donderdag 24 april 2014, week 17


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
24/04 17u30  Wagen vermiste man teruggevonden In een zandwinningsput in Dessel hebben duikers donderdagnamiddag de wagen van Bart Gielens aangetroffen. Gielens werd in mei 2005 voor het laatst gezien in de omgeving van de Turnhoutsebaan in Mol.10 
24/04 17u30  Pinguïns lokken 100.000 bezoekers naar Planckendael Voor dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) is het een historische paasvakantie geworden. Zo'n 100.000 bezoekers kwamen tussen de pinguïns wandelen.
24/04 17u00  Reis door de tijd met Google Street View Internetbedrijf Google heeft een tijdmachine-functie toegevoegd aan zijn applicatie Street View. Via archiefbeelden kan je zien hoe een plaats in de recente geschiedenis veranderd is. De beelden gaan terug tot 2007.
24/04 15u30  Debatten over staatswaarborg Arco-coöperanten moeten worden heropend Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag geoordeeld dat de debatten in de zaak rond de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten moeten worden heropend. Er lopen verschillende procedures voor de Raad van State, voor de Nederlandstalige en Franstalige kamer, en die worden nu samengevoegd.
24/04 14u45  Verdachte van moord blijft voorlopig in cel Dave B. is opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt zijn advocaat Koen Vaneecke donderdag.
24/04 14u45  Zware brand in boerenbedrijf (video) De brandweer van Brecht is woensdagavond met de grote middelen moeten uitrukken naar een enorme brand in een boerenbedrijf aan de Veldstraat in Brecht.
24/04 14u30  Zaakvoerder restaurant Martinique (57) overleden na motorongeval Het Mechelse horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs (57, foto klein) is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij kwam van de golfclub toen hij met zijn Harley Davidson in Keerbergen werd aangereden door een prille twintiger. Ze was met de auto aan het leren rijden.11 
24/04 14u00  Nederlandse studenten ontdekken 'vies' Mechelen Zo'n negentig eerstejaars vastgoed van de Hogeschool Rotterdam hebben woensdag de historische binnenstad van Mechelen ontdekt. Ze maakten er ook kennis met enkele stadsvernieuwingsprojecten. Achteraf bleken ze erg onder de indruk te zijn.
24/04 13u45  Meerderheid personeel Lanxess keurt akkoord goed 67 procent van de arbeiders bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht heeft donderdagmiddag het voorstel van cao goedgekeurd. In totaal gaat het om 143 van de 213 werknemers die hebben gestemd.
24/04 13u45  Politie vindt man dood achter stuur na achtervolging Politie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit. Het voertuig heeft Duitse kentekens.12 
24/04 13u45  Door agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agent Het verhaal rond de kat die maandagavond door twee agenten van de Zwijndrechtse politie werd doodgeslagen, beroert de gemoederen in Zwijndrecht. Zeker nu blijkt dat de kater, Minou, het huisdier was van een andere agent. Die is woest en eist een onderzoek.
24/04 13u30  "Maximum 3 uur per dag muziek op Tomorrowland" Uiterlijk 8 mei doet de kort gedingrechter een uitspraak in de zaak van de buurtbewoners rond De Schorre in Boom tegen Tomorrowland. De buurtbewoners eisen dat er slechts drie uur per dag muziek wordt gespeeld.
24/04 13u30  Antwerp trekt met bang hart naar BAS Vanmiddag om 15.00u moet de tweedeklasser zijn licentiedossier verdedigen voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Het is de laatste kans om de val naar derde klasse te vermijden. Op zoek naar een oplossing werd gisteren nog onderhandeld tussen hoofdaandeelhouder Gunther Hofmans en investeerder Saif Rubie, maar een overname kwam er niet, en daardoor vervalt ook het zo belangrijke akkoord tussen ex-voorzitter Eddy Wauters en Rubie. Cruciaal, want zonder oplossing voor Wauters’ claim van vijf miljoen euro dreigt ook het BAS Antwerp zijn licentie te weigeren. Het wordt bang afwachten op de Bosuil.
24/04 13u15  10 Miles - tip 1: "Verander gewoontes niet" (video) Over enkele dagen is het zover: dan veroveren tienduizenden sportievelingen voor een dag de Scheldestad. Wordt u nu al overmand door de zenuwen? Twijfelt u nog aan bepaalde zaken? Greg Broekmans, organisator van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon geeft in de laatste dagen voor de start op zondag nog enkele korte tips mee die nog van goudwaarde kunnen zijn.
24/04 12u00  Hoogstraat wordt eerste Mechelse fietsstraat (poll) De Hoogstraat wordt vanaf zaterdag 3 mei de eerste Mechelse fietsstraat. Fietsers krijgen er volledige voorrang. Dat maakt het stadsbestuur donderdag bekend.
Laatste update: vandaag om 17u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/04 11u45  Hoogstraat wordt eerste Mechelse fietsstraatDe Hoogstraat wordt vanaf zaterdag 3 mei de eerste Mechelse fietsstraat. Fietsers krijgen er volledige voorrang. Dat maakt het stadsbestuur donderdag bekend.
24/04 11u00  Vrachtwagen pleegde mogelijk vluchtmisdrijf na dodelijke aanrijdingOp de Antwerpsebaan is woensdagochtend om 7u een 51-jarige man uit Wuustwezel om het leven gekomen. De aanrijder wordt opgespoord door de scheepvaartpolitie.12 
24/04 11u00  Stotteraar spreekt reclamespot inEen reclamespot laten inspreken door iemand die stottert, het klinkt een beetje als blinden laten kleiduifschieten. Toch deed de vzw Best het, om te tonen dat je stotteren wel degelijk kan overwinnen.12 
24/04 10u30  Buren klagen geluidsoverlast aanExact twee maanden na de opening van de nieuwe noord-zuidverbinding of N19g tussen Kasterlee en Geel klagen buurtbewoners over geluidsoverlast van de nieuwe weg. Buurtbewoners overhandigden het gemeentebestuur een petitie met 130 handtekeningen.
24/04 10u15  Nieuw festival Dystopia stunt met flashmob (video)Een vrolijke dancebende in witte morphsuits - spannende pakjes die het hele lichaam bedekken - sprong woensdag plots uit de mysterieuze container op de parking tegenover het Sint- Jozefsinstituut in Borsbeek. De flashmob bleek een stunt van het nieuwe festival Dystopia.
24/04 09u30  Scholen kunnen afwijken van nieuwe bouwcode rond parkeerplaatsenDe nieuwe bouwcode met de voorschriften rond het aantal parkeerplaatsen dreigt de bouw van scholen onbetaalbaar te maken. Dat is toch de vrees van Groen-gemeenteraadslid Joris Giebens. Schepen Claude Marinower deelt die mening.
24/04 09u00  10 Miles-tip van Greg Broekmans: "Verander gewoontes niet" (video)Over enkele dagen is het zover: dan veroveren tienduizenden sportievelingen voor een dag de Scheldestad. Wordt u nu al overmand door de zenuwen? Twijfelt u nog aan bepaalde zaken? Greg Broekmans, organisator van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon geeft in de laatste dagen voor de start op zondag nog enkele korte tips mee die nog van goudwaarde kunnen zijn.11 
24/04 08u00  Oosterweel 1,7 miljard euro duurder dan geplandDe Oosterweelverbinding in Antwerpen zal fors duurder uitvallen dan verwacht. Dat blijkt uit een BAM-dossier dat Björn Rzoska (Groen, foto klein) kon inkijken. Groen heeft nu een motie ingediend om het Rekenhof het rapport te laten onderzoeken, zo schrijft De Morgen.12 
24/04 08u00  Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalenEr komen beter geen nieuwe flitspalen omdat trajectonroles efficiënter zijn. Dat besluit minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) uit een vergelijkende studie van de UHasselt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.12 
24/04 07u30  Drie klagende buren Tomorrowland haken af na "bedreigingen"Van de tien omwonenden van Tomorrowland die naar de rechter zouden trekken om de dubbele verjaardagseditie van het dancefestival in Boom te verbieden, blijven er nog maar zeven over. Drie van hen hebben afgehaakt omdat ze bedreigd werden, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
24/04 07u15  Vermijd zondag best de Antwerpse tunnelsIn en rond Antwerpen wordt zondag opnieuw verkeershinder voorspeld door het jaarlijkse loopevenement Antwerp 10 Miles & Marathon. De organisatie verwacht een recordaantal van 40.000 deelnemers over alle afstanden heen.
24/04 07u00  Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunderDoor een administratieve fout bij het gerecht is een man die was aangehouden voor een moord in een flat op het Antwerpse Kiel, ei zo na vrijgelaten uit de gevangenis. Alleen omdat hij nog verdacht wordt van een inbraakpoging, zit hij nog achter de tralies. Maar allicht niet lang meer.11 
24/04 07u00  Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)Jean-Luc Dehaene heeft voor de camera's van VTM voor het eerst over zijn ziekte en over zijn leven na de politiek gepraat.15 
24/04 07u00  Femont failliet: vijftig banen op de tochtDe rechtbank van koophandel in Mechelen heeft woensdag de firma Femont uit Willebroek failliet verklaard. Dat meldt de christelijke vakbond en wordt bevestigd door het ABVV.16 
23/04 22u30  Titelfinales volleybal: Antwerpen stunt in RoeselareBekerhouder Precura Antwerpen, opnieuw aangemoedigd door een grote schare supporters, heeft voor de verrassing gezorgd in de eerste finalewedstrijd van de play-offs. De Sinjoren, duidelijk blakend van vertrouwen, walsten bij momenten over de regerende landskampioen en wonnen met 0-3.
23/04 21u45  Antwerpse stotteraar spreekt reclamespot inEen reclamespot laten inspreken door iemand die stottert, het klinkt een beetje als blinden laten kleiduifschieten. Toch deed de vzw Best het, om te tonen dat je stotteren wel degelijk kan overwinnen.
23/04 21u45  Moordverdachte dreigt vrij te komen na procedurefoutEén van de verdachten van de moord op Johnny S. (45) uit Mortsel dreigt vrij te komen, omdat hij niet tijdig voor de kamer van inbeschuldigingstelling is verschenen. Het parket-generaal erkent dat er administratief iets fout is gelopen en zoekt uit hoe dat kon gebeuren. De verdachte is echter nog niet op vrije voeten, want hij wordt momenteel nog voor een ander feit verhoord door de politie.
23/04 20u45  Overname Antwerp door Rubie springt dan toch afDe overname van tweedeklasser Royal Antwerp Football Club door de Engelse makelaar Saif Rubie is dan toch op de klippen gelopen. Dat heeft Rubie woensdag zelf getwitterd, en werd kort nadien ook bevestigd door de club in een persbericht.
23/04 19u30  Nog geen akkoord tussen Hofmans en RubieTweedeklasser Royal Antwerp Football Club heeft, in tegenstelling tot wat door bepaalde media woensdagavond gemeld werd, nog geen akkoord met de Engelse makelaar Saif Rubie over een overname van de club. 'We hebben wel een tegenvoorstel gedaan, en daar verwachten we vanavond nog een antwoord op', verduidelijkt CEO van de club Gunther Hofmans.
23/04 19u15  Officieel: Adnan Januzaj kiest voor Rode DuivelsAdnan Januzaj heeft voor België gekozen. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots woensdagavond officieel bevestigd op Twitter. De 19-jarige talentvolle speler van Manchester United, die in de jeugd bij FC Brussels en Anderlecht speelde, kon ook voor tal van andere nationale ploegen opteren, maar koos uiteindelijk voor de Rode Duivels.
23/04 18u45  Nieuwe beelden in verdwijningszaak Steven Mboyo (24)Politie en gerecht hebben nieuwe beelden vrijgegeven in de zaak van de verdwijning van Germain 'Steven' Mboyo Bombole (24).
23/04 18u30  Fietser (51) komt om bij aanrijding in havengebiedIn het Antwerpse havengebied is woensdagochtend een 51-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets werd aangereden. Dat is vernomen bij de federale politie.
23/04 17u45  Belgische jongen (20) in coma na val van balkon in ItaliëDe 20-jarige Belgische student Antoine Dominique Mignolet ligt in coma na een zware val op schoolreis in Italië. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. Mignolet viel vijf meter naar beneden toen hij in zijn hotel in Palermo van het ene balkon naar het andere wilde klimmen.
23/04 17u45  Directeur vluchtmisdrijf gaat nog niet aan het werkEd Vannuten, de schooldirecteur die twee maanden geleden Sara Collaer en Seppe Van Bree aanreed in Geel, komt dit schooljaar niet meer werken in de Sint-Lambertusschool in Veerle.
23/04 17u15  Motorrijder kritiek na botsing met autoEen motorrijder is woensdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een frontale botsing met een auto op de Kontichsesteenweg in Aartselaar.
23/04 16u30  Familie neemt afscheid van Esteban (9)In de kerk van Dolhain (Eupen) is woensdagmiddag afscheid genomen van Esteban Counet, het negenjarig jongetje dat vorige week werd doodgeschoten in Wezet.
23/04 16u30  'Random Forest' kan Antwerpse haven efficiënter makenDoor onvoorziene omstandigheden is het soms moeilijk het exacte aankomstmoment van een schip te berekenen, wat ook gevolgen heeft voor de terminalactiviteiten.
23/04 16u15  Valverde wint Waalse Pijl, Vanendert 6deDe Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) heeft de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Hoei hield de Ier Daniel Martin (Garmin) en de Pool Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick-Step) achter zich. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) was de beste Belg op plaats zes. Philippe Gilbert (BMC) eindigde als tiende.
23/04 16u00  Valverde wint de Waalse Pijl, Vanendert 6deDe Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) heeft de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Hoei hield de Ier Daniel Martin en de Pool Michal Kwiatkowski achter zich. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) was de beste Belg op plaats zes. Philippe Gilbert, zondag nog winnaar van de Amstel Gold Race, eindigde als tiende.
23/04 16u00  Groots modderfeest op komst in NijlenIn stilte wordt in Nijlen gewerkt aan een sportief evenement dat de komende maanden vermoedelijk vlot over de tong zal gaan. Aan de Laurys Gewatstraat in Nijlen zal binnen enkele maanden de eerste Titan Run georganiseerd worden. Nu al is duidelijk dat het uniek zal worden.
23/04 15u15  Motorrijder in levensgevaar na frontale botsing met autoEen motorrijder is woensdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een frontale botsing met een auto op de Kontichsesteenweg in Aartselaar.
23/04 14u45  Inbreker bijt in hand van chiroleiderEnkele leiders van de Chirogroep Kringel uit Geel-Elsum hebben dinsdagavond aan hun lokaal op Velleke enkele jonge inbrekers betrapt.
23/04 14u45  Proefproject met 'eigen' straten voor fietsersSinds dinsdag zijn de fietsers baas in ‘eigen’ straten op het grondgebied van Beveren. Om dat statuut te accentueren zijn auto’s in die straten alleen welkom als gast. Zij moeten zich houden aan een snelheidsbeperking van 30km per uur.
23/04 14u45  Ouders kamperen voor vijf scholenDe Mechelse basisscholen Villa Zonebloem, Go Shil!, De Wondertuin, deel van BimSem, De Luchtballon en De Vlieger in Heffen ontvingen de afgelopen dagen al kamperende ouders. Die zijn er ieder jaar steeds vroeger bij om een van de kostbare plaatsjes in de scholen te bemachtigen voor hun spruit. Dit jaar starten de inschrijvingen op donderdag 24 april.
23/04 14u30  Di Rupo tegen N-VA: "Jullie manier van denken dateert uit middeleeuwen"Tijdens de bespreking van de lijst met Grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar worden verklaard, heeft premier Elio Di Rupo (PS) woensdag in de Kamer stevig uitgehaald naar N-VA. Hij verweet de partij de Vlamingen te bedriegen door elk debat te reduceren tot een discussie tussen twee homogene gemeenschappen. 'Jullie manier van denken dateert uit de middeleeuwen', aldus Di Rupo, volgens wie de resultaten van N-VA op het vlak van staatshervorming niet meer zijn dan een 'wit blad'.
23/04 14u30  MS-patiënt Seppe (29) weer terechtDe 29-jarige Seppe Nys, die in de nacht van maandag op dinsdag spoorloos verdween in Ranst, is weer terecht. Dat meldt de lokale politie dinsdag.
23/04 13u45  Wielrenner die zelfmoordpoging ondernam vrijgesproken van dopinggebruikDe Internationale Wielerunie UCI heeft Jonathan Breyne vrijgesproken van dopinggebruik. Ook de Australiër Michael Rogers mag weer koersen.
23/04 13u45  Gella Vandecaveye zwaargewond na val in afgrondVoormalig topjudoka Gella Vandecaveye is op een skitrekking in het hooggebergte van de Alpen in een afgrond gevallen. Dat meldt Vandecaveye zelf via haar Facebookpagina. 'Ik weet niet hoe diep ik gevallen ben, maar ik weet wel dat een boom mijn val gestopt heeft en mijn rugzak mijn val gebroken.'
23/04 13u45  Facebookers bekijken meer video's dan ooit: Hoe zet u 'autoplay' af?Video's op Facebook worden tegenwoordig acht keer vaker bekeken dan een jaar geleden. De reden kan u zelf wel raden: (commerciële) filmpjes beginnen sinds kort vanzelf te spelen wanneer u er voorbij scrolt in uw nieuwsoverzicht. Maar u kan Facebook te slim af zijn door die autoplay-functie uit te schakelen.
23/04 12u45  VRT-journalist lacht met vertrek Jos WillemsHet ontslag van de iconische radiostem Jos Willems bij Sporza-radio raakt een gevoelige snaar bij vele voetbalfans. Dat blijkt eens te meer uit een twitterruzie die in gang werd gezet door Stijn Vlaeminck, medewerker bij VRT-radio.
23/04 12u45  Partner Jacques Vermeire overledenIn het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is woensdag Muriel De Neve overleden. Ze stierf op 46-jarige leeftijd, omringd door haar kinderen en partner, acteur Jacques Vermeire.
23/04 12u00  Vrouw van 91 jaar verdwijnt spoorloosDe politie en het gerecht vragen om uit te kijken naar Paula Van Den Broeck, een vrouw van 91 jaar die sinds 17 april wordt vermist.
23/04 12u00  "Die agenten sloegen dat arme poesje gewoon dood"De Zwijndrechtse politie is een onderzoek gestart tegen twee van haar eigen agenten. Het kwam er na een klacht van twee buurvrouwen. Die beweren dat een agent maandagavond een gewonde kat doodklopte op straat.
23/04 10u45  "N-VA straft de armen"Deze week verschijnt het boek Thatcher aan de Schelde, waarin UA-professor emeritus Jan Vranken een vlijmscherpe analyse maakt van het sociaal beleid in Antwerpen. “Een sociaal kerkhof dreigt”, waarschuwt de armoedespecialist.
23/04 10u45  Koningin Máxima vergeet te tanken en valt stil op E19Veel rijdt de Nederlandse koningin Máxima niet met de wagen, maar dat ene ritje naar Brussel zal ze niet snel vergeten.
23/04 10u30  Meer dan 30 bedrijven steunen Tomorrowland voor rechterBrussels Airlines is één van de 33 bedrijven die Tomorrowland steunen in het kort geding dat buren van het dancefestival in Boom hebben aangespannen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad woensdag.
23/04 08u45  Stad bevestigt nieuwe locatie SinksenfoorDe Sinksenfoor komt vanaf 2015 op het rangeerstation Spoor Oost in Borgerhout. Het schepencollege legde deze locatie vast. De foorkramers reageren verrast. “We hadden normaal nog een vergadering begin mei”, zegt foorkramer Guillaume Borremans.
23/04 08u45  Wat weet u over Koen De Bouw?Deadline 25/5, de spannende fictiereeks die loopt op ATV en VTM, heeft met Koen De Bouw een echte steracteur te pakken. Tijd om zijn rijkgevulde carrière nog eens in de kijker te zetten, en dit aan de hand van een quiz.
23/04 08u00  'Knuffelpaarden' doen rusthuisbewoners oplevenOm dementerende bejaarden nog eens een dier te kunnen laten knuffelen, gaan Sigrid Cornelissens en Anneke Hollanders met hun twee minipaardjes langs in rusthuizen. Ze zijn nog geen jaar bezig, maar ze kunnen de vraag nauwelijks bijhouden.
23/04 08u00  Fietsster ontsnapt aan dood na aan rijding met vrachtwagenDinsdag is een 51-jarige vrouw uit Heist-op-den-Berg zwaargewond geraakt bij een dodehoekongeval op het kruispunt van de Mechelbaan in Peulis met de Groenstraat.
23/04 07u15  Toeristisch seizoen start met 4000 gratise Lierse VlaaikesOp de Grote Markt in Lier wordt op zondag 27 april vanaf 14u het nieuwe toeristische seizoen officieel geopend.
23/04 07u00  Goedkope energiefactuur door zachte winterEr staat verbruikers van aardgas in de komende maanden een leuk cadeau te wachten. Door de zeer zachte winter krijgen ze tot 135 euro teruggestort bij de eindafrekening van het voorbije jaar.
23/04 07u00  Rellen in Rio nadat politie jonge danser doodslaat (album)In een favela nabij de toeristische wijk Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn dinsdag zware rellen uitgebroken naar aanleiding van het overlijden van een jongeman die doodgeslagen zou zijn door de politie. Bij de onlusten is volgens lokale media één man doodgeschoten.
23/04 06u45  Website toont criminaliteit per wijkElke Antwerpenaar kan voortaan via internet de criminaliteitscijfers in zijn buurt checken. Het stadsbestuur en de politie stelden gisteren het nieuwe project ‘Crime Online’ voor.
22/04 23u00  Defensief Chelsea houdt Atlético Madrid op 0-0In een bijzonder saaie halve finale van de Champions League hebben Atlético Madrid en Chelsea 0-0 gelijkgespeeld. The Blues, zonder Eden Hazard, waren duidelijk niet naar het Vicente Calderón afgezakt om mooi voetbal te laten zien.
22/04 22u30  Brand vernielt leegstaande loodsEen hevige brand heeft dinsdag om 20u een leegstaande loods van een voormalige bloemenkwekerij op Meren in Olen zwaar beschadigd. De zwarte rookpluim die met de brand gepaard ging, was tot kilometers ver te zien.
22/04 22u30  Moordenaar van Ilse Bafcop naar assisenDe kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft Bruno D.B. uit Mechelen dinsdag naar het Antwerpse hof van assisen verwezen voor de doodslag op Ilse Bafcop. De veertiger had zijn ex-vriendin twee jaar geleden op het hoofd geslagen en gewurgd tijdens een ruzie. De vrouw overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.
22/04 22u15  Man in levensgevaar na frontale aanrijdingIn Boechout is dinsdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een frontale botsing tussen twee wagens. Dat werd vernomen bij de lokale politie van de zone Minos.
22/04 21u30  Voorakkoord bij LanxessDe vakbonden en directie van Lanxess Rubber nv hebben dinsdagavond tijdens een verzoeningsvergadering een voorakkoord bereikt. Dat meldt de woordvoerder van Lanxess, Philippe Van Wassenhove.
22/04 21u15  Akkoord bij LanxessBij butylrubberfabriek Lanxess Rubber NV uit Zwijndrecht hebben vakbonden en directie dinsdagavond een akkoord bereikt.
22/04 21u15  Wandelbrug Zuiderterras twee dagen dichtDe wandelbrug aan het Zuiderterras in Antwerpen is vanaf morgen (woensdag) twee dagen gesloten. Dat meldt de stad Antwerpen.
22/04 20u30  Lichamen "gemartelde" Oekraïense politici ontdektDe Oekraïense interim-president Oleksandr Toertsjinov heeft dinsdag aangekondigd dat de 'antiterroristische' operatie tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land hervat zal worden. Die beslissing werd genomen na de ontdekking van twee lijken die sporen van 'marteling' vertonen, zo luidt het.
22/04 20u15  Lanxess: verzoeningspoging nog aan de gangVakbonden en directie bij butylrubberfabriek Lanxess Rubber NV uit Zwijndrecht zaten dinsdagavond nog steeds samen bij de sociaal bemiddelaar van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO) om te onderhandelen over de huidige impasse bij het bedrijf. Zo wordt vernomen bij Lanxess-woordvoerder Philippe Van Wassenhove.
22/04 20u00  Commentator Jos Willems stopt ermeeJos Willems stopt als sportverslaggever bij de VRT. Dat maakte de 'Stem van de Kempen' zelf bekend op zijn Facebookpagina.
22/04 20u00  Man die door kinderen werd gevonden wel degelijk doodgeschotenEen 37-jarige man is zondagavond door zijn vrouw en drie jonge kinderen dood aangetroffen in zijn woning in de Sleeckxstraat in Antwerpen. Het parket bevestigt na de autopsie op het lichaam dat de man overleed na een schotwonde in het hoofd.
22/04 18u45  Saif Rubie bereikt akkoord met WautersAntwerp-investeerder Saif Rubie heeft een akkoord bereikt met voormalig voorzitter Eddy Wauters. Dat meldde de sportieve baas zelf op Twitter.
22/04 18u45  Homans mikt op stoel PeetersDe N-VA opende zaterdag een nieuw campagnesecretariaat en greep meteen de kans om iedereen op scherp te zetten. 'Als Kris Peeters het minister-presidentschap claimt, dan toont hij geen respect voor de kiezer', zei Liesbeth Homans in Knack..
22/04 18u15  Twee jaar cel voor moeder die baby door elkaar schuddeDe correctionele rechtbank in Turnhout heeft K.S., een 28-jarige vrouw uit Turnhout, veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar en een boete van 1.375 euro. De vrouw werd schuldig bevonden aan de mishandeling van haar dochter.
22/04 17u45  Beleefde dief geeft antwoordPolitie krijgt pluim voor snelle interventie sportpark HemelrijkEen inbreker werd in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad betrapt in de garage van sportcomplex Hemelrijk. Hij probeerde te vluchten.
22/04 16u00  Ouders van doodgeschoten Esteban zetten ontroerende brief op FacebookDe ouders van de doodgeschoten Esteban (9) hebben op Facebook een brief gepubliceerd waarin ze de dader(s) vragen zich aan te geven. 'Onze harten zijn verscheurd en gevuld met haat, maar we hebben geen wraakgevoelens. Als de daders in hun leven een greintje waardigheid of boetedoening gekend hebben, vragen we hen zich aan te melden bij de politie', klinkt het.
22/04 15u45  Dieven stelen peperdure Ferrari in amper 80 seconden (video)In Maastricht hebben dieven op Paasmaandag een peperdure zwarte Ferrari 348GTB gestolen. Een buurtbewoner kon de diefstal filmen en bezorgde de beelden aan de Nederlandse website dumpert.nl.
22/04 15u30  De Wever en Magnette in debat op VTMN-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette gaan opnieuw met elkaar in debat. Op 13 mei zenden VTM en RTL-TVI de tweede grote confrontatie tussen beide tenoren uit. VTM brengt in de aanloop naar de verkiezingen ook een debat tussen alle partijvoorzitters en een reportagereeks waarin Paul Jambers de politieke zwaargewichten volgt.
22/04 15u30  Studio 100 schrijft geschiedenis met '14-18'Na drie jaar intensief werken beleefde het historische Studio 100-spektakel '14-18' zondagavond zijn langverwachte en zinderende wereldpremière, in aanwezigheid van tientallen enthousiaste BV's.
22/04 15u30  "Provincie Antwerpen dé sterkhouder van Vlaamse economie"38 procent van alle investeringen in Vlaanderen en 44 procent van de omzet van de Vlaamse economie is toe te schrijven aan bedrijven met een zetel in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe 'Economische Barometer' die voor de provinciebestuur werd opgesteld.
22/04 12u30  Minder inbraken en diefstallen, maar meer drugsdelictenDe criminaliteit in de stad Antwerpen is het afgelopen jaar licht gedaald. Dat moet blijken uit de criminaliteitscijfers van de Antwerpse politie die pas werden bekend gemaakt. De politie wijt de daling aan de 'ambitieuze strategische doelstellingen en nauwkeurig bepaalde prioriteiten van het nieuwe stadsbestuur'.
22/04 12u30  Onweer zorgt voor overlastHet onweer dat op paasmaandag over de regio trok, zorgde op verschillende plaatsen voor wateroverlast. Op de Isschotweg in Itegem, die wat verderop blank stond, gebeurde ook een ongeval met twee personenwagens.
22/04 12u15  Kluizen voor koopjes in premetroDe openbare vervoermaatschappij De Lijn en de ondernemersorganisatie Unizo Antwerpen-stad willen het gebruik van de park&ride-zones promoten. Mensen zouden hun inkopen tijdelijk kunnen opbergen in kluizen in de premetrostations Groenplaats en Meir.
22/04 12u00  ManU ontslaat Moyes, Giggs neemt overDavid Moyes is niet langer trainer van Manchester United. De uittredende Engelse kampioen zette hem dinsdag wegens de tegenvallende resultaten aan de deur. Clubicoon Ryan Giggs neemt (tijdelijk) over.
22/04 11u30  Moslimfundamentalisten roepen op om niet te gaan stemmenEen nieuwe lichting fundamentalisten duikt op in Antwerpen. Afgelopen weekend deelden vier van hen pamfletten uit tegen de democratie. “Ga niet stemmen”, klonk het.
22/04 11u15  Auto rijdt woonkamer binnen (video)Aan de Molenblookstraat in het Limburgse Zutendaal is een wagen aan een woning ingereden. Daarbij raakte de woning zwaar beschadigd.
22/04 11u15  Directeur mogelijk weer op school na vluchtmisdrijfEd Vannuten, directeur van de Sint-Lambertusschool in Westerlo, keert normaal gezien vandaag weer terug naar school. Hij raakte in januari betrokken bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Geel. Het slachtoffer revalideert in een gespecialiseerd centrum.
22/04 11u00  Auto ramt woning in Zutendaal (video)Aan de Molenblookstraat in het Limburgse Zutendaal is een wagen aan een woning ingereden. Daarbij raakte de woning zwaar beschadigd.
22/04 10u15  Nieuwe verzoeningspoging bij Lanxess na woelige weekDe socialistische en christelijke arbeidersbonden bij butylrubberfabriek Lanxess Rubber NV uit Zwijndrecht zitten dinsdag vanaf 10.30 uur samen bij de sociaal bemiddelaar voor een nieuwe verzoeningsvergadering, op initiatief van sectorfederatie essenscia en de Lanxessdirectie zelf.
22/04 10u00  Manchester United ontslaat trainer MoyesManchester United ontslaat trainer David Moyes, zo meldt de club dinsdag. Moyes betaalt het gelag voor het slechte seizoen van ManU.
22/04 10u00  GHB-gebruik sterk gedaaldDe voorbije maanden heeft de politie bij controles in het uitgaansleven nauwelijks of geen GHB meer aangetroffen. De acties hebben succes. Toch blijven de hulpdiensten alert.
22/04 09u30  Wellicht kwaad opzet bij brand op speelplaats Sint-RitacollegeOp de speelplaats van het Sint-Ritacollege in de Pierstraat is zaterdagavond een caravan in vlammen opgegaan. De politie gaat ervanuit dat het vuur aangestoken werd. De caravan stond klaar voor de ticketverkoop van het festival Schoolrock.
22/04 09u15  Schoolrock zonder caravanOp de speelplaats van het Sint-Ritacollege in de Pierstraat is zaterdagavond een caravan in vlammen opgegaan. De politie gaat ervanuit dat het vuur aangestoken werd. De caravan stond klaar voor de ticketverkoop van het festival Schoolrock.
22/04 09u00  Studio 100 schrijft geschiedenis met '14-18' (album)Na drie jaar intensief werken beleefde het historische Studio 100-spektakel '14-18' zondagavond zijn langverwachte en zinderende wereldpremière, in aanwezigheid van tientallen enthousiaste BV's.
22/04 09u00  Britse fan Gouden Carolus ten huwelijk gevraagd in MechelenDe Brit Walt Brophy (28) koos de historische setting van Mechelen uit om zijn vriendin Victoria Barton (29) tijdens het paasweekend ten huwelijk te vragen.
22/04 08u00  Brit vraagt vriendin ten huwelijk in MechelenDe Brit Walt Brophy (28) koos de historische setting van Mechelen uit om zijn vriendin Victoria Barton (29) tijdens het paasweekend ten huwelijk te vragen.
22/04 07u30  Treinverkeer zwaar verstoord door wilde staking in LuikDe Luikse treinbestuurders hebben dinsdagochtend beslist om het werk niet aan te vatten en in staking te gaan. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel meegedeeld. De treinbestuurders zouden ontevreden zijn over het uitblijven van premies. Spoorwegmaatschappij NMBS veroordeelt de gijzeling van treinreizigers.
22/04 07u30  Zweefvliegtuigje stort neer in WeeldeIn Weelde (Ravels) is maandagmiddag een zweefvliegtuigje neergestort. De piloot en een passagier zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
22/04 07u15  Sint-Niklaas eist 120.000 euro terug van organisator criteriumHet stadsbestuur eist 120.000 euro sponsorgeld terug van de organisator van het na-Tourcriterium, en zal er zelfs voor naar de rechtbank stappen.
22/04 07u15  Crash zadelt Vanlandschoot op met acht breuken en klaplongWat een mooie dag hoorde te worden ontaardde in een drama voor James Vanlandschoot. De Oost-Vlaming reed zondag in de Gold Race een hele dag voorop maar crashte loodzwaar in de finale.
22/04 07u00  Verdachte in verdwijningszaak Hodei vrij na betaling 1000 euro borgDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft beslist om Youssef M. vrij te laten op borg. M. zit sinds oktober in de cel als verdachte in de zaak rond de verdwijning van Hodei Egiluz Diaz (23). Hij ontkende steeds ook maar iets met de verdwijning te maken te hebben.
22/04 07u00  Buffel bezorgt Genk winst in slotfaseIn play-off I heeft KRC Genk maandag in eigen huis landskampioen RSC Anderlecht verslagen. Thomas Buffel maakte in de 89ste minuut het enige doelpunt in de Cristal Arena. Blauw-wit stond toen al met een mannetje minder op het veld, na rood voor Fabien Camus.
22/04 06u30  Posse Leest breekt weer bezoekersrecordPosse Leest blijft dé jaarmarkt van de Mechelse regio. Het mooie lenteweer bracht duizenden bezoekers op paasmaandag naar Leest.
22/04 06u15  Kinderen vinden doodgeschoten vader in woningEen 37-jarige man is zondagavond door zijn vrouw en drie jonge kinderen dood aangetroffen in zijn woning in de Sleeckxstraat in Antwerpen. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek werd het slachtoffer in het hoofd geschoten.
21/04 22u17  Commotie over verkiezingsaffiches van kandidaat met 1 beenDe verkiezingscampagne wordt hard gespeeld. Een politicus van sp.a in Kortrijk, heeft kritiek op een concurrent van CD&V.
21/04 22u02  Brand vernielt eerste verdieping flatAan de Herentalsebaan in Deurne heeft maandagavond een zware brand gewoed op de eerste verdieping van een appartementsgebouw.
21/04 22u02  Oude spoorwegbrug afgebroken (album)In Deurne is afgelopen weekend een honderd jaar oude spoorwegbrug over het Albertkanaal afgebroken.
21/04 21u32  Vermiste visser veinsde zelfmoord om bij vriendin te kunnen zijnDe Belgische visser die afgelopen weekend een tijdlang vermist was op de Waddenzee, gaat zich dinsdag aangeven bij de Nederlandse politie.
21/04 20u15  Geen derde Beker voor Antwerp GiantsDe Port of Antwerp Giants zijn er maandag niet in geslaagd om een derde keer de Beker van België te veroveren. Bekerhouder Oostende was te sterk: 88-79. Voor de kustploeg is het al de vijftiende beker in de geschiedenis.
21/04 19u15  Club Brugge kan niet scoren tegen StandardIn POI van het voetbal is Club Brugge er maandag niet in geslaagd om de leiderspositie van Standard over te nemen. Blauw-zwart kreeg in het eigen Jan Breydelstadion heel wat kansen, maar verzilverde er geen enkel. Eindstand: 0-0. De West-Vlamingen begonnen met overgave aan de wedstrijd en dreigden voor de pauze vooral op stilstaande fases. Tom De Sutter kreeg enkele goede kansen, maar wist het doel niet te vinden. De Rouches loerden vooral op de tegenaanval met hun snelle spitsen Batshuayi en Ezekiel. Na de kampwissel verdween het vuur geleidelijk uit de wedstrijd en ging het niveau naar beneden. De angst om te verliezen werd langs beide kanten groter dan de drang om te winnen. De beste kansen waren opnieuw voor de thuisploeg, maar ook de competitieleider kwam nog enkele keren gevaarlijk opzetten voor het doel van Ryan. Standard blijft leider met 40 punten, voor Club (39) en Zulte Waregem (37). Zondag al klopte Lokeren thuis Zulte Waregem met 3-2. Om 18u neemt Racing Genk het nog op tegen RSC Anderlecht. Foto Belga
21/04 19u15  Meer dan 2000 toeristen voor veerdienstPaaszaterdag is traditiegetrouw de eerste dag dat de veerdienst Lillo-Doel uitvaart. Niet alleen zaterdag, maar heel het verlengde weekend maakten veel dagjestoeristen gretig gebruik van deze gratis overzetdienst.
21/04 17u15  Moord Wezet: "Mijn zoon was een lieve, kalme jongen"De familie van Esteban, het jongetje van negen dat vorige vrijdag werd doodgeschoten in Wezet, probeert het verlies te verwerken. De ouders en de familie vragen het gerecht om snel de dader van de schietpartij te vinden, maar de speurders hebben nog niemand kunnen arresteren.
21/04 16u45  Kans dat grote asteroïde met aarde botst veel groterDe kans dat een grote asteroïde met onze aarde botst is drie tot tien keer groter dan aangenomen werd. Dat beweren enkele oud-astronauten en wetenschappers, meldt de VRT. 'Enkel puur geluk heeft de grotere steden op onze planeet gespaard', luidt het.
21/04 16u30  Oude serres tijdelijk stadstuinEen stuk of zeven verenigingen hebben sinds begin april de leegstaande serres tegenover Agfa-Gevaert in Mortsel ingepalmd. Met toestemming van de eigenaar mogen ze zeker drie jaar experimenteren met een grote gezamenlijke stadsmoestuin.
21/04 15u45  Man (37) vermoord teruggevonden in woningIn de Sleeckxstraat in Antwerpen werd zondagavond het lichaam van een 37-jarige man gevonden. Politie en parket kwamen massaal ter plaatse en gedurende enkele uren werd de woning van de man onderzocht.
21/04 15u45  Kris Peeters verkent parcours 10 Miles (video)Onder de duizenden deelnemers aan de Antwerp 10 Miles zal komende zondag ook Kris Peeters (CD&V) rondlopen. De minister-president doet dat net zoals elk jaar voor een goed doel.
21/04 14u15  Man (36) vermoord teruggevonden in woningIn de Sleeckxstraat in Antwerpen werd zondagavond het lichaam van een 36-jarige man gevonden. Politie en parket kwamen massaal ter plaatse en gedurende enkele uren werd de woning van de man onderzocht.
21/04 14u15  President Zuid-Korea: "Kapitein en bemanning zijn moordenaars"Duikers hebben nog eens 25 lichamen geborgen uit het wrak van het schip dat woensdag zonk voor de zuidkust van Zuid-Korea. Dat brengt de dodentol zondagavond op 64. Intussen illustreert een transcript van communicatieverkeer tussen de autoriteiten en een bemanningslid de verwarring en besluiteloosheid die na het kapseizen van de boot regeerde.
21/04 13u00  Schade op de Veluwe minder groot dan gedachtNiet ruim 500, maar ruim 300 hectare natuur is zondag op de Veluwe verbrand. Volgens de brandweer bleek dat na een nadere inspectie van het Nederlandse natuurgebied dat zondag getroffen werd door een forse natuurbrand.
21/04 13u00  Vlucht Malaysia Airlines maakt noodlandingEen vlucht van Malaysia Airlines met 166 passagiers aan boord heeft een noodlanding moeten maken nadat er een defect aan het landingsgestel was vastgesteld. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij maandag laten weten. Omdat een van de banden aan het landingsgestel bij het opstijgen was geklapt, werd het toestel met bestemming India teruggeroepen naar de luchthaven van Kuala Lumpur.
21/04 12u00  15-jarige steelt gps uit autoDe Mechelse politie heeft tijdens dit paasweekend een 15-jarige jongeman opgepakt. Hij wordt ervan verdacht een gps uit een auto te hebben gestolen.
21/04 12u00  Baarechoem Koerst (album)Onder de kundige leiding van organisator Michiel De Wolf (de man met de pint) ging zaterdag de tweede editie van 'Baarechoem Koerst' van start op de Zillebekelaan. Op de stand 'fietskeuken' mocht iedereen beschikken over het nodige materiaal om te sleutelen aan zijn fiets. Drank en eetkraampjes net als een springkasteel voor de kleinsten waren ook voorzien.
21/04 11u30  Kusttoerisme blikt tevreden terug op paasvakantieDe toeristische sector aan de kust blikt tevreden terug op de voorbije paasvakantie. Het paasweekend is een positieve afsluiter van een geslaagde vakantieperiode. Dat heeft Westtoer maandag laten weten.
21/04 11u30  Achtste dode geteld na vliegtuigcrash in FinlandAcht mensen zijn op Paaszondag bij de crash van een vliegtuig in het zuidwesten van Finland om het leven gekomen. Tot nu werd er uitgegaan van zeven doden. Waarom het schroefvliegtuig met een piloot en tien valschermspringers aan boord plots met de neus naar beneden dook, is volgens de politie nog niet duidelijk. Drie van de inzittenden konden nog tijdig uit het toestel springen. De politie vond hen terug in een bos en bracht hen naar het ziekenhuis.
21/04 09u45  Bestuurder die over de kop ging in levensgevaarOp de Maantjessteenweg in het Antwerpse district Merksem is zondagavond een wagen in onduidelijke omstandigheden over de kop gegaan en op zijn dak beland. Dat zegt de Antwerpse lokale politie.
21/04 09u15  Noxx bant glas uit club na zwaar ongevalNOXX Antwerp heeft vanaf dit weekend glas uit de club geband. Aanleiding was een ernstig ongeval dat enkele weken geleden plaatsvond. De glazen worden vervangen door witte bekers uit polycarbonaat.
21/04 09u00  Brandweer blust na in Hoge VeluweDe natuurbrand die zondag ruim 500 hectare hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe in Nederland, is in de nacht van zondag op maandag niet opnieuw opgelaaid. Er zijn nog een paar plaatsen die vragen om nabluswerk, maar het gevaar is definitief geweken, aldus een woordvoerster van de brandweer.
21/04 09u00  Brand Hoge Veluwe onder controleDe heidebrand op de Hoge Veluwe lijkt onder controle. Dat laat de brandweer weten. De blusploegen blijven zondagavond en komende nacht actief voor controle en nablussen. De brand ontstond zondagochtend tussen 9 en half 10. 527 hectare natuurgebied zou in vlammen zijn opgegaan.
21/04 08u45  Tv-tip: 'Vind Mijn Familie' herenigt moeder met vondelinge'Vind Mijn Familie’ heeft maandag het bijzondere verhaal van een moeder en haar te vondeling gelegd kindje die worden herenigd. Het VTM-programma slaagde er in het afgestane kind te traceren.
21/04 08u30  Tv-tip 'Vind Mijn Familie' herenigt moeder met vondelinge'Vind Mijn Familie’ heeft maandag het bijzondere verhaal van een moeder en haar te vondeling gelegd kindje die worden herenigd. Het VTM-programma slaagde er in het afgestane kind te traceren.
21/04 07u30  Kempense opgelicht via datingsiteMaandenlang chatte een Turnhoutse vrouw met de schijnbaar sympathieke man uit Canada. Ze 'leende' hem 3000 euro om hem uit de nood te helpen, maar het bleek een pure oplichter. De man maakte wellicht nog meer slachtoffers in onze regio.
21/04 07u30  Westerlo wint maar (nog) geen kampioenWesterlo heeft zondag op de voorlaatste speeldag in de tweede klasse Moeskroen-Péruwelz geklopt met 0-1. Eerste achtervolger Eupen won ook, 1-0 tegen RWDM, waardoor de twee volgende zondag een titelmatch spelen tegen elkaar in Westerlo. De Kempenaars hebben dan genoeg aan een punt om na twee jaar naar de eerste klasse terug te keren.
20/04 23u30  Musical '14-18' in première gegaan in Nekkerhal (album)Zondagavond is de veel besproken musical van Studio 100 in première gegaan. '14-18' brengt een spektakel rond de Eerste Wereldoorlog, waarbij de tribunes bewegen zodat de toeschouwers de scènes heel intens kunnen ervaren. Voor de première zakten heel wat bekende Vlamingen af naar de Nekkerhal.
20/04 23u15  Bokster Delfine Persoon verovert WBC-wereldtitel lichtgewichtenDelfine Persoon heeft zondagavond in Zwevezele de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten veroverd. De 29-jarige West-Vlaamse won op punten van de Argentijnse Erika Anabella Farias. De kamprechters waren unaniem: 96-92, 96-92 en 96-93. Persoon heeft nu alle wereldtitels in handen. Ze was ook al de kampioene van de WIBF, de IBF en de WIBA.
20/04 22u30  Gilbert wint zijn derde Amstel Gold Race, Vanendert tweedePhilippe Gilbert (BMC) heeft zondag in het Nederlandse Valkenburg de 49e editie van de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven.
20/04 22u15  Lokeren wint spektakelmatch tegen ZulteLokeren heeft zondagavond in de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in Play-off I met 3-2 gewonnen van Zulte Waregem.
20/04 22u00  Musical '14-18' in première gegaan in NekkerhalZondagavond is de veel besproken musical van Studio 100 in première gegaan. '14-18' brengt een spektakel rond de Eerste Wereldoorlog, waarbij de tribunes bewegen zodat de toeschouwers de scènes heel intens kunnen ervaren. Voor de première zakten heel wat bekende Vlamingen af naar de Nekkerhal.
20/04 20u45  Brand in verbljifsruimtes van StarhorsesEen brand heeft zondag de verblijfsruimtes van Starhorses volledig vernield.
20/04 19u30  Ex-bokser Rubin 'Hurricane' Carter overledenDe voormalige bokser Rubin Carter, bijgenaamd 'Hurricane' (Orkaan), is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant New York Times. Carter werd buiten de sportwereld 'beroemd' omdat hij 19 jaar lang onschuldig in de gevangenis zat, veroordeeld door een rechtbank in New Jersey voor een moordpartij met drie doden in een café in Paterson, New Jersey, in 1966 die hij niet had begaan.
20/04 19u30  Wrak van legerhelikopter met vier lijken gevonden bij Canarische EilandenBij de Canarische Eilanden is het wrak van een Spaanse legerhelikopter met vier lichamen aangetroffen, die een maand geleden in zee was gestort. Een speciale zoekrobot lokaliseerde het wrak in de Atlantische Oceaan op 2.362 meter diepte, op ongeveer 55 kilometer ten zuidwesten van het eiland Fuerteventura, aldus het officiële persagentschap EFE op gezag van de luchtmacht.
20/04 19u15  Onrust na kampioenenviering Beerschot Wilrijk (video)Op de kampioenenviering van Beerschot Wilrijk is het zaterdag nog tot enkele incidenten gekomen met de politie. Een ruzie tussen twee personen is uitgelopen op een vechtpartij. Maar de gevreesde rellen met mogelijke Antwerpfans bleven uit.
20/04 19u00  Vermiste Nederlandse visser verstopte zich op schipDe visser naar wie zaterdag met man en macht op de Waddenzee is gezocht, was niet overboord geslagen, maar had zich op het schip verstopt. In de haven is hij van boord gegaan en richting België vertrokken. De politie in Friesland kreeg die informatie zondag, maar heeft de man zelf nog niet gevonden of gesproken. Het is onduidelijk waarom de 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats er vandoor is gegaan.
20/04 18u30  Antwerp weet karrenvracht kansen maar nipt te verzilverenAntwerp is er zondag op de voorlaatste speeldag in de tweede klasse thuis maar net in geslaagd afstand te nemen van een voor het behoud strijdend Dessel Sport. De Great Old kreeg haast letterlijk ontelbare kansen, maar niemand bij rood en wit vond het gaatje tegen de amechtig krasselende en louter verdedigende Kempenaars. Tot de ingevallen Mombongo-Dues - alweer de Duitse Congolees deed Hasselbaink even boven zijn zitje zweven - even voor affluiten de verlossende 1-0 tegen de touwen prikte.
20/04 17u30  Hoogstraten wint maar degradeertHoogstraten heeft op de voorlaatste speeldag in de tweede klasse de degradatietopper in Wezet met 0-3 gewonnen. Traore en Boere zetten Hoogstraten al na een dik kwartier op rozen: 0-2. Een voorsprong die het zonder al te veel problemen mee naar de rust nam.
20/04 17u00  Gilbert wint zijn derde Amstel Gold RacePhilippe Gilbert (BMC) heeft voor de derde keer de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. Onze landgenoot demarreerde op de laatste beklimming van de Cauberg en kwam solo aan. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) werd knap tweede voor Simon Gerrans.
20/04 16u15  Agenten merken brand op vanuit politietoren OudaanDankzij het alerte optreden van twee inspecteurs van Lokale Politie Antwerpen konden de slapende bewoners van een brandend appartementsgebouw in de Kammenstraat zaterdag allemaal tijdig worden geëvacueerd.
20/04 16u15  Politie klist inbrekers na lange reeks feitenDe politie Balen-Dessel-Mol zette al een tijdje extra patrouilles in tegen een reeks woninginbraken in de omgeving van Mol-Wezel. Dat leverde nu ook een succesje op met de onderschepping van twee dames, met de buit van een inbraak in hun bezit.
20/04 16u00  Politie merkt brand op vanuit toren OudaanDankzij het alerte optreden van twee inspecteurs van Lokale Politie Antwerpen konden de slapende bewoners van een brandend appartementsgebouw in de Kammenstraat zaterdag allemaal tijdig worden geëvacueerd.
20/04 16u00  Caravan brandt uit op speelplaatsIn Kontich heeft gisteren een hevige caravanbrand gewoed. De brandweer werd omstreeks 23 uur opgeroepen door getuigen die vuur zagen op de speelplaats van het Sint-Rita College in Kontich. De hulpdiensten troffen een brandende caravan aan die op de speelplaats stond.
20/04 15u45  Fans vieren massaal de eerste titel van Beerschot Wilrijk (album)Het wonderjaar van het één jaar oude Beerschot Wilrijk kreeg op paaszaterdag op de Bist in Wilrijk een fantastische apotheose in de vorm van een volksfeest voor jong en oud.
20/04 15u45  Caravan brandt af op speelplaatsIn Kontich heeft gisteren een hevige caravanbrand gewoed. De brandweer werd omstreeks 23 uur opgeroepen door getuigen die vuur zagen op de speelplaats van het Sint-Rita College in Kontich. De hulpdiensten troffen een brandende caravan aan die op de speelplaats stond.
20/04 15u45  Winkeldievegge betrapt na dubbele slagEen 21-jarige Nederlandse vrouw werd zaterdagmiddag betrapt op winkeldiefstal bij Colruyt op de Groenendaallaan in Merksem.
20/04 15u30  Vermiste Nederlandse visser zit mogelijk in BelgiëDe vermiste visser die zaterdagochtend ongemerkt overboord sloeg op de Waddenzee in Nederland, zit mogelijk in België. De politie in Friesland kreeg bericht dat de man terecht is en controleert nu of dat klopt. Dat zei een woordvoerder zondag.
20/04 15u30  Antwerp Giants leven vol vertrouwen naar bekerfinale van maandag toeThe seven year itch? Pakt Port of Antwerp Giants na 2000 en 2007 zijn derde Belgische beker? Als Oostende maandagmiddag voor de bijl gaat, is het zover. Zaterdagavond werkte het haventeam zich na een even hoogstaande als spannende en emotievolle halve finale met 80-82 voorbij Charleroi.
20/04 15u30  Mignolet met Liverpool stap dichter bij titelSimon Mignolet heeft zondag op de 35e speeldag in de Engelse Premier League met zijn club Liverpool met 2-3 gewonnen bij staartploeg Norwich. De Reds zetten zo een nieuwe stap richting titel.
20/04 15u15  Fans vieren massaal de eerste titel van Beerschot WilrijkHet wonderjaar van het één jaar oude Beerschot Wilrijk kreeg op paaszaterdag op de Bist in Wilrijk een fantastische apotheose in de vorm van een volksfeest voor jong en oud.
20/04 10u30  Een vijfde minder skiongevallen tijdens paasvakantieTijdens de afgelopen paasvakantie zijn er een vijfde minder skiongelukken gebeurd. Dat blijkt uit cijfers van de VAB. De reisbijstandsdienst noteerde maar liefst 19% minder medische interventies in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt De Zondag.
20/04 07u45  Caravan brandt af op speelplaats Sint-Rita CollegeIn Kontich heeft gisteren een hevige caravanbrand gewoed. De brandweer werd omstreeks 23 uur opgeroepen door getuigen die vuur zagen op de speelplaats van het Sint-Rita College in Kontich. De hulpdiensten troffen een brandende caravan aan die op de speelplaats stond.
19/04 23u00  Mechelen grijpt laatste strohalm tegen KortrijkKV Mechelen heeft groep B van Play-Off II weer een klein beetje spannender gemaakt met een zege tegen KV Kortrijk. De bezoekers kwamen al snel met zijn tienen te staan en moesten de rest van de partij ondergaan tegen een dominant KV. Kortrijk ziet leider Charleroi uitlopen tot drie punten. Voor Malinwa is Play-Off II dan toch nog niet helemaal gedaan.
19/04 23u00  Schmisser houdt Oostende aan de leidingDankzij een 0-2-uitzege bij Lierse blijft Oostende helemaal bovenaan in groep A van Play-Off 2. In een erg gezapige partij volstonden twee goals van verdediger Baptiste Schmisser voor de zege.
19/04 23u00  Giants naar bekerfinale tegen OostendeDe finale van de Belgische basketbeker gaat tussen Oostende en de Port of Antwerp Giants. Oostende versloeg zaterdagnamiddag Luik met 75-71. De Giants haalden het 's avonds in Paleis 12 van de Heizel in Brussel met 82-80 van Charleroi.
19/04 22u30  Tuinhuis brandt uitZaterdagavond werd de brandweer van Borsbeek en Edegem opgeroepen voor een brand aan de Arckenhovelaan in Boechout. Door een barbecuestel dat te heet in een tuinhuis was gezet, was er brand ontstaan.
19/04 22u30  De Bruyne maakt eerste goal voor Wolfsburg en wintWolfsburg heeft zaterdag op de 31e speeldag in de Bundesliga met 1-3 gewonnen op het veld van Hamburg, dat daardoor steeds meer in nauwe schoentjes komt te zitten. Kevin De Bruyne, die de voorbije weken gretig assists uitdeelde, maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor Wolfsburg.
19/04 20u30  Villa met zwembad voor Belgische Syriëstrijders (video)Voor de (vaak jonge) Belgen die in Syrië meestrijden tegen het regime van president Bashar al-Assad is het oorlogsleven niet altijd kommer en kwel. Zo is op een video op Facebook, die de redactie van VTM Nieuws in handen kreeg, te zien hoe onder meer Brian De Mulder in luxe baadt in een villa met een zwembad.
19/04 19u30  Onkelinx wil orthodontie terugbetalen tot 12 jaarLaurette Onkelinx (PS) heeft een plan opgesteld om onze mond- en tandgezondheid te verbeteren. Ze wil onder andere de kosten drukken, de leeftijd voor orthodontie wijzigen en schoolcontroles uitvoeren. De uitvoering van het plan kan tot 40 miljoen euro per jaar kosten.
19/04 19u15  Onkelinx wil kindergebitten op school onderzoekenLaurette Onkelinx (PS) heeft een plan opgesteld om onze mond- en tandgezondheid te verbeteren. Ze wil onder andere de kosten drukken, de leeftijd voor orthodontie wijzigen en schoolcontroles uitvoeren. De uitvoering van het plan kan tot 40 miljoen euro per jaar kosten.
19/04 18u45  Smet: "Verbod op politieke debatten in scholen is storm in glas water"Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) noemt de ophef over het verbod op politieke debatten in scholen, 'een storm in een glas water'. Net als Vlaams minister-president Kris Peeters stelt Smet zaterdag dat 'noch de minister, noch de Vlaamse regering, noch de administratie onderwijs' een verbod op politieke debatten heeft beslist.
19/04 18u30  Recordaantal ploegen neemt deel aan achtste Ronde van Zele (album)De achtste editie van de Ronde van Zele is een succes geworden. Ruim honderd teams namen zaterdag deel aan de estafetteloop. Twaalf teams kwamen aan de start van de zeventig kilometer. Vier lopers waagden zich solo aan de afstand van 35 kilometer.
19/04 18u15  Record aantal ploegen nemen deel aan achtste Ronde van Zele (album)De achtste editie van de Ronde van Zele is een succes geworden. Ruim honderd teams namen zaterdag deel aan de estafetteloop. Twaalf teams kwamen aan de start van de zeventig kilometer. Vier lopers waagden zich solo aan de afstand van 35 kilometer.
19/04 17u15  Frituren lijden onder vandalenstrekenIn de nacht van vrijdag op zaterdag 20 april 2014 kregen frituur Njam Njam en frituur de Statie vandalen op bezoek.
19/04 17u00  Carport en auto branden uit (video)In Dorp, een straat in het centrum van Zoersel, is zaterdagmiddag brand uitgebroken in een carport. De geparkeerde bestelwagen die daar stond raakte zwaar beschadigd.
19/04 16u30  Tottenham klopt FulhamTottenham Hotspur heeft zaterdag de openingswedstrijd van de 35e speeldag in de Premier League met 3-1 gewonnen van Fulham. In de Londense derby zorgden Paulinho (35'), Kane (48') en Kaboul (62') voor de doelpunten voor de Spurs. Sidwell scoorde na 37 minuten tegen. Een kwartier voor affluiten kreeg hij een unieke kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Hugo Lloris redde zijn elfmeter.
19/04 16u15  Tottenham klopt Fulham met 3-1Tottenham Hotspur heeft zaterdag de openingswedstrijd van de 35e speeldag in de Premier League met 3-1 gewonnen van Fulham. In de Londense derby zorgden Paulinho (35'), Kane (48') en Kaboul (62') voor de doelpunten voor de Spurs. Sidwell scoorde na 37 minuten tegen. Een kwartier voor affluiten kreeg hij een unieke kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Hugo Lloris redde zijn elfmeter.
19/04 16u15  Drugsbaron al uitgeleverd aan FrankrijkDe Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak werd vrijdag al uitgeleverd aan Frankrijk. Gewapende handlangers van Benabdelhak hadden zondagavond geprobeerd om hem te bevrijden uit de gevangenis van Sint-Gillis. De spectaculaire inval mislukte en Benabdelhak werd nadien overgebracht naar de gevangenis van Brugge.
19/04 16u00  Louis Vuitton vraagt Matthias Schoenaerts ook voor herfst- en wintercampagneMatthias Schoenaerts is een tweede keer gevraagd om gezicht te zijn voor Louis Vuitton. Het Franse modehuis trok daarvoor naar IJsland, maar de beelden zijn nog ultrageheim.
19/04 15u00  Personeel Lunch Garden volgt stakingsoproep massaalIn 49 van de 50 eigen restaurants van Lunch Garden wordt vandaag/zaterdag niet gewerkt. 'De stakingsoproep wordt massaal opgevolgd', aldus LBC-secretaris Rudi Schwartz.
19/04 15u00  Herentals krijgt geld van Vlaamse overheid, nu Grobbendonk nogNu de overheid belooft om riolering te leggen naast de Lierseweg in Herentals, zal er tegelijk een fietspad worden aangelegd aan beide zijdenvan de Lierseweg. Wel moeten er eerst nog een paar boordeigenaars onteigend worden. En wat met de verlenging tot in Grobbendonk?
19/04 14u30  Carport en auto branden uitIn Dorp, een straat in het centrum van Zoersel, is zaterdagmiddag brand uitgebroken in een carport. De geparkeerde bestelwagen die daar stond raakte zwaar beschadigd.
19/04 13u30  Directie Lunch Garden: "Staking is onbegrijpelijk"De directie van restaurantketen Lunch Garden heeft weinig begrip voor de 24-urenstaking van zaterdag. 'Er is afgesproken om opnieuw te praten, de datums hiervoor zijn geprikt', zegt algemeen directeur Annick Van Overstraeten.
19/04 09u15  "Onze kuststeden verder opwaarderen"Dankzij het zachte voorjaar is het toeristische seizoen aan de kust dit jaar uitstekend ingezet met een volgeboekt paasweekend als kers op de taart. Maar beweren dat de horeca, het vastgoed en de recreatiesector in de kuststeden hiermee op rozen zitten, is te veel gezegd.
19/04 09u15  N-VA wil lagere vergoedingen OCMW-raadsledenN-VA Herentals agendeert op de OCMW-raad van dinsdag een voorstel om een aantal vergoedingen voor OCMW-raadsleden te halveren. 'In tijden van crisis is het aan politici om het goede voorbeeld te geven en in de eerste plaats te besparen op zichzelf. De besparing levert de komende vijf jaar maar liefst 80.000 euro op', zo meent de N-VA. De partij rekent op de steun van meerderheidspartijen sp.a en CD&V.
19/04 07u30  CD&V mort over mobiliteitsplan'Het STOP-principe, dat de heerschappij van de auto in de stad terugdringt, moet behouden worden.' Dat zegt Jos Ansoms, de geestelijke vader van het principe, dat voorrang geeft aan zwakke weggebruikers en het openbaar vervoer en pas in laatste instantie aan de wagen. In het nieuwe mobiliteitsplan van het stadsbestuur wordt het STOP-principe vrijwel overal afgeschaft.
18/04 23u15  Rampenplan afgekondigd door gaslekIn het Oost-Vlaamse Dendermonde is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd na het ontdekken van een gaslek in de De Dammenlaan. Dat is vernomen bij de brandweer van Dendermonde.
18/04 23u15  Man doodt hondje van ex-vriendKay De Greef uit Geraardsbergen ontdekte woensdagavond dat zijn hondje Buster op gruwelijke wijze werd gedood. De West Highland White Terrier kreeg een stok door zijn strot geramd en werd daarna in een emmer verdronken. Ook zijn goudvissen moesten eraan geloven: deze werden vergiftigd met sodazout en bakken vol visvoer.
18/04 21u30  Rampenplan afgekondigd door gaslek in DendermondeIn het Oost-Vlaamse Dendermonde is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd na het ontdekken van een gaslek in de De Dammenlaan. Dat is vernomen bij de brandweer van Dendermonde.
18/04 21u00  Hoeveel kost een woning in uw gemeente?De prijs van al het vastgoed is vorig jaar gestegen. Woonhuizen werden 2,1 procent duurder, de gemiddelde prijs van appartementen steeg met 2,8 procent. Dat blijkt uit de jaarstatistieken van de Federale Overheidsdienst Economie.
18/04 21u00  Zware aardbeving treft Zuid-MexicoEen zware aardbeving heeft vrijdag om 9.27 uur plaatselijke tijd het centrum en zuiden van Mexico opgeschud. Het centrum van de beving, met magnitude 7, lag op ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van het plaatsje Tecpan in deelstaat Guerrero, aldus de Mexicaanse Nationale Seismologische Dienst. Volgens het Amerikaanse geofysische instituut USGS had de beving een magnitude van 7,5.
18/04 21u00  Italië zet 'eiland des doods' te koopHet beruchte Poveglia staat te koop. Jarenlang werden slachtoffers van de pest op dit spookeiland gedropt. Met de verkoop wil de Italiaanse regering de staatskas spijzen.
18/04 18u15  Dehaene: "Discours De Wever is gelijk aan dat van Dewinter"Jean-Luc Dehaene haalt opnieuw fors uit naar de N-VA en haar voorzitter Bart De Wever. 'Ei­gen­lijk is het dis­cours van De Wever het­zelf­de als dat van Vlaams Be­lang-kop­stuk Filip De­win­ter', zegt hij zaterdag in een interview met De Tijd. 'Al­leen heeft hij de vreem­de­lin­gen door de PS ver­van­gen.'
18/04 17u45  Meer dan 15.000 bestuurders geflitstDe federale en lokale politie hebben 15.615 autobestuurders geflitst met mobiele camera's tijdens de zogenoemde flitsmarathon.
18/04 17u45  Bijna twee maanden hinder door werken tussen Melsele en LinkeroeverVan zaterdag 3 mei tot maandag 23 juni wordt verkeershinder verwacht door werken aan het wegdek van de E34/N49 tussen Melsele en Antwerpen-Linkeroever. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer vrijdag.
18/04 17u30  "Dreiging hoofdkantoor Lanxess best ernstig nemen"De boodschap van het Duitse hoofdkwartier van chemiebedrijf Lanxess dat de fabriek in Zwijndrecht gesloten zal worden als vakbonden en directie geen aanvaardbaar akkoord bereiken, wordt best ernstig genomen. Dat zegt Yves Verschueren, algemeen bestuurder van sectorfederatie essenscia.
18/04 16u30  Amsterdam wil zich profileren als stad voor bierliefhebbersAls België ergens in uitblinkt dan is het wel bier brouwen, maar sinds kort proberen onze noorderburen zich ook als bierland te profileren.
18/04 15u45  Familie reageert vol onbegrip op vrijlating moordenaarCesar Serafin Ferreire zit sinds gisteren thuis met elektronisch toezicht. Acht maanden geleden schoot hij zijn Portugese landgenoot neer met enkele kogels na een geldkwestie. Hoe hecht de Portugese familie ook is: vergeven doen ze hem dit nooit.
18/04 14u45  Overvaller nachtwinkel vlak bij politiekantoor gevatDe recherche van de Mechelse politie heeft de dader gevat die begin april de nachtwinkel vlak bij het politiecommissariaat heeft overvallen.
18/04 14u45  16-jarige fietsster gewond na aanrijding met wagenEen 16-jarige meisje is donderdagavond laat zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een personenwagen op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Noordersingel.
18/04 14u30  Bentakeaway of Court-toi? Bekijk hier uw Rode DuivelszakenNu Vincent Kompany uitpakt met zijn sportcafé Good Kompany, hebben ook onze lezers zich van hun creatiefste kant laten zien. Want als de andere Rode Duivels de ondernemersmicrobe te pakken krijgen, hoe zou hun zaak dan heten?
18/04 14u15  Couchsurfen: Open Vld hekelt 'Vlaamse regulitis'Oppositiepartij Open Vld hekelt de 'regulitis' van de Vlaamse overheid, nu blijkt dat die de registratie eist van al wie toeristen thuis een bed aanbiedt. Al zijn de Vlaamse liberalen ook zelf wel voorstander van 'een minimum aan kwaliteitsnormen op vlak van brandveiligheid'. Het is vooral de aanpak die hen stoort, waarbij 'meteen met boetes tot 250 euro wordt gezwaaid'.
18/04 14u15  Overvaller nachtwinkel vlakbij politiekantoor gevatDe recherche van de Mechelse politie heeft de dader gevat die begin april de nachtwinkel vlakbij het politiecommissariaat heeft overvallen.
18/04 13u45  "Algemene spoorstaking dreigt"Er dreigt een algemene spoorstaking aan te komen. Dat zegt Jean Pierre Goossens, algemeen secretaris bij de socialistische vakbond ACOD Spoor. Er is groeiende ontevredenheid over het personeelstekort bij de spoorwegen. De christelijke ACV Transcom wacht liever nog wat af.
18/04 13u45  Brandweer groeit uit tot bedrijf met 750 mensenAlle brandweerkorpsen in het arrondissement Mechelen en de Rupelstreek vormen vanaf volgend jaar één grote hulpdienst. De zone Rivierenland moet ervoor zorgen dat de burger in nood nog efficiënter wordt geholpen.
18/04 12u45  Laatste hoedendozenmaker dreigt te verdwijnenHet ziet er naar uit dat de allerlaatste ambachtelijke fabrikant van ronde hoedendozen uit de Benelux definitief verdwijnt. Het echtpaar Spanjersberg- Strömberg wil met pensioen, maar heeft geen opvolging.
18/04 12u45  Man (66) omgekomen bij ongeval op A12Op de A12-autosnelweg tussen Brussel en Antwerpen is in de nacht van donderdag op vrijdag een 66-jarige man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
18/04 12u30  Man (66) omgekomen bij dodelijk ongeval op A12Op de A12-autosnelweg tussen Brussel en Antwerpen is in de nacht van donderdag op vrijdag een 66-jarige man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
18/04 12u15  Viert u Pasen met een brunch? (oproep)Wij zijn dringend op zoek naar een gezin dat dit weekend een paasbrunch, thuis of op restaurant, heeft. Wilt u hierover iets vertellen in de krant en wilt u op de foto?
18/04 12u00  Heeft u een paasbrunch op restaurant? (oproep)Wij zijn dringend op zoek naar een gezin dat dit weekend een paasbrunch op restaurant heeft. Wilt u hierover iets vertellen in de krant?
18/04 12u00  Chat met Tom Steels gaat niet doorDoor onvoorziene omstandigheden kan onze geplande chat deze middag met ex-renner en ploegleider Tom Steels niet doorgaan. Onze excuses voor het ongemak. Alvast een prettig paasweekend!
18/04 11u45  Nathan excuseert zich bij Sergio Herman (video)Het VTM-programma 'Mijn pop-uprestaurant' heeft er een bewogen aflevering opzitten. In Brussel bleef het restaurant Sticks & Stones noodgedwongen dicht, terwijl juryleden Sergio en Sepideh in Gent uit de zaak vertrokken.
18/04 11u00  Staking Lanxess - "Sluitingsscenario's zijn gemaakt"De verklaring van de directie dat een sluiting van Lanxess in Zwijndrecht dreigt, is geen bluf. 'De sluitingsscenario's zijn wel degelijk gemaakt', aldus Lanxess-woordvoerder Philippe Van Wassenhove.
18/04 10u30  Bear Grills tegen Almaci: "Jij bent geen alibi-allochtoon" (video)Daags na de visite van Annemie Turtelboom (Open Vld) mocht Meyrem Almaci (Groen) plaatsnemen in de BMW van internetfenomeen Bear Grills van Antwaarpe. Rachid Abourig hield met de Antwerpse politica van Turkse afkomst een onderhoudend gesprek over onder andere het onverdoofd slachten van schapen, het groene gedachtegoed, de persoonlijke ambities van Almaci en het nut van een stem voor de groenen.
18/04 10u30  Twee jongeren komen om bij ongeval in LanakenBij een zwaar verkeersongeval in Lanaken zijn vrijdagochtend de 21-jarige Roy B. en de 21-jarige Maarten H. uit Lanaken om het leven gekomen. Ze reden op de Maastrichterweg (N77) vanuit Zutendaal richting Lanaken, toen het ter hoogte van de Lepelvormweg op het natte wegdek mis ging. Om een onbekende reden ging de auto van de baan en knalde tegen een boom.
18/04 10u00  Mysterieuze paasklokken mogelijk CD&V-verkiezingsstuntWie door Zoersel, Zandhoven, Malle en omstreken rijdt, kan er niet naast kijken. Overal duiken mysterieuze houten borden met paasklokken op. Er hangt zelfs een touwtje aan te bungelen, al is er voorlopig geen touw aan vast te knopen.
18/04 09u45  De locaties van Deadline 25/5 - aflevering 3U keek inmiddels naar de derde aflevering van Deadline 25/5? Dan heeft u mogelijk een aantal locaties die in beeld kwamen herkend, zeker als u een beetje thuis bent in Antwerpen.
18/04 09u45  Zelfs Duitse marktkramer op Posse LeestDe Leestenaars maken zich op voor de 23ste editie van Posse Leest, waar ze maandag dertigduizend bezoekers verwachten. 'We hebben een recordaantal standhouders en ook weer een echte vetten os', zegt Yves Selleslagh van het Posse Leest-comité.
18/04 09u15  Twee branden aangestoken?De politie voert een grondig onderzoek naar twee branden donderdagnamiddag in Hove. Verdachte branden, want de twee brandhaarden ontstonden op bijna hetzelfde tijdstip, op nog geen honderd meter van elkaar.
18/04 09u00  "Good Kompany wordt geen mannencafé"Rode Duivel Vincent Kompany opent eind mei een sportcafé op de Groenplaats. Maar is dat wel een goed idee? De Sportbar van Cyril Théréau op de Ernest Van Dijckkaai ging na minder dan een jaar failliet en ook het Hard Rock Café was geen lang leven beschoren.
18/04 07u15  Wie toerist laat overnachten riskeert boeteDe overheid gaat actief op zoek naar mensen die in hun woning een kamer aanbieden aan toeristen via websites als airbnb.be en couchsurfing.org. Zij krijgen een brief waarin ze op hun verplichtingen gewezen worden. Als ze geen gevolg geven aan de brief, riskeren ze een boete van 250 euro.
18/04 07u00  Experts kraken Antwerps mobiliteitsplanAntwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) stelde gisteren het voorontwerp van het nieuwe mobiliteitsplan voor. Daarin worden maatregelen aangekondigd om de situatie van zowel automobilist, tramgebruiker, fietser als voetganger te verbeteren. “Onrealistisch”, zeggen mobiliteitsexperts, “en in tegenstrijd met alle tendensen in steden wereldwijd.”
18/04 06u45  Gemaskerde Standardfans eisen ontslag van coach LuzonNa het nieuwe puntenverlies van Standard op de vierde speeldag in Play-off I in eigen huis tegen Lokeren (2-2) hebben enkele Luikse heethoofden voor overlast gezorgd op Sclessin. Dat melden verscheidene Belgische media donderdagavond.
18/04 06u30  Zes op de tien ritsen verkeerdZes op de tien bestuurders ritsen foutief. Ze kennen de regels wel, maar ze passen het ritsen gewoon overal toe terwijl dat niet hoeft. De resultaten staan in een onderzoek van VAB bij 604 bestuurders. Maar hoe zit het met uw kennis van het ritsen? Doe hier de test.
18/04 06u30  Chat om 12u met Tom SteelsDe kasseiklassiekers zijn afgelopen, nu begint het klimwerk met de Ardense koersen en de grote rondes. Onderwerpen genoeg voor een chat met ex-sprinter, trainer en ploegleider Tom Steels.
18/04 06u30  "Zonder aanvaardbaar akkoord sluit Lanxess"Indien er geen aanvaardbaar akkoord komt en er geen einde komt aan de staking bij Lanxess in Zwijndrecht, dan sluit de fabriek. Dat is de boodschap van de directie in Duitsland. Zwijndrecht krijgt nog 'een paar weken', zegt woordvoerder Philippe Van Wassenhove.
18/04 06u30  Wellicht brandstichting aan tuinhuis en autoIn Hove is donderdagavond op twee verschillende plaatsen in de omgeving van de Mimosastraat brand ontstaan. Het ging om een tuinhuis in De Ster en een auto in een garage in de Mimosastraat. Beide plaatsen liggen op nauwelijks tweehonderd meter van elkaar.
17/04 22u45  Standard knokt zich naar gelijkspel tegen LokerenIn de play-offs van het voetbal hebben Standard en Lokeren de punten gedeeld. De bezoekers stonden lange tijd op voorsprong, maar de Rouches sleepten in het slot nog een punt uit de brand. Eindstand: 2-2.
17/04 22u30  Gabriel García Márquez (87) overledenDe Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez is op 87-jarige leeftijd overleden in Mexico.
17/04 22u00  Onderzoek naar mysterieus flesje met pillen Parijs-RoubaixHet Britse Antidopingagentschap (UKAD) gaat het mysterieus flesje met pillen dat zondag werd gevonden op het parcours van Parijs-Roubaix onderzoeken. Volgens de man die de mysterieuze vondst deed, viel het flesje na een valpartij uit de zak van een renner. Dat maakte de Britse krant The Daily Telegraph donderdag bekend.
17/04 21u30  Facebook laat u weten waar uw vrienden zijnVanaf vandaag (donderdag) begint Facebook met het uitrollen van een nieuwe functie: Nearby Friends. Dat laat zien wie van je vrienden in de buurt zijn.
17/04 19u30  Boonen crasht met nieuwe FerrariHet eerste ritje van Tom Boonen met zijn nieuwe Ferrari ging donderdag niet van een leien dakje. De bolide van de Bom van Balen kreeg een klapband.
17/04 18u45  Man stapt op 38 jaar in voetsporen van zijn vaderOp de gemiddelde leeftijd van 38 jaar wordt een man zoals zijn vader, zo moet uit een Britse studie blijken. Die studie van het Britse tv-kanaal Gold identificeerde dertig voortekens, die erop wijzen dat een man in de voetsporen van zijn vader stapt.
17/04 18u00  Ferrari van Tom Boonen spot met Roger De VlaeminckNu het voorjaarsseizoen gedaan is, trakteerde Tom Boonen zich donderdag op een dagje op het circuit van Francorchamps. Niet met een fiets, maar met zijn eigen Ferrari F430, een circuitauto die niet tot de openbare weg is toegelaten.
17/04 17u30  Nieuw mobiliteitsplan: vlotter verkeer in stadNu de teerling in het Oosterweeldossier gevallen lijkt, wil Antwerpen werk maken van een nieuw mobiliteitsplan dat het verkeer ook op stedelijk niveau vlotter doet verlopen. Het stadsbestuur heeft alvast een voorontwerp klaar waarover het met partners als De Lijn en de NMBS wil overleggen.
17/04 17u15  Chalet brandt opnieuw volledig afDe chalet van visclub ‘t Zand in de Zandstraat in Haasdonk is dinsdagnacht helemaal uitgebrand, voor de tweede keer in nog geen jaar tijd. De eigenaar lanceert een oproep om getuigen van de brandstichting te vinden.
17/04 17u00  Bestuurder gecrashte Porsche is 17In de zwarte Porsche die woensdagmiddag op de Ruggeveldlaan in Deurne tegen een paal knalde zaten twee zeventienjarige jongens uit Antwerpen. Dat meldt het parket donderdag.
17/04 15u00  Eerste resultaten flitsmarathon tegen vrijdagavond (oproep)De eerste resultaten van de flitsmarathon van de 'Ik flits mee'-campagne donderdag zullen naar verwachting vrijdag in de late namiddag bekendgemaakt worden. Dat heeft Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie, donderdagochtend gezegd. Voor de flitscampagne werkt de federale politie samen met de lokale politiezones, waardoor gegevens van een 130-tal zones verzameld moeten worden.
17/04 14u45  Good Kompanini? Lanceer uw eigen Rode Duivels-zaakEind mei opent Vincent Kompany een sportcafé op de Groenplaats. De zaak krijgt de toepasselijke naam Good Kompany. Reden genoeg om ons aan het denken te zetten. Want als de andere Rode Duivels de ondernemersmicrobe te pakken krijgen, hoe zou hun zaak dan heten?
17/04 14u15  Laatste rechte lijn Brabantse Pijl kleurde opvallend zwart-geel-roodDoorgaans bulkt het van de Vlaamse leeuwen als er over onze wegen wordt gekoerst. Maar woensdag werd er langs de aankomststrook met opvallend veel Belgische vlaggen gezwaaid.
17/04 13u45  School in Offerandestraat moet verhuizen naar het KielEen middelbare school uit de Antwerpse wijk 2060 met 175 leerlingen verhuist na de paasvakantie tot juni 2015 naar mobiele klassen aan het Kiel, ten zuiden van de stad. Dat meldt het Antwerpse Stedelijk Onderwijs in een persbericht. De school moest tijdelijk elders onderdak zoeken omdat er dringend renovatiewerken moeten plaatsvinden. Eind vorig jaar dreigde de school nog zijn erkenning te verliezen vanwege de slechte staat van de infrastructuur.
17/04 13u00  Bear Grills: "Wat kunnen de liberalen doen voor mijn loonfichke?" (video)Bear Grills van Antwaarpe kan weer een partij afvinken op zijn lijstje. Na Monica De Coninck (sp.a), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Liesbeth Homans (N-VA) heeft de Antwerpse Marokkaan Rachid Abourig Open Vld'ster Annemie Turtelboom voor een ritje in zijn BMW uitgenodigd.
17/04 12u30  Duikers halen lijk uit BinnendijleDuikers van de Mechelse brandweer hebben donderdagmorgen omstreeks 11u aan de Vijfhoek een lijk uit de Dijle gehaald. Hoe de man van middelbare leeftijd om het leven kwam, is nog niet duidelijk.
17/04 12u30  "Abdijstraat op het Kiel verandert 's avonds in raceparcours"Vanessa Laruelle en Bart Boodts namen 3,5 jaar geleden in de Abdijstraat café De Ton over. Sindsdien werd hun terrasinrichting meermaals stukgereden door racende wagens.
17/04 12u30  Meisje (6) gered uit gezonken ferry (video)De hoop om nog overlevenden te vinden van de scheepsramp in Zuid-Korea neemt met de minuut af. Er zijn al negen doden geteld en nog steeds zijn bijna 290 opvarenden vermist.
17/04 12u30  Ex-dakloze loopt 10 Miles voor lotgenootEx-dakloze Alain Vervloet neemt op 27 april voor het eerst deel aan de Antwerp 10 Miles. In navolging van heel wat marathonlopers wereldwijd laat hij zich sponsoren, en dat ten voordele van Luc Ambiorix, een andere voormalige dakloze.
17/04 12u30  Kickbokser krijgt vier jaar celEen 21-jarige kickbokser is veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij samen met twee minderjarigen een bejaarde en een gehandicapte beroofde. Hij lokte de slachtoffers mee met de list hen een lift te willen geven.
17/04 12u30  Stad riskeert dwangsommen voor verval CortenbachHet architectenbureau van Karel Beeck is door de stad Mechelen aangesteld om de restauratie van het Hof van Cortenbach in goede banen te leiden. Dat wil zo snel mogelijk starten met de dringende instandhouding. Anders riskeert de stad dwangsommen.
17/04 11u15  Drie honden van gezin vergiftigdEen dierenbeul heeft vorige week drie van de vier honden van Inge Jacobien uit de Salamanderstraat in Beerse vergiftigd met slakkenvergif gemengd in gehakt. Twee honden, die erg geliefd waren bij haar drie dochters, overleefden het niet.
17/04 11u00  Eddy Wauters: "Ik word niet graag onder druk gezet"Ex-Antwerpvoorzitter Eddy Wauters heeft nota genomen van de open brief die ASC Antwerp 150 woensdag naar hem stuurde. Daarin vraagt het bestuur van de supportersclub aan Wauters om de ruim vijf miljoen euro die hij terugvordert een jaar langer te bevriezen om zo het voortbestaan van Antwerp te vrijwaren. “Op die manier word ik onder druk gezet, en daar houd ik niet van”, aldus Wauters.
17/04 09u45  Brandstofdieven 40 kilometer achtervolgdDe politie van Mechelen heeft woensdagochtend twee brandstofdieven ruim 40 kilometer achternagezeten, tot in het Waals- Brabantse Waver.
17/04 09u30  Chat morgen met Tom SteelsDe kasseiklassiekers zijn afgelopen, nu begint het klimwerk met de Ardense koersen en de grote rondes. Onderwerpen genoeg voor een chat met ex-sprinter, trainer en ploegleider Tom Steels.
17/04 09u00  Stad Lier schuldig bevonden aan ongeval met olievlekDe stad Lier moet 4000 euro betalen aan een automobilist die twee jaar geleden een ongeval had op de Liersebaan in deelgemeente Koningshooikt.
17/04 08u45  Nieuwe Colruyt is groot succesDe vernieuwde Colruytvestiging aan Pasbrug in Sint-Katelijne-Waver verwelkomde woensdag de eerste klanten, die in grote getale toestroomden. 'De opening was een groot succes', zegt zaakvoerder Bjorn Vervloessem. 'Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen. Dat heeft te maken met de schaalvergroting, de drie procent korting die in alle Colruytfilialen van kracht is en het eind van de paasvakantie.'
17/04 08u00  Klemgereden na dolle rit van Breda tot HoogstratenKempense politiemannen hebben in twee dagen tijd enkele Nederlandse criminelen tot stilstand gebracht. Deze keer was het de beurt aan politiemannen uit Hoogstraten. Eerder deze week was dat het geval in Turnhout.
17/04 07u30  Iedereen krijgt korting in de Zoo op paasmaandagWie op maandag 21 april de Antwerpse Zoo bezoekt, betaalt 3 euro minder voor zijn dagticket dan de andere dagen van het jaar. Daarmee houdt de dierentuin een traditie van meer dan 150 jaar in ere om op paasmaandag iedereen korting te geven.
17/04 07u15  Meer controles op bus en tramDe Lijn gaat dit jaar nog meer controleren op zwartrijden en overlast. Het effect van die controles is aanzienlijk, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Het aantal gevallen van overlast daalde vorig jaar bijvoorbeeld met een kwart.
17/04 07u15  Cacaoboter op de weg: uren opruimwerkIn de Aalstersestraat in Wieze (Lebbeke) heeft woensdagochtend een vrachtwagen zijn lading cacaoboter verloren. De brandweer was uren in de weer om het goedje op te kuisen.
17/04 07u00  Nog steeds 290 vermisten na ferryrampBij de schipbreuk voor de zuidkust van Zuid-Korea zijn al zeker negen mensen omgekomen. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar een driehonderdtal personen.
17/04 07u00  Metaaldetector vindt trouwring van weduwnaar na 15 jaar terugWilly Wuyts (80) uit Ranst is opnieuw een 'geringd' man. Op zijn huwelijksdag werd hij herenigd met zijn al 15 jaar verloren trouwring. Straf genoeg dook diezelfde dag ook de verloren ring van zijn vrouw weer op.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Femont failliet: vijftig banen op de tocht24/04 07u00 - Gazet van Antwerpen: De rechtbank van koophandel in Mechelen heeft woensdag de firma Femont uit Willebroek failliet verklaard. Dat meldt de christelijke vakbond en wordt bevestigd door het ABVV.
15x Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)24/04 07u00 - Gazet van Antwerpen: Jean-Luc Dehaene heeft voor de camera's van VTM voor het eerst over zijn ziekte en over zijn leven na de politiek gepraat.
12x Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalen24/04 08u00 - Gazet van Antwerpen: Er komen beter geen nieuwe flitspalen omdat trajectonroles efficiënter zijn. Dat besluit minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) uit een vergelijkende studie van de UHasselt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
12x Oosterweel 1,7 miljard euro duurder dan gepland24/04 08u00 - Gazet van Antwerpen: De Oosterweelverbinding in Antwerpen zal fors duurder uitvallen dan verwacht. Dat blijkt uit een BAM-dossier dat Björn Rzoska (Groen, foto klein) kon inkijken. Groen heeft nu een motie ingediend om het Rekenhof het rapport te laten onderzoeken, zo schrijft De Morgen.
12x Stotteraar spreekt reclamespot in24/04 11u00 - Gazet van Antwerpen: Een reclamespot laten inspreken door iemand die stottert, het klinkt een beetje als blinden laten kleiduifschieten. Toch deed de vzw Best het, om te tonen dat je stotteren wel degelijk kan overwinnen.
12x Vrachtwagen pleegde mogelijk vluchtmisdrijf na dodelijke aanrijding24/04 11u00 - Gazet van Antwerpen: Op de Antwerpsebaan is woensdagochtend om 7u een 51-jarige man uit Wuustwezel om het leven gekomen. De aanrijder wordt opgespoord door de scheepvaartpolitie.
12x Politie vindt man dood achter stuur na achtervolging24/04 13u45 - Gazet van Antwerpen: Politie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit. Het voertuig heeft Duitse kentekens.
11x Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunder24/04 07u00 - Gazet van Antwerpen: Door een administratieve fout bij het gerecht is een man die was aangehouden voor een moord in een flat op het Antwerpse Kiel, ei zo na vrijgelaten uit de gevangenis. Alleen omdat hij nog verdacht wordt van een inbraakpoging, zit hij nog achter de tralies. Maar allicht niet lang meer.
11x 10 Miles-tip van Greg Broekmans: "Verander gewoontes niet" (video)24/04 09u00 - Gazet van Antwerpen: Over enkele dagen is het zover: dan veroveren tienduizenden sportievelingen voor een dag de Scheldestad. Wordt u nu al overmand door de zenuwen? Twijfelt u nog aan bepaalde zaken? Greg Broekmans, organisator van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon geeft in de laatste dagen voor de start op zondag nog enkele korte tips mee die nog van goudwaarde kunnen zijn.
11x Zaakvoerder restaurant Martinique (57) overleden na motorongeval24/04 14u30 - Gazet van Antwerpen: Het Mechelse horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs (57, foto klein) is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij kwam van de golfclub toen hij met zijn Harley Davidson in Keerbergen werd aangereden door een prille twintiger. Ze was met de auto aan het leren rijden.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
40623
Gelezen:
43742
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven