vrijdag 20 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Emerce

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Emerce

Verbergen Tonen
20/04 10u15  Sovendus open voor Belgisch e-commerce Sovendus gaat vanaf volgende week ook de Belgische markt bedienen met zijn reclamediensten voor webwinkels.
20/04 10u00  Microsoft haalt OneNote uit Office Aantekenprogramma OneNote verdwijnt uit de volgende versie van Office. Het programma was sinds 2015 al gratis verkrijgbaar. Windows-gebruikers moeten het programma voortaan uit de Windows Store halen.
20/04 10u00  Accorhotels wil China veroveren met behulp van Ctrip Accorhotels en Ctrip hebben een intentie-overeenkomst gesloten voor samenwerking op de Chinese markt. De meer dan 300 miljoen geregistreerde gebruikers van Ctrip krijgen toegang tot gepersonaliseerde aanbiedingen van alle merken die onder de hotelgroep vallen.
20/04 08u30  Meubelverkoper LiL.nl vraagt faillissement aan Woonwebwinkels Lil.nl en Designwonen.com hebben het faillissement aangevraagd. De aanleiding is een uitzending van Radar op 9 april, waardoor klanten massaal hun bestellingen annuleerden.
20/04 08u15  ACM doet invallen bij bedrijven achter datingsites De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze week invallen gedaan bij bedrijven achter datingsites. Het vermoeden bestaat dat deze bedrijven consumenten voor de gek houden met nepprofielen.
20/04 08u15  Kwart van organisaties meldt datadiefstal bij cloud Een kwart van de organisaties die gebruikmaken van de publieke cloud heeft te maken gehad met datadiefstal. Dat staat in het McAfee-rapport Navigating a Cloudy Sky: Practical Guidance and the State of Cloud Security.
20/04 07u15  Nest bewaakt je huis De nieuwe Nest Cam IQ Outdoor, die vorig jaar al werd aangekondigd, is nu ook in Nederland en België verkrijgbaar. Erg mooi oogt hij niet, maar de camera biedt wel enkele bijzondere functies, waaronder persoonsmeldingen en activiteitsmeldingen. En dat voor nog geen 379 euro.
20/04 06u45  Digital Agency Group zoekt versnelde groei met overnames Bureaunetwerk Digital Agency Group voert oriënterende gesprekken met andere bureaus over investering en overname. 'Als onderdeel van een groep ben je sterker. Een toenemende groep ondernemers heeft daar behoefte aan', aldus mede-oprichter Erik van Laar.
20/04 06u30  Coca-Cola begint handel in Uber en Lyft Coca-Cola gaat frisdrank verkopen via vervoersdiensten als Uber en Lyft in de Verenigde Staten. Daartoe houdt het verkennende testen met start-up Cargo, dat via kleine autoautomaten samples laat weggeven en spullen verkoopt.
19/04 15u15  Digitale bank N26 nog dit jaar naar Engeland en VS De Berlijnse digitale bank N26 begint nog dit jaar in Engeland en de VS. Dat heeft Valentin Stalf in een interview aangekondigd.
19/04 13u45  RTL Nederland presenteert nieuwe strategie, met ontslagen RTL Nederland investeert komende jaren tientallen miljoenen in nieuwe technische en organisatorische fundamenten. Daarin staan data-analyse, technologie en creatie voorop.
19/04 13u00  Persoonlijke programmatic tv-reclame bij XITE Muziekzender XITE biedt adverteerders de mogelijkheid om online advertentiecampagnes op televisie in te kopen. Het sluit, via de Horizon-box van Ziggo, aan op het programmatic netwerk van bemiddelaar SpotX.
19/04 12u00  Rocket Internet verkoopt aandelen HelloFresh De Duitse bedrijvenbouwer Rocket Internet verzilvert zijn investeringen in HelloFresh en verkoopt ongeveer een vijfde van zijn belang. Dat levert 150 miljoen euro op.
19/04 12u00  All4running opent nieuwe Shoe Advisor in Den Haag Webshop All4running heeft een nieuw servicepunt ingericht in Den Haag. Vanuit het centrum, in winkelstraat Korte Poten 55, laat All4running een nieuwe groep lopers kennismaken met de toekomst van het hardlopen.
19/04 11u00  Eventbrite doet Spaanse overname Eventbrite neemt voor een onbekend bedrag het Spaanse ticketingbedrijf Ticketea over.
Laatste update: vandaag om 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 10u30  Opera stopt VPN dienstBrowsermaker Opera stopt alweer met zijn gratis VPN dienst voor iOS en Android. Op 30 april zal de desbetreffende app niet meer verkrijgbaar zijn.
19/04 10u15  NU.nl blaast discussieplatform NUjij nieuw leven inNU.nl haalt het discussieplatform NUjij terug, zij het in een nieuwe vorm.
19/04 10u00  Picnic opent zijn grootste distributiecentrum in EindhovenOnline websuper Picnic neemt in Eindhoven een nieuw distributiecentrum in gebruik om zo onder meer de uitrol naar Noord-Brabant mogelijk te maken. Het wordt het grootste distributiecentrum voor Picnic tot nu toe. Het dc is bijna net zo groot als de drie huidige distributiecentra bij elkaar.
19/04 09u15  Amazon Prime heeft 100 miljoen abonneesAmazon Prime heeft wereldwijd ruim 100 miljoen leden, zo heeft Amazon gisteren zelf bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat Amazon zelf dit soort gegevens naar buiten brengt.
19/04 08u15  ‘Slechts 0,4 procent van de Nederlandse startups internationaal succesvol’Het lukt Nederlandse startups slechts in 0,4 procent van de gevallen om zich succesvol in het buitenland te vestigen. Dat stelt het onderzoeksrapport Internationaal groeien voor startups, dat vandaag in Arnhem door de organisatie DutchBasecamp wordt overhandigd aan startup envoy prins Constantijn van Oranje.
19/04 07u45  Meer samenwerking tussen startups in de grensregio GelderlandProvincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen willen de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenen gedeputeerde Michiel Scheffer en staatssecretaris Christoph Dammerman vandaag een intentieverklaring op de StartupDelta Summit in Arnhem.
19/04 07u00  Meldplicht voor overnames in Nederlandse telecomsectorPartijen die Nederlandse telecomvoorzieningen willen overnemen, moeten dit vooraf melden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit staat in het Wetsvoorstel Ongewenste zeggenschap telecommunicatie dat staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vandaag heeft gestuurd naar de Raad van State.
19/04 06u30  Mona Keijzer opent StartupDelta Summit in ArnhemStaatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat geeft vandaag het startsein voor de StartupDelta Summit, volgens de organisatie het 'grootste innovatie evenement in Nederland'.
19/04 06u15  Nieuwe manieren om te betalen blijven fraudevrijRelatief nieuwe manieren om te betalen en bankieren zijn het afgelopen jaar fraudevrij gebleven, ondanks het sterk toegenomen gebruik van die betaalmiddelen. Dat blijkt uit cijfers van de Betaalvereniging en de Nederlandse Vereniging van Banken. In 2017 zijn geen gevallen van contactloos zakkenrollen met contactloze betaalpassen gemeld, net als in de voorgaande jaren. Evenmin is […]
18/04 16u15  Omzet Persgroep blijft stabiel op 1,45 miljard euroDe Persgroep heeft het jaar 2017 financieel goed afgesloten, zo meldt het uitgeefbedrijf. De bedrijfsopbrengsten van de mediaonderneming, actief in Nederland, België en Denemarken, bleven stabiel op ruim 1,45 miljard euro.
18/04 16u15  Omzet Adyen boven 1 miljard euroDe Nederlandse betaalverwerker Adyen heeft vorig jaar een omzet van iets meer dan 1 miljard euro gegenereerd, 350 miljoen meer dan in 2016. Ook het aantal betalingen via het platform is fors gestegen, met 63 procent, naar 108 miljard.
18/04 15u00  Cambridge Analytica overwoog ICOCambridge Analytica, het omstreden Britse bedrijf dat persoonsgegevens van Facebook misbruikt heeft voor politieke beïnvloeding, had vorig jaar nog het plan om geld op te halen via een Initial Coin Offering.
18/04 14u00  CM.com koopt ticketingspecialist EventsITCommunicatie- en betaalplatform CM.com neemt EventsIT, specialist in ICT en ticketing voor sportevenementen, uit Rotterdam over.
18/04 13u45  Meer huishoudens combineren vaste met mobiele dienstenSteeds meer huishoudens in Nederland combineren vaste met mobiele diensten bij dezelfde aanbieder. Dat blijkt uit het multiplay-rapport van marktonderzoeksbureau Telecompaper.
18/04 13u30  Commissariaat voor de Media keurt samenwerking NU.nl en AT5 alsnog goedHet Commissariaat voor de Media hecht alsnog zijn goedkeuring aan de nu al twee jaar durende samenwerking tussen NU.nl en AT5. Het Amsterdamse nieuws van AT5 verschijnt in de hoofdstad automatisch op de voorpagina van NU.nl.
18/04 12u15  Rivierenland claimt Europese glasvezelprimeurDe regio Rivierenland in Gelderland mag circa 12.000 huishoudens in het buitengebied snel internet gaan bieden. Als eerste regio in Nederland heeft men toestemming gekregen van de Europese Commissie om zelf een breedbandnetwerk aan te leggen.
18/04 12u15  SCOUPY lanceert via app schap- en storechecksMet Barilla, Pedigree en Lipton als eerste opdrachtgevers, heeft het Nederlandse bedrijf Scoupy een nieuwe propositie gelanceerd, waarbij winkelschappen met behulp van de app gecheckt kunnen worden op de aanwezigheid, de correcte prijs en de presentatie van producten.
18/04 11u45  Twinkle100 breidt uitIn de komende editie van de Twinkle100, de jaarlijkse lijst van de grootste online retailers, worden geen 200 maar 250 online retailers gerangschikt. Zo ontstaat een nog beter beeld van waar de Nederlandse online productbestedingen terecht komen, schrijft hoofdredacteur Arjan van Oosterhout.
18/04 11u15  NU.nl test personalisatieNU.nl gaat de voorpagina van zijn nieuwsrubriek personaliseren op basis van gedrag van bezoekers. Bright meldt dat een kleine groep lezers sinds kort een nieuwe voorpagina ziet: niet langer hebben de rubrieken een vaste volgorde. In plaats daarvan wordt de volgorde bepaald door het eigen klikgedrag.
18/04 11u00  Winkelapp Amazon nu ook voor internationale marktenAmazon heeft een nieuwe versie van zijn winkelapp uitgebracht waarin ook ondersteuning voor internationale markten wordt geboden. Daarnaast is de app beschikbaar in het Braziliaans, Duits en Chinees.
18/04 10u15  Acquisitie het grootste probleem van webwinkeliersHet vinden van nieuwe klanten en het behouden van terugkerende klanten behoort tot de grootste hoofdbrekens van webwinkeliers in Nederland, aldus een onderzoek door Sendcloud onder 1.172 ondernemers.
18/04 09u15  Betaalapp Seqr krijgt tweede leven als GlaseDe mobiele betaalapp Seqr, die in december werd overgenomen door Glase FinTech, gaat voortaan als Glase door het leven. Het product zelf blijft grotendeels ongewijzigd. Momenteel vindt er een volledige uitrol plaats van het nieuwe merk in Europa.
18/04 08u15  ‘iPhone X vertegenwoordigt bijna kwart van de totale smartphone omzet’Ondanks aanhoudende geruchten over tegenvallende verkopen van Apples vlaggenschip iPhone X levert het toestel Apple wel heel veel geld op. Volgens Counterpoint vertegenwoordigt iPhone X 21 procent van de totale smartphone omzet en 35 procent van alle in de industrie geboekte winsten.
18/04 08u00  Gegevens uit KvK gebruikt voor Facebook marketingBedrijven gebruiken gegevens van de Kamer van Koophandel om zzp'ers met advertenties te benaderen op Facebook. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.
18/04 07u30  Voor geluidsfanaten: HD VinylDit hadden ze veertig jaar geleden moeten verzinnen: HD Vinyl. De Oostenrijkse startup Rebeat Innovation ontwikkelt namelijk elpees niet op de traditionele manier, maar met lasers. Dat levert een aanzienlijk betere geluidskwaliteit op.
18/04 07u30  ‘Advertentievrij Facebook kost gebruikers tot 14 dollar per maand’Facebook zou 11 tot 14 dollar per maand moeten vragen om zijn netwerk advertentievrij te maken. Dat blijkt uit berekeningen van TechCrunch.
18/04 06u15  Renault shazamt VR-commercial rondom Star WarsAutofabrikant Renault zet Shazam in voor een commercial in virtual reality. Thema: de nieuwe Star Wars-film. Wie bij een bushalte in een van de 25 EU-lidstaten staat, kan de reclame met zijn telefoon activeren.
17/04 18u15  ‘Apple begint eigen Blendle’Het gerucht gaat al langer, en duikt inmiddels weer op: Apple zou een betaalde dienst voor kranten en tijdschriften willen introduceren via de Apple News app.
17/04 16u15   ‘Parkeren op Schiphol ook duur na online reservering’Schiphol hanteert lagere tarieven voor wie online een parkeerplek reserveert, maar is daarmee nog altijd fors duurder dan Brussels Airport en Düsseldorf Airport. Dit blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl.
17/04 16u00  ‘Apple begint eigen Blende’Het gerucht gaat al langer, en duikt inmiddels weer op: Apple zou een betaalde dienst voor kranten en tijdschriften willen introduceren via de Apple News app.
17/04 15u00  Frankrijk ontwikkelt eigen berichtenappFrankrijk gaat zijn eigen beveiligde berichtenapp ontwikkelen om te voorkomen dat overheidsmedewerkers worden afgeluisterd. Geen van de grote berichtendiensten (zoals Messenger, WhatsApp en Telegram) is in Frankrijk gevestigd en de gegevens worden grotendeels op buitenlandse servers bewaard.
17/04 14u45  Google moet verwijzing naar NRC-artikel verwijderenGoogle moet van de rechtbank een verwijzing naar een artikel van NRC Handelsblad verwijderen vanwege de vermelding van 'evident strafrechtelijke persoonsgegevens'. Dat blijkt uit een dezer dagen gepubliceerd vonnis.
17/04 14u30  Eurail kiest voor Elastique en Greenberry voor nieuwe appEurail heeft de digitale bureaus Elastique en Greenberry geselecteerd voor de ontwikeling van een nieuwe app. Deze moet internationale reizigers een betere ervaring bieden dan nu het geval is.
17/04 14u15  660 miljoen dollar buitgemaakt in ICO scamHet is mogelijk de grootste ICO oplichterij uit de geschiedenis, een cryptovariant van Palm Invest: de oprichters van het Vietnamese bedrijf Modern Tech hebben 660 miljoen dollar buitgemaakt en zijn met de noorderzon vertrokken. Zeker 32.000 investeerders zijn gedupeerd.
17/04 13u45  Telenet lonkt naar Waalse VOODe Belgische kabelaar Telenet zou bereid zijn 1,3 miljard euro te betalen om het Waalse telecombedrijf VOO over te nemen. VOO zelf piekert echter niet over verkoop.
17/04 13u00  Topman Medialaan stapt opTopman Peter Bossaert stapt op bij het Belgische mediabedrijf Medialaan wegens een geschil over de te varen koers.
17/04 13u00  Pets Place zet assortiment op bol.comOnline dierenwinkel Pets Place zet zijn volledige assortiment op bol.com en breidt daarmee automatisch uit naar België. Het bedrijf voelt de hete adem van de pure play online concurrentie in de nek.
17/04 12u00  Idee voor duurzame bezorging van online boodschappen wint KPMG-prijsTatjana Mirosnicenko, studente aan de Rotterdam School of Management (RSM), heeft de jaarlijkse duurzaamheidsprijs van KPMG gewonnen. Zij krijgt de prijs voor de bijdrage die zij met haar onderzoek levert aan de manier waarop online gekochte, boodschappen op een duurzame manier bij de consument bezorgd kunnen worden.
17/04 11u45  ABN investeert in intelligente kluizenABN AMRO Participaties heeft een substantieel belang verworven in Merlin Technology.
17/04 11u15  Forse groei abonnees VideolandHet klantenbestand van Videoland groeide is in de eerste drie maanden van 2018 fors toegenomen, met 40 procent. Moeder RTL noemt geen aantallen abonnees.
17/04 11u00  Rusland doet chatapp Telegram in de banDe Russische toezichthouder op media en internet Roskomnadzor heeft chatapp Telegram in de ban gedaan. Miljoenen Russen kunnen hun favoriete boodschapper niet meer gebruiken omdat de maker weigert om de overheid een achterdeurtje te geven om af te luisteren.
17/04 10u15  Harco Enting naar Kaspersky BeneluxHarco Enting (47) gaat de Benelux organisatie van Kaspersky Lab aansturen. Hij neemt het stokje over van Martijn van Lom die de Europese marketingorganisatie gaat leiden.
17/04 10u15  Sociaal e-commerceplatform KijkBijMij weer onlineHet platform KijkBijMij, vorig jaar nog onderdeel van het inmiddels failliete Kijkshop, is vandaag weer live gegaan.
17/04 09u30  Sociaal e-commerce platform KijkBijMij weer onlineHet platform KijkBijMij, vorig jaar nog onderdeel van het inmiddels failliete Kijkshop, is vandaag weer live gegaan.
17/04 09u00  ‘Ondernemer Julius Krechting spin in web van nepprofielen’Ondernemer Julius Krechting lijkt de spin in het web van tenminste 2000 datingsites met nepprofielen in Nederland en Denemarken. Dat blijkt uit onderzoek van televisieprogramma De Monitor (KRO-NCRV) in samenwerking met het Deense consumentenprogramma Kontant. Vanavond wordt een uitzending gewijd aan de activiteiten van Krechting. The Monitor dook al eerder in de schimmige wereld van […]
17/04 08u45  Team A to Blockchain winnaar eerste hackathon ProRailDe winnaar van de eerste hackathon van spoorbeheerder ProRail is het team A to Blockchain met een toepassing van blockchain om het goederenvervoer nog veiliger en transparanter te maken. De hackers van dit team zijn student en trainee bij verschillende bedrijven.
17/04 08u00  Robots en order management op Emerce Fulfillment & LogisticsFizyr, DeliveryMatch, Stockon en Penske Logistics zijn enkele van de bedrijven die spreken op Emerce Fulfillment & Logistics, onderdeel van E-Commerce Live! 2018.
17/04 07u45  70 procent van omzet TomTom van zakelijke marktDe omzet van TomTom in het eerste kwartaal is ten opzichte van vorig jaar weer verder teruggelopen, van 213 miljoen naar 192 miljoen euro. Wel was er een bescheiden winst van 6,4 miljoen tegen een verlies van 2,2 miljoen een jaar geleden.
17/04 06u30  SocialBrands start marktplaats voor influencersSocial Brands start een voor iedereen toegankelijke database met informatie over influencers, oftewel invloedrijke vloggers en bloggers. Marketeers, influencers en infuencerbureaus kunnen via het platform met elkaar in contact komen en zonder kosten alle relevante cijfers zoals bereik en engagement direct inzien.
17/04 06u15  Catawiki voor vierde maal verhuisdHet online veilinghuis Catawiki is voor de vierde keer sinds de oprichting tien jaar geleden verhuisd. Sinds gisteren zit het bedrijf in het oude pand van de ABN AMRO-bank bij het station in Assen.
16/04 22u45  Helft omzet Netflix uit buitenlandNetflix genereert zeker de helft van zijn omzet van ruim 3,7 miljard dollar in het buitenland, zo blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal. In de VS kwamen er 1,9 miljoen gebruikers bij, internationaal 5,4 miljoen.
16/04 15u00  Adecco koopt digitaal bijscholingsinstituutAdecco Group koopt het Amerikaanse bedrijf General Assembly voor 335 miljoen euro. Daarmee krijgt het een bedrijf in handen dat cursussen geeft om te leren programmeren, maar ook online marketing en ondernemen.
16/04 14u00  ING en Angel Academy trainen informal investors bij investeren in startupsING Bank en Angel Academy gaan een samenwerking aan om de informatievoorziening aan particuliere investeerders die met eigen vermogen willen investeren in startups te verbeteren.
16/04 14u00  Markt publieke cloud verdubbeltDe markt voor de publieke cloud verdubbelt tussen 2017 en 2021, maar Gartner verwacht dat die groei wel zal afnemen.
16/04 13u00  Marley Spoon groeit naar 53 miljoenDe verkoper van abonnementen op maaltijdboxen Marley Spoon zag de omzet in 2017 ruim verdubbeld tot 53 miljoen euro. Ondanks de sterke verkoopgroei is er nog geen uitzicht op positief nettoresultaat.
16/04 12u15  ‘9 tot 10 miljard dollar voor Ant Financial’Ant Financial, de Alibaba-dochter achter betaaldienst Alipay, haalt naar verluidt binnenkort 9 tot 10 miljard dollar op tegen een waardering van 150 miljard.
16/04 11u15  Trackingbescherming automatisch ingeschakeld bij Firefox voor iOSIn de nieuwe versie van de browser Firefox voor iOS staat trackingbescherming standaard ingeschakeld. De optie was zes maanden geleden al gelanceerd, maar gebruikers moesten hem toen nog zelf inschakelen.
16/04 11u15  Appwinkels breken nieuwe recordsEr zijn nog nooit zoveel apps gedownload als in het afgelopen kwartaal. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van App Annie. Het aantal downloads steeg in het eerste met 10 procent naar 27,5 miljard.
16/04 10u15  Datahuis Jibes koopt DataDogsJibes, leverancier van analyticsproducten, neemt de Amsterdamse branchegenoot DataDogs over. Beide bureaus helpen klanten bij het gebruik van data.
16/04 10u00  Vrouwen laten positievere hotelrecensies achterAls een accommodatie gasten vraagt om een recensie te schrijven, gebeurt dat bijna vier keer zo vaak vergeleken met reizigers die dat verzoek niet hebben gekregen. Bovendien is de kans ook groot dat het een vijfsterrenrecensie wordt, blijkt uit onderzoek van TrustYou.
16/04 09u45  Pc markt eerste kwartaal iets beter dan verwachtDe markt voor desktop pc's en werkstations vertoont ten opzichte van vorig jaar nauwelijks groei, zo blijkt uit de jongste cijfers van IDC. Die overigens een daling van 1,5 procent had voorspeld.
16/04 09u00  Ketensamenwerking kan nog stukken beterVerregaande vormen van ketensamenwerking vormen nog altijd een grote uitdaging. Sinds 2015 zijn interne bedrijfsprocessen beter op elkaar afgestemd, maar stagneert externe ketensamenwerking. Dat blijkt uit de Nationale Supply Chain Monitor 2017.
16/04 08u15  10 miljoen voor investeringen in innovatieve startersHet ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt dit jaar 10 miljoen euro beschikbaar voor private fondsen die geld willen investeren in startups en het innovatieve MKB. Deze zogenoemde business angels kunnen per fonds maximaal 1 miljoen euro lenen van de overheid.
16/04 08u15  Coolblue laat klant bezorgmoment bepalenCoolblue wil dat klanten straks zelf het aflevertijdstip gaan bepalen, mogelijk tot op de minuut nauwkeurig. Dat vertelde eindbaas Pieter Zwart zondag bij WNL. Het bedrijf gaat die plannen volgende maand bekend maken.
16/04 08u00  Vertrouwen in mobiel betalen neemt afHet vertrouwen in de veiligheid van betalingen via een smartphone is in de EU sterk afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van internationaal advocatenkantoor Osborne Clarke in acht Europese landen.
16/04 07u30  Dyson lanceert nieuwste luchtreinigingsventilatorDyson, van de moderne stofzuigers, lanceert zijn nieuwste generatie luchtreinigers. En daar zit weer een hoop technologie in.
16/04 06u45  Nieuwe naam en directie voor ConversionMobDigitaal marketingintelligencebureau ConversionMob verandert zijn naam in Gradient. Joost Jongbloed treedt toe tot het management en krijgt de positie van algemeen directeur.
16/04 06u15  Coolblue gaat op de minuut nauwkeurig bezorgenCoolblue wil dat klanten straks zelf het aflevertijdstip gaan bepalen, mogelijk tot op de minuut nauwkeurig. Dat vertelde eindbaas Pieter Zwart zondag bij WNL. Het bedrijf gaat die plannen volgende maand bekend maken. Door de hoeveelheid bezorgers is het intussen mogelijk om routes slim te plannen. Dat lijkt sterk op wat websuper Picnic doet met […]
15/04 06u15  Martin Sorrell stapt definitief opMartin Sorrell, de topman van reclamereus WPP, heeft naar aanleiding van een onderzoek naar 'ongepast gedrag' besloten op te stappen. Eerder liet hij weten dat de beschuldigingen, die tot op heden niet nader zijn toegelicht, volkomen onterecht waren.
14/04 06u45  Infographic: Facebook InsightsFacebook oprichter Mark Zuckerberg moest zich deze week onder ede verantwoorden voor het Amerikaanse Congres en het Huis van Afgevaardigden, nadat informatie van vermoedelijk maximaal 87 miljoen gebruikers was buitgemaakt door een bedrijf gelieerd aan de presidentscampagne van Donald Trump. Ondanks deze grootste privacycrisis uit de geschiedenis van het bedrijf, zijn marketeers niet van plan om Facebook aan de kant te zetten. Vooral voor kleine bedrijven biedt het platform belangrijke voordelen. Leer meer over Facebook Insights.
14/04 06u15  Dataschandaal Facebook jaagt adverteerders niet wegHet dataschandaal rond Cambridge Analytica heeft geen noemenswaardige invloed gehad op het advertentie-aanbod bij Facebook in het eerste kwartaal van 2018. Dat stelt in elk geval mediaplanner 4C.
13/04 15u15  Consumentenbond: Betaal niet voor TripEnjoyDe Consumentenbond waarschuwt voor TripEnjoy, de zoveelste partij die telefonisch een onduidelijk reisaanbod verkoopt met daarna een agressieve aanmaning, ditmaal van incassobureau Prevent Interland.
13/04 14u15  Tweakers begint wekelijkse podcastEen dag na de eerste uitzending staat hij op nummer één in de ranglijst van iTunes/Technologie: de podcast van Tweakers.net. De techsite begon zijn wekelijkse podcastinitiatief gisteren.
13/04 13u00  Vijftien procent VS-huishoudens heeft smart speakerVijftien procent van de huishoudens in Amerika heeft een apparaat in huis dat als digitale butler fungeert. Amazon Echo is de populairste connected praatpaal.
13/04 12u00  bloomon bezorgt nu ook in FrankrijkBloemenbezorger bloomon trekt verder Europa in. Na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en België wordt ook Frankrijk aan het bezorggebied toegevoegd.
13/04 11u45  Sonos opent Concept Store in BerlijnGeluidsspecialist Sonos heeft in Berlijn een Concept Store geopend aan de Oranienburger Straße 83 in het stadsdeel Mitte. Vorig jaar zijn er al Sonos-winkels gevestigd in New York en Londen.
13/04 11u00  Santander lanceert betaal-app op basis van RippleDe Spaanse bank Santander brengt in Europa en Amerika een app uit voor consumenten voor goedkope, snelle transatlantische betalingen. De app is gebaseerd op blockchaintechnologie van Ripple.
13/04 10u00  Uber gaat ook in autohuur en ov-ticketsUber breidt uit met autodelen en ov-kaartjes. Dat heeft CEO Dhara Khosrowshahi bekendgemaakt. Hij stelt dat Uber een mobiliteitsoplossing moet worden in plaats van alleen een taxiplatform.
13/04 10u00  Walmart in zee met bezorger PostmatesWalmart gaat samenwerken met het Amerikaanse Postmates voor de bezorging van boodschappen in Charlotte, North Carolina. De samenwerking kan later worden uitgebreid.
13/04 09u15  Rob van Gijzel wordt ambassadeur van de Dutch Blockchain CoalitionVoormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel is aangetreden als ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition (DBC). Hij gaat de top van het bedrijfsleven en bestuurlijk Nederland bij elkaar brengen om de introductie van blockchain toepassingen in Nederland te versnellen.
13/04 09u15  Millennials hebben een voorkeur voor Europa als reisbestemmingNederlandse millennials hebben in 2017 zo’n 6,9 miljoen vakanties ondernomen. Dit is bijna een vijfde van alle vakanties die door Nederlanders in datzelfde jaar werden ondernomen (19 procent). Opvallend is dat millennials relatief minder vaak en minder lang op vakantie gaan dan de oudere generaties.
13/04 09u00  Grootschalige actie tegen gokzuilenTijdens een grote actiedag tegen illegaal gokken zijn donderdag vijf personen aangehouden en elf locaties in Den Haag doorzocht. Ook werden in een opslagbox laptops en computers aangetroffen en in beslag genomen.
13/04 08u30  ‘Duitsland is voor Takeaway niet zoals Nederland’De groei van Takeaway.com in Duitsland gaat langzamer dan verwacht. Dat constateert beleggersvereniging VEB nadat het bedrijf deze week de groeicijfers over het eerste kwartaal bekend maakte.
13/04 07u45  Sanoma wordt partner in Buy-media.nlUitgeverij Sanoma sluit zich aan bij het reclameplatform Buy-media.nl, dat nu ongeveer alle grootste algemene mediabedrijven vertegenwoordigt met één kopersloket voor adverteerders.
13/04 07u00  Nu ook IKEA luidsprekersEr waren al IKEA lampen, dus waarom geen luidsprekers? De meubelgigant lanceert binnenkort Eneby, Bluetooth-luidsprekers voorzien van bruingrijze of volledig zwarte bekleding.
13/04 06u45  Online omzet in februari 17,5 procent hogerDe online omzet lag in februari 17,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat schrijft het CBS vanochtend.
13/04 06u15  Utrechtse startup wil mensenmassa’s simulerenInformatica-onderzoeker Roland Geraerts van de Universiteit Utrecht is samen met compagnon Eric de Wilde de start-up uCrowds gestart. Met hun software kunnen organisaties de bewegingen van grote mensenmassa’s simuleren onder verschillende omstandigheden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Meubelverkoper LiL.nl vraagt faillissement aan20/04 08u30 - Emerce: Woonwebwinkels Lil.nl en Designwonen.com hebben het faillissement aangevraagd. De aanleiding is een uitzending van Radar op 9 april, waardoor klanten massaal hun bestellingen annuleerden.
8x Coca-Cola begint handel in Uber en Lyft20/04 06u30 - Emerce: Coca-Cola gaat frisdrank verkopen via vervoersdiensten als Uber en Lyft in de Verenigde Staten. Daartoe houdt het verkennende testen met start-up Cargo, dat via kleine autoautomaten samples laat weggeven en spullen verkoopt.
8x Digital Agency Group zoekt versnelde groei met overnames20/04 06u45 - Emerce: Bureaunetwerk Digital Agency Group voert oriënterende gesprekken met andere bureaus over investering en overname. 'Als onderdeel van een groep ben je sterker. Een toenemende groep ondernemers heeft daar behoefte aan', aldus mede-oprichter Erik van Laar.
8x Nest bewaakt je huis20/04 07u15 - Emerce: De nieuwe Nest Cam IQ Outdoor, die vorig jaar al werd aangekondigd, is nu ook in Nederland en België verkrijgbaar. Erg mooi oogt hij niet, maar de camera biedt wel enkele bijzondere functies, waaronder persoonsmeldingen en activiteitsmeldingen. En dat voor nog geen 379 euro.
8x Kwart van organisaties meldt datadiefstal bij cloud20/04 08u15 - Emerce: Een kwart van de organisaties die gebruikmaken van de publieke cloud heeft te maken gehad met datadiefstal. Dat staat in het McAfee-rapport Navigating a Cloudy Sky: Practical Guidance and the State of Cloud Security.
8x ACM doet invallen bij bedrijven achter datingsites20/04 08u15 - Emerce: De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze week invallen gedaan bij bedrijven achter datingsites. Het vermoeden bestaat dat deze bedrijven consumenten voor de gek houden met nepprofielen.
7x Sovendus open voor Belgisch e-commerce20/04 10u15 - Emerce: Sovendus gaat vanaf volgende week ook de Belgische markt bedienen met zijn reclamediensten voor webwinkels.
5x Accorhotels wil China veroveren met behulp van Ctrip20/04 10u00 - Emerce: Accorhotels en Ctrip hebben een intentie-overeenkomst gesloten voor samenwerking op de Chinese markt. De meer dan 300 miljoen geregistreerde gebruikers van Ctrip krijgen toegang tot gepersonaliseerde aanbiedingen van alle merken die onder de hotelgroep vallen.
5x Microsoft haalt OneNote uit Office20/04 10u00 - Emerce: Aantekenprogramma OneNote verdwijnt uit de volgende versie van Office. Het programma was sinds 2015 al gratis verkrijgbaar. Windows-gebruikers moeten het programma voortaan uit de Windows Store halen.
1x Dataschandaal Facebook jaagt adverteerders niet weg14/04 06u15 - Emerce: Het dataschandaal rond Cambridge Analytica heeft geen noemenswaardige invloed gehad op het advertentie-aanbod bij Facebook in het eerste kwartaal van 2018. Dat stelt in elk geval mediaplanner 4C.

Statistieken

Artikels:
33003
Gelezen:
16090
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven