woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
19/12 08u30  Omnisci gebruikt GPU computing voor brute rekenkracht Vierhonderd miljoen tweets doorzoeken op een specifieke hashtag? Dertien miljard records over afgelegde scheepvaartroutes doorploegen en de resultaten visualiseren? Daar doet Omnisci nauwelijks een fractie van een seconde over. De start-up uit San Francisco haalt zijn brute rekenkracht voor immersive data exploration uit GPU computing.
18/12 15u15  MapD gebruikt GPU computing voor brute rekenkracht Vierhonderd miljoen tweets doorzoeken op een specifieke hashtag? Dertien miljard records over afgelegde scheepvaartroutes doorploegen en de resultaten visualiseren? Daar doet MapD nauwelijks een fractie van een seconde over. De start-up uit San Francisco haalt zijn brute rekenkracht voor immersive data exploration uit GPU computing.
18/12 13u15  Baas Duitse internetpolitie vindt Huawei-ban voorbarig De baas van de Duitse internetpolitie spreekt zich in een opmerkelijk artikel uit tegen een ban van Huawei-producten. De man vindt een verbod voorbarig, zo meldt weekblad Der Spiegel.
18/12 12u45  Baas Duitse internetpolitie vindt Huawei ban voorbarig De baas van de Duitse internetpolitie spreekt zich in een opmerkelijk artikel uit tegen een ban van Huawei-producten. De man vindt een verbod voorbarig, zo meldt weekblad Der Spiegel.
18/12 12u30  Niet Facebook maar vooral Instagram zorgde voor Russische inmenging De Russische beïnvloeding die er voor zorgde dat Donald Trump aan de macht kwam, werkte vooral goed op Instagram. Bovendien werkten de Russen niet enkel met advertenties, maar ook met authentiek ogende groepen en memes om te misleiden.
18/12 11u45  Twitter waarschuwt voor mogelijke staatshack Twitter zegt dat het ongebruikelijk internetverkeer heeft opgemerkt dat mogelijk van staatshackers komt. Het kwam daarop uit bij een onderzoek naar een security bug.
18/12 10u15  Cloud fleurt resultaten Oracle op Oracle ziet zijn omzet twee procent stijgen, dat is vooral te danken aan de omzet uit cloud services en licentieondersteuning.
18/12 08u45  Nederland gaat jonge hackers begeleiden De Nederlandse Politie en justitie hebben voor jonge hackers een speciaal programma ontwikkeld om hen op het juiste pad te krijgen en houden. Het gaat om een pilot met de naam Hack_Right, waaraan het afgelopen halfjaar elf jongeren hebben meegedaan.
18/12 07u15  'Google-plan zoekmachine China in ijskast' De plannen van Google voor een speciale gecensureerde zoekmachine van Google zijn in de ijskast gezet. Het privacyteam van de techreus heeft intern geklaagd niet op de hoogte te zijn gesteld, waarna het project is stilgelegd, schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Intercept.
17/12 17u30  DataCamp haalt 25 miljoen dollar op Het Belgisch-Amerikaanse DataCamp verveelvoudigt zijn financiering in één klap. Het bedrijf haalt maar liefst 25 miljoen dollar op.
17/12 17u00  Nutanix wil met Frame alles 'SaaS-ificeren' Eender welke software in een browser. Met die slagzin slaagt Frame erin elke applicatie te SaaS-ificeren, zelfs al is die applicatie helemaal niet voor gebruik via de cloud gemaakt. Dat deed een licht opgaan bij Nutanix. Door Frame over te nemen profileert Nutanix zich nog net iets scherper als specialist in cloud computing.
17/12 16u15  Nieuwe voorzitter voor BeCommerce De Belgische sectorvereniging voor webwinkels krijgt begin volgend jaar een nieuwe voorzitter. Jan Vereecke volgt Patricia Ceyssens op.
17/12 12u15  Samsung doet het voortaan toch zonder hoofdtelefoonaansluiting Samsung, dat regelmatig lacht met het feit dat de iPhone geen headphone jack meer heeft, heeft dan toch een toestel zonder de aansluiting op de markt gebracht.
17/12 11u45  Orange kampt even met internetproblemen Telecomoperator Orange had maandagochtend enkele uren af te rekenen met problemen voor mobiel en vast internet. Dat bevestigt de woordvoerster. De problemen zijn ondertussen van de baan.
17/12 11u30  Ierland gaat nieuwste facebookflater onderzoeken De Ierse dataregulator gaat de nieuwste fout van Facebook, waarbij private foto's zichtbaar waren voor apps, nader onderzoeken.
Laatste update: vandaag om 8u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/12 10u15  Vine-medeoprichter Colin Kroll (35) overledenEén van de oprichters van videoplatform Vine is zondag overleden. De 35-jarige Colin Kroll werd even na middernacht dood aangetroffen in zijn appartement in New York.
17/12 08u45  De techdoden van 20182018 voelt aan als een bijzonder lang jaar. Het was dan ook het jaar waarin Cambridge Analytica de techwereld op zijn kop zette, waarin de GDPR werd ingevoerd én waarin in de VS netneutraliteit uit de wet haalde. Dit zijn de bedrijven, evenementen en technologische snufjes die we in dat lange jaar vaarwel zeiden.
17/12 08u15  V-ICT-OR maakt blauwdruk voor Vlaamse smart cityDe Vlaamse ICT-organisatie V-ICT-OR heeft een referentiearchitectuur ontwikkeld voor de ideale smart city. Het vernieuwde portaal vlavirgem.be wil de ICT-maturiteit van lokale besturen helpen verhogen.
17/12 07u30  'Investeerder in de markt voor McAfee'Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat flink hoger ligt dan 4,2 miljard dollar.
14/12 20u30  Facebook deelde te veel foto's door bug, 6,8 miljoen gebruikers getroffenTussen 13 en 25 september zijn door een bug in de app van Facebook meer foto's van 6,8 miljoen gebruikers gedeeld met apps van derden dan zou mogen.
14/12 16u15  Waarom ook een musical een wifi-netwerk nodig heeftIn Puurs draait momenteel '40-45' op volle toeren. De spektakelmusical zet schermen, licht, geluid en een heuse trein in om het publiek mee te sleuren in het verhaal. Een productie, zo blijkt, met een stevige technische kant. 'Je krijgt zoiets pas aan de praat als er een deftig netwerk onder draait.'
14/12 13u15  Microsoft wil 10.000 Belgische kinderen digitale vaardigheden bijbrengenMicrosoft lanceert het initiatief 'DigiKids'. Samen met een aantal partners wil het Amerikaanse technologiebedrijf 10.000 kinderen van Belgische scholen laten kennismaken met de basisprincipes van artificiële intelligentie en coderen.
14/12 12u45  Verizon worstelt met Yahoo en AOLDe overname van Yahoo en AOL heeft moederbedrijf Verizon niet de gehoopte verwachtingen ingelost. Het bedrijf schrijft daar 4,6 miljard dollar voor af.
14/12 12u30  Commerciële passagiersvlucht bereikt voor het eerst 'de ruimte'Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf van de Britse miljardair Richard Branson, heeft bij een testvlucht een hoogte van 82,7 kilometer bereikt. Volgens de definitie van de Amerikaanse luchtmacht is het raketvliegtuig daarmee (eventjes) in de ruimte geweest.
14/12 12u15  'Apple gedwongen tot regeling met Qualcomm'Apple zou zich gedwongen voelen een schikking te bereiken met chipfabrikant Qualcomm in hun langslepende patentconflict. Qualcomm wist onlangs te bewerkstelligen dat China een verbod oplegde op de verkoop van oudere iPhone-modellen in verband met de patentkwestie.
14/12 11u45  Belgische start-up levert emotieherkenning aan Franse gendarmerieDe Franse Nationale Rijkspolitie gaat de emoties van de bezoekers in haar gebouwen analyseren. Het gebruikt daarvoor technologie van een startup uit Louvain-La-Neuve.
14/12 10u45  YouTube verwijdert 58 miljoen video'sTussen juli en augustus heeft YouTube in totaal 58 miljoen video's verwijderd en 224 miljoen reacties weggehaald. Meestal gebeurt dat automatisch, maar dat lukt niet bij elk type video.
13/12 16u45  Test Aankoop: 'Invoering slimme meter moet worden uitgesteld'De aanhoudende problemen met het centraal datasysteem voor verbruiksgegevens in de energiesector, maken dat de invoering van de slimme meter uitgesteld moet worden. Dat zegt consumentenorganisatie Test Aankoop.
13/12 16u15  Samsung sluit Chinese smartphonefabriekSamsung sluit een van haar smartphonefabrieken in China. Het bedrijf heeft een tegenvallende verkoop in de regio en kijkt naar India.
13/12 16u15  Digitaal platform helpt epilepsie-patiënten om hun ziekte te trackenVan alle aandoeningen is epilepsie één van de moeilijkst te behandelen. Om het zorgtraject tenminste op heldere data te stoelen ontwierp de Brusselse start-up Helpilepsy een tool die aanvallen registreert en de neuroloog zo een inkijk biedt in het probleem.
13/12 15u00  Digitaal platform helpt epilepsie-patiënten hun ziekte te trackenVan alle aandoeningen is epilepsie één van de moeilijkst te behandelen. Om het zorgtraject tenminste op heldere data te stoelen ontwierp de Brusselse start-up Helpilepsy een tool die aanvallen registreert en de neuroloog zo een inkijk biedt in het probleem.
13/12 14u00  Innovatie in de vastgoedsector: plaatsbeschrijving opmaken kan voortaan digitaalVastgoedsite Immoweb heeft een app ontwikkeld die het veel eenvoudiger maakt om de plaatsbeschrijving van een huurwoning op te stellen. Het tijdsstip ervan wordt geregistreerd in een blockchain, zodat achteraf geen discussie meer mogelijk is.
13/12 13u30  Innovatie in de vastgoedmarkt: plaatsbeschrijving opmaken kan voortaan digitaalVastgoedsite Immoweb heeft een app ontwikkeld die het veel eenvoudiger maakt om de plaatsbeschrijving van een huurwoning op te stellen. Het tijdsstip ervan wordt geregistreerd in een blockchain, zodat achteraf geen discussie meer mogelijk is.
13/12 12u30  Samsung sluit Chinese smarpthonefabriekSamsung sluit een van haar smarpthonefabrieken in China. Het bedrijf heeft een tegenvallende verkoop in de regio en kijkt naar India.
13/12 12u15  Duizenden lagere schoolkinderen bouwen hun eerste robotDe tweede editie van WeGoSTEM bleek een schot in de roos. In totaal deden 88 scholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië mee: bijna 5.000 kinderen bouwden zo hun eerste robot.
13/12 12u00  Helpilepsy geeft inzicht in je epilepsieVan alle aandoeningen is epilepsie één van de moeilijkst te behandelen. Om het zorgtraject tenminste op heldere data te stoelen ontwierp de Brusselse start-up Helpilepsy een tool die aanvallen registreert en de neuroloog zo een inkijk biedt in het probleem.
13/12 11u15  Apple bouwt nieuwe campus in TexasApple gaat één miljard dollar investeren in een nieuwe campus in Austin (Texas). Het investeert ook tien miljard dollar in nieuwe datacenters, allemaal in de VS.
13/12 10u45  IT-databank Belgische energiesector opnieuw uitgesteld: Tommelein pleit voor Vlaamse databankAtrias, het IT-project dat alle energiespelers en slimme meters moet verbinden, blijft vertraging oplopen. Intussen vraagt Vlaams Minister Tommelein zich af of het project niet moet herbeginnen, wat nog meer geld zal kosten.
13/12 09u45  SoftBank gooit netwerkapparatuur van Huawei buitenHet Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei Technologies. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur komend jaar door apparatuur van sectorgenoten als Ericsson en Nokia. Dat melden Japanse media.
12/12 12u15  Blockchain laat Antwerpenaar eigen identiteit beherenIn Antwerpen start een blockchainproject dat het beheer van identiteitsgegevens makkelijker en veiliger moet maken. In de loop van 2019 wordt het project uitgewerkt.
12/12 11u45  Groen licht voor nieuwe beursgang DellNa een maandenlang hobbelig parcours heeft Dell Technologies haar slag thuisgehaald. De aandeelhouders van de DVMT-aandelen gaan akkoord met een nieuwe beursgang.
12/12 11u45  Belgische thesis maakt werk van 'kwantumbestendige' cryptografieBELCLIV, de Belgische Club voor Informaticaveiligheid, heeft de thesis van KU Leuven-student Ward Beullens gelauwerd als beste masterthesis die een bijdrage levert tot de beveiliging van informatiesystemen. Zijn werk is in de running om een post-quantum standaard te worden.
12/12 10u45  U zocht dit jaar vooral naar 'WK 2018'De meest populaire zoekterm op Google dit jaar in ons land was 'WK 2018'. Dat blijkt uit de 'Google Year in Search', dat de meest trending zoekopdrachten in ons land in 2018 oplijst. Staan onder meer ook in de top tien: Avicii en de verkiezingen.
12/12 10u45  Zware celstraffen voor Antwerpse havenhackersDe drie Belgische IT'ers die inbraken in de computersystemen van havenbedrijven om drugs uit de haven te krijgen, gaan voor 3 tot 8 jaar de cel in. De rechter geloofde het verhaal niet dat ze door de drugsbende bedreigd en mishandeld werden.
12/12 09u45  CFO Huawei wordt vrijgelaten op borgDe financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Omnisci gebruikt GPU computing voor brute rekenkracht19/12 08u30 - DataNews: Vierhonderd miljoen tweets doorzoeken op een specifieke hashtag? Dertien miljard records over afgelegde scheepvaartroutes doorploegen en de resultaten visualiseren? Daar doet Omnisci nauwelijks een fractie van een seconde over. De start-up uit San Francisco haalt zijn brute rekenkracht voor immersive data exploration uit GPU computing.
1x Commerciële passagiersvlucht bereikt voor het eerst 'de ruimte'14/12 12u30 - DataNews: Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf van de Britse miljardair Richard Branson, heeft bij een testvlucht een hoogte van 82,7 kilometer bereikt. Volgens de definitie van de Amerikaanse luchtmacht is het raketvliegtuig daarmee (eventjes) in de ruimte geweest.
1x Orange kampt even met internetproblemen17/12 11u45 - DataNews: Telecomoperator Orange had maandagochtend enkele uren af te rekenen met problemen voor mobiel en vast internet. Dat bevestigt de woordvoerster. De problemen zijn ondertussen van de baan.
1x 'Google-plan zoekmachine China in ijskast'18/12 07u15 - DataNews: De plannen van Google voor een speciale gecensureerde zoekmachine van Google zijn in de ijskast gezet. Het privacyteam van de techreus heeft intern geklaagd niet op de hoogte te zijn gesteld, waarna het project is stilgelegd, schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Intercept.
1x Nederland gaat jonge hackers begeleiden18/12 08u45 - DataNews: De Nederlandse Politie en justitie hebben voor jonge hackers een speciaal programma ontwikkeld om hen op het juiste pad te krijgen en houden. Het gaat om een pilot met de naam Hack_Right, waaraan het afgelopen halfjaar elf jongeren hebben meegedaan.
1x Niet Facebook maar vooral Instagram zorgde voor Russische inmenging18/12 12u30 - DataNews: De Russische beïnvloeding die er voor zorgde dat Donald Trump aan de macht kwam, werkte vooral goed op Instagram. Bovendien werkten de Russen niet enkel met advertenties, maar ook met authentiek ogende groepen en memes om te misleiden.
1x Baas Duitse internetpolitie vindt Huawei-ban voorbarig18/12 13u15 - DataNews: De baas van de Duitse internetpolitie spreekt zich in een opmerkelijk artikel uit tegen een ban van Huawei-producten. De man vindt een verbod voorbarig, zo meldt weekblad Der Spiegel.
0x CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg12/12 09u45 - DataNews: De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
0x Zware celstraffen voor Antwerpse havenhackers12/12 10u45 - DataNews: De drie Belgische IT'ers die inbraken in de computersystemen van havenbedrijven om drugs uit de haven te krijgen, gaan voor 3 tot 8 jaar de cel in. De rechter geloofde het verhaal niet dat ze door de drugsbende bedreigd en mishandeld werden.
0x U zocht dit jaar vooral naar 'WK 2018'12/12 10u45 - DataNews: De meest populaire zoekterm op Google dit jaar in ons land was 'WK 2018'. Dat blijkt uit de 'Google Year in Search', dat de meest trending zoekopdrachten in ons land in 2018 oplijst. Staan onder meer ook in de top tien: Avicii en de verkiezingen.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven