vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hard PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''.
19/10 07u00  Consument minder positief in oktober DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
18/10 23u00  Recordomzet voor American Express NEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.
18/10 22u45  PayPal kijkt positiever vooruit SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 22u30  Wall Street kleurt rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract Irak BAGDAD (AFN) - Industriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar.
18/10 21u00  Porsche weer op recordjacht FRANKFURT (AFN/RTR) - Automaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in het kielzog van de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopen CLERMONT FERRAND (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 19u45  Stevige verliezen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in het rood. Het sentiment werd gedrukt door minder dan verwachte cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook nog na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk verder gaan dan aanvankelijk gedacht.
18/10 18u30  Rabo draagt nieuwe risicodirecteur voor UTRECHT (AFN) - Rabobank wil Els de Groot benoemen als de nieuwe risicodirecteur van de bank. Ze wordt daarmee de opvolger van Petra van Hoeken, die wel aan de bank verbonden blijft. De Groot was eerder onder meer financieel directeur van luchthaven Schiphol. Naast risicodirecteur treedt ze toe tot de groepsdirectie van Rabobank.
18/10 18u15  Kiadis plaatst nieuwe aandelen DUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma geeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uit. Deze worden geplaatste bij institutionele beleggers. De aandelen vertegenwoordigen een belang van circa 18 procent van het bedrijf. Bestaande aandeelhouders van Kiadis hebben volgens het bedrijf geen voorkeursrecht op de stukken.
18/10 18u00  Air France-KLM wint op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa was sprake van een negatief sentiment. Op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM een opvallende winnaar na bemoedigende berichten over cao-gesprekken met het personeel van Air France. Op Beursplein 5 werden verder onder meer cijfers van Unilever, Flow Traders en Sligro verwerkt.
18/10 17u45  Stoelendans in top Coca-Cola ATLANTA (AFN) - Frisdrankreus Coca-Cola krijgt een nieuwe financieel directeur. Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat John Murphy medio maart de taken overneemt van Kathy Waller die dan vertrekt bij het concern. Murphy is momenteel de baas van de Aziatische divisie van Coca-Cola.
18/10 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de lift NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  Kleine min voor AEX-index AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa was sprake van bescheiden koersuitslagen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder meer AEX-fonds Unilever gaf inzage in de cijfers. Verder verwerkte Beursplein 5 de cijfers van Flow Traders en Sligro.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
19/10 05u30  Staatsschuld stijgt met 2 miljard De schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd vrijdag. Daardoor groeit de schuld van de overheid met ruim 2 miljard euro of 0,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).12 
19/10 04u45  Absenteïsme blijft stijgen, maar niet alleen bij de oudere werknemers Het absenteïsme op het werk blijft ook in 2018 stijgen, bij oud én jong. Alleen zelfstandigen melden zich veel minder ziek, omdat ze anders inkomen verliezen.12 
18/10 22u45  Air Belgium zet activiteiten verder Luchtvaartmaatschappij Air Belgium zet dan toch zijn activiteiten verder. Dat meldt het bedrijf donderdagavond.
18/10 20u15  Europese vakbonden bij Ryanair willen staken tijdens eindejaarsperiode De vakbonden eisen de toepassing van de nationale arbeidswetgeving in de landen waar Ryanair actief is.
18/10 17u15  Harvard-professor Michael Porter: 'Elk bedrijf moet aan de slag met augmented reality' Ondernemers die denken dat augmented reality pas in een verre toekomst de werking van hun bedrijf kan verbeteren, hebben het volgens Michael Porter grondig fout. De Harvard-professor legde in Kortrijk uit waarom ze die technologie maar beter niet afdoen als sciencefiction.
18/10 16u45  Alpro werft aan in Wevelgem: 120 nieuwe medewerkers Om te blijven groeien zoekt voedingsbedrijf Alpro 120 nieuwe werknemers, van wie 100 voor de vestiging in Wevelgem. Het bedrijf lanceert daarom een rekruteringscampagne: 'Word de pro in Alpro'.
18/10 16u15  Wie wordt de 34ste Trends Manager van het Jaar? Trends bekroont op woensdag 9 januari voor de 34ste keer de Manager van het Jaar. Dat is de meest prestigieuze individuele onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land. De laureaat van deze editie wordt de opvolger van Michèle Sioen, de CEO van de West-Vlaamse textielgroep Sioen Industries.
18/10 15u15  Meer sancties voor werklozen in Wallonië dan in Vlaanderen In de eerste helft van dit jaar kregen in Vlaanderen in het kader van de actieve beschikbaarheid 670 werklozen een sanctie omdat ze onvoldoende zoeken naar een nieuwe job. In Wallonië ging het daarentegen om 2.707 werklozen, zo blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) die Belga kon inkijken.
18/10 14u30  Tien risico's die een nieuwe financiële crisis kunnen veroorzaken Goedkoop geld, complexe financiële producten en banken met een grote honger naar rendement bleken een explosieve cocktail in 2008. Terwijl we nog bekomen van de vorige schok, broeit onder het oppervlak ongetwijfeld al de volgende crisis.
18/10 12u30  Ondernemersorganisatie Voka over brexit: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden' 'Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
18/10 12u15  Ondernemersorganisatie Voka over brexit-dossier: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden' 'Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
18/10 11u15  Juncker verzekert Michel: 'Geen probleem met Belgische begroting' Premier Charles Michel wimpelt de berichtgeving over de Belgische begroting af als 'fake news'.
18/10 11u15  Nederlandse ondernemer neemt HEMA over De Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil via zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de winkelketen HEMA overnemen van het Britse Lion Capital, dat al een tijdje op zoek was naar een koper. De nieuwe eigenaar wil onder meer extra investeren in België, meldt HEMA. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
18/10 11u15  Beleggers eisen aftreden Zuckerberg als voorzitter Facebook De dubbelrol van Mark Zuckerberg als voorzitter en CEO van Facebook ligt opnieuw onder vuur. Vier grote overheidsinvesteerders uit de VS eisen dat Zuckerberg aftreedt als voorzitter.
18/10 05u15  BNP Paribas Fortis wil af van één op zes kaderleden BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, heeft een regeling uitgewerkt waarbij een op de zes kaderleden vervroegd het bedrijf kan verlaten. Ongeveer 200 van de 1.200 kaderleden kregen de voorbije maanden van de directie een voorstel om tussen nu en 2020 te vertrekken.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u08
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hard PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''.
19/10 07u00  Consument minder positief in oktober DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
18/10 23u00  Recordomzet voor American Express NEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.
18/10 22u45  PayPal kijkt positiever vooruit SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 22u30  Wall Street kleurt rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract Irak BAGDAD (AFN) - Industriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar.
18/10 21u00  Porsche weer op recordjacht FRANKFURT (AFN/RTR) - Automaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in het kielzog van de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopen CLERMONT FERRAND (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 19u45  Stevige verliezen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in het rood. Het sentiment werd gedrukt door minder dan verwachte cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook nog na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk verder gaan dan aanvankelijk gedacht.
18/10 18u30  Rabo draagt nieuwe risicodirecteur voor UTRECHT (AFN) - Rabobank wil Els de Groot benoemen als de nieuwe risicodirecteur van de bank. Ze wordt daarmee de opvolger van Petra van Hoeken, die wel aan de bank verbonden blijft. De Groot was eerder onder meer financieel directeur van luchthaven Schiphol. Naast risicodirecteur treedt ze toe tot de groepsdirectie van Rabobank.
18/10 18u15  Kiadis plaatst nieuwe aandelen DUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma geeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uit. Deze worden geplaatste bij institutionele beleggers. De aandelen vertegenwoordigen een belang van circa 18 procent van het bedrijf. Bestaande aandeelhouders van Kiadis hebben volgens het bedrijf geen voorkeursrecht op de stukken.
18/10 18u00  Air France-KLM wint op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa was sprake van een negatief sentiment. Op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM een opvallende winnaar na bemoedigende berichten over cao-gesprekken met het personeel van Air France. Op Beursplein 5 werden verder onder meer cijfers van Unilever, Flow Traders en Sligro verwerkt.
18/10 17u45  Stoelendans in top Coca-Cola ATLANTA (AFN) - Frisdrankreus Coca-Cola krijgt een nieuwe financieel directeur. Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat John Murphy medio maart de taken overneemt van Kathy Waller die dan vertrekt bij het concern. Murphy is momenteel de baas van de Aziatische divisie van Coca-Cola.
18/10 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de lift NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  Kleine min voor AEX-index AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa was sprake van bescheiden koersuitslagen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder meer AEX-fonds Unilever gaf inzage in de cijfers. Verder verwerkte Beursplein 5 de cijfers van Flow Traders en Sligro.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
19/10 05u45  Air Belgium zet dan toch activiteiten voort Lees meer >11 
18/10 21u45  Peeters vraagt uitleg over daling aantal sancties werkonwillige werklozen Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vraagt tekst en uitleg aan de regionale ministers van Werk in verband met de daling van het aantal sancties tegen werkonwillige werklozen. Die daling blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zegt dat de RVA-cijfers niet kloppen.
18/10 20u30  Europese vakbonden dienen nieuwe stakingsaanzegging in bij Ryanair Lees meer >
18/10 17u15  Jip & Janneke en rookworst gered: Hema opnieuw in Nederlandse handen Lees meer >
18/10 17u15  Belg verdient gemiddeld 3.489 euro bruto: waar wordt het meest verdiend en waar het minst? Lees meer >
18/10 10u30  Fiscus verijdelt oplichting staatskas voor 780 miljoen De fiscus heeft kunnen vermijden dat de Belgische staatskas de voorbije drie jaar 780 miljoen euro kwijtgespeeld is aan oplichters. Dat schrijft De Tijd. Het gaat om internationale fraudenetwerken die uit zijn op de terugbetaling van roerende voorheffing op dividenden, ook al hadden ze die roerende voorheffing zelfs niet betaald.
18/10 09u15  Wat is de echte reden waarom Donald Trump een handelsoorlog wil met China? Lees meer >
17/10 23u00  De val: Ierland 10 jaar na de crisis Lees meer >
16/10 21u00  Voedingsgroep Ardo is Onderneming van het Jaar Lees meer >
16/10 17u45  Komt het nog goed met Media Markt? Het geraakte hier wat ondergesneeuwd door het verkiezingsnieuws, maar de topman van Ceconomy, het bedrijf boven elektronicaketen Media Markt, moest dit weekend opstappen. Een nieuwe winstwaarschuwing deed Nederlander Pieter Haas de das om. Wat is daar aan de hand? En valt het nog recht te trekken?
16/10 13u15  Staking bij winkels van groep Mestdagh Lees meer >
16/10 12u15  Woningverkoop stijgt en dus gaan ook de prijzen de hoogte in Lees meer >
15/10 15u30  Politie valt binnen in twee Opel-vestigingen in Duitsland Lees meer >
15/10 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 13 oktober.
13/10 10u45  Ambtenarenpensioenen en taxshift leggen bom onder gemeentebegrotingen: "We zullen het onmogelijk redden" Als de federale overheid niet bijspringt, dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG) in het VRT NWS-programma ?De markt?. ?We voelen dat we de zaken onmogelijk zullen kunnen redden?, zegt VVSG-directeur Mieck Vos. Daarom vraagt ze aan de federale overheid om mee te betalen aan de pensioenen van vastbenoemde gemeenteambtenaren, die door de gemeenten betaald worden.
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hard De Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''.
19/10 07u00  Consument minder positief in oktober De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
19/10 00u15  Een op de acht wisselt van energieleverancier In 2017 is 12% van de Nederlanders gewisseld van leverancier voor gas en stroom. Er zijn grote regionale verschillen. In het noorden en oosten van het land stappen de meeste huishoudens over. In Zeeland en de grote steden bleven de meeste inwoners bij hun leverancier.14 
18/10 23u00  Recordomzet voor American Express American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.
18/10 22u45  PayPal kijkt positiever vooruit Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 22u30  Italië moet aan de bak Een hervorming van de eurozone komt in zwaar weer door onbezonnen Italiaanse begrotingsplannen. Op een Europese top in Brussel heeft premier Rutte dit ingebracht tijdens een vergadering over de eurozone. Volgens hem maken veel meer landen zich grote zorgen.
18/10 22u15  Seminar: Beurscorrectie biedt koopkansen Koop de dips, zo vertelde beleggingsexpert Jordy Klijn van ProBeleggen donderdagavond tijdens het online seminar dat hij met productspecialist Christophe Cox van Commerzbank presenteerde. Hij noemde ook zijn vijf favoriete beleggingen.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract Irak Industriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar.
18/10 21u00  Porsche weer op recordjacht Automaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in het kielzog van de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopen De Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 20u00  Luchtvaarttopper ziet grote toekomst in kleine vliegtuigen Arjan Meijer is sinds een paar jaar de commerciële man van het Braziliaanse Embraer Commercial Aircraft, dat wil samengaan met Boeing. Hij is één van de weinige Nederlanders op het hoogste niveau in de mondiale luchtvaart.
18/10 19u45  Stevige verliezen op Wall Street De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in het rood. Het sentiment werd gedrukt door minder dan verwachte cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook nog na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk verder gaan dan aanvankelijk gedacht.
18/10 19u15  Boekhoorn wil knallen met Hema De kersverse nieuwe eigenaar van de winkelketen Hema vertelt zelf waarom hij Hema heeft overgenomen.
18/10 18u30  Rabo draagt nieuwe risicodirecteur voor Rabobank wil Els de Groot benoemen als de nieuwe risicodirecteur van de bank. Ze wordt daarmee de opvolger van Petra van Hoeken, die wel aan de bank verbonden blijft. De Groot was eerder onder meer financieel directeur van luchthaven Schiphol. Naast risicodirecteur treedt ze toe tot de groepsdirectie van Rabobank.
18/10 18u30  Kiadis plaatst nieuwe aandelen Kiadis Pharma geeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uit. Deze worden geplaatste bij institutionele beleggers. De aandelen vertegenwoordigen een belang van circa 18 procent van het bedrijf. Bestaande aandeelhouders van Kiadis hebben volgens het bedrijf geen voorkeursrecht op de stukken.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
19/10 06u53  Chinese groei zakt naar laagste niveau sinds 2009 Lees meer >
18/10 15u52  Nederlandse miljardair (en ex van ?Flodder?-actrice) koopt Hema-winkels Lees meer >
18/10 14u50  Nederlandse miljardair (en ex van Flodder-actrice) koopt Hema-winkels Lees meer >
18/10 11u41  Douaniers schorten actie op Brussels Airport even op door te grote vertragingen, morgen opnieuw actie Lees meer >
18/10 09u37  Minstens 1 uur vertraging voor passagiers door actie van douaniers op Brussels Airport Lees meer >
18/10 08u31  Aandeelhouders beslissen over toekomst Air Belgium Lees meer >
18/10 08u31  Beleggers eisen aftreden Zuckerberg als voorzitter Facebook Lees meer >
17/10 19u50  Brief uitgelekt waarin drankproducenten vragen om maatregelen tegen plastic soep uit te stellen Lees meer >
17/10 13u33  Uber neemt maatregelen om veiliger te worden: app krijgt noodknop Lees meer >
17/10 12u31  Lange vertragingen door actie tegen personeelstekort op Brussels Airport, ook komende dagen acties Lees meer >
17/10 10u25  Nieuw platform beoordeelt sociale vaardigheden collega?s en/of zakenrelaties Lees meer >
17/10 09u22  Douaniers houden actie tegen personeelstekort op Brussels Airport, tot uur vertraging verwacht Lees meer >
16/10 23u58  Meer kijkers en omzet voor Netflix Lees meer >
16/10 16u40  ?Uber is 120 miljard dollar waard bij beursgang? Lees meer >
16/10 16u40  India heft embargo op Belgisch varkensvlees op Lees meer >
Laatste update: vandaag om 6u53
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/10 23u00  Handelsoorlog raakt Amerikaanse sojaboeren: ‘We kunnen hard vallen als het tegenzit’ Amerikaanse sojaboeren worden hard getroffen door Trumps handelsoorlog met China. Helpt het dat Europese Commissie-voorzitter Juncker in juli in het Witte Huis beloofde zijn best te doen om meer soja te zullen importeren? ‘Voedsel als economisch wapen heeft nog nooit iets goeds gebracht.’
18/10 23u00  In plaats van het pensioenstelsel te moderniseren lijkt het meer op improviseren Wie 12 februari 1953 is geboren zal vanaf 12 juni 2019 AOW krijgen. Voor wie 13 maart 1955 is geboren is dat 13 juni 2022.
18/10 02u15  Eerste huis kopen wordt steeds meer een zaak voor dertigers, aantal jongere kopers neemt af Het kopen van een eerste huis wordt steeds meer een zaak voor dertigers. Het aantal jongere kopers neemt af, net als het aantal 35-plussers dat een koopcontract ondertekent.
17/10 22u15  Palmt China de wereld in, inclusief Nederland? Rond de eeuwwisseling waren populisten en nationalisten nare herinneringen uit een duister verleden. Het ideaal van de Europese eenheid leefde volop. In 2000 lanceerde de EU de Lissabon-agenda die tot doel had van het Avondland in 2010 de meest concurrerende en dynamische kenniseconomie in de wereld te maken. Europa zonder IJzeren Gordijn zou Amerikanen en Aziaten een poepie laten ruiken.
17/10 17u45  Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjes Dat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
17/10 14u00  Bonden boos: AkzoNobel gaat onverwachts banen schrappen Een onaangename verrassing voor vakbonden en personeel van AkzoNobel: de verfmultinational gaat bij een nieuwe besparingsronde banen schrappen, zo werd woensdag gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
17/10 12u30  Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjes op kleding Dat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
17/10 02u45  Nederland zakt uit top-vijf van concurrerende economieën Hoewel de regering uit alle macht buitenlandse bedrijven tracht te paaien die de ‘Brexodus’ overwegen, zakt Nederland toch op de jaarlijkse lijst van meest concurrerende economieën van het World Economic Forum. In de zogenoemde Global Competitiveness Index zijn ‘we’ uit de top-vijf gezakt.
16/10 23u00  Na miljardenboete wacht vrachtwagenbouwers nu megaclaim wegens prijsafspraken De vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
16/10 22u00  Hoe een wolkenkrabber symbool werd van de ondergang Het mooiste symbool voor de opkomst en ondergang van warenhuisketen Sears is de wolkenkrabber in Chicago die 25 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld was. De 442 meter hoge Sears Tower werd in 1972 opgeleverd toen Sears met 350 duizend werknemers de grootste warenhuisketen ter wereld was. In de toren werden de duizenden personeelsleden op het hoofdkantoor geconcentreerd die daarvoor versnipperd op vele locaties in Chicago zaten.
16/10 12u15  Na miljardenboete wacht vrachtwagenproducenten nu grote schadeclaim wegens prijsafspraken De vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
16/10 10u15  Champignons met extra vitamine D, zitten we daar nou op te wachten? Champignons met extra vitamine D. Zitten we daar wel op te wachten?
15/10 21u15  Zijn koersveranderingen wel te verklaren, als zelfs Nobelprijswinnaars het niet kunnen? ‘Waarom kelderen de beurzen?’, begon Nobelprijswinnaar Paul Krugman eind vorige week een tweet. Zijn antwoord stelde teleur. ‘Ik heb geen idee. Gaan ze verder omlaag of herstellen ze zich? Ik heb geen idee. Zal het tot problemen leiden in de echte economie? Ik heb geen idee. Maar wat ik wel weet: Niemand anders heeft ook enig idee.’
15/10 20u30  Zo kom je aan geld voor een duurzamere woning Wie de eigen woning duurzamer wil maken, hoeft niet meteen tegen de kosten aan te hikken. Er zijn allerlei opties om hier geld voor te lenen, van de overheid of de bank.
15/10 20u30  Grote beleggers: snel meer vrouwen in de top De druk wordt opgevoerd bij beursgenoteerde bedrijven met weinig of geen vrouwen in de top. Zij krijgen binnenkort te maken met grote beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars, die deze mannenbolwerken oproepen snel werk te maken van meer vrouwen op het pluche. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat de voorgestelde benoeming van een mannelijke bestuurder of commissaris wordt weggestemd.
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 23u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/10 07u00  Vrijdag bewolkt, maar het wordt uitkijken naar zondag Vrijdag en zaterdag is het bewolkt met temperaturen rond de 15 graden. Zondag stijgt de temperatuur even met de komst van de zon, maar vanaf maandag wordt het weer grijzer en kouder.
19/10 07u00  Tienduizenden Vlaamse en Brusselse jongeren maken vandaag reclame voor hun jeugdbeweging In Vlaanderen en Brussel maken tienduizenden jongeren vandaag opnieuw reclame voor hun jeugdbeweging. Tijdens het jaarlijkse evenement de Dag van de Jeugdbeweging slaan tal van jeugdorganisaties de handen in elkaar om kleine en grote acties op poten te zetten.
19/10 06u45  Trump dreigt grens met Mexico te sluiten voor migrantenkaravaan op weg naar VS De Amerikaanse president Donald Trump heeft er donderdag mee gedreigd om de grens met Mexico te sluiten, als reactie op de groep migranten die vanuit Honduras onderweg is naar de VS.
19/10 06u45  Belgen kunnen binnenkort stemmen voor zes Belgische nummers in eerste EU songbook Alle Belgen kunnen vanaf 19 oktober stemmen op de zes Belgische liedjes die volgens hen een plaatsje moeten krijgen in het EU songbook, het eerste liedboek van de Europese Unie. Zeventien landen gingen België voor en stuurden alles samen al 102 liedjes door. Dat meldt de organisatie achter het initiatief.
19/10 06u45  Peggy duikt weer op in ‘Thuis’, maar moet niet op een hartelijke ontvangst rekenen Samen met televisiekijkend Vlaanderen kregen Femke, Peter en Nancy donderdag een verrassing van formaat toen Peggy plots voor hun neus stond. De dochter van Rosa is terug om het huwelijk van haar moeder en Steven bij te wonen, maar arriveerde iets te vroeg in de Withoeve voor de feestelijkheden. Een warme ontvangst zat er echter niet in toen Peggy binnenkwam en Nancy - die heeft beloofd dat ze haar gezond verstand ging gebruiken - tegen het lijf loopt.
19/10 06u30  Antwerps gerecht legt beslag op spaargeld en huis van haatprediker Het Antwerpse gerecht heeft een fraude- en witwasonderzoek geopend tegen de beruchte Borgerhoutse haatprediker en terreurverdachte Tarik Chadlioui en zijn echtgenote. Ze worden verdacht van sociale zekerheidsfraude en het witwassen van geld.
19/10 06u15  IEDEREENBORNEM en N-VA vormen coalitie Er is een nieuwe coalitie voor Bornem. Donderdagavond, net voor middernacht, bereikten burgerlijst IEDEREENBORNEM en de N-VA een akkoord.
19/10 05u15  Mbokani op scherp gezet: spits van Antwerp stond donderdag in B-ploeg Verhuist Dieumerci Mbokani komend weekend weer naar de bank? Als we op de training van gisteren afgaan, is die kans alvast zeer groot. Zeker als je daar de woorden van een geënerveerde Laszlo Bölöni tijdens zijn persconferentie naast legt. “Mbokani? Die was tijdens de interlandperiode bijna de hele tijd afwezig.”10 
19/10 05u15  Derde verdachte schietpartij kippenboer gearresteerd in Breda De Nederlandse recherche lichtte woensdagochtend bij het krieken van de dag John L. uit Breda van zijn bed. Hij werd gearresteerd omdat de collega’s van de Federale Gerechtelijke Politie in Turnhout zeker zijn dat hij betrokken is bij de schietpartij op het erf van kippenboer Nick Leemans (29) uit Rijkevorsel. Het slechte nieuws voor John L. is dat de speurders beschikken over DNA dat hij achterliet in de vluchtwagen.10 
19/10 04u15  Bedrijven vinden vlot de weg naar Business Park Gate 7 in Kontich Aan het begin van de Prins Boudewijnlaan in Kontich is gestart met de sloop van de voormalige bedrijfshallen van Federal Mogul. In de plaats verrijst het hoogwaardig Business Park Gate 7. Dimec uit Boom gaat er tegen juni 2019 als eerste bedrijf van start.11 
19/10 04u15  Steenkool en diesel laten uw licht branden: Engie Electrabel heeft nog twee weken om 750 megawatt te vinden Engie Electrabel draait elke steen om op zoek naar elektriciteitscapaciteit voor deze winter. Daarvoor kijkt het onder meer naar een gesloten steenkoolcentrale, dieselgeneratoren en het chemiebedrijf Monsanto.12 
19/10 04u15  “Racing heeft veel te lang boven zijn stand geleefd” Na jaren van financieel wanbeleid, drie opeenvolgende degradaties en een seizoen in de krochten van het provinciale voetbal speelt Racing Mechelen weer in de nationale reeksen, in derde amateurs om precies te zijn. Groen-wit staat er voorlaatste en kon pas vorig weekend voor het eerst winnen dit seizoen, maar dat lijkt even bijzaak. Stamnummer 24 werd vier seizoenen geleden bijna ten grave gedragen en zag haast geen weg meer uit de immense schuldenput. Voorzitter Koen Van Exem, zelf hevig supporter, probeert de club sindsdien opnieuw gezond te maken. Samen met de supporters, die al honderd aandelen kochten, hoopt hij dat volksclub Racing dan toch uit de dood kan herrijzen.11 
19/10 04u15  Stoep al voor de achtste keer opgebroken: “Kunnen die nu echt niet beter afspreken bij Eandis?” Voor Cedric Smedts uit de Meester van der Borghtstraat in Grasheide (Putte) is de maat vol. De stoep voor zijn huis en een deel van zijn oprit werden deze week voor de achtste keer opgebroken door Eandis. “Straks komen er verzakkingen van.”12 
19/10 04u15  Bejaarde vrouw breekt arm op stukgereden voetpad in Sint-Niklaas Buurtbewoners klagen over de slechte staat van het voetpad in nieuwe woonwijk Weverij op de Antwerpsesteenweg. De 88-jarige Lisette Bauwens kwam er recent ten val en brak haar arm.13 
19/10 03u15  Vlaams Belang sleept Groen voor de rechter voor laster Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken dient een klacht voor laster en eerroof in tegen zijn collega Meyrem Almaci van Groen. Almaci had in een kopstukkendebat op Eén de partij van Van Grieken “racistisch” genoemd. Omdat een rechter onlangs oordeelde dat het “niet bewezen was dat de partij racistisch zou zijn”, sleept het VB op basis van die uitspraak Almaci voor de rechtbank.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
19/10 06u15  Chinese groei zakt naar laagste niveau sinds 2009 De Chinese economische groei is in het derde kwartaal gedaald tot het laagste niveau sinds begin 2009, toen de financiële crisis losbarstte.
19/10 05u30  Staatsschuld stijgt met 2 miljard doordat schuld Infrabel erbij wordt geteld De schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd...11 
18/10 20u45  Nog meer stakingen mogelijk bij Ryanair op einde van het jaar, ook meer sluitingen van bases op komst De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze gemeenschappelijk beslist,...
18/10 19u00  Biotech in de kijker op beurs De biotechaandelen deden zich opmerken op de Brusselse beurs. Argenx en Bone Therapeutics gingen vlot hoger, UCB en Acacia Pharma even vlot lager....
18/10 18u45  Nog meer stakingen mogelijk bij Ryanair op einde van het jaar De Europese vakbonden dienen een nieuwe stakingsaanzegging in bij Ryanair. Meerdere stakingen zijn eind dit jaar mogelijk, melden de bonden.
18/10 18u45  Engie wil vijf kernreactoren aan de praat hebben tegen jaareinde De Franse energiegroep Engie hoopt zijn nucleaire reactoren in België "zo snel mogelijk" opnieuw op te starten en er tegen het eind van het jaar...
18/10 17u45  Juncker: "Belgische begroting stelt geen probleem” De Belgische begroting voor 2019 stelt volgens Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker geen probleem. Dat heeft hij gezegd na afloop van de...
18/10 16u00  Bulgaarse truckers krijgen schadevergoeding van 236.000 euro: “Beslissende stap in strijd tegen sociale dumping” Zeven Bulgaarse truckers die een procedure wegens sociale dumping hadden aangespannen, hebben van de arbeidsrechtbank in Hasselt gelijk gekregen....
18/10 15u45  Wallonië deelt meer sancties uit aan werklozen dan Vlaanderen In de eerste helft van dit jaar kregen in Vlaanderen in het kader van de actieve beschikbaarheid 670 werklozen een sanctie omdat ze onvoldoende...
18/10 14u45  Foto van ‘slapende crew’ is nep volgens Ryanair en dat bewijzen ze met videobeelden Ryanair heeft een video verspreid die moet aantonen dat een foto van slapende crew van de budgetmaatschappij in scène is gezet. De foto werd zondag...
18/10 14u15  1 op de 3 werknemers vindt verplaatsing naar werk ontspannend. En jij? Eén op de drie werknemers vindt de verplaatsing naar het werk ontspannend. Tot die opvallende conclusie komt het expertisecentrum Next Generation...
18/10 14u00  1 op de 3 werknemers vindt verplaatsing naar het werk ontspannend Eén op de drie werknemers vindt de verplaatsing naar het werk ontspannend. Tot die opvallende conclusie komt het expertisecentrum Next Generation...
18/10 12u15  Belgische begroting dan toch niet gebuisd: “Fake news”, reageert premier Michel Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft premier Charles Michel op de Europese top gezegd dat er geen probleem is met de Belgische...
18/10 11u15  Belgische begroting dan toch niet gebuisd: “Volgens Juncker geen probleem met België” Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft premier Charles Michel op de Europese top gezegd dat er geen probleem is met de Belgische...
18/10 11u00  Belgische fiscus verijdelt miljoenenoverval op schatkist: oplichters proberen 780 miljoen aan belastinggeld te stelen De Belgische fiscus heeft kunnen vermijden dat fraudeurs aan de haal gingen met bijna 780 miljoen euro uit de staatskas. Dat meldt De Tijd. Eerder...
Laatste update: vandaag om 6u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 16u55
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/10 05u30  China en VS willen geschillencommissie van WTO vanwege handelsoorlog De Verenigde Staten, China, Canada en Mexico willen dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een aparte geschillencommissie in het leven roept. Deze commissie moet dan gaan kijken of alle maatregelen die zijn genomen in de handelsoorlog rechtmatig zijn.12 
18/10 23u45  Resultaten PayPal overtreffen verwachtingen Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 21u45  Italië krijgt van EU vier dagen om begroting uit te leggen De regering van Italië krijgt tot maandag 12 uur de tijd om haar ontwerpbegroting van 2019 toe te lichten. EU-commissarissen Pierre Moscovici (financiële zaken) en Valdis Dombrovskis (euro) schrijven dit in een brief aan minister van Financiën Giovanni Tria. 
18/10 17u30  'Datareus Palantir overweegt beursgang met waardering van 41 miljard' Het Amerikaanse bigdatabedrijf Palantir Technologies overweegt een beursgang, waarbij het gewaardeerd zou worden op 41 miljard dollar.
18/10 16u15  Nieuwe eigenaar HEMA wil schuldenlast winkelketen drastisch verlagen Ondernemer Marcel Boekhoorn gaat op korte termijn de schuldenlast van winkelketen HEMA verlagen. 'Deze loden last zit groei in de weg en belemmert optimaal gebruik van de kracht van het oersterke HEMA', aldus de ondernemer tijdens de persconferentie over zijn overname van de winkelketen. 
18/10 15u15  Starbucks sluit regiokantoor in Amsterdam en verhuist naar Londen Koffiegigant Starbucks sluit zijn supportcenter in Amsterdam. De medewerkers van het regiokantoor verliezen bijna allemaal hun baan en de functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.
18/10 14u30  Europa laat rechtszaak tegen Ierland om Apple-geld vallen De Europese Commissie heeft de geplande rechtszaak tegen Ierland over belasting die niet werd geïnd bij Apple laten vallen. Inmiddels heeft Ierland de volledige betalingsachterstand van ruim 14,3 miljard euro geïnd bij het bedrijf.
18/10 14u15  Europa laat rechtszaak tegen Ierland om betalingsachterstand Apple vallen De Europese Commissie heeft de geplande rechtszaak tegen Ierland over belasting die niet werd geïnd bij Apple laten vallen. Inmiddels heeft Ierland volledige betalingsachterstand van ruim 14,3 miljard geïnd bij het bedrijf.
18/10 14u00  EU eist opheldering over begrotingplannen van Italië De Europese Commissie wil een uitgebreidere verklaring van de Italiaanse regering over de omstreden begrotingsplannen, meldt persbureau AFP. De Italiaanse raming wijkt namelijk behoorlijk af van afspraken met de Europese Unie (EU).
18/10 13u30  Kansloos op de woningmarkt? Huren is soms zo gek nog niet Nog nooit werden huizen zo snel verkocht, werd er zoveel boven de vraagprijs geboden, was er zo weinig aanbod en zo weinig hoop voor starters. Noodgedwongen in je huurwoning blijven heeft zo z'n voordelen.
18/10 13u00  Accountantskantoor Ernst & Young krijgt boete van AFM Accountantskantoor Ernst & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 12u30  Kadaster waarschuwt dat eerste woning kopen steeds lastiger wordt Het aantal starters op de koopwoningmarkt daalt in verhouding. Woningmarktexperts van het Kadaster waarschuwen donderdag dat het steeds moeilijker wordt om een eerste woning te kopen.
18/10 12u30  Ook cabinepersoneel start kort geding tegen Ryanair Ook het cabinepersoneel van Ryanair spant een kort geding aan tegen de Ierse luchtvaartmaatschappij vanwege de sluiting van de basis op Eindhoven Airport. Projectleider Leen van der List van vakbond FNV Luchtvaart heeft dat donderdag aangekondigd.
18/10 12u00  Accountantskantoor Ernest & Young krijgt boete van AFM Accountantskantoor Ernest & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 11u45  Rutte uit zijn zorgen over de Italiaanse begroting aan premier Conte Premier Mark Rutte heeft de zorgen van Nederland over de Italiaanse begrotingsplannen overgebracht aan de Italiaanse premier. Dat deed hij tijdens de EU-top in Brussel.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/10 00u00  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/10 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
17/10 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >
16/10 00u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In de Turkse hoofdstad Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt dagblad … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/10 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
15/10 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/10 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
13/10 00u00  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. De … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/10 00u00  Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen In de Miljoenennota zit een fikse rekening voor ondernemers verstopt, die al snel 200.000 euro per persoon kan bedragen. Ondernemers die veel geld van hun bedrijf hebben geleend, moeten daarover plots belasting gaan betalen. Dat blijkt uit een analyse door Elsevier Weekblad van de diverse stukken die op en rond Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Honderdduizenden … Continued The post Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/10 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
18/10 23u30  Het eindigt altijd in tranen: "Rijkdom Amerikaanse gezinnen is één grote bubbel" Amerika’s herwonnen rijkdom is het resultaat van kunstmatige ingrepen van de centrale bank en zal de economie en de aandelenbeurzen uiteindelijk duur te staan komen.
18/10 21u15  Mexicanen nemen Starbucks in Benelux en Frankrijk over De Amerikaanse koffieketen Starbucks geeft het beheer van zijn 22 Belgische vestigingen in handen van het Mexicaanse bedrijf Alsea, dat vooral in Latijns-Amerika restaurants uitbaat.
18/10 19u30  De retour van de Islamitische Staat: IS houdt 700 gijzelaars vast in Syrië De terreurgroep Islamitische Staat houdt in Syrië 130 families gegijzeld en dreigt ermee dagelijks 10 gijzelaars te executeren.
18/10 18u15  Aanpassen aan de klimaatwijziging even belangrijk als ze bestrijden? Er moet veel meer worden geïnvesteerd om de wereld te helpen zich aan de klimaatverandering aan te passen. Er worden te weinig inspanningen gedaan om de bevolking te beschermen tegen de hittegolven, stormen en overstromingen die door de klimaatverandering worden veroorzaakt. Dat zegt de nieuwe Global Commission on Adaptation, die hoopt opnieuw een politieke wil op te bouwen om de strijd tegen de opwarming van de aarde op te voeren.
18/10 16u30  Spanje onttroont Japan als land waar mensen langst leven De volgende twintig jaar zal de levensverwachting in alle landen van de wereld minstens een kleine stijging laten optekenen, maar wel zal het uitzicht de ranglijst drastisch veranderen. Spanje zal immers de bovenste plek van Japan inpikken, terwijl China en de Verenigde Staten nagenoeg van positie zullen ruilen. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de University of Washington.
18/10 15u00  Je woning is de beste indicator van je rijkdom De rijkere bevolkingsgroepen van de wereld vinden onroerend bijzonder waardevol als instrument voor het opbouwen van rijkdom, het tonen van status en het verbeteren van de levenskwaliteit. Dat is de conclusie van een studie van consulent Luxury Portfolio International bij respondenten die tot de 10 procent rijkste individuen van de wereld behoren.
18/10 14u00  Facebook zet een stap achteruit en twee... achteruit Er gaat geen dag meer voorbij zonder dat Facebook ergens in een schandaal wordt genoemd.
18/10 14u00  Luxesector krijgt dreun van 160 miljard dollar door groeivertraging in China De luxesector heeft sinds het begin deze maand al 160 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Reden is de groeivertraging die op de Chinese markt moet worden vastgesteld. Dat blijkt uit een analyse van het persbureau Bloomberg. China is voor de producenten van luxegoederen immers een cruciale markt. Een terugval van de Chinese verkopen laat zich dan ook in de hele wereld voelen.
18/10 00u45  Wie gaat Trump stoppen? Of u hem nu haat of bewondert, feit is dat Donald Trump met zijn 'America First' een uitzonderlijk economisch parcours rijdt.
18/10 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan... De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
17/10 21u00  Hoe reageert Iran op de verdwijning van Jamal Khashoggi? Iran, een aartsvijand van zowel de VS als Saoedi-Arabië, houdt zich opvallend rustig omtrent de verdwijning van Jamal Khashoggi.
17/10 17u00  Tweedehandsmarkt voor privéjets raakt uitgeput Het wordt steeds moeilijker om op de tweehandsmarkt een zakenjet te vinden. Dat is een signaal van de langverwachte verschuiving in de markt van de luxevliegtuigen. Dat zegt Thomas Black, transportspecialist bij het persbureau Bloomberg.
17/10 16u45  46% van de wereldbevolking moet toekomen met 4,8 euro per dag De Wereldbank schrijft in haar tweejaarlijks rapport dat bijna de helft van de wereldbevolking moet toekomen met 4,8 euro per dag. Ook wordt melding gemaakt van een toenemend aantal armen in rijke landen.
17/10 15u15  Klimaatwijziging kan bierprijs verdubbelen De klimaatverandering vormt ook voor de bierproducenten een belangrijke bedreiging. De opwarming van de aarde zal immers een invloed hebben op de teelt van gerst. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De problemen zullen volgens de onderzoekers wellicht de aanvoer op de markt limiteren en de prijzen van het product gevoelig opdrijven.
17/10 15u00  Duits politiek centrum smelt weg en dat is slecht nieuws voor Europa De Duitse bondskanselier Angela Merkel, in eigen land al dertien jaar aan de macht, blijft de onmisbare leider van Europa. In Duitsland moet Merkel echter steeds meer populariteit inleveren. Die binnenlandse problemen van de bondskanselier dreigen volgens het persbureau Bloomberg echter de stabiliteit van Europa steeds verder in het gedrang te brengen.
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 23u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Een op de acht wisselt van energieleverancier19/10 00u15 - De Financiële Telegraaf: In 2017 is 12% van de Nederlanders gewisseld van leverancier voor gas en stroom. Er zijn grote regionale verschillen. In het noorden en oosten van het land stappen de meeste huishoudens over. In Zeeland en de grote steden bleven de meeste inwoners bij hun leverancier.
14x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.
13x Bejaarde vrouw breekt arm op stukgereden voetpad in Sint-Niklaas19/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Buurtbewoners klagen over de slechte staat van het voetpad in nieuwe woonwijk Weverij op de Antwerpsesteenweg. De 88-jarige Lisette Bauwens kwam er recent ten val en brak haar arm.
12x China en VS willen geschillencommissie van WTO vanwege handelsoorlog19/10 05u30 - Nu.nl Economie: De Verenigde Staten, China, Canada en Mexico willen dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een aparte geschillencommissie in het leven roept. Deze commissie moet dan gaan kijken of alle maatregelen die zijn genomen in de handelsoorlog rechtmatig zijn.
12x Staatsschuld stijgt met 2 miljard19/10 05u30 - Trends.be: De schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd vrijdag. Daardoor groeit de schuld van de overheid met ruim 2 miljard euro of 0,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).
12x Absenteïsme blijft stijgen, maar niet alleen bij de oudere werknemers19/10 04u45 - Trends.be: Het absenteïsme op het werk blijft ook in 2018 stijgen, bij oud én jong. Alleen zelfstandigen melden zich veel minder ziek, omdat ze anders inkomen verliezen.
12x Steenkool en diesel laten uw licht branden: Engie Electrabel heeft nog twee weken om 750 megawatt te vinden19/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Engie Electrabel draait elke steen om op zoek naar elektriciteitscapaciteit voor deze winter. Daarvoor kijkt het onder meer naar een gesloten steenkoolcentrale, dieselgeneratoren en het chemiebedrijf Monsanto.
12x Stoep al voor de achtste keer opgebroken: “Kunnen die nu echt niet beter afspreken bij Eandis?”19/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Voor Cedric Smedts uit de Meester van der Borghtstraat in Grasheide (Putte) is de maat vol. De stoep voor zijn huis en een deel van zijn oprit werden deze week voor de achtste keer opgebroken door Eandis. “Straks komen er verzakkingen van.”
11x Air Belgium zet dan toch activiteiten voort19/10 05u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
11x Staatsschuld stijgt met 2 miljard doordat schuld Infrabel erbij wordt geteld19/10 05u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: De schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd...

Statistieken

Artikels:
34615
Gelezen:
8525
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven