woensdag 25 november 2015, week 48


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
25/11 13u00  Merel volgt Pieter op als kinderburgemeester Merel Vander Elst (11) wordt de nieuwe kinderburgemeester van Mechelen. Woensdagmiddag, tijdens de Kinderraad, volgt ze Pieter Verhelst (12) op.
25/11 12u45  Weer trainersontslag in eerste: Westerlo zet Van Veldhoven op straat Westerlo heeft zijn hoofdtrainer Harm van Veldhoven ontslagen. Assistent-trainer Vedran Pelic neemt voorlopig over.
25/11 12u45  OVERZICHT. Anderlecht achter gesloten deuren, Standard-fans moeten thuis blijven De Pro League zette het licht op groen voor de volgende speeldag van de Jupiler League. Anderlecht-OHL wordt echter achter gelsoten deuren gespeeld en Zulte Waregem-Standard zal worden afgewerkt zonder bezoekende fans. De andere thuisclubs beslissen daar vandaag over. We zetten de belangrijkste maatregelen nog eens op een rij:
25/11 12u45  Om dit soort grapjes lachen we het hardst Met het ene mopje lach je niet, terwijl je van het andere tranen in de ogen krijgt. Wetenschappers aan de universiteit van Oxford denken te weten hoe dat komt.
25/11 12u45  “Opnieuw teruggekeerde Syriëstrijder van radar verdwenen” De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, dringt er bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op aan dat die “met directe ingang de gunstmaatregel intrekt van het elektronisch toezicht voor alle teruggekeerde Syriëstrijders die vandaag genieten van een enkelband”. Minister van Justitie Koen Geens heeft daarvoor vorige week al opdracht gegeven.
25/11 12u30  OVERZICHT. Anderlecht beslist later, Standard-fans moeten thuis blijven De Pro League zette het licht op groen voor de volgende speeldag van de Jupiler League. Maar achter Anderlecht-OHL staat een groot vraagteken en Zulte Waregem-Standard zal worden afgewerkt zonder bezoekende fans. De andere thuisclubs beslissen daar vandaag over. We zetten de belangrijkste maatregelen nog eens op een rij:
25/11 12u30  Zo klinkt 'Hello' van Adele op speelgoedinstrumenten Sinds Adele enkele weken geleden na een paar jaar stilte de nieuwe single 'Hello' de wereld instuurde, is ze niet meer weg te slaan van de (sociale) media. Ook nu weer wordt een filmpje van de Britse zangeres veelvuldig gedeeld. Samen met de Amerikaanse presentator Jimmy Fallon en de band The Roots brengt ze een uitgeklede en met speelgoedinstrumenten begeleide versie van haar tophit.
25/11 12u30  Vitalski doet Sherlock Holmes herleven in tuincenter Rijmenants Omdat het Davidsfonds Groot-Zandhoven twintig jaar bestaat, nodigt het sprekers uit op unieke locaties. Dinsdag vertelde Vitalski over Arthur Conan Doyle in tuincenter Rijmenants.
25/11 12u15  Topper in tweede klasse wordt niet gespeeld De topper in de tweede voetbalklasse van vrijdagavond tussen Eupen en Antwerp wordt uitgesteld. Het waren waarnemend burgemeester Claudia Niessen en de politie die de beslissing namen na een vergadering, bevestigde de gerechtigde correspondent van de club Joseph Radermacher.
25/11 12u15  Malinwa praat nog steeds met Chen KV Mechelen is nog altijd in onderhandeling met Xavier Chen, de gesprekken met de rechtsback verlopen heel positief. KV trainde dinsdag nog zonder Veselinovic, maar de spits ondervond geen reactie op het lichte loopwerk van maandag en dreef dat loopwerk dan ook wat op.
25/11 12u15  Kerstdiner loopt uit de hand bij Jan Mat Toneelkring De Jan Mat Toneelkring heeft voor de opening van het nieuwe toneelseizoen gekozen voor de kerstkomedie Jezus, Maria, Jozef van Yves Caspar.
25/11 12u15  Drummer Eagles of Death Metal: “Ik kan niet wachten om concert af te maken” Julian Dorio, de drummer die op tournee was met Eagles of Death Metal, heeft gereageerd op de “ondenkbare” terroristische aanslagen in Parijs. Bij het optreden van de band in Le Bataclan vielen 89 doden.
25/11 12u15  Integrale veiligheidsaanpak voorgesteld Extra investeringen in veiligheid zorgen voor een integrale veiligheidsaanpak die draait rond veiligheid en hulpverlening, gemeenschapsgerichte preventie en handhaving.
25/11 12u00  “Geen enkele aanwijzing dat ziekenhuizen geviseerd worden” Er is geen enkele concrete aanwijzing dat ziekenhuizen, hulpverleners of ambulanciers geviseerd worden door terroristen. Dat benadrukken minister van Volksgezondheid Maggie De Block en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Met de brief die ze verstuurd hebben naar de ziekenhuizen, ambulancediensten en brandweerzones willen ze enkel de bestaande procedures in herinnering brengen.
25/11 12u00  Lewis Hamilton blikt vooruit naar de GP van Abu Dhabi De Mercedes-piloot geeft ons wat meer info over de GP van Abu Dhabi en het circuit waarop komend weekend gereden wordt.
Laatste update: vandaag om 13u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/11 12u00  Nederlandse peuters in mini-auto’s maken straten onveiligTwee jongetjes uit het Nederlandse Kerkdriel zijn het internet aan het veroveren. In hun gepimpte mini-auto’s maken de peuters van nog geen jaar oud de straten onveilig.
25/11 12u00  Eupen - Antwerp van vrijdag uitgesteldDe topper in tweede klasse tussen Eupen en Antwerp kan vrijdagavond niet plaatsvinden. Dat heeft de burgemeester van Eupen gisteren verteld aan de Duitstalige krant GrenzEcho. Na overleg op dinsdagavond tussen de Eupense politie, de burgemeester en de club is er besloten dat er niet gespeeld kan worden. “Bij gebrek aan politiepersoneel kan niet voldaan worden aan de eisen die een risicowedstrijd als Eupen - Antwerp vraagt”, legt Ecolo-burgemeester Claudia Niessen uit. “Daarom hebben we beslist om de wedstrijd uit te stellen.”
25/11 11u45  “Onbegrijpelijk dat Syriëstrijder nog gunstmaatregelen geniet”De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, dringt er bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op aan dat die “met directe ingang de gunstmaatregel intrekt van het elektronisch toezicht voor alle teruggekeerde Syriëstrijders die vandaag genieten van een enkelband”.
25/11 11u30  Protest tegen asielzoekerscentrum: varkenskoppen op hek gespiestIn het Nederlandse Enschede hebben enkelingen geprotesteerd tegen een komend asielzoekerscentrum door varkenskoppen op het hek van het domein te spiesen.
25/11 11u30  Toch afgelasting? Burgemeester noemt Anderlecht-OHL “geen prioriteit”De beslissing valt pas vanmiddag maar het lijkt er steeds meer op dat een wedstrijd van Anderlecht voor de tweede keer zal worden afgelast. De burgemeester van Anderlecht vindt de wedstrijd immers “van ondergeschikt belang”.
25/11 11u15  Mannen met baarden lachen met glittertrendWie aan glitter denkt, weet dat de feestdagen in aantocht zijn. Anno 2015 hoef je die glitters niet alleen op tafel te strooien, je mag er ook je haarwortels mee versieren. De trend duikt alsmaar meer op Instagram op en ook mannen doen eraan mee, al vinden deze twee heren van het YouTube-kanaal The Gay Beards het vooral grappig.
25/11 11u15  PVDA: “Koopt België olie van IS?”De linkse partij PVDA is verontrust dat België mogelijk onrechtstreeks olie koopt die afkomstig is uit de door Islamitische Staat bezette gebieden. Kamerlid Raoul Hedebouw zal premier Charles Michel daarom vragen een audit te lanceren naar de precieze herkomst van de Belgische olie.
25/11 11u15  Omstreden komiek Dieudonné twee maanden naar de cel voor antisemitismeDe Franse controversiële komiek Dieudonné is voor de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot twee maanden cel en een boete van 9.000 euro voor antisemitisme.
25/11 11u15  Vitalski doet Cherlock Holmes herleven in tuincenter RijmenantsOmdat het Davidsfonds Groot-Zandhoven twintig jaar bestaat, nodigt het sprekers uit op unieke locaties. Dinsdag vertelde Vitalski over Arthur Conan Doyle in tuincenter Rijmenants.
25/11 11u00  Stookolie wordt weer duurderWie het huis verwarmt met stookolie plaatst zijn bestelling best nog woensdag. Donderdag stijgt de maximumprijs immers met 1,88 cent. Bij bestelling van meer dan 2.000 liter zal een liter dan maximaal 0,5165 euro kosten. Bij kleinere bestellingen wordt dat 0,5428 euro, zo meldt de federale overheidsdienst Economie.
25/11 11u00  ‘De kleine zeemeermin’ heeft al jaren een geheimIn 1989 maakten we kennis met Ariel in de Disney-film ‘De Kleine Zeemeermin’. Nu blijkt dat het animatiefiguurtje al bijna dertig jaar een geheim meedraagt. Deze nieuwe tip staat op de pagina van de prent op filmsite IMDB.
25/11 11u00  Druk uw bril, trouwring of nachtlamp afSteeds meer handelaars pakken voor de eindejaarsperiode uit met juwelen, lampen, dasspelden of brillen die de klanten op hun computer zelf kunnen ontwerpen om vervolgens te laten printen.
25/11 10u45  Veel lof voor Ilse Heylen van collega-judoka’sJudoka Ilse Heylen (-52 kg) komt donderdag in actie op de Grand Prix van het Zuid-Koreaanse Jeju en kreeg van de collega’s alvast heel veel lof voor de 50ste internationale medaille. Die behaald ze drie weken geleden op de African Open in Port Louis en zette ze met een mooi fotoboek extra in de verf.
25/11 10u45  32.000 tickets voor WK veldrijden nu al de deur uitDe tickets voor het WK veldrijden in Heusden-Zolder op 30 en 31 januari 2016 vliegen de deur uit. Nu al zijn 32.000 tickets verkocht. Dat vertelde organisator Koen Monu dinsdagavond in Eeklo tijdens de voorstelling van het boek ‘Het veld van eer’, 65 jaar WK veldrijden.
25/11 10u45  Omwonenden van De Residentie met delegatie in raadzaalDe gemeenteraad van Kasterlee kreeg dinsdagavond flink wat volk over de vloer. Ook mensen die in de buurt van ex-hotel De Residentie wonen, kwamen hun ongerustheid uiten over de mogelijke komst van asielzoekers naar De Residentie.
25/11 10u45  Zoveel is Herman De Croo waardOpen Vld-coryfee Herman De Croo geeft als eerste politicus een inkijk in zijn financiën. Hij liet het Vier-programma Hoeveel Ben Je Waard? een doorlichting maken van zijn roerende en onroerende goederen. Mocht de 78-jarige oud-minister ooit toch nog eens met pensioen gaan, dan hoeft hij zich met bijna 5 miljoen euro op de teller weinig zorgen te maken.
25/11 10u45  Natalia richt eigen label ‘Natalia Music’ opNatalia (34) heeft zopas haar eigen platenlabel opgericht, Natalia Music. Noodgedwongen, want nadat haar single Smoking Gun deze zomer beneden de verwachtingen had gepresteerd (na enkele weken was de single al uit de Ultratop verdwenen), zag haar platenbaas Patrick Busschots af van de plannen om in januari 2016 een nieuw album op de markt te brengen. Natalia was met Busschots in zee gegaan nadat haar platenfirma Universal haar contract niet had verlengd.
25/11 10u15  Antwerp heeft (bijna) beste verdediging van EuropaJawel, Antwerp heeft met vijf tegengoals in vijftien wedstrijden de beste defensie van alle eerste en tweede afdelingen van Europa. Tenminste, als we alleen de competities in rekening brengen die werkelijk van tel zijn. De Andorrese tweedeklasser Carroi en Lincoln Red Imps uit de eerste klasse van Gibraltar doen beter met twee tegengoals na respectievelijk zeven en acht wedstrijden, maar in de grotere voetballanden doet niemand beter dan de Great Old.
25/11 10u15  Wisselvallig weer houdt aanDe zon schijnt woensdagmiddag af en toe maar er komen ook buien voor, mogelijk met een klap onweer. Hoog in de Ardennen valt de neerslag soms onder de vorm van natte sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en 6 tot 9 graden in de andere regio’s. Woensdagavond en -nacht komen er verspreid nog enkele buien voor.
25/11 10u15  Infomomoment stoomzagerij en pastorijIn het kader van het project de Merode organiseert het gemeentebestuur van Laakdal in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij een informatieve rondleiding op de site van de stoomzagerij (Heistraat) en de pastorij (Meerlaarstraat) van Vorst-Meerlaar. De VLM heeft voor beide locaties een landinrichtingsplan opgemaakt, waarin wordt beschreven hoe de buitenomgeving aangepakt en heraangelegd zal worden.
25/11 09u45  VTM plant tweede seizoen van ‘Spitsbroers’VTM heeft beslist dat het een vervolg wil maken van de fictiereeks ‘Spitsbroers’. De zender moet wel eerst op zoek naar financiële partners. “Ondertussen zijn we al wel voorbereidingen aan het treffen,” klinkt het bij VTM, “zodat we aan de slag kunnen als de financiering rond is. De hoofdrolspelers werden al gecontacteerd en zij houden zich beschikbaar als we groen licht krijgen om seizoen twee te laten starten waar het eerste eindigde.”
25/11 09u45  Thuisresultaten enorm verbeterd onder JankovicMechelen speelt voor de winterstop nog zes matchen, waarvan vier in eigen huis. Mooi mee-genomen op zoek naar de definitieve revival, want de thuis-reputatie is sinds de komst van Aleksandar Jankovic enorm verbeterd. Club Brugge, zondag de tegenstander, is onge-twijfeld op zijn hoede.
25/11 09u45  Rusland draait gaskraan naar Oekraïne toeRusland heeft woensdag de gaskraan naar Oekraïne toegedraaid. Volgens de Russische gasreus Gazprom heet Kiev niet betaald. Gazprom wijst op “ernstige risico’s” als de gastoevoer naar Europa verstoord geraakt.
25/11 09u30  Toneelkring Putte-Ertbrand herneemt successtukVoor zijn nieuwe toneelseizoen kiest toneelkring Putte-Ertbrand voor een herneming van de komedieProsper zit in de Scheer, een stuk dat de kring twintig jaar geleden al met veel succes op de planken zette.
25/11 09u30  Enkel langdurig zieken zonder arbeidscontract kunnen deel uitkering verliezenDe federale regering heeft een oplossing gevonden voor haar voornemen om 10 procent van de uitkering af te nemen van langdurig zieken die, ondanks positief doktersadvies, te weinig moeite doen om opnieuw aan de slag te gaan. Enkel langdurig zieken die geen arbeidscontract hebben en die weigeren mee te stappen in een re-integratieproject of onvoldoende moeite doen in de zoektocht naar werk, kunnen een sanctie krijgen.
25/11 09u30  Russisch vliegtuig neergehaald: Tweede piloot “gered door Syrisch leger”De tweede piloot van het dinsdag boven de Syrische grens door Turkije neergeschoten Russische gevechtsvliegtuig “is gered door het Syrische leger”. Dat heeft de Russische ambassadeur in Frankrijk woensdag laten optekenen. De piloot wordt naar een luchtmachtbasis in de buurt van Latakia, een bolwerk van het Syrische regime, gebracht.
25/11 09u30  N-VA verlaat gemeenteraad na beroering over varkensstallenVeel volk op de gemeenteraad van Kasterlee dinsdagavond. Naast een delegatie buurtbewoners van De Residentie, stonden ook voor- en tegenstanders van eventuele nieuwe varkensstallen in Kleinrees tegenover elkaar. Na een fel debat over de stallen stapte de N-VA-fractie op.
25/11 09u15  “Mijn job lijkt nu eerder een onbetaalde hobby”Het uitgangspunt van de invoering van verkeerscirculatieplan ViVo was een poging om een aantal overbelaste straten te ontlasten. Maar na de invoering in april regende het klachten. Begin deze maand werd er bijgestuurd, maar veel handelaars likken nog altijd hun wonden. Bij sommigen is de omzet met liefst 40 procent gedaald.
25/11 09u15  Straatprotest in Chicago na vrijgeven schokkende video schietpartijHonderden mensen kwamen dinsdagavond in de Amerikaanse stad Chicago op straat, nadat de overheid een video had vrijgegeven waarop te zien is hoe een blanke agent een 17-jarige Afro-Amerikaan doodschoot.
25/11 09u15  Voorlezen in de bibAlle kleuters van 3 tot 5 jaar kunnen in de Borsbeekse bibliotheek komen luisteren naar een spannend, grappig of ontroerend verhaal tijdens de voorleesuurtjes.
25/11 09u15  Project Schone Kleren voor middelbare scholierenIn samenwerking met Studio Globo werd een educatief concept uitgewerkt waarbij de leerlingen in cc De Werft onder begeleiding gedurende twee lesuren met een inhoudelijke en creatieve opdracht aan de slag gaan rond de Schone Kleren Campagne.
25/11 09u00  Hotels in de rand steeds leger door terreurNiet enkel de grote hotels in Brussel en Antwerpen ondervinden hinder van de terreurdreiging en het gewijzigd reisadvies. Ook hotels in de rand voelen de gevolgen.
25/11 08u45  Dood dier gezien? Zet het meteen onlineNatuurpunt wil alle dodelijke plekken voor dieren in kaart brengen en roept daarom de hulp van iedereen in. Zij die een dood dier in het verkeer zien, kunnen dat melden op de website ‘dierenonderdewielen.be ’.
25/11 08u45  Heeft Joy Anna Thielemans een nieuw lief?Als je een internetfenomeen bent en je leven deelt via sociale media, hoeft het niet te verbazen dat je nieuwe relatie meteen openbaar wordt. Uit een statusupdate op Facebook zou blijken dat StuBru-fotograaf Jokko Bulckens een relatie heeft met Thuis-actrice en Eén-presentatrice Joy Anna Thielemans.
25/11 08u30  NBA. Golden State zet beste competitiestart ooit neerDe Golden State Warriors hebben zichzelf dinsdag verzekerd van een plaatsje in de geschiedenisboeken van de NBA. De regerende landskampioen van de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie boekte immers zijn zestiende opeenvolgende overwinning in het nieuwe NBA-seizoen, geen enkele ploeg deed ooit beter sinds de oprichting van de NBA in 1946.
25/11 08u30  Schotense burn-out busters organiseren infoavond over burn-outEén op de tien werknemers in ons land kampt met een burn-out. “Werkgevers willen en moeten sinds vorig jaar wel oog hebben voor deze beroepsziekte, maar worden te vaak misleid door dure mooipraters”, stellen de Schotense psychotherapeuten en burn-out busters Peggy Van Looveren en Gwendolyn Coomans, die vrijdag een voordracht houden over dit actuele gezondheidsthema.
25/11 08u15  Nieuw concert van Fat Freddy's Drop in De RomaDoor de grote vraag naar tickets voor de show in de Ancienne Belgique, houdt Fat Freddy’s Drop nog een extra keer halt in ons land. Op 29 maart stellen ze in De Roma hun nieuwe plaat ‘Bays’ voor.
25/11 08u15  Bussen, trams en metro’s rijden weer normaal in BrusselDe bussen, trams en metro’s van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB rijden woensdagochtend zoals voorzien. De eerste metro’s zijn om 6 uur uitgereden, meldt woordvoerder Guy Sablon van de MIVB. Ook de dienstverlening van De Lijn in Vlaams-Brabant en Brussel verloopt normaal.
25/11 08u00  Expo armoede door kinderogenEnkele jaren geleden groeide bij een aantal professionele fotografen het idee om de armoede in hun directe omgeving in beeld te brengen. De fotografen maakten foto’s, maar gaven ook kinderen in armoede de kans zélf hun leefwereld te fotograferen.
25/11 08u00  Winnaars Grootste Clubhart reageren: "Geweldig voor de hele club"De stemmen van de wedstrijd Het Grootste Clubhart zijn geteld en de winnaars zijn gekend. We zetten de mannen en vrouwen met de grootste inzet voor zijn of haar lokale sportclub op een rijtje.
25/11 07u45  Joy Anna Thielemans heeft een nieuw liefAls je een internetfenomeen bent en je leven deelt via sociale media, hoeft het je niet verbazen dat je nieuwe relatie meteen openbaar wordt. Uit een statusupdate van StuBru-fotograaf Jokko Bulckens blijkt dat de man een relatie heeft met Thuis-actrice en Eén-presentatrice Joy Anna Thielemans.
25/11 07u45  Sfeer en spektakel op de Keiheuvel met Putteke WinterOp de Keiheuvel in Balen vindt zaterdagavond de feeërieke wandeling Putteke Winter plaats. Vuur-shows, verhalenvertellers en andere animatie zorgen voor sfeer en spektakel.
25/11 07u30  Marokkaanse spionnen helpen terroristen opsporenKoning Filip heeft aan de Marokkaanse koning Mohamed VI gevraagd om zijn veiligheidsdienst in te schakelen in de strijd tegen moslimterroristen.
25/11 07u30  “De terroristische aanslag in Parijs veranderde alles en noopt vooralsnog De Wever tot een opvallend stilzwijgen. Het is nu Jambon-tijd”Hij is niet van het tv-scherm weg te branden, maar we hebben niet de indruk dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) dat doet omdat hij zichzelf graag in the picture zet. Het lijkt er veeleer op dat hij het meer als zijn democratische plicht beschouwt tegenover de media en dus ook tegenover de bevolking. Hij lijkt wel de enige van de regering die echt aanspreekbaar is.
25/11 07u00  Een winkel waar je VROLIJK van wordt“Ik las onlangs in een artikel dat je zot moet zijn om een speelgoedwinkel te beginnen”, vertelt Conny Snoeck. Zot durven wij haar niet noemen. Dapper wel. Enthousiast. En vrolijk, dat zeker ook.
25/11 06u45  De Block waarschuwt ziekenhuizen voor infiltratie van terroristenDe regering houdt er ernstig rekening mee dat terroristen bij een aanslag in ons land de hulpdiensten viseren, of zich uitgeven als hulpverleners. Dat blijkt uit een brief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon aan alle ziekenhuizen, ambulancediensten en brandweerzones. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.
25/11 06u45  Project 2015 Schone Kleren voor middelbare scholierenIn samenwerking met Studio Globo werd een educatief concept uitgewerkt waarbij de leerlingen in cc De Werft onder begeleiding gedurende twee lesuren met een inhoudelijke en creatieve opdracht aan de slag gaan rond de Schone Kleren Campagne.
25/11 06u45  Schepen zonder bevoegdheden verdient 7500 euro per maandWim Jorissen (N-VA), sinds juli schepen zonder bevoegdheden in Mechelen, verdient nog steeds 7500 euro bruto per maand. “Ik begrijp niet waarom mijnheer Jorissen niet de eer aan zichzelf houdt”, zegt gemeenteraadslid Hans Keldermans (Vlaams Belang).
25/11 06u45  Sinterklaas vaart zaterdag dwars door SchotenZaterdag 28 november komt Sinterklaas weer naar Schoten. In een gemeente die doorsneden wordt door twee kanalen, moet daar wel boot bij te pas komen.
25/11 06u45  Huiszoekingen zondag verijdelden terreuraanslag in BrusselDe huiszoekingen die zondag in Brussel met veel machtsvertoon zijn uitgevoerd, hebben de plannen doorkruist om onze hoofdstad even hard te treffen als Parijs. Dat vernam De Tijd van meerdere welingelichte bronnen. Het netwerk is gedestabiliseerd, luidt het.
25/11 06u30  K.SK Heist sluit feestjaar afK.SK Heist sluit het feestjaar ter ere van hun 75-jarig bestaan af op vrijdag 4 december in de polyvalente zaal van het Cultuurcentrum Zwaneberg. Het voorbije jaar werd ook de twintigste verjaardag van de fusie van K.F.C. Heist Sportief en K.S.V. Heist gevierd.
25/11 06u30  Uniek concert op tapijt in de PeperbusRataplan en Granvat presenteren vrijdag een uniek 'lay down' concert van Book Of Air vvolk in de Peperbus. Zij brengen acoustic slow music in een formatie van achttien muzikanten die hun sporen verdienden in improvisatie, jazz en klassieke muziek; met composities van Stijn Cools.
25/11 06u15  Extra plaatsen voor kortparkerenHet stadsbestuur voert een blauwe zone in op tien parkeerplaatsen aan de ingang van het Administratief Centrum op de Augstijnenlaan. Dat betekent dat u er voortaan enkel nog korte tijd kan parkeren.
25/11 06u15  Antwerpse imam Taouil: “Vlaamse moslimexecutieve is nodig”De Antwerpse imam Taouil neemt ontslag uit de algemene vergadering van de moslimexecutieve. Hij is de aanhoudende ruzies beu. Taouil pleit voor een Vlaamse moslimexecutieve.
25/11 06u15  Pak meer klanten bestellen online door terreuralarmDelhaize en Carrefour stellen vast dat het aantal online bestellingen 40% tot 50% is toegenomen door het terreuralarm. In Antwerpen hebben zich intussen al meer dan vijftig winkels met hun webshop gemeld op e-shopantwerp.be. “De site is een antwoord op de terreur, maar we gaan er waarschijnlijk mee door”, zegt Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen.
25/11 06u15  Ekeren groeit in 2019 met bijna 400 hectareOp 1 januari 2019 wordt het grondgebied van Ekeren 375 hectare groter en groeit het aantal inwoners met vijfduizend. Dat komt doordat delen van de districten van Antwerpen en Merksem naar Ekeren worden overgeheveld.
25/11 06u15  Winaars Grootste Clubhart reageren: "Geweldig voor de hele club"De stemmen van de wedstrijd Het Grootste Clubhart zijn geteld en de winnaars zijn gekend. We zetten de mannen en vrouwen met de grootste inzet voor zijn of haar lokale sportclub op een rijtje.
25/11 06u15  Duo rapt tegen de terreurTwee hiphoppers uit Mortsel en Edegem hebben de voorbije dagen een rapnummer in mekaar gebokst tegen de terreur. Seek en Beathoven van de groep Madsound hopen nu dat ze met hun song op de radio komen.
25/11 06u15  Eerste vluchtelingen goed aangekomen in NAVO-legerbasisMet een dag vertraging zijn gisteravond de eerste vluchtelingen aangekomen in het nieuwe noodopvangcentrum in de oude NAVO-legerbasis van Weelde in Ravels. Het ging voorlopig om slechts één enkele bus met vijftig asielzoekers van diverse nationaliteiten, onder meer uit Syrië, Irak en Afghanistan, allemaal gezinnen met kinderen.
25/11 06u15  Dit is het zwemzotste zwembad van provincie AntwerpenGedurende twaalf uur met z’n allen zo veel mogelijk baantjes trekken. Dat was de inzet van de strijd om de titel van zwemzotste zwembad van Vlaanderen. Ook drie Kempense zwembaden deden mee aan de zwemmarathon: het gemeentelijk zwembad van Arendonk, ’t Beerke in Beerse en Den Uyt in Mol.
25/11 06u15  Sint-Lenaartsesteenweg open op 30 novemberDe heraanleg van de Sint-Lenaartsesteenweg is bijna klaar. De zwakke ondergrond van de gewestweg veroorzaakt echter moeilijkheden op bepaalde plekken.
25/11 06u15  Afterworkparty om Rode Neuzenactie te steunenVoor één keer is dancing Escape ook op donderdagavond open. Morgenavond is er een Afterworkparty. En niet zomaar één want de opbrengst gaat naar de Rode Neuzenactie.
25/11 06u15  Bestuur verlaagt personenbelasting vanaf 2016Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver stelde haar begroting en investeringsplannen voor 2016. Opvallend is de verlaging van de personenbelasting, de start van de bouw van het nieuwe OCMW en de heraanleg van een pak straten. Goed voor een investering van 12 miljoen.
25/11 06u15  Villa Kakelbont opent winkeltje met "gezond snoepgoed"“Almaar meer ouders geven hun kinderen gezond snoepgoed mee naar school. Noten en gedroogde vruchten zijn de nieuwe trend”, zeggen de uitbaters van Villa Kakelbont in Retie, die hun zaak uitbreiden met twee bijzondere snoepwinkeltjes.
25/11 06u00  Overweg Lispersteenweg gaat pas donderdag openDe spooroverweg in de Lispersteenweg zal ook vandaag, woensdag, nog niet opengaan. Als het weer meezit, kan het verkeer er vanaf morgenmiddag weer over.
25/11 05u45  Feestelijke reünie 60-jarigenDe 60-jarigen van O.-L.-V.-Waver en Hagelstein werden zaterdag in de bloemetjes gezet.
25/11 05u45  Antwerpse fotograaf biedt diensten aan in ruil voor onderdakVolgend jaar ruilt Antwerpenaar Maarten Mellemans (29) zijn job en appartement in voor het onbekende. Hij biedt zijn fotografie aan in ruil voor onderdak en voeding. “Ik ben op zoek naar avontuur.”
25/11 05u30  Nieuwe speeltoestellen op komstDe gemeente voorziet 50.000 euro voor de aankoop van nieuwe speeltoestellen voor het speelterrein ter hoogte van het Gemeenschapslokaal Grasheide (GG). Tijdens de vakanties wordt het terrein ook gebruikt door de speelpleinwerking.
25/11 05u15  Vrouw na Reggae Geel door drie mannen verkrachtEen Nederlander die in 2013 op de parking van Reggae Geel, een festival in de Kempen, een bewusteloze vrouw heeft verkracht, kreeg daarvoor 15 maanden voorwaardelijke celstraf. Op de vrouw werd nadien ook sperma van twee andere mannen gevonden, maar die blijven onbekend.
25/11 05u15  “Cliënt heeft spijt van bommelding”De jongeman die maandag tegen de 101-centrale zei dat er om 12u een bom zou ontploffen in de Secundaire Handelsschool Sint-Lodewijk is vrij onder voorwaarden. Hij draait allicht zelf op voor de kosten.
25/11 05u15  Nieuwe meubels voor 80% recyclageDe Antwerpse meubelwinkel Buro Market verkoopt nu ook kantoormateriaal dat voor tachtig procent uit oude kasten of tafels bestaat.
25/11 05u00  Leerlingen spelen muziekacademie voor Music for LifeIn het kader van Music for Life organiseren enkele klassen van de muziekacademie van Bornem een actie ten voordele van Oscare.
25/11 04u30  Dodendraad maakt duizend slachtoffersOm te voorkomen dat duizenden mensen na het uitbreken van Wereldoorlog I nog de grens overvluchten, trokken de Duitsers over 450 kilometer een elektrische draadversperring onder hoogspanning op.11 
25/11 03u30  Simon viert honderdste verjaardagBij WZC Sint-Jozef in Wiekevorst werd op afdeling De Heylanden de honderdste verjaardag van Simon Wyns gevierd.
25/11 00u45  “Het Kiel is een wijk met veel mogelijkheden”In cultuurcentrum Nova zijn dinsdag negen projectvoorstellen gelanceerd die van het Kiel een aangenamere woonwijk moeten maken. De plannen kwamen grotendeels vanuit de bewoners zelf. Dat gaat van een speelterrein op de parking van Beerschot Wilrijk tot aandacht voor de netheid rond de barbecues in het Kielpark. De plannen zijn nu te bezichtigen in CC Nova.
25/11 00u15  Gijzelnemer gedood in Roubaix, gijzelaars in veiligheid gebrachtDe gijzeling in het Franse Roubaix is afgelopen. De drie gegijzelden zijn in veiligheid gebracht, een van de gijzelnemers is bij een politieactie om het leven gekomen, zo melden de lokale overheden. Een link met terrorisme is er wellicht niet.
24/11 23u30  Dolenthousiaste Termont loopt iets te hard van stapel na zege AA GentDe Buffalo’s kenden dinsdagavond het totale delirium. In een moeilijke uitmatch in Lyon die ze even goed konden verliezen, scoorden de Gentenaars diep in blessuretijd nog erg onverwachts de 1-2. Twitter stond meteen vol hoera-berichten aan het adres van de landskampioen.
24/11 23u30  Leerlingen Klaverbos planten boomgaard Callebeekbos aanAan het Callebeekbos is een lading kerselaars, eiken, wilgen en ander plantgoed toegekomen. Leerlingen van de school Het Klaverbos kregen dinsdag de eer om de boomgaard met kerselaars aan te planten.
24/11 23u30  Jelle De Beule over nieuw kapsel: “Het is niet vrijwillig”Jelle De Beule ziet er tegenwoordig ietsje anders uit. De man toonde zijn nieuwe coupe tijdens ‘De Slimste Mens ter Wereld’. “Zeg er maar niet te veel over, want anders denk ik nog dat ik ermee sta en hou ik het nog.”
24/11 23u00  CHAMPIONS LEAGUE. Barcelona en Bayern dollen, Chelsea doet goede zaakEr stond vanavond alweer geen maat op FC Barcelona en Bayern München. De Blaugrana maakte gehakt van AS Roma en won met 6-1. Der Rekordmeister zette Olympiakos met 4-0 opzij. Chelsea won met 0-4 bij Maccabi en doet zo een goede zaak in zijn groep.
24/11 23u00  Bar Muza is weer openNadat Bar Muza noodgedwongen twee maanden de deuren moest sluiten, is de horecazaak naast de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans opnieuw open.
24/11 23u00  Oppositie vindt nieuw sportcomplex te duurHet dossier van het nieuwe sportcentrum zit volgens schepen Bart Lambrechtnog altijd perfect op schema. “Te duur” vinden de oppositiepartijen die zich onthielden bij de stemming. Open Vld stemde tegen.
24/11 23u00  AA Gent overwintert na stuntzege in blessuretijd tegen LyonAA Gent heeft op de vijfde speeldag in de Champions League een stuntzege behaald op bezoek bij Olympique Lyon. Het werd 1-2 in het Stade de Gerland, na een vroeg doelpunt van Ferri voor de thuisploeg, een heerlijke vrije trap van Danijel Milicevic op het half uur en een doelpunt van Kalifa Coulibaly in de slotminuut. Gent wordt zo tweede in groep H, en maakt een grote kans op kwalificatie in de Champions League.
24/11 22u30  Giants blijven ongeslagen in FIBA Europe Cup, Bergen naar tweede rondeDe Antwerp Giants hebben op de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup basketbal voor mannenteams Zagreb geklopt met met 82-69. Bergen klopte het Franse ASVEL Villeurbanne, de Henegouwse club is daardoor geplaatst voor de tweede ronde.
24/11 22u30  “Gezin uit Roubaix dat gegijzeld werd door gewapende mannen in veiligheid"Een bankdirecteur en zijn gezin zijn in veiligheid gebracht nadat ze gegijzeld werden in het Noord-Franse Roubaix, vlakbij de Belgische grens.
24/11 22u15  Bewoner betrapt inbrekersduo aan voordeurEen bewoner uit Beerse merkte afgelopen vrijdag bij thuiskomst dat twee mannen aan zijn voordeur aan het prutsen waren. Hij verwittigde meteen de politie. Die kon in de buurt een verdachte oppakken.
24/11 22u15  Roemeense man en vrouw opgepakt in auto naast woningDe raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van M.A., een 21-jarige Roemeense vrouw. Samen met haar kompaan I.C. (24), ook uit Roemenië, wordt ze verdacht van een poging diefstal in een woning in Weelde en bendevorming. Hun voertuig werd op 19 november door de politie onderschept. Het stond op privédomein naast een woning geparkeerd. Het duo was eerder stilletjes door de straat gereden.
24/11 22u00  Leerlingen van atheneum Willebroek werken in Sporting Tisselt aan elektriciteitGO!Atheneum Willebroek gaat voor een energiezuinige school. De leerlingen van de afdeling Elektrische Installaties werken hieraan mee maar ook elders bijvoorbeeld bij Sporting Tisselt.
24/11 21u41  Ann zoekt getuigen voor boek over mollige modellenAnn Vanmarsenille (52) uit Landen heeft zelf niet de ideale maten. Toch had ze ooit de durf om op de catwalk te staan. Ze werkt nu aan een boek over mollige modellen. Een gedeelte van de opbrengst schenkt ze aan het fonds van Marie-Rose Morel.
24/11 21u41  Heraanleg pleintjes Tip en SpiekeNa de heraanleg van het kerkplein wil het gemeentebestuur 2 andere pleintjes, Tip en Spieke, een nieuw uitzicht geven. Ook hier staan de veiligheid en het comfort van de zwakke weggebruikers voorop.
24/11 21u41  Yanina Wickmayer vlot naar tweede ronde in CarlsbadYanina Wickmayer (WTA 49) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Carlsbad (hard/115.000 dollar).
24/11 21u41  Info over LED-verlichtingDe komende maanden trekt de energie-infotoer door de Kempen. Tijdens de infosessies van de energie-infotoer ligt de nadruk op energie besparen en hernieuwbare energie. Op 30 november kan je in Olen terecht voor een gratis infosessie over LED-verlichting.
24/11 21u41  Yolande Magy krijgt nieuw proces, maar komt toch nog niet vrijVolgend voorjaar zal een assisenjury in Tongeren zich buigen over het dossier van Yolande Magy. Dat heeft het Hof van Cassatie dinsdag beslist, na een eerder arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Magy hoopte dinsdag vrij te komen, maar dat lukte niet.
24/11 21u41  Open Vld verhuist congres van Tour&Taxis naar Kazerne DossinDoor de terreurdreiging verhuist de Open Vld een deel van zijn tweedaagse congres vrijdag van het Brusselse Tour & Taxis naar Kazerne Dossin.
24/11 21u41  “Topterrorist Abaaoud keerde na aanslagen terug naar Le Bataclan”In een appartement in Saint-Denis, waar afgelopen week de terrorist Abdelhamid Abaaoud om het leven kwam, zijn twee bomgordels en twee automatische wapens aangetroffen. Dat heeft de procureur van Parijs dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Abaaoud is na de aanslagen in Parijs ook teruggekeerd naar Le Bataclan.
24/11 21u41  Zilver op WK voor Zwijndrechts duo Cloostermans-LardonAan het WK Ju-Jitsu in Bangkok van 20 tot 22 november namen liefst 53 landen deel uit de 5 continenten. De Vlaamse federatie stuurde 9 deelnemers, de Waalse federatie 3. Ze keerden huiswaarts met 7 medailles; hierdoor werd ons land zevende op de landen ranking.
24/11 21u41  “Gewonden bij gijzeling door gewapende mannen in Roubaix”Er zou een gijzeling aan de gang zijn in het Noord-Franse Roubaix, vlakbij de Belgische grens. Dat heeft de burgemeester van de stad gezegd. Meerdere gewapende mannen zouden zich er met gijzelaars verschansen.
24/11 21u41  Sinterklaas en Zwarte Piet per boot in Boom op 28 novemberSinterklaas en Zwarte Piet, en een aantal hulppieten komen zaterdag 28 november per boot aan in Boom. Het bonte gezelschap wordt om 13.30u op de Kaai ter hoogte van de Heldenplaats verwacht.
24/11 21u41  Navo steunt Turkse versie over neergeschoten straaljagerOok volgens Navo-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft Turkije het Russische gevechtsvliegtuig binnen zijn grenzen neergehaald.
24/11 21u41  Toneelgroep Tardi opent tijdelijk ‘Cabardouche’Met de komedie Cabardouche brengt Tardi het verhaal van de ietwat oudere raamprostituee Brigitte die uit het vak wil stappen. “Zaal Den Boom is zeven keer uitverkocht”, vertelt secretaris Jos Verhaegen (66) uit Vremde.
24/11 21u41  CHAMPIONS LEAGUE. Zenit doet Gent een plezier, Leverkusen gelijkGoed nieuws voor AA Gent. Valencia ging op het veld van Zenit Sint-Petersburg met 2-0 onderuit en dus kunnen de Buffalo's richting plek twee springen, mits winst tegen Lyon. Bayer Leverkusen kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij BATE Borisov.
24/11 21u41  Belgische U16-ploeg speelt gelijk tegen PortugalDe Belgische nationale jongensvoetbalploeg bij de min 16-jarigen heeft dinsdag 3-3 gelijkgespeeld in een oefenduel in en tegen Portugal. Voor de Belgen scoorden Openda (2x) en Paulet (op strafscho
24/11 21u41  Nahima Lanjri bespreekt de vluchtelingencrisisCD&V- Kamerlid Nahima Lanjri is te gast op een gespreksavond die haar partij organiseert in het Broechemse Guildenhuis, Pertendonckstraat 14 op woensdag 2 december vanaf 20u.
24/11 21u41  Maria zweeft opnieuw naar haar sokkelWie dinsdagmiddag door de Reyndersstraat in Antwerpen liep, kon daar Maria ten hemel zien varen, of toch een Mariabeeld... Het beeld stond ruim driehonderd jaar op de gevel van het huis op de hoek met de Leeuwenstraat. In 2011 werd het weggehaald voor restauratie, maar dinsdag nam Maria haar plaats op de gevel weer in...
24/11 21u41  'Buurderij' palmt bib Permeke inVanaf vandaag palmt de 'buurderij' wekelijks het binnenplein van bibliotheek Permeke in. Op dit marktje kunnen lokale boeren hun producten rechtstreeks aan de man brengen. Antwerpenaren kunnen online hun bestelling plaatsen en elke dinsdagavond hun boodschappen komen oppikken op het De Coninckplein bij de boeren zelf.
24/11 21u41  Nu al kerst bij Joanna in MerksemNog een maand en dan is het Kerstmis, maar voor sommige mensen kan het niet snel genoeg 25 december zijn. Joanna Van Den Heuvel uit Merksem heeft deze week de kerstdecoratie al uit de kast gehaald. In haar appartement is het vandaag al volop kerst...
24/11 21u41  Politie vindt inbrekersmateriaal in verdacht voertuigG.B. (35) en P.P. (29), twee Roemenen zonder bekende woonplaats, zitten sinds 20 november in voorarrest. Ze worden verdacht van bendevorming.
24/11 21u41  Twaalf doden bij explosie op bus van presidentiële wacht in TunisDe tereur lijkt nu ook opnieuw Tunesië te treffen. Na de bloedige aanslagen op vakantiegangers eerder dit jaar, waren deze keer veiligheidsagenten van de presidentiële wacht het doel. Bij een vermoedelijk bomaanslag op een bus van de presidentiële wacht in de Tunesische hoofdstad Tunis zijn minstens twaalf veiligheidsagenten gedood. Dat berichtte de staatstelevisie dinsdag onder aanhaling van veiligheidsbronnen. Er zouden ook zeker twintig gewonden gevallen zijn.
24/11 21u41  Voetbalbond annuleert zitting Geschillencommissie omwille van terreurdreigingDe Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zijn zitting van dinsdag geannuleerd, zo meldt woordvoerder Pierre Cornez. De afschaffing is een gevolg van het verlengen van dreigingsniveau vier voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
24/11 21u41  Inbrekers forceren achterdeur in KapelstraatInbrekers richtten dinsdag voor de middag vernielingen aan in een woning in de Kapelstraat in Arendonk. Ze forceerden de achterdeur, maar geraakten uiteindelijk niet binnen.
24/11 21u41  Vliegtuig moet uitwijken door hevige windOp Antwerp Airport is dinsdag een passagiersvliegtuig niet kunnen landen door de sterke wind. Dat meldt atv.
24/11 21u41  Burgemeester beslist over Anderlecht-OHL, andere wedstrijden gaan door (zonder Standard-fans)De acht competitiewedstrijden op de 17e speeldag in de Jupiler Pro League gaan gewoon door. Dat hebben de veiligheidsverantwoordelijken van de Pro League dinsdag na overleg beslist.
24/11 21u41  Man breekt metalen poort aan huis openBij een inbraakpoging in Westerlo werd A.Z. (25) uit Herentals op 21 november van zijn vrijheid beroofd.
24/11 15u01  Google verstopt Star Wars-gimmick in zoekmachineTer ere van de nieuwe Star Wars-episode, heeft Google een leuk extraatje verstopt in zijn zoekfunctie. Het gaat om een zogenaamde 'easter egg', een verborgen grapje.
24/11 15u01  Belgische creatievelingen ontwerpen kerstboom voor het goede doelDe vereniging BIG against breast cancer kan voor het derde jaar op rij rekenen op een aantal grote namen uit de Belgische creatieve wereld om een eigenzinnige versie van de kerstboom te ontwerpen voor de Belgische editie van het evenement ‘The Designers’ Christmas Trees’. Onder andere het designduo Muller Van Severen, architect Glenn Sestig, handtassenontwerpster Clio Goldbrenner en hoedenmaker Elvis Pompilio gingen aan de slag. Op 30 november worden de bomen geveild, tijdens een gala-avond in The Hotel Brussels.
24/11 15u01  ‘Ook moeders hebben baat bij borstvoeding’Vrouwen die hun pasgeboren kind borstvoeding geven, halen daar zelf ook verschillende voordelen uit.
24/11 15u01  Plannen voor heraanleg van Olen-centrum gaan de koelkast inDe geplande herinrichting van Olen-centrum wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft het schepencollege beslist. Olen-centrum niet geringd reageert tevreden.
24/11 15u01  Schlagerzanger Steve Tielens start met shownamiddagenSteve Tielens, de schlagerzanger uit Boom, en Johnny Vervliet, de zaakvoerder van het keizershof uit Niel, slaan de handen in elkaar voor een nieuw project in de Rupelstreek. In 2016 starten ze met shownamiddagen op weekdagen.
24/11 15u01  300 agenten voor Brusselse scholen, 200 voor metroDe regering zet vanaf woensdag driehonderd agenten in voor de bescherming van de Brusselse scholen. Zowat tweehonderd anderen zullen de metro voor hun rekening nemen. Dat valt te horen bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Of alle metrostations woensdag meteen weer open zullen gaan, is nog niet duidelijk.
24/11 15u01  Andy Murray voelt zich op zijn gemak in Gent: “Leuke stad”Andy Murray kijkt de Davis Cup-finale tegen de Belgen met een redelijk gerust gemoed tegemoet. Dat verklaarde de nummer twee van de wereld dinsdag op een persmoment in Flanders Expo in Gent, waar de Britten vanaf vrijdag de Belgische ploeg bekampen.
24/11 15u01  Buren protesteren tegen asielzoekersBuurtbewoners van de Steenfortstraat in Lichtaart (Kasterlee) hebben een actiecomité opgericht tegen de mogelijke komst van 250 asielzoekers in het nabijgelegen hotel De Residentie. Het comité voert vandaag, dinsdag, een stil protest op de gemeenteraad van Kasterlee.
24/11 15u01  80-jarige vrouw aangereden op zebrapadEen 80-jarige vrouw uit Wilrijk is maandagvoormiddag aangereden op het zebrapad in de De Bruynlaan. De vrouw raakte gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.
24/11 14u30  Evi Van Acker behoudt derde plaats op WK zeilenEvi Van Acker staat na de dinsdag afgewerkte regatta’s op het WK zeilen in de Laser Radiaal-klasse nog altijd op de derde plaats.
24/11 14u30  Vuurwerkartiest Cliff Hooge sluit Heuvel by Night af op 28 novemberBoechoutenaar Cliff Hooge, een internationaal gerenommeerde vuurwerkontwerper, toont voor de eerste keer zijn kunnen aan het Boechoutse thuispubliek. Cliff sluit op zaterdag 28 november het straatfeest Heuvel by Night af met een professionele vuurwerkshow.
24/11 14u30  Boonen: "Herstel gaat sneller dan verwacht maar nog geen groen licht"Het gaat goed met de revalidatie van Tom Boonen maar toch start hij zaterdag niet in de veldrit Boonen & Friends in Mol. De Balenaar van Etixx-Quick Step herstelt nog van zijn zware valpartij en dito slaapbeenbreuk in de Ronde van Abu Dhabi begin oktober.
24/11 14u30  Goedele op autovrije Anspachlaan: “Vreemd dat hier geen auto’s rijden”Goedele Liekens is voor het Nederlandse tv-programma RTL Boulevard op reportage gegaan in het belegerde Brussel. “Ik krijg hier kippenvel, het lijkt wel de Gazastrook”, zegt ze. Op de autovrije Anspachlaan verbaasde de presentatrice zich ook over de niet te bespeuren wagens. “Normaal is dat hier een vierbaansweg.”
24/11 14u15  Grote antiterreuractie bezig in woonplaats ‘jihadistenleider’In het Zuid-Franse Artigat zijn momenteel tientallen agenten bezig met een antiterreuractie. Artigat staat bekend als de woonplaats van de jihadistenleider Olivier Corel.
24/11 14u15  Roofmoord Iraniërs: “Hij kan enkel gedood zijn omwille van geld”Op het assisenproces over de roofmoord op Iraniër Mohammad Esteghamat (33) zijn dinsdagmorgen de buren van het slachtoffer komen getuigen. Zij hadden op 14 januari 2012 een aantal knallen gehoord, wat later pistoolschoten bleken te zijn. Mohammad werd twee dagen later dood in zijn studio aan de Antwerpse Delinstraat aangetroffen, nadat een ongeruste kameraad naar de politie was gestapt.
24/11 14u15  Na-Tourcriterium verhuist van Heist naar PutteDe organisatoren van het Heistse na-Tourcriterium verhuizen het evenement volgend jaar naar Putte. Op 1 augustus willen ze zeker een ritwinnaar, en liefst zelfs een truidrager, van de Tour de France 2016 naar de gemeente halen.
24/11 14u15  Poetin reageert op neergehaalde straaljager: "Een barbaarse daad met grote gevolgen"Een Russische straaljager is dinsdag brandend neergestort in het grensgebied tussen Syrië en Turkije. 'Neergeschoten omdat het luchtruim geschonden werd', klinkt het vanuit Turkije. De Navo komt dinsdagnamiddag in spoedzitting bijeen, maar Poetin waarschuwt nu al voor de gevolgen. Over het lot van de twee piloten heerst nog onduidelijkheid. Een van hen zou in Syrië gevangen zijn genomen, terwijl de andere zou zijn gedood.
24/11 14u00  Boonen: "Herstel gaat sneller dan verwacht"Het gaat goed met de revalidatie van Tom Boonen maar toch start hij zaterdag niet in de veldrit Boonen & Friends in Mol. De Balenaar van Etixx-Quick Step herstelt nog van zijn zware valpartij en dito slaapbeenbreuk in de Ronde van Abu Dhabi begin oktober.
24/11 13u45  Man opent vuur in Henegouws café al roepend “Allahu Akbar”In Manage in de provincie Henegouwen heeft een man maandagavond het vuur geopend op verschillende bezoekers van een café terwijl hij “Allahu Akbar” (“Allah is groot”) riep. Dat bevestigt het parket van Charleroi dinsdag. Na afloop bleek het te gaan om een Italiaan die een café was binnengestapt met hoofdzakelijk een Maghrebijns en Turks cliënteel. De man heeft geen banden met terrorisme.
24/11 13u45  Boonen maakt comeback in Boonen & FriendsTom Boonen start zaterdag in de veldrit Boonen & Friends in Mol. De Balenaar van Etixx-Quick Step rijdt zo zijn eerste competitiekilometers sinds zijn zware valpartij en dito slaapbeenbreuk in de Ronde van Abu Dhabi begin oktober.
24/11 13u30  Griekse banken hebben minder overheidsgeld nodigDe vier grote Griekse banken hebben samen iets meer dan 5 miljard euro opgehaald bij private investeerders. Hierdoor hebben ze nog maar ’ongeveer 5,7 miljard euro’ aan publieke middelen nodig om hun redding af te ronden. Dat meldde de Griekse regering dinsdag.
24/11 13u30  Drie gebouwen TSM ontruimd na bommeldingDe TSM in Mechelen ontving een bommelding. De gebouwen aan het Jef Denynplein, onder de Sint-Romboutstoren en aan de Frederik de Merodestraat werden ontruimd.
24/11 13u30  Angelina Jolie geniet van haar menopauzeHoewel de meeste vrouwen hun menopauze een mindere periode vinden, geniet de Amerikaanse actrice Angelina Jolie er naar eigen zeggen van. Dat zei de ster zelf aan de Australische krant The Sydney Telegraph.
24/11 13u30  Antwerpse barman maakt cocktail met gin en witloofHet Felix Pakhuis was maandag de place to be voor de beste barmannen en -vrouwen van België. Zij namen het tegen elkaar op in de Belgische finale ‘cocktails op basis van gin’ prepareren.
24/11 13u15  Fanzones blijven behouden tijdens EK in FrankrijkDe Franse overheid is na de terreuraanslagen in Parijs niet van plan fanzones tijdens het EK voetbal van volgende zomer te verbieden. Wel zullen er extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen.
24/11 13u15  Jeugdhuis 't Licht viert porseleinen jubileum met fuif vrijdagJeugdhuis 't Licht viert op vrijdag 27 november haar porseleinen jubileum met een grote fuif in de parochiezaal van Zandhoven. Dimitri Wouters, die al op Tomorrowland draaide, is de topdeejay op een goedgevulde affiche.
24/11 13u00  “Platini riskeert levenslange schorsing”Michel Platini wordt mogelijk levenslang geschorst voor de verdachte betaling die hij in 2011 kreeg van Sepp Blatter, zo zegt zijn advocaat.
24/11 13u00  Inbreekster slaat toe in vier wagens maar wordt dan betraptEen auto-inbreekster uit Berchem is in de nacht van maandag op dinsdag op heterdaad betrapt in Borgerhout.
24/11 12u45  "Max Verstappen zal de ‘oude' generatie F1-piloten hoofdpijn bezorgen"Sebastian Vettel is onder de indruk van het rijdersduo bij het Toro Rosso F1-team en in het bijzonder Max Verstappen.
24/11 12u45  Controle busreizigers na melding verdacht persoonBusreizigers keken dinsdagvoormiddag vreemd op toen enkele ploegen van de politie Neteland alle bussen van De Lijn in het station van Herentals controleerden. Dat was na een melding van een verdacht persoon.
24/11 12u45  Minister Gatz: “Nieuwe regels voor online reclame”Het onderscheid tussen lineair en niet-lineair tv-kijken is achterhaald. Die grenzen vervagen en verliezen in sneltempo aan relevantie. Dat heeft Vlaams minister van Media Sven Gatz dinsdag gezegd tijdens een symposium van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).
24/11 12u30  Ontdek tien van de mooiste Mechelse plekjes in 3DVeel Europese grootsteden zijn door Apple al in 3D gezet. Maar opvallend: ook Mechelen is daar voortaan bij. Wij selecteerden tien van de mooiste plekjes in de stad.
24/11 12u30  Prins Charles verklapt wat prins George het liefst doetDe Britse prins Charles (67) heeft in een interview met Sky News over de klimaatveranderingen gezegd wat kleinzoon George het liefst doet. Volgens de royal is de 2-jarige jongen dol op buiten spelen.
24/11 12u30  "Walnoten dragen bij tot een gezonder dieet"Er werd in de wetenschappelijke wereld en die van diëtisten al langer over gediscussieerd: zijn noten nu goed voor je of niet? Terwijl ze heel wat goede stoffen bevatten, bevatten ze aan de keerzijde van de medaille ook heel wat calorieën. Maar wat haalt nu de bovenhand, het goede of het slechte? Dat wou Dr. David Katz van de Amerikaanse universiteit Yale te weten komen.
24/11 12u15  Britten zijn favoriet tegen België, zeggen Djokovic en FedererGroot-Brittannië start als favoriet aan de finale van de Davis Cup tegen België. Dat is alvast de mening van toppers als Novak Djokovic en Roger Federer.
24/11 12u15  "Piloten van neergehaalde straaljager gevangen of gedood"Een Russische straaljager is dinsdag brandend neergestort in het grensgebied tussen Syrië en Turkije. Daarvan waren beelden te zien op de Turkse televisie. ‘Neergeschoten omdat het luchtruim geschonden werd’, klinkt het vanuit Turkije. Over het lot van de twee piloten heerst nog onduidelijkheid. Een van hen zou in Syrië zijn gevangen genomen, terwijl een andere zou zijn gedood.
24/11 12u15  Bouwdienst blijft gewoon aan LeopoldleiDe bouwdienst zal wellicht langer dan tot half 2018 gehuisvest blijven in de gebouwen aan de Leopoldlei. Dat zegt schepen van Personeel Carl Verelst (CD&V).
24/11 12u15  Emotionele Miss Piggy covert AdeleDrie maanden zijn ze al uit elkaar, maar Miss Piggy heeft haar relatiebreuk met Kermit duidelijk nog niet verwerkt. In een cover van 'Hello' van Adele zingt ze over hem, duidelijk geëmotioneerd. De clip dient als promo voor het nieuwe seizoen van The Muppets in de VS. Benieuwd of daarin de liefde tussen de twee opnieuw zal opflakkeren.
24/11 12u15  Frankrijk gaat veiligheidsportieken installeren voor ThalysDe Franse regering gaat veiligheidsportieken installeren voor de Thalystreinen. Dat heeft de Franse minister van Transport Ségolène Royal dinsdag laten weten. De portieken komen er nog “voor 20 december in Rijsel en Parijs”, aldus de minister. Volgens Royal komen er ook portieken “in Brussel, Amsterdam en Keulen.”
24/11 12u00  Kunstbeurs Eurantica verhuist van Heizel naar NekkerhalEurantica Fine Art Fair, de grote kunst- en antiekbeurs in Paleis 1 van Brussels Expo die de voorbije jaren telkens zowat 25.000 bezoekers lokte, verhuist voor de editie van 2016 naar de Nekkerhal-Brussels North in Mechelen. De Nekkerhal wordt sinds dit jaar uitgebaat door de groep Artexis, die nu al Eurantica organiseert, en wil zich meer en meer richten op internationale evenementen die zich aan de rand van Brussel willen positioneren.
24/11 12u00  "Russische piloot van neergehaalde straaljager gevangen genomen"Een Russische straaljager is dinsdag brandend neergestort in het grensgebied tussen Syrië en Turkije. Daarvan waren beelden te zien op de Turkse televisie. ‘Neergeschoten omdat het luchtruim geschonden werd’, klinkt het vanuit Turkije. Over het lot van de twee piloten heerst nog onduidelijkheid, één van hen zou in Syrië zijn gevangen genomen.
24/11 11u45  Sinterklaas geeft aftrap VoorleesweekAfgelopen maandag is de Voorleesweek van start gegaan. In Kapellen werd het startsein van deze week zaterdag gegeven door Sinterklaas.
24/11 11u45  Lesley-Ann Poppe post opmerkelijke laatste blootfoto voor het goede doelAls je dacht dat jij het vandaag koud had, dan heb je wellicht de twitterpagina van Lesley-Ann Poppe nog niet gezien. De blondine rondt haar honderd dagen 'daily life in underwear' af met een gedurfde (en gecensureerde) naaktfoto. De opbrengst van haar actie gaat naar Moeders voor Moeders, een vzw die zich inzet voor arme moeders in Vlaanderen.
24/11 11u45  De trainerswals: Mathijssen is derde coach die wordt ontslagenJacky Mathijssen is al de derde coach die dit seizoen de laan wordt uitgestuurd in eerste klasse. Een overzicht van de trainerswals in het seizoen 2015-2016 in de hoogste voetbalklasse:
24/11 11u45  Hotelgasten annuleren wegens terreurdreigingDe terreurdreiging en het daaraan gekoppelde negatief reisadvies voor ons land heeft ook gevolgen voor de Kempense hoteliers. In het Corbie Hotel in Mol annuleerden firma’s gisteren meteen 14 kamers voor een hele week, in Hotel De Zalm in Herentals werden al tien kamers geannuleerd, ook Hotel Verlooy in Geel deelt in de klappen. Telkens werd naar de terreurdreiging verwezen.
24/11 11u45  'De Ideale Wereld' verhuist naar CanvasHet satirische actualiteitsprogramma 'De Ideale Wereld' van Otto-Jan Ham en Jelle De Beule zal vanaf maandag 4 januari op Canvas te zien zijn.
24/11 11u45  Twee drugsdealers lokken 4 uur durende politieactie uitTwee drugsdealers zijn maandag opgepakt in Hotel Beveren tijdens een vier uur durende politieactie. Het hotel had alarm geslagen omdat de mannen zich verdacht gedroegen en er een groot evenement plaatsvond met 500 bezoekers.
24/11 11u30  België ontvangt Kroatië begin maart 2016 in Luikse Country HallBelgië speelt zijn thuiswedstrijd tegen Kroatië in de eerste ronde van de Davis Cup 2016 begin maart (4-6/3) in Luik. Dat maakte de Franstalige Tennisfederatie (AFT) dinsdag bekend.
24/11 11u30  Elise Mertens stoot door in dubbelspel in JapanElise Mertens heeft zich dinsdag aan de zijde van de Indiase Ankita Raina geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het ITF-toernooi in het Japanse Toyota (tapijt/75.000 dollar).
24/11 11u30  Asfaltwerken in Tuinwijk van startIn de Tuinwijk in Sint-Katelijne-Waver zijn dinsdag asfalteringswerken van start gegaan. Tegen vrijdag hebben zes straten een volledig nieuw wegdek.
24/11 11u30  Stybar wil in Antwerpen, Loenhout en Baal crossenZdenek Stybar wil de komende kerstperiode graag weer crossen. De Tsjechische drievoudig wereldkampioen heeft bij de organisatoren een aanvraag ingediend om te mogen starten in Antwerpen (19 december), Loenhout (29 december), Baal (1 januari) en Leuven (3 januari).
24/11 11u30  “Infuus doet meer kwaad dan goed”Wie in het ziekenhuis belandt, krijgt soms meer vocht toegediend dan goed is. Dat zegt een groep Antwerpse artsen. Ze trekken ten strijde tegen ondoordacht gebruik van infusen, in de volksmond baxters. “Het is een medicijn en dat is nooit zonder risico.”
24/11 11u30  “Aantal online bestellingen met 50 procent toegenomen sinds terreurdreiging”Het aantal online bestellingen is sinds het voorbije weekend met de helft toegenomen, aldus de woordvoerders van de supermarktketens Carrefour en Delhaize. De stijging is er voornamelijk in de 19 gemeenten van Brussel en in de rand rond Brussel. Het gaat zowel om bestellingen die thuis bij de klant worden afgeleverd, als bestellingen die door de klant zelf worden opgehaald aan een ‘drive-punt’.
24/11 11u30  Transgenders niet opgezet met personage in nieuwe 'Zoolander'Liefst 11.000 handtekeningen zijn al verzameld binnen de holebigemeenschap omdat velen aanstoot nemen aan het personage All, gespeeld door Benedict Cumberbatch in de nieuwe film 'Zoolander 2'. Die zou mensen die transgender zijn of gender fluïde op een beledigende manier neerzetten.
24/11 11u15  Treinverkeer onderbroken in Mol na persoonsongevalHet treinverkeer is dinsdagochtend onderbroken tussen Herentals en Mol na een persoonsongeval. Dat meldt Infrabel.
24/11 11u15  Extra dEUS-concert in De RomaHet eerste Soft Electric Tour-concert van dEUS - op 14 december in De Roma - raakte in een recordtijd uitverkocht. Goed nieuws voor wie naast een ticket greep: de Antwerpse band last een extra concert in. Afspraak op 7 december in Borgerhout.
24/11 11u15  Dit zijn de winnaars van de British Fashion AwardsOp maandagavond 24 november werden naar jaarlijkse gewoonte de British Fashion Awards uitgereikt in de Britse hoofdstad Londen. Ontwerper Karl Lagerfeld en zijn Gucci-collega Alessandro Michele sleepten bijzondere prijzen in de wacht. Een overzicht van alle winnaars per categorie.
24/11 11u15  Man die vermoedelijk Abaaoud onderdak bood voor rechterDe man die onderdak bood aan de vermoedelijke daders van de aanslagen in Parijs verschijnt dinsdag voor de rechter, zo zegt een bron binnen het gerecht. Dan zal beslist worden of de man langer zal worden opgesloten.
24/11 11u15  OH Leuven zet Mathijssen op straat: “Spelers stonden niet meer achter hem”OH Leuven heeft zijn hoofdtrainer Jacky Mathijssen ontslagen. Dat maakten de Vlaams-Brabanders zonet bekend in een persbericht. “Een belangrijk deel van de spelersgroep stond niet meer achter de trainer”, luidt de uitleg. OHL wil zijn nieuwe trainer komende zondag tegen Anderlecht al in de dug-out hebben zitten.
24/11 11u15  PSG mist vijf spelers in Champions LeaguePSG kan woensdagavond in het Champions League-duel op het veld van het Zweedse Malmö geen beroep doen op de Argentijnse offensieve krachten Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore, de Ivoriaanse verdediger Serge Aurier en de Italiaanse spelmaker Marco Verratti. Zij zijn allen out door blessures, meldt de Franse topclub dinsdag.
24/11 11u15  Deze winterse trends houden je stijlvol warmWollige materialen, rolkraagtruien, stijlvolle camel- en nudetinten en zelfs een streepje faux-fur. Nu we de eerste winterprik gevoeld hebben, is het tijd om onze herfstkleerkast te upgraden naar een wintergarderobe. Zeven trenditems die je stijlvol warm houden.
24/11 11u00  Ikea Anderlecht en Zaventem opnieuw openMeubelwinkel Ikea heeft dinsdag opnieuw de vestigingen in Anderlecht en Zaventem geopend nadat die maandag dichtgebleven waren wegens de verhoogde terreurdreiging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
24/11 11u00  Durex wil condoomemoji in strijd tegen aidsEr zijn al emoji's van aubergines, lolly's, bananen en kussende koppeltjes, maar eentje die een condoom moet voorstellen, was er nog niet. Condoomfabrikant Durex roept dan ook op om er eentje te lanceren. Een prima marketingstrategie, maar er schuilt ook een nobeler doel achter, want veilige seks moet volgens de fabrikant daarmee makkelijker bespreekbaar gemaakt worden.
24/11 11u00  Minnares van getrouwde mannen: "Ik doe hun vrouwen een plezier"Een zakenvrouw die al drie lange affaires achter de rug heeft met getrouwde mannen, heeft een opvallende getuigenis gedaan in de Britse media. 'Hun echtgenotes moeten me dankbaar zijn', zegt ze. 'Ik heb hun huwelijk gered.'
24/11 11u00  Valse bommelder Sint-Lodewijkschool was 18-jarige leerlingEen nieuwe valse bommelding zorgde maandag weer voor heel wat hinder, dit keer in de Sint-Lodewijkschool in de Lombardenvest. De bommelder, een leerling van de school, werd opgepakt en is maandagavond nog verhoord.
24/11 10u45  De mooiste jurken op de British Fashion AwardsOp maandagavond 24 november werden in Londen naar jaarlijkse gewoonte de Britisch Fashion Awards uitgereikt. Het wereldberoemde clubje van modebewuste zangers, actrices, modellen en ontwerpsters waren van de partij en maakten op de rode loper indruk in eigenzinnige creaties. Vooral zwart en een mix van materialen waren een hit.
24/11 10u45  Kerstconcert met vocale jazz in CatharinakerkDe vocale jazzformatie Just For Fun brengt een jazz-kerstconcert in de Sint-Catharinakerk in de Schoolstraat 1.
24/11 10u45  Hel breekt los wanneer anker van vrachtschip losschietDe bemanning van een vrachtschip die het anker aan het laten zakken waren, schrikken zich een ongeluk wanneer ze volledig de controle verliezen over het mechanisme. Het gevaarte schiet met een razende snelheid naar beneden en de ketting die tegen het wiel slaat, zorgt voor rook en vuur. Eerst proberen de werknemers het anker nog tegen te houden, maar even laten zit er niets anders op dan dekking te zoeken.
24/11 10u30  Acteur Chris Hemsworth onherkenbaar magerActeur Chris Hemsworth die anders de rol van spierbundel Thor op zich neemt, ziet er schrikwekkend mager uit. Terwijl hij voor Thor nog pakken spieren moest bijkweken, moet hij voor zijn nieuwe rol in 'In the Heart of the Shea' heel wat van die gewonnen kilo's weer kwijtspelen. In die film speelt hij namelijk een drenkeling.
24/11 10u30  Bomauto doodt drie Egyptenaren dag na verkiezingenEen bomauto heeft in de Egyptische stad Al-Arish, in het noorden van de provincie Sinai, drie mensen gedood en veertien mensen verwond. De slachtoffers verbleven in een hotel, maar het zou niet gaan om toeristen.
24/11 10u30  Port of Antwerp Giants ontvangt legendarische Cibona ZagrebPort of Antwerp Giants ontvangt vanavond (20 uur) in de Lotto Arena en in het kader van de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup het legendarische Cibona Zagreb. 'We willen groepsleider worden,' zegt coach Roel Moors.
24/11 10u15  Turkije schiet Russische straaljager neer nabij SyriëEen Russische straaljager is dinsdag brandend neergestort in het grensgebied tussen Syrië en Turkije. Daarvan waren beelden te zien op de Turkse televisie. ‘Neergeschoten omdat het luchtruim geschonden werd’, klinkt het vanuit Turkije.
24/11 10u15  Porsche Cayenne al sinds 2013 betrokken in dieselgateHet milieuschandaal met de sjoemelsoftware bij het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) breidt nu ook uit bij sportwagendochter Porsche. Zowat 13.000 dieselwagens van het model Porsche Cayenne zijn betrokken.
24/11 10u00  Fish on Friday breekt nu ook internationaal doorFish on Friday startte zes jaar geleden als een band van studiomuzikanten zonder grote eigen ambities. Toch raakte de groep vooral in het buitenland bekend. “En het wordt nog beter”, zegt medeoprichter Frank Van Bogaert.
24/11 10u00  Dit zijn de winnaars van 'Het Grootste Clubhart'De stemmen zijn geteld, en de jury heeft haar oordeel uitgesproken; we kennen nu de winnaars van Het Grootste Clubhart. In deze wedstrijd ging Gazet van Antwerpen de voorbije maand op zoek naar de man of vrouw met de grootste inzet voor zijn of haar lokale sportclub.
24/11 10u00  Ook BV’s zijn bang na Parijs: “van mijn kinderen blijven ze af”Dag elf na de terreuraanslagen in Parijs en nog steeds is een van de daders niet gevat. Salah Abdeslam ontsnapte al vier keer nipt aan politiecontroles en loopt wellicht rond in ons land. Dat maakt de Vlaming nerveus, blijkt uit een enquête van Dag Allemaal. Zelfs BV’s geven toe dat ze bang zijn.
24/11 10u00  ‘Thuis’-actrice moest begeleid worden om dramatische scènes aan te kunnenHet zijn zware tijden geweest voor actrice Elise Roels, die in serie ‘Thuis’ de rol van Emma vertolkt. Vorig seizoen werd Emma al eens ontvoerd door politieman Danny en nu blijkt dat de 17-jarige opnieuw in handen viel van de voortvluchtige pedofiel. De opnames waren zo heftig en fysiek zwaar dat Elise begeleid moest worden om de scènes aan te kunnen. “Gelukkig kreeg ik tips van An Vanderstighelen, die Sam speelt”, zegt de actrice in Story.
24/11 09u30  Brusselse trams rijden normaal, busnet geleidelijk opgestartDe trams in Brussel rijden dinsdagochtend normaal terwijl het busnet geleidelijk werd opgestart. Dat meldt An Van hamme van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Ook dinsdag geldt dreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
24/11 09u30  Wisselvallig weer met kans op winterse neerslagDinsdagnamiddag is er veel bewolking en er zijn perioden met regen. Ten zuiden van Samber en Maas valt sneeuw. Hier kan zich trouwens een sneeuwlaagje vormen. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige naar west ruimende wind. De temperatuur loopt langzaam op naar het vriespunt hoog in de Ardennen, 4 graden in het centrum tot 8 graden aan de kust.
24/11 09u30  Hier slapen onze ‘Antwerpse’ militairenHet leger springt op een nooit geziene schaal de politie in ons land bij. Geschat wordt dat momenteel minstens 1100 à 1200 militairen ingezet kunnen worden. Die kunnen binnenkort overnachten in de kazernes van Brasschaat en Peutie.
24/11 09u30  Straaljager neergehaald nabij Turks-Syrische grensEen niet geïdentificeerde straaljager is dinsdag brandend neergestort in het grensgebied tussen Syrië en Turkije. Dat was te zien op nieuwszender Habertürk. ‘Neergeschoten omdat het luchtruim geschonden werd’, klinkt het vanuit Turkije.
24/11 09u15  Straaljager stort neer nabij Turks-Syrische grensEen straaljager is dinsdag brandend neergestort in het grensgebied tussen Syrië en Turkije. Dat was te zien op nieuwszender Habertürk.
24/11 09u15  Eerste wintereditie van Dansb(a)arNa een zeer succesvolle zomer voor Dansb(a)ar in De Schuur is er nu ook voor het eerst een wintereditie. Dansb(a)ar & salsa Charanga zorgen alvast voor een lekker verwarmd laid-back sfeertje vanaf 16 uur met band Acoustica voor diegene die reserveerden voor de Winterbarbecue.
24/11 09u15  Geduldige hond speelt standbeeld om te krijgen wat hij wilDe Australische herder van de Amerikaanse Sara Tuxbury weet dat geduld beloond wordt. Wanneer zijn baasje hem van kop tot teen bedekt met hondensnoepjes blijft hij roerloos zitten. Zelfs wanneer Tuxbury een per een op het puntje van zijn neus een torentje maakt van de lekkernij. Maar dan geeft ze hem een teken...
24/11 09u00  Valse bommelder Sint-Lodewijkschool opgepaktEen nieuwe valse bommelding zorgde maandag weer voor heel wat hinder, dit keer in de Sint-Lodewijkschool in de Lombardenvest. De bommelder werd opgepakt en is maandagavond nog verhoord.
24/11 09u00  Sinterklaas neemt de treinZaterdag 28 november om 13.25 uur arriveert Sinterklaas met de trein in Bornem.
24/11 08u45  Antwerp Giants op zoek naar groepswinst, Bergen naar stuntDe vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup brengt vanavond thuiswedstrijden voor Antwerp Giants en Bergen. Met Cibona Zagreb in de Lotto Arena en Villeurbanne in de Mons Arena ook twee affiches.
24/11 08u45  Port of Antwerp Giants ontvangt vanavond in Lotto Arena legendarische Cibona ZagrebPort of Antwerp Giants ontvangt vanavond (20 uur) in de Lotto Arena en in het kader van de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup het legendarische Cibona Zagreb. 'We willen groepsleider worden,' zegt coach Roel Moors.
24/11 08u45  NBA. LeBron James schrijft geschiedenis, Spurs ongeslagen voor eigen volkHet was slechts een kwestie van tijd maar LeBron James (30) heeft nog maar eens geschiedenis geschreven. De forward van Cleveland Cavaliers werd tijdens de wedstrijd tegen Orlando Magic de tweede naam die zowel in de top-25 van spelers met meeste assists als meeste punten staat. De enige andere speler is Oscar Robertson, die tussen 1960 en 1974 speelde bij Cincinnati Royals en Milwaukee Bucks.
24/11 08u45  14-jarige maker van “bomhorloge” eist 15 miljoen dollarDe jonge Amerikaanse scholier die opgepakt werd omdat zijn zelfgemaakte klok volgens zijn leerkracht op een bom leek, eist nu 15 miljoen dollar schadevergoeding, laat zijn advocaat weten.
24/11 08u30  Sluitingsdagen Buitenschoolse KinderOpvang vastgelegdDe sluitingsdagen voor de Buitenschoolse Kinderopvang voor volgend jaar zijn besproken in de stuurgroep kindfunctie. De sluitingsdagen in KDV Troetelboom en BKO werden op elkaar afgestemd. Het bijzonder comité zorg (OCMW) en het college keurden deze sluitingsdagen voor 2016 inmiddels goed.
24/11 08u15  VRT mag besparing over vier jaar spreidenDe VRT zal haar besparingen over vier jaar mogen spreiden in plaats van de twee jaar die de Vlaamse regering eerder had vooropgesteld. Op die manier kan de openbare omroep meer gebruikmaken van de natuurlijke uitstroom van het personeel en het aantal gedwongen ontslagen beperken, staat dinsdag in De Tijd.
24/11 08u15  Groot onderhoud voor De PontEr viel op de Dag van de Natuur smeltende sneeuw, maar die weerhield zo’n twintig vrijwilligers van Natuurpunt Schijnvallei er niet van om reservaatje De Pont in Schilde een flinke onderhoudsbeurt te geven.
24/11 08u00  Wat een opluchting om in deze bange tijden eens flink te kunnen lachenWie gehoopt had dat de arrestaties van zondagavond een voldoende reden zouden zijn om Brussel uit de hoogste alarmfase te halen, kan zijn hoop opbergen. Het dreigingsniveau 4 wordt verlengd tot maandag. Brussel blijft in de greep van de terreur. Vanaf woensdag zullen er weer trams rijden en kunnen de kinderen weer naar school, maar veel manifestaties zullen worden afgelast, het leger blijft in de stad en waarschijnlijk zullen de Brusselaars geregeld worden opgeschrikt door acties van de politie.
24/11 08u00  Drie doden bij schietpartij in OhioEen man heeft om een nog onbekende reden drie leden van eenzelfde gezin doodgeschoten in Columbus, Ohio. De slachtoffers zijn een man, vrouw en een zevenjarige jongen, zo meldt NBC News maandagavond (plaatselijke tijd).
24/11 07u45  Australië wil geen troepen naar Syrië sturenAustralië is niet van plan om gevechtstroepen naar Syrië te sturen om er te strijden tegen Islamitische Staat (IS). Dat verklaarde de premier Malcolm Turnbull dinsdag in het parlement. Volgens hem moet een politieke oplossing gevonden worden tegen terrorisme.
24/11 07u45  Buschauffeurs De Lijn weigeren nog steeds naar Brussel te rijdenIn zes stelplaatsen in de rand rond Brussel zijn ongeveer de helft van de buschauffeurs van De Lijn niet uitgerijden, dat meldt vervoersmaatschappij in een persbericht. Dit lijdt to teen verstoorde dienstregeling.
24/11 07u30  Pop-up brengt wol van Peruviaanse alpaca’s naar AntwerpenGleni Lorena en Yvonne Osorio brengen Peruviaanse mode naar de Antwerpse binnenstad. Met hun nieuwe pop-up Willka willen ze het publiek laten kennismaken met wol van alpaca‘s die voor het eerst geschoren worden.
24/11 07u15  Hugo Schiltz krijgt een plein met zijn naamIn de Regattawijk komt er een Hugo Schiltzplein. Dat heeft de Antwerpse districtsraad maandagavond unaniem beslist.
24/11 07u15  Brusselse leerlingen moeten woensdag op tijd komen en mogen niet buitenDe 160 scholen van de stad Brussel moeten tegen woensdag weer open zijn, in een versterkt veiligheidskader en met de hulp van politiebewaking buiten de schoolpoorten. De stadsmusea gaan dinsdag alweer open. Dat bevestigen schepen van Onderwijs Faouzia Hariche (PS) en schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS).
24/11 06u45  Gemeente bereidt restauratie kasteel Ter Elst voorDe gemeenteraad gaat akkoord met de opmaak van een beheersplan voor kasteel Ter Elst. Dat is nodig voor het verkrijgen van subsidies om de ruïne de komende jaren te restaureren. Volgend jaar wordt een gevel alvast gestut.
24/11 06u45  Belgisch productiehuis grijpt naast Emmy AwardHet Belgische productiehuis Geronimo heeft maandag naast een International Emmy Award gegrepen, zowat de belangrijkste prijs in televisieland.
24/11 06u45  België heeft Marokko ‘nauwe samenwerking’ gevraagdBelgië heeft aan Marokko gevraagd om ‘nauw samen te werken op het gebied van inlichtingen en veiligheid’. Dat maakte het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekend. Bij de Belgische minister Jan Jambon was niemand bereikbaar voor commentaar.
24/11 06u30  VS waarschuwen voor “wereldwijd terreurrisico”De Verenigde Staten hebben maandag hun burgers gewaarschuwd voor een “vergroot en wereldwijd terreurrisico”. Reizigers moeten dus steeds op hun hoede zijn.
24/11 06u30  De Lau en Roos gaan trouwen“Hoelang gaat die relatie duren”, vroegen velen zich af toen ze Laurens Nuyens in ‘Dansdate’ zagen sukkelen met kersverse vriendin Roos Vandekerckhove in het VTM-programma ‘Dansdate’. Maar kijk: ‘De Lau’ is op de knieën gegaan voor zijn Roos. Twee maanden na de verloving van Astrid Bryan blijkt dus dat ook haar broer in het huwelijksbootje treedt. Dat weet weekblad Story in primeur.
24/11 06u30  Fietstaxi brengt senioren naar de winkelIn januari zullen de eerste fietstaxi’s door Borgerhout fietsen. Zij brengen senioren naar de winkel en helpen mee de boodschappen doen. Zo wil het district senioren die moeilijk te been zijn, helpen hun zelfstandigheid te behouden.
24/11 06u15  “Alcoholcontroles blijven gewoon doorgaan”Ondanks de terreurdreiging in ons land gaan de geplande alcoholcontroles in het arrondissement Mechelen gewoon door. Dat blijkt uit een rondvraag bij enkele politiezones in de regio.
24/11 06u15  Parkhaven zet Antwerpse luchthaven te koopDe luchthaven van Deurne staat te koop. Tenminste, als het van de actiegroep Parkhaven afhangt. De actievoerders organiseerden afgelopen weekend een ludieke verkoop van het vliegveld. Een reactie op de uitbreiding van de luchthaven. Buurtbewoners gaven hun ideale invulling van de terreinen. Vooral groen en duurzame woonontwikkelingen staan hoog op het verlanglijstje.
24/11 06u15  Europees kwaliteitslabel voor Kapelse fotograafKapellenaar Robert Biesemans (62) heeft het op één na hoogste Europees kwaliteitslabel voor beroepsfotografen behaald, in de categorie ’portretfotografie’. “Ik ben ongeveer drie jaar bezig om dit te bereiken. Het is een mooie bekroning”, stelt hij.
24/11 06u15  Avondje dansen zoals 200 jaar geledenNu zaterdag vindt voor de zesde keer het Winterbal plaats in kasteel d’Ursel in Hingene. Geen gewoon bal met discobar maar een reis in de tijd. De gasten dragen kledij uit het begin van de 19de eeuw en dansen ook op de muziek van toen.
24/11 06u15  Buren asielcentrum melden overlast via WhatsAppDe buren van het nieuwe noodopvangcentrum voor asielzoekers in de oude NAVO-legerbasis van Weelde in Ravels hebben een WhatsApp-groep opgericht om elkaar via hun smartphone op de hoogte te houden van eventuele “verdachte situaties” in hun buurt.
24/11 06u00  Astrid Bryan is een Koningshof GirlSchoon en bekend volk langs de lijn bij Koningshof. Astrid Bryan en haar broer Lau kwamen supporteren voor de lokale KFC.
24/11 06u00  Gymnasten gaan naar WK voor JeugdDe Herentalse gymvereniging Corpus Sanum stuurt begin december vier geselecteerde gymnasten naar de World Age Group Competition Trampoline in het Deense Odense.
24/11 06u00  20-koppige band krijgt topbeoordeling "uitmuntend met onderscheiding"Wil u graag eens een liveoptreden bijwonen van een muzikale topband van eigen bodem? Kom dan op zaterdag 28 november naar de feestzaal van Postelboershof in Arendonk.
24/11 06u00  Help kostbare Besloten Hofjes reddenMusea & Erfgoed in Mechelen doet een beroep op het publiek om de Besloten Hofjes verder te restaureren. De Besloten Hofjes, in de 16de eeuw gemaakt door gasthuiszusters, zijn bijzonder waardevol. Via crowdfunding hoopt het stadsmuseum er 10.000 euro voor op te halen.
24/11 05u30  Terreurdreiging brengt beurs van Easyfairs naar NekkerhalDoor de terreurdreiging in Brussel haalt de Nekkerhal een groot event binnen: de Empack en Packaging Innovations van Easyfairs.
24/11 05u15  Politie arresteert opnieuw spilfiguur van opvolger Sharia4BelgiumDe federale politie heeft opnieuw een kopstuk van de salafistische beweging The Way of Life, de opvolger van Sharia4Belgium, gearresteerd. De vierkoppige leiding zit nu achter tralies.
24/11 05u15  Militairen voor optreden van Madonna in SportpaleisDe Antwerpse politie neemt voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen voor het concert van Madonna in het Sportpaleis op zaterdag 28 november.
24/11 05u15  Gas uit slagroomcapsules inhaleren is nieuwste drugshypeSteeds meer jongeren inhaleren dagelijks lachgas uit gascapsules voor slagroom. “Sommige jongeren inhaleren op een avond een veertigtal van die patronen”, zegt Sulliman Akajjoua, medewerker van de Free Clinic in Antwerpen.
24/11 05u15  Maggie De Block wil niet op hometrainer in ‘Het Huis’Pech voor wie Maggie De Block (53) wil zien zweten op de hometrainer: de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid laat de conditietest in het Eén-programma ‘Het Huis’ vanavond aan zich voorbijgaan. De Block praat wel openlijk over haar gevecht met de kilo’s.
24/11 05u15  Vuurwerk verboden met oudjaarWie denkt aan de eindejaarsperiode, denkt vaak aan vuurwerk. In de gemeente Wommelgem is het echter niet toegelaten om vuurwerk af te steken of wenslampionnen op te laten.
24/11 04u15  Comedians eren zwarte roergangerBij het grote publiek is Richard Pryor vooral bekend als filmacteur, maar hij was vooral een van de grootste zwarte komieken aller tijden. Enkele Vlaamse comedians brengen een eerbetoon.
24/11 04u15  Groenplaats en Grote Markt baden weer in kerstsfeerDe Grote Markt en de Groenplaats baadden maandagavond in een feeërieke eindejaarssfeer. Tienduizenden led-lichtjes verlichten tot begin volgend jaar weer de ‘Via Sinjoor’ van Centraal Station naar Steenplein. Het is nu nog enkel wachten op de kerstmarkt die op 5 december van start gaat met een groots openingsfeest.
24/11 04u15  Minister opent tentoonstelling van jeugdrechtbank in VlinderpaleisIn het Vlinderpaleis op de Bolivarplaats werd gisteren de tentoonstelling van de jeugdrechtbank voorgesteld. Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V), kwam naar het justitiepaleis om de expo plechtig te openen. De tentoonstelling is een initiatief van het personeel van de jeugdrechtbank. Zij stellen kunstwerken van kinderen en jongeren uit verschillende instellingen tentoon. Ook is er werk te zien van Legoartiest Dirk Denoyelle. De tentoonstelling is nog tot vrijdag 4 december te bezoeken in het justitiepaleis. De organisatie vraagt geen inkom maar hoopt dat bezoekers een vrije gift geven ten voordele van Rode Neuzen Dag. Met die actie wordt geld ingezameld voor de opvang van jongeren met psychische problemen.
24/11 04u15  Oude patronaat verkommertHet fraaie patronaatsgebouw in de Gasthuisstraat in Kessel (Nijlen) staat al zeven jaar leeg. Raadslid René Van Goubergen (Open Vld) roept de gemeente op om mee naar een nieuwe bestemming te zoeken.
24/11 04u15  Werkzaamheden UNO-laan in laatste faseDe werkzaamheden in de UNO-laan, Rubenslaan en Van Dycklaan zijn de laatste fase ingegaan. Als alles meezit, kan het verkeer er binnen twee weken weer normaal verlopen.
24/11 03u15  Muziekdocente behaalt doctoraat met onderzoek naar leerproces bij kinderenDe universiteit van Antwerpen promoveerde muziekdocente Johanna Maria Roels tot Doctor in de Onderwijskunde. Roels schreef over haar onderzoek naar het creatieve, muzikale leerproces bij kinderen.
24/11 03u15  Komst asielzoekers in NAVO-legerbasis uitgesteld door terreurdreigingIn de NAVO-legerbasis van Weelde in Ravels zijn gisteren dan toch nog geen vluchtelingen aangekomen. Normaal zou daar maandagavond een bus met de eerste vijftig asielzoekers door de toegangspoort rijden.
24/11 02u00  Drie generaties familie Boden bouwen zwembad én breken het afZestien jaar was aannemer Frans Boden toen hij met zijn vader mee de put ging graven voor zwembad De Vennen. Meer dan veertig jaar later staat hij hier terug. Nu met zijn twee zonen, Tom en Koen, om de put weer te dempen.
24/11 02u00  200 goedgevulde boekentasjes voor kinderen in asielcentrumKinderen van de gemeentelijke basisschool WIGO in Wildert bezorgden gisteren meer dan 200 goedgevulde boekentasjes aan de kinderen in het asielcentrum in Kapellen. Hiermee willen ze hun leeftijdsgenootjes een hart onder de riem steken.
24/11 00u45  Marie mag optreden met Guido BelcantoGuido Belcanto zakt komende donderdag 26 november af naar het cultureel centrum ’t Aambeeld aan de della Faillelaan met zijn tour Cavalier seul. Toch is hij niet alleen, want hij krijgt assistentie van Marie Van Hoof uit Aartselaar.
23/11 23u45  Wie wint Vlaamse Reus: Delfine Persoon, Hein Vanhaezebrouck of Marieke Vervoort?Wereldkampioene boksen Delfine Persoon, AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck en rolstoelatlete Marieke Vervoort vormen - in alfabetische volgorde - de top drie van de Vlaamse Reus 2015. Dat maakte de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) maandag bekend.
23/11 23u30  Fantasia on Christmans CarolsHet gemengd koor Caljenté verzorgt op zaterdag 19 december in de kerk van Mariaburg een sfeervol kerstconcert. Voor het koor betekent Kerstmis meer dan shoppen en overvloedig eten.
23/11 23u30  Jeugdig jazzduo gaat 'extra large' bij NONAConcertgangers kunnen op zaterdag 28 november bij NONA kennis maken met het jazztalent van Keenroh XL, een negenkoppige band met wisselende bezetting rond muzikanten Jan Daelman en Thijs Troch.
23/11 23u15  Dit was de gemeenteraad over de meerjarenbegrotingDe Antwerpse gemeenteraad stond maandagavond in het teken van de meerjarenbegroting. De oppositie bood stevig weerwerk tegen de plannen van het stadsbestuur.
23/11 23u15  Tom Waes na tactische blunder: “Miljaarde, stoemen aap”Het is Tom Waes niet gelukt om de grens van de magische elf afleveringen voorbij te steken in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Hij moest maandagavond de duimen leggen voor Stan Van Samang. 'Het is gewoon jammer', reageerde Waes achteraf.
23/11 23u15  Sven Ornelis: “Ik heb drie keer na elkaar een parkeerautomaat leeggeroofd”‘De Slimste Mens ter Wereld’ stond maandagavond bol van de bekentenissen. Maar de opvallendste kwam toch wel van radio-icoon Sven Ornelis: “Of ik ooit een misdaad heb begaan? Tot drie keer toe.”
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Dodendraad maakt duizend slachtoffers25/11 04u30 - Gazet van Antwerpen: Om te voorkomen dat duizenden mensen na het uitbreken van Wereldoorlog I nog de grens overvluchten, trokken de Duitsers over 450 kilometer een elektrische draadversperring onder hoogspanning op.
9x Mannen met baarden lachen met glittertrend25/11 11u15 - Gazet van Antwerpen: Wie aan glitter denkt, weet dat de feestdagen in aantocht zijn. Anno 2015 hoef je die glitters niet alleen op tafel te strooien, je mag er ook je haarwortels mee versieren. De trend duikt alsmaar meer op Instagram op en ook mannen doen eraan mee, al vinden deze twee heren van het YouTube-kanaal The Gay Beards het vooral grappig.
9x “Het Kiel is een wijk met veel mogelijkheden”25/11 00u45 - Gazet van Antwerpen: In cultuurcentrum Nova zijn dinsdag negen projectvoorstellen gelanceerd die van het Kiel een aangenamere woonwijk moeten maken. De plannen kwamen grotendeels vanuit de bewoners zelf. Dat gaat van een speelterrein op de parking van Beerschot Wilrijk tot aandacht voor de netheid rond de barbecues in het Kielpark. De plannen zijn nu te bezichtigen in CC Nova.
8x Protest tegen asielzoekerscentrum: varkenskoppen op hek gespiest25/11 11u30 - Gazet van Antwerpen: In het Nederlandse Enschede hebben enkelingen geprotesteerd tegen een komend asielzoekerscentrum door varkenskoppen op het hek van het domein te spiesen.
8x “Cliënt heeft spijt van bommelding”25/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: De jongeman die maandag tegen de 101-centrale zei dat er om 12u een bom zou ontploffen in de Secundaire Handelsschool Sint-Lodewijk is vrij onder voorwaarden. Hij draait allicht zelf op voor de kosten.
7x Nederlandse peuters in mini-auto’s maken straten onveilig25/11 12u00 - Gazet van Antwerpen: Twee jongetjes uit het Nederlandse Kerkdriel zijn het internet aan het veroveren. In hun gepimpte mini-auto’s maken de peuters van nog geen jaar oud de straten onveilig.
7x Vitalski doet Cherlock Holmes herleven in tuincenter Rijmenants25/11 11u15 - Gazet van Antwerpen: Omdat het Davidsfonds Groot-Zandhoven twintig jaar bestaat, nodigt het sprekers uit op unieke locaties. Dinsdag vertelde Vitalski over Arthur Conan Doyle in tuincenter Rijmenants.
7x Marokkaanse spionnen helpen terroristen opsporen25/11 07u30 - Gazet van Antwerpen: Koning Filip heeft aan de Marokkaanse koning Mohamed VI gevraagd om zijn veiligheidsdienst in te schakelen in de strijd tegen moslimterroristen.
7x Een winkel waar je VROLIJK van wordt25/11 07u00 - Gazet van Antwerpen: “Ik las onlangs in een artikel dat je zot moet zijn om een speelgoedwinkel te beginnen”, vertelt Conny Snoeck. Zot durven wij haar niet noemen. Dapper wel. Enthousiast. En vrolijk, dat zeker ook.
7x Vrouw na Reggae Geel door drie mannen verkracht25/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Een Nederlander die in 2013 op de parking van Reggae Geel, een festival in de Kempen, een bewusteloze vrouw heeft verkracht, kreeg daarvoor 15 maanden voorwaardelijke celstraf. Op de vrouw werd nadien ook sperma van twee andere mannen gevonden, maar die blijven onbekend.

Statistieken

Artikels:
37030
Gelezen:
11777
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven