dinsdag 24 september 2019, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
24/09 09u45  Security en cloudstrategie grootste prioriteit voor Belgische ICT-verantwoordelijken Moeten we naar de cloud? En hoe? Dat is de voornaamste prioriteit van de Belgische ICT-beslissers. Maar ook cybersecurity blijft een bezorgdheid, net zoals het omgaan met data.
24/09 04u30  Technologiereuzen lanceren nieuw forum voor strijd tegen extremisme De technologiereuzen Facebook, Google en Twitter hebben een onafhankelijk forum opgericht om de strijd tegen terreur en extremistische inhoud op het internet te bestrijden. Dat kondigde de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maandag aan op een persconferentie met Facebook's COO Sheryl Sandberg.21 
23/09 15u30  Ook Hyundai wil zelfrijdende auto ontwikkelen Het Zuid-Koreaanse Hyundai gaat aan een autonome auto werken. Daarvoor zet het een nieuw bedrijf op. Het is de bedoeling dat volgend jaar de eerste zelfrijdende systemen worden getest. In 2022 moet het platform klaar zijn en in 2030 zouden de eerste volledig zelfstandige Hyundai's en Kia's over straat moeten rijden.
23/09 12u15  Google gaat weer meeluisteren met spraakassistent, maar past instellingen aan Medewerkers van Google gaan weer meeluisteren met de opnames van Google Assistent, maar pas nadat gebruikers een duidelijke uitleg krijgen over wat er precies met de audiofragmenten gebeurt en ze uitdrukkelijk hun toestemming geven. Voor de manier waarop het vroeger gebeurde, biedt Google nu haar excuses aan.
23/09 11u45  China stuurt overheidsmedewerkers naar Alibaba De Chinese stad Hangzhou gaat ambtenaren laten werken bij een honderdtal Chinese privébedrijven. Onder meer Alibaba mag zich aan een overheidstoezicht verwachten.
23/09 11u00  'Fitbit overweegt zichzelf te verkopen' Fitbit bekijkt momenteel of het zichzelf moet verkopen. Het bedrijf krijgt zowel in het duurdere als goedkopere segment felle concurrentie.
23/09 10u30  Zwak wachtwoord maakt duizenden beveiligingscamera's publiek beschikbaar Beveiligingscamera's en babyfoons van het Chinese Apexis en Sumpple zijn vlot te bekijken door onbekenden. De fabrikant beveiligt zijn database amper waardoor de wachtwoorden en adressen van gebruikers voor het grijpen liggen.
23/09 10u30  ICE opent handelsplatform voor bitcoin-futures Het Amerikaanse beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) heeft een platform opgezet waar mensen kunnen speculeren op stijging of daling van de koers van de bitcoin. De handel begon op zondag, met een eerste prijs van 10.115 dollar voor één bitcoin, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
22/09 17u30  Verkoop van telecomoperator Voo krijgt voorlopig nog geen groen licht Een meerderheid binnen de raad van bestuur van de Luikse intercommunale Enodia is niet van plan in dit stadium het licht op groen te zetten voor de verkoop van telecomoperator Voo aan de Amerikaanse investeerder Providence.
22/09 16u45  Chinese smartphonefabrikant OnePlus opent kantoor in Brussel OnePlus opent vandaag een vestiging in Brussel. Dat kondigt de Chinese smartphonefabrikant aan in een persbericht.
22/09 12u00  Crisisoverleg bij Thomas Cook Vandaag staat een crisisoverleg gepland tussen de Britse reisgroep Thomas Cook en zijn grootste aandeelhouders en schuldeisers. Dat meldt de BBC.
22/09 11u45  Crisoverleg bij Thomas Cook Vandaag staat een crisisoverleg gepland tussen de Britse reisgroep Thomas Cook en zijn grootste aandeelhouders en schuldeisers. Dat meldt de BBC.
21/09 15u45  Brussel heeft Europese richtlijn nog steeds niet omgezet: al 375.000 euro aan dwangsommen België moet sinds begin juli een dwangsom betalen van 5.000 euro per dag omdat een Europese richtlijn over snel internet nog niet werd omgezet, door een dispuut over bevoegdheden. Het bedrag is intussen opgelopen tot 375.000 euro, zo berekende de VRT-nieuwsredactie. Brussels minister-president Rudi Vervoort belooft in een reactie aan Belga dat er binnenkort een oplossing wordt voorgelegd in het Br...
21/09 09u00  Begroting in evenwicht niet meer heilig voor N-VA De Vlaamse onderhandelaars buigen zich dit weekend over de begroting voor de komende regeerperiode. Opvallend is dat de N-VA niet langer tot elke prijs vasthoudt aan een begrotingsevenwicht vanaf het begin van de regeerperiode. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
20/09 22u30  Facebook grijpt in bij tienduizenden apps Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld.
Laatste update: vandaag om 9u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/09 15u45  Stéphane Moreau stapt op als gedelegeerd bestuurder van ArdentiaNethys-topman Stéphane Moreau stapt op als gedelegeerd bestuurder van Ardentia. Ardentia is een bedrijf van François Fornieri, topman van farmabedrijf Mithra en ook bestuurder bij Nethys.
20/09 13u30  'Nog geen enkel bewijs gezien dat de beschuldigingen van de VS tegen Huawei ondersteunt'Huawei mag dan wel op de zwarte lijst staan in de VS, in de telecomsector reageert men toch gematigder. Rui Luis Aguilar, voorzitter van de sturingsgroep Networld2020 praat met Data News dat over 5G, standaarden en spionage-beschuldigingen.
20/09 11u45  Google sluit contract voor groene energie met EngieGoogle heeft wereldwijd achttien contracten voor in totaal 1.600 megawatt groene stroom afgesloten, zo meldt het technologiebedrijf. Een van de contracten is voor Engie in België. Het gaat om een contract voor vijf jaar, zegt de energieleverancier.
20/09 11u45  Niemand vervolgd voor grootschalige spionage-operatie bij de Belgische diplomatieEr wordt niemand vervolgd voor een grote spionagezaak bij de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, waarbij in 2014 maandenlang de computers van de Belgische diplomatie werden gegijzeld. Dat schrijft De Tijd vrijdag op zijn website.
20/09 11u30  Airbnb wil volgend jaar naar de beursVerhuurplatform Airbnb plant om volgend jaar een beursgenoteerd bedrijf te worden. Er gingen al langer geruchten dat de internetmarktplaats voor slaapplaatsen naar de beurs wilde.
20/09 10u15  Zuckerberg vertelt overheid dat hij WhatsApp en Instagram niet wil verkopenDe CEO van Facebook Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en hen laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis.
20/09 10u15  Amazon koopt 100.000 elektrische busjes om CO2-neutraal te wordenAmazon heeft 100.000 elektrische busjes besteld bij het bedrijf Rivian, dat elektrische auto's maakt. Amazon wil in 2040 volledig CO2-neutraal zijn. Eerder mikte het concern daarvoor op 2050.
20/09 10u15  Billy Bike verdubbelt vloot elektrische deelfietsen in BrusselBilly Bike, het Brusselse deelplatform voor elektrische fietsen, gaat 300 nieuwe fietsen ter beschikking stellen voor zijn gebruikers in de hoofdstad. Met de komst van de nieuwe fietsen verdubbelt Billy Bike zijn vloot in één keer.
20/09 07u15  Nieuws schadeclaim tegen Volkswagen om sjoemelsoftwareVolkswagen kan een nieuwe schadeclaim voor zogenoemde sjoemeldiesels tegemoet zien. De stichting Diesel Emissions Justice Foundation (DEJF) werkt aan een juridische procedure om Volkswagen en de zustermerken Audi, Seat, Skoda en Porsche aansprakelijk te stellen. De stichting wil eerst met Volkswagen praten, met de claim als stok achter de deur.
20/09 07u15  Apple geeft iOS 13 vrijMensen met een iPhone kunnen nu overstappen op de nieuwste versie van het besturingssysteem, iOS 13. Die is beschikbaar voor de iPhone 6S uit 2015 en alle toestellen die daarna zijn verschenen.
19/09 21u45  'Football Leaks'-hacker Rui Pinto beschuldigd van afpersingRui Pinto, de hacker die aan de basis lag van Football Leaks en sinds maart in Portugal in voorlopige hechtenis zit, is onder meer in verdenking gesteld wegens afpersing met verzwarende omstandigheden en computersabotage, zo heeft het Openbaar Ministerie in Portugal donderdag gemeld.
19/09 21u30  Wijs en Gents worden samen Duke & GraceEen jaar na de overname van Gents door het digitaal bureau Wijs, wordt de integratie voltooid met een nieuwe naam. Voortaan heet het eengemaakte agency 'Duke & Grace'.
19/09 20u45  Nieuwe Huawei Mate 30 zonder Google-apps en bij ons nog niet te verkrijgenHuawei heeft donderdag zijn nieuwe smartphones Mate 30 en Mate 30 Pro voorgesteld. Zoals verwacht zonder Google-apps, maar verrassend ook niet meteen in Europa te koop.
19/09 15u45  Data News bereikt meer lezersHet bereik van Data News groeit sterk, zowel voor het papieren magazine en digitale editie als voor de website. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).
19/09 12u15  Media Invest Vlaanderen stopt 250.000 euro in Antwerpse gamestudioDe Antwerpse game studio Cybernetic Walrus haalt 500.000 euro op - waarvan de helft voor rekening van Media Invest Vlaanderen. De extra financiering dient om het nieuwe game 'Rise of Humanity' verder te ontwikkelen en de dienstverlening naar de B2B-markt uit te bouwen.
19/09 12u15  Instagram maakt berichten over onrealistische diëten minder zichtbaarBody positivity-activisten halen een belangrijke slag thuis. Instagram stopt met het verspreiden van berichten die miraculeuze diëten en ingrepen verheerlijken.
19/09 12u00  Technische problemen met QR-codes op verkeersboetes opgelostVanaf november kan iedereen een verkeersboete betalen via QR-code, ongeacht bij welke bank u bent. De technische problemen zijn opgelost.
19/09 12u00  Adshot brengt reclamemakers bij gamend publiekLaten we eerlijk zijn: niemand onder de dertig jaar kijkt nog lineair televisie. Hoe bereik je die commercieel lucratieve doelgroep dan toch met je reclame? Ga ze zoeken waar ze wel zitten; in de gaming wereld, online. Dat is het idee achter de Leuvense start-up Adshot.
19/09 11u45  Tinder werkt aan eigen videoserieTinder, vooral bekend als dating app, zou van plan zijn om een 'Kies je eigen avontuur' videoverhaal te maken. Het gaat daarbij overigens niet om een puur romantisch verhaal. De serie zou een plot meekrijgen die draait om het einde van de wereld.
19/09 11u15  Imec gaat aan chipgebaseerde kwantumbeveiliging werkenHet Belgische onderzoekslab imec gaat samenwerken met de Nationale Universiteit van Singapore (NUS) om chips te bouwen die het kwantuminternet kunnen beveiligen.
19/09 11u15  60.000 digitale energiemeters geïnstalleerdEr zijn half september al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netwerkbeheerder Fluvius. Minder dan één procent van de klanten weigerde de meter.
19/09 10u45  GitLab haalt 268 miljoen binnenOntwikkelaarsplatform GitLab haalt 268 miljoen dollar binnen in een series E kapitaalsronde. Verwacht wordt dat dit de laatste investeringsronde zal zijn voordat het bedrijf naar de beurs trekt.
19/09 10u45  Microsoft wil voor 40 miljard aandelen terugkopenSoftwaregigant Microsoft heeft besloten aandelen in te kopen ter waarde van 40 miljard dollar (36 miljard euro). Het Amerikaanse bedrijf kondigt aan dat de raad van bestuur het programma heeft goedgekeurd.
19/09 07u30  'Huawei geschorst als lid van cyberbeveiligingskoepel'Huawei maakt voorlopig geen deel meer uit van een internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid. Het Chinese bedrijf is geschorst als lid van het Forum of Incident Response and Security Teams, afgekort FIRST. Daarin werken bedrijven, overheden en deskundigen samen om grote cyberaanvallen tegen te gaan en informatie over kwetsbaarheden te delen.
18/09 15u15  Review: een Sonos op een voetstukLiefhebbers van het audiomerk hebben er zo'n vijftien jaar op moeten wachten, maar op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn onthulde Sonos dan eindelijk zijn eerste draagbare luidspreker, voor binnen én buiten. Wij konden de Sonos Move, die vanaf 24 september in de winkel ligt, alvast aan de tand voelen.
18/09 11u15  Yves Maitre volgt Cher Wang op als CEO van HTCHTC Corporation benoemt per direct Yves Maitre tot CEO van HTC. Hij volgt Cher Wang op, die voorzitter van het HTC-bestuur blijft. Wang gaat zich richten op toekomstige technologieën die aansluiten bij het groeiende portfolio van HTC en de visie van VIVE Reality.
18/09 11u15  iKanbi en Harvest nummer drie van de contactcentraHet Waalse contact center iKanbi heeft het Vlaamse Harvest overgenomen. Wat vroeger nog call center heette, heet nu contact center, omdat de bedrijven méér diensten leveren dan alleen maar telefoontjes afhandelen. Met het klantenbestand van Harvest erbij, hoopt iKanbi uit te breiden naar Vlaanderen en Nederland.
18/09 10u15  Softwareproblemen bij geldautomaten BNP Paribas FortisBNP Paribas Fortis kampt sinds enkele dagen met softwareproblemen bij de geldautomaten. De bank werkt aan een oplossing.
18/09 10u15  Brian Duffy: 'Ons succes hangt af van het succes van het ecosysteem'Het geïntegreerde softwarepakket van SAP heeft altijd de IT-trends gevolgd, of dat nu om mainframe gaat, client/server of cloud. Daarvoor is het aanbod steeds uitgebreid, soms door overnames. Waar ligt de focus nu? Op gebruikerservaring, zegt Brian Duffy, voorzitter van SAP EMEA North.
18/09 09u00  Brutélé schort onderhandelingen met Enodia opDe raad van bestuur van Brutélé, die dinsdagavond is samengekomen, heeft beslist om de onderhandelingen met Enodia (moedermaatschappij van Nethys, red.) over de verkoop van zijn belang in telecomprovider Voo op te schorten. Volgens het bestuur moet Brutélé eerst meer informatie krijgen van Enodia.
18/09 08u30  Google Assistent heeft nu ook een mannelijke stemNederlanders kunnen voortaan zelf bepalen of hun Google Assistent een vrouwelijke of mannelijke stem heeft. Voorheen had de Nederlandse Google Assistent alleen een vrouwelijke stem, maar Google heeft nu een nieuwe mannelijke stem toegevoegd.
18/09 07u15  Britse politie gaat Facebook bij ontwikkelen AIDe Britse politie gaat met Facebook samenwerken om het uitzenden van terreuraanslagen via het platform tegen te gaan. Om kunstmatige intelligentie te bouwen die terreurbeelden herkent, worden onder meer beelden van schietoefeningen gedeeld.
18/09 07u15  Protest van chauffeurs Uber en Lyft legt verkeer New York platHonderden chauffeurs van de taxi-apps Uber en Lyft hebben dinsdag in hartje New York gedemonstreerd. Tijdens de ochtendspits reden ze met een slakkengangetje door Manhattan. Ze vinden dat ze te weinig geld krijgen en dat de werkomstandigheden verslechteren. Voor de mensen die op weg naar hun werk waren, zat er niets anders op dan achter de colonne aan te rijden.
18/09 05u15  Huawei stelt nieuwe AI-cluster voorOp haar AI-conferentie heeft Huawei een nieuwe cluster voorgesteld die op grote schaal AI-berekeningen moet maken. De Atlas 900 is volgens het bedrijf daarmee de snelste ter wereld.
17/09 20u00  De nieuwe kwelduivel van Telenet heet ProvidenceProvidence, een Amerikaans private-equityfonds, ligt in koppositie om de Waalse telecomprovider VOO over te nemen. En dat terwijl lokale spelers als Orange en Telenet ook een kans hoopten te maken. Wie of wat schuilt er achter Providence?
17/09 17u45  Providence kan de Waalse telecommarkt overhoop gooienProvidence, een Amerikaans private-equityfonds, ligt in koppositie om de de Waalse telecomprovider VOO over te nemen. En dat terwijl lokale spelers als Orange en Telenet ook een kans hoopten te maken. Wie of wat schuilt er achter Providence?
17/09 15u15  Signify laat lampen meedansen met de filmWie thuis slimme lampen van Philips Hue heeft, kan die binnenkort synchroniseren met de film of game die in de woonkamer afspeelt.
17/09 10u45  Er is een app voor alles, óók voor GDPR'Legal tech' is lang onderbelicht gebleven, maar het ziet er nu toch naar uit dat ook de advocatuur versneld digitaliseert. Met dank aan de GDPR.
17/09 10u45  Apple stelt Arcade vervroegd open voor testgebruikersApple heeft zijn Apple Arcade live gezet voor gebruikers van zijn iOS 13 betaprogramma. De gamestreamingdienst zou op 19 september gelanceerd worden.
17/09 09u45  Persoonlijke gegevens van zowat elke Ecuadoriaanse burger gelektDe persoonlijke gegevens van 17 miljoen Ecuadoriaanse burgers zijn online gevonden. Het gaat om namen, financiële gegevens en civiele data van zowat elke Ecuadoriaan.
17/09 09u30  Antwerpen wil fonteinen 'slimmer' makenDe stad Antwerpen gaat in al haar fonteinen sensoren inbouwen, onder meer om het waterverbruik te beperken. Het gaat om een van de 18 projecten die werden geselecteerd voor het programma Slimme innovatie van de Vlaamse overheid. De 18 krijgen samen 5 miljoen euro
17/09 09u00  Apple en Europese Commissie staan tegenover elkaar voor EU-GerechtIn de strijd tussen de Amerikaanse technologiegigant Apple en de Europese Commissie, met 13 miljard euro als inzet, treffen beide partijen elkaar dinsdag voor het EU-Gerecht in Luxemburg.
17/09 09u00  LastPass verhelpt fout die wachtwoorden kan lekkenWachtwoorbeheerder LastPass heeft een zware fout gefixt. Via de bug konden kwaadaardige websites mogelijk de laatst gebruikte logins uit de browserextentie opvissen.
17/09 04u45  Orde van Vlaamse Balies vraagt aandacht voor recht op advocaat'De online sensibiliseringscampagne wil in tijden van gratuite veroordelingen op sociale media, de aandacht vestigen op de waarde en kracht van ons eeuwenoud rechtssysteem met aan de basis een eerlijk proces voor iedereen', aldus de Orde van Vlaamse Balies, het koepelorgaan voor advocaten.
17/09 02u45  Beursgang WeWork mogelijk uitgesteldDe beursgang van WeWork, die miljarden dollar moest opbrengen, zou worden uitgesteld tot ten vroegste volgende maand. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen bij het bedrijf.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Technologiereuzen lanceren nieuw forum voor strijd tegen extremisme24/09 04u30 - DataNews: De technologiereuzen Facebook, Google en Twitter hebben een onafhankelijk forum opgericht om de strijd tegen terreur en extremistische inhoud op het internet te bestrijden. Dat kondigde de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maandag aan op een persconferentie met Facebook's COO Sheryl Sandberg.
8x Security en cloudstrategie grootste prioriteit voor Belgische ICT-verantwoordelijken24/09 09u45 - DataNews: Moeten we naar de cloud? En hoe? Dat is de voornaamste prioriteit van de Belgische ICT-beslissers. Maar ook cybersecurity blijft een bezorgdheid, net zoals het omgaan met data.
1x Chinese smartphonefabrikant OnePlus opent kantoor in Brussel22/09 16u45 - DataNews: OnePlus opent vandaag een vestiging in Brussel. Dat kondigt de Chinese smartphonefabrikant aan in een persbericht.
0x Beursgang WeWork mogelijk uitgesteld17/09 02u45 - DataNews: De beursgang van WeWork, die miljarden dollar moest opbrengen, zou worden uitgesteld tot ten vroegste volgende maand. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen bij het bedrijf.
0x Orde van Vlaamse Balies vraagt aandacht voor recht op advocaat17/09 04u45 - DataNews: 'De online sensibiliseringscampagne wil in tijden van gratuite veroordelingen op sociale media, de aandacht vestigen op de waarde en kracht van ons eeuwenoud rechtssysteem met aan de basis een eerlijk proces voor iedereen', aldus de Orde van Vlaamse Balies, het koepelorgaan voor advocaten.
0x LastPass verhelpt fout die wachtwoorden kan lekken17/09 09u00 - DataNews: Wachtwoorbeheerder LastPass heeft een zware fout gefixt. Via de bug konden kwaadaardige websites mogelijk de laatst gebruikte logins uit de browserextentie opvissen.
0x Apple en Europese Commissie staan tegenover elkaar voor EU-Gerecht17/09 09u00 - DataNews: In de strijd tussen de Amerikaanse technologiegigant Apple en de Europese Commissie, met 13 miljard euro als inzet, treffen beide partijen elkaar dinsdag voor het EU-Gerecht in Luxemburg.
0x Antwerpen wil fonteinen 'slimmer' maken17/09 09u30 - DataNews: De stad Antwerpen gaat in al haar fonteinen sensoren inbouwen, onder meer om het waterverbruik te beperken. Het gaat om een van de 18 projecten die werden geselecteerd voor het programma Slimme innovatie van de Vlaamse overheid. De 18 krijgen samen 5 miljoen euro
0x Persoonlijke gegevens van zowat elke Ecuadoriaanse burger gelekt17/09 09u45 - DataNews: De persoonlijke gegevens van 17 miljoen Ecuadoriaanse burgers zijn online gevonden. Het gaat om namen, financiële gegevens en civiele data van zowat elke Ecuadoriaan.
0x Apple stelt Arcade vervroegd open voor testgebruikers17/09 10u45 - DataNews: Apple heeft zijn Apple Arcade live gezet voor gebruikers van zijn iOS 13 betaprogramma. De gamestreamingdienst zou op 19 september gelanceerd worden.

Statistieken

Artikels:
29591
Gelezen:
17131
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven