zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Autozine

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Autozine

Verbergen Tonen
21/04 03u30  Computest hackt Volkswagen Ethische hackers van Computest hebben kwetsbaarheden ontdekt in het infotainmentsysteem dat wordt gebruikt in verschillende modellen van de Volkswagen Group. Zij kregen op afstand toegang het systeem waardoor de privacy van bestuurders kan worden geschaad. Zo kunnen kwaadwillenden in bepaalde situaties meeluisteren met gesprekken die de bestuurder via een carkit voert, de microfoon aan- en uit zetten en het volledige adresboek en de gespreksgeschiedenis inzien.14 
21/04 03u15  Jaguar kijkt door blinde bocht Jaguar Land Rover zet nieuwe stappen bij het ontwikkelen van betere en vooral veiligere autonoom rijdende autos. Voertuigen die sneller en vroeger kunnen anticiperen op onverwachte verkeerssituaties, doordat zij door obstakels of een blinde bocht kunnen kijken, moeten de zelfrijdende auto dichterbij brengen.
21/04 03u15  Seat Leon na als Cupra Black Met de Leon CUPRA Black heeft SEAT een exclusieve uitvoering van de Leon CUPRA uitgebracht. Met zwarte designaccenten en sportieve prestaties geeft de Leon CUPRA Black een duidelijk statement af: dit model is bestemd voor liefhebbers van sportiviteit en design. Met een klantvoordeel van ruim 3.000 euro is de SEAT Leon CUPRA Black ook nog eens heel onderscheidend in prijs.
21/04 00u00  Autotest: Volvo XC40 Zweden, of beter gezegd Scandinaviërs, hebben een unieke kwaliteit. Ze kunnen ergens enorm in uitblinken, maar zijn daar heel bescheiden over. Dat geldt niet alleen voor de mensen, maar ook voor de auto's. Zo zijn de grote Volvo XC90 en XC60 geen SUV's om op te vallen of op te scheppen, ze zijn vooral comfortabel en veilig. Nu introduceert Volvo een compacte SUV: de XC40. Is dit jongste model even nuchter als de grotere Volvo's?13 
21/04 00u00  Fastned breidt uit naar Engeland Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en inmiddels 67 stations exploiteert in Nederland, heeft een tender gewonnen voor het realiseren van twee snellaadstations in de stadscentra van Newcastle en Sunderland. De tender werd georganiseerd door de North East Combined Authority (NECA) en Newcastle University. Beide Go Ultra Low Filling Stations zullen worden uitgerust met zes snelladers. In Newcastle zijn twee daarvan 175kW snelladers die voorbereid zijn voor 350kW. Hiermee kunnen elektrische auto's tot 100 keer sneller worden opgeladen dan thuis.12 
19/04 10u15  Skoda toont nieuwe SUV voor China SKODA heeft voorafgaand aan de wereldpremiere op de Beijing Auto Show 2018 de eerste tekeningen van een nieuwe stads-SUV getoond die speciaal voor de Chinese markt is ontworpen en ontwikkeld. Na de KODIAQ en KAROQ is de nieuwe mainstream stads-SUV het derde lid van de SKODA SUV-familie voor de Chinese markt.
19/04 00u15  Autotest: Audi A8 Audi heeft als slogan: quot;voorsprong door techniek quot;. Juist nu elektrische auto's en zelfrijdende auto's in het middelpunt van de belangstelling staan, heeft Audi als geen ander kans om zich te bewijzen. De nieuwe Audi A8 belooft daarom hybride-aandrijving én de meeste geavanceerde zelfrijdende functies in een productieauto. Is dit voorsprong door techniek op zijn best?
18/04 21u45  Vooruitblik: Opel Combo Tour Opel introduceert de geheel nieuwe Combo. Zoiets vraagt om een grootse onthulling op een autoshow, maar dit keer kiest Opel voor een andere aanpak. Om de aandacht niet te hoeven delen met de vele andere primeurs op een autoshow, maakt de nieuwe Combo een toer door Europa. In verschillende steden kunnen klanten, dealers en journalisten kennis maken met de nieuwe Combo. Proefrijden kon nog niet, proefzitten wel...
18/04 16u30  Volkswagen test autonoom parkeren Parkeren kost veel tijd: jaarlijks zijn Duitsers er gemiddeld 41 uur aan kwijt, Britten 44 uur en inwoners van New York zelfs 104 uur (bron: INRIX 2017). Om parkeren in de toekomst zonder stress, tijdverlies en krassen te laten verlopen, voert de Volkswagen Groep op Hamburg Airport een test met autonoom parkerende autos uit. Praktijkproeven met klanten starten volgens planning aan het begin van het komende decennium.
18/04 16u15  Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6 Met de introductie van de vernieuwde Mazda6 zal Mazda in Nederland de namen van de verschillende uitvoeringen van elke model gaan aanpassen. Nu de auto standaard aanzienlijk rijker is uitgerust, zullen de uitrustingsniveaus S, TS, TS+ en GT-M verdwijnen en plaatsmaken voor de Essence. De meest luxe uitvoering is de Signature met SKYACTIV-G 165, die alles biedt wat er mogelijk is op dit model, voor een rijklaarprijs van 44.240 euro.
18/04 09u30  Diversen: Android Auto en Apple Carplay In veel autotests wordt tegenwoordig gemeld dat de de besproken auto quot;Apple Carplay quot; en quot;Android Auto quot; ondersteunt. Soms wordt dit terloops aangevuld met de melding dat de auto daarom quot;dus quot; klaar is voor de toekomst. Maar wat doen Apple Carplay en Android Auto precies? Autozine probeerde het uit met vele telefoons en nog veel meer auto's...
18/04 05u15  VW maakt prijzen Touareg bekend De Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Touareg zijn bekend. De nieuwe Touareg komt deze zomer naar Nederland en is leverbaar vanaf 79.750 euro. Een van de meest in het oog springende voorzieningen is de Innovision Cockpit. Dit volledig digitale bedieningsconcept combineert een 12 inch instrumentenpaneel (Active Info Display) met een 15 inch metend display van het nieuwe 'Discover Premium' infotainmentsysteem. Deze combinatie vormt een groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem dat er voor zorgt dat er op het dashboard nauwelijks nog knoppen of schakelaars nodig zijn.
18/04 04u45  Volvo XC60 is World Car of the Year 2018 De Volvo XC60 is uitgeroepen tot World Car of the Year 2018. Tegelijkertijd zijn de prijzen aangepast en zijn nieuwe motoren beschikbaar. Zo is de XC60 leverbaar nu leverbaar met de dieselvarianten D3 en D4. Volvo heeft bovendien de standaarduitrusting uitgebreid.
18/04 04u30  Volkswagen Amarok Aventura nu leverbaar De Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept, die vorig jaar op de IAA in Frankfurt stond, heeft het productiestadium gehaald en kan nu worden besteld. Een bijzonder kenmerk is zijn extra sterke V6 TDI-motor met 190 kW / 258 pk (200 kW / 272 pk in overboostfunctie) en 580 Nm koppel. Deze krachtigste Amarok ooit is leverbaar vanaf 38.400 euro.
18/04 00u00  Automuseum: DAF-museum Er zijn van die merken en producten die in het collectief geheugen van de Nederlanders gegrift staan: de gloeilampenfabriek uit het zuiden van het land, de heerlijke heldere bierbrouwer en nog veel meer. En de autofabrikant met het pientere pookje? Precies! DAF. Autozine haalde herinneringen op bij het DAF Museum in Eindhoven.
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/04 00u00  Ford onthult volledig nieuwe FocusFord onthult de geheel nieuwe Ford Focus. Het nieuwe model is vanaf een blanco vel ontwikkeld, en in nauwe samenspraak met klanten. De Focus is het eerste model dat ontworpen is via een nieuwe human-centric designfilosofie die moderne vormgeving koppelt aan gunstige aerodynamica, en tegelijk een ruim interieur oplevert. De nieuwe Focus is er als vijfdeurs hatchback en voor een aantal markten komt er een vierdeurs sedan.
16/04 09u15  BMW opent centrum voor autonoom rijdenDe campus van BMW Group voor autonoom rijden is een ontwikkelingscentrum dat meer capaciteit biedt voor innovatie en verbeterde ontwikkelingsefficientie. Hiermee wil het concern de toekomstige duurzaamheid veiligstellen.
16/04 09u00  Nissan levert accu's voor thuisgebruikAutofabrikant Nissan verbreedt zijn werkterrein en biedt in Nederland producten en services aan gericht op wonen en energieopslag. Op de vakbeurs Building Holland (17-19 april in Amsterdam RAI) presenteert het bedrijf de xStorage-thuisbatterij in de allereerste Plusleven-woning. Daarnaast worden deze zomer in Voorhout 33 woningen opgeleverd met een xStorage-thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie.
16/04 06u30  Suzuki maakt prijs Swift Sport bekendSuzuki maakt de prijzen bekend van de nieuwe Swift Sport en Swift Sportline. De Swift Sport is leverbaar vanaf 24.999 euro of 399 euro per maand met Suzuki Private Lease. De Swift Sportline heeft de sportieve uitstraling van de Swift Sport maar de reguliere motorisering en is leverbaar vanaf 18.799 euro of 299 euro per maand. Zowel de Swift Sport als Swift Sportline staat vanaf begin juni bij de Suzuki-dealer.
16/04 06u15  Toyota maakt prijzen Aygo 2018 bekendToyota maakt de prijzen bekend van de vernieuwde AYGO. De gefacelifte A-segmentauto is leverbaar vanaf 11.695 euro voor de AYGO 1.0 VVT-i x. Speciaal voor de Nederlandse markt is er tijdelijk de AYGO x-first met een voordeel van 1.395 euro. De AYGO is leverbaar met Apple CarPlay en Android Auto en heeft standaard herkenbare LED-dagrijverlichting en LED-verlichting achter. Met Toyota Private Lease is de nieuwe AYGO leverbaar vanaf 199 euro per maand. Voor 10 euro extra kan na een jaar het contract maandelijks opgezegd worden (Toyota Private FlexLease). Vanaf 15 juni 2018 staat de vernieuwde AYGO bij de Toyota-dealer.
16/04 06u00  Hyundai zet vol in op groene mobiliteitHyundai lanceert een aanvalsplan voor de vergroening van de Nederlandse automarkt: ons land krijgt van de fabrikant voorrang bij de levering van elektrisch aangedreven modellen. Dat betekent dat de Hyundai-organisatie in Nederland per direct meer voertuigen met een volledig elektrische aandrijflijn kan leveren. De Hyundai IONIQ Electric is daardoor zelfs direct uit voorraad leverbaar.
14/04 00u00  Kia ondersteunt MaaS projectKia Motors Nederland B.V. levert 11 Kia Soul EVs aan Gemeente Enschede als onderdeel van het project duurzaam deelvervoer in Enschede. Hiermee doet Kia mee aan een van de meest ambitieuze duurzame mobiliteitsprojecten van Nederland. Onder de naam Stad-up Enschede gaan de gemeente Enschede, Baan Twente en hun partners beweging in de stad brengen. Dit alles staat in het teken van het verduurzamen van het woon-werk en werk-werk vervoer door de medewerkers van de Gemeente Enschede.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Computest hackt Volkswagen21/04 03u30 - Autozine: Ethische hackers van Computest hebben kwetsbaarheden ontdekt in het infotainmentsysteem dat wordt gebruikt in verschillende modellen van de Volkswagen Group. Zij kregen op afstand toegang het systeem waardoor de privacy van bestuurders kan worden geschaad. Zo kunnen kwaadwillenden in bepaalde situaties meeluisteren met gesprekken die de bestuurder via een carkit voert, de microfoon aan- en uit zetten en het volledige adresboek en de gespreksgeschiedenis inzien.
13x Autotest: Volvo XC4021/04 00u00 - Autozine: Zweden, of beter gezegd Scandinaviërs, hebben een unieke kwaliteit. Ze kunnen ergens enorm in uitblinken, maar zijn daar heel bescheiden over. Dat geldt niet alleen voor de mensen, maar ook voor de auto's. Zo zijn de grote Volvo XC90 en XC60 geen SUV's om op te vallen of op te scheppen, ze zijn vooral comfortabel en veilig. Nu introduceert Volvo een compacte SUV: de XC40. Is dit jongste model even nuchter als de grotere Volvo's?
12x Fastned breidt uit naar Engeland21/04 00u00 - Autozine: Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en inmiddels 67 stations exploiteert in Nederland, heeft een tender gewonnen voor het realiseren van twee snellaadstations in de stadscentra van Newcastle en Sunderland. De tender werd georganiseerd door de North East Combined Authority (NECA) en Newcastle University. Beide Go Ultra Low Filling Stations zullen worden uitgerust met zes snelladers. In Newcastle zijn twee daarvan 175kW snelladers die voorbereid zijn voor 350kW. Hiermee kunnen elektrische auto's tot 100 keer sneller worden opgeladen dan thuis.
3x Seat Leon na als Cupra Black21/04 03u15 - Autozine: Met de Leon CUPRA Black heeft SEAT een exclusieve uitvoering van de Leon CUPRA uitgebracht. Met zwarte designaccenten en sportieve prestaties geeft de Leon CUPRA Black een duidelijk statement af: dit model is bestemd voor liefhebbers van sportiviteit en design. Met een klantvoordeel van ruim 3.000 euro is de SEAT Leon CUPRA Black ook nog eens heel onderscheidend in prijs.
3x Jaguar kijkt door blinde bocht21/04 03u15 - Autozine: Jaguar Land Rover zet nieuwe stappen bij het ontwikkelen van betere en vooral veiligere autonoom rijdende autos. Voertuigen die sneller en vroeger kunnen anticiperen op onverwachte verkeerssituaties, doordat zij door obstakels of een blinde bocht kunnen kijken, moeten de zelfrijdende auto dichterbij brengen.
1x Skoda toont nieuwe SUV voor China19/04 10u15 - Autozine: SKODA heeft voorafgaand aan de wereldpremiere op de Beijing Auto Show 2018 de eerste tekeningen van een nieuwe stads-SUV getoond die speciaal voor de Chinese markt is ontworpen en ontwikkeld. Na de KODIAQ en KAROQ is de nieuwe mainstream stads-SUV het derde lid van de SKODA SUV-familie voor de Chinese markt.
0x Kia ondersteunt MaaS project14/04 00u00 - Autozine: Kia Motors Nederland B.V. levert 11 Kia Soul EVs aan Gemeente Enschede als onderdeel van het project duurzaam deelvervoer in Enschede. Hiermee doet Kia mee aan een van de meest ambitieuze duurzame mobiliteitsprojecten van Nederland. Onder de naam Stad-up Enschede gaan de gemeente Enschede, Baan Twente en hun partners beweging in de stad brengen. Dit alles staat in het teken van het verduurzamen van het woon-werk en werk-werk vervoer door de medewerkers van de Gemeente Enschede.
0x Hyundai zet vol in op groene mobiliteit16/04 06u00 - Autozine: Hyundai lanceert een aanvalsplan voor de vergroening van de Nederlandse automarkt: ons land krijgt van de fabrikant voorrang bij de levering van elektrisch aangedreven modellen. Dat betekent dat de Hyundai-organisatie in Nederland per direct meer voertuigen met een volledig elektrische aandrijflijn kan leveren. De Hyundai IONIQ Electric is daardoor zelfs direct uit voorraad leverbaar.
0x Toyota maakt prijzen Aygo 2018 bekend16/04 06u15 - Autozine: Toyota maakt de prijzen bekend van de vernieuwde AYGO. De gefacelifte A-segmentauto is leverbaar vanaf 11.695 euro voor de AYGO 1.0 VVT-i x. Speciaal voor de Nederlandse markt is er tijdelijk de AYGO x-first met een voordeel van 1.395 euro. De AYGO is leverbaar met Apple CarPlay en Android Auto en heeft standaard herkenbare LED-dagrijverlichting en LED-verlichting achter. Met Toyota Private Lease is de nieuwe AYGO leverbaar vanaf 199 euro per maand. Voor 10 euro extra kan na een jaar het contract maandelijks opgezegd worden (Toyota Private FlexLease). Vanaf 15 juni 2018 staat de vernieuwde AYGO bij de Toyota-dealer.
0x Suzuki maakt prijs Swift Sport bekend16/04 06u30 - Autozine: Suzuki maakt de prijzen bekend van de nieuwe Swift Sport en Swift Sportline. De Swift Sport is leverbaar vanaf 24.999 euro of 399 euro per maand met Suzuki Private Lease. De Swift Sportline heeft de sportieve uitstraling van de Swift Sport maar de reguliere motorisering en is leverbaar vanaf 18.799 euro of 299 euro per maand. Zowel de Swift Sport als Swift Sportline staat vanaf begin juni bij de Suzuki-dealer.

Statistieken

Artikels:
33115
Gelezen:
18265
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven