donderdag 17 april 2014, week 16


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
17/04 14u15  Laatste rechte lijn Brabantse Pijl kleurde opvallend zwart-geel-rood Doorgaans bulkt het van de Vlaamse leeuwen als er over onze wegen wordt gekoerst. Maar woensdag werd er langs de aankomststrook met opvallend veel Belgische vlaggen gezwaaid.
17/04 13u45  School in Offerandestraat moet verhuizen naar het Kiel Een middelbare school uit de Antwerpse wijk 2060 met 175 leerlingen verhuist na de paasvakantie tot juni 2015 naar mobiele klassen aan het Kiel, ten zuiden van de stad. Dat meldt het Antwerpse Stedelijk Onderwijs in een persbericht. De school moest tijdelijk elders onderdak zoeken omdat er dringend renovatiewerken moeten plaatsvinden. Eind vorig jaar dreigde de school nog zijn erkenning te verliezen vanwege de slechte staat van de infrastructuur.
17/04 13u00  Bear Grills: "Wat kunnen de liberalen doen voor mijn loonfichke?" (video) Bear Grills van Antwaarpe kan weer een partij afvinken op zijn lijstje. Na Monica De Coninck (sp.a), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Liesbeth Homans (N-VA) heeft de Antwerpse Marokkaan Rachid Abourig Open Vld'ster Annemie Turtelboom voor een ritje in zijn BMW uitgenodigd.
17/04 12u30  Duikers halen lijk uit Binnendijle Duikers van de Mechelse brandweer hebben donderdagmorgen omstreeks 11u aan de Vijfhoek een lijk uit de Dijle gehaald. Hoe de man van middelbare leeftijd om het leven kwam, is nog niet duidelijk.
17/04 12u30  "Abdijstraat op het Kiel verandert 's avonds in raceparcours" Vanessa Laruelle en Bart Boodts namen 3,5 jaar geleden in de Abdijstraat café De Ton over. Sindsdien werd hun terrasinrichting meermaals stukgereden door racende wagens.12 
17/04 12u30  Meisje (6) gered uit gezonken ferry (video) De hoop om nog overlevenden te vinden van de scheepsramp in Zuid-Korea neemt met de minuut af. Er zijn al negen doden geteld en nog steeds zijn bijna 290 opvarenden vermist.
17/04 12u30  Ex-dakloze loopt 10 Miles voor lotgenoot Ex-dakloze Alain Vervloet neemt op 27 april voor het eerst deel aan de Antwerp 10 Miles. In navolging van heel wat marathonlopers wereldwijd laat hij zich sponsoren, en dat ten voordele van Luc Ambiorix, een andere voormalige dakloze.
17/04 12u30  Kickbokser krijgt vier jaar cel Een 21-jarige kickbokser is veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij samen met twee minderjarigen een bejaarde en een gehandicapte beroofde. Hij lokte de slachtoffers mee met de list hen een lift te willen geven.
17/04 12u30  Stad riskeert dwangsommen voor verval Cortenbach Het architectenbureau van Karel Beeck is door de stad Mechelen aangesteld om de restauratie van het Hof van Cortenbach in goede banen te leiden. Dat wil zo snel mogelijk starten met de dringende instandhouding. Anders riskeert de stad dwangsommen.
17/04 11u15  Drie honden van gezin vergiftigd Een dierenbeul heeft vorige week drie van de vier honden van Inge Jacobien uit de Salamanderstraat in Beerse vergiftigd met slakkenvergif gemengd in gehakt. Twee honden, die erg geliefd waren bij haar drie dochters, overleefden het niet.
17/04 11u00  Eddy Wauters: "Ik word niet graag onder druk gezet" Ex-Antwerpvoorzitter Eddy Wauters heeft nota genomen van de open brief die ASC Antwerp 150 woensdag naar hem stuurde. Daarin vraagt het bestuur van de supportersclub aan Wauters om de ruim vijf miljoen euro die hij terugvordert een jaar langer te bevriezen om zo het voortbestaan van Antwerp te vrijwaren. “Op die manier word ik onder druk gezet, en daar houd ik niet van”, aldus Wauters.
17/04 09u45  Brandstofdieven 40 kilometer achtervolgd De politie van Mechelen heeft woensdagochtend twee brandstofdieven ruim 40 kilometer achternagezeten, tot in het Waals- Brabantse Waver.12 
17/04 09u30  Chat morgen met Tom Steels De kasseiklassiekers zijn afgelopen, nu begint het klimwerk met de Ardense koersen en de grote rondes. Onderwerpen genoeg voor een chat met ex-sprinter, trainer en ploegleider Tom Steels.
17/04 09u00  Stad Lier schuldig bevonden aan ongeval met olievlek De stad Lier moet 4000 euro betalen aan een automobilist die twee jaar geleden een ongeval had op de Liersebaan in deelgemeente Koningshooikt.10 
17/04 08u45  Nieuwe Colruyt is groot succes De vernieuwde Colruytvestiging aan Pasbrug in Sint-Katelijne-Waver verwelkomde woensdag de eerste klanten, die in grote getale toestroomden. 'De opening was een groot succes', zegt zaakvoerder Bjorn Vervloessem. 'Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen. Dat heeft te maken met de schaalvergroting, de drie procent korting die in alle Colruytfilialen van kracht is en het eind van de paasvakantie.'
Laatste update: vandaag om 14u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/04 08u00  Klemgereden na dolle rit van Breda tot HoogstratenKempense politiemannen hebben in twee dagen tijd enkele Nederlandse criminelen tot stilstand gebracht. Deze keer was het de beurt aan politiemannen uit Hoogstraten. Eerder deze week was dat het geval in Turnhout.11 
17/04 07u30  Iedereen krijgt korting in de Zoo op paasmaandagWie op maandag 21 april de Antwerpse Zoo bezoekt, betaalt 3 euro minder voor zijn dagticket dan de andere dagen van het jaar. Daarmee houdt de dierentuin een traditie van meer dan 150 jaar in ere om op paasmaandag iedereen korting te geven.
17/04 07u15  Meer controles op bus en tramDe Lijn gaat dit jaar nog meer controleren op zwartrijden en overlast. Het effect van die controles is aanzienlijk, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Het aantal gevallen van overlast daalde vorig jaar bijvoorbeeld met een kwart.
17/04 07u15  Cacaoboter op de weg: uren opruimwerkIn de Aalstersestraat in Wieze (Lebbeke) heeft woensdagochtend een vrachtwagen zijn lading cacaoboter verloren. De brandweer was uren in de weer om het goedje op te kuisen.
17/04 07u00  Nog steeds 290 vermisten na ferryrampBij de schipbreuk voor de zuidkust van Zuid-Korea zijn al zeker negen mensen omgekomen. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar een driehonderdtal personen.
17/04 07u00  Metaaldetector vindt trouwring van weduwnaar na 15 jaar terugWilly Wuyts (80) uit Ranst is opnieuw een 'geringd' man. Op zijn huwelijksdag werd hij herenigd met zijn al 15 jaar verloren trouwring. Straf genoeg dook diezelfde dag ook de verloren ring van zijn vrouw weer op.12 
17/04 07u00  Hanne Troonbeeckx: "Sport heeft dezelfde effecten als seks"Ze maakt er geen geheim van, Hanne Troonbeeckx. Ook al is de Limburgse blondine een vaste waarde op covers van allerhande mannenbladen, toch hanteert ze het sportplunje vooral als wapen in haar strijd tegen de sluimerende kilo's. 'Zonder sport zou ik een malske worden', verklaart ze.21 
17/04 00u30  Hilde Crevits beschouwt grap in 'De Ideale Wereld' als kwajongensstreek'Er moest maar eens iemand misbruik van maken', zei Jonas Geirnaert in De Ideale Wereld met een ondeugende glimlach op de lippen. Mikpunt van satire: de verkiezingscampagne van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).15 
17/04 00u15  Rechter stelt stad Lier aansprakelijk voor auto-ongevalDe stad Lier moet 4000 euro betalen aan een automobilist die twee jaar geleden een ongeval had op de Liersebaan in deelgemeente Koningshooikt.11 
16/04 23u00  Genk delft onderspit tegen Club na rood KumordziRacing Genk heeft een nieuwe nederlaag geleden in play-off I. In Jan Breydel ging het onderuit tegen Club Brugge met 2-0.
16/04 22u15  12-jarig meisje wordt moeder in Groot-BrittanniëEen twaalfjarig meisje is een van de jongste moeders in Groot-Brittannië geworden. Het meisje uit het noorden van Londen werd bezwangerd door haar één jaar oudere vriendje en heeft afgelopen zondag na acht maanden een jongetje ter wereld gebracht. Dat berichtte het Britse persbureau PA woensdag.
16/04 21u00  Hilde Crevits beschouwt grap in 'De Ideale Wereld' als kwajongsstreek'Er moest maar eens iemand misbruik van maken', zei Jonas Geirnaert in De Ideale Wereld met een ondeugende glimlach op de lippen. Mikpunt van satire: de verkiezingscampagne van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).
16/04 20u45  Vlaams Belanger ronselt stemmen voor 'meer immigranten' (video)Het mysterie is ontrafeld: de man die dinsdag een halve dag lang in het centrum van Antwerpen rondliep met een groot bord met daarop de boodschap 'Meer immigratie nu!' bleek een lid van de partij Vlaams Belang te zijn.10 
16/04 19u00  83-jarige fietsster is er slecht aan toe na aanrijdingOp het kruispunt van de Herentalsebaan en de Gulkenrodestraat in Wommelgem werd woensdagnamiddag een 83-jarige fietsster aangereden. De vrouw fietste op het fietspad van de Herentalsebaan en werd gegrepen door een Renault die uit de zijstraat kwam.
16/04 18u00  Gilbert wint Brabantse Pijl in de spurtPhilippe Gilbert (BMC) heeft de Brabantse Pijl gewonnen. In een spurt bergop met een omvangrijk peloton won hij met een banddikte voor de Australiër Michael Matthews. De Fransman Tony Gallopin eindigde derde. Gilbert week bij de sprint een beetje uit, maar niet voldoende om gediskwalificeerd te worden. Gilbert won de Brabantse Pijl eerder al in 2011.
16/04 16u45  Porsche crasht tegen paal na achtervolgingOp de Ruggeveldlaan in Deurne is woensdagmiddag een zwarte Porsche Cayenne aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal geknald na een achtervolging. Volgens de Antwerpse lokale politie was de wagen even voordien een controle ontvlucht op de Gijsbrecht Van Deurnelaan.11 
16/04 15u30  Lichamen verdwenen tieners na 43 jaar teruggevondenBijna 43 jaar geleden verdwenen twee 17-jarige meisjes in de Amerikaanse staat South Dakota. Pamella Jackson en Cheryl Miller waren op weg naar een feestje, maar kwamen om nadat hun auto op 29 mei 1971 in de Brule Creek, nabij de stad Elk Point, was terechtgekomen. Dat meldt Marty Jackley, minister van Justitie van South Dakota.
16/04 15u30  Vlaams Belanger parodieert campagnefoto sexy Maya DetiègeDe gewaagde foto van sp.a-politica Maya Detiège krijgt navolging. Wim Wienen van Vlaams Belang poseert op Twitter in zijn onderlijfje. Detiège wilde naar eigen zeggen voor een keer als vrouw bekeken worden en niet als politica. Her en der wordt er gelachen met die boodschap.
16/04 13u45  Werkwilligen Lanxess onder politiebegeleiding naar fabriekBij Lanxess in Zwijndrecht zijn woensdag een dertigtal werkwilligen onder politiebegeleiding naar de ingang van de fabriek geleid. Ze willen zo een einde maken aan de staking bij de rubberproducent, die intussen al zes weken duurt.
16/04 13u45  ANPR-camera spot verdachte diefstallenDankzij de technologie van de camera's met automatische nummerplaatherkenning (ANPR) heeft de lokale politie Mechelen opnieuw een verdachte van diefstallen kunnen vatten. Dat meldt het korps woensdag.
16/04 13u15  Dennis (23) loopt per ongeluk marathon in plaats van tien kilometer'Tien kilometer lopen, dat moet lukken', zal Dennis Hübner gedacht hebben aan de start van de Rotterdam Marathon. Maar doordat de jonge Nederlander per ongeluk op het verkeerde parcours terechtkwam liep hij zo maar eventjes 42,195 kilometer.
16/04 12u45  Auto ramt twee gevels na aanrijdingOp de Plantin en Moretuslei zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee winkels zwaar beschadigd geraakt nadat een bestelwagen in de vitrine terecht kwam.
16/04 12u45  Zoektocht naar vermiste Kristina HeirmanDe zonen van de vermiste Kristina Heirman organiseren zaterdag een grootscheepse zoektocht naar hun moeder, in samenwerking met de politie. Ze lanceerden een oproep via Facebook naar iedereen die de omgeving mee wil helpen uitkammen.
16/04 12u15  Iedereen wil Rode Duivels op groot schermDe Rode Duivelsgekte heeft de verhuurbedrijven van LED-schermen geen windeieren gelegd. “Al onze schermen zijn al verhuurd”, zegt Ivo De Cock, zaakvoerder van verhuurbedrijf DCVD in Olen.
16/04 12u15  Zaakvoerder uitgebrande brasserie wil klanten opvangen in HombeekDe uitbater van brasserie Engelentijne in Hofstade (Zemst) die dinsdag uitbrandde, wil zijn klanten zoveel mogelijk opvangen in zijn andere zaken in Hombeek (Mechelen).
16/04 11u45  Jeroom beschildert Ferrari Tom BoonenSchrik niet als u binnenkort een Ferrari vol cartoons ziet rijden. Striptekenaar Jeroom heeft namelijk de bolide van Tom Boonen onder handen genomen. Hij plaatste er al enkele foto's van op zijn Facebookaccount.
16/04 11u15  Neelie Kroes in de clinch met Grouwels over taxidienstDe alternatieve taxidienst Uber gaat de beslissing van de rechter die een dienst van het bedrijf verbood in Brussel, op 'alle mogelijke manieren' aanvechten. Het bedrijf vindt de beslissing 'onaanvaardbaar' en zegt de dienst 'UberPop' te zullen blijven aanbieden in Brussel.
16/04 11u15  Belleman of -vrouw, iets voor u?De zoektocht naar kandidaten voor een nieuwe belleman- of vrouw in Mechelen wordt met twee weken verlengd. De geliefde François De Schouwer (70), die er na 23 jaar mee stopt, hoopt dat een duo hem opvolgt.
16/04 10u30  Open brief aan Wauters: "Gun Antwerp een toekomst"ASC Antwerp 150, een supportersclub van tweedeklasser Antwerp, heeft woensdag een open brief aan Eddy Wauters de wereld ingestuurd. Daarin vraagt het dat de ex-voorzitter van de Great Old de opeising van zijn vordering van vijf miljoen met één jaar bevriest, waardoor Antwerp wel een licentie voor volgend seizoen zou kunnen krijgen.
16/04 10u30  Azië lonkt naar OpelgrondenVlaanderen en de haven gaan op zoek naar één grote concessiehouder voor de voormalige Opelgronden aan de Noorderlaan. Aziatische producenten van elektrische en hybride wagens toonden eerder al interesse.
16/04 10u00  Limburger crasht op zelfde plek als zeven jongerenNa het zware ongeval op 8 maart op de E314 in Zonhoven waarbij zeven jongeren het leven lieten, botste op 9 april op quasi dezelfde locatie opnieuw een auto. En alweer knalde die tegen een rijdende vrachtwagen. “Dit was geen toeval”, zegt Piet Grouwels, de bestuurder van die tweede auto.
16/04 10u00  Aangereden meisje (17) ontwaakt uit comaBronwen De Winter (17) uit Herselt, die op 3 april werd aangereden op de Westerlosesteenweg, heeft in het ziekenhuis al twee keer kunnen praten met haar ouders.
16/04 10u00  Identificatiekaart voor iedere bouwvakkerWie op een bouwwerf werkt, krijgt binnenkort een kaart met daarop zijn gegevens en die van de werkgever en zijn foto. De identificatiekaart moet sociaal misbruik en oneerlijke concurrentie tegengaan. De ‘construbadge’ of bouwbadge past in de verplichte aanwezigheidsregistratie die sinds 1 april van kracht is.
16/04 09u45  BBT pakt verdachte op in woning achterburenIn de Goedendagstraat in Borgerhout probeerde een man dinsdag te ontkomen aan de politie. Met de steun van een helikopter kon het Bijzonder Bijstandsteam de man uiteindelijk vatten in een woning in de Bijlstraat.
16/04 09u15  Ingrid Neven en Tom d’Hooghe zetten Pazzo voortHet populaire Antwerpse restaurant Pazzo gaat verder met de huidige chef-kok Ingrid Neven en met gastheer Tom d'Hooghe. Daarmee is de continuïteit verzekerd na het vertrek van uitbater William Wouters.
16/04 09u15  "Telefoonnummer 797204 bestond ook in Stekene"Het telefoonnummer 797 204 uit de eerste grote hit van Will Tura bestond wel degelijk, en niet alleen in Nederland. “Ook in België”, beweert burgemeester Stany De Rechter (GeBe) van Stekene.
16/04 08u15  Honderden gezonde mensen onterecht bang gemaakt voor darmkankerZevenhonderd mensen hebben een brief gekregen van het Centrum voor Kankeropsporing met de melding dat hun stoelgang 'afwijkende' waarden zou vertonen. Ze moesten bijkomend onderzoek naar dikkedarmkanker laten verrichten. Achteraf bleek er een fout in het spel. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard woensdag.
16/04 08u00  Beter fietsbeleid redt duizenden levensDe Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) promoot het fietsbeleid van de Deense hoofdstad Kopenhagen. De organisatie berekende dat als de grote Europese steden het voorbeeld van Kopenhagen zouden volgen, er maar liefst 76.600 jobs extra zouden bijkomen en 10.000 levens worden gered.
16/04 07u45  Turtelboom botst op boze cipiers in BegijnenstraatMinister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) bracht dinsdag pas voor het eerst een bezoek aan het arresthuis van Antwerpen. En dat zat blijkbaar diep bij het personeel. “Nu weet u ons plots wonen, mevrouw de minister.”
16/04 07u15  Bestelwagen richt ravage aanOp de Plantin en Moretuslei heeft een bestelwagen woensdagmorgen een ravage aangericht. Het voertuig raakte een boordsteen en ramde vervolgens de gevel van twee winkels. De bestelwagen belandde op zijn zijkant. De twee inzittenden werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
16/04 06u30  Niemand ontsnapt aan snelheidscontrolesNergens anders in Vlaanderen zal morgen, donderdag, meer op snelheid gecontroleerd worden dan in onze regio. Ongeveer alle politiezones nemen deel aan de flitsmarathon en ook op snelwegen zal niemand er aan ontsnappen.
16/04 06u30  Uitslaande brand verwoest brasserieEen uit de hand gelopen schouwbrand is dinsdagnamiddag zodanig uitgebreid dat brasserie Engelentijne in Hofstade (Zemst) bijna volledig werd verwoest. Alleen de keuken en technische ruimtes bleven gevrijwaard.
15/04 23u15  Bestuurder rijdt in berm E19 en raakt zwaargewondOp de E19 in Edegem is een bestuurder dinsdagavond zwaargewond geraakt nadat hij de controle over het stuur had verloren.
15/04 23u00  Zulte Waregem pakt punt bij AnderlechtLandskampioen Anderlecht is dinsdag op de vierde speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel op eigen veld tegen Zulte Waregem. Paars-Wit had de beste kansen, maar scoren zat er niet in.
15/04 22u00  Frank Deboosere: "Rem de klimaatopwarming af, hou het bij 2 kinderen"Naar aanleiding van het nieuwe rapport van de VN-klimaatexperts, geeft weerman Frank Deboosere op zijn website zestien tips die u zelf in acht kan nemen om de opwarming van de aarde af te remmen. Deboosere sloeg maandag in het Canvas-programma 'TerZake' wel mea culpa: 'Streef naar maximaal 2 kinderen per gezin, ik ben niet goed bezig geweest'.
15/04 21u30  KI Gent houdt Wesphael in de celBernard Wesphael, die verdacht wordt van de moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdagavond beslist.
15/04 21u30  Dit zijn de nieuwe adellijke gunsten en eretekensDe koning heeft een reeks nieuwe adellijke gunsten en eretekens verleend. Baron Paul Buysse, voorzitter van Bekaert, mag zich voortaan graaf noemen. Ook de omstreden Belgisch-Congolese mijnbouwer Georges Forrest heeft van de koning een ereteken gekregen, en dat vindt 11.11.11 'onbegrijpelijk'.
15/04 21u00  "Chauffeur Sierre is slachtoffer van farma-industrie"“De chauffeur van het busongeval in Sierre is ook een slachtoffer. Van de farmaceutische industrie. Dat willen wij aantonen. Niet een zondebok van de man maken.' Dat zegt de Nederlandse arts Selma Eikelenboom, die in haar forensisch instituut in de Verenigde Staten DNA-onderzoek wil doen op het bloed van de Zonhovense buschauffeur Geert Michiels.
15/04 21u00  Kinderen op kamp knuffelen tegen pesten (album)Op zestien verschillende locaties over heel Vlaanderen hebben dinsdag om en bij de 2.000 kinderen tegelijkertijd deelgenomen aan het 'Idee Kids-Knuffelmoment'.
15/04 19u30  Vijf jongeren doodgestoken tijdens feestje in CanadaVijf jonge studenten hebben maandagnacht tijdens een feestje in een woning in het West-Canadese Calgary dodelijke messteken opgelopen. Een verdachte is in de buurt gearresteerd. Een motief of aanleiding is niet bekend. De politie ondervraagt momenteel een resem getuigen.
15/04 19u30  Kluis teruggevonden na inbraak bij wijnhandelaarBij Magnus Kwaliteitswijnen aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne is er het afgelopen weekend ingebroken.
15/04 18u30  Zes blinden en slechtzienden behalen EHBO-diplomaIn Antwerpen hebben zes blinde en slechtziende vrijwilligers van het Vlaamse Kruis dinsdag een EHBO-getuigschrift ontvangen. De zes namen deel aan een pilootproject van het Vlaamse Kruis, in samenwerking met de Vereniging voor Blinden en Slechtzienden (VeBeS). De uitreiking vond plaats op het Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis, in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever.
15/04 18u15  Sociaal conflict bij Lanxess raakt niet opgelostHet sociaal overleg bij rubberfabrikant Lanxess uit Zwijndrecht zit muurvast. De directie en de vakbonden zaten maandag urenlang, tot na middernacht, samen bij een sociaal bemiddelaar in Brussel. Maar het overleg leverde niets op.
15/04 18u00  Loop uw droomtijd op de 10 Miles achter een ballonTraint u al maanden voor de DVV Antwerp 10 Miles met een specifieke tijd in het achterhoofd? Volg dan op 27 april een van de zestien tempomakers die met een enorme gekleurde ballon lopen.
15/04 18u00  72 banen bedreigd bij ALLO telecomDe directie van telecomketen ALLO telecom heeft dinsdag de ondernemingsraad zijn intentie bekendgemaakt om 27 van de 72 shops in België te sluiten en het aantal functies in de hoofdzetel te verminderen. Daardoor zijn mogelijk 72 banen bedreigd. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend in een persbericht. Bij de telecomketen, een onderdeel van BASE Company, werken momenteel 199 mensen.
15/04 17u15  Opnieuw vreemd voorwerp ontdekt op bedrijfsterreinOp het terrein naast bouwmaterialenbedrijf Van Pelt aan de Kanaaldijk in Schoten is dinsdag opnieuw een vreemd voorwerp gevonden. Politie, brandweer en DOVO zijn ter plaatse.
15/04 17u00  Marc Wilmots vier jaar langer bondscoachMarc Wilmots en de Belgische Voetbalbond hebben een akkoord bereikt over een verlengde samenwerking voor de volgende vier jaar. Dat hebben de KBVB en Wilmots zelf dinsdag laten weten. Wilmots, wiens contract na het WK in Brazilië afliep, zal de Rode Duivels leiden voor de EK-campagne van 2016 in Frankrijk en de WK-campagne van 2018 in Rusland.
15/04 16u45  Bondscoach Wilmots tekent bij voor vier jaarMarc Wilmots blijft vier jaar langer bondscoach van de Rode Duivels. 'Akkoord voor 4 extra jaren als bondscoach! Kijk er naar uit om met mijn groep, staf & supporters verder te werken aan dit mooie verhaal!', laat Wilmots weten op Twitter.
15/04 16u45  Museeuw: "Grinta verleidde Boonen tot overmoed"Vanaf woensdag gaat het opnieuw bergop met de Brabantse Pijl, maar Johan Museeuw blikt nog één keer terug op de kasseikoersen.
15/04 16u45  Brokkenpiloot geeft zich onder druk van sociale media zelf aanDe man die het voorbije weekend een auto aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, gaf zichzelf aan bij de politie. Via Facebook werd immers meteen een signalement van de wagen verspreid.
15/04 15u45  Chat vrijdag met Tom SteelsDe kasseiklassiekers zijn afgelopen, nu begint het klimwerk met de Ardense koersen en de grote rondes. Onderwerpen genoeg voor een chat met ex-sprinter, trainer en ploegleider Tom Steels.
15/04 15u30  Minister Turtelboom bezoekt gevangenen (album)Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft dinsdag de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat bezocht.
15/04 14u15  900 varkens blijven in stalbrandIn Hoogstraten is omstreeks 11 uur een grote brand uitgebroken in een varkensstal op de Ipenrooisedijk, op de grens tussen deelgemeenten Meer en Meerle. Zo'n 900 varkens en biggen zouden daarbij om het leven zijn gekomen.
15/04 14u00  Minister Turtelboom bezoekt gevangenenMinister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft dinsdag de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat bezocht.
15/04 13u45  Man voert actie op Meir: 'Meer immigratie nu!'Op de Antwerpse Meir hield een man dinsdag een opvallende actie. Hij droeg een bord met daarop 'Meer immigratie nu!'.
15/04 13u30  Vrouw kritiek na aanrijding vrachtwagenEen 77-jarige vrouw is dinsdagvoormiddag aangereden door een vrachtwagen op het kruispunt van de Dieseghemlei en de Amedeus Stockmanslei. Ze is met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
15/04 13u30  400 varkens blijven in stalbrandIn Hoogstraten is omstreeks 11 uur een grote brand uitgebroken in een varkensstal op de Ipenrooisedijk, op de grens tussen deelgemeenten Meer en Meerle. Zo'n 400 varkens zouden daarbij om het leven gekomen zijn.
15/04 13u30  Eigenaar van aapje in serre gevondenMedewerkers van Natuurhulpcentrum Opglabbeek moesten zaterdag een doodshoofdaapje ophalen in een serre in de Zwarte Weg. Elders in de gemeente werden ze zondag opgeroepen omdat mensen een moeraskat in hun kippenren hadden aangetroffen.
15/04 13u15  Vrouw kritiek na aanrijding door vrachtwagenEen 77-jarige vrouw is dinsdagvoormiddag aangereden door een vrachtwagen op het kruispunt van de Dieseghemlei en de Amedeus Stockmanslei. Ze is met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
15/04 13u15  Kind inschrijven via callcenterHet Sint-Romboutscollege maakt dit jaar gebruik van een callcenter om de inschrijvingen in goede banen te leiden. Daarmee wil de school de hallucinante kampeertaferelen van de voorbije jaren vermijden.
15/04 13u15  Militant schiet met scherp op GennezAnderhalve maand voor de nieuwe stembusslag beschuldigt een gewezen kandidaat de Mechels sp.a en partijleider Caroline Gennez van gesjoemel met de uitgaven bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. 'Wij hebben minder dan de helft uitgegeven van wat mocht', reageert Gennez.
15/04 12u30  Uitslaande brand in varkensstalIn Hoogstraten is omstreeks 11 uur een grote brand uitgebroken in een varkensstal op de Ipenrooisedijk, op de grens tussen deelgemeenten Meer en Meerle.
15/04 12u30  Minister Turtelboom bezoekt gevangenisMinister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) bezoekt dinsdag de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat.
15/04 12u15  Politie vergeet dood van zwerver aan zonen te melden“Niemand wist dat pa zo diep in de put zat”, zegt Danny, een van de drie zonen van Jos Corthouts (60) die vorige week dood werd teruggevonden onderin een brug in Stokrooie (Hasselt). De zonen moesten het overlijden van hun vader zelf in deze krant lezen, want de politie ‘vergat’ hen te verwittigen.
15/04 12u15  Alcoholsloten voor alle 40 auto's bij DSGHet elektrische installatiebedrijf DSG heeft alcoholsloten besteld voor zijn vloot van veertig bedrijfswagens. Dat is een record voor een Belgische onderneming.
15/04 10u15  Ex-sp.a’er beschuldigt Caroline Gennez van gesjoemelAnderhalve maand voor de verkiezingen beschuldigt een gewezen kandidaat de Mechelse sp.a en partijleider Caroline Gennez van gesjoemel met de uitgaven bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. “Wij hebben minder dan de helft uitgegeven van wat mocht”, reageert Gennez.
15/04 10u00  Orgelbouwer (59) dood aangetroffen in flatGerard Pels is zondag dood aangetroffen in zijn appartement aan het Kattendijkdok in Antwerpen. De wereldbefaamde orgelbouwer en creatieve duizendpoot was 59. Volgens intimi is hij gestorven aan een hartfalen. De restauratie van het orgel van de kathedraal wordt voor onbepaalde tijd opgeschort.
15/04 08u45  Axelle Red: "Iedereen op straat loopt zo saai gekleed"Axelle Red (44) stelde maandag in de AEDstudio's in Lint haar eerste kledingcollectie voor. De zangeres ontwierp voor JBC twintig lente- en zomeritems, zowel voor vrouwen als voor jonge meisjes. De collectie ligt vanaf vandaag (dinsdag) in de winkelrekken.
15/04 08u00  "Uiteten in 2016 dubbel zo duur"Horeca Vlaanderen vreest dat uit eten gaan over twee jaar dubbel zo duur zal zijn als nu. Er komen geregistreerde kassa's tegen zwartwerk en dat serieuze kost voor de restaurantuitbaters.
15/04 07u45  Pijnlijk: Tony Martin legt schuurpapier op zadelDe ideale positie tijdens het tijdrijden is heilig voor Tony Martin. De Duitse tijdritspecialist van Omega Pharma-Quick-Step legt schuurpapier op zijn zadel en zijn stuur om niet af te wijken van de ideale positie.
15/04 07u30  Gehandicapt meisje krijgt ook in beroep haar auto niet terugRaphaël 'Raf' B. (47) uit Pulle is in beroep vrijgesproken van de diefstal van een auto die bestemd was voor de zwaar gehandicapte Justyna Coppens (14). De rechter geeft hem het voordeel van de twijfel, tot grote ontzetting van Dirk Coppens, de vader van Justyna.
15/04 07u30  Bart De Wever viert titel Beerschot-WilrijkFCO Beerschot-Wilrijk viert op zaterdag 19 april op de Bist in Wilrijk een groot supportersfeest om de titel in eerste provinciale te vieren. Burgemeester Bart De Wever komt meevieren.
15/04 07u30  Twee muntjakken geschoten en één verongeluktBoswachters van het Agentschap voor Natuur en Bos hebben al twee Chinese muntjakken kunnen schieten in park Vordenstein in Schoten. Een derde dier werd doodgereden.
15/04 07u00  Moeder uit Utah bekent dat ze zes pasgeboren baby's dooddeDe vrouw uit de Amerikaanse staat Utah die opgepakt werd op verdenking van de moord op zes baby's, heeft maandag bekend dat ze inderdaad op tien jaar tijd zes pasgeboren kinderen heeft gedood. Zondagochtend vond de politie de stoffelijke overschotten van zeven baby's in haar vroegere woning.
15/04 06u45  Huisarts: "Matrak ligt altijd in de buurt"Huisarts wordt stilaan een risicoberoep. Drie op de vier huisartsen kregen al te maken met geweld, in een derde van de gevallen was dat zelfs fysiek. 'Waarom denkt u dat artsen groepspraktijken opstarten?'
14/04 22u15  Iedereen Duivel: "On ne tweet pas"Recensie Iedereen Duivel: De Rode Duivels zoals we hen nog nooit zagen. Een unieke mix van portretten, zonder geheimen. Recht uit de kleedkamer, van op het veld, rechtstreeks tot in de huiskamer. Clichés te over dus bij de aankondiging van Iedereen Duivel, de nieuwe docureeks op Eén die bij de aftrap de voorbereiding op de oefeninterland België - Nederland in beeld bracht.
14/04 22u00  Recensie Iedereen Duivel: "On ne tweet pas"De Rode Duivels zoals we hen nog nooit zagen. Een unieke mix van portretten, zonder geheimen. Recht uit de kleedkamer, van op het veld, rechtstreeks tot in de huiskamer. Clichés te over dus bij de aankondiging van Iedereen Duivel, de nieuwe docureeks op Eén die bij de aftrap de voorbereiding op de oefeninterland België - Nederland in beeld bracht.
14/04 19u00  Twee doden bij aanrijding in file op E34Op de E34 richting Eindhoven zijn maandag omstreeks 16.30 uur twee doden gevallen bij een zware aanrijding in de staart van een file ter hoogte van Arendonk. Dat zegt de federale politie.
14/04 19u00  Fietser (29) in coma na gewelddaadEen 29-jarige fietser die tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag aan brug 4 in Arendonk hevig bloedend was aangetroffen op de rijbaan zonder dat er aanwijzingen waren van een aanrijding, werd allicht het slachtoffer van een gewelddaad. Dat meldt het parket van Turnhout maandag.
14/04 19u00  Stad organiseert zelf aanplakmomentenIn Antwerpen mogen de verschillende politieke partijen maandag en dinsdagochtend hun affiches voor de verkiezingen van 25 mei op de daarvoor voorziene aanplakborden aanbrengen in een stadsmagazijn.
14/04 18u15  Haven definitief eigenaar van OpelgrondenNa jaren leegstand ziet het er naar uit dat het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen binnenkort initiatieven zal kunnen nemen om de 96 hectare gewezen Opelgronden tot ontwikkeling te brengen.
14/04 18u15  Parket nog niet klaar met belastingzaak De GuchtHet Gentse gerecht onderzoekt nog altijd of er in de zaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs sprake is van schending van het beroepsgeheim door fiscale ambtenaren. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het Oost-Vlaamse parket. De klacht werd eind 2012 ingediend door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën zelf.
14/04 18u15  OCMW Mechelen gaat kansarme gezinnen intensief begeleidenIn Mechelen richt het OCMW-Sociaal Huis een nieuwe cel op om gezinnen, die in schrijnende omstandigheden leven, te helpen. Er wordt voor dit project jaarlijks 220.000 euro vrijgemaakt. Vanaf volgende maand gaan drie maatschappelijk assistenten van de Cel Gezinsbegeleiding deze gezinnen in de opstartfase dagdagelijks begeleiden.
14/04 16u45  Auto total loss vlak voor familieweekendIn de PF De Naeyerstraat in Lebbeke gebeurde zaterdagochtend een zware aanrijding. Een chauffeur reed een geparkeerde auto aan en pleegde nadien vluchtmisdrijf.
14/04 16u15  "Eén uitspraak van arbeidshof zal beleid OCMW niet veranderen"Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken en Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) gaat het beleid van haar OCMW niet aanpassen na de uitspraak van het arbeidshof rond het dossier van Sherif Y., een Bulgaarse Antwerpenaar die zijn leefloon tijdelijk geschorst zag nadat hij tot twee keer toe onwettig afwezig was op een cursus Nederlands.
14/04 16u15  Parade van Mustangs en snelle bolides aan Kinepolis (album)Autoliefhebbers en filmfanaten kwamen zaterdag bij elkaar op de parking van Kinepolis Antwerpen die vol stond met Ford Mustangs en exclusieve sportwagens.
14/04 15u15  Belastingzaak: "De Gucht kreeg geen onwettige informatie"Aan Karel De Gucht is geen informatie doorgespeeld waar hij geen wettige toegang toe had. Dat blijkt uit intern onderzoek bij FOD Financiën.
14/04 15u15  Doodshoofdaapje gevangen in serreMedewerkers van Natuurhulpcentrum Opglabbeek moesten zaterdag een doodshoofdaapje ophalen in de serre van Frans Boets in Balen. Waar het diertje vandaan kwam, is onduidelijk.
14/04 14u15  Gewapend commando wilde mogelijk drugsbaron bevrijdenHet commando van vier mannen dat zondagavond geprobeerd heeft om de gevangenis van Sint-Gillis binnen te dringen, zou de Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak willen bevrijden hebben. Het Brusselse parket kon de informatie voorlopig bevestigen noch ontkennen.
14/04 14u15  Vergiftigde laborante blijft blind: Alle kosten voor oudersCindy S., de 29-jarige laborante uit Destelbergen die in januari (waarschijnlijk) vergiftigd werd door haar collega's, zal nooit meer kunnen zien. Alsof dat nog niet genoeg is, dreigt voor haar ouders nog een financiële ramp want de verzekering weigert tussenbeide te komen als het gerecht de schuldige niet kan identificeren.
14/04 14u15  Wedstrijdje auto's controleren tussen agenten eindigt voor rechtbankDe correctionele rechtbank van Mechelen heeft maandag een dossier van pesterijen behandeld. Een agent van de lokale politie Mechelen werd door een collega gepest en belaagd nadat hij aan een overste had toegegeven dat de interventieploegen een wedstrijdje hielden.
14/04 14u00  12.000 klanten tekenen protestbrief TelenetTest-Aankoop heeft 12.000 consumenten verzameld met de open brief aan telecombedrijf Telenet, dat een groot deel van zijn klanten verplicht tegen september hun SD-decoder voor digitale televisie om te ruilen tegen een HD-decoder voor 79 euro. Het telecombedrijf heeft laten weten met Test-Aankoop aan tafel te willen zitten, zo meldt de consumentenorganisatie in een persbericht.
14/04 13u15  Naakte man op krukken gespot aan LombardenvestWie maandagochtend in het centrum van Antwerpen passeerde zal wel raar opgekeken hebben. Aan de Lombardenvest liep een naakte man rond op krukken. Zijn linkerbeen zat in het gips.
14/04 13u00  Fietser kritiek na aanrijding met andere fietserEen 41-jarige fietser is zondagavond rond 23 uur levensgevaarlijk gewond geraakt op de Vogelzanglaan. De man en een andere fietser, die uit de tegenovergestelde richting kwam, reden frontaal op elkaar in.
14/04 12u45  Eerste verkiezingsaffiches opgehangenIn Antwerpen zijn maandagochtend de eerste affiches voor de verkiezingen van 25 mei opgehangen. De politieke partijen deden dat gezamenlijk op de 44 officiële aanplakborden.
14/04 12u30  Antwerp wijst voorstel Wauters afAntwerp legt het voorstel van voormalig voorzitter Eddy Wauters naast zich neer. Een akkoord en een licentie voor tweede klasse lijken dus ver weg.
14/04 12u30  Ringland wil praten met BAM”Ik neem nog deze week contact op met de mensen van BAM”, zegt Peter Vermeulen. Zo reageert de geestelijke vader van Ringland, het plan voor een grote overkapping van de Antwerpse Ring, op het interview met de bazen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel in uw krant van dit weekend.
14/04 11u30  Bloemen voor slachtoffers busrampDe Russische tolk Irina Lyussina en ambulancier Siegfried Depoorter leggen een bloemetje neer onder de brug van de E34 in Oelegem, waar exact een jaar geleden op 14 april 2013 een bus met Russische scholieren naar beneden stortte. Er vielen vijf doden.
14/04 11u00  "Parijs-Roubaix is voor mietjes"Wie Parijs-Roubaix wil rijden, hoeft de stad niet uit. De Guldenvliesstraat in Berchem heeft namelijk een kasseistrook die daar niet voor onder hoeft te doen. Tot ontevredenheid van de buurtbewoners, die een petitie hebben opgestart.
14/04 11u00  OCMW te streng voor spijbelaars met leefloonHet Antwerpse OCMW schorst het leefloon van buitenlanders als ze twee keer onwettig wegblijven van hun cursus Nederlands. Volgens de rechter kan dat niet als er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt, maar OCMW-voorzitster Liesbeth Homans (N-VA) is niet van plan de regels bij te sturen. Dat staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
14/04 09u45  Brieven en bloemen voor meisje (17) dat omkwam bij aanrijding tractorOp het kruispunt van de Leuvensesteenweg en de Kallebeekstraat in Boortmeerbeek herinneren foto's, brieven en bloemen aan het onverwachts heengaan van Kaat Vandenbergh.
14/04 09u30  Spelers met vlaggen onthaald op KielZondagnamiddag nam KFCO Beerschot-Wilrijk als kampioen afscheid van het seizoen en van het jaar provinciaal voetbal. Sfeergroep en supportersclub Armata Viola pakte uit met een nieuwe, levensgrote tifo met daarop de profielen van de spelers.
14/04 09u15  Iedereen rijdt 188 km/uur in bebouwde komEr heerste consternatie bij heel wat automobilisten die dit weekend het centrum van Beerse binnenreden. In de buurt van het gemeentehuis stond een elektronisch bord dat de snelheid van het passerende verkeer weergeeft. Maar volgens het toestel scheurde elke auto tegen een rotvaart van 188 kilometer per uur de bebouwde kom binnen.
14/04 09u00  Aanrijder geparkeerde auto slaat op de vluchtIn de PF De Naeyerstraat in Lebbeke gebeurde zaterdagochtend een zware aanrijding. Een chauffeur reed een geparkeerde auto aan en pleegde nadien vluchtmisdrijf.
14/04 09u00  Motorrijder zwaargewond bij knal op autoIn de Kapelstraat in Steendorp (Temse) vond zaterdag een frontale aanrijding plaats tussen een personenwagen en een motorrijder.
14/04 08u00  Man ligt levensgevaarlijk gewond op straatEen 30-jarige man uit Arendonk werd in de nacht van vrijdag op zaterdag levensgevaarlijk gewond teruggevonden aan brug 4 in Arendonk. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.
14/04 07u45  Dubbel zoveel wegpiraten op cursusPolitierechters hebben vorig jaar 2331 zware verkeersovertreders verplicht op cursus gestuurd. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als twee jaar geleden. De straf van de overtreder vervalt niet, maar een deel van zijn geldboete wordt wel voorwaardelijk. In ruil moet hij in groep praten over zijn gedrag.
14/04 07u45  Dief zet Mechels cafétoilet onder water en steelt de kassa leegEen gewiekste dief is er in café Hanekeef, in de Keizerstraat, op een zeer listige manier met de inhoud van de kassa vandoor gegaan. De verdachte zorgde voor verrassing alom toen hij in de vrouwentoiletten de afvoerbuis stuk trapte en de boel er onder water zette.
14/04 07u30  Mucopatiënt met kanker kiest voor euthanasieDave Anthonis (39) uit Massenhoven heeft zaterdag volgens zijn eigen wens euthanasie gepleegd. 'Slaapwel' was het laatste berichtje dat hij 's namiddags op Facebook postte. Dave was een boegbeeld van de strijd tegen de longziekte mucoviscidose.
14/04 07u30  Procureur wil DNA buschauffeur Sierre niet afstaanDe Zwitserse procureur Olivier Elsig is niet van plan in te gaan op de vraag van de ouders om de busramp van Sierre opnieuw te laten onderzoeken door onafhankelijke experts. Die willen het DNA van de omgekomen chauffeur onderzoeken om de zelfmoordpiste opnieuw na te trekken.
14/04 07u15  QUIZ: 'Deadline'-acteurs in andere seriesDeadline 25/5, de spannende fictiereeks die loopt op ATV en VTM, bevat een ware sterrencast. Charlotte Vandermeersch, Michael Pas, Peter Van den Begin, Koen De Bouw,... De meeste onder hen zal u wel kennen van andere Vlaamse films of televisiereeksen.
14/04 06u45  Dubbel zoveel wegpiraten op verkeerscursusPolitierechters hebben vorig jaar 2331 zware verkeersovertreders verplicht op cursus gestuurd. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als twee jaar geleden. De straf van de overtreder vervalt niet, maar een deel van zijn geldboete wordt wel voorwaardelijk. In ruil moet hij in groep praten over zijn gedrag.
13/04 23u15  "Kwaad opzet in Valparaiso lijkt niet uitgesloten"Zestien doden, drie zwaargewonden en minstens 10.000 vluchtelingen. Dat is de tol van een gigantische brand in het Chileense havenstadje Valparaiso. Andrés Salas (39), die twintig jaar lang in Antwerpen woonde, heeft er nog steeds familie wonen.
13/04 22u45  Gelukje, beauty en strafschop leveren Antwerp driepunter opEen zeker alweer niet uitmuntend Antwerp pakte na het bezoekje aan WS Brussel toch en zonder al te veel problemen de volle buit mee naar Deurne-Noord. De Great Old legde via een meevaller voor Tano en een intikker en een strafschop van Güvenç de ontstellend zwakke Brusselaars met erg weinig moeite over de knie. Zonder meer een opsteker in nog steeds zeer donkere en vooral bange dagen voor het fiere stamnummer een.
13/04 21u00  Fietsers ijveren voor veilig fietspad op N10 (album)Zondagnamiddag hebben honderden mensen een fietsactie gehouden op de N10 in Heist-op-den-Berg. Ze pleiten voor een snelle uitvoering van de al lang gepland werkzaamheden langs de drukke gewestweg. Daar zouden veilige, afgescheiden fietspaden moeten komen. Nu moeten de fietsers er hun leven riskeren op een smal paadje, waar enkel een stippellijn hen van het drukke verkeer scheidt.
13/04 20u45  Boonen: "Misschien was deze editie behekst"Geen vijfde zege in Parijs-Roubaix voor Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step). Hij werd tiende, maar zag wel zijn teamgenoot Niki Terpstra het zegegebaar maken op de wielerpiste van Roubaix. Bovendien eigende Zdenek Stybar zich de vijfde plaats toe, wat OPQS meteen drie renners binnen de top tien opleverde.
13/04 20u30  Italiaanse motorcoureur Cassani komt om bij openingsrace Coppa ItaliaDe Italiaanse motorcoureur Emanuele Cassani is zondag om het leven gekomen na een crash tijdens de openingsmanche van de Coppa Italia. De Italiaanse Motorsportfederatie (FMI) meldt dat de 25-jarige Cassani kort na de start op het Misano World-circuit betrokken was bij een crash met nog twee andere rijders.
13/04 20u15  Genk houdt 10 Rouches op 2-2Racing Genk heeft zondagavond 2-2 gelijkgespeeld tegen Standard Luik, dat een uur lang met tien spelers moest voetballen. Genk blijft zo zesde in Play-off I, op twee punten van Lokeren. Standard blijft leider, maar ziet Zulte Waregem naderen tot op twee punten.
13/04 20u15  Fietsers ijveren voor veilig fietspad op N10Zondagnamiddag hebben honderden mensen een fietsactie gehouden op de N10 in Heist-op-den-Berg. Ze pleiten voor een snelle uitvoering van de al lang gepland werkzaamheden langs de drukke gewestweg. Daar zouden veilige, afgescheiden fietspaden moeten komen. Nu moeten de fietsers er hun leven riskeren op een smal paadje, waar enkel een stippellijn hen van het drukke verkeer scheidt.
13/04 18u00  Belgen doen vaker hun inkopen op zondagDe laatste jaren zijn er in België steeds meer kleinhandelaars geopend op zondag. Zo goed als alle bakkers en twee derde van de slagers en voedingszaken zijn open die dag. De handelaars merken op dat er nu - vergeleken met twee jaar geleden - meer gewinkeld wordt op zondag. Dat blijkt uit een enquête van NSZ, zo schrijft De Zondag.
13/04 17u30  Heist met 2-1 onderuit tegen Boussu DourHeist kon niet profiteren van de verrassende nederlaag van Dessel tegen Hoogstraten. Het verloor zondag in extremis met 2-1 van Boussu Dour.
13/04 17u30  Werken aan Colmar liggen op schemaDe verbouwing van het karakteristieke gebouw van Colmar Wezenberg, op het kruispunt van de Binnensingel en de Gerard Legrellelaan, loopt op schema. Het is een eerste stap in de herwaardering van het Wezenbergcomplex.
13/04 17u15  Kompany speelt maar verliest tegen MignoletSimon Mignolet heeft met Liverpool een goede zaak gedaan in de strijd om de Engelse titel. 'The Reds' klopten zondagnamiddag Manchester City met 3-2. Bij de bezoekers speelde Vincent Kompany ondanks blessurezorgen de hele match mee, maar de aanvoerder van de Rode Duivels had duidelijk zijn dagje niet.
13/04 17u00  Terpstra verschalkt favorietenDe Nederlander Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick-Step) heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De ploeggenoot van Tom Boonen ging vijf kilometer voor de streep alleen weg en wist de favorieten in de achtervolging op 20 seconden te rijden. John Degenkolb werd op kleine afstand tweede voor Fabian Cancellara. Sep Vanmarcke was de beste Belg op de vierde plaats. Boonen kwam als tiende over de streep.
13/04 16u00  Elf flats ontruimd na uitslaande brandLees meer >
13/04 14u30  Kompany in de basis tegen LiverpoolDe knieblessure die Vincent Kompany zaterdag op training opliep, blijkt mee te vallen. De aanvoerder van Manchester City staat zondagnamiddag gewoon in de basis in de topper tegen Liverpool.
13/04 13u30  Meerdere gewonden bij ongeval op E313Bij een ongeluk op de afrit van de E313 in Wommelgem zijn verschillende gewonden gevallen, waaronder een baby. Het ongeval veroorzaakte ook een aanzienlijke file.
13/04 13u00  Maleisië ontkent dat copiloot belde vlak voor verdwijning vliegtuigMaleisië heeft zondag ontkend dat de copiloot van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines gebeld heeft voor de verdwijning op 8 maart van het vliegtuig. Het onderzoek naar de passagiers wordt volgens de Maleisische overheid voortgezet.
13/04 12u30  11-jarig meisje voorkomt dat ouders zelfmoord plegenEen 11-jarig meisje heeft afgelopen dinsdag een gezinsdrama kunnen vermijden tijdens een woningbrand in Roeselare. Dat blijkt uit onderzoek van het parket in Kortrijk dat schrijft dat de woningbrand is aangestoken door de ouders van het meisje. Haar ouders wilden namelijk uit het leven stappen.
13/04 10u45  Belg heeft drie keer meer kans op fietspech dan NederlanderEen fietser heeft drie keer meer kans op pech in België dan in Nederland. Dat blijkt uit de statistieken van VAB, dat een jaar geleden begon met pechverhelping voor de fiets, en het Nederlandse FietsNED. Van de leden die gebruik maken van de VAB-Fietsbijstand deed 14 procent het afgelopen jaar beroep op die dienst. In Nederland gaat het om 5 procent. Uit een bevraging bij 200 VAB-leden blijkt dat vooral slechte fietspaden de oorzaak zijn van lekke banden, de meest voorkomende technische panne.
13/04 09u15  "Overkapping is prioriteit, geen sluitstuk"De actiegroep Ringland reageert sceptisch op de uitspraken van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, die zegt dat het Ringlandplan een aanvulling kan zijn op het recent goedgekeurde BAM-tracé voor de Oosterweelverbinding. Ringland vraagt eerst de overkapping van de Antwerpse ring, omdat die de mobiliteit en leefbaarheid van Antwerpen zou verbeteren.
13/04 08u30  Heraanleg houdt rekening met geschiedenis GroenplaatsMet de heraanleg van de Groenplaats zal rekening worden gehouden met de cultuurhistorische waarde van het plein. Het schepencollege gaf opdracht om hierover een studie te laten uitvoeren.
12/04 23u45  Henrad gaat eind mei dichtHenrad houdt als radiatorenfabriek op te bestaan op het einde van mei. Na een vergadering die tot 's nachts doorliep werd gisteren een sociaal akkoord bereikt over burgpensioen vanaf 55 jaar. 88 procent van de werknemers gin met het plan akkoord.
12/04 23u30  Ook Contador steunt zoektocht naar HodeiHodei Egiluz Diaz, de 24-jarige jongeman uit Spaans Baskenland die in de nacht van 18 op 19 oktober verdween aan de Brouwersvliet in Antwerpen, is nog steeds niet terecht. Familie en vrienden van Hodei geven de zoektocht echter nog niet op en hebben nu ook de steun gekregen van voormalig Tourwinnaar Albert Contador.
12/04 23u30  Antwerpen plaatst zich voor volleyfinale tegen MaaseikOpdracht volbracht voor Precura Antwerpen. De Antwerpenaars wonnen zaterdag in een bloedstollende wedstrijd met 3-2 Asse-Lennik en houden zo Maaseik uit de play-off-finale. Die finale speelt Precura tegen Roeselare. Na de recente bekeroverwinning opnieuw een nieuwe mijlpaal uit de geschiedenis van de Antwerpse volleybalclub.
12/04 22u45  Giants bijna zeker van play-offs na zege tegen LeuvenDe Leuven Bears van coach Van Meerbeeck verspeelden zaterdagavond hun laatste kansen op de play-offs. De Port of Antwerp Giants hadden aan een thuisoverwinning genoeg om zo goed als zeker een ticket voor de eindrondes op zak te hebben. De Giants wonnen in de Lotto Arena met 84-73.
12/04 22u15  Bergen zakt naar tweede, Gent pakt zegeBergen zal komend seizoen in tweede klasse aantreden. De Henegouwers gingen in de derde wedstrijd van play-off III roemloos ten onder bij OH Leuven. De Leuvenaars kunnen hun hachje nog redden door de eindronde met drie tweedeklassers te winnen.
12/04 20u30  Thorgan Hazard bezorgt Club nieuwe nederlaag in slotfaseZulte Waregem heeft een fantastische start genomen in play-off I. De West-Vlamingen wonnen op de derde speeldag ook hun thuiswedstrijd tegen Club Brugge en boekt zo een 9 op 9. Tom De Sutter scoorde 5 minuten voor affluiten de gelijkmaker, maar vlak voor affluiten scoorde Thorgan Hazard toch de 2-1.
12/04 18u15  Weduwe buschauffeur Sierre betreurt demarche oudersDe weduwe van de chauffeur die aan het stuur zat op het moment van het tragische busongeval in Sierre betreurt de nieuwe wending in het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Dat verklaart de vrouw zaterdag in een mededeling aan Belga.
12/04 17u45  Kompany valt geblesseerd uit bij CityBlessurezorgen blijven de Rode Duivels maar achtervolgen. De volgende in het rijtje geblesseerden is aanvoerder Vincent Kompany. Al blijft het voorlopig gissen naar de ernst van zijn kwetsuur.
12/04 17u15  Stille mars na dood Steven MboyoIn Antwerpen hebben zo'n 200 mensen, vooral van Afrikaanse origine, een stille mars gehouden tegen zinloos geweld. Aanleiding is de dood van Steven Mboyo Bombole. De 24-jarige Belg van Congolese origine verdween enkele weken geleden na een avondje stappen en zijn lichaam werd begin maart teruggevonden in het Vijfde havendok in de Antwerpse haven.
12/04 17u15  Sint Andries MC’s organiseren benefiet voor 'den Antwerp'De Sint Andries MC’s, een van de pioniers van de Vlaamse hiphop, plannen een reünie ten voordele van hun club, Royal Antwerp FC. 29 juni wordt als voorlopige datum voor het evenement gegeven, maar dat het dak er zal afgaan, daar bestaat geen twijfel over.
12/04 16u15  "Toon ons via plannen dat BAM-tracé en overkapping Ring compatibel zijn"Actiegroep stRaten-generaal gelooft vooralsnog niet dat het BAM-tracé compatibel is met een overkapping van de ring zoals studiegroep Ringland dat voorstelt. Dat stelt de actiegroep tegenover Belga nadat de BAM in Gazet Van Antwerpen zich voor het Ringlandplan uitsprak, dat een overkapping van de ring voorziet. 'Toon ons de plannen die aantonen dat dat mogelijk is', stelt Manu Claeys van stRaten-generaal.
12/04 15u30  Zwaargewonde bij arbeidsongeval DAF TrucksEen man is zaterdag zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval in de fabriek van DAF Trucks in Westerlo. Dat meldt de VRT.
12/04 15u00  Channel Zero in de AB: het verslagDe strafste comeback sinds Lazarus: dat schreven we op 22 januari 2010, toen Channel Zero na dertien jaar uit de doden opstond in een uitverkochte Ancienne Belgique. Zo'n vier jaar later zagen we gisteren in diezelfde AB een gelijkaardige krachttoer van dezelfde band. Wie er bij was, zal het niet snel vergeten.
12/04 14u15  "Heren keikoppen, los dit op!"Geen dwaze acties of uitslaande branden op de Bosuil vrijdag, wel een lange, geanimeerde training, felle discussies bij de trainingsvolgers en vrijeschoppen van Jimmy Floyd Hasselbaink. De licentieweigering leidde niet tot paniek, wél tot ongerustheid.
12/04 13u15  Verdachte van dood Tibe blijft in de celDe bijzonder gevoelige zaak rond de dood van de anderhalf jaar oude Tibe, heeft een schokgolf veroorzaakt in Schriek (Heist-op-den-Berg). De nieuwe vriend van de moeder blijft nog zeker tot begin mei in de cel. Hij wordt er van verdacht de jongen te hebben mishandeld met de dood als gevolg.
12/04 12u45  Afscheid van verongelukte Tatiana (18)In de Jan-Baptistkerk van Schriek wordt zaterdagmorgen afscheid genomen van Tatiana Decoster, het 18-jarige meisje uit Schriek dat vorig weekend om het leven kwam na een zware autocrash in Keerbergen.
12/04 12u45  Man geeft zich uit voor agent en houdt verkeerscontrolesDe politie van Mechelen heeft een 23-jarige stadsgenoot die zich voordeed als valse politieman in de kraag gevat. De man kreeg een kick van de identiteitscontroles die hij in de regio Mechelen heeft uitgevoerd.
12/04 11u30  Voor alles een groepsaankoopEen groepsaankoop voor stookolie, dat kennen we al. Maar gloednieuw in het assortiment is de gezamenlijke aankoop van een matras. Te gek voor woorden, zegt u? Tegenwoordig bestaat er voor alles een groepsaankoop: van elektrische fietsen tot brandhout. “Door de crisis is het fenomeen helemaal terug”, zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop.
12/04 11u30  Pepyn (17) plots overleden aan meningitisDe 17-jarige Pepyn uit Borgerhout overleed woensdagnamiddag totaal onverwacht aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking, tijdens een sportkamp in het Provinciaal Vormingscentrum Malle. De familie en vrienden en de school van de tiener reageren verslagen.
12/04 11u30  Veertien ouders laten onderzoek naar busramp Sierre overdoenVeertien ouders van kinderen die omkwamen bij de busramp in Sierre, hebben een forensisch onderzoeksbureau ingeschakeld. Ze willen dat de experts het Zwitserse onderzoek naar de oorzaak van de ramp overdoen. Concreet moeten de experts nagaan of er sprake is van een wanhoopsdaad door de buschauffeur, meldt Het Nieuwsblad zaterdag.
12/04 11u30  Spookrijders op pechstrook E313 achtervolgden elkaarZowel het rechercheteam van de Limburgse Wegpolitie als de federale gerechtelijke politie zijn en onderzoek gestart naar de drie spookrijders die donderdagavond over de E313 tussen Hasselt en Lummen scheurden.
12/04 11u15  Cargo Zomerbar weer openDe zomerbar in Park Spoor Noord opende vrijdagavond weer de deuren voor een hopelijk heel zonnig seizoen. Voor het zevende jaar op rij kan Nikolas Kovdal van restaurant Fiskebar de uitbating op zich nemen.
12/04 09u30  Trucker mogelijk vrijgesproken voor dodelijk ongevalOp 4 april van 2011 gebeurde een dodelijk ongeval op de N446 in Waasmunster. De vrachtwagen reed in de richting van Dendermonde en week af van zijn rijvak. Het gevolg was een frontale botsing met een tegenligger.
12/04 09u15  Anderlecht rukt op na nieuwe zegeAnderlecht heeft de druk op de top-3 van Play-Off I wat opgevoerd door vrijdagavond met 1-2 te gaan winnen op het veld van Lokeren. Cyriac bracht de landskampioen al na 7 minuten op voorsprong, maar amper 5 minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht dankzij Dutra. Mitrovic ontpopte zich een halfuur voor affluiten tot matchwinnaar.
12/04 08u45  Bestelwagen ramt gevel in GierleEen bestelwagen is in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.45 uur, tegen een huisgevel in de Vennestraat in Gierle gebotst.
12/04 08u00  Van moord verdachte Antwerpenaar vrijgelaten in CambodjaHet gerecht in Cambodja heeft donderdag Olivier Van Den Bogaert (42) vrijgelaten. De uitgeweken Antwerpenaar werd midden april van vorig jaar gearresteerd op verdenking van verkrachting en moord op een 25-jarige Franse toeriste.
12/04 08u00  Zeven jaar cel voor 'Griekse godfather'De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag celstraffen tot zeven jaar uitgesproken voor zeventien veelal Griekse mannen die zich bezighielden met de invoer van cocaïne via onder meer de Antwerpse haven. De zwaarste straf was voor de 72-jarige spilfiguur Eleftherios Papadatos, ook de 'Griekse godfather' genoemd.
12/04 07u45  BAM voor overkappen Antwerpse Ring“Wij staan positief tegenover het plan Ringland voor de overkapping van de Antwerpse Ring.” Dat zeggen de kopstukken van BAM in hun eerste interview sinds lang.
11/04 23u00  Zware brand bij Viessmann in GeelBij Viessmann op de Brugweg in Geel heeft vrijdag een zware brand gewoed. Het vuur was ontstaan in een loods waarin pvc, verwarmingsmateriaal en sanitair wordt opgeslagen.
11/04 21u30  Zwaargewonde bij ongeval in NielAan de Boomsestraat in Niel is een Citroën Saxo die richting Schelle reed, vrijdagavond frontaal op een tegenligger gebotst. De bestuurder is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer moest hem uit de auto bevrijden. Ook een inzittende van de andere auto raakte gewond. De weg bleef een tijd in twee richtingen versperd voor de vaststellingen en het takelen.
11/04 21u30  Planckendael en Pairi Daiza delen prijsDe twee grote dierentuinen in ons land geven mekaar geen duimbreed toe. In de verkiezing van 'dierentuin van het jaar' zijn Planckendael en Pairi Daiza ex aequo geëindigd op de eerste plaats na telling van de 40.000 stemmen.
11/04 20u30  Familie Tatiana (18) dient klacht inDe familie van Tatiana Decoster, het 18-jarige meisje uit Schriek dat zaterdagnacht om het leven kwam na een zware autocrash in Keerbergen, gaat klacht indienen tegen de 21-jarige bestuurster van de wagen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
11/04 20u15  Antwerpse haven behandelt 3,6% meer goederen in 2013De haven van Antwerpen heeft een zeer goed jaar achter de rug. De totale overslag kwam in 2013 uit op 190,8 miljoen ton. Dat is een groei van 3,6 procent.
11/04 19u30  Hier wordt er zeker niet geflitstIn de lijst van ruim 51.000 flitslocaties die door burgers zijn gemeld, kan een groot aantal al direct worden geschrapt omdat ze het werk zijn van flauwe grappenmakers. Voor Antwerpen gaat het dan onder meer om de Zoo, de Meir, hotel Hilton, de kathedraal of het parkeerterrein van Wijnegem shopping center. Buiten Antwerpen gaat het onder meer over de bollen van het atomium, de wildwaterbaan van Walibi in Waver, het racecircuit van Zolder of de zeedijk van Blankenberge.
11/04 19u15  N-VA wil begrotingsevenwicht twee jaar opschuivenHoewel de partij jarenlang storm liep voor een strikte toepassing van de begrotingsafspraken met Europa, wil N-VA het afgesproken evenwicht in 2016 met twee jaar opschuiven tot 2018. Dat is nodig om de eigen hervormingsvoorstellen te betalen, maar ook omdat de regering Di Rupo de teugels liet vieren, klonk het vrijdag bij de voorstelling van het 'Plan V' waarmee N-VA naar de kiezer trekt.
11/04 18u15  Bear Grills: "Was bang dat De Wever m'n zaak zou sluiten"'Bear Grills van Antwaarpe', zo noemt kersverse internetsensatie Rachid Abourig (36) zichzelf. Op Facebook postte hij intussen ontelbare filmpjes waarin hij vanachter het stuur van zijn wagen het nieuws van de dag op de korrel neemt. Vermakelijke kolder, meer leek het aanvankelijk niet. Tot twee weken geleden plots federaal minister Monica De Conick (sp.a) naast hem plaatsnam in de wagen, en recenter Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Laat 'den Bear' zich in de aanloop naar 25 mei goedkoop gebruiken als campagnemiddel? Of zit er meer achter?
11/04 17u45  Fietsster (69) komt om bij aanrijdingBij een ongeval in Noorderwijk (Herentals) is vrijdagnamiddag een 69-jarige fietsster uit Bouwel (Grobbendonk) om het leven gekomen.
11/04 17u30  Politie op zoek naar bruine koeDe Lokale Politie Rupel roept via Twitter op om uit te kijken naar een koe.
11/04 17u00  Grote file na kop-staartaanrijdingOp de E313 richting Hasselt gebeurde vrijdagmiddag rond 13.45u een kop-staartaanrijding met drie auto's. Een bestuurder had een harmonicafile in Grobbendonk te laat opgemerkt en reed er achteraan op in. Door de klap vloog de aangereden auto nog vooruit tegen een derde auto.
11/04 16u45  Spookrijders E313 nog niet geïdentificeerdDrie spookrijders die donderdagavond op de E313 tussen Hasselt en Lummen tegen de richting in op de pechstrook scheurden, zijn nog niet geïdentificeerd. De Limburgse wegpolitie en de federale gerechtelijke politie van Hasselt voeren momenteel een onderzoek.
11/04 16u00  Toppers verkennen Parijs-Roubaix (album)Onder een stralende hemel hebben onder meer Fabian Cancellara (Trek) en Sep Vanmarcke (Belkin) donderdag de kasseien van Parijs-Roubaix getest. Greg Van Avermaet (BMC), Peter Sagan (Cannondale) en Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) trokken vrijdag op verkenning.
11/04 16u00  Vier jaar cel voor dodelijke vechtpartij DampleinDe Antwerpse strafrechter heeft vrijdag de 27-jarige Jeef E.K. tot vier jaar cel veroordeeld voor de vechtpartij op 7 juli 2011 op het Damplein in Antwerpen tussen hem en de 23-jarige Junior N., die daarbij om het leven kwam. De rechter herkwalificeerde de daad wel van uitgelokte moord naar opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg. De veroordeelde moet de nabestaanden van het slachtoffer ook 23.000 euro schadevergoeding betalen.
11/04 15u15  Steeds meer 80+'ers op groepsreis (oproep)Er is een nieuwe trend bij de Belgische senioren. Steeds meer 80+'ers reizen af naar buitenlandse bestemmingen met georganiseerde groepsreizen.
11/04 15u00  Eigenaar van Pazzo kookt voor DuivelsWilliam Wouters, uitbater van het restaurant Pazzo in Antwerpen, wordt chef-kok van de Rode Duivels. Dat maakte de Voetbalbond donderdag bekend.
11/04 14u45  Chelsea: "Voor ons is er geen probleem, Courtois mag spelen"Thibaut Courtois kan tijdens de halve finales van de Champions League het doel verdedigen van Atlético Madrid. 'Voor ons is er geen enkel probleem', zo verklaarde de CEO van Chelsea, Ron Gourlay, vrijdag in de marge van de loting in het Zwitserse Nyon.
11/04 13u45  Herlees de chat met Maarten Moerkerke (regisseur Deadline 25/5)Maarten Moerkerke: het is misschien geen naam die meteen een belletje doet rinkelen, maar in de wereld van de Vlaamse televisiefictie heeft de man al zijn strepen verdiend. U kon hem uw vragen voorleggen tijdens een chatsessie.
11/04 13u30  Jongen (18) overleden aan hersenvliesontstekingOp een Sporta-kamp in Malle is een achttienjarige jongen uit Borgerhout overleden aan een hersenvliesontsteking.
11/04 13u30  Renovatie stadhuis kost 20 miljoen euroIn 2015 bestaat het stadhuis 450 jaar en dat wil de stad niet zomaar laten voorbijgaan. Toch heeft de tijd haar sporen nagelaten. “Het gebouw heeft nood aan een volledige renovatie”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die renovatie zou 20 miljoen euro kosten.
11/04 13u00  "Wij hebben raad van Milquet niet nodig"Antwerpse burgemeesters zijn niet opgezet met de rondzendbrief van Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH), waarin zij oproept tot maatregelen rond grote schermen voor het WK voetbal. “Wij hebben daar meer ervaring mee dan zij”, reageren ze.
11/04 13u00  Thibaut Courtois ontmoet Chelsea in halve finales Champions LeagueThibaut Courtois en Atlético Madrid nemen het in de halve finales van de Champions League op tegen Chelsea. In de andere halve finale staan Real Madrid en Bayern München tegenover elkaar. Dat is het resultaat van de loting vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon. Er was de laatste dagen heel wat ophef over de situatie van Courtois, die door Chelsea uitgeleend wordt aan Atlético. Zo zou er in het huurcontract staan dat de doelman in een confrontatie tussen beide ploegen niet in actie mag komen. De UEFA besloot nog voor de loting van vrijdagmiddag een standpunt in te nemen en die clausule nietig te verklaren. ToMas, Foto AFP
11/04 12u45  Vrouw gewond na knal op verdwijnpaalEen vrouw is donderdag gewond geraakt nadat ze met haar wagen op een verdwijnpaal was gereden.
11/04 12u30  Chat nu met Maarten Moerkerke (regisseur Deadline 25/5) en win!Maarten Moerkerke: het is misschien geen naam die meteen een belletje doet rinkelen, maar in de wereld van de Vlaamse televisiefictie heeft de man al zijn strepen verdiend. U kan hem uw vragen voorleggen tijdens een chatsessie.
11/04 12u15  Dewinter toont gehavende neus op TwitterFilip Dewinter struikelde over zijn Duitse herder en liep daarbij een gebroken neus op. De Vlaams Belang-politicus stuurde vrijdagochtend als 'bewijs' een foto van zijn gehavend gezicht de wereld in.
11/04 11u30  Agenten verklappen datum 'flitsmarathon'De 'flitsmarathon' van de federale en lokale politie vindt volgende week donderdag, 17 april, plaats. Dat schrijven de kranten van Sudpresse op basis van getuigenissen van agenten.
11/04 11u15  Wat nu met Antwerp?De claim van 5 miljoen euro van voormalig voorzitter Eddy Wauters hangt als een zwaard van Damocles boven de Bosuil. De supporters vrezen het ergste: namelijk dat hun geliefde club volgend seizoen moet aantreden in derde klasse. Maar hoe zit de vork nu precies aan de steel?
11/04 11u00  Verkiezingsdrukwerk weigeren mag nietEen sticker die verkiezingsreclame moet weren en die inmiddels op duizend brievenbussen in het gehucht Wezel (Mol, Balen) is geplakt, zal weinig uithalen. Want de postbodes zijn net verplicht om het drukwerk te posten.
11/04 11u00  Peuter (1,5) overleden na mishandelingTibe, een peuter van anderhalf jaar uit Schriek, is tien dagen geleden door de vriend (35) van zijn moeder (25) zodanig mishandeld dat hij een paar uren later aan zijn verwondingen is overleden.
11/04 11u00  Vrachtwagen kantelt op E34 in OelegemOp de E34 richting Antwerpen is vrijdagochtend ter hoogte van Oelegem een vrachtwagen op zijn kant beland.
11/04 10u15  17-jarige komt om na aanrijding tractorIn Boortmeerbeek is donderdagmiddag een 17-jarig meisje om het leven gekomen in een dodehoekongeval met een tractor. De bestuurster van de bromfiets, een 18-jarige uit Bonheiden, raakte zwaargewond maar is aan de beterhand.
11/04 10u15  ‘Njet’ voor Rumst RecyclingBedrijf Rumst Recycling krijgt van het gemeentebestuur een negatief advies als antwoord op hun vraag om uitbreiding van activiteiten. Het bestuur volgt de argumenten van inwoners die extra grondreinigingsactiviteiten niet zien zitten.
11/04 09u30  Bear Grills: "Liesbeth, komt er een Panda II-regering?" (video)'Bear Grills van Antwaarpe’, Rachid Abourig had een gesprek met schepen Liesbeth Homans (N-VA) in zijn BMW. Na Filip Dewinter en Monica De Coninck, is Homans de derde politicus die hij heeft kunnen strikken.
11/04 09u30  Achtervolging van 100 kilometer - man uiteindelijk weer vrijEen Nederlander heeft donderdagochtend de Nederlandse en Belgische politie urenlang beziggehouden tijdens een achtervolging. Opvallend: na een kort verhoor mocht de man alweer beschikken.
11/04 09u00  De locaties van Deadline 25/5 - aflevering 2U keek inmiddels gisteren of eerder deze week naar de tweede aflevering van Deadline 25/5? Dan heeft u mogelijk een aantal locaties die in beeld kwamen herkend, zeker als u een beetje thuis bent in Antwerpen.
11/04 08u30  Vandalisme aan VB-secretariaat (video)Onbekenden hebben afgelopen nacht graffiti aangebracht aan de gevel van het partijsecretariaat van Vlaams Belang aan de Amerikalei in Antwerpen. Het vandalisme werd gefilmd via de bewakingscamera en het filmpje werd door Filip Dewinter op het internet geplaatst.
11/04 08u15  Wauters: "Ik zal Antwerp voorstel doen"Een gitzwart dieptepunt voor Royal Antwerp FC. Stamnummer één krijgt van de voetbalbond geen licentie voor volgend seizoen en dreigt voor het eerst in zijn geschiedenis naar derde klasse te moeten. De club gaat in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar daarin kan alleen een akkoord met oud-voorzitter Eddy Wauters voor de redding zorgen. Wauters vertrouwde ons toe dat hij “een voorstel gaat doen”.
11/04 07u30  Vansummeren start zondag "voor Marie-Claire en voor zichzelf"Johan Vansummeren (Garmin-Sharp) staat zondag zeker aan de start van Parijs-Roubaix. Dat laat zijn partner Jasmine Vangrieken donderdag weten via Twitter. 'Johan start zondag. Voor Marie-Claire en voor zichzelf. Yes he can!!!!', tweet Vangrieken.
11/04 07u00  Record: elke dag 90.000 Belgen naar huisartsDe Belgen zijn met z’n allen vorig jaar 33 miljoen keer in de wachtkamer van de dokter beland. Een absoluut record en nog eens 440.000 keer meer dan in 2012. “Dit is onhoudbaar”, waarschuwt viroloog en huisarts Marc Van Ranst.
11/04 07u00  Syriëbruiden riskeren vervolgingDe Antwerpse meisjes die naar het front in Syrië zijn vertrokken, riskeren vervolging, net zoals hun voorgangers. In de eindvordering van het Openbaar Ministerie van het Sharia4Belgium-dossier zitten drie jonge vrouwen die vervolgd worden voor terrorisme.
11/04 07u00  Dieven richten veel schade aan in schoolIn de gemeentelijke basisschool van Berlaar-Heikant langs de Aarschotsebaan (N10) is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De buit is een lachertje, maar de aangerichte schade is dat allerminst.
11/04 06u30  Chat om 12u met Maarten Moerkerke (regisseur Deadline 25/5) en win!Maarten Moerkerke: het is misschien geen naam die meteen een belletje doet rinkelen, maar in de wereld van de Vlaamse televisiefictie heeft de man al zijn strepen verdiend. Vanmiddag kan u hem vanaf 12 uur uw vragen voorleggen tijdens een chatsessie.
10/04 22u15  Prinses Claire dankt ziekenhuis met selfiePrinses Claire, de echtgenote van prins Laurent, heeft donderdagavond een selfie van het gezin getweet. In de bijhorende boodschap drukt het prinsenpaar zijn oprechte dank uit aan ALLE (in hoofdletters) personeelsleden van het Saint-Luc hospitaal voor hun bekwaamheid, vriendelijkheid en hun toegewijde steun.
10/04 21u15  Vrouw (74) sterft onder wielen van tractorEen fietsster kwam donderdagavond dodelijk ten val in de Montezumalaan in Herentals, een smalle landelijke weg nabij het Albertkanaal.
10/04 20u45  Auto's scheuren honderden meters tegen richting in op E313 (video)Een automobilist die donderdag rond 18.45 uur op de E313 van Lummen richting Hasselt reed, heeft een filmpje gemaakt van drie auto's die op de andere kant van de autosnelweg in de verkeerde richting raasden.
10/04 20u45  Doorbraak in Menense moordzaak met Ravelse linkHet gerecht in Kortrijk heeft drie verdachten opgepakt voor de moord op Stefaan Bekaert.
10/04 20u30  Auto's rijden honderden meters tegen richting in op E313 (video)Drie auto's hebben donderdagnamiddag honderden meters tegen de richting in gereden op de E313 tussen Lummen en Hasselt, ter hoogte van de afrit Hasselt-West.
10/04 20u00  Hofmans: "Eddy Wauters wil club helemaal kapotmaken"Antwerp reageert ontzet over de niet-toekenning van een licentie voor tweede klasse. 'Een vordering van ex-voorzitter Eddy Wauters is de enige reden waarom we geen licentie hebben', vertelde Antwerp-manager Gunther Hofmans donderdag aan Belga.
10/04 17u15  FBI beantwoordt brief van Jack (9)Jack Van Landeghem (9) uit Sint-Niklaas wil later bij de FBI werken en schreef daarom een brief naar de Amerikaanse federale politie. Hij kreeg een goedgevuld postpakket terug, mét gepersonaliseerde brief. “Daarin staat dat ik later welkom ben bij de FBI”, glundert hij.
10/04 17u15  14 dagen kamperen voor 15 plaatsen op schoolSinds maandag waken enkele ouders en familieleden voor de schoolpoort van Groenlaar, basisschool voor buitengewoon onderwijs, in Reet (Rumst). “Niets is ons te veel om onze kinderen in te kunnen schrijven, maar het is toch schandalig dat het ministerie de wachtlijsten verbood”, zegt de papa van Stefany Vornicu. De school kan vijftien kleuters inschrijven.
10/04 17u00  Dancefestival Replay geeft gratis tickets aan BOB-bestuurdersHet Replay Festival, een dancefestival in Herentals met vorig jaar 7.500 bezoekers, pakt uit met een nieuwe ticketformule die jongeren moet sensibiliseren over alcohol in het verkeer. Wie zich voor een groep van vijf bezoekers als BOB laat registreren, krijgt een gratis toegangsticket. Ook de administratiekosten voor die 4+1 tickets worden slechts één keer aangerekend in plaats van voor elk ticket afzonderlijk en de groep krijgt bovendien een gratis parkeerticket.
10/04 16u45  Antwerp krijgt geen licentie voor tweede klasseAntwerp krijgt geen licentie voor tweede klasse. Het degradeert dus wellicht naar derde klasse. De club kan wel in beroep gaan bij het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS).
10/04 16u45  Duitse herder bezorgt Filip Dewinter neusbreukVlaams Belang-politicus Filip Dewinter heeft zijn neus gebroken. Dat gebeurde nadat zijn Duitse herder hem omver sprong. Dewinter kwam hard in aanraking met het asfalt, met de gekende gevolgen. Zo bleek donderdag tijdens een persconferentie, aldus de krant Het Laatste Nieuws.
10/04 15u15  Nationale Bank wordt beschermd gebouwHet gebouw van de Nationale Bank aan de Antwerpse Leien, dat momenteel te koop staat nu de bank er is weggetrokken, krijgt een voorlopig beschermd statuut van Vlaams minister van Erfgoed Geert Bourgeois. Dat laat zijn kabinet donderdag weten in een persbericht. Het 19e-eeuwse eclectische complex weerspiegelt volgens de minister de economische welvaart in Antwerpen in die tijd en is uitgegroeid tot een 'beeldbepalend herkenningspunt'.
10/04 15u15  HeartBleed: "Dek je in waar nodig"Het grootste virtuele informatielek aller tijden is aan het licht gekomen. HeartBleed gooit heel wat persoonlijke gegevens te grabbel. Moeten we al beginnen panikeren? 'Nee, maar dek je in waar nodig', zegt Cedric Van Loon, hoofdredacteur van computermagazine Clickx.
10/04 15u00  Vrouw op bromfiets fluit brutale handtasdief terugEen vrouw (76) wandelde woensdag rond 12.15 uur op het voetpad van de Ter Heydelaan. Plots kwam er een jonge kerel op de fiets langsgereden en hij trok aan de handtas van het slachtoffer. Die liet zich niet zomaar doen en ze hield de handtas stevig vast. De verdachte trok en sleurde zo hard dat het slachtoffer uiteindelijk het evenwicht verloor en tegen de grond viel.
10/04 14u30  Politie doet spectaculaire achtervolging goed aflopenEen achtervolging van bijna honderd kilometer is donderdagochtend zonder ernstige gevolgen tot een goed einde gebracht. De vluchtwagen werd klemgereden op de Noord-Brabantlaan in Turnhout.
10/04 14u30  Mogelijk geen politie, brandweer en kinderopvang op 30 aprilDe socialistische vakbond ACOD roept het personeel van de lokale besturen op om op woensdag 30 april het werk neer te leggen. Met deze 24 urenstaking hoopt de vakbond dat er een einde komt aan de besparingen bij het personeel.
10/04 14u15  Opnieuw mogelijk signaal vermiste Boeing opgepiktIn de Indische Oceaan heeft een vliegtuig van de Australische luchtmacht een nieuw signaal opgepikt, dat mogelijk afkomstig is van de verdwenen Boeing van de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Dat bevestigde Angus Houston, de coördinator van de zoekoperatie, in een persbericht.
10/04 12u45  "Wij willen met Parijs-Roubaix het grootste gratis spektakel blijven"Al acht jaar leidt Christian Prudhomme de afdeling wielrennen binnen ASO, organisator van de Ronde van Frankrijk, maar zondag ook Parijs - Roubaix. Voor de 53-jarige Parijzenaar staat de Helleklassieker gelijk aan de legende van het wielrennen.
10/04 12u30  Kolossale basketter slaat op hol na racistische opmerkingen (video)De Griekse Kameroener Sofoklis Schortsanitis kan je maar beter niet kwaad maken. Tijdens het Israëlisch burenduel tussen Maccabi Tel Aviv en Hapoel Tel Aviv ging de 28-jarige kolos zwaar over de schreef.
10/04 12u15  Warre Borgmans: "Ik ben zelf ook een groene jongen"Het personage van Warre Borgmans komt vanavond wat meer op de voorgrond in Deadline 25/5. Hij speelt de voorzitter van de districtsraad van Borgerhout, die de luis in de pels is van het stadsbestuur.
10/04 11u45  Oud-minister Jos Chabert overledenOud-minister Jos Chabert is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt CD&V donderdag. Chabert was een van de langstzittende ministers uit de naoorlogse geschiedenis, met een ministeriële carrière van zowat een kwarteeuw. Hij was ook even de enige CD&V-minister, tussen 1999 en 2004.
10/04 11u45  GAS-boetes voor te uitbundige WK-supporters in stedenMinister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft de Belgische steden en ge­meenten een hele reeks richtlijnen bezorgd om het feestgedruis onder controle te houden tijdens het ko­mende WK voetbal. Dat staat donderdag in Het Nieuwsblad en De Standaard.
10/04 11u45  Gevluchte gangster lacht politie uit op FacebookDe gangster die maandag op een spectaculaire manier aan tientallen agenten en zelfs een politiehelikopter wist te ontsnappen, pocht op Facebook over zijn vlucht. 'Fuck you all popo leer zwemmen en beter in de lucht kijken hahaha', schrijft Nabil Zammouri, een van die vier beruchte Maaslandse 'Dalton Broers', op zijn account.
10/04 11u15  Atlético moet Courtois mogelijk missen als het Chelsea lootIndien Atlético Madrid in de halve finales van de Champions League Chelsea treft, moeten de Spanjaarden mogelijk Thibaut Courtois aan de kant laten.
10/04 11u00  Atletico moet Courtois mogelijk missen als het Chelsea lootIndien Atletico Madrid in de halve finales van de Champions League Chelsea treft, moeten de Spanjaarden mogelijk Thibaut Courtois aan de kant laten.
10/04 10u30  150 vrienden herdenken verongelukte Tatiana (18) met wakeFamilie en vrienden van Tatiana Decoster (18) hebben op de Schrieksebaan in Keerbergen, de plaats waar ze zaterdag om het leven kwam, een wake gehouden voor haar. Daartoe was opgeroepen via Facebook.
10/04 10u30  Privékinderopvang opent in kloosterWim Obbers (49, foto) opent op dinsdag 1 juli de buitenschoolse kinderopvang De Kikker. Het is het eerste privé-initiatief in de gemeente Berlaar.
10/04 10u00  ZNA wil Kaai 142 mee uitbatenZiekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) heeft de intentie uitgesproken om Medisch Centrum Kaai 142 mee uit te baten. “Onder meer op het vlak van ICT hebben alle partijen hier voordeel bij”, zegt ZNA-woordvoerster Renée Willems.
10/04 09u30  Tweede leven voor herberg Prins AlbertBouwonderneming Vleugels uit Brasschaat plant op de hoek van de Kapelsesteenweg en de Leo Vermandellei de bouw van zes appartementen. Op die plaats staat nu nog de voormalige herberg Prins Albert al jaren te verkrotten.
10/04 09u15  Jongeman verzon straatovervalDe 27-jarige Joeri L. uit Antwerpen die in maart door een jongerenbende onder de brug van de Leuvensesteenweg in mekaar zou zijn geslagen, heeft de feiten verzonnen. Hij raakte na een cafébezoek zelf gewond bij een val.
10/04 09u00  Telenet dringt 100.000 klanten nieuwe digibox opTelenet heeft 100.000 abonnees een brief gestuurd met de melding dat hun SD-digicorders en digiboxen vanaf september onbruikbaar zullen zijn. Om televisie te kijken, zullen de klanten een nieuwe, dure digitale digicorder moeten kopen.
10/04 08u30  Broken Circle Band steunt overkapping RingDe actiegroep Ademloos organiseert op 4 mei de familiewandeling Stappen om te overkappen. Eindbestemming is Park Spoor Noord, waar The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band zal optreden. Met Stappen om te overkappen wil Ademloos zijn eisen voor een gezonder Antwerpen in de kijker zetten. De vertrekplaatsen Borgerhout, Merksem en Deurne zijn niet zomaar gekozen.
10/04 08u00  "Michel Follet moet zich niet bemoeien"De Vereniging van Belgische Foornijveraars wil niet dat Michel Follet zich bemoeit met de Sinksenfoor. Follet werd door de stad gevraagd advies te geven over de inrichting van de nieuwe locatie van de foor. Michel Follet staat bekend als foorkenner. Hij heeft al verscheidene boeken geschreven over kermissen. Follet had zelf al laten verstaan dat hij mee wilde nadenken over de verplaatsing van de Sinksenfoor. Schepen voor Stadsontwikkeling Rob van de Velde (N-VA) vroeg hem dus om advies. “Ik ga mij niet bemoeien met de politieke, contractuele of ethische kant van het verhaal, daar weet ik te weinig van”, beklemtoont Follet. “Het gaat mij enkel om het esthetische. Ik wil enkel helpen om de foor op een zo mooi mogelijke manier in te richten. Dat is natuurlijk in overleg met de foorkramers.' Glad ijs “Als de foorkramers mijn mening willen, zal ik die graag geven”, zegt Follet. “Als ze mijn hulp niet willen, dan zal ik mij ook terugtrekken.” Het ziet ernaar uit dat Follet zich daar aan zal moeten houden. “De foorkramers willen hem niet”, zegt Guillaume Borremans van de Vereniging van Belgische Foornijveraars. “Hij bevindt zich op glad ijs. Hij moet zich er niet mee bemoeien, anders kan hij zich niet meer op de foor begeven. Boeken schrijven kan hij goed, maar hij weet niets van foorplaatsen en foorkramen. We zijn ook helemaal nog niet toe aan een verplaatsing. We moeten afwachten wat de Raad van State beslist.” “De kans dat de Sinksenfoor op de Zuiderdokken kan blijven, is zo goed als nihil”, voegt Follet eraan toe. “De foorkramers blijven hopen van wel en ik hoop met hen mee. Ik hok niet samen met Bart De Wever of Rob Van de Velde. Ik wil gewoon de negatieve spiraal rond het verhaal doorbreken.” Rob Van de Velde was niet bereikbaar voor commentaar. Lees meer in Gazet van Antwerpen. JAN STASSIJNS
10/04 07u45  Dwingt Licentiecommissie Antwerp naar derde klasse?Beleven we bijltjesdag in tweede en derde klasse of valt de schade mee? Hoe dan ook, vandaag maakt de bond bekend welke clubs wel of niet een licentie krijgen voor volgend seizoen. De gebuisden zakken naar (of blijven in) derde klasse. Tegen de vonnissen van vandaag is alleen nog beroep bij het BAS mogelijk. Vooral bij Antwerp is de spanning groot.
10/04 07u30  Toestand aangereden toeschouwster nog steeds kritiekDe vrouw die zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen betrokkken was in de valpartij met Johan Vansummeren in Wielsbeke, is nog steeds kritiek. Dat heeft het parket van Kortrijk woensdag bevestigd.
10/04 07u15  Scheidingen bezorgen Vlaanderen hoop geldDe Vlaamse regering heeft vorig jaar 72 miljoen euro ontvangen uit de verdeeltaks, beter bekend als de ‘miserie- of echtscheidingstaks’: een stijging met 37 procent sinds de taks anderhalf jaar geleden werd verhoogd.
10/04 07u15  De Gucht publiceert antwoord BBIEurocommissaris Karel De Gucht heeft woensdag de e-mail vrijgegeven die hij op 16 mei 2013 kreeg van Karel Philipsen, administrateur-generaal van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Daarin bevestigt Philipsen dat de 'gevraagde documenten' bij het administratief dossier zijn gevoegd.
10/04 07u15  Goederentrein tijdlang defect tussen Essen en RoosendaalTussen het Nederlandse Roosendaal en Essen reden gisteravond een tijdlang geen treinen nadat de remmen van een goederentrein defect waren geraakt.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Hanne Troonbeeckx: "Sport heeft dezelfde effecten als seks"17/04 07u00 - Gazet van Antwerpen: Ze maakt er geen geheim van, Hanne Troonbeeckx. Ook al is de Limburgse blondine een vaste waarde op covers van allerhande mannenbladen, toch hanteert ze het sportplunje vooral als wapen in haar strijd tegen de sluimerende kilo's. 'Zonder sport zou ik een malske worden', verklaart ze.
15x Hilde Crevits beschouwt grap in 'De Ideale Wereld' als kwajongensstreek17/04 00u30 - Gazet van Antwerpen: 'Er moest maar eens iemand misbruik van maken', zei Jonas Geirnaert in De Ideale Wereld met een ondeugende glimlach op de lippen. Mikpunt van satire: de verkiezingscampagne van Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).
12x Metaaldetector vindt trouwring van weduwnaar na 15 jaar terug17/04 07u00 - Gazet van Antwerpen: Willy Wuyts (80) uit Ranst is opnieuw een 'geringd' man. Op zijn huwelijksdag werd hij herenigd met zijn al 15 jaar verloren trouwring. Straf genoeg dook diezelfde dag ook de verloren ring van zijn vrouw weer op.
12x Brandstofdieven 40 kilometer achtervolgd17/04 09u45 - Gazet van Antwerpen: De politie van Mechelen heeft woensdagochtend twee brandstofdieven ruim 40 kilometer achternagezeten, tot in het Waals- Brabantse Waver.
12x "Abdijstraat op het Kiel verandert 's avonds in raceparcours"17/04 12u30 - Gazet van Antwerpen: Vanessa Laruelle en Bart Boodts namen 3,5 jaar geleden in de Abdijstraat café De Ton over. Sindsdien werd hun terrasinrichting meermaals stukgereden door racende wagens.
11x Porsche crasht tegen paal na achtervolging16/04 16u45 - Gazet van Antwerpen: Op de Ruggeveldlaan in Deurne is woensdagmiddag een zwarte Porsche Cayenne aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal geknald na een achtervolging. Volgens de Antwerpse lokale politie was de wagen even voordien een controle ontvlucht op de Gijsbrecht Van Deurnelaan.
11x Rechter stelt stad Lier aansprakelijk voor auto-ongeval17/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: De stad Lier moet 4000 euro betalen aan een automobilist die twee jaar geleden een ongeval had op de Liersebaan in deelgemeente Koningshooikt.
11x Klemgereden na dolle rit van Breda tot Hoogstraten17/04 08u00 - Gazet van Antwerpen: Kempense politiemannen hebben in twee dagen tijd enkele Nederlandse criminelen tot stilstand gebracht. Deze keer was het de beurt aan politiemannen uit Hoogstraten. Eerder deze week was dat het geval in Turnhout.
10x Vlaams Belanger ronselt stemmen voor 'meer immigranten' (video)16/04 20u45 - Gazet van Antwerpen: Het mysterie is ontrafeld: de man die dinsdag een halve dag lang in het centrum van Antwerpen rondliep met een groot bord met daarop de boodschap 'Meer immigratie nu!' bleek een lid van de partij Vlaams Belang te zijn.
10x Stad Lier schuldig bevonden aan ongeval met olievlek17/04 09u00 - Gazet van Antwerpen: De stad Lier moet 4000 euro betalen aan een automobilist die twee jaar geleden een ongeval had op de Liersebaan in deelgemeente Koningshooikt.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
41072
Gelezen:
34761
Aantal lezers nu:
97


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven