woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Express.be

Verbergen Tonen
19/12 02u45  Ontslag José Mourinho vooral goed voor aandeelhouders Mourinho was niet enkel nefast voor de prijs van het aandeel ManU, ook de constante sportieve wanprestaties dreigden de club de kroon van meest lucratieve club ter wereld te gaan kosten.12 
18/12 20u30  Trump Foundation moet worden ontbonden De Trump Foundation, de liefdadigheidsstichting van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een overeenkomst ondertekend waarbij ze zich akkoord verklaart om te worden ontbonden onder gerechtelijk toezicht.
18/12 18u15  Hoe het Engelse voetbal een miljardenonderneming werd Geluk en sluw management hebben van de Engelse Premier League een wereldwijd succes gemaakt. Dat is de boodschap van het boek The Club, geschreven door Joshua Robinson en Jonathan Clegg, journalisten bij The Wall Street Journal. Ze beschrijven hoe het Engelse voetbal vanuit een verouderde structuur tot een modern miljardenbedrijf evolueerde.
18/12 16u45  11 miljard en 3.000 jobs kwijt, maar Canada doet wat wij niet durven Canada wil af van het wapencontract met Saoedi-Arabië. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau op televisie aangekondigd. Daardoor gaat het land vele miljarden verliezen en komen 3.000 banen op de helling te staan.
18/12 15u45  Brexit: Credit Suisse raadt rijke klanten aan activa uit VK weg te halen Vermogensbeheerders bij Credit Suisse raden hun rijkste klanten in Groot-Brittannië aan hun fortuin tegen januari weg te halen.Dat meldt de Financial Times.
18/12 13u15  In alle stilte werd ook Toblerone ‘halal’ Het iconische Zwitserse chocolademerk Toblerone is eerder dit jaar ‘halal’ geworden. Dat meldt de krant SonntagsBlick.
18/12 13u15  Franse staatstelevisie photoshopt anti-Macron foto De Franse televisiezender France 3 heeft een foto van het Franse persagentschap AFP gephotoshopt alvorens ze aan de kijkers te tonen. De foto werd genomen tijdens de recente protesten van de ‘gele hesjes’ in Parijs.
17/12 23u45  LVMH koopt de Orient-Express om de Chinezen te verleiden Met de overname van hotels, restaurants en nu zelfs een trein wil LVMH inzetten op luxe-ervaringen  die het traditionele ‘shoppen voor luxegoederen’ ver overstijgt.
17/12 22u30  Goud herovert zijn status van strategische investering Meer dan 20 landen hebben sinds begin 2017 goud gekocht, blijkt uit cijfers van de World Gold Council. 
17/12 22u30  Er lopen nu 17 onderzoeken tegen Donald Trump en/of zijn entourage Nadat speciaal-aanklager Robert Mueller de voorbije 3 weken de ene verrassing na de andere bekend maakte dreigt 2019 zonder meer een horrorjaar voor de Amerikaanse president Donald Trump te gaan worden. De vastgoedmagnaat uit New York is gemengd in niet minder dan 17 rechtszaken die worden gecoördineerd door 7 verschillende procureurs en onderzoekers. Onderzoeken die door het Amerikaanse Congres worden gevoerd zijn hierin niet eens inbegrepen.
17/12 17u15  Stad Parijs eist verwijdering 'seksistische' affiche De stad Parijs heeft het bekende warenhuis Galeries Lafayette gevraagd een enorme affiche van haar gevel te verwijderen waarin reclame werd gemaakt voor het Franse lingeriemerk Aubade.
17/12 16u15  Bosnië is het nieuwe Calais Dit jaar heeft Bosnië bijna drieëntwintigduizend migranten en asielzoekers uit het Midden-Oosten en Zuid-Azië opgetekend. Het land is voor vluchtelingen uit die regio’s de ultieme passage geworden met de Europese Unie - langs Kroatië - over te steken. Bosnië is echter een land dat zelf met vele problemen en een grote armoede moet afrekenen. Ondersteuning van de vluchtelingen is dan ook nagenoeg onmogelijk.
17/12 16u15  Er lopen nu 17 onderzoeken tegen Donald Trump Nadat speciaal-aanklager Robert Mueller de voorbije 3 weken de ene verrassing na de andere bekend maakte dreigt 2019 zonder meer een horrorjaar voor de Amerikaanse president Donald Trump te gaan worden. De vastgoedmagnaat uit New York is gemengd in niet minder dan 17 rechtszaken die worden gecoördineerd door 7 verschillende procureurs en onderzoekers. Onderzoeken die door het Amerikaanse Congres worden gevoerd zijn hierin niet eens inbegrepen.
17/12 14u30  Stad Parijs eist terugtrekking seksistische reclame De stad Parijs heeft het bekende warenhuis Galeries Lafayette gevraagd een enorme affiche van haar gevel te verwijderen waarin reclame werd gemaakt voor het Franse lingeriemerk Aubade. Sinds 5 december is op de voorgevel van de Galeries een groot reclamebord te zien waarop een foto prijkt van een vrouwenachterwerk zonder dat haar gezicht te zien … The post Stad Parijs eist terugtrekking seksistische reclame appeared first on Express.
17/12 14u15  “Geen gezeik, iedereen rijk!” Met het overlijden van Jean-Pierre Van Rossem verliest België één van de meest iconische figuren uit de jaren 90.  Hij maakte z’n opgang met een systeem dat zogezegd de beurs kon voorspellen, werd steenrijk, maar ging failliet toen het om oplichting bleek te gaan. Daarna trok hij de politiek in, met zijn knotsgekke R.O.S.S.E.M. waarmee … The post “Geen gezeik, iedereen rijk!” appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 2u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/12 14u15  ECB zet geldtsunami stop… het uur van de waarheid nadertDe Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van monetaire versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat heeft zo zijn gevolgen… De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van monetaire versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat is geen verrassing, want dat werd eerder al zo aangekondigd. De bank houdt de huidige balans wel … The post ECB zet geldtsunami stop… het uur van de waarheid nadert appeared first on Express.
17/12 14u15  “Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar”Media die zich negatief uitlaten over massamigratie kunnen in de toekomst hun subsidies verliezen. Dat staat te lezen in het eerder deze week door 148 landen in Marrakech ondertekende Migratiepact. Hoewel de ondertekenaars – waaronder België – er op blijven hameren dat het Pact niet-bindend is, staat niets diezelfde landen in de weg om in … The post “Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar” appeared first on Express.
17/12 14u15  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan…Autoverhuurder Hertz heeft een samenwerking opgezet met Clear, ontwikkelaar van biometrische screening-kiosken voor onder meer luchthavens. De collaboratie moet het klanten van Hertz mogelijk maken om de procedures voor de huur van een auto gevoelig te vereenvoudigen. De nieuwe service maakte zijn debuut Airport Hartsfield-Jackson International in Atlanta, maar zal volgend jaar naar een veertigtal … The post Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan… appeared first on Express.
17/12 14u15  Hoe Brugge ‘de vloek van het toerisme’ overwonNet zoals andere populaire stadsbestemmingen wordt ook Brugge met het probleem van het overtoerisme geconfronteerd. In tegenstelling tot metropolen zoals Barcelona, Amsterdam, Venetië, Dubrovnik of Berlijn, is de Vlaamse stad er echter in gelukt om een strategie te ontwikkelen die dat probleem op een efficiënte manier aanpakt. Dat zegt Antony Mason, redacteur toerisme bij de … The post Hoe Brugge ‘de vloek van het toerisme’ overwon appeared first on Express.
17/12 13u33  Hoe Brugge ?de vloek van het toerisme? overwonLees meer >
17/12 13u33  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan?Lees meer >
17/12 13u33  ?Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar?Lees meer >
17/12 13u33  ECB zet geldtsunami stop? het uur van de waarheid nadertLees meer >
17/12 13u33  ?Geen gezeik, iedereen rijk!?Lees meer >
14/12 15u00  Duitsland: 4 op elke 10 immigranten zijn nu aan de slagRuim 3 jaar nadat Angela Merkel de grenzen van Duitsland opende voor 1 miljoen immigranten uit het Midden-Oosten, zijn 400.000 ervan aan het werk of in opleiding.
14/12 14u30  "Geen gezeik, iedereen rijk!"Met het overlijden van Jean-Pierre Van Rossem verliest België één van de meest iconische figuren uit de jaren 90. 
14/12 08u30  Films met vrouwen in hoofdrol brengen meer geld op dan producties met mannelijke hoofdpersonagesBioscoopfilms met vrouwelijke hoofdrollen zijn winstgevender dan producties met mannelijke protagonisten. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Creative Artists Agency (CAA) en het technologiebedrijf Shift7, gebaseerd op driehonderdvijftig films die de voorbije vier jaar in roulatie kwamen. Het onderzoek werd opgezet op initiatief van Time’s Up, een organisatie die de discriminatie van vrouwen op de werkvloer wil bestrijden.
14/12 00u15  ECB zet geldtsunami stop... het uur van de waarheid nadertDe Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van monetaire versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat heeft zo zijn gevolgen...
13/12 18u30  Taylor Swift zet gezichtsherkenningssoftware in tegen stalkersDe Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft tijdens een concert in de Rose Bowl (Californië) gezichtsherkenningssoftware ingezet om stalkers op te sporen.
13/12 13u15  "Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar"Media die zich negatief uitlaten over massamigratie kunnen in de toekomst hun subsidies verliezen.
13/12 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
13/12 00u00  Californië wil belasting heffen op tekstberichtenIn Californië wordt volgende maand gestemd over een voorstel om een belasting te heffen op tekstberichten. De staat wil op die manier telefoondiensten betaalbaarder maken voor de armen. 
12/12 21u15  Dollar stores... goedkoper dan Walmart, met dank aan een permanente Amerikaanse onderklasseDollar stores, zoals deze goedkope supermarktketens in de VS worden genoemd, profiteren van de opkomst van een ‘permanente Amerikaanse onderklasse’, mensen die vroeger bij JC Penney en Macy’s winkelden, maar zich dat vandaag niet meer kunnen veroorloven.
12/12 16u45  Hoe Brugge 'de vloek van het toerisme' overwonNet zoals andere populaire stadsbestemmingen wordt ook Brugge met het probleem van het overtoerisme geconfronteerd. In tegenstelling tot metropolen zoals Barcelona, Amsterdam, Venetië, Dubrovnik of Berlijn, is de Vlaamse stad er echter in gelukt om een strategie te ontwikkelen die dat probleem op een efficiënte manier aanpakt. Dat zegt Antony Mason, redacteur toerisme bij de Britse krant The Telegraph.
12/12 15u30  De mensen die ons regeren begrijpen niets van technologieOndanks de enorme impact die technologie op onze levens heeft, lijken de meeste politici ze nauwelijks te begrijpen, laat staan ze te beheersen.
12/12 15u30  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan...Autoverhuurder Hertz heeft een samenwerking opgezet met Clear, ontwikkelaar van biometrische screening-kiosken voor onder meer luchthavens. De collaboratie moet het klanten van Hertz mogelijk maken om de procedures voor de huur van een auto gevoelig te vereenvoudigen. De nieuwe service maakte zijn debuut Airport Hartsfield-Jackson International in Atlanta, maar zal volgend jaar naar een veertigtal andere filialen van Hertz worden uitgebreid.
12/12 14u30  Eigenlijk werken we niet eens zes uur per dagDe arbeidsdag kan perfect tot maximaal zes uur worden beperkt, zonder nadelige gevolgen te moeten vrezen. Integendeel kan op een aantal baten worden gerekend. Dat zegt de Australische ondernemer Steve Glaveski, die ook het boek ‘Employee to Entrepreneur: How to Earn Your Freedom and Do Work That Matters’ heeft geschreven.
12/12 12u15  Meer waard dan Uber? Airbnb gaat naar de beurs Airbnb gaat straks naar de beurs. Sommigen verwachten dat het bedrijf eind 2019 meer waard zal zijn dan Uber.
12/12 12u15  Miljarden wegschenken is niet eenvoudigEen aantal miljardairs besteden een groot deel van hun fortuin aan filantropie. Ondanks die caritatieve inspanningen zijn de meesten ondertussen echter nog rijker geworden. Dat zegt David Callahan, hoofdredacteur van de gespecialiseerde nieuwssite Inside Philanthropy. Het blijkt volgens Callahan dan ook vaak bijzonder moeilijk - om verschillende redenen om grote kapitalen weg te geven.
12/12 12u15  AB-InBev: megaschulden worden megaproblematischBrouwer AB InBev maakt een moeilijke periode door. Het concern werd zopas door het ratingbureau Moody’s met een verlaging van zijn kredietwaardigheid - van A3 naar Baa1 - gesanctioneerd. De beslissing van Moody’s is volgens Andrea Felsted, columnist comsumptiegoederen bij het persbureau Bloomberg, vooral ingegegeven door het hoge schuldenniveau dat AB InBev, grotendeels onder invloed van enkele grote overnames, de voorbije periodes heeft opgebouwd.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Ontslag José Mourinho vooral goed voor aandeelhouders19/12 02u45 - Express.be: Mourinho was niet enkel nefast voor de prijs van het aandeel ManU, ook de constante sportieve wanprestaties dreigden de club de kroon van meest lucratieve club ter wereld te gaan kosten.
2x 11 miljard en 3.000 jobs kwijt, maar Canada doet wat wij niet durven18/12 16u45 - Express.be: Canada wil af van het wapencontract met Saoedi-Arabië. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau op televisie aangekondigd. Daardoor gaat het land vele miljarden verliezen en komen 3.000 banen op de helling te staan.
1x Franse staatstelevisie photoshopt anti-Macron foto18/12 13u15 - Express.be: De Franse televisiezender France 3 heeft een foto van het Franse persagentschap AFP gephotoshopt alvorens ze aan de kijkers te tonen. De foto werd genomen tijdens de recente protesten van de ‘gele hesjes’ in Parijs.
1x In alle stilte werd ook Toblerone ‘halal’18/12 13u15 - Express.be: Het iconische Zwitserse chocolademerk Toblerone is eerder dit jaar ‘halal’ geworden. Dat meldt de krant SonntagsBlick.
1x Brexit: Credit Suisse raadt rijke klanten aan activa uit VK weg te halen18/12 15u45 - Express.be: Vermogensbeheerders bij Credit Suisse raden hun rijkste klanten in Groot-Brittannië aan hun fortuin tegen januari weg te halen.Dat meldt de Financial Times.
1x Trump Foundation moet worden ontbonden18/12 20u30 - Express.be: De Trump Foundation, de liefdadigheidsstichting van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een overeenkomst ondertekend waarbij ze zich akkoord verklaart om te worden ontbonden onder gerechtelijk toezicht.
0x AB-InBev: megaschulden worden megaproblematisch12/12 12u15 - Express.be: Brouwer AB InBev maakt een moeilijke periode door. Het concern werd zopas door het ratingbureau Moody’s met een verlaging van zijn kredietwaardigheid - van A3 naar Baa1 - gesanctioneerd. De beslissing van Moody’s is volgens Andrea Felsted, columnist comsumptiegoederen bij het persbureau Bloomberg, vooral ingegegeven door het hoge schuldenniveau dat AB InBev, grotendeels onder invloed van enkele grote overnames, de voorbije periodes heeft opgebouwd.
0x Miljarden wegschenken is niet eenvoudig12/12 12u15 - Express.be: Een aantal miljardairs besteden een groot deel van hun fortuin aan filantropie. Ondanks die caritatieve inspanningen zijn de meesten ondertussen echter nog rijker geworden. Dat zegt David Callahan, hoofdredacteur van de gespecialiseerde nieuwssite Inside Philanthropy. Het blijkt volgens Callahan dan ook vaak bijzonder moeilijk - om verschillende redenen om grote kapitalen weg te geven.
0x Meer waard dan Uber? Airbnb gaat naar de beurs 12/12 12u15 - Express.be: Airbnb gaat straks naar de beurs. Sommigen verwachten dat het bedrijf eind 2019 meer waard zal zijn dan Uber.
0x Eigenlijk werken we niet eens zes uur per dag12/12 14u30 - Express.be: De arbeidsdag kan perfect tot maximaal zes uur worden beperkt, zonder nadelige gevolgen te moeten vrezen. Integendeel kan op een aantal baten worden gerekend. Dat zegt de Australische ondernemer Steve Glaveski, die ook het boek ‘Employee to Entrepreneur: How to Earn Your Freedom and Do Work That Matters’ heeft geschreven.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven