zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Autozine

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

Autozine

Verbergen Tonen
20/07 20u00  Fastned krijgt subsidie BENEFIC Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van BENEFIC. BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project. BEFENIC subsidieert onder andere de ontwikkeling van laadinfrastructuur gelegen direct aan of vlakbij het Europese kernnetwerk (TEN-T). BENEFIC wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.
20/07 20u00  Audi test nieuwe lakmethode Audi breidt spuitprocede voor zijn modellen uit met overspray-free painting. Met deze technologie is het mogelijk om in een spuitproces bepaalde carrosseriedelen direct in contrastkleur mee te spuiten. Deze technologie bespaart zowel kosten als grondstoffen. Audi test het unieke en innovatieve proces momenteel in een pilot-opstelling in de fabriek in Ingolstadt. Daarbij worden autodaken in een zwarte contrastkleur uitgevoerd.
20/07 19u45  Daimler start test zelfrijdende auto Bosch en Daimler zetten vaart achter de ontwikkeling van volledig autonome mobiliteit (SAE-niveau 4/5) in de stad. De partners hebben Californie gekozen als locatie voor hun eerste testvloot. In de tweede helft van 2019 gaan Bosch en Daimler inwoners van de staat een shuttleservice met autonoom rijdende voertuigen aanbieden op een aantal routes in een grote stad. Daimler Mobility Services zal de testvloot en de bijbehorende mobiliteits-app gaan beheren.
20/07 00u15  Autotest: Lexus LS In Japan is perfectie de norm, daarna is er ruimte voor verbetering. Een inmiddels klassiek schoolvoorbeeld van die denkwijze is de Lexus LS. In de regel biedt dit topmodel van het chique Japanse merk de laatste stand van de techniek, de fijnste materialen en maximaal comfort. De LS geeft zelfs een goed beeld van de toekomstige modellen van Lexus. Welke lekkernijen heeft de vijfde generatie van de Lexus LS te bieden?
19/07 11u00  Audi Q8 nu te bestellen De Q8, het nieuwe topmodel van Audis SUV-reeks, is per direct te bestellen en staat vanaf 16 augustus bij de dealers. Hij wordt gelanceerd als Q8 50 TDI quattro met een vanafprijs van 109.155 euro.
19/07 10u45  Renault introduceert nieuwe Megane RS Renault introduceert de nieuwe Megane R.S. Trophy. Het nieuwe lid van de Trophy familie is voorzien van een 1,8-liter turbomotor met een toegenomen vermogen van 300 pk, 220 kW en 420 Nm. De verbeterde prestaties zijn vooral te danken aan de toepassing van vertrouwde technieken zoals de turbocompressor en het uitlaatsysteem. De motor is te combineren met een handbediende zesbak of automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De Renault Megane R.S. Trophy is eind 2018 leverbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt.
19/07 00u00  Autotest: Ford Focus Ford presenteert de geheel nieuwe Focus. Daarbij heeft Ford voor een bijzondere insteek gekozen. Niet de technici maakten de beslissingen, maar de klanten. Tegelijkertijd hebben de vormgevers een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld. Welke vernieuwingen heeft de vierde generatie van de Focus te bieden? Tijd voor een eerste kennismaking!
19/07 00u00  Opel toont nieuwe merkvisie Opel ontwikkelt zich binnen Groupe PSA en werkt aan de versterking en verfijning van zijn profiel. Opel werkt aan een zogenoemd Brand Concept voertuig, waarmee het merk voor het eind van het jaar wil laten zien in welke richting het zich ontwikkelt. Enkele details zijn nu alvast gepresenteerd.
19/07 00u00  McLaren maakt prijs 600LT bekend De snelste, krachtigste en op circuitgebruik gerichte, maar wel straatlegale McLaren uit de Sport Series maakt zijn wereldwijd debuut op het Goodwood Festival of Speed 2018. De nieuwe 600LT, gebouwd om zowel op het circuit als op de openbare weg te gebruiken, is het volgende hoofdstuk in McLarens Longtail-verhaal.
18/07 20u45  5 EuroNCAP sterren voor Ford Focus 2018 Bij de onafhankelijke crashtest van Euro NCAP is de nieuwe Ford Focus met vijf sterren beoordeeld. De Ford Focus is daarmee een van de eerste autos die de hoogst haalbare score krijgt onder de nieuwe, strengere testprotocollen van Euro NCAP. Euro NCAP heeft hoge scores toegekend aan de Focus voor bescherming van zowel inzittende volwassenen als kinderen. De bescherming bij frontale botsingen is 40 procent verbeterd door de nieuwe C2-bodemplaat van Ford en een carrosseriestructuur die voor 33 procent bestaat uit ultrasterk en gewalst boriumstaal.
18/07 15u45  Audi TT ondergaat facelieft Precies 20 jaar na de introductie van de eerste TT krijgt het sportieve designicoon van Audi een grote update. De vormgeving is aangescherpt, de motoren zijn sterker en de standaarduitrusting is uitgebreid. Ter ere van het jubileum introduceert Audi de TT 20 years modellen (oplage: 999 exemplaren) met stijldetails van de eerste studiemodellen.
17/07 15u45  Opel Kapitan bestaat 80 jaar De Opel Kapitan bestaat in 2018 tachtig jaar. Het model verscheen in 1938 en was maar liefst 42 jaar met groot succes Opels vlaggenschip. Ter ere van de tachtigste verjaardag van de Opel Kapitan reden onlangs 25 in topstaat verkerende Opels Kapitan een jubileumtoer van het hoofdkwartier van Opel in Russelsheim naar het spoorwegmuseum van Darmstadt-Kranichstein. De unieke Kapitan-parade, allemaal voorzien van zescilinder-in-lijn benzinemotoren, werd begeleid door drie nieuwe Opels Insignia als ontmoeting tussen het huidige vlaggenschip van Opel en dat van toen.
17/07 12u45  Jaguar werkt samen met Plugsurfing Jaguar Land Rover heeft voor bepaalde markten in Europa een partnerschap gesloten met Plugsurfing (Europas grootste oplaadnetwerk) voor het bieden van premium oplaaddiensten voor zijn elektrisch aangedreven modellen.
17/07 12u45  Nissan bouwt miljoenste JUKE Acht jaar nadat hij verscheen, rolt de miljoenste Nissan JUKE van de band in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland. Gemiddeld rolt elke 105 seconden een nieuwe JUKE uit die fabriek.De Nissan JUKE dankt zijn succes aan de kenmerkende styling. En met ingang van modeljaar 2018 biedt de JUKE een grotere keuze aan mogelijkheden om zowel in- als exterieur aan te passen aan de smaak van de klant. Met alle opties en personalisatiemogelijkheden zijn meer dan 23.000 uitvoeringen van de JUKE mogelijk.
17/07 00u00  Toyota Supra komt terug Toyota laat op het Goodwood Festival of Speed een prototype van de nieuwe Toyota Supra zien. Het concept van de toekomstige Toyota sportauto met legendarische naam maakt hier zijn werelddebuut. Het prototype komt bovendien in actie op de beroemde Goodwood HillClimb van het evenement dat dit jaar van 12 tot en met 15 juli gehouden wordt en jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 20u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/07 19u30  Jeep introduceert nieuwe WranglerJeep introduceert een geheel nieuwe generatie van de Wrangler. Hoewel het model compleet nieuw is, is het trouw gebleven aan zijn afkomst en heeft het zijn terreinkwaliteiten, authentieke Jeep-styling en hoogontwikkelde techniek behouden. Het resultaat is de meest capabele Wrangler tot nu toe, dankzij ongeevenaarde technische oplossingen, zoals twee verschillende 4x4-systemen (Command-Trac en Rock Trac) waarvan de toepassing afhankelijk is van de modeluitvoering.
16/07 19u15  Mazda nu ook met Apple CarPlayMazda biedt vanaf nu een optie aan voor smartphonebesturing voor alle modellen die zijn uitgerust met MZD Connect. iPhone bezitters kunnen daarmee het multimediasysteem in hun Mazda net zo bedienen als hun telefoon. Met een aangepaste iOS-interface op het dashboard kan men bellen, berichten verzenden, muziek luisteren en navigeren. En het systeem is te bedienen met de stem (Siri), de knoppen op het stuur en de HMI Commander.
16/07 00u00  Rij-impressie: Opel Crossland XEr komen grote veranderingen aan! De auto-industrie gaat uitstoot op een nieuwe manier meten en alle auto's moeten aan nieuwe normen voldoen. De eisen zijn inmiddels bekend en vanaf september 2019 moeten alle fabrikanten er aan houden. Sommige fabrikanten hebben grote moeite om te voldoen aan de normen omdat de vereiste aanpassingen groot of kostbaar zijn. Andere merken zijn nu al klaar. Zo is de Opel Crossland X nu al aangepast aan aan de regels van 2019.
15/07 12u00  Maserati lanceert nieuwe Levante GTSDe nieuwe Maserati Levante GTS maakt zijn werelddebuut tijdens het vijfentwintigste Goodwood Festival of Speed (12 - 15 juli 2018). Hij is verwant aan het Levante Trofeo-topmodel en wordt aangedreven door een 550 pk sterke V8. Het Goodwood Festival of Speed wordt sinds 1993 gehouden en trekt dit jaar naar verwachting zon 200.000 bezoekers.
15/07 11u45  McLaren maakt toekomstplannen bekendMcLaren heeft op het Goodwood Festival of Speed een ambitieus en uitgebreid businessplan gepresenteerd waarin beschreven wordt welke stappen het bedrijf zal zetten op weg naar de vijftiende verjaardag. Track25 is een evolutie van het Track22-businessplan dat in 2016 op de internationale autotentoonstelling van Geneve werd gepresenteerd. Het nieuwe plan bevat enkele opvallende mijlpalen, zoals onder andere een helder overzicht van toekomstige modellen, productie en technologie die de positie van het merk moet verstevigen.
15/07 11u45  MINI toont schets van elektrisch modelMINI publiceert de eerste designschetsen van de volledig elektrische MINI, die in de loop van 2019 wordt gepresenteerd. MINI bouwt dit volledig elektrisch aangedreven productiemodel op basis van de MINI driedeurs. De auto wordt de eerste op grote schaal geproduceerde volledig elektrische MINI in de geschiedenis. MINI presenteert de eerste designschetsen tijdens Goodwood Festival of Speed, dat van 12 tot 15 juli plaatsvindt op het Zuid-Engelse landgoed Goodwood.
15/07 11u45  Seat zet koers naar ChinaSEAT zet koers naar China. Het merk sluit niet alleen aan bij de bestaande joint-venture tussen Volkswagen Groep China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC), maar wordt daarin ook de leidende speler. De betrokken partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Dat betekent ook dat de Spaanse autofabrikant actief wordt op de Chinese markt en zich gaat focussen op elektrische aandrijving, autonoom rijden en connectiviteit.
15/07 11u30  Audi en Huawei werken samenAudi en Huawei gaan nauw samenwerken in de ontwikkeling van intelligente connected autos. De autofabrikant en het Chinese telecombedrijf hebben daartoe deze week in Berlijn een intentieverklaring getekend.
15/07 00u00  Autotest: Hyundai NexoAutozine had waterstof al opgegeven als energiebron van de toekomst. Elektrische auto's met een batterij rijden geweldig en kunnen overal worden opgeladen, terwijl waterstof een gecompliceerde techniek is die bovendien compleet nieuwe infrastructuur vereist. Hyundai denkt echter dat er in de toekomst ruimte is voor meerdere energiebronnen. Hyundai heeft zelfs zoveel vertrouwen in waterstof dat de SUV met brandstofcel, de Nexo, daadwerkelijk in productie is genomen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Toyota Supra komt terug17/07 00u00 - Autozine: Toyota laat op het Goodwood Festival of Speed een prototype van de nieuwe Toyota Supra zien. Het concept van de toekomstige Toyota sportauto met legendarische naam maakt hier zijn werelddebuut. Het prototype komt bovendien in actie op de beroemde Goodwood HillClimb van het evenement dat dit jaar van 12 tot en met 15 juli gehouden wordt en jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
4x Opel toont nieuwe merkvisie19/07 00u00 - Autozine: Opel ontwikkelt zich binnen Groupe PSA en werkt aan de versterking en verfijning van zijn profiel. Opel werkt aan een zogenoemd Brand Concept voertuig, waarmee het merk voor het eind van het jaar wil laten zien in welke richting het zich ontwikkelt. Enkele details zijn nu alvast gepresenteerd.
4x Autotest: Ford Focus19/07 00u00 - Autozine: Ford presenteert de geheel nieuwe Focus. Daarbij heeft Ford voor een bijzondere insteek gekozen. Niet de technici maakten de beslissingen, maar de klanten. Tegelijkertijd hebben de vormgevers een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld. Welke vernieuwingen heeft de vierde generatie van de Focus te bieden? Tijd voor een eerste kennismaking!
4x Autotest: Lexus LS20/07 00u15 - Autozine: In Japan is perfectie de norm, daarna is er ruimte voor verbetering. Een inmiddels klassiek schoolvoorbeeld van die denkwijze is de Lexus LS. In de regel biedt dit topmodel van het chique Japanse merk de laatste stand van de techniek, de fijnste materialen en maximaal comfort. De LS geeft zelfs een goed beeld van de toekomstige modellen van Lexus. Welke lekkernijen heeft de vijfde generatie van de Lexus LS te bieden?
4x Audi test nieuwe lakmethode20/07 20u00 - Autozine: Audi breidt spuitprocede voor zijn modellen uit met overspray-free painting. Met deze technologie is het mogelijk om in een spuitproces bepaalde carrosseriedelen direct in contrastkleur mee te spuiten. Deze technologie bespaart zowel kosten als grondstoffen. Audi test het unieke en innovatieve proces momenteel in een pilot-opstelling in de fabriek in Ingolstadt. Daarbij worden autodaken in een zwarte contrastkleur uitgevoerd.
4x Fastned krijgt subsidie BENEFIC20/07 20u00 - Autozine: Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van 40 snellaadstations in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van BENEFIC. BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project. BEFENIC subsidieert onder andere de ontwikkeling van laadinfrastructuur gelegen direct aan of vlakbij het Europese kernnetwerk (TEN-T). BENEFIC wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.
2x Daimler start test zelfrijdende auto20/07 19u45 - Autozine: Bosch en Daimler zetten vaart achter de ontwikkeling van volledig autonome mobiliteit (SAE-niveau 4/5) in de stad. De partners hebben Californie gekozen als locatie voor hun eerste testvloot. In de tweede helft van 2019 gaan Bosch en Daimler inwoners van de staat een shuttleservice met autonoom rijdende voertuigen aanbieden op een aantal routes in een grote stad. Daimler Mobility Services zal de testvloot en de bijbehorende mobiliteits-app gaan beheren.
1x Seat zet koers naar China15/07 11u45 - Autozine: SEAT zet koers naar China. Het merk sluit niet alleen aan bij de bestaande joint-venture tussen Volkswagen Groep China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC), maar wordt daarin ook de leidende speler. De betrokken partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Dat betekent ook dat de Spaanse autofabrikant actief wordt op de Chinese markt en zich gaat focussen op elektrische aandrijving, autonoom rijden en connectiviteit.
1x Mazda nu ook met Apple CarPlay16/07 19u15 - Autozine: Mazda biedt vanaf nu een optie aan voor smartphonebesturing voor alle modellen die zijn uitgerust met MZD Connect. iPhone bezitters kunnen daarmee het multimediasysteem in hun Mazda net zo bedienen als hun telefoon. Met een aangepaste iOS-interface op het dashboard kan men bellen, berichten verzenden, muziek luisteren en navigeren. En het systeem is te bedienen met de stem (Siri), de knoppen op het stuur en de HMI Commander.
1x Audi TT ondergaat facelieft18/07 15u45 - Autozine: Precies 20 jaar na de introductie van de eerste TT krijgt het sportieve designicoon van Audi een grote update. De vormgeving is aangescherpt, de motoren zijn sterker en de standaarduitrusting is uitgebreid. Ter ere van het jubileum introduceert Audi de TT 20 years modellen (oplage: 999 exemplaren) met stijldetails van de eerste studiemodellen.

Statistieken

Artikels:
31870
Gelezen:
25894
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven