vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Computeridee.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
18/04 14u15  Goed verstaanbaar met Battle Buds van Turtle Beach Gamers zijn vaak aangewezen op grote koptelefoons, omdat microfoons in oordopjes niet de kwaliteit bieden die nodig is in online games. Turtle Beach wil daar verandering in brengen.
18/04 12u15  Nieuwe Xbox lust geen schijfjes Microsoft heeft een nieuwe Xbox aangekondigd. Bijzonder aan de Xbox One S All-Digital Edition is dat er geen fysieke games meer op gespeeld kunnen worden: de console heeft namelijk geen schijfstation meer.
18/04 10u30  Archos Play Tab groot genoeg voor digitale bordspellen Trek jij nog wel eens een bordspel uit de kast? Vast minder vaak dan vroeger, terwijl het zo'n gezellig tijdverdrijf is. Het Franse Archos komt met een hedendaags alternatief.
18/04 09u15  Brexit disaster voor .eu-domeinen Het aantal geregistreerde .eu-domeinen is afgelopen jaar flink gekelderd, meldt EURid. De topleveldomeinregistrar heeft er wel een verklaring voor: het komt vooral door de Brexit.
18/04 09u15  Hoe een game kan helpen bij de heropbouw van de Notre Dame Na de grote brand in de Notre Dame in Parijs wordt er gekeken naar allerlei hulpmiddelen om de ruim 800 jaar oude kerk weer in haar oude glorie te herstellen. Kunnen games een rol spelen? Misschien: het zou zomaar kunnen dat de Assassin’s Creed Unity-versie van het gebouw gebruikt gaat worden bij de heropbouw...
18/04 00u00  Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond Bij de meeste smartphones hebben de camera's aan de achterzijde een hogere resolutie dan die aan de voorkant. De nieuw onthulde Samsung Galaxy A80 heeft echter een uniek kantelmechanisme, waardoor je dezelfde drie camera's zowel voor standaard foto's als voor selfies gebruikt.
17/04 12u15  Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij Van Schiphol naar Frankfurt reizen in slechts een half uurtje, de Hyperloop moet dat in de toekomst mogelijk maken. Om de ontwikkeling ervan te stimuleren, investeert de provincie Noord-Holland nu 50.000 euro in het initiatief.
17/04 10u30  Netflix niet bang voor Apple en Disney Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in het verschiet, verwacht je wellicht dat het zweet bij Netflix al uitbreekt. Concurrentie erbij van twee van de machtigste merken ter werelden. Toch ziet de streamingdienst de toekomst juist met vertrouwen tegemoet.
17/04 00u00  Internet duurder, maar wel sneller Wie geen alles-in-1-abonnement heeft (internet, bellen & televisie) maar alleen internet, is de afgelopen jaren fors meer gaan betalen. Volgens een onderzoek van Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens zijn de tarieven voor internet only de afgelopen 4 jaar met maar liefst 28% gestegen.
16/04 14u15  Insta360 Evo vouwt dubbel voor vr-beelden De Insta360 Evo is een bijzondere camera. De twee lenzen schieten namelijk 180-graden-foto's met 3D-effect.
16/04 12u00  Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …) Nieuws vanuit Den Haag: Logius, de dienst digitale overheid, deelt in zijn jaarverslag over 2018 cijfers over het gebruik van DigiD en MijnOverheid. Spoiler alert: ze nemen in populariteit toe.
16/04 10u15  Jetson Nano is Pi-concurrent van Nvidia De Raspberry Pi krijgt concurrentie uit onverwachte hoek, namelijk van Nvidia. Dat bedrijf ken je van videokaarten maar specialiseert zich de laatste tijd ook in kunstmatige intelligentie.
16/04 00u00  Symfonisk: IKEA boekenplank en lamp zijn Sonos-speakers IKEA en Sonos hebben de handen ineen geslagen voor de Symfonisk-productlijn, die bestaat uit twee speakers in een bijzondere vorm. De ene doet tevens dienst als boekenplank(je), de andere is tevens een lamp.
16/04 00u00  Probeer zelf de operatierobot uit in het Catharina Ziekenhuis Geopereerd worden met behulp van een robot, dat klinkt misschien een beetje eng. Toch is er minder kans op complicaties en gaat het herstel naderhand sneller. Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven laat geïnteresseerden zo'n robot zelf uitproberen.
15/04 11u15  Hackers lazen inhoud e-mails van Outlook-gebruikers Heb jij een account bij Hotmail, Outlook of MSN? Let dan even op of je een mailtje van Microsoft hebt ontvangen. Het bedrijf waarschuwt gebruikers waarvan de inhoud van hun e-mails is ingezien door hackers.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/04 10u30  Update voor Galaxy S10 verbetert vingerafdrukscannerVingerafdrukscanners die in het scherm zelf verwerkt zitten, zijn een relatief nieuwe techniek op smartphone-gebied. Geen wonder dat er her en der nog aan wordt gesleuteld, zoals in het geval van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S10 en S10+.
13/04 00u00  Snel meer opties voor uitstellen Windows 10-updatesWindows 10-updates zijn nogal opdringerig en komen zelden gelegen. Des te vervelender is het dat je weinig controle hebt over de installatie ervan. Daarover hoor je vaak terecht klachten, en Microsoft luistert nu eindelijk mee. Vanaf mei heb je meer opties om updates uit te stellen. Een flinke poos ook.
13/04 00u00  Verloren gewaande Myspace-muziek opnieuw te luisterenVoordat Facebook het stokje overnam, mocht Myspace zich het populairste sociale netwerk ter wereld noemen. Opkomende artiesten gebruikten het medium massaal om hun muziek mee de wereld in te helpen. Een deel daarvan is nu terug te luisteren via het Internet Archive, in de vorm van 1,3 terabyte aan MP3-bestanden.
12/04 10u45  Sharp toont vouwbare smartphone met een twistLopen we straks allemaal met een vouwbare smartphone op zak? Meerdere telefoonfabrikanten duiken op flexibele displays, met Samsung als bekendste naam. Sharp wil ook aan deze trend meedoen en toont een eigen toestel met buigbaar scherm, dat net even anders werkt dan we tot nu toe bij concurrenten zagen.
12/04 09u30  Win een Xtorm Power Bank 10.000 CoreDuurt het opladen van je smartphone altijd een eeuwigheid? Xtorm belooft dat het met zijn Fuel Series 3-powerbanks een stuk vlotter gaat. Deze laders ondersteunen namelijk Quick Charge 3.0.
12/04 00u00  Fxtec Pro1 is BlackBerry-concurrentHet enige merk dat momenteel nog focust op smartphones met fysiek toetsenbord, is BlackBerry. Concurrentie komt er nu uit het Verenigd Koninkrijk in de vorm van de Fxtec Pro1.
12/04 00u00  Hoera! Nooit meer automatisch in een WhatsApp-groepPietje heeft je toegevoegd aan de groep “Kadootje voor schoonmoeder”. Anne-Jasmijn heeft je toegevoegd aan de groep “Woensdagmiddagspeelafspraakjes”. Dat soort meldingen hebben we allemaal wel eens gekregen. En tot nu toe kon je daar niet veel tegen doen …
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond18/04 00u00 - Computeridee.nl: Bij de meeste smartphones hebben de camera's aan de achterzijde een hogere resolutie dan die aan de voorkant. De nieuw onthulde Samsung Galaxy A80 heeft echter een uniek kantelmechanisme, waardoor je dezelfde drie camera's zowel voor standaard foto's als voor selfies gebruikt.
0x Hoera! Nooit meer automatisch in een WhatsApp-groep12/04 00u00 - Computeridee.nl: Pietje heeft je toegevoegd aan de groep “Kadootje voor schoonmoeder”. Anne-Jasmijn heeft je toegevoegd aan de groep “Woensdagmiddagspeelafspraakjes”. Dat soort meldingen hebben we allemaal wel eens gekregen. En tot nu toe kon je daar niet veel tegen doen …
0x Fxtec Pro1 is BlackBerry-concurrent12/04 00u00 - Computeridee.nl: Het enige merk dat momenteel nog focust op smartphones met fysiek toetsenbord, is BlackBerry. Concurrentie komt er nu uit het Verenigd Koninkrijk in de vorm van de Fxtec Pro1.
0x Win een Xtorm Power Bank 10.000 Core12/04 09u30 - Computeridee.nl: Duurt het opladen van je smartphone altijd een eeuwigheid? Xtorm belooft dat het met zijn Fuel Series 3-powerbanks een stuk vlotter gaat. Deze laders ondersteunen namelijk Quick Charge 3.0.
0x Sharp toont vouwbare smartphone met een twist12/04 10u45 - Computeridee.nl: Lopen we straks allemaal met een vouwbare smartphone op zak? Meerdere telefoonfabrikanten duiken op flexibele displays, met Samsung als bekendste naam. Sharp wil ook aan deze trend meedoen en toont een eigen toestel met buigbaar scherm, dat net even anders werkt dan we tot nu toe bij concurrenten zagen.
0x Verloren gewaande Myspace-muziek opnieuw te luisteren13/04 00u00 - Computeridee.nl: Voordat Facebook het stokje overnam, mocht Myspace zich het populairste sociale netwerk ter wereld noemen. Opkomende artiesten gebruikten het medium massaal om hun muziek mee de wereld in te helpen. Een deel daarvan is nu terug te luisteren via het Internet Archive, in de vorm van 1,3 terabyte aan MP3-bestanden.
0x Snel meer opties voor uitstellen Windows 10-updates13/04 00u00 - Computeridee.nl: Windows 10-updates zijn nogal opdringerig en komen zelden gelegen. Des te vervelender is het dat je weinig controle hebt over de installatie ervan. Daarover hoor je vaak terecht klachten, en Microsoft luistert nu eindelijk mee. Vanaf mei heb je meer opties om updates uit te stellen. Een flinke poos ook.
0x Update voor Galaxy S10 verbetert vingerafdrukscanner15/04 10u30 - Computeridee.nl: Vingerafdrukscanners die in het scherm zelf verwerkt zitten, zijn een relatief nieuwe techniek op smartphone-gebied. Geen wonder dat er her en der nog aan wordt gesleuteld, zoals in het geval van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S10 en S10+.
0x Hackers lazen inhoud e-mails van Outlook-gebruikers15/04 11u15 - Computeridee.nl: Heb jij een account bij Hotmail, Outlook of MSN? Let dan even op of je een mailtje van Microsoft hebt ontvangen. Het bedrijf waarschuwt gebruikers waarvan de inhoud van hun e-mails is ingezien door hackers.
0x Probeer zelf de operatierobot uit in het Catharina Ziekenhuis16/04 00u00 - Computeridee.nl: Geopereerd worden met behulp van een robot, dat klinkt misschien een beetje eng. Toch is er minder kans op complicaties en gaat het herstel naderhand sneller. Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven laat geïnteresseerden zo'n robot zelf uitproberen.

Statistieken

Artikels:
34256
Gelezen:
2677
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven