zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Express.be

Verbergen Tonen
22/02 19u30  Emoji doen hun intrede in de rechtszaal In Californië heeft een openbaar aanklager vorige week door middel van emoji proberen aan te tonen dat een man die in een zaak van prostitutie werd aangeklaagd wel degelijk een pooier was. Emoji zijn ideogrammen van Japanse origine. Het zijn kleine afbeeldingen die worden ingevoegd in e-mails en webpagina’s. Ondertussen ziet men ze ook steeds … The post Emoji doen hun intrede in de rechtszaal appeared first on Express.
22/02 19u15  Hernieuwbare energie zal geopolitieke wereldkaart herschikken De introductie van hernieuwbare energie zal op het wereldwijde geopolitieke landschap een grote impact hebben. Dankzij de toenemende introductie van hernieuwbare energie zullen vertrouwde evenwichten snel veranderen. Dat zegt een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). De onderzoekers merken op dat niet elke natie over reserves aan olie, gas of steenkool beschikt. Daarentegen … The post Hernieuwbare energie zal geopolitieke wereldkaart herschikken appeared first on Express.
22/02 16u00  12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse oliemarkt Supertankers voeren olie van de Verenigde Staten uit naar de rest van de wereld. Nadat ze hun lading hebben afgeleverd, keert een groot gedeelte van die vloot echter zonder lading naar Amerikaanse havens terug. Dat fenomeen vormt een goede weerspiegeling van de huidige situatie op de internationale oliemarkt. “In normale tijden zouden de schepen gevuld … The post 12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse oliemarkt appeared first on Express.
22/02 16u00  6 Chinese woorden die globaal gaan 1. Jia You Dit betekent letterlijk ‘”bijtanken”, maar wordt meestal gebruikt als een aanmoediging bij bijvoorbeeld sportmanifestaties. Het gebruik zou zijn ingevoerd tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 om lokale atleten tot grotere inspanningen te bewegen. Maar het Oxford English Dictionary omschrijft “jia you” als een vertaling van het Cantonese “ga yau,” en … The post 6 Chinese woorden die globaal gaan appeared first on Express.
22/02 15u30  20 signalen die aangeven dat je een psychopaat bent Een psychopaat kan een briljante manager zijn. Op de korte termijn welteverstaan… want ze moeten altijd iemand pijn doen vooraleer ze verder kunnen. Volgens psycholoog Robert Hare, de ontwikkelaar van de Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R), zijn 4% van de mensen met een doorslaggevend vermogen om beslissingen te nemen, binnen bedrijven psychopaten. Een psychopaat heeft echte doelstellingen en leidt … The post 20 signalen die aangeven dat je een psychopaat bent appeared first on Express.
22/02 15u14  Als de wagen te duur is? Er zijn nu Porsche-schoenen Lees meer >
22/02 15u00  Als de wagen te duur is… Er zijn nu Porsche-schoenen EPA-EFE/Adam Berry Porsche en Puma zien elkaar als logische partners De Duitse merken Puma en Porsche brengen een gezamenlijke modecollectie op de markt. Puma, fabrikant van sportkleding, werkt daarvoor samen met Porsche Design, de modedivisie van de sportwagenbouwer. De collaboratie wil daarbij inspelen op de sterke vraag naar luxeproducten. Omgekeerd toonden luxelabels eerder ook al … The post Als de wagen te duur is… Er zijn nu Porsche-schoenen appeared first on Express.
22/02 13u13  Er is een sport waarin vrouwen meer verdienen dan mannen Lees meer >
22/02 13u13  Zaterdag is D-Day voor Venezuela Lees meer >
22/02 11u45  Tonijn komt straks niet noodzakelijk meer uit zee In de Verenigde Staten bieden retailers zoals Whole Foods en Thrive Markets voortaan een alternatief voor de traditionele tonijn. Het product, gecreëerd door de onderneming Good Catch, bevat helemaal geen vis. Good Catch deed bij de bereiding beroep op een combinatie van zes peulvruchten en algen. In de nabije toekomst zullen ook een aantal andere … The post Tonijn komt straks niet noodzakelijk meer uit zee appeared first on Express.
21/02 21u00  Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ‘krankzinnig’? OPINIE – Naar aanleiding van het toenemend aantal antisemitische incidenten, heeft Frans president Macron aangekondigd begin mei een wetsvoorstel te zullen indienen in de strijd tegen de haatberichten die via sociale media worden verspreid. Dat voorstel zal grotendeels steunen op het werk van parlementslid Laetitia Avia van La République en Marche (LREM). Die had vorig jaar … The post Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ‘krankzinnig’? appeared first on Express.
21/02 20u59  Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ?krankzinnig?? Lees meer >
21/02 18u00  Online reclamemarkt toont signalen van vertraging De groei van de wereldwijde online reclamemarkt begint duidelijke signalen van vertraging te tonen. Dat zegt een studie van consulent Warc. Uit het rapport blijkt dat de wereldwijde reclamebestedingen dit jaar nog een groei met 4,3 procent tot 616 miljard dollar zullen laten optekenen. De online sector is nog altijd de drijvende kracht achter de … The post Online reclamemarkt toont signalen van vertraging appeared first on Express.
21/02 17u00  Europa verloor op 8 jaar twee derde van alle jobs in de productie van zonnepanelen China versterkt zijn dominantie op de wereldwijde fotovoltaïsche markt. Het Aziatische land vertegenwoordigt bovendien meer dan de helft van de banen die in de sector werden gecreëerd. Europa verliest op het gebied van zonnekracht anderzijds aan belang. Dat blijkt uit een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). Zonnekracht vertegenwoordigt wereldwijd inmiddels 3,1 miljoen … The post Europa verloor op 8 jaar twee derde van alle jobs in de productie van zonnepanelen appeared first on Express.
21/02 16u45  10 zaken die u wil weten over een (goed) huwelijk Steeds minder volwassenen trouwen en steeds meer kinderen worden buiten het huwelijk geboren. Uit onderzoek blijkt dat de angst voor een huwelijk is ingegeven door de mogelijke sociale, legale, emotionele en economische gevolgen van een mislukken ervan. Heel wat mensen vrezen dat ze er niet in zullen slagen een huwelijk tot een goed einde te … The post 10 zaken die u wil weten over een (goed) huwelijk appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 16u16  5 onsterfelijke bierreclamesBier schenkt instant gratification. Deze 5 advertenties ook. Alles in vijf minuten… 5. Carlsberg  4. Stella Artois 3. Heineken 2. Guinness 1. Carlton The post 5 onsterfelijke bierreclames appeared first on Express.
21/02 16u16  80% van de Afrikaanse immigranten komt nooit tot in EuropaJaarlijks riskeren duizenden Afrikaanse migranten riskeren hun leven om de Middellandse Zee over te steken om Europa te bereiken. Binnen Afrika kunnen echter veel grotere migratiestromen worden opgemerkt. Dat zegt een rapport van de Afrikaanse Unie. De studie voert aan dat slechts 20 procent van alle Afrikaanse migranten ook daadwerkelijk het continent verlaten. Overal proberen … The post 80% van de Afrikaanse immigranten komt nooit tot in Europa appeared first on Express.
21/02 16u00  Bezorgd om de hoge staatsschuld? Niet nodig, zeggen economen…Een groot aantal landen – waaronder België – torst bijzonder hoge schulden. Die financiële last weegt op de economie en beperkt de bewegingsruimte van de overheden.  Toch is een aantal economen van mening dat hoge staatsschulden in wezen geen fundamenteel probleem meer vormen. De laatste in de rij is professor Olivier Blanchard, voormalig hoofdeconoom van het … The post Bezorgd om de hoge staatsschuld? Niet nodig, zeggen economen… appeared first on Express.
21/02 15u48  Bezorgd om de hoge staatsschuld? Niet nodig, zeggen economen?Lees meer >
21/02 15u45  Verwachtingen voor 5G zijn bijzonder hoog gespannenZowel adverteerders als consumenten tonen een grote interesse in het gebruik van mobiele technologieën van de vijfde generatie (5G). Dat zegt een onderzoek door het Amerikaanse telecommunicatie-bedrijf Verizon, gebaseerd op een enquête bij bijna driehonderd adverteerders en nagenoeg achttienhonderd consumenten. “Door de jaren heen zijn de mobiele technologie en datatrafieken steeds sneller en geavanceerder geworden,” … The post Verwachtingen voor 5G zijn bijzonder hoog gespannen appeared first on Express.
21/02 14u45  Eén op elke vier zeemannen wereldwijd is een FilipijnTegenwoordig wordt meer dan 90 procent van de wereldwijde handelsvolumes over zee vervoerd. Voor dit transport is een vloot van ongeveer honderdduizend koopvaardijschepen, met 1,2 miljoen zeelieden, verantwoordelijk. Die populatie telt ook 378.000 bemanningsleden uit de Filipijnen. Dat zegt Nelson Ramirez, president van de United Filipino Seafarers (UFS), in een gesprek met het tijdschrift The … The post Eén op elke vier zeemannen wereldwijd is een Filipijn appeared first on Express.
21/02 14u30  Pensioenenquête ING: “Werken tot we erbij neervallen. Er zit weinig anders op”De Nederlandse bank ING publiceert de resultaten van een globaal onderzoek naar pensioen en spaargeld. Daarvoor werden wereldwijd 15.000 mensen ondervraagd, maar hoofdzakelijk in Europa en de VS. De conclusie leest somber: we verwachten veelal te moeten werken tot we erbij neervallen. 60% van de ondervraagden vreest niet te zullen toekomen met zijn pensioen eens … The post Pensioenenquête ING: “Werken tot we erbij neervallen. Er zit weinig anders op” appeared first on Express.
21/02 13u00  Netanyahu effent het pad naar de Knesset voor extremistenDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu is er in geslaagd twee extreem-rechtse partijen te verenigen in een ultrarechtse coalitie die op 9 april zal deelnemen aan de parlementsverkiezingen. Die coalitie bestaat uit de partijen Otzma Yehudit (Joodse Kracht) en Habayit Hayehudi (Joods Huis). Indien deze alliantie de kiesdrempel haalt ligt de weg voor een ultra-rechtse partij in … The post Netanyahu effent het pad naar de Knesset voor extremisten appeared first on Express.
21/02 09u37  Waarom ?beter worden? het altijd haalt van ?goed presteren?Lees meer >
21/02 09u00  Waarom ‘beter worden’ het altijd haalt van ‘goed presteren’‘In mijn carrière heb ik meer dan 9000 shots gemist. Ik heb 300 wedstrijden verloren. 26 maal nam ik de beslissende korf en miste ik. Telkens opnieuw heb ik gefaald. En net daarom ben ik succesvol geworden.” Het is een bekende quote van de Amerikaanse basketbalster Michael Jordan. Maar wat is het geheim achter zo … The post Waarom ‘beter worden’ het altijd haalt van ‘goed presteren’ appeared first on Express.
20/02 22u15  Privacy in 2019: uw vliegtuigstoel filmt u, uw thuisalarm luistert u afGoogle geeft toe een “fout” te hebben gemaakt door niet te melden dat een van zijn gadgets een microfoon bevat. Het gaat om het beveiligingsgadget Nest Guard, een thuisbeveiliging- en alarmsysteem. De zaak kwam begin deze maand aan het licht toen eigenaars werd gemeld dat ze mits een update de microfoon van de Nest Guard … The post Privacy in 2019: uw vliegtuigstoel filmt u, uw thuisalarm luistert u af appeared first on Express.
20/02 18u00  5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken“Motivatie blijft niet duren, maar een bad nemen evenmin. Daarom moet je het elke dag opnieuw doen.” Met die oneliner verdedigde Zig Ziglar zijn overtuiging dat motivatie niet iets is om tweemaal per jaar op een cursus te krijgen. Jezelf motiveren moet dag na dag opnieuw. Indien het leven een tocht is, dan is motivatie … The post 5 van de meest motiverende zinnen ooit gesproken appeared first on Express.
20/02 15u53  ?China is niet langer het land met de grootste bevolking?Lees meer >
20/02 15u45  Pinterest haalt alle vaccin-gerelateerde info uit zijn zoekresultatenHet sociale medium Pinterest haalt alle verwijzingen naar vaccins uit zijn zoekresultaten. De drastische beslissing  wil de verspreiding van foute informatie een halt toeroepen. De maatregel geeft ook de omvang van de problematiek aan waarmee sociale media worstelen inzake populaire gezondheid-gerelateerde informatie. De meeste op Pinterest gedeelde beelden waarschuwen tegen het gebruik van vaccins en … The post Pinterest haalt alle vaccin-gerelateerde info uit zijn zoekresultaten appeared first on Express.
20/02 15u00  “China is niet langer het land met de grootste bevolking”China is officieel nog wel het land met de grootste bevolking ter wereld, maar in werkelijkheid is het waarschijnlijk al door India voorbijgestoken. Dat zegt Yi Fuxian, professor demografie aan de University of Wisconsin, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times. China zou wel eens aanzienlijk minder inwoners kunnen tellen dan officieel geregistreerd staat. Xi Fuxian … The post “China is niet langer het land met de grootste bevolking” appeared first on Express.
20/02 14u51  Grootste stad ter wereld telt in 2100 ruim 88 miljoen inwonersLees meer >
20/02 14u45  De Oscars uitgelegd in 10 stappenZondag worden voor de 91-ste keer de Academy Awards uitgereikt, beter gekend onder de naam ‘Oscars’. Dat gebeurt voor de 17de keer in het Dolby Theatre op Hollywood Boulevard in Los Angeles. Wie het ‘live’ wil meemaken kan bij Vanity Fair een duoticket bemachtigen voor de bagatel van 75.000 dollar (66.000 euro). Als dat niet in … The post De Oscars uitgelegd in 10 stappen appeared first on Express.
20/02 14u30  10 zaken die u moet weten over de OscarsZondag worden voor de 91-ste keer de Academy Awards uitgereikt, beter gekend onder de naam ‘Oscars’. Dat gebeurt voor de 17de keer in het Dolby Theatre op Hollywood Boulevard in Los Angeles. Wie het ‘live’ wil meemaken kan bij Vanity Fair een duoticket bemachtigen voor de bagatel van 75.000 dollar (66.000 euro). Als dat niet in … The post 10 zaken die u moet weten over de Oscars appeared first on Express.
20/02 12u45  Brexit: Porsche gaat prijzen in VK verhogenDoor de brexit zullen Britse klanten van autobouwer Porsche met een mogelijke meerprijs rekening moeten houden. De wagens van de Duitse sportwagenbouwer, onderdeel van de groep Volkswagen, zouden in Groot-Brittannië door de scheiding met de Europese Unie tot 10 procent duurder kunnen worden. Dat hebben woordvoerders van de constructeur gezegd. Porsche voegt er wel aan … The post Brexit: Porsche gaat prijzen in VK verhogen appeared first on Express.
20/02 12u00  Franstalig België toont blinde haat tegen N-VA kopstuk Theo FranckenTheo Francken (N-VA) is voor een deel van Franstalig België de pure incarnatie van het kwaad. De voormalige staatssecretaris wordt zonder enige moeite op één lijn gezet met extreemrechts, en lokt hevige reacties uit. Vier maal werd de locatie van de voorstelling van z’n boek verzet, uiteindelijk kon hij na gewelddadige acties niet anders dan … The post Franstalig België toont blinde haat tegen N-VA kopstuk Theo Francken appeared first on Express.
20/02 11u15  In IJsland worden steeds meer luxe-appartementen gebouwd. En ze raken niet verkochtIJsland heeft – net zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen – een bijzonder actieve vastgoedmarkt. Daarbij hebben de ontwikkelaars zich in belangrijke mate op de luxeconsument gericht. Maar de sector blijkt nu tegen een belangrijke vertraging aan te kijken. Dat zegt Ragnhildur Sigurdardottir, correspondent van het persbureau Bloomberg in IJsland, in een commentaar op een rapport … The post In IJsland worden steeds meer luxe-appartementen gebouwd. En ze raken niet verkocht appeared first on Express.
20/02 01u00  11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson1. “Het is mogelijk om een zaak te beginnen met heel weinig geld.” Branson startte als vijftienjarige een magazine dat jongeren een forum bood om zich te verzetten tegen de oorlog in Vietnam. Dit kreeg hij voor elkaar met enkel een paar honderd dollar van zijn moeder. 2. “Overweeg in te krimpen om uit te … The post 11 inspirerende ondernemersquotes van Sir Richard Branson appeared first on Express.
19/02 23u30  11 interessante, maar veelal onbekende feiten over de Tweede Wereldoorlog1. President Roosevelt gebruikte de limousine van Al Capone De Amerikaanse geheime dienst had geen kogelvrije wagen om president Roosevelt net na Pearl Harbor naar het Congres te voeren voor zijn beroemde Infamy Speech. Men besliste dan maar om de in beslag genomen kogelvrije limousine van Al Capone te gebruiken. “Ik hoop dat Mr. Capone … The post 11 interessante, maar veelal onbekende feiten over de Tweede Wereldoorlog appeared first on Express.
19/02 19u06  ?Monetair beleid ECB had geen effect op de economie?Lees meer >
19/02 18u30  “Monetair beleid ECB had geen effect op de economie”De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in het kader van het Quantitive Easing-programma  (QE) de voorbije jaren 2.500 euro in de economie gepompt. Maar volgens twee onderzoekers van het Centraal Planbureau heeft dat onconventionele monetair beleid geen statistisch significant effect gehad op de reële economische activiteit. Quantitative Easing (QE) of kwantitatieve geldverruiming is een moeilijke term voor een … The post “Monetair beleid ECB had geen effect op de economie” appeared first on Express.
19/02 18u15  “Monetaire beleid ECB had geen effect gehad op de economie”De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in het kader van het Quantitive Easing-programma  (QE) de voorbije jaren 2.500 euro in de economie gepompt. Maar volgens twee onderzoekers van het Centraal Planbureau heeft dat onconventionele monetair beleid geen statistisch significant effect gehad op de reële economische activiteit. Quantitative Easing (QE) of kwantitatieve geldverruiming is een moeilijke term voor een … The post “Monetaire beleid ECB had geen effect gehad op de economie” appeared first on Express.
19/02 17u15  Auto-industrie zet wereld op weg naar een recessieDe wereld lijkt geneigd om minder auto’s te kopen. Dat probleem heeft echter de potentie om de wereldeconomie naar een recessie te duwen. Dat staat in een rapport van Janet Henry en James Pomeroy, economen bij de bank HSBC Holdings. De onderzoekers wijzen echter meteen op een aanwijzingen dat die dalperiode wellicht van korte duur … The post Auto-industrie zet wereld op weg naar een recessie appeared first on Express.
19/02 16u15  Als gewicht geen bepalende factor is voor de aantrekkelijkheid van een vrouw, wat dan wel?Hoe verschillend zijn de lichamen van filmsterren, pornoactrices en gewone vrouwen? Het antwoord wordt ons aangereikt in het boek A Billion Wicked Thoughts: What the World’s Largest Experiment Reveals about Human Desire, van de auteurs Ogi Ogas en Sai Gaddam. ‘We analyseerden de gemiddelde BMI (Body-Mass Index) en het gewicht van 202 populaire Amerikaanse pornoactrices … The post Als gewicht geen bepalende factor is voor de aantrekkelijkheid van een vrouw, wat dan wel? appeared first on Express.
19/02 16u00  Westerse islam is aan een transformatie bezig, maar weinigen hebben het in de gatenTerwijl vele westerlingen de islam als een bedreigende en vijandige religie bestempelen, kan men tegelijkertijd een duidelijke transformatie van de westerse moslims opmerken. Dat zegt het magazine The Economist. Dat natuurlijk proces van aanpassing en assimilatie kan volgens het tijdschrift voor de bescherming tegen het islamitische extremisme oneindig veel meer verwezenlijken dan de speciale beleidsprogramma’s … The post Westerse islam is aan een transformatie bezig, maar weinigen hebben het in de gaten appeared first on Express.
19/02 14u30  Het volgende schandaal binnen de katholieke kerk: er zijn overal kinderen van priestersDe Ierse psychotherapeut Vincent Doyle heeft een document ontdekt waarin het Vaticaan richtlijnen uitstippelt voor priesters die ontdekken vader te zijn van een kind. Een woordvoerder van het Vaticaan bevestigt het bestaan van die richtlijnen ondertussen aan de krant New York Times. Volgens Doyle wordt dit het volgende grote schandaal binnen de kerk. “Er zijn overal … The post Het volgende schandaal binnen de katholieke kerk: er zijn overal kinderen van priesters appeared first on Express.
19/02 13u45  Berlijn krijgt app die privé- en openbaar transport combineertIn de Duitse hoofdstad Berlijn zullen reizigers in de nabije toekomst van één enkele applicatie – Jelbi – gebruik kunnen maken om zich met alle mogelijke middelen van transport door de stad te begeven. Dat hebben woordvoerders van het Berlijnse stadsbestuur gemeld. Het initiatief moet de reizigers toelaten om het openbaar vervoer naadloos te combineren … The post Berlijn krijgt app die privé- en openbaar transport combineert appeared first on Express.
19/02 13u00  Politieke moed ver te zoeken in dossier gevangen IS-strijdersDe verkiezingen komen er aan. Verwacht dus geen moedige, maar politiek lastige oplossingen over de gevangen IS-strijders in het Midden-Oosten. Met de val van de IS dreigt een reservoir aan ex-strijders uit te zwerven, als de Koerden ze niet blijven gevangen houden. Terwijl de Franse president Emmanuel Macron de strijders met Franse nationaliteit gaat berechten … The post Politieke moed ver te zoeken in dossier gevangen IS-strijders appeared first on Express.
19/02 12u30  Chinezen gaan zonnepanelen installeren in de ruimteChina wil voor zijn elektriciteitsvoorziening beroep doen op zonnekracht uit de ruimte. Daarbij wil het land gebruik maken van centrales die op een hoogte van 36.000 kilometer de stralen van de zon moeten opvangen en naar de aarde doorsturen. Dat hebben woordvoerders van de China Academy of Space Technology (Cast) aangekondigd. De wetenschappers wijzen erop … The post Chinezen gaan zonnepanelen installeren in de ruimte appeared first on Express.
19/02 11u15  1 miljard mensen hebben gehoorproblemen, aldus de WHODoor het luisteren naar luide muziek op audiotoestellen dreigen wereldwijd meer dan een miljard mensen tussen de twaalf en vijfendertig jaar hun gehoor te verliezen of zwaar te beschadigen. Dat zegt een rapport van de World Health Organization (WHO) en de International Telecommunication Union (ITU). De organisaties wijzen erop dat momenteel al 466 miljoen mensen … The post 1 miljard mensen hebben gehoorproblemen, aldus de WHO appeared first on Express.
18/02 23u17  Centrale bankiers bereiden wereld voor op ?kapitalistisch communisme?Lees meer >
18/02 23u15  Centrale bankiers bereiden wereld voor op ‘kapitalistisch communisme’De wereld is op weg naar kapitalistisch communisme. Dat kan worden afgeleid uit de laatste interventies van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Federal Reserve. Kapitalistisch communisme, het is ongetwijfeld een oxymoron, of een stijlfiguur waarbij twee woorden worden samengevoegd die hun tegengestelde lijken. Maar hoe anders de uitspraken van Powell interpreteren, toen die eind … The post Centrale bankiers bereiden wereld voor op ‘kapitalistisch communisme’ appeared first on Express.
18/02 17u45  Maduro moet weg, maar waar naartoe?In Venezuela weigert president Nicolas Maduro, ondanks de toenemende binnenlandse en internationale druk, een stap terug te zetten. Achter de schermen wordt echter naar mogelijke bestemming voor een eventueel ballingschap gekeken. Dat hebben een aantal waarnemers tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Een dergelijk ballingschap is echter geen evidentie. Het kan volgens Bloomberg immers zowel voor … The post Maduro moet weg, maar waar naartoe? appeared first on Express.
18/02 17u45  Oogcontact: 5 zaken die de wetenschap ons leertOogcontact met een ander persoon neemt best exact 3,2 seconden in beslag. Wanneer het contact vlugger wordt afgebroken, dreigt men van evasief gedrag te kunnen worden beschuldigd. Houdt men de blik van de ander echter langer vast, loopt men een grote kans als een griezel bestempeld te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek … The post Oogcontact: 5 zaken die de wetenschap ons leert appeared first on Express.
18/02 16u45  Trump Organization schrapt plannen voor 2 nieuwe hotelketensDe Trump Organization komt terug op zijn plannen voor de oprichting van twee nieuwe hotelketens. Dat heeft Eric Trump, topman van het concern en zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, aangekondigd. Hij wijst voor die beslissing grotendeels naar de vijandige politieke omgeving die het bedrijf ervaart. De Trump Organization had twee jaar geleden de … The post Trump Organization schrapt plannen voor 2 nieuwe hotelketens appeared first on Express.
18/02 15u53  Cannabis: 11 weetjes die zelfs doorwinterde ?blowers? zullen verbazenLees meer >
18/02 15u45  Trump Organisation schrapt plannen voor 2 nieuwe hotelketensDe Trump Organization komt terug op zijn plannen voor de oprichting van twee nieuwe hotelketens. Dat heeft Eric Trump, topman van het concern en zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, aangekondigd. Hij wijst voor die beslissing grotendeels naar de vijandige politieke omgeving die het bedrijf ervaart. De Trump Organization had twee jaar geleden de … The post Trump Organisation schrapt plannen voor 2 nieuwe hotelketens appeared first on Express.
18/02 15u45  Cannabis: 11 weetjes die zelfs doorwinterde ‘blowers’ zullen verbazenCannabis is in de westerse wereld al meer dan een halve eeuw populair. Een aantal Amerikaanse staten en Europese en Zuid-Amerikaanse landen hebben de consumptie en soms ook de verkoop ervan gelegaliseerd. Maar toch is er nog veel niet geweten over dit ‘magische onkruid’. 11 vreemde weetjes over wiet en hasj die zelfs doorwinterde blowers … The post Cannabis: 11 weetjes die zelfs doorwinterde ‘blowers’ zullen verbazen appeared first on Express.
18/02 15u30  De etiquette van de privéjet: 5 regelsHet wordt steeds moeilijker om op de tweehandsmarkt een zakenjet te vinden. Onder invloed van een sterke economische conjunctuur en fiscale voordelen in de Verenigde Staten worden privé-jets steeds populairder. Om op die problematiek een antwoord te bieden raakt nu ook het delen van privéjets in de Verenigde Staten ingeburgerd. Steeds meer mensen kunnen zich de … The post De etiquette van de privéjet: 5 regels appeared first on Express.
18/02 15u00  Deze slaaptest leert u of u voldoende nachtrust hebtOp YouTube staat een video van de populaire Britse psycholoog Richard Wiseman, waarmee mensen op eenvoudige wijze kunnen controleren of ze al dan niet een slaapprobleem hebben. Wiseman, die bekend is van z’n boek ’59 seconden’, baseerde z’n video op een fenomeen dat wil dat mensen die een ernstig slaaptekort hebben overdag vaak gedurende korte momenten … The post Deze slaaptest leert u of u voldoende nachtrust hebt appeared first on Express.
18/02 14u30  Bier zonder alcohol is aan indrukwekkende opgang bezigOp de wereldwijde biermarkt werpen de alcoholarme en alcoholvrije varianten zich als een sterke groeisector op. Ook absolute marktleiders zoals AB InBev en Heineken maken in hun portfolio voor deze producten dan ook meer ruimte. Dat benadrukt Carol Ryan, correspondent voor de Europese consumentenmarkt bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De alcoholarme en … The post Bier zonder alcohol is aan indrukwekkende opgang bezig appeared first on Express.
18/02 14u15  Champions League wordt steeds meer voorspelbaarDe uitslag van de Champions League wordt steeds meer voorspelbaar. Tot die conclusie komt het Football Observatory CIES in een nieuw rapport. De kloof tussen de grote clubs op het continent en de rest wordt met de dag groter, stellen de auteurs. En dat ondanks ‘de hervorming Platini’, die er op gericht was nieuwe uitdagers uit … The post Champions League wordt steeds meer voorspelbaar appeared first on Express.
18/02 13u15  Hoe omgaan met onvoorziene deadlines?Deadlines kunnen zorgen voor tijdsdruk en hebben behoorlijke impact op je agenda en tijd.  In veel jobs word je continu afgeleid: een klant die belt, een collega die aan je bureau staat met een dringende vraag of een manager die je plots bij zich roept voor ‘spoedoverleg’. Je eigen deadlines halen is dan helemaal niet … The post Hoe omgaan met onvoorziene deadlines? appeared first on Express.
18/02 13u00  Witte Huis vroeg Japan om Trump voor te dragen voor de NobelprijsDonald Trump, de president van de Verenigde Staten, is voorgedragen als mogelijk winnaar van de Nobelprijs voor de vrede. De kandidatuur is ingediend door de Japanse premier Shinzo Abe. Dat heeft Donald Trump zelf bekendgemaakt. Abe zou Trump met de nominatie willen belonen voor de inspanningen die de Amerikaanse president heeft gedaan om de spanningen … The post Witte Huis vroeg Japan om Trump voor te dragen voor de Nobelprijs appeared first on Express.
18/02 11u45  Meer dan 300 chemische aanvallen tijdens Syrische burgeroorlogTijdens de Syrische burgeroorlog zijn minstens 336 chemische aanvallen uitgevoerd. Daarbij zijn honderdduizenden slachtoffers gevallen. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers aan het Global Public Policy Institute in Berlijn. Het rapport merkt op dat Syrië meer chemische aanvallen heeft gekend dan tot nu toe was verondersteld. De onderzoekers Tobias Schneider en Theresa Lütkefend benadrukken … The post Meer dan 300 chemische aanvallen tijdens Syrische burgeroorlog appeared first on Express.
18/02 06u15  17 gewoontes van uitzonderlijke mensenWat maakt dat de ene persoon uitzonderlijke prestaties levert, terwijl iemand anders met dezelfde talenten nooit de middelmaat kan overstijgen? Veel uitzonderlijke mensen hebben gewoontes die een verklaring vormen voor hun succes.  Aristoteles zei het al: “We zijn wat we keer op keer doen. Uitblinken is geen daad, het is een gewoonte.” De onderstaande 17 dagelijkse … The post 17 gewoontes van uitzonderlijke mensen appeared first on Express.
17/02 23u11  Levert Groen met Kristof Calvo straks de premier? Het kan?Lees meer >
17/02 22u30  Levert Groen met Kristof Calvo straks de premier? Het kan…Kan Kristof Calvo (Groen) premier worden? Het leek tot voor kort pure fictie, maar het zou straks wel echt gaan kunnen. Want zowel Groen als Ecolo pieken in de peilingen. Volgens de laatste cijfers zouden ze samen de grootste politieke familie worden in de Kamer. En dat betekent dat Kristof Calvo zich mag gaan opmaken … The post Levert Groen met Kristof Calvo straks de premier? Het kan… appeared first on Express.
17/02 22u09  ?Mohammed bin Salman wil Manchester United kopen?Lees meer >
17/02 21u30  “Mohammed bin Salman wil Manchester United kopen”De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman biedt 4,3 miljard euro voor de overname van Manchester United. Dat schrijft de Britse krant The Sun. De kroonprins zou nog voor de start van volgend seizoen de controle over ‘s werelds op twee na meest lucratieve club willen overnemen van de Amerikaanse familie Glazer. Mohammed bin Salman  (MbS) … The post “Mohammed bin Salman wil Manchester United kopen” appeared first on Express.
17/02 15u45  Langdurig verblijf in ruimte brengt menselijk immuunstelsel in verhoogde staat paraatheidEen verblijft van bijna een jaar in de ruimte heeft het immuunsysteem van de Amerikaanse astronaut Scott Kelly in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Ook de activiteit van sommige genen bleek te zijn veranderd. Dat blijkt uit een rapport over een geneeskundig onderzoek van het Amerikaanse ruimtevaartbureau, in samenwerking met het Weill Cornell Medical … The post Langdurig verblijf in ruimte brengt menselijk immuunstelsel in verhoogde staat paraatheid appeared first on Express.
17/02 12u45  Artificiële intelligentie toont massale patentactiviteitInnovaties rond kunstmatige intelligentie hebben de jongste periode een bijzonder sterke groei getoond. Dat blijkt uit een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo), gebaseerd op gegevens tot drie jaar geleden. De resultaten tonen volgens de organisatie aan dat deze technologieën recent een gigantische stap hebben gezet. Daarbij heeft de sector ook het domein … The post Artificiële intelligentie toont massale patentactiviteit appeared first on Express.
16/02 12u01  VS gaan import buitenlandse wagens als ?een dreiging voor de nationale veiligheid? brandmerkenLees meer >
16/02 11u45  VS gaan import buitenlandse wagens als ‘een dreiging voor de nationale veiligheid’ brandmerkenEr is een grote kans dat de Verenigde Staten een heffing op de invoer van buitenlandse wagens zullen doordrukken. Daarbij zou de Amerikaanse regering de import als een bedreiging voor de nationale veiligheid omschrijven. Dat zegt Ambrose Evans-Pritchard, redacteur internationale economie bij de Britse krant The Telegraph. De beslissing zou volgens hem de weg vrij … The post VS gaan import buitenlandse wagens als ‘een dreiging voor de nationale veiligheid’ brandmerken appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x VS gaan import buitenlandse wagens als ‘een dreiging voor de nationale veiligheid’ brandmerken16/02 11u45 - Express.be: Er is een grote kans dat de Verenigde Staten een heffing op de invoer van buitenlandse wagens zullen doordrukken. Daarbij zou de Amerikaanse regering de import als een bedreiging voor de nationale veiligheid omschrijven. Dat zegt Ambrose Evans-Pritchard, redacteur internationale economie bij de Britse krant The Telegraph. De beslissing zou volgens hem de weg vrij … The post VS gaan import buitenlandse wagens als ‘een dreiging voor de nationale veiligheid’ brandmerken appeared first on Express.
0x VS gaan import buitenlandse wagens als ?een dreiging voor de nationale veiligheid? brandmerken16/02 12u01 - Express.be: Lees meer >
0x Artificiële intelligentie toont massale patentactiviteit17/02 12u45 - Express.be: Innovaties rond kunstmatige intelligentie hebben de jongste periode een bijzonder sterke groei getoond. Dat blijkt uit een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo), gebaseerd op gegevens tot drie jaar geleden. De resultaten tonen volgens de organisatie aan dat deze technologieën recent een gigantische stap hebben gezet. Daarbij heeft de sector ook het domein … The post Artificiële intelligentie toont massale patentactiviteit appeared first on Express.
0x Langdurig verblijf in ruimte brengt menselijk immuunstelsel in verhoogde staat paraatheid17/02 15u45 - Express.be: Een verblijft van bijna een jaar in de ruimte heeft het immuunsysteem van de Amerikaanse astronaut Scott Kelly in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Ook de activiteit van sommige genen bleek te zijn veranderd. Dat blijkt uit een rapport over een geneeskundig onderzoek van het Amerikaanse ruimtevaartbureau, in samenwerking met het Weill Cornell Medical … The post Langdurig verblijf in ruimte brengt menselijk immuunstelsel in verhoogde staat paraatheid appeared first on Express.
0x “Mohammed bin Salman wil Manchester United kopen”17/02 21u30 - Express.be: De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman biedt 4,3 miljard euro voor de overname van Manchester United. Dat schrijft de Britse krant The Sun. De kroonprins zou nog voor de start van volgend seizoen de controle over ‘s werelds op twee na meest lucratieve club willen overnemen van de Amerikaanse familie Glazer. Mohammed bin Salman  (MbS) … The post “Mohammed bin Salman wil Manchester United kopen” appeared first on Express.
0x ?Mohammed bin Salman wil Manchester United kopen?17/02 22u09 - Express.be: Lees meer >
0x Levert Groen met Kristof Calvo straks de premier? Het kan…17/02 22u30 - Express.be: Kan Kristof Calvo (Groen) premier worden? Het leek tot voor kort pure fictie, maar het zou straks wel echt gaan kunnen. Want zowel Groen als Ecolo pieken in de peilingen. Volgens de laatste cijfers zouden ze samen de grootste politieke familie worden in de Kamer. En dat betekent dat Kristof Calvo zich mag gaan opmaken … The post Levert Groen met Kristof Calvo straks de premier? Het kan… appeared first on Express.
0x Levert Groen met Kristof Calvo straks de premier? Het kan?17/02 23u11 - Express.be: Lees meer >
0x 17 gewoontes van uitzonderlijke mensen18/02 06u15 - Express.be: Wat maakt dat de ene persoon uitzonderlijke prestaties levert, terwijl iemand anders met dezelfde talenten nooit de middelmaat kan overstijgen? Veel uitzonderlijke mensen hebben gewoontes die een verklaring vormen voor hun succes.  Aristoteles zei het al: “We zijn wat we keer op keer doen. Uitblinken is geen daad, het is een gewoonte.” De onderstaande 17 dagelijkse … The post 17 gewoontes van uitzonderlijke mensen appeared first on Express.
0x Meer dan 300 chemische aanvallen tijdens Syrische burgeroorlog18/02 11u45 - Express.be: Tijdens de Syrische burgeroorlog zijn minstens 336 chemische aanvallen uitgevoerd. Daarbij zijn honderdduizenden slachtoffers gevallen. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers aan het Global Public Policy Institute in Berlijn. Het rapport merkt op dat Syrië meer chemische aanvallen heeft gekend dan tot nu toe was verondersteld. De onderzoekers Tobias Schneider en Theresa Lütkefend benadrukken … The post Meer dan 300 chemische aanvallen tijdens Syrische burgeroorlog appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven