woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
19/12 08u15  Je nieuwe Samsung scoor je nu bij de sale van Bol.com Telefoons en tablets, zoals alle apparatuur, gaan ooit kapot. En vaak is het dan goedkoper om een nieuwe te halen, dan om het te laten repareren. Helemaal wanneer die toch al zijn afgeprijsd bij een website als Bol.com. Enkel vandaag krijg je namelijk hier tot 35% korting op tientallen Samsung-producten, waaronder natuurlijk tablets en smartphones. Dus als je toch al op zoek was naar een nieuw exemplaar, is dit het moment om te handelen. En zoals altijd geldt: vandaag besteld is morgen in huis, waardoor je het zelfs nog als last minute Kerstcadeau kunt aanschaffen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Bol.com of Samsung, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
19/12 08u15  Tweet hint naar Bioshock VR De kans is groot dat later vandaag een virtual reality-titel in het Bioshock-universum zal worden aangekondigd. Dat blijkt uit een Tweet van ontwikkelaar Blind Squirrel Games, die eerder de HD Collectie onder handen nam.In de Tweet valt te lezen dat men vandaag een stream zal organiseren rondom de games die het bedrijf in ontwikkeling heeft, waarbij men de tags #Bioshock en #VR gebruikt. De link met een VR-versie van eerdere Bioshock-games of zelfs een nieuwe VR-spin-off is dan ook makkelijk gelegd.De stream in kwestie zal vanavond om elf uur van start gaan en kun je hieronder bekijken.Bekijk een live video van BlindSquirrelGames op www.twitch.tv
19/12 08u00  Wired Productions zal Close to the Sun uit gaan geven Wired Productions, de uitgever van games als Grip, Super Dungeon Bros en Victor Vran, zal horrorgame Close to the Sun gaan uitgeven. Dat maken de uitgever en ontwikkelaar Storm in a Teacup bekend middels een nieuwe trailer. Hoewel de samenwerking op zich goed nieuws is, Wired heeft immers al enkele games ook fysiek uitgegeven, gaat het gepaard met slecht nieuws. De releasedate van 2018 zal namelijk niet meer gehaald worden en daarom wordt de game nu doorgeschoven naar een nader te bepalen datum in de nabije toekomst. Aan de trailer te zien is de game echter al in een vergevorderd stadium, dus we verwachten niet heel veel langer te hoeven wachten.
18/12 09u30  Wargaming laat gameplay zien van Pagan Online Wargaming, het bedrijf achter World of Tanks, Warships en Warplanes, werkt aan een nieuwe game. En die heeft voor de verandering eens niets te maken met oorlogvoering. Pagan Online doet meer denken aan een dungeon crawler action RPG, waarin de nadruk ligt op het verzamelen van loot. Dat valt te zien in een nieuwe teaser vol gameplay, welke je hieronder kunt vinden.
18/12 09u15  Naruto to Boruto: Shinobi Striker ontvangt een tijdelijke demo De PlayStation 4-versie van Naruto to Boruto: Shinobi Striker heeft een demo gekregen die tot 31 januari 2019 te spelen is. Dat heeft uitgever Bandai Namco bekendgemaakt. De tijdelijke aard van de demo is op het eerste gezicht opmerkelijk, tot je beseft dat je ermee onbeperkt toegang krijgt tot een groot gedeelte van de game. Zo kun je naar harte lust aan de slag met Quick Match, Ninja League en de nieuwe Survival Exercise-mode, evenals de tutorial. Deze kun je doorspelen met Naruto, Sakura, Sasuke, Yamato en natuurlijk het karakter dat je zelf kunt bouwen. Voortgang in de trial-versie van het spel kan worden overgeheveld naar de volledige game wanneer deze gekocht wordt.
18/12 09u00  Tokyo Otaku Mode geeft belachelijke kortingen op BE@RBRICK Sinds het gigantische succes van de Funko Pop!-figurines, proberen allerlei bedrijven en merken een graantje mee te pikken. Zo ook BE@RBRICK, die bekende figuren in een soort LEGO-beertjes verandert. Iedereen die ooit van BE@RBRICK gehoord heeft, weet ongetwijfeld dat de meeste figurines voor belachelijke prijzen worden verkocht. Tokyo Otaku Mode geeft daarom nu dan ook al net zo'n belachelijke kortingen om hun assortiment op te ruimen. Je krijgt daardoor tot Kerst BE@RBRICKs van Teenage Mutant Ninja Turtles en Stay Puft met honderden euro's korting via deze link. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Tokyo Otaku Mode of BE@RBRICK, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
17/12 16u45  Frontier Developments teaset nieuwe attractie voor Planet Coaster Morgen verschijnt Magnificent Rides Collection, een nieuwe, betaalde uitbreiding voor pretparksimulator Planet Coaster. En om het wachten net iets lastiger te maken, krijgen we daarom nu een teaser. De teaser duurt nog geen halve minuut en toont een van de attracties die je na aanschaf kunt bouwen: de stoeltjeslift of kabelbaan.
17/12 16u45  Borderlands 2 VR krijgt knallende nieuwe trailer Hoewel VR nu al enkele jaren aan de weg timmert, mist het nog altijd killer apps die twijfelaars over de schreef trekken.  Borderlands 2 VR is niet die killer app, maar is in ieder geval wel een mooie bonus! Na het zien van onderstaande video kregen wij in ieder geval al zin om met de game aan de slag te gaan en alle schietijzers van dichtbij te bekijken. En als de video enige indicatie is, gaat dat een waar knalfestijn worden.
17/12 16u30  De nieuwste update voor Kamihime Project R is live Er zijn maar weinig games die zo vaak nieuwe content ontvangen als de twee versies van Kamihime Project. Ook deze maandag stuurt Nutaku weer een e-mail uit, waarin het beschrijft wat voor lekkers spelers nu weer in het spel kunnen vinden. De toelichting van de nieuwe update begint al goed, met een gloednieuwe raid die naar het spel komt. Deze raid heet The Holy Light's Overshadowed Snow Peak en komt met een begeleidende raid missie welke je kunt proberen te tackelen. Met een nieuwe raid komen natuurlijk nieuwe karakters en wapens om vrij te spelen. Spelers hebben daarom nu kans om Super Super Rare Dark Kamihime Samael en Super Rare Dark Kamihime Cernunnos aan hun verzameling toe te voegen. Hiernaast kunnen ze ook Super Super Rare Dark Weapon Downtime Hammer Un-Sorted Preg en Super Rare Dark Weapon Cornone ontgrendelen. Met de komst van deze updates gaan ook verschillende tijdelijke acties van start. Zo heb je tot 23 december 07:00 uur 1500% meer kans om de nieuwe karakters te winnen in de Gacha en zijn er nieuwe Dark Weapon, Accessory en Eidolon Gacha te vinden. Bovendien krijgt iedereen die voor het einde van het jaar inlogt ook nog een bonus. Als je dacht dat we klaar waren, dan zit je er ontzettend naast. Met deze update krijgen namelijk ook verschillende wapens hun Final Break Limit. Concreet zijn het de Super Super Rare Water Victoria Gun, Super Super Rare Wind Gungnir, Super Super Rare Dark Stealth Crown en Super Super Rare Water Royal Blaster die deze upgrade ontvangen. Tenslotte is de Daily Quest Spree tijdelijk voor de helft van de AP, is Accessory Quest Rank 5 nu beschikbaar en ontvangt de Accessory Shop nieuwe voorwerpen, zijnde: Ancient Inferno Earring/Bracelet/Necklace/Tiara/Brooch(flame) Ancient Deluge Earring/Bracelet/Necklace/Tiara/Brooch(water) Ancient Hurricane Earring/Bracelet/Necklace/Tiara/Brooch(wind) Ancient Plasmic Earring/Bracelet/Necklace/Tiara/Brooch(thunder) Ancient Divine Earring/Bracelet/Necklace/Tiara/Brooch(light) Ancient Demonic Earring/Bracelet/Necklace/Tiara/Brooch(darkness)    
17/12 01u00  Patch 1.2.0 voegt gamebrekende glitch toe aan Super Smash Bros. Ultimate Een patch is normaal bedoeld om een game te verbeteren. Om de balans bij te stellen, exploits te dichten en bugs op te lossen. Maar in het geval van Super Smash Bros. Ultimate's 1.2.0 patch wordt er juist een glitch toegevoegd, die de game doet crashen. De voorwaarden om deze glitch te triggeren zijn erg specifiek, waardoor het bijzonder is dat men het zo snel heeft gevonden. Men heeft namelijk twee spelers nodig, waarbij de ene Isabelle speelt en de andere Villager bestuurt. Vervolgens dient een van de spelers de slingshot te gebruiken en de bal vervolgens te vangen en terug te gooien naar elkaar. Doe dit enkele malen en de game zal 100% van de tijd afsluiten. Wat deze glitch bijzonder maakt, is dat hij niet getriggerd wordt door het gebruik van twee Villagers of Isabelle's, noch werken andere projectielen. Dit weet GameXplain te melden na het zelf getest te hebben.  Gelukkig is de kans dat deze glitch misbruikt wordt nihiel, daar het bijna onmogelijk is deze in de online multiplayer te activeren zonder dat je onderbroken wordt.
17/12 00u30  Granblue Fantasy: Versus wordt aangekondigd met een prachtige gameplay video Heb jij wel eens gehoord van Granblue Fantasy? Waarschijnlijk niet! Deze smartphone RPG is heel populair in Japan, maar heeft nog maar weinig volgers hier in het Westen. Cygames wilt daar echter spoedig verandering in brengen en kondigde daarom een spin-off van de serie aan, welke in samenwerking met Platinumgames wordt ontwikkeld én naar het Westen komt. Granblue Fantasy: Versus is niet die spin-off, maar een compleet andere game die wordt ontwikkeld door Arc System Works, die ons eerder Dragon Ball: FighterZ, de Guilty Gear-serie en de Persona fighting games gaf. Maar gezien bovenstaand, en gezien de eerste video reeds Engelse tekst bevat, achten wij de kans groot dat ook Versus bij ons beschikbaar zal worden. Daarom delen we de video in kwestie graag met jullie.
17/12 00u15  Met deze code krijg jij 10% korting op het gehele assortiment van Fanatical Een nieuwe week begin je het liefste met goed nieuws. En het is exact daarom dat we de week beginnen met de melding dat je kunt besparen op games. Alle games op Fanatical welteverstaan. Wie bij een aankoop op de website de code Fanatical10 invult bij het afrekenproces, krijgt namelijk 10% korting op alles in het winkelwagentje. En dat telt lekker aan als je in bulk koopt. Helaas is deze actie niet combineerbaar met andere acties, zoals de Star Deal en bundels, noch is hij te gebruiken bij games die nog moeten verschijnen. Maar wij gaan een gegeven paard niet in de bek kijken! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Fanatical of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
16/12 12u30  DayZ heeft eindelijk Early Access verlaten DayZ, een van de eerste grote Early Access-hits, is sinds twee dagen eindelijk uit dat programma gestapt, waarmee ze net niet vijf jaar Early Access hebben gehaald. En om dat heugelijke feit te vieren, is hier een nieuwe trailer. Deze trailer laat zien hoe de game eruitziet in 1.0 build, al zal dit voor vaste spelers ongetwijfeld niet bijster veel anders ogen. Voor zij die de game nog niet gespeeld hebben is er echter goed nieuws: je kunt hem nu zelf gratis proberen.
16/12 12u30  Negan heeft geen genade in deze trailer van Tekken 7 Niemand zag het aankomen, maar toch arriveerde het in augustus: de aankondiging dat Negan van The Walking Dead zich bij de cast van Tekken 7 zou voegen in het tweede DLC-seizoen. En nu mogen we hem eindelijk in actie zien. Ditmaal is het geen korte gameplay trailer die de nieuwe vechter introduceert, maar een volwaardige video met een stukje character building, waarin we zien hoe Negan karakters als Jin, Paul en Heihachi met de grond gelijk maakt met zijn Lucille.
16/12 12u15  FunQuarter #238                                                                 Nog een half jaartje!                                                                          Véél langer                                                            En ze zijn er nog steeds                                  Dat is ook een manier om het kindvriendelijk te maken                                                               Iets waar je zelden aan denkt                                                                         Dickachu!                                                            Er is maar een kanshebber                                                                 Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                              Een muzikale afsluiting            
Laatste update: vandaag om 8u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/12 21u00  Demetrios: The BIG Cynical AdventureVideogames, vooral die van de oude stempel, zijn vaak volledig gebouwd rondom één idee of concept. Hiermee insinueer ik niet dat ze weinig om het lijf hebben, maar wel dat dit ene ding de leidraad was tijdens de ontwikkeling. In het geval van Demetrios: The BIG Cynical Adventure heeft men het zelfs in de titel gezet. Cynisme is een term dat vaak verkeerd begrepen wordt of wordt verward met sarcasme. Iemand die cynisch is aangelegd, is geneigd om negatief in het leven te staan, anderen te wantrouwen en vooral bezig te zijn met hem- of haarzelf. Zo ook Bjorn Thonen, de ‘’held’’ van deze game, die tegen zijn wil in verzeild raakt in een gigantisch avontuur. Het verdomde toeval Als zijnde een antiekhandelaar koopt Bjorn prullaria van Jan en allemaal op, om dit vervolgens met winst te verkopen in zijn winkel. Zo wist hij ook zijn handen te leggen op een standbeeld van een gigantische kip dat een tablet in zijn vleugels houdt. En het is die tablet die gestolen wordt wanneer hij in het holst van de nacht wordt neergeslagen in zijn woonkamer. Zo begint een queeste om de geheimen van het tablet te ontrafelen. Wanneer je vervolgens ontwaakt, krijg jij als speler de controle over Bjorn en ontpopt Demetrios zich als een point-and-click adventure game zoals je ze eigenlijk bijna alleen op de PC vindt. Wij recenseerden het spel echter op de Nintendo Switch, waarop het pas net verschenen is. En dat betekent dat je de game ook met touch controls kan besturen, al ontdekte ik al snel dat de cursor met de analoge stick aansturen vele malen efficiënter is, vooral als je kleine dingen wilt bekijken. Want net zoals in vrijwel al zijn genregenoten, moet je in Demetrios nagenoeg alles inspecteren wat los en (nog) vast zit. Cynisme Het is precies op de momenten dat je hiermee bezig bent dat Demetrios laat zien waar zijn cynisme zit. Bjorn is een lulhannes eerste klas en is daarmee meer de regel dan de uitzondering in deze wereld. Of hij nu tegen zichzelf praat wanneer hij naar voorwerpen kijkt of de dialoog aangaat met zijn meestal al net zo onvriendelijke medemens, alles is doordrenkt met een cynisch sausje, waardoor je maar moeilijk enige compassie kunt voelen voor de dingen waar ze mee zitten. Maar kun je dat ontwikkelaar Cowcat daadwerkelijk kwalijk nemen? Immers staat letterlijk in de titel dat de game cynisch is. Het antwoord is een volmondig ja. Het cynisme in Demetrios is duidelijk bedoeld als een grappige manier om de game te onderscheiden van zijn genregenoten. Maar in een bijna ironische twist zorgt de overdaad ervan juist ervoor dat het doel wordt gemist. Elke vorm van humor volgt een soortgelijk schema, met een opbouw en een punchline, gevolgd door wat down time. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat de humor effectief blijft. Een constante stroom aan grappen gaat vervelen, hoe goed de clou ook mag zijn, omdat een gebrek aan variatie dat nu eenmaal veroorzaakt. Maar die variatie is in Demetrios ver te zoeken, waardoor je als speler al heel gauw immuun wordt voor de cynische toon van de game. Wat resteert is een point-and-click-spel dat eigenlijk niet veel bijzonders doet. Het doet echter ook niet iets bijzonder slecht. Klikker-die-klik Gekeken naar gameplay pur sang is The BIG Cynical Adventure een typisch P&C-avontuur, waarin je op dingen klikt om commentaar te krijgen of ze te verzamelen, om zo je inventory te vullen. Vervolgens klik je met dingen op dingen om nieuwe dingen te maken of een reactie in de omgeving te ontketenen. Het is een formule die al jaren nauwelijks veranderd is en doet wat het moet doen. Het zijn dan ook vooral de puzzels die het verschil moeten maken. Het probleem dat veel point-and-click-games hebben, is dat hun puzzels borderline stupide zijn. Grim Fandango bijvoorbeeld, vraagt soms zo’n absurd vergezochte oplossingen (zelfs als makkelijkere voor handen zijn) dat het vinden ervan meer geluk dan wijsheid is. Er zijn genoeg gamers die dat juist leuk vinden, maar een steeds groter deel van de spelers wilt nog een beetje logica in zijn spellen. En dat levert Demetrios zonder de game beledigend makkelijk te maken. Een goede balans dus! Toch moet ik ook daarbij een kanttekening plaatsen. Om verder te komen in Demetrios is het nodig dat je het uitgestippelde pad EXACT volgt. Zelfs al heb je alle puzzelstukjes bij elkaar en wil je daarmee het obstakel dat je vooruitgang blokkeert overwinnen, dan nog zal de game soms resoluut weigeren om mee te werken als je niet een bepaald karakter (herhaaldelijk) hebt aangesproken, zelfs als dat doen feitelijk niet bijdraagt aan de oplossing. Maar ook die tekortkoming is het genre eigen. Toch had ik na de zeven uur die ik nodig had om de game uit te spelen het wel echt gezien. Conclusie:  Een game spelen die een lekker cynische ondertoon heeft, klonk mij persoonlijk als muziek in de oren. Maar wanneer cynisme de boven- én ondertoon voert, voortdurend het hoogste woord heeft en bovendien een beetje praatziek is, duurt het niet lang alvorens dat het leuke plaatsmaakt voor vermoeidheid. En zonder zijn cynisme is Demetrios eigenlijk een fijn gebalanceerde, maar tevens erg koppige en niet bijzondere point-and-click adventure game die je nou niet bepaald gespeeld móét hebben.
15/12 17u15  Quinton Peeples geeft hints over het tweede seizoen van Marvel's RunawaysIn minder dan een week verschijnt eindelijk het tweede seizoen van Marvel's Runaways. Quinton Peeples, een van de schrijvers van de serie, geeft daarom alvast enkele hints. In iets meer dan twee minuten vertelt hij over de gedachtegang die ze hadden bij het schrijven van de character arcs, over hoe het is om te werken met de acteurs die de Runaways vertolken en over enkele easter eggs. Genoeg nieuws voor de die-hard Marvel-fans dus!
15/12 16u45  Zie hier hoe Konami FC Schalke 04 tot leven bracht in PES 2019Het digitaliseren van echte mensen is een proces waar ontzettend veel werk in zit. Maar omdat wij daar vaak maar weinig van zien, vergeten we dat nog wel eens. Gelukkig krijgen we zo nu en dan een kijkje achter de schermen. Deze nieuwe video van Pro Evolution Soccer 2019 is daarvan het perfecte voorbeeld. Hierin zien we namelijk hoe spelers van het Duitse FC Schalke 04 wordt gefotografeerd en van alle kanten gefilmd om hun digitale tegenhangers te kunnen creëren. Het resultaat zien we dan helaas weer niet in de video zelf. Daarvoor zal je gewoon de game moeten spelen.
15/12 16u30  2084 is nu in prijs verlaagdFirst-person shooter 2084 is nu in prijs verlaagd op Steam. Tot 20 december kunnen geïnteresseerden 15% besparen bij aankoop van de game. Daar 2084 normaal gesproken € 8,19 kost, heb je nu al het spel voor € 6,96 in huis. Dat is geen fenomenale prijsverlaging, maar wel eentje die is meegenomen als het spel je aanspreekt. Mocht je het nu niet kennen, dan je hier de screenshots bekijken die we al eerder deelden. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Feardemic, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/12 13u15  Battlefield VNederlanders en Belgen staan er niet algemeen om bekend dat ze erg chauvinistisch zijn. Het Nederlands Elftal werd op een blauwe maandag nog wel eens verweten de echte liefde voor het vaderland te missen. De Duiters waren daar beter in; zij streden tot ze een ons wogen. Toch zijn de Nederlanders toch wel een beetje trots wanneer het koude kikkerlandje als toneel wordt gebruikt in een videogame. DICE en Electronic Arts besloten met Battlefield V terug te gaan naar de Tweede Wereldoorlog, waar ook Nederland bij betrokken was. Daarom werd Rotterdam nagebootst en omgetoverd tot een multiplayer map . Is dit de enige reden om Battlefield V te kopen of is er meer onder de zon? Zoals gezegd draait Battlefield V om de Tweede Wereldoorlog, die inmiddels alweer meer dan een halve eeuw achter ons ligt. Dit toneel uit zich in een online multiplayer en een singleplayer, die zich ontvouwt onder de noemer ‘War Stories’. Deze missies zijn persoonlijke verhalen die je kennis laten maken met de verschillende fronten waarop deze verschrikkelijk oorlog gevoerd werd. Een persoonlijke reis die indruk maakt, zo moet gezegd worden. Wanneer er kennis is gemaakt met deze modus, is het al snel tijd om af te reizen naar Afrika, waar je als voormalig gedetineerde wordt opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken. Het doel is om verschillende installaties van de Duitsers onklaar te maken met geïmproviseerde bommen. Dit gaat natuurlijk niet helemaal vlekkeloos, maar de dialogen en cutscenes zetten de situatie uitstekend neer. Het persoonlijke accent zorgt ervoor dat het verhaal een extra lading krijgt, wat het makkelijk maakt om je in de situatie te verplaatsen. Dit wordt onder andere kracht bijgezet door de uitstekende audiovisuele presentatie. Het geluid en de grafische kant van de game zijn uitmuntend, van oorlogskreten tot de weerspiegeling van een Duitse helm: nagenoeg alles klopt. Wanneer je in Afrika je visitekaartje hebt afgegeven, verplaatsen we ons naar het Franse front. Hier ga je als ambitieuze Senegalees op oorlogspad. Een tikkeltje onbezonnen, maar dat maakt het verhaal alleen maar aantrekkelijker. Naast een tripje naar Noorwegen is de singleplayer content echter alweer verstreken. Met The Last Tiger komt er nog een war story, waarin je de oorlog door de ogen van de Duitsers ziet. Een interessante toevoeging en geheel gratis, wat dit een prettige vorm van DLC maakt. Het was wellicht logischer geweest dat deze missie bij de release al aanwezig was, maar wellicht moeten we een gegeven paard niet in de bek kijken. Immers zijn gelukkig al die andere geldslurpers (premium lidmaatschappen en seizoenspassen) van de hand gedaan. Het blijft wel jammer dat het aanbod aan War Stories momenteel nog redelijk karig blijft. Je bent er namelijk relatief snel doorheen. Hopelijk heeft DICE nog wat achter de hand voor ons om de speelduur te verlengen. Naast de singleplayermodus is er natuurlijk ook een multiplayerkant. In deze multiplayerkant kun je momenteel voornamelijk kiezen tussen Conquest, Grand Operations en Tides of War. Eerstgenoemde is al even aanwezig in de franchise. Veel potjes komen uiteindelijk neer op een verkapte vorm van Domination. Het beheren en overnemen van punten staat hierin centraal. Daarnaast kun je natuurlijk ook aan de slag met de publieksfavoriet: Team Deathmatch. Schieten zonder al te veel poespas. Grand Operations linkt meerdere potjes aan elkaar, wat jouw squad extra voordeel kan opleveren bij een overwinning. Dit uit zich in totaal in vier fases. Grand Operations was al bekend van Battlefield I, maar is met Airborne voorzien van een nieuwe tintje. Airborne is een modus waarin er artilleriekanonnen onschadelijk moeten worden gemaakt. Dit gebeurt nadat één van beide teams uit vliegtuigen is gedropt. Een spectaculair begin van een vermakelijke modus. Tides of War is tenslotte een modus die onlangs is opgestart. Het moet gezien worden als een continu evoluerende thematische ervaring, waarin wapens, voertuigen en events de revue passeren. Het levert een grote map op, waarin tanks een grote rol spelen en squads samenwerken om het de vijand lastig te maken. Leuk detail is dat deze modus zich momenteel afspeelt op de plek waar de Duitsers België binnendrongen. Uiteindelijk is het nog wachten op Firestorm: de battle-royale modus van Battlefield V. Deze verwachten we in de lente van 2019, dus dat wordt nog even uitzitten. Wat dat betreft ligt er nog genoeg in het vooruitzicht, maar de vraag is of dit niet allemaal van begin af aan beschikbaar had moeten zijn. Conclusie:  Battlefield V is, voor wat het nu omvat, al een uitstekende game. De War Stories zijn van een hoog niveau en smaken naar meer, terwijl de multiplayer succesvolle modi heeft behouden en nieuwe experimenten heeft toegevoegd. We zijn blij dat de inhoudelijke DLC voor Battlefield V, voor zover bekend, gratis blijft. Dat we daar dan even op moeten wachten, moeten we maar voor lief nemen. Of Battlefield V echt een memorabele game is, zal moeten blijken wanneer Firestorm lanceert, maar voor nu is het al een dijk van een game.
15/12 09u00  GOG geeft games weg bij aankopen op het platformGisteren deelden we al enkele van de grootste titels die je met korting kunt scoren tijdens de Winter Sale van Good Old Games. Wat toen nog echter niet bekend was, is dat je meer krijgt dan enkel korting. Wie een aankoop doet op het platform krijgt nu namelijk een gratis exemplaar van Fantasy General erbij, terwijl je ook nog Everspace ontvangt op het moment dat je aankopen samen de $15 overschrijven. En zelfs met grote kortingen, kom je daar al snel aan.
15/12 08u45  BELOW lanceert met kortingBELOW, de nieuwste titel van Capybara Games, verscheen afgelopen donderdag op Steam. En om dat te vieren, is de game gedurende de eerste paar weken in prijs verlaagd. Zoals meestal het geval is met dergelijk acties, is de korting 10%, hetgeen resulteert in een prijsverlaging van € 21,99 naar € 19,79 voor de standaardeditie en van € 28,78 naar € 25,90 voor de bundel met de soundtrack. De losse sountrack kost nu € 6,11 in plaats van € 6,79. Deze actie loopt tot 3 januari, dus je hebt nog even de tijd om rustig te overdenken of je van dit aanbod gebruikt wilt maken. Is je antwoord echter ja? Dan kun je de game hier vinden. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Valve of Capybara Games, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
15/12 08u30  De nieuwe episode van The Flash krijgt een kleine teaserTrouwe volgers van de serie weten het ongetwijfeld al, maar de nieuwe episode van The Flash komt snel dichterbij. Men heeft daarom een teaser online gezet om ons lekker te maken. De tijdreisgrapjes die we eerder zagen, zetten vrolijk door en dus gaat de serie er niet minder gecompliceerd op worden. Althans, dat maken wij op uit deze teaser. We zullen echter nog even moeten wachten voor we alle details kennen.
14/12 12u15  Kerst komt naar Overcooked 2 met vijf nieuwe mapsKerst is een tijd van geven en nemen en daarom geven Team 17 en Ghost Town Games vijf nieuwe maps voor Overcooked 2 weg, welke wij maar wat graag in ontvangst nemen. Zoals je van mijlenver kon zien aankomen, hebben deze nieuwe keukens een winterthema, met gerechten als warme chocomel en mince pie, en sneeuwpoppen die als chef optreden. En dat alles kun je direct zien als je de nieuwe content update nu binnenhaalt. Dat is pas een leuke manier om in de Kerststemming te komen!
14/12 08u15  Dit zijn de highlights van Good Old Games' Winter SaleHet eind van het jaar is in zicht en dat betekent dat er overal Winter Sales zijn. Zo ook op Good Old Games. En om dat wat extra kracht bij te zetten, maakte CD Projekt RED een video met enkele van de toptitels die je nu met korting binnen kunt halen. Die video kun je hieronder vinden en spreekt voor zich.  
14/12 08u15  Verschil moet er wezen in de nieuwe trailer van Mafia City H5In de afgelopen weken hebben we al meerdere trailers gepost van Mafia City H5. En dan vooral omdat we ze amusant vonden om te zien. Met dat in het achterhoofd delen we nu deze nieuwe trailer.In deze video zien we dat invloed alles is in het criminele circuit. Een level 1-karakter moet een stapel geld waar je u en amen tegen zegt betalen om een gebouw binnen te mogen, terwijl een karakter van level 35 vrolijk kan binnenwandelen. Iedereen zal echter onderaan de ladder moeten beginnen.
14/12 08u00  Heb je deze releases al gespot op PSN?Nu de najaarsvloedgolf aan games langzamerhand voorbijgeraasd is, is het tijd om terug te kijken. Allerlei Best of- en Worst of-lijstjes schieten daarom als paddenstoelen uit de grond. PlayStation herinnert ons ook aan releases die reeds geweest zijn, middels een nieuwe advertentie op social media. Daar wijst het ons op drie grote games die recent op PSN verschijnen zijn: PlayerUnknown's Battlegrounds, Just Cause 4 en Darksiders III. Welke voeg jij toe aan je verzameling?
13/12 21u15  Silver Sable is klaar met Parker in de nieuwste teaser van Spider-Mans DLCVolgende week verschijnt de derde en alweer laatste uitbreiding voor Insomniac Games' Spider-Man. En ditmaal is het Silver Sable die de spotlights opeist. De Russische antiheld staat recht tegenover de vriendelijke spinnenman, welke ze medeverantwoordelijk houdt voor de diefstal van haar wapens. De boodschap is dan ook duidelijk: vind de dader en maak hem af!
13/12 16u45  DigitalFoundry nagelt PlayStation 4-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds aan de schandpaalNa een jaar console-exclusief te zijn geweest op Xbox, verscheen recent PlayerUnknown's Battlegrounds op de PlayStation 4. Meer dan genoeg reden voor DigitalFoundry om de game opnieuw onder de loep te nemen. Sommigen van jullie zullen allicht nog weten dat de game ten tijde van de Xbox release volledig werd afgebrand door de heren van DF. Maar dan weten jullie waarschijnlijk ook wel dat de game sindsdien flink wat updates heeft gehad die ervaring verbeteren. En die verbeteringen zitten direct inbegrepen in de PS4-versie. Helaas is dat echter niet voldoende om echt een verschil te maken. Hoewel de ervaring op PlayStation 4 en de PS4 Pro vergelijkbaar is met respectievelijk de Xbox One S en de Xbox One X, is dat verre van een compliment; getuige het feit dat een groot gedeelte van de video gespendeerd wordt aan het lachen om de gebreken van de consoleversies. Zo is onder andere anti-aliasing een hekelpunt, evenals bugs en glitches en de lage kwaliteit van de textures, die zelfs op de verbeterde consoles te wensen over laten. Voor meer details kun je de video hieronder zelf bekijken.
13/12 07u15  De Edelweiss-games zijn enkel vandaag sterk in prijs verlaagdNog maar twee dagen geleden schreven we over de Winter Sale van MangaGamer en nu al doet de uitgever en verkoper van voornamelijk visual novels er nog een schepje bovenop met de 12 Days of Christmas Sale. In de aanloop naar Kerstmis zullen op de site van MangaGamer twaalf aanbiedingen voorbijkomen, welke ieder een dag beschikbaar zullen blijven. En vandaag is de eerste van die dagen. Daarom kun je nu de twee Edelweiss-games met 70% korting in huis halen. Dit betekent dat je voor de originele Edelweiss geen $29.95 betaalt, maar $8.99, terwijl je Edelweiss: Eiden Fantasia al voor $5.99 hebt in plaats van $19.95. Een bundel met beide games, die je normaal $39.95 kost, haal je bovendien al voor $11.99 in huis. Veel goedkoper zal het voorlopig niet meer worden! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer of OVERDRIVE, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
13/12 07u15  De Comrades-uitbreiding van Final Fantasy XV is nu als standalone verkrijgbaarVan alle DLC die tot nu toe is verschenen voor Final Fantasy XV, is Comrades ongetwijfeld de vreemdste. Deze multiplayer only-uitbreiding plaatst je niet in de schoenen van prins Noctis en zijn entourage, maar in de huid van een eigen gemaakt karakter, waarmee je online missies gaat voltooien die nog het meeste doen denken aan een sterk versimpelde versie van Monster Hunter: World. Om dat goed te laten werken zijn er natuurlijk wel voldoende spelers nodig om een party mee te vormen. En helaas is dat precies waar de schoen al tijden knelt. Square Enix heeft daarom al meerdere pogingen gedaan om Comrades van nieuw leven te voorzien. Hun nieuwste poging is tweeledig en poogt zowel oude spelers terug te halen met de toevoeging van tien nieuwe bazen om te overwinnen, als nieuwe spelers aan te trekken door Comrades als een standalone game uit te brengen. Bovendien is er natuurlijk een nieuwe trailer om ons lekker te maken hiervoor.
13/12 07u00  De pleuris is uitgebroken in de screenshots van World War ZLees meer >
12/12 16u00  Er blijft maar weinig heel in de nieuwe trailer van Insurgency: SandstormTerwijl gamers op de PC al aan de slag kunnen met het langverwachte vervolg op Insurgency, moeten degene die de voorkeur geven aan een console nog even wachten. De PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game verschijnen immers pas in 2019. Om die tijd te overbruggen ontvingen we zojuist een nieuwe trailer, die tot de nok toe gevuld is met actie. Het wachten wordt er zo niet makkelijker op New World Interactive!
12/12 16u00  Koop games in bulk met de Otaku Bundle #37December is de maand van geven; van cadeau's en traktaties. Dus waarom zou je jezelf niet eens lekker in de watten leggen, met de nieuwste bundel van Otaku Bundle? Voor slechts $1.49 vind je hier deze bundel, welke je keys geeft voor elf games én drie DLC. En hoewel dat vaak korte games zijn van kleinere ontwikkelaars, betekent dat natuurlijk niet dat ze niet de moeite waard zijn. Sla daarom snel je slag en krijg onderstaande games: Repentant Razerwire: Nanowars Burning Instinct The Lost Soul lilGunbois Starblast Dumb Stone Card Game NekoBooM! Full Metal Renegade Boobserman Seek Love Seek Love: All Weapons DLC Seek Love: All Jetpacks DLC Seek Love: All Exceptional Functions DLC Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Otakubundle of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
12/12 11u30  Life is Strange 2 pocht met positieve quotesWanneer je als ontwikkelaar je game released, zijn de eerste paar dagen altijd spannend. Hoe zullen gamers reageren en wat voor cijfers zal de pers geven? Daarom is het ook niet verwonderlijk dat developers maar wat graag pronken met lovende recensies. Een voorbeeld hiervan zien we in de accolades trailer hieronder, waarin citaten over de eerste episode van Life is Strange 2 voorbijkomen. Hieraan hebben Gamespot, Eurogamer, Digitally Downloaded en Trusted Reviews hun steentje bijgedragen.
12/12 08u00  Blade and Sorcery toont nieuwe screenshots van de Early AccessLees meer >
12/12 07u45  Beelden van de eerste DLC voor Call of Duty: Black Ops IV zijn gelektCall of Duty-fans die in Australië wonen kregen enkele uren geleden een leuke verrassing. Om de een of andere reden konden zij al aan de slag met de eerste DLC voor Black Ops IV. En zoals je kon verwachten ging dat als een lopend vuurtje over het internet.Deze nieuwe DLC brengt de langzamerhand traditionele zombie mode met zich mee, waarvan je de opening cutscene kunt vinden in de video hieronder, evenals een tweetal nieuwe maps voor de multiplayer. Ook van beide maps, genaamd Elevation en Madagascar is al footage opgedoken van spelers die er al vrolijk op rondrennen en ook dat delen we natuurlijk graag met jullie.                        
12/12 07u30  HYDE levert een nummer voor Devil May Cry 5De Japanse artiest HYDE levert minimaal een van de nummers voor de soundtrack van Devil May Cry 5, welke hij nu ten gehore brengt in een nieuwe trailer. HYDE zullen fans van J-pop ongetwijfeld kennen, al zullen ze dat mogelijk niet weten. Hij leverde namelijk eerder al muziek voor Nana, Resident Evil VR, Devil May Cry 4, Full Metal Alchemist, Gundam 00, Last Quarter en Attack on Titan. Daarnaast is hij behalve een soloartiest ook nog onderdeel van VAMPS en L'Arc-en-Ciel.  
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Je nieuwe Samsung scoor je nu bij de sale van Bol.com19/12 08u15 - Gamequarter.be: Telefoons en tablets, zoals alle apparatuur, gaan ooit kapot. En vaak is het dan goedkoper om een nieuwe te halen, dan om het te laten repareren. Helemaal wanneer die toch al zijn afgeprijsd bij een website als Bol.com. Enkel vandaag krijg je namelijk hier tot 35% korting op tientallen Samsung-producten, waaronder natuurlijk tablets en smartphones. Dus als je toch al op zoek was naar een nieuw exemplaar, is dit het moment om te handelen. En zoals altijd geldt: vandaag besteld is morgen in huis, waardoor je het zelfs nog als last minute Kerstcadeau kunt aanschaffen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Bol.com of Samsung, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
5x Tweet hint naar Bioshock VR19/12 08u15 - Gamequarter.be: De kans is groot dat later vandaag een virtual reality-titel in het Bioshock-universum zal worden aangekondigd. Dat blijkt uit een Tweet van ontwikkelaar Blind Squirrel Games, die eerder de HD Collectie onder handen nam.In de Tweet valt te lezen dat men vandaag een stream zal organiseren rondom de games die het bedrijf in ontwikkeling heeft, waarbij men de tags #Bioshock en #VR gebruikt. De link met een VR-versie van eerdere Bioshock-games of zelfs een nieuwe VR-spin-off is dan ook makkelijk gelegd.De stream in kwestie zal vanavond om elf uur van start gaan en kun je hieronder bekijken.Bekijk een live video van BlindSquirrelGames op www.twitch.tv
4x Wired Productions zal Close to the Sun uit gaan geven19/12 08u00 - Gamequarter.be: Wired Productions, de uitgever van games als Grip, Super Dungeon Bros en Victor Vran, zal horrorgame Close to the Sun gaan uitgeven. Dat maken de uitgever en ontwikkelaar Storm in a Teacup bekend middels een nieuwe trailer. Hoewel de samenwerking op zich goed nieuws is, Wired heeft immers al enkele games ook fysiek uitgegeven, gaat het gepaard met slecht nieuws. De releasedate van 2018 zal namelijk niet meer gehaald worden en daarom wordt de game nu doorgeschoven naar een nader te bepalen datum in de nabije toekomst. Aan de trailer te zien is de game echter al in een vergevorderd stadium, dus we verwachten niet heel veel langer te hoeven wachten.
0x HYDE levert een nummer voor Devil May Cry 512/12 07u30 - Gamequarter.be: De Japanse artiest HYDE levert minimaal een van de nummers voor de soundtrack van Devil May Cry 5, welke hij nu ten gehore brengt in een nieuwe trailer. HYDE zullen fans van J-pop ongetwijfeld kennen, al zullen ze dat mogelijk niet weten. Hij leverde namelijk eerder al muziek voor Nana, Resident Evil VR, Devil May Cry 4, Full Metal Alchemist, Gundam 00, Last Quarter en Attack on Titan. Daarnaast is hij behalve een soloartiest ook nog onderdeel van VAMPS en L'Arc-en-Ciel.  
0x Beelden van de eerste DLC voor Call of Duty: Black Ops IV zijn gelekt12/12 07u45 - Gamequarter.be: Call of Duty-fans die in Australië wonen kregen enkele uren geleden een leuke verrassing. Om de een of andere reden konden zij al aan de slag met de eerste DLC voor Black Ops IV. En zoals je kon verwachten ging dat als een lopend vuurtje over het internet.Deze nieuwe DLC brengt de langzamerhand traditionele zombie mode met zich mee, waarvan je de opening cutscene kunt vinden in de video hieronder, evenals een tweetal nieuwe maps voor de multiplayer. Ook van beide maps, genaamd Elevation en Madagascar is al footage opgedoken van spelers die er al vrolijk op rondrennen en ook dat delen we natuurlijk graag met jullie.                        
0x Blade and Sorcery toont nieuwe screenshots van de Early Access12/12 08u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x Life is Strange 2 pocht met positieve quotes12/12 11u30 - Gamequarter.be: Wanneer je als ontwikkelaar je game released, zijn de eerste paar dagen altijd spannend. Hoe zullen gamers reageren en wat voor cijfers zal de pers geven? Daarom is het ook niet verwonderlijk dat developers maar wat graag pronken met lovende recensies. Een voorbeeld hiervan zien we in de accolades trailer hieronder, waarin citaten over de eerste episode van Life is Strange 2 voorbijkomen. Hieraan hebben Gamespot, Eurogamer, Digitally Downloaded en Trusted Reviews hun steentje bijgedragen.
0x Koop games in bulk met de Otaku Bundle #3712/12 16u00 - Gamequarter.be: December is de maand van geven; van cadeau's en traktaties. Dus waarom zou je jezelf niet eens lekker in de watten leggen, met de nieuwste bundel van Otaku Bundle? Voor slechts $1.49 vind je hier deze bundel, welke je keys geeft voor elf games én drie DLC. En hoewel dat vaak korte games zijn van kleinere ontwikkelaars, betekent dat natuurlijk niet dat ze niet de moeite waard zijn. Sla daarom snel je slag en krijg onderstaande games: Repentant Razerwire: Nanowars Burning Instinct The Lost Soul lilGunbois Starblast Dumb Stone Card Game NekoBooM! Full Metal Renegade Boobserman Seek Love Seek Love: All Weapons DLC Seek Love: All Jetpacks DLC Seek Love: All Exceptional Functions DLC Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Otakubundle of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
0x Er blijft maar weinig heel in de nieuwe trailer van Insurgency: Sandstorm12/12 16u00 - Gamequarter.be: Terwijl gamers op de PC al aan de slag kunnen met het langverwachte vervolg op Insurgency, moeten degene die de voorkeur geven aan een console nog even wachten. De PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game verschijnen immers pas in 2019. Om die tijd te overbruggen ontvingen we zojuist een nieuwe trailer, die tot de nok toe gevuld is met actie. Het wachten wordt er zo niet makkelijker op New World Interactive!
0x De pleuris is uitgebroken in de screenshots van World War Z13/12 07u00 - Gamequarter.be: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven