maandag 24 november 2014, week 48


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
24/11 20u45  Politie stelt omgeving Italiëlei weer open voor verkeer In Antwerpen heeft de politie maandagavond enkele zijstraten van de Italiëlei afgezet. Arrestatiewagens, een waterkanon en verschillende combi's met agenten in wapenuitrusting hielden zich klaar voor een mogelijke optocht van de dokwerkers richting het centrum, maar die bleef uit. Er waren rond 19.45 uur nog een twintigtal havenarbeiders.
24/11 20u30  Man kritiek na schietpartij in snackbar In een snackbar op het kruispunt van de Belegstraat en de Paleisstraat in Antwerpen heeft er zich maandag om iets na 19 uur een schietpartij voorgedaan.
24/11 20u15  Vandeput: ‘Militair hospitaal wordt geëvalueerd, maar wordt niet geviseerd’ Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft een bezoek gebracht aan de medische component en het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Hij probeerde de militairen meteen gerust te stellen over de mogelijke sluiting van het militair ziekenhuis door de aangekondigde besparingen bij defensie.
24/11 20u00  Zege en 1,2 miljoen euro voor 17-jarige golfster De 17-jarige Nieuw-Zeelandse Lydia Ko heeft zondag in het Amerikaanse Naples (Florida) het LPGA Tour Championship gewonnen. En dat leverde haar heel wat centjes op...
24/11 20u00  Stoffel Vandoorne test prototype McLaren-Honda Stoffel Vandoorne zal dinsdag en woensdag op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi de testen met de nieuwe McLaren-Honda uitvoeren. De 22-jarige Belg is de enige die op de twee testdagen achter het stuur van het prototype met de nieuwe Honda-motor mag kruipen. Tot dit seizoen gebruikte McLaren motoren van Mercedes.
24/11 20u00  Gratis kledij bij vzw De Keeting Vzw De Keeting die minderbedeelden opvangt in Mechelen, heeft voortaan ook zijn eigen kledijboetiek. De 'kopers' krijgen de kledij gratis. Een uniek concept, zo blijkt.
24/11 20u00  5-jarige Ferre Grignard is de held tijdens Heuvel by Nght De winkeluitbaters van de stationsomgeving houden op zaterdag 29 november tussen 19u en 21u een avondopening. Tijdens die koopjesavond organiseren de eigenaars van kledingzaak Nidem Dito, in samenwerking met bistro Grand-Mère, een grote benefiet voor Ferre Deene Grignard uit Kontich. De 5-jarige jongen lijdt aan neuroblastoon, een uiterst zeldzame en agressieve kanker.
24/11 20u00  De Wever: “Staking is al bij al goed meegevallen” Ondanks zijn vrees dat de acties zouden ontaarden in rellen, is alles in zijn stad “al bij al nog goed meegevallen”. Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) maandagavond over het verloop van de eerste provinciale stakingsdag. De vakbonden hebben “heel erg hun best gedaan” om hun mensen in toom te houden, vindt hij.
24/11 19u15  Thomas Van der Plaetsen wint Gouden Spike 2014 Meerkampers Thomas Van der Plaetsen en Nafissatou Thiam ontvingen in het stadhuis van Brusse de Gouden Spike als beste Belgische atleten van 2014 volgens de Koninklijke Belgische Atletiekfederatie. Van der Plaetsen werd vorige maand nog met succes geopereerd aan een tumor in de teelbal.
24/11 19u15  Yanina Wickmayer getroffen door ziekte van Lyme Yanina Wickmayer (WTA 76) heeft de oorzaak gevonden voor haar mindere resultaten dit seizoen. ‘Bloedonderzoek heeft aangetoond dat ik al maanden getroffen ben door de ziekte van Lyme. De medicatie doet echter zijn werk en ik voel me al veel beter. Ik werk er hard aan om opnieuw fit en sterk te worden’, schreef Wickmayer maandag op haar Twitter-account.
24/11 19u15  Ook Wout Van Aert past voor Wereldbekercross in Groot-Brittannië Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) zakt volgend weekend niet naar het Britse Milton Keynes af, waar zaterdag de derde Wereldbekermanche van het seizoen gereden wordt. ‘Hij zet alles op de BPost Bank Trofee veldrijden van zondag in Hamme-Zogge’, vertelde bondscoach Rudy De Bie maandag aan Belga.
24/11 19u15  Telenet verhoogt tarieven aanzienlijk Telenet gaat een aantal tarieven van een aantal vaste diensten verhogen op 25 januari 2015. Basis internet en digitale televisie stijgen met 1,99 euro per maand.11 
24/11 19u00  Vandalen sleuren Den Tieter met geweld van voetstuk Het beeld van Den Tieter is letterlijk van zijn voetstuk gevallen in de Berckhovenstraat in Westmalle. Vandalen hebben het na een jeugdfuif losgerukt van de sokkel waarop dit kunstwerk van May Claerhout stond. De buurtbewoners reageren geschokt.
24/11 19u00  David Guetta maakt remix Band Aid 30’s ‘Do They Know It’s Christmas’ Band Aid 30’s lanceerde vorige week een nieuwe versie van het aloude ‘Do They Know It’s Christmas’ om de strijd tegen ebola te steunen. Maar voor Bob Geldof is één lied niet voldoende.
24/11 19u00  Buurtgroep Laar strijdt met petitie voor leefbare buurt De bewoners van het Laar geven vanavond op de districtsraad een petitie met 200 handtekeningen af aan het districtsbestuur. Ze bundelden een aantal eisen die moeten helpen op hun buurt leefbaar te maken.
Laatste update: vandaag om 20u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/11 19u00  Oproerpolitie zet zijstraten Italiëlei afIn Antwerpen is de politie begonnen met het afsluiten van de zijstraten van de Italiëlei. Arrestatiewagens, een waterkanon en verschillende combi's met agenten in wapenuitrusting lijken zich zo klaar te maken voor een mogelijke optocht van de havenarbeiders, die omstreeks 18.30 uur nog steeds verzameld staan ter hoogte van hun aanwervingslokaal, het kot. De sfeer bij de havenarbeiders lijkt veeleer kalm. Hun aantal is intussen ook sterk afgenomen.
24/11 18u45  Voetgangster lichtgewond na aanrijding in Van EycklaanIn de Van Eycklaan in Arendonk reed een auto vrijdagavond rond 19 uur een voetgangster aan. De 34-jarige dame M.I. uit Arendonk raakte daarbij lichtgewond en werd overgebracht naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout.
24/11 18u30  Binnenkort één wachtrij voor alle kassa’s?Als het van Carrefour afhangt zullen we binnenkort nog maar één wachtrij hebben voor alle kassa’s. De supermarktketen heeft al een eerste proef gedaan en die was erg gunstig.15 
24/11 18u30  Geen stakers bij gemeenteBij de gemeente waren er geen stakers. Ook gemeentelijke basisschool De Klim bleef open.
24/11 18u15  Johan Verminnen betrokken bij zwaar verkeersongevalDe charmezanger Johan Verminnen is afgelopen weekend betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval.17 
24/11 18u15  Derde ploeg uit provincie Antwerpen in Scooore!League?De kans is groot dat er in de campagne 2015-2016 twaalf ploegen in de Scooore!League aantreden. Een derde team uit de provincie Antwerpen en naast Antwerp Giants en Kangoeroes Willebroek, is immers in de maak. Een project rond Sint Jan, de Antwerpse tweedeklasser die dit seizoen niet meer inschreef en een sabbatjaar neemt, wil einde januari rond zijn met een budget voor de Scooore!league.
24/11 18u15  Parking Kathedraal wordt kunstruimteOoit keek de Sint-Romboutstoren uit op een kerkhof. Vandaag heeft de kathedraal een parking aan haar voeten liggen. Die wordt nu deels omgetoverd tot historisch verantwoorde tentoonstellingsruimte. Dat dankzij kunstenares Sarah Vanagt en BimSem-leerling Tim Van Leuven.11 
24/11 18u15  Prijswinnaars fotowedstrijd gelauwerdDe cultuurraad van Grobbendonk organiseerde dit jaar voor het eerst de Prijs ‘Ten Troon’ 2014. Deze werd georganiseerd om het talent van de inwoners te activeren en naar buiten te brengen. De wedstrijd was er één rond fotografie. Het 600-jarig bestaan van Priorij Ten Troon was het thema
24/11 18u15  Zo verliep de stakingsdag in AntwerpenDe haven van Antwerpen lag maandag de hele dag plat. Op heel wat plaatsen in en rond de Scheldestad werden kruispunten geblokkeerd en ook het openbaar vervoer ondervond flinke hinder. Aan de Noorderplaats hing er soms een grimmig sfeertje, maar al bij al bleef het overal rustig.
24/11 18u15  Staking in Kinderopvang BengelbendeOp de provinciale stakingsdag van 15 november 2014 was de buitenschoolse kinderopvang Bengelbende gesloten.
24/11 18u00  Video: nanny stampt tweejarig meisje bijna doodEen nanny uit Oeganda is aangeklaagd wegens zware mishandelingen.
24/11 18u00  Goochelaar Guinelli en dochter palmen Italië inHet eerste Italiaanse televisieoptreden van Guinelli en zijn dochter Selena was een groot succes.
24/11 17u45  Kruispunt Londenstraat met tussenpozen geblokkeerdAan 'het kot' (aanwervingslokaal voor havenarbeiders) zijn maandagnamiddag heel wat havenarbeiders samengetroept. Voor Petra's café ontstaken ze een groot vuur en het kruispunt van de Noorderlaan met de Londenstraat werd meermaals bezet. De arbeiders steken vuurwerkpijlen en Bengaals vuur af, terwijl ze passerende wagens tegen houden. Het kruispunt werd al een aantal keer afgesloten door de politie, die benadrukt dat de stakingsdag op enkele incidenten na nagenoeg probleemloos verloopt.13 
24/11 17u45  Kinderopvang Bengelbende gesloten wegens stakingOp de provinciale stakingsdag van 15 november 2014 was de buitenschoolse kinderopvang Bengelbende gesloten.11 
24/11 17u45  Kate Moss toont dochter op de rode loperMet mama en een vriendinnetje naar de film op zondag. Voor veel twaalfjarigen is het de normaalste zaak van de wereld, maar als je Lila Grace heet en de dochter van topmodel Kate Moss bent, moet je nog wel even poseren voor de camera.10 
24/11 17u45  Voor de vijfde keer al ijspret in het parkVoor de vijfde keer al slaat het Brasschaatse Winterdorp de tenten op in het gemeentepark. Organisator Philip Wauters zet voor deze editie nog meer in op het comfort voor de standhouders en de bezoekers.11 
24/11 17u30  Kunstschaatser Jorik Hendrickx sukkelt met zware knieblessureJorik Hendrickx moet met een zware knieblessure verstek laten gaan voor de Grote Prijs kunstschaatsen in het Japanse Osaka, dat komende vrijdag van start gaat. Ook op het BK van afgelopen weekend in Lommel kwam hij niet in actie. ‘Begin vorige week was de pijn op training niet meer te verdragen’, zo verklaarde hij maandag aan Belga.
24/11 17u30  Haven maakt zich zorgen voor 1 december“De haven zal drie keer platliggen: vandaag (maandag 24 november, red), op 1 december en op de algemene stakingsdag van 15 december”, grijnsde een vakbondsman maandagochtend. Maar is dat ook zo?
24/11 17u30  Ook jongensvoetbalploeg GO! Atheneum Boom provinciaal kampioenDe jongensvoetbalploeg van GO! Atheneum Boom is net als hun meisjesploeg een week geleden provinciaal kampioen geworden.
24/11 17u30  Ziekelijk: man haalt halsbrekende toestanden uit op autosnelwegAls er nu iets is wat je niet moet doen, dan is het op een autosnelweg halsbrekende toestanden gaan uithalen. Al denkt deze man daar duidelijk anders over.
24/11 17u30  Ook Pharrell Williams komt naar Rock WerchterMet Pharrell Williams heeft Rock Werchter een derde headliner beet. Een verrassende headliner, na het gitaargeweld van Foo Fighters en Muse. De Amerikaan komt op vrijdag 26 juni naar ons land.
24/11 17u30  LIVE: volg vanavond de gemeenteraad over de meerjarenbegrotingNa een stakingsdag waarin de zenuwen, zowel bij de ordediensten als bij de beleidsvoerders, ongetwijfeld strak gespannen stonden, gaan ze op 't Schoon Verdiep vanavond gewoon weer over tot de orde van de dag. Vanavond en morgen staan immers de debatten over de meerjarenbegroting op de agenda.
24/11 17u30  Staking. Voor- en naopvang gebeurt in scholenDoordat de buitenschoolse kinderopvang 't Merelhofke door de staking gesloten bleef, gebeurde de voor- en naschoolse opvang in de scholen zelf. Verder was er in de gemeente van de stakingsactie weinig merkbaar.
24/11 17u30  Eline De Munck vervangt An Lemmens in nieuwe SYTYCDGoed nieuws voor de fans van So You Think You Can Dance. Het programma komt terug in het voorjaar van 2015, minder goed nieuws voor de fans van An Lemmens: zij wordt tijdens de audities en het bootcamp vervangen.
24/11 17u15  Daarom verkoos Ferreira Carrasco Rode Duivels boven Spanje en PortugalNa het vertrek van onder meer James Rodriguez (Real Madrid) en Radamel Falcao (Manchester United) ontpopt Yannick Ferreira Carrasco zich dit seizoen steeds meer als sterkhouder bij AS Monaco. Zaterdag deelde de 21-jarige Rode Duivel nog een assist uit in het 2-2 gelijkspel tegen Caen. ‘Ik moet nog efficiënter worden’, bleef Ferreira Carrasco maandag opvallend zelfkritisch.
24/11 17u15  Drukste NMBS-station is nog drukker gewordenBrussel-Zuid is het NMBS-station met de meeste instappende reizigers per dag. Dat blijkt uit statistieken die de spoorwegmaatschappij heeft vrijgegeven.
24/11 17u15  STAKING Sfeer en informatie aan poorten van Oevelse bedrijvenDe eerste maandagactie, de staking van de vakbonden bij de bedrijven in de provincie Antwerpen, is een succes. Bij de meeste grote bedrijven op het industriegebied van Oevel zoals Bosal, Daf Oevel, Estee Lauder en Smet Jet werd er amper gewerkt en waren er heel weinig werkwilligen.
24/11 17u15  Eerste geval van ebola in ItaliëEen Italiaanse arts is in Sierra Leone met ebola besmet geraakt en wordt voor behandeling naar Rome overgevlogen. De man zou maandagnacht in de Italiaanse hoofdstad aankomen. Dat deelde het ministerie van Gezondheid in Rome maandag mee.
24/11 17u15  'Nepbont is nog schadelijker dan echt bont'Heel wat beroemdheden en fashionista’s hebben vandaag de dag een kledingstuk of accessoire van nepbont in hun kast liggen. Echt bont strookt immers niet met de ethische opvattingen en dus lijkt nepbont een goed modebewust alternatief. Nu beweert de bontindustrie echter dat nepbont nog veel minder ethisch zou zijn dan echt bont.10 
24/11 16u45  ‘Kip’ Philippe zorgt voor origineel protestBij carrosseriebedrijf CARE in de Dynamicalaan kwam het protest van een geduldige, eenzame kip.
24/11 16u45  Geslaagd slot Week van de SmaakIn GC Jan vander Noot werd de Week van de Smaak onder ruime belangstelling afgesloten.
24/11 16u45  Dag van de Wetenschap in arboretum MerksplasZondag was het arboretum aan de Ossenweg in Merkplas eenmalig opengesteld voor het publiek.
24/11 16u45  Stakingsdag in Willebroek verliep vlotDeze morgen waren er enkel wat verkeersproblemen ter hoogte van het rond punt aan de omleidingsbaan waar een vakbondsdelegatie van het vlakbij gelegen bedrijf Mazda het verkeer 'ophield' en er pamfletten en een peer uitdeelden. Er waren goede afspraken met de politie zodat alles vlot verliep.
24/11 16u30  Sébastien Loeb maakt comeback in Rally van Monte CarloSébastien Loeb, negenvoudig rallywereldkampioen, zal deelnemen aan de Rally van Monte Carlo, de eerste manche van het WK 2015 (22/01-25/01). De 40-jarige Fransman zal daarin een Citroën DS3 WRC besturen, met aan zijn zijde Daniel Elena, zijn vertrouwde copiloot. Dat verklaarde Loeb maandag op een persconferentie in Parijs.
24/11 16u30  Afvalophaling niet volledig gebeurd door stakingDe provinciale staking van maandag 24 november, heeft gevolgen gehad voor de afvalophaling in Kalmthout.
24/11 16u30  Stakers Atlas Copco respecteren werkwilligenBij Atlas Copco kwam 80 procent van de bedienden en 20 procent van de arbeiders opdagen.
24/11 16u30  Antwerpse tribute band speelt Pink FloydAntwerpen heeft zijn eigen Pink Floyd: Floyd Matters. Deze tribute band is opgericht door gitarist Chris Van Nauw en speelt op donderdag 27 november zijn eerste show in het CC Luchtbal.
24/11 16u30  Gezellige refterdag in basisscholenKinderen hebben meer nog dan volwassenen een gezonde voeding nodig om de dag door te brengen. Op initiatief van het districtsbestuur en de sportantenne werd deze week in Ekeren de ‘Gezellige (gezonde) Refterdag’ georganiseerd.
24/11 16u30  Centrum oogt onwezenlijk rustig zonder openbaar vervoerHet centrum van Wilrijk lag er de hele stakingsdag onwezenlijk rustig bij.
24/11 16u30  CD: Pink Floyd – The Endless River (**)Na twintig jaar stilte ligt er plots een nieuw Pink Floyd-album in de winkels. Alhoewel het woord 'nieuw' al meteen gerelativeerd moet worden: het leeuwendeel van 'The Endless River' is gebaseerd op restjes van de opnames van 'The Division Bell' (1994) en knoopt daar dus ook uitdrukkelijk bij aan.
24/11 16u30  Twaalf genomineerden voor het 'Gouden Ei'Elk jaar reikt de Jeugdraad van Essen het 'Gouden Ei' uit. Deze symbolische onderscheiding gaat naar een persoon, beweging of groep mensen die zich in de loop van het jaar verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van het bredere jeugdbeleid of het jeugdwerkbeleid.
24/11 16u30  Havenarbeiders bekogelen protesterende zeventiger met bierDe sfeer wordt grimmig bij de dokwerkers die een kruispunt bezet houden in Antwerpen. Een 71-jarige man die kwam mee betogen omdat hij zijn pensioen te laag vindt, moest zich naar eigen zeggen uit de voeten maken nadat hij met bier werd bekogeld.11 
24/11 16u30  Amerikaanse defensieminister Chuck Hagel stapt opDe Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel zal op vraag van president Barack Obama ontslag nemen, zo melden Amerikaanse media.
24/11 16u30  Groot-Brittannië wil antiterreurwetgeving gevoelig verscherpenDe Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May wil de antiterreurwetgeving in haar land gevoelig verscherpen, nu de terroristische dreiging is toegenomen.
24/11 16u15  Niet alle reizigers krijgen compensatie van NMBSDe staking in vier provincies veroorzaakt maandag hinder op het spoor in heel België, maar niet alle treinreizigers kunnen rekenen op een compensatie van de NMBS. Wie een ticket kocht toen al bekend was dat er gestaakt ging worden, is eraan voor de moeite. Abonnees worden wel vergoed, als hun trein niet reed of sterk vertraagd was tenminste.10 
24/11 16u15  Verbist fluit Anderlecht-Club BruggeJohan Verbist zal de topper tussen Anderlecht en Club Brugge van komende zondag fluiten. Dat maakte competitiedirecteur Thibault De Gendt maandagmiddag bekend.11 
24/11 16u15  Is nepbont nog minder verantwoord dan echte bont?Heel wat beroemdheden en fashionista’s hebben vandaag de dag een kledingstuk of accessoire van nepbont in hun kast liggen. Echte bont strookt immers niet met de ethische opvattingen en dus lijkt nepbont een modebewust goed alternatief. Nu beweert de bontindustrie echter dat nepbont nog veel minder ethisch zou zijn dan echte bont.10 
24/11 16u15  Jeugdraad zoekt voorzitterDe Herenthoutse jeugdraad zoekt een nieuwe voorzitter. Daarnaast zijn ook de functies van ondervoorzitter en penningmeester vacant.10 
24/11 16u00  CD: Bryan Ferry – Avonmore (***)Bryan Ferry is een begeesterd curator van zijn eigen solo-erfenis en die van Roxy Music. Op concerten wordt de Roxy-Ferrysound zorgvuldig herschapen, nieuwe albums bulken van de details die het verleden doen herleven.
24/11 16u00  CD: One Direction – Four (***)Klokvast mikt One Direction sinds 2011 elk jaar in november een nieuw album in de rekken. Het Brits-Ierse popfenomeen lijkt te beseffen dat boysbands het ijzer best smeden wanneer het heet is, en kondigde goed op tijd al een duur examenconcert (13 juni) in het Boudewijnstadion aan.
24/11 16u00  CD: dEUS – Selected songs 1994-2014 (****)Traditioneel maken nieuwe cd-releases vanaf de late herfst plaats voor 'best of'-albums allerhande. Weinig kans dat u in die hoek een meer onmisbaar kleinood zal aantreffen dan Selected songs 1994-2014. Het tweede compilatiealbum van dEUS komt dertien jaar na het summiere No more loud music.
24/11 16u00  Vastberaden maar respectvolle actie in TurnhoutDe vakbondsmanifestatie in Turnhout is maandagmiddag zonder noemenswaardige problemen verlopen. De manifestanten waren vastberaden, maar toonden wel respect.
24/11 15u45  GET THE LOOK. Casual à la Alyson HanniganAlyson Hannigan (40), die jarenlang gestalte gaf aan Lily Aldrin in de reeks ‘How I Met Your Mother’, houdt van mode maar vooral van comfort. Dat bewees ze tijdens een wandeling in Los Angeles. Ze droeg makkelijke boots, een comfy jeans in cobinatie met tijdloze stuks en hippe elementen zoals een hoed en een poncho. Zo kopieer je haar stijl.
24/11 15u45  DVD: Deep Purple - Live in Verona (***)Mogen we een lans breken voor de eeuwige tweede? Even benadrukken dat The Who altijd een betere live-groep was dan The Rolling Stones? Dat Simple Minds vaak fier overeind bleven naast pletwals U2? En dat Deep Purple een sterke evenknie was van Led Zeppelin én in de marathon het pleit wint? Ten bewijze: Deep Purple With Orchestra, live in Verona, een dvd/bluray-neerslag van de symfonische toer die de Britten enkele jaren geleden ondernamen.
24/11 15u45  STAKING. Leerkrachten De Basis verkleden zich als oudjesIn de vrije lagere school De Basis aan de Stationsstraat in Duffel werd niet gestaakt, maar het personeel wilde wel een signaal geven dat ze het niets eens zijn met de beslissingen van de federale en Vlaamse regering.
24/11 15u45  DVD: 22 Jump Street (***)Toegegeven: we hebben al slechtere Amerikaanse komedies gezien dan 21 Jump Street. Het lachfilmpje uit 2012 recycleerde de gelijknamige eighties-reeks op een degelijke manier, met dank aan hoofdrolspelers Channing Tatum en Jonah Hill. De obligate sequel voegt aan die eersteling een meta-laagje toe dat het eindresultaat even potsierlijk als aanstekelijk maakt.
24/11 15u45  Vakbond dwingt personeel toe te latenDat de vakbonden de situatie maandagochtend behoorlijk in handen hadden, blijkt uit een klein incidentje op Linkeroever.
24/11 15u45  DVD: Louis De Funès - Best of (***)Vrij geruisloos ging de honderdste verjaardag van Louis De Funès' geboortedatum dit jaar voorbij. Nog steeds lijkt de Franse komiek, overleden in 1983, door zijn landgenoten niet genoeg te worden gewaardeerd. Een 25 films tellende dvd-box brengt zijn talent opnieuw onder de aandacht, en films als Les Aventures de Rabbi Jacob, Le Corniaud, L'Avare, La Grande Vadrouille en L'aile ou la cuisse doen je weer lachen met de onnavolgbare bekkentrekkerij van de zenuwpees.
24/11 15u30  Staking: Boortmeerbeekse delegatie protesteert aan MSDBij MSD in Heist was het personeel grotendeels aan het werk. Maar toen de meeste mensen al aan de slag waren, werd nog wel een stakingspost opgezet voor de poort. Het ging om ontevreden werknemers van het vroegere Sentipharm uit Boortmeerbeek, waar het logistiek centrum gelegen is van de geneesmiddelenproducent.
24/11 15u30  BOEK: Pieter Aspe - Zonder voorschriftJohn Bold, een notoire liefhebber van vrouwelijk schoon, houdt er nog enkele andere hobby’s op na: chantage, afpersing, ontvoering en moord. Tenminste, zolang zijn opdrachtgevers hem maar goed betalen en hem voor de rest met rust laten.
24/11 15u30  Nieuwe trend: selfie als bewijs van werkwilligheidHoe overtuig je je baas ervan dat je wel degelijk op post was, maar door een stakingspost niet bij je bedrijf geraakte? Door een selfie te maken met de stakers op de achtergrond!
24/11 15u15  Staking bij Kuehne + NagelBij Kuehne + Nagel in Kontich legde zowat 95 procent van het personeel maandagochtend het werk neer. 'Om halfvijf hebben we onze tent opgezet, en zijn we onze actie gestart', zegt vakbondsafgevaardigde Johan Brion (BBTK).
24/11 15u15  Kleuters luisteren naar verhaaltjesIn het kader van de Voorleesweek - het leukste kwartiertje van de dag - stonden vrijwilligers zaterdag e kleuters op te wachten met leuke voorleesboekjes.
24/11 15u00  Waarom staken ook gevaarlijk kan zijnHet is vandaag provinciale stakingsdag in Limburg en Antwerpen. Maar het gaat er niet overal even vredig aan toe. Bommetjes worden ook gebruikt om de aandacht te trekken, en dat is niet altijd even veilig...11 
24/11 15u00  t,arsenaal zenuwcentrum voor stakers en vakbondenDe foyer van theater t,arsenaal was vandaag het ontmoetingspunt van stakers en vakbonden. Er werden koffie en koffiekoeken uitgedeeld voor de stakers die vanochtend al vroeg op pad waren. Ook optredens van Sociale Jukebox en Dunja stonden op het programma.
24/11 15u00  Vier Sinterklaas bij MediacitéSinterklaas en Zwarte Piet zijn gearriveerd bij Mediacité in Luik en verwelkomen elke woensdag en zaterdag alle kinderen die braaf zijn geweest.
24/11 14u45  Ferrari wisselt na rampjaar opnieuw van teambaasDe Italiaanse Formule 1-renstal Ferrari heeft maandag Maurizio Arrivabene aangeduid als nieuwe teambaas. Hij wordt de opvolger van Marco Mattiacci, die pas zeven maanden in dienst was bij ‘La Scuderia’. Dat maakte Ferrari maandag bekend.
24/11 14u45  Vurig sfeertje aan 'het kot'Er stromen steeds meer havenarbeiders toe naar het Eilandje, waar ze verzamelen rond de dokwerkerscafés en rond ‘het kot’ (aanwervingslokaal voor havenarbeiders). Kort na de middag begon de situatie stilaan te ontaarden. Arbeiders begonnen op het kruispunt van de Londenstraat met de Noorderlaan vuurwerkpijlen en Bengaals vuurwerk af te steken, terwijl ze wagens tegen hielden.
24/11 14u45  Kapelse dienstverlening ondervindt weinig of geen hinder van de stakingDe Kapelse dienstverlening ondervindt weinig of geen hinder van de staking. 'Twee van onze personeelsleden hebben beslist te staken vandaag. Dit brengt onze dienstverlening niet in het gedrang', stelt schepen van personeelsbeleid Luc Janssens (Open VLD).
24/11 14u45  Kroaat Ivan Bebek moet Anderlecht-Galatasaray in goede banen leidenDe Kroaat Ivan Bebek is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid als scheidsrechter voor het treffen van woensdag tussen landskampioen RSC Anderlecht en het Turkse Galatasaray, op de vijfde speeldag in groep D van de Champions League. Dat maakte de UEFA maandag bekend.
24/11 14u45  't arsenaal zenuwcentrum voor stakers en vakbondenDe foyer van theater t,arsenaal was vandaag het ontmoetingspunt van stakers en vakbonden. Er werden koffie en koffiekoeken uitgedeeld voor de stakers die vanochtend al vroeg op pad waren. Ook optredens van Sociale Jukebox en Dunja stonden op het programma.
24/11 14u45  Peter Goossens valt van MichelinpodiumPeter Goossens heeft met zijn restaurant Hof van Cleve opnieuw drie Michelinsterren in de wacht gesleept. Het restaurant van Goossens staat al jaren aan de Michelintop, maar tijdens de uitreiking leek de sterrenchef toch even van zijn melk. Hij misrekende zich toen hij op het podium even een stapje achteruit zetten. Hij verloor zijn evenwicht en viel van het podium. Gelukkig hield hij er niets aan over.
24/11 14u45  De echte spiderman is opgestaanEen muur van een gebouw beklimmen zonder enig hulpmiddel? Voor deze man is het een kleine moeite.
24/11 14u30  Regering komt nog meer onder vuurAntwerpen houdt vandaag de adem in. Hoe groot wordt de chaos op de stakingsdag van de vakbonden tegen de plannen van de regering? Het valt moeilijk te voorspellen. Marc Loridan, het socialistische boegbeeld van de havenarbeiders, heeft dit weekend nog eens herhaald dat zijn organisatie alle mogelijke voorzorgen heeft genomen om een herhaling van de incidenten op 6 november in Brussel te voorkomen. Laten we hopen dat het rustig blijft.13 
24/11 14u30  Zo verloopt de staking aan 't kotAan het Eilandje in Antwerpen bevinden zich 't kot, het aanwervingslokaal voor havenarbeiders, en Petra's Café, het stamcafé van die havenarbeiders. Jasper Léonard is stadsfotograaf en maakte met een eigen miniatuurlens een tiltshiftvideo van de bedrijvighed aan de stakerspost.
24/11 14u15  Wat als dochters hun mama opmaken?De Amerikaanse fotografe Elly Heise nodigde tien mama’s en hun dochters uit in haar studio. De kleine meisjes tussen drie en zes jaar oud mochten de moeders schminken zoals ze zelf wilden en dat leverde - euh - erg kleurrijke foto’s op.
24/11 14u15  Sportief directeur Barcelona: ‘Maken ons zorgen om Vermaelen’Rode Duivel Thomas Vermaelen heeft mogelijk toch een operatie nodig om volledig te herstellen van zijn dijblessure, laat Andoni Zubizarreta, sportief directeur van Barcelona, weten tijdens een persconferentie. De 29-jarige centrale verdediger wacht nog steeds op zijn competitiedebuut na zijn zomertransfer van Arsenal naar de Catalaanse hoofdstad.
24/11 14u15  Dienst burgerzaken in Schoten dicht door stakingWie zich maandag aanbood in het gemeentehuis van Wijnegem voor een nieuwe identiteitskaart of een ander officieel document, stond voor een gesloten loket. De dienst burgerzaken was de hele dag gesloten als gevolg van de stakingsactie.
24/11 14u00  Geen huisvuilophaling in Schoten door stakingAls gevolg van de stakingsactie onder een deel van het gemeentepersoneel, reed er op maandag geen enkele huisvuilwagen uit. De groene GFT+-containers werden dus niet geledigd. De dienst der werken laat weten dat de ophalers die containers in de loop van deze week nog wel komen leegmaken.
24/11 14u00  Onderwijs en OCMW: nauwelijks stakersHet bleef maandag zeer rustig in Boom. Ondanks de drukke verkeersaders als N177 en A12 werd er op Booms grondgebied niet gekozen om daar voor problemen of oponthoud te zorgen.
24/11 14u00  Staking: Aleris ligt volledig platDe staking bij Aleris in Duffel is bij het personeel sterk opgevolgd. Van de bijna duizend werknemers waren er volgens de vakbonden maar een twintigtal aan het werk.
24/11 13u45  Om deze stomme reden mist Giroud clash met DortmundArsenal-spits Olivier Giroud zette zijn straffe comeback na een zware scheenbeenbreuk luister bij met een knap doelpunt tegen Manchester United, maar blijkt nu de Champions League-topper tegen Borussia Dortmund te moeten missen. En dat om een wel héél stomme reden...11 
24/11 13u45  Herman Van Rompuy krijgt nu ook borstbeeld in de KamerIn de Kamer is het borstbeeld onthuld van Herman Van Rompuy, een eer die elke oud-premier te beurt valt. Tijdens zijn dankwoord noemde Van Rompuy de elf maanden waarin hij premier was ‘niet historisch’, al viel zijn premierschap wel in een woelige periode. ‘On gouvernait quoi’, vatte hij de ambtstermijn samen.11 
24/11 13u45  STAKING: Industriepark Noord volledig afgeslotenHet industriepark Wommelgem Noord ligt al sinds 3.30 uur vanmorgen helemaal plat. De vakbonden hebben het bedrijventerrein op drie plaatsen afgesloten, niemand kan nog door. Meer dan 90% van de bedrijven blijft vandaag dan ook dicht.11 
24/11 13u45  Tijger verrast vaders tijdens rit in Fata Morgana15 vaders krijgen een meer dan verrassende rit voorgeschoteld in het pretpark De Efteling. Tijdens hun rit in de Fata Morgana hebben ze alle moeite om uit te maken of het al dan niet om de werkelijkheid gaat. Dat wordt sowieso een stuk moeilijker als er opeens een tijger opduikt. Via verborgen camera krijgen we een mooi beeld van hun verwonderde blikken.11 
24/11 13u30  Binnenkijken in ‘s werelds mooiste metrostationsDe meeste metrostations hebben een niet al te een beste reputatie als het op hun interieur aan komt, maar er zijn uitzonderingen. Het Fulton Transit Center in New York bijvoorbeeld. Dat opent deze maand de deuren en ziet er heel blits uit. In grote steden zoals Stockholm, Moskou en Lissabon kom je onder de grond ook pareltjes tegen. De reiswebsite van CNN tipt de mooiste metrostations ter wereld.10 
24/11 13u30  Rode Duivel in Team van de Week in FrankrijkYannick Ferreira-Carrasco blijft maar hoge toppen scheren bij AS Monaco. Nadat hij zich de afgelopen weken al belangrijk toonde voor zijn club met doelpunten en assists, pronkt hij nu weer in het Team van de Week van de toonaangevende Franse sportkrant L’Equipe.
24/11 13u30  Mathieu van der Poel past voor race in Milton KeynesDe Nederlander Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) slaat zaterdag de Wereldbekerwedstrijd in het Britse Milton Keynes over. Het negentienjarige toptalent vindt het bezoekje aan Engeland niet in zijn schema passen, zo maakte de Nederlandse bondscoach Johan Lammerts maandag bekend. Van der Poel eindigde zaterdag bij de wedstrijd om de Wereldbeker in Koksijde als derde bij de profs.
24/11 13u30  Zwitsers museum aanvaardt nazikunstHet Zwitserse Ben Art Museum heeft honderden kunstwerken aanvaard uit de collectie van Cornelius Gurlitt, de zoon van een bekende kunsthandelaar die voor Adolf Hitler werkte.11 
24/11 13u30  STAKING: Filterblokkade aan industrieterrein SatenrozenVakbondsafgevaardigden van ABVV en ACV voeren al de hele ochtend een filterblokkade uit aan de ingang van industriezone Satenrozen. Twee zijwegen van het terrein werden afgesloten. Er wordt niemand tegengehouden, maar alle voorbijgangers krijgen wel een flyer met informatie toegestopt.
24/11 13u15  Janssen Pharma schenkt 2500 euro aan Basisschool MozawiekGemeentelijke basisschool Mozawiek wil een grotere speelplaats. Met de cheque van 2500 euro, die de school vrijdag mocht ontvangen van Janssen Pharmaceutica, kunnen de werken starten.
24/11 13u15  Achter de schermen bij de casting van Victoria's SecretHet Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret heeft beelden vrijgegeven van de modellencasting voor de modeshow van 2014 die zal plaatsvinden op 2 december in Londen. De beelden tonen hoe verschillende modellen strijden om een plaatsje op de catwalk naast de acht uitverkoren Angels.
24/11 13u00  Ophaling huisvuil schuift dagje opDoor de staking wordt het huisvuil in de gemeente Lille maandag niet opgehaald. De ophalers komen dinsdag rond.10 
24/11 13u00  STAKING: Delhaize blijft vandaag dichtDe Delhaize-vestiging aan de Alexander Franckstraat blijft nog de hele dag gesloten. Vakbonden en werknemers willen zo protesteren tegen de besparingsmaatregelen van de regering en tegelijkertijd de druk op de Delhaize-directie hoog houden.
24/11 13u00  Staking: Opbouwwerkers zijn solidair met de zwakkeren in de samenlevingIn Deurne werd gestaakt. Het openbaar vervoer lag stil en het huisvuil werd niet opgehaald.
24/11 12u45  Zes personen aangehouden in corruptiezaak autokeuringscentraDe Brusselse onderzoeksrechter Grégoire heeft zes personen onder aanhoudingsbevel geplaatst in het onderzoek naar corruptie bij de autokeuringscentra van Vorst en Anderlecht. Het gaat zowel om de verantwoordelijken van die stations als om mensen die hen zouden omgekocht hebben. Dat meldt het Brusselse parket maandag. Vrijdagmorgen vonden 36 huiszoekingen plaats.11 
24/11 12u45  Sojoez-ruimtecapsule bereikt ISS met kaviaar en espressoVoor het eerst in 13 jaar werkt weer een Europese astronaute op het internationaal ruimtevaartstation ISS. De Italiaanse Samantha Cristoforetti arriveerde zondagnacht samen met de Rus Anton Schkaplerov en de Amerikaan Terry Virts aan boord van een Sojoez-ruimtevaartcapsule aan de buitenpost van de mensheid.
24/11 12u45  STAKING. Werkmannen op de Bredabaan staken nietDe werkmannen die voor de heraanleg van de Bredabaan zorgen staken niet, iedereen kwam opdagen.11 
24/11 12u45  Staking verlamt Glacio en Metallo ChimiqueHet grootste deel van het personeel bij roomijsfabrikant Glacio en bij het non-ferrobedrijf Metallo Chimique in Beerse heeft maandag het werk neergelegd. Aan de poorten staan stakingspiketten.
24/11 12u30  Geen afvalophaling in Essen op stakingsdagDoor de stakingsdag is er op maandag 24 november in Essen geen ophaling van de restafvalzakken. De ophaaldienst zal de zakken op dinsdag 25 november ophalen. Het restafval mag je dus gewoon laten staan.
24/11 12u30  Havenarbeiders houden auto’s tegen aan het EilandjeHavenarbeiders houden auto’s tegen aan het Eilandje. Niet naar de zin van iedereen, maar er is geen doorkomen aan.11 
24/11 12u30  Vrouwen met topjob vaker depressief dan mannen met hoge functieVrouwen die een hoge functie bekleden ervaren meer symptomen van een depressie dan mannen met dezelfde job. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Texas in Austin.
24/11 12u30  Personeel kan in sommige bedrijven niet worden afgelost door blokkadesWegblokkades in het Antwerpse havengebied zorgen er bij een aantal bedrijven voor dat personeel niet kan worden afgelost. Bij Ineos in Zwijndrecht moest de politie een drietal mensen voorbij de barricade loodsen. Bij BASF kon niemand de site op en wordt gekeken naar de volgende wissel omstreeks 14.00 uur.
24/11 12u30  Uitsluiting voldoende voor Van Tricht en JaliWannes van Tricht (KV Mechelen) en Andile Jali (KV Oostende), die gisteren allebei rood pakten op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League, hoeven geen schorsing te vrezen. Het bondsparket oordeelde immers dat de uitsluiting voor allebei volstaat.
24/11 12u30  Beperkt protest aan kliniek Heilige FamilieHet protest van misnoegde werknemers bleef in de gemeente Rumst vrij beperkt. Burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V) had geen weet van bedrijven waar het werk werd stil gelegd.
24/11 12u30  Geen ophaling van PMDDe ophaling van de PMD-fractie gaat vandaag maandag 24 november dan toch niet door.
24/11 12u30  Dienstverlening stad niet gehinderd door stakingBij de stad Mechelen zorgt de provinciale stakingsdag niet voor problemen met de dienstverlening. Dat zegt eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA).
24/11 12u15  Coach stapt op bij Duitse hekkensluiterArmin Veh heeft maandag zijn ontslag ingediend als hoofdcoach bij het Duitse Stuttgart, met negen punten na twaalf wedstrijden momenteel rode lantaarn in de Bundesliga. Dat maakte Stuttgart maandag bekend.
24/11 12u00  Relschoppers gooien steen door voorruit en worden opgepaktIn de omgeving van het aanwervingslokaal voor havenarbeiders, het zogenaamde 'kot' aan het Eilandje, hebben stakende dokwerkers nu ook piket gevormd. De actievoerders hebben er al een paar keer het verkeer tegen gehouden en een autobestuurder raakte gewond nadat een steen door zijn voorruit werd gegooid.. Frank Delbon had namens vakbond BTB nochtans gezegd dat hij hoopt op een mooie en geslaagde dag.11 
24/11 12u00  Staking verstoort afvalophaling in Mechelen en PutteDe provinciale stakingsactie verstoort dan toch de afvalophaling in de Mechelse regio. Zowel in Mechelen als Putte zijn er problemen, in Bornem niet.
24/11 12u00  Ga met Michael Jackson op de foto dankzij nieuwe appHet Vier-programma 'Bloot en Speren' lanceert een ‘photobomb’-app. Met die app kan je op de foto gaan met bekende mensen zoals Michael Jackson of Freddy Mercury. Voor de fans van het koningshuis: ook koning Boudewijn is een optie.
24/11 11u45  Wit protest legt verkeer op A12 even lamPersoneelsleden van de rust- en verzorgingstehuizen Zonnewende en Zonnetij organiseerden maandagvoormiddag een ludieke protestwandeling over de N177 Boomsesteenweg en A12.
24/11 11u45  Staking vanuit de lucht: de stille havenDe provinciale stakingsdag in Antwerpen heeft grote gevolgen voor de haven. Daar ligt al het werk stil. Vanuit de lucht is er dan ook geen enkele bedrijvigheid te bespeuren. Hier en daar wat stakerspiketten, maar voor de rest geen vrachtwagens, geen heftrucks, geen containers die aangevoerd worden, ...
24/11 11u45  Foute outfits op de American Music AwardsOp zondagavond 23 november werden de American Music Awards uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles. Veel sterren woonden de gelegenheid bij en kozen niet voor een cliché-outfit. Integendeel: ze experimenteerden erop los en dat niet altijd met een stijlvol resultaat. Op deze 42e editie waren de dames en heren in een eenvoudige outfit dé sterren van de avond.
24/11 11u45  Bussen werkloos op stelplaats De Lijn in BroechemMet uitzondering van de stelplaats van De Lijn viel er in Ranst weinig te merken van de provinciale staking. Op die stelplaats stonden de bussen die niet waren uitgereden, werkloos naast elkaar.
24/11 11u45  De Lau neemt wraak op Hot Marijke: ‘Vlaanderens goedkoopste hoer’Laurens Nuyens, de broer van Astrid Bryan, heeft hard uitgehaald naar Hot Marijke nadat die zijn zus beledigde.
24/11 11u30  FIFA nomineert Courtois voor ‘Elftal van het Jaar’Wereldvoetbalbond FIFA heeft de vijf genomineerden bekend gemaakt die kans maken om als doelman verkozen te worden in het ‘Elftal van het Jaar’. Uiteraard behoort Thibaut Courtois tot één van deze vijf genomineerden.
24/11 11u30  Kinderdagverblijf opent op site nieuw ziekenhuisOp de site van het nieuwe ziekenhuis in Mechelen-Noord opent begin volgend jaar reeds het eerste zorginitiatief. Met steun van de Vlaamse overheid heeft de vzw Emmaüs er 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw kinderdagverblijf.
24/11 11u30  Dewinter en Annemans niet meer in partijbestuurKopstukken Gerolf Annemans en Filip Dewinter maken niet langer deel uit van het partijbestuur van Vlaams Belang. De partijraad zette dit weekend het licht op groen voor een afgeslankt bestuur waar niet langer plaats is voor het duo dat jarenlang het gezicht van de partij vertegenwoordigde.
24/11 11u30  Dokwerkers vormen nu ook piket op EilandjeIn de omgeving van het aanwervingslokaal voor havenarbeiders, het zogenaamde 'kot', hebben stakende dokwerkers nu ook piket gevormd. De actievoerders hebben er al een paar keer het verkeer tegen gehouden. Frank Delbon zegt namens vakbond BTB dat hij hoopt op een mooie en geslaagde dag.
24/11 11u30  Staking nauwelijks merkbaarMet uitzondering van de stelplaats van De Lijn viel er in Ranst weinig te merken van de provinciale staking.
24/11 11u30  Zwarte Piet duwt Sinterklaas van boot afOpschudding in het Nederlandse Genderen (Noord-Brabant) toen de Sint tijdens zijn intocht in het water belandde. Een van zijn Zwarte Pieten gaf hem droogweg een zetje, waarna de goedheilig man in het water belandde.11 
24/11 11u30  Duizenden manifestanten verzamelen op de Grote Markt in TurnhoutDe oproep van de vakbonden om af te zakken naar de Grote Markt in Turnhout, wordt massaal opgevolgd. Duizenden manifestanten zijn er al verzameld.
24/11 11u15  Kleuterjuffen verkleed als oma's aan schoolpoortVictor Van de Walle in Mechelen-Zuid was een van de scholen waar ludiek actie werd gevoerd op deze provinciale stakingsdag. Maandagmorgen vatten ze verkleed als oma's post aan de schoolpoort.
24/11 11u15  Staking goed opgevolgd in Klein-BrabantDe staking wordt in Klein-Brabant goed opgevolgd. Stakers hebben de bedrijvenzone langsheen de N16 in Puurs afgesloten. Niemand wordt toegelaten.
24/11 11u15  Fietsers steken stakers hart onder riemAan De Roma op de Turnhoutsebaan in Borgerhout was het maandagvoormiddag drummen geblazen. Heel wat arbeiders en sympathisanten troepten er bijeen om er de stakers een hart onder de riem te steken.
24/11 11u00  Productie Nova-Veg Logistics en Univeg iets lager dan normaalIn de bedrijven Nova-Veg Logistics en Univeg ligt de productie iets lager dan normaal.
24/11 11u00  Personeel Huyze De Pauw deelt pamfletten uitIn het WZC Huyze De Pauw blijft de provinciale actiedag beperkt tot het uitdelen van pamfletten”, legt directeur Gert Van Fraechem uit.
24/11 11u00  Enkel veiligheidspersoneel aan de slagOok bij Umicore in Olen wordt de stakingsoproep goed opgevolgd. Enkel het personeel dat instaat voor de veiligheid is aan de slag
24/11 11u00  Iedereen aanwezig in GBS Gloc“Iedereen is aanwezig meldt”, directeur Kathleen Heymans.
24/11 11u00  Militanten sluiten de straten rond Agfa-Gevaert afRond de fabriek van Agfa-Gevaert hebben de stakers de straten afgesloten. Rond 8u deze ochtend hebben voornamelijk militanten van het ACV de Oogststraat en de Hendrik Kuijpersstraat afgesloten. De syndicale afgevaardigde verklaarde dat de fabriek van Agfa-Gevaert volledig stilligt op uitzondering van de noodzakelijke diensten en de veiligheidsdiensten.
24/11 11u00  Vakbond Imeldaziekenhuis informeert personeel en bezoekers“Er is niet echt een probleem”, meldt communicatieverantwoordelijke Dorien Vandenberghe.
24/11 11u00  Stakingspiket in de Kapelse StreepstraatIn het Koninklijk Atheneum Kapellen werd maandagochtend een educatief stakingspiket opgezet. 'Onze leerlingen hebben nog geen stakingsrecht. Met dit project willen wij hen een stem, een forum geven', stelt leerkracht Joris Van Elsen.
24/11 11u00  Duizenden manifestanten verzamelen op de Grote MarktDe oproep van de vakbonden om af te zakken naar de Grote Markt in Turnhout, wordt massaal opgevolgd. Duizenden manifestanten zijn er al verzameld.
24/11 11u00  Personeel Nyrstar voert serene stakingsactieOok bij zinkproducent Nyrstar in Balen wordt maandag gestaakt. De productie ligt stil, maar de machines blijven wel draaien zodat die dinsdagochtend weer kan worden opgestart.
24/11 11u00  Eerste Michelinster voor ‘The Jane’ van Sergio Herman’The Jane’, het nieuwe restaurant in Antwerpen van koks Sergio Herman en Nick Bril, heeft zijn eerste Michelinster binnengehaald. Dat werd maandagochtend bekendgemaakt.
24/11 10u45  Alle leerkrachten aanwezig“Alle leerkrachten zijn aanwezig”, meldt secretaresse Cindy Van den Wyngaert.
24/11 10u45  Twee Vlaamse tv-programma's maken kans op Emmy AwardHet uur van de waarheid is aangebroken. Vanavond worden in de Verenigde Staten de prestigieuze International Emmy Awards uitgereikt. Onder de genomineerden zijn twee Vlaamse titels: 'Wat als 2' en 'Missie Mosango'.
24/11 10u30  Hollywoodactrice: ‘Druk om af te vallen na bevalling is groot’De Amerikaanse actrice Olivia Wilde (30) is in april bevallen van een zoontje, Otis. Ze zegt dat mensen nieuwe mama’s onder druk zetten om snel weer slank te worden, maar zelf heeft ze zich niet geforceerd om de babykilo’s kwijt te raken. Dat zei de ster aan ABC News.
24/11 10u30  One Direction domineert op American Music AwardsDe American Music Award gaat dit jaar naar One Direction. Daarnaast gaat de populaire boysband ook aan de haal met de award voor favoriete pop/rock band en album. Tijdens de live-uitzending die zondagavond in Amerika werd getoond, gaven verschillende bekende artiesten waaronder Taylor Swift, Lorde, One Direction en Imagine Dragons het beste van zichzelf op het podium. Dit zijn de winnaars per categorie:
24/11 10u15  Haven ligt helemaal plat, dokwerkers houden het kordaat rustigNiet alleen de legendarisch strijdlustige dokwerkers ook de arbeiders van vrijwel alle bedrijven in het Antwerpse havengebied steunen massaal de oproep om de wisselstakingsdag in de provincie te steunen. De dokwerkers zelf houden het zelfs opvallend rustig. De enige brandende autobanden waren vanochtend te zien in het industrieterrein van Zwijndrecht waar alle toegangen hermetisch zijn afgesloten.
24/11 10u15  IN BEELD. Onze fotograaf volgt de stakingOok onze fotografen zijn vandaag op pad om de stakingsdag in de regio te volgen.10 
24/11 10u15  Staking is weinig voelbaarIn Brasschaat is er van de staking niet veel te merken. Bij de gemeentediensten is bijna iedereen aan het werk.
24/11 10u00  Deze oma krijgt NBA-ster op de schootDeze bejaarde dame kreeg tijdens de NBA-wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de New Orleans Pelicans onverwacht bezoek: toen Denver-speler Javale McGee het publiek in viel, landde hij op de schoot van de dame in kwestie. Om haar gerust te stellen gaf McGee haar prompt een kus.
24/11 10u00  Staking: koekjesfabriek ligt volledig platDe arbeiders van koekjesfabriek Mondeléz in Herentals hebben het bedrijf hermetisch afgesloten. Ze zijn van plan de actie tot de opstart van de nachtploeg vol te houden.
24/11 10u00  STAKING. Amper stakerspiketten in LierTijdens een rondrit door Lier ontdekten we welgeteld één stakerspiket, namelijk bij Autobussen Kruger. In Koningshooikt stond er vanmorgen een groot stakerspiket bij Van Hool.
24/11 10u00  Staking: Militanten delen peren en pamfletten uitVakbondsmilitanten deelden maandagochtend in alle vroegte peren en pamfletten uit op de drie invalsroutes naar de Herentalse industriezone.
24/11 10u00  Directie Van Hool: "Dit weegt zwaar op onze productie"'Door deze actie is onze productie geraakt. De werkwilligen mochten niet passeren. Balans is dat vijf bussen en een dertigtal industriële voertuigen niet zijn afgewerkt, vandaag. Dat is bitter, temeer omdat de oorzaak van de staking buiten ons bedrijf ligt.'
24/11 10u00  Philips Turnhout: piket al sinds zondag 22uDe eerste uren van de staking zijn in Turnhout rustig verlopen. Voor de poort van Philips stond al een stakerspost vanaf zondagavond om 22u.
24/11 09u45  Peter Mertens en Slongs Dievanongs steunen stakingspiketAan de Nijverheidsstraat in Wommelgem staat er sinds deze morgen een stakingspiket. Zangers Slongs Dievanongs, dichteres Joke Van Leeuwen en Peter Mertens van PVDA kwamen de stakers een hard onder de riem steken. Bekijk hieronder enkele tweets van de stakingspost.13 
24/11 09u30  Yasmine Kherbache komt stakers steunen (video)Yasmine Kherbache (sp.a), fractieleidster in de Antwerpse gemeenteraad, kwam deze ochtend de stakers steunen in de Waaslandhaven. 'Mensen staan hier omdat ze bezorgd zijn, niet om amok te maken.'
24/11 09u30  'Naar huis of fiets op brandstapel'Op de Antwerpse linkeroever staan intersyndicale pikets die het verkeer tegenhouden, maar ook alle werknemers. 'Naar huis of je fiets belandt op de brandstapel,' kreeg een werkwillige werknemer van Lanxness Rubber in Zwijndrecht te horen. 'We kunnen eens langs de andere kant proberen, maar het heeft ook geen zin om iets te forceren', klinkt het berustend. 'Wat willen de vakbonden nu eigenlijk?', vraagt de man zich af. 'Ons bedrijf heeft onlangs nog negen weken stilgelegen, we hebben toen loonverlies geleden en willen nu gewoon werken.'12 
24/11 09u15  Slongs Dievanongs en Nigel Williams steken stakers hart onder de riemEen hele nacht en dag in de regen en de koude het vuur blijven aanwakkeren aan de stakingspikketen, het vergt toch een zekere moed en opoffering. Dan kan het ook deugd doen als bekende Vlamingen in alle vroegte hun steun komen toezeggen.
24/11 09u15  Gemeenteraad vergadertDe leden van de gemeenteraad komen vanavond om 20u samen voor de maandelijke vergadering. Het publiek mag vragen stellen.
24/11 09u15  OVERZICHT: Hier voelt u de staking het meestIn vier provincies – Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg – wordt maandag gestaakt. De meeste hinder is er in de Antwerpse haven verwacht, maar de gevolgen zijn in de hele regio voelbaar.
24/11 09u15  Bulldozer rijdt in op stakerspostBij Betoncentrale Michiels aan de Impulsstraat in Heist-op-den-Berg is een bulldozer ingereden op een 15-tal stakende vakbondsmilitanten die de poort blokkeerden. Daarbij vielen twee lichtgewonden, onder wie een politieagent.
24/11 09u15  Goedele van podium gekieperd op Nederlandse tvDat tv maken een risicovol beroep is, ondervond ­Goedele zaterdagavond op de Nederlandse televisie toen ze in Goor Draait Doorbijna van het podium werd gekieperd. In de show ­bedient presentator Gordon een soort draaischijf waarmee hij zijn gasten uit beeld kan laten verdwijnen. Ze liet zich verrassen toen ze een jonge vrouw ter hulp snelde met haar Seksbijbel. De vrouw wou immers weten hoe ze haar vriend sneller een orgasme kon laten krijgen. Goedele reageerde pittig op de draai van Gordon en noemde hem op z’n Vlaams een onnozelaar.12 
24/11 09u00  Havenbaas Eddy Bruyninckx vreest imagoschadeDe haven van Antwerpen ligt maandagochtend zo goed als helemaal lam door de provinciale stakingsactie. Havenbaas Eddy Bruyninckx ziet het allemaal met lede ogen aan. Hij vreest vooral voor het imago van de Antwerpse haven.
24/11 09u00  Opnieuw&Co zoekt recycleerkampioenOpnieuw&Co neemt deel aan de Europese Week van de Afvalvermindering door een recyclagewedstrijd te organiseren. Edegem, Kontich, Boechout, Nijlen e.a. nemen deel.
24/11 09u00  Acht op de tien agenten krijgt op het werk te maken met agressiePolitieagenten en hun familie worden nog te vaak geconfronteerd met verbale of fysieke agressie en met intimidaties. Dat blijkt uit een enquête van de federale politie bij 5.000 agenten. Volgens de resultaten van het onderzoek gaf 79 procent van de ondervraagde agenten aan tijdens hun loopbaan al het slachtoffer te zijn geweest van verbale agressie. Zo’n 62 procent zag zich geconfronteerd met bedreigingen en intimidaties en 51 procent kreeg te maken met fysieke agressie. Dat schrijven de kranten van Sudpresse maandag.11 
24/11 08u45  China dekt positieve dopingtest van olympische legende toeTweevoudig olympisch zwemkampioen Sun Yang heeft in mei een positieve dopingcontrole afgelegd en is daar drie maanden voor geschorst geweest. Dat maakte het Chinese agentschap China News maandag bekend.12 
24/11 08u15  Goffin behoudt topstek op ATP-ranking, Mestach maakt grote sprongEr vallen amper wijzigingen te bespeuren op de maandag gepubliceerde ranglijst in het mannentennis. Omdat voor de meeste spelers het seizoen voorbij is, zijn er weinig verschuivingen. Zo verandert er vrijwel niets in de top twintig.
24/11 08u15  Sport+ trots op gloednieuw tennisterreinDe tennisafdeling van Sport+, de recreatieve sportclub voor het hele gezin, is trots op het nieuwe tennisterrein dat zopas met eigen middelen en mankracht werd aangelegd. 'Na 25 jaar was onze 'center court' echt wel versleten', stelt secretaris Marianne Van de Weyer.
24/11 08u00  Vlinderboom veilig naar school met fluohesjeDe leerlingen van de kleuter- en lagere school van de Vlinderboom hebben allemaal een fluohesje in bruikleen gekregen. De actie loopt samen met extra bewustmakingslessen en een zelfgeschreven fluo-lied. Een spaarkaart met leuke prijzen beloont de veilige schoolgangers.10 
24/11 07u30  Sorteercentrum Antwerpen X ligt volledig stilHet sorteercentrum Antwerpen X van bpost ligt voor 24 uur stil. Van de nachtploeg heeft niemand gewerkt en ook de ochtendploeg heeft de stakingsoproep massaal gevolgd. Dat zegt Lieve Vanoverbeke van ACV-Transcom maandagochtend.11 
24/11 07u15  Arendonkenaren dol op fish&chips van topchefDe fish&chips van topchef Ivan Menten van bistro Lèche Plat viel vrijdagavond bijzonder goed in de smaak bij de inwoners van Arendonk. Maar liefst 400 gratis porties van de populaire Engelse snack maakte klaar voor zijn dorpsgenoten, alles samen goed voor 50 kilo vis en 60 kilo aardappelen. Al om 22 uur was hij volledig ‘uitverkocht’.
24/11 07u15  Retiese fans Front 242 organiseren zelf optreden van hun jeugdidolenHoe kun je ervoor zorgen dat je je allergrootste jeugdidolen nog eens live kan zien optreden, en liefst nog dicht bij huis? Heel simpel, door het concert zelf te organiseren. Zo hebben zeven vrienden in Retie het aangepakt. En het is hen nog wonderwel gelukt ook.
24/11 07u15  Hulpdiensten in opperste staat van paraatheidAlle veiligheidsdiensten zijn vandaag in staat van opperste alertheid voor de stakingsdag die vooral in Antwerpen voelbaar zal zijn. Niemand weet hoe de dag zal verlopen, maar de politie houdt rekening met de moeilijkste scenario’s.
24/11 07u00  Nieuwe stap in vete tussen commissaris en korpschefHet juridische steekspel tussen een commissaris van de Antwerpse politie en korpschef Serge Muyters gaat voort. Roel Dom mag volgens de Raad van State opnieuw aan de slag op zijn oude functie, maar de korpschef zette hem ondertussen alweer op non-actief. Dom wil via een kort geding verhinderen dat hij opnieuw wordt overgeplaatst.12 
24/11 06u45  Scheldelaan al vroeg dicht door stakingZoals verwacht is de Scheldelaan al van maandagmorgen vroeg dichtgegaan door stakingsposten. Deze werden opgesteld aan de Noordlandbrug in Zandvliet en aan de Tijsmanstunnel West.24 
24/11 06u30  Cruzeiro verlengt landstitel in BraziliëHet Braziliaanse Cruzeiro heeft zich zondag twee speeldagen voor het einde van een tweede opeenvolgende landstitel verzekerd. Na een 2-1 zege tegen Goias heeft de club uit Belo Horizonte zeven punten voor op eerste achtervolger Sao Paulo.13 
24/11 06u30  Ex-Anderlecht-speler is nieuwe bondscoach van LiberiaVoormalig Anderlecht-aanvaller James Debbah wordt de nieuwe bondscoach van Liberia. Hij neemt het over van Thomas Kojo, die het door ebola geteisterde land niet naar de Africa Cup kon leiden.14 
24/11 06u30  FT Charleroi beëindigt UEFA Cup met 3-0 zegeCharleroi heeft zondag in het Portugese Odivelas, nabij Lissabon, in zijn laatste groepswedstrijd van de eliteronde in de UEFA Cup Futsal een 3-0 zege geboekt tegen het Bulgaarse Varna. Bij de rust stond de eindstand al op het bord.12 
24/11 04u45  QuizWTC Spaakdal organiseert op zaterdag 29 november om 19.45u een algemene quiz met vragen over actualiteit, muziek, reclame, foto’s, sport, geschiedenis…15 
24/11 03u15  Whisky proeven in belevingscentrumBrouwerij Het Anker opent vanaf nu dinsdag in haar stokerij De Molenberg in Blaasveld een belevingscentrum. De eeuwenoude traditie van de familie die vroeger jenever stookte, werd in beeld gebracht. Nu wordt er de whisky Gouden Carolus gebrouwen.19 
24/11 03u15  Scouts moeten verhuizenScouts Parsival uit Sint-Katelijne-Waver waren verrast toen ze van het bestuur te horen kregen dat ze tegen 2017 uit hun huidige lokalen moeten. Deze werden twee jaar geleden nog opgeknapt na een brand dat het gebouw grotendeels vernielde.23 
24/11 02u15  Kunst en Kado verzamelt kunsten en ambachten onder één dakAllerlei soorten kunstenaars en ambachtslui zakten zaterdag en zondag af naar de Sonybel Studio’s voor de vijfde editie van Kunst en Kado.16 
24/11 02u15  Nieuwe kinderraadsleden leggen eed afPutte wordt voortaan meebestuurd door negentien nieuwe kinderraadsleden. Zij legden zaterdag allen hun eed af bij burgemeester Chris De Veuster (CD&V) en beloofden de verplichtingen van hun madaat trouw na te komen.16 
24/11 02u00  Heistse Amnesty-afdeling bakt pannekoekenDe Heistse afdeling van Amnesty International organiseerde zondag haar jaarlijkse Pannekoekendag in Zonderschot.19 
24/11 01u15  Heistse Amnesty-afdeling bakt pannenkoekenDe Heistse afdeling van Amnesty International organiseerde zondag haar jaarlijkse Pannekoekendag in Zonderschot.20 
24/11 00u15  Provincie wil vissen Grote Nete en Kleine Hoofdgracht vooruit helpenDe Provincie Antwerpen wil een aantal stuwen op de Grote Nete en Kleine Hoofdgracht in Balen verwijderen. Op die manier kunnen de vissen op de twee waterlopen beter stroomopwaarts zwemmen. De provincie hoopt in augustus 2015 te kunnen starten.13 
24/11 00u15  Frank Sax sluit week van de ouderenMet een optreden van Frank Sax werd de week van de ouderen gesloten in wzc Amandina.12 
24/11 00u00  Magnus Carlsen opnieuw wereldkampioen schakenDe jonge Noor Magnus Carlsen heeft zondag in het Russische Sotsji zijn wereldtitel schaken verlengd. Hij versloeg de vijfvoudige Indiase wereldkampioen Viswanathan Anand, die hij ook al een eerste keer kon kloppen in 2013.14 
24/11 00u00  Dieven beroven dagbladhandel De StiloDagbladhandel De Stilo op de Emiel Van Roeystraat in Rijkevorsel kreeg het voorbije weekend dieven over de vloer. De daders maakten een gat in een muur van de winkel en gingen aan de haal met een grote partij sigaretten.15 
24/11 00u00  SERIE A. Nainggolan bezorgt AS Roma volle buit, Milanese topper onbeslistAS Roma heeft zaterdag op de twaalfde speeldag in de Serie A met 1-2 gewonnen op bezoek bij Atalanta Bergamo. Radja Nainggolan scoorde de winning goal vlak voor de rust. Juventus had geen moeite met Lazio. Leider Juve won met 0-3 en blijft aan de leiding. De Milanese derby eindigde op 1-1, na twee fraaie goals.14 
23/11 23u30  LIGUE 1. Batshuayi scoort eerste doelpunt en wint, Monaco speelt gelijkOp de veertiende speeldag in de Ligue 1 heeft Michy Batshuayi eindelijk zijn eerste doelpunt beet. In de topper tegen Bordeaux viel Batshuayi in de tweede helft in. Kort voor tijd stond hij op de goede plaats om een rebound binnen te duwen. Monaco kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Caen. PSG staat voorlopig voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding na een moeizame 2-3-overwinning op het veld van Metz.
23/11 23u30  Automobilist belandt in voortuinDe bestuurder van een BMW is zondagavond naar het ziekenhuis gevoerd nadat hij in een voortuin was beland. Dat gebeurde op het kruispunt van de Ruggeveldstraat met de Vuurkruislaan.
23/11 23u00  Hier zal u de staking het meest voelen (overzicht)In vier provincies – Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg – wordt maandag gestaakt. De meeste hinder wordt in de Antwerpse haven verwacht, maar de gevolgen zijn in de hele regio voelbaar. Zondagavond stond al een vakbondspiket aan het station van Berchem.
23/11 22u45  Grootste en kleinste saxofoon ter wereld spelen samen in DeurneHarmonie Ontwaking geeft volgende zondag haar jaarconcert. Zij doet dit in samenwerking met saxofoonensemble Saxomania en Saxofobia.
23/11 22u30  Kortrijk kan voor het eerst in 4,5 jaar derby van Zulte Waregem nog eens winnenKV Kortrijk heeft in een dolle zeven minuten een 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning tegen de buren van Zulte Waregem. Al had het burenduel soms meer weg van een burenruzie, want de match stond bol van de incidenten. Zo deelde Ivan Santini halfweg de eerste helft een klap uit aan Jesper Jörgensen, maar de Kroaat kwam er ongestraft mee weg. Door de zege klimt Kortrijk naar een gedeelde vijfde plaats.
23/11 22u00  Politiecombi gebotst op Mechelse vestenEen combi van de lokale politie die op weg was naar een dringende interventie is zondagavond op de Mechelse vesten (R12) gebotst met een personenwagen. De bestuurder van de auto werd overgebracht naar het ziekenhuis.
23/11 22u00  Spionagesoftware verzamelde jarenlang Belgische gegevensMet pas ontdekte geavanceerde spionagesoftware worden al sinds 2008 gegevens verzameld uit verschillende landen, waaronder ook België. Dat meldt het Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf Symantec.
23/11 21u30  OVERZICHT. Hier zal u de staking voelenDe NMBS verwacht maandag een forse verstoring van het nationale en internationale treinverkeer. De staking vindt plaats in Antwerpen, Limburg, Luik en Luxemburg, maar de NMBS vreest toch spoorhinder in het hele land. In Antwerpen verwacht men vooral problemen in de haven en bij de kinderdagverblijven, terwijl in Henegouwen overal hinder wordt verwacht, ook op de luchthaven van Charleroi. In Luxemburg worden dan weer vooral de openbare diensten en de metaalsector getroffen.
23/11 21u15  BUNDESLIGA. De Bruyne onderuit, Hamburg doet goede zaak onderinOp de twaalfde speeldag in de Bundesliga heeft Wolfsburg een 3-2 nederlaag geleden tegen Schalke 04. Wolfsburg blijft op de tweede plaats staan, want eerste achtervolger Mönchengladbach ging met 1-3 onderuit tegen Frankfurt. Leider Bayern won wel en diept de voorsprong uit. Onderin het klassement heeft Hamburg een goede zaak gedaan.
23/11 21u00  Twaalfjarige jongen met speelgoedpistool door politie gedood in ClevelandEen twaalfjarige jongen die in het bezit was van een speelgoedpistool, is door een agent doodgeschoten in een speeltuin in Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio. Dat melden Amerikaanse media zondag.
23/11 20u30  Krankhoeve barst uit haar voegenDe Koninklijke Muziekvereniging van Bonheiden organiseerde zaterdag haar jaarlijkse mosselsouper.
23/11 20u15  Autistische jongen (11) bouwt 6,5 meter lange replica Titanic uit legoIn IJsland wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een 6,5 meter lange replica van de Titanic. De boot bestaat volledig uit legoblokjes en wordt gebouwd door de 11-jarige Brynjar Karl Birgirsson. De jongen lijdt aan autisme en begon in mei te bouwen aan zijn meesterwerk. 'Eigenlijk wilde ik mijn moeder vragen of ze het in Legoland konden maken', zegt de jongen.
23/11 20u15  Jong Genk doet prima zaak na zege tegen KV MechelenNa de verzoening met de supporters heeft Genk ook weer sportief een boost van jewelste gekregen. Met een resem youngsters in de ploeg werd KV Mechelen opzijgezet (3-0). Al mocht blauw-wit ook wel van geluk spreken dat Mechelen niks deed met een aantal wenkende kansen. Door de zege springt Genk naar de vijfde plaats.
23/11 20u00  Berchem geeft doelpunten weg aan HasseltBerchem Sport ging met 1-7 verliezen in Hasselt. De basis van de monsteroverwinning van de Limburgers werd in een paar minuten gelegd.
23/11 20u00  Vertederend: verlamde jongen helpt vader en broer met sneeuwruimenVerschillende delen van de Verenigde Staten worden geteisterd door een heus winteroffensief. Tussen al deze koude beelden duiken er ook hartverwarmende kiekjes op. Bijvoorbeeld dit filmpje: een verlamd jongetje helpt zijn broer en vader met het sneeuwruimen. Door een hersentrauma zes jaar geleden zit de jongen in een elektrische rolstoel, maar toch belet dat hem niet. Door middel van een schop draagt hij op zijn eigen manier zijn steentje bij.
23/11 19u45  Jasper De Buyst: ‘Ongelooflijk dat ik twee jaar op rij win’Voor de tweede keer op rij won Jasper De Buyst de Zesdaagse van Gent. Vorig jaar deed hij het aan de zijde van de Duitser Leif Lampater, nu met Kenny De Ketele. In een zinderende finale pareerden De Buyst en De Ketele elke uitval.
23/11 19u45  45 doden bij zelfmoordaanslag tijdens volleybalwedstrijd in AfghanistanBij een zelfmoordaanslag tijdens een volleybaltoernooi zijn in het oosten van Afghanistan minstens 45 mensen om het leven gekomen. Dat deelden de autoriteiten zondag mee. Er vielen ook een zeventigtal gewonden.
23/11 19u45  Nog meer beelden van vespasint en bakfietspietenSinterklaas is aangekomen in Pulderbos, en hij deed dat dit jaar achterop een Vespa. Vorig jaar kwam hij nog met de boot, achterop een aanhangwagen. De Zwarte Pieten waren met de bakfiets gekomen. Goochelaar Nikolini had de boel eerst prima opgewarmd en presentator Koen leidde het hoog bezoek in prima banen.
23/11 19u45  Noordstraat en Molenstraat afgesloten voor verkeerEen aannemer voert werken uit op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Noordstraat. Op maandag 24 november wordt de straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
23/11 19u45  Lewis Hamilton: ‘Mooiste dag in mijn leven’De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) kroonde zich zondag na zijn zege in de Grote Prijs Formule 1 van Abu Dhabi voor de tweede keer in zijn carrière tot wereldkampioen in de F1. ‘Dit is ongetwijfeld de mooiste dag in mijn leven’, vertelde een vermoeide Hamilton na de race op het circuit van Yas Marina.
23/11 19u30  Mark Cavendish: ‘Ontgoocheld, maar het was leuk’Aan steun van het publiek zal het zeker niet gelegen hebben. Die kreeg de Brit volop. Toch slaagde hij er met Iljo Keisse niet in om de Zesdaagse van Gent al winnend af te sluiten. ‘Het was leuk om hier met Iljo Keisse rond te rijden, alleen jammer dat we niet winnen’, reageerde Cavendish.
23/11 19u30  Verenigingen stellen hun werking voor op beursZondag vond de verenigingenbeurs plaats in evenementenhal De Populier
23/11 19u15  Iljo Keisse: ‘Dit doet pijn’Geen zesde eindzege voor Iljo Keisse in ‘zijn’ Kuipke. Met zijn teamgenoot Mark Cavendish moest de Gentenaar genoegen nemen met de dichtste ereplaats. ‘Deze tweede plaats doet echt waar heel veel pijn’, reageerde Keisse.
23/11 19u00  De Ketele: ‘Zege niet op geschenkblad gekregen’Samen met Jasper De Buyst heeft Kenny De Ketele zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan de Zesdaagse van Gent gewonnen. In 2011 verwezenlijkte hij dat met de Duitser Robert Bartko. Nu was Jasper De Buyst zijn teamgenoot.
23/11 18u45  "Een tongeske draaien op de La Bamba"De 55-jarigen van Pulle organiseerden zaterdag een fuif in Het Anker naar de gouden uitgaanstraditie van 1975.
23/11 18u45  Echtpaar vindt babylijkjes in nieuwe woningTijdens het opruimen van de zolder van hun nieuwe woning in het Duitse Benshausen in de deelstaat Thüringen deed een jong koppeltje een vreselijke ontdekking. Tussen de rommel van de vorige bewoners vonden ze twee babylijkjes, aldus de Duitse media.
23/11 18u30  EREDIVISIE. Ajax wint vlot, PSV struikelt bij GroningenOp de dertiende speeldag in de Eredivisie heeft Ajax vlot de maat genomen van Heerenveen. Heerenveen kwam nochtans eerst op voorsprong, maar na een rode kaart voor de bezoekers maakte Ajax in de tweede helft vier doelpunten. PSV speelde gelijk en ziet Ajax naderen tot op twee punten.
23/11 18u15  Lierse zet trainer Stojanovic uit de windLierse-coach Slavisa Stojanovic vroeg na de 2-1 nederlaag tegen Moeskroen-Peruwelz een gesprek met het bestuur. ‘Het bestuur steunt de technische staf voor honderd procent, onze trainers leveren fantastisch werk’, vertelde technisch directeur Tomasz Radzinski zondag.
23/11 18u15  PROXIMUS LEAGUE. Eupen onderuit, OHL maar gelijkIn de tweede klasse van het voetbal heeft Eupen een slechte zaak gedaan. Het verloor met 2-0 bij Virton en ziet Seraing naar de tweede plaats wippen. Dat won met 3-0 van Seraing. OHL kon niet winnen. Antwerp verloor voor de derde keer op rij, dit keer was Bergen te sterk.
23/11 18u00  Jasper De Buyst en Kenny De Ketele winnen Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Kenny De Ketele hebben zondag op de Gentse wielerpiste ‘t Kuipke de 74e editie van de Zesdaagse van Gent gewonnen. Zij totaliseerden 430 punten. Als tweede eindigden in dezelfde ronde Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (394 punten). Het Zwitsers-Duitse koppel Leif Lampater/Silvan Dillier legde beslag op de laatste podiumplaats. Zij volgden op een ronde (311 punten).
23/11 18u00  Vincent Verschueren wint 22ste editie 6 uren van KortrijkVincent Verschueren heeft zondag in een Citroën DS3 R5 de 6 uren van Kortrijk op zijn naam geschreven. De Oost-Vlaming toonde zich na 13 klassementsproeven amper zes tellen sneller dan Bernd Casier in een Ford Fiesta R5. Wim Decock haalde het in extremis bij de historics.
23/11 18u00  Bestuur en supporters KRC Genk begraven de strijdbijlEersteklasser Racing Genk heeft zondag een overeenkomst bereikt met zijn supporters, vertegenwoordigd door het OSV van voorzitter Rudy Claessens, het SOS FRZA vertegenwoordigd door voorzitter Claudio Ciccio en Peter Grommen als woordvoerder en voorzitter van het Supportersparlement.
23/11 18u00  Drugsdealers betrapt tijdens live nieuwsuitzendingEen live nieuwsuitzendig over sneeuwruimers in New York op de Amerikaanse zender Fox 25 werd plots een stuk interessanter: twee mannen voeren een louche transactie op de achtergrond. De verslaggever heeft zelf niets in de gaten, maar zijn collega's in de studio's kunnen maar moeilijk hun lach onderdrukken. De handeling lijkt verdacht veel op een drugsdeal, iets wat ook de kijker denkt die het geheel filmde. 'Dat was de grootste live drugdeal', lacht hij op het einde.
23/11 18u00  Loodsen leggen scheepvaartverkeer stilDe zee- en kustloodsen starten zondag om 17 uur met hun acties in het kader van de provinciale actiedag. Daardoor valt het scheepvaartverkeer in Antwerpen, Gent en Zeebrugge stil.
23/11 17u45  De Ranstuilen gaan stappenDe wandelclub De Ranstuilen organiseert haar jaarlijkse winterse Uilentocht. Deelnemers kunnen kiezen op zondag 30 november tussen zes tochten met start en aankomst in het Oelegemse parochiecentrum, Venusstraat 6.
23/11 17u45  Weer terugslag voor VermaelenRode Duivel Thomas Vermaelen is weer hervallen in de hamstringblessure die hem al sinds juni parten speelt. Daardoor zit hij niet in de kern van de aankomende Champions League-wedstrijd van Barcelona tegen APOEL Nicosia.
23/11 17u45  Bekijk de samenvatting van een spectaculaire Spa-FrancorchampsDe splinternieuwe cross op en naast het circuit van Spa-Francorchamps zorgde voor bijzonder mooie beelden. In een stevige cross was Kevin Pauwels uiteindelijk de sterkste, hij haalde het voor Lars van der Haar.
23/11 17u45  Kevin Pauwels: 'Mooi om hier te winnen'Na afloop was iedereen het er over eens: Kevin Pauwels en Lars van der Haar waren de beste renners in koers. 'Ik kon niet beter vandaag, dus ik ben blij dat ik mijn klassement kon veiligstellen', aldus van der Haar. 'Het is mooi om hier op de erelijst te staan', weet Kevin Pauwels.
23/11 17u30  Knieblessure houdt Chadli van veldGeen Nacer Chadli in de match tussen Tottenham Hotspur en Hull City. De Rode Duivel liep een knieblessure op en ontbrak zo op het wedstrijdblad. Moussa Dembele en Jan Vertonghen staan wel in de basis bij The Spurs.
23/11 17u30  SERIE A. Nainggolan bezorgt AS Roma volle buit, Gillet verliest opnieuwAS Roma heeft zaterdag op de twaalfde speeldag in de Serie A met 1-2 gewonnen op bezoek bij Atalanta Bergamo. Radja Nainggolan scoorde de winning goal vlak voor de rust. Juventus had geen moeite met Lazio. Leider Juve won met 0-3 en blijft aan de leiding. Torino, waar Jean-Francois Gillet tussen de palen staat, ging met 0-1 de boot in tegen Sassuolo
23/11 17u30  Probleemloze overwinning voor Beerschot-WilrijkBeerschot-Wilrijk kende weinig problemen met Herentals, zodat er vrij snel zekerheid bestond over de tweede uitoverwinning van het seizoen voor de troepen van coach Urbain Spaenhoven. Eindscore: een indrukwekkende 0-7.
23/11 17u30  Oostende stopt opmars Standard in spektakelmatch aan ZeeIn een doldwaze wedstrijd met veel kansen, twee penalty’s en één rode kaart heeft Oostende de zegereeks van Standard afgebroken. Het klopte de Rouches met 3-2 na meer dan vijftig minuten met een mannetje minder gespeeld te hebben. De Kustboys doen zo een gouden zaak in het klassement. Standard mist een uitgelezen kans om aansluiting te vinden bij de top drie.
23/11 17u15  LeerlingenconcertLeerlingen van de Academie voor Woord en Muziek verzorgden zondagnamiddag een concert in de Sint Leonarduskerk. 'Omdat het thema dit jaar ?Oorlog?
23/11 17u15  Een dagelijkse portie olijfolie beschermt tegen hartziekteNieuwe wetenschappelijke tests aan de Universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat een dagelijkse portie olijfolie de hartkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Slechts vier theelepels per dag verbeterden in slechts zes weken de signalen voor hartziekte.
23/11 17u15  Flets Antwerp slikt in Bergen derde opeenvolgende nederlaagAntwerp leed op het veld van Bergen zijn derde opeenvolgende nederlaag (2-1). De Great Old kwam op het uur op achterstand door een owngoal van Martens, hoewel een zeldzame goed uitgespeelde Deurnese actie al redelijk snel de 1-1 van Owusu inluidde. Maar dat was buiten de gretig ingevallen Gnohéré gerekend. Die buffelde op zijn eigengereide wijze de 2-1 voorbij Boeckx.
23/11 17u15  Volledig uitgeputte van der Poel: 'Het beste eruit gehaald'Mathieu van der Poel eindigde op een mooie vierde plaats, maar moest daarvoor het onderste uit de kan halen. 'De manier waarop ik over de streep kom, zegt alles', aldus een volledig uitgeputte Mathieu van der Poel. 'Ik kan tevreden zijn over het resultaat.'
23/11 17u00  PREMIER LEAGUE. Liverpool in crisis, Fellaini wint topper tegen ArsenalOp de twaalfde speeldag in de Premier League heeft Liverpool een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden. Tegen Crystal Palace gingen ‘The Reds’ met 3-1 onderuit. Het was al de derde opeenvolgende nederlaag voor Liverpool, dat op een teleurstellende twaalfde plaats staat. Zaterdag won Marouane Fellaini met Manchester United de topper tegen Arsenal met 1-2. Door die overwinning staat United voor het eerst sinds lang in de top-4.
23/11 17u00  Joggers Sport+ lopen hun eindproefVeertien joggers van Sport+, de Kapelse recreatieve sportclub voor het hele gezin, hebben zondagnamiddag hun eindproef gelopen. Na vijf weken trainen waren ze in staat om vijf kilometer na elkaar te joggen. De eindproef werd gelopen rond terrein C van voetbalclub Noorse.
23/11 17u00  FOTO. Winterse barbecue met zicht op het MASDe tweede editie van de winterse barbecue aan het water vond zondag plaats aan de Napoleonkaai aan het Eilandje. De meer dan 200 eters genoten van het lekkere eten, het zachte weer en van het zicht op het MAS. Maarten Van Rompaey kwam rond de tafels hartverwarmende kortverhalen brengen. Ook vegetarisch eten was voorzien.
23/11 17u00  Sfeervol kerstconcert met Carols For MusicHet Essens Sint Ceciliakoor en het Symfonisch ensemble Neretva uit Berchem organiseren op zaterdag 13 december in de kerk van Sint-Antonius van Essen-Statie een Kerstconcert.
23/11 17u00  Bekende Vlamingen voeren mee actie tegen huiselijk geweld op vrouwenIn België zijn jaarlijks 300.000 vrouwen slachtoffer van huiselijk geweld. Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen geweld op vrouwen organiseerde de provincie Antwerpen zondagvoormiddag op de Vogelenmarkt in Antwerpen een sensibiliseringsacties. BV’s zoals Slongs Diievanongs en Halve Neuro, Katastroof, Sven De Ridder, An Nelissen en Kris Smet kwamen de actie ondersteunen. De getuigenissen die voorlazen en de liedjes die ze zongen, werden door het publiek erg gesmaakt.
23/11 17u00  FOTO. Sinterklaas op bezoek in MerksemSinterklaas kwam zaterdagnamiddag samen met zijn zwarte pieten naar het Bouckenborghpark. De jeugddienst van Merksem zorgde voor het onthaal van de kinderen, The Golden Band Merksem zorgde voor de muziek. De Sint ondertekende het GGP document, omdat spelen een kinderrecht is.
23/11 16u45  Roger Federer: ‘Historisch moment voor ons land’Roger Federer heeft Zwitserland zondag voor het eerst in de geschiedenis de eindzege in de Davis Cup tennis bezorgd. Hij klopte in Villeneuve-d’Ascq Richard Gasquet en zette de Zwitsers zo op een onoverbrugbare 1-3 voorsprong in de finale tegen Frankrijk.
23/11 16u45  Winterse barbecue met zicht op het MASDe tweede editie van de winterse barbecue aan het water vond zondag plaats aan de Napoleonkaai aan het Eilandje. De meer dan 200 eters genoten van het lekkere eten, het zachte weer en van het zicht op het MAS. Maarten Van Rompaey kwam rond de tafels hartverwarmende kortverhalen brengen. Ook vegetarisch eten was voorzien.
23/11 16u45  Brandblusapparaat richt heel wat schade aan in scoutslokaal in het Te BoelaerparkScoutsgroep 30ste Prins Boudewijn kreeg zaterdagochtend opnieuw bezoek van vandalen. Dit keer spoten ze de inhoud van een brandblusapparaat leeg waardoor al het spelmateriaal en het hele lokaal tot in het kleinste hoekje besmeurd werd.
23/11 16u45  Klein hondje jaagt inbreker wegEen waakhond moet niet groot en angstaanjagend zijn om een inbreker weg te jagen. Dat blijkt uit deze beelden van een bewakingscamera: een inbreker sluipt door de tuin op zoek naar een manier om binnen in het huis te raken, maar wordt dan weggejaagd door... een schattige Yorkshire Terrier.
23/11 16u30  Bekende Vlamingen voeren mee actie tegen huishoudelijk geweld op vrouwenIn België zijn jaarlijks 300.000 vrouwen slachtoffer van huiselijk geweld. Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen geweld op vrouwen organiseerde de provincie Antwerpen zondagvoormiddag op de Vogelenmarkt in Antwerpen een sensibiliseringsacties. BV’s zoals Slongs Diievanongs en Halve Euro, Katastroof, Sven De Ridder, An Nelissen en Kris Smet kwamen de actie ondersteunen. De getuigenissen die voorlazen en de liedjes die ze zongen, werden door het publiek erg gesmaakt.
23/11 16u30  Dj Dimitri Vantomme na ‘moeilijke periode’ terug met nieuwe singleDe Antwerpse zanger/dj Dimitri Vantomme is na een zware periode weer helemaal terug, met de eerste single van zijn nieuw album: ‘Feel Good’.
23/11 16u30  Dit maakt pendelen een stuk leukerIn deze video geven een bende acrobatische jongens het beste van zichzelf op de metro. Daarbij maken ze handig gebruik van alle handvaten en steunpalen die ze ter beschikking hebben. De passagiers zijn duidelijk wel wat gewoon en bekijken het tafereel rustig.
23/11 16u30  Sinterklaas op bezoek in MerksemSinterklaas kwam zaterdagnamiddag samen met zijn zwarte pieten naar het Bouckenborghpark. De jeugddienst van Merksem zorgde voor het onthaal van de kinderen, The Golden Band Merksem zorgde voor de muziek. De Sint ondertekende het GGP document, omdat spelen een kinderrecht is.
23/11 16u15  Kevin Pauwels heeft grootste motor in Spa-FrancorchampsKevin Pauwels heeft de Superprestigecross in Spa-Francorchamps gewonnen. Samen met de Nederlander Lars van der Haar was Pauwels de sterkste man in koers, maar na een pijnlijke val van de jonge Nederlander kon Pauwels soleren naar een bijzonder mooie zege op het mythische parcours. Pauwels en van der Haar zijn de nieuwe leiders in de Superprestige.
23/11 16u15  Hippe hapjes in de bibDe Week van de Smaak werd in de Westelse bib afgesloten met hippe hapjes. De bib riep iedereen op om thuis ecohapjes te maken en die te laten proeven in de bib.
23/11 16u00  Chauffeur gearresteerd na ongeval: dronken, geen rijbewijs en geen verzekeringEen dronken chauffeur heeft zaterdagavond een boordsteen in de Eric Sasselaan stuk gereden en is vervolgens met zijn Mercedes in de zandberm beland. Hij is gearresteerd.
23/11 15u30  85-jarige man levensgevaarlijk gewond bij val van roltrapEen 85-jarige man uit Berchem is zaterdagnamiddag zwaar gevallen in het premetrostation Meir. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar.
23/11 15u30  Roger Federer bezorgt Zwitserland eindzege in Davis CupRoger Federer (ATP 2) heeft Zwitserland zondag in Villeneuve-d’Ascq (Rijsel) de eindoverwinning in de Davis Cup tennis bezorgd. De FedExpress haalde het in het vierde duel in de finale tegen Frankrijk in drie sets van Richard Gasquet (ATP 26) en zette de Zwitsers zo op een onoverbrugbare 1-3 voorsprong.
1 2 3 4 5 6 7Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Scheldelaan al vroeg dicht door staking24/11 06u45 - Gazet van Antwerpen: Zoals verwacht is de Scheldelaan al van maandagmorgen vroeg dichtgegaan door stakingsposten. Deze werden opgesteld aan de Noordlandbrug in Zandvliet en aan de Tijsmanstunnel West.
23x Scouts moeten verhuizen24/11 03u15 - Gazet van Antwerpen: Scouts Parsival uit Sint-Katelijne-Waver waren verrast toen ze van het bestuur te horen kregen dat ze tegen 2017 uit hun huidige lokalen moeten. Deze werden twee jaar geleden nog opgeknapt na een brand dat het gebouw grotendeels vernielde.
20x Heistse Amnesty-afdeling bakt pannenkoeken24/11 01u15 - Gazet van Antwerpen: De Heistse afdeling van Amnesty International organiseerde zondag haar jaarlijkse Pannekoekendag in Zonderschot.
19x Heistse Amnesty-afdeling bakt pannekoeken24/11 02u00 - Gazet van Antwerpen: De Heistse afdeling van Amnesty International organiseerde zondag haar jaarlijkse Pannekoekendag in Zonderschot.
19x Whisky proeven in belevingscentrum24/11 03u15 - Gazet van Antwerpen: Brouwerij Het Anker opent vanaf nu dinsdag in haar stokerij De Molenberg in Blaasveld een belevingscentrum. De eeuwenoude traditie van de familie die vroeger jenever stookte, werd in beeld gebracht. Nu wordt er de whisky Gouden Carolus gebrouwen.
17x Johan Verminnen betrokken bij zwaar verkeersongeval24/11 18u15 - Gazet van Antwerpen: De charmezanger Johan Verminnen is afgelopen weekend betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval.
16x Nieuwe kinderraadsleden leggen eed af24/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Putte wordt voortaan meebestuurd door negentien nieuwe kinderraadsleden. Zij legden zaterdag allen hun eed af bij burgemeester Chris De Veuster (CD&V) en beloofden de verplichtingen van hun madaat trouw na te komen.
16x Kunst en Kado verzamelt kunsten en ambachten onder één dak24/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Allerlei soorten kunstenaars en ambachtslui zakten zaterdag en zondag af naar de Sonybel Studio’s voor de vijfde editie van Kunst en Kado.
15x Dieven beroven dagbladhandel De Stilo24/11 00u00 - Gazet van Antwerpen: Dagbladhandel De Stilo op de Emiel Van Roeystraat in Rijkevorsel kreeg het voorbije weekend dieven over de vloer. De daders maakten een gat in een muur van de winkel en gingen aan de haal met een grote partij sigaretten.
15x Quiz24/11 04u45 - Gazet van Antwerpen: WTC Spaakdal organiseert op zaterdag 29 november om 19.45u een algemene quiz met vragen over actualiteit, muziek, reclame, foto’s, sport, geschiedenis…

Statistieken

Nieuwsbronnen:
150
Artikels:
49149
Gelezen:
58146
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2014 Naar boven