dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Autozine

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Autozine

Verbergen Tonen
23/10 10u00  Audi ontvangt ASI certificaat Audi is de eerste autofabrikant die een certificaat van het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) ontvangt. De non-profit organisatie ASI stelt zich ten doel om duurzame standaards te creeren voor de gehele aluminium productieketen. De ASI bevestigt met de zogeheten Performance Standard certificering dat Audi voldoet aan de strenge ASI-vereisten voor industriele gebruikers van aluminium. In het geval van Audi ligt de focus daarbij nadrukkelijk op het ontwerp en de vervaardiging van de aluminiumcomponenten voor de batterijbehuizing van de Audi e-tron.
23/10 00u00  Nissan LEAF voorziet wijk van stroom Voor het eerst in Nederland heeft een elektrische deelauto stroom terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Een Nissan LEAF van Buurauto leverde tijdens een test in Amsterdam elektriciteit aan woningen via een Vehicle-to-Grid-laadpaal van NewMotion. In dit proefproject werken Nissan, Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam Smart City samen. Deze pilot baant de weg voor de groeiende vloot elektrische deelautos om gezamenlijk als energiebuffer bij te dragen aan de omschakeling naar duurzame energie.13 
23/10 00u00  Nieuwe Skoda heet Scala SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.14 
23/10 00u00  Porsche gaat met Taycan elektrisch Zes miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan, een verdere ontwikkeling van Porsche Production 4.0 en een ongeevenaard kennisoffensief in het hele bedrijf. Met een duidelijke toewijding aan elektrische mobiliteit ondergaat Porsche een enorme transformatie en onderstreept het sportwagenmerk zijn toekomstige levensvatbaarheid.13 
23/10 00u00  Hyundai werkt met Perceptive Automatica Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor nieuwe technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die software voor autonome autos en systemen ontwikkelt. CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundais centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.38 
21/10 16u00  Skoda verlaagt private lease prijs Rapid Skoda verlaagt de private lease prijs van de Rapid Spaceback. De Clever 1.0 TSI 70 kW/95 pk uitvoering is er tijdelijk voor 299 euro per maand. De klant hoeft alleen nog te tanken, Skoda regelt de rest. Voor Skodas die via private lease worden gereden, geldt geen fiscale bijtelling. Daarnaast gaat private lease bij Skoda vergezeld van het onafhankelijke Keurmerk Private Lease.
21/10 16u00  GAC Mitsubishi start productie nieuwe EV GAC Mitsubishi Motors start in China met de productie van de nieuwe Eupheme EV: een volledig elektrisch aangedreven SUV. GAC Mitsubishi Motors (GMMC) is een joint venture van Mitsubishi Motors Corporation, Guangzhou Automobile Group (GAC) en Mitsubishi Corporation. De Eupheme EV is ontworpen door GAC en wordt geproduceerd door GMMC in Changsha, Hunan.
21/10 15u45  Miljoenste Skoda van 2018 geproduceerd Skoda AUTO heeft deze week al zijn miljoenste auto van dit jaar geproduceerd. Deze mijlpaal werd twee weken eerder bereikt dan in 2017. Het is voor het vijfde jaar op rij dat de productieteller op zeven cijfers uitkomt. De een miljoenste auto in dit productiejaar, een Skoda FABIA 1.0 TSI in Moon White, rolde deze week van de band in de fabriek in Mlada Boleslav. De onlangs vernieuwde compacte auto is na de OCTAVIA de meest populaire Skoda.
21/10 11u15  Autotest: Nissan Qashqai De Nissan Qashqai is de meest verkochte auto in zijn soort. Het geheim achter dat succes is: goede planning. De Qashqai kwam op het juiste moment, toen mensen op zoek waren naar een origineel alternatief voor een standaard hatchback. Daarbij deugt het concept: de Qashqai is wel anders, maar op geen enkele manier minder dan een alledaagse auto. Om bij de tijd te blijven is de Qashqai nu aangepast voor modeljaar 2019.
20/10 17u30  VW ontwikkelt interactieve koplampen Volkswagen werkt aan interactieve verlichtingstechnologie voor een compleet nieuw niveau in veiligheid en personalisatie. Innovatieve HD-koplampen kunnen informatie direct op de weg projecteren, zodat automobilisten ook zonder oogcontact weten wat hun medeweggebruikers gaan doen. Dit is straks belangrijk voor zelfrijdende autos, maar kan de veiligheid nu ook al vergroten.
20/10 15u15  Productie SEAT Tarraco van start gegaan Voor de eerste keer in circa twintig jaar produceert de fabriek van Volkswagen in Wolfsburg een model van een ander merk uit het concern: de SEAT Tarraco. De Spaanse SUV, die is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, benut de synergie-effecten van het MQB productieplatform maximaal. De Tarraco gaat in Wolfsburg samen met de Volkswagen-modellen Tiguan en Touran van de band rollen.
20/10 15u00  Nieuwe motor voor Nissan QASHQAI Nissans nieuwe 1,3-liter benzinemotor maakt zijn debuut in de Qashqai. De nieuwe motor is het nieuwste hoofdstuk in het succesverhaal van de Nissan Qashqai. De bestverkochte Crossover van Europa spreekt met de nieuwe benzinemotor een nog groter publiek aan. Bovendien voldoet de Qashqai hiermee aan de nieuwe uitstootnormen.
20/10 00u00  Autotest: Opel Combo Tour Opel introduceert de geheel nieuwe Combo. Zoiets vraagt om een grootse onthulling op een autoshow, maar dit keer kiest Opel voor een andere aanpak. Om de aandacht niet te hoeven delen met de vele andere primeurs op een autoshow, maakt de nieuwe Combo een toer door Europa. In verschillende steden kunnen klanten, dealers en journalisten kennis maken met de nieuwe Combo. Proefrijden kon nog niet, proefzitten wel...
19/10 00u00  Opel kondigt 8 nieuwe modellen aan Opel zet het productoffensief vanuit het PACE!-plan voort. Daarmee wil het beantwoorden aan de behoeften van de klant en voldoen aan de ingrijpende nieuwe CO2-richtlijnen die in geheel Europa vanaf 2020 gelden. Het modellengamma van de toekomst moet zorgen voor een duurzame, succesvolle ontwikkeling van zowel de autofabrikant als het dealernetwerk. Vanaf begin 2019 tot eind 2020 introduceert Opel acht nieuwe of vernieuwde modellen, vooral in de populairste en snelst groeiende segmenten. Uiteindelijk heeft Opel dan een van de jongste modellengamma's van alle grote merken.
18/10 00u00  Autotest: Mercedes-Benz E300e Bij de Mercedes-Benz E-Klasse draait het om luxe en comfort. Dat wordt bereikt door het inzetten van moderne techniek die het autorijden makkelijker en comfortabeler maakt. Daarom is het eigenlijk vreemd dat Mercedes-Benz tot nu toe vooral inzette op traditionele benzine- en dieselmotoren. Gelukkig is de E-Klasse nu ook vooruitstrevend als het gaat om de aandrijving, want de quot;E300e quot; is voorzien van de vierde generatie plug-in hybride-techniek van Mercedes-Benz.
Laatste update: vandaag om 10u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 00u00  Volvo en nVidia gaan meer samenwenVolvo Cars en NVIDIA, toonaangevend fabrikant van hardware voor gebruik met kunstmatige intelligentie ofwel Artificial Intelligence (AI), bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een uiterst geavanceerde kernprocessor die geschikt is voor AI. Volvo past deze toe in de volgende generatie Volvo-modellen. Hierdoor worden de veiligheidsvoorzieningen van Volvo betrouwbaarder.
18/10 00u00  Productie Audi A1 gestartIn de SEAT fabriek in Barcelona is de productie van de nieuwe Audi A1 gestart. De compacte Audi wordt exclusief in deze fabriek gefabriceerd en van daaruit naar alle markten gedistribueerd waar de A1 wordt verkocht. Na de Q3 is de compacte Audi A1 het tweede premium model dat de Spaanse fabriek bouwt.
18/10 00u00  Zelfrijdende RangeRover rondt ring UKEen Range Rover Sport heeft als eerste zelfrijdend een route voltooid op een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. Het prototype van de zelfrijdende Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam rotondes op de uitdagende Coventry Ring Road.
18/10 00u00  Ford start productie StreetScooterFord is op het Europese hoofdkantoor in Keulen gestart met de productie van de elektrische Deutsche Post StreetScooter WORK XL bedrijfswagen. De middelgrote elektrische bedrijfswagen, met een Transit chassis en cabine, wordt geproduceerd in de joint venture-fabriek Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter. Ongeveer 180 Ford-werknemers werken in twee ploegendiensten om maximaal 16 WORK XL- bedrijfswagens per dag te maken, wat zorgt voor een productiecapaciteit van 3.500 autos per jaar.
17/10 23u00  Alle Smarts elektrisch vanaf 2019Vanaf 1 januari 2019 is Smart in Nederland een 100% elektrisch automerk. De overstap van Smart naar volledig elektrisch sluit aan bij de CASE-strategie (Connected, Autonomous, Shared, Electric) waarop de mobiliteit van de toekomst bij Smart gebaseerd is. Onder de vlag van het nieuwe product- en technologiemerk EQ staan de Smart ForTwo en de vierpersoons Smart ForFour garant voor emissievrije urban mobility.
17/10 22u45  BMW introduceert X7BMW introduceert de X7. Het grootste BMW X model is 5.151 millimeter lang, 2.000 millimeter breed en heeft een hoogte van 1.805 millimeter. De wielbasis bedraagt 3.105 millimeter. De heldere designtaal omvat een prominent front, grote ramen, een grote bodemvrijheid, een lange daklijn en een in twee delen te openen achterklep. Exclusieve details zijn er ook, onder meer diverse chroomelementen. Adaptieve LED-koplampen zijn standaard op de BMW X7. BMW Laserlight is optioneel verkrijgbaar. De productie van de BMW X7 vindt plaats in de BMW fabriek in Spartanburg (Verenigde Staten). De marktintroductie is eind maart 2019.
16/10 23u45  Diversen: GTC 2018Wilt u weten hoe de autowereld er volgend jaar uitziet? Ga dan naar een autotentoonstelling. Wilt u weten hoe de autowereld er over 5 tot 10 jaar uitziet? Dan is een bezoekje aan quot;GTC 2018 quot; de moeite waard. Op deze conferentie ontmoeten autofabrikanten en ontwikkelaars van intelligente computertechniek elkaar. Samen ontwikkelen ze de auto van de toekomst.
16/10 18u00  Hertz treedt toe tot SkyTeamAutoverhuurbedrijf Hertz heeft aangekondigd dat het als eerste niet-luchtvaartmaatschappij partner wordt van SkyTeam, een van de meest toonaangevende luchtvaartallianties ter wereld. Per 16 oktober 2018 kunnen Frequent Flyers van alle twintig aangesloten luchtvaartmaatschappijen bij SkyTeam genieten van verschillende autohuurvoordelen, terwijl ze Frequent Flyer Miles verdienen als ze een auto huren bij Hertz.
16/10 18u00  Ford test IPMStel een wereld voor waarin bij een druk kruispunt niet langer voor een rood stoplicht hoeft te geworden gewacht en dat het alleen nog nodig is te stoppen wanneer de bestemming is bereikt. Ford test een nieuwe technologie waarin connected cars dit mogelijk maken. Het bedrijf liet zich daarvoor inspireren door de manier waarop voetgangers zich een weg banen door een drukke menigte, namelijk door te vertragen of te versnellen om botsingen te vermijden, zonder stil te staan.
16/10 17u45  Porsche Panamera nu als GTSPorsche heeft twee nieuwe, extra sportieve uitvoeringen toegevoegd aan zijn Panamera-reeks. De Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo onderscheiden zich door hun 4,0-liter V8 bi-turbomotor (338 kW / 460 pk), dynamische onderstel met driekamer-luchtvering en unieke designelementen en uitrusting. Standaard is bijvoorbeeld het SportDesign Pakket met zwarte exterieurdetails en veel alcantara in het interieur. Bovendien levert Porsche nu voor het eerst een Head-Up Display op de Panamera.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x Hyundai werkt met Perceptive Automatica23/10 00u00 - Autozine: Hyundai CRADLE, het onderdeel van Hyundai Motor Company voor nieuwe technologie, investeert in Perceptive Automata; een Amerikaanse startup die software voor autonome autos en systemen ontwikkelt. CRADLE staat voor Center for Robotic-augmented Design in Living Experiences; Hyundais centrum voor met robotica verbeterd design voor de dagelijkse praktijk. Met CRADLE breidt Hyundai zijn automotive-activiteiten uit naar aanverwante activiteiten op het gebied van vervoer over de weg en daarbuiten. Hyundai wil het innovatieconcept CRADLE wereldwijd toepassen en investeert nu in Perceptive Automata in Amerika.
14x Nieuwe Skoda heet Scala23/10 00u00 - Autozine: SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord scala, dat letterlijk trap of ladder betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke Skoda-letters in plaats van een logo.
13x Porsche gaat met Taycan elektrisch23/10 00u00 - Autozine: Zes miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan, een verdere ontwikkeling van Porsche Production 4.0 en een ongeevenaard kennisoffensief in het hele bedrijf. Met een duidelijke toewijding aan elektrische mobiliteit ondergaat Porsche een enorme transformatie en onderstreept het sportwagenmerk zijn toekomstige levensvatbaarheid.
13x Nissan LEAF voorziet wijk van stroom23/10 00u00 - Autozine: Voor het eerst in Nederland heeft een elektrische deelauto stroom terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Een Nissan LEAF van Buurauto leverde tijdens een test in Amsterdam elektriciteit aan woningen via een Vehicle-to-Grid-laadpaal van NewMotion. In dit proefproject werken Nissan, Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam Smart City samen. Deze pilot baant de weg voor de groeiende vloot elektrische deelautos om gezamenlijk als energiebuffer bij te dragen aan de omschakeling naar duurzame energie.
5x Audi ontvangt ASI certificaat23/10 10u00 - Autozine: Audi is de eerste autofabrikant die een certificaat van het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) ontvangt. De non-profit organisatie ASI stelt zich ten doel om duurzame standaards te creeren voor de gehele aluminium productieketen. De ASI bevestigt met de zogeheten Performance Standard certificering dat Audi voldoet aan de strenge ASI-vereisten voor industriele gebruikers van aluminium. In het geval van Audi ligt de focus daarbij nadrukkelijk op het ontwerp en de vervaardiging van de aluminiumcomponenten voor de batterijbehuizing van de Audi e-tron.
1x Zelfrijdende RangeRover rondt ring UK18/10 00u00 - Autozine: Een Range Rover Sport heeft als eerste zelfrijdend een route voltooid op een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. Het prototype van de zelfrijdende Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam rotondes op de uitdagende Coventry Ring Road.
1x Productie Audi A1 gestart18/10 00u00 - Autozine: In de SEAT fabriek in Barcelona is de productie van de nieuwe Audi A1 gestart. De compacte Audi wordt exclusief in deze fabriek gefabriceerd en van daaruit naar alle markten gedistribueerd waar de A1 wordt verkocht. Na de Q3 is de compacte Audi A1 het tweede premium model dat de Spaanse fabriek bouwt.
1x VW ontwikkelt interactieve koplampen20/10 17u30 - Autozine: Volkswagen werkt aan interactieve verlichtingstechnologie voor een compleet nieuw niveau in veiligheid en personalisatie. Innovatieve HD-koplampen kunnen informatie direct op de weg projecteren, zodat automobilisten ook zonder oogcontact weten wat hun medeweggebruikers gaan doen. Dit is straks belangrijk voor zelfrijdende autos, maar kan de veiligheid nu ook al vergroten.
1x Skoda verlaagt private lease prijs Rapid21/10 16u00 - Autozine: Skoda verlaagt de private lease prijs van de Rapid Spaceback. De Clever 1.0 TSI 70 kW/95 pk uitvoering is er tijdelijk voor 299 euro per maand. De klant hoeft alleen nog te tanken, Skoda regelt de rest. Voor Skodas die via private lease worden gereden, geldt geen fiscale bijtelling. Daarnaast gaat private lease bij Skoda vergezeld van het onafhankelijke Keurmerk Private Lease.
0x Porsche Panamera nu als GTS16/10 17u45 - Autozine: Porsche heeft twee nieuwe, extra sportieve uitvoeringen toegevoegd aan zijn Panamera-reeks. De Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo onderscheiden zich door hun 4,0-liter V8 bi-turbomotor (338 kW / 460 pk), dynamische onderstel met driekamer-luchtvering en unieke designelementen en uitrusting. Standaard is bijvoorbeeld het SportDesign Pakket met zwarte exterieurdetails en veel alcantara in het interieur. Bovendien levert Porsche nu voor het eerst een Head-Up Display op de Panamera.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven