vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
19/10 00u30  Dode en zwaargewonde bij 'vreemd' ongeval in Hoogeveen Door nog onbekende oorzaak is donderdagavond een personenauto in volle vaart tegen de muur van parkeergarage De Kaap in Hoogeveen gereden.13 
18/10 23u45  Gekkekoeienziekte geconstateerd in Schotland Op een boerderij in Schotland is een geval van gekkekoeienziekte (BSE) geconstateerd.
18/10 22u45  Snelweg A58 bij Oirschot korte tijd dicht door brandende bestelbus De brandweer bluste donderdagavond een bestelbus op de snelweg A58 tussen Oirschot en Moergestel.
18/10 22u15  Patiënten met psychische en sociale problemen vaker naar de huisartsenpraktijk Het percentage volwassen patiënten dat contact heeft gehad met de huisartsenpraktijk voor psychische en sociale problemen is over de jaren 2011-2017 toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van Nivel Zorgregistraties eerste lijn.
18/10 22u00  Zaanstad spreekt met met 'bijna tien organisaties' over protest bij intocht Sint Tijdens de voorbereiding voor de landelijke sinterklaasintocht op 17 november heeft de gemeente Zanstad uit zichzelf alvast contact gezocht met een aantal organisaties die mogelijk dan willen komen demonstreren.
18/10 20u45  'Mensenhandel speelt zich af in een schimmige wereld' Het is de dag van de mensenhandel. Dat misdrijf levert veel verborgen leed op dat niet aan de oppervlakte komt, meldt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel vandaag.
18/10 20u30  Het duurt mogelijk nog maanden voordat de Stint weer de weg op mag Tijdens het kort geding dat Kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere had aangespannen tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bleek donderdag dat het nog wel maanden kan duren voordat de Stint weer de weg op mag.
18/10 18u45  Over de kop en achterstevoren op vangrail bij ongeval Op de A15 heeft donderdagmiddag een ongeval plaatsgevonden waarbij een van de voertuigen over de kop sloeg en achterstevoren op de vangrial tot stilstand kwam.
18/10 18u30  1,5 miljoen voor Waddengemeenten Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties komt de bewoners van de Waddeneilanden tegemoet via gemeenten met een eenmalige tegemoetkoming van 1,5 miljoen euro.
18/10 16u45  Geen vervolging van leden woongroep voor overlijden van huisgenoot Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen vervolging in te stellen tegen twee vrouwen en een man uit Utrecht die verdacht werden van betrokkenheid bij het overlijden van hun huisgenoot. Het slachtoffer overleed in juni 2017 in het pand van de woongroep waar ze deel van uitmaakte aan de Billitonkade in Utrecht.
18/10 16u15  Groningse Gemeenteraad in actie voor blinden en slechtzienden Acht fracties van de Groningse gemeenteraad hebben schriftelijke vragen ingediend bij het college over de toegankelijkheid van de binnenstad voor blinden en slechtzienden.
18/10 16u15  Man overleden na verkeersongeval in Haalderen Een 49-jarige man uit Gendt is op donderdag 18 oktober rond 07.20 uur bij een verkeersongeval in Haalderen om het leven gekomen.
18/10 16u00  18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op twee prostituees uit jaren 90 De rechtbank Rotterdam heeft donderdag uitspraak gedaan in een cold case zaak. Een 59-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de doodslag op twee prostituees in 1990 en 1991. De beslissing, dat de verdachte in beide zaken de dader is, in het vonnis uitgebreid gemotiveerd.
18/10 16u00  Inval Belastingdienst bij juwelierszaak in Rotterdam De Belastingdienst heeft woensdagmorgen 17 oktober, in samenwerking met de politie, een invorderingsactie gedaan bij een juwelierswinkel in Rotterdam. De actie vond plaats in het kader van de integrale aanpak van ondermijning.
18/10 15u30  Verdachte van mishandeling agent in voorlopige hechtenis Op zondag 7 oktober is op Aruba een 37-jarige man uit Amsterdam in voorlopige hechtenis genomen omdat hij ervan verdacht wordt op 21 april 2018 een agent in burger te hebben mishandeld. Inmiddels is de man overgebracht naar Nederland. De man zou zonder enige aanleiding het slachtoffer met een kettingslot op het hoofd hebben geslagen. De agent was die middag aan het werk in de Rudolf Dieselstraat, waar op dat moment enkele panden werden gekraakt. Dit maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend.
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 14u15  Asielzoekerscentrum Zwet Delfzijl tijdelijk weer in gebruikSinds deze week worden in het asielzoekerscentrum op Zwet 40 in Delfzijl weer asielzoekers gehuisvest. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Delfzijl gevraagd deze opvanglocatie tijdelijk beschikbaar te stellen voor extra opvang. Vanwege landelijke ontwikkelingen zijn er meer opvangplaatsen nodig. Het gaat op deze locatie om maximaal 400 bewoners tot eind februari 2019. Het college heeft met het verzoek ingestemd.
18/10 14u15  Tieners gebruiken dode kip als voetbalIn Naarden heeft een groep tieners vanaf de kinderboerderij De Pluimgraaf een kip gestolen. Ze hebben het dier doodgemaakt om hiermee te voetballen. De medewerkers van de kinderboerderij zijn behoorlijk van slag.
18/10 14u00  Man aangehouden met nepvuurwapenNa een melding van een oplettende getuige heeft de politie in Breda donderdagochtend een verdachte aangehouden die een vuurwapen bij zich zou hebben. De aanhouding ging volgens een uitpraatprocedure.
18/10 14u00  Toename patiënten met psychische en sociale problemen in de huisartsenpraktijkHet percentage volwassen patiënten dat contact heeft gehad met de huisartsenpraktijk voor psychische en sociale problemen is over de jaren 2011-2017 toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van Nivel Zorgregistraties eerste lijn.
18/10 14u00  Gewonden bij aanrijding N34Op de N34 tussen Gasselte en Exloo heeft donderdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden waarbij vier voertuigen betrokken waren.
18/10 13u00  OVV: te korte betonwapening oorzaak instorten vloer parkeergarage EindhovenDe parkeergarage bij Eindhoven Airport is vorig jaar ingestort doordat de vloerplaten anders werden toegepast dan gebruikelijk is, zonder dat is nagedacht over de consequenties. Dit heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) donderdag bekendgemaakt.
18/10 13u00  'Rechercheurs gebukt onder organisatiestress'Het werk binnen de opsporing geeft rechercheurs veel voldoening, maar vooral over de wijze waarop het werk is georganiseerd, bestaat ergernis. Dat blijkt uit onderzoek dat donderdag is gepubliceerd door Politie en Wetenschap.
18/10 12u30  Fietser (24) door auto geschept en overledenWoensdagavond is bij een verkeersongeval in Rotterdam een 24-jarige fietser uit Rotterdam omgekomen. Dit meldt de politie donderdag.
18/10 12u00  Effect beeldschermen onderschatBlauw licht, droge ogen en kortzichtigheid. Door de blootstelling aan fel licht en de uitdroging van de ogen zorgt onze mediaconsumptie ervoor dat wereldwijd kortzichtigheid zal verdubbelen in de komende dertig jaar. Een hele woordenschat hangt met deze ontwikkeling samen: digital eye-strain (digitale oog-overbelasting), computerzichtsyndroom, en visuele uitputting.
18/10 11u15  'Miljardair Marcel Boekhoorn neemt HEMA over'Miljardair Marcel Boekhoorn heeft het voornemen om via zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments HEMA inclusief schulden over te nemen van Lion Capital. 'Dat maken de partijen vandaag bekend', zo laat de HEMA donderdag in een persbericht weten.
18/10 10u45  Man steelt AED in winkelcentrum en bij woning BredaWoensdag heeft de politie een 39-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van diefstal van een automatisch externe defibrillator (AED) uit een winkelcentrum aan de Rat Verleghstraat in zijn woonplaats. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
18/10 10u45  RET-tram ontspoordOp het Breeplein in Rotterdam-Zuid is donderdagochtend een tram ontspoord op het kruispunt. Het voorste deel van de tram bleef in het spoor staan, terwijl het achterste deel op het spoor voor de tegengestelde richting terecht kwam.
18/10 10u30  Beloning van werkgever stimuleert stoppen met rokenWerknemers houden het niet-roken beter vol als ze in combinatie met een stoppen-met-rokentraining op het werk een beloning krijgen. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM).
18/10 10u30  Woningen in en rond Amsterdam gaan boven de vraagprijs van de handWoningen in en rond Amsterdam worden in doorsnee voor 5 procent meer dan de vraagprijs verkocht. 'Daarmee ligt de verkoopprijs van bestaande woningen in Amsterdam relatief het verst boven de vraagprijs', zo laat het CBS donderdag weten.
18/10 09u15  Politie houdt bij schietincident Rotterdam rekening met afrekeningDe politie in Rotterdam is druk bezig met het onderzoek naar het schietincident op de kruising Oudedijk-Willem Ruyslaan waarbij woensdagochtend rond 10.55 uur een 64-jarige Rotterdammer levensbedreigend gewond raakte toen hij door de bestuurder van een motorscooter in zijn auto van dichtbij meerdere keren werd beschoten.
18/10 08u45  Stoppende roker belonen werkt beterWerknemers houden het niet-roken beter vol als ze in combinatie met een stoppen-met-rokentraining op het werk een beloning krijgen. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM).
18/10 08u45  'Dringend meer voorzorgsmaatregelen nodig in Oeganda tegen verspreiding ebola'Door de slechte water- en hygiënevoorzieningen in vluchtelingenkampen in Oeganda verspreiden ziektes als diarree en tyfus zich snel, zo meldt het Rode Kruis donderdag. De hulporganisatie wil meer voorzorgsmaatregelen nemen om de verspreiding van ebola en andere ziektes tegen te gaan.
18/10 08u30  Werkloosheid gedaald naar 3,7 procentHet percentage werklozen in de beroepsbevolking kwam in september uit op 3,7. Dat meldt het CBS donderdag op basis van nieuwe cijfers.
17/10 20u45  COA zoekt 5000 plaatsen asielzoekersHet COA is op zoek naar direct inzetbare capaciteit. Vanwege een langere verblijfsduur in de opvang en een licht hogere instroom zoekt de opvangorganisatie 5000 snel beschikbare opvangplaatsen. Ook worden maatregelen ter overbrugging getroffen.
17/10 20u30  Eis: tot tien maanden cel wegens hypotheekfraude in LeimuidenEen goed lopend familiebedrijfje. Zo zou je de autohandel uit Nieuw-Vennep kunnen omschrijven. Alleen werd het bedrijf met name gebruikt door een man, zijn nieuwe vriendin, zijn ex-vrouw en haar dochter om tussen 2011 en 2013 hypotheekfraude te kunnen plegen. Vandaag hoorden de vier verdachten straffen tot tien maanden cel tegen zich eisen.
17/10 20u15  Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2018Eva Jinek is de gelukkige winnaar van de tiende editie van de Sonja Barend Award geworden. Ze kreeg de prijs voor haar stevige confrontatie met Farid Azarkan van DENK.
17/10 20u15  Gemeente Appingedam wil “I amsterdam” lettersHet college van B&W van de gemeente Appingedam heeft het stadsbestuur van Amsterdam gevraagd de letters I Amsterdam over te mogen nemen. In een brief aan burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Amsterdam, wordt het verzoek onderbouwd.
17/10 20u00  OM eist in hoger beroep werkstraffen in zaak verdrinking meisje in RhenenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep werkstraffen van 60 uur geëist tegen drie zweminstructeurs. Zij waren in 2015 betrokken bij de verdrinking van een 9-jarig meisje tijdens het schoolzwemmen in Rhenen. Wat het OM betreft is de verdrinking van het meisje te wijten aan het ontbreken van toezicht dat door de instructeurs had moeten worden gehouden.
17/10 19u45  Sylvana Simons voldoet niet aan woonplichtSylvana Simons die als eenmansfractie BIJ1 in de Amsterdamse gemeenteraad zit blijkt helemaal niet in Amsterdam te wonen. Dit is volgens de wet verplicht voor een raadslid. Volgens De Telegraaf heeft Simons een tik op haar vingers gehad van burgemeester Halsema.
17/10 19u45  Amfibisch transportschip neemt deel aan bevrijding NoorwegenSteeds meer Nederlandse militairen begeven zich naar Noorwegen voor de oefening Trident Juncture. Woensdagmiddag vertrok Zr. Ms. Johan de Witt vanuit de marinehaven in Den Helder. Het amfibisch transportschip brengt honderden militairen en tientallen voertuigen naar de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog.
17/10 19u15  Infiltratieoperatie bij terreurcel die aanslag wilde plegenDe zeven verdachten die werden opgepakt die volgens justitie een terreurcel vormden, werden al maandenlang in de gaten gehouden. Uit bronnen tegenover RTL Nieuws blijkt dat de politie een unieke undercoveroperatie op touw had gezet met een infiltrant.
17/10 18u15  Gasalarmpistool en ploertendoder in tas verdachte Stadskantoor Utrecht, man weer vrijgelatenDe man die dinsdagmiddag 16 oktober omstreeks 13.00 uur met een kogelwerend vest en een tas het Stadskantoor in Utrecht binnenliep, had geen kwaad in de zin. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.
17/10 18u15  OM eist 16 jaar cel voor doodschieten man bij club Aqua BestWoensdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Brabant voor de rechtbank in Den Bosch 16 jaar celstraf geëist tegen een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. 'Hij wordt ervan verdacht in de nacht van 5 op 6 november 2017 op de parkeerplaats van Beachclub Sunrise, Yassine Majiti te hebben doodgeschoten. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging doodslag op een beveiliger die het slachtoffer op het moment van schieten vast had en van wapenbezit', zo laat het OM woensdag weten.
17/10 17u45  Hooggedoseerde radiotherapie verbetert overleving bij terugkerende kankerEen vorm van hooggedoseerde precisiestraling kan de levensduur van patiënten met beperkte verspreiding van kanker gemiddeld 13 maanden laten toenemen. Dit blijkt uit een internationale studie', zo heeft het VUmc bekendgemaakt.
17/10 17u45  Maagverkleining leidt tot minder hartinfarcten bij diabetespatiëntenUit een Amerikaans onderzoek blijkt dat patiënten met diabetes type 2 en overgewicht nog meer baat hebben een maagverkleinende operatie dan tot nu toe werd aangenomen.
17/10 17u15  Vrouw (85) omgekomen bij overstekenWoensdagmiddag is bij een ernstige aanrijding op de Ruurloseweg (N319) in Vorden een 85-jarige vrouw uit Ruurlo overleden. 'Een ander slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht', zo meldt de politie woensdagmiddag.
17/10 17u00  Haai aangespoeld in ZandvoortIn Zandvoort is gisteren een dode haai aangespoeld. Het gaat volgens een medewerker van Ecomare om een gladde haai, ook wel gewone toonhaai genoemd.
17/10 16u30  Werkstraffen geëist na verdrinking 9-jarig meisje tijdens schoolzwemmenWoensdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep werkstraffen van 60 uur geëist tegen drie zweminstructeurs. Zij waren in 2015 betrokken bij de verdrinking van een 9-jarig meisje tijdens het schoolzwemmen in Rhenen. Wat het OM betreft is de verdrinking van het meisje te wijten aan het ontbreken van toezicht dat door de instructeurs had moeten worden gehouden.
17/10 16u00  Twee gewonden na frontale aanrijdingBij een aanrijding tussen twee auto’s op de Industrieweg zijn woensdagmiddag twee personen gewond geraakt. Ter hoogte van de Linschotenstraat kwamen de twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing.
17/10 15u45  Rotterdammer (64) in auto neergeschotenWoensdagochtend is in Rotterdam, vlak voor de kruising van de Willem Ruyslaan met de Oudedijk, rond 10.55 uur een man (64) die in zijn auto zat van dichtbij neergeschoten. 'De Rotterdammer raakte levensbedreigend gewond. Naar de verdachte wordt uitgebreid gezocht', zo meldt de politie woensdag.
17/10 15u30  Nieuwe zenuwbaan in hersenen ontdekt door wetenschappersEr is door onderzoekers een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. 'De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn', zo meldt het Radboudumc woensdag.
17/10 15u15  Belastingdienst werft ruim 240 nieuwe medewerkersDe forse maatregelen die de Belastingdienst heeft genomen om nieuwe medewerkers te vinden, hebben effect. 'In september zijn dankzij de nieuwe aanpak, waarbij bijvoorbeeld kandidaten in een dag het hele selectieproces doorlopen, ruim 240 nieuwe medewerkers ingestroomd', zo schrijft staatsecretaris Menno Snel woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
17/10 14u45  Mogelijke bestuurder vluchtauto schietincident Breestraat Delft aangehoudenDe politie heeft, in het onderzoek naar de geweldsincidenten in Delft, dinsdag een 21-jarige inwoner van Zoetermeer aangehouden. 'De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident op maandag 8 oktober in de Breestraat', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten.
17/10 14u15  Agenten schieten man in zijn woning neer bij innemen vuurwapenWoensdagochtend heeft de politie in een woning een 44-jarige man neergeschoten. Dit meldt de politie woensdag.
17/10 14u00  Dode man in auto in drooggevallen sloot aangetroffenDinsdagavond is in een auto aan de Hessenweg in Achterveld een overleden man gevonden. Dit meldt de politie woensdag.
17/10 14u00  Door maagverkleining minder hartinfarcten bij diabetespatiëntenUit een Amerikaans onderzoek blijkt dat patiënten met diabetes type 2 en overgewicht nog meer baat hebben een maagverkleinende operatie dan tot nu toe werd aangenomen.
17/10 11u45  Reactie FNV op aankondiging banenverlies AkzoNobelDe FNV heeft via de media vernomen dat AkzoNobel van plan is voor 200 miljoen te willen besparen, waarbij ook een banenverlies is aangekondigd.
17/10 11u45  Jager aangehouden na twee schietincidentenEen jager is woensdagmorgen aangehouden na twee recente schietincidenten.
17/10 11u30  Ernstig ongeluk op A4 bij WoensdrechtOp de A4 bj Woensdrecht is woensdagochtend een ernstig ongeluk gebeurd.
17/10 11u15  Versterking strafrechtelijke aanpak terrorismeDe wet die de mogelijkheden verruimt om terrorisme te bestrijden, treedt op dinsdag 16 oktober in werking.
17/10 11u15  Drie aanhoudingen na vervoeren 400 liter drugsafvalDe politie heeft dinsdagmiidag op de Mina Krusemanweg twee mannen (34 en 35 jaar) uit Eindhoven aangehouden , nadat er in de bestelauto waarin zij reden 400 liter amfetamine-afval werd aangetroffen.
17/10 10u30  Bijzonder transport van stamcelpreparaten onder politiebegeleiding over A4Voor een bijzonder transport over de A4 van Leiden naar Amsterdam wordt woensdag de rechterrijstrook van de snelweg afgekruisd.
17/10 10u15  Rode Kruis: Driekwart Nederlanders niet goed voorbereid op overstroming76% van de Nederlanders zegt niet goed voorbereid te zijn als ze te maken krijgen met een overstroming.
17/10 09u45  Bijzonder transport van stamcelpreparaten over A4Voor een bijzonder transport over de A4 van Leiden naar Amsterdam wordt woensdag de rechterrijstrook van de snelweg afgekruisd.
17/10 09u00  Gewonde man aangetroffen na schietincident ValkenswaardBij een schietincident op de Feliciadel in Valkenswaard is een persoon gewond geraakt.
17/10 08u30  Ruim 4 op 10 volwassenen zien hun stiefvader als vaderVan de volwassenen die als kind na een scheiding van hun ouders met de nieuwe partner van hun moeder in een huis hebben gewoond, beschouwt 44 procent deze stiefvader als ‘echte’ vader.
17/10 08u15  Meer verse zeevis naar Nederlandse havensIn 2017 is bijna 25 procent meer vis vanaf zee naar Nederlandse havens gebracht dan in 2016.
16/10 22u30  Resistente darmbacterie in Zaans Medisch CentrumIn het Zaans Medisch Centrum is sinds enige maanden bij verscheidene patiënten een resistente darmbacterie aangetroffen. 'Daarop zijn ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan', zo laat het ziekenhuis dinsdag weten.
16/10 21u15  Restauratie Nachtwacht achter glas voor bezoeker te volgenRembrandts schilderij De Nachtwacht wordt gerestaureerd. Opmerkelijk genoeg zal het schilderij gewoon in het Rijksmuseum voor publiek te zien blijven omdat de restauratie achter glas zal worden uitgevoerd voor het oog van de bezoeker dat ook zelfs ook digitaal online kan worden gevolgd. Dit heeft het Rijksmuseum dinsdag bekedngemaakt.
16/10 19u45  OM eist boete 1,5 ton voor sloopbedrijf om dode en gewonde liftongevalDinsdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Den Bosch heeft een boete van 150.000 euro geëist tegen een sloopbedrijf uit Eindhoven. Dit meldt het OM dinsdag.
16/10 19u15  Voorlopige hechtenis 7 terreurverdachten 90 dagen verlengdDe voorlopige hechtenis van de zeven terreurverdachten, die op donderdag 27 september in Arnhem en Weert zijn aangehouden, is verlengd met 90 dagen. Dit heeft de rechtbank Rotterdam dinsdagmiddag bekendgemaakt.
16/10 19u00  Man met kogelwerend vest aangehouden in Stadskantoor UtrechtDe politie heeft in het Stadskantoor in Utrecht dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij zich verdacht gedroeg.
16/10 18u45  Asbestdaken na 2024 verboden in NederlandNa 2024 zijn daken met asbest in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde dinsdag met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.
16/10 17u30  Fietsster gewond bij aanrijding in LippenhuizenOp de Boeresteek in Lippenhuizen heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een personenwagen. Dit maakte de politie bekend.
16/10 16u45  Veroordelingen voor omvangrijke drugssmokkelIn de strafzaak Ridleypark heeft de rechtbank Rotterdam dinsdag aan 6 verdachten gevangenisstraffen opgelegd die variëren van 12 maanden tot 14 jaar. De strafzaak ging (met name) over de invoer van 1300 kilo cocaïne in een container met bananen uit Colombia en de invoer van ruim 1100 kilo heroïne en morfine in een container met bakovens uit Iran via de Antwerpse haven in januari en februari 2017.
16/10 16u30  Onderzoek naar eerste crash met elektrisch vliegtuigje in OnstweddeDe Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar de crash van een elektrisch vliegtuigje op 13 oktober 2018 in Onstwedde. De piloot kwam bij de crash om het leven. Bijzondere aandacht in dit onderzoek gaat uit naar het feit dat het de eerste crash met een elektrisch toestel in Nederland betreft.
16/10 16u00  Verdachte man aangehouden in Stadskantoor UtrechtDe politie heeft in het Stadskantoor in Utrecht dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij zich verdacht gedroeg.
16/10 15u45  Leraar veroordeeld voor ontucht met minderjarigeEen 29-jarige man uit Almere is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar voor ontucht met een minderjarige leerlinge van de school waar hij lesgaf. Een groot deel van de straf is voorwaardelijk: de man moet zich onmiddellijk en voor een periode van 3 jaar, onder andere, laten behandelen voor zijn autismespectrumstoornis. Daarnaast krijgt hij een taakstraf van 180 uur. De man gaf geen les aan het meisje, maar zij kwam regelmatig naar zijn lokaal en zag hem als een vertrouwenspersoon.
16/10 15u30  Nieuwe brandstofleiding voor Nederlandse F-35De brandstofleidingen van de 2 Nederlandse F-35’s zijn maandag gecontroleerd. Van 1 toestel blijkt de leiding niet goed. De vliegtuigen staan op Edwards Air Force Base in Californië.
16/10 15u15  12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het doden van oma RiniDe rechtbank Limburg heeft dinsdag een 39-jarige vrouw veroordeeld voor het doden van een 82-jarige inwoonster van de wijk Wolder in Maastricht. Het slachtoffer is in januari 2017 om het leven gebracht en bestolen.
16/10 15u00  Bouwvakkers illegaal aan het werk in VeenendaalBij een controle op een bouwplaats in Veenendaal zijn vier Georgische bouwvakkers aangetroffen die hier niet mochten werken. Eén van hen vluchtte weg toen de inspecteurs de bouwplaats betraden. De Inspectie SZW constateerde verder dat er op de bouwplaats slaapplekken waren gemaakt waar de buitenlandse bouwvakkers overnachten. De bouwwerkzaamheden werden preventief stilgelegd omdat er veiligheidsrisico’s voor werknemers werden geconstateerd. De Inspectie is in samenwerking met de gemeente Veenendaal en de politie uitgevoerd.
16/10 13u45  Voetgangster gewond na aanrijding in Etten-LeurBij een aanrijding op de Rode Poort raakte dinsdagmiddag een 25-jarige vrouw uit Etten-Leur gewond. Het slachtoffer liep over het zebrapad toen zij door een auto werd geraakt.
16/10 13u45  Mannen mishandeld en bedreigd met vuurwapensOp de Kieweg zijn maandagavond 15 oktober twee mannen mishandeld en bedreigd met vuurwapens door een groep mannen. Een van de slachtoffers is overgebracht naar een ziekenhuis. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.
16/10 13u30  Jonge vrouw neergestoken in UtrechtEen 17-jarig meisje is maandagmiddag met een steekwond aangetroffen op de Livingstonelaan. Kort daarna heeft de politie een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden.
16/10 12u00  Top OM Zeeland-West-Brabant stapt opDe drie leidinggevenden van het Openbaar Ministerie in Zeeland-West-Brabant moeten nog dit jaar het veld ruimen. Dit naar aanleiding van een negatief onderzoek naar de bedrijfscultuur binnen het parket.
16/10 11u45  Toepassing gedeelde besluitvorming door huisartsen stijgt lichtDe laatste jaren passen huisartsen steeds vaker gedeelde besluitvorming toe. Wel zijn er verbeterpunten te noemen voor artsen, zowel in de frequentie als in de wijze van toepassing van gedeelde besluitvorming. Vooral bij consulten met oudere patiënten blijkt gedeelde besluitvorming weinig ingezet te worden. Ook zouden artsen meer aandacht kunnen hebben voor de persoonlijke behoeften van de individuele patiënt in het proces van ‘samen beslissen’. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel, dat onlangs is gepubliceerd het wetenschappelijke tijdschrift Family Practice.
16/10 11u45  Grote woningbrand in AmsterdamAan de Eerste Leeghwaterstraat in Amsterdam is dinsdagochtend een grote brand uitgebroken.
16/10 11u30  Slingerende bestuurder heeft negen zakken hennep in autoDe politie hield afgelopen nacht, dinsdag 16 oktober, twee mannen (26 en 31 jaar) uit Breda aan, nadat er in hun auto negen zakken met henneptoppen werden aangetroffen.
16/10 11u30  Eisen van acht jaar wegens voorbereiden liquidatieTegen twee mannen uit Amsterdam (24 en 28) heeft het OM dinsdag gevangenisstraffen van acht jaar geëist voor voorbereidingshandelingen voor een liquidatie in 2017. Ze worden daarnaast ook verdacht van een poging woninginbraak met geweld in 2016. Voor een derde verdachte (29) heeft het OM vrijspraak gevraagd omdat er onvoldoende bewijs zou zijn voor zijn betrokkenheid bij de voorbereiding van de liquidatie.
16/10 11u30  UMCG: Consultatiebureaus voor ouderen niet effectiefKan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing. De onderzoekers publiceren hun resultaten vandaag in het Journal of Aging and Health.
16/10 11u00  Man aangehouden voor witwassenEen 32-jarige man uit Hoogerheide is maandagmiddag 15 oktober aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had een grote hoeveelheid contant geld in zijn auto en kon geen duidelijke verklaring geven waarom hij dit bij zich had.
16/10 09u00  Psychische problemen bij aanvraag arbeidsongeschiktheidsuitkering onderbelichtMomenteel kampt bijna de helft van de werknemers die langer dan twee jaar ziek zijn en een arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvragen met psychische problemen. De behandeling en verzuimbegeleiding van deze werknemers in de periode voorafgaand aan de aanvraag van zo’n uitkering is niet optimaal. Toch is er bij ontwikkelingen en verbeteringen van de beoordeling van de uitkeringsaanvragen weinig specifieke aandacht voor psychische problematiek. Dat concludeert de Inspectie SZW in een vandaag gepubliceerd onderzoeksrapport.
16/10 08u45  Weer minder wanbetalers zorgverzekeringEind 2017 hadden bijna 230 duizend personen van 18 jaar of ouder zeker 6 maanden geen zorgverzekeringspremie betaald, dit is 1,7 procent. Dit percentage bereikte in 2014 een piek van 2,2 en is daarna gedaald. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
16/10 08u45  Twee doden bij aanrijding in AmsterdamTwee inzittenden van een personenauto, welke dinsdagmorgen tegen een boom op de Cornelis Lelylaan tot stilstand kwam, zijn aan hun verwondingen overleden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en vraagt getuigen zich te melden.
16/10 08u45  Economisch beeld niet gewijzigdHet conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in oktober hetzelfde als in september, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half oktober presteren alle indicatoren beter dan hun langjarige trend.
16/10 08u30  Politie ontdekt illegale productieplaats verdovende middelenDe politie heeft in een woning aan Ophoven in Sittard een productieplaats voor verdovende middelen ontdekt. Er is niemand aangehouden.
15/10 22u45  ProRail waarschuwt gemeenten voor trillingshinder bij nieuwbouwProRail heeft sinds 2015 ruim honderd brieven gestuurd om gemeenten te waarschuwen dat zij maatregelen moeten nemen om nieuwe huizen langs het spoor te beschermen tegen trillingen door treinverkeer. Met wisselend resultaat.
15/10 22u00  Twee auto's van zelfde eigenaar in Delft in brand gestokenZondagavond laat zijn in Delft in de Van Kinschotstraat twee personenauto's tegelijk rond 23.45 uur in de brand gevolgen. 'Een getuige belde na ontdekking de hulpdiensten. We gaan uit van brandstichting en zoeken getuigen', zo heeft de politie maandag laten weten.
15/10 20u00  Politie prijst helden voor ingrijpen bij onwel geworden automobilist op snelweg A5Een mooi stukje samenwerking en alert ingrijpen van een aantal automobilisten heeft maandagochtend op de A5 bij Amsterdam erger voorkomen toen een automobilist tijdens het rijden onwel achter het stuur raakte en de auto onbestuurbaar werd. Dit laat het Team Hoofdwegen van de politie in Amsterdam op Twitter weten.
15/10 19u30  'Lichaam in recreatieplas Sibculo geen misdrijf'De politie die sinds donderdag 11 oktober onderzoek naar de lijkvinding in een recreatieplas een de Gemeenteweg in Sibculo gaat er op dit moment vanuit dat er geen sprake is van een misdrijf. Dit heeft de politie maandagavond bekendgemaakt.
15/10 17u45  EOD ingezet na vondst 161 kilo zwaar vuurwerk woning LeerdamSupercobra’s, nitraten en shells, maar ook verdovende middelen en wapens vonden agenten maandag in een huis aan de Lindestraat in Leerdam. De politie bezocht de woning na een tip over handel in illegaal vuurwerk. De 28-jarige bewoner is aangehouden.
15/10 17u30  Productieve 'veegweek': wapens, geld, auto's en drugs gevondenAfgelopen week trokken Politie Noord-Holland in samenwerking met het Openbaar Ministerie, het LIV (landelijk informatie voortuigcriminaliteit) en ruim 20 gemeenten in haar gebied, meerdere meldingen na op zoek naar illegale activiteiten, drugs, wapens en andere ondermijnende activiteiten. Dit meldt de politie maandag.
15/10 17u30  Premier Rutte ontvangt Chinese premier Li KeqiangMaandag heeft minister-president Rutte de Chinese premier Li Keqiang ontvangen op het Binnenhof voor zijn tweedaagse bezoek aan Nederland. Dit heeft het ministerie van Algemene Zaken maandag bekendgemaakt.
15/10 17u15  Experimentwet maakt early voting mogelijkMet de experimentenwet early voting die minister Ollongren aankondigt, worden niet alleen experimenten met het uitbrengen van je stem vóór de verkiezingsdag mogelijk. Ook wordt bij deze experimenten onderzocht op welke manier kiezers ondersteund kunnen worden bij het stemmen. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag bekendgemaakt.
15/10 17u15  Bedrijf schuldig bevonden voor dodelijk liftongeluk Beek en DonkEen bedrijf uit Beek en Donk is schuldig aan de dood van een oproepkracht die bekneld raakte in een goederenlift. De rechtbank Oost-Brabant heeft het bedrijf maandag veroordeeld tot een geldboete van 75.000 euro.
15/10 17u00  Aantal verdachten voor de rechter verder gedaaldIn 2017 behandelde de rechter 93 duizend strafzaken. Dit is 2 procent minder dan in 2016 en maar liefst 29 procent minder in vergelijking met 2007, zo blijkt uit de maandag verschenen publicatie Criminaliteit en rechtshandhaving van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), de Raad voor de rechtspraak en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/10 16u45  OM eist voorwaardelijke straf moeder die zoontje op station achterlietMaandag heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Amsterdam een celstraf van 19 dagen, gelijk aan het voorarrest, en een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen geëist tegen de moeder die op zondag 26 november 2017 haar driejarig zoontje op het Centraal Station van Amsterdam achterliet. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
15/10 16u45  Rutte: Afschaffing dividendbelasting definitief van de baanDe dividendbelasting blijft en wordt definitief niet afgeschaft. Dat heeft premier Rutte maandag na afloop van het coalitieoverleg van de vier regeringspartijen bekendgemaakt.
15/10 15u45  Politie beëindigt gijzeling apotheek Keulen, dader zwaargewondOp het Centraal Station in het Duitse Keulen is rond 15.00 uur de gijzeling door de politie beëindigd. Dit melden de Duitse media maandagmiddag.
15/10 15u15  'Gijzeling in apotheek treinstation Keulen'Op het Centraal Station in het Duitse Keulen is sinds ongeveer 13.00 uur een gijzeling gaande. Dit melden de Duitse media maandagmiddag.
15/10 14u45  'Huidige Defensiecultuur heeft ook schaduwzijde''De cultuur is wat Defensie sterk maakt en waarom zoveel mensen er met veel plezier werken, maar uit het rapport blijkt dat die cultuur ook een schaduwzijde kan hebben. Daar gaan we mee aan de slag, door te werken aan een beter normbesef, op alle niveaus en in de hele organisatie'. Dit zei staatssecretaris van Defensie Barbara Visser maandag bij de in ontvangst name van het eindrapport van de commissie-Giebels, die in haar opdracht onderzoek deed naar de sociale veiligheid bij Defensie.
15/10 14u00  Criminaliteit verder gedaald, reactietijden politie iets verbeterdDe geregistreerde criminaliteit is in het derde kwartaal van 2018 verder gedaald. De reactietijden van de politie op een melding zijn licht verbeterd. Dit blijkt uit de criminaliteitscijfers over het derde kwartaal die de politie maandag bekend heeft gemaakt.
15/10 13u30  Frontale aanrijding tegen paal wordt automobilist (65) fataalMaandagochtend is in Rotterdam een automobilist op de Spinozaweg om het leven gekomen. 'De auto klapte frontaal tegen een bewegwijzeringspaal', zo meldt de politie maandag.
15/10 13u30  Al zeven doden door noodweer in Zuid-FrankrijkBij overstromingen door noodweer in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk zijn zeker al zeven mensen om het leven gekomen. Dit meldt onder meer de Franse krant Le Parisien.
15/10 12u45  Apenheul neemt afscheid van grote publiekstrekker: gorilla Jambo verhuist naar andere dierentuinDertien jaar geleden kwam hij als jonge puber en onervaren leider naar Apenheul: gorilla Jambo. Inmiddels weegt hij 200 kilo, is hij vader van 8 kinderen en één van de iconen van Apenheul. Toch gaat hij het Apeldoornse dierenpark binnenkort verlaten.
15/10 12u45  Bestuurster negeert stopteken en ramt politiewagensEen 58 –jarige vrouw uit Arnemuiden is in de nacht van zondag op maandag aangehouden omdat zij een stopteken negeerde.
15/10 12u30  Automobilist (23) overledenDe bestuurder van de auto, die zondagochtend bij Nederweert-Eind over de kop sloeg, is overleden. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.
15/10 12u00  Apenheul neemt afscheid van grote publiekstrekker: gorilla Jamboverhuist naar andere dierentuinDertien jaar geleden kwam hij als jonge puber en onervaren leider naar Apenheul: gorilla Jambo. Inmiddels weegt hij 200 kilo, is hij vader van 8 kinderen en één van de iconen van Apenheul. Toch gaat hij het Apeldoornse dierenpark binnenkort verlaten.
15/10 11u30  Harry en Meghan verwachten eerste kindjeActrice Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is in verwachting van haar eerste kindje.
15/10 10u30  Betere verantwoording onderwijsgeld nodigOnderwijsbesturen moeten beter gaan verantwoorden hoe zij hun geld uitgeven en waarom.
15/10 10u15  Advocaat Wim Anker: 'Reactie Twan Huys onjuist’Strafpleiter Wim Anker schrijft op de website ankerenanker.nl dat presentator Twan Huys onjuist heeft gereageerd op de commotie na de uitzending van de talkshow RTL Late Night van afgelopen vrijdag.
15/10 09u45  Onderzoek onthult misstanden bij Iers rundveeEr is veel mis met de leefomstandigheden van Iers rundvee. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier.
15/10 09u30  'Invalkrachten voor basisonderwijs steeds moeilijker te vinden'Uit een rondgang van de NOS langs zeven regionale invalpools blijkt dat de grote regionale invalpools voor leraren steeds leger raken.
15/10 09u15  'Invalkrachten voor basisonderwijs steeds lastiger te vinden'Uit een rondgang van de NOS langs zeven regionale invalpools blijkt dat de grote regionale invalpools voor leraren steeds leger raken.
15/10 08u15  Detailhandel zet ruim 3 procent meer om in augustusDe omzet van de detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in augustus 2017, meldt het CBS.
15/10 08u00  Verwarde vrouw van snelweg gehaaldPolitieagenten hebben zondagavond een verwarde vrouw van de snelweg A-12 gehaald.
14/10 22u30  Man (48) gewond bij steekincident, verdachte aangehoudenZondagmiddag kreeg de politie rond 13.25 uur melding van een steekpartij in Arnhem naar de Wikkestraat. Toegesnelde agenten troffen daar een gewonde man aan waarvoor een ambulance ter plaatse kwam.
14/10 21u45  Jos Wienen: bedankt voor dit hart onder de riem'Lieve mensen, lieve Haarlemmers, bedankt voor dit geweldige hart onder de riem', met deze woorden begon de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, zondagmiddag zelf ook aanwezig op de Grote Markt in Haarlem, zijn dankwoord richting de duizenden sympathisanten voor de steun die hij en zijn gezin de laatste dagen hebben gevoeld.
14/10 19u45  Doden en gewonden bij mislukte doorstart sportvliegtuigje DuitslandBij een ongeval met een sportvliegtuigje zijn zondagmiddag in Duitsland 3 doden gevallen en acht gewonden. Dit melden de Duitse media zondag.
14/10 17u00  Interactief rekenmodel UMC Utrecht voorspelt effect medicatie op hartziektenHet UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum heeft algoritmes ontwikkeld die voor elke volwassene kunnen voorspellen wat de risico’s zijn op hart- en vaatziekten. 'U-Prevent voorspelt zowel het risico op hart- en vaatziekten als het effect van medicatie om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen', zo heeft het UMC Utrecht bekendgemaakt.
14/10 16u15  Politie: dodelijke explosie woning Putte geen misdrijfZaterdag heeft de politie het sporenonderzoek in de woning aan de Keizerstraat in Putte afgerond. De politie heeft vrijdag en zaterdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.
14/10 16u00  Twee zwaargewonden bij steekincident camping Hooge MierdeZaterdagavond heeft de politie een 25-jarige man aangehoudene na een steekpartij op de camping in Hooge Mierde. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
14/10 14u45  Zwaargewonde na steekincident in woning, drie aanhoudingenZaterdagavond is bij een ruzie in een woning aan het Oosteinde een 38-jarige man uit Vriezenveen neergestoken. 'De politie hield direct een bewoner van de woning aan en startte een onderzoek. Dat leidde tot de aanhouding van nog twee andere mannen die daar ook wonen', zo meldt de politie zondag.
14/10 14u00  Doelpuntenmaker Virgil van Dijk niet mee naar BrusselOranjecaptain Virgil van Dijk reist niet met het Nederlands elftal naar België. De Liverpool-verdediger heeft nog last van een ribblessure die hij vorige maand opliep in de competitiewedstrijd van zijn club tegen Southampton, zo heeft de KNVB zondag bekendgemaakt.
14/10 13u45  Dronken buurman draait 's nachts keihard 'André Hazes'-nummersIn Kaatsheuvel heeft de politie afgelopen nacht, vanwege het herhaaldelijk veroorzaken van enorme geluidsoverlast, de 56-jarige bewoner van een huis in de wijk Pannenhoef aangehouden. 'De geluidsapparatuur is in beslag genomen', zo laat de politie zondag weten.
14/10 13u00  Man (25) uit Enschede omgekomen bij eenzijdig verkeersongevalBij een eenzijdig ongeval aan de Schukkinkweg in Enschede is zaterdagavond een 25-jarige inwoner van die plaats om het leven gekomen. Dit meldt de politie zondag.
14/10 12u30  Auto in vangrail na aanrijding A20Zaterdagmiddag heeft er op de A20 in de richting van Gouda een aanrijding plaatsgevonden waarbij vier voertuigen waren betrokken.
14/10 12u15  Man in arm geschoten, verdachte na wilde achtervolging aangehoudenIn de nacht van zaterdag op zondag is in het Noord-Hollandse Winkel een 23-jarige man uit Kolhorn aangehouden nadat hij in Groet op iemand had geschoten. 'Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn arm', zo meldt de politie zondag.
14/10 12u00  Auto in vlammen op in GasselternijveenschemondIn de nacht van zaterdag op zondag brandde rond 01.30 uur aan het Eerste Dwarsdiep in Gasselternijveenschemond een auto uit.
14/10 10u45  Ernstig verkeersongeval Putten met zeven gewondenIn de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een eenzijdig ernstig verkeersongeval op de N303, de Voorthuizerstraat, in het Gelderse Putten rond 05.20 uur zeven inzittenden van een personenauto gewond geraakt, waarvan vijf ernstig. Dit meldt de politie zondag.
14/10 10u30  Oranje verslaat Duitsland met historisch cijfers: 3-0Zaterdagavond heeft het Nederlands elftal geschiedenis geschreven door in de Johan Cruijff ArenA in de Nations League met 3-0 van Duitsland te winnen. 'Niet eerder won Nederland met zulke ruime cijfers van de Oosterburen. De doelpunten werden gemaakt door Virgil van Dijk, Memphis en Georginio Wijnaldum', zo laat de KNVB weten.
14/10 10u00  Vrachtwagen vol chemicaliën bij voetbalclub Oisterwijk aangetroffenIn de nacht van zaterdag op zondag is in Oisterwijk op een parkeerplaats aan de Sportlaan bij een voetbalclub rond 00.50 uur door de politie een vrachtauto vol met chemicaliën aangetroffen. De politie werd door een alerte beveiliger getipt.
14/10 09u30  Uitslaande brand met vrijgekomen asbest, 50 bewoners naar hotelDe brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag, bij een grote uitslaande brand op een zolderverdieping van een rijtjeswoning in aan de Tutein Noltheniusstraat in Amsterdam-Osdorp, alle 24 woningen ontruimd en de ongeveer 50 bewoners in een hotel opgevangen. Dit meldt de brandweer zondag.
14/10 09u00  Geopende putdeksels vernielen politieauto onderweg naar reanimatiePolitieagenten die vannacht met spoed onderweg waren naar een reanimatie in Bergen op Zoom zijn uiteindelijk gestrand doordat onbekenden een aantal putdeksels hadden geopend waardoor de dienstauto zwaar beschadigd raakte en niet meer verder kon. Dit meldt heeft de politie op Facebook laten weten.
13/10 22u45  Veel schade na uitslaande brand in flat SchiedamRond kwart voor drie zaterdagmiddag is de brandweer opgeroepen voor een uitslaande brand in het flat aan de Mgr. Nolenslaan in Schiedam.
13/10 21u15  Warmterecords verbroken. Nog nooit eerder zo warm in oktober.In De Bilt werd zaterdagmiddag om 12.50 uur een temperatuur van 23,7 graden gemeten. Een uurtje later liep het kwik op naar 26,3 graden.
13/10 20u30  Politie stelt onderzoek in naar dodelijk verkeersongevalOp de Herkenbosserweg in Vlodrop is zaterdagavond een motorrijder overleden bij een verkeersongeval.
13/10 20u15  ME grijpt in bij vechtende voetbalsupportersVoor een café aan de Spiegelgracht in Amsterdam zijnzaterdagmiddag meerdere voetbalsupporters met elkaar op de vuist gegaan.
13/10 18u15  Mountainbiker gewond na val in Broekpolder in VlaardingenOp het Vogelhutpad in de Broekpolder in Vlaardingen is zaterdagochtend een mountainbiker gewond geraakt na een val van een brug.
13/10 18u00  Twee vrouwen gewond bij ongeval A58Op de A58 ontstond zaterdagmorgen een botsing tussen drie auto's, waarbij twee vrouwen gewond raakten.
13/10 17u45  Jaap Eden ijsbaan enkele uren na opening al weer dicht vanwege warme weerEnkele uren nadat de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam vandaag openging ter gelegenheid van de start van het nieuwe schaatsseizoen, moesten de deuren al weer gesloten worden.
13/10 16u15  Elektrisch vliegtuigje crasht bij Groningse Onstwedde, piloot komt om het levenVlakbij vliegveld Vosseberg in het Groningse Onstwedde is zaterdagmiddag rond 12.50 uur een ultralight vliegtuigje neergestort.
13/10 14u15  Elektrisch vliegtuigje crasht bij Groningse OnstweddeVlakbij vliegveld Vosseberg in het Groningse Onstwedde is zaterdagmiddag rond 12.50 uur een ultralight vliegtuigje neergestort.
13/10 13u45  Openlijke geweldpleging in het Valkenberg park in BredaVrijdagavond omstreeks 18:15 uur werd door een groep van ongeveer zes tot tien jongens geweld toegepast op een man en een hond.
13/10 13u15  Ongeval achter woning in het Drentse GasselteAchter de woning aan de Kerkstraat in Gasselte heeft zich zaterdagmorgen een ongeval voorgedaan.
13/10 12u15  Politie van Detroit vindt elf verstopte kinderlijkjes in dubbel plafond uitvaartcentrumIn de Amerikaanse stad Detroit zijn in het dubbele plafond van een uitvaartcentrum Cantrall Funeral Home de overschotten van elf baby's gevonden.
13/10 11u15  27 stappers onwel in Breda door mogelijk traangasIn Breda zijn afgelopen nacht 27 mensen onwel geworden in een café.
13/10 11u00  Dode op straat aangetroffen in NaaldwijkIn Naaldwijk is op de Meester Jan Tuningstraat een overleden persoon aangetroffen
13/10 10u45  Man (19) na conflict op twee verschillende plaatsen beschoten, politie start onderzoekDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een onderzoek ingesteld na een schietincident op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum.
13/10 10u30  Man twee keer beschoten, politie start onderzoekDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een onderzoek ingesteld na een schietincident op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum.
13/10 10u15  Nederland in trek bij internationale zakenreizigers en toeristenDe aantrekkingskracht van Nederland voor toeristen en zakenreizigers uit het buitenland groeit.
13/10 10u00  'Visser uit Urk aangehouden op verdenking van liquidatie in Diemen'In de Eemshaven is vrijdagmiddag de Urker André K. (50) aangehouden.
13/10 09u30  Dodelijk ongeluk A27 HilversumBij een eenzijdig ongeluk op de A27 bij Hilversum is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober een vrouw om het leven gekomen.
13/10 09u30  Gigantische huurprijzen door hoge woz-waardenEen klein appartement van 44 vierkante meter dat in Amsterdam vijf jaar geleden voor zo’n 546 euro zou worden aangeboden, wordt tegenwoordig bijna voor het drievoudige verhuurd. Dat komt doordat de huurprijsbescherming in 2015 is gewijzigd.
13/10 09u00  Tientallen stappers onwel in Breda door mogelijk traangasIn Breda zijn afgelopen nacht 27 mensen onwel geworden in een café.
12/10 22u45  Marineduikers bergen lichaam verdronken werknemer werkeiland ScaldiahavenIn Zeeland is vrijdagochtend een werknemer vanaf een werkeiland in het water van de Scaldiahaven gevallen en verdronken. 'Na een flinke zoektocht is het stoffelijk overschot vrijdagavond door duikers van de marine geborgen', zo meldt de politie vrijdagavond.
12/10 21u30  Zwaargewonde bij steekincident in woning in BergenVrijdagavond is bij een steekincident in een woning in het Noord-Hollandse Bergen een persoon zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdagavond.
12/10 20u45  EVA-team brengt drie veroordeelden terug naar gevangenisAfgelopen week heeft het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag drie mannen die alle drie nog een gevangenisstraf moeten uitzitten aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
12/10 20u30  Dode bij aanrijding KolhamBij een aanrijding tussen twee auto’s op de N387 bij Kolham is vrijdagavond een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
12/10 19u30  OM vordert observatie in PBC na schietpartij HarderwijkHet Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft vrijdag gevorderd dat een 32-jarige man uit Harderwijk ter observatie wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). 'Hij wordt ervan verdacht eind februari een man te hebben neergeschoten bij een woning aan de Margrietlaan in Harderwijk', zo heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.
12/10 18u00  Politie pakt verdachte schietincident Boerenstraat Den Haag opDonderdagochtend heeft de politie een 44-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte in het onderzoek naar een schietincident op de hoek van de Boerenstraat en Fischerstraat in Den Haag eind september. Dit meldt de politie vrijdag.
12/10 17u45  Vraag naar professioneel gereedschap vanuit consumenten stijgtTot een paar jaar geleden was professioneel gereedschap haast uitsluitend te verkrijgen op de zakelijke markt. Om de beste apparatuur in handen te krijgen moest je langs bij de vakhandel. De bouwmarkt binnen springen? Dan kwam je met lege handen thuis. Vandaag de dag is dat echter een compleet achterhaald businessmodel. Meer en meer komt vanuit de consumentenmarkt de vraag naar professionele apparatuur en zijn vele voordelen. De harde scheidingslijn tussen beide werelden is meer en meer aan het vervagen en dat is maar goed ook.
12/10 17u15  Trapliften steeds vaker via de WMOEen traplift in huis is voor mensen met een verminderde mobiliteit van een onschatbare waarde. Het laat hen toe om alle verdiepingen van het huis te blijven gebruiken en bij uitbreiding om langer alleen thuis te blijven wonen.
12/10 17u00  Werk- en celstraffen geëist tegen blokkeerders A7Vrijdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Groningen werk- en deels voorwaardelijke gevangenisstraffen geëist tegen de 34 verdachten in de A7-zaak. 'In het merendeel gaat het om een werkstraf van 120 uur', zo laat het OM vrijdagmiddag weten.
12/10 17u00  Rechtszaak schorsingsbesluit Stint volgende week donderdagVolgende week donderdag 18 oktober behandelt de rechtbank Midden-Nederland de zaak tussen kinderdagverblijf ‘Het Kinderstraatje’ en de minister van Infrastructuur en Waterstaat vanwege het schorsingsbesluit voor de Stint. Dit meldt de rechtbank Midden-Nederland vrijdag.
12/10 16u30  Lichaam in spartelvijver aangetroffen en rugzak en kleding in prullenbakkenIn het Overijsselse Sibculo is donderdag rond 18.45 uur het lichaam van een tot nu toe onbekende man aangetroffen in de zogenaamde ‘spartelvijver’ aan de Gemeenteweg in Sibculo. 'Het lichaam heeft al langere tijd in het water gelegen', zo laat de politie vrijdag weten.
12/10 15u45  Dode na explosie in woning PutteIn het Brabantse Putte is vrijdagmiddag een dode gevallen bij een zware explosie gevolgd door een brand in een woning. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.
12/10 15u15  Waarom zijn gladde vloeren tegenwoordig zo populair?Vloeren komen in ontelbaar veel verschillende vormen, materialen en formaten maar hoe dan ook is een goede, betrouwbare vloer onmisbaar als basis voor een stijlvolle woning. Steeds vaker kiezen mensen voor een gladde vloer - en dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Wil je ook weten wat dergelijke vloeren precies zo speciaal maakt? Dan kan het volgende overzicht je zeker en vast duidelijkheid geven!
12/10 14u45  Hogere Body Mass Index kan zorgen voor snellere verouderingEen hogere body mass index (BMI) gaat gepaard gaat met kortere telomeren, met name bij personen onder de 60 jaar. Telomeerlengte, gemeten in witte bloedcellen, wordt ook wel gezien als signaal voor veroudering, zo blijkt uit een omvangrijke studie onder leiding van de Universiteit Maastricht (UM).
12/10 14u30  Landelijke darmkankertest 'scoort' boven verwachtingUit de monitor 2017 blijkt voor het eerst dat het bevolkingsonderzoek beter darmkanker kan opsporen dan verwacht. 'Daarnaast blijft de deelname in de eerste en de vervolgronden hoog', zo heeft het RIVM laten weten.
12/10 14u00  Automobiliste (48) omgekomen bij ongeval op A16Een 48-jarige vrouw uit Einhoven is donderdagavond bij een verkeersongeval op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek om het leven gekomen. Dit meldt de politie vrijdag.
12/10 13u45  Politie stelt onderzoek in naar oorzaak brand recyclingbedrijf kunstgrasmattenDe politie gaat de oorzaak van de grote brand bij het recyclingbedrijf TUF in Dongen onderzoeken. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
12/10 12u00  Veteranenombudsman: Maatwerk re-integratie gewonde veteranen ontbreektHet UWV kan Defensie geen maatwerk bieden in langdurige re-integratietrajecten van (zwaar) gewonde veteranen. Dit is een van de conclusies van een onderzoek van de Veteranenombudsman naar de re-integratie van zieke of gewonde veteranen. Veteranenombudsman Reinier van Zutphen: 'Onbegrijpelijk. Omdat wetten en regels vanuit twee verschillende ministeries elkaar in de weg zitten, betaalt de zwaargewonde en getraumatiseerde veteraan het gelag.’ Van Zutphen beveelt Defensie en UWV aan om samen te onderzoeken welke ruimte de Veteranenwet en de Wet verbetering poortwachter bieden om maatwerk toe te passen.
12/10 11u45  Handgranaat blijkt aansteker te zijnDe politie in Amsterdam kreeg vrijdagmorgen de melding dat er een explosief gevonden in het Westelijk Havengebied.
12/10 11u30  Rus in hotelkamer overvallen en beroofdIn een hotelkamer aan de Oosterdokstraat is rond 00.30 uur een 33-jarige man uit Moskou vastgebonden en beroofd. De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen die informatie hebben over deze overval om zich te melden.
12/10 10u30  Erfgenamen MH17 moeten loonbelasting betalen over verzekeringsgeldDe erfgenamen van een slachtoffer bij de MH17-ramp moeten loonbelasting betalen over een verzekeringsuitkering. Dat oordeelt de belastingrechter. Zij ziet de verzekeringsuitkeringen als loon, want de uitkering komt voort uit afspraken in het arbeidscontract van het slachtoffer. Omdat de premies niet waren belast, is de verzekeringsuitkering wel belast.
12/10 10u00  Moeder met bakfiets aangereden door vrachtwagenNabij een spoorwegovergang in Bodegraven zijn een moeder en drie kinderen aangereden door een vrachtwagen. De vrouw reed op een bakfiets met hierin twee kinderen. Een derde kind reed zelf op een fiets.
12/10 09u30  Brandstof bij de pomp heeft nieuwe naamHet zal voor iedereen even wennen zijn, maar de brandstoffen bij de benzinepomp hebben vanaf vandaag een andere naam. Op alle pompen in de EU en een aantal de meeste andere Europese landen gebruiken nu hetzelfde symbool zodat je bijna in ieder Europees land makkelijker de juiste brandstof kan vinden.
12/10 09u30  Dode bij ongeval op A16Bij een ongeval op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek is donderdagavond een bestuurster overleden.
12/10 09u00  Multinationals goed voor 30 procent economieMultinationals genereerden 30 procent van de 635 miljard euro aan toegevoegde waarde in 2016. Het grootste deel is toe te schrijven aan buitenlandse multinationals (113 miljard euro; 18 procent) en een kleiner deel aan Nederlandse (78 miljard euro; 12 procent). Dat meldt het CBS op basis van aanvullend statistisch onderzoek naar multinationals en niet-multinationals, dat is bekostigd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
12/10 09u00  Schooladvies vaker bijgesteld bij lagere inkomensBijna 8 procent van de leerlingen in groep acht in 2016/’17 kreeg na de eindtoets een hoger schooladvies dan het eerste schooladvies van de leerkracht. Kinderen van ouders met een hoog huishoudensinkomen kregen minder vaak een bijstelling, maar zij hadden ook vaker vwo (het hoogste niveau) als eerste schooladvies. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Dode en zwaargewonde bij 'vreemd' ongeval in Hoogeveen19/10 00u30 - Blik op Nieuws: Door nog onbekende oorzaak is donderdagavond een personenauto in volle vaart tegen de muur van parkeergarage De Kaap in Hoogeveen gereden.
4x Gekkekoeienziekte geconstateerd in Schotland18/10 23u45 - Blik op Nieuws: Op een boerderij in Schotland is een geval van gekkekoeienziekte (BSE) geconstateerd.
2x Hogere Body Mass Index kan zorgen voor snellere veroudering12/10 14u45 - Blik op Nieuws: Een hogere body mass index (BMI) gaat gepaard gaat met kortere telomeren, met name bij personen onder de 60 jaar. Telomeerlengte, gemeten in witte bloedcellen, wordt ook wel gezien als signaal voor veroudering, zo blijkt uit een omvangrijke studie onder leiding van de Universiteit Maastricht (UM).
1x Tientallen stappers onwel in Breda door mogelijk traangas13/10 09u00 - Blik op Nieuws: In Breda zijn afgelopen nacht 27 mensen onwel geworden in een café.
1x Man twee keer beschoten, politie start onderzoek13/10 10u30 - Blik op Nieuws: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een onderzoek ingesteld na een schietincident op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum.
1x Mountainbiker gewond na val in Broekpolder in Vlaardingen13/10 18u15 - Blik op Nieuws: Op het Vogelhutpad in de Broekpolder in Vlaardingen is zaterdagochtend een mountainbiker gewond geraakt na een val van een brug.
1x Man (25) uit Enschede omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval14/10 13u00 - Blik op Nieuws: Bij een eenzijdig ongeval aan de Schukkinkweg in Enschede is zaterdagavond een 25-jarige inwoner van die plaats om het leven gekomen. Dit meldt de politie zondag.
1x Politie: dodelijke explosie woning Putte geen misdrijf14/10 16u15 - Blik op Nieuws: Zaterdag heeft de politie het sporenonderzoek in de woning aan de Keizerstraat in Putte afgerond. De politie heeft vrijdag en zaterdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.
1x Doden en gewonden bij mislukte doorstart sportvliegtuigje Duitsland14/10 19u45 - Blik op Nieuws: Bij een ongeval met een sportvliegtuigje zijn zondagmiddag in Duitsland 3 doden gevallen en acht gewonden. Dit melden de Duitse media zondag.
1x 'Huidige Defensiecultuur heeft ook schaduwzijde'15/10 14u45 - Blik op Nieuws: 'De cultuur is wat Defensie sterk maakt en waarom zoveel mensen er met veel plezier werken, maar uit het rapport blijkt dat die cultuur ook een schaduwzijde kan hebben. Daar gaan we mee aan de slag, door te werken aan een beter normbesef, op alle niveaus en in de hele organisatie'. Dit zei staatssecretaris van Defensie Barbara Visser maandag bij de in ontvangst name van het eindrapport van de commissie-Giebels, die in haar opdracht onderzoek deed naar de sociale veiligheid bij Defensie.

Statistieken

Artikels:
34615
Gelezen:
8525
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven