donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
19/09 12u45  Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… De sp.a heeft op dit moment één serieuze kandidaat-voorzitter, de 26-jarige Conner Rousseau. Die gaat voor een Italiaans model voor de sp.a. In het nieuws: De verwachte zet gebeurt vandaag: Rousseau, vandaag nog maar net fractieleider in het Vlaams parlement, werpt zich op als voorzitter van de socialistische partij. Hij doet dat met een pitch die … The post Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… appeared first on Express.
19/09 12u30  5 zaken die je wil weten over status Unsplash Mimi Thian 1. Gelijke koopkracht Wanneer mensen een relatief gelijke koopkracht hebben worden statusaankopen aantrekkelijker omdat zowat elke aankoop hen meer aanzien geeft dan hun gelijken. Image by rawpixel from Pixabay In een experiment vroegen beide onderzoekers een aantal deelnemers om zich in te beelden dat ze beslissingen moesten nemen omtrent de aankoop van een flat-screen tv … The post 5 zaken die je wil weten over status appeared first on Express.
18/09 19u31  600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen Europeanen houden de kokette som van 600 miljard euro cash geld verborgen in sokken, matrassen of gewoon ergens in een kluis. Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank. Die heeft het aantal biljetten en muntstukken in circulatie sinds 2009 opgetrokken van 820 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Een stijging van 50%.  Maar … The post 600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen appeared first on Express.
18/09 16u45  Drones, cyberlegers en genmodificatie: heeft conventionele oorlogsvoering zijn beste tijd gehad? Het fors bewaakte Saudische olieverwerkingscomplex Abqaiq vermocht afgelopen weekeinde niets tegen een gecoördineerde aanval met bewapende drones. De Saudische olieproductie halveerde op slag. Was deze aanval een voorproefje van wat ons te wachten staat op vlak van oorlogsvoering? En zijn bewapende drones de Kalasjnikovs van deze eeuw? Op 24 februari 2006 pleegden twee moslimterroristen een aanval … The post Drones, cyberlegers en genmodificatie: heeft conventionele oorlogsvoering zijn beste tijd gehad? appeared first on Express.
18/09 14u01  Niet alleen autocratieën willen hun burgers in het oog houden Wereldwijd maken minstens vijfenzeventig landen actief kunstmatige intelligentie – zoals gezichtsherkenning – voor allerlei controledoeleinden. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de Carnegie Endowment for International Peace. Het onderzoek toont dat een groeiend aantal landen het leidende voorbeeld van China volgt en kunstmatige intelligentie inzetten om hun burgers te controleren. De onderzoekers wijzen … The post Niet alleen autocratieën willen hun burgers in het oog houden appeared first on Express.
18/09 13u08  Studie: ?Globalisering niet de oorzaak van ongelijkheid? Lees meer >
18/09 13u00  Studie: “Globalisering niet de oorzaak van ongelijkheid” De globalisering is het voorbije decennium grotendeels tot stilstand gekomen. Een groeiende internationalisering kan dan ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor de toename van de ongelijkheid sinds de financiële crisis. Dat is de boodschap van een rapport van Catherine Mann, hoofdeconome bij de Amerikaanse investeringsbank Citigroup. “De wereldwijde integratie heeft al enkele tijd geleden zijn … The post Studie: “Globalisering niet de oorzaak van ongelijkheid” appeared first on Express.
18/09 09u16  Een gelukkige werknemer is een hardwerkende werknemer Tevreden werknemers zijn een belangrijke basis om een sterke klantentrouw op te bouwen. Tevens blijkt dat gelukkige arbeidskrachten het personeelsverloop kunnen helpen beperken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford, de London School of Economics en het Massachusetts Institute of Technology, gebaseerd op een enquête bij nagenoeg 1,9 … The post Een gelukkige werknemer is een hardwerkende werknemer appeared first on Express.
18/09 08u00  Bourgognewijn doet beter dan de aandelenmarkten Beleggingen in wijnen uit Bourgondië hebben op vijftien jaar tijd een return van gemiddeld 497 procent opgeleverd. Daarmee blijken wijnen lucratiever dan investeringen in aandelen. De S&P 500 liet tijdens het voorbije anderhalve decennium immers een return van 279 procent optekenen. Dat blijkt uit een berekening van het magazine The Economist, gebaseerd op een analyse … The post Bourgognewijn doet beter dan de aandelenmarkten appeared first on Express.
17/09 15u16  Trump zegt dat de VS geen olie uit het Midden Oosten meer nodig heeft, de realiteit zegt iets gans anders De Saudische olieproductie is gehalveerd nadat de olievelden van Abqaiq vorig weekeinde door een reeks drones werden aangevallen. Dat heeft grote gevolgen voor de prijs van olie. Maandag ging de prijs van een vat ruwe olie ruim 14% hoger. Dat wordt straks doorgerekend in de benzineprijzen. Automobilisten zullen dan meer betalen voor benzine. De Amerikaanse … The post Trump zegt dat de VS geen olie uit het Midden Oosten meer nodig heeft, de realiteit zegt iets gans anders appeared first on Express.
17/09 12u15  BMW i3 krijgt geen vervolg De Duitse autoconstructeur BMW zal voor zijn elektrisch model i3 geen opvolger bouwen. Dat heeft Pieter Nota, directeur sales en marketing bij het Duitse concern, gezegd. In plaats daarvan zal BMW zich volgens hem toeleggen op de introductie van elektrische technologieën in de andere modellen van het merk. Tegelijkertijd start de constructeur met de ontwikkeling … The post BMW i3 krijgt geen vervolg appeared first on Express.
17/09 11u16  Is het tijd voor de beursgang van Porsche? De Duitse sportwagenbouwer Porsche laat sterke prestaties optekenen. Sommige aandeelhouders zouden dan ook aansturen op een afsplitsing van het moederconcern Volkswagen. Zij hopen met een beursgang van Porsche op grotere winsten te kunnen rekenen. Daarbij denken ze ook aan de veelbelovende verwachtingen rond de lancering van de Taycan, het nieuwe elektrische model van Porsche. Er … The post Is het tijd voor de beursgang van Porsche? appeared first on Express.
17/09 10u15  Franse economie nu performanter dan Duitse Duitsland worstelt met de negatieve impact van de internationale economische omstandigheden. Tegelijkertijd blijkt Frankrijk economisch een uitstekende periode door te maken. Dat is een opmerkelijke ommekeer, want lange tijd is Duitsland economisch veel performanter gebleken dan Frankrijk. Dat zeggen Victor Mallet en Martin Arnold in een rapport voor de Britse zakenkrant Financial Times. Een verklaring … The post Franse economie nu performanter dan Duitse appeared first on Express.
16/09 23u30  Na globalisering komt regionalisering en dat is goed voor Azië en slecht voor ons Grote bedrijven halen stilaan maar zeker hun toeleveringsketen weg uit China om hem naar andere landen in de regio te verplaatsen. Andere keren huiswaarts, naar Europa of de VS. Voorlopig lijken Vietnam en Mexico de grote winnaars. Het einde van de globalisering zal onvermijdelijk tot een regionalisering leiden, met naar alle waarschijnlijkheid drie belangrijke regio’s: … The post Na globalisering komt regionalisering en dat is goed voor Azië en slecht voor ons appeared first on Express.
16/09 16u10  New York verbiedt e-sigaretten met smaakjes na verschillende doden: oorzaak eigenlijk bij cannabis ?vapen?? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 15u31  New York verbiedt e-sigaretten met smaakjes na verschillende doden: oorzaak eigenlijk bij cannabis ‘vapen’?Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, gaat de verkoop van elektronische sigaretten met speciale smaakjes, zoals kers en appel, verbieden. Cuomo stelt dat jongeren aan nicotine verslaafd raken door de elektronische sigaretten met toegevoegde smaakjes. De beslissing van Cumo komt er na een reeks berichten over Amerikanen die een longziekte ontwikkelen of zelfs … The post New York verbiedt e-sigaretten met smaakjes na verschillende doden: oorzaak eigenlijk bij cannabis ‘vapen’? appeared first on Express.
16/09 13u08  McDonald?s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliserenLees meer >
16/09 12u45  McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliserenDe Amerikaanse restaurantketen McDonald’s neemt het bedrijf Apprente, ontwikkelaar van spraakherkenning, over. De transactie moet de verkoop bij McDonald’s helpen automatiseren. De technologie van Apprente, gevestigd in Mountain View, zou in eerste instantie op de activiteiten van de divisie McDrive worden toegepast. Klanten zouden voortaan hun bestellingen immers bij een automaat moeten kunnen plaatsen. Daardoor … The post McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren appeared first on Express.
16/09 12u30  End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrieIn Duitsland is zaterdag de Frankfurter Automesse voor het grote publiek geopend, de tweejaarlijkse beurs voor personenwagens. Hoe graag de Duitsers in hun auto’s blijven geloven, de beurs blijkt nu de duidelijke exponent van de val van de Duitse auto-industrie Die Duitse auto-industrie staat al een tijd onder extreme druk. Denk aan het dieselschandaal, het … The post End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrie appeared first on Express.
16/09 12u00  Chinese autoverkoop dondert naar benedenDe Chinese autoverkopen zouden de volgende drie jaar tot een bescheiden groei kunnen terugvallen. Mogelijk zou er zelfs een inkrimping kunnen volgen. Dat hebben woordvoerders van de China Association of Automobile Manufacturers (Caam), gezegd. Daarmee reageert de organisatie op de verkoopcijfers van de Chinese autoproducenten tijdens de maand augustus. Daarbij lieten de verkopen voor de … The post Chinese autoverkoop dondert naar beneden appeared first on Express.
16/09 11u07  Finnen organiseren ?happy hour? tegen voedselverspillingLees meer >
16/09 11u00  Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspillingIn Finland hebben negenhonderd winkels van de keten S-Markets een groot offensief gelanceerd dat zou moeten helpen om het probleem van de voedselverspilling te bestrijden. De keten besliste immers om producten die hun vervaldatum naderen met een korting van 30 procent te koop aan te bieden. Vanaf eenentwintig uur kan de klant zelfs 60 procent … The post Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspilling appeared first on Express.
15/09 13u52  Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ?Big One?Lees meer >
15/09 13u15  Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ‘Big One’De Saudische olieproductie is op slag gehalveerd nadat de olievelden van Abqaiq door een reeks drones werden aangevallen. Wie achter de aanslag zit is nog niet duidelijk. De Saudi’s zelf wijzen naar de Jemenieten, de VS beschuldigt Iran. Het gaat om de derde aanval op vijf maanden tijd tegen de infrastructuur van ‘s werelds grootste … The post Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ‘Big One’ appeared first on Express.
15/09 13u00  Ambities autonome Europese defensie lijken onbetaalbaarDe plannen van de Europese Unie om zijn defensiebudget het volgende decennium tot 22,5 miljard euro op te voeren, zal onvoldoende blijken om de ambities van de sector te realiseren. Dat staat in een rapport van het Europese Rekenkamer over het Europese defensiebeleid. De onderzoekers wijzen daarbij op de impact van de Verenigde Staten, de … The post Ambities autonome Europese defensie lijken onbetaalbaar appeared first on Express.
14/09 14u15  Brussels parket opent onderzoek naar corruptie bij ReyndersDidier Reynders (MR) zit in een lastig parket. Hij moet hoorzittingen voor de Europese Commissie overleven onder een slecht gesternte. Wat gebeurt er precies? De kranten De Tijd en L’Echo komen met het nieuws dat de federale politie een corruptie-onderzoek voert naar minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het parket van Brussel aan … The post Brussels parket opent onderzoek naar corruptie bij Reynders appeared first on Express.
14/09 12u34  Formule E maakt voor het eerst winstLees meer >
13/09 12u30  Beijing valt uit de lijst met 200 meest vervuilde stedenPeking is goed op weg om de luchtvervuiling te verminderen, maar de pollutie ligt in de Chinese hoofdstad nog altijd vier keer hoger dan de veiligheidsgrenzen van de World Health Organization (WHO). Dat blijkt uit een studie van het onderzoekslaboratorium AirVisual, onderdeel van het Zwitserse bedrijf IQAir, aanbieder van technologieën voor luchtzuivering. De onderzoekers merken … The post Beijing valt uit de lijst met 200 meest vervuilde steden appeared first on Express.
13/09 11u51  Kleinere teams verzetten zich tegen ?Champions League voor de eliteclubs?Lees meer >
13/09 11u45  Porsche meest lucratieve wagen van 2019De Porsche 911 was de meest lucratieve auto die vorig jaar wereldwijd op de markt is gebracht. Het model vertegenwoordigde slechts 11 procent van de totale verkoop van Porsche, maar nam wel bijna 30 procent van de totale winsten van de Duitse sportwagenbouwer voor zijn rekening. Dat blijkt uit een analyse van Bloomberg Intelligence. De … The post Porsche meest lucratieve wagen van 2019 appeared first on Express.
13/09 11u00  Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’De structuur van de Europese voetbalcompetities blijft voorlopig ongewijzigd. Tot nader orde komt er alvast geen verandering in de organisatie van de Champions League. Dat heeft de European Club Association (ECA) aangekondigd. De voorstellen zouden hebben geleid tot een selecte competitie waaraan nagenoeg alleen de grootste Europese clubs zouden kunnen deelnemen. Vele teams die hierdoor … The post Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’ appeared first on Express.
12/09 15u31  Brexit is een totale ramp voor Britse bierbrouwersOok vele Britse bierbrouwers dreigen door de brexit in de problemen te zullen komen. Dat zegt bierexpert Jonny Garrett in een column voor de nieuwssite Goodbeerhunting.com. Hij wijst daarbij naar de negatieve impact van het zwakkere Britse pond en de introductie van nieuwe tarieven voor import en export. Maar ook zullen de brouwers volgens Garrett … The post Brexit is een totale ramp voor Britse bierbrouwers appeared first on Express.
12/09 14u31  Grote aanval op ?Big Tech? is ingezet, maar opsplitsing komt er nietLees meer >
12/09 14u15  Amazon heeft 30.000 vacaturesHet Amerikaanse technologieconcern Amazon heeft in de Verenigde Staten momenteel dertigduizend vacatures. Dat heeft de onderneming aangekondigd. Het bedrijf staat daarbij naar eigen zeggen voor de grootste rekruteringsgolf uit zijn geschiedenis. Amazon voegt eraan toe een brede waaier van profielen te zoeken. Het bedrijf hoopt de vacatures begin volgend jaar te kunnen ingevuld te hebben. … The post Amazon heeft 30.000 vacatures appeared first on Express.
12/09 14u00  Grote aanval op ‘Big Tech’ is ingezet, maar opsplitsing komt er nietDe al langer aangekondigde aanval tegen ‘Big Tech’ komt op kruissnelheid. De voorbije dagen komen steeds meer berichten dat het de Amerikaanse, maar ook buitenlandse autoriteiten menens is. Bedrijven als Facebook, Amazon Google etc. hebben de voorbije jaren enorme winsten gemaakt. In 2018 was Amerika dan ook de enige van alle grote economieën die immuun … The post Grote aanval op ‘Big Tech’ is ingezet, maar opsplitsing komt er niet appeared first on Express.
12/09 12u46  Opnames nieuwe Bondfilm brengen Italiaanse stad 12 miljoen euro opDe productie van de nieuwe film met superspion James Bond zal de Zuid-Italiaanse stad Matera ongeveer 12 miljoen euro opbrengen. Dat heeft Raffaello De Ruggieri, burgemeester van Matera, gezegd. De producenten hebben Matera, gelegen tussen Potenza en Bari, voor een aantal opnames voor de nieuwe film ‘No Time to Die’ gekozen. Daarbij moest echter ook … The post Opnames nieuwe Bondfilm brengen Italiaanse stad 12 miljoen euro op appeared first on Express.
12/09 11u16  KU Leuven blijft beste universiteit van ons land, UGent volgt op de tweede plaatsDe KU Leuven blijft nog steeds de beste universiteit van het land. Dat blijkt uit de laatste editie van de Times Higher Education (THE) ranglijst.  De Leuvense universiteit eindigt op de 45ste plaats op de wereldranglijst en stijgt zo drie plaatsen tegenover vorig jaar. Ook de UGent doet het goed en stijgt van de 143ste … The post KU Leuven blijft beste universiteit van ons land, UGent volgt op de tweede plaats appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x 5 zaken die je wil weten over status19/09 12u30 - Express.be: Unsplash Mimi Thian 1. Gelijke koopkracht Wanneer mensen een relatief gelijke koopkracht hebben worden statusaankopen aantrekkelijker omdat zowat elke aankoop hen meer aanzien geeft dan hun gelijken. Image by rawpixel from Pixabay In een experiment vroegen beide onderzoekers een aantal deelnemers om zich in te beelden dat ze beslissingen moesten nemen omtrent de aankoop van een flat-screen tv … The post 5 zaken die je wil weten over status appeared first on Express.
4x Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste…19/09 12u45 - Express.be: De sp.a heeft op dit moment één serieuze kandidaat-voorzitter, de 26-jarige Conner Rousseau. Die gaat voor een Italiaans model voor de sp.a. In het nieuws: De verwachte zet gebeurt vandaag: Rousseau, vandaag nog maar net fractieleider in het Vlaams parlement, werpt zich op als voorzitter van de socialistische partij. Hij doet dat met een pitch die … The post Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… appeared first on Express.
3x 600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen18/09 19u31 - Express.be: Europeanen houden de kokette som van 600 miljard euro cash geld verborgen in sokken, matrassen of gewoon ergens in een kluis. Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank. Die heeft het aantal biljetten en muntstukken in circulatie sinds 2009 opgetrokken van 820 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Een stijging van 50%.  Maar … The post 600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen appeared first on Express.
0x KU Leuven blijft beste universiteit van ons land, UGent volgt op de tweede plaats12/09 11u16 - Express.be: De KU Leuven blijft nog steeds de beste universiteit van het land. Dat blijkt uit de laatste editie van de Times Higher Education (THE) ranglijst.  De Leuvense universiteit eindigt op de 45ste plaats op de wereldranglijst en stijgt zo drie plaatsen tegenover vorig jaar. Ook de UGent doet het goed en stijgt van de 143ste … The post KU Leuven blijft beste universiteit van ons land, UGent volgt op de tweede plaats appeared first on Express.
0x Opnames nieuwe Bondfilm brengen Italiaanse stad 12 miljoen euro op12/09 12u46 - Express.be: De productie van de nieuwe film met superspion James Bond zal de Zuid-Italiaanse stad Matera ongeveer 12 miljoen euro opbrengen. Dat heeft Raffaello De Ruggieri, burgemeester van Matera, gezegd. De producenten hebben Matera, gelegen tussen Potenza en Bari, voor een aantal opnames voor de nieuwe film ‘No Time to Die’ gekozen. Daarbij moest echter ook … The post Opnames nieuwe Bondfilm brengen Italiaanse stad 12 miljoen euro op appeared first on Express.
0x Grote aanval op ‘Big Tech’ is ingezet, maar opsplitsing komt er niet12/09 14u00 - Express.be: De al langer aangekondigde aanval tegen ‘Big Tech’ komt op kruissnelheid. De voorbije dagen komen steeds meer berichten dat het de Amerikaanse, maar ook buitenlandse autoriteiten menens is. Bedrijven als Facebook, Amazon Google etc. hebben de voorbije jaren enorme winsten gemaakt. In 2018 was Amerika dan ook de enige van alle grote economieën die immuun … The post Grote aanval op ‘Big Tech’ is ingezet, maar opsplitsing komt er niet appeared first on Express.
0x Amazon heeft 30.000 vacatures12/09 14u15 - Express.be: Het Amerikaanse technologieconcern Amazon heeft in de Verenigde Staten momenteel dertigduizend vacatures. Dat heeft de onderneming aangekondigd. Het bedrijf staat daarbij naar eigen zeggen voor de grootste rekruteringsgolf uit zijn geschiedenis. Amazon voegt eraan toe een brede waaier van profielen te zoeken. Het bedrijf hoopt de vacatures begin volgend jaar te kunnen ingevuld te hebben. … The post Amazon heeft 30.000 vacatures appeared first on Express.
0x Grote aanval op ?Big Tech? is ingezet, maar opsplitsing komt er niet12/09 14u31 - Express.be: Lees meer >
0x Brexit is een totale ramp voor Britse bierbrouwers12/09 15u31 - Express.be: Ook vele Britse bierbrouwers dreigen door de brexit in de problemen te zullen komen. Dat zegt bierexpert Jonny Garrett in een column voor de nieuwssite Goodbeerhunting.com. Hij wijst daarbij naar de negatieve impact van het zwakkere Britse pond en de introductie van nieuwe tarieven voor import en export. Maar ook zullen de brouwers volgens Garrett … The post Brexit is een totale ramp voor Britse bierbrouwers appeared first on Express.
0x Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’13/09 11u00 - Express.be: De structuur van de Europese voetbalcompetities blijft voorlopig ongewijzigd. Tot nader orde komt er alvast geen verandering in de organisatie van de Champions League. Dat heeft de European Club Association (ECA) aangekondigd. De voorstellen zouden hebben geleid tot een selecte competitie waaraan nagenoeg alleen de grootste Europese clubs zouden kunnen deelnemen. Vele teams die hierdoor … The post Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’ appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
31785
Gelezen:
21540
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven