zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
20/07 23u45  RT: “Uitlevering Julian Assange door Ecuador aan VK is kwestie van weken, zelfs dagen” Ecuador zal de komende weken, misschien zelfs dagen Julian Assange, de Australische stichter van de klokkenluiderssite Wikileaks, aan het Verenigd Koninkrijk uitleveren. Dat meldt de hoofdredacteur van de door het Kremlin gesponsorde nieuwszender RT op basis van haar eigen bronnen.10 
20/07 23u45  Libanon: sexy politieagentes moeten toerisme opkrikken Libanon werd eeuwenlang als de brug tussen West en Oost beschouwd en werd dankzij de handel die daarmee gepaard ging bijzonder welvarend. Dat bezorgde Libanon zelfs de bijnaam “Zwitserland van het Midden-Oosten". De hoofdstad Beiroet werd wel eens met Parijs vergeleken. Maar de jarenlange burgeroorlog en de activiteiten van de Islamitische Staat in de regio maakten daar een eind aan. 13 
20/07 21u00  Sexy politieagentes moeten Libanees toerisme opkrikken Libanon werd eeuwenlang als de brug tussen West en Oost beschouwd en werd dankzij de handel die daarmee gepaard ging bijzonder welvarend. Dat bezorgde Libanon zelfs de bijnaam “Zwitserland van het Midden-Oosten". De hoofdstad Beiroet werd wel eens met Parijs vergeleken. Maar de jarenlange burgeroorlog en de activiteiten van de Islamitische Staat in de regio maakten daar een eind aan. 
20/07 19u00  De enige vaardigheid die uw kind nodig heeft voor de jobs van morgen Op de arbeidsmarkt van de toekomst worden creatieve vermogens bijzonder belangrijk. Dat is op het eerste gezicht een goed signaal voor de kinderen die vandaag worden geboren. Zij krijgen immers een bijzonder grote bagage aan creativiteit mee. Toch dreigen er problemen. Dat zeggen Mirjam Schöning en Christina Witcomb, vertegenwoordigers van The Lego Foundation.
20/07 16u45  Waarom attitude belangrijker is dan intelligentie Om succes te boeken moet attitude als een betere indicator worden beschouwd dan intelligentie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University. De onderzoekers stelden vast dat mensen in twee categorieën kunnen worden onderverdeeld. Een eerste groep zal een vaste ingesteldheid hebben, terwijl de tweede categorie vooral op groei is gericht.
20/07 15u45  ShipTo: Carrefour levert uw bestelling binnen de 90 minuten aan huis Supermarktketen Carrefour lanceert deze week een nieuwe dienst: ShipTo. Klanten kunnen goederen bestellen en die worden ten laatste 90 minuten later per elektrische fiets aan huis of op een andere aangeduide locatie geleverd. De dienst heeft slechts één beperking: de levering van minimum 35 euro kan enkel worden verzekerd binnen een radius van 4 kilometer van de deelnemende supermarkten van Carrefour.
20/07 15u00  Cannabis: Canada streeft wereldleiderschap na, maar de concurrentie is groot Midden oktober wordt recreatieve marihuana in Canada een legaal product. De lokale producenten willen daarvan gebruik maken om wereldwijd een dominerende positie op te bouwen. Dat meldt het magazine The Economist, verwijzend naar het feit dat Canadese bedrijven uit de sector joint-ventures hebben opgezet met een reeks buitenlandse partners. Maar er meteen aan toegevoegd dat ook partijen uit een aantal andere landen gelijkaardige ambities koesteren.
20/07 14u00  China devalueert zijn munt: brengt de nakende handelsoorlog een valuta-oorlog op gang? De Chinese munt yuan is vrijdag tot op zijn laagste niveau in de voorbije 12 maanden gedaald.  Sinds de maand april noteert de munt nu al 10% lager. Dat is een gevolg van de vrees voor de consequenties die een handelsoorlog zou hebben op de Chinese economische groei. Maar die handelsoorlog lijkt dus stilaan uit te monden in een valuta-oorlog.
20/07 14u00  In de VS leven 400.000 slaven Wereldwijd leven nog altijd ongeveer 40,3 miljoen mensen in slavernij. Weliswaar wordt vooral Azië met het probleem geconfronteerd, maar ook in de ontwikkelde westerse maatschappijen is de slavernij nog steeds niet compleet uitgeroeid. Dat staat in een rapport van de Walk Free Foundation, gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden. Daarbij wordt erop gewezen dat ook in de Verenigde Staten nog steeds meer dan vierhonderdduizend mensen met een of andere vorm van slavernij worden geconfronteerd.
20/07 14u00  Israël is nu definitief de 'Joodse Staat' Israël moet voortaan een Joodse natiestaat worden genoemd. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die door de Knesset, het Israëlische parlement, is goedgekeurd. De nieuwe wet, die tevens Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van het land identificeert, werd door 62 parlementsleden goedgekeurd. Er waren 55 tegenstemmen en twee onthoudingen.
19/07 23u15  Facebook: "Holocaust ontkennen mag, adverteren voor nieuwe cryptomunten niet" Mark Zuckerberg, de CEO van het sociale medium Facebook, heeft in een 90 minuten durend podcast-interview met het Amerikaanse techblog Recode gezegd dat Holocaust-ontkenners niet van zijn netwerk moeten worden verbannen “omdat hij denkt dat verschillende mensen dat verkeerd begrijpen”.
19/07 21u00  Juventus verkocht 520.000 Ronaldo-shirts in de 24 uur na zijn aankomst in Turijn Juventus Turijn, de Italiaanse voetbalclub en de nieuwe werkgever van de Portugese superster Cristiano Ronaldo, heeft op amper één dag voor 54 miljoen euro aan shirts verkocht waarop de naam van zijn nieuwe aanwinst prijkt. Het bedrag stemt overeen met de helft van zijn transfersom van 100 miljoen.
19/07 18u45  Wie 19 euro betaalt voor een vlucht naar Barcelona moet niet klagen wanneer er wordt gestaakt De Ierse budgetvlieger Ryanair schrapt volgende week 50 van de 160 geplande vluchten. België wordt daarmee het zwaarst getroffen door de personeelsstaking die het gevolg is van precaire arbeidsvoorwaarden. De Belgen zijn zeker niet alleen, want in totaal zullen in Europa 50.000 passagiers worden getroffen. 
19/07 17u30  Spanje neemt nu meer vluchtelingen op dan Italië en Griekenland Tijdens de eerste helft van dit jaar is Spanje voor illegale vluchtelingen een belangrijker route geworden dan Italië. Dat blijkt uit een rapport van de International Organization for Migration (IOM). Tot half juli werden in Spanje sinds begin dit jaar 18.106 illegale immigranten geregistreerd, tegenover 17.827 aankomsten in Italië.
19/07 17u15  Duurste stad ter wereld heeft geen kelners meer In San Francisco, de duurste stad van de wereld, moeten de gasten van verscheidene restaurants  inmiddels zichzelf bedienen. De eetgelegenheden kunnen geen obers meer betalen. Dat zegt Emily Badger, redacteur huisvesting en transport bij de Amerikaanse krant New York Times.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/07 16u15  Chinees-Europese alliantie tegen de VS komt er nietTerwijl de wereldpers enkel de voorbije dagen gebiologeerd leek door de in Helsinki tot een bizarre bloei gekomen 'bromance' tussen de Amerikaanse president Trump en zijn Russische bondgenoot Vladimir Poetin, vond in Beijing een andere topontmoeting plaats: die tussen China en de EU.
19/07 14u45  6 redenen om in Afrika te investerenIn Afrika heeft de economie nog bijzonder grote groeimogelijkheden. Het bedrijfsleven moet dan ook onderzoeken op welke manier aan die groei kan worden bijgedragen en met welke strategieën daarbij de grootste voordelen kunnen worden gerealiseerd. Dat zegt ook Tarek Al Essa, chief executive van de logistieke groep Agility uit Koeweit.
19/07 14u00  "Bulgarije is klinisch dood""De doodsklokken luiden voor Bulgarije." Dat zegt academicus Peter Ivanov in een interview met de Bulgaarse krant Trud. Dat land had in 1989 nog 9 miljoen inwoners, maar werd na de val van het IJzeren Gordijn het slachtoffer van massa-emigratie naar het Westen en heeft sinds dan miljoenen burgers zien vertrekken. 
19/07 13u00  Eenzaamheid: 6 grafieken die voorspellen met wie u in uw leven de meeste tijd zal doorbrengenTijd die met vrienden, collega's, broers en zussen en kinderen wordt doorgebracht, neemt in de loop van het leven af. Hoe ouder men wordt, hoe meer tijd men op zichzelf is aangewezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van data-wetenschapper Henrik Lindberg, gebaseerd op cijfers van het Bureau of Labor Statistics in de Verenigde Staten, gespreid over een periode van twaalf jaar tot het midden van dit decennium.
19/07 13u00  4 karakteristieken die voorspellen of U een CEO zal wordenWie ambities koestert om een onderneming te leiden, moet over een aantal fundamentele eigenschappen beschikken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Chicago en de Copenhagen Business School, gebaseerd op interviews met 2.600 kandidaten voor hogere kaderfuncties, waarbij dertig verschillende karaktereigenschappen - zoals onder meer integriteit, creativiteit of doorzettingsvermogen - naar boven kwamen.
19/07 02u46  De monsterboete voor Google, een eerste veldslag in de handelsoorlog tussen de EU en de VS?De Europese Commissie zet zijn kruistocht tegen Google onverminderd verder en heeft de Amerikaanse zoekmachine een tweede monsterboete opgelegd op 13 maanden tijd. De EC verwijt Google zijn machtspositie te misbruiken met het besturingssysteem Android .
18/07 21u45  Het geheime wapen van Walmart? Een streaming videodienst...De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft plannen om een streaming videodienst te lanceren en zo de concurrentie aan te gaan met Netflix en Amazon Prime. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde ICT-vaksite The Information op basis van niet bij naam genoemde bronnen.
18/07 21u15  Waarom domineren Europese landen (voorlopig nog) de voetbalsport?In de laatste vier wereldbeker-edities waren de eerste drie plaatsen telkens opnieuw voorbehouden aan Europese landen. Er is één uitzondering op de regel: Argentinië, dat in 2014 tweede eindigde. In hun boek Socceronomics gaan de journalisten Simon Kuper en Stefan Szymanski op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Europese landen het wereldvoetbal blijven domineren. Het antwoord mag enigszins verwonderen.
18/07 19u45  Oorlog in de ruimte: de echte ‘Star Wars’Hoewel al in de jaren zestig van de voorbije eeuw de mogelijkheid van een oorlog in de ruimte door een internationaal verdrag werd ingeperkt, wordt het concept van een Star Wars steeds weer opnieuw naar voor geschoven. Onder meer Amerikaanse spionagediensten waarschuwden in februari dit jaar dat China en Rusland ruimtewapens werden ontwikkeld.
18/07 16u45  Wat weet u over de Amerikaanse wapenlobby NRA?In de Verenigde Staten heeft de National Rifle Association (NRA) zich de voorbije jaren steevast opgeworpen als een hardnekkig verdediger van het grondwettelijke recht op de wapendracht. De organisatie is één van de sterkste opponenten tegen elke beperking op het Second Amendement van de Amerikaanse grondwet, dat het recht op het bezit en dragen van wapens garandeert.
18/07 16u45  Wie meer dan 5.000 volgers heeft op sociale media moet stilaan gaan oppassenEgyptenaren met een groot aantal volgers op sociale media denken voortaan best twee keer na over wat ze op hun Facebook, Twitter of andere Instagrams posten. Het Egyptische parlement heeft deze week een wet goedgekeurd waarin wordt gestipuleerd dat al wie meer dan 5.000 volgers heeft op sociale media voortaan als een mediabedrijf zal worden beschouwd en dus onder de lokale mediawetten valt. Die maken het strafbaar om in - vaag gedefinieerd - ‘slecht gedrag’ te vervallen, zoals het publiceren van ‘fake news’ of het oproepen tot verzet tegen de wet.  
18/07 14u45  Hoogopgeleide immigranten creëren nieuwe productenDe immigratie van hoogopgeleide werknemers kan een belangrijke impact hebben op de productiviteit van het bedrijfsleven. Dat is de conclusie van een studie van economen aan de University of California. Het onderzoek toont aan dat het inhuren van hooggeschoolde werknemers uit het buitenland een significante invloed kan hebben op de creatie van nieuwe producten en de geleidelijke afschaffing van de oudere portfolio.
18/07 14u15  Obama kan nog steeds speechen als de besteVoormalig Amerikaans president Barack Obama heeft dinsdag in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Johannesburg ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de geboortedag van Nelson Mandela een zeldzame en dynamische speech gegeven. 
18/07 14u15  Gebrek aan koeling bedreigt meer dan een miljard mensenEen gebrek aan airconditioning en koeling dreigt wereldwijd meer dan één miljard mensen in gevaar te brengen. Door de hogere temperaturen van de klimaatverandering zullen vele mensen in vooral Azië, Afrika en Latijns-Amerika met zware problemen worden geconfronteerd om zichzelf voldoende koel te kunnen houden en voedsel en geneesmiddelen te bewaren. Dat is de conclusie van een rapport van de organisatie Sustainable Energy for All, gebaseerd op een onderzoek in tweeënvijftig landen.
18/07 14u15  Bezorgdheid groeit over Japanse plutonium-voorradenJapan heeft voldoende plutonium vergaard om zesduizend atoombommen te maken. De voorraden moeten de levering van grondstoffen aan de Japanse kerncentrales garanderen, maar er groeit steeds meer bezorgdheid dat de plutonium-reserves kwetsbaar zijn voor terroristen of natuurrampen. Dat zegt een rapport van het persbureau Agence France Presse (AFP).
18/07 02u45  Daags na Helsinki: waarom niet één Republikein iets tegen Trump zal ondernemenDe Amerikaanse mainstreammedia lijken na het optreden maandagochtend van president Donald Trump in Helsinki collectief hun verstand te hebben uitgeschakeld om in een staat van massapsychose te belanden. Trump zei in de Finse hofdstad dat hij - ondanks het veelvuldig bewijs hem aangereikt door zijn veiligheidsdiensten - 'geen reden had om te geloven dat Rusland heeft getracht de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden'. 
17/07 19u45  Wereldwijde consument kijkt meer dan één uur per dag online videoDit jaar zal de wereldwijde consument gemiddeld 67 minuten per dag besteden aan online video, tegenover een gemiddelde van 56 minuten vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zenith. Er wordt aan toegevoegd dat die tijdsbesteding tegen het einde van dit decennium tot een gemiddelde van 84 minuten per dag zal zijn opgelopen.
17/07 17u45  11 dingen die je moet doen om promotie te makenHeb je ooit promotie gekregen op je werk? Indien dat niet het geval is, dan zijn er wel enkele tips die volgens werkgevers echt tot promotie kunnen leiden.
17/07 15u45  De elektrische wagen van de toekomst heeft maar twee wielenHet bedrijf Lingyun Intelligent Technology is in de Chinese hoofdstad Peking testritten gestart met de Gyrocar, een elektrisch voertuig dat het midden houdt tussen een auto, een motorfiets en een ruimtecapsule en uitgerust is met technologie die op de smartphone is geïnspireerd. Het bedrijf, opgericht door de Chinese ingenieur Zhu Lingyun, hoopt de Gyrocar binnen twee jaar op de markt te kunnen brengen.
17/07 14u00  Stoppen met werken op uw 50ste? Uw carrière begint pas …In het verleden wisten werknemers die hun vijftigste verjaardag vierden, dat het einde van hun professionele carrière stilaan in zicht kwam. Vandaag moet echter vaak worden vastgesteld dat die mijlpaal vaak meer een teken is van een loopbaan die tot volle wasdom is gekomen en het afscheid nog ver weg is. Dat fenomeen heeft echter belangrijke consequenties.
17/07 13u30  Waarom is de prijs van koper belangrijk voor de wereldeconomie?Begin deze week moest op de internationale markten voor koper een prijs van 6.192 dollar per ton worden betaald. Daarmee is de koperprijs nagenoeg tot het laagste niveau in één jaar tijd teruggevallen. Onder meer Carsten Menke, analist bij de bank Julius Baer, wijst daarbij naar de prestaties van de Chinese economie, die tijdens het tweede kwartaal van dit jaar volgens hem een tragere groei heeft gekend dan algemeen was verwacht.
17/07 13u30  Dit zijn de 10 armste landen ter wereldDe armste landen ter wereld zijn allemaal op het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara te vinden. In bijna alle arme landen is er recent een burgeroorlog of een etnisch conflict geweest.
17/07 11u45  HST: de snelste trajecten ter wereldIn China heeft de Fuxing, de hogesnelheidstrein die sinds vorig jaar op de verbinding tussen Peking en Shanghai wordt ingezet, een nieuw record laten optekenen. De Fuxing biedt met een snelheid van 350 kilometer per uur al sinds juni vorig jaar de snelste treinreis van de hele wereld aan. Tijdens testritten hebben diverse treinen weliswaar al hogere recordsnelheden laten optekenen, maar bij de dagelijkse services voert de Fuxing de wereldwijde ranglijst aan.
16/07 21u15  Wereldwijde computerverkoop toont eerst groei in zes jaarTijdens het tweede kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd 62,1 miljoen personal computers verkocht. Dat betekende een stijging met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Gartner. De onderzoekers merken daarbij op dat de sector voor de eerste keer in zes jaar tijd opnieuw een groei heeft kunnen melden.
16/07 16u00  China is ook in artificiële intelligentie een sterke groeimarktIn de wereldwijde sector van de artificiële intelligentie staat China op dit ogenblik op een zevende plaats, maar het land zal tijdens het volgende decennium nog sterk in de hiërarchie stijgen. Dat zegt Wang Di, vice-president van het sociale mediabedrijf Linkedin China naar aanleiding van een rapport die het bedrijf heeft gepubliceerd over de tewerkstelling in de sector.
16/07 14u00  Is de deeleconomie overroepen?De boude voorspellingen over de deeleconomie lijken niet in werkelijkheid te zullen worden omgezet. Dat zeggen Dan Kopf en Alison Griswold, economisch redacteuren van de nieuwssite Quartz, naar aanleiding van cijfers over van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Er moeten bij het rapport volgens waarnemers echter wel een aantal opmerkingen worden gemaakt.
16/07 13u45  De grootste bedreiging voor de democratie? Uw sociale media feedHet internet heeft de voorbije twee decennia elk aspect van de maatschappij veranderd. Dat geldt zeker ook voor het politieke beleid, waar vooral sinds de intrede van de sociale media belangrijke verschuivingen moeten worden vastgesteld. Het medium blijkt daarbij de democratie echter zowel nieuwe opportuniteiten als bedreigingen voor te schotelen. Dat zegt Vyacheslav Polonski, onderzoeker aan het Oxford Internet Institute.
16/07 13u00  Kinderen denken dat slimme speakers mensen zijn en dat is een probleemTerwijl gezinnen voor de hulp bij allerlei taken en vragen steeds meer beroep doen op spraakassistentie, leren ook kinderen met de technologie een interactie op te zetten. Dat kan echter leiden tot een aantal opmerkelijke consequenties, die mogelijk ook minder positieve bijdrages leveren tot de ontwikkeling van kinderen. Over die problematiek wordt onder meer in de Verenigde Staten al sinds enkele tijd een discussie opgezet.
15/07 13u00  Na het behalen van het rijbewijs wordt chauffeur onvoorzichtigerTieners hebben tijdens het eerste kwartaal na het behalen van een rijbewijs een gevoelig grotere kans om bij een ongeval of een near crash betrokken te raken dan tijdens de laatste drie maanden van hun rijopleiding onder toezicht van een begeleider. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers aan het National Institute of Child Health en Human Development (NICHD) in de Verenigde Staten
14/07 13u45  Ierland verbiedt als eerste land investeringen in fossiele brandstoffenIn Ierland heeft het parlement een wet goedgekeurd die investeringen in energie afkomstig uit fossiele brandstoffen, verbiedt. De overheid gaat bovendien aandelen in bedrijven verkopen.
14/07 10u00  Videogame leert leugens gemakkelijker te achterhalenHet is niet altijd eenvoudig om bedrieglijke verklaringen te herkennen, zeker niet wanneer de leugenaar het talent heeft om zijn onwaarheden goed te camoufleren. Met een eenvoudige videocursus is het echter mogelijk om leugens sneller te identificeren. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of California.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Libanon: sexy politieagentes moeten toerisme opkrikken20/07 23u45 - Express.be: Libanon werd eeuwenlang als de brug tussen West en Oost beschouwd en werd dankzij de handel die daarmee gepaard ging bijzonder welvarend. Dat bezorgde Libanon zelfs de bijnaam “Zwitserland van het Midden-Oosten". De hoofdstad Beiroet werd wel eens met Parijs vergeleken. Maar de jarenlange burgeroorlog en de activiteiten van de Islamitische Staat in de regio maakten daar een eind aan. 
10x RT: “Uitlevering Julian Assange door Ecuador aan VK is kwestie van weken, zelfs dagen”20/07 23u45 - Express.be: Ecuador zal de komende weken, misschien zelfs dagen Julian Assange, de Australische stichter van de klokkenluiderssite Wikileaks, aan het Verenigd Koninkrijk uitleveren. Dat meldt de hoofdredacteur van de door het Kremlin gesponsorde nieuwszender RT op basis van haar eigen bronnen.
2x Duurste stad ter wereld heeft geen kelners meer19/07 17u15 - Express.be: In San Francisco, de duurste stad van de wereld, moeten de gasten van verscheidene restaurants  inmiddels zichzelf bedienen. De eetgelegenheden kunnen geen obers meer betalen. Dat zegt Emily Badger, redacteur huisvesting en transport bij de Amerikaanse krant New York Times.
2x Spanje neemt nu meer vluchtelingen op dan Italië en Griekenland19/07 17u30 - Express.be: Tijdens de eerste helft van dit jaar is Spanje voor illegale vluchtelingen een belangrijker route geworden dan Italië. Dat blijkt uit een rapport van de International Organization for Migration (IOM). Tot half juli werden in Spanje sinds begin dit jaar 18.106 illegale immigranten geregistreerd, tegenover 17.827 aankomsten in Italië.
2x Facebook: "Holocaust ontkennen mag, adverteren voor nieuwe cryptomunten niet"19/07 23u15 - Express.be: Mark Zuckerberg, de CEO van het sociale medium Facebook, heeft in een 90 minuten durend podcast-interview met het Amerikaanse techblog Recode gezegd dat Holocaust-ontkenners niet van zijn netwerk moeten worden verbannen “omdat hij denkt dat verschillende mensen dat verkeerd begrijpen”.
2x In de VS leven 400.000 slaven20/07 14u00 - Express.be: Wereldwijd leven nog altijd ongeveer 40,3 miljoen mensen in slavernij. Weliswaar wordt vooral Azië met het probleem geconfronteerd, maar ook in de ontwikkelde westerse maatschappijen is de slavernij nog steeds niet compleet uitgeroeid. Dat staat in een rapport van de Walk Free Foundation, gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden. Daarbij wordt erop gewezen dat ook in de Verenigde Staten nog steeds meer dan vierhonderdduizend mensen met een of andere vorm van slavernij worden geconfronteerd.
1x Israël is nu definitief de 'Joodse Staat'20/07 14u00 - Express.be: Israël moet voortaan een Joodse natiestaat worden genoemd. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die door de Knesset, het Israëlische parlement, is goedgekeurd. De nieuwe wet, die tevens Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van het land identificeert, werd door 62 parlementsleden goedgekeurd. Er waren 55 tegenstemmen en twee onthoudingen.
0x Videogame leert leugens gemakkelijker te achterhalen14/07 10u00 - Express.be: Het is niet altijd eenvoudig om bedrieglijke verklaringen te herkennen, zeker niet wanneer de leugenaar het talent heeft om zijn onwaarheden goed te camoufleren. Met een eenvoudige videocursus is het echter mogelijk om leugens sneller te identificeren. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of California.
0x Ierland verbiedt als eerste land investeringen in fossiele brandstoffen14/07 13u45 - Express.be: In Ierland heeft het parlement een wet goedgekeurd die investeringen in energie afkomstig uit fossiele brandstoffen, verbiedt. De overheid gaat bovendien aandelen in bedrijven verkopen.
0x Na het behalen van het rijbewijs wordt chauffeur onvoorzichtiger15/07 13u00 - Express.be: Tieners hebben tijdens het eerste kwartaal na het behalen van een rijbewijs een gevoelig grotere kans om bij een ongeval of een near crash betrokken te raken dan tijdens de laatste drie maanden van hun rijopleiding onder toezicht van een begeleider. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers aan het National Institute of Child Health en Human Development (NICHD) in de Verenigde Staten

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven