vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u45
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Steeds meer verzekeraars vergoeden mindfulness Mindfulness wordt steeds vaker vergoed via de zorgverzekering. Ook worden huisartsen gestimuleerd mindfulness vaker voor te schrijven. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag.13 
19/10 00u00  Steeds minder mensen halen de griepprik In 2017 hebben weer minder mensen de griepprik gehaald dan het jaar ervoor. Het aantal mensen dat de griepprik gaat halen daalt jaarlijks met een paar procent. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel.13 
18/10 00u00  Ongeneeslijke kankerpatiënten krijgen weinig hulp Ruim een kwart van de kankerpatiënten die ongeneeslijk ziek is verklaard, wordt niet verder geholpen door het ziekenhuis. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
17/10 16u45  Maagverkleining diabetespatiënten zorgt voor minder hartziekten Patiënten met ernstig overgewicht en diabetes type 2 hebben veel baat bij een maagverkleinende operatie. Door deze operatie zullen zij minder snel een hartinfarct of beroerte krijgen, blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
17/10 12u45  Krachttraining helpt tieners met obesitas Tieners hebben baat bij krachttraining tijdens de gymlessen op school, gecombineerd met maandelijkse informatiesessies over gezond en actief leven. Dit blijkt uit onderzoek van Maastricht UMC+.
17/10 00u00  Minder astma-aanvallen door nieuw medicijn Een nieuw geneesmiddel halveert het aantal astma-aanvallen en maakt het mogelijk om het gebruik van prednisonpillen sterk te verminderen. Dit meldt het Longfonds en de Netherlands Respiratory Society (NRS).
17/10 00u00  Apothekers negeren vaak door artsen voorgeschreven medicijn Een op de vier mensen krijgt niet het voorgeschreven middel van de apotheker mee, ondanks dat de arts 'medische noodzaak' op het recept schrijft. Dit blijkt uit de peiling ‘Medische Noodzaak Medicijnen’ van Patiëntenfederatie Nederland.
16/10 15u45  Minder wanbetalers zorgverzekering In 2017 zijn er opnieuw minder wanbetalers van de zorgverzekering. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
16/10 14u45  Minder moe en meer betrokken door staand werken Kantoormedewerkers moeten ‘opstaan voor hun gezondheid’. Dat melden twee Britse universiteiten.
16/10 00u00  De helft van de AED’s niet geregistreerd of vindbaar Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Ook is een groot aantal AED's niet altijd bereikbaar. Dit meldt de Hartstichting.
15/10 16u30  Slappe normen voor luchtkwaliteit De Nederlandse wettelijke normen voor luchtkwaliteit foppen ons. Ze beschermen ons veel minder goed dan we denken, meldt Milieudefensie.
15/10 15u30  Rekenmodel voorspelt risico op hart- en vaatziekten Het hart- en vaatcentrum van UMC Utrecht heeft een model ontwikkeld, die voor elke volwassene kan voorspellen wat de risico’s zijn op hart- en vaatziekten. Ook voorspelt dit model wat het effect is van risico verlagende medicatie en de individuele levensverwachting zonder hartinfarct of beroerte.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Steeds minder mensen halen de griepprik19/10 00u00 - GezondheidsNet: In 2017 hebben weer minder mensen de griepprik gehaald dan het jaar ervoor. Het aantal mensen dat de griepprik gaat halen daalt jaarlijks met een paar procent. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel.
13x Steeds meer verzekeraars vergoeden mindfulness19/10 00u00 - GezondheidsNet: Mindfulness wordt steeds vaker vergoed via de zorgverzekering. Ook worden huisartsen gestimuleerd mindfulness vaker voor te schrijven. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag.
1x Minder astma-aanvallen door nieuw medicijn17/10 00u00 - GezondheidsNet: Een nieuw geneesmiddel halveert het aantal astma-aanvallen en maakt het mogelijk om het gebruik van prednisonpillen sterk te verminderen. Dit meldt het Longfonds en de Netherlands Respiratory Society (NRS).
0x Rekenmodel voorspelt risico op hart- en vaatziekten15/10 15u30 - GezondheidsNet: Het hart- en vaatcentrum van UMC Utrecht heeft een model ontwikkeld, die voor elke volwassene kan voorspellen wat de risico’s zijn op hart- en vaatziekten. Ook voorspelt dit model wat het effect is van risico verlagende medicatie en de individuele levensverwachting zonder hartinfarct of beroerte.
0x Slappe normen voor luchtkwaliteit15/10 16u30 - GezondheidsNet: De Nederlandse wettelijke normen voor luchtkwaliteit foppen ons. Ze beschermen ons veel minder goed dan we denken, meldt Milieudefensie.
0x De helft van de AED’s niet geregistreerd of vindbaar16/10 00u00 - GezondheidsNet: Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Ook is een groot aantal AED's niet altijd bereikbaar. Dit meldt de Hartstichting.
0x Minder moe en meer betrokken door staand werken16/10 14u45 - GezondheidsNet: Kantoormedewerkers moeten ‘opstaan voor hun gezondheid’. Dat melden twee Britse universiteiten.
0x Minder wanbetalers zorgverzekering16/10 15u45 - GezondheidsNet: In 2017 zijn er opnieuw minder wanbetalers van de zorgverzekering. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
0x Apothekers negeren vaak door artsen voorgeschreven medicijn17/10 00u00 - GezondheidsNet: Een op de vier mensen krijgt niet het voorgeschreven middel van de apotheker mee, ondanks dat de arts 'medische noodzaak' op het recept schrijft. Dit blijkt uit de peiling ‘Medische Noodzaak Medicijnen’ van Patiëntenfederatie Nederland.
0x Krachttraining helpt tieners met obesitas17/10 12u45 - GezondheidsNet: Tieners hebben baat bij krachttraining tijdens de gymlessen op school, gecombineerd met maandelijkse informatiesessies over gezond en actief leven. Dit blijkt uit onderzoek van Maastricht UMC+.

Statistieken

Artikels:
34722
Gelezen:
9387
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven