donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
21/11 12u30  'Politiemensen en organisatie raken in moordend tempo volledig uitgeput' Het gaat niet goed met de politiemensen en hun organisatie in Nederland. De politiebonden eisen dan ook acute maatregelen om dreigende uitputting van de politieorganisatie te voorkomen, zo melden de vakbonden donderdag. De bonden hebben de maatregelen die volgens hen acuut nodig zijn op ruim twee A4-tjes uitgeschreven.
21/11 11u30  Geen akkoord nieuwe cao primair onderwijs Er komt voorlopig geen akkoord voor een nieuwe cao in het primair onderwijs. 'De onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers zijn woensdagavond laat afgebroken', zo laat de AOb donderdag weten.
21/11 11u00  Elke dag 8 Nederlanders met diagnose extreem dodelijke alvleesklierkanker Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan alvleesklierkanker en ongeveer evenveel patiënten krijgen jaarlijks de diagnose. 'Dat zijn 8 Nederlanders per dag. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven', zo meldt de Maag Lever Darm Stichting donderdag op Wereld Alvleesklierkanker Dag.
21/11 10u45  Mogelijk explosief op woonwagenkamp Lith gevonden In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in alle vroegte een woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Dit meldt de politie donderdag.
21/11 09u15  Operatie Alfa: nu woonwagenkamp Lith door politie volledig afgesloten In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in alle vroegte een woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Dit meldt de politie donderdag.
21/11 08u45  CBS: Koopwoningen in oktober ruim 6 procent duurder Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1 procent duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is dezelfde als in september, zo blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
20/11 21u45  Zeer grote brand bij Schokland Bij een zorgboerderij op Schokland is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken in een schuur. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.
20/11 21u00  Zeer grote brand op Schokland Bij een zorgboerderij op Schokland is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken in een schuur. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.
20/11 19u30  ADO Den Haag-spelers spreken zich uit tegen kindermishandeling ADO Den Haag-voetballers John Goossens en Michiel Kramer spreken zich namens de club in een filmpje van de gemeente uit tegen kindermishandeling. Kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling raden ze aan met een vertrouweling te praten. Ouders of verzorgers die hun kinderen mishandelen, vragen ze met klem om hulp te zoeken.
20/11 19u30  Schiphol wint Kristalprijs 2019 Royal Schiphol Group wint de Kristalprijs 2019, de prijs voor de meest transparante verslaggeving over het financiële jaar 2018. Schiphol eindigde met hun maatschappelijke jaarverslag als hoogste op de ranglijst van de Transparantiebenchmark 2019. De jury geeft aan dat Schiphol op een heldere manier over duurzame thema’s rapporteert en daarbij ook transparant is over de verbeterpunten. De Kristalprijs is in 2010 ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
20/11 18u30  OM: Jongen (18) schuldig aan dood 14-jarige zusje na spelen met pistool De officier van justitie houdt een destijds 18-jarige jongen verantwoordelijk voor de dood van zijn 14-jarige zusje in augustus 2017 in Almere. De verdachte is dood door schuld verweten. Voor de ten laste gelegde doodslag is vrijspraak gevraagd.
20/11 18u15  Met dodelijke Lassavirus besmette Nederlandse tropenarts opgenomen in LUMC Bij het LUMC is dinsdagnacht een Nederlandse tropenarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) binnengebracht met verdenking op het dodelijke Lassavirus. 'Woensdagmorgen bleek uit bloedtests dat de arts daadwerkelijk besmet is. De man wordt verpleegd in strikte isolatie', zo meldt het LUMC woensdag.
20/11 18u15  Waarschuwingen voor dichte mist in noorden en oosten van het land Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor dichte mist in het noorden en oosten van het land. De waarschuwing is van kracht van woensdagavond 18.00 uur tot middernacht.
20/11 17u45  Stadhuis Haarlem afgezet na vondst handgranaat op trap Woensdagmiddag is rond 16.45 uur de Grote Markt en het stadhuis afgezet na de vondst van een explosief op de trap van het stadhuis. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
20/11 17u15  Vijftig nieuwe waterstofbussen erbij in het OV Vijftig nieuwe waterstofbussen erbij in het openbaar vervoer. Die afspraak hebben minister Stientje Van Veldhoven (Milieu en Wonen), gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en gedeputeerde Fleur Gräper (provincie Groningen) woensdag ondertekend.
Laatste update: vandaag om 12u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 16u45  Nieuwe aanhouding in zaak rond liquidatie Derk WiersumIn de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een vierde verdachte aangehouden in de zaak rond de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt. De man werd door een arrestatieteam op de openbare weg aangehouden', aldus de politie.
20/11 15u15  IND mocht verblijfsvergunning na verblijf van 50 jaar niet intrekkenDe rechtbank in Groningen heeft het besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), om de verblijfsvergunning van een man die al bijna 50 jaar in Nederland verbleef in te trekken, ongegrond verklaard. Dit meldt de rechtbank in Groningen woensdag.
20/11 15u00  Staat mogelijk aansprakelijk voor dodelijk schietincident Irak in 2004De Staat is mogelijk aansprakelijk voor een dodelijk schietincident in Irak op 21 april 2004. Hierbij werd een inzittende van een auto, die een controlepost passeerde, dodelijk getroffen. Dit heeft de rechtbank in Den Haag woensdag in een tussenvonnis bepaald.
20/11 14u45  Geen wapen aangetroffen bij door arrestatieteam aangehouden man NijmegenDe verdachte uit Nijmegen die dinsdagavond rond 19.00 uur door de politie is aangehouden zit nog vast en is in verzekering gesteld. 'De man is een bewoner van een zorgorganisatie die gehuisvest is in Achter de Bank', zo meldt de politie woensdag.
20/11 14u45  Zwaardere verdenking: Jos B. zou Nicky Verstappen hebben gedood om misbruik te verhullenTijdens de regiezitting in de rechtbank van Maastricht laat het Openbaar Ministerie (OM) weten dat het Jos B. verdenkt van 'gekwalificeerde doodslag' op Nicky Verstappen.
20/11 14u00  Politie zit nog met veel vragen rond dodelijke aanrijding OosterhoutDe politie zit met nog veel vragen nadat woensdagavond een 60-jarige fietser uit Oosterhout is omgekomen bij een verkeersongeval rond 18.00 uur op de Herendam in Oosterhout.
20/11 13u30  Bijzondere geboorte: Safaripark Beekse Bergen verwelkomt hyena-pupNaast pepernoten konden afgelopen weekend ook beschuit met muisjes uit de kast gehaald worden in Safaripark Beekse Bergen. In het dierenpark werd namelijk zaterdagochtend een gevlekte hyena geboren.
20/11 13u00  Al 35 kerken rood op #RedWednesdayOp woensdag 27 november worden in heel Nederland kerken rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen.
20/11 12u45  Een Marsbasis bouwen met bacteriënHoe maak je een Marsbasis? Simpel: je stuurt een capsule met wat bacteriën naar de rode planeet en laat ze daar ijzer mijnen. Na een aantal jaren stuur je er mensen achteraan die met het materiaal een basis bouwen.
20/11 12u15  Nog minder huizen gebouwd door stikstofcrisisIn de komende twee jaar worden er veel minder woningen gebouwd dan het kabinet heeft beloofd.
20/11 11u15  Verstekelingen koelcontainer vermoedelijk uit Koeweit en IrakDe vreemdelingen die gisteren werden aangetroffen in een koelcontainer op een vrachtschip komen vermoedelijk uit het Midden-Oosten, voornamelijk Koeweit en Irak.
20/11 10u45  Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken tijdens lezing in kliniekIn de Schlosspark kliniek, een privékliniek in Berlijn, stadsdeel Charlotteburg, is dinsdagavond de zoon de Duitse oud-president Richard von Weizäcker doodgestoken.
20/11 10u00  Man (35) komt om het leven bij een ongeval in SchinnenBij een frontale botsing op de Altaarstraat in het Limburgse Schinnen is een 35-jarige man uit Hoensbroek om het leven gekoomen.
20/11 09u45  Zorg in Nederland ligt plat, driekwart werknemers ziekenhuizen staaktIn heel het land leggen werknemers in de algemene ziekenhuizen woensdag het werk neer en werken ze volgens een zondagsrooster.
20/11 09u00  Luchtvaart stoot helft broeikasgas transportsector uitIn 2018 stootte de Nederlandse transportsector 26 miljard kilogram CO2-equivalenten aan broeikasgassen uit. Dat is bijna net zoveel als in 2012.
20/11 08u45  Code geel vanwege mist en gladheid door bevriezingHet KNMI geeft voor woensdagochtend met uitzondering van het Waddengebied voor het hele land code geel af vanwege gladheid door bevriezing en plaatselijk dichte mist.
19/11 22u30  Voor de liefhebber: Rolls-Royce Black Badge Cullinan vanafprijs 472.129,- euro'Black Badge appelleert aan de wensen van een specifieke klantengroep van Rolls-Royce: mannen en vrouwen die risico’s durven nemen en die hun eigen successen creëren. Toen onze ontwerpers, technici en vakmensen in 2016 voor het eerst uiting gaven aan ons dynamische nieuwe alter ego, werd duidelijk dat Black Badge niet alleen moeiteloos kan bestaan binnen de grenzen van ons illustere en historische merk. Het label heeft eigenhandig een nieuwe niche binnen het superlatieve luxesegment gecreëerd. De meest duistere en uitgesproken expressie van Black Badge is nu gearriveerd: Black Badge Cullinan is de Koning van de Nacht', aldus Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars.
19/11 22u15  Twee nieuwe aanhoudingen in moordzaak advocaat Derk WiersumDe politie heeft in moordzaak Derk Wiersum twee nieuwe aanhoudingen verricht. 'Het gaat om twee mannen', zo meldt de politie dinsdagavond.
19/11 20u45  Verstekelingen in koelcontainer ontdekt op uit Vlaardingen vertrokken veerbootDe hulpdiensten hebben dinsdagavond rond 18.30 uur een melding gekregen van een veerboot die uit Vlaardingen was vertrokken en richting Engeland voer toen bleek dat er zich in een koelcontainer aan boord verstekelingen bevonden. Dit meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dinsdagavond.
19/11 20u00  Politie vindt ''bom'' onder bedDe politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november een 30-jarige man in zijn woning in Zwolle aangehouden voor het bezit en de handel van illegaal vuurwerk. De man had onder andere duizend nitraten in een koffer op zijn slaapkamer opgeborgen.
19/11 19u15  Man dreigt mensen neer te schieten in centrum NijmegenDe politie in Nijmegen kreeg dinsdagmiddag even voor 16.30 uur een melding binnen dat een man, die zich in een kantoorpand in het centrum had verschanst, dreigde mensen neer te schieten. Dit meldt de politie dinsdagmiddag.
19/11 18u00  Jager gewond bij jachtongevalIn het Brabantse Macharen is dinsdagmiddag een persoon gewond geraakt bij een jachtongeval. Dit maakte de politie bekend.
19/11 16u30  15 jaar cel voor moord op Caroline van ToledoDe meervoudige kamer van de rechtbank Rotterdam heeft donderdaf een man uit Brielle veroordeeld voor de moord op de 35-jarige Caroline van Toledo uit Oostvoorne.
19/11 16u15  Aantal Rotterdammers in de bijstand daaltHet aantal Rotterdammers met een bijstandsuitkering daalt. Deze maand is het aantal voor het eerst in bijna acht jaar onder de 34.000 uitkeringen gezakt. Met meer persoonlijke aandacht en maatwerk, een vriendelijkere bejegening en inzet op duurzame uitstroom wil het college naar 30.000 Rotterdammers in de bijstand in 2022.
19/11 15u30  Gevangenisstraf voor veroorzaker dodelijk verkeersongeval SittardEen 44-jarige vrouw is door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook mag zij 5 jaren geen motorrijtuigen besturen. De vrouw veroorzaakte in de vroege ochtend van 9 september 2018 in Sittard een verkeersongeval waarbij een fietsster om het leven is gekomen. Na dit verkeersongeval heeft de verdachte een aantal geparkeerde auto’s aangereden, waarna zij de plaats van het ongeval heeft verlaten.
19/11 15u30  Stel aangehouden op verdenking van witwassenDe politie heeft na een inval aan de Basstraat in Helmond een man (27) en vrouw (24) aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen.
19/11 15u30  Pensioenkortingen grotendeels van de baanPensioenfondsen die in problemen verkeren krijgen onder voorwaarden langer de tijd om te voldoen aan de huidige gestelde financiële eisen. Met deze maatregel wordt naar verwachting voorkomen dat een groot aantal pensioenfondsen volgend jaar kortingen moet doorvoeren.
19/11 14u30  Meer dan 15.000 kinderen op wachtlijst voor Sinterklaascadeau1 op de 12 kinderen groeit in Nederland op in armoede. Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen toch een cadeautje krijgt van de Sint. Het aantal aanvragen is echter zo hoog, dat 15.139 schoentjes dreigen leeg te blijven. Kinderhulp maakt zich daarom ernstig zorgen.
19/11 14u00  JC-Electronics uit Leek beste leerbedrijf van Nederland 2019JC-Electronics uit Leek is het beste leerbedrijf van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.
19/11 13u30  Energiebesparing populair: 223 voorstellen vanuit gemeentenGemeenten maken gretig gebruik van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In de vijf weken dat gemeenten een aanvraag konden indienen zijn er 223 voorstellen binnengekomen voor in totaal 95 miljoen euro. Er is 87 miljoen euro beschikbaar. Met de ingediende plannen kunnen naar verwachting 1 miljoen woningen worden bereikt met energiebesparende maatregelen.
19/11 13u30  Mini-ezeltje geboren in DierenPark AmersfoortBeschuit met muisjes in DierenPark Amersfoort, want daar is een mini-ezeltje geboren. “Moeder Olivia heeft haar eerste jong gebaard en het blijkt een gezond meisje te zijn”, vertelt dierverzorger Corine de Ruiter. “Veulen Bonnie drinkt goed en heeft de eerste stapjes buiten al gezet.”
19/11 12u00  Celstraffen en werkstraffen geëist tegen Utrechtse familie voor hasjhandelTegen zeven mannen uit Utrecht, die onder andere verdacht worden van de handel in hasj, zijn vandaag celstraffen, werkstraffen en geldboetes geëist. Vier van de zeven zouden een criminele organisatie hebben gevormd. Zij hielden zich bezig met de handel van hasj in Utrecht, levering van drugs aan een coffeeshop in Amsterdam en het opzetten van hennepkwekerijen in Spanje. Daarnaast zijn hen afzonderlijk strafbare feiten ten laste gelegd zoals witwassen, handel in medicijnen, poging oplichting en het doen van een valse aangifte, wapen- en drugsbezit.
19/11 11u45  Meer mankracht voor politie in strijd tegen mensenhandelDe Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie krijgt er de komende jaren meer capaciteit bij. In totaal gaat het om 87 fte extra. Dat schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol dinsdag aan de Tweede Kamer.
19/11 10u30  Vertrouwenscrisis bij Landelijke Eenheid van de politieBronnen die in gesprek zijn geweest met het NRC klagen over vriendjespolitie, wegkijkgedrag en machtsmisbruik binnen de Landelijke Eenheid van de politie. De hoogoplopende vertrouwenscrisis tussen agenten en de leiding belemmert in ernstige mate het werk om zware misdagen en terrorisme aan te pakken.
19/11 10u15  Stijging aantal soa-testen bij mannen die seks hebben met mannenDe Centra Seksuele Gezondheid hebben de eerste helft van 2019 ruim 74.000 bezoekers gehad voor een soa Seksueel overdraagbare aandoeningen -test. Het aantal testen bij mannen die seks hebben met mannen (MSM mannen die seks hebben met mannen ) is met 8 procent gestegen vergeleken met vorig jaar.
19/11 10u15  Eerste wetgevingspakket uitwerking pensioenakkoord in internetconsultatieHet eerste wetgevingspakket in het kader van de uitwerking van het pensioenakkoord gaat vandaag in internetconsultatie. Het kabinet wil met het wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ meer ruimte bieden voor keuzevrijheid in het pensioenstelsel. Zo krijgen deelnemers het recht om bij pensionering eenmalig een bedrag ineens op te nemen. Ook krijgen werknemers die niet gezond kunnen blijven doorwerken de mogelijkheid om - in overeenstemming met hun werkgever - drie jaar vóór hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Ten slotte wordt het aantal weken belastingvrij verlofsparen verdubbeld van vijftig naar honderd.
19/11 10u15  Ernstig verkeersongeval tussen auto en fietserDinsdagochtend vond er een ernstige aanrijding plaats op de Kesselseweg in Reuver. De politie roept getuigen op zich te melden.
19/11 10u15  Plofkraak op geldautomaat in ZaandamDe politie zoekt getuigen van een plofkraak op een geldautomaat aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam. Rond 04.30 uur kwam de melding bij de politie binnen.
19/11 10u00  Vrouwen verdienen jaarlijks gemiddeld 5.000 euro minder dan mannenWerkende Nederlandse vrouwen verdienen gemiddeld 33.750 euro per jaar. Dat is ruim 5.000 euro minder dan hun mannelijke collega’s. Hoe hoger de genoten opleiding, hoe groter het onderlinge verschil. De grootste loonkloof tussen de seksen is zichtbaar binnen de juridische sector en bij financiële instellingen. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2019 van Intermediair in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onder bijna 44.000 respondenten.
19/11 08u30  Participatiewet mist doelDe invoering van de Participatiewet heeft nauwelijks geleid tot verhoging van de baankansen, zoals beoogd met de wet. Voor de grootste groep, de klassieke bijstandsgerechtigden, is er amper een verschil. Voor mensen die het recht op toegang tot de sociale werkvoorziening verloren, daalde de kans op werk. Voor jonggehandicapten met arbeidsvermogen stegen de baankansen. Hun inkomenspositie verslechterde echter en het gaat vaker om tijdelijk werk. Dit blijkt vandaag uit de eindevaluatie van de Participatiewet door het SCP.
19/11 08u15  Fileschade vrachtverkeer naar nieuw record: 1,4 miljard euroHet bedrijfsleven leed in 2018 1,4 miljard euro schade doordat vrachtauto’s door files stilstonden of omreden. Dat is de hoogste schade ooit gemeten. evofenedex en Transport en Logistiek Nederland vragen het kabinet daarom snel de grootste knelpunten op de wegen aan te pakken.
19/11 08u15  Politie arresteert zes mannen bij cocaïnewasserijMaandagavond werd in een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord een cocaïnewasserij ontdekt. Later op de avond arresteerde de politie zes mannen, die zich probeerden te verschuilen. De politie heeft een flinke hoeveelheid cocaïne afgevoerd.
19/11 08u15  Alkmaar meest toiletvriendelijke grote gemeente van 2019Vandaag is het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de Toiletalliantie (Maag Lever Darm Stichting en 12 andere maatschappelijke organisaties), aandacht vraagt voor het tekort aan openbare toiletten. Samen met de app HogeNood is onderzoek gedaan onder de 50 grootste Nederlandse gemeenten naar de meest toiletvriendelijke gemeente.
19/11 08u00  Omzet industrie opnieuw gedaaldIn het derde kwartaal van 2019 was de omzet van de industrie 6,3 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van deze sector daalde hiermee voor het derde kwartaal op rij. Producenten in de industrie verwachten voor 2020 een toename van de omzet en de personeelssterkte. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de industrie.
19/11 08u00  Ruime meerderheid wijst euthanasie niet principieel afEuthanasie moet in bepaalde gevallen mogelijk zijn, vindt 87 procent van de volwassenen in Nederland. Daartegenover is 8 procent in alle gevallen tegen, en 5 procent kan of wil er niets over zeggen. Dit meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2018.
18/11 21u30  Lage dosering prednisolon blijkt effectief bij handartroseEen lage dosering prednisolon zorgt voor minder pijn en een betere handfunctie bij patiënten met handartrose. Dat concluderen onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) uit een studie waarin ze prednisolon vergeleken met een placebo. 'De resultaten verschenen op 11 november 2019 in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet', zo meldt het LUMC maandag.
18/11 20u30  Amsterdammer aangehouden voor doodsbedreigingen Ozcan AkyolDe politie heeft maandagochtend een 30-jarige Amsterdammer aangehouden die er van wordt verdacht dreigende tekst op Twitter te hebben geplaatst waarin hij Akyol heeft getagt en hem onder andere heeft bedreigd met de dood. Dit meldt de politie maandagmiddag.
18/11 20u15  Man doodgestoken in Rotterdam HoogvlietMaandagmiddag liep een ruzie tussen twee mannen uit de hand en eindigde in een dodelijke steekpartij. 'Reanimatie mocht niet meer baten en één van de twee mannen overleed in de portiek aan zijn verwondingen', zo meldt de politie maandagavond. 'De politie hield een 50-jarige man uit Rotterdam Hoogvliet aan als verdachte, hij is bekend bij de hulpverlening', aldus de politie.
18/11 17u45  Tante Rikie voor het laatst in haar rol als festivaldirectrice Zwarte CrossTante Rikie zal dit jaar (2020) voor het laatst in haar rol als festivaldirectrice actief zijn op de Zwarte Cross.
18/11 17u45  Meisje (4) omgekomen nadat auto fietsers schept in AmersfoortHet 4-jarige meisje, dat afgelopen zondagmiddag in Amersfoort zwaargewond raakte nadat zij door een auto werd aangereden op de Leusderweg, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.
18/11 17u30  FC Den Bosch heeft de plank volledig misgeslagen met reactie op racismeFC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar te snelle statement, zo meldt de voetbalclub.
18/11 17u30  Internationale deskundigen in Nederland bijeen om sjoemelsigarettenMaandag en dinsdag komen bij het RIVM in Bilthoven internationale deskundigen bij elkaar om de laatste wetenschappelijke inzichten te bespreken op het terrein van filterventilatie van sigaretten – de zogenoemde sjoemelsigaretten – en de impact op gezondheid en rookgedrag. 'De bijeenkomst vindt plaats op verzoek van Nederland in het kader van de voorbereidingen op de internationale COP9 conferentie over tabaksontmoediging die volgend jaar in Den Haag plaatsvindt', zo meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maandag.
18/11 17u00  Overvaller met Screammasker schrikt van gillende verkoopsterZondagavond overviel een man met donkere kleding en een Screammasker op een supermarkt aan de Reigerlaan. Hij bedreigde de vrouw met een mes en wilde geld. 'De schrik zat er bij de medewerkster en haar gezin, die in de exotische supermarkt aan het werk was, goed in en de verkoopster gilde zo hard dat de overvaller schrok en er zonder buit vandoor ging', zo meldt de politie maandag.
18/11 16u45  CPB voorziet einde groei koopkracht na 2022 door vergrijzingDe koopkracht zal in de periode 2022-2025 niet verder groeien. Dit komt hoofdzakelijk door de vergrijzing, zo schrijft het Centraal Planbureau maandag in de Middellangetermijnverkenning 2022-2025 (MLT).
18/11 16u45  Dodelijk slachtoffer bij kop-staart aanrijding op A2 bij EindhovenMaandagochtend rond 09.30 uur heeft er op de Rijksweg A2 bij knooppunt De Hogt een ernstige aanrijding plaatsgevonden waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.
18/11 15u30  Gouden Film voor Instinct van regisseur Halina ReijnMeer dan 100.000 bezoekers hebben Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn en openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019, in de bioscoop gezien. 'De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald', zo meldt het Nederlands Film Festival maandag.
18/11 15u30  Amsterdammer (30) die Ozcan Akyol met dood bedreigde aangehoudenDe politie heeft maandagochtend een 30-jarige Amsterdammer aangehouden die er van wordt verdacht dreigende tekst op Twitter te hebben geplaatst waarin hij Akyol heeft getagt en hem onder andere heeft bedreigd met de dood. Dit meldt de politie maandagmiddag.
18/11 14u45  Gashoofdleiding lekgeslagen bij graafwerkzaamheden GasselteBij de aanleg van een glasvezelkabel aan de Gieterweg in Gasselte is maandagochtend een hoofdgasleiding geraakt. Het gas spoot vervolgens met hoge druk uit het lek.
18/11 14u30  Pakistaan veroordeeld tot 10 jaar cel om voorbereiding aanslag op Geert WildersMaandag heeft de rechtbank in Den Haag een 27-jarige man uit Pakistan veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor het voorbereiden van een terroristische aanslag op Geert Wilders. Dit heeft de rechtbank Den Haag maandagmiddag bekendgemaakt.
18/11 14u30  Vuurwerk nog steeds op nummer 1 op lijst met incidenten rond voetbalVuurwerk rond het voetbal scoort nog steeds met afstand het hoogste op de lijst van incidenten. 'Dit blijkt uit cijfers van het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid', zo meldt de politie maandag.
18/11 14u00  Extern onderzoek naar oplopende doorlooptijden INDEr komt een extern onderzoek naar de uitvoering van de asielprocedure door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). 'Hiertoe heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) opdracht gegeven', zo meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid maandag.
18/11 13u30  Economische groei zwakt af en groei zorguitgaven houdt aanDe bbp-groei valt terug naar 1,1% per jaar in 2022-2025 door de geringere groei van het arbeidsaanbod. De vergrijzing leidt er toe dat de bevolking in de leeftijdscategorie 15-74 jaar voor het eerst afneemt.
18/11 13u15  Woning dicht na geweld of wapenvondstEen burgemeester kan straks een woning sluiten als de openbare orde rond de woning is of dreigt te worden verstoord door ernstig geweld, zoals een beschieting of het gooien van explosieven.
18/11 13u15  Onterechte stopzetting toeslagen kinderopvang was bekend op hoogste niveau BelastingdienstTopambtenaren van de Belastingdienst hebben willens en wetens toeslagen voor kinderopvang stop laten zetten. Zelfs in zaken waarin al vaststond dat ouders er wel recht op hadden.
18/11 13u00  Onterechte stopzetting toeslagen was bekend op hoogste niveau BelastingdienstTopambtenaren van de Belastingdienst hebben willens en wetens toeslagen voor kinderopvang stop laten zetten. Zelfs in zaken waarin al vaststond dat ouders er wel recht op hadden.
18/11 11u30  Eén slachtoffer steekpartij Heerlen overledenEén van de twee personen die zondagavond gewond raakten bij een steekincident aan de Dommelstraat in Heerlen is overleden.
18/11 11u00  Geschoten op schutting van woning HeemskerkZondagavond even voor 21.40 uur is door onbekende(n) geschoten op een schutting van een woning aan het Toortshof.
18/11 11u00  KNVB noemt racistische uitingen 'ronduit walgelijk'Manager competitiezaken van de KNVB, Jan Bluijssen, noemt in het NOS Radio 1 Journaal de racistische uitingen van FC Den Bosch-fans richting Ahmed Mendes Moreira van Excelsior 'ronduit walgelijk!'
18/11 09u15  Vermogen van huishoudens opnieuw gestegenIn 2018 bedroeg het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens 38,4 duizend euro, 10 duizend euro meer dan een jaar eerder.
18/11 09u00  Gewonde bij schietincident in woning Den Bosch, mogelijk woningovervalIn de nacht van zondag op maandag heeft de politie een huis aan de Vierde Rompert in Den Bosch een gewonde man aangetroffen.
18/11 08u15  Rode Kruis: 820 miljoen mensen lijden wereldwijd hongerHet aantal mensen met honger neemt toe: in totaal lijden 820 miljoen mensen in de wereld honger.
18/11 08u00  Schoolverlater mbo-bbl heeft vaak werkStudenten die op het mbo een opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgden, hebben direct na het verlaten van de opleiding vaker werk dan studenten die de beroepsopleidende leerweg (bol) deden.
17/11 21u30  Brandend afval aangetroffen op zandpad in buitengebied van BoxtelDe brandweer werd zondagavond rond 19.45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hoogstraat in Boxtel. Op het zandpad in het buitengebied werd een hoop brandend afval aangetroffen wat lag te smeulen.
17/11 20u45  Amsterdam UMC stelt data over IC-patiënten beschikbaarAls eerste ziekenhuis in Europa stelt Amsterdam UMC data over intensive care patiënten beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek en om de zorg te verbeteren. Individuele patiënten zijn hierbij redelijkerwijs niet identificeerbaar. In totaal zijn er bijna 1 miljard datapunten beschikbaar, vooral vanuit de bewakingsapparatuur. Juist door deze big data kunnen artsen en wetenschappers vanuit de hele wereld algoritmes ontwikkelen met kunstmatige-intelligentie-technieken zoals machine learning. Die moeten zorgen dat toekomstige intensive care patiënten sneller de juiste behandeling krijgen. En dat is hard nodig, want nog steeds komt tot dertig procent van intensive care patiënten te overlijden. In Europa gaat het om honderden doden per dag.
17/11 20u30  Amsterdam UMC stelt data over IC-patiënten beschikbaar om levens te reddenAls eerste ziekenhuis in Europa stelt Amsterdam UMC data over intensive care patiënten beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek en om de zorg te verbeteren. Individuele patiënten zijn hierbij redelijkerwijs niet identificeerbaar, zo stelt het ziekenhuis.
17/11 20u15  Max Verstappen wint GP van BraziliëIn een zinderende race op het circuit van Brazilië heeft Max Verstappen zijn pole position weten te verzilveren met een eerste plaats. Door een goede strategie van het team van Red Bull en de fantastische race pace van Verstappen lag niemand de Nederlander een strobreedte in de weg.
17/11 17u30  Gemeenten willen geld van Rijk vanwege PFAS-problematiekGemeenten lopen tegen een flinke kostenpost aan vanwege de PFAS-problematiek. Projecten liggen stil, lopen vertraging op of zijn uitgesteld. Ook maken gemeenten hoge kosten vanwege de maatregelen die ze moeten treffen, zoals het instellen van depots om grond op te slaan.
17/11 17u15  Woensdag landelijke staking ziekenhuizenOp 20 november sluit een overweldigend aantal ziekenhuizen de deuren voor niet-spoedgevallen tijdens de eerste landelijke ‘ziekenhuisstaking’.
17/11 17u15  Opnieuw drie verdachten aangehouden in onderzoek vermiste BelgIn Nederland heeft de politie drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van de 56-jarige Belgische loodgieter Johan van der Heyden uit Lint. Het zou om twee minderjarige jongens gaan en een man van 30 jaar.
17/11 16u45  Drie zwaargewonden bij ongeval in AmersfoortOp de Leusderweg in Amersfoort zijn zondag rond 15.30 uur drie fietsers aangereden door een auto. Dit maakte de politie bekend.
17/11 16u30  17-jarige verdachte aangehouden na steekincidentOp de Van Weede van Dijkveldstraat is op zaterdag 16 november een 19-jarige man zwaar gewond geraakt na een steekincident in een woning. Een 17-jarige jongen is aangehouden, zijn betrokkenheid wordt onderzocht.
17/11 16u15  Elftal Excelsior loopt boos van veld 'Zwarte Piet-liedjes'De wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior uit de Keuken Kampioen Divisie is tien minuten gestaakt geweest, omdat Ahmad Mendes Moreira vanaf de tribune 'onheus werd bejegend', zo meldt de voetbalclub.
17/11 16u00  Lowlandsonderzoek laat potentie zien van reanimatietraining met virtual realityDe cardiologen van Radboudumc die dit jaar tijdens Lowlands Science het onderzoek Lowlands Saves Lives uitvoerden, hebben de resultaten in recordtempo gepubliceerd in het toptijdschrift JAMA Cardiology. Onderzoeksleider Joris Nas presenteerde het innovatieve onderzoek vandaag tegelijkertijd in Philadelphia op de Cardiovascular Summit.
17/11 16u00  Vastgelopen schip Waddenzee losgekomenEen schip met 1600 ton dieselolie is afgelopen nacht vastgelopen tussen Den Oever en Den Helder.
17/11 15u15  Achtervolging na negeren stoptekenNadat agenten een automobilist een stopteken gaven vanwege het rijden met een hoge snelheid, volgt er een achtervolging door de stad. De bestuurder blijkt onder invloed te zijn van drugs en is aangehouden.
17/11 11u15  Nederland door naar EK voetbal van 2020Nederland heeft zich gisteren weten te plaatsen voor het EK voetbal van 2020.
17/11 10u45  Trouwstoet 30 bekeuringen rijker en meer dan 3.000 euro armerOp de Lavendelstraat in Rotterdam kregen meerdere bestuurders van een trouwstoet zaterdagmiddag 30 bekeuringen voor hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag.
17/11 10u30  Dief gestolen auto aangehoudenEnkele weken nadat een auto was gestolen in de President Steijnstraat in Tilburg, werd deze teruggevonden in de Elzenhof. De verdachte wist echter te vluchten met het voertuig, maar werd zaterdag 16 november alsnog aangehouden.
17/11 10u15  Schiphol platgebeld vanwege klimaatplanSchiphol is de afgelopen weken al meer dan 10.000 keer gebeld met de vraag of de luchthaven snel met een klimaatplan komt. Dit is het resultaat van een actie van Greenpeace die vindt dat het afgelopen moet zijn met de uitzonderingspositie van Schiphol in het klimaatbeleid. De actie loopt in ieder geval nog door tot het Protestival dat Greenpeace op 14 en 15 december organiseert op Schiphol.
17/11 09u45  Zeer grote brand GroningenIn Groningen werd zaterdag aan het einde van de avond een brand ontdekt in een gymzaal naast basisschool Het Karrepad.
17/11 09u45  Aangespoeld lichaam na 66 jaar geïdentificeerdNa een DNA-match is een in 1953 op Terschelling aangespoeld lichaam alsnog geïdentificeerd. Het gaat om Andries Penning, geboren in 1924, kapitein van de kustvaarder Westland.
17/11 00u00  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
16/11 20u30  Max Verstappen start vanaf pole position in BraziliëDe Nederlandse formule 1 coureur heeft voor de tweede keer zijn nog korte carrière een pole position gehaald bij de Grote Prijs van Brazilië. Zowel in kwalificatie 1, 2 en 3 reed Verstappen de snelste tijd in zijn Red Bull Honda.
16/11 19u00  Vrachtdrone met valdozen helpt mensen in noodEen nieuw ontwikkelde transportdrone levert noodhulp af bij mensen die onbereikbaar zijn over land. Vrijdag vond de 1e demonstratievlucht van het dronesysteem met kartonnen valdozen plaats op Vliegbasis Deelen. Hiervoor werd onder meer een lading eieren zonder parachute gedropt van een hoogte van 100 meter.
16/11 18u30  Agressief rijden is vooral een mannendingAuto’s worden steeds veiliger, wegen steeds beter. Maar hoe zit het met de menselijke factor? Wat valt daar nog voor winst te behalen? Rijden we net zo veilig als vroeger? Hoe gedragen we ons op de weg? Veilig Verkeer Nederland gaat in gesprek met Jeroen Pieck, expert binnen de nieuwe webdocu ‘Martijn is boos’ en trainer CBR Maatregelen.
16/11 18u30  Sinterklaas komt aan in HeerenveenMet de Pakjesboot kwam zaterdagmiddag de Sinterklaas aan in het centrum van Heerenveen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan hield een welkoms woord op het podium aan de kade van het Breedpad.
16/11 16u30  Neergestoken man overlijdt voor de deur van ziekenhuisEen 64-jarige man is zaterdagmorgen rond 11.00 uur voor de deur van het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats in Dordrecht overleden. Hij werd naar de eerste hulp vervoerd nadat hij was neergestoken, maar die hulp bleek voor het slachtoffer te laat. Een 39-jarige man uit Dordrecht is aangehouden.
16/11 16u00  Intocht Sinterklaas 2019De intochten van Sinterklaas die vandaag hebben plaatsgevonden zijn ondanks enkele demonstraties over het algemeen rustig verlopen. Dit was te wijten aan het grote aantal politie wat op de been was.
16/11 14u30  Gaslek in Buurthuis Noord-West in VeendamHet is vrijdagavond 20:35 uur als bezoekers van Buurthuis Noord-West aan de Middenweg in Veendam nietsvermoedend een gezellige avond hebben. In een zaal genieten bezoekers van een klaverjasavond. In een andere zaal word een verjaardagspartijtje gevierd aldus een bezoeker. Aan de gezelligheid kwam om 20:40 uur abrupt een einde. Er werd een penetrante gaslucht geroken.
16/11 13u30  Eerste aanhoudingen bij intocht Sinterklaas in ApeldoornVol verwachting kloppen de verschillende harten voor de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Apeldoon.
16/11 11u00  Grote brand in stal LunterenIn het Gelderse Lunteren is zaterdagmorgen een grote brand uitgebroken in een stal met koeien.
16/11 10u00  Agressieve man beledigt en schopt agentenEen agressieve man besloot vrijdagavond 15 november om twee agenten te beledigen en tegen het hoofd te schoppen. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiecellencomplex.
16/11 09u45  Gewonde bij steekpartij in GroningenEen 18-jarige man is vrijdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in Groningen.
16/11 09u30  Man aangehouden wegens handel in drugsVrijdagavond rond 21.50 uur zagen agenten op de H.G. Dirckxstraat in Roosendaal een personenauto rijden. De auto slingerde en toen de surveillerende agenten in zijn buurt stil stonden zagen ze dat de bestuurder geen gordel droeg. Ze besloten de bestuurder aan te spreken.
16/11 09u30  Jonge jeugd en wapens; 11 aanhoudingenEen mes in je jaszak is al langer geen zeldzaamheid meer. Steeds vaker lopen jongeren er mee rond alsof het de normaalste zaak is. Vrijdagavond was het raak in het centrum van de stad. Elf jongeren zijn aangehouden. Zes messen, cocaïne, een boksbeugel en vuurwerk was de aanleiding.
16/11 09u30  Man gewond bij ruzie in WinkelBij een conflict op de Dorpsstraat in Winkel is vrijdagavond rond 21.45 uur een 39-jarige man gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 37-jarige man het slachtoffer aanviel met een scherp voorwerp.
15/11 21u15  Verdachte betrokkenheid aanslag aangehoudenIn het omvangrijke Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen hiertoe is een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden. In het Marengo staat Ridouan Taghi centraal.
15/11 20u30  Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht SinterklaasDe politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangehouden.
15/11 20u15  Ga naar content Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht SinterklaasDe politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangehouden.
15/11 19u30  Asielstelsel solide, uitvoering moet beterHet kabinet onderschrijft de conclusie van de commissie-Van Zwol dat de aandacht de komende jaren vooral moet liggen bij een goede uitvoering van asiel- en terugkeerprocedures, omdat het daar nu te vaak vast loopt. Dat staat in een brief van staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer waarmee de ministerraad heeft ingestemd.
15/11 19u30  Ontsnapte tbs'er terug in NederlandDe Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Ronald van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.
15/11 19u15  Cameraploeg beroofd in AmsterdamOp vrijdagmiddag 15 november 2019 wordt omstreeks 15.45 uur op de Albert Camuslaan in Amsterdam Zuidoost een cameraploeg onder bedreiging beroofd van een televisiecamera door twee mannen. De politie is een onderzoek gestart.
15/11 19u15  Twee mannen met ruim 140.000 euro in auto aangehoudenDonderdagavond 14 november 2019 hebben agenten, samen met de gemeente en de Landelijke Eenheid, een integrale controle gehouden in Rijen, waarbij twee inzittenden van een auto zijn aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van een van de verdachten is nog een vuurwapen gevonden. Deze is inbeslaggenomen.
15/11 18u15  Extra geld voor pro deo advocatenHet kabinet trekt op initiatief van minister Dekker (Rechtsbescherming) extra geld uit voor sociaal advocaten voor de komende twee jaar. Het gaat om een tijdelijke toelage van jaarlijks 36,5 miljoen euro in de jaren 2020 en 2021. Op deze manier kunnen advocaten de omslag naar een verbeterde rechtsbijstand, die op termijn tot hogere vergoedingen voor de advocatuur leidt, op een verantwoorde manier maken.
15/11 18u00  Wapenarsenaal onder de grond verstopt in bosgebied OssDe politie heeft tot nu toe op een woonwagenkamp in Oss in totaal acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden tijdens operatie Alfa. Alle wapens, op één na, zaten verstopt onder de grond in verborgen ruimtes die met eigen camera's werden bewaakt. 'Eén vuurwapen zat in een verborgen ruimte van een auto', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
15/11 18u00  Overvaller verstopt zich voor politie in badkuipDe politie heeft donderdagavond in Rotterdam een 41-jarige Rotterdammer aangehouden in een woning in Rotterdam Oost. De man, die verdacht wordt van maar liefst zes overvallen in Rotterdam Noord en Oost, had zich voor de politie verstopt in een badkuip.
15/11 17u45  Douane zet achtervolging in en vindt 500 kilo cocaïne in bestelautoVrijdag heeft de Douane een partij cocaïne aangetroffen van ongeveer 500 kilo. 'De drugs lagen in een bestelauto, verstopt in sporttassen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
15/11 17u15  Oud-commandant Afghaanse gevangenis in Kerkrade opgepakt voor oorlogsmisdrijvenDeze week heeft de politie in Kerkrade een 73-jarige man aangehouden die vermoedelijk in de jaren tachtig commandant en hoofd politieke zaken was van de Pul-e-Charki gevangenis in Kabul. De aanhouding was al afgelopen dinsdag maar het Openbaar Ministerie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt.
15/11 17u00  Nieuwe aanhouding in Marengo-onderzoekDe politie heeft deze week een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden in het zogeheten Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen tot moord binnen en buiten het criminele milieu. De aanhouding vond al afgelopen dinsdag plaats maar het Openbaar Ministerie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt.
15/11 15u45  Operatie Alfa: 8 kalasjnikovs, 2 M16-vuurwapens, 1 stengun en 6 vuistvuurwapensDe politie heeft tot nu toe op een woonwagenkamp in Oss in totaal acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden tijdens operatie Alfa. Alle wapens, op één na, zaten verstopt onder de grond in verborgen ruimtes die met eigen camera's werden bewaakt. 'Eén vuurwapen zat in een verborgen ruimte van een auto', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
15/11 15u30  Geen misdrijf vastgesteld in onderzoek vermiste Karin Heemskerk (51)De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat Karin Heemskerk (51) niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Dit meldt de politie vrijdag.
15/11 15u30  Vermiste 13-jarige meisje Den Haag weer terechtDe politie heeft donderdag een Vermist Kind Alert uitgestuurd voor de 13-jarige Goiia A. uit Den Haag.
15/11 15u00  OM eist 20 jaar cel en TBS voor doodschieten 16-jarige HümeyraHet OM Rotterdam eist 20 jaar gevangenisstraf en TBS tegen Bekir E. die 16-jarige scholiere Hümeyra heeft vermoord.
15/11 15u00  Ajax verlengt contract Edwin van der Sar met vier jaarDe Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Edwin van der Sar met vier jaar te verlengen, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2023. 'Dit met inachtneming van de daarbij geldende procedure, waardoor de algemeen directeur na de AVA van vandaag door de RvC kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode', zo laat Ajax vrijdag weten.
15/11 14u30  5 tips voor het afsluiten van je zorgverzekeringEens in het jaar heb je de kans om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. En of je er nu voor kiest om daadwerkelijk over te stappen of niet; het vergelijken van verzekeraars is altijd de moeite waard. Maar waar let je nu op bij het afsluiten van je zorgverzekering? We geven je een aantal handige tips.
15/11 14u00  Verdachte (32) dodelijke schietpartij Rotterdam aangehoudenEen arrestatieteam van de politie heeft donderdagavond in een hotel in Delft de 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht de schutter te zijn van het dodelijke schietincident aan de Putsebocht op woensdagavond 6 november. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.
15/11 12u30  Verdachte van schietpartij uit trein geplukt in EindhovenDe man die donderdagavond werd aangehouden op een station in Eindhoven is een 24-jarige man uit Dordrecht. Volgens de politie wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Dordrecht.
15/11 11u15  Horlogedieven aangehouden in AmsterdamTwee mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Amsterdam zijn donderdag 14 november 2019 op verdenking van diefstal van een horloge na bedreiging met een mes aangehouden op de President Kennedylaan. De twee zijn in verzekering gesteld.
15/11 11u15  Brandstichting sportschool UtrechtVrijdagnacht 15 november is er rond 00:35 uur bij een sportschool aan de Obbinklaan in Utrecht door vermoedelijk twee personen brand gesticht. De politie onderzoekt de camerabeelden en is nog op zoek naar meer informatie rondom dit incident.
15/11 11u15  Nieuwe reddingsboot Reddingsbrigade NaardenDe Reddingsbrigade Naarden heeft dankzij een schenking van een donateur een nieuwe reddingsboot kunnen aanschaffen. De nieuwe reddingsboot is een RIB van het merk Tornado 850 Multi-Purpose en is 8,50 meter lang. De nieuwe reddingsboot biedt de vrijwillige lifeguards een veilige werkomgeving en meer werkruimte. Daarnaast biedt de nieuwe reddingsboot een grotere geredde capaciteit. De komst van nieuwe reddingsboot wordt verwacht in januari.
15/11 11u00  Straling rond Nederlandse nucleaire instellingen voldoet aan de normDe concentraties van radioactieve stoffen in de lucht en in het afvalwater van nucleaire instellingen in Nederland lagen in 2017 onder het toegestane maximum. Dit blijkt uit controlemetingen van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
15/11 10u30  20 jaar gevangenisstraf en TBS tegen verdachte die 16-jarige scholiere heeft vermoordHet OM Rotterdam eist 20 jaar gevangenisstraf en TBS tegen verdachte die 16-jarige scholiere heeft vermoord.
15/11 10u00  Radboud Universiteit wil studenten uit Hongkong terughalenDe Radboud Universiteit adviseert studenten die voor hun studie in Hongkong zijn om de studieactiviteiten daar te staken. De universiteit vergoedt eventuele extra reiskosten naar Nederland. Dit in verband met de veiligheidssituatie rondom de universiteiten en de aankondiging van tijdelijke sluiting van meerdere universiteiten in Hongkong. Acht studenten ontvingen vandaag hierover bericht.
15/11 09u00  'Agenten krijgen taser'Het kabinet trekt 25 miljoen euro uit om het stroomstootwapen aan te schaffen voor de politieagenten. Bronnen melden aan De Telegraaf dat de ministerraad zeer binnenkort een besluit hierover zal nemen.
15/11 08u45  Detailhandel zet bijna 5 procent meer om in septemberDe detailhandel heeft in september 4,6 procent meer omgezet dan in september 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 21,8 procent meer omgezet.
15/11 08u00  Helft meer kilometers dan in 1990Met Nederlandse motorvoertuigen werd in 2018 de helft meer gereden dan in 1990. Vorig jaar reden personenauto’s, bestelauto’s, zware vrachtvoertuigen en bussen samen 150,6 miljard kilometer, in 1990 was dat nog 102,0 miljard kilometer. Vooral personenauto’s en bestelauto’s legden meer kilometers af. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
14/11 23u00  Extra politie bij Bijenkorf Rotterdam vanwege dreiging van 'flitsplunderen'Bij de Bijenkorf in Rotterdam was de politie donderdagavond met extra agenten aanwezig. De politie had aanwijzingen dat een groep jongeren het warenhuis wilde plunderen. Dit meldt RTV Rijnmond donderdagavond.
14/11 22u45  Extra politie bij BijenkorfRotterdam vanwege dreiging van 'flitsplunderen'Bij de Bijenkorf in Rotterdam was de politie donderdagavond met extra agenten aanwezig. De politie had aanwijzingen dat een groep jongeren het warenhuis wilde plunderen. Dit meldt RTV Rijnmond donderdagavond.
14/11 21u30  Man opgepakt in stilgezette trein op station EindhovenNa een grote zoekactie donderdagavond op station Eindhoven heeft de politie met zwaarbewapende interventieteams een man aangehouden.
14/11 20u30  Vermist Kind Alert voor Goiia Aresini (13)De politie heeft donderdag een Vermist Kind Alert uitgestuurd voor de 13-jarige Goiia Aresini uit Den Haag.
14/11 20u00  'Tweederde Nederlanders is tegen Sinterklaasintocht met enkel roetveegpieten'UIt het jaarlijkse Zwarte Piet- onderzoek van EenVandaag blijkt dat tweederde (66 procent) het niet acceptabel vindt er dit jaar alleen roetveegpieten te zien zijn bij de landelijke intocht van Sinterklaas. 31 procent staat wel achter deze keus. Dit meldt EenVandaag donderdag.
14/11 18u15  Actievoerende jeugdzorgwerkers willen ‘stevig ontbijt’ met minister De JongeOp 15 november, voorafgaand aan het Wetgevend Overleg Jeugd van 18 november, nodigen FNV, CNV, jeugdzorgorganisatie iHUB en tientallen jeugdzorgwerkers minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uit voor een ‘stevig ontbijt’.
14/11 16u45  Ontruiming om verdacht pakketje in AnrhemHet gemeente huis in Arnhem is donderdagmiddag ontruimd nadat er een verdacht pakket werd aangetroffen op de Koningstraat.
14/11 16u15  Geweld tegen politieagent en een onwel geworden verdachteEen politieagent die in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november 2019 rond 01.30 uur in de Roeselarestraat een auto plus inzittenden wilde controleren, raakte daarbij uiteindelijk lichtgewond. Ook de verdachte raakte onwel en moest, nadat hij zich hevig had verzet tegen zijn aanhouding, naar het ziekenhuis.
14/11 16u00  Verwijderbare vreemdelingen aangehouden op A32 bij LeeuwardenDe politie heeft woensdag 13 november op een parkeerplaats langs de A32, net ten zuiden van Leeuwarden, twee mannen van 29 en 31 jaar oud met de Jemenitische nationaliteit aangehouden. Beide mannen verblijven momenteel in Nederland maar staan als verwijderbare vreemdelingen gesignaleerd.
14/11 16u00  Fietser overlijdt na aanrijding, doorrijder nog spoorloosEen man van 78 uit Arnhem is donderdagmorgen in het ziekenhuis overleden. De man was dinsdag 5 november betrokken bij een aanrijding. Op de Mahlerstraat is de fietser mogelijk geraakt door een Nissan Qashqai, de bestuurder is na het ongeluk doorgereden.
14/11 16u00  Zorgbureau Almelo niet vervolgdHet Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland ziet af van verdere strafvervolging van de directeur van een zorgbureau in Almelo. Het strafrechtelijk onderzoek naar de directeur heeft geen bewijs opgeleverd van strafbare feiten met betrekking tot de besteding van zorggelden in de jaren 2016, 2017 en 2018. De boekhouding van het bureau is belastingtechnisch verantwoord; er zijn geen illegale constructies gevonden. Betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.
14/11 14u00  Digital Trust Center helpt ondernemers met Basisscan CyberweerbaarheidHet Digital Trust Center (DTC) lanceert vandaag haar Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.
14/11 13u45  Diverse aanhoudingen in een lopend onderzoek naar drugsDe politie heeft in een lopend onderzoek naar drugs meerdere aanhoudingen verricht en er zijn inmiddels twee woonhuizen door de gemeente gesloten. 30 oktober werd een woonhuis aan de Stadhoudersstraat in Arnhem al gesloten, en donderdag is er een woning aan de Tolsingel in Zevenaar gesloten. De aanleiding van dit onderzoek was een MMA (Meld Misdaad Anoniem) melding.
14/11 13u30  Telefoongesprekken openbaar gemaakt in onderzoek MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft een aantal opgenomen telefoongesprekken openbaar gemaakt tussen leiders van de 'Volksrepubliek Donetsk’ (DPR) en hoge functionarissen van de Russische overheid. Met het openbaar maken van de telefoongesprekken hoopt hete onderzoeksteam te kunnen achterhalen wie de personen op de opnames zijn.
14/11 13u30  Ford onthult volledig elektrische, op Mustang geïnspireerde SUVDe wereldpremière van de Ford Mustang Mach-E vindt plaats in Los Angeles. De onthulling is live te volgen op YouTube, Facebook en Twitter. Acteur Idris Elba zal als speciale gast assisteren bij de onthulling. Elba speelde onlangs een rol in Fast & Furious en eerder in talrijke andere films en series, waaronder Luther. Als hoofdrolspeler won hij een Golden Globe.
14/11 13u15  Export groeit bijna 2 procent in septemberHet volume van de goederenexport was in september 1,8 procent groter dan in september 2018, meldt het CBS. De groei is lager dan in de voorgaande maand. In september 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten en machines. Daarentegen kromp opnieuw de export van elektrotechnische apparatuur. Het volume van de import was in september 4,9 procent groter dan een jaar eerder.
14/11 13u15  Politie arresteert verdachte in onderzoek liquidatie Kelvin MaynardDe politie heeft in het onderzoek naar de dood van de 32-jarige Kelvin Maynard vandaag een verdachte aangehouden. Dit meldt de politie donderdag.
14/11 13u00  Vondst flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk in Bleiswijk en NootdorpDe politie heeft bij een inval in een woning en opslagbox afgelopen woensdagochtend een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. 'Hierbij zijn een 37-jarige Hagenaar en een 23-jarige Nootdorper als verdachten aangehouden', zo heeft de politie laten weten.
14/11 13u00  12 jaar celstraf voor doodschieten 19-jarige manEen 21-jarige man moet 12 jaar de gevangenis in voor het doodschieten van een 19-jarige man in Amsterdam Zuidoost, op 10 oktober 2018. Dit meldt de rechtbank Amsterdam donderdag
14/11 12u45  JIT maakt telefoongesprekken openbaar in onderzoek MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft een aantal opgenomen telefoongesprekken openbaar gemaakt tussen leiders van de 'Volksrepubliek Donetsk’ (DPR) en hoge functionarissen van de Russische overheid. Met het openbaar maken van de telefoongesprekken hoopt hete onderzoeksteam te kunnen achterhalen wie de personen op de opnames zijn.
14/11 12u30  OM dagvaart 23 verdachten bedreigingen op Facebook intocht Sint 2018Het Openbaar Ministerie (OM) gaat 23 verdachten dagvaarden die tijdens de intocht van Sinterklaas in Amstelveen op 17 november vorig jaar op Facebook ernstige en grove strafbare uitlatingen hebben geplaatst waarbij wordt gedreigd, opgeruid of gediscrimineerd. 'Binnenkort zullen de 23 verdachten een dagvaarding ontvangen', zo laat het OM donderdag weten.
14/11 11u15  Premie zorgverzekering stijgt in 2020De zorgverzekeraars hebben allemaal hun zorgpremie bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Voor de zorgverzekering in 2020 gaat de premie bij het grootste deel wat omhoog.
14/11 10u30  Door politie neergeschoten vrouw (48) Alkmaar overledenDe 48-jarige vrouw, die woensdagochtend in Alkmaar door de politie werd neergeschoten, is aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.
14/11 10u00  Door schotwond overleden man had zijn kindje op achterbank bij zichDe man die dinsdagmiddag 1 oktober 2019 met een schotwond werd aangetroffen in een auto op de parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht en vervolgens ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden, had op de achterbank een peuter bij zich. 'Het blijkt te gaan om het kind van het slachtoffer', zo meldt de politie donderdag.
14/11 09u30  Man (53) zwaargewond bij schietincident in woning, bewoner aangehoudenWoensdagavond laat is bij een schietincident in een woning in Best een 53-jarige man zwaargewond geraakt. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
14/11 08u45  Ondernemersvertrouwen sterk gedaald, in de bouw met 25 procentHet ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, kwam aan het begin van het vierde kwartaal lager uit dan in het voorgaande kwartaal. 'Desondanks zijn ondernemers nog steeds bovengemiddeld positief gestemd', zo meldt het CBS donderdag.
14/11 08u15  Patiënt verwondt twee medewerkers psychiatrisch instellingIn de psychiatrische kliniek Veldzicht in Bakel zijn woensdagochtend twee medewerkers gewond geraakt bij een steekpartij. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x CBS: Koopwoningen in oktober ruim 6 procent duurder21/11 08u45 - Blik op Nieuws: Bestaande koopwoningen waren in oktober 6,1 procent duurder dan in oktober 2018. De prijsstijging is dezelfde als in september, zo blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
7x Operatie Alfa: nu woonwagenkamp Lith door politie volledig afgesloten21/11 09u15 - Blik op Nieuws: In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in alle vroegte een woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Dit meldt de politie donderdag.
6x Elke dag 8 Nederlanders met diagnose extreem dodelijke alvleesklierkanker21/11 11u00 - Blik op Nieuws: Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan alvleesklierkanker en ongeveer evenveel patiënten krijgen jaarlijks de diagnose. 'Dat zijn 8 Nederlanders per dag. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven', zo meldt de Maag Lever Darm Stichting donderdag op Wereld Alvleesklierkanker Dag.
5x Geen akkoord nieuwe cao primair onderwijs21/11 11u30 - Blik op Nieuws: Er komt voorlopig geen akkoord voor een nieuwe cao in het primair onderwijs. 'De onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers zijn woensdagavond laat afgebroken', zo laat de AOb donderdag weten.
2x Mogelijk explosief op woonwagenkamp Lith gevonden21/11 10u45 - Blik op Nieuws: In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in alle vroegte een woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Dit meldt de politie donderdag.
1x Premie zorgverzekering stijgt in 202014/11 11u15 - Blik op Nieuws: De zorgverzekeraars hebben allemaal hun zorgpremie bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Voor de zorgverzekering in 2020 gaat de premie bij het grootste deel wat omhoog.
1x Fietser overlijdt na aanrijding, doorrijder nog spoorloos14/11 16u00 - Blik op Nieuws: Een man van 78 uit Arnhem is donderdagmorgen in het ziekenhuis overleden. De man was dinsdag 5 november betrokken bij een aanrijding. Op de Mahlerstraat is de fietser mogelijk geraakt door een Nissan Qashqai, de bestuurder is na het ongeluk doorgereden.
1x Actievoerende jeugdzorgwerkers willen ‘stevig ontbijt’ met minister De Jonge14/11 18u15 - Blik op Nieuws: Op 15 november, voorafgaand aan het Wetgevend Overleg Jeugd van 18 november, nodigen FNV, CNV, jeugdzorgorganisatie iHUB en tientallen jeugdzorgwerkers minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uit voor een ‘stevig ontbijt’.
1x Radboud Universiteit wil studenten uit Hongkong terughalen15/11 10u00 - Blik op Nieuws: De Radboud Universiteit adviseert studenten die voor hun studie in Hongkong zijn om de studieactiviteiten daar te staken. De universiteit vergoedt eventuele extra reiskosten naar Nederland. Dit in verband met de veiligheidssituatie rondom de universiteiten en de aankondiging van tijdelijke sluiting van meerdere universiteiten in Hongkong. Acht studenten ontvingen vandaag hierover bericht.
1x 5 tips voor het afsluiten van je zorgverzekering15/11 14u30 - Blik op Nieuws: Eens in het jaar heb je de kans om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. En of je er nu voor kiest om daadwerkelijk over te stappen of niet; het vergelijken van verzekeraars is altijd de moeite waard. Maar waar let je nu op bij het afsluiten van je zorgverzekering? We geven je een aantal handige tips.

Statistieken

Artikels:
30313
Gelezen:
25074
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven