dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van BN/DeStem

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

BN/DeStem

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Amsterdamse Slotervaartziekenhuis kwam al vanaf het begin in de problemen Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis van zorgondernemer Loek Winter wordt al jarenlang geteisterd door uiteenlopende problemen.
23/10 16u30  Tygo Gernandt krijgt rol in The Last Kingdom Tygo Gernandt heeft een rol te pakken in het derde seizoen van de Netflix-serie The Last Kingdom. Hij gaat de rol spelen van Jackdaw, een eenling die toetreedt tot het leger van de gevaarlijke ziener Skade.
23/10 16u30  Europese Commissie: Italië moet binnen drie weken met aangepaste begroting komen De Europese Commissie vraagt Italië formeel om een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren, terwijl de premier eerder vandaag nog liet weten dat het land geen plan B heeft voor de begroting. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 16u15  Wozniacki te sterk voor Kvitova bij WTA Finals Caroline Wozniacki heeft zich hersteld van haar nederlaag in de eerste groepswedstrijd van de WTA Finals in Singapore. De Deense titelverdediger versloeg in een spannende partij de Tsjechische Petra Kvitova, 7-5 3-6 6-2.
23/10 16u15  NAC over failliete rugsponsor: ‘Substantieel bedrag EnergieFlex is overgemaakt’ NAC onderzoekt momenteel met een expert of de naam van het failliet verklaarde EnergieFlex per direct van de achterkant van het shirt wordt verwijderd. Dat is een van de dingen waar naar gekeken wordt, laat de Bredase club dinsdagmiddag weten nadat het faillissement van de rugsponsor is uitgesproken.
23/10 16u15  Bredase protestkrant Stuk van het Jaar? BREDA - Het is een nieuwe uitgave van de oude Bredase protestkrant de Oelaat. De Oelater heet hij. Een tijdschrift dat van kaft tot kaft gevuld is met hedendaags idealisme. En het is niet zomaar een boekwerkje. Het kan namelijk zo maar het Stuk van het Jaar worden.
23/10 16u15  Gestolen telefoon van verongelukte Levi (14) duikt op in Eindhoven De telefoon van de verongelukte Levi Thoonen (14) die zaterdagnacht bij een straatroof werd ontvreemd van vader Berry Thoonen, is zondagochtend opgedoken op de Stratumsdedijk in Eindhoven. Vanaf daar werd rond halftien een signaal opgepikt, laat de vader van Levi weten aan deze krant. Vermoedelijk is het toestel voor korte tijd aan geweest.
23/10 16u15  Wandelaars lokken met groene bushaltes in Ossendrecht en Putte OSSENDRECHT/PUTTE - Om natuurgebieden als de Brabantse Wal en de Kalmthoutse Heide aantrekkelijker te maken voor wandelaars, heeft de provincie Noord-Brabant groene (bus)haltes ingericht bij Ossendrecht en Putte.
23/10 16u00  Broer Henny Huisman dood aangetroffen in keuken De jongere broer van Henny Huisman (67) is plotseling overleden. Dat hebben zijn zoons Jordy en Sander Huisman, bekend van dj-formatie Kris Kross Amsterdam, laten weten.
23/10 16u00  Angeliño: Zou geweldig zijn om voor onze fans te winnen José Angeliño, vorig seizoen nog op de loonlijst bij NAC, draait met PSV tot nu toe een uitmuntend seizoen in de eredivisie en staat ook in de Champions League zijn mannetje.
23/10 16u00  Zaak tegen verdachte moord Laura Korsman (24) uit Werkendam gaat volgend jaar pas verder Voordat Zamir M. (31) Laura Korsman (24) deze zomer doodstak in Utrecht, zou hij haar volgens het Openbaar Ministerie zeker een maand lang ernstig gestalkt hebben. Niet allen door aanhoudend appjes naar haar te sturen en te bellen. Maar ook door langs te gaan op haar werk bij het UMC en door op haar balkon te klimmen of voor de deur te staan met bloemen.
23/10 15u45  Dubbel feest bij Kerstcircus in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Het is deze winter dubbel feest in Etten-Leur. Het Kerstcircus, vorig jaar goed voor bijna 10.000 bezoekers, viert zijn vijfjarig jubileum en tevens bestaat de circustraditie wereldwijd precies 250 jaar.
23/10 15u45  Zaak tegen verdachte moord Laura Korsman (24) gaat volgend jaar pas verder Voordat Zamir M. (31) Laura Korsman (24) deze zomer doodstak in Utrecht, zou hij haar volgens het Openbaar Ministerie zeker een maand lang ernstig gestalkt hebben. Niet allen door aanhoudend appjes naar haar te sturen en te bellen. Maar ook door langs te gaan op haar werk bij het UMC en door op haar balkon te klimmen of voor de deur te staan met bloemen.
23/10 15u45  Arrestatie op spoor nadat persoon voor trein staat: geen treinen tussen Tilburg en Boxtel TILBURG/BOXTEL - De politie heeft dinsdagmiddag iemand aangehouden op het spoor tussen Tilburg en Boxtel. De arrestant ging om nog onduidelijke redenen voor de trein staan en ontregelde daarmee het treinverkeer.
23/10 15u45  Europese Commissie vraagt Italië tóch om nieuwe begroting De Europese Commissie vraagt Italië formeel om een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren, terwijl de premier vandaag nog liet weten dat het geen plan B heeft voor zijn begroting.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 15u30  Geerhoek in Wouw niet langer in beeld als brandweerkazerneROOSENDAAL - De politieke partij Roosendaalse Lijst kan de vlag uitsteken. Het college van B en W heeft dinsdagmorgen besloten dat De Geerhoek niet langer in beeld is als brandweerkazerne voor Wouw.
23/10 15u15  Jan Luteijn: ‘Ik ga Geertruidenberg heerlijk vinden’Jan Luteijn (58) volgt vanaf maandag Willemijn van Hees op, als waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. Luteijn blijft ook in Cromstrijen burgemeester tot 1 januari 2019 als de fusiegemeente Hoeksche Waard begint. Vijf vragen aan de waarnemer.
23/10 15u15  Onduidelijkheid over vondst lichaamsdelen KhashoggiEr is onduidelijkheid ontstaan over het al dan niet vinden van lichaamsdelen van de gedode journalist Jamal Khashoggi. Sommige Turkse media melden dat er lichaamsdelen gevonden zouden zijn, maar de autoriteiten ontkennen.
23/10 15u00  Premier Italië: geen plan B voor begrotingItalië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
23/10 15u00  Onduidelijkheid over lichaamsdelen KhashoggiEr is onduidelijkheid ontstaan over het al dan niet vinden van lichaamsdelen van de gedode journalist Jamal Khashoggi. Sommige Turkse media melden dat er lichaamsdelen gevonden zouden zijn, maar de autoriteiten ontkennen.
23/10 15u00  Van Bommel: Wij moeten nog vier keer top presteren in EuropaBij zijn vooruitblik op het duel met Tottenham Hotspur van woensdagavond gaf Mark van Bommel aan dat PSV nog vier keer ‘top’ moet presteren om kans te houden op een Europees vervolg in dit seizoen. De coach vindt het zeker niet ‘normaal’ dat PSV twee keer heeft verloren, achtereenvolgens van FC Barcelona en Internazionale.
23/10 15u00  Presentator Frank Masmeijer (57) gearresteerd tijdens lunch in Van der Valk in Breda, stond internationaal gesignaleerdBREDA - Voormalig presentator Frank Masmeijer is dinsdagmiddag gearresteerd in Van der Valk Hotel Princeville langs de A16 in Breda. Masmeijer stond internationaal gesignaleerd en werd gezocht door de Belgische autoriteiten. Gert-Jan Knoops, advocaat van Masmeijer, was persoonlijk nog niet op de hoogte van het nieuws, zo laat hij aan deze krant weten.
23/10 15u00  Popgroep Ch!pz gaat na acht jaar toch weer optredenDe ooit razend populaire Nederlandse kinderpopgroep Ch!pz, bekend van internationale hits als Cowboy, Captain Hook en 1001 Arabian Nights, gaat na acht jaar toch weer optreden. Het gezelschap rond zangeressen Cilla Niekoop en Rachel van den Hoogen en zangers Peter Rost en Kevin Hellenbrand stopte in 2010 omdat succes op dat moment even uitbleef.
23/10 14u45  Britse media: lichaamsdelen Khashoggi gevondenEr zijn lichaamsdelen van de gedode journalist Jamal Khashoggi gevonden. Dat zeggen bronnen tegen nieuwszender Sky. De autoriteiten hebben het nieuws nog niet bevestigd.
23/10 14u45  Van Bommel: ‘Wij moeten nog vier keer top presteren in Europa’Bij zijn vooruitblik op het duel met Tottenham Hotspur van woensdagavond gaf Mark van Bommel aan dat PSV nog vier keer ‘top’ moet presteren om kans te houden op een Europees vervolg in dit seizoen. De coach vindt het zeker niet ‘normaal’ dat PSV twee keer heeft verloren, achtereenvolgens van FC Barcelona en Internazionale.
23/10 14u45  Nederlandse Britten die brexit vrezen luchten hart bij koningspaarVlak voordat hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk officieel begon, voerden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanochtend gesprekken met Nederlanders die in het land wonen. Eén gespreksonderwerp torende boven alles uit: de brexit en vooral de zorgen daarover.
23/10 14u45  Nederlandse Roma-familie pleegde in vier landen ruim 100 inbrakenDe Duitse politie heeft een inbrekersbende opgerold die meer dan honderd inbraken pleegde in Duitsland, België en Nederland. Opmerkelijk: het gaat om één grote Nederlandse familie die de inbraken plande vanuit Overijssel.
23/10 14u45  Voormalig presentator Frank Masmeijer (57) gearresteerd in Hotel Princeville in Breda, stond internationaal gesignaleerdBREDA - Voormalig presentator Frank Masmeijer is dinsdagmiddag gearresteerd in een hotel in Breda, meldt de politie aan BN DeStem. Masmeijer stond internationaal gesignaleerd en werd gezocht door de Belgische autoriteiten. Gert-Jan Knoops, advocaat van Masmeijer, was persoonlijk nog niet op de hoogte van het nieuws, zo laat hij aan deze krant weten.
23/10 14u30  Nederlandse familie verdacht van meer dan 100 inbrakenDe Duitse politie heeft een inbrekersbende opgerold die meer dan honderd inbraken pleegde in Duitsland, België en Nederland. Opmerkelijk: het gaat om één grote Nederlandse familie die de inbraken plande vanuit Overijssel.
23/10 14u30  Maas op jacht naar nieuwe topscorerstitelVorig seizoen liep-ie de derde plaats net mis. Het jaar daarvoor gingen Rémon Koenen er op de laatste speeldag met de hoofdprijs vandoor. Maar na afgelopen weekend nestelde Cluzona-goaltjesdief Ruben Maas zich weer in de top van het Zilveren Schoen-klassement.
23/10 14u15  Zevenbergse advocaat: 'Zoveel verborgen armoede, ook in de dure wijken'Chantal van der Ent leerde al vroeg dat je zelf de bal tegen het net moet trappen. Nu 'redt' ze mensen met schulden. ,,Armoede is een onderschat probleem.''
23/10 14u15  Voetbalclub DOSKO stopt definitief met inzamelen oud papier na wietdumping in afvalcontainerBERGEN OP ZOOM - Voetbalclub DOSKO uit Bergen op Zoom stopt definitief met het inzamelen van oud papier. Reden: in de container op de parkeerplaats van sportpark Meilust werd steeds vaker afval gedumpt dat er niet in thuis hoorde. Toppunt was de vondst van gedumpte wietplanten. Dat meldt de club op zijn website.
23/10 14u15  Theatervoorstelling De Kolonel ‘How to manage Elvis’ gaat in Etten-Leur in premièreETTEN-LEUR - In het Turfschip in Etten-Leur is zaterdag 27 oktober vanaf 20.30 uur de voorstelling De Kolonel 'How to manage Elvis’ te zien. Het vertelt de levensgeschiedenis van Dries van Kuijk uit Breda, die later bekend werd als colonel Tom Parker, de manager van Elvis Presley. Het publiek wordt in de voorstelling meegenomen op een reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Dat gebeurt met muziek van een twaalfkoppig theaterorkest, filmbeelden en live theater. De voorstelling beleeft in Etten-Leur haar eerste officiële opvoering. Eerder was er al wel een try-out in Roosendaal. De productie die nu op de planken komt is gemaakt door muzikant en theatermaker Hans van der Zee uit Numansdorp. Hij was tweeënhalf jaar bezig met het theaterstuk, waarin Peter Swinkels de hoofdrol voor zijn rekening neemt. In de voorstelling keert een oude colonel Parker terug naar de plekken van zijn jeugd. Van Kuijk overleed in 1997 op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.
23/10 14u15  Vanaf het moment dat ik zwanger was, heeft mijn man me niet meer aangeraaktJarenlang had Syl (48) een seksloze relatie. Met haar nieuwe liefde Chaïm (47) voelt ze zich eindelijk weer vrouw.
23/10 14u15  Voormalig presentator Frank Masmeijer (57) gearresteerd in hotel in Breda, stond internationaal gesignaleerdBREDA - Voormalig presentator Frank Masmeijer is dinsdagmiddag gearresteerd in een hotel in Breda, meldt de politie aan BN DeStem. Masmeijer stond internationaal gesignaleerd en werd gezocht door de Belgische autoriteiten. Gert-Jan Knoops, advocaat van Masmeijer, was persoonlijk nog niet op de hoogte van het nieuws, zo laat hij aan deze krant weten.
23/10 14u00  Doorbreekt Ajax eindelijk de dominantie van Benfica tegen Nederlandse clubs?Sinds PSV in 1989 Benfica in de finale van de Europa Cup I na strafschoppen versloeg, is het Nederlandse clubs al elf duels op een rij niet gelukt de Portugese grootmacht te verslaan.
23/10 14u00  Minister: Patiënten moeten ook goede zorg krijgen na bankroet ziekenhuizenNu het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen op omvallen staan, moeten de zorgverzekeraars voldoen aan hun wettelijke zorgplicht. Dat meldt zorgminister Bruins vandaag in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij ingaat op het dreigende faillissement.
23/10 14u00  Frank Masmeijer gearresteerd in hotel in BredaBREDA - Voormalig presentator Frank Masmeijer is dinsdagmiddag gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt nu.nl. De politie heeft dit bevestigd.
23/10 14u00  HSV ontslaat trainer Titz na zwakke start in Tweede BundesligaHet rommelt nog steeds bij Hamburger SV. De roemruchte Duitse club bivakkeert dit seizoen voor het eerst in de Tweede Bundesliga en ook daar loopt het niet van harte. Na slechts één zege uit de laatste vijf duels staat de ploeg vijfde op twee punten van de koploper FC Köln en is Christian Titz vandaag op straat gezet.
23/10 13u45  Marc van der Linden gekleed als een heer en raspende stem voor DomienKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.
23/10 13u45  Popgroep Ch!pz gaat na 8 jaar toch weer optredenDe ooit razend populaire Nederlandse kinderpopgroep Ch!pz, bekend van internationale hits als Cowboy, Captain Hook en 1001 Arabian nights, gaat na 8 jaar toch weer optreden. Het gezelschap rond zangeressen Cilla Niekoop en Rachel van den Hoogen en zangers Peter Rost en Kevin Hellenbrand stopte in 2010 omdat succes op dat moment even uitbleef.
23/10 13u45  HSV ontslaat trainer TitzHet rommelt nog steeds bij Hamburger SV. De roemruchte Duitse club bivakkeert dit seizoen voor het eerst in de Tweede Bundesliga en ook daar loopt het niet van harte. Na slechts één zege uit de laatste vijf duels staat de ploeg vijfde op twee punten van de koploper FC Köln en is Christian Titz vandaag op straat gezet.
23/10 13u45  NAC moet op zoek naar nieuwe rugsponsor, EnergieFlex faillietEnergiebedrijf EnergieFlex, rugsponsor van NAC, is dinsdag failliet verklaard. Dat meldt ConsuWijzer, het overheidsloket voor consumenten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
23/10 13u45  Kappen met de zomer- en wintertijd: wat vind jij?Heerlijk! In de nacht van aanstaande zaterdag op zondag wordt de tijd verzet. We kunnen een uur langer slapen. Niet iedereen is daar blij mee, want we zeggen de lange zomeravonden gedag. Wat vind jij: altijd zomertijd, wintertijd of de wisseling behouden?
23/10 13u30  Verdachte ontvoering peuter Insiya: Ik ben erin meegesleurdDe 26-jarige Lizzy S., de enige vrouwelijke verdachte in de strafzaak rond de ontvoering van de peuter Insiya in 2016, heeft naar eigen zeggen geen rol gespeeld in dat misdrijf. ,,Ik zat erbij en keek ernaar’', verklaarde de vrouw op de tweede dag van het proces tegen in totaal zes verdachten. ,,Ik was erg jong en naïef. Ik ben erin meegesleurd en wist niet wat er gebeurde.’'
23/10 13u30  Ter Mors mist schaatsseizoen door knieoperatieHet schaatsseizoen voor Jorien ter Mors zit er op voordat het begonnen is. De 28-jarige olympisch kampioene wordt geopereerd aan een ontstoken kniepees en kan daardoor niet in actie komen.
23/10 13u15  Militair die overleed na training in zwembad was in opleiding voor commando'sROOSENDAAL - De korporaal van de Koninklijke Landmacht die maandag overleed nadat hij vrijdag onwel werd tijdens een training in zwembad De Stok in Roosendaal, was in opleiding voor de commando's. Dat meldt de Telegraaf. Naar de dood van de militair, Mark Ruben, zijn twee onderzoeken gestart.
23/10 13u00  Mini-WK weer op agenda bij FIFAWereldbond FIFA heeft twee nieuwe grote internationale voetbaltoernooien op de agenda gezet van de komende vergadering in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Het zijn de plannen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino voor een mini-WK met acht toplanden en een uitgebreid WK voor clubteams, die eerder dit jaar met veel scepsis zijn ontvangen.
23/10 13u00  Faillissement dreigt voor Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizenHet Medisch Centrum Slotervaart in Amsterdam en het Medisch Centrum IJsselmeerziekenhuizen (met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk) hebben uitstel van betaling aangevraagd. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 13u00  Ten Hag: Spelen tegen Benfica een fantastisch mooie uitdagingAjax - Benfica is vanavond (21.00 uur) uiteraard vooral een wedstrijd van groot belang met het oog op overwinteren in de Champions League. Maar de Amsterdammers spelen óók voor de Europese ranking.
23/10 12u45  Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aanHet Medisch Centrum Slotervaart in Amsterdam en het Medisch Centrum IJsselmeerziekenhuizen (met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk) hebben uitstel van betaling aangevraagd. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 12u45  Rekenkamer: ‘EU-steun voor schone energie zo goed als mislukt’Twee omvangrijke EU-programma’s voor de afvang en opslag van koolstofdioxide (CCS) en hernieuwbare energiebronnen zoals zonlicht en water, zijn zo goed als mislukt. Alleen de 255 miljoen euro die in offshore windenergie werd gestoken heeft positief bijgedragen aan de sector, stelt de Europese Rekenkamer in een rapport.
23/10 12u45  Eredivisie zit in een zorgelijke spagaat: overmacht van Ajax en PSV een ramp of een zegen?Ajax en PSV doen het geweldig, maar hoe blijft de competitie aantrekkelijk voor het publiek? De enorme overmacht van Ajax en PSV dit seizoen: is het nou een ramp of een zegen voor het voetbal in eigen land? Het antwoord daarop is nog niet zo eenvoudig. ,,Het stadionbezoek loopt op deze manier steeds verder terug.’'
23/10 12u45  Kuipers fluit voor derde seizoen op rij Klassieker in AmsterdamDe KNVB heeft Björn Kuipers aangesteld om de Klassieker te fluiten. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag om 14.30 uur in Amsterdam gespeeld.
23/10 12u30  Ten Hag: ‘Spelen tegen Benfica een fantastisch mooie uitdaging’Ajax - Benfica is vanavond (21.00 uur) uiteraard vooral een wedstrijd van groot belang met het oog op overwinteren in de Champions League. Maar de Amsterdammers spelen óók voor de Europese ranking.
23/10 12u30  ‘Italiaanse begrotingsplannen geen reden voor paniek’De Italiaanse begrotingsplannen zijn geen reden voor paniek, vindt Klaus Regling. Het hoofd van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM), het reddingsfonds voor de eurozone, vindt de voorstellen van de Italiaanse regering wel zorgelijk.
23/10 12u15  Inwoners bepalen groenonderhoud in gemeente DrimmelenDRIMMELEN – Een andere manier van werken. Dat is de insteek van het nieuwe onderhoudscontract voor het groen in de gemeente Drimmelen. Niet meer wordt de frequentie of de beeldkwaliteit gebruikt als uitgangspunt om het groen bij te werken, maar de tevredenheid van de inwoners.
23/10 12u15  Alle poli's en spoedeisende hulp VUmc Amsterdam dicht door grote ICT-storingIn het VUmc Amsterdam is een grote technische storing. De poliklinieken en de gehele spoedeisende hulp zijn de rest van de dag gesloten. Patiënten worden opgevangen in andere ziekenhuizen. Alle afspraken op de poli's worden verplaatst.
23/10 12u15  Kuipers leidt zondag de Klassieker, Makkelie is de VARDe KNVB heeft Bjorn Kuipers aangesteld om de Klassieker te fluiten. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag om 14.30 uur in Amsterdam gespeeld.
23/10 12u15  Europese beurzen lijden onder spanningen met Saoedi-ArabiëDe Europese beurzen stonden vandaag diep in het rood, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. De diplomatieke spanningen rond Saoedi-Arabië vanwege de dood van een journalist en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een grimmige stemming bij beleggers.
23/10 12u15  Het nieuwe zelfvertrouwen van de indianenIndianen lopen voorop in de milieubeweging. Met dank aan steun uit Nederland. Grand Old Lady Madonna Thunder Hawk dankt vooral haar vriendin Maria Kints. En hoopt met het herwonnen zelfvertrouwen in Amerika een mega-oliepijpleiding tegen te houden.
23/10 12u15  ‘Pareltje tussen versteende voortuinen in Moerdijk’ZEVENBERGEN - ,,Een hele invasie! Ik ben er beduusd van.” Connie Rijnvoud (78) uit Standdaarbuiten moest gistermiddag even naar adem happen toen én wethouder Désirée Brummans én twee leden van de jury van Groei & Bloei én de fotograaf én de verslaggeefster van de krant haar seniorenhuisje aan de Vijverstraat binnenliepen.
23/10 12u00  KNVB past speelschema aan vanwege CL-duels Ajax en PSVZeven wedstrijden in de eredivisie krijgen een nieuwe aanvangstijd om beter in het speelschema van Ajax en PSV te passen. De KNVB wil daarmee de Europees spelende clubs tegemoet komen.
23/10 12u00  Real Madrid moet in Europa de crisis van zich afschuddenZevende in de Primera División, vier zeges in negen duels, een mager doelsaldo van 13-9: Real Madrid heeft een probleem zonder Ronaldo’s goals. Kan de Champions League ook nu de gebreken verhullen?
23/10 12u00  Een welgemeend advies voor Twan HuysJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
23/10 12u00  Ryanair-staking hindert nog weinig: ‘Mogelijk ander cabinepersoneel ingeschakeld’Reizigers hebben vandaag tot nu toe nog nauwelijks last van de staking van het cabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport. Er zijn geen vluchten van Ryanair geannuleerd. Slechts één vlucht staat met grote vertraging op het vertrekschema.
23/10 12u00  Rucphense tennisclub dolblij met nieuwe plannenRUCPHEN - Veel leden van tennisvereniging Rico kwamen maandagavond naar de Binnentuin voor de presentatie van het plan voor hun nieuwe tennispark. Op de locatie waar jarenlang een midgetgolfbaan lag, zagen ze dat de ombouw al begonnen is.
23/10 12u00  Bertens verdiende met zege 1880 euro per minuutDe openingspartij van Kiki Bertens tegen Angelique Kerber, gisteren bij de WTA Finals, duurde 2 uur en 2 minuten. Na het matchpoint te hebben benut kon de in Breda woonachtige tennisster 263 duizend dollar bijschrijven, omgerekend 229.361 euro. Oftewel: Bertens verdiende in haar eerste pouleduel 1880 euro per minuut. Of 1226 euro per punt.
23/10 12u00  BMW roept ruim 20.000 auto's terug wegens brandgevaarBMW roept in Nederland nog eens 20.921 dieselauto’s terug wegens een defect dat mogelijk brandgevaar oplevert. Afgelopen zomer moesten al 6500 auto’s terug naar de garage wegens het technische probleem.
23/10 12u00  Gymnastische fratsen van zwangere Josje en Gaby verleidt roomserviceKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/10 11u45  Geen Belgen meer in bestuur van Nederlands-Belgische Ahold DelhaizeDe directie van supermarktconcern Ahold Delhaize kent vanaf eind deze maand geen Belgen meer. De laatste Belg vertrekt en hij wordt niet vervangen. Dit is opmerkelijk omdat het samengaan van het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize een paar jaar terug nog best gevoelig lag bij de zuiderburen.
23/10 11u45  ‘Hommage aan onze vader Fons Gieles in Markiezenhof is een cadeautje’BERGEN OP ZOOM - Generaties Bergenaren leerden tekenen, schilderen en kijken van Fons Gieles. Zijn werk hangt nu in het Markiezenhof, samen met dat van twee andere kunstenaars.
23/10 11u45  Bayern München op bezoek bij puntloos AEK AtheneBayern München speelt vanavond (18.55 uur) de uitwedstrijd bij AEK Athene in de poulefase van de Champions League.
23/10 11u45  Chinooks en Apaches Gilze-Rijen vliegen boven Formule I-wagens in AustinTerwijl Formule I-coureur Max Verstappen zich achteraan het deelnemersveld klaar maakte voor de start van een indrukwekkende inhaalrace, konden kijkers van de Grote Prijs van de Verenigde Staten zondag in hun ooghoeken vijf Nederlandse helikopters zien.
23/10 11u45  Wantsen, eng? Als je ze maar niet doodtOverwinterende bladpootwantsen en grauwe schildwantsen, daar zit niet iedereen op te wachten. Maar wie doen ze kwaad?
23/10 11u45  Erdoğan: moord op Khashoggi was geplandDe moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi was gepland, zo zei de Turkse president Erdoğan vandaag tijdens een statement. ,,De harddisks en camera’s in het consulaat werden op voorhand verwijderd en Khashoggi werd gebeld om zijn afspraak die dag nog eens te bevestigen”, aldus Erdogan
23/10 11u30  Wantsen, eng?Overwinterende bladpootwantsen en grauwe schildwantsen, daar zit niet iedereen op te wachten. Maar wie doen ze kwaad?
23/10 11u30  Chaos bij jubileumdag Flying Tiger in Breda: alles voor 1 euroChaotische taferelen dinsdagochtend bij Flying Tiger in de Karrestraat in Breda. Vandaag viert de keten het 10-jarig bestaan in Nederland en alle artikelen zijn voor één dag te koop voor maar 1 euro.10 
23/10 11u30  Hè hè, laat de winter zich straks dan eindelijk zien?Nu oktober op zijn eind loopt, lijkt er eindelijk kouder weer op komst te zijn. En dat is al weer even geleden. De laatste keer dat de temperatuur onder de 10 graden kwam, was op 5 april van dit jaar. Toen bleef het kwik steken op 9,9 graden.
23/10 11u30  Ajax kan grote stap zetten naar overwintering in Champions LeagueAjax zet vanavond (21.00 uur) met een thuiszege op Benfica een grote stap zetten naar overwintering in de Champions League. Bij winst neemt het elftal van trainer Erik ten Hag een voorsprong van vier punten op de concurrent uit Lissabon.
23/10 11u30  Roep om onafhankelijk onderzoek naar dood commando in opleidingDe dood van een commando in opleiding, als gevolg van een incident in een zwembad, leidt tot de roep om een onafhankelijk onderzoek. Oud-voorzitter van de Onderzoeksraad Pieter van Vollenhoven meent dat louter een intern onderzoek door de Koninklijke Marechaussee niet gewenst is. Ook de vakbonden eisen een onafhankelijk onderzoek.
23/10 11u30  Erdoğan presenteert de ‘naakte waarheid’ over moord op KhashoggiDe Turkse president Erdoğan geeft op dit moment in het parlement opening van zaken over het strafrechtelijk onderzoek naar de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
23/10 11u15  Bedrijven betalen hun rekeningen ‘opvallend’ langzaamBedrijven zijn in het derde kwartaal van dit jaar hun rekeningen later gaan betalen. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld, blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon.
23/10 11u00  Provincie neemt regie verbouwing AZC Gilze overGILZE EN RIJEN - De provincie gaat de procedure rond de vergunningen voor de verbouwing van het azc Gilze waarschijnlijk overnemen. ,,Daardoor worden wij als gemeente niet vermalen tussen twee provinciale diensten”, zei burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen gisteravond in de commissievergadering Middelen, waarin hij alle vleermuizen zijn excuses aanbood.
23/10 11u00  Wat wordt het vanavond in de Johan Cruijff Arena?Ajax speelt vanavond (21.00 uur) in de derde poulewedstrijd in de Champions League thuis tegen de Portugese topclub Benfica. Wat denk jij dat het gaat worden in de Johan Cruijff Arena?
23/10 11u00  Kat beschoten? Meld het voor onderzoekETTEN-LEUR - De Stichting Zwerfkatten Nederland doet onderzoek naar bejaagde huiskatten. Ze roept eigenaars van beschoten of doodgeschoten katten op zich te melden.
23/10 11u00  Vleermuismaffia hangt in de wegHeb vannacht in het tuinhuisje geslapen. Nee, niet om gesnurk, maar vanwege een vleermuis. Er schijnt een exemplaar in onze buurt rond te hangen.
23/10 11u00  Stalbranden eisten dit jaar al ruim 100.000 dierenlevensHEUSDEN - Bij de stalbrand in Heusden (gemeente Asten) zijn dinsdagochtend 4.000 biggen omgekomen. Voor nog eens 4.000 biggen wordt gevreesd.
23/10 11u00  Overspel op de werkvloer bij Katholiek NieuwsbladDEN BOSCH - Een liefdesaffaire tussen hoofdredacteur en directeur, buiten hun huwelijken om, kostte begin dit jaar beiden de kop bij het Katholiek Nieuwsblad. Door een roomse roddelsite wordt het in Den Bosch gevestigde weekblad nu opnieuw met de kwestie geconfronteerd, ook al strandde de relatie van Anton de Wit en Patricia Kager snel na hun dubbele ontslag.
23/10 10u45  Ajax vanavond in uittenue in thuiswedstrijd tegen BenficaAjax speelt vanavond (21.00 uur) in de Champions League een thuiswedstrijd tegen Benfica, maar de Amsterdammers moeten van de UEFA toch aantreden in het zwarte uittenue.
23/10 10u45  Waarom we klagen over ons pensioen (terwijl Nederland op de eerste plaats staat)Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, blijkt uit een groot internationaal onderzoek. Maar dat betekent niet dat Nederlanders tevreden zijn over hun pensioen. Integendeel.
23/10 10u45  Stalbranden eisten dit jaar al ruim 100.000 slachtoffersHEUSDEN - Bij de stalbrand in Heusden (gemeente Asten) zijn dinsdagochtend 4.000 biggen omgekomen. Voor nog eens 4.000 biggen wordt gevreesd.
23/10 10u45  Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem is zijn Belgische nationaliteit kwijtHet hof van beroep in Antwerpen heeft de Belgische nationaliteit afgenomen van Fouad Belkacem, de gewezen leider van terreurbeweging Sharia4Belgium. Het openbaar ministerie in België had hierom gevraagd, omdat Belkacem ernstig tekort is geschoten in zijn verplichtingen als Belgisch burger.
23/10 10u45  Opgefrist RTL Late Night bereikt historisch dieptepunt kijkcijfersTwan Huys (54) blijft maar kijkers verliezen met zijn opgefriste talkshow RTL Late Night. Gisteren stemden slechts 188.000 kijkers af op de latenighttalkshow. Nooit eerder trok het programma zo weinig bekijks.
23/10 10u45  Beachduo Varenhorst en Bouter uit elkaarBeachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter stoppen als duo. Het besluit komt van de 28-jarige Varenhorst, die niet verder wil met de 21-jarige Bouter.
23/10 10u45  Gevaarlijk donker in Kurenpolderweg in HankHet is veel te donker aan de Kurenpolderweg in Hank. Na aanleiding van de vele klachten die het CDA Altena heeft ontvangen van Hankse bewoners, heeft de partij vragen ingediend bij het college van B&W. De partij eist onder andere meer lantaarnpalen en een hogere lichtcapaciteit.
23/10 10u30  Agent niet vervolgd voor schieten tijdens vlucht ‘flatspringers’ BredaBREDA - De agent die een schot loste tijdens de wildwesttaferelen begin dit jaar in een flat aan de Roeselarestraat in Breda wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda heeft dat besloten na onderzoek door de Rijksrecherche.
23/10 10u30  Nog nooit stonden er zó veel studenten ingeschreven aan de Nederlandse universiteitenHet aantal ingeschreven studenten aan Nederlandse universiteiten in collegejaar 2018-2019 is met 5 procent gestegen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Vereniging van Universiteiten. Daarmee is de groei groter dan verwacht. Het ministerie van Onderwijs rekent op een toename van slechts 2 procent.
23/10 10u15  Breda moet schade metaalhandel vergoeden na sluitingBREDA - De gemeente Breda moet van de rechter de schade vergoeden die metaalhandel Clice Services heeft geleden omdat het bedrijf bijna 2,5 jaar lang onterecht gesloten is geweest. De schadevergoeding kan oplopen tot meer dan een half miljoen euro.
23/10 10u15  Emoties lopen hoog op bij Spoorloos-hereniging met Griekse oudersBijna 1,8 miljoen tv-kijkers hebben gisteren zitten snotteren bij de uitzending van het KRO-NCRV-programma Spoorloos waarin de 46-jarige, geadopteerde Erwin uit Zeewolde na een lange zoektocht herenigd werd met zijn biologische ouders uit Griekenland. Zijn sniore vader en moeder reageerden geëmotioneerd toen ze ontdekten dat hun verloren gewaande zoon nog springlevend is.
23/10 10u15  Twee arrestaties voor internationale handel in verdovende middelenAMSTERDAM/BREDA - Twee mannen van 62 en 69 jaar uit Amsterdam zijn dinsdagochtend aangehouden tijdens een politieactie. Het tweetal wordt verdacht van internationale handel in verdovende middelen waaronder een groot aantal transporten van harddrugs zoals onder andere cocaïne, hasj en amfetamine naar Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
23/10 10u15  ‘Profeet’ Aad de Mos voorspelt vijf Brabantse wedstrijden goedGeen speler, maar oud-trainer van onder andere PSV Aad de Mos voorspelde de uitslagen van de Brabantse voetbalwedstrijden afgelopen weekend. Niet onverdienstelijk: hij had er vijf goed. De Mos komt hiermee op een gedeelde tweede plek in het ‘Profeet van de Week’-klassement terecht.
23/10 10u00  De vijf historische ontmoetingen tussen Ajax en BenficaAjax en Benfica staan vanavond (21.00 uur) voor de zesde keer tegenover elkaar. De vijf voorgaande ontmoetingen waren tussen 1969 en 1972, toen beide clubs absolute grootmachten waren in het Europese voetbal.
23/10 10u00  Katholiek Nieuwsblad in woelig water door overspel op de werkvloerDEN BOSCH - Een liefdesaffaire tussen hoofdredacteur en directeur, buiten hun huwelijken om, kostte begin dit jaar beiden de kop bij het Katholiek Nieuwsblad. Door een roomse roddelsite wordt het in Den Bosch gevestigde weekblad nu opnieuw met de kwestie geconfronteerd, ook al strandde de relatie van Anton de Wit en Patricia Kager snel na hun dubbele ontslag.
23/10 10u00  Randstad niet bang voor komst uitzendbureau UberUitzendreus Randstad zegt zich geen zorgen te maken over de komst van techbedrijven als Uber naar de uitzendmarkt. ,,Kom maar op”, stelt topman Jacques van den Broek. Volgens hem komt er bij uitzenden meer kijken dan technologie alleen.
23/10 10u00  Ryanair blijft stil over staking, gevolgen voor reizigers lijken kleinEINDHOVEN - Dat de helft van het cabinepersoneel van Ryanair vandaag staakt, is bijna niet te merken op Eindhoven Airport. Geen enkele reiziger lijkt door de maatschappij op de hoogte gebracht.
23/10 10u00  Zeker 4000 dode varkens en biggetjes bij zeer grote brand in Brabantse varkensstalZeker 4000 varkens en biggen zijn vanmorgen omgekomen bij een grote uitslaande brand in een varkensstal aan de Pannenhoef in Heusden, tussen Eindhoven en Venlo. De brandweer probeert te voorkomen dat ook de andere stallen van het bedrijf in brand vliegen. Voor het leven van nog eens 4000 varkens en biggen wordt gevreesd.
23/10 09u45  Groot aantal dode varkens en biggetjes bij zeer grote brand in varkensstal HeusdenEen groot aantal varkens is vanmorgen om het leven gekomen bij een grote uitslaande brand in een varkensstal aan de Pannenhoef in Heusden. De brand brak rond half negen uit.
23/10 09u30  Elon Musk twittert Manga-plaatjes en wordt geblokkeerdTwitter heeft het account van Tesla-topman Elon Musk tijdelijk geblokkeerd, omdat het socialemediabedrijf dacht dat de bekende Amerikaanse ondernemer gehackt was. Dat heeft Musk zelf via Twitter laten weten, met als persoonlijke toevoeging ‘haha’.
23/10 09u30  Meer appartementen in Huize LiesboschBREDA - De eigenaar van woonzorgcentrum Huize Liesbosch in Breda wil het complex uitbreiden met 35 tot 45 appartementen. Het voormalige klooster aan de Liesboslaan zou daarmee in totaal uit ruim negentig woonunits gaan bestaan.
23/10 09u15  Smurfen 60 jaar! Hoe smurf jij deze quiz?De Smurfen blazen vandaag 60 kaarsjes uit. De blauwe dwergjes, in 1958 bedacht door Peyo, waren toen nevenfiguren in de reeks Johan en Pirrewiet. Vandaag de dag zijn er wereldwijd films, stripreeks, merchandise en pretparken gewijd aan de kleine figuurtjes. Bewijs jezelf als smurfenfan en smurf jezelf foutloos door deze quiz.10 
23/10 09u00  Clash van culturen én stijlenAjax - Benfica is vanavond (21.00 uur) een cruciaal duel met het oog op overwintering in de Champions League. Een wedstrijd met een nostalgische smaak bovendien. Een clash tussen twee culturen van clubs, die toch óók weer veel gemeen hebben.
23/10 09u00  Wie is nu eigenlijk de beste coureur in de Formule 1?Columnist Thijs Zonneveld keek zondagavond weer vol bewondering naar Max Verstappen, maar vraagt zich ook bij iedere Grand Prix af hoe belangrijk de coureur nou echt is.
23/10 08u45  Drie tiny houses in Terheijden: ‘Dit is echt pas het begin’TERHEIJDEN – Thieu Visker, Eigenaar van Visker Interieurbouw in Terheijden ziet het al helemaal voor zich. Miniwoonwijken bestaande uit tiny houses: extra woonruimte in de gemeente Drimmelen en dat voor een lage huur. ‘De eerste drie huisjes staan nog dit voorjaar langs de Bredaseweg in Terheijden’.
23/10 08u45  Hamilton ontmoet Beckham Jr, Icardi deelt iconische fotoIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters meemaken én delen op sociale media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/10 08u45  Maffioso in kofferbak was betrokken bij viervoudige moordDe maffioso die vorig jaar dood achterin een auto in Amsterdam werd gevonden, was betrokken bij een viervoudige moord. Zijn dood heeft te maken met een bloedige maffiavete, denkt justitie in Italië.
23/10 08u30  Oscarwinnaar Del Toro gaat Pinocchio verfilmen voor NetflixDe Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro (54), die eerder dit jaar een Oscar wonen voor zijn film The Shape of Water, gaat voor streamingdienst Netflix een animatiefilm maken over Pinocchio.
23/10 08u15  Tankers lozen elke dag illegaal kankerverwekkend gas vanaf de WaalBenzeentankers lozen stiekem extreme hoeveelheden kankerverwekkend gas terwijl ze over de Waal en de Rijn in Gelderland varen. Jaarlijks gebeurt dit honderden keren. Deskundigen maken zich grote zorgen om de volksgezondheid.
23/10 08u15  Kiki Bertens begint WTA Finals met knappe overwinningKiki Bertens is de WTA Finals begonnen met een uiterst knappe overwinning. De 26-jarige Nederlandse won bij haar debuut in Singapore in een spannende partij van de Duitse topspeelster Angelique Kerber: 1-6, 6-3, 6-4.
23/10 08u15  Onverwachte ijsstorm legde in tien minuten heel Rome lamEr was wat regen voorspeld voor het weekeinde. Het werd een hagelinferno van tien minuten. Daarna herkenden de inwoners van Rome hun eigen stad niet meer.
23/10 08u15  Benfica-coach Vitória heeft plan klaar: ‘We moeten goed omschakelen’Benfica is voor het Champions League-duel met Ajax naar Amsterdam gekomen met de nodige ambities. Dat liet coach Rui Vitória een dag voor de wedstrijd weten. ,,We zijn ons ervan bewust dat Ajax veel aanvallende opties heeft, maar wij hebben ook onze eigen plannen.”
23/10 08u00  Dochtertje voor Game of Thrones-acteur Alfie AllenGame Of Thrones-acteur Alfie Allen (32), die in de HBO-hitserie de rol van Theon Greyjoy vertolkt, is vader geworden. Hij had niet aangekondigd dat hij en vriendin Allie Teilz een kind verwachtten.
23/10 08u00  Taiwanese ramptrein reed te hardDe Taiwanese trein die afgelopen zondag ontspoorde, reed op dat moment te hard. De automatische snelheidsbegrenzer werkte niet, zei het hoofd van het overheidsteam dat onderzoek doet naar de ramp.
23/10 08u00  Thaise politie: ‘nepvermissing’ Nederlander dupeert imago eilandDe politie in Thailand is ‘not amused’ over het verhaal van de als vermist opgegeven Nederlander die gisteren gezond en wel werd teruggevonden. Diens laatst bekende verblijfplaats was volgens de familie Koh Tao maar Dennis Wielaard (45) uit Den Haag is nooit op dat eiland geweest.
23/10 08u00  Bolt wil twintig keer meer verdienen dan Central Coast Mariners biedtGeld is vooralsnog de grootste hobbel in de pogingen van voormalig topatleet Usain Bolt om profvoetballer te worden. De Australische club Central Coast Mariners heeft de achtvoudig olympisch sprintkampioen uit Jamaica een contract aangeboden, maar ook te kennen gegeven dat sponsors moeten bijspringen om aan de financiële eisen van de wereldrecordhouder op 100 en 200 meter te kunnen voldoen.
23/10 08u00  Rapper Drake breekt hitrecord van The BeatlesRapper Drake scoort deze week in de Verenigde Staten zijn twaalfde top 10-hit in een jaar. Daarmee verbreekt de Canadees het record, dat op naam stond van The Beatles.
23/10 07u45  Amy Schumer in verwachting van eerste kindjeDe Amerikaanse comédienne-actrice Amy Schumer (37) en haar man Chris verwachten hun eerste kind. De ster kondigde het nieuws op opmerkelijke wijze aan. Ze deelde bij een Instagrampost van een bevriende journalist haar aanbevelingen voor de midtermverkiezingen in de VS, en besloot de lijst met 'Ik ben zwanger, Amy Schumer'.
23/10 07u45  Oudere bouwvakker vaak onverzekerd aan het werkBouwvakkers van boven de 45 jaar trekken vaak aan het kortste eind. Ze kunnen zich dikwijls niet verzekeren tegen ziekte of ongevallen omdat verzekeraars geen polis willen verstreken wegens het hoge risico op gezondheidsproblemen. Dat schrijft Trouw op basis van CBS-cijfers.
23/10 07u45  Politie ontruimt huizen in Amsterdam na plofkraak en vondst explosievenOp het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West zijn enkele woningen ontruimd na een vermoedelijke plofkraak. Er is een flink aantal explosieven gevonden.
23/10 07u30  Jos Verstappen is trots op zijn zoon: ‘Max heeft nu alles onder controle’Veel races bezocht Jos Verstappen dit seizoen niet, maar in Austin was hij weer eens getuige van een inhaal­show van zijn zoon, die tweede werd in de Grand Prix van de Verenigde Staten. ,,Max is gegroeid dit jaar, denkt meer na.’’
23/10 07u30  James verliest ook derde wedstrijd met LA LakersLeBron James beleeft niet bepaald een droomstart bij de LA Lakers. De voormalig NBA-grootmacht uit Los Angeles verloor vanochtend vroeg ook de derde wedstrijd van dit seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie. San Antonio Spurs won na overtime met 142-143 in het Staples Center in Los Angeles.
23/10 07u15  Eind oktober 2018: verdroogde vennen en beregeningsverbodBREDA - Drooggevallen vennen en opnieuw een beregeningsverbod ingesteld. Eind oktober, veel gekker moet het niet worden. De natuur en landbouw kraken, terwijl de scheepvaart in de grote rivieren amper meer vooruit komt. Volgens boswachter Erik de Jonge gaan we 2018 nog lang heugen. Zijn collega Marcel Douma ziet een nieuwe orde ontstaan: van extremen.
23/10 07u15  Nederlander overschat eigen sportprestatiesVeel Nederlanders denken wel dat ze genoeg bewegen, maar doen dat in de praktijk niet.
23/10 07u00  Inloophuis Poppy's op zoek naar nieuwe stek in OosterhoutOOSTERHOUT - Inloophuis Poppy's is naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Het inloophuis is een ontmoetingsplaats voor mensen die met kanker te maken hebben, met name bedoeld voor Oosterhout en omgeving. De vestiging is nu aan de Mathildastraat, maar daar loopt het huurcontract af. Uiterlijk juli volgend jaar moet Poppy's daar weg zijn.
23/10 06u45  Ryanair blinkt uit in relletjesEr zijn van die bedrijven die nooit positief in het nieuws verschijnen. Ryanair is daar een schoolvoorbeeld van. De Ierse prijsvechter blinkt uit in relletjes, waarbij vooral het beeld ontstaat dat het personeel niet hoeft te rekenen op een al te goede behandeling. Vandaag bijvoorbeeld staken de cabinemedewerkers in Eindhoven vanwege een aangekondigde sluiting.
23/10 06u45  NAC-middenvelder El Allouchi: ‘Wij een degradatiekandidaat? Kom op zeg’Middenvelder Mounir El Allouchi maakte zondag zijn rentree bij NAC na drie wedstrijden op de bank te hebben gezeten. ,,Wij een degradatiekandidaat? Kom op zeg, we hebben negen wedstrijden gespeeld. Tuurlijk, we hebben signalen afgeven dat we echt slecht waren. Maar om nu te zeggen: wij zijn een degradatiekandidaat...” Mounir El Allouchi schudt het hoofd.
23/10 06u45  Extra flitstreinen naar Londen op komstEurostar die dagelijks twee keer rijdt tussen Amsterdam, Rotterdam en Londen blijkt zo populair dat de flitstrein volgend jaar al extra ritten gaat maken.
23/10 06u45  Ontwikkelaar Jan Voesenek uit Etten-Leur: ’Manier van werken in bouw moet radicaal anders’ETTEN-LEUR - Materiaalschaarste. Schreeuwend gebrek aan bouwhandjes. Snel stijgende prijzen. Veranderende regelgeving. Niemand hoeft Jan Voesenek, directeur/eigenaar van de Nederlandse Bouw Unie (NBU) in Etten-Leur, uit te leggen wat er speelt. ,,Maar er is nog een andere grote hobbel: de overheid is niet bij machte om te accelereren als de markt daarom vraagt. We blijven hangen in oude systemen waardoor het niet lukt om doelstellingen te halen.''
23/10 06u30  Politie ontruimt huizen Amsterdam na plofkraak en vondst explosievenOp het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West zijn enkele woningen ontruimd na een vermoedelijke plofkraak. In de woning zijn een flink aantal explosieven gevonden. Deze worden onschadelijk gemaakt.
23/10 06u30  Jonge werknemer wil hulp bij omgaan met werkstressWie werkt moet om zien te gaan met werkstress. Meer dan hun oudere collega's verwachten jongere werknemers daarbij hulp van de werkgever, blijkt uit onderzoek. Zij zien ook wel wat in massages onder werktijd of een hond op kantoor om hen te helpen ontspannen.
23/10 06u15  Restaurant in Bergse St. CatharinakapelBERGEN OP ZOOM - De St. Catharinakapel in Bergen op Zoom krijgt een restaurant. Zorginstelling tanteLouise wil van de kapel een multifunctioneel gebouw maken als de nieuwbouwplannen op de plek van zorgcentrum 't Ketrientje doorgaan.
23/10 06u15  Bijna gewurgd tijdens verkrachting Lage ZwaluweBREDA/LAGE ZWALUWE - Een Poolse vrouw zou tijdens een verkrachting in Lage Zwaluwe bijna zijn gewurgd met een autogordel en een sleepkabel. De 35-jarige verdachte Tomasz S. ontkent dat hij dat deed. Dat bleek maandag in de rechtbank in Breda.
23/10 06u15  Sint en Pieten meren dit jaar in Zevenbergen op andere plek aanZEVENBERGEN - Dit jaar zetten Sinterklaas en zijn Pieten in Zevenbergen hun eerste stappen niet aan de westkant van de Roode Vaart, maar aan de oostkant.
23/10 06u15  Water in de Rijn staat lager dan ooitHet waterpeil in de Rijn is nog nooit zo laag geweest als nu. Bij Lobith, waar de rivier het land binnenstroomt, staat de teller op 6.53 meter boven NAP. Rivierbeddingen vallen zover droog dat schepen steeds meer moeite hebben om erdoor te varen.
23/10 06u15  ‘Diefstal neemt toe in binnenstad Roosendaal’ROOSENDAAL - Het is in Roosendaal niet veel erger dan in andere grotere steden maar voorzitter Roeland van de Velde van ondernemersvereniging Collectief Roosendaal denkt dat het aantal winkeldiefstallen in de stad de laatste tijd stijgt.
23/10 06u15  Tweedehands bloeit als nooit tevoren: tiende kringloopwinkel in BredaKringloopwinkels, tweedehandszaken: ze lopen als een tierelier. In Breda opent vandaag alweer de tiende zaak zijn deuren.
23/10 05u45  Bom aangetroffen bij woning van miljardair George SorosBij het huis van miljardair en filantroop George Soros in Westchester County, New York, is maandag een explosief gevonden. De explosieven opruimingsdienst heeft de bom uit voorzorg tot ontploffing gebracht. Dit schrijft The New York Times.
23/10 05u15  Diederik Jekel: ik heb al heel mijn leven de neiging te zwaar te wordenNatuurkundige en wetenschapsjournalist Diederik Jekel (34) kwam op de bluf binnen bij De Wereld Draait Door en is gek van televisie. Met Patty Brard maakt hij een serie over overgewicht.11 
23/10 05u15  Frankrijk neemt afscheid van zijn tolpoortenDe Franse overheid wil de tolpoortjes vervangen door een automatisch systeem zoals in Portugal of Noorwegen. Reizigers hebben een tolkastje nodig of moeten zich online registreren.13 
23/10 05u00  Oudste wrak ter wereld gevonden in Zwarte ZeeBritse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het wrak is nog helemaal intact en is daarmee het oudste scheepswrak ter wereld.14 
23/10 04u45  Gilberto Benetton (77), oprichter van Italiaanse modemerk, overledenGilberto Benetton, die samen met zijn twee broers en zus het bekende Italiaanse modemerk Benetton creëerde, is maandag op 77-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. De jongste broer Carlo overleed afgelopen zomer.16 
23/10 04u30  Rechter VS verlaagt schadevergoeding in Roundup-proces wegens zwakke bewijslastEen rechter in San Francisco heeft de schadevergoeding aan een man die kanker had gekregen van onkruidverdelger Roundup maandag fors verlaagd. In plaats van de ruim 289 miljoen dollar die hij in eerste instantie toegewezen had gekregen, krijgt hij nu nog slechts 78,5 miljoen dollar. Het slachtoffer, voormalig schoolconciërge Dewayne ‘Lee’ Johnson, is terminaal.15 
23/10 04u15  Rechter VS verlaagt schadevergoeding in Roundup-proces aanzienlijkEen rechter in San Francisco heeft de schadevergoeding aan een man die kanker had gekregen van onkruidverdelger Roundup maandag fors verlaagd. In plaats van de ruim 289 miljoen dollar die hij in eerste instantie toegewezen had gekregen, krijgt hij nu nog slechts 78,5 miljoen dollar. Het slachtoffer, voormalig schoolconciërge Dewayne ‘Lee’ Johnson, is terminaal.19 
23/10 03u15  Verbod steeds dichterbij: ‘Straks meer plastic dan vissen in de zee’Een totaalverbod op de meest vervuilende plastic wegwerpartikelen is een grote stap dichterbij. Morgen stemt het Europees Parlement over al die rietjes, flesjes en wattenstaafjes die de oceanen vervuilen.16 
23/10 02u30  Bill Clinton rouwt om dood Wim Kok: zijn leiderschap is voorbeeld voor nuDe Amerikaanse voormalige president Bill Clinton heeft in een verklaring op de website van zijn stichting stilgestaan bij het overlijden van Wim Kok. Hij prees de voormalige premier voor diens natuurlijke leiderschap. Volgens Clinton kunnen veel hedendaagse regeringsleiders daar een voorbeeld aan nemen.11 
23/10 01u45  Trump dreigt Rusland en China met uitbouw kernwapensDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Rusland en China ermee gedreigd dat hij het kernwapenarsenaal wil gaan uitbreiden. Vlak voordat hij maandag naar Texas zou afreizen voor een campagnemeeting, zei Trump in het Witte Huis dat de dreiging ‘China betreft, en Rusland, en al wie dit spel wil spelen’. ,,Met mij kun je dit spel niet spelen.”18 
23/10 00u45  Opnieuw aanslag op NAVO-basis AfghanistanEen Afghaans commando heeft maandag op een militaire basis in de provincie Herat, in het westen van Afghanistan, het vuur geopend op NAVO-troepen. Bij de aanval is een Tsjechische soldaat om het leven gekomen. Ook raakten twee Tsjechen gewond, zo maakte het Tsjechische ministerie van Defensie bekend.16 
23/10 00u30  Benfica wil tegen Ajax niet alleen verdedigenBenfica is voor het Champions League-duel met Ajax naar Amsterdam gekomen met de nodige ambities. Dat liet coach Rui Vitória een dag voor de wedstrijd weten. ,,We zijn ons ervan bewust dat Ajax veel aanvallende opties heeft, maar wij hebben ook onze eigen plannen.”17 
23/10 00u30  Nog tientallen arrestaties verwacht na rellen bij NAC-Willem IIBREDA - De politie verwacht, na vijf reeds gedane aanhoudingen, nog enkele tientallen arrestaties te kunnen verrichten onder NAC- en Willem II-supporters die zondagmiddag betrokken waren bij rellen rond het Rat Verlegh Stadion in Breda.19 
23/10 00u15  West Ham moet aankoop Jarmolenko half jaar missenWest Ham United kan ongeveer een half jaar niet beschikken over de Oekraïner Andrei Jarmolenko. De buitenspeler is geopereerd om zijn achillespees te herstellen, liet de club weten.20 
22/10 23u45  Burgemeester Depla: 'Nog tientallen arrestaties na rellen bij NAC-Willem II’BREDA/HILVERSUM - De politie verwacht, na vijf reeds gedane aanhoudingen, nog enkele tientallen arrestaties te kunnen verrichten onder NAC- en Willem II-supporters die zondagmiddag betrokken waren bij rellen rond het Rat Verlegh Stadion in Breda.13 
22/10 23u45  Sensationele Özil helpt Arsenal voorbij Leicester CityArsenal blijft winnen in de Premier League. Tegen Leicester City boekte de Londense ploeg van de Spaanse coach Unai Emery zijn zevende competitiezege op rij dankzij sterspeler Mesut Özil.14 
22/10 23u15  Hoe Mades Powerweekend spectaculair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’MADE - Het begon met een mysterieus mailtje: ‘We zoeken voor een tv-programma naar een visuele locatie in Brabant, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam'. Of het Powerweekend in Made daaraan wilde meewerken. De bijzondere omschrijving deed aanvankelijk de wenkbrauwen van de organisatoren fronzen, maar het resulteerde ruim een maand later in een bijzondere hoofdrol in tv-programma Hunted.
22/10 23u00  Sampdoria en Sassuolo komen niet tot scorenSampdoria heeft slechts één punt overgehouden aan het duel met Sassuolo. De club uit Genua kwam in eigen huis niet verder dan 0-0.
22/10 23u00  Arsenal swingt na rust voorbij Leicester CityArsenal heeft in de Premier League met 3-1 afgerekend met Leicester City. Vooral de derde goal van de thuisploeg in het Emirates Stadium was erg fraai.
22/10 23u00  Wawrinka zet punt achter pechseizoenStan Wawrinka heeft zijn seizoen beëindigd. De 33-jarige Zwitserse tennisser raakte tijdens een training met zijn landgenoot Roger Federer geblesseerd aan zijn rug en trok zich terug voor het ATP-toernooi van Basel.
22/10 22u45  Burgemeester is blij met inwoners die hun zegje komen doen in én over Etten-LeurETTEN-LEUR - ,,Ik ben best enthousiast over de mensen die hier vanavond gekomen zijn. We hebben al een aantal keren aan de Etten-Leurenaren gevraagd om mee te komen praten. We moeten hier samen de schouders onder zetten en dat is nu gebeurd.”
22/10 22u45  ‘Burgemeester van veiligheid’ gaat Roosendaal verlatenROOSENDAAL - Jacques Niederer zal in Roosendaal vooral herinnerd worden als de burgemeester van veiligheid. Maandagavond om zeven uur kondigde hij zijn afscheid aan bij de gemeenteraad. In Roosendaal voerde VVD’er Niederer zijn eigen 'war on drugs’ . Na de sluiting van de coffeeshops in 2009 wordt de stad nog altijd geteisterd door drugsoverlast.
22/10 22u30  Waarschuwing stormvloed Duitse kust: waterpeil kan anderhalve meter stijgenDe Duitse Noordzeekust moet morgen rekening houden met een stormvloed. De autoriteiten waarschuwen maandagavond dat bij hoogwater in de namiddag het waterpeil in Hamburg en Bremen anderhalve meter boven normaal kan uitkomen.
22/10 22u15  Alonso haalt uit naar Stroll: ‘Onmogelijk om met hem te racen’Fernando Alonso heeft na zijn vroege uitvallen in de Grote Prijs van de VS hard uitgehaald naar collega Lance Stroll. De Canadees van Williams raakte de McLaren van Alonso in de vierde bocht waardoor de Spanjaard niet meer verder kon in Austin.
22/10 22u00  Onwel geworden militair overleden na oefening in zwembad De Stok in RoosendaalROOSENDAAL - De korporaal van de Koninklijke Landmacht die afgelopen vrijdag onwel werd tijdens een training in zwembad De Stok in Roosendaal is overleden. Dat meldt het ministerie van Defensie.
22/10 22u00  FC Twente haalt flink uit bij Jong FC UtrechtFC Twente heeft vanavond in de Keuken Kampioen Divisie behoorlijk huisgehouden. Op bezoek bij Jong FC Utrecht wonnen de Tukkers met 1-6.
22/10 22u00  Kapot achterlicht verraadt Belg zonder rijbewijs in ZundertZUNDERT - Een Belgische bestuurder is maandagavond verraden door een kapot achterlicht. De man werd daarom door de politie aan de kant gezet, maar bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben en drugs in de auto te hebben liggen.
22/10 22u00  Soufyan Gnini wint Holland's Next Top ModelSoufyan Gnini is vanavond winnaar geworden van Holland's Next Top Model. De 18-jarige jongen uit Breda versloeg in de finale van het RTL5-programma drie andere modellen.
22/10 21u45  Soufyan uit Breda wint Hollands Next TopmodelBREDA - Het Bredaase model Soufyan Gnini heeft Hollands Next Topmodel 2018 gewonnen. Hij versloeg in de finale van het RTL5-programma drie andere modelen. Hij wint nu een modelcontract, een covershoot voor Elle en een plek in een online tandpastareclame.
22/10 21u45  Veel katten kwijt door warme herfstIn de regio Breda zijn de laatste tijd opvallend veel katten als vermist opgegeven, meldt Dierenopvangcentrum Breda. Er worden er ook veel binnengebracht, maar die matchen dan weer niet met de aangemelde dieren.
22/10 21u45  Weer verliest Facebook een topmanOpnieuw ziet Facebook een kopstuk van een overgenomen dochterbedrijf vertrekken. Topman en medeoprichter Brendan Iribe van 3D-brillenbedrijf Oculus laat via zijn eigen Facebook-pagina weten op te stappen.
22/10 21u15  Ook verdachten dodelijk drama Hoogeveen zijn ChineesDe twee Hagenaars die donderdagavond werden aangehouden na de dood van een Chinese restauranthouder in Hoogeveen, hebben zelf ook een Chinese achtergrond, blijkt. Het duo zou het slachtoffer hebben overvallen.
22/10 21u15  Fleetwood Mac kondigt Europese tournee aanDe Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac heeft maandag een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De formatie zal in juni 2019 onder meer spelen in Berlijn, Dublin en Londen, zo melden buitenlandse media.
22/10 21u15  Hooge Zwaluwse kwis belooft succes te wordenHOOGE ZWALUWE - Dertig mapjes met vijfhonderd vragen en opdrachten: ze liggen klaar voor de ruim driehonderd deelnemers die zaterdag meedoen aan de Hooge Zwaluwse DorpsKwis. Ook zonder de gehoopte subsidie belooft het een succes te worden.
22/10 21u00  Queen-gitarist Brian May maakt 3D-boek over de maanlandingAls leadgitarist van Queen geniet Brian May al decennia wereldfaam, maar ook als wetenschapper laat de 71-jarige Brit van zich horen. Nu komt May met Mission Moon 3D, een boek met 150 unieke stereoscopische foto's over de Apollo-maanlandingen.
22/10 21u00  Ronaldo reageert: De waarheid zal boven tafel komenCristiano Ronaldo heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de vermeende verkrachtingszaak waarbij hij is betrokken. ,,Mijn advocaten hebben vertrouwen in een goede afloop, en ik ook.‘’
22/10 21u00  Lokeren-trainer Maes opgepakt in Belgisch voetbalschandaalOok Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in het kader van ‘Operatie Propere Handen’, het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. De 54-jarige Belg is één van de cliënten van Dejan Veljkovic, de veelbesproken makelaar die al een tijdje in de cel zit voor zijn rol in het schandaal.
22/10 20u45  Vrouw bevalt in restaurant: ‘in drie kwartier was de baby er!’Een hoogzwangere vrouw plofte vanavond met rugpijn op een terrasstoel van restaurant Annie's in Leiden. Drie kwartier later beviel ze binnen van een kerngezond meisje. ,,Haar man was net op tijd!”
22/10 20u45  Doutzen heeft tropisch virus onder de ledenDoutzen Kroes heeft een tropisch virus opgelopen. Daardoor zit het Friese topmodel al twee weken ziek thuis.
22/10 20u30  Europese topclubs willen meer vrouwen in bestuurlijke functiesDe Europese vereniging van voetbalclubs (ECA) heeft plannen gepresenteerd om meer vrouwen in de voetballerij te krijgen. De ECA, die clubs als Real Madrid, Manchester United en Bayern München vertegenwoordigt, stelt dat vrouwen significant ondervertegenwoordigd zijn in (bestuurlijke) functies in de voetbalwereld.
22/10 20u30  ‘Een wonder dat hij nog leeft’: Robbie moest opnieuw leren eten, praten en lopen na brute aanrijding op zebrapad in BredaBREDA - ,,Het is een wonder dat het slachtoffer nog leeft'', zei officier van justitie Kristel Simpelaar maandag in de rechtbank in Breda. Ze eiste vijf jaar cel en een even lang rijverbod tegen de man die op 29 oktober vorig jaar Bredanaar Robbie ondersteboven reed op een zebrapad op de Nieuwe Prinsenkade in Breda.
22/10 20u30  Disney moet Star Wars-grap uit Wreck it Ralph 2 halenRegisseur Rich Moore heeft een Star Wars-grap uit zijn nieuwe film Ralph Breaks the Internet moeten halen omdat producent Lucasfilm niet instemde met het 'misbruik' van het personage Kylo Ren. Dat meldt The Hollywood Reporter.
22/10 20u30  Han Brink (1943-2018) was sportman in hart en nierenHOOGERHEIDE - Jong en oud aan het bewegen krijgen. Dat was de missie van badmeester Han Brink. Hij overleed vrijdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Hoogerheide.
22/10 20u15  Mabel hoopt ooit op nieuwe liefdePrinses Mabel hoopt ooit weer gelukkig te zijn met een nieuwe liefde. Dat vertelt de weduwe van prins Friso aan LINDA.
22/10 20u15  Waterproject van start op KroevendonkROOSENDAAL - In basisschool De Kroevendonk aan de langdonk is maandagmorgen de watercampagne van de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) officieel van start gegaan.
22/10 20u15  Flying Tiger viert jubileum: voor één dag alles te koop voor 1 euroDe van oorsprong Deense winkelketen Flying Tiger verlaagt de prijzen van alle producten op dinsdag 23 oktober voor één dag naar 1 euro. Dat doet het bedrijf om het tienjarig bestaan van de keten in Nederland te vieren.
22/10 20u15  De kerk loopt leeg, de moskee (nog) nietVoor het eerst noemt de helft van de Nederlanders zich ongelovig. Alleen het aantal moslims neemt nog toe. ,,Maar ook onder hen zie je een tweedeling.”
22/10 20u15  Op deze plek opent binnenkort een nieuwe bowling- en horecazaak in ZevenbergenZEVENBERGEN - Vier Hoog Zevenbergen. Dat is de naam van de bowling en horecazaak die Remco Witberg en Danny Polak medio november openen in het pand waar tot voor kort De 3 Musketiers was gevestigd.
22/10 20u15  Bizarre stunts in het 'rad des doods’Met snelheden tot 100 km/u rijden Indiërs met motorfietsen en auto’s over een bijna verticale, cilindrische muur, onderwijl de zwaartekracht tartend. Deze grote ton, ook wel Steile Wand, of Rad des Doods genoemd, is een van de meest opwindende en gevaarlijke attracties op autoshows en kermissen.
22/10 20u00  Jacques Niederer stopt volgend jaar als burgemeester van RoosendaalROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal stopt ermee. Hij kondigt maandagavond zijn vertrek aan in een persbericht, nadat hij eerder op de dag de gemeenteraad heeft ingelicht. Op 1 oktober 2019 vertrekt hij, na bijna acht jaar burgemeesterschap. ,,Een mooi moment om het stokje over te dragen‘’, zegt hij zelf.
22/10 19u45  Zondag voor het eerst in elf jaar een Clásico zonder Messi en RonaldoKomende zondag (16.15 uur) staat de 238ste editie van El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid op het programma in Camp Nou. Het is op voorhand al een bijzondere editie, want het wordt voor het eerst sinds 23 december 2007 dat zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo niet op het veld staat bij de strijd tussen de Spaanse grootmachten.
22/10 19u45  ‘Extreem gevaarlijke’ orkaan Willa wordt sterker en nadert MexicoDe orkaan Willa raast over de Grote Oceaan richting Mexico en is inmiddels zo sterk dat ze in categorie vijf valt. Er worden windsnelheden gemeten tot wel 260 kilometer per uur.
22/10 19u45  Oververhitte woningmarkt: 'Verschrikkelijk. Ik moest maar een rijke vent zoeken, krijg ik te horen’Woningzoekenden hebben soms geluk, maar velen zitten voor hun gevoel hopeloos vast. ,,Ik moest maar een rijke vent zoeken, krijg ik te horen. Het is te zot voor woorden.'
22/10 19u30  Trauma na ontvoering? Verdachte moord Laura Korsman (24) mishandelde eerder een exDe man die verdacht wordt van de moord op studente Laura Korsman deze zomer, heeft eerder een ex-vriendin bedreigd, gestalkt en mishandeld. Daarvoor is hij in 2011 tot een taakstraf veroordeeld.
22/10 19u30  Aanvragers uitkering verzwijgen miljoenen aan bezit buitenlandDe afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. Het verzwegen bezit loopt in de tientallen miljoenen euro’s, blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.
22/10 19u30  Jan Luteijn waarnemend burgemeester van GeertruidenbergJan Luteijn is vanaf maandag waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg. Luteijn blijft ook in Cromstrijen burgemeester tot 1 januari 2019, als de fusiegemeente Hoeksche Waard begint.
22/10 19u15  Boze reacties: Curaçaose vissers ontvinnen lachend levende haaiEen video waarop te zien is hoe een groep vissers op Curaçao enthousiast bezig is om een levende haai te ontvinnen, leidt tot onthutste reacties en Kamervragen. ‘Dit is choquerend!’
22/10 19u15  Bertens dankt coach Sluiter voor peptalk: ‘Let's go meissie’Kiki Bertens had na afloop van haar overwinning op Angelique Kerber bij haar debuut op de WTA Finals lovende woorden over voor haar coach Raemon Sluiter.
22/10 19u15  Inter mist Nainggolan in CL-duel met FC BarcelonaInternazionale kan waarschijnlijk enkele weken geen beroep doen op middenvelder Radja Nainggolan. De dertigjarige Belg mist door een verstuikte enkel in ieder geval het duel met FC Barcelona van aanstaande woensdag.
22/10 19u15  Turkse politie ontdekt auto Saoedisch consulaat in garageIn een ondergrondse parkeergarage in Istanboel is een onbeheerd achtergelaten diplomatiek voertuig gevonden dat eigendom zou zijn van het consulaat van Saoedi-Arabië. Volgens de Turkse publieke omroep werd de wagen bij het consulaat gezien op de dag dat journalist Jama Khashoggi er verdween.
22/10 19u00  Koningin Elizabeth nodigt prinses Mabel uit voor staatsbanketDe Britse koningin Elizabeth heeft ook prinses Mabel uitgenodigd voor het staatsbanket op Buckingham Palace, morgen aan het einde van de eerste dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het Verenigd Koninkrijk.
22/10 19u00  De mooiste foto's van de zege van Bertens op KerberKiki Bertens beleefde vandaag een prachtig debuut op de WTA Finals in Singapore. Ze kwam tegen de Duitse topspeelster Angelique Kerber slecht op gang en verloor de eerste set met 6-1, maar daarna knokte de 26-jarige tennisster uit Wateringen zich terug en won ze met 6-3 in de tweede set en 6-4 in een zenuwslopende derde set. Zo zag dat eruit op de foto's.
22/10 19u00  Steven de Jongh: Dank aan iedereen voor alle hulpHet ging vorige week als een schok door de wielerwereld: de vermissing van ploegleider en ex-renner Steven de Jongh. Het liep gelukkig allemaal relatief goed af. Vandaag heeft De Jongh via Twitter zijn dankbaarheid uitgesproken.
22/10 18u45  Kerk in Lage Zwaluwe staat opnieuw te koopLAGE ZWALUWE - Geen ateliers en ook geen expositieruimte: voorlopig staat de Joannes de Doperkerk nog steeds leeg. De kopers hebben zich door privéomstandigheden teruggetrokken. De kerk is weer te koop.
22/10 18u45  Jan Raas doorbreekt na vijftien jaar het stilzwijgenOud-wielrenner Jan Raas heeft voor het eerst in lange tijd een interview gegeven. De voormalige wereldkampioen uit 's-Heerenhoek sprak met de Vlissingse journalist Peter de Jonge, die de bundel Van Raas tot Rico schreef voor de Week van het Zeeuwse Boek.
22/10 18u30  Bertens wint bij ijzersterk debuut op WTA FinalsKiki Bertens heeft het geflikt. Ze wint bij haar debuut op de WTA Finals in Singapore in drie sets van de Duitse topspeelster Angelique Kerber in drie sets: 1-6, 6-3, 6-4.
22/10 18u15  Dit is er te doen met Allerzielen in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - Een lichttunnel, labyrint en brandende kaarsjes op bootjes in de vijver. Honderden Bergenaren komen zondagavond samen voor Allerzielen, stilstaan bij het verlies van een dierbare. We gedenken, herdenken. Allerzielen speelt daar op in.
22/10 18u15  Ten Hag: Benfica is gelijkwaardig aan AjaxAjax-coach Erik ten Hag en Hakim Ziyech over de Champions League-wedstrijd tegen Benfica.
22/10 18u00  Dokter Vrolijk vertelt over kwaaltjes als snottebellen en spetterpoepWILLEMSTAD - Een kind voorbereiden op een bezoek aan de huisarts. Yvonne Maat bedacht een reeks boekjes rond Dokter Vrolijk. ,,Op die manier wordt een stukje angst voor de dokter weggenomen.'
22/10 18u00  Cybercriminelen sluwer: dit jaar 1,5 miljoen euro buitgemaaktHet lukt internetcriminelen steeds beter om toegang te krijgen tot internetbankieren, via valse e-mails, apps of telefoontjes. De eerste zes maanden van 2018 sleepten fraudeurs met sluwe phishingmails ruim anderhalf miljoen euro binnen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2017.
22/10 18u00  LIVE | Bertens op voorsprong in beslissende derde setKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore. Eerste set: 6-1 Kerber Tweede set: 6-3 Bertens Derde set: 2-1 Bertens
22/10 17u45  Mourinho krijgt geen straf voor uitbarsting tegen ChelseaManchester United-coach José Mourinho wordt niet aangeklaagd voor zijn woede-uitbarsting tijdens het duel van zijn ploeg bij Chelsea van afgelopen zaterdag (2-2). De Engelse voetbalbond FA heeft de Portugees wel officieel gewezen op zijn verantwoordelijkheden.
22/10 17u45  Famke Louise schaamt zich en verwijdert al haar video'sFamke Louise heeft bijna al haar video's van haar YouTube-kanaal verwijderd. In een, inmiddels ook verwijderde, Instagram Story vertelt ze waarom ze zo'n drastisch besluit heeft genomen.
22/10 17u45  LIVE | Bertens en Kerber strijden om winst in beslissende derde setKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore. Eerste set: 6-1 Kerber Tweede set: 6-3 Bertens Derde set: 1-0 Bertens
22/10 17u30  Novadic-Kentron maakt zich zorgen over ernstige verslaving aan lachgas: ‘Niet zo onschuldig als het lijkt’BREDA - Gebruikers zien lachgas nauwelijks als drug, maar recente onderzoeken tonen dat het kleurloze, zoetgeurende en zoetsmakende gas gevaarlijker is dan het lijkt. ,,Afgelopen jaar hebben we hier in Breda al een paar keer zwaar verslaafden binnengekregen”, zegt Alex van Dongen van verslavingszorgspecialist Novadic-Kentron in Breda. ,,Het is niet zo onschuldig als het lijkt.”
22/10 17u30  LIVE | Bertens komt knap terug in tweede set tegen KerberKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore. Eerste set: 6-1 Kerber Tweede set: 4-3 Bertens
22/10 17u15  Lepe babbelcrimineel licht supermarkten voor tonnen opTientallen supermarkten zijn de dupe van belfraude met cadeaukaarten. De schade loopt volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) inmiddels in de tonnen. Supermarkteigenaren verdenken één man van de fraude. ,,Hij is al een jaar bezig met deze onzalige praktijken, maar tot nu toe krijgt niemand hem te pakken.”
22/10 17u15  Waarom Soldaat van Oranje zo in trek blijftWeer is er een nieuwe speelperiode toegevoegd voor Soldaat van Oranje, de musical. Hoe krijgen ze het na bijna acht jaar toch voor elkaar om zes keer per week een zaal met 1100 stoeltjes bezet te krijgen?
22/10 17u15  Oudste orang-oetan Apenheul overledenDe oudste bewoonster van Apenheul in Apeldoorn is vandaag overleden. De 52-jarige Silvia behoorde in 1999 met zes andere orang-oetans tot de eerste bewoners van het speciale orang-oetanverblijf in Apeldoorn.
22/10 17u00  Kerkje kopen? Aantal gelovigen daalt, dus verkoop religieus vastgoed stijgtVoor het eerst is meer dan de helft van Nederland niet meer gelovig. Dat heeft ook gevolgen voor de religieuze gebouwen in Nederland. Steeds meer kerken staan noodgedwongen te koop. ,,Dat aantal lijkt toe te nemen.”
22/10 17u00  Sánchez niet in selectie United voor Juventus, Chong mag hopenJosé Mourinho neemt Alexis Sánchez sowieso niet op in zijn wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Juventus. Dat zei de Portugese trainer bij de persconferentie voorafgaand aan het treffen dinsdag op Old Trafford.
22/10 17u00  Horrorfilm Halloween verbreekt records in VSHet nieuwe vervolg op de horrorfilm Halloween is dit weekend revolutionair geopend in de VS. De film bracht meer dan 77,5 miljoen dollar op. Hiermee is het de beste openingsdag in oktober ooit en het beste openingsweekend voor een horrorfilm ooit.
22/10 17u00  Cybercriminelen sluwer: dit jaar al 1,5 miljoen euro buitgemaaktHet lukt internetcriminelen steeds beter om toegang te krijgen tot internetbankieren, via valse e-mails, apps of telefoontjes. De eerste zes maanden van 2018 sleepten fraudeurs met sluwe phishingmails ruim anderhalf miljoen euro binnen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2017.
22/10 17u00  Stout en El Azzouti verruilen Kozakken Boys voor IJsselmeervogelsMiddenvelder Gwaeron Stout en spits Ahmed El Azzouti verruilen Kozakken Boys komende zomer voor IJsselmeervogels, dat ook uitkomt in de tweede divisie.
22/10 17u00  LIVE | Bertens verliest eerste set van Kerber in WTA FinalsKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore. Eerste set: 6-1 Kerber
22/10 16u45  Wim Kok, hij klonk zoals zijn naam klinkt, geen woord te veelCabaretier Vincent Bijlo schrijft een keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.
22/10 16u45  LIVE | Bertens op achterstand tegen Kerber in WTA FinalsKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore. Eerste set: 4-1 Kerber
22/10 16u30  Angelina Jolie in Peru voor Venezolaanse vluchtelingenDe Verenigde Naties (VN) hebben Angelina Jolie naar Peru gestuurd om er de situatie van de Venezolaanse vluchtelingen te evalueren, meldt de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR). Volgens lokale media kwam de Amerikaanse actrice gisteren aan in Lima.
22/10 16u30  Van Voorst Vader, de vliegende domineeBREDA - Hij had humor, wijsheid en een intense belangstelling voor mensen. Dominee Rudolph van Voorst Vader. Vorige week stierf hij in Breda. Hij is 99 jaar geworden.
22/10 16u30  Novadic Kentron maakt zich zorgen over ernstige verslaving aan lachgas: ‘Niet zo onschuldig als het lijkt’BREDA - Gebruikers zien lachgas nauwelijks als drug, maar recente onderzoeken tonen dat het kleurloze, zoetgeurende en zoetsmakende gas gevaarlijker is dan het lijkt. ,,Afgelopen jaar hebben we hier in Breda al een paar keer zwaar verslaafden binnengekregen”, zegt Alex van Dongen van verslavingszorgspecialist Novadic Kentron in Breda. ,,Het is niet zo onschuldig als het lijkt.”
22/10 16u30  Halderberge gaat seminariebos rondom Bovendonk inrichten zoals Cuypers het ooit bedachtHOEVEN - Aan bedrijvigheid geen gebrek, maar wie even rondkijkt ziet dat het complex Bovendonk in Hoeven hoognodig moet worden opgelapt. Het rijksmonument uit 1907 kampt met achterstallig onderhoud, de eigenaar moet dringend energiemaatregelen treffen en het buitenterrein verrommelt.
22/10 16u30  LIVE | Bertens in WTA Finals tegen KerberKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore.
22/10 16u15  Ziyech: Het is nu of nooitAjax speelt morgenavond de cruciale wedstrijd in de Champions League thuis tegen Benfica. Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico lijken op tijd hersteld. ,,Het is nu of nooit’’, zegt sterspeler Hakim Ziyech.
22/10 16u15  LIVE | Bertens begint WTA Finals tegen KerberKiki Bertens speelt haar eerste partij op de WTA Finals in Singapore tegen Angelique Kerber. De 26-jarige tennisster uit Wateringen neemt het als nummer negen van de wereldranglijst op tegen de huidige nummer twee van de WTA Ranking, die vanwege het ontbreken van Simona Halep de hoogst geplaatste spelers is in Singapore.
22/10 16u15  Stephens verslaat Osaka in groep van BertensSloane Stephens heeft haar eerste duel in de rode groep van de WTA Finals gewonnen. De Amerikaanse versloeg Naomi Osaka in drie sets (5-7, 6-4, 1-6). Kiki Bertens zit ook in deze groep.
22/10 16u15  Twee jaar op rij extra ambtenaren in Heusden; extra kosten 2,8 miljoen euroVLIJMEN - Heusden krijgt er volgend jaar in vergelijking met dit jaar zo'n zestien fulltime ambtenaren bij. Dat kost de gemeente zo'n 1,7 miljoen euro. Over twee jaar gaat het zelfs om ruim 2,8 miljoen euro.
22/10 16u15  Is Pierre van Hooijdonk de ideale man om NAC van de sportieve ondergang te redden?Dolend trekt NAC zich momenteel voort in de eredivisie. Weliswaar werd de laatste plaats afgelopen weekend op doelsaldo afgedaan aan FC Groningen, veel optimisme deed de club niet op. Dat er een kwaliteitsinjectie moet komen, lijkt als een paal boven water te staan.
22/10 16u15  Nieuwe GTST’er belooft veel opschuddingActrice en presentatrice Stephanie van Eer duikt vanavond voor het eerst op in Goede Tijden, Slechte Tijden. Als Jojo Abrams belooft ze voor een hoop problemen te zorgen in soapdorp Meerdijk.
22/10 16u15  NAC wil hooligans ‘keihard straffen’ met stadionverboden, politie doet aangifte tegen hooligansBREDA - De Bredase voetbalclub NAC zegt alles in het werk te willen stellen om de voetbalhooligans op te sporen die zich zondagmiddag rellen veroorzaakten. De club stelt camerabeelden ter beschikking aan de politie en deelt stadionverboden uit aan de hooligans. Dat laat de club weten in een persbericht. De politie heeft laten weten aangifte te doen tegen de relschoppers.
22/10 16u00  'Maak van je roze wolk geen rookwolk’BERGEN OP ZOOM - De landelijke brandpreventieweken staan in het teken van de oproep ‘maak van je roze wolk geen rookwolk’. Uit onderzoek blijkt dat de kans op woningbrand bij jonge ouders groter is dan gemiddeld. Om jonge ouders bewust te maken van de risico's gaat de brandweer door het hele land op kraambezoek.
22/10 16u00  Oesterdam een week lang 's nachts dichtTHOLEN - De Oesterdam is van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november afgesloten voor het wegverkeer. De afsluiting begint om 19.00 uur en duurt tot 6.00 uur. De nachtelijke afsluiting is nodig omdat de dam een nieuwe asfaltlaag krijgt.
22/10 16u00  Man die 77-jarige fietser aanreed in Rucphen is aangehoudenRUCPHEN - Een 26-jarige man uit Roosendaal is maandagmiddag door de politie aangehouden voor een aanrijding begin oktober in Rucphen. De man reed toen een 77-jarige fietser aan en reed vervolgens door. De fietser raakte hierbij gewond.
22/10 16u00  ‘Aflossingsvrije hypotheek bij één op de tien een groot gevaar’Circa 200.000 van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek raken in ernstige problemen als hun inkomen in de toekomst daalt. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) na analyse van de eerste uitkomsten van de recent gelanceerde VEH-hypotheekscan.
22/10 16u00  3FM Serious Request komt toch weer naar Breda... en Gilze, Oosterhout en HankBREDA - Ook al is er dit jaar geen Glazen Huis meer, de dj's van 3FM keren in december toch weer even terug in Breda voor de goede doelenactie Serious Request. In de nieuwe opzet wandelen drie dj-teams door het land. Eén van de teams doet daarbij ook Breda en omgeving aan, zo is maandag bekend gemaakt.
22/10 15u45  3FM Serious Request komt toch weer in Breda... en in Gilze, Oosterhout en HankBREDA - Ook al is er dit jaar geen Glazen Huis meer, de dj's van 3FM keren in december toch weer even terug in Breda voor de goede doelenactie Serious Request. In de nieuwe opzet wandelen drie dj-teams door het land. Eén van de teams doet daarbij ook Breda en omgeving aan, zo is maandag bekend gemaakt.
22/10 15u45  Bodemonderzoek naar schade van ‘smerig drugslab’ in Lage ZwaluweLAGE ZWALUWE – De gemeente Drimmelen begint donderdag met een onderzoek naar de bodem-, grondwater- en luchtkwaliteit bij de locatie in Lage Zwaluwe waar woensdag 10 oktober een groot drugslab is opgerold.
22/10 15u30  Vrouw spoelt dashcam terug en ziet hoe automonteur met haar Porsche gaat scheurenEen vrouw uit Wales heeft ontdekt dat een automonteur is gaan scheuren met haar Porsche Boxster, die ze had binnengebracht voor onderhoud. Jane Symonds kwam daarachter toen ze haar auto terugkreeg en merkte dat het benzinepeil met een kwart was gedaald.
22/10 15u30  Vrouw valt van balkon, politie houdt man aanDe politie in Venlo heeft een man aangehouden na het balkondrama eerder vanochtend. Daarbij viel een 41-jarige vrouw vanaf de tweede verdieping naar beneden. Zij ligt in het ziekenhuis.
22/10 15u30  Meisje botst met fiets tegen aanhanger in BredaBREDA - Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt nadat ze met haar fiets tegen een stilstaande aanganger reed op de Poolseweg in Breda.
22/10 15u30  Man uit Breda herkent gestolen fiets op Marktplaats, drie mannen aangehoudenBREDA - Een oplettende 47-jarige man uit Breda heeft gezorgd voor de aanhouding van drie verdachte fietsendieven. De man herkende zijn gestolen fiets op Marktplaats en nam contact op met de politie. Naast de aanhoudingen zijn er ook een aantal gestolen fietsen aangetroffen.
22/10 15u15  Meisje botst tegen aanhanger in BredaBREDA - Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt nadat ze met haar fiets tegen een stilstaande aanganger reed op de Poolseweg in Breda.
22/10 15u15  Man herkent eigen gestolen fiets op marktplaats, drie mannen aangehoudenBREDA - Een oplettende 47-jarige man uit Breda heeft gezorgd voor de aanhouding van drie verdachte fietsendieven. De man herkende zijn gestolen fiets op marktplaats en nam contact op met de politie. Naast de aanhoudingen zijn er ook een aantal gestolen fietsen aangetroffen.
22/10 15u15  Ik bepaal zelf wel of ik rook of niet!Het kabinet wil alle rookruimten in de ban doen. Niet alleen in de horeca en in overheidsgebouwen, maar bedrijven mogen op termijn ook geen rookhok meer hebben waar werknemers kunnen roken. Dat is de inzet van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid bij het sluiten van een preventieakkoord tussen overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties.
22/10 15u15  Rojer wint met dubbelpartner van Haase/MiddelkoopDe dubbelspecialist van Nederland Jean-Julien Rojer heeft gewonnen van zijn landgenoten Robin Haase en Matwé Middelkoop. Met zijn vaste Roemeense partner Horia Tecau was Rojer in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Basel te sterk voor het Nederlandse duo, 6-3 6-4.
22/10 15u00  NAC wil hooligans ‘keihard straffen’ met stadionverbodenBREDA - De Bredase voetbalclub NAC zegt alles in het werk te willen stellen om de voetbalhooligans op te sporen die zich zondagmiddag rellen veroorzaakten. De club stelt camerabeelden ter beschikking aan de politie en deelt stadionverboden uit aan de hooligans. Dat laat de club weten in een persbericht.
22/10 15u00  Bautista vervangt Lorenzo bij DucatiJorge Lorenzo herstelt minder voorspoedig dan gedacht van een polsblessure. De Spaanse MotoGP-coureur van Ducati ziet ook af van deelname komend weekeinde aan de Grand Prix van Australië. De teamleiding heeft zijn landgenoot Alvaro Bautista aangewezen als vervanger.
22/10 15u00  Driek van Griensven (68), oud-wethouder van Roosendaal en Dongen, overledenDEN BOSCH/DONGEN/ROOSENDAAL - Driek van Griensven, sociaaldemocraat in hart en nieren, is donderdag na een kort ziekbed overleden. De PvdA’er uit Berkel-Enschot bekleedde tal van politieke functies. Zo was hij wethouder in Roosendaal en Dongen. Sinds januari was hij voor de tweede keer Statenlid in Brabant. De provincie heeft maandag de vlag halfstok gehangen vanwege het overlijden van Van Griensven (68).
22/10 14u45  Nazikerstballen op Belgische marktOp de antiekmarkt in het Belgische Tongeren zijn nazikerstspullen te koop. Bij een van de kraampjes op de wekelijkse markt waren pieken en kerstballen met een swastika uitgestald. Het is niet de eerste keer dat er nazisouvenirs worden verkocht op de markt.
22/10 14u45  Slowaakse voetbalbond stelt Hapal aan als coachDe Tsjech Pavel Hapal is door de Slowaakse voetbalbond aangesteld als bondscoach. De 49-jarige trainer volgt Jan Kozak op. Kozak stapte op na de nederlaag in de Nations League tegen Tsjechië op 13 oktober. Zijn opvolger Hapal tekent een contract tot en met de kwalificatiecyclus voor het EK 2020.
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x West Ham moet aankoop Jarmolenko half jaar missen23/10 00u15 - BN/DeStem: West Ham United kan ongeveer een half jaar niet beschikken over de Oekraïner Andrei Jarmolenko. De buitenspeler is geopereerd om zijn achillespees te herstellen, liet de club weten.
19x Rechter VS verlaagt schadevergoeding in Roundup-proces aanzienlijk23/10 04u15 - BN/DeStem: Een rechter in San Francisco heeft de schadevergoeding aan een man die kanker had gekregen van onkruidverdelger Roundup maandag fors verlaagd. In plaats van de ruim 289 miljoen dollar die hij in eerste instantie toegewezen had gekregen, krijgt hij nu nog slechts 78,5 miljoen dollar. Het slachtoffer, voormalig schoolconciërge Dewayne ‘Lee’ Johnson, is terminaal.
19x Nog tientallen arrestaties verwacht na rellen bij NAC-Willem II23/10 00u30 - BN/DeStem: BREDA - De politie verwacht, na vijf reeds gedane aanhoudingen, nog enkele tientallen arrestaties te kunnen verrichten onder NAC- en Willem II-supporters die zondagmiddag betrokken waren bij rellen rond het Rat Verlegh Stadion in Breda.
18x Trump dreigt Rusland en China met uitbouw kernwapens23/10 01u45 - BN/DeStem: De Amerikaanse president Donald Trump heeft Rusland en China ermee gedreigd dat hij het kernwapenarsenaal wil gaan uitbreiden. Vlak voordat hij maandag naar Texas zou afreizen voor een campagnemeeting, zei Trump in het Witte Huis dat de dreiging ‘China betreft, en Rusland, en al wie dit spel wil spelen’. ,,Met mij kun je dit spel niet spelen.”
17x Benfica wil tegen Ajax niet alleen verdedigen23/10 00u30 - BN/DeStem: Benfica is voor het Champions League-duel met Ajax naar Amsterdam gekomen met de nodige ambities. Dat liet coach Rui Vitória een dag voor de wedstrijd weten. ,,We zijn ons ervan bewust dat Ajax veel aanvallende opties heeft, maar wij hebben ook onze eigen plannen.”
16x Gilberto Benetton (77), oprichter van Italiaanse modemerk, overleden23/10 04u45 - BN/DeStem: Gilberto Benetton, die samen met zijn twee broers en zus het bekende Italiaanse modemerk Benetton creëerde, is maandag op 77-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. De jongste broer Carlo overleed afgelopen zomer.
16x Verbod steeds dichterbij: ‘Straks meer plastic dan vissen in de zee’23/10 03u15 - BN/DeStem: Een totaalverbod op de meest vervuilende plastic wegwerpartikelen is een grote stap dichterbij. Morgen stemt het Europees Parlement over al die rietjes, flesjes en wattenstaafjes die de oceanen vervuilen.
16x Opnieuw aanslag op NAVO-basis Afghanistan23/10 00u45 - BN/DeStem: Een Afghaans commando heeft maandag op een militaire basis in de provincie Herat, in het westen van Afghanistan, het vuur geopend op NAVO-troepen. Bij de aanval is een Tsjechische soldaat om het leven gekomen. Ook raakten twee Tsjechen gewond, zo maakte het Tsjechische ministerie van Defensie bekend.
15x Rechter VS verlaagt schadevergoeding in Roundup-proces wegens zwakke bewijslast23/10 04u30 - BN/DeStem: Een rechter in San Francisco heeft de schadevergoeding aan een man die kanker had gekregen van onkruidverdelger Roundup maandag fors verlaagd. In plaats van de ruim 289 miljoen dollar die hij in eerste instantie toegewezen had gekregen, krijgt hij nu nog slechts 78,5 miljoen dollar. Het slachtoffer, voormalig schoolconciërge Dewayne ‘Lee’ Johnson, is terminaal.
14x Oudste wrak ter wereld gevonden in Zwarte Zee23/10 05u00 - BN/DeStem: Britse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het wrak is nog helemaal intact en is daarmee het oudste scheepswrak ter wereld.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven