maandag 2 maart 2015, week 10


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
02/03 17u15  OPROEP. Als fotomodel de metrotunnel in Citta, het eigenkijkse stadsmagazine van Gazet van Antwerpen op zaterdag, zoekt enthousiaste tram- en metroreizigers voor een primeur: een modieuze fotoshoot in de Reuzenpijp, de ondergrondse tunnels van de metro onder de Turnhoutsebaan.
02/03 17u15  Waarom zit er een baby in de microgolfoven bij ‘Thuis’? De verhaallijnen bij ‘Thuis’ nemen soms zo rare wendingen aan dat je een hulplijn zou willen inschakelen om af en toe een paar vragen te beantwoorden. Dat deed een kijker vrijdagavond ook , toen hij een luguber tafereel opmerkte in zijn lievelingssoap.
02/03 17u15  Doordringende geur in centrum blijkt ongevaarlijk Een doordringende, maar ongevaarlijke geurhinder heeft maandagnamiddag even voor ongerustheid gezorgd in het centrum van Mechelen. Zelfs een school werd korte tijd ontruimd. De oorzaak is bekend.
02/03 17u00  Kindergemeenteraad legt eed af De gemeente Kalmthout heeft een nieuwe Kindergemeenteraad. In de raadzaal van het gemeentehuis legden ze plechtig de eed af.
02/03 17u00  Brechtse scholen eren vrijwilligers De leerkrachten en directie van De Zevensprong en de Sint-Michielschool bedankten al hun vrijwillers. Een mooi gebaar tijdens de week van de vrijwilliger. Een 60-tal genodigden was van de partij.
02/03 17u00  Openbaar ministerie vordert vijf jaar cel voor ‘terrorist van Sint-Jansplein’ Het openbaar ministerie heeft vijf jaar cel gevorderd voor Hasan H. (33), beter bekend als de ‘terrorist van het Antwerpse Sint-Jansplein’. Hij werd vorig jaar al veroordeeld tot 12 jaar cel voor het plannen van een aanslag en voor het ronselen van jongeren om te gaan vechten in Tsjetsjenië. Maandag verscheen hij als vermeend Syriëstrijder voor de Antwerpse strafrechter.
02/03 17u00  Coucke bij 1.500 rijkste mensen ter wereld De verkoop van zijn geesteskind Omega Pharma levert ondernemer Marc Coucke voor het eerst een plaats op in de jaarlijkse miljardairslijst van het magazine Forbes. Hij is de derde Belg in de ranking.
02/03 17u00  Toneel voor IE-zwembad De Toneelgroep 'Pierlala' (ATB De Natuurvrienden Willebroek ) brengt de toneelvoorstelling van de komische klucht “Doe-het-zelf neushoorn”. Een deel van de opbrengst gaat naar het IE-zwembad, een aangepast zwembad, oorspronkelijk bedoeld voor mensen met een hersenbeschadiging.
02/03 17u00  Eerste terrasjesweer komt eraan Hoewel we vandaag nog fikse regenbuiten te slikken kregen, wordt het vanaf volgend weekend droog en wel 14 graden. Dat zegt VTM-weerman David Dehenauw. De winter maakt plaats voor terrasjesweer.
02/03 17u00  Ongeval met vrachtwagen veroorzaakt veel hinder op E17 Op de E17 richting Antwerpen zijn twee rijstroken versperd na een ongeval ter hoogte van Zwijndrecht. “De verliestijd loopt snel op”, meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.
02/03 16u45  Kris Peeters: “Dit is het begin van het economisch herstel” “Onze economie klimt duidelijk uit het dal, dit is het begin van het economisch herstel. Alle sectoren kenden opnieuw een groei, in tegenstelling tot 2013 waar bepaalde sectoren nog waren gekrompen”, reageert minister van Economie Kris Peeters (CD&V) op de nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB).
02/03 16u45  Nieuwe look en nieuwe chef voor Cielo Het interieur van de voormalige Shop, het aanwervingslokaal voor scheepsbouwers op het Eilandje, is aan een restyling toe.
02/03 16u45  Dit is hét kapsel voor komende lente Vergeet ombré en klassieke highlights: als we Hollywoodstylisten mogen geloven, dan kiezen we deze lente en zomer voor ‘tortoiseshell’ bij de kapper. Dat is een haartrend, gebaseerd op het schild van een schildpad.
02/03 16u45  Economische groei van vorig jaar is groter dan verwacht De Belgische economie is in het vierde kwartaal van 2014 met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Eerder ging de Nationale Bank uit van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,1 procent.
02/03 16u45  Schiet eens op een kleiduif De Duipt is een vredig gehucht in Noorderwijk. Af en toe durft het er al eens stevig knallen, maar niemand die daarvan opkijkt. 'Driehonderd schutters beoefenen hier het kleiduifschieten', zegt uitbater Frans Peeters. De Olympisch kampioen runt Tir der Kempen, de grootste kleiduifschietclub van ons land.
Laatste update: vandaag om 17u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
02/03 16u30  Sportlaureaten gehuldigdIn de feestzaal van het Klein Seminarie vond zaterdag de jaarlijkse sportlaureatenviering plaats. In zes categorieën werd een trofee overhandigd.
02/03 16u30  Doordringende geurhinder in centrum blijkt ongevaarlijkEen doordringende, maar ongevaarlijke geurhinder heeft maandagnamiddag even voor ongerustheid gezorgd in het centrum van Mechelen. Zelfs een school werd korte tijd ontruimd. De oorzaak is bekend.
02/03 16u00  Provincie Antwerpen nam grootste hap uit budget fietsinvesteringenEr zijn grote provinciale verschillen in de besteding van de middelen van het Vlaams Integraal Fietsinvesteringsprogramma (IFI). Zo werd tussen 2011 en 2013 71 miljoen euro gespendeerd aan fietspaden in Antwerpen. Dat is meer dan dubbel zoveel als de 29 miljoen euro aan fietsinvesteringen in de provincie Limburg. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.
02/03 16u00  Studenten blijven hardleers in foutparkerenOp de Geelse campus van hogeschool Thomas More Kempen blijven studenten voor parkeerproblemen zorgen. De speciale Studentenagent van de lokale politie betrapte maandag dit krappe parkeerkunstje.
02/03 16u00  Zandhoven dankt vrijwilligersVan 28 februari tot 8 maart is het de Week van de Vrijwilligers.
02/03 16u00  Vrouw overleden na botsing tijdens wielerwedstrijdDe 55-jarige Carine Goyvaerts uit Putte is overleden aan haar verwondingen. De vrouw werd gisteren tijdens een wielerwedstrijd in Brustem aangereden. Dat bevestigt de politie.
02/03 16u00  ‘Jihadi John was een eenzaat’Jihadi John, de ‘posterboy’ van de onthoofdingsvideo’s, wordt ‘door ISIS bespeeld als een piano’. Dat heeft een ISIS-deserteur aan de BBC verteld.
02/03 15u45  Gewelddadige dieven slaan man knock-outIn de nacht van zaterdag op zondag, rond 1 uur, ging een man geld afhalen in een bankkantoor aan het Falconplein. Op dat ogenblik stonden er ook nog een man en twee vrouwen.11 
02/03 15u45  Arsenal voegt zesde concert toe aan reeks verjaardagsoptredensDe Belgische popgroep Arsenal heeft nog een zesde concert in de AB toegevoegd aan de reeks optredens naar aanleiding van haar vijftiende verjaardag. De vijf vorige concerten waren razendsnel uitverkocht.
02/03 15u30  Toby Alderweireld staat dicht bij comeback bij SouthamptonToby Alderweireld staat dicht bij een terugkeer bij Premier League-club Southampton. De Rode Duivel staat sinds 11 januari aan de kant met een hamstringblessure. ‘Als hij de training van maandag goed verteert, maakt hij dinsdag normaal gezien deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen Crystal Palace’, vertelde coach Ronald Koeman maandag.
02/03 15u30  La Muerte: "We zijn een oude auto met een nieuwe motor"Levende muziekgeschiedenis, zaterdag in de AB: het legendarische La Muerte speelt er een reünieconcert. Alhoewel, reünie? 'Dit is La Muerte 2.0', zegt gitarist Dee-J. 'Wie enkel voor nostalgie komt, zal teleurgesteld zijn.'
02/03 15u30  Ontspanning en ontmoeting met Mandorla cirkelsVanaf 8 maart start gezondheidscentrum Mandorla op zondagvoormiddag met ‘Mandorla cirkels op zondag’ in sportcentrum De Beeltjens in Westerlo. Deze wekelijkse activiteit biedt een mix van yoga, klank, beweging, stress-reductie en vorming.
02/03 15u30  Zeventienjarig meisje aangevallen met zuurTijdens carnaval in Chapelle-lez-Herlaimont is een zeventienjarig meisje aangevallen met zuur. Het slachtoffer liep daarbij tweede - en derdegraads brandwonden op. De politie is op zoek naar de daders.
02/03 15u30  Belgische grootbanken gebuisd op duurzaamheidDe nieuwe website www.bankwijzer.be geeft verschillende Belgische banken een score op het vlak van duurzaamheid. Van de negen geteste banken, halen er slechts drie een totaalscore van meer dan 50 procent op het vlak van klimaat, mensenrechten, bonussen, transparantie. De vier grootbanken zijn gebuisd.
02/03 15u15  Touring: “Start Oosterweelproject komt niets te vroeg”De aankondiging van de Vlaamse Regering en de stad Antwerpen voor de opstart van het Oosterweelproject “komt niets te vroeg”. Dat zegt een tevreden mobiliteitsorganisatie Touring maandag in een reactie.
02/03 15u15  Deense international Lasse Schöne verlengt contract bij AjaxDe Deense international Lasse Schöne (28) heeft zijn aflopende contract bij Ajax verlengd tot 30 juni 2017. Dat meldt de Nederlandse kampioen maandag op zijn website.
02/03 15u15  Douane en binnenvaart testen papierarme procedure uitIn de Antwerpse haven is maandag het project ‘Mureen’ voorgesteld. Het gaat om een test waarbij niet voor elke container een apart formulier nodig is, maar wel één gezamenlijk document. Zowel douane als bedrijven kunnen zo tijd en geld besparen. Het project wordt later mogelijk uitgebreid naar weg- en spoorvervoer.
02/03 15u15  Tom Meeusen keert speciaal terug uit Afrika voor hoorzitting dopingzaakVeldrijder Tom Meeusen keert speciaal terug van een fietsvakantie in Afrika om te verschijnen voor de disciplinaire commissie van de KBWB op 13 maart. Hij zal er gehoord worden in verband met de dopingzaak rond dokter Mertens uit Rotselaar.
02/03 15u15  Antwoord op examen: ‘I like to move it move it’“Wat wil je graag doen met je vrienden en familie?” Die vraag kreeg een kindje op zijn examen. In plaats van woorden als ‘springen’ of ‘zwemmen’, koos hij om het op te lossen met behulp van een (catchy) liedje.
02/03 15u15  WESTERLO. Van Langendonck krijgt eigen merchandisingWesterlo is sinds zaterdag zeker van het behoud in eerste klasse en wil volgend seizoen ook op het vlak van merchandising nieuwe stappen zetten.
02/03 15u15  CALLANT ANTWERPEN: Manager Verreth tevreden met loting play-offsTopvolley Callant Antwerpen wist in extremis zijn tweede plaats veilig te stellen. Dankzij de 0-3 zege bij Guibertin hebben de Sinjoren , op papier, een betere loting om de play-offs te starten.
02/03 15u00  Fictels herinnert zich nog maar weinig van moord op Gregory BlujVoor het Antwerpse assisenhof is maandag het proces gestart van Rudi Fictels (50) uit Antwerpen, die beschuldigd wordt van de moord op de 18-jarige Gregory Bluj. De nabestaanden hopen op het proces antwoord te krijgen op de cruciale vraag waarom de tiener moest sterven, maar van het verhoor van de beschuldigde werden ze alvast niet veel wijzer. Fictels was op het ogenblik van de feiten stomdronken - hij had 2,5 promille alcohol in zijn bloed - en kan zich nog maar weinig herinneren.
02/03 15u00  Antwerpse drugsbende bestookt tieners met sms’jesEen drugsbende uit Antwerpen bestookt jonge tieners met sms’jes, in de hoop hen cocaïne aan de man te brengen. Dat berichten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.
02/03 14u45  CALLANT ANTWERPEN:Manager Verreth tevreden met loting play-offsTopvolley Callant Antwerpen wist in extremis zijn tweede plaats veilig te stellen. Dankzij de 0-3 zege bij Guibertin hebben de Sinjoren , op papier, een betere loting om de play-offs te starten.
02/03 14u45  Lavrov waarschuwt: ‘Politiseer moord op Nemtsov niet’De moord op Boris Nemtsov, een van de belangrijkste politieke tegenstanders van de Russische president Vladimir Poetin, moet niet aangewend worden om politiek te scoren. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd op de eerste dag van de 28ste vergadering van de Mensenrechtenraad in Genève.
02/03 14u45  Bekende onderzoeksjournalist opgepakt in TurkijeDe gerenommeerde Turkse onderzoeksjournalist Mehmet Baransu is zondag in Istanboel opgepakt. Hij zou volgens de autoriteiten een criminele organisatie opgezet hebben en staatsgeheimen publiek hebben gemaakt. Dat melden lokale media maandag.
02/03 14u45  Bestuurder kritiek na crash tegen gevelEen bestuurder is maandagmiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een zwaar ongeval in de Meesterstraat in Nieuwkerken bij Sint-Niklaas.
02/03 14u45  Aantal faillissementen daalt al jaar aan een stukHet aantal faillissementen in België is in februari, ten opzichte van een jaar eerder, met 7 procent gedaald tot 907. Het is de twaalfde maand op rij dat het aantal falingen daalt,
02/03 14u30  Anna Wintour onthult de geheimen van haar succesVogue- hoofdredactrice Anna Wintour is een van de succesvolste in de media ter wereld. Dat bezorgde haar een hoofdstuk in ‘Winners: And How They Succeed’, het nieuwe boek van de Britse journalist Alastair Campbell. Daarin legt het 65-jarige icoon uit hoe ze het beste uit haar carrière haalde.
02/03 14u30  Al 10.000 tickets verkocht voor Zillion-reünieBinnen twee weken is het zo ver. Dan wordt het Antwerpse Sportpaleis omgetoverd tot ‘Zillion Relive the Vibe’, een uniek reüniefeest van de mythische discotheek Zillion.
02/03 14u30  Pro League zamelt mooi bedrag in voor DamiaanactieDe Pro League kan een cheque van 116.720 euro overmaken aan Damiaanactie. Daarmee kan de behandeling van 2.918 lepra- en tbc-patiënten worden gefinancierd, zo is maandag bekendgemaakt.Damiaanactie is sinds november 2014 de nieuwe sociale partner van de Pro League, de belangenvereniging van de eersteklasseclubs. Om geld in te zamelen werd een project in twee fasen uitgewerkt.
02/03 14u30  StRaten-generaal: “Regering staat nog altijd met lege handen”De Antwerpse actiegroep stRaten-generaal betwijfelt dat de werken aan de Oosterweelverbinding al in 2017 van start zullen gaan, zoals de Vlaamse regering maandagochtend aankondigde. “In de realiteit betekent dit niets”, klinkt het in een reactie. “De regering staat nog altijd met lege handen en heeft alle cruciale kapen nog te nemen.”
02/03 14u30  Spookstad uit ‘The Walking Dead’ te koop op eBayFans van de succesvolle televisiereeks ‘The Walking Dead’, over het (over-)leven in een wereld na een niet nader verklaarde biologische ramp, hebben de kans om de spookstad uit de serie te kopen via eBay.
02/03 14u15  Groen: “Een slecht project in vijf stukken blijft een slecht project”“Een slecht project in vijf stukken blijft een slecht project”, zo reageert Wouter Van Besien van oppositiepartij Groen op de beslissing van de Vlaamse regering over de Antwerpse Oosterweelverbinding.
02/03 14u15  Kherbache over Oosterweel: “Onbegrijpelijk dat snellere oplossingen uitblijven”Oppositiepartij sp.a heeft kritiek op de beslissing van de Vlaamse regering in het Oosterweeldossier. “Het opdelen van het project in vijf stukken maakt het daarom niet verteerbaarder”, zegt Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache. “Het is vooral onbegrijpelijk dat de regering geen werk maakt van snellere oplossingen zoals het omleiden van het vrachtverkeer via de Liefkenshoektunnel en de realisatie van de A102. Die twee ingrepen zouden de situatie op het terrein al op een tastbare manier kunnen verbeteren”, zegt Kherbache aan Belga.
02/03 14u15  Ultiem gevecht tussen spin en slang: wie wint?Een roodrugspin vs. een oostelijke bruine slang. Twee van Australisch meest dodelijke wezens nemen het tegen elkaar op in deze video. Al is het duidelijk wie de strijd wint en het is niet de meest voor de hand liggende van de twee. Wie niet groot is, moet slim zijn en zo slaagt de spin er in om de slang naar hem te laten happen om hem zo in zijn web te lokken. Een boer uit Melbourne legde dit tafereel zaterdag vast toen de slang nog leefde.
02/03 14u15  Dieftar voert actie bij stadhuisHet Actiecomité Dieftar, dat zich verzet tegen de nieuwe diftartarieven in Turnhout, voert maandagavond actie voor het stadhuis. Maandagmiddag hing al een spandoek op de Parklaan.
02/03 14u00  Kaaimarkt feest met verse salami en patéNaast het Steenplein staat er voortaan iedere eerste zondag van de maand een foodmarkt. De eerste editie van de Kaaimarkt was een succes. “Bijna alle kraampjes waren uitverkocht”, zegt organisator Rudy Willems.
02/03 14u00  GET THE LOOK. Comfortabel hip zoals Sandra BullockDe 50-jarige actrice Sandra Bullock kiest in het dagelijkse leven voor een nonchalante, comfortabele kledingstijl, maar dankzij hippe accessoires ziet deze er allesbehalve saai uit. Wij kopiëren de look van de brunette.
02/03 14u00  KMI: ‘Amper extreem weer deze winter’We hebben klimatologisch gezien een gemiddelde winter achter de rug, al viel er door de natte januarimaand wel iets meer neerslag. Dat laat het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) maandag weten.
02/03 14u00  Dronken man racet met gestolen auto rond woonblokEen dronken man richtte zondagnacht schade aan toen hij met een gestolen BMW rondjes reed aan het Beerschotstadion.
02/03 14u00  Meer dan veertig doden door cholera-epidemie in MozambiqueEen cholera-epidemie die het centrum en het noorden van het Afrikaanse land Mozambique treft, heeft al aan 41 mensen het leven gekost. Dat hebben de lokale overheden maandag meegedeeld.
02/03 14u00  Bangladesh pakt verdachte op van brutale moord op schrijverDe politie in Bangladesh heeft maandag iemand opgepakt die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de moord op de Bengaals-Amerikaanse schrijver/blogger Avijit Roy.
02/03 14u00  BERCHEM SPORT. Bananenselfie om trouwende spits uit de nood te helpenTrouwen doet lijden. Berchem-aanvaller Thomas Stevens kan er van meespreken. Naar aanleiding van zijn vrijgezellenfeest moet Stevens duizend euro verzamelen door onder meer een bananenverkoop. Dat inspireerde dan weer zijn ploegmaats tot een originele foto.
02/03 14u00  Grote bende gps-dieven ontmanteldEen netwerk van gps-dieven is na een jaar onderzoek in Waals-Brabant ontmanteld. Dat meldt de procureur des Konings van Nijvel maandag. Twee vermoedelijke daders zitten in de cel.
02/03 13u45  VIDEO. Auto-inbreker half bewusteloos door eigen baksteenDeze domme dief probeerde een autoruit in te slaan in het Ierse Drogheda. Omdat de ruit stevig gebouwd bleek, probeerde hij het met een zware baksteen, maar dat liep niet zoals gepland, zoals u op de beelden ziet
02/03 13u45  The Guardian alweer vol lof over GentThe Guardian heeft het wel voor Gent. De Britse krant plaatst de Arteveldestad nogmaals in de schijnwerpers, deze keer in een lijstje met alternatieve stadsbestemmingen in Europa.
02/03 13u30  Brand in pand aan WaalsekaaiAan een pand op de Waalsekaai in Antwerpen is maandagmiddag een dakbrand uitgebroken. De brandweer snelde ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Er vielen geen gewonden.
02/03 13u30  Kastanjebomen tussen Jette en Wemmel gecontroleerd op ‘kastanjekanker’Alle kastanjebomen in een straal van vijf kilometer rond de Dikke Beuklaan op de grens tussen Jette en Wemmel worden gecontroleerd op een besmetting met de boomziekte ‘kastanjekanker’, veroorzaakt door een zwam. Dat werd vernomen bij Leefmilieu Brussel.
02/03 13u15  Hoe oud zijn Vlamingen bij hun eerste keer?Vlaamse vrouwen zijn gemiddeld zeventien als ze voor het eerst de liefde bedrijven, mannen zijn over het algemeen een half jaar ouder. Dat blijkt uit cijfers van de CM, verschenen in het lentenummer van het gratis blad çava?-
02/03 12u45  Vlaamse vrouwen sneller klaar voor ‘eerste keer’ dan mannenVlaamse vrouwen zijn gemiddeld zeventien als ze voor het eerst de liefde bedrijven, mannen zijn over het algemeen een half jaar ouder. Dat blijkt uit cijfers van de CM, verschenen in het lentenummer van het gratis blad çava?10 
02/03 12u45  “Antwerps geld Oosterweel gaat nu naar leefbaarheidsprojecten”De 350 miljoen euro die de stad Antwerpen en de Haven zouden inbrengen in de uitvoering van het Masterplan Antwerpen (MAP) wordt geheroriënteerd naar leefbaarheidsprojecten. De bestaande overeenkomst met de Vlaamse regering uit 2009 daarover wordt stopgezet en de nieuwe beslissing zal in een nieuwe overeenkomst worden gegoten. Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever maandag verklaard bij de aankondiging van de nieuwe stappen in het Oosterweeldossier.10 
02/03 12u30  Overvallers richten wapen op voetgangerEen man (57) werd zondag bestolen in de Volkstraat. Twee daders bedreigden hem met een handvuurwapen, maar hij raakte niet gewond.
02/03 12u30  Appartement zwaar beschadigd door keukenbrandDe brandweer werd zondag rond 17 uur naar de Athenestraat gestuurd voor een brand in een appartement op de tweede verdieping.
02/03 12u15  Wielerbond bevestigt hoorzitting op 13 maart in zaak dokter MertensDe Koninklijke Belgische Wielerbond bevestigt maandag in een persbericht dat Tom Meeusen, Greg Van Avermaet en Bart Wellens op vrijdag 13 maart om 11 uur op de bondszetel worden verwacht. Ze zullen door de disciplinaire commissie worden gehoord in het kader van de dopingzaak rond de Leuvense dokter Chris Mertens.
02/03 12u15  Zoon van Michael Schumacher tekent contract bij Nederlands raceteamMick Schumacher, de vijftienjarige zoon van zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher, gaat komend seizoen bij het Nederlandse team Van Amersfoort Racing aan de slag in de nieuwe raceklasse ADAC Formule 4. Dat maakte Van Amersfoort Racing maandag bekend.
02/03 12u15  “In onze gemeente heerst nog veel verdoken armoede”Diverse verenigingen met een sociaal engagement namen deel aan De Blije Markt in de Altenakapel. Auteur Erik Vlaminck bracht aansluitend zijn stuk De Schande en de Keerzijde.
02/03 12u15  Nieuwe Ikeameubels laden telefoons en tablets opRondslingerende kabels passen niet in een opgeruimd interieur en daar heeft IKEA een oplossing voor gevonden. De Zweedse meubelketen lanceert binnenkort een collectie meubels met ingebouwde oplaadhubs die komaf maakt met rommelige snoeren.
02/03 12u15  Meisje wou volle lippen: dit is wat ze kreeg...Er is een nieuw product op de markt dat er voor zorgt dat je binnen zeven dagen mooie volle lippen krijgt. Het rare gadget heet CandyLipz en aan de vele tutorials op YouTube te zien, is het ‘pompje’ enorm populair bij jonge onzekere meisjes. De Australische Brittany Forster hoopte ook op vollere lippen, maar dat ze zo snel resultaat zou boeken, had ze niet verwacht.12 
02/03 12u00  Man die zich uitgaf als arts bij wielerploeg Vacansoleil riskeert zes maand celEen 70-jarige Gentenaar die zich in 2011 een half jaar lang uitgaf als arts bij de ploeg Vacansoleil-DCM en onder meer renner Thomas De Gendt ingespoten zou hebben met een pijnstiller, riskeert zes maanden cel. Dat bleek maandag voor de Gentse correctionele rechtbank. De rechtbankvoorzitter haalde ook zwaar uit naar de Belgische wielerbond, omdat “licenties (voor artsen, nvdr.) worden afgeleverd zonder diploma’s te controleren”.
02/03 12u00  Zesdeklassertjes te gast in het Kardinaal van Roey-instituutTussen 5 en 13 maart komen zo’n 200 leerlingen van de basisscholen uit de omgeving van Vorselaar een dagje schoollopen op het Kardinaal van Roey-instituut. Aan de hand van modellesjes en workshops krijgen ze een voorsmaakje van het reilen en zeilen in het secundair.
02/03 12u00  Vosselaarse sportkampioenen gehuldigdHet gemeentebestuur van Vosselaar bekroonde de sportieve prestaties van heel wat inwoners tijdens de huldiging van de sportkampioenen 2014.
02/03 12u00  Hoe deze modeblogster zeven miljoen euro per jaar verdientKen je Chiara Ferragni al? Deze Italiaanse schone begon zes jaar geleden haar outfits op een blog te zetten en maakte van zichzelf een merk dat per jaar acht miljoen dollar (7.12 miljoen euro) oplevert. Onlangs raakte bekend dat de bekende Harvard University een marketingstudie aan haar wijdde om te achterhalen hoe ze dit succes opbouwde.
02/03 11u45  Van Peel tot EvenaarStand-up comedian en Vespa-reiziger Michael Van Peel komt voor een try-oput naar Olen en neemt zijn publiek mee van West-Europa naar West-Afrika, door de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara en langs de vele kronkelpaden.
02/03 11u45  Vlaamse regering: “Oosterweelverbinding opnemen in eigen begroting”De Vlaamse regering wil het Oosterweelproject opdelen in vijf deelprojecten en opnemen in de eigen begroting. De kosten worden geraamd op zo’n 3 miljard euro. De werken aan de nieuwe Scheldekruising, die de Antwerpse Ring moet sluiten, starten in 2017. Een projectregisseur moet de overkapping van de Antwerps Ring onderzoeken. Dat heeft de Vlaamse regering maandag bekendgemaakt.
02/03 11u45  Met deze ingrediënten gaat het mis bij Jeroen MeusDe gerechten van Jeroen Meus mislukken nooit, maar met de uitspraak van bepaalde ingrediënten loopt het wel eens mis. Vooral Worcestersaus veroorzaakt moeilijkheden. Dat bewijst tv-kok Jeroen Meus, maar ook Bart De Pauw en Eva Daeleman vragen zich af hoe het woord nu precies moet klinken. Ruud Hendrickx, taaladviseur bij de VRT, legde tijdens de jubileumaflevering van ‘Dagelijkse Kost’ uit hoe je de populaire sausnaam correct uitspreekt om verwarring te vermijden.
02/03 11u45  Hoe deze modeblogster 7 miljoen euro per jaar verdientKen je Chiara Ferragni al? Deze Italiaanse schone begon zes jaar geleden haar outfits op een blog te zetten en maakte van zichzelf een merk dat per jaar acht miljoen dollar (7.12 miljoen euro) oplevert. Onlangs raakte bekend dat de bekende Harvard University een marketingstudie aan haar wijdde om te achterhalen hoe ze dit succes opbouwde.
02/03 11u45  Infrabel ontkent buurtbewoners te betrekken in strijd tegen zelfdodingenEr is geen sprake van om buurtbewoners, die nabij vaak uitgekozen plaatsen van zelfdoding wonen, te betrekken in het tegengaan van zelfdoding bij de spoorwegen. Dat stelt Frédéric Sacré, woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infrabel, aan Belga na verspreiding van berichten hierover in de media. Er is geen enkel speciaal noodnummer in dit verband in het leven geroepen, preciseert hij verder.
02/03 11u45  Zoveel kostte de jurk waarin Josje ging lunchenJosje Huisman ging vorige week naar een modeshow kijken in een jurk van Oscar de la Renta. Die koste haar zo’n 2.175 euro.
02/03 11u45  VS en Rusland bespreken Oekraïne en NemtsovDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Russische ambtgenoot Serjei Lavrov houden topoverleg in Genève, Zwitserland. Naast Oekraïne zal wellicht ook de moord op Boris Nemtsov besproken worden.
02/03 11u30  Iedereen Beroemd in GooreindVandaag, dinsdag en donderdag is het programma 'Iedereen Beroemd' te gast bij garage Verheyden in Gooreind.
02/03 11u30  Het ziet er slecht uit voor Batman in ‘Arkham Knight’-trailerBatman heeft heel wat opkuiswerk voor de boeg in ‘Batman: Arkham Knight’. Überslechterik Scarecrow heeft de leiding genomen over een legertje bekende slechterikken die Batmans lot willen bestempelen: Two-Face, The Penguin, Riddler, Arkham Knight, Harley Quinn en Poison Ivy. De sfeer is met andere woorden lekker grimmig en duister.
02/03 11u30  Schade zeer miniemDe brandweer van Herentals kreeg maandagochtend even over 9 uur een brandmelding vanuit een pand aan Vispluk in Vorselaar. Na slijpwerken was een begin van brand ontstaan aan een verwarmingstoestel.
02/03 11u15  An-Sophie Mestach ligt uit dubbelspel in Kuala LumpurAn-Sophie Mestach is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Maleisische Kuala Lumpur (hard/250.000 dollar).
02/03 11u15  De Romeo’s komen nieuwe cd voorstellen in Utopolis TurnhoutDe Romeo’s zakken op woensdag 4 maart af naar bioscoop Utopolis in Turnhout. Het populaire trio komt er ’s avonds de nieuwe cd 'Op stap' voorstellen en fans ontmoeten.
02/03 11u15  Natuurpunt nodigt uit op beheerswandeling in Wortel KolonieNatuurpunt Markvallei nodigt op zondag 1 maart geïnteresseerden uit op een zogenaamde beheerswandeling in Wortel Kolonie. Natuurliefhebbers kunnen er zelf mee bomen planten en verwijderen.
02/03 11u00  Vlaamse regering: “Oosterweelverbinding opnemen in overheidsbegroting”De Vlaamse regering wil de Oosterweelverbinding opnemen in de overheidsbegroting én het Oosterweelproject opdelen in vijf delen. Dat hebben minister-president Geert Bourgeois en minister Ben Weyts maandag gezegd.
02/03 11u00  Fred Rutten verlaat Feyenoord op einde van seizoenFred Rutten is volgend seizoen geen trainer meer van het Nederlandse Feyenoord. Beide partijen gaan over enkele maanden uit elkaar. Het nieuws over de nakende breuk circuleerde al enige tijd in de media. Maandag bevestigde Feyenoord het bericht op zijn website.
02/03 11u00  Dave Grohl legt optreden stil voor blinde manDe zanger van de Foo Fighters toonde weer eens zijn groot hart tijdens een concert in Sydney. De ex-drummer van Nirvana legde het optreden stil omdat hij een bijzonder spandoek had gezien op de eerste rij. ‘Drumstick voor een blinde man’ las hij luidop voor. De langharige rocker voegde onmiddellijk de daad bij het woord en gaf een drumstick van Taylor Hawkins aan de blinde fan. Benieuwd of hij deze zomer even sympathiek zal zijn op de wei van Werchter.
02/03 11u00  Dolend Roemeens hondje duikt óveral opHet uit Roemenië gered straathondje Mary ontsnapte op 18 februari in Hove. Via Facebook speuren honderden mensen mee. Het straffe is dat Mary al dolend al bijna honderd kilometer aflegde.
02/03 11u00  Tv-gezicht Emiel Goelen (65) overledenEmiel Goelen is overleden, zo bericht zijn oud-werkgever VRT maandagochtend. De voormalige presentator was amper 65 jaar oud. Hij leed aan de zenuwziekte ALS.
02/03 10u45  Zo spreek je Worcestersaus uit zoals het hoortWorcestersaus: je tong zou ervan in de knoop geraken. Dat bewijst tv-kok Jeroen Meus, maar ook Bart De Pauw heeft moeite met het woord. Ruud Hendrickx, taaladviseur bij de VRT, legde tijdens de jubileumaflevering van ‘Dagelijkse Kost’ uit hoe je de populaire sausnaam nu wel correct uitspreekt om verwarring te vermijden in de toekomst.
02/03 10u45  Lijk van klimmer na meer dan 40 jaar teruggevondenAan een gletsjer in Nieuw-Zeeland zijn de lichamelijke resten teruggevonden van een tiener die 42 jaar geleden in het gebied was verdwenen. Dat melden de lokale media maandag.12 
02/03 10u45  Volle tank benzine bijna twee euro duurderBenzine tanken wordt dinsdag duurder. Een volle tank van 60 liter zal bijna 2 euro meer kosten.
02/03 10u30  Josje draagt peperdure jurkJosje Huisman ging vorige week naar een modeshow kijken in een jurk van Oscar de la Renta. Die koste haar zo’n 2.175 euro.
02/03 10u30  Decuyper: “Roep fans op massaal naar Bosuil te komen”Na de ruime zege tegen WS Brussel waren spelers en fans van Antwerp unaniem: het Decuyper-effect was onmiskenbaar. De lonen betaald en zicht op een oplossing voor de penibele situatie van de club gaven de spelers blijkbaar een boost.
02/03 10u30  Dolce & Gabbana stuurt baby’s de catwalk opHet Italiaanse modemerk Dolce & Gabbana pakte zondagavond, tijdens de Milanese modeweek, uit met een stunt op de catwalk. Het luxelabel trommelde vrouwen, kinderen en baby’s op om de nieuwste kleren van het merk te tonen. Onder andere het model Bianca Balti defileerde mee. Dolce & Gabbana zet graag alle leden van de familie in de kijker om het merk te promoten, zo schitteren drie Spaanse oma’s in de jongste campagne.
02/03 10u15  Honda Classic golf: Weergoden zijn spelbrekerNa vier dagen van regen en wind zal de beslissing over wie het Honda Classic golf (PGA/5.390.000 euro) in Palm Beach Gardens (Florida) wint, op een extra vijfde dag vallen.
02/03 10u15  Koen Fillet slaapt naast zijn schilderijen in Antwerpse galerieIn Galerie C41 in de Antwerpse Kronenburgstraat is sinds vrijdag het werk van radiomaker Koen Fillet te zien.
02/03 10u15  “Al 15 bewoners voor kort geding tegen Sinksenfoor”Al zeker vijftien buurtbewoners van Spoor Oost zijn van plan een kort geding te beginnen tegen de overeenkomst die de stad met de foorkramers afsluit. Dat zegt Pieter Vissers van het buurtcomité.
02/03 10u15  David Goffin blijft 21e op wereldranglijstDavid Goffin behoudt maandag de 21e plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. Belgiës nummer 1 werd afgelopen week uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Dubai. Komend weekend geeft hij, voor eigen volk in Luik, met de Davis Cup-ploeg Zwitserland partij in de eerste ronde van de Wereldgroep.
02/03 10u15  Kirsten Flipkens stijgt vier posities op WTA-rankingKirsten Flipkens wint maandag vier plaatsen op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. ‘Flipper’ werd afgelopen week uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi in Doha. Ze had zich via de kwalificaties geplaatst voor de hoofdtabel in Qatar.
02/03 10u15  Swingend gitaarconcert ten voordele van jonge brandwondenpatiëntjesVzw Help Brandwonden Kids organiseert samen met de Molse Guitary Club op zondag 22 maart om 14.30u een bruisend gitaarconcert in ’t Getouw. Dit concert is volledig ten voordele van de Vzw Help Brandwonden Kids.
02/03 10u15  Jacques Borlée selecteert verwacht vijftal voor EK indoor PraagDe kleuren van de Belgische 4x400 meter aflossingsploeg worden op het EK indoor in Praag (6-8 maart) verdedigd door de tweeling Kevin en Jonathan Borlée, hun jongere broer Dylan, Julien Watrin en Antoine Gillet. De selectie, die de verwachte namen bevat, is maandag officieel bevestigd.
02/03 10u15  Vanavond verboden anti-islambetoging: “De politie zal ingrijpen”Ondanks het verbod van het Antwerpse stadsbestuur wil de anti-islambeweging Pegida vanavond toch betogen op het Conscienceplein. “Als dat gebeurt, zal de politie ingrijpen”, klinkt het.
02/03 10u00  Maartse buien in aantochtMaart begint met buien: maandag trekken die van west naar oost over het land. Daarbij is er kans op korrelhagel, onweer en zware windstoten. In de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Later maandagnamiddag wordt het droog met opnieuw zon. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en ongeveer 7 graden elders.
02/03 09u45  Lieveheersbeestje centraal tijdens vriendschapsweek in IrishofDe kleuters en leerlingen van het Irishof hielden de voorbije week een vriendschapsweek. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd rond samen spelen en tegen pesten.
02/03 09u30  Madonna komt naar SportpaleisPopdiva Madonna komt op zaterdag 28 november naar ons land. Ze treedt dan op in het Sportpaleis. Haar ‘Rebel Heart Tour’ brengt haar in totaal naar 35 steden.10 
02/03 09u15  Bloemen voor NicoleDe kinderen van Nicole Cattoir (52) uit Herentals hebben op de Herentalsesteenweg in Herenthout bloemen neergelegd vlak bij de plek waar hun moeder vorige donderdag om het leven kwam bij een verkeersongeval. De vrouw was met de fiets op weg naar haar werkplek toen ze aan het Gulf tankstation bij het oversteken van de baan werd aangereden door een lichte bestelwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De vrouw was op slag dood.18 
02/03 09u00  Emiel Goelen (65) overledenEmiel Goelen is overleden, zo bericht zijn oud-werkgever VRT maandagochtend. De voormalige presentator was amper 65 jaar oud. Hij leed aan de spierziekte ALS.
02/03 09u00  Avonturendag voor jongerenDe sportdienst van Wommelgem organiseert een Avonturendag in De Mosten in Hoogstraten. De Avonturendag is een organisatie van de ILV Sportregio Midden-Provincie in samenwerking met 13 gemeentelijke sportdiensten.
02/03 09u00  Eerste kennismaking met kunstenaarskoppelBert Van den Bossche van de Wijkwerking Hagelkruis verwelkomde Renée Van Hekken en Joseph Laureys als nieuwe inwoners. Renée en Joseph zijn beide kunstenaars en willen van hun nieuw stek in het Groot Hagelkruis een ontmoetingsplaats maken voor al wie van kunst en literatuur houdt.
02/03 09u00  Drie vermoedelijke leden al Qaeda gedood bij drone-aanvalDrie mensen die vermoedelijk deel uitmaakten van het terreurnetwerk al Qaeda, zijn in het zuiden van Jemen om het leven gebracht bij een aanval met een drone. Bij de actie, die in de nacht van zondag op maandag werd uitgevoerd, raakten ook drie terreurverdachten gewond, zo melden lokale bewoners.
02/03 08u45  Kasteelfeesten ruilen zomer in voor kerstPrins Simon de Merode uit Westerlo verplaatst zijn Kasteelfeesten. Het prachtige kasteel blijft natuurlijk het decor vormen, maar de feesten zelf verhuizen naar het najaar. Er ligt nog geen datum vast voor de Winter Kasteelfeesten, maar de prins denkt aan de kerstperiode.10 
02/03 08u45  Slager geeft 5% korting aan BeerschotsupportersSlager Peter Scheltjens (38) uit Hoogboom is al van jongsaf Beerschotfan in hart en nieren. Hij is heel fier op het feit dat hij zijn club nu ook sponsort. Beerschotfans krijgen op vertoon van hun abonnement 5% korting in de slagerij.
02/03 08u45  Netanyahu lobbyt in Washington tegen ‘slecht’ akkoord over Iraans nucleair programmaDe Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu is zondagavond in Washington aangekomen voor een ‘historische’ missie om het ‘slechte’ nucleaire akkoord met Iran aan te klagen voor het Congres van de Verenigde Staten. Dat zegt zijn entourage.
02/03 08u45  Miel Pauwels stopt na 47 jaar met zijn rijdende winkelNog enkele weken en Miel Pauwels stopt definitief met zijn rijdende groentewinkel. 47 jaar lang reed hij door de straten van Bornem. “Ik ga het enorm missen”, reageert hij.11 
02/03 08u30  600 mensen per uur in café ’t Schoon VerdiepCafé ’t Schoon Verdiep, dat dit weekend op het stadhuis opende, zat zowel zaterdag als zondag op zowat elk moment overvol. De Triple d’Anvers was zondagmiddag om 14 uur al uitverkocht.
02/03 08u30  Scouts steken handen uit de mouwen tijdens plantdagDe gemeente Sint-Katelijne-Waver maakt werk van de verdere herontwikkeling van de verlaten atletiekpiste aan de Valkstraat tot een nieuw groen buurtpark. Buurtbewoners en scouts kwamen zondag bij elkaar voor de aanleg van een inheemse haag rond het perceel.
02/03 08u30  Wandeling om buurtwegen open te maken in HombeekTrage Wegen Hombeek en de werkgroep Hombeek Plateau blijven hameren op het openstellen van buurtwegen. “Het oordeel van de rechter is duidelijk. Buurtwegen moeten open want het zijn pareltjes én veilige wegen voor onze kinderen”.
02/03 08u30  Toneelvoorstelling 'Alles voor de familie'Toneelgroep Sint-Jan Berchmans brengt vanaf vrijdag het toneelstuk 'Alles voor de familie' van Joe Dipietro. De originele titel heette 'over the river and through the Woods'. Frank De Kaey heeft het stuk vertaald en Ray Van den Bempt is de regisseur.
02/03 08u00  Drugssmokkel steeds vaker via gedropte pakketten in waterde scheepvaartpolitie heeft zaterdag voor de kust van Oostende duizend kilogram cocaïne opgevist. De drugs waren verpakt in zestien aaneengebonden pakketten. “Met die methode willen drugscriminelen de douanecontrole omzeilen”, zegt drugsmagistraat Ken Witpas.
02/03 08u00  Ex van Harry komt nog steeds poetsen voor hem en OlgaHarry Schurmans’ ex Anita toont in The Sky is the Limit hoe ze nog steeds strijkt, klust, stofzuigt en poetst voor hem en zijn Olga. En dat doet ze maar beter goed. ‘Die vloer is niet proper, opnieuw boenen.’19 
02/03 07u15  Zwaar politiek weer op komstZoals Alexander De Croo gisteren zei, moeten we het politiek gekibbel in België kunnen relativeren. Wanneer je dat vergelijkt met toestanden in Congo of Rusland, dan houden wij het hier nog zeer beschaafd. Hoewel, beschaafd?13 
02/03 07u15  Sterslager werkt na brand vanuit containerSterslager Ivan Brijssinck en echtgenote Sonja heropenden dit weekend hun slagerij na de brand twee weken geleden. Zij deden dit wel in een container op de parking van de slagerij.
02/03 07u00  Nadal steekt Borg en Sampras voorbijMet zijn 65e toernooizege, zondag in Buenos Aires, nestelde Rafael Nadal (ATP-4) zich zondag alleen op de vijfde plaats van het lijstje met veelwinnaars. Eerder deelde hij die vijfde plaats met de Amerikaan Pete Sampras en de Zweed Bjorn Borg. Alleen de Amerikaan Jimmy Connors (109), de tot Amerikaan genaturaliseerde Tsjech Ivan Lendl (94), de Zwitser Roger Federer (84) en de Amerikaan John McEnroe (77) wonnen nog meer dan Nadal.
02/03 07u00  Meer dan 100.000 euro verzameld voor tijdens Charlie Hebdo-aanslag vernielde drukkerijDe drukkerij in Dammartin-en-Goël, waar de broers Kouachi waren heen gevlucht na de schietpartij op het satirische tijdschrijft Charlie Hebdo en waar ze ook zijn doodgeschoten door de ordediensten, heeft meer dan 100.000 euro ontvangen van sympathisanten. Het geld moet dienen om de activiteit weer te kunnen heropstarten.
02/03 07u00  Niemand treft schuld aan dood AnthonyHet onderzoek naar de dood van Anthony Heureux (19) uit Schilde is definitief afgesloten. Dat hebben het Brussels parket én de familie van Anthony samen beslist. De jonge student kwam in 2011 tijdens een studentenoptocht in Brussel onder een praalwagen terecht.
02/03 07u00  Filmfestival toont beste lokale filmpjes van het jaarExact één week nadat in Los Angeles de Oscars werden uitgereikt, tonen de lokale cineasten van de Arendonkse Videoclub (AVC) hun beste filmpjes van het afgelopen jaar op het 6de Filmgala van Arendonk. Het plaatselijk wereldberoemde filmfestival vond zaterdag plaats in feestzaal zaal De Garve.
02/03 07u00  “Rechtszaak voor wie geen witte kassa heeft”De helft van de horecazaken heeft zich niet op tijd geregistreerd voor de witte kassa, het systeem dat betalingen in het zwart onmogelijk moet maken. De deadline verstreek zaterdag. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Bart Tommelein (Open Vld) haalt fors uit. “Als ik de sociale inspectie zou zijn, dan zou ik me vooral concentreren op de horecazaken die nog geen witte kassa hebben aangevraagd. Want die zaken hebben duidelijk iets te verbergen”, zegt Tommelein.
02/03 07u00  Infrabel wil buren inzetten tegen zelfdodingen op spoorSpoorwegnetbeheerder Infrabel wil de hulp inroepen van mensen die langs spoorlijnen wonen waar veel zelfdodingen gebeuren. Hen wordt gevraagd via een speciaal noodnummer snel alarm te slaan, om zo het aantal zelfdodingen naar beneden te krijgen. Vorig jaar waren er 200 pogingen, een stijging met bijna een kwart.
02/03 07u00  Agenten schieten dakloze man dood in Los AngelesPolitieagenten hebben zondag een dakloze man doodgeschoten in het Amerikaanse Los Angeles. Het incident werd gefilmd en op het internet geplaatst.
02/03 06u45  Voetbalkantine KSK Retie ingericht als pop-uprestaurantSeppe Auwers van KSK Retie serveert een bord overheerlijke spaghetti aan zijn klanten in de kantine van rood-geel in sportpark Vossekot. De voetbalkantine werd zaterdag en zondag omgedoopt tot een heus pop-uprestaurant. De bezoekers in het tijdelijke restaurant konden er kiezen uit twee topmenu’s: spaghetti bolognaise en frikadellen met krieken.12 
02/03 06u30  Gemeente investeert in onderhoud asfaltwegenDe gemeenteraad keurde de onderhoudswerken aan asfaltwegen goed. De gemeente investeert ook dit jaar weer 250.000 euro in onderhoudswerken aan haar eigen 'asfalt' wegen12 
02/03 06u30  Meer dan honderdduizend buitenlandse werknemers in bouwsectorIn 2014 hebben 101.172 buitenlandse werknemers gewerkt in de bouwsector in België, terwijl er dat in 2007 nog maar 23.962 waren. Dat blijkt uit cijfers van de RSZ waarover Le Soir maandag bericht. De sector telt in totaal ongeveer 200.000 werknemers. De cijfers houden geen rekening met zelfstandigen.
02/03 06u30  Instellingen voor gehandicapten moeten zwaar snoeienDe Vlaamse instellingen waarop personen met een handicap een beroep kunnen doen - van dagcentra tot diensten voor zelfstandig wonen - moeten samen 13,5 miljoen euro inleveren. Het Vlaams Welzijnsverbond, dat 220 van die voorzieningen overkoepelt, waarschuwt dat het om een bijzonder zware ingreep gaat en dat de sector zeker geen verdere besparingen aankan. Dat bericht De Morgen maandag.14 
02/03 06u15  Familie ontkent dat zware jongen wilde ontsnappen uit gevangenisDe familie van Turgut E. uit Bornem ontkent met klem dat de man enkele weken geleden uit de gevangenis wou ontsnappen. Men vermoedt dat iemand wraak wou nemen op Turgut.11 
02/03 06u15  Miel Pauwels stopt met zijn rijdende winkelNog enkele weken en Miel Pauwels stopt definitief met zijn rijdende groentewinkel. 47 jaar lang reed hij door de straten van Bornem. “Ik ga het enorm missen”, reageert hij.15 
02/03 06u15  Finalisten Sziget Talent Rally bekendVODZ, The Lighthouse, Slow Pilot, Lighthousing en The Girl Who Cried Wolf spelen op zaterdag 4 april in zaal Den Bond voor een plaatsje op het Sziget muziekfestival in Hongarije.10 
02/03 06u15  Wiekevorst weert vrachtwagensHet schepencollege heeft beslist om een tonnagebeperking in te voeren in de Godinstraat en Leemstraat in Wiekevorst.12 
02/03 05u15  Bomenstad rouwt om kappen alle groenHet burgerinitiatief Herentals Bomenstad hield zaterdag een symbolische koffietafel na het verlies van alle bomen in de toekomstige verkaveling Moser. “Was het echt zo moeilijk om er vijf te laten staan?”16 
02/03 04u45  Vlaamse punkiconen te gast in café ’t Wit PaardDe legendarische Vlaamse punkgroep Belgian Asociality zakt op zaterdag 7 maart af naar café ’t Wit Paard in Heist-Goor.20 
02/03 04u00  Snelheidscontroles in maartIn de maand maart flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout alvast in de straten Plein en Lakstraat15 
02/03 00u45  Drie piepjonge zangeresjes brengen eerste eigen nummer uitDrie klasgenootjes uit het vierde leerjaar van de Alice Nahonschool in Putte brengen binnenkort een allereerste single uit. Hai Hai Jippie werd geschreven met het oog op één van de leukste evenementen van het schooljaar: de schoolreis.34 
02/03 00u15  Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil kuist Hobokense Polder opElke eerste zondag van de maand komen vrijwilligers van het Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil samen aan de Hobokense Polder. Tijdens deze opkuisactie verzamelen ze heel wat sluikstort en ander afval.20 
02/03 00u15  Inbrekers rijden glazen deuren aan diggelenAfgelopen weekend kregen de politie-zones Grens en Noord met een reeks inbraken te maken. Brutale dieven pleegden diverse ramkraken om zo hun buit binnen te halen. Ze gingen voornamelijk aan de haal met sigaretten en tabak.27 
02/03 00u00  Inbrekers slaan glazen deuren aan diggelenAfgelopen weekend kregen de politie-zones Grens en Noord met een reeks inbraken te maken. Brutale dieven pleegden diverse ramkraken om zo hun buit binnen te halen. Ze gingen voornamelijk aan de haal met sigaretten en tabak.16 
01/03 23u45  “Ik stond dicht bij de mensen”Na bijna veertig dienstjaren neemt commissaris Louis van den Buijs afscheid bij de politie. Hij schreef zijn ervaringen neer in een boek.10 
01/03 23u30  Alison Van Uytvanck niet op hoofdtabel in MonterreyAlison Van Uytvanck (WTA-104) heeft zich niet op de hoofdtabel van het met 500.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey kunnen plaatsen. In de tweede kwalificatieronde moest de 20-jarige Vlaams-Brabantse zondag een 6-2, 7-5 nederlaag slikken tegen de Oekraïnse Kateryna Bondarenko (WTA-177). Van Uytvanck was achtste reekshoofd in de kwalificaties.
01/03 23u30  Vazquez loopt pijnlijke blessure opVictor Vazquez ging tijdens de eerste helft in Club Brugge - Moeskroen-Peruwelz na een onschuldig duel onderuit. Het was meteen duidelijk dat de patron van blauw-zwart niet meer verder zou kunnen. Michel Preud’homme verklaarde na afloop dat de Spanjaard de gewrichtsbanden van zijn enkel gescheurd heeft. Er zou dus geen breuk zijn.
01/03 23u15  Leen (29) uitgeroepen tot Mechelse vrijwilliger 2015De 29-jarige Leen Hertogen mag zich de vrijwilliger van 2015 van de stad Mechelen noemen. Leen, die ondanks haar fysieke beperking, reeds zes jaar de kleuters helpt in het Atheneum Pitzemburg, was emotioneel aangedaan door deze erkenning.
01/03 23u15  LIGUE 1. PSG laat leidersplaats liggen bij Monaco, Origi uitgeflotenOp de 27e speeldag in de Ligue 1 heeft PSG de leidersplaats laten liggen. Nadat Lille zaterdag verrassend met 2-1 won van leider Olympique Lyon, kon PSG de eerste plaats overnemen mits winst bij AS Monaco. Het bleef in die wedstrijd echter 0-0, waardoor PSG op plaats 2 blijft hangen. Ondanks de drie punten van Lille hadden de fans het gemunt op Divock Origi. Guillaume Gillet verloor met Bastia met 2-0 bij Lorient, onder meer dankzij een goal van Gianni Bruno.
01/03 23u00  PRIMERA DIVISION. Real Madrid verliest kostbare punten tegen Villareal, Barcelona nadertOp de 25e speeldag in de Primera Division is Real niet verder geraakt dan een 1-1 tegen Villareal. Ronaldo opende de score vanop de stip, maar Villareal maakte alsnog gelijk. Barcelona nadert zo tot op twee punten. De Catalanen wonnen met 1-3 van Granada en had dat vooral te danken aan Luis Suarez. Rayo Vallecano won met 4-2 van Levante dankzij vier goals van Alberto Bueno.
01/03 23u00  Foto. Beurs met gezelschapsspelenIn gemeenschapscentrum De Marc/kt organiseerde spelclub 't Gezelschap net als vorig jaar een spelbeurs. De bezoekers konden spellen uittesten en er was een verkoopstand van de Turnhoutse winkel De Kolonisten.
01/03 23u00  Rafael Nadal evenaart record: 46e toernooizege op gravelRafael Nadal (ATP-4) heeft zondag het met 500.550 dollar gedoteerde ATP-toernooi van Buenos Aires op zijn palmares gebracht. In de finale nam de 28-jarige Spanjaard in 1 uur en 26 minuten met 6-4 en 6-1 de maat van de Argentijn Juan Monaco (WTA-60). Het is de 46e toernooizege op gravel voor Nadal. Daarmee evenaart hij het record van de Argentijn Guillermo Vilas, actief van 1969 tot 1989.
01/03 23u00  Foto. Boerenbuitentocht in MeerHet was zondag druk in en rond het schoolgebouw van De Meerpaal in de Terbeeksestraat. Daar was de start en aankomst van de Boerenbuitentocht van KWB Meer.
01/03 22u45  Verzet tegen bomenkap in parkje GroenenhoekDistrictsraadslid Arnold Peeters (sp.a-Groen) wil niet dat bomen in het Hof van Nauwelaerts worden gekapt. Ook leden van de N-VA-fractie hebben kritiek.
01/03 22u45  Beste spelers in frisbee verzamelen in DijlestadEen promotie voor de frisbee-sport. Dat is het zondag geworden in de sporthal Winketkaai in Mechelen, waar honderden bezoekers hebben kennisgemaakt met het kruim van de beste Belgische indoor frisbeeploegen.
01/03 22u45  Derde EnclavewandeltochtGloria Atletiek organiseerde zondag voor de derde keer de Enclavewandeltocht. Vertrek- en aankomstplaats was het cultureel centrum.
01/03 22u30  JUPILER PRO LEAGUE. Titelfavorieten geven elkaar geen duimbreed toe, onderin blijft het spannendOp de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League gaven de titelfavorieten elkaar geen duimbreed toe. Met nog twee speeldagen te gaan blijft het ook spannend voor de laatste gegeerde tickets van Play-off 1 en voor de gevreesde plaatsen in Play-off 3. Zaterdag deden Lokeren en Lierse de slechtste zaken.
01/03 22u15  Stug Beveren verliest met kleinste verschil van GentAA Gent is met het kleinste verschil gaan winnen van Waasland-Beveren: 0-1. Moses Simon kon als enige de gele muur slopen die op de Freethiel was opgetrokken. De Buffalo’s springen zo weer over Standard naar de derde plaats, Waasland-Beveren blijft in de gevarenzone hangen.
01/03 22u00  Coach Moeskroen: ‘Waarom zat Verhaeghe tijdens de rust bij de scheidsrechter?’Na de wedstrijd Club Brugge - Moeskroen-Peruwelz was Fernando Da Cruz, de coach van Moeskroen, niet te spreken over Bart Verhaeghe. Die zou tijdens de rust de kleedkamer van de scheidsrechter zijn binnengegaan. ‘Ik stel me vragen bij de beslissingen van de ref na de pauze’, zo klinkt het bij Da Cruz.
01/03 22u00  Twee OLVI-leerlingen stoten door in ‘best public speaker’Sirine Ben Messaoud en Annelies Minne van het OLVI Aso Boom, stoten allebei door naar de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2015. Het eerste doel is bereikt.
01/03 22u00  Heraanleg voetpaden in RechtestraatDe stad Lier laat vanaf maandag 2 tot vrijdag 20 maart de voetpaden in de Rechtestraat heraanleggen.
01/03 21u45  Berchem klopt OosterzonenEen betere start kon Berchem zich niet indenken. Na drie minuten werkte Deryck alleen voor doel beheerst af. Nog voor de rust had Stevens de 2-0 aan de voet, maar doelman Deelkens hield zijn team recht. Oosterzonen kon enkel dreigen op vrije trap. Mennes trof de kruising.
01/03 21u45  Steunconcert voor De KunstfabriekTwee lesgeefsters van De Kunstfabriek, het naschools onderricht in Duffel, spelen een compositie van Franz Doppler. Samen met heel wat collega’s traden ze zaterdag op in de Sint-Martinuskerk
01/03 21u45  Steve Guerdat wint wereldbekerproef, Judy-Ann Melchior vijfdeDe 32-jarige Zwitser Steve Guerdat heeft zondag in het Zweedse Göteborg de twaalfde en laatste manche in de West-Europese liga van de Wereldbeker jumping gewonnen. Met de 12-jarige merrie Paille vormde de olympische kampioen de snelste van zes foutloze combinaties in een barrage met dertien. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson werd met Casall tweede, de Duitser Marco Kutscher met Cristallo derde. Judy-Ann Melchior legde met As Cold as Ice op de vijfde plaats beslag.
01/03 21u30  ETHIAS LEAGUE. Antwerpen wint, Maaseik loopt blauwtje op tegen GentOp de slotdag van de reguliere volleybalcompetitie heeft Maaseik een blauwtje opgelopen. De Limburgers gingen met 3-1 onderuit op het veld van Gent. Leider Roeselare won wel, met 3-1 van Haasrode. Asse-Lennik pakte een makkelijke 0-3 zege bij rode lantaarn Waremme. Antwerpen sloot de laatste speeldag van de reguliere competitie af met een 0-3 overwinning bij Guibertin.
01/03 21u30  Rus Kulizhnikov en Amerikaanse Bowe domineren op WK schaatsen sprintDe Rus Pavel Kulizhnikov en de Amerikaanse Brittany Bowe hebben het wereldkampioen schaatsen sprint gedomineerd. Ze wonnen zondag allebei hun manches op de 500 en de 1.000 meter in de Kazachse hoofdstad Astana.
01/03 21u30  14-jarig meisje doodgeschoten na ruzie die op Facebook begonEen ruzie tussen tienermeisjes die op Facebook is begonnen, is helemaal ontspoord. Een van de meisjes is doodgeschoten in de Amerikaanse staat Alabama. Twee anderen raakten gewond. Dat berichtten Amerikaanse media zondag.
01/03 21u15  Twee agenten gewond bij wilde achtervolgingDe politie heeft zondagnamiddag drie Franse drugskoeriers opgepakt in Diepenbeek. Nadat ze een verdachte hadden aangehouden op de parking van de Carrefour-vestiging, vluchtten twee anderen snel weg. De politie zette de achtervolging, waarbij ook enkele schoten vielen. Het vluchtende koppel vloog uiteindelijk in Hasselt uit de bocht. De vrouw werd daar opgepakt, haar vriend kon nog vluchten.
01/03 21u00  Nielse brandweerkorps voorkomt een catastrofeHet brandweerkorps van Niel kreeg zondagmorgen, kort na negen uur, een oproep. Een passagiersschip, varende op de Rupel,, had brand gevat en verkeerde in nood. Het schip bevond zich ter hoogte van het oude veer van Niel.
01/03 21u00  Tegenstander Club Brugge laat punten liggenBesiktas, op 12 en 19 maart tegenstander van Club Brugge in de Europa League, zit in een dipje. Vorige week moest het na een verliespartij tegen Eskisehirspor de leidersplaats in de Turkse Süper Lig afstaan en zondag werd er opnieuw niet gewonnen. Thuis tegen rode lantaarn Balikesirspor raakte Besiktas niet verder dan een 2-2 gelijkspel.
01/03 21u00  Griekse namiddag in fanfarelokaalWie reisplannen heeft naar Griekenland, kon zondagnamiddag alle nodige info krijgen van specialisten in het fanfarelokaal aan de Patrijzenlaan in Pulderbos.
01/03 20u45  Race mee met mountainbiker in duizelingwekkende afdalingRémy Métailler is geen doetje. Deze Fransman staat erom bekend dat hij zonder vrees afdalingen neemt op eender welke plek ter wereld. Maar de setting die hij hier voor de kiezen krijgt, gaat nog een niveau hoger. In drie minuten tijd daalt hij razendsnel een berg af door de straten van Taxco, een toeristische stad in Mexico. Trappen, schansen, daken, ... werkelijk alles wat op zijn pad ligt, houdt hem niet tegen. Ondertussen kan je zijn spectaculaire afdaling volgen van op de fiets. En probeer het vooral zelf niet.
01/03 20u45  Samsung stelt (dure) nieuwe topsmartphone voorIn Barcelona heeft de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung zondag zijn nieuwste topsmartphones voorgesteld. Samsung brengt de Galaxy S6 en S6 edge in stelling tegen de opkomende Aziatische concurrentie en Apple. Het duurste model, de S6 edge met 128 gigabyte geheugen, krijgt een richtprijs van 1.049 euro mee. Dat is meer dan de duurste iPhone.
01/03 20u45  ‘IS-extremisten laten 19 christelijke gijzelaars vrij’De terreurmilitie Islamitische Staat (IS) heeft 19 Assyrische christenen vrijgelaten na een proces voor een shariarechtbank. Dat meldt het Syrisch observatorium van de Mensenrechten, een in Groot-Brittannië gevestigde ngo.
01/03 20u30  Isaac Kimeli: ‘Vooraf dacht ik aan meestrijden, maar de titel ligt nu binnen handbereik’Isaac Kimeli (OEH), winnaar van de Cross Cup 2013-2014 in de korte cross, heeft zondag met winst in Dour een grote stap gezet naar een mogelijke eindwinst in de Cross Cup.
01/03 20u30  EREDIVISIE. Ajax verrast en vernedert PSV, Heerenveen krijgt slaagAjax heeft voor dé verrassing gezorgd op de 25e speeldag in de Eredivisie. De Amsterdammers versloegen PSV met maar liefst 1-3. In de stand houdt PSV wel 11 punten voorsprong op Ajax. Heerenveen verloor met 3-0 van Excelsior. Het team van Stefano Marzo zag de Rotterdammers scoren via Luigi Bruins, Tom van Weert en Kevin Vermeulen. Heerenveen blijft zo zevende. Feyenoord kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Utrecht.
01/03 20u30  Ruimtewandeling aan ISS met succes afgerondTwee Amerikaanse opvarenden van het Internationaal Ruimtestation (ISS) hebben zondag met succes een nieuwe ruimtewandeling uitgevoerd, de derde in een week tijd. Gezagvoerder Barry Wilmore van het ISS en vluchtingenieur Terry Virts installeerden de nodige uitrusting voor de aanhechting van Amerikaanse commerciële ruimtevaartuigen, van Boeing en SpaceX, die vanaf 2017 astronauten vervoeren.
01/03 20u30  Twee agenten gewond na wilde achtervolgingDe politie heeft zondagnamiddag drie Franse drugskoeriers opgepakt in Diepenbeek. Nadat ze een verdachte hadden aangehouden op de parking van de Carrefour-vestiging, vluchtten twee anderen snel weg. De politie zette de achtervolging, waarbij ook enkele schoten vielen. Het vluchtende koppel vloog uiteindelijk in Hasselt uit de bocht. De vrouw werd daar opgepakt, haar vriend kon nog vluchten.
01/03 20u15  Kiekekermis chiro Sint-Jef geslaagdChiro Sint-Jef hield in zaal De Twijg haar jaarlijkse kiekenkermis. Er waren zo’n 400 eters ingeschreven.
01/03 20u15  Anderlecht omzeilt lastige klip maar verliest DefourAnderlecht heeft de topper van de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen en deed dat haast een volledige wedstrijd met tien man. Door de 2-0-zege tegen Kortrijk blijft paars-wit in het spoor van leider Club Brugge, seizoensrevelatie Kortrijk moet in de laatste twee speeldagen nog knokken voor een ticket voor Play-off 1. Het uitvallen van Steven Defour was wel een serieuze domper voor de Brusselaars.
01/03 20u15  Vrouw in kritieke toestand na ongeval bij beloftenkoersTijdens een beloftenkoers in Brustem botste een Vastgoedservice-Golden Palace-belofte na een hevige windstoot op een vrouwelijke toeschouwer. De vrouw verkeert in kritieke toestand.
01/03 20u15  Passe Partout zet vrouwen aan tot ondernemenHet vrouwenfeest van Passe Partout Diversiteitsconsulenten, zondag 1 maart in de Roma, was aan zijn tiende editie toe. Het feest stond in het teken van onderwijs en vrouwelijk ondernemerschap.
01/03 20u15  Laatste brandje voor onderluitenant brandweer MolJef Lommelen heeft zijn laatste brandje geblust bij de Molse brandweer.
01/03 20u00  Wandelen op en rond het vliegveldDe toeristische cluster Land van Playsantiën organiseerde een begeleide wandeling op en rond het vliegveld van Oostmalle. De deelnemers genoten van een fraai stukje natuur en kregen tussendoor lekkere hapjes aangeboden, met als 'topsmullertje' een kelkje trappistenbier van Westmalle. Gidsen zorgden telkens voor deskundige commentaar.
01/03 20u00  Jonge gezinnen genieten van TrappistentochtenWandelaars genieten van de natuur
01/03 19u30  BUNDESLIGA. De Bruyne strooit met assists in doelpuntenfestijn, Hazard blijft op bankOp de 23e speeldag in de Bundesliga heeft Kevin De Bruyne alweer een sterke prestatie afgeleverd met Wolfsburg. In de tweede spektakelwedstrijd op twee weken tijd versloeg Wolfsburg Werder Bremen met 3-5. De Bruyne was goed voor drie assists. Borussia Dortmund haalde zaterdag nog eens uit. Schalke 04 was geen partij voor de Borussen en werd met 3-0 huiswaarts gestuurd. Mönchengladbach won met 2-0 van Paderborn dankzij goals van Fabian Johnson en Patrick Herrmann. Thorgan Hazard kwam niet van de bank.
01/03 19u30  Kapelse ropeskipclub plant een bos in BrasschaatDe Kapelse ropeskippingclub Skip’D plantte zaterdagochtend samen met de firma Furbanice en de Bosgroep Antwerpen Noord niet minder dan 2500 boompjes aan op een terrein aan de Miksebaan in Brasschaat.
01/03 19u30  Agent gewond na wilde achtervolging op Franse drugskoeriersDe politie heeft zondagnamiddag drie Franse drugskoeriers opgepakt in Diepenbeek. Nadat ze een verdachte hadden aangehouden op de parking van de Carrefour-vestiging, vluchtten twee anderen snel weg. De politie zette de achtervolging, waarbij ook enkele schoten vielen. Het vluchtende koppel vloog uiteindelijk in Hasselt uit de bocht. De vrouw werd daar opgepakt, haar vriend kon nog vluchten.
01/03 19u30  Slagerij Ivan bedient klanten voorlopig in containerSterslager Ivan Brijssinck en echtgenote Sonja heropenden dit weekend hun slagerij na de brand twee weken geleden. Zij deden dit wel in een container op de parking van de slagerij.
01/03 19u30  Ierland triomfeert! Crisis in Frankrijk?Ierland nam zondagmiddag in Dublin een belangrijke horde op weg naar de eindwinst in het Zeslandentornooi. Ierland zette een jong Engeland opzij met 19-9 en blijft ongeslagen.
01/03 19u15  Boechoutse wielertoeristen organiseren Ronde van BelgiëWie zelf eens wil ervaren hoe het voelt om een rittenkoers te rijden kan tijdens het verlengde Hemelvaartweekend deelnemen aan een pocket versie van de Ronde van België. Maarten Dewachter (26) en Niels Pellegroms (27), beiden afkomstig uit Boechout, organiseren op 14, 15 en 16 mei een driedaagse wielerronde.
01/03 19u15  Hazard haalt eerste trofee van het seizoen binnen met ChelseaChelsea heeft een eerste trofee beet dit seizoen. In de finale van de Capital One Cup was het te sterk voor Tottenham, het won met 2-0 dankzij doelpunten van Terry en Costa. Thibaut Courtois bleef op de bank.
01/03 19u15  Herinnering aan clubicoon Jos De Borger nog steeds springlevend186 lopers kwamen zaterdag aan de start voor de 18e Memorial Jos De Borger. Deze wedstrijd die geen deel uitmaakt van het wintercriterium veldlopen is intussen uitgegroeid tot een klassieker en staat in vele agenda's met stip genoteerd.
01/03 19u00  LIVE. Volg het verhoor van Rudi Fictels, de moordenaar van Gregory BlujOp 5 oktober 2013 sloeg in Antwerpen het noodlot toe en zakte de grond onder de voet van heel veel mensen weg. Op de avond van die bewuste dag werd de jonge student Gregory Bluj dodelijk neergestoken door de dronken caféganger Rudi Fictels. Vandaag begint het assisenproces tegen de verdachte.
01/03 19u00  Vernieuwd welzijnshuis onder ruime belangstelling geopendWelzijnshuis De Lage Dorpel in Wijnegem is verhuisd van het Marktplein naar de Wommelgemsesteenweg. Het pand is nu veel ruimer. De plechtige opening was een overrompeling. De vrijwilligers hadden heerlijke hapjes bereid.
01/03 18u45  Patrick Lefevere: ‘We hebben onze fouten rechtgezet’Bij Etixx-Quick Step botsten ze zaterdag nog op een sterke Ian Stannard. In Kuurne-Brussel-Kuurne lukte het een dag later wel. Mark Cavendish nam van iedereen de maat in een massasprint en bezorgde zo zijn team alsnog een zege in het Belgische openingsweekend. ‘We hebben onze fouten van zaterdag rechtgezet’, zegt ploegmanager Patrick Lefevere.
01/03 18u45  Crisis in Frankrijk ? Ierland triomfeert !Italië won voor het eerst in twee jaar een wedstrijd in het Zeslandentornooi en dan nog wel in Edinburgh. De beslissing viel in de laatste minuut met een straftry. Schotland ging in de fout onder sterke Italiaanse druk.
01/03 18u45  Jimmy Robertson houdt Luca Brecel uit halve finalesLuca Brecel (WS-54) is in het Poolse Gdynia uitgeschakeld in de kwartfinales van het zesde en laatste toernooi in de European Tour (PTC). Nadat de 19-jarige Limburger in de achtste finales met 4-2 de maat nam van Stuart Carrington (WS-69), moest hij met 4-1 de duimen leggen voor Jimmy Robertson (WS-46).
01/03 18u30  Jason Denayer opent score in makkelijke zege CelticCeltic Glasgow had weinig problemen tegen Aberdeen, de tweede in de Schotse Premier League. Het won met 4-0. Jason Denayer scoorde het eerste doelpunt op aangeven van Stuart Armstrong.
01/03 18u30  Poolse vrachtwagen vliegt door middenberm op E34Op de E34 is in de nacht van zaterdag op zondag een Poolse vrachtwagen door de middenberm gegaan. De truck was geladen met Fiatjes 500.
01/03 18u30  Merckx en Caudron winnen WK driebandenEddy Merckx en Frédéric Caudron winnen WK driebanden voor landenteams vierde keer op rij. In de finale verslagen ze Zuid-Korea.
01/03 18u15  Alexander Kristoff: ‘Omloop Het Nieuwsblad zat nog in de benen’De Noor Alexander Kristoff (Katusha) moest zondag in Kuurne in de sprint zijn meerdere erkennen in een sterke Mark Cavendish. ‘Ik voelde me de hele dag echt moe’, zuchtte Alexander Kristoff. ‘De inspanningen die ik zaterdag leverde in de Omloop Het Nieuwsblad zaten zeker nog in mijn benen.’
01/03 18u15  Oekraïnse rebellen beweren zware wapens teruggetrokken te hebbenDe rebellen in het oosten van Oekraïne beweren alle zware wapens van de frontlinies in de gebieden Donetsk en Loehansk te hebben teruggetrokken. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) bevestigde dat evenwel niet. De deadline voor de terugtrekking ligt op 2 maart.
01/03 18u15  Louise Carton: ‘Volgend jaar moet ik bevestigen’Louise Carton (ACME) schreef zondag in Dour de zevende en voorlaatste manche in de Cross Cup veldlopen op haar naam. Zonder tegenslag pakt de 20-jarige Oostendse binnen twee weken in Wachtebeke de eindzege in de Cross Cup.
01/03 18u15  Vlaamse overheid betaalt maar zes op de tien facturen binnen de 30 dagenDe Vlaamse overheid betaalt maar zes op de tien facturen binnen de 30 dagen. Dat blijkt uit gegevens die CD&V-parlementslid Peter Van Rompuy heeft opgevraagd bij minister van Financiën Annemie Turtelboom. Volgens Van Rompuy zou de overheid best nog een tandje bij steken. 'Ik hoop alvast dat de invoering van een uniform boekhoudsysteem met intelligente scanning van facturen en e-invoicing hiertoe zal bijdragen', zegt de CD&V’er.
01/03 18u15  Varoufakis: ‘Koste wat het kost IMF terugbetalen’Griekenland wil koste wat het kost zijn schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aflossen. Dat zei minister van Financiën Yaris Varoufakis zondag in een interview met de BBC. De aflossing aan de Europese Centrale Bank (ECB) zijn volgens hem van een andere orde van grootte.
01/03 18u00  Chiro Fientje diende 350 porties opDe meisjes leidsters van Chiro Fientje kunnen na dit weekend wellicht even geen spaghetti meer zien.
01/03 18u00  Lichaam aangetroffen in Schelde bij het EilandjeIn Antwerpen is zondagmiddag ter hoogte van de Sloepenweg op het Eilandje een lichaam opgemerkt in de Schelde en vervolgens uit het water gehaald. Dat meldt het parket van Antwerpen. Het lichaam is nog niet geïdentificeerd en ook de doodsoorzaak is nog niet bekend, maar het heeft er wel alle schijn van dat het lichaam al een hele tijd in het water lag.
01/03 18u00  Skydiver secondenlang bewusteloos in vrije valDeze kerel mag van geluk spreken dat hij een goede engelbewaarder heeft. Toen hij het vijfde onderdeel van zijn vrije val opleiding doet, krijgt hij plotseling een beroerte op 2.700 meter hoogte. Secondenlang blijft hij bewusteloos de afgrond induiken en ervaart hij zijn bijna-doodervaring.
01/03 17u45  BUNDESLIGA. Dortmund domineert tegen Schalke 04, Hazard blijft op bankOp de 23e speeldag in de Bundesliga heeft Borussia Dortmund nog eens kunnen uithalen. Schalke 04 was geen partij voor de Borussen en werd met 3-0 huiswaarts gestuurd. Mönchengladbach won met 2-0 van Paderborn dankzij goals van Fabian Johnson en Patrick Herrmann. Thorgan Hazard kwam niet van de bank.
01/03 17u45  RTBF prijst Antwerpse gin de hemel inDe Antwerpse Forest Dry gin is absolute wereldtop. Niet wij die het zeggen, maar wel de Franstalige tv-zender RTBF. Daar loopt iedere dag het gastronomisch programma ‘Un gars, un chef’ , zeg maar de tegenhanger van Jeroen Meus op de VRT.
01/03 17u45  Drie Londense IS-tienermeisjes gefilmd in IstanboelDe drie Britse tienermeisjes die ervan verdacht worden zich bij terreurgroep Islamitische Staat te willen voegen, zijn gefilmd door bewakingscamera’s in een busstation in het Turkse Istanboel. Daar zijn ze vertrokken naar een Turkse stad aan de grens met Syrië, aldus een Turkse krant.
01/03 17u45  PROXIMUS LEAGUE. STVV wint topper, Woluwe-Zaventem verliest van BergenOp de 27e speeldag in de Belgische tweede klasse heeft Sint-Truiden de topper tegen Eupen gewonnen met 1-0. Rob Schoofs scoorde de enige treffer in de partij. Lommel United liet geen steek laten vallen. De tweede uit de stand won met 2-0 van Tubeke. Antwerp kon nog eens swingen en won met 2-4 op het veld van WS Brussel. OH Leuven haalde uit en pakte een 0-5 zege bij Geel.
01/03 17u45  Berchem verslaat Oosterzonen in eigen huisZonder echt door te drukken rekende Berchem af met Oosterzonen door een 2-0 op het scorebord te zetten. Verstraeten en co hebben zo hun revanche beet voor de heenmatch. Oosterzonen eindigde de match met tien.
01/03 17u45  SERIE A. Mpoku opnieuw onderuit met Cagliari, Mudingayi doet goede zaakCagliari heeft zondag op de 25e speeldag in de Italiaanse Serie A in eigen huis met 1-2 verloren van Hellas Verona. Paul-José Mpoku kreeg voor de tweede keer op rij een basisplaats van coach Gianfranco Zola en mocht de hele wedstrijd op het veld blijven.
01/03 17u30  EREDIVISIE. Heerenveen krijgt slaag, Feyenoord morst met puntenOp de 25e speeldag in de Eredivisie heeft Heerenveen met 3-0 verloren van Excelsior. Het team van Stefano Marzo zag de Rotterdammers scoren via Luigi Bruins, Tom van Weert en Kevin Vermeulen. Heerenveen blijft zo zevende. Feyenoord kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Utrecht.
01/03 17u30  Samuel Dumoulin wint Drôme ClassicSamuel Dumoulin (AG2R) heeft de Drôme Classic (Fra/1.1) op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na 201 km in Livron voor de Italiaan Fabio Fellini en onze landgenoot Sébastien Delfosse.
01/03 17u30  BMX'ers van De Molensprinters klaar voor nieuw seizoenBMX-club De Molensprinters stelde zondag haar nieuwe kleding voor aan Het Molenhuis in Pulderbos, de hoofdsponsor.
01/03 17u15  Lauric Jean en Nathalie Marchetti zijn Belgisch kampioen tafeltennisLauric Jean en Nathalie Marchetti hebben zondag in Roeselare de Belgische titel in het tafeltennis veroverd.
01/03 17u15  Terminaal zieke supporter zorgt voor pakkend moment in BruggeDe aftrap van het duel tussen Club Brugge en Moeskroen Peruwelz werd een pakkend moment. De aftrap werd immers gegeven door Lorenzo Schoonbaert, een terminaal zieke supporter. Met zijn dochtertje aan de hand zag de 37-jarige Lorenzo daarmee zijn laatste wens in vervulling gaan en kreeg hij naar eigen zeggen het mooiste afscheid dat hij zich kon inbeelden. Binnenkort kiest hij voor euthanasie maar hij kreeg nog wel een staande ovatie mee van het Brugse publiek.
01/03 17u15  PREMIER LEAGUE. Liverpool verslaat City, Lukaku kansloos bij ArsenalOp de 27e speeldag in de Premier League heeft Arsenal Manchester City onder druk gezet. De Gunners versloegen Everton met 2-0, terwijl City zijn meerdere moest erkennen bij Liverpool. Het verloor met 2-1, mede na een flater van Vincent Kompany, en ziet Arsenal naderen tot op vier punten. Stadsgenoot United liet geen steek vallen. De Red Devils wonnen zaterdag met 2-0 van Sunderland.
01/03 17u00  ‘Positief’ nieuws voor Club Brugge: geen breuk bij VazquezVictor Vazquez ging tijdens de eerste helft in Club Brugge - Moeskroen-Peruwelz na een onschuldig duel onderuit. Het was meteen duidelijk dat de patron van blauw-zwart niet meer verder zou kunnen. Michel Preud’homme verklaarde na afloop dat de Spanjaard de gewrichtsbanden van zijn enkel gescheurd heeft. Er zou dus geen breuk zijn.
01/03 16u45  Cavendish sprint naar zege in Kuurne-Brussel-KuurneMark Cavendish heeft de 68ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Hij was na 193 kilometer de snelste in een massaspurt. Net als in de Omloop Het Nieuwsblad kregen we ondermeer door de wind en de zin om te koersen nochtans een aantrekkelijke koers. Die brak open op de Oude Kwaremont maar diezelfde wind zorgde ervoor dat er alsnog een massasprint kwam.
01/03 16u45  Chiro vult ruim 500 hongerige magenDe Blaasveldse jongenschiro Instuif roerde twee dagen zelf in de potten om in het parochiecentrum zo’n 500 eters te bedienen.
01/03 16u45  Club wint van Moeskroen, maar verliest VazquezClub Brugge heeft na drie wedstrijden zonder overwinning eindelijk nog eens de drie punten beet. Tegen Moeskroen-Péruwelz scoorde het kort na rust driemaal scoren en won met 3-0. Iedereen bij Club Brugge houdt de adem echter in voor draaischijf Victor Vazquez, die mogelijk een zware blessure opliep voor de rust.
01/03 16u30  Chiro blaast verzamelen op Grote MarktNaar jaarlijkse gewoonte kwamen vandaag de Turnhoutse chirogroepen samen op de Grote Markt.
01/03 16u15  Jongen uit Berlaar verkozen tot nationaal voorzitter CD&V-jongerenWim Soons uit Berlaar is nieuwe voorzitter CD&V-jongeren BERLAAR Wim Soons uit Berlaar is zaterdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van de CD&V-jongeren. Soons vindt vooral thema’s als klimaat, duurzaamheid en vergrijzing heel belangrijk om op tafel te gooien.
01/03 16u00  Enkelbreuk op drie plaatsen voor Victor Vazquez?Victor Vazquez ging tijdens de eerste helft in Club Brugge - Moeskroen-Peruwelz na een onschuldig duel onderuit. Het was meteen duidelijk dat de patron van blauw-zwart niet meer verder zou kunnen. Volgens de eerste vaststellingen heeft de Spanjaard een driedubbele enkelbreuk opgelopen.
01/03 16u00  Bomenstad: “Al het groen is weg ondanks beloftes”Het burgerinitiatief Herentals Bomenstad hield zaterdag een symbolische koffietafel na het verlies van alle bomen in de toekomstige verkaveling Moser. “Was het echt zo moeilijk om er vijf te laten staan?”
01/03 16u00  Voorstanders proefopstelling plannen verrassingsactieDe voorstanders van de proefopstelling in de wijk Nekkerspoel in Mechelen hebben op Facebook een oproep gelanceerd voor een verrassingsactie. Ze willen de politiek zo een sterk signaal geven, omdat ze vinden dat de nieuwe verkeerscirculatie hun wijk net enorm veel zuurstof geeft.
01/03 15u45  SERIE A. Mpoku opnieuw onderuit met Cagliari, AC Milan speelt gelijkCagliari heeft zondag op de 25e speeldag in de Italiaanse Serie A in eigen huis met 1-2 verloren van Hellas Verona. Paul-José Mpoku kreeg voor de tweede keer op rij een basisplaats van coach Gianfranco Zola en mocht de hele wedstrijd op het veld blijven. AC Milan heeft alweer niet kunnen overtuigen. De Rossoneri kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Chievo en blijven daardoor pas negende in de stand.
01/03 15u45  Kandidaat gezocht voor werkgroep herdenking 150 jaar kanaalIn 2016 is het 150 jaar geleden dat het kanaal Schoten-Dessel werd gegraven. Dat wil men in Rijkevorsel herdenken en daarvoor wordt een werkgroep opgericht.
01/03 15u45  Thomas Pieters wordt 55e in JohannesburgIn het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is Thomas Pieters tijdens het Joburg Open golf (EPGA/1.300.000 euro) op een 55e plaats geëindigd. De zege was voor de Engelsman Andy Sullivan.
01/03 15u30  Kapellen viert carnavalPrecies om 14.11 uur is zondag vanop het Marktplein de 37ste carnavalsstoet van De Plakijzers vertrokken. Langsheen het parcours stonden de Kapellenaren rijendik te kijken. In het publiek veel prinsessen, Bumba's, indianen, draken, en andere opmerkelijke figuren.
01/03 15u30  Anna Fenninger skiet naar zegeDe Oostenrijkse Anna Fenninger heeft zondag de wereldbekermanche supercombiné in het Bulgaarse Bansko gewonnen.
01/03 15u15  PREMIER LEAGUE. Liverpool verslaat City, Benteke weer onderuitOp de 27e speeldag in de Premier League heeft Manchester City zijn meerdere moeten erkennen bij Liverpool. Het verloor met 2-1, mede na een flater van Vincent Kompany. Stadsgenoot United liet geen steek vallen. De Red Devils wonnen zaterdag met 2-0 van Sunderland dankzij twee goals van Wayne Rooney. Het Aston Villa van Christian Benteke verloor met 1-0 van Newcastle.
01/03 15u15  Vlaams Nationaal Jeugdverbond viert 50-jarig bestaanDe leden, oud-leden en sympathisanten van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond verzamelden aan het schaarlokaal in de Altenastraat voor de tweejaarlijkse Vuurfeesten. Het werd dit jaar een groter feest om het vijftigjarig bestaan van het VNJ in de bloemetjes te zetten.
01/03 15u00  Liverpool verslaat City na flater Kompany met twee heerlijke goalsLiverpool heeft een belangrijke zege beet tegen regerend kampioen Manchester City, het werd 2-1. Vincent Kompany was na afloop de gebeten hond, de Rode Duivel ging niet vrijuit bij het eerste doelpunt. City blijft zo op vijf punten van leider Chelsea, dat dit weekend geen competitiewedstrijd speelt.
01/03 15u00  Wielerseizoen officieel ingezegendHet nieuwe wielerseizoen is ook voor de recreatieve sporters dit weekend gestart.
01/03 15u00  WB reuzenslalom: Marcel Hirscher demonstreertMarcel Hirscher heeft zondag op overtuigende wijze de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in het Duitse Garmisch-Partenkirchen gewonnen.
01/03 14u45  FOTO. Fanfare St. Lucia viert 125ste verjaardagFanfare Sinte Lucia uit Loenhout blaast 125 kaarsjes uit.
01/03 14u45  WK bobslee: Duitser Friedrich verlengt titel in tweemansbobDe Duitser Francesco Friedrich heeft zondag met succes zijn wereldtitel in de tweemansbob verdedigd. Voor eigen volk in Winterberg haalde hij het met remmer Thorsten Margis na vier runs in 3:43.30 voor zijn landgenoot Johannes Lochner (en remmer Joshua Bluhm) en de Let Oskars Melbardis (met remmer Daumants Dreiskens). Zij finishten ex-aequo op 1.06.
01/03 14u45  Sébastien Loeb onderbreekt uitzonderlijk nog eens rallypensioenNegenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb rijdt op 27 en 28 maart de Rallye Epernay - Vins de Champagne. Opvallend, want hij onderbreekt daarmee even zijn rallypensioen. Hij start er in zijn vertrouwde Citroën DS3 WRC, meldt de organisatie ASAC-Champagne.
01/03 14u45  Vroeger dachten ontwerpers dat we dit zouden dragen in 2000In 1994 leek het jaar 2000 nog verre toekomst, maar toch vroeg televisie-icoon Oprah Winfrey zich al af wat we zouden dragen in het nieuwe millenium. Ze vroeg vijf bekende ontwerpers om hun visie op kleding in 2000 om te zetten in een kledingstuk. Gelukkig werden hun voorspellingen in futuristische materialen nooit echt een hit in een modebeeld....
01/03 14u30  Benoit Tas nieuwe voorzitter van Leuven BearsDe bijzondere algemene vergadering van Leuven Bears, een eersteklasser uit het basketbal, heeft bedrijfsconsulent Benoit Tas aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt Jan Druppel op die in januari ontslag nam wegens een teveel aan professionele verplichtingen. Tas is licentiaat in de rechten, economie en fiscale wetenschappen en werkzaam bij Adcorporate Brussel-Leuven.
01/03 14u30  Gewapende overval op restaurant in ElseneDrie gemaskerde mannen hebben zaterdagavond een restaurant in Elsene overvallen waar op dat moment een twintigtal mensen aanwezig waren. Een van de daders had een wapen bij zich. Er vielen geen gewonden. De daders gingen met een onbekend bedrag aan de haal, en vluchtten weg in een wagen. Ze zijn nog niet geïdentificeerd, zo zegt het parket van Brussel zondag.
01/03 14u30  Prins Laurent: 'Rook jij wiet?'Prins Laurent heeft een duidelijke mening over mensen met een rastakapsel. Dat bleek deze week toen hij samen met prinses Claire een huis bezocht van ‘Renovassistance’, een organisatie die huizen verbouwt voor mensen met financiële problemen. “Mensen met rasta’s roken veel wiet hé”, liet Laurent zich ontvallen.
01/03 14u30  Vader verwent kinderen met zelfgemaakte sleebaanVeel sneeuw betekent veel plezier, al moet je daar soms wat moeite voor doen. De Amerikaan Joseph Colangelo kreeg het idee om een zelfgemaakte sleebaan te maken voor zijn kinderen. Dat doet hij ook, want al snel is de tuin omgetoverd in een gladde sneeuwpiste. Zijn ingeving wordt zeer goed onthaald; de kinderen beleven er veel lol aan en stappen keer op keer terug richting de kleine helling. Voor hen is het alvast een winter om niet meer te vergeten. Waar de videobeelden gemaakt zijn, is niet geweten.
01/03 14u00  ‘Monsterstorm’ trekt over SydneyStormweer is meestal niet zo fijn; het gaat vaak gepaard met wind en veel regen, en het zorgt her en der voor schade. Maar stormweer levert soms ook gewoon heel bijzondere beelden op, zoals hier in Sydney. Het is daar vandaag de eerste dag van de herfst, en dat zorgde meteen al voor een eerste herfststorm.
01/03 13u45  LPGA Thailand: Zuid-Koreaanse Yang steekt titel op zakOp de Pattaya Old Course van Chonburi heeft de Zuid-Koreaanse Amy Yang het Honda LPGA Thailand (LPGA/1.322.000 euro) gewonnen.
01/03 13u45  Djemilla Gontaruk grijpt naast Europese bokstitel bij vedergewichtenDe Luikse Djemilla Gontaruk (23) is er zaterdagavond niet in geslaagd de Europese bokstitel bij de vedergewichten te veroveren.
01/03 13u45  21-jarige slachtoffer van gewelddadige diefstalNa een avondje stappen is een 21-jarige man afgelopen nacht overvallen in Merksem, toen hij op de tram stond te wachten aan de halte op de Noorderlaan, ter hoogte van de Groenendaallaan.
01/03 13u45  Naomi Campbell valt cameraman aanDat topmodel Naomi Campbell wel eens agressief uit de hoek kan komen, is algemeen geweten. Afgelopen weekend haalde ze uit naar een cameraman van de zender NBC, die haar filmde terwijl ze een Cubaans hotel buitenkwam.
01/03 13u45  Zware vrouw ondergaat opmerkelijke transformatieEen van de zwaarste mensen ter wereld, is meer dan 80 procent van haar lichaamsgewicht kwijtgeraakt. Mayra Rosales uit Houston (VS) woog meer dan 470 kg. Nu is dat nog 90 kg.
01/03 13u30  BMW gaat wereldwijd 8.000 nieuwe mensen aanwervenHet gaat goed met BMW, en dat laat zich ook gevoelen in het personeelsbeleid. De Duitse autobouwer wil dit jaar wereldwijd een record van 8.000 nieuwe mensen aanwerven. Meer dan 5.000 van de nieuwe jobs zullen in Duitsland zelf gecreëerd worden. Dat heeft BWM-personeelsdirecteur Milagros Caina-Andree laten optekenen.
01/03 13u15  De vreemdste truc om wallen weg te werkenWie donkere wallen onder zijn ogen heeft, heeft genoeg aan een rode lippenstift om die weg te werken. Dat toont beautyblogster Deepica Mutyala in een filmpje dat ondertussen al meer dan vier miljoen keer bekeken werd.
01/03 13u00  Rampage in Sportpaleis bijna uitverkochtRampage, Europa’s grootste Drum&Bass en Dubstep Party, stevent af op een record. De 15.000 tickets voor de derde Antwerpse editie (Sportpaleis) zijn bijna de deur uit.
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Drie piepjonge zangeresjes brengen eerste eigen nummer uit02/03 00u45 - Gazet van Antwerpen: Drie klasgenootjes uit het vierde leerjaar van de Alice Nahonschool in Putte brengen binnenkort een allereerste single uit. Hai Hai Jippie werd geschreven met het oog op één van de leukste evenementen van het schooljaar: de schoolreis.
27x Inbrekers rijden glazen deuren aan diggelen02/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Afgelopen weekend kregen de politie-zones Grens en Noord met een reeks inbraken te maken. Brutale dieven pleegden diverse ramkraken om zo hun buit binnen te halen. Ze gingen voornamelijk aan de haal met sigaretten en tabak.
20x Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil kuist Hobokense Polder op02/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Elke eerste zondag van de maand komen vrijwilligers van het Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil samen aan de Hobokense Polder. Tijdens deze opkuisactie verzamelen ze heel wat sluikstort en ander afval.
20x Vlaamse punkiconen te gast in café ’t Wit Paard02/03 04u45 - Gazet van Antwerpen: De legendarische Vlaamse punkgroep Belgian Asociality zakt op zaterdag 7 maart af naar café ’t Wit Paard in Heist-Goor.
19x Ex van Harry komt nog steeds poetsen voor hem en Olga02/03 08u00 - Gazet van Antwerpen: Harry Schurmans’ ex Anita toont in The Sky is the Limit hoe ze nog steeds strijkt, klust, stofzuigt en poetst voor hem en zijn Olga. En dat doet ze maar beter goed. ‘Die vloer is niet proper, opnieuw boenen.’
18x Bloemen voor Nicole02/03 09u15 - Gazet van Antwerpen: De kinderen van Nicole Cattoir (52) uit Herentals hebben op de Herentalsesteenweg in Herenthout bloemen neergelegd vlak bij de plek waar hun moeder vorige donderdag om het leven kwam bij een verkeersongeval. De vrouw was met de fiets op weg naar haar werkplek toen ze aan het Gulf tankstation bij het oversteken van de baan werd aangereden door een lichte bestelwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De vrouw was op slag dood.
16x Inbrekers slaan glazen deuren aan diggelen02/03 00u00 - Gazet van Antwerpen: Afgelopen weekend kregen de politie-zones Grens en Noord met een reeks inbraken te maken. Brutale dieven pleegden diverse ramkraken om zo hun buit binnen te halen. Ze gingen voornamelijk aan de haal met sigaretten en tabak.
16x Bomenstad rouwt om kappen alle groen02/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Het burgerinitiatief Herentals Bomenstad hield zaterdag een symbolische koffietafel na het verlies van alle bomen in de toekomstige verkaveling Moser. “Was het echt zo moeilijk om er vijf te laten staan?”
15x Snelheidscontroles in maart02/03 04u00 - Gazet van Antwerpen: In de maand maart flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout alvast in de straten Plein en Lakstraat
15x Miel Pauwels stopt met zijn rijdende winkel02/03 06u15 - Gazet van Antwerpen: Nog enkele weken en Miel Pauwels stopt definitief met zijn rijdende groentewinkel. 47 jaar lang reed hij door de straten van Bornem. “Ik ga het enorm missen”, reageert hij.

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
47636
Gelezen:
41862
Aantal lezers nu:
106


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2015 Naar boven