maandag 17 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
17/12 01u30  Braziliaanse ‘wonderdokter’ geeft zichzelf aan De Braziliaanse spiritueel genezer João Teixeira de Faria, die onder de naam João de Deus (Jan van God) internationale bekendheid verwierf als ‘wonderdokter’, heeft zichzelf aangegeven bij justitie in Brazilië. De autoriteiten hadden vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.
17/12 00u45  May: geen nieuw referendum brexit De Britse premier Theresa May zal maandag in het Lagerhuis verklaren dat een nieuw referendum over de brexit wat haar betreft niet aan de orde is. Zo’n tweede volksraadpleging zou ,,het Britse volk verraden’’ en ,,onherstelbare schade’’ aan de politiek aanrichten, vindt May.
17/12 00u00  Er is zoveel onduidelijk over Lelystad Airport dat de plannen helemaal moeten worden afgeblazen Politieke partijen in de Tweede Kamer en belangengroepen HoogOverijssel en Red de Veluwe hebben verbijsterd gereageerd op de uitlatingen van de minister over Lelystad Airport. De minister liet vrijdag aan de Kamer weten dat mogelijk toch nieuwe maatschappijen worden toegelaten op de luchthaven.
17/12 00u00  Tourwinnaar Geraint Thomas is Brits sportman van het jaar Geraint Thomas is in Groot-Brittannië uitgeroepen tot sportman van het jaar. De 32-jarige wielrenner uit Wales dankt de titel ‘BBC Sports Personality of the year’ aan zijn eindzege in de Tour de France afgelopen zomer.
16/12 23u45  Verbijstering over mogelijke komst nieuwe maatschappijen op Lelystad Airport Politieke partijen in de Tweede Kamer en belangengroepen HoogOverijssel en Red de Veluwe reageren verbijsterd op de uitlatingen van de minister over Lelystad Airport. De minister liet vrijdag aan de Kamer weten dat mogelijk toch nieuwe maatschappijen worden toegelaten op de luchthaven.
16/12 23u15  Braziliaanse 'wonderdokter' geeft zichzelf aan De Braziliaanse João Teixeira de Faria, in zijn land beroemd geworden als 'wonderdokter', heeft zichzelf aangegeven bij justitie in zijn land. De autoriteiten hadden eerder deze week al een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.
16/12 23u15  Zo’n 250 NEC-fans nemen met doodskist afscheid van ‘overleden eerstedivisionist’ NIJMEGEN - Zo’n 250 NEC-supporters hebben zondagavond ‘voor het laatst afscheid genomen’ van hun dierbare club voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen. Fakkellopers begeleidden een doodskist met daarop een vlag van de eerstedivisionist.
16/12 22u30  NEC-fans nemen met doodskist afscheid van ‘overleden eerstedivisionist’ NIJMEGEN - Zo’n 250 NEC-supporters hebben zondagavond ‘voor het laatst afscheid genomen’ van hun dierbare club voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen. Fakkellopers begeleidden een doodskist met daarop een vlag van de eerstedivisionist.
16/12 22u15  Eerste tranen van stress bij Heel Holland Bakt Bij de tweede aflevering van Heel Holland Bakt werd de stress sommigen te veel. Liesbeth plengde zelfs de eerste tranen van het seizoen en Maroeska had een dramatisch mislukte adventstaart. Gelukkig viel er ook veel te lachen.
16/12 22u15  Waarde van NBA-kaartje flink omhoog door afbeelding ‘moordbroers’ Op het eerste gezicht is er niets aan de hand met een NBA-verzamelkaartje van basketbalster Mark Jackson uit het seizoen 1990-1991. Dat werd ook bijna dertig jaar zo gedacht, tot een opmerkzame gebruiker van het het sociale medium Reddit recent opmerkte wie de twee kerels in de achtergrond waren. Sinds de ontdekking gaat de waarde van de bewuste kaartjes door het dak op koopjeswebsite eBay.
16/12 21u45  NEC-fans nemen met bloemen, shirts en sjaals afscheid van ‘overleden eerstedivisionist’ NIJMEGEN - Zo’n 250 NEC-supporters hebben zondagavond ‘voor het laatst afscheid genomen’ van hun dierbare club voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen. Fakkellopers begeleidden een doodskist met daarop een vlag van de eerstedivisionist.
16/12 21u30  Supporters Vitesse leggen rouwkrans voorafgaand aan ‘uitvaartdienst’ NEC, NEC-fans leggen bloemen NIJMEGEN - Supporters van Vitesse hebben zondagmiddag een ‘rouwkrans’ voor het Goffertstadion gelegd. Dit als reactie op de ‘uitvaartdienst', die NEC-fans deze avond houden vanwege de slechte resultaten van hun voetbalclub.
16/12 21u15  Supporters Vitesse komen met rouwkrans naar ‘uitvaartdienst’ NEC, NEC-fans leggen bloemen NIJMEGEN - Supporters van Vitesse hebben zondagavond een ‘rouwkrans’ voor het Goffertstadion gelegd. Dit als reactie op de ‘uitvaartdienst', die NEC-fans deze avond houden vanwege de slechte resultaten van hun voetbalclub.
16/12 21u15  Voortbestaan zwembad in Zetten in gevaar ZETTEN - Met de komst van een nieuw, groot zwembad in Elst dreigt het einde voor de Drie Essen in Zetten. Dat is wat de gebruikers, pachter en politiek denken. Zeker als in 2023 de gemeentelijke subsidie stopt.
16/12 21u00  Vijfde dode na aanslag Straatsburg De terreuraanslag in Straatsburg heeft zondag aan een vijfde slachtoffer het leven gekost. Een Straatsburgse musicus stierf, na vijf dagen in het ziekenhuis, schrijft zijn broer op Facebook. Hij was al hersendood verklaard, melden Franse media.
Laatste update: vandaag om 1u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/12 20u45  Rijksmuseum best bezochte museum van het jaarHet Rijksmuseum in Amsterdam is het best bezochte museum van het jaar. Dat is vandaag bekendgemaakt door Nieuwsuur.
16/12 20u45  Advocaat: ‘Eigenaar shishalounge Culemborg wordt al langer bedreigd’De eigenaar van shishalounge Lounge ’n Chill in Culemborg wordt al langer bedreigd. Dat zegt zijn advocaat, nadat er vanmiddag op de vensterbank van de zaak een handgranaat werd gevonden.
16/12 20u30  Bestolen Thomas krijgt nieuwe Tour-trofeeGeraint Thomas kan thuis op de schoorsteen weer de trofee zetten die hoort bij het winnen van de Tour de France. De beker die hij afgelopen zomer op het podium in Parijs had gekregen, werd in september gestolen. Tourorganisator ASO regelde een nieuwe trofee, die Thomas zondag ontving.
16/12 20u30  Hattrickhelden schitteren bij Ajax, matig optreden De GraafschapDe monsterzege tegen De Graafschap zorgde voor de hoogste cijfers bij Ajax dit weekeinde. Daley Blind maakte een hattrick en kreeg een 8,5. De andere hattrickheld kreeg een 8. Dat cijfer kreeg Martin Ødegaard, matchwinnaar bij Vitesse-VVV ook. Net als Mark Diemers van Fortuna Sittard.
16/12 20u30  Waarde van NBA-kaartje gaat door het dak door afbeelding ‘moordbroers’Op het eerste gezicht is er niets aan de hand met een NBA-verzamelkaartje van basketbalster Mark Jackson uit het seizoen 1990-1991. Dat werd ook bijna dertig jaar zo gedacht, tot een opmerkzame gebruiker van het het sociale medium Reddit recent opmerkte wie de twee kerels in de achtergrond waren. Sinds de ontdekking gaat de waarde van de bewuste kaartjes door het dak op koopjeswebsite eBay.
16/12 20u15  Waarde van doodgewoon NBA-kaartje gaat door het dak door afbeelding twee jonge moordenaarsOp het eerste gezicht is er niets aan de hand met een NBA-verzamelkaartje van basketbalster Mark Jackson uit het seizoen 1990-1991. Dat werd ook bijna dertig jaar zo gedacht, tot een opmerkzame gebruiker van het het sociale medium Reddit recent opmerkte wie de twee kerels in de achtergrond waren. Sinds de ontdekking gaat de waarde van de bewuste kaartjes door het dak op koopjeswebsite eBay.
16/12 20u15  Kerstmis is deel van het leven van Needenaar Herbert Leussenkamp gewordenNEEDE - Een dubbel winkelpand in de Oudestraat is samen met de woning en tuin erachter compleet in kerstsfeer ingericht. ,,Kerstmis is een deel van mijn leven geworden', zegt Needenaar Herbert Leussenkamp.
16/12 20u15  De kat van Egbert Jan heeft alles meegemaaktZijn vrouw is bij hem weg en zijn kinderen zijn het huis uit, maar dat betekent niet dat Egbert Jan thuis alleen is.
16/12 20u00  Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.
16/12 19u45  Toch dode dieren door brand Britse dierentuinDe brand die gisteren woedde in een dierentuin in het noord-Engelse Chester, heeft toch aan een aantal dieren het leven gekost.
16/12 19u45  Edita mag met kerst bij onbekenden aanschuiven: ‘Toegeven dat je eenzaam bent is niet zwak’ARNHEM - Omkijken naar je medemens, daar denkt menigeen wel aan rondom de Kerst. Naar eenzame ouderen, naar armen, en naar gezinnen. Eh wacht....gezinnen?
16/12 19u30  Hanneke Hendrix: ‘In het weekend lijkt de tijd te vertragen’Wat doen bekende Gelderlanders in het weekend? Elke week bespreekt iemand hier zijn of haar programma. Dit keer: schrijfster Hanneke Hendrix (38), die met man, 2-jarig dochtertje en drie kippen in een dorp bij Nijmegen woont.
16/12 19u30  Teleurgestelde Van Bronckhorst: ‘Goede gevoel is weg’Alles wat Feyenoord de afgelopen weken had opgebouwd, viel vanmiddag in de mistige Kuip tegen Fortuna Sittard weer weg.
16/12 19u15  Teleurgestelde Van Bronckhorst: Goede gevoel is wegAlles wat Feyenoord de afgelopen weken had opgebouwd, viel zondag in de mistige Kuip tegen Fortuna Sittard weer weg.
16/12 19u15  Man uit Neder-Betuwe met mes in wang gestoken na ruzie, wordt agressief tegen hulpverlenersTILBURG/NEDER-BETUWE - Een 28-jarige man uit de gemeente Neder-Betuwe is in Tilburg gewond geraakt nadat hij in zijn wang is gestoken tijdens een ruzie. Dat gebeurde op de Heuvel, rond 00.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag. Een 43-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is aangehouden.
16/12 19u15  ‘Nerveuze’ Nijmegenaar (21) opgepakt vanwege handel in drugsNIJMEGEN - Een 21-jarige man uit Nijmegen is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt vanwege het verhandelen van drugs. Surveillerende agenten vonden de man zittend in een geparkeerde auto op de Kwakkenbergweg.
16/12 19u00  Berghuis reflecteert: ‘We waren niet creatief genoeg’Steven Berghuis vond dat Feyenoord de beschamende nederlaag tegen Fortuna Sittard (0-2) aan zichzelf had te wijten. ,,Iedereen denkt dat je een ploeg als Fortuna zomaar even aan de kant zet. Dan moet je wel goed voetbal laten zien.‘’
16/12 19u00  Briefschrijver Bowi doet stapje terug om bedreigingen na #sorryjohanBowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres.
16/12 18u45  Handgranaat gevonden voor deur van waterpijpcafé tijdens kerstmarkt in CulemborgCULEMBORG - Op de Oude Vismarkt in Culemborg is zondagmiddag voor de deur van een shishalounge een handgranaat gevonden. De straat is lange tijd afgezet. Inmiddels is de omgeving weer vrijgegeven.
16/12 18u30  Lavreysen de beste op de sprint in LondenBaanwielrenner Harrie Lavreysen heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Londen goud gepakt op de sprint. De 21-jarige krachtpatser uit het Brabantse dorp Luyksgestel won in de finale in twee heats van de Australische wereldkampioen Matthew Glaetzer. Zeker de manier waarop hij de tweede race, was indrukwekkend.
16/12 18u30  De Graafschap incasseert monsternederlaag bij Ajax: 8-0AMSTERDAM - De Graafschap is zondag tegen een monsternederlaag aangelopen in de uitwedstrijd bij Ajax. De Doetinchemse eredivisionist verloor uiteindelijk met 8-0.
16/12 18u15  Vijf ultraluxe bioscopen: verrek, het sneeuwtDe kerstvakantie is hét moment om in de bioscoop aan de winter te ontsnappen. Maar waar komt een film het best tot leven? Samuel Bom bezoekt vijf ultraluxe bioscopen, op zoek naar een uitzonderlijke kijkervaring.
16/12 18u00  Inbrekers vooral tijdens feestdagen actief, Utrecht is favorietTijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, is de kans een stuk groter dat inbrekers toeslaan. Het gaat om een verhoogd inbraakrisico van 124 procent ten opzichte van andere dagen in het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat politiedata van de afgelopen vijf jaar onderzocht, inclusief inbraakcijfers van 2018 tot en met de maand november.
16/12 17u45  Trainers Ten Hag en De Jong genieten van AjaxTrainer Erik ten Hag genoot van de monsterzege van Ajax op De Graafschap (8-0). ,,We hebben met z’n allen aangevallen. We deden dat met zo veel variatie dat we bijna niet te verdedigen waren.”
16/12 17u45  Briefschrijver doet stapje terug om bedreigingen na #sorryjohanBowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres.
16/12 17u30  Hattrick voor Ziyech én Blind: ‘Ik wilde die laatste bal echt niet voorgeven’Daley Blind maakte vanmiddag in de ruim gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap (8-0) zijn allereerste hattrick. Datzelfde gold voor Hakim Ziyech en dus was de vraag: wie krijgt nu de wedstrijdbal mee naar huis? ,,Hakim had de bal al opgeëist op het veld. Dat is prima, hij was ook man of the match“, aldus Blind tegenover AjaxTV.
16/12 17u30  Stapje terug om bedreigingen na #sorryjohanBowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres.
16/12 17u15  Patrick Laureij lost de belofte van zijn debuut zeer ten dele inBij zijn sterke entree Dekking Hoog (2016) wist iedereen: Patrick Laureij is een onvervalst talent. De ras-Rotterdammer met dito tongval verbond de rauwheid van de straat mooi met het gevoelsleven van de dertiger die hij is.
16/12 17u00  Aanvaring met drie schepen op de Waal bij HeerewaardenHEEREWAARDEN – Drie schepen zijn zondagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Waal bij Heerewaarden.
16/12 17u00  Tientallen gewonden na explosie in Japans restaurantBij een explosie in een restaurant in de Japanse stad Sapporo zijn tientallen mensen gewond geraakt. Volgens het persagentschap Jiji Press vielen er zeker veertig gewonden.
16/12 16u45  Sjaak woont naast de A15: ‘Je hoort het verkeer razen, maar eigenlijk ook weer niet’BEMMEL - Direct uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Deze week: Sjaak Kuster (68). Hij woont naast de A15 in Bemmel. Precies waar de snelweg moet worden doorgetrokken.
16/12 16u45  Geding om ‘slecht strooizout’ op wegenHet strooizout dat Rijkswaterstaat (RWS) op de wegen strooit tegen gladheid, werkt niet goed. Het zout van de huidige leverancier voldoet namelijk niet aan de eisen die het agentschap zelf heeft opgesteld.
16/12 16u45  Handbalsters pakken EK-brons na zege op RoemeniëDe Nederlandse handbalsters hebben brons gewonnen op het EK. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen was in het sportpaleis van Bercy met 20-24 sterker dan de Roemeense vrouwen.
16/12 16u30  Ex-miss Kim Kötter is kritiek op haar uiterlijk spuugzatVoormalig Miss Universe-deelneemster Kim Kötter (36) is helemaal klaar met kritiek die ze op sociale media krijgt op haar uiterlijk. ,,Eigenlijk is het ongehoord dat mensen met dergelijke commentaren komen”, schrijft ze haar woede van zich af op Instagram.
16/12 16u30  Van der Poel wint in Zonhoven ook vijfde SuperprestigeMathieu van der Poel heeft ook de vijfde wedstrijd van dit seizoen uit de Superprestige op zijn naam geschreven. De Nederlandse veldrijder was in Zonhoven weer een klasse apart.
16/12 16u30  Rust teruggekeerd na Mars tegen Marrakesh in Brussel, vijftig aanhoudingenDe Mars tegen Marrakesh, een demonstratie in Brussel tegen het VN-migratiepact, is zondagmiddag ontaard in rellen met de politie. Na toespraken escaleerde de situatie. Betogers gooiden met stenen en dranghekken. Een ruit van een gebouw van de Europese Commissie ging aan diggelen. De politie hield vijftig relschoppers aan. De onlusten lijken nu over, extreemrechtse betogers zijn uiteengedreven en zijn uit het straatbeeld verdwenen.
16/12 16u15  Pizza voor wie wel een avontuurtje aandurft bij Desem in NijmegenBij pizza eten hoort vaak het woord ‘snel’. Maar niet bij Pizzacafé Desem in Nijmegen. Hier krijgt het deeg de tijd en is er aandacht voor de gerechten. Dat is te proeven.
16/12 16u15  Bomenverkoper: Van dat gesjouw val ik altijd 5 tot 6 kilo afVeel Nederlanders kopen hun kerstboom bij een vertrouwd adresje. Omdat het zo’n fijne traditie is om bij Kerstboom Kees of het kerstbomenvrouwtje een spar of Nordmann te keuren. De seizoenswerkers doen het er vaak bij voor de lol. ,,Ik praat graag, dat scheelt.”
16/12 16u15  Verdachte steekpartij Neurenberg zwijgtDe 38-jarige man die verdacht wordt van de steekpartij in Neurenberg heeft tot dusver niets gezegd over die beschuldiging. Dat heeft de Duitse politie vandaag bekendgemaakt.
16/12 16u15  Handgranaat gevonden tijdens kerstmarkt in Culemborg, omgeving ontruimdCULEMBORG - Op de Oude Vismarkt in Culemborg is zondagmiddag voor de deur van een shishalounge een handgranaat gevonden. De omgeving is ontruimd, zo meldt de politie.
16/12 16u15  Hockeyers grijpen na zinderende shoot-outs naast wereldtitelEinde wedstrijd België-Nederland 0-0 Shoot-outs 3-2 Jeroen Hertzberger, 1-0 Oranje Arthur van Doren MIST! Mirco Pruijser MIST Felix Denayer MIST Jonas de Geus, 2-0 Oranje Florent van Aubel, 2-1 België Seve van Ass MIST Victor Wegnez, 2-2 België Thijs van Dam MIST Arthur de Sloover MIST Om en Om Florent van Aubel 3-2 Jeroen Hertzberger MIST
16/12 16u00  Movistar nog zeker drie jaar in wielerpelotonDe Spaanse wielerploeg Movistar blijft nog zeker drie jaar actief in het profpeloton. Telefoonmaatschappij Telefónica, waar Movistar onder valt, heeft het contract met teambaas Eusebio Unzué verlengd tot eind 2021.
16/12 16u00  Granaat gevonden in Culemborg, omgeving ontruimdCULEMBORG - Aan de Oude Vismarkt in Culemborg is zondagmiddag een granaat aangetroffen. De omgeving is ontruimd, zo meldt de politie.
16/12 16u00  LIVE | Jeroen Hertzberger maakt eerste shoot-out, België mistEinde wedstrijd België-Nederland 0-0 Shoot-outs Jeroen Hertzberger, 1-0 Oranje Arthur van Doren MIST!
16/12 15u45  LIVE | Spanning druipt eraf in WK-finale, shoot-outs komen dichter bijDe Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag in India een einde maken aan een periode van twintig jaar zonder wereldtitel. In 1998 werden Oranje in Utrecht voor het laatst wereldkampioen. In de finale is vanaf 14.30 uur België de tegenstander. Mis niets in ons liveblog! Vierde kwart Tussenstand België-Nederland 0-0
16/12 15u30  Hond atlete Dafne Schippers overleden na ongeval met treinSammie, de hond van atlete Dafne Schippers (26), is vandaag om het leven gekomen nadat de trouw viervoeter was aangereden door een trein. ,,Het is zo moeilijk om in woorden uit te drukken welke pijn en verdriet ik momenteel voel”, schrijft een aangeslagen Schippers op Instagram.
16/12 15u30  Verbazing over grondblunder ProRail: ‘Dit is niet uit te leggen’Partijen in de Tweede Kamer reageren verbaasd op het nieuws dat ProRail ruim 18 miljoen euro heeft neergeteld voor gronden langs het spoor, terwijl de spoorbeheerder die gronden eerder voor vrijwel niets had kunnen krijgen.
16/12 15u30  LIVE | Komt er meer vuurwerk in tweede helft van WK-finale?De Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag in India een einde maken aan een periode van twintig jaar zonder wereldtitel. In 1998 werden Oranje in Utrecht voor het laatst wereldkampioen. In de finale is vanaf 14.30 uur België de tegenstander. Mis niets in ons liveblog! Derde kwart Tussenstand België-Nederland 0-0
16/12 15u15  LIVE | Strafcorners leveren Oranje niets op in slotfase matte eerste helftDe Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag in India een einde maken aan een periode van twintig jaar zonder wereldtitel. In 1998 werden Oranje in Utrecht voor het laatst wereldkampioen. In de finale is vanaf 14.30 uur België de tegenstander. Mis niets in ons liveblog! Rust Tussenstand België-Nederland 0-0
16/12 15u00  Wereldkampioene Cant klopt Betsema in ZonhovenSanne Cant heeft de cross om de Superprestige in Zonhoven gewonnen. De wereldkampioene uit België versloeg de Nederlandse Denise Betsema, met wie ze voorop over was gebleven op het lastige parcours.
16/12 15u00  LIVE | Voorzichtigheid troef bij saaie finale Nederland-BelgiëDe Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag in India een einde maken aan een periode van twintig jaar zonder wereldtitel. In 1998 werden Oranje in Utrecht voor het laatst wereldkampioen. In de finale is vanaf 14.30 uur België de tegenstander. Mis niets in ons liveblog! Eerste kwart Tussenstand België-Nederland 0-0
16/12 14u45  LIVE | Nederland en België in balans in eerste kwartDe Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag in India een einde maken aan een periode van twintig jaar zonder wereldtitel. In 1998 werden Oranje in Utrecht voor het laatst wereldkampioen. In de finale is vanaf 14.30 uur België de tegenstander. Mis niets in ons liveblog! Eerste kwart Tussenstand België-Nederland 0-0
16/12 14u45  Mars tegen Marrakesh loopt uit de hand: Brusselse politie zet traangas inDe Mars tegen Marrakesh, een demonstratie in Brussel tegen het VN-migratiepact, is ontaard in rellen met de politie. Na toespraken escaleerde de sfeer. Betogers gooiden met stenen en dranghekken. Een ruit van een gebouw van de Europese Commissie ging aan diggelen. De politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet.
16/12 14u30  Kleumende BN’ers uit hun dak in besneeuwd NederlandIn deze speciale, spierwitte en ijzige sneeuweditie van de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van hoe bekend Nederland zich vermaakt in de eerste sneeuw van dit najaar. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
16/12 14u30  Sfeer Mars tegen Marrakesh grimmig: Eigen volk eerstDe Mars tegen Marrakesh in Brussel begint grimmiger te worden, de gemoederen raken verhit. Dat melden Belgische journalisten. Een cameraploeg werd belaagd met rookbommetjes door betogers. De politie zou traangas hebben ingezet en waterkanonnen in stelling brengen.
16/12 14u15  ‘Bij het eerste contact durft een kind vaak niet eens papa te zeggen’Een jongetje dat door tussenkomst van de rechter zijn vader ontmoet. Medewerkers van het Omgangshuis maakten er een boekje over.
16/12 14u15  Bepalen computers straks ons hele leven?Hoe ziet ons leven er straks uit? Kunnen we een verbeterde versie van onszelf produceren, alles maken wat we zelf willen? Als we niet uitkijken, bepalen computers dan straks ons hele leven?
16/12 14u15  LIVE | Oranje gaat tegen België voor eerste wereldtitel in 20 jaarDe Nederlandse hockeyers kunnen vanmiddag in India een einde maken aan een periode van twintig jaar zonder wereldtitel. In 1998 werden Oranje in Utrecht voor het laatst wereldkampioen. In de finale is vanaf 14.30 uur België de tegenstander. Mis niets in ons liveblog!
16/12 14u00  De mooiste avond van het jaar: nog één keer wandelen tussen het kaarslicht in BurenBUREN - Dik ingepakt liep Buren en omgeving zaterdag uit voor de zestiende en laatste editie van Buren bij Kaarslicht. Tientallen inwoners van de historische binnenstad ontstaken in het winterdonker hun kaarsen en lampjes om met wegen van licht de bezoekers te begeleiden naar de vele muziekoptredens, levende standbeelden of zelfs een dierenboerderijtje.
16/12 14u00  Juncker speelt met haren vrouwelijke collega en die beelden gaan viralEr zijn opnieuw vreemde beelden opgedoken van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Daarop is te zien hoe hij opeens met zij hand door het haar van een vrouwelijke collega gaat.
16/12 13u45  Juncker gaat op een vreemde manier door haren vrouwelijke collega en die beelden gaan viraalEr zijn opnieuw vreemde beelden opgedoken van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Daarop is te zien hoe hij opeens met zij hand door het haar van een vrouwelijke collega gaat.
16/12 13u45  Mars tegen Marrakesh: Eigen volk eerstVolgens de Belgische politie hebben 5500 mensen zich zondag verzameld in het centrum van Brussel om mee te doen aan de Mars tegen Marrakesh. Voor de tegendemonstratie kwamen duizend betogers opdagen. Naar beide kampen zijn nog deelnemers onderweg.
16/12 13u45  Vijf illegale sekswerkers betrapt bij undercoveractie, dochtertje(2) wacht in autoVijf illegale sekswerkers zijn zaterdag betrapt bij een undercoveractie in de buurt van Breda. De vrouwen maakten afspraakjes in een hotel maar waren niet in het bezit van een escortvergunning. De prostituees hadden verschillende nationaliteiten: de Nederlandse, Roemeense, Zweedse en Marokkaanse. Een van de vrouwen had haar dochtertje van 2 mee in de auto naar het werk.
16/12 13u45  Toestellen KLM moeten uitwijken door dichte mist op SchipholEen KLM-vliegtuig vanuit Praag dat vanochtend om half twaalf zou landen op Schiphol is uitgeweken naar Groningen Airport Eelde. De reden: slecht zicht bij Schiphol. Het vliegtuig landde veilig op Groningen Airport Eelde.
16/12 13u30  Levenloos lichaam gevonden bij de Waal in VarikBij de Waal in Varik heeft de politie een stoffelijk overschot aangetroffen. Momenteel wordt onderzoek gedaan om te achterhalen wie de persoon is en wat de mogelijke oorzaak van overlijden is.
16/12 13u15  22-jarige Nijmegenaar met spoed geopereerd na steekpartij bij ruzie in caféNijmegen - In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige Nijmegenaar met spoed geopereerd nadat hij bij een ruzie werd neergestoken. Er zou een grote vechtpartij zijn geweest bij café Dorus aan de 14e straat in Horstacker in de wijk Lindenholt.
16/12 13u15  Toestel KLM moet uitwijken door dichte mist op SchipholEen KLM-vliegtuig vanuit Praag dat vanochtend om half twaalf zou landen op Schiphol is noodgedwongen uitgeweken naar Groningen Airport Eelde. De reden: slecht zicht bij Schiphol. Het vliegtuig is inmiddels veilig geland op Groningen Airport Eelde.
16/12 13u00  Kabinet tevreden over resultaat klimaattopHet Nederlands kabinet is tevreden over het resultaat van de klimaattop in het Poolse Katowice, De deelnemende landen hebben daar met elkaar afgesproken dat zij laten zien hoe zij het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 gaan uitvoeren.
16/12 12u45  Stress over kerstdiner? Héél veel mensen houden het simpelZe zijn er heus wel: keukenprinsen en -prinsessen die straks staan te zwoegen op hun soufflés, patés en croute en beef Wellington met de kerst. Maar heel eerlijk: het gros maakt het zich straks gemakkelijk.
16/12 12u30  'Ik geniet zo van Kiki. Zij doet nu wat ik had moeten doen’Voor tennisster Kiki Bertens was 2018 een topjaar, en dus ook voor haar coach Raemon Sluiter. Met geduld, empathie en een flinke dosis relativerings-vermogen gaat hij de twijfel en onzekerheid van ‘Kiek’ te lijf.
16/12 12u30  LIVE | Kan Utrecht opmars doorzetten in Heerenveen?• Utrecht staat vierde, Heerenveen achtste • Advocaat bezig aan goede serie bij Utrecht • Scheidsrechter is Van de Graaf
16/12 12u15  Toestel KLM moet uitwijken door slecht zicht op SchipholEen KLM-vliegtuig vanuit Praag dat vanochtend om half twaalf zou landen op Schiphol is noodgedwongen uitgeweken naar Groningen Airport Eelde. De reden: slecht bij Schiphol. Het vliegtuig is inmiddels veilig geland op Groningen Airport Eelde.
16/12 12u15  LIVE | Kan Heerenveen de opmars van Utrecht stuiten?• Utrecht staat vierde, Heerenveen achtste • Advocaat bezig aan goede serie bij Utrecht • Scheidsrechter is Van de Graaf
16/12 11u45  Dieven slaan contactloos toe bij festijn in DeventerOp het Dickens Festijn in Deventer zijn zaterdag twee personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. De politie roept bezoekers waarbij (vermoedelijk) kleine, onverklaarbare bedragen zijn afgeschreven op zich te melden.
16/12 11u30  Groeptickets Down The Rabbit Hole in koopstorm van 2 minuten wegEWIJK - De goedkope groepstickets voor festival Down The Rabbit Hole 2019 (DTRH) zijn uitverkocht. In twee minuten van absolute gekte waren ze zaterdagmorgen weg.
16/12 11u30  Bezoekers historisch Dickens Festijn contactloos bestolenOp het Dickens Festijn in Deventer zijn zaterdag twee personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. De politie roept bezoekers waarbij (vermoedelijk) kleine, onverklaarbare bedragen zijn afgeschreven op zich te melden.
16/12 11u15  Giel Beelen gaat uitdaging aan: over 50 dagen een sixpackGiel Beelen heeft een opvallende uitdaging aangekondigd. De radio-dj wil in de komende vijftig dagen een sixpack creëren. Dat laat hij weten op zijn YouTube-kanaal. Giel blijkt al sinds eind maart flink bezig in de sportschool.
16/12 11u00  Kunstenaar Hans Jouta maakt standbeeld Cruijff bij ArenADe Friese kunstenaar en beeldhouwer Hans Jouta gaat het beeld van Johan Cruijff maken. Dat heeft de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’ bekendgemaakt. Het beeld waarvoor Ajax-supporters in drie maanden tijd 75.000 euro bijeen hebben gebracht komt bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam te staan.
16/12 11u00  Met deze robot dood je gemakkelijk alle bacteriën in dat vieze hotelbedStart-ups houden van crowdfunding. En wij houden van de futuristische en gekke producten die de start-ups ontwikkelen. Elke week bekijken we nieuwe producten op verschillende crowdfund-platforms. Of deze producten ooit op de markt komen is nooit zeker, maar dromen mag natuurlijk altijd. Deze week: de Cleansebot.
16/12 10u45  Sneeuwpoppen, sneeuwballen, sneeuwpret: dit zijn de mooiste foto's van onze lezersOveral in Gelderland ligt een dun wit dekentje van sneeuw en veel mensen trekken erop uit. Voor een wandeling, een sneeuwballengevecht of om een pop te maken. Deze foto's komen van onze lezers. Heb je ook een mooie foto? Stuur 'm op via Whatsapp: 06 1332 2268 of per mail: online@gelderlander.nl
16/12 10u45  Raemon Sluiter is ballenraper én psycholoog: eerst de mens, dan de tennisserVoor tennisster Kiki Bertens was 2018 een topjaar, en dus ook voor haar coach Raemon Sluiter. Met geduld, empathie en een flinke dosis relativerings-vermogen gaat hij de twijfel en onzekerheid van ‘Kiek’ te lijf.
16/12 10u45  LIVE | Veld sneeuwvrij, kan Heerenveen opmars Utrecht stuiten?• Utrecht staat vierde, Heerenveen achtste • Advocaat bezig aan goede serie bij Utrecht • Scheidsrechter is Van de Graaf
16/12 10u30  John liep trauma’s op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’Daar zit je dan, in Zuid-Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor agent John Luijsterburg als een bevrijding en als een vonnis. ,,Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”
16/12 10u30  Zo ziet Nederland eruit onder een deken van sneeuwGladde wegen, smeltende sneeuw en ijsregen. Koning Winter brengt ons niet alleen kou en ellende met aanrijdingen, maar levert ook mooie winterkiekjes op. Hier een compilatie van de mooiste foto’s en tweets over de witte deken die over ons land ligt.
16/12 10u15  Waarom raakt kritiek ons zo?David en Arjan (r.) van geluksplatform 365 Dagen Succesvol delen hun lessen voor een leuker leven.
16/12 10u00  Duitsland sluit laatste kolenmijnDuitsland neemt vrijdag afscheid van de steenkoolwinning. Met een gepast feestje wordt de laatste nog productieve mijn in Bottrop, de Prosper-Haniel, gesloten. Dat gebeurt in het bijzijn van president Frank-Walter Steinmeier en Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie.
16/12 10u00  Achmed Akkabi: Ik deelde homohaat-berichten om familie te beschermenAchmed Akkbabi kwam afgelopen week plots onder vuur te liggen in de Marokkaanse gemeenschap door een homorol in de film Chez Nous uit 2013. De acteur, die juist nu successen viert met de succesvolle serie Mocro Maffia, plaatste zelf reacties uit een besloten groep op Facebook. ,,Daar stonden foto's in van familieleden, die wilde ik weghebben', vertelde hij aan Özcan Akyol daarover bij Onze man in Deventer op Radio 1.
16/12 09u30  Zo ziet Nederland eruit onder een deken van witte sneeuwGladde wegen, smeltende sneeuw en ijsregen. Koning Winter brengt ons niet alleen kou en ellende met aanrijdingen, maar levert ook mooie winterkiekjes op. Hier een compilatie van de mooiste foto’s en tweets over de witte deken die over ons land ligt.
16/12 09u00  Toekomst voor de laatste nertsenfokkerijen uitzichtloos: ‘Veertig jaar voor niets gewerkt’Uitzichtloos. Een andere omschrijving is er niet voor nertsenhouders in Nederland. Deze bedrijfstak is per 2024 verboden, geld om te stoppen komt er niet. Wim Meijer en zijn zoons Rik en Tim uit het Overijsselse Vriezenveen over dat verbod, de zelfdodingen in de sector en de toekomst. „Ik heb veertig jaar voor niets gewerkt.”
16/12 08u30  Groningen en Emmen rivalen? Ooit misschienVoor het eerst wordt vandaag FC Groningen – FC Emmen in de eredivisie gespeeld. Een duel vol dwarsverbanden. Maar de derbysfeer moet nog groeien, vindt men in Drenthe.
16/12 08u15  Tom Dumoulin kiest Giro als hoofddoel voor 2019Tom Dumoulin kiest de Giro d’Italia als hoofdoel voor volgend jaar. Waarschijnlijk rijdt hij daarna nog de Tour de France.
16/12 08u15  Feyenoord tegen Fortuna op jacht naar zesde zege op rij• Feyenoord won laatste vijf wedstrijden • Feyenoord-Fortuna 17 jaar geleden voor laatst gespeeld • Manschot scheidsrechter in de Kuip
16/12 08u15  Groningen en Emmen willen weg bij degradatiestreep• Groningen verloor maar 1 van laatste 5 duels • Beide ploegen hebben 14 punten • Duel onder leiding van Kuipers
16/12 08u15  Ajax ontvangt hekkensluiter De Graafschap• Ajax speelde midweeks gelijk tegen Bayern • De Graafschap won nog nooit bij Ajax • Wedstrijd gefloten door Blom
16/12 08u15  FC Utrecht wil goede serie onder Advocaat voortzetten• Utrecht staat vierde, Heerenveen achtste • Advocaat bezig aan goede serie bij Utrecht • Scheidsrechter is Van de Graaf
16/12 08u15  Zieke Onno Pel (38) is aan zijn derde bucketlist toeAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Onno Pel (38) heeft een dodelijke longziekte. Misschien redt hij het nieuwe jaar niet, maar hij kan ook nog tien jaar doorleven. Ondertussen geniet hij van het leven. Hij is al toe aan zijn derde bucketlist.
16/12 08u15  Van Gerwen na bierdouche door ‘fan’: ‘Ik was zó boos’Michael van Gerwen kreeg een onaangename verrassing vlak voordat hij het podium wilde betreden voor zijn eerste partij bij het WK darts 2019. De Nederlander werd onder gegooid met bier door een 'fan’ vanuit het publiek. ,,Dit is mij nog nooit gebeurd”, reageerde Mighty Mike verbaasd.
16/12 07u45  Jongens redden vrouw die na een bezoekje aan de kerstmarkt in de sloot belandtIn Ingen hebben een paar jongens een vrouw gered die in de sloot was beland en daar met haar hoofd al onder water lag.
16/12 07u45  Vulkaan Soputan barst uit op Indonesisch eiland SulawesiOp het Indonesische eiland Sulawesi is zondagochtend de vulkaan Soputan uitgebarsten. Vulkaanas wordt tot drie kilometer hoog de lucht in geblazen, zeggen de autoriteiten. De toegang is verboden in een zone van 4 km rond de 1758 meter hoge vulkaan.
16/12 07u30  Wakker worden in een witte wereld: app ons je sneeuwplaatjesDat is vrolijk wakker worden! Vannacht is de eerste sneeuw van dit najaar gevallen. Op de meeste plaatsen viel slechts een dun laagje, maar dat is toch meer dan genoeg voor een paar mooie winterse plaatjes. Hoe ziet jouw besneeuwde huis of tuin eruit? Stuur het naar ons op!
16/12 07u15  Veilig rijden bij gladheid: tips en trucsDit zijn weersomstandigheden die niemand waardeert, maar met deze tips van de Duitse TÜV vergroot je de kans om toch veilig van A naar B te komen.
16/12 07u15  Van Gerwen na bierdouche door ‘fan’: ‘Ik was zo boos’Michael van Gerwen kreeg een onaangename verrassing vlak voordat hij het podium wilde betreden voor zijn eerste partij bij het WK darts 2019. De Nederlander werd onder gegooid met bier door een 'fan’ vanuit het publiek. ,,Dit is mij nog nooit gebeurd”, reageerde Mighty Mike verbaasd.
16/12 06u15  Vader dader Straatsburg: Mijn zoon was aanhanger ISDe vader van Chérif Chekatt, de vermoedelijke dader van de terroristische aanslag op de kerstmarkt van Straatsburg, zegt dat zijn zoon aanhanger was van de ideeën van Islamitische Staat (IS). Dat verklaarde Abdelkrim Chekatt zaterdagavond in een interview op de Franse televisie.
16/12 06u00  Vader dader Straatsburg: ‘Mijn zoon was aanhanger IS’De vader van Chérif Chekatt, de vermoedelijke dader van de terroristische aanslag op de kerstmarkt van Straatsburg, zegt dat zijn zoon aanhanger was van de ideeën van Islamitische Staat (IS). Dat verklaarde Abdelkrim Chekatt zaterdagavond in een interview op de Franse televisie.
16/12 04u45  ‘Overleden Guatemalteeks meisje VS was niet uitgedroogd’Het zevenjarige meisje uit Guatemala dat stierf nadat zij en haar vader werden vastgehouden door Amerikaanse grensagenten, was gezond en had voldoende gegeten en gedronken. Dat zegt de familie van de overleden Jakelin Caal in een verklaring.
16/12 04u00  Mijnongeluk China eist zeven dodenZeven mensen zijn omgekomen bij een mijnongeluk in de Chinese stad Chongqing in het zuidwesten van het land. Drie mijnwerkers raakten gewond, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua State Agency.
16/12 03u45  Vier doden bij crash traumahelikopter PortugalIn de bergen iets buiten de Portugese stad Porto is zaterdagavond een traumahelikopter neergestort. Daarbij zijn de vier inzittenden, twee piloten, een arts en een verpleegkundige, om het leven gekomen. Dat heeft het Portugese Nationale Instituut voor Medische Noodhulp (INEM) zaterdagnacht bevestigd.
16/12 02u45  Poetin wil rapmuziek aan banden leggenDe Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag in Sint-Petersburg zijn adviesraad voor kunst en cultuur de opdracht gegeven een mechanisme te ontwikkelen om rapmuziek aan banden te leggen. ,,Als het onmogelijk is iets te stoppen, dan moet je er de leiding over nemen’’, vindt de president.
16/12 02u15  Mogelijk vier doden bij crash traumahelikopter PortugalIn de bergen iets buiten de Portugese stad Porto is zaterdagavond een traumahelikopter neergestort. Daarbij zijn waarschijnlijk de vier inzittenden, twee piloten, een arts en een verpleegkundige, om het leven gekomen. Dat melden Portugese media.
16/12 01u45  Egypte opent unieke 4400 jaar oude graftombeIn Egypte hebben de autoriteiten zaterdag een 4400 jaar oude graftombe voor het eerst aan de pers getoond. De grafkamer van de priester Wahtye werd gevonden in de necropolis Saqqara, dertig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caïro.
15/12 23u30  Van Gerwen krijgt bierdouche bij opkomst eerste WK-partijDe eerste partij van Michael van Gerwen op het WK darts is vanavond met vertraging van start gegaan. De nummer één van de wereld kreeg bij zijn opkomst in Ally Pally een biertje van een toeschouwer in zijn gezicht gegooid en moest terug de kleedruimte in om een droog shirt aan te trekken.
15/12 23u30  Lichaam gevonden in woning in Arnhem-Zuid, onderzoek in volle gangARNHEM - In een woning aan de Aalburgstraat in Arnhem-Zuid is zaterdagavond een lichaam gevonden. Politie en recherche zijn momenteel met meerdere eenheden ter plaatse om onderzoek te doen naar de doodsoorzaak.
15/12 23u15  Korfbalwedstrijd DVO eindigt grimmig door opstootjeBENNEKOM - De korfbalwedstrijd tussen DVO en Fortuna eindigde met een zeer zure nasmaak. Nadat de gasten uit Delft de zege (16-18) binnen sleepten, ging het los tussen beide verenigingen waar zowel spelers als supporters zich bezig hielden met het stevige duw- en trekwerk.
15/12 23u15  Van Gerwen bekogeld met bier bij opkomst voor eerste WK-partijDe eerste partij van Michael van Gerwen op het WK darts is vanavond met vertraging van start gegaan. De nummer één van de wereld kreeg bij zijn opkomst in Ally Pally een biertje van een toeschouwer in zijn gezicht gegooid en moest terug de kleedruimte in om een droog shirt aan te trekken.
15/12 23u00  Darfalou bevrijdt Vitesse van stug VVVARNHEM - Een goal van Oussama Darfalou heeft Vitesse zaterdagavond een moeizame, maar belangrijke zege op VVV-Venlo bezorgd. De Algerijn tekende in de slotfase voor de 2-1 in GelreDome. De Arnhemse club blijft daarmee in de subtop in het spoor van FC Utrecht en AZ.
15/12 22u45  Vierde man slaat weer toe: invaller Konings krijgt klap van wisselbordDe vierde officials in Nederland blijken hardleers. Laurens Gerrets wekte vorige week al verbazing door VVV-Venlo-speler Damian van Bruggen per ongeluk met het wisselbord tegen zijn hoofd te slaan. Zaterdagavond sloeg Stan Teuben toe tijdens Heracles Almelo - PSV (0-4).
15/12 22u45  Poolse film Cold War grote winnaar bij Europese OscarsDe Poolse zwart-wit-film Cold War, over een liefdeskoppel dat decennialang wordt gevolgd tijdens de turbulente Poolse geschiedenis sinds de jaren 50, is vanavond in het Spaanse Sevilla de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Europese Oscars.
15/12 22u45  Dode gevonden in woning in Arnhem-Zuid, politie doet onderzoekARNHEM - In een woning aan de Aalburgstraat in Arnhem-Zuid is zaterdagavond een lichaam gevonden. Politie en recherche zijn momenteel met meerdere eenheden ter plaatse om onderzoek te doen.
15/12 22u30  Vuurwerkhandelaar Harrie Boem laat Dichteren knallenDOETINCHEM - Vuurwerkhandelaar Harrie Boem uit Halle verkoopt dit jaar voor het eerst vuurwerk in Doetinchem. Hij liet de stad zaterdagavond zijn collectie zien. Dichteren heeft het geweten.
15/12 22u30  Lichaam gevonden in woning in Arnhem-ZuidARNHEM - In een woning aan de Aalburgstraat in Arnhem-Zuid is zaterdagavond een lichaam gevonden. Politie en recherche zijn momenteel met meerdere eenheden ter plaatse om onderzoek te doen.
15/12 22u15  Gerard Ekdom hekelt kritiek op woordgrap: ‘We vertrutten in dit land’Radio 10-dj Gerard Ekdom heeft het gevoel dat we in Nederland bijna geen grappen meer kunnen maken. Hij kreeg afgelopen week kritiek op sociale media, nadat hij in een promotiefilmpje bij wijze van woordgrap met (echte) lof had gestrooid. Ekdom was verbijsterd, twitterde hij vanavond. ,,We zijn aan het vertrutten in dit land!’’
15/12 22u15  Bergwijn blij met ‘zaalvoetbalgoal’Steven Bergwijn zette PSV vanavond in Almelo op het goede spoor met zijn achtste goal van het seizoen. ,,Een zaalvoetbalgoal’’, vond de maker van de 0-1. ,,Ik kreeg de bal een beetje achter me, dus moest ik hem wel slepen. Hij zat er lekker in.’’
15/12 21u15  Sneeuwfront meldt zich in Zeeland (en trekt vannacht over Oost-Nederland)IJzel en licht regen aan het begin van de avond in Zeeland: het front met winterse neerslag verandert in de richting van Oost-Nederland in sneeuwbuien.
15/12 21u00  Vlaamse regisseur Lukas Dhont grootste Europese filmtalentDe Belgische regisseur Lukas Dhont, die debuteerde met de film Girl, is vanavond uitgeroepen tot het grootste filmtalent van Europa. Tijdens de uitreiking van de Europese Oscars in Sevilla kreeg hij de European Discovery Award, die door de Europese filmjournalisten wordt toegekend.
15/12 20u15  Fietsprofessor uit Ede: ‘Mijn woonwijk is voor een groot deel weggegeven aan de auto’EDE - De auto is veel te dominant op straat, vindt ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet. Gedreven door een ongeluk dat hij als kind in de Achterhoek meemaakte, strijdt hij voor autoluwe woongebieden. Omwille van de kinderen, zoals Lauren en Jesper.
15/12 20u15  ‘De bitcoin gaat wel weer omhoog’De koers van de bitcoin stort in. Maar de bitcoinfamilie Taihuttu, het Limburgse gezin dat heel het vermogen in cryptomunten investeerde, blijft er stoïcijns onder. ,,Uiteindelijk kan de bitcoin wel naar een koers van 200.000 euro stijgen.’’
15/12 20u15  Het geheim van de VeluweDeze week begon in de Oostvaardersplassen het grote schieten. Ongeveer 1500 edelherten moeten eraan geloven, of ze het nu leuk vonden of niet - ze waren nu eenmaal uitgeprocedeerd. De herten waren geboren op de verkeerde plek op het verkeerde moment.
15/12 20u00  Man (38) opgepakt die mogelijk vrouwen neerstak in NeurenbergDe Duitse politie heeft een 38-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van de steekpartij in de stad Neurenberg van donderdag. Volgens een persbericht kwam de politie de man op het spoor door DNA-vergelijking. De vermoedelijke dader verwondde op straat drie vrouwen levensgevaarlijk met een mes.
15/12 19u45  Winterweer: eerste sneeuw in het zuidwesten, code geel in het hele landIn Zeeland zijn de strooiwagens al de weg op gegaan, in die provincie valt vanavond de eerste sneeuw. Daarna volgt de rest van het land, met ijzel- en (natte) sneeuwbuien. Op sommige plekken wordt een winterdek van enkele centimeters voorspeld. De KNMI heeft code geel afgekondigd vanaf acht uur, automobilisten moeten rekening houden met gladheid.
15/12 19u30  Famke Louise en Ronnie Flex pakken miljoen views in een dag met nieuwe clipFamke Louise heeft met haar nieuwe kerstsingle Alleen door jou een miljoen views gehaald binnen 24 uur. De zangeres annex YouTube-ster werkt op de nieuwe track samen met Ronnie Flex, met wie zij een relatie heeft.
15/12 19u00  Alles ligt stil bij voormalige kerncentrale Dodewaard: Bekijk hier de foto'sDODEWAARD - De voormalige kerncentrale in Dodewaard ligt al sinds 1997 plat. Drie mensen werken er nog als beheerder. Omdat er een strijd woedt over wie de circa 160 miljoen kostende ontmanteling moet betalen, zit daar weinig beweging in.
15/12 18u45  Piloot (36) overlijdt na crash met sportvliegtuig op vliegveld HilversumDe 36-jarige piloot die vanmiddag crashte met zijn sportvliegtuigje op het vliegveld in Hilversum, is overleden. Het is nog onduidelijk waarom het éénmotorige toestel neerstortte, meldt de politie.
15/12 18u30  ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
15/12 18u00  Boze NEC-fans houden uitvaartdienst om slechte resultaten: ‘Onze club is ter ziele gegaan’NIJMEGEN - Boze supporters van NEC verklaren de Nijmeegse voetbalclub de dood. Onder de noemer ‘Uitvaartdienst NEC Nijmegen’ willen de fans de club zondagavond ‘de laatste eer bewijzen’ bij het Goffertstadion, zo is te lezen op Facebook.
15/12 17u15  Oranje-hockeyers na bloedstollende thriller naar WK-finaleHet WK hockey krijgt morgenmiddag een derby der lage landen als fraaie finale. Het Nederlands elftal versloeg in de halve eindstrijd regerend kampioen Australië na een bloedstollende serie shoot-outs. Met België krijgt Oranje de derde zware tegenstander op rij.
15/12 17u00  Sportvliegtuig crasht op vliegveld HilversumOp Vliegveld Hilversum is een sportvliegtuigje neergestort, melden de hulpdiensten. De piloot van het éénmotorige toestel is gewond geraakt. In het toestel zat maar één persoon.
15/12 17u00  Green Capital Nijmegen worstelde met imagoprobleemNIJMEGEN - Tienduizenden bezoekers kwamen het afgelopen jaar naar de groene hoofdstad Nijmegen. In alle wijken staken Nijmegenaren de handen uit de mouwen om hun omgeving groener en gezonder te maken. Ook tal van bedrijven en scholen haakten aan met duurzaamheidsprojecten.
15/12 16u45  Agent gedegradeerd nadat hij K9-hond in asiel dumpt: ‘Je doet dit werk omdat je van honden houdt’Een Amerikaanse agent is diep door het stof gegaan nadat hij de gepensioneerde politiehond waar hij jaren mee samenwerkte, heeft gedumpt in een asiel. Het politiekorps heeft de man gedegradeerd: hij mag alleen nog patrouillediensten draaien.
15/12 16u45  Geknakte oud-Vitessespeler loopt voorop in de strijd tegen seksueel misbruik in de sport: 'Heel eervol'WEHL - Renald Majoor (36) uit Wehl is sinds deze week de ambassadeur van de campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld. De oud-speler van Vitesse weet wat misbruik met je doet. Kostte het hem ook een plaats bij een topclub?
15/12 16u45  Dag na zeer grote brand in Kesteren: Nog kleine vuurhaarden en zwarte rookpluimenKESTEREN - Brokken zwart isolatiemateriaal en opgefrommeld afzetlint zijn de stille getuigen van de enorme brand die gisteren een hal van Van Soest Coldstores in Kesteren in de as legde. Volgens de Officier van Dienst van de brandweer mag het een wonder heten dat het bij die ene hal is gebleven.
15/12 16u30  Geknakte oud-Vitessespeler loopt voorop in de strijd tegen seksueel misbruik in de sportWEHL - Renald Majoor (36) uit Wehl is sinds deze week de ambassadeur van de campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld. De oud-speler van Vitesse weet wat misbruik met je doet. Kostte het hem ook een plaats bij een topclub?
15/12 16u30  Weer wissel in ploeg van Trump: minister stopt ermeeDe Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke stapt op. Dat heeft president Donald Trump bekendgemaakt. Hij is van plan in de loop van volgende week een vervanger aan te stellen.
15/12 16u15  Dag na zeer grote brand in Kesteren: Nog kleine vuurhaarden in afgebrande vrieshalKESTEREN - Brokken zwart isolatiemateriaal en opgefrommeld afzetlint zijn de stille getuigen van de enorme brand die gisteren een hal van Van Soest Coldstores in Kesteren in de as legde. Volgens de Officier van Dienst van de brandweer mag het een wonder heten dat het bij die ene hal is gebleven.
15/12 16u15  Superieure Van der Poel ook in Antwerpen ongenaakbaarMathieu van der Poel heeft net als in 2014, 2016 en 2017 de Scheldecross op zijn naam geschreven. Van der Poel was weer een klasse apart en hield de Belgen Toon Aerts en Wout van Aert ruim een minuut achter zich.
15/12 16u15  Politie sluit driehonderd neppe webshopsDe politie heeft dit jaar al 307 nepwebshops gesloten. Deze sites doen zich voor als grote webwinkels als Coolblue en Kijkshop. Het is de verwachting dat er de komende weken nog eens honderd volgen, stelt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting.
15/12 16u15  Gele Hesjes Arnhem zijn nog lang niet klaar: ‘Als het moet, staan we hier iedere week’ARNHEM - Ondanks de snijdende wind trok de protestmars van de Gele Hesjes Arnhem zaterdag ruim dertig mensen. De stoet trok vanaf het Gele Rijdersplein via de Spijkerbuurt naar het Stadhuis. ,,Als het moet, doen we dit elke week.”
15/12 16u00  Grote brand in Britse dierentuin: bezoekers en dieren geëvacueerdDuizenden bezoekers en dieren worden geëvacueerd uit het Britse dierenpark Chester Zoo. Brandweerlieden proberen met man en macht het vuur onder controle te krijgen. Of er slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.
15/12 15u45  Heroïneverslaafden zijn de sores van het scoren voorbij, en nu dit weerNIJMEGEN - Verslaafden moeten eventueel hun medicinale heroïne in Arnhem gaan roken, vindt de gemeente Nijmegen. Verslaafde Tonny: ,,Dat gáát niet.’’
15/12 15u45  ‘Wat heb jij nu weer?', vragen ze terwijl rechterarm in het gips zit,,Wat heb jij?” Die vraag overvalt me niet. Variant: ,,Wat heb jij nu weer?”
15/12 15u30  Schilling beste prominent bij Groot Dictee der Nederlandse taalWetenschapsjournalist Govert Schilling was vandaag de beste prominente deelnemer bij het Nationaal Dictee der Nederlandse Taal. Hij maakte in totaal vier fouten.
15/12 15u30  Culemborgse burgemeester deed ultiem verzoek aan staatssecretaris om Maksim en Denis niet uit te zettenDe Culemborgse burgemeester Gerdo van Grootheest heeft vrijdag een ultiem beroep gedaan op staatssecretaris Harbers in een poging de broertjes Maksim (14) en Denis (10) in Nederland te laten blijven. De twee zijn vandaag opnieuw uitgezet naar Oekraïne. Vrijdag besloot de rechter ook al dat de uitzetting door mocht gaan.
15/12 15u15  Vriendinnen dansen rond kist tijdens uitvaart actrice Désirée Viola (26)Familieleden, vrienden en collega's hebben vanmiddag in de Vlaamse plaats Houthalen afscheid genomen van de vorige week overleden Nieuwe Tijden-actrice Désirée ­Viola (26). Volgens Belgische media ging het om een imposante uitvaart waarbij een aantal vriendinnen rond de witte kist van Viola danste.
15/12 14u45  Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomenAfgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.
15/12 14u30  Grote brand uitgebroken in Britse dierentuin Chester ZooDuizenden bezoekers en dieren worden geëvacueerd uit het Britse dierenpark Chester Zoo in het noordwesten van Engeland. Brandweerlieden proberen met man en macht het vuur onder controle te krijgen. Of er slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.
15/12 14u30  Bobbi Eden blijft interessant, maar ze trekt nu vooral vrouwenARNHEM - Volle bak zaterdagochtend bij de Bruna in winkelcentrum Kronenburg. Voormalig pornoactrice Bobbi Eden signeert haar nieuwe boek Haken @Home. Tientallen mensen, vooral vrouwen, willen een krabbel in hun boek. ,,Met kerst liggen er de nodige boeken van Bobbi onder de boom. Zeker weten.”
15/12 14u00  Vechtscheiding Angelina Jolie en Brad Pitt nadert laatste faseDecember, het zou de maand van warmte, vrede en naastenliefde moeten zijn. Maar dat is allerminst het geval bij Brad Pitt (54) en Angelina Jolie (43). Deze maand wordt een uitspraak verwacht in hun vechtscheiding. Wat is de stand van zaken en wat gooien de kiftende Hollywoodsterren in de strijd?
15/12 13u45  Agent schiet in Brussel man dood die hem aanviel met een zwaardIn Brussel heeft de politie zaterdag een 51-jarige man neergeschoten die hen aanviel met een sabel. Hij is overleden aan zijn verwondingen.
15/12 13u45  Hagelbollen zo groot als golfballen, grote delen Sydney zonder stroom door noodweerIn grote delen van Sydney, in de Australische staat New South Wales, is de elektriciteit uitgevallen door noodweer. Dat ging gepaard met hagelstenen zo groot als golfballetjes, storm en overvloedige regenval. Volgens de krant Sydney Morning Herald zitten momenteel meer dan 110.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten.
15/12 13u45  Glennis Grace: Mijn vertrouwen in mensen staat op een laag pitjeWat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Glennis Grace kijkt graag terug op 2018. Een jaar waarin ze weken het shownieuws domineerde met haar zangavonturen in de VS: ze schopte het tot de finale van America’s Got Talent. Ook werd ze dit jaar 40. ‘Sores verdwijnen naar de achtergrond.’
15/12 13u15  Inhalende automobilist schept vrouw en twee kinderen die overstekenAALTEN - Een vrouw en haar twee kinderen zijn vanmiddag bij het oversteken geschept door een automobilist in Aalten.
15/12 13u15  Groninger staat oog in oog met opdrachtgever wraakmoord vaderKoen Meesters (37) uit Groningen moest er ruim zestien jaar op wachten, maar deze week was het zover: hij stond oog in oog met de man die opdracht zou hebben gegeven voor de moord op zijn vader. Die werd in 2002 doodgeschoten als vergelding voor een ripdeal waarbij diens zus betrokken was. De bestolen drugsbaron is de gevreesde Britse crimineel Robert Dawes (46).
15/12 12u45  Gele Hesjesbeweging Nijmegen: ‘Ze willen ons klein houden met hun fakenieuws’NIJMEGEN - Er mogen dan vandaag geen Gele Hesjes door de Nijmeegse binnenstad trekken, woordvoerder Danny Cornelissen gaat wel degelijk de straat op. Hij sluit aan bij de demonstratie in Den Haag, vertelt hij in zijn rijtjeshuis in het Waterkwartier in Nijmegen. Niet te missen vanwege het gele veiligheidshesje op een hanger naast de voordeur. Aan de buitenkant welteverstaan.
15/12 12u45  Wie arm is kan zijn recht op hulp niet pakkenSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het Economisch Bureau van ABN Amro en docent aan de Erasmus School of Economics.
15/12 12u45  Guido Weijers: Rutte kan beter niet naar mijn conference kijkenGuido Weijers heeft een waarschuwing voor Mark Rutte. Als de minister-president vrolijk aan 2019 wil beginnen, kan hij beter niet naar de oudejaarsconference van de cabaretier kijken. ,,Ik raad het hem niet aan.”
15/12 12u30  Politie heeft kilo's illegaal zwaar vuurwerk onder bedden uit jongenskamers vandaan gehaaldTIEL - De politie heeft op veertien adressen in Rivierenland 122 kilogram illegaal vuurwerk opgehaald. De pakketten zijn online gekocht bij recent opgerolde webshops in Polen. Achttien veelal jonge Rivierenlanders kunnen er op wachten tot de politie het vuurwerk komt halen.
15/12 12u15  Glennis Grace over haar ‘American Dream’: In tijden niet zo zenuwachtigWat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Glennis Grace kijkt graag terug op 2018. Een jaar waarin ze weken het shownieuws domineerde met haar zangavonturen in de VS: ze schopte het tot de finale van America’s Got Talent. Ook werd ze dit jaar 40. ‘Sores verdwijnen naar de achtergrond.’
15/12 12u15  Miljuschka scheurt door Tokio en André waagt zich aan balletKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
15/12 12u15  Heldhaftige hond ontdekt brand en wekt gezinEen gezin uit het Overijsselse dorpje St. Isidorushoeve mag zijn hond hond eeuwig dankbaar zijn. De viervoeter merkte vrijdagnacht als eerste een brand op en maakte vervolgens de ouders en twee kinderen wakker, die daarop snel en op tijd de woning konden verlaten.
15/12 12u00  Roethof wekt wrevel ,,maar in zo'n zaak kun je het niet goed doen”Advocaat Gerald Roethof van Jos Brech wekt de nodige ergernis bij het publiek, en zelfs de rechter, leek het. Hoe komt dat? En helpt het zijn cliënt? Confrères aan het woord: ‘Je moet op eieren lopen’.
15/12 12u00  Heldhaftige hond alarmeert gezin bij schoorsteenbrandEen gezin uit het Overijsselse dorpje St. Isidorushoeve mag zijn hond hond eeuwig dankbaar zijn. De viervoeter merkte vrijdagnacht als eerste een brand op en maakte vervolgens de ouders en twee kinderen wakker, die daarop snel en op tijd de woning konden verlaten.
15/12 12u00  Automobilist omgekomen door ongeval bij blokkade gele hesjesBij een blokkade van de gele hesjes is een automobilist in België om het leven komen toen hij achterop een vrachtwagen reed bij een blokkade van de gele hesjes. Het ongeluk gebeurde bij de grens met Frankrijk in het plaatsje Erquelinnes.
15/12 11u30  Salt Lake City weer kandidaat WinterspelenSalt Lake City wil de Winterspelen voor een tweede keer organiseren. De stad mag zich van het Amerikaans olympisch comité kandidaat stellen voor de Spelen van 2030. Salt Lake City kreeg de voorkeur boven Denver.
15/12 11u30  Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’CUIJK - Dinsdagavond 4 december 20.00 uur. Burgemeester Wim Hillenaar krijgt een whatsappje binnen op zijn mobiel. Een berichtje dat zijn werkweek op de kop zal zetten. Een alerte inwoner maakt hem attent op een bericht op Facebook, waarin gesproken wordt over een Project X-feest in Katwijk vrijdagavond. Hillenaar informeert direct de politie. ,,Waar ik toen aan dacht? Aan het uit de hand gelopen Project X-feest in 2012 in Haren. Maar ik was er toen nog, moet ik zeggen, vrij relaxed onder.’’
15/12 11u15  'Cliniclown' Pleun Bierbooms onder indruk van collega-grappenmakersPleun Bierbooms heeft meteen 'ja' gezegd toen haar werd gevraagd of zij vermomd als CliniClown een zieke fan wilde verrassen. De zangeres is een van de BN'ers die een bezoek bracht aan een jonge zieke voor de eenmalige fondsenwervende tv-show Zet 'm op!
15/12 11u15  Ex-sporter die werd misbruikt strijdt tegen intimidatie: ‘Doofpot is slechtste keus’Als jeugdlid van Vitesse werd Renald Majoor op zijn 12de misbruikt. Nu zet hij zich als ambassadeur in voor een veiliger sportklimaat.
15/12 11u00  Picnic: Geen sprake van hoge werkdruk en te lage beloningDe snelgroeiende online supermarkt Picnic herkent zich niet in de klachten van medewerkers over slechte werkomstandigheden. De werkdruk zou te hoog zijn, de beloningen te laag en de werkomstandigheden niet veilig. Tot die conclusie komt FNV nadat het ruim honderd werknemers ondervroeg.
15/12 10u45  Franse politie slaat 25 ‘gele hesjes’ in de boeienDe Franse politie heeft vanochtend tijdens preventieve controles in en rond Parijs ongeveer 25 ‘gele hesjes' opgepakt. Vorige week rond die tijd waren dat er al driehonderd. Dat meldt de Franse tv-zender BFMTV op zijn website.
15/12 10u30  ‘Beestachtig’ zingende Kevin Storm getipt voor finaleplek The VoiceDe 26-jarige Kevin Storm uit Hilversum wordt door de vier The Voice of Holland-coaches nu al een potentiële kanshebber genoemd voor de overwinning van de RTL4-talentenjacht. ,,Zo goed hebben we het nog niet gehad”, luidde gisteren het jubelende oordeel van Lil Kleine. ,,Jij bent beestachtig.”
15/12 10u15  Amsterdamse enclave bij De Graafschap: ‘Dat is te merken binnen de spelersgroep’DOETINCHEM - De Graafschap is een Amsterdams bolwerk. De hoofdstad is met elf spelers hofleverancier van de Doetinchemse club. Zondag wacht de clash met Ajax. Leeroy Owusu heeft de shirtjesruil met Frenkie de Jong al geregeld.
15/12 10u15  Minister: Oorspronkelijk plan Lelystad Airport wordt ‘niet eenvoudig’Het gaat niet eenvoudig worden om het oorspronkelijke plan voor Lelystad Airport overeind te houden. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Mogelijk worden er toch vliegtuigmaatschappijen toegelaten die niet van Schiphol komen.
15/12 10u15  Katinka Polderman: Mensen zijn monstersHaar nieuwe voorstelling Polderman draagt een steentje bij heeft ‘de onbescheiden plaats die wij op aarde innemen’ tot onderwerp - in het bijzonder ten opzichte van dieren. Cabaretière Katinka Polderman: ,,Wij zeggen dat de natuur wreed is. Maar mensen zijn de monsters.’’
15/12 10u15  Reisenquête: Veel Nederlanders gaan liever zonder kids op vakantieNederlanders hebben meer stress op vakantie dan Vlamingen. Onze zuiderburen ondervinden weinig problemen als ze met hun kinderen op pad gaan, ze vinden het zelfs ontspannend. Veel Nederlandse ouders geven juist aan liever zonder de kinderen vakantie te vieren.
15/12 10u15  Crisis op de Antillen: bonje tussen opsporingsdienstenEen speciaal rechercheteam helpt op de Antillen om drugskartels, Italiaanse maffia en corruptie te bestrijden. Maar het botert niet met de lokale politie, terwijl ook intern bonje is ontstaan. Wie gaat de crisis bezweren?
15/12 10u00  Misbruikte oud-Vitessespeler Majoor wordt eerste ambassadeur voor veilig sportklimaatWEHL/ARNHEM - Renald Majoor (36) uit Wehl wordt de eerste ambassadeur voor de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. De oud-jeugdspeler van Vitesse, zelf slachtoffer van misbruik, heeft daarover deze week een verdrag getekend met sportkoepel NOC*NSF.
15/12 09u30  Schrijver distantieert zich van film Paul Verhoeven over lesbische nonSchrijver Gerard Soeteman distantieert zich nu al van Benedetta, de nieuwe film die regisseur Paul Verhoeven momenteel maakt van zijn scenario. De 82-jarige Soeteman is heel ongelukkig met de nadruk die de regisseur legt op het seksuele aspect van het waargebeurde levensverhaal van een lesbische non in de renaissance. Daarom heeft hij zijn naam van de aftiteling laten verwijderen.
15/12 09u15  Ralph Fiennes keert terug als M in nieuwe James Bond-filmDe Engelse acteur Ralph Fiennes heeft bevestigd dat hij terugkeert als M, de baas van James Bond in diens nieuwe avontuur waarvan de opnamen volgend jaar moeten beginnen.
15/12 09u15  Goed dat burgemeesters zich meer bezighouden met criminaliteit bestrijdenDe rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. Maar of dat wenselijk is?
15/12 09u15  Marijke Helwegen laat ‘ontplofte’ borstimplantaten verwijderenMarijke Helwegen (69), boegbeeld van de plastische chirurgie in Nederland, heeft deze week in het ziekenhuis twee lekkende borstimplantaten laten verwijderden. Volgens Helwegen heeft de fabrikant van de protheses vijftien jaar geleden een te rooskleurig beeld geschetst over de houdbaarheid.
15/12 09u00  Moeder legt moment vast waarop blind zoontje (6) voor het eerst de kerstman ontmoetHoe de kerstman eruitziet? Dat weet de kleine Matthew Foster enkel van horen zeggen. Het 6-jarige jongetje is blind. Wat was hij benieuwd naar die bekende man met zijn witte baard en rood pak. Onlangs ging een wereld voor hem open.
15/12 09u00  Burgemeester steeds vaker crimefighter: ‘het is niet zonder risico's’NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”
15/12 08u45  ‘Amsterdamse brandweerbaas greep al 50 keer in tegen personeel’Sinds het aantreden van Leen Schaap als brandweercommandant in Amsterdam heeft hij al vijftig keer moeten optreden tegen brandweerlieden die zich niet hielden aan de geldende regels en integriteitscodes. In totaal werden al zes brandweermedewerkers ontslagen. Dat meldt omroep AT5 op basis van onderzoek.
15/12 08u45  ‘PSV en Ajax halen allebei de eeuwige top 10'PSV (vanavond bij Heracles) en Ajax (morgen thuis tegen De Graafschap) walsen dit seizoen door de eredivisie. Komt het puntenrecord (93 voor Ajax in 1971-’72) in zicht? Dan moeten de twee topclubs nog flink aan de bak.
15/12 08u45  Heemskerk en Kromowidjojo door op 50 vrijZwemsters Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo hebben zich zaterdag bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Hangzhou geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag.
15/12 08u15  Defensie en politie zoeken samen 35.000 nieuwe agenten en militairenDe krijgsmacht en de politie slaan de handen ineen bij de zoektocht naar nieuw personeel. Commandant der strijdkrachten Rob Bauer en korpschef van de politie Erik Akerboom kondigen vandaag een samenwerkingsverband aan. Hierin spreken ze af elkaar niet te zullen beconcurreren.
15/12 08u15  PEC Zwolle - NACLees meer >
15/12 08u15  Koploper op bezoek in Almelo• Lastige uitwedstrijd koploper bij nummer 5 • PSV kan Ajax voorlopig op vijf punten zetten • Scheidsrechter is Dennis Higler
15/12 08u15  Wisselvallig AZ zoekt tegen Excelsior aansluiting met subtop• AZ staat zesde, Excelsior dertiende • Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof
15/12 08u15  Krijgt Vitesse het lek boven tegen VVV?• Nummer 7 (22 punten) ontvangt nummer 9 (20) • Vitesse wacht al weken op overwinning • Scheidsrechter is Christiaan Bax
15/12 08u15  Hoop op einde aan verminking van meisjes in AfrikaSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week verbleef ze bij de Masai, waar de discussie over vrouwenbesnijdenis eindelijk bespreekbaar wordt.
15/12 08u15  De burgemeester als sheriff: vloek of zegen?NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”
15/12 08u00  ‘Ik geniet weer, dat gevoel was even weggeweest’Het gras leek groener aan de overkant. Maar Jordy Clasie (27) kwam er in Engeland achter dat hij zich nergens zo op zijn gemak voelt als bij Feyenoord. ,,Ik geniet weer en dat is wel even weggeweest.’’
15/12 07u45  Boodschap mooier dan de lach bij de Roast of Johnny: ‘Doe iets of matig je toon’Na Gordon en Giel Beelen komt Comedy Central komende dinsdag met The Roast of Johnny. Deze krant was bij de opnames van het vermakelijke programma, waarin de boodschap sterker was dan de grap. ,,Laten we het leven vieren, maar er zeker ook bij stilstaan.”
15/12 07u45  Arnhemmers en Vlaardingers die aanslag wilden plegen kenden elkaar en hadden contactDe verdachten van verschillende verhinderde aanslagplannen in Nederland hebben voor hun arrestaties met elkaar in contact te gestaan. Dat bleek gisteren tijdens het proces tegen één van hen, Secan A. (22) uit Vlaardingen, die op kerstavond 2017 werd gearresteerd in een drukke uitgaansstraat in Rotterdam.
15/12 07u30  Geen Gele Hesjes vandaag op straat in Nijmegen uit angst voor kaping van links of rechtsNIJMEGEN - De voor vandaag aangekondigde demonstratie van de Gele Hesjes in Nijmegen gaat niet door. Woordvoerder Danny Cornelissen heeft die via de besloten Facebookpagina afgeblazen. ,,We zien aankomen dat het een links of rechts verhaal wordt en dat willen we niet.’’
15/12 07u30  Misbruikte oud-Vitessespeler Renald Majoor wordt eerste ambassadeur voor veilig sportklimaatWEHL/ARNHEM - Renald Majoor (36) uit Wehl wordt de eerste ambassadeur voor de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. De oud-jeugdspeler van Vitesse, zelf slachtoffer van misbruik, heeft daarover deze week een verdrag getekend met sportkoepel NOC*NSF.
15/12 07u30  Afslag A325 Bemmel onder de loep na weer een ongelukBEMMEL - Hoe veilig is de afslag naar Bemmel vanaf de snelweg A325, komende uit Nijmegen? Volgens Rijkswaterstaat veilig genoeg, maar er wordt wel gesproken over aanpassingen.
15/12 07u30  Abortuskliniek in Den Bosch wil dat vrouwen minder vaak terugkeren: ‘Emotioneel is het ingrijpend’Za 15 dec. 36 procent van de vrouwen die een abortus ondergaat, keert vroeg of laat terug in een abortuskliniek. Dat getal naar beneden brengen, is de drijfveer voor Sandra Kroeze om een eigen kliniek te beginnen. Maandag openen de deuren in Den Bosch.
15/12 07u15  Edwin Evers: Ik werd een beetje moe van het moetenNog een week en dan stopt Edwin Evers (47) met zijn dagelijkse ochtendshow op Radio 538. De vrolijkste, populairste en volgens velen beste dj van Nederland over afscheid nemen, worstelen met de liefde, bescheidenheid en de band met zijn moeder.
15/12 07u15  Verdachten van Nederlandse ‘aanslagplotten’ kenden elkaarDe verdachten van verschillende verhinderde aanslagplannen in Nederland hebben voor hun arrestaties met elkaar in contact te gestaan. Dat bleek gisteren tijdens het proces tegen één van hen, Secan A. (22) uit Vlaardingen, die op kerstavond 2017 werd gearresteerd in een drukke uitgaansstraat in Rotterdam.
15/12 06u15  Van iedereen in zijn eigen isolement wordt niemand rijkerÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
15/12 06u15  Opsporingscrisis op de Antillen schokt KamerDe Antillen kampen met een opsporingscrisis waardoor belangrijke onderzoeken gehinderd zijn. Dat blijkt uit een reconstructie van deze krant. Kamerleden zijn boos dat ministers Grapperhaus en Ollongren de kwestie hebben verzwegen.
15/12 06u15  Rotterdamse zakenman kost Prorail 18 miljoen: wie betaalt dat? Jij!Met een handige gronddeal was een Rotterdamse vastgoedhandelaar het grote ProRail te slim af. De rekening van meer dan 18 miljoen euro is voor de belastingbetaler. Reconstructie van een miljoenengevecht.
15/12 06u00  ‘DSM-topman Feike Sijbesma is invloedrijkste Nederlander’DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe meest invloedrijke Nederlander. Hij voert de Top 200 van invloedrijkste Nederlanders van de Volkskrant aan. Sijbesma heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. De president-commissaris van ING en oud-D66-minister is gezakt naar de elfde plaats.
15/12 05u30  Rechter VS: Obamacare ongrondwettelijkEen rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft vrijdag geoordeeld dat Obamacare in strijd is met de Amerikaanse grondwet. Aan de basis van de zorghervorming die Barack Obama tijdens zijn presidentschap invoerde, ligt een verplichte ziektekostenverzekering. Volgens de rechter is die verplichting vervallen, omdat het Congres de boete op onverzekerd zijn tot nul dollar heeft verlaagd.
15/12 04u16  Australië erkent West-Jeruzalem als hoofdstad IsraëlDe Australische premier Scott Morrison heeft zaterdag verklaard dat zijn land West-Jeruzalem formeel erkent als de hoofdstad van Israël. De conservatieve minter-president, die in augustus aan de macht kwam nadat zijn meer gematigde voorganger Malcom Turnbull aan de kant was geschoven, volgt zo het voorbeeld van de Amerikaanse president Donald Trump, die eerder al Jeruzalem erkende als Israëlische hoofdstad.
15/12 03u15  ProRail verliest 18 miljoen euro aan zakenman door grondblunderProRail heeft ruim 18 miljoen euro betaald voor gronden langs het spoor, die de spoorbeheerder eerder voor vrijwel niets had kunnen krijgen. Een Rotterdamse zakenman was het staatsbedrijf en het ministerie te slim af.
15/12 03u00  Twaalf doden, tientallen mensen ziek na maaltijd in tempel IndiaTwaalf mensen, onder wie een meisje van 15, zijn overleden na het eten van een rijstmaaltijd in een tempel in India. Ook zijn tientallen mensen ziek geworden. Dat melden lokale media.
15/12 02u30  Belgische ‘Mars tegen Marrakesh’ mag toch doorgaanRechtse organisaties en jongerenverenigingen in België mogen zondag toch hun ‘Mars tegen Marrakesh’ houden. De autoriteiten verboden woensdag de geplande protestactie tegen het VN-migratiepact, maar de Raad van State heeft dit verbod nietig verklaard.
15/12 01u30  Zeven gewonden bij ongeluk ZoeterwoudeBij een aanrijding tussen twee auto’s op de N206 tussen Stompwijk en Zoeterwoude zijn vrijdagavond laat zeven mensen gewond geraakt. Vijf van hen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
15/12 01u15  Trump vindt in begrotingsbaas Mulvaney eindelijk nieuwe stafchefNa een lange zoektocht heeft de Amerikaanse president Donald Trump eindelijk een nieuwe stafchef gevonden. Na de jaarwisseling lost de 51-jarige Mick Mulvaney, het huidige hoofd van het begrotingsbureau, John Kelly af.
15/12 00u15  Famke Louise: Ronnie en ik zijn écht een setje, maar wonen niet samenHet hoge woord is er eindelijk uit: rappers Famke Louise en Ronnie Flex zijn inderdaad een setje. Hun relatie speelt ‘al lang’, maar de twee gaan voorlopig nog niet samenwonen. Dat vertelde Famke, die eerder meermaals op de relatie hintte maar er weinig over kwijt wilde, vanavond in RTL Late Night. ,,Dit is eerlijk.’’
15/12 00u00  Van Bommel op zijn hoede voor HeraclesPSV speelt voor de winterstop nog tegen Heracles en AZ en dat zijn meteen twee van de meest onvoorspelbare teams in de eredivisie.
14/12 23u45  NEC-trainer De Gier maakt zich niet druk over zijn positieNIJMEGEN - NEC presteert ondermaats. De Nijmeegse eerstedivisionist staat na de nederlaag vrijdagavond tegen MVV (0-1) op de elfde plek. Trainer Jack de Gier maakt zich niet druk over zijn positie. ,,Ik heb daar geen invloed op.’’
14/12 23u15  Replica van treintje Bello is net aan sloop ontkomen in WageningenWAGENINGEN - Het treintje Bello reed vrijdagmiddag opeens weer even door Wageningen...voortgetrokken door een verhuiswagen van Bongers. De replica van het voor Wageningers, Bennekommers en Edenaren legendarische treintje Bello is net aan de slopershamer ontkomen.
14/12 22u45  Teamsprinters opnieuw oppermachtigDe Nederlandse baanrenners hebben ook bij de vierde wereldbekerwedstrijd het onderdeel teamsprint gewonnen. In de finale waren Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli in Londen de thuisrijders uit Groot-Brittannië duidelijk de baas.
14/12 22u45  Wielerpodcast: Michiel Elijzen kijkt terug op tragedie met Michael GoolaertsIn de nieuwe wielerpodcast blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam met ploegleider Michiel Elijzen terug op een bewogen wielerjaar 2018, waarin zijn 23-jarige pupil Michael Goolaerts de dood vond in Parijs-Roubaix. Ook gaat het over de nieuwe rol van Elijzen bij Sunweb.
14/12 22u30  Ariana Grande komt in augustus naar NederlandAriana Grande komt naar Nederland. Dat heeft de zangeres via Twitter laten weten. In een tweet maakte ze bekend dat ze in Europa gaat toeren. Op 23 augustus is ze te zien in Amsterdam.
14/12 22u30  Britse baby gered uit wrak van gecrashte tram in LissabonIn het centrum van de Portugese hoofdstad Lissabon zijn bij een ongeval met een tram 28 personen gewond geraakt. De trambestuurder, zo melden Portugese media, kon niet tijdig remmen, waarna de tram zich in een gebouw boorde.
14/12 22u15  Eerste sneeuw op komst: wit tapijt van enkele centimeters verwachtDe weerkundige winter is amper twee weken oud of daar is de eerste sneeuw. Die valt vanaf morgenavond en kan enkele uren aanhouden, voorspelt Weerplaza. Voorafgaand aan de witte vlokken wordt regionaal mogelijk de eerste ijsdag genoteerd.
14/12 22u15  Britse kinderen gered uit wrak van ontspoorde tram in LissabonIn het centrum van de Portugese hoofdstad Lissabon zijn bij een ongeval met een tram 28 personen gewond geraakt. De trambestuurder, zo melden Portugese media, kon niet tijdig remmen, waarna de tram zich in een gebouw boorde.
14/12 22u15  Dramatisch NEC zakt af naar rechter rijtjeNIJMEGEN - NEC is bezig aan een rampzalige eerste seizoenshelft. Door de nederlaag tegen MVV is de ploeg uit Nijmegen afgezakt naar het rechter rijtje (!) van de eerste divisie. Na achttien duels bezet de gewezen titelkandidaat de elfde plek.
14/12 22u00  Sparta profiteert optimaal van remise bij hete topper in DeventerIn een bij vlagen zinderende kraker hebben Go Ahead Eagles en FC Den Bosch de punten gedeeld. Het duel had alles in zich, alleen de goals ontbraken (0-0). Sparta wipte over de topploegen uit de Keuken Kampioen Divisie heen door een overtuigende zege op Jong AZ (5-0).
14/12 21u45  Kijkers Flikken Maastricht in shock door dood populair personageHet was flink schrikken voor trouwe kijkers van Flikken Maastricht vanavond. Aan het einde van de aflevering werd een van de populairste personages, hoofd-inspectrice Frieda Mechels, dood in haar tuin aangetroffen. ‘Nee?! Niet Mechels!', klinkt het op sociale media.
14/12 21u45  Live: NEC staat achter tegen MVV en speelt bedroevendNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier zit vanavond in De Goffert gewoon op de bank tijdens het duel met MVV. De oefenmeester van de eerstedivisionist heeft vanochtend van de tuchtcommissie een voorwaardelijke schorsing voor één duel gekregen voor de rode kaart tegen FC Den Bosch (3-2 verlies).
14/12 21u30  Als ik het maar niet met Andries Knevel hoef te doenGeen winter zonder het olijke seniorenduo Philip en Maarten op NPO 2. Fans Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam slaan geen aflevering over. Elke week blikken zij terug op De Slimste Mens.
14/12 21u15  Boze Kanye West vecht ruzie met Drake uit in stortvloed aan tweetsKanye West (41) is woedend op Drake. De rapper claimt dat Drake zijn familie zou hebben bedreigd en plaatst een stroom aan boze berichten op sociale media. Zijn vrouw Kim Kardashian staat hem bij: ‘Kanye heeft de weg voor jou vrijgemaakt om succesvol te kunnen zijn.’
14/12 21u00  Live: NEC staat achter tegen MVV en doolt over het veldNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier zit vanavond in De Goffert gewoon op de bank tijdens het duel met MVV. De oefenmeester van de eerstedivisionist heeft vanochtend van de tuchtcommissie een voorwaardelijke schorsing voor één duel gekregen voor de rode kaart tegen FC Den Bosch (3-2 verlies).
14/12 20u45  Oud-gouverneur Christie bedankt ervoor Trumps stafchef te wordenDe Amerikaanse oud-gouverneur Chris Christie wil geen stafchef worden in het Witte Huis. Hij gold volgens ingewijden als de favoriet om John Kelly op te volgen. Een woordvoerder van het Witte Huis sluit niet uit dat Trump zijn huidige stafchef vraagt toch iets langer aan te blijven.
14/12 20u45  Live: NEC tegen MVV is vooralsnog slaapverwekkendNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier zit vanavond in De Goffert gewoon op de bank tijdens het duel met MVV. De oefenmeester van de eerstedivisionist heeft vanochtend van de tuchtcommissie een voorwaardelijke schorsing voor één duel gekregen voor de rode kaart tegen FC Den Bosch (3-2 verlies).
14/12 20u30  Chinees hotel maakt Eschers ‘onmogelij­ke constructies’ echtEen uniek avontuur in mysterieuze, oneindige en onmogelijke ruimtes vol optische illusies. Dat staat de gasten te wachten van een pas geopend hotelletje in Guilin, een van China's meest toeristische trekpleisters. Het boutiquehotel is geïnspireerd op de werken van de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972).
14/12 20u15  Duizenden agenten in Parijs op de been voor protesten ‘gele hesjes’Frankrijk maakt zich op voor een weekeinde met nieuwe protesten van 'gele hesjes'. In Parijs waken morgen ongeveer achtduizend agenten over de veiligheid, zegt de politie. Ook worden er pantservoertuigen ingezet.
14/12 20u15  Laura H.: Ontsnappen uit het kalifaat is een zelfmoordmissieOp deze site vertelt Laura H. in een podcast wekelijks over haar vlucht uit het Kalifaat. Deze week aflevering 3.
14/12 20u00  Luuk de Jong op weg naar op 100ste PSV-goal, Advocaat-effect in UtrechtWacht koploper PSV een lastige uitwedstrijd bij Heracles? Met Luuk de Jong in de punt van de aanval kan er weinig misgaan, zo lijkt het. De spits die op zijn 100ste PSV-goal jaagt, was al 20 keer trefzeker op kunstgras. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de zestiende speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.
14/12 19u45  Chris Pratt vindt liefdesgeluk bij dochter Arnold SchwarzeneggerChris Pratt heeft de liefde gevonden bij Katherine Schwarzenegger, de 29-jarige dochter van Arnold Schwarzenegger. De acteur maakt hun relatie wereldkundig op Instagram.
14/12 19u45  Vind hier een gezellige kerstmarkt bij jou in de buurtZin om je de komende weken in het kerstfestijn te storten? Deze krant brengt alle gezellige kerstmarkten bij jou in de buurt in kaart.
14/12 19u30  Ajax plukt jonge aanvaller (17) uit Zuid-Afrika wegLassina Traoré (17) maakt de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax. De satellietclub van de Amsterdammers uit Zuid-Afrika nam vandaag afscheid van de aanvaller uit Burkina Faso. De verwachting is dat Traoré vanaf januari aansluit bij Ajax.
14/12 19u15  Live: NEC in De Goffert met trainer De Gier op de bank tegen MVVNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier zit vanavond in De Goffert gewoon op de bank tijdens het duel met MVV. De oefenmeester van de eerstedivisionist heeft vanochtend van de tuchtcommissie een voorwaardelijke schorsing voor één duel gekregen voor de rode kaart tegen FC Den Bosch (3-2 verlies).
14/12 19u15  Ajax wil Magallan snel verwelkomenAjax hoopt Lisandro Magallan (25) nu toch echt snel te verwelkomen. De Amsterdamse club heeft een bod van zo’n negen miljoen euro op Argentijnse verdediger gedaan bij zijn club Boca Juniors. Volgens Argentijnse media is dat bod geaccepteerd en gaat het nog om de laatste details.
14/12 19u00  Juncker legt zijn opmerking uit na openlijk ruzietje met May in BrusselDe Britse premier Theresa May heeft opheldering gekregen van Jean-Claude Juncker, nadat de twee voor het oog van de camera’s onenigheid hadden in Brussel. De voorzitter van de Europese Commissie had de situatie rond de brexit ‘vaag’ genoemd en een geagiteerde May wilde weten of hij het over haar had. Dat bleek niet zo te zijn; hij bedoelde het hele debat erover.
14/12 19u00  Co Verdaas dijkgraaf Waterschap RivierenlandTIEL – Co Verdaas (52) wordt de nieuwe dijkgraaf van het Waterschap Rivierenland. Hij wordt voorgedragen door het algemeen bestuur van het waterschap. Als de voordracht wordt overgenomen kan hij per 1 april volgend jaar aan de slag in zijn nieuwe functie.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Er is zoveel onduidelijk over Lelystad Airport dat de plannen helemaal moeten worden afgeblazen17/12 00u00 - Gelderlander: Politieke partijen in de Tweede Kamer en belangengroepen HoogOverijssel en Red de Veluwe hebben verbijsterd gereageerd op de uitlatingen van de minister over Lelystad Airport. De minister liet vrijdag aan de Kamer weten dat mogelijk toch nieuwe maatschappijen worden toegelaten op de luchthaven.
9x Tourwinnaar Geraint Thomas is Brits sportman van het jaar17/12 00u00 - Gelderlander: Geraint Thomas is in Groot-Brittannië uitgeroepen tot sportman van het jaar. De 32-jarige wielrenner uit Wales dankt de titel ‘BBC Sports Personality of the year’ aan zijn eindzege in de Tour de France afgelopen zomer.
7x Braziliaanse ‘wonderdokter’ geeft zichzelf aan17/12 01u30 - Gelderlander: De Braziliaanse spiritueel genezer João Teixeira de Faria, die onder de naam João de Deus (Jan van God) internationale bekendheid verwierf als ‘wonderdokter’, heeft zichzelf aangegeven bij justitie in Brazilië. De autoriteiten hadden vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.
7x Verbijstering over mogelijke komst nieuwe maatschappijen op Lelystad Airport16/12 23u45 - Gelderlander: Politieke partijen in de Tweede Kamer en belangengroepen HoogOverijssel en Red de Veluwe reageren verbijsterd op de uitlatingen van de minister over Lelystad Airport. De minister liet vrijdag aan de Kamer weten dat mogelijk toch nieuwe maatschappijen worden toegelaten op de luchthaven.
6x May: geen nieuw referendum brexit17/12 00u45 - Gelderlander: De Britse premier Theresa May zal maandag in het Lagerhuis verklaren dat een nieuw referendum over de brexit wat haar betreft niet aan de orde is. Zo’n tweede volksraadpleging zou ,,het Britse volk verraden’’ en ,,onherstelbare schade’’ aan de politiek aanrichten, vindt May.
5x Braziliaanse 'wonderdokter' geeft zichzelf aan16/12 23u15 - Gelderlander: De Braziliaanse João Teixeira de Faria, in zijn land beroemd geworden als 'wonderdokter', heeft zichzelf aangegeven bij justitie in zijn land. De autoriteiten hadden eerder deze week al een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.
5x Zo’n 250 NEC-fans nemen met doodskist afscheid van ‘overleden eerstedivisionist’16/12 23u15 - Gelderlander: NIJMEGEN - Zo’n 250 NEC-supporters hebben zondagavond ‘voor het laatst afscheid genomen’ van hun dierbare club voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen. Fakkellopers begeleidden een doodskist met daarop een vlag van de eerstedivisionist.
1x NEC-fans nemen met doodskist afscheid van ‘overleden eerstedivisionist’16/12 22u30 - Gelderlander: NIJMEGEN - Zo’n 250 NEC-supporters hebben zondagavond ‘voor het laatst afscheid genomen’ van hun dierbare club voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen. Fakkellopers begeleidden een doodskist met daarop een vlag van de eerstedivisionist.
1x Waarde van doodgewoon NBA-kaartje gaat door het dak door afbeelding twee jonge moordenaars16/12 20u15 - Gelderlander: Op het eerste gezicht is er niets aan de hand met een NBA-verzamelkaartje van basketbalster Mark Jackson uit het seizoen 1990-1991. Dat werd ook bijna dertig jaar zo gedacht, tot een opmerkzame gebruiker van het het sociale medium Reddit recent opmerkte wie de twee kerels in de achtergrond waren. Sinds de ontdekking gaat de waarde van de bewuste kaartjes door het dak op koopjeswebsite eBay.
1x Briefschrijver doet stapje terug om bedreigingen na #sorryjohan16/12 17u45 - Gelderlander: Bowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres.

Statistieken

Artikels:
32621
Gelezen:
2101
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven