vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van De Stentor

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

De Stentor

Verbergen Tonen
19/10 07u15  Bogaerts met Boston Red Sox naar World Series Honkballer Xander Bogaerts heeft met Boston Red Sox de World Series bereikt. De Arubaan, uitkomend voor het Nederlands team, won met zijn ploeg de uitwedstrijd bij Houston Astros (4-1). Boston Red Sox nam zo een beslissende voorsprong (4-1) in de halve finale van de play-offs.
19/10 07u15  Nieuwe missie naar Mercurius komende nacht de lucht in Een Europese satelliet moet komende nacht om 3.45 uur Nederlandse tijd worden gelanceerd vanuit Frans-Guyana. Hij reist samen met een Japanse satelliet richting Mercurius om de planeet te onderzoeken.
19/10 07u15  Corry Konings: Ik zit weer in de lift Ze was de meest opvallende deelnemer. Na vijftien dagen op het eiland en zeven afleveringen op televisie zit Expeditie Robinson erop voor Corry Konings (67).
19/10 07u15  Hulp voor vrouwen die gegijzeld worden in religieus huwelijk Partners die weigeren mee te werken aan het ontbinden van een religieus huwelijk, kunnen daar in de toekomst door de rechter via een nieuwe wetsbepaling toe worden gedwongen. Minister Sander Dekker (VVD, Rechtsbescherming) wil zo vrouwen helpen die gevangen zitten in een huwelijk.
19/10 07u15  LIVE | Volleybalsters verliezen eerste set in halve finale WK tegen Servië De Nederlandse volleybalsters spelen om 06.40 uur de halve finale van het WK volleybal in Japan. In Yokohama is Servië de tegenstander. Nederland verloor vorig jaar in de finale van het EK van Servië, maar won in de poulefase al wel met 3-0 van Servië. Toen ontbrak echter wel sterspeelster Tijana Bošković, die vandaag wel van de partij is. Nederland - Servië 0-1 Eerste set: 22-25
19/10 07u00  A28 bij Assen dicht door ongeval met vier vrachtauto's Op de A28 tussen Zwolle en Groningen is vanmorgen vroeg een groot ongeluk gebeurd. Daarbij zijn vier vrachtwagens betrokken. De weg is ter hoogte van Assen in beide richtingen dicht, meldt de ANWB, die van een ravage spreekt.
19/10 06u45  LIVE | Volleybalsters in halve finale WK tegen sterk Servië De Nederlandse volleybalsters spelen om 06.40 uur de halve finale van het WK volleybal in Japan. In Yokohama is Servië de tegenstander. Nederland verloor vorig jaar in de finale van het EK van Servië, maar won in de poulefase al wel met 3-0 van Servië. Toen ontbrak echter wel sterspeelster Tijana Bošković, die vandaag wel van de partij is.
19/10 06u30  Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires feestelijk afgesloten De Olympische Jeugdspelen in de Argentijnse Buenos Aires werden afgelopen nacht feestelijk afgesloten. Na twaalf dagen topsport voor talenten uit 209 landen sloot Rusland af met de meeste medailles: 59 stuks, waarvan 29 gouden. Nederland verzamelde zes medailles: een zilveren en vijf bronzen. Bekijk hier de mooiste foto's van de afgelopen twee weken.
19/10 06u30  Bredase heeft als eerste een ‘X’ in het paspoort Voor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers uit Breda heeft vanaf vandaag een neutrale ‘X’ in haar paspoort. Die komt in plaats van de ‘V’ die tot nu toe haar geslacht aanduidt. Ze voelt zich namelijk als intersekse persoon man noch vrouw.
19/10 06u30  Enorme toename van criminaliteit in Kampen door asielzoekers De politie in Kampen heeft de handen vol aan winkeldiefstallen, gepleegd door criminele asielzoekers uit het azc in Dronten. Het aantal geregistreerde diefstallen is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Het probleem aanpakken is ‘symptoombestrijding’, vindt politieteamchef Johan Ekkel.
19/10 06u30  Strijd over ‘levensgevaarlijke’ Achterhoekse N319 gaat door Aanwonenden van de Ruurloseweg (N319) in Vorden zijn niet verrast door het ongeluk woensdagmiddag waarbij en 85-jarige fietsster om het leven kwam. Ze wijzen gemeenten en provincie al maanden op de ‘levensgevaarlijke’ weg. De weg is veilig en het probleem ligt bij de weggebruiker, stelt de provincie.
19/10 06u30  Plan voor hotel in Epse definitief de prullenbak in Er gaat geen hotel komen op de locatie van het verpauperde restaurant De Smid. De Raad van State heeft de bestemmingsplanwijziging voor een hotel aan de Deventerweg in Epse vernietigd.
19/10 06u30  Thorbecke bestaat 50 jaar: 'Docenten maakten je bang' Zijn vader was er docent en zijn dochter zit in de brugklas. Voormalig Thorbecke-leerling Pim Leutholff (55) ging soms met buikpijn naar de Zwolse school.
19/10 06u30  Zwijnenoverlast Heerde: 'Bestaande wildraster voldoet gewoon niet' In plaats van de zwijnenjacht op te voeren, doet de gemeente Heerde er verstandig aan om meer wildrastering te plaatsen in de bossen rondom de Kamperweg. Dat bepleit Harry Voss van de Faunabescherming. ,,Een hekwerk houdt na een paar honderd meter gewoon op. Daarmee houd je natuurlijk geen zwijnen tegen.'
19/10 06u15  De laatste roker zal zijn laatste sigaret uitdrukken Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 05u30  Braziliaanse presidentskandidaat Bolsonaro mijdt debattenJair Bolsonaro, de extreemrechtse favoriet voor het Braziliaanse presidentschap, zal tot aan de tweede ronde van de verkiezingen op 28 oktober niet rechtstreeks in debat gaan met zijn linkse tegenstrever Fernando Haddad. Hoewel zijn artsen hem groen licht gaven, zegt Bolsonaro geen risico te willen nemen vanwege het colostoma dat bij hem is aangebracht nadat hij op 6 september werd neergestoken.
19/10 05u15  ‘Grieperige automobilist rijdt net zo slecht als dronkaard’Duitse instanties wijzen op het risico van slechter rijgedrag als gevolg van griep. Volgens de Duitse Longstichting en onderzoeksinstantie TÜV kan ​​de ziekte de reactietijd in het verkeer met wel elf procent vertragen.13 
19/10 03u30  Rihanna weigert optreden Super BowlRihanna heeft het aanbod om op te treden tijdens de pauze van de Super Bowl 2019 afgewezen. De superster nam deze beslissing om haar steun te betuigen aan Colin Kapernick, de American Football-speler die afgelopen jaar onder vuur kwam te liggen omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Dit meldt Us Weekly.16 
19/10 03u15  Drugsbazen steeds brutaler: burgemeesters en bonden eisen actieBurgemeesters en politievakbonden zijn de levensgevaarlijke situaties rond drugslabs en afvaldumping zat. Ze willen meer opsporingscapaciteit en meer informatie over verdachten delen, maar dat stuit op privacybezwaren.
19/10 03u00  Omstreden zwangerschapshulp Siriz behoudt subsidieSiriz, een hulporganisatie die advies geeft aan vrouwen die ongewenst zwanger zijn, lijkt op respijt te kunnen rekenen. Regeringspartijen VVD en D66 verdenken Siriz ervan vrouwen van een abortus te willen weerhouden, maar dringen niet langer aan op het onmiddellijk stopzetten van de subsidie die de hulporganisatie ontvangt.
19/10 02u30  Algerije verbiedt boerka op het werkAlgerije heeft het dragen van gezichtsbedekkende kleding op de werkvloer verboden. Dat betekent dat vrouwen tijdens het werk geen boerka of nikab meer mogen dragen. De nieuwe maatregel werd donderdagavond door premier Ahmed Ouyahia bekendgemaakt in hoofdstad Algiers.11 
19/10 02u15  170 gasten geëvacueerd na brand in Zeeuws hotelIn een hotel in het Zeeuwse Kamperland is een brand uitgebroken. De brand woedt in de sauna van hotel De Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Het pand wordt ontruimd. Ruim 170 gasten staan buiten het hotel, meldt de Zeeuwse Veiligheidsregio.11 
19/10 00u00  Dalfser gemeenteraad opgetogen over keuze nieuwe burgemeesterDe Dalfser gemeenteraad is opgetogen over de keuze van Erica van Lente voor het nieuwe burgemeesterschap van de gemeente. ,,Ze voldoet in alles aan de profielschets die we vooraf hebben opgesteld‘’, zei Jos Ramaker, fractievoorzitter van de grootste partij van Dalfsen, Gemeentebelangen, na de besloten raadsvergadering waarin de keuze werd gemaakt.12 
19/10 00u00  Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval OssBij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen.12 
19/10 00u00  Leerling Porter klopt leermeester Dubbeldam bij Jumping ZwolleDe eerste dikke geldprijs op Jumping Zwolle werd een prooi voor de 21-jarige Amerikaan Lucas Porter. De leerling versloeg in een proef over 1.50 meter, direct op tijd, zijn Zwolse leermeester Jeroen Dubbeldam. De titel was goed voor een bedrag van 2500 euro.13 
18/10 23u45  Ook meldingen over op hol geslagen Stints ná dodelijk ongeval OssUit stukken die minister Cora van Nieuwenhuizen vanavond naar de Kamer heeft gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval in Oss meldingen zijn gedaan over op hol geslagen Stints. Die kwamen binnen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).
18/10 23u30  Dode door ongeval bij parkeergarage HoogeveenDoor een ongeval met een auto bij een parkeergarage in Hoogeveen is een dode gevallen. Een andere inzittende is ernstig gewond geraakt. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Wel weet de politie dat rond 22.00 uur een auto tegen een helling is gebotst bij de parkeergarage aan het Kaaplaantje in de Drentse stad.
18/10 23u30  Hardwell: ‘Ik kom terug’In de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’
18/10 23u15  Undercoveragenten in touringcar schrijven voor ruim 100.000 euro aan boetes uitDe driedaagse politie-actie op de snelwegen in Oost-Nederland leverde maar liefst 464 bekeuringen voor bellers/appers op. Zij kregen allemaal een bon van 230 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. Het levert de staatskas ruim 100.000 euro op.
18/10 23u00  Rechter stopt aanleg afrasteringen in OostvaardersplassenDe rechter in Utrecht heeft donderdag bepaald dat de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer per direct en ieder geval voorlopig moeten stoppen met het aanleggen van een ‘vangweide’ die maandag in de Oostvaardersplassen is gestart.
18/10 22u30  Turkije noemt hoofdverdachte van vermoedelijke moord op kritische journalistDe Turkse autoriteiten hebben een nieuwe aanwijzing gepresenteerd dat het kopstuk achter de vermoedelijke moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi moet worden gezocht in kringen rond de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
18/10 22u15  Van Guusje mag Hardwell zo snel mogelijk terugkomenIn de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren naar focust zich op een social leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’
18/10 22u15  De koudste en natste oktober sinds 1912 in TexasOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.
18/10 22u15  Gemist? Explosief door brievenbus in Deventer en tbs van ontvoerder Lettelse stoptBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen vandaag? Dit was het nieuws van donderdag 18 oktober.
18/10 22u15  ‘Lijdende oudjes? Niks ervan!’Wie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks in vier thema’s terug op Expeditie Robinson.
18/10 22u15  Feesten op 't Weitje onder druk door nieuwe regelgevingHet Oranjefeest, Oktoberfeest en Zomerfeestival op 't Weitje in Ermelo op de tocht? Het zou zomaar kunnen als de geluidsnorm echt met twintig decibel naar beneden moet. Dat stelt Marco van Dijk van organisator ‘Feest in Ermelo’.
18/10 22u00  Schotse Jenny (38) fietst in 125 dagen wereld rondDe Schotse Jenny Graham (38) is als eerste vrouw alleen de wereld rondgefietst in 125 dagen met medeneming van al haar bagage. Ze arriveerde vanavond in Berlijn bij de Brandenburger Tor, waar ze op 16 juni in oostelijke richting was vertrokken. Met haar prestatie verdiende ze een plek in het Guinness Book. Het oude record stond op 144 dagen.
18/10 22u00  Erica van Lente eerste vrouwelijke burgemeester van DalfsenErica van Lente is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Dalfsen. Zij is nu waarnemend burgemeester van de Groninger gemeente Bedum, een functie die zij tot eind dit jaar zal vervullen. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen.
18/10 21u45  Bondscoach Slowakije weg vanwege nachtelijke escapade spelersJan Kozak heeft vandaag meer uitleg gegeven bij zijn plotse vertrek als bondscoach van Slowakije, afgelopen zondag. Kozak stapte op nadat hij had ontdekt dat zeven van zijn spelers na de 1-2 nederlaag in de Nations League tegen Tsjechië de bloemetjes hadden buitengezet.
18/10 21u45  Stacaravan volledig uitgebrand in DoornspijkOp camping ‘De Roskam’ in Doornspijk is donderdagavond een stacaravan volledig in vlammen opgegaan. Van de woning is niets meer over.
18/10 21u30  Pröpper nog enkele weken aan de kant bij BrightonDavy Pröpper staat ook zaterdag aan de kant wanneer Brighton & Hove Albion een uitwedstrijd speelt tegen Newcastle United. De middenvelder moest al afzeggen voor de interlands van Oranje tegen Duitsland en België nadat hij een kleine twee weken geleden in het competitieduel met West Ham United een enkelblessure had opgelopen.
18/10 21u15  Nieuw zwembad Dronten vernoemd naar Aat de JongeHet nieuwe overdekte zwembad in Dronten gaat het Aat de Jonge-bad heten. Dat is het afscheidscadeau van de gemeente aan de scheidend burgemeester.
18/10 21u00  Van Dijk volgens BBC-analyticus Sutton de beste na Messi en RonaldoDe BBC vroeg alle analytici, onder anderen Mark Lawrenson en Ruud Gullit, wie zij de beste voetballer na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo vinden. Eden Hazard stak met kop en schouders boven iedereen uit. De Chelsea-ster kreeg 31 procent van de stemmen. 4 procent ging voor Virgil van Dijk.
18/10 20u45  Hilbrand Nawijn bedreigd tijdens interview: 'Ze hebben pistolen, ik vind dat niet normaal’Hilbrand Nawijn, voormalig minister en tegenwoordig raadslid in Zoetermeer, is bedreigd tijdens een interview. Jongeren dwongen hem en WNL-verslaggever Joost Karreman de camera uit te zetten. Het interview vond uiteindelijk onder politiebegeleiding plaats.
18/10 20u30  Nederlandse fotograaf wint Oscar van de natuurfotografie dankzij goudapenHet is de Oscar van de natuurfotografie, het allerhoogst haalbare. Tot zijn eigen grote verbazing is Nederlander Marsel van Oosten (51) deze week uitgeroepen tot Wildlife Photographer of the Year. In de bergwouden van China maakte hij de mooiste natuurfoto van twee stompneusapen, ook wel goudapen genoemd.
18/10 20u15  Verstappen: Gooi dat strafpuntensysteem in de prullenbakVoorafgaand aan het raceweekend in Austin uitte Max Verstappen zijn onvrede over het strafpuntensysteem in de Formule 1. Twaalf ‘penalty points’ over een periode van twaalf maanden betekent nu één race schorsing. ,,Ik vind het schandalig.”
18/10 20u15  Schoolschutter Krim wilde wraak nemen op studenten die hem vernederdenHet aantal doden door de aanslag op een middelbare school op schiereiland de Krim is opgelopen naar twintig. Een meisje is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden, meldt het Russische persbureau TASS. De schutter, een oud-student, zou voor de aanslag al geregeld hebben opgeschept over zijn zelfgemaakte explosieven. Hij wilde wraak nemen op studenten die hem hadden vernederd.
18/10 20u15  Amateur-uitvinder hangt motor van straaljager in oude BMWEen Russische amateur-uitvinder is op het idee gekomen om de motor van een MIG-23 jachtvliegtuig, een Russische straaljager, in een oude BMW te hangen. Dat levert niet alleen spectaculaire beelden op: het ‘monster’ kan nog rijden ook.
18/10 20u00  Water stond nog nooit zo laag: levering grondstoffen in gevaarDe ergste hitte mag ons land dan al enige tijd verlaten hebben, dat wil niet zeggen dat het waterpeil zich al hersteld heeft. Wat heet: de Rijn bij Lobith was nog nooit zo ondiep. Verbetering is nog niet in zicht. Schippers maken zich steeds meer zorgen.
18/10 20u00  Echtgenoot realityster Amanda Balk opgepakt wegens illegale hennepteeltDe schatrijke echtgenoot van oud-realityster Amanda Balk (30) blijkt sinds eind september in de cel te zitten wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen in Wassenaar. Die werden onlangs opgerold, waarna de 44-jarige Stavros T. werd aangehouden. Lopende het onderzoek zit T. drie maanden in voorlopige hechtenis.
18/10 19u45  Van Dijk na blessure bij Oranje wel inzetbaar bij LiverpoolVirgil van Dijk speelt waarschijnlijk het komend weekeinde al weer met Liverpool tegen Huddersfield. Volgens Engelse media heeft de Nederlandse verdediger inmiddels weer voluit getraind. Van Dijk liet dinsdag de interland van Oranje met België aan zich voorbij gaan, omdat hij nog wat last had van een ribblessure.
18/10 19u45  Tebas vreest vertrek topspelers uit La Liga door verhoging van belastingJavier Tebas, de voorzitter van La Liga, vreest een uittocht van topspelers als de regering zijn plannen tot hervorming van de belastingen doorzet. ,,Dat gaat de twintig clubs in La Liga gezamenlijk 80 miljoen euro kosten,” zo schreef hij in een brief aan de clubs.
18/10 19u45  Luiten bij rentree twee boven parJoost Luiten heeft bij zijn rentree na blessureleed op de door slecht weer gehinderde openingsdag van de Andalucia Valderrama Masters een eerste ronde van 73 gelopen, twee boven par. Daarmee staat de Bleiswijker voorlopig gedeeld 84ste, waarbij aangetekend dat een groot aantal golfers nog niet alle achttien holes heeft afgewerkt.
18/10 19u45  Alves onthult aan Buffon: ‘Ik zou met jou willen ruilen’Dani Alves (35) is de meest succesvolle speler ooit in clubverband met 38 prijzen met Sevilla, FC Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain, maar de Braziliaanse rechtsback werd nooit wereldkampioen. Wat dat betreft zou Alves wel willen ruilen met zijn teamgenoot Gianluigi Buffon.
18/10 19u30  New York? New Delhi!In dezelfde tijd dat je naar New York vliegt, 8 uur, vlieg je naar New Delhi, in India. Twee wandelingen voor een onvergetelijke stedentrip.
18/10 19u15  Minister in gesprek met Belgische Pro League na schandaalDe Belgische minister van Sociale Zaken Maggie De Block gaat binnenkort in gesprek met voorzitter Marc Coucke van de Pro League, de organisator van de Belgische professionele voetbalklassen. Dit naar aanleiding van het grootschalig onderzoek naar fraude in de betreffende sector.
18/10 19u15  Coca-Cola stapt via McLaren voorzichtig in Formule 1Renstal McLaren heeft een overeenkomst gesloten met Coca-Cola tot het einde van het huidige Formule 1-seizoen. Het is voor het eerst dat het logo van de frisdrankenproducent op een F1-bolide te zien zal zijn.
18/10 19u00  Henry kijkt uit naar debuut als trainer: ‘Ik weet niet hoe ik zal zijn’Thierry Henry (41) was afgelopen zaterdag nog assistent van bondscoach Roberto Martínez bij de nationale ploeg van België. Vandaag had hij voor het eerst de beschikking over de hele selectie bij AS Monaco, dat slechts zes punten verzamelde in de eerste negen competitieduels.
18/10 19u00  Hamilton: Ik denk nog niet aan mijn vijfde wereldtitelHij kan in Austin zondag zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 realiseren, maar Lewis Hamilton wenst daar vooralsnog geen woord aan te besteden. ,,Als team praten we er helemaal niet over. We gaan deze race niet anders benaderen dan andere weekenden.‘’
18/10 18u45  Oproep Rutte aan de rest van Europa: lever Saoedi’s minder wapensPremier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel andere lidstaten aangemoedigd minder wapens naar Saoedi-Arabië te exporteren. De Tweede Kamer had hem opgeroepen daarop aan te dringen naar aanleiding van de verdwijning van de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi.
18/10 18u45  Transformatieartiest laat gezicht verbouwen na kritiek op eigen uiterlijkDe Britse make-upartiest Elliot Joseph Rentz (24) - één van de bekendste transformatiekunstenaars ter wereld - heeft gisteren bij een plastisch chirurg zijn hele gezicht ingrijpend laten verbouwen. Reden? Hij kreeg de afgelopen jaren van zijn honderdduizenden volgers op sociale media zóveel kritiek op zijn uiterlijk, dat hij depressief werd van zijn onopgemaakte spiegelbeeld.
18/10 18u30  Aanhanger De Graafschap schaamt zich diep nadat hij keeper Go Ahead slaatVoor het slaan van de keeper van Go Ahead Eagles heeft een 29-jarige De Graafschap-supporter uit Ellecom een werkstraf gekregen van 100 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.
18/10 18u30  Verdachte brandstichtingen landgoed Rechteren op vrije voetenDe man die verdacht wordt van brandstichtingen op landgoed Rechteren, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Zijn voorlopige hechtenis wordt met ingang van vrijdag geschorst. Een uitzonderlijke beslissing gezien de ernst van wat er gebeurd is, waarschuwt de voorzitter van de rechtbank in Zwolle.
18/10 18u15  Messi en Barça helpen mee in financiering kinderkankercentrum in BarcelonaDe Argentijnse superster Lionel Messi heeft vandaag in Barcelona de eerste steenlegging bijgewoond van een complex waar kinderen met kanker een behandeling zullen krijgen.
18/10 18u15  Zaanstad spreekt met ‘bijna tien’ organisaties over protest bij intocht SintDe gemeente Zaanstad is met 'tegen de tien’ partijen in gesprek die mogelijk willen demonstreren bij de landelijke intocht van Sinterklaas, op 17 november. Dat meldt een woordvoerder. De gemeente zocht zelf contact met de organisaties. Het gaat om zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet.
18/10 18u00  Zwitserland mist captain Dickenmann in play-offs tegen OranjeDe Zwitserse voetbalvrouwen missen in de play-offs tegen Nederland om een ticket voor het WK 2019 in Frankrijk hun aanvoerder Lara Dickenmann, een van hun belangrijkste speelsters.
18/10 18u00  Chelsea wil van Hazard bestbetaalde speler ooit makenChelsea maakt haast om de contractonderhandelingen met Eden Hazard (27) op te starten. De eerste contacten zijn gelegd. De Londense club wil van hem zijn bestbetaalde speler ooit maken.
18/10 18u00  Café Bruut in Zwolle blijft dichtCafé Bruut in Zwolle blijft dicht. Dat heeft burgemeester Henk Jan Meijer besloten. Vorige week werd een granaat aan de deur aangetroffen. In verband met onderzoek en de veiligheid werd het café toen voor een week gesloten. Nu is de veiligheid niet meer in het geding, maar blijft de uitgaansgelegenheid tóch dicht.
18/10 18u00  Boyata over gestolen auto: Iemand vergat hem na het lenen terug te brengenDedryck Boyata speelde dinsdag nog met de Rode Duivels mee tegen Oranje (1-1). Vanavond was in Schotland plots zijn auto van de oprit verdwenen.
18/10 17u30  Pérez rijdt ook volgend seizoen voor Force IndiaDe Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Pérez rijdt ook volgend jaar voor Force India. Wie de andere coureur wordt, wil het team nog niet bevestigen.
18/10 17u30  Hema weer in Hollandse handenAmsterdam - Na zeven jaar leuren heeft Hema eindelijk een nieuwe eigenaar. De koper is de Nederlander Marcel Boekhoorn, bekend van de panda’s en rijk geworden met telecombedrijf Telfort. ,,We gaan Hema laten floreren als nooit tevoren.”
18/10 17u30  Fouten in vloer Windesheim niet zelfde als in parkeergarage EindhovenDe problemen die hogeschool Windesheim met de vloer van gebouw X had waren niet dezelfde als bij parkeergarage Eindhoven. Dat blijkt uit de uitkomst van het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de situatie in Eindhoven.
18/10 17u15  Verhalenmiddag van Eus en Matthijs binnen vier minuten uitverkochtBinnen vier minuten zijn de tickets voor de Verhalenmiddag van Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk deze donderdagmiddag uitverkocht. Van Nieuwkerk wilde het graag gratis houden, omdat hij bang was alleen met Eus en kroegeigenaar Fonz in de Hip in Deventer achter te blijven. Maar er moesten tickets ingesteld worden: ,,We vrezen Project-X‘’, lachte Akyol nog donderdagochtend.
18/10 17u15  VVD maant Koolmees om valsspelers inburgeringRegeringspartij VVD vreest dat inburgeraars ten onrechte hun diploma hebben gehaald omdat taalexamens rondslingerden op Facebook en andere social media. Kamerlid Bente Becker wil dat minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken ingrijpt.
18/10 17u15  Eva met Sonja levert ontroerend beeld opJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
18/10 17u15  Shaw verlengt contract bij Manchester United tot 2023De Engelse linksback Luke Shaw (23) heeft zijn contract bij Manchester United tussentijds verlengd. De nieuwe verbintenis houdt in dat hij tot juni 2023 bij de club blijft, met een optie voor nog een jaar.
18/10 17u15  Tbs van man die meisje uit Lettele in busje sleurde en bijna doodde stoptDe man die is veroordeeld voor zijn poging een jonge vrouw in Lettele te ontvoeren en te doden, komt op vrije voeten. Dat is de uitkomst van een zitting voor de Zwolse rechtbank. De tbs-maatregel wordt niet verlengd, heeft de rechtbank direct na de zitting besloten op voorspraak van de officier van justitie.
18/10 17u00  Wereldkampioen Van Aert pakt eerste zege van het seizoenDe Belgische veldrijder Wout van Aert (24) heeft zijn eerste zege van het seizoen op zak. De wereldkampioen won de Kermiscross in Ardooie, een wedstrijd waarin zijn grote rivaal Mathieu van der Poel ontbrak. Van Aert was de afgelopen weken al zes keer als tweede gefinisht.
18/10 17u00  Waar kunnen we ons op verheugen na de interlandperiode?Na een mooie interlandperiode voor Oranje begint dit weekend het clubvoetbal weer in de Europese topcompetities. Wat zijn de wedstrijden om je op te verheugen?
18/10 17u00  Deel Vaassen en Emst zonder stroom; storing opgelostEen deel van het zuiden van Emst en het noorden van Vaassen zat deze donderdagmiddag enige tijd zonder stroom. Netbeheerder Liander meldde dat de storing rond 16.30 uur naar verwachting zou zijn verholpen en dat bleek ook het geval.
18/10 16u45  Échte herfstweek op komstHet is over met de pret. Er staat ons een échte herfstweek te wachten. Het weer wordt volgende week geleidelijk wisselvalliger, er is weer kans op regen en de wind trekt soms flink aan. Ook de temperatuur daalt naar de normale waarde voor eind oktober.
18/10 16u45  Opgepakte Club Brugge-trainer kan rekenen op warm onthaalBelgië is al ruim een week in de ban van een omvangrijk voetbalschandaal, maar morgen wordt de competitie gewoon weer hervat. Met Club Brugge – Waasland-Beveren staat er meteen een pikant duel op het programma.
18/10 16u45  Nederlander in Nepal vergeet visum, 3,5 jaar cel dreigtDe Nederlandse vrijwilliger Ruben Coppoolse uit Den Helder dreigt voor 3,5 jaar in de cel in Nepal te verdwijnen, omdat hij zijn visum is vergeten te verlengen. Volgens zijn familie is Coppoolse ‘verlinkt’ nadat hij een leraar aangaf die niet van kinderen kon afblijven.
18/10 16u45  Tbs van man die meisje uit Lettele ontvoerde en bijna doodde stoptDe man die is veroordeeld voor zijn poging een jonge vrouw in Lettele te ontvoeren en te doden, komt op vrije voeten. Dat is de uitkomst van een zitting voor de Zwolse rechtbank. De tbs-maatregel wordt niet verlengd, heeft de rechtbank direct na de zitting besloten op voorspraak van de officier van justitie.
18/10 16u30  Tbs van ontvoerder Lettele beëindigdDe man die is veroordeeld voor zijn poging een jonge vrouw in Lettele te ontvoeren en te doden, komt op vrije voeten. Dat is de verrassende uitkomst van een zitting voor de Zwolse rechtbank. De tbs-maatregel wordt niet verlengd, heeft de rechtbank direct na de zitting besloten op voorspraak van de officier van justitie.
18/10 16u30  ‘Belg’ Angela Schijf werkt strijkgoed weg als ze in Nederland werktDe in Antwerpen wonende actrice Angela Schijf (39) is voor haar televisie-, theater- en filmwerk in Nederland zó vaak van huis dat ze altijd een mand strijkgoed meeneemt. Dat werkt ze tussen alle drukke bedrijven in ons land weg. ,,Ik moet creatief omgaan met het huishouden. Dat is de enige manier om voor mijn gezin te blijven zorgen als ik er niet ben.”
18/10 16u15  Doelman Ten Hove langer bij FeyenoordRamón ten Hove blijft langer bij Feyenoord. De twintigjarige keeper verlengde zijn na dit seizoen aflopende contract bij de bekerwinnaar tot de zomer van 2021.
18/10 16u15  Ajax-fans hebben geld voor Cruijff-standbeeld al verzameldEr was 75.000 euro nodig om het plan voor een standbeeld van Johan Cruijff door te zetten. Drie maanden na de oprichting van de inzamelingsactie is het benodigde geld binnen, laat de organisatie ‘Deze mand verdient een standbeeld’ weten.
18/10 16u15  Kabinet: voorlopig geen besluit over zomer- of wintertijdHet kabinet maakt voorlopig geen keuze tussen de zomer- of wintertijd. Voor zo’n ingrijpend besluit is het nog veel te vroeg, zo zal het kabinet morgen – na afloop van de ministerraad – bekendmaken.
18/10 16u15  ‘Met minder dan brons nemen we geen genoegen’Het toernooi is al bijna drie weken bezig, maar voor het gevoel van Laura Dijkema gaat het WK nu pas echt beginnen. Morgen speelt Nederland de halve finale tegen Servië. Met de vierde plaats op de Olympische Spelen van twee jaar geleden in het achterhoofd zegt ze: ,,We willen nu echt meer. Met minder dan brons nemen we geen genoegen.”
18/10 16u15  Opleiding kiezen? 15 tips tegen studiekeuzestressHet is nogal wat: een vervolgstudie kiezen terwijl je in het (pre)examenjaar van de middelbare school zit. Talentencoaches, mentoren, studiekeuzeadviseurs én ouders kunnen je helpen bij het voorkomen van studiekeuzestress. Maar het belangrijkste: wat kun je zelf doen?
18/10 16u15  Handelsmissie november naar Saoedi-Arabië afgeblazenDe Nederlandse handelsmissie die in november naar Saoedi-Arabië zou afreizen, gaat niet door. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de missie organiseert, heeft de reis vooralsnog gecanceld. De beslissing volgt op de internationale onrust over de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
18/10 16u00  Heering: ‘Toen ik kwam verkocht Almere City 69 seizoenkaarten’Marco Heering keert vrijdagavond terug op het oude nest in Flevoland. De huidig assistent-trainer van Go Ahead Eagles was de voorgaande vijf seizoenen werkzaam bij Almere City.
18/10 15u45  'Jonge pooiers bieden minderjarige meisjes aan voor 40 euro. Zonder condoom'Steeds vaker zien politie en justitie extreem jonge slachtoffers van mensenhandel. Alleen al in de afgelopen negen maanden stuitte de politie op zeven zaken waarin jonge slachtoffers uit de regio Utrecht gedwongen werden te werken in de prostitutie. ,,Jonge pooiers bieden minderjarige meisjes aan voor 40 euro. Zonder condoom. Het is heel erg schrijnend.”
18/10 15u45  Deel Vaassen en Emst zonder stroomEen deel van het zuiden van Emst en het noorden van Vaassen zit deze donderdagmiddag zonder stroom. Netbeheerder Liander meldt dat de storing rond 16.30 uur naar verwachting is verholpen.
18/10 15u45  Fietser komt om het leven bij ongeluk in BalkbrugEen fietser is vanmiddag om het leven gekomen op de Zwolseweg (N377) bij Balkbrug.
18/10 15u45  Tony-reep kun je nu ook op brood smeren eh... schavenHet is maar een grapje, want behalve het logo en het rode handvat is er geen verschil met een gewone kaasschaaf. Toch zullen chocoladefans er blij van worden: een echte Tony-chocoschaaf.
18/10 15u30  Marcel Boekhoorn is de miljardair die alles anders doetVolgens Hema neemt Marcel Boekhoorn de oer-Hollandse winkelketen over. Profiel van een miljardair die alles nét even anders doet. ,,Vanuit zijn kantoor kun je de gorilla’s voeren.'
18/10 15u30  Aanhouding na inval bedrijfspand UrkBij een inval in een bedrijfspand aan de Griend op Urk heeft de politie donderdagmorgen onder meer illegaal vuurwerk en een boksbeugel aangetroffen. Eén man is daarop aangehouden.
18/10 15u30  Het is nu écht uit tussen Asscher en RutteVorig jaar voerden Lodewijk Asscher en Mark Rutte nog samen een kabinet aan, nu zegt de PvdA-leider het vertrouwen op in de premier. De relatie tussen de twee is ernstig bekoeld, waardoor het kabinet in problemen kan komen.
18/10 15u30  Fietser komt om bij ongeluk in BalkbrugEen fietser is vanmiddag om het leven gekomen op de Zwolseweg (N377) bij Balkbrug.
18/10 15u30  Flink zweten én dokken om te lijken op je favoriete gamepersonageMaandenlang werken aan één levensecht kostuum, waardoor je sprekend lijkt op je favoriete serie- of gamepersonage. Cosplay heet het en het wint wereldwijd aan terrein. Zwollenaar Lindy de Klerk (28) houdt zich al zes jaar bezig met cosplay, en kan niet wachten haar nieuwste creaties te laten zien tijdens het nieuwe gaming-event Tweakers Gaming Live.
18/10 15u30  Limburgse natuurdokter gestraft voor 'geneesreisje' naar ItaliëEen arts uit het Limburgse Lomm, die met een doodzieke patiënt naar Italië ging voor een onbewezen therapie, is gestraft door het medisch tuchtcollege in Eindhoven. De patiënt is overleden en de arts is inmiddels uitgeschreven uit het artsenregister, het BIG-register.
18/10 15u15  Bekijk jij de duizenden foto's op je telefoon nog wel eens?We maken tegenwoordig aan de lopende band foto's. Maar het viel internetondernemers Jeffrey Dorrestijn en Uri Roos op dat we de meeste nooit meer bekijken. Daarom begonnen zij de start-up Klikkie: gebruikers krijgen iedere maand tien foto's afgedrukt in de bus. En met succes. Vandaag breidde het Nederlandse bedrijf uit naar België.
18/10 15u15  Kwakzalverij of toevoeging? Sophia onderzoekt tweesporenbeleid bij kankerIn de vijfde aflevering van de webserie Sophie zoekt Verder verdiept ex-kankerpatiënt Sophia van Sorgen zich in het zogenaamde ‘twee sporenbeleid’: het volgen van alternatieve behandelingen naast de normale ziekenhuisbehandelingen.
18/10 15u00  Mulder vervangt Higler voor duel tussen Feyenoord en PECNiet Dennis Higler, maar Siemen Mulder is komende zondag (14.30 uur) de scheidsrechter bij het duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle. Higler moest zich afmelden met een blessure.
18/10 14u30  Feyenoord wil oude traditie in ere herstellenFeyenoord traint volgende week een dag voor de Klassieker tegen Ajax opnieuw achter gesloten deuren. De Rotterdamse club gaat wel samen met supportersvereniging FSV de Feijenoorder proberen een 'oude' traditie in ere te herstellen. In het verleden trok de laatste training voor ontmoetingen met Ajax altijd duizenden fans naar Varkenoord.
18/10 14u15  Bootycall voor Gaby Blaaser en nieuwe baby voor Jaap en KimKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/10 14u15  Dembélé en Eriksen terug bij TottenhamMousa Dembélé en Christian Eriksen hebben de groepstraining bij Tottenham Hotspur hervat. De middenvelders speelden de voorbije weken niet mee vanwege respectievelijk een buikspierblessure en een dijbeenblessure.
18/10 14u15  Urker André K., verdacht van betrokkenheid bij moord, blijft langer vastzittenAndre K. (50), de Urker die vorige week is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Vincent Jalink in Diemen, blijft nog twee weken in voorarrest.
18/10 14u15  Ryanair: foto van slapende crew in Malaga is nepEen foto van een crew van Ryanair die noodgedwongen op de grond slaapt, werd zondag massaal gedeeld. De luchtvaartmaatschappij bood eerst zijn excuses aan, maar komt nu met een video waarin te zien zou zijn dat het beeld is gemanipuleerd.
18/10 14u15  Bijlow terug bij FeyenoordJustin Bijlow keert zondag tegen PEC Zwolle vermoedelijk terug onder de lat bij Feyenoord. De Rotterdamse jeugdinternational miste de laatste twee competitieduels, met Vitesse en Willem II, vanwege een lichte knieblessure. Bijlow sloeg ook de interlands van Jong Oranje over.
18/10 14u00  Minister wil meten vliegtuiggeluid belangrijker makenMinister Cora van Nieuwenhuizen start met een landelijke aanpak voor het meten van vliegtuigherrie. Ook wil ze het belang van geluidsmetingen groter maken. In de luchtvaart wordt vliegtuiggeluid vooral berekend. Uit onderzoek blijkt dat berekeningen vrijwel altijd lager uitvallen dan geluidsmetingen.
18/10 14u00  Butter loopt marathon zonder hazenMichel Butter wil komende zondag onbevangen de marathon van Amsterdam lopen. ,,Ik wil een lekkere race lopen, zonder de druk van een tijd. Ik hoef ook geen tempomakers'', zei de hardloper bij de presentatie van het deelnemersveld. ,,Het lijkt me leuker om te strijden voor de Nederlandse titel.''
18/10 14u00  Honderdduizenden pensioenen wachten op hun eigenaarHonderdduizenden pensioenen zijn nooit geclaimd door de rechtmatige eigenaren. In totaal gaat het om honderden miljoenen euro's. De tijd dringt, want degenen die er recht op hebben worden steeds ouder.
18/10 14u00  NK marathon tot en met 2022 in AmsterdamDe marathon van Amsterdam is tot en met 2022 toneel van het Nederlands kampioenschap op de 42,195 kilometer.
18/10 14u00  Doelman Bijlow terug bij FeyenoordJustin Bijlow keert zondag tegen PEC Zwolle vermoedelijk terug onder de lat bij Feyenoord. De Rotterdamse jeugdinternational miste de laatste twee competitieduels, met Vitesse en Willem II, vanwege een lichte knieblessure. Bijlow sloeg ook de interlands van Jong Oranje over.
18/10 14u00  Topmodel Romee Strijd neemt gas terug: 'Geluk zit in jezelf'Het Zoetermeerse topmodel Romee Strijd heeft haar online leven op een lager pitje gezet. De bloedmooie blondine wil via haar populaire sociale media-accounts niet langer inzoomen op materialisme en haar familie, vrienden en collega's meer aandacht geven.
18/10 14u00  Ook handelsmissies naar Saoedi-Arabië op losse schroevenDe handelsmissies naar Saoedi-Arabië onder leiding van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingsamenwerking staat op losse schroeven. Het kabinet stelt dat het ‘niet in de rede ligt’ dat het politieke deel van de missie – de rol die de minister heeft – doorgaat.
18/10 13u45  Ook handelsmissie naar Saoedi-Arabië op losse schroevenDe handelsmissie naar Saoedi-Arabië onder leiding van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingsamenwerking staat op losse schroeven. Het kabinet stelt dat het ‘niet in de rede ligt’ dat het politieke deel van de missie – de rol die de minister heeft – doorgaat.
18/10 13u45  Peter Koelewijn: Tango is mijn guilty pleasureWekelijks worden we bedolven onder de nieuwe films, boeken, muziek, festivals, dvd’s en games. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Met deze week: Peter Koelewijn, van wie onlangs de autobiografie Peer - zestig jaar nederpop voor het voetlicht & achter de schermen verscheen.
18/10 13u30  'Europese megafraude met dividendbelasting'Een groot aantal Europese landen is jarenlang het doelwit geweest van 'bendes' van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden. De schade loopt in de tientallen miljarden. Ook in Nederland is de Belastingdienst al jarenlang slachtoffer van 'dividendstrippende' bankiers.
18/10 13u30  Higuaín: Juventus heeft mij weggestuurdGonzalo Higuaín is niet te spreken over de manier hoe Juventus met hem is omgegaan.
18/10 13u30  Stalker blijft Kendall Jenner lastigvallen ondanks contactverbodKendall Jenner (22) heeft een nieuwe stalker achter zich aan. Een 37-jarige man wist tot drie keer toe het omheinde appartementencomplex waar de Kardashian-telg woont binnen te dringen.
18/10 13u15  Volwassene met psychisch of sociaal probleem gaat vaker naar de huisartsHet percentage volwassenen dat contact heeft (gehad) met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel.
18/10 13u15  Nederland 'op jacht' naar top-10 duurste sigaretten ter wereldAls een - laten we zeggen - pakje Marlboro 10 euro gaat kosten, zoals staatssecretaris Blokhuis wil, kan Nederland tot de top-10 landen gaan behoren met duurste sigaretten. Nu staan we dertiende, volgens de vergelijkingssite numbeo.com.
18/10 13u00  Jakobsen sprint de geschiedenisboeken inFabio Jakobsen gaat de boeken in als de renner die Quick-Step een nieuw record heeft bezorgd. De Nederlandse neoprof won in de Ronde van Guangxi de derde etappe en dat betekende de 72ste zege dit seizoen van de Belgische formatie, een verbetering van het eigen record uit 2000.
18/10 13u00  Campagne tegen desinformatie bij verkiezingenDe regering wil burgers bewuster gaan maken van desinformatie en nepnieuws rond verkiezingen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) denkt aan een 'bewustwordingscampagne' in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en Europese verkiezingen volgend jaar.
18/10 13u00  Zlatan neemt het op voor bekritiseerde MourinhoHet zijn zware weken voor José Mourinho bij Manchester United. De Portugees ligt bij fans en media flink onder vuur vanwege een ronduit magere start van het seizoen, maar volgens oud-United-spits Zlatan Ibrahimovic hoeft 'The Special One' zich geen zorgen te maken.
18/10 13u00  Animal Rights: Vlees uit Duits 'horror-slachthuis' mogelijk ook in NederlandAnimal Rights slaat alarm over de behandeling van melkkoeien in een Duits slachthuis en de kans dat het vlees van deze dieren in Nederland wordt verkocht. Een filmpje toont schokkende beelden van de handelwijze in het Duitse abattoir.
18/10 13u00  Eigenaar van verkeerd gebouwde woning in Uddel is kind aan huis bij rechterDe verkeerd gebouwde woning in Uddel, die waarschijnlijk moet worden afgebroken, is niet het enige probleem voor Gerrit van den Brink uit Uddel. Gisteren stond hij voor de rechtbank tegenover een oude weldoener. En vandaag moet hij weer in een andere zaak voor de rechter verschijnen.
18/10 12u45  'Bolt wordt in geen 100 jaar profvoetballer'De Duitse oud-international Markus Babbel ziet het niet gebeuren dat Usain Bolt profvoetballer wordt. Babbel werkt in Australië als trainer van Western Sydney Wanderers en zag de Jamaicaanse oud-topsprinter een aantal keer aan het werk bij Central Coast Mariners.
18/10 12u30  Onzekerheid slaat toe bij boer Jaap: 'Het hakt in mijn gevoel'Boer Jaap heeft zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw onderschat. Nu drie vrouwen op zijn snijbloemkwekerij logeren, 'hakt het erin'. ,,Het hakt in mijn gevoel en ik had van tevoren niet zoiets van: Ik doe dit wel eventjes. Maar ik had niet verwacht dat dit zo intens zou zijn'', fluistert hij Yvon Jaspers toe als ze in de bloemenkas staan.
18/10 12u15  Robben: het is niet zo zwart-wit bij BayernBayern München hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. ,,We hebben een overwinning nodig, dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit'', zegt Arjen Robben.
18/10 12u15  Sagrada Familia krijgt na 130 jaar bouwen zowaar bouwvergunningDe kerk die nooit af is, de Sagrada Familia in Barcelona, heeft na meer dan 130 jaar bouwen een bouwvergunning gekregen.
18/10 12u15  Van der Weijden in vakjury SportgalaMaarten van der Weijden maakt deel uit van de vakjury die bepaalt welke Nederlandse sporters in aanmerking komen voor de prijzen op het jaarlijkse Sportgala in december. Naast de voormalig openwaterzwemmer treedt ook oud-schaatser Ralf van der Rijst toe tot de jury.
18/10 12u15  Verdachten opgepakt na zwaaien met balletjespistool bij Stadsbrug KampenDe politie heeft woensdagavond in de buurt van de Stadsbrug in Kampen twee verdachten aangehouden die met een balletjespistool op auto's aan het richten waren.
18/10 12u00  Welke debutanten hebben bij Oranje uitzicht op (veel) meer?Pablo Rosario maakte tegen België het rijtje van tien Oranje-debutanten onder Ronald Koeman vol. Van Hateboer tot Danjuma Groene­veld, wat is of wordt hun status onder deze bondscoach, bij een team in opbouw?
18/10 12u00  Bewoonster (20) weet wie achter aanslag op woning in Deventer zitVoor de woning aan de Raamstraat in Deventer waar afgelopen nacht een explosief door de brievenbus is gegooid, staan donderdagochtend enkele mensen met elkaar te praten. Een van hen is een 20-jarige vrouw, die samen met haar moeder en broertje van vier in het rijtjeshuis woont. Zij is ervan overtuigd dat iemand die haar al een poos ernstig bedreigd achter de aanslag zit. Ze gaat vandaag aangifte doen. De politie kan hier nog niet op reageren.
18/10 11u45  Narváez naar Team SkyTeam Sky heeft de wielerselectie voor komend jaar aangevuld met Jhonatan Narváez. De 21-jarige Ecuadoriaanse renner komt over van Quick-Step. Narváez eindigde dit jaar in de Ronde van Wallonië als vijfde en hij finishte in de Drôme Classic als tweede.
18/10 11u45  Sluiter: Ik moet even snel een kostuum kopenIn de taxi op weg naar het vliegveld kwam het telefoontje. Kiki Bertens hoorde van de WTA dat ze toch mag meedoen aan de Finals in Singapore, vanwege de afmelding van de geblesseerde Simona Halep. Coach Raemon Sluiter: ,,Gisteren viel het in duigen, nu gaan we ons klaarmaken voor het gala. Het is even heftig schakelen, maar hartstikke mooi natuurlijk.”
18/10 11u45  Turkse recherche verlaat residentie Saoedische consul met monstersForensische experts van de Turkse politie hebben niet alleen de residentie van de Saoedische consul in Istanboel op dna-sporen en ander belastend materiaal doorzocht, maar ook voor een tweede keer het consulaat.
18/10 11u45  Bootycall voor Gaby Blaaser en Quinty is een blauw blij eiKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/10 11u30  Vloer ingestorte parkeergarage Eindhoven Airport verkeerd gelegdDe vloeren van de parkeergarage op Eindhoven Airport zijn anders gelegd dan gebruikelijk. Bij de bouw is onvoldoende rekening gehouden met het afwijkende ontwerp. Dat blijkt uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het instorten van de parkeergarage. Reden voor het gekozen ontwerp: de kosten.
18/10 11u30  Boete van 800.000 euro voor vechtende VidalEen vechtpartij in een discotheek is Arturo Vidal duur komen te staan. De Chileense middenvelder van FC Barcelona kreeg vandaag van de rechter in München te horen dat hij 800.000 euro moet betalen. Ook zijn broer kreeg een flinke boete.
18/10 11u30  WhatsApp komt met stille vakantiemodusWhatsApp is bezig met de ontwikkeling van een vakantiemodus. Daarbij kunnen gebruikers wanneer ze op vakantie gaan chatgesprekken tijdelijk uit het overzicht verwijderen. Berichten blijven uit het zicht wel binnenkomen, zodat je na je vakantie terug kan lezen wat je gemist hebt.
18/10 11u30  André Rieu brengt nieuwjaarsconcert naar witte doekVioolvirtuoos André Rieu is volgend jaar in de bioscoop te zien met zijn nieuwjaarsconcert dat wordt opgenomen in de Town Hall in Sydney. Het concert wordt op 11 en 13 januari in verschillende zalen uitgezonden.
18/10 11u30  Hoekstra definitief niet naar Saoedi-Arabië om KhashoggiMinister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat definitief niet naar een investeerdersconferentie volgende week in de Saudische hoofdstad Riyad. Dat melden ingewijden aan deze krant. Aanleiding is de vermissing en vermoedelijke moord van de kritische journalist Jamal Khashoggi tijdens het bezoek aan het Saudische consulaat in Istanboel.
18/10 11u15  Raymaekers haakt af voor marathon AmsterdamIn navolging van Abdi Nageeye heeft ook Koen Raymaekers zich moeten afmelden voor de marathon van Amsterdam. De 38-jarige atleet kampt met fysieke klachten.
18/10 11u15  Ryanair: sluiting van basis Eindhoven Airport is geen vergeldingDe sluiting van de basis van Ryanair op Eindhoven Airport is geen vergelding voor de stakingen van de Nederlandse piloten. Dat heeft de maatschappij vanmorgen betoogd in een kort geding.
18/10 11u15  Skiseizoen ondanks warmte van start in SöldenDe alpineskiërs kunnen volgende week beginnen aan het wereldbekerseizoen. Hoewel het de voorbije weken warm en zonnig was, hebben de organisatoren vandaag aangegeven dat de omstandigheden in Sölden in Oostenrijk dusdanig zijn dat skiën mogelijk is.
18/10 11u15  Hoogbouw geen taboe meer in NederlandHet besluit van Den Haag om hoge torens van 140 meter en hoger in het centrum te gaan bouwen, bewijst volgens experts dat échte hoogbouw geaccepteerd raakt in Nederland. ,,Wil je de grote steden leefbaar houden, ontkom je er niet aan.'
18/10 11u15  Ryan Gosling maakt van held Neil Armstrong stoïcijnse manHet AD brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: het drama Vechtmeisje, de actiethriller 22, het drama First Man en de documentaire Studio 54.
18/10 11u15  Hoekstra niet naar Saudi-Arabië vanwege journalist KhashoggiMinister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat definitief niet naar een investeerdersconferentie volgende week in de Saudische hoofdstad Riyad. Dat melden ingewijden aan deze krant. Aanleiding is de vermissing en vermoedelijke moord van de kritische journalist Jamal Khashoggi tijdens het bezoek aan het Saudische consulaat in Istanboel.
18/10 11u00  UEFA schorst Roebin KazanRoebin Kazan mag Europa niet in. De financiële controlecommissie van de Europese bond UEFA heeft de De Russische voetbalclub voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal.
18/10 11u00  'Hoekstra niet naar Saudi-Arabië om vanwege journalist Khashoggi'Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat definitief niet naar een investeerdersconferentie volgende week in de Saudische hoofdstad Riyad. Dat melden ingewijden aan persbureau ANP. Aanleiding is de vermissing en vermoedelijke moord van de kritische journalist Jamal Khashoggi tijdens het bezoek aan het Saudische consulaat in Istanboel.
18/10 11u00  Het leven van Albert en Bertine staat in het teken van een ding: witlof!In de zomer, als er een weekje vakantie is, kijkt Albert Bruins graag ergens in een supermarkt. Even de witlof checken. Vaak kan het beter, ziet de witlofteler uit IJsselmuiden. Zaterdag houdt de witlofleverancier van Lidl open huis.
18/10 11u00  Hema: miljardair Marcel Boekhoorn neemt ons overOndernemer Marcel Boekhoorn neemt Hema over via een investeringsmaatschappij, zo laat het winkelbedrijf via een persbericht weten.
18/10 10u45  Explosief door brievenbus van woning in Deventer was bewuste actieDe politie gaat uit van opzet bij de woning aan de Raamstraat in Deventer waar een brievenbus uit de voordeur werd weggevaagd. ,,Er is iets ontploft, we gaan ervan uit dat er opzet in het spel is. Wat er precies is ontploft zijn we nog aan het onderzoeken'', laat politiewoordvoerder Sigrid Passchier weten.
18/10 10u30  Appen in de auto vaker beboet in AchterhoekBORCULO - Het aantal boetes voor bellen of appen achter het stuur is vorig jaar fors toegenomen in de Achterhoek. De meeste bekeuringen zijn gegeven in Berkelland (275) en Doetinchem (208). De grootste stijging was er in Winterswijk.
18/10 10u30  50 cent voor een biertje in Deventer? 'Iedereen snapt dat dit niet kan, dit is echt zeer onwenselijk'Twee kroegen in Deventer bieden een biertje aan voor 50 cent. Schande, vinden organisaties die zich keren tegen drankmisbruik. De gemeente Deventer wil echter niet ‘betuttelen’ en doet niets.
18/10 10u30  Burgemeester biedt hulp bij botsing in LochemBurgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem bood vanmorgen een luisterend oor aan geschrokken slachtoffers van een autobotsing. Van 't Erve passeerde de kruising waar het ongeval zojuist had plaatsgevonden in zijn elektrische dienstauto op weg naar het gemeentehuis.
18/10 10u15  Haarlem voert beveiliging stadhuis verder op na bedreiging burgemeesterHet stadhuis in Haarlem wordt in opdracht van het Openbaar Ministerie nog strenger bewaakt, meldt Noordhollands Dagblad.
18/10 10u15  The Washington Post publiceert laatste column KhashoggiDe Amerikaanse krant The Washington Post heeft alsnog de laatste column gepubliceerd van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi. Ze hebben expres lang gewacht met publicatie omdat ze hoopte dat de journalist zou terugkeren.
18/10 10u15  Apollo 11-expeditie: maanmissie met grote offersNa hun succesfilm La La Land (2016) werken regisseur Damien Chazelle en acteur Ryan Gosling opnieuw samen in First Man. De film gaat over Neil Armstrong, de man die als eerste mens een voet op de maan zette, en vooral over ‘ambitie en obsessie’.
18/10 10u15  Dronken chauffeur met bus vol passagiers van de A1 gehaaldALMELO - Een 53-jarige man is woensdagavond opgepakt nabij Almelo, omdat hij in dronken toestand een touringcar vol passagiers bestuurde. Bij de man werd 1,84 promille gemeten. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. ‘Wat zich hier heeft afgespeeld, hebben de betrokken dienders niet vaak in hun loopbaan gezien’, aldus de politie.
18/10 10u00  Musical The Lion King stopt ermeeIn juli 2019 is The Lion King voor het laatst te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Stage Entertainment maakte vandaag bekend dat de musical er definitief mee stopt in Nederland.
18/10 10u00  Miljardair Marcel Boekhoorn neemt Hema overOndernemer Marcel Boekhoorn neemt de Hema over via een investeringsmaatschappij, zo laat het bedrijf via een persbericht weten.
18/10 10u00  André en Monique verruilen stacaravan voor miljoenenvillaZanger André Hazes, zijn vriendin Monique Westenberg en hun zoontje André zijn verhuisd naar een villawijkje in Berkel in Rodenrijs, waar ze afgelopen zomer voor ruim een miljoen een luxe huis kochten. In het dorp vlakbij Rotterdam maakt het gezin na een roerige tijd een nieuwe start.
18/10 09u45  Miljardair Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemenOndernemer Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemen via investeringsmaatschappij, zo laat het bedrijf via een persbericht weten
18/10 09u45  Explosie door brievenbus van woning in Deventer was bewuste actieDe politie gaat uit van opzet bij de woning aan de Raamstraat in Deventer waar een brievenbus uit de voordeur werd weggevaagd. ,,Er is iets ontploft, we gaan ervan uit dat er opzet in het spel is. Wat er precies is ontploft zijn we nog aan het onderzoeken'', laat politiewoordvoerder Sigrid Passchier weten.
18/10 09u30  Politie bevestigt: Opzet in het spel bij ontplofte brievenbus in DeventerDe politie gaat uit van opzet bij de woning aan de Raamstraat in Deventer waar een brievenbus uit de voordeur werd weggevaagd. ,,Er is iets ontploft, we gaan ervan uit dat er opzet in het spel is. Wat er precies is ontploft zijn we nog aan het onderzoeken'', laat politiewoordvoerder Sigrid Passchier weten.
18/10 09u30  ‘Een getergde Max is altijd nog wat sterker’In aanloop naar elke Formule 1-race kijken we dit seizoen vooruit naar het raceweekeinde met kenners, prominenten en liefhebbers. Voorafgaand aan de GP van Amerika met ex-coureur Jan Lammers en acteur en Formule 1-fan Huub Stapel.
18/10 09u30  Airen Mylène vreesde voor relatiecrisis met TaekeNa de geboorte van hun zoontje Bodhi dacht Airen Mylène dat voor haar relatie met Taeke Taekema het einde nabij was. De SBS-presentatrice en de voormalig hockeyer hadden nog wel afgesproken elkaar niet uit het oog te verliezen door het ouderschap, maar dat viel hen toch tegen.
18/10 09u30  Nederlands lastige relatie met de Saoedi’sNederland is een van de oudste bondgenoten van Saoedi-Arabië. De koningshuizen bezoeken elkaar en tal van bedrijven doen er goede zaken. Moeten we dat wel willen?
18/10 09u30  Bertens toch naar WTA Finals na afmelding HalepKiki Bertens doet toch mee aan de WTA Finals van volgende week in Singapore. De beste tennisster van Nederland profiteert van de afmelding van de nummer één van de wereld Simona Halep, die vanwege een rugblessure het eindejaarstoernooi moet laten schieten.
18/10 09u15  Kiki Bertens naar WTA Finals na afmelding Simona HalepLater meer!
18/10 09u15  Jetten: Nederlands lidmaatschap EU moet in de GrondwetD66 wil het lidmaatschap van de Europese Unie vastleggen in de Grondwet. De partij wil daarmee voorkomen dat de ‘nachtmerrie’ die het Verenigd Koninkrijk nu doormaakt met de brexit zich in Nederland kan herhalen, stelt de nieuwe fractieleider Rob Jetten.
18/10 09u15  Stop de persen! Barcelona gaat voor Ajax-pareltjes!!!Matthijs de Ligt naar FC Barcelona. Of Frenkie de Jong. Of allebei de Ajacieden. Vorige zomer al. Komende winter. Of misschien zomer 2019. De Catalaanse sportkranten El Mundo Deportivo en Sport zijn er maar druk mee.
18/10 09u15  Slovenië ontslaat bondscoach KavcicDe Sloveense voetbalbond heeft bondscoach Tomaz Kavcic ontslagen.
18/10 08u45  Rapport: 'Weinig zicht op slachtoffers van mensenhandel en uitbuiting'Er is nog te weinig zicht op slachtoffers van mensenhandel. Hierdoor kunnen ze niet de juiste bescherming krijgen, blijkt uit de Slachtoffermonitor mensenhandel die vandaag is gepubliceerd.
18/10 08u45  Fabio Jakobsen bezorgt Quick-Step recordzegeFabio Jakobsen heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Guangxi. De 22-jarige Gelderlander van Quick-Step was in Nanning de sterkste in de massasprint na een rit over 125 kilometer, die werd afgewerkt in de stromende regen. Dylan Groenewegen, de leider in het klassement na winst van de openingsrit, kwam als vierde over de streep.
18/10 08u45  Bogaerts en Jansen op koers voor World SeriesNa vier duels tussen de honkballers van Red Sox en titelverdediger Astros heeft de ploeg uit Boston een voorsprong van 3-1 genomen.
18/10 08u30  André en Monique maken nieuwe start in Berkelse villaZanger André Hazes, zijn vriendin Monique Westenberg en hun zoontje André zijn verhuisd naar een villawijkje in Berkel in Rodenrijs, waar ze afgelopen zomer voor een miljoen een luxe huis kochten. In het dorp vlakbij Rotterdam maakt het gezin na een roerige tijd een nieuwe start.
18/10 08u30  Smart verkoopt vanaf volgend jaar alleen nog elektrische auto'sSmart verkoopt zijn auto's in Nederland vanaf 1 januari 2019 alleen nog met elektrische aandrijving. Sinds 2017 was dat al in de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen het geval. De rest van de wereld volgt in 2020.
18/10 08u15  Usain Bolt feliciteert 'Reggae Girlz' met WK-primeurDe voetbalsters van Jamaica debuteren volgend jaar op het WK. De 'Reggae Girlz' pakten een ticket naar Frankrijk door de wedstrijd om de derde plaats te winnen op het kampioenschap van de Concacaf, voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.
18/10 08u15  Vrijdag drukke avondspits verwacht door herfstvakantieDe regio’s midden en noord beginnen vrijdag hun weekje herfstvakantie en dat betekent een drukke avondspits, verwacht de ANWB.
18/10 08u15  Hysterie in Melbourne: Harry en Meghan als rocksterren onthaaldPrins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun reis door Australië voortgezet naar Melbourne, waar hen opnieuw een warm onthaal wachtte door een dolenthousiaste menigte. Het werd een fan uit het publiek iets teveel toen ze Harry ontmoette: de vrouw barstte ter plekke in tranen uit nadat de hertog van Sussex haar een knuffel gaf.
18/10 08u00  Red Sox op rand van World SeriesNa vier duels tussen de honkballers van Red Sox en titelverdediger Astros heeft de ploeg uit Boston een voorsprong van 3-1 genomen.
18/10 07u45  Orange is the New Black stopt na zeven seizoenenHitserie Orange is the New Black, een van de boegbeelden van streamingdienst Netflix, stopt na zeven seizoenen. De laatste reeks in de serie over de besognes van de gevangenen in het complex Litchfield zal in 2019 op Netflix worden gelanceerd.
18/10 07u45  Zonder James beginnen Cavaliers met verliesZonder hun vertrokken superster LeBron James hebben de basketballers van Cleveland Cavaliers hun openingswedstrijd in het nieuwe NBA-seizoen verloren.
18/10 07u45  Volkswagen biedt in Duitsland tot 10.000 euro slooppremie voor oude dieselsVolkswagen gaat in Duitsland een slooppremie aanbieden aan de bezitters van oude diesels (Euronorm 1 tot 4), die kan oplopen tot 10.000 euro per auto. Dat berichten Duitse media.
18/10 07u30  Rokers krijgen het de komende jaren heel moeilijkEen rookvrije generatie, dat is het doel. De overheid wil met een pakket aan verregaande maatregelen 'voorsorteren op een volledig rookvrije generatie'. Dat meldt De Telegraaf.
18/10 07u30  'Ryanair schoffeert zowel passagiers als personeel met sluiting basis Eindhoven'Het personeel van Ryanair moet onmiddellijk verhuizen nu de vliegbasis Eindhoven sluit, anders volgt ontslag. Agnes Jongerius en Leen van der List vinden dat het kabinet Ryanair keihard moet aanpakken.
18/10 07u30  Brievenbus weggeslagen uit voordeur woning in DeventerEen brievenbus in een woning aan de Raamstraat in Deventer is vannacht weggeslagen uit een voordeur. Buurtbewoners zeggen een harde knal te hebben gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek maar wil nog niets zeggen over de mogelijke oorzaak.
18/10 07u30  Tips over illegale dierenhandel voortaan ook anoniem door te gevenNederlandse opsporingsautoriteiten beginnen vandaag samen met M. (Meld Misdaad Anoniem) een campagne tegen de illegale internationale dierenhandel. Doel is om mensen die binnen de dierenhandel werken hun kennis of vermoedens van illegale praktijken anoniem te laten melden.
18/10 07u30  'Vooraf geniet ik niet van zo’n belangrijke wedstrijd'Ze is bescheiden en soms verlegen, maar ondertussen is Lonneke Sloetjes (27) een van de beste volleybalsters ter wereld. Op dit WK is ze in topvorm. Dat kan morgenochtend (06.40 uur) bepalend zijn voor Nederland, wanneer er met Servië wordt gestreden om een plek in de finale.
18/10 07u15  Sloetjes: Vooraf geniet ik niet van zo’n belangrijke wedstrijdZe is bescheiden en soms verlegen, maar ondertussen is Lonneke Sloetjes (27) een van de beste volleybalsters ter wereld. Op dit WK is ze in topvorm. Dat kan morgenochtend (06.40 uur) bepalend zijn voor Nederland, wanneer er met Servië wordt gestreden om een plek in de finale.
18/10 07u15  Oud-baas Amerikaanse turnbond gearresteerdDe voormalige baas van de Amerikaanse turnbond USA Gymnastics is gisteren gearresteerd in verband met het grote misbruikschandaal bij de turnbond.
18/10 07u15  Wayne Rooney on fire met heerlijke vrije trapMet zijn transfer van Everton naar de Verenigde Staten had het er alle schijn van dat Wayne Rooney aan de nadagen van zijn carrière was begonnen. Na achttien duels bij DC United in de Major League Soccer is het tegendeel waar. De Engelse aanvaller maakte gisteravond alweer zijn tiende goal tegen Toronto FC (1-0). En hoe!
18/10 07u15  Onderzoeksraad: Prijsconcurrentie in bouw gaat ten koste van de veiligheidDe veiligheid in de bouwsector wordt ondergeschikt gemaakt aan de prijsconcurrentie, meldt EenVandaag op basis van een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV).
18/10 07u15  DJ Hardwell heet straks weer gewoon Robbert van de CorputRobbert van de Corput treedt vanavond voor de laatste keer op als DJ Hardwell. Hij wil ‘weer gewoon zichzelf zijn’. Een portret van een jongen uit Breda die een droom had.
18/10 07u15  Koopmansgeest op de proef stellen maakt de politiek interessanterÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18/10 06u45  Eigenaren verbijsterd na inval in bedrijfspand SteenwijkZe kunnen het nauwelijks geloven, Klaas Klaster en Hans Groenink uit Steenwijk, maar de inval die een arrestatieteam gisternacht deed bij hun bedrijfspand aan de Dolderweg in Steenwijk, volgde op informatie die gevonden werd bij drie aanhoudingen dinsdag in Tilburg. Daar trof de politie twee mannen uit Eindhoven die met een bestelbus met vierhonderd liter amfetamine-afval rondreden. ,,Hoe komen ze erbij dat wij daar iets van weten?' zegt Groenink verbijsterd.
18/10 06u45  Extra bedden voor zwerfjongeren in Zwolle langer nodigOok het komende jaar zijn nog extra bedden nodig voor de opvang van zwerfjongeren in Zwolle.
18/10 06u30  Hondengif zet buurt in Zutphen op scherp: 'Het lijken wel brokjes'De buurt Noordveen staat op scherp na een mogelijke vergiftiging van beagle Luna in Zutphen. De viervoeter overleefde het voorval ternauwernood. Nu hoopt baasje Jeanette Zantema dat het rustig blijft in de buurt.
18/10 06u30  Zorgen in Putten over sluiting distributiecentrum EmtéDe klap is flink aangekomen in Putten. Door sluiting van het distributiecentrum van Emté is er vanaf 1 juli 2019 geen werk meer voor 177 medewerkers en zestig uitzendkrachten. Wethouder Gerbert Priem maakt zich zorgen over de werkgelegenheid in zijn gemeente.
18/10 06u15  Voedsel genoeg bij de voedselbank, maar waar blijven de klanten?Ook mensen die iets meer dan het absolute minimum te besteden hebben, kunnen in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank. Tot meer klanten heeft dat in Deventer nog niet geleid. Integendeel.
18/10 06u15  'Snelheid verlagen maakt de N348 alleen maar gevaarlijker'Een maand lang is de snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde nu als proef van 80 kilometer per uur naar 60 verlaagd. Veel veiliger is het er volgens het merendeel van de omstanders nog niet op geworden. 'Als de snelheid 60 blijft wordt het vragen om problemen.'
18/10 05u15  Banksy wilde kunstwerk volledig versnipperenBanksy wilde zijn kunstwerk dat laatst op een veiling in Londen werd verkocht in zijn geheel vernietigen. Dat blijkt uit een video die de kunstenaar op zijn website heeft geplaatst.
18/10 05u15  'Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini willen samen naar de beurs'Porsche overweegt een afsplitsing van de Volkswagen Groep als afzonderlijk, beursgenoteerd bedrijf. Met het geld dat wordt opgehaald kan geïnvesteerd worden in elektrificatie.
18/10 04u45  Excuses van Noorse regering aan vrouwen die zich inlieten met Duitse soldatenNoorwegen heeft zich verontschuldigd voor de manier waarop is omgegaan met Noorse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een relatie hadden met Duitse soldaten. Premier Erna Solberg bood woensdag haar excuses aan namens de regering, meldt de BBC.
18/10 04u00  Gigi Hadid haalt hard uit naar bodyshamersHet gewichtsverlies van Gigi Hadid is haar het afgelopen jaar op vele nare commentaren komen te staan, met name op sociale media. Het half Nederlandse model maakte tijdens de Vogue's Forces of Fashion Conference korte metten met mensen die een mening ventileren over haar figuur.
18/10 03u45  Veiligheid van woning burgemeester wordt voortaan standaard gecontroleerdEr wordt een landelijke veiligheidsscan ingevoerd voor woningen van burgemeesters. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten nu burgemeesters vaak doelwit zijn van agressie en bedreiging, meldt de Volkskrant.
18/10 03u15  'Privacyregels bedreigen duizenden pensioenen'Pensioenfondsen lopen in hun zoektocht naar vergeten pensioenen vast in de nieuwe privacywetgeving. De vrees is dat duizenden mensen hierdoor geen pensioen krijgen.
18/10 03u15  Wie van de drieling gaf nou die klap? Geen bewijs, dus vrijspraakWelke van de Roosendaalse eeneiïge drieling had nou die klap gegeven? De jongeman die het volgens meerdere getuigen zou hebben gedaan, is nu vrijgesproken. Ze lijken ook zo op elkaar...
18/10 02u15  eBay klaagt Amazon aan voor stiekem werven verkopersVeilingsite eBay heeft in de Amerikaanse staat Californië zijn grote concurrent Amazon aangeklaagd. Het handelsplatform stapt naar de rechter omdat het bedrijf vindt dat Amazon op illegale wijze verkopers probeerde te werven, zo meldt de BBC.
18/10 01u00  Recordaantal mensen verhuizen naar of vertrekken uit NederlandDe stromen immigranten en emigranten zijn in ruim 150 jaar niet zo groot geweest. Vorig jaar vestigden zich 235.000 immigranten in Nederland en vertrokken 154.000 mensen naar het buitenland. Sinds 1865 worden in ons land migratiestatistieken bijgehouden.
18/10 00u30  Mexicaanse bokser tekent monstercontract van 316 miljoen euroDe Mexicaanse bokser Saul Alvarez, WBC- en WBA-kampioen bij de middengewichten, heeft vandaag een monstercontract getekend met de Amerikaanse streamingdienst DAZN. Alvarez strijkt 365 miljoen dollar of 316,9 miljoen euro op. Het is het grootste contract ooit door een sportman afgesloten.
18/10 00u00  Beloning van 15.000 euro voor gouden tip twee keer neergeschoten ZaandammerJustitie looft 15.000 euro uit voor de tip die leidt naar de verdachten van het neerschieten van een negentienjarige Zaandammer in de nacht van vrijdag op zaterdag.
17/10 23u45  Erdogan trekt aanklacht tegen studenten die hem 'beledigden' inPresident Recep Tayyip Erdogan heeft de aanklacht tegen vier studenten uit Ankara die hem zouden hebben beledigd, laten vallen. Ze hadden een spandoek bij zich met een satirische tekst. Hun rechtszaak zou 22 oktober beginnen, maar de openbaar aanklager ziet daar na het besluit van de Turkse leider zeer waarschijnlijk vanaf. Dat heeft Human Rights Watch vanavond bekendgemaakt.
17/10 23u30  Dollemansrit woonwijk was achtervolging na aanrijding, zegt bestuurderAutohandelaar Fikri was afgelopen vrijdag betrokken bij een dollemansrit op de Lessinglaan in Utrecht. Voor het oog van een dashcam scheurde hij in zijn VW achter een busje aan. ,,Hij reed me aan en smeerde hem.’’
17/10 23u00  Brexit-deal officieel niet rond, EU-onderhandelaar krijgt meer tijdDe 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale ‘brexittop’ in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Rellen bij Indiase tempel: mannen houden vrouwen 'in vruchtbare leeftijd' tegenBij de opening van een tempel in het zuiden van India voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd (10 tot 50 jaar) zijn flinke rellen uitgebroken. Honderden demonstranten vochten een bittere strijd uit met de politie om vrouwen buiten te houden. Het Hooggerechtshof in India had vorige maand bepaald dat ook zij welkom waren.
17/10 23u00  Mexicaanse bokser tekent monsterdeal van 316 miljoen euroDe Mexicaanse bokser Saul Alvarez, WBC- en WBA-kampioen bij de middengewichten, heeft vandaag een monstercontract getekend met de Amerikaanse streamingdienst DAZN. Alvarez strijkt 365 miljoen dollar of 316,9 miljoen euro op. Het is het grootste contract ooit door een sportman afgesloten.
17/10 22u30  Carrière omstreden Belgische refs definitief voorbijDe carrière van de in opspraak geraakte scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière is definitief voorbij. Dat herhaalt Gérard Linard, voorzitter van de Belgische voetbalbond, bij RTL.
17/10 22u15  Korfbalteam met glans naar halve finales EKHet Nederlandse korfbalteam heeft zich op het Europees kampioenschap in Friesland overtuigend geplaatst voor de halve finales. De ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer was in Leeuwarden in de kwartfinales veel te sterk voor Tsjechië: 35-10. Topschutter was Daan Preuninger met negen rake worpen.
17/10 22u15  Producent The Fast and the Furious naar de rechter voor spin-offNeal Moritz, de vaste producent van de uiterst succesvolle The Fast and the Furious-films, heeft studio Universal, die de films uitbrengt, voor de rechter gedaagd. Moritz claimt dat hij recht zou hebben op winst die wordt gemaakt met nog te verschijnen een spin-off. Die is momenteel in de maak en gaat over de relatie tussen de personages Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en Deckard Shaw (Jason Statham).
17/10 22u15  Wenger in januari weer aan het werkArsène Wenger gaat per 1 januari weer aan de slag. In welke functie dat is, weet de Fransman nog niet. ,,Ik heb aanbiedingen uit alle delen van de wereld gekregen. Er zijn tal van nationale bonden waar ik terecht kan'', zegt de voetbalcoach in Bild Zeitung.
17/10 22u15  Gemist? Liquidatiepoging in Zwolle mislukt, honderden boetes door politie in touringcarBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen vandaag? Dit was het nieuws van woensdag 17 oktober.
17/10 21u45  Man overlijdt tijdens kickbokstraining in sportschool NijkerkEen 39-jarige man is vanavond tijdens de training op kickboksschool Muay Thai aan de Watergoorweg in Nijkerk overleden aan een hartaanval.
17/10 21u45  Mayweather: Gevecht met Khabib komt er zekerVolgens Floyd Mayweather komt het gevecht tegen kooivechter Khabib Nurmagomedov er. Dat zei de Amerikaan vandaag tegen TMZ Sports. Verdere details gaf de ongeslagen bokser echter niet.
17/10 21u30  Nederland vol goede hoop tegen Servië en beste speelster ter wereldDoor het verlies van China gisteren in Nagoya spelen de Nederlandse volleybalsters vrijdag tegen Servië om een plaats in de finale van het WK. Het is een lastige tegenstander voor Nederland, een van dé grote favorieten voor de titel. Waar Nederland een jaar geleden in de EK-finale met 3-1 van verloor.
17/10 21u30  Iedereen pakt zijn momentje tijdens sombere brexit-avondHet hadden de dagen van de waarheid moeten zijn. Krijgen we een harde of een zachte brexit? Maar de vooruitzichten zijn somber: er ligt nog helemaal niks, de problemen zijn te ingewikkeld. Een akkoord wordt vandaag niet meer verwacht. Toch pakt iedereen nog even zijn of haar momentje tijdens de top in Brussel: van Theresa May tot de huishoudelijke dienst.
17/10 21u30  Schaatsteam broertjes Mulder heeft hoofdsponsorSchaatscoach Gerard van Velde heeft vlak voor het begin van het nieuwe seizoen een geldschieter gevonden voor zijn sprintploeg. De Twentse investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft zich tot en met de Winterspelen van Peking in 2022 als exclusieve hoofdsponsor en naamgever verbonden aan zijn succesvolle team.
17/10 21u15  Schaatsteam Kai Verbij heeft hoofdsponsorSchaatscoach Gerard van Velde heeft vlak voor het begin van het nieuwe seizoen een geldschieter gevonden voor zijn sprintploeg. De Twentse investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft zich tot en met de Winterspelen van Peking in 2022 als exclusieve hoofdsponsor en naamgever verbonden aan zijn succesvolle team.
17/10 21u00  Ajax Vrouwen in eigen huis kansloos onderuit tegen LyonDe vrouwen van Ajax hebben in eigen huis een flinke oplawaai gekregen van Lyon. In eigen huis werd het 0-4.
17/10 21u00  Neymar: Moest van Dani Alves met nummer 10 spelenVeel spelers dromen ervan om ooit met het rugnummer 10 te spelen en zo in de voetsporen te treden van Diego Maradona, Pelé en Ronaldinho. Neymar had liever met een ander rugnummer gespeeld. Onder impuls van Dani Alves belandde de 10 toch op de rug van de stervoetballer.
17/10 21u00  3FM-duo Mark en Rámon kiest voortaan 'Twan Huysje' van de dagHet radioduo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, dat het middagprogramma op 3FM presenteert, heeft vandaag een nieuw item in het leven geroepen: het 'Twan Huysje' van de dag. De twee roepen luisteraars op voortaan melding te maken van te hippe uitspraken die gedaan worden door mensen die graag hip gevonden willen worden.
17/10 20u45  Politie heeft handen vol aan criminele asielzoekers in KampenDe politie in Kampen heeft regelmatig de handen vol aan criminele asielzoekers. Dat zei burgemeester Bort Koelewijn woensdagavond tijdens een commissievergadering. Veelplegers krijgen een gebiedsverbod.
17/10 20u45  Actrice Thekla Reuten weer bevallen van een zoontjeActrice Thekla Reuten blijkt een aantal maanden geleden te zijn bevallen van een zoontje.
17/10 20u45  Commissie stelt interne code op voor Belgische profclubsEen speciale commissie moet in het Belgische profvoetbal de huidige problemen rond makelaars en andere tussenpersonen gaan aanpakken. Daartoe heeft de Pro League besloten naar aanleiding van het omvangrijke corruptieschandaal dat vorige week naar buiten kwam.
17/10 20u45  Wie mag voor Maxima zingen: Dronten of Lelystad?Welke school mag optreden voor koningin Maxima: de Christiaan Huygensschool uit Dronten of De Optimist uit Lelystad? Beide Flevolandse scholen strijden zaterdag tegen elkaar in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show.
17/10 20u45  Man door meerdere personen mishandeld in GenemuidenIn Genemuiden is afgelopen week een man zo ernstig mishandeld dat hij in het ziekenhuis behandeld moest worden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is door meerdere personen toegetakeld.
17/10 20u15  Grote terreuraanslag IS in Duitsland verijdeldDe Duitse autoriteiten hebben volgens verschillende media een grote terreuraanslag door Islamitische Staat voorkomen. Daaraan ging een onderzoek van ruim een jaar vooraf. Het was de bedoeling dat in 2016 drie jihadistenteams naar Duitsland zouden reizen om de voorbereidingen te treffen en voor de uitvoering te zorgen.
17/10 20u15  Auto gelanceerd in 30-km-zone Apeldoorn, bestuurder gewondEen automobilist is vanmiddag bij een frontale botsing over de kop geslagen in een 30-km-zone in Apeldoorn. Dat gebeurde op de Oude Beekbergerweg. De bestuurder raakte gewond.
17/10 20u15  AC Milan strikt Braziliaans talent PaquetaAC Milan heeft het Braziliaanse talent Lucas Paqueta vastgelegd. De 21-jarige middenvelder meldt zich eind december bij de Italiaanse club. Tot die tijd speelt hij nog voor Flamengo, dat met negen wedstrijden te spelen nog in de race is voor de titel.
17/10 20u15  BMW's nieuwe vlaggenschip is een mastodont op wielenBMW heeft het doek getrokken van BMW’s grootste SUV ooit. De X7 vervoert zeven passagiers in alle comfort, maar gaat ook meer dan een ton kosten.
17/10 20u00  'Nederland loopt 2 miljard aan belasting op vliegen mis'Vliegreizen zijn steeds populairder, mede dankzij goedkope tickets. Die lage prijzen zijn mogelijk doordat vliegtickets zijn vrijgesteld van btw en doordat over kerosine geen accijns wordt geheven. Zou dit wel gebeuren, dan levert dit de Nederlandse schatkist jaarlijks 2 miljard euro op, berekende Natuur & Milieu.
17/10 20u00  5000 extra plekken nodig voor asielzoekersHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zoekt op korte termijn 5000 nieuwe plekken voor asielzoekers. Een COA-woordvoerder laat weten dat de extra capaciteit vooral nodig is omdat bestaande plaatsen langer bezet blijven dan was verwacht.
17/10 20u00  Eva Jinek wint Sonja Barend AwardEva Jinek heeft voor haar interview met DENK-Kamerlid Farid Azarkan de Sonja Barend Award gewonnen: een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.
17/10 19u45  Al bijna 450 boetes dankzij speciale politiebus in Oost-NederlandUndercoveragenten in een speciale touringcar hebben bijna 450 bekeuringen uitgedeeld op snelwegen in Overijssel en Gelderland. Vanuit de zogenoemde 'belbus' kon de politie eenvoudig zien of weggebruikers hun telefoon gebruikten tijdens het rijden.
17/10 19u45  Honderden fans onthalen Mbappé in zijn geboorteplaats BondyKylian Mbappé keerde vandaag terug in zijn geboorteplaats Bondy. In de gemeente nabij Parijs vierde de PSG-ster onder toeziend oog van honderden fans het behalen van de wereldtitel met Frankrijk. Bekijk hieronder de fotoreeks.
17/10 19u30  16-jarig meisje vermist vanaf asielzoekerscentrum SchalkhaarSinds vorige week donderdag wordt de 16-jarige Helin vermist. Het meisje is rond 17.30 uur vertrokken vanaf het asielzoekerscentrum aan de Frieswijkerweg in Schalkhaar, daarna is niets meer van haar vernomen.
17/10 19u30  Honderden fans onthalen Mbappé in zijn geboortedorp BondyKylian Mbappé keerde vandaag terug in zijn geboortedorp Bondy. In het dorp nabij Parijs vierde de PSG-ster onder toeziend oog van honderden fans het behalen van de wereldtitel met Frankrijk. Bekijk hieronder de fotoreeks.
17/10 19u30  Meisje buiten westen na val van fiets in NijkerkEen meisje is vanavond met haar fiets uitgegleden op de Oude Barneveldseweg in Nijkerk. Door de klap verloor ze enige tijd het bewustzijn.
17/10 19u15  Levenslang voor Poolse zakenman na moord op schatrijke schoonmoederEen Poolse zakenman is in Aix-en-Provence veroordeeld tot levenslang wegens de moord op zijn schatrijke schoonmoeder Hélène Pastor. De rechter achtte volgens de Franse media bewezen dat hij de opdracht heeft gegeven de miljardaire uit Monaco uit de weg te ruimen om de erfenis veilig te stellen.
17/10 19u00  Vermiste vrouw (38) levend aangetroffen bij recreatieplas in BusslooDe 38-jarige vrouw uit Deventer waarnaar de hele middag een zoektocht is geweest, is woensdagavond rond zes uur aangetroffen bij de recreatieplas in Bussloo. Ze is levend afgevoerd met een ambulance, bevestigt de politie.
17/10 18u45  Verstappen kan 'binnenbochtje' in Austin vergetenMax Verstappen hoeft niet te overwegen om net als vorig jaar bij de Grote Prijs van de VS een gewaagde inhaalactie in de binnenbocht van bocht 16 en 17 op het circuit van Austin te plaatsen. Autosportverbond FIA heeft in de twee bochten nieuwe kerbstones neergelegd, meldt Autosport.
17/10 18u45  GTST-actrice Ingmar Schrama nog steeds niet hersteld van burn-outIngmar (Inge) Schrama (32) keert voorlopig niet terug als het personage Sjors Langeveld in de RTL4-soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice liet in mei vorig jaar weten tijdelijk te stoppen omdat ze 'lichamelijk op' was. Volgens de makers van de reeks is Schrama nog steeds aan het herstellen van een burn-out.
17/10 18u45  Mané uit de roulatie na operatie aan duimAanvaller Sadio Mané van Liverpool heeft een operatie aan zijn hand ondergaan. De 26-jarige Senegalees raakte tijdens de interland tegen Soedan (3-0) geblesseerd. Volgens Britse media heeft hij zijn duim gebroken, Liverpool gaf echter geen details vrij over de aard van de handblessure.
17/10 18u45  Keert de Stint terug op de weg?Een kinderdagverblijf uit Almere wil zo snel mogelijk weer de weg op met de stint. Vandaag stappen ze naar de rechter. Ze vinden dat de minister de karretjes te gemakkelijk heeft verboden na het dodelijke ongeluk in Oss.
17/10 18u45  Noord-Ierse bond legt Lafferty speelverbod op na afmeldingDe voetbalbond van Noord-Ierland heeft international Kyle Lafferty een speelverbod gegeven voor zijn club. De aanvaller kan daardoor zondag niet uitkomen voor Rangers in de Schotse competitie.
17/10 18u30  Politie vindt 275 kilo vuurwerk in garagebox in HoofddorpBij het doorzoeken van een garagebox in Hoofddorp heeft de politie 275 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het ging onder meer om 75 kilo mortieren. ,,Die hadden voor een niet te overziene explosie kunnen zorgen'', meldde de politie.
17/10 18u30  Nederlandse scheidsrechter leidt duel KV MechelenSander van der Eijk fungeert komende zondag als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk in de Belgische eerste divisie (Proximus League/1B). Hij krijgt langs de lijn ondersteuning van zijn landgenoten Nils van Kampen en Steven van der Vrande. Met Ben Mesotten zal er wel een Belgische vierde official bij het duel actief zijn.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Rihanna weigert optreden Super Bowl19/10 03u30 - De Stentor: Rihanna heeft het aanbod om op te treden tijdens de pauze van de Super Bowl 2019 afgewezen. De superster nam deze beslissing om haar steun te betuigen aan Colin Kapernick, de American Football-speler die afgelopen jaar onder vuur kwam te liggen omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Dit meldt Us Weekly.
13x ‘Grieperige automobilist rijdt net zo slecht als dronkaard’19/10 05u15 - De Stentor: Duitse instanties wijzen op het risico van slechter rijgedrag als gevolg van griep. Volgens de Duitse Longstichting en onderzoeksinstantie TÜV kan ​​de ziekte de reactietijd in het verkeer met wel elf procent vertragen.
13x Leerling Porter klopt leermeester Dubbeldam bij Jumping Zwolle19/10 00u00 - De Stentor: De eerste dikke geldprijs op Jumping Zwolle werd een prooi voor de 21-jarige Amerikaan Lucas Porter. De leerling versloeg in een proef over 1.50 meter, direct op tijd, zijn Zwolse leermeester Jeroen Dubbeldam. De titel was goed voor een bedrag van 2500 euro.
12x Dalfser gemeenteraad opgetogen over keuze nieuwe burgemeester19/10 00u00 - De Stentor: De Dalfser gemeenteraad is opgetogen over de keuze van Erica van Lente voor het nieuwe burgemeesterschap van de gemeente. ,,Ze voldoet in alles aan de profielschets die we vooraf hebben opgesteld‘’, zei Jos Ramaker, fractievoorzitter van de grootste partij van Dalfsen, Gemeentebelangen, na de besloten raadsvergadering waarin de keuze werd gemaakt.
12x Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval Oss19/10 00u00 - De Stentor: Bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen.
11x Algerije verbiedt boerka op het werk19/10 02u30 - De Stentor: Algerije heeft het dragen van gezichtsbedekkende kleding op de werkvloer verboden. Dat betekent dat vrouwen tijdens het werk geen boerka of nikab meer mogen dragen. De nieuwe maatregel werd donderdagavond door premier Ahmed Ouyahia bekendgemaakt in hoofdstad Algiers.
11x 170 gasten geëvacueerd na brand in Zeeuws hotel19/10 02u15 - De Stentor: In een hotel in het Zeeuwse Kamperland is een brand uitgebroken. De brand woedt in de sauna van hotel De Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Het pand wordt ontruimd. Ruim 170 gasten staan buiten het hotel, meldt de Zeeuwse Veiligheidsregio.
9x Braziliaanse presidentskandidaat Bolsonaro mijdt debatten19/10 05u30 - De Stentor: Jair Bolsonaro, de extreemrechtse favoriet voor het Braziliaanse presidentschap, zal tot aan de tweede ronde van de verkiezingen op 28 oktober niet rechtstreeks in debat gaan met zijn linkse tegenstrever Fernando Haddad. Hoewel zijn artsen hem groen licht gaven, zegt Bolsonaro geen risico te willen nemen vanwege het colostoma dat bij hem is aangebracht nadat hij op 6 september werd neergestoken.
8x Plan voor hotel in Epse definitief de prullenbak in19/10 06u30 - De Stentor: Er gaat geen hotel komen op de locatie van het verpauperde restaurant De Smid. De Raad van State heeft de bestemmingsplanwijziging voor een hotel aan de Deventerweg in Epse vernietigd.
8x Thorbecke bestaat 50 jaar: 'Docenten maakten je bang'19/10 06u30 - De Stentor: Zijn vader was er docent en zijn dochter zit in de brugklas. Voormalig Thorbecke-leerling Pim Leutholff (55) ging soms met buikpijn naar de Zwolse school.

Statistieken

Artikels:
34615
Gelezen:
8525
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven