dinsdag 24 september 2019, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
24/09 10u30  Eerste zitting Marengo-proces extra beveiligd Voor het eerst na de liquidatie op Derk Wierdum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol een tweede pro forma-zitting gehouden in het liquidatieproces Marengo.
24/09 10u15  Politiebureaus in Tilburg en Breda kort gesloten vanwege dreiging Politiebureaus in en om Tilburg en Breda zijn op maandag 23 september in de late middag en vroege avond enige tijd gesloten geweest vanwege een dreiging.
24/09 08u45  Dakdekkers beschoten, twee mensen aangehouden Enkele dakdekkers, welke op een woning aan de Marterhof aan het werk waren, zijn maandag in Etten-Leur door meerdere mensen onder vuur genomen. De politie heeft tot nu toe twee mensen aangehouden.
24/09 08u45  9 van 10 gevaarlijkste beroepen gedomineerd door mannen Mannen geven vaker dan vrouwen aan gevaarlijk werk te doen. In 9 van de 10 beroepen waarin werknemers het vaakst aangeven gevaarlijk werk te verrichten, werken overwegend mannen, hun aandeel varieert van 67 tot bijna 100 procent. Hiertoe behoren onder meer beveiligingswerkers, bestuurders van voertuigen, en machinebedieners. Ook zijn mannen vaker betrokken bij een arbeidsongeval met verzuim. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), die door het CBS en TNO wordt uitgevoerd.
24/09 08u30  Reizen via Neckermann geannuleerd Naar aanleiding van het Engelse Thomas Cook Group heeft de Nederlandse tak Thomas Cook/ Neckermann de afgelopen 24 uur gekeken om de geboekte reizen door te laten gaan.10 
23/09 22u15  Minister Bruins roept landen op mee te strijden tegen hoge medicijnprijzen Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft landen wereldwijd opgeroepen mee te doen aan het International Horizon Scanning Initiative. Hij deed deze oproep maandag tijdens een top van de Verenigde Naties (VN) in New York.
23/09 21u30  ‘Rasta-overvaller’ verdacht van negen overvallen Het Openbaar Ministerie verdenkt een 52-jarige Eindhovenaar van het plegen van negen overvallen in de regio Eindhoven. Begin dit jaar werden winkeliers in Eindhoven en omgeving opgeschrikt door een reeks overvallen. Meerdere keren werd daarbij gesproken over een lange, negroïde man met dreadlocks. Al gauw werd in de media daarom gesproken over de ‘rasta-overvaller’.
23/09 20u30  Europese rechters: ‘Vernietiging onafhankelijke rechtspraak bedreigt EU’ De vernietiging van onafhankelijke rechtspraak in diverse lidstaten bedreigt het voortbestaan van de Europese Unie als geheel. Dit schrijven de presidenten van de 3 grote Europese rechtersorganisaties in een brandbrief aan Ursula von der Leyen, de toekomstig president van de Europese Commissie.
23/09 20u30  Wereldprimeur: hiv-onderzoekers ontdekken waar restvirus zich schuilhoudt Hoewel het HIV-virus dankzij aidsremmers tegenwoordig goed onder controle kan gehouden worden, is genezing nog niet voor morgen. Daarvoor moet de kleine hoeveelheid restvirus die in het lichaam blijft bij therapie, helemaal verwijderd worden.
23/09 20u15  89-jarige fietser omgekomen bij botsing in Bunnik Een 89-jarige fietser, die afgelopen vrijdag zwaar gewond raakte, bij een verkeersongeval op de Stationsweg in Bunnik, is maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dit meldt de politie maandag.
23/09 18u45  In Roemenië gezochte Nederlander omgekomen bij ongeluk in Nederland Maandagmiddag is even voor 16.00 uur een 47-jarige man uit de gemeente Cuijk bij een fatale aanrijding met een vrachtwagen in het Brabantse Escharen om het leven gekomen. 'Het blijkt te gaan om een man die in Roemenië werd gezocht, onder meer voor de moord op een 11-jarig Roemeens meisje', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag weten.
23/09 18u30  Betere resultaten bij meer alvleeskliertransplantaties In ziekenhuizen die relatief veel alvleeskliertransplantaties doen, zijn de uitkomsten beter dan in ziekenhuizen die slechts een handjevol dergelijke operaties per jaar doen. Dat is de conclusie van chirurg in opleiding Wouter Kopp in zijn proefschrift, dat hij op 19 september verdedigde. 'Hij pleit daarom voor optimalisatie van de samenwerking tussen de transplantatiecentra', zo meldt het LUMC maandag.
23/09 18u15  Celstraf geëist tegen afgestudeerde arts voor dodelijke seks Maandag heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep een celstraf van 405 dagen geëist, waarvan 150 dagen voorwaardelijk, tegen een 59-jarige afgestudeerde arts uit Duitsland.
23/09 18u00  In Roemenië gezochte Nederlandse verdachte overleden in Nederland Maandagmiddag is even voor 16.00 uur een 47-jarige man uit de gemeente Cuijk bij een fatale aanrijding met een vrachtwagen in het Brabantse Escharen om het leven gekomen. 'Het blijkt te gaan om een man die in Roemenië werd gezocht, onder meer voor de moord op een 11-jarig Roemeens meisje', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag weten.
23/09 17u30  Politie pakt 3 verdachten op om voorbereiding plofkraken In een landelijk onderzoek naar plofkraken zijn deze week drie verdachten aangehouden in Utrecht en Roermond. 'De mannen worden verdacht voorbereidingen te hebben getroffen om plofkraken te kunnen plegen', zo meldt de politie maandag.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/09 17u00  A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijn stukje stillerAfgelopen weekend heeft Rijkswaterstaat het groot onderhoud op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel met succes afgerond. 'Over een lengte van 22 kilometer is stil asfalt aangebracht', zo laat Rijkswaterstaat maandag weten.
23/09 17u00  Arrestatieteam houdt verwarde man aan in Arnhemse woningEen arrestatieteam van de politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur een verwarde man in een woning aan de Karel Doormanstraat aangehouden. Dit meldt de politie maandagmiddag.
23/09 16u45  Mogelijk procesbewaker benoemd in proces tegen Gökman T.Het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat half november het einddossier van het onderzoek, naar het schieten in een tram en rond het 24 Oktoberplein in Utrecht, gereed te hebben. Dit heeft het OM maandag bekendgemaakt.
23/09 16u30  Steeds meer concertgangers opgelicht door nepmails TicketswapHet Landelijk Meldpunt Internet Oplichting van de politie ziet een toename van fraude bij de aanschaf van tickets voor evenementen of concerten waarbij oplichters de naam van Ticketswap misbruiken. Ticketswap is een online platform waar mensen hun toegangskaarten kunnen verkopen of kopen.
23/09 15u30  Steeds meer Nederlanders hebben last van huisstofmijtallergieEen allergie klinkt misschien vrij onschuldig maar iemand die allergisch is kan vrij ernstige klachten ontwikkelen. De meest bekende allergieën zijn voedselallergieën waarbij iemand allergisch is voor een bepaalde soort voeding zoals noten of een bepaald soort fruit. Naast voedselallergie zijn er verschillende inademingsallergieën waarvan hooikoorts de bekendste variant in Nederland is.
23/09 15u15  Mogelijk Nederlander verdacht na vondst lichaam 11-jarige in RoemeniëEen Nederlandse man wordt mogelijk verdacht van betrokkenheid bij verdwijning en de dood van een 11-jarig meisje in Roemenië dat sinds afgelopen vrijdagmiddag rond 17.15 uur werd vermist. Haar lichaam werd na een zoektocht afgelopen zondagmiddag rond 13.00 uur gevonden in een maïsveld. Ze bleek te zijn omgebracht door geweld. Dit melden Roemeense media maandag.
23/09 14u30  Gökman T. nog tot en met woensdag in Pieter Baan CentrumHet Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat half november het einddossier van het onderzoek, naar het schieten in een tram en rond het 24 Oktoberplein in Utrecht, gereed te hebben. Dit heeft het OM maandag bekendgemaakt.
23/09 14u15  Fietsster aangereden in BoxtelKort na het middaguur werd maandagmiddag een fietsster aangereden op de Dinorotonde aan de Schijndelseweg in Boxtel. De auto die de fietsster aanreed kwam vervolgens ook nog eens tot stilstand tegen een bestelbus.
23/09 13u45  Explosief weggehaald bij kledingwinkel in Leidsche RijnIn de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is een explosief gevonden dat vastgeplakt zat aan de deur van een kledingwinkel.
23/09 13u00  Overval en oplichting via internet in Opsporing VerzochtOp dinsdag 24 september besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan twee zaken uit Noord-Nederland. Een overval op de bestuurder van een auto op de Oostelijke Ringweg in Groningen en oplichting via internet.
23/09 12u45  Nauwkeurige locatiebepaling 112-beller nu ook beschikbaar op iPhonesDe techniek Advanced Mobile Location (AML) is nu ook beschikbaar voor iPhonegebruikers. Centralisten van de meldkamers kunnen met behulp van AML tijdens een 112-gesprek zien waar 112-bellers zich bevinden.
23/09 12u30  Reuzenteek nu ook in Wageningen aangetroffenIn Wageningen is vrijdag 20 september op een pony een reuzenteek (hyalommateek) aangetroffen.
23/09 11u15  Vrouw in Veghel voor woning neergestokenIn het Brabantse Veghel is een vrouw voor haar woning aan de Pastoor Kampstraat neergestoken, zo meldt Politie Oost-Brabant.
23/09 11u00  Twee onbekende erectiestoornissen verminderen kwaliteit van levenSlaap-gerelateerde pijnlijke erecties en meer dan vier uur aanhoudende erecties zijn twee onbekende en zeldzame erectiestoornissen, die grote invloed hebben op de kwaliteit van leven en op het seksleven van de mannen die eraan leiden
23/09 10u00  Faillissement reisorganisatie Thomas Cook treft zo'n 600.000 vakantiegangersDe Britse reisorganisatie Thomas Cook, het moederbedrijf van Neckermann, is failliet gegaan.
23/09 08u45  Uitstoot CO2 hoger in het tweede kwartaal van 2019De CO2-uitstoot in Nederland was in het tweede kwartaal 2,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2018.
23/09 08u45  Overschot overheid halverwege 2019 op 1,8 procent bbpDe overheid ontving in de eerste helft van 2019 bijna 14 miljard euro meer dan het uitgaf.
23/09 08u45  Zestal jongeren onwel na vermoedelijk drugsgebruik bij GGZ-instellingZondagavond tussen 19.30 en 22.00 uur reden ambulances af en aan naar het terrein van jeugd GGZ -nstelling De La Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel.
23/09 08u30  Economisch beeld minder gunstig, aantal banen blijft stijgenHet conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in september minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half september presteren 9 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend.
23/09 08u15  Zestal jongeren onwel na vermoedelijk drugsgebruik bijGGZ-instelling De La Salle in BoxtelZondagavond tussen 19.30 en 22.00 uur reden ambulances af en aan naar het terrein van jeugd GGZ -nstelling De La Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel.
23/09 08u00  Meer export van onderhoud, reparatie en leasedienstenIn de eerste zes maanden van 2019 hebben in Nederland gevestigde bedrijven voor 2,7 miljard aan onderhoud, reparatie en leasediensten voor het buitenland verricht. In de eerste zes maanden van 2014 was dat nog 2,2 miljard euro. Dat meldt het CBS.
22/09 21u15  Brand bij recyclingsbedrijfBij een recyclingsbedrijf aan de in Emmen is zondagavond een grote brand uitgebroken.
22/09 20u45  Gewonde bij aanrijding in BoxtelOp de Bosscheweg in Boxtel heeft zondag omstreeks 19.00 uur een ongeval plaats gevonden. Ter plaatse was er een bestelbus bij een auto achterop gereden.
22/09 19u30  Grote brand bij houtverwerkingsbedrijfBij een houtverwerkingsbedrijf in het Overijsselse Daarleveen is zondag een grote brand uitgebroken.
22/09 19u15  Meisje (14) gewond bij steekpartij in HeerlenBij een steekpartij in Heerlen is zondagmiddag een meisje van 14 jaar gewond geraakt. Dit maakte de politie bekend.
22/09 17u00  Nieuw brandweerauto voor BoxtelDe brandweer van Boxtel presenteerde zondag haar twee nieuwe blusvoertuigen aan groot publiek gevolgd door een groots opgezette open dag op de Markt in Boxtel. Om 12.00 uur werd onder toeziend oog van burgemeester Naterop van Boxtel op spectaculaire wijze de twee nieuwe blusvoertuigen gepresenteerd. Aansluitend vond de open dag plaats op de Markt in het centrum van Boxtel. Kinderen konden een heus brandweerdiploma behalen door deel te nemen aan verschillende activiteiten.
22/09 16u45  Motoragent belemmerd door jeugdEen motoragent is zaterdag 21 september in Tilburg door een groep jongeren belemmerd tijdens een achtervolging. Ondanks dat de agent kenbaar maakte dat hij hen wilde passeren, blokkeerde ze zijn toegang en is getracht hem van de motor te trappen. Twee personen zijn aangehouden.
22/09 16u45  ''Snelheidsbeperking voor formule 1 raceauto's op Zandvoort''''Wellicht komt er een snelheidsbeperkende maatregel voor de formule 1 raceauto's op het circuit van Zandvoort om zo de uitstoot van Co2 te reduceren, net als op de Nederlandse snelwegen.''
22/09 16u15  'Ruim 100 extra mensen in 'narcobrigade''Er worden meer dan honderd extra mensen ingezet in de nieuwe 'narcobrigade', een speciale politie-eenheid voor de bestrijding van drugscriminaliteit.
22/09 15u15  Dam tot Damloop voortijdig beëindigd vanwege hitteDe organisatie van de Dam tot Damloop heeft het evenement gestaakt. Het is volgens de organisatie te gevaarlijk om te starten vanwege de hitte.
22/09 13u00  Dronken bestuurder van de weg gehaaldEen dronken bestuurder zorgde zaterdagavond, 21 september, voor gevaarlijke verkeerssituaties in de omgeving van Colijnsplaat. De 37-jarige automobilist uit Geersdijk en een 27-jarige bijrijdster zijn na een korte achtervolging aangehouden voor verder onderzoek.
22/09 12u45  Dronken winkeldief geeft agent kopstootEen 28-jarige man is zaterdagavond 21 september aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man verzette zich bij zijn aanhouding en schopte en sloeg een agent.
22/09 12u45  Jongens bestolen in Haarlems parkTwee jongens zijn zaterdagavond rond middernacht het slachtoffer geworden van een straatroof in Haarlem. Het tweetal zat op een bankje in het Kenaupark in Haarlem.
22/09 12u45  Jongens gaan er op gestolen scooter vandoorTwee jongens van 15 en 16 jaar zijn afgelopen nacht, zondag 22 september, aangehouden op verdenking van poging diefstal van een scooter.
22/09 10u15  Gewonde bij schietpartij in ZwolleBij een schietpartij in Zwolle is in de nacht van zaterdag op zondag een gewonde gevallen. De schutter wist na het schietincident te ontkomen.
22/09 09u30  Man overleden na brand in bergingOp zondag 22 september is bij een brand in een berging van een appartementencomplex aan de Schoutenhoek een 60-jarige bewoner overleden. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.
21/09 22u15  Grote brand in restaurant in Bussum onder controleIn restaurant Pepi’s in Bussum is zaterdagavond een grote brand uitgebroken. Alle gasten hebben op tijd het pand kunnen verlaten.
21/09 21u45  Bestuurder meldt zich na dodelijke aanrijding in UtrechtBij een ongeval op de Waterlinieweg in Utrecht is zaterdagochtend een man om het leven gekomen. De veroorzaker van het dodelijk ongeluk is doorgereden.
21/09 20u45  Grote brand in restaurant in BussumIn restaurant Pepi’s in Bussum is zaterdagavond een grote brand uitgebroken. Alle gasten hebben op tijd het pand kunnen verlaten.
21/09 20u15  Brandweerwagen vast in slootDe brandweer van Helvoirt belandde zaterdagmiddag met hun blusvoertuig in een spoorsloot onderweg naar een buitenbrand. Een historische stoomtrein had op meerdere plaatse langs het spoor een bermbrand veroorzaakt. Echter zakte het blusvoertuig in de sloot nog voordat men de brand bereikte.
21/09 19u30  Auto van de weg op de A7 bij ScheemdaOp de A7 tussen Zuidbroek en Scheemda is zaterdagmiddag een automobiliste betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval.
21/09 18u15  Veel bezoekers op het Lindefestival in WolvegaHet Lindefestival in Wolvenga trok zaterdag veel publieke belangstelling. In het centrum waren allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
21/09 18u00  World Cleanup Day 2019 – Nederlandse jeugd levert grote bijdrageDeze zaterdagochtend vond in Zaltbommel het landelijke startschot plaats van de tweede editie van World Cleanup Day. In totaal werden er in heel Nederland ruim 1.100 opruimacties georganiseerd en waren er meer dan tienduizend vrijwilligers op de been. Een belangrijke bijdrage werd geleverd door de jeugd, die massaal meewerkte deze dag. De Plastic Soup Foundation en SodaStream gaven eerder deze week al aandacht aan wegwerpplastic door met basisscholen een educatieprogramma in te zetten en opruimacties te organiseren. Gezamenlijk hebben de ruim duizend kinderen zo’n 16.000 stuks plastic afval ingeleverd vandaag.
21/09 17u45  Woningoverval op klaarlichte dagEven voor drie uur 's middags pleegden twee mannen zaterdag een overval op een woning aan het Schoonveld in Rotterdam. De bewoonster, die de mannen overliep, is door de mannen vastgebonden. De politie is op zoek naar getuigen.
21/09 15u45  Vliegtuigen vertrekken vanaf vliegbasis Eindhoven voor herdenking Market GardenNet als tijdens Operatie Market Garden in 1944 dropten vliegtuigen ruim 1.000 parachutisten boven de Ginkelse Heide. Zo herdacht Nederland de strijders die 75 jaar geleden vochten voor onze vrijheid.
21/09 15u30  Bijzondere 75e Airborne herdenking op de Ginkelse Heide in EdeDe plechtige herdenking van Operatie Market Garden bij het Airbornemonument op de Ginkelse Heide in Ede is afgelopen. De herdenking was extra bijzonder door de aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid The Prince of Wales en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Daarnaast waren er nog ongeveer 10 veteranen als eregast aanwezig, om hun kameraden van toen eer te bewijzen.
21/09 13u15  Bewoners opgeschrikt nadat man woning binnendringtEen man is zaterdagochtend 21 september een woning aan de Burgemeester Hackstraat binnengedrongen nadat hij een ruit heeft ingeslagen. De man is aangehouden.
21/09 12u15  Niet alle snelle Audi's inzetbaar door gebrek aan chauffeursZe werden geïntroduceerd als wapen tegen onder andere plofkrakers die in snelle bolides op de vlucht slaan, maar een groot aantal van de super snelle politie Audi’s staan on aangeroerd in de garage. Dit meldt De Telegraaf.
21/09 11u45  Bestuurder rijdt door na dodelijke aanrijding in UtrechtBij een ongeval op de Waterlinieweg in Utrecht is zaterdagochtend een man om het leven gekomen. De veroorzaker van het dodelijk ongeluk is doorgereden.
21/09 11u45  Man rijdt op gestolen scooterEen 44-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden op verdenking van heling. Hij reed op een gestolen scooter
21/09 10u15  Vrouw aangehouden na steekincident in woningIn een woning aan de Gedempte Sloot in Den Haag heeft de politie op zaterdag 21 september na een melding van een steekincident een 27-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. De 28-jarige bewoner raakte hierbij gewond. De politie doet verder onderzoek naar het incident.
21/09 10u15  Schoten gelost Papendrechtsestraat; geen gewondenEen getuige meldt kort na midddernacht dat er schoten worden gelost in de Papendrechtsestraat in Rotterdam-Zuid. Twee auto’s en een scooter zouden daarna zijn weggereden. Agenten treffen geen gewonden aan, wel hulzen en de scooter die tegen een geparkeerde auto tot stilstand is gekomen. De politie zoekt getuigen en mensen die meer informatie hebben over de mogelijke toedracht.
21/09 10u00  De Monitor: Utrecht meest lawaaiige gemeente van NederlandDe gemeente Utrecht scoort het slechtst qua geluidsoverlast. Uit een vergelijking van De Monitor (KRO-NCRV) en datajournalistiek platform Pointer blijkt dat Utrecht de grootse herriemaker is onder Nederlandse gemeenten.
21/09 10u00  Boxtel vroeg gewekt door massale inzet hulpdienstenBewoners van de gaardenbuurt in Boxtel-Oost zijn zaterdagochtend vroeg gewekt wegens een inzet aan de Berkengaard in die plaats. Rond 7.00 uur werden de eerste hulpdiensten gealarmeerd voor een incident in een woning. Een traumahelikopter landde op een grasveld midden tussen de huizen.
21/09 09u30  Trouwstoet vijftien bekeuringen rijker en bijna 5.000 euro armerOp de Kralingse Plaslaan in Rotterdam kregen meerdere bestuurders van een trouwstoet vanmiddag vijftien bekeuringen voor asociaal en gevaarlijk rijden.
21/09 09u15  Man aangehouden na bedreiging met wapenIn een woning aan de Pannesheiderstraat is zojuist een man aangehouden. De man wordt ervan verdacht een andere persoon van te voren te hebben bedreigd met een wapen. De aanhouding verliep rustig.
21/09 09u15  Ruim een kwart miljoen werkende 65-plussersEr zijn steeds meer 65-plussers met betaald werk: in 2018 waren het er 255 duizend. Vooral de arbeidsparticipatie van 65-jarigen is flink toegenomen: ruim 1 op de 3. Dit blijkt uit cijfers uit de Enquête beroepsbevolking (EBB) van het CBS.
20/09 21u15  Vier minderjarigen melden zich voor dodelijke mishandeling Den HaagBij een politiebureau in De Haag hebben zich vrijdag vier minderjarigen gemeld naar aanleiding van de dodelijke mishandeling van een 71-jarige Hagenaar.
20/09 20u45  Manneken Pis niet naakt op nieuwe versie Monopoly Brussel-editieOmdat de Amerikanen geen blote Manneken Pis op de doos van de Brusselse editie van Monopoly willen, wordt hij met een zwembroekje afgebeeld. Dit meldt de nieuwssite Bruzz.
20/09 19u45  Krapte op arbeidsmarkt raakt bevolkingsonderzoek borstkankerDe krapte op de arbeidsmarkt in de gezondheidszorg raakt ook het bevolkingsonderzoek borstkanker. Er is een tekort aan screeningslaboranten die de borstfoto’s maken. Daardoor ontvangen vrouwen in met name Midden-West en Zuid-West Nederland gemiddeld 3 maanden later een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. De vertraging in Midden-West is hoger dan in Zuid-West.
20/09 19u15  Dementie bij mensen met verstandelijke beperking vaak niet (h)erkendDementie komt vaak voor bij mensen met een verstandelijke beperking. Daar komt bij dat dementie bij hen moeilijker is om te herkennen. Daarom gaat op Wereld Alzheimer Dag de campagne van (H)erken jij dementie? van start. Om aandacht te vragen voor een groep die onbedoeld nog te vaak over het hoofd wordt gezien.
20/09 18u30  Eva Jinek tekent exclusief voor vier jaar bij RTLEva Jinek (41) gaat vanaf januari 2020 aan de slag gaat bij mediabedrijf RTL. 'Zij tekent een exclusief vierjarig contract', zo heeft RTL vrijdag laten weten.
20/09 18u15  Politie bij meeste spoedgevallen tussen de 3 en 10 minuten ter plaatseIn noodsituaties doet de politie er, samen met andere hulpverleners, alles aan er zo snel mogelijk te zijn en hulp te bieden. 'In de meeste gevallen zijn agenten in spoedgevallen binnen 3 tot 10 minuten aanwezig', zo meldt de politie vrijdag.
20/09 18u00  Douane onderschept 450 kilo cocaïne tussen zakken straalgritDe Douane heeft woensdagnacht tijdens een controle in de Rotterdamse haven ruim 450 kilo cocaïne onderschept. 'De drugs zaten verstopt in een container tussen zakken die gevuld waren met straalgrit', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
20/09 17u45  Brandende matras in brandgang in rook opgegaan behalve de springverenDonderdagmiddag werden buurtbewoners van de Kempenlandstraat in Boxtel rond 16.30 uur opgeschrikt door een felle brand. In de brandgang stond een matras in brand.
20/09 17u45  Flinke vertraging na ongeval op A50 bij Sint-OedenrodeOp de A50 zijn vrijdagmiddag twee voertuigen betrokken geraakt bij een verkeersongeval. De brandweer, politie, ambulance en bergingsdienst kwamen ter plaatse.
20/09 17u30  Haren vrouw afgeknipt en armen bewerkt met scheermes in MaastrichtVorige week donderdag 12 september fietste tussen 15.00 en 15.10 uur een vrouw over de Molenweg te Maastricht in de richting van Rothem. 'Ter hoogte van nummer 8 werd het fietspad geblokkeerd door 4 jongeren. Naast deze jongeren stonden 3 brom- of snorfietsen', zo meldt de politie vrijdag.
20/09 17u15  Zitting strafzaak Marengo gaat door zonder pers en publiekDe pro formazitting in de strafzaak Marengo, aanstaande dinsdag en donderdag, gaat door. Deze zitting vindt zoals gebruikelijk plaats in het Justitieel Complex Schiphol. 'Daarbij zal geen toegang zijn voor pers en publiek', zo laat de rechtbank Amsterdam vrijdag weten.
20/09 16u00  Bloemen- en kaartenzee groeit gestaag aan Drentse MondewegDe bloemenzee aan de Drentse Mondenweg bij Valthermond groeit nog steeds. De mensen rijden af en aan om hun medeleven te tonen.
20/09 15u45  Noodhulp afgerond, Bahama’s gaan verder met wederopbouwDe inzet van noodhulp door Nederlandse, Franse en Duitse militairen aan de Bahama's wordt afgerond. De eilandengroep gaat 10 dagen na de eerste hulp verder met de wederopbouw. 'Donderdag is vanwege verslechterende weersomstandigheden begonnen met het versneld terughalen van militairen en middelen naar Zr. Ms. Johan de Witt', zo meldt het ministerie van Defensie vrijdag.
20/09 15u30  Docent weg na tonen 'dickpics' aan leerlingenEen docent van het Gerrit Komrij College moet de school verlaten nadat hij in de klas op een groot scherm foto's vanaf zijn telefoon liet zien waarbij ook zogenaamde 'dickpics', foto's van een penis, voorbij kwamen. Dit heeft het Gerrit Komrij College vrijdag bevestigd.
20/09 14u45  Politie vindt grote hoeveel cocaïne en geld in Amsterdamse woningAfgelopen woensdagavond zijn twee mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 25 en 34 jaar in een woning aan de IJdoornlaan in Amsterdam aangehouden op verdenking van het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs. Dit meldt de politie vrijdag.
20/09 14u30  TBS voor vader (41) die zoon (12) met zwaard dooddeVrijdag heeft de rechtbank in Arnhem aan een 41-jarige man uit Arnhem de maatregel van terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging opgelegd. 'De rechtbank vindt de man schuldig aan het doden van zijn 12-jarige zoon, aan een poging zijn 15-jarige zoon te doden en aan het bedreigen van hem', zo laat de rechtbank vrijdag weten.
20/09 14u30  Brandweer geeft sein 'brand meester' in TilburgOp industrieterrein Kraaiven in Tilburg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. In totaal stonden er vier bedrijven in brand.
20/09 14u00  Veegt de nieuwe Ineos Grenadier Landrover van de kaart?Landrover Defender liefhebbers die de nieuwe Defender maar lelijk vinden, kunnen nu toch alvast gaan sparen voor een nieuw ''oudje''.
20/09 12u45  Douwe Bob veilt privéconcert voor het Gehandicapte KindAltijd al een privéconcert willen hebben van Nederlands grootste singer-songwriter? Dan is dit je kans. Douwe Bob veilt een besloten concert op zijn eigen boot voor maximaal 16 personen. Bieden kan vanaf duizend euro; de opbrengst gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, waar hij ambassadeur van is.
20/09 12u45  Ziekenhuismedewerkers in Drachten, Heerlen en Sittard gaan zondagsdiensten draaienZiekenhuismedewerkers van het Nij Smellinghe in Drachten en het Zuyderland in Sittard en Heerlen pakken het estafettestokje over in de ziekenhuisacties voor een goede cao. Zij draaien op donderdag 26 september, 24 uur lang zondagsdiensten*; de ‘stakingsvariant voor ziekenhuizen’. De operatiekamers, radiologie en tal van andere afdelingen zijn die dag gesloten voor niet-spoedeisende zaken vanwege de cao-acties.
20/09 11u45  Plofkraak Seinedreef in Utrecht-OvervechtTegen zes uur vanmorgen heeft de politie in Overvecht een vluchtende profkraker aangehouden. De recherche is nog op zoek naar de andere verdachten. De politie komt graag in contact met getuigen van de plofkraak en is dringend op zoek naar mensen die de verdachten voor de kraak, tijdens of daarna hebben gezien, of weten wie en waar zij nu zijn.
20/09 11u30  Gegevens Allianz Global gestolenOm ervoor te zorgen dat verzekeraar Allianz Global bij brand of een andere calamiteit de continuïteit van de bedrijfsvoering kan waarborgen heeft men onder andere een back-up van de gegevens opgeslagen op een externe beveiligde locatie. De kluis met back-up gegevens is echter uit de beveiligde locatie gestolen. De diefstal is direct bij de politie gemeld en het onderzoek naar de daders is opgestart.
20/09 11u00  Politie aansprakelijk voor schade schietpartij Alphen aan den RijnDe politie is aansprakelijk voor de schade die is ontstaan bij de schietpartij op zaterdag 9 april 2011 in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Dit volgt uit de uitspraak die de Hoge Raad vrijdag heeft gedaan.
20/09 10u45  VEH: ‘Geen hypotheek voor ouderen’ is misverstandVeel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daarvoor noodzakelijke aanpassingen in de woning zijn doorgaans kostbaar. Vaak wordt gedacht dat ouderen niet meer in aanmerking komen voor een hypotheek om een dergelijke verbouwing te kunnen bekostigen. Maar mensen uitsluiten op hun leeftijd is niet toegestaan. Veel ouderen kunnen bij hun bank met succes een lening aanvragen om de woning aan te passen.
20/09 10u45  Frits Wester last rustpauze in om gezondheidsredenenOp 8 september jongstleden was het verslag van Frits Wester in de uitzending van RTL Nieuws niet zoals RTL en de kijker van hem gewend zijn. RTL is daarover in gesprek gegaan met Frits. Gezamenlijk is besloten om een rustpauze in te lassen.
20/09 09u15  De nieuwe Renault ZOEDe nieuwe Renault ZOE presteert beter dan ooit dankzij een hoger vermogen, meer laadmogelijkheden en een nog grotere actieradius. Het markante design geeft hem nog meer karakter. De nieuwe ZOE biedt een groter aanbod van hightech uitrusting die zowel het rijcomfort als de beleving aan boord ten goede komt. Het plezier van 100% elektrisch rijden bereikt een nieuw niveau!
20/09 08u45  Zeer grote brand in TilburgOp industrieterrein Kraaiven in Tilburg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. In totaal staan vier bedrijven in brand.
20/09 08u30  SER: Steviger maatregelen nodig voor meer diversiteit in de topEr zijn nog steeds te weinig vrouwen en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat aantal groeit wel, maar het gaat te langzaam. De SER pleit daarom voor een integrale aanpak met steviger maatregelen. Onderdeel hiervan is een zogenoemd ‘ingroeiquotum’ voor de RvC’s van beursgenoteerde bedrijven om genderdiversiteit te bevorderen. Alle bijna 5.000 ‘grote’ vennootschappen moeten daarnaast zelf ambitieuze streefcijfers en actieplannen opstellen, waarbij er ruimte moet zijn voor maatwerk en eigenaarschap. Dat staat in het SER-advies Diversiteit in de top, tijd voor versnelling dat vandaag wordt vastgesteld in de raad.
20/09 08u15  Koopwoningen bijna 6 procent duurder in augustusBestaande koopwoningen waren in augustus 5,7 procent duurder dan in augustus 2018. Dat is de laagste prijsstijging in bijna 3 jaar. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
20/09 08u15  Huurders minder tevreden met woningHuishoudens waren in 2018 minder vaak tevreden met hun woning dan in de jaren daarvoor. Vooral onder huishoudens in een huurwoning nam de tevredenheid af: in 2018 was 71 procent van de huurders (zeer) tevreden met de woning. In 2009 was dat nog 81 procent. Tussen sociale huurders en particuliere huurders zijn er nagenoeg geen verschillen in tevredenheid met de woning. Dat meldt het CBS op basis van het Woon Onderzoek Nederland 2018, een driejaarlijkse enquête onder bijna 68 duizend Nederlanders.
19/09 22u00  Zwarte panter sluipt over Franse dakenDe Franse gemeente Armentières (bij LIlle) werd woensdagavond opgeschrikt door een wel heel bijzondere bezoeker.
19/09 21u00  UFO gespot door straaljagerpiloot van de Amerikaanse marineIs dit dan het bewijs dat er buitenaards leven is? Je moet wel erg ''blind'' zijn als je denkt dat wij de enige zijn die in dit gigantische heelal rondvliegen op en met onze planeet aarde.
19/09 20u45  Rode Kruis: 200 miljoen mensen slachtoffer klimaatrampen in 2050Over tien jaar maken klimaatgerelateerde rampen 1,5 keer meer slachtoffers dan nu.
19/09 20u15  Grapperhaus (CDA) wil een speciale antidrugseenheid, CDA-fractie pleit voor verhoging tipgeldAls het aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ligt, komt er een speciale brigade die de drugscriminaliteit gaat aanpakken.
19/09 19u00  Stelend gezin aangehoudenDe politie politie heeft woensdagmiddag een auto staande gehouden waar een gezin in zat. De ouders van het gezin worden verdacht van winkeldiefstallen.
19/09 17u00  Jongen (14) aangehouden voor dodelijke mishandelingHet rechercheteam dat onderzoek doet naar de mishandeling en het overlijden van een 71-jarige Hagenaar hield woensdagmiddag 18 september een 14-jarige Hagenaar aan. Hij heeft zichzelf woensdag kenbaar gemaakt bij de politie en werd na zijn aanhouding ingesloten op een politiebureau. Het onderzoek naar de overige verdachten gaat onverminderd verder.
19/09 16u15  Rotterdamse beloning voor melden vuurwapenAls reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.
19/09 16u15  Cheeta tweeling geboren in Safaripark Beekse BergenOp zondag 15 september is er een tweeling jachtluipaarden ter wereld gekomen. Een jongen en een meisje. Moeder Kate en haar jongen maken het goed. Kate is een ervaren moeder, voor vader Duma is het de eerste keer. De kleintjes zijn in de eerste periode erg kwetsbaar. Jachtluipaarden worden blind geboren en pas na enkele weken preventief geënt en ontwormd waardoor ze voorlopig samen met hun moeder achter de schermen verblijven.
19/09 15u30  Vijfde verdachte aangehouden voor drugslab FijnaartAfgelopen dinsdag is een vijfde verdachte aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het drugslab wat eind augustus is ontdekt in een bedrijfspand.
19/09 14u30  Bloemen en vlaggen halfstok voor advocaat Derk WiersumNa de liquidatie van advocaat Derk Wiersum hangen op verschillende plekken de vlag half stok. Hiertoe heeft de orde van advocaten toe opgeroepen.
19/09 14u00  Verdachte dood Hidde Bergman ontkent betrokkenheidDe 26-jarige Milton T. uit Groningen ontkent de 27-jarige Hidde Bergman te hebben neergestoken op het Jaagpad in Groningen. Dit liet hij weten tijdens de eerste pro forma-zitting voor de rechtbank
19/09 14u00  Politie schiet bij steekpartij in MiddelburgBij een conflict in een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Middelburg heeft donderdag een persoon een steekwond opgelopen.
19/09 13u45  F-16 neergestort in FrankrijkEen F-16 gevechtsvliegtuig van de Belgische Luchtmacht in het westen van Frankrijk neergestort. Het ging om een zogenoemde dual F-16 waar twee personen in kunnen. Beide hebben zich met hun schietstoel in veiligheid gebracht.
19/09 13u15  Politie lost waarschuwingsschot bij steekpartijBij een conflict in een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Middelburg heeft donderdag een persoon een steekwond opgelopen.
19/09 13u15  Handgranaat geplaatst bij eerder beschoten en in brand gestoken pandIn de nacht van woensdag op donderdag is door een onbekende man een handgranaat geplaatst voor een horecagelegenheid op de Markt in Veenendaal. 'Eerder werd dit pand al beschoten en werd hier vorige week nog brand gesticht', zo meldt de politie donderdag. De politie heeft het explosief laten verwijderen en doet onderzoek.
19/09 12u45  Pantothenamide-molecuul blijkt bijzonder effectief tegen malariaparasietEen molecuul dat ooit is ontworpen met de bedoeling om de huidziekte psoriasis te genezen, blijkt bijzonder effectief tegen malaria. Dit meldt het Radboudumc donderdag.
19/09 12u15  Auto met roterende kentekenplaten gesnapt bij criminaliteitscontroleWoensdag hield de politie, samen met de Belastingdienst, een criminaliteitscontrole op een parkeerplaats langs de A13 bij Delfgauw. 'De controle was vooral gericht op mobiel banditisme, transportcriminaliteit en andere facetten van ondermijning', zo meldt de politie donderdag.
19/09 12u00  Breda start eind 2020 praktijkproef met eerste zelfrijdende, elektrische deelautoEind 2020 start in Breda een praktijkproef met de eerste zelfrijdende, elektrische deelauto in Nederland. De auto - de Buurauto-NOOM - gaat in één straat binnen de wijk ‘de Drie Hoefijzers’ rijden.
19/09 11u45  Man bedreigt buurtbewoners en agenten met hamerWoensdagavond rond 23.30 uur meldden inwoners van de Beatrixstraat in het Zeeuwse Zonnemaire dat bewoner van de straat helemaal door het lint ging. 'Hij zou goederen vernielen met een hamer en mensen bedreigen met diezelfde hamer', zo meldt de politie donderdag.
19/09 11u30  Chronisch gebruik van opiaten verstoort hormonenLangdurig gebruik van sterke pijnstillers kan het hormoonsysteem verstoren. Dit blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 'Onderzoekers rapporteren dat een deel van de chronische opiaatgebruikers last krijgt van verlaagd testosteron en verlaagd cortisol', zo meldt het LUMC.
19/09 10u15  Woningoverval leidt politie naar vondst 400.000,- euro cashNaar aanleiding van een woningoverval in Zwijndrecht heeft de politie vorige week in een woning een verhuisdoos met bijna 400.000,- euro aan cash en vier rolexen gevonden. 'Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De vondst wordt nu bekendgemaakt, omdat er mogelijk mensen op zoek zijn naar het geld', zo laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.
19/09 10u00  CBS: Consument opnieuw negatiefDe stemming onder consumenten is opnieuw negatief. Het consumentenvertrouwen komt in september 2019 uit op -2. In augustus was dat 0. 'Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verslechtert iets', zo laat het CBS donderdag weten.
19/09 10u00  Werkloosheid gestegen naar 3,5 procentHet aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 7 duizend per maand gestegen naar 321 duizend in augustus 2019. Hiermee was 3,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos. In juli was dat 3,4 procent. Dit meldt het CBS donderdag op basis van nieuwe cijfers.
19/09 09u45  Slachtoffer dodelijke schietpartij Amsterdam-Zuidoost is voormalig profvoetballerOp de kruising Langbroekdreef in Amsterdam is woensdagavond een auto beschoten. Hierbij is een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
19/09 08u30  Rekentool Hartstichting bepaalt je hartleeftijdDe Hartstichting heeft een nieuwe tool ontwikkeld die helpt om het risico op hart- en vaatziekten beter te begrijpen. 'Deze tool berekent de hartleeftijd en is gemaakt op basis van onderzoek van dr. Olga Damman van Amsterdam UMC', zo laat de Hartstichting donderdag weten..
18/09 22u45  Dode bij schietpartij in AmsterdamOp de kruising Langbroekdreef in Amsterdam is woensdagavond een auto beschoten. Hierbij is een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
18/09 21u30  Uitslaande brand in schuur met hooiIn het Zuid-Hollandse Streefkerk is woensdagavond een grote brand uitgebroken in een schuur.
18/09 21u30  Gewonde bij schietpartij in AmsterdamOp de kruising Langbroekdreef met de Gooiseweg in Amsterdam is woensdagavond een auto beschoten. Dit maakte de politie bekend.
18/09 21u15  Meerdere gewonden bij schietpartij in AmsterdamOp de kruising Langbroekdreef met de Gooiseweg in Amsterdam is woensdagavond een auto beschoten. Dit maakte de politie bekend.
18/09 20u00  Gegevens Hyves nog online terug te vindenVele Nederlanders hadden tussen 2004 en 2013 een Hyves-profiel. Krabels, plaatjes en foto’s werden geplaatst om te delen met vrienden en familie. Dit online platform werd in 2010 door de Telegraaf Media Groep gekocht die Hyves vol met advertenties wilde stoppen.
18/09 19u15  ILT: Groningen Airport Eelde binnen de normen voor geluid en milieuGroningen Airport Eelde (GAE) is, net als voorgaande gebruiksjaren, binnen de geluid- en milieunormen gebleven. Dit constateert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in de handhavingsrapportage 2018-2019. Wel constateerde de inspectie één overtreding met betrekking tot het naleven van de openingstijden van de luchthaven. Daarnaast constateerde de inspectie 2 overtredingen met betrekking tot het correct volgen van de vertrekprocedures door gezagvoerders.
18/09 19u15  Vier jaar gevangenisstraf voor zware mishandeling met dood slachtoffer als gevolgDe rechtbank Rotterdam heeft woensdag een 39-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek van de tijd die hij al vast heeft gezeten. De rechtbank oordeelt dat de verdachte schuldig is aan zware mishandeling met de dood van het slachtoffer als gevolg. De verdachte wordt vrijgesproken van de tenlastegelegde doodslag. De verdachte heeft de dood van het slachtoffer niet gewild. De verdachte stond ook terecht voor een mishandeling in 2016 van een bezoeker van de Oasebar in Rotterdam waar de verdachte als beveiliger werkte. In die zaak wordt hij veroordeeld voor mishandeling.
18/09 19u00  Politie vindt 76 kilo drugsDe politie heeft maandag 16 september in Barneveld na een tip een grote hoeveelheid harddrugs gevonden in een vrachtauto. Het gaat om ongeveer 76 kilo harddrugs.
18/09 18u00  Bedrijf vindt 76 kilo harddrugs in vrachtauto en belt politieAfgelopen maandag kreeg de politie een melding van een bedrijf die een aantal verdachte pakketten had aangetroffen in een van hun vrachtwagens. Na controle door de politie bleken de pakketten een grote hoeveelheid harddrugs te bevatten. 'Het gaat om ongeveer 76 kilo harddrugs', zo meldt de politie woensdag.
18/09 17u45  Groninger (18) doet aangifte van ontvoering naar LeeuwardenDe politie is een onderzoek begonnen na een melding van een ontvoering in Leeuwarden. 'Een 18-jarige man uit Groningen zou vrijdagavond 13 september tegen zijn wil, vanuit zijn woonplaats, zijn meegenomen in een auto naar Leeuwarden. Hij zou zijn mishandeld en achtergelaten bij recreatiegebied De Groene Ster in de Friese hoofdstad', zo meldt de politie woensdag.
18/09 17u30  OM moet geitenhouder uit Limburg vervolgen na Q-koortsbesmettingenEen geitenhouder uit Limburg moet door het Openbaar Ministerie (OM) worden vervolgd. 'Dat heeft het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch woensdag bepaald', zo meldt het OM woensdag.
18/09 17u15  Inrijden crossauto op publiek Leende, bestuurder vast voor poging doodslagDe 21-jarige man uit Reuver, die op 15 september werd aangehouden voor het inrijden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van Autocross Leende, is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van poging tot doodslag. 'De man blijft de komende 14 dagen nog in de cel', zo laat het OM woensdagmiddag weten.
18/09 17u00  Magneetvisser neemt granaat zonder veiligheidspin mee naar huisEen 37-jarige Veghelnaar zorgde dinsdagavond voor een spannende situatie aan de Parkietendonk. De man haalde met een sterke magneet een granaat uit het water en nam deze mee naar huis. 'Toen hij zag dat er geen veiligheidspin meer in zat belde hij de politie', zo laat de politie woensdag weten.
18/09 16u45  'Slimme' neus voorspelt effect immuuntherapie bij longkankerMet een simpele ademanalyse voorspellen of een patiënt met uitgezaaide niet-kleincellige longtumor baat heeft bij immuuntherapie is nu mogelijk met de e-nose. 'De elektrische neus kan eenvoudig voorspellen of longkankerpatiënten baat hebben bij dure immuuntherapie', zo meldt het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) woensdag.
18/09 15u45  Minister Grapperhaus schakelt NCTV in na moord op advocaatNa de moord woensdagochtend vroeg op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert heeft minister Grapperhaus een team samengesteld onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) met vertegenwoordigers van OM en politie. Dit heeft Grapperhaus woensdagmiddag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.
18/09 14u30  Korpschef Erik Akerboom: 'een nieuwe grens is overschreden'Politiekorpschef Erik Akerboom heeft woensdagmiddag gereageerd op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Amsterdam Buitenveldert woensdagochtend vroeg.
18/09 14u00  Collega's en politici diep geschokt om liquidatie Derk Wiersum, familie kroongetuige niet verbaasdAdvocaten en politici reageren geschokt op de liquidatie van strafadvocaat Derk Wiersum.
18/09 13u30  Collega's en politici diep geschokt door liquidatie Derk Wiersum, familie kroongetuige niet verbaasdAdvocaten en politici reageren geschokt op de liquidatie van strafadvocaat Derk Wiersum.
18/09 13u15  Reacties op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, collega's en politici diep geschoktAdvocaten en politici reageren geschokt op de liquidatie van strafadvocaat Derk Wiersum.
18/09 11u45  Wanneer elke seconde te lang duurtPolitieagent M. werd woensdagavond 4 september slachtoffer van een poging zware mishandeling door twee burgers. Tijdens een aanhouding in Klimmen ontstond er een schermutseling waarbij hij mishandeld werd. Uiteindelijk was hij zelfs genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen.
18/09 11u30  Grondpersoneel KLM legt opnieuw werk neerHet grondpersoneel van KLM legt woensdagmiddag opnieuw het werk neer.
18/09 10u30  Advocaat van kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdamse wijk BuitenveldertIn de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend een man op straat doodgeschoten. Het gaat om Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. Dit heeft de politie bevestigd.
18/09 09u45  Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan SchipholBegin september is een Boeing 737-800 van Transavia per ongeluk bijna opgestegen vanaf een taxibaan op Schiphol.
18/09 09u15  Acht woningen ontruimd na brand AssenAan de Händelsplaats in Assen is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken op een bovenetage van een woning.
18/09 09u00  Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaanBegin september is een Boeing 737-800 van Transavia per ongeluk bijna opgestegen vanaf een taxibaan op Schiphol.
17/09 22u15  Rob de Nijs zet punt achter 60-jarige carrièreZanger Rob de Nijs ( 77) stopt met zijn zangcarrière. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd. De Nijs maakt zijn huidige tournee af en komt in 2020 met een afscheidstournee door heel Nederland om te eindigen in Amsterdam, de plek waar het allemaal begon. Hij heeft dan 60 jaar lang als zanger opgetreden.
17/09 21u15  Brandweer redt vogel uit schoorsteen van woonboerderijDe brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een vogel die vast zat in een schoorsteen van een woonboerderij aan de Esscheweg in Boxtel.
17/09 19u30  Komend jaar 88 miljard euro beschikbaar voor zorgIn het komende jaar is er 88 miljard euro beschikbaar voor de zorg. 'Dat is ruim 3 miljard meer dan in het jaar ervoor', zo laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag op Prinsjesdag weten. De 88 miljard zijn alle uitgaven waarvoor de bewindspersonen van VWS verantwoordelijk zijn. Het betreft hier de zorguitgaven die vallen onder de Zvw en de Wlz, uitgaven die worden gedaan via de begroting en de, vanaf 2019, overgehevelde uitgaven voor Wmo en Jeugdzorg. De zorgtoeslag wordt niet meegenomen.
17/09 19u15  Hagenaar (71) paar uur na mishandeling overledenEen 71-jarige Hagenaar, die afgelopen maandag 16 september omstreeks 15.00 uur op de Willem de Zwijgerlaan slachtoffer werd van een mishandeling is later op de dag in het ziekenhuis overleden.
17/09 19u15  Man klem op toiletHulpdiensten moesten dinsdagavond de deur uit voor een beknelling in een woning aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel.
17/09 19u15  Lees hier de volledige TroonredeTraditiegetrouw heeft de koning op de derde dinsdag in september de Troonrede voorgelezen in de Ridderzaal.
17/09 19u00  Kabinet investeert twee miljard euro om woningmarkt vlot te trekkenHet kabinet gaat gemeenten en woningcorporaties stimuleren om sneller en meer betaalbare woningen te realiseren. 'Om de woningmarkt vlot te trekken investeert het kabinet de komende jaren twee miljard euro. Starters en middeninkomens kunnen profiteren van deze financiële impuls', zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vandaag op Prinsjesdag.
17/09 17u15  Politie onderzoekt ernstig letsel bij klein kindDe recherche van de politie Noord-Holland doet onderzoek naar de toedracht van een incident waarbij een zeer jong kind ernstig letsel heeft opgelopen.
17/09 17u15  Brand door werkzaamheden in meterkastBij werkzaamheden aan de meterkast in een woning in Hoogeveen is dinsdagmorgen brand ontstaan.
17/09 17u15  Begroting Defensie 2020: repareren en moderniserenIn 2020 gaat Defensie door met het herstellen en moderniseren van de krijgsmacht. Sinds het begrotingsdieptepunt in 2014 heeft Defensie in 2020 iets meer dan € 3 miljard extra te besteden. Het budget van Defensie komt daarmee op € 11,035 miljard.
17/09 17u00  Belastingplan 2020: werken wordt lonender en kabinet maakt direct werk van KlimaatakkoordNederlanders gaan over het algemeen meer overhouden van iedere euro die binnenkomt en (meer) werken wordt lonender. Hier staat een lastenverzwaring voor bedrijven tegenover. Ook wordt direct werk gemaakt van het Klimaatakkoord, met belastingmaatregelen die klimaatvriendelijk gedrag stimuleren. Het kabinet neemt daarnaast maatregelen om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan.
17/09 16u45  Dode (26) bij eenzijdig ongeval in HelmondBij een eenzijdig motorongeval is dinsdagmiddag in Helmond een 26-jarige man uit die plaats om het leven gekomen.
17/09 16u30  Dode bij eenzijdig ongeval in HelmondBij een eenzijdig ongeval is dinsdagmiddag in Helmond de bestuurder van een motor om het leven gekomen.
17/09 16u00  Miljoenennota 2020Nederland houdt zich knap staande in een wereld waar de economische en geopolitieke onrust toeneemt. Na jaren van hoogtij vlakt de economische groei weliswaar af. Maar met groeipercentages van 1,8% dit jaar en 1,5% in 2020 toont de Nederlandse economie zich vooralsnog robuust. Dat staat in de Miljoenennota 2020 die minister Wopke Hoekstra van Financiën vandaag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.
17/09 15u30  Dode bij eenzijding ongeval in HelmondBij een eenzijdig ongeval is dinsdagmiddag in Helmond de bestuurder van een motor om het leven gekomen.
17/09 15u00  Verdachte plaatsen handgranaat aangehoudenDe recherche heeft na uitgebreid onderzoek een 21-jarige man aangehouden op verdenking van het plaatsen van een handgranaat op de brievenbus van een bestuurslid van een moskee in Amsterdam Oost.
17/09 14u00  Volledige TroonredeTraditiegetrouw heeft de koning op de derde dinsdag in september de Troonrede voorgelezen in de Ridderzaal.
17/09 14u00  Man opgepakt voor schietincidentEen 20-jarige man uit De Mortel meldde zich maandagochtend met zijn raadsman op het politiebureau, omdat hij daar door de recherche was ontboden. Hij wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van zondag 14 april iemand te hebben beschoten.
17/09 14u00  Veertien jaar gevangenisstraf voor doodslag op echtgenote en haar ongeboren kindDe rechtbank Noord-Nederland heeft een man veroordeeld voor het om het leven brengen van zijn echtgenote en haar ongeboren kind. De van oorsprong Eritrese man en de vrouw, die samen al twee kinderen hadden, woonden sinds enkele jaren in Leens.
17/09 13u45  Tbs met dwangverpleging en gevangenisstraf voor moordDe rechtbank veroordeelt een 32-jarige man uit Culemborg tot tbs met dwangverpleging en 5 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van ruim 14 duizend euro aan de nabestaanden van het slachtoffer betalen.
17/09 13u45  Alleen roetveegpieten bij intocht Sinterklaas in ApeldoornDe NTR heeft met de gemeente Apeldoorn afgestemd dat bij de landelijke intocht van Sinterklaas uitsluitend roetveegpieten zullen worden ingezet die niet volledig zwart geschminkt zijn.
17/09 13u15  Dode en gewonde bij steekpartij tijdens uitvaartBij een Turkse uitvaart heeft op het terrein van de Turks Islamitische Culturele Stichting in Den Haag een dodelijke steekpartij plaatsgevonden. Een tweede slachtoffer is volgens de politie naar een ziekenhuis gebracht.
17/09 12u45  Grote brand Latexweg AmsterdamOp de Latexweg in Amsterdam is dinsdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken in een loods.
17/09 12u45  Meer kennis nodig bij verpleegkundigen en verzorgenden over osteoporose en fractuurrisicoVerpleegkundige en verzorgende professionals ervaren een gebrek aan kennis over osteoporose en fractuurrisico. Zij komen kennis tekort over preventieve maatregelen, risicofactoren, de aandoening zelf en medicatie. De ontwikkeling van een landelijke richtlijn voor verpleegkundige en verzorgende professionals lijkt een goede eerste stap om deze knelpunten aan te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel.
17/09 12u30  Kerklid mag gegevens over haar bij kerk inzienEen gereformeerde kerk moet een kerklid inzage verlenen in de door haar gevraagde persoonsgegevens. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep bepaald. Het Haagse gerechtshof heeft geoordeeld dat de kerk op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens en de AVG verplicht is het betreffende kerklid inzage in haar persoonsgegevens te geven.
17/09 11u00  Den Haag klaar voor PrinsjesdagVandaag is het Prinsjesdag: de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Op deze dag maakt het Koninklijk Paar een rijtoer door de stad. En in de Ridderzaal spreekt de Koning de Troonrede uit. Gistermiddag en vanochtend vonden de laatste voorbereidingen plaats.
17/09 10u45  Aanhouding na vondst chemicaliënDe politie arresteerde maandag 16 september 2019 rond 18u00 op de Bosscheweg in Berkel Enschot twee verdachten, omdat in hun auto vaten met chemicaliën stonden.
17/09 10u30  Onderzoek naar gezonder én duurzamer etenOp 17 september 2019 promoveert Sander Biesbroek aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift ‘Healthy and Sustainable Diets – Finding co-benefits and trade-offs for the Netherlands’. Hiervoor heeft hij onderzoek gedaan naar het verband tussen milieubelasting van voedingspatronen en de gezondheid. Biesbroek is als promovendus verbonden aan het Centrum Voeding, Preventie en Zorg van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .
17/09 08u45  Minister Defensie maakt militair modestatement op PrinsjesdagEen stijlvolle jurk gemaakt van een patchwork van stukjes uniform van de 4 krijgsmachtdelen. Prinsjesdag is bij uitstek de gelegenheid om in een bijzondere creatie voor de dag te komen. En dat is precies wat minister Ank Bijleveld-Bijleveld vandaag doet met haar modestatement.
17/09 08u45  Terugloop defensiepersoneel neemt afIn 2017 vertrokken ruim 4,5 duizend personeelsleden bij Defensie. Met een instroom van ruim 4,2 duizend personen in hetzelfde jaar kent Defensie een teruglopend personeelsbestand. Wel is de afname in 2017 kleiner dan in de twee jaren daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS naar defensiepersoneel, bekostigd door het ministerie van Defensie.
17/09 08u30  Twee doden bij frontale aanrijdingBij een frontale aanrijding tussen twee personenwagens bij Nieuw-Weerdinge zijn maandagavond twee personen om het leven gekomen.
17/09 08u15  Personenauto’s rijden recordaantal kilometers in 2018Nederlandse personenauto’s hebben in 2018 een recordaantal van 121,4 miljard kilometer afgelegd. Dat is 1,2 procent meer dan in 2017. Vooral auto’s op naam van een bedrijf reden meer. Het aantal op diesel afgelegde kilometers daalde opnieuw ten gunste van benzinekilometers, vooral bij bedrijfsauto’s. Dit blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Reizen via Neckermann geannuleerd24/09 08u30 - Blik op Nieuws: Naar aanleiding van het Engelse Thomas Cook Group heeft de Nederlandse tak Thomas Cook/ Neckermann de afgelopen 24 uur gekeken om de geboekte reizen door te laten gaan.
9x 9 van 10 gevaarlijkste beroepen gedomineerd door mannen24/09 08u45 - Blik op Nieuws: Mannen geven vaker dan vrouwen aan gevaarlijk werk te doen. In 9 van de 10 beroepen waarin werknemers het vaakst aangeven gevaarlijk werk te verrichten, werken overwegend mannen, hun aandeel varieert van 67 tot bijna 100 procent. Hiertoe behoren onder meer beveiligingswerkers, bestuurders van voertuigen, en machinebedieners. Ook zijn mannen vaker betrokken bij een arbeidsongeval met verzuim. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), die door het CBS en TNO wordt uitgevoerd.
9x Dakdekkers beschoten, twee mensen aangehouden24/09 08u45 - Blik op Nieuws: Enkele dakdekkers, welke op een woning aan de Marterhof aan het werk waren, zijn maandag in Etten-Leur door meerdere mensen onder vuur genomen. De politie heeft tot nu toe twee mensen aangehouden.
6x Politiebureaus in Tilburg en Breda kort gesloten vanwege dreiging24/09 10u15 - Blik op Nieuws: Politiebureaus in en om Tilburg en Breda zijn op maandag 23 september in de late middag en vroege avond enige tijd gesloten geweest vanwege een dreiging.
5x Minister Bruins roept landen op mee te strijden tegen hoge medicijnprijzen23/09 22u15 - Blik op Nieuws: Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft landen wereldwijd opgeroepen mee te doen aan het International Horizon Scanning Initiative. Hij deed deze oproep maandag tijdens een top van de Verenigde Naties (VN) in New York.
4x 89-jarige fietser omgekomen bij botsing in Bunnik23/09 20u15 - Blik op Nieuws: Een 89-jarige fietser, die afgelopen vrijdag zwaar gewond raakte, bij een verkeersongeval op de Stationsweg in Bunnik, is maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dit meldt de politie maandag.
4x Eerste zitting Marengo-proces extra beveiligd24/09 10u30 - Blik op Nieuws: Voor het eerst na de liquidatie op Derk Wierdum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol een tweede pro forma-zitting gehouden in het liquidatieproces Marengo.
3x Wereldprimeur: hiv-onderzoekers ontdekken waar restvirus zich schuilhoudt23/09 20u30 - Blik op Nieuws: Hoewel het HIV-virus dankzij aidsremmers tegenwoordig goed onder controle kan gehouden worden, is genezing nog niet voor morgen. Daarvoor moet de kleine hoeveelheid restvirus die in het lichaam blijft bij therapie, helemaal verwijderd worden.
2x Faillissement reisorganisatie Thomas Cook treft zo'n 600.000 vakantiegangers23/09 10u00 - Blik op Nieuws: De Britse reisorganisatie Thomas Cook, het moederbedrijf van Neckermann, is failliet gegaan.
2x Steeds meer Nederlanders hebben last van huisstofmijtallergie23/09 15u30 - Blik op Nieuws: Een allergie klinkt misschien vrij onschuldig maar iemand die allergisch is kan vrij ernstige klachten ontwikkelen. De meest bekende allergieën zijn voedselallergieën waarbij iemand allergisch is voor een bepaalde soort voeding zoals noten of een bepaald soort fruit. Naast voedselallergie zijn er verschillende inademingsallergieën waarvan hooikoorts de bekendste variant in Nederland is.

Statistieken

Artikels:
29591
Gelezen:
17131
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven