zondag 21 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
19/01 17u30  Google beoordeelt laadsnelheid van websites bij ranking zoekresultaten Google zal bij de rankschikking van zijn zoekresultaten, rekening houden met de laadtijd van een website. De verandering zal enkel invloed hebben op de weergave van mobiele zoekresultaten.
19/01 16u15  Nieuwe zelflerende technologie van Microsoft zet tekst om in uniek beeld Onderzoekers van Microsoft hebben een machine learing-technologie ontwikkeld die eigen afbeeldingen kan genereren op basis van geschreven tekst. Volgens Microsoft kan de software op termijn gebruikt worden als assistent voor onder meer schilders en designers.
19/01 13u45  'Vlaanderen heeft nood aan minister van Digitale Agenda' De volgende Vlaamse regering zou best een minister van Digitale Agenda hebben. Dat verklaarde de kersverse SERV-voorzitter Hans Maertens, bij de voorstelling van de nieuwe visienota van de Vlaamse sociale partners.
19/01 13u00  Hoe het Internet of Things u op kosten jaagt Data News-hoofdredacteur Kristof Van Der Stadt geeft drie voorbeelden van hoe het Internet of Things de consument op kosten kan jagen. 'En nu IoT ook in de bedrijfswereld meer en meer ingang vindt, mag ik hopen dat het daar niet dezelfde richting uitgaat', schrijft hij.
19/01 12u45  Centric neemt Torhoutse retailspecialist over IT-dienstverlener Centric neemt het Torhoutse bedrijfje Summit Retail over.
19/01 12u45  Proximus stopt met gesponsorde mobiele data Telecomaanbieder Proximus stopt met het idee van de zero rating, waarbij het bedrijf aan gebruikers geen mobiele data aanrekent voor bepaalde gesponsorde applicaties. Dat meldt de krant De Tijd. De verwachte oorzaak zijn de strengere Europese regels die gesponsorde apps verbieden.
19/01 12u45  NASA test nucleaire reactor voor Mars De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA voert momenteel tests uit met nucleaire technologieën die bedoeld zijn om stroom te leveren in de ruimte. Dat verklaarde het ruimtebedrijf aan Space.com. Wetenschappers bouwden de zogenaamde Kilopower-reactor in het Los Alamos Labaratory in New Mexico.
19/01 10u00  Meltdown- en Spectre-patches laten ook pc's met nieuwe cpu's ongewild herstarten Intel onderzoekt momenteel herstartproblemen bij pc's waarop de Meltdown- en Spectre-patches zijn geïnstalleerd. De chipfabrikant stelde eerst nog dat er enkel problemen waren met de oudere Broadwell- en Haswell-cpu's, maar daar komt het bedrijf nu op terug.
19/01 09u45  Frankrijk en Duitsland komen binnenkort met voorstellen om bitcoin te reguleren Frankrijk en Duitsland zullen tijdens de G20-top in maart gezamenlijke voorstellen lanceren om cryptomunten zoals de bitcoin te reguleren.
18/01 15u30  De Croo en Bellot investeren in mobiliteits-apps die gebruik maken van open data Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot gaan vier miljoen euro investeren om projecten te ondersteunen die inzetten op mobiliteit en open data.
18/01 12u45  In Brussel kan je nu een wagen huren, volledig via een smartphone-app De Franse autoverhuurdienst Virtuo opent twee vestigingen in Brussel. Bijzonder aan het bedrijf is dat letterlijk elke stap bij het huren van een wagen, aan de hand van een smartphone-applicatie verloopt. Virtuo opent voor het eerst twee locaties buiten Frankrijk.
18/01 12u45  Oracle-servers geïnfecteerd met software om cryptomunten te delven Kwaadwilligen hebben de afgelopen weken de servers van Oracle besmet met crytocurrency mining software. Analisten van het beveiligingsbedrijf Secureworks detecteerden het probleem nadat bedrijven die gebruik maken van de servers een vermindering in prestaties opmerkten.
18/01 11u45  Nintendo breidt haar Switch-console uit met kartonnen speelgoed Nintendo lanceert een nieuw soort speelgoed. Nintendo Labo bestaat uit kartonnen panelen die kinderen kunnen ombouwen tot accessoires waarmee ze kunnen gamen op de Switch.
18/01 09u45  Apple wil gebruiker zelf laten beslissen over vertragen van iPhone In een nieuwe iOS-update zal Apple aan gebruikers voortaan zelf de keuze laten of ze hun iPhone al dan niet artificieel willen vertragen. Apple CEO Tim Cook bracht het nieuws in een interview met de Amerikaanse zender ABC.
17/01 18u00  Eerste 5G-netwerk op bedrijventerrein in België is een feit In Hasselt heeft Ericsson vandaag het allereerste 5G-netwerk van ons land gelanceerd. In de 5G-Life Campus zullen Hogeschool PXL en consultancybedrijf AE als eerste aan de slag kunnen gaan met de langverwachte opvolger van 4G.
Laatste update: vrijdag 19 januari 2018, 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 17u45  Gesofisticeerde Android-malware krijgt toegang tot je WhatsApp- en Messenger-berichtenOnderzoekers van Kaspersky hebben een nieuwe vorm van Android-malware ontdekt, genaamd 'Skygofree'. Het gaat om schadelijke apps die toegang krijgen tot WhatsApp en Messenger-berichten, en ook in staat zijn om de microfoon en camera's van je smartphone te activeren.
17/01 17u45  WEF: Cyberoorlogvoering derde grootste bedreiging voor de samenlevingHet Wereld Economisch Forum (WEF) heeft zijn Global risk report van 2018 gedeeld, een lijst waarin de grootse bedreigingen voor mens en samenleving worden opgesomd. Opvallend: cyberaanvallen en cyberoorlogvoering bekleden de derde plaats, net na natuurrampen en extreme weercondities.
17/01 15u15  Google breidt machine learning op Cloudplatform uitGoogle komt met een nieuwe module voor artificiële intelligentie in Google Cloud. De nieuwe dienst moet het mogelijk maken voor niet-experten om ook machinelearningmodellen te bouwen.
17/01 15u15  Periodieke onthoudingsapp krijgt de schuld voor 37 ongewenste zwangerschappenEen Zweeds ziekenhuis beweert dat minstens 37 vrouwen die de app Natural Cycles hebben gebruikt toch zwanger zijn geworden. De app geeft op basis van lichaamstemperatuur dagelijks aan of een vrouw vruchtbaar is of niet.
17/01 12u45  Twintigtal staten beginnen rechtszaak tegen opschorting netneutraliteit21 Amerikaanse staten zijn naar de rechtbank gestapt als reactie op de beslissing van de Amerikaanse Federal Communication Commission (FCC) om de netneutraliteit te beëindigen. Dat meldt onder meer The Washington Post.
17/01 12u00  Periodieke onthoudingsapp krijgt de schuld van 37 ongewenste zwangerschappenEen Zweeds ziekenhuis beweert dat minstens 37 vrouwen die de app Natural Cycles hebben gebruikt toch zwanger zijn geworden. De app geeft op basis van lichaamstemperatuur dagelijks aan of een vrouw vruchtbaar is of niet.
17/01 10u15  OnePlus reageert op bezorgdheden omtrent beveiliging van webwinkelMaandag raakte bekend dat de webwinkel van smartphonemaker OnePlus mogelijk was getroffen door cyberaanvallen. Het Chinese beveiligingsbedrijf Fidus legde namelijk kwetsbaarheden bloot, nadat klanten via de sociale nieuwssite Reddit hadden gemeld dat er onbekende transacties vanaf hun bankrekening waren doorgevoerd.
17/01 09u45  Zeg in Parijs niet langer smartphone, maar 'mobile multifonction'De Franse commissie voor de verrijking van de taal heeft nieuwe adviezen uit over, onder meer, het woord 'smartphone'.
17/01 09u15  YouTube belooft adverteerders dat het menselijke reviewers gaat inzettenYouTube gaat mensen inzetten om elke video in Google Preferred na te kijken. Dat is de 'elite' categorie van kanalen die aantrekkelijk moeten zijn voor adverteerders. Video's op Google Preferred kanalen zullen ook manueel moeten worden goedgekeurd, voordat ze advertenties naast zich krijgen.
17/01 07u45  Gartner: IT-uitgaven naar 3,7 biljoen in 2018De wereldwijde uitgaven aan IT-producten zullen tegen het einde van dit jaar naar verwachting uitkomen op 3,7 biljoen dollar. Dat zou een stijging zijn met 4,5 procent in vergelijking met vorig jaar, aldus marktonderzoeker Gartner.
16/01 23u30  'Mag u nog de trol uithangen op het internet?'Het voorstel van Sabine de Bethune (CD&V) om fake news en trollen strafbaar te maken, is een slecht idee, zegt jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert. 'Ze zet hiermee de deur open voor wetgeving die nooit meer stopt.'
16/01 17u15  Chinese wetenschappers willen ruimtepuin wegwerken met orbitale lasersChinese wetenschappers van de Air Force Engineering University, hebben een methode uitgeschreven waarmee ze ruimtepuin rondom de aarde willen verwijderen met zogenaamde orbitale lasers.
16/01 16u00  BlackBerry gaat kwetsbaarheden in autosoftware opsporenJarvis is de naam van het nieuwe analyseprogramma van BlackBerry dat mogelijke beveiligingsrisico's in de software van wagens moet blootleggen. Volgens het bedrijf zal Jarvis ook in de gezondheidszorg, de luchtvaart en in defensie dienst kunnen doen.
16/01 13u00  Democraten in de VS op zoek naar één enkele stem voor resolutie netneutraliteitDemocratische politici proberen aan de hand van een resolutie in de senaat de netneutraliteit in de VS alsnog te redden. Ze hebben nog minder dan 30 dagen de tijd om op zoek te gaan naar één enkele Republikeinse stem.
16/01 12u45  Weg met de eID-lezer: inloggen op overheidstoepassingen voortaan ook mogelijk met Itsme-appGoed nieuws voor wie gebruik maakt van apparaten die de nukkige eID-software niet ondersteunen of voor wie het geworstel met de kaartlezer beu is: inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web is voortaan mogelijk met een app op je smartphone.
16/01 12u30  Weg met de kaartlezer: inloggen op overheidstoepassingen voortaan ook mogelijk met Itsme-appGoed nieuws voor wie gebruik maakt van apparaten die de nukkige eID-software niet ondersteunen of voor wie het geworstel met de kaartlezer beu is: inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web is voortaan mogelijk met een app op je smartphone.
16/01 12u30  Zakelijke software doet IT-uitgaven toenemenDe wereld zal dit jaar zo'n 3,7 biljoen dollar aan IT uitgeven. Daarmee stijgt het budget meer dan vorig jaar. Hoewel IT en communicatiediensten het zwaarst wegen, is vooral zakelijke software aan een opmars bezig.
16/01 11u45  Veeam haalt AWS-startup in huisVeeam Software legt enkele tientallen miljoen dollar op tafel voor een specialist in backups en disaster recovery via de cloud van Amazon. De deal komt niet helemaal onverwacht.
16/01 11u15  Variabel diafragma: nieuwe trend in smartphonefotografie?Fabrikanten van smartphones slagen er elk jaar opnieuw in om steeds betere prestaties uit de kleine camerasensoren van hun smartphonecamera's te halen. Voor de opvolger van de Galaxy S8 zou Samsung een leuke nieuwigheid in petto hebben: een lens met een variabel diafragma.
16/01 11u15  Amerikaanse overheid linkt Kaspersky nu aan Shadow BrokersKaspersky ligt (weer) onder vuur in de Verenigde Staten. Amerikaanse onderzoekers zouden het securitybedrijf nu linken aan de Shadow Brokers, een schimmige groep die onder meer hacking tools wist buit te maken bij medewerkers van de NSA.
16/01 11u00  Webwinkel van OnePlus mogelijk getroffen door hackersDe webwinkel van smartphonemaker OnePlus is mogelijk getroffen door aanvallen van hackers. Het Chinese cyberbeveiligingsbedrijf Fidus stelde alvast een beveiligingslek vast, nadat gebruikers berichtten over onbekende transacties die via hun bankrekening werden doorgevoerd.
16/01 10u45  VS zet AT&T onder druk om Huawei buiten te schoppenAmerikaanse wetgevers zetten momenteel druk op operator AT&T om haar commerciële banden met het Chinese Huawei door te knippen. Ook de poging van China Mobile om naar de VS te trekken wordt tegengehouden.
15/01 18u45  Vrije-uitloopkippen zijn nu traceerbaar dankzij enkelband en blockchainHoe ben je als consument helemaal zeker dat een vrije-uitloopkip ook echt buiten is geweest? Dat kan nu dankzij een enkelband en blockchain, zegt een Chinees bedrijf.
15/01 17u00  Gerucht: LG begint van nul met de G7 en herziet strategieLG laat zijn werknemers volledig van nul beginnen aan de opvolger van de G6, aldus een bron van The Investor. Het bedrijf kondigde aan dat het haar mobiele strategie volledig zal wijzigen.
15/01 16u00  Script van nieuwe Star Wars-film werd met zware middelen geheim gehoudenOm vroegtijdige lekken te vermijden, gebruikte Ryan Johnson, regisseur van Star Wars Episode: VIII The Last Jedi, een resem aan slimme trucs. Voor de Amerikaanse krant, The Washington Journal, werd de trukendoos nu geopend.
15/01 15u00  Actie tegen wraakporno na tip van FacebookEen tip van Facebook heeft de Deense politie op het spoor gebracht van mogelijk honderden verspreiders van wraakporno. Het internetbedrijf informeerde Amerikaanse justitie over twee seksueel getinte video's en een foto van twee vijftienjarige kinderen die via de berichtendienst Messenger werden verstuurd. De Amerikanen speelden die informatie vervolgens door aan Europese politiediensten, meldt persbureau Bloomberg.
15/01 14u15  Ford wil veertig elektrische en hybride modellen tegen 2022De Amerikaanse autobouwer Ford wil in totaal veertig nieuwe elektrische en hybride modellen kunnen aanbieden tegen 2022. Het bedrijf zet daar 11 miljard dollar voor opzij.
15/01 12u00  Chromecast doet wifi-netwerken haperenWie een Chromecast gebruikt, of een toestel met de cast-functie ingebouwd, kan problemen ondervinden met het wifi-netwerk.
15/01 11u45  SoftBank denkt aan spin-off van zijn high-tech unitDe Japanse techgigant SoftBank meldt dat het denkt aan een IPO voor zijn Japanse draadloze unit. De kapitaalsronde moet 15 miljard euro ophalen en het conglomeraat uitbouwen tot een van 's werelds grootste techinvesteerders.
15/01 11u15  Frankrijk wil big data en AI op niet-overnemen-lijstIn de marge van de handelsmissie naar China laat de Franse minister van economie weten dat hij bepaalde technologiebedrijven niet wil laten overnemen door Chinese investeerders.
15/01 11u00  U kan nu gefrituurde kip kopen met bitcoinWie toch eens iets tastbaars wilt doen met zijn gespaarde bitcoins, kan er in Canada bij de fastfoodketen KFC een emmertje gefrituurde kip mee aanschaffen.
15/01 10u30  Kritieke bug in back-up software VMware en EMCEen drietal nieuwe kwetsbaarheden in de back-up en recovery software van EMC en VMware geeft eventuele aanvallers 'root access' tot de servers.
15/01 10u15  Wetsvoorstel bant Huawei en ZTE uit Amerikaanse overheidIn de VS ligt een wetsvoorstel op tafel dat overheidsinstellingen verbiedt om telecomapparatuur of diensten van enkele Chinese fabrikanten aan te schaffen.
15/01 09u15  'Russische hackers azen op Senaat VS'Een schimmige hackersgroep die banden zou hebben met Russische veiligheidsdiensten, lijkt aan een aanval op de Amerikaanse Senaat te werken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x NASA test nucleaire reactor voor Mars19/01 12u45 - DataNews: De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA voert momenteel tests uit met nucleaire technologieën die bedoeld zijn om stroom te leveren in de ruimte. Dat verklaarde het ruimtebedrijf aan Space.com. Wetenschappers bouwden de zogenaamde Kilopower-reactor in het Los Alamos Labaratory in New Mexico.
2x Eerste 5G-netwerk op bedrijventerrein in België is een feit17/01 18u00 - DataNews: In Hasselt heeft Ericsson vandaag het allereerste 5G-netwerk van ons land gelanceerd. In de 5G-Life Campus zullen Hogeschool PXL en consultancybedrijf AE als eerste aan de slag kunnen gaan met de langverwachte opvolger van 4G.
2x Apple wil gebruiker zelf laten beslissen over vertragen van iPhone18/01 09u45 - DataNews: In een nieuwe iOS-update zal Apple aan gebruikers voortaan zelf de keuze laten of ze hun iPhone al dan niet artificieel willen vertragen. Apple CEO Tim Cook bracht het nieuws in een interview met de Amerikaanse zender ABC.
2x Nintendo breidt haar Switch-console uit met kartonnen speelgoed18/01 11u45 - DataNews: Nintendo lanceert een nieuw soort speelgoed. Nintendo Labo bestaat uit kartonnen panelen die kinderen kunnen ombouwen tot accessoires waarmee ze kunnen gamen op de Switch.
2x In Brussel kan je nu een wagen huren, volledig via een smartphone-app18/01 12u45 - DataNews: De Franse autoverhuurdienst Virtuo opent twee vestigingen in Brussel. Bijzonder aan het bedrijf is dat letterlijk elke stap bij het huren van een wagen, aan de hand van een smartphone-applicatie verloopt. Virtuo opent voor het eerst twee locaties buiten Frankrijk.
2x De Croo en Bellot investeren in mobiliteits-apps die gebruik maken van open data18/01 15u30 - DataNews: Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot gaan vier miljoen euro investeren om projecten te ondersteunen die inzetten op mobiliteit en open data.
1x Periodieke onthoudingsapp krijgt de schuld van 37 ongewenste zwangerschappen17/01 12u00 - DataNews: Een Zweeds ziekenhuis beweert dat minstens 37 vrouwen die de app Natural Cycles hebben gebruikt toch zwanger zijn geworden. De app geeft op basis van lichaamstemperatuur dagelijks aan of een vrouw vruchtbaar is of niet.
1x Oracle-servers geïnfecteerd met software om cryptomunten te delven18/01 12u45 - DataNews: Kwaadwilligen hebben de afgelopen weken de servers van Oracle besmet met crytocurrency mining software. Analisten van het beveiligingsbedrijf Secureworks detecteerden het probleem nadat bedrijven die gebruik maken van de servers een vermindering in prestaties opmerkten.
1x Frankrijk en Duitsland komen binnenkort met voorstellen om bitcoin te reguleren19/01 09u45 - DataNews: Frankrijk en Duitsland zullen tijdens de G20-top in maart gezamenlijke voorstellen lanceren om cryptomunten zoals de bitcoin te reguleren.
1x Meltdown- en Spectre-patches laten ook pc's met nieuwe cpu's ongewild herstarten19/01 10u00 - DataNews: Intel onderzoekt momenteel herstartproblemen bij pc's waarop de Meltdown- en Spectre-patches zijn geïnstalleerd. De chipfabrikant stelde eerst nog dat er enkel problemen waren met de oudere Broadwell- en Haswell-cpu's, maar daar komt het bedrijf nu op terug.

Statistieken

Artikels:
36490
Gelezen:
6764
Aantal lezers nu:
22


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven