dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone iets verbeterd Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober iets gestegen ten opzichte van voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/10 16u15  Chinezen smullen bij McDonald’s Restaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 16u00  Brussel: Rome moet huiswerk overdoen “Met veel spijt sta ik voor u. Voor eerst moeten we een land vragen opnieuw zijn huiswerk te doen. We zien geen alternatieven”, aldus Eurocommissartis Dombrovskis op een persconferentie in Straatsburg.
23/10 16u00  Financiële man Brill tijdelijk weg om ziekte Financieel topman en operationeel directeur Olivier de Vlam van de wetenschappelijke uitgeverij Brill treedt tijdelijk terug wegens ziekte. Brill heeft voorlopige vervangers voor hem gevonden.
23/10 16u00  Wall Street ook onderuit na cijferhausse De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige verliezen begonnen. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa en het Verre Oosten waar ook duidelijke minnen werden genoteerd. Het sentiment staat ook onder druk door spanningen rond Saudi-Arabië en tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M.
23/10 15u45  'Schuldeisers Essar stemmen over bod Arcelor' Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel stemmen naar verluidt dinsdag over een bod van ArcelorMittal. Het in Amsterdam genoteerde staalconcern zou 395 miljard roepie hebben geboden, oftewel zo'n 5,4 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
23/10 15u45  ’Brussel vraagt Rome begroting aan te passen’ De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u45  ’Zwak begin Wall Street’ De Amerikaanse aandelenbeurzen beginnen dinsdag waarschijnlijk flink lager, in lijn met de forse koersverliezen in Europa en het Verre Oosten. Het sentiment staat ook onder druk door tegenvallende cijfers van zwaargewichten als Caterpillar en 3M, in een stroom aan handelsberichten. Zo openden verder bedrijven als United Technologies, Lockheed Martin en McDonald's de boeken.
23/10 15u30  Brussel vraagt Rome begroting aan te passen De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
23/10 15u30  Nieuwe onlinebroker zet in op lagere tarieven Brokers als BinckBank en DeGiro krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. Nieuwkomer Tradealot zegt in het eerste kwartaal van 2019 met de goedkoopste tarieven van Nederland te komen.
23/10 15u15  Marks & Spencer koploper bij aanpak moderne slavernij Retailreus Marks & Spencer neemt de koppositie in bij in een lijst van de grootste Britse bedrijven die zich inzetten om moderne slavernij tegen te gaan.
23/10 15u00  Chinezen smullen bij McDonald's Restaurants van de fastfoodketen McDonald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Restaurants McDonald's doen goede zaken Restaurants van de fastfoodketen McDondald's hebben wereldwijd meer menu's, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen 'plan B' Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
23/10 15u00  Conte: Italië heeft geen ’plan B’ bij rood licht Brussel Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. Hij gaf aan uit te kijken naar gesprekken met commissieleden waarin hij de Italiaanse plannen kan toelichten.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 14u45  ‘Ryanair denkt: dit waait wel over’Stakingen en een filmpje over een racistische passagier van Ryanair. Luchtvaartverslaggever Yteke de Jong stelt dat alle ophef de Ierse prijsvechter niet raakt.
23/10 14u45  Moederbedrijf DAF heeft wind meePaccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. Lagere marges op vrachtwagens door onder meer de jaarlijkse zomersluiting bij DAF en tekorten aan onderdelen bij Noord-Amerikaanse leveranciers drukten de winstgroei enigszins.
23/10 14u45  Industrieconcern 3M negatiever over jaarwinstHet industrieel concern 3M is negatiever over zijn winst voor het hele boekjaar. Ongunstige wisselkoersen hebben een grotere impact op het resultaat dan aanvankelijk werd verwacht, maakt de onderneming bekend in een kwartaalupdate.
23/10 14u30  Recordkwartaal Cat ondanks hogere kostenCaterpillar ziet de meeste markten waarop het actief is verbeteren. De machinebouwer voerde de omzet en de winst in het derde kwartaal dan ook flink op, zo kwam naar voren uit een handelsbericht. 'Cat' haalde nog nooit zoveel winst in het derde kwartaal.
23/10 14u15  ‘Fors lagere winstgroei voorzien in 2019’De handelsspanningen, de politieke risico’s en de verzwakking van opkomende landen zullen volgend jaar hun weerslag gaan krijgen op de winstgevendheid van bedrijven, zo stelt vermogensheerser Amundi.
23/10 14u15  Lockheed Martin voert winstverwachting opLockheed Martin is positiever geworden over de winstontwikkeling voor heel het jaar. Het Amerikaanse defensieconcern voerde zijn winstverwachting op, bij de presentatie van een handelsbericht over het derde kwartaal.
23/10 14u00  Hogere prijzen stuwen omzet Harley-DavidsonPrijsverhogingen helpen Harley-Davidson om de moeilijke marktomstandigheden en handelsspanningen de baas te blijven. De Amerikaanse maker van motorfietsen zag de verkoop op met name zijn thuismarkt in het derde kwartaal wederom stevig terugzakken. Toch gingen de winst en omzet bij het bedrijf omhoog.
23/10 14u00  Winstgroei voor telecomprovider VerizonVerizon heeft in het derde kwartaal zowel de winst als de omzet flink zien groeien. Dat kwam dinsdag naar voren uit het handelsbericht van de Amerikaanse telecomprovider.
23/10 14u00  Kardan nadert compromis met deel schuldeisersKardan nadert een akkoord met een deel van zijn obligatiehouders over een langere terugbetalingstermijn. Dat meldde de in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder in een update hoewel de onderhandelingen nog niet afgerond zijn.
23/10 13u45  Scheepsbouwer Damen gaat onderzeeër ontwikkelenScheepsbouwer Damen Shipyards gaat samen met het Zweedse defensiebedrijf Saab een nieuwe onderzeeër ontwikkelen als mogelijke vervanger voor de Walrus-klasse van de Nederlandse marine.
23/10 13u45  United Tech verhoogt prognosesUnited Technologies heeft de verwachtingen voor zijn winst en omzet voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse industrieconcern, dat een breed scala aan producten maakt, dinsdag in een handelsbericht.
23/10 13u45  Uber wil in Londen vanaf 2025 volledig elektrisch rijdenTaxidienst Uber wil dat elke auto waar zijn bedrijf in Londen gebruik van maakt vanaf 2025 elektrisch is aangedreven, zo liet topman Dara Khosrowshahi dinsdag weten.
23/10 13u45  Dreigende taal Trump tegen Rusland geeft palladium vleugelsDe prijs van het metaal palladium is dinsdag naar een recordhoogte gestegen. Deze zat al een aantal dagen in de lift door stijgende politieke spanningen met Rusland, een van de grootste producenten van het metaal. Door die spanningen neemt de angst voor een slinkend aanbod toe.
23/10 13u30  Palladiumprijs naar recordDe prijs van het metaal palladium is dinsdag naar een recordhoogte gestegen. Deze zat al een aantal dagen in de lift door stijgende politieke spanningen met Rusland, een van de grootste producenten van het metaal. Door die spanningen neemt de angst voor een slinkend aanbod toe.
23/10 13u30  MC IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betalingZiekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en omstreken vragen uitstel van betaling aan. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 13u15  FA bekijkt beursgang voetbaltempel WembleyDe Engelse voetbaltempel Wembley wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Volgens de Britse nieuwszender Sky heeft IPSX Group het Londense stadion benaderd voor een notering aan zijn in de maak zijnde nieuwe vastgoedbeurs.10 
23/10 13u15  Hoofdbrekens wegvervoerders door lage RijnDe lage waterstand in de Rijn levert vrachtwagenchauffeurs meer werk op, omdat binnenvaartschepen minder zwaar beladen mogen worden. Die toegenomen vraag zorgt bij wegvervoerders echter ook voor meer hoofdbrekens, laat brancheorganisatie TLN weten.
23/10 13u15  Omzetdaling voor XeroxDe Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien dalen. Dat kwam onder meer omdat grote bedrijven hun uitgaven aan de producten die de onderneming maakt verkleinden.10 
23/10 13u15  Nieuwe Russische vliegmaatschappij in verschietDe twee grootste Russische staatsbanken, VTB en Sberbank, willen een nieuwe Russische luchtvaartmaatschappij opzetten. Die moet zich gaan richten op regionaal vliegverkeer in 's werelds grootste land.10 
23/10 13u15  'Wembley krijgt mogelijk beursnotering'De Engelse voetbaltempel Wembley wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Volgens de Britse nieuwszender Sky heeft IPSX Group het Londense stadion benaderd voor een notering aan zijn in de maak zijnde nieuwe vastgoedbeurs. Naar verwachting kunnen daarop voor het eind van het jaar aandelen in specifieke vastgoedobjecten verhandeld worden.
23/10 13u00  IT-expert BoE schiet Deutsche Bank te hulpHoewel de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland wat bekoeld is vanwege de brexit-perikelen gaat een IT-expert bij de Britse centrale bank (BoE) het bankconcern Deutsche Bank helpen bij de cloud-activiteiten.
23/10 12u45  Britse Dyson kiest Singapore voor fabricage elektrische autoHet Britse Dyson, vooral bekend vanwege de snoerloze stofzuiger, heeft dinsdag plannen bekendgemaakt om in Singapore een fabriek neer te zetten in Singapore voor de bouw van elektrische auto’s.
23/10 12u30  Beursverslag: AEX duikt naar laagste punt in jaarDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag geduikeld naar het laagste niveau in ruim een jaar. Beleggers stappen uit technologiefondsen als ASML en zoeken veiligheid bij onder meer Ahold en Unilever. Ook tegenvallende kwartaalcijfers van uitzender Randstad drukken het sentiment.
23/10 12u15  Column: Zonnecel op ramenZonnecelramen gaan een revolutie teweegbrengen. Het gaat namelijk om perfect werkende zonnecellen, onzichtbaar geïntegreerd in doorzichtig glas en ramen. Het Amerikaanse beursgenoteerde SolarWindow is het verst met de techniek. Ook de Delftse startup Physee doet mee op dit nieuwe speelveld. Weer een flinke stap voorwaarts voor onze planeet wat mij betreft.
23/10 12u15  Hypotheekpaniek in herfstvakantieTienduizenden huizenbezitters zijn de afgelopen weken naar hun hypotheekadviseur gestapt om de huidige lage rente vast te zetten. Ze zijn bang dat de hypotheekrente, die de afgelopen weken weer licht omhoog kroop, nog verder zal stijgen.
23/10 12u15  AEX duikt naar laagste punt in jaarDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag geduikeld naar het laagste niveau in ruim een jaar. Beleggers stappen uit technologiefondsen als ASML en zoeken veiligheid bij onder meer Ahold en Unilever. Ook tegenvallende kwartaalcijfers van uitzender Randstad drukken het sentiment.
23/10 12u00  ESM-baas Regling: begrotingsplannen Italië zorgelijkDe Italiaanse begrotingsplannen zijn geen reden voor paniek, vindt Klaus Regling. Het hoofd van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM), het reddingsfonds voor de eurozone, vindt de voorstellen van de Italiaanse regering wel zorgelijk.
23/10 12u00  Belgen weg uit directie Ahold DelhaizeDe directie van supermarktconcern Ahold Delhaize kent vanaf eind deze maand geen Belgen meer. De laatste Belg vertrekt en hij wordt niet vervangen. Dit is opmerkelijk omdat het samengaan van het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize een paar jaar terug nog best gevoelig lag bij de zuiderburen.
23/10 12u00  Europese beurzen diep in het roodDe Europese beurzen stonden dinsdag diep in het rood, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. De diplomatieke spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van een journalist en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een grimmige stemming bij beleggers.
23/10 12u00  Belegger in bitcoin houdt hoofd koel bij verkoopgolf aandelenTerwijl beleggers op de aandelenmarkten over een breed front uit de markt stapten, maakte de digitale munt bitcoin dinsdag een pas op de plaats.
23/10 11u45  Betalingsmoraal bedrijven neemt afBedrijven zijn in het derde kwartaal hun rekeningen later gaan betalen. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld, blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon.11 
23/10 11u30  Beursverslag: Damrak duikt naar laagste punt in jaarDe Amsterdamse beurs is dinsdag geduikeld naar het laagste niveau sinds een jaar. Beleggers stappen uit technologie en zoeken veiligheid bij onder meer Ahold en Unilever. De stemming wordt met name gedrukt door slechte cijfers van grote techbedrijven.
23/10 11u30  Nooit meer jassendiefstalJassendiefstal is een van de grootste ergernissen in het hedendaagse uitgaansleven. Ook uitvinders Willem Pennings (24) en Dhargyal van Oorschot (26) stoorden zich mateloos aan dat probleem. Het resultaat is Kaplock, de eerste onbemande, beveiligde kapstok.
23/10 11u30  Onrust beleggers legt goud geen windeierenDe aanhoudende nervositeit op de aandeelmarkten speelt goud dat wordt gezien als veilige haven in onrustige tijden dinsdag in de kaart.
23/10 11u15  Twee kapiteins op een schipVader Leo en dochter Judy van der Woning runnen samen een productie- en handelsbedrijf in glasproducten. L.H. Van der Woning Glas B.V. is gespecialiseerd in verschillende glasspecialiteiten zoals deuren, douchecabines, balustrades, scheidingswanden en spiegels.
23/10 11u15  Is ontslagvergunning geldig bij zwangerschap?Bij ons vervalt een aantal arbeidsplaatsen vanwege technologische veranderingen. We hebben alles in gang gezet en afgelopen woensdag hebben we de ontslagvergunningen ontvangen. Een dag later hebben we de mensen die het betreft laten weten dat hun dienstverband wordt opgezegd. Een van de medewerksters vertelde mij later dat zij acht weken zwanger is. Wat nu?
23/10 11u00  IT-bedrijf Atos maakt harde schuiverHet Franse IT-bedrijf Atos heeft een omzetwaarschuwing gegeven voor heel 2018. Ook scherpte het bedrijf de winstverwachting aan tot de onderkant van de eerder genoemde bandbreedte.
23/10 10u45  Techfondsen lager na slechte handelsberichtenDe Europese techsector staat dinsdag in het rood, na een reeks slechte handelsberichten uit de brede sector. Zo kwam chipmaker AMS met zwakke vooruitzichten, sneed betalingsverwerker Ingenico in de zijne en kwam IT-bedrijf Atos met een winstwaarschuwing. Grote Europese techbedrijven als ASML, SAP en Infineon gingen ook flink naar beneden.
23/10 10u45  Staat haalt ruim 1,9 miljard opDe Nederlandse staat heeft ruim 1,9 miljard euro opgehaald met de heropening van een lange lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
23/10 10u45  Apple-leverancier AMS krijgt er van langsOp de beurs in Zürich zat de Oostenrijkse chipmaker AMS in de hoek waar de klappen vielen nadat de toeleverancier van Apple dinsdag een tegenvallende prognose naar buiten bracht.
23/10 10u30  Column: Ondernemen is een kwetsbare illusieAl een jaar of vijf hoor ik hem passievol praten over de start van zijn eigen bedrijf. We hebben er regelmatig – buiten het zicht van zijn baas – over gespard. Hij wil weg bij de organisatie waar hij nu werkt. Maar het komt er maar niet van. Durft hij niet?
23/10 10u15  Beursverslag: Randstad onderuit op dieprood DamrakDe Amsterdamse beurs koerst dinsdag diep in het rood. ASML, Randstad en NN krijgen harde klappen. Ahold Delhaize en Unilever vallen juist positief op.
23/10 10u15  Benetton-oprichter Gilberto Benetton overledenMedeoprichter van het Italiaanse modemerk Benetton Gilberto Benetton is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een kort ziekbed in zijn huis in Treviso, liet de familie weten. Benetton richtte het gelijknamige bedrijf in de jaren zestig op met zijn broers Luciano en Carlo en zijn zus Giuliana. Eerder dit jaar overleed Carlo al.
23/10 10u00  'Galapagos voelt hete adem Abbvie'Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead zijn op het vlak van medicijnen tegen inflammatoire darmziekten (IBD) in een race verwikkeld met concurrent Abbvie. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
23/10 09u30  'Randstad ziet groei eveneens afzwakken'Randstad kampt net als branchegenoten met een afzwakkende groei, constateren analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor de uitzender van accumulate naar hold. De marktvorsers zijn wel positief over de ontwikkeling van het onderliggende bedrijfsresultaat in het derde kwartaal.
23/10 09u30  'Verkoop Global Marine goed voor Fugro'Een eventuele verkoop van Global Marine door moederbedrijf HC2 Holdings is goed nieuws voor Fugro. De bodemonderzoeker zou op die manier aan nieuw kapitaal komen, menen analisten van KBC Securities. Ze schatten dat Global Marine 270 miljoen tot 280 miljoen dollar waard is.
23/10 09u15  Beursverslag: Ahold lichtpuntje op fors lager DamrakDe Amsterdamse beurs is dinsdag fors lager gestart. Ahold Delhaize gaat aan kop en chipmachinereus ASML is hekkensluiter bij de hoofdfondsen. Uitzender Randstad verliest na de publicatie van zijn kwartaalcijfers.
23/10 09u15  Italië zet Alitalia weer in etalageKLM’s Amerikaanse partner Delta en rivaal Lufthansa praten deze week over een belang in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia.
23/10 09u15  Twitteraccount Musk tijdelijk geblokkeerdTwitter heeft het account van Tesla-topman Elon Musk tijdelijk geblokkeerd, omdat het socialemediabedrijf dacht dat de bekende Amerikaanse ondernemer gehackt was. Dat heeft Musk zelf via Twitter laten weten, met als persoonlijke toevoeging ,,haha''.
23/10 09u15  Hoofd duurzaamheid weg bij Ahold DelhaizeMarc Croonen, directeur duurzaamheid, transformatie en communicatie van Ahold Delhaize, vertrekt eind deze maand bij de onderneming. Dat maakt de supermarktconcern dinsdag bekend zonder een reden voor het vertrek te geven.
23/10 09u15  Randstad groeit harder dan concurrentenRandstad is in het derde kwartaal minder hard gegroeid dan analisten verwachtten. De omzet kwam uit op €6,01 miljard, gecorrigeerd voor werkdageffecten 2,7% hoger dan een jaar geleden. Er werd gerekend op 3,3% organische groei.
23/10 09u00  Anglo American voelt Braziliaanse problemenHet internationale mijnbouwconcern Anglo American heeft het afgelopen kwartaal minder geproduceerd. Dat komt voornamelijk door een lek in een pijpleiding van de Braziliaanse ijzerertsmijn Minas Rio, die sinds maart al gesloten is.
23/10 08u45  Renault verwacht minder groei in ChinaRenault denkt dat de wereldwijde markt voor personenauto's dit jaar minder hard aantrekt dan het Franse bedrijf eerder voorzag. Vooral in de verwachtingen voor China zette het bedrijf het mes, zo bleek dinsdag.
23/10 08u45  Column: Einde bullmarkt in zichtNa de recente eendaagse doorbraak onder de zware steunzone van 516 – 517 mocht een tijdelijk herstel worden verwacht. De lagere top lijkt te zijn gevormd en de neerwaartse druk naar lagere bodems kan weer toenemen.10 
23/10 08u30  'Negatief begin Amsterdamse beurshandel'De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag lager te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk met verliezen beginnen na de negatieve stemming op de Aziatische markten. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van uitzendconcern Randstad.
23/10 08u30  Fors verlies voor Japanse beursDe Japanse effectenbeurs is dinsdag fors lager geëindigd. De stemming werd gedrukt door enkele tegenvallende resultaten van Japanse bedrijven en de aanhoudende zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de VS en China. Ook de Chinese beurzen deden een flinke stap terug na de stevige koerswinsten een dag eerder.
23/10 08u30  Duitse producentenprijzen gestegenDe producentenprijzen in Duitsland zijn in september met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
23/10 08u30  Uitzendreus Randstad: kom maar op UberUitzendreus Randstad maakt zich geen zorgen over de komst van techbedrijven als Uber naar de uitzendmarkt. ,,Kom maar op'', stelt topman Jacques van den Broek. Volgens hem komt er bij uitzenden meer kijken dan technologie alleen.
23/10 08u15  Bayer hoeft kankerpatiënt minder te betalenEen rechter in San Francisco heeft maandag in beroep bepaald dat de schadevergoeding die Bayer-divisie Monsanto moet betalen aan een man die kanker kreeg van Monsanto's onkruidverdelger Roundup, flink omlaag moet.
23/10 08u15  Dutch Star voert verkennende gesprekkenDutch Star Companies One (DSCO) voert verkennende gesprekken met bedrijven waarin het mogelijk een aanzienlijk minderheidsbelang in wil nemen. Dat laat het investeringsvehikel weten in een kwartaalupdate.
23/10 08u15  Vandaag weer staking bij Ryanair EindhovenRyanair krijgt dinsdag een nieuwe staking voor de kiezen. Stewards en stewardessen die voor de Ierse luchtvaartmaatschappij in Eindhoven zijn gestationeerd, leggen de hele dag het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen de sluiting van hun basis op Eindhoven Airport.
23/10 08u15  Helft werknemers open voor andere baanEen op de tien werknemers is actief op zoek naar een andere baan, maar ruim de helft staat open voor een leuk aanbod.
23/10 08u15  Bom in brievenbus miljardair George SorosBij het huis van miljardair en filantroop George Soros in Westchester County, New York, is maandag een explosief gevonden. De explosieve opruimingsdienst heeft de bom uit voorzorg tot ontploffing gebracht. Dat schrijft The New York Times.
23/10 08u00  Havens werken aan beperken schade brexitNederlandse havens, ferrybedrijven, transporteurs en douane willen de administratieve afhandeling van vrachtvervoer per boot naar Engeland volledig automatiseren.
23/10 08u00  IT-bedrijf Atos ziet het somberder inHet Franse IT-bedrijf Atos heeft een omzetwaarschuwing gegeven voor heel 2018. Ook scherpte het bedrijf de winstverwachting aan tot de onderkant van de eerder genoemde bandbreedte.
23/10 07u45  Randstad voert winst en omzet opRandstad heeft ook in het derde kwartaal zijn omzet en winst opgevoerd. Maar in Europa merkte de uitzendreus wel dat de groei wat aan het afzwakken is. Bij de Amerikaanse activiteiten versnelde de omzetgroei juist.
23/10 07u45  Arcelor overweegt ook overname Uttam GalvaArcelorMittal overweegt ook het Indiase staalbedrijf Uttam Galva over te nemen. Dat laat een woordvoerder van de staalgigant weten aan de Indiase zakenkrant Business Standard.
23/10 07u45  Randstad heeft last van tegenwindRandstad is in het derde kwartaal minder hard gegroeid dan analisten verwachtten. De omzet kwam uit op €6,01 miljard, gecorrigeerd voor werkdageffecten 2,7% hoger dan een jaar geleden. Er werd gerekend op 3,3% organische groei.
23/10 07u45  Supermicro wil ook intrekking Bloomberg-stukDe topman van servermaker Supermicro wil dat persbureau Bloomberg het Businessweek-artikel over zijn bedrijf intrekt. Businessweek had eerder deze maand geschreven dat de Chinese overheid erin was geslaagd om heel kleine chips op de moederborden van het bedrijf te plaatsen tijdens het productieproces. Met die chips kon daarna de data die via die servers liep in de gaten worden gehouden.
23/10 07u30  Aandeelhouders Beter Bed begin december bijeenDe aandeelhouders van Beter Bed komen op 3 december bijeen voor een buitengewone algemene vergadering. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Op de rol staan de benoemingen van verschillende commissarissen.
23/10 07u15  BlackRock start offensief duurzame trackers’s Werelds grootste etf-leverancier BlackRock vergroot met een offensief zijn aanbod in goedkope duurzame beleggingsproducten. Dinsdag lanceert de leidende vermogensbeheerder een serie producten die tussen 7 tot 20 basispunten kosten in de markt die steeds goedkopere producten aanbiedt aan beleggers.
23/10 06u00  Slimme techniek om klant beter te snappenE-commercegigant Amazon zet zwaar in op kunstmatige intelligentie in zijn jacht op de aandacht van de klant. Hoewel Google de e-commercegigant op snelheid verslaat met de introductie van hun Nederlandstalige slimme speaker deze week, lijkt er weinig twijfel dat Amazons slimme assistent Alexa ook naar Nederland komt. „We willen altijd en overal zijn met Alexa.”
23/10 05u45  Analyse: Lessen trekken uit de kwestie INGWobben. Kent u die term? Het is het journalistieke werkwoord van informatie van de overheid opvragen op basis van de Wet openbaarheid van bestuur, kortweg: Wob. De praktijk van wobben is een soort kat-en-muisspel tussen de journalist die nieuws wil maken van diep in lades weggestopte informatie en bewindsvoerders en ambtenaren die deze spullen om welke reden dan ook niet voor niets diep in een lade hebben weggestopt.
22/10 22u30  Adyen verkoopt 75.000 aandelenAdyen verkoopt dit jaar 75.000 aandelen. Het gaat om stukken die zijn gekocht van medewerkers, die ze te gelde hebben gemaakt na de beursgang die in juni plaatsvond.
22/10 22u30  Tech hoger op verdeelde beurzen VSDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag overwegend met verliezen de dag uitgegaan. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.
22/10 22u15  Tech hoger op rood Wall StreetDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag overwegend met verliezen de dag uitgegaan. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.
22/10 22u00  Wells Fargo schikt in fraudezaakDe Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt een schikking van 65 miljoen dollar in een fraudezaak. Daarbij werden onder meer neprekeningen geopend uit naam van klanten.
22/10 21u45  Column: Het is uit met de fiduciair pensioenuitvoerderDe Amerikaanse wet op de pensioen-fiduciair kwam tot stand na een schrijnende documentaire over verloren pensioenen. Na zeven afleveringen van de pensioendocumentaire Zwarte Zwanen zijn we in Nederland nu ook zo ver.
22/10 21u30  Topman Total gaat wél naar Saudi-ArabiëTopman Patrick Pouyanne van oliegigant Total is van plan de Future Investment Initiative in Saudi-Arabië bij te wonen. De ene na de andere prominente genodigde liet eerder juist weten de investeringsbijeenkomst te laten schieten in de nasleep van de verdwijning van de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi.
22/10 21u15  Cruiseschip steeds groterCruiseschepen worden steeds groter om de investering van honderden miljoenen terug te kunnen verdienen.
22/10 20u45  Topman stapt op bij FacebookFacebook verliest weer een kopstuk van een overgenomen bedrijf. Topman en mede-oprichter Brendan Iribe van 3D-brillenbedrijf Oculus liet via zijn eigen Facebook-pagina weten op te stappen.
22/10 20u00  Verdeeld beeld op Wall StreetDe Amerikaanse aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de handelsdag een verdeeld beeld zien. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.
22/10 19u45  Verdeeld beeld Wall Street in middaghandelDe Amerikaanse aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de handelsdag een verdeeld beeld zien. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.
22/10 19u45  Positieve resultaten Galapagos in The LancetPositieve resultaten van onderzoek door biotechnologiebedrijf Galapagos met het geneesmiddel Filgotinib worden gepubliceerd in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet. De resultaten van het onderzoek zijn ook gedeeld op een congres in Chicago.
22/10 19u45  Haagse ergernis over salarisgedoe bij INGDe politieke verontwaardiging is groot toen maandag uitkwam dat drie ministers op rij de ING-top hebben gewaarschuwd voor een volkswoede over forse salarissen en beloningen bij de bank. De Haagse adviezen werden door ING echter steeds genegeerd.
22/10 19u00  Aanvrager uitkering verzwijgt bezit buitenlandDe afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. Het gaat onder meer om het bezit van huizen. Het verzwegen bezit loopt in de tientallen miljoenen euro's, blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.
22/10 18u30  Column: Vuile wasEigenlijk ging de hoorzitting in de Tweede Kamer vorige week over veel meer dan alleen de witwasaffaire bij ING.
22/10 18u15  ‘ING, laat dit je laatste pr-blunder zijn’ING is gewaarschuwd voor de volkswoede die zou ontstaan toen topman Ralph Hamers 3 miljoen kon gaan verdienen: heeft de nu bank iets geleerd?
22/10 18u15  Buit door phishing in jaar tijd verdubbeldCybercriminelen hebben in de eerste helft van dit jaar veel meer geld buitgemaakt met phishing, waarbij ze via valse e-mails, appjes of per telefoon hengelen naar toegangscodes voor internetbankieren. De schade voor Nederlandse rekeninghouders is in een jaar tijd meer dan verdubbeld.
22/10 17u45  Beursverslag: AEX gebukt onder pijn bij PhilipsNa een positief begin liep de Amsterdamse beurs maandag uiteindelijk flinke averij op. Vooral de duikeling van Philips na slecht ontvangen resultaten wierp de AEX terug tot onder de grens van 520 punten. Verder bleef Italië de gemoederen van beleggers bezighouden. Bij de kleinere fondsen stal Wessanen de show, terwijl Binckbank er van langs kreeg na een sterke afname van de winstgevendheid.
22/10 16u45  Fugro wint klus in Rode ZeeHet samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van bodemonderzoeker Fugro en het Franse CGG heeft een opdracht in de Rode Zee binnengesleept. Financiële details voor de opdracht zijn niet bekendgemaakt.
22/10 16u45  Wall Street daalt na hogere openingDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Vervolgens doken de beurzen in New York echter in het rood. Beleggers reageerden onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbeten.
22/10 16u30  ’Een overreactie’Philips-topman Frans van Houten is het niet eens met de aftraffing die zijn bedrijf op de beurs kreeg vanochtend.
22/10 16u30  ’Slacht onder vermogensbeheerders’Het aantal vermogensbeheerders zal snel afnemen. Hun financiële situatie verslechtert in hoog tempo, de beheerders van particulier vermogen staan er sinds de start van de kredietcrisis in 2007 niet zo slecht voor.
22/10 16u15  Beursverslag: Philips en Italië werpen AEX terug tot 520Onder druk van een wegzakkend Wall Street keek de Amsterdamse beurs maandag in de late middaghandel tegen een stevig verlies aan. De onzekerheid hoe de reactie van Brussel zal zijn op het ongewijzigde begrotingsvoorstel van Italië drukte de AEX weer terug naar 520 punten. De domper van Philips wierp ook een schaduw over het sentiment.
22/10 16u00  Australian Gold daagt ConsumentenbondZonnebrandmerk Australian Gold heeft de Consumentenbond voor de rechter gedaagd. Het zonnebrandmerk kwam eerder dit jaar slecht uit een test van de Consumentenbond en daar is het niet mee eens. Volgens het merk kloppen de testresultaten niet.
22/10 16u00  'Wederom omzetdaling bij KPN'Aan de omzetdaling bij telecombedrijf KPN is naar verwachting nog geen einde gekomen. Beleggers zijn daarom bij de derdekwartaalcijfers op woensdag gespitst op mogelijke aankondigingen over extra kostenbesparingen. Maar het zou ook kunnen dat KPN met het onthullen van nieuwe toekomstplannen wil wachten tot de geplande beleggersdag van eind november.
22/10 16u00  Column: Geld maakt meer kapot dan je lief isNatuurlijk maakt alcohol meer kapot dan je lief is, maar in de casus voor Het Gerechtshof Den-Haag blijkt liefde en geld ook geen gelukkige combinatie. Eentje met een dodelijke afloop.
22/10 16u00  Wall Street vangt cijferweek aan met plussenDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers reageerden onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbeten.
22/10 15u45  Groen licht in VS voor gasfusieAmerikaanse autoriteiten hebben ingestemd met de fusie tussen producenten van industrieel gas Linde en Praxair. Wel moeten de bedrijven een aantal bezittingen in de Verenigde Staten afstoten. Volgens toezichthouder FTC ontstaat anders een oneerlijke situatie op de markt voor een aantal soorten gas.
22/10 15u30  Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staaktCabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport.
22/10 15u15  'O2 stelt beursgang uit vanwege brexit'De Britse telecomaanbieder O2 stelt zijn beursgang uit, bericht televisiezender Sky News op basis van bronnen. O2, dat eigendom is van het Spaanse Telefónica, doet dat vanwege de onzekerheid rond de brexit. Algemeen werd verwacht dat het bedrijf nog dit jaar naar de beurs zou gaan, maar dat zou nu pas op zijn vroegst april worden.
22/10 15u15  ’Aflossingsvrije hypotheek voor 10% een probleem’Ongeveer 10% van de woningeigenaren met een aflossingsvrije hypotheek komt in de problemen als zijn rentevaste periode af gaat lopen. Dat blijkt uit een onderzoek onder leden van de Vereniging Eigen Huis.
22/10 15u00  ‘Profiteer van negatief sentiment beurs’Zijn de slechte kwartaalcijfers van Philips een voorbode van een gure wind op de beurs? Dit en meer in de beursupdate. Deze keer met Corné van Zeijl.
22/10 15u00  'Wall Street begint week positief'De Amerikaanse aandelenbeurzen staan maandag voor een licht hoger begin van de handelsweek. Beleggers reageren onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbijten.
22/10 14u45  'Gezonde volumegroei Heineken'Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal naar verwachting weer meer bier aan de man gebracht dan een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een analistenconsensus die het drankconcern op zijn site heeft gepubliceerd. De brouwer komt woensdag met cijfers over het afgelopen kwartaal naar buiten.
22/10 14u45  Beursverslag: Hoofdrol Wessanen; treurspel PhilipsDe Amsterdamse beurs hield maandag na de lunch nog steeds net niet de voeten droog. Daarmee bleef de AEX achter bij omringende Europese beurzen die wel positief waren gestemd vanwege het toegenomen vertrouwen dat Brussel de onenigheid over het begrotingsvoorstel van Italië niet op de spits zal drijven.
22/10 14u45  Global Marine gaat mogelijk in de verkoopGrootaandeelhouder HC2 Holdings overweegt de Amerikaanse bodemonderzoeker Global Marine in de verkoop te zetten. Het bedrijf meldt ,,strategische alternatieven'' te onderzoeken. Het Nederlandse Fugro, dat voor bijna een kwart eigenaar is van Global Marine, steunt de aankondiging.
22/10 14u45  Nieuwe topman voor Kimberly-ClarkDe Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark krijgt een nieuwe topman. Michael Hsu neemt begin volgend jaar het stokje over van Thomas Falk, die de rol sinds 2002 vervulde. Dat werd maandag bekendgemaakt.
22/10 14u30  Dolberg langer bij AjaxKasper Dolberg heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd. De overeenkomst van de Deense spits loopt nu door tot en met 30 juni 2022. Zijn oude contract liep af op 30 juni 2021.
22/10 14u30  'Arcelor om hoger bod op Essar gevraagd'Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel willen een hoger overnamebod zien van ArcelorMittal, dat in de race is om zijn failliete branchegenoot te kopen. Dat laten ingewijden rond het verkoopproces weten aan persbureau Bloomberg.
22/10 14u15  ’Suikerprijs gaat stijgen’De suiker in de koffie en thee wordt duurder, en aan de prijsstijging op de wereldmarkt lijkt voorlopig geen einde te komen.
22/10 14u15  Brussel wil 'geen crisis met Italië'De Europese Commissie vergadert dinsdag over de omstreden Italiaanse ontwerpbegroting en heeft nog niet besloten of zij de Italiaanse regering zal vragen een nieuw concept in te dienen. Uit een maandag gestuurde brief van minister van Financiën Giovanni Tria blijkt dat Rome wil vasthouden aan de cijfers voor 2019. ,,We zijn ons bewust van het schenden van de regels'', aldus Tria, maar de ,,moeilijke'' maatregelen zijn volgens hem nodig om de economie aan te zwengelen.
22/10 14u15  Rome wil deur op een kier houden met BrusselRome reageerde vandaag naar de Europese Commissie dat de regering vasthoudt aan de begroting. Wel schrijft minister van Financiën Giovanni Tria dat Italië het begrotingstekort niet verder op zal laten lopen dan de nu geplande 2,4%.
22/10 13u45  Topman Halliburton hoopvol over 2019Topman Jeff Miller van oliedienstverlener Halliburton heeft er goede hoop op dat 2019 een beter jaar wordt voor de olie- en gasindustrie in vergelijking met dit jaar. Die verwachting sprak hij uit in een toelichting op de derdekwartaalresultaten.
22/10 13u30  Gelukszoekers in de rij voor megajackpot van $1,6 miljardHij kan zomaar vallen! In Amerika bereikt de goudkoorts een hoogtepunt nu de jackpot van een van de grootste loterijen van het land is opgelopen naar 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro).
22/10 13u30  Beursverslag: Dreun Philips houdt AEX in rood vaarwaterRond de lunch keek de Amsterdamse beurs nog steeds tegen een klein verlies aan. Beleggers bleven de kat uit de boom kijken nadat Italië op het laatste nippertje zijn reactie heeft gegeven op de kritiek vanuit Brussel op de begrotingsplannen voor 2019. De koersval van Philips zette ook een rem op de AEX.
22/10 13u15  Beleggers vrezen reactie Brussel op tekort ItaliëDe Europese Commissie vergadert dinsdag over de omstreden Italiaanse ontwerpbegroting maar heeft nog niet bepaald of zij de Italiaanse regering zal vragen een nieuw concept in te dienen. Het zou voor het eerst zijn als Brussel de ontwerpbegroting van een lidstaat verwerpt.
22/10 13u15  Wegvallen Toys 'R' Us blijft pijnpunt HasbroDe Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro blijft het faillissement van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us duidelijk voelen in de financiële resultaten. Ook in het derde kwartaal van het jaar daalde de omzet van de maker van onder meer bordspel Monopoly en speelgoed van Transformers en My Little Pony. De tendens was in de eerste jaarhelft niet anders.
22/10 12u45  Sony doet geen concessie aan EU voor EMI-dealSony heeft geen inspanning gedaan in de richting van Europese antitrustautoriteiten om zorgen weg te nemen om de geplande overname van muziekmaatschappij EMI. De Japanners hadden tot 19 oktober om met eventuele voorstellen te komen. Volgens de Europese Commissie is er geen reactie gekomen. Mogelijk gaat Sony uit van volledige goedkeuring.
22/10 12u45  Beleggers houden adem in over reactie Brussel op ItaliëDe Europese Unie bevestigde maandag net na het middaguur dat de regering in Rome heeft gereageerd op het eerdere verzoek vanuit Brussel om meer duidelijkheid over het begrotingstekort voor volgend jaar.
22/10 12u45  Arcadis krijgt planopdracht CrailoAdvies- en ingenieursbureau Arcadis heeft samen met twee partners de aanbesteding gewonnen voor het maken van de plannen voor de gebiedsontwikkeling Crailo in het Gooi. Arcadis, architectenbureau SVP en landschapsarchitectenbureau OKRA gaan gezamenlijk een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan opstellen.
22/10 12u15  'SBM Offshore heeft de tijd mee'De vooruitzichten voor maritiem dienstverlener SBM Offshore zijn gunstig. Het bedrijf kan profiteren van de toenemende vraag van productie- en opslagschepen (FPSO), gekoppeld aan de scherpe daling van de capaciteit wereldwijd. Dat schrijven kenners van Degroof in een rapport over het bedrijf.
22/10 12u00  Groei doe-het-zelf-implantaat als sleutelEen groeiend aantal mensen laat chips implanteren als sleutel voor een voor- of garagedeur of als tracker-volger voor een verblijf in het buitenland.
22/10 12u00  Philips hekkensluiter in lagere AEXHet aandeel Philips ging maandag in de uitverkoop op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 11u30  Staatsschuld eurolanden gedaaldDe negentien landen van de eurozone hebben hun staatsschuld vorig jaar verder afgebouwd. Dat blijkt uit herziene cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat. In veel landen was de schuld nog wel flink hoger dan de in de Europese boekhoudregels vastgelegde grens van 60 procent.
22/10 11u15  Beursverslag: Randstad leidt op lager DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs koerst maandag licht lager. Philips is hekkensluiter bij de hoofdfondsen, na tegenvallende kwartaalcijfers. Uitzender Randstad en de financials deden wel goede zaken.
22/10 11u15  Kleine belegger in het roodMeer dan honderdduizend Nederlanders zijn de afgelopen twaalf maanden gaan beleggen, gelokt door spotjes van banken en nerveus geworden van de lage spaarrente. Maar al die kleine beleggers komen voorlopig van een koude kermis thuis: na de recente stevige dalingen staan velen op verlies.
22/10 11u00  Zware tijd voor beleggerGelokt door de positieve voorspellingen van beursanalisten en gelikte reclamecampagnes zijn dit jaar weer meer Nederlanders in aandelen gaan beleggen. Ze komen echter van een koude kermis thuis, want na de recente koersdalingen staan velen op verlies. Experts benadrukken dat particulieren zich niet uit het veld moeten laten slaan en dat beleggen op lange termijn veel meer oplevert dan sparen.
22/10 10u45  'Deliveroo-koerier niet in hoger beroep'Maaltijdbezorger Sytze Ferwerda ziet af van een hoger beroep tegen maaltijdbezorgbedrijf Deliveroo. Dat zegt hij maandag in het AD. In juli bepaalde de rechter dat Deliveroo zijn bezorgers als zzp'er in mag zetten en ze niet in dienst hoeft te nemen. Ferwerda had het geld voor die rechtszaak met steun van de PvdA en vakbond FNV opgehaald.
22/10 10u30  'Omzet BinckBank wordt stabieler'Het lukt onlinebroker BinckBank steeds beter om de omzet stabiel te houden. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over het bedrijf. Daarin wijzen ze verder op de strategische transformatie van BinckBank die enigszins is vertraagd. Verder nadert BinckBank volgens ING het punt waarbij het beheerd vermogen weer zal toenemen.
22/10 10u15  Beursverslag: Philips afgestraft op lager DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs koerst maandag licht lager. Philips is hekkensluiter, na tegenvallende kwartaalcijfers. Ook de cijfers van BinckBank werden slecht ontvangen.
22/10 10u15  Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgenDunkin' Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.
22/10 09u45  ’Italië houdt vast aan begroting’Italië lijkt vast te houden aan zijn begrotingsplannen, waarbij het volgend jaar zal afstevenen op een tekort van 2,4 procent. Dat melden Italiaanse media. Daarmee lijkt de populistische coalitie van het Zuid-Europese land doof voor de kritiek vanuit Brussel.
22/10 09u45  'Lufthansa en Delta azen op Alitalia'Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato.
22/10 09u15  Beursverslag: Philips onderuit op DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is maandag licht hoger gestart. Philips valt uit de toon. Beleggers straffen de zwakke kwartaalcijfers van het medische bedrijf af.
22/10 09u00  Column: zekerheid obligaties lijkt weg te vallenDe beurzen kregen de afgelopen tijd een stevige correctie om de oren. Wereldwijd daalden de koersen naar niveaus die beleggers al een poosje niet meer gewend waren. Zelfs de tot dan onaantastbare Amerikaanse stier zakte door z’n hoeven. In Nederland verloor de AEX tien procent aan waarde ten opzichte van zijn hoogste stand dit jaar.
22/10 09u00  Saudi-Arabië wil geen oliecrisis à la 1973Saudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden, zei de Saudische energieminister Khalid al-Falih tegen het Russische persbureau TASS.
22/10 09u00  Nederlands pensioen beste ter wereldHet Nederlandse pensioenstelsel is, na zeven jaar op rij tweede te zijn geworden, weer het beste ter wereld. Voor het eerst in tijden laten we Denemarken achter ons.
22/10 09u00  'Tegenvallende resultaten Philips'De resultaten van Philips vallen tegen. Volgens analisten van Bernstein was zowel de omzet als de winst lager dan waar rekening meer werd gehouden. De goede prestaties van Diagnoses & Treatment werden teniet gedaan door mindere resultaten bij Connected Care & Health Informatics (CC&HI) en Personal Health, aldus Bernstein.
22/10 08u45  Eerste tunnel Boring Company dit jaar openLees meer >
22/10 08u45  ASML hernieuwt samenwerking met ImecChipmachinemaker ASML heeft zijn samenwerking met de Belgische onderzoeks- en innovatiehub Imec hernieuwd. Het doel van de hernieuwde samenwerking is om EUV-lithografie, een technologie die gebruik maakt van extreem ultraviolet licht om microchips te maken, klaar te stomen voor de bredere chipindustrie.
22/10 08u45  Philips koopt eigen aandelen inPhilips gaat tot 5 miljoen eigen aandelen inkopen. Gelet op de huidige waarde van het aandeel is met het inkoopprogramma circa 174 miljoen euro gemoeid.
22/10 08u30  CBS: huizenprijzen weer fors omhoogDe huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
22/10 08u30  Meer onbemande dan bemande tankstationsEr zijn momenteel in Nederland meer onbemande dan bemande tankstations. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal onbemande locaties verviervoudigd, van 575 halverwege 2003 tot 2098 begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag. Het totale aantal tankstations nam in deze periode af met 2,7 procent tot 4121.
22/10 08u30  Pluim voor Nederlands pensioenstelselHet Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
22/10 08u30  'AEX begint hoger aan drukke cijferweek'De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winst te openen. De beurshandel staat deze week vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag.
22/10 08u15  NS in problemen op Brits spoorDe Nederlandse Spoorwegen kampen met forse tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk.
22/10 08u15  Nikkei begint week met winstDe aandelenbeurs in Japan is maandag met winst gesloten. Beleggers waren vooral in afwachting van het cijferseizoen, dat later deze week in Japan zal losbarsten. In China werd de beursrally van vrijdag voortgezet na de nieuwe maatregelen van de Chinese overheid om de financiële markten te steunen. De maatregelen volgden na een tegenvallende groei van de Chinese economie.
22/10 08u15  Philips wil lokale productie door handelsvetePhilips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven. Dat heeft topman Frans van Houten gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.
22/10 08u00  Fiat Chrysler verkoopt onderdelendivisieAutomaker Fiat Chrysler verkoopt zijn divisie voor hightech auto-onderdelen Magenti Marelli. Kopers zijn investeerder KKR en auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei. Zij maken 6,2 miljard euro over aan het Italiaans-Amerikaanse bedrijf.
22/10 08u00  Fors minder winst voor BinckBankOnlinebroker BinckBank heeft het derde kwartaal van het jaar fors minder winst gemaakt in vergelijking met een jaar eerder. Onder de streep resteerde een bedrag van 5,4 miljoen euro, waar een jaar eerder 9 miljoen euro overbleef. Daarbij moet worden aangetekend dat het derde kwartaal van 2017 een belastingmeevaller werd genoten, terwijl het bedrijf ook inkomsten had uit inmiddels verkochte onderdelen.
22/10 07u45  Annuleringen leiden tot lagere winst RyanairBudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen bij luchtverkeersleidingen in de afgelopen maanden als reden daarvoor op. Die leidden bovendien tot meer annuleringen van relatief dure tickets in het weekend.
22/10 07u45  Philips heeft last van wisselkoersenPhilips had in het derde kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten. Het gezondheidstechnologieconcern wist zijn opbrengsten verder op te krikken. Maar de omzet ging niet zo sterk omhoog als analisten hadden verwacht.
22/10 07u00  Investeringen omhoog in augustusIn augustus was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De stijging is iets groter dan een maand eerder.
22/10 06u45  'Ministers waarschuwden ING voor sociale onrust'ING is gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust. Drie ministers van Financiën gaven ING een waarschuwing, te weten Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra, schrijft De Telegraaf maandag.
21/10 16u30  Cijferstroom op Beursplein 5De komende week zal de beurshandel vooral in het teken staan van bedrijfsresultaten. AEX-fondsen Philips, Randstad, Galapagos, Heineken, KPN, RELX, Unibail-Rodamco-Westfield, Signify en Gemalto openen de boeken. Verder publiceren een heleboel kleinere fondsen de resultaten. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) staat donderdag op de rol. Hier wordt alom weinig tumult verwacht.
21/10 14u00  Siemens tekent lucratieve overeenkomst IrakDe Duitse industriereus Siemens lijkt alsnog aan het langste eind te trekken bij de gunning van een groot energieproject in Irak. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten 'memorandum of understanding' met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. De voorlopige gunning geldt voor een project met een waarde tot wel 15 miljard dollar.
21/10 13u30  Lof Franse minister voor baas Air France-KLMDe Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.
21/10 13u15  Duitsers boos over 'America First' in IrakDe belangrijkste industriële branchefederatie van Duitsland (BDI) is boos over het 'America First-beleid' van de Verenigde Staten in Irak. Door druk op de Iraakse autoriteiten te zetten lijken de Amerikanen een miljardencontract voor de Amerikaanse industriereus General Electric binnen te slepen voor de ontwikkeling van energiecentrales. Het Duitse Siemens zou daarmee achter het net vissen.
21/10 13u15  Kwestie Khashoggi raakt beurs Saudi-ArabiëDe aandelenbeurs van Saudi-Arabië stond zondag stevig in het rood als gevolg van de kwestie rond de dood van journalist Jamal Khashoggi. De leidende Tawadul-index verloor bij opening bijna 4 procent. Gedurende de sessie maakte de graadmeter wel iets van dat verlies goed.
21/10 12u30  Galapagos presenteert details filgotinib-testBiotechnologiebedrijf Galapagos heeft op een congres in Chicago gedetailleerde onderzoeksresultaten bekendgemaakt een studie met het middel filgotinib tegen reuma. Dat deed het bedrijf samen met zijn partner Gilead Sciences. Eerder was al bekend dat in de eerste fase 3-studie alle belangrijke doelen werden gehaald.
20/10 18u30  Financieel weekoverzicht: Hollands welvarenNatuurlijk was de overname van Hema door ondernemer Marcel Boekhoorn hét economische nieuws van deze week. Italiaanse begrotingsperikelen, ja, zelfs de perikelen bij de pensioenfondsen verbleekten bij de ’redding’ van het oer-Hollandse warenhuis door de Nijmeegse selfmade man.
20/10 15u15  Vertrouwen in Italië bijna wegHet gedoe rond de Italiaanse begroting brengt het land in grote problemen. Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de rating voor Italië verlaagd naar Baa3. Nog één stapje naar beneden, en het land heeft een ’rommelstatus’.
20/10 15u00  ’Zwitserse bankier vast in China’Twee Zwitserse banken raden een deel van hun personeel aan om voorlopig even niet naar China te reizen. De reden: een medewerker van UBS is tegengehouden toen ze het land wilde verlaten.
20/10 10u45  Stroomvoorziening België op niveau derde wereldEnergiebedrijf Engie Electrabel is op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Oostende het Belgische hoofdstroomnet kunnen ondersteunen. Dergelijke ’stroomschepen’ liggen normaal gesproken bij ontwikkelingslanden voor anker, maar de Belgen hebben ze nu nodig om de winter door te komen.
20/10 10u15  Ceo tegen critici: ’Jullie moeten zelfmoord plegen’Beleggers die denken dat het slecht gaat met mijnbouwbedrijf Cleveland-Cliffs zijn „een schande voor hun ouders” en „zullen zelfmoord moeten plegen”. Topman Lourenço Goncalves ging in een gesprek met analisten, naar aanleiding van teleurstellende kwartaalcijfers, volledig door het lint, meldt de Financial Times.
20/10 09u45  Column: Oorlog om het beste vestigingsklimaatPremie Rutte heeft gelijk: een goed vestigingsklimaat is belangrijk voor Nederland. Maar daarbij moet hij naar andere zaken kijken dan fiscale maatregelen zoals de dividendbelasting, betogen oud-bewindslieden Rick van der Ploeg en Willem Vermeend.
20/10 09u45  FeestjeDe Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is 175 jaar geleden opgericht. Daarom is er op 3 november een feestje en iedere notaris geeft daar een eigen invulling aan. Misschien trakteert uw notaris wel en kunt u eens (gratis) uw licht opsteken over levenstestamenten die veel mensen nu opstellen zodat zij en hun partner goed verzorgd kunnen worden.
20/10 09u30  Nog één week voor oude Air MilesFanatieke Air Miles-spaarders hebben nog tot 1 november om hun oude Air Miles te verzilveren. Dan vervallen de voor november 2013 gespaarde punten namelijk. Het is een kwestie van goed opletten om daar nog maximaal van te profiteren.
20/10 09u15  Britse groei blijft achterDeze week is opnieuw een Brexit-top mislukt. De Britse premier Theresa May had woensdag een kwartiertje om uit te leggen wat haar eisen zijn. Daarbij sprak ze zo snel, dat de andere regeringsleiders haar nauwelijks begrepen. „Het is nog steeds een mysterie wat de Britten nou willen”, verzuchtte een van de aanwezigen tegen Bloomberg.
20/10 09u15  Vooruitblik beurs: Italië kan roet in het eten gooienNa de grilIige gang van zaken in de voorbije week zal de aandacht van beleggers de nieuwe handelsweek vooral uitgaan naar de stroom van nieuwe kwartaalcijfers die op het Damrak gaan neerdalen. Verder zal Italië de gemoederen bij beleggers beheersen vanwege het mogelijke vuurwerk tussen de regering in Rome en de Europese Unie over de begroting van het Zuid-Europese land die sterk afwijkt van de gemaakte afspraken.
20/10 08u45  Energielabel, toch best belangrijkIn de hectiek van de huidige huizenmarkt letten niet alle kopers nog evengoed op het energielabel. De markt is zo oververhit, dat zelfs de meest tochtige woningen snel van eigenaar wisselen. Wat zijn de risico’s?
20/10 08u15  Doe dit met je bijna waardeloze Air MilesPer 1 november vervallen gespaarde Air Miles ouder dan vijf jaar. Verslaggever Leon Brandsema tipt hoe je die Air Miles het beste besteedt.
20/10 05u45  BPM toch niet aangepastDe tarieven voor de BPM worden voorlopig toch niet aangepast. Er werd gevreesd voor een verhoging van de taks door een nieuwe meetmethode. Leaserijders waren al bang dat ze daardoor kleiner moesten gaan rijden, maar zij kunnen nu opgelucht ademhalen.
19/10 22u30  Voorzichtige beurshandel op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De handel bleef voorzichtig na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 22u00  Column: Kies voor starters, niet voor hoofdkantorenTerwijl de opwarming van de aarde zich in een nog sneller tempo lijkt te voltrekken dan eerst werd gevreesd, en terwijl de rechter er aan te pas moet komen om dit kabinet te dwingen eindelijk eens haast te maken met maatregelen om die opwarming af te remmen, lijkt er voor onze premier maar één klimaat te tellen: het vestigingsklimaat.
19/10 21u45  ’Ik moet het beter gaan uitleggen’De dividendbelasting was de grote splijtzwam tussen de zakelijke elite en de gewone man. Eén van de hoofdrolspelers in dat felle debat was Hans de Boer. Hij maakt zich zorgen over die kloof. „De elite in Nederland staat heel dichtbij. Die lopen op zaterdagochtend met een boodschappenkarretje door de supermarkt.” Is dat wel zo? Waarom zijn die topmannen dan niet meer in staat hun bonussen en fiscale sluiproutes aan het grote publiek te verantwoorden?
19/10 21u15  'Tesla bouwt bijna 1000 auto's per dag'Automaker Tesla bouwt nu bijna 1000 auto's per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.
19/10 21u15  Overstapbonus lost personeelstekort niet opEen leaseauto, een extra bonus van enkele duizenden euro’s of het gratis gebruik van een vakantiehuisje: Werkgevers zijn bereid ver te gaan en trekken soms alles uit de kast om personeel aan te trekken.
19/10 20u45  Ex-top Greenwheels stapt in betaalbedrijfDe oprichters van Greenwheels richten zich na de verkoop van hun autodeelbedrijf op mobiele betalingen. Zij ontwikkelden een betaalsysteem dat de tankpas en parkeerapps overbodig maakt.
19/10 20u45  Arcelor koploper bij overname Essar SteelStaalbedrijf ArcelorMittal is koploper bij de overnameslag rond de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. In een verklaring liet ArcelorMittal weten dat de schuldeisers van Essar het bedrijf tot 'preferred bidder' hebben uitgeroepen.
19/10 20u30  Banenverlies bij speelgoedbedrijf HasbroDe Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro is van plan het mes te zetten in het personeelsbestand. Het gaat om een ,enkelcijferig percentage', dus minder dan 10 procent van de circa 5000 banen bij het bedrijf wereldwijd.
19/10 20u30  Overstapbonus lost personeelstekort niets opEen leaseauto, een extra bonus van enkele duizenden euro’s of het gratis gebruik van een vakantiehuisje: Werkgevers zijn bereid ver te gaan en trekken soms alles uit de kast om personeel aan te trekken.
19/10 20u00  Wall Street laat overwegend plussen optekenenDe aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend op winst, na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 19u15  Fed volgt zaak Khashoggi en impact oliemarktDe Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, volgt de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi, en de impact die de zaak kan hebben op de oliemarkt door eventuele sancties tegen Saudi-Arabië. Dat liet bestuurder Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta weten.
19/10 19u00  EU gaat onderhandelen over import rundvlees VSDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees.
19/10 19u00  'Arcelor doet hoogste bod op Essar Steel'Staalbedrijf ArcelorMittal heeft het hoogste bod uitgebracht op de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. Dat hebben de schuldeisers van Essar verklaard, aldus bronnen tegen zakenzender CNBC.
19/10 18u00  Randstad opvallende daler op DamrakRandstad stond vrijdag bij de sterkste dalers in de AEX op Beursplein 5. Het aandeel van het uitzendconcern, dat volgende week de boeken opent, zakte als gevolg van de mindere vooruitzichten die de Amerikaanse branchegenoot Manpower schetste. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 17u45  Beurs: Dag- en weekwinst voor AEXDe AEX is vrijdag hoger gesloten, dankzij een reeks meevallende Amerikaanse kwartaalcijfers en de fraaie plus van zwaargewicht Unilever.
19/10 17u15  'Nestlé overweegt verkoop huidverzorgingstak'Het Zwitserse Nestlé is met adviseurs in gesprek over een mogelijke verkoop van zijn divisie voor huidverzorgingsmiddelen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van het onderdeel zou liggen tussen 8 miljard tot 10 miljard dollar.
19/10 17u00  Proef met blockchain in Rotterdamse havenIn de Rotterdamse haven begint een proef met blockchain-technologie rond de aanvoer en overslag van containers. De test die het havenbedrijf aanvangt met ABN AMRO en Samsung gaat begin volgend jaar van start. Het Rotterdamse havenbedrijf kondigde vorig jaar al aan werk te maken van de technologie.
19/10 17u00  'Swiss Re in gesprek over overname Vivat'De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt gelinkt aan een mogelijke overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, dat nu nog onderdeel is van de Chinese Anbang Insurance Group. De Zwitsers zouden daarover in gesprek zijn met autoriteiten in China, zo meldden bronnen.
19/10 16u45  Claim voor mislukte claim slaagt welEen klant die een adviseur inhuurde om een claim voor zijn woekerpolis in te dienen, heeft met succes €238 bij diezelfde adviseur geclaimd.
19/10 16u30  Woningverkopen VS flink omlaagDe verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september met 3,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
19/10 16u30  Meer tijd voor afhandeling minipensioenPensioenuitvoerders krijgen een half jaar langer de tijd om pensioenen kleiner dan €2 per jaar af te kopen. Dat heeft een Kamermeerderheid beslist. De minipensioentjes zouden eigenlijk per 1 januari 2019 komen te vervallen, maar pensioenuitvoerders geven aan te weinig tijd te hebben om alle aanvragen voor het afkopen hiervan op tijd af te handelen. Zij krijgen hier nu tot 1 juli 2019 de tijd voor.
19/10 16u30  Cao-akkoord met gros personeel Air FranceLuchtvaartmaatschappij Air France heeft met vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Onderdeel van de overeenkomst is een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht per 1 januari 2018. Per volgend jaar volgt eenzelfde loonstap.
19/10 16u15  Beurs: Wall Street trekt AEX omhoogDe AEX stond in de namiddag duidelijk hoger, dankzij een reeks meevallende Amerikaanse kwartaalcijfers en de fraaie plus van zwaargewicht Unilever.
19/10 16u00  Randstad bij sterkste dalers AEXRandstad stond vrijdagmiddag bij de sterkste dalers in de AEX-index in Amsterdam. Het aandeel van het uitzendconcern zakte onder meer door de mindere vooruitzichten die branchegenoot Manpower bij zijn kwartaalupdate schetste. De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroomDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten geopend, na het stevige verlies een dag eerder. Beleggers verwerkten de nodige bedrijfsresultaten. Zo openden onder meer industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express de boeken.
19/10 15u45  Weer winstalarm bij Mercedes-moeder DaimlerHet Duitse autoconcern Daimler is met een nieuwe winstwaarschuwing gekomen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz rekent op extra kosten in verband met de afwikkeling van het dieselschandaal in de autobranche. Ook vallen de verkopen van busjes tegen door vertraging bij de levering van voertuigen en er speelt nog een kwestie rond koelvloeistof.
19/10 15u30  Trump en Xi samen aan tafel bij G20De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping hebben ingestemd met een ontmoeting tijdens de G20 in Buenos Aires. Dat zegt een ingewijde tegen de krant South China Morning Post.
19/10 15u30  Microsoft mag GitHub overnemenTechbedrijf Microsoft mag softwarecodesite GitHub overnemen van de Europese Commissie. Hoewel beide bedrijven zich bezig houden met platforms voor software-ontwikkeling is er nog genoeg concurrentie over na de fusie, meende de Europese mededingingswaakhond.
19/10 15u15  eBay koopt Britse autokoopjessiteeBay koopt de Britse site voor tweedehands auto's Motors.co.uk. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft daartoe een overeenkomst gesloten met autodienstverlener Cox Automotive. Met de samenvoeging hoopt eBay zijn marktaandeel op de Britse markt voor online autoverkoop flink te vergroten.
19/10 15u15  Hogere opening op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers verwerken onder meer resultaten van industrieel concern Honeywell en verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble.
19/10 15u15  Britse ex-politicus aan slag bij FacebookNick Clegg, in het verleden vicepremier van Groot-Brittannië, gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens de Financial Times gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park, een voorstad van San Francisco.
19/10 14u45  Sterke bedrijfscijfers VS helpen AEXDe AEX klom tijdens halverwege de middag naar een aardige winst, dankzij een reeks meevallende kwartaalcijfers van Amerikaanse giganten. Vooral de zwaargewichten Unilever en RD Shell boden steun. Beleggers bleven voorzichtig opereren, onder meer vanwege zorgen over de Italiaanse begroting.
19/10 14u30  'Randstad houdt stijgende lijn vast'Randstad heeft ook het derde kwartaal van het jaar zijn omzet en winst verder weten op te voeren. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert. De groei gecorrigeerd voor verschillen in werkdagen zal naar verwachting wel lager uitvallen dan in de voorgaande kwartalen.
19/10 14u30  Manpower kampt met uitdagende marktUitzender ManpowerGroup kampt meer en meer met uitdagende economische omstandigheden. Topman Jonas Prising van het Amerikaanse bedrijf zei in toelicht op de kwartaalcijfers dat er toch wel sprake was van meer tegenwind dan voorzien. Dit gold met name in een aantal Europese landen.
19/10 14u15  Schlumberger verbetert resultatenDe Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Opvallend daarbij was dat op kwartaalbasis sprake was van een sterkere groei op de internationale markt in vergelijking met de Noord-Amerikaanse.
19/10 14u00  Manpower: ’Meer tegenwind dan verwacht’Uitzender Manpower heeft in het derde kwartaal minder omzet gedraaid dan voorspeld, maar noteert wel een winst boven de prognoses. De uitzender had last van „meer uitdagende economische omstandigheden dan verwacht”, zegt topman Jonas Prising.
19/10 14u00  Sterke kwartaalcijfers Procter & GambleVerzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een meevallende winst gerealiseerd.
19/10 14u00  New York blokkeert mogelijk megazorgdealDe beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
19/10 13u45  Honeywell past verwachtingen aan na spin-offsIndustrieel concern Honeywell heeft zijn verwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf naar aanleiding van de spin-off van autotechniektak Garrett Motion begin deze maand en het afstoten van smart home-divisie Resideo Technologies, wat later deze maand moet worden afgerond. Omzet en winst stegen in het derde kwartaal wel.
19/10 13u15  'Philips krikt omzet verder op'Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het derde kwartaal naar verwachting met 5,4 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het gezondheidstechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
19/10 13u00  'Lagere winst voor BinckBank'BinckBank heeft in het derde kwartaal naar verwachting een lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten in de aanloop naar de kwartaalupdate die de onlinebroker aanstaande maandag presenteert.
19/10 13u00  AEX houdt stand door Shell en UnileverDe AEX klom tijdens lunchtijd naar het slot van donderdag, dankzij stevige winsten van de zwaargewichten Unilever en RD Shell. Door de zorgen over de Italiaanse begroting bleef de stemming onder beleggers nerveus.
19/10 12u45  Shell en Unilever bezorgen AEX winstDe AEX klom tijdens lunchtijd naar een kleine plus, dankzij stevige winsten van de zwaargewichten Unilever en RD Shell. Door de zorgen over de Italiaanse begroting bleef de stemming onder beleggers nerveus.
19/10 12u45  'Aperam kampt met uitdagende markt'De markt voor roestvrij staal is uitdagend en dat zal onder meer de in Amsterdam genoteerde staalmaker Aperam gaan merken. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een rapport. De Amerikanen verlaagden hun koersdoel voor het aandeel Aperam naar 44 euro.
19/10 12u15  Begrotingsplannen Italië: 'Zeer zorgelijk'Italië wil het begrotingstekort volgend jaar flink laten oplopen. Dit zorgt voor bezorgde reacties uit Brussel en de lidstaten.
19/10 12u00  Europese beurzen overwegend omlaagDe meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.
19/10 11u45  Declaratie eigen wietkwekerij in rook opEen vrouw met de ziekte van Crohn die op doktersvoorschrift zelf wiet kweekt, mag de kosten daarvoor niet aftrekken van de belastingaangifte. Dat mag alleen bij wiet die van een apotheek komt, of met een ’Mediwietpas’ bij een coffeeshop is gekocht, heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.
19/10 11u30  Column: Hoera! Meer vertraging bij brexitoverlegHet ziet ernaar uit dat de Brexit-onderhandelingen nog heel erg lang door kunnen gaan. Eigenlijk zou dat helemaal geen slechte zaak zijn.
19/10 11u30  Nieuwe commissaris voor PhilipsAandeelhouders van Philips zijn akkoord met de benoeming van Marc Harrison als commissaris. Dat hebben ze besloten op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het medisch technologiebedrijf.
19/10 11u30  'Kiadis kan met nieuw kapitaal door tot 2020'Biotechbedrijf Kiadis kan dankzij het nieuwe kapitaal dat is opgehaald met een aandelenemissie tot de tweede helft van 2020 verder met de ontwikkeling van het medicijn ATIR101. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
19/10 11u15  VolkerWessels bouwt studentenhuizen BredaBouwconcern VolkerWessels gaat aan de slag met studentenhuisvesting in Breda. Het bedrijf gaat 120 studentenwoningen realiseren aan de Beverweg nabij de Avans Hogeschool. De bouw start begin volgend jaar en tegen eind 2020 moeten studenten er hun intrek nemen. Financiële details over de deal die VolkerWessels sloot met projectontwikkelaar Camelot werden niet gemeld.
19/10 11u00  Beurs: AEX houdt voeten niet meer droogDe Amsterdamse beurs zag vrijdag in de late ochtendhandel de winst van het koersbord verdwijnen. Beleggers kropen terug in hun schulp na de economische domper uit China. Vooral Signify moest flink terrein prijsgeven. Unilever had de wind in de rug.
19/10 10u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenRyanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. Door het akkoord kan Ryanair nu met SPAC gaan onderhandelen over een volledige cao onder Portugees recht.
19/10 10u45  Analyse: Happy single Akzo NobelEen vrijgezel die heel erg benadrukt een happy single te zijn, blijkt in de praktijk niet zelden open te staan voor een innige vrijage om happy together te worden.
19/10 10u30  'Uber wil personeel gaan uitzenden'Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf toe gaan leggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.
19/10 10u30  'Kopje thee extra gaat Wessanen niet helpen'Wessanen hoopt nog altijd op een verbetering met zijn eigen merken in het vierde kwartaal, maar analisten van ING hebben er een hard hoofd in. Om aan de doelstellingen te voldoen moeten de verkopen wel heel erg hard omhoog gaan.
19/10 10u30  Uber wil personeel gaan uitzendenUber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.
19/10 10u30  Tesla maakt goedkopere Model 3-variantTesla maakt een goedkopere variant van zijn goedkoopste auto, de Model 3. De fabrikant van elektrische auto's kondigde onverwachts de mogelijkheid aan om de wagen met een minder zware batterij te kopen. Tot nu toe was de auto alleen te koop met een batterij voor een groot bereik waarmee 310 mijl, ruim 495 kilometer, kan worden gereden.
19/10 10u15  'Gunstige marktomstandigheden SBM Offshore'De vraag naar de diensten van SBM Offshore is hoger dan eerder werd verwacht. Dat geeft de maritiem dienstverlener de mogelijkheid kieskeuriger orders aan te nemen, waardoor het rendement op opdrachten hoger kan uitvallen. Dat schrijft ING in een analistenrapport, na een gesprek met het Investor Relations-team van het bedrijf.
19/10 10u00  Beurs: Unilever geeft AEX droge voetenNa een voortvarende start leverde de Amsterdamse beurs de winst vrijdag al snel deels weer in. De economische mindere gang van zaken in China werkte terughoudendheid in de hand. Unilever bood steun aan de handel. ING en Randstad waren onderaan te vinden.
19/10 10u00  'Goed rendement aandeleninkoop Vastned'De inkoop van maximaal 40 miljoen euro aan eigen aandelen die vastgoedinvesteerder Vastned aankondigde, levert meer rendement op dan panden aankopen. Dat zeggen analisten van ING die wijzen op het historisch lage rendement voor winkelpanden.
19/10 09u45  Financieel directeur haven Rotterdam vertrektFinancieel directeur Paul Smits van Havenbedrijf Rotterdam vertrekt aan het einde van zijn termijn. Hij zegt een nieuwe stap in zijn carrière te willen maken. Smits was sinds juni 2011 financieel eindverantwoordelijke bij het Havenbedrijf.
19/10 09u30  Column: spekkie voor Flow Traders-bekkieDe gemiddelde beweging van aandelen, vola in beursjargon, is sterk gestegen en dan is het dansen voor de marketmakers die de bied- en laatprijzen in bijvoorbeeld opties afgeven. Flow Traders verdient bakken met geld als de toegenomen vola (op angst of hebzucht) kan worden vertaald in de optiepremies.
19/10 09u15  Beurs: AEX met steun van Shell vooruitNa de terugtrekkende beweging in voorgaande dagen wist de Amsterdamse beurs vrijdag bij de start de weg omhoog voorzichtig te vinden. Vooral de zwaarwegende fondsen Shell en Unilever boden steun aan de AEX. Bij de kleinere fondsen liep Wessanen zware averij op na de resultaten.
19/10 09u15  Wessanen daalt op Beursplein 5De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag wat hoger begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers.
19/10 09u15  ASML gaat naar België met medische ontdekkingVELDHOVEN (ANP) - ASML gaat naar België met zijn methode om efficiënt medische isotopen te produceren zonder dat dit veel kernafval oplevert. De Veldhovense chipmachinemaker heeft daar een samenwerking gesloten met het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE). Op het terrein van het instituut wordt een fabriek gebouwd waar naar verwachting in 2023 kan worden begonnen met een proefproductie.
19/10 09u00  Meer winst en investering voor LSEDe London Stock Exchange (LSE) heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt. Ook de omzet ging omhoog. Vooral de informatiediensten en clearinghouse LCH deden het beter. In dat laatste bedrijf verhoogt LSE zijn belang tot ruim 80 procent. Daar trekt het beursbedrijf circa 438 miljoen euro voor uit.
19/10 08u45  Shell trapt gaspedaal in met groene energieShell is naar eigen zeggen bezig aan een inhaalslag op het vlak van hernieuwbare energie. Dat zegt directeur Geert van de Wouw van Shell Ventures, een investeringsvehikel van het olie- en gasconcern, in een interview met Bloomberg.
19/10 08u30  Vastned start aandeleninkoopprogrammaVastgoedfonds Vastned begint een aandeleninkoopprogramma met een omvang van maximaal 40 miljoen euro. Dat moet uiterlijk eind maart afgerond zijn, zo bleek vrijdag.
19/10 08u30  Vertrek Nestlé-baas voedt speculatie bij UnileverKomt de nieuwe ceo van Unilever van directe concurrent Nestlé? Nadat Wan Ling Martello donderdag haar vertrek aankondigde als topvrouw bij het Zwitserse voedingsmiddelenconcern, wordt zij door sommige analisten getipt als opvolger de huidige Unilever-baas Paul Polman.
19/10 08u30  Omzetspurt voor Rémy CointreauDe Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft zijn omzet door zien groeien in zijn pas afgelopen tweede kwartaal. Daarmee werd de angst weggenomen dat de Chinese vraag naar met name dure cognac aan het afnemen was.
19/10 08u15  'Italië en handelszorgen in focus op beurzen'De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De andere Europese beurzen lijken gemengd te openen. De handel staat in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen Wessanen en Wereldhave met cijfers.
19/10 08u15  Nikkei eindigt week met verliesDe Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Een zwakker dan verwachte Chinese economische groei wakkerde de zorgen aan over de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, drukte eveneens op het beurssentiment.
19/10 08u15  VS wil aparte commissie WTO om handelsoorlogDe Verenigde Staten willen dat een aparte geschillencommissie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in het leven wordt geroepen. Die moet kijken naar de rechtmatigheid van de tegenmaatregelen van andere landen vanwege Amerikaanse importheffingen. Dat heeft een Amerikaanse functionaris aan persbureau Reuters laten weten.
19/10 08u15  Dijsselbloem: Italiaanse crisis anders dan GriekseAls de spanningen rond de Italiaanse overheidsbegroting uitmonden in een financiële crisis, zal die wezenlijk anders zijn dan de Griekse schuldencrisis van een aantal jaren terug. Dat zegt voormalig Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Betalingsmoraal bedrijven neemt af23/10 11u45 - De Financiële Telegraaf: Bedrijven zijn in het derde kwartaal hun rekeningen later gaan betalen. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld, blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon.
10x Column: Einde bullmarkt in zicht23/10 08u45 - De Financiële Telegraaf: Na de recente eendaagse doorbraak onder de zware steunzone van 516 – 517 mocht een tijdelijk herstel worden verwacht. De lagere top lijkt te zijn gevormd en de neerwaartse druk naar lagere bodems kan weer toenemen.
10x Nieuwe Russische vliegmaatschappij in verschiet23/10 13u15 - De Financiële Telegraaf: De twee grootste Russische staatsbanken, VTB en Sberbank, willen een nieuwe Russische luchtvaartmaatschappij opzetten. Die moet zich gaan richten op regionaal vliegverkeer in 's werelds grootste land.
10x Omzetdaling voor Xerox23/10 13u15 - De Financiële Telegraaf: De Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien dalen. Dat kwam onder meer omdat grote bedrijven hun uitgaven aan de producten die de onderneming maakt verkleinden.
10x FA bekijkt beursgang voetbaltempel Wembley23/10 13u15 - De Financiële Telegraaf: De Engelse voetbaltempel Wembley wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Volgens de Britse nieuwszender Sky heeft IPSX Group het Londense stadion benaderd voor een notering aan zijn in de maak zijnde nieuwe vastgoedbeurs.
9x Aandeelhouders Beter Bed begin december bijeen23/10 07u30 - De Financiële Telegraaf: De aandeelhouders van Beter Bed komen op 3 december bijeen voor een buitengewone algemene vergadering. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Op de rol staan de benoemingen van verschillende commissarissen.
9x Randstad heeft last van tegenwind23/10 07u45 - De Financiële Telegraaf: Randstad is in het derde kwartaal minder hard gegroeid dan analisten verwachtten. De omzet kwam uit op €6,01 miljard, gecorrigeerd voor werkdageffecten 2,7% hoger dan een jaar geleden. Er werd gerekend op 3,3% organische groei.
9x Italië zet Alitalia weer in etalage23/10 09u15 - De Financiële Telegraaf: KLM’s Amerikaanse partner Delta en rivaal Lufthansa praten deze week over een belang in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia.
9x Beursverslag: Ahold lichtpuntje op fors lager Damrak23/10 09u15 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beurs is dinsdag fors lager gestart. Ahold Delhaize gaat aan kop en chipmachinereus ASML is hekkensluiter bij de hoofdfondsen. Uitzender Randstad verliest na de publicatie van zijn kwartaalcijfers.
9x 'Randstad ziet groei eveneens afzwakken'23/10 09u30 - De Financiële Telegraaf: Randstad kampt net als branchegenoten met een afzwakkende groei, constateren analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor de uitzender van accumulate naar hold. De marktvorsers zijn wel positief over de ontwikkeling van het onderliggende bedrijfsresultaat in het derde kwartaal.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven