zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
16/06 05u15  Omar (41) groeide op als moslim, maar bekeerde zich tot het christendom: “Ik hield mij stoer, maar vanbinnen ging ik kapot” Aan zijn zilveren ketting bungelen twee hangers: een drumstel en een kruisje. “In het drummen kan ik mij afreageren”, zegt Omar Hauari (41) uit Boom. “En in het christelijk geloof heb ik mezelf gevonden. Als moslim werd ik bang en haatdragend opgevoed, ik raakte op het foute pad. Nu voel ik enkel nog liefde, ook al word ik voortdurend bedreigd.”
16/06 05u15  In Amsterdam maken ze bier van regenwater Na een hevige regenbui kan het water in de stad niet makkelijk weg. Daarom wil Rainbeer iets nuttigs doen met het regenwater dat zich verzamelt op de daken van de gebouwen. En wat blijkt? Regenwater is ideaal om een goed bier van te maken.
16/06 05u15  Rechts wil af van lage-emissiezone: wordt Madrid eerste stad die maatregel omkeert? De rechtse politica Isabel Díaz Ayuso is op weg om aan de macht te komen in de regio Madrid. Een van haar opmerkelijke voorstellen is om de lage-emissiezone (LEZ) af te schaffen. Als dat voorstel erdoor komt, is dat de eerste omkering van een LEZ in Europa.
16/06 05u15  Kommil Foo blikt terug met verzamelplaat en voorstelling: “Nu loopt het op wieltjes, maar de eerste tien jaar was het knokken” Ze twijfelden om het te doen, Raf (53) en Mich (50) Walschaerts, alias Kommil Foo. Stilstaan bij 30, of ­intussen zelfs al 32 jaar. Maar daar is Oogst, een best of-album en -voorstelling. “Dertig jaar later zijn we nog niet uitverteld.”
16/06 05u15  Taks op tweede verblijven: niet langer enkel in kustgemeenten, maar binnenkort ook in Borsbeek Een belasting op je tweede verblijf, het is een taks die je veeleer aan kustgemeenten doet denken, maar het is eveneens in aantocht in Borsbeek. Daarmee hoopt het gemeentebestuur meer panden op de markt te krijgen.
16/06 05u15  Metalburgemeester Paul Van Miert leidt veiligheidsteam op Graspop: “Ik stuurde al boomlange motards uit frontstage” Het maatpak van Paul Van Miert blijft volgend weekend even in de kast. Dan trekt de burgemeester van Turnhout en Vlaams volksvertegenwoordiger zijn stoerste outfit aan en is hij te vinden op de Stenehei in Dessel. Daar stuurt Van Miert als vrijwilliger al 25 jaar de honderden medewerkers van het bewakingsteam aan. “Op de affiche van dit jaar staan weinig groepen die mij onbekend zijn”, verrast de N-VA-politicus.
16/06 05u15  Olmenaars mogen zelf 8.000 euro besteden en komen resultaat bewonderen De Olmenaars maakten dit weekend kennis met de realisaties van het Buurtbudget. Het gaat onder meer om een tent met buurtbank, een bijenhotel en een bewegwijzerde wandeling.
16/06 05u15  Smeltend zee-ijs bedreigt ijsberen: aantal slinkt tegen 2050 met een derde Dierenrechtenorganisaties plannen vandaag, zondag, een betoging tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza. Maar hoe precair is de situatie van deze iconische reuzen, die eenzaam op hun ijsschots ongewild het symbool van de klimaatverandering werden?
16/06 03u15  Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden” Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”21 
16/06 03u15  Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad” Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”21 
15/06 23u15  Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.17 
15/06 23u00  Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.16 
15/06 22u30  Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.16 
15/06 22u15  Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden” 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”13 
15/06 21u45  Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.15 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/06 09u45  Maarten van ‘Down the Road’ schittert in nieuwe videoclip van RegiRegi lanceert vandaag zijn nieuwe single Summer Life. In de videoclip duikt een bekende op: Maarten van ‘Down the Road’.
14/06 09u30  VTM heeft een nieuwe kok: Loïc (25) moet het opnemen tegen Jeroen MeusVTM heeft een nieuwe kok: Loïc Van Impe. De 25-jarige Brusselaar, erg populair bij jongeren dankzij zijn filmpjes op sociale media, moet Sandra Bekkari vervangen en het dus opnemen tegen Jeroen Meus. Hij leerde de stiel van zijn ouders én van … Jeroen Meus.
14/06 09u30  VS leveren ‘bewijs’ voor aanval op olietankersDe gemoederen tussen Iran en de Verenigde Staten lopen weer hoog op toen donderdag twee olietankers in de drukste olieroute aangevallen werden. De Verenigde Staten wijzen naar Iran en hebben nu een video vrijgegeven om dat aan te tonen. De video is evenwel niet erg duidelijk en sluitend.
14/06 09u30  Lambrecht geeft scepter van Sporting Lokeren zondag officieel over aan DevriesLokeren hervatte als eerste profclub de trainingen. De nieuwe voorzitter Louis Devries was nog niet op de club, want Roger Lambrecht (87) – die behoorlijk emotioneel is en erevoorzitter wordt– geeft pas zondag de scepter officieel door.
14/06 09u30  Danira Boukhriss Terkessidis volgt Lieven Van Gils opDanira Boukhriss Terkessidis (28) gaat Lieven Van Gils opvolgen als gastvrouw van een nieuwe laatavondtalkshow, dat bevestigt VRT. Boukhriss is vooral bekend van haar deelname aan ‘De Slimste Mens’, waar ze tweede werd, en als co-host van het programma ‘Over Eten’.
14/06 09u15  Studio Tarara wint in BerlijnDe VTM-reeks ‘Studio Tarara’ van productiehuis Shelter heeft de award voor Beste Serie gewonnen op het Berlin International TV Series Festival. Dat meldt dpg media, de groep boven VTM.
14/06 09u15  Antwerp kent eerste tegenstanders in voorbereidingZondag 23 juni, om 11u in de voormiddag al, werkt Antwerp zijn eerste oefenpot af voor het nieuwe seizoen. Plaats van afspraak: het Louis De Winterstadion van KFC Brasschaat. De tweedeprovincialer is ook de tegenstander. Op woensdag 26 juni staat de tweede match gepland en speelt de Great Old in principe op het veld van KSK Heist (eerste amateurs).
14/06 09u15  De NASA heeft het “Star Trek”-logo op Mars aangetroffenDe ruimtesonde, Mars Reconnaissance Orbiter, die de oppervlakte van Mars in kaart brengt. Heeft drie Star Trek-logo’s gefotografeerd.
14/06 09u00  Arjan Swinkels speelt seizoen langer bij KV MechelenArjan Swinkels voetbalt ook volgend seizoen voor KV Mechelen. De 34-jarige Nederlander was deze maand einde contract, maar bereikte donderdagavond een akkoord met de club over een verlenging met één seizoen.
14/06 09u00  Calvin voelt zich opgelicht door tatoeëerder: “Ik wou een stoere wolf, maar hij lijkt wel platgereden door een auto”Een tatoeëerder uit Sint-Niklaas heeft een klacht aan zijn been voor het oplichten van een klant. Zijn werk zou bovendien van bedenkelijke kwaliteit zijn. Een poging van een Nederlands televisieprogramma om te bemiddelen, haalde niets uit.
14/06 08u30  “Studio Tarara” wint in BerlijnDe VTM-reeks “Studio Tarara” van productiehuis Shelter heeft de award voor Beste Serie gewonnen op het Berlin International TV Series Festival. Dat meldt dpg media, de groep boven VTM.
14/06 08u30  New Mispelters stopt na 73 jaar: “Onlineshoppers gaan veel kleinhandel das om doen”Na meer dan zeventig jaar sluit kantoorartikelenzaak New Mispelters in het centrum van Mechelen er over enkele maanden de deuren. Het gebouw wordt door de vroegere eigenaars verkocht. “De gouden jaren zijn achter de rug. Het toenemend onlineshoppen heeft de zaak geen goed gedaan. We houden nu een totale uitverkoop”, zegt medezaakvoerder Oswald Vansintejan.
14/06 08u00  Vrijwilligers staken zoekacties naar Théo Hayez voorlopig, “op vraag van politie”Terwijl de politie de zoektocht naar de vermiste Belgische toerist Théo Hayez (18) in het Australische Byron Bay voortzet, lassen de lokale vrijwilligers een pauze in.
14/06 07u45  Met regen het weekend in, volgende week warmerWie had gehoopt op een zomers zonnig weekend, kan dat vergeten. Na een wisselvallige vrijdag begint het weekend met nieuwe regen- en onweersbuien. Volgende week voorspelt het KMI warmer weer.
14/06 07u45  Alle Vlaamse gemeenten krijgen schuilhokken voor zwerfkattenAlle Vlaamse gemeenten krijgen van de Vlaamse overheid schuilhokken voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug worden vrijgelaten. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft 250.000 euro voorzien voor die ondersteuning.
14/06 07u45  Oude ‘CVP-hooligans’ over 10 jaar Park Spoor Noord: “Ze wilden er een bedrijventerrein van maken”Park Spoor Noord bestaat deze maand tien jaar. Een succesverhaal, want bij het minste streepje zon loopt het park altijd vol. Kinderen leven er zich uit in de waterpartijen, barbecues draaien overuren en de zomerbar doet gouden zaken. Toch was aanvankelijk niet iedereen gewonnen om op het oude spoorwegemplacement Stuivenberg-Dam een groene long aan te leggen.
14/06 07u30  Cipier van gevangenis Andenne gearresteerd voor drugshandelEen cipier van de gevangenis van Andenne is donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst voor drugshandel binnen de instelling. Dat verklaart het parket van Namen, dat de berichtgeving van RTL Info bevestigt.
14/06 07u30  Verdachte van terreur Christchurch pleit onschuldigDe dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt.
14/06 07u30  Bijna kwart meer fairtradeproducten in BelgiëHet volume gecertificeerde fairtradeproducten is vorig jaar in België met 24 procent gestegen. Bij de belangrijkste productcategorieën – bananen, koffie en cacao – was sprake van een groei met 26 procent. Dat heeft de ngo Fairtrade Belgium vrijdag bekendgemaakt.
14/06 07u30  Basketbalgeschiedenis: Toronto Raptors gaan winnen in Oakland en pakken allereerste NBA-kampioenschapHet is gebeurd: de Toronto Raptors hebben zich tot kampioen van de NBA gekroond. Onder leiding van Finals MVP Kawhi Leonard wonnen ze de zesde wedstrijd tegen de Golden State Warriors met 110-114, goed voor een onoverbrugbare 4-2-voorsprong. Geen derde titel op rij dus voor GSW, wel de allereerste in de geschiedenis van het Canadese team.
14/06 07u30  Remco Evenepoel krijgt meteen na straffe solo de wind van voren van ploegmaatWielrennend België mag dan gekraaid hebben van de pret toen Remco Evenepoel donderdag zijn duivels ontbond in de Ronde van België, niet iedereen was even gediend met de krachttoer van de jongeling van Deceuninck-Quick Step. Uit beelden van Sporza blijkt dat Evenepoel meteen na de finish er duchtig van langs kreeg van ploegmaat Fabio Jakobsen, die tweede werd.
14/06 07u30  N-VA en CD&V moeten elk 30 mensen ontslaanN-VA en CD&V, de Vlaamse partijen die bij de verkiezingen van 26 mei de meeste stemmen hebben verloren, staan voor een zware ontslagronde. N-VA moet bovenop haar parlementsleden 33 voltijdse medewerkers laten gaan, bij CD&V gaat het om een dertigtal. Dat blijkt vrijdag uit een navraag van De Tijd.
14/06 06u45  Algerijns international is eerste zomeraanwinst van BeerschotBeerschot heeft zijn eerste zomertransfer beet. De Kielse Ratten weten nog steeds niet of ze volgend jaar in 1A dan wel 1B zullen aantreden, maar dat hield de 22-jarige Algerijn Réda Halaimia niet tegen. De beloftevolle rechtsachter tekende een contract voor twee seizoenen op het Kiel met een optie op twee extra seizoenen. “Deze club staat gekend om zijn rijke traditie en zijn fanatieke supporters. Dat gaf voor mij de doorslag.”
14/06 06u15  Tatoeëerder onder vuur: “Ik wou een stoere wolf, maar hij lijkt wel platgereden door een auto”Een tatoeëerder uit de Stationsstraat heeft een klacht aan zijn been voor het oplichten van een klant. Zijn werk zou bovendien van bedenkelijke kwaliteit zijn. Een poging van een Nederlands televisieprogramma om te bemiddelen, haalde niets uit.
14/06 05u15  Gps waarschuwt automobilisten voor lage-emissiezoneAutomobilisten met Coyote-toestellen en op de iCoyote-applicatie krijgen vanaf nu een waarschuwing als ze de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) binnenrijden. Ze worden aangeraden om te controleren of hun wagen voldoet aan de toegangsvoorwaarden.
14/06 05u15  Hoogzwangere Thuis-actrice opent pop-uptheater in Frankrijklei: “Al zeker voor een jaar, daarna zien we wel”De hoogzwangere Daphne Paelinck en haar partner Randall Van Duytekom verwachten niet alleen snel een baby, ze krijgen ook een theaterkindje. In september openen ze hun eigen pop-uptheater in de Frankrijklei.
14/06 05u15  Trams krijgen (bijna) altijd groen dankzij nieuw GPS-systeemDe tram gaat in de komende jaren stipter rijden omdat de voertuigen veel minder of bijna niet meer moeten wachten voor een rood licht. Dat komt door een gps-systeem in de trams dat de verkeerslichten beter op elkaar afstemt.
14/06 05u15  ING-econoom: “2019 en 2020 worden zwakke jaren voor de Antwerpse haven”Voor het eerst in bijna zeven jaar daalt het aantal goederen dat in de Antwerpse haven passeert. “Het wordt een zwak jaar voor de Antwerpse haven. Volgend jaar wordt niet veel beter”, zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING België.
14/06 05u15  KOPMAN. Hoogdagen voor de Belgische wielersport (en dat voor de komende vijftien jaar)Een doordeweekse donderdag in juni. Daags na het exploot van Wout van Aert in de Dauphiné was het vandaag aan Remco Evenepoel om in de Baloise Belgium Tour een eerste hoofdstuk te schrijven in wat ongetwijfeld een rijke wielercarrière zal worden. Amper negentien jaar oud maar nu al een patron. Waarop Wout van Aert een uurtje later voor het eerst in zijn carrière een massaspurt won! In de World Tour! Kan er iemand eens flink in onze wang knijpen!
14/06 05u15  Oude ‘CVP-hooligans’ over 10 jaar Park Spoor Noord: “We hebben er voor moeten vechten, ze wilden er een bedrijventerrein van maken”Park Spoor Noord bestaat deze maand tien jaar. Een succesverhaal, want bij het minste streepje zon loopt het park altijd vol. Kinderen leven er zich uit in de waterpartijen, barbecues draaien overuren en de zomerbar doet gouden zaken. Toch was aanvankelijk niet iedereen gewonnen om op het oude spoorwegemplacement Stuivenberg-Dam een groene long aan te leggen.
14/06 05u15  Geelseweg gaat vanaf zomervakantie helemaal openOndanks de oorspronkelijke timing gaat de Geelseweg in Herentals volgende week niet opnieuw open in één richting. Terwijl de weg afgesloten blijft, kan de aannemer doorwerken. Op 1 juli gaat de hele baan open.
14/06 05u15  Miljoeneninvestering: Turnhout heeft eerste geothermiecentrale van BelgiëDankzij de miljoeneninvestering, van onder andere Soudal-oprichter Vic Swerts, zullen er in ons land de komende jaren voor het eerst geothermiecentrales opgestart worden. Die zouden 40.000 woningen kunnen verwarmen. De eerste centrale komt in Turnhout.
14/06 05u15  De Lochtenberg laat bezoekers proeven van eerlijke smakenDe familie Laurijssen ontvangt dit weekend de eerste klanten in Smaakhoeve De Lochtenberg. Die klanten mogen een unieke beleving verwachten met boerderijproducten. Binnenkort start de bouw van een nieuwe kaasmakerij en een boerderijwinkel.
14/06 05u15  Inwoners denken mee aan toekomst kerk RauwDe inwoners van Mol-Rauw zien mogelijkheden om de dorpskerk in de toekomst in te schakelen als gemeenschapsruimte. Dat bleek uit de start van het herbestemmingstraject voor de kerk. Een werkgroep van bewoners werkt het idee verder uit.
14/06 05u15  “Software zegt zelfs hoeveel pollepels ik mee moet nemen”Inschatten hoeveel materiaal of personeel nodig zijn, zorgt bij cateraars of evenementorganisatoren wel eens voor administratieve hoofdbrekens. Softwareproject Catermonkey van Maty Van Geirt uit Kasterlee bespaart hen die stress.
14/06 05u15  COLUMN: De faxVier dagen lang was het onmogelijk om te bellen met het gerechtshof. Gisterenvoormiddag heb ik het zelf geprobeerd, maar verder dan tuut-tuut-tuut geraakte ik niet. Ook uitgaande telefoongesprekken bleken onmogelijk. En vooral: ook faxen was onmogelijk. Faxen? Was dat niet iets van de jaren tachtig en negentig en ondertussen zo goed als uitgestorven?
14/06 05u15  “Onlineshoppers gaan veel kleinhandelszaken das om doen”Na meer dan zeventig jaar sluit kantoorartikelenzaak New Mispelters in de Katelijnestraat binnen enkele maanden de deuren. Het gebouw wordt door de vroegere eigenaars verkocht. “De gouden jaren zijn achter de rug. Het toenemend onlineshoppen heeft de zaak geen goed gedaan. We houden nu een totale uitverkoop”, zegt medezaakvoerder Oswald Vansintejan.
14/06 05u15  Nog steeds verwarming in lege kerkDe gemeenteraad keurde de jaarrekening goed van de vier kerkbesturen op zijn grondgebied. Vragen waren er wel over de Sint-Jozefskerk in deelgemeente Terhagen.
14/06 05u15  Theater aan Twater pakt uit met ‘#LikeMe’Tijdens de veertiende editie van Theater aan Twater krijgt u op zaterdag 22 en zondag 23 juni liefst 150 optredens te zien, waarvan een heleboel met de stempel ‘wereldklasse’, in zowel Boom als Klein-Willebroek. Enkele namen zijn Jamilla Baidou en #LikeMe, enorm populair bij de jeugd.
14/06 05u15  Handelaars en gemeentebestuur pakken uit met zomer vol festiviteitenSinds donderdag hangt ter hoogte van het postkantoor in de Boomstraat in Bornem een spandoek waarop de belangrijkste evenementen in het handelscentrum staan aangekondigd. Waar eerst het gerucht ging dat Bornem Zingt niet meer zou worden georganiseerd, geven de Verenigde Handelaars en het gemeentebestuur nu het duidelijke signaal dat er deze zomer flink gefeest wordt in Bornem.
14/06 05u15  STANDPUNT. Niet op de kap van kinderenOns land gaat zes IS-kinderen met een Belgische achtergrond, die nu nog gevangenzitten in Syrische gevangenkampen, terughalen. De uittredende federale regering, toen nog met N-VA, heeft daarover anderhalf geleden al een akkoord bereikt met de Koerdische autoriteiten in Irak. De repatriëring van deze kinderen, elk jonger dan tien jaar én wees, zit er nu aan te komen. Terecht en dan nu handelen denk je dan.
14/06 05u00  Dit en volgend weekend asfaltwerken op E17 Waasmunster-Sint-NiklaasVanaf dit weekend start het Agentschap Wegen en Verkeer met asfaltwerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas.
14/06 03u15  Kempense ondernemers maken handel tussen China en Europa pak makkelijkerDrie Kempense ondernemers investeren enkele miljoenen in Vlaamse en Europese bedrijven die willen doorbreken in China. Ze investeren ook in Chinese bedrijven die het in Europa willen maken. “De tanende populariteit van de VS in China werkt niet in ons nadeel”, zegt medeoprichter Paul Van Eynde.
14/06 03u15  RECENSIE. Madonna laat fletse pop achter zich met ‘Madame X’: niet geniaal, wel een boeiende kameleon“Madame X is een non. Een zangeres. Een heilige. Een hoer.” Madonna’s veertiende plaat is een muzikale smeltkroes waarop ze wisselt van identiteit als van onderbroek. Maar ze is op haar sterkst als ze die lagen afpelt en aan zelfreflectie doet.
14/06 03u15  Kat Kerkhofs gaat ‘Dancing With The Stars’ presenteren (met Gert Verhulst), en Jani gaat dansenGert Verhulst krijgt een nieuwe blondine aan zijn zijde in Dancing With The Stars: Kat Kerkhofs (30). Zij doet een ‘position switch’ met Jani Kazaltzis: zij presenteert, hij danst. Kerkhofs is blij: “Ik wou als kind al presentatrice worden.”
14/06 03u15  “Met renoveren van een waardevol pand heeft dit niets te maken”De plannen om het voormalige ‘Café Boulevard’ in de Molse Corbiestraat te verbouwen tot een hotel, vallen niet bij iedereen in goede aarde. Buurtbewoners hebben bezwaarschriften opgesteld waarin ze de grootschaligheid van het nieuwe hotelcomplex aanklagen. “We zijn niet tegen het hotel. Integendeel”, zegt Linda Scheelen, een van de proteststemmers. “Café Boulevard was al jaren de grootste schandplek in Mol. Maar hier wordt onder het mom van de restauratie van een oud gebouw een commercieel project ontplooid dat de leefbaarheid van onze buurt in het gedrang brengt.”
14/06 03u15  Vijf molens aan E34 leveren stroom voor 20.000 gezinnenWindparkontwikkelaar Storm wil vijf nieuwe windturbines plaatsen ten noorden van de Expresweg E34/N49, vanaf de wijk ’t Kalf, in de richting van Meerdonk.
14/06 00u30  Yellow Tigers lijden in Nations League nipte nederlaag tegen Dominicaanse RepubliekIn hun twaalfde wedstrijd in de Nations League volleybal hebben de Yellow Tigers (FIVB-19) donderdag een 3-2 nederlaag geleden tegen de Dominicaanse Republiek (FIVB-10). De setstanden waren 21-25, 25-22, 21-25, 25-14 en 15-11.
13/06 22u45  MS-patiënt zaterdag op het veld tegen BV’s en oud-topvoetballers: “Sporten om positief in het leven te staan”Wat vorig jaar begon als een wedstrijdje tussen oud-spelers van Beerschot en Berchem Sport, groeide uit tot een toernooi ten voordele van Move to Sport, een vzw die zich inzet voor patiënten die lijden aan de ongeneeslijke zenuwziekte MS. Naast oude gloriën van Antwerp, Beerschot, Berchem en KV Mechelen, tekenen zaterdag op de velden van het Edegemse Ik Dien ook een resem bekende Vlamingen én een ploegje MS-patiënten present. “En dat laatste is een unicum”, zegt Paul Van Asch, kinesist en drijvende kracht achter de vzw.
13/06 22u30  Oostende houdt Antwerp Giants af en is voor achtste keer op rij Belgisch kampioen basketbalOostende heeft zich donderdagavond voor de achtste keer op rij tot Belgisch kampioen in het basketbal gekroond. In de eigen Versluys Dôme hielden de Oostendenaars de Antwerp Giants een beslissende derde keer af: 69-62.
13/06 22u00  Bezoekers zoo schrikken zich rot wanneer jachtinstinct sluwe ijsbeer bovenkomtOok in een dierentuin verliest een ijsbeer zijn jachtinstinct niet. Dat bewees deze kanjer op spectaculaire wijze in de dierentuin van San Diego. Voor de ogen van de bezoekers kreeg het dier woensdag een eend in de gaten, die hij bovendien in amper enkele seconden met succes kon aanvallen.
13/06 21u45  PS-kopman Magnette stelt noodregering van één jaar zonder N-VA voor: “We moeten creatief zijn”PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen.
13/06 21u15  In najaar veilige fietsoversteek aan Nationale BankEen jaar later dan gepland, komt er een veilige fietsoversteek van de Mechelsesteenweg naar de Leopoldstraat aan de Nationale Bank. “Het uittekenen van de plannen was complexer dan gedacht”, zegt Antwerps districtsburgemeester Cordy.
13/06 21u00  Bestelwagen en vrachtwagen botsen frontaal op elkaarOp de Hoogmolendijk in Schoten zijn donderdagavond een bestelwagen en een vrachtwagen gebotst. De baan was een tijdlang volledig afgesloten, met veel lokale verkeershinder tot gevolg. Er vielen geen zwaargewonden.
13/06 21u00  Eden Hazard als koning verwelkomd in Santiago Bernabéu: tienduizenden fans juichen hem toe bij ererondeEden Hazard heeft donderdag bij zijn nieuwe club Real Madrid een voorstelling in stijl gekregen. Tienduizenden fans wachtten de 28-jarige Rode Duivel op in Santiago Bernabéu.
13/06 21u00  Real Madrid onthult rugnummer van Eden Hazard nog nietEden Hazard heeft bij zijn nieuwe club Real Madrid nog geen rugnummer gekregen. De Rode Duivel werd donderdag in een uitzinnig Santiago Bernabéu aan de fans voorgesteld, maar droeg hierbij een shirt zonder rugnummer.
13/06 21u00  Oppositie noemt nieuw reglement zwembad van Bornem ‘boerkiniverbod’: “Zo sluit je mensen uit”Tijdens de gemeenteraad van Bornem werd een aanpassing van het huishoudelijk reglement van het Bornemse zwembad goedgekeurd. Oppositiepartij CD&V noemt het nieuwe reglement een impliciet boerkiniverbod en verwijt de meerderheid “een groot gebrek aan verdraagzaamheid”.
13/06 20u30  Timmy Simons blijft dan toch bij Club Brugge als jeugdtrainerTimmy Simons trekt niet naar zijn vroegere club Lommel, waar hij trainer kon worden. De 42-jarige oud-Rode Duivel kiest voorlopig nog niet voor een functie als T1 – hij heeft ook niet het vereiste diploma – en blijft gewoon bij Club Brugge, waar hij de U16 onder zijn hoede zal nemen.
13/06 20u30  Oppositie noemt nieuw reglement zwembad ‘boerkiniverbod’Tijdens de gemeenteraad van Bornem werd een aanpassing van het huishoudelijk reglement van het Bornemse zwembad goedgekeurd. Oppositiepartij CD&V noemt het nieuwe reglement een impliciet boerkiniverbod en verwijt de meerderheid “een groot gebrek aan verdraagzaamheid”.
13/06 20u30  Laatste bemanningslid vertrekt na drie maanden aan boord van rampschip: “Maar het schip zélf kan daar nog jaren liggen”Legionella aan boord, rottend voedsel: het was maandenlang geen pretje voor de bemanning van de Basel Express. Maar vrijdag vertrekt het laatste bemanningslid naar huis. Wanneer het schip weg zal zijn, is echter nog niet zeker.
13/06 20u30  De Mens en The Kids op CarrouselDe jaarlijkse zomeravonden in Schilde hebben dit jaar een aantal topnamen op de affiche. Onder meer De Mens, The Kids en Imagine No Lennon zorgen in augustus voor feest in ’t Parkske.
13/06 20u15  Omstreden kalverstal vergund, wel zonder woning. Buren en boer beraden zich hoe het nu verder moetOndanks het negatief advies van de gemeente heeft de provincie de bouw van de nieuwe kalverstal voor 834 dieren in de Fatimalaan in Pulle (Zandhoven) gedeeltelijk vergund, tot onvrede van de omwonenden. Maar ook de boer is niet gelukkig, want zijn inpandige bedrijfswoning werd geweigerd.
13/06 20u15  Ontdek de wereld door een VR-bril in oude HuyghebaertsiteOp de oude Huyghebaertsite in Mechelen opent zaterdag VR Base, een virtual reality arcadehal. “De ervaring van een compleet nieuwe wereld ontdekken en er met je voeten echt in staan, maakt het echt bijzonder”, zegt Glenn Roggeman, algemeen directeur van AED Group.
13/06 20u15  Ga eens alternatief op cruise: “Bagage blijft aan boord, en iedereen mag naast de schuit meewandelen”Het Antwerpse schip Tenace was voor het eerst in vijf jaar nog eens in Antwerpen. Vrijdag vertrekt de boot naar Brussel om een heel bijzondere reis voor te bereiden: een alternatieve cruise in de provincie Henegouwen in de maand augustus. Het schip kan alle bagage vervoeren en wie wil, wandelt of fietst de route mee om ’s avonds samen te bivakkeren.
13/06 20u00  Jonas Ivens verlaat Waasland-Beveren om assistent te worden van Clement bij Club BruggeAssistent-trainer Jonas Ivens verlaat na drie seizoenen Waasland-Beveren. Hij wordt assistent-trainer bij Club Brugge waar hij opnieuw samen gaat werken met hoofdtrainer Philippe Clement en assistent-trainer Johan Van Rumst.
13/06 20u00  Proefbedrijf dringt aan op strengere maatregelen tegen vogelgriepIn het westen van ons land zijn al verschillende pluimveebedrijven getroffen door de laagpathogene vogelgriep H3N1. Het provinciale proefbedrijf voor de pluimveehouderij dringt aan om de maatregelen strikt te respecteren en waar nodig aan te scherpen.
13/06 20u00  Met de fiets 2.600 kilometer en 40.000 hoogtemeters in zeven dagen: “Ik wil mijn fysieke en mentale grenzen aftasten”Gil Van Laer (51) start op 28 juli als enige Belg in de Race Across France, een ultrarace voor fietsers. De consultant uit Zoersel doet dit om kankeronderzoek te steunen.
13/06 20u00  Bondscoach Roberto Martinez verwacht veel van Hazard bij Real: “Eden zal Spaanse voetbal veranderen”De transfer van Eden Hazard naar Real Madrid gaat in Spanje over ieders lippen. Ook bondscoach Roberto Martinez verwacht veel van de Rode Duivel in de Primera Division. “Eden gaat de toekomst van het Spaanse voetbal veranderen”, vertelde Martinez donderdag op Radio Marca. Real stelt Hazard later op de dag voor in Santiago Bernabéu.
13/06 19u30  Koppel noemt dagbladhandel met breiwinkel ‘The Wool Street Journal’In de Kapellei in Halle-Zoersel, vlak bij De Toverfluit, hebben Peter en Laila dé ideale naam gevonden voor hun krantenwinkel annex breiwinkel: The Wool Street Journal.
13/06 19u30  VIDEO. Infrabel maakt spoorwegovergangen veiliger op lijn Antwerpen-GentMaar liefst zes spoorwegovergangen op de lijn Antwerpen-Gent gaan verdwijnen, allemaal op het grondgebied Beveren en deelgemeenten. Ze zullen worden vervangen door een brug of een tunnel, waarvan de meeste enkel nog toegankelijk zullen zijn voor zwakke weggebruikers.
13/06 19u30  VIDEO. Waaslandhaven blijft groeien, nood aan extra containercapaciteit wordt echt grootDe Waaslandhaven blijft groeien, maar de nood aan extra containercapaciteit begint nu echt wel heel groot te worden. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Maatschappij Linkerscheldeoever, de organisatie die de havengronden op linkeroever beheert en regelt. Voor het achtste jaar op rij stijgt het aantal werknemers. En ook logistiek was vorig jaar een recordjaar voor de Waaslandhaven. Maar liefst 115 miljoen ton goederen werd er verscheept.
13/06 19u30  Paulien & Paulette breien in Schoten nieuw hoofdstuk aan succesverhaalTegen de trend in schrijven moeder Inge Verreth en dochter Paulien Vorsselmans met hun kleinhandel Paulien & Paulette een succesverhaal. Twee jaar na Schilde openen ze vandaag al hun tweede ‘pakskeswinkel’, in de Schotense Paalstraat.
13/06 19u15  Club Brugge bevestigt vertrek Wesley Moraes naar Aston Villa, blauw-zwart vangt recordbedragWesley Moraes (22) verlaat Club Brugge en trekt naar Aston Villa in de Premier League. Blauw-zwart heeft donderdagavond bevestigd dat beide clubs een akkoord bereikt hebben. De Braziliaanse spits zou Club een recordbedrag van 25 miljoen euro opleveren.
13/06 19u15  Kinderarmoede in Boom eindelijk gedaaldUit de cijfers van Kind en Gezin blijkt dat de kinderarmoede in Boom vorig jaar met 2% is gedaald. Dat zorgt nog niet voor een hoerastemming in de gemeente, maar wijst wel op een breuk met de stijgende kinderarmoede van de afgelopen jaren.
13/06 19u15  Amper één tip na opsporingsbericht van Samira (18)Een week nadat het Antwerpse parket een persbericht verspreidde voor Samira Rage, liep er slechts één tip binnen over de 18-jarige bij de federale politie. Het is ook (nog) niet duidelijk of het om een bruikbare tip gaat. De Somalische tiener is al bijna een jaar vermist.
13/06 19u15  Galerie M toont werk van levend Mechels artistiek erfgoedVoor de tentoonstelling De Navelstreng slaagde Marleen De Smet erin zeven Mechelse artistieke iconen samen te brengen in Galerie M. De dame achter de kunstgalerie in de Kanunnik De Deckerstraat heeft een grote voorliefde voor kunstenaars uit de Dijlestad.
13/06 19u15  Slecht nieuws voor Aurubis: geplande investering van 100 miljoen gaat niet doorDe directie van metaalverwerker Aurubis houdt de 100 miljoen euro die het bedrijf zou investeren in de vestiging in Olen op zak. Het project zou niet meer kostenefficiënt zijn.
13/06 19u15  Lier Feest start donderdag en pakt uit met fabelachtige kermisWie niet op vakantie gaat, hoeft niet te wanhopen: er is de komende maanden weer heel veel te doen in Lier. Het zomerprogramma begint volgende donderdag al met de elfde editie van Lier Feest.
13/06 19u15  Oppositie niet helemaal tevreden met Nijlens bestuursakkoord: “Te vaag wensenlijstje”Het deze week voorgestelde Nijlense bestuursakkoord van CD&V, Nijlen & U en Groen-Open Vld lokt ook reacties uit van de oppositie. “Er staan zeker goede dingen in”, zegt raadslid Leo Verelst (Nieuw Nijlen). “Maar de inhoud van dit akkoord is wat mij betreft een te vaag wensenlijstje. Ik had liever nu al meer concrete actiepunten gezien.”
13/06 19u00  Plopsa en Zoo azen op noodlijdend Antwerps strippretpark Comics StationHet noodlijdende pretpark Comics Station zoekt een overnemer en volgens pretparkwebsite Looopings zijn nog twee gegadigden in de running: de Plopsa Group en de KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael).
13/06 18u45  Verdachte van aanrijding met vluchtmisdrijf in Schaarbeek gearresteerdDe politie heeft een verdachte van het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek, waarbij donderdagochtend een 14-jarig meisje levensgevaarlijk gewond raakte.
13/06 18u45  Pozzo-tegels geven museum internationale uitstralingHet Gilliot & Roelants Tegelmuseum heeft er met de Pozzo-zaal een nieuwe trekpleister bij. De opgesmukte vleugel in de Sint-Bernardusabdij toont in wisselpresentaties de indrukwekkende collectie van de Italiaan Roberto Pozzo.
13/06 18u30  Plopsa en Zoo in running voor Comics StationHet noodlijdende pretpark Comics Station zoekt een overnemer en volgens pretparkwebsite Looopings zijn daarvoor nog twee gegadigden in de running: de Plopsa Group en de KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael).
13/06 18u00  Zo zag het jarige Park Spoor Noord er uit toen het nog een verlaten spoorwegsite wasPark Spoor Noord is jarig. Het voormalige spoorwegemplacement tussen de wijken Dam en Seefhoek en Italiëlei werd tien jaar geleden geopend. Wat jarenlang een grauwe stadskanker was, werd door de Antwerpenaar al snel in de armen gesloten. Ontdek op onderstaande beelden hoe het was en hoe het nu is.
13/06 18u00  Wout van Aert wint na tijdrit nu plots ook sprint: “Ja, dit is wel een luxeprobleem”Wat een week beleeft Wout van Aert. Nadat hij woensdag al vriend en vijand verraste in de tijdrit, pakte hij donderdag zowaar de zege in sprint in de Dauphiné. “Wat voor renner ik nu eigenlijk ben? Ja, dit is wel een luxeprobleem”, lachte hij na zijn tweede ritzege op rij.
13/06 17u45  Midzomernachtrun schenkt opbrengst aan dienst oncologie Heilig HartziekenhuisEen groep vrijwilligers organiseert samen met de Lierse sportraad en sportdienst de Midzomernachtrun. Die vindt plaats op zaterdag 22 juni van 19 tot 22u. Tijdens deze ludieke aflossing met vier deelnemers probeert u zo veel mogelijk rondjes van 1,2 kilometer te lopen in en rond het Netestadion op de Aarschotsesteenweg in Lier. Wie hoeveel rondjes loopt, maakt niet uit. Teams kunnen extra rondjes verdienen met een boogschietproef. De opbrengst gaat integraal naar de oncologische afdeling van het Lierse Heilig Hartziekenhuis.
13/06 17u45  Brandje in keuken: vader en dochter naar ziekenhuisHet heeft donderdagnamiddag gebrand in een woning aan de Kruiskenslei in Boom. Een potje op het kookfornuis vatte vuur en de vlammen sloegen over naar de dampkap.
13/06 17u45  Bouwwerken stadion Berchem Sport gestart: club krijgt niet één, maar twee zittribunesIn het Ludo Coeckstadion van voetbalclub Berchem Sport zijn de voorbereidende werken voor de nieuwe staan- en zittribune begonnen. Een jaar geleden werden de drie oude tribunes afgebroken. De club start het nieuwe seizoen over enkele maanden met een nieuwe staantribune voor 1.250 toeschouwers en twee nieuwe zittribunes.
13/06 17u30  Kate Middleton en prins William betrapt tijdens romantische dateNa een gezamenlijk werkbezoek in het Britse Cumbria maakten Kate Middleton en prins William van de gelegenheid gebruik om een romantische pauze in te lassen in een luxueus hotel. Hun passage ging echter niet onopgemerkt voorbij.
13/06 17u15  Festival Special lokt ruimt driehonderd bijzondere bezoekers naar cc ZwanebergIn en rondom cc Zwaneberg in Heist-op-den-Berg vond donderdag Festival Special plaats. Het muziekfeest voor mensen met een beperking bestaat in Geel al enkele jaren en kreeg er voor het eerst een Heistse editie bij. Zo'n driehonderd bezoekers schreven zich op voorhand in.
13/06 17u15  “Over twintig jaar zal het meeste vlees niet meer van dieren komen”Het grootste deel van het vlees dat de mensen in 2040 zullen consumeren, zal niet meer afkomstig zijn van dode dieren. Dat beweert althans een nieuw rapport van het Amerikaanse adviesbureau At Kearney dat wereldwijd actief is.
13/06 17u00  Chris Froome ligt in ziekenhuis maar wint plots Vuelta van 2011 na schorsing voor toenmalig winnaar Juan José CoboDe Internationale Wielerunie UCI heeft de Spaanse voormalige wielrenner Juan José Cobo een schorsing van drie jaar gegeven wegens overtredingen op de antidopingwetgeving, zo maakte de UCI donderdag bekend.
13/06 17u00  Rocken en dansen: dit valt er dit weekend te beleven op de Kempense podiaRock in Barzoen, Carré Curieux in een circustent en twee festivals. Deze week valt er heel wat te beleven op de Kempense podia. Een overzicht.
13/06 16u45  Koe ontbloot koninklijke knie als Mathilde boerderij bezoektHet Limburgse Heers verkeerde donderdagvoormiddag in een feestelijke stemming met de komst van Koningin Mathilde. Vele enthousiastelingen stonden klaar om de koningin te begroeten, tot de koeien toe. Maar bij het bezoek aan een boerderij zag een koe haar kans schoon om hare Koninklijke Hoogheid even van (wel erg) dichtbij te verwelkomen. Het beest beet in het kleed van Mathilde en ontblootte op die manier zowaar even een koninklijke knie. Koningin Mathilde trok het zich allemaal niet aan, trok lachend doorheen Heers en vond de aardbeien “erg lekker”.
13/06 16u45  Bouw nieuwe brug over Albertkanaal loopt vertraging op door problemen bij staalbouwer in SpanjeDoor problemen bij de staalbouwer in Spanje die het brugdek moet maken, loopt de bouw van de nieuwe verhoogde brug over het Albertkanaal in Massenhoven vertraging op.
13/06 16u45  Schutter Brederodestraat blijft nog zeker twee maanden langer in de celMehmet Y. (62), de Koerdische man die begin februari drie mensen neerschoot in de Antwerpse Brederodestraat, blijft nog zeker twee maanden in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen donderdag beslist. De zestiger gaat niet in beroep tegen die beslissing.
13/06 16u45  Ongelofelijk: Wout van Aert wint nu ook massasprint in de Dauphiné!Wout van Aert heeft de dag na zijn tijdritzege nu ook de vijfde rit in de Dauphiné gewonnen, hij was in Voiron de snelste in een massasprint. Snelle mannen als Sam Bennett en Julian Alaphilippe strandden in het wiel van de ongenaakbare puntentrui.
13/06 16u45  Planningsvergunning woonzorgcentrum Roosendaelveld krijgt groen lichtDe planningsvergunning voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Roosendaelveld naast het ziekenhuis in Mechelen-Noord heeft groen licht gekregen van de Vlaamse overheid. Hierdoor krijgen de bewoners met jongdementie een korting op de dagprijs.
13/06 16u30  Natuurpunt waarschuwt voor steenmarters en vraagt waarnemingen te meldenHet is paartijd voor de steenmarters en dat zorgt ervoor dat weer veel mensen in de regio de dieren zien opduiken rond hun auto’s. Toch zijn er volgens Natuurpunt niet noodzakelijk meer marters dan vroeger in onze regio. Het roept wel op om elke waarneming te melden.
13/06 16u15  Racing Genk heeft Theo Bongonda officieel te pakken: duurste transfer ooit tussen Belgische clubsRacing Genk heeft met Zulte Waregem een akkoord bereikt omtrent de transfer van Theo Bongonda. De 23-jarige flankaanvaller ondertekent er een contract tot 2023, zo maakte Racing Genk donderdag bekend.
13/06 16u15  Hevige hinder op Antwerpse Ring na ongeval: “De avondspits loopt in het honderd”Op de Antwerpse Ring is het lang aanschuiven na een ongeval in Antwerpen-Zuid. Bij het ongeval zat één van de bestuurders gekneld, hij moest bevrijd worden. “Tijdens de avondspits in en rond Antwerpen zullen de pendelaars hier nog heel veel last van ondervinden. Die loopt in het honderd”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
13/06 16u15  Off The CrossTijdig dat tentje opstellen en naar de Graspop-weide afzakken, zou wel eens kunnen lonen. Op de vooravond van de eigenlijke driedaagse jagen drie beloftevolle groepen van eigen bodem al de eerste decibels door de Red Bull Metal Dome. Uit ruim driehonderd inzendingen werden Off The Cross, Concealed Reality en Hemelbestormer geselecteerd, bij wijze van staalkaart van de huidige Belgische metalscene. Off The Cross is de Antwerpse groep rond zanger Steven Van Crombruggen, in het dagelijks leven loketmanager bij de Stad Antwerpen. Het kwartet bestaat pas sinds 2016 en speelde twee jaar geleden ook al eens op Graspop.
13/06 16u15  Eendjes vangenWie durft nog te opperen dat metalheads geen gevoel voor humor of hart voor het milieu hebben? Graspop bewijst het tegendeel met Ducks of T(h)rash, al vele jaren een vaste waarde op het festivalterrein. In ruil voor twintig lege drankbekers of flessen die ze naar de recyclagestand brengen, krijgen ook de stoerste festivalgangers een ticket om aan deze onvervalste eendjeskraam een hengeltje uit te gooien. Te vangen prijzen: een gratis ritje in het reuzenrad of de botsauto’s, een Graspop-souvenir, een backstage-toer en toegang tot het skydeck of de fast lane bij de signeersessies.
13/06 16u15  Within TemptationTussen giganten als Kiss en Slipknot spreekt de naam van Within Temptation mogelijk een tikkeltje minder tot de verbeelding. Toch laat deze graag geziene Nederlandse symfo-metaltopper zich niet toevallig al voor de achtste keer verwelkomen op de Graspop Metal Meeting. Nieuw in de bagage ditmaal: het eind vorig jaar verschenen album Resist. Vertrouwde ingrediënten: de loepzuivere wall of sound waarmee de groep de orkaanstem van frontvrouw Sharon den Adel schraagt. Moet volstaan om Stone Temple Pilots het hoofd te bieden, die tegelijkertijd in de Marquee spelen, en het publiek warm te krijgen voor Slayer, dat hierna op de Main Stage afsluit.
13/06 16u15  SlipknotAls het op spektakel en verkleedpartijen aankomt, heeft Kiss er dit jaar op de Graspop Metal Meeting een geduchte concurrent bij. Slipknot is er, sinds de allereerste passage in 2004, al voor de zevende keer van de partij. Tien jaar nadat die negen gemaskerde Amerikanen in Dessel een eerste keer afsloten, prijken ze als afsluiter van de derde festivaldag opnieuw in de grootste letters op de affiche. Het zegt veel over de aanhoudende populariteit en de blijvende status van de groep, die ook door het legioen nu-metalfans van pakweg Korn en Limp Bizkit aan de borst wordt gedrukt.
13/06 16u15  KissSnakkend naar een potje Rock and Roll All Nite? Laat Kiss dan daarvan de leverancier zijn. Dat Amerikaans hardrockinstituut mag op de slotavond van de Graspop Metal Meeting het licht uitdoen. Weliswaar na het bijna even iconische Def Leppard, maar dat hoeft deze spektakelmakers niet af te schrikken. Daarvoor heeft Kiss meer dan genoeg kilometers op de teller. Bovendien komen weinig andere groepen zo vlotjes weg met drum- en gitaarsolo’s, vuurwerk en protserige attributen als deze geschminkte rockers.
13/06 16u15  Alex AgnewInternationale toppers als Mavis Staples, Hall & Oates en Los Lobos zijn in aantocht. Maar de eer om de reeks zomerconcerten in het Openluchttheater Rivierenhof af te trappen, is voor Alex Agnew. Niet met zijn groep Diablo Blvd.; die heeft de populaire Antwerpenaar opgedoekt om zich weer op comedy te kunnen toeleggen. In zijn comebackvoorstelling Be Careful What You Wish For, onlangs al goed voor drie volle Sportpaleizen, zet Agnew een boom op over het genderdebat, feminisme, #metoo, cultuurrelativisme, neuspeuteren, Tarzan en zwerkbal. Benieuwd? Pech, ook deze uitzonderlijke openluchtshows zijn uitverkocht.
13/06 16u15  The Golden GlowsHet rustieke Begijnhof vormt een gedroomd decor voor The Golden Glows. Dat driestemmig Antwerps trio blaast nieuw leven in nagenoeg vergeten Amerikaanse spirituals, murder ballads, prison songs en andere stokoude liedjes. Begrijpelijk dat The Golden Glows zich vorig jaar als artist in residence in de AB gewillig lieten benoemen tot ambassadeurs van een project rond The Anthology of American Folk Music, het invloedrijk levenswerk van Harry Smith. Op het Stadsmuzikantenfestival delen ze de affiche met onder anderen Reena Riot, The Calicos, Kramer aka Jeroen Perceval, Buurman en Roosbeef.
13/06 16u15  Lee ‘Scratch’ PerryHij heeft net een zoveelste album uitgebracht, maar of Lee ‘Scratch’ Perry dat tijdens zijn concert ook komt promoten, is lang niet zeker. En al helemaal geen bezwaar om deze levende legende aan het werk te zien. Dit is namelijk de man die als producer de hand heeft gehad in ontelbare platen van reggaegroten zoals Bob Marley én die zelf de bakens voor dub heeft uitgezet. Op zijn 83ste blijft de Jamaicaanse veteraan even mysterieus en excentriek als onvoorspelbaar. Soms gaat hij compleet de mist in. Is Jah hem goedgezind, dan mag het publiek getuige zijn van flitsen van Perry’s genie.
13/06 16u15  In dit restaurant eet je de lekkerste tomaat-garnaal en dit is waaromDe lekkerste tomaat-garnaal eet je in Merksem. De jury van deze smakelijke zoektocht koos unaniem voor restaurant Culinaria van Nico Heggerick en Tania Bens. Ciro’s en De Bomma, beide uit Antwerpen, bezetten plaatsen twee en drie.
13/06 16u15  Wesley Moraes van Club Brugge voor recordbedrag naar Aston VillaWesley Moraes verlaat Club Brugge en trekt naar Aston Villa in de Premier League. De 22-jarige Braziliaanse spits doet de kassa rinkelen bij Blauw-Zwart want het transferbedrag zou 25 miljoen euro bedragen en dat is een recordtransfer voor beide ploegen én voor de Belgische Jupiler Pro League, alleen Youri Tielemans vertrok destijds voor dezelfde som van Anderlecht naar Monaco.
13/06 16u00  Hevige hinder op Antwerpse Ring: slechts één rijstrook beschikbaarDoor een ongeval op de Antwerpse Ring in Antwerpen-Zuid is op dit moment maar één rijstrook beschikbaar in de richting van Gent. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt gedurende de afhandeling van het ongeval.
13/06 16u00  Wie wordt de eerste Antwerpse stadsmarinier? Solliciteren om ‘superambtenaar’ op ’t Kiel te worden kan nog tot zondagDe stad Antwerpen is op zoek naar een eerste stadsmarinier. Solliciteren kan nog tot zondag. Na het startsignaal voor de praktijktesten op de huur- en arbeidsmarkt wordt zo vorm gegeven aan een tweede item uit het nieuwe bestuursakkoord.
13/06 15u45  Na dood van 5-jarig zoontje zijn ouders bijna al zijn spaargeld kwijt aan de overheidMiserie bovenop onmetelijk verdriet: dat is wat een gezin uit Oudsbergen is overkomen. Eerst verloor het gezin hun 5-jarig zoontje door een spijtig ongeval. En wat later blijkt dat de ouders bijna al het spaargeld van hun zoontje kwijt zijn aan de overheid. De familie wil dan ook graag dat het erfrecht aangepast wordt. Want of de overledenen nu 5 of 99 jaar is, de procedure blijft hetzelfde. En dat is volgens de nabestaanden onbegrijpelijk.
13/06 15u45  Eerste profzege Remco Evenepoel is een feit! En hoe? Toptalent wint solo tweede etappe Belgium Baloise TourWaar won Remco Evenepoel zijn eerste profkoers? In Zottegem, op donderdag 13 juni, de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. In een bewogen etappe van Knokke-Heist naar Zottegem ontsnapte Campenaerts op iets meer dan tien kilometer van de finish, aanvankelijk in het gezelschap van Victor Campenaerts. Toen Campenaerts onderuit ging, lag de zege voor het grijpen voor het jonge supertalent. Ploegmaat Fabio Jakobsen rondde het ploegsucces af met een tweede plaats.
13/06 15u45  De lekkerste tomaat-garnaal eet je in dit restaurantDe lekkerste tomaat-garnaal eet je in Merksem. De jury van deze smakelijke zoektocht koos unaniem voor restaurant Culinaria van Nico Heggerick en Tania Bens. Ciro’s en De Bomma, beide uit Antwerpen, bezetten plaatsen twee en drie.
13/06 15u45  “Als je iemand twee keer diep in de borst steekt, dan wil je hem doden”Een 27-jarige Lierenaar staat voor de rechtbank omdat hij vorig jaar een andere man neerstak in de buurt van de Berlarij. Dat gebeurde toen het slachtoffer te weten was gekomen dat de Lierenaar seksuele betrekkingen had gehad met zijn vriendin en daarop een confrontatie wou. Tijdens de schermutseling werd twee keer met een mes uitgehaald.
13/06 15u30  Duizendpoot Kamal Kharmach: “Ik wil opnieuw afvallen, voor mijn gezondheid en voor de mensen die mij als voorbeeld namen”Zijn goed draaiende donut-keten Donutello verkocht hij om de opbrengst te investeren in “een kontspray”, maar zelfs dan blijft er werk in overvloed voor Kamal Kharmach (27). De Antwerpenaar werkt aan een nieuw tv-programma en een eerste eindejaarsconference, kijkt terug op een geslaagde eerste zaalshow én geeft lessen bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool. Is het daarom dat hij weer een tandje moet bijsteken in het gevecht tegen de kilo’s? “Eten is mijn ventiel. Maar tegen mijn eindejaarconference wil ik weer strakker staan.”
13/06 15u30  Wesley Moraes van Club Brugge voor recordbedrag op weg naar Aston VillaWesley Moraes verlaat Club Brugge en trekt naar Aston Villa in de Premier League. De 22-jarige Braziliaanse spits doet de kassa rinkelen bij Blauw-Zwart want het transferbedrag zou 25 miljoen euro bedragen en dat is een recordtransfer voor beide ploegen én voor de Belgische Jupiler Pro League, alleen Youri Tielemans vertrok destijds voor dezelfde som van Anderlecht naar Monaco.
13/06 15u30  Zulte Waregem heeft met huurling Dimitri Oberlin eerste versterking te pakken, opvolger van Theo BongondaZulte Waregem heeft zich versterkt met de 21-jarige aanvaller Dimitri Oberlin. De in Kameroen geboren eenmalige Zwitserse international wordt door Essevee voor één seizoen gehuurd met aankoopoptie van het Zwitserse Bazel, zo maakte de club donderdag bekend.
13/06 15u30  Parkgemeenten binden strijd aan met leegstand: “We moeten die oude villa’s opsplitsen in meergezinswoningen”Verouderde villa’s in de groene rand staan vaak maanden of zelfs jaren te koop. De Groene 6, de zes parkgemeenten in de Voorkempen, werken aan een gezamenlijk plan om de villa’s te kunnen opsplitsen in meergezinswoningen.
13/06 15u15  Vrouw stuurt per ongeluk ‘expliciete foto’ naar bedrijf dat nieuw tapijt komt leggenDanielle Cain schaamde zich dood toen ze ontdekte dat ze een intieme foto, die bedoeld was voor haar vriendje, per ongeluk naar een tapijtenbedrijf had gestuurd. De 31-jarige moeder probeerde de situatie nog recht te trekken met een flauw excuus.
13/06 15u15  Dit gezin liet stad en Linkeroever achter voor Schoten: “Zuivere lucht, maar ook gevaarlijke fietspaden en gebrek aan diversiteit”De familie Leroy ruilde de drukte van de binnenstad in voor het groen van Linkeroever. Maar door de lucht- en lichtvervuiling van de haven en de geluidsoverlast van de snelwegen belandden ze uiteindelijk toch nog in de bossen van Schoten, waar ze opgroeiden.
13/06 15u15  Wonen in de rand (deel 2): zoveel jongeren en ouderen wonen er in uw gemeenteDe verstedelijking van de Antwerpse rand brengt zowat een half miljoen mensen dichter bij de stad. Daar gaat de vierdelige reeks ‘Wonen in de rand’ over. Na de woningprijzen, zoomen we vandaag in op de vergroening en de vergrijzing van de randgemeenten.
13/06 15u15  Waarom Edegem, Hove en Aartselaar de meest vergrijsde gemeenten van de zuidrand zijn: “Het is hier nu eenmaal goed wonen”Hove, Edegem en Aartselaar zijn veruit de meest vergrijsde gemeenten in de zuidrand. Een kwart van de inwoners is er nu al 65 jaar of ouder. Met die evolutie moeten beleidsmakers rekening houden.
13/06 15u15  Lagere huizenprijzen en nabijheid van E19 en A12 lokken jonge gezinnen naar gemeenten langs de RupelTerwijl Edegem, Hove en Aartselaar vergrijzen, gaat het in Niel, Hemiksem en Boom de andere richting uit. De gemeenten langs de oever van de Rupel zien hun bevolking opmerkelijk verjongen. En spelen daar gretig op in.
13/06 15u15  Jan en Chris denken er niet aan om Edegem te verlaten: “Zolang mogelijk in onze woning blijven”Waar het goed wonen is, wil je blijven. Voor Jan Somers en Chris De Deurwaerder is weggaan uit Edegem geen optie. “Zolang we goed blijven, zitten wij hier ideaal.”
13/06 15u15  Parkgemeenten binden strijd aan tegen leegstand: “We moeten die oude villa’s opsplitsen in meergezinswoningen”Verouderde villa’s in de groene rand staan vaak maanden of zelfs jaren te koop. De Groene 6, de zes parkgemeenten in de Voorkempen, werken aan een gezamenlijk plan om de villa’s te kunnen opsplitsen in meergezinswoningen.
13/06 15u15  Met deze formule wil Zoersel jongeren betaalbaar laten wonen: “Eerst bouwgrond in erfpacht, pas kopen als je geld hebt”Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) uit Zoersel nam al verschillende initiatieven om te anticiperen op de woonnoden van zowel jonge starters als de ouderen. Een daarvan is opmerkelijk: eerst je bouwgrond in erfpacht nemen, pas kopen als je voldoende geld hebt.
13/06 15u15  LIVE. Eden Hazard wordt voorgesteld bij Real MadridDonderdagavond wordt Eden Hazard bij Real Madrid voorgesteld als de nieuwste “Galáctico”. De 28-jarige Rode Duivel komt over van het Engelse Chelsea en tekende een contract voor vijf seizoenen.
13/06 15u00  Mechelen verdrievoudigt taks op leegstand in kernwinkelgebiedIn het kernwinkelgebied verhoogt de stad Mechelen de jaarlijkse taks op leegstand. Eigenaars betalen na een jaar 70 euro per vierkante meter. “Drie keer zoveel als vroeger”, zegt Greet Geypen, schepen van Economie. De maatregel maakt deel uit van een nieuw actieplan. De handelsvereniging reageert tevreden.
13/06 15u00  Jonge onderneemster geeft nieuwe invulling aan gerenoveerd kasteel Wolvenbos: “Van intiem feestje tot groot evenement”Het majestueuze kasteel Wolvenbos, dat staat op een domein van maar liefst 42 hectare wordt het decor van allerhande feesten. De 28-jarige Valerie Christiaen gaf het kasteel een volledige opsmuk.
13/06 15u00  Real Madrid breekt nu al transferrecord… en koopwoede is nog niet gestildNa vijf jaar zonder al te spraakmakende versterkingen en uitgaven, draait de clubkas van Real Madrid momenteel overuren. Met de overgang van de Fransman Ferland Mendy werd het transferrecord wat betreft inkomende transfers uit 2009 al gebroken, zo berekende de Madrileense huiskrant Marca donderdag.
13/06 15u00  Antwerpse zeventiger staat terecht voor openbare zedenschennis in duinen van BredeneEen 75-jarige Antwerpenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor openbare zedenschennis in de duinen van Bredene, een bekende ontmoetingsplaats bij homoseksuele mannen. Het openbaar ministerie vorderde een maand gevangenisstraf met uitstel.
13/06 15u00  Bar Chapel: nieuwe zomerbar in prachtige oude kloostertuinWie voor de gevel van de Kerkstraat 150 staat, heeft niet het minste vermoeden dat er achter de statige poort een oude kloostersite verborgen ligt, kapel en prachtige kloostertuin incluis. Dankzij Bar Chapel valt deze verborgen parel tot en met eind september te ontdekken.
13/06 15u00  Judoka Dirk Van Tichelt wil comeback maken op WKJudoka Dirk Van Tichelt (35) staat sinds vorige week donderdag opnieuw op de tatami, nadat hij in januari zijn voorste kruisband van zijn rechterknie scheurde. In februari ging de ‘Beer van Brecht’ onder het mes, waarna een lange revalidatie volgde. “Het is mijn doel om mijn rentree te vieren op het WK in Tokio (25/08-1/09)”, zo verklaarde hij donderdag op een persmoment in de Japanse ambassade in Brussel.
13/06 15u00  Pop-up store van Beerschot opent zaterdag in hartje AntwerpenBeerschot opent zaterdag een gloednieuwe pop-up store aan Hopland Antwerpen. Tussen 13 uur en 16 uur zijn de supporters welkom om er te shoppen met tien procent korting, abonnementen te kopen of af te halen en een babbeltje te slaan met enkele aanwezige bestuursleden.
13/06 15u00  Zaterdag begint Copa America: Brazilië opent toernooi met twijfels, Messi wil oogsten met ArgentiniëGastland Brazilië en Bolivia trappen vrijdag (zaterdagochtend in België) in São Paulo de 46e editie van de Copa America op gang. De Seleção is zoals altijd topfavoriet, maar moet het zonder goudhaantje Neymar stellen, out met een enkelblessure. Lionel Messi hoopt met Argentinië eindelijk te oogsten.
13/06 15u00  Boris Johnson maakt favorietenrol waar in eerste ronde voorzittersverkiezingen Conservatieve PartijTopfavoriet Boris Johnson heeft de eerste ronde van de voorzittersverkiezingen van de Conservatieve Partij afgetekend gewonnen met 114 van de 313 stemmen (36%). Kandidaten Esther McVey en Andrea Leadsom, de enige twee vrouwelijke kandidaten, en Mark Harper vallen af.
13/06 14u45  Tijdstraf Vettel zindert na: Ferrari laat klacht bij FIA vallen, maar plant nog juridische stappenFerrari heeft de klacht bij autosportfederatie FIA tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel zondag de zege kostte in de Grote Prijs van Canada ingetrokken. De renstal liet eerder weten in beroep te gaan, maar officieel kan er geen klacht worden ingediend bij de FIA tegen een straf die tijdens de race is uitgedeeld. Toch hoopt Ferrari nog via een andere mogelijkheid in beroep te gaan.
13/06 14u45  Gloednieuwe asfaltlaag voor TurnhoutsebaanEen aannemer is donderdag gestart met het vernieuwen van het wegdek op de Turnhoutsebaan, tussen de Schoorstraat en Rooienkapel, in Gierle (Lille). De weg krijgt een nieuwe toplaag asfalt. Het verkeer kan beurtelings de werfzone passeren en er staan verkeerslichten. De werkzaamheden zijn vrijdagnamiddag afgerond.
13/06 14u45  Jarige Baboe nodigt kinderen uit op feestjeBaboe, de mascotte van de sportdienst van Beerse, is exact drie jaar en geeft op zondag 16 juni een verjaardagsfeestje. De mascotte is alomtegenwoordig bij activiteiten in en rond de sporthal en in het zwembad van Beerse. De sportdienst liet vorig jaar ook kleine Baboeknuffels maken die kunnen worden aangekocht. Het verjaardagsfeest vindt zondag van 9u tot 12u plaats in het sportcentrum van Beerse. De kinderen kunnen daar genieten van dans, lasershooting, een stormbaan, bubblevoetbal en van een waterspeeltuin en zeemeerminzwemmen in het zwembad. De kinderen die al een Baboeknuffel hebben, krijgen gratis toegang. Jongeren zonder knuffel die willen spelen en zwemmen, betalen 4 euro. Baboe trakteert de eerste vijftig kinderen die zich aanmelden op een stukje taart. Kinderen kunnen ook mooie prijzen winnen bij een teken- en selfiewedstrijd van de sportdienst.
13/06 14u30  Southampton rondt komst af van Standard-spits Moussa DjenepoMoussa Djenepo verlaat Standard Luik voor de Engelse eersteklasser Southampton, zo maakten beide clubs donderdag bekend. De twintigjarige Malinese international ondertekent er een contract voor vier seizoenen.
13/06 14u30  COLUMN. Kempen, één front!(?)Voel je je al een beetje een Herentalsenaar?” Die onverwachte vraag wordt me voor de voeten geworpen door een leeftijdsgenoot die net als ik jaren geleden pompoendorp Kasterlee verruilde voor de Keizerstede. De liefde gevolgd, heet dat dan… (niet voor dezelfde vrouw, voor u vreemde gedachten krijgt). “Goh, niet echt”, antwoord ik eerlijk. “Wanneer mensen me vragen waar ik vandaan kom, zeg ik na vijftien jaar nog altijd dat ik afkomstig ben uit Kasterlee, maar in Herentals woon.” Opvallend: mijn gesprekspartner bekent identiek dezelfde reflex te hebben: “Herentals of Kasterlee, het is toch niet hetzelfde…”
13/06 14u30  Stad geeft steun aan zeven projecten die deelmobiliteit moeten verbeterenDe stad Antwerpen gaat zeven projecten financieel ondersteunen die de dienstverlening rond deelmobiliteit moeten verhogen. Het gaat vooral over het uitbreiden van het aanbod binnen de applicaties Mobility as a Service (MaaS).
13/06 14u15  David Goffin zonder al te veel problemen naar kwartfinale grastoernooi Rosmalen, Alison Van Uytvanck is uitgeschakeldDavid Goffin (ATP 33) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/635.750 euro).
13/06 14u00  Koen Connery op vrijdagavond: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. De vier om te zien dit weekend.
13/06 14u00  Centrum voor Muziekinstrumentenbouw verliest subsidies: “Drie van onze vijf medewerkers zijn hun loon kwijt”Het CMB, Centrum voor muziekinstrumentenbouw in Puurs-Sint-Amands, kreeg onlangs het bericht van de Vlaamse Overheid dat vanaf 2022 de loonsubsidies voor het personeel wegvallen. Dat is een fikse streep door de rekening van het centrum.
13/06 13u45  UEFA richt streaming platform op, Bundesliga krijgt eigen kanaalDe UEFA heeft zijn nieuwe mediaplatform UEFA.tv voorgesteld. De Europese voetbalbond wil daar niet alleen wedstrijden, maar ook allerlei “extra’s” uit de voetbalwereld op streamen. De UEFA heeft met de Duitse voetballiga DFL een overeenkomst gesloten voor een specifiek kanaal met beelden uit de Bundesliga.
13/06 13u45  Honderdtal banen op de tocht door faillissement aannemersDe rechtbank van koophandel in Turnhout heeft donderdagochtend in een bijzondere zitting de nv CS Aluconstructies en de nv Metaalconstructies Couwenberg en Schellens failliet verklaard. Beide bedrijven zijn gevestigd op Meir in Weelde (Ravels). Het faillissement komt er na het neerleggen van de boeken. Bij de twee bedrijven samen zou een honderdtal medewerkers aan de slag zijn.
13/06 13u45  “Drie van onze vijf medewerkers zijn hun loon kwijt”Het CMB, Centrum voor muziekinstrumentenbouw in Puurs-Sint-Amands, kreeg onlangs het bericht van de Vlaamse Overheid dat vanaf 2022 de loonsubsidies voor het personeel wegvallen. Dat is een fikse streep door de rekening van het centrum.
13/06 13u45  Adele koopt een huis voor haar exAdele, die in april aankondigde dat haar echtgenoot en zij uit elkaar gaan, zou naar verluidt recent een tweede woning gekocht hebben in een exclusieve wijk in Beverly Hills. Volgens Amerikaanse media is dit een woning bedoeld voor haar ex Simon Konecki.
13/06 13u45  Kippenrestaurant kandidaat om leegstaande winkel op Botermarkt te hurenEr is een huurder gevonden voor een winkel die al jaren leegstaat op de Botermarkt in Mechelen. Chitir Chicken, een Belgisch-Turkse keten van kippenrestaurants, is kandidaat om het te huren.
13/06 13u30  Motorcrosser Clément Desalle met succes geopereerd aan dubbele beenbreuk na zware crashClément Desalle is met succes geopereerd aan de dubbele beenbreuk die hij zondag overhield aan zijn zware valpartij in de eerste reeks van de Grote Prijs motorcross van Rusland, zo deelde zijn team Kawasaki donderdag mee.
13/06 13u15  België haalt zes IS-wezen terug: “Kinderen niet straffen voor onvergeeflijke fouten van ouders”België gaat zes weeskinderen van IS-strijders dan toch terughalen. Eigenlijk was het de bedoeling om niet te communiceren over de operatie tot die voorbij was, maar door een Koerdisch persagentschap ligt het nieuws toch op de straatstenen. Politiek is het alvast een explosief dossier. N-VA schiet met scherp op de beslissing, de ontslagnemende regering verdedigt ze. “We kunnen kinderen toch niet straffen voor de onvergeeflijke fouten van hun ouders”, zegt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD).
13/06 13u15  Belgische Hervekaas bij de beste kazen ter wereldDe Belgische Hervekaas heeft het hoogste keurslabel gekregen op de jaarlijkse Mondial du Fromage in Frankrijk. Daarmee hoort het kaasje met de opvallende geur van kaasmakerij Le Vieux Moulin bij de beste ter wereld.
13/06 13u00  David Goffin zonder al te veel problemen naar kwartfinale grastoernooi RosmalenDavid Goffin (ATP 33) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/635.750 euro).
13/06 13u00  DISCUSSIE. Moet een maagverkleining ook bij minderjarigen kunnen?Er zijn naar schatting honderden adolescenten in ons land die gebaat lijken bij een maagoperatie, maar die niet kunnen krijgen. Pas vanaf 18 is er een terugbetaling. Moet dat veranderen?
13/06 13u00  Nieuwe film over Spice Girls op komstNa de reünietournee van de Spice Girls zijn er ook plannen voor een nieuwe film over de meidengroep. Dat bericht The Hollywood Reporter. En hoewel Victoria Beckham niet wilde deelnemen aan de wereldtournee, zou ze nu wel bereid zijn om mee te werken.
13/06 12u45  Tom Dumoulin: “Als knie niet verbetert, dan heeft de Tour niet zoveel zin”Na het afhaken van Chris Froome werd Tom Dumoulin door velen naar voren geschoven als dé topfavoriet voor de Tour de France. Maar de Nederlandse kopman van Team Sunweb herstelt zelf nog steeds van zijn val in de Giro. Meer zelfs, hij sukkelt in de Dauphiné nog steeds met de knie en maakt zich zelfs luidop zorgen: “Als die niet verbetert, dan heeft de Tour voor mij niet zoveel zin”, klinkt het gefrustreerd.
13/06 12u45  De zomer komt eraan: zeven adressen voor heerlijke ijsjesOp een zonnige dag kan een ijsje voor een heerlijke verfrissing zorgen. Gelukkig heeft Antwerpen veel crèmeries. We zetten er zeven opperbeste op een rij.
13/06 12u30  Aurubis houdt investering van 100 miljoen euro in Olen voor bekekenDe Duitse metaalverwerker Aurubis zet de investering van 100 miljoen euro in het Kempense Olen stop. Dat heeft het concern bekendgemaakt. De kosten lopen te hoog op, zo luidt de uitleg.
13/06 12u30  N-VA wil geboortebos en ‘Tutjesboom’N-VA wil aan De Krankhoeve in Bonheiden graag een boomgaard aanplanten. Enerzijds om de biodiversiteit er alle kansen te geven, anderzijds als symbool voor nieuw leven. Het voorstel kwam van gemeenteraadslid Emily Demandt.
13/06 12u30  500 kilogram cocaïne gevonden tussen tegels onderweg naar AntwerpenIn de Braziliaanse havenstad Santos werd woensdag 506 kilogram cocaïne gevonden tussen een lading vloertegels, zo laten de Braziliaanse autoriteiten weten. De lading was onderweg naar de haven van Antwerpen.
13/06 12u30  Ze weten nog niet waar ze zullen spelen maar Lokeren hervat nu al de trainingen, met Lorenzo Staelens als assistentDonderdagvoormiddag heeft Sporting Lokeren, onder leiding van Glen De Boeck, de trainingen hervat. Zo’n vijftigtal fans maakten deze eerste oefensessie op de jeugdterreinen van het Daknamstadion mee.
13/06 12u30  Gerechtshof vier dagen in de rats zonder telefoon en fax: “Veel tijdverlies door inscannen en mailen”Het Mechelse gerechtshof had vier dagen lang te lijden onder een telefoonpanne. Zowel in- als uitgaande telefoontjes waren onmogelijk. Vandaag werd de verbinding hersteld na meer dan een halve werkweek. Wat de oorzaak daarvan was, wordt volop onderzocht. De storing had wel grote gevolgen, want justitie werkt nog heel vaak met faxen. Door de panne was ook dat onmogelijk.
13/06 12u15  Lokeren hervat de trainingen met Lorenzo Staelens als assistent van Glen De BoeckDonderdagvoormiddag heeft Sporting Lokeren, onder leiding van Glen De Boeck, de trainingen hervat. Zo’n vijftigtal fans maakten deze eerste oefensessie op de jeugdterreinen van het Daknamstadion mee.
13/06 12u15  Gerechtshof vier dagen in de rats zonder telefoon en … fax: “Veel tijdverlies door inscannen en mailen”Het Mechelse gerechtshof had vier dagen lang te lijden onder een telefoonpanne. Zowel in- als uitgaande telefoontjes waren onmogelijk. Vandaag werd de verbinding hersteld na meer dan een halve werkweek. Wat de oorzaak daarvan was, wordt volop onderzocht. De storing had wel grote gevolgen, want justitie werkt nog heel vaak met faxen. Door de panne was ook dat onmogelijk.
13/06 12u00  F1-piloot verjaagt inbrekers uit zijn huis: "Hij is een held"De Franse F1-piloot Romain Grosjean wordt door zijn vrouw als een held beschouwd nadat hij twee inbrekers uit hun huis heeft gejaagd.
13/06 12u00  ‘Friends’-ster Courteney Cox geeft dochter haar oude jurk: “Dit was een goede aankoop”‘Friends’-ster Courteney Cox heeft een jurk die ze zelf ooit droeg tijdens een filmpremière aan haar dochter gegeven. Het 14-jarige meisje draagt de creatie nu op een Instagramfoto waarop ze naast haar beroemde moeder staat. “Dit was een goede aankoop”, staat erbij.
13/06 11u45  Gerechtshof al vier dagen in de rats zonder telefoon en … faxHet Mechelse gerechtshof is al een hele week telefonisch niet te bereiken. Ook uitgaande telefoontjes zijn onmogelijk. Wat de oorzaak daarvan is, wordt volop onderzocht. De storing heeft wel grote gevolgen, want justitie werkt nog heel vaak met faxen. Door de panne is ook dat onmogelijk.
13/06 11u45  Cissé zet zinnen op AntwerpAntwerp heeft zijn zinnen gezet op Ibrahima Cissé, en dat geldt ook omgekeerd. De 25-jarige defensieve middenvelder wil zelf heel graag naar de Bosuil komen.
13/06 11u45  Onze Insider trekt zijn wandelschoenen aan om het Waasland te verkennenElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week reporter Guy Van Vliet (54). Zit vaak in het theater, in binnen- en buitenland. Geniet van afternoon tea thuis in de boomgaard. Trekt elke dag wandelschoenen aan om Beveren en het Waasland te verkennen.
13/06 11u45  Trammuseum terug open en een reuzepicknick aan het MAS: onze tips om eropuit te trekken dit weekendDit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
13/06 11u45  Chris Froome acht uur geopereerd na horrorcrash en nog tijdje op intensieve zorg: “Het zal een lang herstel worden”Een open rechterdijbeenbreuk, een elleboogfractuur en een handvol gebroken ribben. Chris Froome werd vannacht acht uur geopereerd nadat hij gisteren tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné zwaar ten val was gekomen. Hij mag al zeker een kruis maken over de Tour, de rest van het seizoen en misschien zelfs over zijn carrière. “Hoe zal hij hier op zijn 34ste nog van herstellen?”, vroeg teammanager Dave Brailsford zich luidop af.
13/06 11u45  Zo worden pumps van Dior gemaaktWie een paar pumps van Dior in huis wil halen, moet daarvoor diep in de buidel tasten. Een video van het luxehuis laat nu zien hoe dat precies komt. Zo duurt het maar liefst negen uur om één paar pumps van het iconische model J’Adior te produceren.
13/06 11u45  Drie vriendinnen wagen zich aan dolle liftwedstrijd: in vijf dagen naar BarcelonaEen kleuterjuf, een politieagente en een onderwijzeres uit Arendonk doen volgende maand mee aan de Barcelona Express, de grootste liftwedstrijd ter wereld. In vijf dagen willen de drie vriendinnen in Barcelona geraken.
13/06 11u30  BINNENKIJKEN. Van krot tot vintage huis met groendak en serreOuders en vrienden van Rob en Gwenn hielden hun hart vast toen de twee architecten in Borgerhout een pand van de lijst verkrotte woningen kochten. “Nu ze het resultaat zien, zijn ze gerustgesteld”, zegt Rob. “Het huis was inderdaad in een lamentabele toestand, maar de indeling zat goed in elkaar en de lichtinval was buitengewoon. Dat trok ons over de streep om met vereende krachten aan een intensieve renovatie te beginnen.”
13/06 11u30  Drie vriendinnen wagen zich aan dolle liftwedstrijd Barcelona ExpressEen kleuterjuf, een politieagente en een onderwijzeres uit Arendonk doen volgende maand mee aan de Barcelona Express, de grootste liftwedstrijd ter wereld. In vijf dagen willen de drie vriendinnen in Barcelona geraken.
13/06 11u15  Festivals stevenen af op uitverkochte edities: dansen op Legacy, rocken op Retie RocktHet Legacy Festival heeft zich in vijf jaar opgewerkt tot een van de populairste dance-evenementen van de regio. Zaterdag stevent het festival op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol opnieuw af op een uitverkochte editie. “Dan spreken we over 12.000 mensen. Meer volk kunnen we niet toelaten. Dan zou het niet meer aangenaam zijn”, zegt Marnik Braeckevelt.
13/06 11u15  Opnieuw jongeren gezocht om in zomer 2020 in geboortedorp Zandhovense pastoor in Colombia te gaan helpenColomb18 krijgt een vervolg volgend jaar. Vrijdag 14 juni organiseert de Zandhovense pastoor Alvi met Colombiaanse roots samen met de jongeren van het Zandhovens project een infovergadering om opnieuw jongvolwassenen warm te maken om volgende zomer in 2020 vrijwilligerswerk te gaan doen in zijn door de voorbije burgeroorlog zwaar getroffen geboortedorp Villarica.
13/06 11u00  Politie houdt controleactie tegen overlast op pleintjesDe Antwerpse politie hield woensdag toezicht op sommige pleintjes in Merksem en op Luchtbal na eerdere meldingen van overlast. Bij de actie werden een twintigtal voertuigen en zo’n veertig personen gecontroleerd.
13/06 11u00  Lichtende nachtwolken zichtbaar over ons landDeze nacht was er een zeldzaam natuurfenomeen te zien boven ons land: de lichtende nachtwolken. Wolken die normaal niet zichtbaar zijn maat tussen eind mei en midden juli weerkaatsen ze het licht van de zon en zijn ze wel zichtbaar, legt Frank Deboosere uit op zijn website.
13/06 11u00  Parket zoekt dief tandartsenpraktijkHet parket van Antwerpen is op zoek naar een verdachte die op 15 juli 2018 tussen 7.54u en 8.05u tandartsenpraktijk Benedenti, in de Gereelmakersstraat in Herentals binnenging. Hij brak er de geldkoffer open en stal een aanzienlijke som geld.
13/06 11u00  Meteen kraker op eerste speeldag in Premier League, kalender (met voor het eerst korte winterstop!) voorgesteldVicekampioen en Champions League-winnaar Liverpool start het nieuwe seizoen in de Premier League op vrijdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen promovendus Norwich City, zo bleek donderdag bij de voorstelling van de kalender.
13/06 10u45  Drie vriendinnen wagen zich aan Barcelona ExpressEen kleuterjuf, een politieagente en een onderwijzeres uit Arendonk doen volgende maand mee aan de Barcelona Express, de grootste liftwedstrijd ter wereld. In vijf dagen willen de drie vriendinnen in Barcelona geraken.
13/06 10u45  Hilarisch: komiek Wim Helsen draagt origineel gedicht op aan Beerschot-icoon LozanoPoëzie en Beerschot. Wat krijg je als je de twee passies van komiek Wim Helsen samenvoegt? Het antwoord: een hilarisch gedicht toegewijd aan Juan Lozano, de Spaanse middenvelder die in de jaren ‘70 het mooie weer maakte op het Kiel. Bekijk hieronder het filmpje dat Beerschot deelde via Twitter:
13/06 10u45  Meisje (14) in levensgevaar na vluchtmisdrijfIn Schaarbeek is een meisje van 14 levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Het meisje stak de straat over en werd gegrepen door een automobilist.
13/06 10u45  Om dutje te doen in de file? Nederlander bestuurt auto vanuit hangmatPraktisch lijkt het ons niet, maar inventief is het zeker. Nederlander Emile Luijben knutselde samen met een vriend aan een oude Suzuki en installeerde een heuse hangmat op de auto. Met nog wat extra modificaties, zoals een ingenieus verlengstuk voor het stuur en de remmen, ziet de auto er zeker niet alledaags uit, maar werken doet het wel. In de video zie je Emile rijden op een landweggetje, en al mist hij nipt een boom, veel plezier heeft hij zeker. Luijben is een vlogger, die wel vaker gekke dingen doet met auto’s.
13/06 10u15  Komiek Kamal Kharmach zet “kontspray” in de markt: milieuvriendelijk alternatief voor vochtige doekjesEerder dit jaar nam de Antwerpse comedian Kamal Kharmach de beslissing om zijn donutketen Donutello te verkopen. Dat betekent niet dat hij geen ondernemer meer is. Hij heeft nieuwe, milieuvriendelijke plannen.
13/06 09u45  Antwerpse politie haalt dronken vrouw van achter het stuurEen 48-jarige vrouw liep afgelopen nacht tegen de lamp toen ze dronken achter het stuur zat in Berchem. De Antwerpse politie kreeg een oproep van een voorbijganger en liet de vrouw blazen. Dat bleek positief, ze moest haar rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.
13/06 09u45  Manager getuigt in tranen na beschuldiging grensoverschrijdend gedrag bij wielrensters: “Dit is een hel”Wielermanager Patrick Van Gansen uit Ekeren ontkent met klem dat hij zich grensoverschrijdend heeft gedragen bij zijn wielrensters. Negen van zijn vroegere wielrensters beschuldigen Van Gansen. Niet dat hij de jonge vrouwen aanrandde of seksueel misbruikt heeft. Maar de vrouwen zeggen dat de man soms, toch verbaal, over de schreef ging. Of iets te close was. Van Gansen zelf is helemaal van de kaart door de beschuldigingen.
13/06 09u30  Maakt Di Rupo de opening naar coalitie met N-VA? “Als staatshervorming in koelkast belandt”Kunnen de PS en de N-VA samen een coalitie op poten zetten? Dat is de hamvraag die donderdag door RTBF voor de voeten van voorzitter Elio Di Rupo werd gegooid. “Als N-VA zijn staatshervorming van tafel haalt.”
13/06 09u15  Belangrijkste ijshockey-match van het seizoen: Saint-Louis wint voor het eerst Stanley CupSaint-Louis heeft voor de eerste keer de Stanley Cup, de trofee voor het beste team in de Noord-Amerikaanse ijshockeyliga NHL, gewonnen. De Blues versloegen woensdag Boston met 4-1. Saint-Louis verloor al drie keer de finale (1968, 1969, 1970).
13/06 09u15  Nog tot deze middag verstoring op spoorlijn Antwerpen-Brussel door stroomonderbrekingDoor een stroomonderbreking tussen Mechelen en Vilvoorde kunnen treinen maar over twee van de vier sporen. Ongeveer de helft van de treinen tussen Brussel en Antwerpen werd geschrapt. De hinder is dus aanzienlijk.
13/06 08u45  Moet Chris Froome na horrorcrash ook kruis maken over rest van carrière?Een open rechterdijbeenbreuk, een elleboogfractuur en een handvol gebroken ribben. Chris Froome kwam gisteren tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné zwaar ten val en mag een kruis maken over de Tour, de rest van het seizoen en misschien zelfs over zijn carrière. “Hoe zal hij hier op zijn 34ste nog van herstellen?”, vroeg teammanager Dave Brailsford zich luidop af.
13/06 08u45  Kampioenschap billenkoek geven: nieuwe sportdiscipline voor vrouwen is razend populair op sociale mediaDe regels zijn simpel: twee dames slaan elkaar om de beurt om het achterwerk, de eerste die daardoor uit balans raakt, verliest. De populariteit van de nieuwe sportdiscipline is razendsnel - om duidelijke redenen - de hoogte ingeschoten op sociale media. Maar het kampioenschap is niet voor doetjes: om overwinnaar te worden, trainen de deelneemster erg hard zodat hun billen klaar worden gestoomd.
13/06 08u30  Experts over obesitas bij tieners: “Betaal maagverkleiningen ook terug voor adolescenten”Nog geen 18 maar wel al meer dan 120 kilo, zware gezondheids­problemen, amper sociale contacten … Er zijn naar schatting honderden adolescenten in ons land die gebaat lijken bij een maagoperatie, maar die niet kunnen krijgen. Pas vanaf 18 is er een terugbetaling. Dat moet veranderen, zeggen experts in een nieuw rapport.
13/06 08u15  Lichte aardbeving verstoort nachtrust GriekenHet centrum van Griekenland is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het geodynamisch instituut van Athene had de schok een magnitude van 4,1.
13/06 08u15  Moeilijke ochtendspits op spoorlijn Antwerpen-Brussel door stroomonderbrekingDoor een stroomonderbreking tussen Mechelen en Vilvoorde kunnen treinen maar over twee van de vier sporen. Ongeveer de helft van de treinen tussen Brussel en Antwerpen werden geschrapt. De hinder is dus aanzienlijk.
13/06 08u15  Aleksandar Boljevic van Waasland-Beveren voor 2,2 miljoen euro naar StandardDe transfer Aleksandar Boljevic van Waasland-Beveren naar Standard is zo goed als rond: clubs en spelers hebben een akkoord, alleen de handtekening ontbreekt nog. De 23-jarige Montenegrijnse international tekent een contract van vier jaar in Luik. Het transferbedrag voor de (gegeerde) flankaanvaller van 2,2 miljoen euro kan met bonussen nog oplopen.
13/06 08u00  Mama Theo Hayez: “Ik ben realistisch”, zoektocht met speurhonden en drones levert niets opDe Franstalige openbare omroep RTBF heeft woensdag kunnen spreken met de ouders van de vermiste 18-jarige Théo Hayez. De moeder zegt dat het niet van Théo’s gewoonte is om geen teken van leven te geven. De lokale politie is met drones en speurhonden op zoek naar de vermiste Belg.
13/06 07u30  Buiige dag met kans op onweerDonderdag is het eerst op de meeste plaatsen droog met kans op een bui aan zee. In de namiddag zijn er buien in het westen en later ook in het centrum, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden bij een strakke wind, meldt het KMI.
13/06 07u30  Politie slaagt er maar niet in meer vrouwen in de rangen te krijgenDe voorbije vier jaar zijn amper 3 procent meer vrouwen aan de slag gegaan bij onze politiediensten. Bovendien hebben de meeste vrouwen dan nog administratieve en logistieke taken. Dat blijkt uit cijfers die ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) vrijgegeven heeft, schrijft De Tijd donderdag.
13/06 07u30  Belgisch megaproject rond gepersonaliseerde reclame op tilNegen Belgische media- en telecomgroepen onderzoeken of ze hun klantendata met elkaar kunnen delen om advertenties almaar persoonlijker te maken. Dat schrijft De Tijd donderdag.
13/06 07u15  Jambon stelt zich vragen bij “irrealistische toverformules” in Vlaams Belang-programmaN-VA-kopstuk Jan Jambon stelt zich vragen bij de geloofwaardigheid van het programma van Vlaams Belang. Dat zei hij woensdag aan Terzake. “De formules zijn nogal populistisch en ik denk niet dat ze zullen werken. Maar het zou te gemakkelijk zijn om ze terug in de oppositie te duwen, want dan kunnen ze verder met irrealistische toverformules kiezers trachten te lokken.”
13/06 07u15  Oud-senaatsvoorzitter Armand De Decker (70) overledenMR-politicus Armand De Decker is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden.
13/06 06u30  COMMENTAAR. “Plots is alles anders. In het hoofd van Wout van Aert én in de hoofden van iedereen van Ineos”Vooreerst in het hoofd van Wout van Aert. Wereldtop in het veldrijden, quasi wereldtop in het voorjaar en nu ook als tijdrijder bij de allerbesten. Zijn eerste zege in de World Tour, meteen in de zeer respectabele Dauphiné. Van Aert blijft maar progressie maken. En niet stapje voor stapje, maar met ongeziene reuzenschreden.
13/06 06u30  COMMENTAAR. Deze zege van Wout Van Aert is straffer dan de winst van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold RaceWout van Aert heeft zijn eerste grote zege op de weg beet. En wat voor een! Een individuele tijdrit in Le Criterium du Dauphiné, een chronorace van zesentwintig kilometer met halfweg een nijdige helling. Met het kruim van de kandidaat-Tourwinnaars als concurrenten, met uitzondering van de onfortuinlijke Chris Froome. Wat Van Aert vanmiddag presteerde, is straffer dan de zege van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race.
13/06 06u15  Voortaan kan je ook hier terecht voor de betere gehaktbal en pureeNa grondige verbouwingen in het statige pand in de Sacramentstraat in Sint-Niklaas is de vijfde vestiging van Balls & Glory deze week geopend voor liefhebbers van de betere gehaktballen en puree.
13/06 06u15  Dan toch nog hoop voor laatste onafhankelijke boekhandel: “Alleen het geld nog vinden”Onafhankelijke boekhandel 't Oneindige Verhaal uit de Stationsstraat in Sint-Niklaas maakte afgelopen weekend bekend dat hij eind dit jaar de deuren sluit. Ondertussen zijn fotograaf Tommy Vaerwijck en schrijfster Hilde De Rore al drie maanden bezig om een doorstart mogelijk te maken. Ze deelden hun plannen op Facebook op de manier die De Rore onder haar alias Ilyo Hansen het best beheerst: een verhaaltje.
13/06 05u15  STANDPUNT. “Politici die luisteren naar de kiezer hebben we al genoeg”Enkele decennia geleden gaf ik Engels in een 5de jaar beroeps. Dertig leerlingen uit de afdelingen houtbewerking, elektriciteit, centrale verwarming en elektromechanica werden in één klas samengebracht voor de algemene vakken. Ik was 22 jaar en slaagde er uiteraard niet in om die jongens bij de les te houden. Ik vond geen onderwerp dat hen interesseerde, geen aanpak die hen kon boeien. Uit wanhoop organiseerde ik na enkele maanden een bevraging. Trots deelde ik mijn enquêteformulier uit: “Jullie mogen nu zelf eens zeggen wat jullie willen leren en hoe jullie dat het liefst leren. Ik zal mijn lessen aanpassen aan jullie mening.”
13/06 05u15  Wat zijn de effecten van crystal meth? “Enorm verslavend, en na twee jaar ben je dood”Rotte tanden, een gehavend gezicht: preventiecampagnes in de VS willen potentiële gebruikers afschrikken om crystal meth te gebruiken. “Het product is zó nefast, na een à twee jaar ben je dood”, zegt Peter Blanckaert van het Belgian Early Warning System on Drugs. “Maar de vraag naar het product is er sinds een paar jaar, vooral bij homo’s die aan ‘chemsex’ doen.”
13/06 05u15  135 tijdelijke contracten weg bij DAFNa een recordjaar in 2018, stelt DAF de productie van zijn CF- en XF-trucks al voor de tweede maal dit jaar naar beneden bij. De productievermindering kost in Oevel 135 tijdelijke arbeidskrachten hun baan.
13/06 05u15  Chauffeur van De Lijn rijdt tegen rijrichting in om file te ontwijken: “We gaan hem wijzen op de verkeersregels”De Lijn roept een buschauffeur op het matje nadat die dinsdagavond tegen de rijrichting was ingereden om een file te ontwijken. “We gaan hem op de verkeersregels wijzen”, klinkt het. De buschauffeur was trouwens lang niet de enige die de verkeersregels overtrad op dat drukke punt in de Vlaams-Brabantse gemeente Ternat. “We zijn op de hoogte van de moeilijke situatie”, reageert schepen Gunter Desmet.
13/06 05u15  Hoog bezoek in restaurant op Vrijdagmarkt: driesterrenchef Peter Goossens coacht keukenteam Dim“Ik kom normaal nooit uit mijn keuken.” Daarmee benadrukte driesterrenchef Peter Goossens hoe uitzonderlijk het was dat hij kookte in restaurant Dim. Peter Goossens wil het jonge team er steunen in de ambitieuze doorstart die ze maken.
13/06 05u15  De opdracht is duidelijk vanavond: Giants moet winnen (of Oostende is kampioen)Oostende kan vanavond in de Versluys Dôme zijn achtste landstitel op rij - zijn twintigste in totaal - veroveren. Of steekt Telenet Giants Antwerp er toch een stokje voor en levert ook dit vierde duel van de finale een uitzege op? Twee redenen waarom Oostende nu al de titel pakt of waarom Antwerp een vijfde duel uit de brand sleept.
13/06 05u15  Antwerp to the next level met diamantzoeker Olivier Renard: “Als je de stress niet aankunt, kan je beter gaan golfen”20 mei 2019. Enkele dagen voor zijn veertigste verjaardag kreeg Olivier Renard de bons bij Standard. “Een speciaal cadeau”, grijnst de nieuwbakken sportief adviseur van Royal Antwerp FC. “Het was niet mijn bedoeling om Standard te verlaten, ook al liep het er de laatste maanden niet zoals het moest. We hebben lange tijd het hoofd boven water gehouden, maar nu was er eindelijk een spaarpot om weer te gaan bouwen (na de verkoop van Marin en binnenkort ook Luyindama - Djenepo, red.). Dat ik net nú weg moest, is jammer... Ach, ik ben niet rancuneus, hoor. Dat is voetbal. Bepaalde beslissingen moet je gewoon aanvaarden. Ik hoop bij Antwerp een gelijkaardig verhaal te schrijven.”
13/06 05u15  Advocaat start zelf inzameling voor cliënt die geruïneerd dreigt te worden na brand in volkstuintjesDe Antwerpse advocaat mr. Koen Debacker heeft een fundraising-actie opgezet voor zijn cliënt Bernard Somville, die na een brand aankijkt tegen een fikse schadevergoeding die hij moet betalen aan Infrabel. “Een financiële ramp voor Bernard”, aldus Debacker. “Juridisch kan ik niets meer voor hem doen, maar ik wil hem wel helpen. Omdat zijn verhaal mij heeft aangegrepen.”
13/06 05u15  “Dit jaar meer meldingen over eikenprocessierupsen”In de Hagedoornlaan hebben bewoners melding gemaakt van eikenprocessierupsen, die op twintig bomen in de straat bleken te zitten.
13/06 05u15  Antwerpen wil elke twee jaar staten-generaal voor sociaal beleid: “Ik wil alle middenveldorganisaties samenbrengen”Na de staten-generaal voor verkeersveiligheid komt er in Antwerpen ook een staten-generaal van het lokaal sociaal beleid. “Dit is een belangrijk initiatief en kan een voorbeeld zijn voor andere steden”, zegt Peter Raeymaekers, voorzitter van het Antwerps Platform voor Sociale Middenveldorganisaties.
13/06 05u15  Heraanleg Schanslaan begonnen: middenstand beraadt zich over winkelacties tijdens werkenDe heraanleg van de Schanslaan in Borsbeek is begin deze week van start gegaan. Door het afsluiten van het kruispunt van de Schanslaan met de Lucien Hendrickxlei wordt de gemeente letterlijk in twee geknipt. Al wil de plaatselijke middenstand daar positief op inspelen.
13/06 05u15  Helsen Foodbar verhuist naar Grote MarktFréderic Helsen en Wendy Van Loon, van het bekende restaurant Helsen Foodbar in Kasterlee, verkopen hun zaak en verhuizen in het najaar naar Herentals. Ze betrekken er het pand waar tot voor kort, gedurende een periode van 100 jaar, hoedenzaak Modes Müller was gevestigd. Tot vlak voor de verhuis naar Herentals blijft Helsen Foodbar geopend in Kasterlee.
13/06 05u15  Stormloop op tickets nieuwe cultuurseizoenDe vergelijking met een sneltrein lijkt zelfs niet voldoende om de vliegende start van de ticketverkoop bij het Herentalse cultuurcentrum ’t Schaliken te omschrijven: in amper één week tijd gingen er al 7.500 kaartjes over de toonbank voor het nieuwe seizoen 2019-2020. 740 liefhebbers kochten zich een Vriendenpas van 10 euro aan, waarmee ze altijd korting krijgen op de voorstellingen. Bij de start van de verkoop lanceerde ’t Schaliken ook een nieuw online ticketsysteem. Dat verliep zonder problemen. Bovendien valt het ticketsysteem in de smaak: 83% van alle aankopen gebeurde tot nu toe online. Toch is voorlopig nog maar één voorstelling uitverkocht: ‘Genoeg’ van Dimitri Leue, Warre Borgmans en nog een trits andere bekenden. (ho)
13/06 05u15  Hestival kan nog helpers gebruikenDe organisatoren van Hestival zijn nog op zoek naar enkele welwillende vrijwilligers. Het gratis festival is op zaterdag 24 augustus aan zijn vijftiende editie toe en kan nog opbouwers en afbrekers gebruiken, net als mensen die een handje willen toesteken tijdens het evenement zelf. “Je hoeft het niet voor niets te doen. Elke vrijwilliger krijgt van ons iets in ruil”, laat de organisatie weten. “Het is bovendien een unieke ervaring en een leuke extra om op je cv te zetten. Je bent uiteraard verzekerd tijdens je hulp.” Op de dag zelf helpen er telkens zo’n 300 mensen mee aan Hestival. Aanmelden kan online. www.hestival.be/volunteers
13/06 05u15  Vlaamse subsidies voor bovenlokale culturele projecten: circusatelier Circolito geeft verjaardagsfeest in 2020Circusatelier Circolito in Mechelen ontvangt van de Vlaamse regering een subsidie van 8.800 euro voor de organisatie van tal van evenementen rond hun 20-jarig bestaan. In april volgend jaar komt er onder andere een groot verjaardagsfeest met voorstellingen van internationale artiesten.
13/06 05u15  Tiende Zegeltjeswandeltocht steunt opnieuw brandwondencentrumWandelclub IVAS uit Itegem (Heist-op-den-Berg) organiseert zondag voor de tiende keer de Zegeltjeswandeltocht in de omgeving van Groot-Heist. Deelnemers kunnen kiezen uit tien verschillende afstanden, van 4 tot 50 kilometer. Vertrekken kan van 7 tot 15u aan de parochiezaal van Itegem. Deelnemers aan de 42 en 50 kilometer vertrekken al om 6u. “De kortste afstand is geschikt voor alles op wieltjes”, laat de organisatie weten. “Deelnemen kost 2 euro voor niet-leden. In de startzaal zijn broodjes, soep, koffie, thee, bier of frisdrank te verkrijgen. Een deel van de opbrengsten gaat zoals altijd naar de vriendenkring van het Brandwondencentrum in Gent.”
13/06 05u15  Visbeekvallei telt al minstens 200 addersVrijwilligers ontdekten zopas de tweehonderdste adder in de Visbeekvallei in Lille. Dat betekent dat het beheer van deze zeldzame en bedreigde diersoort heel succesvol blijkt.
13/06 05u15  Albert Heijn op Breebos opent op 10 juliDe Nederlandse supermarktketen Albert Heijn opent op woensdag 10 juli een gloednieuw filiaal op de Breebossite langs de Merksplassesteenweg in Rijkevorsel. Franchisenemers Marco en Nathalie Van Ende schakelen vanaf dan een veertigtal personeelsleden in om de nieuwe winkel te bemannen. Albert Heijn pakt in Rijkevorsel uit met een extra grote versafdeling. Naast een afdeling met groenten en fruit en bloemen en planten, een bakkerij en een afdeling verse maaltijden en salades, verschijnt in de supermarkt ook een markthal met daarin allerlei lekkers voor bij het ontbijt, de lunch of voor bij een borrel. Albert Heijn zoekt nog personeel voor het nieuwe filiaal.
13/06 05u15  Gemeente neemt afstand van groepsaankoopHet gemeentebestuur van Mol distantieert zich van de ‘energie-groepsaankoop’ van de firma Wikipower. Vele inwoners van de gemeente ontvingen de voorbije dagen een brief met als titel ‘het beste groepsaankoopaanbod voor energie van 2019 is verlengd. Proficiat!’. De gemeente benadrukt dat de oproep op geen enkele manier een link heeft met het gemeente- of provinciebestuur. “Wij staan als gemeentebestuur op geen enkele manier garant voor de kwaliteit van het aanbod, de prijzen en de dienstverlening”, laat de milieudienst van de gemeente weten.
13/06 03u15  Productie en distributie van crystal meth grotendeels in handen van Mexicaanse drugskartelsDe ontdekking van een productielab voor methamfetamine of crystal meth in Wuustwezel mag dan een primeur zijn voor ons land, echt verrassend is de vondst niet. In de Nederlandse grensstreek worden de jongste maanden vaker illegale meth-fabriekjes opgerold. En dat is bijzonder verontrustend nieuws.
13/06 03u15  Al 9 rensters beschuldigen manager: “Ik heb spijt dat ik die creep niet eigenhandig heb gestopt”In een open brief beschuldigen nog eens vijf vrouwen wielermanager Patrick V.G. (54) van seksueel onaangepast gedrag. Dat na drie eerdere klachten. De Belgische Wielrijdersbond (KBVB) geeft hem de dwingende raad een stap opzij te zetten. Met de Amerikaanse Liz Hatch (39) besluit nog een negende renster de stilte te doorbreken. “Hij had maar één doel: mij in bed krijgen.”
13/06 03u15  ‘Thuis’ krijgt hoog bezoek van ‘Buren’: “Als zij naar hier komen, mogen wij dan op setbezoek in Australië?”“We have a present for you. It’s from the White Hoef.” Zo gaat dat wanneer een acteur van Thuis zijn Australische collega’s van Buren een cadeau “van de Withoeve” overhandigt. Stefan Dennis (60) en Rebekah Elmaloglou (45) kregen in Leuven een rondleiding op de set van de populairste Vlaamse soap.
13/06 03u15  Tine Horsten gaat weer bij VOKA aan de slagTine Horsten uit Geel wordt vanaf 1 september directeur Ledenrelaties bij werkgeversorganisatie VOKA Mechelen-Kempen. Voordien was ze al elf jaar lang actief bij VOKA Kempen.
13/06 00u15  Dan toch nog hoop voor 't Oneindige Verhaal: “Alleen het geld nog vinden”Onafhankelijke boekhandel 't Oneindige Verhaal uit de Stationsstraat in Sint-Niklaas maakte afgelopen weekend bekend dat hij eind dit jaar de deuren sluit. Ondertussen zijn fotograaf Tommy Vaerwijck en schrijfster Hilde De Rore al drie maanden bezig om een doorstart mogelijk te maken. Ze deelden hun plannen op Facebook op de manier die De Rore onder haar alias Ilyo Hansen het best beheerst: een verhaaltje.
12/06 23u30  Simon Buysse keert terug naar Filou OostendeFilou Oostende, dat donderdagavond zijn achtste opeenvolgende landstitel kan vieren, heeft zijn eerste transfer voor het nieuwe seizoen. En hij is gekend aan de kust.
12/06 23u00  Red Lions bezorgen Duitsland ongeziene 0-8-vernederingDe Belgische hockeymannen hebben woensdag hun elfde wedstrijd in de Hockey Pro League met ongeziene cijfers gewonnen. De Red Lions, wereldkampioen en nummer één op de ranking, hakten in Krefeld Duitsland (FIH 6) volledig in de pan en haalden het met 0-8.
12/06 23u00  Golden State-ster Kevin Durant met succes geopereerd aan achillespeesGolden State-vedette Kevin Durant heeft woensdag een operatie ondergaan aan een gescheurde achillespees die hij aan zijn rechterbeen opliep. Dat deelde hij zelf mee.
12/06 23u00  Yellow Tigers maken het met onuitgegeven selectie toch nog spannend tegen DuitslandDe Belgische volleyvrouwen hebben woensdag hun elfde wedstrijd in de Nations League niet kunnen winnen. De Yellow Tigers (FIVB 19) verloren in Stuttgart van Duitsland (FIVB 15) met 3-1. De setstanden waren 25-21, 25-23, 24-26 en 25-16.
12/06 22u30  Antwerpse influencer: “Ik heb besloten geen hoofddoek meer te dragen”De Antwerpse modeblogster Sarah Dimani heeft besloten om niet langer een hoofddoek te dragen. ”Geen gemakkelijke beslissing, maar het voelt wel juist voor mij”, schrijft ze op Instagram.
12/06 22u15  Vrachtwagen gekanteld op E34, weg urenlang versperd door gemorst fruitsapOp de E34 richting Nederland is woensdagnamiddag ter hoogte van Zoersel een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kreeg een klapband en week naar het linkse baanvak uit, waardoor de chauffeur een andere wagen en de vangrail raakte.
12/06 22u15  Opmerkelijk: prins William en Kate leren schapen scherenEen boerderij in het Britse Patterdale heeft dinsdag hoog bezoek ontvangen. Niemand minder dan Prins William en Kate kwamen een kijkje nemen en werden ingewijd in het Britse buitenleven. Ze leerden schapen scheren en dat bleek een verborgen talent te zijn van de prins.
12/06 21u45  Klina krijgt minibusje cadeau dankzij benefiet Sint-LudgardisDe benefietorganisatie Hope heeft een speeltuig aan Algemeen Ziekenhuis Klina geschonken. De kinderen van openluchtschool Sint-Ludgardis in Schilde sponsorden 19.000 euro bij elkaar
12/06 21u15  Vrachtwagen gekanteld op E34, weg versperd door gemorst fruitsapOp de E34 richting Nederland is woensdagnamiddag ter hoogte van Zoersel een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kreeg een klapband en week naar het linkse baanvak uit, waardoor de chauffeur een andere wagen en de vangrail raakte.
12/06 21u00  Tim Merlier dankt nieuwe ploeg met tweede plaats in openingsrit Baloise Belgium TourTim Merlier debuteerde woensdag met een tweede plaats in de openingsrit van de Baloise Belgum Tour bij zijn nieuwe ploeg Corendon-Circus. “In een mooi deelnemersveld, heb ik niet ontgoocheld”, verklaarde de 26-jarige veldrijder.
12/06 20u45  Eerste crystal meth-labo van ons land opgerold in WuustwezelDe federale gerechtelijke politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelegen varkensboerderij aan Noordheuvel werd er crystal meth, een synthetische harddrug, gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt: naast één man van 62 jaar uit Wuustwezel ook twee Nederlanders, drie Mexicanen en een Colombiaan.
12/06 20u30  Nieuwkomer in de Proximus League Virton legt topschutter van Luxemburg vastExcelsior Virton heeft met Samir Hadji de topschutter van Luxemburg in zijn rangen gehaald. De Marokkaanse aanvaller komt over van Fola Esch en ondertekende bij de nieuwkomer in 1B een contract voor twee seizoenen, met optie op een derde jaar. Dat maakte Virton dinsdagavond bekend.
12/06 20u15  Nieuwe brasserie verkoopt ook kleren, brood en bereide gerechten: “Handig voor de mensen uit de assistentiewoningen”In de Blauwbrugstraat in Niel heeft woensdag Brasserie Wullebeeck de deuren geopend. Zowel qua concept als interieur is de eetgelegenheid er niet eentje als dertien in een dozijn. Je kan er iets eten, iets drinken, kleren kopen, of gewoon een brood en een fles wijn.
12/06 20u15  Hondje waakt bij gewonde trucker tot ziekenwagen er isBij een kop-staartaanrijding op de E34 in de richting van Antwerpen is een chauffeur gewond geraakt. De man was met zijn truck achteraan ingereden op de vrachtwagen van een collega. De gewonde trucker bleek ook een hondje in zijn cabine te hebben. Het dier bleef waken bij zijn baasje tot de ziekenwagen ter plaatse was.
12/06 20u00  Voormalige cipier geeft toe dat hij samen met gedetineerde de auto van zijn vader liet stelenVoormalig cipier Gert B. (36) uit Ravels riskeert zelf een gevangenisstraf van een jaar voor oplichting en valsheid in geschrifte. De man gaf woensdag op de rechtbank in Turnhout toe dat hij in oktober 2016 een Audi A8 van zijn vader had laten stelen om de verzekering op te lichten. Hij zou daarbij hulp gekregen hebben van een Nederlandse autodief waarmee hij, als cipier in de gevangenis in Turnhout, nauwe contacten had.
12/06 19u45  COLUMN. De burgemeester van sp.a“Mijn burgemeester.” Antwerps sp.a-voorzitter en schepen Tom Meeuws herhaalde het een paar maal tijdens zijn optreden in Ter Zake. Hij had het voor alle duidelijkheid niet over de kandidatuur van partijgenote Jinnih Beels als waarnemend burgemeester, maar daadwerkelijk over de zittende burgemeester Bart De Wever (N-VA).
12/06 19u45  Wout Poels was bij Chris Froome toen hij viel: “We reden zo’n 65 km/u en hij ging keihard onderuit. Ik was in shock”Wout Poels verkende samen met ploegmaat Chris Froome het parcours van de tijdrit, toen de viervoudige Tourwinnaar ten val kwam. “In de koers zie je wel vaker valpartijen, maar toen ik Chris zag vallen, was ik wel even in shock. Het was niet prettig om zien”, verklaarde de Nederlander.
12/06 19u30  ‘Breaking Bad’ in Wuustwezel: eerste crystal meth-labo van ons land opgeroldDe gerechtelijke politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelopen varkensboerderij aan Noordheuvel werd er crystal meth, een synthetische harddrug gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt: naast één man van 62 uit Wuustwezel ook drie Mexicanen en twee Colombianen.
12/06 19u30  Vrachtwagen belandt tegen gevel van woningAan het Oud Stationsplein in Willebroek is woensdagvoormiddag een vrachtwagen tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Dat gebeurde wellicht toen de truck achteruit reed. Mogelijk heeft de chauffeur zelfs niet gevoeld dat hij de gevel raakte.
12/06 19u15  Hannes Smolders verlaat KV Mechelen definitief voor Lierse KempenzonenHannes Smolders heeft zijn handtekening gezet bij Lierse Kempenzonen. De 21-jarige centrumverdediger werd in de wintermercato gehuurd van KV Mechelen en kiest nu voor een verlengd verblijf op het Lisp.
12/06 19u15  Vzw The Magic Angels zoekt vrijwilligers: “Door onze fantasiepruiken kunnen zieke kinderen even hun ellende vergeten”Zieke kinderen via leuke pruiken en mutsen momenten van verwondering en fantasie laten beleven: dat is de missie van de recent opgericht vzw The Magic Angels. “De pruiken en mutsen schenken we gratis aan kinderen die door chemotherapie hun haar kwijtraakten, maar we beperken ons niet tot hen”, zeggen de dames achter de vzw.
12/06 19u15  Antwerpen krijgt er een Kempense culinaire hotspot bijDe bekende patissier Willem Verlooy (25) uit Oevel (Westerlo) telt af naar 5 juli. Dan opent hij in hartje Antwerpen een tweede zaak. “Meer nog dan in Oevel gaan we in Antwerpen haute patisserie aanbieden”, zegt Willem, die met de uitbreiding van zijn concept een droom in vervulling ziet gaan.
12/06 19u15  Vier studenten behalen als eersten diploma via duaal lerenHun eindresultaat hebben ze nog niet, maar de vier studenten uit het zevende jaar elektrotechnicus zijn met verve geslaagd in hun beroepscompetenties. Via het systeem van duaal leren deden ze vooral ervaring op de werkvloer op.
12/06 19u00  TIPS. Zomerse juwelen en sokken voor je slippersElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
12/06 18u45  Laatstejaars Kunsthumaniora stellen eindwerk voor in leegstaande Green Plaza: “We mogen hier doen wat we willen”De laatstejaars van De! Kunsthumaniora kregen de volledige derde en vierde verdieping van het Green Plaza-gebouw in de Generaal Lemanstraat, op de grens van Antwerpen met Berchem, ter beschikking om hun eindwerk te presenteren. “We mogen hier doen wat we willen, een kans die we niet laten liggen”, zegt Ran Van der Borght (19).
12/06 18u45  Voormalig cipier geeft toe dat hij samen met gedetineerde de auto van zijn vader liet stelenVoormalig cipier Gert B. (36) uit Ravels riskeert zelf een gevangenisstraf van een jaar voor oplichting en valsheid in geschrifte. De man gaf woensdag op de rechtbank in Turnhout toe dat hij in oktober 2016 een Audi A8 van zijn vader had laten stelen om de verzekering op te lichten. Hij zou daarbij hulp gekregen hebben van een Nederlandse autodief waarmee hij, als cipier in de gevangenis in Turnhout, nauwe contacten had.
12/06 18u15  Tram- en Autobusmuseum opent na 9 jaar opnieuw de deuren: “Nostalgici kunnen hier hun hartje ophalen”Het Vlaamse Tram- en Autobusmuseum (VlaTAM) opent zondag, negen jaar na de sluiting, opnieuw de deuren. Het dak van de beschermde tramloods in de Berchemse Diksmuidelaan moest hersteld worden. De vele vrijwilligers die het museum doen draaien, zijn opgetogen. “Eindelijk zijn de werken voorbij”, klinkt het bij Yves Goffin, ondervoorzitter van het museum.
12/06 18u15  Lof alom voor komiek die politici de mantel uitveegt op hoorzitting over 9/11De Amerikaanse komiek Jon Stewart is vooral bekend als presentator van ‘The Daily Show’. Daarnaast is hij voorvechter voor de rechten van de hulpverleners die bij de aanslagen van 11 september in New York als eerste aanwezig waren. Hij maakte zich dinsdag kwaad op het Congres, waar amper politici aanwezig waren voor een hoorzitting met de hulpverleners. Bekijk zijn emotionele betoog in de video hierboven.
12/06 18u15  Vrachtwagen gekanteld op E34 in Zoersel, alle rijvakken versperd door gemorste fruitsapOp de E34 richting Nederland is woensdagmiddag ter hoogte van Zoersel een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kreeg een klapband en week naar het linkse baanvak uit, waardoor de chauffeur een andere wagen en de vangrail raakte. De vrachtwagenchauffeur is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de andere chauffeur bleef ongedeerd. Het wegdek is besmeurd met fruitsap en de ordediensten zijn volop bezig met de schoonmaak.
12/06 17u45  Maatjesfeest gaat van start onder stralende zonDe regen viel woensdag opnieuw met bakken uit de lucht, maar met de start van het jaarlijkse Maatjesfeest op de Mechelse Grote Markt om 16u is ook de zon doorgebroken.
12/06 17u45  Net op tijd voor al je vakantiekiekjes: ‘de flamingo’ is de populairste poseVakantie geboekt en voldoende ruimte op je camera om mooie foto’s te maken? Dan hoef je alleen nog maar af en toe te poseren voor vakantiekiekjes. De hipste pose van het moment is de flamingo- houding. Jawel, je staat op één been en spreid je armen nonchalant alsof het je vleugels zijn.
12/06 17u30  Manchester United haalt 21-jarige winger uit Engelse tweede klasseManchester United heeft woensdag de transfer van Daniel James afgerond. De 21-jarige winger komt over van Swansea en tekent voor vijf seizoenen bij United.
12/06 17u30  Vrachtwagen gekanteld op E34 in ZoerselOp de E34 is woensdagmiddag ter hoogte van Zoersel een vrachtwagen gekanteld. Het wegdek is besmeurd met een substantie en de ordediensten zijn volop bezig met de schoonmaak.
12/06 17u30  Lopen door de Edegemse gebouwen: E!-Trail uitgebreid met afstand van 5 kilometerDe sportievelingen krijgen zondag de kans om voor de vierde maal doorheen enkele verrassende Edegemse gebouwen te lopen. De deelnemers kunnen de E!-Trail van 5 of 10 kilometer aanvatten.
12/06 17u30  Wie wagen wegdoet krijgt korting op abonnement deelmobiliteitWie als Antwerpenaar zijn wagen wegdoet, kan van de stad een subsidie krijgen op zijn of haar abonnement van Mobility as a Service (MaaS). Dat komt neer op maximaal 50 euro per maand.
12/06 17u30  Wout van Aert is helemaal de kluts kwijt na sensationele zege in tijdrit: “Ik kan het zelf niet geloven”Wout van Aert (24) verraste vriend en vijand met zijn zege in de tijdrit van de Dauphiné. Achteraf straalde de Belgische veldrijder dan ook als nooit tevoren. “Mijn eerste zege in de WorldTour… Ik kan het niet geloven”, lachte hij.
12/06 17u15  College beslist zonder gemeenteraad over langlopende leningen, oppositie voelt zich gepasseerdHet schepencollege beslist in de toekomst zelf over leningen die langer dan een jaar lopen. Tot nu werden die aan de gemeenteraad voorgelegd. De oppositieleden vinden dat hiermee hun inspraak ontnomen wordt.
12/06 17u00  8 bomen op dak van Yust-hotelAcht bomen werden gisteren ondanks de hevige regenval op het dak van het recent geopende Yust-hotel geplaatst. Daarmee is de finishing touch voor het gloednieuwe dakterras, dat Yust ook geregeld wil openstellen voor niet-hotelgasten, geleverd.
12/06 17u00  Houten zorgtoren Astor bereikt hoogste puntDe nieuwbouw domineert al een tijdje het straatbeeld naast de spoorweg in het centrum van Geel, maar de zorgtoren van Astor heeft nu in acht maanden tijd zijn hoogste punt bereikt. Donderdag plaatst de aannemer de meiboom.
12/06 17u00  Parkeren blijkt moeilijker dan het lijktDeze bestuurder heeft pas een rijbewijs behaald, maar parkeren blijkt niet zijn of haar sterkste kant te zijn. Bij een simpel parkeermanoeuvre verliest de chauffeur niet alleen de controle over het stuur, maar over heel de wagen. Zelfs de muur van het nabije gebouw moet er aan geloven.
12/06 16u45  Dit had hij zelfs niet durven dromen: Wout van Aert overklast wereldtoppers in tijdrit DauphinéWout van Aert heeft tot ieders verbazing de individuele tijdrit in de Dauphiné gewonnen. Onze 24-jarige landgenoot van Team Jumbo-Visma was op het heuvelachtige parcours van 26.1 kilometer in Roanne meer dan een maat te groot voor wereldtoppers als Tom Dumoulin en Tejay van Garderen en pakte zo de mooiste en grootste overwinning op de weg uit zijn carrière. De zege van Van Aert werd wel gedeeltelijk overschaduwd door een zware val van Chris Froome, die ook de Tour de France op zijn buik mag schrijven. Dylan Teuns verloor in de tijdrit dan weer zijn gele trui met vier seconden aan Adam Yates.
12/06 16u45  Beresterke Van Aert wint tijdrit, Teuns verliest geelWout Van Aert heeft voor een verrassing gezorgd in de vierde rit van de Dauphiné. De Lillenaar deed minder dan 34 minuten over 26 kilometer en blies zo de tegenstand weg. De Amerikaan Tejay Van Garderen eindigde tweede op 31 seconden. Het minder goede nieuws uit het Belgische kamp: Dylan Teuns verliest de gele trui.
12/06 16u30  Café in Statiestraat moet twee maanden dicht wegens drugs en overlastCafé Baron in de Statiestraat in Antwerpen zal bijna twee maanden verplicht de deuren moeten sluiten na herhaaldelijke inbreuken. Dat heeft het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart De Wever beslist.
12/06 16u30  Gemeente schotelt nieuwe inwoners ontbijt en hapklare informatie voorDe gemeente heeft de traditie om nieuwe inwoners één keer per jaar een gezamenlijk onthaal aan te bieden. In het verleden gebeurde dat vaak ’s avonds, maar omdat mensen dan vaak op zoek moesten naar kinderopvang, wordt dit keer geopteerd voor een ochtendlijke kennismaking. De formule slaat blijkbaar aan. Meer dan 200 mensen bevestigden hun aanwezigheid. In De Kaekelaar wacht de nieuwe Schotenaren op zondag 16 juni een ontbijt. Aan de hand van filmpjes krijgen de deelnemers ook voorgeschoteld waar de gemeentediensten, burgemeester en schepenen zoal mee bezig zijn. De beleidsmakers zijn uiteraard ook zelf van de partij. En voor de kinderen staat op de parking van de theaterzaal een groot springkasteel opgesteld. Nieuwe inwoners (sinds september 2018) die de uitnodiging gemist hebben, kunnen zich alsnog aanmelden via lauradelandsheer@schoten.be.
12/06 16u30  LIVE DAUPHINÉ. Van Aert verpulvert tijd van Dumoulin en staat voorlopig op kop in tijdritDe vierde rit in de Dauphiné is een tijdrit. Chris Froome doet al niet meer mee voor de (eind)zege, vanwege een zware val tijdens de verkenning. Onze landgenoot Wout Van Aert daarentegen doet wel mee voor de prijzen. Zijn tijdrit zit er al op: de Lillenaar reed 47 seconden sneller dan de Nederlander Dumoulin, voorlopig de snelste tijd. Volg hier alles live!
12/06 16u15  Jeugdhuis Bar 64 opent studieruimte en krijgt erkenning voor manier waarop het jongeren aan informatie helptJeugdhuis Bar 64 heeft zes ‘ATTENT-sterren’ gekregen van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) omdat het aan de bezoekende jongeren informatie ter beschikking stelt over gezondheidsrisico’s. Tot eind juni is er in Bar 64 ook een ruimte om rustig te studeren.
12/06 16u15  LIVE DAUPHINÉ. Van Aert verpulvert tijd van Dumoulin en staat voorlopig op kop in tijdrit!De vierde rit in de Dauphiné is een tijdrit. Chris Froome doet al niet meer mee voor de (eind)zege, vanwege een zware val tijdens de verkenning. Onze landgenoot Wout Van Aert daarentegen doet wel mee voor de prijzen. Zijn tijdrit zit er al op: de Lillenaar reed 47 seconden sneller dan de Nederlander Dumoulin, voorlopig de snelste tijd. Volg hier alles live!
12/06 16u15  Bart De Wever nodigt Vlaams Belang uit voor derde gesprek in Vlaamse regeringsvormingHet Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dé vraag die de Wetstraat beheerst over de Vlaamse regeringsvorming, is of en hoe lang De Wever Vlaams Belang nog aan boord houdt.
12/06 16u15  Antwerp Giants-coach Roel Moors haalt uit naar Oostende: “Ik pik dit niet meer, dit is pure manipulatie”Op de persconferentie na de derde wedstrijd van de finale van de play-offs van de EuroMillions League tussen Telenet Giants Antwerp en Filou Oostende haalde coach Roel Moors zwaar uit naar de bank van Oostende en in het bijzonder naar coach Dario Gjergja.
12/06 16u15  GETEST. De platte tang voor snelle krullen of slag in het haarZe ziet eruit als een platte tang, maar de oracle van GHD is eigenlijk een krultang. Ze heeft tussen de twee kleppen een U-vormig systeem dat je lokken een draaitje geeft, terwijl je dezelfde beweging maakt als tijdens het steilen. De belofte? Een volumineus kapsel in enkele minuten tijd - ook als je doorgaans knoeit met warmtetools. Redactrice Hanne deed de test.
12/06 16u00  Waarom in de Antwerpse rand alleen in Borsbeek de woningen goedkoper werdenIn de zuidrand zitten de prijzen van de huizen en de appartementen al jaren in de lift. Alleen in Borsbeek niet. Daar wachten veel oude huizen op verbouwingsplannen.
12/06 16u00  Speciaalzaak Lingerie Kennis stopt ermee na 66 jaarDe bekende lingeriezaak Kennis sluit binnen afzienbare tijd de deuren van de winkel op de Geelsebaan in Kasterlee. Vanaf zaterdag 15 juni start de uitverkoop.
12/06 15u45  Eindelijk veilige fietspaden tussen Balen en RauwDe vrijliggende fietspaden van 4 kilometer langs de N136 in Balen en Mol zijn klaar. Ondanks de vertraging tijdens de eerste fase kon de aannemer toch de afgesproken termijn halen. Vrijdagavond gaat de N136 weer volledig open.
12/06 15u45  Wonen in de rand (deel 1): waarom alleen in Borsbeek woningen goedkoper werdenIn de zuidrand zitten de prijzen van de huizen en de appartementen al jaren in de lift. Alleen in Borsbeek niet. Daar wachten veel oude huizen op verbouwingsplannen.
12/06 15u45  Immens bouwproject stuit op fel protest van buurtbewoners en groenen: “Betonstop werkt averechts”Een immens bouwproject van 158 woningen en appartementen te midden van weiden en akkers beroert de gemoederen in het meest landelijke dorp van de Kempen. “Een vastgoedbureau wil de gronden nog vlug te gelde maken nu het nog kan, net voordat de betonstop van kracht wordt”, zeggen omwonenden en oppositieleden in Ravels.
12/06 15u45  Lingeriezaak Kennis-Wynants stopt ermee na 66 jaarDe bekende lingeriespeciaalzaak Kennis-Wynants sluit binnen afzienbare tijd de deuren van de winkel op de Geelsebaan in Kasterlee. Vanaf zaterdag 15 juni start de uitverkoop.
12/06 15u45  Huizenjacht is soms calvarietocht voor koppels: “Soms 15 bezoeken per week”De stijgende woningprijzen maken het er niet makkelijker op voor jonge gezinnen om een eigen woonst in de rand van Antwerpen te vinden. Voor Thijs Osaer en Annelies Van Hertum is het gelukt. Maar een tocht over rozen was het niet.
12/06 15u45  Vastgoedspecialist: “Boom is de nieuwe groeiregio”Makelaar Naranjo Decamps uit Mortsel richt zich met zijn kantoor Habicom sinds verschillende jaren op de Antwerpse rand. ”Er is ware een rush op populaire panden.”.
12/06 15u45  Vrijbroekpark viert negentigste verjaardag tussen 20.000 rozen: “Nu nog wat zon en ze staan zondag perfect”Het Vrijbroekpark in Mechelen bestaat negentig jaar en dat wordt zondag gevierd in een decor van meer dan twintigduizend rozen. “Ze gaan mooi in bloei staan, want het is een prima rozenjaar”, zeggen rozenverzorgers Jos Hoes en Joeri Verlinden.
12/06 15u45  Wonen in Zoersel, de duurste gemeente in de Antwerpse randZoersel behoort al jaren bij de duurste gemeenten in onze regio. Het groen en de centrale ligging vlakbij een oprit van de snelweg vormen een aantrekkingspool voor stedelingen. Cindy Van Paesschen verhuisde twee jaar geleden van Berchem naar Zoersel.
12/06 15u45  Jan-Willem van Schip blijft als enige het peloton voor en wint eerste etappe in de Baloise Belgium TourJan-Willem van Schip heeft de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Nederlands hardrijder en pistier van Roompot-Charles was na 184,3 km tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist de laatste overblijver van de vlucht van de dag en bleef als enige net het jagende peloton voor na een fantastische inspanning. Hij is uiteraard ook de eerste leider.
12/06 15u30  Mensen met beperking tonen kunnen tijdens zomermarkt vzw De VijverVzw De Vijver en buurtwerk ’t Pleintje organiseren op zaterdag 22 juni een zomermarkt in Deurne. Alle producten zijn van de hand van de mensen van de vzw: personen met een mentale beperking of autisme. “Zo willen we onze werking kenbaar maken bij de mensen uit de buurt”, zegt Anastassia Efimenko van De Vijver.
12/06 15u30  Jan Willem van Schip blijft als enige het peloton voor en wint eerste etappe in de Baloise Belgium TourJan Willem van Schip heeft de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Nederlands hardrijder en pistier van Roompot-Charles was na 184,3 km tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist de laatste overblijver van de vlucht van de dag en kwam solo aan.
12/06 15u30  Rik en Mina zeventig jaar getrouwd: “We trekken nog goed onze plan”Rik Vorsselmans en Mina Fransen zijn zeventig jaar getrouwd. Voor dat platina jubileum werden ze door burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) gehuldigd in het gemeentehuis.
12/06 15u30  Dokters en verplegers mogen 45 minuten parkeren bij verzekeraar op Plantin en Moretuslei: Eerste ‘zorgparking’ bij een bedrijfVanbreda Risk & Benefits en Cigna International Health Services aan de Plantin en Moretuslei hebben een bezoekersparking met een vijfentwintigtal parkeerplaatsen. Dat worden nu zorgparkeerplaatsen, waar hulpverleners 45 minuten lang gebruik van mogen maken.
12/06 15u15  Geen Tour de France voor topfavoriet Chris Froome na vreselijke val in DauphinéChris Froome is vlak voor de individuele tijdrit in de Dauphiné zwaar ten val gekomen tijdens de verkenning. De viervoudige Tour-winnaar van Team INEOS kreeg een windstoot tegen zijn wiel en knalde vol tegen een muur aan. De Brit bleef zwaargewond liggen, kon niet worden afgevoerd met de ziekenwagen en er wordt gevreesd voor een breuk in de heup of het bekken. De 34-jarige Froome komt niet meer aan de start van de tijdrit in de Dauphiné en mist ook de Tour de France.
12/06 15u15  Rihanna toont dat ook littekens mooi kunnen zijnVoor de nieuwe campagne van haar modehuis Fenty heeft Rihanna de Zuid-Soedanese Aweng Mayen Chuol ingeschakeld. Het gezicht van het model werd onbewerkt gelaten en dus zijn haar littekens duidelijk te zien op de foto’s.
12/06 15u15  Politieman krijgt vier jaar cel met uitstel voor trap op hoofd van arrestantDe Antwerpse strafrechter heeft een vroeger lid van het Snelleresponsteam (SRT) van de lokale politie van Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel omdat hij een arrestant een harde trap tegen het hoofd had gegeven. Aan het uitstel werden ook een aantal voorwaarden gekoppeld, zoals het volgen van een cursus agressiebeheersing.
12/06 15u00  Ruim dertig kinderen overleden aan hersenontsteking in IndiaIn de afgelopen tien dagen zijn in het noorden van India minstens 31 kinderen gestorven aan een hersenontsteking. Dat meldden de lokale autoriteiten. Volgens wetenschappers is een toxine in lycheezaad de mogelijke oorzaak.
12/06 14u45  Kleuter gestorven aan ebola in OegandaIn Oeganda is in de nacht van dinsdag op woensdag een vijfjarige jongen overleden aan ebola. Dat meldde het ministerie van Gezondheid. Het gaat om het eerste geval van de ziekte in Oeganda sinds het uitbreken van een epidemie tien maanden geleden in het noordoosten van buurland Congo.
12/06 14u45  Bijna honderd arrestaties tijdens steunbetuiging voor GoloenovBijna honderd demonstranten, onder wie oppositieleider Alexej Navalny, zijn woensdag in Moskou tijdens een steunbetuiging voor Ivan Goloenov gearresteerd. De journalist was beschuldigd van drugshandel en werd dinsdag vrijgelaten.
12/06 14u45  Straf met uitstel voor drugsdealersDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Nigel V.d.V. en Armando D.B., twee mannen uit Nederland, veroordeeld tot respectievelijk achttien en vijftien maanden cel, waarvan het grootste deel met uitstel. De twee moeten wel een effectieve boete van 8.000 euro ophoesten.
12/06 14u45  Marianne Vos naar ziekenhuis na val in Ronde van Groot-BrittanniëMarianne Vos heeft woensdag de strijd moeten staken in de derde rit van de Ovo Energy Women’s Tour in Groot-Brittannië. De Nederlandse stond aan kop in het algemeen klassement én het puntenklassement maar ging ongelukkig onderuit bij een massale valpartij. Ze moest naar het ziekenhuis om een wonde te laten hechten en stapte uit de wedstrijd.
12/06 14u45  Vlaams Tram- en Autobusmuseum in Berchem na negen jaar terug openVanaf zondag gaat het Vlaamse Tram- en Autobusmuseum (VlaTAM) na negen jaar sluiting terug open. Het dak van de beschermde tramloods in de Berchemse Diksmuidelaan moest hersteld worden. De vele vrijwilligers die het museum doen draaien, zijn opgetogen.
12/06 14u45  Winkeldief spuit met pepperspraySamir M., een 33-jarige man uit Frankrijk, stond in Mechelen voor de strafrechter voor een diefstal met geweld. Toen hij in november van vorig jaar betrapt werd bij een diefstal in de winkel Inno in de Bruul, spoot hij met pepperspray in het gezicht van een bewakingsagent. Toch kon M. worden opgepakt. Onder zijn kledij droeg hij gestolen kledij uit de Inno, met de prijskaartjes nog aan.
12/06 14u45  Na zijn zus krijgt ook Keniaanse marathonloper Felix Kirwa een dopingschorsingDe Keniaanse marathonloper Felix Kirwa heeft van de Athletics Integrity Unit (AIU) van de Internationale Atletiekfederatie IAAF een schorsing van negen maanden gekregen voor het gebruik van het verboden product strychnine, zo maakte de IAAF woensdag bekend.
12/06 14u45  Drugs in gevangenis: “Schreeuw om aandacht”Erol O. stond woensdag voor de correctionele rechtbank omdat hij tot twee keer toe betrapt werd in het bezit van drugs in de gevangenis. Daar zat hij een straf uit voor een enkele diefstallen. Bij de man werden hasj en cannabis aangetroffen.
12/06 14u45  Man besteelt (ex-)baas en (ex-)vriendinJohny T. uit Lier hangt een celstraf van één jaar boven het hoofd voor enkele diefstallen die hij gepleegd heeft. Zo kocht hij bij zijn – ondertussen gewezen – werkgever een auto aan, maar hij betaalde het voertuig nooit. Hij stal ook 1.500 euro uit de kassa en ging er met een fiets en badge vandoor. In zijn voormalige huurwoning demonteerde hij een boiler en thermostaat en ging er eveneens mee aan de haal. Een ex-partner stelde dan weer vast dat T. een gsm-abonnement en internetaansluiting had aangeschaft op haar naam. Advocate Liesbeth De Vleeschouwer betwistte de feiten niet, maar vroeg een straf met voorwaarden omdat haar cliënt de feiten pleegde door financiële problemen en momenteel aan het werk is en zijn schulden probeert af te betalen. Vonnis valt op 26 juni.
12/06 14u45  Deceuninck - Quick Step met Devenyns en Lampaert naar Zwitserland, Viviani krijgt snelle lead-outDeceuninck - Quick-Step trekt met Dries Devenyns en Belgisch kampioen Yves Lampaert naar de Ronde van Zwitserland (WorldTour), die zaterdag van start gaat met een individuele tijdrit over 9,5 kilometer met start en aankomst in Langnau.
12/06 14u30  Kasper Hjulmand (lange tijd in beeld bij Anderlecht) wordt na EK bondscoach van DenemarkenDe Deen Kasper Hjulmand gaat vanaf 1 augustus 2020 aan de slag als bondscoach van Denemarken, zo maakte de Deense voetbalfederatie DFU woensdag bekend. Hij ondertekende er een overeenkomst tot na het EK van 2024. Morten Wieghorst wordt zijn assistent.
12/06 14u30  Dame met baby besteelt kledingwinkelDe Antwerpse politie kon woensdag een winkeldievegge oppakken in de omgeving van de Meir. De dame (35) had allerlei winkelwaar weggemoffeld in haar kinderwagen.
12/06 14u30  Nog rensters klagen ongepast gedrag van Antwerpse manager aan: “Het is een man met twee gezichten”Er is een schandaal losgebarsten in het vrouwenwielrennen: manager Patrick V.G. van de Belgische wielerploeg Health Mate Ladies werd door verschillende rensters beschuldigd van “misbruik en ongepast gedrag”. In een open brief doen nu nog vijf (voormalige) rensters uit die ploeg hun beklag over het gedrag van de 54-jarige Antwerpenaar.
12/06 14u30  Politie rolt drugslab voor crystal meth op in Wuustwezel, zeven mannen naar de celDe raadkamer in Antwerpen heeft woensdag de aanhouding bevestigd van zeven mannen. Ze zitten in de cel, nadat de federale gerechtelijke politie vorige donderdag een groot drugslaboratorium ontdekte in Wuustwezel.
12/06 14u30  Agent schiet man neer in Wevelgem na aanval met schroevendraaierIn de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft de politie een man neergeschoten die eerst een agent aanviel met een schroevendraaier. De straat werd inmiddels afgesloten voor het verkeer.
12/06 14u15  De Wever: “Burgemeester blijft een N-VA’er”Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zet nogmaals de pintjes op de i over wie hem zal opvolgen als hij Vlaams minister-president zou worden. “Het zal iemand van N-VA zijn”, zegt De Wever.
12/06 14u15  Politie rolt drugslab in Wuustwezel op, zeven mannen naar de celDe raadkamer in Antwerpen heeft woensdag de aanhouding bevestigd van zeven mannen. Ze zitten in de cel, nadat de federale gerechtelijke politie vorige donderdag een groot drugslaboratorium ontdekte in Wuustwezel.
12/06 14u15  Na alle lof: realistische paspoppen van Nike krijgen kritiekVorige week opende de vernieuwde Nike-winkel in hartje Londen. Op de vloer staan paspoppen met een maatje meer opgesteld, waarvoor het merk veel lof ontving. Nu komt er hier en daar kritiek op de poppen wegens ‘het promoten van een ongezond lichaamsgewicht’.
12/06 14u00  Antwerpenaar die alles opnieuw moest leren na coma brengt tweede boek uit: “We kunnen niet goed om met het vraagteken”Jeroen Walravens (32) wil dat mensen het maximale uit het leven halen. De Antwerpenaar die in 2007 een maand lang in een coma lag, brengt donderdag zijn tweede boek uit. “Via allerlei kleine manieren stel ik mensen in staat om zichzelf maximaal te ontplooien”, vertelt Walravens, die ook in het buitenland motivational talks wil geven.
12/06 14u00  Jeugdraad voert ‘hippe’ naam Hothcrew weer afDe Heistse jeugdraad gaat voortaan weer als jeugdraad door het leven. De nieuwe, hippere variant Hothcrew wordt niet langer gebruikt.
12/06 14u00  Op 25 juni volgt apotheose van degradatiestrijd in eerste klasse... voor ArbitragehofDe competitie is al bijna een maand afgelopen en binnen een dikke maand zou het nieuwe seizoen al moeten beginnen, maar nog steeds is het niet duidelijk wie in 1A zal mogen aantreden. Vandaag raakte bekend dat op 25 juni om 9 uur de zaak verschijnt voor het Belgisch Arbitragehof (BAS), nog voor het einde van de maand volgt dan een uitspraak waartegen geen beroep meer mogelijk is en kennen de vijf (!) betrokken clubs hun lot.
12/06 14u00  Slapen met het licht aan is niet goed voor de lijnEen nieuwe Amerikaanse studie heeft aangetoond dat het voor vrouwen van middelbare leeftijd en ouder niet zo’n goed idee is om te slapen met een licht of de televisie aan. Het zou de kans op overgewicht doen toenemen.
12/06 14u00  Froome valt zwaar voor tijdrit: vrees voor beenbreukChris Froome is vlak voor de individuele tijdrit in de Dauphiné zwaar ten val gekomen tijdens de verkenning. De viervoudige Tour-winnaar van Team INEOS kreeg een windstoot tegen zijn wiel en knalde vol tegen een muur aan. De Brit werd afgevoerd naar het ziekenhuis en er wordt gevreesd voor een beenbreuk. Dat zou betekenen dat Froome de Tour, die over drie weken in Brussel start, zou missen.
12/06 13u45  Politie slingert 170 foutparkeerders op de bon tijdens openingsweekend SinksenfoorTijdens het startweekend van de Sinksenfoor kregen 170 bestuurders een boete van de Antwerpse politie omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. “Parkeer altijd je altijd op een correcte en veilige manier”, zo roept de politie op.
12/06 13u45  Jordi Vanlerberghe out voor EK voor beloftenDe nationale beloftenploeg zal op het EK voor beloften in Italië het zonder Jordi Vanlerberghe moeten stellen. De verdedigende middenvelder die afgelopen seizoen door Club Brugge werd uitgeleend aan KV Oostende liep dinsdagavond een ernstige knieblessure op tijdens een trainingswedstrijd achter gesloten deuren tegen een lokale, Italiaanse selectie. Vanlerberghe keert terug naar België voor een scan. Allicht volgt nadien een operatie.
12/06 13u30  Telenet Giants Antwerp moet morgen in Oostende winnen om uitzicht op titel te houdenTelenet Giants Antwerp staat weer met de rug tegen de muur. De tweede thuiswedstrijd tegen uittredend kampioen Oostende eindigde in een tweede opeenvolgende nederlaag. Dat maakt dat de thuisploeg telkens verloor in deze finale en de kustploeg in deze best of five dus een 1-2-voorsprong op zak heeft. Als Oostende donderdag wint, is het voor de achtste opeenvolgende keer kampioen. Als de Giants erin slagen opnieuw in het hol van de leeuw te winnen, volgt zaterdag een vijfde en beslissende wedstrijd in de Lotto Arena. De kustploeg heeft wel de statistieken mee: in de geschiedenis van 39 jaar play-offs werd het team dat de derde finalewedstrijd op zijn naam schreef maar liefst 34 keer kampioen.
12/06 13u30  Politie pakt man op die fiets probeert te stelenDe Antwerpse politie kon afgelopen dinsdag een vermoedelijke fietsendief oppakken. De man (53) wandelde met een fiets die nog gesloten was in de Korte Dijkstraat. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex.
12/06 13u15  Nog geen nieuw contract voor KV-verdediger SwinkelsArjan Swinkels (34) legt deze week, net als de andere spelers uit de A-kern, zijn medische tests af bij KV Mechelen. De Nederlandse centrumverdediger zit in zijn laatste contractweken, maar weet nog niet of zijn toekomst Achter de Kazerne ligt. De gesprekken over een verlenging van de samenwerking lopen nog steeds.
12/06 13u15  Jennifer Lopez treedt samen op met haar dochterEmme Maribel Muñiz, de elfjarige dochter die Jennifer Lopez kreeg met zanger Marc Anthony, heeft duidelijk de genen van haar ouders geërfd. Nadat eerst een filmpje van het zingende meisje viraal ging, mocht ze nu ook mee op het podium een duet brengen met haar mama.
12/06 13u15  Na het lof: realistische paspoppen van Nike krijgen kritiekVorige week opende vernieuwde Nike-winkel in hartje Londen. Op de vloer stonden paspoppen met een maatje meer opgesteld, waarvoor het merk veel lof ontving. Nu komt er hier en daar kritiek op de poppen wegens het promoten van een ongezond lichaamsgewicht.
12/06 12u30  Toon Aerts blijft tot eind 2022 bij Telenet Fidea Lions: “Ik wil van de klassementen op termijn mijn sterkte maken”Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts heeft zijn contract bij Telenet Fidea Lions verlengd. Hij maakt tot eind 2022 deel uit van de ploeg. “Deze ploeg vormt een geheel waarin ik optimaal kan blijven groeien”, aldus Aerts.
12/06 12u30  Nachtopening containerterminal PSA al na tien dagen op de helling: maatregel tegen files is te duur volgens transportsectorDe nachtopening op rechteroever, bedoeld voor een betere mobiliteit in de Antwerpse haven, hangt aan een zijden draadje. Net na de opstart staakt terminaluitbater PSA Antwerp het systeem voorlopig. De transportsector vindt het te duur. Er komt nu overleg om een oplossing te vinden.
12/06 12u30  COLUMN. Onze reporter woonde jarenlang naast de Sinksenfoor: een nostalgische terugblikDe Rotor viert zijn vijftigste verjaardag. De attractie op de Sinksenfoor plakt haar bezoekers dankzij de wonderen van de fysica letterlijk tegen de muur. Zelf nam ik ook plaats in de centrifuge, want ik had wel zin in een duizeligmakend tripje down memory lane. De foor is altijd een deel van mijn leven geweest.
12/06 12u15  Ken je deze nog? Legendarische typetjes Rosa en zoon Modest opnieuw op de plankenWie herinnert zich Rosa Vermeulen nog? De bejaarde vrouw, gespeeld door Walter Baele die midden jaren ‘90 samen met haar zoon Modest bekende Vlamingen uitnodigde in haar tv-programma. Rosa is ondertussen 90 jaar. Speciaal voor die verjaardag komt er een theatershow, volgend jaar in Antwerpen. Dat kondigden ze vandaag aan in hun stamcafé Elckerlyc in Erpe-Mere, de thuisbasis van Rosa en Modest.
12/06 12u15  Bestuursakkoord Nijlen voorgesteld: Kerkplein verkeersluw, nieuw zwembad blijft droomDe nieuwe Nijlense coalitie heeft het bestuursakkoord voorgesteld. Nijlen moet een warme, levendige en groene gemeente blijven. De grote lijnen om dat te bereiken zijn vastgelegd, de concrete actiepunten volgen pas later. Toch wordt nu al één en ander duidelijk over wat er de Nijlenaar de komende jaren te wachten staat.
12/06 12u15  Overaanbod aan hotels dreigt in Antwerpen: aantal kamers neemt toe met 55% in vier jaar tijdEr dreigt een overaanbod aan hotelkamers in Antwerpen. Volgens de World Tourism Organization van de Verenigde Naties (UNWTO) zal het aantal overnachtingen in de periode 2017-2021 met 14% toenemen. Het aanbod aan hotelkamers in Antwerpen neemt in die periode met 55% toe.
12/06 12u15  Burgemeester neemt voertuig van hardleerse 19-jarige chauffeur in beslagOp vraag van Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA) heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek het voertuig van een hardleerse chauffeur in beslag genomen. De 18-jarige chauffeur uit Leest (Mechelen) had eerder al talloze processen-verbaal en zelfs een persoonlijke verwittiging van de politie gekregen, maar paste zijn rijgedrag niet aan.
12/06 12u15  Mercedes: "Veel drama achter de schermen tijdens zege in Canada"Mercedes-teambaas Toto Wolff kon zondag na de race opgelucht adem halen.De Oostenrijker laat weten dat de veelbesproken zege in Canada tot stand kwam na veel drama achter de schermen.
12/06 12u15  Nachtopening PSA op de rechteroever meteen op de helling: “We betreuren dit”De nachtopening op rechteroever, bedoeld voor een betere mobiliteit in de haven, hangt aan een zijden draadje. Net na de opstart staakt terminaluitbater PSA Antwerp het systeem voorlopig Minstens de transportsector vindt het te duur. Er komt nu overleg om een oplossing te vinden.
12/06 12u00  DISCUSSIE. Zou jij een fiets leasen via je werkgever? Of toch liever kopen?Steeds meer bedrijven in Vlaanderen bieden hun werknemers een makkelijkere verplaatsing naar het werk aan door middel van leasefietsen. Vooral in de regio Antwerpen neemt het aantal leasefietsen toe. Zou jij een fiets leasen via jouw werkgever?
12/06 11u45  De attractie voor wie eens tegen de muur geplakt wil worden, al 50 jaar op de SinksenfoorEén van dé klassiekers op de Sinksenfoor is de Rotor, die viert in 2019 zijn vijftigste verjaardag op de foor en mag zich dus een echte foorveteraan noemen. Het concept van de Rotor zit in de naam van de attractie en is heel eenvoudig: het is een centrifuge die zo snel ronddraait dat hij de bezoekers letterlijk tegen de muur plakt. Daardoor kan u als een soort Spider-Man (weliswaar in slowmotion) allerlei toeren uithalen, of nadien naar buiten waggelen en spijt hebben van die zevende smoutebol…
12/06 11u45  Scholieren bouwen zomerterras aan veerpontFietsers en wandelaars die het veerpont over het kanaal aan De Laks tussen Oud-Turnhout en Ravels gebruiken, kunnen voortaan verpozen op een echt zomerterras. Studenten Houtbewerking van de technische school PT²O uit Turnhout hebben zowel houten tafels, banken als stoelen geplaatst.
12/06 11u45  Ruud (30) test seksspeeltjes: “Je moet ze vaak gebruiken en vooral leren gebruiken”Is uw seksleven toe aan een opfrisbeurt en wilt u weten welke goede hulpmiddelen er op de markt zijn? Dan bent u bij ‘sextoyreviewer’ Ruud Poppe (30) van boetiek Loveware in Mechelen aan het juiste adres. Zij is een van de weinige recensenten van seksspeeltjes in ons land. Ze heeft ook een blog.
12/06 11u45  Op epo betrapte wielrenner Jarlinson Pantano (30) zet punt achter carrière: “Ik heb beslist om niet tegen de UCI te vechten”De afgelopen winter op epo betrapte wielrenner Jarlinson Pantano zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn wielercarrière, zo kondigde de dertigjarige Colombiaan in een op Facebook verspreide videoboodschap aan.
12/06 11u45  Van het beste Europese eiland tot de meest hippe nieuwe bestemmingAfgelopen weekend werden de prestigieuze World Travel Awards (WTA) uitgereikt tijdens een gala-avond in Madeira. Niet toevallig werd voor die bestemming gekozen, want het eiland werd uitgeroepen tot het beste van Europa.
12/06 11u30  Elektroketen Krëfel overgenomen door de Franse groep BoulangerDe Belgische elektroketen Krëfel wordt overgenomen door de Franse groep Boulanger. Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt.
12/06 11u30  1,6 miljoen euro voor 33 projecten rond sport en cultuur voor kansarmenVia de inkomsten van de Nationale Loterij maakt de federale regering 1,6 miljoen euro subsidies vrij voor 33 projecten rond sport en cultuur voor kansarmen. Dat zeggen de ministers voor Armoedebestrijding Kris Peeters (CD&V) en van Begroting Sophie Wilmès (MR).
12/06 11u30  Gemiddeld eten we één bankkaart aan plastic per weekWe eten gemiddeld 5 gram plastic per week. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van WWF. Vijf gram komt ongeveer overeen met het gewicht van een bankkaart.
12/06 11u30  Hoe nuttig zijn cargofietsen? uw krant test drie exemplarenNoem een cargofiets geen bakfiets. Een definieerbaar verschil is er niet maar “een bakfiets heeft een negatief of een hippie-imago gekregen, onder meer door burgemeester Bart De Wever die jaren geleden de term ‘bakfietsbobo’ in het leven riep”, zegt Johan Smets, uitbater van Rijwielen Smets in Deurne. Wij testen drie verschillende modellen uit. Is een cargofiets wat we nodig hebben om af te stappen van de auto?
12/06 11u30  Koen Kennis: “Een brug met symboolwaarde én potentieel”Ze komt, ze komt, die langverwachte brug! Alleen zal de Antwerpenaar nog geduld moeten uitoefenen tot zeker 2024 vooraleer hij te voet of met de fiets over het water van linker- naar rechteroever kan, of omgekeerd. Het dromen over die toekomstige Scheldebrug kan al wel volop beginnen. Vandaag vindt de eerste van drie Brugdagen plaats, waarop ‘brugbelievers’ hun voorstellen van hoe de brug en omgeving er moeten uitzien, kunnen delen. Ook schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kijkt vol verwachting uit naar dit “sluitstuk van het Ringfietspad”. Hij schreef er deze bijdrage over.
12/06 11u15  Agenten aangereden tijdens achtervolging van Antwerpen tot KruibekeEen politieachtervolging die dinsdagavond met een crash eindigde op de E17 in Kruibeke richting Gent, was begonnen in Antwerpen toen een 45-jarige man in een Jaguar een rood licht negeerde en vervolgens een bevel om te stoppen naast zich neerlegde. Dat zegt de Antwerpse lokale politie.
12/06 11u15  Wateroverlast door hevige regenvalDoor de hevige regenval staat de Steenweg op Turnhout in Merksplas woensdagochtend helemaal onder water. De riolering in de straat kan het regenwater niet meer slikken. De brandweer is ter plaatse, de straat is tijdelijk afgesloten. Er is in een plaatselijke omleiding voorzien. Ook op de Steenweg op Zevendonk, naast het stadspark in Turnhout, zijn er problemen.
12/06 11u15  Stelling: files staan vol lege vrachtwagens. Check: klopt. En dat zal nog lang zo blijvenEen kwart van de vrachtwagens in België rijdt leeg rond. De rest van de vrachtwagens is voor amper 57% geladen. Dat is niet efficiënt en leidt tot meer files, maar een oplossing is er niet. Daarvoor is de Belgische wet te streng, onze handelsbalans te onevenwichtig en het wantrouwen om vrachten te bundelen nog te groot.
12/06 11u15  Kempense studenten ontwikkelen sensor die metrostations veiliger maaktJan Van de Ven uit Oud-Turnhout en Silke Debie uit Mol hebben hun Erasmusavontuur in het Finse Vaasa net achter de rug. De studenten verbleven er vier maanden om deel te nemen aan het EPS-project van de VAMK University of Applied Sciences. Het resultaat? Een sensor die de veiligheid in metrostations garandeert, de vierde plaats op de SICK Innovation Day in Helsinki en een cheque ter waarde van 1.000 euro.
12/06 11u15  Gemiddeld eten we 1 bankkaart aan plastic per weekWe eten gemiddeld 5 gram plastic per week. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van WWF. Vijf gram komt ongeveer overeen met het gewicht van een bankkaart.
12/06 11u15  Bekende bakkerij Goossens gaat niet écht dicht: “Shockeffect om mensen aan het denken te zetten”Een korte maar opvallende boodschap in de etalage van bakkerij Goossens trok woensdagochtend alle aandacht. “Wij stoppen. Bedankt voor alle jaren”, zo stond er te lezen. De bekende bakkerij gaat gelukkig niet echt dicht. De boodschap maakt deel uit van een campagne van Unizo, dat de consument wil aanzetten lokaal te kopen, ook online.
12/06 11u15  Caféhond Diesel blijkt ontvoerd door man die hem twee jaar geleden afstondDiesel, de hond van café De Meeuw op Linkeroever die half mei voor de ogen van de klanten gedognapt werd, is gelokaliseerd. Het dier blijkt gestolen door de eerste eigenaar, die de hond ongeveer twee jaar geleden aan cafébaas Mike afstond omdat hij er niet meer kon voor zorgen. Zowel de cafébaas als de klanten zijn kwaad.
12/06 11u00  Ideale voorbereiding op de wedstrijd? Rode Duivels met z’n allen naar de kapperWat doen voetballers ter voorbereiding van hun match? Samen naar de kapper gaan, zo blijkt. Dries Mertens, Jan Vertonghen, Yannick Carrasco, Thomas Meunier en Simon Mignolet schoven maandag in de stoel van Etterbeekse kapper Charbel Georgis (30).
12/06 11u00  Meisje wordt met rolstoel opgetild om Pinkpop-concert te kunnen volgenEen meisje in rolstoel is zaterdagavond bij het concert van Mumford & Sons opgetild door festivalgangers.
12/06 11u00  Ex-Buffalo is helemaal terug: Schalke betaalt 10 miljoen voor RamanDrie jaar geleden nog ongewenst en amper 800.000 euro waard, nu dicht bij een transfer van 10 miljoen euro en vijfjarig contract bij traditieclub Schalke 04. Benito Raman (24) tekent misschien wel voor een van de meest spraakmakende comebacks van de laatste jaren.
12/06 11u00  Mechelen zet 55-plussers in als ‘plusbaasjes’: “Met dieren omgaan is goed voor de gezondheid”De stad Mechelen en de vzw Animal Assisted Projects (AAP) slaan dit najaar de handen in elkaar om 55-plussers in te zetten als ‘plusbaasjes’ voor huisdieren. Het project ‘Aallez’ kost de stad eenmalig 3.000 euro.
12/06 11u00  Ex-veldrijder Liboton riskeert cel voor uitspraken over Erik De VlaeminckEen maand cel met uitstel en een boete van 5.000 euro. Dat riskeert voormalig veldrijder Roland Liboton omdat hij in een interview insinueerde dat Erik De Vlaeminck zijn wereldtitels veldrijden op doping gewonnen heeft. “Een clash tussen ego’s”, vindt de procureur, die de opschorting vraagt.
12/06 11u00  Wonen in de rand (deel 1): de prijzen swingen de pan uitDe stad deint uit. De verstedelijking van de Antwerpse rand brengt zowat een half miljoen mensen dichter bij de stad. Ze brengt ook typisch stedelijke problemen naar de randgemeenten. Huizenprijzen, groene en open ruimte, mobiliteit, infrastructuur voor jonge gezinnen en ouderen, zowat alles staat de laatste jaren onder druk. Daar gaat de vierdelige reeks ‘Wonen in de rand’ over.
12/06 11u00  Hoe nuttig zijn cargofietsen: uw krant test drie exemplarenNoem een cargofiets geen bakfiets. Een definieerbaar verschil is er niet maar “een bakfiets heeft een negatief of een hippie-imago gekregen, onder meer door burgemeester Bart De Wever die jaren geleden de term ‘bakfietsbobo’ in het leven riep”, zegt Johan Smets, uitbater van Rijwielen Smets in Deurne. Wij testen drie verschillende modellen uit. Is een cargofiets wat we nodig hebben om af te stappen van de auto?
12/06 10u45  COLUMN. De Vlam-erover-VerkeersdrempelFenna Bouve (40) woont met haar man en twee kinderen in Borgerhout. Sinds kort verzet ze zich tegen het te snel rijdend verkeer in onze straten in de door haar aangevuurde bewoners-actiegroep 30MAX. Ze droomt van een Antwerpen waar niet auto’s maar voetgangers, fietsers en spelende kinderen de sfeer bepalen! Voor deze krant is zij een van de vier columnisten mobiliteit.
12/06 10u45  COLUMN KOEN KENNIS. “Een brug met symboolwaarde én potentieel”Ze komt, ze komt, die langverwachte brug! Alleen zal de Antwerpenaar nog geduld moeten uitoefenen tot zeker 2024 vooraleer hij te voet of met de fiets over het water van linker- naar rechteroever kan, of omgekeerd. Het dromen over die toekomstige Scheldebrug kan al wel volop beginnen. Vandaag vindt de eerste van drie Brugdagen plaats, waarop ‘brugbelievers’ hun voorstellen van hoe de brug en omgeving er moeten uitzien, kunnen delen. Ook schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kijkt vol verwachting uit naar dit “sluitstuk van het Ringfietspad”. Hij schreef er deze bijdragen over.
12/06 10u30  Steenweg op Turnhout afgesloten door wateroverlastDoor de hevige regenval staat de Steenweg op Turnhout in Merksplas woensdagochtend helemaal onder water. De riolering in de straat kan het regenwater niet meer slikken. De brandweer is ter plaatse, de straat is tijdelijk afgesloten. Er is in een plaatselijke omleiding voorzien.
12/06 10u30  Douane onderschept 19 kilogram cocaïne in Antwerpse havenDe douane heeft 19 kilogram cocaïne onderschept in de Antwerpse haven. De vangst dateert van vorige week vrijdag, maar werd pas nu bekendgemaakt.
12/06 10u00  Meghan Markle gaat voor Vogue schrijven én poserenMeghan Markle zit nu nog volop in haar moederschapsverlof, maar ze is duidelijk al volop plannen aan het maken voor daarna. Zo zal ze als gastredacteur fungeren voor het septembernummer van de Britse Vogue, meldt US Weekly.
12/06 09u45  Tom Meeuws (sp.a): “Als N-VA met Vlaams Belang bestuurt, is dat een probleem van nationale orde”Als N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang gaat besturen, dan ontstaat er “een majeur politiek probleem van nationale orde”. Dat heeft Antwerpse schepen Tom Meeuws (sp.a), die deel uitmaakt van een coalitie met De Wever als burgemeester, dinsdag verklaard in ‘Terzake’ op Canvas. Meeuws gelooft echter niet in zo’n akkoord tussen N-VA en Vlaams Belang.
12/06 09u30  “Duizenden banen op de tocht bij Arcelor”Staalreus ArcelorMittal kampt met overcapaciteit in Europa en lijkt om die reden afscheid te willen nemen van 19.500 werknemers met een tijdelijk contract. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over de op handen zijnde ingreep. Dat zegt topman Lakshmi Mittal in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.
12/06 09u30  Wordt het dan toch nog iets tussen Lady Gaga en Bradley Cooper?Na een relatie van vier jaar zijn Bradley Cooper (44) en Irina Shayk (33) niet langer een koppel. Volgens het Amerikaanse magazine People zou zijn ‘A star is born’-tegenspeelster Lady Gaga (33) daar nu toch voor iets tussenzitten.
12/06 09u00  Bizar: geldautomaat blijft onophoudelijk geld uitspugen in metrostationDe pendelaars in het Londense metrostation Bond Street werden onlangs getrakteerd op een heel bizar schouwspel. Toen een klant een flinke som geld wilde opvragen aan een bitcoin geldautomaat, bleek de automaat daar wel erg veel moeite mee te hebben. Onophoudelijk bleef de automaat biljetten van 20 pond uitspugen, terwijl de man op nonchalante wijze alles opving in een grote tas. Een veiligheidsagent moest zelfs ter plaatse komen om de kijklustigen op afstand te houden.
12/06 09u00  Filip Dewinter wordt plaatsvervangend parlementsvoorzitterDe Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) vandaag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of belet (op buitenlandse missie) is, zal het VB-boegbeeld uit Antwerpen de plenaire vergadering leiden.
12/06 08u45  Journaliste vermoord in zuidoosten van MexicoIn het zuidoosten van Mexico is opnieuw een journaliste gedood. Sinds het begin van het jaar werden al zes journalisten vermoord, zo meldden lokale media.
12/06 08u30  Vertrouwen van Vlaming in nieuws blijft hoog (behalve bij jongeren)Het vertrouwen in nieuws blijft in België relatief hoog in vergelijking met andere landen. 61 procent van de Vlaamse nieuwsconsumenten ouder dan 35 jaar vertrouwt het nieuws. Er zijn wel regionale verschillen: zo is het vertrouwen in Vlaanderen veel hoger dan in Wallonië. En ook tussen ouderen en jongeren zijn er grote verschillen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report van het Reuters Institute for the Study of Journalism.
12/06 08u30  Donald Trump Jr. getuigt opnieuw voor SenaatscommissieIn verband met het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 zal de oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Jr., woensdag voor de inlichtingencommissie van de Senaat getuigen. De ondervraging vindt achter gesloten deuren plaats, zo berichtte de zender CNN op basis van anonieme bronnen.
12/06 08u30  Minstens negentien doden bij overstromingen in zuiden van ChinaBij overstromingen die veroorzaakt zijn door stortbuien, zijn minstens negentien mensen omgekomen in het zuiden van China. Dat hebben staatsmedia woensdag bekendgemaakt.
12/06 08u00  Zeker dertig Venezolaanse migranten verdwenen na schipbreukMinstens dertig Venezolaanse migranten zijn vermist nadat de boot kapseisde waarmee ze illegaal onderweg waren naar Curaçao. Dat heeft een vertegenwoordiger van de oppositie bekendgemaakt.
12/06 08u00  Dewinter plaatsvervangend parlementsvoorzitterDe Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) vandaag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of belet (op buitenlandse missie) is, zal het VB-boegbeeld uit Antwerpen de plenaire vergadering leiden.
12/06 07u45  Twee giraffen dood door bliksem in Amerikaans safariparkTwee giraffen zijn in een safaripark in de Amerikaanse staat Florida om het leven gekomen nadat ze getroffen waren door de bliksem. Dat laat het park weten op zijn Facebookpagina.
12/06 07u45  Wereldwijde vrede gaat er licht op vooruit, België op plaats 18 in Global Peace IndexDe wereld is er vredevoller op geworden, zo blijkt woensdag uit de Global Peace Index 2019 van het Institute for Economics and Peace (IEP). De dertiende editie van de index geeft voor het eerst in vijf jaar een verbetering weer, met 0,09 procent. De wereld is weliswaar minder vredevol dan een decennium geleden. De gemiddelde vredesindex is sinds 2008 immers met 3,78 procent verslechterd. België bekleedt de achttiende plaats in de ranglijst met 163 landen en gebieden, of drie plaatsen hoger dan de index van 2018.
12/06 07u30  Examencommissie blijft populair, maar minder jongeren halen zo hun diplomaDe interesse in de centrale examencommissie blijft hoog, maar vorig jaar haalden minder jongeren via die weg hun diploma. Dat komt vooral door de hogere drempel voor de beroepsopleidingen, schrijft De Tijd woensdag.
12/06 07u30  Negen burgers gedood door milities in DarfoerNegen burgers zijn maandag omgekomen bij aanvallen van milities in een dorp in Darfoer. Dat maakt een comité van dokters woensdag bekend.
12/06 07u30  Gijzelaars vrijgelaten in Franse gevangenisIn de zwaar beveiligde gevangenis van Condé-sur-Sarthe, in het noordwesten van Frankrijk, zijn de twee gegijzelde medewerkers van de instelling vrijgelaten. Dat meldt het Franse persagentschap AFP onder aanhaling van een bron nabij het onderzoek.
12/06 07u30  Hongkong stelt bespreking van controversieel wetsvoorstel uit na massaal protestHongkong heeft woensdag een debat over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, uitgesteld nadat duizenden mensen op straat waren gekomen om voor de regeringsgebouwen te protesteren.
12/06 07u30  Australische politie zet drone in om vermiste Belg te vindenDe politie van Byron Bay zet woensdag de speurtocht voort naar Theo Hayez, de 18-jarige Belg die sinds eind mei vermist is in Australië. Er zal nu ook worden gezocht met behulp van een drone, zo kondigde de politie aan. Zij vraagt het publiek ook om beelden die werden gemaakt op de avond van de verdwijning, over te maken aan de politie.
12/06 07u30  Protesten in Hongkong tegen omstreden wetsvoorstel houden aanDuizenden manifestanten zijn woensdagochtend in Hongkong samengekomen voor het hoofdkwartier van de regering. Daar wordt gedebatteerd over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken.
12/06 07u30  Trump onthult per ongeluk deel van akkoord met MexicoDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag per ongeluk een deel van het akkoord over migratie met Mexico vrijgegeven. Dat deed hij door een pagina van het document boven te halen bij journalisten, die de tekst al snel konden ontcijferen.
12/06 07u15  KMI kondigt code geel af: “Veel regen mogelijk”Een actieve regenzone beheerst woensdag lange tijd het weerbeeld. Daarbij kan er lokaal veel regen vallen: tot meer dan 20 liter per vierkante meter, zo waarschuwt het KMI. Het weerinstituut vaardigt tot het begin van de namiddag een “code geel” af voor de regen.
12/06 07u15  Tom Meeuws (SP.A): “Als N-VA met Vlaams Belang bestuurt dan is dat een probleem van nationale orde”Indien N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang gaat besturen, dan ontstaat er “een majeur politiek probleem van nationale orde”. Dat heeft Antwerpse schepen Tom Meeuws (SP.A), die deel uitmaakt van een coalitie met De Wever als burgemeester, dinsdag verklaard in “Terzake” op Canvas. Meeuws gelooft echter niet in zo’n akkoord tussen N-VA en Vlaams Belang.
12/06 05u15  59-jarige IT’er opent koffie- en lunchzaak: “Waarom niet gewoon gaan voor wat ik graag doe?”Dat een carrièreswitch op elke leeftijd gemaakt kan worden, bewijst Alain Schlenker (59). Dinsdag opende die Bar Stal, een koffie-, ontbijt- en lunchzaak in hartje studentenbuurt in Antwerpen. Hij verruilde daarvoor zijn job als IT-consultant.
12/06 05u15  STANDPUNT. ”Geen enkele politicus kan nu nog beweren dat er geen draagvlak is voor een meer duurzame samenleving”Na afloop van het muziekfestival Gladiolen in Olen moesten de organisatoren amper vijf herbruikbare bekers van de grond rapen, terwijl ze de voorbije jaren steevast met sneeuwscheppen een hele laag plastic bekers van het gras moesten schrapen. En eind dit jaar zullen er vermoedelijk dubbel zo veel fietsen worden geleased als in 2018. Dat zijn honderden kilometers tussen woon- en werkplaatsen die niet meer met de auto, maar per fiets worden afgelegd. Die fietsers stoten geen CO2 uit en ze voelen zich een stuk gezonder. Twee fijne nieuwtjes waarmee de aarde niet gered is, maar die aangeven dat er in de hoofden van de mensen wel degelijk iets aan het veranderen is, én dat er met duurzaamheid tijd te winnen en geld te verdienen is.
12/06 05u15  Steeds meer mensen leasen fiets via werkgever: “Straks rijden er meer leasefietsen dan bedrijfswagens rond”Wat u op straat merkt, blijkt ook in de cijfers te kloppen. Steeds meer werknemers leasen via hun werkgever een fiets en rijden zo naar het werk. Jaar na jaar zet de sector records neer.
12/06 05u15  Honderden supercars staan in de woestijn te verkommerenDeze beelden doen pijn aan de ogen van elke autoliefhebber. Honderden auto’s staan in de woestijn in open lucht of in grote hangars te verkommeren. De video werd gemaakt in Sharjah, in de Verenigde Arabische Emiraten. Rolls Royce, Ferrari, Bentley, Mustang, Lamborghini, dure Mercedessen, maar ook oldtimers en kevertjes, … Allemaal staan ze zij aan zij in lange rijen, allemaal staan ze stof te vangen. De meesten zijn wellicht van expats, die nu niet meer in het land wonen of die hun autolening niet helemaal afbetaalden. Er staan zeker nog auto’s in mooie staat, maar anderen zijn er minder aan toe. Het walhalla voor garagisten op zoek naar vervangstukken is het zeker wel.
12/06 05u15  Vijftig jaar Rotor op de foor: ”We hebben toch al een paar interessante dingen meegemaakt”Zowel elke Antwerpse Sinksenfoor heeft nieuwe attracties, met dit jaar in Spoor Oost onder meer een zestig meter hoge zweefmolen waarin u al gillend een uniek uitzicht op Borgerhout en de Ring krijgt. Maar ook klassiekers zoals eendjes vissen, botsauto’s, de achtbaan en de Rotor hebben er hun vaste stek. Die laatste viert in 2019 zijn vijftigste verjaardag en mag zich dus een echte foorveteraan noemen.
12/06 05u15  Heraanleg Frans Nagelsplein: petanquebaan verdwijnt en meer groenDe omwonenden van het Frans Nagelsplein, vlak bij de Heistraat, hebben het definitieve ontwerp van hun plein dinsdagavond kunnen inkijken. Er komen iets meer bomen en het is vooral op kleine kinderen gericht.
12/06 05u15  Degrotemarkt.be wil alle Antwerpse kleren in één webshop: “We moeten lokaal talent steunen”Matthieu Bout of ‘Den Antwerpenaar’ is trots op zijn stad. Naast zijn Instagrampagina vol foto’s van de stad met meer dan 17.000 volgers, wil Matthieu Antwerpen nu ook in de kijker zetten op zijn webshop De Grote Markt, waar hij kleding en accessoires van Antwerpse bodem verkoopt.
12/06 05u15  Acht bruggen over Albertkanaal (bijna) klaar, nog drie te gaanDe nieuwe brug in Eindhout (Laakdal) opende vorige maand voor het verkeer, die in Geel-Stelen en op de Lierseweg in Herentals volgen later dit jaar. Daarmee zit de Vlaamse Waterweg bijna aan het eind van een immense operatie.
12/06 05u15  Ruben Van Gucht geeft startschot Olivia ClassicWielertoeristen, fietsers en wandelaars verzamelen zondagochtend 16 juni in de Fermerijhoeve op de Poederleeseweg in Herentals voor de Olivia Classic. De begeleide toer voor wielertoeristen start om 8.30u, vrij starten kan tussen 8 en 10u. VRT-sportjournalist Ruben Van Gucht geeft het startschot.
12/06 05u15  Stationloket minder lang open in weekendVanaf 5 augustus past de NMBS de openingsuren aan van de loketten in vier stations in de provincie Antwerpen, waaronder het station van Herentals. “De loketten worden in geen geval gesloten. Deze wijzigingen hebben ook geen impact op het treinaanbod in de betrokken stations”, zegt woordvoerder Bart Crols. Tijdens de week verandert er in Herentals niets en blijft het loket open van 5.45 tot 20u. Op zaterdag en zondag is het loket nu open van 6u tot 20.30u. Dat wordt straks 6 tot 20u op zaterdag en 7.45 tot 15u op zondag.
12/06 05u15  Wijkgezondheidscentrum stimuleert gezond boodschappenlijstjeHet Wijkgezondheidscentrum van Heist organiseert met medewerking van Logo Mechelen twee gratis infoavonden over gezonde voeding.
12/06 05u15  Zuiders getint wereldfeest aan bioboerderijHet Heistse Noord-Zuidoverleg organiseert zondag van 14 tot 19u het gratis wereldfeest Zuiders Getint. Rey Cabrera, een groep rond de gelijknamige Cubaanse muzikant, bijt om 14.30u de spits af op de weide naast Bioboerderij De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg). Om 17u speelt Gansan, een Belgische band die jazz en Afrikaanse muziek combineert. “Voor groot en klein staan er verschillende workshops gepland”, laten de organisatoren weten. “Op het wereldmarktje kun je bij de Wereldwinkel en bij Méér dan mooi terecht voor fairtradeproducten en -kledij. Verschillende Noord-Zuidorganisaties en vierdepijlerprojecten stellen bovendien hun werking voor tijdens het feest. We verwennen bezoekers nog met heerlijk Marokkaans eten en muntthee, Indonesische maaltijden, barbecue uit Kameroen, Indische hapjes, koffie uit de Wereldwinkel en ijsjes van het Heide Atelier.”
12/06 05u15  Retrorenners smeren benen in voor ’t Santhovense KoerseOm volk te lokken naar de kermis in Zandhoven, organiseert Ziba (Zandhoven Is Back Alive) zaterdag 15 juni voor de zesde keer de retrokoers ’t Santhovense Koerse. Komende zaterdag om 19u komen de renners aan de start voor een wedstrijd van 45 kilometer.
12/06 05u15  Vergunning kantorencomplex Liersebaan geweigerdHet Zandhovense schepencollege heeft de omgevingsvergunning die Retrabouw bvba uit Viersel onlangs aanvroeg voor de bouw van een kantorencomplex op de spie tussen de Liersebaan en de Kanaalstraat in Massenhoven geweigerd.
12/06 05u15  Sint-Dimpna opent vernieuwde lounge met speciale koffie voor kankerpatiëntenPatiënten van de afdeling Oncologie hebben wel eens nood aan een babbel met lotgenoten. Dat kan in het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Sint-Dimpna Geel voortaan in een vernieuwde lounge met een speciale kop koffie.
12/06 05u15  Picknick op het dorpspleinOlen Zomert gaat op 30 juni opnieuw van start met een gezellige picknick op het dorpsplein in het centrum. Volgens het vertrouwde recept kunt u languit genieten en vertoeven in goed gezelschap. Daarnaast is er animatie voor jong en oud en een lekker ontbijt. U kunt uw eigen eten en drinken meebrengen, maar deelnemers kunnen hun picknick ook samenstellen aan een uitgebreid buffet met onder meer fairtradeproducten. In dat laatste geval moet u wel vooraf reserveren: 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Ontbijten in stijl met een fles cava kan ook. Er is sowieso voor iedereen gratis koffie, thee en chocomelk voorzien.
12/06 05u15  N12 krijgt nieuwe asfaltlaag: drukke gewestweg laatste weekend van juni afgesloten in dorpscentrumDe drukke N12 Turnhout-Tilburg wordt in het laatste weekend van juni volledig afgesloten in het dorpscentrum van Ravels. Van vrijdagavond tot zondagavond kan er geen enkele auto, vrachtwagen of autobus passeren.
12/06 05u15  Kijkdagen in nieuwbouw Huize WaldenSociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning realiseerde vorig jaar samen met Huize Walden in de Sint-Pauluslaan in Westmalle een project dat beantwoordt aan de vraag van gezinnen om samen te kunnen wonen met hun zorgbehoevende partner, ouder of kind. Het gaat om 43 nieuwe aangepaste studio’s voor personen met een zorgvraag. Op de eerste verdieping werden vijftien nieuwbouwappartementen voorzien voor de mantelzorgers. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni tussen 14 en 17u zijn er kijkdagen. Huize Walden beschikt ook over drie vakantiestudio’s voor personen met een zorgvraag. Ook de mantelzorger kan komen genieten in zo’n studio. Ondertussen neemt Huize Walden tijdelijk de zorg over.
12/06 05u15  Mantelzorgpremie wordt toegankelijkerMensen die hulpbehoevenden uit hun omgeving geregeld onbezoldigd verzorgen, kunnen vanaf 1 september makkelijker een mantelzorgpremie bij de stad Geel aanvragen. Het aantal gerechtigden verzesvoudigt.
12/06 05u15  Rotaryclub schenkt elektrische duofiets aan Huis Perrekes: “Veilige manier om in beweging te blijven”Rotaryclub Westerlo heeft een gloednieuwe elektrisch aangedreven duofiets geschonken aan Huis Perrekes in Oosterlo (Geel). Daarmee kunnen personen met dementie langer op een veilige en comfortabele manier fietsen.
12/06 04u15  Onbekende dumpt gewonde kat in bench aan Antwerpse discotheekKattenopvang De Zwarte Kat is op zoek naar de dader(s) die een ernstig gewonde kat zaterdagmiddag in een transportbench gedumpt heeft in de buurt van discotheek Ikon in Antwerpen.
12/06 03u15  Francesco Vanderjeugd doet gooi naar voorzitterschap Open Vld: “Ik was beschaamd over ons eigen beleid”Francesco Vanderjeugd wil voorzitter worden van Open Vld. Daarmee pakt hij Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne op snelheid en maakt hij het hen bijzonder moeilijk om zich nog kandidaat te stellen. Vanderjeugd redde eerder dit jaar de lijstvorming van beide tenoren toen hij zijn plaats afstond aan Mercedes Van Volcem en niet meer verkozen geraakte. Hij verwacht nu een wederdienst. “Ik reken erop dat ze mij allebei gaan steunen.”
12/06 03u15  Drie rensters beschuldigen Antwerpse manager van overschrijdend gedrag: “Hij moet gestopt worden”Barst nu ook in het vrouwenwielrennen een #MeToo-schandaal los? Drie rensters van het Belgische Health ­Mate Ladies Team beschuldigen Antwerps manager Patrick V.G. (54) van psychologisch misbruik en seksueel onaangepast gedrag. “Ik ben onschuldig, maar als man sta je machteloos in zo’n verhaal”, reageert V.G.
12/06 03u15  Hackers gijzelen volledig bedrijf: duizend werknemers al dagen technisch werkloosNog zeker tot vanavond zitten de duizend arbeiders en bedienden bij ASCO Zaventem, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder meer Boeing en Airbus, zonder werk. Hackers hebben de servers van het bedrijf lamgelegd, en eisen losgeld. Zo niet blijven alle systemen onbruikbaar.
12/06 03u15  Brits rapport is snoeihard na affaire rond Belg: “Oxfam was vooral begaan met eigen reputatie”Oxfam heeft grote fouten gemaakt na de beschuldigingen van seksueel misbruik door een deel van haar personeelsleden. Dat is het harde oordeel van de Britse waakhond voor ngo’s. De Belg Roland van Hauwermeiren kon volgens de commissie bijvoorbeeld onterecht rekenen op “een milde behandeling”.
12/06 03u15  Stan uit ‘Familie’ wordt boksleraar in ‘Thuis’: “Ik sloeg mezelf een blauw oog tijdens mijn eerste boksles”De fans die willen verdrinken in de ogen van Kristof Verhassel (39) kunnen vanaf vanavond terecht bij Thuis. De acteur die in Familie slechterik Stan speelde, wandelt de populairste soap van Vlaanderen binnen met bokshandschoenen aan: hij speelt een leraar die de vrouwen gek maakt tijdens zijn bokslessen.
12/06 03u15  Gene Bervoets sterft in ‘Beau Séjour 2’ (en keert dan terug)Antwerpenaar Gene Bervoets (63) speelt de hoofdrol van de levende dode in het tweede seizoen van Beau Séjour, dat zich afspeelt in Zeebrugge. Hij zal er te zien zijn naast hoofdzakelijk West-Vlaamse acteurs, maar zal zelf geen dialect spreken.
12/06 03u15  Seppe Nobels trekt van leer tegen ontevreden ‘recensenten’: “En zij stonken. Waar kan ik klagen?”Seppe Nobels, chef-kok én het gezicht van het tv-programma Grillmaster, pikt het niet dat zijn groenterestaurant Graanmarkt 13 afgebroken wordt op TripAdvisor.
12/06 03u15  Van Terrasjesdagen tot Vredefeesten: de hele zomer zit boordevol activiteitenVan de Terrasjesdagen eind deze maand tot de Vredefeesten begin september: er valt vanaf nu tot het einde van de zomer van alles te beleven in Sint-Niklaas. Extra aandacht gaat dit jaar naar het Sint-Nicolaasplein als kleurrijk trefpunt.
12/06 03u15  Opvangcentrum voor daklozen verwelkomt eerste bewonersHet Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Oost-Vlaanderen neemt deze week het nieuwe opvangcentrum voor dak- en thuislozen in gebruik. Dat komt in de vroegere peperkoek­fabriek Biekens in de Blokmaker­straat in Sint-Niklaas. Op het gelijkvloers opent inloopcentrum Den Durpel de deuren.
12/06 03u15  Buren vrezen onveilige situatie aan nieuw tankstationEen nieuw tankstation heeft de deuren geopend in de Trompstraat, vlak bij het op- en afrittencomplex van de Expresweg in Stekene. Buurtbewoners en oppositiepartij Groen vrezen een verkeers­impasse. “Het is een bijzonder onveilige situatie.”
11/06 23u00  Wielrenner vermijdt nipt botsing met aanstormende treinOnbewaakte overwegen in Nederland zo snel mogelijk opheffen of beveiligen: het is een belangrijke prioriteit bij spoorbeheerder ProRail. Enkele weken geleden werd nog maar eens duidelijk waarom. Op videobeelden valt te zien hoe een wielrenner maar op het nippertje aan de dood ontsnapt op zo’n overweg.
11/06 22u45  Rode Duivels kloppen Schotland dankzij Lukaku (2x) en De BruyneDe Rode Duivels hebben dinsdag in eigen huis Schotland verslagen met 3-0. De Belgen waren de hele match de beste ploeg, maar de Schotse muur en keeper hielden goed stand. Het was goalgetter Romelu Lukaku die met een goal in de eerste en eentje in de tweede helft de Belgen op voorsprong, Kevin De Bruyne legde in het slot de 3-0 eindstand vast. België pakt zo 12 op 12 in de groepsfase van het EK.
11/06 22u30  Congolese Antwerp-aanvaller geselecteerd voor Afrika Cup (en het is niet Mbokani)De Congolese bondscoach heeft zijn spelersselectie voor de Afrika Cup (van 21 juni tot 19 juli) bekendgemaakt. Er is één Antwerp-speler die de 23-koppige kern heeft gehaald en dat is… Jonathan Bolingi. Opvallend, want in de ploeg van Bölöni krijgt die andere Congolese aanvaller de voorkeur: Dieumerci Mbokani.
11/06 22u15  Openingsuren van loketten in stations Mechelen, Lier en Puurs veranderenDe openingsuren van de loketten in de stations van Mechelen, Lier en Puurs-Sint-Amands wijzigen vanaf maandag 5 augustus. De NMBS past ze aan omdat steeds meer reizigers hun vervoerbewijs digitaal kopen.
11/06 20u30  Ter Speelbergen viert langste dag van het jaar met midzomerfestivalDe langste dag van het jaar wordt zondag gevierd op erfgoedsite Ter Speelbergen in Beerzel (Putte). Dat tijdens het jaarlijkse midzomerfestival, een ontspannen namiddag vol muziek en sfeer.
11/06 20u30  Na zaak-Julie Van Espen: Hoge Raad onderzoekt werking Antwerps gerechtDe Hoge Raad voor de Justitie, het onafhankelijke orgaan dat toezicht houdt op de werking van ons gerecht, gaat het Antwerpse gerecht doorlichten tijdens een zogenaamd “bijzonder onderzoek.” Het onderzoek komt er naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen (23) door Steve Bakelmans (39).
11/06 20u00  Kleurrijke liberale barones Antoinette Pecher sterft op 92-jarige leeftijd: “Tot de laatste snik vocht ze tegen onrechtvaardigheid”Tien dagen na haar 92ste verjaardag, overleed op 26 mei de Antwerpse barones Antoinette Pecher. “Ze was een merkwaardige vrouw en een merkwaardige moeder”, vertelt haar jongste dochter Marie. “We voelen veel dankbaarheid.”
11/06 19u45  Ophef over “fake producten” op Sinksenfoor: “Beats by Dr. Dre-headphones gewonnen, nu redelijk pissed”Er is ophef ontstaan over een kraam op de Sinksenfoor. Een vrouw deed in een lokale Facebook-groep haar beklag over “fake prijzen”. Naar eigen zeggen won ze een schijnbaar dure hoofdtelefoon, al bleek het volgens haar om een goedkoop, niet-werkend exemplaar te gaan. Ze sprak van oplichting. Vanuit de kermisgemeenschap werd de beschuldiging als “lasterlijk ervaren”, en wijzen ze erop dat het om een dummy exemplaar kan gaan.
11/06 19u45  Provincie promoot ‘eetbaar groen’ in steden en gemeenten: “Van geveltuintje tot stadsboerderij”Op initiatief van de provincie Antwerpen heeft de Universiteit Antwerpen de ‘Keuzewijzer Eetbaar Groen’ ontwikkeld. Met dit handig instrument wil de provincie gemeenten en steden begeleiden en aanmoedigen om projecten zoals volkstuintjes, een daktuin of plukweide te realiseren. In vier gemeenten, waaronder Schelle, wordt een proefproject opgestart.
11/06 19u45  Aardbevingsbestendig ‘Sneeuwwitje’ waakt over kernveiligheid van ons landEen nieuw, 7,5 miljoen euro kostend gebouw op de site van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) is uitgerust met het ‘Snow White’-systeem. Dat meet zeer nauwkeurig lage dosissen radioactiviteit in de lucht. Die kunnen op iets sluimerend wijzen, een verborgen lekkage. Of een kernramp in een ander werelddeel.
11/06 19u30  Sneeuwwitje waakt over kernveiligheid van ons landEen nieuw, 7,5 miljoen euro kostend gebouw op de site van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) is uitgerust met het ‘Snow White’-systeem. Dat meet zeer nauwkeurig lage dosissen radioactiviteit in de lucht. Die kunnen op iets sluimerend wijzen, een verborgen lekkage. Of een kernramp in een ander werelddeel.
11/06 19u30  Verschillende wagens getakeld tijdens openingsweekend SinksenfoorDe Antwerpse politie heeft tijdens het openingsweekend van de Sinksenfoor, op Spoor Oost, gecontroleerd op foutparkeren in de omgeving.
11/06 19u15  Berendrecht en Zandvliet brengen opdrachten tot goed einde en mogen zich ‘sterrendorpen’ noemenNaar aanleiding van de 900ste verjaardag van Berendrecht en Zandvliet kregen de polderdorpen vijf opdrachten die ze tegen pinkstermaandag moesten uitvoeren. Televisiefiguur Sieg De Doncker kroonde Berendrecht en Zandvliet tot ‘sterrendorpen’.
11/06 19u15  Mieke Vogels (Groen): “Wij stelden te vaak de vraag: kunnen we dit voorstel verkopen?”Volgens Groen-boegbeeld Mieke Vogels was haar partij te weinig radicaal tijdens de kiescampagne. “We hebben de droom die basisinkomen heet, opgeborgen, uit angst niet au sérieux genomen te worden door het establishment”, zegt Vogels.
11/06 19u15  Openbare verkoop van inboedel dreigt voor restaurant A La CarteDe curator die het faillissement begeleidt van restaurant A La Carte in Heist-op-den-Berg is nog steeds op zoek naar een overnemer. Als er geen schot in de zaak komt, zal de inboedel openbaar verkocht moeten worden.
11/06 19u15  Verlamd na verkeersongeval, nu met de fiets naar Schots eiland voor het goede doelThe Ride to Arran, een fietstocht van 800 kilometer van Zammel (Geel) tot op het eiland Arran aan de westkust van Schotland. Een uitdaging die Jan Vissers (40) absoluut tot een goed einde wil brengen. Zeven jaar geleden werd Jan het slachtoffer van een zwaar verkeersongeluk. De fiets hielp Jan om het ongeluk een plaats te geven.
11/06 19u15  Gewapende man neergeslagen: geen zelfverdedigingDe correctionele rechtbank heeft een 28-jarige man uit Lontzen (bij Eupen) veroordeeld tot tien maanden cel voor zwaar geweld tegen een andere man. De feiten speelden zich in 2013 af, in de buurt van het station van Lier. Toen werd Musa K. aangevallen door een andere man en liep zelfs verwondingen op door de uithaal met een mes. Maar K. liet zich niet onbetuigd en ging de gewapende man te lijf. Die werd tegen de grond gewerkt en werd minutenlang geschopt en geslagen. “De reactie van meneer K. was totaal buiten proportie. Van zelfverdediging was hier geen sprake mee”, zei advocate Sylke Vankeerberghen namens de in mekaar geslagen man.
11/06 19u00  Albanees die man met mes aanviel in opvangcentrum blijft in de celDe Mechelse raadkamer heeft de aanhouding van de 24-jarige Albanees, die eind vorige week een andere bewoner van het noodopvangcentrum in het voormalige Sint-Maartenziekenhuis met een mes verwondde, met een maand verlengd. De man werd vrijdagochtend opgepakt nadat er bij de politie een melding was binnengelopen van problemen in het opvangcentrum.
11/06 19u00  Na de storm: bewoners willen nieuwe treurwilg aan oorlogsmonumentIn het najaar plant de gemeente een nieuwe boom aan het oorlogsmonument aan het begin van de C. Pallemansstraat. De treurwilg die er stond, werd zaterdag slachtoffer van de hevige storm en viel om.
11/06 19u00  Dronken bestuurder crasht met Porsche in gracht en wordt overgebracht naar gevangenisIn de Heirstraat in Bazel (Kruibeke) belandde een dronken man in de nacht van maandag op dinsdag met zijn Porsche in de gracht. In een flauwe bocht ging het fout.
11/06 18u45  Alle 87 stappers brengen bedevaart naar Scherpenheuvel tot een goed eindeDe deelnemers aan de 55ste Familia-bedevaart naar Scherpenheuvel kenden zulke felle tegenwind dat de vlag niet de hele tijd kon meegedragen worden. Toch brachten alle 87 stappers de 52 km lange tocht tot een goed einde. Sommigen stapten ook nog eens terug. De meeste aandacht ging naar ‘jubilaris’ Martha Mertens, die de bedevaart al voor de vijftigste keer meestapte.
11/06 18u45  Koppel dat getroffen werd door woningbrand aangehouden voor drugshandelHet Blaasveldse koppel, wiens woning donderdagochtend vernield werd door een hevige brand, zit momenteel in de gevangenis. Tijdens de vaststellingen van de brand trof de politie immers een grote partij drugs aan in de woning. Volgens het parket is er sprake van drugshandel.
11/06 18u30  Gemeente verzamelt ideeën over rusthuisHet woonzorgcentrum Sint-Jozef verhuist in 2021 naar nieuwbouw Amandina aan de Bredabaan. Het gebouw en omliggend groen krijgen dan een nieuwe bestemming. De bewoners kunnen meehelpen aan de nieuwe invulling van Sint-Jozef. “Deze situatie opent dus nieuwe mogelijkheden en kansen voor de buurt en de ruimere omgeving”, zegt schepen Mai Van Thillo (CD&V). Samen met de buurtbewoners en andere geïnteresseerden worden ideeën uitgewerkt. Er wordt de eerste maal bijeengekomen op dinsdag 18 juni om 20u in woonzorgcentrum Sint-Jozef en dinsdag 25 juni om 13.30u in het Schoolhuis. Concrete voorstellen worden uitgewerkt op woensdag 3 juli om 13.30u in het Schoolhuis of woensdag 3 juli om 20u in het huidige woonzorgcentrum Sint-Jozef.
11/06 18u30  Roltrappen Voetgangerstunnel liggen stil door werken: “Wat langer wachten is een luxe, dan ben ik precies op vakantie”Tot 21 juni zullen gebruikers van de Sint-Annatunnel hinder ondervinden. Sinds vandaag zijn de onderhoudswerken aan de roltrappen aan de rechteroever begonnen. Volgende week zijn de roltrappen aan de linkeroever aan de beurt. Sommigen moesten vanmorgen tot een halfuur aanschuiven.
11/06 18u15  VIDEO. Bestuurder crasht met Porsche in gracht in BazelIn de Heirstraat, de verbindingsweg N485 tussen Steendorp en de E17 belandde een man in de nacht van maandag op dinsdag met zijn Porsche in de gracht. In een flauwe bocht ging het fout.
11/06 18u15  Kruispunt beneden aan Brug van den Azijn afgeslotenAquafin startte begin maart aan ingrijpende weg- en rioleringswerken in de Toekomstlaan en Straalstraat, aan de grens met Merksem voor de brug van den Azijn. Het stuk op Schotens grondgebied is intussen klaar. Nu wordt het stuk vanaf de gemeentegrens tot en met het kruispunt met de Vaartkaai aangepakt. Ter hoogte van het kruispunt is een verkeersplateau voorzien en ondergronds worden leidingen vernieuwd.
11/06 18u15  “Het verleden is niet wat het lijkt”: Disney lost nieuwe trailer voor ‘Frozen 2’Binnen vijf maanden is het zover: dan krijgt het sprookje van Elsa en Anna een vervolg. Disney loste zonet een nieuwe trailer voor Frozen 2 en het belooft spannend te worden. “Het verleden is niet wat het lijkt”, klinkt het op sociale media. De zussen zullen in deze film moeten vechten om de waarheid over hun verleden te weten te komen. En waar Elsa in de eerste film nog bang is van haar krachten, moet ze er in deze tweede Frozen op hopen dat die krachten wel krachtig genoeg zijn...
11/06 18u15  Elfjes gezocht voor het Fluisterbos: “Je krijgt een elfenopleiding en een outfit”Heeft u er altijd al van gedroomd om ooit eens een sprookjesfiguur te mogen zijn? Dan kan u vanaf nu solliciteren als elf. Marleen Peeters, bezieler van het elfenproject in Essen is op zoek naar nieuwe elfen.
11/06 18u00  Dief probeert tot twee keer toe politiecombi te rammen tijdens wilde achtervolgingEen man die rondtoerde in een auto met gestolen nummerplaten heeft dinsdag tot twee keer toe geprobeerd om een politiewagen te rammen. De man slaagde er telkens in om te ontkomen. De wagen is later wel teruggevonden, maar de bestuurder is spoorloos.
11/06 17u30  Will Tura en Steve Willaert krijgen goud voor ‘40-45’De laatste voorstelling van ‘40-45’ voor de zomerstop had maandagavond een gouden randje.Componisten Will Tura en Steve Willaert kregen een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 cd’s.
11/06 17u15  Bennett wint met grote overmacht massasprint in Dauphiné, Wout van Aert spurt zich naar knappe tweede plek en groene truiDe Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van de Dauphiné met grote overmacht gewonnen na een massasprint. Wout van Aert pakte een knappe tweede plaats, die hem meteen ook de groene puntentrui oplevert. Dylan Teuns blijft leider in het algemene klassement.
11/06 17u00  Bennett wint massasprint in Dauphiné met grote overmacht, Wout van Aert pakt groene trui dankzij knappe tweede plekDe Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van de Dauphiné met grote overmacht gewonnen na een massasprint. Wout van Aert pakte een knappe tweede plaats, die hem meteen ook de groene puntentrui oplevert. Dylan Teuns blijft leider in het algemene klassement.
11/06 17u00  Beerschot herdenkt Marc Steenackers in oefenwedstrijd tegen Griekse topclubHet Kiel nam twee jaar geleden onverwacht afscheid van haar algemeen directeur Marc Steenackers (43), die omkwam in een verkeersongeluk. De memorial ter nagedachtenis van Steenackers wordt dit jaar gespeeld tegen het Griekse Panathinaikos. Het oefenduel maakt deel uit van het voorbereidingsprogramma van Beerschot.
11/06 17u00  Fietsmuseum Velodroom valt wereldrecord ‘meeste gele truien op één plaats’ aanFietsmuseum Velodroom doet een gooi naar het wereldrecord ‘meeste gele truien op één plaats’. Ze doen dat tijdens het Belgische kampioenschap wielrennen in Gent, dat zondag 30 juni plaatsvindt. Het huidige record staat op 270 gele truien.
11/06 17u00  Niet op vakantie? Thuisblijven is het nieuwe reizenNu de zomer nadert, krijg je misschien veel te horen over de vakantieplannen van vrienden en familieleden. Maar wat als je zelf de behoefte hebt om lekker thuis te blijven? Volgens de Vlaamse cartoonist Zaza is daar helemaal niets mis mee, integendeel. “Thuis zijn alsof je op reis bent is de truc”, zei hij dinsdag in een reportage in het Radio 1-programma ‘De Wereld van Sofie’.
11/06 16u30  Politiewagen belandt in gracht na wilde achtervolgingTijdens een achtervolging is deze namiddag een politiecombi van de politiezone Heist gecrasht. De inzittende van het vluchtende voertuig wordt opgespoord.
11/06 16u30  Nog een festival erbij op Middenvijver deze zomer: zo reageren de burenMet de komst van Ampere Open Air, zullen er deze zomer drie festivals plaatsvinden op de Middenvijver. Het totale aantal van drie festivaldagen past wel nog altijd binnen de afspraak met de stad. Sommige buurtbewoners zouden het liefst alle festivals op de Middenvijver afschaffen, anderen kijken uit naar de gezellige drukte op de weide in de zomer.
11/06 16u30  Sportief directeur en voorzitter van Waasland-Beveren gaan niet in beroep tegen schorsing in zaak Propere HandenOlivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs’ advocaat Jan De Man dinsdag aan Belga.
11/06 16u15  Muziek op de Middenvijver: meer festivals, evenveel dagenMet de komst van Ampere Open Air, zullen er deze zomer drie festivals plaatsvinden op de Middenvijver. Het totaal aantal festivaldagen past nog altijd binnen de afspraak met de stad. Sommige buurtbewoners zouden het liefst alle festivals op de Middenvijver afschaffen, anderen kijken uit naar de gezellige drukte op de weide in de zomer.
11/06 16u15  Verenigingen bezorgd om parochiehuis: “Hopelijk vinden ze snel een nieuwe uitbater”De beheerraad van de Parochiale Kring, het parochiehuis in de Veerstraat 46, moet op zoek naar een nieuwe uitbater. Bijna drie jaar geleden nam Kristine Duchesne die taak op zich, maar om gezondheidsredenen gaf ze vorige week haar ontslag.
11/06 16u15  Lionel Messi is de best betaalde sporter van het voorbije jaar (en klopt Ronaldo)Het Amerikaanse magazine Forbes heeft dinsdag becijferd dat de Argentijnse voetballer Lionel Messi het voorbije jaar de best betaalde sporter ter wereld was. Messi zou de laatste twaalf maanden zo’n 127 miljoen dollar (112 miljoen euro) hebben opgestreken.
11/06 16u00  Hoge Raad voor de Justitie licht Antwerps gerecht door na moord op Julie Van EspenDe Advies- en onderzoekscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), het onafhankelijke orgaan dat verantwoordelijk is voor de externe controle van de rechterlijke orde, heeft beslist om een bijzonder onderzoek in te stellen naar aanleiding van de moord op studente Julie Van Espen (23). Dat meldt de HRJ in een persbericht.
11/06 16u00  Dertiger sleurt ex-vriendin bij de haren van haar fietsHet Openbaar Ministerie vordert een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden en een boete voor Glenn V.R. (31) uit Geel voor de belaging van zijn ex-vriendin.
11/06 15u45  Heist haalt middenvelder bij BerchemHeist kondigt de komst aan van middenvelder Jawad Abisan. Die was de voorbije drie seizoenen titularis in de hoofdmacht van Berchem. Abisan is 24 en woont in Schaarbeek, voor Berchem was hij actief bij Diegem.
11/06 15u45  Wij keken naar ‘Met Vier in Bed’: “Ook een clown moet soms eens de handen uit de lege mouwen steken”Lees meer >
11/06 15u45  Arsenal brengt exotische ritmes naar MaanrockMaanrock kleurt dit jaar Mechelser dan ooit. Er komt een podium met enkel Mechelse artiesten en in samenwerking met de Vleeshalle komt er een smaakstraat. Met Arsenal en Intergalactic Lovers worden er ook twee grote namen aan de affiche toegevoegd.
11/06 15u45  Sofie Goos bevallen van dochter Babette: “Zwaarder dan dertig triatlons”De Antwerpse ex-triatlete Sofie Goos (38) is voor het eerst mama geworden. Ze beviel van een dochtertje Babette. Goos maakte het nieuws wereldkundig via Instagram. “Gelukkig ben ik als atlete lange afstanden gewoon”, vertelt de kersverse mama een week later met de glimlach. Het weekje rust was welkom, want het was een bijzonder lange bevalling.
11/06 15u45  COLUMN. De riem erafNa de kwalificatiewedstrijd van dinsdagavond tegen Schotland mogen de Rode Duivels eindelijk genieten van hun vakantie. Afgelopen zaterdag veegden ze nog het kleine Kazachstan van de mat. Om het stadion vol te krijgen stelde de voetbalbond goedkopere tickets ter beschikking van geïnteresseerde jeugdploegen. Bij Zwarte Leeuw gingen ze graag in op dat voorstel en al snel was er een bus gevuld met tricolore spelertjes en hun begeleiders.
11/06 15u45  Gloednieuwe vereniging Soroptimist Kempen wil vrouwen een stem gevenDe Kempen zijn een nieuwe serviceclub rijker, of toch bijna. Dertien dames hebben zich verenigd om een eigen afdeling van Soroptimist International op te richten, met een kookworkshop als allereerste wapenfeit.
11/06 15u30  Handelaars bezorgd om heraanleg Villerslei: “Leg eerst parking aan op gronden Wouters”In de Villerslei is een tiental ‘mysterieuze’ sleuven gegraven in voet- en fietspad. Het blijkt de voorbode te zijn van de grondige en langverwachte heraanleg van de ‘entree’ tot Schotenhof. Alleen is nog steeds niet duidelijk wanneer die op de schop gaat. De winkeliers maken zich zorgen over de bereikbaarheid tijdens de werken.
11/06 15u30  Britney Spears kwaad op paparazzi: “Door jullie lijk ik dik”Britney Spears is momenteel op vakantie in Miami en daar kan heel Instagram met volle teugen van meegenieten. Toch is er volgens de zangeres ook een negatief kantje aan de reis: de paparazzi. In de media verschenen enkele kiekjes van Spears in bikini die volgens haar bewerkt zijn. “Niemand vraagt zich ooit af of die foto’s bewerkt zijn, maar ik lijk wel twintig kilo zwaarder dan ik echt ben. Ik ben zo dun als een naald, dus vertel het mij maar, wat is echt?”, liet ze weten op sociale media.
11/06 15u30  Bergen stelt Bosnische bondscoach Vedran Bosnic aan als nieuwe hoofdcoachBasketbalclub Bergen heeft dinsdag Vedran Bosnic aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 43-jarige Bosniër komt over van Lions de Genève en ondertekende een contract voor twee seizoenen. Frank De Meulemeester blijft op post als zijn assistent. Bosnic zal zijn taak als hoofdcoach van Bergen combineren met het bondscoachschap van Bosnië.
11/06 15u30  Cinema Plaza: Raymond van het Groenewoud opent cultuurseizoenRaymond van het Groenewoud, Roland en De Kreuners. Dat zijn enkele van de klinkende namen die volgend cultuurseizoen op het podium van Cinema Plaza in Duffel staan.
11/06 15u30  Hier kun je je helemaal onderdompelen in de roze wereld van roséVoor het tweede jaar op rij heeft de Rosé Mansion in New York City de deuren geopend. Je kunt er naar hartenlust proeven van allerlei roséwijnen van overal ter wereld en leuke foto’s nemen in de roze decors.
11/06 15u15  Sportief directeur van Waasland-Beveren Olivier Swolfs “berust” in schorsing wegens meldingsplichtOlivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs’ advocaat Jan De Man dinsdag aan Belga.
11/06 15u15  Antwerpen onderzoekt uitbreiding verboden zones elektrische deelstepAntwerpen denkt net als Brussel, na over het uitbreiden van afgebakende zones waar niet geparkeerd mag worden met elektronische deelsteps.
11/06 15u15  Diefstal in de Dauphiné: reservefiets van ploegmaat Wout van Aert verdwijnt van dak ploegautoMiserie bij Jumbo-Visma. De reservefiets van renner Lennard Hofstede, een ploegmaat van Wout van Aert, werd van het dak van de ploegauto gestolen voor aanvang van de derde rit in de Dauphiné.
11/06 15u15  Buurt beslist mee over nieuwe jeugdclubIn het Heistse schepencollege zijn de lastvoorwaarden goedgekeurd om een ontwerper voor de nieuwe stek voor jeugdclub De Biekorf aan te duiden. Belangrijk daarbij is dat de buurt mee zal mogen beslissen over het ontwerp.
11/06 15u00  Vrouw sleept bewusteloze man naar waterput: familiedrama verijdeld dankzij alerte burenEen 74-jarige landbouwer uit het West-Vlaamse Pittem ligt in ­kritieke toestand in het ­ziekenhuis. Een buur had gezien hoe Brigitte H. haar ­bewusteloze man naar een ­waterput sleepte en sloeg alarm.
11/06 15u00  Website Vlaams Parlement maakt gewag van heel opvallende politieke transferIs dé politieke transfer van het jaar een feit? Volgens de website van het Vlaams Parlement zou Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zijn overgestapt naar de N-VA, sinds de verkiezingen van 26 mei. Een foutje, zo zegt ook Dewinter zelf.
11/06 15u00  Vaticaan verwerpt geslachtsveranderingHet Vaticaan vindt dat mensen niet het recht hebben om van geslacht te veranderen. Dat staat in een officieel document dat gisteren gepubliceerd werd.
11/06 15u00  Twee bestuurders blazen positief in weekend zonder alcoholIn het kader van de zomer-BOB-campagne werd een weekend zonder alcohol georganiseerd. Amper twee personen bliezen positief in de zone BoDuKaP, één bestuurder reageerde positief op een drugstest.
11/06 15u00  Duitse verpleger veroordeeld voor 85 moorden tekent beroep aanDe Duitse verpleger Niels Högel tekent cassatieberoep aan tegen zijn veroordeling tot een levenslange celstraf voor de moord op 85 patiënten. Dat heeft de rechtbank in Oldenburg dinsdag bekendgemaakt.
11/06 14u45  Ontdekten schattenjagers de ingang naar Hitler zijn schatkamer?Schattenjagers maken zich sterk dat ze binnenkort de verdwenen ‘Barnsteenkamer’ van tsaar Peter De Grote zullen ontdekken. De imposante kamer uit de zeventiende eeuw, goed voor 280 miljoen euro, werd in 1941 leeggeroofd door de nazi’s en werd nooit teruggevonden.
11/06 14u30  Drie wagens in beslag genomen tijdens controleactieDe Antwerpse politie nam maandag drie wagens in beslag tijdens een controleactie met ANPR-camera’s. Daarbij werden in totaal 85 voertuigen extra gecontroleerd.
11/06 14u30  Brusselse belegde broodjes bij lekkerste van EuropaBig 7 Travel, een internationale reiswebsite, heeft op zijn website een ranglijst opgemaakt van de plaatsen in Europa waar je de lekkerste belegde broodjes kunt halen. Drie Brusselse locaties haalden de top vijftig.
11/06 14u15  Instituut voor Tropische Geneeskunde: “We hebben de gevaarlijke tijgermug zelf een lift gegeven tot bij ons”Tijgermug. Grote naam voor een klein mugje, dat je wel heel ziek kan maken. Eén prik en je hebt misschien dengue. Dus nu die muggen hier nog niet massaal wonen, spoort het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) hen op en verdelgt ze. En dat is nodig ook, want waar ze vroeger enkel vanuit Azië ons land binnenkwamen, hebben ze zich intussen al veel dichter bij huis gevestigd.
11/06 14u15  Fiscus viseert bepaalde doelgroepen meer: wie mag belastingcontrole verwachten?Personen met een buitenlandse rekening worden dit jaar extra gecontroleerd door de fiscus. Dat maakte de FOD Financiën zaterdag bekend. Maar er zijn meer mensen die extra kans maken op een controle. Wie zijn dat? En is het niet vreemd dat dit al wordt aangekondigd?
11/06 14u15  Stad wil overlast door wildparkeren deelsteps aanpakkenDe stad Antwerpen is aan het bekijken of het aantal zones waar u deelsteps niet mag parkeren zal worden uitgebreid. In Parijs en Brussel treden ze strenger op tegen het wildparkeren van zulke steps. In Antwerpen is het voorlopig verboden om een deelstep vlak aan een NMBS-station achter te laten. Maar allicht worden die verboden zones dus nog uitgebreid.
11/06 14u00  Berendrecht en Zandvliet: al 900 jaar vijf sterren waardMet veel toeters en bellen hebben Berendrecht en Zandvliet dit weekend vijf sterren gekregen. Nu zijn ze officieel de Sterrendorpen van de polders. Een maand geleden kwam televisiegezicht Sieg De Doncker bij hen langs met vijf aartsmoeilijke opdrachten. Maar de Berendrechtenaars en Zandvlietenaars hebben die dus allemaal vlekkeloos hebben uitgevoerd. De vijf sterren zijn de kers op de taart van hun 900ste verjaardag.
11/06 14u00  600.000 euro in tas vol briefjes: Iraanse landskampioen wil achterstallig loon in cash betalenDe Iraanse landskampioen Persepolis Teheran is zijn Kroatische coach Branko Ivankovic nog 679.000 dollar (600.000 euro) loon verschuldigd. Omdat de schuld vanwege Amerikaanse sancties tegen Iran niet per bankoverschrijving kan worden afgelost, wil de club hem cash uitbetalen.
11/06 14u00  Vlaams fietsvergoedingen voor woon-werkverkeer verdubbeldDe Vlaamse overheid betaalde in 2018 in het kader van het woon-werkverkeer 2,92 miljoen euro aan fietsvergoedingen uit aan personeelsleden. Dat is het dubbele van het bedrag dat in 2010 (1,47 miljoen euro) werd uitgekeerd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) op een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen).
11/06 14u00  Red Lion Max Plennevaux keert terug naar LéopoldMaxime Plenneveaux, de 25-jarige aanvaller van de Red Lions, verlaat zijn Nederlandse ploeg HGC en keert terug naar Léopold. De topschutter van de Audi Hockey League van het seizoen 2016-2017 wil zich in “een vertrouwde omgeving voorbereiden voor het pre-olympisch seizoen”.
11/06 14u00  Andrea opent Lief: “Lokaal en gezond eten met zo weinig mogelijk afval”In de buurt van de Vijfhoek in Mechelen opent Andrea De Smedt woensdag Lief, een ontbijt- en lunchrestaurant met take away. “Het is het moment om de sprong te wagen. Zeker nu de stad de Vijfhoek in de shoppingdriehoek ziet als een van de plekjes om te eten en te drinken”, zegt ze.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”
21x Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”
17x Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie15/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16x Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie15/06 23u00 - Gazet van Antwerpen: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16x Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel15/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
15x Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel15/06 21u45 - Gazet van Antwerpen: Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.
13x Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden”15/06 22u15 - Gazet van Antwerpen: 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”
12x Zo houden priesters eerste misviering sinds brand in Notre-Dame15/06 21u00 - Gazet van Antwerpen: Twee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit ging de viering samen met andere priesters voor. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig.
12x COLUMN. Tien jaar zonder het meisje van porselein15/06 20u30 - Gazet van Antwerpen: Op 25 juni 2009 stapte Yasmine uit het leven. Tien jaar geleden al, maar muziekjournalist Bart Steenhaut mist zijn vriendin nog steeds.
11x Schaarbeek betreurt foto’s van prostituees op plaats van ongeval met vluchtmisdrijf: “Onaanvaardbaar”15/06 21u15 - Gazet van Antwerpen: Schaarbeeks schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) “betreurt ten zeerste het gebruik van geweld om een ander vorm van geweld te veroordelen”. Dat zegt de schepen in reactie op de grote afbeeldingen van prostituees die reclamebureau Mortierbrigade voor de ramen plaatste, uit protest tegen het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven