vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
18/04 09u00  We zien een hele hoop nieuwe beelden van Fell Seal: Arbiter's Mark Lees meer >
18/04 09u00  Dromen komen uit in de launch trailer van Dreams Launch trailers zijn vandaag de dag niets bijzonder meer en ook aan Early Access zijn we al helemaal gewend. Launch trailers van een Early Access-build van een game zien we echter nog altijd niet veel. Dreams krijgt wel zo'n video om diens release van afgelopen dinsdag te vieren. In 79 seconden krijgen we in rap tempo allerlei voorbeelden te zien van dingen die je kunt maken met de software van Media Molecule, welke hier natuurlijk al ervaring mee heeft dankzij de LittleBigPlanet-games. Het is echter aan ons gamers om dit optimaal te benutten.
18/04 08u45  Geniet binnen van het mooie weer met de Spring Sale van PlayStation Update: Via social media heeft Sony laten weten dat meer games aan de sale zijn toegevoegd. Enkele voorbeelden hiervan vind je in onderstaande video:Origineel bericht: Nu de temperatuur begint op te lopen, de vogeltjes beginnen te fluiten en de bloesems talrijker en talrijker worden, is het tijd om het voorjaar officieel te verwelkomen. En hoe doen we dit beter dan met grote kortingen op tientallen games?PlayStation is het eens met dit sentiment en organiseerde daarom de Spring Sale, waarin je tot wel 60% korting krijgt op games als Far Cry 5, Horizon: Zero Dawn, ARK: Survival Evolved en Bloodborne. Klik hier voor de volledige lijst.Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Sony of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
17/04 17u45  De stunts worden nog extremer in de nieuwe uitbreiding van Trials: Rising Als er iets is waar Ubisofts Trials-serie om bekendstaat, dan is het wel om hoe absurd de stunts zijn die je in het spel kunt uitvoeren. Maar dat het altijd gekker kan bewijst de nieuwste DLC. In deze nieuwe uitbreiding moet je namelijk niet enkel gigantische sprongen en de meest waanzinnige stunts uithalen, maar ook nog rijden op een gigantische bal en een bijl ontwijken. Je moet wat overhebben voor je sport denken we dan maar.
17/04 08u30  Liefde bloeit weer op in de launch trailer van Final Fantasy X | X-2 HD Remaster Final Fantasy X was voor velen de eerste aanvaring die ze hadden met een Japanse RPG. Immers was het niet enkel de eerste Final Fantasy in 3D en de eerste Final Fantasy voor de PlayStation 2, maar het was ook een van de eerste JRPG's die mainstream aandacht kreeg. Het is daardoor niet vreemd dat Square Enix eerder besloot op X en diens opvolger te remasteren voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. En ook de PlayStation 4-versie die enkele jaren later volgde mocht geen verrassing worden genoemd. Dat de spellen nu echter ook naar een niet-PlayStation console komen, is iets waar velen enkel van durfden dromen. Maar die droom komt nu uit, met de release van de Final Fantasy X | X-2 HD Remaster op Xbox One en Nintendo Switch.
17/04 08u30  Ninja Gaiden II is nu speelbaar op Xbox One Ninja Gaiden II is vanaf vandaag speelbaar op de Xbox One middels diens backwards compatibility-programma. Dit laat de ontwikkelaar van de game, Team Ninja, weten middels een update op diens social media-kanalen. Met deze toevoeging is de alsmaar groeiende lijst games die backwards compatible zijn weer een toptitel rijker. En met ruim een kwart van de games die op de Xbox 360 verscheen al speelbaar op de Xbox One, lijkt het er niet op dat dit de laatste zal zijn.
17/04 08u15  Microsoft geeft de datum en tijd van hun E3-conferentie vrij Dat Microsoft, in tegenstelling tot Sony, dit jaar wel weer een E3-conferentie zou organiseren, dat wisten we allang. Niet enkel is dit al meermaals bevestigd, maar geruchten doen ook de rondte dat de techgigant hier meer zal onthullen over de opvolger van de Xbox One (X). Natuurlijk weten we enkel met zo'n bevestiging niet wanneer we nu precies ruimte in onze agenda moeten vrijhouden en daarom zijn we heel blij dat er nu wat licht op de zaak is geworpen. De E3 2019 Briefing van Xbox zal plaatsvinden op 9 juni om 22:00 lokale tijd. Een link naar de stream zal ter zijner tijd te vinden zijn op onze homepage.
16/04 21u15  Jeff Kaplan vertelt over het nieuwe Archives event van Overwatch Overwatch mag dan wel over de het toppunt van diens populariteit heen zijn, maar de game is nog zeer zeker niet dood. Blizzard gaat daarom vrolijk door met het ontwikkelen van nieuwe content. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe Archives event, dat net als in voorgaande jaren een kijkje geeft in het verleden van Overwatch en diens personeel. In dit nieuwe event, dat Storm Rising is gedoopt, nemen Mercy, Tracer, Winston en Genji het op tegen de soldaten van Talon in Cuba. Maar dat is niet alles. Eerdere Archives events, Retribution en Uprising, zijn gedurende de looptijd van Storm Rising ook weer beschikbaar. Hiernaast kunnen in het nieuwe event acht achievements worden vrijgespeeld, welke bovendien gebundeld komen met extra beloningen. Lootboxen met nieuwe emotes, skins en dergelijke mogen tenslotte natuurlijk niet ontbreken.
16/04 09u45  Profiteer enkel vandaag nog van korting op dit Kingdom Hearts-shirt Dat ik een fan ben van Kingdom Hearts heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken, ook niet op social media. Het is dan ook niet verrassend dat de advertenties op Facebook regelmatig Sora en kornuiten tonen op allerlei merchandise. Een voorbeeld hiervan is dit T-shirt van Kingdom Hearts, dat je normaal gesproken voor € 16,- kunt kopen op Qwertee. Wie echter via deze link bestelt, krijgt tot elf uur vanavond het stuk stof voor € 10,- thuisgestuurd. Daar worden wij pas vrolijk van! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Qwertee of Square Enix, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
16/04 09u45  Ken je PixARK nog? Ruim een jaar geleden verscheen PixARK, een re-interpretatie van het populaire ARK: Survival Evolved. Maar helaas wist dit spel niet net zo groot te worden als zijn voorganger. In Japan kennen ze zelfs spel zelfs helemaal niet, daar nu pas daar verschijnt. En dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe video. Voor ons niet heel relevant allicht, maar wij vonden het charmant genoeg om het toch nog even te delen.
16/04 09u30  De wereld is jouw speeltuin in de launch trailer van Ghost Giant PSVR-spelers kunnen zich deze maand in hun handen wrijven. Niet enkel krijgen ze volgende week Jupiter & Mars, maar vanaf vandaag kunnen ze ook aan de slag met Ghost Giant, de nieuwe game van Fe-ontwikkelaar Zoink. In dit spel kruip jij in de huid van de titulaire reus, waarmee jij de wereld op zijn kop kunt zetten. Zo kun je de bewoners plagen, huis optillen en zelfs bomen met gemak buigen. Hoe ga jij je nieuwe gave benutten?
15/04 16u30  Close to the Sun verschijnt komende maand Het voor de Epic Games Store exclusieve Close to the Sun verschijnt komende maand. Dat blijkt uit een nieuwe trailer voor de game. De video in kwestie zet de toon van de vorige trailers door en toont een omgeving die compleet vernield is nadat iets is misgegaan in wat een utopia voor onderzoek had moeten zijn. Is een experiment fout gegaan? Of speelt er iets anders? Je ontdekt het op 2 mei.
15/04 11u45  Star Wars: Jedi - Fallen Order krijgt trailer en releasedate Star Wars: Fallen Order, de langverwachte Star Wars-game van Titanfall- en Apex Legends-ontwikkelaar Respawn Entertainment is eindelijk officieel uit de doeken gedaan met een cinematic trailer. En dat is niet eens het hoogtepunt! Want hoewel de verloren Jedi en zijn beheersing van The Force zeker imposant zijn om te zien, is het de releasedate aan het eind van de video waar we het vrolijkste van worden. Deze bevestigd immers dat het spel dit jaar nog moet verschijnen, op 15 november om precies te zijn.
15/04 09u00  Verken de diepe zee in deze trailer voor Jupiter & Mars Onze aardbol is best wel belangrijk; ik denk dat we het daar allemaal over eens zijn. Daarom is 22 april Earth Day. En op die dag verschijnt daarom Jupiter & Mars, een VR-ervaring die in het teken staat van moeder natuur. Omdat je deze game pas echter kunt waarderen eens je hem ziet, gaan we geen poging doen om het onder woorden te brengen. In plaats daarvan laten we de video voor zich spreken:
15/04 08u45  S.O.N. is nu te vinden op PSN First-person horror game S.O.N. is nu te vinden op de PlayStation Store. En dat betekent dat het tijd is voor een launch trailer. Onderstaande video geeft een voorproefje van de sfeer van het spel en geeft ons een glimp van een schrikmoment. Helaas kapt die daar echter af, waardoor je de game zal moeten kopen als je eens lekker wilt griezelen.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 9u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/04 21u30  Prikkel je zintuigen met de Early Access-screenshots van Infinite Art MuseumLees meer >
14/04 21u15  De nieuwe trailer van Avengers: Endgame is nogal verwarrendSommige trailers spreken voor zich. Andere vragen diens kijkers om hints te interpreteren. En dan is er deze trailer van Avengers: Endgame, waar ondergetekende geen bal van snapt. Hij spreekt namelijk geen Spaans. De beelden zijn echter niet minder interessant erdoor.
14/04 21u00  FunQuarter #255                                                                Wie had er geen?                                                                          Oh God Damnit!                                                            (niet) Dé klassieker                                                                          En geen tanden!                                                Aangezien FNAF maar door blijft gaan                                                                           En zo is het!                                                         Toch lang niet slecht!                                                              Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                             De groeten!            
13/04 13u00  Hovership Havoc schiet een stuk van de prijs afHovership Havoc, de gloednieuwe twin-stick shooter van Snow Day Software, is sinds gisteren te koop op Steam. En vaste bezoekers van onze website weten wat dat betekent: welkomstkorting! Het spel kost je normaal gesproken € 8,19, maar gedurende de eerste week wordt er 10% van deze prijs afgehaald. Dat betekent dat je al voor € 7,37 de trotse eigenaar van een exemplaar bent. Wil je hiervan profiteren of meer weten of de game? Klik dan hier. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Snow Day Software, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
13/04 12u15  Vind de Jedi in jezelf met Vader ImmortalAl decennialang dromen we ervan: een Jedi zijn. En dankzij games als The Force Unleashed kregen we een voorproefje van hoe dat zou kunnen zijn. Vader Immortal, een driedelige serie in het Star Wars-universum, brengt het echter dichterbij dan ooit. Overigens mag je die laatste zin heel erg letterlijk nemen, daar Vader Immortal een VR-ervaring op de Oculus Rift is. Je kijkt dus letterlijk door de ogen van een Jedi die het opneemt tegen de nog altijd iconische Darth Vader.
13/04 00u15  Cattails krijgt een wel heel erg late trailerDaar waar we een uur geleden nog de grap maakten dat de launch trailer van World War Z een tikje aan de vroege kant is verschenen, daar hebben we nu precies het tegenovergestelde. Deze gameplay trailer van Cattails verscheen namelijk zojuist op YouTube, bijna zes maanden na release. Wat de redenering hierachter is, daar kunnen we enkel naar gissen. Maar ondergetekende is er hoe dan ook blij mee! Stardew Valley met schattige pluizenbollen klinkt hem namelijk wel aangenaam. Heb jij daar ook wel (katten)oren na? Bekijk dan zelf de gameplay trailer:
12/04 22u45  It's raining men in de launch trailer van World War ZAankomende dinsdag verschijnt World War Z voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. En om ons nog snel even lekker te maken, is hier de wat vroege launch trailer. Net zoals in vorige video's, zien we in de launch trailer enorme hordes zombies op de spelers afkomen, welke alles in het werk stellen om de vijandelijke rangen uit te dunnen. Het gevolg: een letterlijke regen van mannen (en vrouwen).
12/04 15u00  Reserveer nu de Bring Arts-figurines van Zidane & Garnet en bespaar 10%De figurines van fabrikant Bring Arts staan bekend om hun hoge kwaliteit, details en de vele extra's waar ze mee samenkomen. Meer dan dat staan ze echter bekend om hun premium prijskaartje, dat niet zelden in de drie nummers zit. Zo ook met de figurines van Final Fantasy IX's Zidane & Garnet, welke in november van dit jaar verschijnen. Deze figurines kosten je normaal gesproken samen € 159,99, wat natuurlijk een behoorlijk fors prijskaartje is. Maar wie ze desondanks wilt hebben, kan het beste zo snel mogelijk een pre-order plaatsen op de website van Square Enix. Wie dat deze deze week nog doet, krijgt namelijk 10% korting op de aankoop, waardoor je al met € 143,99 klaar bent. Dat is natuurlijk nog altijd een flinke smak geld, maar de besparing mag er wezen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Bring Arts of Square Enix, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
12/04 11u00  One Piece: World SeekerToen One Piece: World Seeker werd aangekondigd, liep mijn gamershartje over van vreugde. Niet enkel draag ik de serie van Eiichiro Oda een ontzettend warm hart toe, maar de manier waarop je in de trailers door de wereld kon bewegen deed sterk denken aan Koei Tecmo’s Attack on Titan 2, welke ik ervoor adoreer. Ik kon dan ook niet wachten om eindelijk met World Seeker aan de slag te mogen. Voor eenieder die overweegt om World Seeker op te pakken omdat het er leuk uit ziet, maar niet bekend is met de originele anime en / of manga; niet doen! De game begint op een punt in de serie waarop we al honderden afleveringen en / of hoofdstukken achter de rug hebben en gaat er vanuit dat diens speler een trouwe fan is die het op de voet volgt. En dat type speler wilt ongetwijfeld weten waar het originele verhaal van World Seeker ergens in de tijdlijn staat. Helaas lopen we daar echter al tegen het eerste probleem van het spel aan. De game heeft namelijk serieuze continuïteitsproblemen. Hoe? Wie? Wat? Wanneer we de opening cinematic van World Seeker bekijken, ontdekken we dat de crew van Monkey D. Luffy zich bevindt op Jail Island om een grote schat te stelen. Helaas blijkt dit echter een val en dus zetten ze het op een lopen. Tijdens deze gebeurtenissen leren we dat Trafalgar D. Water Law zich aan boord van het schip van de Straw Hats bevindt. Dit zou betekenen dat het spel zich zou moeten afspelen tussen Punk Hazard en Zunisha. Dat is echter niet mogelijk, daar op dit punt in het verhaal Luffy’s crew zich heeft opgesplitst na het arriveren op Dressrosa. En dat terwijl, zoals je al zag aankomen, het hele team in deze game vertegenwoordigd is. Natuurlijk kan het spel zich dan wel afspelen vóór Dressrosa, maar dan had ook Ceasar Clown aan boord moet zijn, iets wat niet het geval is. Een andere mogelijkheid is dat World Seeker enigszins voorbarig is en zich afspeelt na de gebeurtenissen van de huidige arc in de manga (daar de anime populairder is zal ik niets vertellen over gebeurtenissen die komen na de laatste aflevering die is vertaald). Maar ook dat wordt onderuitgehaald. Want hoewel dit logisch zou lijken, daar Luffy bekend is met de Vinsmoke-familie, heeft hij nog steeds een bounty van 500.000.000 Beli, een cijfer dat na de gebeurtenissen op Whole Cake Island enorm gestegen is. Problemen in de continuïteit zijn natuurlijk niets nieuws bij licentiegames. Maar bij een serie als One Piece, waarbij de fanbase alles analyseert om de hints van Oda op te vangen, is het behoorlijk problematisch als de game letterlijk bol staat van dergelijke fouten, vooral als diezelfde Oda rechtstreeks betrokken was bij het verhaal. Het toont immers dat de makers niet goed begrijpen wat hun publiek wilt. En dat bewijst ook de gameplay. Sneaky? Een van de eerste dingen die One Piece: World Seeker je leert is hoe je als Luffy moet sluipen om stilletjes de vijand uit te schakelen. Bij elke serieuze One Piece-fan zullen nu direct de alarmbellen gaan rinkelen. Luffy is roekeloos, impulsief en kan zich zelden aan plannen houden. Stilletjes en methodisch te werk gaan past dan ook totaal niet bij het karakter zoals die al sinds de negentiger jaren wordt neergezet. Hij is zo omdat hij enerzijds behoorlijk dom is, maar vooral ook omdat hij de kracht heeft om deze persoonlijkheid te matchen. Dat zou je echter niet zeggen als je dit spel speelt. Luffy is verre van de sterkste piraat in de New World, maar hij is desondanks een powerhouse die normale mariniers met bosjes tegelijk uitschakelt. Ook die vlieger gaat nu niet op. Luffy kan moeiteloos worden uitgeschakeld door vrijwel elke marinier, zelfs als ze hamers gebruiken (iets waar hij als rubberman ongevoelig voor is) of schieten op hem met vuurwapens. De game gooit het op sea stone-kogels, terwijl dit herhaaldelijk is neergezet als een zeer zeldzaam mineraal, maar zelfs dan zijn er problemen. Want zelfs in Gear Second of zelfs Gear Third mét Haki-versterking, heb je op de reguliere moeilijkheidsgraad minimaal drie aanvallen nodig om zelfs de laagst rankende soldaten te verslaan. Dit is niet geloofwaardig binnen dit universum en zorgt er bovendien voor dat gevechten lange, eentonig bedoeningen worden. Het gevechtssysteem bestaat namelijk uit het rammen op één knop, speciale aanvallen activeren eens een van je balkjes vol is, wisselen tussen observation en arnament haki en voor een enkele vijand een ranged attack gebruiken. Er zijn geen veelvoud aan combo’s om jouw speelstijl te complementeren en er zijn nauwelijks extra moves te ontgrendelen om de boel te verbeteren. Niet noodzakelijke gevechten die ik tijdens het verkennen van Jail Island tegenkwam, sloeg ik dan ook al snel over. De grootste fout Het verkennen van Jail Island had feitelijk hét verkooppunt moeten zijn van World Seeker. Een grote open wereld waarin je met onze favoriete rubberman lol kan trappen, klonk als een match made in heaven. Helaas bleek echter maar weer eens dat dingen die te goed lijken om waar te zijn, dat meestal ook zijn. Dit begint al met de wereld zelf, die nauwelijks interessant genoeg is om te willen verkennen. Het hele eiland oogt bijna hetzelfde en op een handjevol schatkisten die je in elk gebied kunt vinden na, valt er maar heel weinig te doen buiten het voltooien van de hoofd- en zijmissies (lees fetch quests). Op zich zou dat geen ramp zijn, zolang als dat je maar lol kunt maken met het doorkruisen van de wereld. Maar ook hier wringt de schoen. Met je rubberkrachten kun je inderdaad jezelf lanceren en reizen zonder ooit de grond te raken, maar wel met enkele enorme beperkingen. Zo is de game bijvoorbeeld duidelijk gemaakt voor besturing met een muis en daardoor voelt besturing met de DualShock 4 onlogisch. Maar daar valt aan te wennen. Waar je niet aan zult wennen, is dat Luffy zich niet kan vastpakken aan zaken als een stenen wand, klifrand of zekere stenen objecten en in steden voortdurend uit de lucht wordt geschoten door snipers aan wiens snelheid en precisie Usopp een puntje kan zuigen. Hierdoor moet je vaak enorm omreizen tijdens het spelen van de game, want heel frustrerend kan worden. Op de vijanden die her en der verspreid zijn na, zal je immers weinig te doen hebben wanneer je van locatie naar locatie gaat. Ik kan er daarom met mijn verstand niet bij mij waarom ontwikkelaar Ganbarion dacht dat het een goed idee was om de game op te vullen met niet één, niet twee, maar drie hoofdmissies die je het hele eiland laten afreizen, behalve als een middel om het nogal voorspelbare verhaal op te rekken. Want zelfs al gebruik je fast travel, dan nog zorgen de absurde laadtijden er wel voor dat je nog steeds behoorlijk lang bezig bent met arriveren op locatie. Lichtpuntje Natuurlijk is World Seeker niet helemaal teleurstellend. Gelukkig zijn games waar niets positiefs over te zeggen valt immers zeldzaam. En in het geval van dit spel, is het audiovisuele aspect het lichtpuntje in de duisternis. Ganbarion heeft al de nodige One Piece-games gemaakt en weet de karakters daarom heel lijkend na te maken in ons favoriete medium, hetgeen verder wordt versterkt door het feit dat de originele voice actors hun rollen vertolken. Het trekt de game zeker niet naar een voldoende, maar het is de airbag voor de spreekwoordelijke veertien uur durende crash die World Seeker uiteindelijk geworden is. Conclusie:  Wat One Piece: World Seeker is, is een glimp van wat had kunnen zijn. Een hoop potentie die nooit wordt benut ten faveure van de implementatie van een niet passende focus op stealth, hoop vulling om de levensduur op te rekken en een open wereld die doder is dan Ace. Zelfs iets simpels als het reizen is ondanks de krachten van de Gomu Gomu No Mi niet leuk, dankzij vervelende snipers en belachelijke beperkingen in de mechanics. Je kunt als een fan dan ook beter een van de Pirate Warriors-games oppikken. 
12/04 09u30  Dance of Death: Du Lac & Fey is weer uit te spelen na nieuwe patchSpelers die Dance of Death: Du Lac & Fey na diens release vorige week kochten, kregen een onaangename verrassing in het zesde hoofdstuk. Tijdens een belangrijk gevecht bleef de game namelijk bij sommige spelers hangen, waardoor het niet mogelijk was om die nog uit te spelen. Dat probleem is nu echter verleden tijd. Volgens een update op de game zijn Steam-pagina is een nieuwe patch uitgerold, welke de game naar versie 1.0.3 brengt. Het enige nieuwe aan deze versie, is dat dit specifieke probleem verholpen is. Andere, minder storende problemen, zullen worden aangepakt in versie 1.0.4.
12/04 09u00  Pathway krijgt twee patches tegelijkPatches voor videogames komen normaal gesproken een voor een, hetgeen eigenlijk ook wel logisch is. Waarom zou je immers twee patches maken, als je ze gewoon samen kunt voegen tot een? Daar is ontwikkelaar Robotality het echter niet mee eens. Hun nieuwe game, Pathway, is namelijk in een keer van versie 1.0.1 naar versie 1.0.3 gesprongen, waarbij twee overzichten met patch notes zijn gedeeld. De notes leren ons dat enkele fouten die crashes veroorzaakten zijn opgelost én dat een zekere achievement nu weer te behalen is. De volledige lijst is als volgt: Version 1.0.2:- Game now starts in windowed mode to prevent some issues people were having with fullscreen (see above note)- Adds the option to cycle through your team with the left/right arrow during battle.- Fix a crash that happened when you entered a battle after running out of fuel and having your team members die.- Fixed a crush bug when trying to claim an achievement- Custom key bindings are now properly saved Version 1.0.3:- Prevent trashing the dog's fur and teeth by accident- Fix a crash that could happen in the AI turn when fighting with characters that had no weapon in their primary slot- Fix crash when looting certain legendary items and moving them to the valuables bag- Fix a bug that caused a black screen on Windows 7 and macOS
12/04 07u45  Alles wilt je dood hebben in RAGE 2Wanneer jij de held bent van een game, staat (nagenoeg) iedereen je naar het leven. De meeste games erkennen dat echter niet. Maar RAGE 2 is anders. Niet enkel erkennen ze dit feit; ze maken er zelfs een punt van een speciale trailer. Bekijk daarom deze video en zie hoe tuig, mutanten, onzichtbare samoerai, een buffel, mechs en een wel heel erg arrogante klif moeten leren wie de baas is!
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Ninja Gaiden II is nu speelbaar op Xbox One17/04 08u30 - Gamequarter.be: Ninja Gaiden II is vanaf vandaag speelbaar op de Xbox One middels diens backwards compatibility-programma. Dit laat de ontwikkelaar van de game, Team Ninja, weten middels een update op diens social media-kanalen. Met deze toevoeging is de alsmaar groeiende lijst games die backwards compatible zijn weer een toptitel rijker. En met ruim een kwart van de games die op de Xbox 360 verscheen al speelbaar op de Xbox One, lijkt het er niet op dat dit de laatste zal zijn.
0x Alles wilt je dood hebben in RAGE 212/04 07u45 - Gamequarter.be: Wanneer jij de held bent van een game, staat (nagenoeg) iedereen je naar het leven. De meeste games erkennen dat echter niet. Maar RAGE 2 is anders. Niet enkel erkennen ze dit feit; ze maken er zelfs een punt van een speciale trailer. Bekijk daarom deze video en zie hoe tuig, mutanten, onzichtbare samoerai, een buffel, mechs en een wel heel erg arrogante klif moeten leren wie de baas is!
0x Pathway krijgt twee patches tegelijk12/04 09u00 - Gamequarter.be: Patches voor videogames komen normaal gesproken een voor een, hetgeen eigenlijk ook wel logisch is. Waarom zou je immers twee patches maken, als je ze gewoon samen kunt voegen tot een? Daar is ontwikkelaar Robotality het echter niet mee eens. Hun nieuwe game, Pathway, is namelijk in een keer van versie 1.0.1 naar versie 1.0.3 gesprongen, waarbij twee overzichten met patch notes zijn gedeeld. De notes leren ons dat enkele fouten die crashes veroorzaakten zijn opgelost én dat een zekere achievement nu weer te behalen is. De volledige lijst is als volgt: Version 1.0.2:- Game now starts in windowed mode to prevent some issues people were having with fullscreen (see above note)- Adds the option to cycle through your team with the left/right arrow during battle.- Fix a crash that happened when you entered a battle after running out of fuel and having your team members die.- Fixed a crush bug when trying to claim an achievement- Custom key bindings are now properly saved Version 1.0.3:- Prevent trashing the dog's fur and teeth by accident- Fix a crash that could happen in the AI turn when fighting with characters that had no weapon in their primary slot- Fix crash when looting certain legendary items and moving them to the valuables bag- Fix a bug that caused a black screen on Windows 7 and macOS
0x Dance of Death: Du Lac & Fey is weer uit te spelen na nieuwe patch12/04 09u30 - Gamequarter.be: Spelers die Dance of Death: Du Lac & Fey na diens release vorige week kochten, kregen een onaangename verrassing in het zesde hoofdstuk. Tijdens een belangrijk gevecht bleef de game namelijk bij sommige spelers hangen, waardoor het niet mogelijk was om die nog uit te spelen. Dat probleem is nu echter verleden tijd. Volgens een update op de game zijn Steam-pagina is een nieuwe patch uitgerold, welke de game naar versie 1.0.3 brengt. Het enige nieuwe aan deze versie, is dat dit specifieke probleem verholpen is. Andere, minder storende problemen, zullen worden aangepakt in versie 1.0.4.
0x One Piece: World Seeker12/04 11u00 - Gamequarter.be: Toen One Piece: World Seeker werd aangekondigd, liep mijn gamershartje over van vreugde. Niet enkel draag ik de serie van Eiichiro Oda een ontzettend warm hart toe, maar de manier waarop je in de trailers door de wereld kon bewegen deed sterk denken aan Koei Tecmo’s Attack on Titan 2, welke ik ervoor adoreer. Ik kon dan ook niet wachten om eindelijk met World Seeker aan de slag te mogen. Voor eenieder die overweegt om World Seeker op te pakken omdat het er leuk uit ziet, maar niet bekend is met de originele anime en / of manga; niet doen! De game begint op een punt in de serie waarop we al honderden afleveringen en / of hoofdstukken achter de rug hebben en gaat er vanuit dat diens speler een trouwe fan is die het op de voet volgt. En dat type speler wilt ongetwijfeld weten waar het originele verhaal van World Seeker ergens in de tijdlijn staat. Helaas lopen we daar echter al tegen het eerste probleem van het spel aan. De game heeft namelijk serieuze continuïteitsproblemen. Hoe? Wie? Wat? Wanneer we de opening cinematic van World Seeker bekijken, ontdekken we dat de crew van Monkey D. Luffy zich bevindt op Jail Island om een grote schat te stelen. Helaas blijkt dit echter een val en dus zetten ze het op een lopen. Tijdens deze gebeurtenissen leren we dat Trafalgar D. Water Law zich aan boord van het schip van de Straw Hats bevindt. Dit zou betekenen dat het spel zich zou moeten afspelen tussen Punk Hazard en Zunisha. Dat is echter niet mogelijk, daar op dit punt in het verhaal Luffy’s crew zich heeft opgesplitst na het arriveren op Dressrosa. En dat terwijl, zoals je al zag aankomen, het hele team in deze game vertegenwoordigd is. Natuurlijk kan het spel zich dan wel afspelen vóór Dressrosa, maar dan had ook Ceasar Clown aan boord moet zijn, iets wat niet het geval is. Een andere mogelijkheid is dat World Seeker enigszins voorbarig is en zich afspeelt na de gebeurtenissen van de huidige arc in de manga (daar de anime populairder is zal ik niets vertellen over gebeurtenissen die komen na de laatste aflevering die is vertaald). Maar ook dat wordt onderuitgehaald. Want hoewel dit logisch zou lijken, daar Luffy bekend is met de Vinsmoke-familie, heeft hij nog steeds een bounty van 500.000.000 Beli, een cijfer dat na de gebeurtenissen op Whole Cake Island enorm gestegen is. Problemen in de continuïteit zijn natuurlijk niets nieuws bij licentiegames. Maar bij een serie als One Piece, waarbij de fanbase alles analyseert om de hints van Oda op te vangen, is het behoorlijk problematisch als de game letterlijk bol staat van dergelijke fouten, vooral als diezelfde Oda rechtstreeks betrokken was bij het verhaal. Het toont immers dat de makers niet goed begrijpen wat hun publiek wilt. En dat bewijst ook de gameplay. Sneaky? Een van de eerste dingen die One Piece: World Seeker je leert is hoe je als Luffy moet sluipen om stilletjes de vijand uit te schakelen. Bij elke serieuze One Piece-fan zullen nu direct de alarmbellen gaan rinkelen. Luffy is roekeloos, impulsief en kan zich zelden aan plannen houden. Stilletjes en methodisch te werk gaan past dan ook totaal niet bij het karakter zoals die al sinds de negentiger jaren wordt neergezet. Hij is zo omdat hij enerzijds behoorlijk dom is, maar vooral ook omdat hij de kracht heeft om deze persoonlijkheid te matchen. Dat zou je echter niet zeggen als je dit spel speelt. Luffy is verre van de sterkste piraat in de New World, maar hij is desondanks een powerhouse die normale mariniers met bosjes tegelijk uitschakelt. Ook die vlieger gaat nu niet op. Luffy kan moeiteloos worden uitgeschakeld door vrijwel elke marinier, zelfs als ze hamers gebruiken (iets waar hij als rubberman ongevoelig voor is) of schieten op hem met vuurwapens. De game gooit het op sea stone-kogels, terwijl dit herhaaldelijk is neergezet als een zeer zeldzaam mineraal, maar zelfs dan zijn er problemen. Want zelfs in Gear Second of zelfs Gear Third mét Haki-versterking, heb je op de reguliere moeilijkheidsgraad minimaal drie aanvallen nodig om zelfs de laagst rankende soldaten te verslaan. Dit is niet geloofwaardig binnen dit universum en zorgt er bovendien voor dat gevechten lange, eentonig bedoeningen worden. Het gevechtssysteem bestaat namelijk uit het rammen op één knop, speciale aanvallen activeren eens een van je balkjes vol is, wisselen tussen observation en arnament haki en voor een enkele vijand een ranged attack gebruiken. Er zijn geen veelvoud aan combo’s om jouw speelstijl te complementeren en er zijn nauwelijks extra moves te ontgrendelen om de boel te verbeteren. Niet noodzakelijke gevechten die ik tijdens het verkennen van Jail Island tegenkwam, sloeg ik dan ook al snel over. De grootste fout Het verkennen van Jail Island had feitelijk hét verkooppunt moeten zijn van World Seeker. Een grote open wereld waarin je met onze favoriete rubberman lol kan trappen, klonk als een match made in heaven. Helaas bleek echter maar weer eens dat dingen die te goed lijken om waar te zijn, dat meestal ook zijn. Dit begint al met de wereld zelf, die nauwelijks interessant genoeg is om te willen verkennen. Het hele eiland oogt bijna hetzelfde en op een handjevol schatkisten die je in elk gebied kunt vinden na, valt er maar heel weinig te doen buiten het voltooien van de hoofd- en zijmissies (lees fetch quests). Op zich zou dat geen ramp zijn, zolang als dat je maar lol kunt maken met het doorkruisen van de wereld. Maar ook hier wringt de schoen. Met je rubberkrachten kun je inderdaad jezelf lanceren en reizen zonder ooit de grond te raken, maar wel met enkele enorme beperkingen. Zo is de game bijvoorbeeld duidelijk gemaakt voor besturing met een muis en daardoor voelt besturing met de DualShock 4 onlogisch. Maar daar valt aan te wennen. Waar je niet aan zult wennen, is dat Luffy zich niet kan vastpakken aan zaken als een stenen wand, klifrand of zekere stenen objecten en in steden voortdurend uit de lucht wordt geschoten door snipers aan wiens snelheid en precisie Usopp een puntje kan zuigen. Hierdoor moet je vaak enorm omreizen tijdens het spelen van de game, want heel frustrerend kan worden. Op de vijanden die her en der verspreid zijn na, zal je immers weinig te doen hebben wanneer je van locatie naar locatie gaat. Ik kan er daarom met mijn verstand niet bij mij waarom ontwikkelaar Ganbarion dacht dat het een goed idee was om de game op te vullen met niet één, niet twee, maar drie hoofdmissies die je het hele eiland laten afreizen, behalve als een middel om het nogal voorspelbare verhaal op te rekken. Want zelfs al gebruik je fast travel, dan nog zorgen de absurde laadtijden er wel voor dat je nog steeds behoorlijk lang bezig bent met arriveren op locatie. Lichtpuntje Natuurlijk is World Seeker niet helemaal teleurstellend. Gelukkig zijn games waar niets positiefs over te zeggen valt immers zeldzaam. En in het geval van dit spel, is het audiovisuele aspect het lichtpuntje in de duisternis. Ganbarion heeft al de nodige One Piece-games gemaakt en weet de karakters daarom heel lijkend na te maken in ons favoriete medium, hetgeen verder wordt versterkt door het feit dat de originele voice actors hun rollen vertolken. Het trekt de game zeker niet naar een voldoende, maar het is de airbag voor de spreekwoordelijke veertien uur durende crash die World Seeker uiteindelijk geworden is. Conclusie:  Wat One Piece: World Seeker is, is een glimp van wat had kunnen zijn. Een hoop potentie die nooit wordt benut ten faveure van de implementatie van een niet passende focus op stealth, hoop vulling om de levensduur op te rekken en een open wereld die doder is dan Ace. Zelfs iets simpels als het reizen is ondanks de krachten van de Gomu Gomu No Mi niet leuk, dankzij vervelende snipers en belachelijke beperkingen in de mechanics. Je kunt als een fan dan ook beter een van de Pirate Warriors-games oppikken. 
0x Reserveer nu de Bring Arts-figurines van Zidane & Garnet en bespaar 10%12/04 15u00 - Gamequarter.be: De figurines van fabrikant Bring Arts staan bekend om hun hoge kwaliteit, details en de vele extra's waar ze mee samenkomen. Meer dan dat staan ze echter bekend om hun premium prijskaartje, dat niet zelden in de drie nummers zit. Zo ook met de figurines van Final Fantasy IX's Zidane & Garnet, welke in november van dit jaar verschijnen. Deze figurines kosten je normaal gesproken samen € 159,99, wat natuurlijk een behoorlijk fors prijskaartje is. Maar wie ze desondanks wilt hebben, kan het beste zo snel mogelijk een pre-order plaatsen op de website van Square Enix. Wie dat deze deze week nog doet, krijgt namelijk 10% korting op de aankoop, waardoor je al met € 143,99 klaar bent. Dat is natuurlijk nog altijd een flinke smak geld, maar de besparing mag er wezen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Bring Arts of Square Enix, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
0x It's raining men in de launch trailer van World War Z12/04 22u45 - Gamequarter.be: Aankomende dinsdag verschijnt World War Z voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. En om ons nog snel even lekker te maken, is hier de wat vroege launch trailer. Net zoals in vorige video's, zien we in de launch trailer enorme hordes zombies op de spelers afkomen, welke alles in het werk stellen om de vijandelijke rangen uit te dunnen. Het gevolg: een letterlijke regen van mannen (en vrouwen).
0x Cattails krijgt een wel heel erg late trailer13/04 00u15 - Gamequarter.be: Daar waar we een uur geleden nog de grap maakten dat de launch trailer van World War Z een tikje aan de vroege kant is verschenen, daar hebben we nu precies het tegenovergestelde. Deze gameplay trailer van Cattails verscheen namelijk zojuist op YouTube, bijna zes maanden na release. Wat de redenering hierachter is, daar kunnen we enkel naar gissen. Maar ondergetekende is er hoe dan ook blij mee! Stardew Valley met schattige pluizenbollen klinkt hem namelijk wel aangenaam. Heb jij daar ook wel (katten)oren na? Bekijk dan zelf de gameplay trailer:
0x Vind de Jedi in jezelf met Vader Immortal13/04 12u15 - Gamequarter.be: Al decennialang dromen we ervan: een Jedi zijn. En dankzij games als The Force Unleashed kregen we een voorproefje van hoe dat zou kunnen zijn. Vader Immortal, een driedelige serie in het Star Wars-universum, brengt het echter dichterbij dan ooit. Overigens mag je die laatste zin heel erg letterlijk nemen, daar Vader Immortal een VR-ervaring op de Oculus Rift is. Je kijkt dus letterlijk door de ogen van een Jedi die het opneemt tegen de nog altijd iconische Darth Vader.
0x Hovership Havoc schiet een stuk van de prijs af13/04 13u00 - Gamequarter.be: Hovership Havoc, de gloednieuwe twin-stick shooter van Snow Day Software, is sinds gisteren te koop op Steam. En vaste bezoekers van onze website weten wat dat betekent: welkomstkorting! Het spel kost je normaal gesproken € 8,19, maar gedurende de eerste week wordt er 10% van deze prijs afgehaald. Dat betekent dat je al voor € 7,37 de trotse eigenaar van een exemplaar bent. Wil je hiervan profiteren of meer weten of de game? Klik dan hier. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Snow Day Software, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.

Statistieken

Artikels:
34399
Gelezen:
2850
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven