zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Express.be

Verbergen Tonen
21/04 09u45  Elk Brexit-scenario zal Britse belastingbetalers tientallen miljarden per jaar kosten Alle vier scenario's die de Britse regering bekijkt voor de uittreding uit de Europese Unie zal de Britse belastingbetaler tientallen miljarden euro's per jaar kosten.
21/04 04u00  De val van Rome: Italië is nu armer dan Spanje en dat was 500 jaar geleden In de eurozone heeft zich een economische grondverschuiving voorgedaan. Volgens berekeningen van het Internationaal Muntfonds (IMF) is het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner van Spanje voor het eerst sinds de zestiende eeuw groter dan dat van Italië. 15 
20/04 22u30  Amerikaanse Democraten (DNC) leggen klacht neer tegen Trump-campagne, Rusland en Wikileaks voor vervalsing verkiezingen 2016 De Democratische Partij van de Verenigde Staten (DNC) heeft vrijdag een klacht neergelegd tegen de presidentiële campagne van Donald Trump, de Russische regering en klokkenluiderssite Wikileaks. Volgens de Democraten spanden deze groepen samen om Donald Trump in 2016 de verkiezingsoverwinning te bezorgen. De klacht werd neergelegd bij een rechtbank in Manhattan. 
20/04 18u15  Strijd om de Noordpool is losgebarsten en iedereen kijkt naar... Groenland China haalt de banden aan met landen die grenzen aan de Noordpool. In 2014 al liet de Chinese leider Xi Jinping weten dat China 'een grote poolmacht' wil worden. Vele wegen leiden naar die Noordpool, maar de Chinezen zien vooral kansen in Groenland. 
20/04 15u30  Superrijken voorspellen nieuwe recessie binnen de 2 jaar Onder meer miljardair-filantroop Bill Gates heeft recent al voor een waarschijnlijke recessie gewaarschuwd en zijn vrees wordt door een meerderheid van de superrijke bevolkingsgroep van de wereld gedeeld. Dat is de conclusie van een enquête van JP Morgan bij meer dan zevenhonderd superrijke klanten uit de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten.
20/04 14u45  Goed nieuws voor de doden: ook de uitvaartindustrie kent disruptie Net zoals vele andere economische sectoren, maakt ook de uitvaartindustrie een sterke verandering door. Achter het fenomeen kunnen - net zoals in een aantal andere zakelijke activiteiten - zowel maatschappelijke als technologische ontwikkelingen worden opgemerkt. Dat schrijft het Britse magazine The Economist. In de uitvaartindustrie zorgen die evoluties er echter voor dat het overwicht van de zakelijke aanbieder op de klant in sterke mate kan worden afgezwakt.
20/04 14u45  Disney had niet eens het hoogste bod op Fox, maar daarom won Mickey toch de biedingsrace Disney neemt 20th Century Fox over, maar de Amerikaanse televisiemaatschappij Comcast had nog een hoger bedrag geboden. Er zijn twee redenen waarom Fox toch voor Disney koos.
20/04 14u00  YouTube is naast haar ziel ook alle controle kwijt Advertenties van wereldmerken als Adidas, Amazon, Cisco, Hilton, LinkedIn, Mozilla, Under Armour en Netflix hebben zonder het te weten bijgedragen aan de financiering van YouTube-kanalen waarin blanke suprematie, nazisme, pedofilie en samenzweringstheorieën worden gepromoot. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Ook zou Amerikaans belastinggeld in de vorm van advertenties van niet minder dan 5 ministeries naar deze kanalen zijn gevloeid.  
20/04 14u00  +10% op 10 dagen: de comeback van dure olie? Het is niet onmogelijk dat de olieprijs op relatief korte termijn opnieuw naar bedragen tussen 80 dollar en 100 dollar per vat zal stijgen. Dat hebben onder meer woordvoerders van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) tegenover het persbureau Reuters laten uitschijnen. Daarbij wordt opgemerkt dat vooral Saudi-Arabië belangrijke voordelen zou zien in een hoger prijsniveau.
20/04 12u45  Finland zet experiment met basisinkomen stop Finland heeft de voorbije periode wereldwijd interesse gewekt met een experiment dat aan een groep werklozen een gegarandeerd basisinkomen bood. Terwijl het systeem in een aantal kringen als een cruciaal onderdeel van het toekomstige sociale model wordt bestempeld, heeft Finland beslist om het experiment eind dit jaar stop te zetten.
20/04 12u00  Amazon creëerde vorig jaar 130.000 nieuwe jobs, maar de helft daarvan betaalt minder dan 11 euro per uur De mediaan van het loon dat bij het ecommerce-concern Amazon wordt verdiend, ligt op 28.446 dollar per jaar. Die vergoeding vertoont een groot verschil met de beloningen die door andere Amerikaanse technologiebedrijven aan hun werknemers worden toegekend. Bij het sociale netwerkbedrijf Facebook wordt bij de salarissen van de medewerkers een mediaan van 240.430 dollar geregistreerd.
20/04 11u00  Gebruikte Peeters (CD&V) kabinetsmedewerkster voor Antwerpse campagne? Dat is strafbaar De hele heisa rond de joodse kandidaat voor CD&V in Antwerpen krijgt nog een staart. Want gebruikte federaal vicepremier Kris Peeters (CD&V) z'n eigen kabinetsmedewerkers ook in de campagne van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen? Dat blijkt uit artikels en interne getuigenissen. En dat mag helemaal niet. Joëlle Milquet (cdH) moest voor een soortgelijk misbruik aftreden, toen het Brussels parket haar op de hielen zat. 
20/04 03u30  't Is gebeurd! Robots hebben een IKEA-stoel gemonteerd en dat is zeer goed nieuws voor de mens Wetenschappers van de Nanyang Technological University in Singapore zijn er in geslaagd een IKEA-stoel in elkaar te laten zetten door een paar industriële robots. Hoewel dit op het eerste zicht de bevestiging lijkt te zijn dat de heerschappij van de mens op deze aarde dag na dag verwatert, begint stilaan duidelijk te worden dat artificiële intelligentie (A.I.) nog altijd totaal ongeschikt blijft om de meest elementaire menselijke taken uit te voeren.
19/04 21u45  Duitsland absorbeerde in 2017 ruim 60% van alle asielzoekers België heeft vorig jaar 12.895 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend. Vooral Afghanen, Syriërs en Irakezen kregen zo’n status. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In totaal deden ruim het dubbele aantal een asielaanvraag, maar slechts 52% daarvan werd goedgekeurd.
19/04 18u00  Spaanse La Liga wil profclubs naar de beurs brengen La Liga, de koepel boven de Spaanse professionele voetbalclubs, bemiddelt tussen een reeks financiële instellingen en de profclubs om deze laatsten naar de beurs te brengen. Vanaf 2020 zullen er volgens Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, al enkele clubs op de beurs van Madrid noteren.
Laatste update: vandaag om 9u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 16u45  Niemand in de EU krijgt minder rente voor zijn spaargeld dan de BelgSpaarrekeningen zullen de Belgische consumenten dit jaar 3,84 miljard euro aan koopkracht kosten. Het is al langer bekend dat spaarrekeningen nog nauwelijks een rente opbrengen. De inflatie doet die marginale opbrengst dan ook in een negatief cijfer uitmonden. Dat blijkt uit een rapport van Eric Dor, directeur economische studies aan de Ieseg School of Management Paris-Lille.
19/04 16u15  Google verspert Australische concurrent toegang tot de marktHet jonge Australische technologiebedrijf Unlockd heeft bij het Britse Hooggerechtshof een klacht neergelegd tegen het Amerikaanse internetconcern Google. Unlockd beticht Google ervan zijn machtspositie op de markt te misbruiken om concurrerende reclamemodellen te smoren.
19/04 15u00  De zwarte wolk boven de wereldeconomie: de schuldenbergHet Internationaal Muntfonds (IMF) luidt de alarmbel voor de toenemende schuldgraad op onze planeet. De globale schuldenberg bedraagt nu 164.000 miljard dollar, het equivalent van 225% van het globale bruto binnenlands product. Vergeleken met de vorige piek in 2009 heeft de wereld nu 12% meer schulden. De helft van al die schulden zijn het bezit van 3 landen: China, Japan en de Verenigde Staten. 
19/04 14u31  Frans icoon ‘Elle’ komt in Tsjechische handenDe Franse uitgeverij Lagardère verkoopt zijn magazine-divisie aan het Tsjechische concern Czech Media Invest. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld, maar volgens experts zal voor de divisie wellicht een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro zijn betaald. De waarnemers zeggen wel verbaasd te zijn dat de activiteiten aan een Oost-Europese partij zijn verkocht.
19/04 14u31  Queen Elizabeth II wordt luxehotel in DubaiIn Dubai is de Queen Elizabeth 2, één van de meest beroemde schepen uit de internationale cruisegeschiedenis, aan een tweede leven begonnen. Het schip, dat tien jaar geleden zijn laatste tocht heeft gemaakt, is immers omgebouwd tot een drijvend hotel-restaurant dat een nieuwe thuisbasis heeft gevonden in Mina Rashid, in de onmiddellijke omgeving van de Gold Souk van Dubai.
19/04 11u45  Synthetische diamant doet traditionele industrie bibberenDe wereldwijde verkoop van synthetische diamanten kent een sterke groei. Het voorbije jaar werd een productieniveau van 2,5 miljoen karaat geregistreerd, tegenover een volume van 350.000 karaat vier jaar voordien. Voor dit jaar wordt een productieniveau van mogelijk 4,5 miljoen karaat in het vooruitzicht gesteld. Daarmee zou de sector tussen 2 procent en 3 procent van de wereldwijde diamantproductie voor zijn rekening nemen.
19/04 02u00  Een robot eindigt derde bij burgemeestersverkiezingen in een district van TokioIn Tama City, een van de 23 districten van de Japans hoofdstad Tokio, is een robot vorige zondag derde geëindigd bij de burgemeestersverkiezingen. De robot met de naam Michihito Matsuda behaalde 4.013 stemmen, amper 444 minder dan de nummer twee Takahashi Toshihiko, die 4.457 stemmen haalde, maar op ruime afstand van de winnaar Hiroyuki Abe, die 34.603 kiezers wist te overtuigen.
18/04 23u00  Trump: "Cannabis-industrie is geen doelwit van het ministerie van Justitie"De Amerikaanse president Trump heeft beloofd staten die het gebruik van cannabis hebben gelegaliseerd te zullen beschermen. In de VS heerst al langer ongerustheid over het terugdraaien van de wet op cannabis omdat de minister van Justitie Jeff Sessions verschillende keren uitspraken in die richting deed.
18/04 21u00  Jaren na Enron en Ahold liggen 'Big Four' weer overal onder vuur De zogenaamde 'Big Four', - een verzamelnaam voor de 4 grootste accountantsorganisaties Deloitte, PwC, Ernst & Young, en KPMG - lijken steeds vaker gemend in een reeks onfrisse zaken en krijgen daarvoor straks de rekening gepresenteerd. Regelgevers dringen ondertussen aan op hogere boetes voor deze bedrijven wanneer malafide gedrag aan het licht komt. Vraag is of dat iets zal uithalen?
18/04 18u30  Berichtenapp Telegram geblokkeerd in Rusland: veel sites en diensten niet meer toegankelijkDe Russische overheid heeft een ban ingevoerd op de berichtenapp Telegram. Veel Russische internetgebruikers krijgen als een gevolg daarvan geen toegang meer tot andere, bekende websites. CEO Pavel Durov doet er alles aan om de ban te omzeilen. 
18/04 15u45  Onwaarschijnlijk is wat Obama in deze video zegt over Donald TrumpIn zijn pessimistengids voor 2018 deed het persagentschap Bloomberg eind vorig jaar een opmerkelijke voorspelling voor de toekomst: "In 2025 weet niemand nog wat waar en niet waar is op internet. Facebook, Twitter en Google houden op te bestaan.”
18/04 15u15  WOW Air lanceert lowcost aanbod voor zakenreizigersDe IJslandse luchtvaartmaatschappij Wow Air biedt op zijn vluchten tussen Parijs en New York voortaan ook voordelige formules aan voor zakenreizigers. Dat heeft Skuli Mogensen, oprichter van Wow Air, gemeld. Voor een enkele reis tussen beide steden worden tickets voor zakelijke reizigers aangeboden tegen een prijs vanaf 449 euro.
18/04 15u00  Euroforische Macron bevindt zich exact op de plek waarvoor Le Pen hem waarschuwdeDe Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg zijn visie voor een vernieuwd Europa uit de doeken gedaan. Macron wil meer Europese soevereiniteit (met grotere aandacht voor defensie, de (digitale) economie, energie, en cultuur ) en stelde een aantal projecten voor, waaronder financiële steun voor lokale gemeenschappen die vluchtelingen opvangen en een belasting voor de techreuzen. Hj waarschuwde ook voor de opkomst van autoritaire regimes binnen de EU, zonder ze bij naam te noemen.
18/04 14u15  Johnnie Walker krijgt eigen themapark in SchotlandDrankengroep Diageo, eigenaar van onder meer het merk Johnnie Walker, investeert in de uitbouw van een Schots whisky-toerisme. Het concern, de grootste verkoper van sterke dranken ter wereld, heeft daarvoor een budget van 150 miljoen pond gereserveerd. Dat heeft Ivan Menezes, chief executive van Diageo, bevestigd.
18/04 14u15  'Slim wapen' vindt geen investeerdersTerwijl in de meeste economische sectoren intelligente technologieën al een sterke aanwezigheid hebben uitgebouwd, blijven toepassingen in de Amerikaanse wapenindustrie bijzonder beperkt. Dat beklemtonen de journalisten Zusha Elinson en Joe Palazzolo in een artikel voor de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal. Er blijken volgens hen echter verschillende oorzaken die de doorbraak van intelligente wapens in belangrijke mate afremmen.
18/04 13u30  Starbucks stuurt al z'n personeel op opleiding over racismeStarbucks zal op 29 mei al z'n filialen in de Verenigde Staten voor één dag sluiten. De Amerikaanse koffieketen nam deze beslissing na een racistisch incident in de vestiging in Philadelphia. Op die dag zal al het personeel een opleiding krijgen over racisme.
18/04 12u45  Gouverneur Bank of England waarschuwt voor opkomst communisme door robotiseringEen verlies van miljoenen banen door de inzet van robots zou de basis kunnen leggen voor een nieuwe opkomst van het communisme. Dat heeft Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, onlangs op de Canada Growth Summit gezegd. Volgens Carney kan de introductie van robots op de arbeidsmarkt een massale werkloosheid veroorzaken, terwijl de resterende werknemers ermee rekening zullen moeten houden dat salarisverhogingen veel minder evident zullen zijn.
18/04 12u45  Australische milieupartij wil volledige legalisering cannabisAustralië moet het gebruik van cannabis legaliseren. Dat heeft Richard Di Natale, topman van de Australian Greens, gezegd. De legalisering zou volgens het voorstel ook van toepassing zijn op de recreatieve consumptie. De maatregel moet er volgens Di Natale toe leiden dat de criminele sector zijn greep op de cannabismarkt zou verliezen.
18/04 11u30  CIA-directeur Pompeo ontmoette Kim Jong-un in het geheim in aanloop naar meeting met TrumpCIA-directeur Mike Pompeo heeft een geheime ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un achter de rug om de latere meeting tussen Amerikaans president Donald Trump en Kim voor te bereiden.
18/04 09u45  Deprimerende natuur van sociale media doet mensen vluchten in zelfhelende appsDe interesse van het publiek in applicaties voor zelfheling, die zich onder meer op mindfulness en meditatie toespitsen, kent wereldwijd een sterke toename. Dat blijkt uit gegevens die onder meer door analist Sensor Tower werden verzameld. Opgemerkt wordt dat applicaties voor zelfheling tijdens het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd aan hun producenten 27 miljoen dollar inkomsten hebben opgeleverd.
18/04 07u30  Voormalig presidentsvrouw- en moeder Barbara Bush overledenBarbara Bush is overleden. Ze was de oudste voormalige 'first lady' in de Amerikaanse geschiedenis. In 1945 trouwde ze met George H.W. Bush. Het echtpaar kreeg zes kinderen: George (ook een ex-president), Robin, John (bekend als Jeb tijdens de presidentsverkiezingen van 2016), Neil, Marvin en Dorothy.
17/04 23u15  Nieuw Facebookschandaal dreigt Zuckerberg & co miljarden te kostenEen Amerikaans rechter heeft het licht op groen gezet voor een ‘class action’-rechtszaak tegen de sociale mediagigant Facebook. Als de aanklagers hun gelijk halen dreigt een miljardenboete voor het bedrijf van Mark Zuckerberg. 
17/04 21u45  Peeters laat joodse leider nog niet schieten:"Hij zal de hand van vrouwen moeten schudden"Volgens vicepremier Kris Peeters is er nog geen reden om de deelname van de ultraorthodoxe joodse leider Aron Berger aan de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen, te schrappen. Berger wil om religieuze redenen en uit respect voor z'n vrouw de hand van vrouwen niet schudden. Er kwam veel kritiek, van oppositie én coalitiepartners, maar ook intern staat Peeters onder druk om Berger van de lijst te halen. 
17/04 20u45  Cuba ontwaakt donderdag voor het eerst in 60 jaar zonder een Castro aan de macht... en dat zal exact niets veranderenDonderdag zullen de Cubanen voor het eerst in 59 jaar en 209 dagen ontwaken in een land dat niet wordt geleid door een man wiens achternaam 'Castro' luidt. De ondertussen 86-jarige Raúl Castro legt woensdag eindelijk zijn functie neer. Hij volgde in 2008 zijn broer Fidel Castro op als president. Fidel was toen al 50 jaar lang aan de macht geweest.
17/04 18u15  Komt er een cryptocurrency door de centrale bank? Christine Lagarde ziet mogelijkheden in het crypto-verhaalMoeten overheden overwegen om zelf in te zetten op cryptocurrency? Christine Lagarde, voorzitster van het Internationaal Monetair Fonds, is niet onmiddellijk tegen. Lagarde ziet vooral veel mogelijkheden in cryptocurrencies, maar merkt ook op dat er momenteel nogal wat nadelen zijn aan investeren in bitcoin of eretheum.
17/04 17u15  Kwartaalcijfers Netflix overtreffen ambitieuze verwachtingenNetflix heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten. De streamingdienst mocht maar liefst 7,41 miljoen nieuwe gebruikers noteren en kon mede daardoor rekenen op een nettowinst van 290 miljoen dollar (234 miljoen euro). Nadat de beurswaarde van Netflix aanvankelijk daalde omdat er slechtere cijfers verwacht werden, steeg het uiteindelijk opnieuw tot ruim 307 dollar (bijna 300 euro).
17/04 16u45  IKEA verlegt focus naar 'stadsbewoner met weinig ruimte en weinig geld'De Zweedse meubelretailer IKEA bereidt zich voor op een toekomst waarin mensen over weinig mogelijkheden beschikken: niet enkel financieel, maar ook in termen van ruimte. Dat heeft Jesper Brodin, de CEO van het bedrijf, gezegd in een gesprek met het persagentschap Bloomberg. 
17/04 16u45  Rusland exporteert steeds meer wapens en dat maakt de Amerikanen nerveusRusland is 's werelds op één na belangrijkste wapenexporteur wereldwijd, na uiteraard de Verenigde Staten. Hoewel de Russen nog steeds vier keer minder wapens uitvoeren dan de Amerikanen is de stijgende trend ook de haviken in de regering Trump niet ontgaan.
17/04 16u15  De 2018-versie van iPhone X kost wellicht nog meerDe iPhone X, het actuele pronkstuk van Apple, kost meer dan 1.000 euro. Nu blijkt dat de geüpgradede versie van de smartphone nog ongeveer honderd euro meer zal kosten.
17/04 15u15  Niemand wil nog in de 'Trump Tower' wonenDe Trump Tower, een glazen wolkenkrabber gesitueerd op 721 Fifth Avenue in New York City, werd in 1983 door de huidige Amerikaanse president Donald Trump ontwikkeld en telt 238 residentiële appartementen. Vastgoed in New York doet het al een tijd slechter, maar de waarde van de appartementen in dit gebouw daalt veel sneller dan in andere gelijkaardige gebouwen in Midtown Manhattan, blijkt uit gegevens van vastgoedmakelaar cityrealty.com.
17/04 15u00  Eindelijk snel internet aan boord van Europese vliegtuigen?Europa kan aan vliegtuigpassagiers snel de toegang tot draadloos internet met een superieure kwaliteit aanbieden. Het European Aviation Netwerk (EAN), een systeem dat noodzakelijk is om de signalen tussen het vliegtuig en de buitenwereld te kunnen uitwisselen, kan immers operationeel worden opgestart. Dat heeft het Britse satellietbedrijf Inmarsat, één van de initiatiefnemers van het project, gemeld.
17/04 14u45  China wil niet langer de vuilnisbak van de wereld zijn en dat is een probleem ...De sector van de afvalverwerking voelt een zware druk van de beslissing van China om de import van afval grotendeels te blokkeren. Binnen de moderne internationale economie heeft China steeds een belangrijke functie als afvalverwerker vervuld, maar het land besliste om voor vierentwintig productiecategorieën vanaf begin dit jaar de import van restproducten in belangrijke mate te beperken of te verbieden.
17/04 14u00  Waarom jezelf profileren zo belangrijk is, ook als je introvert bentEr wordt al eens gesnoeid in de budgetten en elke baas kijkt waar er kan geknipt worden. Als jij morgen dus nog wil meedraaien, heb je er alle belang bij dat jouw meerwaarde, jouw expertise en jouw kwaliteiten duidelijk worden voor het hele bedrijf... ook voor het management. 
17/04 13u45  JBC sluit morgennamiddag al haar filialen voor BuitenspeeldagOp 18 april is het Buitenspeeldag in Vlaanderen. Bij JBC willen ze van deze dag een echte feestdag maken. Het hoofdkantoor en alle JBC-winkels zullen morgen vanaf 12 uur de deuren sluiten. Zo willen ze ervoor zorgen dat hun personeel kan gaan buitenspelen met hun kroost.
17/04 12u00  Turkije nooit verder verwijderd van EU-lidmaatschap dan vandaagDe afstand tussen de Europese Unie en Turkije wordt steeds groter. Dat is de boodschap van een rapport van de Europese Commissie, die te kennen geeft dat Turkije de voorbije jaren een aantal maatregelen heeft genomen die de kans op een lidmaatschap van de Europese Unie steeds verder ondermijnen.
17/04 11u45  Japan zit op berg zeldzame metalen die 400 jaar kan meegaanDe territoriale wateren van Japan herbergen een gigantische rijkdom aan zeldzame metalen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Waseda en de University Tokyo, die tot de vaststelling kwamen dat in de bodem van de Stille Oceaan in de buurt van het Japanse eiland Minamitorishima een voorraad van ongeveer 1,2 miljoen ton zeldzame metalen aanwezig is.
17/04 11u45  Marc Coucke wil met Anderlecht nu zelf een stadion gaan bouwenAnderlecht-manager Marc Coucke zal morgenavond in het VRT-programma 'Pano' voor het eerst zijn plannen voor de bouw van een eigen stadion uit de doeken doen. Nu het Eurostadion er dan toch niet lijkt te komen, ziet Anderlecht zich genoodzaakt nieuwe pistes te zoeken. Zelf een stadion bouwen in Neerpede, waar de club al een groot oefencomplex heeft liggen, lijkt dan ook de oplossing.
17/04 10u45  Orthodoxe joodse leider, die vrouwen geen hand wil geven, op de lijst van CD&V AntwerpenHet joodse medium Joods Actueel meldt dat de orthodoxe jood Aron Berger een plaats zal krijgen op de lijst van CD&V in Antwerpen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. CD&V ontkent noch bevestigt het nieuws. Ondertussen kwam er al veel reactie op de standpunten die Berger heeft.
17/04 10u45  Zuckerberg gaat gesprek aan met Eurocommissaris, maar het Europees Parlement laat hij nog wat wachtenVorige week stond Mark Zuckerberg het Amerikaanse Congres nog te woord en hij zal ook meer uitleg gaan geven in het Britse Lagerhuis, maar het Europese Parlement moet voorlopig nog wachten op de Facebook-baas. Die blijft hun uitnodiging negeren. Vandaag zal hij echter wel samenzitten met Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie Andrus Ansip. 
17/04 08u30  "Russen hebben miljoenen apparaten besmet voor grootschalige digitale aanval"Hackers in dienst van de Russische overheid hebben wereldwijd "miljoenen apparaten" besmet met malware, als voorbereiding op een grootschalige digitale aanval. Dat staat in een gezamenlijke verklaring van inlichtingendiensten van de Verenigde Staten en de UK.
16/04 23u30  3 grafieken die aantonen dat het hoogtepunt van de economische groeicyclus achter ons ligt: vanaf nu gaat het weer bergafZowel de Wereldbank als het Internationaal Monetair Fonds (FMI) houden deze week in Washington hun Spring Meetings. Op die samenkomsten wordt traditiegetrouw de staat van de wereldeconomie besproken. Die bevindt zich in topvorm, of althans bevond zich in topvorm. Want het hoogtepunt van de voorbije economische cyclus ligt nu achter ons.
16/04 22u15  Drones smokkelen 15.000 iPhone's China binnenChinese grenspatrouilles hebben eind maart 26 smokkelaars gearresteerd die meer dan 15.000 iPhone's het land hebben binnengesmokkeld. iPhone's die in de Speciale Administratieve Regio Hong Kong worden aangekocht zijn een kleine 200 euro goedkoper dan de iPhones' in China zelf, omdat Hong Kong van een speciaal belastingtarief geniet.
16/04 19u30  Minister van Onderwijs Crevits voert digitaal paspoort in voor leerlingenEr komt vanaf januari 2019 een digitaal paspoort met persoonlijke gegevens voor elke leerling in Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) aangekondigd.
16/04 19u30  Ray Kurzweil (Google): "Basisinkomen is vanaf 2030 overal een voldongen feit""Het vandaag nog vaak controversiële idee van gratis geld voor iedereen - het befaamde basisinkomen - zal begin jaren 2030 overal zijn intrede hebben gemaakt. Tegen het einde van dat decennium is het dan overal ingeburgerd."
16/04 17u15  Ray Kurzweil (Google) "Basisinkomen is vanaf 2030 overal een voldongen feit""Het vandaag nog vaak controversiële idee van gratis geld voor iedereen - het befaamde basisinkomen - zal begin jaren 2030 overal zijn intrede hebben gemaakt. Tegen het einde van dat decennium is het dan overal ingeburgerd."
16/04 17u00  Tekent Sriracha voor het einde van het Tabasco-imperium?In 1868 verkocht Edmund McIlhenny zijn eerste 658 flesjes tabasco-saus aan kruideniers in de Amerikaanse stad New Orleans en omliggende streken. Twee jaar later nam hij er vanwege het enorme succes een patent op. Vandaag, 150 jaar later, beheersen nakomelingen van de vijfde generatie nog steeds de globale markt voor pepersauzen en wordt deze rode mengeling van azijn, pepers en zout in ruim 185 landen verkocht.
16/04 16u15  NASA op zoek naar bewoonbare planeten buiten ons zonnestelselDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA stuurt om half 1 vannacht SpaceX Falcon 9 de ruimte in met de telescoop Tess aan boord. Die zal maar liefst 200.000 sterrenstelsels afspeuren naar een planeet waar leven mogelijk is voor mensen. Men verwacht niet dat Tess buitenaards leven zal vinden.
16/04 15u30  Europa gaat op zoek naar... lithiumDe toenemende behoefte aan efficiëntere batterijen, onder meer voor smartphones en elektrische wagens, heeft ook de vraag naar lithium gevoelig doen stijgen. Daarmee is het witte metaal een bijzonder belangrijke en zelfs strategische grondstof geworden.
16/04 15u15  Cargo Sous Terrain: Zwitsers werken aan gigantisch ondergronds vervoersysteemDe logistieke sector doet intensieve inspanningen om oplossingen uit te werken die hen de kans bieden drukke verkeersstromen, die veel tijd en geld opslorpen, te vermijden. Een aantal partijen, waaronder de online retailer Amazon, zoeken naar alternatieven die mogelijk kunnen worden aangereikt met de inzet van drones. In Zwitserland wordt echter gekeken naar mogelijkheden die onder de grond kunnen worden gevonden.
16/04 14u45  Hackers gaan achter 's werelds grootste schepen aanDe scheepvaart heeft de voorbije decennia grote veranderingen ondergaan onder impuls van steeds performanter wordende technologie. Tegen het midden van het volgende decennium zouden dan ook autonome schepen hun debuut moeten maken. 
16/04 14u30  Suikertaks op frisdrank onverhoopt succes in Groot-BrittanniëDe begin april ingevoerde suikertaks op frisdranken in Groot-Brittannië is veel sneller dan verwacht een groot succes. Niet omdat die een pak geld opbrengt voor Therese Mays regering, integendeel, wel omdat veel frisdrankproducenten de hoeveelheid suiker in hun producten spectaculair hebben verlaagd. 
16/04 14u00  Albanese scholen zijn nu 24/7 openIn de Albanese hoofdstad Tirana blijven zeventien scholen voortaan gedurende vierentwintig uur per dag open. Dat geldt bovendien ook op zaterdag en zondag. Het experiment kadert in de plannen van de overheid van Tirana om het masterplan van de stad tegen het einde van volgend decennium fundamenteel te herzien.
16/04 13u15  Autodesigner Pininfarina wordt constructeur van elektrische hypercarsDe Italiaanse ontwerper Pininfarina heeft zichzelf een gigantische faam bezorgd in de wereld van het autodesign, maar gaat nu ook zelf wagens bouwen. Dat heeft Mahindra & Mahindra, het Indiase moederbedrijf van Pininfarina, aangekondigd.
16/04 12u15  Hoe de nieuwe luchthaven van Berlijn een nationale klucht werdOver tweeënhalf jaar kan Berlijn zijn nieuwe luchthaven in gebruik nemen. Dat heeft Engelbert Lütke-Daldrup, topman van Flughafen Berlin-Brandenburg (Ber), bevestigd. Het project zal uiteindelijk meer dan een decennium vertraging hebben opgelopen, terwijl de definitieve kostprijs twee keer hoger ligt dan bij de aanbesteding was gemeld.
16/04 09u45  Europa praat en praat en praat: nieuwe sancties tegen Putin, haalt dat iets uit?Vandaag vergaderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU om het over sancties tegen Syrië en natuurlijk Rusland te hebben. Tegen Rusland lopen al vier jaar tuchtmaatregelen, de Belgische eerste minister Charles Michel (MR) stelde die in januari nog in vraag. Want haalt dat allemaal veel uit? De huidige olieprijs zet Putin alvast in een zetel...
16/04 02u45  Bill Gates: "Nieuwe financiële crisis is een certitude"De Amerikaanse multimiljardair en filantroop Bill Gates denkt dat de Verenigde Staten op weg zijn naar een volgende financiële crisis op eenzelfde schaal als die van 2008.
15/04 17u00  2017 was recordjaar voor Vlaamse toeristensector2017 was een recordjaar voor de Vlaamse toerismesector. Na de aanslagen van 2016 in Brussel daalde het aantal bezoeken en overnachtingen in ons land aanzienlijk, maar de sector heeft zich dus herpakt. In 2017 genereerde de Vlaamse toerismesector bijna miljoen meer toeristische inkomsten dan in 2016. Dat hebben we grotendeels te danken aan buitenlandse toeristen.
15/04 13u15  Twaalf Apple-medewerkers opgepakt wegens vrijgeven van interne informatieTechgigant Apple heeft op een jaar tijd twaalf medewerkers laten oppakken omdat ze interne informatie over plannen van het bedrijf gelekt hadden. Apple slaagde erin om 29 werknemers te betrappen.
15/04 12u45  Hou je van wijn? Dan moet je naar deze wijnregio'sAls je houdt van wijn moet je natuurlijk naar de beste wijnregio's ter wereld. Daarom zou je een reisje moeten boeken naar één van deze streken. 
15/04 09u30  Hogere sigarettenprijzen zijn sterk instrument in strijd tegen extreme armoedeHogere sigarettenprijzen zouden over de hele wereld miljoenen mensen van extreme armoede en een inferieure gezondheid redden, terwijl tevens gespaard zou worden op de kosten die de huishoudens voor de behandeling van levensbedreigende ziektes moeten voorzien. Dat zegt een studie van wetenschappers van het St. Michael's Hospital aan de Universiteit van Toronto.
14/04 16u30  Drones beveiligen muziekfestival van CoachellaOm incidenten te  vermijden zoals de schietpartij in Las Vegas in oktober vorig jaar, toen een man vanuit zijn hotelkamer honderden kogels afvuurde om uiteindelijk 58 mensen om te brengen en meer dan 500 gewonden te maken, hebben de organisatoren van het populaire Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio (Californië) beslist om de omgeving van en het verkeer rond de festivalplaats te beveiligen door drones in te zetten. 
14/04 16u30  Mark Zuckerberg beschermen kostte Facebook vorig jaar 7,3 miljoen dollarFacebook heeft vorig jaar 7,3 miljoen dollar uitgegeven om Mark Zuckerberg te beschermen. Die cijfers maakte het bedrijf bekend in aanloop naar de jaarlijkse vergadering met de aandeelhouders. Het bedrag ligt bijna twee keer zo hoog als het jaar voordien.
14/04 14u00  Gezichtsherkenning vat crimineel in publiek van 60.000 concertgangersIn China staat het systeem van gezichtsherkenning al veel verder dan elders. Deze week is dankzij de techniek een crimineel gevat in een publiek van 60.000 mensen. De komende drie jaar zal het veiligheidsnetwerk met bewakingscamera's nog eens drie keer zo groot worden.
14/04 13u00  World Cup moet verdere inkrimping Russische biermarkt helpen vermijdenDe komst van duizenden buitenlandse supporters naar het wereldkampioenschap voetbal deze zomer zou een grote impuls kunnen betekenen voor de Russische biermarkt, maar toch zien de brouwers weinig reden tot optimisme. Dat zeggen Maria Kiselyova en Martinne Geller in een rapport voor de nieuwsdienst Reuters.
14/04 10u30  VS, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vuren raketten af op Syrische doelwittenDe Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben na hun dreigementen deze week raketten afgevuurd op Syrische doelwitten. De aanvallen zijn een vergeldingsactie voor de operatie met chemische wapens waarvoor het regime verantwoordelijk wordt geacht. De Amerikaanse president Donald Trump maakte het nieuws om  3 uur Belgische tijd bekend. Rusland reageert woedend.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x De val van Rome: Italië is nu armer dan Spanje en dat was 500 jaar geleden21/04 04u00 - Express.be: In de eurozone heeft zich een economische grondverschuiving voorgedaan. Volgens berekeningen van het Internationaal Muntfonds (IMF) is het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner van Spanje voor het eerst sinds de zestiende eeuw groter dan dat van Italië. 
9x Elk Brexit-scenario zal Britse belastingbetalers tientallen miljarden per jaar kosten21/04 09u45 - Express.be: Alle vier scenario's die de Britse regering bekijkt voor de uittreding uit de Europese Unie zal de Britse belastingbetaler tientallen miljarden euro's per jaar kosten.
1x Strijd om de Noordpool is losgebarsten en iedereen kijkt naar... Groenland20/04 18u15 - Express.be: China haalt de banden aan met landen die grenzen aan de Noordpool. In 2014 al liet de Chinese leider Xi Jinping weten dat China 'een grote poolmacht' wil worden. Vele wegen leiden naar die Noordpool, maar de Chinezen zien vooral kansen in Groenland. 
1x Amerikaanse Democraten (DNC) leggen klacht neer tegen Trump-campagne, Rusland en Wikileaks voor vervalsing verkiezingen 201620/04 22u30 - Express.be: De Democratische Partij van de Verenigde Staten (DNC) heeft vrijdag een klacht neergelegd tegen de presidentiële campagne van Donald Trump, de Russische regering en klokkenluiderssite Wikileaks. Volgens de Democraten spanden deze groepen samen om Donald Trump in 2016 de verkiezingsoverwinning te bezorgen. De klacht werd neergelegd bij een rechtbank in Manhattan. 
0x VS, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vuren raketten af op Syrische doelwitten14/04 10u30 - Express.be: De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben na hun dreigementen deze week raketten afgevuurd op Syrische doelwitten. De aanvallen zijn een vergeldingsactie voor de operatie met chemische wapens waarvoor het regime verantwoordelijk wordt geacht. De Amerikaanse president Donald Trump maakte het nieuws om  3 uur Belgische tijd bekend. Rusland reageert woedend.
0x World Cup moet verdere inkrimping Russische biermarkt helpen vermijden14/04 13u00 - Express.be: De komst van duizenden buitenlandse supporters naar het wereldkampioenschap voetbal deze zomer zou een grote impuls kunnen betekenen voor de Russische biermarkt, maar toch zien de brouwers weinig reden tot optimisme. Dat zeggen Maria Kiselyova en Martinne Geller in een rapport voor de nieuwsdienst Reuters.
0x Gezichtsherkenning vat crimineel in publiek van 60.000 concertgangers14/04 14u00 - Express.be: In China staat het systeem van gezichtsherkenning al veel verder dan elders. Deze week is dankzij de techniek een crimineel gevat in een publiek van 60.000 mensen. De komende drie jaar zal het veiligheidsnetwerk met bewakingscamera's nog eens drie keer zo groot worden.
0x Mark Zuckerberg beschermen kostte Facebook vorig jaar 7,3 miljoen dollar14/04 16u30 - Express.be: Facebook heeft vorig jaar 7,3 miljoen dollar uitgegeven om Mark Zuckerberg te beschermen. Die cijfers maakte het bedrijf bekend in aanloop naar de jaarlijkse vergadering met de aandeelhouders. Het bedrag ligt bijna twee keer zo hoog als het jaar voordien.
0x Drones beveiligen muziekfestival van Coachella14/04 16u30 - Express.be: Om incidenten te  vermijden zoals de schietpartij in Las Vegas in oktober vorig jaar, toen een man vanuit zijn hotelkamer honderden kogels afvuurde om uiteindelijk 58 mensen om te brengen en meer dan 500 gewonden te maken, hebben de organisatoren van het populaire Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio (Californië) beslist om de omgeving van en het verkeer rond de festivalplaats te beveiligen door drones in te zetten. 
0x Hogere sigarettenprijzen zijn sterk instrument in strijd tegen extreme armoede15/04 09u30 - Express.be: Hogere sigarettenprijzen zouden over de hele wereld miljoenen mensen van extreme armoede en een inferieure gezondheid redden, terwijl tevens gespaard zou worden op de kosten die de huishoudens voor de behandeling van levensbedreigende ziektes moeten voorzien. Dat zegt een studie van wetenschappers van het St. Michael's Hospital aan de Universiteit van Toronto.

Statistieken

Artikels:
33086
Gelezen:
17964
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven