de wet Er wordt maar over en weer gediscussieerd over zware beroepen, maar waarom eigenlijk? Bestaan er op dit moment dan geen ‘erkende’ zware beroepen?...
19/01 08u15  Zware beroepen versus de wet Er wordt maar over en weer gediscussieerd over zware beroepen, maar waarom eigenlijk? Bestaan er op dit moment dan geen ‘erkende’ zware beroepen?...
19/01 08u15  Wie ‘afziet’ op het werk, mag vroeger op pensioen Wie een zwaar beroep uitoefent, mag eerder op pensioen. Dat lijkt op het eerste gezicht logisch. Maar wat verstaat men onder ‘zwaar’? Krijgt niet...
18/01 17u30  Europa akkoord met miljardenovername Nederlands chipbedrijf NXP De Amerikaanse chipgigant Qualcomm heeft groen licht gekregen van Brussel voor de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. De...
18/01 17u00  Kwart van de Belgen kan geen onverwachte uitgave doen Een kwart van de Belgen kan geen onverwachte uitgave (van 1.100 euro) doen. Ook een week vakantie buitenshuis kan een kwart van de Belgen zich niet...
18/01 16u30  Hoera! Vanaf morgen kun je roze chocolade online bestellen in ons land Voedingsgigant Nestlé lanceert morgen in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade...
18/01 15u45  "Ik voel me de winnaar van een loterij": Finnen experimenteren met basisinkomen van gratis geld en vrijheid Als eerste land in de wereld doet Finland een onderzoek naar de invoering van een soort basisinkomen. Minder regels, meer vertrouwen: hoe bevalt...
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u09
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/01 10u00  Deel vrachtwagenchauffeurs moest volgens CNV verplicht de weg op tijdens storm Volgens CNV Vakmensen werd een groot deel van de vrachtwagenchauffeurs die donderdag ondanks code rood toch de weg opgingen, daartoe gedwongen. Slechts 30 procent van de chauffeurs kreeg expliciet de opdracht de vrachtwagen aan de kant te zetten, blijkt uit een inventarisatie van de vakbond.
20/01 08u15  'British Airways in gesprek met Airbus over aanschaf nieuwe A380's' British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. 11 
19/01 23u15  Fitch verhoogt kredietoordeel Spanje Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 23u00  Shell wil taxidienst in Londen beginnen Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen beursgang' Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Dit levert circulair ondernemen concreet op Waarom is circulair ondernemen interessant en wat levert het op? NUzakelijk vroeg het tijdens de week van de circulaire economie aan twee ondernemers en de duurzaamheidscoördinator van Ahrend kantoorinrichting.
19/01 16u45  Elliott Advisors zet Qualcomm onder druk om hoger bod NXP Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen.
19/01 16u30  D66 en VVD willen al in 2018 alle nieuwe woningen zonder gasaansluiting Nieuwe huizen moeten volgens regeringspartijen VVD en D66 al dit jaar niet meer worden aangesloten op het gasnet. De verplichting om nieuwbouwwoningen van een gasaansluiting te voorzien moet sneller worden geschrapt.
19/01 15u45  Aantal ontslaggeschillen daalt, behalve bij langdurige ziekte Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft het afgelopen jaar veel minder vragen gekregen over ontslagzaken dan het jaar ervoor. Het aantal specifieke vragen over ontslag na meer dan twee jaar ziekte nam juist toe.
19/01 15u00  Elliott zet Qualcomm onder druk om hoger bod in NXP-deal Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent.
19/01 15u00  Nederlandse pop heeft exportwaarde van 196 miljoen euro De exportwaarde van de Nederlandse popmuziek is in 2016 gegroeid naar een recordbedrag van ruim 196 miljoen euro. Daarmee is de lichte daling die in 2015 was te zien, weer volledig ingehaald.
19/01 13u30  Geplaagd meubelconcern Steinhoff verkoopt privéjet De in opspraak geraakte meubelgigant Steinhoff heeft zijn luxe Gulfstream 550 privéjet verkocht aan een Amerikaanse vliegtuigmakelaar.
19/01 13u15  Westerstorm kost landbouwsector tientallen miljoenen De storm die donderdag heeft huisgehouden in Nederland heeft ook de landbouwsector opgezadeld met aanzienlijke schade. Verzekeraar Interpolis raamt de schade voor zijn klanten vooralsnog op 20 miljoen euro.
19/01 13u00  Regio Eindhoven wil 170 miljoen van Rijk voor opknapbeurt De regio Eindhoven heeft 370 miljoen euro nodig om de voorzieningen in de zogeheten Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat blijkt uit een plan dat vrijdag is aangeboden aan het kabinet.
19/01 12u45  'Japanse bank wil uraniumverrijker Urenco inlijven' De Japanse regering aast via de Japan Bank for International Cooperation (JIBC) op uraniumverrijker Urenco, waar Nederland voor een derde eigenaar van is.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
20/01 09u45  Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’ In Amerika zijn de Republikeinen en de Democraten er niet in geslaagd een government shutdown te vermijden. Daarvoor hadden begrotingsafspraken moeten worden gemaakt, maar dat is hen niet gelukt. Sinds 6 uur onze tijd kan de Amerikaanse overheid geen geld meer lenen omdat het schuldenplafond is bereikt. Kort na middernacht gaf Het Witte Huis een […] The post Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’ appeared first on Express [NL].
19/01 16u45  Francken verontrust door geweld van transmigranten Het geweld van transmigranten blijft aanhouden. Migranten die op parkeerterreinen in vrachtwagens kruipen om zo de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken, reageren steeds vaker met geweld als ze gevat worden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert verontrust op die tendens: “We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo […] The post Francken verontrust door geweld van transmigranten appeared first on Express [NL].
19/01 15u45  Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? De Amerikaanse Senaat heeft tot vrijdag 17 uur onze tijd om een verhoging van het schuldenplatform in de VS goed te keuren. Gebeurt dat niet, dan gaan een pak overheidsdiensten vanaf zaterdag in shutdown. De problematiek van een government shutdown – of tenminste de dreiging ervoor – komt met de regelmaat van de klok terug […] The post Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? appeared first on Express [NL].
19/01 14u45  Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… Om hun winstmarges te versterken, zoeken luchtvaartmaatschappijen oplossingen die hen zouden toelaten de binnenruimte van de vliegtuigen efficiënter te benutten. Sommige ingrepen botsen echter op zwaar verzet van de passagiers. Geregeld loopt dat protest zo hoog op dat de maatschappijen op hun eerdere beslissingen dienen terug te komen. Eén van die heikele en gevoelige items […] The post Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  China en de langzame verovering van Zuid-Amerika In het Zuid-Amerikaanse Bolivië is een waterkrachtcentrale in gebruik genomen. De centrale werd gebouwd door het Chinese staatsbedrijf Sinohydro, dat specialiseert in de bouw van waterkrachtcentrales. Het project is een van de vele regionale projecten waarbij de Chinezen betrokken is. China wil van Bolivië het energetisch hart van Zuid-Amerika maken, zei de Chinese ambassadeur in aanwezigheid […] The post China en de langzame verovering van Zuid-Amerika appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi De chauffeurs van de alternatieve taxidienst Lyft hebben het voorbije jaar 375,5 miljoen ritten geregistreerd. Dat betekende een stijging met 130 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft het bedrijf in een rapport over de economische impact van zijn activiteiten bekendgemaakt. Het bedrijf merkt verder op dat in totaal 23 miljoen individuele reizigers werden vervoerd. Ook […] The post Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog De Zweedse overheid heeft een brochure samengesteld waarin duidelijk wordt gemaakt op welke manier op een oorlogssituatie moet worden gereageerd. De folder zal worden verspreid onder de 4,7 miljoen Zweedse huishoudens. De brochure omvat ook instructies voor de omgang met terreur, cyberaanvallen en natuurrampen. De publicatie is niet alleen ingegeven door de opkomst van onder […] The post Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde De Amerikaanse inlichtingendienst FBI onderzoekt of een Russische topbankier die nauwe banden onderhoudt met het Kremlin geld naar de Amerikaanse wapenlobby NRA (National Rifle Association) heeft verzonden met als doel de verkiezing van Donald Trump te beïnvloeden. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde McClatchy. Dat is de uitgever van The Sacramento Bee een nog een 30-tal […] The post FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde appeared first on Express [NL].
19/01 11u45  Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad Midden dit decennium woonde bijna 6 miljard mensen binnen een reistijd van één uur naar een stad. Daarmee situeert inmiddels 80,7 procent van de totale wereldbevolking zich in de onmiddellijke omgeving van een stedelijke agglomeratie. Dat zegt een studie van de Oxford University, gebaseerd op gegevens van het Open Street Map Project en Google. De […] The post Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad appeared first on Express [NL].
19/01 10u45  Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush Het wereldwijde vertrouwen in het leiderschap van de Verenigde Staten is tot een nieuw dieptepunt teruggevallen. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Gallup in meer dan honderddertig landen. Er moest worden vastgesteld dat de Verenigde Staten onder Donald Trump op het gebied van internationaal leiderschap nog slechts een score krijgt van 30 procent. […] The post Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier De Amerikaanse webwinkel Amazon groeit zo hard dat het een tijd geleden een soort van openbare aanbesteding had uitgeschreven. Steden werden daarbij uitgenodigd om tegen elkaar op te bieden. Inzet: het tweede hoofdkwartier van Amazon huisvesten. Het originele hoofdkwartier ligt in de staat Washington, vlakbij de stad Seattle. Niet minder dan 238 steden stelden hun kandidatuur. De […] The post Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” “Ik heb veel respect voor Hillary Clinton, maar ik was veruit de meest gekwalificeerde persoon om het werk af te maken dat Barack Obama was begonnen.” Dat zegt voormalig vice-president Joe Biden in een interview met de Los Angeles Times.” Biden speelde lang met het idee om zich in 2016 verkiesbaar te stellen, maar toen […] The post Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” appeared first on Express [NL].
18/01 15u30  Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken Op het kabinet van Theo Francken (N-VA) is een verdacht pakket afgeleverd. Het bevat naast een verdacht wot poeder ook een kogel. De politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht en wil geen enkel risico nemen. Het kabinet van de Staatssecretaris van Asiel en Migratie in de Lambermontstraat in Brussel is alvast hermetisch afgesloten. […] The post Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken appeared first on Express [NL].
18/01 14u30  Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind Sinds 5 uur vanochtend is in bijna heel Vlaanderen code oranje van kracht. Het KMI meet windstoten tussen 90 en 105 kilometer per uur. Het noodnummer 1722 ligt ondertussen ook plat. Het krachtigste windveld beweegt zich nu over de Noordzee naar Nederland. Hoogste windstoten tot nu toe: 121 km/uur in de Hoek van Holland, 118 […] The post Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Volgende generatie hackers zorgt voor fysieke, naast financiële schade Cyberaanvallen hebben de voorbije periode al heel wat prominente slachtoffers gemaakt, maar dit jaar dreigen hackers nog een versnelling hoger te schakelen. Dat hebben verscheidene experts benadrukt. Gevreesd moet volgens hen immers worden dat partijen met malafide bedoelingen volledige industrieën zullen viseren. Bovendien moet er volgens specialisten mee rekening worden gehouden dat de impact niet […] The post Volgende generatie hackers zorgt voor fysieke, naast financiële schade appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Econoom Bas van Bavel over hoe de markt zichzelf om zeep helpt20/01 02u15 - Volkskrant Economie: Door de eeuwen heen hebben markteconomieën een cyclus doorlopen van opkomst, bloei en verval, zegt Bas van Bavel. Dat klinkt zeer verontrustend, toch schetst de economisch historicus geen doemscenario. Wat heeft het huidige Nederland gemeen met het middeleeuwse Irak, Italiaanse stadstaten of onze eigen pruikentijd? Volgens Bas van Bavel, hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Utre
21x Recordverkopen Volkswagen, verlies voor Goldman Sachs20/01 02u15 - Volkskrant Economie: 'Als je voor het dieselschandaal van september 2015 aandelen had gekocht van Volkswagen, had je nu niet alleen een koerswinst van 10 procent gehad, maar zou je ook meer verdiend hebben dan met aandelen van de rivalen BMW en Daimler die toch recordverkopen boeken', rekende de Financial Times deze week uit.Volkwagen AG had na dieselgate geen betere ceo kunnen benoemen dan Matthias Müller. Deze week
21x Bij welke bank kan ik lenen met mijn huis als onderpand?20/01 02u15 - Volkskrant Economie: Ik wil stoppen met werken en ga daardoor flink achteruit in inkomen. Mijn hypotheek is vrijwel afgelost en ik heb zeker drie ton aan overwaarde. Verhuizen wil ik niet. Bij welke bank kan ik lenen met mijn huis als onderpand? Kleiner gaan wonen zou echt de beste optie zijn, maar dat wilt u niet. Veel mensen willen met hun overwaarde hun budget vergroten, maar banken schrikken hiervoor terug. Als de
21x Wie betaalt de rekening?20/01 02u15 - Volkskrant Economie: Maar wie betaalt de rekening? En wie profiteert van de deal? Het politieke spel binnen de PvdA over de positie van Kamerlid William Moorlag, oud-directeur van de Drentse sociale werkplaats, is de afgelopen weken breed uitgemeten in alle media, inclusief de uitkomst hiervan. Maar nu de kwestie is afgehandeld - de schikking die is getroffen tussen de FNV en het Sociale Werkbedrijf Alescon - is het s
21x De vraagbaas van Google: 'Ik ben voorlopig niet bang voor het einde van het zoektijdperk'20/01 02u15 - Volkskrant Economie: De zoekactiviteiten van Google vormen nog altijd de solide ruggegraat van moederbedrijf Alphabet. Maar zullen we altijd blijven zoeken via Google? Ben Gomes, de zoekchef van Google, geeft een antwoord. Wie in zijn browser aan Google vraagt of Google over vijf jaar nog wel bestaat, wordt in het eerste resultaat gewezen op een artikel van Forbes uit 2012: 'Dit is waarom Google en Facebook over vijf
20x Is de lightrail hét medicijn is voor een dichtslibbende Randstad?20/01 02u15 - Volkskrant Economie: Vervoerders en wethouders uit de Randstad waarschuwen in een open brief voor een verkeersinfarct. Zij zweren bij lightrailverbindingen. Is dit hét medicijn voor een dichtslibbende Randstad? Wie luistert naar de directeuren van Nederlandse vervoersbedrijven, krijgt sterk de indruk dat het dichtbevolkte deel van Nederland aan een ernstige ziekte lijdt. De aderen van de Randstad slibben dicht, zo waa
13x Facebook geeft betrouwbaar nieuws voorrang20/01 00u15 - De Financiële Telegraaf: Facebook gaat prioriteit geven aan „betrouwbaar” nieuws in de stroom berichten die worden geplaatst. Topman Mark Zuckerberg kondigde dat voornemen aan om „sensatiezucht” en „desinformatie” in de sociale media te bestrijden. Zijn bedrijf, dat meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers kent, gaat taxatiemethodes gebruik om te bepalen hoe integer de geleverde informatie is.
12x Dit betekent de ‘shutdown’: militairen niet betaald, 1 miljoen ambtenaren verplicht op onbetaald verlof, parken en musea dicht20/01 08u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de Verenigde Staten is vrijdagavond om middernacht lokale tijd (zaterdag 6 uur Belgische tijd) de zogenaamde ‘government shutdown’ ingegaan. De Democraten en Republikeinen zijn het in de Senaat immers niet eens geraakt over de tijdelijke financiering van de federale overheid in Washington. In een mededeling laat het Witte Huis weten dat dit het werk is van “dwarsliggende losers en niet van wetgevers”.
12x Spanje en Griekenland krijgen hogere ratings20/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende...
12x Michael Douglas beschuldigd van seksueel wangedrag20/01 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een Amerikaanse vrouw heeft vrijdag in het NBC-programma Today verteld over hoe acteur en Oscarwinnaar Michael Douglas zich seksueel tegenover haar zou hebben misdragen. De feiten zouden zich voorgedaan hebben toen de vrouw voor hem werkte in de jaren 80.

Statistieken

Artikels:
37249
Gelezen:
15851
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven