zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
22/02 15u00  She Goes ICT: maak kennis met onze twee topsprekers Op She Goes ICT maakt u niet alleen kennis met de nieuwe ICT Woman en Young ICT Lady of the Year, maar ook met twee topsprekers over artificial intelligence. We stellen ze al even aan u voor.
22/02 15u00  Studie maakt brandhout van vingerafdrukken op identiteitskaart Een studie van de onderzoeksgroep Computer Security and Industrial Cryptography (COSIC) van de KU Leuven maakt brandhout van de beslissing van de regering-Michel om digitale vingerafdrukken toe te voegen aan de elektronische identiteitskaart (eID). De maatregel, die in april van kracht gaat, is onduidelijk, overbodig, disproportioneel en bovendien ook nog eens bijzonder risicovol, zo is de vernietigende conclusie.
22/02 13u15  Bowser wordt baas van Nintendo De Amerikaanse tak van Nintendo krijgt een nieuwe baas met een opvallende naam: Bowser. Niet het schildpadachtige monster dat al meer dan dertig jaar lang voorkomt in alle Super Mario-games, maar Doug Bowser.
22/02 12u45  Dense Air Belgium wil meebieden op 5G-frequenties De vierde mobiele 4G-operator? Die bestaat eigenlijk al in ons land, zij het in een wholesale-model. Dense Air Belgium zal ook deelnemen aan de 5G-veiling. 'We hopen dat in de komende weken alsnog een oplossing voor de 5G-impasse gevonden wordt', klinkt het.
22/02 10u15  'Google, dit is geen goed moment om je eigen Nest te bevuilen' Google excuseerde zich deze week omdat het 'vergeten zeggen' was dat er een microfoon ingebouwd zit in haar Nest beveiligingssysteem. 'Zo'n eenvoudige 'sorry' is bij mij niet voldoende om het vertrouwen te herstellen', reageert Data News-hoofdredacteur Kristof Van der Stadt.
22/02 10u00  YouTube haalt ongepaste reacties weg bij kindervideo's YouTube heeft meer dan vierhonderd kanalen verwijderd vanwege het plaatsen van ongepaste, pedofiele reacties op onschuldige filmpjes. Duizenden van zulke opmerkingen zijn ook weggehaald. Bij tientallen miljoenen filmpjes met kinderen kunnen geen reacties meer worden geplaatst, laat moederbedrijf Google weten.
22/02 08u45  Btw op digitale kranten wordt afgeschaft De federale regering wil een btw-tarief van nul procent instellen op digitale kranten en tijdschriften, zo meldt minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) . Het btw-tarief op e-book wordt in het wetsvoorstel eveneens verlaagd: van 21 naar 6 procent. Op die manier worden de tarieven van de digitale en papieren publicaties gelijkgeschakeld.
22/02 08u45  Atos wil verder onderhandelen over outsourcing Atos wil verder overleggen met de vakbonden. Dat laat het bedrijf weten nadat werknemers van het bedrijf donderdagochtend een protestactie startten om geplande outsourcing van bedienden van telecomdochter Unify. Werknemes gaan vrijdag alvast terug aan ht werk.
22/02 08u15  Pinterest op weg naar de beurs De socialenetwerksite Pinterest is op weg naar de beurs, zo schrijft de Wall Street journal op basis van bronnen vertrouwd met het dossier. Het digitale prikbord heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.
22/02 08u15  Nieuw onlineplatform verenigt hobbykoks met hongerige buurtbewoners Houd je van koken en wil je daar graag een centje mee bijverdienen? Of bak je er net zelf niet zoveel van, maar snak je wel naar vers bereid eten?
21/02 15u15  Nieuwe onlineplatform verenigt hobbykoks met hongerige buurtbewoners Houd je van koken en wil je daar graag een centje mee bijverdienen? Of bak je er net zelf niet zoveel van, maar snak je wel naar vers bereid eten?
21/02 14u45  Belgische NGO aanvaardt voortaan ook cryptomunten Memisa, een medische NGO actief in Afrika en India, gaat voortaan ook giften in drie cryptomunten aanvaarden.
21/02 12u15  Itsme laat nu ook wettelijke handtekening op documenten toe Een digitale, wettelijke handtekening zetten onder documenten kan je nu ook met je smartphone. Itsme biedt de Sign-functionaliteit aan op platformen van Connective, Doccle, Isabel Group en Luxtrust.
21/02 12u15  Google vergeet te melden dat Nest beveiligingssysteem ingebouwde microfoon heeft Google's Nest Secure beveiligingssysteem blijkt dan toch een ingebouwde microfoon te hebben, ook al stond die aanvankelijk niet vermeld in de specificaties.
21/02 11u45  HCL Technologies transformeert IT bij EDF Luminus HCL Technologies heeft een 5-jarig contract beet bij energieleverancier EDF Luminus voor een grootschalige IT-transformatie: een belangrijke deal voor HCL in ons land.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 11u15  Dure smartphones raken maar moeilijk verkochtDe wereldwijde smartphoneverkoop lijkt stil te vallen. Goedkope toestellen doen het nog goed, maar de dure exemplaren verkopen slecht. Vooral de iPhone krijgt zware klappen.
21/02 11u15  Gentse Zentrick verkocht aan Amerikaans bedrijfDe Gentse specialist in videotechnologie Zentrick is vorige week verkocht aan het Amerikaanse DoubleVerify dat de overname nu bekend maakt. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.
21/02 10u45  Nieuwe CEO bij Flow PilotsDewi Van De Vyver wordt de nieuwe CEO van het Antwerpse ICT-bedrijf Flow Pilots. Ze vervangt Koen Pellegrims, die nu binnen Flow Pilots innovatie en business development voor zijn rekening neemt.
21/02 10u15  Tesla-baas weer in de fout met tweetElon Musk heeft zichzelf wederom in verlegenheid gebracht met een bericht op Twitter. De topman van automaker Tesla was dit keer te snel met het versturen van een bericht op het sociale medium. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto's van het merk online.
21/02 10u00  Droneverbod Britse luchthavens uitgebreidGroot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van 5 kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op 1 kilometer.
20/02 21u15  Samsung brengt deze zomer haar vouwbare smartphone uitSamsung heeft tijdens de lancering van de Galaxy S10 meer details vrijgegeven over haar vouwbare smartphone. Die komt er deze zomer aan, maar wordt geen goedkoop toestel.
20/02 20u45  Samsung lanceert drie Galaxy S10-modellenSamsung lanceert de tiende versie van zijn paradepaardje onder de smartphone. De S10e, S10 en S10+ beloven veel zeer sterke specificaties, tot vijf camera's en kunnen zelfs andere toestellen draadloos opladen.
20/02 18u15  De Vlaming grijpt terug naar traditionele nieuwsmediaVoor het eerst sinds 2015 neemt het gebruik van de traditionele nieuwsmedia weer toe. Tv-journaals worden weer meer bekeken, en nieuwswebsites blijven stabiel als belangrijkste digitale bron van nieuws. Vooral jongeren maken de 'shift'. Een vrees voor fake news ligt ten grondslag aan deze kentering, blijkt uit de tiende Digimeter van Imec.
20/02 14u15  'Er zijn heel wat factoren die kunnen verklaren waarom jouw internet zo traag is'Voor de Universiteit Van Vlaanderen buigt computerwetenschapper Robin Marx zich over de vraag of het internet niet sneller gemaakt kan worden.
20/02 13u00  De smartphone heeft onze manier van tv kijken veranderdVoor bijna de helft van de Vlamingen is de smartphone het meest onmisbare scherm geworden, de tv is dat nog voor slechts 5 procent. Dat verandert ons kijkgedrag, zo blijkt uit de Imec Digimeter, die ieder jaar peilt naar het mediagebruik in Vlaanderen.
20/02 12u45  De smartphone heeft ons onze manier van tv kijken veranderdVoor bijna de helft van de Vlamingen is de smartphone het meest onmisbare scherm geworden, de tv is dat nog voor slechts 5 procent. Dat verandert ons kijkgedrag, zo blijkt uit de Imec Digimeter, die ieder jaar peilt naar het mediagebruik in Vlaanderen.
20/02 12u00  EASI breidt uit naar NederlandIT-bedrijf EASI opent een vestiging in het Nederlandse Rossum. Daarmee is het Belgische bedrijf voortaan in zes landen aanwezig.
20/02 12u00  Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro opSweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 11u00  Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro opSweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 10u45  Winamp-eigenaar AudioValley voortaan op Brusselse beursAudioValley, het bedrijf dat onder meer mediaspeler Winamp in handen heeft, noteert vanaf vandaag op Euronext Brussel.
20/02 09u45  4G gaat sneller 's nachts dan 's avondsDe gemiddelde snelheid van 4G varieert niet enkel van de netwerkdekking. Ook het moment van de dag kan een aanzienlijk verschil uitmaken. Al heeft dat een logische verklaring.
20/02 09u15  'Google gaat nieuw datacenter bouwen in Wallonië'Het Amerikaanse technologiebedrijf Google gaat zijn activiteiten in Wallonië binnenkort uitbreiden. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. In Farciennes, in de provincie Henegouwen, komt een nieuw datacenter. Het bedrijf heeft de informatie nog niet bevestigd, maar volgens de krant zouden de plannen in juli officieel groen licht krijgen.
20/02 05u00  Al meer dan 2300 grote drones in BelgiëEr zijn al 2336 grote drones, die tot 150 kilogram wegen, in ons land geregistreerd. Dat bericht De Tijd woensdag, op basis van de federale overheidsdienst Mobiliteit.
20/02 00u15  De Vlaming probeert zijn smartphonegebruik beter onder controle te houdenSteeds meer Vlamingen leggen zichzelf regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden. Zo zegt meer dan een kwart geen smartphone te gebruiken vlak voor het slapen gaan. Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van Imec.
19/02 19u45  Test Aankoop verliest groepsvordering rond oude decoders tegen ProximusProximus heeft van het Brusselse hof van beroep gelijk gekregen in de groepsvordering die Test Aankoop opgestart was rond oude decoders. Dat bevestigen beide partijen na berichten van De Tijd en L'Echo. Volgens het hof was er geen sprake van oneerlijke handelspraktijken vanwege het telecombedrijf.
19/02 18u45  Vingerafdrukken op identiteitskaart straks wellicht in de hele EU verplichtBinnen ruim twee jaar moeten alle overheden in de Europese Unie identiteitskaarten met digitale vingerafdrukken afleveren. Daarover hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten een akkoord bereikt.
19/02 15u30  Nieuw leerplan moet kinderen leren hoe computers 'denken'Het katholiek basisonderwijs wil tegen het schooljaar 2020-2021 al haar scholen laten instappen in een nieuw leerplan en daarin is een prominente rol weggelegd voor computationeel denken. Meer dan leren werken mét een computer gaat het om probleemoplossend, creatief en stapsgewijs denken zoals een computer. De eerste scholen gaan er dit schooljaar al mee aan de slag.
19/02 12u30  Waarom hebben steeds meer bedrijven het over 'de edge'?Alles gaat richting edge. Dat is althans het verhaal dat we steeds vaker horen bij grote bedrijven. Nu bijna iedereen in de cloud zit, moet die cloud naar de verste hoekjes van het land worden uitgerold. Zo'n wolk vol Internet of Things komt echter met zijn eigen uitdagingen. Wie beveiligt dat allemaal?
19/02 12u30  Den Haag begint dit jaar al met uitrol 5GDen Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor slaat de gemeente de handen ineen met T-Mobile.
19/02 12u00  4 miljoen euro voor Leuvense biotech-start-upHet Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
19/02 11u45  4 miljoen euro voor Leuvense biotech start-upHet Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
19/02 11u30  'Er is nood aan meer diversiteit bij de ontwikkelaars die AI-systemen bouwen''Elon Musk misbruikt de misverstanden rond artificiële intelligentie om een doembeeld te schetsen van een AI-apocalyps', schrijft Richard Socher, Chief Scientist bij Salesforce. Hij pleit ervoor om die doemscenario's uit de verre toekomst achterwege te laten en ons te focussen op een oplossing voor een probleem waar AI vandaag al mee kampt: vooringenomenheid in de algoritmes.
19/02 11u00  Facebooks Onavo-app bespioneerde concurrentenEen Britse onderzoekscommissie stelt in een rapport dat de VPN-app van Facebook voor het bedrijf een handige tool was om te weten welke apps het succes van Facebook bedreigen.
19/02 10u45  Facebook's Onavo-app bespioneerde concurrentenEen Britse onderzoekscommissie stelt in een rapport dat de VPN-app van Facebook voor het bedrijf een handige tool was om te weten welke apps het succes van Facebook bedreigen.
18/02 18u15  Israël lanceert vrijdag haar eerste sonde naar de MaanIsraël zal in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst een sonde naar de Maan sturen. Dat heeft de Israëlische organisatie SpaceIL maandag bekendgemaakt.
18/02 18u00  Zionsecurity tombe entièrement entre les mains de SecureLinkSecureLink, qui disposait depuis 2015 d'une participation majoritaire dans Zionsecurity, rachète à présent complètement cette entreprise. Les fondateurs de celle-ci la quittent.
18/02 15u30  Samsung stopt langzaamaan met Blu-ray-spelersSamsung zal in de VS geen Blu-ray-spelers meer verkopen. Een signaal dat de videoschijf stilaan van het toneel verdwijnt.
18/02 15u15  Zionsecurity komt volledig in handen van SecureLinkSecureLink, dat sinds 2015 de meerderheid van Zionsecurity in handen had, neemt het bedrijf nu volledig over. De oprichters verlaten het bedrijf.
18/02 12u45  Pixelvision zet AI in om bedrijven van de juiste data te voorzienDe Limburgse start-up Pixelvision zet artificiële intelligentie in om beelden in data om te zetten, en dat specifiek voor klanten in de retail en automotive.
18/02 12u30  'Nieuwe iPhones worden draadloze opladers'De nieuwe iPhones kunnen worden gebruikt om andere apparaten van Apple draadloos op te laden. Dat schrijft althans de doorgaans goed ingelichte analist, Ming-chi Kuo.
18/02 12u15  Britten willen 'digitale gangsters' zoals Facebook wettelijke gedragscode opleggenEr moet een striktere regulering komen voor sociaalnetwerksites zoals Facebook om ervoor te zorgen dat zij geen vals nieuws verspreiden en zich niet gedragen als 'digitale gangsters'. Dat stellen Britse parlementariërs in een rapport dat maandag werd gepubliceerd.
18/02 12u00  Britten leggen waarschuwingen van VS naast zich neer: 'Huawei is beheersbaar risico'Groot-Brittannië kan de risico's die voortvloeien uit het gebruik van Huawei-apparatuur voor een 5G-netwerk zelf beperken, zodat een verbod van de Chinese techgigant niet nodig is. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.
18/02 11u45  Samsung stopt langzaamaan met Blu-ray spelersSamsung zal in de VS geen Blu-ray spelers meer verkopen. Een signaal dat de videoschijf stilaan van het toneel verdwijnt.
18/02 11u45  Groot-Brittannië legt waarschuwingen van VS naast zich neer: 'Huawei is beheersbaar risico'Groot-Brittannië kan de risico's die voortvloeien uit het gebruik van Huawei-apparatuur voor een 5G-netwerk zelf beperken, zodat een verbod van de Chinese techgigant niet nodig is. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.
18/02 10u30  Apple's nieuwste overname moet Siri populairder maken bij ontwikkelaarsApple heeft heeft een startup overgenomen die bedrijven helpt om spraakgestuurde applicaties te ontwikkelen.
18/02 09u45  Australische parlementshack komt van 'overheidsspeler'Australië heeft maandag een 'gesofisticeerde overheidsspeler' ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de hacking van een informaticasysteem van het parlement, die eerder deze maand aan het licht kwam. Intussen zegt het dat ook verschillende politieke partijen getroffen zijn.
16/02 14u15  Levert Hasseltse diamant de essentiële bouwsteen voor de kwantumcomputer?Onderzoekers van de Universiteit Hasselt en Imec zijn er in geslaagd om een qubit uit artificiële diamant te maken. 'Het grote voordeel van onze diamanten qubits is dat ze elektrisch leesbaar zijn en op kamertemperatuur kunnen werken', zegt professor Milos Nesladek.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Levert Hasseltse diamant de essentiële bouwsteen voor de kwantumcomputer?16/02 14u15 - DataNews: Onderzoekers van de Universiteit Hasselt en Imec zijn er in geslaagd om een qubit uit artificiële diamant te maken. 'Het grote voordeel van onze diamanten qubits is dat ze elektrisch leesbaar zijn en op kamertemperatuur kunnen werken', zegt professor Milos Nesladek.
0x Australische parlementshack komt van 'overheidsspeler'18/02 09u45 - DataNews: Australië heeft maandag een 'gesofisticeerde overheidsspeler' ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de hacking van een informaticasysteem van het parlement, die eerder deze maand aan het licht kwam. Intussen zegt het dat ook verschillende politieke partijen getroffen zijn.
0x Apple's nieuwste overname moet Siri populairder maken bij ontwikkelaars18/02 10u30 - DataNews: Apple heeft heeft een startup overgenomen die bedrijven helpt om spraakgestuurde applicaties te ontwikkelen.
0x Groot-Brittannië legt waarschuwingen van VS naast zich neer: 'Huawei is beheersbaar risico'18/02 11u45 - DataNews: Groot-Brittannië kan de risico's die voortvloeien uit het gebruik van Huawei-apparatuur voor een 5G-netwerk zelf beperken, zodat een verbod van de Chinese techgigant niet nodig is. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.
0x Samsung stopt langzaamaan met Blu-ray spelers18/02 11u45 - DataNews: Samsung zal in de VS geen Blu-ray spelers meer verkopen. Een signaal dat de videoschijf stilaan van het toneel verdwijnt.
0x Britten leggen waarschuwingen van VS naast zich neer: 'Huawei is beheersbaar risico'18/02 12u00 - DataNews: Groot-Brittannië kan de risico's die voortvloeien uit het gebruik van Huawei-apparatuur voor een 5G-netwerk zelf beperken, zodat een verbod van de Chinese techgigant niet nodig is. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.
0x Britten willen 'digitale gangsters' zoals Facebook wettelijke gedragscode opleggen18/02 12u15 - DataNews: Er moet een striktere regulering komen voor sociaalnetwerksites zoals Facebook om ervoor te zorgen dat zij geen vals nieuws verspreiden en zich niet gedragen als 'digitale gangsters'. Dat stellen Britse parlementariërs in een rapport dat maandag werd gepubliceerd.
0x 'Nieuwe iPhones worden draadloze opladers'18/02 12u30 - DataNews: De nieuwe iPhones kunnen worden gebruikt om andere apparaten van Apple draadloos op te laden. Dat schrijft althans de doorgaans goed ingelichte analist, Ming-chi Kuo.
0x Pixelvision zet AI in om bedrijven van de juiste data te voorzien18/02 12u45 - DataNews: De Limburgse start-up Pixelvision zet artificiële intelligentie in om beelden in data om te zetten, en dat specifiek voor klanten in de retail en automotive.
0x Zionsecurity komt volledig in handen van SecureLink18/02 15u15 - DataNews: SecureLink, dat sinds 2015 de meerderheid van Zionsecurity in handen had, neemt het bedrijf nu volledig over. De oprichters verlaten het bedrijf.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven