zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Metro

Verbergen Tonen
22/02 23u30  Dennis van Aarssen wint de finale van The Voice De Dennis van Aarssen mag zichzelf na vrijdagavond de winnaar van het negende seizoen van The Voice of Holland. Van Aarssen zat in het team van Waylon en was in tijdens de finale de andere drie finalisten de baas.
22/02 23u00  Laatste boodschap van overleden roker: "Stop nu!" De 66-jarige Amerikaan Geoffrey Turner kwam vorige week om het leven als gevolg van longkanker. In zijn eigen overlijdensbericht dat werd gepubliceerd in de Albany Times heeft de verstokte roker die decennialang verslaafd was een dringende boodschap voor iedereen die rookt. 
22/02 22u00  Waarom hebben zebra's strepen? Als bescherming! Lange tijd was de opvallende gestreepte vacht van zebra's een groot mysterie voor biologen. Echt subtiel lopen de paardachtigen er niet bij op de Afrikaanse savanne, door hun opvallende kleuren kunnen roofdieren ze zien van grote afstand.
22/02 19u15  Directeur CBR stapt op na curatele ministerie Het rommelt binnen het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), vrijdagmiddag is bekend geworden dat de algemeen directeur Petra Delsing haar ontslag heeft aangeboden. Ze zal zich niet beschikbaar stellen voor een tweede termijn. 
22/02 17u30  Nieuwe videoclips om het weekend mee in te gaan Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Khalid, Martin Garrix, Kygo, Jason Derulo en DI-RECT! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
22/02 17u30  Uit ijskoud water geredde 'hond' blijkt wolf te zijn Een groep damwerkers uit Estland zag woensdag een dier vechten voor zijn leven in een ijskoude rivier. Ze dachten dat er een hond in het water was gevallen en besloten direct in actie te komen. 
22/02 17u00  Uit ijskoud water geredde hond blijkt wolf te zijn Een groep damwerkers uit Estland zag woensdag een dier vechten voor zijn leven in een ijskoude rivier. Ze dachten dat er een hond in het water was gevallen en besloten direct in actie te komen. 
22/02 16u45  Zware straffen voor leden Satudarah Ook al hebben ze niet de straf gekregen die het Openbaar Ministerie had geëist, de leden van motorclub Satudarah in Geleen verdwijnen toch jarenlang achter de tralies. De president van het chapter, de 42-jarige Stephan P., gaat negen jaar de gevangenis in voor het leiding geven aan een criminele organisatie en een aantal afpersingen. Justitie eiste dertien jaar tegen hem.
22/02 16u15  Nu al gigantisch snotteren door pollen Mensen met hooikoorts hadden het waarschijnlijk al gemerkt: je ogen prikken, je neus loopt en Donald Trump stopt nog eerder met zijn spray-tan dan jij stopt met niezen. Dat kan kloppen, want er zitten namelijk nu al mega veel pollen in de lucht in vergelijking met voorgaande jaren.
22/02 16u15  7 absurde wetten: Verbod op Poolse aardappels en stoepkrijt Op een paar honderd meter van een strand niet meer in je badkleding mogen rondlopen. Niet staan op geld. En stoepkrijten dat is ook niet overal toegestaan. Metro duikt deze week in een paar van de raarste wetten die er in de boeken terug te vinden zijn. 
22/02 15u30  750 leerlingen op straat na sluiten Hogeschool De Europe Islamic University of Applied Sciences in Rotterdam sluit aanstaande dinsdag definitief de deuren. Daardoor staan 750 leerlingen van de Islamitische school ineens op straat. Wat er met hen gebeurt na dinsdag is niet bekend, ze krijgen in ieder geval geen les meer op hun oude school.
22/02 15u00  ADO-supporters bekladden Amsterdams beeld Supporters van de voetbalclub ADO Den Haag hebben De Dokwerker in Amsterdam beklad met gele en groene verf. Het standbeeld staat op het Jonas Daniël Meijerplein ter nagedachtenis aan de Februaristaking.
22/02 14u30  Robbie Williams praat plat Amsterdams Dacht jij dat Robbie Williams Engels sprak? Think again! De Britse superster zou – als we Instagram mogen geloven - al een paar dagen in de studio zijn met de Nederlandse rapper en producer Brahim Fouradi.
22/02 14u15  Chauffeur cementwagen vast in eigen lading De chauffeur van een cementwagen in Brabant is er vrijdag niet geheel subtiel aan herinnerd hoe goed het spul dat hij vervoert werkt om van alles vast te maken. Hij verloor 11 kuub cement en staat zelf vast op de Geldropseweg in Eindhoven.
22/02 13u45  'Weinig Nederlanders trots op kantooromgeving' Op Instagram zie je ze aan de lopende band voorbij komen — gelikte, hippe kantoren, met koperen bureauaccessoires en veel planten. In realiteit zien veel kantoren er, eh, verre van zo uit. En dat zit veel Nederlanders dwars: maar 54 procent is écht tevreden over zijn of haar werkomgeving, blijkt uit onderzoek van Staples.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 11u45  Mooi weer! Komende week kans op temperatuurrecordsWe zijn pas net uitgewinterd, maar er komen alweer temperaturen aan waarbij de korte broeken en de T-shirts uit de kast gehaald kunnen worden. Er wordt namelijk verwacht dat het kwik zo hoog op zal lopen dat er verschillende temperatuurrecords zullen sneuvelen.
22/02 11u15  Van varkens tot appels: dit jaar kan álles op de BBQHet is pre-lente. Gooi de worstjes en paprika maar op de BBQ, of doe eens gek en leg er een zuurkoolpizza op. Of een varken. De BBQ-helden gingen je al voor.
22/02 10u45  Noord-Koreanen krijgen helft minder te etenVeel Noord-Koreanen zijn al zwaar ondervoed en dat lijkt alleen maar erger te gaan worden. Het Stalinistische land heeft zijn voedselrantsoenen namelijk bijna gehalveerd. Waar de bewoners voorheen dagelijks 550 gram kregen, moeten zij het vanaf nu doen met 300 gram per dag.
22/02 10u30  Paniek: 's werelds grootste Nutellafabriek ligt stilTrouble in Nutellaparadise: de grootste productiefabriek ter wereld heeft te maken met kwaliteitsproblemen en ligt sinds dinsdag stil. 
22/02 09u30  Zorgverlener vervolgd voor 11 insulinezaken, 4 dodenDe 22-jarige Rahiied A. die wordt verdacht van de zogenaamde ‘insulinemoorden’, heeft elf zaken aan zijn broek hangen. Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat ze hem in deze zaken vervolgen voor moord dan wel poging tot moord.
22/02 09u30  Onderzoek: 67 procent meer bijlesbedrijven dan eerstBijlesbedrijven voor basisschoolscholieren poppen als paddestoelen de grond uit, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ouders zouden ook meer geld steken in 't (vroeg) bijspijkeren van hun kind.
22/02 08u45  Deze groepen moeten het vaak met 'n minimumloon doenHet minimumloon is 'jarig' en daarom heeft het CBS weer eens een onderzoek op het bedrag losgelaten. Wat blijkt: meer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient nog steeds het laagste bedrag dat een werkgever moét uitbetalen.
22/02 08u30  OM gebruikt salarislijsten IS tegen jihadistenHet Openbaar Ministerie zet salarislijsten van Islamitische Staat in als mogelijk bewijsmateriaal tegen teruggekeerde IS-strijders. Een woordvoerder van het OM bevestigt berichtgeving daarover van het AD.
22/02 08u15  Vrijdagavond The Voice… of een ex-finalistWie gaat er vrijdagavond naar huis als de negende Voice of Holland? Met een platencontract in handen, een reis naar Zuid-Afrika om een videoclip op te nemen voor de boeg en 50.000 euro extra op de bankrekening? En wie worden er zaterdagochtend wakker als ex-finalisten die net niet wonnen? De vier ‘stemmen’ die nog kans maken blikken terug en vooruit.
22/02 08u00  Botswana overweegt herinvoering olifantenjachtIn Botswana wordt het binnenkort misschien weer legaal om op olifanten te jagen. Eerder was het nog verboden om de dieren te doden.
22/02 07u15  CU en jongerenorganisaties slaan handen ineenZes jongerenorganisaties slaan vanaf vandaag samen met de ChristenUnie de handen ineen en vormen coalitie-Y. Ze maken zich grote zorgen over de toenemende druk onder jongeren. Ze willen toebouwen naar een grotere coalitie om zo concrete oplossingen te kunnen aandragen en daar politiek draagvlak voor zoeken.
22/02 06u45  Een kind van Jesse KlaverSoms word je met nieuws geconfronteerd waarvan je liever niets wil weten. Het feit dat zwangere vrouwen het liefst Jesse Klaver als de vader van hun kind willen, bijvoorbeeld. Althans, dat zou blijken uit onderzoek dat de Negenmaandenbeurs deze week presenteert. De organisator vroeg aan zwangere vrouwen en jonge moeders welke mannelijke BN’er zij als droomvader zien en, jawel, 51 procent van de ondervraagden koos uit ‘een heleboel Bekende Nederlanders’ voor de fractievoorzitter van GroenLinks. Zoveel vragen. Waarom Klaver? Om zijn klimaatvriendelijke standpunten? Weten ze dan niet dat een kind krijgen hartstikke slecht is voor het milieu? Konden de vrouwen ook een hokje aankruisen met ‘ik mot geen BN’er joh, ik wil mijn eigen mannetje’? En wie waren die ‘heleboel BN’ers’ op de lijst dan? Je begrijpt, de onderzoeksmethode is mij nog steeds niet helemaal duidelijk, maar toch. Jeetje.
21/02 21u45  Familie Michael Jackson naar rechter om misbruikdocuDe familie van Michael Jackson stapt naar de rechter om de zogenoemde misbruikdocu die over de zanger gemaakt is. In de documentaire, die op 3 maart uitgezonden zou worden door HBO, wordt de King of Pop van seksueel misbruik beschuldigd. De nabestaanden willen voorkomen dat Finding Neverland wordt uitgezonden.
21/02 20u45  De Mol België gaat van start zonder mol„Mmmm we missen nog iets. Kandidaten? Check. Locatie? Check. Mol? ....' Op 10 maart gaat het nieuwe seizoen van De Mol, de Belgische variant van Wie is de Mol? van start, maar er staat kijkers een grote verrassing te wachten. Er is namelijk helemaal geen mol. 
21/02 19u45  Wat gaat er vanavond gebeuren in Temptation Island?Wat staat er voor vanavond op het programma in Temptation Island? Metro ligt alvast een tipje van de sluier op, het belooft namelijk spannend te worden..
21/02 19u15  Wordt jihadbruid Shamima de volgende Laura H.?Haar geboorteland Engeland wijst haar de deur en nu wil ze Nederland in, de 19-jarige Shamima Begum. De 'jihadbruid' vertrok vier jaar geleden naar het strijdgebied, trouwde met de Nederlandse IS-strijder Yago Riedijk en is net bevallen van hun derde kindje. De eerste twee verloor ze in het strijdgebied door ondervoeding of ziekte.
21/02 18u45  Twitter verdeeld over Bregman vs Fox NewsDe woordenwisseling tussen de Nederlandse historicus Rutger Bregman en Fox News presentator Tucker Carlson heeft Twitter verdeelt. Want wie gaat er eigenlijk de 'fout' in? 
21/02 18u15  Acteur zet aanval in scène voor meer salarisEen Amerikaanse acteur heeft een aanval op zichzelf in scène gezet, omdat hij ontevreden was over zijn salaris. Dat zegt de politiechef van Chicago op een persconferentie.
21/02 17u30  Politie waardeert wielklemgrap StukTV nietDe politie heeft laten weten niet erg blij te zijn met de heren van StukTV. De mannen van het bekende YouTube-kanaal deden een poging om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam.
21/02 17u15  Politie waardeert grap StukTV nietDe politie heeft laten weten niet erg blij te zijn met de heren van StukTV. De mannen van het bekende YouTube-kanaal deden een poging om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam.
21/02 17u15  Waarom kwetsen we zo makkelijk op social media?Met de #socialslachtoffer moet gebruikers van social media stoppen met nabestaanden en slachtoffers van misdrijven, rampen en ongevallen lastig te vallen met kwetsende opmerkingen. Een initiatief van Slachtofferhulp Nederland die donderdag een campagne lanceerde tegen kwetsen op social media. Gezicht van de campagne is Jacob Sesselaar. Hij kreeg te maken met „afschuwelijke” posts over zijn broer die vorig jaar verongelukte nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen.
21/02 16u45  Weer duizenden Belgen de straat op voor klimaatVoor de zevende donderdag op rij zijn in België duizenden klimaatspijbelaars de straat op gegaan. Voornamelijk Belgen, maar ook scholieren uit andere landen waren in de Brusselse straten te vinden. 
21/02 16u30  Weer duizenden Belgen straat op voor klimaatVoor de zevende donderdag op rij zijn in België duizenden klimaatspijbelaars de straat op gegaan. Voornamelijk Belgen, maar ook scholieren uit andere landen waren in de Brusselse straten te vinden. 
21/02 15u00  Speelgoedketen Intertoys failliet verklaardBewindvoerders van de geplaagde speelgoedwinkelketen Intertoys hebben aan de rechter gevraagd de uitstel van betaling om te zetten in een faillissement. De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht.
21/02 14u45  Nieuw Australisch paspoort voor Julian AssangeHet ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten Julian Assange een nieuw paspoort te verschaffen. Volgens Australische media werd donderdag in de Senaat bevestigd dat de voortvluchtige oprichter van WikiLeaks daar recht op heeft. Die conclusie liet lang op zich wachten omdat moest worden uitgezocht of er nog een arrestatiebevel van kracht is tegen Assange wegens een „ernstig delict in het buitenland.”
21/02 14u00  Wat eten ze bij de Oscars?Altijd al benieuwd geweest wat ze bij de Oscars eten? Wolfgang Puck, Oscars chef legt het uit.
21/02 14u00  Wandelen op je werk zorgt voor lagere bloeddrukDiep van binnen weet elke kantoorklerk het wel, we zitten veel teveel en dat is hartstikke ongezond. Maar de motivatie om echt regelmatig even in beweging te schieten, ontbreekt af en toe nog. Nieuw onderzoek helpt je hopelijk wel om toch even wat vaker je billen van je bureaustoel te lichten.
21/02 13u45  Armin van Buuren krijgt de meeste stemmenHet nieuwe nummer Lonely For You van Armin van Buuren heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!
21/02 13u15  DNA van witte haai kan helpen kanker te genezenHet is een dier dat je liever niet tegenkomt tijdens het zwemmen. Maar in de behandeling tegen kanker blijkt de witte haai wel een gewenst metgezel te zijn. Het sterke DNA van het zeedier kan namelijk helpen kanker te genezen.
21/02 12u15  Promovendi in Utrecht melden ongewenst gedrag zeldenMasterstudenten en promovendi uit Utrecht maken bijna geen melding van discriminerende opmerkingen, seksuele opmerkingen of pesterijen. Dat blijkt uit het internationaal vergelijkende GradSeru-onderzoek, meldt universiteitsblad DUB. Slechte afhandeling De mensen die wel kiezen om melding te maken van dergelijke voorvallen, zijn vaak niet tevreden over de afhandeling van de klacht. In totaal reageerden 342 promovendi en 400 masterstudenten op de enquêtevragen over ongewenst gedrag. Van de promovendi gaven 63 respondenten aan wel eens last te hebben gehad van discriminatie, intimidatie of pesterijen, onder masterstudenten waren dat 57. Intimidatie en pesterijen Naast discriminatie, intimidatie en pesterijen, konden de ondervraagden meer dingen aankruisen. Daaruit is gebleken dat 256 van de respondenten negatieve persoonlijke ervaringen met collega’s of medestudenten hebben gehad. De meeste hadden betrekking op uitsluiting bij onderzoeks- of werkgroepen, daarbij ging het om 18 procent. Bij ongeveer evenveel mensen gingen klachten over intimidatie vanwege nationaliteit. Ook zijn er problemen vanwege ras of gender. Er wordt zelden melding gemaakt van dit soort problemen. Slechts 9 promovendi en 10 studenten hebben zich bij een vertrouwenspersoon of de universiteit gemeld. De meldingen zijn volgens hen die zich wel hebben gemeld, niet goed afgehandeld. Vertrouwenspersoon Het rond blijven lopen met problemen naar aanleiding van ongewenst gedrag, kan veel problemen opleveren. Het opkroppen kan leiden tot angststoornissen, psychosomatische stoornissen en slaapproblemen. Als je last hebt van ongewenst gedrag, is het verstandig om naar een vertrouwenspersoon of een leidinggevende te stappen.
21/02 11u15  Nederland heeft nog steeds last van droogteHerinner je die snikhete zomer van 2018 nog? Er viel weinig tot geen regen en de temperaturen liepen hoog op. Gelukkig hebben we de afgelopen tijd flink wat buien en zelfs sneeuw gehad. Maar de droogte laat nog steeds zijn sporen na.
21/02 09u30  Anouk over muziek Ali B: TenenkrommendDe muziekindustrie is hard, keihard. Je moet niet alleen dag en nacht werken aan je carrière, je moet ook een olifantenhuid hebben om de commentaren van critici te kunnen weerstaan. En die criticasters zitten soms dichterbij dan je denkt.
21/02 09u15  We moeten minder plastic gebruiken, dit kun jij doenWe kennen waarschijnlijk allemaal wel de beelden van schildpadden verstrikt in plastic, vissen op plastic dieet en de enorme berg afval in de zee. Maar het is niet langer een ver-van-ons-bed-show. Ook in de Waddenzee, het IJsselmeer en de Noordzee en in de Nederlandse grachten en sloten dobberen stukken plastic. Het is niet precies bekend hoeveel plastic er in onze eigen wateren drijft. By the Ocean we Unite, een Nederlandse stichting die met zeiltochten mensen bewust wil maken van de vervuiling, heeft op meer dan zeventig plekken monsters genomen. De monsters werden onder andere in Normandië, Noorwegen, Schotland, Denemarken en Frankrijk genomen. Voor de Franse kust dreven meer dan 130.000 stukken klein plastic per vierkante kilometer. Hoe dieper, hoe viezer Ook Terschelling werd onder de loep genomen. Biologen vonden voor het waddeneiland veel plastic, hoewel ze alleen hebben gemeten op de bovenste 15 centimeter van de zee. Hoeveel plastic daaronder drijft, is niet bekend. „Er zijn schattingen dat ongeveer 99 procent van al het plastic dieper zit. Het is elke keer schokkend dat de zee schoon lijkt, maar dat we nagenoeg overal plastic vinden'', zegt Karl Beerenfenger, expeditieleider van de organisatie. Schuursponsjes en cosmetica We vervuilen meer dan we doorhebben, zegt bioloog Maarten Erich, wetenschappelijk coördinator van de stichting. „Mensen zeggen: ik gooi geen plastic op straat en ik scheid mijn afval. Maar vervuiling gaat verder dan dat. In je tapijt en je kleren zit ook plastic, net als in knuffels, autobanden, cosmetica, sigarettenfilters en kauwgom. Als je een schuursponsje gebruikt, spoelen kleine stukjes plastic door het putje. Die krijgen ze er bij de zuivering niet meer uit. Dat wordt op de rivieren geloosd.” Overigens hoeft er geen heksenjacht te worden geopend op plastic, benadrukt Erich. „Plastic heeft ons veel gebracht. We kunnen niet terug naar een wereld zonder plastic. Maar moet elke komkommer apart worden verpakt? Kunnen we schuursponsjes niet maken van natuurlijke vezels? We hebben een materiaal gemaakt dat ontzettend lang meegaat, maar bijna de helft van al het plastic gebruiken we maar één keer.” Stop met wegwerpproducten Zelf kun je ook nog een steentje bijdragen. Zero Waste-bloggers Jessie en Nicky Kroon schreven een - plasticvrij! - boek over leven zonder afval. Eerder gaven ze al een aantal tips aan Metro. Beginnen doe je het beste bij wegwerpproducten. „Vijftig procent van het plastic in de oceaan is single use. Je hebt er zoveel goede alternatieven voor. Denk aan een RVS rietje, een herbruikbare koffiebeker of een linnen tasje.” En in de supermarkt? „Kijk naar het aanbod in de supermarkt, niet naar je boodschappenlijst. Groenten uit het seizoen liggen vaak onverpakt in de winkel.” Grote kans dat je ook nog wat nieuws probeert. Niet geheel onbelangrijk is de laatste tip. „Hou het gewoon leuk. Kijk naar wat jij interessant vindt. Heb je interesse in mode? Dan kun je daarmee beginnen. Dat geldt ook voor voedsel, beauty of andere dingen. Kijk wat je leuk vindt en begin daarmee, dan kost het minder moeite.” Plastic Pact Gelukkig hoeft de consument niet alles zelf te doen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) sluit donderdag een akkoord met zeventig ondernemingen en milieuorganisaties. Ze spreken af om 20 procent minder plastic te gebruiken in 2025. Ook zal dan alleen nog maar plastic worden gebruikt dat volledig recyclebaar is. Levensmiddelenbedrijven, supermarkten, festivals, cateraars, producenten, verpakkers en milieuorganisaties doen mee aan het Plastic Pact. De doelstelling is verder om over zes jaar minimaal 70 procent van alle eenmalige plastic producten en verpakkingen te recyclen zonder kwaliteitsverlies. Dit eenmalig te gebruiken plastic hoeft in 2025 trouwens niet volledig uit gerecycled plastic te bestaan, maar uit minimaal 35 procent. „Plastic is een nuttig en veelzijdig materiaal, maar hoort niet thuis in ons milieu. Met het Plastic Pact gaan we meer doen met minder plastic”, aldus de staatssecretaris. „Minder plastic produceren, slimmer ontwerpen, anders samenstellen en beter recyclen.” Volgens directeur Marjolein Demmers van Natuur & Milieu vindt de brede samenwerking voor het pact winst. „De hele keten pakt het probleem nu samen op.” Maar wetgeving blijft volgens haar ook hard nodig om minder plastic in het milieu te krijgen. „Wij zien het pact als een goede aanvulling hierop.” Bekijk ook: 5 tips op weg naar het ‘Plastic-pact’ Bekijk ook: Modeketens beloven plasticvervuiling tegen te gaan Bekijk ook: Oliver Heldens op plastic dieet en zo kun jij helpen
21/02 08u15  Daling vertrouwen consument kan ook door regen komenConsumentenvertrouwen is voor het eerst sinds jaren negatief en dat kan ook door aanhoudende regenbuien en verlies van je lievelingselftal komen. Maar ook door teleurstelling en frustratie en Brexit en de btw-verhoging.
21/02 08u15  Slachtofferhulp roept op minder te kwetsenRegelmatig horen we dat we op sociale media best wat aardiger voor elkaar mogen zijn. Slachtofferhulp Nederland doet deze oproep nu ook, maar specifiek voor nabestaanden en slachtoffers van misdrijven, rampen en ongevallen. De organisatie roept op deze mensen niet lastig te vallen met kwetsende oproepen. Donderdag gaat de campagne #socialslachtoffer van start.
21/02 08u00  Dag van de moedertaal: sterven dialecten uit?Vandaag is het de Dag van de Moedertaal. Misschien denk je bij deze dag direct aan officieel erkende talen, maar de dag is vooral om stil te staan bij alle dialecten die ons land rijk is. En dat worden er steeds minder. Sterven de Nederlandse dialecten uit?
21/02 07u45  Webshopklanten ook de dupe van cybercriminelenNaast phising, ransomware en andere klassieke manieren waarop cybercriminelen te werk gaan, is er nu een nieuwe werkwijze waarop consumenten geld afhandig wordt gemaakt. Online dieven besmetten bestelformulieren wan webshops. Wanneer de nietsvermoedende klant wil afrekenen, komen creditcardgegevens en persoonlijke informatie in verkeerde handen.
20/02 23u00  Beelden ruzie Rutger Bregman en Fox News uitgelektHistoricus Rutger Bregman is de afgelopen weken veel op de Amerikaanse televisie te zien. Hij pleitte op het Economisch Forum van Davos voor een belasting voor de allerrijksten om zo de verschillen tussen arm en rijk kleiner te maken. 
20/02 21u00  Paranoïde dierenbeul dacht dat teckel een spion wasJimmy, een teckel uit het landelijk gelegen Jefferson County in de Amerikaanse staat Missouri, werd vorige week met zijn pootjes en muil vastgetapet aangetroffen in een greppel.
20/02 20u45  Daar is ie dan eindelijk! De Samsung Galaxy S10‘The new Galaxy is coming up’ #20february #GalaxyUnpacked #10YearsOfGalaxy, postte Suzanne Schulting dinsdag enthousiast op Instagram. De Olympische kampioene shorttrack had, als gezicht van Samsung, het cijfer 10 in haar handen.
20/02 20u15  Vergeet de Sahara: ga naar de Agafay-steenwoestijn!Natuurlijk zijn de iconische zandduinen een van de grootste hoogtepunten van Marokko. Maar wist je dat er een adembenemend, haast buitenaards, landschap te vinden is, maar 45 minuten rijden vanaf Marrakech? De Agafay-woestijn is niet een zandwoestijn zoals je je een woestijn waarschijnlijk voorstelt. Het is eerder alsof je op de maan bent beland – kaal, ruig en rotsachtig. En je kunt hier ook nog een heel aantal toffe dingen doen!
20/02 20u15  Op safari met een urban jungle interieurEen enorme trend in 2018, die ook nog even doorzet in 2019! En wat zijn we daar blij om. Alle Nederlanders vlogen massaal naar de tuincentra om vervolgens met een grote buit aan planten weer naar huis te gaan. Leeggeroofde tuincentrums bleven achter: een groot succes. Gelukkig staat deze interieurstijl niet alleen leuk, maar is het ook nog eens goed voor je. In dit artikel komen jullie erachter waarom je op safari moet gaan en je interieur een urban jungle look moet geven.
20/02 19u45  Geweld tegen Joden in Frankrijk neemt toe: waarom?Dinsdagavond gingen in Parijs en zestig andere Franse steden naar schatting twintigduizend mensen de straat op om te protesteren tegen het toenemende antisemitisme. Diezelfde dag werden vlakbij Straatsburg 96 Joodse graven beklad met hakenkruizen en antisemitische teksten. In de Joodse wijk Le Marais in Parijs zijn de inwoners geschrokken. „Als zelfs de doden niet gerespecteerd worden, wie dan nog wel?”
20/02 18u45  Hoe ontstaat vurig plasma bij druiven in magnetron?Het is een bekend trucje in veel YouTube-filmpjes, wanneer je druiven bijna in tweeën snijdt en in de magnetron stopt ontstaat er een bijzondere vuurshow veroorzaakt door plasma. Lange tijd was dit een mysterie; een onverklaarbare reactie tussen de samenstelling van het fruit in combinatie met de radiogolven. Wetenschappers zijn er nu achter gekomen hoe dit precies in zijn werk gaat.
20/02 18u15  Deze 5 festivals zijn allemaal op droomlocatiesOké, we geven toe: het is nog niet echt heel erg lekker weer, maar er wordt toch al flink nagedacht over de festivals die er gaan worden bezocht de komende periode. Ben je klaar met de standaard locaties op een industrieterrein of in een grote hal? Metro zet vijf festivals voor je op een rijtje die stuk voor stuk plaatsvinden op droomlocaties. 
20/02 18u15  Eindelijk de Vuelta in 'echte fietsregio' BredaUtrecht, Den Bosch en Breda organiseren volgend jaar de eerste drie etappes van de Vuelta a España. De routes voor die ritten werden woensdagmiddag in de Grote Kerk van Breda gepresenteerd. Daarbij was onder andere ook oud-wielrenner Stef Clement (36). „Ik heb met alle drie de steden wat. In Breda heb ik van kort na mijn geboorte tot mijn 25ste gewoond. Ik woon nu in Utrecht en in Den Bosch werk ik, want daar zit de ploeg Jumbo-Visma.”
20/02 18u15  Nieuwe online gokwet: Wat verandert er precies?De kogel is door de kerk: gokken op internet wordt legaal in Nederland. Naar verwachting mogen gokwebsites zich vanaf 2020 in Nederland aanbieden en dat brengt best veel veranderingen met zich mee.
20/02 16u15  Politieagent daagt peuter Pomme uit voor wedstrijdjeWelk kind wil er nou geen wedstrijdje winnen van de politie? Voor de 3-jarige Pomme uit Rotterdam kwam deze droom woensdagochtend uit toen een agent in een politieauto haar uitdaagde voor een race.
20/02 16u15  Waarom wil je meteen reageren op werkberichten? - Weer iets geleerdDeze week in Weer iets geleerd: Waarom wil je meteen reageren op werkberichten? Michelle van Laethem Arbeidspsycholoog van de Universiteit van Amsterdam (UvA) geeft daar antwoord op.
20/02 12u30  Porno kijkende docent keert niet terug naar schoolDe docent die onlangs geschorst was omdat hij op zijn computer porno keek in de klas, keert niet terug naar school. De man, die lesgaf op het Staring College in Lochem, was gefilmd door een leerling die het filmpje online zette. Volgens bestuurder Nico Woonink is met de betreffende leerling „indringend' gesproken. 
20/02 12u15  34 Nederlanders krijgen nog 'Hitlerpensioen'Naast 27 Belgen, krijgen ook 34 hoogbejaarde Nederlanders nog altijd een 'hitlerpensioen'. Dat heeft EenVandaag uitgezocht. Ze krijgen nog altijd aanvullend pensioen vanuit Duitsland, vanwege hun dienstjaren bij de Waffen-SS. 
20/02 12u00  Ballonnen oplaten wordt verboden in Den HaagBallonnen oplaten bij je trouwerij is er niet meer bij in Den Haag. Daar komt binnenkort een verbod op het oplaten van ballonnen. Om dierenleed tegen te gaan. 
20/02 11u15  Het belooft een spannende WIDM te worden zaterdagWeet jij al zeker wie de mol is? Of lijd je toch aan tunnelvisie... Het 19e seizoen komt bijna op z'n einde met de halve finale zaterdag. En uit de teaser blijkt dat het zomaar eens heel spannend kan gaan worden. 
20/02 09u30  Scholier eist 250 miljoen dollar van Washington PostDe 16-jarige Nick Sandmann klaagt The Washington Post aan voor 250 miljoen dollar. De jongen, die bekend is geworden van een video waarin hij een veteraan lijkt te treiteren, stelt dat de krant hem ten onrechte heeft weggezet als racist. 
20/02 09u30  Vertrouwen consument voor 't eerst in jaren negatiefVoor het eerst in jaren is het vertrouwen van consumenten negatief. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets. 
20/02 09u15  Zóveel kans maakt Trump in de noodtoestand-rechtzaakGeen idee hoe ’t nou precíes zit met die noodtoestand in de VS? Geen punt: Metro sprak uitvoerig met Amerikadeskundige Victor Vlam, zodat je weer moeiteloos kan meepraten bij het koffiezetapparaat.
20/02 08u45  Heel veel zon verwacht dit weekend!Dinsdag mocht dan een aardig bewolkte dag zijn, dit weekend zit je alweer helemaal goed. De zon gaat dit weekend namelijk goed hard schijnen en het kan wel 15 graden worden! Trek die korte broek maar uit de kast. 
20/02 08u30  Vertrouwen consument is negatiefVoor het eerst in jaren is het vertrouwen van consumenten negatief. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets. 
20/02 08u00  Nieuwe NS-sprinters vertonen kurenHet nieuwe paradepaardje van de NS doet zijn werk nog niet helemaal goed. Volgens reizigers vallen de treinen tot wel meerdere keren per dag stil. Ook kampen de nieuwe sprinters met veel storingen. 
20/02 07u15  Huisdieren eten vaker glutenvrij en vegetarischDuurzaam gevangen vis, plantaardige ingrediënten en glutenvrije brokken. Steeds vaker geven we onze huisdieren natuurlijke dierenvoeding. De afgelopen drie jaar was er sprake van een verdubbeling in de verkoop, blijkt uit cijfers van dierenspeciaalzaken Pets Place. Dit jaar zullen er naar verwachting meer dan een miljoen natuurlijke dierenmenu’s over de toonbank gaan.
19/02 23u00  Wijnaldum en Depay winnen niet van Bayern en BarçaVoor het eerst in de historie van de Champions League is er een avond geweest waarin er niet gescoord is (halve finale en finale uitgezonderd). Liverpool - Bayern München en Olympique Lyon eindigde allebei in 0-0. 
19/02 22u15  Koning looft aanpak Rotterdamse probleemwijkKoning Willem-Alexander heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Na de arrestatie in 2015 van een Fransman, die werd verdacht van terroristische activiteiten in Frankrijk besloot de gemeente de wijk aan te pakken.
19/02 21u15  Ruzie binnen eenmansfractie PVV RotterdamDe PVV had in de gemeente Rotterdam een groot succes moeten worden. Mede door een schandaal rondom de na een dag laan uitgestuurde Géza Hegedüs en de aanwezigheid van Leefbaar Rotterdam kwam dat er niet van. De partij zit met slechts een man in de gemeenteraad en daarmee gaat het niet helemaal lekker.
19/02 20u15  Honderdduizenden ouders krijgen alsnog deel van geldDoor problemen bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders geld misgelopen. Zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het kabinet gaat het deels nabetalen. Dat levert een tegenvaller op van tussen de 375 en 445 miljoen euro.
19/02 19u45  Aangrijpende docu: Ze gooide kokend water over meDe Britse BBC heeft een indrukwekkende documentaire gemaakt van een jongen die tijden mishandeld werd door zijn vriendin. Deze hongerde hem onder andere uit totdat hij nog maar 44 kilo woog.
19/02 19u15  Vijf vragen over Trump en de IS-strijdersDe afgelopen dagen zijn het weer de IS-strijders die veel in het nieuws komen. Wat is er precies aan de hand?
19/02 18u45  Bezorgdiensten strakker gecontroleerd op NIX18-regelEen account aanmaken. Online zeggen dat je achttien - is een eitje. Pizza's bestellen en oh ja, gooi er maar een paar biertjes bij. De bezorger kijkt meestal toch amper aan wie hij het afgeeft.
19/02 18u15  Politie stuit op 700.000 xtc-pillen in LimburgNou, ik heb 1, 2, 3, 4 pillen gebruikt. Als dat zowel geldt voor Ronnie Flex als Lil' Kleine, dan zouden ze samen 87.500 van die feestje​s kunnen beleven met de vangst van de politie dinsdag in Limburg. Daar werden namelijk 700.000 xtc-pillen in beslag genomen. 
19/02 18u15  Na plofkip steeds meer 'lokkip' in de schappenIn 2016 vonden ook de Nederlandse supermarkten: De plofkip kan niet meer. Maar sinds plofkip uit de schappen is gehaald, lijken supermarken niet echt haast te hebben met het werken naar een minimum van één Beter Leven-ster. Er wordt zelfs steeds vaker gestunt met kippenvlees zonder welzijnskeurmerk, zo blijkt uit de kiloknallermonitor van Wakker Dier.
19/02 17u45  In zak ontsnapte gevangene 'per ongeluk' aangehoudenDe man die eind vorig jaar in een vuilniszak ontsnapte vanuit de gevangenis van Rotterdam is weer aangehouden door de politie. Opmerkelijk genoeg gebeurde dit niet tijdens een gerichte zoekactie naar de voortvluchtige, maar bij toeval.
19/02 17u45  ‘Fashion = Lagerfeld. Hij was een legende'De modewereld is in shock. Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. „Ik ben er even stil van”, zegt mode-ondernemer Danie Bles, eigenaar van de Amsterdam Fashion Week.
19/02 17u00  'Mijn man laten vermoorden was de enige oplossing'Jarenlang werd ze misbruikt en vernederd door haar man, dat vertelde de Belgische Katrien R. (36 jaar). Uiteindelijk, toen ook haar dochters zijn mikpunt werden, besloot ze iemand in te huren om haar man te laten vermoorden.
19/02 16u15  Beelden verdachte moord Feis in Opsporing VerzochtIn het programma worden dinsdagavond beelden uitgezonden, waarop de hoofdverdachte van de moord op rapper Feis, echte naam Faisal Mssyeh, te zien is. 
19/02 16u15  Fez Marokko - De ReismeisjesDe Reismeisjes zijn in Marokko in de stad Fez en laten weer zien hoe je daar rond moet reizen.
19/02 15u45  Ajax-fans zondag naar Den Haag voor demonstratiesAjax-fans dreigen zondag toch naar Den Haag te komen. Ze willen daar protesteren tegen het besluit van burgemeester Pauline Krikke om opnieuw geen fans uit Amsterdam toe te laten bij de uitwedstrijd tegen ADO.
19/02 14u45  Giel Beelen rijbewijs kwijt na dronken rijdenDe Hoge Raad bepaalde dinsdag dat radio dj Giel Beelen alsnog zijn rijbewijs kwijtraakt. Dit omdat hij twee keer is veroordeeld voor het rijden onder invloed. Ook moet hij een boete betalen van 750 euro.
19/02 14u30  Deelnemer Miljoenenjacht mag spel niet opnieuw doenArrold van Hurk, de man die in 2013 per ongeluk op de rode knop drukte tijdens Miljoenenjacht, mag het spel niet opnieuw spelen. Dat oordeelde het gerechtshof in Amsterdam vandaag.
19/02 14u15  OM vervolgt verdachte verkeersdrama PinkpopEen 35-jarige man uit Heerlen wordt vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval bij het Pinkpopterrein in Landgraaf. Bij het ongeval kwam een even oude plaatsgenoot van de chauffeur om het leven. Meerdere anderen raakten gewond, van wie een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf ernstig. Het OM vervolgt de man ook voor het doorrijden na de aanrijding.
19/02 13u45  Vroegste kievitsei ooit dit jaar verwachtDe Bond Friese Vogelwachten (BFVW) verwacht eerste kievitsei ooit in 2019. De bond heeft berekend dat het eerste exemplaar aanstaande vrijdag zal worden gevonden. Het vroegste kievitsei tot nu toe werd gevonden op 2 maart in Ermelo. Dat was in 1998.
19/02 13u30  Hierom is stemmen voor waterschappen van belangOp woensdag 20 maart mogen we weer naar de stembus. Niet alleen voor de Provinciale Statenverkiezingen, maar ook voor de waterschappen. Maar wat houden de waterschappen nu precies in?
19/02 13u00  Modeontwerper Karl Lagerfeld overledenModeontwerper Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Franse krant Le Figaro bekendgemaakt. De man was al enkele weken ziek. 
19/02 12u45  Tiener in coma bevalt onverwacht van kindIn het Britse plaatsje Oldham is een tiener in coma plotseling bevallen van een meisje. Ze raakte in coma na een hevige hoofdpijn en had er geen idee van dat ze zwanger was.
19/02 11u15  Werknemers Schiphol betrokken bij drugssmokkelDinsdag heeft de Koninklijke Marechaussee twee werknemers de luchthaven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grootschalige drugssmokkel.
19/02 10u45  Ben je al klaar voor de supersneeuwmaan?Superwolfbloedmaan, supersneeuwmaan. Volg je 'm nog, met al die verschillende manen? Wees gerust, de supermaan van dinsdagavond is voorlopig de laatste in het rijtje, maar dat maakt 'm niet minder spectaculair. 
19/02 10u15  Niks boven een topsalaris? Nee joh, allang niet meerEen dikke bankrekening is lang niet altijd meer het belangrijkste uitgangspunt bij het vinden van een baan – creativiteit, omgeving en flexibiliteit winnen net zo hard aan terrein. Is er nu dan écht een periode van anders werken aangebroken?
19/02 10u15  The Jonas Brothers weer bij elkaarGoed nieuws voor fans van de Amerikaanse boyband The Jonas Brothers, de groep komt namelijk weer bij elkaar! De broers Joe, Nick en Kevin gaan na zes jaar weer samen muziek maken. En dat niet alleen, er is ook een documentaire over de reünie in de maak.
19/02 08u45  27 Belgische nazi's krijgen 'Hitler-pensioen'In buurtland België krijgen 72 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend ‘Hitler-pensioen’. Dit pensioen werd in 1941 in het leven geroepen door de nazileider wegens ‘trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid’. 
19/02 08u15  'Bizar wat nu gaande is!'Vlinders fladderen rond, padden gaan ‘extreem vroeg’ op pad, wespenkoninginnen paraderen al in de lucht: de lente lijkt aan. Lekker voor jou, mits je geen hooikoorts hebt, minder voor de dagpauwoog en grutto.
19/02 08u00  Zestien Amerikaanse staten vechten noodtoestand aanZestien Amerikaanse staten geleid door Californië vechten gezamenlijk de beslissing aan van president Trump om de noodtoestand af te kondigen om zo fondsen vrij te kunnen maken voor zijn grensmuur met Mexico. 
19/02 06u45  TerreurbitchesOf het de door Turkije uitgeleverde journaliste Ans Boersma is of een willekeurig ander Nederlands grietje, IS-bruidjes zijn zonder uitzondering mediagenieke meisjes.
18/02 23u30  Kabinet stuntelde met voorspelling van energienotaHet is je wellicht al opgevallen; de kosten van gas en elektra zijn per 2019 behoorlijk gestegen. Toch werd dit najaar nog voorspeld de kosten hiervan wel mee zouden vallen. Wat ging er mis? 
18/02 21u30  Jongeren starten actie om ouderenzorg te verbeterenEen groep studenten die twee jaar lang samen met ouderen in een zorginstelling in Utrecht woonde, zijn een manifest gestart waarin ze pleiten voor betere ouderenzorg. 
18/02 20u00  #82: Straks zit er een seksspeeltje in die doos?!Rochella is zwanger van Levi en Maud kan het bijna niet geloven. Toch zal ze wel moeten, want het is de bittere waarheid: net als het feit dat Rochella nog altijd bij haar in haar kamertje woont en geen klap uitvoert. Dat is misschien nog wel waar Maud zich het meeste zorgen om maakt. Ze confronteert Rochella met haar zorgen en hoewel Maud haar niet helemaal gelooft, belooft Rochella haar beterschap. Als ze samen een avondje Netflix hebben gepland en Maud net de fles alcoholvrije wijn opentrekt gaat de bel. Er ligt een grote witte box op de stoep, met een roze kaart waar met koeienletters ‘Voor Maud’ op staat!
18/02 19u45  Wolvenkoppel vestigt zich definitief op de VeluweNa wat incidentele bezoekjes aan ons land, lijken wolven het hier wel te waarderen. Een wolvin beschouwt de Veluwe inmiddels als haar thuis en er is eveneens een mannetje in de buurt. 
18/02 19u00  Gruwelijke Tinderdate: Ze wilden vingers afsnijdenWaar er normaal een potje bowlen, Netflix & Chill of een biertje op het programma staat bij een Tinderdate, dacht de date van Ruben Vanhees (33) daar heel anders over. De Belg stond vorige week doodsangsten uit toen hij tijdens zijn date werd ontvoerd, afgeperst en vastgehouden. Na drie dagen wist hij te ontsnappen in z'n boxershort. „Dat ik nog leef, is een klein wonder', vertelt hij aan het Belgische HBVL. 
18/02 18u00  "Pakistaanse vlag is het beste wc-papier ter wereld"Wanneer je op Google afgelopen weekeinde 'best toilet paper in the world' intikte bij de zoekfunctie voor afbeeldingen, kreeg je massaal plaatjes te zien van de groene vlag met de witte halve maan van Pakistan.
18/02 17u15  Waarom Emma en Tom niet zonder HelloFresh kunnenEmma (31) en Tom (34) wonen sinds kort in Haarlem, waar ze net hun eerste huis hebben gekocht. Emma en Tom delen hun ervaring met HelloFresh. Emma: „We hebben allebei een leuke, maar drukke baan. In het weekend is het wat ons betreft dan ook tijd voor ontspanning. Lekker uit eten, naar de film, een weekendje weg... Helaas willen de boodschappen er met dit drukke schema nog wel eens bij inschieten. Dat resulteerde op een gegeven moment te vaak in avonden waarop er maar weer lukraak eten werd besteld. Ik was er klaar mee, het kostte op een gegeven moment zoveel geld! Op mijn werk vertelde een collega over HelloFresh. Zij had net haar eerste box besteld. Ik dacht dat wil ik ook wel proberen.' Mum van tijd „De eerste keer dat Tom en ik een maaltijdbox van HelloFresh bestelden, waren we blij verrast over hoe gemakkelijk dat ging. De bestelling was in een mum van tijd geplaatst via de website, alles wees zich vanzelf. Daarnaast was het uitkiezen van de maaltijden ook nog eens heel leuk om te doen - er was zoveel keuze! Stiekem hebben we ook nog even uitgerekend of het zoveel duurder is dan gewoon boodschappen doen. Maar je bent eigenlijk hetzelfde kwijt. Het is in ieder geval wel goedkoper dan eten bestellen.' „Een paar dagen na het plaatsen van de bestelling, werd de eerste maaltijdbox netjes thuisbezorgd', gaat Emma verder. „Voor elke maaltijd zaten de ingrediënten in een aparte papieren zak. Erg handig want we hoefden niet alles zelf te sorteren en het kon zo de koelkast in. Onze eerste maaltijd was de visstoof met kokosmelk en limoen. Ik hou zelf niet zo van koken, maar gelukkig zijn de recepten van HelloFresh lekker snel klaar. Er zit ook een handig stappenplan bij met foto’s, wat het een stuk overzichtelijker maakt dan bijvoorbeeld een recept van een blog. Zelfs mijn vriend vindt mijn kookkunsten nu lekker, haha.' Eerst nog sceptisch Tom: „Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin nog wel sceptisch was, maar we eten nu gezonder dan toen we bestelden, en we zijn niet meer zoveel tijd kwijt aan boodschappen doen. Daarnaast vind ik het leuk om steeds nieuwe recepten te proberen. We ontdekken gerechten en combinaties die we daarvoor nooit aten.' Nieuwsgierig geworden? Probeer net als Tom een Emma een maaltijdbox en ervaar de voordelen! Je ontvangt nu ook nog eens 50 procent korting op de eerste twee boxen. Bekijk ook: Online bedelen levert man meer op dan echte baan Bekijk ook: Is het fijn om een narcist te zijn? - Weer iets geleerd
18/02 17u15  Oh nee, gaat de zonnewijzer uitsterven?Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de Engelse expert Frank King luidt dan nu toch de noodklok: hij is namelijk bang dat de zonnewijzer uit gaat sterven. Het is moeilijk op jonge mensen geïnteresseerd te krijgen voor de zonnewijzer, vertelt hij aan de BBC. 
18/02 17u00  Vanillevla FrieslandCampina is geen 'vanillevla'De Reclame Code Commissie heeft zuivelbedrijf FrieslandCampina op de vingers getikt, omdat hun product Optimel Vanillevla 'misleidend' zou zijn. De vla van het Nederlandse zuivelbedrijf zou vanwege de verpakking en de benaming de indruk wekken dat het product daadwerkelijk vanille zou bevatten.
18/02 16u15  Waarom is de lucht blauw? - Hoe zit dat?De titel zegt het al: Waarom is de lucht blauw? Altijd al willen weten? Ciana legt het uit.
18/02 15u15  Gallaghers ruziën over Oasis-muziek in documentaireOok al is er zo vaak over een reünie gesproken: een reden voor een ruzie is nooit ver weg tussen de broertjes Gallagher. Nu gaat het weer over de muziekrechten voor een documentaire over Liam.
18/02 14u15  Bestuurder grasmaaier vervolgd voor dodelijk ongelukDe 29-jarige man die vorig jaar per ongeluk het zesjarige meisje Fleur van Amerongen doodreed in Kampen met een grasmaaier, wordt vervolgd.
18/02 13u45  'Onze' Breunion Boys aangepakt in Last Week TonightDe Breunion Boys hebben het nu echt gemaakt. De Nederlandse boyband, opgericht in een poging om de Brexit te stoppen, verscheen namelijk in het beroemde Emmy-award winnende programma Last Week Tonight.
18/02 13u30  Brexit-chaos: parlementariërs verlaten Labour-partijZeven leden van de Britse Labourpartij splitsen zich af van de parlementsfractie in het Lagerhuis. Ze zijn ontevreden over de koers van de grootste Britse oppositiepartij, die wordt geleid door Jeremy Corbyn.
18/02 13u15  'Goede richtlijnen nodig voor verjongingsinjecties'Betere orgasmes, een dikke bos haar en een jongere huid. Dat zou de bedoeling zijn van zogeheten 'verjongingsinjecties' waarbij eigen bloedplasma wordt gebruikt. De bijwerkingen? Die zijn niet goed bekend. Daarom moeten er „gedegen onderbouwde richtlijnen' voor de PRP-behandelingen (Platelet Rich Plasma), zo vindt De Gezondheidsraad.
18/02 12u30  Sluiting dreigt voor scholen in krimpregio'sDe organisatie voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad) is bang dat middelbare scholen in de krimpregio's binnenkort verleden tijd zijn. Ze wil daarom dat de overheid meer geld gaat investeren in de middelbare scholen daar, zo zegt voorzitter van de raad Paul Rosenmöller in het Algemeen Dagblad.
18/02 12u15  Krijg meer structuur door beter te plannen - 5 tipsAlles altijd last-minute doen levert een hoop stress op. Goed kunnen plannen is daarom één van de sleutels tot meer rust in je leven. Ben je van nature geen planner? Geen ramp, iedereen kan het leren. 1. Zorg voor regelmaat Plannen staat gelijk aan structuur. Het helpt daarom om meer regelmaat in je leven te creëren. Dat geldt niet alleen voor dingen zoals opstaan en naar bed gaan, maar ook het plannen van je werk. Het is slim om te kijken of je terugkerende taken op een vast moment kunt doen. Misschien besluit je elke dinsdagochtend facturen te sturen en maak je elke vrijdagmiddag je to-do list voor de komende week. Zo zijn er vast genoeg dingen te bedenken waar je een vast moment voor kunt vrijmaken. Plannen wordt hierdoor automatisch een stuk makkelijker. 2. Ken je piektijden Iedereen heeft piektijden: tijden waarop je je het beste kunt concentreren en daardoor het meest productief bent. Houd hier rekening mee bij het maken van je planning. Ben je ‘s ochtends vroeg op je best? Zorg dan dat je in die tijd werkt aan dingen waar je je concentratie voor nodig hebt. Naast je piektijden is het ook handig om te weten wanneer je meestal een dip hebt. Op die momenten kun je een korte pauze plannen, zodat je daarna genoeg energie hebt om verder te werken. Door je eigen ritme goed te kennen en daar je planning op aan te passen, werk je efficiënter. 3. Schrijf alles op In het boek ‘GRIP’ deelt schrijver Rick Pastoor een nuttige tip om je werk meer op orde te krijgen: schrijf alles wat je moet en wil doen op. Zelfs dingen waarvan je denkt: ‘Is dit nodig?’ Denk aan reistijd, samen spelen met je kinderen of de was ophangen. Alles waar je tijd aan wil en moet besteden, noteer je in je agenda. Ook de dingen die je niet op je to-do list zet maar wel wilt doen kosten tijd. Door hier rekening mee te houden bij het maken van je planning, is de kans groter dat je je werk op tijd gedaan krijg. 4. Reken meer tijd dan gepland Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat je langer over iets doet dan gedacht. Als je hier regelmatig last van hebt, is het slim om de volgende keer een stuk meer tijd in te plannen voor een taak. De meest gebruikte formule is het aantal uren keer anderhalf te doen. Stel je denkt 2 uur te doen over de belastingaangifte, dan kun je er beter 4,5 uur voor rekenen. Dit klinkt misschien overdreven, maar in het ergste geval heb je tijd over. En dat is helemaal niet zo verkeerd. 5. Houd de tijd bij Stilstaan bij waar je je tijd aan hebt besteed, helpt je beter te plannen. Plan daarom niet alleen dingen in je agenda, maar houd ook bij hoeveel tijd je kwijt bent geweest aan taken. Het helpt je de volgende keer een meer realistische planning te maken. Ook kun je dan zien of je je wel of niet aan je planning hebt gehouden. Is dat niet het geval, vraag je dan af waarom dat zo is en wat je nodig hebt om het de volgende keer wel te doen. Over Zenzoekers Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl. Bekijk ook: Bereid je alvast voor: dinsdag wéér een supermaan Bekijk ook: Verstappen maakt eerste officiële rondes van 2019 Bekijk ook: Luizenmoeder verpulvert NOS Journaal en eigen record
18/02 12u15  We staan in de rij om verpleegkundige te wordenVoor de vierde keer op rij hebben zich meer verpleegkundigen ingeschreven dan voorgaande jaren, zo blijkt uit het BIG-register, waar alle individuele beroepen uit de gezondheidszorg in opgenomen worden.
18/02 11u45  Breek gerust je been: genoeg verpleegkundigenVoor de vierde keer op rij hebben zich meer verpleegkundigen ingeschreven dan voorgaande jaren, zo blijkt uit het BIG-register, waar alle individuele beroepen uit de gezondheidszorg in opgenomen worden.
18/02 11u30  Musicalster geëlektrocuteerd na klim in bovenleidingIn België is de pas achttienjarige musicalster Arne Decock overleden. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag nadat hij onder toeziend oog van een vriendin in een elektriciteitsmast naast een spoorweg klom.
18/02 10u45  Nagel en vinger moeten dronkenlap verradenMaastrichtse wetenschappers gaan onderzoeken ze aan het haar, de nagels of urine kunnen zien of en hoeveel iemand drinkt. Dit moet leiden tot betere behandelingen voor leverpatenten en mensen met drankproblemen.
18/02 10u15  Bereid je alvast voor: dinsdag wéér een supermaanWe zijn nauwelijks bekomen van de superbloedmaan, of de volgende supermaan staat alweer op het programma. Heb je je speciale bril nog bij de hand? 
18/02 10u15  Sluiting dreigt voor basisscholen in krimpregio'sDe organisatie voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad) is bang dat basisscholen in de krimpregio's binnenkort verleden tijd zijn. Ze wil daarom dat de overheid meer geld gaat investeren in de middelbare scholen daar, zo zegt voorzitter van de raad Paul Rosenmöller in het Algemeen Dagblad.
18/02 09u45  Verstappen maakt eerste officiële rondes van 2019Het duurt nog maar een maand voordat we Max Verstappen weer echt in actie zullen zien. De nieuwe auto van de Nederlandse Formule 1-held werd onlangs al gepresenteerd en maandag maakt hij zijn eerste officiële testronden. Overigens doet hij dit in zijn oude vertrouwde kleuren en niet de flashy zwart met rode versie van vorige week.
18/02 09u15  'Belastingdienst moet rekening houden met kinderen'Niet voor het eerst heeft de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer hard uitgehaald naar de Belastingdienst. Het gaat hierbij om de kinderopvangtoeslag, die in 2014 geschrapt werd voor 200 gezinnen.
18/02 09u15  Luizenmoeder verpulvert NOS Journaal en eigen recordDe Luizenmoeder heeft opnieuw een kijkcijferrecord verbroken. Maar liefst 4.176.000 kijkers zaten zondagavond aan de buis gekluisterd tijdens de tweede aflevering van het nieuwe, tweede, seizoen. Blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
18/02 08u30  Nederland populair bij sektes: Beperk de vrijheidDe Nederlandse overheid moet harder haar best gaan doen om misstanden bij sektes te voorkomen en te bestrijden.
18/02 08u15  Siliconen spons tot erotic VR: Huishoudbeurs is hotHoe bedoel je, de Huishoudbeurs saai en alleen voor kort en pittig? Deze editie is heter dan ooit en voor elk wat wils, en wilds...
18/02 08u15  Iemand inwerken? Wees een vriend!Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: do's en don'ts van inwerken. 
18/02 08u00  Minister: Dit niet eeuwig, Schiphol mag uitbreidenSchiphol moet de mogelijkheid hebben om in de toekomst verder uit te breiden. Dat vindt de huidige minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Dit ondanks protesten van omwonenden en milieuorganisaties.
18/02 07u45  I have to change to stay the sameI have to change to stay the same. 
18/02 07u15  OPPO wil met smartphone AX7 naar top Europese marktZeven dingen die je moet weten rond de lancering van de nieuwe OPPO smartphone AX7. En - zie onderaan - je kunt er eentje winnen!
17/02 23u00  Rij in drive-through terwijl restaurant affiktTja, je bent jezelf niet als je trek hebt hè. En als je eenmaal honger hebt, dan wil je ook gewoon je eten hebben. Dat dachten de mensen ook die vorige week in de drive-through van een Amerikaans restaurant stonden. Het restaurant was aan het affikken, maar hé ze hadden betaald dus nu wilden ze ook gewoon hun eten krijgen! 
17/02 22u45  Migrantenhelper 'bakker van Kos' overledenHonderd kilo aan brood bakte hij per dag, om de vele migranten op zijn eiland te voeden. Dionysis Arvanitakis stond bekend als de bakker van Kos, die tijdens de vluchtelingencrisis op grote schaal brood uitdeelde aan de migranten op het eiland. 
17/02 22u00  Online bedelen levert man meer op dan echte baanAls je je school niet afmaakt en geen werk hebt, zou je het idee hebben dat je straatarm zou zijn. Toch komt de Amerikaanse Jovan Hill (25) uit Californië niets te kort. Sterker nog: het gaat nog beter met hem dan toen hij nog wel een baan had. Sinds hij begonnen is met online bedelen stroomt het geld binnen. 
17/02 21u45  Win de nieuwe smartphone OPPO AX7 t.w.v. €249,-!De nieuwe OPPO AX7 gaat woensdag 20 februari officieel gelanceerd worden en wij mogen er 1 weggeven! De AX7 heeft ‘killer-features’ waaronder 4GB RAM, 64GB ROM-geheugen, een grote 4230mAh batterij, een 16MP voorcamera, Hyper Boost voor optimale snelheid en hij ziet er vooral erg stylish uit. Vul hieronder jouw gegevens in en wie weet ben jij binnenkort eigenaar van een OPPO telefoon:
17/02 20u15  Bang voor naalden? Zo kun je alsnog een tattoo nemenAltijd al een tattoo gewild, maar ben je toch een beetje bang voor zo'n levenslange toevoeging op je lichaam? Of is het misschien de naald die je tegenstaat? Goed nieuws: je kunt het nu helemaal zelf doen. En er komt geen naald aan te pas. En levenslang is 'ie ook niet. 
17/02 19u45  FC Utrecht wint voor het eerst in twee maandenVoor de eerste keer in twee maanden heeft FC Utrecht een voetbalwedstrijd in de eredivisie gewonnen. De club versloeg De Graafschap met 1-0. Een kwartier voor tijd wist de ploeg van trainer Dick Advocaat een bal in het doel te krijgen. 
17/02 19u30  Vrouw parachute-ongeluk gevonden door scoutsDe vrouw die eerder vandaag neerstortte met haar parachute, is gered door een groepje jongens van de scouting. Ze vonden de vrouw in het bos en belden gelijk de hulpdiensten. „Eerst dacht ik dat ze dood was.'
17/02 17u00  Demente vrouw wandelde van Thailand naar China (!)Een demente Thaise vrouw hoeft de komende jaren in ieder geval geen, eh, al te intensieve sport meer te beoefenen. Na zeven maanden vermissing is ze naar huis teruggekeerd nadat ze eind januari werd gevonden in de Chinese stad Kunming. 
17/02 16u15  Is droogneuken ook sex? - Kijkersvragen - Lullen over sexHoe maak je seksspeeltjes schoon? en is droogneuken ook sex? Je begrijpt het al, het is weer tijd voor de Lullen over sex kijkersvragen.
17/02 15u45  Lichaam vermiste studente in vriezer gevondenNa negentien jaar vermissing is de kans toch wel héél klein dat de verdwijning nog wordt opgelost. Toch gebeurde het in Kroatië, waar het lichaam van een jonge vrouw is aangetroffen in een vrieskist.
17/02 15u30  Om deze reden gaat het Braziliaanse journaal viralMaju Coutinho (40) had zelf niet helemaal zien aankomen dat dit nieuws zó booming zou zijn, maar toch ging 't gegeven dat zij de nieuwe presentatrice van het Braziliaanse journaal is viral. 
17/02 14u15  Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in TurkijeIn Turkije zijn meerdere Nederlandse IS-verdachten opgepakt. Dat gebeurde in de stad Bursa, tijdens een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat.
17/02 14u00  Wow: zoveel mensen keken er naar de LuizenmoederDát de Luizenmoeder, eh, best wel een dingetje is, wisten we al, maar de tv-serie heeft nu zelfs zijn eigen kijkcijferrecord verbroken. Het totaal aantal kijkers voor de eerste aflevering komt uit op maar liefst 5,1 miljoen kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) zondag.
17/02 13u15  Heerlijk: ook komende week nog lenteweerOok komende week kunnen we nog neerstrijken op een terras of twee. De lentetemperaturen blijven aan, dus pak die zonnebril maar wéér uit de kast.
17/02 13u00  Doodeng: parachute van Belgische vrouw opent nietHet is voor veel mensen een klassieke nachtmerrie: een sprong maken uit een vliegtuig en vervolgens je parachute niet open krijgen. Zaterdag overkwam het een vrouw in het Belgische plaatsje Spa-La Sauvenière, meldt het Laatste Nieuws.
17/02 11u30  Man gebeten door haai, zwemt zelf terug naar de kustIn Australië is dit weekend een man aangevallen door een haai terwijl hij wilde gaan surfen. De 41-jarige man werd door het roofdier in zijn been gebeten, maar slaagde er zelf nog in om terug naar de kust te zwemmen. 
17/02 10u45  Siberië bedekt met zwarte giftige sneeuwIn Siberië hebben ze te maken met een opmerkelijk fenomeen, vanuit verschillende steden komen er meldingen binnen van menden die zwarte sneeuw zien. De sneeuw is waarschijnlijk zwart gekleurd door kolencentrales in de buurt. 
17/02 10u15  Britse vliegmaatschappij failliet door BrexitDe Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd, onder meer vanwege de brexit. De luchtvaartmaatschappij heeft dit zaterdagavond op haar website aangekondigd.
17/02 09u30  Familie en vrienden nemen afscheid van Emiliano SalaFamilie en vrienden hebben Emiliano Sala de laatste eer bewezen. Ze woonden de uitvaart bij in een gymzaal in Progreso, waar de verongelukte Argentijnse voetballer vroeger vaak speelde. Trainer Neil Warnock en directeur Ken Choo van Cardiff City waren ook aanwezig. De uitvaart begon met een wake bij de amateurclub waar Sala's voetbalcarrière begon. 
17/02 09u00  Idee Trump: Europa moet 800 IS-strijders overnemenAls het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt, dan neemt Europa meer dan achthonderd gevangengenomen IS-strijders over en hen gaat ze vervolgen. Dat laat hij weten via een Twitterbericht. Volgens Trump heeft Amerika zijn plicht gedaan tegen Islamitische Staat en is het tijd voor andere landen om hun steentje bij te dragen.
17/02 08u30  Finale Wie is de Mol? ook dit jaar weer in de biosGoed nieuws voor alle 'Molloten'! De finale van het populaire programma Wie is de Mol? is ook dit jaar te volgen in de bioscopen van Vue. Vorig jaar konden de fans van het programma, voor het eerst de ontknoping in de bioscoop bekijken.
16/02 22u45  Lil' Kleine onthult wat hij per dag uitgeeftLil' Kleine verdient natuurlijk elke maand een fiks bedrag, dus het zal niemand verbazen dat de rapper ook wat meer uitgeeft dan vele anderen. Nu is ook het precieze bedrag bekend geworden, nadat Lil' Kleine in The Voice of Holland zelf opbiechtte hoeveel hij per dag uitgeeft. Hij deed dat in het programma-onderdeel 60 Seconds.
16/02 22u30  Dit zijn de afvallers bij Wie Is De MolEr zijn bij Wie Is De Mol zaterdag twee mensen afgevallen. Mensen die hun punten hadden ingezet op Rick Paul van Mulligen of Jamie Trenité, hebben pech: zij vlogen er deze aflevering uit.
16/02 22u15  Nieuwe versie Nashville-verklaring in de maakEr komt een nieuwe versie van de Nashville-verklaring. Dat meldt de woordvoerder van de werkgroep. De originele verklaring kreeg vorige maand enorm veel kritiek van lhbti'ers, politici en zelfs christenen, omdat de verklaring een 'anti-homopamphlet' zou zijn.
16/02 22u00  PSV redt in de laatste minuut punt tegen HeerenveenPSV heeft zichzelf in de eredivisie verder in de problemen gebracht. De tot voor kort zo stabiele koploper verspeelde voor de derde keer in vijf wedstrijden punten. Na een gelijkspel bij FC Emmen (2-2) en FC Utrecht (2-2) bezorgde ook sc Heerenveen het elftal van trainer Mark van Bommel puntenverlies. Opnieuw werd het 2-2. Invaller Donyell Malen voorkwam in de 95e minuut de tweede nederlaag van het seizoen van PSV. Ajax kan zondag bij winst op NAC Breda de achterstand op de koploper tot vier punten verkleinen.
16/02 21u15  Bizar: Lil' Kleine onthult wat hij per dag uitgeeftLil' Kleine verdient natuurlijk elke maand een fiks bedrag, dus het zal niemand verbazen dat de rapper ook wat meer uitgeeft dan vele anderen. Nu is ook het precieze bedrag bekend geworden, nadat Lil' Kleine zelf opbiechtte hoeveel hij per dag uitgeeft in het programma 60 Seconds.
16/02 20u15  Bruiloft in Den Haag extra duur na verkeersboetesJe bruiloft moet een van de mooiste dagen van je leven zijn en daarom mag die dag ook best wat kosten. Het is alleen niet handig om jezelf nog op onnodige extra kosten te jagen. Toch gebeurde dit zaterdag bij een bruiloft in Den Haag, waar de politie zijn handen vol had aan het uitschrijven van boetes voor het asociale rijgedrag van een trouwstoet.
16/02 19u15  Jeugdtrainer voetbalclub verdacht van zedendelictEen jeugdtrainer van de voetbalclub VV Nieuweschans wordt verdacht van een zedendelict. Dat meldt de politie aan De Telegraaf. De trainer is meteen op non-actief gesteld.
16/02 18u15  Verborgen foto's van vrouwen op Facebook zichtbaarDe verborgen foto's van mensen toch kunnen zien. Dat klinkt al niet als de meest privacy-vriendelijke functie van Facebook. Echter blijkt dat het alleen maar mogelijk is bij vrouwen en niet bij mannen.
16/02 17u15  Koerden in grote getale de straat op in StraatsburgOngeveer 7000 Koerden zijn volgens de Franse politie in Straatsburg de straat op gegaan om op te roepen tot de vrijlating van PKK-leider Abdullah Öcalan, die al twintig jaar gevangen zit in Turkije. Media berichten dat de deelnemers aan de vreedzame demonstratie uit verschillende landen kwamen. 
16/02 16u30  Misverstand bij musical leidt tot chaos en gewondenEen misverstand heeft tot chaotische toestanden geleid in een theater in San Francisco. Bezoekers sloegen tijdens een voorstelling in paniek op de vlucht omdat ze dachten dat een schietpartij gaande was. Daardoor raakten meerdere mensen gewond.
16/02 16u15  Waar zitten je erogene zones? - Lullen over sexWat is je grootste erogene zone? en waar zitten ze allemaal? Anne en Leila kunnen je dat haarfijn vertellen.
16/02 16u00  15-jarige sneller dan Schippers op het NKDafne Schippers kan zich op de sprintafstanden meten met de wereldtop, waartoe ze zelf ook behoort, en staat in Nederland op eenzame hoogte. Tenminste dat dachten we, maar de atlete is geklopt in de series op het Nederlands kampioenschap indoor.
16/02 15u45  SGP: Geen gedram op het vlak van leven en doodHet kabinet moet „niet drammen' als het gaat om voltooid leven en vaccinatiedwang. Dat zei SGP-leider Kees van der Staaij op een verkiezingscongres van zijn partij.
16/02 15u00  Het eerste warmterecord van 2019 is een feitVorig jaar regende het weerrecords en ook nu hebben we er alweer een te pakken. Het eerste warmterecord van 2019 is een feit. Aan het begin van de middag werd het in De Bilt 12,6 graden, meldt Weeronline. Daarmee is het officieel de warmste 16 februari ooit gemeten. Het oude record stond op 12,5 graden en dateert uit 1998.
16/02 14u45  'Snel officieel het einde van het bestaan van IS'Door de VS gesteunde strijders verwachten ,,op zeer korte termijn'' het laatste IS-bolwerk in Oost-Syrië onder de voet te lopen. Een commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zegt dat de terreurorganisatie is teruggedrongen tot een kleine buurt in het dorp Baghouz.
16/02 14u00  Facebook aangesproken op anti-vaccinatiereclamesHet is voor adverteerders 'gewoon' mogelijk om op Facebook hun advertenties gericht naar mensen te sturen die geïnteresseerd zijn in en voorstander van anti-vaccinaties. En daar wordt ook gretig gebruik van gemaakt, zo blijkt uit onderzoek van The Guardian.
16/02 12u45  Vader en moeder? Nee, 'ouder 1 en ouder 2'Franse scholen moeten in de administratie niet meer 'vader' en 'moeder' hanteren, maar 'ouder 1' en 'ouder 2'. Daarmee moeten gezinnen met twee vaders of twee moeders tegemoet worden gekomen. 
16/02 12u00  Het één euro-ontbijtje van de Ikea is niet meerAan alle goeds komt een einde, wordt weleens gezegd. Zo ook aan het beroemde euro-ontbijtje van de Ikea. Oplettende ontbijters hebben het allicht al gemerkt zaterdagochtend. 
16/02 11u00  De 'pikante randjes' van de HuishoudbeursWaar denk jij aan bij de Huishoudbeurs? Overvolle trolly's vol (gratis) goodies, grote groepen vrouwen die in de trein onderweg zijn, schoonmaakartikelen?
16/02 10u15  Stamppot met sushi op WK Snert- & stamppotkokenEigengemaakte bouillons, alleen de allerbeste ingrediënten en een goede voorbereiding. Alles werd vrijdag uit de kast gehaald tijdens de 25ste editie van het WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen. Locatie: mbo-school het Alfa-college. In de hoop dat de Hollandse kost ook onder de jonge generatie populair blijft.
16/02 10u00  Veganistische ouders laten hun baby uithongerenEen Amerikaans stel uit Florida wordt ervan beschuldigd hun baby zwaar te hebben verwaarloosd. De vijf maanden oude baby was na zijn geboorte nog niet eens een pond aangekomen. 
16/02 08u45  Man schiet 5 collega's dood nadat hij ontslagen werdEr heeft zich een drama voltrokken in de Amerikaanse staat Illinois. Daar heeft een ontslagen man bij een bedrijf op een industrieterrein vijf mensen gedood. 
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Dennis van Aarssen wint de finale van The Voice22/02 23u30 - Metro: De Dennis van Aarssen mag zichzelf na vrijdagavond de winnaar van het negende seizoen van The Voice of Holland. Van Aarssen zat in het team van Waylon en was in tijdens de finale de andere drie finalisten de baas.
1x Laatste boodschap van overleden roker: "Stop nu!"22/02 23u00 - Metro: De 66-jarige Amerikaan Geoffrey Turner kwam vorige week om het leven als gevolg van longkanker. In zijn eigen overlijdensbericht dat werd gepubliceerd in de Albany Times heeft de verstokte roker die decennialang verslaafd was een dringende boodschap voor iedereen die rookt. 
0x Man schiet 5 collega's dood nadat hij ontslagen werd16/02 08u45 - Metro: Er heeft zich een drama voltrokken in de Amerikaanse staat Illinois. Daar heeft een ontslagen man bij een bedrijf op een industrieterrein vijf mensen gedood. 
0x Veganistische ouders laten hun baby uithongeren16/02 10u00 - Metro: Een Amerikaans stel uit Florida wordt ervan beschuldigd hun baby zwaar te hebben verwaarloosd. De vijf maanden oude baby was na zijn geboorte nog niet eens een pond aangekomen. 
0x Stamppot met sushi op WK Snert- & stamppotkoken16/02 10u15 - Metro: Eigengemaakte bouillons, alleen de allerbeste ingrediënten en een goede voorbereiding. Alles werd vrijdag uit de kast gehaald tijdens de 25ste editie van het WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen. Locatie: mbo-school het Alfa-college. In de hoop dat de Hollandse kost ook onder de jonge generatie populair blijft.
0x De 'pikante randjes' van de Huishoudbeurs16/02 11u00 - Metro: Waar denk jij aan bij de Huishoudbeurs? Overvolle trolly's vol (gratis) goodies, grote groepen vrouwen die in de trein onderweg zijn, schoonmaakartikelen?
0x Het één euro-ontbijtje van de Ikea is niet meer16/02 12u00 - Metro: Aan alle goeds komt een einde, wordt weleens gezegd. Zo ook aan het beroemde euro-ontbijtje van de Ikea. Oplettende ontbijters hebben het allicht al gemerkt zaterdagochtend. 
0x Vader en moeder? Nee, 'ouder 1 en ouder 2'16/02 12u45 - Metro: Franse scholen moeten in de administratie niet meer 'vader' en 'moeder' hanteren, maar 'ouder 1' en 'ouder 2'. Daarmee moeten gezinnen met twee vaders of twee moeders tegemoet worden gekomen. 
0x Facebook aangesproken op anti-vaccinatiereclames16/02 14u00 - Metro: Het is voor adverteerders 'gewoon' mogelijk om op Facebook hun advertenties gericht naar mensen te sturen die geïnteresseerd zijn in en voorstander van anti-vaccinaties. En daar wordt ook gretig gebruik van gemaakt, zo blijkt uit onderzoek van The Guardian.
0x 'Snel officieel het einde van het bestaan van IS'16/02 14u45 - Metro: Door de VS gesteunde strijders verwachten ,,op zeer korte termijn'' het laatste IS-bolwerk in Oost-Syrië onder de voet te lopen. Een commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zegt dat de terreurorganisatie is teruggedrongen tot een kleine buurt in het dorp Baghouz.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven