zaterdag 20 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
19/01 16u45  Francken verontrust door geweld van transmigranten Het geweld van transmigranten blijft aanhouden. Migranten die op parkeerterreinen in vrachtwagens kruipen om zo de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken, reageren steeds vaker met geweld als ze gevat worden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert verontrust op die tendens: “We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo […] The post Francken verontrust door geweld van transmigranten appeared first on Express [NL].
19/01 15u45  Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? De Amerikaanse Senaat heeft tot vrijdag 17 uur onze tijd om een verhoging van het schuldenplatform in de VS goed te keuren. Gebeurt dat niet, dan gaan een pak overheidsdiensten vanaf zaterdag in shutdown. De problematiek van een government shutdown – of tenminste de dreiging ervoor – komt met de regelmaat van de klok terug […] The post Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? appeared first on Express [NL].
19/01 14u45  Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… Om hun winstmarges te versterken, zoeken luchtvaartmaatschappijen oplossingen die hen zouden toelaten de binnenruimte van de vliegtuigen efficiënter te benutten. Sommige ingrepen botsen echter op zwaar verzet van de passagiers. Geregeld loopt dat protest zo hoog op dat de maatschappijen op hun eerdere beslissingen dienen terug te komen. Eén van die heikele en gevoelige items […] The post Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  China en de langzame verovering van Zuid-Amerika In het Zuid-Amerikaanse Bolivië is een waterkrachtcentrale in gebruik genomen. De centrale werd gebouwd door het Chinese staatsbedrijf Sinohydro, dat specialiseert in de bouw van waterkrachtcentrales. Het project is een van de vele regionale projecten waarbij de Chinezen betrokken is. China wil van Bolivië het energetisch hart van Zuid-Amerika maken, zei de Chinese ambassadeur in aanwezigheid […] The post China en de langzame verovering van Zuid-Amerika appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi De chauffeurs van de alternatieve taxidienst Lyft hebben het voorbije jaar 375,5 miljoen ritten geregistreerd. Dat betekende een stijging met 130 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft het bedrijf in een rapport over de economische impact van zijn activiteiten bekendgemaakt. Het bedrijf merkt verder op dat in totaal 23 miljoen individuele reizigers werden vervoerd. Ook […] The post Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog De Zweedse overheid heeft een brochure samengesteld waarin duidelijk wordt gemaakt op welke manier op een oorlogssituatie moet worden gereageerd. De folder zal worden verspreid onder de 4,7 miljoen Zweedse huishoudens. De brochure omvat ook instructies voor de omgang met terreur, cyberaanvallen en natuurrampen. De publicatie is niet alleen ingegeven door de opkomst van onder […] The post Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde De Amerikaanse inlichtingendienst FBI onderzoekt of een Russische topbankier die nauwe banden onderhoudt met het Kremlin geld naar de Amerikaanse wapenlobby NRA (National Rifle Association) heeft verzonden met als doel de verkiezing van Donald Trump te beïnvloeden. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde McClatchy. Dat is de uitgever van The Sacramento Bee een nog een 30-tal […] The post FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde appeared first on Express [NL].
19/01 11u45  Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad Midden dit decennium woonde bijna 6 miljard mensen binnen een reistijd van één uur naar een stad. Daarmee situeert inmiddels 80,7 procent van de totale wereldbevolking zich in de onmiddellijke omgeving van een stedelijke agglomeratie. Dat zegt een studie van de Oxford University, gebaseerd op gegevens van het Open Street Map Project en Google. De […] The post Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad appeared first on Express [NL].
19/01 10u45  Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush Het wereldwijde vertrouwen in het leiderschap van de Verenigde Staten is tot een nieuw dieptepunt teruggevallen. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Gallup in meer dan honderddertig landen. Er moest worden vastgesteld dat de Verenigde Staten onder Donald Trump op het gebied van internationaal leiderschap nog slechts een score krijgt van 30 procent. […] The post Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier De Amerikaanse webwinkel Amazon groeit zo hard dat het een tijd geleden een soort van openbare aanbesteding had uitgeschreven. Steden werden daarbij uitgenodigd om tegen elkaar op te bieden. Inzet: het tweede hoofdkwartier van Amazon huisvesten. Het originele hoofdkwartier ligt in de staat Washington, vlakbij de stad Seattle. Niet minder dan 238 steden stelden hun kandidatuur. De […] The post Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” “Ik heb veel respect voor Hillary Clinton, maar ik was veruit de meest gekwalificeerde persoon om het werk af te maken dat Barack Obama was begonnen.” Dat zegt voormalig vice-president Joe Biden in een interview met de Los Angeles Times.” Biden speelde lang met het idee om zich in 2016 verkiesbaar te stellen, maar toen […] The post Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” appeared first on Express [NL].
18/01 15u30  Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken Op het kabinet van Theo Francken (N-VA) is een verdacht pakket afgeleverd. Het bevat naast een verdacht wot poeder ook een kogel. De politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht en wil geen enkel risico nemen. Het kabinet van de Staatssecretaris van Asiel en Migratie in de Lambermontstraat in Brussel is alvast hermetisch afgesloten. […] The post Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken appeared first on Express [NL].
18/01 14u30  Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind Sinds 5 uur vanochtend is in bijna heel Vlaanderen code oranje van kracht. Het KMI meet windstoten tussen 90 en 105 kilometer per uur. Het noodnummer 1722 ligt ondertussen ook plat. Het krachtigste windveld beweegt zich nu over de Noordzee naar Nederland. Hoogste windstoten tot nu toe: 121 km/uur in de Hoek van Holland, 118 […] The post Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Volgende generatie hackers zorgt voor fysieke, naast financiële schade Cyberaanvallen hebben de voorbije periode al heel wat prominente slachtoffers gemaakt, maar dit jaar dreigen hackers nog een versnelling hoger te schakelen. Dat hebben verscheidene experts benadrukt. Gevreesd moet volgens hen immers worden dat partijen met malafide bedoelingen volledige industrieën zullen viseren. Bovendien moet er volgens specialisten mee rekening worden gehouden dat de impact niet […] The post Volgende generatie hackers zorgt voor fysieke, naast financiële schade appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Apple laat gebruikers zelf kiezen of iPhone trager werkt of niet Als je een iPhone hebt met een verouderde batterij zal je bij de volgende update van iOS zelf kunnen kiezen of je toestel trager werkt of niet. Nu is dat automatisch het geval. Dat heeft CEO Tim Cook bekend gemaakt in een interview met ABC News. Apple kwam begin december negatief in het nieuws omdat […] The post Apple laat gebruikers zelf kiezen of iPhone trager werkt of niet appeared first on Express [NL].
Laatste update: vrijdag 19 januari 2018, 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 13u30  Is Ryanair altijd de goedkoopste? Wij deden de test met 10 Europese bestemmingenRyanair heeft al jaren de reputatie van de goedkoopste luchtvaartmaatschappij te zijn. Je boet wel wat in aan luxe, maar staat wel voor een spotprijs waar je moet staan. Omdat wij niet alles blind willen geloven deden we de test met 10 Europese bestemmingen voor tijdens de krokusvakantie. We zijn die grijze winter echt grondig […] The post Is Ryanair altijd de goedkoopste? Wij deden de test met 10 Europese bestemmingen appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  De chaos die nooit was: economen schatten de gevolgen van de brexit volledig fout inGroot-Brittannië toont economische betere prestaties dan was verwacht. Nochtans hadden vele economen gewaarschuwd dat de scheiding met de Europese Unie het land in economische rampspoed zou onderdompelen. Nu blijkt volgens het magazine The Economist echter dat velen de gevolgen van de brexit volledig verkeerd hebben ingeschat. De woningprijzen zijn immers op niveau gebleven, terwijl de […] The post De chaos die nooit was: economen schatten de gevolgen van de brexit volledig fout in appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Dit weten we al over de nieuwe Samsung Galaxy S9Minder dan twee maanden duurt het nog voor de Samsung Galaxy S9 en S9+ te koop zullen zijn. Dat is de conclusie van veel volgers nu Samsung bekend gemaakt heeft wanneer het zijn nieuwe toptoestel zal voorstellen. Maar wat mogen we verwachten van de S9 en S9+? Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, […] The post Dit weten we al over de nieuwe Samsung Galaxy S9 appeared first on Express [NL].
18/01 12u30  Vaccin tegen griep helpt nietWie voor alle zekerheid toch een griepprik heeft laten zetten, kan wel eens bedrogen uitkomen. Want uitgerekend die griepvariant die momenteel duizenden mensen treft, zit niet in het vaccin van de griepprik voor deze winter. Dat vaccin bestaat uit een cocktail van drie griepvirussen, maar degene die in ons land de meeste slachtoffers maakt, zit […] The post Vaccin tegen griep helpt niet appeared first on Express [NL].
18/01 12u30  China vervalst zijn economische data… en geeft nu zelf het bewijsDrie regio’s in het noorden van China hebben toegegeven jarenlang hun economische cijfers te hebben gemanipuleerd om de brutale groeivertraging tussen 2012 en 2016 te maskeren. Dat schrijft de Financial Times. De Chinese economische groei zou in 2017 zijn uitgekomen op 6,9%, blijkt uit cijfers die donderdag zijn vrijgegeven. Dat cijfer is het beste in […] The post China vervalst zijn economische data… en geeft nu zelf het bewijs appeared first on Express [NL].
18/01 12u30  EC: 120 minuten volstaan om illegale content te verwijderenSociale media moeten illegale content binnen een periode van twee uur kunnen verwijderen. Dat heeft Dimitris Avromopolous, Europees commissaris van binnenlandse zaken, gezegd. Waarnemers wijzen er echter op dat het voor de sociale mediabedrijven een grote uitdaging kan worden om dergelijke deadlines te respecteren. Daarbij wordt eraan herinnerd dat op Twitter elke seconde achtduizend boodschappen […] The post EC: 120 minuten volstaan om illegale content te verwijderen appeared first on Express [NL].
18/01 11u30  Merkels vluchtelingendeal met Turkije redde wel degelijk haar velVorig jaar heeft Duitsland nog 186.644 vluchtelingen opgevangen. Dat betekende een daling met meer dan 33 procent tegenover het jaar voordien. Bovendien kan een grote terugval worden gemeld tegenover de piekperiode drie jaar geleden. Die realisatie heeft volgens analisten de politieke carrière van Angela Merkel verlengd. Drie jaar geleden werden in Duitsland officieel 890.000 immigranten […] The post Merkels vluchtelingendeal met Turkije redde wel degelijk haar vel appeared first on Express [NL].
18/01 10u30  Wordt Zweden het eerste land met een eigen cryptomunt?Zweden wordt mogelijk het eerste land van de wereld dat een eigen cryptomunt op de markt brengt. Dat heeft James Pomeroy, economist bij de Britse bank HSBC Group, gezegd. Het land is volgens Pomeroy een voorloper in alternatieve betalingen. Daardoor is ook voor de cryptomunt een positieve omgeving gecreëerd. De Riksbank, de Zweedse nationale bank, […] The post Wordt Zweden het eerste land met een eigen cryptomunt? appeared first on Express [NL].
18/01 10u30  Apple doet nu plots wat Trump wilHet Amerikaanse technologieconcern Apple gaat een eenmalige boete van 38 miljard dollar betalen en de volgende 5 jaar 350 miljard dollar investeren in de Amerikaanse economie. Dat is een gevolg van de eind vorig jaar door president Donald Trump ingevoerde belastinghervorming. Apple houdt al jarenlang enorme bedragen in cash aan in landen met gunstigere belastingregimes. […] The post Apple doet nu plots wat Trump wil appeared first on Express [NL].
18/01 09u30  Is Steve Bannon nu plots de gevaarlijkste man voor Trump?Steve Bannon, de voormalige campagneleider en strategisch adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is door speciaal-aanklager Robert Mueller gedagvaard om getuigenis af te leggen voor een Grand Jury. Bannon was eerder deze week ondervraagd door de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, maar weigerde daar  op de meeste vragen te antwoorden op basis van […] The post Is Steve Bannon nu plots de gevaarlijkste man voor Trump? appeared first on Express [NL].
18/01 08u30  ‘Samen’ is niet meer en dat is vooral goed nieuws voor GroenHet progressief kartel Samen is niet meer, de betrokkenen krabbelen gewond terug recht. Maar was zo’n samenwerking wel een goed idee? Geen enkele peiling bewees ooit dat het kon lukken, integendeel. De wind die Groen in de zeilen had, bleek kracht te verliezen op moment dat sp.a erbij kwam. Bovendien had zo’n Antwerps kartel grote […] The post ‘Samen’ is niet meer en dat is vooral goed nieuws voor Groen appeared first on Express [NL].
18/01 08u30  Fake News Awards zijn vooral… fake newsThe New York Times, CNN en The Washington Post zijn de belangrijkste winnaars van de Fake News Awards van Donald Trump. De president reikte die woensdag met een week uitstel dan toch uit. Voormelde media wonnen verschillende prijzen. Maar van de 11  awards die Trump uitreikte, werden er acht door die media binnen het uur […] The post Fake News Awards zijn vooral… fake news appeared first on Express [NL].
17/01 17u30  Beide Korea’s marcheren onder dezelfde vlag bij opening WinterspelenAtleten van Zuid- en Noord-Korea zullen tijdens de openingsceremonie van de komende Winterspelen onder dezelfde vlag marcheren. Het gaat om de belangrijkste toenadering tussen beide landen op tien 10 jaar tijd. Beide landen hebben daartoe een akkoord gesloten. Zo kunnen honderden Noord-Koreanen naar Peyonchang afreizen. Ook zullen Zuid-Koreaanse atleten in de aanloop van de Spelen […] The post Beide Korea’s marcheren onder dezelfde vlag bij opening Winterspelen appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexitHet gaat niet goed met sterrenchef Jamie Oliver. De Britse kok, die bekend werd als the naked chef, zit in slechte papieren. In 2017 maakte zijn Italiaanse restaurantketen ‘Jamie’s Italian’ veel verlies waardoor twaalf restaurants de deuren moeten sluiten. Eerder raakte al bekend dat Jamie Oliver zes restaurants van de keten Jamie’s Italian zou moeten […] The post Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexit appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  ‘Shit Hole Country’ Namibië nodigt Trump uit in geniale promovideoDonald Trump kwam deze week in het nieuws omdat hij heel wat landen shit hole countries had genoemd. Daarop kwam veel kritiek, maar een van die landen, Namibië, nam het op met de glimlach. In een hilarische video op YouTube legt het uit waarom het inderdaad een shit hole country is en nodigt het de […] The post ‘Shit Hole Country’ Namibië nodigt Trump uit in geniale promovideo appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  Donald Trump scoorde 30 op 30 op deze breintestAmerikaans president Donald Trump zou volgens zijn artsen nog helemaal “fysiek en mentaal topfit” zijn. Dat ondanks een te hoge cholesterol, te hoge bloeddruk en zijn hoge gewicht (op één kilo van ongezond zwaarlijvig). Ronny Jackson, een legerarts, deed naar eigen zeggen op verzoek van de president een onderzoek en leek in de persconferentie weinig […] The post Donald Trump scoorde 30 op 30 op deze breintest appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  De Tourstart in Brussel gaat een pak geld kostenDe Tour, de enige wielerwedstrijd die er écht toe doet in de zomer, start volgend jaar in België. Daar betalen we een flinke som geld voor, maar dat is het volgens de organisatie volledig waard. Hoeveel kost dat eigenlijk, de Tour in Brussel laten organiseren? Wel, Brussel betaalt aan de Tourorganisatie vijf miljoen euro voor […] The post De Tourstart in Brussel gaat een pak geld kosten appeared first on Express [NL].
17/01 14u30  Daar komen de robots en Zweden heeft er geen probleem meeDe vrees voor de negatieve impact van de robotica op de arbeidsmarkt, blijft in Scandinavië en vooral Zweden opvallend achterwege. De regio hanteert dan ook een economisch en sociaal stelsel waar automatisering meer een voordeel dan een bedreiging blijkt. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times. Onderzoek van de Europese Commissie toont dat 80 […] The post Daar komen de robots en Zweden heeft er geen probleem mee appeared first on Express [NL].
17/01 13u30  Auto van de toekomst zal 1,5 miljoen km rijdenDe auto van de toekomst zal wellicht op een langere levensduur beroep moeten kunnen doen. Mogelijk moeten ze zelfs een totale afstand van anderhalf miljoen kilometer kunnen afleggen. Dat hebben een aantal experts tegenover de Britse zakenkrant Financial Times benadrukt. Er wordt daarbij op gewezen dat de toekomst van de auto wellicht bestaat uit een […] The post Auto van de toekomst zal 1,5 miljoen km rijden appeared first on Express [NL].
17/01 13u30  Groen blaast ‘Samen’ op, kartel bestaat niet meerDrie maanden heeft het kartel tussen sp.a en Groen standgehouden: na een schandaal over Tom Meeuws en politiek wanbeleid tijdens zijn directeurschap bij De Lijn trekt Groen er de stekker uit. Het Antwerpse kartel Samen bestaat niet meer: na een schandaal rond Tom Meeuws (sp.a) en onenigheid rond diens ontslag, stapt Groen uit Samen. De […] The post Groen blaast ‘Samen’ op, kartel bestaat niet meer appeared first on Express [NL].
17/01 13u30  Hoe Braziliaanse immigratie-officieren drugskoeriers vattenOp de luchthaven Guarulhos International Airport van de Braziliaanse stad Sao Paulo werd vorig jaar ongeveer 1,41 ton cocaïne onderschept. De cijfers bevestigen dat Brazilië wereldwijd heel snel één van de belangrijkste draaischijven van de cocaïnetrafiek is geworden. Die positie is wellicht in belangrijke mate te danken aan de geografische locatie van het land. De […] The post Hoe Braziliaanse immigratie-officieren drugskoeriers vatten appeared first on Express [NL].
17/01 11u30  Demograaf die Tunesische revolutie voorspelde mikt nu op IranIran staat mogelijk aan de drempel van een cruciaal democratiseringsproces. Het land heeft voor een grondige maatschappelijke verandering immers de ideale demografische samenstelling. Dat zegt de Amerikaanse demograaf Richard Cincotta. Hij wijst erop dat de Iraanse populatie geleidelijk een leeftijd nadert die een vreedzame democratische revolutie mogelijk maakt. Cincotta voorspelde tien jaar geleden dat Tunesië […] The post Demograaf die Tunesische revolutie voorspelde mikt nu op Iran appeared first on Express [NL].
17/01 10u30  Apple verliest marktaandeel in de VS, Europa en JapanOp de internationale smartphonemarkt heeft Apple verder terrein moeten prijsgeven tegenover concurrent Android. Dat blijkt uit een rapport van consulent Kantar Worldpanel over de smartphone-verkopen in de herfst van vorig jaar. Onder meer moest worden vastgesteld dat het iOS-ecosysteem van Apple marktaandeel heeft verloren in de Verenigde Staten en Japan. Op de vier grootste markten […] The post Apple verliest marktaandeel in de VS, Europa en Japan appeared first on Express [NL].
16/01 22u30  De islam komt eraan… en uw investeringsportfolio bereidt zich daar best op voorDe oorspronkelijke West-Europese bevolkingen dunnen steeds verder uit. De geboorteratio ligt in de grote Europese landen nu ver onder de vervangingsratio. Duitsland, de motor van de Europese economie, heeft een geboorteratio van amper 1,4 per vrouw. Enkel massa-immigratie heeft kunnen voorkomen dat West-Europeanen vandaag in halflege steden wonen. Een lot dat delen van Bulgarije en […] The post De islam komt eraan… en uw investeringsportfolio bereidt zich daar best op voor appeared first on Express [NL].
16/01 20u30  Trump reikt woensdag de ‘Fake News Awards’ uit. Een goed idee?De Amerikaanse president Trump heeft beloofd om op 17 januari de ‘Fake News Awards’ uit te reiken. Met die prijs wil Trump de meest corrupte en bevooroordeelde media aanduiden. De New York Times en CNN worden tot de grootste kanshebbers gerekend. The Fake News Awards, those going to the most corrupt & biased of the […] The post Trump reikt woensdag de ‘Fake News Awards’ uit. Een goed idee? appeared first on Express [NL].
16/01 17u30  Voice, niet video… spraakgestuurde gadgets hebben de toekomstSpraakgestuurde gadgets stalen vorige week de show op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Volgens velen is daarmee het bewijs geleverd dat audio als medium enorme kansen biedt voor uitgevers en merken. Het Internet of Things  (IoT) maakt het nu mogelijk om alle aspecten van ons leven samen te brengen. De toepassing die dat […] The post Voice, niet video… spraakgestuurde gadgets hebben de toekomst appeared first on Express [NL].
16/01 16u30  Amazon 6de grootste retailer ter wereld; Europa bloedtLouis Delhaize (108) en Colruyt (119) rangschikken als enige twee Belgische bedrijven in de Global Powers of Retailing Top 250 van het adviesbureau Deloitte. De Nederlands-Belgische combinatie Ahold Delhaize wordt onder Nederland gerangschikt en staat op plaats 14. De rangschikking is gebaseerd op de cijfers voor 2016. Opvallend is vooral de vooruitgang van Amazon. Het […] The post Amazon 6de grootste retailer ter wereld; Europa bloedt appeared first on Express [NL].
16/01 15u30  Erdogan: “VS willen terreurleger aan Turkse grens stationeren”De Verenigde Staten willen een troepenmacht van 30.000 man positioneren in Syrisch gebied. Dat gebied is in handen van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDS). Op die manier wil Washington vermijden dat de terreurgroepering Islamitische Staat in de regio herrijst. De troepenmacht zou niet enkel in Syrië actief zijn, maar ook langsheen de Turkse en Iraakse […] The post Erdogan: “VS willen terreurleger aan Turkse grens stationeren” appeared first on Express [NL].
16/01 14u30  Robots lezen nu beter dan mensen. Brengt dat miljoenen jobs in gevaar?De Chinese technologiegroep Alibaba heeft een programma met kunstmatige intelligentie ontwikkeld dat op het gebied van begrijpend lezen betere scores haalt dan mensen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Verwezen werd naar de test Stanford Question Answering Dataset (Squad) waaraan het programma was onderworpen. De proef, die uit honderdduizend vragen bestaat, toonde dat het algoritme van […] The post Robots lezen nu beter dan mensen. Brengt dat miljoenen jobs in gevaar? appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  80% van alle 21 miljoen bitcoins zijn al ontmijnd. Wanneer volgt de rest?Wereldwijd zijn inmiddels 16,8 miljoen bitcoins in omloop. Dat vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de virtuele munt. Bij de lancering van de bitcoin werd immers vastgelegd dat maximaal 21 miljoen exemplaren zouden kunnen worden gecreëerd. Er moet dan ook worden vastgesteld dat inmiddels 80 procent van de potentiële voorraad bitcoins is ontgonnen. […] The post 80% van alle 21 miljoen bitcoins zijn al ontmijnd. Wanneer volgt de rest? appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  Spanje verdringt VS van tweede plek in internationale reisbestemmingen2017 was een geweldig jaar voor toerisme: 7% meer mensen gingen op reis dan in 2016. Het gaat om de grootste groei in meer dan 7 jaar. Vooral Europa profiteerde daarvan. Zo mocht Spanje 7 miljoen meer bezoekers ontvangen. Minder goed nieuws was er voor de VS, die zich als de grote verliezer profileren. Het […] The post Spanje verdringt VS van tweede plek in internationale reisbestemmingen appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  Energiepact: regering beslist om niet te beslissenEr komt dan toch een compromis over kernenergie. Namelijk een akkoord om niet akkoord te gaan. De regering gaat het nieuwe Energiepact zo in mekaar steken dat de beslissing over de sluiting van de kerncentrales pas in 2019 moet vallen. En zo beslist ze dus om niet te beslissen. Dat schrijft De Standaard. Dat was […] The post Energiepact: regering beslist om niet te beslissen appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puigdemont vanop afstandDe juridische dienst van het Parlement van Catalonië heeft maandag bekendgemaakt dat Carles Puigdemont niet als nieuwe minister-president kan worden ingehuldigd vanop afstand. Volgens het reglement van het ‘Parlament’ is de fysieke aanwezigheid van de kandidaat voor het presidentschap van de Generalitat voor het voltallige parlement bij de inhuldiging ‘essentieel’. Puigdemont verblijft momenteel in ons land […] The post Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puigdemont vanop afstand appeared first on Express [NL].
16/01 12u30  500 Noord-Koreanen mogen naar de Winterspelen. Hoe raken ze er en hoeveel keren er nog terug?Het aanbod van Noord-Korea om aan de volgende Olympische Winterspelen in buurland Zuid-Korea deel te nemen, heeft weliswaar de spanningen in de regio verlaagd, maar heeft ook een nieuw probleem gecreëerd. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. De vraag is immers op welke manier de Zuid-Koreaanse autoriteiten hun Noord-Koreaanse gasten zal herbergen, vervoeren en […] The post 500 Noord-Koreanen mogen naar de Winterspelen. Hoe raken ze er en hoeveel keren er nog terug? appeared first on Express [NL].
16/01 11u30  De sms-revolutie: Is RCS een alternatief voor Whatsapp?Rich Communications Services (RCS) kan mogelijk in de mobiele sector het volgende messaging-platform worden. Verwacht wordt immers dat het internetbedrijf Google zijn besturingssysteem Android zal aanpassen om klanten toe te laten het nieuwe platform te activeren. Dat heeft David O’Byrne, projectdirecteur internet-communicaties bij de sectororganisatie GSM Association (GSMA), gezegd. De nieuwe technologie moet aan de […] The post De sms-revolutie: Is RCS een alternatief voor Whatsapp? appeared first on Express [NL].
16/01 10u30  Crypto-platform Coinbase schrijft nieuw hoofdstuk in financiële geschiedenisHet Amerikaanse bedrijf Coinbase streeft naar de creatie van een platform dat een brede waaier transacties met virtuele munten kan aanbieden. Onder meer moeten klanten bij Coinbase terecht kunnen voor leningen, geldtransfers, investeringen en effectenhandel. Coinbase kan zich daardoor tot een volwaardig alternatief voor de traditionele banken ontwikkelen. Dat verduidelijkt Brian Armstrong, chief executive van […] The post Crypto-platform Coinbase schrijft nieuw hoofdstuk in financiële geschiedenis appeared first on Express [NL].
16/01 02u30  Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puidgemont vanop afstandDe juridische dienst van het Parlement van Catalonië heeft maandag bekendgemaakt dat Carles Puigdemont niet als nieuwe minister-president kan worden ingehuldigd vanop afstand. Volgens het reglement van het ‘Parlament’ is de fysieke aanwezigheid van de kandidaat voor het presidentschap van de Generalitat voor het voltallige parlement bij de inhuldiging ‘essentieel’. Puigdemont verblijft momenteel in ons land […] The post Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puidgemont vanop afstand appeared first on Express [NL].
15/01 21u15  Redde Trumps liefde voor golf de wereld van een nucleaire ramp?Een vals alarm zette de wereld vrijdag 38 minuten lang op de rand van een nucleaire catastrofe. Zowel radio als tv op Hawaï onderbraken hun programma’s om de bevolking te waarschuwen voor het imminente neerstorten van een kernraket. Ook lokale telecomoperatoren verzonden het bericht per sms aan hun abonnees. Met de recente Noord-Koreaanse tests vers […] The post Redde Trumps liefde voor golf de wereld van een nucleaire ramp? appeared first on Express [NL].
15/01 17u15  VS bereiden zich stilletjes voor op de oorlog die ze niet willenDe Amerikaanse krant New York Times publiceert maandag een opmerkelijke stand van zaken over de militaire voorbereidingen die worden getroffen voor een mogelijke aanval op Noord-Korea. In een stuk dat de titel “Military Quietly Plans for a War It Doesn’t Want” (“Defensie bereidt zich stilletjes voor op de oorlog die het niet wil”) meekrijgt, staat […] The post VS bereiden zich stilletjes voor op de oorlog die ze niet willen appeared first on Express [NL].
15/01 16u15  Straks kan je ook in Dubai naar de HEMADe Nederlandse warenhuisketen HEMA opent nog dit jaar drie vestigingen in Dubai. Het gaat om een absolute première. De ook in ons land populaire keten heeft nog geen winkels buiten Europa. Daar komt dus verandering in, want het bedrijf zegt de komende jaren “een fors aantal” winkels in het Midden-Oosten te willen gaan openen. Het bedrijf […] The post Straks kan je ook in Dubai naar de HEMA appeared first on Express [NL].
15/01 15u15  Johnson: “Zachte brexit is “volstrekte tijdsverspilling”Volgens de Britse tabloidkrant The Sun heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson (Conservative Party), bekend als een beruchte brexiteer, aan politieke bondgenoten gezegd dat het scenario van een zachte brexit “volstrekte tijdsverspilling” is. Johnson heeft het dan over een brexit die het VK buiten de Europese Unie zet, maar nauwe banden garandeert […] The post Johnson: “Zachte brexit is “volstrekte tijdsverspilling” appeared first on Express [NL].
15/01 14u15  Is de zelfrijdende wagen per definitie een zelfrijdend wapen?“Een object dat uit zichzelf kan bewegen is per definitie een wapen.” Dat heeft Qi Lu, de COO van Baidu, vorige week gezegd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het Chinese technologiebedrijf Baidu kondigde in april vorig jaar nog aan zijn software voor zelfrijdende wagens op een platform voor open source te brengen. […] The post Is de zelfrijdende wagen per definitie een zelfrijdend wapen? appeared first on Express [NL].
15/01 14u15  Finse test met een basisinkomen is 1 jaar oud. Wat weten we nu?Een jaar geleden lanceerde Finland als eerste Europese land een proefproject met een gegarandeerd basisinkomen. Het experiment loopt over een periode van twee jaar en kon wereldwijd op een bijzonder grote belangstelling rekenen. Het proefproject heeft nu de helft van zijn looptijd achter de rug, maar concrete conclusies kunnen volgens de initiatiefnemers echter nog niet […] The post Finse test met een basisinkomen is 1 jaar oud. Wat weten we nu? appeared first on Express [NL].
15/01 13u15  Poetin stookt nu ook onrust in de BalkanANALYSE – De Russische invloed en inmenging op de Balkan baart het Westen steeds grotere zorgen. Rusland blijkt nu een paramilitaire eenheid van separatisten te trainen in het Servische deel van Bosnië. Het was al betrokken bij een coup-poging in Montenegro, en een mislukte moordaanslag op de president zaten om Montenegro’s toetreding tot de NAVO […] The post Poetin stookt nu ook onrust in de Balkan appeared first on Express [NL].
15/01 13u15  Bij N-VA niets dan positieve geluiden over Charles MichelCharles Michel kreeg op de nieuwsjaarsreceptie van N-VA zowaar luid applaus. Voorzitter Bart De Wever deelde in de verdediging van Theo Francken (N-VA) klappen uit, waarbij ook de premier schade opliep. Michel beet dit weekend nog eens terug naar N-VA. “Niemand is ongenaakbaar, ook Theo Francken niet”, stond te lezen in La Libre Belgique. Maar […] The post Bij N-VA niets dan positieve geluiden over Charles Michel appeared first on Express [NL].
15/01 12u15  Noordpool zal nooit meer bevroren zijnDe Noordpool is definitief van karakter veranderd en zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat wordt ook aangevoerd in een rapport van de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (Noaa). Opgemerkt wordt dat de regio definitief de richting van een ijsvrije toestand is ingeslagen. Dat zal volgens de analisten ook een grote invloed hebben op een […] The post Noordpool zal nooit meer bevroren zijn appeared first on Express [NL].
15/01 12u15  Grootste bedreiging voor Tesla komt uit ChinaChina is al enkele jaren de grootste automarkt van de wereld. Toch heeft het land in de sector nog altijd geen merk met een internationale of wereldwijde uitstraling. Die situatie zou volgens het persbureau Bloomberg echter snel kunnen veranderen. Daarbij wordt gewezen op de zware inspanningen die het land op de markt van de elektrische […] The post Grootste bedreiging voor Tesla komt uit China appeared first on Express [NL].
15/01 11u15  Uber rekruteert honderden vrouwelijke chauffeurs in Saoedi-ArabiëDe beslissing van Saudi-Arabië om vrouwen niet langer te verbieden met een auto te rijden, kan ook voor de lokale taxisector groter gevolgen. De alternatieve taxidienst Uber zou immers van plan zijn om massaal vrouwelijke chauffeurs te rekruteren. Op dit ogenblik bestaat het klantenbestand van de Saudische taxidiensten voor 80 procent uit vrouwen. Voor hen […] The post Uber rekruteert honderden vrouwelijke chauffeurs in Saoedi-Arabië appeared first on Express [NL].
15/01 09u15  Eindelijk een Erasmus voor stagiairs?Er moeten binnen de Europese Unie meer inspanningen worden gedaan om ook voor stagiairs in andere lidstaten mogelijkheden aan te bieden om zich verder te vervolmaken. Bij studenten vindt het programma Erasmus veel weerklank, maar bij stagiairs geniet het programma veel minder succes. Bijkomende maatregelen zijn dan ook nodig. Dat is de basis van een […] The post Eindelijk een Erasmus voor stagiairs? appeared first on Express [NL].
14/01 17u15  Zaterdag 13 januari is de geldrevolutie ingezet. Weinigen die er ook maar iets van afweten…In de EU is zaterdag 13 januari een einde gekomen aan een beperking op de toegang tot financiële gegevens. Tot nog toe mochten enkel de grootbanken in de EU-landen over financiële gegevens van klanten beschikken. Daar komt nu een einde aan. Onder de Open Banking directive zullen financiële instellingen gegevens met derden moeten delen indien […] The post Zaterdag 13 januari is de geldrevolutie ingezet. Weinigen die er ook maar iets van afweten… appeared first on Express [NL].
14/01 15u15  Farage: “Historische Brexit-overwinning kan nog worden omgedraaid”Nigel Farage riep deze week nog op om met een tweede referendum de Brexit te bevestigen, maar lijkt nu toch te beseffen dat de kansen misschien wel gekeerd zijn. Volgens de voormalige leider van Ukip zijn de voorstanders van een vertrek te passief geworden, en een harde Brexit-deal zou in het parlement momenteel nooit worden […] The post Farage: “Historische Brexit-overwinning kan nog worden omgedraaid” appeared first on Express [NL].
14/01 13u15  H&M sluit tijdelijk winkels in Zuid-Afrika door rellen over sweaterKledingketen H&M sluit tijdelijk z’n winkels in Zuid-Afrika. Gisteren braken er rellen uit met demonstranten die tegen een sweater met een racistische boodschap protesteerden. Op de sweater stond te lezen: ‘Coolest monkey in the jungle’. Ongelukkig, want uitgerekend een zwart jongetje droeg het kledingstuk op de foto in de webwinkel. In Johannesburg hebben heel wat […] The post H&M sluit tijdelijk winkels in Zuid-Afrika door rellen over sweater appeared first on Express [NL].
14/01 11u15  Bart De Wever spreekt opnieuw steun uit voor Theo FranckenBart De Wever (N-VA) heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken tijdens z’n toespraak op de nieuwjaarsreceptie van z’n partij een hart onder de riem gestoken. “Voortdoen Theo”, zei De Wever. Even verderop sprak ook CD&V-voorzitter Wouter Beke z’n aanhangers toe. Theo Francken (N-VA) heeft een woelige feestperiode achter de rug. Hij ligt al […] The post Bart De Wever spreekt opnieuw steun uit voor Theo Francken appeared first on Express [NL].
14/01 01u15  Zuckerberg die Facebook ‘beter maakt’? Vergeet dat maar…OPINIE – Er is slechts één constante in de aanpak van Zuckerberg, de afgelopen jaren: een meedogenloos instinct om de inkomsten systematisch op te drijven. Ga er maar van uit dat dat ook in 2018 het geval zal zijn. Zijn betalende klanten meteen bij het begin van een nieuw jaar een stevig schot voor de […] The post Zuckerberg die Facebook ‘beter maakt’? Vergeet dat maar… appeared first on Express [NL].
14/01 01u15  Stoppen op het hoogtepunt: driesterrenzaak Hertog Jan gaat dichtHet driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem sluit eind december 2018 definitief zijn deuren. Chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens laten in een videoboodschap weten dat 22 december 2018 de laatste dag waarop je van een driesterrengerecht kan genieten in hun zaak. Het restaurant is sinds 2005 in handen van voormeld duo. Ze lieten […] The post Stoppen op het hoogtepunt: driesterrenzaak Hertog Jan gaat dicht appeared first on Express [NL].
13/01 15u00  Facebook: wat betekenen de wijzigingen in de nieuwsfeed voor de media?Facebookbaas Mark Zuckerberg kondigde vrijdag aan dat het sociale netwerk vanaf volgende week ingrijpende veranderingen gaat doorvoeren in de nieuwsfeed. Posts van familie en vrienden krijgen voortaan voorrang op wat media, bedrijven en beroemdheden via het platform willen verspreiden. Op die manier wil het bedrijf de sociale interactie tussen mensen aanzwengelen. Er moeten dus meer discussies ontstaan. […] The post Facebook: wat betekenen de wijzigingen in de nieuwsfeed voor de media? appeared first on Express [NL].
13/01 14u00  Zuckerberg schrijft een blogpost. 24 uur later is hij 3,3 miljard armerHet aandeel van het socialemedianetwerk Facebook ging vrijdag 4,5% lager. Dat gebeurde nadat medestichter Mark Zuckerberg in een post schreef dat de nieuwsfeed in de toekomst minder berichten van media en bedrijven zou bevatten. Facebook wil vanaf volgende week belangrijke veranderingen doorvoeren in de nieuwsfeed van gebruikers. De berichten van familie en vrienden krijgen voortaan […] The post Zuckerberg schrijft een blogpost. 24 uur later is hij 3,3 miljard armer appeared first on Express [NL].
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x H&M sluit tijdelijk winkels in Zuid-Afrika door rellen over sweater14/01 13u15 - Express.be: Kledingketen H&M sluit tijdelijk z’n winkels in Zuid-Afrika. Gisteren braken er rellen uit met demonstranten die tegen een sweater met een racistische boodschap protesteerden. Op de sweater stond te lezen: ‘Coolest monkey in the jungle’. Ongelukkig, want uitgerekend een zwart jongetje droeg het kledingstuk op de foto in de webwinkel. In Johannesburg hebben heel wat […] The post H&M sluit tijdelijk winkels in Zuid-Afrika door rellen over sweater appeared first on Express [NL].
0x Zuckerberg schrijft een blogpost. 24 uur later is hij 3,3 miljard armer13/01 14u00 - Express.be: Het aandeel van het socialemedianetwerk Facebook ging vrijdag 4,5% lager. Dat gebeurde nadat medestichter Mark Zuckerberg in een post schreef dat de nieuwsfeed in de toekomst minder berichten van media en bedrijven zou bevatten. Facebook wil vanaf volgende week belangrijke veranderingen doorvoeren in de nieuwsfeed van gebruikers. De berichten van familie en vrienden krijgen voortaan […] The post Zuckerberg schrijft een blogpost. 24 uur later is hij 3,3 miljard armer appeared first on Express [NL].
0x Facebook: wat betekenen de wijzigingen in de nieuwsfeed voor de media?13/01 15u00 - Express.be: Facebookbaas Mark Zuckerberg kondigde vrijdag aan dat het sociale netwerk vanaf volgende week ingrijpende veranderingen gaat doorvoeren in de nieuwsfeed. Posts van familie en vrienden krijgen voortaan voorrang op wat media, bedrijven en beroemdheden via het platform willen verspreiden. Op die manier wil het bedrijf de sociale interactie tussen mensen aanzwengelen. Er moeten dus meer discussies ontstaan. […] The post Facebook: wat betekenen de wijzigingen in de nieuwsfeed voor de media? appeared first on Express [NL].
0x Stoppen op het hoogtepunt: driesterrenzaak Hertog Jan gaat dicht14/01 01u15 - Express.be: Het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem sluit eind december 2018 definitief zijn deuren. Chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens laten in een videoboodschap weten dat 22 december 2018 de laatste dag waarop je van een driesterrengerecht kan genieten in hun zaak. Het restaurant is sinds 2005 in handen van voormeld duo. Ze lieten […] The post Stoppen op het hoogtepunt: driesterrenzaak Hertog Jan gaat dicht appeared first on Express [NL].
0x Zuckerberg die Facebook ‘beter maakt’? Vergeet dat maar…14/01 01u15 - Express.be: OPINIE – Er is slechts één constante in de aanpak van Zuckerberg, de afgelopen jaren: een meedogenloos instinct om de inkomsten systematisch op te drijven. Ga er maar van uit dat dat ook in 2018 het geval zal zijn. Zijn betalende klanten meteen bij het begin van een nieuw jaar een stevig schot voor de […] The post Zuckerberg die Facebook ‘beter maakt’? Vergeet dat maar… appeared first on Express [NL].
0x Bart De Wever spreekt opnieuw steun uit voor Theo Francken14/01 11u15 - Express.be: Bart De Wever (N-VA) heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken tijdens z’n toespraak op de nieuwjaarsreceptie van z’n partij een hart onder de riem gestoken. “Voortdoen Theo”, zei De Wever. Even verderop sprak ook CD&V-voorzitter Wouter Beke z’n aanhangers toe. Theo Francken (N-VA) heeft een woelige feestperiode achter de rug. Hij ligt al […] The post Bart De Wever spreekt opnieuw steun uit voor Theo Francken appeared first on Express [NL].
0x Farage: “Historische Brexit-overwinning kan nog worden omgedraaid”14/01 15u15 - Express.be: Nigel Farage riep deze week nog op om met een tweede referendum de Brexit te bevestigen, maar lijkt nu toch te beseffen dat de kansen misschien wel gekeerd zijn. Volgens de voormalige leider van Ukip zijn de voorstanders van een vertrek te passief geworden, en een harde Brexit-deal zou in het parlement momenteel nooit worden […] The post Farage: “Historische Brexit-overwinning kan nog worden omgedraaid” appeared first on Express [NL].
0x Zaterdag 13 januari is de geldrevolutie ingezet. Weinigen die er ook maar iets van afweten…14/01 17u15 - Express.be: In de EU is zaterdag 13 januari een einde gekomen aan een beperking op de toegang tot financiële gegevens. Tot nog toe mochten enkel de grootbanken in de EU-landen over financiële gegevens van klanten beschikken. Daar komt nu een einde aan. Onder de Open Banking directive zullen financiële instellingen gegevens met derden moeten delen indien […] The post Zaterdag 13 januari is de geldrevolutie ingezet. Weinigen die er ook maar iets van afweten… appeared first on Express [NL].
0x Eindelijk een Erasmus voor stagiairs?15/01 09u15 - Express.be: Er moeten binnen de Europese Unie meer inspanningen worden gedaan om ook voor stagiairs in andere lidstaten mogelijkheden aan te bieden om zich verder te vervolmaken. Bij studenten vindt het programma Erasmus veel weerklank, maar bij stagiairs geniet het programma veel minder succes. Bijkomende maatregelen zijn dan ook nodig. Dat is de basis van een […] The post Eindelijk een Erasmus voor stagiairs? appeared first on Express [NL].
0x Uber rekruteert honderden vrouwelijke chauffeurs in Saoedi-Arabië15/01 11u15 - Express.be: De beslissing van Saudi-Arabië om vrouwen niet langer te verbieden met een auto te rijden, kan ook voor de lokale taxisector groter gevolgen. De alternatieve taxidienst Uber zou immers van plan zijn om massaal vrouwelijke chauffeurs te rekruteren. Op dit ogenblik bestaat het klantenbestand van de Saudische taxidiensten voor 80 procent uit vrouwen. Voor hen […] The post Uber rekruteert honderden vrouwelijke chauffeurs in Saoedi-Arabië appeared first on Express [NL].

Statistieken

Artikels:
37146
Gelezen:
14902
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven