vrijdag 20 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

DataNews

Verbergen Tonen
20/04 10u45  Duits hooggerechtshof: 'Advertenties blokkeren is volkomen legaal' Advertenties blokkeren en tegen betaling bepaalde ads doorlaten, is volledig legaal. Dat oordeelt het Duitse hooggerechtshof in een rechtszaak tussen mediaconcern Alex Springer en het bedrijf achter Adblock Plus.
20/04 10u45  ZTE: toekomst onzeker als VS sancties doorzet De Chinese telecomfabrikant ZTE reageert op de sancties van de VS. Als die effectief zo blijven dan bedreigen ze het voortbestaan van het bedrijf.
20/04 10u30  Netflix had plannen voor een keten cinemazalen Netflix zou met het idee gespeeld hebben om cinemazalen te kopen. Een en ander zou de reputatie van de streamingdienst in de filmindustrie moeten opkrikken.
20/04 09u15  Melexis-sensoren blijven populair Melexis, de producent van chips voor de autosector, zag de omzet in de eerste drie maanden van het jaar met dertien procent stijgen. Het Ieperse technologiebedrijf blijft bij zijn jaarprognoses.
20/04 08u45  De Backer stelt zich vragen over gezichtsherkenning bij Facebook Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) wil meer duidelijkheid over de gezichtsherkenning die Facebook deze week geïntroduceerd heeft. Dat heeft hij donderdagmiddag gezegd in De Kamer.
19/04 16u30  Belgisch bedrijf ontwerpt grootste mobiele scherm ter wereld Het Belgische bedrijf HD Ledshine lanceert in Denderleeuw het grootste mobiele scherm ter wereld, met een oppervlakte van 114 vierkante meter. Deze zomer wordt het ingeschakeld in Antwerpen voor het WK voetbal in Rusland.
19/04 15u30  Apparaat van Philips laat zorgverleners een echografie uitvoeren via hun smartphone Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft een mobiel apparaatje gelanceerd dat van een smartphone of tablet een echografietoestel maakt. Daardoor is het voor zorgverleners mogelijk om bijvoorbeeld in afgelegen gebieden of al in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis een echografie te nemen en die beelden in realtime te delen en te bespreken.
19/04 13u30  Is het einde van het wachtwoord in zicht? Het World Wide Web Consortium legde een kandidaat-webstandaard vast om in te loggen via biometrische gegevens. Intussen wordt die geïmplementeerd in verschillende browsers en lijkt die op termijn ook het Windows-wachtwoord te zullen gaan vervangen.
19/04 12u30  Microsoft brengt Windows Defender naar Google Chrome Microsoft lanceert een extensie voor Google Chrome, genaamd 'Windows Defender Browser Protection'. Daarmee wil ze haar Chrome-gebruikers beter beschermen tegen phishing.
19/04 11u15  Deloitte: 'Tegen eind dit jaar zullen dubbel zo veel bedrijven gebruik maken van AI' Volgens Deloitte zullen we in 2018 een kantelpunt zien in de ontwikkeling van augmented reality en zal artificiële intelligentie haar doorbraak kennen in de bedrijfswereld. Dat voorspelt het adviesbureau in haar jaarlijks TMT-rapport.
19/04 08u45  Qualcomm start ontslagronde om belofte van 1 miljard besparingen te houden Chipmaker Qualcomm is begonnen met een ontslagronde. Dat kadert in een belofte die het bedrijf aan zijn aandeelhouders maakte om 1 miljard dollar aan kosten te besparen.
19/04 08u15  Intel doekt New Devices afdeling op Intel lijkt zijn ambities voor wearables en augmented reality op te geven. De chipmaker sluit zijn 'devices' groep, volgens techsite The Information.
19/04 07u45  Facebook zou eigen chips willen maken Ook eens ander nieuws van Facebook: het bedrijf zou eraan denken zijn eigen chips te ontwikkelen. De chips zouden gebruikt kunnen worden voor artificiële intelligentie, en in de Oculus VR headsets.
19/04 07u15  'Minen bitcoins levert haast niets op' Het wordt steeds moeilijker om geld te verdienen aan het minen van bitcoins. Als de koers langdurig onder de 8.000 dollar zit, worden de grote delvers gedwongen om de handen ineen te slaan. Dat gaat ten koste van liefhebbers die vanuit hun slaapkamer geld willen verdienen. Zij worden dan uit de markt gedrukt.
19/04 07u00  Facebook wil reikwijdte EU-regels beperken Facebook neemt maatregelen om te voorkomen dat binnenkort bijna al zijn gebruikers onder de nieuwe Europese privacywetgeving vallen. Het internetbedrijf wil dat de regelgeving alleen gaat gelden voor Europese leden.
Laatste update: vandaag om 10u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/04 17u00  Agoria: 'Overschakelen op slimme ledverlichting kan energieverbruik verminderen met 60 procent''Als steden en gemeenten zouden overschakelen op slimme ledverlichting langs de wegen, zou hen dat op termijn 680 miljoen euro kunnen opleveren.' Dat heeft Agoria Vlaanderen berekend. De technologiefederatie lichtte de cijfers woensdag toe op een hoorzitting in het Vlaams Parlement rond openbare verlichting.
18/04 16u15  Na het Facebookschandaal: 11 tips om uw privacy te beschermenDe gegevens van 87 miljoen Facebookgebruikers werden via een simpel quizje doorgespeeld aan het dataminingbedrijf Cambridge Analytica, dat ze inzette voor politieke advertenties. Wat kunt u doen om baas te blijven over uw eigen data?
18/04 12u15  Rusland waarschuwt nu FacebookNa telegram dreigt Rusland nu om ook Facebook in het land te blokkeren. Ze willen dat het sociale netwerk data van Russische gebruikers in Rusland gaat opslaan.
18/04 12u15  'Datamisbruik Cambridge Analytica groter dan gedacht'Het aantal gegevens waar Cambridge Analytica (CA) over beschikte zou veel groter zijn dan oorspronkelijk geschat. Dat zegt voormalig medewerkster Brittany Kaiser in een verklaring aan het Britse parlement.
18/04 11u45  Deze week vraagt Facebook aan iedere Europeaan de toestemming om gezichtsherkenning te gebruikenZes jaar geleden werd het automatisch taggen van Europese Facebook-gebruikers geblokkeerd door privacybezwaren. Nu de GDPR van start gaat, ziet Facebook een opportuniteit om haar gezichtsherkenningssoftware opnieuw in Europa toe te passen. Vanaf deze week krijgen alle Europeanen de expliciete vraag of ze de functie willen activeren.
18/04 11u45  Techbedrijven tekenen 'digitale conventie van Geneve'Een groep van 34 techbedrijven ondertekent het 'Cybersecurity Tech Accord' met als doel om iedereen ter wereld te beschermen van cyberaanvallen.
18/04 11u00  Klusjes-app TaskRabbit offline na 'incident'De app TaskRabbit is uit de lucht na een 'cyberveiligheidsincident'. Bij TaskRabbit kunnen mensen iemand vinden om klusjes in en om het huis uit te voeren, zoals een schoonmaakbeurt of tuinieren, of het in elkaar zetten van een commode of een hoogslaper. De app werd vorig jaar gekocht door IKEA.
18/04 10u00  Apple denkt aan betalende abonnementendienst voor nieuwsNu abonnementen voor muziek, televisie of opslagruimte aan populariteit winnen, zou Apple overwegen om er eentje op te starten voor nieuwberichten.
18/04 09u15  ZTE kan nu ook Android-licentie verliezenNu het ministerie van Handel Amerikaanse bedrijven verboden heeft om nog technologie te verkopen aan ZTE, kan het bedrijf ook zijn Google-licentie verliezen. Dat zou betekenen dat de Chinese smartphonemaker mogelijk geen Android-telefoons meer kan bouwen.
18/04 07u45  Rusland blokkeert AWS, Google Cloud en groot deel van het internet bij jacht op TelegramDe Russische overheid heeft delen van het internet in het land platgelegd in een verregaande poging om Telegram te blokkeren. Dat melden verschillende bronnen.
17/04 13u30  Google ontwikkelt AR-microscoop die kankercellen kan detecterenOnderzoekers van Google hebben een microscoop voorgesteld die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om kankercellen te detecteren en van augmented reality (AR) om ze aan te wijzen.
17/04 12u30  Frankrijk werkt aan eigen berichtendienstNaar aanleiding van het privacyschandaal bij Facebook, is Frankrijk een zelfontwikkeld berichtenplatform aan het uittesten. Tegen de zomer moet het voor alle Franse politici apps als WhatsApp vervangen.
17/04 12u15  AXS Guard gaat 'as-a-Service'Internetbeveiliger AXS Guard biedt vanaf nu zijn diensten aan via een 'as-a-Service' model aan.
17/04 12u15  Tesla stopt opnieuw productie Model 3Tesla zet de productie van het felbegeerde Model 3 voor ongeveer een week stop. Het is de tweede keer sinds januari dat het bedrijf de band stillegt.
17/04 11u15  'Trollen hebben de spelregels van de Vlaamse politiek veranderd'Politieke partijen die anonieme twitteraars betalen om het kiespubliek te beïnvloeden: in de VS en Rusland is dat een courante praktijk. Maar gebeurt het ook in ons land? Minstens één trol - @gelerobbie - stond twee jaar op de loonlijst van de N-VA.
17/04 11u15  Intel gaat security software versnellen via de GPUEen paar maanden na het Spectre en Meltdown debacle, probeer Intel zijn imago op te poetsen met enkele aankondigingen rond security updates. De chipmaker maakt het onder meer mogelijk om de geïntegreerde grafische processors van zijn chips te gebruiken voor het sneller malware opsporen van malware.
17/04 10u30  Cryptoplatform Coinbase breidt uit met overname van Earn.comCoinbase koopt Earn.com. Het zou het platform voor cryptomunten daarbij vooral te doen zijn om het aan boord hijsen van Balaji Srinivasan. Die wordt na de overname CTO bij Coinbase.
17/04 07u15  Groepszaak tegen Facebook om gezichtsherkenningEen rechter in de Verenigde Staten heeft bepaald dat een groep gebruikers een collectieve rechtszaak mogen aanspannen tegen Facebook voor het inzetten van gezichtsherkenningssoftware.
17/04 07u00  Sancties VS tegen smartphonemaker ZTEDe Chinese smartphonemaker ZTE hoeft voorlopig niet meer te rekenen op technologie uit de Verenigde Staten. Het Amerikaanse ministerie van Handel verbiedt Amerikaanse bedrijven de komende zeven jaar onderdelen te verkopen aan ZTE.
17/04 00u00  Netflix groeit naar 125 miljoen gebruikers wereldwijdNetflix heeft er opnieuw een goed kwartaal opzitten. De streamingdienst zag zowel zijn omzet en winst als het aantal gebruikers sterker dan verwacht toenemen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf maandag bekend.
16/04 16u45  Allianz wil veiligheidsstandaard voor mobiele telefoon die gebruikt wordt als autosleutelDe Duitse verzekeraar Allianz, de grootste verzekeringsonderneming in Europa, wil een uniforme veiligheidsstandaard voor mobiele telefoons die gebruikt worden om een auto te openen en te starten. Allianz verwacht dat mobiele telefoons de komende drie tot vijf jaar de rol van autosleutel zullen overnemen in Europa.
16/04 15u15  Hinder bij elektronische betalingenHet netwerk van Worldline ondervindt momenteel moeilijkheden. Verschillende mensen laten weten dat ze geen betalingen kunnen uitvoeren met kredietkaarten.
16/04 13u00  Straks niet meer mogelijk om de eigenaar van een website te achterhalenWhoIS, het protocol om gegevens achter een domeinnaam of IP-adres te achterhalen, nadert zijn einde. Het overtreedt namelijk de General Data Protection Regulation (GDPR) die op 25 mei wordt ingevoerd.
16/04 12u30  Vietnamese cryptoscammers gaan er met 535 miljoen euro vandoorHet team achter het Vietnamese cryptocurrencybedrijf Modern Tech is plots verdwenen na een ICO van ongeveer 535 miljoen euro. Dat is een van de grootste 'exit-scams' van de voorbije jaren.
16/04 12u15  Straks onmogelijk om de eigenaar van een website te achterhalenWhoIS, het protocol om gegevens achter een domeinnaam of IP-adres te achterhalen, nadert zijn einde. Het overtreedt namelijk de General Data Protection Regulation (GDPR) die op 25 mei wordt ingevoerd.
16/04 12u15  Telenet wil 1,3 miljard neertellen voor VOOTelenet zou bereid zijn 1,3 miljard euro te betalen om Waals telecombedrijf VOO over te nemen. Dat vertelt John Porter, CEO van Telenet, in een interview met L'Echo. VOO zelf zegt ondertussen dat het niet te koop is.
16/04 12u00  'Data is de nieuwe chocolade'De grafiek van onze jaarlijkse chocoladeconsumptie vertoont weer een piek, met dank aan de paasklokken. Geert Martens, consultant en chocoladeliefhebber, voorspelt hoe de digitale disruptie onze chocoladeconsumptie zal veranderen.
16/04 11u30  'Xiaomi bij beursgang 100 miljard waard'De Chinese smartphonemaker Xiaomi zou volgende maand naar de beurs trekken. Het bedrijf mikt met die beursgang op een waardering van 65 tot 100 miljard dollar. Dat schrijven de Hong Kong Economic Times en persbureau Bloomberg.
16/04 11u00  Backpage, de inspiratie voor de FOSTA-wet, wordt opgedoektBackpage.com, een online website die voornamelijk bekend staat als spil in de prostitutiemarkt, is dood. De CEO van de site, Carl Ferrer, heeft schuldig gepleit voor sekshandel, en voor het witwassen van geld.
16/04 10u00  NASA lanceert ruimtetelescoop 'Tess' op zoek naar bewoonbare planetenIn de nacht van maandag op dinsdag lanceert NASA de ruimtetelescoop 'Tess' aan boord van een SpaceX Falcon 9. Die zal op zoek gaan naar een mogelijk bewoonbare planeet in het heelal.
13/04 16u45  De snelle digitalisering van de Belgische cultuursector: 'Zeven jaar geleden was de hele sector nog in Excel aan het werken'Digitalisering is er, in de grond, om organisaties efficiënter te maken. Meer doen met minder. En er zijn weinig sectoren waar het zo krap is als in de cultuur. Digitalisering staat hier dan ook al vrij ver, dankzij enkele Belgische start-ups.
13/04 16u00  Verdachte opgepakt op concert door gezichtsherkenningIn China kon de politie een voortvluchtige man arresteren op een concert met zestigduizend aanwezigen. De man werd herkend door een van de vele bewakingscamera's met gezichtsherkenning.
13/04 15u15  Groen wil Zuckerberg naar de Kamer halenDe fractie Ecolo-Groen wil in de Belgische Kamer een hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg. De partij wil meer uitleg over de gegevens van 61.000 Belgen die werden misbruikt.
13/04 12u15  Belgische gamestudio wint BAFTA-awardHet Gentse Larian Studios heeft met het spel Divinity: Original Sin 2 een BAFTA Games Award gewonnen.
13/04 12u15  Russische rechtbank laat Telegram blokkerenEen rechtbank in Moskou heeft beslist dat de telecommunicatie-app Telegram geblokkeerd moet worden in Rusland. De rechter nam die beslissing omdat Telegram geweigerd had de gesprekken van zijn gebruikers vrij te geven aan de Russische inlichtingendienst FSB.
13/04 12u15  KPN voert testen met 5G opDe Nederlandse operator KPN gaat dit jaar vier nieuwe 5G-testen doen. De nieuwe verbindingen worden gebruikt voor praktijktesten op het vlak van landbouw, stedelijke voorzieningen, in de haven en voor verkeer.
13/04 11u45  Spotify neemt start-up over om haar licenties op orde te krijgenSpotify heeft het Amerikaanse Loudr overgenomen, een start-up die onder meer de uitbetalingen voor covernummers regelt.
13/04 11u30  Google's AI kan stemmen isolerenArtificiële intelligentie heeft het - in tegenstelling tot mensen - nog moeilijk om iemands stem te herkennen met veel achtergrondgeluid. Daar wil Google nu verandering in brengen.
13/04 11u30  Volvo heeft eerste elektrische truckVolvo Trucks komt als eerste met een volledig elektrisch aangedreven truck. Die belooft door zijn milieuvriendelijkheid ook beter inzetbaar te zijn.
13/04 11u15  Zweden opent weg die elektrische auto's oplaadt tijdens het rijden's Werelds eerste 'herlaadweg' is aangelegd in Zweden. De weg is uitgerust met een elektrisch railsysteem dat wagens en trucks herlaadt terwijl ze erover rijden.
13/04 10u15  Amerikaanse rechter: Uber-chauffeurs zijn geen werknemersVoor het eerst heeft een Amerikaanse rechter beslist dat chauffeurs van Uber geen werknemers zijn. Dat is een meevaller voor het bedrijf.
13/04 09u45  Database met duizenden naaktfoto's van Vlaamse meisjes ontdektDuizenden naaktfoto's van Vlaamse meisjes, waaronder minderjarigen, staan opgeslagen in een online database. De toegang ertoe wordt uitgewisseld via chatgroepen, dat ontdekte VTM in samenwerking met het Nederlandse RTL. Het parket is een onderzoek gestart.
13/04 07u45  Uber krijgt tik op de vingers om verzwijgen hackTechnologiebedrijf Uber heeft een tik op de vingers gekregen van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) omdat het een grote hack lang heeft achterhouden. De toezichthouder stoort zich vooral aan het feit dat het al de tweede keer is dat Uber zoiets heeft gedaan. Echte maatregelen blijven voorlopig wel uit.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x De Backer stelt zich vragen over gezichtsherkenning bij Facebook20/04 08u45 - DataNews: Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) wil meer duidelijkheid over de gezichtsherkenning die Facebook deze week geïntroduceerd heeft. Dat heeft hij donderdagmiddag gezegd in De Kamer.
5x Melexis-sensoren blijven populair20/04 09u15 - DataNews: Melexis, de producent van chips voor de autosector, zag de omzet in de eerste drie maanden van het jaar met dertien procent stijgen. Het Ieperse technologiebedrijf blijft bij zijn jaarprognoses.
5x Netflix had plannen voor een keten cinemazalen20/04 10u30 - DataNews: Netflix zou met het idee gespeeld hebben om cinemazalen te kopen. Een en ander zou de reputatie van de streamingdienst in de filmindustrie moeten opkrikken.
1x ZTE: toekomst onzeker als VS sancties doorzet20/04 10u45 - DataNews: De Chinese telecomfabrikant ZTE reageert op de sancties van de VS. Als die effectief zo blijven dan bedreigen ze het voortbestaan van het bedrijf.
1x Duits hooggerechtshof: 'Advertenties blokkeren is volkomen legaal'20/04 10u45 - DataNews: Advertenties blokkeren en tegen betaling bepaalde ads doorlaten, is volledig legaal. Dat oordeelt het Duitse hooggerechtshof in een rechtszaak tussen mediaconcern Alex Springer en het bedrijf achter Adblock Plus.
0x Uber krijgt tik op de vingers om verzwijgen hack13/04 07u45 - DataNews: Technologiebedrijf Uber heeft een tik op de vingers gekregen van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) omdat het een grote hack lang heeft achterhouden. De toezichthouder stoort zich vooral aan het feit dat het al de tweede keer is dat Uber zoiets heeft gedaan. Echte maatregelen blijven voorlopig wel uit.
0x Database met duizenden naaktfoto's van Vlaamse meisjes ontdekt13/04 09u45 - DataNews: Duizenden naaktfoto's van Vlaamse meisjes, waaronder minderjarigen, staan opgeslagen in een online database. De toegang ertoe wordt uitgewisseld via chatgroepen, dat ontdekte VTM in samenwerking met het Nederlandse RTL. Het parket is een onderzoek gestart.
0x Amerikaanse rechter: Uber-chauffeurs zijn geen werknemers13/04 10u15 - DataNews: Voor het eerst heeft een Amerikaanse rechter beslist dat chauffeurs van Uber geen werknemers zijn. Dat is een meevaller voor het bedrijf.
0x Zweden opent weg die elektrische auto's oplaadt tijdens het rijden13/04 11u15 - DataNews: 's Werelds eerste 'herlaadweg' is aangelegd in Zweden. De weg is uitgerust met een elektrisch railsysteem dat wagens en trucks herlaadt terwijl ze erover rijden.
0x Volvo heeft eerste elektrische truck13/04 11u30 - DataNews: Volvo Trucks komt als eerste met een volledig elektrisch aangedreven truck. Die belooft door zijn milieuvriendelijkheid ook beter inzetbaar te zijn.

Statistieken

Artikels:
33003
Gelezen:
16090
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven