vrijdag 22 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/11 15u00  'Wall Street opent met kleine winsten' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met kleine plussen te gaan openen op de laatste handelsdag van de week. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsvete. Verder kan Tesla op belangstelling rekenen na de presentatie van zijn nieuwe elektrische pick-uptruck. Ook zijn er cijfers over de industrie en dienstensector en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, plus bedrijfsresultaten.
22/11 14u45  Investeerder Prosus voert kernwinst op AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten met ruim 6 procent verhoogd op jaarbasis, tot 1,05 dollar. Prosus kwam eerder deze week met een prognose voor een winststijging in de eind september afgesloten eerste jaarhelft met 3 tot 9 procent.
22/11 14u45  'Ghosn wordt eerlijk proces onthouden' NEW YORK (AFN) - Carlos Ghosn, de gevallen topman van automakers Nissan en Renault, zou berecht moeten worden in Frankrijk. Dit omdat de automagnaat in Japan geen eerlijk proces krijgt. Dat zegt zijn vrouw Carole Ghosn in een interview met persbureau Bloomberg. Ghosn werd een jaar geleden voor het eerst opgepakt. Hij wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af.
22/11 13u30  Bitcoin zakt naar laagste niveau in halfjaar AMSTERDAM (AFN/RTR) - De bitcoin verliest rap aan waarde. Op vrijdagmiddag was de digitale munt volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, iets meer dan 7155 dollar waard. Dat was het laagste niveau in zes maanden tijd.
22/11 12u00  ABN AMRO behaalt overwinning bij Hoge Raad AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een overwinning behaald bij de Hoge Raad in een zaak rond het wel of niet terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. Volgens de hoogste rechter moet een eerdere beoordeling door het gerechtshof in Amsterdam in het nadeel van de bank worden overgedaan.
22/11 12u00  Europese beurzen tonen herstel AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden vrijdag wat herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict in de gaten en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die haar eerste toespraak hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).
22/11 11u00  'Storm op komst bij KLM' AMSTERDAM (AFN) - Cabinevakbonden FNV Cabine en VNC beloven de komende periode de nodige reuring bij luchtvaartmaatschappij KLM in de roep om meer loon. De bonden spreken momenteel van een 'bedrieglijke rust' en 'stilte voor de storm'. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van kleine en grotere acties.
22/11 10u30  Lagarde: overheden moeten groei aanjagen FRANKFURT (AFN/RTR) - Europese overheden moeten meer uitgeven en investeren om de groei aan te jagen. Daarmee kunnen wereldwijde economische onzekerheden het hoofd worden geboden. Dat zei Christine Lagarde, het nieuwe hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag in een van haar eerste optredens.
22/11 10u30  BAM aan de slag met parkeergarage ArenA AMSTERDAM (AFN) - BAM mag aan de slag met de renovatie van parkeergarage P1 onder de Johan Cruijff ArenA in aanloop naar het EK voetbal van volgend jaar. Het bouwbedrijf dat al vanaf de eerste ontwikkeling betrokken is bij het voetbalstadion in Amsterdam kreeg de klus gegund door de gemeente Amsterdam. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
22/11 10u15  'Goede deal voor SBM' AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft met de afronding van de Constellation-transactie een voor het bedrijf gunstige deal gesloten. Analisten van ING menen dat de boekwaarde van de minderheidsbelangen, die de maritiem dienstverlener in meerdere productie- en opslagschepen FPSO's overnam, hoger is dan de prijs die werd betaald.
22/11 10u15  Iets hoger koersdoel IMCD bij ING AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel IMCD is door analisten van ING iets verhoogd, van 65 euro naar 67,80 euro. Het advies op het aandeel blijft hold, zo bleek vrijdag uit een rapport over de chemicaliëndistributeur.
22/11 10u15  Industrie eurozone krimpt minder sterk LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in november wat minder sterk gekrompen dan in de voorgaande maand. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van een voorlopige raming.
22/11 10u00  Stabiele omzet voor Belgische baggeraar DEME ZWIJNDRECHT (AFN) - De Belgische baggeraar en maritiem dienstverlener DEME heeft de omzet de afgelopen negen maanden stabiel gehouden ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een handelsbericht van houdstermaatschappij Ackermans Van Haaren.
22/11 09u45  Groei Franse industrie trekt aan LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Franse industrie is in november sterker gegroeid dan in de voorgaande maand. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van een voorlopige raming.
22/11 09u30  'EK 2020 en extra week stuwen omzet supers' ZALTBOMMEL (AFN) - Supermarkten zullen volgend jaar meer omzet draaien geholpen door het EK Voetbal komende zomer en de extra week die 2020 heeft ten opzichte van dit jaar. Marktonderzoekers van IRI verwachten alles bij elkaar een omzetgroei van 4,7 procent.
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/11 09u30  'Nieuwe terminal VS past in strategie Vopak'AMSTERDAM (AFN) - De aanleg van een nieuwe industriële terminal in het Texaanse Corpus Christie aan de Amerikaanse golfkust past binnen de strategie van het tankopslagbedrijf. Dat meldde KBC Securities.
22/11 09u15  Damrak opent met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen licht hoger na de recente verliesbeurten. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict in de gaten. Ook werd uitgekeken naar de eerste toespraak van Christine Lagarde in haar functie als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).
22/11 08u30  Rabobank moet klanten opnieuw doorlichtenUTRECHT (AFN) - Rabobank is tienduizenden klanten opnieuw aan het doorlichten op mogelijke witwasrisico's. De bank kreeg een last onder dwangsom van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) omdat de onderbouwing van 40.000 klantdossiers in de laagste risicoklasse onvoldoende zou zijn. Een woordvoerster van Rabobank bevestigde berichtgeving van het Financieele Dagblad over de kwestie.
22/11 08u30  Groei Duitse economie bevestigdWIESBADEN (AFN) - De economie van Duitsland heeft in het derde kwartaal een groei laten zien van 0,1 procent op kwartaalbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer.
22/11 08u15  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen lijken iets hoger te openen na de recente verliesbeurten. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict in de gaten. Ook wordt uitgekeken naar de eerste toespraak van Christine Lagarde in haar functie als nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).
22/11 08u15  Zakelijk geld stallen ING België mogelijk betaaldBRUSSEL (AFN) - ING België sluit niet uit dat al zijn professionele klanten straks moeten betalen als ze hun geld parkeren bij de bank. Voor particuliere klanten is zo’n negatieve rente op de deposito’s evenwel niet aan de orde, aldus topman Erik Van Den Eynden in de Belgische krant De Tijd.
22/11 08u00  Peking wil deal, maar niet tegen elke prijsPEKING (AFN/RTR) - China wil werk maken van de zogenoemde 'phase one'-handelsdeal met de Verenigde Staten. Maar het land zal ook niet aarzelen om in te grijpen als dat nodig is. Dat zei de Chinese president Xi Jinping. In Washington deden eerder deze week berichten de ronde over dat een handelsdeal er dit jaar waarschijnlijk niet meer in zit.
22/11 08u00  SBM rondt aanschaf belangen FPSO's afSCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft de minderheidsbelangen van samenwerkingspartner Serviços de Petróleo Constellation in vijf Braziliaanse productie- en opslagschepen (FPSO's) bemachtigd. De onderneming was eerder al aangewezen als de 'successfull bidder' en heeft de deals nu afgerond.
22/11 07u45  Krimp industrie Japan houdt aanTOKIO (AFN) - De bedrijvigheid in de Japanse industrie is in november opnieuw gekrompen. Dat blijkt uit de zogeheten Jibun Bank-inkoopmanagersindex voor de omvangrijke industrie in de derde economie van de wereld.
22/11 07u30  Vopak bouwt nieuwe terminal golfkust VSROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak gaat een nieuwe industriële terminal bouwen in het Texaanse Corpus Christi aan de Amerikaanse golfkust. Het bedrijf is daarvoor geselecteerd door Gulf Coast Growth Ventures, een samenwerkingsverband van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil en het Saudische petrochemische bedrijf Sabic.
22/11 07u30  Nikkei staakt verliesreeksTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten en staakte daarmee een driedaagse verliesreeks. Beleggers kregen weer wat hoop op een handelsdeal na berichten dat China de Amerikaanse onderhandelaars heeft uitgenodigd voor nieuw overleg in Peking. De stemming bleef wel voorzichtig na eerdere berichten dat er waarschijnlijk dit jaar geen voorlopig handelsakkoord meer komt tussen de twee economische grootmachten.
22/11 06u45  Investeringen flink omhoog in septemberDEN HAAG (AFN) - Het volume van de investeringen in materiële vaste activa is in september flink toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam vooral door hogere investeringen in gebouwen, personenauto’s en machines, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/11 06u45  Kendrion haalt miljoenen opZEIST (AFN) - De leverancier van elektromagnetische componenten Kendrion heeft met een claimemissie 31,1 miljoen euro opgehaald. Het geld zal worden gebruikt voor de financiering van de overname van INTORQ ter waarde van 80 miljoen euro.
22/11 00u00  Lagere koersen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten zowel positieve als negatieve berichten van het handelsfront over de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. Op het Damrak was er belangstelling voor Adyen na een bericht dat taxiapp Uber zou overwegen het betalingsbedrijf de rug toe te keren. Adyen en Uber ontkenden het nieuws.10 
21/11 22u45  Wall Street met klein verlies de handel uitNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag met kleine minnen gesloten. Beleggers in New York verwerkten tegenstrijdige berichten over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast waren er geruchten over een megaovername van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab.
21/11 22u45  'Interesse Unilever in overname merken Coty'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Unilever, Henkel, Colgate-Palmolive en meerdere investeringsmaatschappijen azen op een overname van schoonheids- en haarverzorgingsmerken van het Amerikaanse cosmeticabedrijf Coty. Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters.
21/11 21u15  Definitief groen licht AF-KLM, Delta en VirginWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft definitief ingestemd met een nauwere samenwerking tussen Air France-KLM, Delta Air Lines en Virgin Atlantic. Het gaat om een uitbreiding van een bestaande joint venture tussen de luchtvaartmaatschappijen.
21/11 20u30  Canaan hard omhoog en omlaag bij beursdebuutNEW YORK (AFN) - Het bedrijf Canaan, dat machines maakt waarmee mensen virtueel geld kunnen delven, heeft donderdag een tumultueus debuut gemaakt op de beurs in New York. De aandelen werden voor 9 dollar op de markt gezet, stegen meteen 40 procent naar 12,60 dollar en zakten daarna snel weer tot onder de 9 dollar. Vanwege de sterke schommelingen werd de handel even stilgelegd.
21/11 19u45  Wall Street gaat licht omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street lieten donderdag kleine minnen zien. Beleggers in New York verwerkten tegenstrijdige berichten over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast waren er geruchten over een megaovername van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab. Verder kwamen nog wat kwartaalcijfers van bedrijven.
21/11 19u45  WTO: veel nieuwe handelsbarrières bij G20GENÈVE (AFN/RTR) - De leden van de G20, de groep van grote economieën, hebben in de afgelopen maanden veel nieuwe handelsbarrières opgeworpen, op een handelsvolume ter waarde van meer dan 460 miljard dollar. Dat meldde de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die drempels bestaan vooral uit tariefverhogingen en importverboden, aldus de WTO.
21/11 19u00  Reggeborgh koopt weer stukken VolkerWesselsAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer wat uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit na de aankoop van ruim 113.000 aandelen nu 69,88 procent van VolkerWessels.
21/11 18u30  Kendrion lanceert claimemissieZEIST (AFN) - De leverancier van elektromagnetische componenten Kendrion lanceert een claimemissie om zo geld op te halen voor de financiering van de overname van INTORQ ter waarde van 80 miljoen euro.
21/11 17u15  WeWork schrapt 2400 banenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De financieel geplaagde uitbater van gedeelde werkruimtes WeWork gaat wereldwijd 2400 arbeidsplaatsen schrappen. Eerder hadden ingewijden al gemeld dat er flink banenverlies op komst was om zo kosten te verlagen en het verlieslijdende WeWork financieel gezonder te maken.
21/11 17u00  Adyen en Uber weerspreken verbreken bandAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is 'absoluut niet waar' dat Uber overweegt betalingsdienstverlener Adyen de rug toe te keren. Dat zegt een woordvoerster van het Amsterdamse bedrijf in reactie op een bericht van het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Een zegsvrouw van Uber stelt ook dat het Duitse bericht 'incorrect' is.
21/11 16u45  Verkoop bestaande woningen VS neemt toeWASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in oktober toegenomen, met 1,9 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
21/11 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterdBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in november licht verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
21/11 16u15  Conjunctuurbarometer VS iets omlaagNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in oktober iets gedaald vergeleken met een maand eerder. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
21/11 16u15  Verlies voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond donderdag in het rood, terwijl elders in Europa kleine uitslagen waren te zien. Beleggers verwerkten zowel positieve als negatieve berichten van het handelsfront over de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. Op het Damrak was er belangstelling voor Adyen na een bericht dat taxiapp Uber zou overwegen het betalingsbedrijf de rug toe te keren. Adyen ontkende het nieuws.
21/11 15u45  Wall Street opent voorzichtigNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag zonder grote koersbewegingen aan de handelsdag begonnen. Beleggers in New York verwerken tegenstrijdige berichten over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het handelsfront waren er geruchten over een megaovername van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab. Verder waren er kwartaalcijfers van een aantal bedrijven.
21/11 15u15  Uitkeringsaanvragen VS stabielWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 227.000, een stabilisering ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
21/11 15u15  Adyen weerspreekt bericht over UberAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is 'absoluut niet waar' dat Uber overweegt betalingsdienstverlener Adyen de rug toe te keren. Dat zegt een woordvoerder van het Amsterdamse bedrijf in reactie op een bericht van het Duitse tijdschrift Manager Magazin.
21/11 15u00  'Wall Street blijft dicht bij huis'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street lijken donderdag nauwelijks van hun plaats te gaan komen. Beleggers verwerken tegenstrijdige berichten over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het handelsfront waren er geruchten over een overname van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab. Verder waren er kwartaalcijfers van een aantal bedrijven.
21/11 15u00  Draghi vroeg ECB'ers publiekelijk te zwijgenFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Mario Draghi heeft bij zijn laatste vergadering als hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB) een beroep gedaan op zijn collega-ECB'ers om meningsverschillen niet meer publiekelijk uit te vechten. Dat blijkt uit de notulen van de laatste vergadering die donderdag zijn vrijgegeven.
21/11 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia toegenomenPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia groeit deze maand harder dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
21/11 14u45  'Mogelijk nieuwe eigenaar T-Mobile Nederland'BONN (AFN/BLOOMBERG) - T-Mobile Nederland wordt volgend jaar mogelijk naar de beurs gebracht of verkocht. De huidige eigenaar Deutsche Telekom bekijkt de mogelijkheden om een aantal bedrijfsonderdelen te gelde te maken, meldt zakenblad Manager Magazin op basis van ingewijden.
21/11 14u30  Deskundigen schatten waarde SNS Reaal hoger inAMSTERDAM (AFN) - Gedupeerde beleggers van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal hadden nog heel wat geld kunnen terugkrijgen als het financiële concern failliet was gegaan. De deskundigen die in opdracht van de Ondernemingskamer de waarde moesten vaststellen komen in een nader onderzoek tot een totaalbedrag van ruim 835 miljoen euro.
21/11 14u15  'Uber overweegt afscheid van Adyen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Uber overweegt betalingsdienstverlener Adyen de rug toe te keren. Het Amerikaanse technologiebedrijf achter de gelijknamige taxiapp kijkt naar een overstap naar de Duitse Adyen-concurrent Wirecard, zo meldt het Duitse tijdschrift Manager Magazin zonder aan te geven waar de informatie vandaan komt.
21/11 14u00  Macy's snijdt weer in winstverwachtingNEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft voor de tweede keer dit jaar zijn winstverwachting verlaagd. In het voorbije derde kwartaal viel de omzet bovendien lager uit dan waar volgers van het bedrijf gemiddeld op rekenden.
21/11 13u30  'Biedingen op BME tot 39 euro per aandeel'AMSTERDAM (AFN) - De overnamestrijd om de Spaanse beursuitbater BME kan uitmonden in biedingen tot bijna 39 euro per aandeel voor het bedrijf. Dat is de verwachtingen van meerdere door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten, fondsenmanagers en handelaren.
21/11 13u00  Boete Duitse autobouwers voor staalkartelBONN (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen, BMW en Daimler moeten samen zo'n 100 miljoen euro betalen wegens het vormen van een verboden staalkartel. De autobouwers kwamen een schikking overeen met de Duitse kartelwaakhond Bundeskartellamt.
21/11 12u45  OESO zet vraagtekens bij beleid ECBPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Banken krijgen alleen maar meer last van de negatieve rentetarieven die de Europese Centrale Bank (ECB) rekent. Zeker als de ECB blijft vasthouden aan zijn opkoopprogramma van obligaties. Daarvoor waarschuwt de Organisatie van Economische Samenwerking (OESO).
21/11 12u15  'Amerikaanse brokers kijken naar megafusie'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse onlinebroker Charles Schwab en zijn branchegenoot TD Ameritrade spreken met elkaar over een samengaan. Dat meldt zakenzender CNBC op basis van ingewijden.
21/11 12u15  'Euronext werkt aan financiering overname BME'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater Euronext is in gesprek met vier banken over de gezamenlijke financiering van een eventueel overnamebod op de Spaanse branchegenoot BME. Dat meldt de Spaanse nieuwssite La Información op basis van ingewijden.
21/11 12u15  China nodigt Amerikaanse onderhandelaars uitPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China's toponderhandelaar heeft zijn Amerikaanse collega's uitgenodigd voor een nieuwe overlegronde. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De Chinese vicepremier Liu He bracht die uitnodiging voor gesprekken in Peking over aan de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin.
21/11 12u00  Opnieuw verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag opnieuw verliezen zien. Berichten dat Washington en Peking dit jaar mogelijk geen gedeeltelijk handelsakkoord zullen sluiten zorgden voor een negatieve stemming op de beursvloeren.
21/11 11u45  ASR steekt 100 miljoen in fonds CBREUTRECHT (AFN) - ASR investeert ruim 100 miljoen euro in het CBRE Pan European Core Fund. Na de eerdere investering in het BlackRock Eurozone Core Property Fund is dit een volgende stap in het diversificeren van de internationale vastgoedportefeuille, zo meldt de verzekeraar.
21/11 11u00  Acties in drankindustrie om meer loonZOETERMEER (ANP) - Werknemers in de drankenindustrie zijn donderdag met acties begonnen in hun roep om meer loon. In eerste instantie is het werk neergelegd bij drankenproducent Avandis in Zoetermeer. Zes van de zeven productielijnen bij het bedrijf liggen volgens vakbond FNV stil. Acties bij andere bedrijven, zoals drankproducenten, drankengroothandels, en wijnhandelaren staan volgende week op de rol.
21/11 11u00  Investeerder aast op laarzenmerk Dr. MartensLONDEN (AFN) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle heeft zijn oog laten vallen op het iconische Britse laarzenmerk Dr. Martens. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
21/11 11u00  Bitcoin daalt weer onder de 8000 dollarAMSTERDAM (AFN) - De waarde van de bitcoin blijft verder dalen en is aanbeland bij de 8000 dollar. De koers van de virtuele munteenheid heeft al een aantal dagen een neergaande lijn te pakken en noteerde een week terug nog rond de 8700 dollar. Dat blijkt uit cijfers van Coinmarketcap dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt.
21/11 11u00  Handel aandeel Euronext ligt korte tijd stilPARIJS (AFN) - De handel in het aandeel Euronext is donderdagochtend korte tijd stilgelegd, na een flinke daling van de koers. Inmiddels kan er weer in het aandeel gehandeld worden.
21/11 10u15  'Solide resultaten investeerder HAL'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van HAL over de eerste negen maanden van het jaar waren solide. Dat is de beoordeling van de handelsupdate door analisten van KBC Securities. Ze prijzen vooral de geleidelijke stijging van de waarde van de investeringen van HAL aan.
21/11 10u00  'Weer een welkome klus voor Seabed'AMSTERDAM (AFN) - Fugro-onderdeel Seabed Geosolutions heeft weer een welkome opdracht binnengesleept. Volgens kenners van ING is dit goed nieuws omdat het orderboek met betrekking tot de 'relatief oude' Abyss-technologie voor volgend jaar nagenoeg leeg was. Het verwerven van nieuwe opdrachten speelt volgens ING een belangrijke rol in het verkoopproces van Seabed.
21/11 10u00  AEX zet daling voortAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs ging donderdag verder omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden opnieuw in het rood. De stemming werd gedrukt door berichten dat de afronding van een voorlopig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk dit jaar niet meer lukt.
21/11 09u45  'Bols kreeg steun van wisselkoersen'AMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols heeft in de eerste jaarhelft vooral geprofiteerd van wisselkoerseffecten. Onderliggend liet de maker van onder meer jenevers en likeuren weinig groei zien en verwaterde de winstmarge, stellen analisten van KBC Securities. Ze verlaagden het koersdoel voor Bols met 2 euro tot 15,50 euro en behouden het hold-advies.
21/11 09u30  AMG en Shell tekenen contract in Saudi-ArabiëRIYAD (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft samen met Shell-dochter Shell Overseas Services een voorlopig contract getekend voor de realisatie van een recyclingfabriek in de Saudische stad Jubail. Ook de Saudische investeringsautoriteit SAGIA zette zijn handtekening onder het document.
21/11 09u30  'Toekomst Basic-Fit ziet er goed uit'AMSTERDAM (AFN) - De toekomst van Basic-Fit ziet er goed uit, aldus kenners bij KBC Securities die hun prijsdoel voor de uitbater van sportscholen verhogen tot 38 euro. Het koersdoel stond eerder nog op 35 euro. Het koopadvies op het aandeel bleef staan.
21/11 09u15  AEX begint het roodAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag in het rood begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met verliezen. De stemming werd gedrukt door berichten dat de afronding van een voorlopig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk dit jaar niet meer lukt.
21/11 09u15  Royal Mail biedt brexitonzekerheid het hoofdLONDEN (AFN) - Het Britse post- en pakketbedrijf Royal Mail presteerde het afgelopen halfjaar naar eigen zeggen redelijk, ondanks de politieke en economische onzekerheid gerelateerd aan de brexit. Dat had het concern mede te danken aan de beste omzetprestatie bij zijn Britse tak in de afgelopen vijf jaar.
21/11 09u00  Trump: China nog niet ver genoeg bewogenAUSTIN (AFN/BLOOMBERG) - Er is nog geen akkoord tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal, omdat China nog niet genoeg stappen heeft gezet in de juiste richting. Dat heeft president Donald Trump gezegd tijdens een bezoek aan een Apple-fabriek in Texas. 'Ze zijn nog niet waar ik ze wil hebben.'
21/11 09u00  ABN AMRO krijgt boete van 2 miljoen euroAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een boete van 2 miljoen euro gekregen van de Autoriteit Financiële Marken (AFM). De toezichthouder verwijt de bank bepaalde informatie niet tijdig openbaar gemaakt te hebben.
21/11 08u30  Intel kan vraag naar pc-chips niet bolwerkenSANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De aanhoudende vraag naar chips voor pc's zorgt voor de nodige breinbrekers bij Intel. De Amerikaanse chipreus heeft zijn klanten per brief laten weten dat leveringen nog altijd zijn vertraagd. Volgens Intel zijn de chipvoorraden beperkt en blijven de leveringen krap.
21/11 08u15  'Openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag met verlies te openen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting lager beginnen. De stemming wordt gedrukt door berichten dat de afronding van een voorlopig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk dit jaar niet meer lukt.
21/11 08u15  Dranken Lucas Bols in trek bij ChinezenAMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols timmert hard aan de weg in Azië. De Amsterdamse destillateur weet vooral in China meer sterke drank aan de man te brengen. De Chinezen zijn ook meer gaan betalen voor hun flessen.
21/11 08u00  Fastned geeft nieuwe obligaties uitAMSTERDAM (AFN) - Uitbater van snellaadstations Fastned wil tot 15 miljoen euro ophalen met een nieuwe obligatielening. Met dat geld wil het bedrijf zijn netwerk van snellaadstations uitbreiden met zowel meer stations als meer en snellere laders op bestaande stations.
21/11 08u00  Intel en Apple klagen SoftBank-onderdeel aanSAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Techreus Apple en chipmaker Intel hebben in de VS een mededingingszaak aangespannen tegen investeerder Fortress Investment Group, dat onderdeel is van het Japanse SoftBank. De Amerikaanse bedrijven beschuldigen Fortress ervan patenten en octrooien op te slaan, puur en alleen om technologiebedrijven op kosten te jagen.
21/11 08u00  Worstelend Thyssenkrupp schrapt dividendESSEN (ANP) - Thyssenkrupp keert over dit jaar geen dividend uit aan de aandeelhouders. Het Duitse industrieconcern trekt aan de bel vanwege oplopende verliezen, hoge schulden en ongunstige economische omstandigheden.
21/11 07u30  'LVMH heeft meer over voor Tiffany'NEW YORK (AFN/RTR) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft zijn bod op de Amerikaanse juweliersketen Tiffany verhoogd tot ongeveer 16 miljard dollar. Daarmee krijgt de onderneming toegang tot de boeken van Tiffany, aldus ingewijden donderdag.
21/11 07u15  Nikkei zet verliesreeks voortTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw lager geëindigd. Het was de derde verliesdag op rij. Berichten dat Washington en Peking waarschijnlijk dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal zorgden voor een negatieve stemming bij beleggers.
21/11 07u15  PayPal koopt Honey Science voor 4 miljardLOS ANGELES (AFN) - Betalingsdienstverlener PayPal koopt het Amerikaanse besparingsplatform Honey Science voor ongeveer 4 miljard dollar. De deal wordt naar verwachting volgend jaar afgerond.
21/11 07u00  Huishoudens besteden meerDEN HAAG (AFN) - Consumenten hebben in september 2,2 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd vooral meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten.
21/11 07u00  Werkloosheid stabiel op 3,5 procentDEN HAAG (AFN) - Het aantal werklozen kwam in oktober uit 323.000. Hiermee was 3,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee blijft het werkloosheidspercentage stabiel ten opzichte van een maand eerder.
21/11 06u30  'Hoekstra liet steken vallen bij KLM-deal'AMSTERDAM (AFN) - Bij de aankoop van aandelen Air France-KLM heeft minister van Financiën Wopke Hoekstra de wettelijke informatiepositie van de Tweede Kamer geschonden. Dat schrijft Het AD donderdag.
21/11 06u30  'ABN AMRO liet na 5 miljoen klanten apart te screenen'AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft bij het samengaan met Fortis in 2010 nagelaten om al haar ruim 5 miljoen particuliere klanten individueel te screenen. In plaats daarvan werden de klanten zonder enig onderzoek als betrouwbaar bestempeld. Ze werden ingedeeld in de laagste risicocategorie. Dat is nog altijd het geval, zo meldt NRC.
20/11 22u30  Wall Street lager op handelsvreesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk verder weg na berichten dat Washington en Peking wellicht dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder werden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve verwerkt.
20/11 22u15  Fed versterkt beeld geen extra rentestappenNEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.
20/11 20u45  GM klaagt Fiat Chrysler aan om corruptieDETROIT (AFN) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft branchegenoot Fiat Chrysler aangeklaagd vanwege jarenlange samenzwering van medewerkers met vakbondsvertegenwoordigers. Diverse betrokkenen zitten inmiddels al achter de tralies, maar GM zegt nu miljarden dollars schade te hebben opgelopen door de kwestie.
20/11 20u30  Fed versterken beeld geen extra rentestappenNEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.
20/11 20u15  'Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019'WASHINGTON (AFN) - De afronding van een deelakkoord over handel tussen de Verenigde Staten en China lukt mogelijk niet meer dit jaar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van handelsdeskundigen en bronnen dicht bij het Witte Huis.
20/11 20u00  Wall Street duidelijk lager na handelsvreesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in de middaghandel duidelijk in de min. De handelsvrees op Wall Street kreeg een verdere impuls na berichten dat Washington en Peking waarschijnlijk dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die later op de dag worden vrijgegeven.
20/11 19u30  IMCD koopt ingrediëntendistributeur UniredROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de in Colombia gevestigde ingrediëntendistributeur Unired Químicas SAS volledig overgenomen. Unired was vorig jaar goed voor een omzet van 8 miljoen dollar. Een overnamesom is niet gemeld.
20/11 19u15  VS perkt nicotine in sigaretten toch niet inWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het maximale niveau voor nicotine in sigaretten wordt in de Verenigde Staten toch niet ingeperkt. Een twee jaar geleden geopperd voorstel om de verslavende stof in tabaksproducten aan banden te leggen is van de agenda verdwenen, zo blijkt uit documenten van een toezichthouder in de VS.
20/11 19u15  Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels uitAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer wat uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit na de aankoop van iets meer dan 34.000 aandelen nu 69,74 procent van VolkerWessels.
20/11 18u15  Nettovermogenswaarde HAL flink gestegenROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL heeft de waarde van zijn investeringen zien toenemen in de eerste negen maanden van het jaar. Dat kwam vooral door de forse waardestijging van het meerderheidsbelang in optiekbedrijf GrandVision en het belang in Vopak.
20/11 17u45  Europese beurzen omlaag door handelszorgenAMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Het sentiment werd gedrukt door een dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Vooral financiële fondsen en grondstoffenbedrijven stonden onder druk.
20/11 17u15  Rente bij Rabo nog maar één stapje boven nulUTRECHT (AFN) - De Rabobank verlaagt zijn spaarrente volgende week tot 0,01 procent, slechts één stapje boven nul. Spaarders met tegoeden tot 5 miljoen euro krijgen bij de bank nu nog 0,03 procent rente. Boven de 5 miljoen euro staat de rente op nul, zo blijkt uit een mededeling aan klanten.
20/11 17u00  Fugro krijgt klus in Golf van MexicoLEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro gaat via zijn deelneming in Seabed Geosolutions waarschijnlijk aan de slag in de Golf van Mexico. Welk bedrag met de intentieverklaring voor een niet genoemde 'grote speler in de energiesector' is gemoeid is niet bekendgemaakt door de bodemonderzoeker.
20/11 16u00  AEX lager in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond woensdag in de middaghandel in de min. Ook elders in Europa kleurden de koersenborden rood. Beleggers verwerkten een dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Vooral de financiële fondsen en grondstoffenbedrijven stonden onder druk.
20/11 15u45  Wall Street verliest bij openingNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Een dag eerder kwam de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de SP 500 dinsdag al ten einde. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Later op de dag geeft de Federal Reserve de notulen vrij van de meest recente beleidsvergadering.
20/11 15u15  'Lagere drempel Ondernemingskamer is goed idee'AMSTERDAM (AFN) - Eumedion steunt het voorstel van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) om het voor aandeelhouders van alle Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gemakkelijker te maken een enquêtezaak bij de Ondernemingskamer te starten. Dat schrijft de belangenvereniging van institutionele beleggers in een reactie op het voorontwerp van het wetsvoorstel.
20/11 15u00  'Lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting lager openen, nadat de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de SP 500 dinsdag ten einde kwam. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Verder kwamen er resultaten van winkelbedrijf Target en doe-het-zelfketen Lowe's en komt de Federal Reserve later op de dag met de notulen van de meest recente beleidsvergadering.
20/11 14u45  Boskalis claimt 130 miljoen bij VattenfallPAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft een claim van 130 miljoen euro neergelegd bij energiebedrijf Vattenfall. Dat heeft topman Peter Berdowski laten weten aan BNR Nieuwsradio. De claim gaat over de bouw van een windmolenpark op zee, dat de maritiem dienstverlener en baggeraar aanlegde voor Vattenfall.
20/11 14u00  Space NK kiest voor AdyenLONDEN (AFN) - Adyen is door Space NK London Apothecary geselecteerd als betalingenverwerker. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gaat de Britse verkoper van schoonheidsproducten onder meer helpen met online betalingsmogelijkheden.
20/11 13u45  'Geen overnamebod Deutsche Börse op BME'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Börse gaat waarschijnlijk geen overnamebod doen op het Spaanse beursbedrijf BME omdat die niet zou passen in de overnamestrategie van de Duitse beursexploitant. Dat stellen analisten van UBS.
20/11 13u15  Amerikaans Avery koopt RFID-divisie SmartracAMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse concern Avery Dennison neemt het onderdeel van het Nederlandse Smartrac voor RFID Inlay over. Het gaat dan bijvoorbeeld om RFID-tags die gebruikt in winkels, onder meer om snel producten in magazijnen te vinden en inzicht te houden in voorraden.
20/11 12u00  Rode beurzen na tariefdreiging TrumpAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 11u30  Biedingsbericht Takeaway voor fusie Just EatAMSTERDAM (AFN) - Takeaway heeft zijn biedingsbericht en prospectus gepubliceerd voor de geplande fusie met zijn Britse branchegenoot Just Eat. In augustus kondigden de maaltijdbestelbedrijven aan het eens te zijn over een samengaan. Techinvesteerder Prosus heeft ook een bod gedaan om Just Eat over te nemen.
20/11 11u30  NBWM ingelijfd door Belgisch iBanFirstAMSTERDAM (AFN) - De Belgische financiële dienstverlener iBanFirst neemt de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij (NBWM) over. Dat kondigt het bedrijf woensdag aan in een persbericht. De prijs van de overname is daarbij niet bekendgemaakt.
20/11 11u15  Resultaat en omzet Tie Kinetix gedaaldBREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lager bedrijfsresultaat behaald, op een omzet die eveneens afnam. Onder de streep verscheen een nettoverlies tegen een winst een jaar eerder.
20/11 10u15  BofAML geeft koopadvies aan AdyenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - BofAML verhoogt het beleggingsadvies voor betalingsdienstverlener Adyen van neutral naar buy. Het koersdoel gaat van 732 euro naar 836 euro.
20/11 09u45  NEPI Rockcastle voert winst opAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de winst flink verhoogd. Het bedrijf, dat zich vooral op winkelruimte in Oost-Europa richt, opende nieuwe winkelcentra en had een hoge bezettingsgraad. NEPI verhoogde verder de winstverwachting voor heel het jaar.
20/11 09u45  KPN Ventures stapt in Dutch Security TechFundAMSTERDAM (AFN) - KPN Ventures is toegetreden tot het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Dat maakte de investeringstak van telecomconcern KPN bekend, zonder financiële details te melden.
20/11 09u45  Damrak over breed front omlaagAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 09u30  'Positieve ontwikkeling bij Boskalis'AMSTERDAM (AFN) - De verschillende opdrachten voor zwaar zeetransport die Boskalis heeft binnengesleept zijn positief en geven aan dat de vooruitzichten in die sector aan het verbeteren zijn. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het nieuws.
20/11 09u15  Damrak opent met verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen lager. Beleggers verwerkten de uitspraken van president Donald Trump, die dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 09u15  TKH wil locatie Ittervoort sluitenHAAKSBERGEN (AFN) - TKH is van plan zijn locatie in het Limburgse Ittervoort medio volgend jaar te sluiten. Het gaat om kabelproducent Eldra, een dochteronderneming van het technologieconcern. De werknemers zijn recent geïnformeerd over het besluit.
20/11 09u00  Avantium gaat samenwerking aan in JapanAMSTERDAM (AFN) - Avantium gaat een samenwerking aan met het Japanse Nikki-Universal om zijn katalyse-activiteiten beter aan de man te brengen in het Aziatische land. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Avantium denkt door de samenwerking zijn testplatform Flowrence vaker te kunnen verkopen. Ook zouden er meer servicecontracten in het verschiet liggen.
20/11 08u45  Accountant keurde cijfers Wirecard niet goedMÜNCHEN (AFN) - De jaarrekening van de Singaporese dochter van de Duitse betalingsverwerker Wirecard over 2017 is niet goedgekeurd door accountantsbureau EY. De accountants kunnen de 'adequaatheid, volledigheid en correctheid' van de cijfers niet vaststellen, schrijven ze volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt in het register van de Singaporese toezichthouder.
20/11 08u45  Probleem met defibrillatoren Philips in VSWASHINGTON (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft problemen met een bepaald model defibrillator in de Verenigde Staten, omdat ze niet goed kunnen werken. Dit meldde de Amerikaanse toezichthouder FDA. Het gaat om bijna 24.000 apparaten die in omloop zijn in het land.
20/11 08u30  Boskalis haalt transportcontracten binnenPAPENDRECHT (AFN) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis heeft meerdere contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van circa 120 miljoen dollar. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting in 2021 en 2022 worden uitgevoerd.
20/11 08u15  'Negatief begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk met verlies. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te openen. Beleggers verwerken de uitspraken van president Donald Trump, die wederom dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 08u15  Duitse producentenprijzen gedaaldWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in oktober met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/11 08u00  'Swedbank overtrad mogelijk sancties Rusland'STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het door witwaskwesties geplaagde Swedbank heeft mogelijk ook Amerikaanse sancties tegen Rusland overtreden. Volgens de Zweedse omroep SVT doen autoriteiten in de Verenigde Staten daarom momenteel onderzoek naar het Zweedse financiële concern.
20/11 07u45  'Alibaba kan bijna 13 miljard ophalen'HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Alibaba kan tot wel 12,9 miljard dollar ophalen met zijn beursgang in Hongkong. Volgens ingewijden tegen meerdere zakenmedia wil de Chinese internetreus aandelen verkopen voor een prijs van 176 Hongkong dollar per stuk.
20/11 07u15  Nikkei lager na tariefdreiging TrumpTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw lager gesloten. De stemming werd gedrukt door het herhaalde dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal met China wordt bereikt. Daarnaast liet de Japanse export in oktober de grootste daling in drie jaar zien.
20/11 07u15  Grootste daling Japanse export in drie jaarTOKIO (AFN) - De Japanse export kende in oktober de grootste daling in drie jaar tijd. Het handelsconflict tussen de belangrijke handelspartners van het land, China en de Verenigde Staten, maar ook een afnemende internationale vraag en extreem weer zaten de uitvoer dwars.
20/11 06u30  Onrust binnen Vopak over digitaal volgsysteemAMSTERDAM (AFN) - Opslagbedrijf Vopak introduceert begin volgend jaar als eerste bedrijf in Nederland elektronische pasjes waarmee het elke beweging van werknemers en bezoekers kan volgen. Vopak kan niet alleen zien waar mensen lopen, maar ook of ze liggen of staan, op welke hoogte ze zich bevinden, en of ze een werkvergunning hebben, schrijft Het Financieele Dagblad (FD).
19/11 22u30  Recordreeks Dow en S&P ten eindeNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag bij het slot een gemengd beeld zien. De leidende Dow-Jonesindex en de brede SP 500 zagen hun recordreeks van de voorbije dagen ten einde komen. De Nasdaq zette zijn opmars wel voort. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.
19/11 20u30  Kalanick verkoopt weer aandelen UberSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman en medeoprichter van technologiebedrijf Uber, Travis Kalanick, heeft nog eens miljoenen aandelen in het bedrijf achter de taxi-app verkocht. Vorige week zette hij ook al een aanzienlijk deel van zijn aandelen in de markt.
19/11 20u15  Starbucks-deal goed voor omzet NestléVEVEY (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé verwacht dit jaar 250 miljoen dollar aan extra opbrengsten te genereren als gevolg van de Starbucks-deal. Vorig jaar betaalde Nestlé meer dan 7 miljard dollar aan Starbucks voor de samenwerking.
19/11 19u45  Winkelbedrijven drukken sentiment Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de sessie een gemengd beeld zien. Voor de leidende Dow-Jonesindex en de brede SP 500 stokte vooralsnog de recordreeks van de voorbije dagen. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.
19/11 19u45  Boeing moet vliegtuigonderdeel herontwerpenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Boeing zou duizenden van zijn vliegtuigen van het type 737 NG terug naar de hangar moeten roepen voor reparatie. Volgens de Amerikaanse veiligheidsautoriteit The National Transportation Safety Board, moet een onderdeel opnieuw ontworpen worden om een ongeval te voorkomen zoals vorig jaar toen een passagier overleed.
19/11 19u45  Reggeborgh koopt weer aandelen VolkerWesselsAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels iets verder uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit nu 69,69 procent van VolkerWessels.
19/11 19u15  Alpha Bank bijna af van bulk slechte leningenATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De Griekse Alpha Bank staat voor de verkoop van een bundel slechte leningen van in totaal 12 miljard euro. Dat bedrag staat gelijk aan de helft van de schulden in de boeken van de kredietverstrekker.
19/11 18u45  Mei-afspraken blauwdruk voor deal China-VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben het bijna-akkoord tussen de economische grootmachten van zes maanden geleden erbij gepakt om te bezien welke importtarieven eventueel moeten worden geschrapt als onderdeel van de nu te sluiten deal. Dat hebben ingewijden rond de onderhandelingen over het gedeeltelijke akkoord laten weten.
19/11 18u45  ArcelorMittal geeft obligaties uitLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft twee obligaties uitgegeven. Hiermee haalt het bedrijf zo'n 1,5 miljard euro aan financiering binnen. Dat meldde de staalreus in een verklaring.
19/11 18u15  BEURZEN Takeaway zet opmars voort in rode AEXAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een verlies gesloten. Gedurende de sessie flirtte de leidende index met de grens van 600 punten, maar aan het slot van de handel verdween deze meer en meer uit het zicht. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway won in de AEX voor de tiende sessie op rij aan beurswaarde.
19/11 17u30  Havenbedrijf Rotterdam in zee met ICT GroupBARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group heeft een contract gesloten met het Havenbedrijf Roterdam. Het gaat om het werkzaamheden voor de integratie van de systemen die de nieuw aan te leggen Container Exchange Route (CER) ondersteunen. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
19/11 17u15  'Voldoende interesse in stukken Saudi Aramco'RIYAD (AFN) - De aanstaande megabeursgang van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft naar verluidt genoeg interesse gewekt bij beleggers. De begeleidende banken zijn er in ieder geval van overtuigd dat voldoende investeerders zich hebben gemeld, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
19/11 16u15  BEURZEN AEX danst rond grens 600 puntenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam blijft dinsdag hangen rond de grens van de 600 punten. Daar zakte de Amsterdamse graadmeter in de middag weer onder, maar nog altijd was er een plus. Ook andere Europese beurzen stonden hoger. Beleggers wachten nog altijd op meer duidelijkheid over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 15u45  BEURZEN Kleine winsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Daarmee kreeg de recordreeks van de voorbije dagen een verder vervolg. Beleggers zetten doe-het-zelfketen Home Depot lager na een handelsupdate. Ook warenhuisketen Kohl's wist de markten duidelijk niet te overtuigen.
19/11 15u30  Inval bij ABN in Frankfurt om dividendfraudeFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt vanwege onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt. Dat kost de belastingdiensten geld.
19/11 15u15  'Wall Street gaat licht hogere opening krijgen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen dinsdag af op een licht hogere opening. Zoals gewoonlijk volgen beleggers op Wall Street de verdere ontwikkelingen in het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. Daarnaast kwam doe-het-zelfketen Home Depot met tegenvallende cijfers en vooruitzichten.
19/11 15u15  Woningbouw VS trekt aanWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in oktober met 3,8 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
19/11 14u00  Inval bij ABN in Frankfurt om Cum/Ex-kwestieFRANKFURT (AFN) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt vanwege onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvragen. Daardoor lopen belastingdiensten geld mis.
19/11 13u15  Italiaanse inval bij ArcelorMittalLUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse financiële politie heeft invallen gedaan bij staalbedrijf ArcelorMittal. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Zowel bij een kantoor in Milaan als in het Zuid-Italiaanse Tarente viel de politie binnen. De invallen zouden te maken hebben met de inkoop van ruwe materialen en de verkoop van producten door de Italiaanse tak van ArcelorMittal.
19/11 13u00  Vermogen beleggers stijgt naar recordhoogteAMSTERDAM (AFN) - Het belegd vermogen van beleggingsinstellingen is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen naar een nieuw record. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) was dit vooral te danken aan het aanhoudende optimisme op de financiële markten.
19/11 12u45  'Duits Merck overweegt verkoop pigmententak'DARMSTADT (AFN) - Het Duitse farmacie- en speciaalchemiebedrijf Merck overweegt een verkoop van zijn pigmentendivisie. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De divisie zou tot wel 1,5 miljard euro op kunnen brengen.
19/11 12u45  Home Depot verlaagt omzetprognose opnieuwATLANTA (AFN) - Het Amerikaanse Home Depot heeft zijn verwachtingen voor de omzetgroei in het lopende boekjaar verder neerwaarts bijgesteld, nadat in augustus de prognoses ook al werden verlaagd. Dat maakte 's werelds grootste doe-het-zelfketen dinsdag bekend. Op Wall Street staat het aandeel een fors lagere opening te wachten.
19/11 12u30  MidKap is best presterende beursindex EuropaAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amsterdamse MidKap is dit jaar de best presterende beursindex van West-Europa. De graadmeter voor middelgrote bedrijven steeg dit jaar 36 procent, ruim meer dan de AEX-index die maar 23 procent erbij kreeg. De brede Europese Stoxx Europe 600-index ging sinds 1 januari 20 procent omhoog.
19/11 12u15  Economische groei OESO-gebied zwakkerPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het derde kwartaal van dit jaar licht afgezwakt. Dat schrijft de OESO in een rapport.
19/11 12u00  AEX weer boven 600 puntenAMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak wist de AEX-index dinsdag opnieuw de 600 puntengrens te doorbreken en bereikte de hoogste tussenstand van dit jaar. Ook de andere Europese beurzen lieten mooie winsten zien. Beleggers verwerkten de recordstanden op Wall Street en wachtten vooral op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 11u45  Credit Suisse krikt advies Takeaway opAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Credit Suisse verhoogt het beleggingsadvies voor maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com van neutral naar outperform. Volgens de Zwitserse bank is er nu een aantrekkelijk instapmoment bij een uitstekende speler in de markt voor maaltijdbezorging.
19/11 11u30  Unilever stoot activiteiten in Centraal-Amerika afROTTERDAM (AFN) - Unilever stoot zijn Centraal-Amerikaanse zeepactiviteiten af. Ze worden verkocht aan het Guatemalteekse bedrijf Industria La Popular, zo werd dinsdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
19/11 11u30  Bouwproductie eurozone trekt aanLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in september met 0,7 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/11 10u30  Kapitaalverhoging bij fintechfonds ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft zijn fondsvermogen verdubbeld van 50 miljoen naar 100 miljoen euro en gaat door onder de naam ABN AMRO Ventures. Het gaat om de tweede kapitaalverhoging sinds het fonds is opgericht.
19/11 10u30  'BME kan dure deal worden voor Euronext'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse beursbedrijf BME is een interessante strategische overname voor Euronext, maar een eventuele deal kan wel duur uitvallen voor de exploitant van de beurzen in onder meer Parijs en Amsterdam. Dat meldde Deutsche Bank.
19/11 09u45  Boeing krijgt orders voor vijftig 737 MAXDUBAI (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft op de luchtvaartshow in Dubai orders ontvangen voor vijftig toestellen van zijn in de problemen geraakte 737 MAX-model. De grootste koper was het Kazachse Air Astana, dat volgens Boeing dertig toestellen voor zijn rekening nam.
19/11 09u30  Takeaway koploper in hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en wachten vooral op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak profiteerde maaltijdbestelsite Takeaway van een adviesverhoging.
19/11 08u45  'Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders'DUBAI (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft op de luchtvaartshow in Dubai tientallen orders ontvangen voor zijn geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat zeggen ingewijden dinsdag.
19/11 08u45  EasyJet compenseert CO2-uitstoot standaardLONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet gaat standaard de CO2-uitstoot van al zijn passagiers compenseren. De prijsvechter begint daar per direct mee. Ook steekt het Britse bedrijf samen met vliegtuigmaker Airbus geld in onderzoek naar hybride en elektrische vliegtuigen.
19/11 08u30  Deense opdracht voor bouwer BAMBUNNIK (AFN) - BAM gaat in een stadsdeel van de Deense hoofdstad Kopenhagen een brede school met sporthal ontwerpen en bouwen. Met de opdracht is ruim 60 miljoen euro gemoeid, zo bleek dinsdag.
19/11 08u15  'Ook Deutsche Börse loert naar BME'MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse beursexploitant Deutsche Börse overweegt zich te mengen in de overnamestrijd rond het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Dat schrijft de Spaanse krant La Información.
19/11 07u45  'Vermogensbeheerder Russell te koop gezet'LONDEN (AFN) - Vermogensbeheerder Russell Investments is te koop gezet door eigenaar TA Associates. Dat meldde zakenkrant Financial Times. Volgens ingewijden is zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om de verkoop in goede banen te leiden.
19/11 07u30  Flinke aandeleninkoop voor Julius BärZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder Julius Bär gaat voor 400 miljoen frank, omgerekend zo'n 365 miljoen euro, aan eigen aandelen inkopen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt in een handelsbericht.
19/11 07u15  Duurdere yen zet Nikkei lagerTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een duurdere Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 06u30  Omzet industrie daalt opnieuwDEN HAAG (AFN) - De omzet van de Nederlandse industrie was in het derde kwartaal 6,3 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee zakten de opbrengsten voor deze sector voor het derde kwartaal op rij, zo bleek dinsdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/11 22u45  Wellington verkleint belang in GalapagosMECHELEN (AFN) - Wellington Management Group heeft een kleiner belang in Galapagos. Dat maakte het biotechnologiebedrijf bekend in het verband met de Belgische transparantiewetgeving.
18/11 22u30  Wall Street eindigt licht in de plusNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
18/11 22u00  'Arcelor schort tijdspad sluiting Ilva op'TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal schort de geplande sluiting van zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente tot nader order op. Dat meldden de vakbonden.
18/11 22u00  Trump heeft 'hartelijk' gesprek met baas FedWASHINGTON (AFN/RTR) - Federal Reserve-baas Jerome Powell is maandag op bezoek geweest in het Witte Huis. Volgens Donald Trump is er een 'goed en hartelijk' gesprek gevoerd over tal van onderwerpen. De president sloeg in een reactie via Twitter duidelijk een andere toon aan dan normaal. Eerder maakte hij Powell en andere beleidsmakers bij de koepel van centrale banken nog uit voor 'boneheads'.
18/11 20u00  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York rond de slotstanden van vrijdag. Wall Street lijkt weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
18/11 19u30  VS staan zakendoen met Huawei langer toeWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten staan zakendoen met het Chinese technologieconcern Huawei langer toe aan bedrijven die daarvoor een speciale vergunning hebben. De vrijstellingen zijn met 90 dagen verlengd.
18/11 17u45  Beursuitbaters stelen show op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Onder meer de aandelen van beursuitbaters stonden in de schijnwerpers, vanwege overnamenieuws. Beleggers leken daarnaast toch weer wat te twijfelen over de kans op een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
18/11 17u15  'Jumbo op weg naar recordomzet'VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo stevent dit jaar af op een recordomzet van 8,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het AD. 'In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar, ons streven is om dat jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen.'
18/11 17u15  KLM schikt in rechtszaak na brandstofstoringSCHIPHOL (AFN) - KLM heeft met drie passagiers een schikking getroffen en betaalt hen 600 euro voor de vertraging die ze deze zomer hebben opgelopen door de brandstofstoring op Schiphol. KLM voorkomt zo een rechterlijke uitspraak, meldt claimorganisatie Aviclaim.
18/11 16u45  NN Group krijgt toestemming voor Vivat-dealDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group mag de overname van Vivat Schadeverzekeringen doorzetten. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over, onder andere omdat mensen gemakkelijk van verzekeraar kunnen wisselen.
18/11 16u15  Hoofdindex Amsterdam licht in de minAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag licht in de min. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen omlaag. Beleggers lijken toch weer wat te twijfelen over het enthousiasme van vrijdag over een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.
18/11 16u15  Bundesbank voorziet trage groei in DuitslandFRANKFURT (AFN/RTR) - De Bundesbank verwacht dat de Duitse economie ook in het slotkwartaal van dit jaar zwak blijft. De Duitse centrale bank is niet bang dat er een recessie aankomt. Wel kan er sprake zijn van stagnatie van de groei.
18/11 15u15  Prosus verwacht meer winst per aandeelAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus verwacht dat de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 3 tot 9 procent zal stijgen. In die kerncijfers zijn winsten op desinvesteringen en waardeverliezen niet meegerekend.
18/11 15u00  'Wall Street staat voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een hogere opening. Daarmee lijken nieuwe records in de maak. De agenda voor beleggers is maandag nagenoeg leeg. Op de financiële markten wordt vooral uitgekeken naar nieuwe ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen de VS en China.
18/11 14u30  ABN AMRO benoemt bestuurder in VKAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wil Gerben Dragt benoemen als nieuwe Country Executive in het Verenigd Koninkrijk. De benoeming per 1 februari 2020 is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders.
18/11 13u15  Flinke orders voor vliegtuigmaker AirbusDUBAI (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus heeft op de luchtvaartshow in Dubai een aantal omvangrijke deal wereldkundig gemaakt. Golfmaatschappij Emirates maakte bekend vijftig toestellen van het type A350 te willen hebben. Air Arabia kondigde de order van 120 toestellen van het type A320neo en de grotere A321neo en A321XLR aan.
18/11 12u30  'Aramco niet meer in Londen de boer op'LONDEN (AFN) - De Saudische oliegigant Saudi Aramco gaat niet meer in Londen de boer op om investeerders te paaien voor zijn aanstaande beursgang. De zogeheten roadshow voor komende woensdag is afgeblazen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
18/11 12u00  Staat haalt bijna 1,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
18/11 12u00  Signify zet stappen met led in agricultuurAMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft de nodige stappen gezet met zijn ledverlichting voor agrarische doeleinden. De onderneming tekende onder meer een contract met Australis Seafoods in Chili voor een toepassing onder water. Verder slaat het bedrijf de handen ineen met Fragaria Innova, het onderzoeksbedrijf van aardbeientelers en -plantenkwekers in het zuidoosten van Nederland.
18/11 12u00  Kleine minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.
18/11 12u00  Vergrijzing hindert groei en koopkrachtDEN HAAG (AFN) - De economische groei valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, verwacht het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt vooral door de vergrijzing.
18/11 11u00  Grote bestelling Emirates bij AirbusDUBAI (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaatschappij Emirates heeft een grote bestelling geplaatst bij de Europese vliegtuigmaker Airbus. De Golfmaatschappij wil vijftig toestellen van het type A350 hebben. Met die deal is een bedrag van 16 miljard dollar gemoeid op basis van de cataloguswaarde van de vliegtuigen.
18/11 10u15  'Bescheiden bijstelling TKH'AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH is in een handelsbericht over het derde kwartaal met een 'bescheiden bijstelling' gekomen met betrekking tot het bedrijfsresultaat dit jaar jaar. Dat stellen marktvorsers van KBC in een reactie. Kenners van ING benadrukken ook de herstructureringslast die in het vierde kwartaal zal worden genomen vanwege desinvesteringen.
18/11 09u45  'Solide resultaten Retail Estates'AMSTERDAM (AFN) - Retail Estates heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar solide resultaten behaald. Dat schrijft KBC Securities. Het Belgische winkelvastgoedfonds met een notering in Amsterdam kwam vrijdag nabeurs met cijfers.
18/11 09u30  'Overname BME door Euronext is logisch'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een eventuele overname van de Spaanse beursuitbater BME door branchegenoot Euronext zou logisch zijn. Dat zei het hoofd investeringen van de Spaanse vermogensbeheerder Dunas Capital in reactie op de bevestiging van Euronext dat er met BME wordt gesproken.
18/11 09u15  TKH daalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak daalde technologiegroep TKH na een verlaging van de resultaatverwachting voor dit jaar.
18/11 09u15  Value8 wil boekjaar mogelijk verlengenAMSTERDAM (AFN) - Value8 wil zijn boekjaar 2019 mogelijk verlengen tot 30 december volgend jaar. Volgens de investeerder gaat het om een onorthodoxe maatregel als gevolg van de problemen die er zijn met de vergunningen van accountants. De beoogde maatregel wordt voorgelegd aan aandeelhouders die 27 december bijeenkomen.
18/11 09u15  Strijd beursbedrijven Euronext en SIX om BMEAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext krijgt concurrentie van branchegenoot SIX Swiss Exchange in de strijd om het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Euronext meldde maandag in gesprek te zijn met BME. Kort daarop werd bekend dat het Zwitserse SIX een bod heeft uitgebracht op BME.
18/11 09u00  Greenyard plukt vruchten van verbeterplanBRUSSEL (AFN) - De Belgische groente- en fruithandelaar Greenyard profiteert naar eigen zeggen van de eerder ingezette transformatie. Het bedrijf sloot het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar af met een fors hogere operationeel resultaat, geholpen door kostenbesparingen.
18/11 08u45  Arcelor: overname Essar dit jaar rondLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal verwacht de overname van het failliete Indiase Essar Steel nog voor het einde van het jaar af te kunnen, nu het hooggerechtshof van India definitief goedkeuring heeft gegeven voor de deal.
18/11 08u45  Euronext praat met Spaans beursbedrijf BMEAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext is in gesprek met het bestuur van de Spaanse branchegenoot Bolsas y Mercados Españoles (BME) over een overname. Dat bevestigt het bedrijf dat onder meer de beurs van Amsterdam bestiert maandag in een verklaring voor aanvang van de beurshandel.
18/11 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent maandag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken afwachtend te beginnen aan de nieuwe week. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de ontwikkelingen rond de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak verlaagde technologiegroep TKH de resultaatverwachting voor dit jaar.
18/11 08u30  DSM neemt Royal CSK overHEERLEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM neemt voor 150 miljoen euro Royal CSK over, dat zich bezighoudt met ingrediënten voor de zuivelindustrie. De overname moet voor het einde van het jaar worden afgerond.
18/11 08u30  Stikstof en Duitse industrie zitten TKH dwarsHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat dit jaar naar beneden bijgesteld. De onderneming kampt naar eigen zeggen met de verslechterde situatie in de Duitse industrie, terwijl ook de stikstof- en PFAS-problemen van de bouwsector in Nederland doorsijpelen in de resultaten.
18/11 08u00  'WeWork zet een derde van personeel op straat'NEW YORK (AFN) - De financieel geplaagde uitbater van gedeelde werkruimtes WeWork wil een derde van zijn personeel op straat zetten. Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant The New York Times. De ontslagronde vormt onderdeel van een groter vijfjarenplan om van WeWork een gezond bedrijf te maken.
18/11 07u30  Heineken verkoopt pluk aandelen SabecoHO CHI MINH-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Heineken heeft een pluk aandelen van de Vietnamese brouwerij Sabeco verkocht. Dat blijkt uit documenten van de beursuitbater in het land.
18/11 07u30  Handelshoop blijft Nikkei steunenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe beursweek. De hoop op een spoedige handelsdeal bleef de stemming ondersteunen. Het Chinese ministerie van Handel liet weten dat Peking en Washington zaterdag een 'constructief' telefoongesprek op hoog niveau hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal.
18/11 07u30  'KPN wint in zaak om octrooi'AMSTERDAM (AFN) - Een Amerikaanse federale rechter heeft in hoger beroep een patent van KPN op een vinding die de kwaliteit van de doorgifte van 3G en 4G dataverkeer verbetert, alsnog geldig verklaard. Dat meldt De Telegraaf.
18/11 06u45  HP wijst samensmelting met Xerox afNEW YORK (AFN) - Computer- en printerfabrikant HP heeft het ongevraagde overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox afgewezen. Xerox liet onlangs zijn interesse blijken in het veel grotere HP, waar het in aandelen en contanten ruim 33 miljard dollar voor overheeft. Een deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen.
17/11 15u45  Beursweek in teken van handel en macro'sAMSTERDAM (AFN) - De aankomende beursweek staat naar verwachting vooral in het teken van geopolitieke ontwikkelingen en macro-economisch nieuws. Beleggers zullen met name gespitst zijn op nieuws van het handelsfront dat iets kan zeggen over de waarschijnlijkheid op een spoedige handelsdeal met China. Aan het macro-front zijn het vooral de notulen van de Federal Reserve en van de Europese Centrale Bank (ECB) die onder de loep worden genomen.
17/11 15u00  VEB: wrange nasmaak bij Vegetarische SlagerAMSTERDAM (AFN) - Vroege geldschieters bij de Vegetarische Slager zien dat het bedrijf groeit als kool maar blijven achter met een wrange nasmaak. Dat concludeert beleggersvereniging VEB.
17/11 12u45  Constructief telefoontje China en VSPEKING (AFN/BLOOMBERG) - Handelsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten en CHina hebben zaterdag een 'constructief' gesprek gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. Dat liet het Chinese ministerie van handel weten na afloop van het telefoontje.
17/11 08u30  Aandeel Saudi Aramco gaat ruim 7 euro kostenRIYAD (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco gaat zijn aandelen waarderen op 7,23 tot 7,72 euro per stuk (30 tot 32 riyal). Dat meldt de oliegigant in een update van het prospectus. De totale waarde van Aramco komt daarmee op 1,5 biljoen euro. Een biljoen is een 1 met 12 nullen, ofwel duizend miljard.
16/11 13u00  'Markt crowdfunding groeit stevig door'DEN HAAG (AFN) - De markt van financiering via crowdfunding groeit nog altijd. Dit jaar is al meer dan 275 miljoen euro opgehaald via deze alternatieve vorm van financiering. Met nog anderhalve maand te gaan is dat al meer dan in het hele vorige jaar (265 miljoen euro). Het gaat om crowdfundingsplatformen die zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
16/11 09u30  'Minder producten in kerstpakket'DEN HAAG (AFN) - Het kerstpakket bevat dit jaar waarschijnlijk niet meer zo veel producten. Werkgevers kiezen volgens de kerstpakkettenbranche steeds vaker voor één artikel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld een luxe koekenpan. En dan doen ze er nog wat kleinigheidjes bij.
16/11 09u30  'Tata Steel IJmuiden niet meer toonaangevend'IJMUIDEN (AFN) - Het voormalige Hoogovens in IJmuiden presteert niet zoals het zou moeten. Dat stelt topman Henrik Adam van Tata Steel Europe dat eigenaar is van wat tegenwoordig Tata Steel IJmuiden heet. De topman reageert in het FD op een brief van de ondernemingsraad dat Nederlands personeel niet mag opdraaien voor problemen van de staalfabrikant in het Verenigd Koninkrijk.
15/11 22u30  Dow Jones gaat door de 28.000 puntenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met nieuwe records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging daarbij door de grens van 28.000 punten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Verder ging de aandacht vooral uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 22u15  Qiagen gaat praten met potentiële kopersVENLO (AFN) - De Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen gaat praten met potentiële kopers. Diverse partijen hebben interesse getoond in een overname van het bedrijf dat noteringen heeft aan de beurzen in Frankfurt en New York. Voor Qiagen is dat reden om nu de opties tegen het licht te houden.
15/11 21u00  Hoogste rechter VS bereid Google aan te horenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft internetgigant Google nog een kans om zijn standpunt te verdedigen in zijn juridische twist met softwareconcern Oracle. Het gaat om een belangrijke auteursrechtzaak, die voor Google stevig in de papieren kan lopen.
15/11 20u45  'Beurswaakhond SEC duikt in zaak WeWork'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of aanbieder van kantoorruimtes WeWork de regels heeft overtreden in aanloop naar zijn afgeblazen beursgang. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/11 19u45  Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast ging de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 19u00  Grootaandeelhouder Alfen verkoopt deel belangALMERE (AFN) - Grootaandeelhouder Infestos heeft een belang van 7,5 procent in Alfen verkocht. De investeerder blijft met 35,2 procent van de aandelen wel de grootste aandeelhouder in de fabrikant van laadpalen.
15/11 18u30  'Shell verdient veel aan stookoliehandel'DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft 1 miljard dollar aan winst verdiend met zijn handel in stookolie. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Shell gaf bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten al aan goede zaken te hebben gedaan op dit vlak, maar verstrekte toen geen concrete bedragen. Het energiebedrijf reageert nu niet op het bericht.
15/11 18u15  Groei portefeuille helpt Retail Estates vooruitTERNAT (AFN) - Retail Estates profiteert van de groei van zijn vastgoedportefeuille. Het Belgische winkelvastgoedfonds heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar de huurinkomsten zien stijgen tot bijna 53 miljoen euro. Dat is een toename van ruim 14 procent op jaarbasis.
15/11 18u00  Handelshoop stuwt Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 17u30  Groen licht herbenoemingen bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Ajax hebben groen licht gegeven voor de herbenoeming van drie commissarissen. Ook werden de investeerders bijgepraat over de al eerder gemelde voorgenomen herbenoeming van de directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars en de toevoeging van van Susan Lenderink aan de directie.
15/11 16u15  Bedrijfsvoorraden VS blijven op niveauWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september stabiel gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/11 16u15  Hoofdindex Amsterdam op winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag in de plus. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen omhoog. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 15u45  Beurzen in New York openen met winstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer iets beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 15u30  Productie Amerikaanse industrie loopt terugWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in oktober met 0,8 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
15/11 15u15  Streep door vluchten tussen Luik en MaastrichtMAASTRICHT (AFN/BELGA) - Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik. Dat beloofde Qatar Airways na een gesprek met de Waalse minister, Jean-Luc Crucke.
15/11 15u00  'Hogere opening Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Handelshoop blijft het overheersende thema. Beleggers wegen elk woord van Amerikaanse en Chinese betrokkenen bij de handelsgesprekken. Verder zijn de ogen onder meer gericht op de chipsector na cijfers van enkele grote spelers.
15/11 14u45  Van der Sar blij met vertrouwen bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Edwin van der Sar werkt ook de komende vier jaar als algemeen directeur bij Ajax. De 49-jarige Van der Sar staat op het punt zijn contract te verlengen tot november 2023.
15/11 14u45  Groei industrie New York minder hardNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand minder hard gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/11 14u45  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/11 14u45  Importprijzen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,5 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
15/11 14u30  Volkswagen voert techinvesteringen fors opWOLFSBURG (AFN) - De Duitse automaker Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende 5 jaar wil de onderneming 60 miljard euro aan innovaties uitgeven, 40 procent meer dan bij een eerdere aankondiging.
15/11 14u00  'Shell verder met verkoop velden Egypte'DEN HAAG (AFN) - Shell heeft investeringsbank Citi ingeschakeld voor de verkoop van zijn Egyptische olie- en gasvelden. De verkoop moet ongeveer 1 miljard dollar opleveren, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
15/11 14u00  'Tencent zoekt mede-financiers in Universal'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Technologiegigant Tencent praat naar verluidt met partijen die samen met de Chinezen een belang in Universal Music Group willen nemen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen. Onder andere Hillhouse Capital en het Singaporese staatsfonds GIC zouden door Tencent zijn benaderd. De deal zou binnen een paar maanden rond moeten komen.
15/11 13u00  Hellman & Friedman stapt in ActionBAAR-ZUG (AFN) - Durfkapitalist Hellmann Friedman stapt in Action. De Amerikaanse investeerder nam een minderheidsbelang over van de private investeerder Partners Group uit Zwitserland. Over de grote van het belang deden de partijen geen uitspraken. De transactie hangt als bekend een prijskaartje aan Action van 10,2 miljard euro.
15/11 12u30  JD.com groeit vooral in kleinere stedenPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese webwinkel JD.com heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met fors meer omzet. Met name in kleinere steden in China presteert de branchegenoot van Alibaba naar behoren. Daarvoor deed het wel de nodige investeringen.
15/11 12u15  'Goede voortgang met bod op VolkerWessels'AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh boekt goede voortgang bij de voorbereidingen van het bod op VolkerWessels. De investeerder heeft inmiddels het biedingsdocument ter beoordeling en goedkeuring ingeleverd bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
15/11 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Op de beursvloeren keerde het optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China voorzichtig terug na uitspraken van economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow. Eerder werd gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 11u30  Brexit is risico voor AirbusLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus is niet van plan zijn productielocatie in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen als de Britten uit de Europese Unie stappen. Wel zullen er vragen opborrelen over onder meer investeringen als de brexit een feit is. Airbus-baas Guillaume Faury bestempelde de brexit mede daarom als een risico voor de vliegtuigmaker.
15/11 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 0,7 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in oktober gedaald tot 0,7 procent op jaarbasis, van 0,8 procent in september. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
15/11 11u15  Export eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in september met 5,2 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 196,2 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/11 11u15  Faillissementen dwarsbomen groei luchthavensBRUSSEL (AFN) - Europese luchthavens kampten in september met het wegvallen van een aantal maatschappijen zoals Thomas Cook en Aigle Azur. De passagiersstroom op de vliegvelden groeide volgens cijfers van ACI Europe op jaarbasis nog wel met 2,2 procent, maar dat betekende de zwakste groei in zes jaar tijd.
15/11 10u45  IEA: ruim overaanbod op oliemarkt in 2020PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De oliemarkten zullen volgend jaar te maken hebben met een ruim aanbod, door de sterk stijgende productie van landen buiten oliekartel OPEC, vooral de Verenigde Staten, Brazilië, Noorwegen en Guyana. Dat laat het Internationaal Energieagentschap (IEA) weten.
15/11 10u45  Beleggers telecombedrijf BT vrezen plan LabourLONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT stond vrijdag op de beurs in Londen onder druk wegens plannen van Labour om bij een eventuele verkiezingswinst een deel van het bedrijf te nationaliseren. Beleggers vrezen dat ze in dat geval te weinig geld krijgen voor hun aandelen.
15/11 10u30  British Telecom onder druk door plan LabourLONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT stond vrijdag op de beurs in Londen onder druk wegens plannen van Labour om bij een eventuele verkiezingswinst een deel van het bedrijf te nationaliseren. Beleggers vrezen dat ze in dat geval te weinig geld krijgen voor hun aandelen van het voormalige British Telecom.
15/11 10u15  Zweedse bank SEB gelinkt aan witwaskwestieSTOCKHOLM (AFN) - De Zweedse bank SEB was vrijdag een opvallende daler op de beurs in Stockholm. Beleggers schrokken van de link die werd gelegd door journalisten van onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning tussen het financiële concern en de omvangrijke witwasaffaire in de Baltische staten.
15/11 10u15  AEX over breed front omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De hoop op een handelsakkoord keerde weer terug op de beursvloeren nadat economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verklaarde dat Washington en Peking een deal naderen.
15/11 09u45  'Saipem en Subsea 7 werken aan samensmelting'SAN DONATO MILANESE (AFN) - De Europese dienstverleners aan de olie- en gassector Saipem en Subsea 7 werken aan een vergaande vorm van samenwerking. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/11 09u15  AEX opent met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen gingen over een breed front omhoog. De hoop op een handelsakkoord keerde weer terug op de beursvloeren nadat economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verklaarde dat Washington en Peking een deal naderen.
15/11 09u15  'Shell overweegt groene stroom boorplatforms'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De grote Europese oliegiganten Shell, BP en Total onderzoeken de mogelijkheden om olie- en gasplatformen in de Noordzee te voorzien van groene stroom via verbindingen van vasteland. De elektriciteit zou mogelijk uit Noorwegen komen, zo meldt olievakblad Upstream op basis van ingewijden.
15/11 08u45  Maersk somberder over groei containervervoerKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Containervervoerder A.P. Møller-Maersk is somberder gestemd over de groei van het wereldwijde containervervoer dit jaar. Volgens het Deense bedrijf zal de groei nu uitkomen op 1 tot 2 procent, terwijl eerder op 1 tot 3 procent werd gerekend.
15/11 08u30  'Positief begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger beginnen. De andere Europese beurzen lijken eveneens met winsten te openen. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China lijkt weer terug te keren op de beursvloeren na optimistische uitspraken van economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.
15/11 08u30  Kudlow: VS dicht bij deal met ChinaWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en China naderen een definitief akkoord over de eerste fase van een handelsovereenkomsten die een einde kan maken aan de handelsoorlog tussen beide landen. Dat zei de belangrijke economieadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.
15/11 08u00  Europese chipbedrijven in beeld na cijfersAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector staat vrijdag in de belangstelling van beleggers na cijfers van branchegenoten uit de Verenigde Staten. Onder meer chipmachinemaker ASML en chiptoeleveranciers BE Semiconductors (Besi) en ASM International (ASMI) kunnen in beweging komen op de beurs in Amsterdam.
15/11 07u30  ArcelorMittal mag deal met Essar Steel afrondenNEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf ArcelorMittal mag de overname van zijn failliete branchegenoot Essar Steel afronden. Dat heeft het hooggerechtshof in India bepaald.
15/11 07u30  Nikkei sluit week met winstTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers kregen weer wat meer hoop op een handelsdeal nadat de economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, verklaarde dat Washington en Peking een stap dichter bij een akkoord zijn gekomen. Eerder deze week zorgden berichten over het vastlopen van de onderhandelingen tussen de twee economische grootmachten nog voor twijfel op de beursvloeren.
15/11 07u15  Japanse industriële productie gestegenTOKIO (AFN) - De productie in de Japanse industrie is in september gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit definitieve cijfers van de overheid.
15/11 07u00  Applied Materials profiteert van 5GSANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials verwacht een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. De onderneming denkt dat meer klanten hun apparatuur zullen opwaarderen voorafgaand aan de introductie van 5G in belangrijke markten, zo liet het weten.
15/11 07u00  Winkels zetten meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in september meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Lagere koersen op beurzen Europa22/11 00u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten zowel positieve als negatieve berichten van het handelsfront over de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. Op het Damrak was er belangstelling voor Adyen na een bericht dat taxiapp Uber zou overwegen het betalingsbedrijf de rug toe te keren. Adyen en Uber ontkenden het nieuws.
9x 'Kleine openingswinst voor AEX'22/11 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen lijken iets hoger te openen na de recente verliesbeurten. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict in de gaten. Ook wordt uitgekeken naar de eerste toespraak van Christine Lagarde in haar functie als nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).
8x Nikkei staakt verliesreeks22/11 07u30 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten en staakte daarmee een driedaagse verliesreeks. Beleggers kregen weer wat hoop op een handelsdeal na berichten dat China de Amerikaanse onderhandelaars heeft uitgenodigd voor nieuw overleg in Peking. De stemming bleef wel voorzichtig na eerdere berichten dat er waarschijnlijk dit jaar geen voorlopig handelsakkoord meer komt tussen de twee economische grootmachten.
8x Groei Duitse economie bevestigd22/11 08u30 - Belegger.nl: WIESBADEN (AFN) - De economie van Duitsland heeft in het derde kwartaal een groei laten zien van 0,1 procent op kwartaalbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer.
8x Rabobank moet klanten opnieuw doorlichten22/11 08u30 - Belegger.nl: UTRECHT (AFN) - Rabobank is tienduizenden klanten opnieuw aan het doorlichten op mogelijke witwasrisico's. De bank kreeg een last onder dwangsom van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) omdat de onderbouwing van 40.000 klantdossiers in de laagste risicoklasse onvoldoende zou zijn. Een woordvoerster van Rabobank bevestigde berichtgeving van het Financieele Dagblad over de kwestie.
8x 'Nieuwe terminal VS past in strategie Vopak'22/11 09u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aanleg van een nieuwe industriële terminal in het Texaanse Corpus Christie aan de Amerikaanse golfkust past binnen de strategie van het tankopslagbedrijf. Dat meldde KBC Securities.
8x 'EK 2020 en extra week stuwen omzet supers'22/11 09u30 - Belegger.nl: ZALTBOMMEL (AFN) - Supermarkten zullen volgend jaar meer omzet draaien geholpen door het EK Voetbal komende zomer en de extra week die 2020 heeft ten opzichte van dit jaar. Marktonderzoekers van IRI verwachten alles bij elkaar een omzetgroei van 4,7 procent.
8x 'Storm op komst bij KLM'22/11 11u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Cabinevakbonden FNV Cabine en VNC beloven de komende periode de nodige reuring bij luchtvaartmaatschappij KLM in de roep om meer loon. De bonden spreken momenteel van een 'bedrieglijke rust' en 'stilte voor de storm'. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van kleine en grotere acties.
7x Vopak bouwt nieuwe terminal golfkust VS22/11 07u30 - Belegger.nl: ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak gaat een nieuwe industriële terminal bouwen in het Texaanse Corpus Christi aan de Amerikaanse golfkust. Het bedrijf is daarvoor geselecteerd door Gulf Coast Growth Ventures, een samenwerkingsverband van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil en het Saudische petrochemische bedrijf Sabic.
7x Krimp industrie Japan houdt aan22/11 07u45 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De bedrijvigheid in de Japanse industrie is in november opnieuw gekrompen. Dat blijkt uit de zogeheten Jibun Bank-inkoopmanagersindex voor de omvangrijke industrie in de derde economie van de wereld.

Statistieken

Artikels:
30532
Gelezen:
27651
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven