dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/10 16u30  'ING schendt eigen duurzaamheidsregels' BRUSSEL (AFN) - ING moet afzien van een voorgenomen lening aan het Belgisch-Luxemburgse palmoliebedrijf SOCFIN. Dat bedrijf maakt zich volgens verschillende goededoelenorganisaties schuldig aan landroof, ontbossing, milieuverontreiniging en het schenden van mensenrechten.
23/10 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone iets verbeterd BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober iets gestegen ten opzichte van voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/10 16u00  Stevige verliezen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam kleurde dinsdag donkerrood. Ook elders in Europa gingen graadmeters stevig omlaag. In Azië was het beeld eerder op de dag niet anders. Tegenvallende resultaten drukten het sentiment evenals spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van journalist Jamal Khashoggi.
23/10 16u00  Financiële man Brill tijdelijk weg om ziekte LEIDEN (AFN) - Financieel topman en operationeel directeur Olivier de Vlam van de wetenschappelijke uitgeverij Brill treedt tijdelijk terug wegens ziekte. Brill heeft voorlopige vervangers voor hem gevonden.
23/10 16u00  Brussel vraagt Rome begroting aan te passen STRAATSBURG (AFN) - De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u45  Wall Street ook onderuit na cijferhausse NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige verliezen begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa en het Verre Oosten waar ook duidelijke minnen werden genoteerd. Het sentiment staat ook onder druk door spanningen rond Saudi-Arabië en tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M.
23/10 15u45  'Schuldeisers Essar stemmen over bod Arcelor' MUMBAI (AFN) - Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel stemmen naar verluidt dinsdag over een bod van ArcelorMittal. Het in Amsterdam genoteerde staalconcern zou 395 miljard roepie hebben geboden, oftewel zo'n 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
23/10 15u30  Nieuwe onlinebroker zet in op lagere tarieven AMSTERDAM (AFN) - Brokers als BinckBank en DeGiro krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. Nieuwkomer Tradealot zegt in het eerste kwartaal van 2019 met de goedkoopste tarieven van Nederland te komen.
23/10 15u00  Restaurants McDonald's doen goede zaken OAK BROOK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Restaurants van de fastfoodketen McDondald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen 'plan B' ROME (AFN/BLOOMBERG) - Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
23/10 14u45  Fors hogere winst voor moederbedrijf DAF BELLEVUE (AFN) - Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. Lagere marges op vrachtwagens door onder meer de jaarlijkse zomersluiting bij DAF en tekorten aan onderdelen bij Noord-Amerikaanse leveranciers drukten de winstgroei enigszins.
23/10 14u45  Industrieconcern 3M negatiever over jaarwinst SAINT PAUL (AFN) - Het industrieel concern 3M is negatiever over zijn winst voor het hele boekjaar. Ongunstige wisselkoersen hebben een grotere impact op het resultaat dan aanvankelijk werd verwacht, maakt de onderneming bekend in een kwartaalupdate.
23/10 14u30  Recordkwartaal Cat ondanks hogere kosten DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Caterpillar ziet de meeste markten waarop het actief is verbeteren. De machinebouwer voerde de omzet en de winst in het derde kwartaal dan ook flink op, zo kwam naar voren uit een handelsbericht. 'Cat' haalde nog nooit zoveel winst in het derde kwartaal.
23/10 14u00  Lockheed Martin voert winstverwachting op BETHESDA (AFN/RTR) - Lockheed Martin is positiever geworden over de winstontwikkeling voor heel het jaar. Het Amerikaanse defensieconcern voerde zijn winstverwachting op, bij de presentatie van een handelsbericht over het derde kwartaal.
23/10 14u00  Hogere prijzen stuwen omzet Harley-Davidson MILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Prijsverhogingen helpen Harley-Davidson om de moeilijke marktomstandigheden en handelsspanningen de baas te blijven. De Amerikaanse maker van motorfietsen zag de verkoop op met name zijn thuismarkt in het derde kwartaal wederom stevig terugzakken. Toch gingen de winst en omzet bij het bedrijf omhoog.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 14u00  Winstgroei voor telecomprovider VerizonNEW YORK (AFN) - Verizon heeft in het derde kwartaal zowel de winst als de omzet flink zien groeien. Dat kwam dinsdag naar voren uit het handelsbericht van de Amerikaanse telecomprovider.
23/10 14u00  Kardan nadert compromis met deel schuldeisersAMSTERDAM (AFN) - Kardan nadert een akkoord met een deel van zijn obligatiehouders over een langere terugbetalingstermijn. Dat meldde de in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder in een update hoewel de onderhandelingen nog niet afgerond zijn.
23/10 13u45  United Tech verhoogt prognosesFARMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - United Technologies heeft de verwachtingen voor zijn winst en omzet voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse industrieconcern, dat een breed scala aan producten maakt, dinsdag in een handelsbericht.
23/10 13u30  Palladiumprijs naar recordLONDEN (AFN) - De prijs van het metaal palladium is dinsdag naar een recordhoogte gestegen. Deze zat al een aantal dagen in de lift door stijgende politieke spanningen met Rusland, een van de grootste producenten van het metaal. Door die spanningen neemt de angst voor een slinkend aanbod toe.
23/10 13u15  Omzetdaling voor XeroxNEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien dalen. Dat kwam onder meer omdat grote bedrijven hun uitgaven aan de producten die de onderneming maakt verkleinden.
23/10 13u00  'Wembley krijgt mogelijk beursnotering'LONDEN (AFN) - De Engelse voetbaltempel Wembley wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Volgens de Britse nieuwszender Sky heeft IPSX Group het Londense stadion benaderd voor een notering aan zijn in de maak zijnde nieuwe vastgoedbeurs. Naar verwachting kunnen daarop voor het eind van het jaar aandelen in specifieke vastgoedobjecten verhandeld worden.
23/10 12u00  ESM-baas Regling: geen paniek over ItaliëLUXEMBURG (AFN/RTR) - De Italiaanse begrotingsplannen zijn geen reden voor paniek, vindt Klaus Regling. Het hoofd van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM), het reddingsfonds voor de eurozone, vindt de voorstellen van de Italiaanse regering wel zorgelijk.
23/10 12u00  Europese beurzen diep in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdag diep in het rood, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. De diplomatieke spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van een journalist en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een grimmige stemming bij beleggers.
23/10 10u45  Techfondsen lager na slechte handelsberichtenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese techsector staat dinsdag in het rood, na een reeks slechte handelsberichten uit de brede sector. Zo kwam chipmaker AMS met zwakke vooruitzichten, sneed betalingsverwerker Ingenico in de zijne en kwam IT-bedrijf Atos met een winstwaarschuwing. Grote Europese techbedrijven als ASML, SAP en Infineon gingen ook flink naar beneden.
23/10 10u45  Staat haalt ruim 1,9 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,9 miljard euro opgehaald met de heropening van een lange lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
23/10 10u00  'Galapagos voelt hete adem Abbvie'AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead zijn op het vlak van medicijnen tegen inflammatoire darmziekten (IBD) in een race verwikkeld met concurrent Abbvie. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
23/10 09u30  'Randstad ziet groei eveneens afzwakken'AMSTERDAM (AFN) - Randstad kampt net als branchegenoten met een afzwakkende groei, constateren analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor de uitzender van accumulate naar hold. De marktvorsers zijn wel positief over de ontwikkeling van het onderliggende bedrijfsresultaat in het derde kwartaal.
23/10 09u30  'Verkoop Global Marine goed voor Fugro'AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele verkoop van Global Marine door moederbedrijf HC2 Holdings is goed nieuws voor Fugro. De bodemonderzoeker zou op die manier aan nieuw kapitaal komen, menen analisten van KBC Securities. Ze schatten dat Global Marine 270 miljoen tot 280 miljoen dollar waard is.
23/10 09u15  Randstad lager op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een stevig verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden flink in de min, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers.
23/10 09u15  Hoofd duurzaamheid weg bij Ahold DelhaizeZAANDAM (AFN/BELGA) - Marc Croonen, directeur duurzaamheid, transformatie en communicatie van Ahold Delhaize, vertrekt eind deze maand bij de onderneming. Dat maakt de supermarktconcern dinsdag bekend zonder een reden voor het vertrek te geven.
23/10 09u00  Anglo American voelt Braziliaanse problemenLONDEN (AFN/RTR) - Het internationale mijnbouwconcern Anglo American heeft het afgelopen kwartaal minder geproduceerd. Dat komt voornamelijk door een lek in een pijpleiding van de Braziliaanse ijzerertsmijn Minas Rio, die sinds maart al gesloten is.
23/10 08u45  Renault verwacht minder groei in ChinaBOULOGNE-BILLANCOURT (AFN/BLOOMBERG) - Renault denkt dat de wereldwijde markt voor personenauto's dit jaar minder hard aantrekt dan het Franse bedrijf eerder voorzag. Vooral in de verwachtingen voor China zette het bedrijf het mes, zo bleek dinsdag.
23/10 08u30  'Negatief begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag lager te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met verliezen beginnen na de negatieve stemming op de Aziatische markten. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van uitzendconcern Randstad.
23/10 08u30  Fors verlies voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag fors lager geëindigd. De stemming werd gedrukt door enkele tegenvallende resultaten van Japanse bedrijven en de aanhoudende zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de VS en China. Ook de Chinese beurzen deden een flinke stap terug na de stevige koerswinsten een dag eerder.
23/10 08u30  Duitse producentenprijzen gestegenWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in september met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
23/10 08u30  Uitzendreus Randstad: kom maar op UberAMSTERDAM (AFN) - Uitzendreus Randstad maakt zich geen zorgen over de komst van techbedrijven als Uber naar de uitzendmarkt. ,,Kom maar op'', stelt topman Jacques van den Broek. Volgens hem komt er bij uitzenden meer kijken dan technologie alleen.
23/10 08u15  Dutch Star voert verkennende gesprekkenAMSTERDAM (AFN) - Dutch Star Companies One (DSCO) voert verkennende gesprekken met bedrijven waarin het mogelijk een aanzienlijk minderheidsbelang in wil nemen. Dat laat het investeringsvehikel weten in een kwartaalupdate.
23/10 08u00  IT-bedrijf Atos ziet het somberder inPARIJS (AFN) - Het Franse IT-bedrijf Atos heeft een omzetwaarschuwing gegeven voor heel 2018. Ook scherpte het bedrijf de winstverwachting aan tot de onderkant van de eerder genoemde bandbreedte.
23/10 07u45  Randstad voert winst en omzet opAMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft ook in het derde kwartaal zijn omzet en winst opgevoerd. Maar in Europa merkte de uitzendreus wel dat de groei wat aan het afzwakken is. Bij de Amerikaanse activiteiten versnelde de omzetgroei juist.
23/10 07u45  Arcelor overweegt ook overname Uttam GalvaLUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal overweegt ook het Indiase staalbedrijf Uttam Galva over te nemen. Dat laat een woordvoerder van de staalgigant weten aan de Indiase zakenkrant Business Standard.
23/10 07u45  Supermicro wil ook intrekking Bloomberg-stukSAN JOSE (AFN) - De topman van servermaker Supermicro wil dat persbureau Bloomberg het Businessweek-artikel over zijn bedrijf intrekt. Businessweek had eerder deze maand geschreven dat de Chinese overheid erin was geslaagd om heel kleine chips op de moederborden van het bedrijf te plaatsen tijdens het productieproces. Met die chips kon daarna de data die via die servers liep in de gaten worden gehouden.
23/10 07u15  Aandeelhouders Beter Bed begin december bijeenUDEN (AFN) - De aandeelhouders van Beter Bed komen op 3 december bijeen voor een buitengewone algemene vergadering. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Op de rol staan de benoemingen van verschillende commissarissen.
22/10 22u30  Adyen verkoopt 75.000 aandelenAMSTERDAM (AFN) - Adyen verkoopt dit jaar 75.000 aandelen. Het gaat om stukken die zijn gekocht van medewerkers, die ze te gelde hebben gemaakt na de beursgang die in juni plaatsvond.
22/10 22u15  Tech hoger op rood Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag overwegend met verliezen de dag uitgegaan. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.
22/10 22u00  Wells Fargo schikt in fraudezaakNEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt een schikking van 65 miljoen dollar in een fraudezaak. Daarbij werden onder meer neprekeningen geopend uit naam van klanten.
22/10 21u30  Topman Total gaat wél naar Saudi-ArabiëPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Topman Patrick Pouyanne van oliegigant Total is van plan de Future Investment Initiative in Saudi-Arabië bij te wonen. De ene na de andere prominente genodigde liet eerder juist weten de investeringsbijeenkomst te laten schieten in de nasleep van de verdwijning van de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi.
22/10 20u45  Topman Oculus stapt op bij FacebookMENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Facebook verliest weer een kopstuk van een overgenomen bedrijf. Topman en mede-oprichter Brendan Iribe van 3D-brillenbedrijf Oculus liet via zijn eigen Facebook-pagina weten op te stappen.
22/10 19u45  Verdeeld beeld Wall Street in middaghandelNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de handelsdag een verdeeld beeld zien. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.
22/10 19u45  Positieve resultaten Galapagos in The LancetCHICAGO (AFN) - Positieve resultaten van onderzoek door biotechnologiebedrijf Galapagos met het geneesmiddel Filgotinib worden gepubliceerd in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet. De resultaten van het onderzoek zijn ook gedeeld op een congres in Chicago.
22/10 18u00  Philips fors onderuit op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten. Aan het Damrak ging zorgtechnologiebedrijf Philips stevig omlaag na tegenvallende kwartaalcijfers. Ook elders in Europa eindigden de beursgraadmeters overwegend in de min. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 16u45  Fugro wint klus in Rode ZeeLEIDSCHENDAM (AFN) - Het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van bodemonderzoeker Fugro en het Franse CGG heeft een opdracht in de Rode Zee binnengesleept. Financiële details voor de opdracht zijn niet bekendgemaakt.
22/10 16u00  Wisselend beeld Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen. In Amsterdam ging het aandeel Philips in de uitverkoop na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood.
22/10 16u00  'Wederom omzetdaling bij KPN'AMSTERDAM (AFN) - Aan de omzetdaling bij telecombedrijf KPN is naar verwachting nog geen einde gekomen. Beleggers zijn daarom bij de derdekwartaalcijfers op woensdag gespitst op mogelijke aankondigingen over extra kostenbesparingen. Maar het zou ook kunnen dat KPN met het onthullen van nieuwe toekomstplannen wil wachten tot de geplande beleggersdag van eind november.
22/10 15u45  Wall Street vangt cijferweek aan met plussenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers reageerden onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbeten.
22/10 15u45  Groen licht in VS voor gasfusieWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse autoriteiten hebben ingestemd met de fusie tussen producenten van industrieel gas Linde en Praxair. Wel moeten de bedrijven een aantal bezittingen in de Verenigde Staten afstoten. Volgens toezichthouder FTC ontstaat anders een oneerlijke situatie op de markt voor een aantal soorten gas.
22/10 15u15  Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staaktEINDHOVEN (AFN) - Cabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport.
22/10 15u15  'O2 stelt beursgang uit vanwege brexit'LONDEN (AFN/RTR) - De Britse telecomaanbieder O2 stelt zijn beursgang uit, bericht televisiezender Sky News op basis van bronnen. O2, dat eigendom is van het Spaanse Telefónica, doet dat vanwege de onzekerheid rond de brexit. Algemeen werd verwacht dat het bedrijf nog dit jaar naar de beurs zou gaan, maar dat zou nu pas op zijn vroegst april worden.
22/10 14u45  'Wall Street begint week positief'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan maandag voor een licht hoger begin van de handelsweek. Beleggers reageren onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbijten.
22/10 14u45  'Gezonde volumegroei Heineken'AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal naar verwachting weer meer bier aan de man gebracht dan een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een analistenconsensus die het drankconcern op zijn site heeft gepubliceerd. De brouwer komt woensdag met cijfers over het afgelopen kwartaal naar buiten.
22/10 14u45  Global Marine gaat mogelijk in de verkoopLEIDSCHENDAM (AFN) - Grootaandeelhouder HC2 Holdings overweegt de Amerikaanse bodemonderzoeker Global Marine in de verkoop te zetten. Het bedrijf meldt ,,strategische alternatieven'' te onderzoeken. Het Nederlandse Fugro, dat voor bijna een kwart eigenaar is van Global Marine, steunt de aankondiging.
22/10 14u30  Nieuwe topman voor Kimberly-ClarkDALLAS (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark krijgt een nieuwe topman. Michael Hsu neemt begin volgend jaar het stokje over van Thomas Falk, die de rol sinds 2002 vervulde. Dat werd maandag bekendgemaakt.
22/10 14u30  Dolberg langer bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Kasper Dolberg heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd. De overeenkomst van de Deense spits loopt nu door tot en met 30 juni 2022. Zijn oude contract liep af op 30 juni 2021.
22/10 14u30  'Arcelor om hoger bod op Essar gevraagd'MUMBAI (AFN) - Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel willen een hoger overnamebod zien van ArcelorMittal, dat in de race is om zijn failliete branchegenoot te kopen. Dat laten ingewijden rond het verkoopproces weten aan persbureau Bloomberg.
22/10 14u15  Brussel wil 'geen crisis met Italië'BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie vergadert dinsdag over de omstreden Italiaanse ontwerpbegroting en heeft nog niet besloten of zij de Italiaanse regering zal vragen een nieuw concept in te dienen. Uit een maandag gestuurde brief van minister van Financiën Giovanni Tria blijkt dat Rome wil vasthouden aan de cijfers voor 2019. ,,We zijn ons bewust van het schenden van de regels'', aldus Tria, maar de ,,moeilijke'' maatregelen zijn volgens hem nodig om de economie aan te zwengelen.
22/10 13u45  Topman Halliburton hoopvol over 2019HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Topman Jeff Miller van oliedienstverlener Halliburton heeft er goede hoop op dat 2019 een beter jaar wordt voor de olie- en gasindustrie in vergelijking met dit jaar. Die verwachting sprak hij uit in een toelichting op de derdekwartaalresultaten.
22/10 13u15  Wegvallen Toys 'R' Us blijft pijnpunt HasbroPAWTUCKET (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro blijft het faillissement van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us duidelijk voelen in de financiële resultaten. Ook in het derde kwartaal van het jaar daalde de omzet van de maker van onder meer bordspel Monopoly en speelgoed van Transformers en My Little Pony. De tendens was in de eerste jaarhelft niet anders.
22/10 12u45  Sony doet geen concessie aan EU voor EMI-dealTOKIO (AFN/RTR) - Sony heeft geen inspanning gedaan in de richting van Europese antitrustautoriteiten om zorgen weg te nemen om de geplande overname van muziekmaatschappij EMI. De Japanners hadden tot 19 oktober om met eventuele voorstellen te komen. Volgens de Europese Commissie is er geen reactie gekomen. Mogelijk gaat Sony uit van volledige goedkeuring.
22/10 12u30  Arcadis krijgt planopdracht CrailoAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft samen met twee partners de aanbesteding gewonnen voor het maken van de plannen voor de gebiedsontwikkeling Crailo in het Gooi. Arcadis, architectenbureau SVP en landschapsarchitectenbureau OKRA gaan gezamenlijk een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan opstellen.
22/10 12u15  'SBM Offshore heeft de tijd mee'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De vooruitzichten voor maritiem dienstverlener SBM Offshore zijn gunstig. Het bedrijf kan profiteren van de toenemende vraag van productie- en opslagschepen (FPSO), gekoppeld aan de scherpe daling van de capaciteit wereldwijd. Dat schrijven kenners van Degroof in een rapport over het bedrijf.
22/10 11u45  Philips hekkensluiter in lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips ging maandag in de uitverkoop op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 11u15  Staatsschuld eurolanden gedaaldLUXEMBURG (AFN) - De negentien landen van de eurozone hebben hun staatsschuld vorig jaar verder afgebouwd. Dat blijkt uit herziene cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat. In veel landen was de schuld nog wel flink hoger dan de in de Europese boekhoudregels vastgelegde grens van 60 procent.
22/10 10u45  'Deliveroo-koerier niet in hoger beroep'AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbezorger Sytze Ferwerda ziet af van een hoger beroep tegen maaltijdbezorgbedrijf Deliveroo. Dat zegt hij maandag in het AD. In juli bepaalde de rechter dat Deliveroo zijn bezorgers als zzp'er in mag zetten en ze niet in dienst hoeft te nemen. Ferwerda had het geld voor die rechtszaak met steun van de PvdA en vakbond FNV opgehaald.
22/10 10u30  'Omzet BinckBank wordt stabieler'AMSTERDAM (AFN) - Het lukt onlinebroker BinckBank steeds beter om de omzet stabiel te houden. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over het bedrijf. Daarin wijzen ze verder op de strategische transformatie van BinckBank die enigszins is vertraagd. Verder nadert BinckBank volgens ING het punt waarbij het beheerd vermogen weer zal toenemen.
22/10 10u15  Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgenAMSTERDAM (AFN) - Dunkin' Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.
22/10 10u00  Koersval Philips drukt AEXAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips ging maandag onderuit op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers, en dit drukte op de Amsterdamse hoofdindex. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 09u45  'Lufthansa en Delta azen op Alitalia'ROME (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato.
22/10 09u15  Philips keldert op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips ging maandag onderuit op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers. De beurs in Amsterdam opende wel hoger en ook de andere Europese graadmeters begonnen met winst. De handel werd gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 09u00  Saudi-Arabië wil geen oliecrisis à la 1973LONDEN (AFN/RTR) - Saudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden, zei de Saudische energieminister Khalid al-Falih tegen het Russische persbureau TASS.
22/10 09u00  'Tegenvallende resultaten Philips'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van Philips vallen tegen. Volgens analisten van Bernstein was zowel de omzet als de winst lager dan waar rekening meer werd gehouden. De goede prestaties van Diagnoses Treatment werden teniet gedaan door mindere resultaten bij Connected Care Health Informatics (CCHI) en Personal Health, aldus Bernstein.
22/10 08u45  ASML hernieuwt samenwerking met ImecVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft zijn samenwerking met de Belgische onderzoeks- en innovatiehub Imec hernieuwd. Het doel van de hernieuwde samenwerking is om EUV-lithografie, een technologie die gebruik maakt van extreem ultraviolet licht om microchips te maken, klaar te stomen voor de bredere chipindustrie.
22/10 08u30  Philips koopt eigen aandelen inAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat tot 5 miljoen eigen aandelen inkopen. Gelet op de huidige waarde van het aandeel is met het inkoopprogramma circa 174 miljoen euro gemoeid.
22/10 08u30  'AEX begint hoger aan drukke cijferweek'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winst te openen. De beurshandel staat deze week vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag.
22/10 08u15  Nikkei begint week met winstTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst gesloten. Beleggers waren vooral in afwachting van het cijferseizoen, dat later deze week in Japan zal losbarsten. In China werd de beursrally van vrijdag voortgezet na de nieuwe maatregelen van de Chinese overheid om de financiële markten te steunen. De maatregelen volgden na een tegenvallende groei van de Chinese economie.
22/10 08u15  Philips wil lokale productie door handelsveteAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven. Dat heeft topman Frans van Houten gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.
22/10 08u00  Fiat Chrysler verkoopt onderdelendivisieAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Fiat Chrysler verkoopt zijn divisie voor hightech auto-onderdelen Magenti Marelli. Kopers zijn investeerder KKR en auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei. Zij maken 6,2 miljard euro over aan het Italiaans-Amerikaanse bedrijf.
22/10 07u45  Fors minder winst voor BinckBankAMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker BinckBank heeft het derde kwartaal van het jaar fors minder winst gemaakt in vergelijking met een jaar eerder. Onder de streep resteerde een bedrag van 5,4 miljoen euro, waar een jaar eerder 9 miljoen euro overbleef. Daarbij moet worden aangetekend dat het derde kwartaal van 2017 een belastingmeevaller werd genoten, terwijl het bedrijf ook inkomsten had uit inmiddels verkochte onderdelen.
22/10 07u45  Annuleringen leiden tot lagere winst RyanairDUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen bij luchtverkeersleidingen in de afgelopen maanden als reden daarvoor op. Die leidden bovendien tot meer annuleringen van relatief dure tickets in het weekend.
22/10 07u30  Philips heeft last van wisselkoersenAMSTERDAM (AFN) - Philips had in het derde kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten. Het gezondheidstechnologieconcern wist zijn opbrengsten verder op te krikken. Maar de omzet ging niet zo sterk omhoog als analisten hadden verwacht.
22/10 07u00  Investeringen omhoog in augustusDEN HAAG (AFN) - In augustus was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De stijging is iets groter dan een maand eerder.
22/10 06u45  'Ministers waarschuwden ING voor sociale onrust'AMSTERDAM (AFN) - ING is gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust. Drie ministers van Financiën gaven ING een waarschuwing, te weten Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra, schrijft De Telegraaf maandag.
21/10 16u30  Cijferstroom op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - De komende week zal de beurshandel vooral in het teken staan van bedrijfsresultaten. AEX-fondsen Philips, Randstad, Galapagos, Heineken, KPN, RELX, Unibail-Rodamco-Westfield, Signify en Gemalto openen de boeken. Verder publiceren een heleboel kleinere fondsen de resultaten. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) staat donderdag op de rol. Hier wordt alom weinig tumult verwacht.
21/10 14u00  Siemens tekent lucratieve overeenkomst IrakBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse industriereus Siemens lijkt alsnog aan het langste eind te trekken bij de gunning van een groot energieproject in Irak. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten 'memorandum of understanding' met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. De voorlopige gunning geldt voor een project met een waarde tot wel 15 miljard dollar.
21/10 13u30  Lof Franse minister voor baas Air France-KLMPARIJS (AFN) - De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.
21/10 13u15  Duitsers boos over 'America First' in IrakBERLIJN (AFN) - De belangrijkste industriële branchefederatie van Duitsland (BDI) is boos over het 'America First-beleid' van de Verenigde Staten in Irak. Door druk op de Iraakse autoriteiten te zetten lijken de Amerikanen een miljardencontract voor de Amerikaanse industriereus General Electric binnen te slepen voor de ontwikkeling van energiecentrales. Het Duitse Siemens zou daarmee achter het net vissen.
21/10 13u15  Kwestie Khashoggi raakt beurs Saudi-ArabiëRIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De aandelenbeurs van Saudi-Arabië stond zondag stevig in het rood als gevolg van de kwestie rond de dood van journalist Jamal Khashoggi. De leidende Tawadul-index verloor bij opening bijna 4 procent. Gedurende de sessie maakte de graadmeter wel iets van dat verlies goed.
21/10 12u30  Galapagos presenteert details filgotinib-testCHICAGO (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft op een congres in Chicago gedetailleerde onderzoeksresultaten bekendgemaakt een studie met het middel filgotinib tegen reuma. Dat deed het bedrijf samen met zijn partner Gilead Sciences. Eerder was al bekend dat in de eerste fase 3-studie alle belangrijke doelen werden gehaald.
19/10 22u15  Voorzichtige beurshandel op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De handel bleef voorzichtig na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 21u15  'Tesla bouwt bijna 1000 auto's per dag'PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla bouwt nu bijna 1000 auto's per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.
19/10 20u45  Arcelor koploper bij overname Essar SteelMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Staalbedrijf ArcelorMittal is koploper bij de overnameslag rond de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. In een verklaring liet ArcelorMittal weten dat de schuldeisers van Essar het bedrijf tot 'preferred bidder' hebben uitgeroepen.
19/10 20u30  Banenverlies bij speelgoedbedrijf HasbroPAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro is van plan het mes te zetten in het personeelsbestand. Het gaat om een ,enkelcijferig percentage', dus minder dan 10 procent van de circa 5000 banen bij het bedrijf wereldwijd.
19/10 20u00  Wall Street laat overwegend plussen optekenenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend op winst, na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 19u15  Fed volgt zaak Khashoggi en impact oliemarktMACON (AFN/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, volgt de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi, en de impact die de zaak kan hebben op de oliemarkt door eventuele sancties tegen Saudi-Arabië. Dat liet bestuurder Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta weten.
19/10 19u00  'Arcelor doet hoogste bod op Essar Steel'MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Staalbedrijf ArcelorMittal heeft het hoogste bod uitgebracht op de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. Dat hebben de schuldeisers van Essar verklaard, aldus bronnen tegen zakenzender CNBC.
19/10 17u45  Randstad opvallende daler op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Randstad stond vrijdag bij de sterkste dalers in de AEX op Beursplein 5. Het aandeel van het uitzendconcern, dat volgende week de boeken opent, zakte als gevolg van de mindere vooruitzichten die de Amerikaanse branchegenoot Manpower schetste. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 17u00  'Nestlé overweegt verkoop huidverzorgingstak'VEVEY (AFN) - Het Zwitserse Nestlé is met adviseurs in gesprek over een mogelijke verkoop van zijn divisie voor huidverzorgingsmiddelen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van het onderdeel zou liggen tussen 8 miljard tot 10 miljard dollar.
19/10 17u00  Proef met blockchain in Rotterdamse havenROTTERDAM (AFN) - In de Rotterdamse haven begint een proef met blockchain-technologie rond de aanvoer en overslag van containers. De test die het havenbedrijf aanvangt met ABN AMRO en Samsung gaat begin volgend jaar van start. Het Rotterdamse havenbedrijf kondigde vorig jaar al aan werk te maken van de technologie.
19/10 17u00  'Swiss Re in gesprek over overname Vivat'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt gelinkt aan een mogelijke overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, dat nu nog onderdeel is van de Chinese Anbang Insurance Group. De Zwitsers zouden daarover in gesprek zijn met autoriteiten in China, zo meldden bronnen.
19/10 16u30  Woningverkopen VS flink omlaagWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september met 3,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
19/10 16u30  Cao-akkoord met gros personeel Air FrancePARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France heeft met vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Onderdeel van de overeenkomst is een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht per 1 januari 2018. Per volgend jaar volgt eenzelfde loonstap.
19/10 16u00  Randstad bij sterkste dalers AEXAMSTERDAM (AFN) - Randstad stond vrijdagmiddag bij de sterkste dalers in de AEX-index in Amsterdam. Het aandeel van het uitzendconcern zakte onder meer door de mindere vooruitzichten die branchegenoot Manpower bij zijn kwartaalupdate schetste. De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten geopend, na het stevige verlies een dag eerder. Beleggers verwerkten de nodige bedrijfsresultaten. Zo openden onder meer industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express de boeken.
19/10 15u45  Weer winstalarm bij Mercedes-moeder DaimlerSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler is met een nieuwe winstwaarschuwing gekomen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz rekent op extra kosten in verband met de afwikkeling van het dieselschandaal in de autobranche. Ook vallen de verkopen van busjes tegen door vertraging bij de levering van voertuigen en er speelt nog een kwestie rond koelvloeistof.
19/10 15u30  Microsoft mag GitHub overnemenBRUSSEL (AFN) - Techbedrijf Microsoft mag softwarecodesite GitHub overnemen van de Europese Commissie. Hoewel beide bedrijven zich bezig houden met platforms voor software-ontwikkeling is er nog genoeg concurrentie over na de fusie, meende de Europese mededingingswaakhond.
19/10 15u15  eBay koopt Britse autokoopjessiteSAN JOSÉ (AFN) - eBay koopt de Britse site voor tweedehands auto's Motors.co.uk. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft daarover een overeenkomst gesloten met autodienstverlener Cox Automotive. Met de samenvoeging hoopt eBay zijn marktaandeel op de Britse markt voor online autoverkoop flink te vergroten.
19/10 15u15  Hogere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers verwerken onder meer resultaten van industrieel concern Honeywell en verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble.
19/10 14u30  'Randstad houdt stijgende lijn vast'AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft ook het derde kwartaal van het jaar zijn omzet en winst verder weten op te voeren. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert. De groei gecorrigeerd voor verschillen in werkdagen zal naar verwachting wel lager uitvallen dan in de voorgaande kwartalen.
19/10 14u30  Manpower kampt met uitdagende marktMILWAUKEE (AFN) - Uitzender ManpowerGroup kampt meer en meer met uitdagende economische omstandigheden. Topman Jonas Prising van het Amerikaanse bedrijf zei in toelicht op de kwartaalcijfers dat er toch wel sprake was van meer tegenwind dan voorzien. Dit gold met name in een aantal Europese landen.
19/10 14u15  Schlumberger verbetert resultatenHOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Opvallend daarbij was dat op kwartaalbasis sprake was van een sterkere groei op de internationale markt in vergelijking met de Noord-Amerikaanse.
19/10 14u00  Procter & Gamble voert winst op gelijke omzetCINCINNATI (AFN) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een vergelijkbare omzet gehaald als in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging wel omhoog.
19/10 14u00  New York blokkeert mogelijk megazorgdealNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
19/10 13u45  Honeywell past verwachtingen aan na spin-offsMORRIS PLAINS (AFN) - Industrieel concern Honeywell heeft zijn verwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf naar aanleiding van de spin-off van autotechniektak Garrett Motion begin deze maand en het afstoten van smart home-divisie Resideo Technologies, wat later deze maand moet worden afgerond. Omzet en winst stegen in het derde kwartaal wel.
19/10 13u15  'Philips krikt omzet verder op'AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het derde kwartaal naar verwachting met 5,4 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het gezondheidstechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
19/10 13u00  'Lagere winst voor BinckBank'AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in het derde kwartaal naar verwachting een lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten in de aanloop naar de kwartaalupdate die de onlinebroker aanstaande maandag presenteert.
19/10 12u45  'Aperam kampt met uitdagende markt'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De markt voor roestvrij staal is uitdagend en dat zal onder meer de in Amsterdam genoteerde staalmaker Aperam gaan merken. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een rapport. De Amerikanen verlaagden hun koersdoel voor het aandeel Aperam naar 44 euro.
19/10 12u00  Europese beurzen overwegend omlaagAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.
19/10 11u30  Nieuwe commissaris voor PhilipsAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Philips zijn akkoord met de benoeming van Marc Harrison als commissaris. Dat hebben ze besloten op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het medisch technologiebedrijf.
19/10 11u30  'Kiadis kan met nieuw kapitaal door tot 2020'AMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Kiadis kan dankzij het nieuwe kapitaal dat is opgehaald met een aandelenemissie tot de tweede helft van 2020 verder met de ontwikkeling van het medicijn ATIR101. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
19/10 11u15  VolkerWessels bouwt studentenhuizen BredaBREDA (AFN) - Bouwconcern VolkerWessels gaat aan de slag met studentenhuisvesting in Breda. Het bedrijf gaat 120 studentenwoningen realiseren aan de Beverweg nabij de Avans Hogeschool. De bouw start begin volgend jaar en tegen eind 2020 moeten studenten er hun intrek nemen. Financiële details over de deal die VolkerWessels sloot met projectontwikkelaar Camelot werden niet gemeld.
19/10 10u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenDUBLIN (AFN) - Ryanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. Door het akkoord kan Ryanair nu met SPAC gaan onderhandelen over een volledige cao onder Portugees recht.
19/10 10u30  'Uber wil personeel gaan uitzenden'SAN FRANCISCO (AFN) - Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf toe gaan leggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.
19/10 10u30  'Kopje thee extra gaat Wessanen niet helpen'AMSTERDAM (AFN) - Wessanen hoopt nog altijd op een verbetering met zijn eigen merken in het vierde kwartaal, maar analisten van ING hebben er een hard hoofd in. Om aan de doelstellingen te voldoen moeten de verkopen wel heel erg hard omhoog gaan.
19/10 10u15  'Gunstige marktomstandigheden SBM Offshore'AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar de diensten van SBM Offshore is hoger dan eerder werd verwacht. Dat geeft de maritiem dienstverlener de mogelijkheid kieskeuriger orders aan te nemen, waardoor het rendement op opdrachten hoger kan uitvallen. Dat schrijft ING in een analistenrapport, na een gesprek met het Investor Relations-team van het bedrijf.
19/10 10u00  'Goed rendement aandeleninkoop Vastned'AMSTERDAM (AFN) - De inkoop van maximaal 40 miljoen euro aan eigen aandelen die vastgoedinvesteerder Vastned aankondigde, levert meer rendement op dan panden aankopen. Dat zeggen analisten van ING die wijzen op het historisch lage rendement voor winkelpanden.
19/10 10u00  Wessanen en Kiadis zakken op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.
19/10 09u45  Financieel directeur haven Rotterdam vertrektROTTERDAM (AFN) - Financieel directeur Paul Smits van Havenbedrijf Rotterdam vertrekt aan het einde van zijn termijn. Hij zegt een nieuwe stap in zijn carrière te willen maken. Smits was sinds juni 2011 financieel eindverantwoordelijke bij het Havenbedrijf.
19/10 09u15  Wessanen daalt op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag wat hoger begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers.
19/10 09u00  Meer winst en investering voor LSELONDEN (AFN) - De London Stock Exchange (LSE) heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt. Ook de omzet ging omhoog. Vooral de informatiediensten en clearinghouse LCH deden het beter. In dat laatste bedrijf verhoogt LSE zijn belang tot ruim 80 procent. Daar trekt het beursbedrijf circa 438 miljoen euro voor uit.
19/10 09u00  ASML gaat naar België met medische ontdekkingFLEURIS (AFN) - ASML gaat naar België met zijn methode om efficiënt medische isotopen te produceren zonder dat dit veel kernafval oplevert. De Veldhovense chipmachinemaker heeft daar een samenwerking gesloten met het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE). Op diens terrein in Fleuris wordt een fabriek gebouwd waar naar verwachting in 2023 kan worden begonnen met een proefproductie.
19/10 08u45  Shell: inhaalslag in duurzame energieDEN HAAG (AFN) - Shell is naar eigen zeggen bezig aan een inhaalslag op het vlak van hernieuwbare energie. Dat zegt directeur Geert van de Wouw van Shell Ventures, een investeringsvehikel van het olie- en gasconcern, in een interview met Bloomberg.
19/10 08u30  Vastned start aandeleninkoopprogrammaAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Vastned begint een aandeleninkoopprogramma met een omvang van maximaal 40 miljoen euro. Dat moet uiterlijk eind maart afgerond zijn, zo bleek vrijdag.
19/10 08u30  Omzetspurt voor Rémy CointreauPARIJS (AFN) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft zijn omzet door zien groeien in zijn pas afgelopen tweede kwartaal. Daarmee werd de angst weggenomen dat de Chinese vraag naar met name dure cognac aan het afnemen was.
19/10 08u15  'Italië en handelszorgen in focus op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De andere Europese beurzen lijken gemengd te openen. De handel staat in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen Wessanen en Wereldhave met cijfers.
19/10 08u15  Nikkei eindigt week met verliesTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Een zwakker dan verwachte Chinese economische groei wakkerde de zorgen aan over de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, drukte eveneens op het beurssentiment.
19/10 08u00  'Verkoop Russisch bezit Atrium ketst af'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van de Russische bezittingen van Atrium European Real Estate aan vastgoedfonds Raven is volgens de Russische krant Kommersant afgeketst. Beide partijen konden het niet eens worden over de verkoopprijs, meldden anonieme makelaars aan de krant.
19/10 07u45  Eigen merken vallen tegen bij WessanenAMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft in het derde kwartaal opnieuw slechter dan verwacht gepresteerd met zijn eigen merken. De natuurvoedingsproducent had last van tegenvallende verkopen in het Verenigd Koninkrijk. Ook de hete zomer drukte de aftrek van labels als Zonnatura en Clipper.
19/10 07u45  Lagere huur Wereldhave door Frans WK-succesAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Wereldhave heeft in de eerste negen maanden van dit jaar minder huurinkomsten binnengehaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was vooral te wijten aan de Franse markt. Daar hebben enkele grote verhuurders huurafspraken gebaseerd op omzet en juist die viel door het Franse succes op het WK en de warme zomer wat tegen.
19/10 07u30  'Medische isotopen ASML naar België'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML bedacht vier jaar geleden een manier om efficiënt medische isotopen te produceren terwijl dat vrijwel geen kernafval oplevert. Een revolutionair idee, dat van de Nederlandse overheid de status van Nationaal Icoon kreeg. Maar Nederland ziet de vinding nu over de grens verdwijnen, want door een subsidie van de Belgische overheid komt de fabriek in België, zo maakt ASML vrijdag bekend. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
19/10 07u30  Kiadis haalt 31,2 miljoen euro opDUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma heeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven bij institutionele beleggers. Daarmee is 31,2 miljoen euro opgehaald, zo werd vrijdag bekend.
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hardPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''.
19/10 07u00  Consument minder positief in oktoberDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
18/10 23u00  Recordomzet voor American ExpressNEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.
18/10 22u45  PayPal kijkt positiever vooruitSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 22u30  Wall Street kleurt roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract IrakBAGDAD (AFN) - Industriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar.
18/10 21u00  Porsche weer op recordjachtFRANKFURT (AFN/RTR) - Automaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in het kielzog van de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopenCLERMONT FERRAND (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 19u45  Stevige verliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in het rood. Het sentiment werd gedrukt door minder dan verwachte cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook nog na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk verder gaan dan aanvankelijk gedacht.
18/10 18u30  Rabo draagt nieuwe risicodirecteur voorUTRECHT (AFN) - Rabobank wil Els de Groot benoemen als de nieuwe risicodirecteur van de bank. Ze wordt daarmee de opvolger van Petra van Hoeken, die wel aan de bank verbonden blijft. De Groot was eerder onder meer financieel directeur van luchthaven Schiphol. Naast risicodirecteur treedt ze toe tot de groepsdirectie van Rabobank.
18/10 18u15  Kiadis plaatst nieuwe aandelenDUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma geeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uit. Deze worden geplaatste bij institutionele beleggers. De aandelen vertegenwoordigen een belang van circa 18 procent van het bedrijf. Bestaande aandeelhouders van Kiadis hebben volgens het bedrijf geen voorkeursrecht op de stukken.
18/10 18u00  Air France-KLM wint op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa was sprake van een negatief sentiment. Op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM een opvallende winnaar na bemoedigende berichten over cao-gesprekken met het personeel van Air France. Op Beursplein 5 werden verder onder meer cijfers van Unilever, Flow Traders en Sligro verwerkt.
18/10 17u45  Stoelendans in top Coca-ColaATLANTA (AFN) - Frisdrankreus Coca-Cola krijgt een nieuwe financieel directeur. Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat John Murphy medio maart de taken overneemt van Kathy Waller die dan vertrekt bij het concern. Murphy is momenteel de baas van de Aziatische divisie van Coca-Cola.
18/10 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de liftNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  Kleine min voor AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa was sprake van bescheiden koersuitslagen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder meer AEX-fonds Unilever gaf inzage in de cijfers. Verder verwerkte Beursplein 5 de cijfers van Flow Traders en Sligro.
18/10 15u45  Lager begin voor Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met minnen aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers kauwden nog wat na op de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit viel op te maken dat de Fed-bestuurders verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 15u15  Starbucks sluit kantoor in AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Koffiegigant Starbucks sluit zijn support center in Amsterdam. Bij het Europese regiokantoor werken nu nog 190 medewerkers, die zich bezighouden met marketing, logistiek en andere ondersteunende taken. Die verliezen bijna allemaal hun baan. De functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.
18/10 15u00  'Casino-moeder krikte waarde supermarkt op'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De waarde van de Franse supermarktketen Casino is door moederbedrijf Rallye en de accountants te hoog voorgesteld in de boeken. Dat beweert de advocaat van een groep investeerders in een brief aan een toezichthouder, schrijft het zakenblad Challenges.
18/10 15u00  'Wall Street opent in het rood'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting in de min. Beleggers verwerken handelsberichten van een aantal grote bedrijven. Daarnaast kauwen ze na op de notulen van de Federal Reserve, waaruit viel op te maken dat de beleidsmakers verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 14u45  Bedrijvigheid Philadelphia zwakt iets afPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
18/10 14u45  Uitkeringsaanvragen VS licht omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald naar 210.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
18/10 14u30  Philip Morris verkoopt minder tabakNEW YORK (AFN) - Tabaksfabrikant Philip Morris heeft in het afgelopen kwartaal minder sigaretten afgezet. Ook ging de verkoop van tabak voor de IQOS-apparaatjes omlaag. Dat apparaat verhit tabak, maar verbrandt het niet en is volgens Philip Morris een gezonder alternatief voor roken.
18/10 14u00  Vermogensbeheerder Invesco slaat nieuwe slagATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Vermogensbeheerder Invesco koopt branchegenoot OppenheimerFunds van Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual). Daardoor groeit de zak met geld die Invesco in beheer heeft met dik 246 miljard dollar naar een slordige 1,2 biljoen dollar.
18/10 13u30  Lagere winst voor verfproducent PPGPITTSBURGH (AFN) - Het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt, vooral vanwege hogere kosten voor grondstoffen en logistiek. Dat meldde het concern, dat vorig jaar nog trachtte om zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel in te lijven.
18/10 12u30  'Unilever kiest mogelijk Nestlé-manager'VEVEY (AFN/BLOOMBERG) - Unilever kiest mogelijk voor Wan Ling Martello als opvolger van topman Paul Polman, zo verwachten marktkenners. Martello kondigde donderdag haar vertrek aan bij rivaal Nestlé als topvrouw van de regio Azië-Oceanië-Afrika. Ze zei daarbij nieuwe carrièrekansen te willen onderzoeken, reden voor analisten om te speculeren over een overstap naar de Brits-Nederlandse voedingsmiddelengigant.
18/10 12u00  Beurzen licht hoger op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen van grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP. Op Beursplein 5 openden onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro de boeken.
18/10 11u30  BAM: we blijven oog houden voor veiligheidBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft waardering voor het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over wat er vorig jaar misging bij de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. ,,We waarderen de zorgvuldigheid en diepgang van het onderzoek'', aldus een woordvoerder van BAM.
18/10 11u30  Britse winkelverkopen gedaaldLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detailhandelsverkopen zijn in september gedaald, vooral door lagere bestedingen aan voedsel. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
18/10 11u15  Air France-KLM vergroot wintercapaciteitPARIJS (AFN) - Air France-KLM vergroot de capaciteit in het komende winterseizoen met 2,5 procent ten opzichte van de winter vorig jaar. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie donderdag bekend.
18/10 11u00  'Flow Traders operationeel op koers'AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders ligt operationeel op koers, ondanks zwakker dan verwachte prestaties in de Verenigde Staten. Dat laat ING weten in een reactie op het cijferbericht van Flow Traders.
18/10 10u30  'NSI is op de goede weg'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI liet in het afgelopen kwartaal sterke operationele vooruitgang zien en rekent ook in het vierde kwartaal op verbeteringen. Dat concludeert een analist van ING.
18/10 10u30  'Bouw leert te weinig van gemaakte fouten'DEN HAAG (AFN) - De bouwwereld leert onvoldoende van gemaakte fouten en neemt niet de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van bouwwerken. Dat constateert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een rapport over het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport.
18/10 10u00  'Onderliggende groei Unilever iets boven verwachting'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De onderliggende omzetgroei van Unilever in het derde kwartaal was iets sterker dan verwacht. Dat schrijft RBC in een reactie op de resultaten die het bedrijf donderdag meldde.
18/10 10u00  'Extra kosten Sligro verrassend'AMSTERDAM (AFN) - De waarschuwing dat Sligro meer kosten moet maken om personeelstekorten in zijn distributiecentra op te vangen was een verrassing, schrijven analisten van KBC Securities. Ze denken dat de verwachtingen voor heel 2018 mogelijk niet gehaald kunnen worden, al hangt dat ook af van hoe sterk het vierde kwartaal wordt.
18/10 09u45  'Exit Wereldhave uit Finland is positief'AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave verkoopt het Finse winkelcentrum Itis en stapt daarmee uit de Finse markt. De verkoop is positief, aldus analisten van ING donderdag, ook omdat dit in eerste instantie niet lukte.
18/10 09u45  Unilever voelt onrust niet op cijfersROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft een van de onrustigste kwartalen in lange tijd achter de rug, met een mislukte poging de bedrijfsstructuur te versimpelen, maar in de resultaten was daar niks van de merken. ,,Business as usual', zo vat financieel topman Graeme Pitkethly van de voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus de cijfers van de afgelopen drie maanden samen.
18/10 09u15  Unilever zakt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag iets lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen gemengd aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro.
18/10 09u15  Wereldhave snijdt in prognose na verkoop centrumAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Wereldhave verkoopt het Finse winkelcentrum Itis. Met de verkoop van het winkelcentrum in Helsinki verlaat Wereldhave de Finse markt. De transactie, onder de boekwaarde, heeft gevolgen voor het directe resultaat per aandeel.
18/10 09u00  KPN investeert in kunstmatige intelligentieDEN HAAG (AFN) - KPN Ventures heeft geld gestoken in het bedrijf CUJO AI. Dat bleek donderdag. CUJO houdt zich bezig met kunstmatige intelligentie op het gebied van telecom.
18/10 09u00  Ericsson maakt weer winstSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Ericsson heeft voor het eerst in ruim twee jaar weer zwarte cijfers geschreven. De Zweedse maker van netwerkapparatuur heeft de afgelopen kwartalen ingrijpend in de kosten gesneden, waardoor de winstgevendheid aanzienlijk werd opgevoerd. Daarnaast profiteerde het concern van de vraag naar 5G-apparatuur.
18/10 09u00  Bodemonderzoeker PGS dringt verlies terugOSLO (AFN) - Bodemonderzoeker Petroleum Geo-Services (PGS) heeft in het derde kwartaal het verlies flink teruggedrongen vergeleken met een jaar eerder. Daarbij nam de omzet van de Noorse concurrent van Fugro wel af.
18/10 08u45  Nestlé voert omzet op dankzij koffie en crèmeVEVEY (AFN) - Levensmiddelenconcern Nestlé heeft de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar zien groeien. De afdeling waar onder meer Nespresso en huidproducten onder vallen was goed voor het leeuwendeel van de omzetstijging. Het bedrijf ziet verder de zaken in Noord-Amerika weer wat beter gaan. Ook nemen de verkopen van babyvoeding in alle markten toe.
18/10 08u45  'Bouwsector negeert veiligheidsregels'AMSTERDAM (AFN) - De veiligheid in de bouwsector wordt ondergeschikt gemaakt aan de prijsconcurrentie, meldt EenVandaag op basis van een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV). Dat oordeel velt de OVV na onderzoek naar de instorting van een parkeergarage op Eindhoven Airport. Het onderzoeksrapport wordt later op donderdag gepresenteerd, maar is nu al in handen van EenVandaag.
18/10 08u30  Unilever heeft last van wisselkoersenROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder. De voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus groeide in al zijn divisies, maar had wel last van negatieve wisselkoerseffecten.
18/10 08u30  Meer huurinkomsten voor Wereldhave BelgiumVILVOORDE (AFN) - Wereldhave Belgium heeft de huurinkomsten in het derde kwartaal zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave.
18/10 08u30  Thales optimistisch over jaarprestatiesPARIJS (AFN) - Het Franse technologie- en defensieconcern Thales is positief gestemd over de prestaties in het gehele jaar. Verder ziet Thales goede vooruitgang bij de geplande overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto. Deze overname zou in het eerste kwartaal van 2019 afgerond moeten worden, zo herhaalde de onderneming donderdag in een handelsbericht.
18/10 08u30  'Air France dicht bij akkoord met bonden'PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France en Franse vakbonden zijn dicht bij een akkoord over een nieuwe cao. De directie legt mogelijk vrijdag een cao-bod op tafel waar een meerderheid van de bondsbestuurders zich in kan vinden, schrijft de Franse krant La Tribune donderdag op basis van ingewijden.
18/10 08u15  Noorse order voor NedapGROENLO (AFN) - Nedap heeft van het Noorse mode- en textielbedrijf Voice Norge een opdracht gekregen voor het invoeren van zijn !D Cloud-software bij alle 200 winkels in Noorwegen. Dat maakte Nedap bekend zonder financiële details te melden.
18/10 08u15  'Drukke cijferdag op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt donderdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerken beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever en Flow Traders.
18/10 08u15  Rente en export drukken NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na het herstel in de afgelopen twee handelsdagen. De stemming werd gedrukt door de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente verder gaat verhogen. Ook een onverwachte daling van de Japanse export zorgde voor koersdruk.
18/10 08u15  Sligro waarschuwt voor personeelstekortVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.
18/10 08u15  Lichte winstdaling voor chipbedrijf TSMCHSINCHU (AFN) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het derde kwartaal een iets lagere winst behaald dan een jaar eerder, op een omzet die wel toenam. Dat maakte 's werelds grootste maker van chips donderdag bekend.
18/10 08u15  Lagere inkomsten voor Flow TradersAMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders heeft in de afgelopen drie maanden lagere handelsinkomsten behaald dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat kwam door rustige handelsomstandigheden op effectenbeurzen over de hele wereld. Wel bevinden de handelsinkomsten zich na de eerste negen maanden van het jaar op recordhoogte.
18/10 08u00  China en India helpen drankenproducent PernodPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Drankproducent Pernod Ricard heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Wederom deed het Franse bedrijf dat door de toegenomen vraag naar sterke drank in China en India. Dat wist de de afzwakkende groei in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt van het concern, meer dan te compenseren.
18/10 08u00  VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuanWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben geen bewijs gevonden voor vals spel door China met de koers van de yuan, schrijft het ministerie van Financiën in een nieuw rapport. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het Aziatische land eerder nog van manipulatie van de valuta, waarbij de waarde kunstmatig laag wordt gehouden om de export te stimuleren.
18/10 08u00  Farmaceut Novartis op overnamepad in VSBASEL (AFN) - De Zwitserse farmaceut Novartis is op overnamepad in de Verenigde Staten. Het farmacieconcern legt 2,1 miljard dollar op tafel om biotechnoloog Endocyte in te lijven. Dat maakte Novartis donderdag bekend, samen met de publicatie van cijfers.
18/10 08u00  Miljardenfraude in Europa met dividendbelastingAMSTERDAM (AFN) - In heel Europa zijn landen jaren achtereen het doelwit geweest van ‘bendes’ van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden. De schade loopt in de tientallen miljarden. Ook in Nederland is de Belastingdienst al jarenlang slachtoffer van dividendstrippende bankiers. Dit blijkt uit het onderzoek van het internationale journalistieke samenwerkingsproject The Cumex Files, waarvan Follow the Money deel uitmaakt.
18/10 08u00  Tele2 krikt verwachtingen opSTOCKHOLM (AFN) - Tele2 is positiever over de te verwachten resultaten voor dit jaar. Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf zegt dat de negatieve effecten op de resultaten van de nieuwe Europese roamingregels voorbij zijn, en dat de markten waarin het bedrijf actief is zich sterk ontwikkelen.
18/10 07u45  Minder huurinkomsten voor vastgoedfonds NSIAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft afgelopen kwartaal minder huurinkomsten behaald. Die daalden als gevolg van het afstoten van panden sinds de vergelijkbare periode vorig jaar. De waarde van de bezittingen steeg sinds eind vorig jaar wel.
18/10 07u30  SAP positiever op sterke groei cloudWALLDORF (AFN) - De Duitse softwarefabrikant SAP heeft zijn verwachtingen voor de rest van het jaar opgekrikt. Het grootste technologiebedrijf van Europa zei bij de presentatie van zijn derdekwartaalresultaten veel werk in het vooruitzicht te hebben voor het vierde kwartaal, vooral op het vlak van clouddiensten.
18/10 07u30  'Conflict NN en Aegon met rechtsbijstandstak'AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraars NN Groep en Aegon hebben een conflict met SRK, het bedrijf dat rechtsbijstandsverzekeringen voor hen uitvoert. De twee verzekeringsmaatschappijen zijn mede-eigenaar en willen deze onderneming verkopen. Het management is daar tegen en is een procedure begonnen bij de Ondernemingskamer, schrijft het Financieele Dagblad donderdag.
18/10 07u30  NSI koopt kantoorpand in UtrechtAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoorgebouw in Utrecht gekocht voor 52,1 miljoen euro. Het gebouw aan de Sint Jacobsstraat is 14.396 vierkante meter groot en is volledig verhuurd, aldus de onderneming donderdag.
18/10 07u00  Werkloosheid omlaag naar 3,7 procentDEN HAAG (AFN) - De werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/10 07u00  'RELX breidt uit in Amsterdam'AMSTERDAM (AFN) - Het Brits-Nederlandse RELX wapent zich tegen de gevolgen van de brexit, de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Elsevier, de divisie van het concern die wetenschappers en medische professionals voorziet van informatie, breidt in Amsterdam in hoog tempo het aantal medewerkers met een technologie-achtergrond uit. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) donderdag.
17/10 23u00  Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoordBRUSSEL (AFN) - De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Alcoa scherpt winstverwachting aanPITSSBURGH (AFN) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn winstverwachting iets aangescherpt, omdat de onderneming positiever is geworden over ontwikkelingen in de markt. Ook heeft het bedrijf, dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola en de vliegtuigen van Boeing, een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter waarde van 200 miljoen dollar.
17/10 22u30  Wall Street omlaag na Fed-notulenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
17/10 20u30  'Fed nog niet klaar met renteverhogingen'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Federal Reserve hebben op hun meeste recente beleidsvergadering gesproken over hoever ze willen gaan met het opvoeren van de rente in de Verenigde Staten. Volgens de notulen van de bijeenkomst zal de rente uiteindelijk naar ongeveer 3 procent moeten. Maar een meerderheid van de Fed-bestuurders denkt dat de rente best tijdelijk nog wat extra opgekrikt kan worden, alvorens terug te gaan naar het voor de lange termijn gewenste niveau.
17/10 20u00  Gemengd beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 19u15  Kassa Carrefour rinkelt in BraziliëPARIJS (AFN/RTR) - Supermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan in thuisland Frankrijk en op de voor het bedrijf belangrijke Braziliaanse markt. In Italië en Spanje kampte Europa's grootste retailer daarentegen met moeilijke marktomstandigheden.
17/10 18u45  Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegdAMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u15  'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur'MENLO PARK (AFN) - De dubbelrol van Mark Zuckerberg ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.
17/10 18u15  Aandeelhouders gaan beloningen goedkeurenDEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders in Nederland krijgen meer invloed op de beloning van bestuurders en commissarissen van ondernemingen aan de beurs. Om de vier jaar moet het beloningsbeleid, inclusief de bonussen, worden voorgelegd.
17/10 18u15  Aandeelhouders Intertrust eens met benoemingAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Intertrust hebben ingestemd met de toetreding van financieel directeur Hans Turkesteen tot de raad van bestuur. Dat is besloten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.
17/10 18u00  ING trekt boetekleed opnieuw aan om witwassenDEN HAAG (AFN) - ING heeft opnieuw het boetekleed aangetrokken vanwege de witwasschikking die de bank met het Openbaar Ministerie (OM) trof. Risicodirecteur Steven van Rijswijk deed dat in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Volgens hem neemt de bank stappen om bewustzijn over het voldoen aan regelgeving door alle geledingen van de bank te laten doordringen.
17/10 18u00  ASML en Akzo trekken beurs in het groenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. Andere Europese beurzen gingen wel omlaag.
17/10 16u45  'Trump wil uit postverdrag met China stappen'WASHINGTON (AFN) - Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden.
17/10 16u15  AEX is positieve uitschieter in EuropaAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien.
17/10 15u45  Wall Street buigt zich over IBM en NetflixNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 15u30  Shell verkoopt Deense dochter voor 1,9 miljardDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell verkoopt zijn Deense dochter Shell Olie- og Gasudvinding Danmark (SOGU) aan het Noorse energiebedrijf Noreco. Die partij betaalt 1,9 miljard dollar voor deze upstream-tak van Shell.
17/10 15u00  'Wall Street geeft stijging geen vervolg'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met verlies. Beleggers op Wall Street verwerken bedrijfsresultaten van onder meer Netflix en IBM. Het vertrouwen in de economie dat een dag eerder nog voor stevige koerswinsten zorgde, ebde in aanloop naar de beursopening wat weg.
17/10 14u45  Minder woningen in aanbouw in VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september met 5,3 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
17/10 14u30  United Continental weer positiever over winstCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft voor de derde keer dit jaar de winstverwachting verhoogd. Oplopende brandstofkosten werden in het derde kwartaal ruimschoots gecompenseerd door de groeiende vraag naar duurdere tickets.
17/10 13u45  'Lufthansa overweegt verkoop cateringdivisie'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa onderzoekt de opties voor cateringdivisie LSG Sky Chefs. Volgens bronnen is een verkoop van het onderdeel één van de scenario's die nu op tafel ligt. Ook het samenvoegen van het onderdeel met een branchegenoot, wordt genoemd als mogelijkheid.
17/10 13u45  Duitse opdrachten voor BAMBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft twee opdrachten in Duitsland verworven met een gezamenlijke waarde van meer dan 75 miljoen euro. De opdrachten zijn voor dochterbedrijf BAM Deutschland.
17/10 13u15  Staat heropent langlopende leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag tussen 1,5 miljard en 2,5 miljard euro ophalen met de heropening van een lange lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
17/10 12u15  Akkoord Tesla over locatie Gigafactory ChinaSHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u00  ASML en AkzoNobel stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Stevige koerswinsten van de hoofdfondsen ASML en AkzoNobel, die beide met kwartaalcijfers kwamen, steunden het beurssentiment. Ook TomTom toonde herstel na de zware koersval een dag eerder. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien.
17/10 11u45  Vakbonden verrast door plannen AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Vakbonden zijn niet blij met de besparingsplannen van verfreus AkzoNobel. De bonden vinden dat het bedrijf werknemers in hun hemd zet. ,,Alleen aandeelhouders profiteren', zo klaagt CNV. ,,Wij wisten van niks, de medewerkers wisten van niks.' Ook FNV werd verrast door de aankondiging bij de publicatie van de kwartaalcijfers.
17/10 11u45  Toezichthouder wijst beoogd topman Danske afKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Jacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe topman van Danske Bank. De Deense toezichthouder wil een persoon met meer ervaring op die positie zien. Danske Bank heeft daarop de goedkeuringsaanvraag ingetrokken en gaat op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Tot die tijd blijft Jesper Nielsen interim-topman.
17/10 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 2,1 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in september gestegen naar 2,1 procent op jaarbasis, van 2 procent in augustus. De meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/10 11u15  Bouwproductie eurozone gaat omlaagLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in augustus met 0,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
17/10 11u00  Britse inflatie zwakt afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in september afgezwakt naar 2,4 procent op jaarbasis, van 2,7 procent in augustus. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
17/10 10u30  'Vrees voor Google bij TomTom begrijpelijk'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De vrees voor Google onder beleggers in TomTom is begrijpelijk, want er is een gerede kans dat meer autofabrikanten voor hun navigatietechnologie overstappen naar de Amerikaanse technologiegigant. Niettemin zijn de dinsdag gepresenteerde kwartaalresultaten van TomTom sterk. Dat schrijft NIBC in een analistenrapport.
17/10 09u45  'Nog veel onduidelijk bij Beter Bed'AMSTERDAM (AFN) - Het is nog goeddeels onduidelijk of de ingrepen die Beter Bed woensdag aankondigde ook effect zullen sorteren. Volgens kenners van KBC Securities is er momenteel een gebrek aan zichtbaarheid bij het bedrijf. Om die reden blijft de bank voor nu aan de zijlijn staan.
17/10 09u45  'Positief bericht van AMG'AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat in de Verenigde Staten een tweede recyclingfabriek bouwen. Dat is een positief bericht, aldus analisten van ING in een reactie.
17/10 09u45  'Aankoop WDP is welkome stap'AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP zet een goede stap met de aankoop van een locatie in Asse van circa 52.000 vierkante meter. Dat schrijft KBC Securities. Met de aankoop is een kapitaalverhoging gemoeid van 12 miljoen euro.
17/10 09u30  ASML fors hoger op sterke vooruitzichtenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ASML ging woensdag bij opening flink omhoog op de Amsterdamse beurs na presentatie van zijn kwartaalcijfers. Vooral de vooruitzichten van de chipmachinefabrikant vielen in de smaak bij analisten.
17/10 09u15  ASML en Akzo stralen op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen na de sterke koerswinsten op Wall Street. De beurshandel stond vooral in het teken van de kwartaalcijfers. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en AkzoNobel in de smaak bij beleggers.
17/10 09u15  'Akzo plukt vruchten efficiëntieslag'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfreus AkzoNobel is met beter dan verwachte resultaten gekomen, zeker als je in ogenschouw houdt dat concurrent PPG Industries eerder een winstwaarschuwing afgaf. Volgens kenners van Baader Helvea plukt Akzo duidelijk de vruchten van de eerder ingezette efficiëntieslag.
17/10 08u45  Lavide verkoopt Gastvrij voor 1 euroALKMAAR (AFN) - Lavide heeft een koper gevonden voor Gastvrij Nederland. Het gastouderbureau wordt voor 1 euro overgedaan aan M. Dirksen, die de komende jaren ook variabele bedragen zal uitkeren afhankelijk van de nettowinst van Gastvrij Nederland.
17/10 08u45  Beter Bed sluit 176 winkels Matratzen ConcordUDN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed grijpt in bij zijn minder presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten. Het bedrijf kondigde aan nog dit jaar 176 van de circa 1000 winkels te sluiten van dochter Matratzen Concord. De ingreep kost het bedrijf eenmalig 8 miljoen euro. Daartegenover staat een structureel voordeel van 6 miljoen euro op de brutowinst per volgend jaar.
17/10 08u45  WDP koopt nieuwe locatie in BelgiëWOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP koopt een locatie in Asse van circa 52.000 vierkante meter. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Met de aankoop is een kapitaalverhoging gemoeid van 12 miljoen euro.
17/10 08u45  Danone verkoopt minder babyvoeding in ChinaPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft in het afgelopen kwartaal te kampen gehad met een fikse daling van de vraag naar babyvoeding in China. Die klap ving het bedrijf deels op met de aantrekkende verkoop van yoghurt in de Verenigde Staten en Europa.
17/10 08u30  'Beurshandel in teken van kwartaalcijfers'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk hoger openen na de stevige koerswinsten op Wall Street. De beurshandel staat vooral in het teken van de kwartaalcijfers. Op het Damrak kwamen ASML en AkzoNobel met resultaten.
17/10 08u30  Nikkei zet herstel voortTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs zette woensdag het herstel voort en eindigde voor de tweede dag op rij hoger. Beleggers trokken zich op aan de stevige koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten stonden in het groen.
17/10 08u30  Innr Lighting naar handelsplatform NPEXAMSTERDAM (AFN) - Innr Lighting, een producent van slimme verlichting, krijgt een notering op handelsplatform NPEX. Het bedrijf geeft een vijfjarige obligatielening uit, met een maximum van 2 miljoen euro. Dat bleek woensdag.
17/10 08u30  Akzo voert kostenbesparing doorAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten. Het bedrijf kondigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers aan tegen 2020 voor 200 miljoen euro aan kosten te willen besparen. Daarvoor trekt het bedrijf eenmalig 350 miljoen euro uit in de periode 2018-2020. Volgens topman Thierry Vanlancker zal de besparing gepaard gaan met banenverlies. Details daarover volgen later.
17/10 07u45  Black Creek meldt belang in ASMIAMSTERDAM (AFN) - Black Creek Investment Management heeft een belang aangemeld in ASM International (ASMI) bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek woensdag uit een melding bij de toezichthouder.
17/10 07u45  'Arcelor lost schuld af in strijd om Essar'LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal heeft aangeboden 45 miljard roepie aan openstaande leningen van twee Indiase ondernemingen terug te betalen, zodat de staalgigant mee kan dingen naar zijn Indiase branchegenoot Essar Steel. Dat schrijft de Indiase zakenkrant Business Standard op basis van ingewijden.
17/10 07u45  Farmaceut Roche voert omzet opZÜRICH (AFN) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar zien groeien. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.
17/10 07u30  Meer winst voor slanker AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft het derde kwartaal van het jaar meer geld verdiend met de verkoop van zijn verven, ondanks een gedaalde omzet. Het bedrijf wist onder meer de hogere kosten voor grondstoffen te compenseren met het opvoeren van de prijzen. Het is de eerste keer dat Akzo de cijfers presenteert exclusief de onlangs verkochte divisie Specialty Chemicals.
17/10 07u30  Verkoop EUV-machines bij ASML komt op stoomVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder. De verkoop van de belangrijke EUV-chipmachines komt steeds meer op stoom.
17/10 07u30  Pharming behaalt positieve onderzoeksresultatenLEIDEN (AFN) - Pharming heeft positieve studieresultaten behaald bij een eerste studie met Ruconest in nierschade door gebruik van contrastvloeistof. Dat liet het biotechbedrijf weten.
17/10 06u45  AMG zet stap met tweede recyclingfabriek in VSAMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat in de Verenigde Staten een tweede recyclingfabriek bouwen. Dat zal een kopie zijn van een al bestaande faciliteit in Cambridge, Ohio. Dat werd woensdag bekendgemaakt in een verklaring, zonder financiële details te verstrekken.
17/10 06u45  IMF-baas niet naar conferentie Saudi-ArabiëWASHINGTON (AFN) - Op de internationale investeringsconferentie in Saudi-Arabië ontbreekt volgende week in ieder geval de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde. Ze heeft haar geplande trip naar het Midden-Oosten uitgesteld, waarbij ze onder meer de Saudische hoofdstad Riyad zou aandoen.
16/10 23u00  Meer kijkers en omzet voor NetflixLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Aandeelhouders Beter Bed begin december bijeen23/10 07u15 - Belegger.nl: UDEN (AFN) - De aandeelhouders van Beter Bed komen op 3 december bijeen voor een buitengewone algemene vergadering. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Op de rol staan de benoemingen van verschillende commissarissen.
8x Randstad voert winst en omzet op23/10 07u45 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft ook in het derde kwartaal zijn omzet en winst opgevoerd. Maar in Europa merkte de uitzendreus wel dat de groei wat aan het afzwakken is. Bij de Amerikaanse activiteiten versnelde de omzetgroei juist.
8x Randstad lager op rood Damrak23/10 09u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een stevig verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden flink in de min, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers.
7x Supermicro wil ook intrekking Bloomberg-stuk23/10 07u45 - Belegger.nl: SAN JOSE (AFN) - De topman van servermaker Supermicro wil dat persbureau Bloomberg het Businessweek-artikel over zijn bedrijf intrekt. Businessweek had eerder deze maand geschreven dat de Chinese overheid erin was geslaagd om heel kleine chips op de moederborden van het bedrijf te plaatsen tijdens het productieproces. Met die chips kon daarna de data die via die servers liep in de gaten worden gehouden.
7x Arcelor overweegt ook overname Uttam Galva23/10 07u45 - Belegger.nl: LUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal overweegt ook het Indiase staalbedrijf Uttam Galva over te nemen. Dat laat een woordvoerder van de staalgigant weten aan de Indiase zakenkrant Business Standard.
7x Hoofd duurzaamheid weg bij Ahold Delhaize23/10 09u15 - Belegger.nl: ZAANDAM (AFN/BELGA) - Marc Croonen, directeur duurzaamheid, transformatie en communicatie van Ahold Delhaize, vertrekt eind deze maand bij de onderneming. Dat maakt de supermarktconcern dinsdag bekend zonder een reden voor het vertrek te geven.
7x Palladiumprijs naar record23/10 13u30 - Belegger.nl: LONDEN (AFN) - De prijs van het metaal palladium is dinsdag naar een recordhoogte gestegen. Deze zat al een aantal dagen in de lift door stijgende politieke spanningen met Rusland, een van de grootste producenten van het metaal. Door die spanningen neemt de angst voor een slinkend aanbod toe.
7x 'Schuldeisers Essar stemmen over bod Arcelor'23/10 15u45 - Belegger.nl: MUMBAI (AFN) - Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel stemmen naar verluidt dinsdag over een bod van ArcelorMittal. Het in Amsterdam genoteerde staalconcern zou 395 miljard roepie hebben geboden, oftewel zo'n 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
7x Wall Street ook onderuit na cijferhausse23/10 15u45 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige verliezen begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa en het Verre Oosten waar ook duidelijke minnen werden genoteerd. Het sentiment staat ook onder druk door spanningen rond Saudi-Arabië en tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M.
6x Dutch Star voert verkennende gesprekken23/10 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Dutch Star Companies One (DSCO) voert verkennende gesprekken met bedrijven waarin het mogelijk een aanzienlijk minderheidsbelang in wil nemen. Dat laat het investeringsvehikel weten in een kwartaalupdate.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven