zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
15/06 23u30  Pokémon: Sword & Shield heeft geen National Dex In de recente Nintendo Direct over Pokémon: Sword & Shield hebben we al een hoop geleerd over de eerste Pokémon-games van de achtste generatie, maar natuurlijk is toen verre van alles gezegd. Game Producer Junichi Masuda kwam daarom op bezoek bij Nintendo Treehouse om meer informatie met ons te delen. De interessantste uitspraak die hij daar deed, is er een die fans van het eerste uur rauw op hun dak zal gaan vallen. Toen men het over Pokémon: Home had, bleek namelijk dat niet elke Pokémon van de eerste zeven generaties kan worden overgezet naar Sword & Shield. Hoeveel Pokémon precies bruikbaar zullen zijn in Sword & Shield weten we op dit moment niet, maar we weten wel wat de beperkingen zijn. De enige Pokémon die kunnen worden overgezet, zijn namelijk diegene die voorkomen in de Galar Dex. In beeldmateriaal van Sword & Shield zagen we onder andere Charizard, Steelix, Seismitoad en Weavile voorbijkomen, dus het lijkt erop dat we van elke generatie wat wils krijgen, maar vooralsnog kunnen we enkel gissen naar hoeveel Pokémon daadwerkelijk in Galar gedijen. Voor een serie wiens slogan ''Gotta Catch 'Em All!'' is, is dit natuurlijk een opmerkelijke keuze, hetgeen ook Masuda beaamde. Hij weidde daarom uit over wat voor gedachtegang achter dit besluit zat: ''In eerdere games die werkten met de Pokémon Bank-service werd je in staat gesteld om, bijvoorbeeld in Sun & Moon, elke Pokémon over te brengen, zelfs als die niet voorkwamen in de Alola Pokédex. Maar met de overgang naar de Nintendo Switch-hardware, dat veel krachtiger is en ons in staat stelt veel expressiever te zijn met elke individuele Pokémon, hebben we bij Game Freak een hoop gedacht over wat de beste manier zou zijn om verder te gaan terwijl we de kwaliteit van alle verschillende Pokémon behouden en ook gevechtsbalans meenemen met zoveel verschillende Pokémon en een beperkte ontwikkeltijd, zodat fans niet te lang hoeven te wachten op een nieuw deel in de serie. En na veel discussie hebben we besloten een nieuwe richting in te slaan.'' Wat Masuda zegt is ergens natuurlijk logisch. We zitten voor de komst van Sword & Shield al op ruim achthonderd Pokémon die allen hun eigen 3D-model moeten hebben. Tel daarbij op dat Pokémon als Unown, Arceus en Deoxys ook nog verschillende vormen hebben en verdubbel dát totaal nog eens vanwege shiny Pokémon en het is niet moeilijk om te zien waarom dit besluit genomen is. Toch wagen we te betwijfelen of de community zich hierin kan vinden. Het verzamelen van alle monstertjes is immers voor velen het belangrijkste deel van de ervaring.15 
15/06 23u00  Vier de release van The Expression Amrilato met korting The Expression Amrilato, een visual novel waarin spelers Esperanto leren, is sinds donderdag te koop op MangaGamer en Good Old Games. En dat betekent launchkorting! Wie het spel van SukeraSparo via MangaGamer koopt, betaalt nu tijdelijk geen $24.95, maar $19.96. Good Old Games daarentegen gaat van $22.30 naar $17.84. En daar beide versies DRM-vrij zijn, lijkt de keuze ons makkelijk gemaakt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer, SukeraSparo of CD Projekt, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/06 23u00  Kruip in een winkelkar in het tweede seizoen van Trials: Rising Fanatieke Trials: Rising-speler weten het ongetwijfeld al, maar voor de wat minder actieve spelers is hier belangrijk nieuws: het tweede seizoen van Trials: Rising is van start gegaan. Waarom dit belangrijk is? Omdat je nieuwe cosmetics kan scoren om jezelf mee voor paal te zetten, het zomerevenement hiermee ook arriveert én (allicht wel de belangrijkste reden) omdat je nu ook de meest gestoorde stunts uit kunt halen in een winkelkarretje!
15/06 21u45  Song of the Myrne: What Lies Beneath download je nu gratis Heb jij dit weekend nog een gaatje vrij en heb je vrienden die ook al niet weten wat te doen? Dan hebben wij allicht de oplossing! Song of the Myrne: What Lies Beneath is namelijk nu gratis te downloaden via IndieGala en is een van die zeldzame games die je nog in local co-op kunt spelen. Nodig dus je partner, vriend, kat of buurvrouw uit en ga samenzitten voor een retro avontuur dat al sinds 2015 lovende kritieken krijgt.
15/06 21u45  Je kunt een pacifist run doen in Cyberpunk 2077 Sinds het enorme succes van Undertale vragen gamers steeds vaker om de mogelijkheid om een game uit te spelen middels een zogenaamde pacifst run; een speelstijl waarbij jouw karakter geen vijanden doodt. En in Cyberpunk 2077 heb je die optie. Dit werd door Lead quest designer Pawel Sasko bevestigd toen GameSpot er op de E3 naar vroeg. In sommige gevallen zal de game hier zelfs rekening mee houden en zal hoe het verhaal zich ontvouwt veranderen. Hier zit wel een maar aan, daar niet elke confrontatie een blijvende impact heeft. Een aantal vijanden sparen in een grootschalig gevecht bijvoorbeeld, zal op het geheel weinig uitmaken. ''Dit is met name een persoonlijke keuze in de speelstijl van de speler,'' zegt Sasko. ''Echter zijn er gevallen waarin het mee wordt genomen, daar het dan belangrijk is. Het is belangrijk of je een bepaalde gast neerslaat of vermoordt enzovoorts.'' Wanneer je ervoor kiest om niet in for the kill te gaan, heb je gelukkig voldoende andere opties tot je beschikking. Dit beweert GameSpot na het zien van een Behind Closed Doors gameplay-sessie op de E3. Spelers kunnen onder andere sluipen, non-lethal aanvallen gebruiken en hacken om geen bloed aan hun handen te krijgen. Gedeeltelijk is dit gebonden aan je karakter, hetgeen ook naar voren kwam in die demo. Daar zagen we namelijk hoe een Netrunner en een karakter met brute kracht met een turret omgingen. De Netrunner kan de Turret hacken om die het vuile werk te laten doen, terwijl de spierbundel het kan gebruiken als een geïmproviseerde minigun. Hoe ga jij spelen?
15/06 21u30  For Honor krijgt een spectator mode Vind jij For Honor nou echt een hele toffe game, maar bak je er maar weinig van? Dan heb je allicht geen zin meer om te spelen. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om ervan te genieten. Dankzij de Spectator Camera, welke later dit jaar gratis naar de game komt, kun jij meekijken met je favoriete matches om te genieten van de gameplay. En daarvoor heb je geen skills of oefening nodig. Probleem opgelost lijkt ons!
15/06 21u15  South Park: The Fractured But Whole is nu wel heel goedkoop bij Fanatical We weten niet wat voor deal Fanatical recent met Ubisoft heeft gesloten, maar van ons uit mag het snel een vervolg krijgen. Want na Assassin's Creed: Origins is nu ook South Park: The Fractured But Whole enorm in prijs verlaagd. De third-party verkoper mag van Ubisoft maar liefst 90% van de prijs afhalen bij zowel de reguliere als Gold Edition, waarvoor deze respectievelijk € 5,99 en € 8,99 kosten. Hiernaast is de Season Pass voor 25% van de normale prijs te koop, waardoor je deze al voor € 7,49 in huis haalt. Dat zijn leuke besparingen! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Ubisoft of Fanatical, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/06 17u00  De gameplay-beelden van Killer Queen Black zijn pure chaos Het kijken naar een game is niet hetzelfde als het spelen ervan. Matches in League of Legends, een fanatiek potje Beat Saber of Rainbow Six: Siege op topniveau is soms niet te volgen, tot je zelf achter de controls gaat zitten en in de zone terechtkomt. Hetzelfde gevoel kregen we bij deze gameplay-beelden van Killer Queen Black, die opgenomen zijn op de E3. In deze game nemen jij en een medespeler het tegen elkaar op in hectische matches die je op drie manieren kunt winnen (of verliezen). Sterft jouw koningin drie keer? Dan heb je pech. Vul je alle gaten in jouw basis? Dan win je. En vergeet niet de slak over de schreef te trekken!
15/06 16u45  Amazon Duitsland vermeldt Banjo-Kazooie voor Switch Dat Banjo-Kazooie als speelbare karakters naar Super Smash Bros. Ultimate komen mag an sich al een klein wonder heten. Maar als we Amazon Duitsland mogen geloven is dat nog maar slechts het begin. De webwinkel heeft namelijk een pagina online gezet waar Banjo-Kazooie voor de Nintendo Switch gereserveerd kan worden. Voor we massaal uit ons dak gaan is het belangrijk om te melden dat de kans groot is dat dit lek op een fout berust, zelfs als Amazon een historie heeft van games vroegtijdig lekken. De winkel zet namelijk vaker pagina's online voor games die nog enkel in fabeltjesland bestaan. En dat hoeft nu niet anders te zijn. Dit vermoeden wordt verder versterkt door het feit dat de releasedate als 31-12-2019 in het systeem staat, hetgeen een typische placeholder is bij gebrek aan meer informatie. Een andere mogelijkheid, welke wordt geopperd door Game Rant, is dat deze listing is voor de Banjo-Kazooie-amiibo die op den duur zal gaan komen. Ieder karakter in Smash krijgt er immers een. Dat een Banjo-Kazooie-game voor de Switch onwaarschijnlijk is, betekent overigens niet dat die onmogelijk is. Bayonetta werd ook door Nintendo gefinancierd, terwijl het IP hiervan bij SEGA ligt en sinds Rare onderdeel werd van Microsoft zijn ook nog verschillende projecten naar de GameBoy gekomen. Bovendien zijn er aanhoudende geruchten dat Nintendo en Xbox nauwer willen gaan samenwerken. Een IP van Microsoft die Nintendo bezoekt is in zo'n geval niet ondenkbaar.
15/06 16u30  343 Industries' Chris Lee deelt meer details over Halo: Infinite 343 Industries heeft zulke grote plannen voor Halo: Infinite dat men een volledig nieuwe engine nodig had om diens creatieve visie tot uiting te brengen. Dit vertelt Halo FPS director Chris Lee op een livestream van Inside Xbox. De nieuwe engine heet Slipstream en Microsoft heeft er volgens Lee flink in geïnvesteerd. Dat mag ook wel, daar de Director het ''de fundering voor de komende tien jaar Halo'' noemt en benadrukt dat het meest krachtige toolset is die Microsoft ooit voor Halo heeft gemaakt, hetgeen nodig bleek nadat eerdere engines volgens Lee niet voldoende bleken. Chris gaat vervolgens verder door te beweren dat ze met deze engine de ''kracht van Scarlet'' kunnen aanwenden, al gaat hij niet in op wat hij hiermee precies bedoelt. Wat hij echter wel expliciet benoemd, is dat spelers geen Scarlet hoeven aan te schaffen om Infinite te spelen. De game zal namelijk op dezelfde dag voor Xbox One en PC verschijnen als voor de vierde console van Microsoft. Verder heeft men het nog even over het nieuwe karakter in de E3-trailer, die men voor nu Pilot noemt. Lee bevestigt namelijk dat hij een grote rol zal gaan spelen in het verhaal dat Infinite te vertellen heeft, maar wilt hier niet verder op ingaan, daar dit ''zorgvuldig in Halo: Infinite aan bod zal komen.'' Het laatste punt dat men aanhaalt in het nieuwe Spartan-armor van Master Chief. Lee liet weten dat deze voornamelijk geïnspireerd is op die van Halo 3, maar dat ook elementen van 4, 5 en de Legends-films hun weg naar het ontwerp hebben gevonden, zoals wel te zien is in deze afbeelding.
15/06 16u15  Waag een gokje met The Magnificent Mystery Machine van Fanatical Normaal gesproken wanneer we weer eens schrijven over een aanbieding op IndieGala, Groupees, Humble Bundle of Fanatical, lijsten we exact op welke games je kunt krijgen tegen welke prijs. Maar in dit geval is dat niet mogelijk. The Magnificent Mystery Machine van Fanatical geeft je namelijk tussen de een en tien keys voor games die op het platform te koop, afhankelijk van hoeveel geld je erin stopt. Daarbij geldt natuurlijk hoe meer keys, des te minder ze per stuk kosten. Maar welke spellen je krijgt, dat kan niemand voorspellen. Durf jij de gok te wagen? Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Fanatical of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/06 13u30  De kleuren spatten van het scherm in de screenshots van ZOE Lees meer >
15/06 13u00  Ga nu gratis naar Japan met Steep De E3 is natuurlijk een tijd van nieuws en hype. Maar voor steeds meer uitgevers wordt het ook een tijd van cadeautjes. Zo ook voor Ubisoft. De uitgever heeft namelijk vanwege de E3 een giveaway in Steep georganiseerd. Wie voor 20 juni inlogt op Steep, kan in de in-game store gratis de Japan map downloaden, welke je normaal tegen betaling moet aanschaffen. Banzai!
15/06 13u00  CD Projekt vertelt waarom Keanu bij Cyberpunk betrokken werd Keanu ''you're breathtaking'' Reeves is voor velen het hoogtepunt geweest van de E3 2019. Niet enkel vanwege zijn verschijning op het podium, maar ook omdat de acteur Johnny Silverhand in Cyberpunk 2077 zal gaan vertolken. GameSpot vroeg senior level designer Miles Tost daarom hoe dat zo gekomen is. Volgens Tost werd Reeves pas een klein jaar geleden bij het spel betrokken, maar is wel heel bewust voor hem gekozen, daar de studio hem als de perfecte kandidaat zag. De rollen die hij eerder gespeeld heeft in films als Johnny Mnemonic en The Matrix zijn daar het perfecte voorbeeld van. Bovendien heeft hij dankzij Payday 2 en Fortnite al ervaring met videogames. De keuze is volgens Tost een goede gebleken, daar Reeves volgens de Pool helemaal in zijn rol zit en duidelijk passie voor het project en Silverhand heeft. Het lijkt er dus op dat we volgend jaar wederom onze adem benomen zullen krijgen.
15/06 12u30  Bespaar nu op Avengers merchandise bij Large Met de release van Endgame enkele maanden geleden en de onthuling van Square Enixs Avengers-game eerder deze week zijn fans van Marvel in de wolken. En sommigen willen dat waarschijnlijk graag tonen. Precies dat kan nu makkelijk dankzij Large, die 15% korting geeft op diens Avengers-assortiment. Klik daarom hier om te kijken wat je allemaal met korting kunt scoren. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door <website>, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/06 10u00  De screenshots van Super Neptunia RPG blijven maar komenLees meer >
15/06 01u45  Phil Spencer: ''Scarlet wordt waarschijnlijk niet onze laatste console''Al jaren wordt geroepen dat consoles zoals wij ze kennen niet lang meer mee zullen gaan. De Xbox 360 en PS3 zouden de laatste consolegeneratie zijn en hierna werd hetzelfde geroepen over de Xbox One en PlayStation 4. Maar ondertussen komen Xbox Scarlet en PlayStation 5 er alweer aan. CNET stelde daarom dé vraag aan Phil Spender: wordt dit de laatste console? ''Eerlijk gezegd, ik weet het niet,'' antwoorde de Amerikaan eerlijk. ''Ik ben er nu lang genoeg om te weten dat er meerdere ''dit is de laatste generatie'''s zijn geweest. Het is niet bepaald een nieuwe meme. Als ik kijk, zelfs in een wereld met streaming en xCloud, en laten we zeggen streaming van alle ander soorten media, muziek en video, dan zie je dat het aantal devices niet gedaald is. Het worden er juist meer. Ik bedoel jij (de journalist van CNET) zit hier met een laptop en een tablet, typend op de ene en op aan het nemen met de andere, en met een telefoon en voice recorder. Dus ik denk dat dit idee, dat wanneer we meer verbonden worden, het aantal devices minder wordt, niet de waarheid is die ik vandaag de dag in mijn wereld zie. Verschillende mensen zeggen verschillende dingen hierover, maar de waarheid is dat de beste manier om een game te spelen in de komende jaren via een lokaal device gaat zijn.'' Moge het duidelijk zijn: we kunnen alvast gaan speculeren over welke naam de vijfde Xbox zal gaan krijgen.  
15/06 01u30  Bekende artiesten spelen Siege op de E3Het gebruiken van beroemdheden voor de promotie van videogames is steeds gewoner aan het worden. En dankzij Keanu Reeves is het zelfs voor velen het hoogtepunt van de E3. De Matrix- en John Wick-acteur was echter niet de enige bekendheid die op kwam draven. Bij de stand van Ubisoft werkten artiesten T-Pain en Lil' Yachty samen met verschillende online creators in Rainbow Six: Siege. En die gehele match, inclusief de introductie en commentaar werd wereldwijd gestreamd. Mocht je dat echter gemist hebben, dan kun je het hier op je gemak terugkijken.
15/06 00u45  De zevende episode van Higurashi krijgt een releasedateDe zevende episode van Higurashi: When They Cry zal op 18 juli 2019 verschijnen op Steam en MangaGamer. Dit heeft de tweede bekendgemaakt via diens blog. Fans van de Higurashi-serie hebben ruim een jaar moeten wachten op dit zevende deel, dat zich zal focussen op Rika. En hiermee is ook eindelijk het eind van het verhaal in zicht. Het hoofdverhaal bestond immers uit acht delen en vooralsnog zijn er geen plannen onthuld om de andere episodes ook naar het Westen te brengen.
15/06 00u30  Assassin's Creed; Origins is nu wel héél goedkoop bij FanaticalHoewel het online kopen van games vele gemakken heeft, heeft het ook nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet wachten op tweedehands exemplaren van een spel om wat centjes te besparen. Gelukkig doen online verkopers regelmatig stunten met de prijzen van games, zoals nu ook het geval bij Fanatical. Daar koop je namelijk nu de Assassin's Creed: Origins - Gold Edition voor € 26,99. En dat terwijl die normaal nog altijd € 89,99 kost. Van dat geld kun je Odyssey er nog nieuw bijkopen ook! Maar wacht niet te lang, want maandagmiddag is de actie voorbij. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Ubisoft of Fanatical, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
14/06 23u45  Dragon Ball: Project Z wordt omgedoopt tot Dragon Ball Z: KakarotDat een game met de werktitel Dragon Ball: Project Z in ontwikkeling was in opdracht van Bandai Namco, dat wisten we al dankzij een reveal begin dit jaar. Maar sindsdien leerden we weinig meer dan dat het een action RPG zou worden. Op de E3 heeft de uitgever echter toch eindelijk een boekje opengedaan en Project Z omgedoopt tot Dragon Ball Z: Kakarot. En zoals de naam al doet vermoeden, speel je de volledige game als Goku. In een bericht van Bandai Namco en ontwikkelaar CyberConnect2 wordt Kakarot de ''meest accurate, dramatische en epische vertelling van het canon-verhaal'' genoemd, waarmee direct grote beloftes worden gemaakt. Alsof dat nog niet genoeg is, belooft men ook nog dat sidequests binnen de game antwoord zullen geven op enkele prangende vragen die fans al jaren bezig houden. Dit is mogelijk omdat Akira Toriyama rechtstreeks bij het project betrokken is. 2020 lijkt nu opeens wel heel ver weg...
14/06 23u30  Elden Ring is de nieuwe game van FromSoftware en George R.R. MartinDe geruchten dat Game of Thrones-auteur George R.R. Martin de handen ineen had geslagen met Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware gingen al langer. Maar tijdens de E3 werd het officieel: Elden Ring is in de maak. Na het zien van deze onthullingstrailer weten we feitelijk nog steeds niets over wat de game nu precies zal gaan inhouden, maar toch kunnen we niets anders dan opgewonden raken. Immers zien de karakters er wel erg indrukwekkend uit.
14/06 23u15  Bewonder de helden en schurken van Marvel: Ultimate Alliance 3 - The Black Order in deze screenshotsLees meer >
14/06 22u15  Marvel reageert op Hawkeye's afwezigheid in Square Enixs AvengersToen Square Enix en Marvel gezamenlijk Marvel's Avengers onthulden op de Square Enix-persconferentie op de E3, waren fans blij om Hulk, Iron Man, Thor, Black Widow en Captain America op het beeld te zien verschijnen. Maar al snel viel fans op dat een zesde held schitterde in afwezigheid.MCU-fans weten natuurlijk direct dat we het hebben over Hawkeye, die samen met de bovengenoemde vijf helden deel uitmaakte van het MCU zijn oorspronkelijke Avengers-team. En daarom duurde het niet lang voor medewerkers van Crystal Dynamics, Square Enix en Marvel via social media gebombardeerd werden met vragen hierover.Marvel Games VP en Creative Director Bill Rosemann nam de tijd om deze zorgen aan te halen met een Tweet waarin hij verzekerd dat Hawkeye niet vergeten is. Of dit betekent dat hij nog onthuld gaat worden, als een NPC op zal duiken of middels latere content updates zal worden toegevoegd, dat weten we op dit moment niet. Maar fans kunnen in ieder geval gerust zijn dat de welbekende pijl en boog vanzelf zullen opduiken. Hey #Hawkeye fans, we hear you...and we love Clint too! Stay tuned, True Believers! #Reassemble #PlayAvengers https://t.co/TBmQMtYjQF— Bill Rosemann (@BillRosemann) 12 juni 2019
14/06 22u15  Watch_Dogs: Legion krijgt maar liefst drie speciale editiesAls het aankomt op Collector's Editions is Ubisoft een notoire uitgever. Met name diens Assassin's Creed-games gingen vaak gepaard met zoveel verschillende pakketten, dat consumenten door de bomen het bos niet meer zagen. Gelukkig zijn de drie speciale edities voor Watch_Dogs: Legion nog wel te overzien. De eerste editie die is aangekondigd, is de Gold Edition. Dit is een bundel van de game en diens Season Pass, samen vier unieke helden en bijbehorende missies, een uniek masker met bijbehorende missie én de Dedsec car skin. Hiernaast krijg je game drie dagen voor de rest. Deze versie van de game gaat voor € 100,- over de toonbank. Ben je bereid nog iets verder in je zakken te graven? Dan kun je ook € 120,- neerleggen voor de Ultimate Edition. Deze bevat alles van de Gold Edition, maar ook een Ultimate Pack met drie unieke helden en maskers én vier weken VIP-status, hetgeen betekent dat je 30% meer ervaring en geld krijgt. Natuurlijk is het derde pakket de ware klapper en daarom kost deze ook het meeste. De Collector's Edition van Watch_Dogs: Legion kost € 190,- en is exclusief via de Ubisoft Store te reserveren. Voor dit fikse bedrag krijg je natuurlijk alles van de Ultimate Edition, maar ook een Steelbook, drie stickers, een dubbelzijdige poster en een masker met lichten erin. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Ubisoft, noch is die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
14/06 22u15  De nieuwe bundel van IndieGala draait om samenspelAls het op gamen aankomt, geniet iedereen er op zijn eigen manier van. Sommigen van ons spelen graag alleen op een stille kamer en met een koptelefoon op, terwijl anderen graag met een paar vrienden op de bank hangen voor een lokaal spel. Die beide groepen gaan hun heil niet vinden met de nieuwe bundel van IndieGala, die helemaal draait om online multiplayer. Voor $5.99 krijg je keys voor de volgende zes games, welke allen het beste zijn in online multiplayer: Throne of Lies Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Robothorium George VS Bonny: Poopee Wars Valnir Rok Survival (Early Access) Crazy Soccer Wil je de bundel aanschaffen of meer weten of de games die erin zitten? Klik dan hier om naar de webpagina van IndieGala te gaan. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door IndieGala of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
14/06 16u45  Tales of Arise heeft een verhaal te vertellenTales of Arise komt komend jaar naar PC, PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft Bandai Namco bekendgemaakt op de E3, die momenteel in volle gang is. In deze cinematic leren we over Dahna en Rena, twee naburige planeten met een destructieve relatie. Het volk van Dahna geloofd dat diens buren verheven zijn en offeren daarom regelmatig grondstoffen aan de bevolking van Rena. Maar ondertussen bloeden ze daarmee zichzelf en de planeet droog. In Tales of Arise proberen twee jonge helden daar een einde aan te maken. Het nieuwste deel in de geliefde Tales of-serie zal worden overzien door Yusuke Tomizawa, die eerder aan het hoofd stond van het God Eater-team. En als we het persbericht van Bandai Namco mogen geloven resulteert dit in ''een nieuwe groep karakters, dramatisch verhaal, dynamische gevechten, adembenemende omgevingen met klassieke Tales of-elementen en een nieuw begin voor de befaamde JRPG-serie.'' Wij zijn benieuwd!
14/06 16u15  Persona 5 sluipt ook in het Westen Catherine binnenIn september van dit jaar verschijnt Catherine: Full Body; een verbeterde versie van de bizarre puzzel game van Atlus. En die release brengt meer met zich mee dan een derde meisje dat je kunt versieren. Persona 5's Joker zal namelijk ook in de Westerse versie van de game speelbaar zijn in de Babel en Colosseum modi. Dit onthult de uitgever met een trailer op YouTube. De Japanse tiener zal bovendien zijn vrienden meenemen, welke commentaar geven op de gebeurtenissen op het scherm. Persona 5 Character Joker & Phantom Thieves Commentary Set zal inbegrepen zijn bij de Deluxe Edition van Catherine: Full Body en zal voor ieder ander los te kopen zijn via de PlayStation Store. Helaas voor de puristen zijn de stemmen helaas wel enkel in het Engels beschikbaar.
14/06 14u15  Pre-order nu Marvel's Avenger en krijg een Steelbook cadeauWie Marvel's Avengers pre-ordered via Game Mania krijgt naast de game een Steelbook cadeau als een bonus. Dit heeft de winkelketen bekendgemaakt via diens nieuwsbrief. Hoe de Steelbook eruitziet weten we spijtig genoeg niet, daar afbeeldingen ervan nog niet beschikbaar zijn. Maar het lijkt erop dat je hem nergens anders zult kunnen vinden. In de e-mail in kwestie valt namelijk te lezen dat het een exclusieve bonus. Mochten andere retailers andere bonussen mogen weggeven of mocht de Steelbook toch ook ergens anders opduiken, dan laten we het jullie natuurlijk weten. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Crystal Dynamics, Disney, Square Enix of Game Mania, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
14/06 14u00  Snowball! trek je nu gratis van IndieGalaZittend naast een ventilator en vloekend over de zon die op zijn scherm weerspiegeld, is sneeuw het laatste waar ondergetekende aan denkt. Maar bij IndieGala zijn ze het daar niet mee eens. Daar geven ze namelijk wederom een gratis game weg, welke je ditmaal naar een winterwonderland brengt. Klik daarom hier om gratis een DRM-vrij exemplaar van Snowball! aan jouw verzameling toe te kunnen voegen.
14/06 13u45  Idea Factory doet de DLC-plannen voor Dragon Star Varnir uit de doekenDragon Star Varnir, een nieuwe game van Hakuoki-, Hyperdimension Neptunia- en Date A Live-uitgever Idea Factory, verschijnt vandaag in Europa. Maar zoals tegenwoordig bijna altijd het geval is, stopt de ontwikkeling niet daar. Het bedrijf heeft daarom bekendgemaakt wat voor DLC we voor het spel kunnen verwachten, beginnende met vier gratis DLC die je kunnen helpen als het je wat te heet onder de voeten wordt én een hogere moeilijkheidgraad. Het volledige schema is als volgt, maar is wel voor de VS. Voor ons kunnen prijzen en data dus iets afwijken: June 14: •    'Newbie Witch Set' (FREE) - Useful items perfect for beginners.•    'Level Limit Breach 1' (FREE) - Max level increased by 100.•    'Powerful Weapon Set' (FREE) - A set of six Powerful Weapons that each party member can equip.•    Ultimate Difficulty Released (FREE) - Difficulty 'INFERNO' unlocked.•    Powerful Item Set (FREE) - A collection of useful items. June 18: •    'High Class All Characters Weapon Set' (FREE) - A set of six Superior Weapons that each party member can equip.•    'High Class Armor Set for 3' (FREE) - A Superior Armor set for three that can be quite useful towards the end.•    'High Class Accessory Set for 3' (FREE) - A Superior Accessory set for three that can be quite useful towards the end.•    'Level Limit Breach' ($0.99) - Max level increased by 100. June 25: •    'Ultimate Armor Set Trio' ($1.99) - An Ultimate Armor set for three that can be quite useful towards the end.•    'Ultimate Accessory Set Trio' ($1.99)  - An Ultimate Accessory set for three that can be quite useful towards the end.•    'Ultimate Weapon Collection' ($4.99) - A set of six Ultimate Weapons that each party member can equip.•    'Level Limit Breach 3' ($0.99) - Max level increased by 100.
14/06 13u15  We leren een hele hoop over Bless Unleashed in deze videoDe persconferenties mogen dan wel voorbij zijn, maar de E3 is nog altijd in volle gang. En dat betekent dat we overladen worden met nieuw materiaal. IGN bijvoorbeeld, ging zitten voor Bless Unleashed; een free-to-play MMORPG die wordt uitgegeven door Tales of-, Code Vein-, en Dark Souls-uitgever Bandai Namco. Met ruim tien minuten aan gameplay op de achtergrond legt een medewerker van de ontwikkelaar uit hoe de game in elkaar steekt, hoe je jouw character kunt customizen, waarom je moet betalen voor cosmetics en hoe je jouw karakter kunt uitbouwen binnen een klasse. En dat is slechts het begin.
14/06 11u00  Maak een snack of wordt een snack in de nieuwe DLC voor Overcooked 2Het lijkt wel of geen enkele game tegenwoordig nog zonder zombies kan. En dat beeld wordt gevoelsmatig enkel versterkt nu de ondoden zelfs opduiken in Overcooked 2. Night of the Hangry Horde zet je terug in de keuken om te koken voor zombie-voedsel dat jou als snack nuttigt als je niet snel genoeg werk levert. Dat brengt een extra laag spanning naar de toch al hectische party game van Team17. Immers is het nu letterlijk eten of gegeten worden.
14/06 10u45  Krijg een voorproefje van Stronghold: Warlords met deze screenshotsLees meer >
13/06 23u45  Final Fantasy VIII krijgt een nieuw likje verfDankzij de indrukwekkende trailer voor Final Fantasy VII: Remake zou je bijna vergeten dat deze game niet de enige Final Fantasy-titel was die bij Square Enixs E3-show aan bod kwam. Zo was er tijd ingeroosterd voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en werden War of Visions én Final Fantasy VIII: Remastered aangekondigd. Over die laatste gaat dit nieuwsbericht natuurlijk, daar we graag alsnog de trailer met jullie willen delen. In tegenstelling tot VII zal dit achtste deel in de serie geen volledige remake krijgen, maar enkel een nieuw likje verf. Dat is natuurlijk spijtig, maar zorgt er wel voor dat het dit jaar nog op PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One kan verschijnen. Dus dat is nog een meevaller!
13/06 23u30  De 38ste bundel van DailyIndieGame zit vol sexy spellenDe meeste bundels die we tot nu hebben gedeeld van website DailyIndieGame, zaten vol met games die men zou omschrijven als shovelware. En hoewel wij zelf geen fan zijn van de omschrijving, kunnen we niet ontkennen dat het binnen dit kader past. Bundel #38 is echter meer dan dat... Wat is het namelijk is, is gevuld met sexy spellen! Maar liefst zeven van de negen spellen hebben een licht erotisch tintje, hetgeen alleen al uit de naam valt op te maken. Lees zelf maar: Football Girls: Dream Team Keyhole Spy: Hot Nurses Keyhole Spy: Student Girls Keyhole Spy: Teachers Keyhole Spy: Naughty Witches Keyhole Spy: Fantasy Passion Keyhole Spy: Lots of Girls Bowman VS Zombies Sos i Pie Sos 2 kycb edition Heb jij wel zin in een adembenemend avontuurtje? Dan kun je #38 de komende maand hier scoren voor $1.99. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door DailyIndieGame of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
13/06 23u15  Je kan nu online met Dangerous DrivingWe hebben er even op moeten wachten, maar sinds gisteren is het eindelijk zo ver: de servers van Dangerous Driving zijn online. Dit bevestigt Three Fields Entertainment middels hun nieuwsbrief. De livegang liet vanwege wat onvoorzienbare problemen wat langer op zich wachten dan oorspronkelijk aangekondigd, maar dat mag de pret natuurlijk niet gaan drukken. Immers zagen de eerder verschenen screenshots van de online multiplayer er wel erg leuk uit.
13/06 21u45  Microsoft kondigt een lading nieuwe games voor Xbox Game Pass aanDaar we met de E3 overladen worden met nieuwtjes en trailers, terwijl we nog altijd zoeken naar meer redacteurs, slippen er regelmatig berichten onder onze radar door. Daarom komt dit nieuws wat aan de late kant. Desondanks willen we graag met jullie delen dat Microsoft een hele zwik nieuwe spellen voor diens Xbox Game Pass-dienst heeft aangekondigd. Deze games zijn (in tegenstelling tot deze vier) nog niet te vinden op de dienst, daar ze nog niet zijn verschenen. Maar tegelijkertijd met de release via de reguliere kanalen, zullen ze ook te streamen zijn. En dus, zonder verder gedoe, zijn hier de games in kwestie: Dead Static Drive Pathologic 2 Star Renegades Afterparty TABS The Good Life Cross Code Creature In The Well Killer Queen Black Riverbond Unto the End Blazing Chrome Felix the Reaper UnderMine Supermarket Shriek Secret Neighbor Ikenfell Night Call Totem Teller The Lord of the Rings: The Card Game
13/06 21u00  Tobiichi Origami laat zich zien in nieuwe screenshots voor Date A LiveLees meer >
13/06 13u15  Coded Emotion waarschuwt voor bugs in Anonymous Agony: File #1 - ContaminationMeestal wanneer een game bugs blijkt te hebben na release, doet een ontwikkelaar of uitgever er alles aan om dat zo stil mogelijk te houden. Niet Coded Emotion. Zij hebben op de Steam-pagina van hun nieuwe game een lijst met bekende bugs geplaatst, zodat spelers erop voorbereid zijn. De vier bugs in kwestie kun je hieronder vinden en crashen de game. Het is dus belangrijk om deze te vermijden. Coded Emotion laat weten dat het probeert om ze op te lossen, maar niet zeker weet of dat gaat lukken. Pas daarom op voor het volgende: The texts you get on the way back home might crash the game, might want to wait until you save at the home computer first. Same with the computer emails. There's a couple that will crash the game, one that triggers a pop-up link. Again, save first before reading. When you talk to Hail at the Endless Rhythm music store, and ask her how to be featured as an artist, it's possible when she opens the link in your browser, it could crash the game. Save at Wireless Joy beforehand. In the Freeflow chat program, your game might freeze if you try to talk to the offline users, but also RHS6 even when he's online, outside of cutscenes.
13/06 12u00  Geen held is veilig in Square Enixs The AvengersDankzij het succes van het Marvel Cinematic Universe zijn er nog maar weinig mensen over die niet bekend zijn met de heldendaden van Iron Man, Black Panther, Spider-Man en de rest van The Avengers. Maar in Square Enixs kijk op deze wereld staan de helden niet op een voetstuk. Ze beginnen daar wel, met een complete viering waar mensen voor bij elkaar zijn gekomen. Maar dan gebeurt er iets dat de wereld voor eeuwig zal veranderen. Wat zich precies afspeelt kun je het beste zelf zien in deze E3-trailer.
13/06 11u45  Warhammer: Vermintide 2 Deluxe Edition ligt nu in de winkelrekkenJe zou denken dat uitgevers de periode rond de E3 mijden als de pest als het aankomt op het lanceren van nieuwe games. Maar niet 505 Games, die rustig Warhammer: Vermintide 2 - Deluxe Edition in de winkelrekken ligt. Deze Deluxe Edition bevat de originele game plus de Shadows over Bögenhafen DLC, Back to Ubersreik DLC, exlusieve Heroic Deeds en meer kleine extra's. Leuk voor zij die de game nog op wilde pikken dus.
12/06 17u00  We hebben een tweede lading screenshots van Super Neptunia RPGLees meer >
12/06 16u45  Pre-order DOOM: Eternal en krijg de Rip and Tear DLC gratisBen jij na het zien van DOOM: Eternals Collector's Edition van plan om jezelf te verzekeren van een exemplaar? Of ben je voornemens alvast een reservering te plaatsen voor de reguliere editie? Dan is het verstandig om eens te kijken waar je die plaatst. Sommige retailers mogen namelijk een DLC weggeven bij een pre-order. Een van die retailers is Game Mania, welke middels de nieuwsbrief heeft laten weten waar de Rip and Tear DLC precies toegang tot zal geven. Dit is namelijk het volgende: DOOT Revenant Skin Throwback Shotgun Weapon Skin Cultist Base Master Level Heb jij nog andere plekken gezien waar je dit digitale extraatje krijgt bij een reservering? Laat het ons weten via ons Discord-kanaal! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Bethesda, Id Software of Game Mania, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
12/06 16u30  Custom games komen mogelijk naar World War 3We hopen dat jullie de nieuwtjes over World War 3 nog niet zat zijn, want dankzij de AMA over de game blijven we maar op nieuwe informatie stuiten. Zo hebben we zojuist geleerd dat custom matches mogelijk naar het spel gaan komen. Wanneer een van de leden van de community vraagt naar deze mogelijkheid, bevestigt een woordvoerder dat men naar de mogelijkheden hiervoor kijkt, maar dat men graag input wilt van de community. Dus mocht jij echt iets in de game missen, dan weet je waar dat te melden.  
12/06 11u30  De remake van Link's Awakening krijgt een nostalgische Collector's EditionBen jij een echte Zelda-fan en kun je niet wachten om Link's Awakening opnieuw te beleven op de Nintendo Switch? Dan zal je allicht blij zijn met Nintendo, die op Twitter een Collector's Edition heeft onthuld.Deze speciale editie is vooral een leuke voor zij die de originele game op de GameBoy hebben gespeeld. Behalve een artbook bevat het namelijk ook een Steelbook dat oogt als de oude grijze baksteen.  This limited edition of The Legend of #Zelda: Link's Awakening will be available on 20/09, and includes a Game Boy-themed SteelBook®! #NintendoE3 pic.twitter.com/3nsYr0l6vl— Nintendo Europe @ E3 2019 (@NintendoEurope) 11 juni 2019
12/06 11u30  Disgaea 4: Complete+ aangekondigd, krijgt Collector's EditionMet het showgeweld van giganten als Ubisoft, Square Enix en Nintendo zou je bijna vergeten dat er nog veel meer uitgevers op de beursvloer van het L.A. Convention Center staan. Bijna... Maar wanneer een game als Disgaea 4: Complete+ wordt aangekondigd, heeft NIS direct onze aandacht weer te pakken. Deze versie van de PS3-game, compleet met alle nadien verschenen DLC, komt in de herfst van dit jaar naar Nintendo Switch en PlayStation 4. En voor de echte fans komt er ook nog een HL-Raising Edition. Deze editie bevat natuurlijk de game, maar ook een soundtrack en artbook, een boekenlegger én een poster die het eten van sardientjes aanmoedigt. Mocht dat in jouw collectie mogen ontbreken, dan zal je blij zijn om te weten dat de pre-orders om een uur vanmiddag live gaan op de website van NISA Europe. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door NIS, noch is die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
12/06 11u00  Pro Evolution Soccer krijgt een nieuwe naamDe namen FIFA en Pro Evolution Soccer zijn al jaren een begrip bij fans van footie games. Maar aan elk tijdperk komt een einde. En dus zeggen we vaarwel Pro Evo en hallo eFootball! De verandering is gelukkig feitelijk niet heel groot, daar de afkorting PES nog altijd in de titel prijkt. Hiernaast lijkt aan de gameplay, als we zo deze E3 trailer bekijken, niet heel erg veel gewijzigd.
11/06 22u30  Life is Strange 2 ontroert ons allenLife is Strange 2 is geen nieuwe game. Het is een episodisch avontuur dat al enige tijd bezig is. En daarom verwachte niemand dat het een grote rol zou krijgen in Square Enixs E3-show. Desondanks kreeg het dat wel dankzij onderstaande video vol accolades en YouTubers die reageren op gebeurtenissen in de reeds verschenen delen, terwijl Robin Loxleys & Smudge Masons Ghosts op de achtergrond draait.
11/06 22u15  De Heroes of Might and Magic III: Complete-aanbieding van GOG maakt ons nostalgischUbisofts Heroes of Might & Magic-serie is er een die een speciaal plekje heeft in het hart van menig gamer. En daarom worden de games regelmatig opnieuw uitgebracht, al dan niet met een nieuw likje verf. Maar als je liever voor het origineel gaat, kun je precies dat nu vinden op Good Old Games. Daar is de oorspronkelijke Heroes of Might and Magic III: Complete nu namelijk sterk in prijs verlaagd. Met een reguliere verkoopprijs van $11.15 is het spel normaal gesproken al niet bepaald duur te noemen, maar gedurende het Summer Sale Festival gaat 66% van deze prijs af, waardoor je maar $3.79 hoeft te betalen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Ubisoft, CD Projekt RED of New World Computing, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
11/06 18u45  Animal Crossing: New Horizons laat iets langer op zich wachtenHet langverwachte nieuwe deel in de Animal Crossing-serie zou eigenlijk dit jaar gaan verschijnen. Maar helaas heeft Nintendo laten weten iets langer tijd nodig te hebben. De releasedate van het spel is daarom naar achteren geschoven. Animal Crossing: New Horizons zal nu verschijnen op 20 maart 2020. Gelukkig hoeven we dus niet héél veel langer te wachten.
11/06 18u45  Daemon X Machina verschijnt over drie maandenDaemon X Machina, de mechtastische action adventure die exclusief voor Nintendo Switch gaat verschijnen, heeft zojuist een releasedate gekregen gedurende de Nintendo E3 Direct. Het langverwachte spel van Marvelous zal verschijnen op 13 september 2019 in de eShop en natuurlijk ook op een cartridge in de winkelrekken. Hebben jullie er ook al zo'n zin in?
11/06 18u30  The Witcher III: Wild Hunt - Complete Edition komt naar de Nintendo SwitchOp websites als 9Gag en Reddit worden vaak grappen gemaakt over The Witcher III op de Nintendo Switch. Maar degene die ditmaal het laatst lacht, is Nintendo. Tijdens de E3 Direct werd namelijk zojuist precies dat onthuld: een Switch-port van The Witcher III: Wild Hunt. En alsof dat nog niet reden genoeg was voor een feestje, zal die ook nog eens alle DLC gaan bevatten. Zo kun je alles wat het spel te bieden heeft ervaren onderweg.
11/06 18u15  Dragon Quests helden komen naar Super Smash Bros. UltimateWe hadden al verwacht dat de E3 Direct van Nintendo een nieuw DLC-karakter voor Super Smash Bros. Ultimate met zich mee zou brengen. Maar in onze stoutste dromen hadden we niet gedacht dat het daarmee zou beginnen. Het derde DLC-karakter dat naar Ultimate komt is de Luminary uit Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, welke hier door het leven zal gaan Hero. En de reden daarvoor is net zo opwindend als dat die simpel is. De alternatieve kostuums van Hero geven je namelijk de kans om met andere helden uit de Dragon Quest-reeks te spelen, waaronder die van Dragon Quest VII en VIII. Hero zal deze zomer verschijnen en zal gratis zijn voor bezitters van de fighter pass.
11/06 16u30  Veldslagen gaan nóg groter worden in World War 3World War 3, een alsmaar populairder wordende first-person shooter die momenteel te koop is via Steam Early Access, stelt spelers in staat om op grote maps met 64 mensen tegen elkaar te spelen. Maar sommige is dat nog niet genoeg. Tijdens een AMA werd daarom de vraag gesteld of de toekomst allicht nog grotere maps in petto heeft, net zoals in eerdere versies van het spel het geval was. Hierop liet een medewerker weten dat men voor Warzone het gevoel heeft dat het aantal spelers en de grootte van de maps juist is. Maar desondanks hoeft de vrager niet te treuren. Want volgens het antwoord zal Recon mode wel grotere maps gaan bevatten waarop meer spelers tegelijkertijd kunnen ravotten. Hoezee!
11/06 16u15  Bespaar nu aanzienlijk op Pathfinder: Kingmaker - Enhanced EditionToen de originele Pathfinder: Kingmaker op PC verscheen, was de ontvangst van gamers voor het grootste deel positief. Er waren hier en daar wat op- en aanmerkingen, maar dat was meer opbouwende kritiek dan daadwerkelijke klachten. Ontwikkelaar Owlcat Games nam het desondanks ter harte. Daarom verscheen in september van 2018 de Pathfinder: Kingmaker - Enhanced Edition met een hoop nieuwe content en verbeteringen. En die verbeterde versie is nu in de aanbieding bij Good Old Games. Normaliter dien je $44.61 te betalen voor het spel, maar nu je 33% korting krijgt, ben je voor $29.89 al klaar...als je voor de reguliere editie gaat tenminste. Als je liever wat meer krijgt, kun je ook gaan voor de Imperial Edition, wiens prijs van $94.79 naar $63.49 is gegaan. Deze bevat behalve de game ook een Season Pass, digitaal artbook, de soundtrack, twee nieuwe in-game portretten, de digital Chris Avellone adventure module, een digitale kaart van The Stolen Lands én een rode panda als in-game huisdier. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Deep Silver, Owlcat Games of CD Projekt RED, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
11/06 16u00  Epic Games geeft nog meer gratis spellen wegToen de Epic Games Store afgelopen jaar op The Game Awards werd onthuld, maakte men bekend dat men in het eerste jaar elke twee weken een andere gratis game weg zou geven. En met spellen als Subnautica, What Became of Edith Finch en Slime Rancher waren die spellen absoluut de moeite waard. Maar nu laat Epic Games weten dat het feest nog wat langer doorgaat. In de afgelopen weken werd vanwege de sale op Epic Games al werkelijks een spel weggegeven in plaats van twee wekelijks. En dat beviel klaarblijkelijk zo goed dat ze dit blijven doen...tot het einde van het jaar! Dat betekent dat we én meer games én sneller games krijgen. Daar worden wij behoorlijk blij van.
11/06 14u45  World War 3 krijgt een map editorFirst-person shooter World War 3 zal nadat het Early Access heeft verlaten hoogstwaarschijnlijk worden voorzien van een map editor. Dat laat het team achter de game weten middels een AMA. Op de vraag of een map editor in het verschiet ligt, antwoord een woordvoerder van het ontwikkelteam als volgt: ''Tuurlijk, maar we moeten eerst World War 3's Early Access afronden. Het kan geweldig zijn om spelers de kans te geven om hun eigen levels en maps te maken en om het resultaat te zien (zelfs als het gestoord is). Sterker nog, veel leden van het WW3 -team waren deel van de modding community in het verleden en zien hier veel modding potentieel. Maar om dat waar te maken moet we eerst World War 3 afmaken en daarna kunnen we speciale tools voor modders maken.''
11/06 14u45  De Final Fantasy VII: Remake krijgt drie Special Editions met pre-order bonussenMocht jij compleet overrompeld zijn door de gameplay-beelden van de Final Fantasy VII: Remake en heb je besloten om jezelf te verzekeren van een exemplaar van de game? Dan zou ik nog heel even wachten met het plaatsen van een pre-order. Square Enix heeft namelijk niet een, niet twee, maar drie special editions voor het spel aangekondigd. De eerste van de drie is de Final Fantasy VII: Deluxe Edition van $79.99, welke behalve de game komt met een Steelbook, de soundtrack en een in-game summon materia voor Cactuar. Bovendien krijg je ook een summon materia voor Chocobo Chick als je deze versie reserveert. Heb jij geen plek voor nog meer games in je huishouden, maar wil je wel meer hebben dan de reguliere versie van het spel? Dan kan je voor dezelfde prijs ook kiezen voor de Digtal Deluxe Edition van de game. Die komt natuurlijk met het spel, maar ook met een digitaal artbook en digitale soundtrack. Hiernaast krijg je summon materia voor zowel Cactuar als Carbuncle. En wanneer je reserveert komt daar ook weer de Chocobo Chick bij, evenals een Dynamic Theme voor de PS4. Natuurlijk kan een release als deze niet voorbijgaan zonder een echte knaller van een Special Edition. In het geval de Final Fantasy VII: Remake heet die de 1st Class Edition. Deze komt met alles van de Deluxe Edition, maar voegt hier ook de Carcuncle summon materia van de Digital Deluxe Edition aan toe. De echte klapper is echter een figurine van Play Arts van Cloud Strife en zijn motor. Wie bekend is met Play Arts, weet dat diens figurines voor premium prijzen gaan. En dat valt ook wel te zien aan de 1st Class Edition. Deze is namelijk enkel via Square Enixs eigen store te bestellen voor $329.99.
11/06 14u15  Thronebreaker: The Witcher Tales krijg je nu voor de helft van de prijsAfgelopen nacht schreven we al over Good Old Games' Summer Sale Festival en over de ruim tweeduizend games die je nu met korting op het platform kunt kopen. Met net als bij de Steam sales, doen we ook hier enkele deals eruit pikken voor een extra bericht. Het eerste spel dat onze aandacht trok is Thronebreaker: The Witcher Tales, het singleplayer-avontuur van GWENT: The Witcher Card Game. Hiervoor betaal je normaal gesproken $29.98, maar gedurende de sale wordt deze prijs doormidden gehakt en heb je hem voor $14.49 in jouw bibliotheek staan. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door CD Projekt RED, noch is die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
11/06 13u45  Nintendo sluit om zes uur de E3-shows afDe E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 11 juni, vanaf 18:00, genieten van Nintendo E3-show, waar we verwachten games als de The Legend of Zelda Remake, Luigi's Mansion 3 en nieuwe DLC voor Super Smash Bros. Ultimate te zien. Bekijk een live video van Nintendo op www.twitch.tv
11/06 04u16  ONINAKI krijgt een releasedateONINAKI, Square Enix's RPG over leven, dood en alles daartussen, heeft op de E3 een releasedate gekregen. En wat blijkt? We hoeven niet lang meer te wachten op een release. Het spel zal op 22 augustus 2019 verschijnen voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en op PC via Steam. Ben jij klaar om de dood in de ogen te kijken?
11/06 04u00  War of the Visions is een spiritueel vervolg op Brave ExviusFinal Fantasy: Brave Exvius mag dan wel niet dezelfde bekendheid genieten als diens grotere broers, maar met 39 miljoen downloads doet het het absoluut niet slecht. Square Enix heeft daarom besloten diens universum uit te breiden. War of the Visions speelt zich af in hetzelfde universum van Brave Exvius en kan qua toon en wereld dan ook worden gezien als een spirituele opvolger. Maar niet qua gameplay. Want waar Brave Exvius een tradtionele turn-based RPG is, daar is War of the Visions een TRPG. Dat viel te zien in de trailer die op de E3 werd getoond.
11/06 03u45  Square Enix gaat Circuit Superstars uitgevenBij Square Enix kun je aan allerlei genres games denken, maar racing games is er daar niet een van. Toch is dit het type game dat de uitgever onder zijn vleugel heeft genomen via het Square Enix Collective-initiatief. Op de uitgever zijn E3-show kregen we een glimp van wat ons te wachten staat en leren we dat Circuit Superstars niet eens gaat proberen om de strijd aan te gaan met giganten als Forza en Gran Turismo. In plaats daarvan grijpt het terug naar de racing games van vroeger, met een arcade-stijl, cartoony uiterlijk en top-down view. Het spel zal in 2020 verschijnen voor PC, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.
11/06 03u45  Final Fantasy Crystal Chronicles - Remastered Edition komt deze winterDe Remastered Edition van Final Fantasy: Crystal Chronicles zal in dit najaar verschijnen. Dat onthulde Square Enix zojuist tijdens hun E3-show. Maar dat is niet alles! Dat de game naar PlayStation 4 en Nintendo Switch zou komen wisten we al langer, maar zojuist liet de uitgever weten dat het spel ook naar mobiele devices zal komen. Of er sprake is van cross-play weten we niet, maar het zou ons in ieder geval niet verbazen.
11/06 03u15  Final Fantasy VII Remake zal twee blu-rays gaan beslaanDat de remake van Final Fantasy VII een ambitieus project zou worden met prachtige graphics, dat wisten we al dankzij eerdere trailers. Maar tijdens de E3-show van Square Enix werd pas duidelijk hoe groot de game daadwerkelijk gaat worden. De producer van de game, Yoshinori Kitase, liet tijdens zijn praatje op de show weten dat de game hoogstwaarschijnlijk twee blu-rays nodig zal gaan hebben. Hiermee voegt de Final Fantasy VII Remake zich bij slechts een handjevol games die niet genoeg hadden aan een schijfje op de Xbox One en PlayStation 4.
11/06 02u30  Koop nu Trials of Fire en ontgrendel The AlchemistEen van de  games die zojuist getoond werd tijdens de E3-show van Kinda Funny Games is Trials of Fire, een game die sinds afgelopen maand te koop is via Steams Early Access-programma. En om diens aanwezigheid in dit indie-spektakel kracht bij te zetten, mag Kinda Funny Games pronken met een speciale deal. Want wie de game binnen nu en zeven dagen aanschaft, ontgrendeld direct de sterke Alchemist. Een goed begin is immers het halve werk.
11/06 02u15  Stronghold: Warlords brengt ons naar AziëStronghold: Warlords, een goednieuwe game die zojuist werd onthuld gedurende Kinda Funny Games' E3-Show, brengt ons naar het oude Azië. Op welk deel van Azië de game exact is gebaseerd is op dit moment niet duidelijk, maar de stijl van de gebouwen doet sterk denken aan oud Japan, terwijl de grote hoeveelheid bamboe doet denken aan China. Maar enkel de tijd kan ons leren waar Strongholds zich daadwerkelijk afspeelt.
11/06 02u00  Je bent een gigantische hand in StarstruckToen Starstruck zojuist voorbijkwam in de E3-show van Kinda Funny Games leek het in eerste instantie op een vrij standaard music game zoals we ze al jaren kennen. Maar toen kwam DE HAND. Waarom weten we niet, maar in Starstruck ben je exact dat: een gigantische hand. We hebben er feitelijk geen woorden voor.
11/06 02u00  The Walking Dead: Onslaught komt ook naar PSVRToen The Walking Dead: Onslaught enkele uren geleden werd aangekondigd, werd het onthuld als een VR-titel voor de Oculus en HTC Vive. Maar in de E3-show van Kinda Funny Games is bekendgemaakt dat het spel ook naar PSVR zal komen. Van de PSVR-versie van het spel kon helaas geen trailer worden getoond, daar het copyright-systeem van YouTube dan op hol sloeg door het beleid van AMC. En daar zijn de heren die de show hosten niet bepaald blij mee...
11/06 02u00  The Inner Friend laat je griezelen deze zomerZoals we allen weten, wordt het in de zomer pas heel laat donker. En daarom zijn we blij dat The Inner Friend in de zomer 2019 verschijnt. In deze game probeer je jouw innerlijke kind te redden, terwijl je verontrustende fysieke manifestaties van je psyche van je afslaat. Dit angstaanjagende avontuur kun je spoedig beleven op PlayStation 4 en Xbox One.
11/06 01u45  Bloodroots is nu te spelenE3 2019 is de eerste keer dat we Kinda Funny Games coveren op GameQuarter. En de eerste game die we van hun showcase mogen coveren, geeft direct een goede eerste indruk. Bloodroots, zoals het spel in kwestie heeft, is namelijk per direct te spelen. Helaas niet volledig, daar het spel nog niet af is, maar wel als demo mét leaderboards op www.bloodrootsgame.com
11/06 01u30  The Elder Scrolls: Blades komt naar Nintendo SwitchBlades, de mobiele The Elder Scrolls-titel die recent verscheen voor iOS en Android, zal in de herfst van dit jaar naar Nintendo Switch komen als een free-to-play-titel. Net als zijn mobiele tegenhangers, is de Switch-versie van Blades te spelen met touch controls. Gamers kunnen echter ook gebruik maken van de motion controls in de Joy-Cons óf de goede oude knoppen en joysticks. Op de besturing na zal Blades op Switch identiek zijn aan zijn mobiele broeders, waardoor saves tussen de games compatible zijn. Bethesda heeft dan ook laten weten dat je naadloos van device kunt wisselen, zodat je kunt spelen waar én wanneer je maar wilt.
11/06 01u30  De DOOM: Eternal Collector's Edition is om je vingers bij af te likkenBij Bethesda's E3 Show van afgelopen nacht zagen we hem al kort even voorbijkomen: de DOOM: Eternal Collector's Edition. Maar omdat het nieuws toen in zo'n rap tempo binnenkwam, kon dat niet direct op onze homepage verschijnen. Dat onrecht wordt nu teniet gedaan. Want of je nu een fan bent van DOOM of niet; het valt niet te ontkennen dat de Collector's Edition er een is om je vingers bij af te likken. Maar voor een prijs van $199 mag dat natuurlijk ook wel. Voor dit fikse bedrag krijg je het volgende: Steelbook met de Deluxe Edition van de game (downloadcode voor Bethesda.net indien het de PC-versie betreft) Een replica van de DOOM Slayer helmet die daadwerkelijk draagbaar is Een echt werkende cassette met de soundtrack Downloadcodes voor de soundtracks van DOOM 2016 en DOOM: Eternal Een lore en artbook Een lithograph Een skin De Season Pass
11/06 01u15  Het Summer Sale Festival is van start gegaan op Good Old GamesMet het lekkere weer van de afgelopen dagen zal niemand je kwalijk nemen als je de zomer in je bol hebt en je klaar aan het maken bent voor zon, zee en strand. Ben je echter zo iemand die liever met de airco binnen zit, dan zal je blij zijn met het Summer Sale Festival van Good Old Games. Daarin scoor je immers nu kortingen tot 90% op kleine én grote, oude en nieuwere titels. Dus breidt nu je collectie alvast uit voor de echte hitte begint en scoor games als Thronebreaker, Hollow Knight en Bioshock: Infinite zonder DRM. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door CD Projekt Red of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
10/06 23u16  Ubisoft kondigt zijn eigen abonnementsdienst aanNa Electronic Arts, Microsoft en Sony zal nu ook Ubisoft een abonnementsdienst gaan aanbieden. Dat heeft de uitgever van games als Ghost Recon, Rayman en Beyond Good & Evil zojuist bekendgemaakt tijdens hun E3-show. De dienst zal Uplay+ gaan heten geeft je voor $14.99 per maand toegang tot alle spellen die je op Uplay kunt vinden. Niet enkel dat, maar je krijgt ook de premium-versies van alle games, hetgeen betekent dat je kunt profiteren van extra digitale content. Vooralsnog zijn er geen plannen om Uplay+ naar consoles te brengen, maar de service komt wel naar Google Stadia in 2020, terwijl de PC-versie in september zal verschijnen.
10/06 23u00  The Division 2 is later deze week gratis te spelenThe Division 2 verscheen drie maanden geleden voor PC, PlayStation 4 en Xbox One en was een gigantisch commercieel succes. Ubisoft is daarom volop bezig met het maken van nieuwe content. Om meer mensen kennis te laten maken met die content, wordt later deze week een gratis speelsessie georganiseerd. Tussen 13 en 16 juni kan iedereen het spel spelen zonder enige restrictie, zodat je zelf kunt ontdekken of de game misschien ook iets voor jou is.
10/06 23u00  Just Dance 2020 verschijnt in novemberAls er een game was waarvan we zeker waren dat die op de E3-show van Ubisoft zou worden aangekondigd, dan was het wel Just Dance 2020. En zoals verwacht passeerde die zojuist de revue. De nummers waar men op het dansen was, waren niet bekend bij onze redactie en daar kunnen we dus niets zinnigs over zeggen. Daarom houden we het bij de melding dat het spel op een nader te bepalen datum in november zal verschijnen voor PC, Switch, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.
10/06 23u00  De beta voor Ghost Recon: Breakpoint krijgt een startdatumDat Ghost Recon: Breakpoint een beta zou gaan krijgen wisten we al. Sommigen van ons hebben zelfs al keys ontvangen. Maar wanneer die beta nou precies zou gaan beginnen bleef in nevelen gehuld. Maar net als die zin is dat nu verleden tijd. Tijdens hun E3-show liet Ubisoft weten dat de beta van de opvolger van Ghost Recon: Wildslands op 5 september 2019 van start zal gaan, een kleine maand voor de release van de game op 5 oktober. Zo heeft men nog genoeg tijd om de laatste kinken uit de kabel te halen.
10/06 22u45  Brawlhalla krijgt bezoek van Adventure Time-heldenFinn the Human, Jake the Dog en Princess Bubblegum zullen het Land van Ooo verlaten om op bezoek te gaan in party brawler Brawlhalla. Dit maakte Ubisoft zojuist bekend in hun E3-show. Finn, Jake en Bubblegum kennen we natuurlijk als helden uit de immens populaire Adventure Time-tekenfilm. En met hun vormbare lichaam en felle kleuren passen ze perfect in het al bizarre rooster van Brawlhalla.
10/06 22u30  Watch_Dogs: Legions heeft permadeathIn Watch_Dogs: Legions, het derde deel in Ubisofts hacker-serie, is dood echt dood. Dat blijkt uit een nieuwe trailer die op de E3 werd getoond, waarin permadeath groot op het scherm komt te staan nadat de speler het loodje legt. Wees echter maar niet bang dat je hierna opnieuw moet beginnen met je avontuur, want in Watch_Dogs: Legions is het gehele verzet jouw karakter. Dus als het ene karakter sterft, begint het avontuur van een ander. Maar gezien elk karakter zijn of haar eigen skillset heeft, is dat verre van ideaal. Een beetje voorzichtigheid is dus zeker geboden.
10/06 21u45  Limited Run Games onthult Double Switch: 25th Anniversary Edition25 jaar geleden verscheen een game genaamd Double Switch. En hoewel die niet zo diep in het collectieve geheugen gegrift staat als series als Sonic the Hedgehog en Super Mario, is die nog altijd geliefd genoeg om diens verjaardag te vieren. Limited Run Games doet exact dat met de aankondiging van een 25th Anniversary Edition die in beperkte oplage zal worden uitgegeven voor de Nintendo Switch. Hoe beperkt? Dat bepalen wij met zijn allen wanneer de reserveringen later dit jaar live gaan.
10/06 21u45  Blaster Master Zero kan ook in jouw kast komen te staanAls je het afgelopen jaar naar Nintendo Directs hebt gekeken, ben je ongetwijfeld bekend met Blaster Master Zero. De game van Inti Creates is een van de hoogtepunten van de Nintendo eShop...en kan dit najaar ook in jouw kast staan. Bovenstaande werd zojuist bekendgemaakt door Limited Run Games, die fysieke exemplaren voor de Switch-game zal gaan produceren. Hoeveel precies zal afhangen van het aantal reserveringen dat wordt geplaatst eens de reserveringen in het vierde kwartaal live gaan, maar zoals alle andere Limited Run Games zal het aantal beperkt zijn tot enkele duizenden.
10/06 21u31  Power Rangers: Battle for the Grid krijgt fysieke release, nu te reserverenLimited Run Games heeft zojuist tijdens hun E3 Show bekendgemaakt dat het een fysieke release van Power Rangers: Battle for the Grid zal uitgeven. En de game is vanaf nu te reserveren via de Limited Run-website. Wie bekend is met Limited Run Games, of even nadenkt over de naam, weet dat je het beste ook nu die reservering kunt plaatsen als je interesse hebt in het spel. Er wordt namelijk maar een beperkt aantal exemplaren gemaakt van zowel de PlayStation 4-versie als de Nintendo Switch-versie afhankelijk van het aantal reserveringen. En eens die op zijn, zijn ze ook echt op. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Limited Run Games, nWay of Liongate, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
10/06 21u15  Limited Run Games geeft Night In The Woods een fysieke releaseLimited Run Games heeft aangekondigd dat het indie-hit Night in the Woods in het vierde kwartaal van dit jaar zal voorzien van een fysieke release. Net als eerdere releases van Limited Run Games zal ook deze game in zeer beperkte oplages verschijnen, waardoor je slechts kort de kans hebt om het spel toe te voegen aan je PlayStation 4- of Nintendo Switch-verzameling. Meer informatie volgt te zijner tijd.
10/06 20u45  Maneater zal waarschijnlijk binnen een jaar verschijnenZojuist kwam ShaRPG Maneater voor het tweede jaar voorbij op de PC Gaming Show die tijdens de E3 plaatsvindt. En daarom was er hoop dat ditmaal een releasedate zou worden aangekondigd. Helaas is het team achter het spel nog niet klaar om zich aan een datum te binden, maar een medewerker liet gedurende de show wel weten dat de game als alles goed gaat voor de volgende E3 zal gaan verschijnen. Dus binnen een jaartje kunnen we alles eten op ons pad als de beste jager in de zee.
10/06 20u30  CrisTale verschijnt in 2020CrisTale, een ode aan klassieke JRPG's waarin je tegelijkertijd in drie tijdsperiodes bent, zal komend jaar verschijnen. Toen de game zojuist voorbijkwam in de PC Gaming Show werd helaas niet onthuld wanneer in 2020 de game exact zal verschijnen, dus voor nu kunnen we enkel hopen dat de game niet meer hoef terug te keren voor de PC Gaming Show van 2020. Wij hebben namelijk wel zin om zelf met het spel aan de slag te gaan.
10/06 20u15  Warhammer: Vermintide 2 krijgt een Versus modeHeb jij de grootste lol gehad met Warhammer: Vermintide 2, maar had je graag zelf met de Skaven gespeeld? Spoedig kan dat, dankzij een nieuwe update die zojuist werd onthuld op de PC Gaming Show. Deze update, die een Versus mode zal toevoegen, laat je kiezen of je als mens of Skaven wilt strijden tegen andere spelers van over de hele wereld. En als we zo naar de beelden keken die werden gedeeld, is de tweede optie een hele aantrekkelijke.
10/06 20u00  Reserveer Remnant: From the Ashes voor early accessRemnant: From the Ashes verschijnt op 20 augustus voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Maar wie de game nu reserveert hoeft iets minder lang te wachten. Op de PC Gaming Show werd zojuist onthuld dat zij die de game reserveren er vanaf 16 augustus mee aan de slag mogen. Dat betekent dat je vier dagen voorsprong hebt op je vrienden. Geen reden om de game an sich te kopen, maar als je het toch al wilt aanschaffen is het wel mooi meegenomen.
10/06 20u00  Conan: Chop Chop is geen grapToen Conan: Chop Chop op 1 april werd onthuld wist iedereen het zeker: dit is een 1 april grap. En inderdaad heeft Funcom ons te grazen genomen...door die datum te kiezen. De game is namelijk weldegelijk in productie. Conan: Chop Chop werd zojuist opnieuw voorgesteld gedurende de PC Gaming Show en zal op 3 september verschijnen. Natuurlijk op PC, maar ook op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Wie zei dat chibi niet stoer kan zijn?
10/06 19u30  Chivalry II verschijnt volgend jaar op de Epic Game StoreFans van de originele Chivalry: Medieval Warfare wachten al jaren op het moment dat een vervolg wordt aangekondigd. En exact dat gebeurde zojuist op de PC Gaming Show. Chivalry II geeft ons meer first-person melee combat in de middeleeuwen wanneer het in 2020 verschijnt als een (waarschijnlijk tijdelijke) Epic Game Store exclusive. In een korte video zien we dat combat vloeiender dan ooit is én dat je het nu meerdere vijanden tegelijk op kunt nemen.
10/06 19u15  Run jouw eigen kwaadaardige hoofdkwartier in Evil Genius 2Dat we de held spelen in de videogames vinden we niet meer dan normaal. Jij wilt immers de winnaar zijn, de goedzak, dé persoon wiens leven iedereen viert. Behalve in Evil Genius 2, die zojuist werd aangekondigd op de PC Gaming Show. In deze game ben je namelijk degene die deze brave burger wilt omleggen op een bij voorkeur zo wreed mogelijke manier. Daarom maak je jouw eigen basis en rust je hem uit met soldaten, haaien, lasers en meer vallen die korte metten maken met indringers terwijl jij bezig bent kwaadaardige schurkendingen.
10/06 19u00  Solaris: Offworld Combat is de nieuwe game van First Contact EntertainmentFirewall: Zero Hour van First Contact Entertainment is een van de best ontvangen VR-games op de PlayStation 4. En van datzelfde team komt nu een nieuwe multiplayer FPS. Deze game werd zojuist aangekondigd gedurende de E3-show van Upload VR en zal de naam Solaris: Offworld Combat gaan dragen. En daarmee is ook alles gezegd wat we weten, daar we geen beelden van het spel te zien kregen.
10/06 19u00  Garden of the Sea is vanaf nú beschikbaarTwee weken geleden werd Garden of the Sea aangekondigd als een gloednieuwe virtual reality-titel waarin spelers een tuin bijhouden, dieren opvoeden en de wereld verkennen in first-person. En toen de titel zojuist voorbijkwam in de E3-show van Upload VR dachten we nieuwe informatie te krijgen. In plaats daarvan kregen we een releasedate...vandaag. Om te kunnen peilen wat gamers graag in de game zouden willen zien is het spel per direct beschikbaar in way too early access voor alle grote VR-brillen op PC.
10/06 18u45  Berij een draak in The Soulkeeper VRToen The Elder Scrolls V: Skyrim een DLC kreeg die je in staat stelde om op een draak te rijden, werden gamers helemaal gek. En toen ze dat hierna opnieuw konden doen in de VR-versie van de game werd dat gevoel alleen maar sterker. Dat gevoel kregen we opnieuw bij de trailer van The Soulkeeper VR die werd getoond in de E3-show van Upload VR. Hierop zagen we hoe de held van het verhaal op een draak reed, maar ook korte metten maakte met monsters en skeletten met zwaard en schild.
10/06 18u31  Drunkn Bar Fight krijgt een fysieke re-release met extra contentSoms zegt de titel van een videogame je alles wat je hoef te weten. En dat was het geval bij Drunkn Bar Fight, welke later dit jaar een fysieke re-release zal krijgen. Deze re-release werd zojuist aangekondigd op de Upload VR show en zal gloednieuwe DLC bevatten om terugkerende spelers bezig te houden. Hiernaast komt er een character select zodat je jouw favoriete karakter mee kunt nemen naar de bar. Helaas niet voor een drankje, maar toch.
10/06 18u31  The Walking Dead: Onslaught laat zombies wel heel dichtbij komenDe afgelopen jaren zijn een hele hoop The Walking Dead-games verschenen van verschillende studio's, waaronder Overkill en TellTale. Maar desondanks konden we de walkers nog niet te lijf gaan in VR. In de herfst van dit jaar komt daar verandering in, wanneer The Walking Dead: Onslaught naar Oculus Rift en de HTC Vive komt. En in tegenstelling tot de meeste VR-games, zal de release niet enkel digitaal verkrijgbaar zijn, maar ook in de winkelrekken liggen. De gameplay-beelden die de aankondiging vergezelden, lieten zien dat je de wandelende lijken te lijf kunt gaan met zowel vuurwapens als slagwapens, waarbij de plek waar je ze raakt een duidelijk verschil maakt. En dus kunnen we nog maar een ding zeggen: Let the bodies hit the floor!
10/06 18u31  Jij bent de Doctor in Edge of TimeDoctor Who is zonder twijfel een van de langstlopende series op de internationale TV. Het is dan ook ergens verbazingwekkend dat er maar zo weinig games van verschenen zijn. Met Edge of Time kunnen we een nieuwe game aan dit kleine lijstje toevoegen. Want in deze VR-game ben jij de Doctor en kun je in first-person planeten en de Tardis verkennen terwijl je vijanden als de Weeping Angels en Daleks probeert voor te blijven.
10/06 18u15  After the Fall brengt multiplayer survival naar virtual realityMet dank aan Upload VR is de E3 2019 de eerste editie van de beurs die een speciale VR-show heeft. En de studio die het spits mag afbijten is het Rotterdamse Vertigo Games. De game die ze vandaag aan ons introduceerden is After the Fall, een first-person shooter met zowel multiplayer- als survival-elementen. Hoe dit precies gaat werken maakt de video helaas niet duidelijk, maar veelbelovend klinkt het sowieso.
10/06 16u46  De kortingen lopen hoog op bij MediamarktTerwijl we met zijn allen gek worden van opwinding vanwege de vele trailers die tijdens de E3-shows op ons afgeslingerd worden, zijn sommige van ons nog volop bezig om oude games aan de verzameling toe te voegen. En waarom zou je dat niet doen met korting? Kijk daarom eens op de website van Mediamarkt, waar op dit moment 86 games, consoles en toebehoren sterk zijn afgeprijsd. Onder andere Devil May Cry 5, The Division 2 en Resident Evil 2 Remake kun je op dit manier met aanzienlijke kortingen scoren. En van het geld dat je bespaart kun je nóg een spel kopen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Mediamarkt of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
10/06 16u46  FIFA Street maakt een comeback in FIFA 20Jaren geleden probeerde Electronic Arts meermaals om diens succesvolle FIFA-serie uit te breiden naar nieuwe doelgroepen. Tussen 2005 en 2012 verschenen vier FIFA Street-games, die spelers niet naar het grasveld, maar het speelplein brachten. En vanaf 27 september kan dat opnieuw. Op EA's E3 evenement werd onderstaande trailer getoond, waarvan je zou denken dat het voor een vijfde FIFA Street-game is. Maar in werkelijkheid is het een nieuwe straatvoetbal mode die zijn opwachting zal gaan maken in FIFA 20. Zo hoef je als footiefan dus niet meer twee games te kopen.
10/06 16u30  Apex Legends' The Legendary Hunt gaat morgen van startThe Legendary Hunt, een nieuw evenement in Apex Legends, gaat morgen van start. En daarom is het tijd om alle informatie erover nog één keer op een rijtje te zetten, zodat spelers voorbereid op pad gaan. Het spannendste wat dit evenement te bieden heeft zijn natuurlijk nieuwe tijdelijk te verdienen cosmetics, waarvan we vandaag al enkele screenshots deelden. Maar dat is slechts het begin. De beste Apex Legends-spelers kunnen het namelijk nu ook tegen elkaar opnemen in de Elite Queue. Spelers die in de top 5 eindigen in een match, komen hier automatisch in terecht en kunnen zo hun vaardigheden op de proef stellen tegenover andere topspelers. Maar als je niet in de top vijf eindigt, vlieg je er ook zo weer uit. Spelers die in de top vijf eindigen zal naast de Elite Queue nog een leuke verrassing te wachten staan. Eens per dag stijg je dan namelijk direct een volledig Battle Pass level. En dan is handig, want voor de Wraith Night Terror Legendary skin moet je voor 25 juni level 15 met je Battle Pass hebben bereikt.
10/06 16u15  De gameplay trailer van Star Wars: Jedi - Fallen Order smaakt naar meerHoewel Xbox dit jaar het E3-spits af mocht bijten met hun jaarlijkse briefing, was Electronic Arts al even bezig met hun eigen programma. En hoewel dat geen traditionele persconferentie bevat, toont het wel nieuwe beelden. De opwindendste beelden die de revue passeerden, zijn van Respawn Entertainments Star Wars: Jedi - Fallen Order. In een kleine dertien minuten zien we hoe een speler een planeer doorkruist om gevangen Wookies te redden van The Empire. Gaandeweg veegt die de vloer aan met het lokale fauna en natuurlijk hordes stormtroopers, waarbij die gebruik maakt van zijn trouwe lightsaber en The Force. En met beide kun je hele coole trucs doen. Enkele voorbeelden hiervan is het vijanden gebruiken als schilden, een object of tegenstander vertragen en natuurlijk het gooien van je lightsaber als een boemerang. Combineer met een vloeiend bewegingssysteem dat doet denken aan Titanfall en we kunnen niet wachten tot we met Fallen Order aan de slag kunnen.
10/06 15u15  Bundel #37 van DailyIndieGame is gearriveerdDailyIndieGame gaat als een speer en stopt zelfs niet nu de E3 stampij maakt. In plaats daarvan promoot het rustig diens 37ste bundel. Net als vorige bundels bevat deze negen games tegen een zacht prijsje, die dit keer is vastgesteld op $0.99. En daarvoor krijg je de volgende games: Gaze at Maze Captain: The Runner High Cats Skywriter Asteroid Hideout Money Maker The Last Soldier Destruction Paper Away From Earth: Mars Wil je deze bundel graag aanschaffen of wil je meer weten over de games die erin zitten? Klik dan hier om naar de webpagina te gaan. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door DailyIndieGame of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
10/06 15u00  Last Horizon kun je nu gratis downloadenDe E3 is op het moment dat we dit schrijven al in volle gang, maar zo tussen de shows proberen we ook nog wat anders nieuws op te pikken. En zo kwamen we erachter dat IndieGala weer eens een giveaway heeft. Ditmaal kan je hier een DRM-vrije versie van Last Horizon claimen. In ruil daarvoor staat de game echter dus niet in je Steam-bibliotheek en krijg je ook geen achievements. Maar gratis is gratis toch?
10/06 14u30  Apex Legends pronkt met nieuwe cosmeticsLees meer >
10/06 12u45  Square Enix brengt moois uit Japan mee naar E3De E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 11 juni, vanaf 03:00, genieten van Square Enixs E3-show, waar we verwachten games als de Final Fantasy VII Remake en Marvel's Avengers te gaan zien.
10/06 12u45  Kinda Funny's E3 Showcase zie je vannacht hierDe E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 11 juni, vanaf 01:30, genieten van de E3 Showcase van Kinda Funny, waar kleinere uitgevers een kans krijgen om in de spotlights te staan. Bekijk een live video van KindaFunnyGames op www.twitch.tv
10/06 12u45  AMD informeert ons over de toekomst van gaming gedurende hun E3-showDe E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 11 juni, vanaf 00:00, genieten van AMD's E3-show, waar we gaan zien wat de toekomst van hun hardware ons gaat brengen. Helaas is de stream nog niet klaar gezet en daarom kunnen we voor nu enkel deze link naar hun YouTube-pagina delen.
10/06 12u45  De Ubisoft E3-stream staat nu voor je klaarDe E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 10 juni, vanaf 22:00, genieten van Ubisoft's E3-show, waar we verwachten games als Beyond Good & Evil 2, Just Dance 2020 en Watch_Dogs: Legions te gaan zien. Bekijk een live video van Ubisoft op www.twitch.tv
10/06 12u45  De beste PC games zie je vanavond hier voorbijkomenDe E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 10 juni, vanaf 19:00, genieten van de PC Gaming Show vol, je raadt het nooit, PC games!Bekijk een live video van PCGamer op www.twitch.tv
10/06 12u30  Geniet van heel veel virtual reality met Upload VR's E3-showDe E3 2019 is ondertussen in volle gang. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 10 juni, vanaf 18:00, genieten van Upload's speciale VR-show. De stream is spijtig genoeg echter nog niet klaargezet en dus kunnen we voor nu enkel de link naar het juiste YouTube-kanaal geven.
10/06 04u30  Fall Guys: Ultimate Knockout is een heel nieuw soort battle royale gameDat battle royale games nog altijd een ding zijn, bleek maar weer toen Bethesda het eerder vannacht aankondigde als een nieuwe mode voor Fallout 76. Maar een battle royale game als Fall Guys: Ultimate Knockout heb je nog nooit gezien. Fall Guys laat zich het beste omschrijven als een interactieve versie van spelshows als Takeshi's Castle. Honderd kleurige ventjes betreden het slagveld en worden langzaam uitgedund in maffe minigames, zoals racen op gigantische skateboards, kies de juiste deur en een obstakelkoers. Slechts een blob kan de kroon krijgen.
10/06 04u00  DOOM: Eternal knalt november binnenDOOM: Eternal zal nog voor de Kerst van dit jaar in de winkelrekken liggen. Dit heeft Id Software zojuist bekendgemaakt op Bethesda's E3-show. DOOM: Eternal, het vervolg op de reboot van 2016, zal op 22 november 2019 verschijnen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Dat is dus meer dan voldoende tijd iets te vinden om al dat demonenbloed mee uit je kleren te wassen.
10/06 03u30  Deathloop is de nieuwe game van Arkane StudiosArkane Studios kennen we natuurlijk allemaal als de ontwikkelaar achter de Prey-reboot en de twee Dishonored-games. En als het aan het bedrijf ligt, kennen we ze spoedig ook als de ontwikkelaar van Deathloop. In Deathloop nemen twee huurmoordenaars het tegen elkaar op in een eindeloze strijd. De ene wilt dat voortzetten en wilt daarom koste wat het kost de loep gaande houden, terwijl de andere niets liever wilt dan een einde maken aan het geweld. Wiens kant kies jij?
09/06 23u45  De nieuwe Xbox heet officieel Scarlet, eerste details onthultWe wisten dat het zou komen en zaten er de gehele show op te wachten: de nieuw Xbox Scarlet. En hoewel we helaas niet snel genoeg kunnen typen om alle details live te kunnen rapporteren, kunnen we voor nu wel de belangrijkste dingen noteren. Phil Spencer wist te melden dat de nieuwe Xbox vanaf de grond aan is gebouwd voor games, games én games. Geen multimedia device, maar een echte gameconsole die is gemaakt door het team achter de Elite controller en de Xbox One X. En dat valt te zien in de mogelijkheden. Medewerkers van Xbox beloven namelijk een 8K resolutie met 120 frames per seconde! Om dit te bewerkstelligen heeft Scarlet een custom chip van AMD en natuurlijk een Solid State Drive om laadtijden te verminderen. De Xbox Scarlet zal verschijnen in het najaar van 2020 en zal lanceren met Halo: Infinite.
09/06 23u30  Phantasy Star Online 2 komt naar het WestenPhantasy Star Online 2, een in Japans immens populaire MMORPG van uitgever SEGA, komt naar het Westen als een free-to-play-titel. Dat werd zojuist bekendgemaakt op de E3-show van Microsoft. In de trailer die werd getoond leren we niet enkel dat de game gratis zal zijn, maar ook dat die alle content zal bevatten die reeds in het land van de rijzende zon beschikbaar is. En dat is nogal wat!
09/06 23u15  We moeten nog even wachten op Dying Light 2Dat Dying Light 2 eraan zat te komen, dat is niet bepaald nieuws meer. Maar voor zij die zaten te hopen op een release in dit jaar, hebben we helaas wel slechts nieuws. Tijdens de E3-show van Microsoft werd namelijk een trailer van de game getoond, welke eindigde met de melding dat de game in de lente van 2020 gaat verschijnen. Nog eventjes geduld dus.
09/06 23u00  LEGO keert met The Skywalker Saga terug naar Star WarsDoor de jaren heen hebben heel wat franchises de LEGO-behandeling gekregen, maar de Star Wars-games zijn zonder twijfel de populairste van het stel gebleken. Daarom werd het publiek van Microsofts E3-show hoorbaar enthousiast van een nieuwe trailer. De trailer in kwestie onthulde, je raadt het al, een nieuwe LEGO Star Wars-game, welke alle negen films zal gaan beslaan. En dit alomvattende avontuur zal LEGO Stars Wars: The Skywalker Saga gaan heten.
09/06 23u00  Age of Empires II: Definitive Edition komt dit jaar nogDe E3-Show van Microsoft gaat officieel helemaal over het Xbox-merk en de games die eraan gebonden zijn. Maar met dank aan Xbox Game Pass is dat allang niet meer beperkt tot de consoles van Microsoft zelf. Daardoor was er in de show ook plaats voor Age of Empires II: Definitive Edition, welke exclusief voor PC zal gaan verschijnen. En volgens de trailer die getoond werd, komt die in de herfst van dit jaar.
09/06 22u45  Vier populaire games vind je vanaf nú op Xbox Game PassGezien Xboxs toenemende focus op diens Xbox Game Pass-service kon je erop rekenen dat de dienst voorbij zou komen tijdens Microsofts E3-persshow. Een van de aankondigingen die daar zojuist gedaan werd, is dat vier nieuwe toptitels per direct via de service beschikbaar zijn. De games in kwestie zijn de afsluiter van de Batman: Arkham-serie, Batman: Arkham Knight, Hollow Knight, Borderlands: The Handsome Collection en het begin jaar verschenen Metro: Exodus. Daar kun je wel even mee vooruit!
09/06 22u30  Cyberpunk 2077 krijgt eindelijk een releasedateOp de E3-show van Microsoft heeft Cyberpunk 2077 na jaren wachten, wachten en nog eens wachten niet alleen een opwindende nieuwe cinematic trailer gekregen met Keanu Reeves, maar ook een releasedate. En zoals al langer gespeculeerd werd, gaat de game niet dit jaar meer verschijnen. In plaats daarvan zal de nieuwe game van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt RED komend voorjaar verschijnen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Op 16 april 2020 om precies te zijn. Nog eventjes geduld dus.
09/06 22u30  Het is tijd voor nieuw ondergoed: Blair Witch wordt een videogameToen ondergetekende nog een kind was, was The Blair Witch Project dé film die je moest zien en die iedereen spontaan in een gillend kind veranderde. En spoedig kunnen we dat gevoel opnieuw beleven. Op de E3-conference van Xbox werd namelijk zojuist een gloednieuwe horror-game aangekondigd die in eerste instantie nog het meeste deed denken aan een nieuw deel in de Outlast-serie. Maar toen het logo in beeld verscheen, bleek dat Blair Witch terug is om ons ondergoed naar de prullenbak te verwijzen.
09/06 22u15  The Outer Worlds bijt Xboxs E3-spits af, verschijnt in oktoberThe Outer Worlds, een game die vaak in een adem genoemd wordt met Fallout, staat al enige tijd op de radar van miljoenen gamers en zou volgens eerdere toezeggingen dit jaar moeten verschijnen. Dit is zojuist nogmaals bevestigd tijdens Microsofts E3-show. The Outer Worlds zal, ondanks dat Obsidian nu deel is van de Xbox-familie, verschijnen voor PlayStation 4, PC en de Xbox One op 25 oktober. Dat blijkt uit een trailer die gedurende de show werd uitgezonden. Wij hebben er al ontzettende zin in!
09/06 21u00  Ramona Flowers is de nieuwste Limited Edition Funko Pop! van LargeDat Funko en Large dikke maatjes zijn, mag ondertussen duidelijk zijn. Recent gaat immers nog maar zelden een week voorbij waarin we niet mogen melden dat de tweede een exclusieve Pop!-figurine mag verkopen. Zoals je al zag aankomen is dat exact waar we vandaag over schrijven, want Large mag als enige figurine 719 gaan verkopen, welke is gebaseerd op Ramona Flowers van de Scott Pilgrim VS The World-serie. Deze Pop! was voorheen enkel te koop op de Emerald City Comic Con 2019, wat ook nog groot op de doos staat. En de voorraad van Large is wat hiervan overgebleven is. Op is dus ook echter definitief op! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Large of Funko, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
09/06 21u00  Ninja Theory's Bleeding Edge is gelektDe nieuwe game van Ninja Theory, het team achter games als Enslaved, Hellblade, Heavenly Sword en DmC: Devil May Cry, is gelekt. Stiekem opgenomen beelden van een vertrouwelijke trailer hebben in de afgelopen dagen hun rondte gemaakt op het internet. Voor we het over de beelden gaan hebben willen we benadrukken dat dit gelekte beelden zijn van een game die hoogstwaarschijnlijk vanavond tijdens Microsofts E3-briefing wordt onthuld. Dus als je jezelf niet wilt spoilen, kun je het beste nog een paar uurtjes geduld hebben. Voor de rest: leest u verder. Deze nieuwe game zal Bleeding Edge gaan heten en een competitieve hero-game, vergelijkbaar met Overwatch. Maar waar dat spel zich focust op allerlei projecten en aanvallen op afstand, daar ligt de nadruk in Bleeding Edge op melee gevechten, al zien we ook projectielen in de video terugkomen. In dit spel nemen acht spelers, verdeeld over twee teams, het tegen elkaar op met allerlei unieke karakters die zijn uitgedost met verschillende soorten uitrusting, gadgets en wapens. Snelheid is hierbij van het grootste belang, daar karakters sprongen en verschillende soorten slagen en schoppen tot hun beschikking hebben, waarmee ze de flow van een confrontatie naar hun hand kunnen zetten. De game doet hiermee nog het meeste denken aan een mix van een action-adventure (vanwege het camerawerk) en een fighting-game (vanwege de nadruk op timing, de stijl van de combat en offensief vs defensief). In de video valt te zien dat Bleeding Edge minimaal tien karakters gaat krijgen, welke als volgt zijn: Daemon Makuta Buttercup Nidhoggr Kulev Gizmo Miko Maeve Zero Cool El Bastardo
09/06 20u15  Super Neptunia RPG pronkt met nieuwe screenshotsLees meer >
09/06 19u30  NIS stelt Utawarerumono: Zans Haku voorSinds Utawarerumono: Zan vorig jaar werd onthuld weten we al dat de hoofdrol zal worden vertolkt door Haku: een man zonder geheugen. Maar in de E3-nieuwsbrief gaat uitgever NIS hier nu iets verder op in. Het bedrijf laat weten dat de geheugenloze Haku verdwaald is in een sneeuwveld, waar hij wordt gevonden door een meisje genaamd Kuon, dat zich over hem ontfermd. Al snel blijkt dat Haku intelligent is en beschikt over erg goed inzicht, maar dat hij tegelijk lui en makkelijk aangelegd is. En alsof dat nog niet erg genoeg was, is hij fysiek ook nog erg zwakjes, waardoor hij nou niet bepaald een typische hoofdpersoon is. Hoe hij zich ontwikkelen ontdekken we in september, wanneer het spel verschijnt.
09/06 19u15  Dit Odys-tablet is nu net iets goedkoper bij ConradAls we het hebben over tablets die Android draaien, hebben we het meestal over de devices van Samsung, Huewei en Lenovo. Er zijn echter veel meer merken die Google's mobiele OS gebruiken. Een van die merken is Odys, wiens tablet nu in de aanbieding is bij Conrad. Normaal betaal je voor de Odys Xelio 10 Pro € 125,-, maar nu is die prijs tijdelijk verlaagd naar € 119,-. Dat is geen gigantisch verschil, maar leuk meegenomen als dit het soort tablet is waar je naar op zoek was. En om dat zeker te weten, kun je hieronder een overzicht van de specs vinden: Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Conrad, Google of Odys, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
09/06 19u00  Pearl Abyss onthult nieuwe mode voor Black Desert: OnlineHet nieuws over MMORPG Black Desert: Online blijft maar komen vandaag. Na een nieuwe class én een nieuwe uitbreiding, mogen we nu schrijven over een nieuwe PvE-mode die op korte termijn naar het spel gaat komen. Deze mode zal de naam The Altar of Blood mee gaan krijgen en laat zich het beste omschrijven als een horde mode waarin drie spelers het opnemen tegen alsmaar sterker wordende vijanden die proberen om hun sacrament te vernietigen. Hiermee is het vergelijkbaar met de reeds beschikbare Savage Rift mode, maar er zijn verschillen. Allereest is er de grootte van de groep, die met drie een stukje kleiner is dan in Savage Rift. Belangrijker is echter dat in The Altar of Blood class-skills mogen worden gebruikt, wat een hele hoop nieuwe tactische opties ontgrendeld.
09/06 17u45  Atelier Lulua: The Scion of ArlandCrunch is op dit moment een hot topic in de game-industrie. Nadat bekend werd dat Epic Games-medewerkers werkweken van honderd uur draaiden, Rockstar een crunch-mentaliteit erop nahield en Bioware een ware burn out-epidemie had, komen steeds meer ontwikkelaars onder een vergrootglas te liggen. Misschien dat iemand ook bij Gust langs moet gaan, want met Atelier Lulua: The Scion of Arland verschijnt alweer de tweede Atelier-game van dit jaar. Trouwe volgers van de Atelier-serie zullen ongetwijfeld direct hun wenkbrauwen fronzen bij de naam Arland. Deze trilogie verscheen immers op de PlayStation 3 en besloeg de verhalen van Rorona, Totori en Meruru. Maar met de re-release van deze drie verhalen eind 2018 in de Atelier Arland Series Deluxe Pack, vond Gust het de hoogste tijd om een oude saga opnieuw te bezoeken. Enkele jaren later In The Scion of Arland maken we kennis met Elmerulia ‘’Lulua’’ Frixell, de dochter van Rorona, de hoofdpersoon uit het eerste deel in de serie. Als het nageslacht van een beroemde alchemist, wilt ze niets liever dan in haar moeders voetsporen treden. Maar omdat deze constant bezig is met werk en daarom lange periodes van huis is, is het daar nooit van gekomen. Ze is daarom in de leer getreden bij Piana, welke fans ongetwijfeld zullen herkennen als de studente van zowel Totori als Rorona. Spijtig genoeg vlot haar opleiding echter niet, daar haar brouwsels vaker wel dan niet letterlijk in de soep lopen. En pas wanneer een mysterieus boek uit het niets verschijnt, komt daar verandering in. Dit boek, dat men het Alchemyriddle heeft gedoopt, is enkel te lezen door Lulua en bevat lessen die haar snel laten vorderen als alchemist. Alsof dat nog niet vreemd genoeg was, verschijnen deze lessen pas in het boek eens het meisje er baat bij heeft. Je zou bijna denken dat het boek voor haar gemaakt was. Maar erg veel tijd om daarover te denken heb je niet, eens een verontrustende brief op de deurmat valt. Rorona is zo druk geweest dat de certificeringspapieren van haar atelier bijna verlopen. Daarom reist Lulua halsoverkop naar hoofdstad Arland om haar moeders reputatie in haar afwezigheid te beschermen. Volgens het boekje Een brief is natuurlijk een beetje een tamme motivatie voor een JRPG, dat gekenmerkt wordt door wereldveroveraars, letterlijke duivels en intergalactische invasies. Voor een Atelier-game is het echter perfect. Deze serie profileert zich namelijk als zijnde een rustige JRPG vol lichtzinnige humor, een plot dat nooit al te zwaar wordt en een wereld dat vol zit met vrolijkheid en kleur. Een traditie waarmee Lulua niet breekt. Ook op andere fronten zie je gelijk dat The Scion of Arland een Atelier-game is. De grafische stijl bijvoorbeeld, dat doet denken een schilderij, is weer aanwezig en komt beter tot leven dan ooit op de PS4. Ook speelt alchemie natuurlijk een grote rol, hetgeen betekent dat je materialen moet verzamelen en recepten moet volgen om voorwerpen te maken die je helpen op je reis. En daar ga je toch de nodige uurtjes in moeten zinken, welke je spendeert met door menuutjes scrollen. Alleen de tijdslimiet dat in veel games in de serie een rolde speelde is niet aanwezig, maar dat maakt in principe geen wereld van verschil. Maar toch niet helemaal Alle Atelier-games mogen dan wel eenzelfde opzet volgen, er zijn altijd een tweetal dingen waarin ze zich van elkaar onderscheiden: hoe alchemie precies werkt en hoe combat geregeld is. Zo ook in Lulua. Alchemie wordt ditmaal gedicteerd door vier elementen: vuur, ijs, aarde en bliksem. Elk voorwerp hoort bij een van deze elementen en kan een tweede gebruiken voor extra vaardigheden. Een bom bijvoorbeeld, valt onder het vuurelement, hetgeen betekent dat je probeert om zoveel mogelijk grondstoffen te gebruiken die ook van het vuurelement zijn om zo de bom te versterken. Gebruik je juist stoffen met een ijselement? Dan wordt de vuurwaarde lager, waardoor je recept juist kan mislukken. Klinkt simpel genoeg toch? Niet helemaal. Een grondstof is namelijk zelden van slechts één element en kan zowel elementen van vuur als ijs bij zich dragen. Dat klinkt alsof het niet praktisch is, tot je je beseft dat de tegenpool van vuur in lang niet alle recepten ijs is. Bij een zeker recept later in de game bijvoorbeeld, is het ijselement het hoofdelement, terwijl je met vuur een secundair effect kunt ontgrendelen. In dit recept moet je dus bliksem en aarde vermijden, zodat je een wapen krijgt dat zowel ijs- als vuurschade doet. En dat is nog maar het begin. Ingrediënten die je gebruikt hebben een bepaalde kwaliteitsrating en kunnen ook zelf effecten met zich meedragen die je kunt overdragen op jouw product. Kwaliteit bepaalt hoe goed het resulterende voorwerp is (denk meer schade, betere healing), terwijl secundaire effecten voor boosts kunnen zorgen bij gebruik. De kunst is dus de elementen, effecten én kwaliteit te balanceren voor een optimaal resultaat, hetgeen een puzzel op zich is. Veel van de voorwerpen die je kunt maken kun je (indirect) gebruiken in gevechten, dat het beste wordt beschreven als traditionele turn-based combat met een twist. Je kunt door bepaalde effecten namelijk de beurt van je vijand verlaten, kunt interrupt commands gebruiken om de flow van het gevecht naar je hand te zetten en extra skills gebruiken om het initiatief aan jouw kant te houden. En als je dat goed onder de knie hebt, is het goed mogelijk om twintig+ aanvallen achter elkaar uit te voeren voordat je tegenstander een keer terug kan slaan. Atelier-games stonden nooit bekend om uitdagende combat, maar Lulua is zonder twijfel een van de makkelijkste van de serie, als we een piek aan het einde van de game even buiten beschouwing laten tenminste. Leugenaar Dat reden dat je, ondanks de lage moeilijkheidsgraad, toch gauw dertig uur in The Scion of Arland hebt zitten voor je het einde bereikt, is tweeledig. Enerzijds is er de sfeer van de game, die je aanmoedigt uren met alchemie bezig te zijn en rustig de tijd te nemen om elk hoekje en gaatje te verkennen, en anderzijds is er de game die je glashard voorliegt! De Alchemyriddle bestaat per hoofdstuk uit twee stukken. Een voor voorwerpen die je nodig hebt om het verhaal te vorderen en een met optionele opdrachten voor extra beloningen. En daar jokt het spel. Want er is helemaal niets optioneels aan de opdrachten. Recepten, locaties en vaardigheden die je nodig hebt om het verhaal te vorderen zitten vaak verborgen onder optionele opdrachten die je krijgt door weer andere optionele opdrachten te voltooien en dus is het ook voltooien van deze opdrachten feitelijk een verplichting. Daar heb ik an sich geen problemen mee, vooral omdat je het meeste vanzelf hebt ontgrendeld als je de tijd neemt, maar het voelt als opvulling en haalt meermaals het tempo uit een spel dat het al zo rustig aan doet, waardoor je soms het gevoel hebt dat je nergens komt. Conclusie:  Atelier Lulua is een Atelier-game in hart en nieren. Dat valt te zien aan de prachtige graphics, het gezellige sfeertje en natuurlijk de alchemie, dat ditmaal toegankelijker is dan in menig ander deel in de serie. Bovendien krijg je een gevechtssysteem dat je heerlijk overpowered kan maken als je het eenmaal onder de knie hebt. Maar net toen ik dacht dat ik de fijnste Atelier-game tot op heden te pakken had, kwamen de nare verrassingen in de vorm van toch niet zo optionele opdrachten, die meermaals de vaart volledig uit het spel haalden en een nogal nare bijsmaak in mijn mond achterlieten. Helaas!
09/06 17u15  Hier is de laatste batch screenshots voor Dragon Star: VarnirLees meer >
09/06 17u15  Je kunt kiezen waar je wilt profiteren van korting op Ordeal of Princess ErisWe hebben het eens gezegd en zullen het waarschijnlijk nog wel vaker zeggen: Kagura Games is goed bezig als het aankomt op het lokaliseren van videogames. Nagenoeg elke maand brengen ze een van hun erotische spellen naar PC en ditmaal is het de beurt aan Ordeal of Princess Eris. Ordeal of Princess Eris verscheen op 7 juni zowel op Steam als op MangaGamer en is op beide plekken afgeprijsd. We laten je daarom beslissen waar je hem graag wilt kopen. Kies je voor de no DRM-versie van MangaGamer, dan betaal je $11.96 in plaats van $14.95, terwijl je voor de Steam-versie 20% korting krijgt op € 12,49, zodat je klaar bent met € 9,99. Aan jou de keus! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer, Valve, Kagura Games of  Asakiyumemishi, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
09/06 17u00  The Great Expedition is de volgende uitbreiding voor Black Desert: OnlineEen uurtje geleden schreven we al dat Pearl Abyss en Kakao Games bekend hebben gemaakt dat een achttiende character class onderweg is naar Black Desert: Online. Maar dat is niet het enige dat men heeft onthuld op hun fan-event. Naast de Shai werd namelijk ook een nieuwe uitbreiding onthuld, die zich focust op de zee. The Great Expedition, zoals de expansion zal gaan heten, voegt nieuwe eilanden toe die je kunt verkennen en introduceert wind- en zeestromen die spelers in hun voordeel kunnen gebruiken als ze de wateren van The Great Expedition doorkruisen. Al deze toevoegingen zijn gedaan ter ondersteuning van een nieuwe mechanic, waarbij spelers tussen eilanden kunnen reizen om handel te drijven, om zo een leuk zakcentje te verdienen. Wel zo handig als je nieuwe wapens nodig hebt!
09/06 17u00  Limited Run: ''We hebben bijna vijftig games om te onthullen''Sony mag dan wel deze E3 uitzitten, maar dankzij namen als Nintendo, Xbox en Ubisoft is er geen tekort aan persconferenties van grootste uitgevers. In 2019 durven echter ook andere partijen het aan om een show te geven. Een van die partijen is Limited Run Games, wiens E3-show je morgen om 21:00 hier kunt bewonderen. Daar Limited Run Games zelf niets uitgeeft, maar enkel fysieke exemplaren en special editions produceert voor kleinere titels als Firewatch, Oddworld: New 'n' Tasty, Octodad en Celeste, tasten we volledig in het duister als het aankomt op wat ze gaan tonen. Wat we echter wel weten, is dat het een hoop is. Het bedrijf heeft namelijk via de nieuwsbrief laten weten ''bijna vijftig games te onthullen te hebben''. Wij zijn dus heel benieuwd.
09/06 16u45  Alles staat je naar het leven in de screenshots van Eve of Souls: Static PodLees meer >
09/06 16u45  Bespaar op Aisu Paradise bij MangaGamerOp 24 mei verscheen een erotische visual novel genaamd Aisu Paradise op Steam. En juist omdat het erotisch is, kon een MangaGamer release niet lang op zich laten wachten. Afgelopen vrijdag was dat moment aangebroken en verscheen het spel van Denpasoft op diens webshop...mét korting! Normaal moet je $7.95 betalen om aan de slag te mogen, maar om de launch te vieren is dat nu tijdelijk $6.36. Veel plezier ermee. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Maranyo Games, MangaGamer of Denpasoft, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
09/06 16u00  Shai is de achttiende character class van Black Desert: OnlineDaar Black Desert: Online al jaren onverminderd populair blijft, is het team van Pearl Abyss voortdurend bezig met maken van nieuwe content voor de game. En spoedig zal daarom een achttiende class aan het spel worden toegevoegd. Deze class heet Shai en bestaat uit halflings uit het bos nabij Florin, tot ze de wereld intrekken met een gigantische boemerang als wapen. Maar dat betekent niet dat de Shai een offensieve klasse is. Dit volk zijn geboren verzamelaars en beginnen daarom op het professional level voor zowel verzameling als alchemie. Op het slagveld is de Shai de ergste nachtmerrie van stille karakers, daar haar sub-wapen, een speciale lantaarn, hun onzichtbaarheid op kan heffen. Bovendien kan ze door dood te spelen vijanden met een verrassingsaanval grijpen. En met beschermende barriére is ze ook nog eens een uitstekend support character.
09/06 16u00  Stunt Kite Party vliegt naar nieuwe platformenDe launch van Stunt Kite Party eind 2018 was stilletjes, maar wel succesvol. Daarom werd besloten de game naar meer platformen te brengen. En met deze trailer is de launch op PlayStation 4, Steam en Xbox One een feit. Mocht je nou nog nooit gehoord hebben van Stunt Kite Party, dan kun je hieronder verschillende modi van het spel zien, waarbij de nadruk ligt op de co-op voor vier spelers. Party games alleen spelen is immers toch minder leuk.  
09/06 15u15  Kijk hier wat Limited Run games te vertellen heeft op E3Vandaag begint E3 2019. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 10 juni, vanaf 21:00, hieronder genieten van Limited Run Games' E3-show, waar verschillende kleinere ontwikkelaars ongetwijfeld een plekje op het podium krijgen.Bekijk een live video van LimitedRunGames op www.twitch.tv
09/06 15u15  Devolver Digitals derde E3-show kun je vannacht hier volgenVandaag begint E3 2019. En dat betekent late uurtjes voor menig gamer die de streams live wilt zien. Wij zijn daarom alvast de streams aan het verzamelen, zodat jij tegen die tijd alleen maar hoef te zitten en genieten. En dus kun je op 10 juni, vanaf 04:00, hieronder genieten van Devolver Digitals E3-show, waar we verwachten games als Serious Sam 4 te zien naast bizarre en verontrustende sketches. Bekijk een live video van Twitch op www.twitch.tv
09/06 15u00  Dragon Star: Varnir krijgt nog een hele lading screenshotsLees meer >
09/06 10u45  Ook bij Qwertee wachten ze op die ene magische briefTwintigers en dertigers weten ongetwijfeld nog wel hoe Harry Potter jaren geleden uit het niets kwam en plotseling overal te zien was. Iedereen wilde opeens een tovenaar zijn en wachtte op de brief van Zweinstein. Maar helaas kwam die nooit. Bij Qwertee zijn ze nooit gestopt met hopen en dus is een van de T-shirts van de dag een vriendelijke reminder aan het lerarenteam van de school. Hierop zien we Hedwig (RIP) namelijk zitten met de welbekende brief. Voor zij die niet bekend zijn met Qwertee: shirts zijn slechts voor gelimiteerde tijd te krijgen en worden duurder hoe langer je wacht. Dus als onderstaand design je aanspreekt, kun je het beste hier klikken om te bestellen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Qwertee of Warner Bros, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
09/06 10u45  FunQuarter #263                                                                 MEH 2                                                                         Moet jij eens opletten!                                                           #108: We love this game                                                                       Todd Howard you did it again!                                                            Dus wanneer de Virtual Boy Plus?                                                                         Moet jij eens opletten!                                                            Arme Rob                                                                      Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                             Damnit Jerry!            
09/06 00u15  THQ Nordic Games onthult Darksiders: GenesisTHQ Nordic Games is goed bezig de afgelopen dagen. Het kondigde al remakes aan voor SpongeBob SquarePants en Destroy All Humans! en daar volgt nu een nieuwe game in de Darksiders-serie op. In tegenstelling tot de andere twee onthullingen, is Genesis geen remake. In plaats daarvan is het een spin-off game in de serie, welke voorafgaat aan de drie reeds verschenen games. Spelers kruipen in de huid van Strife, welke na de vernietiging van de Nephilim door de Council wordt opgedragen om Lucifer (de duivel) een halt toe te roepen. Die is namelijk bezig met het verzamelen van een leger van demonen om de balans te verstoren. In onderstaande trailer zien we een confrontatie tussen Strife en zijn vijanden, voordat het overschakelt op gameplay. En daaruit valt op te maken dat Genesis een dungeon crawler action RPG gaat worden met een mogelijke nadruk op co-op. In de video zien we namelijk dat War eventjes aan je zijde vecht, terwijl Strife zelf ook een opmerking maakt dat hij niet alleen is, al kan hij daarmee ook verwijzen naar zijn twee pistolen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Pokémon: Sword & Shield heeft geen National Dex15/06 23u30 - Gamequarter.be: In de recente Nintendo Direct over Pokémon: Sword & Shield hebben we al een hoop geleerd over de eerste Pokémon-games van de achtste generatie, maar natuurlijk is toen verre van alles gezegd. Game Producer Junichi Masuda kwam daarom op bezoek bij Nintendo Treehouse om meer informatie met ons te delen. De interessantste uitspraak die hij daar deed, is er een die fans van het eerste uur rauw op hun dak zal gaan vallen. Toen men het over Pokémon: Home had, bleek namelijk dat niet elke Pokémon van de eerste zeven generaties kan worden overgezet naar Sword & Shield. Hoeveel Pokémon precies bruikbaar zullen zijn in Sword & Shield weten we op dit moment niet, maar we weten wel wat de beperkingen zijn. De enige Pokémon die kunnen worden overgezet, zijn namelijk diegene die voorkomen in de Galar Dex. In beeldmateriaal van Sword & Shield zagen we onder andere Charizard, Steelix, Seismitoad en Weavile voorbijkomen, dus het lijkt erop dat we van elke generatie wat wils krijgen, maar vooralsnog kunnen we enkel gissen naar hoeveel Pokémon daadwerkelijk in Galar gedijen. Voor een serie wiens slogan ''Gotta Catch 'Em All!'' is, is dit natuurlijk een opmerkelijke keuze, hetgeen ook Masuda beaamde. Hij weidde daarom uit over wat voor gedachtegang achter dit besluit zat: ''In eerdere games die werkten met de Pokémon Bank-service werd je in staat gesteld om, bijvoorbeeld in Sun & Moon, elke Pokémon over te brengen, zelfs als die niet voorkwamen in de Alola Pokédex. Maar met de overgang naar de Nintendo Switch-hardware, dat veel krachtiger is en ons in staat stelt veel expressiever te zijn met elke individuele Pokémon, hebben we bij Game Freak een hoop gedacht over wat de beste manier zou zijn om verder te gaan terwijl we de kwaliteit van alle verschillende Pokémon behouden en ook gevechtsbalans meenemen met zoveel verschillende Pokémon en een beperkte ontwikkeltijd, zodat fans niet te lang hoeven te wachten op een nieuw deel in de serie. En na veel discussie hebben we besloten een nieuwe richting in te slaan.'' Wat Masuda zegt is ergens natuurlijk logisch. We zitten voor de komst van Sword & Shield al op ruim achthonderd Pokémon die allen hun eigen 3D-model moeten hebben. Tel daarbij op dat Pokémon als Unown, Arceus en Deoxys ook nog verschillende vormen hebben en verdubbel dát totaal nog eens vanwege shiny Pokémon en het is niet moeilijk om te zien waarom dit besluit genomen is. Toch wagen we te betwijfelen of de community zich hierin kan vinden. Het verzamelen van alle monstertjes is immers voor velen het belangrijkste deel van de ervaring.
4x Vier de release van The Expression Amrilato met korting15/06 23u00 - Gamequarter.be: The Expression Amrilato, een visual novel waarin spelers Esperanto leren, is sinds donderdag te koop op MangaGamer en Good Old Games. En dat betekent launchkorting! Wie het spel van SukeraSparo via MangaGamer koopt, betaalt nu tijdelijk geen $24.95, maar $19.96. Good Old Games daarentegen gaat van $22.30 naar $17.84. En daar beide versies DRM-vrij zijn, lijkt de keuze ons makkelijk gemaakt. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer, SukeraSparo of CD Projekt, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
3x Kruip in een winkelkar in het tweede seizoen van Trials: Rising15/06 23u00 - Gamequarter.be: Fanatieke Trials: Rising-speler weten het ongetwijfeld al, maar voor de wat minder actieve spelers is hier belangrijk nieuws: het tweede seizoen van Trials: Rising is van start gegaan. Waarom dit belangrijk is? Omdat je nieuwe cosmetics kan scoren om jezelf mee voor paal te zetten, het zomerevenement hiermee ook arriveert én (allicht wel de belangrijkste reden) omdat je nu ook de meest gestoorde stunts uit kunt halen in een winkelkarretje!
1x Deathloop is de nieuwe game van Arkane Studios10/06 03u30 - Gamequarter.be: Arkane Studios kennen we natuurlijk allemaal als de ontwikkelaar achter de Prey-reboot en de twee Dishonored-games. En als het aan het bedrijf ligt, kennen we ze spoedig ook als de ontwikkelaar van Deathloop. In Deathloop nemen twee huurmoordenaars het tegen elkaar op in een eindeloze strijd. De ene wilt dat voortzetten en wilt daarom koste wat het kost de loep gaande houden, terwijl de andere niets liever wilt dan een einde maken aan het geweld. Wiens kant kies jij?
1x Dragon Quests helden komen naar Super Smash Bros. Ultimate11/06 18u15 - Gamequarter.be: We hadden al verwacht dat de E3 Direct van Nintendo een nieuw DLC-karakter voor Super Smash Bros. Ultimate met zich mee zou brengen. Maar in onze stoutste dromen hadden we niet gedacht dat het daarmee zou beginnen. Het derde DLC-karakter dat naar Ultimate komt is de Luminary uit Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, welke hier door het leven zal gaan Hero. En de reden daarvoor is net zo opwindend als dat die simpel is. De alternatieve kostuums van Hero geven je namelijk de kans om met andere helden uit de Dragon Quest-reeks te spelen, waaronder die van Dragon Quest VII en VIII. Hero zal deze zomer verschijnen en zal gratis zijn voor bezitters van de fighter pass.
1x Dragon Ball: Project Z wordt omgedoopt tot Dragon Ball Z: Kakarot14/06 23u45 - Gamequarter.be: Dat een game met de werktitel Dragon Ball: Project Z in ontwikkeling was in opdracht van Bandai Namco, dat wisten we al dankzij een reveal begin dit jaar. Maar sindsdien leerden we weinig meer dan dat het een action RPG zou worden. Op de E3 heeft de uitgever echter toch eindelijk een boekje opengedaan en Project Z omgedoopt tot Dragon Ball Z: Kakarot. En zoals de naam al doet vermoeden, speel je de volledige game als Goku. In een bericht van Bandai Namco en ontwikkelaar CyberConnect2 wordt Kakarot de ''meest accurate, dramatische en epische vertelling van het canon-verhaal'' genoemd, waarmee direct grote beloftes worden gemaakt. Alsof dat nog niet genoeg is, belooft men ook nog dat sidequests binnen de game antwoord zullen geven op enkele prangende vragen die fans al jaren bezig houden. Dit is mogelijk omdat Akira Toriyama rechtstreeks bij het project betrokken is. 2020 lijkt nu opeens wel heel ver weg...
1x Assassin's Creed; Origins is nu wel héél goedkoop bij Fanatical15/06 00u30 - Gamequarter.be: Hoewel het online kopen van games vele gemakken heeft, heeft het ook nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet wachten op tweedehands exemplaren van een spel om wat centjes te besparen. Gelukkig doen online verkopers regelmatig stunten met de prijzen van games, zoals nu ook het geval bij Fanatical. Daar koop je namelijk nu de Assassin's Creed: Origins - Gold Edition voor € 26,99. En dat terwijl die normaal nog altijd € 89,99 kost. Van dat geld kun je Odyssey er nog nieuw bijkopen ook! Maar wacht niet te lang, want maandagmiddag is de actie voorbij. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Ubisoft of Fanatical, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
1x De zevende episode van Higurashi krijgt een releasedate15/06 00u45 - Gamequarter.be: De zevende episode van Higurashi: When They Cry zal op 18 juli 2019 verschijnen op Steam en MangaGamer. Dit heeft de tweede bekendgemaakt via diens blog. Fans van de Higurashi-serie hebben ruim een jaar moeten wachten op dit zevende deel, dat zich zal focussen op Rika. En hiermee is ook eindelijk het eind van het verhaal in zicht. Het hoofdverhaal bestond immers uit acht delen en vooralsnog zijn er geen plannen onthuld om de andere episodes ook naar het Westen te brengen.
1x Bekende artiesten spelen Siege op de E315/06 01u30 - Gamequarter.be: Het gebruiken van beroemdheden voor de promotie van videogames is steeds gewoner aan het worden. En dankzij Keanu Reeves is het zelfs voor velen het hoogtepunt van de E3. De Matrix- en John Wick-acteur was echter niet de enige bekendheid die op kwam draven. Bij de stand van Ubisoft werkten artiesten T-Pain en Lil' Yachty samen met verschillende online creators in Rainbow Six: Siege. En die gehele match, inclusief de introductie en commentaar werd wereldwijd gestreamd. Mocht je dat echter gemist hebben, dan kun je het hier op je gemak terugkijken.
1x Phil Spencer: ''Scarlet wordt waarschijnlijk niet onze laatste console''15/06 01u45 - Gamequarter.be: Al jaren wordt geroepen dat consoles zoals wij ze kennen niet lang meer mee zullen gaan. De Xbox 360 en PS3 zouden de laatste consolegeneratie zijn en hierna werd hetzelfde geroepen over de Xbox One en PlayStation 4. Maar ondertussen komen Xbox Scarlet en PlayStation 5 er alweer aan. CNET stelde daarom dé vraag aan Phil Spender: wordt dit de laatste console? ''Eerlijk gezegd, ik weet het niet,'' antwoorde de Amerikaan eerlijk. ''Ik ben er nu lang genoeg om te weten dat er meerdere ''dit is de laatste generatie'''s zijn geweest. Het is niet bepaald een nieuwe meme. Als ik kijk, zelfs in een wereld met streaming en xCloud, en laten we zeggen streaming van alle ander soorten media, muziek en video, dan zie je dat het aantal devices niet gedaald is. Het worden er juist meer. Ik bedoel jij (de journalist van CNET) zit hier met een laptop en een tablet, typend op de ene en op aan het nemen met de andere, en met een telefoon en voice recorder. Dus ik denk dat dit idee, dat wanneer we meer verbonden worden, het aantal devices minder wordt, niet de waarheid is die ik vandaag de dag in mijn wereld zie. Verschillende mensen zeggen verschillende dingen hierover, maar de waarheid is dat de beste manier om een game te spelen in de komende jaren via een lokaal device gaat zijn.'' Moge het duidelijk zijn: we kunnen alvast gaan speculeren over welke naam de vijfde Xbox zal gaan krijgen.  

Statistieken

Artikels:
29007
Gelezen:
7059
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven