zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
20/07 16u45  'Sociale media zijn net zo verslavend als nicotine' Steeds meer Silicon Valley-insiders staan op en waarschuwen voor de negatieve gevolgen van moderne technologie, met name sociale media. Hoe is het zover kunnen komen? En wat kunnen we er aan doen?
20/07 15u30  Anderhalf miljoen medische dossiers gestolen bij cyberaanval in Singapore Hackers hebben medische dossiers gestolen van 1,5 miljoen inwoners van Singapore, ook van premier Lee Hsien Loong. Die laatste werd specifiek geviseerd door de deze aanval 'zonder weerga', zo hebben de autoriteiten meegedeeld.
20/07 14u00  'Softwarebouwers mogen zich geen ingenieurs noemen' Software-ontwikkeling is vandaag nog steeds een behoorlijk amateuristische bedoeling. Te veel lijken ontwikkelaars hun best te doen zonder garantie op een feilloos product, vindt Rudolf de Schipper van Unisys. 'Een burgerlijk ingenieur zou het eens moeten proberen: een brug opleveren waarvoor hij 'zo veel mogelijk zijn best heeft gedaan'.'
20/07 12u45  Softwarebouwers mogen zich geen ingenieurs noemen Software ontwikkeling is vandaag nog steeds een behoorlijk amateuristische bedoeling. Te veel lijken ontwikkelaars hun best te doen zonder garantie op een feilloos product, vindt Rudolf de Schipper van Unisys. Een burgerlijk ingenieur zou het eens moeten proberen: een brug opleveren waarvoor hij 'zo veel mogelijk zijn best heeft gedaan'.
20/07 12u15  Google Assistant bijna beschikbaar in het Nederlands Het lijkt er op dat Google bijna klaar is met de Nederlandstalige versie van zijn digitale assistent, een gelekte mail meldt het einde van de bètatest.
20/07 11u30  Voorlopig geen Belgische doorstart voor Apple-refurbisher Leapp Na het faillissement maakt Leapp een doorstart in Nederland. Voor België is het nog even afwachten maar de oprichter is hoopvol.
20/07 11u15  Hoofd financiën van Uber stapt op Uber ziet opnieuw een medewerker in een hoge functie vertrekken. Hoofd financiën Prabir Adarkar heeft ervoor gekozen zijn carrière voort te zetten bij de Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash. Daar wordt hij financieel topman, een post die hij bij Uber niet kon krijgen.
20/07 11u15  WhatsApp beperkt doorsturen van berichten na lynchpartijen Het wordt moeilijker om berichten 'en masse' door te sturen in WhatsApp. Het bedrijf hoopt zo de verspreiding van vals nieuws in te dijken na enkele gruwelijke gewelddaden in India en Myanmar.
20/07 10u45  Kamer keurt resolutie tegen killer robots goed De Kamer heeft donderdag unaniem, op twaalf onthoudingen na, een resolutie goedgekeurd die de regering vraagt erover te waken dat het Belgisch leger tijdens militaire operaties geen gebruik zou maken van volledig autonome wapens, de zogenaamde killer robots.
20/07 10u30  België is klaar voor GDPR-wetgeving Bijna twee maand na de invoegetreding van de GDPR is de regering klaar met de kaderwet Privacy die de laatste gaten rond de nieuwe wetgeving moet invullen.
20/07 10u15  E-maildreigingen blijven stijgen De dreiging via e-mail blijft stijgen, en ook de tijd die personeel moet spenderen om dat te bestrijden gaat omhoog. Dat staat in een nieuwe studie, uitgegeven door beveiliger Barracuda.
20/07 08u30  Cloud bezorgt Microsoft miljarden winst Microsoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.
19/07 15u30  Kenianen krijgen internet van ballonnen Mensen in Kenia kunnen vanaf volgend jaar vliegende routers gebruiken om online te gaan. Google-zusje Loon laat speciale ballonnen de lucht ingaan bij afgelegen gebieden in het Afrikaanse land. Vanaf ongeveer 20 kilometer hoogte bieden zij 4G-internetdekking.
19/07 15u15  Ruimere aanklacht EU tegen Qualcomm Brussel heeft zijn onderzoek naar de Amerikaanse chipreus Qualcomm wegens prijsmanipulatie uitgebreid. De Europese Commissie heeft aanvullende bezwaren kenbaar gemaakt aan het Amerikaanse bedrijf.
19/07 12u15  De smartphone wordt smaller Onze smartphones veranderen stilaan van vorm. De huidige generatie heeft vaker een smaller lang scherm en dat wordt stilaan de norm.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/07 11u45  AI-wetenschappers beloven dat ze geen killer robots zullen makenMeer dan 2.400 mensen die aan artificiële intelligentie werken, hebben een overeenkomst ondertekend waarin ze plechtig beloven dat ze autonome wapens zullen ontwikkelen die mensen kunnen aanvallen.
19/07 11u15  '91 procent van het inlogverkeer bij retailers komt van hackers'Het merendeel van het inlogverkeer op Amerikaanse webshops is afkomstig van hackers die met gestolen gegevens proberen binnen te geraken.
19/07 10u45  Stemcomputerfabrikant zet 'toegang op afstand' software op zijn systemenDe belangrijkste Amerikaanse maker van stemcomputers heeft toegegeven dat enkele van zijn systemen in de vroege jaren 2000 werden geleverd met software voor toegang op afstand. Daardoor zouden ze kwetsbaar zijn geweest voor hackers.
19/07 10u15  Netflix lanceert radiozenderNetflix begint volgend jaar met een comedy radiozender die zal focussen op comedy.
19/07 09u00  eBay kondigt ontslagen aan naast goede kwartaalcijferseBay heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer kopers naar zijn marktplaats getrokken. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse internethandelaar zelf openbaarde. Op jaarbasis bloedt het bedrijf echter geld, en daarom volgen er ontslagen.
19/07 08u30  BASF investeert 25 miljoen dollar in Leuvense 3D-printspecialist MaterialiseHet Duitse chemiebedrijf BASF gaat nauwer samenwerken met de Leuvense 3D-printspecialist Materialise. BASF investeert bovendien 25 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) in het bedrijf. Dat maakt Materialise woensdagavond bekend.
18/07 20u00  Europese boete zet de strategie van Google op de hellingGoogle zegt dat het net voor meer keuze zorgt in het mobiele landschap. Dat klopt, voor de helft. De machtspositie van het bedrijf is het werk van een uitgekiende strategie die nu moet worden herbekeken.
18/07 20u00  CEO Google spreekt over 'verontrustend signaal' na miljardenboeteDe beslissing van de Europese Commissie om Google een boete van 4,3 miljard euro op te leggen, is een verontrustend signaal in het voordeel van propriëtaire of betalende systemen. Zo reageert de CEO van Google, Sundar Pichai, op de boete.
18/07 17u15  Mensen opgepakt voor 'voice phishing'In Nederland zijn twee vrouwen opgepakt voor miljoenenfraude met internetbankieren. Ze stuurden spam-mailtjes en daarna belden ze hun beoogde slachtoffers ook nog op.
18/07 16u45  Android misschien niet langer gratis, suggereert GoogleGoogle-ceo Sundar Pichai reageert verbolgen op de miljardenboete van de Europese Commissie. Hij somt op dat Google veel goed doet, maar suggereert ook dat Android misschien niet langer gratis zal zijn.
18/07 13u45  Google voor 4,34 miljard euro beboet door EUEuropees Commissaris Margrethe Vestager heeft de boete voor Google bekendgemaakt. Het bedrijf moet de EU 4,34 miljard euro betalen omdat het zijn dominante marktpositie zou hebben misbruikt.
18/07 12u45  Britten verkiezen streaming boven betaalzendersBetaalde streamingdiensten zijn in het Verenigd Koninkrijk populairder geworden dan klassieke betaalzenders. Bij jongeren is de trendverschuiving nog duidelijker.
18/07 12u15  Facebook blijft worstelen met haatberichten en vals nieuwsEen nieuwe undercover reportage moet aantonen dat hoe Facebook zijn 'content' modereert, niet overeen komt met de regels die het zelf uitschrijft. Zo blijven gewelddadige filmpjes van kindermishandeling online ondanks klachten, en lijkt het erop alsof extreemrechtse sites de regels mogen overtreden, zolang ze populair genoeg zijn.
18/07 12u15  Musk zegt sorry na pedo-opmerkingZakenman Elon Musk heeft op Twitter excuses aangeboden aan de reddingsduiker die hij uitmaakte voor pedofiel. De excuses komen er nadat zijn uitspraak de beurskoers van Tesla deed dalen.
18/07 10u45  Koers bitcoin weer boven de 7500 dollarDe digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.
18/07 09u45  Google Cloud storing legt Discord, Spotify en games platGoogle heeft dinsdagavond problemen gehad met zijn clouddienst. Dat zorgde voor een panne bij verschillende populaire webdiensten.
18/07 09u45  CEO Nest stapt opMarwan Fawaz stopt als CEO van domoticamaker Nest. Het bedrijf werd vijf maanden geleden onderdeel van Google en de medewerkers zullen ingevoegd worden in Google's eigen thuisproductenteam.
18/07 08u45  'Google-top belt met EU over miljardenboete'Google-topman Sundar Pichai gaat in telefonisch overleg met eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) over de Europese miljardenboete die het bedrijf te wachten zou staan. Dat melden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
17/07 14u45  Nationale Bank gaat banken hackenDe Nationale Bank van België (NBB) gaat penetratietesten uitvoeren bij banken en andere financiële instellingen. De geheime pentest, naar Nederlands voorbeeld, moet duidelijk maken of de banken genoeg beveiligd zijn tegen cyberaanvallen van echte criminelen.
17/07 13u00  De 'Kodak' KashMiner was oplichterijHet bedrijf dat een toestel wilde verhuren om bitcoins te minen, had nooit een officiële licentie om daarvoor de naam 'Kodak KashMiner' te gebruiken. Dat zegt Kodak nu aan de BBC, nadat het een half jaar lang geen enkel probleem leek te hebben met de associatie.
17/07 12u15  Nieuwe Skype laat je gesprekken en video opnemenIn zijn nieuwste versie maakt Skype het mogelijk om gesprekken op te nemen. Ook de chatfunctie krijgt enkele langverwachte uitbreidingen.
17/07 11u30  Orange neemt Basefarm over voor 350 miljoen euroHet Franse Orange heeft een contract getekend waarmee het via dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloud provider Basefarm.
17/07 11u15  Uber gaat chauffeurs continu controlerenUber test een systeem met continue achtergrondcontrole voor zijn chauffeurs. Het programma draait nu twee weken in specifieke plaatsen en heeft al geleid tot het ontslag van 25 chauffeurs ontslagen.
17/07 10u45  Cubanen krijgen voor het eerst mobiel internetCuba maakt werk van zijn internetplannen. Het land wil tegen eind dit jaar de helft van de bevolking van mobiel internet voorzien. Al blijft het een gecontroleerd concept.
17/07 10u45  Instapaper wordt terug onafhankelijkDe lees-het-later-app Instapaper wordt terug een zelfstandig bedrijf. De app was twee jaar eigendom van Pinterest maar krijgt nu nieuwe eigenaren.
17/07 07u45  Egyptisch parlement keurt wet goed om sociale media te controlerenHet Egyptische parlement heeft maandag een nieuwe mediawet goedgekeurd die de overheid toelaat om accounts op sociale media te controleren. Doel is, naar eigen zeggen, de strijd tegen vals nieuws. Dat maakte het parlement op zijn officiële website bekend.
16/07 21u15  WeTransfer mikt op beursgang in EuropaHet Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het beste bij de omvang van het bedrijf, zegt topman Gordon Willoughby.
16/07 18u45  Eerste Europese lanceerbasis komt in SchotlandDe eerste ruimtehaven op Europese bodem zal in het uiterste noorden van de Schotse Highlands komen. Dat deelde het Britse ruimtevaartagentschap mee.
16/07 17u30  Bedrijven geven pc-markt eerste groeicijfers sinds 2012Zowel Gartner als IDC zagen in het tweede kwartaal van dit jaar de pc-verkoop stijgen. Die is bijna volledig te danken aan de zakelijke markt, wat dan weer te maken heeft met... Windows.
16/07 16u30  Poetin: 'Rusland door 25 miljoen cyberaanvallen getroffen tijdens WK'Rusland is tijdens het WK voetbal getroffen door bijna 25 miljoen cyberaanvallen. Dat verklaarde president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting met de Russische veiligheidsdiensten.
16/07 16u30  Cryptomunten stijgen in waarde na vermeende interesse van vermogensbeheerderCryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag meer dan 5 procent aan waarde op de verschillende handelsplatformen. Reden voor de opleving was de vermeende interesse in digitale valuta van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.
16/07 15u15  Cryptomunten stijgen in waarden na vermeende interesse van vermogensbeheerderCryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag meer dan 5 procent aan waarde op de verschillende handelsplatformen. Reden voor de opleving was de vermeende interesse in digitale valuta van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.
16/07 14u45  Poetin: 'Rusland blokkeerde 25 miljoen cyberaanvallen op het WK'Volgens president Vladimir Poetin heeft Rusland tijdens het wereldkampioenschap voetbal bijna 25 miljoen cyberaanvallen moeten neutraliseren.
16/07 13u15  Rolls-Royce werkt aan een vliegende taxiRolls-Royce heeft een ontwerp voorgesteld van een hybride voertuig dat verticaal kan opstijgen en landen. Het gaat nu op zoek naar een partner om de vliegende taxi op de markt te brengen.
16/07 12u15  Musk scheldt er op los na kritiek redder ThailandElon Musk leek dit weekend de pedalen kwijt. Nadat een van de redders van de groep jonge Thaise voetballers verklaarde dat de mini-duikboot van Musk geen nut zou hebben werd de man door Musk prompt uitgescholden voor pedofiel.
16/07 11u45  Intel duikt dieper in IoT met eASICIntel heeft een specialist overgenomen die zich specialiseert in structured ASIC, of Application-Specific Integrated Circuit. Een aanvulling op de FPGA-activiteiten.
16/07 11u30  Microsoft wil wetten op gezichtsherkenningMicrosoft vraagt, bij monde van een van zijn directeuren, dat de Amerikaanse overheid gezichtsherkenning reguleert.
16/07 10u15  'Amazon gaat goedkope netwerkswitches verkopen'Amazon zou concrete plannen hebben om netwerkapparatuur te verkopen. Het bedrijf experimenteert momenteel met hardware die ver onder de prijs van gevestigde waarden ligt.
16/07 09u45  Adobe komt met Photoshop voor iPadAdobe werkt aan een app van zijn veelgebruikte fotobewerkingsprogramma Photoshop. Het is de bedoeling dat klanten dan op hun iPad foto's kunnen bewerken. Ook moeten ze met de app gemakkelijker kunnen switchen tussen apparaten.
16/07 09u45  Russische trollen actief in België en Nederland met racistische tweetsRussische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het publieke debat in Nederland en België te beïnvloeden. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte 'trollenfabriek' Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x 'Sociale media zijn net zo verslavend als nicotine'20/07 16u45 - DataNews: Steeds meer Silicon Valley-insiders staan op en waarschuwen voor de negatieve gevolgen van moderne technologie, met name sociale media. Hoe is het zover kunnen komen? En wat kunnen we er aan doen?
3x Microsoft wil wetten op gezichtsherkenning16/07 11u30 - DataNews: Microsoft vraagt, bij monde van een van zijn directeuren, dat de Amerikaanse overheid gezichtsherkenning reguleert.
2x Musk scheldt er op los na kritiek redder Thailand16/07 12u15 - DataNews: Elon Musk leek dit weekend de pedalen kwijt. Nadat een van de redders van de groep jonge Thaise voetballers verklaarde dat de mini-duikboot van Musk geen nut zou hebben werd de man door Musk prompt uitgescholden voor pedofiel.
1x Cryptomunten stijgen in waarden na vermeende interesse van vermogensbeheerder16/07 15u15 - DataNews: Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag meer dan 5 procent aan waarde op de verschillende handelsplatformen. Reden voor de opleving was de vermeende interesse in digitale valuta van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.
1x Cryptomunten stijgen in waarde na vermeende interesse van vermogensbeheerder16/07 16u30 - DataNews: Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag meer dan 5 procent aan waarde op de verschillende handelsplatformen. Reden voor de opleving was de vermeende interesse in digitale valuta van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.
1x Cubanen krijgen voor het eerst mobiel internet17/07 10u45 - DataNews: Cuba maakt werk van zijn internetplannen. Het land wil tegen eind dit jaar de helft van de bevolking van mobiel internet voorzien. Al blijft het een gecontroleerd concept.
1x Uber gaat chauffeurs continu controleren17/07 11u15 - DataNews: Uber test een systeem met continue achtergrondcontrole voor zijn chauffeurs. Het programma draait nu twee weken in specifieke plaatsen en heeft al geleid tot het ontslag van 25 chauffeurs ontslagen.
1x Nieuwe Skype laat je gesprekken en video opnemen17/07 12u15 - DataNews: In zijn nieuwste versie maakt Skype het mogelijk om gesprekken op te nemen. Ook de chatfunctie krijgt enkele langverwachte uitbreidingen.
1x De 'Kodak' KashMiner was oplichterij17/07 13u00 - DataNews: Het bedrijf dat een toestel wilde verhuren om bitcoins te minen, had nooit een officiële licentie om daarvoor de naam 'Kodak KashMiner' te gebruiken. Dat zegt Kodak nu aan de BBC, nadat het een half jaar lang geen enkel probleem leek te hebben met de associatie.
1x E-maildreigingen blijven stijgen20/07 10u15 - DataNews: De dreiging via e-mail blijft stijgen, en ook de tijd die personeel moet spenderen om dat te bestrijden gaat omhoog. Dat staat in een nieuwe studie, uitgegeven door beveiliger Barracuda.

Statistieken

Artikels:
31820
Gelezen:
25141
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven