zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/07 22u15  Wall Street sluit iets lager NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 20u30  Facebook onderzoekt weer databedrijf MENLO PARK (AFN) - Facebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaans data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf.
20/07 20u15  'Onderhandelingen cao piloten KLM moeizaam' AMSTERDAM (AFN) - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.
20/07 19u45  Wall Street kabbelt richting het weekend NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York waren vrijdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 19u45  'Facebook weert databedrijf met Rusland-link' MENLO PARK (AFN) - Facebook heeft een data-analysebedrijf de wacht aangezegd om te kijken of de contacten van het bedrijf met overheden niet in strijd zijn met de privacyvoorwaarden van het techbedrijf. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
20/07 18u45  Claimclub ontvankelijk in woekerzaak tegen NN UTRECHT (AFN) - Claimorganisatie Wakkerpolis kan doorgaan met een collectieve claim in een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group. De rechtbank in Rotterdam verklaarde Wakkerpolis ontvankelijk in de vordering van 3,2 miljard euro namens 400.000 mensen tegen de verzekeraar, zo laat de organisatie weten.
20/07 18u30  Aperam rondt aandeleninkoop af LUXEMBURG (AFN) - Aperam heeft zijn aandeleninkoopprogramma voltooit. Het roestvrijstaalbedrijf heeft in totaal 1,8 miljoen aandelen opgekocht voor een totale waarde van 82,2 miljoen dollar.
20/07 17u45  Wessanen keldert op groene beursdag AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuit ging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 17u00  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria' ABUJA (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten op MILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in Nederland AMSTERDAM (AFN/DPA) - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u15  BAM bouwt hoofdkantoor bank in Kiel BUNNIK (AFN) - BAM mag het nieuwe hoofdkantoor van de Investitionsbank Schleswig-Holstein in Kiel neerzetten. Opdrachtgever Rimota Verwaltungsgesellschaft heeft de bouw en het onderhoud gegund aan BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van de beursgenoteerde bouwer en dochter BAM Immobilien-Dienstleistungen. De contractsom bedraagt ruim 90 miljoen euro.
20/07 14u45  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 14u45  'Randstad zet groei voort'AMSTERDAM (AFN) - Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
20/07 14u00  Siemens Hengelo komt in handen van VDLHENGELO (AFN) - Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Daarover hebben de bedrijven een intentieovereenkomst gesloten. Met de plannen kunnen in ieder geval 400 van de 470 banen worden behouden. VDL gaat zijn best doen om ook de rest van het personeel binnenboord te houden.
20/07 13u45  Schlumberger uit de rode cijfersHOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het tweede kwartaal een winst behaald, tegen een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van de verbeterde marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie.
20/07 13u45  'Wisselkoersen zitten omzet Philips dwars'AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft naar verwachting in het tweede kwartaal een stabiele omzet behaald in vergelijking met een jaar geleden. Het zorgtechnologieconcern voerde de omzet op eigen kracht op, maar had wel te maken met de effecten van wisselkoersen en desinvesteringen. Maandag voorbeurs opent Philips de boeken.
20/07 13u30  GE ziet winst kelderenBOSTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. De divisie die zich bezighoudt met energie deed het flink minder. De luchtvaart- en gezondheidstakken compenseerden dat deels.
20/07 13u15  Honeywell krikt verwachtingen nog verder opMORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2018 nog verder op. Volgens het bedrijf werd een uitstekend tweede kwartaal gedraaid, mede dankzij de sterke vraag naar zijn producten vanuit de luchtvaartindustrie, zoals vliegtuigmotoren en cockpitonderdelen.
20/07 12u00  Koersdreun voor Wessanen op beursAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Op het Damrak kreeg voedingsbedrijf Wessanen harde klappen na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten daarnaast de kritiek van president Donald Trump op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 11u45  'VDL neemt Siemens Hengelo over'HENGELO (AFN) - Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Met de overname blijven alle 470 vaste arbeidsplaatsen in Hengelo behouden. Het personeel werd vrijdagochtend ingelicht, zo meldden vakbonden CNV en De Unie. Een woordvoerder van VDL wilde nog niet op de kwestie reageren.
20/07 11u15  Begrotingstekort eurolanden neemt afLUXEMBURG (AFN) - Het begrotingstekort van de eurolanden is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald tot 0,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het tekort kwam in het laatste kwartaal van 2017 uit op 0,6 procent van het bbp.
20/07 10u45  Chemietak AkzoNobel doet overname in BraziliëAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel Specialty Chemicals neemt het Braziliaanse Polinox over, een producent van ketone peroxide, een belangrijke grondstof voor polymeren. De overname moet in het vierde kwartaal worden afgerond.
20/07 10u45  Lavide: Amélie Holding niet ontvankelijkALKMAAR (AFN) - Het ontslag van Amélie Holding, het bedrijf van bestuurder Ingrid Ruijters van gastouderbureau Gastvrij Nederland, blijft van kracht. De rechter verklaarde Amélie Holding niet ontvankelijk, omdat het bepaalde stukken niet had aangeleverd. Het beursgenoteerde Lavide nam Gastvrij Nederland vorig jaar over.
20/07 10u30  Tassen Hermès vinden gretig aftrek in AziëPARIJS (AFN) - Het Franse luxemerk Hermès heeft de eerste helft van het jaar goede zaken gedaan. Met name in Azië vonden de parfums, sjaaltjes, dassen en tassen van merken als Birkin en Kelly gretig aftrek. Al met al resulteerde dit in een stevige omzetgroei.
20/07 10u15  'Acomo toont stabiele winstgevendheid'AMSTERDAM (AFN) - De mindere resultaten van thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) zijn te wijten aan ongunstige wisselkoerseffecten, met name van de Amerikaanse dollar. Het bedrijf liet volgens kenners van ING met een goede brutowinstmarge zien stabiel winstgevendheid te kunnen zijn, zelfs in volatiele en moeilijke markten.
20/07 10u00  BAM gaat Puttens gemeentehuis verbouwenBUNNIK (AFN) - BAM heeft een opdracht binnengehaald van de gemeente Putten. Het bouwbedrijf gaat samen met aannemersbedrijf Van Norel het gemeentehuis van de Gelderse plaats renoveren.
20/07 10u00  'Wessanen veel zwakker dan gedacht'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van Wessanen waren veel zwakker dan gedacht, geraakt door negatieve handelsontwikkelingen. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de kwartaalresultaten van het natuurvoedingsbedrijf.
20/07 09u45  Rémy Cointreau groeit vooral in AziëPARIJS (AFN) - Rémy Cointreau blijft profiteren van de groeiende vraag naar alcoholische versnaperingen Oost-Azië. De Franse distilleerder wist het afgelopen kwartaal meer van zijn drank te slijten, voornamelijk door een stijgende vraag naar dure cognac in China, Singapore en Japan.
20/07 09u30  Wessanen in uitverkoop op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak gingen de aandelen van voedingsbedrijf Wessanen vrijdag in de uitverkoop na tegenvallende resultaten. De Amsterdamse effectenbeurs ging iets omlaag. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters stonden in het rood.
20/07 09u15  'Bestuurster Gastvrij blijft ontslagen'ALKMAAR (AFN) - Het ontslag van bestuurder Ingrid Ruijters bij gastouderbureau Gastvrij Nederland blijft volgens Lavide, dat Gastvrij eerder overnam, van kracht. De rechter verklaarde Ruijters' bedrijf Amélie Holding niet ontvankelijk, zo meldde Lavide-topman Vincent Poorter.
20/07 09u15  ASR-fonds koopt winkelpandenAMSTERDAM (AFN) - Het vastgoedfonds van verzekeraar ASR, het ASR Dutch Prime Retail Fund, heeft zijn winkelportefeuille uitgebreid met een aantal winkelpanden. Het gaat om een deel van de winkelportefeuille van Ronstreet Properties.
20/07 09u00  Tie Kinetix aan de slag voor gemeente TilburgBREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix levert de gemeente Tilburg software voor elektronische facturen. De Brabantse gemeente gaat gebruikmaken van het Flow Platform, waar alle leveranciers op worden aangesloten voor geautomatiseerde facturatie.
20/07 09u00  Vattenfall profiteert van kou en hoge prijzenSTOCKHOLM (AFN) - De omzet van energiebedrijf Vattenfall is in de eerste helft van het jaar flink gestegen. Het moederbedrijf van Nuon profiteerde vroeg in het jaar van hogere energieleveringen door het koude weer. Het tweede kwartaal was wat zwakker.
20/07 09u00  Fed-opmerking Trump geeft euro zetjeAMSTERDAM (AFN) - De euro reageert op de opmerkelijk kritische uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump op het beleid van de Federal Reserve. Trump liet tegenover zakenzender CNBC weten ,,niet blij te zijn'' met de rentestappen van de Amerikaanse koepel van centrale banken, waarna de euro flink steeg ten opzichte van de dollar.
20/07 09u00  Unilever begint tweede tranche aandeleninkoopROTTERDAM (AFN) - Unilever begint met de tweede tranche van zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 6 miljard euro. De eerste inkooptranche van 3 miljard euro is afgerond.
20/07 08u30  Duitse producentenprijzen omhoogWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in juni met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
20/07 08u30  'Openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag iets lager te openen. De andere beurzen in Europa zullen naar verwachting eveneens met kleine verliezen beginnen. Op het Damrak kwamen voedingsbedrijf Wessanen en fietsenfabrikant Accell met cijfers.
20/07 08u30  Nikkei eindigt week met verliesTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies geëindigd. Een verzwakking van de Chinese yuan wakkerde de zorgen aan over de stabiliteit van de Chinese economie en de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. In de loop van de dag trok de Chinese munt echter weer aan ten opzichte van de Amerikaanse dollar en veerden de meeste beurzen weer op.
20/07 08u30  Lichte winstdaling fietsenbedrijf AccellHEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group, moeder van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar een licht lagere winst behaald, op een vrij stabiele omzet. De winstgevendheid kwam onder druk te staan door kosten voor de reorganisatie van het bedrijf.
20/07 07u45  Thales: op koers met overname GemaltoPARIJS (AFN) - Het Franse technologieconcern Thales ligt op koers met de voorgenomen overname van de in Amsterdam genoteerde digitale beveiliger Gemalto. Volgens het bedrijf zou de aankoop voor het einde van dit jaar afgerond moeten worden, als alle toezichthouders hebben ingestemd.
20/07 07u30  Wessanen voorzichtiger na minder kwartaalAMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft een slechter dan verwacht tweede kwartaal achter de rug. De natuurvoedingsproducent wijt dat aan ongunstige marktontwikkelingen in met name Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland en Spanje ging het het moederbedrijf van onder meer Zonnatura wel voor de wind. Desondanks stelde het bedrijf zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij.
20/07 07u30  Vopak neemt belang in Pakistaanse lng-eenheidAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft een minderheidsbelang in het Pakistaanse lng-onderdeel van Engro genomen. Het gaat om een belang van 29 procent in Elengy Terminal Pakistan, zo meldde het in Amsterdam genoteerde bedrijf. Financiële details zijn niet gemeld.
20/07 07u15  Consumenten blijven onverminderd positiefDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in juli even positief als in juni. Het consumentenvertrouwen blijft 23. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de bereidheid om aankopen te doen was volgens het statistiekbureau onveranderd, net als het oordeel over het economische klimaat.
19/07 22u45  Cloud bezorgt Microsoft miljarden winstREDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.
19/07 22u30  Verliesbeurt voor Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen gingen donderdag met verliezen de handel uit. Beleggers op Wall Street reageerden op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa. Ook leken de handelszorgen weer wat op te spelen.
19/07 22u15  Boeing overtreft Airbus in FarnboroughFARNBOROUGH (AFN/BLOOMBERG) - Boeing heeft op de luchtvaartshow in Farnborough meer aan vliegtuigorders in de wacht gesleept dan rivaal Airbus. ,,We blijven vooroplopen in de markt'', stelde Boeing-topman Dennis Muilenburg triomfantelijk na afsluiting van het brancheonderdeel van het evenement
19/07 22u00  Weer klimaatzaak tegen oliesector verworpenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse rechter heeft een zaak verworpen die was aangespannen door de stad New York tegen grote olie- en gasconcerns als Shell, ExxonMobil en BP over klimaatverandering. Volgens de rechter zijn er in de Verenigde Staten andere overheidsorganen waar deze problematiek kan worden opgelost.
19/07 21u45  Trump uit kritiek op rentebeleid FedWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.
19/07 19u45  Wall Street in mineurNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa. Ook lijken de handelszorgen weer wat op te spelen.
19/07 19u30  President-commissaris Eneco per direct wegAMSTERDAM (ANP) - De door de rechter geschorste president-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco treedt per direct terug. Dat heeft Eneco in een verklaring naar buiten gebracht. Ondanks zijn aftreden zal hij volledige medewerking verlenen aan het enquête-onderzoek dat is gelast door de Ondernemingskamer.
19/07 18u45  Moeilijke markt blijft Acomo parten spelenROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) kampt nog steeds met moeilijke marktomstandigheden. Daardoor zijn de omzet en de winst in de eerste helft van het jaar gezakt ten opzichte van een jaar eerder.
19/07 18u00  Lavide probeert meer beleggers aan te sprekenALKMAAR (AFN) - Lavide heeft Kempen Co benoemd tot zogeheten liquiditeitsverschaffer. Met ingang van augustus zal die financiële partij zich inzetten om de liquiditeit van het aandeel Lavide op Euronext Amsterdam te vergroten.
19/07 17u45  Unilever pakt koppositie in de AEXAMSTERDAM (AFN) - Unilever was donderdag de grote winnaar in het lijstje met hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op het kwartaalbericht van het was- en levensmiddelenconcern. De beurshandel stond sowieso erg in het teken van bedrijfsresultaten, waardoor sprake was van een gemengd beeld op de Europese beursvloeren.
19/07 16u15  Conjunctuurbarometer VS stijgt snellerNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juni verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
19/07 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse hoofdindexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag licht in de plus, terwijl de meeste andere Europese aandelenbeurzen juist omlaag gingen. Beleggers kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen.
19/07 15u45  Lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten. De prestaties van onlineretailer eBay vielen daarbij duidelijk tegen. Andere ondernemingen die de boeken openden waren IBM, verfreus PPG en sigarettenmaker Philip Morris.
19/07 15u15  Comcast ziet af van Fox-bod en mikt op SkyPHILADELPHIA (AFN) - De Amerikaanse kabelreus Comcast zal geen poging meer wagen om onderdelen van 21st Century Fox in te lijven. Wel blijven de Amerikanen in de race voor het Britse mediabedrijf Sky. Dat meldde het bedrijf in een verklaring.
19/07 15u15  Grote stroom bedrijfscijfers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen donderdag naar verwachting met minnen aan de nieuwe handelsdag beginnen. Beleggers reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten. Onder de bedrijven die de boeken openden zijn eBay, American Express en IBM. Verder worden cijfers over de WW-aanvragen gemeld en staan er data over de industrie in de regio Philadelphia op de rol.
19/07 14u45  Groei industrie Philadelphia trekt weer aanPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand sterker gegroeid dan in juni toen de groei flink afremde. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
19/07 14u45  Aantal uitkeringsaanvragen VS daalt weerWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week verder afgenomen tot 207.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
19/07 14u45  'Overname Gemalto onderwerp van onderzoek'BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat de overname van digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologiebedrijf Thales onderzoeken. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.
19/07 14u30  Philip Morris verkoopt minder sigarettenNEW YORK (AFN) - Philip Morris heeft het afgelopen halfjaar van dit jaar minder sigaretten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks die daling boekte de fabrikant van rookwaren wel een hogere omzet en winst.
19/07 14u00  Ruimere aanklacht Brussel tegen QualcommBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Brussel heeft zijn onderzoek naar de Amerikaanse chipreus Qualcomm wegens prijsmanipulatie uitgebreid. De Europese Commissie heeft aanvullende bezwaren kenbaar gemaakt aan het Amerikaanse bedrijf.
19/07 13u30  PPG voelt effect kostenstijgingenPITTSBURGH (AFN) - Verfreus PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal meer verf aan de man gebracht. Dit wisten de Amerikanen in doorsnee ook te doen voor een hogere prijs. Daartegenover stonden hogere kosten. Al met al resulteerde dit in een hogere kwartaalomzet maar een lager winstcijfer.
19/07 12u45  AF-KLM werkt nauwer samen met China EasternAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM gaat nauwer samenwerken met partner China Eastern Airlines. Die Chinese luchtvaartmaatschappij laat sommige van haar vliegtuigen voortaan door de onderhoudstak van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie onderhouden. Ook komen er twee routes vanuit Parijs naar de Chinese steden Wuhan en Kunming bij.
19/07 12u30  Sweco Nederland profiteert van prijsstijgingSTOCKHOLM (AFN) - De prestaties van de Nederlandse divisie van het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco zitten duidelijk in de lift. Sweco Nederland, waar het in 2015 ingelijfde Grontmij toe behoort, zag onder meer de omzet stijgen en wist ook de winstgevendheid te verbeteren. Dat kwam onder meer doordat het hogere prijzen kan rekenen voor zijn diensten, aldus Sweco in zijn kwartaalbericht.
19/07 12u00  Wisselend beeld op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak openden Unilever en Sligro de boeken. Galapagos kondigde een nieuwe samenwerking aan.
19/07 11u45  VEON benoemt interim-bestuurder definitiefAMSTERDAM (AFN) - VEON benoemt interim-bestuurder Kjell Morten Johnsen definitief als operationeel topman. De benoeming maakt deel uit van een groter aantal managementwijzigingen en structuurwijzigingen bij het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf. Johnsen wordt de directe leidinggevende van alle dochterondernemingen in verschillende markten.
19/07 10u45  'Aperam aantrekkelijk aandeel'AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam biedt een interessante verhouding tussen risico en beloning. Ook levert het aandeel een aantrekkelijk dividend op, menen analisten van UBS. Ze verhoogden hun advies van neutral naar buy.
19/07 10u45  Boeing meldt bestelling honderd vliegtuigenFARNBOROUGH (AFN) - Boeing blijft de luchtvaartshow in Farnborough gebruiken als het toneel voor omvangrijke orders. De Amerikaanse vliegtuigmaker meldde donderdag een bestelling van honderd toestellen van het type 737-Max. De koper werd niet gemeld.
19/07 10u15  'Winstgevendheid Sligro teleurstellend'AMSTERDAM (AFN) - De onderliggende groei van groothandelsbedrijf Sligro is bemoedigend, maar de winstgevendheid is tot nu toe minder dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport naar aanleiding van de halfjaarcijfers van het Veghelse bedrijf.
19/07 10u00  Galapagos koploper in AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam gaf donderdag de openingswinst uit handen. De andere Europese beurzen stonden eveneens in het rood. Op het Damrak verwerkten beleggers de resultaten van Unilever en Sligro. Galapagos was in trek na een nieuwe samenwerking.
19/07 09u45  'NSI is operationeel goed bezig'AMSTERDAM (AFN) - NSI timmert operationeel gezien stevig aan de weg. Dat concludeert een analist van ING, die onder meer wijst op de verbeterde bezettingsgraad, huren en vermogenswaarde.
19/07 09u45  'Unilever iets minder dan voorzien'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft het tweede kwartaal, met een onderliggende omzetgroei van 1,9 procent, niet aan de verwachtingen voldaan. Dat schrijven kenners van Jefferies in een rapport over het was- en levensmiddelenconcern.
19/07 09u45  BAM bouwt parkeergarages op vliegveldenBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat twee parkeergarages bouwen op Britse vliegvelden. De opdracht voor de twee parkeergarages, een op Manchester Airport en een bij de Londense luchthaven Stansted hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 60 miljoen pond. Dat is omgerekend ongeveer 67 miljoen euro.
19/07 09u30  'Deal Galapagos met Novartis is grote stap'AMSTERDAM (AFN) - De deal die biotechnoloog Galapagos en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys hebben gesloten met farmaceut Novartis kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor de ontwikkeling van hun programma MOR106. Dat stelt een analist van KBC Securities.
19/07 09u30  Unilever daalt, Galapagos stijgt in AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht hoger begonnen. De andere Europese beurzen openden in het rood. Op het Damrak werd Unilever lager gezet na publicatie van de resultaten. Galapagos was in trek na een nieuwe samenwerking.
19/07 09u30  Gegevens werkzoekenden Randstad waren te zienDIEMEN (AFN) - Uitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van negen werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien, bevestigt Randstad na berichtgeving van RTL Z. Het ging bijvoorbeeld om e-mail- en woonadressen, telefoonnummers, opleidingsniveau, werkervaring en salariswensen.
19/07 08u45  Acties Brazilië remmen omzetgroei UnileverROTTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever kende in het tweede kwartaal van het jaar een omzetgroei van 1,9 procent. Die prestatie was duidelijk minder dan de eigen doelstelling van 3 tot 5 procent omzetgroei per jaar. Vooral stakingen in Brazilië hadden een negatief effect op de opbrengsten.
19/07 08u45  Accell haalt financieel topman bij UnileverHEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group heeft een nieuwe financieel topman gevonden bij Unilever in Thailand. Ruben Baldew vervult nu nog diezelfde functie bij de lokale tak van Unilever in het Aziatische land. Aandeelhouders van Accell worden in oktober bijgepraat over de benoeming in een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarna Baldew in november aan de slag gaat.
19/07 08u30  'Vlak begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag naar verwachting vrijwel vlak beginnen na de sterke koerswinst een dag eerder. Ook elders in Europa openen de beurzen waarschijnlijk zonder grote koersuitslagen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van zwaargewicht Unilever. Ook Sligro kwam met cijfers.
19/07 08u15  Sligro: herstel markt schiet nog niet opVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro ziet zijn afzetmarkt langzamer herstellen dan gedacht. Het bedrijf uit Veghel kende een trage start van het jaar en rekende op een iets sneller aantrekkende markt.
19/07 08u15  Nikkei sluit licht lagerTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na vier winstbeurten op rij en verwerkten de uitlatingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, die stelde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China zijn vastgelopen.
19/07 08u15  Omzet en winst TSMC stijgenHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal daalden de inkomsten en het nettoresultaat juist, maakte 's werelds grootste maker van chips donderdag bekend.
19/07 07u45  Clouddiensten stuwen resultaten SAPWALLDORF (AFN) - De Duitse softwarefabrikant SAP heeft het tweede kwartaal van het jaar fors meer omzet in de boeken gezet. Vooral de groei van de clouddiensten gaat in een sneller tempo dan eerder geraamd. Volgens de Duitsers betalen eerdere investeringen in de divisie zich uit. Het bedrijf scherpte de prognoses voor het hele jaar iets aan.
19/07 07u45  Deal Galapagos en MorphoSys met NovartisMECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys zijn een exclusieve overeenkomst aangegaan met farmaceut Novartis voor de ontwikkeling en commercialisering van hun programma MOR106. Dat werd donderdag bekendgemaakt.
19/07 07u45  Volvo Cars voelt nog weinig van heffingenSTOCKHOLM (AFN/RTR) - Volvo Cars heeft in het tweede kwartaal meer auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De autofabrikant, sinds 2010 in handen van het Chinese Geely, lijkt nog geen last te hebben van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. In dat laatste land zag Volvo zijn verkoopcijfers het hardst stijgen.
19/07 07u30  NSI voert winstverwachting opHOOFDDORP (AFN) - NSI heeft zijn winstverwachting voor heel het jaar opgevoerd. Dat maakte de vastgoedinvesteerder donderdag bekend bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers.
19/07 07u15  'Gegevens werkzoekenden Randstad zichtbaar'AMSTERDAM (AFN) - Uitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien, meldt RTL Z. Het ging bijvoorbeeld om e-mail- en woonadressen, telefoonnummers, opleidingsniveau, werkervaring en salariswensen.
19/07 06u45  Werkloosheid stabiel in juniDEN HAAG (AFN) - De daling van de werkloosheid is in juni verder gestabiliseerd. In de zesde maand van het jaar waren er 354.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder lag het werkloosheidspercentage op hetzelfde niveau, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/07 22u45  Meer kopers bezorgen eBay hogere winstSAN JOSE (AFN) - eBay heeft de afgelopen periode meer kopers naar zijn marktplaats getrokken. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse internethandelaar woensdag openbaarde. Dat leidde tot een hogere omzet en winst.
18/07 22u45  Alcoa geeft winstwaarschuwingPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Aluminiumproducent Alcoa heeft woensdag een winstwaarschuwing gegeven. Het bedrijf deed dat onder meer naar aanleiding van importheffingen op aluminium en hogere energiekosten.
18/07 22u45  Omzet American Express valt tegenNEW YORK (AFN) - American Express heeft in het tweede kwartaal de omzet zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De verwachtingen van marktvorsers werden echter niet gehaald, waardoor het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel flink onder druk kwam te staan.
18/07 22u45  Weer omzetgroei voor IBMARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in het tweede kwartaal van het jaar zien groeien. Daardoor dikten de opbrengsten voor het derde kwartaal op rij aan. Dat kwam voor een groot deel door de bijdrage uit de clouddiensten, zo bleek uit een handelsbericht.
18/07 22u15  Kleine winst voor Wall StreetNEW YORK (AFN/RTR) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend licht hoger gesloten. Beleggers verwerkten een miljardenboete die Google van de Europese Commissie kreeg. Amazon was na een succesvolle Prime Day even meer dan 900 miljard dollar waard.
18/07 20u45  Groen licht voor financieel topman NovisourceNIEUWEGEIN (AFN) - Cees den Ouden is benoemd als tijdelijk financieel directeur van Novisource. De bijzondere aandeelhoudersvergadering van de aanbieder van interim-professionals keurde de benoeming goed.
18/07 20u45  'Groei economie VS loopt tegen grenzen aan'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie groeit nog wel, maar loopt soms tegen grenzen aan. Veel bedrijven hebben inmiddels moeite om personeel te vinden en dat hindert de groei, valt te lezen in het woensdag door de Federal Reserve gepubliceerde zogeheten Beige Book.
18/07 19u45  Bescheiden plussen op Amerikaanse beurzenNEW YORK (AFN/RTR) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag overwegend licht hoger. Beleggers verwerkten een miljardenboete die Google van de Europese Commissie kreeg. Amazon was na een succesvolle Prime Day even meer dan 900 miljard dollar waard. Ook kauwden beleggers op cijfers van onder meer Morgan Stanley, United Continental Holdings en Abbott Laboratories.
18/07 17u45  AEX met forse winst de dag uitAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag flink hoger gesloten. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid resultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 16u30  Staking Ryanair-crew treft honderden vluchtenDUBLIN (AFN) - Een staking van cabinepersoneel treft volgende week maximaal driehonderd Ryanair-vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld. Het gaat om zo'n 50.000 klanten van Ryanair die volgende week woensdag of donderdag van of naar een van de drie landen zouden vliegen.
18/07 16u00  Europese beurzen hoger na cijfervloedAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag flink terrein. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid resultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 15u45  Wall Street begint voorzichtig aan de handelNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag zonder grote koersbewegingen geopend. Beleggers verwerken een miljardenboete die Google van de Europese Commissie kreeg. Ook kauwen ze op cijfers van onder meer Morgan Stanley, United Continental Holdings en Abbott Laboratories.
18/07 15u00  'Aandacht voor Google op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan woensdag voor een vrij vlakke opening. Er zal vooral aandacht zijn voor Google dat een Europese miljardenboete kreeg. Verder reageren beleggers op cijfers van onder meer Morgan Stanley, United Continental Holdings en Abbott Laboratories.
18/07 14u45  Woningbouw VS zakt inWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 12,3 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/07 13u30  Forse winstgroei voor Morgan StanleyNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal fors meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde onder meer van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/07 13u30  Nieuwe megaboete Google breekt recordBRUSSEL (AFN) - Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google gaat in beroep tegen de boete.
18/07 13u00  Autobranche betreurt Europese staaltarievenBRUSSEL (AFN) - De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.
18/07 12u00  'GE schrapt veel banen in Duitsland'FRANKFURT (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zet het mes in het personeelsbestand in Duitsland. Daarbij gaat een derde van de circa 10.000 arbeidsplaatsen verloren, aldus de topman van de Duitse activiteiten van GE, Wolfgang Dierker, in een interview met zakenblad Capital.
18/07 12u00  Bedrijfsresultaten stuwen beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 11u30  BAM krijgt renovatieopdracht in EmmenBUNNIK (AFN) - BAM Wonen en woningcorporatie Lefier hebben een contract getekend voor het energieneutraal maken van 169 woningen in Emmerhout, een wijk in Emmen. Dat maakte het bouwbedrijf bekend zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
18/07 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 2 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Deze waren gelijk aan de voorlopige ramingen.
18/07 11u15  Bouwproductie in eurozone licht gestegenLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in mei met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/07 11u15  Ieren stappen uit Gamma en KarweiDUBLIN (AFN) - De Ierse bouwmaterialengigant CRH stapt volledig uit klusketens Karwei en Gamma. De voormalig grootaandeelhouder heeft zijn belang verkocht in Intergamma, het moederbedrijf van de bijna vierhonderd doe-het-zelf-winkels in Nederland en België. De deelneming van bijna 50 procent komt in handen van Intergamma zelf.
18/07 11u00  'Google krijgt 4,3 miljard boete van Brussel'BRUSSEL (AFN) - De boete die Google van de Europese Commissie gaat krijgen, zal 4,3 miljard euro bedragen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eurocommissaris Margrethe Vestager zal om 13.00 uur een persconferentie geven over de strafmaatregelen. Google wordt ervan beschuldigd zijn dominante marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android te misbruiken.
18/07 11u00  Blankenburgverbinding mag worden aangelegdDEN HAAG (AFN) - De veelbesproken Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam mag worden aangelegd. Bezwaren van diverse milieuorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, en omwonenden werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard.
18/07 10u30  'Handelskift sloopt vertrouwen wereldeconomie'PEKING (AFN/RTR) - De wereldwijde handelsoorlog die door de Verenigde Staten in gang is gezet is de grootste ,,vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het departement zal ,,de hele wereld' terugslaan als de Amerikanen hogere importtarieven blijven opleggen.
18/07 10u15  'Belgische tak stabielste onderdeel Wereldhave'AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave Belgium is een van de stabielste onderdelen van de hele Wereldhave-groep. Dat concludeert een analist van ING.
18/07 10u15  AFM laat handel in NSE weer hervattenNOORDWIJK (AFN) - De handel in het aandeel New Sources Energy (NSE) wordt hervat. Dat maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag bekend, na een verzoek van de onderneming aan de toezichthouder om de noteringsmaatregel op te heffen.
18/07 09u45  'Tegenvallers AkzoNobel vooral eenmalig'AMSTERDAM (AFN) - Het tegenvallende aangepaste bedrijfsresultaat van AkzoNobel kwam vooral door eenmalige posten. Zonder die kosten voor onder meer de afsplitsing van Specialty Chemicals was de winstgevendheid juist iets beter dan gedacht. Dat schrijft een analist van KBC Securities in reactie op de tweedekwartaalcijfers.
18/07 09u30  ASML koploper in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen in het groen. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van chipmachinemaker ASML in goede aarde. Ook verfconcern AkzoNobel, dat eveneens met cijfers kwam, werd iets hoger gezet.
18/07 09u30  'ASML maakt situatie in Korea elders goed'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft met zijn omzet en winst per aandeel de verwachtingen overtroffen. Dat constateert een analist van Mirabaud. Volgens hem gingen de verkopen in Zuid-Korea wel omlaag door ontwikkelingen bij Samsung, maar het bedrijf uit Veldhoven wist dit elders meer dan goed te maken.
18/07 09u15  EasyJet optimistischer ondanks verstoringenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - EasyJet heeft zijn winstverwachting opgeschroefd na een sterk tweede kwartaal, ondanks dat de budgetvlieger naar eigen zeggen wel last heeft van allerlei verstoringen in Europa. Als bijvoorbeeld de luchtverkeersleiders of bagage-afhandelaars ergens staken dan raakt dit ook de bedrijfsvoering van easyJet.
18/07 09u00  Ericsson profiteert van koerswijzigingenSTOCKHOLM (AFN/RTR) - Ericsson begint de vruchten te plukken van de reorganisatie die eerder is ingezet, waarbij slecht presterende onderdelen zijn verkocht en de broekriem werd aangehaald. De Zweedse maker van netwerkapparatuur timmerde daarnaast vooral in Noord-Amerika stevig aan de weg.
18/07 09u00  Esperite stelt publicatie jaarverslag weer uitAMSTERDAM (AFN) - Esperite heeft de publicatie van zijn jaarverslag over 2017 wederom uitgesteld. Het stamcelbedrijf wijt de vertraging ook nu weer aan technische problemen, die inmiddels wel ,,geïdentificeerd'' zijn, zo bleek woensdag.
18/07 08u45  Bezettingsgraad Wereldhave Belgium omhoogVILVOORDE (AFN) - Wereldhave Belgium heeft de bezettingsgraad van zijn winkelcentra in het afgelopen halfjaar zien toenemen. Dat kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht van de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave.
18/07 08u30  Familie Van Puijenbroek investeert in AccsysAMSTERDAM (AFN) - VP Participaties, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, investeert ruim 5,7 miljoen euro in houtveredelaar Accsys Technologies. Dat bleek woensdag.
18/07 08u30  Altice herfinanciert weer Franse leningAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft wederom twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om leningen met een looptijd van 8,5 jaar van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro. De stap van Altice volgt daags nadat het bedrijf een praktische gelijke herfinanciering aankondigde.
18/07 08u15  'ASML en Akzo in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel.
18/07 08u15  Japanse beurs opnieuw vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de uitlatingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de Amerikaanse centrale bank op koers ligt om de rente geleidelijk op te schroeven en dat de Amerikaanse economie het de komende tijd goed zal blijven doen.
18/07 08u15  Tele2 positiever over rest van het jaarSTOCKHOLM (AFN) - Telecomaanbieder Tele2 heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Het Zweedse bedrijf verdiende meer aan zijn mobiele abonnementen en streek ook meer winst op. Het gaat voor de rest van het jaar uit van hogere resultaten, zo maakte Tele2 bekend in een kwartaalupdate.
18/07 08u00  Bate stuwt resultaten NovartisBASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis heeft in het tweede kwartaal de winst flink zien stijgen. Dat kwam onder meer door een eenmalige bate uit de verkoop van zijn belang in een samenwerkingsverband met het Britse GlaxoSmithKline (GSK) op het gebied van consumentenzorg.
18/07 07u45  Hogere prijzen kleuren cijfers AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. Al met al viel de omzet lager uit, ook doordat wisselkoerseffecten de verfmaker in weg zaten. Verder werden grondstoffen duurder.
18/07 07u30  Koers bitcoin weer boven de 7500 dollarNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.
18/07 07u30  Hoogste winst in jaren voor SwatchBIEL (AFN/BLOOMBERG) - Swatch heeft in de eerste zes maanden van het jaar de hoogste winst in drie jaar tijd in de boeken weten te zetten. De Zwitserse horlogemaker profiteerde van een duidelijk herstel in de vraag naar horloges, ook bij zijn duurdere modellen.
18/07 07u30  ASML doet goede zaken met EUV-machinesAMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal flink kunnen opkrikken. Nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines beter op gang komt heeft het bedrijf veel vertrouwen in de toekomst.
18/07 07u15  Wisselkoersen wegen zwaar op América MóvilMEXICO-STAD (AFN/RTR) - América Móvil (AMX) heeft in het tweede kwartaal van het jaar flink last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Daardoor kelderde de winst in de verslagperiode, zo bleek woensdag uit een handelsbericht van de Mexicaanse telecomreus.
17/07 22u15  Fed-president helpt Wall Street aan winstNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs.
17/07 21u15  Altice sluit herfinancieringsronde afAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om achtjarige leningen van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro.
17/07 20u00  OCI rondt inlijving OCI Partners afAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI heeft de volledige inlijving van zijn Amerikaanse dochterbedrijf OCI Partners afgerond. De beursnotering in New York van OCI Partners wordt beëindigd.
17/07 20u00  Wall Street omhoog na verklaring PowellNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden dinsdag op winst, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs.
17/07 18u45  NSE vraagt AFM om opheffen noteringsmaatregelNOORDWIJK (AFN) - New Sources Energy (NSE) wil de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vragen om de noteringsmaatregel op te heffen, zodat de handel in het aandeel NSE kan worden hervat. Dat liet het bedrijf weten na afloop van de aandeelhoudersvergadering.
17/07 18u45  Bonden: bemiddelaar bij pensioenconflict AkzoUTRECHT (AFN) - FNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. De vakbonden willen zorgvuldig alle opties doornemen om op korte termijn tot een oplossing voor het pensioentekort van AkzoNobel te komen.
17/07 18u00  Afstraffing voor SBM Offshore op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag hoger gesloten, net als de markten elders in Europa. Oliedienstverlener SBM Offshore kreeg zware klappen op het Damrak na een adviesverlaging, terwijl navigatiebedrijf TomTom werd beloond voor een verhoging van de verwachtingen. Verder verwerkten beleggers een verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres.
17/07 17u45  'Google-top belt met EU over miljardenboete'BRUSSEL (AFN) - Google-topman Sundar Pichai gaat dinsdag telefonisch overleg hebben met eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) over de Europese miljardenboete die het bedrijf te wachten zou staan. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
17/07 17u30  Derivatenkwestie bij ABN en Rabo duurt voortAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en Rabobank hebben opnieuw vertraging opgelopen bij de afwikkeling van de affaire met rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in alweer het derde voortgangsrapport over de kwestie.
17/07 16u45  Powell: rente VS geleidelijk verder omhoogWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres.
17/07 16u00  Klein verlies voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond dinsdag in de middaghandel licht in de min. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 16u00  Wall Street opent in het roodNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag lager begonnen. Beleggers verwerkten cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres.
17/07 15u30  Amerikaanse productie herstelt van dipWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie in de Verenigde Staten is in juni met 0,6 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
17/07 15u00  'Wall Street levert iets in'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening. Beleggers verwerken cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankhoofd Jerome Powell over het economisch en monetair beleid van de Federal Reserve. Woensdag beantwoordt hij vragen van het Huis van Afgevaardigden.
17/07 14u30  Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aanNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Topman Lloyd Blankfein van de grote Amerikaanse bank Goldman Sachs draagt met ingang van oktober het stokje over aan David Solomon. Dat werd dinsdag officieel bekendgemaakt. Er gingen al heel lang geruchten over het aanstaande vertrek van Blankfein.
17/07 13u45  J&J schaaft aan jaarprognosesNEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft zijn verwachting voor 2018 bijgeschaafd. Dat deed het concern nadat het met beter dan verwachte kwartaalcijfers op de proppen kwam. De prognose voor de omzet werd evenwel iets versoberd en de bandbreedte van de winstverwachting werd aangescherpt.
17/07 13u15  IEA: investeringen in schone energie gedaaldPARIJS (AFN) - De wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn vorig jaar afgenomen. Het internationaal energieagentschap IEA maakt zich zorgen om de afname.
17/07 13u00  UnitedHealth verhoogt verwachtingenMINNETONKA (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De grote Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth Group heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug bij al zijn divisies. Zowel de omzet als de winst steeg. Het bedrijf verhoogde bovendien de winstverwachtingen voor heel 2018.
17/07 12u30  Recordverkopen voor VolkswagenWOLFSBURG (AFN) - De Duitse automaker Volkswagen heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen auto's. Daarmee zette het concern, waar ook merken als Skoda, Audi en Porsche toe behoren, de beste prestatie in zijn bestaan in de boeken.
17/07 12u00  TomTom en SBM Offshore blikvangers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 11u45  Chinese koopjessite wil miljardenbeursgangSHANGHAI (AFN/RTR) - De Chinese kortingensite Pinduoduo wil met zijn beursgang in de Verenigde Staten tot wel 1,6 miljard dollar ophalen. Daarmee zou de waarde van het drie jaar oude bedrijf worden geschat op 20 tot 24 miljard dollar, blijkt uit documenten die het internetbedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.
17/07 11u45  Weer miljardendeals voor vliegtuigmakersFARNBOROUGH (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmakers als Boeing en Airbus gebruiken ook de tweede dag van de luchtvaartshow van het Britse Farnborough om de nodige miljardendeals aan te kondigen. Zo sleepte het Amerikaanse Boeing onder meer een order van 29 vrachtvliegtuigen van het type 777 binnen van CargoLogicHolding.
17/07 11u30  'Toch grotere kans op boete SBM'AMSTERDAM (AFN) - Een grote boete voor maritiem oliedienstverlener SBM Offshore in zijn Braziliaanse corruptiezaak is bij nader inzien toch een geloofwaardige uitkomst. Dat concluderen analisten van Bernstein na herlezing van de juridische documenten in de zaak. Eerder riepen de kenners nog op aandelen van SBM te kopen vanwege de lage prijs.
17/07 10u30  'Sterke resultaten TomTom'AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft alles bij elkaar sterke prestaties geleverd in het tweede kwartaal. Dat stelt ING in een analistenrapport naar aanleiding van de dinsdag gepresenteerde kwartaalcijfers van de navigatiedienstverlener. Ook andere analisten oordeelden positief over TomTom.
17/07 09u15  TomTom in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag iets lager begonnen. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Tevens werd uitgekeken naar de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 08u30  Omzet Casino lager door wisselkoerseffectenSAINT-ETIENNE (AFN) - Het Franse supermarktconcern Casino heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Die daling is onder meer te wijten aan ongunstige wisselkoersen, aldus het bedrijf dinsdag in een handelsupdate.
17/07 08u15  'TomTom trapt cijferseizoen op Damrak af'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt dinsdag iets hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters zonder grote koersuitslagen openen. Op het Damrak gaat de aandacht uit naar de resultaten van navigatiespecialist TomTom. Tevens wordt uitgekeken naar de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 08u15  Zwakkere yen helpt Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met winst gesloten. Een daling van de Japanse yen hielp de belangrijke exportbedrijven vooruit. De makers van industriële machines stonden daarentegen onder druk na de zwakke Chinese economische cijfers, die maandag naar buiten kwamen.
17/07 08u15  TomTom kijkt positiever vooruitAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom verhoogt zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar. De stap volgt op een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje voor het bedrijf.
17/07 08u00  TomTom wil Haank als voorzitter commissarissenAMSTERDAM (AFN) - TomTom wil Derk Haank benoemen als lid van de raad van commissarissen en voorzitter van het toezichthoudende orgaan. De navigatiedienstverlener legt de benoeming voor tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering in september, zo werd dinsdag bekend. Haank volgt Peter Wakkie op als voorzitter van de commissarissen. Zijn termijn eindigt bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2019.
17/07 08u00  Arcadis aan de slag in Limburgse gemeentenAMSTERDAM (AFN) - Arcadis gaat zes gemeenten in Limburg helpen klimaatbestendiger te worden. Het advies- en ingenieursbureau gaat een water- en rioleringsplan opstellen voor de gemeenten Voerendaal, Simpelveld, Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Arcadis werkt al met meerdere gemeenten in Nederland aan vergelijkbare plannen.
17/07 07u45  'Heineken aast op pluche bij United Breweries'MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken onderzoekt de juridische mogelijkheid om een voorzitter te benoemen bij de Indiase brouwer United Breweries. Dat meldde de Indiase krant Economic Times op basis van ingewijden.
17/07 07u00  Van Herk groter in EurocommercialAMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Eurocommercial Properties vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
17/07 06u45  Blind keert terug naar AjaxBURTON UPON TRENT (AFN) - Daley Blind keert terug bij Ajax. De 54-voudig international ondertekent op korte termijn een contract voor vier jaar bij zijn vroegere club. Ajax betaalt een transfersom van 16 miljoen euro aan de Engelse club. Dit bedrag kan door bonussen en andere uitkeringen nog oplopen tot maximaal 20,5 miljoen euro.
16/07 22u30  Aanwas abonnees Netflix valt tegenLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten bereiken dan gehoopt. De streamingdienst steekt een vermogen in het binnenhengelen en -houden van abonnees en zag zijn gebruikersbestand met 5,2 miljoen namen wereldwijd groeien. Dat was echter minder dan Netflix zelf had voorspeld en waar door volgers van het bedrijf op werd gerekend.
16/07 22u15  Weinig beweging op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met een verdeeld beeld gesloten. De blikken waren onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvond. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America. Verder gingen de olieprijzen flink omlaag.
16/07 21u30  Olieprijzen nemen duikvluchtAMSTERDAM (AFN) - De olieprijzen gingen maandag hard omlaag. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.
16/07 20u15  Nauwelijks beweging op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag halverwege de handelsdag weinig beweging zien. De blikken waren onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvond. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America. Ook gingen de olieprijzen flink omlaag.
16/07 19u15  WeTransfer mikt op beursgang in EuropaAMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het beste bij de omvang van het bedrijf, vertelt topman Gordon Willoughby.
16/07 19u00  Lavide verlengt opties SitimoALKMAAR (AFN) - Lavide heeft de opties van investeerder Sitimo voor de aankoop van 115.200 aandelen tegen een prijs van 0,50 euro verlengd met een jaar. Ook de blokkade om evenveel stukken niet te verhandelen is verlegd.
16/07 19u00  Ook president-commissaris ThyssenKrupp wegESSEN (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Ulrich Lehner stapt op bij ThyssenKrupp. Eerder deze maand kondigde topman Heinrich Hiesinger ook al zijn vertrek aan bij het Duitse staal- en industrieconcern.
16/07 17u45  Oliebedrijven krijgen knauw op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten. Dalende olieprijzen sleurden oliegerelateerde bedrijven, zoals AEX-zwaargewicht Shell, mee omlaag. Beleggers bekeken verder onder meer de Russisch-Amerikaanse top en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak.
16/07 17u15  Air France-KLM haalt Chinese banden aanAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM voegt twee bestaande samenwerkingsverbanden met partners in China samen. De nieuwe joint venture met zowel Xiamen Airlines als China Southern Airlines moet zorgen voor nauwere banden tussen de bedrijven en reizigers een soepelere dienstverlening bieden, zo meldt Air France-KLM.
16/07 16u15  Bedrijfsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,4 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/07 16u00  AEX in het rood op dalende olieprijzenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs zakte maandag in de middaghandel licht in het rood. De olieprijzen gingen gedurende de dag verder omlaag en sleurden oliegerelateerde bedrijven, zoals AEX-zwaargewicht Shell met zich mee. Beleggers verwerkten verder onder meer een wat afzwakkende Chinese economische groei, de Russisch-Amerikaanse top en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak.
16/07 15u45  Wall Street begint voorzichtig aan de weekNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag zonder grote bewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De blikken zijn onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvindt. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America en een publicatie over de detailhandelsverkopen.
16/07 15u00  Tragere groei industrie rond New YorkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand wat minder sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
16/07 15u00  'Wall Street maakt zich op voor drukke week'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven naar verwachting maandag bij de opening dicht bij huis. Beleggers kijken naar de topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische evenknie Vladimir Poetin. Ook verwerken ze cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America.
16/07 14u45  Winkelverkopen VS gaan omhoogWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
16/07 14u00  BlackRock-interesse stuwt waarde crypto'sNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag op de verschillende handelsplatformen meer dan 5 procent aan waarde. Reden voor de opleving was de vermeende interesse van 's werelds grootst vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta.
16/07 13u45  Salzgitter aast op onderdelen ArcelorMittalSALZGITTER (AFN) - Staalbedrijf Salzgitter heeft oren naar staalfabrieken die ArcelorMittal moet afstoten. Het Duitse concern heeft een bod gedaan op productiefaciliteiten in Luik en het Luxemburgse Dudelange van zijn branchegenoot, zo werd maandag bekendgemaakt.
16/07 13u45  Linde verkoopt bezittingen in AmerikaNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse producent van industriële gassen Linde verkoopt een groot deel van zijn Noord- en Zuid-Amerikaanse bezittingen aan investeerders Messer en CVC. De overnamesom voor de divisie, die vorig jaar goed was voor een omzet van 1,4 miljard euro, bedraagt circa 2,8 miljoen euro.
16/07 13u30  Een derde meer winst voor BofACHARLOTTE (AFN) - Bank of America (BofA) heeft in het tweede kwartaal van het jaar een derde meer winst geboekt. De grote Amerikaanse bank profiteerde van belastingverlagingen, kostenbesparingen en groei bij de verstrekking van leningen.
16/07 13u15  Beheerd vermogen BlackRock gegroeidNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft in het tweede kwartaal het beheerd vermogen zien groeien. De totale waarde van de beheerde bezittingen kwam eind juni uit op 6,3 biljoen dollar, tegen 5,7 biljoen dollar een jaar eerder.
16/07 13u00  'OCI staat voor winstgroei'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kunstmestfabrikant OCI kan zijn winst de komende tijd verhogen. Die verwachting spreken analisten van Kempen uit, die veel geldgenererend vermogen zien. Kempen gaat het in Amsterdam genoteerde bedrijf volgen met een koopadvies.
16/07 13u00  Franse waakhond neemt supers onder de loepPARIJS (AFN) - De Franse mededingingsautoriteit gaat onderzoek doen naar gezamenlijke inkoopprogramma's van grote supermarktketens. De waakhond wil nagaan of de supers consumenten en leveranciers benadelen met die samenwerkingsverbanden.
16/07 12u30  'Dalende winstmarge bij ASML'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML zal in het tweede kwartaal naar verwachting meer winst hebben gemaakt op een hogere omzet, zo blijkt uit de gemiddelde prognose van analisten in een consensus opgesteld door Bloomberg. De winstmarges zullen evenwel zijn gedaald, nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines, met een lagere marge, beter op gang komt.
16/07 12u15  BAM-dochter bouwt mee aan Feyenoord CityBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat aan de slag met een project voor Feyenoord City, het gebied rond het nieuw te bouwen voetbalstadion van Feyenoord in Rotterdam. Dochteronderneming AM is samen met het architectenbureau Barcode geselecteerd voor de ontwikkeling van een appartementencomplex aldaar.
16/07 12u15  Staat haalt bijna 1,6 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 1,6 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot 27 september. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA).
16/07 12u15  Weinig beweging op afwachtende beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven maandag dicht bij huis. Beleggers verwerkten een wat afzwakkende Chinese economische groei en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Tevens werd gelet op de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.
16/07 11u30  Cijfers Deutsche Bank beter dan verwachtFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft voorlopige cijfers over het afgelopen kwartaal gemeld die beter zijn dan verwacht. Op de beurs in Frankfurt zat het aandeel van de grootste bank van Duitsland duidelijk in de lift.
16/07 11u15  Export eurozone gedaald in meiLUXEMBURG (AFN) - De eurolanden hebben in mei voor 189,6 miljard euro aan goederen verkocht aan landen buiten de muntunie. De exportwaarde ligt daarmee 0,8 procent lager dan in mei vorig jaar. Dat maakt het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
16/07 11u00  'Lagere omzet voor Unilever'AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere omzet behaald, onder druk van negatieve wisselkoerseffecten en desinvesteringen. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die Unilever op de eigen website heeft gepubliceerd. Het was- en levensmiddelenconcern komt donderdag voorbeurs met resultaten naar buiten.
16/07 11u00  Volkswagen Leasing wil branchegenoten kopenDEN HAAG (AFN) - Volkswagen Leasing wil twee branchegenoten overnemen. Het bedrijf staat op het punt de bedrijven Autolease Beheer en XLEasy te kopen, zo maakt de Autoriteit Consument Markt bekend. De marktwaakhond moet de overname nog goedkeuren.
16/07 11u00  Ahold Delhaize op koers voor onlinegroeiZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize is op koers om over twee jaar bijna 5 miljard euro aan online verkopen te halen. Dat meldt het Nederlands-Belgische bedrijf naar aanleiding van de aangekondigde uitbreiding van een distributiecentrum van Bol.com. Ahold Delhaize investeert al een tijdje in lokale onlinemerken om de verkopen te doen groeien.
16/07 10u45  Bol.com breidt distributiecentrum uitWAALWIJK (AFN) - Internetwinkel Bol.com breidt zijn distributiecentrum in Waalwijk uit. Dat levert tenminste honderd nieuwe banen op, stelt de Ahold Delhaize-dochter. Het centrum, dat vorig jaar september in gebruik werd genomen, is na de uitbreiding twee keer zo groot en meet dan 100.000 vierkante meter.
16/07 10u30  'Blik bij Akzo op geschil met bonden'AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de resultaten van verfbedrijf AkzoNobel zal de aandacht ook uitgaan naar de huidige stand van zaken in het geschil tussen het bedrijf en de vakbonden over een nieuwe cao. Vooral de gevraagde bijstorting in het pensioenfonds van Akzo is een pijnpunt bij de onderhandelingen. De kwestie heeft al tot meerdere stakingen geleid.
16/07 10u15  Renault boekt verkooprecordPARIJS (AFN) - Het Franse autoconcern Renault heeft in de eerste helft van dit jaar een verkooprecord behaald. Voor de gehele groep (met ook merken als Dacia en Lada) ging de verkoop met bijna 10 procent omhoog in vergelijking met vorig jaar tot iets minder dan 2,1 miljoen voertuigen.
16/07 10u00  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook op de andere Europese beurzen werden overwegend kleine winsten geboekt. Beleggers verwerkten een wat afzwakkende Chinese economische groei en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Tevens werd gelet op de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.
16/07 09u45  Aegon koopt dienstverlener RobidusDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon neemt Robidus over. De dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid is nu nog in handen van investeerder Avedon Capital Partners. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
16/07 08u45  Boeing trapt luchtvaartshow af met flinke orderFARNBOROUGH (AFN) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft de grote luchtvaartshow van Farnborough afgetrapt met een miljardenorder van DHL. Het logistieke concern koopt veertien vrachtvliegtuigen van het type 777 bij de Amerikanen. Daarmee is volgens de cataloguswaarde een bedrag gemoeid van omgerekend 4 miljard euro. Doorgaans weten bedrijven de nodige kortingen te bedingen.
16/07 08u45  Altice herfinanciert lening van Franse takAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft een nieuwe lening met een waarde van 2,5 miljard dollar afgesloten voor zijn Franse dochter. Die gaat daarmee een deel van een eerdere lening van 4 miljard dollar aflossen. De nieuwe lening heeft een looptijd van acht jaar, vier jaar langer dan de lening die wordt afgelost.
16/07 08u45  Berenberg verlaagt advies AdyenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Berenberg verlaagt zijn beleggingsadvies voor betalingsverwerker Adyen van buy naar hold na de opmars van het aandeel in de afgelopen tijd.
16/07 08u30  Wederom kapitaalinjectie voor LavideALKMAAR (AFN) - Lavide heeft via een kapitaalinjectie zijn eigen vermogen versterkt en de liquiditeit vergroot. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het gaat wederom om een injectie van in totaal 82.500 euro.
16/07 08u15  'Damrak begint week vrijwel vlak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken zonder grote koersuitslagen te beginnen. Op het Damrak wordt het cijferseizoen dinsdag officieus afgetrapt door TomTom. De AEX-bedrijven ASML, AkzoNobel en Unilever openen deze week eveneens de boeken.
16/07 08u15  Beurzen Azië lager na Chinese cijfersTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen maandag omlaag. Beleggers verwerkten een stroom aan Chinese macro-economische cijfers. Tevens werd uitgekeken naar de verklaringen die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell dinsdag en woensdag zal afleggen voor het Amerikaanse Congres.
16/07 08u15  Papa John's zet boegbeeld verder op afstandLOUISVILLE (AFN/BLOOMBERG) - Papa John's heeft de banden met oprichter John Schnatter verder verbroken. De gewezen topman is nu ook niet meer welkom op het hoofdkwartier van de pizzaketen. Eerder was zijn beeltenis al van alle marketinguitingen afgehaald. Reden voor de breuk zijn racistische uitlatingen.
16/07 08u00  Heijmans gaat bouwen in AmsterdamROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans gaat huurwoningen en een hotel bouwen in Amsterdam. Met de twee projecten op het Oostenburgereiland in de hoofdstad is ongeveer 35 miljoen euro gemoeid.
16/07 07u30  BinckBank wil Princen als commissarisAMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker BinckBank houdt op 30 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daarbij wordt de aandeelhouders gevraagd te stemmen over de benoeming van Jeroen Princen tot lid van de raad van commissarissen.
16/07 07u30  Iets tragere groei economie ChinaPEKING (ANP/BLOOMBERG) - De economie van China is in het tweede kwartaal iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. De groei kwam uit op 6,7 procent op jaarbasis, de traagste vooruitgang sinds 2016.
16/07 07u15  Arcadis benoemt nieuwe bestuurder voor AziëAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft een nieuwe bestuurder voor Azië en Oceanië benoemd. Greg Steele, die de afgelopen acht jaar de baas was van de Australische activiteiten van Arcadis, gaat die rol vervullen. Het is de bedoeling dat hij meer kostenvoordelen gaat behalen tussen de Aziatische en de Australische activiteiten.
16/07 07u00  'Ex-top AkzoNobel mengt zich in pensioenconflict'AMSTERDAM (AFN) - Oud-bestuursvoorzitters Aarnout Loudon en Kees van Lede van AkzoNobel roepen het zittende bestuur van het verfbedrijf op om het kwakkelende pensioenfonds middels een financiering te versterken. Ze doen dit via een ingezonden brief aan het Financieele Dagblad maandag.
15/07 16u15  Halfjaarcijferseizoen voorzichtig van startAMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen komende week de eerste halfjaarcijfers en resultaten over het tweede kwartaal voor de kiezen. Onder meer ASML, AkzoNobel en Unilever geven inzicht in hun financiële prestaties in de afgelopen maanden.
15/07 16u00  Stiptheidsacties beveiligers VU AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Beveiligers van de Vrije Universiteit Amsterdam zetten vanaf maandag met stiptheidsacties een week lang hun roep om een betere cao kracht bij. Dit betekent dat de beveiligers zich stipt aan de werkinstructies houden, bijvoorbeeld bij de telefoonafhandeling en de sluitingstijden van gebouwen, zo meldde vakbond CNV.
15/07 15u15  Protesten Irak hinderen olieproductie nietBAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie van Irak ligt volgens het land op een normaal niveau, ondanks dat protesten in de zuidelijke regio zich steeds verder verspreiden. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd.
15/07 14u15  'Airbus sleept miljardenorder Azië binnen'FARNBOROUGH (AF/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigmaker Airbus lijkt een omvangrijke order van het Maleisische AirAsia te hebben binnengesleept. De Aziaten zouden, gelet op de cataloguswaarde, voor 23 miljard dollar aan vliegtuigen bestellen, aldus ingewijden.
14/07 08u30  'Ajax maakt van Blind duurste aankoop ooit'AMSTERDAM (AFN) - Daley Blind wordt de duurste speler ooit van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdamse club en Manchester United mondelinge overeenstemming bereikt over een transfersom van 16 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x 'Ajax maakt van Blind duurste aankoop ooit'14/07 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Daley Blind wordt de duurste speler ooit van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdamse club en Manchester United mondelinge overeenstemming bereikt over een transfersom van 16 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro.
0x 'Airbus sleept miljardenorder Azië binnen'15/07 14u15 - Belegger.nl: FARNBOROUGH (AF/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigmaker Airbus lijkt een omvangrijke order van het Maleisische AirAsia te hebben binnengesleept. De Aziaten zouden, gelet op de cataloguswaarde, voor 23 miljard dollar aan vliegtuigen bestellen, aldus ingewijden.
0x Protesten Irak hinderen olieproductie niet15/07 15u15 - Belegger.nl: BAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie van Irak ligt volgens het land op een normaal niveau, ondanks dat protesten in de zuidelijke regio zich steeds verder verspreiden. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd.
0x Stiptheidsacties beveiligers VU Amsterdam15/07 16u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Beveiligers van de Vrije Universiteit Amsterdam zetten vanaf maandag met stiptheidsacties een week lang hun roep om een betere cao kracht bij. Dit betekent dat de beveiligers zich stipt aan de werkinstructies houden, bijvoorbeeld bij de telefoonafhandeling en de sluitingstijden van gebouwen, zo meldde vakbond CNV.
0x Halfjaarcijferseizoen voorzichtig van start15/07 16u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen komende week de eerste halfjaarcijfers en resultaten over het tweede kwartaal voor de kiezen. Onder meer ASML, AkzoNobel en Unilever geven inzicht in hun financiële prestaties in de afgelopen maanden.
0x 'Ex-top AkzoNobel mengt zich in pensioenconflict'16/07 07u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Oud-bestuursvoorzitters Aarnout Loudon en Kees van Lede van AkzoNobel roepen het zittende bestuur van het verfbedrijf op om het kwakkelende pensioenfonds middels een financiering te versterken. Ze doen dit via een ingezonden brief aan het Financieele Dagblad maandag.
0x Arcadis benoemt nieuwe bestuurder voor Azië16/07 07u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft een nieuwe bestuurder voor Azië en Oceanië benoemd. Greg Steele, die de afgelopen acht jaar de baas was van de Australische activiteiten van Arcadis, gaat die rol vervullen. Het is de bedoeling dat hij meer kostenvoordelen gaat behalen tussen de Aziatische en de Australische activiteiten.
0x Iets tragere groei economie China16/07 07u30 - Belegger.nl: PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De economie van China is in het tweede kwartaal iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. De groei kwam uit op 6,7 procent op jaarbasis, de traagste vooruitgang sinds 2016.
0x BinckBank wil Princen als commissaris16/07 07u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker BinckBank houdt op 30 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daarbij wordt de aandeelhouders gevraagd te stemmen over de benoeming van Jeroen Princen tot lid van de raad van commissarissen.
0x Heijmans gaat bouwen in Amsterdam16/07 08u00 - Belegger.nl: ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans gaat huurwoningen en een hotel bouwen in Amsterdam. Met de twee projecten op het Oostenburgereiland in de hoofdstad is ongeveer 35 miljoen euro gemoeid.

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven