donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

DataNews

Verbergen Tonen
21/11 13u30  Imec en NASA gaan medisch toestel testen in gewichtloze toestand Onderzoeksinstelling imec gaat testen of het een experimenteel diagnosetoestel kan gebruiken om de gezondheid van astronauten te monitoren. Het krijgt daar steun voor van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.12 
21/11 13u15  imec krijgt steun van NASA om medisch toestel te testen in gewichtloze toestand Onderzoeksinstelling imec gaat testen of het een experimenteel diagnosetoestel kan gebruiken om de gezondheid van astronauten te monitoren. Het krijgt daar financiële steun voor van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voor.
21/11 12u45  imec krijgt steun van NASA om prototype te testen Onderzoeksinstelling imec krijgt financiële steun van NASA. Daarmee zal imec een experimenteel diagnosetoestel testen dat kan gebruikt worden om de gezondheid van astronauten te monitoren.10 
21/11 12u45  VUB opent innovatiecentrum rond artificiële intelligentie De Vrij Universiteit Brussel (VUB) opent een AI Experience Center, waar bedrijven, non profit-organisaties en beleidsmakers terechtkunnen met hun specifieke vragen rond de toepassingen en het gebruik van artificiële intelligentie (AI).11 
21/11 12u15  Google verstrengt beleid voor politieke advertenties Google gaat strenger toekijken op politieke advertenties. Onder meer duidelijk vervalste beelden of claims worden niet langer toegelaten.12 
21/11 10u45  NTT zet Europees innovatiecentrum in Brussel Na Australië herbergt nu ook de Belgische hoofdstad een klantinnovatiecentrum (CIC) van de Japanse groep NTT Ltd. voor Europa. In deze gloednieuwe ruimte voor co-innovatie kan de bezoeker de nieuwe technologische innovaties bekijken die de groep heeft bedacht en zo worden geïnspireerd om baanbrekende projecten op te zetten in geavanceerde gebieden.
21/11 10u30  Proximus stuurt IoT-dochters samen naar de klant Proximus gaat voortaan haar expertise rond IoT & analytics èn dat van haar dochterbedrijven samen aanbieden. Het resultaat van een overnamepad dat nu vorm krijgt.11 
21/11 10u15  Valt het verdienmodel van Google of Facebook te combineren met privacy? Het advertentiemodel van spelers als Google of Facebook ligt regelmatig onder vuur. Vooral het gebruik - of was het misbruik - van persoonlijke gegevens vormt een heikel punt. Vallen privacy en sociale netwerken met elkaar te rijmen?11 
21/11 10u15  Amnesty International: 'Facebook en Google vormen gevaar voor de mensenrechten' Het op surveillance gebaseerde bedrijfsmodel van Facebook en Google vormt een bedreiging voor het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van denken, het recht op gelijkheid, en het principe van non-discriminatie. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.11 
20/11 18u15  ICT/Digital Project of the Year: dit zijn de genomineerden Samen met de CIO of the Year verkiest Data News donderdagavond ook de ICT/Digital Projects of the Year. Dit zijn de genomineerden verdeeld over twee categorieën.
20/11 17u45  Zal robotisering de IT-tewerkstelling doen dalen? De impact van robotisering op de arbeidsmarkt is niet te onderschatten. Centraal in dat debat staat de vraag of robots een bedreiging dan wel een opportuniteit vormen. Beide, lijkt de consensus zowat te zijn. Daarbij hangt het er als ICT'er maar van af welk profiel u precies hebt en in welke sector u aan de slag bent.
20/11 12u00  'Vrouwelijke ondernemers verdienen een groter stuk van de investeringstaart' 'Als mannen overwegend in andere mannen investeren, lopen ze veel geld mis', schrijft Anna Thomlinson over de scheefgetrokken verhoudingen in het ophalen van durfkapitaal tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers.
20/11 11u45  Studie: 584.000 niet-ingevulde vacatures tegen 2030 Agoria Wallonië roept op om meer te investeren in STEM-richtingen en herscholing, om de veranderingen door de digitalisering op te vangen. Dat zegt de Waalse sectorfederatie naar aanleiding van een brede toekomststudie.
20/11 11u15  Ibanfirst neemt Nederlands betaalplatform over Het Belgische iBanFirst neemt haar Nederlandse concurrent NBWM over. Beide bedrijven leggen zich toe op het vereenvoudigen van valutahandel voor bedrijven en verwerken samen zo'n vijf miljard euro per jaar.
20/11 11u15  Elektrische vliegtuigen gaan racen Elektrische auto's hebben al een eigen raceklasse, de Formule E. Voor drones is er ook een competitie, de Drone Racing League. Nu komt er ook een raceklasse voor elektrische sportvliegtuigen.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 11u00  Officiële site Monero verspreidt malware die cryptomunten kan stelenDe officiële site voor de cryptomunt Monero werd gehackt en verspreidt nu malware die fondsen kan stelen. Dat hebben de mensen achter GetMonero.com zelf gemeld.
20/11 10u45  Nieuwe CEO wil DXC 'herstellen'Mike Salvino, de kersverse CEO van DXC, wil het bedrijf na jaren van zware besparingen weer doen heropleven. Hij geeft daarbij toe dat de IT-dienstverlener al enkele jaren in het slop zit.
20/11 10u45  Officiële site Monero verspreidt malwareDe officiële site voor de cryptomunt Monero werd gehackt en verspreidt nu malware die fondsen kan stelen. Dat hebben de mensen achter GetMonero.com zelf gemeld.
20/11 10u15  Officiële site Monero verspreid malwareDe officiële site voor de cryptomunt Monero werd gehackt en verspreid nu malware die fondsen kan stelen. Dat hebben de mensen achter GetMonero.com zelf gemeld.
20/11 10u00  Disney ontkent dat het gehackt isDisney heeft in een verklaring laten weten dat de servers van het entertainmentbedrijf niet gehackt zijn. Dat deed de onderneming naar aanleiding van berichten over gehackte accounts voor zijn streamingdienst Disney+.
20/11 09u45  Disney ontkent dat het is gehacktDisney heeft in een verklaring laten weten dat de servers van het entertainmentbedrijf niet gehackt zijn. Dat deed de onderneming naar aanleiding van berichten over gehackte accounts voor zijn streamingdienst Disney+.
20/11 08u15  'EU werkt aan cruciale voorwaarde voor 5G'De Europese Unie werkt aan een belangrijke voorwaarde voor het aanleggen van 5G-netwerken in Europa. Bedrijven die meedoen aan de ontwikkeling, kunnen mogelijk worden afgerekend op wetten die in hun thuislanden gelden.
19/11 19u30  Amazon opent aanval op Spotify met gratis muziekstreamingAmazon heeft in de VS, Groot-Brittannië en Duitsland een gratis versie van zijn muziekstreamingplatform Amazon Music gelanceerd. De internetgigant gaat daarmee de concurrentie aan met Spotify, dat al langer gratis streamen met advertenties aanbiedt.
19/11 12u15  Google Assistent is nu ook mannelijkDe Belgische Google Assistent heeft, na de traditionele vrouwenstem, nu ook een mannenstem. Tegelijk kondigt luidsprekerfabrikant Sonos een integratie aan met de Google Assistent.
19/11 12u15  Gaan we steeds meer telewerken?Als het van de aanbieders van mobiele diensten afhangt, springt elke onderneming liever vandaag dan morgen op de kar van het thuiswerk. Zullen tools voor afstandswerk de werkcultuur nog ingrijpender veranderen, schurken we tegen de limieten aan of zien we een revival van het landschapskantoor?
19/11 12u00  Google Assistent nu ook manDe Belgische Google Assistent heeft, na de traditionele vrouwenstem, nu ook een mannenstem. Tegelijk kondigt luidsprekerfabrikant Sonos een integratie aan met de Google Assistent.
19/11 11u45  Microsoft gaat GDPR binnenkort beter nalevenMicrosoft past wereldwijd zijn contractvoorwaarden aan. Het doet dat na klachten van de Nederlandse overheid en de Europese dataregulator dat het bedrijf te onduidelijk is over welke gegevens het verwerkt.
19/11 11u30  Arbeiders voelen zich te weinig betrokken bij de invoering van nieuwe technologieënArbeiders in de maakindustrie zijn benieuwd naar nieuwe technologieën die onder de noemer van industrie 4.0 worden geïntroduceerd, maar maken zich ook zorgen over hoe deze hun job kunnen veranderen. Bovendien voelen ze zich te weinig betrokken bij de invoering van technologische innovaties. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een nieuw onderzoek van de KU Leuven.
19/11 11u15  Keuzemenu 112 werkt niet op oude vaste toestellenWie naar 112 belt krijgt vanaf volgend jaar eerst een keuzemenu. Maar sommige oude vaste toestellen kunnen daar niet mee werken.
19/11 11u00  FBI wil achterdeur in versleutelde communicatieDe FBI, de Amerikaanse federale politiedienst, dringt aan op achterdeurtjes in beveiligde communicatie, en vraagt daarbij de hulp van Interpol, de internationale politie-organisatie.
19/11 11u00  Moederbedrijf van TikTok werkt aan zijn eigen SpotifyByteDance, het Chinese bedrijf achter de populaire videoapp Tiktok, heeft plannen om een eigen muziekstreamingdienst op te richten. Dat schrijft Financial Times. De nieuwe dienst gaat de strijd aan met Spotify en Apple Music.
19/11 10u30  'Geachte minister De Croo, u hebt maar liefst vier redenen om uw schouders te zetten onder een digitale munt zoals Libra'België moet voortrekker worden bij de invoering van een digitale Europese munt, vindt Cedric Loyens. Hij vraagt aan ontslagnemend minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om er zijn schouders onder te zetten.
19/11 10u30  VS geeft Huawei opnieuw drie maanden embargo-uitstelDe Amerikaanse regering geeft Huawei opnieuw drie maanden uitstel. Daardoor kunnen Amerikaanse bedrijven langer producten en diensten afnemen van het bedrijf, maar niet omgekeerd.
19/11 10u00  Patrick Leysen gaat Xylos leidenPatrick Leysen, zoon van oprichter Christian Leysen, gaat vanaf volgend jaar Xylos leiden.
19/11 09u45  Google lanceert eigen platform voor streaming van videospelletjesStadia, het platform van technologiereus Google voor het streamen van videospelletjes, is vandaag gelanceerd in België en dertien andere landen. De dienst belooft gamers de mogelijkheid om op eender welk scherm spelletjes te spelen.
19/11 09u15  Wolters Kluwer integreert Gentse boekhoudsoftwareWolters Kluwer België gaat een samenwerking aan met de Gentse start-up TOCO. Die biedt een digitaal platform aan waarmee boekhouders en ondernemers financiële administratie met elkaar kunnen delen.
18/11 18u00  Spontane staking bij Proximus BruggeBij Proximus Brugge is deze voormiddag een spontane staking uitgebroken naar aanleiding van de aangekondigde hervormingen bij het bedrijf. Telecombedrijf Proximus wil meer digitaliseren en daardoor komen ongeveer 1.900 banen op de helling te staan. Vooral de socialistische vakbond ACOD steunde de staking.
18/11 16u00  Duizenden accounts van Disney+ gehackt en te koop aangebodenDe eerste week van streamingdienst Disney+ is niet helemaal soepel verlopen. Dinsdag waren er bij de grote lancering al technische problemen en in de dagen erna werd bekend dat duizenden accounts zijn overgenomen door kwaadwillende hackers.
18/11 13u45  Microsoft stopt met Cortana voor iOS en AndroidDe mobiele app voor Cortana, Microsofts spraakassistent, zal niet langer wereldwijd ondersteund worden op iOS en Android.
18/11 12u45  Fintechplatform B-Hive wordt stopgezetNa drie jaar komt er een einde aan B-Hive, het platform dat twee miljoen euro overheidsgeld kreeg om voor technologische vernieuwing te zorgen in de Belgische banken-en verzekeringssector.
18/11 11u30  Microsoft stopt met Cortana app voor iOS en AndroidDe mobiele app voor Cortana, Microsofts spraakassistent, zal niet langer wereldwijd ondersteund worden op iOS en Android.
18/11 11u30  Is België te klein voor start-ups?Elke start-up hoopt op korte termijn tot een succesnummer uit te groeien. Om een grotere impact te creëren, richten beginnende tech-ondernemingen de blik al snel richting Silicon Valley en Shanghai. Is ons land te klein om door te groeien?
18/11 10u00  Sociaal kredietsysteem vormt een 'uitdaging' voor Belgische bedrijven in ChinaZakendoen in China is geen evidentie en de plannen van de Chinese regering om vanaf volgend jaar een sociaal kredietsysteem in te voeren voor alle bedrijven, vormt een bijkomende uitdaging. Maar voor Bernard Dewit, voorzitter van de Belgisch-Chinese kamer van koophandel, zijn er misschien ook positieve kanten aan het verhaal. 'Het is ying en yang', zei hij maandag in de marge van de Belgische econ...
18/11 09u45  Apple haalt alle vaping-apps uit App StoreApple heeft 181 aan 'vaping' gerelateerde apps uit zijn App Store gehaald. Het bedrijf verstrengt zijn regels nu er steeds meer onduidelijkheid is over hoe gevaarlijk zo'n e-sigaret is.
18/11 09u30  Iran blokkeert internet na straatprotestenIran heeft in grote delen van het land het internet geblokkeerd. De stap lijkt er te komen na straatprotesten. Burgers betogen al enkele dagen tegen stijgende brandstofprijzen.
16/11 00u30  Politieke advertenties vanaf 22 november niet meer toegestaan op TwitterPolitieke advertenties zijn vanaf vrijdag 22 november niet meer toegestaan op Twitter. Het gaat bijvoorbeeld om betaalde reclame waarbij mensen worden opgeroepen tot het meehelpen aan een campagne of het stemmen voor een bepaalde politicus.
15/11 22u30  Amerikaans Hooggerechtshof buigt zich over geschil tussen Google en OracleHet Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag aangekondigd dat het zich zal buigen over de juridische twist tussen internetgigant Google en softwareconcern Oracle. Het gaat om een belangrijke auteursrechtszaak, en de beslissing kan gevolgen hebben voor de hele software-industrie.
15/11 16u30  Volkswagen verhoogt investeringen in elektrische en zelfrijdende wagensDe Duitse autobouwer Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende vijf jaar wil de onderneming 60 miljard euro aan innovaties uitgeven, 40 procent meer dan bij een eerdere aankondiging.
15/11 12u30  Telenet wil VR-parken naar het buitenland brengenThe Park, uitbater van VR-speelvelden in vier Vlaamse steden, bereidt een expansie voor naar andere Europese landen en naar de Verenigde Staten. Het kreeg daar extra geld voor van aandeelhouder Telenet, schrijft De Tijd.
15/11 11u45  'Internet verhoudt zich tot web zoals telefoonnetwerk tot faxtoestel''De technologische vooruitgang van het web bracht vele mogelijkheden, en daarbij vele nieuwe vragen', schrijft Ruben Verborgh naar aanleiding van zijn college voor de Universiteit Van Vlaanderen over communicatie, het internet en het wereldwijde web.
15/11 11u30  Werkt het wereldwijde web ook op Mars?Kun je je leven voorstellen zonder internet? Niet snel even iets opzoeken op wikipedia, geen emails of whatsapp meer, zelfs geen Universiteit van Vlaanderen-podcast om je pendeluren mee door te brengen. Gelukkig zijn we overal en altijd 'verbonden' als we dat willen. En wat met de toekomst wanneer Elon Musk de eerste Mars-kolonies heeft gebouwd? Zou het internet daar ook werken? Prof. Ruben Verbor...
15/11 11u15  'De inhaalbeweging van clouddiensten in België is eindelijk ingezet''2020 wordt voor velen een scharnierjaar, waarbij de migratie naar de cloud tegelijk de motor voor de digitale transformatie wordt', schrijft Kristof Van der Stadt.
15/11 11u00  Maakt de cloud onze lokale datacenters overbodig?IaaS, PaaS, SaaS: de cloud kent vele gezichten. Leveranciers pleiten met argumenten als wendbaarheid, functionaliteit en productiviteit voor een allesomvattende migratie. Is de zwanenzang van het lokale datacenter ingezet of ziet de toekomst er eerder hybride uit?
15/11 10u00  Elysia uitgeroepen tot snelst groeiende technologiebedrijf van BelgiëElysia, de Waalse start-up rond het meten van radio-actieve samenstellingen, wint de zesde editie van Deloitte's Technology Fast 50. In die rangschikking bekroont de consultant de snelst groeiende technologiebedrijven van het land.
15/11 08u30  Duitsland: 'Iedereen moet toegang krijgen tot betaalchip iPhones'De Duitse regering heeft een wetsvoorstel ingediend dat Apple en andere bedrijven moet dwingen om verschillende betaaldiensten toegang tot hun infrastructuur te geven in ruil voor een vergoeding.
15/11 08u15  Ook Motorola heeft een opvouwbare telefoonNa Samsung en Huawei komt ook Motorola met een opvouwbare smartphone. De Motorola Razr kost in de Verenigde Staten net geen 1.500 dollar. Dat is minder dan 1.400 euro. De prijs in Europa is nog niet bekend.
15/11 04u45  Amazon noemt toekenning van megacontract van Pentagon aan Microsoft niet 'objectief'Het e-commercebedrijf Amazon is niet te spreken over de beslissing van de Amerikaanse regering om een contract voor clouddiensten ter waarde van 10 miljard dollar toe te kennen aan Microsoft. Amazon was ook lang in de race voor dat contract.
14/11 16u15  BMW-CEO Oliver Zipse: 'Elektrische mobiliteit zal enorm groeien'BMW opende vandaag zijn centrum voor elektrischebatterijentechnologie in München. 'Dit is slechts een start. De elektrische mobiliteit zal een enorme groei kennen. Vanaf volgend jaar zal ons elektrisch aanbod jaarlijks met 30 procent stijgen. Dat is de hoogste groei ooit. Wij willen de beste van de wereld zijn.' Dat zegt Oliver Zipse, de CEO van BMW, bij de opening.
14/11 15u45  Boeing vervangt robots door mensenBoeing laat een deel van de bouw van vliegtuigen voortaan uitvoeren door mensen, waar het vroeger vertrouwde op robots. Mensen blijken nauwkeuriger dan de robots, zegt een woordvoerder van de Amerikaanse vliegtuigmaker.
14/11 13u00  Nest Hub: een lijstje om in te kaderenWe hebben er wat langer op moeten wachten dan de inwoners van onze buurlanden, maar een aantal slimme luidsprekers van Google is nu eindelijk ook officieel in België verkrijgbaar. De meest interessante speaker heeft zich vermomd als een digitaal fotolijstje en luistert naar de naam Nest Hub. 'Hey Google, wat vinden ze bij Data News van dat gadget?'.
14/11 12u15  Aalst krijgt eerste Belgisch datacenter met Tier 3-certificaatHet datacenter dat LCL momenteel in Aalst aan het neerpoten is, heeft een Tier 3-certificaat gekregen. Dat is een primeur in België. Datacenterspecialist LCL pompt maar liefst 15,5 miljoen euro in het nieuwe rekencentrum.
14/11 11u45  GoIT wil STEM-interesse bij jonge tieners stimulerenBelgië heeft er nog een nieuw STEM-initiatief bij. Het goIT-programma van TCS wil bij leerlingen van 10 tot 12 jaar de interesse voor Science, Technology, Engineering en Mathematics stimuleren.
14/11 11u30  Franse operator lijft Belgische 3StarsNet inDe Belgische VoIP-leverancier 3StarsNet is overgenomen door het Franse Sewan. Die doopt 3StarsNet meteen om tot Sewan België.
14/11 10u15  Palo Alto Networks komt met end-to-end netwerkbeveiligingPalo Alto Networks kondigt een end-to-end beveiligd netwerkplatform aan. Het gaat om een uitbreiding van het bestaande netwerkbeveiliging.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Google verstrengt beleid voor politieke advertenties21/11 12u15 - DataNews: Google gaat strenger toekijken op politieke advertenties. Onder meer duidelijk vervalste beelden of claims worden niet langer toegelaten.
12x Imec en NASA gaan medisch toestel testen in gewichtloze toestand21/11 13u30 - DataNews: Onderzoeksinstelling imec gaat testen of het een experimenteel diagnosetoestel kan gebruiken om de gezondheid van astronauten te monitoren. Het krijgt daar steun voor van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
11x Amnesty International: 'Facebook en Google vormen gevaar voor de mensenrechten'21/11 10u15 - DataNews: Het op surveillance gebaseerde bedrijfsmodel van Facebook en Google vormt een bedreiging voor het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van denken, het recht op gelijkheid, en het principe van non-discriminatie. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
11x Valt het verdienmodel van Google of Facebook te combineren met privacy?21/11 10u15 - DataNews: Het advertentiemodel van spelers als Google of Facebook ligt regelmatig onder vuur. Vooral het gebruik - of was het misbruik - van persoonlijke gegevens vormt een heikel punt. Vallen privacy en sociale netwerken met elkaar te rijmen?
11x Proximus stuurt IoT-dochters samen naar de klant21/11 10u30 - DataNews: Proximus gaat voortaan haar expertise rond IoT & analytics èn dat van haar dochterbedrijven samen aanbieden. Het resultaat van een overnamepad dat nu vorm krijgt.
11x VUB opent innovatiecentrum rond artificiële intelligentie21/11 12u45 - DataNews: De Vrij Universiteit Brussel (VUB) opent een AI Experience Center, waar bedrijven, non profit-organisaties en beleidsmakers terechtkunnen met hun specifieke vragen rond de toepassingen en het gebruik van artificiële intelligentie (AI).
10x imec krijgt steun van NASA om prototype te testen21/11 12u45 - DataNews: Onderzoeksinstelling imec krijgt financiële steun van NASA. Daarmee zal imec een experimenteel diagnosetoestel testen dat kan gebruikt worden om de gezondheid van astronauten te monitoren.
9x NTT zet Europees innovatiecentrum in Brussel21/11 10u45 - DataNews: Na Australië herbergt nu ook de Belgische hoofdstad een klantinnovatiecentrum (CIC) van de Japanse groep NTT Ltd. voor Europa. In deze gloednieuwe ruimte voor co-innovatie kan de bezoeker de nieuwe technologische innovaties bekijken die de groep heeft bedacht en zo worden geïnspireerd om baanbrekende projecten op te zetten in geavanceerde gebieden.
9x imec krijgt steun van NASA om medisch toestel te testen in gewichtloze toestand21/11 13u15 - DataNews: Onderzoeksinstelling imec gaat testen of het een experimenteel diagnosetoestel kan gebruiken om de gezondheid van astronauten te monitoren. Het krijgt daar financiële steun voor van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voor.
1x Nest Hub: een lijstje om in te kaderen14/11 13u00 - DataNews: We hebben er wat langer op moeten wachten dan de inwoners van onze buurlanden, maar een aantal slimme luidsprekers van Google is nu eindelijk ook officieel in België verkrijgbaar. De meest interessante speaker heeft zich vermomd als een digitaal fotolijstje en luistert naar de naam Nest Hub. 'Hey Google, wat vinden ze bij Data News van dat gadget?'.

Statistieken

Artikels:
30529
Gelezen:
26773
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven