zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
14/06 10u15  Zorgen om 'reuzenteek' vlakbij Nederlandse grens In Duitsland zijn zeker zes zogeheten hyalomma-teken gevonden. Deze teken zijn drie keer zo groot als 'normale teken' en kunnen mensen van tientallen meters afstand ruiken en volgen.
14/06 10u15  Ambulances steeds vaker doorverwezen naar ander ziekenhuis In 2018 hebben de spoedafdelingen van ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland veel vaker ambulances doorverwezen naar een ander ziekenhuis, omdat het te druk was. NRC concludeert uit eigen onderzoek dat ziekenhuizen in 2018 twee keer zo vaak een ‘stop’ hadden ingesteld als drie jaar eerder.
14/06 00u00  Ondervoeding bij ouderen niet altijd herkend Ondervoeding is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Van alle thuiswonende 65-plussers is vijf tot tien procent ondervoed, maar zelfs voor zorgprofessionals is het lastig om dit te herkennen. Zij zijn hiervoor namelijk niet altijd goed geschoold. Dit blijkt uit een studie door onderzoekers uit zeven Europese landen.
14/06 00u00  Het drinken van veel koffie is niet zo slecht als werd gedacht Het drinken van 25 kopjes koffie per dag zou niet voor een verhoogd risico op hartproblemen zorgen. De kans op een hartaanval of beroerte blijkt even groot te zijn voor iemand die veel koffie drinkt als iemand die één kop per dag drinkt. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Queen Mary Universiteit van Londen (QMUL).
14/06 00u00  WHO erkent burn-out officieel als ziekte Een burn-out is nu officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Hiermee is burn-out als ziekte toegevoegd aan een lijst van ziekten, symptomen en oorzaken. Dit maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend.
13/06 15u00  Experiment met no cure, no pay voor dure medicijnen Oncologen, medicijnproducenten en zorgverzekeraars gaan experimenteren met een nieuw no cure no pay-model voor kankermedicijnen. De medicijnen worden daarbij alleen vergoed als ze na zestien weken aanslaan. Dit meldt het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in de Volkskrant.
13/06 00u00  Sterke drank krijgt energielabel De komende jaren komt er informatie op flessen sterke drank te staan over hoeveel calorieën erin zitten. Daarnaast komt er informatie over de ingrediënten op het etiket te staan. Dit hebben Europese drankfabrikanten afgesproken.
13/06 00u00  Bijna een op de vijf mensen meer dan één tekenbeet Bijna een op de vijf mensen heeft twee of meerdere tekenbeten tegelijk. Het Rijksinstituut en Milieu (RIVM) adviseert om door te zoeken naar andere tekenbeten als je gebeten bent door een teek. Uit een inventarisatie van Tekenrader.nl is gebleken dat veel mensen meer dan één beet tegelijk oplopen.
13/06 00u00  Het WKOF waarschuwt: Gerson-dieet is gevaarlijk Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds waarschuwt dat het Gerson-dieet gevaarlijk is. Deze waarschuwing geeft het fonds naar aanleiding van de nieuwe documentaire 'The Food Cure' die dinsdag in Het Ketelhuis in Amsterdam te zien zal zijn.
13/06 00u00  Gen ontdekt dat risico op dementie verlaagt Er is een gen ontdekt dat het risico op dementie verlaagt en de kans op een langer leven lijkt te verhogen. De ontdekking kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een behandeling tegen dementie. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC.
12/06 15u45  Groot onderzoek naar infectieziekten verspreid door muggen Er komt een groot onderzoek naar infectieziekten, zoals knokkelkoorts en hersenvliesontsteking, die veroorzaakt worden door muggen en andere insecten in Nederland. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft hiervoor negen miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit meldt de NOS.
12/06 00u00  RIVM waarschuwt voor gezondheidsrisico’s van overstromingswater Mensen moeten zich bewuster worden van de gezondheidsrisico's die veroorzaakt kunnen worden door overstromingswater. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
12/06 00u00  Driekwart van de Nederlanders wil een actief rookvrij beleid De meerderheid van de Nederlanders wil een actief rookvrij beleid. 80 procent van de ondervraagden vindt dat de overheid maatregelen moet nemen om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Dat blijkt uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar.
11/06 13u45  Onderzoek naar combinatie mediwiet en zware pijnstiller Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat onderzoeken of patiënten met chronische pijn in spieren en bindweefsel baat hebben bij een combinatie van medicinale cannabis en zware pijnstillers. Hierdoor kunnen deze mensen in de toekomst - bij succesvolle resultaten - minder verslavende middelen als oxycodon gebruiken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Laatste update: vrijdag 14 juni 2019, 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Ambulances steeds vaker doorverwezen naar ander ziekenhuis14/06 10u15 - GezondheidsNet: In 2018 hebben de spoedafdelingen van ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland veel vaker ambulances doorverwezen naar een ander ziekenhuis, omdat het te druk was. NRC concludeert uit eigen onderzoek dat ziekenhuizen in 2018 twee keer zo vaak een ‘stop’ hadden ingesteld als drie jaar eerder.
0x Onderzoek naar combinatie mediwiet en zware pijnstiller11/06 13u45 - GezondheidsNet: Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat onderzoeken of patiënten met chronische pijn in spieren en bindweefsel baat hebben bij een combinatie van medicinale cannabis en zware pijnstillers. Hierdoor kunnen deze mensen in de toekomst - bij succesvolle resultaten - minder verslavende middelen als oxycodon gebruiken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
0x Driekwart van de Nederlanders wil een actief rookvrij beleid12/06 00u00 - GezondheidsNet: De meerderheid van de Nederlanders wil een actief rookvrij beleid. 80 procent van de ondervraagden vindt dat de overheid maatregelen moet nemen om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Dat blijkt uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar.
0x RIVM waarschuwt voor gezondheidsrisico’s van overstromingswater12/06 00u00 - GezondheidsNet: Mensen moeten zich bewuster worden van de gezondheidsrisico's die veroorzaakt kunnen worden door overstromingswater. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
0x Groot onderzoek naar infectieziekten verspreid door muggen12/06 15u45 - GezondheidsNet: Er komt een groot onderzoek naar infectieziekten, zoals knokkelkoorts en hersenvliesontsteking, die veroorzaakt worden door muggen en andere insecten in Nederland. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft hiervoor negen miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit meldt de NOS.
0x Gen ontdekt dat risico op dementie verlaagt13/06 00u00 - GezondheidsNet: Er is een gen ontdekt dat het risico op dementie verlaagt en de kans op een langer leven lijkt te verhogen. De ontdekking kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een behandeling tegen dementie. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC.
0x Het WKOF waarschuwt: Gerson-dieet is gevaarlijk13/06 00u00 - GezondheidsNet: Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds waarschuwt dat het Gerson-dieet gevaarlijk is. Deze waarschuwing geeft het fonds naar aanleiding van de nieuwe documentaire 'The Food Cure' die dinsdag in Het Ketelhuis in Amsterdam te zien zal zijn.
0x Bijna een op de vijf mensen meer dan één tekenbeet13/06 00u00 - GezondheidsNet: Bijna een op de vijf mensen heeft twee of meerdere tekenbeten tegelijk. Het Rijksinstituut en Milieu (RIVM) adviseert om door te zoeken naar andere tekenbeten als je gebeten bent door een teek. Uit een inventarisatie van Tekenrader.nl is gebleken dat veel mensen meer dan één beet tegelijk oplopen.
0x Sterke drank krijgt energielabel13/06 00u00 - GezondheidsNet: De komende jaren komt er informatie op flessen sterke drank te staan over hoeveel calorieën erin zitten. Daarnaast komt er informatie over de ingrediënten op het etiket te staan. Dit hebben Europese drankfabrikanten afgesproken.
0x Experiment met no cure, no pay voor dure medicijnen13/06 15u00 - GezondheidsNet: Oncologen, medicijnproducenten en zorgverzekeraars gaan experimenteren met een nieuw no cure no pay-model voor kankermedicijnen. De medicijnen worden daarbij alleen vergoed als ze na zestien weken aanslaan. Dit meldt het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in de Volkskrant.

Statistieken

Artikels:
29009
Gelezen:
7203
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven