maandag 27 mei 2019, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Express.be

Verbergen Tonen
27/05 13u00  Massa-executies worden de norm in Saudi-Arabië In Saudi-Arabië lijken massa-terechtstellingen opnieuw steeds meer de norm te zijn. Dat zegt Madawi Al-Rasheed, professor sociale antropologie aan de London School of Economics en een experte op het gebied van Saudische zaken. Al-Rasheed deed haar uitspraken naar aanleiding van berichten dat de Saudische autoriteiten na het einde van de ramadan de geestelijken Salman al-Odah, … The post Massa-executies worden de norm in Saudi-Arabië appeared first on Express.
27/05 12u30  Dafalgans voor de koning: De Wever verliest, maar zijn analyse wint De verkiezingen splijten meer dan ooit België in twee delen: in Vlaanderen halen de rechtse en extreemrechtse Vlaams-nationalisten bijna een meerderheid, in Franstalig België winnen de communisten en de groenen. Straks zullen relatief eenvoudig deelstaatregeringen gemaakt kunnen worden. Federaal wordt het één grote kladderadatsch. “De koning zal Dafalgans nodig hebben. Die van één milligram, die … The post Dafalgans voor de koning: De Wever verliest, maar zijn analyse wint appeared first on Express.
27/05 11u15  Oldtimer BMW doet vier keer beter dan aandeel BMW Klassieke wagens halen als belegging vaak een veel hoger rendement dan traditionele investeringen. Oldtimers kunnen dan ook een interessante keuze zijn voor beleggers die op zoek zijn naar alternatieve investeringsmogelijkheden. Dat blijkt uit de OTX Classic Car Index van de financiële groep Südwestbank, die samengesteld is op basis van de waarde van auto’s die door … The post Oldtimer BMW doet vier keer beter dan aandeel BMW appeared first on Express.
26/05 21u30  12 verbluffende feiten over de kleine stadstaat Monaco Monaco is de plaats waar iedere miljardair een verblijf moet hebben om erbij te horen. De kleine stadstaat in het zuiden van Frankrijk staat bekend om z’n extravagante bewoners, peperdure jachten, casino’s en waanzinnige evenementen zoals de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1. Hier zijn 12 ongelooflijke weetjes over Monaco. 1. Monaco is … The post 12 verbluffende feiten over de kleine stadstaat Monaco appeared first on Express.
26/05 20u44  Jean-Marie Dedecker : ?Collectieve middelvinger naar de maatschappij? Lees meer >
26/05 20u15  Jean-Marie Dedecker : “Collectieve middelvinger naar de maatschappij” Met de eerste resultaten van de verkiezingen geteld, is de duidelijkste tendens de groei van Vlaams Belang. Daarom gaan er opnieuw stemmen op voor de opheffing van het cordon-sanitaire. Zo is ook Jean-Marie Dedecker, die als onafhankelijke kandidaat op de lijst van N-VA staat in West-Vlaanderen, van mening dat het cordon herbekeken moet worden. Vlaams … The post Jean-Marie Dedecker : “Collectieve middelvinger naar de maatschappij” appeared first on Express.
26/05 15u00  Integratie vluchteling ook door eigen persoonlijkheid bepaald Niet alle vluchtelingen integreren zich even gemakkelijk in hun nieuwe thuisland. Een aantal specifieke karaktereigenschappen vormen daarbij een duidelijke meerwaarde. Dat zegt een studie van het Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW), de Universität des Saarlandes en de Universität Münster, gebaseerd op de gegevens van meer dan vierduizend vluchtelingen die al gemiddeld anderhalf jaar in Duitsland … The post Integratie vluchteling ook door eigen persoonlijkheid bepaald appeared first on Express.
25/05 13u30  Oriënt Express wordt mogelijk opnieuw in dienst genomen Het is niet uitgesloten dat de Oriënt Express, een van de beroemdste namen uit de spoorgeschiedenis, opnieuw in dienst komt. Dat heeft Guillaume Pepy, chief executive van de Franse spoorwegmaatschappij Société Nationale des Chemins de Fer (Sncf), laten uitschijnen. Het Franse spoorbedrijf heeft immers een aantal rijtuigen van de originele Oriënt Express gerestaureerd. Er kan … The post Oriënt Express wordt mogelijk opnieuw in dienst genomen appeared first on Express.
24/05 18u36  Valse video?s: ?We zijn niet voorbereid op hoe erg het wordt? Lees meer >
24/05 18u30  Valse video’s: “We zijn niet voorbereid op hoe erg het wordt” Een valse video die op Facebook circuleert is dermate vertraagd dat het lijkt alsof Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dronken is. Het gaat om een zoveelste aanwijzing dat video’s makkelijk en goed kunnen worden gemanipuleerd om foute berichtgeving te verspreiden. De video is ondertussen miljoenen keren bekeken en meer dan … The post Valse video’s: “We zijn niet voorbereid op hoe erg het wordt” appeared first on Express.
24/05 15u30  Een job is niet langer een verzekering tegen armoede Groot-Brittannië telt tweeënhalf keer meer daklozen dan in 2010. Het aantal voedselbanken is er gestegen tot 2.000, vergeleken met 29 voor de financiële crisis. De levensverwachting groeit trager en tegen 2021 zal 40% van de Britse kinderen in armoede leven. Dat staat te lezen in een rapport van de Verenigde Naties, waarin ook melding wordt … The post Een job is niet langer een verzekering tegen armoede appeared first on Express.
24/05 15u30  Gezinnen ervaren rond technologie conflicterende gevoelens Technologie creëert in het gezin een brede waaier gevoelens en emoties. Daarbij kunnen echter ook conflicten dreigen. Dat zegt een rapport van het bureau Accenture, gebaseerd op een enquête bij meer dan zesduizend technologie-gebruikers in dertien verschillende landen. Onder meer bleek dat 71 procent van de ondervraagden van mening is dat technologie het leven in … The post Gezinnen ervaren rond technologie conflicterende gevoelens appeared first on Express.
24/05 14u30  Vrouwelijke productiviteit profiteert van warmere kantoortemperatuur Een warmere kantoortemperatuur kan de productiviteit van vrouwelijke werknemers aanzienlijk opdrijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California en het Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung (WZB), gebaseerd op een enquête bij meer dan vijfhonderd kantoorwerkers. De studie wees uit dat vrouwen bij hogere temperaturen op mathematische opdrachten en … The post Vrouwelijke productiviteit profiteert van warmere kantoortemperatuur appeared first on Express.
24/05 13u30  Zwitsers sperma is van minderwaardige kwaliteit Ook in Zwitserland ligt de kwaliteit van het mannelijke sperma onder de normen van de World Health Organization (WHO). Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Université de Genève (Unige), gebaseerd op een analyse van het sperma van meer dan 2.500 jongeren tussen achttien en tweeëntwintig jaar over een periode van vijftien jaar. … The post Zwitsers sperma is van minderwaardige kwaliteit appeared first on Express.
24/05 12u15  Facebook blijft het beste platform voor desinformatie in de aanloop naar de verkiezingen Facebook blijft in de aanloop naar verkiezingen een platform waarop desinformatie een groot publiek kan bereiken. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan het Oxford Internet Institute, die een analyse maakten van de berichtgeving op sociale media in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Daarbij bleek dat nepnieuws op Facebook vaak een groter engagement losweekte … The post Facebook blijft het beste platform voor desinformatie in de aanloop naar de verkiezingen appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/05 10u45  Finse startup ontzilt water met zonne-energieOp de campus van de University of Namibia is een duurzame installatie voor de ontzilting van zeewater in gebruik genomen. De technologie kan uitgroeien tot een belangrijk instrument om de impact van een droog klimaat te helpen verzachten. De installatie functioneert immers op basis van zonnekracht. Daardoor kunnen ook afgelegen droge gebieden, die met de … The post Finse startup ontzilt water met zonne-energie appeared first on Express.
23/05 22u15  19 miljoen mensen keken naar de finale van Game of Thrones. 16 tv-shows deden beterHet Amerikaanse nieuwsmagazine Axios publiceerde deze week een interessante grafiek. Daarin worden de seizoensfinales van 20 populaire tv-shows met elkaar vergeleken. Wat valt op? Het veelbesproken Game of Thrones eindigt met 19 miljoen kijkers op een 16de plaats. Gek, want wie op Twitter zit kreeg de indruk dat de ganse wereld naar de laatste episode … The post 19 miljoen mensen keken naar de finale van Game of Thrones. 16 tv-shows deden beter appeared first on Express.
23/05 16u45  20 verbluffende feiten over ChinaDe Chinezen zijn ondertussen met 1,4 miljard. Dat betekent dat ongeveer één op zes van de bijna 8 miljard mensen op deze planeet in China wonen. Het is dan ook geen wonder dat de cijfers over dit land duizelingwekkend zijn. Bovendien is China meer dan ooit een wereldmacht waarmee rekening moet worden gehouden. Deze 20 … The post 20 verbluffende feiten over China appeared first on Express.
23/05 16u15  Presidentieel pardon niet langer onomkeerbaarDe staat New York stelt paal en perk aan de gevolgen van de beslissing van de president van de Verenigde Staten om een individu gratie te verlenen. Op deze manier dreigen een aantal personen uit de kringen rond president Donald Trump onder druk te komen. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die de … The post Presidentieel pardon niet langer onomkeerbaar appeared first on Express.
23/05 14u45  Amerikaanse Post USPS start levering met zelfrijdende vrachtwagensIn de Verenigde Staten is de United States Postal Service (USPS) gestart met een test met zelfrijdende vrachtwagens. De trucks moeten postzendingen vervoeren tussen de steden Phoenix en Dallas. Het bedrijf maakt daarbij gewag van een belangrijke stap vooruit in commercialisering van autonome voertuigtechnologie voor het ophalen van vracht. Voor dat testproject werkt US Postal … The post Amerikaanse Post USPS start levering met zelfrijdende vrachtwagens appeared first on Express.
23/05 14u45  Kan één bedrijf een land in recessie duwen? Absoluut…Het gebeurt niet vaak dat een economie onder de impact van het verdwijnen van één bedrijf ten onder gaat. Maar dat lijkt net wat in IJsland aan de gang is. Het recente faillissement van de luchtvaartmaatschappij WOW Air lijkt het eiland in recessie te hebben geduwd. De IJslandse centrale bank heeft deze week de belangrijkste … The post Kan één bedrijf een land in recessie duwen? Absoluut… appeared first on Express.
23/05 14u30  Kan één bedrijf een land in recessie duwen? AbsoluutHet gebeurt niet vaak dat een economie onder de impact van het verdwijnen van één bedrijf ten onder gaat. Maar dat lijkt net wat in IJsland aan de gang is. Het recente faillissement van de luchtvaartmaatschappij WOW Air lijkt het eiland in recessie te hebben geduwd. De IJslandse centrale bank heeft deze week de belangrijkste … The post Kan één bedrijf een land in recessie duwen? Absoluut appeared first on Express.
23/05 13u45  Door vrouw gemaakt kunstwerk is gemiddeld 42% goedkoperKunst van vrouwelijke artiesten haalt op veilingen lagere prijzen dan het werk van hun mannelijke collega’s. Deze korting heeft echter niets te maken met talent of thematische keuzes. De enige verklaring is te vinden in het geslacht van de kunstenaar. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan onder meer de Oxford University en de … The post Door vrouw gemaakt kunstwerk is gemiddeld 42% goedkoper appeared first on Express.
23/05 13u16  VN: ?Wereld nooit dichterbij een nucleaire oorlog sinds W.O.II dan vandaag?Lees meer >
23/05 13u16  ?Indien het Europese project faalt, hoe dan hopen dat de rest van de wereld slaagt??Lees meer >
23/05 12u45  “Indien het Europese project faalt, hoe dan hopen dat de rest van de wereld slaagt?”“Vergeet niet dat geen enkel land, hoe machtig het ook is, een muur kan bouwen die het beschermt tegen de nucleaire winter. Of tegen de klimaatopwarming. En geen enkel land kan op zichzelf de Artificiële Intelligentie (A.I.) en biotechnologie reglementeren, omdat niemand de totaliteit van onderzoekers en wetenschappers controleert. “ Dat schrijft de De Israëlische … The post “Indien het Europese project faalt, hoe dan hopen dat de rest van de wereld slaagt?” appeared first on Express.
23/05 12u30  VN: “Wereld nooit dichterbij een nucleaire oorlog sinds W.O.II dan vandaag”De wereld staat momenteel dichter bij nucleaire oorlog dan op enig ander moment sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Die waarschuwing komt van Renata Dwan, hoofd van het United Nations Institute for Disarmament Research (Unidir). Ze benadrukt daarbij dat de dreiging van een wereldwijd nucleair conflict een urgent probleem is. “De traditionele afspraken rond … The post VN: “Wereld nooit dichterbij een nucleaire oorlog sinds W.O.II dan vandaag” appeared first on Express.
23/05 11u00  Deeleconomie heeft haar grenzen: zelfs voor China zijn 23 miljoen nieuwe fietsen teveelEnkele jaren geleden leek de verhuur van deelfietsen in China een gigantische nieuwe economische sector te worden. Honderden startups probeerden op de nieuwe trend in te haken. Chinese fabrikanten produceerden miljoenen fietsen. In elke stad probeerden verhuurders op hun beurt een dominant marktaandeel uit te bouwen. Van die hype blijft vandaag echter weinig over. De … The post Deeleconomie heeft haar grenzen: zelfs voor China zijn 23 miljoen nieuwe fietsen teveel appeared first on Express.
22/05 23u30  Het succes van elke goede relatie zit in deze 5 kenmerken1. Ruziën is normaal Denk je dat de beste koppels nooit ruzie maken? Dan denk je dat verkeerd, want uit onderzoek blijkt dat een getrouwd koppel dat nooit ruzie maakt 35% meer kans heeft om later te scheiden. Conflicten en meningsverschillen horen er bij en doemen een relatie niet tot mislukken, zolang het maar duidelijk … The post Het succes van elke goede relatie zit in deze 5 kenmerken appeared first on Express.
22/05 21u45  Als de VS Big Tech opsplitsen leren we onze kinderen best al MandarijnsIets minder dan de helft van de Amerikanen wil dat de Big Tech-bedrijven in het algemeen en Facebook in het bijzonder in verschillende delen wordt opgesplitst. Dat blijkt uit een reeks recente peilingen en bevragingen van Amerikaanse media. Begin deze maand nog had Chris Hughes, een van de mede-oprichters van Facebook, gepleit voor het opbreken … The post Als de VS Big Tech opsplitsen leren we onze kinderen best al Mandarijns appeared first on Express.
22/05 18u01  It?s the emigration stupid! Echte transferunie binnen EU is die van Oost naar WestLees meer >
22/05 17u45  It’s the emigration stupid! Echte transferunie binnen EU is die van Oost naar WestDe opkomst van het populisme in de EU heeft verschillende oorzaken. Immigratie is er daar zeker een van. Maar in verschillende Oost-Europese landen wordt ook emigratie een probleem. De aanhoudende loonkloof tussen Oost- en West-Europa doet steeds meer Oost-Europeanen uit hun land vertrekken. Gazet van Antwerpen publiceerde vorige week nog een reportage over een bedrijf … The post It’s the emigration stupid! Echte transferunie binnen EU is die van Oost naar West appeared first on Express.
22/05 16u15  Rijkste Chinees gaat terug voor de klas staanJack Ma, de rijkste man van China, legt in september zijn functie als voorzitter van Alibaba neer. Na zijn afscheid aan de bedrijfswereld wil hij echter terugkeren naar het onderwijs. Dat heeft Jack Ma (54) op de Viva Tech Conference in Parijs aangekondigd. Voor hij Alibaba oprichtte en tot internet-miljardair uitgroeide was Ma leraar Engels. … The post Rijkste Chinees gaat terug voor de klas staan appeared first on Express.
22/05 15u15  Geautomatiseerde vertalingen doen verkopen op eBay met 10% stijgenHet gebruik van artificiële intelligentie heeft online retailer eBay de kans geboden zijn verkoop gevoelig op te drijven. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers aan de Washington University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De studie bevestigt volgens de onderzoekers dat innovaties zoals artificiële intelligentie wel degelijk de productiviteit ten goede komen. Vijf jaar … The post Geautomatiseerde vertalingen doen verkopen op eBay met 10% stijgen appeared first on Express.
22/05 14u00  Di Rupo: “De Wever strafrechtelijk vervolgen over uitspraken ‘Air Francken'”Op vijf dagen van de verkiezingen duikt een geluidsfragment opnieuw op van een interne partijmeeting van N-VA uit 2016. Daarin slaat Bart De Wever (N-VA) bijzonder harde taal aan over illegale criminelen, die met “razzia’s” worden opgepakt en via “Air Francken” het land worden uitgestuurd. Groen reageert verbolgen, maar de PS duwt de verontwaardiging nog … The post Di Rupo: “De Wever strafrechtelijk vervolgen over uitspraken ‘Air Francken'” appeared first on Express.
22/05 13u59  Di Rupo: ?De Wever strafrechtelijk vervolgen over uitspraken ?Air Francken'?Lees meer >
22/05 13u59  Duitsland besteedt record aan vluchtelingenLees meer >
22/05 13u30  Handbagage wordt volgende melkkoe voor luchtvaartmaatschappijenWordt handbagage de volgende melkkoe voor luchtvaartmaatschappijen? De kans is groot. Koffers, wifi en stoelreserveringen leverden luchtvaartmaatschappijen dit jaar naar schatting 100 miljard dollar (89 miljard euro) op, blijkt uit Nederlands onderzoek. Het gaat om een verdubbeling van die omzet op vijf jaar tijd. Verwacht wordt dat dit getal de komende jaren verder zal stijgen, … The post Handbagage wordt volgende melkkoe voor luchtvaartmaatschappijen appeared first on Express.
22/05 12u30  Tienduizenden Noord-Koreaanse vrouwen werken als seksslaven in ChinaTienduizenden Noord-Koreaanse vrouwen en meisjes die hun land proberen te ontvluchten, komen uiteindelijk in de Chinese seksindustrie terecht, waar ze het onderwerp van zware misbruiken worden. Dat zegt een rapport van het Korea Future Initiative, gebaseerd op getuigenissen van slachtoffers die aan de slavernij zijn kunnen ontsnappen. Volgens de onderzoekers is bij die trafieken van … The post Tienduizenden Noord-Koreaanse vrouwen werken als seksslaven in China appeared first on Express.
22/05 10u30  Jamie Oliver sluit 22 van zijn 25 restaurantsDe restaurantgroep van de Britse televisiekok Jamie Oliver heeft uitstel van betaling gevraagd. Daarmee dreigt een faillissement, waarbij duizend banen verloren zouden kunnen gaan. Door de maatregelen zijn tweeëntwintig van de vijfentwintig vestigingen van de groep inmiddels gesloten. Er is een curator aangesteld. Experts zeggen dat Oliver het slachtoffer is geworden van de moeilijke omstandigheden … The post Jamie Oliver sluit 22 van zijn 25 restaurants appeared first on Express.
21/05 14u30  Iran verviervoudigt zijn productie van verrijkt uraniumIran heeft zijn productiecapaciteit voor de verrijking van uranium verviervoudigd. Dat heeft Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van de Atomic Energy Organization of Iran, bevestigd. Hij verwees daarbij naar de oplopende spanningen tussen zijn land en de Verenigde Staten. Die wrijvingen zijn ook duidelijk op Twitter, waar de Amerikaanse president Donald Trump en Javad Zarif, Iraans minister … The post Iran verviervoudigt zijn productie van verrijkt uranium appeared first on Express.
21/05 13u15  Aandeel Tesla krijgt rake klappen: de berg is te hoogDe Amerikaanse autobouwer Tesla moet uitkijken naar alle mogelijkheden tot besparingen. Anders dreigen de financiële reserves begin volgend jaar volledig te zijn uitgeput. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, tegenover zijn medewerkers gezegd. De onderneming moet onder meer tegen november dit jaar een obligatielening van 566 miljoen dollar aflossen. Tesla staat momenteel onder grote … The post Aandeel Tesla krijgt rake klappen: de berg is te hoog appeared first on Express.
21/05 12u15  Ford schrapt 10% van zijn personeelsbestandDe Amerikaanse autobouwer Ford Motor schrapt zevenduizend banen. Daarbij zullen de kaders en de administratieve divisies worden afgeslankt. Dat heeft Jim Hackett, chief executive van Ford, aangekondigd. Door de operatie schrapt Ford ongeveer 10 procent van zijn totale bediendenbestand. De herstructurering moet een besparing van 600 miljoen dollar per jaar opleveren. De ingreep kadert in … The post Ford schrapt 10% van zijn personeelsbestand appeared first on Express.
21/05 11u15  VS waarschuwen vliegtuigmaatschapijen die over de Golfregio vliegenLuchtvaartmaatschappijen die over de Golfregio vliegen, moeten de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Men moet immers rekening houden met de verhoogde militaire activiteit en de toegenomen politieke spanningen in de regio. Die waarschuwing is afkomstig van de Federal Aviation Administration (FAA) van de Verenigde Staten. De politieke spanning in het gebied loopt verder op door … The post VS waarschuwen vliegtuigmaatschapijen die over de Golfregio vliegen appeared first on Express.
21/05 10u30  Amazon geeft werknemers die hun job opgeven om een transportbedrijf op te starten 10.000 dollarOnline retailer Amazon wil zijn netwerk van besteldiensten sterk uitbreiden. Daarbij kijkt het bedrijf nu ook naar de eigen werknemers. Medewerkers die bereid zijn om ontslag te nemen en een zelfstandige pakketbezorger op te richten, krijgen van de onderneming een startpremie van 10.000 dollar aangeboden. Amazon heeft niet bekend gemaakt hoeveel werknemers men hoopt te … The post Amazon geeft werknemers die hun job opgeven om een transportbedrijf op te starten 10.000 dollar appeared first on Express.
21/05 08u40  Peiling HLN/VTM/Le Soir/RTL: De Wever niet eerste keus van de VlamingenLees meer >
21/05 08u30  Peiling HLN/VTM/Le Soir/RTL: Vlamingen kiezen Crevits boven De WeverBij de vraag “wie wil u als minister-president”, verkiest de Vlaming Hilde Crevits (54 procent) boven Bart De Wever (46 procent). Dat resultaat, en een enorme klim in de populariteitscijfers, duiden op een groot potentieel voor Crevits als boegbeeld bij CD&V. Werkt de ‘knuffelcampagne’ van N-VA voor Crevits dan niet?  “Het scoutsmeisje” en ook “het … The post Peiling HLN/VTM/Le Soir/RTL: Vlamingen kiezen Crevits boven De Wever appeared first on Express.
20/05 18u00  5 tips waarmee u elke discussie wintGeraakt u soms ook betrokken in een discussie waarbij u absoluut uw gelijk wil halen? Er zijn al verschillende wetenschappelijke studies naar discussies uitgevoerd, en daaruit kunnen we vijf tips halen die ertoe zouden moeten leiden dat u aan het einde van het gesprek aan het langste eind trekt. 1. Stel meer vragen Verzwak het … The post 5 tips waarmee u elke discussie wint appeared first on Express.
20/05 16u30  Iraanse elitetroepen gaan achter mannequins aanIn Iran heeft de Revolutionaire Garde een inval gedaan in drie ondergrondse modellenbureaus. De Iraanse autoriteiten betichten er de bureaus en de aankomende modellen ervan de strikt islamitische kledingvoorschriften voor vrouwen te negeren. Dat heeft generaal Mohsen Karimi, een commandant van de Revolutionaire Garde in de stad Arak, tegenover lokale media bevestigd. De generaal betoogde … The post Iraanse elitetroepen gaan achter mannequins aan appeared first on Express.
20/05 16u15  Het complot tegen de EUDe aanwezigheid afgelopen weekeinde in Parijs van Steve Bannon, de voormalige adviseur van Donald Trump, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Bannon is in de Franse hoofdstad om er het Rassemblement National (ex-Front National) van Marine Le Pen te steunen. Volgens de Amerikaan is de Franse stembusslag zonder meer de belangrijkste van alle verkiezingen in de EU. … The post Het complot tegen de EU appeared first on Express.
20/05 15u31  Oostenrijkse McDonald?s worden mini-ambassades voor Amerikaanse toeristenLees meer >
20/05 15u30  Oostenrijkse McDonald’s worden mini-ambassades voor Amerikaanse toeristenIn Oostenrijk zullen de restaurants van McDonald’s voortaan als een mini-ambassade voor Amerikaanse toeristen kunnen fungeren. Dat heeft de Amerikaanse ambassade in Wenen gemeld. Daarover heeft Trevor Traina, de Amerikaanse ambassadeur in Oostenrijk, een akkoord gesloten met Isabelle Kuster, managing director of McDonald’s Austria. “Amerikaanse burgers die door Oostenrijk reizen en zich in een noodsituatie … The post Oostenrijkse McDonald’s worden mini-ambassades voor Amerikaanse toeristen appeared first on Express.
20/05 14u00  Amazon bezorgt straks ook uw maaltijdenDe Amerikaanse webwinkel Amazon breidt zijn activiteiten opnieuw verder uit naar andere sectoren. Het bedrijf van Jeff Bezos participeert in de laatste kapitaalronde van de Britse maaltijdenbezorger Deliveroo. Hoeveel het bedrijf investeert is niet direct duidelijk, wel dat Deliveroo 575 miljoen dollar (515 miljoen euro) ophaalt en het bedrijf achter de fluorescerende fietsers daarmee op … The post Amazon bezorgt straks ook uw maaltijden appeared first on Express.
20/05 13u45  Mannen staan steeds meer weigerachtig om mentor te zijn voor een vrouwDe meerderheid van de mannelijke managers voelt zich ongemakkelijk bij het begeleiden van vrouwen. Velen blijken vooral nerveus te zijn over de indruk die een dergelijke relatie zou maken. Dat is de boodschap van een studie van de organisatie Leanin.org en marktonderzoeker SurveyMonkey over seksuele intimidatie in het tijdperk van #MeToo. Het onderzoek was gebaseerd … The post Mannen staan steeds meer weigerachtig om mentor te zijn voor een vrouw appeared first on Express.
20/05 10u45  Google trekt Android-licentie voor Huawei inHuawei heeft er een enorm slecht weekend op zitten. Nadat het bedrijf op de zwarte lijst werd gezet door Amerikaans president Donald Trump, trok Alphabet, het moederbedrijf van Google, de Android-licentie van het bedrijf in. Niet veel later volgden ook hardwareproducenten Intel, Qualcomm en Broadcom in het bannen van het Chinese bedrijf. Hoewel Huawei zich … The post Google trekt Android-licentie voor Huawei in appeared first on Express.
20/05 09u45  Vlaams Belang doet de deur open, maar N-VA smijt ze dichtDe kans is heel groot dat Vlaams Belang op 26 mei een enorme stap vooruit zet. Sinds 2004 heeft de partij alleen maar verkiezingen verloren. Maar nu lonkt de comeback. Meteen zou extreemrechts ruim tien zetels in de Kamer halen. Die heropstanding is de verdienste van een nieuwe generatie, onder leiding van Tom Van Grieken. … The post Vlaams Belang doet de deur open, maar N-VA smijt ze dicht appeared first on Express.
20/05 09u30  Waarom steekt Trump zo veel tijd en middelen in het geheim houden van zijn financiën?Specialisten van de anti-witwascel van het Amerikaanse filiaal van de Deutsche Bank vonden in 2016 en 2017 verschillende verschillende transacties waarbij de Amerikaanse president Trump en zijn schoonzoon Jared Kushner in 2016 en 2017 betrokken waren. Ze vroegen hun oversten de zaak aan te kaarten bij de Amerikaanse waakhond voor financiële misdaden. Maar de top … The post Waarom steekt Trump zo veel tijd en middelen in het geheim houden van zijn financiën? appeared first on Express.
20/05 07u15  iPhone is het meest succesvolle product aller tijdenDe iPhone is het meest succesvolle product aller tijden. Er zijn er 1,6 miljard van verkocht. Rekent men de afgeleide producten mee (iPad, Watch, iPod), dan komt dat totaal op meer dan 2,2 miljard stuks. 1,5 miljard daarvan zijn nog in gebruik. Wereldwijd zijn er zo’n 1 miljard iPhone-gebruikers. De totale omzet die de iPhone … The post iPhone is het meest succesvolle product aller tijden appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Oldtimer BMW doet vier keer beter dan aandeel BMW27/05 11u15 - Express.be: Klassieke wagens halen als belegging vaak een veel hoger rendement dan traditionele investeringen. Oldtimers kunnen dan ook een interessante keuze zijn voor beleggers die op zoek zijn naar alternatieve investeringsmogelijkheden. Dat blijkt uit de OTX Classic Car Index van de financiële groep Südwestbank, die samengesteld is op basis van de waarde van auto’s die door … The post Oldtimer BMW doet vier keer beter dan aandeel BMW appeared first on Express.
6x Massa-executies worden de norm in Saudi-Arabië27/05 13u00 - Express.be: In Saudi-Arabië lijken massa-terechtstellingen opnieuw steeds meer de norm te zijn. Dat zegt Madawi Al-Rasheed, professor sociale antropologie aan de London School of Economics en een experte op het gebied van Saudische zaken. Al-Rasheed deed haar uitspraken naar aanleiding van berichten dat de Saudische autoriteiten na het einde van de ramadan de geestelijken Salman al-Odah, … The post Massa-executies worden de norm in Saudi-Arabië appeared first on Express.
5x Dafalgans voor de koning: De Wever verliest, maar zijn analyse wint27/05 12u30 - Express.be: De verkiezingen splijten meer dan ooit België in twee delen: in Vlaanderen halen de rechtse en extreemrechtse Vlaams-nationalisten bijna een meerderheid, in Franstalig België winnen de communisten en de groenen. Straks zullen relatief eenvoudig deelstaatregeringen gemaakt kunnen worden. Federaal wordt het één grote kladderadatsch. “De koning zal Dafalgans nodig hebben. Die van één milligram, die … The post Dafalgans voor de koning: De Wever verliest, maar zijn analyse wint appeared first on Express.
2x Zwitsers sperma is van minderwaardige kwaliteit24/05 13u30 - Express.be: Ook in Zwitserland ligt de kwaliteit van het mannelijke sperma onder de normen van de World Health Organization (WHO). Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Université de Genève (Unige), gebaseerd op een analyse van het sperma van meer dan 2.500 jongeren tussen achttien en tweeëntwintig jaar over een periode van vijftien jaar. … The post Zwitsers sperma is van minderwaardige kwaliteit appeared first on Express.
2x 12 verbluffende feiten over de kleine stadstaat Monaco26/05 21u30 - Express.be: Monaco is de plaats waar iedere miljardair een verblijf moet hebben om erbij te horen. De kleine stadstaat in het zuiden van Frankrijk staat bekend om z’n extravagante bewoners, peperdure jachten, casino’s en waanzinnige evenementen zoals de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1. Hier zijn 12 ongelooflijke weetjes over Monaco. 1. Monaco is … The post 12 verbluffende feiten over de kleine stadstaat Monaco appeared first on Express.
1x Finse startup ontzilt water met zonne-energie24/05 10u45 - Express.be: Op de campus van de University of Namibia is een duurzame installatie voor de ontzilting van zeewater in gebruik genomen. De technologie kan uitgroeien tot een belangrijk instrument om de impact van een droog klimaat te helpen verzachten. De installatie functioneert immers op basis van zonnekracht. Daardoor kunnen ook afgelegen droge gebieden, die met de … The post Finse startup ontzilt water met zonne-energie appeared first on Express.
1x Een job is niet langer een verzekering tegen armoede24/05 15u30 - Express.be: Groot-Brittannië telt tweeënhalf keer meer daklozen dan in 2010. Het aantal voedselbanken is er gestegen tot 2.000, vergeleken met 29 voor de financiële crisis. De levensverwachting groeit trager en tegen 2021 zal 40% van de Britse kinderen in armoede leven. Dat staat te lezen in een rapport van de Verenigde Naties, waarin ook melding wordt … The post Een job is niet langer een verzekering tegen armoede appeared first on Express.
1x Jean-Marie Dedecker : ?Collectieve middelvinger naar de maatschappij?26/05 20u44 - Express.be: Lees meer >
0x iPhone is het meest succesvolle product aller tijden20/05 07u15 - Express.be: De iPhone is het meest succesvolle product aller tijden. Er zijn er 1,6 miljard van verkocht. Rekent men de afgeleide producten mee (iPad, Watch, iPod), dan komt dat totaal op meer dan 2,2 miljard stuks. 1,5 miljard daarvan zijn nog in gebruik. Wereldwijd zijn er zo’n 1 miljard iPhone-gebruikers. De totale omzet die de iPhone … The post iPhone is het meest succesvolle product aller tijden appeared first on Express.
0x Waarom steekt Trump zo veel tijd en middelen in het geheim houden van zijn financiën?20/05 09u30 - Express.be: Specialisten van de anti-witwascel van het Amerikaanse filiaal van de Deutsche Bank vonden in 2016 en 2017 verschillende verschillende transacties waarbij de Amerikaanse president Trump en zijn schoonzoon Jared Kushner in 2016 en 2017 betrokken waren. Ze vroegen hun oversten de zaak aan te kaarten bij de Amerikaanse waakhond voor financiële misdaden. Maar de top … The post Waarom steekt Trump zo veel tijd en middelen in het geheim houden van zijn financiën? appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
34065
Gelezen:
21554
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven