donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Express.be

Verbergen Tonen
19/11 12u00  Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen Een waargebeurd verhaal. Een soldaat keert na Wereldoorlog II van het front terug naar huis. Kort na zijn thuiskomst stopt hij met spreken. Zijn familieleden laten hem onderzoeken, maar de dokters vinden niets. Geen wonde, geen hersenletsel, geen stemproblemen.  De man kan lezen, schrijven, conversaties begrijpen en orders volgen. Doch spreken doet hij niet meer … The post Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen appeared first on Express.
19/11 07u45  Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet Paul Magnette (PS) blijft nog minstens een weekje informateur. Op zich niets bijzonder: hij is pas twee weken bezig. Geleidelijk voert hij de druk op. Wat gebeurt er precies? Informateur Paul Magnette (PS) verlengt nog een week z’n opdracht. Of liever, de koning ‘geeft’ hem nog een week tijd om ‘de koninklijke opdracht te vervullen’. Dat … The post Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet appeared first on Express.
19/11 07u15  Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” Belgische kmo’s ondervinden steeds meer moeilijkheden om geschikte profielen te rekruteren. Dat blijkt uit een enquête van SD Worx bij 940 bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken. Meer dan 1 op elke 2 kmo’s zegt zijn criteria te moeten aanpassen om een geschikte kandidaat te vinden. Een derde van de kmo’s zegt dan weer te weinig respons te … The post Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” appeared first on Express.
18/11 16u30  Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op België kan op het Europees Kampioenschap 2020 een pak geld verdienen. De UEFA heeft het prijzengeld voor deze editie flink verhoogd. De deelnemende ploegen zullen op het einde van de competitie 371 miljoen euro onder elkaar hebben verdeeld. Dat is 70 miljoen meer dan bij het EK 2016 in Frankrijk. Dat België zich zaterdag in … The post Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op appeared first on Express.
18/11 10u30  “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord Paul Magnette, de PS-voorzitter, blijft nog even informateur. Zijn nota’s moeten iedereen kleur doen bekennen. N-VA zit nog steeds aan boord. In het nieuws: Vanmiddag gaat informateur Magnette weer naar de koning. Die zal z’n opdracht nog eens verlengen, vermoedelijk met een tweetal weken. Oneindig lang kan het niet duren, maar anderzijds wil de informateur toch … The post “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord appeared first on Express.
18/11 10u30  “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat.” Dat zegt Alexia Bertrand (foto), die voor de MR de Brusselse oppositie leidt, in de krant Le Soir. Ook het Rekenhof trekt aan de alarmbel. De Brusselse regering heeft het over ‘een budget in evenwicht’. Maar volgens Bertrand … The post “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” appeared first on Express.
18/11 09u30  Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? België bezit 227,4 ton goud, goed voor een waarde van iets minder dan 10 miljard euro. Ons land rangschikt daarmee op een 24ste plek in een ranglijst die wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (8.133 ton), Duitsland (3.369 ton), Italië (2.451 ton) en Frankrijk (2.436 ton).  In ons land is het de Nationale Bank die … The post Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? appeared first on Express.
17/11 13u16  Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op Sinds 13 maart 2019 worden alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. De aanleiding is het neerstorten van twee zulke toestellen in oktober 2018 en maart 2019, waarbij in totaal 346 doden vielen. Boeing zelf raamde de kosten van deze industriële catastrofe – die haar gelijke niet … The post Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op appeared first on Express.
16/11 12u30  France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
16/11 12u00  De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… Niet de Dow Jones, maar de Moskou Exchange is de meest performante beurs ter wereld. Wanneer de stijging van de aandelen en de uitgekeerde dividenden worden samengesteld is sprake van een stijging van niet minder dan 44% sinds begin januari, waarvan 9% enkel in de maand oktober. De Moscow Exchange overklast de MSCI Index van … The post De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… appeared first on Express.
15/11 12u00  La France surveillance… Franse fiscus gaat fiscale fraude opsporen via Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat fiscale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
15/11 11u30  De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven.  Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt. Volgens Günther Bräunig, de CEO van KfW wordt de … The post De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten appeared first on Express.
15/11 10u15  La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
15/11 08u45  La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen op Facebook In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen op Facebook appeared first on Express.
14/11 10u31  Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek? Wij weten nog 120 miljoen liggen! Wie discussies over staatssteun en overheidsmiddelen wil voeren, let best op de grootteorde van de bedragen. Want terwijl iedereen zich focust op de schamele Vlaamse subsidies voor journalistiek, staat federaal de sluis wagenwijd open om de mediaconglomeraten te voorzien van overheidsgeld. In Vlaanderen ontplooit zich een felle maatschappelijke discussie rond het cultuur- en mediabudget. De … The post Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek? Wij weten nog 120 miljoen liggen! appeared first on Express.
Laatste update: dinsdag 19 november 2019, 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek? Wij weten nog 120 miljoen liggen!14/11 10u31 - Express.be: Wie discussies over staatssteun en overheidsmiddelen wil voeren, let best op de grootteorde van de bedragen. Want terwijl iedereen zich focust op de schamele Vlaamse subsidies voor journalistiek, staat federaal de sluis wagenwijd open om de mediaconglomeraten te voorzien van overheidsgeld. In Vlaanderen ontplooit zich een felle maatschappelijke discussie rond het cultuur- en mediabudget. De … The post Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek? Wij weten nog 120 miljoen liggen! appeared first on Express.
0x La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen op Facebook15/11 08u45 - Express.be: In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen op Facebook appeared first on Express.
0x La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook15/11 10u15 - Express.be: In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
0x De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten15/11 11u30 - Express.be: Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven.  Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt. Volgens Günther Bräunig, de CEO van KfW wordt de … The post De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten appeared first on Express.
0x La France surveillance… Franse fiscus gaat fiscale fraude opsporen via Facebook15/11 12u00 - Express.be: In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post La France surveillance… Franse fiscus gaat fiscale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
0x De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom…16/11 12u00 - Express.be: Niet de Dow Jones, maar de Moskou Exchange is de meest performante beurs ter wereld. Wanneer de stijging van de aandelen en de uitgekeerde dividenden worden samengesteld is sprake van een stijging van niet minder dan 44% sinds begin januari, waarvan 9% enkel in de maand oktober. De Moscow Exchange overklast de MSCI Index van … The post De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… appeared first on Express.
0x France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook16/11 12u30 - Express.be: In Frankrijk is het wetsvoorstel 57 goedgekeurd. Het gaat om een zeer controversiële wet. Ze biedt fiscale instanties de mogelijkheid om sociale media en andere digitale platformen te monitoren. Op die manier wil men eventuele aanwijzingen van fiscale fraude opsporen. De Franse staat creëert volgens critici op die manier een algemeen surveillancesysteem. Men stapt af … The post France surveillance… Franse fiscus gaat sociale fraude opsporen via Facebook appeared first on Express.
0x Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op17/11 13u16 - Express.be: Sinds 13 maart 2019 worden alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. De aanleiding is het neerstorten van twee zulke toestellen in oktober 2018 en maart 2019, waarbij in totaal 346 doden vielen. Boeing zelf raamde de kosten van deze industriële catastrofe – die haar gelijke niet … The post Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op appeared first on Express.
0x Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard?18/11 09u30 - Express.be: België bezit 227,4 ton goud, goed voor een waarde van iets minder dan 10 miljard euro. Ons land rangschikt daarmee op een 24ste plek in een ranglijst die wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (8.133 ton), Duitsland (3.369 ton), Italië (2.451 ton) en Frankrijk (2.436 ton).  In ons land is het de Nationale Bank die … The post Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? appeared first on Express.
0x “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat”18/11 10u30 - Express.be: “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat.” Dat zegt Alexia Bertrand (foto), die voor de MR de Brusselse oppositie leidt, in de krant Le Soir. Ook het Rekenhof trekt aan de alarmbel. De Brusselse regering heeft het over ‘een budget in evenwicht’. Maar volgens Bertrand … The post “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
28480
Gelezen:
4653
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven