donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
19/09 13u15  Zeven Kempense loopparcours door de mooiste landschappen CittA gaat elke week op zoek naar 7 interessante adresjes. Deze week: 7 loopparcours in de Kempen. Een omloop van 3 tot een pittige 17 kilometer: er zijn genoeg plekken om je conditie op te vijzelen. Kies je voor een van de natuurlopen, dan doe je dat zelfs grotendeels in het groen.
19/09 13u15  Belgische F-16 stort neer in Frankrijk: één piloot hangt nog vast in hoogspanningskabel Een Belgische F-16 is tijdens een oefening gecrasht in het Franse Pluvigner, in het westen van het land. Dat melden Franse media. Eén piloot is terecht, een andere hangt met zijn parachute nog aan een hoogspanningskabel. De lokale prefectuur meldt dat de twee piloten in leven zijn. Defensie gaf nog geen uitsluitsel.
19/09 13u15  Appartementsblok geëvacueerd voor gasgeur Een veertigtal bewoners van een woonblok in de Mahatma Gandhistraat in Mechelen is donderdagvoormiddag geëvacueerd nadat er in de kelder van het gebouw een gasgeur was waargenomen.
19/09 13u15  TREND. Steek je broek in je laarzen en laat die enkellaarsjes zien Nancy Sinatra, en na haar nog vele anderen, zong het al in 1966: ‘These boots are made for walking”. Deze herfst en winter verstoppen we onze mooie laarzen niet langer onder broeken en rokken maar laten we ze net zien. Een dijlaars, een enkellaarsje of toch maar de gulden middenweg: de mogelijkheden zijn eindeloos.
19/09 13u00  Vrouw vindt kikker in Panos-broodje: “Jullie hebben wat uit te leggen” Een klant van het Panos-filiaal aan de Waversesteenweg in Etterbeek deed woensdag een wel erg bijzondere ontdekking in haar broodje. In het ding zat immers een dode kikker, beklaagt ze zich op Twitter.
19/09 12u45  Deze week in En Route: Zwitserland! Gstaad! Al van gehoord?! Het is één van de meest mondaine dorpjes in Zwitserland, waar sterren als Michael Jackson, Madonna, Roger Moore en Julie Andrews graag vertoeven. Gstaad kan vandaag ook nog steeds iedereen bekoren. In En Route! bij Evenaar trekt Ben Roelants dit weekend naar de Zwitserse Alpen, om er te baden in weelde ... en in melkwei!
19/09 12u45  Kelly Pfaff in ‘Dancing with the Stars’: “Of ik een lift ga doen? Heb je ooit al eens een giraf zien springen?” “Ik denk dat er vijftien pleisters op mijn voeten plakken. Glamourgehalte nul”, sakkert Kelly Pfaff. In trainingspak werkt ze zich al zes weken in het zweet in de AED Studio’s in Lint. Eindwinst in het Vier-programma Dancing with the Stars is het ultieme doel. “Opgeven is een woord dat niet bestaat. Dat peperden ze ons thuis vroeger vaak in.”
19/09 12u45  De Vleeshalle verwelkomt in minder dan halfjaar 50.000 bezoekers In vijf maanden tijd heeft De Vleeshalle in Mechelen 50.000 bezoekers verwelkomd. Om het concept nog meer in de verf te zetten neemt de toeristische dienst de smaakmarkt mee op in haar promotie.
19/09 12u45  Oppositie trekt fel van leer tegen afbouw poets- en karweidienst Oppositiepartijen CD&V en PVDA zijn fel gekant tegen de afbouw van de poets- en karweidienst van het Brasschaatse OCMW. Die diensten doven de komende vijf jaar uit.
19/09 12u45  Belgische F-16 stort neer in Frankrijk: één piloot hangt vast in hoogspanningskabel, andere ongedeerd Een Belgische F-16 is tijdens een oefening gecrasht in het Franse Pluvigner, in het westen van het land. Dat melden Franse media. Eén piloot is terecht, een andere hangt met zijn parachute nog aan een hoogspanningslijn. Zijn toestand is nog onduidelijk.
19/09 12u45  Tien jaar later. Taylor Swift is niet bereid om haar vete met Kanye West te beëindigen Tien jaar na de feiten is de vete tussen Taylor Swift en Kanye West nog steeds niet verteerd. Dat vertelde de zangeres tijdens een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.
19/09 12u30  Antwerp-collega’s na liquidatie Maynard in Amsterdam: “Aangename kerel, steengoede voetballer” “Ik begrijp er echt niks van. En veel van zijn vrienden evenmin. Was hij de verkeerde man op de verkeerde plaats? Nooit heb ik ook maar iets gehoord over problemen met Kelvin. Integendeel, voor mij blijft hij een bijzonder sympathieke kerel. En een op en top profvoetballer.” De Amsterdamse ex-voetbaltrainer Richard Stricker reageert aangeslagen op de liquidatie van Kelvin Maynard, de speler die hij bij voetbalclub Volendam mee ‘ontdekte’ en later naar Antwerp zou halen.10 
19/09 12u15  Belgische F-16 stort neer in Frankrijk Een Belgische F-16 is tijdens een oefening gecrasht in het Franse departement Morbihan, in het westen van het land. Dat melden Franse media. De piloten zouden niet gewond zijn.
19/09 12u15  Birger Verstraete mist clash tegen Bayern München: Keulen moet middenvelder enkele weken missen na ingreep Birger Verstraete is een paar weken buiten strijd na een kleine ingreep aan de meniscus. Dat maakte de trainer van Keulen, Achim Beierlorzer, donderdag bekend.
19/09 12u15  “Kelvin was een aangename kerel en een steengoede voetballer” “Ik begrijp er echt niks van. En veel van zijn vrienden evenmin. Was hij de verkeerde man op de verkeerde plaats? Nooit heb ik ook maar iets gehoord over problemen met Kelvin. Integendeel, voor mij blijft hij een bijzonder sympathieke kerel. En een op en top profvoetballer.” De Amsterdamse ex-voetbaltrainer Richard Stricker reageert aangeslagen op de liquidatie van Kelvin Maynard, de speler die hij bij voetbalcub Volendam mee ‘ontdekte’ en later naar Antwerp zou halen.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 12u15  Nederlands F1-circuit in Zandvoort krijgt ‘kombocht’ steiler dan in de IndyCar: "Rijders kijken er enorm naar uit"Binnenkort beginnen de werken aan het circuit van Zandvoort, waar op drie mei 2020 voor het eerst sinds 1985 weer de GP van Nederland zal betwist worden.
19/09 12u00  Luc Caals introduceert amateurcollega in Fakkeltheater: “Tijd dat meer mensen Annick leren kennen”Annick Pombreu zet deze week in ‘Een koffer vol’ haar eerste stappen in het professionele theater. Maar deze tragikomedie, die de actrice van de Schotense theatergezelschappen Slisseploeg en ARTI-SHOCK aan de zijde van rolmodel en ‘dikke’ vriend Luc Caals zal opvoeren in het Antwerpse Fakkeltheater, is om nog een andere reden bijzonder. “Dit stuk is deels gebaseerd op wat ikzelf meemaakte en betekent de afsluiting van best een moeilijk episode in mijn leven”, vertelt een openhartige Annick.
19/09 12u00  252 medewerkers Willemen Groep laten wagen thuis: “Met de auto valt nooit te voorspellen hoelang je onderweg bent”De Mechelse bouwgroep Willemen vierde donderdag Car Free Day. Op alle vestigingen in het land liet een recordaantal van 252 medewerkers hun wagen thuis en kwamen ze op een alternatieve manier naar het kantoor of naar de werf.12 
19/09 12u00  Antwerp-spelers dwongen zelf tactische bijsturing af tegen Anderlecht, maar Bölöni blijft de baasAntwerp krijgt zaterdag Cercle Brugge over de vloer op de Bosuil. Een uitgelezen kans om het thuisrapport met 9 op 9 op te smukken. In de thuismatchen tegen de ‘kleintjes’ liet The Great Old vorig seizoen meer dan eens een steek vallen. Om beter te doen dan de vierde plaats van afgelopen jaar ligt daar misschien wel de sleutel.
19/09 12u00  Parket in beroep tegen vrijlating verdachte verkeersagressie: “Wilde hem absoluut niet doden”De raadkamer heeft Tim V. uit Kontich vrijgelaten onder voorwaarden. De man werd zaterdag aangehouden voor een zwaar geval van verkeersagressie. “Mijn cliënt wilde die man niet doden”, zegt V.’s advocaat Frédéric Thiebaut. Het parket gaat echter in beroep tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor V. voorlopig in de cel blijft.
19/09 11u45  Luc Caals introduceert amateurcollega in Fakkeltheater: “Het wordt tijd dat meer mensen Annick leren kennen”Annick Pombreu zet deze week in ‘Een koffer vol’ haar eerste stappen in het professionele theater. Maar deze tragikomedie, die de actrice van de Schotense theatergezelschappen Slisseploeg en ARTI-SHOCK aan de zijde van rolmodel en ‘dikke’ vriend Luc Caals zal opvoeren in het Antwerpse Fakkeltheater, is om nog een andere reden bijzonder. “Dit stuk is deels gebaseerd op wat ikzelf meemaakte en betekent de afsluiting van best een moeilijk episode in mijn leven”, vertelt een openhartige Annick.
19/09 11u45  252 medewerkers Willemen Groep laten hun wagen thuisDe Mechelse bouwgroep Willemen vierde donderdag Car Free Day. Op alle vestigingen in het land liet een recordaantal van 252 medewerkers hun wagen thuis en kwamen ze op een alternatieve manier naar het kantoor of naar de werf.
19/09 11u45  Spelers dwongen zelf tactische bijsturing af tegen Anderlecht, maar Bölöni blijft de baasAntwerp krijgt zaterdag Cercle Brugge over de vloer op de Bosuil. Een uitgelezen kans om het thuisrapport met 9 op 9 op te smukken. In de thuismatchen tegen de ‘kleintjes’ liet The Great Old vorig seizoen meer dan eens een steek vallen. Om beter te doen dan de vierde plaats van afgelopen jaar ligt daar misschien wel de sleutel.
19/09 11u45  Vader geeft godsdienst, maar zijn zoon wil het vak afschaffenGodsdienstleerkracht Jan Maes ijvert vurig voor het behoud van ‘zijn’ vak. Zijn zoon Hans, jongerenvoorzitter van Open Vld, wil het geloofskader net uit het onderwijs halen, met het vak Levensbeschouwing, Ethiek en Filosofie (LEF) als alternatief. “Maar het ironische is dat, wanneer mensen mij zouden vragen hoe ik het vak LEF zou invullen, ik in grote mate zou kijken naar hoe papa dat doet”, zegt Hans.
19/09 11u45  Ralph Lauren eert ‘Friends’met speciale Rachel-collectieHet Amerikaanse modemerk Ralph Lauren heeft een collectie uitgebracht als eerbetoon aan Rachel Green, het personage van Jennifer Aniston in ‘Friends’. Die is geïnspireerd op haar outfits in de serie.
19/09 11u30  Man (26) uit Laakdal sterft na zware klap tegen boomIn Tessenderlo is woensdagavond een 26-jarige automobilist uit het Laakdal om het leven gekomen na een zware crash op de Turnhoutsebaan. Die werd voor alle verkeer afgesloten.11 
19/09 11u30  Brand bij raffinaderij Antwerpse haven is onder controleDe brand die donderdagochtend ontstond bij Gunvor Petroleum in de Antwerpse haven, is onder controle. Er vielen geen gewonden.
19/09 11u15  56 miljoen euro te veel? Hoogste woontoren ter wereld onthult adembenemend uitzicht over New YorkIn New York City staat binnenkort het hoogste residentiële gebouw ter wereld. De Central Park Tower is 472 meter hoog en zal 179 appartementen hebben. De kostprijs varieert behoorlijk. Voor het goedkoopste appartement betaal je ‘slechts’ zes miljoen euro, maar als je het hogerop zoekt, stijgt ook de prijs, tot liefst 56 miljoen euro. Dinsdag mocht de pers voor het eerst beelden maken van het unieke uitzicht op de stad.
19/09 11u15  Hinder op E34/E313 richting Antwerpen door brandend voertuigDe E34/E313 richting Antwerpen was donderdag even versperd door een brand voertuig in de middenberm. Er staat in beide richtingen een file.
19/09 11u00  Verdachte verkeersagressie vrij onder voorwaarden: “Wilde hem absoluut niet doden”De raadkamer heeft Tim V. uit Kontich vrijgelaten onder voorwaarden. De man werd zaterdag aangehouden voor een zwaar geval van verkeersagressie. “Mijn cliënt wilde die man niet doden”, zegt V.’s advocaat Frédéric Thiebaut.
19/09 11u00  Appartementsblok geëvacueerd na gaslekIn de Mahatma Gandhistraat in Mechelen is donderdagochtend een woonblok geëvacueerd na de melding van een gaslek. Er zijn geen gewonden, laat de politie weten.
19/09 10u45  Senioren bezoeken voor het eerst gemeentehuis“Mogen we het gemeentehuis bezoeken?”, is een vraag die burgemeester Lukas Jacobs wel vaker krijgt. “Meestal komt die van de derde leerjaren van de basisscholen in de gemeente. Zo’n bezoek past dan in het leerprogramma. Maar deze keer vroeg het wzc St.-Vincentius zo’n bezoek aan. Het is de eerste keer dat senioren vragen om ons te bezoeken. Animator Ann Ysenbaardt van het wzc: “De vraag komt van de bewoners. Niet iedereen woonde vroeger in de gemeente en dus wilden sommige bewoners kennis maken met de burgemeester en de werking van het gemeentehuis.”
19/09 10u45  Belgisch modehuis komt met nieuw luxelabelHet Belgische modehuis Flanders Fashion Design International (FFDI) heeft een nieuw label gelanceerd. Met het luxueuze merk ‘Furore’ willen ze voornamelijk ondernemende vrouwen bereiken, die kiezen voor een geraffineerde garderobe. Dat schrijft FashionUnited.
19/09 10u30  Stad Mechelen legt werf voor derde keer stil na wegzakken van machineDe soap rond de werf voor de bouw van serviceflats in de Muntstraat in Mechelen gaat voort. Nadat een naburige kelder onder water werd gezet en een machine wegzakte, legde de stad de activiteiten een derde keer stil.12 
19/09 10u30  Actie voor veiligere oversteek aan drukke baan: “Jonge voetballers geraken niet veilig op training”De CD&V-afdelingen van Schilde en Zoersel voerden woensdag actie aan de terreinen van FC Alberta. Volgens de actievoerders riskeren de ruim 300 leden van FC Alberta hun leven telkens wanneer ze gaan trainen of een wedstrijd spelen. “Het oversteken van de Waterstraat en Raymond Delbekestraat moet dringend veiliger gemaakt worden”, zegt Katrien Schryvers, namens de CD&V-afdelingen van Zoersel en Schilde.11 
19/09 10u30  Turnhoutse Reuzenclub viert verjaardag met unieke stoet: “Zolang het hoofd blijft bestaan, sterft een reus niet”De Turnhoutse Reuzenclub viert zaterdag haar veertigste verjaardag. De club is even oud als de Kaartreuzen, die veertig jaar geleden boven de doopvont werden gehouden. Zaterdag vindt niet alleen een unieke reuzenstoet plaats, maar worden ook de recentelijk teruggevonden en gerestaureerde reuzen van de Otterstraat gedoopt.11 
19/09 10u00  Siegfried Bracke: “Politieke ontreddering en radeloosheid zijn totaal”In een opiniestuk op Doorbraak.be schetst gewezen Kamervoorzitter Siegfried Bracke een weinig rooskleurig beeld van de situatie bij de politieke partijen. “De politieke ontreddering en radeloosheid zijn totaal. Uitzonderingen zijn Vlaams Belang en PvdA, maar voor de rest: désarroi”, schrijft Bracke. Volgens hem doen de partijen, ook zijn eigen N-VA, aan “politieke zelfdestructie” door zich voortdurend bezig te houden met “tactiekjes, strategietjes, spelletjes,...”.15 
19/09 10u00  Eerste voorstelling ‘40-45’ na de zomer al meteen stilgelegd door technische problemenHet nieuwe seizoen van de musical ‘40-’45 is slecht begonnen. De eerste opvoering na de zomer moest meteen worden stilgelegd door technische problemen. Alle aanwezigen krijgen een nieuw ticket, zo kondigde Studio 100 aan.14 
19/09 09u45  Mathieu Le Clef opent in Ruisbroek La Route in oude schuurRuisbroek is een restaurant rijker: aan het Ooievaarsnest is deze week La Route geopend, vlak bij de spoorweg, in de oude schuur van de overgrootvader van de familie.14 
19/09 09u30  Turnhoutse spellenmaker mikt op families: “Amuza is voor de toegankelijke spellen”Game Brewer, de Turnhoutse spellenuitgeverij, heeft al zeven gezelschapsspellen op de markt gebracht. Het zijn spellen voor geoefende spelers. Rudy Seuntjens richtte nu een tweede uitgeverij Amuza op om familiespellen te verdelen.15 
19/09 09u30  Bedrijf in haven ontruimd door brand aan dieseltankIn de haven van Antwerpen is een bedrijf aan de Scheldelaan ontruimd door een brand aan een tank met diesel. Dat meldt de Antwerpse brandweer.14 
19/09 09u00  Slachtoffer van liquidatie in Amsterdam is voormalig Antwerp-spelerDe man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Dat bevestigen meerdere opsporingsbronnen aan De Telegraaf. Hij speelde in 2013-2014 één seizoen bij Royal Antwerp F.C.18 
19/09 08u30  Arco-topvrouw eist 2,6 miljoen euro schadevergoeding van Arco-spaardersFrancine Swiggers eist een schadevergoeding van elke Arco-spaarder die tegen haar procedeert. Als ze gelijk krijgt, ontvangt ze minstens 2,6 miljoen euro.15 
19/09 08u15  Lien Van de Kelder woont tijdelijk in Bangkok: “Het was niet evident, maar dit was een unieke kans”Actrice Lien Van de Kelder is met kinderen van vier en zes verhuisd naar Thailand. Daar werkt haar man Hans Herbots in Bangkok al een tijdje aan de nieuwe tv-serie ‘The Serpent’, bedoeld voor Netflix en BBC. “Ik haal de kinderen van school op met een tuktuk”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.17 
19/09 08u15  Zeven Antwerpse adressen: microbrouwerijen veroveren ’t StadAntwerpen en omgeving herbergen heel wat onafhankelijke brouwerijen, van kleine ‘kelderoperaties’ tot exemplaren die stilaan ’t Stad veroveren. We zetten er zes op een rijtje, en belichten ook een winkel waar je die niet altijd even makkelijk verkrijgbare biertjes kan kopen.15 
19/09 07u15  Baby olifant redt “verdrinkende” man, maar die blijkt gewoon te zwemmenEen baby olifant verovert momenteel het internet met een hartverwarmende video. Want wanneer het diertje een “verdrinkende” man ziet, aarzelt hij geen seconde om in te grijpen. Al was dat eigenlijk niet nodig.23 
19/09 06u45  Connor Rousseau (26) stelt zich kandidaat als voorzitter van sp.aConnor Rousseau is amper 26 jaar en werd nog maar pas voor het eerst verkozen, maar stelt zich nu officieel kandidaat als nieuwe voorzitter van sp.a. “Te weinig ervaring? Tja, we hébben bij de sp.a voorzitters met ervaring gehad. Kijk waar dat ons heeft gebracht.”17 
19/09 06u45  Alex Agnew in ‘Gert Late Night’: “Nu begin ik ook al te blèten, wat is dat met dit programma?”Comedian Alex Agnew vertelde in de rubriek ‘Bedgeheimen’ van ‘Gert late night’ over zijn faalangst – “Daar komt dat ego van, dat is mega-overcompensatie” –, zijn autoritaire, veeleisende vader die toch zijn held was en hoe hij die in zichzelf herkent nu hij zelf papa is.17 
19/09 06u45  Antwerpse duiker die Thaise jongetjes redde is tot ridder gekroond: “Net als mijn grootvader”Op gevaar voor zijn eigen leven dook Ben Reymenants (46) vorig jaar dagenlang in een ondergelopen grot in Thailand om de twaalf voetballertjes en hun trainer die daar vast zaten te helpen redden. Dat is uiteindelijk ook gelukt. Nu is de uitgeweken Vlaming voor zijn heldendaden op de Belgische ambassade in Bangkok gedecoreerd tot Ridder in de Leopoldsorde. Net als zijn grootvader Eugène na de oorlog. Die kreeg zijn medaille voor zijn verdiensten bij het verzet.15 
19/09 06u30  Spoedarts trekt aan de alarmbel: “Lachgas doet in één jaar wat alcohol over tientallen jaren doet met het lichaam”Op de spoeddienst van het ziekenhuis Stuivenberg kwamen de afgelopen maanden een à twee patiënten per week binnen met ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van het gebruik van lachgas. Het verontrust Kevin Vereecken, spoedarts en Antwerps N-VA-gemeenteraadslid. “We hebben dit te lang onderschat”, zegt Vereecken. “Het moet een prioriteit worden.”17 
19/09 06u15  Eigenaars assistentiewoningen Molenberg nemen beheer zelf in handenArmonea, uitbater van assistentiewoningen voor Senioren, trekt zich tegen december terug uit de residentie Molenberg. De Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) neemt het zelf over.14 
19/09 05u15  Vlaamse duiker die Thaise jongetjes redde is tot Ridder in Leopoldsorde gekroond. “Net als mijn grootvader, en allebei zonder een wapen vast te hebben gehad”Op gevaar voor zijn eigen leven dook Ben Reymenants (46) vorig jaar dagenlang in een ondergelopen grot in Thailand om de twaalf voetballertjes en hun trainer die daar vast zaten te helpen redden. Dat is uiteindelijk ook gelukt. Nu is de uitgeweken Vlaming voor zijn heldendaden op de Belgische ambassade in Bangkok gedecoreerd tot Ridder in de Leopoldsorde. Net als zijn grootvader Eugène na de oorlog. Die kreeg zijn medaille voor zijn verdiensten bij het verzet.13 
19/09 05u15  Kater Stitch van dichtbij neergeschoten met luchtdrukgeweerDe zevenjarige kater Stitch kwam enkele weken geleden mank thuis na drie dagen afwezigheid. Op röntgenfoto’s werd duidelijk dat een kogel een achterpoot van het dier had verbrijzeld. “Dit kan echt niet. Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen zijn als zo’n kogel afketst. Er is hier een school vlakbij.”12 
19/09 05u15  STANDPUNT. Lachgas is niet om mee te lachenWat ooit leek op een onschuldige manier om in hogere sferen te geraken, dreigt nu een gevaarlijk roesverwekkend middel te zijn dat slachtoffers maakt onder jonge mensen. In deze krant leest u een onrustwekkende boodschap van spoedarts Kevin Vereecken over het gebruik van lachgas bij jongeren. Hij stelt bij gebruikers een verstoring in de hersenen vast en krijgt in het Stuivenbergziekenhuis per week zeker twee patiënten over de vloer die ernstige symptomen vertonen. “We hebben het probleem onderschat”, geeft het Antwerpse N-VA-gemeenteraadslid toe.11 
19/09 05u15  Campenaerts bereidt in Yorkshire WK-tijdrit voor: “Alles samen geeft dit mij 10 seconden voorsprong”Victor Campenaerts (27) is al sinds zondag in Yorkshire: in een rustieke B&B – zelf geboekt en deels zelf betaald – heeft hij Team Mexico opnieuw rond zich verzameld. Met dezelfde entourage als bij het werelduurrecord bereidt hij zich in ‘splendid isolation’ voor op het WK tijdrijden. Na een monumentale dip gelooft Campenaerts weer in zichzelf: “Wereldkampioen worden? Dat kan, ja.”
19/09 05u15  Waarom Anderlecht nieuwe spits Roofe wellicht nog niet laat starten tegen Club BruggeAnderlecht zou Kemar Roofe (26) kunnen klaarstomen voor Club Brugge, maar de kans dat de spits zondag aan de aftrap staat, is klein. In deze paars-witte crisistijd en zonder echte voorbereiding is het allesbehalve een cadeau om te debuteren op Jan Breydel. De druk op Roofe – die voor goals moet zorgen – is ondertussen ook enorm.
19/09 05u15  Benson en De Sart over hun plaats in vedettenteam Antwerp: “Het wordt vechten voor iedere minuut”De nieuwe typeploeg van Antwerp won zondag oververdiend op het veld van Anderlecht (1-2). ‘Kom ik de komende weken überhaupt nog in de ploeg?’ moeten sommige bankzitters en thuisblijvers gedacht hebben. De weelde bij de Great Old is niet te overzien, waardoor aanwinsten als Benson en De Sart voorlopig uit de boot vallen.
19/09 05u15  Actrice Kristine Van Pellicom zegt politiek in Berchem vaarwel: “Samenwerking tussen de partijen kan constructiever”Actrice Kristine Van Pellicom zetelt niet langer als onafhankelijke voor de sp.a/Groen-fractie in Berchem. Ze zegt haar ambt niet te kunnen combineren met een nieuwe job in de academie van Deurne. “Ook had ik een betere samenwerking verwacht tussen de verschillende partijen.”
19/09 05u15  Onderzoek in zeven Europese steden toont aan: Antwerpenaren wandelen het minst (maar fietsen het meest)Uit een grootschalig en diepgaand onderzoek van duizenden respondenten in zeven Europese steden blijkt dat Antwerpenaars het minst wandelen: gemiddeld 50 minuten per week. Ook blijkt dat Antwerpenaars veruit het meest op de fiets zitten.
19/09 05u15  Uroloog Bo Coolsaet voor rechter: “Hij behandelde haar met een seksspeeltje”Heeft de bekende uroloog en professor Bo Coolsaet (79) een patiënte misbruikt, onder het mom van een medische behandeling? Volgens de Antwerpse procureur zijn daar geen ernstige aanwijzingen voor. De Gentse advocate Christine Mussche schilderde Coolsaet echter nét niet af als een serieverkrachter. “Hij behandelde mijn cliënte met een seksspeeltje en bracht haar tot een orgasme.”
19/09 05u15  Stadsbestuur struikelt over parkeerplaatsen bij nieuwbouw Zorgbedrijf: N-VA wil er 66, sp.a vindt dat te veelHet Antwerpse schepencollege geraakt het niet eens over de omgevingsvergunning voor een nieuwbouw van het Zorgbedrijf. De splijtzwam is het aantal parkeerplaatsen. In de aanvraag staat een ondergrondse parking voor 66 auto’s. N-VA wil dat zo houden, coalitiepartner sp.a niet.
19/09 05u15  Spoedarts trekt aan alarmbel: “We hebben de gevolgen van lachgas onderschat”Op de spoeddienst van het ziekenhuis Stuivenberg kwamen de afgelopen maanden een à twee patiënten per week binnen met ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van het gebruik van lachgas. Het verontrust Kevin Vereecken, spoedarts en Antwerps N-VA-gemeenteraadslid. “We hebben dit te lang onderschat”, zegt Vereecken. “Het moet een prioriteit worden.”
19/09 05u15  Irène (66) houdt al veertig jaar bloemenwinkel open, zeven dagen op zeven: “En niet één dag met tegenzin”In wat ooit de woonkamer van haar grootmoeder was, staat Irène Verryke (66) nu al veertig jaar achter de toonbank om bloemen en planten te verkopen. Het Merksemse Bloemenhuis in de Zwaantjeslei moet de oudste bloemenwinkel in Merksem en misschien wel in Antwerpen zijn.
19/09 05u15  Elke avond video aan tramhalte HarmonieparkWie aan de drukke tramhalte aan het Harmoniepark wacht, kan elke avond gratis een kunstfilm meepikken. Vanaf zonsondergang tot de laatste tram vinden op de beschermde gevel van gebouw De Zonnewijzer projecties plaats. Binnenin organiseert Tick Tack overdag exposities.
19/09 05u15  Dave Corten organiseert eerste ‘Polder Clean Up’Dave Corten zet zich al enkele jaren in voor schone polderdorpen. Omdat hij die uitdaging niet meer alleen aan kon, startte hij de Facebookgroep ‘The Guardians of Bezali’. Het doel: samen straatvuil verzamelen en iedereen motiveren om geen troep weg te gooien.
19/09 05u15  Jeugdspelers van KSK Heist combineren huiswerk en voetbal op de club: “De beste vorm van teambuilding”Jeugdspelers van voetbalclub KSK Heist kunnen vanaf dit seizoen studeren op de club. Elke woensdagnamiddag wordt de studie afgewisseld met trainingen. Een uniek project op het niveau van interprovinciale jeugdvoetbal.
19/09 05u15  COLUMN. “Door hun fluotruitjes was het al 1-0 nog voor de match begon”Anderlechtdoelman Hendrik Van Crombrugge zou voordeel putten uit zijn fluorescerend shirt, hoor ik bij de voetbaltalkshow Extra Time op Canvas en experts spreken dat niet eens tegen. Want “er zijn aanwijzingen dat een fluokeeper een spits afleidt”. Nu zit er allicht een wetenschappelijk bewezen waarheid in dit gegeven, alleen moet die ‘afleiding’ elders worden gezocht, zo leert mijn ervaring. En daar weten de Heffers, een amateurploeg uit Voortkapel, alles van.
19/09 05u15  Kunstenaar Jan Flameng twintig jaar na zijn dood plots populair in MexicoDankzij zijn zoon René staat de Turnhoutse kunstenaar Jan Flameng op de voorpagina van Mexicaanse kranten. Vrijdag 20 september opent er een tijdelijke expo met zijn werken, als voorbereiding op een eigen zaal in een nieuw museum.
19/09 05u15  10 jaar ziekenhuisfusie: “We bereiden jonge moeders zo goed mogelijk voor”Na de fusie van de ziekenhuizen Sint-Elisabeth en Sint-Jozef was de dienst moeder en kind het eerste tastbare resultaat van die samenwerking. In de campus Sint-Jozef bevallen nu ruim 1.600 vrouwen per jaar.
19/09 05u15  Netedag zet veelzijdigheid valleilandschap in de kijkerIn Lier, Nijlen, Ranst en Zandhoven gaat op zondag 22 september van 11 tot 18u de Netedag door. De meeste van de meer dan veertig activiteiten zijn gratis.
19/09 03u15  Terminale Luc schrijft met Bart Peeters stiekem liedje voor zijn dochters: “Typisch papa, dat hij dit achter onze rug bekokstoofde”Hun papa Luc hield van verrassingen. Maar dat hij de allermooiste zou opsparen voor zijn eigen begrafenis, zagen tweelingzussen Rani en Kelly (24) niet aankomen. In de week voor zijn dood schreef Luc, na een korte strijd tegen kanker, stiekem een liedje met Bart Peeters (59). Over zijn leven, zijn werk en zijn dochters.21 
19/09 03u15  Canvas trekt de concertzalen in met ‘Belpop’Nog meer dan genoeg voer in de Belgische muziekwereld voor een nieuwe reeks van Belpop, vindt Canvas. En dus start begin oktober het negende seizoen van het muziekprogramma. Daarin brengen commentator Luc Janssen (65) en de documentairemakers portretten van Bart Peeters, Guido Belcanto, De Mens en een terugblik op veertig jaar Ancienne Belgique.21 
19/09 03u15  Reclamewereld staat paf van stunt ‘Team Pia’: Straffer dan Warmste Week, en bedacht op de speelplaatsDe sms-actie die voor baby Pia genoeg geld inzamelde, is bedacht op een bankje op de speelplaats. Tot daar de improvisatie, want voor de rest was de campagne strategisch aangepakt. Met dank aan de getalenteerde vriendenkring van mama Ellen en papa Tim. Zelfs over het antwoord dat zou worden gestuurd naar de afzenders van een sms werd lang gediscussieerd. Die aanpak noemen ze zelfs in de reclamewereld “du jamais vu”.23 
19/09 03u00  Deze zangeressen krijgen eigen straat in wijk op LinkeroeverEen nieuwe wijk betekent ook nieuwe straten en pleinen. In het woonproject Regatta op Linkeroever moeten er zestien een nieuwe naam krijgen. Er wordt voor klinkende vrouwennamen gekozen, zoals die van zangeressen als La Esterella, Yasmine en Ann Christy.22 
18/09 23u30  Opnieuw dodelijke schietpartij in Amsterdam: politie houdt klopjacht op dader(s)Een inzittende van een voertuig is woensdagavond beschoten op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost, en later op de avond overleden. Twee verdachten gingen er op een scooter vandoor.10 
18/09 23u15  Rij tuinhuisjes aan volkstuinen beschadigd door brandAan de Laaglandlaan in Merksem zijn woensdagavond drie tuinhuisjes in vlammen opgegaan, en nog drie andere door het vuur beschadigd.
18/09 23u00  Onzichtbare Eden Hazard met Real Madrid pijnlijk onderuit bij PSG op halve sterkte, Thomas Meunier scoortNee, de eerste basisplaats voor Eden Hazard bij Real Madrid werd geen succes. De Rode Duivel beleefde in de Champions league tegen PSG een teleurstellende avond, werd na 70 minuten gewisseld en kon allerminst zijn stempel op de wedstrijd drukken. Die rol was bij afwezigheid van Neymar, Mbappé en Cavani weggelegd voor Angel Di Maria: de Argentijn scoorde twee keer tegen zijn ex-club. Thomas Meunier maakte er uiteindelijk nog 3-0 van. De Parijzenaars komen na deze overtuigende zege alleen op kop in de groep van Club Brugge, dat zelf eerder niet voorbij Galatasaray geraakte.11 
18/09 22u45  Hartverwarmend: verdwaalde dolfijnen in kanaal gered door menselijke kettingVier dolfijnen, waaronder twee kalveren, waren verdwaald en gestrand in een kanaal in Florida in de Verenigde Staten. De dieren vonden de weg niet terug naar de zee door het lawaai van de auto’s en de lokale gemeenschap schoot in actie. Met behulp van de geluiden en trillingen en een menselijke ketting konden de dolfijnen terug naar hun natuurlijke habitat.10 
18/09 22u15  Dappere Red Dragons verliezen voor het eerst op EK volleybal: kansloos tegen titelpretendent ServiëDe Red Dragons weerden zich wat ze konden tegen het gereputeerde Servië maar konden na drie sets knokken alleen maar toegeven dat de bezoekers net een maatje te groot uitvielen: 0-3. Hun eerste verlies meteen op het Ek volleybal. Zaterdag spelen ze in het Antwerpse Sportpaleis hun achtste finale, allicht tegen Oekraïne. Waarna mogelijk een kwartfinale volgt tegen datzelfde Servië.
18/09 22u15  Opnieuw schietpartij in Amsterdam: politie houdt klopjacht op dader(s)Een voertuig is woensdagavond beschoten op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Daardoor vielen een gewonde, dat meldt de politie. Twee verdachten gingen er op een scooter vandoor.
18/09 21u45  Zulte Waregem gaat in beroep tegen schorsing voor Ewoud PletinckxZulte Waregem tekent beroep aan tegen de speeldag schorsing en 1.000 euro boete die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oplegde aan verdediger Ewoud Pletinckx. Dat bevestigde Essevee woensdagavond.
18/09 21u30  Gemiste kans: sterk Club Brugge doet zichzelf te kort met 0-0 tegen GalatasarayIn tegenstelling tot landskampioen Genk werd Club Brugge niet weggeblazen in zijn eerste groepswedstrijd. Geblaas was er wel. In de tribunes, in de dug-out, zelfs op het veld. Geblaas wegens een stoet aan gemiste kansen. Club verdiende meer dan 0-0 tegen het Turkse Galatasaray maar liet het zelf liggen. Over twee weken wacht een verplaatsing naar het Real Madrid van Hazard en Courtois.
18/09 21u15  Yves Lampaert werd in Slovakije zelfs gevierd op podium maar moet na ingreep van jury leiderstrui toch weer afgevenDe Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft in de Ronde van Slovakije de tijdrit gewonnen en wordt ook de nieuwe leider. Nochtans werd Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) eerst als leider op het podium gevierd maar na een ingreep van de jury werd hij later teruggezet naar de tweede plek.
18/09 21u00  Tottenham begint met gelijkspel aan Champions League na strafschopfout van Jan VertonghenNaast Club Brugge-Galatasaray in Groep A begon ook in groep B al een wedstrijd om 18u55: het Griekse Olympiakos Pyraeus ontving het Engelse Tottenham. De Spurs kwamen 2-0 voor maar moesten tevreden zijn met een punt na onder meer een strafschopfout van een ongelukkige Jan Vertonghen: 2-2.
18/09 20u45  Burlen en brullen: een weekend Ardennen.Elk jaar tussen 20 september en 12 oktober weerklinkt er een oerkreet door de bossen van de Ardennen. De herten bevinden zich dan in hun bronstijd en beginnen aan hun paringsdans… en daar komt een zeer typisch geluid bij kijken: het burlen. Ik mocht er al een paar keer getuige van zijn één keer in de prachtige bossen nabij het Franse chateau Chambord en één keer in … Saint Hubert. De streek is een must see, zeker tijdens de herfst. Want haar paden leiden je langs de mooiste kleuren én laten je kennis maken met de grillen van het wild in de streek.
18/09 20u45  Eerste tomaten en koteletten gaan van de hand op BuurderijDe Buurderij, een soort boerenmarkt van lokale producenten, heeft nu ook zijn zaadje geplant in Kontich. Wekelijks kunnen op dinsdag in woonzorgcentrum De Hazelaar de producten worden afgehaald die via ‘Boeren en Buren’ zijn besteld.
18/09 20u30  Yves Lampaert wordt nieuwe leider in Ronde van Slovakije, maar het is mascotte die de show steelt op podiumDe Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft in de Ronde van Slovakije de tijdrit gewonnen, voor Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) die wel de nieuwe leider wordt.
18/09 20u00  Advocaat van kroongetuige Nederlandse drugsmoorden doodgeschoten op straatDe moord op advocaat Derk Wiersum, de raadsman van de kroongetuige tegen de voortvluchtige topcrimineel Riduan Taghi, toont aan dat de Nederlandse drugsmaffia voor niets of niemand terugdeinst.
18/09 20u00  De Wever over ‘zaak Pia’: “Europese samenwerking versterken”Bart De Wever, voorzitter van N-VA, noemt het onvoorstelbaar dat Vlaanderen zo warm reageert op de noodsituatie van Pia en haar familie. Maar hij erkent ook dat het een oproep is van burgers naar de politiek om met de farma-industrie te onderhandelen over de prijs van onbetaalbare behandelingen.
18/09 20u00  13 organisaties richten open brief aan De Wever: “Roep klimaatnoodtoestand uit”Dertien Antwerpse organisaties die begaan zijn met het milieu richten een open brief aan burgemeester Bart De Wever. Ze eisen dat alle investeringen in fossiele brandstoffen worden beëindigd, en vragen dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen in Antwerpen. De organisaties willen dat het stadsbestuur snel actie onderneemt.
18/09 19u45  Vijf jaar cel gevorderd voor kluizenkraak in Antwerpse BoerentorenHet hof van beroep heeft zich woensdag gebogen over de kluizenkraak bij de KBC-bank in de Antwerpse Boerentoren. Het openbaar ministerie vorderde voor Kristof D.R. (37) de bevestiging van de vijf jaar cel die hij in eerste aanleg had gekregen.
18/09 19u45  TUI neemt na 45 jaar reisbureau Schotense burgemeester De Veuster over: “Combinatie met werk in parlement lukt me niet meer”De druk bezette burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), sinds eind mei ook Vlaams Parlementslid, hoeft vanaf 1 oktober alvast één bal minder in de lucht te houden. Hij heeft een overeenkomst gesloten met multinational TUI om zijn reisbureau Scot Reizen over te nemen.
18/09 19u30  Education First haalt met Kristoffer Halvorsen beloftevolle sprinter in huisEF Education First heeft woensdag aangekondigd dat de jonge Noorse sprinter Kristoffer Halvorsen overkomt van Team Ineos.
18/09 19u30  Politie voert onderzoek na verdachtmakingen Vlaams Belang: “Geen gestolen fietsen of drugs gevonden in asielcentrum”In de Mechelse politiek is er een flinke rel losgebarsten nadat Vlaams Belang een persbericht de wereld had ingestuurd over een vermeende handel in gestolen fietsen aan het asielcentrum. De politie startte meteen een onderzoek op, maar vond er geen fietsen terug. Het stadsbestuur tilt zwaar aan de verdachtmakingen.
18/09 19u30  Bestuurder die inreed op publiek na autocross verdacht van poging doodslagDe 21-jarige man uit Reuver in Nederlands-Limburg die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Autocross Leende (nabij Eindhoven), wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij is woensdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter en moet nog zeker twee weken in de cel blijven.
18/09 19u30  Mama van SMA-patiëntje: “Wij zijn Maggie De Block heel dankbaar”“Wij zijn Maggie De Block enorm dankbaar”, zegt Nathalie Deetens (36) uit Knokke. Haar dochtertje Juliette (2,5) heeft SMA, krijgt Spinraza, het middel dat Pia ook krijgt, en “dat maakt een wereld van verschil voor ons”.
18/09 19u30  Jongen schermt Greta Thunberg af van fotografenGreta Thunberg krijgt overal waar ze komt enorm veel aandacht, tot haar eigen verveling toe. Een jongen zag dat Greta de fotografen beu was en schermde haar heel nobel af. In de video hierboven ziet u hoe ze geamuseerd toekeek.
18/09 19u30  NBA-ster Stephen Curry na Amerikaans debacle op WK basketbal wél mee naar Olympische SpelenStephen Curry, spelend bij de Golden State Warriors, wil voor de Verenigde Staten aantreden op de Olympische Spelen van Tokio 2020.
18/09 19u15  Studenten zamelen ruim 17.000 euro in voor Roy (21), die arm en onderbenen verloor bij ongeval17.573,35 euro. Dat bedrag hebben Mechelse studenten met een benefiet ingezameld voor hun vriend Roy Kunnen (21). De Limburgse jongeman was het slachtoffer van een dramatisch ongeval waarbij hij werd aangereden door een trein. Hij verloor een arm en zijn beide onderbenen, maar een jaar en drie maanden later kan hij opnieuw stappen.
18/09 19u15  Mechelaar richt vzw op voor kinderen met SMAGunter Ceuppens (41), afkomstig uit Mechelen, heeft in zijn woonplaats Brugge de vzw Alehoppa opgericht, ter ondersteuning van kinderen met SMA. Dat doen ze, onder meer, door scholen, gebouwen en activiteiten toegankelijker te maken. Gunters dochter Olivia (3) heeft zelf SMA.
18/09 19u15  ‘Kwaffuur Oep Wielen’ knipt gratis haar van Antwerpse daklozenIsabelle Cuyt (27) knipt in haar vrije tijd gratis het haar van Antwerpse daklozen en verzorgt hun voeten. “Die mensen krijgen zo de kans om hun verhaal in alle rust en vertrouwen te vertellen, zodat ze soms echt kunnen vooruitkomen in het leven”, zegt Isabelle.
18/09 19u15  Kempense treinen rijden stipter, maar worden minder comfortabelDe treinritten vanuit de Kempen naar Brussel en terug zijn het eerste half jaar van 2019 stipter geworden. Maar het aantal afgeschafte treinen blijft hoog. Kamerlid Yoleen Van Camp (N-VA) vreest voor meer problemen wanneer de moderne Desiro-treinen weggehaald zullen worden.
18/09 19u15  Gemeenten willen armoede bij alleenstaanden beter aanpakken na opvallende studieMet het project Alleen Overleven? zijn Merksplas en Ravels een jaar geleden gestart om plattelandsarmoede bij alleenstaanden in kaart te brengen. Met de resultaten van een bevolkingsonderzoek worden maatregelen genomen, zoals een pamperkas en nog meer huisbezoeken.
18/09 19u15  Hulporganisatie Cunina luidt alarmbel: “Al twee Zuid-Afrikaanse medewerkers vermoord”Twee lokale medewerkers van de Geelse hulporganisatie Cunina werden in Zuid-Afrika vermoord. De ngo begeleidt 232 petekinderen in het land en wil de aandacht vestigen op het toenemende geweld in de Zuid-Afrikaanse samenleving.
18/09 19u15  Fotoclub geeft werk van overleden Jef Eykmans speciale aandachtDe Koninklijke Fotoclub Focus Meerhout houdt dit weekend zijn 57ste Foto- en Digisalon in de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot in de Schoolstraat 1. De club brengt hulde aan zijn recent overleden lid Jef Eykmans.
18/09 19u15  Voor 350 euro huurt u een van de mooiste Mechelse concertzalen: “Uniek in ons land”Voor 350 euro kunt u voortaan een van de mooiste concertzalen in Mechelen huren: de prachtig gerestaureerde Sint-Pieter- en Paulkerk op de Veemarkt. De stad heeft 150.000 euro geïnvesteerd om ze daar optimaal voor uit te rusten. Het concept slaat aan, want dit jaar zijn er al twaalf concerten gepland.
18/09 19u15  Yves Lampaert wordt de nieuwe leider in Ronde van Slovakije, Stefan Küng wint tijdritDe Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft in de Ronde van Slovakije de tijdrit gewonnen, voor Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) die wel de nieuwe leider wordt.
18/09 19u00  Studenten zamelen ruim 17.000 euro in voor Roy, die arm en onderbenen verloor bij ongeval17.573,35 euro. Dat bedrag hebben Mechelse studenten met een benefiet ingezameld voor hun vriend Roy Kunnen (21). De Limburgse jongeman was het slachtoffer van een dramatisch ongeval waarbij hij werd aangereden door een trein. Hij verloor een arm en zijn beide onderbenen, maar een jaar en drie maanden later kan hij opnieuw stappen.
18/09 19u00  Familie zwaar gecrashte F2-piloot Correa maakt zich zorgen over zijn benenDe familie van de zwaar gecrashte Juan Manuel Correa heeft een nieuwe update gegeven over de medische toestand van de Amerikaanse F2-piloot.
18/09 19u00  Lampaert is nieuwe leider in Ronde van Slovakije, Zwitser Küng wint tijdritDe tijdrit in de Ronde van Slovakije is gewonnen door de Zwitser Stefan Küng. De hardrijder van Groupama-FDJ legde het parcours van 7,4 km in Bardejov af in 9:04, dat is drie seconden sneller dan Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step). Bob Jungels finishte als derde op acht seconden. Lampaert neemt wel de leiderstrui over van Alexander Kristoff die de ochtendrit won.
18/09 19u00  H&M gaat binnenkort ook andere merken verkopenDe Zweedse modeketen H&M gaat binnenkort andere merken introduceren in de rekken van hun winkels. Momenteel staat er al een vacature open bij het bedrijf als ‘hoofd externe merken’. Dat schrijft modesite Fashion United.
18/09 18u45  Yves Lampaert toont WK-vorm en wordt nieuwe leider in Ronde van Slovakije, Stefan Küng wint tijdritDe Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft in de Ronde van Slovakije de tijdrit gewonnen, voor Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) die wel de nieuwe leider wordt.
18/09 18u45  Na Amerikaans debacle op WK basketbal NBA-ster Stephen Curry wél mee naar Olympische SpelenStephen Curry, spelend bij de Golden State Warriors, wil voor het Amerikaans elftal aantreden op de Olympische Spelen van Tokio 2020.
18/09 18u45  Inbrekers dringen voor tweede keer in maand tijd binnen bij schuttersclubDe schuttersclub Sint-Sebastiaan in de Albrecht Rodenbachlaan heeft voor de tweede keer in een maand tijd inbrekers over de vloer gekregen. Er werden onder meer twee bogen en snoepgoed buitgemaakt. Ook in het Chiro-lokaal werd ingebroken.
18/09 18u45  Oppositie vraagt poepzakjesverdeler en extra vuilnisbakken aan omstreden hondenlosloopzoneOppositiepartijen CD&V en H-Eerlijk Zoersel vragen extra maatregelen aan de eerste hondenlosloopzone om de gemoederen te bedaren.
18/09 18u15  Anderlecht krijgt boete van 1.000 euro voor “hoer van FCB” richting scheidsrechterRSC Anderlecht moet een boete van 1.000 euro betalen, omdat supporters in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende de scheidsrechter bestookten met het beruchte geuzenlied “Hij is de hoer van FCB”. Er werd ook een aansteker richting de ref gegooid. De sanctie werd woensdag opgelegd door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
18/09 18u15  Club Brugge-coach Clement pakt uit met verrassende opstelling tegen GalatasarayClub Brugge-coach Philippe Clement geeft woensdagavond (18u55) op de openingsspeeldag in groep A van de Champions League tegen de Turkse landskampioen Galatasaray een basisplaats aan Matej Mitrovic, Mats Rits, Krépin Diatta en Dennis. Brandon Mechele, Eder Balanta en Percy Tau starten daardoor op de bank.
18/09 18u15  Giovanni Visconti klopt Tourwinnaar Egan Bernal in Memorial Alfredo MartiniGiovanni Visconti (Neri-Sottoli-Selle Italia-KTM) heeft de Memorial Alfredo Martini (Ita/1.1) op zijn naam gebracht. De Italiaan haalde het na 204,4 km in Ponterada voor Tourwinnaar Egan Bernal (Ineos) en Nikolay Cherkasov (Gazprom-Rusvelo).
18/09 18u15  Hoogste woontoren ter wereld onthult adembenemend uitzicht over New YorkIn New York City staat binnenkort het hoogste residentiële gebouw ter wereld. De Central Park Tower is 472 meter hoog en zal 179 appartementen hebben. Kostprijs? Zes à 56 miljoen euro. Dinsdag is voor het eerst het unieke uitzicht dat bewoners er op de stad hebben onthuld.
18/09 18u00  Colruyt wil Okay-winkel aan MolsebaanColruyt Groep heeft een vergunning aangevraagd om een nieuwe Okay-supermarkt te bouwen aan de Molsebaan in Dessel. Het openbaar onderzoek loopt nog tot begin oktober. Op een boogscheut van de locatie van de Okay-winkel is momenteel de huidige Delhaize gevestigd. Ook die winkel zal binnenkort volledig vernieuwd worden. De nieuwe Okay-winkel zal ongeveer 880 m² groot zijn en beschikken over vijftig parkeerplaatsen. Volgens Dessels burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) is de komst van een tweede winkel in Dessel positief omdat deze vlakbij een grote baan, een bushalte, een fietspad en de Markt ligt. De mobiliteit in de buurt van de winkels zal volgens Van Dijck geen probleem worden, omdat mensen nu niet meer de verplaatsing moeten maken naar Retie of Mol om er te gaan winkelen.
18/09 18u00  Gemeente stopt met poets- en karweidienst, “maar we laten onze 110 personeelsleden niet in de steek”De gemeente Brasschaat laat haar poets- en karweidienst de komende vijf jaar grotendeels uitdoven. “Maar we laten geen enkele van onze 110 poetsvrouwen en karweimannen in de steek”, belooft schepen van Sociale Zaken Karina Hans (N-VA).
18/09 17u45  Colruyt wil Okay winkel aan MolsebaanColruyt Groep heeft een vergunning aangevraagd om een nieuwe Okay-supermarkt te bouwen aan de Molsebaan in Dessel. Het openbaar onderzoek loopt nog tot begin oktober. Op een boogscheut van de locatie van de Okay-winkel is momenteel de huidige Delhaize gevestigd. Ook die winkel zal binnenkort volledig vernieuwd worden. De nieuwe Okay-winkel zal ongeveer 880 m² groot zijn en beschikken over vijftig parkeerplaatsen. Volgens Dessels burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) is de komst van een tweede winkel in Dessel positief omdat deze vlakbij een grote baan, een bushalte, een fietspad en de Markt ligt. De mobiliteit in de buurt van de winkels zal volgens Van Dijck geen probleem worden, omdat mensen nu niet meer de verplaatsing moeten maken naar Retie of Mol om er te gaan winkelen.
18/09 17u45  Parket gaat in beroep tegen vrijspraak van vermeende brandstichtersHet parket heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van drie mannen voor de brandstichting van een bestelwagen op het Vrijewoonstplein in Mechelen. De rechtbank vond vorige maand te weinig bewijzen om het trio schuldig te bevinden.
18/09 17u30  ’t Heidebloempje speelt toneel in … een tomatenloodsIn het tomatenbedrijf van Ad Kersemans in Geheul wordt een van de loodsen deze maand gebruikt voor iets heel anders. Toneelkring ’t Heidebloempje repeteert er voor een reeks voorstellingen van Schafttijd.
18/09 17u30  De Let Krists Neilands wint verrassend maar oververdiend GP de Wallonie, Belgen komen net te laatKrists Neilands heeft verrassend de 60e editie van de Grand Prix de Wallonie (cat. 1.1) gewonnen. De 25-jarige Let van Israël Cycling Academy kwam na 205,9 kilometer als eerste boven op de Citadel van Namen en volgt Jasper Stuyven op, die tweede werd voor Jasper De Buyst. De Belgen kwamen net te laat om Neilands nog te grijpen, nadat die alleen was weggesprongen nog voor de Citadel.
18/09 17u15  Actrice Imanuelle Grives neemt alle schuld op zich nadat ze betrapt werd met drugs op TomorrowlandDe Nederlandse actrice Imanuelle Grives die samen met twee vriendinnen wordt verdacht van drugshandel op het Belgische dancefeest Tomorrowland zal in de zaak alle verantwoordelijkheid op zich nemen. Haar advocaat John Maes bevestigt berichtgeving hierover door het Algemeen Dagblad (AD). Volgens hem hebben de twee vriendinnen niets te maken met het drugsbezit en de -handel.
18/09 17u15  Florian Van Acker en Laurens Devos pakken opnieuw Europese titel paratafeltennisFlorian Van Acker en Laurens Devos behaalden goud op het Europees kampioenschap paratafeltennis in Helsingborg (Zweden). Florian won zijn finale tegen de Hongaar Peter Palos met 3-1. Van Acker is voor de tweede maal Europees kampioen. Devos won met 3-0 van de Oekraïner Kats, het is zijn derde Europese titel.
18/09 17u15  Koning Filip herdenkt 75ste verjaardag van bevrijding van BreendonkIn het fort van Breendonk, waar de urnen staan met de assen van degenen die de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog niet overleefden, is woensdag de Bevrijding herdacht en werd de 75ste Nationale Bedevaart gehouden in aanwezigheid van koning Filip. Die ontmoette er twee oud-gevangenen van het kamp in Breendonk. De 301 gesneuvelden werden herdacht door scholieren.
18/09 17u00  U19 geeft Club Brugge goede voorbeeld in Youth League tegen GalatasarayDe U19 van Club Brugge is de UEFA Youth League begonnen met een 3-2-zege tegen hun leeftijdsgenoten van Galatasaray. Na amper 17 minuten stond blauw-zwart al op een 3-0-voorsprong dankzij goals van De Wolf, Wilkims en Aelterman. Toch werd het nog spannend.
18/09 17u00  Bibliotheek opent ‘gameroom’De bibliotheek van Kasterlee is nu ook uitgerust met een ‘gameroom’. Woensdagnamiddag kwamen de eerste gamers kennismaken met de nieuwe service in de kelder van de Kastelse bib. De eerste bezoekers waren twee jongens van 10.
18/09 17u00  Slimme hond geeft nieuwe betekenis aan het woord ‘zindelijk’Een Amerikaanse man was verbaasd toen hij na een nachtshift thuiskwam en ‘iets’ ontdekte in het trainingspotje van zijn zoontje. Hij vond het vreemd dat zijn vrouw het zou hebben gemist dat de peuter op zijn potje zat en bekeek de beelden van de beveiligingscamera om uit te vissen wat er was gebeurd. Zo ontdekte de vader dat hij wel een heel knappe hond in huis heeft die meteen ook een nieuwe betekenis geeft aan het woord ‘zindelijk’.
18/09 16u45  SHOPPING. Vijftien kaarsen voor een knus geurtje in huisBij de intrede van de herfst, maakt een plaid of kussen het in huis extra knus. Maar ook een geurkaars draagt bij aan een gezellig interieur in het najaar. Vijftien exemplaren die lekker ruiken en er nog mooi uitzien ook.
18/09 16u15  Katie Taylor wil in de zomer van 2020 opnieuw tegen Delfine Persoon kampen: “Ik kijk er al naar uit haar nog overtuigender te kloppen”Katie Taylor zegt dat ze hoopt dat er komende zomer een rematch komt tegen Delfine Persoon. De Ierse boksster, die in juni onze landgenote op discutabele wijze versloeg in de strijd om de wereldtitel, zegt de puntjes op de i te willen zetten nadat Persoon gezegd had dat ze “bestolen” was. “Ik kijk er al naar uit haar nog overtuigender te kloppen, zodat iedereen het zwijgen is opgelegd”, aldus Taylor.
18/09 15u45  Standard-trainer Michel Preud’homme: “Vitoria is een heel complete ploeg”Standard opent donderdag (18u55) de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen het Portugese Vitoria SC. “Het is een heel complete ploeg, die een organisatie kan neerzetten maar ook snel kan omschakelen dankzij haar technische spelers en aanvallende flanken”, vertelde Michel Preud’homme daags voor de wedstrijd in Sclessin. “Voor een ploeg uit pot vier is dit al een heel goed niveau.”
18/09 15u45  Laatste rijkswachter moet na 36 jaar dan toch post verlaten: “Dit komt hard aan”36 jaar al is Guy Lodewijks (61) conciërge in de oude rijkswachtkazerne van Schilde, waar hij ook zelf nog actief was als eerste wachtmeester. Maar binnen zes maanden moet hij zijn vertrouwde post toch verlaten. Basisschool Wonderwijzer mag van de gemeente een sportzaal onderbrengen in ‘zijn’ oude kazerne. De oud-rijkswachter reageert erg ontgoocheld op de beslissing van de gemeente.
18/09 15u45  Puppy was zo goed als doodgevroren toen agenten haar in rivier vonden, nu gaat ze mee op patrouilleZe was zo goed als bijna doodgevroren toen de Amerikaanse politie van Daytona haar vond langs een rivier. Maar de twee agenten ontfermden zich meteen over de puppy en verwarmden haar met alles wat ze konden. Nu, enkele maanden later, is het teefje groot en gezond genoeg om mee te gaan op patrouille.
18/09 15u30  Acht maanden cel geëist voor slagen aan politiemanHet Openbaar Ministerie heeft woensdag acht maanden cel en een boete van 1.200 euro gevorderd tegen Mechelaar Narek S. (25).
18/09 15u30  Luchtverkeersleiders bereiken akkoord over werkregeling: “Voorlopig geen acties meer op Zaventem”Na maanden discussie en acties en dreigingen met acties, is er een akkoord over de nieuwe werkregeling bij Skeyes. Beter bekend als de luchtverkeersleiders van Zaventem, berucht als de mannen die het werk neerleggen wanneer de vakantie-uittocht begint. Nu is er een akkoord over de nieuwe werkregeling. Vakbonden stellen gerust: “Voorlopig is er geen reden tot acties.”
18/09 15u15  Hier geniet je dit weekend met volle teugen van de laatste zomerdagenVoor dit weekend wordt 27 graden voorspeld en dus is de kans groot dat zaterdag en zondag de laatste twee vrije echt warme dagen van het jaar worden. En wat kun je dan beter doen dan eropuit te trekken, om een laatste keer buiten van de zon te genieten en wel met deze leuke activiteiten.
18/09 15u15  Thomas Vermaelen stoot met Vissel Kobe door in Japanse bekerRode Duivel Thomas Vermaelen heeft zich woensdag met Vissel Kobe geplaatst voor de kwartfinales van de Emperor’s Cup, de Japanse voetbalbeker.
18/09 15u00  Droomdag voor leerlingen Voorheide: in sporttenue naar school én livemuziek van de KetnetbandGeen sippe gezichtjes, woensdagochtend aan de poort van de basisschool Voorheide in Arendonk. Iedereen mocht over een verhoogde rode loper naar binnen. Tijdens het optreden van de Ketnetband gingen alle remmen los. “Zo’n schooldag wil ik elke dag wel”, zegt een judoka.
18/09 15u00  Mooi afscheid van ereschepen Jan Thirion: “Vake is voor altijd onze held”In Bonheiden is woensdag afscheid genomen van oud-schepen en gemeenteraadslid Jan Thirion (N-VA). Hij overleed ruim een week geleden onverwacht aan een hartaanval tijdens een vakantie in Spanje. Thirion werd 69.
18/09 14u45  Rijwoning compleet verwoest na uitslaande brand: “Vlammen sloegen plots uit het dakvenster”Een uitslaande brand heeft woensdagochtend een woning vernield aan het Rodeveld in Muizen (Mechelen). Een aanpalende studio en woning liepen eveneens schade op. Drie mensen die teveel rook hadden ingeademd werden voor een medische check-up naar het ziekenhuis overgebracht. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt.
18/09 14u30  James Bond in Antwerpen: met dit handige snufje haalt de politie drones uit de luchtDe Antwerpse politie schaft hoogtechnologische apparatuur aan om gevaarlijke drones uit de lucht te halen. Die apparatuur kan de controle overnemen van zo’n drone waardoor het onbemande vliegtuigje met een net gevangen kan worden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil zo voorbereid zijn op crimineel of terroristisch gebruik van drones. In de bovenstaande video zie je hoe de politie met zo’n apparatuur te werk gaat.
18/09 14u15  Brandweer moet uitrukken naar school voor gemorste formolDe brandweer is woensdag iets na de middag moeten uitrukken naar het Atheneum van Schilde aan de Hoevedreef omdat daar gemorst was met formol. Een werkman die het goedje had opgeruimd, werd preventief meegenomen met de ambulance voor verzorging.
18/09 14u00  Puttenaar fietst van München naar Wenen voor het goede doelPuttenaar Kim Creve klimt van 20 tot en met 23 september opnieuw op zijn stalen ros voor het goede doel. Al voor de vierde keer neemt hij deel aan de Colt Charity Bike Ride. Zijn werkgever Colt Technology Services organiseert de fietstocht voor het goede doel al voor de achtste keer.
18/09 14u00  Alexander Kristoff sprint naar zege in eerste etappe van de Ronde van SlovakijeDe openingsrit in de Ronde van Slovakije (2.1) is gewonnen door Alexander Kristoff. De Noor van UAE Team Emirates snelde na 138 kilometer in Bardejov naar de zege voor het Deceuninck-Quick.Stepduo Michael Morkov en Elia Viviani. Vanmiddag staat nog een tijdrit op het programma.
18/09 14u00  Wij keken naar ‘Durf te Vragen’ over bdsm: televisie om ‘a’ tegen te zeggenLees meer >
18/09 13u45  Brandweerzone verhuist vanaf volgende week naar WaterduivelDe brandweerzone Rivierenland verhuist vanaf volgende week dinsdag naar de nieuwbouw aan de Nekkerhal in Mechelen. Eerst worden de administratieve diensten geïnstalleerd. De Mechelse brandweerpost verhuist op dinsdag 15 oktober als laatste naar haar nieuwe kazerne.
18/09 13u45  Dieven plunderen bestelwagens in gemeentemagazijn: “We nemen maatregelen om de hal te beveiligen”Dieven zijn in de nacht van dinsdag op woensdag binnengedrongen in het gemeentemagazijn in Achterstenhoek in Lille. De daders namen uit de werkbusjes van het gemeentepersoneel tientallen werkmaterialen zoals kettingzagen en bosmaaiers mee. De schade voor de gemeente loopt op tot duizenden euro’s.
18/09 13u45  Drink eens wat vaker thee, het is goed voor jeDe hersenen van mensen die regelmatig een kopje thee drinken, werken efficiënter dan het brein van mannen en vrouwen die dat niet op regelmatige basis doen. Dat is althans de conclusie van een onderzoek aan de universiteit van Singapore, in samenwerking met de universiteiten van Cambridge en Essex, verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Aging.
18/09 13u30  Al 22 Turkse supporters met knuppels opgepakt in aanloop naar Club Brugge-GalatasarayDe Brugse politie heeft al 22 Turkse supporters van voetbalploeg Galatasaray opgepakt. Zij hadden zelfs knuppels bij zich. Zij zullen tot na de wedstrijd in de cel moeten blijven. Daarna zullen ze weer mogen beschikken.
18/09 13u30  Nafi Thiam trekt met diploma op zak naar WK atletiek in Doha: “Nu volledig voor atletiek gaan”Olympisch, Europees en wereldkampioen zevenkamp Nafi Thiam heeft haar studie geografie aan de Universiteit van Luik succesvol afgerond. “Het is nu een goed moment om de komende jaren volledig voor atletiek te gaan. Ik ben 25. Als ik het nu niet doe, ga ik het nooit doen”, zegt Thiam, die zich momenteel voorbereidt op het WK Atletiek in Doha, waar ze haar wereldtitel op de zevenkamp verdedigt.
18/09 13u30  Congolese president brengt bezoek aan AntwerpenMet een half uurtje vertraging kwam woensdag omstreeks 10.30 uur de Congolese president Félix Tshisekedi toe in de Antwerpse diamantwijk. Daarmee startte hij een bezoek aan de Scheldestad met ook een boottocht in de haven en een rondgang in het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
18/09 13u15  Internationale judofederatie schorst Iran na vlucht van topjudoka MollaeiDe Iraanse judobond mag voorlopig geen atleten meer afvaardigen naar internationale competities. De Internationale Judofederatie (IJF) legt die sanctie op na wat er gebeurde met topjudoka Saeid Mollaei op het WK in Tokio.
18/09 13u15  Openbaar ministerie vraagt vrijspraak voor Bo Coolsaet wegens gebrek aan bewijsIn het proces tegen Bo Coolsaet (79) heeft het openbaar ministerie de vrijspraak gevraagd. De bekende uroloog staat terecht voor een verkrachtingszaak uit 2006. Volgens een 28-jarige vrouw zou hij haar met zijn instrumenten hebben verkracht en haar ook hebben aangerand door haar billen en borsten aan te raken. De burgerlijke partij had gevraagd om de behandeling uit te stellen, maar de rechtbank ging daar niet op in.
18/09 12u45  COLUMN. Hoogbouw komt maar zelden het wijkgevoel of de stadsdynamiek ten goedeHet dossier rond de bouwplannen in de Pelikaanstraat is er eentje om nauwgezet te volgen. Niet enkel door de plannen en de omvang ervan maar ook op stedelijk politiek vlak. Zoals gisteren stond te lezen kwam er een negatief advies van de Antwerpse districtsraad. Opvallend, omdat de zetelende partij Groen zijn slag thuishaalde met medewerking van de linkse oppositie sp.a en PVDA.
18/09 12u45  Oud-voetballer Fernando Ricksen overleden na slepende ziekteFernando Ricksen is overleden. De voormalig profvoetballer leed al jaren aan de ongeneeslijke spierziekte ALS die leidt tot krachtverlies en verlamming. Ricksen is 43 jaar oud geworden en laat een vrouw en dochtertje achter. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.
18/09 12u45  Dieven plunderen bestelwagens in gemeentemagazijn: “Alarm trad niet in werking”Dieven zijn in de nacht van dinsdag op woensdag binnengedrongen in het gemeentemagazijn in Achterstenhoek in Lille. De daders namen uit de werkbusjes van het gemeentepersoneel tientallen werkmaterialen zoals kettingzagen en bosmaaiers mee. De schade voor de gemeente loopt op tot duizenden euro’s.
18/09 12u30  Dieven plunderen bestelwagens in gemeentemagazijn: “Alarm werkte niet”Dieven zijn in de nacht van dinsdag op woensdag binnengedrongen in het gemeentemagazijn in Achterstenhoek in Lille. De daders namen uit de werkbusjes van het gemeentepersoneel tientallen werkmaterialen zoals kettingzagen en bosmaaiers mee. De schade voor de gemeente loopt op tot duizenden euro’s.
18/09 12u00  Lewis Hamilton toekomstig teamgenoot van Stoffel Vandoorne?Mercedes presenteerde vorige week haar Formule E-team waarbij onze landgenoot Stoffel Vandoorne gaat rijden. De kans bestaat echter dat vijfvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton in de toekomst de overstap naar het Mercedes Formule E-team maakt.
18/09 12u00  DISCUSSIE. Vind jij dat de solidariteitsactie voor Pia navolging moet krijgen?De 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. Op de Facebookpagina van Team Pia was dinsdagnacht te lezen dat de kaap van de 917.000 sms’en is bereikt.
18/09 12u00  Uittredend wereldkampioen Alejandro Valverde leidt Spaanse selectie met alleen maar vriendjesTitelverdediger Alejandro Valverde is kopman in de Spaanse selectie voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september). Opvallend: van de acht geselecteerden reed slechts één renner in ploegverband nooit aan de zijde van de uittredend wereldkampioen.
18/09 11u45  Zwaardere straffen in beroep voor leden ‘Bananenbende’Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag zware celstraffen tot 17 jaar uitgesproken in het dossier rond de zogenoemde ‘Bananenbende’, die haar naam dankt aan het feit dat ze drugs invoerde die verstopt zaten in containers met bananen uit Colombia. Verschillende leden kregen in beroep een zwaardere straf dan in eerste aanleg.
18/09 11u45  Stad richt historische kerk in als concertruimteMet de Sint-Pieter-en Paulkerk heeft de Mechelse binnenstad er een concertruimte voor 300 personen bij. De stad investeerde in akoestische gordijnen.
18/09 11u45  Bakkerij dicht? Dan maar brood uit de garageDe bekende warme bakkerij Max op de Handelslei in Sint-Antonius is tijdelijk naar de garage aan de achterzijde van het gebouw in de… Achterstraat verhuisd. De bakkerij wordt ruimer en krijgt een complete make-over.
18/09 11u45  Waarom een keeper in fluo écht meer ballen stoptHot topic in Extra Time: Antwerpspeler Kevin Mirallas kopte zondag een gigantische kans recht in de armen van Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge. “Dat is omdat hij daar in fluo staat”, zei analist Filip Joos. Een vreemde redenering, toch? “Er zijn zeker aanwijzingen dat dat een spits afleidt”, zegt neuroloog en topdokter Chris van der Linden.
18/09 11u30  Vat met olie vat vuur in betonfabriekWoensdagvoormiddag heeft het gebrand bij het betonverwerkend bedrijf Grobeton aan de Industrieweg in Grobbendonk.
18/09 11u30  Cultuur- en sportraad niet te spreken over afschaffing adviesraden: “Ze nemen een loopje met de procedures”De leden van de Herentalse adviesraden hebben veel om over na te denken. Het stadsbestuur wil alle raden eind dit jaar afschaffen. De beslissing kadert in het uitzetten van een nieuwe stedelijke adviesstructuur. De personen die zich al jaren inzetten voor de adviesraden, zijn verontwaardigd.
18/09 11u30  Vegan Fashion Week krijgt een tweede editieIn Los Angeles vond vorig jaar voor het eerst de Vegan Fashion Week plaats en dat krijgt nu in oktober een vervolg. Het evenement wil de mode-industrie doen stilstaan bij de enorme impact die het heeft op het milieu en het klimaat en tonen dat mode ook duurzaam kan zijn.
18/09 11u30  Uitslaande brand in woning: drie personen overgebracht naar ziekenhuisAan het Rodeveld in Muizen (Mechelen) heeft het woensdagochtend gebrand in een woning. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.
18/09 11u15  Barack Obama ontvangt Greta Thunberg: “Geef je soms vuistjes?”Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft Greta Thunberg, het internationale gezicht van de strijd tegen de klimaatopwarming, dinsdag ontvangen in Washington. Obama bestempelde de 16-jarige als “één van de grootste verdedigers van onze planeet”, en zei “Jij en ik vormen één team”.
18/09 11u15  Rechtstzaak Bo Coolsaet geschorst na incident met advocate burgerlijke partijDe bekende uroloog Bo Coolsaet (79) is woensdagochtend aangekomen aan het justitiepaleis in Antwerpen, waar hij terechtstaat voor een vermeende verkrachting. Hij zou in 2006 met zijn instrumenten een patiënte hebben verkracht en haar ook hebben aangerand door haar billen en borsten aan te raken. De zaak is intussen geschorst na een incident met de advocate van de burgerlijke partij.
18/09 11u00  Uitslaande brand in woning: drie personen overgebracht naar het ziekenhuisAan het Rodeveld in Muizen (Mechelen) heeft het woensdagochtend gebrand in een woning. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.
18/09 11u00  Congolese president start Antwerpse rondgang met bezoek aan diamantsectorMet een half uurtje vertraging is woensdag omstreeks 10.30 uur de Congolese president Félix Tshisekedi toegekomen in de Antwerpse diamantwijk. Daarmee start hij een bezoek aan de Scheldestad met ook een boottocht in de haven en een rondgang in het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
18/09 11u00  GAS-boetes en pv’s tijdens controle op overlast HerentalsebaanDe Antwerpse politie en de dienst buurtregie van de stad Antwerpen hebben dinsdag een actie gehouden op de Herentalsebaan in Deurne. Die was gericht tegen elke vorm van overlast.
18/09 11u00  Elise Mertens staat in kwartfinales in het Japanse Osaka, Kirsten Flipkens gaat verder in SeoelElise Mertens (WTA 24) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Japanse Osaka (hard/823.000 dollar). De 23-jarige Limburgse versloeg in de tweede ronde de tien jaar oudere Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 33).
18/09 11u00  Blue-bike rondt kaap van 1 miljoen ritten: gebruik gaat in Dijlestad fors de hoogte inDeelfietsbedrijf Blue-bike heeft woensdagochtend de mijlpaal van de miljoenste rit behaald. Het bedrijf vierde de doorbraak tijdens de week van de mobiliteit aan het station van Mechelen. In de Dijlestad groeide het aantal ritten het afgelopen jaar met 47%.
18/09 10u45  Steeds meer bedrijven verbieden personeel handsfree te telefoneren tijdens het autorijdenTelefoneren achter het stuur van de auto, ook als het handsfree is, is voortaan verboden voor medewerkers van de ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis, met vestiging in Berchem. Het internationaal bedrijf, dat in ons land honderden mensen tewerkstelt, wil op die manier een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.
18/09 10u45  Elise Mertens staat in kwartfinales in het Japanse OsakaElise Mertens (WTA 24) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Japanse Osaka (hard/823.000 dollar). De 23-jarige Limburgse versloeg in de tweede ronde de tien jaar oudere Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 33).
18/09 10u45  Hinder in Osystraat door olielekIn de drukke Osystraat, in het centrum van Antwerpen nabij de Franklin Rooseveltplaats, is woensdag hinder ontstaan nadat een bus van De Lijn olie had gelekt.
18/09 10u45  Advocaat in groot liquidatieproces op straat doodgeschoten in AmsterdamIn Amsterdam is een advocaat op straat doodgeschoten. Het gaat om Derk Wiersum, die de kroongetuige in een groot liquidatieproces bijstaat. Dat meldt de Nederlandse politie.
18/09 10u30  Barack Obama ontvangt Greta Thunberg: “Jij en ik vormen één team”Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft Greta Thunberg, het internationale gezicht van de strijd tegen de klimaatopwarming, dinsdag ontvangen in Washington. Obama bestempelde de 16-jarige als “één van de grootste verdedigers van onze planeet”, en zei “Jij en ik vormen één team”.
18/09 10u30  Uw krant test het nut van fijnstofmaskers: gebakken (vervuilde) luchtDe luchtkwaliteit in Antwerpen is erbarmelijk slecht. Volgens een rapport van Greenpeace vorig jaar is Antwerpen een van de meest vervuilde regio’s in Europa en dat heeft een rechtstreeks impact op onze gezondheid. De luchtkwaliteit eigenhandig verbeteren is moeilijk, maar kunnen we ons beschermen tegen schadelijke stoffen in de stad? Producenten van hippe mondmaskers beweren van wel. Wij doen de test. Een handig en gezond redmiddel of een nutteloos soort onderbroek op je neus?
18/09 10u30  Uitslaande brand in woning: twee personen overgebracht naar het ziekenhuisAan het Rodeveld in Muizen (Mechelen) heeft het woensdagochtend gebrand in een woning. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.
18/09 10u15  Giorgio Armani mag belangrijke modeprijs in ontvangst nemenDe Italiaanse ontwerper Giorgio Armani draait met zijn modehuis al zo’n vier decennia mee in de modewereld en daarvoor wordt hij later dit jaar bekroond. Hij mag dan de Outstanding Achievement Award in ontvangst nemen op de Fashion Awards.
18/09 10u15  Onthou de naam: Sarah Thomas is eerste die 4x (!!!) op rij het Kanaal overzwemtCijfers om van te duizelen: zo’n 130 kilometer zwemmen aan een stuk in 54 uur. De Amerikaanse langeafstandzwemmer Sarah Thomas (37) heeft dinsdag geschiedenis geschreven door vier keer na elkaar het Kanaal over te zwemmen. De vrouw overwon vorig jaar borstkanker en wilde “iets doen voor alle overlevers”. In 54 uur zwom ze vier keer tussen het Franse Cap Gris-Nez en Dover aan de Britse zuidkust. Toen ze dinsdag de laatste keer aan land “kroop” op het Shakespeare Beach in Dover, werd ze op een daverend applaus onthaald. “Geweldig, buitengewoon, bovenmenselijk”, aldus de reacties op de verbluffende, nooit eerder verwezenlijkte prestatie.
18/09 10u15  COLUMN. Over molmobielen, fosterfietsen en buurtkarrenMaarten Van Acker (40) is professor Stedenbouw aan de Universiteit Antwerpen. Samen met zijn gezin woont hij in het centrum van de stad, vlak bij het Theaterplein. Via de Onderzoeksgroep voor Stads- Ontwikkeling zet hij zich in voor kwalitatieve stadsvernieuwing en betere infrastructuurprojecten. Hij is een van onze columnisten mobiliteit.
18/09 10u15  Bedrijf anticipeert met overslagplek voor bouwmateriaal aan Asiadok op verwachte files door aanleg OosterweelBouwmateriaal leveren over het water moet ervoor zorgen dat vrachtwagens niet langer in de file staan. De leverancier van bouwmaterialen J. Janssens & Zonen uit Brecht opent daarom, samen met andere bedrijven, een hub op het Asiadok in Antwerpen. Van daaruit kan bouwmateriaal met kleinere vrachtwagens tot bij de klant geleverd worden.
18/09 10u00  Rode Duivels behouden eerste plaats op FIFA-rankingDe Rode Duivels blijven op de nieuwe FIFA-ranking, die morgen officieel wordt gepubliceerd, de eerste plaats bezetten. Met 1.752 punten voert België de stand aan voor Frankrijk (1.725). De wereldkampioen wipt over Brazilië (1.719) naar de tweede plaats.
18/09 10u00  Nederlandse plofkrakers krijgen celstraffen tot dertien jaar opgelegdDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tien Nederlanders veroordeeld voor hun aandeel in zes plofkraken op bankautomaten in Vlaanderen. Ze kregen celstraffen van drie jaar deels met uitstel tot dertien jaar effectief.
18/09 09u45  Stad blijft dromen van hotel in Loodswezen: “Dit kan een landmark in de stad worden”Een hotel en kantoren op de hoger gelegen verdiepingen en horeca op de begane grond blijven een ernstige optie voor het Loodswezen op de Tavernierkaai. Het gebouw staat nu leeg en begin volgend jaar komt er een marktbevraging. Anders gezegd, dan zal blijken wie er onder welke voorwaarde in het beschermde gebouw wil investeren.
18/09 09u45  Uroloog Bo Coolsaet verschijnt met rollator aan justitiepaleis voor rechtszaak over verkrachtingDe bekende uroloog Bo Coolsaet (79) is woensdagochtend aangekomen aan het justitiepaleis in Antwerpen, waar hij terechtstaat voor een vermeende verkrachting. Hij zou in 2006 met zijn instrumenten een patiënte hebben verkracht en haar ook hebben aangerand door haar billen en borsten aan te raken.
18/09 09u45  Is actrice Jennifer Lawrence stiekem al getrouwd?‘The hunger games’-ster Jennifer Lawrence (29) verloofde zich in februari met galeriehouder Cooke Maroney (34), maar het heeft er alles van weg dat de twee ondertussen getrouwd zijn. Ze werden gespot toen ze in New York hun officiële papieren gingen ophalen.
18/09 09u15  De culinaire troeven van de E313: van hamburgerkraam tot Gault&Millau-brasserieLangs de E313 een hapje eten? Een korte of een uitgebreide tussenstop op de weg tussen Antwerpen en Hasselt? Je ziet het niet vanop de autosnelweg, maar er zijn opties genoeg. Vooral de medewerkers van de vele bedrijven op de industrieterreinen in Herentals, en de truckchauffeurs die dagelijks op de baan zijn, hebben niet te klagen. Bovendien komen er zelfs mensen vanuit de dorpskernen naar de snelweg, speciaal voor hun favoriete restaurant, brasserie, of hamburgerkraam. “Elke donderdag is het voor ons vettige donderdag!”
18/09 09u15  Bijna helft studenten Thomas More Mechelen komt met de treinDe trein is bij studenten van de Thomas More-hogeschool veruit het populairste vervoersmiddel. In Mechelen komt zowat de helft van de studenten per spoor. Op de campussen in Sint-Katelijne-Waver is het dan weer een nek-aan-nekrace tussen de trein en de auto.
18/09 09u00  De beste kettingzaagkunstenaar van België komt uit… BoomFrancis Michielsen, alias Carving Cis, mag zich sinds dit weekend de beste kettingzaag-kunstenaar van België noemen. Afgelopen weekend toonde hij zijn kunsten op het Belgisch Kampioenschap. Van houtblokken en boomstammen maakt Carving Cis prachtige kunstwerken. En dat leverde hem nu dus de Belgische titel op.
18/09 08u45  Indrukwekkende Emma Meesseman stuwt Washington naar winst in halve finale WNBA-play-offsWashington Mystics opende de halve finale van de WNBA-play-offs met een nipte zege tegen Las Vegas Aces.
18/09 08u30  Zeven gestolen fietsen teruggevonden in WillebroekDe politie vond zondagnamiddag in totaal zeven gestolen fietsen terug op de wagen en in de woning van een man uit Boortmeerbeek. Hij werd staande gehouden in Willebroek en ter beschikking gesteld van het parket.
18/09 08u15  Simon Mignolet: “PSG, Real, Galatasaray… Ik ben daar overal al geweest en wil gewoon doorstoten met Club Brugge”Nu de Champions League echt start voor Simon Mignolet en Club Brugge, blikt de best betaalde speler uit de geschiedenis van blauw-zwart voor het eerst terug op zijn uitzichtloze situatie bij Liverpool, waarom hij vandaag niet bij Benfica, maar in Brugge speelt en wat hij heeft met ­Dany Verlinden. “Dit Club doet in andere landen ook mee voor de prijzen.”
18/09 08u00  Komiek Kevin Hart voor miljoenen aangeklaagd door model dat stiekem werd gefilmd voor sekstapeDe Amerikaanse acteur en komiek Kevin Hart (40) beleeft woelige tijden. Slechts enkele dagen nadat hij ernstig gewond raakte tijdens een auto-ongeval, wordt hij aangeklaagd door model en zijn vroegere ‘sidekick’ Montia Sabbag. De vrouw eist 60 miljoen dollar van Hart voor beelden die in 2017 van de twee werden gemaakt tijdens een stomende vrijpartij. Hoewel Sabbag eerder beweerde dat de acteur evenzeer slachtoffer was als zijzelf, komt ze daar nu op terug. Het model zegt dat Kevin Hart de sekstape in scène heeft gezet.
18/09 07u00  Jong koppel opent ’t Pateeke in Liezele: “Een dorp zonder bakker is geen dorp”De spreuk ‘het is een pateeke’ indachtig moesten Lindsay Van Pamel en Nick Van Acoleyen niet lang nadenken over de naam van hun warme bakkerij in Liezeledorp in de deelgemeente van Puurs-Sint-Amands. Een grote stap voor het koppel, aangezien ze beiden nog maar 21 jaar zijn.
18/09 06u30  1,9 miljoen euro voor baby Pia is ingezameldDe 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. Op de Facebookpagina van Team Pia is dinsdagnacht te lezen dat de kaap van de 917.000 sms-en is bereikt.
18/09 06u15  Maniflex werkt noodoplossingen voor bedrijven uit: “Taken waar niemand zich aan waagt zijn het leukst”Geen opdracht te gek voor de Kalfortse ondernemer Wim Servaes en zijn eenmansbedrijf Maniflex. “Taken waar geen ander bedrijf zich aan waagt, zijn eigenlijk de plezantste. Ze vormen de grootste uitdaging”, zegt hij. Hij werkte er een soort flexibel jobsysteem voor uit met jobstudenten, zelfstandigen en bijverdieners.
18/09 05u30  26 miljoen euro subsidies voor megacampus LeerexpertDe drie vestigingen van de Leerexpert in Deurne worden samengevoegd tot één campus op de Schotensesteenweg. Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar heeft al wel 26 miljoen euro aan Vlaamse subsidies beet en 12.679 vierkante meter aan beschikbare oppervlakte. De bestaande gebouwen worden gerenoveerd, voor de mobiele klassen komt er een nieuwbouw.
18/09 05u15  Elf Belgen zetten hiv-behandeling stop om wereldprimeur te forcerenElf Belgen met hiv hebben wekenlang hun behandeling met aidsremmers stopgezet om een doorbraak te forceren in het onderzoek naar de dodelijke ziekte. De huidige medicatie onderdrukt de aandoening, maar geneest ze niet. Een groter probleem dan je zou denken. Dankzij het nieuwe onderzoek is die genezing nu een stap dichterbij.
18/09 05u15  STANDPUNT. Iedereen wil Pia helpenHonderdduizenden Vlamingen proberen het leven van de kleine Pia uit Wilrijk te redden. Dat doen ze door massaal sms’jes te sturen die elk 2 euro opbrengen. Met dat geld kunnen de ouders van het meisje een medicijn betalen dat de gruwelijke ziekte waaraan ze lijdt kan stopzetten of toch kan vertragen. Het is immers niet zeker dat het middel dat in Amerika al wordt gebruikt, Pia echt kan genezen. Er zijn nog niet veel testresultaten voorhanden en wetenschappers zijn voorzichtig. Maar het is uiteraard begrijpelijk dat Pia’s ouders alles op alles zetten om hun dochter te redden.
18/09 05u15  Congolese president bezoekt Antwerpen: “Hij heeft nog gevoetbald op het veldje achter de Zeevaartschool”Woensdag komt de nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi een dag netwerken in Antwerpen. “Dat is normaal, want Antwerpen is altijd heel belangrijk geweest voor Congo en zal dat ook in de toekomst blijven”, zegt de Congolese Antwerpenaar Billy Kalonji.
18/09 05u15  Dit is de reden waarom je beter niet zomaar met een samoeraizwaard zwaaitDeze jongen had beter twee keer nagedacht voor dat hij een trucje probeerde uit te halen met een samoeraizwaard. Hij wou met zijn zwaard een appel, opgesteld op 2 boomstronken, in twee snijden. Helaas miste hij de appel en sneed vervolgens het plastic zwembad naast hem aan flarden, met alle gevolgen van dien.
18/09 05u15  Patrick ‘vader ván’ Evenepoel: “Ik kwam nog niet aan de enkels van Remco”Sommige renners verzamelen overwinningen alsof het bierviltjes zijn. Remco Evenepoel, amper 19 jaar, is een van hen. Anderen slagen er hun hele carrière met moeite in één wedstrijd van enig kaliber te winnen en daar was Patrick Evenepoel (51) er een van. Zesentwintig jaar geleden was ‘de vader van’ de beste in de GP de Wallonie. Zijn enige zege met naam. Maar wel met een reden. “Ik ben heel content dat ik toen niet aan bepaalde praktijken heb meegedaan. Alleen al voor Remco vandaag.”
18/09 05u15  Frommelrommel relativeert voortaan ook in boekvorm: “Je moet niet te zwaar aan de dingen tillen”Kent u de humoristische en zelfrelativerende hersenkronkels van Frommelrommel? Ze bestonden al op stickers en T-shirts, nu ook in boekvorm. Zaterdag wordt Missie zorgen opzij voorgesteld. “Ik frommel door mijn leven, impulsief en soms chaotisch, maar altijd met het hart op de juiste plaats”, zegt bedenkster Titia De Haes.
18/09 05u15  Antwerpse die borstkanker overwon trekt naar Italië voor Stichting tegen KankerDe Antwerpse Anne Vervaeck is naar Italië gereisd om professor Johan Swinnen een hart onder de riem te steken. Zij is een ex-kankerpatiënte die intussen de eretitel Global Hero of Hope draagt. Hij is een kankeronderzoeker van de KUL die op dit moment tot honderd kilometer per dag loopt om geld te verzamelen voor de strijd tegen de ziekte. Het doel van Anne: het belang van beweging tijdens en na de kankerbehandeling onder de aandacht brengen.
18/09 05u15  Concerten in Trix voortaan ten laatste om 22.30u gedaan: “Bezoekers moeten bus, trein of tram nog kunnen halen”Tijdens de langdurige werken voor de deur aan de Noordersingel kwamen opvallend minder bezoekers over de vloer bij muziekcentrum Trix, naast Spoor Oost. Om het de bezoekers makkelijker te maken om daar en weer thuis te geraken, stelt Trix nu een nieuw mobiliteitsplan op. En vervroegt het zijn optredens.
18/09 05u15  COLUMN. In afwachting van de perfecte wereld, doen we het intussen wel zelf. Voor Pia, voor Mathis en voor anderenHebt u al een sms’je gestuurd voor Pia, het meisje met de spierziekte uit Wilrijk? Mooi, u redt er misschien wel een mensenleven door. ‘We doen het zelf wel’ is de hartverwarmende vibe die nu in Vlaanderen rondgaat. In tijden van de grootste miserie komt vaak het mooiste in de mens naar boven. Gelukkig.
18/09 05u15  Kappen van bomen in Averegten moet gezonder bos voortbrengenIn provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) is een grote uitdunning van bomen aan de gang. “De ingrepen zijn nodig om van het domein terug een gevarieerd, inheems bos te maken”, stelt domeinwachter Hans Limet. “Alle stappen liggen zorgvuldig vast in een beheerplan.”
18/09 05u15  Nieuwe vloer én nieuwe schoolgebouwen (op komst) voor Sint-VictorMet twee voetbalwedstrijden is de nieuwe vloer van de turnzaal van Sint-Victor in Turnhout officieel in gebruik genomen. Rond de sporthal wordt er de komende jaren werk gemaakt van nieuwe schoolgebouwen.
18/09 05u15  Oppositiepartijen vragen oprichting van FietsbiebAls er bij de inwoners voldoende interesse voor bestaat, wil de gemeente Berlaar de oprichting van een Fietsbieb overwegen. Dat antwoordde Suzy Put (CD&V), schepen van Jeugd, op een vraag van oppositiepartijen Groen en BHG.
18/09 05u15  Anderstalige Mechelaars leren Nederlands dankzij ‘Samen Lopen’De deelnemers van het project ‘Samen Lopen’ kwamen dinsdag een laatste keer samen in het Mechelse Vrijbroekpark. Met het project kunnen anderstaligen Nederlands leren, terwijl ze aan het sporten zijn. Een deel van de deelnemers staat volgende week aan de start van Dwars door Mechelen.
18/09 05u15  Fiets- en voetpadenteam staat voor serieuze opdracht: “Wij willen duizend knelpunten wegwerken”De stad Mechelen maakt vijf medewerkers van de uitvoeringsdiensten vrij voor een nieuw fiets- en voetpadenteam. Het team moet gebreken of hindernissen zo snel mogelijk oplossen. “Deze bestuursperiode willen wij duizend knelpunten wegwerken”, zegt Patrick Princen, schepen van Openbare Werken.
18/09 05u15  COLUMN. “Niet voor publicatie vatbaar”Begin oktober zie ik Dana Winner weer. Deze keer naar aanleiding van een interview voor Wablieft, een krant in een eenvoudige taal. Eenvoudig kan je onze eerste ontmoeting niet echt noemen. Ik spreek over een kleine twintig jaar geleden. Dana wilde wat kwijt over het prille moederschap, waar deze krant wel een vrijblijvend stukje in zag. Of ik op zaterdagmiddag in een van de 66 gehuchten van Mol kon zijn? Ergens in Ginderbos of Achterbuiten, weet ik veel. Moest lukken, eerst op vrijdagavond nog een quiz afhandelen met de collega-journalisten in Rijkevorsel.
18/09 04u45  Het mysterie van de roze diamant: “Werd peperdure steen stiekem verwisseld door speurders?”Het proces tegen de omstreden Antwerpse diamant- en wapenhandelaar Serge Muller (61), die wordt vervolgd voor witwassen, belooft nu al vuurwerk. Muller vermoedt dat politie en justitie zijn vel willen om de diefstal van een peperdure, inbeslaggenomen roze diamant toe te dekken.
18/09 03u15  Nieuwsanker Elke Pattyn ontslagen na opstand tegen baasKroniek van een aangekondigd afscheid: nadat ze vorig jaar de spil was geweest in een hevige vete op de redactie en later een interne mail had gelekt, moet ankervrouw Elke Pattyn (39) vertrekken bij VTM Nieuws. Al speelt ook een praktische kant: op tafel ligt een plan om te stoppen met de dagelijkse nieuwsuitzending om 13u.
18/09 03u15  Antwerpse politie wil drones uit de lucht plukkenDe Antwerpse politie neemt het voortouw in een Europees project om gevaarlijke drones onschadelijk te maken. Het korps schaft toestellen aan die de controle van een drone kunnen overnemen en die de drone vangen met een net.
18/09 03u15  Mobilhome gestolen tijdens laatste grote reis van Guido en GilbertaDe mobilhome van Guido Van Geyt (80) en Gilberta Willockx (80) uit Sint-Niklaas werd vrijdag gestolen in het Franse stadje Carnon. Het echtpaar, dat aan één van hun laatste verre reizen bezig was, bleef achter in alleen hun strandkledij.
18/09 03u15  Kweker verdiende “geen cent” aan cannabisoogstCannabiskweker Ken P. (39) verzorgde twee cannabisplantages in onder meer Kruibeke, maar verdiende er naar eigen zeggen geen euro mee. “De oogst was mislukt”, verzekerde hij de rechter. Toch riskeert hij 80.000 euro terug te moeten betalen.
17/09 23u15  Dries Mertens trapt Napoli voorbij Liverpool, Witsel en Hazard laten na Barcelona te kloppenTitelverdediger Liverpool heeft op de eerste speeldag van de Champions League meteen een nederlaag geleden. Op het veld van Napoli ging het met 2-0 de boot in. Dries Mertens scoorde het openingsdoelpunt. Axel Witsel en Thorgan Hazard lieten met Dortmund aardig wat kansen liggen tegen Barcelona: 0-0.
17/09 23u00  Genk begint met afgang aan de Champions League: Salzburg haalt genadeloos uit, hattrick van 19-jarig toptalentNa acht jaar mocht Genk nog eens aantreden in de Champions League maar het werd een erg pijnlijke terugkeer: op bezoek bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg werd met dramatische 6-2-cijfers verloren van de op papier zwakste tegenstander in de groep. De amper 19-jarige Erling Braut Haaland scoorde al in de eerste helft een hattrick. In de andere wedstrijd in Groep E won Napoli met 2-0 van Liverpool, onder meer na een strafschopdoelpunt van Dries Mertens. Op 2 oktober komen de Italianen naar Genk.
17/09 23u00  ‘Temptation’-Pommeline laat hele rug tatoeërenPommeline Tillière (25) is alweer een tatoeage rijker. En geen kleintje: de gewezen Temptation Island-deelneemster heeft haar hele rug onder handen laten nemen. Al is het project nog niet helemaal af.
17/09 22u30  Straffe mannen, die coureurs: Tony Martin zit na zware val alweer op de fiets, ondanks pijn hoopt Duitser nog op WKTony Martin (Jumbo-Visma) heeft na zijn zware valpartij in de 19e Vuelta-rit de trainingen weer hervat. “Het doet nog pijn, maar ik ben blij dat ik weer op de fiets zit. Hopelijk ben ik zondag hersteld voor het wereldkampioenschap”, postte de 34-jarige Duitser dinsdag op Instagram bij een foto, waarop hij nog met een toegetakeld aangezicht en gehavende arm te zien is.
17/09 22u30  Jonkies van Genk rapen puntje tegen Salzburg in UEFA Youth LeagueGenk heeft dinsdag op de eerste speeldag van de UEFA Youth League 1-1 gelijkgespeeld tegen Salzburg. De Limburgers stonden lang op achterstand, maar maakten in het slot gelijk vanop de stip.
17/09 22u30  Red Dragons hakken ook Slovakije in de pan op EK volleybal: vierde winst op rijDe Belgische mannen kenden op het EK volleybal een moeilijke eerste set tegen de taaie Slovaken, maar beten door en zetten uiteindelijk toch de verhoopte 3-0 op het scorebord van de Antwerpse Lotto Arena. Met die vierde overwinning op rij verwierven ze meteen zekerheid van de tweede plaats in poule B. Woensdagavond bekampen ze het eveneens ongeslagen Servië voor groepswinst.
17/09 22u30  Kersenpitkussen vat vlam in Sint-ErasmusziekenhuisDe brandweer is dinsdagavond moeten uitrukken naar het Sint-Erasmusziekenhuis aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout.
17/09 22u15  Red Dragons pakken tegen Slovakije vierde winst op rij op EK volleybalDe Belgische mannen kenden op het EK volleybal een moeilijke eerste set tegen de taaie Slovaken, maar beten door en zetten uiteindelijk toch de verhoopte 3-0 op het scorebord van de Antwerpse Lotto Arena. Met die vierde overwinning op rij verwierven ze meteen zekerheid van de tweede plaats in poule B. Woensdagavond bekampen ze het eveneens ongeslagen Servië voor groepswinst.
17/09 22u00  Stad Geel zoekt 1.600 deelnemers voor Ommegang en massaspektakelNoteer in je agenda: mei 2020 staat volledig in het teken van Dimpna, de patrones van Geel. De stad zoekt meer dan 1.600 deelnemers voor de Ommegang en massaspektakel Gheelamania IV. Fuifzaal de Waai liep meteen vol met enthousiastelingen.
17/09 22u00  Urbain Spaenhoven keert terug naar Lierse, Rocky Peeters blijft: “We kunnen er samen iets moois van maken”Lierse Kempenzonen heeft opnieuw Urbain Spaenhoven in dienst genomen. De bijna 62-jarige coach werd eind maart van dit jaar nog noodgedwongen ontslagen bij de Pallieters om de licentie veilig te stellen. Maar amper zes maanden later keert de ervaren rot in het voetbalvak al terug naar het Lisp. Zijn opdracht: de Lierenaars uit de sportieve ellende halen en als technisch coördinator coach Rocky Peeters (die aanblijft) bijstaan.
17/09 22u00  Ouders van Pia overweldigd: “In twee dagen tijd van pure wanhoop naar échte hoop”De teller staat al op meer dan 704.000. Allemaal mensen die via sms 2 euro hebben gedoneerd voor de kleine Pia. De 1,9 miljoen euro die nodig zijn voor het levensreddende prikje tegen haar zeldzame spierziekte komt zo stilaan in zicht. “We zijn in twee dagen tijd van pure wanhoop naar échte hoop op een mooie toekomst gegaan”, zegt mama Ellen. “Onbeschrijflijk.”
17/09 21u45  Ouders van Pia overweldigt: “In twee dagen tijd van pure wanhoop naar échte hoop”De teller staat al op meer dan 704.000. Allemaal mensen die via sms 2 euro hebben gedoneerd voor de kleine Pia. De 1,9 miljoen euro die nodig zijn voor het levensreddende prikje tegen haar zeldzame spierziekte komt zo stilaan in zicht. “We zijn in twee dagen tijd van pure wanhoop naar échte hoop op een mooie toekomst gegaan”, zegt mama Ellen. “Onbeschrijflijk.”
17/09 21u00  Fietsers kunnen twee maanden niet over brug aan stuw NekkerspoelEen aannemer geeft vanaf eind deze maand een onderhoudsbeurt aan de brug naast de stuw in de Mechelse wijk Nekkerspoel. Tot begin december kunnen er geen fietsers over.
17/09 21u00  Inter en onzichtbare Lukaku laten meteen dure punten liggen in Champions LeagueDe eerste wedstrijden in de nieuwe Champions League-campagne hebben ei zo na een verrassing van formaat opgeleverd. In de groep des doods leek een verrassend sterk Slavia Praag lang op weg Inter en Romelu Lukaku met een start in mineur op te zadelen dankzij een goal van Peter Olayinka (ex-Zulte Waregem en ex-AA Gent). De leider in de Serie A kon zich pas in blessuretijd langszij hijsen.
17/09 20u45  Bewoners Lille en Vosselaar kanten zich tegen windturbines langs E34Drie verschillende energiemaatschappijen plannen de installatie van in totaal negen windturbines langs de E34 tussen Lille en Vosselaar. De installaties zouden goed zijn voor het jaarlijks energieverbruik van 23.000 gezinnen. Buurtbewoners van Hemeldonk in Gierle (Lille) en Boskant in Vosselaar zien de turbines liever niet verschijnen en zijn met petities gestart.
17/09 20u30  Nieuwe baas voor oer-Antwerps havenbedrijf BraboBrabo verzorgt al sinds 1931 in de haven verschillende diensten. Hun dokloodsen leiden schepen achter de sluizen naar hun aanmeerplek. De bootsmannen leggen de schepen met trossen vast aan de kade.
17/09 20u30  Duitse stagiair Jannik Steimle krijgt profcontract bij Deceuninck-Quick Step... en wint meteen in VichteJannik Steimle heeft een contract voor twee jaar getekend bij Deceuninck - Quick-Step. Dat maakte het Belgische WorldTeam dinsdag bekend. Sinds 1 augustus reed de 23-jarige Duitser al als stagiair voor de ploeg van Patrick Lefevere. Steimle talmde niet om zijn nieuwe ploeg voor het vertrouwen te danken. Dinsdag won hij de 87e Textielprijs in Vichte, waar hij de Fransman Samuel Leroux en de Nederlander Arvid de Kleyn in de sprint van een kleine groep achter zich liet.
17/09 20u30  Polen van Vital Heynen blijft ongeslagen op EK volleybalPolen (FIVB 4) heeft dinsdag ook zijn vierde poulewedstrijd gewonnen op het EK volleybal voor mannenteams. In Amsterdam versloegen de troepen van Vital Heynen Montenegro (FIVB 39) eenvoudig met 3-0: 25-10, 25-17 en 25-19.
17/09 20u15  700 scholieren zien tijdens Verkeersdag met eigen ogen hoe ze niet gezien wordenRuim zevenhonderd leerlingen van het zesde leerjaar uit de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout verzamelen dinsdag voor de jaarlijkse Verkeersdag. In de gemeentelijke sporthal van Laakdal leren ze via workshops bij over verkeersveiligheid.
17/09 20u15  Voor 8 euro gestolen: 6 maanden cel geëistEen winkeldief die in maart voor 8 euro aan goederen had gestolen in een warenhuis van Aldi, hangt zes maanden effectief boven het hoofd. Het was een winkeldetective die Rachid B. had betrapt op de diefstal van enkele cervela's, een pot mayonaise en chocolade. “De beklaagde was bovendien onder invloed van alcohol. Omdat hij al een flink gevuld strafregister heeft, vraag ik zes maanden effectief”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy.
17/09 20u15  N-VA-Kamerlid in de bres voor Antwerpse studente die vastzit in TurkijeDe Antwerpse studente Gulsum Cetinkaya (27) zit al tweeënhalve maand vast in Turkije, omdat ze op Facebook enkele kritische artikels over de Turkse regering zou hebben gedeeld. Haar oom heeft dinsdag een open brief overhandigd aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) met de vraag om Gulsum te helpen. “Maar wij kunnen niets doen”, zegt zijn administratie.
17/09 20u00  Jaar met uitstel voor handeltje in drugsDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Bader A. (35) veroordeeld tot een jaar met uitstel en een effectieve boete van 1.600 euro voor het dealen van drugs. De man liep afgelopen zomer tegen de lamp bij een controle in een vzw in Mechelen. Hij was in het bezit van een weegschaaltje, tien zakjes cannabis en vijf bolletjes cocaïne.
17/09 20u00  Alpinisten beklimmen stadsfeestzaal in AntwerpenEr groeien bomen en planten op de Stadsfeestzaal in Antwerpen. En in tegenstelling tot wat je zou denken, is dat geen goed nieuws. De gevel van het gebouw is aan renovatie toe. Industriële alpinisten hebben de façade beklommen en vonden poreuze stenen en voegen waarin water sijpelt. En ook ongewenst groen.
17/09 20u00  N-VA-Kamerlid in de bres voor Antwerpse studente die vastzit in Turkije, maar “Belgische regering kan niks doen”De Antwerpse studente Gulsum Cetinkaya (27) zit al tweeënhalve maand vast in Turkije, omdat ze op Facebook enkele kritische artikels over de Turkse regering zou hebben gedeeld. Haar oom heeft dinsdag een open brief overhandigd aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) met de vraag om Gulsum te helpen. “Maar wij kunnen niets doen”, zegt zijn administratie.
17/09 20u00  Bomenaar is beste kettingzaagkunstenaar van BelgiëFrancis Michielsen, alias Carving Cis, mag zich sinds dit weekend de beste kettingzaagkunstenaar van België noemen. Afgelopen weekend toonde hij zijn kunsten op het Belgisch Kampioenschap. Van houtblokken en boomstammen maakt Carving Cis prachtige kunstwerken. En dat leverde hem nu dus de Belgische titel op.
17/09 19u45  Nieuwe QR-code maakt boetes betalen gemakkelijk voor iedereenVerkeersboetes in de brievenbus krijgen is nooit fijn, maar binnenkort kan je ze tenminste wel in enkele seconden betalen. En dat via een QR-code op de boete. Voordien stond er al een QR-code op boetes, maar enkel klanten van KBC en Belfius konden hier gebruik van maken. Het Antwerps bedrijf, POM heeft nu een nieuwe code ontwikkeld waardoor iedereen gemakkelijk, snel en veilig zijn of haar boete kan betalen.
17/09 19u45  Jumelage tussen Ekeren en Duitse stad Andernach bestaat 40 jaarDe jumelage tussen de Duitse stad Andernach en het district Ekeren bestaat veertig jaar. “De eerste toenadering gebeurde eigenlijk al in 1971”, vertelt Bruno Peeters (80). Samen met burgemeester Frans Palinckx lag hij als cultuurschepen aan de basis van de verzustering. Aanleiding was de kampioenstitel van de Ekerse basketbalploeg.
17/09 19u45  Apengeluiden naar Lukaku? Cagliari komt in Italië weg zonder straf wegens “geen discriminatie”Het racisme uit het Italiaans voetbal krijgen lijkt nog een werk van lange adem: zelfs ondanks alle (wereldwijde) commotie rond apengeluiden van supporters van Cagliari richting Romelu Lukaku komt de club ervan af zonder sanctie...
17/09 19u45  Jong KV Mechelen nipt onderuit tegen M’Gladbach, Van Damme en Vanlerberghe spelen helftDe ‘high potentials’ van KV Mechelen - een mix tussen youngsters uit de A-kern en de grootste talenten uit de eigen jeugd - aangevuld met de uit blessure teruggekeerden Van Damme en Vanlerberghe hebben vandaag na een verdienstelijke wedstrijd met 2-1 verloren van de U21 van Borussia Mönchengladbach.
17/09 19u45  De vreselijkste gemeenten voor je gps: beven in Beveren en gillen in LilleDat er maandag een koers in Lembeke afgelast werd omdat de seingevers 100 km verder in Lembeek stonden, is lang geen alleenstaand geval. Wie de kaart van Vlaanderen onder de loep neemt ontdekt er tientallen: namen van dorpen en steden die opvallend gelijkluidend en soms zelfs helemaal identiek zijn. Een geval van betweterige burgemeesters of van collectieve zinsverbijstering? Een verklarende bloemlezing van Beveren aan de IJzer tot Putte en terug - bij voorkeur niet met gps.
17/09 19u30  Jong KV Mechelen nipt onderuit tegen M’Gladbach, Van Damme en Vanlerberghe spelen een helftDe ‘high potentials’ van KV Mechelen - een mix tussen youngsters uit de A-kern en de grootste talenten uit de eigen jeugd - aangevuld met de uit blessure teruggekeerden Van Damme en Vanlerberghe hebben vandaag na een verdienstelijke wedstrijd met 2-1 verloren van de U21 van Borussia Mönchengladbach.
17/09 19u30  Deze Vlaamse gemeenten zetten gps-toestellen vaakst op verkeerde been: beven in Beveren en gillen in LilleDat er maandag een koers in Lembeke afgelast werd omdat de seingevers 100 km verder in Lembeek stonden, is lang geen alleenstaand geval. Wie de kaart van Vlaanderen onder de loep neemt ontdekt er tientallen: namen van dorpen en steden die opvallend gelijkluidend en soms zelfs helemaal identiek zijn. Een geval van betweterige burgemeesters of van collectieve zinsverbijstering? Een verklarende bloemlezing van Beveren aan de IJzer tot Putte en terug - bij voorkeur niet met gps.
17/09 19u15  Deze panda wordt de mascotte van de Winterspelen in ChinaChina heeft een panda gekozen als mascotte voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Het diertje heet Bing dwen dwen of “kleine ijspegel”.
17/09 19u15  Groen voert actie voor fietsveiligheid op Plantin en MoretusleiGroen grijpt de Week van de Mobiliteit aan om de fietsveiligheid, of het gebrek eraan, op de Plantin en Moretuslei in de verf te zetten. De partij voerde vandaag actie en vroeg om ook tijdens de werken in de straat meer aandacht te besteden aan de veiligheid van de zwakke weggebruiker.
17/09 19u15  ANALYSE. Urbain Spaenhoven, de juiste man op de juiste plaatsZo’n zestig uur nadat Lierse Kempenzonen tegen zijn derde nederlaag in evenveel competitiematchen was aangelopen volgde er vanmorgen witte rook op het Lisp. Dat het verstandig was alles in alle rust op een rijtje te zetten, had sterke man Luc Van Thillo nog snel gepreveld zaterdagavond, alvorens hij diep teleurgesteld en aangeslagen in de nacht verdween. Het minste wat je nadien kan zeggen is dat het triumviraat Van Thillo-Van Lommel-Torreele het woord bij de daad voegde. Ze namen hun tijd, terwijl niet weinig geel-zwarte fans zaten te wachten op die ene in hun ogen logische actie: het ontslag van Rocky Peeters.
17/09 19u15  Inzamelactie voor jongen die dure immuuntherapie moet ondergaan: “We hopen het volledige bedrag in te zamelen”De familie van de zeventien maanden oude Mathis uit Booischot is gestart met een geldinzamelactie om de medische kosten te betalen. De jongen heeft peperdure immuuntherapie nodig om te kunnen genezen van een zeldzame kanker.
17/09 19u15  Inwoners mogen zeg doen over toekomstige invulling: “Op termijn gaan we van zes naar drie kerken”De parochianen van de Sint-Pauluskerk aan de Broechemsesteenweg in Nijlen worden woensdag uitgenodigd voor een inspraakvergadering rond de toekomst van hun kerk. Ook de parochiekerken Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede in Kessel-Statie en de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan de Bouwelsesteenweg komen in aanmerking voor een ander gebruik.
17/09 19u15  Stadstheater telt af naar carnaval in de LakenhalDe acteurs van Theaterspektakel vieren dit jaar de 35ste verjaardag van hun vereniging en dat doen ze weer met een uitgebreid programma. Om de vijf jaar staat er ook een revue op het programma en daar kijken de liefhebbers nu al naar uit.
17/09 19u15  Multimove laat kinderen bewegenSamen met Sport-IT organiseert de stad Lier vanaf zaterdag oktober Multimove-lessen. Tijdens deze lessen oefenen de kinderen twaalf bewegingsvaardigheden, zodat ze kennismaken met verschillende sporten en samen ontdekken waarin zijzelf uitblinken.
17/09 19u00  Landbouwerskoppel baat al vijftien jaar zorgboerderij uitGuy Van Gils en Ann Guns uit Vlimmeren (Beerse) waren in de provincie Antwerpen bij de eersten die gestart zijn met een zorgboerderij. Intussen laten ze al bijna vijftien jaar personen met een handicap meehelpen in hun landbouwbedrijf. “Iedereen moet een kans krijgen in onze maatschappij”, zegt het koppel.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Baby olifant redt “verdrinkende” man, maar die blijkt gewoon te zwemmen19/09 07u15 - Gazet van Antwerpen: Een baby olifant verovert momenteel het internet met een hartverwarmende video. Want wanneer het diertje een “verdrinkende” man ziet, aarzelt hij geen seconde om in te grijpen. Al was dat eigenlijk niet nodig.
23x Reclamewereld staat paf van stunt ‘Team Pia’: Straffer dan Warmste Week, en bedacht op de speelplaats19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: De sms-actie die voor baby Pia genoeg geld inzamelde, is bedacht op een bankje op de speelplaats. Tot daar de improvisatie, want voor de rest was de campagne strategisch aangepakt. Met dank aan de getalenteerde vriendenkring van mama Ellen en papa Tim. Zelfs over het antwoord dat zou worden gestuurd naar de afzenders van een sms werd lang gediscussieerd. Die aanpak noemen ze zelfs in de reclamewereld “du jamais vu”.
22x Deze zangeressen krijgen eigen straat in wijk op Linkeroever19/09 03u00 - Gazet van Antwerpen: Een nieuwe wijk betekent ook nieuwe straten en pleinen. In het woonproject Regatta op Linkeroever moeten er zestien een nieuwe naam krijgen. Er wordt voor klinkende vrouwennamen gekozen, zoals die van zangeressen als La Esterella, Yasmine en Ann Christy.
21x Terminale Luc schrijft met Bart Peeters stiekem liedje voor zijn dochters: “Typisch papa, dat hij dit achter onze rug bekokstoofde”19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Hun papa Luc hield van verrassingen. Maar dat hij de allermooiste zou opsparen voor zijn eigen begrafenis, zagen tweelingzussen Rani en Kelly (24) niet aankomen. In de week voor zijn dood schreef Luc, na een korte strijd tegen kanker, stiekem een liedje met Bart Peeters (59). Over zijn leven, zijn werk en zijn dochters.
21x Canvas trekt de concertzalen in met ‘Belpop’19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Nog meer dan genoeg voer in de Belgische muziekwereld voor een nieuwe reeks van Belpop, vindt Canvas. En dus start begin oktober het negende seizoen van het muziekprogramma. Daarin brengen commentator Luc Janssen (65) en de documentairemakers portretten van Bart Peeters, Guido Belcanto, De Mens en een terugblik op veertig jaar Ancienne Belgique.
18x Slachtoffer van liquidatie in Amsterdam is voormalig Antwerp-speler19/09 09u00 - Gazet van Antwerpen: De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Dat bevestigen meerdere opsporingsbronnen aan De Telegraaf. Hij speelde in 2013-2014 één seizoen bij Royal Antwerp F.C.
17x Lien Van de Kelder woont tijdelijk in Bangkok: “Het was niet evident, maar dit was een unieke kans”19/09 08u15 - Gazet van Antwerpen: Actrice Lien Van de Kelder is met kinderen van vier en zes verhuisd naar Thailand. Daar werkt haar man Hans Herbots in Bangkok al een tijdje aan de nieuwe tv-serie ‘The Serpent’, bedoeld voor Netflix en BBC. “Ik haal de kinderen van school op met een tuktuk”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.
17x Connor Rousseau (26) stelt zich kandidaat als voorzitter van sp.a19/09 06u45 - Gazet van Antwerpen: Connor Rousseau is amper 26 jaar en werd nog maar pas voor het eerst verkozen, maar stelt zich nu officieel kandidaat als nieuwe voorzitter van sp.a. “Te weinig ervaring? Tja, we hébben bij de sp.a voorzitters met ervaring gehad. Kijk waar dat ons heeft gebracht.”
17x Alex Agnew in ‘Gert Late Night’: “Nu begin ik ook al te blèten, wat is dat met dit programma?”19/09 06u45 - Gazet van Antwerpen: Comedian Alex Agnew vertelde in de rubriek ‘Bedgeheimen’ van ‘Gert late night’ over zijn faalangst – “Daar komt dat ego van, dat is mega-overcompensatie” –, zijn autoritaire, veeleisende vader die toch zijn held was en hoe hij die in zichzelf herkent nu hij zelf papa is.
17x Spoedarts trekt aan de alarmbel: “Lachgas doet in één jaar wat alcohol over tientallen jaren doet met het lichaam”19/09 06u30 - Gazet van Antwerpen: Op de spoeddienst van het ziekenhuis Stuivenberg kwamen de afgelopen maanden een à twee patiënten per week binnen met ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van het gebruik van lachgas. Het verontrust Kevin Vereecken, spoedarts en Antwerps N-VA-gemeenteraadslid. “We hebben dit te lang onderschat”, zegt Vereecken. “Het moet een prioriteit worden.”

Statistieken

Artikels:
31785
Gelezen:
21540
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven