maandag 27 mei 2019, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
27/05 12u15  Bijzondere vergadering Wereldhave op 9 juli SCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedbedrijf Wereldhave houdt op dinsdag 9 juli een buitengewone aandeelhoudersvergadering op Schiphol over de voordracht van Matthijs Storm tot nieuwe bestuursvoorzitter.
27/05 12u00  'Samsung levert minder accu's aan Volkswagen' WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen moet sleutelen aan zijn plan om 50 miljard euro te investeren in accu's voor elektrische auto's. Een verwachte leveringsovereenkomst met Samsung staat op losse schroeven, waardoor de Duitse autogigant waarschijnlijk veel minder accu's van het Zuid-Koreaanse technologieconcern kan afnemen.
27/05 12u00  ING en taxateurs werken aan duurzame standaard AMSTERDAM (AFN) - ING werkt samen met de tien grootste taxatiebureaus aan een model om verduurzaming van kantoren op een eenduidige wijze te taxeren. De taxateurs, die bij elkaar goed zijn voor een marktaandeel van zeventig procent in Nederland, testen momenteel de nieuwe standaard bij waardebepaling van kantoorpanden. Daarna gaan ze onder meer met woningen aan de slag.
27/05 12u00  Beurzen stijgen in rustige handelssessie AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag licht vooruit. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York gesloten bleven. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Fiat en Renault waren in trek na fusienieuws over de autobouwers.
27/05 10u45  KLM investeert in duurzame kerosine AMSTELVEEN (AFN) - KLM investeert in een nieuwe fabriek voor de vervaardiging van duurzame kerosine. Dat doet de luchtvaartmaatschappij samen met het bedrijf SkyNRG, dat de fabriek uitbaat. KLM verplicht zich verder de eerste tien jaar dat de fabriek produceert zeker driekwart van de duurzame kerosine af te nemen.
27/05 10u00  'Terugtrekking Nasdaq goed voor Euronext' AMSTERDAM (AFN) - Het is goed nieuws voor aandeelhouders van Euronext dat concurrent Nasdaq de strijd heeft gestaakt in de overname van Oslo Børs. Dat concludeert een analist van ING.
27/05 10u00  Fiat en Renault uitblinkers op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen waren Fiat en Renault maandag in trek na fusienieuws van de beide autobouwers. Het algehele beurssentiment was eveneens positief. Beleggers deden het wel rustig aan aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York gesloten zijn. Verder bleef de aandacht uitgaan naar de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China.
27/05 09u45  Recordverlies voor Nyrstar BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Nyrstar heeft in 2018 zijn grootste verlies ooit genoteerd. De tot drie maal uitgestelde jaarcijfers bevestigden het beeld van de moeilijke markt waarin de grootste zinksmelter van Europa zich bevindt, en waarom het bedrijf is overgenomen door Trafigura.
27/05 09u30  Thuismarkt doet softwarebedrijf Exact goed DELFT (AFN) - Softwarebedrijf Exact heeft vorig jaar een hogere omzet in de boeken gezet en was daarbij aanzienlijk winstgevender dan een jaar eerder. De Delftse leverancier van administratiesoftware richt zich de laatste jaren sterker op mkb'ers in Nederland en België. Die nieuwe strategie werpt nu vruchten af, aldus topman Phill Robinson.
27/05 09u15  AEX begint met winst AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. Beleggers deden het rustig aan aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York gesloten zijn. Verder ging de aandacht vooral uit naar de aanhoudende handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China.
27/05 09u15  Trump: nog niet klaar voor deal met China TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump is nog niet klaar om tot een handelsdeal te komen met China. Hij verwacht dat ''ergens in de toekomst'' er wel een handelsakkoord gesloten zal worden tussen de Verenigde Staten en China. Dat zei Trump bij zijn vierdaagse staatsbezoek aan Japan in een gezamenlijke persconferentie met premier Shinzo Abe.
27/05 09u00  Lavide roept aandeelhouders bijeen AARDENBURG (AFN) - Beursfonds Lavide houdt op 20 juni een algemene aandeelhoudersvergadering. Op de agenda staat onder meer de voordracht van Bert Riemens als nieuw lid van de raad van commissarissen. Sjaak van den Berg treedt na de aandeelhoudersvergadering af als lid van de toezichtsraad.
27/05 08u30  Nasdaq trekt bod op aandelen Oslo Børs in NEW YORK (AFN) - Beursuitbater Nasdaq geeft zich officieel gewonnen in de overnamestrijd met branchegenoot Euronext om Oslo Børs. Het Amerikaanse bedrijf trekt zijn bod op alle uitstaande aandelen in. Aandeelhouders die hun stukken al hadden aangemeld zitten niet meer aan het aanbod vast.
27/05 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX' AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt maandag licht hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met kleine winsten openen. De aandelenhandel blijft in het teken staan van de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China. De week zal verder rustig beginnen aangezien de beurs in Londen gesloten is vanwege een Bank Holiday. Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day.
27/05 08u15  Nikkei begint week licht hoger TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De aandacht ging vooral uit naar het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan Japan. Trump liet weten dat er goede vooruitgang wordt geboekt met de onderhandelingen op het handelsvlak, maar voorlopig nog geen deal met Japan te willen sluiten en te willen wachten tot na de Japanse verkiezingen in juli.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/05 08u15  Fiat Chrysler wil fuseren met RenaultNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Autobouwer Fiat Chrysler wil fuseren met zijn branchegenoot Renault. De Italiaans-Amerikaanse onderneming heeft een voorstel daarover gestuurd aan het bestuur van het Franse bedrijf.
27/05 07u45  Claim tegen sjoemelbanken in AustraliëSYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De banken Citigroup, Royal Bank of Scotland (RBS) en JPMorgan zijn enkele grote banken die worden genoemd in een Australische rechtszaak, waarbij schadevergoedingen worden geëist vanwege gesjoemel met valutakoersen.
27/05 07u30  Winst Chinese industriebedrijven omlaagPEKING (AFN) - De winsten bij grote Chinese industriebedrijven zijn in april gedaald, wat duidt op de negatieve effecten van de escalerende handelsspanningen voor de omvangrijke industrie in China. Op jaarbasis zakte de winst met 3,7 procent, de sterkste daling sinds december 2015, aldus cijfers van het statistiekbureau.
27/05 07u15  'Europees schokfonds kan welvaart verhogen'DEN HAAG (AFN) - Een schokfonds in de eurozone is niet noodzakelijk voor het voortbestaan van de euro, maar kan de welvaart in Europa wel verhogen. Dat constateert het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport. Een fonds met grotere uitkeringen bij zeldzame, extreme gebeurtenissen heeft toegevoegde waarde.
26/05 15u45  'Handelsspanningen domineren beursweek'AMSTERDAM (AFN) - De stemming op de aandelenbeurzen zal deze week wederom voor een groot deel worden bepaald door de escalerende handelsvete tussen China en de Verenigde Staten. Vorige week zorgden toenemende twijfels over een mogelijke handelsdeal tussen de economische grootmachten voor een negatief sentiment. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar een reeks macro-economische gegevens.
26/05 14u45  Nieuwe onderhandelingen Shell in NigeriaLAGOS (AFN) - De Nigeriaanse regering gaat nieuwe onderhandelingen voeren met olie- en gasconcern Shell over contractvoorwaarden. Daarbij mikt Nigeria op betere voorwaarden als het gaat om betalingen door Shell, aldus zakenkrant Financial Times.
26/05 13u30  Trump: nog geen handelsdeal met JapanTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten zullen voorlopig nog geen handelsdeal sluiten met Japan. De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd pas na de verkiezingen in Japan deze zomer tot een deal te willen komen met de Japanners.
25/05 13u45  Beleggers opnieuw iets positieverAMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van beleggers is deze maand opnieuw licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Het sentiment blijft daarmee dus positief, schrijft ING in zijn maandelijkse beleggersbarometer. Ondanks dat de beurzen in mei al flink zakten, verwachten beleggers nog altijd dat die de komende drie maanden per saldo zal stijgen.
25/05 13u45  'Huawei beheert cruciale data KPN'AMSTERDAM (AFN) -Technologiebedrijf Huawei beheert de klantgegevens van KPN. Dat komt doordat het Nederlandse telecombedrijf voor de klantendatabase volledig in zee is gegaan met Huawei. In de Chinese software staan de persoonsgegevens, gebruikersdata en factuurgegevens van miljoenen Nederlanders, meldt Trouw.
25/05 08u30  'Beleggers opnieuw iets positiever'AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van beleggers is deze maand opnieuw licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Het sentiment blijft daarmee dus positief, schrijft ING in zijn maandelijkse beleggersbarometer. Ondanks dat de beurzen in mei al flink zakten, verwachten beleggers nog altijd dat die de komende drie maanden per saldo zal stijgen.
24/05 22u45  'Breder onderzoek vertraagt terugkeer 737 MAX'CHICAGO (AFN) - De terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim loopt wellicht vertraging op. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat ook voorganger 737 in zijn onderzoek naar de veiligheid van de MAX betrekken, zo meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen.
24/05 22u30  Wall Street gaat lang weekend in met plusjesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen gesloten, na een week met vooral verliezen. Het sentiment onder beleggers, die het rustig aan deden in aanloop naar een lang weekend, werd gesteund door bemoedigende ontwikkelingen in de aanhoudende handelsvete tussen China en de VS. De Amerikaanse president Donald Trump zou volgens berichten bereid zijn het Chinese techconcern Huawei minder hard aan te pakken, als onderdeel van een mogelijke handelsdeal met Peking.
24/05 19u45  Wall Street groen in middaghandelNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag in de plus. Het sentiment onder beleggers werd gesteund door bemoedigende ontwikkelingen in de aanhoudende handelsvete tussen China en de VS. De Amerikaanse president Donald Trump zou volgens berichten bereid zijn het Chinese techconcern Huawei minder hard aan te pakken, als onderdeel van een mogelijke handelsdeal met Peking.
24/05 19u00  'Veel animo Fortis-claim'AMSTERDAM (AFN) - De animo van gedupeerde Fortis-beleggers om zich aan te sluiten bij de schikking wegens misleiding in aanloop naar het omvallen van Fortis is groter dan verwacht. Dat zegt beleggersvereniging VEB. Ook zijn er minder mensen dan gedacht die níet meedoen met de schikking om zelf door te procederen voor een hogere vergoeding.
24/05 18u45  'Beurswaakhond duikt op Boeing wegens 737 MAX'CHICAGO (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of vliegtuigbouwer Boeing aandeelhouders op de juiste manier heeft geïnformeerd over de perikelen met toestellen van het 737 MAX. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De 737 MAX was twee keer binnen een halfjaar betrokken bij een groot ongeluk.
24/05 18u00  Shell koopt belang in wingebied AnadarkoDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasgigant Shell neemt een deel van het belang van branchegenoot Anadarko in een mogelijk winningsgebied in Zuid-Afrika over. Anadarko heeft 40 procent van de diepwaterblokken in de Atlantische Oceaan bij Kaapstad verkocht. Financiële details zijn niet gemeld.
24/05 18u00  Positieve slotnoot voor Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen hebben vrijdag een positief einde gegeven aan een verder tamelijk negatieve week. De handelsspanningen duwden de graadmeters over de hele week bezien in het rood, maar ontwikkelingen op vrijdag zorgden voor wat optimisme én een positieve slotnoot. De Amerikaanse president Donald Trump liet doorschemeren bereid te zijn tot een milder standpunt over Huawei als onderdeel voor een handelsdeal.
24/05 17u15  Tegenslag Volkswagen bij lokale Duitse rechterKARLSRUHE (AFN/RTR) - Volkswagen heeft voor het eerst een nederlaag geleden bij een regionale beroepszaak in een claim door gedupeerde eigenaren van dieselwagens. De rechtbank in Karlsruhe oordeelde dat de autogigant auto's die zijn uitgerust met illegale sjoemelsoftware moeten worden teruggeroepen of dat eigenaren een nieuwe wagen moeten krijgen.
24/05 16u00  Beurzen houden winst vast in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stevende vrijdag in de middaghandel af op een positief einde aan een verder negatieve week. De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China bleven de markten in de greep houden, maar de Amerikaanse president Donald Trump liet doorschemeren bereid te zijn tot een milder standpunt over Huawei als onderdeel voor een handelsdeal.
24/05 15u45  Shell vindt 'significant' olieveld in AlbaniëDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft aanvullende aanwijzingen dat zich mogelijk een significant olieveld bevindt in Albanië. De olie- en gasgigant heeft initiële testen uitgevoerd in het land op de locatie Shpirag-4.
24/05 15u45  Wall Street opent licht hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst aan de handel begonnen. Het sentiment onder beleggers werd gesteund door bemoedigende ontwikkelingen in de aanhoudende handelsvete tussen China en de VS. De Amerikaanse president Donald Trump zou volgens berichten bereid zijn het Chinese techconcern Huawei minder hard aan te pakken, als onderdeel van een mogelijke handelsdeal met Peking.
24/05 15u30  Wereldhandel in maart toegenomenDEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in maart met 0,5 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In februari ging de wereldhandel juist achteruit, met een bijgestelde 1,1 procent.
24/05 15u00  Mogelijke klus voor startup ThorbBUNNIK (AFN) - Startup Thorb sleept mogelijk een contract binnen om 96 huurwoningen en een optie op nog eens 1.000 woningen op te gaan leveren voor Eigen Haard. De voorwaarde ervoor is dat het bedrijf, waarin bouwer BAM investeert, drie woningen in Delft succesvol bouwt.
24/05 14u45  Orders duurzame goederen VS omlaagWASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april met 2,1 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
24/05 14u15  Maersk-baas: 2019 jaar van handelsoorlogenKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - A.P. Møller-Maersk-topman Søren Skou denkt dat een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China niet het einde van de handelsoorlogen is. Zodra dat gebeurt richt president Donald Trump zijn aandacht op Europa, verwacht de baas van 's werelds grootste containervervoerder. 'Daar is nog een onopgeloste ruzie over Duitse automakers.' Het jaar 2019 wordt daarom sowieso het jaar van de handelsoorlogen, denkt de Deen.
24/05 13u45  Foot Locker pessimistischer over winstNEW YORK (AFN) - Sportschoenenverkoper Foot Locker is minder optimistisch over zijn resultaten in de rest van het jaar dan voorheen. De winst zal waarschijnlijk minder hard stijgen dan in eerdere prognoses, maakte het bedrijf bekend bij zijn kwartaalcijfers. Onder andere de handelsoorlog hangt als donkere wolk boven de schoenensector.
24/05 13u15  Juncker: geen verandering in brexitdealBRUSSEL (AFN) - Het aanstaande vertrek van de Britse premier Theresa May verandert niets aan de positie van de Europese Unie over de brexit. 'Er komt geen verandering in de scheidingsovereenkomst', benadrukte de woordvoerster van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.
24/05 12u45  Fugro levert data groot zeegebied aanLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft data aangeleverd over een gebied in de Noordelijke Atlantische Oceaan met ongeveer de omvang van IJsland. De informatie moet beter inzicht geven in de zeebodem aldaar.
24/05 12u00  Aankondiging vertrek May zet pond in bewegingLONDEN (AFN) - De Britse munt schoot kortstondig omhoog na het nieuws dat premier Theresa May per 7 juni opstapt als leider van de Conservatieve Partij. Het pond steeg ten opzichte van de dollar in de eerste minuten na de aankondiging 0,4 procent in vergelijking met een dag eerder. Vervolgens zakte de Britse valuta weer terug.
24/05 12u00  Europese beurzen tonen herstelAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden vrijdag herstel, na de zware koersverliezen een dag eerder. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China bleven de markten in de greep houden. Beleggers vrezen dat de strijd tussen de twee economische grootmachten niet snel zal worden opgelost.
24/05 11u30  Britse winkelverkopen gestabiliseerdLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in april op maandbasis gelijk gebleven, terwijl door kenners gemiddeld was gerekend op een daling. Dat meldde het Britse statistiekbureau.
24/05 11u30  Britse premier May kondigt vertrek aanLONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May heeft haar vertrek aangekondigd. Ze neemt op 7 juni ontslag als leider van de Conservatieve Partij en blijft aan als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later.
24/05 11u15  Prijs nikkel schiet omhoogLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs voor nikkel is vrijdag in een paar minuten sterk omhoog gesprongen zonder een duidelijke reden. Beleggers merkten dat er plotseling veel hogere volumes rondgingen op de grondstoffenmarkt. Mogelijk zitten algoritmes die automatisch handelen achter de prijsschommeling.
24/05 10u30  OCI blijft positief, ondanks rode cijfersAMSTERDAM (AFN) - Kunstmestproducent OCI heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet en een verlies in de boeken gezet. Maar het bedrijf blijft wel positief wat betreft zijn verwachtingen voor het aangepaste bedrijfsresultaat. OCI rekent daarnaast op een sterk tweede kwartaal.
24/05 10u15  'Verklaring May halverwege de ochtend'LONDEN (AFN) - Premier Theresa May maakt naar verwachting vrijdag bekend wanneer ze opstapt. Ministers rekenen erop dat ze in de loop van de ochtend een verklaring aflegt.
24/05 10u00  Voorzichtig herstel op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam veerde vrijdag licht op. Ook de andere Europese beurzen toonden wat herstel na de zware verliezen een dag eerder. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China bleven de markten in de greep houden. Beleggers vrezen dat de strijd tussen de twee economische grootmachten niet snel zal worden opgelost.
24/05 09u45  Maersk waarschuwt voor effect handelsconflictKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste containervervoerder A.P. Møller-Maersk heeft bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers gewaarschuwd voor 'aanzienlijke onzekerheid' vanwege escalerende handelsspanningen. Het Deense bedrijf vreest dat de nieuwe importheffingen een rem zetten op aantallen vervoerde goederen.
24/05 09u30  NEPI Rockcastle verbetert resultaatAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle heeft afgelopen kwartaal een hoger bedrijfsresultaat in de boeken gezet. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf wist onder meer de marges te verbeteren.
24/05 09u15  AEX begint met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen toonden wat herstel na de zware verliezen een dag eerder. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China bleven de markten in de greep houden. Beleggers vrezen dat de strijd tussen de twee economische grootmachten niet snel zal worden opgelost.
24/05 09u15  Moederbedrijven Casino krijgen beschermingPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De moederbedrijven van de grote Franse supermarktketen Casino zijn onder faillissementsbescherming geplaatst. Dat hebben ze bevestigd na berichtgeving door Franse media. Er treedt nu een juridische procedure in werking die bekend staat onder de naam 'sauvegarde', waardoor de partijen ten minste zes maanden hebben om met een plan voor schuldsanering te komen.
24/05 09u00  'Op termijn dividendverhoging bij Shell'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell zal er op termijn een progressief dividendbeleid op na houden, maar pas op het moment dat de olie- en gasreus klaar is met zijn huidige inkoopprogramma dat loopt tot medio volgend jaar. Dat is de verwachting van kenners van Jefferies.
24/05 08u45  'ING België maakte ruim miljard over aan moeder'BRUSSEL (AFN/BELGA) - ING België heeft de afgelopen twee jaar in totaal zo'n 1,3 miljard euro overgemaakt aan de moedermaatschappij ING Groep in Nederland. Dat schrijft l'Echo vrijdag, op basis van de jaarverslagen van de bank.
24/05 08u45  'Ajax in gesprek met Van der Gaag'AMSTERDAM (AFN) - Mitchell van der Gaag is een belangrijke kandidaat om bij Ajax aan de slag te gaan als trainer van het tweede elftal. De oud-verdediger moet bij Jong Ajax de opvolger worden van Michael Reiziger, die komend seizoen deel uitmaakt van de technische staf van het eerste elftal. Dat meldt De Telegraaf.
24/05 08u30  Operationeel directeur RoodMicrotec vertrektDEVENTER (AFN) - Operationeel directeur Reinhard Pusch van chiptoeleverancier RoodMicrotec vertrekt later deze maand bij het bedrijf. Hij gaat met pensioen. Wel blijft hij beschikbaar als adviseur. Financieel directeur Arvid Ladega werd tijdens de aandeelhoudersvergadering benoemd tot managing director en lid van de raad van bestuur.
24/05 08u30  Franse overname voor Hunter DouglasROTTERDAM (AFN) - Raambekleder Hunter Douglas neemt de Franse webshop voor raambekledingsproducten Stores-Discount over. Dat werd vrijdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
24/05 08u30  'Positief begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs zal vrijdag waarschijnlijk met winst openen. Ook de andere Europese beurzen lijken wat te herstellen na de forse koersverliezen een dag eerder. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven de markten echter in de greep houden. Beleggers vrezen dat de strijd tussen de twee economische grootmachten niet snel zal worden opgelost.
24/05 08u15  Bierbranche VS klaagt over handelsoorlogWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bierbranche klaagt dat het beleid van president Donald Trump de sector tienduizenden banen kost. Volgens een onderzoek van het Beer Institute en de National Beer Wholesalers Association waren bierbrouwers en indirect bij bier betrokken bedrijven in de Verenigde Staten in 2016 nog goed voor 2,23 miljoen banen. Vorig jaar waren dat er 40.000 minder.
24/05 08u15  Handel en olie drukken op NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht lager geëindigd. De vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleef zorgen voor een negatieve stemming onder beleggers. De flinke daling van de olieprijzen drukte daarnaast op de oliebedrijven.
24/05 08u15  Troonswisseling stuwt inflatie JapanTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Japen steeg afgelopen maand naar het hoogste niveau van het jaar. De prijsstijgingen werden mede veroorzaakt door het massaal boeken van vakantiereizen omdat Japan een extra lange feestdagenperiode had in de nasleep van de keizerlijke troonswisseling. Ook duurdere benzine droeg bij aan de hogere consumentenprijzen.
24/05 08u00  'Facebook onderzoekt lancering eigen crypto'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Facebook werkt in het geheim aan een eigen digitale munt die zowel op internet als in het echte leven te gebruiken is. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van personen die bekend zijn met het project. De Amerikaanse techreus zou al ruim een jaar werken aan de munt, waarbij het contact legde met verschillende bedrijven die handelen in crypto's en met handelsplatformen.
24/05 07u15  'Weer grote betaalfusie in de maak'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse betalingsdienstverleners Global Payments en Total System Services hebben gesproken over een mogelijk samengaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Als een deal slaag, zou het de derde grote fusie in de betaalsector zijn dit jaar.
24/05 06u45  'Deadline biedingen Vivat naar 5 juni'AMSTERDAM (AFN) - Een viertal partijen aast op Vivat. Momenteel ronden ze het boekenonderzoek bij de verzekeraar af. Om lastige vragen van sommige bieders te kunnen beantwoorden, is de deadline voor bindende biedingen negen dagen verlengd naar 5 juni. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.
23/05 22u45  Vlakke omzet computermaker HPPALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse computer- en printermaker HP Inc heeft in het afgelopen kwartaal een vrijwel onveranderde omzet behaald. Dat bleek uit een handelsbericht van het bedrijf nabeurs op Wall Street.
23/05 22u45  May komt vrijdag met vertrekdatumLONDEN (AFN/DPA) - De Britse premier Theresa May zal naar verwachting vrijdag een datum bekendmaken waarop zij vertrekt. May overlegt dan met de voorzitter van het invloedrijke '1922-comité' dat de 'gewone' conservatieve parlementsleden vertegenwoordigt.
23/05 22u15  Wall Street sluit met duidelijke verliezenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met behoorlijke koersverliezen geëindigd, onder druk van de oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers lijken de hoop te verliezen dat er spoedig een handelsakkoord bereikt kan worden tussen de economische grootmachten. Verder gingen de olieprijzen zwaar onderuit.
23/05 20u30  'Moederbedrijf Casino onder bescherming'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het moederconcern van de grote Franse supermarktketen Casino is onder faillissementsbescherming geplaatst. Dat meldde de Franse krant Le Figaro. In deze periode zijn bijvoorbeeld schuldbetalingen voorlopig opgeschort.
23/05 19u45  Wall Street fors in de rode cijfersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag op behoorlijke verliezen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van de markten in Azië en Europa, die ook zwaar gebukt gingen onder de oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers lijken de hoop te verliezen dat er spoedig een handelsakkoord bereikt kan worden tussen de economische grootmachten.
23/05 18u00  ABN klaar met verkoop meerderheid StaterAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft de verkoop van een meerderheidsbelang van 75 procent in hypotheekadministrateur Stater afgerond. De aandelen zijn overgedaan aan IT-concern Infosys.
23/05 18u00  Pijnlijke verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met stevige koersverliezen gesloten. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een negatief sentiment bij beleggers. Op de financiële markten lijkt de hoop op een spoedig handelsakkoord tussen beide economische grootmachten te vervliegen. Oliegerelateerde bedrijven stonden onder druk door de scherp gedaalde olieprijzen.
23/05 17u45  Topman Tesla ziet record bij leveringenNEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Topman Elon Musk van Tesla is optimistisch gestemd over de leveringen van elektrische auto's aan klanten dit kwartaal. Volgens Musk is er ''goede kans'' dat in het tweede kwartaal het recordaantal van 90.700 leveringen uit het laatste kwartaal van 2018 overtroffen zal worden.
23/05 17u15  Scherpe daling olieprijzenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen donderdag opnieuw flink omlaag, onder druk van de almaar verder oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en toenemende Amerikaanse olievoorraden. Woensdag leverden de olieprijzen ook al behoorlijk terrein in.
23/05 16u15  Verkoop nieuwe woningen VS flink omlaagWASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in april flink gedaald, na een forse stijging een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
23/05 16u00  Groei industrie VS zwakt afNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in mei minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
23/05 16u00  Stevige minnen voor Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdag flink in het rood. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een negatief sentiment bij beleggers. Op de financiële markten lijkt de hoop op een spoedig handelsakkoord tussen beide economische grootmachten te vervliegen.
23/05 15u45  Wall Street opent flink lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met behoorlijke verliezen geopend. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van de markten in Azië en Europa, die ook gebukt gingen onder de oplopende handelsspanningen. De koersval van Tesla zette ook door. De maker van elektrische auto's noteerde hiermee zijn zevende verliesbeurt op rij.
23/05 15u30  Stemming brexitdeal May op losse schroevenLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Britse premier Theresa May overlegt weer met ministers over haar brexitplan. Ze had de deal over het vertrek van het land uit de EU eigenlijk in de week van 3 juni willen voorleggen aan het Lagerhuis, maar het is de vraag of dat nog doorgaat. Het voorstel staat niet op de parlementaire agenda voor die week.
23/05 15u30  'Eigenaar Sunweb aast op deel Thomas Cook'LONDEN (AFN) - Investeerder Triton, eigenaar van vakantieaanbieder Sunweb, onderzoekt een overname van een deel van Thomas Cook. De firma is in gesprek over de aankoop van Scandinavische activiteiten van de Britse reisorganisatie, meldt Sky News op basis van ingewijden.
23/05 15u30  Aandeel aan toonder verdwijnt definitiefDEN HAAG (AFN) - Het aandeel aan toonder, waarop geen naam staat van de eigenaar, wordt op 1 juli afgeschaft. De maatregel is onderdeel van de strijd tegen belastingontduikers, witwassers en terroristen. Doordat dergelijke aandelen zonder plichtplegingen en anoniem over te dragen zijn, waren ze populair bij de onderwereld.
23/05 15u15  IMF: escalatie handelsoorlog laat zich voelenWASHINGTON (AFN) - De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is de laatste weken verder geëscaleerd en dat is slecht voor de wereldeconomie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vreest dat de situatie het sentiment van bedrijven en financiële markten aanzienlijk zal aantasten en zo het verwachte herstel van de mondiale groei in de tweede helft van dit jaar in de weg zit.
23/05 15u00  'Ook Wall Street doet weer stap terug'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York doen donderdag naar verwachting een stap terug. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van beurzen in Azië en Europa, die ook gebukt gaan onder de oplopende handelsspanningen. De koersval van Tesla zet donderdag waarschijnlijk ook door. De automaker staat voor zijn zevende verliesbeurt op rij.
23/05 14u45  Uitkeringsaanvragen VS iets omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met duizend gedaald tot 211.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
23/05 14u45  ECB toont zorgen over inflatieFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben hun zorgen geuit over de toenemende vrees in de markt dat de inflatie gedurende ruimere tijd laag blijft. Dat blijkt uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de ECB-bankiers vorige maand.
23/05 14u45  Laboratoria VS gebruiken Philips-systeemAMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips gaat een systeem voor onderzoek leveren aan de Amerikaanse groep van laboratoria Alverno Laboratories. Het gaat om technologie voor het digitaal onderzoeken van de bouw en functies van weefsels, ook wel histologie genoemd.
23/05 14u45  Shell loopt ver voor in Golf van MexicoDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell is veel eerder dan geraamd begonnen met de olieproductie op zijn nieuwe platform in de Golf van Mexico voor de kust van de Verenigde Staten. Het bedrijf zegt maanden voor te lopen op de oorspronkelijke planning.
23/05 14u30  'NYSE gaat strijd met Nasdaq aan om biotechs'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - New York Stock Exchange (NYSE), de uitbater van de beurs in New York, wil aantrekkelijker worden voor bedrijven uit de biotechnologiesector. Het beursbedrijf vraagt minder geld aan ondernemingen die een jaaromzet van onder de 5 miljoen dollar hebben en een marktwaarde onder de 200 miljoen dollar. Op die manier wil NYSE die bedrijven weglokken bij concurrent Nasdaq.
23/05 14u15  Best Buy profiteert van overname en dienstenRICHFIELD (AFN/RTR) - Elektronicawinkelketen Best Buy heeft in het eerste kwartaal een hogere winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De Amerikaanse onderneming profiteerde daarbij onder andere van het vorig jaar overgenomen GreatCall, dat apparaten als smartwatches en telefoons voor ouderen ontwikkelt.
23/05 13u00  Rommelstatus voor leningen Thomas CookLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Geldschieters van reisorganisatie Thomas Cook moeten er serieus rekening mee houden dat ze naar hun geld kunnen fluiten. De kredietbeoordelaars SP en Fitch schroefden donderdag beide hun oordeel over de kredietwaardigheid verder naar beneden in de zogenoemde junkstatus, rommel dus.
23/05 12u00  Flinke verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag flinke verliezen zien. Beleggers bleven terughoudend nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat er nog geen nieuwe handelsgesprekken tussen de VS en China op het programma staan. China stelde dat Washington eerst de 'foute acties' moet corrigeren voordat de gesprekken kunnen worden hervat.
23/05 11u30  Handel in aandelen Frans Casino opgeschortPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De handel in aandelen van supermarktconcern Casino op de beurs in Parijs ligt tot nader order stil. Ook in moederbedrijf Rallye kan niet meer worden gehandeld. De bedrijven komen naar eigen zeggen later op donderdag met een verklaring.
23/05 11u15  Deutsche Bank-baas kondigt ingrepen aanFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Er zijn verstrekkende veranderingen nodig bij Deutsche Bank. Dat heeft topman Christian Sewing gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van de Duitse bank. Hij kondigde onder meer aan stevig te gaan snijden bij de zakenbank. Daarmee wil Sewing het vertrouwen van beleggers terugwinnen na de mislukte fusie met branchegenoot Commerzbank.
23/05 11u00  China: VS moeten foute acties corrigerenPEKING (AFN/RTR) - De Verenigde Staten moeten hun 'foute acties' corrigeren. Pas dan is China bereid om handelsgesprekken te hervatten. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel laten weten. Peking rept in een verklaring over gesprekken die gebaseerd moeten zijn op wederzijds respect.
23/05 11u00  KPN vangt bot in zaak fusie concurrentenBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De eerdere fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo is niet in strijd met de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.
23/05 10u45  KLM haalt banden aan met China EasternAMSTERDAM (AFN) - KLM haalt de banden aan met partner China Eastern. Dat resulteert per direct in de uitbreiding van zogeheten codeshare-bestemmingen naar China. Deze stijgen van 14 naar 63.
23/05 10u45  Lager vertrouwen Duitse ondernemersMÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in mei gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
23/05 10u45  KPN vangt bot in zaak tegen fusie concurrentenBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De eerdere fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo is niet in strijd net de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.
23/05 10u45  Bedrijvigheid industrie eurozone daaltLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid van de industrie in de eurozone is in mei onverwacht gedaald. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van marktonderzoeker Markit.
23/05 10u15  KPN vang bot in zaak tegen fusie concurrentenBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De eerdere fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo is niet in strijd net de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klacht die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.
23/05 10u00  Robeco voegt twee fondsen samenROTTERDAM (AFN) - Vermogensbeheerder Robeco voegt twee van zijn investeringsfondsen samen. De maatregel moet klanten een diverser pakket aan beleggingen aanbieden, zo maakt de onderneming bekend.
23/05 10u00  Bedrijvigheid Duitse industrie verder omlaagLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Duitse industrie is deze maand iets harder afgenomen dan een maand eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van marktonderzoeker Markit.
23/05 10u00  AEX over breed front omlaagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden stevig in het rood. Beleggers bleven voorzichtig nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat er nog geen nieuwe handelsgesprekken tussen de VS en China op het programma staan.
23/05 09u45  'Hoge kosten Bols slecht voor winstmarge'AMSTERDAM (AFN) - De omzet en brutowinst van Lucas Bols waren grotendeels in lijn met verwachtingen. De overheadkosten gingen echter flink omhoog waardoor de winstgevendheid tegenviel, concluderen analisten van KBC Securities na de jaarcijfers van de drankenproducent.
23/05 09u30  'Kiadis op schema voor goedkeuring ATIR101'AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma loopt op schema om in Europa voorwaardelijke goedkeuring te krijgen voor zijn geneesmiddel ATIR101. Dat maken analisten van KBC Securities op uit een melding van het bedrijf.
23/05 09u15  Damrak opent in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag in het rood geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers bleven voorzichtig nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat er nog geen nieuwe handelsgesprekken tussen de VS en China op het programma staan.
23/05 09u15  Verlies voor afvalverwerker RenewiMILTON KEYNES (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft in zijn afgelopen gebroken boekjaar verlies geleden. De omzet van het fusiebedrijf, dat ontstond door het samengaan van het Britse Shanks en het Nederlandse Van Gansewinkel, ging wel omhoog. Topman Otto de Bont sprak over een uitdagend jaar.
23/05 09u00  Value8 koopt eigen aandelen inBUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft een pakket eigen aandelen ingekocht. Het gaat om de aankoop van 685.792 gewone aandelen voor 5,67 euro per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van bijna 3,9 miljoen euro.
23/05 09u00  Unilever op favorietenlijstje Morgan StanleyASMTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever is op een favorietenlijstje gezet van Morgan Stanley. Het Brits-Nederlandse concern is nu een 'top pick' van de bank in de sector voor verzorgings- en voedingsmiddelen.
23/05 09u00  Panasonic en Toshiba staken leveringen HuaweiOSAKA (AFN/RTR) - De elektronicaproducenten Panasonic en Toshiba schorten bepaalde leveringen aan het Chinese techbedrijf Huawei op. Beide Japanse reageren daarmee op de sancties van de Verenigde Staten tegen Huawei wegens verdenkingen van spionagepraktijken.
23/05 08u45  Goed onderzoeksresultaat systeem CuretisAMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Curetis heeft positieve resultaten behaald met een onderzoek naar zijn diagnosesysteem Unyvero. Het onderzoek moest aantonen dat dit systeem beter presteert bij het opsporen van bepaalde infecties aan het ademhalingskanaal dan gangbare methodes.
23/05 08u30  Kleine economische groei DuitslandWIESBADEN (AFN) - De economie van Duitsland is in het eerste kwartaal met 0,4 procent gegroeid op kwartaalbasis, na een stagnatie in de voorgaande periode. Dat liet het Duitse federale statistiekbureau woensdag weten op basis van een definitief cijfer. Dat kwam overeen met de voorlopige gegevens die het Duitse statistiekbureau eerder deze maand vrijgaf.
23/05 08u30  Nikkei sluit lager door handelsvreesTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag lager gesloten. De oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor verliezen onder de technologiebedrijven, die het middelpunt van de strijd zijn geworden na de aankondiging van Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei. Beleggers vrezen dat Washington meer Chinese bedrijven op de zwarte lijst zal zetten.
23/05 08u15  Pc-verkoop stuwt resultaten LenovoPEKING (AFN) - De Chinese computer- en smartphonemaker Lenovo heeft in het slotkwartaal van zijn boekjaar dat liep tot april fors meer winst gemaakt. Met name de verkoop van pc's gaf de resultaten glans.
23/05 08u15  VS en China helpen Bols omhoogAMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols heeft in zijn gebroken boekjaar, dat tot eind maart liep, de omzet opgevoerd. In de tweede helft van het jaar werden de tegenvallende resultaten uit de eerste zes maanden grotendeels goedgemaakt. Met name in de Verenigde Staten en China presteerde het beursgenoteerde bedrijf goed. In Europa ging het juist minder.
23/05 08u00  Meer omzet Belgische baggeraar DEMEZWIJNDRECHT (AFN) - De Belgische baggeraar en maritiem dienstverlener DEME heeft zijn omzet in het eerste kwartaal zien groeien. Dat was te danken aan traditionele baggeractiviteiten, met opdrachten in Irak, Qatar, India en Afrika.
23/05 07u45  Panasonic schort leveringen aan Huawei opOSAKA (AFN/RTR) - Elektronicaproducent Panansonic schort bepaalde leveringen aan het Chinese techbedrijf Huawei op. Het Japanse bedrijf reageert daarmee op de sancties die de Amerikanen instelden tegen de Chinezen die van spionagepraktijken worden beticht. De ban geldt volgens de Japanners voor producten die voor minstens een kwart uit Amerikaanse materialen of technologieën bestaan.
23/05 07u45  Wereldhave betaalt obligatielening afAMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave heeft een converteerbare obligatielening ter waarde van 250 miljoen euro volledig afgelost. Geen van de houders besloot zijn obligaties om te zetten in aandelen.
22/05 22u30  Handelsspanningen trekken Wall Street omlaagNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers reageerden op het oplopen van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikanen zouden van plan zijn om meerdere Chinese beveiligingsbedrijven op de zwarte lijst te zetten. Eerder beloofde de VS al Huawei in de ban te doen.
22/05 21u15  Nieuwe commissaris bij PharmingLEIDEN (AFN) - Aandeelhouders van biotechnoloog Pharming zijn akkoord gegaan met de benoeming van Deb Jorn als commissaris. Ook de nieuwe termijnen van commissarissen Paul Sekhri en Barrie Ward en operationeel directeur Bruno Giannetti kregen groen licht.
22/05 20u45  Fed-bestuurders blijven geduldigWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers bij de Federal Reserve vonden op hun meest recente beleidsvergadering dat hun geduldige koers wat betreft rentewijzigingen 'voor enige tijd' passend is. Velen schaarden zich daarbij achter het standpunt van Fed-voorzitter Jerome Powell dat de recente daling van de Amerikaanse inflatie waarschijnlijk iets tijdelijks is.
22/05 20u15  Fiat voor nieuwe commissaris bij Value8BUSSUM (AFN) - Robert de Haze Winkelman is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Value8. Volgens de beursgenoteerde investeringsmaatschappij konden alle voorgestelde agendapunten op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op goedkeuring rekenen van de aandeelhouders.
22/05 19u45  Handelsoorlog drukt op sentiment Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers reageerden op het oplopen van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikanen zouden van plan zijn om meerdere Chinese beveiligingsbedrijven op de zwarte lijst te zetten. Eerder beloofde de VS al Huawei in de ban te doen.
22/05 19u30  Voorziening valt vrij bij RoodMicrotecZWOLLE (AFN) - Toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec hoeft een debiteur, waarmee het bedrijf in de clinch lag, uiteindelijk slechts 5225 euro aan schade te vergoeden. Dit terwijl in verband met de claim in 2018 een voorziening van 130.000 euro in de boeken was opgenomen. Volgens RoodMicrotec heeft de rechter een vonnis gewezen en zal de voorziening nu vrij vallen.
22/05 18u45  Kiadis Pharma trekt samen op met Be The MatchAMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Be The Match BioTherapies. De krachtenbundeling is bedoeld ter ondersteuning van de studie naar ATIR101, het belangrijkste middel van het biotechnologiebedrijf.
22/05 18u15  Groen licht voor herbenoemingen Van LanschotAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen zijn akkoord gegaan met de herbenoeming van commissarissen Willy Duron en Bernadette Langius. Bij Duron gaat het om een periode van twee jaar. Langius mag vier jaar verder.
22/05 18u00  'Sluiting dreigt voor Banca Carige'GENUA (AFN) - Het Italiaanse Banca Carige moet mogelijk gesloten worden als er geen koper wordt gevonden voor de kwakkelende bank uit Genua. Dat vrezen Europese bankentoezichthouders, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Dit lijkt haaks te staan op plannen van de Italiaanse overheid, die juist wil overgaan tot een reddingsoperatie.
22/05 18u00  Kleine uitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak de handel uitgegaan. Elders in Europa bleven graadmeters ook dicht bij huis. Met de Europese verkiezingen voor de deur krijgt onzekerheid over de brexit de overhand en dat maakt beleggers voorzichtig. De markten blijven verder gespitst op ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 17u30  'Nederlandse belegger kiest niet voor Europa'AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse particuliere beleggers steken meer geld in Amerikaanse aandelen dan in stukken van niet-Nederlandse bedrijven uit Europa. Dat constateert onlinebroker BinckBank in een analyse van de aandelenposities in ruim 200.000 beleggingsportefeuilles.
22/05 16u30  'Goede hoop op vervolging ING-baas Hamers'DEN HAAG (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman is er behoorlijk zeker van dat ING-baas Ralph Hamers uiteindelijk zal worden vervolgd vanwege de witwaskwestie bij de bank. Dat zei hij na afloop van een besloten zitting bij het gerechtshof in Den Haag. Tijdens die zitting stond centraal of Lakeman en zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) zogeheten belanghebbenden zijn bij strafvervolging.
22/05 16u30  President-commissaris ASR blijft nog even aanUTRECHT (AFN) - Aandeelhouders van verzekeraar ASR zijn akkoord gegaan met de herbenoeming van Kick van der Pol tot lid en voorzitter van de raad van commissarissen. Het gaat om een termijn van maximaal twee jaar.
22/05 16u15  Hoofdindex Amsterdam omlaagAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere Europese graadmeters zijn in het rood gezakt. Door de aanstaande Europese verkiezingen lijkt de onzekerheid rond de brexit verder toe te nemen. Beleggers waren verder terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 16u00  Qualcomm onderuit op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen. Andermaal gaat de aandacht van beleggers uit naar het slepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De VS zouden van plan zijn om meerdere Chinese beveiligingsbedrijven op de zwarte lijst te zetten. Eerder beloofde het Huawei in de ban te doen. Verder sprong de koersval van chipmaker Qualcomm in het oog.
22/05 15u00  'Wall Street gaat lager openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen woensdag af op een lagere opening. Wederom gaat de aandacht van beleggers voor een groot deel uit naar de slepende handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag.
22/05 14u30  Britse providers doen Huawei in de banLONDEN (AFN) - De Britse telecomaanbieders Vodafone en EE bieden voorlopig geen telefoons van Huawei aan voor hun nieuwe 5G-netwerken. Dat doen ze omdat het Chinese techbedrijf die toestellen mogelijk niet meer van updates kan voorzien. Huawei is door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet en daardoor heeft Google besloten dat de Chinezen niet meer de officiële versie van besturingssysteem Android mogen gebruiken.
22/05 14u30  Commissaris SBM: bewijzen fraude vaak te dunHAARLEM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft bij zijn eigen onderzoek naar corruptie weliswaar signalen van wanpraktijken gekregen, maar veel daarvan waren niet hard te maken. Daarom werd tot een schikking met justitie in Nederland in 2014, niet gecommuniceerd dat er sprake was van smeergeldbetalingen in Brazilië.
22/05 13u15  Target trekt meer klanten naar zijn winkelsMINNEAPOLIS (AFN) - De Amerikaanse winkelketen Target heeft in de eerste maanden van zijn boekjaar meer klanten in zijn winkels verwelkomd. Zij gaven in doorsnee ook meer geld uit. Dat resulteerde in beter dan verwachte kwartaalresultaten van het bedrijf. Daarmee deed Target het veel beter dan veel van zijn concurrenten.
22/05 13u00  Lowe's komt met winstwaarschuwingMOORESVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse doe-het-zelfketen Lowe's is minder positief over de prestaties dit jaar. Het bedrijf kampt onder meer met kostendruk. Dat meldde Lowe's bij de publicatie van de kwartaalcijfers.
22/05 13u00  Topman Commerzbank: geen concreet bod van INGFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Commerzbank heeft geen concreet bod ontvangen van ING om gesprekken te beginnen over een eventuele overname van de Duitse bank. Dat zei Commerzbank-topman Martin Zielke op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de tweede bank van Duitsland.
22/05 12u30  'Qualcomm maakte misbruik van macht'SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG/DPA) - De Amerikaanse chipproducent Qualcomm heeft misbruik gemaakt van zijn marktmacht bij onderhandelingen over licenties. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald in een zaak die door telecomtoezichthouder FTC was aangespannen. Qualcomm wordt nu zeven jaar onder toezicht geplaatst.
22/05 12u15  Sterkere groei economie OESO-gebiedPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het eerste kwartaal aangetrokken tot 0,6 procent op kwartaalbasis, van 0,3 procent in de voorgaande periode. Dat meldde de OESO op basis van voorlopige schattingen.
22/05 12u15  Uitstel van betaling voor British SteelLONDEN (AFN/RTR) - De Britse staalproducent British Steel heeft uitstel van betaling aangevraagd en accountants- en adviesbureau EY is aangesteld als curator, samen met een bewindvoerder die is benoemd door de rechtbank. Dinsdag werd al bekend dat het staalconcern in grote financiële problemen verkeerde en op omvallen stond. Het bedrijf had de Britse regering om een noodlening van 30 miljoen pond gevraagd, maar daar is dus geen overeenstemming over bereikt.
22/05 12u15  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag kleine plussen zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 12u00  Chinezen trekken samen op in Boeing-echecPEKING (AFN/RTR) - Drie grote Chinese luchtvaartmaatschappijen trekken gezamenlijk op tegen Boeing in de kwestie rond de gewraakte toestellen van het type 737 MAX die al maanden noodgedwongen aan de grond staan. Air China, China Southern en China Eastern willen door de vliegtuigmaker gecompenseerd worden voor geleden schade.
22/05 11u45  Einde oefening voor Indiaas Jet AirwaysSCHIPHOL (AFN) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways is door een Nederlandse rechter failliet verklaard. De rechter kon dat doen omdat Jet ook een kantoor heeft op Schiphol, bevestigt curator Rocco Mulder na eerdere berichtgeving door luchtvaartsite Up in the Sky.
22/05 11u30  Osram introduceert ledlicht voor agricultuurMÜNCHEN (AFN) - Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht introduceert ledverlichting voor agrarische doeleinden. De introductie van Fluence by Osram volgt kort op de overnames die de Nederlandse concurrent Signify deed op het gebied van agricultuur.
22/05 11u00  Aramco tekent lng-deal met SempraRIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft een overeenkomst getekend voor de koop van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) met het Amerikaanse Sempra Energy vanuit de exportterminal Port Arthur in Texas. Ook wordt gepraat over een investering door Aramco voor een initieel belang van 25 procent in de terminal in Houston die nog in ontwikkeling is.
22/05 11u00  Britse inflatie trekt aanLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in april gestegen naar 2,1 procent, van 1,9 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
22/05 11u00  'Indiaas Jet Airways failliet verklaard'SCHIPHOL (AFN) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways is door een Nederlandse rechter failliet verklaard. Dat schrijft luchtvaartwebsite Up in the Sky. De rechter kon dat doen omdat Jet ook een kantoor heeft op Schiphol.
22/05 10u00  Kartelinvallen bij Franse supermarktenBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Inspecteurs van de Europese Commissie hebben eerder deze week onaangekondigde invallen gedaan bij Franse supermarktbedrijven vanwege verdenkingen dat twee ondernemingen zich schuldig hebben gemaakt aan kartelafspraken. Volgens de Franse krant Le Figaro gaat om de supermarktketens Casino en Intermarché.
22/05 10u00  AEX blijft dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 09u45  Labour: breng brexitdeal niet meer in stemmingLONDEN (AFN/RTR/DPA) - De Britse oppositiepartij Labour vindt dat premier Theresa May haar aangepaste brexitdeal niet meer voor een vierde keer in stemming moet brengen. Dat zei Labours brexitwoordvoerder Keir Starmer tegen de BBC.
22/05 09u45  ING voert koersdoel Takeaway fors opAMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel Takeaway fors opgevoerd. Het beleggingsadvies blijft staan op buy, zo bleek uit een rapport.
22/05 09u15  AEX begint met kleine minAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei bleven de gemoederen bezighouden.
22/05 09u15  Opnieuw winstdaling Marks & SpencerLONDEN (AFN/RTR) - De Britse winkelketen Marks Spencer (MS) heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lagere winst behaald, waarmee voor het derde jaar op rij de winstgevendheid afnam. Verder kondigde de onderneming een claimemissie aan ter financiering van zijn samenwerkingsverband met online supermarkt Ocado.
22/05 08u45  Royal Mail snijdt in dividendLONDEN (AFN) - Het Britse post- en pakketbedrijf Royal Mail snijdt flink in zijn winstuitkering aan aandeelhouders. Ook kondigde het bedrijf woensdag in een handelsbericht aan de komende jaren flink te gaan investeren, om de activiteiten een zetje in de rug te geven.
22/05 08u45  'Vooruitzichten beter voor telecomsector'AMSTERDAM (AFN) - De Europese telecomsector is niet favoriet bij beleggers vanwege een gebrek aan omzetgroei, een hoge schuldenlast en lastige regelgeving. Maar de trends voor de sector zullen de de komende tijd verbetering tonen, aldus analisten van Berenberg in een rapport.
22/05 08u30  'België wil miljoenen van AB InBev'LEUVEN (AFN/BELGA) - De Belgische overheid wil dat bierbrouwer AB InBev ruim 30 miljoen euro aan belastingen betaalt. Dat schrijven Belgische media. AB InBev had een deal met de belastingdienst in het land, waardoor zijn dochteronderneming Ampar minder belasting hoefde te betalen.
22/05 08u30  'Afwachtende opening voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te beginnen. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van meer duidelijkheid over de voortzetting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook de situatie rond het Chinese technologieconcern Huawei blijft de gemoederen bezighouden.
22/05 08u30  ASR betrokken bij overname HumanTotalCareAMSTERDAM (AFN) - ASR Deelnemingen, onderdeel van verzekeraar ASR, wil samen met Elechos zeggenschap verkrijgen over HumanTotalCare, een adviseur op het gebied van werk en gezondheid, met ook arbodiensten.
22/05 08u15  Nikkei eindigt nipt hogerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag nipt hoger geëindigd. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export drukte op het beurssentiment. Dankzij beter dan verwachte Japanse machineorders en een daling van de Japanse yen werd toch een kleine winst geboekt.
22/05 08u15  'Nederland populair bij investeringsfondsen'AMSTERDAM (AFN) - Nederland is de laatste jaren populair als vestigingsplaats voor investeringsfondsen. Er zijn er honderden bijgekomen, concludeert financieel dienstverlener Intertrust dat daar veel werk aan overhoudt. De fondsen verkiezen Nederland boven andere populaire vestigingsplaatsen als Luxemburg of de Kanaaleilanden, door het gunstige vestigingsklimaat en de stabiele wetgeving.
22/05 07u45  'Sancties VS op beveiligingsbedrijven China'WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering is van plan sancties op te leggen tegen meerdere Chinese beveiligingsbedrijven, waaronder de grote producent van bewakingscamera's Hikvision. Dat meldden ingewijden bij het Witte Huis. Door de bedrijven op een zwarte lijst te zetten kunnen zij geen Amerikaanse technologie meer kopen, net als onlangs bij het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werd gedaan.
22/05 07u45  'Avon in handen van eigenaar The Body Shop'LONDEN (AFN) - Cosmeticaproducent Avon Products komt in handen van het Braziliaanse Natura Cosméticos, het moederbedrijf van onder meer The Body Shop. Volgens zakenkrant Financial Times hebben de twee een deal bereikt.
22/05 07u45  Onderzoeksresultaten BioCryst vallen zwaarDURHAM (AFN/RTR) - Het Amerikaanse farmaciebedrijf BioCryst Pharmaceuticals is hard onderuit gegaan op Wall Street. Beleggers waren niet onder de indruk van een positieve fase 3-testuitslag voor het middel BCX7353 van de branchegenoot van Pharming. Het aandeel werd ruim de helft lager gezet.
22/05 07u15  Belang Goldman in Arcadis nihilAMSTERDAM (AFN) - Goldman Sachs heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 0,9 procent in Arcadis. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
22/05 07u15  Japanse export krimpt weerTOKIO (AFN) - De Japanse uitvoer is in april, voor de vijfde maand op rij, gekrompen. Volgens kenners een signaal dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en een vertraging van de techcyclus zwaar wegen op de economie.
22/05 07u15  Bijna 4 procent meer geïnvesteerd in maartDEN HAAG (AFN) - In maart was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 3,8 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/05 07u15  'Aannemers draaien op voor herstel brug A9'AMSTERDAM (AFN) - Aannemers VolkerWessels en Boskalis draaien op voor de herstelwerkzaamheden aan de Betlembrug in de A9 over het Amsterdam-Rijnkanaal. Uit een brief van minister Van Nieuwenhuizen blijkt dat de bodem 'onverwacht' en 'uniek' is vervormd, waardoor de brug, die pas twee jaar oud is, langzaam verschuift. Dat meldt De Telegraaf.
21/05 22u15  Wall Street sluit met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. Daarmee herstelden de graadmeters iets van de flinke minnen een dag eerder. De ontwikkelingen rond Huawei blijven de gemoederen bezighouden. De VS kondigden aan restricties tegen de Chinese telecomgigant met negentig dagen uit te stellen. Dat zorgde onder meer voor opluchting bij techfondsen.
21/05 20u00  Plussen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst, na de flinke minnen een dag eerder. De ontwikkelingen rond Huawei blijven de gemoederen bezighouden. De VS kondigden aan restricties tegen de Chinese telecomgigant met negentig dagen uit te stellen. Dat zorgde voor opluchting onder techfondsen.
21/05 19u15  'UBS nadert schikking in belastingzaak Italië'ZÜRICH (AFN) - UBS Group is naar verluidt dicht bij een schikking over een belastingzaak in Italië. Volgens ingewijden koopt de Zwitserse bank de kwestie af voor een bedrag van circa 100 miljoen euro, zo meldt persbureau Bloomberg. Een definitieve overeenkomst zou binnen enkele weken kunnen volgen.
21/05 18u45  'Anbang ontvangt bod op luxehotels in VS'PEKING (AFN) - De Chinese investeerder Anbang heeft verschillende biedingen ontvangen op zijn portefeuille van Amerikaanse luxehotels. In totaal zijn zeventien investeerders door naar de laatste biedingsronde, zo meldde zakenblad Financial Times op basis van ingewijden. Anbang richt zich de afgelopen tijd op desinvesteringen van zijn omvangrijke beleggingen, waartoe ook de Nederlandse verzekeraar Vivat behoort.
21/05 18u45  May opent deur voor referendum over brexitdealLONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Theresa May wil dat het parlement stemt over de vraag of er een referendum moet worden gehouden over de overeenkomst die zij sloot met de EU. Voorwaarde is dan wel dat die overeenkomst door het parlement wordt aangenomen.
21/05 18u00  Voorzichtig herstel op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa eindigde graadmeters in de plus. De beurzen toonden daarmee iets van herstel na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers blijven gespitst op de sores rond het Chinese technologiebedrijf Huawei. Ook nieuwe brexitperikelen hielden de markten bezig.
21/05 17u30  Carson benoemd als bestuurder ShellDEN HAAG (AFN) - De aandeelhouders van Shell hebben ingestemd met de benoeming van Neil Carson tot niet-uitvoerend directeur van het olie- en gasbedrijf. Ook een reeks herbenoemingen, waaronder die van topman Ben van Beurden, kon de goedkeuring van de aandeelhouders wegdragen.
21/05 17u15  'Koersdreun voor Tesla bij worstcasescenario'PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla kan het overgrote deel van zijn beurswaarde kwijtraken als de vraag naar elektrische auto's in China sterk daalt. Dat schrijven kenners van Morgan Stanley in een rapport. In een uiterst geval zakt de waarde van het aandeel naar 10 dollar, zo schetst de zakenbank in een worstcasescenario.
21/05 17u00  DSM werkt aan ontwikkeling hartklepHEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat samenwerken met medisch technologiebedrijf SAT. De bedrijven gaan een duurzame en kosteneffectieve vervangende hartklep met polymere bladen ontwikkelen. Financiële details over de deal werden niet gegeven.
21/05 16u45  SPAR groeit hard in NederlandAMSTERDAM (AFN) - Supermarktketen SPAR International heeft wereldwijd een hogere omzet behaald. Onder andere in Nederland groeide de keten hard, mede dankzij de opening van een groot aantal nieuwe vestigingen.
21/05 16u30  Verkoop bestaande woningen VS lagerWASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in april onverwacht met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
21/05 16u15  Moody's verhoogt outlook NIBCPARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is positiever over NIBC. De kredietrating Baa1 bleef gehandhaafd, maar de outlook ging van stabiel naar positief.
21/05 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone omhoogBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
21/05 16u15  Shell geeft toe: geen winstbelasting betaaldDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell betaalt in Nederland inderdaad geen winstbelasting. Een woordvoerder van Shell bevestigde de uitspraken die president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon en Alan McLean die als executive vice-president belastingafdracht in zijn portefeuille heeft, deden tegenover opinietijdschrift Elsevier. Trouw schreef in november al dat Shell geen belasting betaalde.
21/05 16u00  'India onderzoekt machtsmisbruik techreuzen'NEW DELHI (AFN) - De Indiase mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar de binnenlandse online retailmarkt waar ook de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon onder valt. Dat meldde The Wall Street Journal op basis van een enquête die de krant kon inzien.
21/05 16u00  Aandeelhouders Adyen akkoord met benoemingAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van betalingsverwerker Adyen hebben ingestemd met alle voorstellen op de algemene aandeelhoudersvergadering. Ze gaven onder meer groen licht voor benoeming van Pamela Ann Joseph tot lid van de raad van commissarissen.
21/05 16u00  Winsten op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa stonden dinsdagmiddag eensgezind op winst. Daarmee herstelden de graadmeters weer iets van de flinke verliezen een dag eerder, toen vooral handelszorgen het sentiment drukten. Beleggers blijven gespitst op de sores rond het Chinese technologiebedrijf Huawei.
21/05 15u45  Groene koersborden bij opening Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen, na de flinke minnen een dag eerder. De ontwikkelingen rond de Chinese telecomgigant Huawei blijven het sentiment beheersen. Automaker Tesla ging onderuit na een negatief analistenrapport.
21/05 15u00  Merck koopt biofarmaceut daags voor beursgangKENILWORTH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Merck heeft ruim 2 miljard dollar over voor Peloton Therapeutics, een biofarmaceut die een nieuw geneesmiddel tegen nierkanker ontwikkelt. De twee bedrijven zijn akkoord over een overname, die één dag voor de beursgang van Peloton bekend is gemaakt.
21/05 15u00  'Wall Street staat voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Ontwikkelingen rond de Chinese telecomgigant Huawei blijven het sentiment beheersen. Het bredere handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China werpt bovendien zijn schaduw over economische groeiverwachtingen.
21/05 15u00  PPG handhaaft huidige portefeuillePITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries handhaaft zijn huidige bedrijfsportefeuille inclusief de architecturale en industriële coatingstak. Dat heeft PPG besloten na een strategisch onderzoek naar de eigen activiteiten. Eerder had PPG aangegeven dat de architecturale en industriële coatingstak mogelijk afgesplitst konden worden.
21/05 14u00  Beleggingsfondsen vinden weg naar bovenAMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggingsinstellingen hebben in het eerste kwartaal hun vermogen zien aandikken dankzij stevige koerswinsten op de financiële markten. In het laatste kwartaal van 2018 was nog sprake van het grootste beleggingsverlies ooit. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag op basis van eigen cijfers.
21/05 14u00  Omzetdaling en groter verlies JC PenneyPLANO (AFN) - De Amerikaanse winkelketen JC Penney is in het eerste kwartaal op een lagere omzet uitgekomen, met een groter verlies dan een jaar eerder. De cijfers vielen slechter uit dan analisten op Wall Street hadden verwacht en voorbeurs staat het aandeel JC Penney flink in het rood.
21/05 13u15  Home Depot voert omzet en winst opATLANTA (AFN) - 's Werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet behaald, met ook een hogere winst. Het bedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar.
21/05 13u15  Eerste groene staatsobligatie erg gewildDEN HAAG (AFN) - Nederlands eerste groene staatsobligatie kon rekenen op veel belangstelling. Investeerders hadden voor meer dan 21 miljard euro aan biedingen ingeschreven. Daarvan is door de overheid een kleine 6 miljard euro toegewezen.
21/05 12u45  ING verhoogt advies AegonAMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt zijn advies voor verzekeraar Aegon van hold naar buy, terwijl het koersdoel wordt gehandhaafd op 5,50 euro. ING zegt dat de macro-economische zorgen en de eventuele gevolgen van een overname van Vivat rond Aegon momenteel overdreven zijn.
21/05 12u45  Veel kritiek op Shell over klimaatbeleidDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering opnieuw de nodige kritiek gekregen over zijn beleid om CO2-uitstoot te verminderen. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering waar de milieuschade door de bedrijfsvoering van Shell opnieuw een belangrijk punt was. Buiten de zaal protesteerden milieuactivisten.
21/05 12u00  OESO negatiever over wereldeconomiePARIJS (AFN) - De groei van de wereldeconomie zal dit jaar nog zwakker uitvallen dan eerder gedacht. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zal de groei uitkomen op 3,2 procent, van een eerder voorspelde 3,3 procent. In maart schroefde de denktank zijn ramingen ook al omlaag.
21/05 12u00  Handelszorgen ebben weg op de beursAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen veerden dinsdag weer wat op na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China aan de kant en hielden de ontwikkelingen rond het Chinese technologiebedrijf Huawei in de gaten.
21/05 11u15  Streep door miljoenenboete KPNDEN HAAG (AFN) - Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) heeft een boete voor KPN wegens het te beperkt openstellen van zijn glasvezelnetwerk geschrapt. De boete van 2 miljoen euro werd in 2015 door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) opgelegd.
21/05 11u00  'British Steel staat op omvallen'LONDEN (AFN) - De Britse staalproducent British Steel verkeert in grote financiële problemen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het bedrijf heeft de Britse regering om een noodlening van 30 miljoen pond gevraagd. Die moet uiterlijk dinsdagmiddag worden toegekend, anders kan woensdag al een bewindvoerder worden aangesteld.
21/05 10u45  VS werkt aan sancties om pijplijn Nord StreamKIEV (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten bereiden sancties voor tegen bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de gaspijplijn Nord Stream 2 die van Rusland moet lopen. Dat zei energieminister Rick Perry bij een bezoek aan de Oekraïense hoofdstad Kiev.
21/05 10u15  'Nieuwe fabriek AMG belangrijke stap'AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe fabriek die metalenspecialist AMG wil bouwen in Ohio is een belangrijke stap voor het bedrijf om zijn doelstelling te bereiken voor een verhoging van het bedrijfsresultaat naar minstens 350 miljoen dollar binnen drie jaar, van circa 150 miljoen dollar dit jaar. Dat schrijft ING.
21/05 10u00  'Overnames Signify goed voor groei'AMSTERDAM (AFN) - De overnames die Signify heeft aangekondigd, verbeteren naar verwachting de groeimogelijkheden van het verlichtingsbedrijf. Dat schrijven analisten van ING. Gezien de beperkte omvang zal de invloed evenwel klein blijven.
21/05 10u00  Kleine winst voor AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte dinsdag een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen toonden een voorzichtig herstel na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het Chinese technologiebedrijf Huawei en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
21/05 09u45  Kapitaaluitgaven Franse telecomsector omhoogPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De kapitaalinvesteringen door Franse telecombedrijven zijn vorig jaar gestegen naar in totaal 9,8 miljard euro, van 9,6 miljard euro een jaar eerder. Dat maakte de Franse telecomautoriteit Arcep bekend.
21/05 09u30  Goldman Sachs stapt in ArcadisAMSTERDAM (AFN) - Zakenbank Goldman Sachs heeft voor het eerst een belang gemeld in advies- en ingenieursbureau Arcadis. Dat komt naar voren uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
21/05 09u30  AEX opent licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen lieten wat herstel zien na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het Chinese technologiebedrijf Huawei en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
21/05 09u15  VolkerWessels aan de slag voor WelkoopAMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels Logistics Development (VWLD) ontwikkelt voor winkelketen Welkoop een nieuw servicekantoor met distributiecentrum op Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2. Hiervoor hebben beide partijen de huurovereenkomst getekend. Er zijn geen bedragen naar buiten gebracht.
21/05 09u00  BAM gaat aandelen inkopenBUNNIK (AFN) - BAM begint dinsdag met zijn eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma voor 4.482.030 eigen aandelen. De stap is bedoeld om verwatering te voorkomen bij de uitkering van het stockdividend.
21/05 08u30  'Licht hoger begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag licht hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting wat herstellen na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond het Chinese Huawei en het handelsconflict tussen de VS en China in de gaten.
21/05 08u15  Gemengd beeld op beurzen AziëTOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien. Het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van Handel de restricties tegen producten van het Chinese telecombedrijf Huawei met 90 dagen heeft uitgesteld zorgde voor enige opluchting. De beslissing van president Donald Trump om Huawei uit veiligheidsgronden op een zwarte lijst te plaatsen zette een dag eerder vooral de chipbedrijven onder druk.
21/05 08u15  'Boeings langer aan de grond in Indonesië'JAKARTA (AFN/BLOOMBERG) - Indonesië houdt toestellen van het type Boeing 737 MAX mogelijk tot volgend jaar aan de grond. De luchtvaartautoriteiten in het land waar de eerste van twee crashes met zo'n toestel plaatsvond nemen niet zonder meer genoegen met de maatregelen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en maken hun eigen afwegingen, zo laat een bestuurder weten in een interview.
21/05 08u00  Export chipsector Zuid-Korea sterk onder drukSEOUL (AFN/BLOOMBERG) - De chipsector in Zuid-Korea heeft flink te lijden onder de afzwakkende vraag vanuit de halfgeleiderindustrie en de oplopende onzekerheid door de wereldwijde handelsspanningen. Volgens voorlopige cijfers van de Zuid-Koreaanse douane kromp de export van het land sinds begin mei op jaarbasis met bijna 12 procent, met vooral duidelijke neergang bij chips.
21/05 08u00  Snellaadbedrijf Fastned op 14 juni naar beursAMSTERDAM (AFN) - Fastned wil op 14 juni naar de beurs in Amsterdam. Dat heeft de uitbater van tientallen snellaadstations in onder meer Nederland bekendgemaakt bij de publicatie van de zogeheten prospectus voor zijn beursplannen.
21/05 07u30  AMG gaat nieuwe fabriek in Ohio bouwenAMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft groen licht gekregen van de raad van toezicht voor de bouw van een nieuwe fabriek in de operationele nabijheid van een bestaande verwerkingsfaciliteit in Cambridge in de Amerikaanse staat Ohio.
21/05 07u30  Curetis krijgt aanvullende financieringAMSTERDAM (AFN) - Curetis krijgt aanvullende financiering van twee verschillende bronnen. Het biotechnologiebedrijf krijgt 5 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) als onderdeel van afspraken uit 2016. Daarnaast krijgt het beursgenoteerde bedrijf 1,5 miljoen euro van investeerder Yorkville.
21/05 07u00  Vertrouwen consument verandert nietDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten verandert in mei niet. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat verbetert een fractie, terwijl de koopbereidheid volgens het statistiekbureau gelijk blijft.
20/05 22u30  Fitch bevestigt rating Pershing SquareNEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn kredietoordeel over investeerder Pershing Square bevestigd op BBB+. De outlook blijft negatief.
20/05 22u30  Wall Street omlaag onder druk chipbedrijvenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag stevig lager gesloten. Met name techbeurs Nasdaq kreeg klappen. Die werd omlaag getrokken door de chipsector die te lijden heeft van de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei.
20/05 22u00  'Weer privacyschandalen bij Facebook'MENLO PARK (AFN) - Socialmediabedrijf Facebook is opnieuw in opspraak geraakt door gelekte gegevens. Persoonlijke gegevens van miljoenen Instagram-influencers en bekendheden blijken door een Indiaas bedrijf te zijn verzameld, meldt de Amerikaanse techsite Techcrunch. Facebook heeft volgens nieuwssite The Intercept zelf allerlei data over zijn gebruikers aan bevriende telecomaanbieders gegeven.
20/05 21u15  China: zullen vechten tegen pesten door VSPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China kan terugslaan naar de Verenigde Staten nu dat land het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei op een zwarte lijst heeft geplaatst. Daar heeft de Chinese ambassadeur bij de Europese Unie voor gewaarschuwd. Zhang Ming noemde het gedrag van president Donald Trump 'afpersing' en 'pesten'.
20/05 20u45  SBM Offshore rondt aandeleninkoop afSCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 175 miljoen euro afgerond. Met de aandeleninkoop wilde SBM het aandelenkapitaal verminderen. Ook worden de ingekochte aandelen gebruikt voor aandelenprogramma's van het personeel en management.
20/05 20u30  Martínez voor vier jaar naar AjaxAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft de transfer van verdediger Lisandro Martínez afgerond. De 21-jarige Argentijn komt uit eigen land over van de club Defensa y Justicia en ondertekent in Amsterdam een 4-jarig contract.
20/05 20u00  Techsector aanjager op rood Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de dag nog altijd in de min. Met name techbeurs Nasdaq kreeg klappen. Die werd omlaag getrokken door de chipsector die te lijden heeft van de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei. De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukten ook op bredere schaal het sentiment op Wall Street.
20/05 18u00  Handelsvrees en Huawei beheersen rode beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen hebben maandag flinke verliezen geleden. Beleggers reageerden op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die lijken te zijn vastgelopen. Met name de chipsector kreeg klappen door de situatie rond het Chinese Huawei, dat op een zwarte lijst is gezet in de VS. Verschillende chipmakers hebben hun leveringen aan dat bedrijf stopgezet.
20/05 18u00  'Meer Britse zorgen beleggers naast brexit'UTRECHT (AFN) - De brexit is niet langer de enige politieke ontwikkeling die drukt op de Britse beursgraadmeters. Dat schrijft Rabobank in een analyse. Het mogelijk snel aftreden van de Britse premier Theresa May, de zoektocht naar een geschikte opvolger en de plannen van de Labour-partij om nutsbedrijven te nationaliseren zorgen eveneens voor reacties van beleggers.
20/05 17u00  Fusie tussen T-Mobile US en Sprint dichterbijWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint hebben toezeggingen gedaan om goedkeuring te krijgen voor hun fusie. Zo zijn ze bereid om de mobiele aanbieder Boost, een dochter van Sprint, te verkopen. Ook beloven ze een 5G-netwerk te bouwen dat ook dekking heeft op het Amerikaanse platteland en voor meer concurrentie te zorgen bij breedbandaansluiting voor thuis.
20/05 16u15  Chipbedrijven trekken Europese beurzen omlaagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag stevig in het rood. Het handelsconflict hield de markten in de greep nu de besprekingen tussen de Verenigde Staten en China lijken te zijn vastgelopen. Vooral de chipbedrijven werden van de hand gedaan na berichten dat verschillende chipmakers hun leveringen aan het Chinese Huawei hebben opgeschort.
20/05 15u45  Wall Street opent lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager geopend. Beleggers zijn voorzichtig door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Met name de techsector staat in de belangstelling op Wall Street door de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei.
20/05 15u45  Fugro levert bijdrage aan kaarteninitiatievenHOUSTON (AFN) - Fugro heeft recent met meer dan 110.000 vierkante kilometer aan zogeheten bathymetriedata over de Noord-Atlantische Oceaan bijgedragen aan twee initiatieven om de kwaliteit en dekking van zeebodemkaarten in de regio te verbeteren. Dat meldt de bodemonderzoeker zonder financiële details te verstrekken.
20/05 15u00  Paniek om Thomas Cook op financiële marktenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse reisorganisatie Thomas Cook is op de beurs in Londen flink onderuit gegaan. Dat komt doordat analisten openlijk hun twijfels hebben geuit over de financiële gezondheid van het bedrijf. Een kenner vroeg zich zelfs of Thomas Cook nog wel wel in staat is om echt winst te maken en te voorkomen dat het bedrijf onder een stapel schulden wordt verpletterd.
20/05 15u00  Jaguar Land Rover aan de beterende handLONDEN (AFN) - De Britse automaker Jaguar Land Rover (JLR) lijkt aan de beterende hand. Het bedrijf, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors, zette in de drie maanden tot en met maart een winst van 119 miljoen pond in de boeken, omgerekend 136 miljoen euro. Dat betekende de eerste kwartaalwinst in een jaar tijd.
20/05 14u45  'Blik op tech op bedrukt Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een lagere opening. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China maken beleggers voorzichtig. De aandacht op Wall Street gaat met name uit naar de techsector door de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei.
20/05 14u30  Signify doet overnamesEINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify doet overnames op het gebied van agriculturele verlichting. Het gaat om het Amerikaanse Once en het Duitse iLox. Er werden geen financiële details over de transacties gemeld.
20/05 14u15  Bundesbank: Duitse economie blijft zwakFRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De onderliggende trend voor de Duitse economie blijft zwak, ondanks een economische opleving in het eerste kwartaal. Dat schrijft de Duitse centrale bank in zijn maandelijkse rapport.
20/05 13u30  'Op meer KLM-vluchten betalen voor koffer'AMSTERDAM (AFN) - Reizigers van KLM moeten op meer vluchten extra gaan betalen voor hun ruimbagage. Dat meldden verschillende media. Het gaat om uitbreiding van een regeling die al gold voor vluchten binnen Europa en naar Noord-Amerika. Ook bij Air France wordt de uitgebreide regeling van kracht.
20/05 12u45  NSI verkoopt kantoorgebouw in ArnhemHOOFDDORP (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoorgebouw in Arnhem verkocht aan een niet nader genoemde particuliere belegger. NSI maakte geen financiële details bekend over de deal.
20/05 12u30  Staat haalt 2,4 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag een kleine 2,4 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. De Staat beoogde oorspronkelijk om met beide leningen 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
20/05 12u15  Overnamegesprekken rond B&B HotelsPARIJS (AFN) - De Franse investeerder PAI Partners voert exclusieve gesprekken met de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs over een verkoop van hotelketen BB Hotels voor 1,9 miljard euro. Naar verwachting wordt de verkoop in de tweede helft van dit jaar afgerond.
20/05 11u45  Handelszorgen houden beurzen in greepAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag in het rood. Het handelsconflict hield de markten in de greep nu de besprekingen tussen de Verenigde Staten en China lijken te zijn vastgelopen. Vooral de chipbedrijven werden van de hand gedaan na berichten dat verschillende chipmakers hun leveringen aan het Chinese Huawei hebben opgeschort.
20/05 11u30  'Chipbedrijven stoppen levering aan Huawei'SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm, Broadcom en Intel staken hun leveringen aan Huawei. Ook het Duitse Infineon schort zijn verzendingen op. Dat melden ingewijden tegen persbureau Bloomberg en zakenblad Nikkei Asian Review.
20/05 10u45  'Minder risico's bij Altice Europe'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bij kabel- en telecombedrijf Altice Europe zijn de risico's afgenomen na de recente verkoop van bezittingen, herfinanciering en verbeterde marktomstandigheden in thuismarkt Frankrijk. Dat zeggen analisten van Bank of America Merrill Lynch. Volgens de marktvorsers is het vooral positief dat bij de Franse dochter SFR weer sprake lijkt van structurele groei.
20/05 10u00  'Storm sterke kandidaat bij Wereldhave'AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave heeft met de nominatie van Matthijs Storm tot nieuwe bestuursvoorzitter een sterke kandidaat naar voren geschoven. Dat schrijft ING.
20/05 10u00  'Stevige groei B&S Group'AMSTERDAM (AFN) - Distributeur en groothandelsbedrijf BS Group heeft in het eerste kwartaal stevige groei laten zien. Dat concludeert een analist van ING.
20/05 10u00  Chipbedrijven onder druk op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed maandag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen gingen overwegend omlaag. De chipbedrijven stonden onder druk na berichten dat het Duitse infineon zijn leveringen van chips aan het Chinese Huawei heeft opgeschort. Verder bleef de aandacht uitgaan naar het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
20/05 09u30  'Sterke resultaten bij Retail Estates'AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in het afgelopen gebroken boekjaar sterke resultaten behaald bij de winst en omzet. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers die vrijdag nabeurs naar buiten werden gebracht door het Belgische bedrijf met noteringen in Brussel en Amsterdam.
20/05 09u15  'Infineon schorst levering chips aan Huawei'NEUBIBERG (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse Infineon heeft zijn leveringen van chips aan Huawei opgeschort. Dat schrijft het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review op basis van ingewijden.
20/05 09u15  Damrak opent licht lagerAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers vragen zich af of en wanneer de handelsbesprekingen tussen de economische grootmachten worden voortgezet.
20/05 09u00  Wereldhave wil Matthijs Storm als topmanSCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave wil Matthijs Storm benoemen tot nieuwe bestuursvoorzitter. Hij moet vanaf 1 augustus de functie gaan uitoefenen. Storm is momenteel investeringsdirecteur voor vastgoed bij Kempen Capital Management Investments.
20/05 08u30  Olieprijzen omhoog na geluiden OPECJEDDAH (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen maandagochtend omhoog. Afgelopen weekend zinspeelden meerdere OPEC-leden om de geldende productiebeperking in ieder geval in stand te houden bij de aankomende vergadering van het oliekartel in juni.
20/05 08u30  KPN verkoopt NLDC aan DWSDEN HAAG (AFN) - KPN verkoopt zijn dochteronderdeel voor datacenters NLDC aan vermogensbeheerder DWS. Er werden geen financiële details over de deal gemeld.
20/05 08u30  'Kleine openingswinst voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere beurzen in Europa lijken met kleine koersuitslagen te beginnen. De aandacht blijft uitgaan naar het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers vragen zich af of en wanneer de handelsbesprekingen tussen de economische grootmachten worden voortgezet.
20/05 08u30  Nikkei hoger na groei Japanse economieTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gesteund door een onverwachte groei van de Japanse economie. Een daling van de Japanse yen zorgde daarbij voor koerswinsten bij de exportbedrijven. De andere Aziatische markten lieten een gemengd beeld zien.
20/05 08u15  Duitse producentenprijzen omhoogWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in april met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/05 08u15  Marel bevestigt intentie beursgang DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het van oorsprong IJslandse Marel wil nog voor de zomer een beursnotering in Amsterdam. De bouwer van machines voor de verwerking van vis, vlees en kip deed zijn plannen maandag uit de doeken. Het bedrijf wil tot 100 miljoen aandelen in de markt zetten. Dat komt neer op circa 15 procent van het uitgegeven aandelenkapitaal.
20/05 07u45  Winstval voor RyanairDUBLIN (AFN) - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Het concern ervaart stevige concurrentie en overcapaciteit op de luchtvaartmarkt. Daardoor staan ticketprijzen onder druk. Ook viel de belangrijke paasperiode net buiten het boekjaar.
20/05 07u45  Sif levert monopiles aan Two TowersROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif gaat twee monopiles leveren voor een innovatieproject door Two Towers, het consortium achter offshore windpark Borssele V. Dat maakte Sif bekend, zonder financiële details te geven.
20/05 07u30  Flinke omzetgroei voor B&SAMSTERDAM (AFN) - Distributeur en groothandelsbedrijf BS Group heeft in het eerste kwartaal de omzet met bijna 20 procent verhoogd, tot 425,9 miljoen euro. Daarbij profiteerde de onderneming vooral van de overname van de Amerikaanse online parfumwinkel FragranceNet.com.
20/05 07u30  Japanse economie groeit onverwachtTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse economie is in het eerste kwartaal onverwacht gegroeid. Dat bleek maandag uit overheidsdata. Waar kenners rekenden op een kleine krimp, bleek de groei uitgekomen op 2,1 procent in de periode januari tot en met maart.
20/05 06u45  Ook Esperite op strafbankje EuronextAMSTERDAM (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite is door beurshuis Euronext op het zogeheten strafbankje geplaatst. Dat komt door de vertraging die het bedrijf heeft met het inleveren van zijn jaarverslag, zo bleek maandag. Eerder al kreeg Lavide om dezelfde reden al een noteringsmaatregel.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x 'Europees schokfonds kan welvaart verhogen'27/05 07u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Een schokfonds in de eurozone is niet noodzakelijk voor het voortbestaan van de euro, maar kan de welvaart in Europa wel verhogen. Dat constateert het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport. Een fonds met grotere uitkeringen bij zeldzame, extreme gebeurtenissen heeft toegevoegde waarde.
5x Winst Chinese industriebedrijven omlaag27/05 07u30 - Belegger.nl: PEKING (AFN) - De winsten bij grote Chinese industriebedrijven zijn in april gedaald, wat duidt op de negatieve effecten van de escalerende handelsspanningen voor de omvangrijke industrie in China. Op jaarbasis zakte de winst met 3,7 procent, de sterkste daling sinds december 2015, aldus cijfers van het statistiekbureau.
5x Claim tegen sjoemelbanken in Australië27/05 07u45 - Belegger.nl: SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De banken Citigroup, Royal Bank of Scotland (RBS) en JPMorgan zijn enkele grote banken die worden genoemd in een Australische rechtszaak, waarbij schadevergoedingen worden geëist vanwege gesjoemel met valutakoersen.
5x Fiat Chrysler wil fuseren met Renault27/05 08u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Autobouwer Fiat Chrysler wil fuseren met zijn branchegenoot Renault. De Italiaans-Amerikaanse onderneming heeft een voorstel daarover gestuurd aan het bestuur van het Franse bedrijf.
5x Nikkei begint week licht hoger27/05 08u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De aandacht ging vooral uit naar het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan Japan. Trump liet weten dat er goede vooruitgang wordt geboekt met de onderhandelingen op het handelsvlak, maar voorlopig nog geen deal met Japan te willen sluiten en te willen wachten tot na de Japanse verkiezingen in juli.
5x 'Kleine openingswinst voor AEX'27/05 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt maandag licht hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met kleine winsten openen. De aandelenhandel blijft in het teken staan van de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China. De week zal verder rustig beginnen aangezien de beurs in Londen gesloten is vanwege een Bank Holiday. Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day.
5x Nasdaq trekt bod op aandelen Oslo Børs in27/05 08u30 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - Beursuitbater Nasdaq geeft zich officieel gewonnen in de overnamestrijd met branchegenoot Euronext om Oslo Børs. Het Amerikaanse bedrijf trekt zijn bod op alle uitstaande aandelen in. Aandeelhouders die hun stukken al hadden aangemeld zitten niet meer aan het aanbod vast.
4x AEX begint met winst27/05 09u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. Beleggers deden het rustig aan aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York gesloten zijn. Verder ging de aandacht vooral uit naar de aanhoudende handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China.
4x Thuismarkt doet softwarebedrijf Exact goed27/05 09u30 - Belegger.nl: DELFT (AFN) - Softwarebedrijf Exact heeft vorig jaar een hogere omzet in de boeken gezet en was daarbij aanzienlijk winstgevender dan een jaar eerder. De Delftse leverancier van administratiesoftware richt zich de laatste jaren sterker op mkb'ers in Nederland en België. Die nieuwe strategie werpt nu vruchten af, aldus topman Phill Robinson.
4x Recordverlies voor Nyrstar27/05 09u45 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Nyrstar heeft in 2018 zijn grootste verlies ooit genoteerd. De tot drie maal uitgestelde jaarcijfers bevestigden het beeld van de moeilijke markt waarin de grootste zinksmelter van Europa zich bevindt, en waarom het bedrijf is overgenomen door Trafigura.

Statistieken

Artikels:
34065
Gelezen:
21554
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven