zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
21/07 00u00  Veel medicijnen verkeerd gebruikt Meer dan de helft van de mensen die een apotheek bezoeken heeft geen adequate gezondheidsvaardigheden. Tot 40 procent van alle afgeleverde medicijnen wordt niet goed gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht (in opdracht van de KNMP).23 
19/07 11u45  Albert Heijn roept beenham terug Supermarktketen Albert Heijn roept de vers voorverpakte beenham terug. In het product is de listeriabacterie aangetroffen.
19/07 10u45  Moe op reis: tot 8 keer meer kans op ongeluk Mensen die na een slapeloze nacht aan de vakantiereis beginnen, lopen net zoveel kans op een ongeluk als automobilisten die met een flinke slok op achter het stuur kruipen. Daardoor is de kans op een ongeval met letsel veel groter dan voor mensen die uitgerust aan een autorit beginnen. Dat meldt Veilig Verkeer Nederland.
19/07 09u45  RIVM: 'Minder tekenbeten door droogte' Het aantal meldingen van tekenbeten daalde de afgelopen drie weken bijzonder hard. Om uitdroging te voorkomen, verstoppen teken zich beter, maar ook bij dit warme weer zijn ze actief. Blijf dus op tekenbeten letten als je verkoeling zoekt in het bos, in de duinen of in het park, meldt het RIVM.
18/07 11u30  Kinderen lopen klein risico op hersentumor door CT-scans Kinderen die door CT-scans worden blootgesteld aan straling op hun hoofd lopen op termijn een iets grotere kans op een hersentumor. Dat schrijft de Volkskrant woensdag.
18/07 00u00  Overwerken vergroot kans op obesitas bij vrouwen Het maken van overuren op werk is ongezond, zeker voor vrouwen. Vrouwen die overwerken hebben meer kans op diabetes type 2. Dit blijkt uit onderzoek van het Institute for Work and Health in Toronto.
18/07 00u00  Veel mensen kampen met zomereenzaamheid Voor veel mensen is de zomervakantie iets waar ze heel lang naar uitkijken, maar niet iedereen vindt de zomer een leuke periode. Luisterlijn Sensoor wordt platgebeld door mensen die last hebben met gevoelens van zomereenzaamheid.
17/07 11u30  Meer wespenoverlast verwacht dan in voorgaande jaren Door het goede voorjaar zijn veel koninginnen succesvol geweest in het vormen van wespennesten, waardoor er flink meer wespenoverlast wordt verwacht dan in voorgaande jaren. Dit blijkt uit een rondgang van Nature Today.
17/07 10u15  Patiënten slapen slecht in ziekenhuizen Patiënten slapen in het ziekenhuis gemiddeld bijna anderhalf uur korter dan thuis. Ook worden zij vaker tussendoor wakker en slapen ze minder lang uit. Ze waarderen de kwaliteit van de nachtrust in het ziekenhuis dan ook minder dan thuis.
16/07 17u15  Eikenprocessierups komt in meer gemeenten voor Het aantal eikenprocessierupsen is dit jaar groter dan normaal. Ook komen ze in meer gemeenten voor, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups, onderdeel van Wageningen University.
16/07 15u15  2018 slecht jaar voor hooikoortspatiënten Dit jaar is een bijzonder slecht jaar voor mensen die last hebben van hooikoorts. Dat schrijft De Volkskrant zondag.
16/07 13u15  Meest voorkomende klachten op vakantie: diarree en huiduitslag Huiduitslag, insectenbeten en diarree zijn de drie meest voorkomende medische klachten van Nederlanders die op vakantie zijn. Dit blijkt uit gegevens van het medisch contactcentrum van Medicinfo, waar op piekmomenten wekelijks ruim 2.000 telefoontjes en apps binnenkomen van bezorgde vakantiegangers.
14/07 00u00  GGD waarschuwt reizigers vanwege mazelenuitbraak in Zuid-Europa Gezondheidsdienst GGD waarschuwt reizigers die de komende weken naar Frankrijk, Italië, Griekenland of Roemenië gaan, omdat daar een uitbraak van mazelen is. Met name mensen geboren tussen 1965 en 1975 en baby's lopen risico als zij nauw contact hebben met de lokale bevolking.
14/07 00u00  Vieze toiletten en files grootste reisergernis Ruim 12 miljoen mensen vertrekken de komende weken naar hun vakantie-adres. De reis er naartoe levert echter de nodige irritaties op. Nederlanders ergeren zich het meest aan vieze toiletten, files, luidruchtige medepassagiers en vertragingen. Over het bereik van de smartphones maken ze zich minder druk. En dat geeft weer een boost aan het seksleven.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Veel medicijnen verkeerd gebruikt21/07 00u00 - GezondheidsNet: Meer dan de helft van de mensen die een apotheek bezoeken heeft geen adequate gezondheidsvaardigheden. Tot 40 procent van alle afgeleverde medicijnen wordt niet goed gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht (in opdracht van de KNMP).
4x Vieze toiletten en files grootste reisergernis14/07 00u00 - GezondheidsNet: Ruim 12 miljoen mensen vertrekken de komende weken naar hun vakantie-adres. De reis er naartoe levert echter de nodige irritaties op. Nederlanders ergeren zich het meest aan vieze toiletten, files, luidruchtige medepassagiers en vertragingen. Over het bereik van de smartphones maken ze zich minder druk. En dat geeft weer een boost aan het seksleven.
4x Kinderen lopen klein risico op hersentumor door CT-scans18/07 11u30 - GezondheidsNet: Kinderen die door CT-scans worden blootgesteld aan straling op hun hoofd lopen op termijn een iets grotere kans op een hersentumor. Dat schrijft de Volkskrant woensdag.
3x Meer wespenoverlast verwacht dan in voorgaande jaren17/07 11u30 - GezondheidsNet: Door het goede voorjaar zijn veel koninginnen succesvol geweest in het vormen van wespennesten, waardoor er flink meer wespenoverlast wordt verwacht dan in voorgaande jaren. Dit blijkt uit een rondgang van Nature Today.
1x Eikenprocessierups komt in meer gemeenten voor16/07 17u15 - GezondheidsNet: Het aantal eikenprocessierupsen is dit jaar groter dan normaal. Ook komen ze in meer gemeenten voor, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups, onderdeel van Wageningen University.
1x Veel mensen kampen met zomereenzaamheid18/07 00u00 - GezondheidsNet: Voor veel mensen is de zomervakantie iets waar ze heel lang naar uitkijken, maar niet iedereen vindt de zomer een leuke periode. Luisterlijn Sensoor wordt platgebeld door mensen die last hebben met gevoelens van zomereenzaamheid.
0x GGD waarschuwt reizigers vanwege mazelenuitbraak in Zuid-Europa14/07 00u00 - GezondheidsNet: Gezondheidsdienst GGD waarschuwt reizigers die de komende weken naar Frankrijk, Italië, Griekenland of Roemenië gaan, omdat daar een uitbraak van mazelen is. Met name mensen geboren tussen 1965 en 1975 en baby's lopen risico als zij nauw contact hebben met de lokale bevolking.
0x Meest voorkomende klachten op vakantie: diarree en huiduitslag16/07 13u15 - GezondheidsNet: Huiduitslag, insectenbeten en diarree zijn de drie meest voorkomende medische klachten van Nederlanders die op vakantie zijn. Dit blijkt uit gegevens van het medisch contactcentrum van Medicinfo, waar op piekmomenten wekelijks ruim 2.000 telefoontjes en apps binnenkomen van bezorgde vakantiegangers.
0x 2018 slecht jaar voor hooikoortspatiënten16/07 15u15 - GezondheidsNet: Dit jaar is een bijzonder slecht jaar voor mensen die last hebben van hooikoorts. Dat schrijft De Volkskrant zondag.
0x Patiënten slapen slecht in ziekenhuizen17/07 10u15 - GezondheidsNet: Patiënten slapen in het ziekenhuis gemiddeld bijna anderhalf uur korter dan thuis. Ook worden zij vaker tussendoor wakker en slapen ze minder lang uit. Ze waarderen de kwaliteit van de nachtrust in het ziekenhuis dan ook minder dan thuis.

Statistieken

Artikels:
31820
Gelezen:
25141
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven