vrijdag 20 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Computeridee.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
20/04 10u15  Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen Het wordt telkens lastiger om nog aan een Windows-smartphone te komen. De laatste modellen zijn nu uitverkocht in Microsofts eigen webshop. Het bedrijf produceert verder geen nieuwe modellen meer.
20/04 09u45  Google focust op sms-opvolger Chat ten koste van Allo Google stopt tijdelijk met het doorontwikkelen van de in 2016 gelanceerde chatapp Allo, om te kunnen focussen op het uitbreiden van de standaard sms-app van Android. Die gaat straks door het leven als 'Chat'.
19/04 14u15  Rylo is een mini-360-graden-camera De zogeheten Rylo is een van de kleinste 360-graden-camera's die je kunt kopen, maar dat is niet het enige bijzondere. Je hoeft namelijk niet constant op te letten of alles wel goed in beeld is.
19/04 10u15  Ook Qualcomm komt met eigen vr-bril U kent Qualcomm als maker van mobiele processoren, maar de firma werkt nu ook aan een eigen virtual reality headset. Die draait uiteraard op een cpu van de fabrikant zelf en werkt zonder smartphone, pc of externe sensoren.
18/04 15u45  Chrome 66 blokkeert automatisch startende video's De nieuwste versie van Chrome zorgt ervoor dat automatisch startende video's in de kiem worden gesmoord, althans wanneer ze ook geluid maken. Daarmee komt er een einde aan een van de meest storende vormen van online reclame.
18/04 11u00  Windows-pc te ontgrendelen met Samsung-smartwatch Waarschijnlijk heb je je Windows-laptop met een wachtwoord, pincode of je vingerafdruk beveiligd. Maar binnenkort kun je deze ook ontgrendelen met de Gear S3- en Gear Sport-smartwatches van Samsung.
18/04 10u30  Microsoft lanceert Windows Defender-extensie voor Chrome Windows Defender beschermt je pc tegen schadelijke bestanden, maar niet tegen malafide websites - tenzij je Edge gebruikt. Daarom lanceert Microsoft nu een Windows Defender-extensie voor Chrome.
18/04 10u00  Aantal smartphones met Android 8.0 Oreo in de lift Het aantal smartphones dat op de nieuwste Android-versie draait, is tussen februari en april flink gestegen. Desondanks draait Android 8.0 (Oreo) nog maar op 4,6 procent van alle Android-telefoons.
17/04 14u15  WSD-F20SC is extra stevige Casio-smartwatch De ProTrek-serie van Casio bestaat uit smartwatches die vooral voor wandelaars interessant zijn. En dan niet het soort dat af en toe een rondje over de Veluwe loopt, maar bijvoorbeeld graag regelmatig de buitenlandse bergen intrekt.
17/04 12u00  Blue screen of death reden uitstel Spring Creators Update Microsoft heeft het uitbrengen van de nieuwste grote Windows 10-update uitgesteld vanwege een bug die zogeheten blue screens of death kon veroorzaken: blauwe schermen met foutmeldingen die de computer doen vastlopen.
17/04 10u15  Nostalgische muismatten van Speedlink Je muismat mag er wel een beetje vrolijk uit zien, vind je niet? Zo denkt Speedlink er in ieder geval wel over.
16/04 16u00  Alle nieuwe functies in Android P Hoewel nog maar weinig smartphones op Android O draaien, staat later dit jaar alweer een nieuwe Android-versie voor de deur. Google werkt momenteel met man en macht aan Android P, en in dit artikel zetten we de belangrijkste nieuwe functies voor je op een rij.
16/04 11u30  'Gmail krijgt zelfvernietigende berichten' Veel apps bieden al de optie aan om berichten te versturen die daarna uit zichzelf verdwijnen, denk aan Snapchat en ProtonMail. Ook Gmail lijkt binnenkort een optie te krijgen voor zelfvernietigende berichten.
16/04 11u00  Sony kondigt Xperia XZ2 Premium met dubbele camera aan De Xperia XZ2 is nog maar net te koop, en toch kondigt Sony nu al een verbeterde versie aan in de vorm van de XZ2 Premium. Het is de eerste smartphone van Sony met een dubbele camera aan de achterzijde.
16/04 10u15  Google test zelfrijdende auto's zonder backup-chauffeur Google-zusterbedrijf Waymo zet binnenkort de volgende stap op het gebied van zelfrijdende auto's, namelijk testritjes zonder een backup-chauffer achter het stuur. Om dat mogelijk te maken, is onlangs de lokale wetgeving aangepast.
Laatste update: vandaag om 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/04 10u00  JPEG XS-bestandsformaat voor video-streaming onthuldJPEG is een populair bestandsformaat voor afbeeldingen, die dankzij de gebruikte compressie weinig schijfruimte in beslag nemen. De makers ervan komen nu met een nieuw formaat, JPEG XS.
14/04 00u00  Windows 10 Spring Creators Update nu beschikbaarMicrosoft rolt de nieuwste Windows 10 Update vanaf vandaag uit naar pc's. Dat blijkt tijdens een test op de redactie van Computer Idee, waar de nieuwe update nu beschikbaar is via Windows Update.
13/04 15u45  Windows Defender ziet uTorrent ineens als virusSommige uTorrent-gebruikers merken op dat Windows Defender het programma als gevaarlijk acht, om het vervolgens als een virus in quarantaine te plaatsen. Waarom dit ineens zo is, is niet duidelijk.
13/04 11u00  LG belooft snellere Android-updatesLG wil zijn telefoons sneller van Android-updates voorzien en opent binnen het bedrijf daarvoor een speciale Software Upgrade Center. Het eerste toestel dat hier baat bij heeft, is de LG G6 uit 2017.
13/04 10u15  Grote makeover voor Gmail op komstGmail ziet er al jarenlang hetzelfde uit, maar krijgt binnenkort een grote makeover met een sterkere focus op productiviteit. Veel nieuwe functies zijn afgekeken van Google's andere e-maildienst Inbox.
13/04 09u30  Win een GSP 500-koptelefoon van SennheiserHet geheim van een goede gaming-koptelefoon? De microfoon! Want niet alleen het geluid hoort mooi te klinken, in online spellen wil je ook dat anderen je duidelijk verstaan. Wat dat betreft zijn de GSP-headsets van Sennheiser een slimme keuze.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Google focust op sms-opvolger Chat ten koste van Allo20/04 09u45 - Computeridee.nl: Google stopt tijdelijk met het doorontwikkelen van de in 2016 gelanceerde chatapp Allo, om te kunnen focussen op het uitbreiden van de standaard sms-app van Android. Die gaat straks door het leven als 'Chat'.
6x Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen20/04 10u15 - Computeridee.nl: Het wordt telkens lastiger om nog aan een Windows-smartphone te komen. De laatste modellen zijn nu uitverkocht in Microsofts eigen webshop. Het bedrijf produceert verder geen nieuwe modellen meer.
2x Blue screen of death reden uitstel Spring Creators Update17/04 12u00 - Computeridee.nl: Microsoft heeft het uitbrengen van de nieuwste grote Windows 10-update uitgesteld vanwege een bug die zogeheten blue screens of death kon veroorzaken: blauwe schermen met foutmeldingen die de computer doen vastlopen.
1x Windows Defender ziet uTorrent ineens als virus13/04 15u45 - Computeridee.nl: Sommige uTorrent-gebruikers merken op dat Windows Defender het programma als gevaarlijk acht, om het vervolgens als een virus in quarantaine te plaatsen. Waarom dit ineens zo is, is niet duidelijk.
1x JPEG XS-bestandsformaat voor video-streaming onthuld16/04 10u00 - Computeridee.nl: JPEG is een populair bestandsformaat voor afbeeldingen, die dankzij de gebruikte compressie weinig schijfruimte in beslag nemen. De makers ervan komen nu met een nieuw formaat, JPEG XS.
1x Sony kondigt Xperia XZ2 Premium met dubbele camera aan16/04 11u00 - Computeridee.nl: De Xperia XZ2 is nog maar net te koop, en toch kondigt Sony nu al een verbeterde versie aan in de vorm van de XZ2 Premium. Het is de eerste smartphone van Sony met een dubbele camera aan de achterzijde.
0x Win een GSP 500-koptelefoon van Sennheiser13/04 09u30 - Computeridee.nl: Het geheim van een goede gaming-koptelefoon? De microfoon! Want niet alleen het geluid hoort mooi te klinken, in online spellen wil je ook dat anderen je duidelijk verstaan. Wat dat betreft zijn de GSP-headsets van Sennheiser een slimme keuze.
0x Grote makeover voor Gmail op komst13/04 10u15 - Computeridee.nl: Gmail ziet er al jarenlang hetzelfde uit, maar krijgt binnenkort een grote makeover met een sterkere focus op productiviteit. Veel nieuwe functies zijn afgekeken van Google's andere e-maildienst Inbox.
0x LG belooft snellere Android-updates13/04 11u00 - Computeridee.nl: LG wil zijn telefoons sneller van Android-updates voorzien en opent binnen het bedrijf daarvoor een speciale Software Upgrade Center. Het eerste toestel dat hier baat bij heeft, is de LG G6 uit 2017.
0x Windows 10 Spring Creators Update nu beschikbaar14/04 00u00 - Computeridee.nl: Microsoft rolt de nieuwste Windows 10 Update vanaf vandaag uit naar pc's. Dat blijkt tijdens een test op de redactie van Computer Idee, waar de nieuwe update nu beschikbaar is via Windows Update.

Statistieken

Artikels:
33003
Gelezen:
16090
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven