vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u30
 

Metro

Verbergen Tonen
19/10 07u30  Eerste vrouw fietst de wereld rond Maar liefst 125 dagen had ze nodig: de Schotse Jenny Graham (38) is als eerste vrouw alleen de wereld rondgefietst. Het oude record stond op 144 dagen.
19/10 07u30  Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.
19/10 07u15  Van no-go area naar no-Airbnb area Nieuwe schoenen.
19/10 07u15  Knappe sollicitant mag vaker op gesprek komen Een sollicitant met een knap uiterlijk maakt tijdens een sollicitatieproces meer kans dan iemand met een minder mooi uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van CVster, een bedrijf waar je online je cv kunt opstellen.
19/10 07u00  Eerste neutrale X op paspoort Na een lange strijd heeft Leonne Zeegers vrijdag eindelijk een paspoort zonder geslachtsaanduiding gekregen. Ze maakte zich al jaren sterk voor de mogelijkheid om een neutrale 'X' te kiezen, in plaats van een 'V' of een 'M'. Zeegers voelt zich als intersekse persoon man noch vrouw. 
18/10 23u45  Lees de Metro van morgen nu al online Zo, die is naar de drukker. In de komende uren wordt er weer keihard gewerkt om de groene bakken op de stations te vullen met jullie geliefde Metro-krant! Wat is er allemaal in de Metro van vrijdag 19 oktober te lezen? 
18/10 23u00  Man wil 20.000 pond van winkel na 'racistische ruft' Een medewerker van de Britse supermarktketen Tesco sleept zijn werkgever voor de rechter nadat een collega een scheet liet in zijn gezicht.
18/10 22u30  Tien actiegroepen overwegen protest bij intocht Sint Het duurt nog ongeveer een maand, maar dan komt de Sint weer naar Nederland. En wat is een intocht nou helemaal zonder protesten?
18/10 22u30  Hoe mooier de vogel, des te valser de zangstem Het is je misschien wel eens opgevallen op de kinderboerderij met de bontgekleurde mannetjespauwen. Ze zien er schitterend uit, maar zodra ze hun snavel opentrekken komt er een zeer penetrant gekrijs uit.
18/10 21u30  De leukste dansvloeren? De onontdekte van Desperados Het was even goed zoeken, maar dan stond je woensdagavond wel opeens op de tofste aftrap van het Amsterdam Dance Event die er was. Desperados gaf als officiële bierpartner van ADE het startsein voor vijf dagen keihard feesten.
18/10 19u45  Preventiepil legt HIV definitief aan de ketting De zogenaamde PrEP-pil die door duizenden mannen in Australië wordt geslikt laat het aantal nieuwe hiv-overdrachten aanzienlijk slinken. Dit is de belangrijkste conclusie van een onderzoek dat werd uitgevoerd onder een groep homo- en biseksuele mannen.  
18/10 18u00  Stonede Canadees op de bon uur na legalisatie wiet Hoewel marihuana sinds woensdag legaal is in Canada, is rijden onder invloed nog steeds een overtreding. De vreugde over de pas ingevoerde legalisatie van softdrugs was voor een automobilist vrij snel voorbij.
18/10 17u00  Wil jij straks een tientje betalen voor sigaretten? Verpakkingen met afschrikwekkende foto’s, een verbod in openbare ruimtes en een minimumleeftijd van 18 jaar. Alles om roken zo moeilijk mogelijk te maken. De regering gaat binnenkort drastische maatregelen nemen, zo kost een pakje straks minimaal 10 euro. Metro ging in gesprek met rokers om te kijken hoeveel zij bereid zijn om te betalen voor een pakje.
18/10 16u30  Brasserie-eigenaar is kids beu en bant ze allemaal Een felle discussie bij onze zuiderburen nadat een moeder en haar zoon weggestuurd werden van een terras in de Vlaamse badplaats Nieuwpoort. „Op dit terras worden geen kinderen toegelaten', zo zei een serveerster. 
18/10 16u15  Danny Vera zingt Herman van Veen - De Groot on de road Rob gaat langs bij Danny Vera om aan wat muziek te werken.
Laatste update: vandaag om 7u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 14u45  De baas kan je helpen met stoppen met rokenAls Hugo Pelzer (nu 39) opstond, ging hij meteen naar buiten om een sigaretje op te steken en een kop koffie te drinken. Een pakje sigaretten ging er op gegeven moment wel doorheen, totdat hij vanuit zijn werk een cursus stoppen-met-roken aangeboden kreeg.
18/10 14u15  Win kaarten voor Danny Vera (en onze Rob de Groot natuurlijk)Mail je antwoord (of iets anders leuks) naar marketing@metronieuws.nl
18/10 13u45  Op stations mag je voorlopig blijven rokenAls het aan staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ligt, wordt de roker een paria, zo kopte De Telegraaf donderdagochtend. Met een pakket vergaande maatregelen moet Nederland een volledig rookvrije samenleving worden.
18/10 13u15  Yes, WhatsApp komt met een vakantiemodusWord jij ook wel eens gek van die eeuwige stroom aan WhatsApp berichtjes? WhatsApp werkt aan een functie waarbij gearchiveerde chats met nieuwe berichten niet meer omhoog springen. 
18/10 12u30  Orange Is the New Black stopt!Helaas, dit is geen grap. Na zeven seizoenen stopt Orange is the New Black. In een video op Twitter kondigen ze aan dat het aankomende seizoen het laatste seizoen zal zijn.
18/10 11u30  Man wilde 200.000 aan cash mee smokkelen in schoenenInpakken kan soms een lastig klusje zijn, helemaal als je 200.000 euro aan cash moet verstoppen. De douane op Eindhoven Airport heeft in de bagage van een 29-jarige man twee ton aan contant geld gevonden. Het geld zat verstopt in zijn sportschoenen.
18/10 10u15  'André Hazes denkt zelfs weer aan trouwen'Het gaat weer goed met de 24-jarige André Hazes. De zanger en zijn vriendin hebben een moeilijke periode in hun leven achter zich gelaten en verhuisden deze week vanuit hun caravan naar een nieuw huis in de buurt van Rotterdam.
18/10 10u15  Vrouwen maken opmars in de danceHet aantal vrouwelijke dance-dj’s blijft nog altijd achter in verhouding tot hun mannelijke collega’s, maar volgens de kenners komt daar gauw verandering in. „Als de erkenning er eenmaal is, ligt de wereld aan je voeten”, aldus één van de zusjes van dj-duo Nervo. 
18/10 10u00  Bij Drugsinfolijn kijken ze nergens van opEva Ehrlich hoort van alles, daar bij de Drugs Infolijn. Van ik heb zulke zwarte gedachten na xtc, kan dat kwaad? tot Help, m’n vriend snuift te veel, hoe ga ik ermee om?
18/10 08u00  Roker moet paria worden met nieuwe maatregelenAls het aan staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ligt, wordt de roker een paria. Blokhuis heeft een concept-akkoord met antirookclubs en gezondheidsorganisaties, met vergaande maatregelen voor rokers. 
18/10 07u45  METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #17Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 
18/10 07u45  FRESH VIDEO WEEK 41: Camila Cabello - ConsequencesCamila Cabello - Consequences
18/10 07u15  Machinist Tim zet zijn favo Metro-pagina in elkaarHet is nog stil op de redactie als Tim van Rij arriveert. Het is nog geen 09:00 uur en er zitten pas drie mensen achter hun laptop wakker te worden met een bak koffie of thee. Desondanks wordt de 20-jarige NS-machinist warm onthaald. Verslaggever Iris Hermans herkent hem van Instagram. „Hey! Machinist Tim!!!”
18/10 07u15  'Door armoede thuis hoorde ik er op school niet bij’Uit cijfers van de Wereldbank blijkt, dat ruim 2,8 miljoen Nederlanders in 2017 te maken kregen met armoede. Kleding kopen bij de kringloopwinkel, niet meer naar de sportschool en de goedkoopste boodschappen uitkiezen. Armoede blijft in Nederland een probleem. ,,Ik en mijn broer konden niet mee naar feestjes, want daar was geen geld voor”, vertelt Karin (33)* . Ze kreeg tijdens haar jeugd al te maken met armoede en heeft zich inmiddels bijna vrijgevochten van haar eigen schulden.
18/10 07u15  Toen de wereld nog onschuldig wasIk wil iets opbiechten. Normaliter zou ik dit niet zo snel delen, maar we kennen elkaar al een tijdje en ik denk dat het tijd is: ik ben Lady Gaga-fan. En niet zo van ‘oh, dat is een leuk deuntje van pa-pa-pa-pokerface’. Nee. Ik ben een geheime monsterfan. Zo mag er niemand mee als ik naar haar concert ga. Ik wil geen moment verliezen aan verplicht bier halen. Ik wil alleen zijn, zodat niemand die ik ken weet dat ik alles meeblèr. Ik negeer de geïrriteerde blikken van ouders uit kleine dorpjes en hun ontluikende pubers om me heen. Ik ga, ik moet, voluit meedoen. Ik oefen Gaga-danspasjes als ik sta te koken. Ik volg een Instagram-account van Lady Gaga’s schoenen. Ik heb een terugkerende droom waarin ik Lady Gaga’s achtergrondzangeres en beste vriendin ben. Wakker wordend, veeg ik het nachtkwijl van mijn wang en ben de rest van de ochtend in gelijke mate gelukkig en verdrietig. Zoals een kind is als Sinterklaas ’s nachts iets in zijn schoen heeft gedaan. Zijn grote idool was er even, maar hij heeft hem weer gemist. Haar cd’s zijn voor mij wat een kikker van fondant is voor een kind.
18/10 07u00  Banksy-schilderij had volledig moeten versnipperenAls het aan de kunstenaar Banksy had gelegen, was er helemaal niets van zijn beroemde schilderij Girl and Balloon overgebleven. Het schilderij werd begin deze maand vernietigd tijdens de veiling. 
18/10 06u45  Mannen zijn veel asocialer op de weg dan vrouwenHoe asociaal zijn Nederlanders op de weg? Nou best wel. Een kwart van de automobilisten maakt tijdens het rijden wel eens ruzie met andere weggebruikers. Ook gaf 16 procent van hen aan wel eens met te veel drank achter het stuur te gaan zitten. Deze cijfers komen uit het onderzoek van Autoverzekering.nl, zij namen het gedrag op de weg van 1065 Nederlanders onder de loep. Verkeersfittie Het zal geen verassing zijn: mannen hebben vaker ruzie in het verkeer dan vrouwen. Ongeveer een derde van de mannelijke chauffeurs geeft toe wel eens een opgestoken middelvinger of krachtterm gericht naar een andere weggebruiker. Toch zijn de dames geen ook lieverdjes want 16 procent van hen heeft wel een verkeersruzie. „Verkeersruzies kunnen met allerlei onverwachte manoeuvres gepaard gaan, wat zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties,” zegt Willemijn Kuitenbrouwer van Autoverzekering.nl. „Mensen brengen niet alleen zichzelf, maar ook andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar met dit asociale gedrag. Vooral mannen lijken zich niet te bekommeren om de veiligheid van anderen.” Alcohol en bijrijders Het is ook het mannelijke deel van de bevolking die vaker met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur gaat zitten, 23 procent van de ondervraagden gaf toe dit wel eens te hebben gedaan. Bij vrouwen was dit percentage maar 8 procent. „Volgens een recente schatting van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid was 11 tot 24 procent van de verkeersdoden in Nederland het gevolg van overmatig alcoholgebruik, dit zijn dus schrikbarend hoge percentages.' Wil jij minder agressief worden op de weg? Neem dan een bijrijder mee. Tweederde van de jongeren gaf aan voorzichtiger te rijden wanneer er een passagier extra in de auto zit, ook bij andere leeftijdsgroepen is er een 'bijrijder-effect' merkbaar. Blijkbaar voelen Nederlanders zich dus toch een beetje verantwoordelijk voor de veiligheid van hun passagiers. Bekijk ook: Achttien doden door aanslag op school De Krim Bekijk ook: Uitzetting voorkomen door non-stop kerkdiensten Bekijk ook: Dode haai aangespoeld op strand van Zandvoort
17/10 22u45  Eva Jinek wint Sonja Barend AwardDe Sonja Barend Award is dit jaar gewonnen door Eva Jinek. De presentatrice kreeg de vakprijs voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan. De politicus probeerde destijds uit te leggen hoe zijn partij DENK een nepcampagne testte met pittige uitspraken die van de PVV leken te komen. 
17/10 22u15  Ondanks legalisatie verbod op wiet in eigen huisHet roken van wiet is in Canada vanaf woensdag niet langer verboden. Dit maakte een medewerker van de Canadese regering dinsdagavond (lokale tijd) bekend. Op 20 juni jongstleden werd er door het merendeel van het parlement gestemd voor het legaliseren van marihuana.
17/10 22u00  De eerste beelden van Canadezen die wiet kopenDe Canadezen kunnen nu legaal wiet kopen. Kijk mee hoe ze dat doen.
17/10 21u45  De eerste beelden van wiet halende CanadezenDe Canadezen kunnen nu legaal wiet kopen. Kijk mee hoe ze dat doen.
17/10 20u30  Politie infiltreerde terreurcelDe politie was geïnfiltreerd in de groep die volgens het Openbaar Ministerie een grote aanslag in Nederland wilde plegen. Dat melden RTL Nieuws en NRC op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek. Volgens NRC deed de politieman zich voor als 'aanslagplanner' van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). RTL meldt dat de politie zelfs wapens leverde.
17/10 19u45  Cardiologen: Drugs vergroten kans op hartfalenCardiologen van het Amsterdamse stadsziekenhuis OLVG waarschuwen voor de effecten van drugsgebruik op het hart. Zo zou bij een op de vier hartinfarcten onder volwassen van 18 tot 45 jaar cocaïne in het spel zijn geweest.
17/10 19u30  Disneyland krijgt Jungle Book en Lion King-festivalGoed nieuws voor fans van Mowgli en Simba. Aanstaande zomer kunnen de liefhebbers hun lol op tijdens het eerste festival dat volledig is gewijd aan de Disneyklassiekers The Lion King en Jungle Book. Het evenement vindt plaats in het Parijse themapark en werd aangekondigd tijdens de presentatie van het seizoen 2018-2019. 
17/10 18u15  Minister hield cruciale informatie achter over stintUit onderzoek is gebleken dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat opzettelijk cruciale informatie over de veiligheid van de stint heeft achtergehouden.
17/10 18u15  Deze drie werkgevers zijn 'echte bazen'Kijk tegen je baas op, verafschuw je baas of koester je baas met heel je hart. Het liefst doen we natuurlijk het laatste. Gezien het vandaag 'dag van de baas' is, sprak metro met mensen die zo'n toffe werkgever hebben, dat het werk altijd een feestje is. 
17/10 17u00  Achttien doden door aanslag op school De KrimIn de kantine van een school op de Krim ging woensdag een bom af die gevuld was met metalen voorwerpen. Het Russische Onderzoekscomité doet onderzoek naar de daad. 
17/10 16u15  Nils gaat voor dieren de wereld overNils Gärtner Greskewitz (31) uit Hamburg is een echte dierenliefhebber. Hij zet zich al jaren in voor de bescherming van onze fauna. Zo doet hij mee aan strand clean-ups, is hij veganist en werkt hij als vrijwilliger bij het Friese zeehondencentrum Pieterburen. Het helpen van zieke en gewonde zeehonden, om ze zo weer vrij te kunnen laten in de natuur, geeft hem voldoening. Tijdens zijn werk loopt hij echter tegen een muur van wetgeving aan. Nils vindt het belangrijk dat Europa het beleid omtrent dierenrechten verandert. Daarom gaat hij stemmen tijdens de Europese verkiezingen op 23 mei 2019.
17/10 16u15  Uitzetting voorkomen door non-stop kerkdienstenEen aantal kerken in Amsterdam vergadert vandaag om te kijken wat ze kunnen doen om uitgeprocedeerde asielkinderen te helpen. Zij worden namelijk uitgezet. De kerken overwegen een estafettedienst te houden. 
17/10 15u45  Dode haai aangespoeld op strand van ZandvoortOp het strand van Zandvoort is dinsdag een dode haai aangespoeld. Volgens een medewerker van Ecomare gaat het om een gladde, ofwel, gewone toonhaai. 
17/10 15u30  Huh? Avocado's zijn toch niet helemaal veganSlecht nieuws voor de veganisten die gek zijn op avocado. De vrucht blijkt namelijk toch niet helemaal veganistisch. Dat bleek tijdens de quiz QI op de BBC vorige week. Veel producten die op het land worden verbouwd, blijken niet helemaal vegan volgens de quizmaster. Net als honing ,,Het is hetzelfde als met honing”, laat de presentator in het antwoord weten. ,,Ze kunnen niet bestaan zonder bijen. En de bijen worden op een, laten we het zo zeggen, onnatuurlijke manier gebruikt.” De planten blijken lastig om op een natuurlijke manier te cultiveren, waardoor er bijen worden ingezet. De bijen worden vervoerd op een vrachtwagen en tijdelijk aan het werk gezet op de plantages. ,,Dat is een onnatuurlijke manier om deze dieren te gebruiken. Als je het zo bekijkt, zijn veel dingen in dit land niet vegan. Denk ook aan broccoli, kersen, komkommers en sla.” Niet vermijden Gelukkig brengt de Britse organisatie The Vegan Society wel nuance in het verhaal. ,,Vegans proberen het gebruik van dieren zoveel mogelijk te vermijden”, zegt woordvoerder Dominika Piasecka tegen Plant Based News. ,,We zijn ons ervan bewust dat veel manieren van boeren dieren indirect kwaad doen. Maar helaas is het niet mogelijk om alle verwoesting van dieren tegen te gaan in deze tijd.” Overigens betekent dat niet dat The Vegan Society meteen laks is als het over dierenleed gaat. ,,We vinden nog steeds niet dat dierenleed en uitbuiting acceptabel is, alleen omdat het niet honderd procent vermeden kan worden. Vegans dragen enorm bij aan het verkleinen van het leiden en doden van dieren. Elke kleine verandering die dit mogelijk kan maken, is meer dan welkom.” Alle kleine beetjes helpen, ook een avocado zonder bacon op je broodje. Bekijk ook: Nieuwe spot The Avocado Show vooral voor de locals Bekijk ook: Vegan Food Festival: ‘Veel meer dan een bakje sla’ Bekijk ook: ‘Mensen voelen zich aangevallen door mijn veganisme’
17/10 15u15  Maleisië; een land vol lekkere dingenDaar zijn we weer; na een jaar zijn we terug in Maleisië! Eén van onze favoriete landen tot nu toe, een land waar we ons thuis voelen. Gek genoeg is dit ook een land dat door veel LHBTI-toeristen gemeden wordt in verband met zijn Sharia-wetgeving. Een land waarin een lesbisch stel recent stokslagen heeft gekregen omdat ze kussend in een auto zijn betrapt. Wij ontdekken echter een compleet ander Maleisië…
17/10 14u45  Telefoongebruik op de weg gecondoleerd met 'belbus'Het is sowieso verboden, het gebruik van je telefoon tijdens het autorijden, maar de komende dagen moet je het zeker laten! De politie is namelijk een driedaagse actie gestart met de ‘belbus’. Dat houdt in dat undercoveragenten in touringcars op de wegen rijden, om zo appende en bellende bestuurders op de bon te slingeren. Door het gebruik van een touringcar kunnen met name vrachtwagenchauffeurs beter worden aangepakt. Ze zitten namelijk dan op dezelfde hoogte. 230 euro boete Op het traject tussen Zwolle en Arnhem worden onder meer de touringcars ingezet. Bij een eerdere ‘belbus’-actie op dat traject werden honderden bestuurders 'getrakteerd' op een vette prent. Je krijgt namelijk een boete van 230 euro voor het vasthouden van een telefoon. Ongeacht wat je er op dat moment mee doet. Daar bovenop komen uiteraard nog de negen euro administratiekosten. Bekijk ook: Politie pakt jager op omdat hij op mensen schoot Bekijk ook: Als de kat van huis is, wordt de natuur bedreigd
17/10 13u45  Als de kat van huis is, wordt de natuur bedreigdKatten zijn bij de meeste mensen vooral bekend als lieve huisdieren en als hoofdrolspeler in knotsgekke filmpjes. Toch hebben deze aaibare beestjes ook een minder vriendelijke kant. Buitengebieden zijn de poezenbeesten liever kwijt dan rijk.
17/10 13u00  Steeds meer millennials zijn bewust singleHeb je geen vriend of vriendin? Dan hoor je dikwijls op een familieverjaardag: “Ik snap niet dat jij nog geen relatie hebt!”, “Moet je niet eens opschieten?” of “Ik heb nog wel een leuke nicht/neef voor je!” 
17/10 12u45  Politie pakt jager op omdat hij op mensen schootEen jager is woensdag aangehouden door de politie omdat hij met hagel op een 17-jarige jongen zou hebben geschoten. Ook wordt hij ervan verdacht de auto van een 45-jarige vrouw met hagel te hebben geraakt. De man, afkomstig uit de gemeente Goes, heeft een jachtakte. Daarom mag hij wapens in zijn bezit hebben. 
17/10 12u00  'Uit volle borst zingen meisjes het Menstruatielied'Plan International Nederland werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. In drie afleveringen bieden medewerkers een blik achter de schermen. Deze keer Mascha Singeling. Mascha is WASH-deskundige (Water, Sanitatie en Hygiëne) bij ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland.
17/10 11u00  Gebruik van marihuana nu ook in Canada legaalWiet is legaal in Canada. Dat heeft een medewerker van de regering op dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt. Vanaf woensdag is gebruik van marihuana legaal in Canada. Dat betekent dat Canadezen die zijn veroordeeld wegens het bezit van 30 gram wiet of minder, gratie krijgen. Die overtreding wordt van het strafblad afgehaald. 
17/10 09u45  Weet jij of jouw huis overstroomt bij een ramp?We zijn niet klaar voor een waternoodsramp, zegt het Nederlandse Rode Kruis. We moeten ons beter voorbereiden op overstromingen en goed bekijken of we in een risicogebied wonen. Ook raadt de hulporganisatie aan om een noodpakket in huis te halen. 
17/10 07u30  Veel scholieren zwanger op school Zuid-AfrikaOp een middelbare school in het noordoosten van Zuid-Afrika zijn 36 scholieren zwanger. Al deze meisjes zijn tussen de veertien en achttien jaar oud, zegt woordvoerder Neil Shikhwambana van het ministerie van Volksgezondheid van de provincie Limpopo.
17/10 07u15  Grietje heeft tinnitus: ‘Die piep gun ik niemand’Grietje Evenwel (31) wist het toen ze op een dag wakker werd meteen: die ruis die ze hoort in haar oren is geen goed teken. Het is inmiddels acht jaar later en het indringende geluid in haar oren is nooit meer weggegaan.
17/10 07u00  ChristenUnie: Gratis onderzoek voor donorkinderenDonorkinderen moeten kosteloos kunnen uitzoeken wie hun biologische vader is. Dat vindt Carla Dik-Faber van de ChristenUnie. „Ik vind dat ieder kind er recht op heeft om te weten van wie hij of zij afstamt. Dat is belangrijk voor je eigen identiteit en voor je medische dossier. En daar mag dus geen prijskaartje aan hangen.'
17/10 06u45  Dit is het weeksalaris van een internationale top-djWil je echt veel verdienen? Oefen dan toch wat langer achter die draaitafel. Als internationale top-dj is de kans nameljk groot dat je flink wat duiten op de bank hebt staan. Het gemiddelde weeksalaris van een internationale top-dj is 571.000 euro. De top tien van best betaalde internationale dj’s verdient samen ruim 200 miljoen euro per jaar.
16/10 23u15  Britse (100) trouwt 26 jaar jongere partnerJe bent nooit te oud om verliefd te worden. In Engeland is een vrouw op 100-jarige leeftijd in het huwelijksbootje gestapt. De Britse Norah Witkiss trouwde in Wales met haar 26 jaar jongere partner.
16/10 22u30  Nederlanders hebben minder seks door NetflixDe populariteit van streamingdienst Netflix heeft gevolgen voor ons seksleven. Zo geeft maar liefst 17 procent van de Nederlanders aan dat het seksleven lijdt onder het enorme aanbod aan films, serie’s en programma’s.
16/10 21u15  Katten in New York lusten geen ratten meerDe ratten in New York hoeven niet meer bang te zijn voor katten. Dat blijkt uit een nieuwe studie. De ratten zijn zodanig gegroeid dat de katten ze te groot vinden om ze aan te vallen of op te eten. Een groep onderzoekers van Fordham University bestudeerde drie maanden het gedrag van 37 ratten in de wijk Brooklyn.
16/10 20u45  Opnieuw weerrecord: Nooit eerder zo warmWeeronline laat dinsdag weten dat er opnieuw een weerrecord is verbroken. Nooit eerder was het op 16 oktober zo warm als vandaag. In Gilze-Rijen, bij Tilburg, werd een temperatuur van 25,8 graden gemeten. 
16/10 19u45  Bier wordt duurder door klimaatveranderingHet veranderen van het klimaat heeft gevolgen voor de gerstoogst. Tussen nu en 2099 zullen we te maken krijgen met tientallen warme en droge periodes, wat tot gevolg heeft dat oor een dalende oogst er minder grondstof is voor bier. 
16/10 18u45  Jan Roos blijkt ambassadeur van tabakslobbyHij zou vanuit een vorm van idealisme de strijd aangaan tegen betutteling en vertrutting van Nederland. Een paar weken geleden lanceerde de gesjeesde politicus Jan Roos zijn campagne Nee-derland.
16/10 18u15  'Maastrichts accent vinden we het mooist'Hoewel we maar een klein land zijn, hebben we toch ontzettend veel verschillende accenten. Een onderzoek naar accenten leert ons dat we Maastrichts het mooist vinden. 
16/10 18u15  Hoeveel recht op privacy hebben we eigenlijk?Het is alweer even geleden dat ‘ie werd ingevoerd: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Sinds 25 mei dit jaar geldt voor de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving en hebben wij als burger meer privacyrechten er bij gekregen. Toch weten we er nog maar weinig vanaf, blijkt uit onderzoek van accountantskantoor KPMG. Het nieuws over de AVG was de Nederlanders niet ontgaan, maar van onze nieuwe rechten maken we nog maar weinig gebruik.
16/10 17u30  Waarom Alain Clark zich laat opsluiten tussen de plantenIn een van de drukste winkelstraten van Amsterdam staat nu een oase van rust: de Plant Bathing Studio. Initiatiefnemer Monique Kemperman wil hiermee mensen een plek geven om te ontsnappen aan de drukte in de stad. Verslaggever Ciana Mayam ervaart wat vijftien minuten van baden in planten met je doet. Helaas zonder Alain Clark, die zag ze pas na afloop.  
16/10 17u00  Paleis Soestdijk gaat werkplekken verhurenOp zoek naar een inspirerende werkplek met mooi uitzicht? Dan hebben wij wellicht een goede tip voor je. Paleis Soestdijk gaat namelijk werkruimtes verhuren aan nieuwe ondernemers. De nieuwe eigenaar van het landgoed wil onder meer de garage, de stallen en een statig herenhuis aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn verhuren als studio, kantoor, of atelier.
16/10 16u45  Is deze telefoon slimmer dan jij bent?Het is een heerlijke, warme dag. Vol verwachting staan we samen met andere journalisten midden in Londen. We krijgen elk moment de Mate 20 Pro overhandigd: het nieuwe paradepaardje van Huawei. Eentje die vol zit met kunstmatige intelligentie. De discussies zijn wild. Zal deze smartphone menselijke intelligentie gaan evenaren?
16/10 16u15  Maleisisch eetfestijn? Nee gewoon ontbijt - De ReismeisjesDe Reismeisjes gaan ontbijten in Ipoh Maleisië. Dat is erg uitgebreid en ze leren waarom...
16/10 16u00  'Spijt als we niets doen tegen klimaatverandering'Oud-VN-chef Ban Ki Moon zei dinsdag in de Ridderzaal in Den Haag dat de wereld nu in actie moet komen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Ban was in Den Haag aanwezig bij de presentatie van een nieuwe commissie. Deze commissie het landen helpen met aanpassingen, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld droogtes en zeespiegelstijging. 
16/10 16u00  Al 7500 euro voor ‘blokkeer-Friezen’De Friezen die vorig jaar tijdens de sinterklaasintocht de snelweg blokkeerden, kunnen rekenen op financiële steun van medestanders. Op 14 oktober hebben aanhangers van de zogeheten ‘blokkeer-Friezen’ namelijk een crowdfundactie opgezet om geld in te zamelen. Hiermee willen ze de verdachten betalen voor ieder uur dat ze vastzitten of hun taakstraf uitvoeren.
16/10 15u15  Vergeet jij altijd namen? Hier wat praktische tips!De een is er iets beter in dan de ander, maar het overkomt ons allemaal wel eens. Iemand stelt zich aan je voor en twee seconden later ben je de nieuwe naam alweer vergeten. Wat te doen? Domweg opnieuw vragen komt nogal lullig over, je zal het dus iets subtieler moeten spelen.
16/10 15u15  11 tofste Instagrammable restaurants ter wereldTegenwoordig is het uitzoeken van een hippe locatie om te eten één van de belangrijkste randzaken voor veel mensen als ze een stedentripje of vakantie boeken. En deze hotspots verschijnen dan veelal op de vakantiekiekjes op Instagram. Maar wat zijn nou de restaurants ter wereld die het écht lekker doen op social media? Metro zocht de vijftien leukste voor je uit. 
16/10 14u30  Wim Anker: "Twan Huys gebruikte mij als lokeend"Het Zwarte Pieten over de uitzending van RTL Late Night van afgelopen vrijdag is nog lang niet afgelopen. 
16/10 12u45  7x Zo maak jij mooie foto’s tijdens The Golden Hour!The Golden Hour, het gouden uur of ook wel het magische uur genoemd. Een wat verneukeratieve term, want er zijn twee momenten op de dag dat je ervan kunt genieten… Wat is er zo speciaal aan The Golden Hour? Misschien had je al wel eens van ‘het gouden uur gehoord’, misschien nog niet. Toch kennen we het principe allemaal: het is het eerste en laatste uur zonlicht wat je op een dag ziet. Zonsopkomst en –ondergang dus. En omdat de zon op zulke momenten heel laag aan de hemel staat, heeft dit effect op de lichtinval op jouw blikveld. Schaduwen zijn weinig aanwezig, maar if so dan zijn ze langgerekt en de kleur van het licht lijkt een beetje rood. Fotografietips Prachtig, die bovenstaande foto's. Wil je dat nou ook? Een paar basis trucjes helpen je op weg: Vertrek op tijd. Je moet je gear ook nog instellen voor je begint met fotograferen, dus zorg dat je niet strak op tijd vertrekt. Hoe, wie, wat, wanneer die zon opkomt? Dat kun je zelf berekenen met allerlei apps of je bekijkt het gewoon via http://www.golden-hour.com/ Locatie is alles. Wil je een uitgestrekte vlakte zien of juist een gebouw dat tegen het licht afsteekt? Wil je überhaupt schaduw in beeld? En denk eens na over mist bij meertjes: wil je het lichteffect vastleggen wat daarop schijnt? Keuzes, keuzes, keuzes. Denk goed na over je locatie en probeer te variëren in gebruik. Maak veel foto’s. De zon trekt snel op of onder, dus je kunt er zeker van zijn dat de lichtinval om de haverklap verandert. (aka dat levert ieder moment weer andere foto’s op) Denk na over je positie. Richting de zon fotograferen is lang niet altijd een goed idee om te doen. Maar toen ik (vorige week) de luchtballonnen in Marrakesh wilde fotograferen, had ik niet heel veel keuze. Ze staken zo mooi af tegen de bergen en tegen de opkomende zon. Het bleek een prima keuze en mijn review telefoon (de HTC U12+) maakte er iets moois van. Andersom krijg je weer heel andere plaatjes als je met je rug naar de zon toe gaat staan trouwens! Gear. Zie punt hierboven. Met de juiste gear ben je al een heleboel geholpen. Een statief(je) is trouwens ook fijn om mee te nemen, voor het meest steady shot. En wil je helemaal pro gaan? Neem dan je spiegelreflex camera mee en experimenteer met diafragma (lens wijd open) en witbalans (stel zelf in op situatie of zet ‘m op bewolkt) Leer van anderen. Vraag aan goede fotografen in jouw omgeving hoe zij het doen. Kijk tutorials op YouTube. Of kijk lekker af bij andere #goldenhour foto’s op Instagram. Gewoon doen. Een fijne dooddoener, maar o, zo waar. Doe het gewoon. Bedenk vooraf wat je wilt fotograferen, maar als je er eenmaal bent, klik dan maar raak, want je magische uurtje trekt zo aan je voorbij! Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl
16/10 12u30  New York beleeft heel weekend zonder schietpartijEen heel weekend zonder schietincidenten. Dit lijkt niet heel erg bijzonder, maar dat is het wel degelijk voor de Amerikaanse metropool New York.
16/10 12u30  Zij hebben kans op een plek op de troonHet Britse koningshuis maakte maandag bekend dat prinses Meghan Markle, vrouw van prins Harry, zwanger is. Verwacht wordt dat Harry en Meghan in het voorjaar van 2019 ouders worden van het inmiddels achtste achterkleinkind van koningin Elizabeth II. Heeft het kind van prins Harry en prinses Meghan een kans op een plek op de troon van het Verenigd Koninkrijk? Metro legt het je uit!
16/10 12u15  Zij hebben kans op de een plek op de troon van het VKHet Britse koningshuis maakte maandag bekend dat prinses Meghan Markle, vrouw van prins Harry, zwanger is. Verwacht wordt dat Harry en Meghan in het voorjaar van 2019 ouders worden van het inmiddels achtste achterkleinkind van koningin Elizabeth II. Heeft het kind van prins Harry en prinses Meghan een kans op een plek op de troon van het Verenigd Koninkrijk? Metro legt het je uit!
16/10 11u45  Leven gered met AED van Jeroen ZoetEen voetballer van Veendam 1894 zakte onlangs op het veld in elkaar, het was een acute hartstilstand. Gelukkig was er een gloednieuwe defibrillator die hem weer bij kennis kon krijgen.
16/10 09u15  'Ex-verslaafde word je nooit'De eerste Landelijke Dag Verslavingskunde staat in het teken van herstel. Dat is volgens Rianne Kasander ook de rode draad in alle behandelingen en activiteiten. Herstellen en terugkeren naar de samenleving, weer mee doen. Mark Lettinga dacht niet dat hij ooit zou herstellen van zijn verslaving, maar toch is hij nu alweer drie jaar clean, zoals hij het zelf omschrijft.
16/10 07u15  Wat te doen voor een mooie wereldbol in 2070?Wat kunnen we allemaal doen om ervoor te zorgen dat we in, pak ‘m beet, het jaar 2070 nog op een prachtige wereldbol kunnen leven? Wat voor oplossingen kunnen we bedenken voor thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid? Daarover brainstormen 1800 jongeren vanuit de hele wereld vanaf woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 21 oktober tijdens de One Young World-top in Den Haag. Shell ondersteunt een delegatie van 20 jongeren voor One Young World met een Scholarship Programme. Deze jongeren, onze leiders van de toekomst, spreken in deze bijlage over de prachtige wereldbol die zij over een halve eeuw voor zich zien.
16/10 07u15  Dronken Nederlander valt van balkon in DuitslandEen Nederlandse man lijkt iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. In de Duitse stad Worms viel hij van balkon op zeven meter hoogte af. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar nog wel aanspreekbaar.
16/10 07u00  Drugslab ontdekt bij woningbrand in SittardDe politie heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan na een woningbrand in het Limburgse Sittard. Nadat de brand onder controle was, werd een cocaïnewasserij aangetroffen.
16/10 06u45  Stormy Daniels verliest rechtszaak over tweet TrumpPornoactrice Stormy Daniels heeft een lasterzaak over een tweet van president Donald Trump verloren. Volgens Daniels zette Trump haar op Twitter weg als leugenaar, maar de rechter oordeelde dat de tweet valt onder vrijheid van meningsuiting. En dus geen laster is, zoals de advocaat van Daniels beweerde.
16/10 06u45  Huys reageert op Zwarte Piet-conflictTwan Huys heeft maandagavond een verklaring afgelegd over het Zwarte Piet-conflict in de uitzending van RTL Late Night afgelopen vrijdag. „Niemand is blij met hoe het is gegaan, het was niet onze bedoeling. Heel vervelend', zei Huys in zijn talkshow. 
16/10 06u15  Moord op het consulaatLaat even tot je doordringen: je bezoekt een consulaat om wat stempels te regelen, maar eindigt als stukjes veevoer. Morsdood. Zonder enig spoor van jezelf.
15/10 20u45  Iedereen wil een ov-fiets hurenDe ov-fiets is niet aan te slepen zo populair. Daarom komen er 6000 bij op grote stations
15/10 19u15  Robert Doornbos zorgt voor glimlach tijdens strijd tegen kanker„Papa, vandaag niet naar ziekenhuis?”, vraagt Jada soms aan haar vader. Ze is pas 2,5 jaar en vecht al een half jaar tegen nierkanker. Toch moet voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos elke keer weer zeggen dat ze wel naar het ziekenhuis moeten voor een nieuwe behandeling.
15/10 19u00  Nog nooit zo warm geweest in oktober, is dat erg?Nog nooit eerder is het zo warm geweest in oktober. Maandag werd voor een vijfde dag op rij op weerstation Ell (Midden-Limburg) een temperatuur van 25 graden of meer gemeten. Mogelijk komt er dinsdag een zesde dag bij. Heel fijn dat lekkere zomerweer, maar dat kan niet goed zijn voor onze aarde?
15/10 18u00  Jonge rappers met oude zielMaak het mee, Metro. Als je de landelijke radioreclame van deze krant hebt gehoord, krijg je die slogan niet meer uit je hoofd. Producer Ruben Engel (15) en rapper Matej Holman (15) zitten achter deze spot en brengen nu het nummer All Day uit. Hun gescheurde broeken en sneakers zeggen newskool, maar hun playlists verraden een oude ziel.
15/10 16u30  Afschaffing dividendbelasting nu echt van tafelHet kabinet heeft definitief besloten de dividendbelasting niet af te schaffen. Dat zei premier Mark Rutte maandag na coalitieoverleg. Tegen de maatregel was veel verzet. Het kabinet liet onlangs al weten de maatregel te heroverwegen.
15/10 16u00  Hoe ontstaat een griepepidemie?Zo veel mensen om je heen zijn ziek en er wordt gesproken over een griepepidemie. Maar, wanneer is er eigenlijk sprake van een griepepidemie? En hoe ontstaat dat?
15/10 16u00  Volleybalvrouwen 'ontploffen' weer op social mediaDe volleybalvrouwen staan sinds 2015 jaarlijks in de schijnwerpers gedurende de grote toernooien. Eerst tijdens twee EK’s en de Olympische Spelen en nu laten ze zich gelden op het WK in Japan. Maandag plaatsen ze zich voor de halve finale dankzij een sensationele comeback tegen de Verenigde Staten.
15/10 13u45  77-jarige vrouw drinkt meer dan 60 jaar alleen PepsiEen bejaarde vrouw biecht het geheim op: ze dankt haar goede gezondheid aan niets minder dan de colablikjes van Pepsi. Sinds 1954 drinkt Jackie Page (77) minimaal vier blikjes per dag, sterker nog; het is het enige drankje dat ze lekker vindt. „Maar ik beschouw het niet als een verslaving”, aldus de Britse in The Daily Mirror. 
15/10 13u30  Tips voor de herfstvakantie: roggen en haaien voerenToeristen weten de Kop van Noord-Holland de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk? In deel vier geeft Metro je tips voor de leukste uitjes in de herfstvakantie in de Kop van Noord-Holland. Meer info? Dagjeuitindekop.nl.
15/10 13u15  Last van tentamenstress? Knuffel met puppy's op UvAJe bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt - tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.
15/10 13u00  Zuid-Frankrijk getroffen door noodweer en overstromingenZeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het zuiden van Frankrijk. In de nacht van zondag op maandag viel zo veel regen als normaal in een half jaar valt. 
15/10 12u45  6 geheimen van stressvrije mensenEllenlange to-do lists, uitpuilende agenda’s en altijd een opgejaagd gevoel hebben. Wil je een leven met minder stress? Kijk dan deze geheimen af van stressvrije mensen. 1. Het leven niet te serieus nemen Mensen met weinig stress zijn een ster in relativeren. Ze zien hun problemen in perspectief en maken zich niet druk om kleine dingen. Zoals de trein die een paar minuten vertraging heeft, een lekke band of een vlek in hun lievelingsbroek. Vind je het moeilijk om het leven wat luchtiger te bekijken? Stel jezelf dan de volgende vragen: ‘Is het echt zo belangrijk als ik denk dat het is?’ en ‘Levert het me iets op als ik me hier druk over maak?’ Grote kans dat het antwoord altijd ‘nee’ is. 2. Alles nét iets langzamer doen Mensen die zich niet snel gestrest voelen, hebben vaak één ding gemeen: ze doen alles in hun eigen tempo. Van lopen tot eten. Ze zien het nut niet in van zich haasten en durven te vertragen. Alles nét iets langzamer doen, heeft veel voordelen. Niet alleen voel je je minder druk, je geniet ook meer van alles wat je doet. 3. Niet meer spullen verzamelen dan nodig Minder spullen geeft meer rust in je hoofd. Je hoeft namelijk minder op te ruimen en schoon te maken, waardoor je meer tijd hebt voor de dingen die je belangrijk vindt. Ook voel je je veel relaxter in een huis waar niet alles hutjemutje op elkaar staat en allemaal spullen rondslingeren. Een snelle manier om te minimaliseren is door je af te vragen of je het in het afgelopen jaar wel eens hebt gebruikt. Zo niet, dan kun je het weggegeven of weggooien. De twijfelgevallen stop je in een doos waar je de datum op schrijft. Kijk hier na een paar maanden nog eens kritisch naar. 4. Ruimte maken om te niksen Veel mensen vinden het lastig om te niksen. Niet gek, want alle loze tijd zijn we geneigd op te vullen met onze telefoon. Hierdoor blijft er maar weinig tijd over om te dagdromen en te mijmeren. Tijd om te niksen is juist zo belangrijk. Het helpt je ontspannen, zorgt voor ‘aha’-momenten en maakt je creatiever. Gun jezelf iedere dag minimaal tien minuten even helemaal niks. Leg je telefoon weg en staar naar buiten. 5. Aanwezig zijn in het moment Stress heeft bijna altijd te maken met later of vroeger. Het geheim van mensen met weinig stress is dan ook dat ze zo min mogelijk bezig zijn met het verleden of de toekomst, maar leven in het nu. Wil je ook meer in het moment aanwezig zijn? Roep jezelf dan gedurende de dag terug naar het moment door je te focussen op de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Oefening baart kunst. 6. Eén ding tegelijk doen Ons brein kan zich maar op één ding tegelijk richten. Daarom geeft multitasken stress. Neem jezelf voor om voortaan met je volle concentratie één ding tegelijk te doen en daarna pas door te gaan naar het volgende. Niet alleen voel je je door te monotasken minder gestrest, je bent ook een stuk productiever en hebt meer aandacht voor je omgeving. Mooi meegenomen. OVER ZENZOEKERS Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil je je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl. Bekijk ook: De 7 beste manieren om je leven te versimpelen
15/10 12u45  Gemaskerde gek moordt er op los in HalloweenparkEen seriemoordenaar heeft in Amerika zijn slachtoffers zorgvuldig gekozen tijdens een Halloweenfeest in een themapark. Mocht je al je twijfels hebben om zo’n eng feest te bezoeken, laat staan in een Halloween themapark…
15/10 11u45  Een baaldag van je werk? Soms moet het kunnenWij, Nederlandse werknemers, zijn zeer plichtsgetrouw: we zijn dan ook minder geneigd om een dagje te spijbelen van werk dan veel andere Europeanen. Dat blijkt uit onderzoek van ADP. 
15/10 11u30  Verloving Ariana Grande en Pete Davidson afgeblazenHet zal nog even duren voordat we Ariana Grande in een witte bruidsjurk zullen zien schitteren. Nog geen half jaar nadat de zangeres zich met Pete Davidson heeft verloofd, zijn de twee uit elkaar.
15/10 10u00  Verdien jij te weinig? Zo los je dat op met je baasElke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: wat doe je als je collega meer verdient dan jij? 
15/10 10u00  Hoera! Meghan Markle en prins Harry krijgen een babyHoera! Meghan Markle, de vrouw van prins Harry is in verwachting. De Britse prins Harry en Amerikaanse voormalige actrice Meghan zijn in mei dit jaar getrouwd. 
15/10 09u00  Verwarde vrouw steekt meerdere malen de A12 overIn Zoetermeer heeft de politie zondagavond een verwarde vrouw van de A12 gehaald. De vrouw was meerdere keren de snelweg tussen Zoetermeer en Den Haag overgestoken. 
15/10 09u00  Doornbos zorgt voor lach tijdens strijd tegen kankerIn de rubriek 'In het spoor van...' gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag doen we dat met voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos, die met zijn eigen GP geld ophaalt voor kankerpatiëntjes. Zijn dochtertje Jada van 2,5 jaar vecht tegen nierkanker.
15/10 08u30  Er zijn steeds minder invalkrachten in het onderwijsEr zijn steeds minder invalskrachten in het onderwijs. Grote regionale invalpools voor leraren merken dat ze met steeds minder mensen zijn. Dat komt omdat schoolbesturen de invallers in vaste dienst nemen om hun eigen tekorten op te vullen, waardoor flexibele invallers steeds moeilijker te vinden zijn. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs zeven regionale invalpools.
15/10 08u15  Het gevoel (is er niet)We zitten op een terras tijdens een betrekkelijk zwoele avond. Zo’n avond waarvan we er dit jaar bijna te veel hebben gehad. ‘Het is gewoon een gevoel’, zegt ze naast me. Overduidelijk bedoelende dat ze dat gevoel bij mij niet heeft. ‘Ik vind je wel leuk, ik kan goed met je praten en lachen, maar het gevoel is er niet’, legt ze uit. De ‘it’s not you, it’s me’-routine. Ik kende ‘m al.
15/10 07u45  Parijse politie achtervolgt man in busje na incidentIn de Parijse voorstad Aubervilliers is zondagavond een man met een bestelbus ingereden op voetgangers. Daarbij vielen geen gewonden. Volgens de Franse krant Le Parisien reed de chauffeur na een ruzie met zijn bus de stoep op. Na een wilde achtervolging heeft de politie de chauffeur aangehouden.
15/10 07u30  Win kaarten voor Feyenoord - PECZondag 21 oktober om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen PEC Zwolle. Metro geeft meerdere kaarten weg en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans!
15/10 07u15  Rapport onderzoek de sociale veiligheid bij DefensieDe onafhankelijke commissie-Giebels, die de sociale veiligheid bij Defensie heeft onderzocht, komt maandagochtend met haar eindrapport. Dat onderzoek werd gehouden naar aanleiding van misstanden op de kazerne in Schaarsbergen.
15/10 06u45  1800 jonge knappe koppen gaan voor een betere wereld1800 jongeren komen deze week naar Den Haag voor de tiende One Young World-top. Gaan zij het verschil voor de wereld van 2070 maken?
14/10 23u00  Lees nu al de Metro van morgenDe krant van maandag 15 oktober kun je nu al online lezen! 
14/10 22u45  Cocaïne gestolen van politiebureau CuraçaoHet lijkt bijna onmogelijk, maar dieven op Curaçao lukten het toch: drugs stelen van de politie. In de nacht van zaterdag op zondag stalen ze een grote partij cocaïne van een politiebureau op Curaçao.
14/10 21u15  Advocaat Jenny Douwes: Reactie Twan Huys onjuistWat Twan Huys heeft gezegd over de uitzending van RTL Late Night vrijdagavond, klopt volgens advocaat Wim Anker niet. In RTL Boulevard zei Huys dat vooraf duidelijke afspraken zijn gemaakt met Anker over dat alle partijen van de zwarte pietendiscussie aan tafel zouden zitten, ook Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet. 
14/10 20u00  Bezittingen overleden Playboy-baas worden geveildRuim een jaar nadat de iconische Playboy-eigenaar Hugh Hefner overleed, zal veilinghuis Julien’s Auctions enkele van zijn bezittingen veilen. 
14/10 20u00  Grafstenen mogelijk met opzet vernield met autoZe zijn nog te zien: de bandensporen op het graf en de looppaden. Twee grafstenen in het Brabantse Moergestel zijn zaterdagnacht vernield door een auto, mogelijk met opzet.
14/10 19u15  Bedreigde burgemeester Haarlem bij steunbijeenkomstZo'n tweeduizend Haarlemmers verzamelden zich zondagmiddag op de Grote Markt om steun te betuigen aan hun eigen burgemeester, die is ondergedoken wegens ernstige bedreigingen. Maar tegen alle verwachtingen in verscheen burgemeester Jos Wienen zelf om de Haarlemmers toe te spreken. 
14/10 18u15  Oktober: Het nieuwe zomerschaatsseizoenGierende kinderen, een helderblauwe lucht en een rij zomers geklede gezinnen voor de kassa. Wie de Jaap Eden IJsbaan niet kent, zou het deze warme zondagochtend gemakkelijk kunnen verwarren met een buitenzwembad. Dat het uitzonderlijk warme weer de situatie in een ander daglicht plaatst, blijkt als binnen het vertrouwde ’kling klung’ van ijzers op het ijs galmt. Het schaatsseizoen is wel degelijk begonnen. 
14/10 17u45  Gratis geld voor iedereen die vroeger bijbaantje hadHeb jij als tiener gewerkt als winkelmedewerker, dagbladbezorger of horecamedewerker? Dan bouwde je zonder het waarschijnlijk te weten een pensioen op.
14/10 16u15  Zijn de Azoren het Hawaï van Europa?Weet jij waar de Azoren liggen? Deze groene vakantiebestemming wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd. De Azoren is de plek waar je moet zijn voor een exotische en avontuurlijke vakantie. De eilanden archipel ligt midden in de Atlantische Oceaan op bijna 1400 kilometer van Portugal.
14/10 14u30  Walvis gespot voor de kust van TexelTen noorden van het eiland Texel is een bultrug gesignaleerd. Het zeezoogdier zwemt sinds zondagmorgen rond bij het eiland, meldt de stichting SOS Dolfijn.
14/10 13u30  Temperaturen in Nederland blijven hoog door orkanenEe resten van de tropische orkanen Leslie en Michael zorgen voor extra dagen met hoge temperaturen in ons land. Doordat de voormalige orkanen over Spanje en Portugal trekken, blijft bij ons de warme zuidelijke wind in stand en wordt de nazomerse periode met een paar dagen verlengd, meldt Weerplaza.
13/10 16u00  Urban jungle voor weinig geld met Big2 en PlantsOnPinkWil je ook meer groen in je huis zonder daarvoor rood te staan bij de bank? Plantenliefhebber Lotte van Baalen, van het Instagram-account PlantsOnPink, en rapper Big2 helpen je op weg. In deze aflevering van Ballin' on a Budget leert verslaggever Ciana Mayam een eigen urban jungle bouwen voor weinig geld. 
13/10 13u00  Elf verstopte kinderlijkjes in plafond rouwcentrumDe politie van Detroit deed vrijdag wel een hele lugubere ontdekking. Zij vonden namelijk in een voormalig uitvaartcentrum, na een anonieme tip, de overblijfselen van elf kinderen in het plafond. 
13/10 12u15  Actie Twan Huys RTL Late Night tenenkrommend genoemdTwan Huys wordt met de grond gelijk gemaakt na de RTL Late Night-uitzending van vrijdagavond. Het riep de nodige kritiek op van kijkers en mede-journalisten dat hij Jenny Douwes, tegen afspraken in, met anti-Zwarte Pietactivisten aan tafel zette. Hij had Douwes, het boegbeeld van de 'blokkeerfriezen', beloofd dat ze niet met de activisten aan tafel hoefde. Gedurende de uitzending kwam hij daarop terug en stelde hij voor om beide partijen met elkaar in debat te laten gaan. 
13/10 10u30  Illustrator Joni Kling bestormt de kunst-sceneOntmoet Joni Kling van Studio Kling. Een jonge, autonome kunstenaar en grafisch illustrator die inmiddels hoge ogen gooit in het Rotterdamse. Zien wat zij doet en maakt? Op 2 en 3 november exposeert ze in The Performance Bar aan de Boomgaardsstraat.
13/10 10u15  27 mensen onwel in café Breda: traangas boosdoenerTijdens de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Breda 27 mensen onwel geworden in een café. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis voor verdere controle. Bij een huisartsenpost in de buurt meldden zich ook nog drie mensen. De boosdoener van de chaos in de Bredase kroeg? Er zou er mogelijk met traangas zijn gespoten.
13/10 10u00  Hoe Goslink zelfs muziek haalt uit een deurdrempelZe zeggen weleens: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Als daar iets van waar is, dan is muzikant-kunstenaar-schilder-liedjesschrijver-tekenaar-instrumentbouwer Harm Goslink Kuiper precies het tegenovergestelde.
13/10 09u15  Ocean Cleanup begint: een bezem in soep van plasticHet heeft flink wat voorbereiding gekost, maar na jaren is het bijna zover: The Ocean Cleanup gaat beginnen. Dat betekent dat een deze dagen de Nederlandse 'bezem' begint te vegen in de 'plastic soep'. Daarmee bedoelt men een groot gebied in de Grote Oceaan waar veel plastic aan de oppervlakte dobbert. 
12/10 22u45  Weer een geweldsincident bij 'geloosd' VindicatHet blijft maar misgaan bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Begin oktober werd nog bekendgemaakt dat de RUG en de Hanzehogeschool de banden met de vereniging verbreken voor dit schooljaar. 
12/10 21u45  Jenny D.: 'Hoop dat bestuurders hun huiswerk doen'De rechtbank in Leeuwarden doet op vrijdag 9 november uitspraak in de zaak over de A7-blokkade op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar. De bedenktijd duurt daarmee vier weken, in plaats van de gebruikelijke twee.
12/10 20u45  'Zaanse school vier dagen open door lerarentekort'De onderwijskoepel Zaan Primair zegt niet anders te kúnnen: door het prangende lerarentekort kan een van de basisscholen nog maar vier dagen in de week open. 
12/10 19u30  Winter is coming? Er bestaan nu wollen neuswarmersHet is heel gek om je er nu iets bij voor te stellen (zo kan het zaterdag zomaar 28 graden worden), maar eens zal het weer winter zijn. Met alle kou, sneeuw, regen, wind en snotneuzen van dien. 
12/10 18u30  De herrijzenis van Beau van Erven DorensDonderdagavond sleepte Beau van Erven Dorens na lange tijd niet één maar twee Televizier-ringen in de wacht. Beau's carrière raakte een beetje in het slop toen hij begon bij SBS. In 2015 vetrok hij bij de zender en steeg hij weer in populariteit. Drie jaar later is hij de grote winnaar van het Gouden Televizier-Ster Gala!
12/10 18u00  Man spendeert poen van overleden buurvrouw aan pizzaEen bizar verhaal uit Engeland. Een Britse man die het lichaam van zijn overleden buurvrouw vond, heeft haar pensioen gebruikt. En niet voor zijn rekeningen, maar voor pizza. 
12/10 17u45  Toeristen snappen weghalen ‘I Amsterdam’ nietLanguit liggen op de M, samen zitten in de D en staan op de T die zo hoog is dat je er niet meer af durft. Als jij nog met de rood-witte ‘I Amsterdam’-letters op de foto wilt, moet je snel een dagje Amsterdam plannen. De gemeente wil de befaamde letters namelijk binnenkort weghalen. De letters zouden te veel symbool staan voor de keerzijde van het groeiende aantal toeristen in onze hoofdstad. Metro ging naar het Museumplein en vroeg onwetende toeristen naar hun mening over het besluit.
12/10 17u15  Twentse tongbrekers in de trein: NS omarmt dialectenPak je binnenkort de trein richting het oosten des lands? Grote kans dat je geen fijne dag wordt gewenst, maar een vrolijk ‘ajuus en heanig an’: tot ziens en doe rustig aan. Nu het Nedersaksisch - een groepering van een aantal dialecten - is erkend tot officiële taal, starten NS-conducteurs een proef om te kijken of het omroepen in hun eigen dialect meerwaarde heeft voor de reiziger.
12/10 17u00  Zien we Blake Lively straks weer in een tv-serie?In september was het elf (!) jaar geleden dat we voor het eerst kennis konden maken met Miss Serena van der Woodsen in de stationshal van Grand Central: de legendarische openingsscène van de bekende tv-serie Gossip Girl. Ah, the memories.
12/10 17u00  Stem op jouw favoriete FRESH VIDEO! #16Nieuwe videoclips van Bad Bunny ft. Drake, Camila Cabello, Charli XCX & Troye Sivan, DJ Snake ft. Selena Gomez en Sam Feldt ! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
12/10 16u15  De 7 beste games van 20192019 wordt een vet game jaar. Er zijn zat grote releases die er aan komen. We hebben om alvast in de stemming te komen zeven games om watertandend naar uit te kijken op een rijtje te zetten. 
12/10 15u45  #64 Ze staat uitgebreid te tongen op de dansvloerMaud is begonnen aan haar nieuwe studie Media en Cultuur, waar ze wordt ingedeeld in een groepje met Rochella. En Rochella heeft iets raars, maar Maud kan niet peilen wat. Rochella is lyrisch over haar 'vriendje' en heeft Maud al meerdere keren gezegd dat ze absoluut met haar en haar 'vriendje' die ook dj is mee moet naar ADE. Rochella neemt Maud mee naar het Volkshotel waarbij ze eindelijk kennis maakt met Rochella's vriendje. Tot haar grote schrik blijkt ze Rochella's vriendje maar al te goed te kennen. Het is Levi…
12/10 15u30  19 uur vliegen, zou jij het volhouden?Lees meer >
12/10 15u00  Taak- en celstraffen geëist tegen blokkeerfriezenDe eerste eisen van het Openbaar Ministerie (OM) tegen de blokkeerFriezen worden bekend gemaakt in de rechtbank. Dat zal niet op geldboetes uitlopen, aldus officier van Justitie Peter van der Spek.
12/10 14u30  Je gezondheid bijhouden in een app: nuttig of niet?Een groeiende hoeveelheid apps zorgen ervoor dat men tegenwoordig heel makkelijk en snel in de gaten kan houden hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel stappen je zet. Komt dit gemak onze gezondheid ten goede, of werkt het juist averechts en bezorgt het niet halen van het juiste aantal stappen, of de juiste hoeveelheid calorieën voor stress?
12/10 14u00  Nog niet eerder zo warm geweest op 12 oktoberHerfst? Het lijkt wel zomer. Op 12 oktober is het nog niet eerder zo warm geweest op één van de huidige KNMI-weerstations als deze vrijdag. Om 13.10 uur werd het in Ell 24 graden, aldus Weeronline. 
12/10 13u30  Michiel Veenstra neemt in stijl afscheid van 3FMLees meer >
12/10 13u15  Nieuw in het Liskwartier: Osteria LizOp de hoek van de Berkelselaan en Bergselaan, waar voorheen café Van der Kolk zat en daarvoor DOEN, valt weer wat te drinken en te eten. Sinds een week huist Osteria Liz in het karakteristieke hoekpand.
12/10 13u15  Rotterdam op RTL4: ‘De Beste van Nederland’RTL4 presenteert deze zondag 14 oktober om 16.00 uur een speciale uitzending van ‘De Beste van Nederland’. In deze uitzending, geproduceerd door het productiebedrijf Stay in Touch Media, komen de ‘hotspots’ van Rotterdam voorbij. Omdat Rotterdam razend populair is geworden in de afgelopen jaren, vindt het Rotterdamse productiebedrijf het de hoogste tijd om een eerbetoon aan deze bijzondere stad te geven.
12/10 13u00  Hatsikidee, met de bus naar FabeltjeslandHoewel al jaren niet meer op de ‘kijkbuis’, is de Fabeltjeskrant opnieuw mateloos populair. Met een tentoonstelling in LP2, een vertelling over de oorsprong van het beroemde kinderprogramma in het Bibliotheekcollege op 19 oktober én een theatrale bustour naar de bakermat van Fabeltjesland, het Rotterdamse Vreewijk.
12/10 12u30  Tiener zwaargewond door killerclownDe 16-jarige Cheyenne reed eerder deze week nietsvermoedend rond op haar scooter, totdat ze ineens werd opgeschrikt door een zogenaamde 'killerclown'. De tiener viel van haar scooter en lag zwaargewond op de grond. 
12/10 12u15  Kroeshaar: Te mooi om te verbergenWaarom hebben zwarte vrouwen moeite om hun eigen, natuurlijke afrohaar te omarmen? Die vraag onderzoekt Sherina Leerdam in de documentaire The Big Chop. Drie vrouwen vertellen aan Metro welke opmerkingen zij kregen over hun haar. ,,Het is me weleens geadviseerd om mijn haar minder 'alternatief' te dragen voor sollicitatiegesprekken.'
12/10 12u15  Flirten met vrouwen is te gevaarlijkHet wordt inderdaad wel ongezellig zo. En de sfeer is meteen verpest. Maar ja, wat moet je dán als je verkracht, aangerand of een ongewenste tik op je billen krijgt van een collega? Doen alsof het niet is gebeurd, je mond houden, schuchter mee lachen? Die tijd is gelukkig voorbij. Of nou ja, in ieder geval een heel stuk meer.
12/10 11u45  Orkaan Michael zorgt voor vernietiging in VSOrkaan Michael heeft „onvoorstelbare vernietigingen' aangericht langs de kust van de Amerikaanse staat Florida. Zo omschrijft de gouverneur Rick Perry de schade vrijdag. 
12/10 10u30  Arrestaties Indonesië na babyhandel via InstagramIn Indonesië heeft de politie vier mensen aangehouden die betrokken zijn bij de verkoop van baby's. Dit deden zij via Instagram. 
12/10 10u30  Zeg toerist, kijk ook eens naar...Rolkoffers, Airbnb-gekte, krapte op de fietspaden. Amsterdam heeft het gehad met de grote hoeveelheid bezoekers. Nu uit cijfers van het NBTC blijkt dat het aantal toeristen de komende jaren ook nog eens explosief zal toenemen, wordt opnieuw geopperd om andere Nederlandse steden beter te promoten, zodat toeristen zich meer gaan verspreiden. Maar waar ga je naartoe?
12/10 10u00  NVWA waarschuwt voor 'brandende' hoverboardsIneens was het ‘speelgoed’ er: hoverboards. Je kunt er, met wat balanceerskills, een stuk mee rijden met zo’n 12 km per uur en beweegt je zo op bijna filmische manier voort. Maar daar zitten soms wel risico's aan verbonden.
12/10 09u30  Koop versnipperd Banksy-schilderij gaat gewoon doorVersnipperd of niet, de koop van het Banksy-schilderij Meisje met Ballon gaat gewoon door. Een vrouwelijke Europese kunstverzamelaar kocht het kunstwerk voor 1,2 miljoen euro. Toen de koper het doek binnen dacht te hebben, vernietigde het doek zichzelf met een ingebouwd mechanisme. 
12/10 09u15  'Xtc zou legaal moeten worden'Xtc zou legaal moeten worden, aldus Kees Kramers, internist-klinisch farmacoloog van het Radboudumc in Nijmegen. Legalisering zou volgens hem leiden tot minder criminaliteit en minder dumpen van gevaarlijk chemisch drugsafval, schrijft het Algemeen Dagblad.
12/10 07u30  Fans onder de indruk van Shania Twain in Ziggo DomeNa een afwezigheid van veertien jaar keerde countrysuperster Shania Twain donderdagavond terug naar Nederland. Het was een warm weerzien in de Ziggo Dome met de fans die haar zo gemist hadden. Wie de Canadese zangeres de afgelopen jaren op de voet gevolgd heeft, weet dat ze een eigen show had in Las Vegas, zoals zoveel sterzangeressen die liever niet meer de wereld rondtrekken. Los daarvan trad ze eigenlijk niet meer op. Na de release van haar vorig jaar verschenen album Now besloot Twain toch maar weer op tournee te gaan. De hele trouwe fans proberen zoveel mogelijk concerten mee te pikken. Je weet immers niet wanneer ze weer terugkomt. De scheiding van haar echtgenoot Robert John “Mutt” Lange heeft Twains carrière een voortijdige halt toegeroepen. Iedere scheiding is uiterst emotioneel, maar Lange was ook nog eens Twains producer en de co-auteur van al haar wereldhits. Ze zal er aanvankelijk vast een bittere nasmaak aan overgehouden hebben om na die intense breuk een met haar ex gepende lovesong als ‘You’re Still The One’ te zingen.Autobiografisch Jaren later staat Shania Twain er toch maar mooi weer, met al die countryclassics die ze geschreven heeft met dezelfde man die ook verantwoordelijk was voor hits van Bryan Adams, The Corrs, Def Leppard, Heart, Huey Lewis & The News, AC/DC en nog zoveel anderen. Twain zingt ook nieuw werk dat in lijn ligt met de liedjes van vroeger, maar dezen hebben niet dezelfde hoge kwaliteit. Het optreden van Twain benadert eerder haar Vegas-shows dan een regulier popconcert. De vloer van de Ziggo Dome is ingericht met stoeltjes en de zangeres maakt haar opkomst middenin de zaal, tussen het publiek. Aan de hand van liedjes als ‘Up!’, ‘More Fun’ en ‘I’m Alright’ vertelt Twain een autobiografisch verhaal. Ze speelt daarbij erg in op de nostalgie van haar fans, zeker met de nummers van haar album Come On Over, al refereert ze meer dan eens aan haar pijnlijke scheiding.Playback Ondanks dat ze soms een brok in haar keel krijgt als ze terugkijkt op bepaalde momenten, zit ze niet bij de pakken neer. Ze zit lekker in haar vel en ze is positief. Dat uit zich in een kleurrijke show met zwevende videoblokken. Ze wisselt veelvuldig van outfit, de ene nog kitscheriger dan de andere, net als haar dansers. Vocaal mag Twain er nog steeds zijn, hoewel ze er regelmatig voor kiest om te playbacken. Ach, zal ze denken, Dolly Parton doet het ook en zij is de grootste countryster aller tijden. De fans veren uit hun stoelen bij linedancedeuntjes als ‘Any Man Of Mine’ en ‘Whose Bed Have Your Boots Been Under?’. De pophits ‘That Don’t Impress Me Much’ en ‘Man! I Feel Like A Woman’ behoren tot haar sterkste repertoire, net als haar lieflijke powerballads. Waarin Twain vooral uitblinkt, is haar omgang met haar fans. Ze haalt enkele concertbezoekers het podium op en laat ze hun verhaal doen. Ze weet voor wie ze daar staat. Die momenten zijn minstens zo hartverwarmend als haar ballads.
12/10 07u30  Michiel Huisman over z'n nieuwe en 'bloédenge' serieMetro’s Iris kreeg vijftien minuten met ’s lands-beste (en mooiste)-acteur-abroad Michiel Huisman. Hij speelt de hoofdrol in The Haunting of Hill House, de nieuwe angstaanjagend goede horrorserie op Netflix, maar is zelf ‘spook-sceptisch’ en verklapte iets wat niemand anders van hem weet....
12/10 07u00  Blokkeerders A7 horen strafeisVrijdag horen de 34 Friezen die verdacht worden van de blokkade op de A7 op de dag van de sinterklaasintocht van afgelopen jaar, welke straf het Openbaar Ministerie (OM) tegen ze eist.
12/10 06u45  Langere wachttijd op Schiphol zonder Brexit-dealIndien er een Brexit zonder afspraken komt, dan is de kans groot dat de wachttijd op Schiphol flink kan oplopen. De Britten die nu Nederland binnenkomen zijn ongeveer 25 seconden kwijt aan paspoortcontrole, zonder Brexit-deal kan dit oplopen tot 45 seconden.
12/10 06u30  '16-jarigen gevraagd zich in te laten enten'Mascha Kamphuis van AJN Jeugdartsen liet in het televisieprogramma De Monitor weten dat jeugdartsen voortaan aan zestienjarigen die niet of onvolledig zijn gevaccineerd, kunnen vragen om zich alsnog te laten inenten.
12/10 00u00  Lees de krant van morgen nu al onlineYes! De krant van vrijdag 12 oktober is klaar, gedrukt en is morgenochtend te vinden op onder andere de grote treinstations in Nederland. Benieuwd en nieuwsgierig naar wat er in staat?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Lees de Metro van morgen nu al online18/10 23u45 - Metro: Zo, die is naar de drukker. In de komende uren wordt er weer keihard gewerkt om de groene bakken op de stations te vullen met jullie geliefde Metro-krant! Wat is er allemaal in de Metro van vrijdag 19 oktober te lezen? 
5x Eerste neutrale X op paspoort19/10 07u00 - Metro: Na een lange strijd heeft Leonne Zeegers vrijdag eindelijk een paspoort zonder geslachtsaanduiding gekregen. Ze maakte zich al jaren sterk voor de mogelijkheid om een neutrale 'X' te kiezen, in plaats van een 'V' of een 'M'. Zeegers voelt zich als intersekse persoon man noch vrouw. 
2x Man wil 20.000 pond van winkel na 'racistische ruft'18/10 23u00 - Metro: Een medewerker van de Britse supermarktketen Tesco sleept zijn werkgever voor de rechter nadat een collega een scheet liet in zijn gezicht.
1x Robert Doornbos zorgt voor glimlach tijdens strijd tegen kanker15/10 19u15 - Metro: „Papa, vandaag niet naar ziekenhuis?”, vraagt Jada soms aan haar vader. Ze is pas 2,5 jaar en vecht al een half jaar tegen nierkanker. Toch moet voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos elke keer weer zeggen dat ze wel naar het ziekenhuis moeten voor een nieuwe behandeling.
1x Op stations mag je voorlopig blijven roken18/10 13u45 - Metro: Als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ligt, wordt de roker een paria, zo kopte De Telegraaf donderdagochtend. Met een pakket vergaande maatregelen moet Nederland een volledig rookvrije samenleving worden.
1x De baas kan je helpen met stoppen met roken18/10 14u45 - Metro: Als Hugo Pelzer (nu 39) opstond, ging hij meteen naar buiten om een sigaretje op te steken en een kop koffie te drinken. Een pakje sigaretten ging er op gegeven moment wel doorheen, totdat hij vanuit zijn werk een cursus stoppen-met-roken aangeboden kreeg.
1x Stonede Canadees op de bon uur na legalisatie wiet18/10 18u00 - Metro: Hoewel marihuana sinds woensdag legaal is in Canada, is rijden onder invloed nog steeds een overtreding. De vreugde over de pas ingevoerde legalisatie van softdrugs was voor een automobilist vrij snel voorbij.
1x Preventiepil legt HIV definitief aan de ketting18/10 19u45 - Metro: De zogenaamde PrEP-pil die door duizenden mannen in Australië wordt geslikt laat het aantal nieuwe hiv-overdrachten aanzienlijk slinken. Dit is de belangrijkste conclusie van een onderzoek dat werd uitgevoerd onder een groep homo- en biseksuele mannen.  
1x De leukste dansvloeren? De onontdekte van Desperados18/10 21u30 - Metro: Het was even goed zoeken, maar dan stond je woensdagavond wel opeens op de tofste aftrap van het Amsterdam Dance Event die er was. Desperados gaf als officiële bierpartner van ADE het startsein voor vijf dagen keihard feesten.
1x Hoe mooier de vogel, des te valser de zangstem18/10 22u30 - Metro: Het is je misschien wel eens opgevallen op de kinderboerderij met de bontgekleurde mannetjespauwen. Ze zien er schitterend uit, maar zodra ze hun snavel opentrekken komt er een zeer penetrant gekrijs uit.

Statistieken

Artikels:
34666
Gelezen:
8901
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven