zaterdag 18 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/08 07u45  Turkije krijgt tik van Moody's en S&P LONDEN (AFN) - De grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard Poor's (SP) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
17/08 22u30  Weer groen slot Wall Street door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.
17/08 20u45  'Planning voor einde handelsvete VS en China' WASHINGTON (AFN) - Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u30  'Euronext maakt goede kans op onderdeel IHS' AMSTERDAM (AFN) - Euronext is de voornaamste kanshebber op het inlijven van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/08 19u45  Chipbedrijven onder druk op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handel overwegend in de plus, na de stevige winsten een dag eerder. De teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials werkten door op andere bedrijven in de hele sector. Verder keken beleggers met een schuin oog naar ontwikkelingen rondom de Turkse liracrisis.
17/08 17u45  Turkije en chips zorgen voor rode beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag in het rood gesloten. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten en zagen de lira verder in waarde dalen. Chipbedrijven zaten in de hoek waar de klappen vallen na tegenvallende cijfers van Amerikaanse branchegenoten. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na teleurstellende resultaten.
17/08 16u45  Tesla duikelt op beurs na interview Musk PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders van Tesla kunnen het openhartige interview van topman Elon Musk in The New York Times niet waarderen. Musk gaf met tranen in zijn ogen toe er redelijk doorheen te zitten. Het aandeel zakte binnen een uur na opening van de beurs in New York zo'n 8 procent.
17/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS gedaald ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
17/08 16u15  Conjunctuurbarometer VS positiever NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juli verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
17/08 16u00  Europese beurzen verder in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zakten vrijdag in de middaghandel verder in het rood. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten en zagen de lira verder in waarde dalen. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na tegenvallende cijfers. Het halfjaarbericht van chemicaliëndistributeur IMCD viel wel in goede aarde.
17/08 15u45  Wall Street neemt gas terug NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht gaat uit naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 15u45  Deal Wolters Kluwer met kredietdienstverlener AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer gaat samenwerken met kredietdienstverlener SettlementOne. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
17/08 15u30  RELX krijgt groen licht voor versimpeling LONDEN (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX mag doorgaan met zijn voorgenomen versimpeling van de bedrijfsstructuur. Een Britse rechter gaf goedkeuring voor de plannen van het bedrijf.
17/08 15u30  Groei Nedcar spekt omzet VDL EINDHOVEN (AFN) - Industrieel conglomeraat VDL Groep heeft in de eerste zes maanden van dit jaar zijn opbrengsten verder opgevoerd. Het Eindhovense familiebedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen productie van zijn autofabriek Nedcar.
17/08 15u00  Turkse rechter weigert vrijlating Brunson ANKARA (AFN/RTR) - Een Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/08 00u30  Amerikaanse ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira 'ontoereikend' zijn.13 
18/08 00u00  'Veel talent, maar weinig rendement: waarom moddert de Italiaanse economie aan?' Wonderkinderen worden soms probleemkinderen en Italië lijkt zo'n geval. Het land heeft alles om te slagen - stijl, vernuft en een wereldwijde reputatie - maar geraakt al twintig jaar niet meer vooruit. Hoe komt dat toch? We vroegen het aan de Italianen zelf.
17/08 20u00  Deceuninck houdt rekening met tegenwind vanuit Turkije Pvc-specialist Deceuninck houdt rekening met een mogelijke vertraging in Turkije in de tweede jaarhelft. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van het bedrijf uit Hooglede-Gits.
17/08 19u30  'Vlaanderen behoort tot vier gevoeligste regio's in Europa voor watertekort' De Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers waarschuwt voor de gevolgen van de aanhoudende droogte voor de toekomst van onze watervoorziening.
17/08 18u30  Bij slechte score SP.A in de steden stopt John Crombez als voorzitter 'Wees gerust, ik zal me niet vastklampen aan mijn stoel', zegt de SP.A-voorzitter over zijn politieke lot.
17/08 16u15  Open VLD wil zelfstandig bijberoep niet in de tijd beperken Vlaams parlementslid voor N-VA Grete Remen pleit ervoor om het statuut van zelfstandige in bijberoep in de tijd te beperken. 'Want nu is die zelfstandige activiteit in bijberoep oneerlijke concurrentie voor de zelfstandigen in hoofdberoep'.
17/08 15u00  Turkije neemt maatregelen na nieuwe duik lira De Turkse regering heeft vrijdag een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd om de banken en de vastgoedsector in Turkije te beschermen tegen 'economische aanvallen', zo meldt het staatsnieuwsagentschap Anadolu. De Turkse lira is na enkele dagen van herstel weer 8 procent gedaald in waarde tegenover de dollar.
17/08 15u00  Landbouweconoom Erik Mathijs: 'Subsidies voor boeren geven verkeerd signaal' De droogte zorgt voor lagere landbouwopbrengsten. In Vlaanderen krijgen boeren vervroegd subsidies uitbetaald, in Duitsland vraagt de lokale boerenbond 1 miljard euro subsidies. 'Een verkeerd signaal', vindt landbouweconoom Erik Mathijs (KU Leuven).
17/08 14u30  Inflatie in eurozone op hoogste peil sinds eind 2012 Het is van eind 2012 geleden dat de prijzen in de eurozone nog zo sterk zijn gestegen als in juli van dit jaar. De inflatie steeg tot 2,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.
17/08 14u00  Wordt trage economische groei het nieuwe normaal? 'Een situatie waarbij enkele landen het goed doen en de rest niet, is politiek niet houdbaar voor de eurozone', meent Jonathan Holslag (VUB).
17/08 12u45  Jozef De Mey (voorzitter Ageas): 'We weerstaan beter aan de druk van de financiële markten' 'Had de financiële crisis vermeden kunnen worden? Ja, misschien, als de Amerikanen Lehman Brothers niet hadden laten omvallen.' Volgens Jozef De Mey (75), voorzitter van Ageas (de erfopvolger van Fortis), was dat de katalysator van de grootste financiële crisis van deze eeuw. Maar de oorzaken lagen dieper.
17/08 12u00  De economie volgens Erdogan: 'Boycot de iPhone' Terwijl Turkije kampt met een financiële crisis, lijkt president Erdogan het tij niet te kunnen keren. Hoe raakte het land in de problemen, en is de huidige president wel de geschikte persoon om Turkije op het rechte pad te krijgen?
17/08 11u15  Roularta ziet reclame-inkomsten dalen Roularta heeft in de eerste helft van dit jaar 10,9 procent minder inkomsten uit advertenties gehaald dan in dezelfde periode vorig jaar.
17/08 09u45  'Het lijkt aan te raden de komende maanden Amerikaanse boven Europese aandelen te verkiezen' 'De jongste tijd is de aandacht van investeerders weer verschoven naar Zuid-Europa. Het wekt nare herinneringen op aan eerder dit decennium.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
17/08 05u45  Weer buitenlands pensioenfonds naar België De verzekeraar Aon verhuist een van zijn pensioenfondsen van Nederland naar België na een deal met de Belgische toezichthouder FSMA. Tot chagrijn van enkele Kamerleden in Den Haag, schrijft De Tijd vrijdag.
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u18
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/08 07u45  Turkije krijgt tik van Moody's en S&P LONDEN (AFN) - De grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard Poor's (SP) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
17/08 22u30  Weer groen slot Wall Street door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.
17/08 20u45  'Planning voor einde handelsvete VS en China' WASHINGTON (AFN) - Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u30  'Euronext maakt goede kans op onderdeel IHS' AMSTERDAM (AFN) - Euronext is de voornaamste kanshebber op het inlijven van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/08 19u45  Chipbedrijven onder druk op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handel overwegend in de plus, na de stevige winsten een dag eerder. De teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials werkten door op andere bedrijven in de hele sector. Verder keken beleggers met een schuin oog naar ontwikkelingen rondom de Turkse liracrisis.
17/08 17u45  Turkije en chips zorgen voor rode beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag in het rood gesloten. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten en zagen de lira verder in waarde dalen. Chipbedrijven zaten in de hoek waar de klappen vallen na tegenvallende cijfers van Amerikaanse branchegenoten. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na teleurstellende resultaten.
17/08 16u45  Tesla duikelt op beurs na interview Musk PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders van Tesla kunnen het openhartige interview van topman Elon Musk in The New York Times niet waarderen. Musk gaf met tranen in zijn ogen toe er redelijk doorheen te zitten. Het aandeel zakte binnen een uur na opening van de beurs in New York zo'n 8 procent.
17/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS gedaald ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
17/08 16u15  Conjunctuurbarometer VS positiever NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juli verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
17/08 16u00  Europese beurzen verder in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zakten vrijdag in de middaghandel verder in het rood. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten en zagen de lira verder in waarde dalen. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na tegenvallende cijfers. Het halfjaarbericht van chemicaliëndistributeur IMCD viel wel in goede aarde.
17/08 15u45  Wall Street neemt gas terug NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht gaat uit naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 15u45  Deal Wolters Kluwer met kredietdienstverlener AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer gaat samenwerken met kredietdienstverlener SettlementOne. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
17/08 15u30  RELX krijgt groen licht voor versimpeling LONDEN (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX mag doorgaan met zijn voorgenomen versimpeling van de bedrijfsstructuur. Een Britse rechter gaf goedkeuring voor de plannen van het bedrijf.
17/08 15u30  Groei Nedcar spekt omzet VDL EINDHOVEN (AFN) - Industrieel conglomeraat VDL Groep heeft in de eerste zes maanden van dit jaar zijn opbrengsten verder opgevoerd. Het Eindhovense familiebedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen productie van zijn autofabriek Nedcar.
17/08 15u00  Turkse rechter weigert vrijlating Brunson ANKARA (AFN/RTR) - Een Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/08 17u30  Onze Lieve Heer Musk, vergeef ons, het is onze schuld Elon Musk, de charismatische veelvoud-ondernemer, is niet uit het nieuws weg te slaan. Hij werd lang gezien als onze redder, maar tuimelt zo stilaan van zijn sokkel. Maar wiens schuld is dat echt?
17/08 16u15  Air France-KLM heeft eindelijk nieuwe topman, meteen controverse over zijn salaris Na een maandenlange zoektocht heeft het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern Air France-KLM eindelijk een nieuwe CEO: de Canadees Benjamin Smith is de opvolger van Jean-Marc Janaillac, die is opgestapt nadat de piloten van Air France zijn voorstellen voor een loonsverhoging door de piloten van Air France waren afgewezen. Smith zal een oplossing moeten zien te vinden voor de al lang aanslepende sociale onrust bij Air France, maar nu al ontstaat er cointroverse over het loon dat hij als CEO zal krijgen.
17/08 16u15  Zelfstandig in bijberoep, het beste van twee werelden? Een opmerkelijk interview deze ochtend op Radio 1: Vlaams Parlementslid en ondernemer Grete Remen (N-VA) verklaart dat zelfstandigen in bijberoep maximaal twee jaar van dat statuut zouden mogen genieten. Volgens Remen genieten zelfstandigen in bijberoep van de voordelen, zonder de nadelen die andere ondernemers hebben. ?Van twee walletjes eten?, noemt ze het. Maar wat is een zelfstandige in bijberoep? Wat zijn de voor- en nadelen van zo?n statuut? Is het echt oneerlijke concurrentie voor andere ondernemers? We zetten de pro's en contra's op een rij.
17/08 15u00  Roularta ziet reclame-inkomsten fors dalen en boekt stevige waardevermindering Lees meer >
17/08 14u00  Nieuwe Amerikaanse dreigementen geven lira opnieuw een klap De Turkse lira krijgt vandaag opnieuw een pandoering na een aantal betere dagen. Reden: nieuwe Amerikaanse dreigementen. De VS wil nog altijd de onvoorwaardelijke vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson.
16/08 18u00  Huurprijzen van studentenkoten blijven stabiel Lees meer >
16/08 16u00  Vakbonden richten zich ten einde raad tot aandeelhouders Ryanair Lees meer >
16/08 12u45  Zakendynastie Benetton, grootste aandeelhouder wegbeheerder, onder vuur na ramp Genua: aandeel keldert op de beurs Lees meer >
16/08 12u45  Malafide merkenregister "WOTRA" probeert ondernemers geld af te troggelen Zowel het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) als de federale overheidsdienst Economie waarschuwen ondernemers voor een malafide speler die hen geld probeert af te luizen. Voor 989 euro probeert 'WOTRA' de ondernemers een handelsmerk te laten opnemen in een register.
16/08 10u30  Belgisch bedrijf mag 1.200 IT'ers tewerkstellen bij Europese Commissie Lees meer >
16/08 10u30  Aandeel uitbater snelwegbrug opent dieprood op beurs: bijna 25 procent verlies Het aandeel van Atlantia - de holding achter de snelweguitbater van de ingestorte brug in Genua -krijgt klappen op de beurs van Milaan. Het verlies schommelt bij opening rond de 25 procent.
16/08 09u15  Een job in ICT is leuker dan je denkt, maar niemand weet dat Lees meer >
14/08 13u30  Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone Lees meer >
13/08 17u15  Musk bevestigt in blog: Saudisch staatsfonds wil Tesla van de beurs halen De CEO van Tesla Elon Musk heeft in een blog meer uitleg gegeven over het plan om het autobedrijf van de beurs te halen. Daarin bevestigt Musk dat een Saudisch staatsfonds wil meewerken aan het plan. De flamboyante ingenieur/CEO komt ook terug op zijn ophefmakende tweet van vorige week.
13/08 16u00  Wat is er juist aan de hand in Turkije? En kunnen toeristen er nu koopjes doen? Lees meer >
Laatste update: vrijdag 17 augustus 2018, 17u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/08 07u45  Turkije krijgt tik van Moody's en S&P De grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
18/08 07u15  Column: Europa wordt weggevaagd door Amerikaanse techreuzen Amerikaanse internetreuzen als Apple, Facebook, Amazon, Google en Microsoft domineren de Europese economie. Deze bedrijven lopen ook voorop bij digitalisering en nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en kunnen daardoor het Europese bedrijfsleven wegconcurreren. Europese regeringsleiders moeten daarom snel maatregelen nemen.
18/08 06u45  Boer zoekt huisvrouw Het was een prachtige zomer voor appel- en perentelers. Volop zon, geen vernietigende hagelbuien, en dus een fors hogere opbrengst dan in 2017. Nu dreigt er alleen een tekort aan plukkers voor die vele miljarden stuks fruit.
18/08 05u45  Economie bloeit, werknemer heeft iets te eisen De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en een goede werknemer is dus steeds meer waard. Bedrijven zijn bereid steeds meer te investeren in hun mensen, en niet meer alleen in de hoogopgeleide talenten. Tijd om als werknemer goud te delven.10 
17/08 22u30  Weer groen slot Wall Street door handelshoop De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.
17/08 21u00  'Plan voor einde handelsvete VS en China' Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u45  'Planning voor einde handelsvete VS en China' Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u30  'Euronext maakt goede kans op onderdeel IHS' Euronext is de voornaamste kanshebber op het inlijven van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/08 20u30  Particulieren slaan goedkoop goud in Spaarders en kleine beleggers kopen recent tegen bodemprijzen stukken goud in om zich in te dekken tegen onzekere jaren. Juweliers, edelmetaalzaken en goudexperts zien een toename.
17/08 20u15  Column: Wie het echte werk doet, verdient minder We kunnen brood eten omdat er boeren zijn die graan verbouwen, en molenaars die daar meel van maken en bakkers die er brood van bakken. We kunnen in een huis wonen omdat er metselaars zijn, en timmerlieden, loodgieters, installateurs, tegelzetters en zo meer.
17/08 20u15  Festivals willen af van muntjes, maar nu nog niet Terwijl contactloos betalen in muziekzalen zo goed als overal de norm is, betalen bezoekers op grote festivals zoals Dance Valley, Pinkpop en Lowlands nog steeds uitsluitend met munten. Organisatoren willen er van af, vrezen nu nog problemen met betalen ver van de bewoonde wereld.
17/08 20u00  Sponsor houdt hand op de knip De omvang van sponsorbudgetten blijft stabiel. De florerende economie en de groeiende winsten verleiden bedrijven niet om meer geld te steken in sponsoring van sport, cultuur of andere doelen.
17/08 19u45  Chipbedrijven onder druk op groen Wall Street De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handel overwegend in de plus, na de stevige winsten een dag eerder. De teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials werkten door op andere bedrijven in de hele sector. Verder keken beleggers met een schuin oog naar ontwikkelingen rondom de Turkse liracrisis.
17/08 19u15  ’Begeleid jonge studenten met lenen’ Het collegegeld voor eerstejaars wordt vanaf dit jaar gehalveerd. Maar met kamerprijzen die gemiddeld voor het eerst boven de €400 liggen, blijft studeren een dure aangelegenheid. Geld lenen bij de overheid dan maar? Daar moet je mee oppassen, waarschuwen deskundigen. Een tienerbrein is namelijk niet in staat om de consequenties van die beslissing op de lange termijn te overzien.
17/08 18u15  'Macht Google neemt toe als ze naar China gaan' Google zou van plan zijn om terug te gaan naar de Chinese markt. Hans de Zwart (Bits of Freedom) vreest dat ze daarmee nog machtiger worden.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
18/08 03u10  Pas 11 jaar en dochter van Marc Coucke heeft al eigen zaak: ?Papa geeft goede raad? Lees meer >
18/08 03u10  Koen Van Gerven, CEO van Bpost, wil af van dagelijkse brievenronde: ?Ons model is einde verhaal? Lees meer >
18/08 03u10  Isabel en David vonden het gat in de markt: ?Noem ons gerust de HelloFresh van de luiers? Lees meer >
18/08 01u06  Ratingbureaus verlagen kredietwaardigheid van Turkije Lees meer >12 
18/08 00u01  Belfius klaar voor beursgang: ?Alle motoren draaien? Lees meer >10 
17/08 21u59  ?Onderhandelaars plannen einde aan handelsoorlog tussen VS en China? Lees meer >
17/08 03u44  Bij oprichting gaf niemand hem schijn van kans, nu zijn ze tot in Japan zot van zijn brouwsel Lees meer >
17/08 03u44  Multinationals halen 78 miljard euro weg uit ons land Lees meer >
17/08 00u10  Vakbonden en directie bereiken akkoord over werkdrukverlaging bij Brussels Airlines Lees meer >
16/08 21u37  Canadees is nieuwe baas van Air France-KLM Lees meer >
16/08 16u32  Test-Aankoop heeft in totaal 900 dossiers van getroffen reizigers tegen Ryanair Lees meer >
16/08 15u30  AirBaltic breidt volgend jaar uit op Brussels Airport: nieuwe bestemming Lees meer >
16/08 14u26  Vakbonden Ryanair richten zich tot aandeelhouders in open brief: ?Er werd nog geen enkele vooruitgang geboekt? Lees meer >
16/08 13u25  'Beroep van copiloot verdwijnt binnen de 5 jaar' Lees meer >
16/08 12u25  'Beroep van co-piloot verdwijnt binnen de 5 jaar' Lees meer >
Laatste update: vandaag om 3u10
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/08 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
18/08 00u00  Wanneer verliest het zwarte goud zijn glans? Dat de toekomst ongewis is, weten oliebedrijven als geen ander. Leiden kelderende olieprijzen binnen twintig jaar tot financiële malaise? Of verdient bijvoorbeeld Shell nog honderd jaar goed geld met olie?
18/08 00u00  Hollywood-icoon Jeffrey Katzenberg zit op goud, grote vriend van KLM Naresh Goyal op zwart zaad Jeffrey Katzenberg is een naam die deuren opent. Grote deuren. Deuren die voor anderen gesloten blijven. Deuren bij Walt Disney, Entertainment One, 21st Century Fox, Lionsgate, Metro Goldwyn Mayer, ITV, NBC-Universal, Sony Pictures, Viacom en Warner Media. Het zijn de namen die over het scherm rollen als we naar onze favoriete films of tv-series kijken.
18/08 00u00  Minister Koolmees stelt de vragen over de arbeidsmarkt, maar geeft geen antwoorden Passen de principes en instituties uit het verleden nog wel bij de ontwikkelingen van nu en morgen?’ Minister Wouter Koolmees van Werkgelegenheid stelt deze vraag in een analyse van de toestand van de arbeidsmarkt in het FD van deze week. Het antwoord luidt ontkennend. De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo, terwijl die principes en instituties gemaakt zijn voor een andere situatie. ‘We kunnen deze vragen niet langer voor ons uitschuiven’, vindt Koolmees.
17/08 22u00  De ‘Rolls-Royce onder de tenten’ is overgenomen en een grote gok in de wereld van de wiet Deze week in de winnaar en verliezer van de week: de ‘Rolls-Royce onder de tenten’ is overgenomen en een grote gok in de wereld van de wiet.
17/08 18u00  De arbeidsmarkt is aan alle kanten overspannen: echt iedereen zoekt nu personeel Nu de economie groeit als kool, laat de krapte op de arbeidsmarkt zich in de meest uiteenlopende sectoren voelen. Hoe vinden bedrijven nog medewerkers?
17/08 16u30  Eén miljoen extra banen? Dat regel je zo Minister Wouter Koolmees van Werkgelegenheid, zo zagen we vorige week, stelde een goede vraag. ‘Passen de principes en instituties uit het verleden nog wel bij de ontwikkelingen van nu en morgen?’ Nee, was het antwoord, maar verder kwam hij niet. Vorige week deed ik een voorstel voor een principe dat richting geeft aan een nieuwe inrichting van de arbeidsmarkt in den brede: alle volwassenen in Nederland hebben goed werk. Hoezo? Werk is goed voor het individu, de economie en de samenleving. Als dit het doel is, welk beleid zou Koolmees dan moeten voeren?
17/08 13u45  Pilotenvakbond wijst cao-voorstel KLM af: is het leven van een piloot steeds zwaarder geworden? Pilotenvakbond VNV wijst een laatste cao-voorstel van KLM af. De kans dat de piloten gaan staken wordt steeds groter. Piloot is een schitterend beroep, zegt Willem Schmid (40). ‘Maar de lol gaat er een beetje vanaf als je vrouw en kinderen op de camping in Frankrijk staan, en jij wéér niet.’
17/08 10u45  Pilotenvakbond wijst cao-voorstel af: is het leven van een piloot steeds zwaarder geworden? Pilotenvakbond VNV wijst een laatste cao-voorstel van KLM af. De kans dat de piloten gaan staken wordt steeds groter. Piloot is een schitterend beroep, zegt Willem Schmid (40). ‘Maar de lol gaat er een beetje vanaf als je vrouw en kinderen op de camping in Frankrijk staan, en jij wéér niet.’
17/08 00u00  Hoe is solliciteren in tijden van krapte op de arbeidsmarkt? In bijna alle sectoren groeit het aantal banen. Er is meer vraag dan aanbod, en dus moeten werkgevers meer rekening houden met de wensen van de sollicitant. Wat voor invloed heeft dat op de vacatures en sollicitaties? Drie experts signaleren vier trends.
16/08 22u45  Is Amazon het nieuwe ‘Paradijs voor de Vrouw’? ‘De kathedraal van de moderne handel, ontworpen voor een volk van klanten’, omschreef de Franse schrijver Émile Zola het warenhuis in zijn in 1883 verschenen sociale roman In het Paradijs voor de Vrouw (Au Bonheur des Dames).
16/08 21u45  De tijd van KLM-piloten die dagen aan het zwembad doorbrengen, is al decennia voorbij De Alpen overvliegen gaat nooit vervelen. Landen in New York, met Manhattan aan je voeten: ook onbetaalbaar. Piloot zijn, wil Willem Schmid (40) maar zeggen, is een schitterend beroep. ‘Maar de lol gaat er een beetje vanaf als je vrouw en kinderen op de camping in Frankrijk staan, en jij wéér niet.’
16/08 20u15  Heb ik – als gewoon geval – ook een testament nodig? Ik ben een doorsnee vrouw: getrouwd, twee kinderen, eigen woning, redelijk gevulde spaarrekening, maar niet rijk. Ik heb geen testament en mijn vrienden zeggen dat ik dat ook niet nodig heb. Klopt dat?
16/08 19u45  Hoe ‘fout’ is methaan? Jawin Klein Hegeman speelt met zijn koeien een subtiel spel om de methaanuitstoot zo laag mogelijk te houden.
16/08 19u30  Aardgaswinning mogelijk veel schadelijker voor klimaat dan gedacht Methaan, een belangrijk broeikasgas, ontstaat vooral bij de veehouderij. Slechts 2 procent van de uitstoot zou komen uit de aardgaswinning, zo veronderstelden de rekenmodellen die al twintig jaar worden gehanteerd. Maar nu TNO een keer ging meten in plaats van rekenen, blijkt de aardgaswinning in Groningen verantwoordelijk voor misschien wel 20 procent van de methaanuitstoot.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/08 07u15  Rechter fluit Francken opnieuw terug De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV) heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) opnieuw teruggefloten. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws zaterdag.
18/08 04u15  Sanja sterft mysterieuze dood na gevecht met haar man in woning In een woning in het centrum van Wechelderzande (Lille) is Sanja K. (43) een mysterieuze dood gestorven. Haar man, de Montenegrijn Jasmin K. (45), zit in de cel voor onopzettelijke doding. Zijn aanhouding is vrijdag met een maand verlengd.13 
18/08 03u30  Nieuwe campagne: Fietsers, opgepast voor…de fietser! Er komt een sensibiliseringscampagne om fietsers te waarschuwen voor andere fietsers, zodat bijvoorbeeld “snelle fietsers meer rekening houden met gewone fietsers” die op datzelfde fietspad rijden, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Roger Oeyen, al jarenlang lesgever elektrisch fietsen, juicht het initiatief toe. “Met zoveel mensen op zoveel verschillende soorten fietsen, die bovendien allemaal aan verscheidene snelheden rijden, is het vandaag wennen voor iedereen.”17 
18/08 03u15  Brand kan aanpassing van kruispunt bespoedigen Groen Berlaar stelt een aanpassing van het kruispunt Legrellestraat-Markt voor nu een volledige hoek ervan wordt gesloopt na de zware brand van woensdag. “Die aanpassing is geen nieuw idee”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).
18/08 03u15  Ondernemer opent bistro en restaurant in opgeknapt kasteel De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een uitbater gevonden voor het Sint-Michielskasteel in Elzestraat. Nail Kurum (38), een Mechels ondernemer die ook al het naburige Kasteel Tivoli runt, opent in het voorjaar van 2019 een bistro én een restaurant in het 19de-eeuwse kasteel.
18/08 03u15  Betrouwbaarste flitspalen staan in Vlaams-Brabant, Antwerpen soort het slechtst De Vlaamse flitspalen zijn het actiefst in Vlaams-Brabant, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) opvroeg. Antwerpen scoort het slechtst.
18/08 03u15  John Crombez werpt de handdoek indien 14 oktober tegenvalt Sp.a-voorzitter John Crombez legt nog voor de lokale verkiezingen zijn hoofd al op het kapblok: indien zijn partij het op 14 oktober niet goed doet, dan stapt hij op. Toch wel zeer gewaagd, aangezien er zes maanden later belangrijke nationale verkiezingen zijn. “Dit kan de partij nog meer in een crisis storten”, zegt politicoloog Carl Devos (UGent).
18/08 03u15  Vijfde provinciale groepsaankoop zonnepanelen eindigt op 12.200 inschrijvers Sinds de start eind april hebben zo’n 12.200 inwoners van de provincie Antwerpen zich ingeschreven voor de jongste groepsaankoop van zonnepanelen. Dat is quasi hetzelfde resultaat als bij de vorige editie. Mogelijk maakt de provincie zo een inhaalbeweging , want het heeft momenteel het minste aantal panelen per 1.000 inwoners.
18/08 03u15  “Misschien is Vera Celis wel de Donald Muylle van de N-VA” “Ik hou van legbatterijkippen” is nu al dé slogan van de gemeenteraadsverkiezingen. U lacht zich misschien een breuk met het knullige filmpje van de burgemeester van Geel, maar wie weet was dat wel net de bedoeling.
18/08 03u15  Slechts helft vluchten vertrekt op tijd (en het zal er niet op verbeteren) Ruim 783 uur per dag. Zo veel vertraging lopen vluchten binnen Europa op. U hebt tegenwoordig maar goed één kans op de twee dat uw vlucht op tijd vertrekt. Dit jaar belooft alle records te breken als het op vertragingen aankomt. Het belooft alleen maar erger te worden: volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal het luchtverkeer verdubbelen tegen 2036. En daar is Europa absoluut niet klaar voor.
18/08 03u15  20% van Belgen voelde zich bedreigd na aanslagen van 22 maart 2016 Een vijfde van alle Belgen voelde zich erg tot zeer bedreigd na de terroristische aanslagen in Brussel. Dat blijkt uit onderzoek van de VUB. Bovendien zorgde de gruwel zowel voor mentale als fysieke problemen, zoals flauwvallen en slapeloosheid.
18/08 03u15  Wie is verantwoordelijk voor ramp in Genua? Het vingerwijzen is begonnen Wie draagt de schuld voor het instorten van de Morandibrug afgelopen dinsdag in Genua? Terwijl reddingswerkers nog steeds puin ruimen en verder zoeken naar vermisten, is in Italië ook de klopjacht op de schuldigen ingezet. Kop van Jut is de steenrijke Benetton-familie, bekend van het kledingmerk. “Jullie hebben tientallen onschuldigen de dood ingejaagd.”
18/08 03u15  Omarosa, de nieuwe vijand van Trump, lekt het ene geluidsfragment na het andere “Een hond. Een ­ellendige vrouw. ­Gestoord.” De Amerikaanse president ­Donald Trump spuwt zijn voormalige medewerkster Omarosa Manigault-Newman uit. De reden: haar boek over haar tijd in Washington en de onthulling van geheime geluidsopnames. Het volstond om het Witte Huis de voorbije week in een realitysoap te veranderen.
18/08 03u15  Dochter Coucke start onlineboetiek samen met vriendinnen: “Winkeltje spelen, dat zit in mijn genen” Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook in het gezin van flamboyant topondernemer Marc Coucke. Jongste dochter Alysée (11) heeft samen met haar vriendinnetjes Madeleine en Josephine een onlineboetiek opgericht, waar ze kleine, zelfgemaakte juweeltjes verkoopt. “Papa helpt ons, en heeft ons al veel raad gegeven.”
18/08 03u15  STANDPUNT. Kippenliefde, conflicten onder de kerktoren en… de verkiezingen overleven Er zijn gemeenten waar er het jolig aan toegaat in de aanloop naar de verkiezingen. Zoals in Geel, waar burgemeester Vera Celis (N-VA) in een filmpje haar liefde voor legbatterijkippen uitroept, geflankeerd door de lokale schepen van Dierenwelzijn. De burgemeester heeft zelf vier kippen uit een legbatterij geadopteerd, moest ze er achteraf wel bij zeggen om misverstanden te voorkomen.
Laatste update: vandaag om 7u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
17/08 20u15  Delhaize vraagt falafel besmet met listeria terug te brengen Delhaize vraagt zijn klanten falafel van het merk L'atelier Blini terug te brengen naar de winkel. Uit een kwaliteitscontrole is de aanwezigheid...
17/08 17u15  Eerste beleggerscongres over cannabis: "Trend met grote investeringskansen" Een congres voor beleggers dat volgende maand in Amsterdam plaatsvindt, is helemaal gewijd aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat de eerste...
17/08 16u45  Wiet in drankjes of chocolade: is dit het 'groene goud' voor beleggers? Een congres voor beleggers dat volgende maand in Amsterdam plaatsvindt, is helemaal gewijd aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat de eerste...
17/08 14u15  Windmolens op zee leveren al energie voor miljoen gezinnen De Belgische windmolens op de Noordzee voor onze kust leveren genoeg energie om een miljoen gezinnen van "blauwe" stroom te voorzien. Dat zegt het...
17/08 08u45  Brugramp Genua kost steenrijke kledingfamilie Benetton miljarden én imago: "Schaam je voor je winst" De instorting van de verkeersbrug bij Genua raakt de wereldberoemde kledingfamilie Benetton flink in de portemonnee. Zij is de belangrijkste...
16/08 21u15  En de smartphone van het jaar is... de Huawei P20 Pro De Huawei P20 Pro is verkozen tot smartphone van het jaar door de European Image en Sound Assocation (EISA), een samenwerking tussen internationale...
16/08 19u30  VS dreigen met nieuwe sancties tegen Ankara als Amerikaanse dominee niet vrijkomt De VS zullen bijkomende sancties tegen Turkije invoeren als de Amerikaanse dominee Andrew Brunson niet snel wordt vrijgelaten. Daarmee dreigt...
16/08 16u30  EU-Commissie ziet na brexit bijzondere rol weggelegd voor havens Antwerpen en Zeebrugge Als het van de Europese Commissie afhangt, krijgen de havens van Antwerpen en Zeebrugge naast die van het Nederlandse Rotterdam een bijzondere rol...
16/08 14u45  Vrouw (52) zoekt al jaar nieuwe job maar krijgt overal te horen dat ze “te oud” is of “te veel ervaring” heeft. Ze heeft er genoeg van Toen ze in juni vorig jaar vrijwillig afvloeide bij haar toenmalige werkgever, geloofde de Britse Gail Smith (52) dat ze de nieuwe uitdagingen voor...
16/08 13u15  Aandeel Bayer in vrije val: beleggers vrezen nieuwe rechtszaken tegen Monsanto Het aandeel Bayer zet donderdag zijn vrije val voort, met een verlies van meer dan 5 procent. Beleggers vrezen nieuwe rechtszaken in de Verenigde...
16/08 13u00  "De 5 noodzakelijke stappen die ik volgde om al op mijn 34ste met pensioen te kunnen gaan" Met pensioen gaan op je 34ste? Het kan, bewees Sam Dogen. Hij werkte 13 jaar op Wall Street, tot hij in 2012 op 34-jarige leeftijd bij zijn...
16/08 11u15  Aandeel van snelweguitbater keldert na instorting van brug in Genua Het aandeel van Atlantia, het bedrijf dat het stuk snelweg uitbaat dat instortte in Genua, is vandaag met een verlies van 23 procent aan de...
16/08 09u30  Ook samenwonenden kunnen voortaan gezinswagen kosteloos aan elkaar overdragen De Vlaamse regering werkt de discriminatie weg waarbij gehuwden en ex-gehuwden kosteloos een gezinswagen aan elkaar kunnen overdragen, maar wie...
16/08 09u15  Discriminatie bij overdracht gezinswagen tussen (ex-)partners wordt weggewerkt De Vlaamse regering werkt de discriminatie weg waarbij gehuwden en ex-gehuwden kosteloos een gezinswagen aan elkaar kunnen overdragen, maar wie...
16/08 08u30  Kmo's blijven ook in het tweede kwartaal aanwerven Belgische kleine of middelgrote ondernemingen blijven ook in het tweede kwartaal werknemers aanwerven. De jobgroei is het grootst bij kmo's in...
Laatste update: vrijdag 17 augustus 2018, 20u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 5u13

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
17/08 17u00  'Oplichting met cryptomunten in opmars ondanks eerdere waarschuwingen' De Britse financiële waakhond FCA heeft opnieuw gewaarschuwd voor oplichtingspraktijken rond cryptovaluta's. Het aantal gevallen neemt toe, zegt de Financial Conduct Authority.
17/08 17u00  Deliveroo trekt zich terug uit tien Duitse steden Maaltijdbezorgdienst Deliveroo trekt zich terug uit tien Duitse steden.
17/08 16u30  Veel belangstelling voor failliete fruittransporteur Mooy Logistiek dienstverlener Mooy Logistics lijkt een doorstart te kunnen maken. Het bedrijf werd dinsdag failliet verklaard, maar volgens de curatoren is er ''goede hoop' op een doorstart op korte termijn.
17/08 14u45  Trump laat onderzoek doen naar afschaffen kwartaalcijfers De Amerikaanse president Donald Trump laat beurswaakhond SEC onderzoek doen naar de mogelijkheden om bedrijven elk halfjaar in plaats van elk kwartaal resultaten te rapporteren.
17/08 14u45  Eerste Europese wietcongres voor beleggers strijkt in Amsterdam neer In het EYE Filmmuseum in Amsterdam vindt volgende maand een beleggerscongres plaats dat helemaal aan cannabis gewijd is. Volgens de organisatoren is dat voor het eerst in Europa.
17/08 14u30  Trump laat SEC onderzoek doen naar afschaffen kwartaalcijfers De Amerikaanse president Donald Trump laat beurswaakhond SEC onderzoek doen naar de mogelijkheden om bedrijven elk halfjaar in plaats van elk kwartaal resultaten te rapporteren.
17/08 14u15  Mariana Sanchotene nieuwe directeur Amsterdam Dance Event Mariana Sanchotene is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event (ADE). Ze volgt in die functie Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink nog verantwoordelijk is voor de komende editie van ADE.
17/08 14u00  Eerste Europese wietcongres voor beleggers strijkt neer in Amsterdam In het EYE Filmmuseum in Amsterdam vindt volgende maand een beleggerscongres plaats dat helemaal gewijd is aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat voor het eerst in Europa. 
17/08 13u45  Mariana Sanchotene is nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event Mariana Sanchotene is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event (ADE). Zij volgt Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink nog verantwoordelijk is voor de komende editie van het ADE.
17/08 13u00  Turkse lira duikt weer omlaag na dagen van herstel De Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte.
17/08 12u45  Turkse lira duikt na dagen weer omlaag De Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte.
17/08 12u30  KLM-piloten dreigen opnieuw met staking na afwijzen cao-bod Piloten van de KLM gaan de komende tijd actievoeren. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de directie een laatste bod voor een nieuwe cao afgewezen.
17/08 12u15  Turkse lira duikt weer omlaag De Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt in de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte. 
17/08 11u45  Elon Musk: 'Als iemand mijn werk beter kan, laat het me vooral weten' Het drukke jaar bij Tesla eist zijn tol. Topman Elon Musk heeft naar eigen zeggen het zwaarste jaar ooit, maar hij is niet van plan om zijn dubbelrol als bestuursvoorzitter en CEO bij Tesla op te geven.
17/08 10u30  KLM-piloten dreigen met nieuwe staking na afwijzen cao-bod Piloten van de KLM gaan de komende tijd weer actievoeren. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de directie een laatste bod voor een nieuwe cao afgewezen.
Laatste update: vrijdag 17 augustus 2018, 17u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/08 00u00  Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, stopt met haar modelabel. Ze wil zich naar eigen zeggen richten op haar werk voor de regering van haar vader. Maar eerder bleek al dat haar kledingmerk niet bij iedereen even goed lag. Ivanka Trump is werkzaam als topadviseur van haar vader in Washington. … Continued The post Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/08 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
17/08 20u45  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 00u00  Mag site kaartjes voor concert doorverkopen? Lees meer >
17/08 00u00  Juncker wacht stevig gesprek met Trump in Washington Lees meer >
15/08 19u15  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 22u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe, en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt Hurriyet. ?We bevinden ons … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/08 00u00  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
12/08 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
11/08 00u00  Blije Juncker na gesprek met Trump: ?Handelsrelatie verbeteren? Jean-Claude Juncker is opgetogen over zijn gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump. Juncker kondigt na afloop ‘een nieuwe fase in de relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie’ aan. Lees ook Dit zijn de wapens van de handelsoorlog ‘Een fase van hechte vriendschap, sterke handelsrelatie waarbij we beiden winnen, en een fase … Continued The post Blije Juncker na gesprek met Trump: ‘Handelsrelatie verbeteren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
18/08 00u15  Tijdperk van de superstad is aangebroken De wereld treedt het tijdperk van de superstad binnen, een evolutie die nergens duidelijker wordt dan in sub-Saharisch Afrika, waar het aantal stadsbewoners volgens cijfers van de Verenigde Naties tegen 2050 zal toenemen tot 1,3 miljard. 
17/08 17u15  Chinese uitvinder doet het: daar is de vliegende motorfiets Geïnspireerd door de vele tekenfilms die hij in zijn jeugd zag, wilde de Chinees Zhao Deli tegen elke prijs een vliegende motorfiets ontwikkelen. Dat hij zijn appartement moest verkopen om die droom waar te maken onderstreept enkel hoe vastberaden hij was.
17/08 17u15  Influencers op sociale media blijven weg van promotie cannabis Cannabisbedrijven proberen vaak influencers in te schakelen om hun activiteiten te laten groeien en het reclameverbod te omzeilen dat op vele platformen wordt gehanteerd. Maar hoewel cannabis in de Verenigde Staten is steeds meer regio’s legaal wordt en maatschappelijk aanvaardbaar wordt, blijken influencers nog steeds bang om zich voor de kar van de sector te laten spannen. Dat zegt de nieuwssite Digiday.
17/08 16u15  Nieuw-Zeeland verbiedt meeste buitenlanders om nog vastgoed te kopen In Nieuw-Zeeland zullen de meeste buitenlanders voortaan geen woning meer kunnen kopen. Dat is het gevolg van een nieuwe wetgeving door het Nieuw-Zeelandse regering is afgekondigd en waarin wordt bepaald dat alleen residenten van het land de toelating krijgen om zich vastgoed te verschaffen. De maatregel moet een einde maken aan de snelle prijsstijgingen op de Nieuw-Zeelandse immobiliënmarkt.
17/08 16u15  Fox is al 66 kwartalen lang Amerika's meest bekeken nieuwszender. Hoe verklaar je dat succes? De Amerikaanse nieuwszender Fox News is er de voorbije dagen weer in geslaagd tenenkrullende berichten de wereld in te sturen. Een passage waarin 'het socialistische Denemarken' werd vergeleken met Venezuela heeft vanuit Kopenhagen al een gepaste respons gekregen. In een ander fragment kunnen we leren dat de Verenigde Staten ‘het communistische Japan’ versloegen tijdens W.O. II. 
17/08 15u00  Influencer zijn op sociale media is een prima recept voor depressie Personen die in sociale media op enige status en invloed kunnen rekenen, lopen een verhoogd risico na verloop van tijd met een depressie of een aanverwant gezondsheidsprobleem te worden geconfronteerd. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Bournemouth University in Groot-Brittannië, gebaseerd op interviews met twaalf zogenaamde micro-influencers, die op sociale media vooral foto’s over hun levensstijl of hun interesse in sectoren zoals voeding of mode toonden.
17/08 14u45  Vliegtuigen brengen ons verder dan ooit, maar een vlucht van 20 uur is niet gezond De luchtvaartsector biedt aan reizigers steeds meer vluchten naar verre bestemmingen aan, zonder dat een tussenstop moet worden gemaakt. Op die manier kan een belangrijke tijdwinst worden gerealiseerd, terwijl ook de kosten kunnen worden teruggebracht. Een grote onzekerheid is echter de impact die een langer verblijf op grote hoogte heeft op het menselijk lichaam.
17/08 13u31  Amerikaanse steden zijn veel veiliger dan 30 jaar geleden en niemand weet waarom De Amerikaanse steden zijn veel minder gewelddadig dan dertig jaar geleden. Hoewel deze gunstige evoluties niet voor alle agglomeraties op het grondgebied van de Verenigde Staten naar voor kunnen worden geschoven, kan er toch zonder meer gewag worden gemaakt van een algemene tendens. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de New York University.
16/08 23u15  Cannabis: 50% van alle patenten op cannabis-gerelateerde producten komen uit een land waar het illegaal is China is een van ‘s werelds grootste markten voor cannabis geworden, ondanks de dubbelzinnige houding van de Chinese overheid omtrent de legalisering ervan. 
16/08 21u15  Spaanse La Liga gaat competitiewedstrijden in VS spelen om financiële kloof met Premier League dichten De Spaanse voetbalcompetitie La Liga en de multinationale mediamaatschappij Relevent hebben een akkoord ondertekend met als doel het voetbal te gaan promoten in Canada en de Verenigde Staten. 
16/08 18u30  Amerikaanse startup tankt uw wagen vol voor uw deur en bespaart u 33 uur per jaar Het bedrijf Yoshi, leverancier van brandstoffen aan autobestuurders, breidt zijn activiteiten in de Verenigde Staten uit tot zestien steden. Het bedrijf biedt consumenten aan om tegen een maandelijkse vergoeding van 20 dollar de auto op het thuisadres van de klant of een andere locatie van brandstof te voorzien. Ook een aantal andere onderhoudsdiensten worden aangeboden.
16/08 17u15  Europese metropool krijgt voor het eerst de status van ‘meest leefbare stad’ ter wereld De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is de meest leefbare metropool van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de Economist Intelligence Unit over honderdveertig steden over de hele wereld. Wenen gaat in de rangschikking Melbourne (Australië), Osaka (Japan), Calgary (Canada) en Sydney (Australië) vooraf. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de eerste plaats door een Europese stad wordt ingenomen.
16/08 16u30  Virgin Galactic wil eind dit jaar al mensen in de ruimte brengen, maar wat zullen ze daar zien? Drie start-ups zijn momenteel in een strijd gewikkeld om als eerste een bemande raket in de ruimte te brengen: Virgin Galactic van de Britse miljardair Richard Branson,  Blue Origin, het bedrijf van Amazonbaas Jeff Bezos en tenslotte SpaceX, de start-up van de flamboyante Tesla-stichter Elon Musk.
16/08 16u30  Franse steden verbieden roken in open lucht In Frankrijk proberen gemeentebesturen, naar het voorbeeld van Straatsburg en Parijs, het roken steeds meer uit de publiek ruimte te weren. De beweging wordt door het Franse ministerie van volksgezondheid ondersteund. De uitbaters van de Franse tabakswinkels betogen dat de ingrepen weinig nut hebben, maar artsen willen dat de maatregelen snel worden uitgebreid.
16/08 16u00  Polestar: Volvo heeft een concurrent voor Tesla De Zweedse autobouwer Polestar, onderdeel van Volvo, wil op de markt van de elektrische wagens de competitie aangaan met onder meer zijn Amerikaanse rivaal Tesla. Dat heeft Jonathan Goodman, chief operating officer van Polestar, tegenover de nieuwssite The Drive gezegd. Goodman benadrukte daarbij dat de Polestar 2 een rechtstreekse concurrent moet worden van onder meer het Model 3 van Tesla.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Nieuwe campagne: Fietsers, opgepast voor…de fietser!18/08 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Er komt een sensibiliseringscampagne om fietsers te waarschuwen voor andere fietsers, zodat bijvoorbeeld “snelle fietsers meer rekening houden met gewone fietsers” die op datzelfde fietspad rijden, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Roger Oeyen, al jarenlang lesgever elektrisch fietsen, juicht het initiatief toe. “Met zoveel mensen op zoveel verschillende soorten fietsen, die bovendien allemaal aan verscheidene snelheden rijden, is het vandaag wennen voor iedereen.”
15x COLUMN. "Het gaat om de onveilige situaties, niet om de mensen die ze aanklagen"18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert op een rondvraag bij jongeren over fietsveiligheid in de stad. Dat deed onze collega Sam Valkenborgh op zijn beurt in de pen kruipen in de rubriek ‘Altijd Antwerpen’.
15x Enige café in straal van acht kilometer18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Hoewel Zondereigen amper 390 inwoners telt, heeft het toch een bloeiende horecazaak: café Schuttershof. Heel het dorp is er klant, maar ook fietsers en wandelaars uit de wijde omgeving blijken wat graag af te stappen in de enige overgebleven staminee onder de toren van de Sint-Rumolduskerk.
15x Elise Mertens dwingt tweevoudig Wimbledon-winnares tot het uiterste, maar plooit na bijna drie uur18/08 00u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Elise Mertens (WTA-14) is er vrijdagnacht net niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de halve finales van het prestigieuze WTA-toernooi van Cincinatti. Onze landgenote legde Petra Kvitova (WTA-6) bijna drie uur lang het vuur aan de schenen, maar plooide toch finale na drie fel bevochten sets: 7-5, 5-7 en 6-3.
14x Kinderen kunnen veilig spelen op Jef Van Hoofplein18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op het Jef Van Hoofplein werden nieuwe speeltoestellen geplaatst. Ze maken deel uit van de totale herinrichting van het Jef van Hoofplein, die nu bezig is.
14x Stad verplicht gebruik van geluidsmeters op evenementen18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Organisatoren van evenementen in Mechelen die een uitzondering op de geluidsnormen aanvragen, moeten voortaan verplicht gebruikmaken van een geluidsmeter die de stad ter beschikking stelt. Die maatregel moet de leefbaarheid voor omwonenden verbeteren.
13x Sanja sterft mysterieuze dood na gevecht met haar man in woning18/08 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In een woning in het centrum van Wechelderzande (Lille) is Sanja K. (43) een mysterieuze dood gestorven. Haar man, de Montenegrijn Jasmin K. (45), zit in de cel voor onopzettelijke doding. Zijn aanhouding is vrijdag met een maand verlengd.
13x Zomerbar café Kamyon voorlopig gesloten, wachten op drankvergunning18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Café Kamyon, de zomerbar aan de Beatrijslaan op Linkeroever, is voorlopig gesloten. Bij een controle door de politie, naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast, bleek de zaak niet in orde te zijn met een aantal vergunningen.
13x Teleurgestelde schepen Herman Cambré (sp.a) heeft vertrouwen in de toekomst18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Kandidaat-burgemeester Herman Cambré (sp.a) heeft de ploeg voorgesteld waarmee hij naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. “Opnieuw vier zetels is mooi, maar ik reken op vijf”, zegt Cambré. “Om burgemeester te worden heb ik die nodig.”
13x Probeer binnen het uur uit het hoofd van een psychopaat te geraken18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Escape rooms geraken ook in de Kempen stilaan ingeburgerd. Hoge tijd voor wat nieuws, besluiten Stephane D’Hoedt en Conny Meuleman. Zij koppelen het concept nu aan de technologie van de virtuele realiteit (VR).

Statistieken

Artikels:
29245
Gelezen:
9223
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven