donderdag 23 oktober 2014, week 43


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/10 12u45  Gatz wil filmkeuring moderniseren Vlaams Cultuurminister Sven Gatz wil snel werk maken van een hedendaagse filmkeuring. Dat zei hij in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement. Hij werd er ondervraagd naar aanleiding van het Kinderen Toegelaten-label voor de horrorfilm Welp.
23/10 12u45  Antwerpen wil Grand Départ in 2020 In 2020 is het exact 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. ‘Om deze verjaardag te vieren, willen we in 2020 graag de Grand Départ van de Tour organiseren’, zei schepen van Sport Ludo Van Campenhout donderdag. ‘We zijn daarvoor nu al budgetten aan het opzijzetten, want we beseffen dat dit veel geld zal kosten.’
23/10 12u45  Speel als ‘De Smos’ in arcadespel ‘Safety First’ Wie zit te popelen tot het nieuwe seizoen van Safety First volgende week woensdag van start gaat, kan in de tussentijd aan de slag met de virtuele veiligheidscrew.
23/10 12u45  Lotto-Belisol verlengt contracten van twee Belgen en één Nederlander Tosh Van der Sande en Dennis Vanendert hebben hun contract bij Lotto-Belisol (vanaf 2015 Lotto-Soudal) met één jaar verlengd. De Nederlander Pim Ligthart tekent voor twee seizoenen bij. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie donderdag op zijn website bekend.
23/10 12u45  Pop-up zebrapad alweer verwijderd Het illegale zebrapad aan de Koolsveldlaan in Wijnegem is alweer weg. Een aantal jongeren schilderden het zebrapad uit protest, omdat de gemeente het er zelf niet legt. Om te vermijden dat de jongeren die het er schilderden een boete of vervolging zouden krijgen, hebben een aantal vrijwilligers het zebrapad nu verwijderd.
23/10 12u30  Deelneemster komt niet opdagen in ‘Komen Eten’ Volgende week heeft ‘Komen Eten’een probleem: één van de deelnemers moet verstek geven voor een etentje. Gelukkig wil haar mama haar vervangen.
23/10 12u30  Video: Matthias Schoenaerts daagt zelf op in rechtbank Matthias Schoenaerts is vandaag zelf opgedoken in het Antwerpse gerechtsgebouw. Aanleiding is de rechtszaak die hij en zijn moeder aanspanden over het boek ‘Schoenaerts’ van auteur Stan Lauryssens.
23/10 12u30  Greenpeace waarschuwt voor giftige discountkleding Greenpeace heeft in Duitsland kledingstukken van Aldi, Lidl, Rewe en Tchibo onderzocht op schadelijke stoffen. De resultaten zijn alarmerend, meldt de website Nachrichten 24.
23/10 12u15  Video: magere man kruipt gewoon tussen tralies van zijn cel door Een gevangene heeft het wel erg gemakkelijk om te ontsnappen. De man is namelijk zo mager dat hij tussen de tralies van zijn celdeur past.
23/10 12u15  Rode Duivels klimmen naar vierde plaats op FIFA-ranking De Rode Duivels zijn donderdag opgeklommen naar de vierde plaats op de nieuwe FIFA-ranking, Belgiës hoogste notering ooit sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992.
23/10 12u15  Video: Mathias Schoenaerts daagt zelf op in rechtbank Mathias Schoenaerts is vandaag zelf opgedoken in het Antwerpse gerechtsgebouw. Aanleiding is de rechtszaak die hij en zijn moeder aanspanden over het boek ‘Schoenaerts’ van auteur Stan Lauryssens.
23/10 12u15  Opslagplaats met tonnen graan scheurt open Aan het bedrijf Brabomills in Merksem is er een scheur ontstaan in de muur van een silo die gevuld is met graan.
23/10 12u15  Eline De Munck toont minst glamoureuze kant Van Gisele Bündchen tot Doutzen Kroes: topmodellen delen al eens een foto na het sporten en zien er onberispelijk en glamoureus uit. Maar Jim-presentatrice Eline De Munck gelooft niet in perfectie na een intensieve training...
23/10 12u15  Tweede nederlaag op rij voor Sharapova op Masters De Russische Maria Sharapova (WTA 2) heeft donderdag haar tweede nederlaag geleden op de WTA Finals in Singapore.
23/10 12u00  BOIC versoepelt regels voor deelname aan Olympische Spelen Belgische atleten die vanaf nu naar de Olympische Spelen willen, moeten enkel nog rekening houden met de internationale criteria. Tot nu toe gebruikte het BOIC vaak strengere, eigen criteria, vaak tot ongenoegen van de atleten.
Laatste update: vandaag om 12u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 12u00  Zo uitgeput is Eline De Munck na het sportenVan Gisele Bündchen tot Doutzen Kroes: topmodellen delen al eens een foto na het sporten en zien er onberispelijk en glamoureus uit. Maar Jim-presentatrice Eline De Munck gelooft niet in perfectie na een intensieve training...
23/10 11u45  Wielrenster uit Pulderbos maakt 'Kingfie'De wielrenster Else Belmans uit Pulderbos werd woensdag samen met een delegatie topatleten ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde op het paleis.
23/10 11u45  Kate Middleton verbergt buikje in blauwe jurkKate Middleton is zo’n vier maanden zwanger maar dat zie je nauwelijks. Afgelopen maandag woonde ze de verkiezing bij van ‘Beste natuurfotograaf van 2014’ in het Natural History Museum in Londen. De 32-jarige brunette droeg een lichtblauwe jurk die haar slanke benen ontbloot maar haar babybuikje verbergt. Maar als de hertogin van Cambridge in profiel stond, was wel degelijk een lichte welving zichtbaar.
23/10 11u45  CD&V wil bij elke echtscheiding een ouderschapsplanCD&V wil ouders verplichten om in een plan duidelijk te maken hoe ze voor de kinderen zullen zorgen na een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Bedoeling is minnelijke schikkingen en bemiddeling te stimuleren.
23/10 11u45  Spoorvakbondsman Goossens excuseert zich voor ‘foute reactie’Jean Pierre Goossens, voorzitter van het Vlaamse ACOD Spoor, heeft zich donderdag via Twitter verontschuldigd voor zijn verkeerde reactie na een incident eerder deze week aan het hoofdkwartier van de MR in Brussel.
23/10 11u15  Standbeeld Rubens alweer bekladAmper een goede maand nadat hij een fikse opknapbeurt had gekregen, is Rubens alweer ten prooi gevallen aan taggers. Op het standbeeld in het midden van de Groenplaats zijn een aantal symbolen aangebracht die de ‘propere’ sokkel helemaal ontsieren. Wat de symbolen inhouden, is ons onduidelijk.
23/10 11u15  CD&V wil verplicht ouderschapsplan bij echtscheidingCD&V wil ouders verplichten om in een plan duidelijk te maken hoe ze voor de kinderen zullen zorgen na een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting. Bedoeling is minnelijke schikkingen en bemiddeling te stimuleren. ‘Niet de kinderen, maar de ouders kiezen om hun huwelijk niet meer voort te zetten. Goede afspraken in het belang van het kind zijn dan enorm belangrijk’, zegt Kamerlid Sonja Becq, die het wetsvoorstel uitwerkte.
23/10 11u15  Meisje uit Kessel gaat vader achterna in NepalSafira Verelst (32) uit Kessel is gisteren naar Nepal vertrokken. Ze hoopt er haar vader Ludo (65) te kunnen zien op de luchthaven van Kathmandu.
23/10 11u00  Wozniacki stap dichter bij halve finale MastersDe Deense Caroline Wozniacki heeft haar tweede zege op de Masters in Singapore gevierd. Ze klopte de Poolse Radwanska.
23/10 10u45  Man slaat met fles in gezicht van meisje (20) in CarréDe politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt een jonge vrouw te hebben aangevallen in dancing Carré in Willebroek.10 
23/10 10u45  Verkeershinder op GroeningenleiTer hoogte van kasteeldomein Kontichhof vinden er tussen 27 en 31 oktober snoeiwerken plaats op de Groeningenlei.
23/10 10u45  Twee chefs uit onze regio geselecteerd voor Jong KeukengeweldSinds 2008 zet het project Jong Keukengeweld de beste jonge chefs van ons land in de kijker. Deze editie zijn ook Ken Verschueren van De Tuinkamer (Beerzel) en Nils Proost van Petit Cuistot (Lier) geselecteerd.
23/10 10u45  Luchthavendirectie treedt af na ongeval met Total-topmanNa het ongeval in Moskou waarbij Christophe de Margerie, topman van de Franse oliemaatschappij Total, omkwam, zijn luchthavendirecteur Andrej Djakow en zijn plaatsvervanger afgetreden. Dat heeft de luchthaven van Vnoekovo donderdag laten weten. Er zijn ook enkele luchthavenmedewerkers geschorst.
23/10 10u45  Warenhuis Tesco rekende zich kwart miljard pond te rijkDe Britse supermarktketen Tesco heeft tijdens de eerste helft van het jaar een operationele winst geboekt van 937 miljoen pond. Dat betekent dat de aanvankelijk bekendgemaakte cijfers 263 miljoen pond te hoog waren ingeschat. Er loopt een onderzoek naar de fout, die al van vier bestuurders de kop heeft gekost.
23/10 10u30  School gebruikt overleden leraar als biologieskeletIedere school heeft er eentje: een skelet om de anatomielessen op te vrolijken. Alleen heeft de Puchenii Mosneni School in Roemenië eentje dat wel erg opvalt.
23/10 10u15  Slim voorstel van Kris PeetersKris Peeters (CD&V), minister van Werk, wil overgangsmaatregelen voor het nieuwe, strengere brugpensioen. Zowel inhoudelijk als tactisch lijkt dat een verstandige beslissing.
23/10 10u15  Twee keer goed nieuws voor lokale economieDe aankondiging van luchtvaartmaatschappij Jetairfly dat ze vanaf april 2015 drie keer per week vluchten van Deurne naar Berlijn, Milaan en Barcelona gaat organiseren, geeft de luchthaven een enorme boost. Een verdubbeling van het aantal passagiers, naar schatting honderd extra jobs: de economische impact is groot.
23/10 10u15  ‘Was jezelf niet tussen 17 en 20 uur’De overheid start een campagne om het energietekort in de winter op te vangen. Opmerkelijke boodschap van de kersverse minister van Energie Annemie Turtelboom: ‘was jezelf niet tussen 17 en 20 uur’.
23/10 10u15  Jeroen Meus herovert zijn troonJeroen Meus (36) prijkt voor het eerst sinds 2013 opnieuw bovenaan de boekentoptien en stoot daarmee publiekslieveling Pascale Naessens van de troon. En niet alleen de boekenverkoop van de Dagelijkse Kost-chef lijkt een tweede adem gevonden te hebben, ook de marketingmachine draait op volle toeren. Er zijn nu zelfs levensgrote versies van Meus te krijg in bordkarton en je kleeft hem weldra ook in stickervorm op de achterruit van je wagen.
23/10 10u15  Vaya Con Dios: het definitieve eindeDani Klein houdt het dit weekend voor gezien. Na haar concerten vrijdag in de Lotto Arena en zaterdag in Vorst-Nationaal valt definitief het doek over Vaya Con Dios. De zangeres blikt terug en vooruit in de GvA-bijlage Het Weekend begint op Vrijdag.
23/10 10u00  Louis Talpe en Nathalie Meskens zijn Vlaanderens favoriete onenightstandLouis Talpe en Nathalie Meskens vallen duidelijk in de smaak bij de Vlamingen.
23/10 10u00  Gouden visclub Hof Ten EikenVisclub Hof ten Eiken bestaat dit jaar hun vijftigjarig bestaan.
23/10 10u00  Groen licht voor tweede megaproject in hartje stadMet de handtekening van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters op zak heeft projectontwikkelaar AG Real Estate een belangrijke kaap gerond om op de Le Bonsite tussen de Gasthuisstraat en de Vianenstraat in Turnhout een woon- en winkelproject te bouwen.
23/10 09u45  Tom Helsen out zich als stotteraar: ‘Het heeft me de reputatie van arrogante jongen opgeleverd’De Belgische zanger Tom Helsen heeft zich op de Wereldstotterdag geout als stotteraar.
23/10 09u45  IN BEELD. Het grootste transport ooit in AntwerpenIn de nacht van woensdag op donderdag is het grootste transport aller tijden op de Antwerpse wegen begonnen. De uitbreiding van Total in de haven zal stuk per stuk via de Scheldelaan worden geplaatst. In de eerste week worden er giganten van 250 tot 350 ton geplaatst. Elke operatie is een huzarenstukje dat telkens acht uur duurt, over een totale afstand van vijf kilometer. Het gaat om het zwaarste transport dat ooit over de Antwerpse wegen is gegaan.11 
23/10 09u45  N-VA’er spreekt op colloquium oprichter fascistische bewegingN-VA-Kamerlid Koenraad Degroote verzorgt zaterdag het welkomstwoord op het Colloquium Joris Van Severen, rond de ideeën en het werk van de oprichter van het fascistische Verdinaso. Hij staat ook in voor de receptie achteraf, schrijven Le Soir en het Anti-Fascistisch Front donderdag. Eerder zorgde de aanwezigheid van andere N-VA’ers op het verjaardagsfeest van VMO-stichter Bob Maes al voor ophef.
23/10 09u30  Wereldwijde erkenning voor kunstenaar Louis Van GorpFrançois Dierckx en zijn schoondochter Karen Dehoperé uit Oud-Turnhout willen de honderden prachtige schilderijen die kunstschilder Louis Van Gorp uit Arendonk heeft nagelaten, over de hele wereld promoten. Daarmee krijgt de schilder dan toch erkenning.
23/10 09u30  Kai Mook wordt grote zusKai Mook, Vlaanderens bekendste kleine olifant, wordt grote zus. Planckendael laat via Twitter weten dat er volgend jaar uitbreiding komt bij de olifantenfamilie. En er is nog meer goed nieuws: er zijn ineens twee kleine olifantjes op komst.
23/10 09u15  ‘Ruim negen federale ambtenaren op tien vallen onder Vlaamse minister’Ruim negen op de tien federale ambtenaren vallen onder een Nederlandstalige minister. Dat blijkt volgens La Libre Belgique uit een onderzoek door Gerfa, een Franstalige studiegroep die destijds werd opgericht door een groepje ambtenaren.
23/10 09u15  Video: Zo teken je de perfecte cirkel uit de losse handAltijd al een cirkel perfect willen tekenen, zonder behulp van een passer, maar daar nooit in geslaagd? Een simpel videootje toont je hoe je zonder allerlei hulpmiddelen zo een perfecte cirkel uit de losse hand tevoorschijn kan toveren.
23/10 09u15  Antwerpen zoekt economisch wondermiddel in EindhovenVeertig procent van alle patenten in Nederland wordt in Eindhoven aangevraagd. Nochtans is Eindhoven een klein stadje met slechts 220.000 inwoners. De Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) trok woensdag met enkele ondernemers en Gazet van Antwerpen naar de Nederlandse stad om eens te kijken of dit wonder ook in Antwerpen mogelijk is. Zijn antwoord: “Ja, natuurlijk!”
23/10 09u00  Binnenkort betaal je met je stemBetalen met behulp van je bankkaart en pincode is helemaal passé. In Nederland betaalt men gewoonweg met zijn stem.
23/10 09u00  Hanne Troonbeeckx opnieuw dolverliefdHanne Troonbeeckx heeft een nieuwe liefde in haar leven mogen verwelkomen. Met Ward wil ze voorzichtig naar de toekomst kijken.
23/10 08u45  'Rockrally' wordt 'Rackrolly' onder druk van HumoDe ‘Rockrally van Arendonk’ heeft een nieuwe naam: de 'Rackrolly van Arendonk'. De naamswijziging is er gekomen na een telefoontje van het weekblad Humo, met de dwingende vraag om de beschermde merknaam ‘Rock Rally’ niet meer te gebruiken.
23/10 08u30  Limburgse Miss België door gezondheidsproblemen niet naar Miss WorldMiss België Laurence Langen (20) zal ons land niet vertegenwoordigen op Miss World. De Limburgse kampt met gezondheidsproblemen.
23/10 08u15  Zorgpremie verdubbelt: van 25 naar 50 euro50 euro in plaats van 25 euro, zo veel betaalt u binnenkort voor de Vlaamse zorgpremie. Met die premie komt de overheid tussen bij de hulp voor zwaar zorgbehoevende ouderen. Die krijgen 130 euro per maand voor niet-medische kosten thuis of in het rusthuis, zoals zich laten wassen of het huis laten poetsen.12 
23/10 08u15  Nieuw: foto trekken en app rekent je moeilijke rekensom uitEen foto trekken, meer is er niet meer nodig om door het leven te gaan als rekenwonder dankzij een nieuwe app voor de iPhone.
23/10 08u15  FOTO. Bijenhotel in gemeentepark geopendAfgelopen dinsdag werd er in het gemeentepark het eerste bijenhotel gebouwd in samenwerking met het vijfde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Klinker. Een educatief project voor kinderen, buurtbewoners en passanten waarvoor achter het gemeentehuis een zone werd gereserveerd.13 
23/10 08u15  Klas van juf Chris wint makeover van 5000 euroDe klas van juf Chris in de vrije basisschool Emblem wint 5000 euro met Gazet van Antwerpen. Dankzij hun originele klasfoto in de GvA-bijlage Eerste Klasje mogen ze voor dat bedrag hun klas opknappen met decoratiemateriaal van Tony Mertens.
23/10 08u00  82% geïnteresseerd in eigen ontlasting82% van alle mensen is geïnteresseerd genoeg in zijn eigen ontlasting om na een wc-bezoekje het resultaat even grondig te bestuderen. Zo blijkt uit een Amerikaanse rondvraag bij 300.000 internetgebruikers van Buzzfeed.
23/10 08u00  Britney Spears verdient elke week miljoen dollarBritney Spears zou elke week ongeveer een miljoen dollar binnen rijven. Dat hallucinante bedrag heeft ze te danken aan haar shows in Las Vegas.
23/10 08u00  ‘Stiekeme’ selfie met de koningEen hele reeks ‘verdienstelijke sportlui’, zoals dat op de uitnodiging stond, was gisterochtend uitgenodigd op het Kasteel in Laken. Maar liefst 200 topsporters mochten op de koffie bij Filip en Mathilde. Onder anderen rolstoelatlete Marieke Vervoort, snowboarder Seppe Smits en het zwemteam – dat onlangs nog brons haalde op het EK – waren aanwezig.
23/10 07u30  Regering-Michel zet turbo op fiscale amnestieDe regering-Michel zet alle zeilen bij om het begrotingstekort dit jaar onder 3 procent te houden. Duizenden fiscaleamnestiedossiers die nog niet behandeld zijn, worden zo snel mogelijk verwerkt, vernam De Tijd. Dat kan dit jaar ruim 1 miljard euro opbrengen.
23/10 07u15  Ook werkgevers roepen op oudere werknemers zo snel mogelijk te ontslaanNiet alleen de socialistische vakbond, ook werkgeversorganisaties hebben hun leden aangespoord om zo snel mogelijk oudere werknemers te ontslaan om nog te kunnen genieten van de oude brugpensioenregeling. Bouwunie, verbonden aan zelfstandigenorganisatie Unizo, en de Confederatie Bouw, die de grotere bouwbedrijven vertegenwoordigt, stuurden een mailing rond naar hun leden. Dat schrijven De Morgen en De Tijd.11 
23/10 07u15  Verdere groei groene stroom jaarlijks goed voor 10.000 banen extraDe verdere uitbouw van hernieuwbare energie in ons land levert tot 2020 elk jaar meer dan 10.000 arbeidsplaatsen extra op. Dat blijkt uit onderzoek van Ernst & Young in opdracht van drie Belgische belangenorganisaties voor hernieuwbare energie, schrijven De Standaard en De Tijd.
23/10 07u15  Stad pakt veiligheid op Turnhoutsebaan aanDe stad Antwerpen wil met infrastructurele ingrepen de verkeersveiligheid op de Turnhoutsebaan verhogen. “Er gebeuren zaken die totaal onaanvaardbaar zijn”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). Een apart fietspad komt er wel niet.
23/10 07u15  Zorgpremie dubbel zo duur, maar geen betere zorgVijftig euro in plaats van 25 euro, zo veel betaalt u binnenkort voor de Vlaamse zorgpremie. Met die premie komt de overheid tussen bij de hulp voor zwaar zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie. Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag, zo bericht Het Nieuwsblad.
23/10 07u15  Regering wil gevangenen ziekte-uitkering afnemenDe federale regering gaat de ziekte-uitkering voor gevangenen herbekijken. Gedetineerden blijven die vandaag nog behouden tijdens hun tijd in de gevangenis. Het schrappen zou de overheid bijna 6 miljoen euro opleveren. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.11 
23/10 07u15  Hoog bezoek in Ravels: bisschop Johan Bonny viert verjaardag in rusthuisWoonzorgcentrum Home Onze Lieve Vrouw van de Kempen in Ravels bestaat vandaag exact 20 jaar. Om dat te vieren kwam zelfs bisschop Johan Bonny speciaal vanuit Antwerpen naar de Kempen voor een feestelijke eucharistieviering. Ook de Gasthuiszusters van Turnhout, de stichters van het rusthuis, waren talrijk aanwezig.
23/10 07u15  Ondernemers in moeilijkheden kunnen voortaan terecht bij DyzoVlaamse ondernemers in moeilijkheden hebben voortaan een enkel aanspreekpunt: Dyzo. Dat ontstaat uit de fusie van twee bestaande initiatieven, Efrem en Tussenstap, zo meldt deze laatste. Zij begeleidden de voorbije jaren al meer dan 10.000 ondernemers in nood.
23/10 07u15  Verpleegster uit Texas genezen van ebolaIn de Verenigde Staten is een verpleegster van een ziekenhuis in Texas genezen verklaard van ebola.
23/10 07u15  Automobilist rijdt in op wachtenden aan tramhalte Jeruzalem: baby gedoodIn de Israëlische hoofdstad Jeruzalem is een man woensdag met zijn auto ingereden op een groepje mensen die aan een tramhalte stonden te wachten.
23/10 07u15  Agenten redden onderkoelde man tijdens herfststormDe eerste herfststorm van het jaar woensdagavond had bijna voor een dodelijk slachtoffer gezorgd in Pulle. André Marcelis (67) kwam ten val achter een hoeve in de Boudewijnlaan en werd onderkoeld teruggevonden dankzij twee gedreven agenten van de politiezone Zara. Mocht hij een uur langer nat in deze gure temperatuur gelegen hebben, dan had hij het waarschijnlijk niet overleefd.
23/10 07u00  Stad zoekt nog steeds naar geld voor diamantbelevingscentrumHet Antwerpse schepencollege besliste om de zoektocht naar investeerders in het diamantbelevingscentrum over een andere boeg te gooien. 'Tot nu is gebleken dat er geen interesse is van de grote diamant-detailhandel die zo'n groot project kan schragen', stelt bevoegd schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) vast. 'Maar die is er wel uit de hoek van de multimediasector.'
23/10 07u00  Antwerpse wijnkenner proeft 3.299 wijnenDe Antwerpse wijnkenner en publicist Frank Van der Auwera heeft de 27ste editie van zijn WijnKoopGids klaar. Dit keer proefden hijzelf en een uitgebreid panel 3.299 wijnen. Samen kwamen ze tot 300 wijnen, in prijs-kwaliteitsverhouding de beste van minder dan 10 euro.
23/10 06u30  Rockrally van Arendonk wordt 'Rackrolly' onder druk van HumoDe ‘Rockrally van Arendonk’ heeft een nieuwe naam: de 'Rackrolly van Arendonk'. De naamswijziging is er gekomen na een telefoontje van het weekblad Humo, met de dwingende vraag om de beschermde merknaam ‘Rockrally’ niet meer te gebruiken.10 
23/10 06u15  Bewegingsprogramma voor kankerpatiëntenDe Stichting tegen Kanker start vanaf november ook in de sporthal van Putte met het project Rekanto, een gratis bewegingsprogramma voor mensen met, of net na kanker.10 
23/10 06u15  400 bewoners stemmen over NekkerspoelOver een week weten de bewoners van Nekkerspoel in welke vijf projecten de stad Mechelen in hun wijk zal investeren. Tijdens de infovergadering nodigde burgemeester Bart Somers (Open Vld) de tegenstanders van de proefopstelling met de stops ook uit om mee na te denken over een alternatief.
23/10 06u00  Nieuw Buurtinformatienetwerk van start in MariaburgIn Mariaburg-Ekeren is een nieuwe BIN van start gegaan.12 
23/10 06u00  Studenten geven Antwerpse winkelstraten een make-overEen dertigtal studenten van de richting Marketing aan de Karel de Grote-Hogeschool nemen de komende vier maanden zes Antwerpse straten onder handen. “Met een marketing-plan en een groots evenement hopen we de winkelstraten nieuw leven in te blazen”, zegt docente Aline Juliá.10 
23/10 05u45  Gemeente wil oude pastorij omvormen tot brasserieHet gemeentebestuur van Laakdal wil een brasserie onderbrengen in de voormalige pastorij in het centrum van Veerle. Nadat een expoitant gevonden is, kan deze mee de afwerking van het pand bepalen.
23/10 05u30  Overnemer Nick Dams geeft tuinbedrijf Peeters-Vervoort nieuwe lookOp de lauweren rusten, of er als ondernemer nog één keer tegenaan gaan? Nick Dams (57) uit Kasterlee en Paul Peeters (60) uit Herenthout kozen voor het tweede. Ze bouwen in Herenthout een nieuw plantencentrum uit, een investering van 2 miljoen euro.11 
23/10 05u15  Vier spelers ondergaan fysieke testenDe Antwerpkern trainde gisteren twee keer. Voor de middag hielden Khiter, Van Den Bogaert, Matso-Matsingi en Boeckx het bij krachttraining voor het bovenlichaam, want het vernoemde kwartet onderging na de middag fysieke testen bij dokter Chris Goossens.De rest van de groep focuste op pass- en trapvormen, explosiviteit en positiespel.13 
23/10 05u15  "Kosten project Grote Markt onwaarschijnlijk hoog"De prijs van het nieuwbouwproject op de Grote Markt heeft dinsdag voor een woelig debat gezorgd tijdens de gemeenteraad van Mechelen. De sp.a-fractie stelt zich de vraag of schepen Greet Geypen (Open Vld) daar bewust over heeft gelogen. “Ik was verstrooid”, reageert ze.13 
23/10 05u00  Non-stop tekenen tijdens Esta FêteHet Antwerpse tekenfestival The Big Draw ging woensdag van start. In de Academie van Berchem gaven jongeren het startschot van The Big Esta Fête: non-stop tekenen tussen 13u en 17u.15 
23/10 04u45  Schutter Ottawa bij autoriteiten bekend als 'risico-reiziger'De dader van de schietpartij aan het parlement in de Canadese hoofdstad Ottawa is geïdentificeerd als de 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau. De Canadees stond bij de inlichtingendiensten bekend als 'risico-reiziger' en zag eerder al zijn paspoort ingetrokken. Dat melden diverse media.13 
23/10 04u15  Levensgevaarlijk fietspad pas veiliger na 2017De belangrijke herinrichting van de N10 (Liersesteenweg) in Berlaar-Heikant, Beerzel en Heist-op-den-Berg dreigt nog maar eens vertraging op te lopen. Er moeten bijkomende onteigeningen worden uitgevoerd.16 
23/10 04u15  Verbouwing jeugdcentrum start na ruimen asbestBegin 2015 start een aannemer met de verbouwing van de nieuwe stek voor het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM). Voor de jongeren zelf aan de slag gaan met de afbraak pakt een gespecialiseerd bedrijf de asbestvervuiling nog aan.14 
23/10 04u00  Zwaneberg gaat nauwer samenwerken met Kempense burenCultuurcentrum Zwaneberg uit Heist gaat nauwer samenwerking met de collega’s uit Herentals, Mol, Geel en Turnhout.16 
23/10 03u15  Alle inwoners van Ravels uitgenodigd op 'volkspicknick'De gemeentelijke cultuurraad van Ravels wil komende zomer, op zondag 16 augustus, een ‘volkspicknick’ organiseren in de tuin van gemeenschapscentrum De Brouwerij in het kerkdorp Weelde. Alle inwoners van de drie deelgemeenten worden erop uitgenodigd.19 
23/10 03u15  Nieuw toestel verscherpt diagnoseDe dienst nucleaire geneeskunde van het AZ Sint-Maarten is naar een nieuwe locatie op campus Zwartzustervest in Mechelen verhuisd.16 
23/10 02u15  Zeepkisten racen op speelplaatsDe kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van leefschool De Pluishoek in Heist-Goor bouwden zeepkisten als schoolproject. Met de hulp van een aantal handige ouders kwamen ze tot zeer mooie resultaten.17 
23/10 01u00  Colombiaanse maritieme professionals in de leer in AntwerpenAPEC, het trainings- en opleidingscentrum van de Antwerpse haven, zal de komende 4 jaar maritieme professionals uit de haven van Santa Marta (Colombia) opleiden. APEC en de Colombiaanse haven tekenden daartoe in Bogota een samenwerkingsovereenkomst, in aanwezigheid van Prinses Astrid.13 
23/10 00u30  Dodelijke schietpartijen treffen OttawaIn het centrum van de Canadese hoofdstad Ottawa zijn op verschillende plaatsen schoten gelost, mogelijk door meerdere schutters, bevestigt de politie. Eén soldaat is doodgeschoten aan het oorlogsmonument van Ottawa, vlak bij het parlement. Ook één schutter, vermoedelijk een 32-jarige Canadees, is dood.13 
23/10 00u15  Oostende en Charleroi verliezen in EurocupOostende heeft woensdagavond op de tweede speeldag in groep B van de Eurocup basket in de Sleuyter Arena met 76-83 verloren van het Spaanse Las Palmas. Ook Charleroi verloor van een Spaanse ploeg. Het ging in groep C met 80-75 onderuit tegen Sevilla.13 
23/10 00u00  Turnhoutenaar leidt jongeren Vlaams BelangGemeenteraadslid Reccino Van Lommel (28) wordt waarnemend voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Hij volgt, in afwachting van de verkiezing van een nieuw jongerenbestuur, in die functie Tom Van Grieken op. Van Grieken is vorig weekend aangesteld als de nieuwe voorzitter van het Vlaams Belang. Reccino Van Lommel werd in 2006 de jongste afdelingsvoorzitter die het Vlaams Belang ooit had. Sinds 2008 zit deze handelsingenieur ook in het regiobestuur. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kreeg Reccino een zitje in de Turnhoutse gemeenteraad.
23/10 00u00  Oostende verliest in eigen huis van Las PalmasOostende heeft woensdagavond op de tweede speeldag in groep B van de Eurocup basket in de Sleuyter Arena met 76-83 verloren van het Spaanse Las Palmas.
23/10 00u00  Stöpler en Lampater nemen de leiding over in AmsterdamDe Nederlandse baanwielrenner Nick Stöpler en zijn Duitse partner Leif Lampater hebben woensdag de macht gegrepen in de Zesdaagse van Amsterdam. Ze namen op de derde dag de leiding over van Niki Terpstra en Yoeri Havik, die naar de derde positie zakten.
22/10 23u45  Wenger: ‘Veel respect voor Belgisch voetbal’Arsenal kwam woensdagavond met de schrik vrij op het veld van Anderlecht. Pas in de slotminuten bogen de Gunners een 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Arsenal-trainer Arsène Wenger besefte dat het slechter af had kunnen lopen voor zijn team.
22/10 23u30  Anderlecht KO: ‘Dat we dit nog weggeven...’Anderlecht heeft woensdagavond een Champions League-zege tegen Arsenal in extremis laten liggen. De Brusselaars stonden tot de 89e minuut 1-0 voor en zagen toen de Londenaars twee keer scoren. Diepe rouw in het Astridpark.
22/10 23u30  Berlaar herdenkt Groote Oorlog met tentoonstellingIn elf gemeenten vindt op vrijdag 24 oktober van 19 tot 23u de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. In Berlaar bent u welkom op de openingsavond van de tentoonstelling ‘Berlaar en de Eerste Wereldoorlog’.
22/10 23u30  Timmermans-Opsomerhuis toont honderd verhalen en objecten uit WO IIn elf gemeenten vindt op vrijdag 24 oktober van 19 tot 23u de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. In Lier bent u welkom op de openingsavond van de tentoonstelling ‘100 jaar oorlog: 100 verhalen en objecten’.
22/10 23u15  Première van 'Welp' in RivierenhofEen Vlaamse horrorfilm over kinderen die worden opgejaagd in een bos, dat verdient een première in een donker park. Er werd dus niet alleen van de kou gerild in het Openluchttheater Rivierenhof bij de vertoning van ‘Welp’, de debuutfilm van Jonas Govaerts.
22/10 23u00  K.Kalmthout SK verhuist naar gloednieuw sportpark HeikantHet nieuwe sportpark Heikant in de heikantstraat zal de nieuwe thuishaven worden van voetbalclub K.Kalmthout SK. Het nieuwe sportcomplex zal onder meer ruimte bieden aan vier voetbalvelden.
22/10 23u00  CHAMPIONS LEAGUE. Mignolet ziet af tegen Real, Dortmund dolt met GalatasarayOp de derde speeldag in de Champions League heeft Real Madrid met sprekend gemak gewonnen op het veld van Liverpool. De Koninklijke zette al voor de rust de 0-3 zege op het bord. Ook Borussia Dortmund won eenvoudig, met 0-4 bij Galatasaray. De Zenit-Belgen gingen met 2-0 onderuit bij Leverkusen en Juventus verloor voor de tweede keer op rij.
22/10 23u00  Eik van honderd jaar ramt huizenHet noodweer dat dinsdagnacht over ons land trok, viel al bij al nog mee. Toch veroorzaakte de storm op de Moerkantsebaan heel wat schade. Een boom kwam er terecht op twee huizen. Er raakte niemand gewond.
22/10 23u00  Anderlecht geeft stuntzege tegen Arsenal in blessuretijd uit handenAnderlecht heeft in de Champions League tegen Arsenal een zekere zege nog in de slotminuten weggegeven. Andy Najar had de Brusselaars in de tweede helft verdiend op voorsprong gekopt, maar Anderlecht slikte in de slotminuten nog twee onverdiende tegentreffers. De Belgische landskampioen blijft verweesd achter met 1 op 9. Dortmund en Arsenal lijken op weg naar de kwalificatie, Anderlecht moet tegen Galatasaray gaan knokken voor de derde plaats.
22/10 22u30  Vier bewakers veroordeeld in Blackwater-procesEen Amerikaanse jury heeft vier voormalige bewakers van Blackwater veroordeeld voor de dood van 14 ongewapende Irakezen in 2007.
22/10 22u30  Deze spin wil je niet tegengekomenEen gigantische spin op je muur tegenkomen, is al griezelig genoeg. Maar deze amateurvideo uit Azië toont dat het nog gruwelijker kan: een dikke spin met lange poten die een gecko, een soort salamander, vastklemt en doodbijt. De zogenaamde jachtkrabspin is gekend voor zijn meedogenloos snelle aanval, maar toch hoeft de mensheid niet te vrezen. Deze spinnensoort valt zelden mensen aan en hun gif is niet dodelijk, of toch niet voor de mens.
22/10 22u00  Snelheidscontroles in Oud BroekAgenten van Politiezone Noord stonden afgelopen vrijdag en zaterdag opgesteld in het Oud Broek in Stabroek.
22/10 22u00  FOTO. Champagnehuis Jacquart viert feest met BV's in The JaneHet champagnehuis Jacquart wordt 50 jaar en daarom werd er woensdagavond gefeest bij The Jane, het restaurant van Sergio Herman. Om de verjaardag te vieren waren tal van bekende Vlamingen uitgenodigd waaronder Griet Van Hees, Anthony Kumpen, Tanja Dexters, Eveline Hoste, Alizée Poulicek en Kim Engelbosch. Het champagnemerk brengt voor deze gelegenheid een speciale reeks op de markt, Mosaïc en de gelimiteerde magnum van Brut Mosaïc Rosé.
22/10 22u00  Buist Dexia op stresstest banken?De restbank Dexia is niet geslaagd in de Europese stresstest voor banken. Tenminste, dat zegt een Spaans persagentschap, niemand wil het bevestigen. Bij een stresstest controleren ze of een bank genoeg geld heeft om haar schulden te betalen als er opnieuw een financiële crisis zou losbarsten. Als dat niet zo is, moet Dexia wellicht extra geld vragen aan de overheid. Het resultaat van die stresstest wordt officieel pas zondag meegedeeld. En Dexia wil ook dan pas reageren.
22/10 21u45  IOC erkent Kosovo voorlopig als lidHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Kosovo voorlopig als lid erkend. In december wordt op de algemene vergadering van het IOC in Monaco beslist over volledig lidmaatschap, dat vereist is voor deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat maakte het IOC woensdag bekend.
22/10 21u45  Binnenkort treinhalte aan luchthaven Deurne?Egis, de uitbater van de luchthaven van Deurne, wil ze uitbreiden. Het vraagt ook dat er een treinhalte komt op de spoorlijn die vlakbij loopt. Op de plek van Swissports plant men een betaalparking. Nu kan parkeren nog gratis.
22/10 21u45  Twee terreurverdachten in Groot-Brittannië opgepaktDe Britse politie heeft woensdag twee jonge mensen op verdenking van terreur opgepakt. Dat meldt Scotland Yard.
22/10 21u15  Antwerpenaar Lippens enige tegenkandidaat van Lutgen voor voorzitterschap cdHAntwerpenaar Jan Lippens is de enige tegenkandidaat van huidig voorzitter Benoît Lutgen bij de voorzittersverkiezingen van het cdH. Dat meldt de partij woensdag.
22/10 21u15  EUROPA LEAGUE. Legia Warschau wint met kleinste verschil bij MetalistLegia Warschau heeft woensdagavond een vooruitgeschoven wedstrijd van de derde speeldag in groep L van de Europa League met 0-1 gewonnen op bezoek bij het Oekraïense Metalist Kharkiv, dat omwille van de onveilige situatie in het land zijn wedstrijd in de hoofdstad Kiev afwerkte.
22/10 21u15  Niet één maar twee schietpartijen in Ottawa: minstens één dodeIn het Canadese Ottawa zijn op twee verschillende plekken schoten gelost door één of meerdere schutters. Eén soldaat kwam om het leven nadat hij werd neergeschoten aan het oorlogsmonument, maar ook in het parlement werden schoten gelost. Aanvankelijk werd ook gezegd dat er in een winkelcentrum was geschoten, maar dat bleek vals alarm. Of de aanslag het werk is van één persoon of van een groep is onduidelijk, maar alvast één schutter zou door de politie zijn doodgeschoten.
22/10 21u00  Real Madrid heeft niet meest efficiënte aanval, Engelse clubs werken het beste afEen efficiënte aanval, het is een kernaspect voor succes in het voetbal. Sportwereld dook de Huawei-statistieken van Goal.com in om te kijken welke teams hun kansen het best omzetten in doelpunten. In de vijf grootste Europese competities (Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland) is dat verrassend genoeg niet Real Madrid. Over de competities heen gezien, werken de Engelse clubs het meest accuraat af.
22/10 21u00  Daarom is de panda met uitsterven bedreigdOnderzoekers van het WWF (World Wildlife Fund) hebben een opvallende video vrijgegeven. De beelden tonen hoe een panda, een dier dat door een laag libido met uitsterven bedreigd is, masturbeert.
22/10 20u45  Kapitein Sevilla: ‘Zes jaar geleden speelde Standard ons van de mat’Donderdag neemt Standard het in de Europa League op tegen FC Sevilla, titelverdediger en de huidige nummer twee in de Spaanse competitie. Fernando Navarro, kapitein van Sevilla, kent de Luikse club na een eerdere krachtmeting in 2008. Toen hield Standard de punten thuis na een 1-0 overwinning.
22/10 20u15  Opruim Oelegems speelbos duurt nog evenDe sporen van het rooien van bijna vierhonderd bomen in de Oelegemse Van Steenbergenlaan en de Van Edingenlaan zijn ter plekke nog duidelijk te merken. Het ziet er nu naar uit dat de plek nu nog tot eind december moet wachten op de definitieve opruiming.
22/10 20u15  Niet één maar drie schietpartijen in Ottawa: minstens één dodeIn het Canadese Ottawa zijn op drie verschillende plekken schoten gelost door één of meerdere schutters. Eén soldaat kwam om het leven nadat hij werd neergeschoten aan het oorlogsmonument, maar ook in het parlement en in een nabijgelegen winkelcentrum werden schoten gelost. Of de aanslag het werk is van één persoon of van een groep is onduidelijk, maar alvast één schutter zou door de politie zijn doodgeschoten.
22/10 20u15  Locatietheater Bad van marie uitgesteld tot juni 2015De locatietheatervoorstellingen van 'Rusthuis' (Bad van Marie) die normaal op 24, 25 en 26 oktober 2014 zouden plaatsvinden in Woon -en Zorgcentrum Den Olm worden door omstandigheden verschoven naar 5, 6 en 7 juni 2015.
22/10 20u15  Zware avondspits op Antwerpse ring na dodelijk ongevalDe avondspits op en rond Antwerpen is moeilijk verlopen. Aanleiding was een kopstaartaanrijding met drie vrachtwagens kort na de middag de verbinding tussen de E34 en de Antwerpse ring. Bij het ongeval viel één dode.
22/10 20u15  Obbi Oulare: 'Stop met ebolamoppen!'Obbi Oularé, de nieuwe parel van Club Brugge, heeft zich op Twitter negatief uitgelaten ten aanzien van moppen over ebola. Die ziekte houdt de hele wereld al even in staat van paniek. 'Je spendeert je tijd door moppen te maken over ebola, terwijl ik met de angst leef dat er iemand uit mijn familie aan dood gaat. Dus alstublieft, stop ermee.' Een duidelijke boodschap van de Club-spits, waarvan de roots in Guinee liggen. Dat land wordt zwaar getroffen door de ebola-epidemie.
22/10 20u00  Gewezen lid extreemrechtse groepering ondervraagd over Bende van NijvelIn de zaak van de Bende van Nijvel hebben rechercheurs woensdagmorgen Michel Libert, een gewezen kopstuk van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP), opgepakt. Er werd ook een huiszoeking bij hem uitgevoerd, zo zegt Christian De Valkeneer, de procureur des Konings van Luik.
22/10 20u00  Vlaming getuige van schietpartij in Canada: "We gingen meteen in lockdown"In Ottawa, de hoofdstad van Canada, hebben woensdag drie verschillende schietpartijen plaatsgevonden. Daarbij werd een soldaat en minstens één dader doodgeschoten. Nick Looijmans uit het Limburgse Overpelt bevond zich op het moment van de schietpartij nabij het parlementsgebouw.
22/10 20u00  Vanderbiest: ‘Ben nog niet klaar voor vertrek naar Standard’Na het vertrek van Guy Luzon bij Standard werd KV Oostende-coach Fred Vanderbiest begin deze week genoemd als een van zijn mogelijke opvolgers. ‘Een vertrek bij KV Oostende is echter niet aan de orde’, stelde Vanderbiest de ongeruste KVO-supporters woensdag gerust.
22/10 19u45  Antwerpse federale politie zet extra in op rondtrekkende bendesDe federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen, die sinds dit jaar net zoals de parketten op provinciaal niveau werkt, heeft in 2014 tot nu toe al 73 personen gearresteerd in dossiers rond diefstallen in woningen en rondtrekkende dadergroeperingen.
22/10 19u15  Steve Morabito trekt voor twee jaar naar FDJDe Franse WorldTour-formatie FDJ.fr heeft zich woensdag versterkt met de Zwitser Steve Morabito. De 31-jarige klimmer komt eind dit jaar over van BMC en tekende een contract voor twee seizoenen bij FDJ. Dat maakte de wielerformatie woensdag bekend.
22/10 19u15  Kopenhagen-aanvoerder: ‘Gaan voor vier op zes tegen Club Brugge’De kapitein van Kopenhagen, de 23-jarige middenvelder Thomas Delaney, vergezelde zijn coach Stale Solbakken tijdens de persconferentie. ‘Vier op zes is ons doel tegen Club Brugge’, vertelde Delaney daags voor de wedstrijd op de derde speeldag in de Europa League.
22/10 19u15  Coach FC Kopenhagen: ‘Moeilijke wedstrijd voor ons’Kopenhagen-coach Stale Solbakken blikte in het Jan Breydelstadion al even vooruit naar de wedstrijd van op de derde speeldag in de Europa League tegen Club Brugge. ‘Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons’, vertelde de 46-jarige Noor. ‘Misschien wel de moeilijkste in de groepsfase.’
22/10 19u15  Negen gewonden nadat chauffeur op tramhalte inrijdt in JeruzalemIn de Israëlische hoofdstad Jeruzalem is een man woensdag met zijn auto over een tramhalte geraasd en heeft daarbij minstens negen wachtende passagiers verwond. De politie schoot de vluchtende chauffeur neer. Politiewoordvoerder Micky Rosenfeld verklaarde via Twitter dat het “hoogstwaarschijnlijk” om een terreurdaad ging.
22/10 19u00  Café Local legt boeken neer, drie mogelijke overnemersCafé Local, de bekende discotheek op de Waalsekaai, legt de boeken neer. De discotheek is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel.
22/10 19u00  Haven stevent af op nieuw recordjaarDe haven van Antwerpen heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar 148.344.168 ton goederen behandeld. Dat is 3,7 procent meer dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Zowel de containertrafiek als de behandeling van vloeibaar massagoed stijgen flink, wat de aanhoudende groeicijfers verklaart. Als de Antwerpse haven deze tendens kan vasthouden, sluit ze dit jaar af met een nieuw overslagrecord.
22/10 19u00  Niet één maar drie schietpartijen in OttawaIn het Canadese Ottawa zijn op drie verschillende plekken schoten gelost door één of meerdere schutters. Eén soldaat raakte zwaargewond, nadat hij werd neergeschoten aan het oorlogsmonument, en ook in het parlement en in een nabijgelegen winkelcentrum werden schoten gelost. Of de aanslag het werk is van één persoon of van een groep is onduidelijk, maar alvast één schutter zou door de politie zijn doodgeschoten.
22/10 18u45  Antwerpen creëert meer opvang voor daklozen door extra toestroomHet Antwerpse OCMW kampt de laatste tijd met een toenemend aantal dak- en thuislozen dat zich aanmeldt op zoek naar een opvangplaats op korte termijn. Dat zegt de Antwerpse sp.a, na een vraag daarover aan de OCMW-administratie, en het wordt bevestigd door het kabinet van OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA).
22/10 18u30  Luc De Vos in rok en met blote benen in Slimste MensBelofte maakt schuld: omdat Kirsten Lemaire en Julie Mahieu, de 2 vrouwen in de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van afgelopen dinsdag, beide een broek aanhadden, beloofde Luc De Vos er géén aan te doen, maar wel een rok als hij zou doorgaan naar de volgende aflevering. En zo geschiedde: vanavond is Luc De Vos dus te zien in De Slimste Mens ter Wereld met blote benen en rok. Omdat Julie Mahieu in deze uitzending ook een rok aanheeft, is nieuwkomer Marnix Peeters de enige met broek. Ik ben straks weer de enige met een broek (met Julie Mahieu en Luc de Vos). pic.twitter.com/If9sqHrGk8— Marnix Peeters (@peetersmarnix) October 22, 2014
22/10 18u15  Vukomanovic: ‘Kawashima langere periode op de bank’Standard-doelman Eiji Kawashima moet het gelag betalen voor de slechte prestaties van zijn team dit seizoen. Donderdagavond op de derde speeldag in groep G van de Europa League tegen de Spaanse titelhouder FC Sevilla moet hij zijn plaats onder de lat afstaan aan de Fransman Yohann Thuram. Dat bevestigde interim-coach Ivan Vukomanovic woensdag tijdens een persconferentie.
22/10 18u15  Willem II wil contract Belg en ‘belangrijkste speler’ verlengenWillem II stelt alles in het werk om Stijn Wuytens voor langere tijd vast te leggen, aldus Voetbal International. Het contract van de Belgische middenvelder (24) loopt na dit seizoen af.
22/10 18u15  Zo blijven groenten en fruit langer versJe legt je winkelkar vol groente en fruit, haast je naar huis en propt alles in de koelkast. Maar na enkele dagen ziet je koopwaar er verschrompeld uit of - erger nog - begint het een en ander te rotten. Dat betekent dat je het eten niet goed hebt bewaard. Experts, verbonden aan de Washington State en de Purdue University, leggen in de krant 'The Washington Post' uit hoe je verse voeding langer fris houdt.
22/10 18u00  David Goffin zit alweer aan 14 zeges op een rijDavid Goffin (ATP 28) heeft zich woensdag zonder al te veel problemen geplaatst voor de derde ronde op het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.458.610 euro).
22/10 18u00  Leegstaand schooltje wordt designhotelOverdag komen designliefhebbers er de kamers bekijken, 's nachts komen ze er logeren. Het Gentse creatief bureau Dift pakte de leegstaande Broelschool in Kortrijk aan: de waterleidingen werden hersteld, het sanitair werd in orde gemaakt en verschillende ontwerpers en interieurmerken mochten er hun ideale kamer inrichten. Het resultaat is een tijdelijk hotel dat nog steeds de sfeer van oude school uitademt (kijk naar de vloeren!), maar tegelijk modern design in de kijker zet tijdens de interieurbiennale . Bekijken en logeren kan nog tot 26 oktober.
22/10 18u00  Wijnegem heeft beste shopping center van het landDe Belgian Luxembourg Council of Shopping Centers kende de prijs van beste winkelcentrum toe aan Wijnegem Shopping Center.
22/10 17u45  Wat werd er in de oorlog gegeten?Op woensdag 5 november wordt om 20 uur in de Bibliotheek een lezing gehouden door Eddie Niesten. Deze lezing geef een aparte benadering van de oorlog en staat stil bij culinaire aspecten van de oorlogsgeschiedenis. Wat stond er zoal op het menu? Welke impact had de oorlog op de voedseldistributie? Bestonden er oorlogskookboeken? Aangepast hapje en drankje inbegrepen. Toegang 5 euro; 2,5 euro met vrijetijdspas.
22/10 17u45  Wegen van CEO Ron Gourlay en Chelsea scheidenDe Engelse competitieleider Chelsea, de club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard, moet op zoek naar een nieuwe CEO. Na tien jaar trouwe dienst, waarvan vijf jaar als CEO, verlaat Ron Gourlay de club om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dat maakte Chelsea woensdag bekend.
22/10 17u45  Crevits: “Inschrijvingsgeld blijft hele legislatuur op 890 euro”Het inschrijvingsgeld voor niet-beursstudenten in het hoger onderwijs blijft de komende jaren op 890 euro, ook als er volgend jaar extra budgettaire ruimte zou zijn. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits gezegd tijdens een actualiteitsdebat over het hoger onderwijs in het Vlaams Parlement.
22/10 17u45  Zo blijft groente en fruit langer versJe legt je winkelkar vol groente en fruit, haast je naar huis en propt alles in de koelkast. Maar na enkele dagen ziet je koopwaar er verschrompeld uit of - erger nog - begint het een en ander te rotten. Dat betekent dat je het eten niet goed hebt bewaard. Experts, verbonden aan de Washington State en de Purdue University, leggen uit hoe je verse voeding langer fris houdt.
22/10 17u45  Voorlopig geen teken van kwaad opzet bij gevonden lichaam StadsparkAan het Stadspark is woensdagmiddag het lichaam van een 62-jarige vrouw gevonden door een voorbijganger. Er is voorlopig geen vermoeden van kwaad opzet.
22/10 17u30  Wijnegem heeft beste shopping centerDe Belgian Luxembourg Council of Shopping Centers kende de prijs van beste winkelcentrum toe aan Wijnegem Shopping Center.
22/10 17u30  ‘NMBS en Infrabel waarschuwen FOD Mobiliteit voor besparingen’De financiële directeurs van de NMBS en Infrabel hebben de directie van de FOD Mobiliteit ervoor gewaarschuwd dat de structurele besparingen die de federale regering van het spoorbedrijf vraagt, hen dwingt ‘de fundamenten van hun strategie’ te herzien. Dat heeft Waals minister van Openbare Werken Maxime Prévot (CDH) woensdag verklaard.
22/10 17u30  Schietpartij vlak bij parlement CanadaEen Canadese soldaat is neergeschoten aan het oorlogsmonument in Ottawa, dat vlak bij het parlement ligt. De schutter zou daarna richting het parlementsgebouw gelopen zijn, waar verschillende schoten gelost zijn.
22/10 17u30  ACOD Spoor heeft begrip voor aanval op hoofdkwartier MRJean-Pierre Goossens, de voorzitter van de Vlaamse socialistische spoorbond, weigert de aanval van vakbondsmilitanten tegen het hoofdkwartier van MR dinsdag te veroordelen. ‘De mensen hebben een uitlaatklep nodig’, klinkt het woensdag.
22/10 17u15  Anne Correwyn exposeert teksten en bijpassende foto’s in WZC Ter BleekeIn woonzorgcentrum Ter Bleeke in Oostmalle loopt nog tot einde november een tentoonstelling van korte teksten en bijpassende foto’s. Allemaal creaties van Anne Correwyn (47) uit Berchem om bij na te denken.
22/10 17u15  Oostenrijker valt op 30 oktober werelduurrecord aanDe Oostenrijker Matthias Brandle wil op 30 oktober op de wielerbaan in het Zwitserse Aigle een poging ondernemen om het werelduurrecord te verbeteren. Dat maakte zijn wielerploeg IAM Cycling woensdag bekend.
22/10 17u15  Zo blijven je groenten en fruit langer versJe legt je winkelkar vol groenten en fruit, haast je naar huis en propt alles in de koelkast. Maar na enkele dagen ziet je koopwaar er verschrompeld uit of - erger nog - begint het een en ander te rotten. Dat betekent dat je het eten niet goed hebt bewaard. Experts, verbonden aan de Washington State en de Purdue University, leggen uit hoe je verse voeding langer fris houdt.
22/10 17u00  Thomas Meunier: ‘Voluit voor winst gaan’Voor Thomas Meunier is de tegenstander van donderdag op de derde speeldag in de Europa League alvast geen onbekende. De 23-jarige Meunier was er twee jaar geleden immers ook al bij toen Club Brugge in augustus 2012 de Deense ploeg trof in de voorrondes van de Champions League.
22/10 17u00  Bestelwagen knalt tegen vrachtwagen bpostOp de Noorderlaan in Antwerpen zijn een vrachtwagen van bpost en een witte bestelwagen tegen elkaar gebotst.
22/10 17u00  Michel Preud’homme: ‘Pas na vier matchen balans opmaken’Club Brugge-trainer Michel Preud’homme heeft woensdag op een persconferentie in het Jan Breydelstadion vooruitgeblikt naar het treffen met FC Kopenhagen van donderdag op speeldag drie in de Europa League. Blauw-Zwart pakte vier op zes in zijn eerste twee duels en kan tegen de Denen een goede zaak doen.
22/10 17u00  Blanke taxichauffeur op bestelling in EngelandEen taxibedrijf uit de Noord-Engelse regio Rochdale stuurt een blanke bestuurder als de klant daarom vraagt. De stijgende vraag is te wijten aan de angst voor Britse islamisten, zegt Stephan Campbell, eigenaar van Car 2000. ‘Als de klant vraagt of hij een blanke bestuurder kan krijgen, dan stellen we zo iemand ter beschikking’, zegt Campbell. ‘Maar we gaan het zelf niet promoten. Zelf ga ik niet akkoord met deze praktijken maar ik wil geen klanten verliezen. Dus ik zal op deze vraag blijven ingaan.’
22/10 17u00  Disneyprinsessen zijn verschrikkelijke vriendinnen in het echte levenHoe zou het Disneyprinsessen vergaan in onze moderne maatschappij? Buzzfeed vertaalt het luizenleventje van Assepoester, Prinses Anna, Koningin Elsa, Belle, Pocahontas, Jasmine, Rapunzel en Ariël naar eigentijdse situaties. Of hoe Disneyprinsessen eigenlijk helemaal geen vriendinnenmateriaal zijn.
22/10 16u45  Vrouw (74) sterft na klap tegen boomDe bestuurster die dinsdag rond 17 uur betrokken was bij een verkeersongeval op de Retieseweg in Mol, is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden.
22/10 16u30  Winteropvang voor 1.250 mensen in BrusselBrussel heeft ongeveer 1.250 opvangplaatsen voorzien voor de winterperiode 2014-2015. Dat zijn 281 plaatsen meer dan vorige winter, zo hebben de Brusselse ministers Pascal Smet (SP.A) en Célie Fremault (CDH) bekendgemaakt bij de voorstelling van het winterplan.
22/10 16u15  Voorlopig geen teken van kwaad opzet bij lijk StadsparkAan het Stadspark is woensdagmiddag het lijk van een 62-jarige vrouw gevonden door een voorbijganger. Er is voorlopig geen vermoeden van kwaad opzet.
22/10 16u15  Vrouw belt 1100 keer naar alarmnummer 112Een verwarde vrouw uit de buurt van het Nederlandse Boxmeer is door de politie opgepakt omdat ze in twee maanden tijd ruim 1100 keer naar alarmnummer 112 heeft gebeld. De 49-jarige vrouw was al eerder aangesproken op haar belgedrag en in contact gebracht met hulpverleners. Tevergeefs, want ze bleef maar bellen met de hulpdiensten. Samen met hulpverleners wordt nu gekeken hoe deze vrouw kan geholpen worden. (belga)
22/10 16u15  Syrië: “Twee gevechtsvliegtuigen van IS vernietigd”Het Syrische regime laat weten dat zijn luchtmacht twee gevechtsvliegtuigen van terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft vernietigd.
22/10 16u15  Chocolatier Isis verandert alweer van naam door ongelukkige keuzeChocolatier Isis zag zich gedwongen om van naam te veranderen. Erg ongelukkig, want eerder dit jaar had het bedrijf van de familie Libeert de onderneming ‘Italo Suisse’ herdoopt omwille van naamsverwarring. “Nu blijft de naam Isis onhoudbaar door de negatieve associaties met Islamitische Staat”, klinkt het.
22/10 16u00  Webers trainde nietBart Webers (heup) verzaakte aan de dinsdagtraining. Hij kreeg een inspuiting in de heup en bouwt deze week verder op. Donderdag zal hij lopen en bij een positieve reactie zal hij dan vrijdag bij de groep aansluiten.
22/10 16u00  Belgische topatleet buiten strijd met schaambeenblessureJeroen D’Hoedt, winnaar van de CrossCup in 2011 en 2014, is woensdag met slecht nieuws naar de voorstelling van de 33e editie van de CrossCup gekomen. De 24-jarige atleet uit Lembeek heeft opnieuw last van een blessure (stressreactie) aan zijn schaambeen.
22/10 16u00  Vers van de platenpers: SlipknotZes jaar hebben we moeten wachten op een nieuw studioalbum van Slipknot. Was het het wachten waard? Yep.
22/10 16u00  Hier betaal je (niet) veel voor een nacht in een vijfsterrenhotelPlan je binnenkort een trip, inclusief een of meerdere overnachtingen in een vijfsterrenhotel? Dan zal je het meest betalen in Parijs. Hotelkamers in de Franse hoofdstad zijn de duurste ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.
22/10 15u45  33e editie CrossCup start zondag: ‘Veldlopen niet in crisis’De 33e editie van de Lotto CrossCup is woensdag voorgesteld in aanwezigheid van de Belgische atletiekicon en Gaston Roelants en Vincent Rousseau en de huidige topatleten Jeroen D’Hoedt en Pieter-Jan Hannes.
22/10 15u45  Pira ongerust over extra vliegbewegingen in DeurneDaags voordat Jetairfly uitpakte met zijn nieuwe bestemmingen vanuit de luchthaven van Deurne boog de raadszitting van Mortsel zich al over het nieuws. Het was Groen-fractieleidster en voormalig burgemeester Ingrid Pira die in de aanval trok.
22/10 15u45  Ivanovic pakt eerste zege op Masters tegen BouchardAna Ivanovic (WTA 7) heeft haar kwalificatiekansen voor de halve finales van de WTA Finales in Singapore gaaf gehouden. De Servische rekende woensdag in haar tweede duel in de rode groep immers in twee sets af met de Canadese Eugénie Bouchard (WTA 5), het werd 6-1 en 6-3.
22/10 15u45  Peloton onder de indruk van 'zwaar' TourparcoursOok de renners tekenden vanmiddag in groten getale present in het Parijse Palais des Congrès voor de presentatie voor het parcours van de Tour de France 2015. Ze krijgen volgende zomer een zwaar parcours voor de wielen geschoven, met 9 aankomsten berop en weinig tijdritkilometers op maat gesneden van de pure klimmers. Dat leidde tot gemengde reacties uit het peloton...
22/10 15u30  Bredabaan afgesloten wegens gaslekDe Bredabaan werd rond 14.30u afgesloten in beide richtingen vanwege een gaslek. Het lek zou ontstaan zijn tijdens de werken. Dit ter hoogte van het districtshuis en de Houthulststraat. Politie, brandweer en de gasmaatschappij zijn massaal ter plaatse.
22/10 15u30  Hond is niet veel goeds van plan met bikini van baasjeEens rustig op het strand genieten van de zon, dat is wat deze vrouw in gedachten heeft. Daar denkt haar hondje anders over want die ziet het bikinilint als een leuk trektouw. De man die mee is, filmt eerst het hele gebeuren voor hij te hulp schiet.
22/10 15u30  Al 2000 Lierenaars werken mee aan ‘Riolier jij mee’Bijna 2000 Lierenaars hebben al meegewerkt aan het project ‘Riolier jij mee’ door de enquête in te vullen. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen combineren die gegevens met een analyse van het rioolwater, om zo een goed beeld te krijgen van het drugsgebruik in de stad.
22/10 15u30  Nekkerspoel beslist mee over drie miljoen investeringenDe bewoners van de wijk Nekkerspoel in Mechelen mogen vanavond uit een lijst van twintig mogelijke investeringen hun top vijf opmaken. De stad zegt een budget van drie miljoen euro toe. Al wordt het heet hangijzer ongetwijfeld de proefopstelling met stops aan drie spoorwegtunnels.
22/10 15u15  Kimmer Coppejans naar laatste acht in PuneKimmer Coppejans (ATP 199) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
22/10 15u15  Zes jaar geëist voor productie van 62.800 xtc-pillenVoor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten vijf leden van de familie Palabiyik zich verantwoorden voor de productie van 62.800 xtc-pillen in 2012. Tegen Palabiyik Metin, die als leider wordt gezien, wordt een gevangenisstraf van zes jaar geëist en een geldboete van 600.000 euro.
22/10 15u15  Slachtoffers V-wapens krijgen herdenkingHet college heeft beslist om ter gelegenheid van de bevrijdingsherdenking in 2015 bijzondere aandacht te schenken aan de slachtoffers van de Duitse V-wapens. In totaal kwamen 19 steenbakkers door deze vliegende bommen om het leven.
22/10 15u15  166ste jaarmarkt in kanaalgemeenteMaandag 27 oktober heeft de 166ste jaarmarkt plaats. Naast vee- en paardenprijskampen kan u terecht op de jaarmarktkermis met 27 attracties en wordt traditiegetrouw afgesloten met een groots vuurwerk om 20u aan de vaart.
22/10 15u15  Antwerpse haven op weg naar nieuw recordjaarDe haven van Antwerpen heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar 148,344 miljoen ton goederen behandeld, een toename van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen woensdag. De haven stevent hiermee naar eigen zeggen af op alweer een recordjaar, nadat 2013 al een absoluut recordjaar was met een overslag van 190,8 miljoen ton.
22/10 15u15  Problemen ondergrond dwarsbomen MeerminnehofDe werken rond het nieuwe woonzorgcentrum Meerminnehof aan de Hollandse Tuin liggen stil. En dat door problemen met de ondergrond met een schadeclaim en een fikse meerkost tot gevolg.
22/10 15u15  Culinaire kenners trappen in val van McDonald'sWat als je op een gerenommeerde culinaire beurs hapjes van McDonald's aanbiedt? Enkele Nederlandse creatievelingen van videoplatform Lifehunters deden de test op een foodbeurs in Houten. Ze bestelden enkele klassiekers van de fastfoodketen, presenteerden ze op een bord en lieten de gasten proeven van hun 'nieuwe biologische lekkernijen'. En niemand die doorhad dat ze eigenlijk junkfood aten.
22/10 15u00  Aquatopia verwijdert twee haaien wegens te gevaarlijkTwee haaien die nog maar sinds afgelopen zomer in Aquatopia in Antwerpen te zien waren, een stierhaai en een sikkelvincitroenhaai, moeten alweer weg omdat ze een te groot gevaar vormen voor de andere dieren. De vissen verhuizen naar Split in Kroatië, waar ze een afzonderlijk aquarium krijgen. Aquatopia belooft wel tegen de komende herfstvakantie opnieuw enkele nieuwe diersoorten te presenteren.
22/10 15u00  Contador onder de indruk: ‘Zwaar van bij de start’Hoewel Alberto Contador niet van de partij was bij de presentatie van de Tour de France 2015 heeft hij wel al een eerste blik kunnen werpen op het parcours. ‘Het wordt een zwaardere Tour in vergelijking met andere jaren’, zegt hij in een persmededeling.
22/10 15u00  Culinaire snobs trappen in val van McDonald'sWat als je op een gerenommeerde culinaire beurs hapjes van McDonald's aanbiedt? Enkele Nederlandse creatievelingen van videoplatform Lifehunters deden de test op een foodbeurs in Houten. Ze bestelden enkele klassiekers van de fastfoodketen, presenteerden ze op een bord en lieten de gasten proeven van hun 'nieuwe biologische lekkernijen'. En niemand die doorhad dat ze eigenlijk junkfood aten.
22/10 15u00  Mechelse acrobaat zoekt 15.000 euro voor eigen circusSimon Bruyninckx (24) droomt van een eigen circustent. “Volgend jaar zouden we graag op tournee gaan met Collectif Malunés, het circusgezelschap dat ik op mijn negentiende oprichtte”, vertelt de Mechelse acrobaat.
22/10 15u00  Dodelijk ongeval met drie vrachtwagens veroorzaakt verkeerschaos op Antwerpse ringBij een kopstaartaanrijding met drie vrachtwagens op de verbinding tussen de E34 en de Antwerpse ring is woensdag een dode gevallen. Dat bevestigt de federale wegpolitie. De weg is er volledig versperd, het Vlaams Verkeerscentrum verwacht de komende uren heel wat verkeershinder in de ruime omgeving.
22/10 14u45  Bonificaties voor geel en nieuwe puntentelling voor groene truiVoor het eerst sinds 2008 zijn er in de Ronde van Frankrijk opnieuw bonificatieseconden te winnen aan de aankomst (10/6/4), en dit van ritten twee tot acht. Dat raakte woensdag bekend bij de officiële voorstelling van de Tour 2015.
22/10 14u45  Leerlingen mode naaien kleertjes voor overleden baby'sDe leerlingen mode van het Sint-Godelieve in Deurne naaien vanaf maandag kleertjes voor het Berrefonds, een vzw die ouders van overleden kindjes hun verlies helpt verwerken. Op de leerlingen heeft het alvast een grote impact, want de kleertjes die zij maken zullen het laatste zijn dat het kindje draagt.
22/10 14u45  Twitteraar merkt hilarische hack op in NMBS-treinEen foto op Twitter toont hoe een trein van de NMBS voor één keer niet aangaf wat de bestemming of de volgende halte was. Iemand was er volgens Twitteraars in geslaagd de boodschap te hacken, met een hilarisch resultaat. De NMBS is intussen een onderzoek gestart.
22/10 14u30  Vrouwenlichaam gevonden aan StadsparkOp de Rubenslei is in een struik aan het Stadspark woensdagvoormiddag een lijk gevonden. Het gaat om een oudere vrouw.
22/10 14u30  Hier betaal (niet) veel voor een nacht in een vijfsterrenhotelPlan je binnenkort een trip, inclusief een of meerdere overnachtingen in een vijfsterrenhotel? Dan zal je het meest betalen in Parijs. Hotelkamers in de Franse hoofdstad zijn de duurste ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.
22/10 14u30  Tom Waes vervult stoute kinderwensenTom Waes is razend populair bij kinderen, en dat weten ze ook bij Ketnet. Dus mocht Waes het onheilspellend getitelde De Blacklist maken. Daarin vervult hij zes kinderwensen met een stout randje. “Daarvoor zijn ze bij mij aan het juiste adres.”
22/10 14u30  Vlaamse productie ‘My Friend Spooner’ verkleint kloof tussen strip en gameDe onafhankelijke Vlaamse game-ontwikkelaar Monkube heeft zijn jongste project ‘My Friend Spooner’ aangekondigd met een trailer.
22/10 14u30  Tips voor studenten: zo ontbijt je snel en gezondHet ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar uit een recente studie van de CM blijkt dat studenten nauwelijks de moeite nemen om te ontbijten. Misschien lig je als student liever wat langer in bed voor je naar de les holt? Of misschien bots je elke ochtend tegen een lege kast aan en lijkt een snack tijdens de lessen door een veel gemakkelijkere oplossing? Hoe jij in een minimum aan tijd en met een beperkt budget een gezonde start maakt, lees je hier.
22/10 14u30  Prinses Beatrix komt naar BelgiëDe Nederlandse prinses Beatrix komt dinsdag naar België om er de plechtigheden ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog bij te wonen. Ze zal daarvoor naar Nieuwpoort en Ieper gaan.
22/10 14u15  Pistorius brengt eerste nacht cel door in ziekenboegDe Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius heeft zijn eerste nacht van zijn gevangenisstraf doorgebracht in de ziekenboeg van de gevangenis. Dat zegt de directeur van de Zuid-Afrikaanse gevangenis, Zebilon Monama.
22/10 14u15  Zwaar ongeval met drie vrachtwagens: 1 dodeBij een kopstaartaanrijding met drie vrachtwagens op de verbinding tussen de E34 en de Antwerpse ring is woensdag een dode gevallen. Dat bevestigt de federale wegpolitie.
22/10 14u00  Koning en koningin zetten Belgische topsporters in de bloemetjesKoning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag op het Kasteel van Laken de Belgische topatleten over de vloer gekregen die in 2013 en 2014 verdienstelijke prestaties leverden. Zo tekenden onder meer de deelnemers aan de Olympische en Paralympische Winterspelen van Sotsji en aan de Olympische Jeugdspelen in Nanjing present.
22/10 14u00  Kimmer Coppejans naar laatste achtKimmer Coppejans (ATP 199) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Indiase Pune (hard/50.000 dollar).
22/10 14u00  De Groote Oorlog in gemeentehuisDe provincie Antwerpen ontwikkelde samen met het Instituut voor Veteranen-NIOOO, de tentoonstelling 'De Groote Oorlog in grote lijnen': een reizende expo over de periode 1914-1918.
22/10 14u00  Albert I-bus stopt in ZandhovenEr stond een prachtige regenboog boven de reizende tentoonstellingsbus van de expo Koning Albert I en de Grote Oorlog, strijden voor vrede toen die woensdag stopte aan het gemeentehuis van Zandhoven. Nog de hele namiddag is iedereen welkom om de tentoonstelling rond de rol van Albert 1 en het Belgisch leger tijdens '14-'18 te bezoeken.
22/10 14u00  ’t Heiken in feestDe wijk ’t Heiken staat opnieuw voor een druk jaarmarktweekend. Donderdag start met een wijkfeest waarna vier dagen van activiteiten leiden tot een paardenjaarmarkt op maandag 27 oktober.
22/10 14u00  Pharrell Williams is nieuw gezicht van ChanelZanger, producer en stijlicoon Pharrell Williams gaat in zee met het Franse modehuis Chanel. Creatief directeur Karl Lagerfeld heeft de 41-jarige artiest gekozen als het gezicht voor de nieuwe campagne.
22/10 14u00  Discussie over vrije busbanen houdt aanHet ongenoegen bij het gemeentebestuur is groot na het plotse invoeren van vrije busbanen op de Boomsesteenweg (N177). Volgens burgemeester Sophie De Wit (N-VA) nam het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hier een onaangekondigde en ondoordachte beslissing.
22/10 14u00  Voka: “Uitbouw Deurne definitief op juiste koers”“De aankondiging van Jetairfly om vanop Antwerp International Airport vanaf april 2015 drie keer per week zakensteden Berlijn, Milaan en Barcelona aan te vliegen, bevestigt opnieuw dat luchtvaartmaatschappijen toekomst zien in deze luchthaven.” Dag zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.
22/10 14u00  Gebruikt IS chemische wapens?Er zijn aanwijzingen dat IS mogelijk chemische wapens heeft gebruikt tegen Koerdische strijders in het Syrische Kobane. Op Twitter circuleren getuigenissen en het blad Middle East Review of International Affairs (MERIA) kon naar eigen zeggen de hand leggen op foto’s van slachtoffers.
22/10 13u45  Parket wil vader Jonathan Jacob niet vervolgenHet parket van Antwerpen is niet van plan om de vader van Jonathan Jacob te vervolgen voor het lekken van de camerabeelden van de laatste uren van het leven van zijn zoon. Het zal op 6 november aan de raadkamer vragen om Jan Jacob buiten vervolging te stellen.
22/10 13u45  Mango zorgt voor ophef met nazi-verwijzing op blouseNa kledingketens Zara en Urban Outfitters wordt ook de Spaanse keten Mango in verlegenheid gebracht door een printje dat bij sommigen associaties oproept met het logo dat de Duitse SS gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar is de opschudding deze keer wel terecht?
22/10 13u45  De smaak van de diversiteitDe parochies van Deurne hebben een werkgroep 'diepgang'. Deze werkgroep organiseert de reeks 'Leven geven aan onze planeet' en bekijkt onze ecologische omgang met de aarde.
22/10 13u30  Tentoonstelling: ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’De Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met het Instituut voor Veteranen-NIOOO, de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’: een reizende expo over de periode 1914-1918.
22/10 13u30  Bouwunie juicht duidelijkheid rond brugpensioen toeDe overgangsmaatregelen die bevoegd minister Kris Peeters plant voor het brugpensioen in de bouwsector, zorgen voor duidelijkheid. ‘We hopen dat dit de paniekreacties in de kiem kan smoren’, reageert Bouwunie woensdag.
22/10 13u15  Een gezond en snel ontbijt voor elke studentHet ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar misschien lig jij liever wat langer in bed voor je naar de les holt? Of misschien bots je elke ochtend tegen een lege kast aan en lijkt een snack tijdens de lessen door een veel gemakkelijkere oplossing? Toch kan je in een minimum aan tijd een gezonde start maken.
22/10 13u15  Eerste uitbreidingen Mario Kart 8 komen eraanDe eerste downloadbare uitbreidingen voor Mario Kart 8 komen eraan. Nintendo heeft zopas een trailer vrijgegeven waarin retroparcours ‘Yoshi Circuit’ in de kijker gezet wordt. Het gaat om een remake van een bekend circuit uit ‘Mario Kart Double Dash’.
22/10 13u15  Na de marathonwandeling, zondag weer marathontraining in KasterleeVerleden zondag namen twintig tot vijfentwintig mensen deel aan een (halve) marathonwandeling in Kasterlee. Komende zondag 26 oktober is het weer aan de lopers om een halve marathontraining af te werken.
22/10 13u00  Europees Parlement geeft Commissie van Juncker de zegenHet Europees Parlement heeft woensdag in Straatsburg met een ruime meerderheid van 423 tegen 209 stemmen bij 67 onthoudingen de goedkeuring gegeven aan de nieuwe Europese Commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker.
22/10 13u00  Froome twijfelt over deelname aan TourUitgerekend op de dag dat het parcours van de Tour de France werd onthuld, maakte ex-winnaar Chris Froome zelf bekend dat hij twijfelt aan zijn deelname volgend jaar.
22/10 12u45  DVD: Suzanne (***)De gebroeders Dardenne lijken niet ver weg in Suzanne, een erg naturel aandoend drama van Katell Quillévéré. De regisseur vertelt het verhaal van twee zussen die na het overlijden van hun moeder opgroeien bij hun alleenstaande vader, een brave vrachtwagenchauffeur die daardoor niet altijd in huis kan zijn.
22/10 12u45  UPLOAD. Stuur ons uw Café Local-partypicsCafé Local, de bekende discotheek op de Waalse kaai, legt de boeken neer. Zo verdwijnt er weer een legende uit het Antwerpse nachtleven. Bent u als jong veulen nog gaan feesten in de Paradox of Café Local? Of heeft u recent nog een feestje meegepikt in de discotheek? Wij zoeken uw partypics die in de club gemaakt zijn.
22/10 12u45  Tour de France 2015 wordt er één voor klimmersDe 102de editie van de Ronde van Frankrijk is woensdag officieel boven de doopvont gehouden in het Palais des Congrès in Parijs. De Tour 2015 start op 4 juli in Utrecht met een individuele tijdrit en eindigt op 26 juli in Parijs.
22/10 12u30  ‘Belgische bank faalt voor stresstest ECB’Elf banken uit zes landen voldoen niet aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank (ECB) bij zijn diepgravende onderzoek naar de financiële gezondheid van banken stelt. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE woensdag op basis van bronnen in de financiële sector.
22/10 12u30  Honderden bestuurders lieten auto toch achter op ScheldekaaienDe waterkeringspoorten van de Scheldekaaien werden dinsdagavond -en nacht in afwachting van de verhoogde waterstand die verwacht werd door het stormweer. Het stadsbestuur vroeg dat bestuurders hun wagen van de kaaien haalden. Toch stelde onze fotograaf de afgelopen nacht vast dat er nog honderden wagens stonden.
22/10 12u30  Zware straffen en geldboetes voor 'cocaïnebende van Nekkerspoel'De rechter in Mechelen heeft woensdag 13 leden van de beruchte 'cocaïnebende van Nekkerspoel' veroordeeld tot gevangenisstraffen 18 maanden tot 5 jaar.
22/10 12u15  Levante heeft nieuwe hoofdcoachDe Spaanse Primera Division-club Levante heeft Lucas Alcaraz aangesteld als nieuwe coach. De 48-jarige Spanjaard, vorig seizoen nog coach van Granada, tekende een contract tot het eind van het seizoen (met één jaar optie). Dat maakte Levante bekend op de clubwebsite.
22/10 12u15  Janssen Pharmaceutica evacueert 300 werknemersIn de kelder van een kantoorgebouw van Janssen Pharmaceutica in Beerse ontstond woensdag om 11u rookontwikkeling. Het bedrijf heeft 300 werknemers geëvacueerd uit het gebouw.
22/10 12u15  Zware straffen en geldboetes voor 'cocainebende van Nekkerspoel'De rechter in Mechelen heeft woensdag 13 leden van de beruchte 'cocaïnebende van Nekkerspoel' veroordeeld tot gevangenisstraffen 18 maanden tot 5 jaar.
22/10 12u15  Dit moeten we doen om inbraken te voorkomenOp donderdag 11 december vindt '1 dag niet' plaats, de eerste nationale actiedag tegen woninginbraken in België. Het initiatief, een organisatie van Binnenlandse Zaken en de politie, moet burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak. Elke dag komen er immers bij 200 Belgen inbrekers over de vloer.
22/10 12u15  Café Local legt boeken neer, mogelijk twee overnemersCafé Local, de bekende discotheek op de Waalsekaai, legt de boeken neer. De discotheek is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel.
22/10 12u00  Ikea Singapore regisseert sfeervolle horrorclipIn Singapore lanceert Ikea zijn ‘late night shopping’. De winkels zijn er straks open tot elf uur ’s avonds. In een sfeervol eerbetoon aan Staley Kubricks horrorklassieker ‘The Shining’ zien we een nietsvermoedend jongetje door een luguber ingerichte Ikea-winkel rijden...
22/10 12u00  Renée Zellweger reageert voor het eerst op nieuwe lookMaandagavond was actrice Renée Zellweger te gast op de Elle Woman Awards in Hollywood, al moesten de aanwezigen twee keer kijken voor ze de ‘Bridget Jones’-ster herkenden. De 45-jarige blondine zou langsgeweest zijn bij een plastisch chirurg maar zelf schrijft ze haar nieuwe look toe aan een gezonde levensstijl en een gelukkig gevoel.
22/10 12u00  Honderden bestuurders lieten auto toch achter kaaienDe waterkeringspoorten van de Scheldekaaien werden dinsdagavond -en nacht in afwachting van de verhoogde waterstand die verwacht werd door het stormweer. Het stadsbestuur vroeg dat bestuurders hun wagen van de kaaien haalden. Toch stelde onze fotograaf de afgelopen nacht vast dat er nog honderden wagens stonden.
22/10 12u00  Zware straffen en geldboetes voor cocainebende van NekkerspoelDe rechter in Mechelen heeft woensdag 13 leden van de beruchte 'cocaïnebende van Nekkerspoel' veroordeeld tot gevangenisstraffen 18 maanden tot 5 jaar.
22/10 12u00  Jaloerse man tegen Obama: “Raak mijn vriendin niet aan”Barack Obama bewijst nog maar eens dat hij rad van tong is. Een zekere Mike Jones vond het nodig om de president erop te wijzen dat hij van zijn vriendin moest blijven. Obama blijft heel kalm onder deze ‘dreiging’ en dient de jongeman van een heel grappige repliek.
22/10 11u45  Serena verrassend zwaar onderuit op MastersTitelverdedigster Serena Williams (WTA 1) is woensdag op de WTA Finals in Singapore tegen een erg pijnlijke en zware nederlaag aangelopen.
22/10 11u45  Van Hool noteert recordbestelling van 1000 autocarsBusbouwer Van Hool uit Koningshooikt (Lier) heeft het grootste globale order in de 67 jarige-geschiedenis van het bedrijf binnengehaald. Het mag meer dan duizend autocars leveren voor de Amerikaanse markt.
22/10 11u45  Man die ‘gouden raad’ opvolgt toch gebeten bij ontmoeting met slangDe Australiër Jono Roberts voelt zich lichtelijk bedrogen na zijn pijnlijke ontmoeting met een slang. De onbevreesde man had de goede raad gekregen om gewoon stokstijf te blijven staan. De slang, van zijn kant, hield zich jammer genoeg niet aan het protocol. De video werd ondertussen al meer dan 5.000 keer gedeeld.
22/10 11u30  Aannemer legt fietssuggestiestrook aanEr is een aannemer aangesteld voor het schilderen van een fietssuggestiestrook op de Zonderschotsesteenweg. Dat zal gebeuren in wegenverf, waarin stroefheidparels verwerkt worden. 'Het gaat om een investering van 21.000 euro', geeft David Geerts (sp.a) als schepen van Mobiliteit mee.
22/10 11u30  Trend in de keuken: groenten laten rottenFermenteren is helemaal terug van weggeweest. De Nederlandse kok Christian Weij van restaurant Puur-e in Bennekom heeft zich in de techniek gespecialiseerd en legt uit waarom het gecontroleerd laten rotten van voedingsmiddelen nu weer hip is.
22/10 11u30  Atypische winkeltocht voor Jani in 'Zo Man Zo Vrouw'Wanneer stylist Jani Kazaltzis met een man gaat winkelen, wil die man zijn vrouw doorgaans slanker en glamoureuzer maken. Maar in de uitzending van woensdagavond ligt dat net ietsje anders.
22/10 11u15  Bayern vernedert Roma maar mag op audiëntie bij pausEen dag na hun klinkende 1-7 overwinning in de Champions League op het veld van AS Roma hebben de spelers van Bayern München een bezoekje gebracht aan paus Franciscus.
22/10 11u15  Culinaire comeback: groenten laten rottenFermenteren is helemaal terug van weggeweest. De Nederlandse kok Christian Weij van restaurant Puur-e in Bennekom heeft zich in de techniek gespecialiseerd en legt uit waarom het gecontroleerd laten rotten van voedingsmiddelen nu weer hip is.
22/10 11u15  Carmen Pfaff: ‘Verhaal rond modellenschool van Kelly uit de lucht gegrepen’Story schreef vorige week dat Kelly Pfaff (37) haar eigen modellenschool gaat oprichten. Mama Carmen laat nu aan TV Familie weten dat dat nieuws uit de lucht gegrepen is.
22/10 11u00  Alcoholverkoop aan de pomp blijft verboden in NederlandAlcoholverkoop bij Nederlandse benzinestations blijft verboden. Dat blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State. De eigenaar van een benzinestation in Hoogeveen moet een boete van 900 euro betalen voor het verkopen van alcohol.
22/10 11u00  Rioleringen Hoge Weg gereinigdDe rioleringen in de Hoge weg tussen huisnummer 34 en 140 worden geïnspecteerd en tegelijkertijd gereinigd.
22/10 11u00  Vanuit Deurne nu ook naar Berlijn, Milaan en BarcelonaJetairfly gaat vanuit Deurne ook naar Berlijn, Milaan en Barcelona vliegen. Dat heeft de luchthaven zelf bekend gemaakt.
22/10 11u00  COLUMN. 'Waarom mannen niet willen dat vrouwen te veel bedpartners hebben'Annelien Coorevits presenteert het programma 'Singl3s' en is auteur van een handboek over daten. Vandaag neemt ze onder de loep waarom mannen soms vallen over het aantal bedpartners van een vrouw.
22/10 10u45  Mario De Clercq legt bom onder veldritwereld: ‘Schaf startgelden af’Mario De Clercq heeft een bommetje gelegd onder de veldritwereld. De 48-jarige ex-wereldkampioen en momenteel ploegleider bij Sunweb-Napoleon Games wil de (hoge) startgelden immers afschaffen.
22/10 10u45  Stormweer: boom valt op twee huizen in Essen en dak komt los in HoveDe storm die de afgelopen nacht over ons land trok, heeft weinig schade aangericht in Antwerpen. In de Moerkantsebaan in Essen kwam een Boom op twee huizen terecht maar daar geraakte gelukkig niemand bij gewond en het huis is nog bewoonbaar.
22/10 10u30  Café Local legt boeken neerCafé Local, de bekende discotheek op de Waalse kaai, legt de boeken neer. De discotheek is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel.
22/10 10u15  Urbanus bedankt voor ‘Belmop’ over grootste Vlaamse humoristenDikke streep door de rekening voor de makers van Helden van de lach, een programma over de meest invloedrijke Vlaamse humoristen van de laatste vijftig jaar: Urbanus had geen zin om mee te doen. “Ik krijg al eer genoeg.”
22/10 10u00  Zondag een uur terugdraaien bij overschakelen op wintertijdKomend weekeinde kruipen we met zijn allen in een teletijdsmachine, want dan gaat opnieuw de wintertijd in. Zondagochtend draaien we om 3 uur de klok een uur achteruit.
22/10 10u00  Novak Djokovic is papa geworden‘s Werelds nummer één Novak Djokovic en zijn vrouw Jelena Ristic zijn de trotse ouders van een zoontje Stefan geworden. Dat heeft de Serviër woensdagmorgen laten weten op Twitter.
22/10 10u00  Nic Balthazar: “Hans Van Themsche is een heel gevoelige ziel”Moordenaar Hans Van Themsche (26) heeft de muziek geschreven voor Binneninzicht, een documentaire van Nic Balthazar over het leven achter tralies. Samen met een Marokkaanse medegevangene schreef hij een rapsong. “Hans is een verstandige man met uitzonderlijke talenten”, zegt regisseur Nic Balthazar.
22/10 09u45  Experimenteel vaccin tegen ebola in januariEr komt binnenkort een experimenteel vaccin tegen ebola, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie. In januari zullen tienduizenden mensen in West-Afrika het vaccin krijgen.
22/10 09u45  Astana aan het feest in ChinaArman Kamyshev heeft woensdag de derde etappe in de wielerronde van het Chinese Hainan (2.BC) op zijn palmares geschreven.
22/10 09u45  ABVV Bouw: ‘Kleine overwinning, maar slachtpartij blijft’‘Een kleine overwinning, maar fundamenteel verandert er niets.’ Zo reageert Rik Desmet van de socialistische vakbond ABVV Bouw op de aankondiging dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) overgangsmaatregelen plant voor het brugpensioen.
22/10 09u45  Michel I ziet af van fiscale vrijstelling op aandelenDe regering-Michel stapt af van haar plannen om de fiscale vrijstelling van het spaarboekje uit te breiden naar obligaties en aandelen. ‘Dat plan is afgevoerd wegens de te hoge kostprijs’, klinkt het in regeringskringen, zo meldt De Tijd.
22/10 09u30  Hans Van Themsche componeert soundtrack voor documentaire Nic BalthazarMoordenaar Hans Van Themsche (26) heeft de muziek geschreven voor Binneninzicht, een documentaire van Nic Balthazar over het leven achter tralies. Samen met een Marokkaanse medegevangene schreef hij een rapsong. “Hans is een verstandige man met uitzonderlijke talenten”, zegt regisseur Nic Balthazar.
22/10 09u15  Zacht weekend in het vooruitzichtWoensdagmiddag kan de zon schijnen, maar komen, vooral in het noorden en oosten van het land, ook enkele buien voor. De wind waait matig tot vrij krachtig, met aan zee een krachtige noordwestenwind. Tijdens de buien kunnen windstoten optreden. In de Hoge Venen wordt het tot 6 graden, elders 12 graden. De wind neemt woensdagavond snel in sterkte af, de buienactiviteit verdwijnt en er komen ook wat meer opklaringen.
22/10 09u15  Oppositie reageert fel op betalend maken van containerparkDe beslissing van het stadsbestuur om de containerparken betalend te maken leverde dé discussie op van deze zitting van de gemeenteraad. Alle oppositiepartijen reageerden.
22/10 09u15  Drama op Zesdaagse van Amsterdam: stopgezet na zware valDe Zesdaagse van Amsterdam is dinsdag stilgelegd na een zwaar ongeval tijdens de eerste dernyrace van de avond. ‘De ervaren gangmaker Cees Stam liep ernstige verwondingen op bij een valpartij in de slotrondes van de race’, zo luidt het op de website van het evenement.
22/10 09u00  2Fabiola had ook geen potten gebroken op SongfestivalIn onze nationale Eurosongselectie moest 2Fabiola feat. Loredana het afleggen tegen Axel Hirsoux, maar had België ‘She’s After My Piano’ naar het Eurovisiesongfestival gestuurd, dan had ook dat liedje daar wellicht geen potten gebroken. Dat blijkt uit een stemming die zopas gehouden werd door OGAE (Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision), ’s werelds grootste fanorganisatie van het Eurovisiesongfestival.
22/10 09u00  Kinderen leren kringlooptuinierenDe leerlingen van het derde studiejaar van GVB Booischot kregen dinsdag bezoek van Eddy Timmermans van Tuinhier, afdeling Heist. Hij nam even de plaats in van juf Maria Helsen om uitleg te geven over biologisch kringlooptuinieren. De gemeente en Tuinhier Heist trachten met voordrachten, demonstraties en een infoblad aandacht te vragen voor veiligheid en zorg voor het milieu. Ook kinderen kunnen daarbij helpen.
22/10 09u00  Sp.a verzamelt duurzame ideeënSp.a-Kamerlid en Heists schepen David Geerts gaat op zijn website een platform lanceren waarop progressieve ideeën gepost kunnen worden. Concreet moeten de voorstellen leiden tot meer duurzaamheid.
22/10 09u00  Luiz Adriano vormt voortaan met Messi ‘club van vijf’Luiz Adriano behoort nu samen met Lionel Messi tot de selecte groep spelers die vijf treffers lukten in een Champions League-wedstrijd. De Braziliaanse spits van Shakhtar Donetsk slaagde daar dinsdag in tegen BATE Borisov (0-7).
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Alle inwoners van Ravels uitgenodigd op 'volkspicknick'23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: De gemeentelijke cultuurraad van Ravels wil komende zomer, op zondag 16 augustus, een ‘volkspicknick’ organiseren in de tuin van gemeenschapscentrum De Brouwerij in het kerkdorp Weelde. Alle inwoners van de drie deelgemeenten worden erop uitgenodigd.
17x Zeepkisten racen op speelplaats23/10 02u15 - Gazet van Antwerpen: De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van leefschool De Pluishoek in Heist-Goor bouwden zeepkisten als schoolproject. Met de hulp van een aantal handige ouders kwamen ze tot zeer mooie resultaten.
16x Nieuw toestel verscherpt diagnose23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: De dienst nucleaire geneeskunde van het AZ Sint-Maarten is naar een nieuwe locatie op campus Zwartzustervest in Mechelen verhuisd.
16x Zwaneberg gaat nauwer samenwerken met Kempense buren23/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Cultuurcentrum Zwaneberg uit Heist gaat nauwer samenwerking met de collega’s uit Herentals, Mol, Geel en Turnhout.
16x Levensgevaarlijk fietspad pas veiliger na 201723/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: De belangrijke herinrichting van de N10 (Liersesteenweg) in Berlaar-Heikant, Beerzel en Heist-op-den-Berg dreigt nog maar eens vertraging op te lopen. Er moeten bijkomende onteigeningen worden uitgevoerd.
15x Non-stop tekenen tijdens Esta Fête23/10 05u00 - Gazet van Antwerpen: Het Antwerpse tekenfestival The Big Draw ging woensdag van start. In de Academie van Berchem gaven jongeren het startschot van The Big Esta Fête: non-stop tekenen tussen 13u en 17u.
14x Verbouwing jeugdcentrum start na ruimen asbest23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Begin 2015 start een aannemer met de verbouwing van de nieuwe stek voor het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM). Voor de jongeren zelf aan de slag gaan met de afbraak pakt een gespecialiseerd bedrijf de asbestvervuiling nog aan.
13x Oostende en Charleroi verliezen in Eurocup23/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Oostende heeft woensdagavond op de tweede speeldag in groep B van de Eurocup basket in de Sleuyter Arena met 76-83 verloren van het Spaanse Las Palmas. Ook Charleroi verloor van een Spaanse ploeg. Het ging in groep C met 80-75 onderuit tegen Sevilla.
13x Dodelijke schietpartijen treffen Ottawa23/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: In het centrum van de Canadese hoofdstad Ottawa zijn op verschillende plaatsen schoten gelost, mogelijk door meerdere schutters, bevestigt de politie. Eén soldaat is doodgeschoten aan het oorlogsmonument van Ottawa, vlak bij het parlement. Ook één schutter, vermoedelijk een 32-jarige Canadees, is dood.
13x Colombiaanse maritieme professionals in de leer in Antwerpen23/10 01u00 - Gazet van Antwerpen: APEC, het trainings- en opleidingscentrum van de Antwerpse haven, zal de komende 4 jaar maritieme professionals uit de haven van Santa Marta (Colombia) opleiden. APEC en de Colombiaanse haven tekenden daartoe in Bogota een samenwerkingsovereenkomst, in aanwezigheid van Prinses Astrid.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
45632
Gelezen:
33410
Aantal lezers nu:
100


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven