zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
15/06 05u15  Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.
14/06 16u15  Facebook komt binnenkort met eigen munt: wat mogen we verwachten? Mogelijk onthult Facebook dinsdag de whitepaper waarin de technologie achter haar betaalmiddel uit de doeken wordt gedaan. Grote spelers als PayPal, Mastercard, Visa en Uber zouden op de kar gesprongen zijn.
14/06 11u45  CERN laat Microsoft vallen Onderzoekscentrum CERN gaat de komende jaren afstappen van Microsoft. Het gaat op zoek naar open source alternatieven omdat de licenties te duur worden.
14/06 11u00  Instagram en PSN terug online na storing Sociaal mediaplatform Instagram was vannacht een uur offline voor mijn miljoenen gebruikers. Zusterbedrijven WhatsApp en moederbedrijf Facebook lijken geen hinder te hebben ondervonden van de panne. Ook het PlayStation Network lag in die periode enekel uren stil.
14/06 10u45  Intracto neemt Prophets over Met de overname van Prophets doet Intracto zijn vierde overname dit jaar. Het bedrijf heeft daarmee ook een eerste vestiging in Brussel.
14/06 10u00  Japan bant dronken dronevliegen In Japan zal je Bob moeten zijn als je met drones wilt vliegen. De overheid daar heeft het bij wet verboden om met drones te vliegen als je dronken bent.
14/06 09u45  VMware koopt Avi Networks VMware gaat Avi Networks overnemen. Zo wil het partners en klanten software gedefinieerde application delivery controllers (adc) services leveren.
14/06 02u45  Twitter verwijdert duizenden Iraanse accounts Twitter heeft meer dan 4.700 Iraanse accounts verwijderd, waarvan het bedrijf vermoedt dat er linken zijn met de Iraanse regering.
13/06 21u15  Amazon aangeklaagd voor het meeluisteren met Alexa Amazon is aangeklaagd, omdat medewerkers meeluisteren met wat kinderen tegen de slimme hulp Alexa zeggen. De kinderen en hun ouders hebben daar geen toestemming voor gegeven.
13/06 13u45  Proximus lanceert tv-decoder op Android Als eerste in Europa gaat Proximus haar nieuwe, spraakgestuurde, decoder uitrusten met Android P. Tegelijk stelt het bedrijf een nieuwe tv-interface voor en wordt er een cloud gamingdienst geïntegreerd.
13/06 13u45  Proximus doekt portaalsite Skynet.be op Een groot merk uit de Belgische internetgeschiedenis verdwijnt binnenkort van het web. Proximus doekt op 1 juli zijn portaalsite Skynet.be op, en vervangt hem door het nieuwe tv-portaal proximuspickx.be. De e-mailadressen @skynet.be blijven wel bestaan.
13/06 13u15  La Liga beboet voor app die voetbalsupporters afluistert La Liga heeft van de Spaanse privacywaakhond een boete van 250.000 euro gekregen, omdat ze via een app voetbalsupporters afluistert zonder hen daarover voldoende te informeren. Via de microfoon op hun smartphone probeerde de Spaanse voetbalorganisatie te achterhalen wie naar illegale streams kijkt. La Liga geeft de praktijk toe, maar gaat in beroep tegen de boete.
13/06 10u45  Duitse 5G-veiling levert miljarden op De Duitse overheid heeft bijna 6,6 miljard euro opgehaald met de veiling van spectrumvergunningen voor 5G. Dat meldde het Bundesnetzagentur, dat de veiling organiseerde.
13/06 09u45  DDoS-aanval op Telegram na protesten HongKong Berichtendienst Telegram is slachtoffer geworden van een cyberaanval die vermoedelijk vanuit China is gecoördineerd. Dat heeft Pavel Durov, de topman van het bedrijf donderdag gezegd. Volgens hem is het aanhoudende protest in Hongkong de achterliggende reden.
13/06 09u30  Uber gaat maaltijdleveringen met drones testen Uber test samen met McDonald's de levering van bestellingen via drones. Het bedrijf kreeg voor de tests in de regio van San Diego al groen licht van de autoriteiten.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/06 16u45  Hoe blijven werknemers AI en robots te slim af? 'We moeten investeren in ons brein'Moeten we bang zijn voor artificiële intelligentie? Pikken robots straks al onze banen in? De vrees leeft bij velen maar is ongegrond, zegt neuropsychologe en bedrijfscoach Elke Geraerts in haar boek Authentieke intelligentie. 'Op voorwaarde dat we volop beginnen in te zetten op wat ons onderscheidt van de computer: onze hersenen.'
12/06 15u00  Béatrice de Mahieu leidt voortaan Co.StationCo.Station, een community voor innoverende jonge bedrijven met gedeelde werkplekken, heeft een nieuwe CEO. Béatrice de Mahieu volgt Wouter Remaut op.
12/06 14u30  Asco houdt deuren de hele week gesloten na cyberaanvalHet Zaventemse bedrijf Asco, dat sinds afgelopen vrijdag slachtoffer is van een cyberaanval op zijn servers, heeft de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor de circa 1.000 werknemers verlengd tot vrijdag. Ook de weekendploeg wordt niet verwacht. Dat meldt vakbondssecretaris Jan Baetens (ACV-Metea).
12/06 11u45  Belgisch eHealth-platform valt in de prijzenOp de Sharing and Reuse Conference, een evenement om hergebruik en samenwerking tussen overheden op het vlak van ICT te stimuleren, is een Belgisch overheidsplatform in de prijzen gevallen. Het eHealth-platform kreeg erkenning als samenwerkingsinitiatief met de grootste maatschappelijke impact in Europa.
12/06 10u30  Belgische bedrijven aan kop van digitaal klassement, maar digitale bijscholing van werknemers kan beterDe Belgische ondernemingen staan bovenaan het Europese klassement wat digitalisering betreft. Dat blijkt uit het jaarlijkse DESI-rapport van de Europese Commissie. De werknemers hinken dan weer achterop: op vlak van 'menselijk kapitaal' scoort België maar net boven het Europese gemiddelde.
12/06 10u15  'Chatdienst Slack tot wel 17 miljard waard'Aan Slack hangt bij zijn aanstaande beursgang op 20 juni in New York mogelijk een prijskaartje van 16 miljard tot 17 miljard dollar. Dat meldden ingewijden rond de zakelijke chatdienst.
12/06 10u00  Uber gaat vliegende taxi's testen in MelbourneUber verhuist zijn testen met vliegende onbemande taxi's van Dubai naar Melbourne. De eerst vluchten staan gepland voor volgend jaar.
12/06 09u15  Elektrische auto Audi kan in brand vliegenAudi roept zijn eerste volledig elektrische auto terug naar de garage. De E-Tron kan door een defect in brand vliegen. Voor zover bekend hebben zich nog geen ongelukken voorgedaan.
12/06 07u15  Cisco herdefinieert het netwerkbeheerCisco zet volop in op geautomatiseerd netwerkbeheer op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning. Dat maakt het bedrijf bekend op de eigen ontwikkelaarsconferentie in San Diego.
12/06 06u45  Combell en TransIP fuseren tot team.blueHet Belgische Combell en Nederlandse TransIP fuseren. Daardoor gaan beide hostingbedrijven voortaan verder als team.blue.
11/06 17u00  Amazon onttroont Google als waardevolste merkAmazon is naar de koppositie geschoten op de 'BrandZ Top 100', de lijst waarin onderzoeksbureau Kantar jaarlijks de meest waardevolle merken ter wereld rangschikt.
11/06 16u15  Wachtwoordendatabase zoekt nieuwe eigenaarTroy Hunt, de man achter Have I Been Pwned, gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de wachtwoordendatabase. Hunt wil het project niet opgeven, maar zoekt versterking zodat de dienst haar werk kan blijven doen.
11/06 15u00  Vliegtuigonderdelenproducent Asco gehacktAsco, een bedrijf uit Zaventem dat vliegtuigonderdelen maakt, moet zeker twee dagen de deuren sluiten omdat het getroffen werd door een hack.
11/06 13u45  Video bewerken wordt even makkelijk als tekst bewerkenDe deepfake-technologie, waarbij artificiële intelligentie gebruikt wordt om valse video's te maken, staat weer een stapje verder. Voortaan volstaat een toetsenbord om iemand woorden in de mond te leggen.
11/06 12u30  Wachtwoordendatabase Have I Been Pwned zoekt nieuwe eigenaarTroy Hunt, de man achter Have I Been Pwned, gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar. Hunt wil het project niet opgeven, maar zoekt versterking zodat de dienst haar werk kan blijven doen.
11/06 12u00  Google wil uitzondering op Amerikaans handelsverbod tegen HuaweiGoogle vraagt de Amerikaanse overheid om een uitzonderingspositie op het handelsverbod dat de Verenigde Staten heeft ingesteld tegen Huawei.
11/06 11u30  Salesforce betaalt miljarden voor datavisualisator TableauSalesforce legt 15,7 miljard dollar op tafel voor de overname van Tableau. Het bedrijf focust zich op het visualiseren van data.
11/06 10u30  Fotodatabase Amerikaanse grenscontrole lekt onlineTienduizenden foto's van reizigers van en naar de VS staan online. Een onderaannemer van de Amerikaanse grenscontrole kopieerde de gegevens naar haar eigen netwerk en raakte toen gehackt.
11/06 09u30  Uber voert twee wissels door na matig beursdebuutTwee bestuursleden van technologie- en taxibedrijf Uber worden kort na de slecht verlopen beursgang vervangen. Operationeel directeur Barney Harford en marketingdirecteur Rebecca Messina ruimen het veld.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x DDoS-aanval op Telegram na protesten HongKong13/06 09u45 - DataNews: Berichtendienst Telegram is slachtoffer geworden van een cyberaanval die vermoedelijk vanuit China is gecoördineerd. Dat heeft Pavel Durov, de topman van het bedrijf donderdag gezegd. Volgens hem is het aanhoudende protest in Hongkong de achterliggende reden.
2x Duitse 5G-veiling levert miljarden op13/06 10u45 - DataNews: De Duitse overheid heeft bijna 6,6 miljard euro opgehaald met de veiling van spectrumvergunningen voor 5G. Dat meldde het Bundesnetzagentur, dat de veiling organiseerde.
2x La Liga beboet voor app die voetbalsupporters afluistert13/06 13u15 - DataNews: La Liga heeft van de Spaanse privacywaakhond een boete van 250.000 euro gekregen, omdat ze via een app voetbalsupporters afluistert zonder hen daarover voldoende te informeren. Via de microfoon op hun smartphone probeerde de Spaanse voetbalorganisatie te achterhalen wie naar illegale streams kijkt. La Liga geeft de praktijk toe, maar gaat in beroep tegen de boete.
2x Proximus lanceert tv-decoder op Android13/06 13u45 - DataNews: Als eerste in Europa gaat Proximus haar nieuwe, spraakgestuurde, decoder uitrusten met Android P. Tegelijk stelt het bedrijf een nieuwe tv-interface voor en wordt er een cloud gamingdienst geïntegreerd.
1x Uber gaat maaltijdleveringen met drones testen13/06 09u30 - DataNews: Uber test samen met McDonald's de levering van bestellingen via drones. Het bedrijf kreeg voor de tests in de regio van San Diego al groen licht van de autoriteiten.
1x Amazon aangeklaagd voor het meeluisteren met Alexa13/06 21u15 - DataNews: Amazon is aangeklaagd, omdat medewerkers meeluisteren met wat kinderen tegen de slimme hulp Alexa zeggen. De kinderen en hun ouders hebben daar geen toestemming voor gegeven.
1x Twitter verwijdert duizenden Iraanse accounts14/06 02u45 - DataNews: Twitter heeft meer dan 4.700 Iraanse accounts verwijderd, waarvan het bedrijf vermoedt dat er linken zijn met de Iraanse regering.
1x Instagram en PSN terug online na storing14/06 11u00 - DataNews: Sociaal mediaplatform Instagram was vannacht een uur offline voor mijn miljoenen gebruikers. Zusterbedrijven WhatsApp en moederbedrijf Facebook lijken geen hinder te hebben ondervonden van de panne. Ook het PlayStation Network lag in die periode enekel uren stil.
1x Facebook komt binnenkort met eigen munt: wat mogen we verwachten?14/06 16u15 - DataNews: Mogelijk onthult Facebook dinsdag de whitepaper waarin de technologie achter haar betaalmiddel uit de doeken wordt gedaan. Grote spelers als PayPal, Mastercard, Visa en Uber zouden op de kar gesprongen zijn.
1x Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog15/06 05u15 - DataNews: De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven