zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
21/07 01u30  Zorgen heffingen treffen Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.26 
20/07 22u15  Wall Street sluit iets lager De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 21u30  Waarschuwing beleggingsexpert krijgt weinig bijval De aandelenmarkten trekken zich tot dusverre weinig aan van de handelsconflicten die de VS uitvecht. Volgens econoom Nouriel Roubini, die als één van de weinige experts de kredietcrisis voorspelde, is dit onterecht. De meeste vermogensbeheerders zien echter nog geen reden massaal uit aandelen te stappen.
20/07 21u00  Column: Kneuterige aanpak vliegtaks Hoewel de zonnige en droge zomer van 2018 iedere aanleiding wegneemt om nog een lastminutereis naar een warm vakantieoord in het zuiden te boeken, wordt er dit jaar weer heel wat afgevlogen. Want vliegen is toch zo lekker goedkoop.
20/07 20u45  Facebook onderzoekt weer databedrijf Facebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaans data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf.
20/07 20u15  'Onderhandelingen cao piloten KLM moeizaam' De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.
20/07 20u15  Catan voor miljoenen naar Frans durfkapitaal De maker van het succesvolle bordspel Kolonisten van Catan wordt verkocht. De Franse private-equitygroep PAI Partners trekt honderden miljoenen uit om het spelletjesbedrijf Asmodee Editions te kopen.
20/07 20u00  Catan in handen gespeeld van Frans durfkapitaal De maker van het succesvolle bordspel Kolonisten van Catan wordt verkocht. De Franse private-equitygroep PAI Partners trekt honderden miljoenen uit om het spelletjesbedrijf Asmodee Editions te kopen.
20/07 20u00  Wall Street kabbelt richting het weekend De aandelenbeurzen in New York waren vrijdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 19u45  Benzinetekort: ‘We moeten de auto even laten staan’ Er dreigt een brandstoftekort in Nederland. Door de aanhoudende droogte en een tekort aan chauffeurs zijn benzinepomphouders steeds vaker genoodzaakt om ‘nee’ te verkopen.
20/07 19u45  'Facebook weert databedrijf met Rusland-link' Facebook heeft een data-analysebedrijf de wacht aangezegd om te kijken of de contacten van het bedrijf met overheden niet in strijd zijn met de privacyvoorwaarden van het techbedrijf. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
20/07 19u30  ’Duits autokartel ook in benzine’ Bestuurders van de grote Duitse autobouwers hebben niet alleen gesjoemeld met de dieseluitstoot, ze hebben ook kartelafspraken over benzineuitstoot gemaakt.
20/07 19u15  ’Duitse autobouwers maakten dieseldeal’ Bestuurders van de grote Duitse autobouwers hebben niet alleen gesjoemeld met de dieseluitstoot, ze hebben daarover vooraf ook overleg over gevoerd.
20/07 19u00  Claimclub ontvankelijk in woekerzaak tegen NN Claimorganisatie Wakkerpolis kan doorgaan met een collectieve claim in een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group. De rechtbank in Rotterdam verklaarde Wakkerpolis ontvankelijk in de vordering van 3,2 miljard euro namens 400.000 mensen tegen de verzekeraar, zo laat de organisatie weten.
20/07 18u30  ’KLM-vliegers gaan voor de poen’ KLM-piloten hebben het cao-conflict met de directie op scherp gezet. De Vereniging Nederlands Verkeersvliegers (VNV) eist onmiddellijke verlichting van de werkdruk, waar KLM zich op het standpunt stelt dat dit pas volgend jaar mei opgelost kan worden.
Laatste update: vandaag om 1u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 18u30  Aperam rondt aandeleninkoop afAperam heeft zijn aandeleninkoopprogramma voltooit. Het roestvrijstaalbedrijf heeft in totaal 1,8 miljoen aandelen opgekocht voor een totale waarde van 82,2 miljoen dollar.
20/07 18u00  Overname NXP door Qualcomm op scherpDe overname van de Nederlandse chipmaker NXP door Qualcomm dreigt te sneuvelen in het kruisvuur van het handelsconflict tussen China en de VS.
20/07 17u45  Beursupdate: AEX klimt op souplesse naar nieuwe jaartopDe Amsterdamse beurs scherpte vrijdag met een bescheiden winst het jaarrecord op de valreep aan. Vooral Unilever en ASML gaven de AEX houvast om de schrik bij beleggers over het offensief van de Amerikaanse president Trump tegen China en Europa het hoofd te bieden. Randstad en ArcelorMittal waren uit de gratie. In de Midkap was Wessanen de gebeten hond.
20/07 17u30  Justitie blundert met peperdure ChryslerDe dienst Domeinen van het ministerie van Justitie, die zich ontfermt over door de politie in beslag genomen goederen, heeft een zeldzame Chrysler naar de sloop laten brengen. Domeinen dacht dat de auto nog maar €500 waard was, de werkelijke waarde bleek bij nader onderzoek €10.000.
20/07 17u00  ‘Fipronil nog steeds een ramp voor boeren’Zondag is het precies één jaar geleden dat de fipronil-crisis uitbrak. Getroffen pluimveehouders moesten miljoenen vervuilde eieren vernietigen en kippen ruimen. De affaire rond de ‘gifeieren’ zorgt nog steeds voor grote financiële problemen bij de boeren, zo vertelt DFT-verslaggever Gert van Harskamp.
20/07 17u00  'Shell praat over verkoop licenties Nigeria'Olie- en gasconcern Shell is naar verluidt met Heirs Holding in gesprek over de verkoop van twee Nigeriaanse olie-licenties. Het gaat om het gebied waar Shell ook in allerlei milieu- en mensenrechtencontroverses is verwikkeld en met een eventuele deal is mogelijk 2 miljard dollar gemoeid, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/07 17u00  Cijfers Manpower stellen teleurDe groei van uitzendbedrijf Manpower is beleggers flink tegengevallen. De derde uitzender ter wereld haalde in het tweede kwartaal een omzet van $5,7 miljard, en een winst per aandeel op $2,17.
20/07 16u00  Europese beurzen omlaag na uitspraken TrumpDe Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de middaghandel in de min. Beleggers verwerkten dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verder ging voedingsbedrijf Wessanen op het Damrak fors omlaag na tegenvallende resultaten.
20/07 16u00  Wall Street opent in de minDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 16u00  Beursupdate: Unilever dempt schade AEXOndersteund door het zwaarwegende fonds Unilever hield de Amsterdamse beurs vrijdag in de late middaghandel de schade beperkt. De dreigende verdere escalatie van de handelsspanningen tussen Amerika en China speelde vooral Arcelor en Randstad parten.
20/07 15u45  Randstad-rivaal Manpower krikt resultaten opDe Amerikaanse uitzender ManpowerGroup heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. De resultaten werden onder meer gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten. Herstructureringskosten hadden juist een beperkt drukkend effect.
20/07 15u30  Ford roept auto's terug in NederlandAutomaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u00  'Bedrijfscijfers en Trump kleuren beurzen VS'De aandelenbeurzen in New York staan voor een overwegend lagere opening. Beleggers reageren weer op een keur aan bedrijfsresultaten. Verder zorgde de Amerikaanse president Donald Trump voor opschudding. Hij zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten.
20/07 15u00  Vooruitblik: ’Randstad zet groei voort’Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
20/07 14u45  Beursupdate: Randstad en Arcelor fietsen in achterhoedeDe Amsterdamse beurs keek vrijdag na de lunch tegen een klien verlies aan. Het optimisme in voorgaande handelsdagen werd getemperd door het dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de import van producten uit China nog meer aan banden te leggen. Vooral Arcelor en Randstad zaten bij de hoofdfondsen in de achterhoede. Unilever deed opnieuw goede zaken. In de Midkap kreeg Wessanen het zwaar te verduren.
20/07 14u45  'Randstad zet groei voort'Randstad blijft groeien. De uitzendorganisatie heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal verder opgekrikt. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
20/07 14u15  ’Ga vlinders tellen en vergeet even Brexit-gekibbel’De Britse natuurvorser David Attenborough heeft vrijdag ook een duit in het zakje gedaan in het Brexit-debat met de oproep aan de Britten om vlinders te gaan tellen en de meningsverschillen over het vertrek uit de Europese Unie even op zij te zetten.
20/07 14u00  Telers optimistisch over appel- en perenoogstNederlandse telers van appels en peren zien het ondanks de aanhoudende droogte deze zomer zonnig in. De branche verwacht aan het einde van augustus aanzienlijk meer fruit te oogsten dan vorig jaar.
20/07 13u45  Europese steun voor ontslagen bankmedewerkersVoor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.
20/07 13u45  Schlumberger uit de rode cijfersDe Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het tweede kwartaal een winst behaald, tegen een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van de verbeterde marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie.
20/07 13u45  'Wisselkoersen zitten omzet Philips dwars'Philips heeft naar verwachting in het tweede kwartaal een stabiele omzet behaald in vergelijking met een jaar geleden. Het zorgtechnologieconcern voerde de omzet op eigen kracht op, maar had wel te maken met de effecten van wisselkoersen en desinvesteringen. Maandag voorbeurs opent Philips de boeken.
20/07 13u30  Wiebes hoopt op herhaling succes VDL NedcarMinister Eric Wiebes (Economische Zaken) hoopt dat VDL van de Siemens-vestiging in Hengelo net zo'n succes weet te maken als van de autofabriek Nedcar in Born. ,,Dan wordt dit goede nieuws voor iedereen in de regio alleen nog maar beter'', aldus de bewindsman.
20/07 13u30  GE ziet winst kelderenHet Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. De divisie die zich bezighoudt met energie deed het flink minder. De luchtvaart- en gezondheidstakken compenseerden dat deels.
20/07 13u15  Honeywell krikt verwachtingen nog verder opHet Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2018 nog verder op. Volgens het bedrijf werd een uitstekend tweede kwartaal gedraaid, mede dankzij de sterke vraag naar zijn producten vanuit de luchtvaartindustrie, zoals vliegtuigmotoren en cockpitonderdelen.
20/07 13u00  Amsterdam pakt huisjesmelkers aanAmsterdam neemt een aantal maatregelen om huisjesmelkers aan te pakken. Verhuurders moeten sinds vorig jaar een vergunning aanvragen als ze kamers aanbieden, maar dat gebeurt volgens verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens nog te weinig. Ook wil de gemeente overlast als gevolg van woningdelen aanpakken.
20/07 12u45  Trump dreigt China met $500 miljard aan heffingenDe Verenigde Staten zijn bereid om importheffingen op te leggen op $500 miljard aan Chinese producten. „Ik ben klaar om tot $500 miljard te gaan”, zei de Amerikaanse president Donald Trump op zakenzender CNBC.
20/07 12u45  Beursupdate: Trump maakt einde aan opmars AEXDe Amsterdamse beurs moest rond de lunch terrein prijsgeven na een groen koersbord in de ochtenduren. De Amerikaanse president Donald rump gooide de knuppel in het hoenderhok met de dreiging om de import van Chinese producten harder te gaan treffen. Vooral Arcelor Mittal was bij de hoofdfondsen in mineur.
20/07 12u15  Column: Nieuwe kennisvoorsprong voor beleggersVoorheen kon je als belegger rendement genereren door jezelf een kennisvoorsprong te geven door het verzamelen van extra informatie over bepaalde beleggingen. Volgens velen is zo’n kennisvoorsprong tegenwoordig niet meer mogelijk.
20/07 12u00  Koersdreun voor Wessanen op beursDe Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Op het Damrak kreeg voedingsbedrijf Wessanen harde klappen na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten daarnaast de kritiek van president Donald Trump op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 12u00  Staking legt VDL Nedcar platDoor de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. Daardoor rollen er vrijdag geen auto's meer van de band, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.
20/07 11u45  Woningprijs buiten de Randstad nog altijd onder crisisniveauDe huizenmarkt breekt record na record, maar dat geldt vooral voor mensen uit de Randstad. Daarbuiten zijn huizen vaak nog minder waard dan voor de crisis die tien jaar geleden uitbrak op de woningmarkt.
20/07 11u30  VDL neemt Siemens Hengelo overSiemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Met de overname blijven alle 470 vaste arbeidsplaatsen in Hengelo behouden. Het personeel werd vrijdagochtend ingelicht, zo meldden vakbonden CNV en De Unie.
20/07 11u30  WhatsApp beperkt diensten in India vanwege lynchpartijenWhatsApp gaat in India tests doen met het beperken van het doorsturen van berichten. Dit omdat deze optie van de berichtendienst een rol lijkt te spelen in de toename van het aantal lynchpartijen.
20/07 11u30  Begrotingstekort eurolanden neemt afHet begrotingstekort van de eurolanden is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald tot 0,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het tekort kwam in het laatste kwartaal van 2017 uit op 0,6 procent van het bbp.
20/07 11u15  ING: Huizenprijs nog lang niet overal hersteldDe woningmarkt trekt inmiddels al een tijd flink aan, maar toch zijn de huizenprijzen in slechts een derde van de provincies echt hersteld van de crisis. Volgens het economisch bureau van ING zal het waarschijnlijk nog wel tot na 2020 duren voordat de huizenprijzen in alle twaalf provincies hun verlies hebben goedgemaakt.
20/07 11u00  Burberry verbrandt tientallen miljoenen euro’sHet Britse luxemerk Burberry heeft het afgelopen jaar voor 28 miljoen pond (31 miljoen euro) aan eigen producten verbrand, het equivalent van 20.000 iconische trenchcoats. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat er al te veel nepproducten op de markt komen.
20/07 11u00  Winst Accell geremd door reorganisatieAccell heeft door de grote verbouwing die topman Ton Anbeek aan zijn organisatie uitvoert, niet optimaal kunnen profiteren van de groei op de fietsenmarkt. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf vrijdagochtend voorbeurs bekend heeft gemaakt.
20/07 10u45  Chemietak AkzoNobel doet overname in BraziliëAkzoNobel Specialty Chemicals neemt het Braziliaanse Polinox over, een producent van ketone peroxide, een belangrijke grondstof voor polymeren. De overname moet in het vierde kwartaal worden afgerond.
20/07 10u45  Weer commissaris Eneco wegMarike van Lier Lels stapt op als commissaris bij Eneco. Ze is na president-commissaris Edo van den Assem de tweede commissaris in twee dagen tijd die vertrekt bij Eneco.
20/07 10u45  Beursupdate: Wessanen keldert op verdeeld DamrakDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat vrijdag licht hoger. Daarmee houden beleggers het positieve gevoel van de afgelopen dagen vast. Natuurvoedingsfabrikant Wessanen keldert echter ruim 20% vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Ook handelshuis Acomo loopt averij op.
20/07 10u30  Tassen Hermès vinden gretig aftrek in AziëHet Franse luxemerk Hermès heeft de eerste helft van het jaar goede zaken gedaan. Met name in Azië vonden de parfums, sjaaltjes, dassen en tassen van merken als Birkin en Kelly gretig aftrek. Al met al resulteerde dit in een stevige omzetgroei.
20/07 10u15  'Acomo toont stabiele winstgevendheid'De mindere resultaten van thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) zijn te wijten aan ongunstige wisselkoerseffecten, met name van de Amerikaanse dollar. Het bedrijf liet volgens kenners van ING met een goede brutowinstmarge zien stabiel winstgevendheid te kunnen zijn, zelfs in volatiele en moeilijke markten.
20/07 10u00  BAM gaat Puttens gemeentehuis verbouwenBAM heeft een opdracht binnengehaald van de gemeente Putten. Het bouwbedrijf gaat samen met aannemersbedrijf Van Norel het gemeentehuis van de Gelderse plaats renoveren.
20/07 10u00  Column: Slaat de zomerhitte over op de markt?De mussen vallen dood van het dak. Maar als je naar de Amsterdamse beurs kijkt, lijkt het geen hete zomer te worden. De AEX staat rond de 570 punten, behoorlijk kort op het hoogste niveau van het jaar.
20/07 10u00  'Wessanen veel zwakker dan gedacht'De resultaten van Wessanen waren veel zwakker dan gedacht, geraakt door negatieve handelsontwikkelingen. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de kwartaalresultaten van het natuurvoedingsbedrijf.
20/07 10u00  Rémy Cointreau groeit vooral in AziëRémy Cointreau blijft profiteren van de groeiende vraag naar alcoholische versnaperingen Oost-Azië. De Franse distilleerder wist het afgelopen kwartaal meer van zijn drank te slijten, voornamelijk door een stijgende vraag naar dure cognac in China, Singapore en Japan.
20/07 10u00  Column: Handel in 15 microsecondenIk zit met mijn oude beursmakkers Akkie en Guus in het wekelijkse overleg.
20/07 09u45  Column: Handel in 15 microsecondeIk zit met mijn oude beursmakkers Akkie en Guus in het wekelijkse overleg.
20/07 09u45  Tellerfraude bij een op tien Duitse importauto'sBij zeker een op de tien importauto’s uit Duitsland is de kilometerteller teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt.
20/07 09u30  Ombudsman: informatie over bouwprojecten vaak gebrekkigHoe komen mensen erachter dat er iets groots in hun buurt wordt gebouwd? Communiceren overheden altijd duidelijk over verleende vergunningen over zulke bouwwerken? Aan de hand van die vragen begint de Nationale ombudsman een meldpunt, waar iedereen zijn mening kan geven.
20/07 09u30  Benzinepompen staan droogBenzinepomphouders in het hele land krijgen niet of te laat brandstof geleverd. Daardoor moeten sommige pomphouders al ’nee’ verkopen aan hun klanten.
20/07 09u15  Beursupdate: Wessanen keldert op vlak DamrakDe Amsterdamse beurs is vrijdag vrijwel onveranderd geopend. Daarmee namen beleggers gas terug na de fraaie koersstijgingen van de afgelopen dagen. Voedingsmiddelenconcern Wessanen en handelshuis Acomo gingen echter onderuit na tegenvallende resultaten.
20/07 09u15  'Bestuurster Gastvrij blijft ontslagen'Het ontslag van bestuurder Ingrid Ruijters bij gastouderbureau Gastvrij Nederland blijft volgens Lavide, dat Gastvrij eerder overnam, van kracht. De rechter verklaarde Ruijters' bedrijf Amélie Holding niet ontvankelijk, zo meldde Lavide-topman Vincent Poorter.
20/07 09u15  ASR-fonds koopt winkelpandenHet vastgoedfonds van verzekeraar ASR, het ASR Dutch Prime Retail Fund, heeft zijn winkelportefeuille uitgebreid met een aantal winkelpanden. Het gaat om een deel van de winkelportefeuille van Ronstreet Properties.
20/07 09u15  Tie Kinetix aan de slag voor gemeente TilburgTie Kinetix levert de gemeente Tilburg software voor elektronische facturen. De Brabantse gemeente gaat gebruikmaken van het Flow Platform, waar alle leveranciers op worden aangesloten voor geautomatiseerde facturatie.
20/07 09u00  Vattenfall profiteert van kou en hoge prijzenDe omzet van energiebedrijf Vattenfall is in de eerste helft van het jaar flink gestegen. Het moederbedrijf van Nuon profiteerde vroeg in het jaar van hogere energieleveringen door het koude weer. Het tweede kwartaal was wat zwakker.
20/07 09u00  Fed-opmerking Trump geeft euro zetjeDe euro reageert op de opmerkelijk kritische uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump op het beleid van de Federal Reserve. Trump liet tegenover zakenzender CNBC weten ,,niet blij te zijn'' met de rentestappen van de Amerikaanse koepel van centrale banken, waarna de euro flink steeg ten opzichte van de dollar.
20/07 09u00  Unilever begint tweede tranche aandeleninkoopUnilever begint met de tweede tranche van zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 6 miljard euro. De eerste inkooptranche van 3 miljard euro is afgerond.
20/07 08u30  Huizenprijzen blijven stijgenKoopwoningen zijn wederom duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot ver boven de piek van mei. De prijzen stegen in juni bijna 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. In mei gingen de huizenprijzen op jaarbasis ook al met bijna 9 procent omhoog.
20/07 08u30  Duitse producentenprijzen omhoogDe producentenprijzen in Duitsland zijn in juni met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
20/07 08u30  'Openingsverlies voor Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag iets lager te openen. De andere beurzen in Europa zullen naar verwachting eveneens met kleine verliezen beginnen. Op het Damrak kwamen voedingsbedrijf Wessanen en fietsenfabrikant Accell met cijfers.
20/07 08u30  Nikkei eindigt week met verliesDe aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies geëindigd. Een verzwakking van de Chinese yuan wakkerde de zorgen aan over de stabiliteit van de Chinese economie en de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. In de loop van de dag trok de Chinese munt echter weer aan ten opzichte van de Amerikaanse dollar en veerden de meeste beurzen weer op.
20/07 08u30  Lichte winstdaling fietsenbedrijf AccellFietsenbedrijf Accell Group, moeder van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar een licht lagere winst behaald, op een vrij stabiele omzet. De winstgevendheid kwam onder druk te staan door kosten voor de reorganisatie van het bedrijf.
20/07 08u30  Goedkoopste fluitje in Almere: ‘Wie wil daar nou wonen?’Een terrasje pakken is fors duurder geworden, blijkt uit cijfers van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. In Utrecht is de stijging het hoogst met maar liefst 4,7%. Onze verslaggever vraagt de Utrechtenaars hoe zij hierover denken.
20/07 08u15  Wessanen stelt verwachting naar beneden bijVoedingsmiddelenbedrijf Wessanen, bekend van onder andere Zonnatura en Bonneterre heeft de verwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Heb bedrijf heeft in het tweede kwartaal fors minder gepresteerd dan verwacht.
20/07 08u00  Aantal arbeidsongevallen gestegenIets meer dan een op de honderd werknemers heeft vorig jaar na een arbeidsongeval vier of meer dagen ziekteverzuim gehad. In totaal ging het om 93.000 van dat soort arbeidsongevallen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat aantal lag hoger dan de voorgaande jaren.
20/07 08u00  Noord-Korea gebukt onder sanctiesNoord-Korea heeft vorig jaar hard geleden onder de sancties die de internationale gemeenschap het land heeft opgelegd. Volgens berekeningen van de centrale bank van Zuid-Korea kromp de economie van Noord-Korea in 2017 het hardst in de afgelopen twee decennia.
20/07 08u00  Terras is rib uit je lijf, Amsterdam €2,27 duurder dan UtrechtCiska Vertelman (21) kijkt gefronst naar de menukaart van een restaurant op het Amsterdamse Leidseplein. De jus d’orange van haar vriend Melvin Bosma kost €4,60. „Wat een onzin!”, briest de Amsterdamse. Haar woonplaats is voor het vierde jaar op rij de duurste terrasstad van Nederland. En de prijzen blijven stijgen.
20/07 07u45  Thales: op koers met overname GemaltoHet Franse technologieconcern Thales ligt op koers met de voorgenomen overname van de in Amsterdam genoteerde digitale beveiliger Gemalto. Volgens het bedrijf zou de aankoop voor het einde van dit jaar afgerond moeten worden, als alle toezichthouders hebben ingestemd.
20/07 07u45  Wessanen voorzichtiger na minder kwartaalWessanen heeft een slechter dan verwacht tweede kwartaal achter de rug. De natuurvoedingsproducent wijt dat aan ongunstige marktontwikkelingen in met name Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland en Spanje ging het het moederbedrijf van onder meer Zonnatura wel voor de wind. Desondanks stelde het bedrijf zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij.
20/07 07u30  Vopak neemt belang in Pakistaanse lng-eenheidTankopslagbedrijf Vopak heeft een minderheidsbelang in het Pakistaanse lng-onderdeel van Engro genomen. Het gaat om een belang van 29 procent in Elengy Terminal Pakistan, zo meldde het in Amsterdam genoteerde bedrijf. Financiële details zijn niet gemeld.
20/07 07u30  Makelaars willen louche types kunnen werenMakelaars willen louche figuren kunnen weren. Ze vragen om wetgeving zodat ze potentiële huurders kunnen weigeren, bijvoorbeeld mensen die in het verleden een wietplantage hebben gehad.
20/07 07u15  Consumenten blijven onverminderd positiefDe stemming onder consumenten is in juli even positief als in juni. Het consumentenvertrouwen blijft 23. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de bereidheid om aankopen te doen was volgens het statistiekbureau onveranderd, net als het oordeel over het economische klimaat.
20/07 06u45  Provincie verliest slag om talentIct’ers en andere werkenden met schaarse talenten kunnen tegenwoordig alles van hun baas eisen. Die is zelfs bereid om geld uit te geven aan dure Amsterdamse onderkomens, als hij daarmee de slag om de sollicitant kan winnen.
20/07 06u15  FNV luidt noodklok: ‘Vakbond niet meer representatief’De FNV maakt zich grote zorgen over haar representativiteit onder werkenden. De vakbond ziet met lede ogen aan dat het aantal leden daalt en de vergrijzing doorzet. Martin Visser heeft de details.
19/07 23u15  Hogere winst bij MicrosoftMicrosoft heeft donderdagavond na sluiting van de Amerikaanse beurs een beter dan verwacht resultaat bekend gemaakt over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.
19/07 22u45  Cloud bezorgt Microsoft miljarden winstMicrosoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.
19/07 22u30  Oliesector trekt aan langste eind in klimaatzaakEen Amerikaanse rechter heeft een zaak verworpen die was aangespannen door de stad New York tegen grote olie- en gasconcerns als Shell, ExxonMobil en BP over klimaatverandering. Volgens de rechter zijn er in de Verenigde Staten andere overheidsorganen waar deze problematiek kan worden opgelost.
19/07 22u15  Boeing overtreft Airbus in FarnboroughBoeing heeft op de luchtvaartshow in Farnborough meer aan vliegtuigorders in de wacht gesleept dan rivaal Airbus. ,,We blijven vooroplopen in de markt'', stelde Boeing-topman Dennis Muilenburg triomfantelijk na afsluiting van het brancheonderdeel van het evenement
19/07 22u15  Analyse: Handel zegt niet alles over economie’De economie doet het misschien wel beter dan ooit tevoren, en dat is nog voordat sommige van de meest oneerlijke handelsdeals ooit zijn gerepareerd.’ Was getekend, Donald Trump in een tweet begin juli.
19/07 22u15  eBay in uitverkoop op rood Wall StreetDe Amerikaanse beurzen deden donderdag een stapje terug. Beleggers op Wall Street reageerden bedrukt op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa.
19/07 22u15  Uber ziet weer topmanager weggaanPrabir Adarkar, hoofd financiën bij taxidienstverlener Uber, gaat aan de slag als CFO bij de Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash.
19/07 22u00  Uber ziet weer weer topmanager weggaanPrabir Adarkar, hoofd financiën bij taxidienstverlener Uber, gaat aan de slag als CFO bij de Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash.
19/07 22u00  Noord-Korea koploper met slavernijNoord-Korea is als hoogste geëindigd op een internationaal lijstje met de landen met het hoogste percentage slavernij ter wereld. Een op de tien Noord-Koreanen leeft in moderne slavernij, blijkt uit de Global Slavery Index van mensenrechtenorganisatie Walk Free Foundation.
19/07 22u00  Weer klimaatzaak tegen oliesector verworpenEen Amerikaanse rechter heeft een zaak verworpen die was aangespannen door de stad New York tegen grote olie- en gasconcerns als Shell, ExxonMobil en BP over klimaatverandering. Volgens de rechter zijn er in de Verenigde Staten andere overheidsorganen waar deze problematiek kan worden opgelost.
19/07 21u45  Trump uit kritiek op rentebeleid FedDe Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.
19/07 21u45  Batterij-leverancier Tesla schort banden op met Canadese kobalt-handelaarHet Japanse Panasonic, de exclusieve leverancier van batterijen aan de elektrische autofabrikant Tesla, heeft de relatie met een kobalt-handelaar uit Canada voorlopig in de ijskast gezet.
19/07 21u00  Batterij-leverancier Tesla breekt banden met Canadese kobalt-handelaarHet Japanse Panasonic, de exclusieve leverancier van batterijen aan de elektrische autofabrikant Tesla, heeft de relatie met een kobalt-handelaar uit Canada stopgezet.
19/07 21u00  Polman bezig om Britse beleggers te paaienHet zijn spannende maanden voor topman Paul Polman van Unilever. Voor de ceo is er geen tijd voor vakantie. Hij moet vooral de Angelsaksische aandeelhouders overhalen om voor de verhuizing van het hoofdkantoor naar Rotterdam en voor het opheffen van de duale structuur van Unilever te kiezen.
19/07 20u30  Trump op glad ijs met onvrede rentebeleid FedDe Amerikaanse president Trump is niet gelukkig met het gekozen rentepad van de Amerikaanse centrale Bank (Fed) die de doelstellingen van zijn economische programma tegenwerkt.
19/07 20u00  Noorse opsteker laat olieprijs dalenHet beëindigen van een langdurige grootscheepse staking in de Noorse olie-industrie had donderdag zijn weerslag op de prijs van ruwe olie.
19/07 19u45  Wall Street in mineurDe Amerikaanse beurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa. Ook lijken de handelszorgen weer wat op te spelen.
19/07 19u45  Geschorste kopstuk Eneco per direct wegDe door de rechter geschorste president-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco treedt per direct terug. Dat heeft Eneco in een verklaring naar buiten gebracht. Ondanks zijn aftreden zal hij volledige medewerking verlenen aan het enquête-onderzoek dat is gelast door de Ondernemingskamer.
19/07 19u30  President-commissaris Eneco per direct wegDe door de rechter geschorste president-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco treedt per direct terug. Dat heeft Eneco in een verklaring naar buiten gebracht. Ondanks zijn aftreden zal hij volledige medewerking verlenen aan het enquête-onderzoek dat is gelast door de Ondernemingskamer.
19/07 19u30  Trump maakt zich druk over sterke dollarNa de tirade over de Europese Unie vanwege het opleggen van de megabyte aan Google heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag ontstemd gereageerd over de kracht van de dollar.
19/07 19u00  Diepe crisis bij vakbond FNVDe FNV maakt zich grote zorgen over haar representativiteit onder werkenden. De vakbond ziet met lede ogen aan dat het aantal leden daalt en de vergrijzing doorzet. Daardoor staat de organisatiegraad in traditioneel sterke sectoren nog meer onder druk.
19/07 19u00  Aangesterkt bitcoin kijkt verder omhoogNa het krachtige herstel in de voorbije week hield de digitale munt bitcoin donderdag de opgaande lijn vast met een vooruitgang naar het hoogste niveau sinds begin juni.
19/07 18u45  Goud raakt steeds meer glans kwijtDe goudprijs kwam donderdag verder onder druk met een terugval naar het laagste niveau in ruim een jaar tot net boven de $1200.
19/07 18u45  Moeilijke markt blijft Acomo parten spelenThee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) kampt nog steeds met moeilijke marktomstandigheden. Daardoor zijn de omzet en de winst in de eerste helft van het jaar gezakt ten opzichte van een jaar eerder.
19/07 18u30  Aangesterkt bitcoin klimt dicht naar $7500Na het krachtige herstel in de voorbije week hield de digitale munt bitcoin donderdag de opgaande lijn vast met een vooruitgang naar het hoogste niveau sinds begin juni.
19/07 18u00  Lavide probeert meer beleggers aan te sprekenLavide heeft Kempen & Co benoemd tot zogeheten liquiditeitsverschaffer. Met ingang van augustus zal die financiële partij zich inzetten om de liquiditeit van het aandeel Lavide op Euronext Amsterdam te vergroten.
19/07 18u00  Column: Zal de Fed buigen voor de rentecurve?Doen ze het of doen ze het niet? Nu de rentecurve in de VS afvlakt naar het diepste punt in deze cyclus is het voor financiële markten de vraag – misschien binnenkort wel de belangrijkste vraag – of de Federal Reserve vasthoudt aan de geplande reeks renteverhogingen.
19/07 18u00  Miljoenendiefstal kobalt Rotterdamse havenKobalt lijkt het nieuwe goud, als grondstof cruciaal voor de productie van batterijen in elektrische auto’s. Dieven blijken 112 ton aan kobalt uit de Rotterdamse haven te hebben gestolen.
19/07 17u45  Sterke rit AEX met kopman UnileverTerwijl de meeste Europese beursgraadmeters donderdag inleverde, naderde de AEX de jaartop op slechts een paar punten. De mooie plus van zwaargewicht Unilever leverde hieraan een wezenlijke bijdrage
19/07 17u45  Miljoendiefstal ’goud’ batterijauto’sKobalt is het nieuwe goud, als grondstof cruciaal voor de productie van batterijen in elektrische auto’s. Dieven hebben onlangs 112 ton aan kobalt uit de Rotterdamse haven gestolen, bevestigt de Rotterdamse politie.
19/07 17u30  Column: De Fed laat zich niet in de kaart kijkenHoewel Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukt dat het voor niemand een geheim mag zijn welke koers de centrale bank kiest, slaagt hij er toch goed in om zich niet in zijn kaarten te laten kijken.
19/07 17u00  IMF: Opkomende landen gebukt onder oplopende rente VSOpkomende economieën als Brazilië en Turkije hebben er last van dat de rente in de Verenigde Staten weer aan het oplopen is. Topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dringt erop aan dat dit onderwerp besproken wordt op de G20-bijeenkomst in Buenos Aires komend weekend.
19/07 17u00  Blokker gaat boeken verkopenDe in zwaar weer verkerende huishoudwinkel Blokker gaat online boeken verkopen. De winkelketen werkt samenwerken met het Haagse familiebedrijf Paagman, dat als boekhandel begon en inmiddels is uitgegroeid tot een aanbieder van boeken en kantoor- en cadeau-artikelen.
19/07 16u45  Dertien jaar cel voor euribor-handelarenHandelaren van zakenbanken Deutsche Bank en Barclays zijn in Londen veroordeeld tot gezamenlijk dertien jaar celstraf. Zij manipuleerden de beeldbepalende euribor-rente voor eigen gewin.
19/07 16u30  Trump haalt hard uit naar EU om megaboete GoogleDe Amerikaanse president Donald Trump is verontwaardigd over de recordboete van €3,4 miljard die de Europese Commissie heeft opgelegd aan techgigant Google.
19/07 16u30  Unilever kopman in sterke AEXDe AEX handhaafde zich halverwege de middag rond 570 punten, gesteund door de mooie plus van zwaargewicht Unilever. De Amsterdamse beursgraadmeter is daarmee nog slechts een paar punten verwijderd van het jaarrecord.
19/07 16u15  Bonnetjes gift niet voldoende voor de fiscusHet kunnen overleggen van kwitanties van een gift aan een goed doel is niet voldoende bewijs om de gift aftrekbaar te maken van de belasting.
19/07 16u15  Conjunctuurbarometer VS stijgt snellerDe vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juni verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
19/07 16u00  Drinkrietjes van graanstengels„Plastic rietjes zijn niet meer van deze tijd.” Ev Liu is stellig. De Amsterdamse onderneemster (31) ging op zoek naar een alternatief voor plastic drinkrietjes en kwam uit bij rietjes van riet. „Graanstengels zijn perfect om door te drinken.”
19/07 16u00  Banen gered met doorstart iPhone-reparateurLeapp, de failliete verkoper van gerepareerde iPhones en andere Apple-producten, maakt een doorstart. Daarmee zijn 100 van de 170 banen gered.
19/07 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse hoofdindexDe AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag licht in de plus, terwijl de meeste andere Europese aandelenbeurzen juist omlaag gingen. Beleggers kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen.
19/07 15u45  Lagere opening op Wall StreetDe beurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten. De prestaties van onlineretailer eBay vielen daarbij duidelijk tegen. Andere ondernemingen die de boeken openden waren IBM, verfreus PPG en sigarettenmaker Philip Morris.
19/07 15u30  Comcast ziet af van Fox-bod en mikt op SkyDe Amerikaanse kabelreus Comcast zal geen poging meer wagen om onderdelen van 21st Century Fox in te lijven. Wel blijven de Amerikanen in de race voor het Britse mediabedrijf Sky. Dat meldde het bedrijf in een verklaring.
19/07 15u15  Grote stroom bedrijfscijfers op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zullen donderdag naar verwachting met minnen aan de nieuwe handelsdag beginnen. Beleggers reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten. Onder de bedrijven die de boeken openden zijn eBay, American Express en IBM. Verder worden cijfers over de WW-aanvragen gemeld en staan er data over de industrie in de regio Philadelphia op de rol.
19/07 15u00  Column: Schuldpositie VS geen probleemSlim mannetje, die Byron Wien, met een gezond relativeringsvermogen. Daar houden wij wel van.
19/07 15u00  Jaarrecord AEX binnen bereikDe AEX handhaafde zich halverwege de middag rond 570 punten, gesteund door de mooie plus van zwaargewicht Unilever. De Amsterdamse beursgraadmeter is daarmee nog slechts een paar punten verwijderd van het jaarrecord.
19/07 15u00  Groei industrie Philadelphia trekt weer aanDe industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand sterker gegroeid dan in juni toen de groei flink afremde. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
19/07 15u00  Aantal uitkeringsaanvragen VS daalt weerHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week verder afgenomen tot 207.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
19/07 15u00  Dertien jaar cels voor euribor-handelarenHandelaren van zakenbanken Deutsche Bank en Barclays zijn in Londen veroordeeld tot gezamenlijk dertien jaar celstraf. Zij manipuleerden de beeldbepalende euribor-rente voor eigen gewin.
19/07 14u45  93% huizenmarkt onbetaalbaar voor jonge singleJongeren die hun eerste huis willen kopen en daar niet voor gespaard hebben, kunnen 93% van de woningmarkt al uit hun hoofd zetten. De huizen die overblijven, staan in middelgrote steden en dorpen, blijkt uit onderzoek van ING.
19/07 14u45  'Overname Gemalto onderwerp van onderzoek'De Europese Commissie gaat de overname van digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologiebedrijf Thales onderzoeken. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.
19/07 14u30  Dertien jaar celstraf euribor-handelarenHandelaren van zakenbanken Deutsche Bank en Barclays zijn in Londen veroordeeld tot gezamenlijk dertien jaar celstraf. Zij manipuleerden de euribor-rente voor eigen gewin.
19/07 14u30  Philip Morris verkoopt minder sigarettenPhilip Morris heeft het afgelopen halfjaar van dit jaar minder sigaretten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks die daling boekte de fabrikant van rookwaren wel een hogere omzet en winst.
19/07 14u00  EU moet zich beter voorbereiden op brexitHet vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal, met of zonder akkoord over de scheiding en toekomstige relatie, zeer waarschijnlijk tot ontwrichting leiden. De 27 EU-landen moeten zich daarom intensiever voorbereiden op de brexit. Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie in een verklaring over de gevolgen van de brexit, eind maart 2019.
19/07 14u00  Ruimere aanklacht Brussel tegen QualcommBrussel heeft zijn onderzoek naar de Amerikaanse chipreus Qualcomm wegens prijsmanipulatie uitgebreid. De Europese Commissie heeft aanvullende bezwaren kenbaar gemaakt aan het Amerikaanse bedrijf.
19/07 14u00  Werkende moeder heeft een positieve invloedWerkende moeders hoeven zich absoluut niet schuldig te voelen tegenover hun kinderen. Die worden in hun latere leven namelijk net zo gelukkig als de kinderen van huisvrouwen, en bovendien succesvoller, blijkt uit Brits-Amerikaans onderzoek.
19/07 13u30  Advertentiereuzen glijden wegAdvertentiebedrijven liggen onder vuur op de beurs. Nieuwe signalen van de gevolgen van de verschuiving van de advertentiemarkt naar online raken de topbureau’s.
19/07 13u30  PPG voelt effect kostenstijgingenVerfreus PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal meer verf aan de man gebracht. Dit wisten de Amerikanen in doorsnee ook te doen voor een hogere prijs. Daartegenover stonden hogere kosten. Al met al resulteerde dit in een hogere kwartaalomzet maar een lager winstcijfer.
19/07 13u15  EU bereidt maatregelen autoheffingen VS voorDe Europese Commissie bereidt tegenmaatregelen voor als reactie op de dreigende verhoging van Amerikaanse importtarieven op Europese auto's. ,,Als de Verenigde Staten deze heffingen zouden opleggen is dat heel ongelukkig. Maar wij zijn samen met de lidstaten bezig een lijst op te stellen met evenredige tegenmaatregelen, op dezelfde manier als met de invoerheffingen op staal'', zei EU-commissaris Cecilia Malmström (handel) in Brussel.
19/07 13u15  Volvo verplaatst productie om heffingenVolvo Cars verplaatst een deel van zijn productieactiviteiten in China naar Europa. Met die ingreep wil de Zweedse automaker Amerikaanse heffingen op Chinese goederen omzeilen, zei topman Håkan Samuelsson in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf.
19/07 13u15  ACM waarschuwt voor agressief incassobureauMensen die te maken krijgen met incassobureau Pay Care moeten oppassen en rekeningen niet zomaar betalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de ,,agressieve' wijze waarop het kantoor rekeningen int. Het gaat bovendien lang niet altijd om terechte vorderingen.
19/07 13u00  Zwaargewichten trekken AEX omhoogDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX stond tijdens lunchtijd op een kleine plus. Dit was te danken aan de mooie plussen van de zwaargewichten Shell en Unilever.
19/07 12u45  AF-KLM werkt nauwer samen met China EasternAir France-KLM gaat nauwer samenwerken met partner China Eastern Airlines. Die Chinese luchtvaartmaatschappij laat sommige van haar vliegtuigen voortaan door de onderhoudstak van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie onderhouden. Ook komen er twee routes vanuit Parijs naar de Chinese steden Wuhan en Kunming bij.
19/07 12u45  Duurste horloges maken verkoopspurtLuxehorloges gaan in het hoogste tempo in zes jaar over de toonbank. Verkopen van duurdere Zwitserse klokjes zijn voor het eerst sinds 2015 dankzij 11% meer verkopen boven de $10 miljard uitgekomen.
19/07 12u30  Sweco Nederland profiteert van prijsstijgingDe prestaties van de Nederlandse divisie van het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco zitten duidelijk in de lift. Sweco Nederland, waar het in 2015 ingelijfde Grontmij toe behoort, zag onder meer de omzet stijgen en wist ook de winstgevendheid te verbeteren. Dat kwam onder meer doordat het hogere prijzen kan rekenen voor zijn diensten, aldus Sweco in zijn kwartaalbericht.
19/07 12u00  Unilever herstelt op hoger DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs stond aan het einde van de ochtend licht hoger. Beursreus Shell stond bovenin. Ook Unilever heeft de weg omhoog gevonden, ondanks magere kwartaalcijfers. Groothandel Sligro verloor zwaar na zijn kwartaalverslag.
19/07 11u45  Is dit de sportauto van de toekomst?Autofabrikant Aston Martin heeft voor het eerst een conceptvideo van een vliegende sportauto laten zien op een vliegtuigshow in Engeland.
19/07 11u45  VEON benoemt interim-bestuurder definitiefVEON benoemt interim-bestuurder Kjell Morten Johnsen definitief als operationeel topman. De benoeming maakt deel uit van een groter aantal managementwijzigingen en structuurwijzigingen bij het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf. Johnsen wordt de directe leidinggevende van alle dochterondernemingen in verschillende markten.
19/07 11u45  Starter betaalt €39.000 zelfStarters die een huis kopen betalen gemiddeld €39.000 uit eigen zak. Dat blijkt uit onderzoek van Hypotheken Data Netwerk (HDN) naar de huizenprijzen over het tweede kwartaal van 2018.
19/07 11u30  Beursverslag: Unilever herstelt op hoger DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs koerst donderdag licht hoger. Beursreus Shell is een van de grootste stijgers. Ook Unilever heeft de weg omhoog gevonden, ondanks magere kwartaalcijfers. Groothandel Sligro verliest zwaar na zijn kwartaalverslag.
19/07 10u45  'Aperam aantrekkelijk aandeel'Roestvrijstaalbedrijf Aperam biedt een interessante verhouding tussen risico en beloning. Ook levert het aandeel een aantrekkelijk dividend op, menen analisten van UBS. Ze verhoogden hun advies van neutral naar buy.
19/07 10u45  Meer uit congressen halenOndernemer Matthijs Otto bezoekt regelmatig congressen en het viel hem op hoe inefficiënt deze worden georganiseerd. Deelnemers en standhouders betalen zich blauw, zonder garantie op contact met de juiste mensen. Met een online tool lost NetworkTables dit probleem op in een groeiend aantal landen.
19/07 10u45  Minder mensen met betaalproblemenHet aantal consumenten met een betalingsachterstand op hun krediet blijft afnemen. Dat meldt het BKR in haar halfjaarlijkse kredietbarometer.
19/07 10u45  Boeing meldt bestelling honderd vliegtuigenBoeing blijft de luchtvaartshow in Farnborough gebruiken als het toneel voor omvangrijke orders. De Amerikaanse vliegtuigmaker meldde donderdag een bestelling van honderd toestellen van het type 737-Max. De koper werd niet gemeld.
19/07 10u15  Beursverslag: Shell uitblinker op lager DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs koerst donderdag licht lager. Beursreus Shell is een van de grootste stijgers. Voedings- en wasmiddelenreus Unilever verliest licht na tegenvallende omzetcijfers. Groothandel Sligro zag de koers onderuit gaan na zijn kwartaalverslag.
19/07 10u15  Bedrijven naar rechter om vaklui te behoudenDe slag om schaarse talenten verplaatst zich naar de rechtszaal. Werkgevers proberen hun waardevolle ambachtslieden te ’gijzelen’ door ze – vaak zonder succes – te houden aan hun concurrentiebeding.
19/07 10u15  'Winstgevendheid Sligro teleurstellend'De onderliggende groei van groothandelsbedrijf Sligro is bemoedigend, maar de winstgevendheid is tot nu toe minder dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport naar aanleiding van de halfjaarcijfers van het Veghelse bedrijf.
19/07 10u15  Schaars personeel gegijzeld met concurrentiebedingDe slag om schaarse talenten verplaatst zich naar de rechtszaal. Werkgevers proberen hun waardevolle ambachtslieden te ’gijzelen’ door ze – vaak zonder succes – te houden aan hun concurrentiebeding.
19/07 09u45  'NSI is operationeel goed bezig'NSI timmert operationeel gezien stevig aan de weg. Dat concludeert een analist van ING, die onder meer wijst op de verbeterde bezettingsgraad, huren en vermogenswaarde.
19/07 09u45  'Unilever iets minder dan voorzien'Unilever heeft het tweede kwartaal, met een onderliggende omzetgroei van 1,9 procent, niet aan de verwachtingen voldaan. Dat schrijven kenners van Jefferies in een rapport over het was- en levensmiddelenconcern.
19/07 09u45  BAM bouwt parkeergarages op vliegveldenBouwbedrijf BAM gaat twee parkeergarages bouwen op Britse vliegvelden. De opdracht voor de twee parkeergarages, een op Manchester Airport en een bij de Londense luchthaven Stansted hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 60 miljoen pond. Dat is omgerekend ongeveer 67 miljoen euro.
19/07 09u30  'Deal Galapagos met Novartis is grote stap'De deal die biotechnoloog Galapagos en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys hebben gesloten met farmaceut Novartis kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor de ontwikkeling van hun programma MOR106. Dat stelt een analist van KBC Securities.
19/07 09u30  Beursverslag: Unilever drukt DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag licht hoger van start gegaan. Voedings- en wasmiddelenreus Unilever behoort tot de grootste dalers na licht tegenvallende kwartaalcijfers. Groothandel Sligro zag de koers duikelen.
19/07 09u30  Gegevens werkzoekenden Randstad waren te zienUitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van negen werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien, bevestigt Randstad na berichtgeving van RTL Z. Het ging bijvoorbeeld om e-mail- en woonadressen, telefoonnummers, opleidingsniveau, werkervaring en salariswensen.
19/07 09u00  Omzetgroei Unilever valt tegenWas- en levensmiddelenconcern Unilever kende in het tweede kwartaal van het jaar een onderliggende omzetgroei van 1,9 procent. Die prestatie was duidelijk minder dan de eigen doelstelling van 3 tot 5 procent omzetgroei per jaar. Vooral stakingen in Brazilië hadden een negatief effect op de opbrengsten.
19/07 08u45  Stakingen Brazilië remmen omzetgroei UnileverWas- en levensmiddelenconcern Unilever kende in het tweede kwartaal van het jaar een omzetgroei van 1,9 procent. Die prestatie was duidelijk minder dan de eigen doelstelling van 3 tot 5 procent omzetgroei per jaar. Vooral stakingen in Brazilië hadden een negatief effect op de opbrengsten.
19/07 08u45  Accell haalt financieel topman bij UnileverFietsenbedrijf Accell Group heeft een nieuwe financieel topman gevonden bij Unilever in Thailand. Ruben Baldew vervult nu nog diezelfde functie bij de lokale tak van Unilever in het Aziatische land. Aandeelhouders van Accell worden in oktober bijgepraat over de benoeming in een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarna Baldew in november aan de slag gaat.
19/07 08u30  'Vlak begin voor AEX'De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag naar verwachting vrijwel vlak beginnen na de sterke koerswinst een dag eerder. Ook elders in Europa openen de beurzen waarschijnlijk zonder grote koersuitslagen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van zwaargewicht Unilever. Ook Sligro kwam met cijfers.
19/07 08u30  Sligro: herstel markt schiet nog niet opGroothandelsbedrijf Sligro ziet zijn afzetmarkt langzamer herstellen dan gedacht. Het bedrijf uit Veghel kende een trage start van het jaar en rekende op een iets sneller aantrekkende markt.
19/07 08u30  Nikkei sluit licht lagerDe Japanse effectenbeurs is donderdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na vier winstbeurten op rij en verwerkten de uitlatingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, die stelde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China zijn vastgelopen.
19/07 08u15  Omzet en winst TSMC stijgenChipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal daalden de inkomsten en het nettoresultaat juist, maakte 's werelds grootste maker van chips donderdag bekend.
19/07 08u15  CBS: biologische landbouw gegroeidDe biologische landbouw is afgelopen jaar duidelijk gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente gegevens.
19/07 08u15  Mkb’er wacht langer op betalingOndernemers in het midden- en kleinbedrijf wachten ondanks de invoering van strengere wetgeving gemiddeld langer op betalingen dan een jaar geleden. Dat blijkt een onderzoek van Betaalme.nu, het initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het mkb.
19/07 07u45  Clouddiensten stuwen resultaten SAPDe Duitse softwarefabrikant SAP heeft het tweede kwartaal van het jaar fors meer omzet in de boeken gezet. Vooral de groei van de clouddiensten gaat in een sneller tempo dan eerder geraamd. Volgens de Duitsers betalen eerdere investeringen in de divisie zich uit. Het bedrijf scherpte de prognoses voor het hele jaar iets aan.
19/07 07u45  Deal Galapagos en MorphoSys met NovartisBiotechnoloog Galapagos en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys zijn een exclusieve overeenkomst aangegaan met farmaceut Novartis voor de ontwikkeling en commercialisering van hun programma MOR106. Dat werd donderdag bekendgemaakt.
19/07 07u45  Volvo Cars voelt nog weinig van heffingenVolvo Cars heeft in het tweede kwartaal meer auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De autofabrikant, sinds 2010 in handen van het Chinese Geely, lijkt nog geen last te hebben van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. In dat laatste land zag Volvo zijn verkoopcijfers het hardst stijgen.
19/07 07u30  NSI voert winstverwachting opNSI heeft zijn winstverwachting voor heel het jaar opgevoerd. Dat maakte de vastgoedinvesteerder donderdag bekend bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers.
19/07 07u15  'Gegevens werkzoekenden Randstad zichtbaar'Uitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien, meldt RTL Z. Het ging bijvoorbeeld om e-mail- en woonadressen, telefoonnummers, opleidingsniveau, werkervaring en salariswensen.
19/07 06u45  Werkloosheid stabiel in juniDe daling van de werkloosheid is in juni verder gestabiliseerd. In de zesde maand van het jaar waren er 354.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder lag het werkloosheidspercentage op hetzelfde niveau, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
19/07 06u00  Opmars duurzame vleeskuikenboeren stoktSupermarkten hebben nagenoeg alleen nog duurzame kippenvlees in de koeling liggen. Ondanks de grote vraag naar duurzame vleeskuikens die iets trager groeien, stokt bij pluimveehouders de opmars van traag groeiende duurzamere kippen.
19/07 05u30  Mkb’er wacht langer op betalingenOndernemers in het midden- en kleinbedrijf wachten ondanks de invoering van strengere wetgeving gemiddeld langer op betalingen dan een jaar geleden. Dat blijkt een onderzoek van Betaalme.nu, het initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het mkb.
19/07 05u30  Column: Campingrally op komstDe soft patch in de Europese economie die we in het eerste kwartaal ondervonden, lijkt weer naar de achtergrond te verdwijnen. Recente macro-economische cijfers vanuit Europa duiden op aantrekkende economische groei. Industriële productie, fabrieksorders en inkoopmanager cijfers komen beduidend beter binnen dan men had verwacht. Dit krachtige herstel kan de komende maanden verder vorm krijgen in mijn optiek.
18/07 23u00  Meer kopers bezorgen eBay hogere winsteBay heeft de afgelopen periode meer kopers naar zijn marktplaats getrokken. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse internethandelaar woensdag openbaarde. Dat leidde tot een hogere omzet en winst.
18/07 22u45  Alcoa geeft winstwaarschuwingAluminiumproducent Alcoa heeft woensdag een winstwaarschuwing gegeven. Het bedrijf deed dat onder meer naar aanleiding van importheffingen op aluminium en hogere energiekosten.
18/07 22u45  Omzet American Express valt tegenAmerican Express heeft in het tweede kwartaal de omzet zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De verwachtingen van marktvorsers werden echter niet gehaald, waardoor het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel flink onder druk kwam te staan.
18/07 22u45  Weer omzetgroei voor IBMHet Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in het tweede kwartaal van het jaar zien groeien. Daardoor dikten de opbrengsten voor het derde kwartaal op rij aan. Dat kwam voor een groot deel door de bijdrage uit de clouddiensten, zo bleek uit een handelsbericht.
18/07 22u15  IBM overtreft verwachtingenIBM kwam woensdag nabeurs met meevallende cijfers over het tweede kwartaal naar buiten. Zowel de omzet als de winst per aandeel steeg met vrijwel 4% tot $20 miljard respectievelijk $3,08.
18/07 22u15  Kleine winst voor Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend licht hoger gesloten. Beleggers verwerkten een miljardenboete die Google van de Europese Commissie kreeg. Amazon was na een succesvolle Prime Day even meer dan 900 miljard dollar waard.
18/07 20u45  Groen licht voor financieel topman NovisourceCees den Ouden is benoemd als tijdelijk financieel directeur van Novisource. De bijzondere aandeelhoudersvergadering van de aanbieder van interim-professionals keurde de benoeming goed.
18/07 20u45  'Groei economie VS loopt tegen grenzen aan'De Amerikaanse economie groeit nog wel, maar loopt soms tegen grenzen aan. Veel bedrijven hebben inmiddels moeite om personeel te vinden en dat hindert de groei, valt te lezen in het woensdag door de Federal Reserve gepubliceerde zogeheten Beige Book.
18/07 20u30  EasyJet streeft naar groei op SchipholDe komende jaren wil EasyJet op het volle Schiphol verder groeien door de inzet van grotere toestellen. Dat zegt topman Johan Lundgren in gesprek met De Telegraaf op de luchtvaartshow in het Britse Farnborough.
18/07 19u45  Bescheiden plussen op Amerikaanse beurzenDe aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag overwegend licht hoger. Beleggers verwerkten een miljardenboete die Google van de Europese Commissie kreeg. Amazon was na een succesvolle Prime Day even meer dan 900 miljard dollar waard. Ook kauwden beleggers op cijfers van onder meer Morgan Stanley, United Continental Holdings en Abbott Laboratories.
18/07 19u30  Column: Redde Draghi of Juncker onze economie?Wie heeft de Europese economie gered? Was het a) hardwerkende ondernemers en werknemers? Of b) Mario Draghi? Of was het toch c) Jean-Claude Juncker?
18/07 19u15  ‘Bitcoin stijgt als een gek’De bitcoin is bezig aan een sterke opmars. Na een flinke dip werd de cryptomunt de afgelopen dagen ruim duizend dollar meer waard. Cryptospecialist Joël Happé legt uit waar deze plotselinge stijging vandaan komt.
18/07 18u30  Grote terugroepactie door LamborghiniDe Italiaanse sportwagenbouwer Lamborghini roept wereldwijd 6893 auto's terug naar de garage vanwege een technisch probleem met de motor. Het probleem heeft te maken met de brandstoftoevoer, waardoor de motor kan uitvallen. Er zijn geen ongevallen bekend als gevolg van het mankement.
18/07 18u00  Beurs: topdag ASML en TomTomBeleggers boekten woensdag stevige winst. ASML beleefde woensdag op kwartaalcijfers een zeer sterke beursdag met een sprint bij het slot. Techaandelen gingen mee, energie bleef achter. Ook AkzoNobel, en TomTom bij de Midkappers, presteerden goed. Shell bleef achter op de lagere olieprijs.
18/07 18u00  AEX met forse winst de dag uitDe Europese beurzen zijn woensdag flink hoger gesloten. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid resultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 17u15  $25 miljard aan bitcoins ’zoek’Bitcoin-eigenaren zijn miljoenen van de cryptomunten ’kwijt’. Ze zijn in hun bezit, maar voor $25 miljard waarde kunnen ze niet bij hun digitale portemonnee, de wallet.
18/07 16u45  Staking Ryanair-crew treft honderden vluchtenEen staking van cabinepersoneel treft volgende week maximaal driehonderd Ryanair-vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld. Het gaat om zo'n 50.000 klanten van Ryanair die volgende week woensdag of donderdag van of naar een van de drie landen zouden vliegen.
18/07 16u30  Bommetjes onder btw-meldingsplicht ondernemersEen meevaller voor ondernemers. Het heeft er alle schijn van dat zij geen boete meer kunnen krijgen als ze vergeten een aanpassing op hun aangifte zelf te melden. Dat blijkt uit verschillende uitspraken van rechtbank en Gerechtshof.
18/07 16u30  Beleggers rekenen op aandeleninkoop Warren BuffettDe Amerikaanse superbelegger Warren Buffett is woensdag een grote winnaar op Wall Street. De beurskoers van zijn onderneming Berkshire Hathaway staat 4% hoger, omdat de kans is toegenomen dat hij voor miljarden dollars aan eigen aandelen gaat inkopen.
18/07 16u30  OPEC vreest schadeclaims VSOliekartel OPEC vreest nieuwe Amerikaanse mededingingsregels die het grootste samenwerkingsverband van olieproducerende staten zou bedreigen. De nieuwe regels zouden schadeclaims tegen OPEC-landen wegens manipulatie van de prijs mogelijk maken.
18/07 16u00  Google-zaak: EU tegenover VS„Ik ben Deens, wij houden van de VS!” Met die spontane bekentenis probeerde Eurocommissaris Vestager (Mededinging) haar critici die stellen dat de EU het heeft voorzien op Amerikaanse techbedrijven de wind uit de zeilen te nemen.
18/07 16u00  Europese beurzen hoger na cijfervloedDe Europese beurzen wonnen woensdag flink terrein. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid resultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 15u45  Wall Street begint voorzichtig aan de handelDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag zonder grote koersbewegingen geopend. Beleggers verwerken een miljardenboete die Google van de Europese Commissie kreeg. Ook kauwen ze op cijfers van onder meer Morgan Stanley, United Continental Holdings en Abbott Laboratories.
18/07 15u45  Damrak geeft gasDe winst verbeterde woensdagmiddag op het Damrak na opening van Wall Street. Koplopers ASML, AkzoNobel en ArcelorMittal verstevigden zich bovenin. Shell bleef achter op de lagere olieprijs.
18/07 15u45  Hema-top krijgt flinke tik op de vingers van rechterDe rechtbank in Amsterdam geeft het Hema-bestuur een flinke tik op de vingers. Volgens de rechter is er geen sprake van dat de zelfstandige ondernemers niet bereid waren mee te werken aan afspraken op het gebied van e-commerce.
18/07 15u15  Kwelgeest van Google is gek op AmerikaEuropees Commissaris Margethe Vestager, de drijvende kracht achter het opleggen van de megaboete aan zoekgigant Google, is zeer gesteld op het land Amerika.
18/07 15u15  ASML, Akzo en TomTom kleuren DamrakBeleggers behielden woensdagmiddag hun winsten vast op het Damrak. ASML en AkzoNobel blonken uit op kwartaalcijfers. Wall Street opent naar verwachting vlak. De lagere olieprijs drukte Shell, financials noteerden verdeeld.
18/07 15u00  'Aandacht voor Google op Wall Street'De beurzen in New York staan woensdag voor een vrij vlakke opening. Er zal vooral aandacht zijn voor Google dat een Europese miljardenboete kreeg. Verder reageren beleggers op cijfers van onder meer Morgan Stanley, United Continental Holdings en Abbott Laboratories.
18/07 15u00  Zware invoerheffingen op Chinese e-bikesDe Europese Commissie neemt maatregelen tegen goedkope elektrische fietsen uit China die onder meer de Nederlandse markt schaden.
18/07 14u45  Woningbouw VS zakt inHet aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 12,3 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/07 14u45  Rechter steunt franchisenemers HEMADe rechtbank in Amsterdam stelt franchisenemers van winkelketen HEMA grotendeels in het gelijk in het slepende conflict met het hoofdkantoor over kosten voor e-commerce. Het geschil ging over de vraag wie (de franchisenemers of het hoofdkantoor) welk deel van de uitgaven aan e-commerce op zich moest nemen.
18/07 14u30  Eneco wil met schone lei verder na uitspraak OndernemingskamerDe Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft Edo van den Assem, president-commissaris bij energiebedrijf Eneco, geschorst. Ook komt er een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken binnen het energiebedrijf, dat gekweld wordt door conflicten tussen aandeelhouders, bestuurders en commissarissen.
18/07 14u15  Groenland wil voet aan grond in ChinaOm de banden met China te verstevigen heeft Groenland plannen om de deuren te gaan openen van een handelskantoor in de Chinese hoofdstad Beijing.
18/07 13u45  Groeivertraging Britse huizenprijzen zet voortIn het Verenigd Koninkrijk zijn de gemiddelde prijzen van woningen over de maand mei met 3% opgelopen, het langzaamste groeitempo sinds augustus 2013.
18/07 13u30  Forse winstgroei voor Morgan StanleyDe Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal fors meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde onder meer van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/07 13u30  Google vecht recordboete uit Brussel aanDe Europese Commissie (EC) heeft de Amerikaanse techreus Google een recordboete van €4,3 miljard opgelegd vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google heeft gelijk beroep aangetekend tegen de recordboete van de EC.
18/07 13u30  Beurs: ASML en Akzo gloriëren, Shell zaktBeleggers behielden woensdag rond lunchtijd gemiddeld goede winsten op het Damrak. ASML en AkzoNobel blonken uit op kwartaalcijfers. Wall Street opent naar verwachting vlak. De lagere olieprijs drukte Shell.
18/07 13u15  Brussel legt Google megaboete op van €4,3 miljardDe Europese Commissie heeft de Amerikaanse techreus Google een recordboete van €4,3 miljard opgelegd vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie.
18/07 13u15  Autobranche betreurt Europese staaltarievenDe autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.
18/07 13u00  €335 miljard aan Junckerleningen Europa inDe Europese Investeringsbank (EIB) heeft de grens van €315 miljard aan door het Junckerplan gedekte kredieten doorbroken. Hiervan vloeide €2,6 miljard naar Nederlandse bedrijven.
18/07 12u45  Ondernemingskamer schorst president-commissaris EnecoDe Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft Edo van Assem, president-commissaris bij energiebedrijf Eneco geschorst. Er wordt een nieuwe tijdelijke voorzitter bij de RvC aangesteld. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de onderneming.
18/07 12u15  FME vreest voor banen door stakingenOndernemersorganisatie FME vreest voor banenverlies in de sector als buitenlandse aandeelhouders of opdrachtgevers besluiten hun productielocatie te verplaatsen vanwege de aanhoudende stakingen.
18/07 12u00  'GE schrapt veel banen in Duitsland'Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zet het mes in het personeelsbestand in Duitsland. Daarbij gaat een derde van de circa 10.000 arbeidsplaatsen verloren, aldus de topman van de Duitse activiteiten van GE, Wolfgang Dierker, in een interview met zakenblad Capital.
18/07 12u00  Bedrijfsresultaten stuwen beurzenDe Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 11u30  BAM krijgt renovatieopdracht in EmmenBAM Wonen en woningcorporatie Lefier hebben een contract getekend voor het energieneutraal maken van 169 woningen in Emmerhout, een wijk in Emmen. Dat maakte het bouwbedrijf bekend zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
18/07 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 2 procentDe inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Deze waren gelijk aan de voorlopige ramingen.
18/07 11u15  Bouwproductie in eurozone licht gestegenDe bouwproductie in de eurozone is in mei met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/07 11u15  FME vreest voor orders door stakingenOndernemersorganisatie FME vreest dat bedrijven in de grootmetaal grote orders mislopen als de stakingen in de sector aanhouden.
18/07 11u15  Ieren stappen uit Gamma en KarweiDe Ierse bouwmaterialengigant CRH stapt volledig uit klusketens Karwei en Gamma. De voormalig grootaandeelhouder heeft zijn belang verkocht in Intergamma, het moederbedrijf van de bijna vierhonderd doe-het-zelf-winkels in Nederland en België. De deelneming van bijna 50 procent komt in handen van Intergamma zelf.
18/07 11u15  Blankenburgverbinding mag worden aangelegdDe veelbesproken Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam mag worden aangelegd. Bezwaren van diverse milieuorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, en omwonenden werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard.
18/07 11u00  ‘Brussel legt Google boete op van €4,3 miljard’Google zal van de Europese Commissie een recordboete van €4,3 miljard krijgen, zo meldt Bloomberg op basis van ingewijden bekend met het EC-besluit.
18/07 11u00  Beurs: ASML en Akzo spekkopers bij aftrap cijferseizoenOp het Damrak maakten woensdagochtend kopers nog steeds de dienst uit. Vooral het enthousiasme over de resultaten van ASML droeg bij aan de mooie winst van de AEX. AkzoNobel viel ook in de smaak na de publicatie van kwartaalcijfers.
18/07 10u45  Beursverslag: ASML en Akzo spekkopers bij aftrap cijferseizoenOp het Damrak maakten woensdagochtend kopers nog steeds de dienst uit. Vooral het enthousiasme over de resultaten van ASML droeg bij aan de mooie winst van de AEX. AkzoNobel viel ook in de smaak na de publicatie van kwartaalcijfers.
18/07 10u45  'Handelskift sloopt vertrouwen wereldeconomie'De wereldwijde handelsoorlog die door de Verenigde Staten in gang is gezet is de grootste ,,vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het departement zal ,,de hele wereld' terugslaan als de Amerikanen hogere importtarieven blijven opleggen.
18/07 10u30  Beursverslag: ASML gangmaker op AEX-feestjeOP het damrak zat de stemming er woensdagochtend nog steeds goed in. Vooral het enthousiasme over de resultaten van ASML droeg bij aan de mooie winst van de AEX. AkzoNobel viel ook in de smaak na de publicatie van kwartaalcijfers.
18/07 10u15  'Belgische tak stabielste onderdeel Wereldhave'Wereldhave Belgium is een van de stabielste onderdelen van de hele Wereldhave-groep. Dat concludeert een analist van ING.
18/07 10u15  AFM laat handel in NSE weer hervattenDe handel in het aandeel New Sources Energy (NSE) wordt hervat. Dat maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag bekend, na een verzoek van de onderneming aan de toezichthouder om de noteringsmaatregel op te heffen.
18/07 09u45  Column: Koopkansen voor trendbeleggersDe Amerikaanse beursindices liggen er technisch sterk bij. Mooie uptrends met thans wat stabilisatie als voorbereiding voor een vervolg van de bullenparade.
18/07 09u45  'Tegenvallers AkzoNobel vooral eenmalig'Het tegenvallende aangepaste bedrijfsresultaat van AkzoNobel kwam vooral door eenmalige posten. Zonder die kosten voor onder meer de afsplitsing van Specialty Chemicals was de winstgevendheid juist iets beter dan gedacht. Dat schrijft een analist van KBC Securities in reactie op de tweedekwartaalcijfers.
18/07 09u45  Beursverslag: ASML steelt show in zonnige AEXNa de sterke start breidde de Amsterdamse beurs woensdag de winst nog wat verder uit. Beleggers doken vooral op aandelen ASML na sterke resultaten. AkzoNobel kon eveneens op flinke kopersinteresse rekenen na de publicatie van kwartaalcijfers.
18/07 09u30  ASML koploper in groene AEXDe Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen in het groen. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van chipmachinemaker ASML in goede aarde. Ook verfconcern AkzoNobel, dat eveneens met cijfers kwam, werd iets hoger gezet.
18/07 09u30  ’Hoogmoed’ Musk wekt veel ergernisElon Musk heeft zich weer de woede op de hals gehaald van de hele goegemeente, nadat de Tesla-baas zich voor de zoveelste keer heeft gedragen als ongeleid projectiel. Naarmate de ster van Musk verder verbleekt, lijkt de topman steeds harder om zich heen te slaan. Een groot probleem voor Tesla, want ’de vent maakt de tent’.
18/07 09u30  'ASML maakt situatie in Korea elders goed'Chipmachinefabrikant ASML heeft met zijn omzet en winst per aandeel de verwachtingen overtroffen. Dat constateert een analist van Mirabaud. Volgens hem gingen de verkopen in Zuid-Korea wel omlaag door ontwikkelingen bij Samsung, maar het bedrijf uit Veldhoven wist dit elders meer dan goed te maken.
18/07 09u30  Musk zegt sorry na pedo-opmerkingZakenman Elon Musk heeft op Twitter excuses aangeboden aan de reddingsduiker die hij uitmaakte voor pedofiel. De Brit Vernon Unsworth had de toorn van de Tesla-baas over zich afroepen door kritiek te uiten op het aanbod van Musk een miniduikboot beschikbaar te stellen bij de reddingsoperatie in Thailand, waar voetballers vastzaten in een grot.
18/07 09u15  Beursverslag: AEX lift mee met uitblinker ASMLDe Amsterdamse beurs kwam woensdag uitstekend uit de startblokken. Het enthousiasme over de resultaten van ASML tilde de AEX ruim boven de grens van 560 punten.
18/07 09u15  EasyJet optimistischer ondanks verstoringenEasyJet heeft zijn winstverwachting opgeschroefd na een sterk tweede kwartaal, ondanks dat de budgetvlieger naar eigen zeggen wel last heeft van allerlei verstoringen in Europa. Als bijvoorbeeld de luchtverkeersleiders of bagage-afhandelaars ergens staken dan raakt dit ook de bedrijfsvoering van easyJet.
18/07 09u00  Ondernemingskamer spreekt zich uit over EnecoEneco hoort woensdag hoe de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam denkt over de onrust binnen het energiebedrijf. Rond het middaguur doet de rechter uitspraak in het geschil tussen de ondernemingsraad (or) van Eneco en de onderneming zelf.
18/07 09u00  Ericsson profiteert van koerswijzigingenEricsson begint de vruchten te plukken van de reorganisatie die eerder is ingezet, waarbij slecht presterende onderdelen zijn verkocht en de broekriem werd aangehaald. De Zweedse maker van netwerkapparatuur timmerde daarnaast vooral in Noord-Amerika stevig aan de weg.
18/07 09u00  Esperite stelt publicatie jaarverslag weer uitEsperite heeft de publicatie van zijn jaarverslag over 2017 wederom uitgesteld. Het stamcelbedrijf wijt de vertraging ook nu weer aan technische problemen, die inmiddels wel ,,geïdentificeerd'' zijn, zo bleek woensdag.
18/07 08u45  Bezettingsgraad Wereldhave Belgium omhoogWereldhave Belgium heeft de bezettingsgraad van zijn winkelcentra in het afgelopen halfjaar zien toenemen. Dat kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht van de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave.
18/07 08u45  Familie Van Puijenbroek investeert in AccsysVP Participaties, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, investeert ruim 5,7 miljoen euro in houtveredelaar Accsys Technologies. Dat bleek woensdag.
18/07 08u45  Altice herfinanciert weer Franse leningKabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft wederom twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om leningen met een looptijd van 8,5 jaar van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro. De stap van Altice volgt daags nadat het bedrijf een praktische gelijke herfinanciering aankondigde.
18/07 08u30  AkzoNobel verkoopt minder verfAkzoNobel heeft in de eerste helft van dit jaar zijn omzet met 6% zien dalen naar €4,6 miljard. De chemiereus heeft last van hoge grondstofprijzen, negatieve wisselkoerseffecten en er werd fors minder verf verkocht.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Zorgen heffingen treffen Wall Street21/07 01u30 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
2x Wall Street kabbelt richting het weekend20/07 20u00 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York waren vrijdag halverwege de handel nagenoeg vlak. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
2x Facebook onderzoekt weer databedrijf20/07 20u45 - De Financiële Telegraaf: Facebook onderzoekt de handel en wandel van het Amerikaans data-analysebedrijf Crimson Hexagon waarmee het samenwerkt. Aanleiding zijn claims over ongeoorloofd gebruik van gegevens door het in Boston gevestigde bedrijf.
2x Waarschuwing beleggingsexpert krijgt weinig bijval20/07 21u30 - De Financiële Telegraaf: De aandelenmarkten trekken zich tot dusverre weinig aan van de handelsconflicten die de VS uitvecht. Volgens econoom Nouriel Roubini, die als één van de weinige experts de kredietcrisis voorspelde, is dit onterecht. De meeste vermogensbeheerders zien echter nog geen reden massaal uit aandelen te stappen.
2x Wall Street sluit iets lager20/07 22u15 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
1x Kwelgeest van Google is gek op Amerika18/07 15u15 - De Financiële Telegraaf: Europees Commissaris Margethe Vestager, de drijvende kracht achter het opleggen van de megaboete aan zoekgigant Google, is zeer gesteld op het land Amerika.
1x ’Duits autokartel ook in benzine’20/07 19u30 - De Financiële Telegraaf: Bestuurders van de grote Duitse autobouwers hebben niet alleen gesjoemeld met de dieseluitstoot, ze hebben ook kartelafspraken over benzineuitstoot gemaakt.
0x Pensioenfondsen dicht bij korten14/07 05u30 - De Financiële Telegraaf: Het herstel van pensioenfondsen is, na een florissant 2017, dit jaar bijna stilgevallen. De angst voor onvoorwaardelijke kortingen op pensioenen wordt daardoor steeds groter. De grote metaalfondsen staat het water al bijna aan de lippen.
0x Pokerspel rond Lelystad Airport14/07 07u00 - De Financiële Telegraaf: Er is twijfel of het lukt om vakantieverkeer naar Lelystad Airport uit te plaatsen.
0x Rente hét probleem van heel goed stelsel14/07 08u15 - De Financiële Telegraaf: De problemen bij de pensioenfondsen zijn voor een belangrijk deel het gevolg van de lage rente, betogen de pensioenfondsen voortdurend.

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven