donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Emerce

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Emerce

Verbergen Tonen
21/11 14u00  62 banken omarmen Google Pay Google Pay breidt internationaal uit. Niet minder dan 62 banken sluiten zich aan. Nederland zit er weer niet bij.
21/11 13u00  PayPal koopt koopjes- en dealplatform PayPal legt vier miljard dollar op tafel voor koopjes- en dealplatform Honey, dat buiten de VS ook in Engeland actief is.11 
21/11 12u30  Omoda breidt uit naar Scandinavië Omoda staat op het punt zijn activiteiten uit te breiden naar Denemarken en daarna, in de loop van 2020, naar andere landen in Scandinavië.
21/11 12u01  Kleertjes.com over op marktplaatsmodel Kinderkledingwinkel Kleertjes.com stelt zijn winkelvloer open voor derde partijen. Daarmee omarmt het een marktplaatsmodel zodat het, onder voorwaarden, zijn aanbod kan vergroten. Daarnaast lanceert nu ook productcategorie speelgoed.
21/11 11u00  ANWB voert vliegoperatie medische drones uit PostNL blijkt de belangrijkste initiatiefnemer van de pilot met medische drones waarvan vandaag bij het Erasmus MC het startsein is gegeven.
21/11 11u00  Dreamforce: Salesforce Einstein analyseert ‘shelfies’ bij Kellogg’s Kellogg's, de grootste producent van ontbijtgranen in de Verenigde Staten, kijkt tegenwoordig via de smartphone naar de winkels van zijn afnemers en adviseert ze over het aanbod en de visuele impact. Dat allemaal dankzij een eenvoudige foto die winkels van hun interieur moeten maken.
21/11 10u15  Google Assistent naar zakelijke markt Spreekbutler Google Assistent wordt beschikbaar gemaakt voor zakelijke gebruikers van het G Suite.
21/11 09u45  Kaspersky gaat klantgegevens uit VS en Canada opslaan in Zwitserland Online beveiliger Kaspersky boekt naar eigen zeggen vooruitgang met de verhuizing van zijn infrastructuur naar Zwitserland. Ook de gegevens van klanten uit de VS en Canada worden verplaatst. Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat in januari 2020 het eerste Latijns-Amerikaanse Transparency Center geopend zal worden in São Paulo, Brazilië.
21/11 08u30  Rathenau Instituut: Bescherm consumenten in virtual reality Er zijn zorgen over lichamelijke, mentale en juridische effecten van Virtual Reality. Politieke en maatschappelijke aandacht is nodig om consumenten te beschermen. Dat schrijft het Rathenau Instituut in het rapport 'Verantwoord Virtueel. Bescherm consumenten in virtual reality' dat deze week is verschenen, luttele dagen nadat in Nederland het grootste VR congres van Nederland (VR Days) is gehouden.
21/11 07u45  ‘Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers’ Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers. Ruim de helft van alle MKB-organisaties is het afgelopen jaar een of meermaals slachtoffer geworden van cybercrime. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van verzekeraar Hiscox onder 5392 professionals die betrokken zijn bij de cyberbeveiliging van hun organisatie.
21/11 06u45  Ksa verstrekt nadere informatie vergunning online gokken De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft weer meer informatie gegeven over de voorwaarden voor een online kansspelvergunning. Hiermee kunnen potentiële aanvragers zich alvast voorbereiden op het vergunningentraject dat van start gaat zodra de Wet Kansspelen op afstand van kracht wordt. De exacte datum van inwerkingtreding is nog niet bekend.
21/11 06u30  Nederland zit klaar voor Black Friday, zoekverkeer +49% De Nederlandse online consument zit in de startblokken te vieren met zijn portemonnee. Het zoekverkeer bij Google in de aanloop naar 29 november ligt 49 procent hoger dan in 2018.
20/11 23u00  PSV grote winnaar Website van het Jaar 2019 PSV is door het Nederlandse publiek verkozen tot dé ‘Website van het Jaar 2019’ en daarmee de overall winnaar van de 19e editie van deze spannende verkiezing. Het is de eerste keer dat PSV de felbegeerde titel in de wacht sleept. Het team achter PSV nam de Award in ontvangst tijdens een feestelijke award night in de evenementenlocatie Amsterdome.
20/11 16u30  ‘Salesforce economie leidt tot 4,2 miljoen nieuwe banen in 2025’ De anders tot in de puntjes voorbereide keynote van CEO Marc Benioff tijdens Dreamforce, het jaarcongres van Salesforce in San Francisco, werd gisteren voor het eerst in jaren verstoord door vertegenwoordigers van de Democratic Socialists of America (DSA). Die zijn niet gelukkig met het contract dat het bedrijf afsloot met de omstreden US Customs and Border Protection agency.
20/11 15u00  Flinders start met leasing van Vitra meubilair voor de zakelijke markt Flinders biedt de zakelijke klant voortaan de mogelijkheid om Vitra producten te leasen. Het is volgens de meubelverkoper een nieuwe stap in het beter bedienen van haar B2B klanten die vragen naar nieuwe mogelijkheden om de liquiditeit te behouden.
Laatste update: vandaag om 14u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 15u00  MediaMonks fuseert met WhiteBalance uit IndiaMediaMonks voegt zijn activiteiten samen met die van WhiteBalance uit India, ook een internationaal voorname contentproducent. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.
20/11 14u15  Spotify maakt persoonlijke speellijsten podcastsMuziekdienst Spotify wil het luisteren naar podcasts stimuleren. Het gesproken woord is een nieuwe, maar sterk opkomende tak bij het Zweedse platform.
20/11 13u15  Uitspraak Reclame Code Commissie belangrijk voor alle webwinkeliersThuiswinkel.org waarschuwt voor misleidende afbeeldingen op websites. De Reclame Code Commissie heeft onlangs uitspraak gedaan in een zaak over een advertentie op een website waarin een deurdranger wordt aangeboden. Bij de aanprijzing is een afbeelding van een metalen blok met scharnierende arm te zien. Bij ontvangst van de deurdranger bleek geen arm te zijn meegeleverd.
20/11 12u15  Helft starters begint in online kluseconomieEen groot deel van de nieuwe zelfstandig ondernemers leunt voor zijn werk zwaar op platformen als Uber, Werkspot, Temper of bol.com.
20/11 11u00  Mindshare wordt mediapartner van LufthansaLufthansa heeft Mindshare aangewezen als wereldwijde mediapartner. Voorheen verzorgde GroupM deze activiteiten.
20/11 10u15  Google verhoogt veiligheidsgraad Europese dataopslagEuropese zakelijke gebruikers van Google Cloud kunnen vanaf vandaag de sleutels tot de toegang tot hun data buiten de infrastructuur van Google bewaren.
20/11 09u15  Minut Point alarmsysteem: Privacy gerespecteerdEen vernuftig slim alarmsysteem dat, ondanks het feit dat het met internet is verbonden, niet direct je hele leven in een cloud stopt.
20/11 09u01  ‘Salesforce economie leidt tot 4,5 miljoen nieuwe banen in 2025’Het steeds bredere dienstaanbod wordt door Salesforce als het ware bij elkaar gehouden door het Customer 360 Platform. Dat fungeert als een centrale hub voor alle kanalen binnen ondernemingen. Door alle gegevens zoals voorgaande interacties en persoonlijke voorkeuren te harmoniseren ontstaat er volledig beeld van de klant. Salesforce noemt deze 'heilige graal' van het relatiebeheer de Single Source of Truth.
20/11 08u00  DHL opent mega warehouse in BochumHonderd kilometer van de grens bij Venlo opent Deutsche Post DHL Group een van zijn grootste verdeelcentra voor pakketjes in Duitsland.
20/11 06u45  E-Village zoekt groei buiten NederlandSoftwareontwikkelaar en e-mailmarketingbureau e-Village is zijn activiteiten buiten Nederland aan het uitbreiden. Met support van de nieuwe eigenaar TeamITG heeft het een eigen Europees team opgezet. Eerste stop: Duitsland.
20/11 06u45  Joachim Goyvaerts nieuwe Benelux-baas PayPalDe Vlaming Joachim Goyvaerts is het nieuwe hoofd van PayPal voor de Benelux en Ierland.
19/11 16u45  20 miljoen actieve gebruikers voor Microsoft TeamsCollaboratieplatform Microsoft Teams heeft inmiddels 20 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, een groei van 50 procent in slechts vier maanden. De belangrijkste rivaal Slack blijft daarmee ver achter.
19/11 15u00  UXlab Groningen derde Happy Labs onderzoekslocatieHappy Labs gaat een nieuw UX lab aanbieden in Groningen, krap twee jaar geleden nadat Happy Labs van start ging in het centrum van Amsterdam.
19/11 14u30  Aalst krijgt eerste Belgisch datacenter met Tier 3-certificaatDe Belgische stad Aalst krijgt een eerste Belgische datacenter met een Tier 3-certificaat. Datacenterspecialist LCL investeert 15,5 miljoen euro in het nieuwe rekencentrum.
19/11 14u00  Veendam/A7Logistics start proef met driewieler-bezorgfietsVeendam/A7Logistics is een proef gestart met het emissievrij bezorgen van pakketten in de binnenstad van Groningen met de Rytle, een stabiele driewieler-bezorgfiets waarbij de bestuurder droog onder een overkapping zit.
19/11 13u00  Een derde CMO’s in-houset digitale reclameOngeveer een op de drie CMO's uit een IAB-onderzoek besteedt digitale reclamepraktijken niet meer uit bij specialistische bureaus. Ze willen zelf meer grip op de materie hebben.
19/11 13u00  D66 wil indringende datamacht van bedrijven en overheden beperkenD66 wil de indringende datamacht van bedrijven en overheden beperken. Dat is cruciaal om onze democratie, onze rechtstaat en onze […]
19/11 11u46  Kirsten Andres nieuwe voorzitter/directeur van NIMAKirsten Andres wordt per 1 februari de nieuwe voorzitter/directeur van NIMA, beroepsvereniging voor professionals voor marketing, communicatie en sales.
19/11 11u00  Dreamforce: Salesforce sluit vrede met Microsoft, nieuwe iOS appsMicrosoft en Salesforce bewegen zich allebei op de markt voor relatiebeheer, maar hebben vrede gesloten getuige een nieuwe samenwerking op het gebied van de cloud.
19/11 10u15  AO.com trekt zich terug uit NederlandVier jaar probeerde de Engelse online wit- en bruingoedwinkel AO.com voet aan de grond te krijgen in Nederland. Vandaag klinkt het besluit om zich voor eind 2019 uit deze markt terug te trekken en enkel op Duitsland en het VK te richten.
19/11 09u15  ING: Datagroei verdubbelt stroomvraagIn 2030 zijn de wereldwijde digitale datastromen naar verwachting meer dan 20 keer zo groot als die in 2018. Door die snelle groei van data verdubbelt de stroom die daarvoor wereldwijd nodig is en komt in 2030 uit op 5 procent van het wereldwijde elektriciteitsgebruik. Dit blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.
19/11 08u30  Al het duurzame vervoer in één app met HelyPON en NS gaan onder de naam Hely samenwerken om duurzaam vervoer - zoals elektrische deelauto’s, scooters en bakfietsen - sneller en op meer locaties beschikbaar te maken met behulp van één app.
19/11 08u00  HTM steekt websites in het nieuwHet OV-bedrijf van Den Haag HTM steekt zijn digitale kanalen in het nieuw en roept daar de hulp van Redkiwi voor in.
19/11 07u00  Rocket Internet verdubbelt belang in WestwingDe Duitse bedrijvenbouwer Rocket Internet heeft zijn belang in online meubelplatform Westwing vergroot van elf naar 24 procent.
19/11 06u30  Thuiswinkel.org eist publiek online identificatiemiddelThuiswinkel.org stuurt samen met een aantal partners een brandbrief naar minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met de eis om haast te maken met een algemeen bruikbaar publiek online identificatiemiddel.
18/11 15u15  ‘Garantiefonds vliegtickets hard nodig voor reiziger’De ANVR, de Consumentenbond, ANWB en garantiefonds SGR willen een wettelijke bescherming voor consumenten tegen faillissement van luchtvaartmaatschappijen. Hiervoor dienen zij een voorstel in bij de politiek.
18/11 14u00  ‘Maker van TikTok bouwt aan Spotify-kloon’Het Chinese bedrijf Bytedance is in gesprek met de grote platenmaatschappijen van de wereld over licenties voor een eigen muziekdienst met abonnementen.
18/11 13u00  Minister verlaagt financiële verwachtingen STERMinister Arie Slob van Onderwijs en Media verlaagt de financiële verwachtingen voor tv-exploitant STER voor 2020.
18/11 12u01  Digital Trust Center helpt ondernemers met Basisscan CyberweerbaarheidHet Digital Trust Center (DTC) lanceert haar Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Een op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.
18/11 12u01  Gratis veilige wifi op meer dan 50 plekken in AmsterdamSinds vrijdag 15 november 2019 biedt de stad Amsterdam op vijftig locaties veilige wifi in de openbare ruimte. Vanaf begin 2020 zijn er meer dan 200 locaties waar zogeheten publicroam wordt geboden.
18/11 11u30  Microsoft stopt met Cortana op iOS en Android buiten VSDe mobiele app voor spraakhulp Cortana voor zowel iOS als Android wordt na 31 januari niet langer ondersteund door Microsoft. Dit geldt in elk geval voor het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.
18/11 11u00  Telenet dient klacht in over samenwerking Proximus en OrangeDe Belgische kabelaar Telenet heeft een klacht ingediend tegen een samenwerking van Proximus en Orange op het gebied van 5G netwerken.
18/11 10u15  ‘WeWork schrapt een derde van alle banen’De exploitant van kantoorruimte WeWorkd, die ook veel start-ups huisvest, moet mogelijk meer dan een derde van zijn werknemers ontslaan om financieel in evenwicht te komen.
18/11 09u00  Inschrijving DDMA Customer Data Award 2020 geopendVanaf nu is het mogelijk om een case in te zenden voor de DDMA Customer Data Award 2020. Organisaties die het managen van klantgegevens op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol weten toe te passen en van data iets moois weten te maken, maken kans op de onderscheiding, die voor de 14e keer wordt uitgereikt.
18/11 08u00  DHL Express investeert ruim 11 miljoen euro in Zwols Service Center voor Noordoost-NederlandDHL Express heeft vrijdag op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle een nieuw Service Center geopend voor internationale expreszendingen. Met de bouw is een investering gemoeid van ruim 11 miljoen euro. Het is de eerste vestiging waar een deel van de loods speciaal is ingericht om containers te laden voor City Hubs. Deze City Hubs, onder meer gevestigd in Groningen en Leeuwarden, fungeren als satelliet om zendingen vervolgens onder meer per fiets af te leveren.
18/11 07u15  Zelfopwarmende lunchboxVier jonge Nederlandse ondernemers hebben een zelfopwarmende lunchbox uitgevonden waardoor je buitenshuis een gezonde warme maaltijd kunt eten. Met de […]
18/11 06u30  Ook in Nederland drones voor medische toepassingenIn navolging van België worden ook in Nederland drones ingezet voor medische toepassingen. Donderdag is in Rotterdam de kick-off van het samenwerkingsverband Medical Drone Service.
18/11 06u30  Ogilvy Social.Lab werft jong talent via Instagram StoriesHet Amsterdamse reclamebureau Ogilvy Social.Lab lanceert een nieuwe Insta Intern campagne, waarbij studenten via Instagram kunnen solliciteren voor een stageplek.
18/11 06u15  DNB ziet risico’s en kansen voor stablecoinsDNB werkt aan een analyse over stablecoins. De opkomst van deze digitale munten biedt volgens de toezichthouder kansen voor een sneller en efficiënter betalingsverkeer. Vooral internationale betalingen zijn nog altijd te kostbaar en traag. Tegelijkertijd vraagt het om oplettendheid en proactief handelen door publieke autoriteiten om de risico’s van dergelijke initiatieven tijdig te beheersen.
16/11 10u15  Joep Hutschemakers (Greetz): ‘Werk niet alleen met kloons van jezelf’Bij eBay in België integreerde hij twee organisaties. Daarna stond Joep Hutschemakers opgelijnd voor een volgende topfunctie binnen eBay Classifieds Group. Tot Greetz hem een kaartje stuurde om kennis te maken.
16/11 09u30  JD.com actiever in kleine stedenDe Chinese retailer JD.com, de belangrijkste rivaal van Alibaba, presenteerde vrijdag beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet steeg naar 18,9 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 85,7 miljoen dollar. 
16/11 06u45  Infographic: Email als de zwakste schakelEen op de 99 mails is een poging om naar persoonsgegevens te hengelen, en met vijf werkdagen per week komt dat al gauw neer op vijf phishingmails per werknemer. Alleen al tussen 2016 en 2017 stegen de phishingpogingen met 65 procent. 35 procent van de werknemers weten nog altijd niet welke gevaren op de loer liggen.
16/11 06u45  Sociale app TikTok 1,5 miljard keer gedownloadDe sociale media app TikTok is 1,5 miljard keer gedownload bij zowel de App Store als Google Play Store, zo blijkt uit cijfers van Sensor Tower. Dit jaar alleen al werd de app 614 miljoen keer geïnstalleerd.
15/11 16u30  Microsoft-gamedienst xCloud in 2020 gelanceerdMicrosoft lanceert ergens volgend jaar zijn xCloud dienst voor streaming games. Die zal moeten concurreren met Google Stadia, die afgelopen week van start is gegaan.
15/11 15u00  PayPal zet Pornhub aan de kantPayPal wil niet meer worden geassocieerd met de porno-industrie en trekt zich daarom terug als financieel dienstverlener aan 's werelds grootste sexvideosite Pornhub.
15/11 14u00  Bookaroo gooit de handdoek, gaat op in BazarowHet moest het antwoord van de fysieke boekhandel worden op bol.com toen Bookaroo eind juni 2019 van start ging. De initiatiefnemers gooien nu de handdoek en dragen hun geesteskind over. 'Natuurlijk waren we gek op onze naam, maar toch is het beter als ons initiatief doorgaat onder hun vlag', aldus het afscheidsbericht.
15/11 13u00  Investering van 200 miljoen dollar voor 1PasswordSoftwarebedrijf 1Password, maker van de gelijknamige sleutelbos voor log-ins, neemt een investering van 200 miljoen dollar aan van Accel.
15/11 12u00  Google gaat minder gebruikersdata delen met adverteerdersGoogle gaat zijn reclamepraktijk in Europa veranderen om de privacy van internetgebruikers beter te beschermen tegen datagrazende adverteerders. De zoekmachine scherpt zijn privacbeleid aan als reactie op kritieken van Europese toezichthouders.
15/11 11u00  Bol.com zet in op stembesturing voor SinterklaasBol.com maakt Sinterklaas bereikbaar via stembesturing met de bol.com applicatie in de Google Assistent. Via de applicatie krijgen kinderen de kans om als hulp-Piet Sinterklaas een handje te helpen bij het bezorgen van cadeautjes.
15/11 10u00  Yahoo Japan en chatapp Line gaan wellicht fuserenDe chatapp Line en Yahoo Japan gaan fuseren. Yahoo Japan is eigendom van telecombedrijf SoftBank en Line van het Zuid-Afrikaanse Naver.
15/11 10u00  Apple overweegt bundel voor zijn dienstenApple overweegt een bundel aan te bieden van Apple TV+, muziekdienst Apple Music en de webkiosk Apple News+. Deze zijn momenteel alleen als losse abonnementen verkrijgbaar.
15/11 09u00  Vraag naar klantenservicemedewerkers blijft groeienDe vraag naar klantenservicemedewerkers blijft groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er 8000 vacatures, 3000 meer dan in het eerste kwartaal van 2017. Ook steeg in deze periode het totaal aantal mensen werkzaam in klantcontactberoepen flink: van 140.000 naar 154.000. Dat blijkt uit CBS-cijfers die uitkeringsinstantie UWV en de Klantenservice Federatie (KSF) onderzochten.
15/11 08u45  Nederlandse regering wil aanpassingen AVGDe Nederlandse regering heeft in Brussel bij de Raad input geleverd op de herziening van de privacywetgeving AVG. Strengere regulering is bijvoorbeeld nodig om discriminatie door algoritmes en profilering te voorkomen. En op grote techbedrijven moet meer controle komen.
15/11 08u00  Nep Autoriteit Persoonsgegevens uit de lucht gehaaldDe Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam Persoonsgegevens Nederland. Deze organisatie deed zich via de website persoonsgegevensnederland.nl onterecht voor als de Nederlandse toezichthouder op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
15/11 06u45  Online omzet in september 21,8 procent hogerDe online omzet was in september 21,8 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 17,1 procent meer omgezet, meldt va CBS.
15/11 06u45  MeMo2 lanceert crossmediaal bereiksplatform'Hebben TV campagnes nog wel voldoende bereik, aantrekkelijke audiences of effect voor een merk? Dat weten de zenders niet altijd zelf, maar de gebruikers van ons nieuwe platform wel', vertelt Marcel Vogels van MeMo2 over het nieuwe crossmediale meetplatform voor marketeers.
14/11 15u15  Yandex lanceert eigen bezorgrobotHet Russische zoekbedrijf Yandex oriënteert zich nu ook op autonome auto's en heeft een dochterbedrijf opgericht om ze te testen. Als eerste is een bezorgrobot Yandex.Rover ontwikkeld.
14/11 14u30  LOAVIES opent pop-up store in UtrechtDe Nederlandse webshop LOAVIES opent 15 november de deuren van haar allereerste Nederlandse pop-up store in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Hier draait alles om de nieuwe party collectie, die op 14 november 'groots' wordt gelanceerd.
14/11 14u00  Nike weg van Amazon, ‘eigen e-commerce first’Nike trekt terug als verkoper op Amazon en geeft strategisch voorrang aan zijn eigen e-commercekanalen. Kleding van het sportmerk verdwijnt niet helemaal bij de e-commercegigant, omdat de kledingfabrikant hechte banden met een select aantal online wederverkopers heeft gesloten.
14/11 13u00  Google zet reclameborden op MapsBedrijven, winkels en andere instanties die draaien op passerend publiek kunnen binnenkort reclameruimte gaan kopen op Google Maps. Met een druk op de knop voegen gebruikers een extra stop toe aan hun routekaart.
14/11 12u45  Google gaat toegang tot bankrekeningen verstrekkenGoogle gaat in Amerika met Citigroup en een leenbank uit Stanford betaalrekeningen aan de man brengen. De bank wil daar jonger publiek mee kunnen trekken en rekeninghouders krijgen gedetailleerder en analytischer inzicht in hun financiële huishouden. Google kan letterlijk in de portemonnees van zijn klanten gaan kijken.
14/11 12u00  WhatsApp krijgt catalogusfunctie voor shopsDe zakelijke versie van WhatsApp krijg een nieuwe functie waarmee webshops en andere online handelaren digitale catalogi kunnen versturen.
14/11 11u30  WordPress.com krijgt betaaloptieWordPress.com voert voor artiesten, nieuwsmakers en game-ontwikkelaars een betaaloptie in. Deze is meteen beschikbaar op miljoenen WordPress sites, ook die op eigen servers worden gehost.
14/11 11u00  Google gaat bankrekeningen verstrekkenGoogle gaat in Amerika met Citigroup en een leenbank uit Stanford betaalrekeningen aan de man brengen. De bank wil daar jonger publiek mee kunnen trekken en rekeninghouders krijgen gedetailleerder en analytischer inzicht in hun financiële huishouden. Google kan letterlijk in de portemonnees van zijn klanten gaan kijken.
14/11 10u31  Ontslagen bij Sandd dreigenHonderden banen bij postbesteller Sandd staan op de tocht nu PostNL ministerieel fiat heeft gekregen voor de overname. Er zou al collectief ontslag zijn aangevraagd.
14/11 10u00  Amstelveen krijgt glasvezelBewoners in het buitengebied van Amstelveen (Middelpolder, Bovenkerkerpolder en Amsterdamse bos) krijgen de beschikking over glasvezel. De aanleg start volgend jaar.
14/11 09u15  Paul Römer benoemd tot lid Raad van Bestuur Talpa NetworkPaul Römer, Managing Director Radio en Televisie bij Talpa Network, is per vandaag toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf. De overige leden van de Raad van Bestuur zijn Peter de Mönnink (CEO), Barry Masclee (COO) en Jet Roos (CFO).
14/11 09u01  Amsterdamse taskforce tegen digitale aanvallenAmsterdam komt met een eigen taskforce die bewoners, bedrijven, instellingen en infrastructuur beter moet gaan beschermen tegen digitale aanvallen van buitenaf. Uit onderzoek blijkt dat de stad steeds kwetsbaarder wordt voor deze dreigingen.
14/11 09u01  Adidas sluit robotgestuurde fabriekenAdidas sluit alweer zijn robotgestuurde fabrieken in Duitsland en Atlanta. Die waren bedoeld om sneller in te kunnen spelen op de veranderende vraag van consumenten.
14/11 08u15  Kunst en wetenschap ontdekken VR'Het beste bewijs dat de VR markt groeit'. Met die woorden trapte Dominic Eskofier, hoofd Eden Europe, woensdag de driedaagse VR Days in Amsterdam af. De Duitse VR enthousiast, oprichter van een van de grootste VR forums op Reddit, had aan de bezoekers van de Vision & Impact Conference in het DeLaMar Theater gevraagd hoeveel van hen voor het eerst waren. Driekwart van de zaal stak zijn hand op.
14/11 06u45  DearNova wordt onderdeel van We are youDigitaal bureau DearNova uit Vianen sluit zich aan bij We are you. Dat groeit hiermee tot 450 man met de ambitie om in 2023 marktleider digitale innovatie te zijn. De omzet moet verdubbelen tot honderd miljoen euro.
14/11 06u45  Provisie Zalando naar 25 procentMerken en fabrikanten gaan per 1 januari 2020 25 procent verkoopcommissie betalen over de bruto-omzet. Het bedrijf wil over vier jaar bijna de helft van zijn omzet hieruit halen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x PayPal koopt koopjes- en dealplatform21/11 13u00 - Emerce: PayPal legt vier miljard dollar op tafel voor koopjes- en dealplatform Honey, dat buiten de VS ook in Engeland actief is.
9x Nederland zit klaar voor Black Friday, zoekverkeer +49%21/11 06u30 - Emerce: De Nederlandse online consument zit in de startblokken te vieren met zijn portemonnee. Het zoekverkeer bij Google in de aanloop naar 29 november ligt 49 procent hoger dan in 2018.
9x Ksa verstrekt nadere informatie vergunning online gokken21/11 06u45 - Emerce: De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft weer meer informatie gegeven over de voorwaarden voor een online kansspelvergunning. Hiermee kunnen potentiële aanvragers zich alvast voorbereiden op het vergunningentraject dat van start gaat zodra de Wet Kansspelen op afstand van kracht wordt. De exacte datum van inwerkingtreding is nog niet bekend.
9x Google Assistent naar zakelijke markt21/11 10u15 - Emerce: Spreekbutler Google Assistent wordt beschikbaar gemaakt voor zakelijke gebruikers van het G Suite.
9x Dreamforce: Salesforce Einstein analyseert ‘shelfies’ bij Kellogg’s21/11 11u00 - Emerce: Kellogg's, de grootste producent van ontbijtgranen in de Verenigde Staten, kijkt tegenwoordig via de smartphone naar de winkels van zijn afnemers en adviseert ze over het aanbod en de visuele impact. Dat allemaal dankzij een eenvoudige foto die winkels van hun interieur moeten maken.
9x 62 banken omarmen Google Pay21/11 14u00 - Emerce: Google Pay breidt internationaal uit. Niet minder dan 62 banken sluiten zich aan. Nederland zit er weer niet bij.
8x ‘Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers’21/11 07u45 - Emerce: Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers. Ruim de helft van alle MKB-organisaties is het afgelopen jaar een of meermaals slachtoffer geworden van cybercrime. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van verzekeraar Hiscox onder 5392 professionals die betrokken zijn bij de cyberbeveiliging van hun organisatie.
8x Kaspersky gaat klantgegevens uit VS en Canada opslaan in Zwitserland21/11 09u45 - Emerce: Online beveiliger Kaspersky boekt naar eigen zeggen vooruitgang met de verhuizing van zijn infrastructuur naar Zwitserland. Ook de gegevens van klanten uit de VS en Canada worden verplaatst. Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat in januari 2020 het eerste Latijns-Amerikaanse Transparency Center geopend zal worden in São Paulo, Brazilië.
8x ANWB voert vliegoperatie medische drones uit21/11 11u00 - Emerce: PostNL blijkt de belangrijkste initiatiefnemer van de pilot met medische drones waarvan vandaag bij het Erasmus MC het startsein is gegeven.
8x Kleertjes.com over op marktplaatsmodel21/11 12u01 - Emerce: Kinderkledingwinkel Kleertjes.com stelt zijn winkelvloer open voor derde partijen. Daarmee omarmt het een marktplaatsmodel zodat het, onder voorwaarden, zijn aanbod kan vergroten. Daarnaast lanceert nu ook productcategorie speelgoed.

Statistieken

Artikels:
30457
Gelezen:
26144
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven