zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/07 22u00  Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, reist volgende week woensdag af naar Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Wat Juncker daar allemaal precies gaat bespreken is nog onbekend, maar de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft wel een vermoeden. Het is de eerste keer dat Juncker en Trump van gedachten wisselen. … Continued The post Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 17u30  Hamas wijst voorstel regering-Trump resoluut af Lees meer >
20/07 17u30  Nederland en Turkije herstellen band. Overzicht van een turbulente relatie Na een jaar lang vrieskou hebben Nederland en Turkije vrijdag de onderlinge diplomatieke betrekkingen weer hersteld. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse in Ankara. Maar de relatie tussen Nederland en Turkije is al sinds 2012 turbulent, en tekent zich door een aantal rellen. Minister Stef Blok … Continued The post Nederland en Turkije herstellen band. Overzicht van een turbulente relatie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 12u45  Tsjechische premier: ?Migratievoorstel EU onwerkbaar? De Tsjechische premier Andrej Babis slaagde er vorige week eindelijk in om een regering te vormen, na maanden onderhandelen. Nu opent hij de aanval op het onlangs beklonken migratie-akkoord voor de EU-lidstaten. ?Onwerkbaar?. Dat zegt Babis in een interview met de Britse krant Financial Times. Vorige week kreeg Babis, met gedoogsteun van de communisten, een … Continued The post Tsjechische premier: ‘Migratievoorstel EU onwerkbaar’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Van Aartsen valt eigen VVD aan: ?Totale onkunde? VVD’er Jozias van Aartsen, die deze maand aftrad als waarnemend burgemeester van Amsterdam, is bezorgd over de weg die zijn partij is ingeslagen. Tijdens zijn ambtsperiode voer Van Aartsen geregeld een heel andere koers dan bewindspersonen en Kamerleden in Den Haag. Hij noemt het ‘zorgelijk’ dat er binnen zijn partij ‘minder belangstelling is voor de … Continued The post Van Aartsen valt eigen VVD aan: ‘Totale onkunde’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Een stukje Amsterdam in Washington DC Wie door Washington DC loopt, kan per toeval een Amsterdamse vlag aan de muur zien hangen. Wat is het verhaal daarachter? De Amsterdam Falafelshop is een groot succes in Washington DC, vooral in de late uurtjes. De drie vestigingen van de keten hangen vol met Amsterdamse prullaria. Tegelijkertijd verkopen ze vooral voedsel dat eigenlijk helemaal … Continued The post Een stukje Amsterdam in Washington DC appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top Rusland staat open voor een tweede ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Trump wil na de ontmoeting van afgelopen maandag met president Vladimir Poetin in Helsinki snel een tweede overleg. Dat meldde woordvoerder Sarah Huckabee Sanders donderdag. De tweede ontmoeting zou in Washington moeten zijn, in het najaar. Rusland geeft vrijdagochtend aan open te … Continued The post Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 01u00  Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? De Surinaamse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden en hem een protestbrief aangeboden. Aanleiding hiervoor zijn de ‘destabiliserende en denigrerende uitspraken’ die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vorige week heeft gedaan over Suriname. Dit heeft het Surinaamse overheidsorgaan Nationaal Informatie Instituut (NII) bekendgemaakt. Volgens het NII zijn de uitspraken van Blok bedoeld … Continued The post Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 20u15  PvdA wil Kamer terug van reces om Blok. Is dat haalbaar? De PvdA wil dat de Tweede Kamer terugkomt van zomerreces voor een debat met minister Stef Blok over zijn uitspraken over de multiculturele samenleving, etniciteit en migratie. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen noemt de uitleg die de minister van Buitenlandse Zaken gisteren gaf ‘volstrekt onvoldoende’. Ze vindt dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en de … Continued The post PvdA wil Kamer terug van reces om Blok. Is dat haalbaar? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 19u15  Erdogan heft noodtoestand op, maar maakt het uit? Na twee jaar is er in de nacht van woensdag op donderdag een einde gekomen aan de noodtoestand in Turkije. Die werd ingesteld na de mislukte coup in juli 2016, en werd dit keer voor het eerst niet verlengd. Het opheffen van de noodtoestand was een van de verkiezingsbeloften van de Turkse president Recep Tayyip … Continued The post Erdogan heft noodtoestand op, maar maakt het uit? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 19u15  Strenge sekswet maakt weinig kans in Nederland De roep om een strengere zedenwet lijkt in Nederland onbeantwoord te blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid is kritisch, en ook in de Tweede Kamer kan een dergelijk voorstel rekenen op weinig bijval. Het gaat om een wet waarmee vooraf expliciet toestemming moet worden gegeven om seks met iemand te hebben. Gebeurt … Continued The post Strenge sekswet maakt weinig kans in Nederland appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 13u30  Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ?Racistisch? Een gedicht van de Britse schrijver Rudyard Kipling is door studenten verwijderd van de muur van het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester. Het gedicht ?If? zou volgens de studenten de ?aanwezigheid van het Britse Rijk in India legitimeren?. Het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester is onlangs gerenoveerd. … Continued The post Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ‘Racistisch’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 13u30  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
19/07 10u00  Nieuwe confrontatie Brussel en Hongarije dreigt over ?stop Soros?-wet Lees meer >
19/07 04u01  Hoe Johnson zich ontpopt tot ?redder van de Brexit? Lees meer >
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 23u15  Minister Blok door het stof na uitspraken over migratieMinister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vindt zijn uitspraken over onder meer migratieproblemen en het ‘mislukte’ Suriname achteraf niet zo verstandig. Hij had ze zo niet moeten doen, zegt hij in reactie op alle commotie. Zelfs zijn eigen partij VVD en coalitiepartner D66 uitten felle kritiek en eisten opheldering. Blok gaat diep door het stof. … Continued The post Minister Blok door het stof na uitspraken over migratie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 15u00  Blok oogst woede met uitgelekte uitspraken over immigratieMinister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) ligt onder vuur om uitspraken die hij deed tijdens een besloten bijeenkomst vorige week over multiculturele samenlevingen, Suriname en vluchtelingen. Op beelden die zijn doorgespeeld aan het televisieprogramma Zembla, is te zien dat Blok zegt dat mensen in multi-etnische of multiculturele samenlevingen niet vreedzaam samenleven. Op Twitter reageren … Continued The post Blok oogst woede met uitgelekte uitspraken over immigratie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 13u45  Partijgenoot: ?Corbyn is een antisemitische racist?De leider van de Britse Labourpartij Jeremy Corbyn ligt opnieuw onder vuur. Margaret Hodge, Lagerhuislid voor Labour, beschuldigd haar partijleider van antisemitisme. Corbyn zou antisemitische incidenten niet serieus hebben genomen. Eerder al werd Labour als partij in verband gebracht met sluimerend antisemitisme. Voor de partij was dit reden om een onderzoek te laten instellen door … Continued The post Partijgenoot: ?Corbyn is een antisemitische racist? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 09u00  Tientallen vrouwen aangerand bij WK-feestenTijdens het WK-feest in de straten in Franse steden zijn niet alleen massale rellen uitgebroken en plunderingen gepleegd, maar ook feestvierende vrouwen aangerand. Op Twitter doen tientallen vrouwen hun verhaal over seksueel misbruik in Parijs en andere steden waar zondagavond werd gevierd dat Frankrijk wereldkampioen voetbal werd. Sinds zondagavond verschijnen op Twitter onder de hashtag … Continued The post Tientallen vrouwen aangerand bij WK-feesten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 03u15  Trump draait: Ik versprak me in HelsinkiLees meer >
18/07 03u15  VMBO Maastricht opnieuw in opspraak, dit is waaromLees meer >
17/07 22u30  Trump: Ik versprak me in Helsinki over Russische inmengingLees meer >
17/07 16u45  Luister: Elsevier Weekblad podcast over aardgasNederlandse huishoudens moeten af van het aardgasnetwerk en over op stroom uit duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie. Dat wil het kabinet-Rutte III. En dat heeft enorme gevolgen. Wat cijfers: In 2050 moeten alle 7,6 miljoen huizen van fossiele brandstoffen zijn gekoppeld Ruim 95 procent van alle woningen in Nederland is momenteel op het gasnet … Continued The post Luister: Elsevier Weekblad podcast over aardgas appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 16u45  ?Verraad? en ?natte noedel?: heftige reacties op Trump na top met PoetinSnoeiharde reacties in Amerika na de persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin maandag in Helsinki. Daar verdedigde Trump Poetin tegen beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Hij gaf aan dat hij Poetin op zijn woord gelooft. Dat gebeurde in antwoord op de vraag van een journalist. … Continued The post ‘Verraad’ en ‘natte noedel’: heftige reacties op Trump na top met Poetin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 12u30  Trump ontziet Europese bedrijven niet bij Iran-sanctiesAls de Verenigde Staten sancties opleggen aan bedrijven die handel drijven met Iran, maken zij daarbij geen uitzondering voor Europese ondernemingen. De Amerikaanse regering heeft geen gehoor gegeven aan verzoeken hierom van Europa. ‘Geen verrassing,’ reageerde Federica Mogherini, buitenlandchef van de Europese Unie. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken bevestigden maandag dan ook dat het zogenoemde … Continued The post Trump ontziet Europese bedrijven niet bij Iran-sancties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 12u30  Kurz: ?Toetreding Turkije tot EU direct stopzetten?De Oostenrijkse premier Sebastian Kurz wil het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie direct een halt toeroepen. Volgens Kurz hebben verdere gesprekken over toetreding geen enkele zin. ?Turkije heeft zich de afgelopen jaren voortdurend verwijderd van Europa en de Europese waarden.? Dat zegt Kurz in een interview met de Griekse krant Ekathimerini. Oostenrijk is … Continued The post Kurz: ‘Toetreding Turkije tot EU direct stopzetten’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 12u30  Waarom ik stop met deze column en TwitterHet spijt me zo verschrikkelijk, moet u weten. Afgelopen jaren heb ik in mijn columns soms meningen verkondigd waarvan sommigen dan zeiden: nou nou, moet dat echt? En kan dat niet op een andere toon? Een ander ging verder en noemde mij een fascist. Het waren vooral de hardste schreeuwers die me tot inkeer brachten. … Continued The post Waarom ik stop met deze column en Twitter appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 00u30  Minister Blok hoopt op afbouw kernwapens na HelsinkiMinster Stef Blok van Buitenlandse Zaken hoopt dat de top tussen de presidenten Donald Trump en Vladimir Poetin in Helsinki de opmaat is naar goede afspraken over de afbouw van kernwapens. ‘Als dat uit deze top komt, dan zou dat winst zijn,’ zei hij na overleg met zijn EU-collega?s in Brussel. Donald Trump is lomp, … Continued The post Minister Blok hoopt op afbouw kernwapens na Helsinki appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 21u00  Trump ontziet Europese bedrijven niet met Iran-sanctiesHij het opleggen van sancties aan bedrijven die handeldrijven met Iran, maken de Verenigde Staten geen uitzondering voor Europese ondernemingen. De Amerikaanse regering heeft geen gehoor gegeven aan verzoeken hierom vanuit Europa. ‘Geen verrassing,’ reageerde EU-buitenland-chef Federica Mogherini. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken bevestigden maandag dan ook het zogenoemde blokkadestatuut, dat bedrijven in de EU … Continued The post Trump ontziet Europese bedrijven niet met Iran-sancties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 16u45  Was de videoscheidsrechter nou een zegen of een vloek?Lees meer >
16/07 15u30  Inspiratie om te genieten in ?s-HertogenboschBezoek ?s-Hertogenbosch deze zomer en verblijf in het hart van de stad in Golden Tulip Hotel Central. Even lekker weg in eigen land. Dit is geen hotel, dit is thuiskomen. In een bad vol Brabant op z?n best. Waar alles en iedereen er is om het je naar de zin te maken. Vanaf het allereerste … Continued The post Inspiratie om te genieten in ‘s-Hertogenbosch appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 12u00  Optimaal tot rust komen bij Fontana Resort Bad NieuweschansLees meer >
16/07 11u00  WK-feest ontaardt in plundertochten door ParijsLees meer >
15/07 18u30  Trump gaat met ?lage verwachtingen? naar PoetinDe Amerikaanse president Donald Trump spreekt maandag met zijn Russische collega Vladimir Poetin in de Finse hoofdstad Helsinki. Het is een langverwachte bijeenkomst, maar Trump zelf heeft er ?lage verwachtingen? van. ?Ik geloof in meetings met Rusland, China en Noord-Korea,? zei Trump zondag tijdens een interview met de Amerikaanse omroep CBS. ?Maar ik ga erheen … Continued The post Trump gaat met ?lage verwachtingen? naar Poetin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 13u30  Words Matter: waarom we af moeten van het zwartwit-denken in de taalLees meer >
15/07 13u30  May eist steun van critici: ?Mijn Brexit of geen Brexit?De Britse premier Theresa May is klaar met de continue kritiek op haar Brexit-strategie. Ze heeft een ferme waarschuwing voor critici: een boycot van haar strategie kan Brexit als geheel op het spel zetten. ?We moeten ons doel voor ogen houden, anders lopen we het gevaar uiteindelijk achter te blijven met helemaal geen Brexit,? aldus … Continued The post May eist steun van critici: ‘Mijn Brexit of geen Brexit’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/07 14u45  Heeft Poetin spijt van voorkeur voor Trump?Lees meer >
14/07 14u45  Misdaad teistert Amsterdam, stad eist extra agentenD66, VVD, CDA en ChristenUnie in Amsterdam roepen het kabinet op om vijfhonderd extra agenten beschikbaar te stellen voor in de hoofdstad. Dat is volgens de lokale fractievoorzitters nodig om Amsterdam, waar de criminaliteit de laatste tijd hoogtij viert, veiliger te maken. De oproep past bij een van de belangrijkste opgaven die de nieuwe burgemeester … Continued The post Misdaad teistert Amsterdam, stad eist extra agenten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit19/07 13u30 - Elsevier.nl: Lees meer >
2x Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ?Racistisch?19/07 13u30 - Elsevier.nl: Een gedicht van de Britse schrijver Rudyard Kipling is door studenten verwijderd van de muur van het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester. Het gedicht ?If? zou volgens de studenten de ?aanwezigheid van het Britse Rijk in India legitimeren?. Het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester is onlangs gerenoveerd. … Continued The post Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ‘Racistisch’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie?20/07 01u00 - Elsevier.nl: De Surinaamse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden en hem een protestbrief aangeboden. Aanleiding hiervoor zijn de ‘destabiliserende en denigrerende uitspraken’ die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vorige week heeft gedaan over Suriname. Dit heeft het Surinaamse overheidsorgaan Nationaal Informatie Instituut (NII) bekendgemaakt. Volgens het NII zijn de uitspraken van Blok bedoeld … Continued The post Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top20/07 11u30 - Elsevier.nl: Rusland staat open voor een tweede ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Trump wil na de ontmoeting van afgelopen maandag met president Vladimir Poetin in Helsinki snel een tweede overleg. Dat meldde woordvoerder Sarah Huckabee Sanders donderdag. De tweede ontmoeting zou in Washington moeten zijn, in het najaar. Rusland geeft vrijdagochtend aan open te … Continued The post Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Van Aartsen valt eigen VVD aan: ?Totale onkunde?20/07 11u30 - Elsevier.nl: VVD’er Jozias van Aartsen, die deze maand aftrad als waarnemend burgemeester van Amsterdam, is bezorgd over de weg die zijn partij is ingeslagen. Tijdens zijn ambtsperiode voer Van Aartsen geregeld een heel andere koers dan bewindspersonen en Kamerleden in Den Haag. Hij noemt het ‘zorgelijk’ dat er binnen zijn partij ‘minder belangstelling is voor de … Continued The post Van Aartsen valt eigen VVD aan: ‘Totale onkunde’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Tsjechische premier: ?Migratievoorstel EU onwerkbaar?20/07 12u45 - Elsevier.nl: De Tsjechische premier Andrej Babis slaagde er vorige week eindelijk in om een regering te vormen, na maanden onderhandelen. Nu opent hij de aanval op het onlangs beklonken migratie-akkoord voor de EU-lidstaten. ?Onwerkbaar?. Dat zegt Babis in een interview met de Britse krant Financial Times. Vorige week kreeg Babis, met gedoogsteun van de communisten, een … Continued The post Tsjechische premier: ‘Migratievoorstel EU onwerkbaar’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Hamas wijst voorstel regering-Trump resoluut af20/07 17u30 - Elsevier.nl: Lees meer >
1x Een stukje Amsterdam in Washington DC20/07 11u30 - Elsevier.nl: Wie door Washington DC loopt, kan per toeval een Amsterdamse vlag aan de muur zien hangen. Wat is het verhaal daarachter? De Amsterdam Falafelshop is een groot succes in Washington DC, vooral in de late uurtjes. De drie vestigingen van de keten hangen vol met Amsterdamse prullaria. Tegelijkertijd verkopen ze vooral voedsel dat eigenlijk helemaal … Continued The post Een stukje Amsterdam in Washington DC appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen?20/07 22u00 - Elsevier.nl: Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, reist volgende week woensdag af naar Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Wat Juncker daar allemaal precies gaat bespreken is nog onbekend, maar de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft wel een vermoeden. Het is de eerste keer dat Juncker en Trump van gedachten wisselen. … Continued The post Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Misdaad teistert Amsterdam, stad eist extra agenten14/07 14u45 - Elsevier.nl: D66, VVD, CDA en ChristenUnie in Amsterdam roepen het kabinet op om vijfhonderd extra agenten beschikbaar te stellen voor in de hoofdstad. Dat is volgens de lokale fractievoorzitters nodig om Amsterdam, waar de criminaliteit de laatste tijd hoogtij viert, veiliger te maken. De oproep past bij een van de belangrijkste opgaven die de nieuwe burgemeester … Continued The post Misdaad teistert Amsterdam, stad eist extra agenten appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven