woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van BN/DeStem

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

BN/DeStem

Verbergen Tonen
19/12 09u15  ‘Vitamine B12-supplement belangrijk voor vegetariërs’ Mensen die geen of weinig vlees en vis eten, doen er verstandig aan een vitamine B12-supplement te gebruiken, stelt de Universiteit Maastricht op basis van onderzoek. Deze belangrijke vitamine zit ook in melk en kaas, maar niet genoeg om een tekort te voorkomen.
19/12 09u15  Korean Air Lines moet schadevergoeding betalen na ‘nootjesrel’ Korean Air Lines moet een purser (leidinggevende van de stewards en stewardessen) een schadevergoeding betalen in de nasleep van de ‘nootjesrel’ ongeveer vier jaar geleden. Toen liet de dochter van de topman van de luchtvaartmaatschappij een toestel met 250 passagiers terugkeren naar de gate omdat ze niet tevreden was over de nootjes die zij voorgeschoteld kreeg.
19/12 09u15  Bach componeerde het hele jaar door, dus ook voor kerstmis: Weihnachtsoratorium te beluisteren in Wouwse kerk WOUW/OUDENBOSCH - In de donkere dagen voor kerst een artikel schrijven over de Matthäus Passion komt vreemd over. Toch is er alle aanleiding toe, want de Oudenbossche stichting, die jaarlijks Bachs meesterwerk rond Pasen laat uitvoeren, bestaat 25 jaar. Een jubileum waarin de stichting West-Brabant wil laten kennismaken met ander werk van Johann Sebastian Bach, meer specifiek het Weihnachtsoratorium.
19/12 09u15  Chelsea heeft interesse in Wilson, Howe kandidaat bij Spurs Over een kleine twee weken opent de winterse transferperiode, maar al ver voor 1 januari is het spel op de wagen. Mis in onze dagelijkse rubriek TransferTalk tot en met de laatste dag van januari niets van alle geruchten en voltooide transfers.
19/12 08u45  Proef Humanitas in Rucphen met thuisadministratie RUCPHEN - Stichting Humanitas gaat komend jaar bij wijze van proef tien mensen in Rucphen helpen met het op orde krijgen van de (financiële) administratie.
19/12 08u45  Voor dit uitstekende 4K-beeldscherm betaal je maar 300 euro Een 4k-resolutie op een beeldscherm van 300 euro? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. De nieuwste 27-inch monitor van Philips is echter werkelijkheid, maar met zijn prijs van 300 euro waren de verwachtingen niet heel hooggespannen. Maar het model van Philips weet te imponeren. Een kijkje naar een indrukwekkend beeldscherm voor een nog indrukwekkendere prijs.
19/12 08u30  Plastic rietjes en borden vanaf 2021 in de ban Een algeheel verbod op wegwerpplastic rietjes, bestek en borden is zo goed als zeker. Onderhandelaars van EU-lidstaten zijn het na dik 12 uur onderhandelen woensdagochtend eens geworden over het verbod. Nu moeten de landen er nog formeel een klap op geven.
19/12 08u30  Zonde dat RTL Rotterdam Project zo laat eindigen Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
19/12 08u30  ‘Blunder OM: informatie over reisgenoot bedreiger Wilders niet gedeeld’ Geert Wilders en zijn beveiligers hebben door een fout bij het Openbaar Ministerie wekenlang extra risico gelopen. Justitie verzuimde aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) door te geven dat de 26-jarige Pakistaan Junaid I. een gevaarlijke reisgenoot had, zo meldt De Telegraaf.
19/12 08u30  Sascha Visser ontdekt het échte verhaal achter Roxeanne Hazes Voormalig TMF-presentator Sascha Visser (30) wil de echte mens achter de Nederlandse artiest ontdekken. Hij is klaar met de standaard vragen die in interviews worden gesteld, en komt daarom op deze site met een documentaire die een uniek kijkje in het leven van een BN’er geeft. ‘Ik wil met informatie komen die je niet op Google kan vinden.’
19/12 08u30  CPB: Economische groei over hoogtepunt De economie groeit nog steeds, maar minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel doet de Nederlandse economie het beter dan gemiddeld in de eurozone.
19/12 08u15  Roda JC - Ajax Lees meer >
19/12 08u15  Fortuna - Cambuur Lees meer >
19/12 08u15  ODIN - Heerenveen Lees meer >
19/12 08u15  Solskjaer lijkt interim-coach Manchester United te worden Manchester United heeft gisteravond laat twijfel gezaaid met een filmpje over Ole Gunnar Solskjaer (45) op de eigen clubsite. De Noor werd omschreven als nieuwe interim-coach, maar al snel werd het filmpje ook weer verwijderd.
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 08u15  Futuristische tunnel van Elon Musk is open, ‘maar durven mensen wel?’De eerste tunnel van Elon Musks bedrijf The Boring Company is vannacht geopend in Los Angeles, Amerika. De techniek moet een revolutie brengen in het stadsverkeer. ,,Mooi dat er mensen als Musk zijn die hierin geloven.”
19/12 08u15  Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in RoosendaalROOSENDAAL – Op de Westelijke Havendijk is zaterdag 22 december weer de jaarlijkse vuurwerkshow van Vesta. Elk jaar komen duizenden mensen uit Roosendaal en omgeving naar het vuurwerk kijken.
19/12 08u15  Containerbar Breda landt mogelijk in HavenkwartierBREDA - De initiatiefnemers van de ‘Containerbar Breda’ zijn in gesprek met twee partijen in het Havenkwartier over een locatie voor hun tijdelijke horecapaviljoen. Zowel het creatieve bedrijventerrein Stek aan de Veilingkade als het tegenoverliggende Back en Rueb-terrein - dat herontwikkeld wordt - zijn mogelijke opties.
19/12 08u15  Nieuwe locatie schaatsbaan Steenbergen levert weinig problemen opSTEENBERGEN - De nieuwe locatie van de schaatsbaan in Steenbergen heeft in de eerste week nog niet tot problemen geleid. De tent van het IJsfestijn staat dit jaar op de Westdam en niet op de Markt, waardoor er tientallen parkeerplaatsen vervallen. ,,Maar het gaat erg goed”, zegt wethouder Wilma Baartmans. ,,Boven verwachting eigenlijk.”
19/12 08u15  Ooit de belangrijkste polder van Nederland, nu gaan de Belgen er losJarenlang was het een politiek hoofdpijndossier, maar nu raakt de Hedwigepolder langzaam in de vergetelheid. Nog even, en het water van de Schelde stroomt over de akkers. Dat doet pijn, nog steeds. ,,Het is de teloorgang van een bepaalde manier van boeren, van een boerenstand. Die wordt gewoon weggevaagd.”
19/12 08u00  Nieuwe streamingdienst met 24/7 feelgoodfilmsOnder de naam WithLove gaat vandaag een nieuwe Nederlandse streamingdienst van start die louter feelgoodfilms aanbiedt. WithLove voegt wekelijks vijf nieuwe titels van romantische comedy's, dramafilms en series aan het aanbod toe.
19/12 08u00  Willemijn Verkaik volgend jaar op de planken in Royal Albert HallDe Nederlandse zangeres Willemijn Verkaik zal in maart 2019 optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Zij maakt deel uit van het ensemble van de voorstelling Disney's Broadway Hits die dan een aantal maal op het prestigieuze podium te zien is. Verkaik is de enige Nederlander in het gezelschap.
19/12 07u45  Thomas Acda: Pure romantiek om weer langs de theaters te gaanThomas Acda is terug op het toneel. Donderdag gaat Motel in première in Amsterdam. ,,Het is pure romantiek om weer langs de theaters te gaan.’’
19/12 07u30  LeBron James verliest met LA Lakers bij Brooklyn NetsLeBron James heeft de LA Lakers niet aan een zege op Brooklyn Nets kunnen helpen. De grote vedette van de beroemde basketbalploeg maakte 36 punten en leverde dertien assists maar zag zijn team toch onderuit gaan: 110-115.
19/12 07u30  Real Madrid-uit: een makkieSjoerd Mossou neemt in zijn column de loting van Ajax in de Champions League onder de loep. Hij besloot zich over te geven aan het optimisme in Amsterdam.10 
19/12 07u15  Wereldelftal van het Jaar: de genomineerdenHet voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
19/12 07u15  Dennis Weening: Ik ga de Robinson-familie missenNa zeven jaar neemt Dennis Weening (41) morgenavond afscheid van Expeditie Robinson. Aan de vooravond van de finale in de Ziggo Dome verzamelde de presentator bijzondere momenten van het programma. ,,Ik hoop dat ik het droog hou.”
19/12 07u15  Aangifte tegen voorzitter buurthuis Geeren-Noord voor ‘eenvoudige mishandeling’BREDA - Ali el Kaddouri (41), vrijwilliger bij de stichting Marokkanen in Breda-Noord, heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door de voorzitter van buurthuis Geeren-Noord. De politie moet de verdachte nog horen.
19/12 07u15  Eerste zelfrijdende personentrein tussen Groningen en LeeuwardenVoor het eerst zal een gewone passagierstrein volgend jaar autonoom gaan rijden op het Nederlandse spoor. Arriva en ProRail gaan testen tussen Groningen en Leeuwarden. NS wil niet meedoen, omdat machinisten dwarsliggen en voor hun baan vrezen.
19/12 07u15  Zo, nu eerst een... Punt achter terrasdiscussie Voorstraat WillemstadWILLEMSTAD - Door de week om 23.00 uur dicht, in het weekend om middernacht. En geen onderscheid tussen terrassen in het middenpad en tegen de gevels aan.
19/12 07u00  Groningse economie krimpt door terugschroeven gaswinningDe economie is dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland en het minst hard in Groningen. Ook volgend jaar blijft Flevoland de koploper. In Groningen krimpt de economie dan zelfs, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.
19/12 06u15  De diversiteitspropaganda lijkt helemaal losgezongen van de realiteitÖzcan Akyol schrijft deze week vijf keer over wat hem bezighoudt. Nynke de Jong is met vakantie.11 
19/12 06u15  Nederland kiest: altijd wintertijd!Als het aan de meeste Nederlanders ligt, stoppen we met het halfjaarlijkse verzetten van de klok. Ook zou het hele jaar door de wintertijd moeten worden ingevoerd. Dat blijkt uit een flitspeiling in opdracht van het kabinet onder bijna tweeduizend Nederlanders.11 
19/12 06u15  Hedwigepolder wordt geen ‘modderbak met slib’, maar mooi natuurgebiedWordt de Hedwigepolder na ontpoldering een bloeiend natuurgebied of een ‘modderbak met slib’? Tegenstanders roepen al jaren het tweede, maar onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en zee-instituut NIOZ concluderen na vier jaar studie het eerste.10 
19/12 06u15  Zorgcomplex Leonardushof in Wouw maakt in de loop van volgend jaar plaats voor nieuwbouwWOUW - Woon-zorgcentrum Leonardushof in Wouw wordt in de tweede helft van volgend jaar gesloopt om plaats te maken voor een compleet nieuw zorgcomplex. Dat moet waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2020 de deuren openen. De naastgelegen kapel blijft behouden.11 
19/12 06u15  Strenger drugsbeleid leidt tot sluiting 35 woonhuizen in WaalwijkWAALWIJK - Het strengere drugsbeleid blijft in Waalwijk niet zonder gevolgen. Het aantal woningen dat tijdelijk op slot moet, stijgt dit jaar fors. Tot eind november zijn 35 woonhuizen gesloten na drugsvondsten. Vorig jaar waren er dat ‘slechts’ zeventien.10 
19/12 06u00  Senaat VS eens met hervorming gevangeniswetDe Amerikaanse senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen. Met een grote meerderheid van 87 tegen 12 werd de 'First Step Act' aangenomen en naar het Huis van Afgevaardigden gestuurd.11 
19/12 05u15  Wormachtig, blind amfibie dat kop in het zand steekt vernoemd naar Donald TrumpEen nieuw ontdekte diersoort, een blind amfibie dat zijn kop graag in het zand steekt, is vernoemd naar de Amerikaanse president Donald Trump. Die twijfelachtige eer viel de president te beurt nadat een bedrijf in duurzame bouwmaterialen de rechten voor de naamgeving van de amfibie bij een veiling opkocht.
19/12 05u15  In deze landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplichtDe wintersport staat voor de deur en ieder jaar ontstaan er discussies over waar winterbanden nu wel of niet verplicht zijn. Daarom heeft de BOVAG een interactieve kaart opgesteld met daarop de verschillende wetten en regels rond winterbanden en sneeuwkettingen in populaire vakantiebestemmingen.
19/12 04u15  Serena Williams mag strakke catsuit weer aanGoed nieuws voor Serena Williams en haar vrouwelijke tenniscollega's. De Amerikaanse tennisster mag volgend jaar weer in haar catsuit op de baan verschijnen. Dat heeft de Women's Tennis Association bepaald.17 
19/12 04u00  'Arts schaatsbond bood schaatsers doping aan'Twee voormalige Nederlandse schaatsers zeggen dat hun in de jaren tachtig doping is aangeboden door bondsarts Rob Pluijmers van de KNSB. In één geval zou het verboden middel ook daadwerkelijk door de arts zijn verstrekt, meldt de Volkskrant.15 
19/12 03u15  VS pompen 10 miljard in Midden-Amerika om illegale migratie tegen te gaanDe Verenigde Staten investeren meer dan 10 miljard dollar in Centraal-Amerika om de illegale migratie vanuit die landen tegen te gaan. Ruim 5,8 miljard dollar is bestemd voor het terugdringen van drugshandel, geweld en armoede in Honduras, Guatemala en El Salvador.17 
19/12 03u15  Gezondheidsraad: Ent alle baby's en 14-jarigen in tegen meningokokkenDe Gezondheidsraad adviseert om voortaan alle baby's en alle 14-jarigen in te enten tegen meningokokken type W. De levensgevaarlijke bacterie maakte dit jaar bijna honderd Nederlanders ernstig ziek, van hen overleden 21 mensen.21 
19/12 02u15  Hollywoodregisseur Penny Marshall (75) overledenPenny Marshall, die als eerste vrouwelijke regisseur een film maakte die meer dan 100 miljoen dollar opbracht in de VS, is maandag in Los Angeles overleden. Dat maakte haar agent dinsdag (lokale tijd) bekend. Marshall stierf op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes.20 
19/12 02u00  Man die zwangere vrouw en twee dochters vermoordde bedolven onder liefdesbrieven in celChris Watts (33) – de Amerikaanse man uit Colorado die vorige maand levenslang kreeg voor de moord op zijn zwangere vrouw Shanann (34) en zijn twee dochters Bella (4) en Celeste (3) – is tijdens zijn proces overladen met liefdesbrieven van vrouwelijke bewonderaars. Tientallen van die brieven zijn vrijgegeven door de openbare aanklager in de zaak.
19/12 01u30  Bizar record Alcácer: 10 goals als invallerDe eerste nederlaag van het seizoen kon hij niet voorkomen, maar Borussia Dortmund-spits Paco Alcácer vestigde dinsdagavond tegen Fortuna Düsseldorf (2-1) wel een nieuw Bundesliga-record. Met zijn tiende goal als invaller schreef de 25-jarige Spanjaard geschiedenis.
19/12 01u00  SCP: Nederland ontkerkelijkt in rap tempoNederland ontkerkelijkt in een hoog tempo en de teruggang van het christelijk geloof blijft doorzetten. Maar jongeren binnen de protestantse kerken blijken juist gemotiveerder in het zoeken naar houvast in het geloof. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vast in het woensdag verschenen rapport 'Christenen in Nederland: diversiteit en verandering'.
19/12 00u45  Nieuwe Porsche Cayman en Boxster 718 T zijn geen instapmodelletjesDe letter ‘T’ staat bij Porsche voor ‘Touring’. In de jaren zestig stond deze letter tevens voor het instapmodel in de 911-reeks, maar die tijden zijn voorbij, want de term ‘minder is meer’ gaat bij de 718 Cayman en Boxster T vooral over de prijs.
18/12 23u45  Zorgen over verkeer en parkeren bij nieuwe super WernhoutWERNHOUT- De komst van een supermarkt in Wernhout met daarboven en ernaast twaalf appartementen en vier grondgebonden woningen is een mooie ontwikkeling. Dat vindt de Zundertse politiek. Wel baart de verkeers- en parkeersituatie de politici zorgen.
18/12 23u45  Droomavond Muric: voormalig NAC-doelman grote held bij Manchester City in League CupManchester City heeft zich dinsdagavond ten koste van Leicester City geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Arijanet Muric, die begin dit seizoen enkele weken werd verhuurd aan NAC, wierp zich op tot de grote held van de Citizens door in de strafschoppenserie twee inzetten te keren.
18/12 23u45  Rafinha moet van rechter weer op Adidas spelenDe rechtbank in Amsterdam heeft Adidas in het gelijk gesteld in de juridische zaak tegen de Braziliaanse voetballer Rafinha van FC Barcelona. De 25-jarige international moet zijn contract met het Duitse sportmerk respecteren en dus weer kleding en schoeisel van Adidas gaan dragen. Indien hij dat blijft weigeren, dient hij een boete van 10.000 euro per dag te betalen tot een maximum van 1 miljoen euro.
18/12 23u30  Van ‘t Schip: Zeker niet van plan om uit mezelf weg te gaanPEC-Zwolle-trainer John van ‘t Schip sprak na het pak slaag in de bekerwedstrijd bij AZ (5-0) onverbloemd van een wanprestatie. ,,Maar ik ben verantwoordelijk’', zei hij bij Fox Sports. ,,Ik verwijt mezelf dat ik mijn ploeg voor deze wedstrijd niet op scherp heb gekregen.‘’
18/12 23u15  Beek Vooruit kan niets uitrichten tegen Madese Boys, WSC thuis te sterk voor ZundertDinsdagavond werkte Zundert het inhaalduel bij WSC af. In Prinsenbeek werden de resterende dertig minuten van Beek Vooruit-Madese Boys, op 25 november gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter, gespeeld.
18/12 23u00  Celstraffen voor ouders die baby naar Adolf Hitler vernoemdenEen Brits koppel dat hun kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in Groot-Brittannië jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action. Dat bericht de BBC.
18/12 22u45  AC Milan niet voorbij laagvlieger BolognaAC Milan heeft aan een bezoek aan FC Bologna slechts een punt overgehouden. De nummer vier van de Serie A wist niet te scoren tegen de nummer achttien van Italië, 0-0. De Franse middenvelder van Milan Tiemoué Bakayoko kreeg nog rood door in de 73e en 76e minuut geel te incasseren.
18/12 22u45  Waarom is poepluierdief niet het woord van het jaar?Het leven raast voort als een hoge snelheidstrein, het is haast niet bij te houden. Het is alweer bijna Kerstmis.
18/12 22u30  Celstraffen voor ouders die baby Adolf Hitler noemdenEen Brits koppel dat hun kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in Groot-Brittannië jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action. Dat bericht de BBC.
18/12 22u30  Düsseldorf stunt tegen Dortmund, Weghorst weer trefzekerMet opnieuw een hoofdrol voor de Belg Dodi Lukebakio zorgde Fortuna Düsseldorf vanavond voor een enorme sensatie in de Bundesliga. De degradatiekandidaat bracht koploper Borussia Dortmund de eerste nederlaag van het seizoen toe: 2-1.
18/12 22u30  Driemaal is scheepsrecht voor MeulenkampRon Meulenkamp heeft voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde bereikt van het WK bij de PDC. Na twee eerdere pogingen in Ally Pally, slaagde hij er vanavond tegen Diogo Portela in een grote achterstand om te buigen in een 3-2 zege.
18/12 22u15  Johnny de Mol draagt humane boodschap op aan Anouk en zoontjeThe Roast of Johnny de Mol kende vanavond een opmerkelijk einde. De zoon van mediatycoon John de Mol werd in een witte jurk gehesen, aan een kruis vastgemaakt en vervolgens meters de lucht in getakeld.
18/12 22u00  FC Twente ten koste van RKC naar kwartfinale bekerFC Twente heeft zich met een zwaar bevochten zege geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie versloeg op eigen veld RKC Waalwijk met 2-0. Xandro Schenk maakte in de 26e minuut het openingsdoelpunt. Hij kopte raak uit een vrije trap van Aitor Cantalapiedra.
18/12 22u00  Justine (28) wil andere vrouwen helpen met verhaal over levenloos geboren kindjeEen Australische vrouw heeft haar hartverscheurende verhaal gedeeld over hoe ze haar baby van zestien weken verloor. Justine Zampogna (28) en haar man Ty hadden te horen gekregen dat de hersenen van het meisje zich niet ontwikkelden en dat ze bij de geboorte hooguit een paar uur zou leven. Daarop namen ze de zware beslissing om de zwangerschap af te breken.
18/12 21u45  Justine (28) verloor dochtertje na 16 wekenEen Australische vrouw heeft haar hartverscheurende verhaal gedeeld over hoe ze haar baby van zestien weken verloor. Justine Zampogna (28) en haar man Ty hadden te horen gekregen dat de hersenen van het meisje zich niet ontwikkelden en dat ze bij de geboorte hooguit een paar uur zou leven. Daarop namen ze de zware beslissing om de zwangerschap af te breken.
18/12 21u45  LIVE | Meulenkamp verliest ook tweede set tegen PortelaProgramma avondsessie Eerste ronde • Steve Lennon - James Bailey: 3-0 • Ron Meulenkamp - Diogo Portela: 0-1 (tussenstand) • Dimitri Van den Bergh - Chuck Puleo Tweede ronde • Daryl Gurney - Ross Smith
18/12 21u30  Katinka Polderman is lekker ijzig, loepzuiver en heerlijk hysterischAls het publiek de zaal betreedt, zit Katinka Polderman reeds op het podium in een luxe fauteuil, waar ze de avond niet meer uitkomt.
18/12 21u30  FC Lienden stapt per direct uit Tweede DivisieFC Lienden stopt met onmiddellijke ingang met zijn topvoetbalactiviteiten. De club uit de Tweede Divisie speelt geen competitiewedstrijden meer en wordt per direct uit de competitie gehaald.
18/12 21u30  LIVE | Meulenkamp verliest eerste set aan sterke PortelaProgramma avondsessie Eerste ronde • Steve Lennon - James Bailey: 3-0 • Ron Meulenkamp - Diogo Portela: 0-1 (tussenstand) • Dimitri Van den Bergh - Chuck Puleo Tweede ronde • Daryl Gurney - Ross Smith
18/12 21u15  Beelden medeverdachte bedreigen Geert Wilders vrijgegevenBewakingsbeelden van een reisgenoot van de Pakistaanse bedreiger van PVV-voorman Geert Wilders zijn vrijgegeven. De reisgenoot is een medeverdachte in de bedreigingszaak. Ook heeft de politie beelden vrijgegeven van een mogelijk belangrijke getuige.
18/12 21u15  LIVE | Rekent Meulenkamp af met Braziliaanse opponent?Programma avondsessie Eerste ronde • Steve Lennon - James Bailey: 3-0 • Ron Meulenkamp - Diogo Portela: 0-0 (tussenstand) • Dimitri Van den Bergh - Chuck Puleo Tweede ronde • Daryl Gurney - Ross Smith
18/12 21u00  Verwey en SPS al na een seizoen uit elkaarAnton Verwey vertrekt aan het einde van het seizoen vanwege persoonlijke redenen bij zaterdagvierdeklasser SPS.
18/12 21u00  River Plate struikelt over stuntploeg Al AinRiver Plate heeft het in de halve finales van het WK voor clubteams in de Verenigde Arabische Emiraten niet gered. De Zuid-Amerikaanse kampioen ging verrassend onderuit tegen Al Ain, de kampioen van het gastland. De thuisploeg nam de strafschoppen beter: 5-4. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 2-2.
18/12 21u00  Minister zwicht onder druk coalitie over Lelystad AirportVerkeersminister van Nieuwenhuizen geeft de coalitiepartijen hun zin in het dossier Lelystad Airport. De VVD-bewindsvrouw mag van CDA, D66 en ChristenUnie koste wat kost geen zelfstandige groei toestaan van de regionale luchthaven. ,,Ik heb goed gehoord wat ze hierover zeggen.”
18/12 20u45  Jordi Cruijff: Mijn vader had de Arena prachtig gevondenJordi Cruijff heeft voor de eerste keer sinds de naamswijziging een bezoek gebracht aan de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De zoon van de wereldberoemde nummer 14 was diep onder de indruk. Overal in het stadion van Ajax zag hij zijn in 2016 overleden vader terug. ,,Ik weet zeker dat hij dit geweldig had gevonden’', liet Jordi Cruijff (44) weten op de website van de Amsterdamse club.
18/12 20u30  Pretpark weigert man met één hand in achtbaan: ‘Ik was flabbergasted’John de Haan (31) uit Eindhoven is gisteren tot zijn grote teleurstelling uit multi-lanceer-achtbaan Taron in het Duitse pretpark Phantasialand gezet omdat hij maar één hand heeft. ,,Ik doe eigenlijk alles wat sommige mensen met twee handen niet eens kunnen.”
18/12 20u30  Hazard schlemiel en held bij GladbachThorgan Hazard was vanavond de schlemiel én de held bij Borussia Mönchengladbach. De 25-jarige Belg miste tegen FC Nürnberg een strafschop, maar legde daarna alsnog de basis voor de 2-0 zege.
18/12 20u30  Willem II naar kwartfinales na makkelijke zege op AFCWillem II heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB beker. In eigen huis wonnen de Tilburgers met 3-0 van AFC. Alle doelpunten vielen al in de eerste helft.
18/12 20u30  Kerstdiner voor minima nog altijd ongekend populair in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - In een bomvolle Stoelemat in Bergen op Zoom is dinsdagavond voor de tiende keer het kerstdiner van stichting Samen Verdelen gehouden. Ook dit jaar onverminderd populair met 270 bezoekers, het merendeel minima. Voor grondlegger Connie Musters de laatste keer. 'Dat mens verdient vanavond een lintje', zegt bezoeker Jack.
18/12 20u30  LIVE | Lennon treft Bailey, Meulenkamp hierna op podiumProgramma avondsessie Eerste ronde • Steve Lennon - James Bailey: 0-0 (tussenstand) • Ron Meulenkamp - Diogo Portela • Dimitri Van den Bergh - Chuck Puleo Tweede ronde • Daryl Gurney - Ross Smith
18/12 20u15  Autohandel moet weg uit NachtegaalstraatST. WILLEBRORD - Nee, Caroline Heeren is op dit moment even niet zo blij met de gemeente Rucphen. Die heeft haar namelijk onlangs laten weten dat haar autohandel Sweet Caroline Cars weg moet uit Nachtegaalstraat in St. Willebrord.
18/12 20u15  Spanningsepilepsie: ‘Mijn vrouw bevriest zomaar’De echtgenote van journalist Karel Smouter belandt in het ziekenhuis met iets dat lijkt op epilepsie. Net als honderden andere Nederlanders krijgt ze te horen dat een trauma de oorzaak is.
18/12 20u15  Acht nieuwe nummers Queen in Top 2000Queen is hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar een van de hofleveranciers van de Top 2000. In de lijst van NPO Radio 2 staan dit jaar acht nummers die de Top 2000 niet eerder haalden, bevestigde een woordvoerder van de NPO na berichtgeving van RTL Boulevard.
18/12 20u15  LIVE | Kan Meulenkamp afrekenen met Braziliaan?Lees meer >
18/12 20u15  Plaatsing fietsbrug is spektakelstuk voor Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - Met een 38 ton zware en bijna drie ton dure fietsbrug bij de Smitsvest heeft de wijk Nieuwe Vesting dinsdag een bijzondere entree gekregen. De moderne fietsbrug rust qua ontwerp op historische peilers als turfvaart en meekrap.
18/12 20u15  Werkt Rijkswaterstaat met onveilig strooizout?MOERDIJK/DEN HAAG - Opnieuw staan Eurosalt en Rijkswaterstaat, vandaag, voor de rechter. Volgens de Moerdijkse zouthandelaar strooit Rijkswaterstaat met spul dat niet voldoet aan de eisen.
18/12 20u15  Belgische premier dient ontslag van regering inDe Belgische premier Charles Michel gaat het ontslag van zijn minderheidsregering bij de koning aanbieden. Hij verklaarde dat vanavond in de Kamer nadat een motie van wantrouwen was aangekondigd.
18/12 20u15  De hardste klappers van het meest beruchte circuit ter wereldDe Nordschleife van de Nürburgring is het meest beruchte circuit ter wereld. Op dit 21,7 kilometer lange stuk asfalt in de Duitse Eiffel mag alles en iedereen rijden: motorfietsen, dagjesmensen, racewagens en zelfs een touringcar vol toeristen. Dat leidt tot confrontaties. Sommige daarvan zijn hard.
18/12 19u45  Pubquiz Spraakvermaak a gogo bij Ons Thuis in TerheijdenTERHEIJDEN – De makers van Spraakvermaak houden op zaterdag 29 december voor de vierde keer Spraakvermaak a gogo. In de grote zaal van café Ons Thuis in Terheijden is er vanaf 20.00 uur live muziek en wordt er een interactieve pubquiz gespeeld.
18/12 19u45  Een hufterproof speeltoestel bij Markland College ZevenbergenZEVENBERGEN - 'Bouw een prototype van een duurzaam, interactief en hufterproof speeltoestel dat ook nog eens zelfvoorzienend is in energie'. Het klinkt als een opgave waar knappe koppen jaren over steggelen. Toch lukte het groep 8'ers van verschillende basisscholen in acht weken tijd.
18/12 19u15  Bezorger valt in slaap, ramt vier Ferrari’s en moet drie ton ophoestenEen koerier uit Taiwan is onlangs achter het stuur in slaap gevallen en heeft vervolgens vier peperdure Ferrari’s geramd. De auto waarin hij zat was niet verzekerd en daarom moet de man het schadebedrag van zo’n 340.000 euro zelf ophoesten. Talloze vreemdelingen hebben medelijden en springen bij.
18/12 19u15  Heerenveen waakt voor onderschatting tegen ODIN ’59SC Heerenveen speelt morgenavond in de beker tegen ODIN ’59, de nummer negen van de derde divisie. Op papier een makkie dus voor een club uit de eredivisie, maar trainer Jan Olde Riekerink waakt voor onderschatting.
18/12 19u15  Kerst in de rechtbank: drugsverdachte uit Hoeven vrijBREDA/HOEVEN - De 37-jarige Hans V. uit Hoeven komt vrij. Hij blijft wel verdacht van het onderhouden van een drugslab. In zijn woning aan de Bovenstraat in Hoeven rolde de politie op 25 september een laboratorium op. De rechtbank liet de man vrij, omdat niet duidelijk is wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt. ,,En het is vlak voor kerst, we zijn wat lankmoedig vandaag.’'
18/12 18u30  Danny Froger: Ik moet Natas soms van me afslaanJohnny de Mol wordt vanavond op Comedy Central flink aangepakt in een nieuwe versie van The Roast. Gelukkig blijken de roasters ook in het bezit van een gezonde dosis zelfspot. ,,Ik klink exact hetzelfde als mijn pa. En loop, ruik, vreet, zuip als hem. Echt, ik moet Natas soms van me afslaan’’, grapt Danny Froger bijvoorbeeld.
18/12 18u30  Stuttgart-aanvoerder drie dagen na dood vader weer in actieDrie dagen nadat zijn vader in het stadion overleed, komt VfB Stuttgart-aanvoerder Christian Gentner vanavond alweer in actie. Uit tegen zijn ex-club VfL Wolfsburg wacht de 33-jarige middenvelder een emotioneel beladen duel.
18/12 18u30  CDA en VVD eisen excuses van schoolbestuurder na examendebacleDe bestuurder van VMBO Maastricht, André Postema, moet excuses maken voor zijn aandeel bij het examendebacle van deze zomer. Dat eisen coalitiepartijen CDA en VVD morgen in een Kamerdebat.
18/12 18u15  Juzt en Amarant willen krachten bundelenBREDA - Juzt en Amarant Groep onderzoeken of ze de krachten op terrein van jeugdhulpverlening in West-Brabant kunnen bundelen.
18/12 18u15  Syrische kapper voelt zich thuis in Etten-Leur: ‘Ik word gezien als mens en niet als vluchteling’ETTEN-LEUR - Hagop Elias uit Syrië voelt zich als eigenaar van kapsalon Hollywood Hairstyle in Etten-Leur helemaal thuis. ,,Ik word nu gezien als mens en niet alleen als een vluchteling uit Syrië en dat doet mij veel”, vertelt hij geëmotioneerd. ,,Ik voel mij een inwoner van Nederland.”
18/12 18u15  Vijf vragen over Cobra's, Romeinse kaarsen en lawinepijlenTILBURG - Illegaal vuurwerk kan doffe ellende veroorzaken. Afgerukte ledematen, blindheid, ernstige brandwonden en in het ergste geval een dode, zoals afgelopen jaarwisseling in Swifterbant. Daar kwam een 39-jarige man voor de ogen van zijn kinderen om terwijl hij illegaal vuurwerk afstak.
18/12 18u15  Raad van State buigt zich op 21 januari over de kwestie-Biomineralen van RoosendaalROOSENDAAL/DEN HAAG - De Raad van State buigt zich op maandag 21 januari over de kwestie-Biomineralen. Die dag behandelt de hoogste bestuursrechter op één dag het hoger beroep van zowel bewonerscomité Werkgroep Biomineralen, als dat van natuurorganisatie Stichting Sirene en enkele omwonenden.
18/12 18u15  Sterrenrestaurant O&O uit Sint-Willebrord schuift aan bij Twan Huys in RTL Late NightSINT WILLEBRORD - ‘Een gekkenhuis, overweldigend, schitterend!’ Andere woorden kan Monica Tsang (33) van restaurant O&O een dag later nog steeds niet vinden om haar emoties onder woorden te brengen. Zo blij is de gastvrouw met de toekenning maandag van de felbegeerde Michelin-ster aan het familiebedrijf in Sint Willebrord.
18/12 18u15  Almelose agenten vrijuit in wietprocesDe twee politieagenten die door het Openbaar Ministerie verdacht worden van betrokkenheid bij een Almelose wietbende gaan vrijuit voor deelname aan een criminele organisatie. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten. Het Openbaar Ministerie „respecteert die beslissing, maar bestudeert verdere mogelijkheden.”
18/12 18u00  Van Bronckhorst verwacht Clasie snel terug bij FeyenoordGiovanni van Bronckhorst verwacht dat hij in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, morgen in De Kuip, weer kan beschikken over middenvelder Jordy Clasie.
18/12 18u00  Eerste Kamer stemt in met erkenning doodgeboren kindjes in persoonsregisterDe Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de wijziging van de Wet Basisregistratie personen (BRP). Hierdoor wordt het mogelijk om levenloos geboren kinderen in de basisregistratie op te nemen en op die manier bestaansrecht te geven.
18/12 17u45  O&O-familie schuift aan bij Twan Huys in RTL Late NightSINT WILLEBRORD - ‘Een gekkenhuis, overweldigend, schitterend!’ Andere woorden kan Monica Tsang (33) van restaurant O&O een dag later nog steeds niet vinden om haar emoties onder woorden te brengen. Zo blij is de gastvrouw met de toekenning maandag van de felbegeerde Michelin-ster aan het familiebedrijf in Sint Willebrord.
18/12 17u45  Ben jij de grootste fan van Edwin Evers? Reageer!Edwin Evers (47) is vrijdagochtend voor de allerlaatste keer te horen tijdens zijn ochtendshow op Radio 538. Ben jij een verstokte luisteraar, die in een zwart gat valt zonder de vrolijkste, populairste en volgens velen beste dj van Nederland?
18/12 17u45  Dierenparkdrama Klundert mogelijk van de baan: gemeente en beheerder gaan pratenKLUNDERT - De gemeente Moerdijk en de beheerder van het Dierenpark Klundert gaan vrijdag met elkaar in gesprek. Wethouder Eef Schoneveld heeft er vertrouwen in: ,,We komen er wel uit.”
18/12 17u45  Politie neemt 48.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag, 19.000 kilo meer dan vorig jaarDe politie heeft in Nederland in 2018 tot nu toe 48.000 kilo vuurwerk in beslag genomen. Een toename van 65 procent ten opzichte van vorig jaar, toen omstreeks deze tijd zo'n 29.000 kilo in beslag was genomen. Dat zegt Ad Nieuwdorp, vuurwerkexpert bij de nationale politie.
18/12 17u30  Van der Voort walst over Webster heen in tweede ronde WKVincent van der Voort heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de derde ronde van het WK darts. In de tweede ronde was de jarige Nederlander met 3-0 te sterk voor Darren Webster, de nummer dertien van de wereldranglijst.
18/12 17u30  Stel dat als baby naast elkaar in ziekenhuis lag, krijgt dertig jaar later zelf samen een babyLiefde op het eerste gezicht klinkt misschien cliché, maar niet als het over Jemma en Daniel Langley gaat. Ze ontmoetten elkaar een dag na hun geboorte en dertig jaar later zijn ze getrouwd en zwanger.
18/12 17u30  Ajax licht optie in contract SinkgravenDaley Sinkgraven blijft tot de zomer van 2020 bij Ajax. De Amsterdammers hebben de optie in het contract van de 23-jarige middenvelder gelicht waardoor hij nu nog een jaar langer onder contract staat.
18/12 17u30  Zieke Rapper Boef annuleert optreden, haalt Breda wel wel met oud en nieuwRapper Boef treedt tien dagen lang niet op. Hij heeft zijn optredens geannuleerd, omdat hij last heeft van zijn stem. Hij doet dit op doktersadvies, laat de rapper weten via Instagram.
18/12 17u15  Rsi, ivf of burn-out: dekt jouw zorgverzekering het wel?Elke tijd kent zijn eigen ziektes. Honderd jaar geleden was tuberculose volksziekte nummer één en had nog niemand gehoord van rsi, ivf of burn-out. Is jouw zorgverzekering toegerust op de nieuwste maatschappelijke trends? Financieel journalist Irene van den Berg zoekt het uit.
18/12 17u15  KPN blijft leuren met zendmast in Bosschenhoofd: nu ook bezwaren van omwonenden VaartwegBOSSCHENHOOFD - Op de plaatsing van een zendmast in Bosschenhoofd rust geen zegen. KPN heeft bij de gemeente Halderberge een vergunning aangevraagd om aan de Vaartweg een mast op te richten, maar daar zijn veel omwonenden het niet mee eens.
18/12 17u00  Rapper Boef annuleert optredensRapper Boef treedt tien dagen lang niet op. Hij heeft zijn optredens geannuleerd, omdat hij last heeft van zijn stem. Hij doet dit op doktersadvies, laat de rapper weten via Instagram.
18/12 16u45  Nieuwe regels WK voor clubs mogelijk in het voordeel van AjaxReal Madrid is aangekomen in Abu Dhabi, waar het morgen in de halve finale voor het WK voor clubs het Japanse Kashima Antlers treft. De Madrilenen kregen daar meteen tekst en uitleg over enkele interessante regelwijzigingen, waar Ajax mogelijk van profiteert.
18/12 16u45  Holleeder: bandjes van Astrid zijn een ‘mindfuck’Willem Holleeder heeft vandaag met eigen uitwerkingen van gesprekken, die zijn zus Astrid stiekem opnam, proberen aan te tonen dat zij met de uitleg ervan de waarheid zou verdraaien. Tegen de rechtbank sprak hij van ,,een mindfuck”.
18/12 16u45  Geen Huffnagel en Van Baalen, wel veel vrouwen op VVD-lijstDe VVD haalt de bezem door de Eerste Kamerfractie. Van de huidige dertien senatoren keren er slechts vijf terug op de lijst. Opvallend is het aantal vrouwelijke kandidaten: achter lijsttrekker Annemarie Jorritsma staan er nog eens vijf bij de eerste tien.
18/12 16u45  Enorme stijging inbeslagname illegaal vuurwerk in NederlandDe politie heeft in Nederland in 2018 tot nu toe 48.000 kilo vuurwerk in beslag genomen. Een toename van 65 procent ten opzichte van vorig jaar, toen omstreeks deze tijd zo'n 29.000 kilo in beslag was genomen. Dat zegt Ad Nieuwdorp, vuurwerkexpert bij de nationale politie.
18/12 16u30  Meulensteen: Stel Gary Neville aan als technisch directeurManchester United moet het ontslag van trainer José Mourinho aangrijpen om mensen met voetbalverstand op sleutelposities neer te zetten. Dat stelt René Meulensteen, de voormalige assistent van Sir Alex Ferguson.
18/12 16u30  Chef Buckingham Palace verklapt recept van koninklijk kerstkoekjeWie dit jaar de familie tijdens kerst wil verrassen met een echte koninklijke traktatie, kan zich vanaf nu lekker uitleven in de keuken. Buckingham Palace heeft namelijk het recept voor de enige, echte koninklijke gingerbread-cookies online gezet.
18/12 16u15  Visagist koningin Máxima verdacht van roof kroonjuwelen LuxemburgEen Belgische visagist, die onder anderen koningin Máxima tot zijn clientèle rekent, heeft vermoedelijk niet alleen oog voor natuurlijke schoonheid van zijn klanten, maar ook voor wat er om hun hals hangt. J.V. is in Brussel aangehouden op verdenking van juwelendiefstal.
18/12 16u00  Wie volgt Mourinho op?Nu manager José Mourinho is ontslagen door Manchester United, gonzen de namen van opvolgers in de rondte. United kiest vermoedelijk assistent en oud-speler Michael Carrick of richt de pijlen op Ole Solskjaer als interim-trainer. Hij zou het seizoen gaan afmaken, terwijl de leiding opzoek gaat naar dé droomkandidaat. De Engelse gokmarkt draait in ieder geval op volle toeren.
18/12 16u00  ‘Profeet’ Giovanni Korte nestelt zich met vier goede voorspellingen in middenmootGiovanni Korte heeft vier van de negen wedstrijden goed voorspeld en blijkt daarmee een gemiddelde ‘Profeet van de Week’. De aanvaller van NAC won zijn basisplaats terug, maar wat betreft voorspellingen is er nog progressie te boeken.
18/12 16u00  Ronald Koeman verricht opening restaurant in BredaBREDA - Niemand minder dan bondscoach Ronald Koeman verricht woensdagavond rond 19.00 uur de officiële opening van Sabores, een nieuw restaurant op de Grote Markt in Breda, tegenover het stadhuis.
18/12 15u45  Noortje Herlaar vervangt Halina in Couperus-stukActrice Noortje Herlaar is komend voorjaar voor de tweede maal te zien in een voorstelling van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Zij vervangt Halina Reijn in een reprise van de voorstelling De Stille Kracht naar het boek van Louis Couperus.
18/12 15u45  Maas-Jacobs koopt deel oude rechtbank-complexBREDA - De Zundertse ontwikkelaar Maas-Jacobs heeft een kantoor gekocht dat onderdeel is van het voormalige rechtbankcomplex in Breda. Het bedrijf heeft het gebouw gekocht met het oog op de toekomst, omdat de locatie herontwikkeld wordt met onder andere woningen.
18/12 15u45  CDA draagt secretaris Ploum voor als voorzitter: Schapenhouder wil discussie terugHet CDA-bestuur heeft partijsecretaris Rutger Ploum (54) voorgedragen als nieuwe voorzitter. Als er zich geen tegenkandidaten melden, neemt de Rotterdammer op 9 februari de voorzittershamer over van Ruth Peetoom, wier tweede en laatste termijn er bijna op zit.
18/12 15u45  Zieke wethouder Van der Weegen langer thuisBERGEN OP ZOOM - Wethouder Arjan van der Weegen (GBWP) keert in januari nog niet terug in zijn functie. Hij heeft meer tijd nodig om goed te herstellen van zijn burn-out. Het college bekijkt nu hoe het de komende maanden verder moet.
18/12 15u30  Naamswisseling: sociaal werkbedrijf ‘De GO’ heet voortaan MidZuidOOSTERHOUT - Wava/!GO heeft met ingang van vandaag een nieuwe naam. Het sociaal werkbedrijf uit Oosterhout dat in de volksmond bekend staat als ‘De GO’ heet voortaan MidZuid.
18/12 15u30  Protest in de polder. ‘Wij willen ons novemberloon’, roepen de chauffeursHOOGE ZWALUWE - ‘Geen gedonder, geen gemaar. Wij willen geld. Klaar!’, klinkt het uit 25 kelen. In een demonstratieve optocht gaan de voormalige chauffeurs van R.D. Den Dunnen dinsdag rond het middaguur naar het kantoor van Dutax in Hooge Zwaluwe.
18/12 15u30  Overheid in Groningen vecht gaswinning aan bij hoogste rechterGroningen stapt naar de rechter om de gaswinningsplannen van het kabinet aan te vechten. Er zou te weinig zijn gekeken naar de rechten en belangen van de bewoners. Ook zou het kabinet niet genoeg doen om huizen in het gebied te versterken en om schade af te handelen.
18/12 15u30  Bekende Bredanaar Johnny Lion is ernstig ziek: zingen is neuriën gewordenBREDA - Johnny Lion (John van Leeuwarden) doet verrassend genoeg zelf de deur van zijn Bredase woning open. In joggingbroek, sterk vermagerd. Een fragiele hand ter begroeting.
18/12 15u30  Wethouder Van der Weegen langer ziekBERGEN OP ZOOM - Wethouder Arjan van der Weegen (GBWP) keert in januari nog niet terug in zijn functie. Hij heeft meer tijd nodig om goed te herstellen van zijn burn-out. Het college bekijkt nu hoe het de komende maanden verder moet.
18/12 15u15  Belgische politie houdt visagist aan voor roof kroonjuwelen LuxemburgEen visagist, die onder andere werkt voor de Belgische koningin Mathilde, heeft vermoedelijk niet alleen oog voor natuurlijke schoonheid van zijn klanten, maar ook voor wat er om hun hals hangt. De man is in Brussel aangehouden op verdenking van juwelendiefstal.
18/12 15u15  Weer levenslang geëist voor moorden StaatsliedenbuurtJustitie eist ook in hoger beroep levenslang voor Anouar B. (38) en Adil A. (30) voor ‘het medeplegen’ van de wildwestschietpartij op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt.
18/12 15u15  PVV haalt ‘nepnieuwssite’ aan tijdens vragenuur Tweede KamerHet VN-migratiepact is niet juridisch bindend, en wordt dat ook niet als het morgen bij de VN via een resolutie wordt aangenomen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vanmiddag in de Kamer tijdens het wekelijke vragenuurtje na vragen van de PVV. Opmerkelijk is dat de vragen gebaseerd zijn op een site die regelmatig flirt met nepnieuws.
18/12 15u15  Skoda Kodiaq RS: geen GTI, wel ‘dik’De Kodiaq RS is Skoda’s nieuwste uitspatting. De grote en krachtige SUV draagt de naam ‘RS’ – naar analogie van de GTI van Volkswagen. Maar het meest hardcore aan de Kodiaq RS is toch echt zijn prijs.
18/12 15u00  Heeft NAC voldoende progressie getoond om vertrouwen te hebben in directe handhaving?De eerste seizoenshelft is voor NAC allesbehalve een vlekkeloze rit geweest. Lange tijd sloot de ploeg van Mitchell van der Gaag de eredivisieranglijst. De afgelopen twee weken toonden de Bredanaars echter verbetering.
18/12 15u00  Evra: Positiviteit nodig bij ManUnitedPatrice Evra wond zich vandaag na het ontslag van trainer José Mourinho en de daaropvolgende omstreden tweet van Paul Pogba behoorlijk op over de sfeer die is ontstaan bij Manchester United.
18/12 15u00  Pochettino wimpelt opvolging Mourinho afBij de bookmakers is hij de favoriet om de ontslagen José Mourinho op te volgen bij Manchester United, maar Mauricio Pochettino wil niets zeggen over een mogelijke overstap naar Manchester United.
18/12 15u00  Prachtig fotomateriaal Thor-stoomveerdienst vanuit GeertruidenbergGEERTRUIDENBERG - In 1846 vertrok de eerste boot met personen, goederen en vee vanuit Geertruidenberg naar Rotterdam. Zelfs koning Willem II maakte gebruik van de THOR-veerdienst Stad Geertruidenberg, die ook plaatsen als Capelsche Veer, Dussen, Keizersveer en Drimmelen aandeed. Ze waren een begrip de Thor-lijndiensten naar Rotterdam. Cees Schuller schreef er een boek over. Daarover gaat de lezing op donderdag 20 december in Geertruidenberg.
18/12 15u00  Drugslab gevonden midden in woonwijk Rijen, politie spreekt van levensgevaarlijke situatieRIJEN - In Rijen is dinsdag midden in een woonwijk een drugslab aangetroffen. De politie spreekt van een levensgevaarlijke situatie voor de buurt. In het lab werden chemicaliën omgezet naar amfetamine.
18/12 15u00  Loterijhondje Frekkel onder het mes vanwege mank pootjeFrekkel, het inmiddels beroemde hondje uit de Staatsloterij-commercial, gaat binnenkort onder het mes om meer beweging te krijgen in één van zijn achterpootjes. Dat blijkt uit een korte, vandaag vrijgegeven mini-documentaire over Pistacio: de echte naam van het schattige viervoetertje.
18/12 14u45  Forse kritiek op Politicus v/h Jaar-verkiezing met winnaar Dijkhoff: 'Niets gepresteerd’BREDA - Columnisten in een aantal grote kranten zijn dinsdag vernietigend in hun oordeel over de verkiezing van de Politicus van het Jaar. VVD-parlementariër Klaas Dijkhoff uit Breda werd door het opiniepanel van EenVandaag uitgeroepen tot de beste politicus van het jaar.
18/12 14u45  Dit is de vrouw achter Facebookpagina ‘Klundert in vroeger tijden’Janneke Driesprong uit Willemstad is geen ambitieuze filmmaker. ,,Ik film puur uit hobby, zonder enige pretentie.”
18/12 14u45  LIVE | Debutant klopt Thornton, Van der Voort later in actieDe zesde dag van het WK Darts in Londen is aangebroken. De Nederlanders Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp komen vandaag in actie. Mis niets in ons liveblog!
18/12 14u30  Politie Groningen pakt makers van filmpjes met illegaal vuurwerk opTwee mannen zijn opgepakt, omdat ze filmpjes over vuurwerk op Youtube zouden hebben gezet. Op de filmpjes was te zien hoe illegaal vuurwerk werd gemaakt en afgestoken. Dat is verboden.
18/12 14u30  Actrice Celinde Schoenmaker pakt grote bijrol in Elton John-filmDe Nederlandse actrice Celinde Schoenmaker (29) heeft een grote bijrol in de nieuwe Engelstalige film Rocketman, over het leven van zanger Elton John. Het is de eerste maal dat de musicalster, die al zes jaar in Londen woont, in een film te zien is.
18/12 14u30  Drugslab gevonden in Rijen, productie van amfetamine stilgelegdRIJEN - Op de Vincent van Goghstraat in Rijen is dinsdagmiddag tijdens een bestuurlijke controle een drugslab aangetroffen. De politie en de brandweer zijn ter plekke en doen onderzoek.
18/12 14u30  Meisje (16) overleden bij schietpartij Designcollege in Rotterdam-West: verdachte (31) aangehoudenIn het Designcollege aan de Essenburgstraat heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden. De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden aan de Bergselaan. De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen.
18/12 14u15  Dode bij schietpartij nabij Designcollege in Rotterdam-WestAan de Essenburgstraat in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij iemand is overleden. De politie heeft een verdachte aangehouden.
18/12 14u15  Oudenbossche pizzabakker Michel stopt noodgedwongen in Klein-RomeOUDENBOSCH - Geen Pizza Marinara of Penne Arabbiata meer van uit de keuken van Michel Rofail (55). De Oudenbossche restaurateur doet zijn pizzeria-eethuis Mona Lisa van de hand. Althans, hij hoopt nog op een serieuze gegadigde om de zaak aan de Prof. van Ginnekenstraat over te nemen. ,,Maar ik heb de hoop al een beetje opgegeven.”
18/12 14u15  ‘Alle bomen Rijtuigweg-Zuid kappen’BERGEN OP ZOOM - Alle paardenkastanjes aan de Rijtuigweg-Zuid kappen. Dat is de insteek van een motie die op initiatief van de VVD en met steun van CDA en GBWP, woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt ingediend.
18/12 14u15  Die ping van een match, daar doet hij het voorArnoud (44) is verslaafd aan swipen op datingsites, maar na drie afspraakjes met dezelfde vrouw krijgt hij het benauwd. De liefde geeft hij bewust geen kans.
18/12 14u00  ‘Terroristen gedreven door tegenslag en simplistische teksten’Gedetineerden die vastzitten wegens terrorisme ervaren tegenslag in hun leven vaak als teken van onrechtvaardigheid die hen is aangedaan. Dat concluderen het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en de Vrije Universiteit Amsterdam in een onderzoek.
18/12 14u00  Loterijhondje Frekkel binnenkort onder het mes vanwege mank pootjeFrekkel, het inmiddels beroemde hondje uit de Staatsloterij-commercial, gaat binnenkort onder het mes om meer beweging te krijgen in één van zijn achterpootjes. Dat blijkt uit een korte, vandaag vrijgegeven mini-documentaire over Pistacio: de echte naam van het schattige viervoetertje.
18/12 14u00  LIVE | Thornton tegen debutant, Van der Voort later in actieDe zesde dag van het WK Darts in Londen is aangebroken. De Nederlanders Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp komen vandaag in actie. Mis niets in ons liveblog!
18/12 13u45  Vechtsporter en acteur Jon Bluming (85) overledenVoormalig vechtsporter en filmacteur Jon Bluming is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn goede vriend en leerling Joop Reilman vandaag bevestigd.
18/12 13u45  Vooronderzoek naar vuurwerk bij Feyenoord-PSVFeyenoord moet vrezen voor een straf van de KNVB. De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen voorafgaand aan de topper tegen PSV, begin deze maand in De Kuip. Bij de opkomst van de spelers werd heel wat vuurwerk afgestoken op de tribunes en dat is verboden.
18/12 13u30  Loterijhondje Frekkel binnenkort onder het mes voor mank pootjeFrekkel, het inmiddels beroemde hondje uit de Staatsloterij-commercial, gaat binnenkort onder het mes om meer beweging te krijgen in één van zijn achterpootjes. Dat blijkt uit een korte, vandaag vrijgegeven mini-documentaire over Pistacio: de echte naam van het schattige viervoetertje.
18/12 13u30  Oud-voorzitter voetbalbond Gambia geschorstDe wereldvoetbalbond FIFA heeft de voormalige voorzitter van de voetbalbond van Gambia voor vier jaar geschorst.
18/12 13u30  Witte trui in Vuelta ook voor beste jongereDe witte trui in de Ronde van Spanje is niet langer voor de leider in het zogeheten combinatieklassement, maar voor de beste jongere.
18/12 13u15  Advies aan Hoge Raad: Paarlberg moet betalenZakenman Jan Dirk Paarlberg moet zich houden aan de betaling van 24 miljoen euro, wegens het witwassen van miljoenen die door ‘topcrimineel’ Willem Holleeder zijn afgeperst van Willem Endstra.
18/12 13u15  LIVE | Van der Voort in actie voor tweede ronde WKDe zesde dag van het WK Darts in Londen is aangebroken. De Nederlanders Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp komen vandaag in actie. Mis niets in ons liveblog!
18/12 13u15  Protest tegen Coca-Cola Suite in hotel Efteling: ‘Kindermarketing’KAATSHEUVEL - ,,Er is geen ontsnappen aan hier”, meldt Foodwatch-woordvoerder Corinne Cornelisse dinsdagochtend vanuit de Coca-Cola Suite in het Eftelinghotel in Kaatsheuvel. ,,Het begint al bij de deur. Als je die opendoet klinkt het het geluid van een flesje dat open gaat. Overal staat cola en en snoepgoed. Er is zelfs een kinderwc-bril met Coca-Cola. Kinderen krijgen hier alles wat ze wensen.”
18/12 13u00  Ook gerechtshof verbiedt motorclub Bandidos, zelfstandige chapters mogen blijven bestaanHet gerechtshof in Arnhem heeft vandaag besloten dat motorclub Bandidos in Nederland verboden blijft. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al. De rechter oordeelde toen dat de club geweld pleegt en stimuleert. Bandidos tekende daarop beroep aan bij het hof, maar daar bleef de eerdere beslissing overeind.
18/12 12u45  Nieuwe rvc voor sc HeerenveenHeerenveen heeft een nieuwe raad van commissarissen. Het stichtingsbestuur van de Friese voetbalclub zegde vorige week het vertrouwen in de rvc op. Dat gebeurde tegelijkertijd met het aangekondigde vertrek van algemeen directeur Luuc Eisenga, die per 1 maart zijn functie neerlegt.
18/12 12u45  Klaassen al weer terug bij Werder BremenWerder Bremen kan morgen in de competitiewedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim al weer beschikken over Davy Klaassen. De oud-Ajacied raakte zaterdag geblesseerd in het duel met koploper Borussia Dortmund, toen hij op de doellijn met een uiterste krachtsinspanning een treffer van de thuisclub wist te voorkomen. Klaassen kwam daarna echter ongelukkig neer en moest zich laten vervangen.
18/12 12u30  Tanja Jess heeft eindelijk de kerstboom staan en een prijs voor de mannen van StukTVKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.
18/12 12u30  Kamphuis leidt laatste Avondje NAC van het jaar, Kooij VARJochem Kamphuis is door de KNVB aangewezen om het laatste Avondje NAC van het kalenderjaar te leiden. De arbiter zal NAC en Heerenveen zaterdagavond voorgaan. Joey Kooij is aangewezen als video-scheidsrechter.
18/12 12u30  Dennis Higler leidt FC Utrecht - AjaxDe KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor de eredivisiewedstrijd FC Utrecht - Ajax, die zondagmiddag om 12.15 uur de slotzondag van de eredivisie van 2018 inluidt. Pol van Boekel fluit een dag eerder PSV - AZ. Fortuna Sittard - Feyenoord staat zondag onder leiding van Kevin Blom.
18/12 12u30  Hele wereld doet mee aan het WK dartsDe naam van het toernooi zegt het natuurlijk al, het WK is voor darters van over de hele aarde. Dat is dit jaar meer dan ooit het geval, met deelnemers uit maar liefst 28 landen.
18/12 12u15  Marokko pakt verdachte van moord op twee toeristen in AtlasgebergteDe Marokkaanse politie heeft een verdachte van de moord op twee jonge vrouwen uit Denemarken en Noorwegen aangehouden. De politie zoekt nog naar twee andere verdachten, melden lokale media.
18/12 12u15  100 op snelweg bij Bergen op Zoom: nu!BERGEN OP ZOOM - Honderd kilometer als maximumsnelheid op de A4 en A58 rond knooppunt Zoomland. Dat wil Bergen op Zoom zo snel mogelijk. Om tot een betere doorstroming van het verkeer te komen, minder ongelukken te hebben.
18/12 12u15  Bergse awardwinnaar Albert-Jan Verhees: 'Ik vind het leuk om steeds iemand anders te zijn'BERGEN OP ZOOM - Het hart van Amateur Musical Award-winnaar Albert-Jan Verhees uit Bergen op Zoom ligt bij de musical. ,,Het is die totaal- beleving die mij aanspreekt.'
18/12 12u15  Geredde witte orang-oetan Alba mag naar haar eigen oerwoudeilandjeAlba, de voor zover bekend enige witte orang-oetan ter wereld, werd vorig jaar zwaar verwaarloosd gevonden in een afgelegen Borneaans dorpje. Het 5-jarige diertje sleet haar dagen in een houten kooitje en woog nog geen negen kilo. Zo'n anderhalf jaar later gaat het veel beter met albino Alba en krijgt ze haar vrijheid terug.
18/12 12u00  Eerste volledig elektrische truck de weg opDe Nederlandse truckbouwers DAF en VDL Groep hebben bij supermarktketen Jumbo hun eerste volledig elektrische vrachtwagen afgeleverd.
18/12 12u00  Oud-materiaalman Feyenoord verdacht van moord in drugsmilieuEen oud-materiaalman van Feyenoord, Michel Z., wordt verdacht van de liquidatie van Raouf Ben Alita, afgelopen donderdag. Een Belgische onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden, zo schrijft De Gazet van Antwerpen vandaag.
18/12 12u00  Koning Filip ontvangt Belgische hockeyersDe Belgische koning Filip en koningin Mathilde hebben vanmorgen de Belgische hockeyers ontvangen op het Koninklijk Paleis in Laken. De mannen veroverden zondag in India ten koste van Nederland voor het eerst de wereldtitel. De Belgen wonnen na shoot-outs.
18/12 12u00  Nederlandse ‘terreurverdachte’ in Spanje lijkt vooral verward te zijnDe Nederlander Khalid M., op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd jacht werd gemaakt en die als ‘terreurverdachte’ zou zijn aangehouden, lijkt vooral verward. Zijn ‘wanordelijke gedrag’ zou bij de Catalaanse politie de alarmbellen hebben laten rinkelen, maar van een terroristische dreiging blijkt geen sprake te zijn.
18/12 12u00  Nederland opnieuw aan tafel bij G20-topNederland mag komend jaar opnieuw aanschuiven bij het overleg van de twintig belangrijkste economieën van de wereld. Gastheer Japan heeft Nederland uitgenodigd voor de bijeenkomsten van de zogeheten G20.
18/12 11u45  Verdachte drugsmoord Kloosterzande is oud-materiaalman van FeyenoordSTEKENE (B) - De man die op 6 december werd gevonden naast een uitgebrande auto onderaan de dijk in de buurt van Kloosterzande, zou zijn vermoord in een garage in Stekene. De Nederlandse eigenaar van Vintage Cars House zou erbij betrokken zijn. Hij is aangehouden. Dat meldt de Vlaamse recherche.
18/12 11u45  Roofmoordenaar en ex-militair Admilson R. niet vervolgd voor granaatexplosieDe 34-jarige ex-militair Admilson R. uit Hoogeveen hoeft niet naar de rechter voor het veroorzaken van een explosie in een Nederlands legervoertuig in Afghanistan. Door de klap raakte veteraan Erik Groenendijk (36) gewond. Hij had het hof gevraagd om R. te vervolgen, maar daar ziet het militair gerechtshof in Arnhem geen heil in.
18/12 11u45  Taakstraf voor wietkweker in StanddaarbuitenSTANDDAARBUITEN/BREDA - Omdat hij hielp bij het onderhouden van een wietkwekerij in Standdaarbuiten, heeft een Amsterdammer 240 uur taakstraf en een halfjaar voorwaardelijk gekregen. Dat bepaalde de rechtbank in Breda maandag.
18/12 11u45  ‘Oprolbare tv in 2019 op de markt’LG brengt volgend jaar een oprolbare televisie op de markt. Het merk maakte de komst van de LG OLED oprolbare televisie al eerder bekend, maar nu is duidelijk dat deze vanaf 2019 te koop zal zijn.
18/12 11u30  Gehandicapten doen programmapitch bij KRO-NCRVEen groep professionals met een lichamelijke beperking heeft voor KRO-NCRV een eigen programmapilot gemaakt. Zij hopen dat de Publieke Omroep het programma, De AngstBaas, in productie wil nemen.
18/12 11u30  Angelique Bruidsmode sluit na 56 jaar de deuren: aankoop is 'belevingsmoment’ gewordenNa 56 jaar gaat Angelique Bruidsmode in Breda op oudejaarsdag de deuren sluiten. De winkel heeft geen toekomst meer, weet eigenaar Berry Roestenburg.
18/12 11u15  Duitse mijnwerker verongelukt enkele dagen voor sluiting laatste steenkoolmijnEnkele dagen voor het officiële einde van de steenkolenbouw in Duitsland, is een mijnwerker om het leven gekomen. Het was het eerste dodelijke ongeval in de Duitse steenkoolmijnen sinds 2012.
18/12 11u15  Een op de vier Nederlanders viert eenzame kerstEen op de vier Nederlanders voelt zich tijdens de feestdagen eenzaam. De meeste Nederlanders vieren kerst thuis en ongeveer een kwart gaat met de kerst naar de kerk. Dat blijkt uit onderzoek van het Leger des Heils.
18/12 11u15  WensAmbulance wil meer wensen uit West-Brabant vervullen, zoals die van Ria (74): ‘Dit is geweldig’DINTELOORD - Ria Hartman (74) is het stralend middelpunt. Vrijdag 14 december halen was haar ultieme doel: die avond kon ze naar het kerstconcert in de Hervormde Kerk. Met haar naasten en dankzij de WensAmbulance.
18/12 11u15  De cokelijn Lage Zwaluwe-Milaan: eis 5 jaar cel tegen verdachten uit Bergen op ZoomBREDA - Tegen drie mannen uit Bergen op Zoom is dinsdag vijf jaar cel geëist vanwege de smokkel van 24,2 kilo cocaïne. Hun verhaal leest als een spannende misdaadroman, of een misdaadcircus, zoals de jongste zei. De drie mannen hebben bekend dat ze schuldig zijn. Enige kanttekening: ,,We wisten niet dat het om cocaïne ging. We dachten dat het geld was.‘’
18/12 11u15  Geredde witte orang oetan Alba mag naar haar eigen oerwoudeilandjeAlba, de voor zover bekend enige witte orang oetan ter wereld, werd vorig jaar zwaar verwaarloosd gevonden in een afgelegen Borneaans dorpje. Het 5-jarige diertje sleet haar dagen in een houten kooitje en woog nog geen negen kilo. Zo'n anderhalf jaar later gaat het veel beter met albino Alba en krijgt ze haar vrijheid terug.
18/12 11u00  Acteur Gijs Naber speelt Willem Holleeder in nieuwe tv-serie JudasDe Nederlandse acteur Gijs Naber (38) speelt in de nieuwe, zesdelige tv-serie Judas de rol van Willem Holleeder. De RTL4-reeks is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de zus van topcrimineel Willem Holleeder.
18/12 11u00  Kind betrapt thuis een inbreker in Etten-LeurETTEN-LEUR - In een woning op de Peppelgaarde is een kind maandagavond waarschijnlijk flink geschrokken: de jongen betrapte een inbreker. De dief nam een tas mee en maakte zich uit de voeten. Later werd er een 39-jarige verdachte opgepakt.
18/12 11u00  José Mourinho per direct weg bij Manchester UnitedJosé Mourinho is weg als manager van Manchester United. De Portugees is vermoedelijk ontslagen naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van de Engelse recordkampioen.
18/12 11u00  Li Jiao terug als bondscoach tafeltennisstersLi Jiao keert terug als bondscoach van de Nederlandse tafeltennissters. De 45-jarige oud-topspeelster keert per 1 januari terug bij de bond, waarbij ze eerder al werkte als hoofdbondscoach. Li Jiao legde in mei haar functie neer omdat ze meer tijd wilde doorbrengen met haar familie in China.
18/12 11u00  Playstation Classic is mooi en schattig apparaat, maar laat flink wat steken vallenTwee jaar achter elkaar bracht Nintendo een kleine variant van een oude console op de markt. Nu het daarbij een jaartje overslaat, springt die andere Japanse consolebouwer in het gat, met de PlayStation Classic. Dit is een kleine variant van de console waar het in 1994 voor Sony allemaal mee begon. Maar is de console anno 2018 nog wel interessant? Tweakers recenseerde het product.
18/12 10u30  Glamourmodel Price alweer voor de rechter wegens rijden onder invloedHet voormalige Britse glamourmodel Katie Price (40) moet begin januari voor de rechter verschijnen, omdat ze twee maanden geleden in Londen een ongeluk veroorzaakte met haar knalroze Range Rover. Onderzoek door de politie heeft inmiddels uitgewezen dat Price, de ex-vrouw van zanger Peter André, onder invloed van alcohol haar voertuig bestuurde.
18/12 10u30  Olympische vlam op twee locaties in TokioTijdens de Olympische Spelen van Tokio 2020 is op twee locaties in de Japanse hoofdstad de olympische vlam te zien.
18/12 10u30  Minister wil consumenten beter beschermen tegen ongunstige leningenFinanciële instellingen die kredieten aanbieden tegen buitensporige leenvoorwaarden moeten harder worden aangepakt, om consumenten beter te beschermen. Dat wil minister Wopke Hoekstra (Financiën), die de mogelijkheden juridisch laat onderzoeken. Ook worden de beloningsregels in de bankensector opnieuw aangepakt in de strijd tegen perverse prikkels.
18/12 10u30  De Rooi Pannen weer de beste mbo van Brabant volgens KeuzegidsBREDA - De Rooi Pannen is de beste mbo-school van Noord-Brabant en de een-na-beste van Nederland, volgens de Keuzegids Mbo 2019. Vorig was de scholengemeenschap ook al Brabants beste.
18/12 10u30  Briefje van Oranje levert 35.000 euro opHet inmiddels legendarische briefje dat vorige maand een hoofdrol speelde bij de wedstrijd van het Nederlands elftal in de Nations League tegen Duitsland heeft bij een veiling van de Johan Cruyff Foundation 35.000 euro opgeleverd.
18/12 10u15  Vanaf 2019 krijgen baby's één kinkhoestvaccinatie minderBaby’s krijgen voortaan maar twee vaccinaties tegen kinkhoest in plaats van drie. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies.
18/12 10u15  Feyenoord tegen PSV of Fortuna: een wereld van verschilFeyenoord kan qua budget PSV en Ajax niet bijbenen. Maar wie van De Graafschap en Fortuna Sittard verliest, hoeft daarover niet te beginnen. Waarom kan het in de Kuip wel tegen PSV en niet tegen Fortuna? Zes contrasten.
18/12 10u15  Vrouw slipt met auto en belandt in de sloot in Wouwse PlantageWOUWSE PLANTAGE - Een automobiliste is dinsdagochtend met haar auto in de sloot beland aan de Westelaarsestraat. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
18/12 10u15  Roosendaals dj talent Jurre Kluin krijgt energie van een topavondje draaienROOSENDAAL - In het Roosendaals jubileumjaar bleek dat de stad veel talenten heeft. Tijdens onder anderen de feestweek, het Spektakel en Grande Finale stonden een hoop plaatselijke sterren te stralen. Jurre Kluin (DJ Seaze) was een van de sterren tijdens het Rooskleurig Festival.
18/12 10u15  Steeds minder Etten-Leurse leerlingen zitten thuis verstoken van onderwijsETTEN-LEUR - Het aantal leerlingen in Etten-Leur dat thuis zit in afwachting van passend onderwijs of zorg, neemt weer af. Vorig schooljaar telde de gemeente 20 zogenoemde thuiszitters, tegenover 29 in het schooljaar 2016/2017.
18/12 10u15  Dalende luistercijfers 3FM kosten de NPO 15 miljoen euroDe dalende luistercijfers van 3FM hebben de NPO inmiddels grofweg 15 miljoen euro gekost. Dat bevestigt Frank Volmer van de STER. Minder luisteraars betekent immers – net als voor de commerciële omroep – minder geld uit reclames.
18/12 10u00  In Memoriam: Het warme hart van Havana klopt niet meerDi 18 dec: Het warme hart van sigarenspeciaalzaak Havana aan het Piusplein klopt niet meer. Mariska van Outheusden is zaterdagmorgen plotseling overleden op 45-jarige leeftijd. De binnenstad rouwt, maar ook ver daarbuiten. Bij hockeyclub Were Di bijvoorbeeld. Waar ze een zware stempel op het verenigingsleven drukte, zonder op de voorgrond te willen treden.
18/12 10u00  Heel Texel zamelt geld in voor de dure behandeling van RobRob Daalder (50) raakte ernstig verbrand, kreeg een donornier, een hartinfarct en twee keer kanker. En hij is opnieuw ziek. Heel Texel zamelt geld in voor hun geplaagde eilandgenoot, die een operatie in de VS niet kan betalen.
18/12 09u45  Pozzato (37) verlaat het wielerpelotonFilippo Pozzato vindt het op 37-jarige leeftijd mooi geweest. De Italiaan heeft een punt gezet achter zijn lange carrière, die bijna negentien jaar geleden begon. Pozzato won in 2006 de Italiaanse voorjaarsklassieker Milaan-Sanremo en heeft in alle grote rondes een etappezege geboekt.
18/12 09u45  Roosendaler Boeren en hoofdklasser Gemert zijn blij met elkaar en zetten samenwerking voortReinald Boeren blijft nog een jaar aan als hoofdtrainer van Gemert. De Roosendaler en de hoofdklasser kwamen maandagavond tot een akkoord. Boeren is bezig aan zijn eerste jaar op sportpark Molenbroek.
18/12 09u30  Chauffeurs eisen uitbetaling loonHOOGE ZWALUWE - Tussen de vijftig en tachtig voormalige chauffeurs van R.D. Den Dunnen (voorheen bedrijfsonderdeel van taxibedrijf Dutax) eisen van hun oud-werkgever uitbetaling van loon over de maand november. De chauffeurs zijn niet meer in dienst van Den Dunnen nu dit taxibedrijf uit Hooge Zwaluwe sinds begin deze maand niet meer rijdt voor zorginstelling Amarant.
18/12 09u15  Inval in moskee Berlijn om terreurverdenkingDe politie in Berlijn is dinsdag in alle vroegte binnengevallen in een moskee vanwege terreurverdenkingen. Het gaat om de al-Sahaba moskee in het stadsdeel Wedding in het noorden van de Duitse hoofdstad.
18/12 09u15  Hans Wijers vertrekt bij HeinekenHans Wijers vertrekt als president-commissaris van Heineken. Hij treedt terug bij de aandeelhoudersvergadering op 25 april volgend jaar. De bierbrouwer wil oud-financieel topman van Unilever Jean-Marc Huët benoemen tot zijn opvolger.
18/12 09u15  Crowdfunding Texel in actie: Laatste kans voor een oermensRob Daalder (50) raakte ernstig verbrand, kreeg een donornier, een hartinfarct en twee keer kanker. En hij is opnieuw ziek. Heel Texel zamelt geld in voor hun geplaagde eilandgenoot, die een operatie in de VS niet kan betalen.
18/12 09u15  Playstation Classic is mooi apparaat, maar laat flink wat steken vallenTwee jaar achter elkaar bracht Nintendo een kleine variant van een oude console op de markt. Nu het daarbij een jaartje overslaat, springt die andere Japanse consolebouwer in het gat, met de PlayStation Classic. Dit is een kleine variant van de console waar het in 1994 voor Sony allemaal mee begon. Maar is de console anno 2018 nog wel interessant? Tweakers recenseerde het product.
18/12 09u00  Bucket Boys helpen bij wens alzheimerpatiënte: met de buurman zoenen bij de EiffeltorenDe 75-jarige Riek lijdt aan de ziekte van Alzheimer, is weduwe, maar heeft nog één grote wens: haar huidige liefde zoenen bij de Eiffeltoren. Videomakers de Bucket Boys helpen haar deze wens te vervullen en wijzen op de achterliggende gedachte van het project: meer aandacht voor de gevoelens en emoties van alzheimerpatiënten.
18/12 08u45  Nicolette laat zich betasten en André krijgt kritiek op brilmontuurKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/12 08u45  Van de 8,5 miljoen huishoudens in 2030 woont ruim een kwart alleenOver elf jaar telt ons land naar verwachting 8,5 miljoen huishoudens, waarvan een groot deel bestaat uit huishoudens waar maar één persoon woont. Het gaat vooral om alleenstaande ouderen. Dat meldt het CBS.
18/12 08u30  Kogel door de kerk: Van Aert voor drie jaar naar Jumbo-ploegWout van Aert is momenteel met de Jumbo-ploeg mee op trainingskamp in het Spaanse Sant Feliu de Guíxols. Hij tekende inmiddels een contract voor drie seizoenen bij Jumbo-Visma. Vrijdag is de presentatie.
18/12 08u30  Van de 8.5 miljoen huishoudens in 2030 woont ruim een kwart alleenOver elf jaar telt ons land naar verwachting 8.5 miljoen huishoudens, waarvan een groot deel bestaat uit huishoudens waar maar één persoon woont. Het gaat vooral om alleenstaande ouderen. Dat meldt het CBS.
18/12 08u15  AZ - PEC ZwolleLees meer >
18/12 08u15  Dumoulin treft Yates en López weer in GiroTom Dumoulin heeft komend jaar in de Ronde van Italië weer concurrentie van Simon Yates en Miguel Angel López.
18/12 08u15  Van de 8.5 miljoen huishoudens in 2030 woont ruim de kwart alleenOver elf jaar telt ons land naar verwachting 8.5 miljoen huishoudens, waarvan een groot deel bestaat uit huishoudens waar maar één persoon woont. Het gaat vooral om alleenstaande ouderen. Dat meldt het CBS.
18/12 08u15  FC Twente - RKC WaalwijkLees meer >
18/12 08u15  Willem II - AFCLees meer >
18/12 08u15  ‘Geen draagvlak voor vuurwerkverbod in een gemeente als Woensdrecht’HOOGERHEIDE - Rond oud en nieuw en ook al in aanloop naar de jaarwisseling komt er in de gemeente Woensdrecht extra capaciteit van boa's en extra aandacht van de politie om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Maar voor een vuurwerkverbod of een vuurwerkvrije zone is geen draagvlak.
18/12 08u15  Steeds minder leerlingen in West-Brabant zitten thuis verstoken van onderwijsBREDA - Het aantal leerlingen in West-Brabant dat thuis zit in afwachting van passend onderwijs of zorg, neemt in rap tempo af. Vorig schooljaar telde de regio 116 zogenoemde thuiszitters, tegenover 148 in het schooljaar 2016/2017.
18/12 08u15  Herman Stikkel maakt veel participatie plannen voor gemeente RoosendaalROOSENDAAL - Het recent opknappen van de Desmijn- en Diamantdijk door muurschilderijen en de Staaltjes verfraaien is een plan van Herman Stikkel (73 jaar). Stikkel heeft een eigen ontwerpbureau, maar ontwerpt daarnaast in zijn vrije tijd nog veel meer participatie plannen voor de wijken en gemeente Roosendaal.
18/12 08u15  Wijnboer Van Stokkom uit Made houdt identiteit opvolger onder kurkMADE - Bij het koesteren van zijn grootste geheim hoe je erin slaagt om in het Nederlandse klimaat op een vlakke Brabantse akker Franse kwaliteitswijnen naar de kroon te steken, is een mysterie bijgekomen. Wie gaat de inmiddels 72-jarige wijnboer Marius van Stokkom van De Linie in Made het komende jaar opvolgen?
18/12 08u00  Hoge Raad oordeelt over celstraf wapenhandelaar KouwenhovenDe Hoge Raad oordeelt vandaag of de celstraf van zakenman Guus Kouwenhoven in stand moet blijven. Hij is veroordeeld voor wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia tussen 2000 en 2003. Kouwenhoven werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot negentien jaar cel.
18/12 08u00  Harden stuwt Houston Rockets omhoogHouston Rockets is bezig aan een opmars in de NBA. Aan de hand van uitblinker James Harden boekten de Rockets hun vierde overwinning op rij, door Utah Jazz met 102-97 te verslaan. De bebaarde vedette van de ploeg kwam tot 47 punten.
18/12 08u00  Presentatie opvolger Force India in CanadaHet Formule 1-team Racing Point, de opvolger van Force India, presenteert op 13 februari in Toronto de bolide voor het nieuwe seizoen.
18/12 07u45  Goetzee vertrekt bij NAC: ‘We zijn elkaar bij de eerste beste grote tegenwind kwijtgeraakt’Algemeen directeur Justin Goetzee (45) van NAC stapt over naar de wereld van wielrennen en schaatsen. De Bredanaar gaat dezelfde functie vervullen bij Jumbo-Visma.
18/12 07u45  Prostituee Elena werkt in een ‘rondreizend circus’, maar heeft ook een kind van 2BREDA - Op de sekssite Kinky.nl biedt Elena* haar diensten aan. Een fotootje van een schaars geklede dame in bevallige poses en daaronder een korte tekst waartoe ze bereid is, inclusief de bijbehorende tarieven en haar 06.
18/12 07u30  'Woody Allen had ooit liefdesrelatie met 16-jarige'Een voormalig model vertelt in The Hollywood Reporter uitgebreid over haar jarenlange romance met Woody Allen, die zou zijn begonnen toen zij zestien jaar oud was.
18/12 07u30  Hiep hoi voor de keuze van TomColumnist Thijs Zonneveld is blij verrast door de keuze van Tom Dumoulin voor de Giro. ,,Hij durft van het gebaande pad af te wijken en steekt een beschaafde middelvinger op richting de ASO.”
18/12 07u30  Rookverbod ziekenhuis: amper iemand betrapt met een peukHet rookverbod bij het Albert Schweitzer ziekenhuis (Asz) in Dordrecht wordt voorbeeldig nageleefd. Twee maanden na invoering wordt amper iemand betrapt op het opsteken van een peuk rond het hospitaal.
18/12 07u15  Radiobaas NPO: Schollaardt straks heel veel op de radioHet was een woelig 2018 voor NPO-radiobaas Jurre Bosman (41). 3FM zakte steeds dieper weg in het moeras, AvroTros stapte naar de bestuursrechter om dj Annemieke Schollaardt en ook een verhuizing van zenders leidde tot juridisch getouwtrek. Aan het begin van het nieuwe 3FM Serious Request blikt de Directeur Audio terug op een turbulent jaar.
18/12 07u15  Het vaasje en de doeners van Rutte: wie probeert hij te bereiken?Honderd dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen ging de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen gisteren los. Met een brief aan alle Nederlanders én een televisiespotje. Wie wil Rutte bereiken?
18/12 07u15  SP: 1 miljard euro naar lagere energienota voor gewone manHet kabinet moet 1 miljard euro aan financiële meevallers investeren om de energierekening van gewone huishoudens te verlagen. Dat gaat de SP morgen aan de regeringspartijen voorstellen tijdens de behandeling van de Najaarsnota.
18/12 06u45  Al vijftien jaar kerstdiners voor eenzame ouderen in het Van der ValkHet Ouderenfonds viert deze maand het 15-jarig jubileum van het kerstdiner voor eenzame ouderen. Tussen dinsdag 18 december en woensdag 26 december worden in totaal zo’n 5000 ouderen verwacht die gratis gaan tafelen in 48 hotels van Van der Valk.
18/12 06u45  Goetzee: We zijn elkaar bij de eerste beste grote tegenwind kwijtgeraaktAlgemeen directeur Justin Goetzee (45) van NAC stapt over naar de wereld van wielrennen en schaatsen. De Bredanaar gaat dezelfde functie vervullen bij Jumbo-Visma.
18/12 06u45  Hackende puberjongens krijgen ‘hackcursus’ als strafHackende puberjongens vallen steeds vaker in handen van de politie. Een nieuw programma van de politie en het OM moet daders op het rechte pad krijgen én houden.
18/12 06u30  A59 bij Oosterhout weer open na ernstig ongeval met twee vrachtwagens, geen gewondenOOSTERHOUT - Op de A59 bij Oosterhout is een vrachtwagencabine in de trailer van zijn voorganger geboord. Wonder boven wonder raakte daarbij niemand gewond.
18/12 06u15  Verhaal van doodgereden Tommy-Boy krijgt Munnikenheide College stil in Etten-LeurETTEN-LEUR - ,,Dit is mijn zoon Tommy-Boy, en nu is hij dood.” De luide muziek van Tiësto stopt abrupt, de volle aula valt stil. Michael Kulkens, die zijn zoon van 13 verloor doordat hij op zijn telefoon keek tijdens het fietsen, heeft met één zin de scholieren van het Munnikenheide College bij de lurven.
18/12 06u15  Ratjetoe aan evenementen Bergen op Zoom in banen leidenBERGEN OP ZOOM - Een loket voor het aanvragen van toestemming voor evenementen. Met een coördinator. Die ja of nee kan zeggen. Met een eigen team mensen. Dat is de eerste stap die wethouder Annette Stinenbosch zet om de vloed aan evenementen in Bergen op Zoom in banen te leiden.
18/12 06u15  De Tweede Kamer is het domein geworden van de grote bekÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18/12 06u15  Roosendaal houdt vast aan succesvolle aanpak bij jaarwisseling: ‘Het schadebedrag daalt al jaren’ROOSENDAAL - Politie, brandweer en de gemeente Roosendaal nemen geen extra maatregelen rondom de jaarwisseling. De huidige aanpak is namelijk al jaren een succes. ,,We zien dat wat we de afgelopen keren doen, werkt. Het schadebedrag daalt al jaren’’, aldus burgemeester Jacques Niederer.
18/12 06u15  Mama werkt in een ‘rondreizend circus‘Op de sekssite Kinky.nl biedt Elena* haar diensten aan. Een fotootje van een schaars geklede dame in bevallige poses en daaronder een korte tekst waartoe ze bereid is, inclusief de bijbehorende tarieven en haar 06.
18/12 06u00  Van Aert traint al met Jumbo-ploegWout van Aert is momenteel met de Jumbo-ploeg mee op trainingskamp in het Spaanse Sant Feliu de Guíxols. Het wijst erop dat zijn overgang naar de Nederlandse ploeg rond is.
18/12 05u45  ‘Blokkeerfries’ uitgeroepen tot woord van het jaar 2018De term ‘blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ‘yogasnuiver’ en ‘mangomoment’.
18/12 05u30  Moeder die kindjes in snikhete auto liet doodgaan, krijgt 40 jaar celDe Amerikaanse Amanda Hawkins is in Texas tot 40 jaar celstraf veroordeeld omdat ze haar twee dochtertjes van 1 en 2 jaar urenlang in een snikhete auto had achtergelaten om zelf te gaan feesten met vrienden. De meisjes overleefden het niet.
18/12 05u15  Dit wordt de belangrijkste auto voor Volkswagen sinds de GolfHij klinkt als een ruimteschip, oogt zeer alledaags en moet ervoor zorgen dat ook de accu-auto een echte ‘volks-wagen’ wordt. In Zuid-Afrika zijn de eerste testmodellen van de Volkswagen ID gespot.
18/12 04u30  Politieman Making A Murderer klaagt Netflix aan wegens smaadEen rechercheur die te zien is in de Netflix-reeks Making A Murderer, klaagt de streamingservice aan wegens smaad. Volgens Andrew Colborn wordt hij er in het programma valselijk van beschuldigd te hebben geknoeid met bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen Steven Avery en Brendan Dassey.
18/12 03u30  ‘Veel gedetineerden blijven in de cel crimineel actief’Gevangenispersoneel ziet vrijwel dagelijks signalen van gedetineerden die in gevangenschap hun criminele activiteiten voortzetten. Dat staat volgens de Volkskrant in het rapport Voortgezet crimineel handelen tijdens detentie: je gaat het pas zien als je het doorhebt. Het rapport is in opdracht van Politie en Wetenschap opgesteld.
18/12 03u15  Huurstijging in sociale sector aan bandenDe komende drie jaar mogen de huren in de sociale huursector gemiddeld met niet meer dan de inflatie worden verhoogd. Dat betekent voor veel huurders dat hun huurstijging lager zal zijn dan de laatste jaren. Sommige huren worden zelfs bevroren of verlaagd.
18/12 02u30  Nederlandse inzendingen niet genomineerd voor OscarsDe twee Nederlandse korte films die waren ingezonden voor de Oscars, zullen niet meedingen naar de Academy Awards.
18/12 02u15  Notoire stroper moet elke maand Bambi kijken van rechterEen stroper uit het Amerikaanse plaatsje Brookline moet van de rechter het komende jaar iedere maand naar de Disney-film Bambi kijken. Het is onderdeel van zijn straf voor het illegaal afschieten van talloze herten, naast een celstraf van twaalf maanden.
18/12 02u00  Notoire stroper moet elke maand Bami kijken van rechterEen stroper uit het Amerikaanse plaatsje Brookline moet van de rechter het komende jaar iedere maand naar de Disney-film Bambi kijken. Het is onderdeel van zijn straf voor het illegaal afschieten van talloze herten, naast een celstraf van twaalf maanden.
18/12 01u45  Franse politie houdt 38-jarige bekende van schutter Straatsburg aanDe Franse politie heeft gisteren een 38-jarige man aangehouden die een bekende zou zijn van Chérif Chekatt, de man die vorige week een aanslag pleegde op een kerstmarkt in Straatsburg en vervolgens werd doodgeschoten door de politie.
18/12 01u30  Nederlandse boeren de dupe van extreme droogte en hitteDe inkomsten in de landbouw zijn het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. De extreme droogte in de zomer was een grote boosdoener. Daarnaast kampten varkensboeren en melkveehouders met lagere prijzen.
18/12 01u15  CBS weigert ontslagen topman Moonves afkoopsom mee te gevenHet Amerikaanse televisienetwerk CBS weigert de ontslagen topman Leslie Moonves een afkoopsom van ruim 100 miljoen euro te betalen. Het mediabedrijf maakt zich op voor een juridische strijd met de voormalige bestuurder die is beschuldigd van seksueel wangedrag en aanranding voor en tijdens zijn tijd bij CBS.
18/12 01u15  A59 bij Oosterhout vannacht dicht na ernstig ongeval met twee vrachtwagens, geen gewondenOOSTERHOUT - Op de A59 bij Oosterhout is een vrachtwagencabine in de trailer van zijn voorganger geboord. Wonder boven wonder raakte daarbij niemand gewond.
18/12 01u00  A59 bij Oosterhout dicht na ernstig ongeval met twee vrachtwagens, geen gewondenOOSTERHOUT - Op de A59 bij Oosterhout is een vrachtwagencabine in de trailer van zijn voorganger geboord. Wonder boven wonder raakte daarbij niemand gewond.
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Gezondheidsraad: Ent alle baby's en 14-jarigen in tegen meningokokken19/12 03u15 - BN/DeStem: De Gezondheidsraad adviseert om voortaan alle baby's en alle 14-jarigen in te enten tegen meningokokken type W. De levensgevaarlijke bacterie maakte dit jaar bijna honderd Nederlanders ernstig ziek, van hen overleden 21 mensen.
20x Hollywoodregisseur Penny Marshall (75) overleden19/12 02u15 - BN/DeStem: Penny Marshall, die als eerste vrouwelijke regisseur een film maakte die meer dan 100 miljoen dollar opbracht in de VS, is maandag in Los Angeles overleden. Dat maakte haar agent dinsdag (lokale tijd) bekend. Marshall stierf op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes.
17x Serena Williams mag strakke catsuit weer aan19/12 04u15 - BN/DeStem: Goed nieuws voor Serena Williams en haar vrouwelijke tenniscollega's. De Amerikaanse tennisster mag volgend jaar weer in haar catsuit op de baan verschijnen. Dat heeft de Women's Tennis Association bepaald.
17x VS pompen 10 miljard in Midden-Amerika om illegale migratie tegen te gaan19/12 03u15 - BN/DeStem: De Verenigde Staten investeren meer dan 10 miljard dollar in Centraal-Amerika om de illegale migratie vanuit die landen tegen te gaan. Ruim 5,8 miljard dollar is bestemd voor het terugdringen van drugshandel, geweld en armoede in Honduras, Guatemala en El Salvador.
15x 'Arts schaatsbond bood schaatsers doping aan'19/12 04u00 - BN/DeStem: Twee voormalige Nederlandse schaatsers zeggen dat hun in de jaren tachtig doping is aangeboden door bondsarts Rob Pluijmers van de KNSB. In één geval zou het verboden middel ook daadwerkelijk door de arts zijn verstrekt, meldt de Volkskrant.
11x De diversiteitspropaganda lijkt helemaal losgezongen van de realiteit19/12 06u15 - BN/DeStem: Özcan Akyol schrijft deze week vijf keer over wat hem bezighoudt. Nynke de Jong is met vakantie.
11x Nederland kiest: altijd wintertijd!19/12 06u15 - BN/DeStem: Als het aan de meeste Nederlanders ligt, stoppen we met het halfjaarlijkse verzetten van de klok. Ook zou het hele jaar door de wintertijd moeten worden ingevoerd. Dat blijkt uit een flitspeiling in opdracht van het kabinet onder bijna tweeduizend Nederlanders.
11x Zorgcomplex Leonardushof in Wouw maakt in de loop van volgend jaar plaats voor nieuwbouw19/12 06u15 - BN/DeStem: WOUW - Woon-zorgcentrum Leonardushof in Wouw wordt in de tweede helft van volgend jaar gesloopt om plaats te maken voor een compleet nieuw zorgcomplex. Dat moet waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2020 de deuren openen. De naastgelegen kapel blijft behouden.
11x Senaat VS eens met hervorming gevangeniswet19/12 06u00 - BN/DeStem: De Amerikaanse senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen. Met een grote meerderheid van 87 tegen 12 werd de 'First Step Act' aangenomen en naar het Huis van Afgevaardigden gestuurd.
10x Real Madrid-uit: een makkie19/12 07u30 - BN/DeStem: Sjoerd Mossou neemt in zijn column de loting van Ajax in de Champions League onder de loep. Hij besloot zich over te geven aan het optimisme in Amsterdam.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven