donderdag 22 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Games | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

9lives

Verbergen Tonen
21/03 19u30  Sea of Thieves 5 dingen die me opvielen na de eerste uren in-game1. Wat een prachtige waterwereld Laat ik op een positieve noot starten. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn. De heldere kleuren en adembenemende watereffecten zetten meteen de juiste toon voor dit tongue in cheek zeemannenspel. Bij nadere inspectie valt al snel op dat niet alle textures –zoals die van het hout waarmee je schip vervaardigd werd – niet bijzonder gedetailleerd zijn, maar it does the trick. Voeg daaraan de jolige piratensfeer met de nodige opzweepende accordeondeuntjes, en de toon is meteen gezet. [img:2] 2. Varen is verdomd moeilijk Hoewel mijn trouwe 9lives-crewies, waarmee ik de bèta van de game onveilig maakte, dolenthousiast zijn om samen met mij deze full release van de game te trotseren, lieten ze me deze eerste dagen jammer genoeg in de steek. Resultaat: ik moet mijn kleine schipje dan maar alleen besturen. En verdomme, da’s moeilijk zeg. Niet alleen moet je rekening houden met de windrichting en de zeilen steeds juist zetten om een goede snelheid te halen, je moet ook nog eens de draaicirkel van het hele gevaarte leren kennen. En dan ook nog eens binnenstromend water uit het onderdek wegscheppen wanneer je ergens tegen knalde. Niet simpel. Echt niet simpel. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn.
21/03 16u45  Je bent niet zo goed in PUBG als je denkt! Fout gedacht![img:1 left]En hiermee willen we je niet van je voetstuk stoten of kleineren, helemaal niet. De reden waarom je zo goed bent, en er sneller dan normaal in slaagt een Chicken Dinner te behalen of meer dan vijf kills te scoren is... omdat je tegen bots speelt! En dat hebben we niet verzonnen... Wanneer je in de Twitter-zoekfunctie “PUBG mobile win” typt, dan krijg je heel wat foto's en filmpjes te zien van spelers die uitpakkebn met hun wins en kills in de mobiele versie van PUBG. Gamers die het spel spelen op pc of Xbox One, net als wij, die weten dat zes, zeven of zelfs acht kills behalen in een pot PUBG een huzarenstuk is. En dan speel je op pc nog met muis en keyboard of op console met controller, terwijl je de mobiele versie speelt met je vingers op een touchscreen. Op mobiel lijkt het echter alsof het behalen van een Chicken Dinner kinderspel is. De reden? Je speelt tegen bots... Aangezien er zowel op de pc als de consoleversie geen bots zijn, denken de meeste spelers dat ze in het vroege stadium van de mobiele versie tegen menselijke tegenstanders spelen, maar dat is dus verkeerd gedacht. The Verge heeft immers ontdekt dat PUBG mobile bots gebruikt om spelers in het spel te zuigen. Wanneer je vaker wint, en de wins aan mekaar rijgt, dan zal het aantal bots afnemen en zal je meer te maken krijgen met menselijke spelers. En dat is nog niet alles! Het feit dat spelers goed presteren in het begin, en denken dat ze super zijn, geeft hen een goed en euforisch gevoel waardoor ze ook meer geld gaan spenderen aan microtransacties.
21/03 14u45  Opwindende Sicario 2-trailer En er is een link met de Call of Duty-filmSoldado speelt zich af na de gebeurtenissen uit 'Sicario' en volgt infiltrant Alejandro Gillick en CIA-agent Matt Graver. De Mexicaanse drugsoorlog heeft zich verder verspreid waarbij terroristen over de Amerikaans-Mexicaanse grens verplaatst worden. Matt krijgt van hogerop de taak om in te grijpen. Leuk weetje: Iemand bij Activision Blizzard Studios is zodanig onder de indruk van deze prent dat regisseur Stefano Sollima gevraagd werd om mee te werken aan de eerste Call of Duty-film. En eerlijk gezegd, ook wij begrijpen die keuze na het zien van deze straffe trailer.
21/03 13u30  Problemen met Sea of Thieves? Je bent niet de enige... De grote schuldige is het serverpark dat het de laatste dagen zwaar te verduren heeft gekregen. Heel wat spelers hadden de grootste moeite om hun connectie niet te verliezen tijdens hun online sessies, terwijl anderen er helemaal niet in slaagden het anker te lossen en de zeilen te hijsen omdat ze helemaal niet konden inloggen. Ontwikkelaar Rare deelt mee dat fans zich geen zorgen hoeven te maken en dat het in de studio alle hens aan denk is om een fix klaar te kirjgen. Jammer gaat dit allemaal ook ten koste van nieuwe spelers die voor een eerste keer willen inloggen, zij blijven voorlopig voor een gesloten serverdeur staan... Rare heeft bovendien nog geen idee wanneer de patch/fix er zal komen en wanneer de problemen met Sea of Thieves volledig zullen opgelost zijn. Heeft Rare de populariteit van Sea of Thieves onderschat, kunnen de servers het niet aan of zijn er andere problemen? Laat ons hopen dat de problemen snel van de baan zullen zijn want anders zou het succes van Sea of Thieves snel de dieperik kunnen ingaan...   For those playing and those joining we are continuing to work on improvements to the game in order to ensure the playing experience will be optimal. Please be patient as we are working on updates. pic.twitter.com/wUc8xw8Wmk — Sea of Thieves (@SeaOfThieves) March 21, 2018
21/03 13u15  Microsoft zet zwaar in op ID @ Xbox op GDC [img:1 left]De focus voor Microsoft ligt dit jaar op meer dan 50 titels op Xbox One en Windows 10, inclusief de 18 nieuwe titels die het bedrijf vorige week aankondigde. Het spreekt bovendien ook voor zich dat een heel deel van die games naar Xbox One komen als (al dan niet tijdelijke) exclusives. Denk dan bijvoorbeeld aan Black Desert, Below, Strange Brigade of Trailmakers. Microsoft mag dan wel de strafste console in huis hebben, dat belet niet dat zowel PlayStation als Nintendo hen voorlopig nog steeds het nakijken geven. En er zal meer dan een klepper à la Sea of Thieves nodig zijn om de console een boost te geven. Het komt er dus op aan die ene diamant te vinden die hen de boost geeft die ze nodig hebben, en wie weet misschien vinden ze die wel op GDC dit jaar…
21/03 10u45  Titan Quest heeft launch op consoles te pakken en viert dat met trailer Soms stel je jezelf natuurlijk de vraag of je sommige games niet gewoon met rust moet laten, maar daar vegen ze bij THQ Nordic lekker hun voeten aan. Getuige daarvan de verrassende nieuwe expansion voor de pc-klassieker, genaamd Titan Quest Ragnarök, die we recent voor de kiezen kregen. Vanaf dit jaar, wat zeg ik vanaf deze week uiteraard, kunnen ook consolegamers aan de slag met deze unieke ARPG. Dit op PlayStation 4 en Xbox One (X) vanaf vandaag, en later ook op Nintendo Switch. Al heeft deze laatste nog geen releasedatum te pakken.
21/03 10u30  Futuristische combat racer GRIP pakt uit met heftige gameplay trailer Dit jaar op een console bij jou in de buurtGRIP is immers een intens waanzinnige combat racer die ons meeneemt voor razendsnelle, brutale races en dat in tot de tanden gewapende voertuigen die je op het puntje van je stoel houden. De game is volledig geoptimaliseerd voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X en gebruikt de kracht van de Unreal Engine 4 om de zwaartekracht te tarten en een groot arsenaal aan absurde wapens af te leveren. Het team achter deze bliksemsnelle racer belooft ons de snelste, meest competitieve race-ervaring ooit, zowel offline als online. GRIP is momenteel beschikbaar via Steam Early Access en een volledige release voor de PlayStation 4, Xbox One X, Nintendo Switch en pc volgt later dit jaar.
21/03 10u30  Grip Body: Mogen wij u voorstellen aan GRIP, een game die door de makers wordt omschreven als de spirituele opvolger van Rollcage. GRIP draait op de Unreal Engine 4 en zou eveneens vernietigbare omgevingen in huis hebben.
20/03 16u00  De GTA Online: Southern San Andreas Super Sport Series-update De eerste update, die van vandaag bevat vijf nieuwe voertuigen, Racing en Adversary Modi, en nog een heleboel extra content voor de fans. Beginnen doen we met de eerste van twee nieuwe Racing Modes genaamd The Hotring Circuit, speciaal ontwikkeld voor een van de nieuwste voertuigen van Legendary Motorsport, de Hotring Sabre. Dit is, zeker voor de kenners, een hommage aan Vice City’s klassieke Hotring gemixed met de Cunning Stunts van GTA Online. The Hotring Circuit is speelbaar tot en met 30 spelers en gaat gepaard met Dubbele GTA$ & RP vanaf vandaag tot 26 maart.Naast de Sabre komen er ook twee nieuwe Supercars, de Overflod Entity XXR en de Cheval Taipan. Bijkomende nieuwe voertuigen voor Legendary Motorsport zijn The Vulcar Fagaloa station wagon en de door de rallysport geïnspireerde Vapid GB200.Daarnaast vallen er nog een pak extra kortingen te scoren op vehicle storage en customization, perfect voor de Series van deze week, en zijn er nog de Premium Race en Time Trial Schedule. Premium race: Doe mee in de premium race van deze week, Threading the needle. De top drie finishers verdienen extra GTA$ en alle deelnemers ontvangen drievoudige RP’s ongeacht het resultaat van de race. Premium races lanceren doe je via de Quick Job App in je in-game telefoon of via de gele corona op Legion Square.Time trial: Ook deze week beschikbaar is de time trial-race, Down Chiliad. Plan je route op je in-game kaart en doe mee via de paarse corona. Slaag je er in een betere tijd neer te zetten, dan verdien je extra GTA$ & RP.
20/03 15u15  Een man en zijn hond in Far Cry 5-trailer Alleen vinden echte honden het niet fijn dat je hen in de steek laat voor Boomer, de virtuele hond uit Far Cry 5. Ben jij zo iemand die een hond heeft, en zich uren gaat verdiepen in Far Cry 5 waardoor jouw viervoeter zich verwaarloosd gaat voelen, check dan zeker bovenstaande video. Die toont je immers hoe je jouw 'echte' hond alsnog kan betrekken bij een potje Far Cry 5.
20/03 13u00  Fortnite streamen, wat schuift dat? Een pak geld zo blijkt...In een recent interview met nieuwszender CNBC, heeft professionele streamer Ninja verteld dat hij een omzet draait van maar liefst 500,000 per maand door zijn streams en partnerships. Ninja vertelt er bij dat een deel van zijn inkomen afkomstig is door  Amazon- en Twitch Prime-subscribers, en dat zijn andere inkomsten voortvloeien uit advertentie-inkomsten gegeneerd door zijn 5 miljoen ubscribers op YouTube. Heb je zelf leuke video's of streams die je wil insturen, dan plaatsen we die graag in onze rubriek Webster! Je gaat er misschien niet meteen een miljoen subscribers mee halen, maar geef toe, iedereen moet ergens beginnen. Insturen kan je doen door je video(link) te mailen naar redactie@9lives.be Ook Ninja is ooit vanaf 0 moeten beginnen, zoals hij hieronder zelf aangeeft. Best een interessant interview als je droomt van een carrière als succesvolle streamer.   Tyler '@Ninja' Blevins says he makes $500,000 a month playing video games. pic.twitter.com/jk9fvOiNZV — CNBC (@CNBC) March 19, 2018
20/03 11u15  Assassin's Creed Rogue Remastered is er! De game dateert reeds van 2014, het jaar waarin zowel de PlayStation 4 als Xbox One lanceerden. Zij kregen Assassin's Creed IV: Black Flag, terwijl pc-, PS3- en Xbox 360-gamers het moesten doen met Assassin's Creed Rogue. Nu, meer dan drie jaar na datum, kunnen ook PS4- en Xbox One-gamers aan de slag met iteratie Rogue. Net zoals in Black Flag staan zeegevechten ietwat centraal, waardoor je heel wat uurtjes zult vertoeven op woelig water. Als thema staat de zevenjarige oorlog uit de achttiende eeuw centraal. 
20/03 11u00  Onrush Exclusieve hands-on in LondenPaul Rustchynsky doet bij tal van gamers vermoedelijk een belletje rinkelen. Hij is dan ook de gemeenschappelijke deler als we games als WRC Rally Evolved, de vier MotorStorm-games, Driveclub en nevenproduct Driveclub Bikes noemen. Werkte hij bij het inmiddels opgedoekte Evolution Studios niet mee als Game Designer, dan wel als Lead Designer of zelfs Game Director. Ook aan Onrush werkt hij als Game Director en hij presenteerde in Londen dan ook zijn nieuwste game aan de aanwezige pers. Dit keer als ontwikkelaar bij Codemasters, waar ook andere Evolution-veteranen als Jamie Brayshaw hun nieuwe thuis vonden.[img:1] Mening herzien Na de korte presentatie die maar enkele minuutjes duurde, werden de plaatsen om aan de slag te gaan met Onrush erg snel ingepikt. Daardoor had ik de eer om, samen met een andere journalist, als eerste een babbeltje te slaan met zowel Paul Rustchynsky als Jamie Brayshaw. Daarin werd hun liefde voor racegames al snel duidelijk en het enthousiasme over 'hun' nieuwe racegame droop dan ook van hun gezicht. Maar ... hoewel ik het hier over een racegame heb, is er geen sprake van een finish en dus is het onmogelijk om als eerste over die magische lijn te rijden. Wat Onrush dan wel is? Een over-the-top racegame waarin stunts, opponenten uitschakelen en erg gevaarlijk rijgedrag elke seconde van je beeldscherm inpalmen. Rij je als laatste of als eerste? Dan word je terug in de actie geplaatst. Een crash? Ook dat is geen probleem. Ook hier word je na enkele seconden terug in de actie geplaatst. Met meer dan honderd events in de single player, komen ook de alleenspelers zeker aan hun trekken.
20/03 10u45  Google lanceert World of Tanks Augmented Reality-app Naar aanleiding van de GDC in San Francisco landeren Wargaming en Google, wereldwijd, ee super coole World of Tanks AR Experience-app worldwide. Het resultaat dus van een nauwe samenwerking tussen Google's nieuwe AR-technologie ARCore. Het goede nieuws voor Android-gebruikers is dat deze app nu reeds beschikbaar is voor hun platform.
20/03 10u45  Close combat-gevechten in Call of Duty: WWII Shipment 1944-trailer Shipment 1944 werd gratis toegevoegd als speelbare map voor Call of Duty: WWII op PlayStation 4, Xbox One en pc. Deze nieuwe map neemt ons mee naar een scheepswerf, en focust zich dus op close-quarters combat. De map maakt deel uit van het St. Patrick's Day-themed event, Shamrock & Awe, dat live staat tot 3 april.
Laatste update: woensdag 21 maart 2018, 19u30
Lees meer van 9lives >


Gamequarter.be

Verbergen Tonen
22/03 07u45  De Nintendo Switch is nu wel heel aantrekkelijk geprijst bij Bol.com Toen de Nintendo Switch net verschenen was, was het ding in geen winkel te vinden. Nintendo heeft echter alles op alles gezet om zo snel mogelijk aan de vraag te kunnen voldoen en de meeste winkels hebben daardoor weer voldoende voorraad van de console. Er kan zelfs met de prijs worden gestunt! Bol.com bijvoorbeeld, verkoopt zowel het grijze als het rood/blauwe model van de Nintendo Switch enkel vandaag voor de actieprijs van € 299,-, wat een kleine 10% goedkoper is dan wat we vandaag op andere webwinkels aantroffen. En bij bedragen van enkele honderden euro's telt dat snel aan. Wacht daarom niet te lang om hier te klikken, want voor je weet is het weg.
22/03 07u30  THQ Nordic gaat games voor Nickolodeon maken THQ Nordic Games, de uitgever van spellen als Deadfall, Darksiders, Painkiller en Lock's Quest, heeft van Nickolodeon de rechten gekregen om games te maken van hun series. Dat maakt het bedrijf bekend.  Nickolodeon heeft door de jaren heen heel wat series uitgezonden, waarover ze niet altijd de (volledige) rechten bezitten. THQ Nordic Games kan dus niet zomaar met alles aan de slag wat op de zender te zien was. Ze hebben echter wel beschikking tot de volgende IP's: Avatar: The Last Airbender Back At The Barnyard Catscratch Danny Phantom El Tigre Invader Zim Jimmy Neutron My Life As A Teenage Robot Rocket Power Rocko's Modern Life Rugrats SpongeBob SquarePants Tak And The Power Of JUJU The Fairly OddParents (US only) The Ren & Stimpy Show The Wild Thornberrys Met deze deal zet het bedrijf de volgende stap om zoveel mogelijk van het wijlen THQ in zich op te nemen. Deze waren namelijk eerder verantwoordelijk voor deze licentie.11 
21/03 23u30  Test Darwin Projects nieuwe Duo Mode tijdelijk zelf Scavenger Studio's Darwin Project is nog maar net beschikbaar in Steam Early Access en Xbox Game Preview, maar nu al kondigt het bedrijf aan een nieuwe mode uit te gaan rollen. Deze Duo Mode geeft een kleine twist aan de bestaande Battle Royale-formule, door deelnemers in team van twee op te splitsen. Opeens sta je er dus niet meer alleen voor. Voor Duo Mode daadwerkelijk live gaat, moet die eerst gefinetuned worden. Gamers mogen daarom de komende twee weekenden alvast ermee aan de slag, zodat testdata voor het ontwikkelteam verzameld kan worden. Vanaf 23 maart 20:00 uur tot 26 maart 17:00 en vanaf 30 maart 20:00 uur tot 2 april 17:00 uur zal Duo Mode beschikbaar zijn in het menu van de game, waarna het weer voor onbepaalde tijd zal verdwijnen.
21/03 16u15  Agony is wederom uitgesteld Agony zou eigenlijk volgende week verschijnen na ruim een half jaar uitgesteld te zijn. Ontwikkelaar Madmind heeft nu echter op de valreep laten weten toch nog wat tijd nodig te hebben. Dat Agony nu wordt uitgesteld is ergens niet verrassend, het was namelijk al even stil rondom de game. En dat terwijl een opkomende release normaal gesproken toch wel gepaard gaat door de nodige promotie. Wat de reden voor het uitstel is en wanneer de game nu verwacht wordt is helaas niet bekend, daar zowel Madmind als uitgever PlayWay, hier met geen woord over heeft gerept sinds het uitstel bekend werd gemaakt.
21/03 11u45  Het feest begint met South Park: The Fractured But Whole's From Dusk Till Casa Bonita DLC Bij Ubisoft moeten, aan de vele easter eggs in de South Park-games te zien, toch een paar hele grote South Park-fans zitten. Hoe komen ze er anders op om een hele DLC rondom Casa Bonita te bouwen. Trouwe fans zullen Casa Bonita natuurlijk herkennen als het restaurant uit aflevering 107, waarin Cartman Butters liet verdwijnen om er te kunnen gaan schranzen. Ditmaal is het echter geen meteor die de ''schade'' veroorzaakt. In plaats daarvan moeten de helden van South Park samenwerken met de Goth Kids om de Vampire Emo Kids te verslaan en Kenny te redden. Vergeet dus niet de bruine bonen als ontbijt.
21/03 07u45  Grip komt naar consoles Na een gefaalde Kickstarter-campagne leek het doek gevallen voor Grip, een knallende racegame van Wired Productions. Uit het niets dook het spel echter op in Steam Early Access. Het leek er dus op dat enkel de consoleversies geschrapt waren. Maar zelfs dat blijkt nu niet te kloppen. In een nieuwe gameplaytrailer die op het YouTube-kanaal van Wired Productions verscheen is namelijk te zien dat de game niet enkel gepland staat voor PC, maar ook naar PlayStation 4, Xbox One én Nintendo Switch gaat komen, ergens later dit jaar.
21/03 07u45  De screenshots van Street Fighter: 30th Anniversary Collection zijn een blast from the past Lees meer >
21/03 07u30  Valkyria Chronicles 4 geeft een glimp van diens DLC Valkyria Chronicles 4 verschijnt pas op een later te bepalen moment dit jaar in het Westen. In Japan verschijnt de game echter vandaag al. En dat gaat gepaard met een nieuwe video van de DLC. Deze DLC, genaamd Selvaria's Return, vertelt het verhaal van een van de bekendste vrouwen uit de serie. Helaas blijft het daar echter ook bij in deze video. De let's player die de beelden schoot, maakte namelijk geen video van de gameplay. Gelukkig hebben we dergelijke beelden wel al eerder geplaatst.
20/03 12u30  De screenshots van Mother Simulators Early Access zijn angstaanjagend Lees meer >
20/03 08u45  Je bouwt je eigen beschaving voor een schijntje met de aanbieding van Marble Age Indie-game Marble Age is al een paar jaar te krijgen via verschillende platformen en laat je voor slechts €5,99 je eigen Griekse beschaving bouwen en managen. Mocht dat je echter te duur zijn, dan is dit misschien wel het moment om toe te slaan. Tot aankomende maandag is het spel namelijk fors in prijs verlaagd. De korting van 66% die ontwikkelaar Clarus Victoria nu geeft, zorgt er namelijk voor dat het spel nog slechts € 2,03 kost. Als dat nog te duur is, dan weten wij het ook niet meer! Klik daarom hier voor het te laat is. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Clarus Victoria of Valve, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
20/03 08u30  LEGO: The Incredibles-bouwpakketten onthullen dat LEGO: The Incredibles-game in de maak is LEGO-games doen het al jaren goed bij een select, grotendeels jong publiek van gamers, die de blokkerige versies van films als Pirates of the Caribbean, Indiana Jones-g, Star Wars, Jurassic World, Lord of the Rings, Harry Potter, the Hobbit, Marvel én DC in rap tempo verslinden. De vraag was dan ook niet óf er een nieuwe LEGO-versie van een bekende IP zou komen, maar eerder welke dat zou zijn.Dankzij de LEGO-bouwpakketten van The Incredibles die nu in de winkel liggen, hebben we een antwoord op die vraag. In de doos van die LEGO-sets zit namelijk een folder die de game bevestigd, inclusief dat die gaat verschijnen voor alle grote platformen. Alleen een datum ontbreekt nog.The LEGO Incredibles sets are starting to show up in-stores. Included in the box is a flyer for a... LEGO INCREDIBLES GAME!Coming to PC, PS4, Xbox One and #NintendoSwitch First Pixar LEGO game!https://t.co/H3nxQFpTVA #LEGO #Pixar #TTGames pic.twitter.com/DrZHl8pLS8— Jason Inquires (@jasoninquires) 19 maart 2018
20/03 08u15  TY the Tasmanian Tiger 3 duikt plotseling op in Early Access Lees meer >
19/03 16u15  God of War Na de ravage die Kratos achterliet aan het einde van God of War III leek het erop alsof het verhaal van de anti-held aan zijn einde was gekomen. Met Ascension wist men nog een spin-off eruit te persen, maar daarmee was de koek wel echt op. Toch? Toch?! Natuurlijk niet! Sony zou wel gek zijn om een van hun populairste IP’s te laten sterven en dus werd Kratos ditmaal naar Scandinavië gebracht om wat Noorse konten te gaan schoppen. En GameQuarter mocht alvast met de game aan de slag. Wanneer de game opent, zien we een hele andere Kratos dan waar we de afgelopen jaren mee bekend zijn geworden. De oorlogsgod is ouder geworden, heeft een baard laten groeien en draagt niet meer het aftandse excuus voor kleding die hem in de vorige games sierden. Dat is echter niet het grootste verschil. De altijd boze woesteling omhelst een boom in een vlaag van verdriet en kijkt bijna melancholisch naar de handafdruk die het siert. Natuurlijk heeft Kratos ook in het verleden vaker getoond emotioneel gezien een mens als jou en ik te zijn, maar dat het hier direct in beeld komt zorgt ervoor dat de game vanaf het eerste moment een andere toon zet dan zijn voorgangers. Ouwe brompot Eens de boom geveld is en Kratos hem optilt alsof het een houten plank is, zien we dat de God of War niet alleen in de bossen is. Aan zijn zijde is Atreus, Kratos’ zoon, met wie je samen terugreist naar jullie huisje en wie de stilte vult tijdens deze tocht. Atreus zal het niet makkelijk hebben, want  hoewel de God of War duidelijk een stuk kalmer is dan hij ooit was, is hij er niet vriendelijker op geworden. In het half uur dat volgt zien we hoe Atreus voortdurend de goedkeuring van zijn vader probeert te winnen door zich te bewijzen als strijder, maar daar keer op keer in faalt, tot het merkbare ongenoegen van zijn ouweheer. Tegelijkertijd zien we echter ook zo nu en dan Kratos’ harde toon vergezeld gaan door acties die het een vader betaamt. En hoewel dit segment slechts een vrije lange tutorial is om onder andere combat, springen, varen en de hulp van Atreus onder de knie te krijgen, geeft het een veelbelovend voorproefje van het verhaal dat Santa Monica ditmaal te vertellen heeft, iets waarvan we slechts een glimp opvangen in het daaropvolgende uur dat we de game mogen spelen. On the road again Eens je de basis aangeleerd is, duurt het niet lang voordat het rustige leven van de Spartaan tot een einde komt. De Noorse Goden hebben ontdekt dat hij in hun rijk verblijft en zijn hier allesbehalve blij mee. Het gevolg? De eerste van ongetwijfeld vele epische gevechten tussen goden waar de serie om bekend staat. Kratos is ditmaal standaard bewapend met een bijl die hij rondzwaait alsof het niets weegt. Hij heeft een lichte en zware aanval, waarmee je combo’s aan elkaar kunt rijgen voor extra brute moves, een dodge roll en een counter. Hiernaast is de alom bekende Spartan Rage terug en kan Kratos stenen gebruiken om extra krachten te vergaren, zoals een schokgolf die uit zijn bijl komt. Bovendien kan hij extra wapens craften en zijn bestaande versterken. God of War stond altijd al bekend om zijn razendsnelle, maar desondanks vloeiende, actie en op de PlayStation 4 verandert hier niets aan. Zowel tijdens de boss fights als tijdens de momenten dat ik een dozijn vijanden tegenover me had staan, reageerde Kratos perfecte op elke input, zelfs toen ik bewust probeerde om dat lastig te maken. Nu zal het feit dat de game op een PlayStation 4 Pro draaide daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben, maar gezien hoe gemakkelijk deze de actie op het scherm wist te toveren, twijfel ik er niet aan dat de game op base PS4 een vergelijkbare, al dan niet identieke ervaring zal gaan bieden. Een prachtig plaatje De hardware van de Pro wordt overigens voor meer gebruikt dan een stabiele framerate. God of War oogt absoluut adembenemend en ook Kratos zelf begint bijna eng realistisch te worden. Je kunt de poriën op zijn kale knar niet tellen, maar alles wat je je verder kunt bedenken zit erop en eraan en oogt fenomenaal. Ik heb helaas slechts anderhalf uur met het spel aan de slag gemogen en dat bestond vooral uit bergen, grotten, paden en schaars begroeide bossen. Aan het einde van de demo kregen we echter een voorproefje van een veel interessantere omgeving vol kleuren, leven en planten. Deze zagen we slechts een seconde of tien, maar bliezen ons compleet omver. 20 april mag dan ook snel komen. Conclusie:  De demo die wij van God of War hebben mogen spelen, is alles wat je van het begin van een game verwacht. Gigantische hoogtepunten zagen we dus niet. Dat ik me de game desondanks herinner als een episch actiespektakel van het hoogste niveau, met prachtige graphics en een intrigerende dynamiek tussen vader en zoon bewijst dat deze god nog niet gevallen is.
19/03 13u15  NSFW-RPG Harem Heroes trekt naar het strand in het nieuwste event Harem Heroes, een van de vele free-to-play games voor volwassenen van Nutaku, heeft eerder vandaag een update gekregen. Dat laat de website aan diens leden weten middels de nieuwsbrief. In dit nieuwe event, dat beschikbaar is tot het einde van deze week, kunnen spelers hun harem meenemen naar het strand om het op te nemen tegen de Dark Lord en de Ninja Spy en daarmee de Spring Break versions van Sheheramazond en Rumiko vrij te spelen. Voor de echte verzamelaars is er nu ook tijdelijk epic pachinko, waarin nog drie speciale Spring Break-varianten van in-game dames te vinden zijn. In dit geval gaat het om Lola, Virginia en Deitra. Fanatieke spelers van de game kunnen hun lol dus op.
19/03 08u30  We kijken nogal zwart-wit naar de screenshots van Paint It Black Lees meer >
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Gamequarter.be >

4Gamers

Verbergen Tonen
22/03 10u30  Indrukwekkende Unreal Engine 4 Star Wars demo getoond Epic Games heeft samen met ILMxLAB en NVIDIA een indrukwekkende real-time Unreal Engine 4 Star Wars demo getoond die gebruik maakt van real-time raytracing, een nieuwe technologie dit dit jaar voor het ...
22/03 10u00  Drink Satan onder tafel in Afterparty Night School Studio, bekend van Oxenfree, heeft een nieuwe game aangekondigd. In Afterparty draait alles rond Milo en Lola, twee beste vrienden die overlijden en een eeuwigheid in de hel in het vooruitzicht ...
22/03 09u45  A Way Out is klaar om te ontsnappen A Way Out, de co-op game van EA waarin je samen met een vriend uit de gevangenis moet ontsnappen en verder op de vlucht gaat, verschijnt morgen voor pc, PS4 en Xbox One en om dat nog eens in de schijnwerpers ...
22/03 09u45  Opnieuw aanwijzingen voor Spyro Trilogy remaster Een officiële aankondiging van een Spyro Trilogy remaster werd eerder deze maand al verwacht, maar daar is toen niet veel van in huis gekomen. Toch zijn er nog steeds voldoende aanwijzingen om aan te ...
22/03 09u30  Zelda-achtige Oceanhorn 2 laat de nodige gameplay zien Er zijn nog eens wat verse gameplaybeelden vrijgegeven van Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm, dat in de zomer van 2016 werd aangekondigd en dat net als de eerste game in de reeks wel wat weg ...
22/03 09u30  Total War: Thrones of Britannia komt iets later Total War: Thrones of Britannia zou normaal op 19 april verschijnen, maar die release is nu twee weken verschoven naar 3 mei. The Creative Assembly wil zichzelf nog wat extra tijd geven om nog wat zaken ...
22/03 00u15  THQ Nordic gaat Nickelodeon games maken THQ Nordic heeft aangekondigd dat het de rechten heeft verworven voor het maken van games gebaseerd op reeksen van Nickelodeon. Met onderstaande franchises mag THQ Nordic voortaan aan de slag. Avatar: ...12 
22/03 00u00  Battlerite stelt eerste Paladin voor De free-to-play brwaler Battlerite voegt zijn eerste Paladin toe aan het roster. Met de toevoeging van Ulric, een melee support, komt het totaal aantal personages op 27 te staan. Zoals het een goede support ...10 
21/03 15u00  Draadloze Vive Focus verschijnt dit jaar, specs bekend De vorig jaar aangekondigde Vive Focus zou in eerste instantie in China gelanceerd worden om vervolgens ook in de rest van de wereld te verschijnen. Nu is aangekondigd dat die globale release dit jaar ...
21/03 15u00  World of Warriors World of Warriors [gespeeld op PS4] World of Warriors verscheen enkele jaren geleden al op mobiele toestellen, maar nu heeft de game ook zijn weg gevonden naar PS4. Net als in de mobiele versie zal je ...
21/03 14u00  Amerikaans leger gebruikt Xbox 360 controller voor nieuwste duikboot Het Amerikaanse leger heeft afgelopen weekend zijn nieuwste speeltje in gebruik genomen. De USS Colorado, hun nieuwste duikboot, wordt omschreven als een parel van technologie en innovatie. Nochtans wordt ...
21/03 13u30  Neen, je bent niet goed in PUBG Mobile, de game zit gewoon vol met bots Inmiddels kunnen ook wij in het Westen aan de slag met PUBG Mobile en net als de pc-versie kan ook deze mobiele versie op heel wat spelers rekenen. Veel van die spelers denken nu dat ze plots erg goed ...
21/03 11u30  Horrorgame Agony uitgesteld Agony, dat zich vooral in de aandacht heeft weten te werken omwille van zijn indrukwekkende weergave van de hel, zou normaal eind deze maand verschijnen, maar dat feestje gaat niet door. Niet meteen een ...
21/03 10u45  CD Projekt RED neemt kleine studio over CD Projekt RED, bekend van The Witcher, heeft aangekondigd dat het de kleine studio Strange New Things overneemt. Die is gevestigd in Wroclaw, een van de technologisch meest geavanceerde steden in Polen, ...
21/03 10u15  Vivendi verkoopt alle aandelen van Ubisoft Het is geen geheim dat Vivendi de afgelopen jaren heel wat aandelen van Ubisoft heeft gekocht in de hoop zo een vijandige overname te kunnen bewerkstelligen. Zo'n vijandige overname kunnen wanneer ...
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van 4Gamers >

GamersNET.nl

Verbergen Tonen
21/03 21u30  NU LIVE! Woensdag, indiedag! [center][img]/images/nieuws/2014/1414058452/logo.jpg[/img][/center] [b]GamersNET LIVE[/b] is onze vaste formule waarin redactieleden livestreamen via [url=http://www.twitch.tv/gamersnet]Twitch[/url]! Daarin spelen onder andere Peter, Dani�l, Tom en Soraya de nieuwste of p...
21/03 20u30  Graphics World of Tanks worden flink opgeschroefd met update 1.0 World of Tanks gaat alweer heel wat jaartjes mee. In 2010 werd de nog immer populaire online game immers gelanceerd. Wargaming vond het ondertussen dan ook hoog tijd worden voor een grafische update voor World of Tanks en daar heeft de ontwikkelaar de afgelopen tijd hard aan gewerkt. In samenwer...
21/03 20u15  Gerucht: Call of Duty: Modern Warfare 2 bestaat en heeft geen multiplayer Een vrij opvallend gerucht is vandaag opgedoken, omtrent een game die eigenlijk ook nog een gerucht is. Call of Duty: Modern Warfare 2 moet volgens [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201803/call_of_duty_modern_warfare_2_remastered_wordt_steeds_waarschijnlijker/]bronnen[/url] binnenkort op de huidi...
21/03 16u15  Salim en Peter pakken de Sea of Thieves-schatkist uit | Ondertussen op GNHQ Op GNHQ kwam een pakketje binnen van Sea of Thieves! Peter en Salim plunderde als echte piraten deze schatkist! ...
21/03 16u15  Nieuwe circuit-modus en vijf nieuwe voertuigen naar GTA Online! Het is alweer even geleden dat [url=https://www.gamersnet.nl/games/gta_online//]GTA Online[/url] verscheen, maar dit weerhoudt ontwikkelaar Rockstar niet om nog steeds nieuwe content te maken voor het spel! De [i]GTA Online: Southern San Andereas Super Sport Series[/i] is een update met een nieuwe r...
21/03 14u45  Nieuwe trailer: GTA Online Super Sport Series trailer De nieuwe update van GTA Online draagt de titel Southern San Andreas Super Sport Series en brengt nieuwe parcours, wagens, bonussen en meer. Een teaser hiervan is te bekijken in deze nieuwe trailer....
21/03 12u45  CD Projekt RED neemt indie-studio over voor ondersteuning Cyberpunk 2077 Begin vorig jaar begon Pawel Zawodny, de voormalige COO van Techland, een eigen ontwikkelstudio genaamd Strange New Things. Hij verzamelde al snel ex-medewerkers van CD Projekt RED en IO Interactive om zich heen, maar blijkbaar zijn de Zawodny's plannen nu van de tafel: Strange New Things is overgen...
21/03 12u45  Destiny 2 update komt er aan; Heroic Strike Modifier wordt uitgesteld Destiny 2 zou zichzelf niet zijn zonder een beetje controverse. Eerst wisten we al te vermelden dat ontwikkelaar Bungie [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201711/bungie_sloopt_verborgen_xp_progressie_uit_destiny_2_na_klachten/]stiekem[/url] XP-progressie verwijderde na klachten, nu lijkt er ook ge...
21/03 12u15  Surviving Mars - Mannen (en vrouwen) komen naar Mars | Review Mars is geen vergevingsgezinde planeet, maar in Surviving Mars ga je t�ch heen verhuizen met een groep avontuurlijke pioniers. Mike probeerde de rode planeet te...
21/03 11u45  Nieuwe trailer: Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom - Broadleaf Tour Trailer Kijk in alle rust deze toer van Broadleaf in Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom. Neem de omgeving in je op en geniet van de mooie muziek!...
21/03 11u45  Nieuwe trailer: Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom - Discover the Higgledies Trailer Wie of wat zijn nou weer Higgledies?! Ontdek de wezentjes in Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom en welke betekenis ze voor je hebben in de game. Check deze Discover the Higgledies trailer om erachter te komen....
21/03 11u15  Up2Date: PlayStation Network - Ni No Kuni II, A Way Out en AC Rogue Remastered [img]/images/nieuws/2014/1407249207/playstation-up2date-logo.jpg[/img] Een nieuwe week, een nieuwe vulling voor de PlayStation Store. Dit is de [b]Up2Date[/b] voor de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Deze week geen PlayStation Plus-games, maar er zijn games te koop...
21/03 11u15  Destiny update komt er aan; Heroic Strike Modifier wordt uitgesteld Destiny 2 zou zichzelf niet zijn zonder een beetje controversie. Eerst wisten we al te vermelden dat ontwikkelaar Bungie [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201711/bungie_sloopt_verborgen_xp_progressie_uit_destiny_2_na_klachten/]stiekem[/url] XP-progressie verwijderde na klachten, nu lijkt er ook g...
21/03 11u15  Nieuwe trailer: Far Cry 5 Boomer trailer In Far Cry 5 kun je ook in de huid kruipen van de hond Boomer! Hoe dat in zijn werk gaat zie in deze nieuwe trailer. ...
21/03 01u15  Ubisoft weert vijandige overname door Vivendi af; sluit deal met Tencent Al sinds 2016 [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201606/kans_op_vijandige_overname_ubisoft_door_vivendi_wordt_steeds_groter/]dreigt[/url] mediabedrijf Vivendi met een vijandige overname van Ubisoft, maar de gebroeders Guillemot doen er alles aan om dat te [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/20160...
Laatste update: woensdag 21 maart 2018, 21u30
Lees meer van GamersNET.nl >

InsideGamer

Verbergen Tonen
22/03 10u15  Fortnite: Battle Royale krijgt vandaag de heavy shotgun Vanmiddag introduceert Epic de heavy shotgun als nieuw wapen in Fortnite: Battle Royale.
22/03 10u15  Een dag NINTENDO LABO checken! | FF VLOGGEN | RICKACHU Ik mocht een dag Nintendo LABO checken! Ik ging aan de slag met karton, verbaasde me en interviewde Lilly!
22/03 09u15  Zelda: Breath of the Wild wint GDC-award The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de beste game van het jaar volgens de GDC Awards, die gisteren werden uitgereikt.
22/03 09u00  Switch-versie Ark: Survival Evolved aangekondigd Ark: Survival Evolved krijgt een versie op de Switch.
22/03 08u45  Replay editor voor Fortnite Battle Royale aangekondigd Er komt een replay editor voor Fortnite Battle Royale, aldus ontwikkelaar Epic.10 
21/03 16u30  Gerucht: Call of Duty: Modern Warfare 2-remaster heeft alleen singleplayer De Call of Duty: Modern Warfare 2-remaster krijgt mogelijk geen multiplayer-modus.
21/03 16u00  Nieuw Overwatch-personage Brigitte is nu speelbaar Brigitte, het nieuwe Overwatch-personage, kan nu gespeeld worden. Ze is een hybride tussen de tank- en support-klasses.
21/03 15u00  Satan oproepen en scheten laten in trailer voor South Park: The Fractured but Whole-dlc De From Dusk Till Casa Bonita-dlc voor South Park: The Fractured but Whole is uitgebracht en Ubisoft heeft om deze reden een verhalende trailer gemaakt.
21/03 15u00  CD Projekt Red neemt studio over om te werken aan Cyberpunk 2077 CD Projekt Red heeft een nieuwe studio overgenomen die zich gaat richten op de aankomende game Cyberpunk 2077.
21/03 11u45  Banjo en Kazooie mogen van Xbox-baas in Smash Bros. verschijnen Microsoft geeft toestemming om de personages Banjo en Kazooie beschikbaar te maken in de nieuwe Smash Bros.-game.
21/03 11u45  Zelda-like Oceanhorn 2 heeft een nieuwe gameplay-trailer Nieuwe gameplaybeelden voor de hevig door Zelda geïnspireerde game Oceanhorn 2 zijn uitgebracht met combat, grapplehooks en meer.
21/03 10u45  Zelda-achtige Oceanhorn 2 krijgt een nieuwe gameplay-trailer Nieuwe gameplaybeelden voor de hevig door Zelda geïnspireerde game Oceanhorn 2 zijkn uitgebracht met combat, grapplehooks en meer.
21/03 09u00  Zo ziet gameplay van Dragon Ball Legends er uit Na de onthulling is nu een eerste trailer van Bandai Namco's mobiele fighter Dragon Ball Legends uitgegeven.
21/03 09u00  Spirituele opvolger Rollcage komt dit jaar uit De officiële release van GRIP, de spirituele opvolger van de klassieke arcaderacer Rollcage, moet ergens dit jaar verschijnen.
21/03 09u00  Remaster van Lumines komt naar pc, PS4, XOne en Switch De puzzelgame Lumines krijgt een remaster op Switch, PS4, Xbox One en pc via Steam.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van InsideGamer >

Gamed

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u11
Lees meer van Gamed >

FOK!Games

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u12
Lees meer van FOK!Games >

Eurogamer

Verbergen Tonen
19/03 16u45  Assassin's Creed Rogue Remastered review - maakt geen schoon schip Assassin's Creed: Rogue wordt ook wel het donkerste hoofdstuk in de Assassin's Creed-saga genoemd. Niet alleen de volwassen verhaallijn en ondertoon verklaren die omschrijving, maar ook de release eind 2014 die in de schaduw stond van die van Unity. Maar hoge bomen vangen veel wind. Terwijl de eerste next-gen Assassin's Creed werd overspoeld met kritiek omwille van de talloze bugs en glitches, bleef Rogue voor het overgrote deel onderbelicht. De beslissing om Rogue over te hevelen naar de nieuwste generatie consoles volgt kort na de Ezio-collectie die eind vorig jaar een grafische poetsbeurt kreeg. Nochtans is de game ver verwijderd van de status van de populaire trilogie. De vraag is uiteindelijk of het überhaupt nog interessant is om terug te keren na de vele veranderingen rond besturing, combat en moeilijkheidsgraad die Origins doorvoerde.Rogue plaatst je in de schoenen van de Ierse Shay Patrick Cormac, een opstandige jongeling met een groot ego en een nog grotere mond. Een man van innerlijke conflicten en een welkome afwijking van de anders zo volgzame, rechtschapen protagonisten waaraan Assassin's Creed rijk is. Waar Shay aan het begin van de Zevenjarige Oorlog nog aan de kant van de Assassins staat, loopt hij later over naar de Templars en wordt het zijn missie om de Assassin-tak van de koloniën uit te roeien. Voor het eerst bekijk je het eeuwenlange conflict vanuit de ogen van een Templar en vervaagt de tegenstelling tussen simpelweg goed en kwaad. Voor fans van de reeks zijn er bovendien enkele oude bekenden. Shays moordtocht heeft een tastbare invloed op de geschiedenis van de Brotherhood die tot in andere games van de serie reikt. Losse eindjes worden op vernuftige wijze aaneengeknoopt in een somber verhaal dat een van de beste totnogtoe is.Diezelfde verschuiving is nauwelijks terug te vinden in de gameplay. Net als in Black Flag vormen zeeslagen een groot onderdeel van de game en met uitzondering van brandende olie en een soort turret gun leunt Rogue wel erg veel op de fundamenten van die eerste. Exploratie strekt zich uit over de Atlantische Oceaan, Great River Valley en New York. Locaties zijn tot de nok toe gevuld met collectibles en er valt altijd wel iemand te kielhalen in de woelige wateren. Verder kun je kisten, zeemansliederen en Animus-fragmenten vinden en de lokale fauna uitdunnen op zoek naar upgrades voor je wapens en schip. Hoewel altijd in thema en een aangenaam tijdverdrijf, zijn ook deze bezigheden niets nieuws in de reeks en brengen ze geen ingrijpende veranderingen in gameplay. Dat je deze keer als Templar speelt - nochtans een van de trekpleisters van de game - komt op hetzelfde neer en dat voelt als een gemiste kans.Read more…
19/03 16u15  In God of War ontkomt Kratos niet aan zijn verleden De God of War-serie is het summum van gewelddadige, actievolle games die als geen ander de power fantasy van een allesvernietigende halfgod weten over te brengen. Maar, aan het einde van de rit heeft Kratos inmiddels zijn Blades of Exile aan de wilgen gehangen en is hij met de noorderzon vertrokken om een nieuw leven te starten. Hoog in de Noorse bergen woont Kratos met zijn nieuwe gezin, waar zijn eeuwige razernij eindelijk kan gaan liggen. Maar al snel haalt zijn verleden hem in. Tijdens het evenement waren de eerste twee uur van de nieuwe God of War speelbaar, die gelijk duidelijk maakten dat een getemperde Kratos nog altijd even gevaarlijk is.Dat verhaal draait om Kratos en zijn zoon Atreus, die een tocht naar de hoogste bergtop in het land maken. De relatie tussen vader en zoon staat op losse schroeven. Kratos kan moeilijk communiceren en de driftige, ongeduldige aard van Atreus zorgt voor constante wrevel. Hij heeft namelijk nog veel te leren over de jacht en hoe zich te gedragen tijdens een gevecht, en Kratos is niet bepaald de geduldigste leermeester. Het is bovenal een zeer menselijke relatie, en de twee zijn van elkaar afhankelijk. Atreus bereikt plaatsen waar zijn vader niet kan gaan en bezit een boog waarmee hij vijanden afleidt. Overigens hoef je niet voor babysitter te spelen, want Atreus is grotendeels zelfredzaam.Ondanks zijn machtige Leviathan-bijl ontmoet Kratos tijdens een vroeg baasgevecht zijn gelijke in een mysterieuze vreemdeling, die indringende vragen stelt over zijn verleden. Het blijkt dat hij in opdracht van Odin naar Kratos op zoek is en wanneer hij weigert te vertrekken ontstaat er een bloederig handgemeen. Het perspectief mag dan wel veranderd zijn naar een over-the-shoulder-camera maar Kratos is nog altijd even wendbaar en deelt snelle combo's uit die dankzij vlezige en doffe geluidseffecten veel impact maken. Wat deze vreemdeling precies van Kratos wil, is onduidelijk, maar het staat vast dat er geen ruimte is voor een rustig leven. Er lijkt namelijk geen einde te komen aan dit gevecht en als dat een indicatie is van de kracht van het Noorse pantheon, dan krijgt Kratos het tijdens deze game nog zwaar te verduren.Read more…
19/03 16u00  Assassin's Creed Rogue Remastered review Assassin's Creed: Rogue wordt ook wel het donkerste hoofdstuk in de Assassin's Creed-saga genoemd. Niet alleen de volwassen verhaallijn en ondertoon verklaren die omschrijving, maar ook de release eind 2014 die in de schaduw stond van die van Unity. Maar hoge bomen vangen veel wind. Terwijl de eerste next-gen Assassin's Creed werd overspoeld met kritiek omwille van de talloze bugs en glitches, bleef Rogue voor het overgrote deel onderbelicht. De beslissing om Rogue over te hevelen naar de nieuwste generatie consoles volgt kort na de Ezio-collectie die eind vorig jaar een grafische poetsbeurt kreeg. Nochtans is de game ver verwijderd van de status van de populaire trilogie. De vraag is uiteindelijk of het überhaupt nog interessant is om terug te keren na de vele veranderingen rond besturing, combat en moeilijkheidsgraad die Origins doorvoerde.Rogue plaatst je in de schoenen van de Ierse Shay Patrick Cormac, een opstandige jongeling met een groot ego en een nog grotere mond. Een man van innerlijke conflicten en een welkome afwijking van de anders zo volgzame, rechtschapen protagonisten waaraan Assassin's Creed rijk is. Waar Shay aan het begin van de Zevenjarige Oorlog nog aan de kant van de Assassins staat, loopt hij later over naar de Templars en wordt het zijn missie om de Assassin-tak van de koloniën uit te roeien. Voor het eerst bekijk je het eeuwenlange conflict vanuit de ogen van een Templar en vervaagt de tegenstelling tussen simpelweg goed en kwaad. Voor fans van de reeks zijn er bovendien enkele oude bekenden. Shays moordtocht heeft een tastbare invloed op de geschiedenis van de Brotherhood die tot in andere games van de serie reikt. Losse eindjes worden op vernuftige wijze aaneengeknoopt in een somber verhaal dat een van de beste totnogtoe is.Diezelfde verschuiving is nauwelijks terug te vinden in de gameplay. Net als in Black Flag vormen zeeslagen een groot onderdeel van de game en met uitzondering van brandende olie en een soort turret gun leunt Rogue wel erg veel op de fundamenten van die eerste. Exploratie strekt zich uit over de Atlantische Oceaan, Great River Valley en New York. Locaties zijn tot de nok toe gevuld met collectibles en er valt altijd wel iemand te kielhalen in de woelige wateren. Verder kun je kisten, zeemansliederen en Animus-fragmenten vinden en de lokale fauna uitdunnen op zoek naar upgrades voor je wapens en schip. Hoewel altijd in thema en een aangenaam tijdverdrijf, zijn ook deze bezigheden niets nieuws in de reeks en brengen ze geen ingrijpende veranderingen in gameplay. Dat je deze keer als Templar speelt - nochtans een van de trekpleisters van de game - komt op hetzelfde neer en dat voelt als een gemiste kans.Read more…
19/03 10u30  Hellblade 9 keer genomineerd voor BAFTA Games Awards Hellblade : Senua's Sacrifice van Ninja Theory loopt voorop bij de nominaties van de BAFTA Games Awards met negen nominaties, waaronder voor Best Game. Hellblade is ondanks een relatief klein budget toch een succesvolle en goed verkopende game geworden. Binnen drie maanden is Hellblade meer dan een half miljoen keer verkocht.Sony's game Horizon Zero Dawn volgt Hellblade op de voeten met acht nominaties. Zelda: Breath of the Wild heeft vijf nominaties, alsook de puzzle-game Gorogoa. Read more…
19/03 07u15  Sonic Mania Plus aangekondigd Sega heeft Sonic Mania Plus aangekondigd. Dat is een geüpdatete versie van het vorig jaar uitgebrachte Sonic Mania. De nieuwe versie lanceert komende zomer voor pc, PlayStation, Switch en Xbox One.Sonic Mania Plus introduceert onder andere twee nieuwe personages. Deze keer kun je aan de slag met Mighty the Armadillo en Ray the Flying Squirrel. Daarnaast krijgt de game een Encore Mode, die 'nieuwe manieren biedt om bestaande levels te spelen'.Ten slotte krijgt ook de Competition Mode een aanpassing. Die multiplayermodus speel je vanaf deze zomer met maximaal vier spelers, in plaats van twee. Eigenaars van Sonic Mania kunnen upgraden naar de nieuwe versie, maar het is nog niet bekend hoe duur die upgrade is.Read more…
18/03 14u30  Yakuza Kiwami 2 release in het Westen bekend Yakuza Kiwami 2 lanceert op 28 augustus in het Westen. Dat maakt uitgever Sega bekend via een nieuwe trailer. De game kwam vorig jaar al uit in Japan.Yakuza Kiwami 2 is een remake van de tweede game uit de reeks. De game is net zoals Yakuza 6 gebouwd in de nieuwe Dragon Engine. Ook bevat het een extra verhaal met Goro Majima in de hoofdrol. De game kost 49,99 euro en is daardoor iets duurder dan de vorige remake Yakuza Kiwami. Wie een pre-order plaatst krijgt de game inclusief een steelbook.Read more…
17/03 16u45  The International trekt dit jaar naar Canada Valve heeft aangekondigd dat The Internal 2018 plaatsvindt in Vancouver in Canada. The International is het grootste Dota 2-toernooi ter wereld en loopt dit jaar van 20 tot en met 25 augustus.Het toernooi vindt plaats in de Rogers Arena, het stadion van de Vancouver Canucks. Tickets voor het evenement zijn vanaf 23 maart te koop. Voor de eerste vier dagen van het toernooi betaal je 96 euro, voor de laatste twee dagen 191 euro.Vorig jaar is The International 2017 gewonnen door Team Liquid. Tijdens dat toernooi pakte Valve ook uit met een AI die een van de beste Dota 2-spelers ter wereld wist te verslaan.Read more…
17/03 14u45  Week-eindbazen #11 Het wordt weer koud dit weekend, dus dat is altijd een goed excuus om je binnen met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!Dark Souls 3 en Final Fantasy 15 plegen nog steeds een collectieve aanval op mijn kostbare vrije tijd. Om toch maar mijn backlog op Steam terug te dringen, heb ik dan maar een paar kortere games uitgekozen waar ik komend weekend werk van wil maken. Zo ga ik aan de slag met Tacoma, de nieuwste game van de makers van Gone Home. Deze keer verken je echter geen verlaten huis, maar een ruimtestation. Benieuwd of deze game dezelfde emotionele impact op mij heeft als Gone home. Ook Last Day of June staat op mijn to-dolijstje, en is naar verluidt ook zo'n emotionele rollercoaster. Ik leg de doos Kleenex alvast klaar.Battlefield 1, Wolfenstein 2, CS:GO, PUBG… enkele shooters die ik de afgelopen maanden grijs gespeeld heb. Maar eerlijk gezegd komen shooters momenteel mijn neus uit. Hoog tijd dus om mijn zinnen te verzetten, de PlayStation 4 weer eens af te stoffen en aan mijn backlog te werken. Ik heb in Shadow of the Colossus al een paar uit de kluiten gewassen ploerten naar de grond gewerkt en het smaakt absoluut naar meer. De controls en het camerawerk zorgen soms voor een verhoogde bloeddruk, maar de groteske gevechten begeleid door de meeslepende soundtrack maken het meer dan goed.Read more…
17/03 13u15  Gerucht: Modern Warfare 2 Remastered release is volgende maand Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered komt volgende maand op 30 april uit. Die info kwam tevoorschijn toen de game op Amazon Italy opdook.De prijs werd vermeld als 19,99 euro.Het gebeurt wel vaker dat online winkels een game online plaatsen voor die officieel is aangekondigd. Soms gaat het per ongeluk om een lek, soms is de informatie volledig inaccuraat. Ga dus voorzichtig om met dit gerucht.Read more…
16/03 15u45  DICE onthult nieuw progressiesysteem Star Wars Battlefront 2 Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE hebben het nieuwe progressiesysteem voor Star Wars Battlefront 2 onthuld. Het nieuwe systeem wordt vanaf 21 maart aan de game toegevoegd.In het nieuwe systeem krijg je geen Star Cards meer in Loot Crates. Je kunt voortaan alleen nog maar Star Cards ontgrendelen middels Skill Points die je verdient door classes, heroes of schepen te levelen.Loot Crates bevatten voortaan enkel nog cosmetische voorwerpen en upgrades. Je kunt Loot Crates ook niet meer aanschaffen met echt geld. In plaats daarvan krijg je Loot Crates als je dagelijks inlogt of specifieke mijlpalen voltooit.Read more…
16/03 12u15  Bekijk: Sea of Thieves - Gameplay Launch Trailer Sea of Thieves lanceert op 20 maart op pc's met Windows 10 en de Xbox One. Ter voorbereiding kun je op de site alvast een overzicht met Sea of Thieves info lezen. Read more…
16/03 07u00  The Crew 2 release bekend Ubisoft heeft de releasedatum van The Crew 2 bekendgemaakt. De game lanceert op 29 juni voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Initieel stond de game game gepland voor maart 2018, maar eind vorig jaar is The Crew 2 uitgesteld.Naast een normale versie komt er ook een Gold en een Motor Edition. De Gold Edition bevat naast de game ook de season pass, een steelbook case en verschillende extra voertuigen. De Motor Edition bevat daarnaast ook vier stickers, een map van de game en een nummerplaat.The Crew 2 bevat naast auto's onder andere ook monstertrucks, speedboten en stuntvliegtuigen. Tijdens de E3 van vorig jaar heeft Ubisoft de eerste The Crew 2 gameplay getoond.Read more…
15/03 17u00  Surviving Mars review - Mijn kleine Marskolonie Van een malle bananenrepubliek naar de ruimte: ontwikkelaar Haimimont Games levert met Surviving Mars een alternatieve citybuilder af na jarenlang de Tropico-games te ontwikkelen. Een geheel vrije sandboxervaring - binnen de beperkingen van het buitenaardse landschap - moet elke playthrough uniek maken, waarin verhalende elementen met een scifi-inslag aan bod komen. Naar aloude Hollywoodtraditie zou het geen sciencefiction zijn zonder een paar problemen.Surviving Mars gooit je in het begin voor de leeuwen: in het menu vind je een 'Easy Start', waarna je in een willekeurig gegenereerd landschap een raket mag neerplanten. Daaruit komen drie grote drones met elk een eigen opdracht, enkele kleine drones en een basisvoorraad grondstoffen om mee te beginnen. Door een gebrek aan uitleg is de instapdrempel hoog en word je mogelijk afgeschrikt. Toch zorgt een duidelijke verdeling van de taken ervoor dat je na een beetje puzzelen op een eenvoudige manier aan je Marsavontuur begint.Een Marsbasis heeft energie nodig, dus bouw je eerst een Solar Panel of Wind Turbine. Vervolgens zoek je nieuwe grondstoffen die in geconcentreerde bronnen over het landschap verspreid liggen. Daarop plaats je specifieke gebouwen om ze te ontginnen. Opslagplaatsen zijn daarbij belangrijk, want je moet die grondstoffen ergens plaatsen en voor nieuwe gebouwen vlot weer kunnen gebruiken. Aangezien je aan je eigen tempo je basis mag uitbouwen, sleept Surviving Mars je gemakkelijker mee. De game slaagt er dus in om je volledige aandacht op te eisen.Read more…
15/03 15u00  Ark: Survival Evolved komt naar smartphones Ark: Survival Evolved komt naar Android- en iOS-apparaten, aldus uitgever Studio Wildcard.De port wordt ontwikkeld door War Drum Studios, die in het verleden ook aan een aantal Rockstar games voor smartphones heeft gewerkt. De port is volgens het bericht 'de volledige online survival-ervaring die ook op de pc en de consoles te vinden is'. Vandaag gaat er een gesloten bèta van Ark: Survival Evolved op iOS van start. Deze lente komt de game uit. In ander smartphone nieuws komt ook Fortnite Battle Royale naar Android en iOS.Read more…
15/03 15u00  Shadow of the Tomb Raider officieel onthuld Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Eidos Montreal hebben Shadow of the Tomb Raider onthuld. De game lanceert op 14 september op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.Het bestaan van Shadow of the Tomb Raider is twee jaar geleden al gelekt. De naam van de game dook op op een laptop van een medewerker van Eidos Montreal. Daarnaast is de officiële onthulling van de game ook al enige dagen geleden gelekt. Square bevestigt nu dat Shadow of the Tomb raider het laatste deel is in een trilogie die de oorsprong van Lara Croft's carrière als schatzoeker laat zien. Een eerste trailer van de game laat onder andere zien dat de game zich in Zuid-Amerika afspeelt.Read more…
Laatste update: maandag 19 maart 2018, 16u45
Lees meer van Eurogamer >

EvilGamerz

Verbergen Tonen
22/03 09u45  Blade and Soul, Fire and Blood update brengt nieuwe Dungeons en Events De gloednieuwe ‘Fire and Blood’ update voor Blade & Soul biedt een niet te stoppen drakenkracht in de vorm van een nieuwe 12-speler raid; Koldrak’s Lair. De update is nu live en bevat naast de dungeon waar reikhalzend naar uit wordt gekeken, de volgende content: • Lyn Gunslingers, het Lyn ras kan het nu opnemen tegen de Gunslinger class • The Emperor’s Tomb storyline, die de Ransacked Treasury 6-player heroic dungeon opent • The Fire’s Favor event, die slechts beperkte tijd beschikbaar is, biedt spelers de kans om waardevolle beloningen en upgrades te verzamelen voor normale dungeons • Legend Mode voor PvP, biedt spelers de mogelijkheid om voor wekelijkse en seizoensgebonden beloningen te spelen zoals klassieke Blade & Soul karakters in de arena, zoals Jinsoyun en Poharan
22/03 07u45  Eerste reviews Sea of Thieves nog niet als verwacht De eerste reviews van Sea of Thieves vallen enigszins tegen. De game scoort op diverse websites net boven de voldoende. De game kwam begin deze week uit voor de PC en Xbox One.Cheat Code Central - 4.1/5CGM - 5.5/10Attack of the Fanboy - 3.5/5Gamereactor Sweden - 5/10FANDOM - 6/1010 
22/03 07u30  God of War bevat geen enkel laadscherm Binnenkort komt God of War uit voor de PlayStation 4. Tijdens gameplay zal het spel geen enkel laadscherm tonen en de actie zal dus volledig gestroomlijnd zijn in de game en niet onderbroken worden. Dat heeft game director Dori Arazi gezegd. De man benadrukt daarnaast de toevoeging van Kratos' zoon, Atreus, die een centrale rol speelt in het verhaal van de game. Hij maakt de gameplay volledig vernieuwend en anders dan voorheen. Het gebruik van Atreus als afleiding voor de tegenstander maakt gevechten volledig anders, vooral tijdens boss fights. De game verschijnt 20 april.11 
22/03 07u30  Sony viert alvast Pasen met flinke kortingen in de PS Store In de Europese PlayStation Store is Pasen alvast begonnen en wel met flinke kortingen voor games. Het gaat om kortingen tot meer dan 75%. Zo is bijvoorbeeld Borderlands 2 nog maar 1/3 van de prijs en is ook FIFA 18 nu een stuk goedkoper verkrijgbaar.Eagle Flighter – Van €39,99 voor €17,99Batman: Arkham Origins Blackgate – Van €19,99 voor €7,99Borderlands 2 – Van €24,99 voor €7,99Assassin’s Creed III: Liberation – Van €19,99 voor €4,99FIFA 18 – Van €69,99 voor €29,99Battlefield 1 – Van €59,99 voor €19,99NBA 2K18 – Van €69,99 voor €34,99DOOM – Van €29,99 voor €9,99Murdered: Soul Suspect – Van €19,99 voor €3,99Wolfenstein: The New Order – Van €19,99 voor €6,99Homefront: The Revolution – Van €29,99 voor €7,99The Elder Scrolls Online: Morrowind – Van €29,99 voor €19,99Robinson: The Journey – Van €49,99 voor €19,99Far Cry 4 – Van €19,99 voor €14,99Dishonored 2 – Van €39,99 voor €19,99For Honor Gold Edition – Van €109,99 voor €34,99Prey – Van €39,99 voor €14,99Alle kortingen kun je hier bekijken.11 
22/03 07u30  Launch trailer voor A Way Out EA en Hazelight Studios hebben de launch trailer van A Way Out uitgebracht. De game komt later deze week uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Het gaat om een co-op only adventure waarin spelers de rollen van Vincent en Leo innemen. Zij moeten zien te ontsnappen door het oplossen van puzzels, te praten, te vechten, sneaken en te schieten.11 
22/03 07u15  ARK: Survival Evolved komt naar de Switch De erg populaire game ARK: Survival Evolved zal naar de Nintendo Switch gaan komen. Dat heeft de studio Wildcard aangekondigd tijdens de Epic Games State of Unreal keynote. De open-wereld survival game is al beschikbaar op de PC, Xbox One en PlayStation 4 op dit moment. De partner studio van Wildcard, Abstraction Games, zal het spel porten. Zij hebben de PS4-versie eerder ook al geport. Het spel zal alle content en features uit de originele game met zich meebrengen naar de Switch.
22/03 07u15  THQ gaat Nickelodeon-klassiekers terugbrengen THQ Nordic heeft bekend gemaakt dat het enkele klassieke titels van Nickelodeon terug zal gaan brengen. Onderstaande titels zullen op nog onbekende platformen gaan terugkeren. Het is nog niet geheel duidelijk welke titels wanneer uit zullen gaan komen.Avatar: The Last AirbenderBack At The BarnyardCatscratchDanny PhantomEl TigreInvader ZimJimmy NeutronMy Life As A Teenage RobotRocket PowerRocko's Modern LifeRugratsSpongeBob SquarePantsTak And The Power Of JUJUThe Fairly OddParents (Amerika)The Ren & Stimpy ShowThe Wild Thornberrys
21/03 16u45  Blockchain-platform Chimaera laat gebruikers cryptocurrency minen door te gamen Blockchain-gaming-platform Chimaera laat gebruikers cryptocurrency minen door te gamen. Het platform is bedoeld voor developers en gamers en is gekoppeld aan CHI, een nieuwe cryptocurrency. Dit schept mogelijkheden voor compleet nieuwe game-vormen waarbij op veilige wijze echt geld verdiend kan worden. Blockchain is de technologie die ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld Bitcoins. Opgeslagen informatie wordt doorgestuurd naar iedereen die verbonden is met het blockchain-netwerk, waardoor er geen veranderingen worden aangebracht in de originele informatiebron en alles transparant en veilig blijft. Waar andere blockchain-projecten voornamelijk draaien om transacties en opslag van data, past Chimeara de technologie toe op gaming en biedt het een compleet gameplatform waar ontelbaar veel autonome game-werelden op kunnen draaien van bijna onbeperkte grootte.Het gebruiken van een blockchain-netwerk voor gaming maakt het mogelijk om geheel nieuwe game-genres te creëren met integratie van cryptocurrencies en crypto-assets, waarin je tegen andere spelers strijdt om grondstoffen en valuta die vervolgens volledig jouw eigendom worden en waarde hebben in de ‘echte wereld’. Zo kun je geld verdienen met jouw game-skills. Bovendien wordt de gamewereld feitelijk on-hackbaar, worden vele vormen van cheaten onmogelijk, draaien servers 24/7 en kan een game-developer nooit de stekker uit een spelwereld trekken.Steeds meer games worden beschikbaar op Chimaera, waaronder de voetbalmanagement game Soccer Manager™ Crypto. Door blockchain-technologieën wordt een nog veiligere, eerlijkere en realistische economie gecreëerd en wordt een echte ‘play-to-earn’-ervaring mogelijk gemaakt, waarin virtuele voetbalspelers gemakkelijk verhandeld kunnen worden voor echt geld.De public pre-sale van Chimaera start vrijdag. Als jij een van de eerdere gamers op het platform bent, kun je de CHI (Chimaera’s cryptocurrency die op 0,00002 bitcoin staat) met extra korting kopen.
21/03 12u45  Assassin’s Creed Rogue Remastered nu verkrijgbaar Assassin’s Creed Rogue Remastered, het meest duistere deel in de Assassin’s Creed-serie, is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Nieuwkomers en fans genieten van de mogelijkheid om op PlayStation 4 Pro en Xbox One X in 4K te spelen en op PlayStation 4 en Xbox One in 1080p. Ook bevat Assassin’s Creed Rogue Remastered verbeterde schaduwen en belichting, de bonusmissies The Armor of Sir Gunn en The Siege of Fort de Sable, die voorheen enkel onderdeel van de deluxe editie waren, en meer. Kruip (weer) in de huid van Shay Patrick Cormac en geniet van de beste versie van Assassin’s Creed Rogue. Assassin’s Creed Rogue Remastered is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.
21/03 12u30  South Park: The Fractured But Whole ‘From Dusk Till Casa Bonita’ DLC nu beschikbaar From Dusk Till Casa Bonita, de nieuwe downloadbare content (DLC) voor South Park: The Fractured But Whole, is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De nieuwe DLC voegt een volledig nieuwe verhaallijn en een gloednieuwe superheld toe aan de game. From Dusk Till Casa Bonita is onderdeel van de Season Pass (en Gold Edition), maar is ook los verkrijgbaar voor €11,99. South Park: The Fractured But Wole is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
21/03 12u30  Nieuwe versie van World of Tanks is zojuist gelanceerd De nieuwe versie van World of Tanks is zojuist online gegaan. Het bevat een nieuwe engine, graphics, sounds en soundtracks.World of Tanks lanceerde in 2010 voor het eerst in Rusland en heeft vandaag de dag meer dan 160 miljoen geregistreerde spelers op de PC versie wat het een van de meest populairste games ooit maakt.Wargaming heeft in samenwerking met Intel Corporation twee jaar lang aan de nieuwe high-end Core graphics engine gewerkt en daardoor is het nu mogelijk om de meest recentelijke grafische processen en renderingen af te spelen. Ook is er Physically Based Rendering (PBR) toegevoegd waardoor er prachtige post-processing effecten ontstaan zoals geavanceerde belichting, schaduwen, details en andere optimalisaties.Ook geluidswijs is er veel veranderd. Zo heeft het FILMHarmonic Orchestra nieuwe soundtracks opgenomen. Alle maps hebben nu hun eigen atmosferische muziek met ook lokale instrumenten erin verwerkt. In-game past de muziek zich naar de situatie aan.De World of Tanks Official Soundtrack is gepubliceerd door Sony Music Entertainment en is beschikbaar op de meeste grote muziek platformen als Spotify, Tidal, Deezer etc.Om deze launch te vieren wordt de Grand Extravaganza evenement gehouden die twee weken duurt en waarbij spelers naast in-game bonussen ook prijzen van Intel kunnen winnen.
21/03 07u45  God of War grafische elementen onder de loep genomen De Digital Foundry heeft een nieuwe video uitgebracht van God of War waarin ze wat analyses erop los laten. Zo draait de game in 4K checkerboard resolutie op de PlayStation 4 Pro. Ook gaan ze verder in op aspecten als texturing en reflecties van elementen in de omgevingen.
21/03 07u45  Nieuw artikel: Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Lees meer >
21/03 07u15  Sea of Thieves nu verkrijgbaar voor PC en Xbox One Hijs de zeilen en de vlag en vecht, ga schatten zoeken en maak je eigen epos in deze spectaculaire avonturengame in een gedeelde wereld. Doorkruis een fantastische wereld van ongerepte eilanden, mythische monsters en appetijtelijke buit, alleen of met je bemanning, en test je moed in epische zeeslagen tegen andere piraten. Vanaf nu is Sea of Thieves verkrijgbaar voor de PC en Xbox One. Sea of Thieves is geoptimaliseerd om 's werelds krachtigste console ten volle te benutten. Xbox One X Enhanced-games presteren beter, hebben stabielere framerates en vaak snellere laadtijden en hogere resoluties.Meer informatie en de game aankopen kun je in de Xbox Store.
21/03 07u15  Groot aantal bijzondere indiegames onderweg naar de Nintendo Switch Nintendo heeft vandaag een dik dozijn indiegames aangekondigd die in 2018 naar de Nintendo eShop op de Nintendo Switch komen. Deze games voor Nintendo-systemen van onafhankelijke ontwikkelaars, de zogenaamde “Nindies”, leveren unieke ervaringen in uiteenlopende genres – inclusief stealth-actiegames als Mark of the Ninja Remastered, tactische role-playing games als Banner Saga 3 en ritmische ‘bullet hell’-games als Just Shapes and Beats. Dankzij het unieke karakter van de Nintendo Switch, kunnen spelers zowel thuis als onderweg van deze indiegames genieten.Hieronder vind je meer informatie over een aantal van de aangekondigde titels: • Mark of the Ninja Remastered van Klei Entertainment: Deze hd-remaster van de oorspronkelijk in 2012 verschenen, hooggeprezen stealth-actiegame verschijnt komende herfst. In de game waant de speler zich een echte ninja, die behoedzaamheid, behendigheid en zijn hersenen moet gebruiken om zich een weg door de prachtige 2D-levels te banen.• Banner Saga 3 van Versus Evil: Dit is het epische slotstuk van de bekroonde Banner Saga-trilogie met volwassen, verhaalgedreven role-playing games. Banner Saga 3 verschijnt komende zomer, dus spelers kunnen zich alvast schrap zetten voor pittige gevechten, moeilijke keuzes en tragische verliezen. De twee voorlopers, Banner Saga en Banner Saga 2, komen ook naar de Nintendo Switch. De persoonlijke verhalen, vorderingen en keuzes uit de eerste twee games kunnen overgezet worden naar Banner Saga 3.• LUMINES REMASTERED van Enhance Games: Een bombastische harmonie van licht, geluid en intense puzzelactie maken deze hd-remake van het hoog beoordeelde LUMINES een feest om te spelen. Dit kan zowel in je eentje als met een vriend in de lokale multiplayerstand. LUMINES REMASTERED komt deze lente naar de Nintendo Switch.• Just Shapes & Beats van Berzerk Studio: Deze “muzikale bullet hell”-game is misschien wel een genre op zich! Navigeer tussen dodelijke vormen door op de maat van een soundtrack van 20 chiptune-artiesten. Je kunt de game alleen spelen, maar ook samenwerkend met een vriend, zowel lokaal* als online**. Just Shapes & Beats verschijnt in de zomer voor de Nintendo Switch en is tijdelijk exclusief voor dit systeem.• Reigns: Kings & Queens van Nerial en Devolver Digital: Als moderne vorst wacht de speler een schijnbaar eindeloze reeks verzoeken van boeren, bondgenoten en vijanden. Door in de game naar links of rechts te vegen, legt de speler zijn of haar wil op aan het koninkrijk. De Nintendo Switch-versie van Reigns: Kings & Queens verschijnt deze lente en bevat een exclusieve, lokale coöp-multiplayerstand.• The Messenger van Sabotage en Devolver Digital: The Messenger laat spelers de game transformeren van een 8-bit platformer naar een prachtig gerenderd 16-bit tijdreisavontuur. Tijdens hun reis door een vervloekt land, kunnen spelers upgrades, nieuwe vaardigheden, verborgen levels en geweldige speedrun-mogelijkheden ontdekken. The Messenger komt deze zomer naar de Nintendo Switch.• Fantasy Strike van Sirlin Games: In een wereld waarin fantasy en vechtkunst samenkomen, kan alles een wapen worden. In dit prachtig vormgegeven vechtspel kun je de eenvoudige besturing gebruiken om heel makkelijk combo’s en speciale acties uit te voeren. De game heeft zowel lokale* als online multiplayerstanden**. Fantasy Strike komt deze zomer naar de Nintendo Switch.• Pool Panic van Rekim en Adult Swim Games: Deze game bevat meer dan 100 levels waarin alles – van jungles tot woestijnen en steden – is veranderd in een reusachtige, tekenfilmachtige pot poolbiljart. Deze even maffe als meeslepende game heeft lokale en online multiplayerstanden voor maximaal vier spelers*. Pool Panic verschijnt later dit jaar, als eerste op de Nintendo Switch.• Garage van tinyBuild Games: Garage is een top-down shooter in een grimmige onderwereld die is geïnspireerd door de bloederige B-films uit het VHS-tijdperk. Gebruik verschillende wapens en vaardigheden om hordes ondoden te slachten. Garage verschijnt deze lente, als eerste voor de Nintendo Switch.• Light Fall van Bishop Games: Dit platformavontuur voert spelers naar de vergeten wereld van Numbra, waar ze hun vijandige omgevingen moeten overwinnen met behulp van de Shadow Core, een magische kist die spelers de lucht in lanceert. In de Speedrun-stand kunnen spelers tegen hun vrienden of de snelste spelers ter wereld racen en in de online-klassementen stijgen. Light Fall debuteert deze lente op de Nintendo Switch en is tijdelijk exclusief voor dit systeem.• Bomb Chicken van Nitrome: Wie heeft er nou geen trek in een ouderwets leuke platformer met een kip? De vraag wordt explosief beantwoord door Bomb Chicken, een game waarin snelle actie samengaat met puzzels en arcade-gameplay. Als kip kun je bommen leggen om lastige hindernissen te overwinnen en geheime gebieden te ontdekken. Bomb Chicken verschijnt deze zomer, als eerste op de Nintendo Switch.• Pode van Henchman & Goon: Twee onwaarschijnlijke reisgenoten gaan op avontuur in deze coöp-verkennings-puzzelgame. Pode is geïnspireerd door Noorse kunst en cultuur, resulterend in verbluffende omgevingen en gameplay. Pode verschijnt deze lente.• West of Loathing van Asymetric: West of Loathing is een slapstick-comedy-western-adventure-role-playing game met stokfiguurtjes. Deze hilarische game zit vol puzzels, missies en turn-based gevechten. Hij verschijnt deze zomer op de Switch, als console-exclusive.• Bad North van Plausible Concept en Raw Fury: Bewapen je troepen, versterk je verdediging en bescherm je burgers in deze rogue-lite realtime strategy-game met Vikingen. Bad North verschijnt deze zomer, als eerste op de Nintendo Switch.
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van EvilGamerz >

Power Unlimited

Verbergen Tonen
22/03 00u15  'Modern Warfare 2 Remastered is echt... en Modern Warfare 4 ook' Komt Modern Warfare 2 Remastered er aan en krijgt de remaster géén multiplayer? En zou Activision achter de schermen ook aan Modern Warfare 4 werken? Dit en veel meer in de Nachtwacht.15 
21/03 17u00  Hoe krijg je cross-play aan de praat in Fortnite: Battle Royale? Fortnite: Battle Royale is een van de weinige games die cross-play ondersteunt. Dat houdt in dat je op verschillende platformen tegen- of met elkaar kunt strijden voor die Victory Royale. Het is alleen niet altijd even duidelijk hoe dit precies werkt. Tingle legt het je eventjes uit.
21/03 13u30  Join de PUmmunity Discord Channel en versterk onze actieve community! Ben jij een volwaardig lid van de PUmmunity of zou je graag meer bij de grote groep lezers van Power Unlimited betrokken willen zijn? Join dan ons Discord Channel!
21/03 12u15  De beste F2P games op Steam - Gratis Gamen In dit tweede deel van de Gratis Gamen Serial keert Alie Steam binnenstebuiten om de 10 beste F2P games te vinden. Uiteraard vind je Team Fortress 2 en DotA 2 in deze lijst, maar daarnaast hoopt onze redactrice je te verrassen met bijvoorbeeld een card game en een visual novel.
21/03 00u15  Nindies Direct toont nieuwe indiegames voor Switch Nieuwe indiegames op Switch, waaronder Lumines, geruchten over de nieuwe Assassins Creed, Ubisoft weert Vivendi af en nog veel meer in deze lekker volle Nachtwacht.
20/03 12u30  De evolutie van… Link (The Legend of Zelda) Het is ruim een jaar geleden dat Breath of the Wild uitkwam en daarin is Link weer wat realistischer dan hij in het verleden is geweest. Link heeft dan ook vele gedaantes gehad in zijn 32-jarige geschiedenis. Laura duikt in deze serial over de evolutie van gamepersonages in de evolutie van Hyrule’s grote held: Link.
20/03 11u15  Win Justice League op Blu-ray plus veel goodies! Vond je Justice League een vette film of heb je hem helemaal nog niet gezien? Wij geven de Blu-ray weg, samen met veel andere vette goodies!
20/03 09u45  Aangekondigd: nieuwe retro-Atari, Will Wrights Proxi en Sonic-sneakers Oeps, de N8W8 is iets te laat, maar er zijn zoveel aankondigen te vermelden, dat de Wacht daar even voor moest gaan zitten. De maker van SimCity komt met Proxi, Atari toont morgen een prototype van haar nieuwe console en meer in deze langverwachte N8W8!
19/03 17u00  Gratis spelletjes op Steam, Nintendo Labo en levensbeschermende hoofddeksels - WeekPUlanning PU zal niks zijn zonder zijn getalenteerde groepje freelance-bazen die elke week weer prachtige artikelen aanleveren. Maar wat komt er de komende week voor moois online? Tingle legt het je uit!
19/03 17u00  Een Zak vol Monsters - Deel 2: een bijzondere Pokémon GO collectie, de beste spelers ter wereld en meer We horen je denken: 'Zijn er nou nog steeds mensen die Pokémon Go spelen?' Marvin in ieder geval wel, zo fanatiek dat hij er zelfs een serial over schrijft. Want net als in elke Pokémon-game heeft hij weer één doel: de Pokédex volkrijgen. Dit keer duurt het alleen veel langer en moet hij dagelijks zijn luie reet van de bank af zien te krijgen…
19/03 14u15  LAN op een vette game pc dankzij Eerste Hulp bij LAN! Ga je naar een LAN, maar is het onmogelijk om een goede PC mee te nemen, ben je zo zuinig op je spullen dat je het niet aandurft of deel je een game PC met je zusje? Lees dan snel verder, want Eerste Hulp bij LAN kan er voor gaan zorgen dat je tijdens de LAN van je keuze de beschikking hebt over een top PC!
19/03 12u45  Enzio ruimt zijn Backlog op: Divinity: Original Sin 2 (+stemmen!) In de poll over welke game uit z''n backlog Enzio moet spelen, was het een spannende strijd tussen Divinity: Original Sin 2 en Stardew Valley. Later heeft Stardew Valley een kleine inhaalslag gemaakt, maar was de keuze al gemaakt: Enzio gaat de RPG van het Belgische Laran Studios spelen!
19/03 00u45  Hoe presteert PUBG nu op de Xbox One (X)? Heeft ontwikkelaar Bluehole PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) inmiddels lekker werkend gekregen op de Xbox One (X)? Of laten de prestaties nog steeds te wensen over? Het antwoord vind je in deze N8W8. Ander nieuws over: Myst, Kirby Star Allies, Total War Saga: Thrones of Britannia en de SXSW Gaming Awards.
18/03 17u00  Een Zak vol Monsters - Deel 2: een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer We horen je denken: “Zijn er nou nog steeds mensen die Pokémon Go spelen?” Marvin in ieder geval wel, zo fanatiek dat hij er zelfs een serial over schrijft. Want net als in elke Pokémon-game heeft hij weer één doel: de Pokédex volkrijgen. Dit keer duurt het alleen veel langer en moet hij dagelijks zijn luie reet van de bank af zien te krijgen…
18/03 15u45  Gerucht: Modern Warfare 2 remaster in de maak? Live vanuit een opblaasbare jacuzzi, rapporteert de Weekendwacht zich! Met nieuwe screens van God of War, geruchten over een Modern Warfare 2 remaster, een gouden Pikachu en mogelijk een Killer7 remaster!
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Power Unlimited >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x 'Modern Warfare 2 Remastered is echt... en Modern Warfare 4 ook'22/03 00u15 - Power Unlimited: Komt Modern Warfare 2 Remastered er aan en krijgt de remaster géén multiplayer? En zou Activision achter de schermen ook aan Modern Warfare 4 werken? Dit en veel meer in de Nachtwacht.
12x THQ Nordic gaat Nickelodeon games maken22/03 00u15 - 4Gamers: THQ Nordic heeft aangekondigd dat het de rechten heeft verworven voor het maken van games gebaseerd op reeksen van Nickelodeon. Met onderstaande franchises mag THQ Nordic voortaan aan de slag. Avatar: ...
11x THQ Nordic gaat games voor Nickolodeon maken22/03 07u30 - Gamequarter.be: THQ Nordic Games, de uitgever van spellen als Deadfall, Darksiders, Painkiller en Lock's Quest, heeft van Nickolodeon de rechten gekregen om games te maken van hun series. Dat maakt het bedrijf bekend.  Nickolodeon heeft door de jaren heen heel wat series uitgezonden, waarover ze niet altijd de (volledige) rechten bezitten. THQ Nordic Games kan dus niet zomaar met alles aan de slag wat op de zender te zien was. Ze hebben echter wel beschikking tot de volgende IP's: Avatar: The Last Airbender Back At The Barnyard Catscratch Danny Phantom El Tigre Invader Zim Jimmy Neutron My Life As A Teenage Robot Rocket Power Rocko's Modern Life Rugrats SpongeBob SquarePants Tak And The Power Of JUJU The Fairly OddParents (US only) The Ren & Stimpy Show The Wild Thornberrys Met deze deal zet het bedrijf de volgende stap om zoveel mogelijk van het wijlen THQ in zich op te nemen. Deze waren namelijk eerder verantwoordelijk voor deze licentie.
11x God of War bevat geen enkel laadscherm22/03 07u30 - EvilGamerz: Binnenkort komt God of War uit voor de PlayStation 4. Tijdens gameplay zal het spel geen enkel laadscherm tonen en de actie zal dus volledig gestroomlijnd zijn in de game en niet onderbroken worden. Dat heeft game director Dori Arazi gezegd. De man benadrukt daarnaast de toevoeging van Kratos' zoon, Atreus, die een centrale rol speelt in het verhaal van de game. Hij maakt de gameplay volledig vernieuwend en anders dan voorheen. Het gebruik van Atreus als afleiding voor de tegenstander maakt gevechten volledig anders, vooral tijdens boss fights. De game verschijnt 20 april.
11x Sony viert alvast Pasen met flinke kortingen in de PS Store22/03 07u30 - EvilGamerz: In de Europese PlayStation Store is Pasen alvast begonnen en wel met flinke kortingen voor games. Het gaat om kortingen tot meer dan 75%. Zo is bijvoorbeeld Borderlands 2 nog maar 1/3 van de prijs en is ook FIFA 18 nu een stuk goedkoper verkrijgbaar.Eagle Flighter – Van €39,99 voor €17,99Batman: Arkham Origins Blackgate – Van €19,99 voor €7,99Borderlands 2 – Van €24,99 voor €7,99Assassin’s Creed III: Liberation – Van €19,99 voor €4,99FIFA 18 – Van €69,99 voor €29,99Battlefield 1 – Van €59,99 voor €19,99NBA 2K18 – Van €69,99 voor €34,99DOOM – Van €29,99 voor €9,99Murdered: Soul Suspect – Van €19,99 voor €3,99Wolfenstein: The New Order – Van €19,99 voor €6,99Homefront: The Revolution – Van €29,99 voor €7,99The Elder Scrolls Online: Morrowind – Van €29,99 voor €19,99Robinson: The Journey – Van €49,99 voor €19,99Far Cry 4 – Van €19,99 voor €14,99Dishonored 2 – Van €39,99 voor €19,99For Honor Gold Edition – Van €109,99 voor €34,99Prey – Van €39,99 voor €14,99Alle kortingen kun je hier bekijken.
11x Launch trailer voor A Way Out22/03 07u30 - EvilGamerz: EA en Hazelight Studios hebben de launch trailer van A Way Out uitgebracht. De game komt later deze week uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Het gaat om een co-op only adventure waarin spelers de rollen van Vincent en Leo innemen. Zij moeten zien te ontsnappen door het oplossen van puzzels, te praten, te vechten, sneaken en te schieten.
10x Replay editor voor Fortnite Battle Royale aangekondigd22/03 08u45 - InsideGamer: Er komt een replay editor voor Fortnite Battle Royale, aldus ontwikkelaar Epic.
10x Eerste reviews Sea of Thieves nog niet als verwacht22/03 07u45 - EvilGamerz: De eerste reviews van Sea of Thieves vallen enigszins tegen. De game scoort op diverse websites net boven de voldoende. De game kwam begin deze week uit voor de PC en Xbox One.Cheat Code Central - 4.1/5CGM - 5.5/10Attack of the Fanboy - 3.5/5Gamereactor Sweden - 5/10FANDOM - 6/10
10x Battlerite stelt eerste Paladin voor22/03 00u00 - 4Gamers: De free-to-play brwaler Battlerite voegt zijn eerste Paladin toe aan het roster. Met de toevoeging van Ulric, een melee support, komt het totaal aantal personages op 27 te staan. Zoals het een goede support ...
9x De Nintendo Switch is nu wel heel aantrekkelijk geprijst bij Bol.com22/03 07u45 - Gamequarter.be: Toen de Nintendo Switch net verschenen was, was het ding in geen winkel te vinden. Nintendo heeft echter alles op alles gezet om zo snel mogelijk aan de vraag te kunnen voldoen en de meeste winkels hebben daardoor weer voldoende voorraad van de console. Er kan zelfs met de prijs worden gestunt! Bol.com bijvoorbeeld, verkoopt zowel het grijze als het rood/blauwe model van de Nintendo Switch enkel vandaag voor de actieprijs van € 299,-, wat een kleine 10% goedkoper is dan wat we vandaag op andere webwinkels aantroffen. En bij bedragen van enkele honderden euro's telt dat snel aan. Wacht daarom niet te lang om hier te klikken, want voor je weet is het weg.

Statistieken

Artikels:
34994
Gelezen:
19674
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven