dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Emerce

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Emerce

Verbergen Tonen
23/10 16u00  Forse investering in GoEuro GoEuro, het boekingsplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft 150 miljoen dollar opgehaald, waarmee het kapitaal is verdubbeld. De nieuwe investering wordt gebruikt om sneller te innoveren en naar nieuwe markten uit te breiden.
23/10 14u45  Leverancier van prepaidenergie nu dan failliet Nederlands eerste aanbieder van prepaid-energie EnergieFlex is niet alleen zijn vergunning kwijtgeraakt, maar gisteren ook failliet verklaard na een korte surseance. Het bedrijf hanteerde handelsnamen als Energieflex, Energyflex, N.E.C. Energie en NAC Energie.
23/10 14u00  Elektrische stadsfiets Cowboy komt naar Nederland VanMoof krijgt concurrentie. Het Brusselse Cowboy, producent van elektrische stadsfietsen, breidt dankzij een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro uit naar […]
23/10 13u15  150 miljoen groeigeld voor GoEuro De Europese zoek- en boekmachine voor reistickets GoEuro heeft 150 miljoen dollar nieuw groeigeld opgehaald om zijn activiteiten buiten de thuismarkt uit te breiden.
23/10 13u00  Léon Bouwman naar New Skool Media Léon Bouwman, nu nog Chief Content Officer bij Sijthoff Media, stapt over naar New Skool Media. Per 1 januari gaat hij daar aan de slag als Uitgever en Director Line/Brand extensions en Events.
23/10 12u00  VPRO-podcast Opgejaagd wint Europese mediaprijs De podcast Opgejaagd van de VPRO is gisteren beloond met een Prix Europa in de categorie 'Best European Digital Audio of the Year'.
23/10 11u30  Nieuw Elsevier AI Lab in Amsterdam onderstreept impact samenwerking wetenschap en bedrijfsleven Het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) en uitgever Elsevier hebben vorige week het Elsevier AI Lab in gebruik genomen. Het lab, een enerverende krachtenbundeling tussen wetenschap en bedrijfsleven, bevindt zich in het Science Business Park te Amsterdam.
23/10 11u00  Sterke groei online videospotmarkt De bestedingen in de online videospotmarkt laten voor het vierde kwartaal op rij een zeer sterke groei zien. Met een bestedingsniveau van 6,4 miljoen is de online video-spotmarkt met 18,4 procent gestegen. De bestedingen in het derde kwartaal zijn nog nooit zo hoog geweest, stelt tv-marketingorganisatie Screenforce.
23/10 10u30  Google experimenteert met peer-to-peer verspreiding Android apps Google experimenteert met een nieuwe methode om Android applicaties buiten de Play Store te verspreiden. Daarbij worden apps toch in Googles applicatiebibliotheek opgenomen.
23/10 10u00  Blockchain pilot rond containerlogistiek ABN AMRO, het Havenbedrijf Rotterdam en Samsung SDS, de logistieke en IT-tak van Samsung, hebben de handen ineen geslagen om op basis van blockchaintechnologie een proef in de logistieke sector op te zetten. Het streven is een volledig papierloze integratie van administratieve en financiële stromen binnen internationale distributieketens.
23/10 09u00  YouTube maakt zich zorgen over Europese Artikel 13 Voor het eerst heeft YouTube CEO Susan Wojcickig zich uitgesproken over de herziening van het online auteursrecht. Zij staat vooral stil bij het omstreden Artikel 13, dat online platforms verplicht om strenger op te treden tegen het gebruik van ongeautoriseerd materiaal op hun platforms. Onder het huidige recht hoeven platforms alleen het materiaal te verwijderen als daarover door rechthebbenden wordt geklaagd.
23/10 08u00  Schade door phishing bij internetbankieren stijgt weer De schade als gevolg van phishing naar toegangscodes voor internetbankieren is met 126 procent toegenomen. Er worden steeds meer phishing mails verzonden en de kwaliteit van die valse e-mails wordt steeds beter, constateert de Vereniging van Banken.
23/10 08u00  Procter & Gamble wil klantgegevens retailers Maker van huishoud- en verzorgingsmiddelen Procter & Gamble vraagt retailers om klantgegevens te delen. Daarmee wil P&G betere, gerichtere online reclamecampagnes kunnen voeren.
23/10 06u45  Zeker 30 fintechbedrijven zijn unicorns Zeker 30 fintech startups zijn zogenoemde unicorns. Zij hebben op papier een waarde van ruim 1 miljard dollar, zo blijkt uit de nieuwe Fintech 250 van CB Insights.
23/10 06u45  Duitse fietsenhandel sprint voor Nederlands Younit De online winkelzuil Younit ging in de afgelopen maanden vijfhonderd keer over de toonbank richting Duitse fietsenwinkels. Ontwikkelaar Snakeware kijkt op andere markten.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 21u45  Medeoprichter Oculus Brendad Iribe weg bij FacebookBrendan Iribe, medeoprichter van Oculus, houdt het voor gezien bij Facebook. Eerder keerden ook de oprichters van WhatsApp en Instagram Facebook de rug toe.
22/10 17u30  Superwinkel.nl opent filiaal in DuitslandOnline warenhuis Superwinkel.nl heeft onlangs een buitenlands filiaal geopend onder de naam Supershop.de.
22/10 15u15  YouTube maakt tv-reclame veel toegankelijkerHet wordt voor webwinkels, dienstverleners en andere online actoren veel simpeler om te adverteren op televisie. Maar wel alleen als er YouTube wordt gekeken op tv. Die kijktijd verdubbelde afgelopen jaar bijna.
22/10 15u15  DNB-programma tegen cyberaanvallen vindt navolgingEen programma van De Nederlandsche Bank (DNB) waarmee de financiële kerninfrastructuur effectief getest wordt op cyberaanvallen, vindt navolging. Het testraamwerk TIBER, kort voor Threat Intelligence Based Ethical Red Teaming, wordt ingezet voor een pilot in de energiesector.
22/10 14u15  Belgische ministerraad scherpt regels belspelletjes aanDe Belgische ministerraad introduceert strengere regels voor belspelletjes en sms-diensten naar aanleiding van enkele honderden klachten die zijn binnengekomen bij de Ombudsdienst voor Telecom over dergelijke M-commerce en premium sms-diensten.
22/10 14u15  Srprs.me zoekt 750.000 euroReisorganisatie srprs.me is een crowdfundingactie gestart om 750.000 euro op te halen. Hiermee wil CEO en mede-oprichter Raymond Klompsma de komende vijf jaar het boekingsproces automatiseren en het product verder ontwikkelen en verduurzamen.
22/10 13u00  BCC: Benelux-omzet blijft achterOp groepsniveau rapporteert elektronicaverkoper Fnac Darty dubbelcijferige groei met e-commerce. Benelux-dochter BCC rapporteert echter zes procent toename, mede veroorzaakt door tegenvallers in België.
22/10 12u00  Alibaba opent datacentra in EngelandAlibaba sluit een contract met BT om vanuit twee Engelse datacentra Alibaba Cloud te kunnen bieden in Europa.
22/10 12u00  Michel Bruins wint 7e EcommercerunMichel Bruins van bol.com heeft gisteren in Utrecht de zevende Ecommercerun gewonnen. Meer dan 75 man deed mee aan de jaarlijkse loop van zes of tien kilometer.
22/10 11u15  Interesse in vaste internetverbinding neemt afDoor de groei van de mobiele telefoon (de vormfactor en het gebruik) begint de noodzaak voor vast internet gestaag af te nemen. Dat zien de onderzoekers van Telecompaper.
22/10 10u15  Thuisbezorgd.nl bezorgt ook voor Dunkin’ DonutsDunkin’ Donuts schakelt Thuisbezorgd.nl in om in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum online bestellingen te kunnen bezorgen. De donuts en (ijs)koffies worden per e-bike gratis geleverd.
22/10 10u15  5500 ontwikkelaars en onderzoekers bij Amazon in EuropaAmazon heeft inmiddels 5500 hoogopgeleide onderzoekers en ingenieurs in dienst in zijn vijfentwintig Development Centres in Europa. Zij ontwikkelen producten en diensten voor klanten, waaronder spraaktechnologie Alexa, Amazon Web Services (AWS) en consumenten- en transporttechnologie.
22/10 09u45  Uber lanceert in alle stilte recruitmentformuleUber experimenteert met een nieuwe recruitmentformule genaamd Uber Works. Het gaat om tijdelijke banen zoals beveiligers en horecapersoneel tijdens evenementen.
22/10 09u00  Weinig draagvlak voor legaliseren online gokkenEenderde wil online gokken legaliseren. Andere mensen zijn tegen of weten het niet. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 21.000 leden van het Opiniepanel.
22/10 08u30  Nieuwe Candy Crush niet de klapper van weleerVan een van de succesvolste mobiele apps Candy Crush is eindelijk weer eens een nieuwe versie verschenen, maar die brengt toch minder op dan je zou denken.
22/10 08u15  Minder vierkante meters voor Tilburgse MindLabsDe oorspronkelijke ideeën voor MindLabs, Hal 70 in de Spoorzone in Tilburg, worden aangepast. De beoogde belegger heeft zich teruggetrokken. De initiatiefnemers wilden het gebouw ontwikkelen tot een 'centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap rondom journalistiek, interactieve technologieën en human behavior.
22/10 08u00  OnePlus 6T biedt meerHet smartphoneseizoen is nog niet voorbij, want 29 oktober wordt de OnePlus 6T aangekondigd die begin november in de winkels ligt. Niet te verwarren met de OnePlus 6, die eerder dit jaar al te koop was.
22/10 08u00  Rustig kwartaal voor online belegger BinckBankOnline belegger BinckBank sluit een traditioneel rustig kwartaal af, met iets lagere transactie aantallen. Het aantal transacties lag niettemin 29 procent hoger dan een jaar geleden.
22/10 06u30  The Next Web verhuist naar NDSM werfHet congres The Next Web gaat volgend jaar na tien jaar verhuizen van het Westerpark naar de NDSM werf in Amsterdam Noord.
22/10 06u30  Traditionele smartphonemerken verliezen terrein in NederlandTraditionele smartphonemerken vinden nauwelijks nog aansluiting op de Nederlandse mobiele markt. Die conclusie trekt Telecompaper op basis van eigen onderzoek.
20/10 18u00  ‘Groen slotje maakt van Tikkie-fraude kinderspel’Criminelen voegen moeiteloos een groen slotje in de adresbalk van phishingwebsites waarmee Criminelen voegen moeiteloos een groen slotje in de adresbalk van phishingwebsites waarmee ze consumenten gegevens ontfutselen. Vooral bij een nieuwe vorm van internetoplichting, Tikkie-fraude, wordt handig gebruik gemaakt van dit valse gevoel van veiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Kassa.
20/10 10u15  Emerce Home & Deco: ‘Showroom essentieel bij verkoop sanitair’Personalisatie van je customer journey, al jaren een hype, maar hoe pak je dat nu aan? Hans Reijnen vertelt op Emerce Home & Deco, op donderdag 1 november, waarom Sanitairwinkel gekozen heeft voor een datamanagement platform (DMP). Voor Sanitairwinkel heeft Reijnen gewerkt bij Belvilla en bij BlueMango Interactive voor klanten als Vodafone, Ditzo en Eneco.
20/10 07u30  Infographic: Wereldwijd 17460 records per minuut gestolenGemalto presenteerde onlangs de nieuwste bevindingen van de Breach Level Index, een wereldwijde database van inbreuken op openbare gegevens. Een kleine 945 datalekken worden daarin onthuld. Vergeleken met dezelfde periode in 2017 steeg het aantal verloren, gestolen of aangetaste records met 133 procent, terwijl het totale aantal inbreuken enigszins afnam in deze periode. Zes sociale media lekken, waaronder het Cambridge Analytica-Facebook incident, waren goed voor 56 procent van de totale aangetaste gegevens.
20/10 07u00  Website Politie.nl wordt ingrijpend verbouwdDe website Politie.nl heeft een nieuw gezicht. De voorpagina is aangepast als een eerste stap in een grote verbouwing. Politie.nl moet gaandeweg nog beter worden benut als online servicekanaal waar burger en politie elkaar gemakkelijker vinden voor dienstverlening en opsporing.
19/10 17u15  Kostprijs Android toestellen stijgt tot 40 dollar met licentiesysteem GoogleHet gebruik van Android apps op mobiele apparaten wordt door het nieuwe licentiesysteem van Google fors duurder. Het hangt van de pixeldichtheid af, maar voor de meeste toestellen moet 40 dollar per apparaat worden betaald. Die kosten zullen vermoedelijk worden doorberekend aan eindgebruikers.
19/10 15u15  Minder risicokapitaal naar Europese startupsIn het derde kwartaal is minder risicokapitaal verschaft aan Europese startups vergeleken met vorig jaar. In Silicon Valley en China is juist meer uitgegeven. Dat blijkt uit het een dezer dagen verschenen Europe Venture Capital rapport.
19/10 14u45  ‘Blockchain onmisbaar voor toeleveringsketens’Blockchain wordt onmisbaar voor toeleveringsketens wereldwijd. Dit voorspelt het nieuwste rapport van het Capgemini Research Institute. Door investeringen en partnerships zal de zogenoemde distributed ledger technologie (DLT) onder meer maakindustrie, consumentenproducten en retailsector domineren.
19/10 13u00  Belgische SweepBright haalt 2,3 miljoen euro opDe Antwerpse scale-up SweepBright haalt met een nieuwe kapitaalronde 2,3 miljoen euro op. De nieuwe investeerders zijn onder meer Cennini Holding (het investeringsfonds van de familie Claeys), QuaeroQ (het investeringsfonds van Matexi Group) en een aantal privé-investeerders rond vermogensbeheerder Quaestor.
19/10 12u15  Essential zet personeel op straatEssential, de onderneming van Android-bedenker Andy Rubin, zet dertig procent van zijn personeel op straat. Kennelijk is het Rubin niet gelukt om tijdig een koper te vinden voor het noodlijdende bedrijf, zoals de bedoeling was.
19/10 12u00  Podcast-opname WimLex Show op Emerce UpdateIn Duitsland verzorgt hij al tien jaar het bekende e-commerceblog Kassenzone.de. Bij de komende Emerce Update verzorgt Alexander Graf met Willem Blom de opname van hun gezamenlijke podcast WimLex Show.
19/10 11u15  YouTube met boekingsoptie concertticketsYouTube sluit een samenwerking met Eventbrite. Daardoor kunnen muziekfans met een enkele klik vanuit de muziekvideo een ticket kopen voor het concert van de getoonde artiest.
19/10 10u15  Gillette met 3D-printen voor scheerhoudersGillette is in de VS een eerste proef begonnen met het 3D-printen van scheerhouders. Daarvoor gebruikt het technologie van een start-up die afkomstig is uit MIT.
19/10 09u45  Postmates breidt bezorggebied uitMaaltijdbezorger Postmates breidt zijn bezorggebied uit naar 134 nieuwe Amerikaanse steden. Het totaal komt daarmee op 550. Nieuw zijn onder meer Lubbock (Texas), Athens (Georgia) en Albany (New York).
19/10 09u15  Paazl opent kantoor in DüsseldorfTechnologiebedrijf Paazl uit Amsterdam opent een kantoor in Düsseldorf om zijn Duitse e-commerceklanten beter lokaal te kunnen bedienen. Daarnaast is het een uitvalsbasis voor de groeiplannen voor de oostelijke miljardenmarkt.
19/10 08u30  ‘Kleine bedrijven minder vaak slachtoffer cyberaanval’Het zijn vooral grotere bedrijven die in Nederland te maken hebben met cyberaanvallen. Van de bedrijven met twee tot tien werkzame personen werd slechts 9 procent in 2016 geconfronteerd met een aanval die van buitenaf werd veroorzaakt. Dit meldt het CBS vandaag op basis van de Cybersecuritymonitor 2018.
19/10 08u30  Bewegingen pallets op water, spoor en asfalt te volgenT-Systems, het Instituut Fraunhofer for Material flow and Logistics (IML) en de European Pallet Association (EPAL) introduceren ‘intelligente pallets’ tijdens […]
19/10 08u00  Kindle Paperwhite nu ook waterdichtAmazon heeft een nieuwe e-reader Kindle Paperwhite aangekondigd. Die heeft als belangrijkste kenmerk dat hij waterdicht is en dus bij wijze van spreken in bad kan worden gebruikt.
19/10 07u00  9,1 miljoen nieuwe gebruikers voor PayPalPayPal verwelkomde in het derde kwartaal 9,1 miljoen nieuwe gebruikers, terwijl het betaalvolume met 25 procent toenam naar 143 miljard dollar. Ook de omzet was beter dan verwacht.
19/10 06u45  Zooplus: ’95 procent terugkerende klanten’Veel webwinkels zullen er jaloers op zijn: online dierenwinkel Zooplus kan in zijn kwartaalverslag koketteren met een retentieratio van 95 procent en dubbelcijferige groei.
19/10 06u30  Improve Digital gaat op in AzerionTechnologiebedrijf Improve Digital gaat op in de nieuwe bedrijvengroep Azerion, waarvan het met Orange Games een van de oprichters is.
18/10 19u00  Apple kondigt 30 oktober nieuwe hardware aanApple organiseert 30 oktober een evenement met nieuwe hardware, op een bijzondere locatie: het Howard Gilman Opera House in New York City. Het motto: There's more in the making.
18/10 17u15  Jonas de Groot directeur De Jong Intra VakantiesTouroperator De Jong Intra stelt Jonas de Groot aan als algemeen directeur. Commercieel directeur Coby van Dongen blijft het gezicht van de reisorganisatie.
18/10 15u30  AD begint proefuitzendingen ochtendshowHet AD is vanochtend begonnen met het testen van een online ochtendprogramma. De naam van het format veronderstelt draagbaarheid: De 'Ochtendshow To Go'.
18/10 15u00  Ook Drenthe wil deelautoDe provincie Drenthe onderzoekt de mogelijkheden om deelauto’s bij een aantal zogenoemde hubs te plaatsen. Die auto's zijn dan met behulp van een app te reserveren. De meeste deelauto’s staan in de steden, maar ook voor het landelijk gebied kan het een oplossing zijn om de bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid op peil te houden.
18/10 14u00  Penetratie 4G-smartphones stijgt naar 88 procentAfgelopen jaar is de penetratie van telefoons en smartphones met 4G-ondersteuning in Nederland met vijf procentpunten gegroeid naar 88 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in het Telecompaper Consumer Insights panel.
18/10 14u00  Booking.com: acht reistrends voor 2019Reizigers vinden dat innovatieve technologieën met name moeten worden gebruikt om praktische oplossingen voor op reis te ontwikkelen. Verder kan ruimtetoerisme op veel belangstelling rekenen en is duurzaamheid een belangrijk thema in 2019. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Booking.com.
18/10 13u15  Helpling: ‘FNV wil ons in traditionele werkgever-werknemer arbeidsvorm persen’FNV kijkt niet naar de toegevoegde waarde van Helpling, maar lijkt slechts geïnteresseerd Helpling in de traditionele werkgever-werknemer arbeidsvorm te persen. Zo reageert de Nederlandse tak van het Duitse bedrijf op het nieuws dat de vakbond een rechtszaak gaat aanspannen tegen het platform voor huishoudelijke hulp. 'De oplossing van het geschil ligt volgens ons in het creëren van nieuwe kaders voor de platformeconomie en niet in het afremmen van innovatie.'
18/10 13u15  Mister Spex: toch nog niet naar de beursOnline brillenwinkel Mister Spex gaat toch nog niet naar de beurs. Het bedrijf moet eerst nog verder groeien, zegt topman Dirk Graber.
18/10 12u30  Lyft selecteert JP Morgan Chase voor beursgangUber rivaal Lyft heeft JP Morgan Chase geselecteerd als de bank die de beursgang van het bedrijf moet gaan begeleiden, samen met de Credit Suisse Group en Jefferies Group.
18/10 12u15  HelloFresh versnelt in Canada met overnameHellofresh koopt zijn Canadese concurrent Chefs Plate en claimt nu marktleider te zijn in die markt. Daarnaast splitst het de B2B-activiteiten van de 'intelligente koelkast' af in een apart bedrijf.
18/10 11u00  Franchisenemers sluiten vrede met HEMA na overname door BoekhoornRamphastos Investments van entrepreneur Marcel Boekhoorn, die rijk werd door de verkoop van Telfort, koopt retailer HEMA. Ook worden de schulden van de huidige eigenaar Lion Capital overgenomen. Met de franchisenemers zijn nieuwe afspraken gemaakt over e-commerce.
18/10 11u00  Valtech blaast beursgang afHet Europese internetbureau Valtech blaast de beursgang, die voor vandaag gepland stond, op het laatste moment af. De reden is dat Amerikaanse aandelenmarkt momenteel te veel fluctuaties laat zien.
18/10 10u00  Game- en goksector gaan praten over vermenging tussen gaming en gamblingDe game- en goksector en andere betrokkenen, zoals zorginstellingen en verslavingsdeskundigen, gaan de komende tijd verder praten over de risico's als gevolg van de vermenging tussen gaming en gambling. Dat is eerder deze week besloten tijdens een bijeenkomst over dit onderwerp.
18/10 09u00  Helpling haalt nieuwe investeerder binnen en breidt uit naar ZwitserlandHelpling, de online marktplaats voor het vinden van een huishoudelijke hulp, is in Zwitserland gestart dankzij een investering van Tamedia AG, het grootste mediabedrijf van dat land.
18/10 08u30  e-Health: Toekomst van voice in de zorgDat Google Home en Amazon Alexa in huishoudens de media van de toekomst zijn, lijkt duidelijk. Maar welke rol spelen ze in de zorg? Dat is een van de thema's van de komende e-Health Convention.
18/10 08u30  Keurmerk belangrijk voor 40 procent van webshoppersMeer dan vier op de tien online kopers kopen alleen bij webwinkels die een online keurmerk voeren. Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder ruim duizend respondenten, dat in opdracht van Thuiswinkel.org is uitgevoerd.
18/10 06u30  IAB: Nederland koploper in het adopteren van nieuwe zoektechnologieënEr is een grote budgetverschuiving van desktop naar mobiele zoekadvertenties zichtbaar. Daarnaast zal steeds vaker gebruik worden gemaakt van machine learning en voice search. Dat zijn enkele van de conclusies van de vierde Search Advertising Study van brancheorganisaties IAB Nederland en DDMA die vandaag is verschenen.
18/10 06u00  Institutionele beleggers willen af van dubbelrol ZuckerbergVier grote institutionele beleggers uit Illinois, Rhode Island en Pennsylvania willen dat er een einde komt aan de dubbelrol die Mark Zuckerberg bij Facebook vervult. Hij is momenteel zowel CEO als bestuursvoorzitter. De beleggers denken dat veel van de recente schandalen, zoals die rond Cambridge Analytica, hadden kunnen voorkomen als er een andere voorzitter had gezeten.
17/10 15u00  FNV begint rechtszaak tegen schoonmaakplatform HelplingFNV begint een rechtszaak tegen schoonmaakplatform Helpling. De bond zegt dat het van oorsprong Duitse prikbord voor zelfstandige schoonmakers zich aan het arbeidsrecht moet houden en aan de schoonmaak CAO.
17/10 14u30  Met één account inloggen bij Albert Heijn en bol.comKlanten kunnen vanaf nu met eenzelfde account bij zowel Albert Heijn als bol.com inloggen. Die bundeling maakt het consumenten gemakkelijker online te shoppen, zegt moeder Ahold.
17/10 14u30  Twilio neemt emailbedrijf overTwilio, een Amerikaans bedrijf dat API’s ontwikkelt voor VoiP en chat, heeft emailbedrijf SendGrid overgenomen voor 2 miljard dollar in aandelen.
17/10 14u30  KLM lanceert nog een AR-toepassingKLM heeft een AR-toepassing gemaakt voor gebruik op Facebook om naar eigen zeggen het wachten op de luchthaven te veraangenamen. Tune into your Travel moet de gebruiker in de reisstemming brengen.
17/10 14u30  Goede resultaten voor online kledingverkoper Asoshttps://otp.tools.investis.com/clients/uk/asos1/rns/regulatory-story.aspx?newsid=1200205&cid=497
17/10 14u00  Apples App Store blijft grootste omzetmakerDe afstand tussen Apples App Store en Google Play wordt steeds groter als het om opbrengsten gaat. De App Store bracht voor ontwikkelaars in het afgelopen kwartaal 93 procent meer op dan Google Play, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sensor Tower.
17/10 13u45  eSIM leverancier Truphone haalt 23 miljoen dollar opTruphone, de Britse partner van Apple op het gebied van eSIM, heeft 23,7 miljoen dollar opgehaald voor verdere expansie.
17/10 13u15  Burst vernieuwt LARGO digitaalHet premium label LARGO van de Roompot Groep heeft een vernieuwingsslag achter de rug. De online positionering is aangescherpt.
17/10 12u15  Gentse CoScale naar New RelicHet Belgische technologiebedrijf CoScale wordt overgenomen door zijn Amerikaanse concurrent New Relic. New Relic maakt software waarmee de data van apps kunnen worden geanalyseerd.
17/10 11u45  Cryptoming op zijn retourCryptomining, waarbij de processorcapaciteit van nietsvermoedende gebruikers wordt gekaapt voor het genereren van cryptomunten, is op de terugtocht. Dat zegt online beveiliger Malwarebytes.
17/10 11u00  ‘Uber chauffeurs onder de armoegrens’Amerikaanse chauffeurs van Uber verdienen iets meer dan 14 dollar per uur, zo blijkt uit een nieuwe studie van Ridester, maar daar moeten de kosten voor verzekering, benzine en de auto nog vanaf. Netto komt het bedrag neer op 9,73 dollar per uur.
17/10 10u15  Rijksmuseum, Beerwulf en TrendsActive op Emerce EngageRijksmuseum, Beerwulf en TrendsActive zijn enkele van de bedrijven die zich presenteren op Emerce Engage, op 6 december in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
17/10 10u15  Google gaat Android backups versleuteld bewarenGoogle gaat back-ups van Android-gebruikers voortaan versleuteld bewaren. Vooralsnog vanaf toestellen met de nieuwste versie Android 9 Pie.
17/10 09u45  Nieuwe directeur voor banenplatform HoneypotBanenplatform Honeypot wordt voortaan geleid door Laura Schukkink. Ze volgt Jelle Groot op, die Honeypot twee jaar geleden in Nederland lanceerde. Groot stapt over naar het hoofdkantoor in Berlijn.
17/10 09u00  Pinterest ruilt Buyable Pins voor Product PinsPinterest neemt afscheid van zijn Buyable Pins, waarmee bezoekers van de site rechtstreeks afgebeelde producten bij retailers konden bestellen. Daarvoor in de plaats komen Product Pins. Het belangrijkste verschil is dat de prijzen dynamisch variëren, afhankelijk van wat elders wordt aangeboden, en gebruikers ook informatie krijgen over de beschikbaarheid van de producten.
17/10 08u15  ‘Video en augmented reality domineren 5G-verkeer’Niet het Internet of Things, maar video gaat het toekomstige 5G-verkeer bepalen. Volgens een nieuw rapport 5G Economics of Entertainment Report van Intel en Ovum neemt video straks maar liefst 90 procent van het 5G verkeer voor zijn rekening.
17/10 08u00  Amsterdam Drone Week trekt grote bedrijven aanVliegtuigbouwers Airbus en Boeing, maar ook personenvervoerder Uber, zijn partners geworden van de eerste Amsterdam Drone Week (ADW), die van 26 tot en met 30 november in RAI Amsterdam plaatsvindt. Tijdens ADW gaan volgens de organisatie de nodige dronewereldprimeurs de lucht in. Naast nieuwe Europese regelgeving wordt personenvervoer door de lucht in grote steden, de zogenaamde Urban Air Mobility, het centrale thema.
17/10 06u45  Webwinkels zetten eindsprint 2018 inOver een paar weken begint bij webwinkels in heel Europa het eindejaarsseizoen. Forrester Research verwacht dat shops in november in december voor 62 miljard dollar omzetten, een plus van twaalf procent.
17/10 06u30  3 miljoen euro groeigeld voor logistieke startupQuicargo, een duurzame Nederlandse transport- en logistiek-startup, heeft 3 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. De financieringsronde werd geleid door SLJ Investment Partners van René Dahan.
16/10 22u30  Internationale markten voor Netflix groter dan VSNetflix realiseert het belangrijkste deel van zijn streamingomzet buiten de VS. De internationale markt is met 1,973 miljard dollar de VS al gepasseerd, zo blijkt uit de vanavond gepubliceerde kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal zal het verschil nog groter zijn.
16/10 22u00  Google komt met licentie voor zijn mobiele appsFabrikanten van Android smartphones kunnen niet meer gratis Google apps op hun toestellen zetten. Ze moeten daarvoor betalen. Met deze maatregelen wil Google tegemoet komen aan de eisen van de EU.
16/10 15u30  KLM en de Persgroep belichten onbekende citytripbestemmingenDe campagne Europa Onontdekt waarmee KLM Nederland samen met de Persgroep minder voor de hand liggende citytripbestemmingen promoot, is voor twee jaar verlengd. In totaal komen zestien steden aan bod, waaronder Warschau, Nice en Bilbao. 
16/10 15u15  Curator hoopt op snelle verkoop sensornetwerk AssenCurator Jeroen Reiziger hoopt dat de verkoop van het sensornetwerk in Assen van het failliete Sensor City nog deze maand kan worden afgerond.
16/10 14u30  DuckDuckGo naar 30 miljoen zoeksessiesDe privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo is het afgelopen jaar met 50 procent gegroeid naar 30 miljoen dagelijkse zoeksessies.
16/10 14u00  Licht uit bij Foodora in NederlandMaaltijdbezorger Foodora heeft gisterenavond zijn laatste bestelling afgeleverd aan een klant in Nederland. De stekker gaat eruit. Moederbedrijf Delivery Hero vond geen belangstellende koper.
16/10 13u45  Ontslagen bij Jaunt, focus van VR naar ARTechnologiebedrijf Jaunt ontslaat 'een significant deel' van het personeel en richt zich in de toekomst niet meer op virtual reality maar op augmented reality. Arthur van Hoff, de Nederlander die het bedrijf mede oprichtte, vertrekt ook.
16/10 13u15  PostNL opent pakkettensorteercentrum in VenloPostNL neemt zijn eenentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. In dit pand van 7.700 vierkante meter in Venlo worden elke dag tussen de 80.000 en 120.000 pakketten verwerkt.
16/10 13u15  Buitenreclame-exploitant Mundu neemt opgeLED! overBuitenreclame-exploitant Mundu neemt branchegenoot opgeLED! uit Amsterdam over. Door deze schaalvergroting groeit Mundu naar een landelijk dekkend netwerk van tachtig […]
16/10 12u30  Hamburg krijgt multilabel pakketpuntEen winkelcentrum in Hamburg krijgt de primeur met het eerste multilabel pakketpunt. Consumenten kunnen er terecht voor pakketjes van Hermes, DPD, GLS, UPS en wellicht ook marktleider DHL nog.
16/10 12u15  Websuper Picnic vanaf volgende maand in DordrechtPicnic breidt verder uit in de provincie Zuid-Holland en gaat vanaf half november ook in Dordrecht bezorgen. Eerder waren onder meer Rotterdam, Leiden, Den Haag en Delft al aan de beurt.
16/10 12u00  Magento krijgt eigen PSPMagento werkt aan de introductie van een eigen payment service provider. Webwinkeliers krijgen bij het softwarepakket niet enkel een shop maar vanaf volgend jaar ook de kassa.
16/10 11u00  Veel Nederlandse sites onbereikbaar door verouderde certificatenZeker 3000 Nederlandse websites zijn vanaf vandaag minder goed toegankelijk via Google Chrome vanwege verouderde beveiligingscertificaten. Het scherm kleurt felrood bij bedrijven als Ekoplaza, LOI en supermarktketen Emté. Ook de sites van Buma Stemra en de gemeentes Zutphen en Heemskerk blijven vooralsnog 'hangen', constateert de NOS.
16/10 10u15  ‘Premieverhogingen woonhuisverzekeringen door big data’De Consumentenbond zegt dat premieverhogingen van woonhuisverzekeringen voornamelijk zijn toe te schrijven aan de samenwerking die verzekeraars aangaan met het big data-bureau Infofolio.
16/10 09u15  Negatieve cijfers voor moeder wehkampRFS Holland Holding, het moederbedrijf van wehkamp, heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een verlies van 60,3 miljoen euro als gevolg van de waardevermindering van de goodwill van 49,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening, waaruit Retailnews citeert.
16/10 09u00  NPO integreert Spotify in zijn radio appsDe NPO integreert Spotify in zijn nieuwe radio-apps die vandaag verschijnen. Zo krijgen gebruikers de mogelijkheid om nummers die ze horen op de radiozenders op te slaan in hun eigen Spotify-afspeellijst. De functie is voor Android meteen beschikbaar, iOS krijgt de optie over ongeveer een week.
16/10 08u45  Nieuwe eventreeks: Emerce UpdatesEmerce begint met een nieuw type event in zijn portfolio: Emerce Updates. Dat zijn kleinschalige thematische congressen rondom één thema dat aan de actualiteit hangt.
16/10 07u45  TomTom verbetert resultaat ondanks moeilijke consumentenmarktDe consumentenmarkt van TomTom blijft terrein verliezen. De omzet ging van 96,6 miljoen euro vorig jaar naar 83 miljoen euro in het derde kwartaal. Dat werd echter in ruime mate gecompenseerd door automotive & enterprise, dat steeg van 81 miljoen naar 93 miljoen euro. Ook telematics steeg licht naar een omzet van 43 miljoen.
16/10 07u45  Prepaid-energiebedrijf EnergieFlex raakt vergunning kwijtNederlands eerste aanbieder van prepaid-energie EnergieFlex is zijn vergunning kwijtgeraakt. De rechter heeft surseance van betaling verleend en toezichthouder ACM stelt vast dat zij niet meer aan de verplichtingen uit de leveringsvergunning kan voldoen. Voetbalclub NEC is daarmee ook zijn shirtsponsor kwijt.
16/10 07u15  Een schattige, nutteloze Palm PhonePalm was in de jaren negentig het topmerk op het gebied van personal assistants, toen er nog niet zoiets een smartphone bestond. Daarna verloor Palm al snel terrein en kwam het in handen van verschillende fabrikanten terecht die er ook geen raad meer mee wisten. Inmiddels is Palm terug met de Palm Phone.
16/10 06u45  Eerste Nederlandse hub e-sports gelanceerdHet nieuwe platform Esports Club wil de onafhankelijk koepel worden met alle voor Nederland relevante informatie over e-sports.
16/10 05u45  Medeoprichter van Microsoft Paul Allen overledenMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is aan een agressieve vorm van kanker overleden. De Amerikaan was al eerder voor die ziekte behandeld. Hij is 65 jaar geworden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x YouTube maakt zich zorgen over Europese Artikel 1323/10 09u00 - Emerce: Voor het eerst heeft YouTube CEO Susan Wojcickig zich uitgesproken over de herziening van het online auteursrecht. Zij staat vooral stil bij het omstreden Artikel 13, dat online platforms verplicht om strenger op te treden tegen het gebruik van ongeautoriseerd materiaal op hun platforms. Onder het huidige recht hoeven platforms alleen het materiaal te verwijderen als daarover door rechthebbenden wordt geklaagd.
9x Google experimenteert met peer-to-peer verspreiding Android apps23/10 10u30 - Emerce: Google experimenteert met een nieuwe methode om Android applicaties buiten de Play Store te verspreiden. Daarbij worden apps toch in Googles applicatiebibliotheek opgenomen.
8x Duitse fietsenhandel sprint voor Nederlands Younit23/10 06u45 - Emerce: De online winkelzuil Younit ging in de afgelopen maanden vijfhonderd keer over de toonbank richting Duitse fietsenwinkels. Ontwikkelaar Snakeware kijkt op andere markten.
8x Zeker 30 fintechbedrijven zijn unicorns23/10 06u45 - Emerce: Zeker 30 fintech startups zijn zogenoemde unicorns. Zij hebben op papier een waarde van ruim 1 miljard dollar, zo blijkt uit de nieuwe Fintech 250 van CB Insights.
8x Procter & Gamble wil klantgegevens retailers23/10 08u00 - Emerce: Maker van huishoud- en verzorgingsmiddelen Procter & Gamble vraagt retailers om klantgegevens te delen. Daarmee wil P&G betere, gerichtere online reclamecampagnes kunnen voeren.
8x Leverancier van prepaidenergie nu dan failliet23/10 14u45 - Emerce: Nederlands eerste aanbieder van prepaid-energie EnergieFlex is niet alleen zijn vergunning kwijtgeraakt, maar gisteren ook failliet verklaard na een korte surseance. Het bedrijf hanteerde handelsnamen als Energieflex, Energyflex, N.E.C. Energie en NAC Energie.
7x Blockchain pilot rond containerlogistiek23/10 10u00 - Emerce: ABN AMRO, het Havenbedrijf Rotterdam en Samsung SDS, de logistieke en IT-tak van Samsung, hebben de handen ineen geslagen om op basis van blockchaintechnologie een proef in de logistieke sector op te zetten. Het streven is een volledig papierloze integratie van administratieve en financiële stromen binnen internationale distributieketens.
7x 150 miljoen groeigeld voor GoEuro23/10 13u15 - Emerce: De Europese zoek- en boekmachine voor reistickets GoEuro heeft 150 miljoen dollar nieuw groeigeld opgehaald om zijn activiteiten buiten de thuismarkt uit te breiden.
7x Forse investering in GoEuro23/10 16u00 - Emerce: GoEuro, het boekingsplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft 150 miljoen dollar opgehaald, waarmee het kapitaal is verdubbeld. De nieuwe investering wordt gebruikt om sneller te innoveren en naar nieuwe markten uit te breiden.
6x Schade door phishing bij internetbankieren stijgt weer23/10 08u00 - Emerce: De schade als gevolg van phishing naar toegangscodes voor internetbankieren is met 126 procent toegenomen. Er worden steeds meer phishing mails verzonden en de kwaliteit van die valse e-mails wordt steeds beter, constateert de Vereniging van Banken.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven