zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
16/06 05u15  Omar (41) groeide op als moslim, maar bekeerde zich tot het christendom: “Ik hield mij stoer, maar vanbinnen ging ik kapot” Aan zijn zilveren ketting bungelen twee hangers: een drumstel en een kruisje. “In het drummen kan ik mij afreageren”, zegt Omar Hauari (41) uit Boom. “En in het christelijk geloof heb ik mezelf gevonden. Als moslim werd ik bang en haatdragend opgevoed, ik raakte op het foute pad. Nu voel ik enkel nog liefde, ook al word ik voortdurend bedreigd.”
16/06 05u15  In Amsterdam maken ze bier van regenwater Na een hevige regenbui kan het water in de stad niet makkelijk weg. Daarom wil Rainbeer iets nuttigs doen met het regenwater dat zich verzamelt op de daken van de gebouwen. En wat blijkt? Regenwater is ideaal om een goed bier van te maken.
16/06 05u15  Rechts wil af van lage-emissiezone: wordt Madrid eerste stad die maatregel omkeert? De rechtse politica Isabel Díaz Ayuso is op weg om aan de macht te komen in de regio Madrid. Een van haar opmerkelijke voorstellen is om de lage-emissiezone (LEZ) af te schaffen. Als dat voorstel erdoor komt, is dat de eerste omkering van een LEZ in Europa.
16/06 05u15  Kommil Foo blikt terug met verzamelplaat en voorstelling: “Nu loopt het op wieltjes, maar de eerste tien jaar was het knokken” Ze twijfelden om het te doen, Raf (53) en Mich (50) Walschaerts, alias Kommil Foo. Stilstaan bij 30, of ­intussen zelfs al 32 jaar. Maar daar is Oogst, een best of-album en -voorstelling. “Dertig jaar later zijn we nog niet uitverteld.”
16/06 05u15  Taks op tweede verblijven: niet langer enkel in kustgemeenten, maar binnenkort ook in Borsbeek Een belasting op je tweede verblijf, het is een taks die je veeleer aan kustgemeenten doet denken, maar het is eveneens in aantocht in Borsbeek. Daarmee hoopt het gemeentebestuur meer panden op de markt te krijgen.
16/06 05u15  Metalburgemeester Paul Van Miert leidt veiligheidsteam op Graspop: “Ik stuurde al boomlange motards uit frontstage” Het maatpak van Paul Van Miert blijft volgend weekend even in de kast. Dan trekt de burgemeester van Turnhout en Vlaams volksvertegenwoordiger zijn stoerste outfit aan en is hij te vinden op de Stenehei in Dessel. Daar stuurt Van Miert als vrijwilliger al 25 jaar de honderden medewerkers van het bewakingsteam aan. “Op de affiche van dit jaar staan weinig groepen die mij onbekend zijn”, verrast de N-VA-politicus.
16/06 05u15  Olmenaars mogen zelf 8.000 euro besteden en komen resultaat bewonderen De Olmenaars maakten dit weekend kennis met de realisaties van het Buurtbudget. Het gaat onder meer om een tent met buurtbank, een bijenhotel en een bewegwijzerde wandeling.
16/06 05u15  Smeltend zee-ijs bedreigt ijsberen: aantal slinkt tegen 2050 met een derde Dierenrechtenorganisaties plannen vandaag, zondag, een betoging tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza. Maar hoe precair is de situatie van deze iconische reuzen, die eenzaam op hun ijsschots ongewild het symbool van de klimaatverandering werden?
16/06 03u15  Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden” Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”20 
16/06 03u15  Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad” Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”20 
15/06 23u15  Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.17 
15/06 23u00  Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.16 
15/06 22u30  Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.16 
15/06 22u15  Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden” 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”13 
15/06 21u45  Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.15 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/06 19u45  COLUMN. De burgemeester van sp.a“Mijn burgemeester.” Antwerps sp.a-voorzitter en schepen Tom Meeuws herhaalde het een paar maal tijdens zijn optreden in Ter Zake. Hij had het voor alle duidelijkheid niet over de kandidatuur van partijgenote Jinnih Beels als waarnemend burgemeester, maar daadwerkelijk over de zittende burgemeester Bart De Wever (N-VA).
12/06 19u45  Wout Poels was bij Chris Froome toen hij viel: “We reden zo’n 65 km/u en hij ging keihard onderuit. Ik was in shock”Wout Poels verkende samen met ploegmaat Chris Froome het parcours van de tijdrit, toen de viervoudige Tourwinnaar ten val kwam. “In de koers zie je wel vaker valpartijen, maar toen ik Chris zag vallen, was ik wel even in shock. Het was niet prettig om zien”, verklaarde de Nederlander.
12/06 19u30  ‘Breaking Bad’ in Wuustwezel: eerste crystal meth-labo van ons land opgeroldDe gerechtelijke politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelopen varkensboerderij aan Noordheuvel werd er crystal meth, een synthetische harddrug gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt: naast één man van 62 uit Wuustwezel ook drie Mexicanen en twee Colombianen.
12/06 19u30  Vrachtwagen belandt tegen gevel van woningAan het Oud Stationsplein in Willebroek is woensdagvoormiddag een vrachtwagen tegen de gevel van een woning terechtgekomen. Dat gebeurde wellicht toen de truck achteruit reed. Mogelijk heeft de chauffeur zelfs niet gevoeld dat hij de gevel raakte.
12/06 19u15  Hannes Smolders verlaat KV Mechelen definitief voor Lierse KempenzonenHannes Smolders heeft zijn handtekening gezet bij Lierse Kempenzonen. De 21-jarige centrumverdediger werd in de wintermercato gehuurd van KV Mechelen en kiest nu voor een verlengd verblijf op het Lisp.
12/06 19u15  Vzw The Magic Angels zoekt vrijwilligers: “Door onze fantasiepruiken kunnen zieke kinderen even hun ellende vergeten”Zieke kinderen via leuke pruiken en mutsen momenten van verwondering en fantasie laten beleven: dat is de missie van de recent opgericht vzw The Magic Angels. “De pruiken en mutsen schenken we gratis aan kinderen die door chemotherapie hun haar kwijtraakten, maar we beperken ons niet tot hen”, zeggen de dames achter de vzw.
12/06 19u15  Antwerpen krijgt er een Kempense culinaire hotspot bijDe bekende patissier Willem Verlooy (25) uit Oevel (Westerlo) telt af naar 5 juli. Dan opent hij in hartje Antwerpen een tweede zaak. “Meer nog dan in Oevel gaan we in Antwerpen haute patisserie aanbieden”, zegt Willem, die met de uitbreiding van zijn concept een droom in vervulling ziet gaan.
12/06 19u15  Vier studenten behalen als eersten diploma via duaal lerenHun eindresultaat hebben ze nog niet, maar de vier studenten uit het zevende jaar elektrotechnicus zijn met verve geslaagd in hun beroepscompetenties. Via het systeem van duaal leren deden ze vooral ervaring op de werkvloer op.
12/06 19u00  TIPS. Zomerse juwelen en sokken voor je slippersElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
12/06 18u45  Laatstejaars Kunsthumaniora stellen eindwerk voor in leegstaande Green Plaza: “We mogen hier doen wat we willen”De laatstejaars van De! Kunsthumaniora kregen de volledige derde en vierde verdieping van het Green Plaza-gebouw in de Generaal Lemanstraat, op de grens van Antwerpen met Berchem, ter beschikking om hun eindwerk te presenteren. “We mogen hier doen wat we willen, een kans die we niet laten liggen”, zegt Ran Van der Borght (19).
12/06 18u45  Voormalig cipier geeft toe dat hij samen met gedetineerde de auto van zijn vader liet stelenVoormalig cipier Gert B. (36) uit Ravels riskeert zelf een gevangenisstraf van een jaar voor oplichting en valsheid in geschrifte. De man gaf woensdag op de rechtbank in Turnhout toe dat hij in oktober 2016 een Audi A8 van zijn vader had laten stelen om de verzekering op te lichten. Hij zou daarbij hulp gekregen hebben van een Nederlandse autodief waarmee hij, als cipier in de gevangenis in Turnhout, nauwe contacten had.
12/06 18u15  Tram- en Autobusmuseum opent na 9 jaar opnieuw de deuren: “Nostalgici kunnen hier hun hartje ophalen”Het Vlaamse Tram- en Autobusmuseum (VlaTAM) opent zondag, negen jaar na de sluiting, opnieuw de deuren. Het dak van de beschermde tramloods in de Berchemse Diksmuidelaan moest hersteld worden. De vele vrijwilligers die het museum doen draaien, zijn opgetogen. “Eindelijk zijn de werken voorbij”, klinkt het bij Yves Goffin, ondervoorzitter van het museum.
12/06 18u15  Lof alom voor komiek die politici de mantel uitveegt op hoorzitting over 9/11De Amerikaanse komiek Jon Stewart is vooral bekend als presentator van ‘The Daily Show’. Daarnaast is hij voorvechter voor de rechten van de hulpverleners die bij de aanslagen van 11 september in New York als eerste aanwezig waren. Hij maakte zich dinsdag kwaad op het Congres, waar amper politici aanwezig waren voor een hoorzitting met de hulpverleners. Bekijk zijn emotionele betoog in de video hierboven.
12/06 18u15  Vrachtwagen gekanteld op E34 in Zoersel, alle rijvakken versperd door gemorste fruitsapOp de E34 richting Nederland is woensdagmiddag ter hoogte van Zoersel een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kreeg een klapband en week naar het linkse baanvak uit, waardoor de chauffeur een andere wagen en de vangrail raakte. De vrachtwagenchauffeur is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de andere chauffeur bleef ongedeerd. Het wegdek is besmeurd met fruitsap en de ordediensten zijn volop bezig met de schoonmaak.
12/06 17u45  Maatjesfeest gaat van start onder stralende zonDe regen viel woensdag opnieuw met bakken uit de lucht, maar met de start van het jaarlijkse Maatjesfeest op de Mechelse Grote Markt om 16u is ook de zon doorgebroken.
12/06 17u45  Net op tijd voor al je vakantiekiekjes: ‘de flamingo’ is de populairste poseVakantie geboekt en voldoende ruimte op je camera om mooie foto’s te maken? Dan hoef je alleen nog maar af en toe te poseren voor vakantiekiekjes. De hipste pose van het moment is de flamingo- houding. Jawel, je staat op één been en spreid je armen nonchalant alsof het je vleugels zijn.
12/06 17u30  Manchester United haalt 21-jarige winger uit Engelse tweede klasseManchester United heeft woensdag de transfer van Daniel James afgerond. De 21-jarige winger komt over van Swansea en tekent voor vijf seizoenen bij United.
12/06 17u30  Vrachtwagen gekanteld op E34 in ZoerselOp de E34 is woensdagmiddag ter hoogte van Zoersel een vrachtwagen gekanteld. Het wegdek is besmeurd met een substantie en de ordediensten zijn volop bezig met de schoonmaak.
12/06 17u30  Lopen door de Edegemse gebouwen: E!-Trail uitgebreid met afstand van 5 kilometerDe sportievelingen krijgen zondag de kans om voor de vierde maal doorheen enkele verrassende Edegemse gebouwen te lopen. De deelnemers kunnen de E!-Trail van 5 of 10 kilometer aanvatten.
12/06 17u30  Wie wagen wegdoet krijgt korting op abonnement deelmobiliteitWie als Antwerpenaar zijn wagen wegdoet, kan van de stad een subsidie krijgen op zijn of haar abonnement van Mobility as a Service (MaaS). Dat komt neer op maximaal 50 euro per maand.
12/06 17u30  Wout van Aert is helemaal de kluts kwijt na sensationele zege in tijdrit: “Ik kan het zelf niet geloven”Wout van Aert (24) verraste vriend en vijand met zijn zege in de tijdrit van de Dauphiné. Achteraf straalde de Belgische veldrijder dan ook als nooit tevoren. “Mijn eerste zege in de WorldTour… Ik kan het niet geloven”, lachte hij.
12/06 17u15  College beslist zonder gemeenteraad over langlopende leningen, oppositie voelt zich gepasseerdHet schepencollege beslist in de toekomst zelf over leningen die langer dan een jaar lopen. Tot nu werden die aan de gemeenteraad voorgelegd. De oppositieleden vinden dat hiermee hun inspraak ontnomen wordt.
12/06 17u00  8 bomen op dak van Yust-hotelAcht bomen werden gisteren ondanks de hevige regenval op het dak van het recent geopende Yust-hotel geplaatst. Daarmee is de finishing touch voor het gloednieuwe dakterras, dat Yust ook geregeld wil openstellen voor niet-hotelgasten, geleverd.
12/06 17u00  Houten zorgtoren Astor bereikt hoogste puntDe nieuwbouw domineert al een tijdje het straatbeeld naast de spoorweg in het centrum van Geel, maar de zorgtoren van Astor heeft nu in acht maanden tijd zijn hoogste punt bereikt. Donderdag plaatst de aannemer de meiboom.
12/06 17u00  Parkeren blijkt moeilijker dan het lijktDeze bestuurder heeft pas een rijbewijs behaald, maar parkeren blijkt niet zijn of haar sterkste kant te zijn. Bij een simpel parkeermanoeuvre verliest de chauffeur niet alleen de controle over het stuur, maar over heel de wagen. Zelfs de muur van het nabije gebouw moet er aan geloven.
12/06 16u45  Dit had hij zelfs niet durven dromen: Wout van Aert overklast wereldtoppers in tijdrit DauphinéWout van Aert heeft tot ieders verbazing de individuele tijdrit in de Dauphiné gewonnen. Onze 24-jarige landgenoot van Team Jumbo-Visma was op het heuvelachtige parcours van 26.1 kilometer in Roanne meer dan een maat te groot voor wereldtoppers als Tom Dumoulin en Tejay van Garderen en pakte zo de mooiste en grootste overwinning op de weg uit zijn carrière. De zege van Van Aert werd wel gedeeltelijk overschaduwd door een zware val van Chris Froome, die ook de Tour de France op zijn buik mag schrijven. Dylan Teuns verloor in de tijdrit dan weer zijn gele trui met vier seconden aan Adam Yates.
12/06 16u45  Beresterke Van Aert wint tijdrit, Teuns verliest geelWout Van Aert heeft voor een verrassing gezorgd in de vierde rit van de Dauphiné. De Lillenaar deed minder dan 34 minuten over 26 kilometer en blies zo de tegenstand weg. De Amerikaan Tejay Van Garderen eindigde tweede op 31 seconden. Het minder goede nieuws uit het Belgische kamp: Dylan Teuns verliest de gele trui.
12/06 16u30  Café in Statiestraat moet twee maanden dicht wegens drugs en overlastCafé Baron in de Statiestraat in Antwerpen zal bijna twee maanden verplicht de deuren moeten sluiten na herhaaldelijke inbreuken. Dat heeft het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart De Wever beslist.
12/06 16u30  Gemeente schotelt nieuwe inwoners ontbijt en hapklare informatie voorDe gemeente heeft de traditie om nieuwe inwoners één keer per jaar een gezamenlijk onthaal aan te bieden. In het verleden gebeurde dat vaak ’s avonds, maar omdat mensen dan vaak op zoek moesten naar kinderopvang, wordt dit keer geopteerd voor een ochtendlijke kennismaking. De formule slaat blijkbaar aan. Meer dan 200 mensen bevestigden hun aanwezigheid. In De Kaekelaar wacht de nieuwe Schotenaren op zondag 16 juni een ontbijt. Aan de hand van filmpjes krijgen de deelnemers ook voorgeschoteld waar de gemeentediensten, burgemeester en schepenen zoal mee bezig zijn. De beleidsmakers zijn uiteraard ook zelf van de partij. En voor de kinderen staat op de parking van de theaterzaal een groot springkasteel opgesteld. Nieuwe inwoners (sinds september 2018) die de uitnodiging gemist hebben, kunnen zich alsnog aanmelden via lauradelandsheer@schoten.be.
12/06 16u30  LIVE DAUPHINÉ. Van Aert verpulvert tijd van Dumoulin en staat voorlopig op kop in tijdritDe vierde rit in de Dauphiné is een tijdrit. Chris Froome doet al niet meer mee voor de (eind)zege, vanwege een zware val tijdens de verkenning. Onze landgenoot Wout Van Aert daarentegen doet wel mee voor de prijzen. Zijn tijdrit zit er al op: de Lillenaar reed 47 seconden sneller dan de Nederlander Dumoulin, voorlopig de snelste tijd. Volg hier alles live!
12/06 16u15  Jeugdhuis Bar 64 opent studieruimte en krijgt erkenning voor manier waarop het jongeren aan informatie helptJeugdhuis Bar 64 heeft zes ‘ATTENT-sterren’ gekregen van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) omdat het aan de bezoekende jongeren informatie ter beschikking stelt over gezondheidsrisico’s. Tot eind juni is er in Bar 64 ook een ruimte om rustig te studeren.
12/06 16u15  LIVE DAUPHINÉ. Van Aert verpulvert tijd van Dumoulin en staat voorlopig op kop in tijdrit!De vierde rit in de Dauphiné is een tijdrit. Chris Froome doet al niet meer mee voor de (eind)zege, vanwege een zware val tijdens de verkenning. Onze landgenoot Wout Van Aert daarentegen doet wel mee voor de prijzen. Zijn tijdrit zit er al op: de Lillenaar reed 47 seconden sneller dan de Nederlander Dumoulin, voorlopig de snelste tijd. Volg hier alles live!
12/06 16u15  Bart De Wever nodigt Vlaams Belang uit voor derde gesprek in Vlaamse regeringsvormingHet Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dé vraag die de Wetstraat beheerst over de Vlaamse regeringsvorming, is of en hoe lang De Wever Vlaams Belang nog aan boord houdt.
12/06 16u15  Antwerp Giants-coach Roel Moors haalt uit naar Oostende: “Ik pik dit niet meer, dit is pure manipulatie”Op de persconferentie na de derde wedstrijd van de finale van de play-offs van de EuroMillions League tussen Telenet Giants Antwerp en Filou Oostende haalde coach Roel Moors zwaar uit naar de bank van Oostende en in het bijzonder naar coach Dario Gjergja.
12/06 16u15  GETEST. De platte tang voor snelle krullen of slag in het haarZe ziet eruit als een platte tang, maar de oracle van GHD is eigenlijk een krultang. Ze heeft tussen de twee kleppen een U-vormig systeem dat je lokken een draaitje geeft, terwijl je dezelfde beweging maakt als tijdens het steilen. De belofte? Een volumineus kapsel in enkele minuten tijd - ook als je doorgaans knoeit met warmtetools. Redactrice Hanne deed de test.
12/06 16u00  Waarom in de Antwerpse rand alleen in Borsbeek de woningen goedkoper werdenIn de zuidrand zitten de prijzen van de huizen en de appartementen al jaren in de lift. Alleen in Borsbeek niet. Daar wachten veel oude huizen op verbouwingsplannen.
12/06 16u00  Speciaalzaak Lingerie Kennis stopt ermee na 66 jaarDe bekende lingeriezaak Kennis sluit binnen afzienbare tijd de deuren van de winkel op de Geelsebaan in Kasterlee. Vanaf zaterdag 15 juni start de uitverkoop.
12/06 15u45  Eindelijk veilige fietspaden tussen Balen en RauwDe vrijliggende fietspaden van 4 kilometer langs de N136 in Balen en Mol zijn klaar. Ondanks de vertraging tijdens de eerste fase kon de aannemer toch de afgesproken termijn halen. Vrijdagavond gaat de N136 weer volledig open.
12/06 15u45  Wonen in de rand (deel 1): waarom alleen in Borsbeek woningen goedkoper werdenIn de zuidrand zitten de prijzen van de huizen en de appartementen al jaren in de lift. Alleen in Borsbeek niet. Daar wachten veel oude huizen op verbouwingsplannen.
12/06 15u45  Immens bouwproject stuit op fel protest van buurtbewoners en groenen: “Betonstop werkt averechts”Een immens bouwproject van 158 woningen en appartementen te midden van weiden en akkers beroert de gemoederen in het meest landelijke dorp van de Kempen. “Een vastgoedbureau wil de gronden nog vlug te gelde maken nu het nog kan, net voordat de betonstop van kracht wordt”, zeggen omwonenden en oppositieleden in Ravels.
12/06 15u45  Lingeriezaak Kennis-Wynants stopt ermee na 66 jaarDe bekende lingeriespeciaalzaak Kennis-Wynants sluit binnen afzienbare tijd de deuren van de winkel op de Geelsebaan in Kasterlee. Vanaf zaterdag 15 juni start de uitverkoop.
12/06 15u45  Huizenjacht is soms calvarietocht voor koppels: “Soms 15 bezoeken per week”De stijgende woningprijzen maken het er niet makkelijker op voor jonge gezinnen om een eigen woonst in de rand van Antwerpen te vinden. Voor Thijs Osaer en Annelies Van Hertum is het gelukt. Maar een tocht over rozen was het niet.
12/06 15u45  Vastgoedspecialist: “Boom is de nieuwe groeiregio”Makelaar Naranjo Decamps uit Mortsel richt zich met zijn kantoor Habicom sinds verschillende jaren op de Antwerpse rand. ”Er is ware een rush op populaire panden.”.
12/06 15u45  Vrijbroekpark viert negentigste verjaardag tussen 20.000 rozen: “Nu nog wat zon en ze staan zondag perfect”Het Vrijbroekpark in Mechelen bestaat negentig jaar en dat wordt zondag gevierd in een decor van meer dan twintigduizend rozen. “Ze gaan mooi in bloei staan, want het is een prima rozenjaar”, zeggen rozenverzorgers Jos Hoes en Joeri Verlinden.
12/06 15u45  Wonen in Zoersel, de duurste gemeente in de Antwerpse randZoersel behoort al jaren bij de duurste gemeenten in onze regio. Het groen en de centrale ligging vlakbij een oprit van de snelweg vormen een aantrekkingspool voor stedelingen. Cindy Van Paesschen verhuisde twee jaar geleden van Berchem naar Zoersel.
12/06 15u45  Jan-Willem van Schip blijft als enige het peloton voor en wint eerste etappe in de Baloise Belgium TourJan-Willem van Schip heeft de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Nederlands hardrijder en pistier van Roompot-Charles was na 184,3 km tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist de laatste overblijver van de vlucht van de dag en bleef als enige net het jagende peloton voor na een fantastische inspanning. Hij is uiteraard ook de eerste leider.
12/06 15u30  Mensen met beperking tonen kunnen tijdens zomermarkt vzw De VijverVzw De Vijver en buurtwerk ’t Pleintje organiseren op zaterdag 22 juni een zomermarkt in Deurne. Alle producten zijn van de hand van de mensen van de vzw: personen met een mentale beperking of autisme. “Zo willen we onze werking kenbaar maken bij de mensen uit de buurt”, zegt Anastassia Efimenko van De Vijver.
12/06 15u30  Jan Willem van Schip blijft als enige het peloton voor en wint eerste etappe in de Baloise Belgium TourJan Willem van Schip heeft de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Nederlands hardrijder en pistier van Roompot-Charles was na 184,3 km tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist de laatste overblijver van de vlucht van de dag en kwam solo aan.
12/06 15u30  Rik en Mina zeventig jaar getrouwd: “We trekken nog goed onze plan”Rik Vorsselmans en Mina Fransen zijn zeventig jaar getrouwd. Voor dat platina jubileum werden ze door burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) gehuldigd in het gemeentehuis.
12/06 15u30  Dokters en verplegers mogen 45 minuten parkeren bij verzekeraar op Plantin en Moretuslei: Eerste ‘zorgparking’ bij een bedrijfVanbreda Risk & Benefits en Cigna International Health Services aan de Plantin en Moretuslei hebben een bezoekersparking met een vijfentwintigtal parkeerplaatsen. Dat worden nu zorgparkeerplaatsen, waar hulpverleners 45 minuten lang gebruik van mogen maken.
12/06 15u15  Geen Tour de France voor topfavoriet Chris Froome na vreselijke val in DauphinéChris Froome is vlak voor de individuele tijdrit in de Dauphiné zwaar ten val gekomen tijdens de verkenning. De viervoudige Tour-winnaar van Team INEOS kreeg een windstoot tegen zijn wiel en knalde vol tegen een muur aan. De Brit bleef zwaargewond liggen, kon niet worden afgevoerd met de ziekenwagen en er wordt gevreesd voor een breuk in de heup of het bekken. De 34-jarige Froome komt niet meer aan de start van de tijdrit in de Dauphiné en mist ook de Tour de France.
12/06 15u15  Rihanna toont dat ook littekens mooi kunnen zijnVoor de nieuwe campagne van haar modehuis Fenty heeft Rihanna de Zuid-Soedanese Aweng Mayen Chuol ingeschakeld. Het gezicht van het model werd onbewerkt gelaten en dus zijn haar littekens duidelijk te zien op de foto’s.
12/06 15u15  Politieman krijgt vier jaar cel met uitstel voor trap op hoofd van arrestantDe Antwerpse strafrechter heeft een vroeger lid van het Snelleresponsteam (SRT) van de lokale politie van Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel omdat hij een arrestant een harde trap tegen het hoofd had gegeven. Aan het uitstel werden ook een aantal voorwaarden gekoppeld, zoals het volgen van een cursus agressiebeheersing.
12/06 15u00  Ruim dertig kinderen overleden aan hersenontsteking in IndiaIn de afgelopen tien dagen zijn in het noorden van India minstens 31 kinderen gestorven aan een hersenontsteking. Dat meldden de lokale autoriteiten. Volgens wetenschappers is een toxine in lycheezaad de mogelijke oorzaak.
12/06 14u45  Kleuter gestorven aan ebola in OegandaIn Oeganda is in de nacht van dinsdag op woensdag een vijfjarige jongen overleden aan ebola. Dat meldde het ministerie van Gezondheid. Het gaat om het eerste geval van de ziekte in Oeganda sinds het uitbreken van een epidemie tien maanden geleden in het noordoosten van buurland Congo.
12/06 14u45  Bijna honderd arrestaties tijdens steunbetuiging voor GoloenovBijna honderd demonstranten, onder wie oppositieleider Alexej Navalny, zijn woensdag in Moskou tijdens een steunbetuiging voor Ivan Goloenov gearresteerd. De journalist was beschuldigd van drugshandel en werd dinsdag vrijgelaten.
12/06 14u45  Straf met uitstel voor drugsdealersDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Nigel V.d.V. en Armando D.B., twee mannen uit Nederland, veroordeeld tot respectievelijk achttien en vijftien maanden cel, waarvan het grootste deel met uitstel. De twee moeten wel een effectieve boete van 8.000 euro ophoesten.
12/06 14u45  Marianne Vos naar ziekenhuis na val in Ronde van Groot-BrittanniëMarianne Vos heeft woensdag de strijd moeten staken in de derde rit van de Ovo Energy Women’s Tour in Groot-Brittannië. De Nederlandse stond aan kop in het algemeen klassement én het puntenklassement maar ging ongelukkig onderuit bij een massale valpartij. Ze moest naar het ziekenhuis om een wonde te laten hechten en stapte uit de wedstrijd.
12/06 14u45  Vlaams Tram- en Autobusmuseum in Berchem na negen jaar terug openVanaf zondag gaat het Vlaamse Tram- en Autobusmuseum (VlaTAM) na negen jaar sluiting terug open. Het dak van de beschermde tramloods in de Berchemse Diksmuidelaan moest hersteld worden. De vele vrijwilligers die het museum doen draaien, zijn opgetogen.
12/06 14u45  Winkeldief spuit met pepperspraySamir M., een 33-jarige man uit Frankrijk, stond in Mechelen voor de strafrechter voor een diefstal met geweld. Toen hij in november van vorig jaar betrapt werd bij een diefstal in de winkel Inno in de Bruul, spoot hij met pepperspray in het gezicht van een bewakingsagent. Toch kon M. worden opgepakt. Onder zijn kledij droeg hij gestolen kledij uit de Inno, met de prijskaartjes nog aan.
12/06 14u45  Na zijn zus krijgt ook Keniaanse marathonloper Felix Kirwa een dopingschorsingDe Keniaanse marathonloper Felix Kirwa heeft van de Athletics Integrity Unit (AIU) van de Internationale Atletiekfederatie IAAF een schorsing van negen maanden gekregen voor het gebruik van het verboden product strychnine, zo maakte de IAAF woensdag bekend.
12/06 14u45  Drugs in gevangenis: “Schreeuw om aandacht”Erol O. stond woensdag voor de correctionele rechtbank omdat hij tot twee keer toe betrapt werd in het bezit van drugs in de gevangenis. Daar zat hij een straf uit voor een enkele diefstallen. Bij de man werden hasj en cannabis aangetroffen.
12/06 14u45  Man besteelt (ex-)baas en (ex-)vriendinJohny T. uit Lier hangt een celstraf van één jaar boven het hoofd voor enkele diefstallen die hij gepleegd heeft. Zo kocht hij bij zijn – ondertussen gewezen – werkgever een auto aan, maar hij betaalde het voertuig nooit. Hij stal ook 1.500 euro uit de kassa en ging er met een fiets en badge vandoor. In zijn voormalige huurwoning demonteerde hij een boiler en thermostaat en ging er eveneens mee aan de haal. Een ex-partner stelde dan weer vast dat T. een gsm-abonnement en internetaansluiting had aangeschaft op haar naam. Advocate Liesbeth De Vleeschouwer betwistte de feiten niet, maar vroeg een straf met voorwaarden omdat haar cliënt de feiten pleegde door financiële problemen en momenteel aan het werk is en zijn schulden probeert af te betalen. Vonnis valt op 26 juni.
12/06 14u45  Deceuninck - Quick Step met Devenyns en Lampaert naar Zwitserland, Viviani krijgt snelle lead-outDeceuninck - Quick-Step trekt met Dries Devenyns en Belgisch kampioen Yves Lampaert naar de Ronde van Zwitserland (WorldTour), die zaterdag van start gaat met een individuele tijdrit over 9,5 kilometer met start en aankomst in Langnau.
12/06 14u30  Kasper Hjulmand (lange tijd in beeld bij Anderlecht) wordt na EK bondscoach van DenemarkenDe Deen Kasper Hjulmand gaat vanaf 1 augustus 2020 aan de slag als bondscoach van Denemarken, zo maakte de Deense voetbalfederatie DFU woensdag bekend. Hij ondertekende er een overeenkomst tot na het EK van 2024. Morten Wieghorst wordt zijn assistent.
12/06 14u30  Dame met baby besteelt kledingwinkelDe Antwerpse politie kon woensdag een winkeldievegge oppakken in de omgeving van de Meir. De dame (35) had allerlei winkelwaar weggemoffeld in haar kinderwagen.
12/06 14u30  Nog rensters klagen ongepast gedrag van Antwerpse manager aan: “Het is een man met twee gezichten”Er is een schandaal losgebarsten in het vrouwenwielrennen: manager Patrick V.G. van de Belgische wielerploeg Health Mate Ladies werd door verschillende rensters beschuldigd van “misbruik en ongepast gedrag”. In een open brief doen nu nog vijf (voormalige) rensters uit die ploeg hun beklag over het gedrag van de 54-jarige Antwerpenaar.
12/06 14u30  Politie rolt drugslab voor crystal meth op in Wuustwezel, zeven mannen naar de celDe raadkamer in Antwerpen heeft woensdag de aanhouding bevestigd van zeven mannen. Ze zitten in de cel, nadat de federale gerechtelijke politie vorige donderdag een groot drugslaboratorium ontdekte in Wuustwezel.
12/06 14u30  Agent schiet man neer in Wevelgem na aanval met schroevendraaierIn de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft de politie een man neergeschoten die eerst een agent aanviel met een schroevendraaier. De straat werd inmiddels afgesloten voor het verkeer.
12/06 14u15  De Wever: “Burgemeester blijft een N-VA’er”Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zet nogmaals de pintjes op de i over wie hem zal opvolgen als hij Vlaams minister-president zou worden. “Het zal iemand van N-VA zijn”, zegt De Wever.
12/06 14u15  Politie rolt drugslab in Wuustwezel op, zeven mannen naar de celDe raadkamer in Antwerpen heeft woensdag de aanhouding bevestigd van zeven mannen. Ze zitten in de cel, nadat de federale gerechtelijke politie vorige donderdag een groot drugslaboratorium ontdekte in Wuustwezel.
12/06 14u15  Na alle lof: realistische paspoppen van Nike krijgen kritiekVorige week opende de vernieuwde Nike-winkel in hartje Londen. Op de vloer staan paspoppen met een maatje meer opgesteld, waarvoor het merk veel lof ontving. Nu komt er hier en daar kritiek op de poppen wegens ‘het promoten van een ongezond lichaamsgewicht’.
12/06 14u00  Antwerpenaar die alles opnieuw moest leren na coma brengt tweede boek uit: “We kunnen niet goed om met het vraagteken”Jeroen Walravens (32) wil dat mensen het maximale uit het leven halen. De Antwerpenaar die in 2007 een maand lang in een coma lag, brengt donderdag zijn tweede boek uit. “Via allerlei kleine manieren stel ik mensen in staat om zichzelf maximaal te ontplooien”, vertelt Walravens, die ook in het buitenland motivational talks wil geven.
12/06 14u00  Jeugdraad voert ‘hippe’ naam Hothcrew weer afDe Heistse jeugdraad gaat voortaan weer als jeugdraad door het leven. De nieuwe, hippere variant Hothcrew wordt niet langer gebruikt.
12/06 14u00  Op 25 juni volgt apotheose van degradatiestrijd in eerste klasse... voor ArbitragehofDe competitie is al bijna een maand afgelopen en binnen een dikke maand zou het nieuwe seizoen al moeten beginnen, maar nog steeds is het niet duidelijk wie in 1A zal mogen aantreden. Vandaag raakte bekend dat op 25 juni om 9 uur de zaak verschijnt voor het Belgisch Arbitragehof (BAS), nog voor het einde van de maand volgt dan een uitspraak waartegen geen beroep meer mogelijk is en kennen de vijf (!) betrokken clubs hun lot.
12/06 14u00  Slapen met het licht aan is niet goed voor de lijnEen nieuwe Amerikaanse studie heeft aangetoond dat het voor vrouwen van middelbare leeftijd en ouder niet zo’n goed idee is om te slapen met een licht of de televisie aan. Het zou de kans op overgewicht doen toenemen.
12/06 14u00  Froome valt zwaar voor tijdrit: vrees voor beenbreukChris Froome is vlak voor de individuele tijdrit in de Dauphiné zwaar ten val gekomen tijdens de verkenning. De viervoudige Tour-winnaar van Team INEOS kreeg een windstoot tegen zijn wiel en knalde vol tegen een muur aan. De Brit werd afgevoerd naar het ziekenhuis en er wordt gevreesd voor een beenbreuk. Dat zou betekenen dat Froome de Tour, die over drie weken in Brussel start, zou missen.
12/06 13u45  Politie slingert 170 foutparkeerders op de bon tijdens openingsweekend SinksenfoorTijdens het startweekend van de Sinksenfoor kregen 170 bestuurders een boete van de Antwerpse politie omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. “Parkeer altijd je altijd op een correcte en veilige manier”, zo roept de politie op.
12/06 13u45  Jordi Vanlerberghe out voor EK voor beloftenDe nationale beloftenploeg zal op het EK voor beloften in Italië het zonder Jordi Vanlerberghe moeten stellen. De verdedigende middenvelder die afgelopen seizoen door Club Brugge werd uitgeleend aan KV Oostende liep dinsdagavond een ernstige knieblessure op tijdens een trainingswedstrijd achter gesloten deuren tegen een lokale, Italiaanse selectie. Vanlerberghe keert terug naar België voor een scan. Allicht volgt nadien een operatie.
12/06 13u30  Telenet Giants Antwerp moet morgen in Oostende winnen om uitzicht op titel te houdenTelenet Giants Antwerp staat weer met de rug tegen de muur. De tweede thuiswedstrijd tegen uittredend kampioen Oostende eindigde in een tweede opeenvolgende nederlaag. Dat maakt dat de thuisploeg telkens verloor in deze finale en de kustploeg in deze best of five dus een 1-2-voorsprong op zak heeft. Als Oostende donderdag wint, is het voor de achtste opeenvolgende keer kampioen. Als de Giants erin slagen opnieuw in het hol van de leeuw te winnen, volgt zaterdag een vijfde en beslissende wedstrijd in de Lotto Arena. De kustploeg heeft wel de statistieken mee: in de geschiedenis van 39 jaar play-offs werd het team dat de derde finalewedstrijd op zijn naam schreef maar liefst 34 keer kampioen.
12/06 13u30  Politie pakt man op die fiets probeert te stelenDe Antwerpse politie kon afgelopen dinsdag een vermoedelijke fietsendief oppakken. De man (53) wandelde met een fiets die nog gesloten was in de Korte Dijkstraat. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex.
12/06 13u15  Nog geen nieuw contract voor KV-verdediger SwinkelsArjan Swinkels (34) legt deze week, net als de andere spelers uit de A-kern, zijn medische tests af bij KV Mechelen. De Nederlandse centrumverdediger zit in zijn laatste contractweken, maar weet nog niet of zijn toekomst Achter de Kazerne ligt. De gesprekken over een verlenging van de samenwerking lopen nog steeds.
12/06 13u15  Jennifer Lopez treedt samen op met haar dochterEmme Maribel Muñiz, de elfjarige dochter die Jennifer Lopez kreeg met zanger Marc Anthony, heeft duidelijk de genen van haar ouders geërfd. Nadat eerst een filmpje van het zingende meisje viraal ging, mocht ze nu ook mee op het podium een duet brengen met haar mama.
12/06 13u15  Na het lof: realistische paspoppen van Nike krijgen kritiekVorige week opende vernieuwde Nike-winkel in hartje Londen. Op de vloer stonden paspoppen met een maatje meer opgesteld, waarvoor het merk veel lof ontving. Nu komt er hier en daar kritiek op de poppen wegens het promoten van een ongezond lichaamsgewicht.
12/06 12u30  Toon Aerts blijft tot eind 2022 bij Telenet Fidea Lions: “Ik wil van de klassementen op termijn mijn sterkte maken”Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts heeft zijn contract bij Telenet Fidea Lions verlengd. Hij maakt tot eind 2022 deel uit van de ploeg. “Deze ploeg vormt een geheel waarin ik optimaal kan blijven groeien”, aldus Aerts.
12/06 12u30  Nachtopening containerterminal PSA al na tien dagen op de helling: maatregel tegen files is te duur volgens transportsectorDe nachtopening op rechteroever, bedoeld voor een betere mobiliteit in de Antwerpse haven, hangt aan een zijden draadje. Net na de opstart staakt terminaluitbater PSA Antwerp het systeem voorlopig. De transportsector vindt het te duur. Er komt nu overleg om een oplossing te vinden.
12/06 12u30  COLUMN. Onze reporter woonde jarenlang naast de Sinksenfoor: een nostalgische terugblikDe Rotor viert zijn vijftigste verjaardag. De attractie op de Sinksenfoor plakt haar bezoekers dankzij de wonderen van de fysica letterlijk tegen de muur. Zelf nam ik ook plaats in de centrifuge, want ik had wel zin in een duizeligmakend tripje down memory lane. De foor is altijd een deel van mijn leven geweest.
12/06 12u15  Ken je deze nog? Legendarische typetjes Rosa en zoon Modest opnieuw op de plankenWie herinnert zich Rosa Vermeulen nog? De bejaarde vrouw, gespeeld door Walter Baele die midden jaren ‘90 samen met haar zoon Modest bekende Vlamingen uitnodigde in haar tv-programma. Rosa is ondertussen 90 jaar. Speciaal voor die verjaardag komt er een theatershow, volgend jaar in Antwerpen. Dat kondigden ze vandaag aan in hun stamcafé Elckerlyc in Erpe-Mere, de thuisbasis van Rosa en Modest.
12/06 12u15  Bestuursakkoord Nijlen voorgesteld: Kerkplein verkeersluw, nieuw zwembad blijft droomDe nieuwe Nijlense coalitie heeft het bestuursakkoord voorgesteld. Nijlen moet een warme, levendige en groene gemeente blijven. De grote lijnen om dat te bereiken zijn vastgelegd, de concrete actiepunten volgen pas later. Toch wordt nu al één en ander duidelijk over wat er de Nijlenaar de komende jaren te wachten staat.
12/06 12u15  Overaanbod aan hotels dreigt in Antwerpen: aantal kamers neemt toe met 55% in vier jaar tijdEr dreigt een overaanbod aan hotelkamers in Antwerpen. Volgens de World Tourism Organization van de Verenigde Naties (UNWTO) zal het aantal overnachtingen in de periode 2017-2021 met 14% toenemen. Het aanbod aan hotelkamers in Antwerpen neemt in die periode met 55% toe.
12/06 12u15  Burgemeester neemt voertuig van hardleerse 19-jarige chauffeur in beslagOp vraag van Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA) heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek het voertuig van een hardleerse chauffeur in beslag genomen. De 18-jarige chauffeur uit Leest (Mechelen) had eerder al talloze processen-verbaal en zelfs een persoonlijke verwittiging van de politie gekregen, maar paste zijn rijgedrag niet aan.
12/06 12u15  Mercedes: "Veel drama achter de schermen tijdens zege in Canada"Mercedes-teambaas Toto Wolff kon zondag na de race opgelucht adem halen.De Oostenrijker laat weten dat de veelbesproken zege in Canada tot stand kwam na veel drama achter de schermen.
12/06 12u15  Nachtopening PSA op de rechteroever meteen op de helling: “We betreuren dit”De nachtopening op rechteroever, bedoeld voor een betere mobiliteit in de haven, hangt aan een zijden draadje. Net na de opstart staakt terminaluitbater PSA Antwerp het systeem voorlopig Minstens de transportsector vindt het te duur. Er komt nu overleg om een oplossing te vinden.
12/06 12u00  DISCUSSIE. Zou jij een fiets leasen via je werkgever? Of toch liever kopen?Steeds meer bedrijven in Vlaanderen bieden hun werknemers een makkelijkere verplaatsing naar het werk aan door middel van leasefietsen. Vooral in de regio Antwerpen neemt het aantal leasefietsen toe. Zou jij een fiets leasen via jouw werkgever?
12/06 11u45  De attractie voor wie eens tegen de muur geplakt wil worden, al 50 jaar op de SinksenfoorEén van dé klassiekers op de Sinksenfoor is de Rotor, die viert in 2019 zijn vijftigste verjaardag op de foor en mag zich dus een echte foorveteraan noemen. Het concept van de Rotor zit in de naam van de attractie en is heel eenvoudig: het is een centrifuge die zo snel ronddraait dat hij de bezoekers letterlijk tegen de muur plakt. Daardoor kan u als een soort Spider-Man (weliswaar in slowmotion) allerlei toeren uithalen, of nadien naar buiten waggelen en spijt hebben van die zevende smoutebol…
12/06 11u45  Scholieren bouwen zomerterras aan veerpontFietsers en wandelaars die het veerpont over het kanaal aan De Laks tussen Oud-Turnhout en Ravels gebruiken, kunnen voortaan verpozen op een echt zomerterras. Studenten Houtbewerking van de technische school PT²O uit Turnhout hebben zowel houten tafels, banken als stoelen geplaatst.
12/06 11u45  Ruud (30) test seksspeeltjes: “Je moet ze vaak gebruiken en vooral leren gebruiken”Is uw seksleven toe aan een opfrisbeurt en wilt u weten welke goede hulpmiddelen er op de markt zijn? Dan bent u bij ‘sextoyreviewer’ Ruud Poppe (30) van boetiek Loveware in Mechelen aan het juiste adres. Zij is een van de weinige recensenten van seksspeeltjes in ons land. Ze heeft ook een blog.
12/06 11u45  Op epo betrapte wielrenner Jarlinson Pantano (30) zet punt achter carrière: “Ik heb beslist om niet tegen de UCI te vechten”De afgelopen winter op epo betrapte wielrenner Jarlinson Pantano zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn wielercarrière, zo kondigde de dertigjarige Colombiaan in een op Facebook verspreide videoboodschap aan.
12/06 11u45  Van het beste Europese eiland tot de meest hippe nieuwe bestemmingAfgelopen weekend werden de prestigieuze World Travel Awards (WTA) uitgereikt tijdens een gala-avond in Madeira. Niet toevallig werd voor die bestemming gekozen, want het eiland werd uitgeroepen tot het beste van Europa.
12/06 11u30  Elektroketen Krëfel overgenomen door de Franse groep BoulangerDe Belgische elektroketen Krëfel wordt overgenomen door de Franse groep Boulanger. Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt.
12/06 11u30  1,6 miljoen euro voor 33 projecten rond sport en cultuur voor kansarmenVia de inkomsten van de Nationale Loterij maakt de federale regering 1,6 miljoen euro subsidies vrij voor 33 projecten rond sport en cultuur voor kansarmen. Dat zeggen de ministers voor Armoedebestrijding Kris Peeters (CD&V) en van Begroting Sophie Wilmès (MR).
12/06 11u30  Gemiddeld eten we één bankkaart aan plastic per weekWe eten gemiddeld 5 gram plastic per week. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van WWF. Vijf gram komt ongeveer overeen met het gewicht van een bankkaart.
12/06 11u30  Hoe nuttig zijn cargofietsen? uw krant test drie exemplarenNoem een cargofiets geen bakfiets. Een definieerbaar verschil is er niet maar “een bakfiets heeft een negatief of een hippie-imago gekregen, onder meer door burgemeester Bart De Wever die jaren geleden de term ‘bakfietsbobo’ in het leven riep”, zegt Johan Smets, uitbater van Rijwielen Smets in Deurne. Wij testen drie verschillende modellen uit. Is een cargofiets wat we nodig hebben om af te stappen van de auto?
12/06 11u30  Koen Kennis: “Een brug met symboolwaarde én potentieel”Ze komt, ze komt, die langverwachte brug! Alleen zal de Antwerpenaar nog geduld moeten uitoefenen tot zeker 2024 vooraleer hij te voet of met de fiets over het water van linker- naar rechteroever kan, of omgekeerd. Het dromen over die toekomstige Scheldebrug kan al wel volop beginnen. Vandaag vindt de eerste van drie Brugdagen plaats, waarop ‘brugbelievers’ hun voorstellen van hoe de brug en omgeving er moeten uitzien, kunnen delen. Ook schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kijkt vol verwachting uit naar dit “sluitstuk van het Ringfietspad”. Hij schreef er deze bijdrage over.
12/06 11u15  Agenten aangereden tijdens achtervolging van Antwerpen tot KruibekeEen politieachtervolging die dinsdagavond met een crash eindigde op de E17 in Kruibeke richting Gent, was begonnen in Antwerpen toen een 45-jarige man in een Jaguar een rood licht negeerde en vervolgens een bevel om te stoppen naast zich neerlegde. Dat zegt de Antwerpse lokale politie.
12/06 11u15  Wateroverlast door hevige regenvalDoor de hevige regenval staat de Steenweg op Turnhout in Merksplas woensdagochtend helemaal onder water. De riolering in de straat kan het regenwater niet meer slikken. De brandweer is ter plaatse, de straat is tijdelijk afgesloten. Er is in een plaatselijke omleiding voorzien. Ook op de Steenweg op Zevendonk, naast het stadspark in Turnhout, zijn er problemen.
12/06 11u15  Stelling: files staan vol lege vrachtwagens. Check: klopt. En dat zal nog lang zo blijvenEen kwart van de vrachtwagens in België rijdt leeg rond. De rest van de vrachtwagens is voor amper 57% geladen. Dat is niet efficiënt en leidt tot meer files, maar een oplossing is er niet. Daarvoor is de Belgische wet te streng, onze handelsbalans te onevenwichtig en het wantrouwen om vrachten te bundelen nog te groot.
12/06 11u15  Kempense studenten ontwikkelen sensor die metrostations veiliger maaktJan Van de Ven uit Oud-Turnhout en Silke Debie uit Mol hebben hun Erasmusavontuur in het Finse Vaasa net achter de rug. De studenten verbleven er vier maanden om deel te nemen aan het EPS-project van de VAMK University of Applied Sciences. Het resultaat? Een sensor die de veiligheid in metrostations garandeert, de vierde plaats op de SICK Innovation Day in Helsinki en een cheque ter waarde van 1.000 euro.
12/06 11u15  Gemiddeld eten we 1 bankkaart aan plastic per weekWe eten gemiddeld 5 gram plastic per week. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van WWF. Vijf gram komt ongeveer overeen met het gewicht van een bankkaart.
12/06 11u15  Bekende bakkerij Goossens gaat niet écht dicht: “Shockeffect om mensen aan het denken te zetten”Een korte maar opvallende boodschap in de etalage van bakkerij Goossens trok woensdagochtend alle aandacht. “Wij stoppen. Bedankt voor alle jaren”, zo stond er te lezen. De bekende bakkerij gaat gelukkig niet echt dicht. De boodschap maakt deel uit van een campagne van Unizo, dat de consument wil aanzetten lokaal te kopen, ook online.
12/06 11u15  Caféhond Diesel blijkt ontvoerd door man die hem twee jaar geleden afstondDiesel, de hond van café De Meeuw op Linkeroever die half mei voor de ogen van de klanten gedognapt werd, is gelokaliseerd. Het dier blijkt gestolen door de eerste eigenaar, die de hond ongeveer twee jaar geleden aan cafébaas Mike afstond omdat hij er niet meer kon voor zorgen. Zowel de cafébaas als de klanten zijn kwaad.
12/06 11u00  Ideale voorbereiding op de wedstrijd? Rode Duivels met z’n allen naar de kapperWat doen voetballers ter voorbereiding van hun match? Samen naar de kapper gaan, zo blijkt. Dries Mertens, Jan Vertonghen, Yannick Carrasco, Thomas Meunier en Simon Mignolet schoven maandag in de stoel van Etterbeekse kapper Charbel Georgis (30).
12/06 11u00  Meisje wordt met rolstoel opgetild om Pinkpop-concert te kunnen volgenEen meisje in rolstoel is zaterdagavond bij het concert van Mumford & Sons opgetild door festivalgangers.
12/06 11u00  Ex-Buffalo is helemaal terug: Schalke betaalt 10 miljoen voor RamanDrie jaar geleden nog ongewenst en amper 800.000 euro waard, nu dicht bij een transfer van 10 miljoen euro en vijfjarig contract bij traditieclub Schalke 04. Benito Raman (24) tekent misschien wel voor een van de meest spraakmakende comebacks van de laatste jaren.
12/06 11u00  Mechelen zet 55-plussers in als ‘plusbaasjes’: “Met dieren omgaan is goed voor de gezondheid”De stad Mechelen en de vzw Animal Assisted Projects (AAP) slaan dit najaar de handen in elkaar om 55-plussers in te zetten als ‘plusbaasjes’ voor huisdieren. Het project ‘Aallez’ kost de stad eenmalig 3.000 euro.
12/06 11u00  Ex-veldrijder Liboton riskeert cel voor uitspraken over Erik De VlaeminckEen maand cel met uitstel en een boete van 5.000 euro. Dat riskeert voormalig veldrijder Roland Liboton omdat hij in een interview insinueerde dat Erik De Vlaeminck zijn wereldtitels veldrijden op doping gewonnen heeft. “Een clash tussen ego’s”, vindt de procureur, die de opschorting vraagt.
12/06 11u00  Wonen in de rand (deel 1): de prijzen swingen de pan uitDe stad deint uit. De verstedelijking van de Antwerpse rand brengt zowat een half miljoen mensen dichter bij de stad. Ze brengt ook typisch stedelijke problemen naar de randgemeenten. Huizenprijzen, groene en open ruimte, mobiliteit, infrastructuur voor jonge gezinnen en ouderen, zowat alles staat de laatste jaren onder druk. Daar gaat de vierdelige reeks ‘Wonen in de rand’ over.
12/06 11u00  Hoe nuttig zijn cargofietsen: uw krant test drie exemplarenNoem een cargofiets geen bakfiets. Een definieerbaar verschil is er niet maar “een bakfiets heeft een negatief of een hippie-imago gekregen, onder meer door burgemeester Bart De Wever die jaren geleden de term ‘bakfietsbobo’ in het leven riep”, zegt Johan Smets, uitbater van Rijwielen Smets in Deurne. Wij testen drie verschillende modellen uit. Is een cargofiets wat we nodig hebben om af te stappen van de auto?
12/06 10u45  COLUMN. De Vlam-erover-VerkeersdrempelFenna Bouve (40) woont met haar man en twee kinderen in Borgerhout. Sinds kort verzet ze zich tegen het te snel rijdend verkeer in onze straten in de door haar aangevuurde bewoners-actiegroep 30MAX. Ze droomt van een Antwerpen waar niet auto’s maar voetgangers, fietsers en spelende kinderen de sfeer bepalen! Voor deze krant is zij een van de vier columnisten mobiliteit.
12/06 10u45  COLUMN KOEN KENNIS. “Een brug met symboolwaarde én potentieel”Ze komt, ze komt, die langverwachte brug! Alleen zal de Antwerpenaar nog geduld moeten uitoefenen tot zeker 2024 vooraleer hij te voet of met de fiets over het water van linker- naar rechteroever kan, of omgekeerd. Het dromen over die toekomstige Scheldebrug kan al wel volop beginnen. Vandaag vindt de eerste van drie Brugdagen plaats, waarop ‘brugbelievers’ hun voorstellen van hoe de brug en omgeving er moeten uitzien, kunnen delen. Ook schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kijkt vol verwachting uit naar dit “sluitstuk van het Ringfietspad”. Hij schreef er deze bijdragen over.
12/06 10u30  Steenweg op Turnhout afgesloten door wateroverlastDoor de hevige regenval staat de Steenweg op Turnhout in Merksplas woensdagochtend helemaal onder water. De riolering in de straat kan het regenwater niet meer slikken. De brandweer is ter plaatse, de straat is tijdelijk afgesloten. Er is in een plaatselijke omleiding voorzien.
12/06 10u30  Douane onderschept 19 kilogram cocaïne in Antwerpse havenDe douane heeft 19 kilogram cocaïne onderschept in de Antwerpse haven. De vangst dateert van vorige week vrijdag, maar werd pas nu bekendgemaakt.
12/06 10u00  Meghan Markle gaat voor Vogue schrijven én poserenMeghan Markle zit nu nog volop in haar moederschapsverlof, maar ze is duidelijk al volop plannen aan het maken voor daarna. Zo zal ze als gastredacteur fungeren voor het septembernummer van de Britse Vogue, meldt US Weekly.
12/06 09u45  Tom Meeuws (sp.a): “Als N-VA met Vlaams Belang bestuurt, is dat een probleem van nationale orde”Als N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang gaat besturen, dan ontstaat er “een majeur politiek probleem van nationale orde”. Dat heeft Antwerpse schepen Tom Meeuws (sp.a), die deel uitmaakt van een coalitie met De Wever als burgemeester, dinsdag verklaard in ‘Terzake’ op Canvas. Meeuws gelooft echter niet in zo’n akkoord tussen N-VA en Vlaams Belang.
12/06 09u30  “Duizenden banen op de tocht bij Arcelor”Staalreus ArcelorMittal kampt met overcapaciteit in Europa en lijkt om die reden afscheid te willen nemen van 19.500 werknemers met een tijdelijk contract. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over de op handen zijnde ingreep. Dat zegt topman Lakshmi Mittal in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.
12/06 09u30  Wordt het dan toch nog iets tussen Lady Gaga en Bradley Cooper?Na een relatie van vier jaar zijn Bradley Cooper (44) en Irina Shayk (33) niet langer een koppel. Volgens het Amerikaanse magazine People zou zijn ‘A star is born’-tegenspeelster Lady Gaga (33) daar nu toch voor iets tussenzitten.
12/06 09u00  Bizar: geldautomaat blijft onophoudelijk geld uitspugen in metrostationDe pendelaars in het Londense metrostation Bond Street werden onlangs getrakteerd op een heel bizar schouwspel. Toen een klant een flinke som geld wilde opvragen aan een bitcoin geldautomaat, bleek de automaat daar wel erg veel moeite mee te hebben. Onophoudelijk bleef de automaat biljetten van 20 pond uitspugen, terwijl de man op nonchalante wijze alles opving in een grote tas. Een veiligheidsagent moest zelfs ter plaatse komen om de kijklustigen op afstand te houden.
12/06 09u00  Filip Dewinter wordt plaatsvervangend parlementsvoorzitterDe Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) vandaag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of belet (op buitenlandse missie) is, zal het VB-boegbeeld uit Antwerpen de plenaire vergadering leiden.
12/06 08u45  Journaliste vermoord in zuidoosten van MexicoIn het zuidoosten van Mexico is opnieuw een journaliste gedood. Sinds het begin van het jaar werden al zes journalisten vermoord, zo meldden lokale media.
12/06 08u30  Vertrouwen van Vlaming in nieuws blijft hoog (behalve bij jongeren)Het vertrouwen in nieuws blijft in België relatief hoog in vergelijking met andere landen. 61 procent van de Vlaamse nieuwsconsumenten ouder dan 35 jaar vertrouwt het nieuws. Er zijn wel regionale verschillen: zo is het vertrouwen in Vlaanderen veel hoger dan in Wallonië. En ook tussen ouderen en jongeren zijn er grote verschillen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report van het Reuters Institute for the Study of Journalism.
12/06 08u30  Donald Trump Jr. getuigt opnieuw voor SenaatscommissieIn verband met het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 zal de oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Jr., woensdag voor de inlichtingencommissie van de Senaat getuigen. De ondervraging vindt achter gesloten deuren plaats, zo berichtte de zender CNN op basis van anonieme bronnen.
12/06 08u30  Minstens negentien doden bij overstromingen in zuiden van ChinaBij overstromingen die veroorzaakt zijn door stortbuien, zijn minstens negentien mensen omgekomen in het zuiden van China. Dat hebben staatsmedia woensdag bekendgemaakt.
12/06 08u00  Zeker dertig Venezolaanse migranten verdwenen na schipbreukMinstens dertig Venezolaanse migranten zijn vermist nadat de boot kapseisde waarmee ze illegaal onderweg waren naar Curaçao. Dat heeft een vertegenwoordiger van de oppositie bekendgemaakt.
12/06 08u00  Dewinter plaatsvervangend parlementsvoorzitterDe Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) vandaag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of belet (op buitenlandse missie) is, zal het VB-boegbeeld uit Antwerpen de plenaire vergadering leiden.
12/06 07u45  Twee giraffen dood door bliksem in Amerikaans safariparkTwee giraffen zijn in een safaripark in de Amerikaanse staat Florida om het leven gekomen nadat ze getroffen waren door de bliksem. Dat laat het park weten op zijn Facebookpagina.
12/06 07u45  Wereldwijde vrede gaat er licht op vooruit, België op plaats 18 in Global Peace IndexDe wereld is er vredevoller op geworden, zo blijkt woensdag uit de Global Peace Index 2019 van het Institute for Economics and Peace (IEP). De dertiende editie van de index geeft voor het eerst in vijf jaar een verbetering weer, met 0,09 procent. De wereld is weliswaar minder vredevol dan een decennium geleden. De gemiddelde vredesindex is sinds 2008 immers met 3,78 procent verslechterd. België bekleedt de achttiende plaats in de ranglijst met 163 landen en gebieden, of drie plaatsen hoger dan de index van 2018.
12/06 07u30  Examencommissie blijft populair, maar minder jongeren halen zo hun diplomaDe interesse in de centrale examencommissie blijft hoog, maar vorig jaar haalden minder jongeren via die weg hun diploma. Dat komt vooral door de hogere drempel voor de beroepsopleidingen, schrijft De Tijd woensdag.
12/06 07u30  Negen burgers gedood door milities in DarfoerNegen burgers zijn maandag omgekomen bij aanvallen van milities in een dorp in Darfoer. Dat maakt een comité van dokters woensdag bekend.
12/06 07u30  Gijzelaars vrijgelaten in Franse gevangenisIn de zwaar beveiligde gevangenis van Condé-sur-Sarthe, in het noordwesten van Frankrijk, zijn de twee gegijzelde medewerkers van de instelling vrijgelaten. Dat meldt het Franse persagentschap AFP onder aanhaling van een bron nabij het onderzoek.
12/06 07u30  Hongkong stelt bespreking van controversieel wetsvoorstel uit na massaal protestHongkong heeft woensdag een debat over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, uitgesteld nadat duizenden mensen op straat waren gekomen om voor de regeringsgebouwen te protesteren.
12/06 07u30  Australische politie zet drone in om vermiste Belg te vindenDe politie van Byron Bay zet woensdag de speurtocht voort naar Theo Hayez, de 18-jarige Belg die sinds eind mei vermist is in Australië. Er zal nu ook worden gezocht met behulp van een drone, zo kondigde de politie aan. Zij vraagt het publiek ook om beelden die werden gemaakt op de avond van de verdwijning, over te maken aan de politie.
12/06 07u30  Protesten in Hongkong tegen omstreden wetsvoorstel houden aanDuizenden manifestanten zijn woensdagochtend in Hongkong samengekomen voor het hoofdkwartier van de regering. Daar wordt gedebatteerd over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken.
12/06 07u30  Trump onthult per ongeluk deel van akkoord met MexicoDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag per ongeluk een deel van het akkoord over migratie met Mexico vrijgegeven. Dat deed hij door een pagina van het document boven te halen bij journalisten, die de tekst al snel konden ontcijferen.
12/06 07u15  KMI kondigt code geel af: “Veel regen mogelijk”Een actieve regenzone beheerst woensdag lange tijd het weerbeeld. Daarbij kan er lokaal veel regen vallen: tot meer dan 20 liter per vierkante meter, zo waarschuwt het KMI. Het weerinstituut vaardigt tot het begin van de namiddag een “code geel” af voor de regen.
12/06 07u15  Tom Meeuws (SP.A): “Als N-VA met Vlaams Belang bestuurt dan is dat een probleem van nationale orde”Indien N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang gaat besturen, dan ontstaat er “een majeur politiek probleem van nationale orde”. Dat heeft Antwerpse schepen Tom Meeuws (SP.A), die deel uitmaakt van een coalitie met De Wever als burgemeester, dinsdag verklaard in “Terzake” op Canvas. Meeuws gelooft echter niet in zo’n akkoord tussen N-VA en Vlaams Belang.
12/06 05u15  59-jarige IT’er opent koffie- en lunchzaak: “Waarom niet gewoon gaan voor wat ik graag doe?”Dat een carrièreswitch op elke leeftijd gemaakt kan worden, bewijst Alain Schlenker (59). Dinsdag opende die Bar Stal, een koffie-, ontbijt- en lunchzaak in hartje studentenbuurt in Antwerpen. Hij verruilde daarvoor zijn job als IT-consultant.
12/06 05u15  STANDPUNT. ”Geen enkele politicus kan nu nog beweren dat er geen draagvlak is voor een meer duurzame samenleving”Na afloop van het muziekfestival Gladiolen in Olen moesten de organisatoren amper vijf herbruikbare bekers van de grond rapen, terwijl ze de voorbije jaren steevast met sneeuwscheppen een hele laag plastic bekers van het gras moesten schrapen. En eind dit jaar zullen er vermoedelijk dubbel zo veel fietsen worden geleased als in 2018. Dat zijn honderden kilometers tussen woon- en werkplaatsen die niet meer met de auto, maar per fiets worden afgelegd. Die fietsers stoten geen CO2 uit en ze voelen zich een stuk gezonder. Twee fijne nieuwtjes waarmee de aarde niet gered is, maar die aangeven dat er in de hoofden van de mensen wel degelijk iets aan het veranderen is, én dat er met duurzaamheid tijd te winnen en geld te verdienen is.
12/06 05u15  Steeds meer mensen leasen fiets via werkgever: “Straks rijden er meer leasefietsen dan bedrijfswagens rond”Wat u op straat merkt, blijkt ook in de cijfers te kloppen. Steeds meer werknemers leasen via hun werkgever een fiets en rijden zo naar het werk. Jaar na jaar zet de sector records neer.
12/06 05u15  Honderden supercars staan in de woestijn te verkommerenDeze beelden doen pijn aan de ogen van elke autoliefhebber. Honderden auto’s staan in de woestijn in open lucht of in grote hangars te verkommeren. De video werd gemaakt in Sharjah, in de Verenigde Arabische Emiraten. Rolls Royce, Ferrari, Bentley, Mustang, Lamborghini, dure Mercedessen, maar ook oldtimers en kevertjes, … Allemaal staan ze zij aan zij in lange rijen, allemaal staan ze stof te vangen. De meesten zijn wellicht van expats, die nu niet meer in het land wonen of die hun autolening niet helemaal afbetaalden. Er staan zeker nog auto’s in mooie staat, maar anderen zijn er minder aan toe. Het walhalla voor garagisten op zoek naar vervangstukken is het zeker wel.
12/06 05u15  Vijftig jaar Rotor op de foor: ”We hebben toch al een paar interessante dingen meegemaakt”Zowel elke Antwerpse Sinksenfoor heeft nieuwe attracties, met dit jaar in Spoor Oost onder meer een zestig meter hoge zweefmolen waarin u al gillend een uniek uitzicht op Borgerhout en de Ring krijgt. Maar ook klassiekers zoals eendjes vissen, botsauto’s, de achtbaan en de Rotor hebben er hun vaste stek. Die laatste viert in 2019 zijn vijftigste verjaardag en mag zich dus een echte foorveteraan noemen.
12/06 05u15  Heraanleg Frans Nagelsplein: petanquebaan verdwijnt en meer groenDe omwonenden van het Frans Nagelsplein, vlak bij de Heistraat, hebben het definitieve ontwerp van hun plein dinsdagavond kunnen inkijken. Er komen iets meer bomen en het is vooral op kleine kinderen gericht.
12/06 05u15  Degrotemarkt.be wil alle Antwerpse kleren in één webshop: “We moeten lokaal talent steunen”Matthieu Bout of ‘Den Antwerpenaar’ is trots op zijn stad. Naast zijn Instagrampagina vol foto’s van de stad met meer dan 17.000 volgers, wil Matthieu Antwerpen nu ook in de kijker zetten op zijn webshop De Grote Markt, waar hij kleding en accessoires van Antwerpse bodem verkoopt.
12/06 05u15  Acht bruggen over Albertkanaal (bijna) klaar, nog drie te gaanDe nieuwe brug in Eindhout (Laakdal) opende vorige maand voor het verkeer, die in Geel-Stelen en op de Lierseweg in Herentals volgen later dit jaar. Daarmee zit de Vlaamse Waterweg bijna aan het eind van een immense operatie.
12/06 05u15  Ruben Van Gucht geeft startschot Olivia ClassicWielertoeristen, fietsers en wandelaars verzamelen zondagochtend 16 juni in de Fermerijhoeve op de Poederleeseweg in Herentals voor de Olivia Classic. De begeleide toer voor wielertoeristen start om 8.30u, vrij starten kan tussen 8 en 10u. VRT-sportjournalist Ruben Van Gucht geeft het startschot.
12/06 05u15  Stationloket minder lang open in weekendVanaf 5 augustus past de NMBS de openingsuren aan van de loketten in vier stations in de provincie Antwerpen, waaronder het station van Herentals. “De loketten worden in geen geval gesloten. Deze wijzigingen hebben ook geen impact op het treinaanbod in de betrokken stations”, zegt woordvoerder Bart Crols. Tijdens de week verandert er in Herentals niets en blijft het loket open van 5.45 tot 20u. Op zaterdag en zondag is het loket nu open van 6u tot 20.30u. Dat wordt straks 6 tot 20u op zaterdag en 7.45 tot 15u op zondag.
12/06 05u15  Wijkgezondheidscentrum stimuleert gezond boodschappenlijstjeHet Wijkgezondheidscentrum van Heist organiseert met medewerking van Logo Mechelen twee gratis infoavonden over gezonde voeding.
12/06 05u15  Zuiders getint wereldfeest aan bioboerderijHet Heistse Noord-Zuidoverleg organiseert zondag van 14 tot 19u het gratis wereldfeest Zuiders Getint. Rey Cabrera, een groep rond de gelijknamige Cubaanse muzikant, bijt om 14.30u de spits af op de weide naast Bioboerderij De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg). Om 17u speelt Gansan, een Belgische band die jazz en Afrikaanse muziek combineert. “Voor groot en klein staan er verschillende workshops gepland”, laten de organisatoren weten. “Op het wereldmarktje kun je bij de Wereldwinkel en bij Méér dan mooi terecht voor fairtradeproducten en -kledij. Verschillende Noord-Zuidorganisaties en vierdepijlerprojecten stellen bovendien hun werking voor tijdens het feest. We verwennen bezoekers nog met heerlijk Marokkaans eten en muntthee, Indonesische maaltijden, barbecue uit Kameroen, Indische hapjes, koffie uit de Wereldwinkel en ijsjes van het Heide Atelier.”
12/06 05u15  Retrorenners smeren benen in voor ’t Santhovense KoerseOm volk te lokken naar de kermis in Zandhoven, organiseert Ziba (Zandhoven Is Back Alive) zaterdag 15 juni voor de zesde keer de retrokoers ’t Santhovense Koerse. Komende zaterdag om 19u komen de renners aan de start voor een wedstrijd van 45 kilometer.
12/06 05u15  Vergunning kantorencomplex Liersebaan geweigerdHet Zandhovense schepencollege heeft de omgevingsvergunning die Retrabouw bvba uit Viersel onlangs aanvroeg voor de bouw van een kantorencomplex op de spie tussen de Liersebaan en de Kanaalstraat in Massenhoven geweigerd.
12/06 05u15  Sint-Dimpna opent vernieuwde lounge met speciale koffie voor kankerpatiëntenPatiënten van de afdeling Oncologie hebben wel eens nood aan een babbel met lotgenoten. Dat kan in het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Sint-Dimpna Geel voortaan in een vernieuwde lounge met een speciale kop koffie.
12/06 05u15  Picknick op het dorpspleinOlen Zomert gaat op 30 juni opnieuw van start met een gezellige picknick op het dorpsplein in het centrum. Volgens het vertrouwde recept kunt u languit genieten en vertoeven in goed gezelschap. Daarnaast is er animatie voor jong en oud en een lekker ontbijt. U kunt uw eigen eten en drinken meebrengen, maar deelnemers kunnen hun picknick ook samenstellen aan een uitgebreid buffet met onder meer fairtradeproducten. In dat laatste geval moet u wel vooraf reserveren: 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Ontbijten in stijl met een fles cava kan ook. Er is sowieso voor iedereen gratis koffie, thee en chocomelk voorzien.
12/06 05u15  N12 krijgt nieuwe asfaltlaag: drukke gewestweg laatste weekend van juni afgesloten in dorpscentrumDe drukke N12 Turnhout-Tilburg wordt in het laatste weekend van juni volledig afgesloten in het dorpscentrum van Ravels. Van vrijdagavond tot zondagavond kan er geen enkele auto, vrachtwagen of autobus passeren.
12/06 05u15  Kijkdagen in nieuwbouw Huize WaldenSociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning realiseerde vorig jaar samen met Huize Walden in de Sint-Pauluslaan in Westmalle een project dat beantwoordt aan de vraag van gezinnen om samen te kunnen wonen met hun zorgbehoevende partner, ouder of kind. Het gaat om 43 nieuwe aangepaste studio’s voor personen met een zorgvraag. Op de eerste verdieping werden vijftien nieuwbouwappartementen voorzien voor de mantelzorgers. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni tussen 14 en 17u zijn er kijkdagen. Huize Walden beschikt ook over drie vakantiestudio’s voor personen met een zorgvraag. Ook de mantelzorger kan komen genieten in zo’n studio. Ondertussen neemt Huize Walden tijdelijk de zorg over.
12/06 05u15  Mantelzorgpremie wordt toegankelijkerMensen die hulpbehoevenden uit hun omgeving geregeld onbezoldigd verzorgen, kunnen vanaf 1 september makkelijker een mantelzorgpremie bij de stad Geel aanvragen. Het aantal gerechtigden verzesvoudigt.
12/06 05u15  Rotaryclub schenkt elektrische duofiets aan Huis Perrekes: “Veilige manier om in beweging te blijven”Rotaryclub Westerlo heeft een gloednieuwe elektrisch aangedreven duofiets geschonken aan Huis Perrekes in Oosterlo (Geel). Daarmee kunnen personen met dementie langer op een veilige en comfortabele manier fietsen.
12/06 04u15  Onbekende dumpt gewonde kat in bench aan Antwerpse discotheekKattenopvang De Zwarte Kat is op zoek naar de dader(s) die een ernstig gewonde kat zaterdagmiddag in een transportbench gedumpt heeft in de buurt van discotheek Ikon in Antwerpen.
12/06 03u15  Francesco Vanderjeugd doet gooi naar voorzitterschap Open Vld: “Ik was beschaamd over ons eigen beleid”Francesco Vanderjeugd wil voorzitter worden van Open Vld. Daarmee pakt hij Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne op snelheid en maakt hij het hen bijzonder moeilijk om zich nog kandidaat te stellen. Vanderjeugd redde eerder dit jaar de lijstvorming van beide tenoren toen hij zijn plaats afstond aan Mercedes Van Volcem en niet meer verkozen geraakte. Hij verwacht nu een wederdienst. “Ik reken erop dat ze mij allebei gaan steunen.”
12/06 03u15  Drie rensters beschuldigen Antwerpse manager van overschrijdend gedrag: “Hij moet gestopt worden”Barst nu ook in het vrouwenwielrennen een #MeToo-schandaal los? Drie rensters van het Belgische Health ­Mate Ladies Team beschuldigen Antwerps manager Patrick V.G. (54) van psychologisch misbruik en seksueel onaangepast gedrag. “Ik ben onschuldig, maar als man sta je machteloos in zo’n verhaal”, reageert V.G.
12/06 03u15  Hackers gijzelen volledig bedrijf: duizend werknemers al dagen technisch werkloosNog zeker tot vanavond zitten de duizend arbeiders en bedienden bij ASCO Zaventem, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder meer Boeing en Airbus, zonder werk. Hackers hebben de servers van het bedrijf lamgelegd, en eisen losgeld. Zo niet blijven alle systemen onbruikbaar.
12/06 03u15  Brits rapport is snoeihard na affaire rond Belg: “Oxfam was vooral begaan met eigen reputatie”Oxfam heeft grote fouten gemaakt na de beschuldigingen van seksueel misbruik door een deel van haar personeelsleden. Dat is het harde oordeel van de Britse waakhond voor ngo’s. De Belg Roland van Hauwermeiren kon volgens de commissie bijvoorbeeld onterecht rekenen op “een milde behandeling”.
12/06 03u15  Stan uit ‘Familie’ wordt boksleraar in ‘Thuis’: “Ik sloeg mezelf een blauw oog tijdens mijn eerste boksles”De fans die willen verdrinken in de ogen van Kristof Verhassel (39) kunnen vanaf vanavond terecht bij Thuis. De acteur die in Familie slechterik Stan speelde, wandelt de populairste soap van Vlaanderen binnen met bokshandschoenen aan: hij speelt een leraar die de vrouwen gek maakt tijdens zijn bokslessen.
12/06 03u15  Gene Bervoets sterft in ‘Beau Séjour 2’ (en keert dan terug)Antwerpenaar Gene Bervoets (63) speelt de hoofdrol van de levende dode in het tweede seizoen van Beau Séjour, dat zich afspeelt in Zeebrugge. Hij zal er te zien zijn naast hoofdzakelijk West-Vlaamse acteurs, maar zal zelf geen dialect spreken.
12/06 03u15  Seppe Nobels trekt van leer tegen ontevreden ‘recensenten’: “En zij stonken. Waar kan ik klagen?”Seppe Nobels, chef-kok én het gezicht van het tv-programma Grillmaster, pikt het niet dat zijn groenterestaurant Graanmarkt 13 afgebroken wordt op TripAdvisor.
12/06 03u15  Van Terrasjesdagen tot Vredefeesten: de hele zomer zit boordevol activiteitenVan de Terrasjesdagen eind deze maand tot de Vredefeesten begin september: er valt vanaf nu tot het einde van de zomer van alles te beleven in Sint-Niklaas. Extra aandacht gaat dit jaar naar het Sint-Nicolaasplein als kleurrijk trefpunt.
12/06 03u15  Opvangcentrum voor daklozen verwelkomt eerste bewonersHet Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Oost-Vlaanderen neemt deze week het nieuwe opvangcentrum voor dak- en thuislozen in gebruik. Dat komt in de vroegere peperkoek­fabriek Biekens in de Blokmaker­straat in Sint-Niklaas. Op het gelijkvloers opent inloopcentrum Den Durpel de deuren.
12/06 03u15  Buren vrezen onveilige situatie aan nieuw tankstationEen nieuw tankstation heeft de deuren geopend in de Trompstraat, vlak bij het op- en afrittencomplex van de Expresweg in Stekene. Buurtbewoners en oppositiepartij Groen vrezen een verkeers­impasse. “Het is een bijzonder onveilige situatie.”
11/06 23u00  Wielrenner vermijdt nipt botsing met aanstormende treinOnbewaakte overwegen in Nederland zo snel mogelijk opheffen of beveiligen: het is een belangrijke prioriteit bij spoorbeheerder ProRail. Enkele weken geleden werd nog maar eens duidelijk waarom. Op videobeelden valt te zien hoe een wielrenner maar op het nippertje aan de dood ontsnapt op zo’n overweg.
11/06 22u45  Rode Duivels kloppen Schotland dankzij Lukaku (2x) en De BruyneDe Rode Duivels hebben dinsdag in eigen huis Schotland verslagen met 3-0. De Belgen waren de hele match de beste ploeg, maar de Schotse muur en keeper hielden goed stand. Het was goalgetter Romelu Lukaku die met een goal in de eerste en eentje in de tweede helft de Belgen op voorsprong, Kevin De Bruyne legde in het slot de 3-0 eindstand vast. België pakt zo 12 op 12 in de groepsfase van het EK.
11/06 22u30  Congolese Antwerp-aanvaller geselecteerd voor Afrika Cup (en het is niet Mbokani)De Congolese bondscoach heeft zijn spelersselectie voor de Afrika Cup (van 21 juni tot 19 juli) bekendgemaakt. Er is één Antwerp-speler die de 23-koppige kern heeft gehaald en dat is… Jonathan Bolingi. Opvallend, want in de ploeg van Bölöni krijgt die andere Congolese aanvaller de voorkeur: Dieumerci Mbokani.
11/06 22u15  Openingsuren van loketten in stations Mechelen, Lier en Puurs veranderenDe openingsuren van de loketten in de stations van Mechelen, Lier en Puurs-Sint-Amands wijzigen vanaf maandag 5 augustus. De NMBS past ze aan omdat steeds meer reizigers hun vervoerbewijs digitaal kopen.
11/06 20u30  Ter Speelbergen viert langste dag van het jaar met midzomerfestivalDe langste dag van het jaar wordt zondag gevierd op erfgoedsite Ter Speelbergen in Beerzel (Putte). Dat tijdens het jaarlijkse midzomerfestival, een ontspannen namiddag vol muziek en sfeer.
11/06 20u30  Na zaak-Julie Van Espen: Hoge Raad onderzoekt werking Antwerps gerechtDe Hoge Raad voor de Justitie, het onafhankelijke orgaan dat toezicht houdt op de werking van ons gerecht, gaat het Antwerpse gerecht doorlichten tijdens een zogenaamd “bijzonder onderzoek.” Het onderzoek komt er naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen (23) door Steve Bakelmans (39).
11/06 20u00  Kleurrijke liberale barones Antoinette Pecher sterft op 92-jarige leeftijd: “Tot de laatste snik vocht ze tegen onrechtvaardigheid”Tien dagen na haar 92ste verjaardag, overleed op 26 mei de Antwerpse barones Antoinette Pecher. “Ze was een merkwaardige vrouw en een merkwaardige moeder”, vertelt haar jongste dochter Marie. “We voelen veel dankbaarheid.”
11/06 19u45  Ophef over “fake producten” op Sinksenfoor: “Beats by Dr. Dre-headphones gewonnen, nu redelijk pissed”Er is ophef ontstaan over een kraam op de Sinksenfoor. Een vrouw deed in een lokale Facebook-groep haar beklag over “fake prijzen”. Naar eigen zeggen won ze een schijnbaar dure hoofdtelefoon, al bleek het volgens haar om een goedkoop, niet-werkend exemplaar te gaan. Ze sprak van oplichting. Vanuit de kermisgemeenschap werd de beschuldiging als “lasterlijk ervaren”, en wijzen ze erop dat het om een dummy exemplaar kan gaan.
11/06 19u45  Provincie promoot ‘eetbaar groen’ in steden en gemeenten: “Van geveltuintje tot stadsboerderij”Op initiatief van de provincie Antwerpen heeft de Universiteit Antwerpen de ‘Keuzewijzer Eetbaar Groen’ ontwikkeld. Met dit handig instrument wil de provincie gemeenten en steden begeleiden en aanmoedigen om projecten zoals volkstuintjes, een daktuin of plukweide te realiseren. In vier gemeenten, waaronder Schelle, wordt een proefproject opgestart.
11/06 19u45  Aardbevingsbestendig ‘Sneeuwwitje’ waakt over kernveiligheid van ons landEen nieuw, 7,5 miljoen euro kostend gebouw op de site van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) is uitgerust met het ‘Snow White’-systeem. Dat meet zeer nauwkeurig lage dosissen radioactiviteit in de lucht. Die kunnen op iets sluimerend wijzen, een verborgen lekkage. Of een kernramp in een ander werelddeel.
11/06 19u30  Sneeuwwitje waakt over kernveiligheid van ons landEen nieuw, 7,5 miljoen euro kostend gebouw op de site van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) is uitgerust met het ‘Snow White’-systeem. Dat meet zeer nauwkeurig lage dosissen radioactiviteit in de lucht. Die kunnen op iets sluimerend wijzen, een verborgen lekkage. Of een kernramp in een ander werelddeel.
11/06 19u30  Verschillende wagens getakeld tijdens openingsweekend SinksenfoorDe Antwerpse politie heeft tijdens het openingsweekend van de Sinksenfoor, op Spoor Oost, gecontroleerd op foutparkeren in de omgeving.
11/06 19u15  Berendrecht en Zandvliet brengen opdrachten tot goed einde en mogen zich ‘sterrendorpen’ noemenNaar aanleiding van de 900ste verjaardag van Berendrecht en Zandvliet kregen de polderdorpen vijf opdrachten die ze tegen pinkstermaandag moesten uitvoeren. Televisiefiguur Sieg De Doncker kroonde Berendrecht en Zandvliet tot ‘sterrendorpen’.
11/06 19u15  Mieke Vogels (Groen): “Wij stelden te vaak de vraag: kunnen we dit voorstel verkopen?”Volgens Groen-boegbeeld Mieke Vogels was haar partij te weinig radicaal tijdens de kiescampagne. “We hebben de droom die basisinkomen heet, opgeborgen, uit angst niet au sérieux genomen te worden door het establishment”, zegt Vogels.
11/06 19u15  Openbare verkoop van inboedel dreigt voor restaurant A La CarteDe curator die het faillissement begeleidt van restaurant A La Carte in Heist-op-den-Berg is nog steeds op zoek naar een overnemer. Als er geen schot in de zaak komt, zal de inboedel openbaar verkocht moeten worden.
11/06 19u15  Verlamd na verkeersongeval, nu met de fiets naar Schots eiland voor het goede doelThe Ride to Arran, een fietstocht van 800 kilometer van Zammel (Geel) tot op het eiland Arran aan de westkust van Schotland. Een uitdaging die Jan Vissers (40) absoluut tot een goed einde wil brengen. Zeven jaar geleden werd Jan het slachtoffer van een zwaar verkeersongeluk. De fiets hielp Jan om het ongeluk een plaats te geven.
11/06 19u15  Gewapende man neergeslagen: geen zelfverdedigingDe correctionele rechtbank heeft een 28-jarige man uit Lontzen (bij Eupen) veroordeeld tot tien maanden cel voor zwaar geweld tegen een andere man. De feiten speelden zich in 2013 af, in de buurt van het station van Lier. Toen werd Musa K. aangevallen door een andere man en liep zelfs verwondingen op door de uithaal met een mes. Maar K. liet zich niet onbetuigd en ging de gewapende man te lijf. Die werd tegen de grond gewerkt en werd minutenlang geschopt en geslagen. “De reactie van meneer K. was totaal buiten proportie. Van zelfverdediging was hier geen sprake mee”, zei advocate Sylke Vankeerberghen namens de in mekaar geslagen man.
11/06 19u00  Albanees die man met mes aanviel in opvangcentrum blijft in de celDe Mechelse raadkamer heeft de aanhouding van de 24-jarige Albanees, die eind vorige week een andere bewoner van het noodopvangcentrum in het voormalige Sint-Maartenziekenhuis met een mes verwondde, met een maand verlengd. De man werd vrijdagochtend opgepakt nadat er bij de politie een melding was binnengelopen van problemen in het opvangcentrum.
11/06 19u00  Na de storm: bewoners willen nieuwe treurwilg aan oorlogsmonumentIn het najaar plant de gemeente een nieuwe boom aan het oorlogsmonument aan het begin van de C. Pallemansstraat. De treurwilg die er stond, werd zaterdag slachtoffer van de hevige storm en viel om.
11/06 19u00  Dronken bestuurder crasht met Porsche in gracht en wordt overgebracht naar gevangenisIn de Heirstraat in Bazel (Kruibeke) belandde een dronken man in de nacht van maandag op dinsdag met zijn Porsche in de gracht. In een flauwe bocht ging het fout.
11/06 18u45  Alle 87 stappers brengen bedevaart naar Scherpenheuvel tot een goed eindeDe deelnemers aan de 55ste Familia-bedevaart naar Scherpenheuvel kenden zulke felle tegenwind dat de vlag niet de hele tijd kon meegedragen worden. Toch brachten alle 87 stappers de 52 km lange tocht tot een goed einde. Sommigen stapten ook nog eens terug. De meeste aandacht ging naar ‘jubilaris’ Martha Mertens, die de bedevaart al voor de vijftigste keer meestapte.
11/06 18u45  Koppel dat getroffen werd door woningbrand aangehouden voor drugshandelHet Blaasveldse koppel, wiens woning donderdagochtend vernield werd door een hevige brand, zit momenteel in de gevangenis. Tijdens de vaststellingen van de brand trof de politie immers een grote partij drugs aan in de woning. Volgens het parket is er sprake van drugshandel.
11/06 18u30  Gemeente verzamelt ideeën over rusthuisHet woonzorgcentrum Sint-Jozef verhuist in 2021 naar nieuwbouw Amandina aan de Bredabaan. Het gebouw en omliggend groen krijgen dan een nieuwe bestemming. De bewoners kunnen meehelpen aan de nieuwe invulling van Sint-Jozef. “Deze situatie opent dus nieuwe mogelijkheden en kansen voor de buurt en de ruimere omgeving”, zegt schepen Mai Van Thillo (CD&V). Samen met de buurtbewoners en andere geïnteresseerden worden ideeën uitgewerkt. Er wordt de eerste maal bijeengekomen op dinsdag 18 juni om 20u in woonzorgcentrum Sint-Jozef en dinsdag 25 juni om 13.30u in het Schoolhuis. Concrete voorstellen worden uitgewerkt op woensdag 3 juli om 13.30u in het Schoolhuis of woensdag 3 juli om 20u in het huidige woonzorgcentrum Sint-Jozef.
11/06 18u30  Roltrappen Voetgangerstunnel liggen stil door werken: “Wat langer wachten is een luxe, dan ben ik precies op vakantie”Tot 21 juni zullen gebruikers van de Sint-Annatunnel hinder ondervinden. Sinds vandaag zijn de onderhoudswerken aan de roltrappen aan de rechteroever begonnen. Volgende week zijn de roltrappen aan de linkeroever aan de beurt. Sommigen moesten vanmorgen tot een halfuur aanschuiven.
11/06 18u15  VIDEO. Bestuurder crasht met Porsche in gracht in BazelIn de Heirstraat, de verbindingsweg N485 tussen Steendorp en de E17 belandde een man in de nacht van maandag op dinsdag met zijn Porsche in de gracht. In een flauwe bocht ging het fout.
11/06 18u15  Kruispunt beneden aan Brug van den Azijn afgeslotenAquafin startte begin maart aan ingrijpende weg- en rioleringswerken in de Toekomstlaan en Straalstraat, aan de grens met Merksem voor de brug van den Azijn. Het stuk op Schotens grondgebied is intussen klaar. Nu wordt het stuk vanaf de gemeentegrens tot en met het kruispunt met de Vaartkaai aangepakt. Ter hoogte van het kruispunt is een verkeersplateau voorzien en ondergronds worden leidingen vernieuwd.
11/06 18u15  “Het verleden is niet wat het lijkt”: Disney lost nieuwe trailer voor ‘Frozen 2’Binnen vijf maanden is het zover: dan krijgt het sprookje van Elsa en Anna een vervolg. Disney loste zonet een nieuwe trailer voor Frozen 2 en het belooft spannend te worden. “Het verleden is niet wat het lijkt”, klinkt het op sociale media. De zussen zullen in deze film moeten vechten om de waarheid over hun verleden te weten te komen. En waar Elsa in de eerste film nog bang is van haar krachten, moet ze er in deze tweede Frozen op hopen dat die krachten wel krachtig genoeg zijn...
11/06 18u15  Elfjes gezocht voor het Fluisterbos: “Je krijgt een elfenopleiding en een outfit”Heeft u er altijd al van gedroomd om ooit eens een sprookjesfiguur te mogen zijn? Dan kan u vanaf nu solliciteren als elf. Marleen Peeters, bezieler van het elfenproject in Essen is op zoek naar nieuwe elfen.
11/06 18u00  Dief probeert tot twee keer toe politiecombi te rammen tijdens wilde achtervolgingEen man die rondtoerde in een auto met gestolen nummerplaten heeft dinsdag tot twee keer toe geprobeerd om een politiewagen te rammen. De man slaagde er telkens in om te ontkomen. De wagen is later wel teruggevonden, maar de bestuurder is spoorloos.
11/06 17u30  Will Tura en Steve Willaert krijgen goud voor ‘40-45’De laatste voorstelling van ‘40-45’ voor de zomerstop had maandagavond een gouden randje.Componisten Will Tura en Steve Willaert kregen een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 cd’s.
11/06 17u15  Bennett wint met grote overmacht massasprint in Dauphiné, Wout van Aert spurt zich naar knappe tweede plek en groene truiDe Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van de Dauphiné met grote overmacht gewonnen na een massasprint. Wout van Aert pakte een knappe tweede plaats, die hem meteen ook de groene puntentrui oplevert. Dylan Teuns blijft leider in het algemene klassement.
11/06 17u00  Bennett wint massasprint in Dauphiné met grote overmacht, Wout van Aert pakt groene trui dankzij knappe tweede plekDe Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van de Dauphiné met grote overmacht gewonnen na een massasprint. Wout van Aert pakte een knappe tweede plaats, die hem meteen ook de groene puntentrui oplevert. Dylan Teuns blijft leider in het algemene klassement.
11/06 17u00  Beerschot herdenkt Marc Steenackers in oefenwedstrijd tegen Griekse topclubHet Kiel nam twee jaar geleden onverwacht afscheid van haar algemeen directeur Marc Steenackers (43), die omkwam in een verkeersongeluk. De memorial ter nagedachtenis van Steenackers wordt dit jaar gespeeld tegen het Griekse Panathinaikos. Het oefenduel maakt deel uit van het voorbereidingsprogramma van Beerschot.
11/06 17u00  Fietsmuseum Velodroom valt wereldrecord ‘meeste gele truien op één plaats’ aanFietsmuseum Velodroom doet een gooi naar het wereldrecord ‘meeste gele truien op één plaats’. Ze doen dat tijdens het Belgische kampioenschap wielrennen in Gent, dat zondag 30 juni plaatsvindt. Het huidige record staat op 270 gele truien.
11/06 17u00  Niet op vakantie? Thuisblijven is het nieuwe reizenNu de zomer nadert, krijg je misschien veel te horen over de vakantieplannen van vrienden en familieleden. Maar wat als je zelf de behoefte hebt om lekker thuis te blijven? Volgens de Vlaamse cartoonist Zaza is daar helemaal niets mis mee, integendeel. “Thuis zijn alsof je op reis bent is de truc”, zei hij dinsdag in een reportage in het Radio 1-programma ‘De Wereld van Sofie’.
11/06 16u30  Politiewagen belandt in gracht na wilde achtervolgingTijdens een achtervolging is deze namiddag een politiecombi van de politiezone Heist gecrasht. De inzittende van het vluchtende voertuig wordt opgespoord.
11/06 16u30  Nog een festival erbij op Middenvijver deze zomer: zo reageren de burenMet de komst van Ampere Open Air, zullen er deze zomer drie festivals plaatsvinden op de Middenvijver. Het totale aantal van drie festivaldagen past wel nog altijd binnen de afspraak met de stad. Sommige buurtbewoners zouden het liefst alle festivals op de Middenvijver afschaffen, anderen kijken uit naar de gezellige drukte op de weide in de zomer.
11/06 16u30  Sportief directeur en voorzitter van Waasland-Beveren gaan niet in beroep tegen schorsing in zaak Propere HandenOlivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs’ advocaat Jan De Man dinsdag aan Belga.
11/06 16u15  Muziek op de Middenvijver: meer festivals, evenveel dagenMet de komst van Ampere Open Air, zullen er deze zomer drie festivals plaatsvinden op de Middenvijver. Het totaal aantal festivaldagen past nog altijd binnen de afspraak met de stad. Sommige buurtbewoners zouden het liefst alle festivals op de Middenvijver afschaffen, anderen kijken uit naar de gezellige drukte op de weide in de zomer.
11/06 16u15  Verenigingen bezorgd om parochiehuis: “Hopelijk vinden ze snel een nieuwe uitbater”De beheerraad van de Parochiale Kring, het parochiehuis in de Veerstraat 46, moet op zoek naar een nieuwe uitbater. Bijna drie jaar geleden nam Kristine Duchesne die taak op zich, maar om gezondheidsredenen gaf ze vorige week haar ontslag.
11/06 16u15  Lionel Messi is de best betaalde sporter van het voorbije jaar (en klopt Ronaldo)Het Amerikaanse magazine Forbes heeft dinsdag becijferd dat de Argentijnse voetballer Lionel Messi het voorbije jaar de best betaalde sporter ter wereld was. Messi zou de laatste twaalf maanden zo’n 127 miljoen dollar (112 miljoen euro) hebben opgestreken.
11/06 16u00  Hoge Raad voor de Justitie licht Antwerps gerecht door na moord op Julie Van EspenDe Advies- en onderzoekscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), het onafhankelijke orgaan dat verantwoordelijk is voor de externe controle van de rechterlijke orde, heeft beslist om een bijzonder onderzoek in te stellen naar aanleiding van de moord op studente Julie Van Espen (23). Dat meldt de HRJ in een persbericht.
11/06 16u00  Dertiger sleurt ex-vriendin bij de haren van haar fietsHet Openbaar Ministerie vordert een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden en een boete voor Glenn V.R. (31) uit Geel voor de belaging van zijn ex-vriendin.
11/06 15u45  Heist haalt middenvelder bij BerchemHeist kondigt de komst aan van middenvelder Jawad Abisan. Die was de voorbije drie seizoenen titularis in de hoofdmacht van Berchem. Abisan is 24 en woont in Schaarbeek, voor Berchem was hij actief bij Diegem.
11/06 15u45  Wij keken naar ‘Met Vier in Bed’: “Ook een clown moet soms eens de handen uit de lege mouwen steken”Lees meer >
11/06 15u45  Arsenal brengt exotische ritmes naar MaanrockMaanrock kleurt dit jaar Mechelser dan ooit. Er komt een podium met enkel Mechelse artiesten en in samenwerking met de Vleeshalle komt er een smaakstraat. Met Arsenal en Intergalactic Lovers worden er ook twee grote namen aan de affiche toegevoegd.
11/06 15u45  Sofie Goos bevallen van dochter Babette: “Zwaarder dan dertig triatlons”De Antwerpse ex-triatlete Sofie Goos (38) is voor het eerst mama geworden. Ze beviel van een dochtertje Babette. Goos maakte het nieuws wereldkundig via Instagram. “Gelukkig ben ik als atlete lange afstanden gewoon”, vertelt de kersverse mama een week later met de glimlach. Het weekje rust was welkom, want het was een bijzonder lange bevalling.
11/06 15u45  COLUMN. De riem erafNa de kwalificatiewedstrijd van dinsdagavond tegen Schotland mogen de Rode Duivels eindelijk genieten van hun vakantie. Afgelopen zaterdag veegden ze nog het kleine Kazachstan van de mat. Om het stadion vol te krijgen stelde de voetbalbond goedkopere tickets ter beschikking van geïnteresseerde jeugdploegen. Bij Zwarte Leeuw gingen ze graag in op dat voorstel en al snel was er een bus gevuld met tricolore spelertjes en hun begeleiders.
11/06 15u45  Gloednieuwe vereniging Soroptimist Kempen wil vrouwen een stem gevenDe Kempen zijn een nieuwe serviceclub rijker, of toch bijna. Dertien dames hebben zich verenigd om een eigen afdeling van Soroptimist International op te richten, met een kookworkshop als allereerste wapenfeit.
11/06 15u30  Handelaars bezorgd om heraanleg Villerslei: “Leg eerst parking aan op gronden Wouters”In de Villerslei is een tiental ‘mysterieuze’ sleuven gegraven in voet- en fietspad. Het blijkt de voorbode te zijn van de grondige en langverwachte heraanleg van de ‘entree’ tot Schotenhof. Alleen is nog steeds niet duidelijk wanneer die op de schop gaat. De winkeliers maken zich zorgen over de bereikbaarheid tijdens de werken.
11/06 15u30  Britney Spears kwaad op paparazzi: “Door jullie lijk ik dik”Britney Spears is momenteel op vakantie in Miami en daar kan heel Instagram met volle teugen van meegenieten. Toch is er volgens de zangeres ook een negatief kantje aan de reis: de paparazzi. In de media verschenen enkele kiekjes van Spears in bikini die volgens haar bewerkt zijn. “Niemand vraagt zich ooit af of die foto’s bewerkt zijn, maar ik lijk wel twintig kilo zwaarder dan ik echt ben. Ik ben zo dun als een naald, dus vertel het mij maar, wat is echt?”, liet ze weten op sociale media.
11/06 15u30  Bergen stelt Bosnische bondscoach Vedran Bosnic aan als nieuwe hoofdcoachBasketbalclub Bergen heeft dinsdag Vedran Bosnic aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 43-jarige Bosniër komt over van Lions de Genève en ondertekende een contract voor twee seizoenen. Frank De Meulemeester blijft op post als zijn assistent. Bosnic zal zijn taak als hoofdcoach van Bergen combineren met het bondscoachschap van Bosnië.
11/06 15u30  Cinema Plaza: Raymond van het Groenewoud opent cultuurseizoenRaymond van het Groenewoud, Roland en De Kreuners. Dat zijn enkele van de klinkende namen die volgend cultuurseizoen op het podium van Cinema Plaza in Duffel staan.
11/06 15u30  Hier kun je je helemaal onderdompelen in de roze wereld van roséVoor het tweede jaar op rij heeft de Rosé Mansion in New York City de deuren geopend. Je kunt er naar hartenlust proeven van allerlei roséwijnen van overal ter wereld en leuke foto’s nemen in de roze decors.
11/06 15u15  Sportief directeur van Waasland-Beveren Olivier Swolfs “berust” in schorsing wegens meldingsplichtOlivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs’ advocaat Jan De Man dinsdag aan Belga.
11/06 15u15  Antwerpen onderzoekt uitbreiding verboden zones elektrische deelstepAntwerpen denkt net als Brussel, na over het uitbreiden van afgebakende zones waar niet geparkeerd mag worden met elektronische deelsteps.
11/06 15u15  Diefstal in de Dauphiné: reservefiets van ploegmaat Wout van Aert verdwijnt van dak ploegautoMiserie bij Jumbo-Visma. De reservefiets van renner Lennard Hofstede, een ploegmaat van Wout van Aert, werd van het dak van de ploegauto gestolen voor aanvang van de derde rit in de Dauphiné.
11/06 15u15  Buurt beslist mee over nieuwe jeugdclubIn het Heistse schepencollege zijn de lastvoorwaarden goedgekeurd om een ontwerper voor de nieuwe stek voor jeugdclub De Biekorf aan te duiden. Belangrijk daarbij is dat de buurt mee zal mogen beslissen over het ontwerp.
11/06 15u00  Vrouw sleept bewusteloze man naar waterput: familiedrama verijdeld dankzij alerte burenEen 74-jarige landbouwer uit het West-Vlaamse Pittem ligt in ­kritieke toestand in het ­ziekenhuis. Een buur had gezien hoe Brigitte H. haar ­bewusteloze man naar een ­waterput sleepte en sloeg alarm.
11/06 15u00  Website Vlaams Parlement maakt gewag van heel opvallende politieke transferIs dé politieke transfer van het jaar een feit? Volgens de website van het Vlaams Parlement zou Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zijn overgestapt naar de N-VA, sinds de verkiezingen van 26 mei. Een foutje, zo zegt ook Dewinter zelf.
11/06 15u00  Vaticaan verwerpt geslachtsveranderingHet Vaticaan vindt dat mensen niet het recht hebben om van geslacht te veranderen. Dat staat in een officieel document dat gisteren gepubliceerd werd.
11/06 15u00  Twee bestuurders blazen positief in weekend zonder alcoholIn het kader van de zomer-BOB-campagne werd een weekend zonder alcohol georganiseerd. Amper twee personen bliezen positief in de zone BoDuKaP, één bestuurder reageerde positief op een drugstest.
11/06 15u00  Duitse verpleger veroordeeld voor 85 moorden tekent beroep aanDe Duitse verpleger Niels Högel tekent cassatieberoep aan tegen zijn veroordeling tot een levenslange celstraf voor de moord op 85 patiënten. Dat heeft de rechtbank in Oldenburg dinsdag bekendgemaakt.
11/06 14u45  Ontdekten schattenjagers de ingang naar Hitler zijn schatkamer?Schattenjagers maken zich sterk dat ze binnenkort de verdwenen ‘Barnsteenkamer’ van tsaar Peter De Grote zullen ontdekken. De imposante kamer uit de zeventiende eeuw, goed voor 280 miljoen euro, werd in 1941 leeggeroofd door de nazi’s en werd nooit teruggevonden.
11/06 14u30  Drie wagens in beslag genomen tijdens controleactieDe Antwerpse politie nam maandag drie wagens in beslag tijdens een controleactie met ANPR-camera’s. Daarbij werden in totaal 85 voertuigen extra gecontroleerd.
11/06 14u30  Brusselse belegde broodjes bij lekkerste van EuropaBig 7 Travel, een internationale reiswebsite, heeft op zijn website een ranglijst opgemaakt van de plaatsen in Europa waar je de lekkerste belegde broodjes kunt halen. Drie Brusselse locaties haalden de top vijftig.
11/06 14u15  Instituut voor Tropische Geneeskunde: “We hebben de gevaarlijke tijgermug zelf een lift gegeven tot bij ons”Tijgermug. Grote naam voor een klein mugje, dat je wel heel ziek kan maken. Eén prik en je hebt misschien dengue. Dus nu die muggen hier nog niet massaal wonen, spoort het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) hen op en verdelgt ze. En dat is nodig ook, want waar ze vroeger enkel vanuit Azië ons land binnenkwamen, hebben ze zich intussen al veel dichter bij huis gevestigd.
11/06 14u15  Fiscus viseert bepaalde doelgroepen meer: wie mag belastingcontrole verwachten?Personen met een buitenlandse rekening worden dit jaar extra gecontroleerd door de fiscus. Dat maakte de FOD Financiën zaterdag bekend. Maar er zijn meer mensen die extra kans maken op een controle. Wie zijn dat? En is het niet vreemd dat dit al wordt aangekondigd?
11/06 14u15  Stad wil overlast door wildparkeren deelsteps aanpakkenDe stad Antwerpen is aan het bekijken of het aantal zones waar u deelsteps niet mag parkeren zal worden uitgebreid. In Parijs en Brussel treden ze strenger op tegen het wildparkeren van zulke steps. In Antwerpen is het voorlopig verboden om een deelstep vlak aan een NMBS-station achter te laten. Maar allicht worden die verboden zones dus nog uitgebreid.
11/06 14u00  Berendrecht en Zandvliet: al 900 jaar vijf sterren waardMet veel toeters en bellen hebben Berendrecht en Zandvliet dit weekend vijf sterren gekregen. Nu zijn ze officieel de Sterrendorpen van de polders. Een maand geleden kwam televisiegezicht Sieg De Doncker bij hen langs met vijf aartsmoeilijke opdrachten. Maar de Berendrechtenaars en Zandvlietenaars hebben die dus allemaal vlekkeloos hebben uitgevoerd. De vijf sterren zijn de kers op de taart van hun 900ste verjaardag.
11/06 14u00  600.000 euro in tas vol briefjes: Iraanse landskampioen wil achterstallig loon in cash betalenDe Iraanse landskampioen Persepolis Teheran is zijn Kroatische coach Branko Ivankovic nog 679.000 dollar (600.000 euro) loon verschuldigd. Omdat de schuld vanwege Amerikaanse sancties tegen Iran niet per bankoverschrijving kan worden afgelost, wil de club hem cash uitbetalen.
11/06 14u00  Vlaams fietsvergoedingen voor woon-werkverkeer verdubbeldDe Vlaamse overheid betaalde in 2018 in het kader van het woon-werkverkeer 2,92 miljoen euro aan fietsvergoedingen uit aan personeelsleden. Dat is het dubbele van het bedrag dat in 2010 (1,47 miljoen euro) werd uitgekeerd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) op een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen).
11/06 14u00  Red Lion Max Plennevaux keert terug naar LéopoldMaxime Plenneveaux, de 25-jarige aanvaller van de Red Lions, verlaat zijn Nederlandse ploeg HGC en keert terug naar Léopold. De topschutter van de Audi Hockey League van het seizoen 2016-2017 wil zich in “een vertrouwde omgeving voorbereiden voor het pre-olympisch seizoen”.
11/06 14u00  Andrea opent Lief: “Lokaal en gezond eten met zo weinig mogelijk afval”In de buurt van de Vijfhoek in Mechelen opent Andrea De Smedt woensdag Lief, een ontbijt- en lunchrestaurant met take away. “Het is het moment om de sprong te wagen. Zeker nu de stad de Vijfhoek in de shoppingdriehoek ziet als een van de plekjes om te eten en te drinken”, zegt ze.
11/06 14u00  Antwerpenaars trekken met ‘Blackfish’ de zee op om plasticvervuiling te onderzoekenEnkele Antwerpenaren gaan met hun zeilboot een bijzonder onderzoek uitvoeren. Ze willen het probleem van plastic vervuiling in de zee aanpakken. En daarom gaan ze eerst het plastic onderzoeken.
11/06 14u00  Ex-Beerschotspeler bevestigt afscheid nu ook via sociale media: “Ik start met volle goesting aan nieuwe uitdaging bij AA Gent”Het nieuws raakte vorige maand al bekend: Gertjan De Mets zet een punt achter zijn spelerscarrière. Dat bevestigt hij nu ook met een uitgebreid bericht op Instagram. De 32-jarige middenvelder blijft wel in het voetbal als video-analist en jeugdcoach bij AA Gent.
11/06 14u00  Kirsten Flipkens wint eerste duel op gras, ook Alison Van Uytvanck stoot door in RosmalenKirsten Flipkens (WTA 69) en Alison Van Uytvanck (WTA 55) hebben dinsdag op het WTA-toernooi van Rosmalen (gras/250.000 dollar) hun eerste wedstrijd op gras dit seizoen gewonnen.
11/06 13u45  Stad wil overlast wildparkeren deelvoertuigen aanpakkenDe stad Antwerpen is aan het bekijken of het aantal zones waar u deel-steps niet mag parkeren zal worden uitgebreid. In Parijs en Brussel treden ze strenger op tegen het wildparkeren van zo’n steps. In Antwerpen is het voorlopig verboden om een deel-step vlak aan een NMBS-station achter te laten. Maar allicht worden die verbodzones dus nog uitgebreid.
11/06 13u45  Provincie en UAntwerpen werken stappenplan uit voor stadslandbouwSteden en gemeenten die samen met hun inwoners volkstuintjes, een stadsboerderij, of geveltuintjes willen aanleggen, kunnen vanaf nu gebruik maken van de “Keuzewijzer Eetbaar Groen”.
11/06 13u45  Olympisch kampioen Mack Horton kan zich niet kwalificeren voor WK zwemmen langebaanDe Australiër Mack Horton, olympisch kampioen zwemmen op de 400 meter vrije slag, is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju (12-28 juli). Horton faalde tijdens de Australische selectiedagen in Brisbane eerder al op de 200 en 400m vrij, daar kwam dinsdag ook nog een mislukte poging op de 800 meter vrije slag bij.
11/06 13u45  Pennenzakkenrock: Gers Pardoel sluit schooljaar feestelijk afDe affiche voor de 25e editie van Pennenzakkenrock 2019 op 27 juni is compleet. Met Gers Pardoel als headliner, Gio Kemper en Regi haalt de organisatie enkele kleppers binnen.
11/06 13u30  “Vervang uittredingsvergoeding voor politici door uitkering van 1.700 euro per maand”Geef politici die na het verlaten van het parlement werkloos blijven 1.700 euro per maand en schaf de uittredingsvergoeding af. Dat stelt econoom Stijn Baert (UGent) voor nu er opnieuw wat discussie is over de uittredingsvergoeding van 175.356 euro die Siegfried Bracke (N-VA) opneemt.
11/06 13u30  Lotto Soudal rekent in Baloise Belgium Tour op Campenaerts en Wellens, Evenepoel en Jakobsen speerpunten bij Deceuninck-Quick StepLotto Soudal schreef met Jens Keukeleire de voorbije twee edities van de Baloise Belgium Tour op zijn naam. De Bruggeling is dit jaar niet van de partij, maar het team van de Nationale Loterij mikt met kopmannen Victor Campenaerts en Tim Wellens opnieuw op eindzege. Dat gaf sportief directeur Kevin De Weert dinsdag mee in zijn voorbeschouwing.
11/06 13u30  Parijs zet Christian Louboutin in de kijkerChristian Louboutin krijgt in 2020 een grote overzichtstentoonstelling in Parijs. Heel wat van zijn ontwerpen met rode zolen zullen er te zien zijn, waaronder ook nooit eerder vertoonde exemplaren uit zijn persoonlijk archief.
11/06 13u15  PVDA wil “een goeie rode, geen slechte, aangelengde rosé” in WalloniëIn Namen praat PS-voorzitter Elio Di Rupo voor de tweede maal met de PVDA over de mogelijke vorming van een nieuwe Waals regering. De extreem-linkse partij wil de donkerrode accenten uit haar programma in een mogelijk regeerakkoord vertaald zien. “We willen een goeie rode wijn, geen slechte rosé die met water is aangelengd tot bocht”, zei PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw voor aanvang van het overleg.
11/06 13u15  Wereldrecord mislukt door te veel selfiesDrieduizend mensen kwamen zaterdag samen in Pattaya, een stad in Thailand, om het wereldrecord lunges te breken. Te veel deelnemers moesten gediskwalificeerd worden omdat ze de oefening niet correct uitvoerden.
11/06 13u00  Peperduur openbaar toilet moet Instagram-overlast tegengaanEen boothuis in Perth is uitgegroeid tot één van de grootste toeristische trekpleisters van de Australische stad. De stroom aan mensen die er een foto komt nemen, leidt echter ook tot overlast in de buurt.
11/06 13u00  Drone filmt de overblijfselen van Pripyat: een spookstad na de kernramp van TsjernobylDronebeelden tonen de woestenij van de Pripyat, een spookstad op zo’n 100 kilometer van de Oekraïense hoofdstad Kiev. De HBO-serie ‘Chernobyl’ brecht de kernramp van Tsjernobyl opnieuw in de belangstelling.
11/06 13u00  Kleurrijke barones Antoinette Pecher overledenTien dagen na haar 92ste verjaardag, is barones Antoinette Pecher overleden in Ukkel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober kreeg ze nog de 27ste plaats op de Open Vld-lijst in Antwerpen.
11/06 12u45  Storm in Duitsland: overstromingen en hagelbollen tot zes centimeter grootMaandagavond zijn het zuiden en het oosten van Duitsland getroffen door een fel onweer. In de buurt van München zijn hagelstenen gespot van wel vijf tot zes centimeter doorsnede.
11/06 12u30  Vermoorde halfbroer Kim Jong-un had “banden” met Amerikaanse CIAKim Jong-nam, de in 2017 in Maleisië vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, had “banden” met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Dat schrijft de Wall Street Journal dinsdag. Volgens een “persoon met kennis van het dossier” zou Kim Jong-nam meermaals agenten van de CIA ontmoet hebben.
11/06 12u15  Twee personen in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht na uitslaande brandIn de nacht van maandag op dinsdag woedde er een uitslaande brand in de Van Schoonhovenstraat. Daarbij werden twee personen in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.
11/06 12u15  Deze zomer opnieuw werken op grote Brusselse verkeersassenDe zomermaanden zijn jaarlijks een gelegenheid om enkele grote werken uit te voeren op de Brusselse verkeersassen. De Leopold II-tunnel, de Rogiertunnel en de Keizer Karellaan zijn de voornaamste gewestwegen die Brussel Mobiliteit tussen juni en september onder handen neemt.
11/06 12u15  Bouwvakker Edwin Thijs (33) fietst in vier dagen rond België voor terminaal zieke collega“Opgeven? Daar heb ik geen seconde aan gedacht, ook niet toen ik met regen en stormwind door de steile Ardennen fietste. De gedachte aan Guy stuwde me vooruit”, zegt Edwin Thijs (33) uit Arendonk. In vier dagen fietste hij helemaal rond België, gemiddeld 320 kilometer per dag, ten voordele van zijn terminaal zieke collega.
11/06 12u15  Daarom zijn de schoenen van Meghan Markle altijd een beetje te grootDe outfits van Meghan Markle worden steeds grondig onder de loep genomen en daarbij valt steeds iets op: de pumps van de hertogin zijn altijd een tikkeltje te groot. Dat heeft een praktische reden.
11/06 12u15  Op deze manier lukt het wél om vrachtwagenchauffeurs te vinden: “Kapitein van je eigen schip”In vijf jaar is het aantal vacatures voor vrachtwagenchauffeur verdrievoudigd. Tegelijkertijd valt het aantal kandidaten terug, ook omdat vele collega’s stilaan hun pensioen naderen. VDAB zet nu het specifieke opleidingstraject in de kijker om ze toch te vinden. Didar Omar van Zuidnatie doorliep dat traject en voelt zich ‘kapitein op zijn eigen schip’.
11/06 12u00  Hamilton: "Ik zou hetzelfde als Vettel gedaan hebben"Toen de fans na de race Lewis Hamilton aan het uitjouwen waren nam Sebastian Vettel het op voor de Brit. Hamilton doet net hetzelfde voor Vettel: “Ik zou hetzelfde gedaan hebben.”
11/06 12u00  Onze bingetip. Leugens, hoogmoed en dood in ‘Chernobyl’, de reeks met de hoogste notering ooit op IMDbVijf sterren en de hoogste score ooit op de Internet Movie Database (IMDb). De Amerikaanse HBO-serie 'Chernobyl', die bij ons te bekijken is via Telenet Play, wordt wereldwijd overladen met lof. “Voor de dood is iedereen gelijk.” Dat zinnetje hangt als een zwaard van Damocles boven de reeks. Zelden laveerde Magere Hein met zo’n gemene grijns door een fictiereeks als in deze hervertelling van ’s wereld grootste kernramp.
11/06 12u00  Mazelenepidemie maakte al bijna 1.500 doden in CongoEen mazelenepidemie in de Democratische Republiek Congo heeft dit jaar al aan naar schatting 1.460 mensen het leven gekost. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie in een nieuw rapport. Sinds 1 augustus vorig jaar wordt het land ook al geteisterd door een uitbraak van ebola.
11/06 11u45  Vier lichamen gevonden in wrak toeristenboot HongarijeIn het wrak van de toeristenboot die in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip, zijn dinsdag vier lichamen aangetroffen. Onder hen ook dat van de kapitein. De Hongaarse politie is dinsdag gestart met de berging van de boot, die op 29 mei op de Donau in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip. Het ongeval eiste 28 mensenlevens.
11/06 11u45  Keuken sociale woning brandt uitDe brandweer moest dinsdagvoormiddag uitrukken voor een uitslaande brand in een sociale woning op Kerkelanden in Mol. Het vuur was snel geblust, maar de keuken is volledig uitgebrand.
11/06 11u45  WK vrouwenvoetbal leeft: organisatie verkocht een miljoen ticketsDe organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk (7 juni-7 juli) heeft dinsdag trots bekendgemaakt de kaap van een miljoen verkochte tickets te hebben gerond. Veertien (van de 52) WK-wedstrijden zijn helemaal uitverkocht. Er zijn nog 300.000 tickets te koop.
11/06 11u45  Gemeente laat sluikstorters 1.000 euro ophoesten voor opruimingskostenSluikstorten blijft een groot probleem in Willebroek. De voorbije weken werden zo’n zeventig huisvuilzakken gedumpt. Enkele verdachte sluikstorters werden ondertussen geïdentificeerd. “En die mensen gaan opdraaien voor de opruimingskosten. We zetten binnenkort ook camera’s in om deze overlast in de kiem te smoren”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).
11/06 11u45  Paulo Fonseca is nieuwe coach van AS RomaAS Roma heeft de Portugees Paulo Fonseca dinsdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij ondertekende bij de Romeinen een contract voor twee jaar (met een jaar optie).
11/06 11u45  Heeft Rihanna trouwplannen?Rihanna (31) schermt haar privéleven de laatste jaren stevig af. Zo zou ze al twee jaar samen zijn met de Saoedische miljardair Hassan Jameel, maar zijn ze nog nooit officieel samen ergens verschenen. In een interview heeft ze nu laten weten dat ze misschien wel gaan trouwen.
11/06 11u30  Giro-winnaar Carapaz krijgt warme ontvangst in Ecuador: duizenden fans juichen nationale held toe in optochtRichard Carapaz is in zijn thuisland Ecuador als een held onthaald na zijn eindzege in de Ronde van Italië. De 26-jarige Carapaz zette maandag na een vlucht vanuit Spanje, de thuisbasis van zijn ploeg Movistar, voet aan de grond in Quito, acht dagen na zijn onverwachte triomf in de Giro.
11/06 11u30  Werken aan roltrappen voetgangerstunnel leiden tot wachtrijen aan liftDeze en komende week zullen gebruikers van de Sint-Annatunnel hinder ondervinden. Sinds vandaag zijn de onderhoudswerken aan de roltrappen aan de rechteroever begonnen. Volgende week zijn de roltrappen aan de linkeroever aan de beurt.
11/06 11u30  Gertjan De Mets hangt schoenen aan de haak en start “met volle goesting” aan nieuwe uitdaging bij AA GentGertjan De Mets zet een punt achter zijn spelerscarrière. Dat bevestigt hij in een bericht op Instagram. De 32-jarige middenvelder blijft wel in het voetbal als video-analist en jeugdcoach bij AA Gent.
11/06 11u00  Minstens zes migranten, onder wie twee kinderen, sterven voor kust LesbosIn de Egeïsche Zee zijn minstens zes migranten, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen toen de boot waarmee ze van Turkije in Griekenland probeerden te geraken kapseisde. Dat heeft de Griekse kustwacht meegedeeld. Het ongeval deed zich voor de kust van het eiland Lesbos voor.
11/06 11u00  Mediahuis mag Ierse krantengroep overnemenDe weg is vrijgemaakt voor de overname van de Ierse krantengroep Independent News & Media (INM) door de Belgische groep Mediahuis. De Ierse mededingingsautoriteit heeft de operatie onvoorwaardelijk goedgekeurd, zo laat Mediahuis dinsdag weten.
11/06 11u00  New York Times voert dagelijkse politieke cartoon af “na controverse rond Netanyahu”De Amerikaanse krant The New York Times gaat in zijn internationale editie niet langer een dagelijkse politieke cartoon publiceren. De beslissing komt er in de nasleep van een als antisemitisch beschouwde tekening van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, waarvoor de krant zich heeft moeten excuseren.
11/06 11u00  Koeien nemen ongewild een frisse duikAan de oevers van de Kleine Nete in Herentals heeft de brandweer momenteel de handen vol om twee koeien uit het water te halen.
11/06 11u00  GETEST. Top of the World, hoogste attractie op de Sinksenfoor: “Niet voor gevoelige magen”De Top of the World, een gigantische draaimolen op zestig meter hoog, kende een valse start dit weekend op de Sinksenfoor. Door de felle wind kon de attractie nog niet openen zaterdag. Wanneer de wind ging liggen, ging uw krant mee de lucht in. Om vijf minuten later met een gekeerde maaginhoud terug op de grond te staan.
11/06 10u45  Gepensioneerde Mechelaar (72) komt om het leven tijdens Vespa-evenement in HongarijePhilippe Withof, een 72-jarige man afkomstig van Mechelen, kwam afgelopen weekend om het leven tijdens een Vespa-evenement in Hongarije. De man kreeg mogelijk een hersenbloeding tijdens het rijden en knalde op een tegenligger.
11/06 10u30  ABVV: “Als Vlaams Belang mee mag besturen, moet sp.a samenwerking met N-VA opblazen”Als het Vlaams Belang mee gaat regeren met de N-VA, dan moet de sp.a al haar samenwerkingen met die N-VA opblazen. Dat zegt Caroline Copers, de algemeen secretaris van het ABVV. Onder meer in Antwerpen besturen de socialisten en N-VA samen de stad. Wanneer er gedoogsteun zou komen voor een beleid waar Vlaams Belang bij betrokken wordt, staat dat voor de socialistische vakbond gelijk aan het doorbreken van het cordon sanitaire
11/06 10u30  KOPMAN. Mogen we een kanttekening maken bij Wout van Aert in de Tour?Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers.
11/06 10u15  DISCUSSIE. Wat is jouw beste hulpmiddel om te studeren?Aan de studenten die op Gazet van Antwerpen aan het surfen zijn in plaats van te studeren: je bent niet alleen. Opmerkelijk veel mensen hebben moeite om scherp te blijven tijdens de blok. Ken jij soms bekende of minder bekende hulpmiddeltjes?
11/06 10u15  Blond kind met blauwe ogen? Hogere factor smerenDrie keer meer gevallen van huidkanker in de jongste tien jaar. Met jonge kinderen als uitgesproken risicogroep: wie één keer zonnebrand opliep, draagt een leven lang een verhoogd risico mee. Met de zomersportkampen en waterpret in aantocht wordt daarom een nieuwe campagne opgestart. Eén die vooral (hoog)blonde kinderen met een bleke huid en blauwe of groene ogen extra wil zien smeren.
11/06 10u15  Ontwerper Virgil Abloh krijgt eigen tentoonstellingHoewel de Amerikaanse modeontwerper Virgil Abloh nog steeds maar 38 jaar is, timmert hij al twintig jaar aan de weg naar succes. Het Museum of Contemporary Art in Chicago vond dan ook dat de tijd was aangebroken om een tentoonstelling aan zijn creaties te wijden.
11/06 10u00  Interland van Rode Duivels is ten huize Martinez zo belangrijk dat hoogzwangere vrouw van bondscoach komt kijkenBeth Martinez, de vrouw van bondscoach Roberto Martinez, is vanavond aanwezig in het Koning Boudewijnstadion. Ze is van Schotse afkomst en wil deze wedstrijd dus zeker niet missen, ook al is ze hoogzwanger.
11/06 10u00  Triatlete Sofie Goos mama van dochtertjeDe Antwerpse triatlete Sofie Goos (38) is voor het eerst mama geworden. Zij en haar partner Jef De Batist kregen vorige week een dochtertje, Babette.
11/06 09u30  Ibrahima Cissé blijft op de radar van AntwerpIbrahima Cissé staat nog altijd op de radar van Antwerp. De Great Old informeerde de vorige transferperiodes bij Fulham naar de 25-jarige defensieve middenvelder, maar zijn komst bleek nooit haalbaar. Fulham betaalde in 2017 nog zo’n 2,5 miljoen euro aan Standard voor de Guineese Belg en vroeg te veel. Cissé speelde het voorbije seizoen amper vijf matchen voor de Londense club en is overbodig, alleen is de vraag of hij dit keer wel voor een schappelijke prijs weg mag.
11/06 09u15  Activisten besmeuren Gents bloeddonorcentrum wegens ‘transfoob beleid’ Rode KruisOnbekende activisten hebben maandagnacht de gevel van een Gents bloeddonorcentrum beklad. Tussen rode spatten op het gebouw werd met rode verf ‘Hier ons bloed dat je niet wil’ op de gevel geschilderd. De actie is een protest tegen de weigering van het Rode Kruis om bloeddonaties van transseksuelen te aanvaarden.
11/06 09u15  Kind (2) overleden dat al vier dagen vastzat in put in IndiaIn India is de tweejarige jongen overleden die al vier dagen vastzat in een put in de deelstaat Punjab. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Het nieuws heeft tot protestacties geleid van mensen die de hulpdiensten verwijten te laat in actie te zijn geschoten.
11/06 09u15  Kim Kardashian toont voor het eerst de kleine Psalm aan de wereldEen kleine maand geleden verwelkomden Kim Kardashian en Kanye West hun vierde kindje: zoontje Psalm. Het jongetje werd geboren via een draagmoeder en we krijgen hem nu voor het eerst echt te zien.
11/06 09u00  Grap pakt verkeerd uit: jonge vrouw komt vast te zitten in speelgoedautoEen Britse vrouw wilde voor de grap in een speelgoedautootje gaan zitten, maar kon geen kant meer op met het ding. Dat leidde tot heel wat ergernis bij de jonge vrouw, maar ook tot grote hilariteit bij haar vrienden. Na enkele vruchteloze pogingen om de Britse grappenmaker te bevrijden, werd een drastische beslissing genomen: de speelgoedauto los snijden met een broodmes.
11/06 08u00  Speciale werkgroep moet verkiezingsnederlaag CD&V analyserenOp de agenda van het CD&V-partijbureau staat dinsdag de aanstelling van een werkgroep die de verkiezingsnederlaag van 26 mei grondig moet evalueren.
11/06 07u45  Raptors redden het niet in kolkend eigen huis: twee dikke driepunters bezorgen Warriors de zege én een zesde finalematchDe Toronto Raptors zijn er niet in geslaagd de vijfde wedstrijd van de NBA-finale te winnen. De ploeg uit Canada verloor met een punt van Golden State Warriors. De eindstand was 106-105. In de best-of-sevenserie staat het 3-2.
11/06 07u45  Wisselvallig en onstabiel weerDinsdag is het eerst droog met vrij veel hoge sluierbewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het zuidoosten en worden enkele perioden van regen of buien verwacht.
11/06 07u45  Politie start berging gezonken toeristenboot HongarijeIn Hongarije is de politie dinsdag gestart met de berging van de toeristenboot die op 29 mei op de Donau in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip. Het ongeval eiste aan twintig mensen het leven. Acht opvarenden worden nog steeds vermist.
11/06 07u45  Bijna 18 jaar na 9/11 is 1.643ste slachtoffer formeel geïdentificeerdBijna 18 jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York is opnieuw een slachtoffer formeel geïdentificeerd. Het gaat om een man, maar zijn naam werd op vraag van de familie niet vrijgegeven. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten maandag. Hiermee werden intussen al 1.643 mensen formeel geïdentificeerd als slachtoffer.
11/06 07u45  Beschermd tegen hiv, maar besmet met gonorroe: minder condoomgebruik bij Belgen die hiv-remmers krijgenMeer dan tweeduizend Belgen krijgen remmers om zich tegen hiv te beschermen, maar in die groep lijkt het condoomgebruik terug te lopen en gaan andere soa’s ongeremd rond. Dat schrijft De Standaard dinsdag.
11/06 07u30  Meer Belgen betalen hun belastingen gespreidHet aantal Belgen die hun belastingen gespreid mogen betalen, is in 2018 gestegen tot 190.668. In 2016 kregen 139.263 mensen nog een afbetalingsplan van de fiscus. Dat blijkt dinsdag uit cijfers die De Tijd opvroeg.
11/06 07u30  Weg uit station Brussel-Noord: migranten kunnen voortaan terecht in humanitaire hub aan havenDe humanitaire hub van de hulporganisaties Dokters van de Wereld, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen huist sinds dinsdag op een nieuwe locatie in een gebouw van de Haven van Brussel op de Havenlaan nummer 100. De hub trekt na anderhalf jaar weg uit het Brusselse Noordstation omdat het huurcontract afliep.
11/06 07u30  Argentijn moet ex 8 miljoen peso betalen voor huishoudelijke taken tijdens huwelijkIn Argentinië moet een man zijn ex-vrouw 8 miljoen peso (ongeveer 157.000 euro) betalen als compensatie voor alle huishoudelijke taken die ze tijdens hun 27-jarige huwelijk voor haar rekening nam. Dat heeft het Argentijnse gerecht beslist, zo meldt de lokale pers.
11/06 07u30  Nederland trekt extra miljoenen uit tegen terreur op treinstationsNederland trekt eenmalig 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder andere de vier grote steden. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Om welke stations het gaat wil het ministerie van Infrastructuur niet zeggen.
11/06 07u30  Minstens vier doden bij brand in psychiatrisch centrum in OekraïneBij een brand in een psychiatrisch centrum in de Oekraïense havenstad Odessa zijn maandagavond minstens vier mensen om het leven gekomen. Vijftien anderen konden worden gered, zo heeft de civiele bescherming meegedeeld. Zes personen raakten zwaargewond en minstens vijf patiënten zijn nog vermist.
11/06 07u30  Pentagon heronderhandelt aankoopprijs van F-35Het Pentagon heeft de aankoopprijs van de F-35, het duurste vliegtuig ooit, opnieuw op tafel gelegd. Dat maakte het maandag bekend. Aanleiding is een bestelling voor 34 miljard dollar.
11/06 07u30  Lil Kleine (24) voor het eerst papaSuikerbonen ten huize Lil Kleine (24): de Nederlandse rapper is voor het eerst vader geworden. Zijn 29-jarige verloofde is bevallen van een zoontje. Dat maakte Lil Kleine zondag zelf bekend tijdens zijn optreden op een Nederlands festival.
11/06 07u30  Karl Vannieuwkerke verhuurt huis tijdens ‘Vive le Vélo’ en neemt baby meeDe Ronde van Frankrijk loert om de hoek, dus bereidt Karl Vannieuwkerke (48) zich weer voor op een hele maand weg van huis.
11/06 07u30  Peter Boeckx blaast ‘The sky is the limit’ nieuw leven inNa zijn uitstapjes met ‘Don’t worry, be happy’ en ‘The show must go on’ keert Peter Boeckx (57) terug naar zijn grootste kijkcijferkanon: ‘The sky is the limit’. Boeckx bereidt momenteel het vijfde seizoen voor. Met naar alle waarschijnlijkheid een pak nieuwe gezichten.
11/06 07u15  Sebastian Vettel tijdens GP van Canada verkozen tot 'Driver of The Day'Te midden van alle commotie rond de GP van Canada is Sebastian Vettel verkozen tot 'Driver of the Day'.
11/06 05u15  Verpleegkundigen met graduaat verenigen zich: “De anderen kijken op ons neer”Afgelopen weekend is de Belgische Federatie van HBO5-verpleegkundigen (BFHBOV) officieel opgericht. “Bijna 40% van de verpleegkundigen in België is HB05- of graduaatsverpleegkundige, maar zij hebben geen stem binnen de Algemene Unie Verpleegkundigen België (AUVB). Meer nog, de AUVB bekijkt ons met minachting en wil de hogere beroepsopleiding verpleegkunde afschaffen”, zegt Paul Cappelier van de nieuwe belangenvereniging.
11/06 05u15  Pijn bestrijden doe je zo: “Hersenen denken onterecht snel dat een beweging pijn doet”Chronische pijn bestrijden met pijn, dat is waar het om draait in een nieuw Vlaams onderzoek. Want wat blijkt? Lage rugpijn heeft meer te maken met het hoofd dan met de rug. Het is dus kwestie van het brein te leren die foute signalen te negeren en te herprogrammeren.
11/06 05u15  Dewinter wil niet meer opzij gaan voor deelname aan Vlaamse regeringNa de gemeenteraadsverkiezingen van oktober beloofde Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter een stap opzij te zetten als daardoor zijn partij in het Antwerpse bestuur kon stappen. Die belofte herhaalt hij vandaag niet meer voor de vorming van de Vlaamse regering. Ook al bestempelt Theo Francken (N-VA) hem als “een groot probleem” om een coalitie te vormen. “Dat is een drogreden”, zegt Dewinter. “Ik heb intussen al genoeg stappen opzijgezet.”
11/06 05u15  Van leerkracht naar stewardess: “Opgelucht dat ik gestopt ben in het onderwijs”Door de administratieve rompslomp en het gevoel nooit klaar te zijn met haar werk, gaf Caroline Moens (27) de brui aan haar job in het onderwijs. Vandaag is ze stewardess.
11/06 05u15  Noodmaatregelen zijn nog geen beleidWie de analyses van de verkiezingsuitslag van 26 mei heeft gevolgd, zou denken dat het gat in de begroting, de migratie en de grote verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië de belangrijkste bedreigingen vormen voor dit land. Maar tijdens het nieuwsarme pinksterweekend slaagden twee andere thema’s erin om ook even de aandacht op te eisen. We zitten namelijk nog altijd met een tekort aan leerkrachten én aan verpleegkundigen.
11/06 05u15  Christelijke vakbond snelt leerkrachten te hulpOm meer leraren in het onderwijs te houden, start de christelijke vakbond een nieuwe dienst die zich niet alleen beperkt tot hulp na een negatief evaluatiegesprek.
11/06 05u15  Getest: Top of the World, hoogste attractie op de Sinksenfoor: “Niet voor gevoelige magen”De Top of the World, een gigantische draaimolen op zestig meter hoog, kende een valse start dit weekend op de Sinksenfoor. Door de felle wind kon de attractie nog niet openen zaterdag. Wanneer de wind ging liggen, ging uw krant mee de lucht in. Om vijf minuten later met een gekeerde maaginhoud terug op de grond te staan.
11/06 05u15  Jan Peumans geeft zich bloot in ‘De Columbus’:“Toen ik terugkwam was ik een ander mens”Ze kenden elkaar in de verste verte niet. Maar na vier dagen samen in een gezellige touringcar zijn Jan Peumans (68) en Wim Lybaert (50) dikke vrienden geworden. Vanavond zetten de oud-politicus en de alleskunner met groene vingers koers richting Japan, al geraken ze niet veel verder dan Nederland en Duitsland. “Blijkbaar had Wim wat vooroordelen over mij”, zegt Peumans. “Maar het klikte meteen.”
11/06 05u15  Belgische beloften beginnen bijna aan EK: “Dat ze bij Anderlecht eens stevig vloeken, dat wens ik Wout toe”Twaalf jaar geleden was het dat de Belgische nationale belofteploeg zich plaatste voor een EK. In 2007 gingen de Jonge Duivels naar de halve finales met Nicolas Lombaerts, de robuuste verdediger die doorgestuurd werd bij Club Brugge en later een monument werd in Rusland. In 2019 is dat met Wout Faes, de robuuste verdediger die doorgestuurd werd bij Anderlecht, en ook al bijna in Rusland speelde.
11/06 05u15  Van Aert over zijn verrassende selectie voor de Tour: “Mijn vrouw Sarah had het allerlaatste woord”“Starten in een Tour die dan nog begint in Brussel? Geef toe, dit was een kans die ik niet mocht laten liggen. Maar ik zei pas ja toen ik voelde dat mijn vrouw Sarah erachter stond”, aldus Wout van Aert gisteren achter het podium van het Critérium du Dauphiné in Craponne-sur-Arzon. Daar haalde hij voor de tweede opeenvolgende dag de witte trui van de beste jongere op.
11/06 05u15  Oud-manager Fenerbahçe aan de slag bij WesterloHet organigram van Westerlo na de Turkse overname krijgt steeds meer vorm. Hasan Cetinkaya wordt de vice-voorzitter van de Kempense club. Dat kondigde hij zelf aan in het Turkse programma Futbol TV van A Spor. “Oktay Ercan (de nieuwe eigenaar van Westerlo, red.) heeft me een voorstel gedaan om hem te helpen bij zijn project in België, een project dat me heel hard aanspreekt. Met mijn ervaring hoop ik dat ik de club mee kan laten strijden voor de titel”, aldus Cetinkaya.
11/06 05u15  Spelers KV Mechelen hervatten voorbereiding na vijf weken vakantieGeen feestdag bij KV Mechelen gisteren. Na meer dan een maand vakantie vatte de 1B-kampioen en Belgische bekerwinnaar de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar aan. Of dat er een in 1A of 1B wordt, moet binnenkort blijken.
11/06 05u15  Robertson (25), de enige sterspeler in het Schotse elftal: “In 2013 wees ik Kompany zijn zitje aan”De Schotten moeten een hapje worden, want hun enige ster is een... linksback. Wel eentje met een verhaal. Andrew Robertson (25) werkte in 2013 nog voor de voetbalbond en overhandigde Kompany toen een wedstrijdboekje in de tribune. Vanavond geeft hij als fiere kapitein van zijn land Hazard een vaantje.
11/06 05u15  Bondscoach Martinez is op zijn hoede voor Schotland: eerst winnen en dan met vakantieDe laatste loodjes. De Rode Duivels kijken ernaar uit om dan definitief op vakantie te vertrekken. Schotland mag geen probleem zijn maar bondscoach Roberto Martinez zou zichzelf niet zijn mocht hij niet overal Schotse wolfijzers zien.
11/06 05u15  Jaouad is genderfluïde en atheïst: “Ik ben nochtans heel religieus opgevoed”Er zijn weinig dingen die creatieve duizendpoot Jaouad Alloul niet is. De theatermaker, zanger, danser, homorechtenactivist en dragqueen, om maar een paar zaken te noemen, brengt nu zijn eerste EP uit, met vijf nummers die recht uit het hart komen. De eerste videoclip komt woensdag uit. “Na mijn wilde jaren als twintiger is het nu tijd voor reflectie”, klinkt het bij de Antwerpenaar die vooral niet in een hokje wil of kan gestoken worden.
11/06 05u15  Pastorale Eenheid blaast eerste kaars uitPastorale Eenheid Sara en Abraham vierde zaterdag haar eerste verjaardag met tal van festiviteiten in alle parochies.
11/06 05u15  Aanleg van het Stadspark begon tijdens de Tweede Wereldoorlog: groene long aan de rand van de stadHet afgelopen weekend trokken de jaarlijkse Stadsparkfeesten in Turnhout opnieuw een massa volk uit heel de Kempen. Het park is al bijna tachtig jaar een groene long aan de rand van de stad.
11/06 05u15  Asbestplaten worden verwijderd in Frans CretenlaanHens en Asbest Cleaning Services starten op woensdag 12 juni met het verwijderen van asbestcementplaten in de bedrijfsgebouwen in de Frans Cretenlaan 50. Igean stelt de bevolking gerust dat er geen risico voor de volksgezondheid is.
11/06 05u15  Brechtse Stoempers trotseren stormweer voor goed doel: “Bekende cols in Italië en Zwitserland bedwingen”Zaterdagochtend om 8u zijn dertien wielertoeristen van WTC De Stoempers uit Brecht vertrokken voor een fietstrip naar Italië. In een week tijd willen ze zo’n 1.000 km afleggen om de bekende berg Stelvio te bereiken. Ze doen dit voor het goede doel: Climbing for Life. Dat zet zich in voor diabetespatiënten.
11/06 03u30  Pijn bestrijden? Doe jezelf pijnChronische pijn bestrijden met pijn, dat is waar het om draait in een nieuw Vlaams onderzoek. Want wat blijkt? Lage rugpijn heeft meer te maken met het hoofd dan met de rug. Het is dus kwestie van het brein te leren die foute signalen te negeren en te herprogrammeren.
10/06 22u45  Spanje pas in tweede helft voorbij taaie Zweden, doelpunt Yaremchuk loodst Oekraïne voorbij LuxemburgTwaalf EK-kwalificatie-interlands stonden er vanavond op het programma. De meest tot de verbeelding sprekende Spanje - Zweden werd zonder doelpunten afgesloten. Gent-spits Oleg Yaremchuk scoorde de enige treffer voor Oekraïne in de partij tegen Luxemburg.
10/06 22u45  Bondsparket gaat niet in beroep tegen vrijspraak Waasland-BeverenHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal geen verzoekschrift neerleggen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om een uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep in het tuchtdossier rond KV Mechelen/Waasland-Beveren aan te vechten. Dat vernam persagentschap Belga maandag.
10/06 22u30  Heraanleg Grote Markt Lier zorgt opnieuw voor extra kostenDe stad Lier heeft een rechtszaak verloren tegen de aannemer en de ontwerper van de Grote Markt. Dat betekent dat de stad 153.703 euro aan verwijlinteresten en gerechtskosten moet betalen.
10/06 22u00  Schotse bondscoach was ooit nog de trainer van Romelu Lukaku: “Moest hem van het veld sleuren”De Rode Duivels kijken dinsdag in het Koning Boudewijnstadion Schotland in de ogen. “We moeten hopen op een perfecte prestatie, vooral defensief. Want elke fout zal afgestraft worden”, stelde de Schotse bondscoach Steve Clarke maandag in het Koning Boudewijnstadion.
10/06 21u45  Hernieuwde Uylefeesten laten deeldorp schitteren: “Geslaagd dankzij het Schriekgevoel”De Heistse deelgemeente Schriek deed haar officieuze titel van feestdorp de voorbije dagen weer alle eer aan. Voor het eerst in tien jaar tijd vierde de gemeenschap nog eens Uylefeesten, een evenement waar alle lokale verenigingen aan meewerkten en dat nagenoeg geen enkele Schrieknaar onberoerd liet.
10/06 21u15  Heraanleg Grote Markt zorgt opnieuw voor extra kostenDe stad Lier heeft een rechtszaak verloren tegen de aannemer en de ontwerper van de Grote Markt. Dat betekent dat de stad 153.703 euro aan verwijlinteresten en gerechtskosten moet betalen.
10/06 21u15  Helikopter stort neer op gebouw in hartje Manhattan: één dodeIn New York is een helikopter neergestort op het dak van een gebouw in hartje Manhattan, waar er veel wolkenkrabbers zijn. Dat heeft de brandweer op Twitter laten weten. Daarbij is één persoon om het leven gekomen.
10/06 21u00  Vier dagen feest in StadsparkHet bij wijlen herfstachtige weer van het afgelopen pinksterweekend kon de bezoekers niet weghouden van de 37ste Stadsparkfeesten. De stoomtreintjes tuften rond dat het een lieve lust was, er werden polonaises ingezet tijdens de liveoptredens op zaterdag en zondag en onder meer schakers, frisbeeërs en keurturners zetten hun beste beentje voor tijdens demonstraties en initiaties. Zondagvoormiddag werd er tussen tweedehandsspullen gesnuisterd tijdens de traditionele rommelmarkt. Vielen ook goed in de smaak: de straatanimatie, met onder meer de ‘bereden politie’, en kinderspeelland, waar onder meer grote zeepbellen werden geblazen.
10/06 21u00  Tien kandidaten officieel genomineerd om Theresa May op te volgenTien kandidaten zijn officieel genomineerd in de race om Theresa May op te volgen als partijvoorzitter van de Britse Conservatieven en dus ook als Brits premier. Dat heeft het machtige 1922 Committee binnen de Conservatieve partij maandag laten weten. Tegen eind juli moet bekend zijn wie effectief de fakkel overneemt.
10/06 20u45  Dries Devenyns blijft jaar langer bij Deceuninck-Quick.StepDries Devenyns (35) heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step met een jaar verlengd, zo bevestigt de Belgische WorldTourploeg.
10/06 20u30  Franse basketlegende Tony Parker neemt afscheid van de NBADe in Brugge geboren Tony Parker (37) neemt afscheid van de NBA. Tony Parker is de zoon van Tony Parker Sr, die begin jaren 80 voor Avanti Brugge speelde. Maar Parker heeft langs moederskant - het model Pamela Firestone - ook Nederlands bloed door de aderen stromen.
10/06 20u15  Kruidvat biedt nieuwe studeerpil aan met ‘gegarandeerd effect in 30 minuten’… maar wat zit er eigenlijk in?“Perfect getimed gezien de examens”, schrijft Kruidvat op zijn website over de lancering van de studeerpil. Ook op sociale media wordt de zogenaamde wonderpil, die de concentratie ondersteunt en effect geeft binnen de 30 minuten, gepusht. “Voldoende drinken, evenwichtig eten en een nachtrust hebben veel meer effect, zegt Michaël Sels, diensthoofd Diëtiek van het UZA.
10/06 20u15  Herentals, keizer der badstedenWakkere automobilisten zouden op het kruispunt van de Herentalse ringlaan met Lierseweg wel eens kunnen denken dat ze toch nog dromen. Per vergissing heeft een publifirma een enorm reclamepaneel voor Colruyt in Middelkerke aangebracht, klaarblijkelijk slechts 4 kilometer verderop. Ook Oostende, koningin der badsteden, blijkt in feite maar op de hoek te liggen. De wegwijzer leidt uiteindelijk naar het Netepark.
10/06 20u00  Europees Parlementslid Assita Kanko te gast op barbecue N-VA: “We hebben nood aan meer Assita Kanko’s”Ruim honderd N-VA-leden en sympathisanten tekenden present in zaal Den Boom in Vremde voor de vijftiende barbecue van de plaatselijke afdeling van de partij. Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) sprak er de aanwezigen toe.
10/06 20u00  Steeds hogere bedragen te winnen bij ‘e-sport’: “Deze sporters zijn de rocksterren van morgenIn Kinepolis Antwerpen vond zaterdag de finale van de Kayzr League CS:GO plaats, waarbij e-sporters uit België (Game Fist) en Nederland (Defusekids) het tegen elkaar opnamen. Het Belgische team ging tegen alle verwachtingen in met de beker naar huis.
10/06 20u00  VIDEO. Acht mensen onwel na inademen giftige dampenIn de Waaslandhaven zijn maandag acht personen bevangen geraakt door irriterende dampen. Die waren ontsnapt nadat een tankcontainer met alcoholderivaten was gevallen en lek geslagen tijdens het laden en lossen.
10/06 20u00  VIDEO. Vier auto''s botsen, drie mensen gewondIn de Trompstraat in Stekene zijn drie gewonden gevallen bij een aanrijding waarbij vier voertuigen betrokken raakte. Een chauffeur reed aan volle snelheid in op een stilstaande wagen.
10/06 20u00  VIDEO. Opgepast, agressieve buizerd in Sint-Gillis-WaasIn Sint-Gillis-Waas is het deze dagen oppassen geblazen voor een agressieve buizerd. De roofvogel viel de voorbije dagen al minstens twee mensen aan. De roofvogel broedt momenteel in een boom aan het begin van het Stropersbos en heeft het blijkbaar gemunt op voorbijkomende joggers en fietsers. Burgemeester Maaike De Rudder en Agentschap Natuur & Bos roepen voorbijgangers op om waakzaam te zijn.
10/06 19u30  Bruisende BegijnhofdagHet is altijd leuk vertoeven in het pittoreske begijnhof van Lier en zeker tijdens de Begijnhof, die zondag weer plaatsvond. Op deze feestelijke dag zorgde vzw d’Amandelboon voor verschillende activiteiten. Zo stelden kunstenaars tentoon in leegstaande begijnhofhuisjes, enkele begijntjes zorgden voor onverhulde vertellingen in de kapel en de verschillende kantkringen toonden wat ze kunnen. Her en der zorgden muzikanten voor extra ambiance. (cvr)
10/06 19u30  Leerlingen Sint-Cordula doen lege etalage weer stralenDe al twee jaar leegstaande etalage van Elektro Van Uffelen straalt weer. Dat is te danken aan de zesdejaars retail en visual merchandising van het Sint-Cordula Instituut.
10/06 19u30  Wandel- en fietskaart op maat van kinderenIn natuurgebied Mosterdpot in Duffel stelde Open Ruimte In en Om Mechelen (Oriom) de vernieuwde ‘Samen op pad’-kaart voor. Deze kaart bundelt dertien kindvriendelijke wandel- en fietslussen in Mechelen, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Boortmeerbeek, Zemst en Willebroek. De kaart telt zes nieuwe lussen. Een van die nieuwe wandellussen, het Duffelse Curieuzeneuzemosterdpad, werd maandag officieel ingehuldigd. De kinderlussenkaart 'Samen op pad' verschijnt alleen digitaal. U kunt hem gratis downloaden. (cvr)
10/06 19u30  Gezellig feest tijdens EzperandoDe zon liet het misschien wel wat afweten voor het wereldfestival Ezperando dat zondag in het Breeven in Bornem werd georganiseerd, maar de regen bleef wel achterwege. Dat bleek voldoende om al van in de namiddag het plein in het Breeven te laten vollopen. Voor de kinderen waren er workshops, de wereldmarkt werd druk bezocht en er was een grote variatie aan eten en drinken te vinden. Tot ’s avonds was het genieten van de muziek die het Breeven in een tropische sfeer bracht. (gdb)
10/06 19u30  Studeerpil van Kruidvat garandeert effect binnen de 30 minuten“Perfect getimed gezien de examens”, schrijft Kruidvat op zijn website over de lancering van de studeerpil. Ook op sociale media wordt de zogenaamde wonderpil, die de concentratie ondersteunt en effect geeft binnen de 30 minuten, gepusht. “Voldoende drinken, evenwichtig eten en een nachtrust hebben veel meer effect, zegt Michaël Sels, diensthoofd Diëtiek van het UZA.
10/06 19u30  Turnvereniging zet leden in de bloemetjesDe Koninklijke Willebroekse TurnVereniging (KWTV) heeft het turnseizoen afgesloten met een receptie en huldiging van de clubleden. Voorzitter Carl Van der Auwera kon de stevige groei van de club, die nu al meer dan 350 leden telt, bevestigen. “Dankzij de vele trainers, assistenten en bestuursleden, kunnen we een gevarieerd aanbod van gymnastiek, freerunning en dans blijven aanbieden.” Ondervoorzitter Steve De Decker zette nog enkele leden in de bloemetjes: Amber Pauwels (vijf jaar trainersteam), Lenn Roggemans (vijf jaar leiding/assistent) en duivel-doet-al Bart Van Dooren, die al tien jaar lang sleutelt aan de toestellen.(jb)
10/06 19u15  Reünie scoutsreis 1947 valt in het water, maar buurt springt in de bresHet verloopt niet altijd zoals u het zou gewenst hebben. Dat ondervond Charles Soffers zondag bij de reünie van oud-scouts. In 1947 vertrok hij samen met 32 padvinders vanuit Sint-Mariaburg met de bus naar Denemarken. Voor die tijd een avontuurlijke reis, dwars door Nederland en bezet Duitsland. Voor zover geweten zijn er nog vier van zijn kameraden in leven en die zouden voor de laatste maal samenkomen in het Wijkcentrum. Maar helaas ze daagden niet op, de hoge leeftijd hield hen thuis. Gelukkig had Charles Soffers, die zondag ook zijn 88ste verjaardag vierde, de buurt uitgenodigd en kreeg hij steun van de huidige scoutsleiding. Zo kon de bladzijde van de bewogen reis na 73 jaar worden omgedraaid.
10/06 19u15  Buurtbewoner houdt petitie om grasplein naast watertoren te behoudenZico Maes, die in de buurt van de watertoren in Willebroek woont, is tegen de plannen van de gemeente Willebroek om de vroegere site Cash & Fresh te verkopen als ‘projectgrond’. Hij ziet er liever een groene oase.
10/06 19u00  Werfzone afgesloten wegens verkeershinderOp de verbindingsas Olmsebaan (Meerhout) en Meerhoutsebaan (Balen-Olmen) voert een aannemer rioleringswerkzaamheden uit, waarbij op het grondgebied van Balen ook de aanleg van nieuwe fietspaden en de rijweg hoort. De operatie zit netjes op schema, maar de aannemer liet al aan de gemeentebesturen weten dat zijn arbeiders erg veel hinder ondervinden van verkeer dat met onaangepaste snelheid door de werfzone komt gereden. Daarom wordt de werfzone aan het kruispunt van de Meerhoutsebaan met Straal volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat moet een omleiding volgen via de Burgemeester Adriaensenlaan, Borgerhout, Schoolstraat, Beerstraat richting Molsebaan, en omgekeerd.
10/06 19u00  Vrienden herdenken landing in Normandië en werken aan bevrijdingsfeest: “Wie de geschiedenis niet kent, kan het heden nooit appreciëren”Op 6 juni werd in Normandië de 75e herdenking van de Invasie en de Slag om Normandië gevierd. De vrienden Pieter De Meester en Steve Suykerbuyk beleefden het allemaal, samen met hun gezin, van dichtbij.
10/06 19u00  Victor Campenaerts klopt Lampaert en De Gendt in Stan Ockers ClassicVictor Campenaerts (Lotto Soudal) heeft maandag de Stan Ockers Classic, een criterium in Borsbeek, gewonnen. De werelduurrecordhouder liet in een sprint met drie Belgisch kampioen Yves Lampaert en Thomas De Gendt achter zich. De wedstrijd werd speciaal voor Campenaerts omgedoopt tot ‘De 55 van Borsbeek’, verwijzend naar het werelduurrecord van de Antwerpenaar.
10/06 19u00  COLUMN. Maatjes eten met maatjesHopelijk hebt u wat kunnen genieten van het pinksterweekend. Al de zon doorbreekt, lukt dat altijd iets makkelijker. Mensen worden doorgaans ook een stuk vrolijker, vindt u ook niet? En ach, die vlaag regen af en toe nemen we erbij. We tellen af naar de zomer. Het Maatjesfeest op de Grote Markt dat woensdag plaatsvindt, is voor mij traditioneel zo’n moment dat ik begin te hunkeren naar de zomer. Maatjes eten met maatjes, wat bijkletsen nu de dagen stilaan op hun langst zijn of praten over onze plannen voor de vakantie. Meer moet dat niet zijn.
10/06 18u45  Windstoot velt treurwilg achter Treurende MoederDe treurwilg die achter het beeld van de ‘Treurende Moeder’ tegenover het oude gemeentehuis stond, is zaterdag door een stevige windstoot omgewaaid.
10/06 18u30  Alweer waterlek in versleten Paalstraat: bewoners tijdelijk geëvacueerdAls gevolg van een waterlek werd de Paalstraat zondagnamiddag enkele uren afgesloten. De zeven bewoners van drie panden in de winkelstraat werden uit voorzorg geëvacueerd, maar mochten in de loop van de namiddag opnieuw naar huis.
10/06 18u30  Primeur: Roemeens kampioen de snelste in Ronde van LimburgEduard-Michael Grosu (Delko-Marseille) heeft in Tongeren de 73ste editie van de Ronde van Limburg (cat. 1.1) gewonnen. De 26-jarige Roemeense kampioen was na 201 kilometer de snelste in een massasprint, goed voor zijn eerste zege van het seizoen.
10/06 18u15  Bizar figuurtje verschijnt plots op beelden beveiligingscamera: “Dobby uit Harry Potter”Een Amerikaanse vrouw kon haar ogen niet geloven toen ze beelden van haar beveiligingscamera bekeek. “Eerst zag ik een schaduw die van mijn voordeur wegliep”, klinkt het op Facebook waar de beelden al miljoenen keren werden bekeken. “En toen zag ik dat ding. Wat in hemelsnaam is dat?” Sommige fans van Harry Potter zijn er nu nog meer van overtuigd dat de magische wereld van JK Rowling echt bestaat en denken dat het Dobby, de huiself was die op pad ging. Anderen hebben meteen een nuchtere, logische verklaring klaar: “Gewoon een kind met een petje op dat op slippers rondloopt.”
10/06 18u15  Jan Vertonghen voor de laatste wedstrijd van een slopend seizoen: “Het gaat nog altijd om drie punten”Ook Jan Vertonghen zet morgenavond omstreeks 23u een punt achter een lang en slopend seizoen 2018-2019. Met blessures, een verloren finale in de Champions League en morgen de laatste interland tegen Schotland. Sterke Jan blikt vooruit. Net als de bondscoach die het land van zijn schoonfamilie een loer moet zien te draaien.
10/06 18u00  Canada verbiedt vanaf 2021 plastic voor eenmalig gebruikCanada gaat vanaf 2021 plastic artikelen voor eenmalig gebruik verbieden. Dat heeft premier Justin Trudeau maandag aangekondigd. “De vervuiling door plastic is een wereldwijde plaag”, aldus Trudeau.
10/06 18u00  Parachutesprong voor herdenking D-Day loopt fout: para met helikopter afgevoerdEen Amerikaanse paracommando raakte zondag gewond tijdens een parachutesprong boven het Franse Sainte-Mère-Église voor de herdenking van D-Day. De man bezeerde zijn ruggengraat nadat hij te hard op de grond terechtkwam, dat meldt persagentschap AFP. Het incident zou veroorzaakt zijn door een defect aan de parachute van de para. Hij werd met een helikopter afgevoerd, maar is intussen al uit het ziekenhuis ontslagen.
10/06 17u45  De boom die Macron aan Trump schonk “als teken van onze vriendschap” is al doodHet was nog zo’n mooi beeld: Donald Trump en Emmanuel Macron die samen een boom plantten in de tuin van het Witte Huis, als symbool van de vriendschap tussen de Verenigde Staten en Frankrijk. Symbolisch genoeg is de eik in kwestie een jaar later echter al dood.
10/06 17u45  Emilio Ferrera verlaat Standard, Mbaye Leye de nieuwe assistent van Preud’hommeStoelendans bij Standard. Emilio Ferrera verlaat de club en is niet langer de rechterhand van Michel Preud’homme. Hij wordt vervangen door Mbaye Leye die bij de Rouches aan zijn eerste trainersopdracht begint.
10/06 17u30  Bonheiden decor voor drie wielerwedstrijden in twee dagenBonheiden en deelgemeente Rijmenam waren vorig weekend het decor van drie wielerwedstrijden. De Rijmenamse Wielervrienden organiseerden al voor de 27ste keer een wielerweekend dwars door het centrum en ook nu kwam veel volk opdagen. Zaterdag werd de wedstrijd Prins der Nieuwelingen gewonnen door Alec Segaert, zondag won Nathan Szérkely de Grote Prijs Bonheiden-Rijmenam bij de junioren en landgenoot Gerben Thijssen won de Memorial Philippe Van Coningsloo. Deze laatste wedstrijd werd gereden tussen het Waals-Brabantse Waver en Bonheiden. De renners werden op enkele stevige regenbuien en rukwinden getrakteerd, ook tijdens de lokale rondes. De aankomst lag telkens in het Dorp in het centrum. (evb)
10/06 17u30  Tennisclub TC Duvels opent padelterreinen: “Leuke sport krijgt nu ook in Willebroek kansen”Tennisclub TC Duvels heeft drie gloednieuwe padelterreinen in gebruik genomen. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) knipte mee het lintje. Padel is een combinatie van tennis en squash en wereldwijd de snelstgroeiende sport.
10/06 17u15  Gedrogeerde bestuurder tijdens weekendcontrole voor de zevende keer betrapt op cocaïnegebruikDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft bij controles tijdens het pinksterweekend 38 bestuurders onder invloed van drank of drugs uit het verkeer geplukt. Voor één van de bestuurders was het al de zevende keer dat hij werd betrapt.
10/06 17u00  De Meivis brouwt eigen bier om passiespel te promotenCultuurkring De Meivis uit Mariekerke (Bornem) liet een bier brouwen om het passiespel van volgend jaar te promoten. Het recept voor Passie Bier 2.0 2.0. komt van Frederik Jurriens die eerder de Cuvée Verhaeren bedacht.
10/06 17u00  Jolien D’hoore wint openingsetappe van OVO Energy Women’s TourJolien D’hoore (Boels-Dolmans) heeft de eerste etappe in de OVO Energy Women’s Tour (GBr/WorldTour) op haar naam geschreven.
10/06 16u45  Voor het eerst sinds verwoestende brand opnieuw mis in kathedraal geplandTwee maanden na de verwoestende brand in de Notre-Dame is er komend weekend voor het eerst opnieuw een mis in de beroemde kathedraal in Parijs. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit en de rector van de Notre-Dame Patrick Chauvet zullen de viering samen met andere priesters en de gelovigen opdragen. Dat heeft bisschoppelijk woordvoerster Karine Dalle maandag laten weten.
10/06 16u45  Fortuna Düsseldorf ontkent miljoenenakkoord met Schalke over Benito RamanFortuna Düsseldorf zou met Schalke 04 een akkoord hebben over de transfer van Benito Raman. Volgens de Duitse krant Express is de deal rond en verandert de 24-jarige Gentenaar voor 7 tot 10 miljoen euro van club. Maar dat bericht wordt door de sportief directeur van Fortuna ontkend.
10/06 16u45  Tweejarige jongen zit al vier dagen vast in 33 meter diepe put in IndiaIn India proberen de hulpdiensten maandag een tweejarige jongen te bereiken die al vier dagen vastzit in een put in de staat Punjab. Fatehvir Singh viel donderdag in de put met een diepte van 33 meter en een diameter van slechts 23 centimeter. “De put was bedekt met een zak zand, maar het lijkt erop dat de jongen erop gestapt is, uitgegleden is en zo naar beneden gevallen is”, aldus een lokale verkozene.
10/06 16u30  Moeder van vermiste Samira Rage blijft hoopvol wachten op nieuws: “Overal waar ik kom, denk ik haar te zien”De familie van de 18-jarige Samira Rage, die al bijna een jaar vermist is, blijft hoopvol wachten op nieuws. “We hebben geen flauw idee waar ze kan zijn”, zegt haar moeder. “Overal waar ik kom, denk ik haar te zien.”
10/06 16u30  Greet Minnen (21) bereikt tweede ronde in RosmalenGreet Minnen (WTA 139) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rosmalen. De 21-jarige qualifier uit Turnhout versloeg op het Nederlandse gras de 28-jarige Duitse Mona Barthel (WTA 88) met 7-5 en 6-4 na 1 uur en 33 minuten.
10/06 16u30  Beresterke Dylan Teuns wint loodzware rit in de Dauphiné en slaat dubbelslagDylan Teuns heeft de tweede rit in de Dauphiné gewonnen. Onze landgenoot van Bahrain-Merida was na een loodzware etappe over 180 kilometer net sneller dan Guillaume Martin en is meteen de nieuwe leider.
10/06 16u15  Fanfares trekken ten strijde tegen kinderkankerDrie Kastelse fanfares trekken ten strijde tegen kanker. De fanfarathon op zaterdag 14 september brengt geld in het laatje voor de strijd tegen kinderkanker. De fanfares hielden zaterdag een eerste repetitie.
10/06 16u15  Vlaamse vlogger beklimt Makro-mast: “Oprecht het domste wat ik ooit gedaan heb”Een Oost-Vlaamse YouTuber heeft onlangs onbeveiligd de zendtoren aan de Makro-winkel in het Oost-Vlaamse Nazareth beklommen. “Oprecht het domste wat ik ooit gedaan heb”, volgens de jonge Timon Verbeeck zelf, en daar is men het bij de politiezone Schelde/Leie volmondig mee eens.
10/06 16u00  Vliegtuigpassagier op zoek naar toilet opent nooduitgangIn Manchester Airport zorgde een passagier voor flink wat opschudding toen die in plaats van de deur naar het toilet per abuis de nooduitgang opende. Het vliegtuig stond gelukkig nog op de grond.
10/06 15u45  Van te veel piekeren tot een snurkend lief: dit kun je doen tegen veelvoorkomende slaapproblemenHeel wat Belgen worstelen tegenwoordig met slaapproblemen met verschillende oorzaken: een snurkende partner, te veel piekeren, wel slapen voor tv en niet in bed, slaapgebrek door onregelmatige uren, wakker worden bij het minste geluid en overdag doodmoe zijn en 's avonds klaarwakker. Slaapexpert Johan Verbraecken, verbonden aan de UZ Antwerpen, biedt voor elk van de problemen een mogelijke oplossing.
10/06 15u45  Brugwerf Lierseweg loopt door kleine fout vertraging opDe werkzaamheden voor de verhoging van de brug over het Albertkanaal op de Lierseweg in Herentals komen in de eindfase plots problemen tegen. Door een kleine fout moet de timing aangepast worden.
10/06 14u45  Standard verhuurt Carlinhos aan Portugese VitoriaStandard leent de Braziliaan Carlinhos (24) tot het einde van het komende seizoen (2019-2020) uit aan Vitoria FC. De Portugese club heeft ook een aankoopoptie, zo bevestigen de Rouches maandag op hun website.
10/06 14u30  Jinnih Beels (sp.a) doet opnieuw gooi naar burgemeesterschap, andere partijen begrijpen er niets van: “Geen idee wat haar strategie is”Als Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) Vlaams minister-president zou worden, staat schepen Jinnih Beels (sp.a) met open armen klaar om de burgemeestersjerp over te nemen. Dat heeft ze dit weekend nog eens duidelijk gemaakt in ‘De Zevende Dag’, nadat ze dat eerder al op verkiezingsdag had gedaan. Antwerps N-VA-fractieleider Johan Klaps wijst Beels nu terecht. “Eén uitschuiver bedekken we met de mantel der liefde. Twee keer – en dan nog dezelfde – is trop.” Bij de andere partijen klinkt het dat Beels niet in de positie is om te beslissen over wie waarnemend burgemeester zou worden.
10/06 14u00  Met Papa Chico in bed: onze tv-tips voor deze weekWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou zeven kijktips. De zeven om te zien deze week.
10/06 13u45  Hoe slank, dik, gezond of gelukkig je bent: dit dieet pakt het aan vanuit je darmenJe bent wat je eet. Of beter: wat je verteert. Want hoe je je voelt, wat je graag eet en hoe dik je bent, het begint allemaal in je darmen. Dat schrijft de Britse dokter en journalist Michael Mosley in zijn bestseller ‘Het Slimmedarmendieet’. 'Bepaalde ‘slechte’ bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je zin hebt in bijvoorbeeld junkfood of suiker. Maar je kan die bacteriën uitschakelen.'
10/06 13u45  Amsterdam heeft er hip adresje bijOnze noorderburen hebben er een imposante marktplaats bij. Op de bovenste verdieping van het winkelcentrum Magna Plaza kan je voortaan culinair genieten van ‘The Food Department’, in het hartje van Amsterdam.
10/06 13u30  Vettel krijgt steun van collega's, Ferrari overweegt beroep: "Dit is niet de sport waar ik ooit verliefd op werd"Ferrari heeft de FIA laten weten dat het de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de straf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg tijdens de GP van Canada.
10/06 13u15  Turken zijn niet te spreken over ontvangst in IJsland, inclusief toiletborstel: “Dit is vulgair”Turkije is verbolgen over de manier waarop de nationale ploeg zondagavond is ontvangen op de luchthaven van Keflavik in IJsland. Dinsdag spelen beide landen tegen elkaar in de voorronde van het EK 2020.
10/06 13u15  Hardnekkige verkeersovertreder ziet auto getakeld wordenIn Berchem heeft het wijkteam van de politie afgelopen weekend de auto in beslag genomen van een hardnekkige verkeersovertreder. De 39-jarige man was blijven rondrijden hoewel zijn rijbewijs ingetrokken was.
10/06 13u15  Zin in twee weken gratis Malediven? Je moet alleen wat op de schildpadjes lettenBeetje zwemmen, chillen op het strand en wat op de schildpadjes letten. Helemaal gratis. Het kan, in de Malediven. Het aanbod komt van het luxeresort Coco Palm Dhuni. Je krijgt zelfs kost en inwoon én je retourticket.
10/06 13u15  Palingfestival denkt aan milieu en werkt aan efficiëntieAan het Kouterplein in Mariekerke werd zaterdag het 48ste Palingfestival geopend. Het Bornems Harmonieorkest zette de opening muzikaal kleur bij en natuurlijk werd het Mariekerkse volkslied Aan de oevers van de Schelde gezongen.
10/06 13u00  Drugs gevonden bij controle op overlastcaféDe Antwerpse politie heeft afgelopen zaterdag een controle gehouden in een zogenaamd overlastcafé aan de Turnhoutsebaan.
10/06 13u00  Auto belandt tegen voorgevel: drie inzittenden gewond en schade aan huisDrie inzittenden zijn zondagochtend gewond geraakt toen hun auto tegen een gevel belandde in de Sint-Rochusstraat in Deurne.
10/06 13u00  Anoniem verkeerstoezicht levert resem aan overtredingen opBij een anoniem toezicht op verkeersovertredingen in Deurne heeft de politie zondag heel wat inbreken vastgesteld. Er werd onder meer toegekeken op misbruik van gehandicaptenplaatsen.
10/06 12u45  Heikki en Milou uit ‘Temptation’ toch weer samen: “Ware liefde overwint alles”Heikki en Milou uit ‘Temptation Island’ zijn opnieuw een koppel, dat tonen de twee nu duidelijk op Instagram. Nochtans meldden de makers van ‘Temptation’ in de laatste aflevering dat de twee na een korte hereniging na hun eerste breuk toch weer uit elkaar waren. Derde keer goeie keer?
10/06 12u45  Vermoedelijke drugsdealer verraadt zichzelf door zenuwachtig gedragHet drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie heeft zondag een vermoedelijke drugsdealer geklist aan de Oude Beurs.
10/06 12u30  Kraakster uit leegstand pand gezet nadat ze weigerde te vertrekkenEen kraakster is afgelopen vrijdag uit een pand gezet in de De Manstraat in Deurne. Sinds half mei maakte de politie al meermaals duidelijk dat de Poolse dame moest vertrekken, maar ze bleef volharden. Verschillende sociale diensten zijn ondertussen ingeschakeld met het oog op opvang voor de vrouw.
10/06 12u30  Zwangere Nikki Brammeier (32) hangt fiets aan de haakDe Britse Nikki Brammeier zegt haar wielercarrière vaarwel. In een blog kondigde de 32-jarige allrounder aan dat ze zwanger is en meteen een punt zet achter haar carrière.
10/06 12u30  David Goffin zakt uit de top dertig op wereldranglijst, Barty klimt na triomf in Parijs naar tweede plaats op WTA-rankingDavid Goffin tuimelt maandag van de 29e naar de 33e plaats op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. Het is van september 2014 geleden dat de Luikenaar niet in de top 30 staat. Ashleigh Barty ziet haar eindzege op Roland Garros beloond met een sprong van de achtste naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst. De Australische heeft maar een kleine achterstand op Naomi Osaka. De Japanse strandde net als vorig jaar in de zestiende finales in Parijs maar blijft nummer 1.
10/06 12u15  Jogger (73) in levensgevaar na aanrijding op Plantin en MoretusleiEen man van 73 verkeert in levensgevaar nadat hij zondagavond werd aangereden op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout. Volgens getuigen was de man aan het joggen en liep hij plots de baan op.
10/06 12u15  Drie auto-inbraken in één weekend in NekkerspoelIn de wijk Nekkerspoel in Mechelen zijn afgelopen weekend drie mensen het slachtoffer geworden van een auto-inbraak. Dat meldt de lokale politie.
10/06 12u15  Verrassing: Wout van Aert trekt met Jumbo-Visma naar de Tour de FranceWout van Aert rijdt komende maand, na de Dauphiné, ook de Ronde van Frankrijk. Dat maakte zijn team Jumbo-Visma maandag bekend. Ook Laurens De Plus maakt zijn debuut in de Tour.
10/06 12u00  Een aangename verrassing: Wout van Aert trekt met Jumbo-Visma naar de Tour de FranceWout van Aert rijdt komende maand, na de Dauphiné, ook de Ronde van Frankrijk. Dat maakte zijn team Jumbo-Visma maandag bekend.
10/06 12u00  Vans X Harry Potter nu ook voor dreuzelsGoed nieuws voor Harry Potter fans! De langverwachte samenwerking tussen de magische wereld en sneakermerk Vans bracht niet alleen enkele hippe sneakers met zich mee maar ook een arsenaal aan rugzakken, T-shirts en zelfs jasjes. En wie het zich afvraagt: de collectie is ook geschikt voor dreuzels.
10/06 11u45  Australische politie verspreidt laatste beelden van vermiste Belg: “Iemand moet Theo gezien hebben nadat hij nachtclub verliet”De Australische politie schakelt maandag een versnelling hoger in haar zoektocht naar de Belg Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in de stad Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. “We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet”, klinkt het.
10/06 11u30  Ferrari overweegt beroep tegen bestraffing Sebastian VettelFerrari heeft de FIA laten weten dat het de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de straf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg tijdens de GP van Canada.
10/06 11u30  33 jaar later: prins Louis draagt dezelfde outfit als prins Harry tijdens verjaardag Britse QueenAfgelopen weekend mocht de Britse Queen (nog eens) 93 kaarsjes uitblazen op het jaarlijkse Trooping the Colour, waarbij de hele koninklijke familie samenkomt om vanaf het balkon te kijken naar de vliegshow. Niet alleen was Meghan Markle er weer bij, ook de jongste zoon van Kate Middleton en prins William was een opmerkelijke aanwezige.
10/06 11u00  Werken zorgen voor extra drukte op PostzegellaanHet ziet ernaar uit dat het de komende weken extra druk wordt op de Postzegellaan in Mechelen. De weg is vanaf dinsdag de omleidingsweg door de afsluiting van de Plaisancebrug en vanaf volgende week ook voor een werf op de Leuvensesteenweg.
10/06 11u00  Fans aan Céline Dion: “EET! We maken ons zorgen om je”Dat Céline Dion geen grammetje vet heeft, weten haar miljoenen fans al langer. Maar toen de Canadese zangeres recent een foto op Instagram plaatste, kreeg ze toch wel heel veel bezorgde reacties: “Céline, we houden van je maar stop met vermageren.”
10/06 11u00  Jinnih Beels (sp.a) herhaalt ambitie om Bart De Wever als burgemeester te vervangen, N-VA reageert ontstemdVolgens Antwerps sp.a-schepen Jinnih Beels heeft haar partij bij de verkiezingen “te veel gesproken naar de portemonnee van de mensen en te weinig naar het hart van de mensen”. Dat heeft ze gezegd in ‘De Zevende Dag’. Verder herhaalde ze ook dat ze de burgemeesterssjerp in Antwerpen wil als Bart De Wever (N-VA) minister-president zou worden. N-VA reageert ontstemd.
10/06 10u45  Voormalig baseballvedette David ‘Big Papi’ Ortiz in bizarre omstandigheden neergeschoten in eigen landDe gewezen baseballster David Ortiz (43) is in zijn thuisland Dominikaanse Republiek neergeschoten. De voormalige vedette van de Boston Red Sox kreeg een kogel in de rug en raakte daarbij ernstig gewond, maar hij zou niet in levensgevaar zijn.
10/06 10u45  Jinnih Beels (sp.a) herhaalt ambitie om De Wever als burgemeester te vervangen, N-VA reageert ontstemdVolgens Antwerps sp.a-schepen Jinnih Beels heeft haar partij bij de verkiezingen “te veel gesproken naar de portemonnee van de mensen en te weinig naar het hart van de mensen”. Dat heeft ze gezegd in ‘De Zevende Dag’. Verder herhaalde ze ook dat ze de burgemeesterssjerp in Antwerpen wil als Bart De Wever (N-VA) minister-president zou worden. N-VA reageert ontstemd.
10/06 10u00  Celebs halen alles uit de kast voor ‘Oscars van de musical’, eentje zelfs een oud gordijnDe Tony-awards zijn zowat de belangrijkste (muziek)theaterprijzen in de Verenigde Staten. Wat de Oscars zijn voor de film, zijn de Tony’s voor het toneel. Het mag dus niet verbazen dat ook de rode loper tot in de puntjes verzorgd werd. De regenboog van rozen bestaat uit allemaal handbeschilderde bloemen en werd ontworpen door niemand minder dan de dochter van modelegende Anna Wintour. De aanwezige sterren haalden dan ook alles uit de kast om niet overklast te worden door het decor, al maakte acteur Billy Porter (foto 2) wel een heel opmerkelijke keuze: hij verwerkte in zijn jurk een stuk gordijn dat deel uitmaakte van het decor van ‘Kinky Boots’, de musical waarvoor hij in 2013 de Tony voor beste mannelijke hoofdrol in ontvangst mocht nemen.
10/06 08u30  Lewis Hamilton verstevigt leiding in F1-kampioenschapDoor zijn overwinning in Canada vergroot Lewis Hamilton zijn voorsprong in het F1-kampioenschap. In plaats van zijn achterstand te verkleinen kijkt Vettel nu al tegen een achterstand van 62 punten aan.
10/06 08u15  Voor het eerst wint actrice in rolstoel Tony Award, ‘Hadestown’ grote winnaar op ‘Oscars van de musical’De musical ‘Hadestown’, over de Griekse mythe van Orpheus en Eurydice, is de grote winnaar geworden van de Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen. De Broadway-musical, die veertien keer genomineerd was, ging zondagavond in de Radio City Music Hall in New York aan de haal met acht awards. Voor het eerst kaapte ook een actrice in een rolstoel een Tony Award weg. “Deze prijs is voor ieder kind met een handicap of een beperking dat vanavond kijkt en erop gewacht heeft om hier vertegenwoordigd te zijn”, zei actrice Ali Stroker, die de prijs won voor beste vrouwelijk bijrol, met haar rol in de musical ‘Oklahoma!’.
10/06 08u00  Eén op de vier kankerpatiënten krijgt foute diagnoseEén op de vier kankerpatiënten kreeg eerst een verkeerde diagnose. En 13% moest minstens een half jaar wachten op de juiste diagnose. Dat blijkt uit een enquête van het internationale platform All.Can.
10/06 08u00  Tientallen vluchtelingen al dagen vast op schip voor Tunesische kustIn internationale wateren voor de kust van Tunesië zitten 75 bootvluchtelingen al dagenlang vast op een schip. De autoriteiten in Tunesië weigeren om de opvarenden aan land te laten, hekelt hulporganisatie de Rode Halve Maan zondag.
10/06 08u00  Ex-piloten: “Onmogelijk dat Belgische piloot vliegtuig van VN-secretaris-generaal Hammarskjöld neerhaalde”Het is technisch onmogelijk dat een licht vliegtuig als de Fouga Magister, met de Belgische huursoldaat Jan Van Risseghem aan de stuurknuppel, in september 1961 het vliegtuig neerhaalde van toenmalig VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, in wat toen Noord-Rhodesië was. Tot die conclusie kwamen, elk afzonderlijk, de gepensioneerde piloten Wilfried De Brouwer en Karel Vervoort.
10/06 07u45  Dode en zes gewonden nadat kraan op appartementsgebouw in Dallas valtTijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf zondag op een appartementsgebouw en parkeergarage gevallen. Daarbij kwam volgens een woordvoerder van de brandweer één persoon om het leven. Zes anderen raakten gewond, waarvan twee personen in levensgevaar verkeren.
10/06 07u30  Jinnih Beels (sp.a): “Te veel gesproken naar portemonnee, te weinig naar het hart”Volgens Antwerps sp.a-schepen Jinnih Beels heeft haar partij bij de verkiezingen “te veel gesproken naar de portemonnee van de mensen en te weinig naar het hart van de mensen”. Dat heeft ze gezegd in ‘De Zevende Dag’. Verder herhaalde ze ook dat ze de burgemeesterssjerp in Antwerpen wil als Bart De Wever (N-VA) minister-president zou worden.
10/06 05u15  Walvissen vinden massaal de weg naar New YorkNew York heeft er een atypische toeristische attractie bij: walvissen spotten. De jongste jaren is er een opvallende stijging van het aantal walvissen dat langs New York passeert op weg naar de warmere wateren van de Caraïben.
10/06 05u15  Vooruit gestuwd door overleden vrienden en familieledenJos Van Herck (63) uit Retie krijgt een welverdiende kus van zijn ploegmaat Bert Boonen (47) uit Geel. Allebei fietsten ze 500 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Eddy Peeters (55) en Bert De Bal (44), eveneens uit Retie, legden de volle 1.000 kilometer af.
10/06 03u15  Achter de schermen bij De Machienerie: de Antwerpse ‘Royal de Luxe’Het begon voor De Machienerie allemaal met die eerste draaimolen: L’imiginarium du capitein Gustav, een eerbetoon aan de grootvader van Maarten (38) en Joris Janssens (34). Maar een jaar of acht later staat er een heel terrein vol wonderlijke attracties in hun kermisdorp Carnivale. De poëtische bricoleurs zijn goed op weg om België en meteen ook de rest van Europa te veroveren. Maak kennis met het Antwerpse broertje van La Machine, het Franse gezelschap dat Antwerpen de olifant en de reuzen leerde kennen.
10/06 03u15  Bushcraft is in: Teute Gerard kookt op verplaatsing in gietijzeren pottenLeven in de natuur, een vuurtje aan­steken zonder lucifers of een maaltijd ­koken ­boven een kampvuur: bushcraft heet dat en het is hip. En dat hebben Hans Wouters en zijn vrouw Valerie Van Dessel uit ­Herentals ook begrepen. Ze maakten er zelfs hun (bij)beroep van. Als Teute ­Gerard komt Hans op je familiefeest of evenement boven een vuur in gietijzeren kookpotten roeren. “Teut is een oude ­benaming voor een rondreizende handelaar”, zegt hij. “Net zoals ik nu met mijn potten naar de mensen trek.”
10/06 02u30  Belgian Cats verliezen van Europees kampioen SpanjeOp het vierlandentornooi in Zaragoza verloren de Belgian Cats van Europees kampioen Spanje, een dag na hun nederlaag tegen Italië. De Cats misten nog steeds Laure Resimont, Kim Mestdagh, Julie Allemand en Emma Meesseman. Dat viertal trainde wel mee en is inzetbaar voor het internationaal tornooi volgende week (vrijdag, zaterdag en zondag) in Brussel. De finale werd gewonnen door Rusland dat met 62-54 zegevierde van Italië.
10/06 01u15  Sanders en co. grijpen het thuisvoordeel terug uit de handen van OostendeNa een nederlaag in eigen huis won Antwerp Giants nu aan zee. Met de 61-66-winst heeft de nummer drie uit de Champions League opnieuw de beste papieren voor de titel. Antwerp Giants is dinsdagavond gastheer voor de derde finale.
10/06 00u30  Belgian Cats verliezen ook van SpanjeEen dag na hun 60-49 nederlaag tegen Italië, hebben de Belgian Cats zondag in Zaragoza ook verloren van Spanje. De Europese kampioen bleek met 73-66 te sterk. Bij de rust was het 32-27.
10/06 00u15  Brazilië is ook zonder Neymar klaar voor Copa America: 7-0 in laatste oefenwedstrijdBrazilië begint zaterdag aan de Copa America zonder sterspeler Neymar, die geblesseerd moest afhaken. De laatste oefeninterland was echter hoopvol voor de Gouden Kanaries: Honduras werd ingeblikt met 7-0.
10/06 00u15  Motorcrosser Clément Desalle houdt dubbele beenbreuk over aan zware val in RuslandClément Desalle (Kawasaki) is zondag niet ongeschonden uit de Grote Prijs van Rusland gekomen. De 30-jarige motorcrosser kwam in de eerste reeks zwaar ten val en liep daarbij een breuk van het kuitbeen en het scheenbeen op. Dat deelde zijn team Kawasaki zondagavond mee. De Henegouwer zal in België geopereerd worden.
09/06 23u30  Schotland wint verrassend PDC World Cup of DartsSchotland heeft zondag in het Duitse Hamburg voor het eerst de World Cup of Darts gewonnen. Gary Anderson (PDC-3) en Peter Wright (PDC-5) waren in de finale met 3-1 te sterk voor de Ieren Steve Lennon (PDC-35) en William O’Connor (PDC-47).
09/06 23u30  Antwerp wint in Oostende en brengt de stand in basketbal play-offs terug gelijkAntwerp heeft zondag de bordjes terug in evenwicht gebracht in de play-off-finale (best of 5) om de Belgische basketbaltitel. In de tweede wedstrijd ging het met 61-66 winnen bij Oostende. Dat had vrijdag de eerste wedstrijd in Antwerpen met 67-73 gewonnen.
09/06 22u45  Portugal wint allereerste UEFA Nations League na teleurstellende finale tegen NederlandPortugal is de allereerste winnaar van de Nations League, de nieuwe landencompetitie van de UEFA. Voor eigen volk in Porto werd Nederland in de (teleurstellende) finale geklopt met 1-0. Superster Cristiano Ronaldo was zowaar onzichtbaar, Goncalo Guedes scoorde het enige doelpunt van de partij in de 60e minuut. Eerder op de avond pakte Engeland brons na strafschoppen in de troostfinale tegen Zwitserland.
09/06 22u45  Formule 1 GP van Canada beslist na controversiële straf: Lewis Hamilton wint, woedende Sebastian Vettel zorgt voor ongeziene taferelenLewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Canada gewonnen. De Britse WK-leider leek nochtans lang op weg naar de tweede plaats, tot leider Sebastian Vettel een tijdstraf kreeg na een incident met Hamilton. Een controversiële straf waar nog veel zal over gediscussieerd worden: Vettel kwam als eerste over de finishlijn maar viel door zijn sanctie terug naar de tweede plaats. De Duitser was woedend en dat zorgde achteraf voor ongeziene taferelen.
09/06 22u15  Formule 1 GP van Canada wordt beslist na controversiële straf: Lewis Hamilton wint, woedende Sebastian Vettel zorgt voor ongeziene taferelenLewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Canada gewonnen. De Britse WK-leider leek nochtans lang op weg naar de tweede plaats, tot leider Sebastian Vettel een tijdstraf kreeg na een incident met Hamilton. Een controversiële straf waar nog veel zal over gediscussieerd worden: Vettel kwam als eerste over de finishlijn maar viel door zijn sanctie terug naar de tweede plaats. De Duitser was woedend en dat zorgde achteraf voor ongeziene taferelen.
09/06 22u00  Formule 1 GP van Canada wordt beslist na controversiële straf: Lewis Hamilton wint, Sebastian Vettel is woedendLewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Canada gewonnen. De Britse WK-leider leek nochtans lang op weg naar de tweede plaats, tot leider Sebastian Vettel een tijdstraf kreeg na een incident met Hamilton. Een controversiële straf waar nog veel zal over gediscussieerd worden: Vettel kwam als eerste over de finishlijn maar viel door zijn sanctie terug naar de tweede plaats. Charles Leclerc werd in de andere Ferrari derde, Max Verstappen (Red Bull) eindigde na een goede race als vijfde.
09/06 21u30  Cristiano Ronaldo laat teambus stoppen voor knuffel met zieke fanHeel Portugal rekent vanavond op Cristiano Ronaldo om in Porto voor eigen volk de allereerste UEFA Nations League te winnen. Dan moet wel Nederland opzij gezet worden. De druk is dus groot maar na de laatste training toonde Ronaldo zijn goed hart: hij liet de teambus van Portugal stoppen om een zieke fan een selfie te laten nemen.
09/06 21u30  Voorbereiding Oosterweel: technisch huzarenstukje aan AlbertkanaalLantis, bouwcoördinator van de Oosterweelverbinding, vervangt dit weekend de spoorbermen aan het Albertkanaal door nieuwe spoorwegbruggen. Dat is nodig want onder die spoorwegbruggen worden later de Kanaaltunnels aangelegd. Zo wordt de Ring in het noorden van Antwerpen volledig rond gemaakt en zal de zuidelijke Ring en de Kennedytunnel minder overbelast worden.
09/06 21u15  Geen signalisatie bij werken op snelweg, met spectaculair ongeval tot gevolgTwee automobilisten werden vorige week in de Russische stad Voronezj het slachtoffer van een vreemd ongeval. Door een gebrek aan signalisatie en verlichting hadden ze te laat door dat ze inreden op wegenwerken. Een van hen werd door de stevige impact zelfs in de lucht gekatapulteerd.
09/06 21u15  Tractoren en dieren gezegend in PulderbosIn Pulderbos werden op Pinksterzondag naar goede gewoonte de tractoren en dieren gezegend. Iedereen kreeg een mooie herinneringsmedaille met een paardenhoofdje op. De Landelijke Gilde van Pulderbos zorgde nadien voor snacks en drank op het plein. Voor de kinderen stonden er voor het eerst twee springkastelen klaar, waaronder ook een megaspringkasteel, waardoor iedereen extra lang bleef plakken.
09/06 21u00  Gratis festival Stedelijk Onderwijs lokt massa volk naar Park Spoor NoordStedelijk Onderwijs Antwerpen sloot zaterdag zijn feestjaar af met een gratis festival in Park Spoor Noord. 5.000 bezoekers trotseerden regen en wind om mee te vieren. Leerlingen en leraren trakteerden de feestgangers op dans, muziek, lekker eten en spelgelegenheid. Ook SLM, Slongs en Raymond van het Groenewoud waren van de partij.
09/06 21u00  Belgisch duel Bonaventure - Van Uytvanck in de eerste ronde van RosmalenEr zal een Belgisch onderonsje plaatsvinden in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Rosmalen (250.000/gras). Alison Van Uytvanck (WTA-54) neemt het op tegen Ysaline Bonaventure (WTA-114), die zich via de kwalificaties wist te plaatsen. Ook Greet Minnen (WTA-149) doorstond de kwalificaties en mag openen tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-86).
09/06 20u45  Nina Derwael stuwt België naar winst in Flanders International Team ChallengeDe Belgische turnsters hebben zondag in de Gentse Topsporthal de Flanders International Team Challenge gewonnen. In de finale met acht landen, waarin de senioren en junioren één team vormden, verzamelden Maelisse Brassart, Margaux Daveloose, Senna Deriks, Nina Derwael, Jade Vansteenkiste, Stacy Bertrand, Kéziah Langendonck, Noémie Louon, Lisa Vaelen en Jutta Verkest 207,425 punten. Roemenië werd met 205,827 punten tweede, een gemengd team van Italië en Australië met 204,328 punten derde.
09/06 20u45  Marten Van Riel wordt 7e in Leeds, Jelle Geens 14eDe Australiër Jacob Birtwhistle heeft zondag de triatlon in het Engelse Leeds gewonnen, dat is de vierde van acht manches in de World Triathlon Series (WTS). Marten Van Riel eindigde op de zevende plaats, Jelle Geens werd 14e.
09/06 20u45  Elise Vanderelst nadert op WK-limiet 1.500 meter in Duitse RehlingenZes Belgische atleten trokken zondag naar de Pinkstermeeting in het Duitse Rehlingen. Elise Vanderelst boekte het beste resultaat met een derde plaats op de 1.500 meter in 4:09.94.
09/06 19u30  GP van Canada: startgridSebastian Vettel vertrekt tijdens de GP van Canada van op de polepositie met naast hem op de eerste startrij Lewis Hamilton. Op de tweede startrij vinden we enigszins verrassend Daniel Ricciardo terug die voor Renault de beste kwalificatie reed sinds de GP van Japan in 2010.
09/06 19u30  Grote uitslaande brand in Londens appartementsblokIn een appartementsblok in Barking, in het oosten van Londen, woedt momenteel een grote uitslaande brand. De brandweer is met vijftien brandweerwagens en zo’n 100 mensen ter plaatse, zo berichtten The Sun en de Daily Mirror.
09/06 19u30  Meer dan alleen maar muziek op 43ste Straatfeesten in KalmthoutIn Kalmthout zijn de Straatfeesten nog volop aan de gang. Zondagavond kan u nog genieten van verschillend optredens her en der verspreid op verschillende podia ter hoogte van het gemeentehuis.
09/06 19u15  Dominante Red Lions falen op strafcorners en verliezen opnieuw van Nederland in Hockey Pro LeagueNa vijf zeges en drie gelijke spelen hebben de Red Lions zondag een tweede nederlaag op rij geleden in de Hockey Pro League. Nederland, dat de Belgen zaterdag in Antwerpen met 0-4 versloeg, trok ook in ‘s Hertogenbosch aan het langste eind. Het werd er 4-3.
09/06 19u00  Motorrijders betrapt in natuurgebied in Beveren, motoren in beslag genomenBij een actie van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, het parket en de politie werden tien motorcrossers gevat in het natuurgebied ‘De Haasop’ in Beveren. De motorcrossers kregen een proces-verbaal en hun motoren werden in beslag genomen.
09/06 18u45  Gerben Thijssen sprint naar winst in Memorial Philippe Vanconingsloo, Quinten Hermans wint Sinksenkoers in AverbodeGerben Thijssen heeft zondag in Waver de Memorial Philippe Vanconingsloo (cat. 1.2) gewonnen. De 20-jarige Lotto Soudal-renner haalde het na 180 kilometer in een massasprint van de Ier Rory Townsend en de Brit Charles Page.
09/06 18u45  Tim Gajser is de nieuwe leider in WK motorcross na zege in GP van RuslandTim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Rusland, de achtste WK-manche, gewonnen. De Sloveen won beide reeksen en is de nieuwe WK-leider.
09/06 18u45  Duitse vrienden vieren Pinksteren in PulleHet gezangverein 1874 Heinebach is dit weekend te gast in Pulle. Heel wat Pullenaars hebben dit weekend dan ook een Duitse gast over de vloer.
09/06 18u45  Red Panthers balen na tweede nederlaag tegen Oranje in Hockey Pro LeagueDe Belgische hockeyvrouwen hebben zondag ook hun tweede duel tegen Nederland in de Pro League verloren. De Red Panthers (FIH 13) gingen in ‘s-Hertogenbosch met 2-0 onderuit tegen de wereldkampioen en nummer 1 op de ranking.
09/06 18u30  Diego Ulissi rondt teamwerk UAE Emirates af in GP LuganoDiego Ulissi heeft zondag de 36e editie van de GP Lugano (cat. 1.BC) gewonnen. De 29-jarige Italiaan rondde het werk van zijn team UAE Emirates perfect af. Na 179 kilometer bleef hij in een sprint met vier zijn Wit-Russische ploegmaat Alexandr Riabushenko voor. De Sloveen Matej Mohoric werd derde.
09/06 18u30  Jesus Herrada zet puntjes op de i in Luxemburg: Spanjaard wint slotetappe en is eindwinnaarJesus Herrada (Cofidis) heeft zondag de laatste etappe van de Ronde van Luxemburg, met start in Mersch en aankomst na 176 kilometer in Luxemburg, op zijn naam geschreven. De 28-jarige Spanjaard haalde het op de Pabeierbierg voor de Fransman Jonathan Hivert en de Luxemburger Pit Leyder. De Italiaan Andrea Pasqualon, de eindlaureaat van vorig jaar, finishte als vierde. Baptiste Planckaert werd achtste, voor Benjamin Declercq.
09/06 18u30  Pastorale Eenheid Sara en Abraham blaast eerste kaars uitEr viel zaterdag wat te beleven in en rond de kerken van Zandhoven en Ranst.
09/06 18u30  Magistrale Rafael Nadal schrijft geschiedenis in Parijs en wint voor twaalfde keer Roland GarrosRafael Nadal (ATP-2) zit nog wat steviger op zijn troon van ‘gravelkoning’: de 33-jarige Spanjaard won voor twaalfde (!) keer Roland Garros. De finale in Parijs was een heruitgave van vorig jaar en ook deze keer was Nadal te sterk voor de 25-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4) in vier sets: 6-3, 5-7, 6-1 en 6-1. na 3 uur en 1 minuut.
09/06 18u15  Boswachter filmt hoe kudde olifanten rouwt om overleden kalfIndiër Parveen Kaswan heeft deze week erg droevige beelden geplaatst op zijn Twitter-account. De boswachter filmde hoe een kudde olifanten rouwde om een overleden kalfje. Een zeer emotioneel schouwspel dat al vele kijkers wist te beroeren.
09/06 18u00  Engeland pakt brons in Nations League na strafschoppen in troostfinale tegen ZwitserlandEngeland heeft de troostfinale in de UEFA Nations League gewonnen en wordt zo derde in deze nieuwe competitie. In de strijd om plek drie versloeg het Zwitserland na strafschoppen nadat het na 120 minuten nog 0-0 stond. De penaltyserie eindigde op 6-5 in het voordeel van de Engelsen. Later vanavond (om 20u45) wordt de finale tussen Portugal en Nederland afgewerkt.
09/06 18u00  Risschotse Feesten zorgen voor pinksterpretOp de Moemoe-speelweide viert Buurtschap Risschot drie dagen feest tijdens de grote Risschotse Feesten. Op de foto de noeste werkers, of toch een deel ervan, met rechts voorzitter Jef Heivers.
09/06 17u15  Jean-Marie Dedecker: “Vlaams Belang reële kans bieden om mee te besturen”Jean-Marie Dedecker, die bij de verkiezingen als onafhankelijke kandidaat op de N-VA-lijst een zetel in de Kamer binnenhaalde, vindt dat N-VA een kans moet geven aan Vlaams Belang om mee te besturen. “Dat idee voor een regering met gedoogsteun komt trouwens van mij”, zo zei hij in VTM Nieuws.
09/06 17u15  Deceuninck - Quick Step pakt op indrukwekkende wijze de eindzege in Hammer Series Limburg, Mitchelton-Scott wint ploegentijdritDeceuninck - Quick-Step heeft de Hammers Series in Nederlands Limburg op indrukwekkende wijze gewonnen. Na dubbele winst in de Hammer Climb vrijdag en de Hammer Sprint zaterdag moest de Belgische formatie zondag in Sittard in de Hammer Chase de dagzege wel aan Mitchelton-Scott laten maar de eindzege kwam nooit in gevaar.
09/06 16u15  Milieuvriendelijke Gladiolen: drankbekers via ondergrondse buizen naar wasstraatEen experiment om gebruikte drankbekers via een buizenstelsel snel naar de wasstraat te brengen werd dit weekend meer dan succesvol uitgetest tijdens het festival Gladiolen. “We bekijken nu of we het systeem verder kunnen uitrollen”, zegt organisator Lode Bellens.
09/06 16u15  Vrouw sterft na blikseminslag in Schotse HighlandsIn de Schotse Highlands is zaterdag een vrouw om het leven gekomen nadat ze geraakt werd door de bliksem. Dat melden de Britse media.
09/06 15u45  Honderden mensen over hele wereld fietsen naakt tegen klimaatveranderingJe kon er zaterdag in verschillende steden niet naast kijken. Honderden mensen namen deel aan de nieuwste editie van de World Naked Bike Ride. Mannen en vrouwen gingen naakt op de fiets om zo de aandacht te vestigen op de klimaatverandering en de kwetsbaarheid van fietsers.
09/06 15u45  Poesje van Sint-Andries viert 35ste verjaardag: “Politiek brengt zelf het plezantste theater”De Poesje van Sint-Andries blaast 35 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met evenveel voorstellingen, telkens op een verrassende plek. Niet alleen voor de toeschouwer, ook voor het poppentheater zelf.
09/06 15u45  Gangsters overvallen gezin van Spaanse international tijdens EK-kwalificatiematchGangsters zijn vrijdagavond binnengedrongen in de woning van de Spaanse international Alvaro Morata terwijl die met La Roja een EK-kwalificatiematch afwerkte in de Faeröer (1-4).
09/06 15u45  IAAF handhaaft schorsing van Rusland en verandert in oktober van naamDe wereldatletiekbond IAAF houdt voorlopig vast aan de schorsing van de Russische atletiekbond. Dat is tijdens een bestuursvergadering in Monaco besloten, zo bevestigt de IAAF zondag. Tegelijk werd een naamswijziging goedgekeurd.
09/06 15u30  Red Panthers lijden tweede nederlaag tegen OranjeDe Belgische hockeyvrouwen hebben zondag ook hun tweede duel tegen Nederland in de Pro League verloren. De Red Panthers (FIH 13) gingen in ‘s-Hertogenbosch met 2-0 onderuit tegen de wereldkampioen en nummer 1 op de ranking.
09/06 15u15  Pasgetrouwd koppel trekt naar Sinksenfoor voor huwelijksfoto’s: “Pure nostalgie”Als je trouwdag valt op de openingsdag van de Sinksenfoor moet dat een teken zijn. Jasna Steenacker (29) en Mike Peskens (34) gaven elkaar zaterdag het jawoord. Daarna trok het trouwgezelschap richting de Sinksenfoor voor een fotoshoot tussen de smoutebollen.
09/06 15u15  RECENSIE. Bisronde vanaf het eerste nummer: Fleetwood Mac sluit succesvolle editie Werchter Boutique afMet Fleetwood Mac haalde Werchter Boutique zaterdag één van de meest succesvolle popgroepen aller tijden naar de festivalweide. Meteen goed voor 45.000 bezoekers, die er bij wijze van appetiser ook nog Snow Patrol, Triggerfinger, The Pretenders, Arsenal en Novastar bovenop kregen.
09/06 15u15  VRT-journalist Stefan Blommaert was in jaren 70 een rebelse scholier: “Ik was linkshandig, dat mocht toen niet”Heel zijn schoolcarrière doorliep VRT-journalist Stefan Blommaert (60) in het stedelijk onderwijs. De middelbare school liet het meeste indruk na, met dank aan de schoolstakingen tegen de F16’s. “Nu noemen ze het spijbelen, toen heette dat staken.”
09/06 15u15  Theateractrice uit Turnhout speelt dit najaar mee in topseries op tvActrice Chris ­Nietvelt (56) uit Turnhout speelt al decennia de ­pannen van het dak bij Toneelgroep Amsterdam. In Vlaanderen is ze voor­lopig niet bekend bij het grote publiek. Maar daar komt binnenkort verandering in. De ­komende maanden speelt Nietvelt mee in meerdere Vlaamse tv-series. “Tijdens de lessen Nederlands Expressie op het Heilig Graf werd de kiem gelegd voor mijn latere acteercarrière.”
09/06 14u45  Edvald Boasson Hagen verslaat Philippe Gilbert en Wout van Aert en pakt eerste rit in DauphinéEdvald Boasson Hagen heeft de eerste etappe in de Dauphiné gewonnen. De Noor vloerde Philippe Gilbert en Wout van Aert in de sprint na een lastige heuvelrit. Hagen is meteen ook de eerste leider. De rit werd gekleurd door verschillende Belgen: Oliver Naesen en Julien Vermote zaten mee in de vroege vlucht, Naesen bleef nadien samen met Bjorg Lambrecht en Magnus Cort tot vlak voor de finish uit de greep van het peloton.
09/06 14u45  Mechelse Grote Markt duurzamer verlicht: “Er komt ook studie voor Sint-Romboutstoren”Technici van netbeheerder Fluvius hebben de sfeerverlichting van de gevels op de Mechelse Grote Markt vervangen door duurzamere led. De stad wil ook een studie laten uitvoeren naar dergelijke verlichting voor de Sint-Romboutstoren.
09/06 14u30  Siegfried Bracke: “Waarom zou ik die 175.000 euro laten vallen?”Afscheidnemend Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) zal zijn uittredingsvergoeding van 175.000 euro wel degelijk opnemen. “Ik heb er recht op”, zo liet hij verstaan in De Zevende Dag. Bracke wees ook op een aantal fouten die zowel hij persoonlijk als zijn partij in de verkiezingscampagne en de aanloop daarnaar gemaakt hebben.
09/06 14u30  Vijf jonge verdachten op borgtocht vrijgelaten na aanval op lesbisch koppelDe vijf tieners die vrijdag en zaterdag werden opgepakt in verband met de aanval op een lesbisch koppel eind mei op een bus in Londen, zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat meldt de Londense politie. Ze moeten zich begin juli opnieuw bij de politie aanmelden.
09/06 14u00  Nachtclub Ampere gaat eigen festival organiseren op Linkeroever: “Zonder pretentie en betaalbaar voor iedereen”Het domein Middenvijver op Linkeroever krijgt er een nieuw evenement bij. Op 25 augustus zal daar Ampere Open Air plaatsvinden. Een “festival zonder pretentie”, georganiseerd door de Antwerpse nachtclub Ampere.
09/06 13u15  Waarop moet je letten tijdens de GP van Canada?Van een Ferrari die nog maar voor de tweede keer dit seizoen op pole start tot een Max Verstappen die zich een weg naar voor moet zien te strijden, en van Daniel Ricciardo die zich voor zijn oude team Red Bull wist te kwalificeren tot strategische hoofdpijnen voor de teams. We belichten vijf onderwerpen om in het oog te houden tijdens de GP van Canada.
09/06 12u30  Ticketverkoop Cultuurcentrum Mechelen uitgesteld door panne, stadsbestuur neemt juridische stappenDoor een panne bij een provider is zondag de ticketverkoop van het Cultuurcentrum in Mechelen met een week uitgesteld. Het stadsbestuur gaat juridische stappen nemen.
09/06 12u15  Francken: “Dewinter zal eindigen zoals Wilders: in totale nederlaag”“Dewinter zal eindigen zoals Wilders: in totale nederlaag.” Dat heeft Theo Francken gezegd in een interview in De Zondag. “Altijd opnieuw over die islam beginnen, altijd opnieuw op die moslims kappen, dat is vermoeiend. Zijn plaat is grijsgedraaid. Wij zien ook problemen binnen de islam, maar wij willen geen oorlog met de islam”, aldus Francken.
09/06 11u45  “Dewinter zal eindigen zoals Wilders: in totale nederlaag”“Dewinter zal eindigen zoals Wilders: in totale nederlaag.” Dat heeft Theo Francken gezegd in een interview in De Zondag. “Altijd opnieuw over die islam beginnen, altijd opnieuw op die moslims kappen, dat is vermoeiend. Zijn plaat is grijsgedraaid. Wij zien ook problemen binnen de islam, maar wij willen geen oorlog met de islam”, aldus Francken.
09/06 11u30  ‘Geheimzinnige ring’ van Meghan Markle gaat over de tongenHet was de eerste verschijning in het openbaar van Meghan na de geboorte van zoon Archie en meteen wist de veelbesproken royal weer de tongen los te maken. Dit keer speculeerde men over de derde ring die ze intussen aan haar linkerhand droeg, tijdens de parade van Trooping the Colour, ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth.
09/06 10u45  Sam Bettens geeft eerste optreden als frontman K’s Choice: warm onthaal op GladiolenDrie weken nadat het nieuws bekend was geraakt dat Sarah Bettens van K's Choice voortaan als Sam door het leven gaat, stond hij voor het eerst op het podium. Op Gladiolen, het dorpsfestival van Olen.
09/06 10u15  Ticketverkoop Cultuurcentrum uitgesteld door panneDoor een panne bij een provider is zondag de ticketverkoop van het Cultuurcentrum in Mechelen met een week uitgesteld.
09/06 10u00  Vrachtwagen stort in ravijn na verlovingsfeest: 13 doden, onder wie bruid in speOp de Filipijnen zijn dertien mensen om het leven gekomen toen een vrachtwagen in een ravijn stortte. Aan boord waren 53 mensen die net een verlovingsceremonie hadden bijgewoond, meldt de politie zondag. Onder de dodelijke slachtoffers bevonden zich de toekomstige bruid en twee kinderen.
09/06 10u00  Bruynseels wint Grand Prix in Cannes, Pieter Devos wordt vierdeNiels Bruynseels heeft zaterdag in Cannes de zevende manche in de Global Champions Tour gewonnen. De 35-jarige Antwerpenaar was in de barrage van de Grand Prix met zijn pijlsnelle merrie Gancia, 13 jaar, bijna een seconde sneller dan de Schot Scott Brash met Hello Mr President. De Duitser Daniel Deusser werd met Calisto Blue derde en verstevigde zijn leidersplaats in het lucratieve circuit.
09/06 09u45  Man (57) is fysiek geweld en emotionele terreur van zijn moeder (84) beu en gaat in hongerstaking: “Ik voel alleen maar haat”De beelden zijn bevreemdend, maar bovenal intriest. Een 84-jarige vrouw gaat haar zoon, bij wie ze in inwoont nota bene, te lijf met riem en zelfs een mes. “Ik haat hem, ik voel alleen maar haat”, zegt de vrouw aan La Capitale. “Ik wil dat dit stopt”, zegt hij.
09/06 09u45  High van een pintje: Candese brouwerij maakt bier van cannabisHet Canadese Province Brands is de eerste die bier brouwt op basis van cannabis. De oprichter Dooma Wendschuh gelooft in zijn product. Ook al is het in de meeste landen, waaronder België, illegaal.
09/06 09u30  Auto brandt uit op parking Aldi: brandweer kan voorkomen dat vuur overslaat op winkelRond 3.30u zondagochtend is de brandweer uitgerukt naar de Zoerselbaan in Malle. Op de parking van het Aldi-filiaal daar stond een auto in brand.
09/06 08u45  Agenten krijgen onverwachte inbreker als opgejaagd wild door het huis springtDe politie in de Texaanse stad Lufkin kreeg donderdag een onverwachte inbreker in het vizier toen ze een huis binnenvielen. De eigenaar had hen opgeroepen en zich in de kast verstopt nadat hij verdachte geluiden hoorde. De agenten konden de inbreker, een ree, met moeite in de kiem smoren en vangen.
09/06 07u00  Gluren bij BV’s: Eline De Munck werkt zich in het zweet, nieuw ‘vriendje’ voor Karen DamenZweten in de fitness, nieuwe gezinsleden en vechten tegen slakken: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
09/06 05u15  Na de crash van Cd&V, sp.a en Open Vld: het antwoord van de jongerenvoorzittersPoliticoloog Bart Maddens stelt dat in 1949 de drie traditionele partijen CD&V, Open Vld en sp.a samen 97% van de stemmen hadden en nu nog maar 38%. In 2003 hadden ze nog bijna 70%, zestien jaar later is dat bijna gehalveerd. Voor het eerst heeft een klassieke tripartite aan Vlaamse kant geen meerderheid meer. “Als de partijen aandelen waren, zouden ze alle drie aan het crashen zijn”, concludeert Maddens. Ook de resultaten voor het Vlaams Parlement gaan duidelijk in dalende lijn. Je zult maar jongerenvoorzitter zijn van zo’n partij. Een rondvraag.
09/06 05u15  Rwanda bouwt zijn eigen Wakanda: groene stad van de toekomst naast KigaliKigali, de hoofdstad van het Afrikaanse Rwanda, is door de Verenigde Naties nu al uitgeroepen als mooiste stad van Afrika en derde groenste stad ter wereld. Rwanda zoekt nu ruim 4 miljard euro om naast Kigali een groene stad te bouwen die doet denken aan Wakanda, de fictieve stad uit de film Black Panther.
09/06 05u15  De plakplek van de week: de VagantWat? Als het iets sterker mag zijn, ga je naar De Vagant, een bruine kroeg waar jenever de hoofdrol speelt. Het café bestaat sinds mensenheugenis en Ronald Ferket staat er al 34 jaar achter de toog. Hij schenkt er meer dan tweehonderd varianten van de betere Belgische, Franse en Nederlandse jenever en schudt ook de beste weetjes over de drank uit zijn mouw.
09/06 05u15  De blik van Bistiaux: “Wat Delfine in New York overkwam, was voorspelbaar”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
09/06 05u15  Belofteninternational Jens Teunckens (21) sluit tweede seizoen op de bank uitHet wordt een drukke, tevens belangrijke zomer voor Jens Teunckens. Het EK met de beloften komt eraan, maar ook de mercato ligt in het verschiet. Na een volledig seizoen op de bank verlangt de doelman naar een oplossing. “Alleen door minuten te maken kan ik de meeste progressie boeken.”
09/06 05u15  Pastoor Rudi Mannaerts brengt verzameling over Sint-Andrieswijk samen in museumpje in de kerkIn de Sint-Andrieskerk kunt u na de mis op zondag 9 juni het nieuwe Sint-Andries Museum (SAM) gaan bezoeken. Twaalf jaar lang heeft pastoor Rudi Mannaerts zo veel mogelijk info, kunstwerken en andere voorwerpen verzameld die het verhaal van de wijk en haar parochie vertellen.
09/06 05u15  Last van ongedierte? Stuur er een ander beest op afOngewenste dieren bestrijden met andere dieren is misschien niet nieuw, denk maar aan de huiskat op het boerenerf. Maar om van vervelende insecten af te geraken, grijpen we alsmaar meer zelf naar kriebelbeestjes.
09/06 05u15  De vier uitdagingen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde volgens afscheidnemend directeur Bruno Gryseels (65)Afgelopen maandag is Bruno Gryseels, sinds 1995 directeur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, aan de allerlaatste werkmaand van zijn carrière begonnen. “Ik neem met plezier afscheid, want ik laat een gezond instituut achter. En gelukkig maar, want onze wetenschappelijke kennis zal onmisbaar blijven in tijden van klimaatopwarming, de opkomst van nieuwe ziektes en de verontrustende antibioticaresistentie. Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger Marc-Alain Widdowson, maar hij staat voor grote uitdagingen”, zegt Gryseels in een afscheidsinterview.
09/06 03u15  ROYALS. Let op Kate en Meghan, deze royal is het nieuwste stijlicoon. En schattige foto’s uit ZwedenEen royal die pumps achterwege laat en een look creëert om U tegen te zeggen en een schattig verkleedpartijtje in Zweden. Wij bundelen de leukste weetjes en roddels in de adellijke wereld van de voorbije week.
09/06 03u15  Schippercafé Sas 5 bruist al sinds 1906Koolteer kwamen ze hier kopen, de schippers van weleer. En goedkope ­sigaretten die bijna even hard stonken als de teer. Vandaag waait de ­lente ­binnen in café Sas 5 en ruikt het in de ­keuken naar spek met eieren. “Spek met een goede boerenboterham erbij, dat lust iedereen,” zegt Marijke Deckx (32), die vandaag aan het roer staat van Sas 5 in Dessel. Hier sist het spek al in de pan sinds 1906.
09/06 00u00  Turnster Nina Derwael verlengt Belgische titel allroundNina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) heeft zaterdag in Gent haar Belgische allround titel verlengd. Met 53,898 punten, ondanks een val op de balk, bleef ze Jade Vansteenkiste (50,765) en Senna Deriks (50,232) ruim voor.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”
20x Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”
17x Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie15/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16x Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie15/06 23u00 - Gazet van Antwerpen: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16x Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel15/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
15x Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel15/06 21u45 - Gazet van Antwerpen: Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.
13x Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden”15/06 22u15 - Gazet van Antwerpen: 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”
12x Zo houden priesters eerste misviering sinds brand in Notre-Dame15/06 21u00 - Gazet van Antwerpen: Twee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit ging de viering samen met andere priesters voor. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig.
12x COLUMN. Tien jaar zonder het meisje van porselein15/06 20u30 - Gazet van Antwerpen: Op 25 juni 2009 stapte Yasmine uit het leven. Tien jaar geleden al, maar muziekjournalist Bart Steenhaut mist zijn vriendin nog steeds.
11x Schaarbeek betreurt foto’s van prostituees op plaats van ongeval met vluchtmisdrijf: “Onaanvaardbaar”15/06 21u15 - Gazet van Antwerpen: Schaarbeeks schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) “betreurt ten zeerste het gebruik van geweld om een ander vorm van geweld te veroordelen”. Dat zegt de schepen in reactie op de grote afbeeldingen van prostituees die reclamebureau Mortierbrigade voor de ramen plaatste, uit protest tegen het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek.

Statistieken

Artikels:
29002
Gelezen:
6480
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven