dinsdag 24 mei 2016, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
24/05 09u45  Tim Smans is koning van de wip De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde bestaat sinds 1599 en is de oudste vereniging van Wijnegem. Zoals alle 416 vorige jaren hield de boogschuttersvereniging ook dit jaar een koningsschieting. Vijftien schutters waagden hun kans. Ivo Van der Wildt, gekroond in 2015, kon zijn titel niet verdedigen omdat hij met vakantie was. “Onze nieuwe koning Tim Smans schoot de oppervogel er in de eerste ronde al af”, aldus voorzitter Willy Pirot.
24/05 09u45  Jong N-VA heeft eerste bestuur De leden van Jong N-VA Wommelgem hebben hun eerste bestuur gekozen onder toezicht van regiocoördinator Bart Jambon, Vlaams Parlementslid Valerie Van Peel en Ken Casier, peter van de afdeling. Seppe, de 25-jarige zoon van burgemeester Frank Gys, wordt voorzitter, Kevin Van Camp ondervoorzitter. Geert Verniers (secretaris) en Jonas Wouters (penningmeester) maken het bestuur compleet.
24/05 09u45  Dassenburcht ontdekt in tuin van Coda In de tuin van Coda, de instelling voor palliatieve zorgen, is een dassenburcht ontdekt. Meteen een verklaring voor het verdwijnen van de kippen uit het kippenhok.
24/05 09u30  Jaws herleeft mogelijk op vijver van De Lilse Bergen Liefhebbers van de thriller Jaws kunnen met wat meeval op zaterdag 30 juli de bloedstollende prent bekijken vanop het water in het recreatiedomein De Lilse Bergen.
24/05 09u30  Toronto hangt bordjes weer gelijk in Eastern Conference Toronto heeft de stand in de finale van de Eastern Conference in de NBA op 2-2 gebracht. De Raptors haalde het in het eigen Air Canada Centre in duel vier met 105-99 van de Cleveland Cavaliers en doen opnieuw volop mee in de serie. Voor LeBron James was de nederlaag slecht nieuws: de kans dat hij vijf opeenvolgende Finals haalt, werd wat kleiner.
24/05 09u30  Dorpsdag Franse stijl presenteert heel wat jong zangtalent De Dorpsdag in ‘s-Gravenwezel wordt op zaterdag 28 mei een kruising van Quatorze Juillet en The Voice Kids. De musette zal weerklinken in de Kerkstraat, maar ook de hoge stemmetjes van o.m. Pien Nobel , Julie Tilborghs en Resa Van den Berghe. Zij kregen recent allemaal veel lof in de bekende talentenjacht van VTM.
24/05 09u30  Duitsland kent sterkste groei in twee jaar De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 0,7 procent gegroeid ten opzichte van het slotkwartaal van vorig jaar. Dat is de sterkste groei in twee jaar, zo maakte het Duitse bureau voor de statistiek dinsdag bekend.
24/05 09u30  Voka betreurt vakbondsacties: “Dit is een betoging tegen de burger” Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, betreurt sterk de vakbondsacties van vandaag en de komende weken. “Hoewel de vakbonden zeggen dat dit een betoging en acties zijn tegen de regering, is het vooral de burger die getroffen wordt”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka. De impact op het bedrijfsleven zal volgens Voka minimaal zijn.
24/05 09u30  Sp.a wil af van Turteltaks De sp.a-fractie in het Vlaams Parlement dient bij de begrotingscontrole een amendement in om de Turteltaks te schrappen.
24/05 09u15  Bij ons bij ‘De Buurtpolitie’, in Engeland fitnesskampioen Henny Seroeyen, alias Robin Verhaegen uit De Buurt­politie, is in het Britse Birmingham tot grote winnaar gekroond tijdens de wedstrijd Bodypower Fit Factor.
24/05 09u00  Legendarische Franse bakker Poilâne opent eerste winkel in ons land Poilâne, één van de bekendste bakkers ter wereld, opent morgen ook een winkel in ons land. Dat Apollonia, kleindochter van stichter Pierre Poilâne, voor die mijlpaal niet Brussel of Antwerpen, maar het bescheiden Wijnegem uitkiest, heeft alles te maken met Kanaal: het stukje creatieve stad op het platteland van Axel Vervoordt.
24/05 08u45  Zorgrobot danst met scholieren Ruisbroek-Dorp Feest!, een organisatie van basisschool De Krinkel, woonzorgcentrum Sauvegarde, woonproject Leipark en Chiro Ruisbroek kende een onwaarschijnlijk succes.
24/05 08u45  Een van de bekendste bakkers ter wereld opent winkel in Wijnegem Poilâne, een van de bekendste bakkers ter wereld, opent morgen ook een winkel in ons land. Dat Apollonia, kleindochter van stichter Pierre Poilâne, voor die mijlpaal het bescheiden Wijnegem uitkiest, heeft alles te maken met Kanaal: het stukje creatieve stad op het platteland van Axel Vervoordt.11 
24/05 08u30  Definitief ontwerpdossier 'De Molstraat' goedgekeurd De gemeenteraad heeft het ontwerpdossier goedgekeurd voor de verkaveling Marcel De Molstraat. Het gaat om een inbreidingsproject van een achttal woningen dat aansluit op de Hoogstraat 55 ter hoogte van café Silvermoon.
24/05 08u30  Roby Rogiers naar Port of Antwerp Giants Roby Rogiers speelt de volgende campagne voor Port of Antwerp Giants. De Antwerpse beloftevolle center (19 jaar, 2m02) komt over van Oostende.
Laatste update: vandaag om 9u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/05 08u30  Karen Damen: “Voor mijn zoontje ben ik nét op het juiste moment gestopt”De kans dat Karen Damen (41) na K3 in een zwart gat zou tuimelen was al niet groot, maar wordt met elke nieuwe opdracht in haar agenda nog kleiner. “Op mijn leeftijd wil ik geen dingen meer op de lange baan schuiven, want misschien komt er iemand anders, en dan is het: daaag Karen!”10 
24/05 08u30  Topvrouw douane Zaventem mag luchthaven niet meer binnenDiensthoofd Annick V.C. van de douane op Brussels Airport is vanaf vandaag niet meer welkom in de ambtsgebouwen van ­Zaventem. De vrouw wordt overgeplaatst na klachten binnen haar bewakingsdienst over douaniers die elkaar met wapens bedreigen. Annick V.C. is zelf ook niet helemaal onbesproken. Gisteren raakte bekend dat ze getrouwd is met een veroordeelde cocaïnesmokkelaar.
24/05 08u30  Staking in gevangenissen: rechters laten tiental verdachten vrijEen Brusselse onderzoeksrechter heeft een drugstrafikant vrijgelaten, enkel en alleen omdat het leven in de gevangenis van Vorst “onmenselijk” is. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws dinsdag. Sinds de start van de cipiersstaking, op 26 april, mochten in de hoofdstad al zeker tien verdachten om die reden beschikken.
24/05 08u15  Gemeente gaat zelf trottoir herstellenHet gemeentebestuur plant herstellingswerken aan het trottoir op de hoek Molen-bergstraat-Statiestraat. De eventuele rekening is voor de boordeigenaar.
24/05 08u15  Donderdag gemeenteraadDe raadsleden van de gemeente vergaderen op donderdag 26 mei om 20u in het administratief centrum aan het Kon. Astridplein 12 in Reet.
24/05 08u15  Bod van drie miljoen euro voor kasteel Sterckshof: “Veel te laag”Een onbekende bieder heeft 3 miljoen euro geboden op het kasteel Sterckshof in Deurne. Het bedrag ligt ver onder de minimumprijs van vijf miljoen.10 
24/05 08u15  Website Droopl richt zich op Mechelse studentenManu Minne (23), Mourad Taiebi (26) en Daniël Yikik (25), drie vrienden uit het Mechelse, riepen een nieuw online ruilplatform in het leven. “Met Droopl willen we mensen – en dan vooral studenten – samenbrengen door spullen met elkaar te ruilen of gratis weg te geven.”
24/05 08u00  Lierse voegt Mo Wahed aan technische staf toeGoed vier jaar nadat hij de club als speler verliet, keert Mo Wahed terug naar Lierse. De voormalige spelmaker van de Pallieters was de jongste jaren aan de slag bij de Wadi Degla Soccer School, maar wordt straks toegevoegd aan de technische staf op het Lisp.
24/05 08u00  Kempens duo strikt Bartel Van Riet als gezicht van appTwee Kempense ondernemers lanceren onder de naam Kazi (Swahili voor ‘werk’) een app waarmee jonge, hoogopgeleide schoolverlaters kunnen nagaan of een bedrijf bij hun persoonlijkheid past. Ruim 400 laatstejaars van de Thomas More hogeschool waren proefkonijn. Tv-presentator Bartel Van Riet is ambassadeur.
24/05 08u00  Nationale betoging: weinig bussen en trams in AntwerpenDe nationale vakbondsbetoging heeft zoals verwacht dinsdagochtend al een impact op de dienstverlening van openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Antwerpen ondervindt de grootste hinder, in de stad rijden er weinig bussen en trams. Dat laat De Lijn weten in een persbericht.
24/05 07u45  Waar blijven de voorstellen van de vakbonden?Er wordt weer betoogd vandaag. Groot nieuws is dat niet. En dat zal een vakbondsbetoging de komende maanden ook niet worden. Volgende week komen de ambtenarenbonden al op straat. De collega’s van het spoor maken er meteen een 24 urenstaking van. En op 24 juni houden de bonden een nationale stakingsdag.
24/05 07u45  Hitler-tweet brengt selfie-moslima in opspraakEen week nadat ze wereldberoemd is geworden om haar selfie met Filip Dewinter, komt de Mechelse moslima Zakia Belkhiri (22) opnieuw in een mediastorm terecht. De jonge vrouw blijkt enkele jaren geleden zeer haatdragende uitlatingen te hebben gedaan over Joden.
24/05 07u45  Politie start met ontruimen vluchtelingenkamp IdomeniMinstens 200 politieagenten, agenten in burger en 20 politievoertuigen zijn dinsdagochtend ingezet voor het ontruimen van het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in Idomeni, op de grens van Griekenland met Macedonië. Volgens persagentschap AFP gebeurt dat zonder het gebruik van geweld.
24/05 07u30  Nationale betoging: weinig bussen of trams in AntwerpenDe nationale vakbondsbetoging heeft zoals verwacht dinsdagochtend al een impact op de dienstverlening van openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Antwerpen ondervindt de grootste hinder, in de stad rijden er omstreeks 6 uur nauwelijks bussen of trams. Dat laat De Lijn weten in een persbericht.
24/05 07u30  Bezorgde ouder klaagt onveilige situatie Kruisschanslei aanEen jonge moeder, op stap met haar baby, heeft nipt een aanrijding kunnen vermijden in de Kruisschanslei. Haar vader stuurde een boze mail naar schepen van Mobiliteit Willem Wevers.
24/05 07u15  Catechismus herleeft: kinderen krijgen les zoals 100 jaar geledenOmdat basisschool Voorheide in Arendonk 100 jaar bestaat, komen enkele oud-meesters er les geven zoals in 1916. Zo moeten de leerlingen rekensommen maken met lei en griffel en worden ze ingewijd in de wondere wereld van de aloude catechismus.
24/05 07u00  Topvrouw douane mag Zaventem niet meer binnen omdat ze getrouwd is met cocaïnesmokkelaarDiensthoofd Annick V.C. van de douane op Brussels Airport is vanaf vandaag niet meer welkom in de ambtsgebouwen van ­Zaventem. De vrouw wordt overgeplaatst na klachten binnen haar bewakingsdienst over douaniers die elkaar met wapens bedreigen. Annick V.C. is zelf ook niet helemaal onbesproken. Gisteren raakte bekend dat ze getrouwd is met een veroordeelde cocaïnesmokkelaar.10 
24/05 07u00  Mama doodt haar zoontje met wapen van papaEen jongetje van bijna twee jaar is maandagnamiddag in het West-Vlaamse Klemskerke in het hoofd geschoten door zijn eigen mama. De kleine Robbe stierf op de schoot van mama An (32), die even later met hetzelfde wapen een einde maakte aan haar leven.
24/05 06u45  Karakteristieke boom op 'boulevard' geveldEen van de opvallende bomen op de Molenvest in Herentals, beter bekend als 'den boulevard', is tot op de voet afgezaagd. De boom was er volgens deskundigen erg aan toe en betekende een mogelijk veiligheidsrisico.
24/05 06u45  Kankerpatiënt zoekt deelnemers voor 1000 km van LierWielertoerist Louis Beirinckx (72) uit Emblem (Ranst) overleeft al bijna tien jaar kanker. Uit dankbaarheid organiseert hij de ‘1.000 kilometer van Lier’ ten voordele van afdeling Oncologie van het Heilig Hartziekenhuis in Lier.10 
24/05 06u15  “Laat familie eerst afscheid nemen van Gaston voor Antwerpen iets organiseert”Antwerpen gaat zeker nog iets organiseren om de zaterdag overleden Gaston Berghmans op een passende manier te herdenken. “Maar we moeten de familie eerst de kans geven om sereen afscheid te nemen”, zegt Philip Heylen.
24/05 06u15  Umicore speculeert op elektrische wagensHet bedrijf Umicore investeert in de komende drie jaar 25 miljoen euro in de vestiging in Olen. Het geld gaat onder meer naar een machine die onderdelen voor batterijen van elektrische auto’s levert.
24/05 06u15  Bedrijf bouwt tankstations op aardgasHet bedrijf PitPoint heeft op het Kiel in Antwerpen een tankstation voor auto’s en vrachtwagens op aardgas geopend. Tegen de zomer komen er in en rond Antwerpen nog vier tankstations voor aardgas bij.
24/05 06u15  Politie zet onderzoek naar baseballbat-incident op Grote Markt verderHet onderzoek naar het geval van agressie, afgelopen zondagochtend op de Grote Markt in Antwerpen, gaat verder. Het is volgens de Antwerpse recherche nog niet duidelijk hoe de feiten in elkaar zitten.
24/05 06u15  Ook poetsvrouw en cafébaas in de cel voor roofmoord op binnenschipperEr zijn opnieuw twee verdachten opgepakt voor de roofmoord op Léonard Govaert in Merksem. De poetsvrouw van het slachtoffer en een cafébaas zitten in de cel.
24/05 06u15  Binnenkort winkelen tot 22u in binnenstadIn de Antwerpse binnenstad kan binnenkort op weekdagen tot 21u worden gewinkeld en op vrijdag en elke dag voor een wettelijke feestdag zelfs tot 22u.
24/05 06u15  Broodjeszaak Délifrance op Meir sluit de deurenDe vestiging van lunch- en snackzaak Délifrance op de Meir sluit na meer dan dertig jaar op 27 mei. Het filiaal was het eerste van de keten in Antwerpen.
24/05 06u15  Onderzoek naar andere bestemmingen voor kerkgebouw(en)De gemeente en de kerkgemeenschap gaan na hoe ze in de toekomst met het kerkenbestand omgaan. Er is 20.000 euro goedgekeurd om een haalbaarheidsstudie uit te voeren om andere bestemmingen voor kerkgebouwen te onderzoeken.
24/05 06u15  E-sigaret verovert ook TurnhoutSinds begin dit jaar is de verkoop van elektronische sigaretten wettelijk geregeld in ons land. In Turnhout opende een eerste e-sigaretwinkel en ook de krantenwinkels maken plaats vrij.
24/05 06u15  Provinciale kampioenschappen BMXTijdens het afgelopen weekend vond in Dessel op het Joel Smets BMX parcours het provinciaal kampioenschap BMX plaats voor de leeftijdsklassen van 12 jaar en ouder.
24/05 06u15  IN BEELD. Kunstenaars beschilderen elektriciteitskastenMaar liefst 12 Molse kunstenaars hebben de afgelopen dagen 38 elektriciteitskasten een kleurrijk jasje bezorgd.
24/05 06u15  IN BEELD. Wegdek Postelsesteenweg bijna vernieuwdHet Agentschap Wegen en Verkeer startte op 9 mei met werken aan de Postelsesteenweg en de Baileybrug in Mol-Postel. De handelszaken langs het kanaal zijn niet tevreden met de timing en de slechte communicatie.
24/05 06u15  Leerlingen OLVP maken pakkend lied over bommen op luchthavenVijf leerlingen van de OLVP in Bornem hebben een lied gemaakt over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Een bijhorende clip werd zelfs al honderden keren bekeken op You Tube.
24/05 06u15  Nieuwe bistro bundelt hippe en klassieke gerechtenDit weekend opent Biestro H-Eat, aan de Hingenesteenweg. Een nieuwe horecazaak waar de chefs een huwelijk zoeken tussen hippe en klassieke gerechten. “Wat op onze kaart staat is uniek in de streek”, klinkt het.
24/05 06u15  Il Divo stelt nieuwe album voor in Lotto ArenaMet Amor & Pasion, het zevende studioalbum, kleurt Il Divo buiten de lijntjes. Ook de gelijknamige wereldtournee wijkt volgens het viertal af van wat de fans al twaalf jaar voorgeschoteld krijgen. “Wie ons beter wil leren kennen, krijgt nu helemaal zijn zin”, zegt tenor Urs Bühler. Vanavond (dinsdag) treedt het gezelschap aan in de Lotto Arena.
24/05 06u00  Leef organiseert voor de 27ste keer een wandel- en fietsdagDe vzw Leef waar volwassenen met een verstandelijke beperking worden opgevangen, organiseert op zondag 29 mei tussen 9 en 15 u voor de 27ste maal een over-LEEF-tocht. Vertrekken en aankomen gebeurt aan de gebouwen van Leef op de Herentalsebaan 15 in Ranst
24/05 05u45  Ziekenfonds palmt Mechelen in op 29 meiZondag 29 mei wordt een groot deel van de binnenstad ingelijfd door het VNZ (Vlaams & Neutraal Ziekenfonds). Ter ere van de honderdste verjaardag organiseert het samen met Mechelse middenstanders wandelingen, boottochten en muziekoptredens.
24/05 05u30  Nieuwe roltrappen in station nog niet voor morgenDe NMBS zal dan toch nieuwe roltrappen installeren in het centraal station van Mechelen. Wanneer precies is echter niet duidelijk en dat ergert gemeenteraadslid Kristof Calvo (Groen).10 
24/05 05u15  School De Brenne maakte filmpje over pleegzorgSchool De Brenne aan de Monnikenhofstraat 3 te Berendrecht, nam met het eerste leerjaar deel aan een project van de organisatie ‘Pleegzorg Vlaanderen’.12 
24/05 05u15  Natuurpunt krijgt 7,5 hectare extra bos te onderhoudenHet OCMW en Natuurpunt ondertekenden maandag een beheersovereenkomst voor het onderhoud van delen van de natuurgebieden Cassenbroek en Mispeldonk in Bonheiden. Lokale vrijwilligers kunnen nu aan de slag de bossen toegankelijker te maken voor iedereen.13 
24/05 04u45  Maurice blikt achter vlinderstruikWat is er aan de hand met Maurice Deman? Is hij werkelijk de kunstenaar die hij denkt te zijn? Vanwaar komt zijn frustratie? En als het zo is dat ieder mens zijn eigen god schept, wie of wat drijft Maurice dan?16 
24/05 04u45  Lokale poëet steunt Kom op tegen Kanker met nieuwste dichtbundelDe Booischotse poëet Jo Van Dessel (60), kortweg J’o, heeft na drie jaar opnieuw een dichtbundel uit: Schapenkop. Met de opbrengsten steunt hij de deelname van zijn broer aan de 1000 Kilometer voor Kom op tegen Kanker van volgend jaar.14 
24/05 00u15  Westerlo maakt zich op voor WereldfeestNaar tweejaarlijkse traditie worden de Sint-Lambertus Middenscholen ondergedompeld in een multicultureel bad tijdens het Wereldfeest. Op donderdag 26 mei maken de leerlingen van de eerste graad van de Sint-Lambertusscholen – zowel Westerlo Centrum, Veerle als Oosterwijk - kennis met een voor hen minder bekend stukje van de wereld.17 
23/05 22u30  Jani op metalcruise: "Ik ga hier sterven in een lelijk t-shirt"De iPod van Jani staat boordevol muziek, maar metal zit daar zeker niet tussen. Jani begrijpt niet wat fans van metal zo fantastisch vinden aan 'dat geschreeuw'. En dan spreken we nog niet eens van de bijhorende kledingvoorschriften. In deze aflevering van 'Jani gaat' schuift de stylist z’n principes en vooroordelen aan de kant en dompelt hij zich helemaal onder in de metalwereld. Hij checkt in op één van de bizarste cruises ter wereld: 70 000 Tons Of Metal.
23/05 22u30  Cipiers optimistisch na overleg met Geens: “Nog geen witte, maar toch al grijze rook”Zowel minister van Justitie Koen Geens (CD&V) als de cipiersbonden zijn na het negende overleg, maandagavond, voorzichtig optimistisch over een akkoord. “Nog geen witte rook, maar toch al grijze rook”, zei Eddy De Smedt (VSOA) na het overleg, dat ruim drie uur duurde.
23/05 22u15  David Goffin wil “zo ver mogelijk raken” op Roland GarrosDavid Goffin (ATP-13) stelt zich geen specifiek doel voor Roland-Garros. “Ik wil gewoon zo ver mogelijk raken’, stelde de 25-jarige Luikenaar maandag. Dinsdag start Goffin in de laatste wedstrijd op court 1 aan zijn toernooi tegen de Fransman Grégoire Barrière (ATP-242).
23/05 22u15  W-Kracht trekt stekker uit windmolenprojectEr komen dan toch geen windmolens op het industrieterrein Beerse-Zuid. De firma W-Kracht heeft de milieuvergunningsaanvraag ingetrokken tot grote opluchting van het actiecomité Tegenwind Beerse.
23/05 22u15  Jani op cruise met metalheads: "Ik ga hier sterven in een lelijk t-shirt"De iPod van Jani staat boordevol muziek, maar metal zit daar zeker niet tussen. Jani begrijpt niet wat fans van metal zo fantastisch vinden aan 'dat geschreeuw'. En dan spreken we nog niet eens van de bijhorende kledingvoorschriften. In deze aflevering van 'Jani gaat' schuift de stylist z’n principes en vooroordelen aan de kant en dompelt hij zich helemaal onder in de metalwereld. Hij checkt in op één van de bizarste cruises ter wereld: 70 000 Tons Of Metal.
23/05 22u00  Voetbaltoppers (en hun vrouwen) kijken uit naar vakantieNu de reguliere competitie achter de rug is hebben de meeste voetballers ook vakantie voor de deur. Op het gala van de de Profvoetballer van het Jaar gingen we polsen naar de vakantieplannen van de toppers. Samen met hun vrouwen laten Refaelov, Perbet, Proto en Butelle een licht schijnen op hun vakantieplannen. Voor de vrouw van Refaelov blijkt hun vakantiebestemmin alvast een verrassing te zijn… en hij heeft nog nieuws te vertellen.
23/05 21u45  Aantal woninginbraken daalt forsHet aantal woninginbraken in de stad Antwerpen is tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met bijna een derde gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dat blijkt uit de driemaandelijkse criminaliteitscijfers van de Antwerpse lokale politie.
23/05 21u30  Hanni is Profvoetballer van het Jaar, ook Preud'homme, Bailey, Sels, Ndidi en Simons bekroondSofiane Hanni is door zijn collega-voetballers verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De man die aan de lopende band scoorde en assists gaf voor KV Mechelen klopte Lior Refaelov van Club Brugge en Sven Kums van AA Gent.
23/05 21u15  Wickmayer: “Deze zege doet zeker deugd”Yanina Wickmayer (WTA-54) boekte maandag haar eerste zege op gravel dit seizoen. De 26-jarige Vlaams-Brabantse versloeg de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA-127) in 1 uur en 10 minuten voor een plaats in de tweede ronde van Roland-Garros. “Het is nog geen reden om een gat in de lucht te springen, maar dit doet zeker deugd”, reageerde Wickmayer.
23/05 21u15  Nieuwe school in Halle is aanzet tot volledige dorpskernvernieuwingDe dorpskernvernieuwing in Halle-Zoersel wordt ingezet met het bouwen van een nieuwe gemeentelijke basisschool. De plannen zijn klaar en de belofte van toelagen zijn er.
23/05 21u15  Jongen (16) valt 37 kilogram af in 195 dagenDe 16-jarige Akram Ahannouch uit Hoboken heeft voor een huzarenstukje gezorgd. In amper 195 dagen viel de tiener 37 kilogram af. Zijn truukje? In ontbloot bovenlijf eten. 'Mijn moeder maakte zich grote zorgen', vertelt hij aan ATV.
23/05 21u15  Pater neemt ontslag na zedenzaak met minderjarigeEen Poolse pater die verwikkeld is in een zedenzaak en dat ook erkend heeft voor een rechtbank, heeft ontslag genomen voor al zijn pastorale taken in het vicariaat Waals-Brabant. Zijn ontslag werd aanvaard. Dat meldt de persdienst van het aartsbisdom Mechelen-Brussel maandagavond.
23/05 21u15  Leon Bailey is Belofte van het Jaar, Sels verkozen tot beste doelmanOp het Gala van de Profvoetballer wordt vanavond bekendgemaakt wie Profvoetballer, Trainer, Belofte, Doelman en Doelpunt van het Jaar wint.
23/05 21u00  Wilfred Ndidi maakte Doelpunt van het JaarWilfred Ndidi van Racing Genk heeft het Doelpunt van het Jaar gemaakt. Dat is vanavond bekendgemaakt op het Gala van de Profvoetballer in Gent.
23/05 20u45  Opnieuw politieagent vrijgesproken voor dood van zwarte manIn de oostelijke Amerikaanse havenstad Baltimore is maandag een politieagent vrijgesproken in de zaak rond de dood van Freddie Gray. Het was het zoveelste emblematische proces van brutaal politiegeweld tegen zwarten in de Verenigde Staten.
23/05 20u45  "Er moet een einde komen aan de obstructie van de Oosterweelverbinding"Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft maandag de oppositie opgeroepen het Oosterweelproject niet meer tegen te werken. Hij benadrukte dat het project goed is voor de economie en dat stilstand een grote kost heeft. Daarmee reageert hij op Groen-politicus Wouter Van Besien, die verklaarde dat Oosterweel er vanwege heel wat verzet niet zal komen.
23/05 20u45  Mount Everest: zeker drie doden in drie dagenOp enkele dagen tijd zijn zeker drie klimmers omgekomen op de Mount Everest. Dat een groot aantal mensen tegelijk de top probeert te halen, maakt de klim volgens experts extra gevaarlijk.
23/05 20u30  Roemeense bouwvakkers dienen klacht in bij sociale inspectie26 Roemeense bouwvakkers dienen klacht in bij de sociale inspectie tegen hun werkgever. Al twee maanden zou die hun loon niet meer uitbetalen. Op de Britselei in Antwerpen staan een tiental bouwvakkers voor het kantoor van hun werkgever in stil protest. Hij zou ontkennen dat hij de Roemenen in dienst nam en wil hun loon niet meer uitbetalen, dat zegt Ronny Matthysen, secretaris bij het ACV. De sociale inspectie onderzoekt de zaak. De bouwvakkers hopen dat er een rechtszaak van komt.
23/05 20u30  Antwerpse imams: “Wij kunnen en willen een deel van de oplossing zijn”Zestien Antwerpse imams hebben maandag een attest Maatschappelijke Oriëntatie en Nederlands ontvangen. De cursussen begonnen in februari. Niet één deelnemer haakte af.
23/05 20u00  Leerlingen en grootouders sporten in De SchorreDe leerlingen van GO! Basisschool De Schorre in Sint-Amands hebben maandag een heel sportieve dag beleefd. Samen met hun grootouders konden ze sporten in de school. Het ging om het BOF-beweegdorp van de Gezinsbond dat naar de school was afgezakt. BOF staat voor Beste Oma/Opa Forever.
23/05 20u00  Club voegt Mo Wahed aan technische staf toeGoed vier jaar nadat hij de club als speler verliet, keert Mo Wahed terug naar Lierse. De voormalige spelmaker van de Pallieters was de jongste jaren aan de slag bij de Wadi Degla Soccer School, maar wordt straks toegevoegd aan de technische staf op het Lisp.
23/05 20u00  Christopher Mivis opent met negende plaats op Adamstal Open golfChristopher Mivis staat na een openingsronde in 69 slagen op een gedeelde negende plaats op het Adamstal Open golftoernooi (Pro Golf Tour/30.000 euro), dat maandag van start is gegaan in het Oostenrijkse Ramsau.
23/05 20u00  Steve Darcis begint dinsdag aan zijn 25e Grand SlamSteve Darcis (ATP-161) viert dinsdag een jubileum. Op het gravel van Roland-Garros begint hij aan zijn 25e grandslamtoernooi. De 32-jarige Luikenaar opent tegen de Turk Marsel Ilhan (ATP-198). De winnaar van het duel komt in de tweede ronde wellicht tegenover ‘s werelds nummer een Novak Djokovic te staan.
23/05 19u45  Piano voor pendelaars in Centraal StationCanvas en Klara organiseren tijdens de finale week van de Koningin Elisabethwedstrijd in 5 grote stations pianomomenten voor pendelaars. De voorbijgangers worden elke dag tussen 16u en 18u uitgenodigd een stukje te tokkelen op de piano. In het Centraal Station in Antwerpen staat de piano opgesteld aan het voorperron. Aan het klavier de 23-jarige student Hohang Wong uit Aartselaar. Hij speelt ‘Primavera’, een werk van de Italiaanse pianist en componist Ludivico Einaudi (1955).
23/05 19u45  Vrouw laat echtgenoot naar bed gaan met andere vrouwen: "Maar wel volgens mijn regels"Het klinkt als de droom van veel mannen, maar voor Ryan uit Leeds is het realiteit. De 32-jarige bouwvakker mag van zijn vrouw Amy seks hebben met andere vrouwen. “Mijn libido is helemaal verdwenen, dus gun ik het hem”, zegt de 30-jarige dame. Maar de echtgenote wil wel beslissen met wie haar man slaapt.
23/05 19u45  Een lamp per twee gaat uit: besparing van 36.351 euroVanaf vandaag en dat tot en met 8 juli zullen twee werkploegen van Eandis de brandregimes van de openbare verlichting in Puurs aanpassen. De aanpassing gebeurt in alle straten en langs alle wegen.
23/05 19u30  Zwaar ongeval met 'bierfiets' veroorzaakt door defect aan remmenHet ongeval met een zogenaamde 'bierfiets' in Gent waarbij een Britse man vrijdag levensgevaarlijk gewond raakte, werd veroorzaakt door een technisch defect. De remmen 'functioneerden ruim onvoldoende', meldt de Gentse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen.
23/05 19u30  Jonge vrouw aangerand in Heist-op-den-BergIn de omgeving van de Kerkhofstraat in Heist-op-den-Berg is vorige week woensdag een jonge vrouw het slachtoffer geworden van een aanranding. Dat bevestigt het Mechels parket, dat een gerechtelijk onderzoek heeft gevorderd.
23/05 19u15  Uitbater gratis busdienst voor gestrande studenten krijgt bedreigingenHet bedrijf ProduWeb wilde een gratis pendelbusdienst regelen voor zo’n 300 Luikse studenten die dinsdag examens moeten afleggen op de dag van de nationale betoging, maar moest zijn plannen bijsturen na bedreigingen. De busdienst zal er zijn, maar met een ander autocarbedrijf dan aanvankelijk gepland.
23/05 19u15  Bayer doet bod van 62 miljard dollar op MonsantoHet Duitse farma- en chemieconcern Bayer wil de Amerikaanse producent van landbouwchemicaliën Monsanto overnemen voor 62 miljard dollar (55 miljard euro) of 122 dollar per aandeel. Dat heeft Bayer maandag bekendgemaakt. Een overname zou leiden tot ‘s werelds grootste producent van landbouwchemicaliën en zaden. Bayer zou zo ook een pionier van de omstreden GGO-techniek of genetisch gewijzigde gewassen in huis halen.
23/05 19u15  Flipkens: “Ik verwacht niet veel van Roland Garros”Kirsten Flipkens (WTA-61) kwam op Roland-Garros nog nooit voorbij de tweede ronde. “Het is dan ook niet mijn favoriete Grand Slam, maar ik ben wel blij dat ik erbij ben”, verklaarde de 30-jarige Antwerpse maandag.
23/05 19u15  Brusselse nachtwinkels mogen geen alcohol verkopen tijdens EKBrusselse kleinhandels en buurtwinkels, vaak nachtwinkels, mogen tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal 2016 in Frankrijk geen alcohol verkopen tussen 22 en 7 uur.
23/05 19u15  Divock Origi: “Bij voorkeur diep in de spits op het EK”Divock Origi verloor dit seizoen met Liverpool al twee finales, in de League Cup tegen Manchester City en in de Europa League tegen FC Sevilla. Gelukkig voor de 21-jarige spits - of winger - staat er met het EK in Frankrijk het belangrijkste toernooi nog voor de deur. “En die derde finale kan ik wel nog winnen”, glimlachte Origi maandag. “We gaan er in elk geval alles aan doen.”
23/05 19u15  'In de Wulf' op drie in top honderd Europese restaurantsRestaurant In de Wulf van chef Kobe Desramaults heeft de derde plaats gekregen in de Europese Restarant Top honderd van foodwebsite Opinionated About Dining. Het restaurant, dat eind dit jaar zijn deuren sluit, moet enkel op één het Franse L’Arpège van Alain Passard en op twee het Spaanse restaurant Azurmendi laten voorgaan.
23/05 19u15  Restauranteigenaar riskeert 6 jaar cel wegens dood van klant met pinda-allergieDe eigenaar van een keten Indiase meeneemrestaurants is tot zes jaar cel veroordeeld omdat hij pinda’s in plaats van amandelen in een gerecht had verwerkt. De klant had nochtans uitdrukkelijk gevraagd naar een maaltijd “zonder noten”.
23/05 18u45  Raadslid incasseert zware opdoffer door inbraak“Voor meer dan 10.000€ gestolen. Alle hulp is welkom om mijn materialen terug te krijgen en vooral om de bandieten te pakken”, laat Groen-raadslid en aannemer Walter Duré op zijn FB-pagina noteren. De nacht van zondag op maandag kreeg hij op zijn werf inbrekers over de vloer.
23/05 18u30  Raadslid en aannemer incasseert met inbraak zware opdoffer“Voor meer dan 10.000€ gestolen. Alle hulp is welkom om mijn materialen terug te krijgen en vooral om de bandieten te pakken”, laat Groen-raadslid en aannemer Walter Duré op zijn FB-pagina noteren. De nacht van zondag op maandag kreeg hij op zijn werf inbrekers over de vloer.
23/05 18u15  Amerikaans hooggerechtshof verbreekt doodstraf door racistische juryHet Amerikaanse hooggerechtshof heeft maandag de terdoodveroordeling van een zwarte man vernietigd, omdat de volksjury die destijds over het vonnis besliste op een racistische manier zou zijn samengesteld. Dat meldt de Amerikaanse krant USA Today.
23/05 18u15  “Brussels Airport sprak al heel snel over terreuraanslag”De veiligheidsdiensten van Brussels Airport hebben kort na de ontploffingen in de vertrekhal meteen berichten uitgestuurd die spraken over een terreuraanslag. Niet enkel intern, ook naar de politie en andere overheidsdiensten. Dat heeft veiligheidstopman Wilfried Covent gezegd in de parlementaire onderzoekscommissie.
23/05 18u15  Rik Torfs: “Moeten dialoog met elkaar aangaan”“Eenheidsworst is niet de oplossing. We moeten vanuit een eigen sterke identiteit de dialoog aangaan met elkaar.” Daarmee reageert Rik Torfs, de rector van de KU Leuven, op uitspraken van zijn collega Anne De Paepe, de rector van de UGent, maandag in een gesprek met De Standaard. Daarin zei De Paepe dat een afzonderlijk katholiek onderwijsnet in stand houden artificieel is.
23/05 18u15  Breakdancer met prothese verrast het publiekDe Amerikaanse breakdancer Tommy ‘Guns’ Ly gaf samen met collega Giannis Sevdikalis het beste van zichzelf tijdens een optreden in het Duitse Leipzig. Het opmerkelijke is dat beide breakdancers of ‘bboys’ dansen met één of twee prothetische benen.
23/05 18u15  Will Tura en Koen Wauters zingen op uitvaart Gaston BerghmansWill Tura en Koen Wauters zullen vrijdag een muzikaal eerbetoon brengen op de begrafenis van Gaston Berghmans.
23/05 18u15  Plannen heraanleg Over d’Aa aangepastOp vraag van de buurtbewoners werden de plannen van de heraanleg van de verkeersas Over d’Aa aangepast. De fiets- en voetpaden worden een stuk veiliger gemaakt.
23/05 18u15  Tot vier jaar cel voor Nigeriaanse mensenhandelaren die voodoo gebruiktenDrie Nigerianen hebben celstraffen tot vier jaar en boetes tot 24.000 euro gekregen voor mensenhandel. De rechtbank vond het bewezen dat ze jonge vrouwen vanuit Nigeria naar België hadden gehaald en hen in de prostitutie hadden gedwongen. Ze gebruikten voodoorituelen om de slachtoffers onder druk te zetten. Een vierde beklaagde kreeg een jaar cel met uitstel voor witwas. De rechtbank verklaarde een bedrag van 49.000 euro verbeurd.
23/05 18u15  Evenementenbureau bouwt EK-dorp op LeugenbergWat niet kan in het park van Brasschaat gebeurt op Leugenberg in Ekeren. Op de terreinen van Den Deugeniet wordt Villa-Belgica opgebouwd, een dorp met alles er op en er aan naar aanleiding van de Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk.
23/05 18u00  Nicolas Lombaerts: “Weet niet of ik als titularis naar EK ga”Nicolas Lombaerts herstelt momenteel nog van een spierscheur en trainde maandag dan ook niet mee met de Rode Duivels op de eerste dag van hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne.
23/05 18u00  ROLAND GARROS. Wickmayer vlotjes naar tweede rondeEr zit alvast één Belg in de tweede ronde van Roland Garros. Yanina Wickmayer (WTA 52) was de eerste en enige landgenote die maandag in actie kwam en rekende in de eerste ronde makkelijk af met de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 129). Na één uur en tien minuten stonden de 6-1 en 6-3-setstanden op het scorebord.
23/05 18u00  Evenementenbureau bouwt EK dorp op LeugenbergWat niet kan in het park van Brasschaat gebeurt op Leugenberg in Ekeren. Op de terreinen van Den Deugeniet wordt Villa-Belgica opgebouwd, een dorp met alles er op en er aan naar aanleiding van de Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk.
23/05 18u00  Kamp woonwagenbewoners in Neder-over-Heembeek ontruimdIn Neder-over-Heembeek is maandagnamiddag begonnen met de geplande ontruiming van een kamp van woonwagenbewoners op de kruising tussen de Oorlogskruisenlaan en de Vuurkruisenlaan. Dat bevestigde Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene. Tegen maandagavond moet het terrein weer vrij zijn. Binnenkort starten op de site voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een school.
23/05 18u00  VRT maakt lonen van topmanagers bekend na klacht van kijkerDe VRT heeft maandag in een persbericht het loon van CEO Paul Lembrechts bekendgemaakt. De openbare omroep werd daartoe gedwongen door de Raad van State nadat een kijker een klacht had ingediend.
23/05 17u45  Hier zal u morgen hinder ondervinden tijdens de nationale betoging in BrusselMorgen, dinsdag 24 mei, organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale betoging in Brussel tegen het regeringsbeleid. Een overzicht van de hinder die u mag verwachten:
23/05 17u45  Slikken we (langsheen de A12) te veel fijn stof?Hoeveel fijn stof krijgen we te slikken in Boom en de regio? Wie hierop een antwoord wil, mag niet ontbreken op de infoavond van Canvas Boom over 'fijn stof' op dinsdag 24 mei.
23/05 17u45  VRT maakt lonen van managers bekend na klacht van kijkerDe VRT heeft maandag in een persbericht het loon van CEO Paul Lembrechts bekendgemaakt. De openbare omroep werd daartoe gedwongen door de Raad van State nadat een kijker een klacht had ingediend.
23/05 17u45  NMBS verkocht al 33.800 betogersticketsDe teller voor de betogerstickets die de NMBS al verkocht voor de nationale vakbondsbetoging van 24 mei, stond maandag om 16.15 uur op 33.800. Dat meldt het spoorbedrijf. Er rijden dinsdag acht extra treinen naar Brussel.
23/05 17u45  Staking gevangenissen: Amnesty International overhandigt regering petitie met 13.000 handtekeningenEen delegatie van Amnesty International heeft vertegenwoordigers van premier Charles Michel maandag een petitie overhandigd waarin respect wordt gevraagd voor de fundamentele rechten van de gevangenen in België. De ongeveer 13.000 ondertekenaars vragen de eerste minister en minister van Justitie Koen Geens om de detentievoorwaarden op korte, middellange en lange termijn te verbeteren.
23/05 17u45  Hier wil u een standbeeld van Gaston Berghmans mét Leo MartinGazet van Antwerpen lanceerde maandagochtend een poll op zijn website waarin u kon invullen of Gaston Berghmans een standbeeld verdient in Antwerpen. Na meer dan 2.000 reacties is de volgende keuze uit de bus gevallen.
23/05 17u30  Reviewcommissie laat Kortrijk-speler vervolgenDe Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van de afgelopen voetbalweek in de Jupiler Pro League tien fases herbekeken. Op basis van de analyse van de televisiebeelden vraagt de commissie om Elohim Rolland (KV Kortrijk) te vervolgen.
23/05 17u30  Reviewcommissie laat Elohim Rolland (KV Kortrijk) vervolgenDe Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van de afgelopen voetbalweek in de Jupiler Pro League tien fases herbekeken. Op basis van de analyse van de televisiebeelden vraagt de commissie om Elohim Rolland (KV Kortrijk) te vervolgen.
23/05 17u30  Hannes Obreno plaatst zich met tweede zege op rij voor A-finale in Olympische kwalificatierace roeienOp de tweede dag van de Europese Olympische kwalificatieregatta op de Rotsee in het Zwitserse Luzern heeft Hannes Obreno zich maandag met een tweede zege op rij voor de A-finale geplaatst. De 25-jarige Bruggeling liet in zijn halve finale de Hongaar Bendeguz Petervari, de Australiër Rhys Grant, de Rus Andrey Potapkin, de Israëliër Dani Fridman en de Fransman Cedric Berrest achter zich.
23/05 17u30  Schutter Oostenrijks concertterrein was lid van Blood and HonourDe 27-jarige man die zondagochtend op een concertterrein in Nenzing, in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, twee mensen doodschoot vooraleer zichzelf om te brengen, kwam uit de extreemrechtse scène.
23/05 17u30  Vandalen beschadigen wagens met groene verfVandalen hebben in Sint-Mariaburg-Ekeren minstens een viertal auto’s beschadigd. De vandalenstreken gebeurden vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag.
23/05 17u30  Vrouw vermagert 92 kilo en deelt foto’s van metamorfoseDe Nieuw-Zeelandse make-upartieste Simone Anderson (25) woog in 2014 nog 169 kilogram. In oktober van dat jaar ging ze voor een maagverkleining. Ze speelde in een recordtempo 92 kilo kwijt en intussen liet ze haar overtollige huid wegnemen. Het resultaat - dat ze deelt via haar Instagram-pagina - is verbluffend.
23/05 17u15  Groene kandidaat Alexander Van der Bellen nieuwe Oostenrijkse presidentAlexander Van der Bellen wordt de nieuwe president van Oostenrijk. Hij verslaat Norbert Hofer, de kandidaat van de extreemrechtse partij FPÖ. De overwinning is erg nipt. Van der Bellen zou 50,2 procent van de stemmen behaald hebben, tegen 49,2 procent voor Hofer. Van der Bellen is een economieprofessor van 72 die nog voorzitter van de groene partij geweest is. Norbert Hofer heeft zijn nederlaag toegegeven op Facebook.
23/05 17u15  40 honden overleven zware brand nietEr heeft maandagnamiddag een brand gewoed bij hondenkennel Meerledogs in Meerle (Hoogstraten). Een schuur, waar normaal gesproken honden in zitten, was in brand gevlogen. Er zijn veertig honden omgekomen.
23/05 17u15  Werknemers Atlas Copco kiezen leasefietsOp initiatief van het personeel zelf heeft Atlas Copco in Wilrijk een fietsleaseproject opgestart. Van vouwfiets tot bakfiets, bijna alles is mogelijk. Het management van het bedrijf stond zelfs de parkeerplaatsen af voor fietsenstallingen en carpoolplaatsen.
23/05 17u15  Nederlanders maken laatste Lierse kleibeeldjesIn Lier werden de voorbije twee weken 1.353 beeldjes gecreëerd voor Coming World Remember Me.
23/05 17u15  Gênante wanhoopspoging van man om zijn vriendin terug te winnen gaat viraalEen man heeft de straten van Huai’an, een stad in het oosten van China, gereduceerd tot iets wat we gewoonlijk alleen in een romantische komedie zien. Zo klemde de wanhopige jongen zich vast aan het been van zijn vriendin, die het net uitgemaakt had, smekend voor nog een laatste kans. Die kreeg de Chinees echter niet.
23/05 17u15  Koffietrend: drink eens uit een hoorntjeVolgens bedenker Dayne Levinrad is zijn koffie in een hoorntje de meest populaire koffietrend op Instagram. Sinds januari kregen foto's met #coffeeinacone samen al meer dan een miljoen likes. Omdat hij van mening is dat heel wat mensen mensen vooral houden van koffie, ijs en chocolade, bedacht hij een creatie die de drie combineerde.
23/05 17u00  Nederlandsers maken laatste Lierse kleibeeldjesIn Lier werden de voorbije twee weken 1.353 beeldjes gecreëerd voor Coming World Remember Me.
23/05 17u00  Asbest aangetroffen tijdens werkzaamheden aan ScheldelaanDe werken aan de Scheldelaan in Antwerpen lopen mogelijk enkele weken vertraging op. Bij de opbraakwerken is vastgesteld dat bepaalde delen van de afwatering van het wegdek, meer bepaald de buizen tussen de kolken en de riolering, asbest bevatten.
23/05 17u00  Vrouw vermagert 92 kilogram, laat overtollige huid weghalen en deelt foto’s van metamorfoseDe Nieuw-Zeelandse make-upartieste Simone Anderson (25) woog in 2014 nog 169 kilogram. In oktober van dat jaar ging ze voor een maagverkleining. Ze speelde in een recordtempo 92 kilo kwijt en intussen liet ze haar overtollige huid wegnemen. Het resultaat - dat ze deelt via haar Instagram-pagina - is verbluffend.
23/05 16u45  Milieuverontreiniging veroorzaakt kwart van kindersterfte onder vijf jaarJaarlijks sterven wereldwijd zeven miljoen mensen aan luchtvervuiling. Ter vergelijking: ongeveer 840.000 mensen sterven aan de gevolgen van diarree bij gebrek aan proper water.
23/05 16u45  Hoe mensen met dementie beschermen?Een mensenleven hangt aan elkaar van beslissingen. Sommige volwassenen kunnen die niet (meer) alleen nemen en daarom voorziet de wetgever sinds kort een nieuwe beschermingsregeling: het Voorlopig Bewind.
23/05 16u45  Grote liefde van Marleen en BertMarleen Merckx en Bert Cosemans brengen vrijdag 27 mei om 20u20 in de kapel van de Heuvels “Grote Liefde”, een relatiekomedie die door zijn herkenbaarheid aanstekelijk werkt op de lachspieren.
23/05 16u45  “Niemand kan Gaston vervangen, dat is onmogelijk”In het Antwerpse stadhuis zijn sinds zondagmiddag al tientallen mensen het rouwregister voor Gaston Berghmans komen tekenen. De Antwerpse komiek overleed zaterdagochtend op 90-jarige leeftijd.
23/05 16u30  ANALYSE. Eerste service is belangrijk wapen van GoffinAls David Goffin (ATP 13) dit jaar wil schitteren op Roland Garros, moet hij kunnen rekenen op een goede eerste service. Dat is althans gebleken uit een analyse van de ATP.
23/05 16u30  Wout Bru bezoekt pop-up in gemeentehuisDe pop-upbistro van De Vondeling, een bekend Lints restaurant, heeft zondag schoon volk over de vloer gekregen.
23/05 16u30  Marc Wilmots: “Geen Lombaerts tegen Zwitserland”Bondscoach Marc Wilmots kan zaterdag in de oefeninterland in Genève tegen Zwitserland nog geen beroep doen op Nicolas Lombaerts. De centrale verdediger van Zenit Sint-Petersburg heeft nog te veel last van een spierblessure en trainde ook maandag in Lausanne nog niet met de groep. “De wedstrijd tegen Zwitserland komt zeker te vroeg”, vertelde Wilmots maandag op de persconferentie in het olympisch museum in Lausanne.
23/05 16u30  In deze stad kost een pint het minstEen glas bier is het goedkoopst in de Tsjechische hoofdstad Praag. Voor de goedkoopste champagne moet je dan weer naar Tallinn in Estland. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Britse reissite Post Office Holiday, waarvoor prijzen van twaalf alcoholische dranken in zestien Europese landen worden geanalyseerd.
23/05 16u30  40 honden overleven brand nietEr woedt momenteel een brand bij hondenkennel Meerledogs in Meerle (Hoogstraten). Een schuur, waar de honden in zitten, staat in brand. Er zijn veertig honden omgekomen.
23/05 16u15  Muziekcentrum trakteert zijn burenAMUZ, het internationaal muziekcentrum in de Antwerpse Kammenstraat, nodigt al zijn buren uit voor een gratis ontbijt.
23/05 16u15  Zweedse bondscoach zet België niet in zijn top-3 voor het EKGastland Frankrijk, wereldkampioen Duitsland en titelverdediger Spanje maken volgens de Zweedse bondscoach Erik Hamren de grootste kans om zich op 10 juli tot Europees voetbalkampioen te kronen. Dat heeft hij maandag laten optekenen. België, de derde opponent van de Zweden in de groepsfase, speelt volgens Hamren ‘geweldig voetbal’ en is ‘een outsider voor de eindzege’.
23/05 16u15  Luchthavenpolitie na aanslagen: “We zitten op ons tandvlees”De noodplannen op Brussels Airport zouden veel vaker geoefend moeten worden. Maar de politie heeft simpelweg te weinig mensen om vaker te trainen. Die noodkreet slaakte hoofdcommissaris Guy Cordeel van de luchtvaartpolitie maandag in de onderzoekscommissie naar de aanslagen. “We zitten op ons tandvlees”, onderstreepte Cordeel. Hij wil de helft meer mensen.
23/05 16u15  Dieven slaan driemaal toe in geparkeerde auto'sBij de lokale politie Kempen Noord-Oost liepen zaterdag tussen 9.30 en 11 uur drie meldingen binnen van inbraken in een geparkeerde auto: twee in de Hoogakkers en een in de Hertevelden in Arendonk. De inbrekers gingen er aan de haal met gps-toestellen, sigaretten en wat kleingeld.
23/05 16u15  Brand in hondenkennelEr woedt momenteel een brand bij hondenkennel Meerledogs in Meerle (Hoogstraten). Een schuur, waar normaal gesproken honden in zitten, staat in brand.
23/05 16u15  Max (2) laat knuffel in Antwerpen vallen: Waar is Nijntje?Een jongen van twee jaar oud is bijzonder verdrietig omdat hij in het centrum van Antwerpen zijn knuffel verloren is. Help jij hem om Nijntje terug te vinden?
23/05 16u15  Voormalig minister-president vrijgesproken in zes zakenDe correctionele rechtbank van Charleroi heeft Jean-Claude Van Cauwenberghe maandag bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken in het dossier Sodexo. De ex-burgemeester van Charleroi en voormalig Waals minister-president is daarmee witgewassen in de zes zaken waarin hij betrokken was.
23/05 15u45  IS laat zeven autobommen ontploffen: 120 mensen komen omBij de gelijktijdige explosie van zeven autobommen in Tartus en Jableh, twee dorpen in Syrisch regeringsgebied, zijn maandag minstens 120 doden en tientallen gewonden gevallen. Dat meldt de vanuit Groot-Brittannië opererende site Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (Sohr). De dorpen liggen aan de westkust van het land.
23/05 15u45  "Deze kleren een XL? Daarom bestaan eetstoornissen"De Amerikaanse Benjamin Ashton Cooper was zo lief om de kleerkast van zijn vriendin Nicki Louloudis te helpen opruimen, maar tijdens de klus raakte hij gefrustreerd. Op veel etiketten staat de maat ‘XL’ aangeduid, maar hij vond dat die indicatie helemaal niet strookt met de werkelijkheid.
23/05 15u45  Leerlingen organiseren animatieproject met kleuters van schoolDe leerlingen Verzorging van de OLVP uit Bornem hebben maandag hun animatieproject gehouden. De hele dag hebben ze kleuters van de school op een pedagogisch verantwoorde manier beziggehouden.
23/05 15u45  WODCA-actie en snelheidscontroles op 21 en 22 meiVan zaterdag 21 op zondag 22 mei stelde de politie Balen-Dessel-Mol twee controleposten op voor een WODCA-actie. Daarnaast hielden ze ook snelheidsmetingen in de zone.
23/05 15u45  Mysterie rond Marlèneke opgelost: zo ziet de vlam van Gertje eruitEindelijk weten we hoe Marlèneke uit ‘Samson en Gert’ eruit ziet. Met dank aan Kiekeboetekenaar Kreo.
23/05 15u30  Doodgewone ramen zorgen voor commotie op internetEen Canadese timmerman kan zijn geluk niet op als hij Europese ramen ontdekt. Met een vrolijke glimlach geeft de man een woordje uitleg over het mechanisme dat zorgt dat de ramen op verschillende manieren kunnen worden geopend, terwijl hij een kleine demonstratie geeft. De Canadees post vaker video’s op zijn Youtube-kanaal, maar deze video ging als snel viraal en kreeg een groot aantal reacties. Waarom het filmpje zo populair is, blijft voorlopig een raadsel. De video startte een heuse discussie over het verschil tussen Noord-Amerikaanse en Europese ramen, met voor- en tegenstanders aan beide kanten. Een Britse kijker stelde dat de Europese ramen makkelijk breken of vast komen te zitten en moeilijk te herstellen zijn, terwijl anderen zich afvragen hoe Amerikanen de kamer verluchten als hun ramen niet kunnen open zetten. Een commentator vatte de populariteit van het filmpje kort samen: “Het is extreem grappig dat een toerist zo onder de indruk is van iets dat hier zo doodnormaal is als een raam.”
23/05 15u30  Ook rouwregister voor Gaston in MerksemWie zijn medeleven wil betuigen met de familie van de overleden Gaston Berghmans, kan daarvoor in het districtshuis van Merksem terecht. Daar is een rouwregister geopend. In het Antwerpse stadhuis ligt ook een rouwregister.
23/05 15u30  Kempense jongeren plegen gewapende overval op nachtwinkelDrie jongeren uit Herenthout, Geel en Heist-op-den-Berg riskeren elk twintig maanden cel voor een overval op een nachtwinkel in Schriek (Heist-op-den-Berg).
23/05 15u15  Lotto-Soudal verlengt contract van Greipel en SiebergLotto Soudal heeft het contract van André Greipel en Marcel Sieberg verlengd tot het einde van 2018. Samen vormen Duitsers hebben 24 jaar ervaring in het profpeloton en ze rijden al voor de Belgische ploeg sinds 2011.
23/05 15u15  “Kinderen met noden worden te snel vrijgesteld van leerplicht”Kinderen met intensieve zorgnoden worden te snel vrijgesteld van de leerplicht. Zij zouden beter een onderwijsaanbod op maat krijgen dat gebaseerd is op een geïntegreerd onderwijs- en zorgplan. Om dat mogelijk te maken moet de regelgeving in onderwijs en welzijn bijgestuurd worden en moet er ook overal in Vlaanderen voldoende aanbod zijn in onderwijs en welzijn. Dat zegt een commissie van experts.
23/05 15u15  Balmain-ontwerper gaat in zee met NikeDe Franse ontwerper Olivier Rousteing heeft de smaak van samenwerken wel te pakken. Na zijn collectie voor de Zweedse kledingketen H&M gaat de creatief directeur van modehuis Balmain deze keer in zee met sportmerk Nike.
23/05 15u15  Op restaurant met de kinderen? Met deze tips voorkom je chaosBegin februari 2015 werd Stuart Heritage, redacteur bij The Guardian, voor het eerst papa. De uitdagingen van het vaderschap gaat hij met veel plezier aan en hij schrijft er ook over voor de Britse krant. In zijn laatste bijdrage deelt hij tien tips om het op restaurant gezellig en praktisch te houden met kinderen.
23/05 15u00  Hard Rock Cafe komt naar GroenplaatsOp de Groenplaats in Antwerpen opent binnenkort een Hard Rock Cafe. Dat is bevestigd aan onze redactie. Wanneer en in welk pand het café komt is voorlopig nog niet duidelijk.
23/05 15u00  50.000 betogers in Brussel: politie waarschuwt voor grote verkeershinderDe Brusselse politie waarschuwt voor erg grote verkeershinder in het centrum van Brussel en op de kleine ring door de nationale betoging dinsdag. Die start om 11.30 uur aan het Noordstation en trekt door het centrum van de stad naar het Zuidstation. De politie verwacht 50.000 deelnemers.
23/05 15u00  Werken aan Handelsbeurs officieel van startIn Antwerpen is maandagnamiddag het officiële startschot gegeven van de werken aan de Handelsbeurs. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde waren erbij.
23/05 15u00  Advocaat betwist leidende rol van terreurverdachte Verviers: “Ze lachten zelfs met hem”Op het proces rond de terreurcel van Verviers heeft advocaat Anthony Rizzo, die beklaagde Mohammed Arshad verdedigt, een straf met uitstel gevraagd voor zijn cliënt, lager dan de federale procureur had geëist. De advocaat betwist de leidende rol die zijn cliënt zou gespeeld hebben.
23/05 15u00  ROLAND GARROS. Regen gestopt maar Flipkens komt vandaag niet meer in actieHet programmaschema van maandag op Roland Garros wordt in de war gestuurd door de slechte weersomstandigheden in Parijs. Nadat zondag op de openingsdag van de Open Franse tenniskampioenschappen enkele wedstrijden al letterlijk in het water waren gevallen, wordt het ook op maandag puzzelen.
23/05 14u45  Raman terug naar AA Gent: "Seizoen snel vergeten en opnieuw beginnen"Benito Raman speelt na een uitleenbeurt aan STVV volgend seizoen opnieuw voor AA Gent. De 21-jarige aanvaller had zich onmogelijk gemaakt door na een 3-0-zege tegen Kortrijk “alle boeren zijn homo’s” te zingen verwijzend naar de Club-supporters. AA Gent laat hem nu terugkomen op voorwaarde dat hij zich ver weg houdt van dergelijke incidenten. Ramans contract loopt nog tot 2018.
23/05 14u45  Antwerpse werven regelrechte publiekstrekkersDe Open Wervendag van zondag behaalde ondanks het gure weer toch ruim 78.000 bezoekers, een record. Meer dan 200 werven zetten de poorten open.
23/05 14u30  Katatonia, het interview: "We kijken uit naar Antwerp Metal Fest"Het is feest voor de fans van Katatonia: de band bestaat dit jaar een kwarteeuw en viert dat met een headlinerset op 10 juli op Antwerp Metal Fest én een nieuw album. 'The Fall of Hearts' is weer een bijzonder mooie, melancholische plaat geworden. Maar doom metal speelt de band al lang niet meer, zegt zanger Jonas Renkse.
23/05 14u30  Niets dan lachende Rode Duivels tijdens kletsnatte trainingDe Rode Duivels hebben maandagmiddag in de gietende regen hun eerste training afgewerkt op hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. Om het veld van de plaatselijke vierdeklasser Stade-Lausanne-Ouchy te sparen, trainde de selectie op het synthetische veld van het Stade Juan Antonio Samaranch. De training was gericht op stretching, stabiliteit en spierversterkende oefeningen. De sfeer was opperbest: ondanks het slechte weer niets dan lachende gezichten.
23/05 14u30  Leerlingen in het spoor van Paul van OstaijenDe Paul van Ostaijenkring maakt op zondag 29 mei om 10.30 u. in zaal Da Capo de laureaten bekend van de poëziewedstrijd ‘In het spoor van Paul van Ostaijen’.
23/05 14u30  VIDEO. Laatste wens Gaston Berghmans wordt vervuld dankzij Michel Van den BrandeDe asse van de zaterdag overleden komiek Gaston Berghmans zal uitgestrooid worden in zee, ter hoogte van Blankenberge. Dat meldt een goede vriend van Berghmans maandag. De humorist wordt komende vrijdag om 11.30 uur begraven in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen. De urne van Berghmans zal, in intieme kring, op een later tijdstip worden toevertrouwd aan de zee.
23/05 14u15  VIDEO. Asse Gaston Berghmans wordt uitgestrooid in zee dankzij Michel Van den BrandeDe asse van de zaterdag overleden komiek Gaston Berghmans zal uitgestrooid worden in zee, ter hoogte van Blankenberge. Dat meldt een goede vriend van Berghmans maandag. De humorist wordt komende vrijdag om 11.30 uur begraven in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen. De urne van Berghmans zal, in intieme kring, op een later tijdstip worden toevertrouwd aan de zee.
23/05 14u00  ROLAND GARROS. Regen eindelijk gestopt: Wickmayer en Flipkens in wachtkamerHet programmaschema van maandag op Roland Garros wordt in de war gestuurd door de slechte weersomstandigheden in Parijs. Nadat zondag op de openingsdag van de Open Franse tenniskampioenschappen enkele wedstrijden al letterlijk in het water waren gevallen, wordt het ook op maandag puzzelen.
23/05 14u00  Lieveheersbeestjes in proefproject tegen bladluizenHet district start in de Bosheidelaan een proefproject met lieveheersbeestjes, die op een biologische manier bladluizen moeten tegengaan.
23/05 14u00  Spandoeken tegen het Saeftinghedok op RingWie maandagochtend op de Antwerpse Ring reed, heeft misschien één van de vele spandoeken van actiegroep Doel 2020 opgemerkt. Volgens de actievoerders zal de komst van het Saeftinghedok de verkeersproblematiek in en rond Antwerpen fors verergeren.
23/05 14u00  Supporteren voor Rode Duivels op GroenplaatsSupporteren voor de Rode Duivels op het EK kan volgende maand ook op de Groenplaats. Vanaf maandag 13 juni kunnen supporters terecht in het EK-supportersdorp Football Plaza.
23/05 14u00  Tot twee jaar sneller toegang tot innovatieve geneesmiddelenOngeveer 3.700 patiënten voor wie geen doeltreffende medische behandeling bestaat zullen nog dit jaar zeer snel toegang kunnen krijgen tot innovatieve medicijnen die nog niet geregistreerd zijn. De Algemene Raad van het Riziv heeft maandag immers een nieuwe financieringswijze goedgekeurd voor de projecten rond zogenaamde onbeantwoorde medische behoeften.
23/05 14u00  Lijkhonden speuren aan “horrorhuis” Höxter naar resten van slachtofferDe politie is maandag in de omgeving van het “horrorhuis” in de West-Duitse stad Höxter met lijkhonden beginnen zoeken naar de resten van een slachtoffer dat vermoedelijk werd doodgemarteld.
23/05 14u00  Vlaamse regering trekt 100 miljoen euro uit om ondernemerschap aan te zwengelenDe Vlaamse regering trekt de komende vier jaar 100 miljoen euro uit om het ondernemerschap in Vlaanderen aan te zwengelen. Daarvoor werden projecten geselecteerd van elf partnerorganisaties, zoals Unizo, VOKA of de Confederatie Bouw. “Meer starters, meer blijvers en meer groeiers in de doelstelling”, zegt Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA).
23/05 14u00  Gratis screeningweek bij dermatologen van startVandaag begint de jaarlijkse screeningweek van Euromelanoma waarbij je je gratis kan laten controleren op huidkanker. De campagne focust op het belang van een goede zonbescherming, altijd en overal. Uit Europees onderzoek blijkt namelijk dat de Belgen tot de slechtste leerlingen van de klas behoren als het over smeren met zonnecrème gaat. Het aantal gevallen van huidkanker in ons land blijft dan ook sterk toenemen.
23/05 13u45  Ingehuurde schutter krijgt opnieuw 20 jaar cel voor twee schietpartijenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Anass E.A. (27) opnieuw veroordeeld tot 20 jaar cel voor twee moordpogingen, waarbij hij telkens de ingehuurde schutter was. De rechtbank legde hem dus dezelfde straf op als diegene die hij vorig jaar bij verstek had gekregen.
23/05 13u45  Openbaar onderzoek naar voorlopige bescherming dorpslindeVan 25 mei tot en met 23 juni loopt een openbaar onderzoek naar de voorlopige bescherming van de 18e-eeuwse dorpslinde op het Sint-Guibertusplein in Itegem (Heist-op-den-Berg). Opmerkingen en bezwaren kunnen tijdens deze periode via een aangetekend schrijven, of tegen afgiftebewijs, ingediend worden bij het gemeentebestuur.
23/05 13u15  Styliste verklapt het geheim van de ‘gevaarlijkste jurk in Cannes’Vorige week stal fotomodel Bella Hadid in Cannes de show in een jurk van Alexandre Vauthier, die wel heel weinig aan de verbeelding overliet. Volgens de styliste van de ster Elizabeth Sulcer zat er ondanks de gewaagde split, diep decolleté en open rug geen gênant ongelukje aan te komen.
23/05 13u15  Anderlecht-bestuur heeft eerste ontmoeting met coach HasiMaandagvoormiddag hebben Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock en sportief manager Herman Van Holsbeeck een eerste vergadering gehad met coach Besnik Hasi. Er is afgesproken om op het einde van de week een nieuwe ontmoeting te organiseren.
23/05 13u15  Van Gaal en volledige team ontslagen door Manchester UnitedManchester United-trainer Louis van Gaal (64) is twee dagen nadat hij de club naar de FA Cup leidde ontslagen. Ook de Nederlandse collega’s die hij meenam naar Old Trafford, assistent-trainer Albert Stuivenberg, analist Max Reckers en keeperstrainer Frans Hoek, werden de deur gewezen. Dat schrijven verschillende Engelse kranten. Manchester United liet weten dat er om 14 uur een officieel statement volgt over de toekomst van Van Gaal.
23/05 12u45  Hoofdkwartier PS in Grenoble beschotenHet hoofdkwartier van de federatie Isère van de Franse Parti Socialiste (PS) is in de nacht van zondag op maandag beschoten geweest, zo heeft nieuwszender BFMTV gemeld.
23/05 12u45  Wielerploeg IAM Cycling stopt ermeeIAM Cycling stopt ermee na 2016, dat heeft het Zwitsere team vandaag officieel bevestigd.
23/05 12u45  Kapenbergstraat woensdag afgeslotenDoor asfalteringswerken in de Wouwstraat, wordt de Kapenbergstraat morgen, 25 mei, de hele dag afgesloten.
23/05 12u45  Ryanair voelt impact terreuraanslagenDe Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het voorbije boekjaar fors meer winst geboekt. Nochtans zijn in de resultaten al de eerste gevolgen merkbaar van de terreuraanslag in Brussels Airport.
23/05 12u45  “Minstens helft ambtenaren komt in aanmerking voor zwaar beroep”Minstens de helft van het personeel in de openbare sector komt in aanmerking voor de definiëring als “zwaar beroep”. Dat moet blijken uit een voorstel van de overheidsvakbonden omtrent zware beroepen.
23/05 12u45  Acht handige tips om je afwasmachine beter in te ladenIs je vaat niet altijd helemaal proper als je hem uit de machine haalt of weet je niet hoe je je spullen het best inlaadt? Carolyn Forte van het Amerikaanse online platform Good Housekeeping Institute geeft acht tips om weinig tijd - en water - te verspillen.
23/05 12u30  Frituur voor onbepaalde tijd gesloten door wateroverlastVoor Frituur Falcon op de Oude Leeuwenrui is de wateroverlast van zondag en maandag op een ramp uitgedraaid. Het frituur is voor onbepaalde tijd gesloten.
23/05 12u30  “Van Gaal en volledige team ontslagen door Manchester United”Manchester United-trainer Louis van Gaal is twee dagen nadat hij de club naar de FA Cup leidde ontslagen. Ook de Nederlandse collega’s die hij meenam naar Old Trafford, assistent-trainer Albert Stuivenberg, analist Max Reckers en keeperstrainer Frans Hoek, werden de deur gewezen. Dat schrijven de Engelse tabloids The Daily Mail en The Sun, die eveneens aankondigen dat er later vandaag nog een officieel statement zal volgen van Manchester United.
23/05 12u30  Tien maffiosi opgepakt voor matchfixing in ItaliëZo’n tien leden van de Camorra, de Napolitaanse maffia, zijn maandagmorgen opgepakt in het kader van een onderzoek naar matchfixing in de Italiaanse Serie B, de tweede voetbalklasse. Dat hebben Italiaanse media laten weten.
23/05 12u30  India test met succes mini-spaceshuttleHet Indiase ruimtevaartbureau ISRO heeft maandag voor het eerst en met succes een herbruikbaar ruimtetuig getest als een stap naar een eigen spaceshuttleprogramma.
23/05 12u30  Verdient Gaston Berghmans standbeeld in Antwerpen?Antwerpen neemt afscheid van monument Gaston Berghmans. Met grappige herinneringen, mooie beelden en een lijvig rouwregister. Maar is dat voldoende of verdient dit icoon meer? Een standbeeld in het centrum van Antwerpen bijvoorbeeld.
23/05 12u15  Geraint Thomas blijft Team Sky trouwGeraint Thomas heeft een nieuw contract bij Team Sky ondertekend. Dat heeft de Britse wielerformatie maandag bevestigd op zijn website. De 29-jarige Welshman, die al sinds de oprichting van het team in 2010 op de loonlijst staat, was einde contract maar heeft het naar eigen zeggen uitstekend naar zijn zin bij Sky. De Britten maakten de duur van de nieuwe verbintenis niet openbaar, het zou om twee jaar gaan.
23/05 12u15  Tweede zwaarste ochtendspits: “Mensen moeten leren rijden in de regen”Met 420 tot 425 km file op de Belgische verkeerswegen, was de ochtendspits maandag de op een na zwaarste van dit jaar. De reden daarvoor lag bij de regen. Maar hoe komt het dat regen files doet veroorzaken?
23/05 12u15  Duitse inbreker verliest portefeuille op plaats delictIn de Duitse stad Bochum, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, is een inbreker zijn portefeuille verloren in een appartement waar hij even daarvoor een flatscreentelevisie en een laptop had gestolen.
23/05 12u15  Acht handige tips om je afwasmachine in te ladenIs je vaat niet altijd helemaal proper als je hem uit de machine haalt of weet je niet hoe je je spullen het best inlaadt? Carolyn Forte van het Amerikaanse online platform Good Housekeeping Institute geeft acht tips om weinig tijd - en water - te verspillen.
23/05 12u15  Retrorenners rijden natte Hel van het NoordenJeugdhuis Mussenakker organiseerde zondag de vierde editie van de Hel van het Noorden. De retrokoers van 55 km werd gereden op een nat parcours.
23/05 12u15  Proces terreurcel Verviers met uur vertraging van startHet proces rond de terreurcel in Verviers is maandag voor de correctionele rechtbank in Brussel met een uur vertraging begonnen. Reden is een bomalarm ‘s ochtends, zei rechtbankvoorzitter Pierre Hendrickx. Als gevolg daarvan werden de beklaagden die moeten terechtstaan later dan gewoonlijk overgebracht vanuit de gevangenis.
23/05 12u00  Max Verstappen over Monaco: "Het doel is uit de muur te blijven"Max Verstappen heeft voor Monaco één doel voor ogen: uit de muur te blijven. Indien dat lukt is volgens de Nederlander een podiumplaats mogelijk.
23/05 12u00  Wateroverlast in Antwerpen: Noordersingel opnieuw tijdlang afgeslotenDe regen van afgelopen nacht zorgde maandagochtend voor een zeer moeilijke ochtendspits. De brandweerzone Antwerpen kreeg zondagavond verschillende oproepen binnen voor wateroverlast, vooral in Merksem. De Noordersingel was zondagavond en opnieuw ook maandagvoormiddag een tijdlang afgesloten. Ook op de Sinkenfoor waren er problemen.
23/05 12u00  Vijftien Rode Duivels op training in Zwitserland, Nainggolan apartVanochtend werd de eerste trainingssessie van de Rode Duivels op Zwitserse bodem afgewerkt. Vijftien Rode Duivels stapten het oefenveld op in de gietende regen, onder hen ook de geblesseerde Radja Nainggolan.
23/05 12u00  Eerste oefenwedstrijd Port of Antwerp Giants op 28 augustusPort of Antwerp Giants werkt zijn eerste oefenwedstrijd van de nieuwe campagne op 28 augustus af.
23/05 12u00  Verdient Gaston Berghmans standbeeld in centrumAntwerpen neemt afscheid van monument Gaston Berghmans. Met grappige herinneringen, mooie beelden en een lijvig rouwregister. Maar is dat voldoende of verdient dit icoon meer? Een standbeeld in het centrum van Antwerpen bijvoorbeeld.
23/05 12u00  De Notelaer trakteert bezoekers op zomerconcert in de tuinHet Trio Veronique De Raedemaeker brengt een bezoek aan De Notelaer - Trefpunt aan de Schelde. Hoewel de drie muzikanten elk afkomstig uit een andere windstreek, weten zij elkaar net door hun zeer uiteenlopende persoonlijkheden te inspireren.
23/05 12u00  Gorilla Victoria gestorvenVictoria, de oudste gorilla in de Antwerpse Zoo, is gestorven. Met haar 47 jaar was het ook al een hoogbejaarde dame.
23/05 12u00  Retrorenners rijden Hel van het NoordenJeugdhuis Mussenakker organiseerde zondag de vierde editie van de Hel van het Noorden. De retrokoers van 55 km werd gereden op een nat parcours.
23/05 12u00  Berging gezonken vrachtschip Flinterstar begonnenVoor de kust van Zeebrugge is de berging begonnen van het Nederlandse vrachtschip Flinterstar. Dat meldt staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) maandag. Tegen eind dit jaar zou het gezonken vrachtschip volledig verwijderd moeten zijn.
23/05 12u00  Op deze manier is koffie zetten misschien niet zo gezondKoffie zetten met een cafetière zou ongezond zijn. Dat beweert professor epidemiologie Eric Rimm, verbonden aan de Harvard’s School of Public Health, in een nieuwsbrief.
23/05 11u45  Met deze tips kan je de vaatwas vlotter vullenDe vaatwas is de oplossing voor wie niet langer met de hand wil afwassen, maar om het toestel te vullen is een slimme werkwijze nodig om zo veel mogelijk tijd te besparen. Carolyn Forte van het Amerikaanse online platform Good Housekeeping Institute geeft acht tips om weinig tijd - en water - te verspillen.
23/05 11u45  Himmo heeft speelbos in gebruik genomenIn samenspraak met de parochie, chiro Sint-Niklaas en de basisschool HIMMO is een stuk braakliggend terrein omgetoverd tot speelbos, zodat het een win-win-situatie is voor alle partijen.
23/05 11u30  Kroatië wint Barbara Dex-AwardKroatië heeft de Bar­bara Dex-Award gewonnen. Die prijs wordt uitgereikt aan de slechtst geklede ­artiest op het Eurovisiesongfestival. De Kroatische zangeres ­Nina Kralji droeg tijdens de finale in Stockholm een kimono in de vorm van een spinnenweb. Tijdens haar optreden werd die uitgetrokken en kwam een metalen jurk ­tevoorschijn.
23/05 11u30  Je kan deze zomer in de Eiffeltoren logerenWat bijzondere logeeradresjes betreft, kan de eerste verdieping van de Eiffeltoren wel tellen. Deze zomer worden tijdens het EK vier appartementen ingericht in het wereldberoemde monument waar je een nachtje kunt in doorbrengen.
23/05 11u30  280 jonge G-sporters in Zilvermeer280 jongeren met en zonder handicap sporten dinsdag samen in het Zilvermeer.
23/05 11u15  Wateroverlast in Antwerpen: Noordersingel terug afgeslotenDe regen van afgelopen nacht zorgde maandagochtend voor een zeer moeilijke ochtendspits. De brandweerzone Antwerpen kreeg zondagavond verschillende oproepen binnen voor wateroverlast, vooral in Merksem. De Noordersingel was vanaf 21 uur enkele uren afgesloten en ook op de Sinkenfoor waren er problemen. Maandag rond 10.15 uur werd de Noordersingel opnieuw afgesloten. 'Mijd de omgeving', waarschuwt de politie. De Sinksenfoor gaat maandagnamiddag voorlopig wel open.
23/05 11u15  Een kopje koffie zetten: zo is het ongezondKoffie zetten met een cafetière zou ongezond zijn. Dat beweert professor epidemiologie Eric Rimm, verbonden aan de Harvard’s School of Public Health, in een nieuwsbrief.
23/05 11u15  Dimitri Vegas: "Dit is verschrikkelijk nieuws"In de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn vijf doden gevallen bij een concert van de Belgische dj's Dimitri Vegas en Like Mike. Over de doodsoorzaak is er nog onduidelijkheid, maar het gaat vermoedelijk om dehydratatie. Op sociale media gaat het verhaal rond dat er drugs in het spel zou zijn, maar dat is niet bevestigd.
23/05 11u15  Reuzin Berga wordt meter van Zoerselse brandweerreus FerreDe gemeente Zandhoven valt in kosten voor suikerbonen. Berga, de reuzin van Zandhoven, is verzocht om het meterschap over Ferre op zich te nemen. Ferre is de nieuwe brandweerreus van de Brandweerpost Sint-Antonius. Zaterdag vindt de doop plaats.
23/05 11u15  Leerlingen Atheneum Boom winnen MobibreintrofeeDe leerlingen het vierde jaar humane wetenschappen van Atheneum Boom zhebben de Mobibrein- wedstrijd voor verkeersveiligheid gewonnen. Ze kregen hiervoor de Mobibrein-trofee, een initiatief van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde.
23/05 11u00  “NMBS bevoordeelt betogers en gijzelt pendelaars”Deelnemers van de nationale betoging die morgen de trein naar Brussel nemen, doen dat tegen een verlaagd tarief. Dat is niet naar de zin van regeringspartijen N-VA en Open Vld. Dat staat vandaag in deze krant.
23/05 11u00  Gemeentehuis een dagje dichtHet gemeentehuis is gesloten op 24 mei wegens de jaarlijkse teamdag van het gemeentepersoneel.
23/05 11u00  Tjok wordt voor even stille studieruimteVanaf vandaag maandag 23 mei tot en met vrijdag 17 juni kunnen studenten in het Tjok terecht om er in alle rust te studeren.
23/05 11u00  Criminaliteit in Dijlestad vorig jaar licht gestegenDe criminaliteit in 2015 is in Mechelen met 2 procent lichtjes gestegen in vergelijking met 2014. Niettemin is 2015 nog het tweede beste jaar sinds de metingen in 2002 on Mechelen zijn gestart.
23/05 11u00  Eva Longoria trouwt in bijzondere jurkEva Longoria is dit weekend in het huwelijksbootje gestapt met José Antonio Bastión. Natuurlijk werd reikhalzend uitgekeken naar welke jurk de bruid zou dragen en dat was in dit geval een bijzonder exemplaar. Niemand minder dan beste vriendin en ontwerpster Victoria Beckham maakte namelijk het trouwkleed.
23/05 10u45  Bekende zangeres struikelt op loper Billboard AwardsDe Amerikaanse zangeres Ariana Grande (22 ) heeft zondagavond de titel van haar nieuwste album ‘Dangerous Woman’ alle eer aangedaan tijdens de Billboard Music Awards. Net toen ze naar een reporter ter plaatse stapte, struikelde ze over haar jurk en ging ze bijna onderuit.
23/05 10u45  Davidsfonds Zandhoven bezoekt Artcenter VoetenDavidsfonds Zandhoven profiteerde zaterdag van een zonnige dag om te genieten van kunst in de directe omgeving.
23/05 10u30  Duurzaam bouwen doe je zoDe adviseurs van Kamp C trekken deze maand naar Lint voor onafhankelijke raad rond duurzaam bouwen.
23/05 10u15  Club Brugge nog niet uitgefeestLandskampioen Club Brugge sloot zondagavond zijn succesvol seizoen op de slotdag af met een stevig feestje in de Sint-Niklase club Exo.
23/05 10u15  “IS zal wel moeten vluchten”In Irak wordt een offensief gestart om de stad Falluja, één van de laatste bastions van Islamitische Staat (IS) in het land, te heroveren op de terreurorganisatie. Dat heeft de Iraakse premier Haider al-Abadi aangekondigd. Bewoners werd gevraagd om te vluchten voor de gevechten starten.
23/05 10u00  Save Our Shape verkoopt naaipatronen op maatDe Antwerpse Nicky Vergouwen (40) was het beu dat confectiematen haar niet pasten. Met haar website Save Our Shape lanceert ze een platform waarop de hobbyist naaipatronen op maat kan bestellen.
23/05 10u00  Klasje uit Oostmalle wint Wedstrijd Rookvrije KlassenDe Wedstrijd Rookvrije Klassen, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Vlaamse Logo’s (Loco-regionaal gezondheidsoverleg en -organisatie), heeft meer dan drie op de vier deelnemende klassen van de sigaret gehouden. Het initiatief beloont leerlingen die met hun klas 6 maanden rookvrij blijven. Exact 1.393 klassen (21.803 leerlingen) uit 184 scholen namen dit schooljaar deel aan de wedstrijd.
23/05 10u00  Leerlingen Apenstaartje op zoek naar talentDe leerlingen van Stedelijke Basisschool @penstaartje uit Antwerpen-Linkeroever zijn deze week op ontdekkingstocht in het Talentencentrum in Malle. Door hun eigen talenten te ontdekken, kunnen ze makkelijker een juiste studiekeuze maken.
23/05 09u45  Obama bevestigt dood talibanleider mollah MansoerDe Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag de dood bij een Amerikaanse aanval bevestigd van de leider van de Afghaanse taliban mollah Mansoer.
23/05 09u45  ROLAND GARROS. Regen blijft spelbreker: Wickmayer en Flipkens in wachtkamerHet programmaschema van maandag op Roland Garros wordt in de war gestuurd door de slechte weersomstandigheden in Parijs. Nadat zondag op de openingsdag van de Open Franse tenniskampioenschappen enkele wedstrijden al letterlijk in het water waren gevallen, wordt het ook op maandag puzzelen.
23/05 09u45  Jongeman die levens redde op Zaventem, komt om bij ongevalNoessair Lassoued, de 25-jarige jongeman die zondagochtend op de E40 in Boutersem omstreeks 3.35 uur om het leven gekomen is bij een verkeersongeval, heeft twee maanden geleden nog geholpen bij het redden van slachtoffers bij de aanslagen in Zaventem. De man moest uitwijken voor een (dode) ree.
23/05 09u30  Obama kondigt opheffing wapenembargo tegen Vietnam aanDe Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag op de eerste dag van zijn eerste bezoek aan Vietnam de opheffing van het vijftig jaar oude wapenembargo tegen het Aziatische land aangekondigd.
23/05 09u30  Beke na kritiek CD&V-burgemeester: “Dit mag geen gewoonte worden”CD&V-voorzitter Wouter Beke betreurt dat de Kuurnese CD&V-burgemeester Francis Benoit in de media uithaalde naar het gebrek aan partijdemocratie bij de christendemocraten. “Hier moeten we geen gewoonte van maken.” Al deelt Beke wel een deel van Benoits inhoudelijke bezorgdheden.
23/05 09u30  “Families slachtoffers aanslagen Parijs zullen klacht indienen tegen Belgische staat”Zeventien families van slachtoffers van de aanslagen van 13 november in Parijs zullen klacht indienen bij Belgische rechtbanken, zo heeft het Franse radiostation RTL maandag gemeld. De klagers betichten de Belgische staat ervan niet het nodige te hebben gedaan om de aanslagen te verhinderen.
23/05 09u30  Wonderwijzer met danspassen en cheque voor onderwijsproject in SenegalBasisschool Wonderwijzer in Schilde organiseerde een uitbundig schoolfeest.
23/05 09u30  België minder populair bij buitenlandse studenten na aanslagenBelgië is sinds de aanslagen van 22 maart minder populair bij buitenlandse studenten. Dat merkt AFS, een uitwisselingsorganisatie voor leerlingen uit het middelbaar, op. Er zijn minder inschrijvingen voor volgend schooljaar en tot tien procent van de al geselecteerde kandidaten heeft geannuleerd. Dat meldt de VRT-redactie maandag.
23/05 09u15  John Massis herleeft op Hercules TrophyZaterdag namen honderd bedrijfsteams deel aan de Hercules Trophy in Park Spoor Noord. De deelnemende bedrijven moesten twaalf uiteenlopende proeven, net zoals de werken van Hercules, uitvoeren. John Massis leek even te herleven met de truck pulling competition.
23/05 09u15  Koersen met Velokes op ‘Het Uiterste Zuid’In en rond Den Bell was het zondag weer koersen geblazen voor ‘Het Uiterste Zuid’, een groot wijkfeest dat zich voornamelijk tot de inwoners van het Zuid richt. Voor een van de verschillende koersen, genaamd ‘De Snelste Straat’, mocht voor het eerst gereden worden met de rode ‘Velokes’. Helaas voor de organisatie waren de weergoden het evenement - opnieuw - niet goed gezind en was de regen spelbreker.
23/05 09u15  Rockatelier leidt jongste drumster in de regio opDe refter van het Sint-Cordula-instituut leek gisteren wel de AB. Alleen de gemiddelde leeftijd van de zowat 100 optredende artiesten lag beduidend lager dan die van de bandleden die doorgaans in de Brusselse rocktempel op het podium staan.
23/05 09u15  Veel regen, weinig wind op VliegerhappeningDe achtste Vliegerhappening van het district op de weide van Park Middenvijver had last van de regen, waardoor er zondag minder gezinnen kwamen vliegeren dan andere jaren. Verenigingenmarkt BLINK! stond er. Voor kinderen was er een workshop vliegers maken, animatie en een straatact. De majorettes gaven door het weer verstek.
23/05 09u15  Schoten overweegt Gaston Berghmanslei uit dank voor citymarketingHet gemeentebestuur van Schoten overweegt om een straat of plein te vernoemen naar wijlen Gaston Berghmans. Vanaf vandaag ligt er ook een rouwregister in het gemeentehuis.
23/05 09u15  Antwerp viert officiële toetreding tot Club of PioneersAntwerp behoort sinds dit weekend officieel tot de Club of Pioneers, een verzameling van de oudste voetbalclubs ter wereld. Daarom ontving de Bosuil zaterdag twee andere oudgedienden: het Nederlandse Koninklijke HFC (1879) en het Luxemburgse CS Fola Esch (1906).
23/05 09u15  “Piloot MS804 sprak vlak voor crash minutenlang met luchtverkeersleiders”Sprak de piloot van het neergestorte EgyptAir-vliegtuig minutenlang met de luchtverkeersleiders voor zijn toestel crashte? Volgens de Franse tv-zender M6 was dat het geval. Mohamed Shoukair zou gezegd hebben dat er veel rook was aan boord.
23/05 09u00  Groene Pluim voor Sus Van OlmenZondag vierde Groen! Westerlo haar 30-jarig bestaan. Op die dag werd ook de winnaar van de Groene Pluim bekend gemaakt. De Groene Pluim is een prijs voor personen of organisaties die volgens Groen! een waardevolle bijdrage leveren aan het milieu of zich op één of andere manier onderscheiden op sociaal vlak.
23/05 09u00  Kijk binnen in het gloednieuw strippretpark in Centraal StationIn het Centraal Station, aan de kant van het Kievitplein, konden nieuwsgierigen zondag de werf van het toekomstige belevingspark ‘Comics Station’ bezoeken. Een indrukwekkende constructie die op een tiental maanden gerealiseerd wordt.
23/05 08u45  VIDEO. Prof en studente betrapt tijdens heet standje in klaslokaalEen professor aan de Universiteit van Changzhou heeft zich onlangs zwaar in de nesten gewerkt. Amateurbeelden tonen hoe de man zich niet kan bedwingen en de liefde bedrijft met een studente in een klaslokaal.
23/05 08u45  Zorgrobot Zora ster tussen dansende scholierenZorgrobot Zora was een van de sterren tijdens Ruisbroek-Dorp Feest!, een organisatie van basisschool De Krinkel, woonzorgcentrum Sauvegarde, woonproject Leipark en Chiro Ruisbroek. De dag werd een ongelooflijk succes. Zorgrobot Zora trad meerdere keren op samen met de dansende schoolkinderen. Door de krachten te bundelen, trokken ze meer dan tweeduizend bezoekers.
23/05 08u30  24ste keer vandalen in lokaal KSA en KLJ LichtaartVandalen gingen afgelopen weekend driest te werk in de lokalen van de KSA en KLJ Lichtaart (Kasterlee). Het is al de 24ste keer in vier jaar dat er vernielingen zijn aangebracht aan de gebouwen in de Molenstraat.
23/05 08u00  Stel je voor dat hij zijn blauwe bessen niet gewassen had?De meeste mensen denken dat het perfect veilig en proper is, zo’n bakje aardbeien of blauwe bessen dat je vers koopt in de supermarkt. Maar er zijn verschillende redenen om zo’n portie fruit toch eens onder de kraan te houden. Neem nu de blauwe bessen van deze Reddit-gebruiker.
23/05 08u00  Zeer moeizame ochtendspits én wateroverlast in AntwerpenDe regen van afgelopen nacht zorgt maandagochtend voor een zeer moeilijke ochtendspits. Om 7.30 uur stond er al 200 km file. “Uitzonderlijk”, volgens het Vlaams Verkeerscentrum. De brandweerzone Antwerpen (stad Antwerpen, Zwijndrecht en Wijnegem) kreeg zondagavond verschillende oproepen binnen voor wateroverlast, vooral in Merksem. De Noordersingel was vanaf 21 uur enkele uren afgesloten en ook op de Sinkenfoor waren er problemen.
23/05 07u45  Agressor slaat vrouw kaakbreuk met baseballknuppelEen vrouw van 43 ligt in het ziekenhuis met een dubbele kaakbreuk nadat ze zaterdagnacht even voor 5u slachtoffer was geworden van een extreem geval van agressie op de Grote Markt.
23/05 07u45  Ludiek protest tegen bouwproject in parkMet de bouw van een kasteel op een braakliggend stuk grond op de Hovesesteenweg en het indienen van bezwaarschriften tegen de bouwplannen in het Vijverhof schakelen de Ridders van Boechsteen-Blokhout een versnelling hoger in hun acties tegen 'de niet te temmen bouwwoede van het gemeentebestuur'.
23/05 07u30  Deze pastoor bezorgt Gaston een ‘Uitvaart in het Antwaarps’Gaston Berghmans wordt vrijdag om 11.30u in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen begraven. De bekende pastoor Rudi Mannaerts zal de plechtigheid leiden, deels in het Antwerps.
23/05 07u30  Zitah (9) schakelt Milk Inc in om papa te helpen met huwelijksaanzoekRegi en Linda van Milk Inc doen vanavond in De Wensboom op VTM iets speciaals. Ze helpen mee om de wens van de negenjarige Zitah uit Geel te verwezenlijken. Kleine Zitah wil graag dat haar papa Ludo haar mama Britt na een relatie van dertien jaar ten huwelijk vraagt.
23/05 07u30  Ken Loach wint tweede Gouden Palm in CannesDe Britse regisseur Ken Loach heeft op het Franse filmfestival van Cannes de Gouden Palm gewonnen. De jury bekroonde de 79-jarige met de prijs voor beste film voor “I, Daniel Blake”, een sociaal drama over een vijftiger die zich op kafkaiaanse wijze een weg baant door het bureaucratische socialezekerheidssysteem in Groot-Brittannië.
23/05 07u15  Thunder verkoopt Warriors oplawaai met recordscoreIn de play- offs van de NBA heeft Oklahoma Thunder de Golden State Warriors met 133-105 geklopt. Het komt zo op een 2-1 voorsprong in de halve finale van de play-offs van de Western Conference.
23/05 07u15  Heibel over goedkope treintickets voor betogersDe regeringspartijen N-VA en Open Vld zijn razend op de NMBS. Die geeft deelnemers aan de nationale betoging die morgen de trein naar Brussel nemen, korting. “Het kan toch niet dat een bedrijf dat de overheid als enige aandeelhouder heeft betogers een voorkeursbehandeling geeft.”
23/05 07u15  Douaniers op Zaventem moeten pistolen inleveren na pestgedragAlle 33 leden van een team douaniers op de luchthaven van Zaventem mogen geen dienstwapen meer dragen, zo schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure maandag. Dat hebben hun bazen beslist, nadat een van hen een collega zou hebben bedreigd met zijn pistool.
23/05 07u15  Jambon wil 20 extra agenten om IS op internet aan te pakkenTien à twaalf agenten speuren momenteel naar radicale boodschappen die jihadisten op het internet posten. Dat aantal wil minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) optrekken naar een dertigtal agenten, zo schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sudpresse maandag. “Het is een preventieve aanpak van radicalisering.”
23/05 07u00  Eendracht maakt machtEendracht. Dat woord, of varianten ervan, liep als een rode draad door het voorbije weekend. Het was gisteren prominent aanwezig in de aangrijpende toespraken tijdens de bijzonder indrukwekkende herdenking in het Koninklijk Paleis van de aanslagen op 22 maart. Maar het klonk ook uit de mond van de politici van zowel meerderheid als oppositie die de zondagse praatshows bevolkten. En Bart De Wever had er het weekend mee ingezet in De Afspraak op vrijdag op Canvas.
23/05 06u45  Wateroverlast in Antwerpen, ook problemen op SinksenfoorDe brandweerzone Antwerpen (stad Antwerpen, Zwijndrecht en Wijnegem) kreeg zondagavond verschillende oproepen binnen voor wateroverlast, vooral in Merksem. De Noordersingel was vanaf 21 uur enkele uren afgesloten en ook op de Sinkenfoor waren er problemen.
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Westerlo maakt zich op voor Wereldfeest24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Naar tweejaarlijkse traditie worden de Sint-Lambertus Middenscholen ondergedompeld in een multicultureel bad tijdens het Wereldfeest. Op donderdag 26 mei maken de leerlingen van de eerste graad van de Sint-Lambertusscholen – zowel Westerlo Centrum, Veerle als Oosterwijk - kennis met een voor hen minder bekend stukje van de wereld.
16x Maurice blikt achter vlinderstruik24/05 04u45 - Gazet van Antwerpen: Wat is er aan de hand met Maurice Deman? Is hij werkelijk de kunstenaar die hij denkt te zijn? Vanwaar komt zijn frustratie? En als het zo is dat ieder mens zijn eigen god schept, wie of wat drijft Maurice dan?
14x Lokale poëet steunt Kom op tegen Kanker met nieuwste dichtbundel24/05 04u45 - Gazet van Antwerpen: De Booischotse poëet Jo Van Dessel (60), kortweg J’o, heeft na drie jaar opnieuw een dichtbundel uit: Schapenkop. Met de opbrengsten steunt hij de deelname van zijn broer aan de 1000 Kilometer voor Kom op tegen Kanker van volgend jaar.
13x Natuurpunt krijgt 7,5 hectare extra bos te onderhouden24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Het OCMW en Natuurpunt ondertekenden maandag een beheersovereenkomst voor het onderhoud van delen van de natuurgebieden Cassenbroek en Mispeldonk in Bonheiden. Lokale vrijwilligers kunnen nu aan de slag de bossen toegankelijker te maken voor iedereen.
12x School De Brenne maakte filmpje over pleegzorg24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: School De Brenne aan de Monnikenhofstraat 3 te Berendrecht, nam met het eerste leerjaar deel aan een project van de organisatie ‘Pleegzorg Vlaanderen’.
11x Een van de bekendste bakkers ter wereld opent winkel in Wijnegem24/05 08u45 - Gazet van Antwerpen: Poilâne, een van de bekendste bakkers ter wereld, opent morgen ook een winkel in ons land. Dat Apollonia, kleindochter van stichter Pierre Poilâne, voor die mijlpaal het bescheiden Wijnegem uitkiest, heeft alles te maken met Kanaal: het stukje creatieve stad op het platteland van Axel Vervoordt.
10x Karen Damen: “Voor mijn zoontje ben ik nét op het juiste moment gestopt”24/05 08u30 - Gazet van Antwerpen: De kans dat Karen Damen (41) na K3 in een zwart gat zou tuimelen was al niet groot, maar wordt met elke nieuwe opdracht in haar agenda nog kleiner. “Op mijn leeftijd wil ik geen dingen meer op de lange baan schuiven, want misschien komt er iemand anders, en dan is het: daaag Karen!”
10x Bod van drie miljoen euro voor kasteel Sterckshof: “Veel te laag”24/05 08u15 - Gazet van Antwerpen: Een onbekende bieder heeft 3 miljoen euro geboden op het kasteel Sterckshof in Deurne. Het bedrag ligt ver onder de minimumprijs van vijf miljoen.
10x Topvrouw douane mag Zaventem niet meer binnen omdat ze getrouwd is met cocaïnesmokkelaar24/05 07u00 - Gazet van Antwerpen: Diensthoofd Annick V.C. van de douane op Brussels Airport is vanaf vandaag niet meer welkom in de ambtsgebouwen van ­Zaventem. De vrouw wordt overgeplaatst na klachten binnen haar bewakingsdienst over douaniers die elkaar met wapens bedreigen. Annick V.C. is zelf ook niet helemaal onbesproken. Gisteren raakte bekend dat ze getrouwd is met een veroordeelde cocaïnesmokkelaar.
10x Kankerpatiënt zoekt deelnemers voor 1000 km van Lier24/05 06u45 - Gazet van Antwerpen: Wielertoerist Louis Beirinckx (72) uit Emblem (Ranst) overleeft al bijna tien jaar kanker. Uit dankbaarheid organiseert hij de ‘1.000 kilometer van Lier’ ten voordele van afdeling Oncologie van het Heilig Hartziekenhuis in Lier.

Statistieken

Artikels:
38334
Gelezen:
11381
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2016 Naar boven