donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/09 10u16  ?Ik vrees dat we er uiteindelijk toch weer op achteruit zullen gaan? Lees meer >
18/09 17u30  Klaver verwijt Dijkhoff ?links lullen, rechts vullen? Na Prinsjesdag staat politiek Den Haag in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. Veel aandacht was er voor de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum in Amsterdam. Ook een opmerkelijk verwijt van Jesse Klaver (GroenLinks) aan het adres van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff trok de aandacht. Vier thema’s die in het oog sprongen. Tegenbegroting linkse partijen … Continued The post Klaver verwijt Dijkhoff ‘links lullen, rechts vullen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 16u15  Grapperhaus zet NCTV op liquidatie advocaat kroongetuige In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend vroeg een man geliquideerd. Het gaat om Derk Wiersum (44), de advocaat van kroongetuige Nabil B.. Wiersum stond hem bij in het lopende liquidatieproces Marengo tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi. Justitie verdenkt Taghi van het opdracht geven voor een reeks liquidaties. De moordenaar van Wiersum is op de … Continued The post Grapperhaus zet NCTV op liquidatie advocaat kroongetuige appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 16u15  ?Euforie van kabinet over eigen Miljoenennota is terecht? Nederlanders gaan er volgend jaar flink op vooruit. Het kabinet Rutte III trekt de portemonnee voor lastenverlichting en gaat fors investeren om de economie te versterken. ‘Werken loont,’ lijkt het nieuwe mantra. Vooral werkenden gaan er volgend jaar flink op vooruit, veel meer dan niet-werkenden. Zo wordt de arbeidskorting hoger; daardoor betaal je minder inkomstenbelasting. … Continued The post ‘Euforie van kabinet over eigen Miljoenennota is terecht’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 16u15  Hoe oude meesters jonge ontwerpers inspireren Voor wie zich altijd al afvroeg hoe oude meesterwerken hedendaagse ontwerpers inspireren, is een bezoek aan Masterly The Hague de moeite waard. Op het Haagse festival zijn de werken van zestig ontwerpers te zien en de klassiekers waarop zij hun werk baseren. Van 19 tot en met 22 september zijn in vier monumentale panden rond … Continued The post Hoe oude meesters jonge ontwerpers inspireren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 12u45  Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten: ?aanslag op rechtsstaat? In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend vroeg een man geliquideerd. Het gaat om Derk Wiersum (44), de advocaat van kroongetuige Nabil B.. Wiersum stond hem bij in het lopende liquidatieproces Marengo tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi. Justitie verdenkt Taghi van het opdracht geven voor een reeks liquidaties. De moordenaar van Wiersum is op de … Continued The post Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten: ‘aanslag op rechtsstaat’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 12u45  Snel (D66) stopt met ?cadeautje van de fiscus? Staatssecretaris Menno Snel (D66) van Belastingen maakt een eind aan ?het cadeautje van de fiscus?. De 2 procent korting die burgers kregen voor het onmiddellijk betalen van een aanslag inkomstenbelasting, komt te vervallen. ?In een tijd van negatieve rente is dat niet meer vol te houden,? zegt Snel. De korting was bedoeld om belastingplichtigen te … Continued The post Snel (D66) stopt met ‘cadeautje van de fiscus’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 12u45  ?De middeninkomens zijn altijd al de melkkoe van de overheid geweest? Tijdens Prinsjesdag stond een groep centraal: de middeninkomens. Het kabinet neemt een aantal maatregelen waardoor zij erop vooruitgaan komend jaar. Is het goed dat Den Haag eindelijk ?de gewone man? ziet staan? Of neemt het kabinet deze maatregelen alleen omdat het de laatste kans is om de kiezer te paaien in de aanloop naar de … Continued The post ‘De middeninkomens zijn altijd al de melkkoe van de overheid geweest’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 10u30  Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend vroeg een man geliquideerd. Het gaat om Derk Wiersum (44), de advocaat van kroongetuige Nabil B.. Wiersum stond hem bij in het lopende liquidatieproces Marengo tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi. Justitie verdenkt Taghi van het opdracht geven voor een reeks liquidaties. De moordenaar van Wiersum is op de … Continued The post Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 21u01  Gemengde reacties op de Miljoenennota Lees meer >
17/09 21u01  Rutte strooit met geld van volgende kabinetten Lees meer >
17/09 16u15  Hier kunt u uw mening geven over het klimaatbeleid van Rutte III De overheid heeft een publieksconsultatie over het klimaatbeleid in het leven geroepen. In die consultatie kunnen burgers hun mening geven over het voorgenomen klimaatbeleid. Voormalig Elsevier Weekblad-journalist Syp Wynia riep Nederlanders zaterdag op via deze weg protest aan te tekenen tegen het klimaatbeleid van het kabinet-Rutte III. Volgens Wynia is het beleid een ?dictaat?. Tevredenheid … Continued The post Hier kunt u uw mening geven over het klimaatbeleid van Rutte III appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 16u15  Nieuwe beschuldigingen tegen opperrechter Kavanaugh maken Trump boos In de voorpublicatie van een boek staan nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Brett Kavanaugh. De opperrechter werd vorig jaar benoemd tot rechter in het Amerikaanse hooggerechtshof, na een FBI-onderzoek naar seksuele misdragingen. President Trump reageert woest op de nieuwe aantijgingen. The New York Times bracht afgelopen weekeinde een voorpublicatie van The … Continued The post Nieuwe beschuldigingen tegen opperrechter Kavanaugh maken Trump boos appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 14u15  ?Goed dat er eindelijk aandacht is voor middeninkomens? Het belangrijkste en meest besproken onderwerp van deze Prinsjesdag: de middeninkomens. Veel politici willen dat deze bevolkingsgroep erop vooruit gaat komend jaar. Is het terecht dat deze groep zoveel aandacht krijgt? Een duidelijke definitie van wat een ‘middeninkomen’ is, is er niet. Een veelgebruikte uitleg is een inkomen tussen de 35.000 en 60.000 euro bruto … Continued The post ‘Goed dat er eindelijk aandacht is voor middeninkomens’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 14u15  Appverbod weinig effectief door fietsende flitsmeisters Sinds 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets te bellen, appen en zelfs om een mobiele telefoon in de hand te hebben. Wie dit toch doet, riskeert een boete van 95 euro. Maar fietsers laten elkaar via Whatsapp weten waar politie staat te controleren. Wat is het nut van de nieuwe wet? … Continued The post Appverbod weinig effectief door fietsende flitsmeisters appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 10u16


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 12u00  ?Nederland cijfert zichzelf weg, maar groeit toch?Kan Nederland 24 miljoen inwoners aan? Die vraag bleek een jaar geleden voor velen een ongehoorde eyeopener. Toch zijn er groeiscenario?s die de 20-miljoengrens gemakkelijk passeren. Aantallen die vragen oproepen over de toekomstige identiteit, sociale samenhang en kwaliteit van leven van de Nederlandse samenleving. De oproep om deze demografische ontwikkeling net zo rationeel te benaderen … Continued The post ?Nederland cijfert zichzelf weg, maar groeit toch? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 12u00  Winnende PrinsjesRede 2019: ?Heldinnen en helden? van Shirley Gast?Voor vrouwen, door vrouwen, met mannen!? was in dit herdenkingsjaar van honderd jaar vrouwenkiesrecht het thema van de PrinsjesRede voor speechschrijvers. Hieronder de winnende rede – Heldinnen en helden – geschreven door docent scenario schrijven Shirley Gast uit Groningen. Uit handen van juryvoorzitter Jet Bussemaker – voormalig minister van Onderwijs – kreeg zij vrijdagmiddag in … Continued The post Winnende PrinsjesRede 2019: ‘Heldinnen en helden’ van Shirley Gast appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 12u00  ?Vrouwen werken harder, zijn intelligenter en serieuzer?Volgens Kajsa Ollongren is het de hoogste tijd voor een vrouwelijke premier in Nederland. In een interview met het AD noemt de minister van Binnenlandse Zaken het gek dat er nog nooit een vrouwelijke minister-president is geweest. Bent u het met haar eens?, vroegen we. Of moet een premier beoordeeld worden op kwaliteit en niet … Continued The post ‘Vrouwen werken harder, zijn intelligenter en serieuzer’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 12u00  Prinsjesdag is echt niet zo traditievast als we denkenPrinsjesdag met zijn pracht en praal lijkt qua traditie in beton gegoten, maar gedurende de afgelopen twee eeuwen is er nogal wat veranderd en zijn nieuwe tradities toegevoegd. Arendo Joustra over de geschiedenis van de Troonrede en de Miljoenennota; en waar het echt om gaat vandaag. Dat op de derde dinsdag de Troonrede wordt gelezen, … Continued The post Prinsjesdag is echt niet zo traditievast als we denken appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 17u01  Journalist begint manifest tegen klimaatbeleidVoormalig Elsevier Weekblad-redacteur Syp Wynia tekent protest aan tegen het klimaatbeleid van het kabinet-Rutte III. Volgens Wynia is het beleid een ?dictaat?. Vanochtend presenteerde hij zijn Burgermanifest en hij spoort mensen aan deel te nemen aan een publieksconsultatie van de overheid. In die consultatie kunnen burgers hun mening geven over het voorgenomen klimaatbeleid. Doel van … Continued The post Journalist begint manifest tegen klimaatbeleid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 17u01  Uitgelekte kabinetsplannen: negatieve nieuws komt nogPrinsjesdag staat voor deur: dinsdag zal het kabinet de rijksbegroting en de Miljoenennota presenteren. Net als voorgaande jaren waren veel voor het kabinet gunstige plannen al ver voor Prinsjesdag bekend. De vier belangrijkste op een rij. De woningmarkt Door stijgende huizenprijzen en tekort op de woningmarkt hebben vooral starters en middeninkomens moeite om geschikte woningen … Continued The post Uitgelekte kabinetsplannen: negatieve nieuws komt nog appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 13u30  ?Het is de hoogste tijd voor een vrouwelijke premier?Volgens Kajsa Ollongren is het de hoogste tijd voor een vrouwelijke premier in Nederland. In een interview met het AD noemt de minister van Binnenlandse Zaken het gek dat er nog nooit een vrouwelijke minister-president is geweest. Volgens Ollongren is het ?belangrijk dat dat echt een keer gebeurt?. Ollongren is daarmee de tweede D66-minister die … Continued The post ‘Het is de hoogste tijd voor een vrouwelijke premier’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 13u30  Spanning Amerika-Iran om te snijden na aanvallen op Saudische olieveldenLees meer >
14/09 10u45  Geachte Tom van der Molen, de Gouden Eeuw is van onsPublicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Tom van der Molen, conservator zeventiende eeuw van het Amsterdam Museum: ik hoop dat dit een publiciteitsstunt is, want inhoudelijk blijft er geen spaan heel van uw oproep tot een ban op de term ?Gouden Eeuw?. Afgelopen donderdag … Continued The post Geachte Tom van der Molen, de Gouden Eeuw is van ons appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 21u15  Trump overweegt te praten met Iran na vertrek BoltonLees meer >
13/09 21u15  Rutte: onzin om Gouden Eeuw niet meer zo te noemenDe Gouden Eeuw moet zo blijven heten en verder moet Nederland zorgen voor een nieuwe gouden eeuw. Zo reageerde premier Mark Rutte (VVD) na de ministerraad op de losgebarsten discussie over de Gouden Eeuw. Het Amsterdam Museum besloot om de zeventiende eeuw niet meer zo te noemen omdat de term negatieve kanten als armoede, oorlog, … Continued The post Rutte: onzin om Gouden Eeuw niet meer zo te noemen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 17u45  Hoe immigratiecritici kunnen leren van de klimaatbewegingImmigratiecritici moeten volgens Lex Cornelissen inspiratie halen uit een onwaarschijnlijke bron: de klimaatbeweging. Terwijl klimaatactivisme een paar jaar terug nog een links paradepaardje was, beweegt nu ook centrum-rechts gewillig mee: er is een consensus ontstaan over apolitiek geachte wetenschappelijke feiten. Een soortgelijke wetenschappelijke consensus kan ook worden bereikt over immigratie. De strijd tegen klimaatverandering is … Continued The post Hoe immigratiecritici kunnen leren van de klimaatbeweging appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 14u30  Zonder Britten in EU wordt Nederland Frans-Duitse provincieLees meer >
13/09 14u30  ?Privacy is ondergeschikt in strijd tegen witwassen?Vijf banken beginnen een samenwerking om witwassen tegen te gaan. ING, Rabobank, de Volksbank, ABN AMRO en Triodos Bank willen hun toezicht bundelen om criminele transacties vaker te onderscheppen. Privacywetgeving zit deze samenwerking nog wel in de weg. Nederlandse banken zijn al verplicht om rekeningen van klanten te controleren op misbruik van geld. Verdachte situaties … Continued The post ‘Privacy is ondergeschikt in strijd tegen witwassen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 11u15  ?Mensen die werk hebben, kunnen niet zomaar verhuizen?De Zuid-Italiaanse krimpregio Molise gaat 25.000 euro per inwoner uitdelen om de leegloop tegen te gaan. Zou een Terneuzenbonus of Pekelapremie ook een goed idee zijn voor Nederland? De meeste lezers die reageerden op onze Stelling denken van niet. Lees een selectie van de reacties. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een … Continued The post ‘Mensen die werk hebben, kunnen niet zomaar verhuizen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 11u15  Dublin heeft oplossing in handen voor backstop-probleemLees meer >
12/09 17u31  Afvalbedrijf splijt Amsterdams collegeDe Amsterdamse wethouder en locoburgemeester Udo Kock (D66) stapt op om een meningsverschil in het college over Afval Energie Bedrijf (AEB). Het bedrijf kampt al maanden met technische problemen en wordt mogelijk overgenomen door het publieke afvalbedrijf Huisvuilcentrale (HVC). Kock had liever gezien dat het private recyclebedrijf Beelen het AEB had overgenomen. Waarom stapt Kock … Continued The post Afvalbedrijf splijt Amsterdams college appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 14u15  Tandem Timmermans-Samsom onprettig voor NederlandersLees meer >
12/09 14u15  ?Voor 25.000 euro ga ik in krimpregio wonen?Het Zuid-Italiaanse Molise gaat geld uitdelen om nieuwe bewoners en bedrijven te werven. De regio kampt al jaren met een leegloop. Wie er in een dorp gaat wonen met minder dan 2.000 inwoners krijgt daarvoor drie jaar lang 700 euro per maand. In totaal ruim 25.00 euro dus. In ruil daarvoor moet de nieuwkomer een … Continued The post ‘Voor 25.000 euro ga ik in krimpregio wonen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 13u00  ?Diezelfde Krol is voorstander van legalisering softdrugs?Lees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x ?Ik vrees dat we er uiteindelijk toch weer op achteruit zullen gaan?19/09 10u16 - Elsevier.nl: Lees meer >
2x Hoe oude meesters jonge ontwerpers inspireren18/09 16u15 - Elsevier.nl: Voor wie zich altijd al afvroeg hoe oude meesterwerken hedendaagse ontwerpers inspireren, is een bezoek aan Masterly The Hague de moeite waard. Op het Haagse festival zijn de werken van zestig ontwerpers te zien en de klassiekers waarop zij hun werk baseren. Van 19 tot en met 22 september zijn in vier monumentale panden rond … Continued The post Hoe oude meesters jonge ontwerpers inspireren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Grapperhaus zet NCTV op liquidatie advocaat kroongetuige18/09 16u15 - Elsevier.nl: In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend vroeg een man geliquideerd. Het gaat om Derk Wiersum (44), de advocaat van kroongetuige Nabil B.. Wiersum stond hem bij in het lopende liquidatieproces Marengo tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi. Justitie verdenkt Taghi van het opdracht geven voor een reeks liquidaties. De moordenaar van Wiersum is op de … Continued The post Grapperhaus zet NCTV op liquidatie advocaat kroongetuige appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Klaver verwijt Dijkhoff ?links lullen, rechts vullen?18/09 17u30 - Elsevier.nl: Na Prinsjesdag staat politiek Den Haag in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. Veel aandacht was er voor de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum in Amsterdam. Ook een opmerkelijk verwijt van Jesse Klaver (GroenLinks) aan het adres van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff trok de aandacht. Vier thema’s die in het oog sprongen. Tegenbegroting linkse partijen … Continued The post Klaver verwijt Dijkhoff ‘links lullen, rechts vullen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten18/09 10u30 - Elsevier.nl: In de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend vroeg een man geliquideerd. Het gaat om Derk Wiersum (44), de advocaat van kroongetuige Nabil B.. Wiersum stond hem bij in het lopende liquidatieproces Marengo tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi. Justitie verdenkt Taghi van het opdracht geven voor een reeks liquidaties. De moordenaar van Wiersum is op de … Continued The post Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x ?Diezelfde Krol is voorstander van legalisering softdrugs?12/09 13u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x ?Voor 25.000 euro ga ik in krimpregio wonen?12/09 14u15 - Elsevier.nl: Het Zuid-Italiaanse Molise gaat geld uitdelen om nieuwe bewoners en bedrijven te werven. De regio kampt al jaren met een leegloop. Wie er in een dorp gaat wonen met minder dan 2.000 inwoners krijgt daarvoor drie jaar lang 700 euro per maand. In totaal ruim 25.00 euro dus. In ruil daarvoor moet de nieuwkomer een … Continued The post ‘Voor 25.000 euro ga ik in krimpregio wonen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Tandem Timmermans-Samsom onprettig voor Nederlanders12/09 14u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Afvalbedrijf splijt Amsterdams college12/09 17u31 - Elsevier.nl: De Amsterdamse wethouder en locoburgemeester Udo Kock (D66) stapt op om een meningsverschil in het college over Afval Energie Bedrijf (AEB). Het bedrijf kampt al maanden met technische problemen en wordt mogelijk overgenomen door het publieke afvalbedrijf Huisvuilcentrale (HVC). Kock had liever gezien dat het private recyclebedrijf Beelen het AEB had overgenomen. Waarom stapt Kock … Continued The post Afvalbedrijf splijt Amsterdams college appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Dublin heeft oplossing in handen voor backstop-probleem13/09 11u15 - Elsevier.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31785
Gelezen:
21540
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven