woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/12 09u15  Afwachtend begin voor AEX AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag afwachtend aan de handelsdag begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden zonder grote koersuitslagen. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 09u15  KPN breidt samenwerking rond recycling uit DEN HAAG (AFN) - KPN gaat een samenwerking aan met nog eens elf grote toeleveranciers op het gebied van recycling. Het is de bedoeling dat in 2025 vrijwel 100 procent van alle onderdelen en grondstoffen van klant- en netwerkapparatuur van het telecombedrijf kan worden hergebruikt of gerecycled.
19/12 09u15  GSK en Pfizer bundelen consumentendivisies LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De farmaceuten GlaxoSmithKline (GSK) en Pfizer brengen hun divisies voor consumentengezondheid bijeen in een nieuw bedrijf. Door de samenvoeging komen onder meer de bekende pijnstillers Advil en Panadol onder een dak.
19/12 09u00  HAL-dochter verkoopt IEV Groep ROTTERDAM (AFN) - HAL-dochter Broadview verkoopt IEV Groep aan het Franse Lyreco. IEV is de houdstermaatschappij van Intersafe en Elacin en distribueert en produceert producten voor persoonlijke bescherming met activiteiten in de Benelux en Frankrijk.
19/12 09u00  Boskalis mag Elbe uitdiepen PAPENDRECHT (AFN) - Maritiem dienstverlener Boskalis heeft de voorlopige aanbesteding voor het uitdiepen van de Elbe bij het Duitse Cuxhaven gewonnen. Het contract, dat naar verwachting volgende maand toegekend wordt nadat het voorstel van Boskalis gecontroleerd is, heeft een waarde van ongeveer 200 miljoen euro.
19/12 09u00  Productie Shell-project Prelude in 2019 SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De productie van het grote Australische Shell-project Prelude gaat volgend jaar beginnen. Dat heeft een van de partners van het project aangekondigd. Prelude is een enorm drijvend productieplatform voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) voor de kust van West-Australië.
19/12 08u45  'Colruyt voert prijsoorlog met Heineken' HALLE (AFN/BELGA) - De Belgische supermarktketen Colruyt verkoopt producten van bierbrouwer Heineken niet meer in al zijn winkels. De supermarktketen wil zo een prijsvoordeel afdwingen, schrijven Belgische media. Ook van Mars en Red Bull wil de onderneming prijsconcessies.
19/12 08u30  'Damrak wacht op rentebesluit Fed' AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag naar verwachting nipt hoger. De andere belangrijke Europese beursgraadmeters lijken eveneens met kleine koersuitslagen te openen. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese markten waarschijnlijk de rente gaat verhogen.
19/12 08u15  Duitse producentenprijzen stijgen licht WIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in november met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
19/12 08u15  Takeaway wil bedrijfskantine beconcurreren AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway wil nu ook de concurrentie met bedrijfskantines aan. Dat zegt topman Jitse Groen woensdag in De Telegraaf. Die kantines zijn volgens hem te duur en vaak niet naar wens van het personeel. Via bezorgingen door Takeaway zou dat goedkoper en beter kunnen.
19/12 08u15  Moederbedrijf MediaMarkt voorziet lastig 2019 DÜSSELDORF (AFN) - Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, maakt zich op voor een lastig jaar. De onderneming heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, mede door felle concurrentie van webwinkels. Het dividend wordt geschrapt en er wordt gezocht naar een nieuwe vaste bestuursvoorzitter.
19/12 08u15  PostNL wil topvrouw Verhagen herbenoemen DEN HAAG (AFN) - PostNL wil Herna Verhagen herbenoemen als topvrouw van de post- en pakketbezorger, voor een periode van vier jaar. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Verhagen staat sinds 2012 aan het roer van de onderneming.
19/12 08u00  'Verhagen blijft topvrouw van PostNL' DEN HAAG (AFN) - Herna Verhagen blijft topvrouw van PostNL. Ze tekent voor nog eens vier jaar bij, zo schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.
19/12 07u30  Claimemissie Ease2pay afgerond ROTTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde betalingsdienst Ease2pay heeft ruim 2,3 miljoen euro opgehaald met een claimemissie. Daarbij werden 1.539.999 nieuwe aandelen uitgegeven tegen een uitgifteprijs van 1,50 euro per stuk.
19/12 07u30  CPB: economische groei over hoogtepunt DEN HAAG (AFN) - De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 07u30  Gemalto sluit deal met Intesa SanpaoloAMSTERDAM (AFN) - Gemalto gaat samenwerken met de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo. Het betreft daarbij een pilotproject voor een biometrische contactloze betaalkaart. Dat werd woensdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
19/12 07u30  SoftBank-tak onderuit bij debuut in TokioTOKIO (AFN) - SoftBank Corp, de mobiele telefonietak van de Japanse telecom- en technologiereus SoftBank, beleefde woensdag een zeer teleurstellend beursdebuut in Tokio. Ook de Japanse aandelenbeurs ging opnieuw omlaag. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende zorgen over de afzwakkende wereldeconomie. Een tegenvallende Japanse exportgroei deed de stemming eveneens geen goed. Daarnaast werd gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.
19/12 07u15  WDP sluit financieringsdeal met EIBWOLVERTEM (AFN) - WDP heeft een nieuw financieringspakket gesloten met de Europese Investeringsbank (EIB), dat een waarde heeft van 150 miljoen euro. Het pakket is bedoeld ter financiering van voorverhuurde nieuwbouwprojecten in Roemenië.
18/12 23u00  FedEx somberder door Europese resultatenMEMPHIS (ANP/BLOOMBERG) - Pakketvervoerder FedEx heeft zijn verwachtingen voor zijn gebroken boekjaar naar beneden bijgesteld. Het Amerikaanse bedrijf deed dat nadat het in het tweede kwartaal last had van minder vraag in Europa. Om die het hoofd te bieden kondigde FedEx ook kostenbesparingsmaatregelen aan.
18/12 22u30  'Rome en Brussel zijn het eens over begroting'ROME (AFN/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Italië en de Europese Commissie hebben een ,,informeel akkoord'' bereikt over de Italiaanse staatsbegroting voor 2019. Brussel moet de begroting officieel nog wel goedkeuren, zegt een woordvoerster van het Italiaanse ministerie van Financiën.
18/12 22u30  Wall Street houdt kleine winst vastNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winst gesloten. Wall Street stond het grootste deel van de dag verder in de plus, maar zakte kort voor het slot weg. Toch herstelden de beurzen zich zo enigszins na een aantal flinke verliesbeurten in de voorgaande handelsdagen. Beleggers keken volop naar de Federal Reserve die aan zijn tweedaagse beleidsvergadering is begonnen. Woensdag volgt het rentebesluit. Ook werden de tuimelende olieprijzen in de gaten gehouden.
18/12 19u45  Groene koersborden op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag hoger. Na eerdere verliesbeurten toonde Wall Street daarmee enig herstel. Beleggers blijven wel voorzichtig vanwege zorgen over de afzwakkende wereldeconomie. Ze zijn echter vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Ook worden de tuimelende olieprijzen in de gaten gehouden.
18/12 19u00  Franse zendmasten Altice in nieuw bedrijfAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecommaatschappij Altice Europe en investeerder KKR brengen de Franse zendmasten onder in het nieuwe bedrijf Hivory. KKR nam eerder dit jaar bijna de helft van de zendmasten van Altice in Frankrijk over.
18/12 18u30  Unibail rondt verkoop Parijs kantoorpand afPARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft de verkoop van kantoorpand Tour Ariane in de Parijse zakenwijk La Défense aan het Singaporese staatsinvesteringsfonds GIC afgerond. Met de deal is een kleine 465 miljoen euro gemoeid, maakte het beursgenoteerde vastgoedconcern bekend.
18/12 18u30  Samenwerking ING en NN in PolenAMSTERDAM (AFN) - De Poolse dochter van ING gaat nauwer samenwerken met NN Investment Partners. ING Bank Slaski neemt een belang van 45 procent in de Poolse fondsen van NN Investment Partners voor ongeveer 41 miljoen euro.
18/12 18u30  Topman KPN koopt aandelen bedrijfDEN HAAG (AFN) - Topman Maximo Ibarra van KPN heeft 100.000 aandelen van het telecombedrijf gekocht. De aankoop toont volgens een verklaring van KPN het vertrouwen van de bestuurder in de operationele, financiële en strategische vooruitgang van de onderneming.
18/12 18u00  AEX sluit in de minAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag lager gesloten. De andere aandelenbeurzen een gemengd beeld zien. Beleggers houden internationaal hun blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die aan zijn tweedaagse beleidsvergadering is begonnen en waarschijnlijk de rente gaat opvoeren.
18/12 17u00  Rechtbank keurt schikking SBM Brazilië goedAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De schikking die oliedienstverlener SBM Offshore in september overeenkwam met de Braziliaanse aanklager is goedgekeurd door een rechtbank in het Zuid-Amerikaanse land. Daarmee komt een einde aan een smeergeldaffaire in het land. SBM en de aanklager zullen nu een gezamenlijk verzoek indienen om een nog lopende rechtszaak af te sluiten.
18/12 16u45  Akzo levert coatings voor tankvliegtuigAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel levert de duurzame coatings voor een tankvliegtuig van de Franse luchtmacht. Dat bleek dinsdag uit een verklaring van de verfproducent. Financiële details werden niet verstrekt.
18/12 16u45  Philips wint patentzaak in VSAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft naar eigen zeggen een overwinning behaald in een patentzaak voor een Amerikaanse rechtbank. Het zorgtechnologieconcern had een aantal bedrijven aangeklaagd, omdat ze met de verkoop van bepaalde borstelkoppen voor elektrische tandenborstels inbreuk zouden maken op intellectueel eigendom van het bedrijf.
18/12 16u45  Bouwsector verwacht verdere groeiDEN HAAG (AFN) - De meeste bedrijven in de bouwketen verwachten meer omzet en een groei van het personeelsbestand. Daarmee is de prognose van de werkgelegenheid in de bouw voor het achtste achtereenvolgende halfjaar positief. Dat komt naar voren uit de Monitor Bouwketen van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).
18/12 16u15  Wisselend beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag in de middaghandel nog altijd een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de forse koersval van maandag op Wall Street en keken ook naar de hogere opening van de effectenbeurzen in New York. Verder werpt de vergadering van de Federal Reserve zijn schaduw vooruit.
18/12 16u00  Positief begin op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, waarmee enig herstel werd getoond van de stevige koersverliezen op vrijdag en maandag. Beleggers blijven wel voorzichtig vanwege zorgen over de afzwakkende wereldeconomie. Wall Street is vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.
18/12 15u15  BAM-dochter geeft startsein complex AmstelveenBUNNIK (AFN) - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van bouwer BAM, geeft woensdag het startsein voor de bouw van het luxe appartementengebouw UpMountain in het stadshart van Amstelveen. Dat meldde BAM op zijn website.
18/12 15u00  Woningbouw VS in de liftWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in november met 3,2 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/12 15u00  'Enig herstel Wall Street na verliesbeurten'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag wat te herstellen van de stevige koersverliezen op maandag en vrijdag. De openingsindicatoren wijzen op een hogere opening. Beleggers blijven voorzichtig vanwege zorgen over de afzwakkende wereldeconomie. Wall Street is vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.
18/12 12u15  Economische groei G20 zwakt afPARIJS (AFN) - De economische groei in de G20, de groep van 's werelds belangrijkste economieën, is aan het afzwakken. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
18/12 12u00  Nieuwe deals Chinees oliebedrijf en ShellPEKING (AFN/BLOOMBERG) - Het staatsoliebedrijf China National Offshore Oil Corporation (Cnooc) heeft nieuwe overeenkomsten gesloten met Shell en andere buitenlandse concerns. Het gaat om samenwerkingen waarbij wordt gezocht naar olie- en gasvelden rond de monding van de Parelrivier in de Zuid-Chinese Zee.
18/12 12u00  Opdracht voor Heijmans in VoorhoutROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft opdracht gekregen voor de aanleg van een nieuwe spooronderdoorgang in Voorhout. De opdracht werd gegund aan Heijmans door ProRail en de gemeente Teylingen. Er werden geen financiële details gemeld.
18/12 12u00  Beurzen gemengd in afwachtende handelAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers verwerkten de stevige koersverliezen op Wall Street en hielden de blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint aan een tweedaagse rentevergadering.
18/12 11u15  Olieprijzen blijven flink dalenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen dinsdag opnieuw flink omlaag door zorgen over de afzwakkende wereldeconomie en overaanbod op de oliemarkt. Maandag was ook al sprake van een duidelijke daling van de olieprijzen.
18/12 11u00  Akkoord over nieuwe EU-eisen slechte leningenBRUSSEL (AFN) - Banken moeten de risico’s van oninbare en onrendabele leningen beter gaan indekken. De EU-lidstaten, Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het eens geworden over minimumeisen voor nieuwe leningen die moeten voorkomen dat de voorraad dubieuze leningen (npl’s) in de EU toeneemt.
18/12 10u30  Vertrouwen Duitse ondernemers verder gedaaldMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in december verder gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersvertrouwen gaat nu al vier maanden op rij omlaag.
18/12 10u15  'Overname Formica positief voor HAL'AMSTERDAM (AFN) - De overname van het Amerikaanse Formica is ,,positief'' voor investeerder HAL. Analisten van KBC Securities zien mogelijke synergievoordelen. Bovendien heeft HAL veel cash achter de hand wat op deze manier goed ingezet kan worden, aldus de marktvorsers.
18/12 10u15  'Ingreep Accell in VS geen verrassing'AMSTERDAM (AFN) - De aankondiging dat fietsenbedrijf Accell zijn Amerikaanse activiteiten in een aparte entiteit voortzet en mogelijk wil verkopen, komt niet als een verrassing. Dat schrijven analisten van ING. Het relatief kleine onderdeel heeft het al langere tijd lastig, waardoor de activiteiten relatief veel aandacht van het bestuur opslokken.
18/12 10u00  'Belangrijke oppepper voor Heijmans'AMSTERDAM (AFN) - Meewerken aan een stedenbouwkundige visie voor Den Haag Zuidwest is een belangrijke oppepper voor Heijmans. Dat zeggen analisten van KBC Securities. De aankondiging betekent geen directe aanvulling van het orderboek, maar kan in de toekomst wel veel extra werk opleveren.
18/12 10u00  AEX zet daling voortAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs ging dinsdag verder omlaag. Ook elders in Europa stonden de beurzen opnieuw in het rood. Beleggers verwerkten de stevige koersverliezen op Wall Street en hielden de blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint aan een tweedaagse rentevergadering.
18/12 09u45  KBC verhoogt advies en koersdoel BinckBankAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verhoogt zijn beleggingsadvies voor onlinebroker BinckBank van reduce naar hold. Het koersdoel gaat 4,40 naar 6,35 euro. Dat komt overeen met het overnamebod op BinckBank door het Deense Saxo Bank dat maandag bekend werd gemaakt.
18/12 09u30  'Vooruitgang bij Galapagos'AMSTERDAM (AFN) - Galapagos boekt verdere vooruitgang met zijn IPF-franchise door een Fase 3-studie te beginnen voor kandidaatmedicijn GLPG1690. Volgens analisten van KBC Securities is dat eigenlijk in lijn met wat eerder al door het biotechnologiebedrijf werd gecommuniceerd.
18/12 09u30  'Vertrek BASF slecht nieuws voor Avantium'AMSTERDAM (AFN) - Het aangekondigde vertrek van het Duitse BASF uit de joint venture Synvina met Avantium is slecht nieuws voor het speciaalchemieconcern. Dat schrijft KBC Securities in een reactie. KBC herhaalt zijn advies reduce en verlaagt het koersdoel voor Avantium van 4,50 naar 2,50 euro.
18/12 09u15  Damrak begint in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is dinsdag lager begonnen. Ook elders in Europa openden de beurzen in het rood. Beleggers verwerkten de stevige koersverliezen op Wall Street en hielden de blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint aan een tweedaagse rentevergadering.
18/12 09u00  Samenwerking Curetis-dochter met SandozWENEN (AFN) - Dochterbedrijf Ares Genetics van het in Amsterdam genoteerde Curetis heeft een strategisch samenwerkingsverband gesloten met farmaceut Sandoz. De partijen gaan samenwerken rond resistentie tegen antibiotica.
18/12 08u45  'Nederlandse belegger niet snel in paniek'AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggers hebben redelijk stalen zenuwen. Volgens onderzoek van vermogensbeheerder Schroders hebben ze in vergelijking met beleggers in andere landen de neiging om risicovoller te beleggen. Ook zitten Nederlanders meer in aandelen en raken ze bij een beursdaling niet snel in paniek. In zo'n geval houden ze hun beleggingen veelal aan en verwachten dat de storm wel overwaait.
18/12 08u30  Accell bekijkt verkoop activiteiten VSHEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group overweegt de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten. De onderdelen in de Verenigde Staten worden voortgezet in een aparte entiteit voor niet-kernactiviteiten. Naast een verkoop van de activiteiten behoort een herstructurering ook tot de mogelijkheden.
18/12 08u30  Hans Wijers vertrekt bij HeinekenAMSTERDAM (AFN) - Hans Wijers kondigt zijn vertrek aan als president-commissaris van Heineken. Hij treedt terug bij de aandeelhoudersvergadering op 25 april volgend jaar. De bierbrouwer wil Jean-Marc Huët benoemen tot zijn opvolger.
18/12 08u30  'Openingsverlies voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag met verlies te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk lager beginnen. Beleggers verwerken de stevige koersverliezen op Wall Street en houden de blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint aan een tweedaagse rentevergadering.
18/12 08u15  AND sluit contract met autobedrijfCAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - De maker van digitale kaarten AND International Publishers heeft een overeenkomst getekend met een dochterbedrijf van een niet nader genoemde Europese autotoeleverancier. AND gaat HD-kaarten maken voor autonoom rijden met behulp van de technologie MapFusion.
18/12 08u00  Heijmans werkt mee aan visie Haagse wijkenROSMALEN (AFN) - Heijmans werkt mee aan een stedenbouwkundige visie voor Den Haag Zuidwest. Dat is het bouwbedrijf overeengekomen met woningcorporatie Staedion en de gemeente Den Haag. De afspraken hebben te maken met de vernieuwing van de buurten Zichten, Dreven en De Gaarden.
18/12 07u30  BASF stapt uit joint venture met AvantiumAMSTERDAM (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF stapt uit het samenwerkingsverband Synvina met speciaalchemiebedrijf Avantium vanwege een dispuut tussen beide ondernemingen. BASF heeft hiervan Avantium op de hoogte gesteld. Avantium zal de volledige zeggenschap over het project krijgen.
18/12 07u30  Flink verlies voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag met een flink verlies gesloten. Beleggers verwerkten de aanhoudende verkoopgolf op Wall Street. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan door de zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei. Verder bleef de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan een tweedaagse rentevergadering.
18/12 06u30  Minister scherpt beloningsregels banken aanDEN HAAG (AFN) - In de strijd tegen perverse prikkels in de bankensector worden de beloningsregels verder aangescherpt. Zo mogen aandelen die deel zijn van de vaste beloning, pas na vijf jaar worden verkocht.
17/12 23u00  'Shell wil Amerikaans Endeavor kopen'DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell wil de Amerikaanse branchegenoot Endeavor overnemen. Het Brits-Nederlandse concern is volgens ingewijden daarover in gesprek, meldt persbureau Bloomberg. Shell zou 8 miljard dollar, omgerekend ruim 7 miljard euro, willen neertellen voor het oliebedrijf. Endeavor is vooral actief in de Amerikaanse staten Texas en New Mexico.
17/12 23u00  Galapagos begint Fase 3-studie GLPG1690MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos is begonnen met een Fase 3-studie van zijn kandidaatmedicijn GLPG1690. Dat wordt bij 1500 patiënten met idiopathische longfibrose (IPF) toegediend in een gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek. De test loopt wereldwijd en duurt zeker een jaar.
17/12 22u15  Stevige verliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke verliezen gesloten. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws als houvast en keken onder meer naar het rentebesluit van de Federal Reserve, later in de week.
17/12 21u00  HAL-dochter Broadview koopt FormicaROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL neemt via dochteronderneming Broadview het Amerikaanse Formica over. Broadview, dat voor 97,4 procent in handen is van HAL, betaalt 840 miljoen dollar voor de maker van laminaat aan het Nieuw-Zeelandse Fletcher Building. Dat is omgerekend zo'n 740 miljoen euro.
17/12 19u45  Amerikaanse beurzen blijven in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag nog altijd in de min. Een korte opleving leek de beursgraadmeters naar positief terrein te brengen, maar daarna zakten de koersen weer weg.
17/12 18u30  DPA verkoopt belang in ingenieursbureauAMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA Group heeft zijn belang in ingenieursbureau DPA Cauberg-Huygen van de hand gedaan. Dolmans Investments koopt de aandelen voor een niet bekendgemaakt bedrag. De verkoop past binnen het beleid van DPA om zich op de kernactiviteiten te richten.
17/12 18u00  BinckBank lichtpunt op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn de week flink lager begonnen. Onder meer zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei drukten op het sentiment. Een winstalarm van het Britse Asos zette vooral webwinkels in het rood. Op het Damrak was BinckBank een uitblinker na een overnamebod op de onlinebroker.
17/12 16u30  AEX duikt verder in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag flink lager, door de zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei. Een winstalarm van het Britse Asos zette vooral webwinkels in het rood. Op het Damrak was BinckBank een uitblinker na een overnamebod op de onlinebroker.
17/12 16u00  AEX duikt verder in roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag flink lager, door de zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei. Een winstalarm van het Britse Asos zette vooral webwinkels in het rood. Op het Damrak was BinckBank een uitblinker na een overnamebod op de onlinebroker.
17/12 15u45  Lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager aan de laatste volle handelsweek van het jaar begonnen. Er is weinig richtinggevend nieuws als houvast voor beleggers. Die richten zich op het rentebesluit van de Federal Reserve, later in de week.
17/12 15u15  ASML betaalt mee aan bereikbaarheid BrainportVELDHOVEN (AFN) - ASML betaalt mee aan maatregelen voor een betere bereikbaarheid van Brainport Eindhoven. In een bijzondere samenwerking tussen de chipmachinefabrikant, de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Veldhoven en Eindhoven en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is hierover een samenhangend pakket van maatregelen afgesproken.
17/12 15u00  'Wall Street gaat lager openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen maandag naar verwachting lager aan de laatste volle handelsweek van dit jaar. Veel richtinggevend nieuws is er niet voor beleggers op Wall Street. De ogen zijn vooral gericht op de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken houdt dinsdag en woensdag zijn beleidsvergadering, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd.
17/12 15u00  Groei industrie New York veel zwakkerNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een veel zwakkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
17/12 14u45  Boeing en Embraer eens over samenwerkingCHICAGO (AFN/BLOOMBERG - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en zijn Braziliaanse branchegenoot Embraer zijn het eens geworden over de voorwaarden van hun samenwerking bij de bouw en verkoop van verkeersvliegtuigen. Boeing krijgt zoals verwacht 80 procent van de op te richten joint venture en Embraer de overige 20 procent.
17/12 14u15  Directie fusiebedrijf Thyssen en Tata bekendESSEN (AFN) - Staalbedrijven ThyssenKrupp en Tata Steel hebben het topmanagement voor hun geplande Europese fusiebedrijf klaar. Het nieuwe staalconcern zal worden geleid door Andreas Goss, die nu nog leiding geeft aan de staaltak van ThyssenKrupp.
17/12 14u00  Nieuwe klus voor bouwer BAM in centrum LondenBUNNIK (AFN) - Bouwconcern BAM gaat opnieuw een groot kantorencomplex bouwen in de buurt van het Londense treinstation King's Cross. Hoeveel geld met de opdracht is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.
17/12 13u15  DNB: vaste baan wint terreinAMSTERDAM (AFN) - De vaste baan wint weer terrein in Nederland dankzij de grote vraag naar personeel bij bedrijven. Dat constateert De Nederlandsche Bank (DNB), die tevens voorspelt dat de economische groei komende jaren zal afzwakken richting een normaal niveau. Dat laatste betekent wel een stevige verlaging ten opzichte van eerdere economische ramingen.
17/12 13u15  Topman Binck: sinds mei gesprekken met SaxoAMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker BinckBank voerde sinds mei overleg met het Deense Saxo Bank over een overname. Volgens topman Vincent Germyns van BinckBank was dit een zorgvuldig en intensief proces, dat resulteerde in een overnamebod van Saxo op het Nederlandse bedrijf.
17/12 12u45  Investeerder maant Just Eat tot haastLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbezorger Just Eat wordt achter de vodden gezeten door een activistische aandeelhouder. Investeerder Cat Rock Capital Management wil dat het Britse bedrijf snel knopen doorhakt over zijn strategische koers. Daarbij moet de onderneming zich meer richten op haar kernactiviteiten, stelt de Amerikaanse firma in een open brief.
17/12 12u45  Ajax treft Real Madrid in achtste finalesNYON (AFN) - Ajax moet het in de achtste finales van de Champions League opnemen tegen Real Madrid. Dat bleek na loting in Nyon. De Amsterdamse club speelde in het verleden twaalf keer tegen de recordwinnaar en titelverdediger van de Champions League.
17/12 12u15  'Bewijs omkoping Shell en Eni in Nigeria'MILAAN (AFN/RTR) - Er zijn bewijzen dat oliemaatschappijen Shell en Eni op de hoogte waren dat er omkoping zou plaatsvinden bij een oliedeal in Nigeria. Dat heeft een Italiaanse rechter maandag gezegd.
17/12 12u00  Webwinkels onderuit op lagere beursAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden maandag een stap terug door de zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei. Vooral de Europese webwinkels werden van de hand gedaan na een winstalarm van het Britse Asos. Op het Damrak was BinckBank een uitblinker na een overnamebod op de onlinebroker.
17/12 11u30  Export eurozone gaat omhoogLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in oktober met ruim 11 procent gestegen tot een bedrag van 209,7 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
17/12 11u30  Inflatie eurozone naar 1,9 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in november gezakt naar 1,9 procent op jaarbasis, van 2,2 procent in oktober. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/12 11u30  AFM: kennis voorkomen witwassen schiet tekortAMSTERDAM (AFN) - Er is nog onvoldoende kennis bij beleggingsondernemingen over de vereisten rond wetgeving voor het tegengaan van witwassen en financiering van terrorisme. Dat schrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een rapport.
17/12 10u30  Webwinkel Asos onderuit na winstalarmLONDEN (AFN) - De Britse onlinekledingwinkel Asos heeft de winstverwachting voor zijn gebroken boekjaar verlaagd. De afgelopen maand verslechterden de verkopen ,,significant'', door de economische onzekerheid en het daarmee gepaard gaande consumentenvertrouwen.
17/12 10u00  Stekker uit Britse deal Innogy en SSELONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse energieleverancier SSE trekt de stekker uit de geplande fusiedeal met Innogy, het Duitse moederbedrijf van het Nederlandse Essent. Het was de bedoeling om hun Britse consumentenactiviteiten samen te voegen, zoals in november vorig jaar werd aangekondigd.
17/12 09u45  'Negatief bericht van ForFarmers'AMSTERDAM (AFN) - ForFarmers kwam onverwacht met een negatief handelsbericht, waarin werd aangegeven dat het onderliggende bedrijfsresultaat dit jaar een ,,geringe'' daling zal laten zien. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op de bekendmaking van het veevoerbedrijf.
17/12 09u30  BinckBank uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel BinckBank was maandag een uitblinker op het Damrak na een overnamebod op de onlinebroker. De Amsterdamse aandelenbeurs begon lager aan de laatste volle beursweek van het jaar. Ook de andere Europese beurzen openden licht in de min. Beleggers verwerkten de forse koersverliezen op Wall Street van voor het weekeinde.
17/12 09u30  'Solide bod Saxo op BinckBank'AMSTERDAM (AFN) - Het Deense Saxo Bank heeft een solide bod uitgebracht op onlinebroker BinckBank. Dat schrijft KBC Securities in een reactie. Volgens de bank is het bod van 6,35 euro per aandeel, inclusief dividend, eerlijk en zijn de kansen op succes groot gezien de rationele strategische overwegingen bij de overname.
17/12 09u15  Nieuw klus voor bouwer BAM in centrum LondenBUNNIK (AFN) - Bouwconcern BAM gaat opnieuw een groot kantorencomplex bouwen in de buurt van het Londense treinstation King's Cross. Hoeveel geld met de opdracht is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.
17/12 09u15  Kortingsacties stuwen omzet H&MSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse kledingverkoper Hennes Mauritz (HM) heeft in het afgelopen kwartaal de omzet duidelijk verhoogd, dankzij kortingsacties om overtollige voorraden weg te werken. Dat blijkt uit een handelsbericht van HM.
17/12 08u45  PostNL bezorgde genoeg post op tijdDEN HAAG (AFN) - PostNL is er in 2017 in geslaagd om 95,4 procent van de verstuurde brieven de volgende werkdag te bezorgen. Van de rouwkaarten en medische post lag 97,1 procent de volgende werkdag op de mat. Daarmee voldeed het postbedrijf aan de wettelijke eis dat minstens 95 procent van de post op tijd moet worden bezorgd.
17/12 08u30  Eurocastle koopt 2,3 miljoen aandelen inGUERNSEY (AFN) - Eurocastle Investment heeft circa 2,3 miljoen eigen aandelen ingekocht voor 6,50 euro per stuk. Daarmee werd voor circa 15 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht, aldus de beursgenoteerde investeerder.
17/12 08u30  ABN klaar met verkleinen belang ParticipatiesAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO rondt de verkoop af van een deel van zijn belang in de investeringsfondsen van ABN AMRO Participaties (AAP). Een consortium, geleid door AlpInvest met daarin verder LGT Capital Partners, Five Arrows Secondary Opportunities (FASO) en Bregal, is toegetreden als nieuwe investeerder.
17/12 08u15  'BinckBank in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs begint maandag naar verwachting iets hoger aan de laatste volle handelsweek van het jaar. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. Op het Damrak staat BinckBank in de schijnwerpers na een overnamebod op de onlinebroker. Verder zijn alle ogen deze week gericht op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op woensdag.
17/12 08u00  Hitachi betaalt miljarden voor divisie ABBZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse industrieconcern Hitachi telt miljarden dollars neer voor een divisie van zijn Zwitserse partner ABB. De Japanners worden voor ruim 80 procent eigenaar van de tak die zich bezighoudt met onderdelen voor elektriciteitsnetwerken. ABB behoudt het resterende minderheidsbelang.
17/12 07u45  BinckBank en Saxo eens over overnameAMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft overeenstemming bereikt over een overname door het Deense Saxo Bank. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend in een verklaring.
17/12 07u30  ForFarmers ziet 'geringe' daling resultaatLOCHEM (AFN) - Veevoerbedrijf ForFarmers verwacht dat in heel 2018 het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) een ,,geringe'' daling zal laten zien. Dat schrijft ForFarmers in een handelsbericht.
17/12 07u30  Nikkei toont licht herstelTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe beursweek. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de stevige verliezen op vrijdag. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende zorgen over de wereldwijde economische groei. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters overwegend licht omhoog.
17/12 07u15  Aantal banen in financiële sector krimptDEN HAAG (AFN) - Het aantal werknemers in de financiële sector neemt sinds 2008 af. Tot en met 2016 verdwenen er 43.000 banen in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daardoor waren er twee jaar geleden nog 212.000 werknemers in de financiële sector.
17/12 07u15  Ajax loot in Nyon mee voor achtste finales CLNYON (AFN) - Ajax weet maandag aan het begin van de middag tegen wie het in februari in de achtste finales van de Champions League speelt. Het elftal van trainer Erik ten Hag kwam woensdag tegen Bayern München niet verder dan een gelijkspel (3-3) en eindigde daardoor achter de Duitse kampioen als tweede in groep E. De Amsterdammers worden daardoor in Nyon, waar de loting om 12.00 begint, gekoppeld aan een van de zeven andere groepswinnaars.
16/12 23u15  'Qatar wil groter aandeel in Deutsche Bank'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Qatar overweegt zijn aandeel in Deutsche Bank te vergroten. De Duitse zakenkrant Handelsblatt leidt dat af uit een uitspraak van Yousuf Mohamed Al-Jaida, de topman van het staatsbedrijf Qatar Financial Center.
16/12 16u30  'Verkoop ABB-onderdeel aan Hitachi bijna rond'ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van een divisie van het Zwitserse industrieconcern ABB aan de Japanse partner Hitachi is bijna rond. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De deal zou maandag al officieel bekendgemaakt worden.
16/12 16u30  Beursweek in teken van rentebesluit VSAMSTERDAM (AFN) - De beurzen gaan opnieuw een rustige week tegemoet, met weinig bedrijfsnieuws op de agenda. Daardoor zijn alle ogen des te meer gericht op de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken houdt dinsdag en woensdag zijn beleidsvergadering, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd. Donderdag houdt ook de Bank of England zijn rentetarieven tegen het licht.
15/12 11u00  Picnic niet blij met actie FNVAMSTERDAM (AFN) - Picnic herkent zich niet in de klachten van vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt. Volgens een bericht in Trouw blijkt uit onderzoek van de vakbond dat de werkdruk te hoog is, de beloningen te laag zijn en de werkomstandigheden niet veilig zijn. De FNV kwam tot deze conclusie nadat ruim honderd werknemers waren ondervraagd.
15/12 09u15  DSM-topman is invloedrijkste NederlanderAMSTERDAM (AFN) - DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
14/12 22u30  Wall Street doet forse stap terugNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand bij beleggers. Johnson Johnson (JJ) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 21u45  'Investeerder in de markt voor McAfee'NEW YORK (AFN) - Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat significant hoger ligt dan 4,2 miljard dollar. Volgens de ingewijden die CNBC opvoert is er nog geen definitieve beslissingen genomen en bevinden gesprekken zich in een vroeg stadium.
14/12 21u45  'Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint'WASHINGTON (AFN) - T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.
14/12 21u00  'Apple wil via partner China-ban omzeilen'TOKIO (AFN) - Apple wil de productie van oudere modellen van zijn iPhones mogelijk onderbrengen bij één van zijn Taiwanese leveranciers. Daarmee hoopt het techbedrijf het verkoopverbod in China voor de betreffende modellen te omzeilen. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review voert Apple momenteel onderhandelingen met partner Pegatron.
14/12 20u30  Saxo Bank doet bod op aandelen BinckBankAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Deense Saxo Bank heeft een bod gedaan op onlinebroker BinckBank. Dat meldde de broker nadat berichten over een verkoop de ronde deden. De Denen zijn bereid 6,35 euro per aandeel te betalen. Het aandeel BinckBank sloot vrijdag op een koers van 4,72 euro.
14/12 20u00  'BinckBank zet zichzelf mogelijk in etalage'AMSTEDAM (AFN/BLOOMBERG) - Onlinebroker BinckBank overweegt om zichzelf in de etalage te zetten. Dat meldden bronnen rond het bedrijf. Er zouden meerdere partijen interesse hebben in het beursgenoteerde bedrijf. Een partij die wordt genoemd als potentiële koper is het Deense Saxo Bank.
14/12 19u45  'Verzekeraars kwetsbaar voor lagere rente'AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een dalende rente. Zeker als je dit afzet tegen Europese sectorgenoten. Dit komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 19u45  Dikke minnen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie duidelijk in de min. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand. Johnson Johnson (JJ) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 18u45  GM biedt werk aan boventallig personeelDETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automaker General Motors (GM) heeft alsnog werk voor een deel van het personeel dat op straat komt te staan door fabriekssluitingen. GM draait volgend jaar vier fabrieken op slot. Dat kost 2800 mensen hun baan. GM zegt nu op verschillende andere locaties werk te hebben voor 2700 man.
14/12 18u00  Trump looft China om herroepen straftariefWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump is vol lof over de stap van China om de verhoogde tarieven op Amerikaanse auto's terug te draaien. De president liet via Twitter weten dat een handelsovereenkomst tussen de landen ,,snel zou kunnen gebeuren'.
14/12 17u45  AEX-index met kleine min het weekend inAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een klein verlies gesloten. Ook elders in Europa eindigden de graadmeters in de min. Zorgen over de Chinese economie kregen de overhand na tegenvallende groeicijfers. Daarbovenop werden minder dan verwachte cijfers over de Franse economie verwerkt. De ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijven de gemoederen verder bezighouden.
14/12 17u15  Amerikaanse overname voor verfconcern PPGPITTSBURGH (AFN) - Het Amerikaanse verfconcern PPG neemt coatingsbedrijf Whitford Worldwide Company over. Dat werd vrijdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
14/12 17u15  'J&J wist van asbestdeeltjes in talkpoeder'NEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) zou al decennialang hebben geweten dat er soms asbestdeeltjes in het talkpoeder van het bedrijf zaten. Persbureau Reuters meldde op basis van eigen onderzoek dat dit uit tests in de periode 1971 tot begin 2000 al naar voren kwam.
14/12 17u15  Staat wil meer 'groen' geld ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil komend jaar 4 miljard tot 6 miljard euro ophalen met groene staatsobligaties. Dat is ongeveer een kwart van de 19 miljard tot 23 miljard euro die de Staat in 2019 met langlopende leningen op wil halen, blijkt uit een bericht van het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA).
14/12 16u45  Fugro controleert hoogspanningskabels in VSLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro controleert voor het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf American Electric Power (AEP) duizend mijl aan hoogspanningskabels in Oklahoma. Dat gebeurt vanuit de lucht waarna de gemaakte beelden worden geanalyseerd. Financiële details maakte Fugro niet bekend.
14/12 16u45  Groei industrie VS zwakt afNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in december minder hard gegroeid dan een maand eerder. Dat meldt marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
14/12 16u45  Bedrijfsvoorraden VS gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,6 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/12 16u15  Leenbehoefte Staat iets omlaagDEN HAAG (AFN) - De Nederlande staat denkt komend jaar 43,3 miljard euro te moeten lenen. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA). Dat is minder dan dit jaar en ook iets minder dan eerder werd verwacht.
14/12 16u00  Beurzen Europa krabbelen iets opAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag nog altijd in het rood, maar wist gedurende de sessie wel wat van het eerdere verlies goed te maken. Ook elders in Europa krabbelden graadmeters iets op. Zorgen over de Chinese economie kregen de overhand na tegenvallende groeicijfers. Daarbovenop werden tegenvallende cijfers over de Franse economie verwerkt. De ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijven de gemoederen verder bezighouden.
14/12 15u45  Automakers vooruit op rood Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de laatste sessie van de week begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van de Aziatische en Europese beurzen, na tegenvallende cijfers over de Chinese economie. Automakers als General Motors (GM) en Ford Motor stonden wel bij de winnaars. Dit na bemoedigende berichten met betrekking tot de handelsvete met China.
14/12 15u45  Vopak bevestigt voornemen dividenduitkeringROTTERDAM (AFN) - Vopak wil zijn aandeelhouders 25 procent tot 75 procent van de nettowinst uitbetalen aan dividend. Het tankopslagbedrijf bevestigde dit voornemen nadat het dat eerder al had uitgesproken tijdens een investeerdersdag eind november
14/12 15u45  Industriële productie VS groeit harderWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in november met 0,6 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
14/12 15u00  Winkelverkopen VS licht omhoogWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in november met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
14/12 15u00  'Wall Street opent met rode cijfers'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag waarschijnlijk met duidelijke verliezen openen. Net als in Azië en Europa reageren ook beleggers op Wall Street op tegenvallende cijfers over de Chinese economie die de zorgen over een verdere afkoeling van de tweede economie van de wereld aanwakkeren. Daarnaast zijn er wat macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten, plus wat bedrijfsresultaten.
14/12 14u15  Wereldhave rondt verkoop winkelcentrum afAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Wereldhave heeft de verkoop van het Finse winkelcentrum Itis afgerond. De onderneming gaat de ongeveer 450 miljoen euro die de verkoop oplevert gebruiken om zijn balans te versterken.
14/12 12u30  Onverwachte renteverhoging in RuslandMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De Russische centrale bank heeft vrijdag onverwacht het belangrijkste rentetarief met een kwart procentpunt verhoogd tot 7,75 procent. De centrale bank sorteert daarmee voor op een verwachte stijging van de inflatie door een belastingverhoging en de dreiging van meer Amerikaanse sancties tegen het land.
14/12 12u00  Europese beurzen blijven in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag flink in de min. Beleggers reageerden op tegenvallende economische cijfers uit Frankrijk. Die zorgden voor een negatief sentiment, dat al onder druk stond door zorgen over de afzwakkende economie van China. De ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en de op een na grootste economie ter wereld, hangen ook nog altijd boven de markt.
14/12 12u00  Oranjewoud-dochter Antea doet Poolse overnameHEERENVEEN (AFN) - Dochterbedrijf Antea Group van het beursgenoteerde Oranjewoud is van plan het Poolse ingenieurs- en adviesbureau Tractebel over te nemen. De overname wordt naar verwachting binnen enkele maanden afgerond.
14/12 12u00  Ex-beursgoeroe Van Rossem overledenGENT (AFN) - De voormalige beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem uit Vlaanderen is op 73-jarige leeftijd overleden, meldt VTM Nieuws. Volgens de zender was Van Rossem dinsdag al met een ladderwagen uit zijn flat gehaald.
14/12 11u30  China trekt strafheffing auto's VS even inPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese regering trekt een strafheffing van 25 procent op auto's van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden in. De importheffing op Amerikaanse auto's gaat daardoor per 1 januari van de huidige 40 procent naar 15 procent.
14/12 11u15  Aantal vacatures eurozone stabielLUXEMBURG (AFN) - Het aantal vacatures in de eurozone is in het derde kwartaal stabiel gebleven. Het percentage kwam uit op 2,1 procent van het totale werkaanbod, net als in het voorgaande kwartaal, aldus cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
14/12 11u15  Arbeidskosten eurozone nemen toeLUXEMBURG (AFN) - De arbeidskosten in de eurolanden zijn in het derde kwartaal met 2,5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat bekend.
14/12 10u45  Beursuitbater LSE vergroot belang in LCHLONDEN (AFN) - De London Stock Exchange (LSE) heeft zijn belang in clearinghouse LCH Group vergroot. Dat bleek vrijdag. De beursuitbater kocht een belang van in totaal 14,6 procent van enkele minderheidsaandeelhouders. De aankoopsom daarvan was circa 382 miljoen pond.
14/12 10u15  Opdracht BAM Wonen in Leidsche RijnBUNNIK (AFN) - BAM Wonen gaat in opdracht van woningcorporatie Mitros in totaal 101 twee-, drie- en vierkamerappartementen bouwen in het centrum van Leidsche Rijn. Dat maakte de bouwer bekend op de eigen website, zonder financiële details te vermelden.
14/12 10u00  Supermarkten verwachten record kerstomzetAMSTERDAM (AFN) - De omzet van supermarkten in de kerstweek overschrijdt waarschijnlijk de 1 miljard euro. Dat verwacht de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven CBL, die spreekt van een nieuwe mijlpaal.
14/12 09u45  Protesten gele hesjes raken Franse economieLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Franse industrie en dienstensector is in december onverwacht gekrompen. Dat blijkt na voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit. De protesten van de zogenoemde 'gele hesjes' door het hele land hadden een verstorend effect op de economische activiteit in Frankrijk.
14/12 09u30  Bedrijvigheid Franse industrie gekrompenLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Franse industrie is in december onverwacht gekrompen. Dat blijkt na voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit.
14/12 09u30  LVMH neemt hotelexploitant Belmond overPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse luxebedrijf LVMH neemt voor 2,6 miljard dollar het in Londen gevestigde Belmond over. Belmond is wereldwijd exploitant van exclusieve hotels en restaurants, en biedt ook bijzondere treinreizen, riviercruises en safaris aan.
14/12 09u15  Chinese cijfers zetten koersen lagerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag lager aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Tegenvallende macro-economische cijfers uit China drukken op het sentiment. Ze wakkeren de zorgen over de afzwakkende economie van het land verder aan. Ook de wereldwijde handelsspanningen blijven boven de markten hangen. Ook elders in Europa gingen de beurzen duidelijk omlaag.
14/12 09u15  Duitse centrale bank verlaagt groeiramingenBERLIJN (AFN) - De Duitse centrale bank heeft de economische groeiramingen voor de grootste Europese economie verlaagd. Dat bleek vrijdag. Ook de inflatieramingen werden aangepast.
14/12 09u00  KPN Ventures investeert in CloudifyDEN HAAG (AFN) - KPN Ventures, de investeringstak van telecombedrijf KPN, steekt geld in het Israëlische cloudmanagementbedrijf Cloudify. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.
14/12 09u00  Dietsch nieuwe financieel topman ThyssenKruppESSEN (AFN) - Staal- en industrieconcern ThyssenKrupp wil Johannes Dietsch benoemen als financieel directeur. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Dietsch krijgt een driejarig contract en zal in februari aan zijn werkzaamheden beginnen.
14/12 08u15  'Chinese zorgen drukken beurskoersen'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag lager aan de laatste handelsdag van de week te beginnen. Tegenvallende macro-economische cijfers uit China drukken voorbeurs op het sentiment. Die wakkeren de zorgen over de afzwakkende economie van het land verder aan. Ook de wereldwijde handelsspanningen blijven boven de markten hangen. Ook elders in Europa zullen de beurzen in het rood aan de sessie beginnen.
14/12 07u45  Behoorlijke verliezen voor beurzen AziëTOKIO (AFN) - De effectenbeurzen in Azië gingen vrijdag duidelijk onderuit, mede door tegenvallende cijfers over de Chinese economie. Deze wakkerden de zorgen over de afzwakkende economie van China verder aan. Daarnaast bleven de wereldwijde handelsspanningen boven de markten hangen.
14/12 07u30  Tegenvallende cijfers over economie ChinaPEKING (AFN) - De industriële productie en detailhandelsverkopen in China kwamen in november zwakker uit dan verwacht, wat de groeiende zorgen over een afzwakkende Chinese economie verder aanwakkert.
14/12 07u00  AH to go en thuisbezorgd werken samen in AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - AH to go en Thuisbezorgd.nl beginnen Amsterdam een samenwerking met de bezorging van AH to go-assortiment. De producten worden per e-bike gratis bezorgd vanuit twee AH to go-winkels in de hoofdstad. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.
14/12 06u45  Omzet detailhandel omhoogDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in oktober 3,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume lag 2,6 procent hoger.
13/12 22u15  Wall Street sluit in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag wisselend de dag uitgegaan. Beleggers op Wall Street maken zich nog altijd zorgen om het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, maar zien ook hoopvolle signalen. Verder kauwden ze op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/12 22u00  Starbucks wil doorgroeien in ChinaNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Koffieketen Starbucks wil ,,agressief doorgroeien'' in China. Het Amerikaanse bedrijf wil over vier jaar 6000 cafés in het Aziatische land hebben, maakte het bedrijf bekend tijdens een investeerdersdag. Daarnaast werkt Starbucks samen met de Chinese onlinewinkelgigant Alibaba aan een online winkel. Ook zet de koffiereus verder in op bezorging. Dat is nu al bij 2000 cafés in China mogelijk.
13/12 19u45  Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag niet meer eensgezind in het groen zoals aan het begin van de handelsdag. Handelsspanningen drukten op het sentiment op Wall Street. Beleggers volgden de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China nog altijd nauwgezet. Ook kauwden ze op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/12 19u00  NN mag verzekeringstakken fuserenDEN HAAG (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) mag van De Nederlandsche Bank (DNB) de eigen levensverzekerings- en schadeverzekeringstakken en die van Delta Lloyd samenvoegen. De wettelijke fusie van de ondernemingen had NN vorige maand al aangekondigd. NN nam Delta Lloyd in april vorig jaar over.
13/12 18u30  Financieel directeur Slop vertrekt bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Jeroen Slop vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ajax. Dat is hij in gesprekken met de raad van commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar overeengekomen.
13/12 18u30  Euronext wijzigt samenstelling indices nietAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext wijzigt dit kwartaal de samenstelling van de beursindices in Amsterdam niet. Dat werd donderdag nabeurs bekendgemaakt.
13/12 18u00  Transavia vangt bot bij Europees HofLUXEMBURG (AFN) - Transavia moet onterecht ontvangen staatssteun uit Frankrijk definitief terugbetalen. De vliegmaatschappij had beroep aangetekend tegen een beslissing van de Europese Commissie, maar de maatregel blijft ook voor het Europees Hof van Justitie staan.
13/12 17u45  Lichte minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen zijn donderdag licht lager gesloten. Daarmee kwam een einde aan het sterke herstel van de afgelopen twee handelsdagen. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen in de gaten en reageerden op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/12 17u45  Gemalto werkt samen met Traction GuestPARIJS (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto gaat een samenwerking aan met het Canadese bedrijf Traction Guest. De twee ondernemingen gaan samenwerken aan een bezoekersbeheersysteem. Financiële details van het partnerschap zijn niet bekendgemaakt.
13/12 17u30  Rechter verbiedt staking bij PostNLDEN HAAG (AFN) - Bij PostNL mag er de komende weken niet gestaakt worden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdagmiddag besloten in een kort geding dat PostNL had aangespannen tegen vakbond FNV.
13/12 16u30  Renault: beloningen Ghosn waren geoorloofdPARIJS( AFN) - De beloningen die Carlos Ghosn als topman van Renault ontving, konden door de beugel. Dat komt althans naar voren uit een onderzoek van de ethische commissie van de automaker.
13/12 16u00  Europese beurzen licht lagerAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stapje terug, na het sterke herstel in de afgelopen twee handelsdagen. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen in de gaten en reageerden op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/12 15u45  Wall Street begint voorzichtig hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag iets hoger geopend. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China nog altijd nauwgezet. Ook kauwden ze op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/12 15u00  Fonds van Triodos krijgt beursnoteringZEIST (AFN) - Een fonds voor microfinanciering van de vermogensbeheertak van Triodos krijgt volgend jaar een beursnotering. Het Triodos Fair Share Fund wordt daarmee als zogeheten open fonds voor gemene rekening per 1 januari ook beschikbaar zijn voor beleggers die geen beleggingsrekening bij Triodos Bank hebben.
13/12 15u00  'Wall Street opent hoger na ECB-besluit'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting met kleine koerswinsten openen. Beleggers op Wall Street blijven de ontwikkelingen volgen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Ook wordt met een schuin oog gekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/12 14u45  Uitkeringsaanvragen VS nemen afWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald tot 206.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
13/12 14u45  Importprijzen VS flink gedaaldWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in november met 1,6 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/12 14u45  NSI krijgt HNK-kantoor Amsterdam Schinkel volAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerders NSI heeft een aantal nieuwe huurovereenkomsten afgesloten. Daarmee wist het zijn onlangs verbouwde pand HNK Amsterdam Schinkel binnen zes maanden volledig verhuurd te krijgen.
13/12 14u30  Coca-Cola investeert in recycle start-upEINDHOVEN (AFN) - Frisdrankproducent Coca-Cola steekt geld in de Eindhovense start-up Ioniqa. Doel van de investering is om het recyclen van PET-plastic te bevorderen. Financiële details brachten de partijen niet naar buiten.
13/12 14u15  ECB stopt met opkoopprogrammaFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) stopt eind dit jaar met zijn opkoopprogramma voor obligaties. Dat bevestigde de ECB bij zijn rentebesluit. De rente bleef zoals verwacht onveranderd.
13/12 14u00  Turkse rente blijft onveranderdANKARA (AFN) - De Turkse centrale bank handhaaft het belangrijkste rentetarief op 24 procent met het oog op de hoge inflatie en de sterk afgezwakte Turkse lira. Er was algemeen verwacht dat de centrale bank de rente ongemoeid zou laten.
13/12 13u30  'Qualcomm wil verkoopverbod nieuwste iPhones'LONDEN (AFN) - De Amerikaanse chipreus Qualcomm wil dat het verkoopverbod op smartphones van Apple in China wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de techreus. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times, die zich baseert op advocaten van Qualcomm.
13/12 12u00  Beurzen Europa doen stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stapje terug na het sterke herstel in de afgelopen twee handelsdagen. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen in de gaten. Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.
13/12 11u45  'Galapagos potentiële overnameprooi'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Biotechnologiebedrijf Galapagos is in potentie een overnameprooi. Dat schrijft Credit Suisse in een rapport over het in Amsterdam genoteerde bedrijf. De Zwitsers verhoogden daarin hun advies en het koersdoel voor het AEX-fonds.
13/12 11u30  'ECB verlaagt verwachtingen inflatie en groei'FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) gaat zijn verwachtingen voor de inflatie en economische groei in 2019 naar beneden bijstellen. Dat meldden ingewijden bij de ECB aan persbureau Bloomberg. De centrale bank komt later op de dag met een rentebesluit en nieuwe ramingen voor de groei en inflatie.
13/12 11u00  Kendrion moet schadevergoeding terugbetalenLUXEMBURG (AFN) - Kendrion moet een eerdere schadevergoeding van bijna 600.000 euro van het Europese Hof van Justitie terugbetalen. Dat heeft de hoogste rechter van de EU bepaald Volgens de rechter is het onterecht dat Kendrion werd gecompenseerd, omdat de behandeling van een kartelzaak te lang op zich liet wachten. Daarbij gaat het expliciet om de kosten voor de bankgarantie door Kendrion.
13/12 11u00  IEA: kans op overaanbod op oliemarktPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te zeggen de productiebeperking door oliekartel OPEC en zijn bondgenoten succesvol zal zijn bij het in balans brengen van de oliemarkt. Er kan in 2019 nog steeds sprake zijn van overaanbod op de markt. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn maandrapport.
13/12 10u30  'Positief effect AIO II-deal Van Lanschot'AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van een belang in de apothekersketen AIO II door Van Lanschot Kempen zal een positieve impact hebben op de kapitaalpositie van de bank. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de aankondiging van de verkoop.
13/12 10u15  'Sif kan positief nieuws gebruiken na koersval'AMSTERDAM (AFN) - Funderingsspecialist Sif kan wel wat positief nieuws gebruiken na de koersval van de afgelopen tijd en de zwakke cijfers over het derde kwartaal. Dat schrijft ING in een rapport over de onderneming.
13/12 10u15  Curetis snijdt in eigen organisatieAMSTERDAM (AFN) - Het Duitse biotechnologiebedrijf Curetis gaat flink reorganiseren. Daarbij moet bijna een derde van het personeel vrezen voor zijn baan. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf heeft een bedrag van 200.000 euro tot 400.000 euro gereserveerd om de reorganisatie te bekostigen. Bij Curetis werken ruim 120 medewerkers.
13/12 10u00  Signify schrapt banen in TurnhoutTURNHOUT (AFN/BELGA) - Lampenfabrikant Signify schrapt in Turnhout 158 banen. Dat stelt een afgevaardigde van de Belgische vakbond ABVV.
13/12 10u00  AEX levert openingswinst inAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs leverde donderdag de openingswinst weer in. Op de andere Europese beurzen bleven de koersuitslagen ook beperkt na het sterke herstel in de afgelopen twee dagen. Beleggers hielden de ontwikkelingen rond de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen in de gaten. Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.
13/12 09u30  Makro-moeder voorziet winstvalBERLIJN (AFN) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro verwacht in het lopende boekjaar minder winst te maken dan een jaar eerder. Het bedrijf zegt de nodige kosten te moeten maken om de Russische activiteiten te stroomlijnen. Verder nemen digitaliseringskosten een hap uit het rendement.
13/12 09u30  AkzoNobel zet stap in ChinaAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft het minderheidsbelang van Swire Industrial Limited in de samenwerking AkzoNobel Swire Paints (ANSP) overgenomen. Daarmee heeft het verfbedrijf het volledige eigendom verkregen, zo werd donderdag bekendgemaakt. Financiële details werden niet verstrekt.
13/12 09u15  Damrak opent met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger na het sterke herstel in de afgelopen twee dagen. Beleggers bleven de ontwikkelingen rond de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen volgen. Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.
13/12 08u45  'Nissan haalt geld op bij Chinese dochter'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Nissan is van plan omgerekend bijna 1 miljard euro terug te halen van zijn Chinese dochter. Dat meldden ingewijden rond de kwestie. Het is het Japanse bedrijf er alles aan gelegen om zijn financiële slagkracht te vergroten, nu er scheurtjes aan het ontstaan zijn in de samenwerking met zijn Franse partner Renault. Het geld moet naar verluidt eind januari zijn overgemaakt.
13/12 08u30  Duitse inflatie bevestigd op 2,3 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in november uitgekomen op 2,3 procent op jaarbasis. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
13/12 08u30  'Beurshandel in teken brexit, Italië en ECB'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag iets hoger te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen afwachtend beginnen na het sterke herstel in de afgelopen twee handelsdagen. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen volgen. Ook komt de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag met een rentebesluit.
13/12 08u15  Recordomzet voor accountant KPMGLONDEN (AFN) - Accountantskantoor KPMG International heeft het afgelopen boekjaar wereldwijd een recordomzet in de boeken gezet. De in Londen gevestigde firma sloot de twaalf maanden tot en met september af met bijna 29 miljard dollar (25,5 miljard euro) aan opbrengsten. Resultaten van de Nederlandse tak gaf KPMG niet los.
13/12 07u45  Burns krijgt alle touwtjes in handen bij VEONAMSTERDAM (AFN) - VEON heeft Ursula Burns benoemd als topvrouw en voorzitter van het telecomconcern. Burns, die al sinds juli vorig jaar de voorzittershamer hanteerde en sinds maart dit jaar ook uitvoerend preses van de in Amsterdam genoteerde onderneming was, krijgt daarmee nu op papier alle touwtjes in handen.
13/12 07u30  'Techbedrijf SoftBank neemt afstand van Huawei'TOKIO (AFN/RTR) - Het Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei Technologies. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur komend jaar door apparatuur van branchegenoten als Ericsson en Nokia. Dat melden Japanse media.
13/12 07u30  Nikkei zet stijging voortTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs zette donderdag de stijging voort na het stevige herstel een dag eerder. Het optimisme over de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten bleef zorgen voor een positieve stemming onder beleggers. Ook Elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters omhoog.
13/12 07u15  Nieuw-Zeeland akkoord met overname GemaltoWELLINGTON (AFN) - De toezichthouder in Nieuw-Zeeland heeft goedkeuring gegeven aan de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologieconcern Thales. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Thales moet van de Commerce Commission wel zijn divisie hardware-beveiligingsmodules voor algemeen gebruik afstoten.
13/12 07u00  Export groeit in oktoberDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in oktober 5,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging is groter dan in september.
12/12 23u30  Ajax moet groepswinst aan Bayern latenAMSTERDAM (AFN) - In een meeslepend gevecht heeft Ajax de winst in groep E van de Champions League aan Bayern München moeten laten. Beide ploegen knokten zich met ieder drie doelpunten en één rode kaart naar een gelijkspel (3-3) in de Johan Cruijff ArenA.
12/12 22u30  Winsten voor Amerikaanse beurzenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het groen gesloten, hoewel aan het einde van de handelsdag de stevige winsten wat inzakten. Optimisme over de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten steunde het sentiment op de beursvloeren. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde persoonlijk in te willen grijpen in de affaire Huawei als dat de relatie met Peking ten goede komt.
12/12 22u30  May houdt steun parlementariërs eigen partijLONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May heeft een motie van wantrouwen overleefd van een groep parlementariërs uit haar eigen Conservatieve partij. De meerderheid van de 317 parlementsleden liet de door de brexit fel omstreden May niet vallen. Van de Conservatieven stemden 200 voor de premier en 117 stemden tegen haar. Toen May tot partijleider werd gekozen in 2016 kreeg ze een stem minder.
12/12 19u45  Handelsoptimisme stuwt Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de plus. Optimisme over de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten steunde het sentiment op de beursvloeren. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde persoonlijk in te willen grijpen in de affaire Huawei als dat de relatie met Peking ten goede komt.
12/12 18u45  Italiaanse vicepremier wijst op tekort ParijsROME (AFN) - Als de Fransen een groter begrotingstekort dan voorzien kunnen hebben, waarom Italië dan niet? Deze vraag stelde de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Premier Giuseppe Conte overlegt met voorzitter Juncker van de Europese Commissie (EC) over de begrotingsvoorstellen van Italië.
12/12 18u30  Sif krijgt order van Dredging InternationalROERMOND (AFN) - Sif heeft van Dredging International de opdracht gekregen voor de productie van 58 monopiles en het zogeheten primaire staal van de overgangsstukken voor het offshore windpark SeaMade. Dat maakte de funderingsspecialist woensdag bekend, zonder het verstrekken van financiële details.
12/12 18u30  Aris nieuwe commissaris bij RabobankUTRECHT (AFN) - Annet Aris is door de algemene ledenraad van Rabobank benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Ze is benoemd voor een periode van vier jaar.
12/12 18u15  Van Lanschot verkoopt belang in apothekersketenDEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot Kempen verkoopt zijn belang in apothekersketen AIO II. De verkoop zal naar verwachting begin volgend jaar worden afgerond en op de deal wordt een boekwinst voorzien van circa 35 miljoen euro.
12/12 17u45  Flinke winsten voor Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag stevig in het groen gesloten. De stemming op de beursvloeren werd gesteund door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump, die aangaf optimistisch te zijn over de kansen op een handelsdeal met China. Verder ging de aandacht uit naar de ontwikkelingen rond de brexit.
12/12 17u30  PostNL wil FNV-acties bij rechter stoppenDEN HAAG (AFN) - PostNL sleept vakbond FNV voor de rechter. De post- en pakketbezorger wil voorkomen dat er stakingen worden georganiseerd die de bezorging tijdens de drukke eindejaarsperiode in gevaar kunnen brengen.
12/12 17u15  Grote deal rond lithium Duitsland en BoliviaBERLIJN (AFN/DPA/RTR) - Duitsland en Bolivia hebben een langjarige deal gesloten voor de levering van lithium voor gebruik in batterijen van elektrische auto's. Het Boliviaanse staatsbedrijf YLB sloot daarvoor een samenwerkingscontract met het Duitse technologiebedrijf ACI Systems.
12/12 17u00  'Topoverleg over Duitse bankenfusie'BERLIJN (AFN) - De Duitse regering is intensief bezig met een mogelijke fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg is er topoverleg geweest tussen minister van Financiën Olaf Scholz en topman Christian Sewing van Deutsche Bank over een eventuele samenvoeging van de grote financiële concerns.
12/12 17u00  'Meer toegang China buitenlandse bedrijven'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China zou de deur naar zijn economie voor buitenlandse bedrijven nog verder willen opengooien. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal, die inzage had in de plannen van de Chinese regering.
12/12 17u00  DNB: zorgvuldig bij besluit over hertoetsingDEN HAAG (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) gaat zorgvuldig te werk bij een besluit over eventuele hertoetsing van bankbestuurders. Daarbij kan informatie die de betreffende instelling zelf heeft geleverd, nooit doorslaggevend zijn. Dat heeft toezichtdirecteur Frank Elderson gezegd in een gesprek met de Tweede Kamer.
12/12 17u00  Europese beurzen verder omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag stevig in het groen, waarmee het herstel van een dag eerder verder werd uitgebouwd. De stemming werd gesteund door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump, die stelde optimistisch te zijn over de kansen op een handelsdeal met China. Verder ging de aandacht uit naar de ontwikkelingen rond de brexit.
12/12 17u00  Wall Street opent met forse plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag duidelijk in de plus geopend. Optimisme over de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten steunde het sentiment. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde persoonlijk in te willen grijpen in de affaire Huawei als dat de relatie met Peking ten goede komt. Ook worden de brexitperikelen gevolgd op Wall Street.
12/12 17u00  'Handelshoop heeft overhand op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting in de plus. Optimisme over de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten heeft de overhand. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde persoonlijk in te willen grijpen in de affaire-Huawei als dat de relatie met Peking ten goede komt. Verder wordt onder meer gekeken naar het nieuwste inflatiecijfer dat de Amerikaanse overheid heeft gepresenteerd.
12/12 17u00  Inflatie VS afgezwakt in novemberWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in november afgezwakt naar 2,2 procent op jaarbasis, van 2,5 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
12/12 14u15  Topman Hamers begrijpt 'negatieve beeld' INGDEN HAAG (AFN) - ING-topman Ralph Hamers begrijpt het negatieve beeld van ING dat de afgelopen maanden is ontstaan. Zijn bank ligt onder vuur door onder meer een geruchtmakende witwasaffaire en een rel rond een inmiddels afgeblazen salarisverhoging voor hemzelf.
12/12 14u15  Moody's: omzetgroei vraagstuk voor telecomLONDEN (AFN) - Europese telecombedrijven zullen de nodige moeite krijgen met het opvoeren van hun omzetten volgend jaar. Onder meer de hevige concurrentie en de tragere economische groei zitten de bedrijven dwars, zo meldde kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de sector.
12/12 14u15  Nederlander Bram Schot vaste topman AudiINGOLSTADT (AFN) - De Nederlander Bram Schot is benoemd tot vaste topman van het Duitse automerk Audi. Hij gaf eerder al op tijdelijke basis leiding aan het bedrijf uit Ingolstadt, na de arrestatie van voormalig topman Rupert Stadler in juni.
12/12 13u45  OPEC verwacht minder sterke olievraagWENEN (AFN/RTR) - De vraag naar olie van oliekartel OPEC zag volgend jaar minder sterk uitvallen dan eerder verwacht. Dat schrijft de organisatie in haar maandrapport.
12/12 13u15  Rigail nieuwe baas van Air FrancePARIJS (AFN) - Anne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat bevestigde moederbedrijf Air France-KLM woensdag, nadat berichten over haar benoeming al eerder de ronde deden. De Française is de opvolger van AF-KLM-baas Ben Smith, die op tijdelijke basis ook de leiding had over Air France.
12/12 13u00  BAM gaat wegen aanpakken in OverijsselBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft de voorlopige gunning van de Vechtdal Verbinding gewonnen. De aanpak van de N340, N377 en N48 in Overijssel begint midden volgend jaar en moet in 2023 afgerond zijn. Financiële details werden niet gegeven.
12/12 12u45  'Renault wil dat Nissan afstand houdt'TOKIO/PARIJS (AFN) - Automaker Renault heeft Nissan verteld zijn bestuursleden met rust te laten. Nissan probeerde herhaaldelijk bewijzen van misdragingen van de gewipte topman Carlos Ghosn te delen met de Renault-bestuurders. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van een tweetal anonieme bronnen.
12/12 12u45  Samenwerking VolkerWessels en BBGIAMERSFOORT (AFN) - Investeringsfonds BBGI verwerft een belang van 49 procent in Participatiemaatschappij VolkerInfra PPP, een dochteronderneming van bouwbedrijf VolkerWessels. Met deze transactie verkoopt VolkerWessels een deel van haar financiële belangen in drie operationele DBFM(O)-projecten in Nederland, namelijk A1/A6 Diemen-Almere Havendreef, N18 Varsseveld-Enschede en Gemeentehuis Westland.
12/12 12u15  Brill verlengt samenwerking met KITLVLEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft een samenwerking met het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) uit Leiden verlengd. Brill blijft binnen die krachtenbundeling twee wetenschappelijke tijdschriften uitgeven als gratis toegankelijke titels.
12/12 12u15  'Winst luchtvaartsector neemt een vlucht'GENÈVE (AFN) - De luchtvaartsector zal volgend jaar een stuk winstgevender zijn. Volgens de internationale branchevereniging IATA zullen maatschappijen wereldwijd profiteren van lagere olieprijzen en groeiende economieën. Al met al rekent IATA op een winstgroei met 10 procent tot 35,5 miljard dollar.
12/12 12u00  Beurzen breiden winsten verder uitAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten woensdag de winsten verder uit te breiden na het herstel een dag eerder. De stemming werd gesteund door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump, die stelde optimistisch te zijn over de kansen op een handelsdeal met China. Verder ging de aandacht uit naar de ontwikkelingen rond de brexit.
12/12 11u15  Industriële productie eurozone iets hogerLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in oktober met 0,2 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
12/12 11u00  'Hitachi koopt stroomnetwerkactiviteiten ABB'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse conglomeraat Hitachi doet een grote overname op de elektriciteitsmarkt. Het bedrijf koopt het onderdeel voor de aanleg van elektriciteitsnetwerken van het Zwitserse industrieconcern ABB, meldt persbureau Nikkei. Met de overname zou een bedrag zijn gemoeid van 800 miljard yen, omgerekend 6,2 miljard euro.
12/12 11u00  Daling tv-aansluitingen in NederlandHOUTEN (AFN) - Het aantal tv-aansluitingen in Nederland is in het derde kwartaal met 0,1 procent gedaald. Er zijn nu 7,46 miljoen tv-aansluitingen, becijferde onderzoeksbureau Telecompaper.
12/12 10u45  'Baas AEX-fonds goed voor 3,6 miljoen euro'AMSTERDAM (AFN) - De topmannen en -vrouwen van bedrijven met een AEX-notering waren vorig jaar in doorsnee goed voor een beloning van 3,6 miljoen euro, tegen 2,9 miljoen euro een jaar eerder. De AEX-bestuurders verdienden, inclusief bonussen en aandelenpakketten, gemiddeld minder dan hun Britse en Duitse collega's. Dat blijkt uit het jaarlijkse beloningsonderzoek van de Vlerick Business School.
12/12 10u00  Megafusie Chinese chemiebedrijven bijna rondPEKING (AFN) - Een fusie tussen de twee Chinese chemiebedrijven Sinochem en ChemChina is bijna rond. Het voorbereidende werk voor de samenvoeging, waaronder het wegnemen van knelpunten, is door de top van beide bedrijven al afgerond, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. In de komende weken kan het akkoord worden bekendgemaakt.
12/12 10u00  Elliott koopt zich in bij Pernod RicardPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Elliott richt zijn pijlen op drankconcern Pernod Ricard. De firma heeft een belang van 2,5 procent genomen in de maker van onder meer whisky en cognac.
12/12 10u00  Superdry voorziet stevige winstvalLONDEN (AFN) - Het Britse modemerk Superdry ziet de nabij toekomst alles behalve zonnig in. Het bedrijf kwam bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers met een winstwaarschuwing. Superdry wijst met een beschuldigende vinger naar het veranderende consumentengedrag, tegenvallende weersomstandigheden en economische en politieke onzekerheden.
12/12 10u00  AEX zet herstel voortAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag in het groen. Ook elders in Europa gingen de beurzen verder vooruit na het herstel een dag eerder. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
12/12 09u15  AEX begint licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger begonnen. Ook elders in Europa gingen de beurzen verder vooruit na het herstel een dag eerder. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
12/12 09u15  'WDP bouwt aan langdurige relaties'AMSTERDAM (AFN) - De verlenging van het contract van logistiek vastgoedinvesteerder WDP met supermarktketen Auchan in Roemenië is een voorbeeld van hoe het bedrijf langdurige samenwerkingen met huurders wil opbouwen. Dat zeggen analisten van KBC Securities, die erop wijzen dat WDP ook samen met Auchan een distributiecentrum in Luxemburg ontwikkelt.
12/12 09u15  STOCKWATCH BofAML verhoogt advies AegonAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zorgen over zorgverzekeringen, de kapitaalpositie en kredietrisico's bij Aegon zijn nog altijd relevant, maar die factoren zijn al grotendeels ingeprijsd in het aandeel. Dat schrijven analisten van Bank of America Merrill Lynch (BofAML). De bank verhoogt het advies voor de verzekeraar van underperform naar neutral.
12/12 09u00  Trump: dom om rente deze maand te verhogenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump dringt er bij de Federal Reserve op aan om de rente deze maand niet verder te verhogen. De koepel van centrale banken in de VS komt volgende week bijeen om over het te voeren beleid te praten. Trump bestempelde een op handen zijnde volgende rentestap als dom.
12/12 08u45  Beursgang Tencent Music levert 1,1 miljard opHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De beursgang van muziekdienst Tencent Music in New York levert het moederbedrijf en investeerders 1,1 miljard dollar op. Dat komt naar voren uit stukken die Tencent heeft ingeleverd bij de aandelenbeurs van Hongkong, waar de technologiegigant zelf is genoteerd.
12/12 08u30  Commissaris Bhattacharya vertrekt bij SignifyAMSTERDAM (AFN) - Abhijit Bhattacharya vertrekt als commissaris van verlichtingsbedrijf Signify. De huidige financieel directeur van Philips doet dat volgens de voormalige Philips-dochter op eigen verzoek per 31 december.
12/12 08u30  'AEX zet stijging voort'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag naar verwachting hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken verder te stijgen na het herstel van een dag eerder. De aandacht blijft uitgaan naar de ontwikkelingen rond brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
12/12 08u15  'Google-moeder overweegt kantoor in Vietnam'LONDEN (AFN) - Google-moeder Alphabet overweegt een kantoor in Vietnam te openen. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times bestudeert de techreus momenteel de mogelijkheden. De stap van Alphabet valt samen met een nieuwe strengere cyberbeveiligingswet die de regering in Hanoi voorbereidt. Die verplicht technologiebedrijven onder meer om in het land zelf aanwezig te zijn en data lokaal op te slaan.
12/12 08u00  Zara-moeder zet hogere winst in de boekenARTEIXO (AFN) - (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse kledingconcern Inditex, met bekende ketens als Zara, Bershka en Pull Bear, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zijn winst opgevoerd. Het bedrijf hield de winstmarges op peil, door niet mee te gaan in een prijsoorlog van concurrenten.
12/12 07u45  Credit Suisse kondigt aandeleninkoop aanLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse gaat zijn aandeelhouders belonen. De bank kondigde voorafgaand aan een investeerdersdag in Londen aan volgend jaar voor 1,5 miljard Zwitserse frank (1,3 miljard euro) aan eigen aandelen in te gaan kopen. Een jaar later volgt een inkoopprogramma van een zelfde orde van grootte.
12/12 07u15  Japanse beurs toont stevig herstelTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan toonde woensdag een stevig herstel na de recente verliezen. Vooral de autofabrikanten stonden in de belangstelling na berichten dat China de importtarieven op voertuigen gemaakt in de Verenigde Staten wil verlagen. Ook het nieuws dat de in Canada gearresteerde topvrouw van het Chinese technologieconcern Huawei op borgtocht is vrijgelaten zorgde voor optimisme.
12/12 07u15  ING-topman Hamers wacht kruisverhoor in KamerDEN HAAG (AFN) - Topman Ralph Hamers van ING schuift woensdag aan bij een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Hij kan rekenen op een stevig kruisverhoor, want veel Kamerleden zijn erg kritisch over onder meer het witwasschandaal bij de bank.
12/12 07u15  WDP sluit nieuwe deal in RoemeniëWOLVERTEM (AFN) - WDP heeft een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en verhuur van 77.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed op een bestaande locatie in Boekarest, voor retailer Auchan. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Het investeringsbudget bedraagt circa 45 miljoen euro.
12/12 07u00  AH bouwt supermarkten om tot 'eetcentrum'ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten rigoureus aanpakken. Traditionele kruideniersproducten zoals schoonmaakmiddelen en dierenvoeding zullen deels plaatsmaken voor eethoeken, veel meer vers en servicepunten voor snelle thuisbezorging. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, in Het Financieele Dagblad (FD).
12/12 06u45  Aantal faillissementen neemt opnieuw toeDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw toegenomen, voor de tweede maand op rij. In november zijn er 13 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Gemalto sluit deal met Intesa Sanpaolo19/12 07u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Gemalto gaat samenwerken met de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo. Het betreft daarbij een pilotproject voor een biometrische contactloze betaalkaart. Dat werd woensdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
6x Claimemissie Ease2pay afgerond19/12 07u30 - Belegger.nl: ROTTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde betalingsdienst Ease2pay heeft ruim 2,3 miljoen euro opgehaald met een claimemissie. Daarbij werden 1.539.999 nieuwe aandelen uitgegeven tegen een uitgifteprijs van 1,50 euro per stuk.
6x Moederbedrijf MediaMarkt voorziet lastig 201919/12 08u15 - Belegger.nl: DÜSSELDORF (AFN) - Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, maakt zich op voor een lastig jaar. De onderneming heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, mede door felle concurrentie van webwinkels. Het dividend wordt geschrapt en er wordt gezocht naar een nieuwe vaste bestuursvoorzitter.
6x Duitse producentenprijzen stijgen licht19/12 08u15 - Belegger.nl: WIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in november met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
6x 'Colruyt voert prijsoorlog met Heineken'19/12 08u45 - Belegger.nl: HALLE (AFN/BELGA) - De Belgische supermarktketen Colruyt verkoopt producten van bierbrouwer Heineken niet meer in al zijn winkels. De supermarktketen wil zo een prijsvoordeel afdwingen, schrijven Belgische media. Ook van Mars en Red Bull wil de onderneming prijsconcessies.
5x WDP sluit financieringsdeal met EIB19/12 07u15 - Belegger.nl: WOLVERTEM (AFN) - WDP heeft een nieuw financieringspakket gesloten met de Europese Investeringsbank (EIB), dat een waarde heeft van 150 miljoen euro. Het pakket is bedoeld ter financiering van voorverhuurde nieuwbouwprojecten in Roemenië.
5x SoftBank-tak onderuit bij debuut in Tokio19/12 07u30 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - SoftBank Corp, de mobiele telefonietak van de Japanse telecom- en technologiereus SoftBank, beleefde woensdag een zeer teleurstellend beursdebuut in Tokio. Ook de Japanse aandelenbeurs ging opnieuw omlaag. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende zorgen over de afzwakkende wereldeconomie. Een tegenvallende Japanse exportgroei deed de stemming eveneens geen goed. Daarnaast werd gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.
5x CPB: economische groei over hoogtepunt19/12 07u30 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
5x 'Verhagen blijft topvrouw van PostNL'19/12 08u00 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Herna Verhagen blijft topvrouw van PostNL. Ze tekent voor nog eens vier jaar bij, zo schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.
5x PostNL wil topvrouw Verhagen herbenoemen19/12 08u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - PostNL wil Herna Verhagen herbenoemen als topvrouw van de post- en pakketbezorger, voor een periode van vier jaar. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Verhagen staat sinds 2012 aan het roer van de onderneming.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven