zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/03 08u00  Jan Jambon (N-VA) belooft “nieuwe belastingverlaging na 26 mei” N-VA wil na de verkiezingen opnieuw inzetten op een verlaging van de personenbelasting. Dat zegt kandidaat-premier Jan Jambon in interviews in de kranten Het Laatste Nieuws en De Tijd zaterdag.
23/03 07u45  Romelu Lukaku moet ook forfait geven voor Cyprus door voetblessure Door een voetblessure komt Romelu Lukaku ook zondag niet in actie voor de Rode Duivels in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Cyprus. Dat meldt de voetbalbond zaterdag.
23/03 07u30  Yoni Buyens en Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter” Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.
23/03 06u15  Water in Wallonië: de leukste uittips aan de andere kant van het land De Waalse dienst voor toerisme heeft het water als jaarthema gekozen. Kajakken op rivieren, een sluis oversteken in een bootlift, via een glijbaan in het zwembad duiken, fietsen langs oevers, een vishengel uitgooien of ontspannen in thermale baden. Op het water, in het water of aan het water: wat je ook kiest, je wordt overspoeld door activiteiten. Dit is een kleine greep uit het programma dat de naam Waterrijk Wallonië meekreeg.11 
23/03 05u15  Yoni Buyensen Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter” Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.13 
23/03 05u15  Amper één op de drie heeft nieuwe bewonerskaart Nog geen derde van de Antwerpenaren die vanaf 1 april in een van de nieuwe parkeerzones buiten de Ring wonen, heeft een bewonerskaart aangevraagd. Twee weken voor de invoering van het bewonersparkeren riskeren zo’n 39.000 inwoners een parkeerboete.13 
23/03 05u15  Arthur (23) verantwoordelijk voor 2.800 huurders: “Ik wil Mechelaars het gevoel geven dat ze op mij kunnen rekenen” Piepjong is hij en pas verkozen, maar gemeenteraadslid Arthur Orlians (23) gaat ervoor. De komende zes jaar is hij als voorzitter van Woonpunt Mechelen mee verantwoordelijk voor de 2.800 huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij.12 
23/03 04u15  Koprollen met je wagen? Deze kerels tonen hoe het moet Ofwel hebben deze Russen te veel tijd, ofwel willen ze graag eens ondersteboven zijn van iets. ze knutselden met een oude auto, het lijkt wel op een Lada Niva, waardoor ze een koprol kunnen maken met de wagen. Goed geknutseld jongens, maar bij een test op de openbare weg misschien wel je achterligger waarschuwen, die wist precies nergens van.10 
23/03 04u15  Nieuwe therapie: harpiste speelt aan uw ziekbed in ziekenhuis In AZ Sint-Jozef in Malle krijgen patiënten harp-therapie. Een therapeute gaat de ziekenkamers rond met een harp, en tokkelt met enkele ritmische noten de patiënten in slaap. Bedoeling is om hen zo vooral rust te geven, maar ook mentale en spirituele ondersteuning te bieden.12 
23/03 02u15  “Ik wil mijn tweede kans grijpen”: wat mag de neurochirurge wel en niet doen? “Ik wil mijn tweede kans grijpen”, zei Mehrnaz Didgar (51) nadat ze donderdagavond in de assisenzaal te horen kreeg dat ze zou worden vrijgelaten. De vrouw is nog steeds een gediplomeerd arts, en volgens haar advocaat wil ze in ontwikkelingslanden mensen gaan helpen. Maar mag een veroordeelde moordenaar wel dokter blijven? En wat brengt haar nabije toekomst?11 
23/03 02u15  Moet er nu echt een ziekenhuis failliet? Het blijft verbazen hoe lang sommige ernstige problemen kunnen blijven aanslepen, hoe ze jarenlang met de regelmaat van de klok door een of andere belangenorganisatie of oppositiepartij op tafel worden gelegd en hoe ze daar elke keer weer vanaf worden geveegd. Even verbazingwekkend is het om te merken hoeveel ministers en instanties je in dit land nodig hebt om iets te veranderen. De financiering van onze ziekenhuizen is van dit alles een mooi voorbeeld.
23/03 02u15  Ziekenhuizen in de rats met pensioenfactuur Zowat de helft van de Vlaamse ziekenhuizen heeft problemen met zijn pensioenfactuur. Op korte termijn dreigen ze in moeilijke papieren te belanden. “De financiële middelen die door de federale overheid worden vrijgemaakt zijn ruim onvoldoende”, zegt Erik Van de Locht, CFO van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).
23/03 02u15  Vader van Eline blijft gebroken achter na vrijlating: “Stel u voor dat ze plots opduikt aan haar graf” Steven Pans is een gebroken man. Zijn ex mocht vrijdagmorgen al de gevangenis verlaten, ook al is ze schuldig bevonden aan de moord op hun dochter Eline (14). Terwijl Mehrnaz Didgar gepakt en gezakt door de gevangenispoort stapte, kroop hij verbitterd in zijn pen. “Welk signaal geef je aan de maatschappij als je een kindermoordenares vrijlaat? Een drugsdealer krijgt een zwaardere straf.”
23/03 02u15  Gescheiden verkeer op noordelijke Ring lijkt er toch niet te komen Het lijkt erop dat het scheiden van het doorgaand en het lokaal verkeer op het noordelijke deel van de Antwerpse Ring er niet komt. En dat heeft gevolgen voor de overkapping van de Ring. Al is het nog niet duidelijk wat die precies zullen zijn.
23/03 02u15  Eerste waterstofschip ter wereld dit weekend te bezichtigen in Antwerpen Ultramodern ziet het eruit, de Energy Observer die aan het Antwerpse Havenhuis ligt aangemeerd. De catamaran is het eerste schip ter wereld dat vaart op eigen opgewekte energie uit waterstof, zon en wind en promoot over de hele wereld scheepvaart zonder uitstoot. Dit weekend is het indrukwekkende vaartuig te bezichtigen in het Kattendijkdok. Wij namen vrijdag al een kijkje op het schip van de toekomst.
Laatste update: vandaag om 8u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/03 20u00  Ex-voorzitter KV Mechelen: “We moeten nu genieten en ons geen zorgen maken”Johan Timmermans zette in november een stap opzij als voorzitter van KV Mechelen in het kader van het onderzoek naar mogelijke wedstrijdvervalsing. Hij woonde zaterdag uiteraard wel de beslissende titelmatch bij tegen Beerschot Wilrijk.
16/03 19u45  Nadal geeft forfait voor halve finale tegen Federer op ATP Indian WellsRafael Nadal (ATP 2) geeft forfait voor zijn halve finale tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 4) op het ATP Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.359.455 dollar). De Spanjaard sukkelt met een blessure aan de rechterknie, zo maakten de organisatoren zaterdag bekend.
16/03 19u45  Reacties bij Beerschot Wilrijk na verloren finale: “Ik kan mijn spelers niets verwijten”“Een zondagsschot met zijn slechte voet dat door de benen van een van onze verdedigers in doel vliegt.” Zo vatte Stijn Vreven het beslissende doelpunt van Clément Tainmont samen. “Kijk, KV Mechelen is een terechte kampioen, maar wij verdienden vandaag echt niet om te verliezen. We speelden een prima wedstrijd, zelfs met tien tegen elf. Zo laat in de match nog de titel verliezen, dat is heel zuur.”
16/03 19u30  Wales realiseert Grand Slam op Zeslandentoernooi rugbyWales heeft zich zaterdag van de eindzege in het Zeslandentoernooi rugby verzekerd. Op de vijfde en laatste speeldag versloeg het titelverdediger Ierland met 25-7. De Welshmen realiseerden een Grand Slam. Ze wonnen al hun wedstrijden.
16/03 19u30  Stijn Vreven: “Ik kan mijn spelers niets verwijten”“Een zondagsschot met zijn slechte voet dat door de benen van een van onze verdedigers in doel vliegt.” Zo vatte Stijn Vreven het beslissende doelpunt van Clément Tainmont samen. “Kijk, KV Mechelen is een terechte kampioen, maar wij verdienden vandaag echt niet om te verliezen. We speelden een prima wedstrijd, zelfs met tien tegen elf. Zo laat in de match nog de titel verliezen, dat is heel zuur.”
16/03 19u30  Reacties bij KV Mechelen na titel: “Wij verdienden dit gewoon”Niets dan blije gezichten bij KV Mechelen na de gewonnen promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk. Wij sprokkelden reacties van trainer Wouter Vrancken, matchwinnaar Clément Tainmont, German Méra bij het winnende kamp.
16/03 19u30  Indrukwekkend afscheid van overleden Nederlands topmodel: “Ik mis haar zo, ons kleine meisje”Enkele duizenden mensen hebben in het Nederlandse Enschede afscheid genomen van Lotte van der Zee. Het 20-jarige Nederlandse model kreeg een hartstilstand op skivakantie en overleed twee weken later. “Ik mis haar zo, ons kleine meisje”, zei haar vader Bert tijdens de uitvaart.
16/03 19u15  De punten na KV Mechelen - Beerschot Wilrijk: één speler krijgt een 9KV Mechelen heeft de titel gepakt van de Proximus League. In een zinderende terugwedstrijd van de promotiefinale klopte het Beerschot Wilrijk met 2-1. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van beide ploegen.
16/03 19u00  Feest bij KV Mechelen op het veld (en ernaast)KV Mechelen beleeft een delirium door de promotiefinale pas in de slotfase te winnen. De fans liepen meteen het veld op, de spelers wisten niet waar ze het hadden. Bekijk hier hoe dat feest eraan toeging (en wellicht nog een tijdje zal verdergezet worden).
16/03 18u45  Bekijk hier de spelersbeoordelingen na zinderend KV Mechelen - Beerschot WilrijkKV Mechelen heeft de titel gepakt van de Proximus League. In een zinderende terugwedstrijd van de promotiefinale klopte het Beerschot Wilrijk met 2-1. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van beide ploegen.
16/03 18u30  LIVE. KV Mechelen kampioen: fans op het veld, treurnis bij Beerschot WilrijkKV Mechelen is kampioen van 1B. In een zinderende promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk viel de beslissing pas in de slotfase. De fans van Malinwa vierden op het veld. Beerschot Wilrijk grijpt net als vorig jaar bijzonder nipt naast de titel. Volg hieronder de vieringen in Mechelen en de Kielse teleurstelling via onze live updates.
16/03 18u30  KV Mechelen kampioen van 1B na sensationeel slotKV Mechelen heeft de promotiefinale gewonnen. In de terugwedstrijd won Malinwa met 2-1 van Beerschot Wilrijk dat na een half uur Noubissi een rode kaart zag pakken. Storm bracht Malinwa meteen na rust op voorsprong waarna de wedstrijd een tiental minuten werd stilgelegd wegens rookbommetjes. Op het uur kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop die Vanzeir verzilverde en leek het op weg naar 1A, maar in de slotfase deed Tainmont Mechelen ontploffen met de 2-1. KV Mechelen promoveert zo één jaar na de degradatie - voorlopig - opnieuw naar eerste klasse.
16/03 18u15  KV Mechelen kampioen van 1B na zinderende promotiefinaleKV Mechelen heeft de promotiefinale gewonnen. In de terugwedstrijd won Malinwa met 2-1 van Beerschot Wilrijk dat na een half uur Noubissi een rode kaart zag pakken. Storm bracht Malinwa meteen na rust op voorsprong waarna de wedstrijd een tiental minuten werd stilgelegd wegens rookbommetjes. Op het uur kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop die Vanzeir verzilverde en leek het op weg naar 1A, maar in de slotfase deed Tainmont Mechelen ontploffen met de 2-1.
16/03 18u15  Benito Raman levert Düsseldorf geen punt op tegen Wolfsburg van Koen CasteelsWolfsburg heeft zaterdag op de 26e speeldag van de Duitse Bundesliga met 5-2 van Düsseldorf gewonnen. Benito Raman scoorde voor de bezoekers, waar ook Dodi Lukebakio in de basis startte. Koen Casteels stond onder de lat bij Wolfsburg.
16/03 18u15  LIVE. KV Mechelen maakt alsnog 2-1, koude douche voor Beerschot WilrijkNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 18u00  Sep Vanmarcke valt bijna in ravijn tijdens Tirreno: “Ik heb enorm veel geluk gehad”Even chaos in Tirreno-Adriatico. Op iets minder dan 50 kilometer van de finish gingen twee renners van Jumbo-Visma onderuit. Eerst gleed Tony Martin over het asfalt onder een vangrail, terwijl de fiets van de Duitser een andere weg nam. In de daaropvolgende bocht ging ook witte trui Laurens De Plus onderuit. Een aantal kilometers verder ging ook Sep Vanmarcke tegen de vlakte.
16/03 18u00  LIVE. Beerschot Wilrijk maakt gelijk na strafschop, wereldsave van VanhamelNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 18u00  Aanslagen Christchurch: PS vraagt vergadering met veiligheidsdiensten en betrokken ministersPS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej heeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke in een brief gevraagd, zo snel mogelijk een bijeenkomst te organiseren van de comités P (politiediensten) en I (inlichtingendiensten). Hij wil dat het parlement met hen en de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken samenkomt om een status quaestionis op te maken van de extreemrechtse dreiging in België. Hij deed dit de dag na de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij 49 mensen door een extreem-rechtse terrorist werden gedood.
16/03 17u45  Kreatief stelt XXL aquarel van Kalmthout tentoon in kunsthuis Ernest AlbertKreatief Kalmthout stelt dit weekend haar werken tentoon in kunsthuis Ernest Albert. Pronkstuk van de tentoonstelling is de 10 meter lange aquarel met de meest bekende plaatsen in Kalmthout. Aan het werk werd 4 maanden gewerkt door 9 Kalmthoutse kunstenaars.
16/03 17u45  LIVE. Beerschot Wilrijk maakt gelijk na strafschop, Vanzeir krijgt geelNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 17u30  Klaar voor Rode Duivels: Dennis Praet helpt Sampdoria met doelpunt aan zegeSampdoria heeft zaterdag op de 28e speeldag van de Italiaanse Serie A met 3-5 gewonnen bij Sassuolo. Dennis Praet, die de hele wedstrijd rechts op het middenveld afwerkte, maakte in de 46e minuut de 1-4 tijdens een doelpuntrijke namiddag.
16/03 17u30  Aanzienlijke schade aan woning na felle brandOp de hoek van de Autolei en de Oude Baan in Wommelgem heeft zaterdagmiddag een felle woningbrand gewoed. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was het vuur uitslaand. De brandweerkorpsen van Wommelgem en Antwerpen hadden het vuur snel onder controle maar de schade aan de woning is aanzienlijk.
16/03 17u30  LIVE. KV Mechelen meteen na rust op voorsprong, match hervat na incident met rookbommetjesNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 17u30  Beresterke Alexey Lutsenko wint lastige rit in Tirreno-Adriatico, ondanks twee valpartijen in de finaleDe Kazach Alexey Lutsenko (Astana) heeft zaterdag de vierde rit in Tirreno-Adriatico (Ita/WorldTour) op zijn naam geschreven. De Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott) blijft leider. Na 221 km tussen Foligno en Fossombrone won de 26-jarige Lutsenko, die de lastige klimmetjes doorheen de rit het best had verteerd, na een sprint met vier.
16/03 17u30  D-day: zo blikten onze mannen vooruit op dé clash KV Mechelen-Beerschot WilrijkZe kregen er echt niet genoeg van: een debat tussen onze clubwatchers Koen Frans (Beerschot Wilrijk) en Thomas Standaert (KV Mechelen), huisanalist Patrick Goots en columnist-presentator Dave Peters over de beslissende tweede promotiewedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, deze namiddag om 16 uur in Mechelen.
16/03 17u15  Doelpunt Michy Batshuayi helpt Crystal Palace niet aan halve finale FA CupEen doelpunt van Michy Batshuayi volstond zaterdagmiddag niet voor Crystal Palace om zich te plaatsen voor de halve finales van de FA Cup. De Eagles verloren met 2-1 bij Watford, dat zich als eerste bij de laatste vier van het Engelse bekertoernooi schaart.
16/03 17u15  LIVE. KV Mechelen meteen na rust op voorsprong, match wordt stilgelegdNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 17u00  COLUMN. Brandweermannen hebben heldenstatus nog maar eens dubbel en dik verdiendBrandweermannen zijn helden. En die heldenstatus hebben ze de voorbije dagen nog maar eens dubbel en dik verdiend. Na de storm van afgelopen zondag was het alle hens aan dek bij de brandweer. Alleen al bij hulpverleningszone Rivierenland kregen ze meer dan 1.500 oproepen te verwerken. Ondanks de beukende wind en de vaak gutsende regen bleven de brandweerlui dagenlang in de weer om mensen te helpen. Daken dicht leggen, omgewaaide bomen in stukken zagen, dakpannen uit de dakgoot halen en puin ruimen.
16/03 16u45  Thomas Buffel over zijn nakend afscheid, een toekomst bij KRC Genk en zijn derde zoontje dat op komst isThomas Buffel speelde sinds 2009 29.035 minuten voor KRC Genk. Op 29 september 2018 voetbalde hij tijdens een emotionele terugkeer naar de Luminus Arena 87 minuten tégen KRC Genk. Zondag speelt Buffel niet. De aanvaller van Zulte Waregem sukkelt met een voetzoolblessure. “Ik moet rust nemen, maar dat valt me zwaar. Omdat we net Genk ontvangen. Maar ook omdat ik zoveel mogelijk op het terrein wil staan, wetende dat ik meer dan waarschijnlijk aan mijn laatste maanden als voetballer bezig ben.”
16/03 16u45  LIVE. Rode kaart voor Beerschot Wilrijk na half uurNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moet Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 16u30  Beresterke Alexey Lutsenko wint lastige rit in Tirreno-Adriatico, ondanks twee (!) valpartijen in de finaleDe vierde rit in Tirreno-Adriatico was er eentje om niet snel te vergeten. Alexey Lutsenko leek op weg naar de ritzege in een heuvelachtige finale, maar ging tot twee keer onderuit. De Kazach van Astana werd bijgebeend door Adam Yates, Primoz Roglic en Jakob Fuglsang, waardoor een sprint met vier de ritwinnaar moest aanduiden. En dat werd… Lutsenko. Tiesj Benoot was de beste Belg op een achtste plaats. Yates blijft leider in het algemene klassement.
16/03 16u30  Brandweermannen hebben heldenstatus nog maar eens dubbel en dik verdiendBrandweermannen zijn helden. En die heldenstatus hebben ze de voorbije dagen nog maar eens dubbel en dik verdiend. Na de storm van afgelopen zondag was het alle hens aan dek bij de brandweer. Alleen al bij hulpverleningszone Rivierenland kregen ze meer dan 1.500 oproepen te verwerken. Ondanks de beukende wind en de vaak gutsende regen bleven de brandweerlui dagenlang in de weer om mensen te helpen. Daken dicht leggen, omgewaaide bomen in stukken zagen, dakpannen uit de dakgoot halen en puin ruimen.
16/03 16u15  Paniek bij inwoners wanneer rondlopend luipaard maar liefst zeven uur stad op stelten zetZeven uur. Zo lang heeft het geduurd vooraleer de straten van het Indiase Alwar vrijdag terug veilig waren. Een luipaard was de stad binnengelopen en zette die een hele tijd op stelten, tot de politie alsnog met succes kon ingrijpen. Er vielen geen gewonden.
16/03 16u15  Ontroerende herdenking voor vermoorde Eleanore: “Je bent nu een engel, mama”Het was een gure, regenachtige dag zaterdag, maar er hing een hartverwarmende sfeer op het kerkhof van Noorderwijk (Herentals). Tientallen familieleden, vrienden, collega’s, buren en kennissen van Eleanore De Strijcker (27) kwamen de jonge vrouw herdenken. Een jaar geleden, op 13 maart, stierf ze. Ze werd om het leven gebracht door haar ex-vriend, thuis in Herentals. Eleanore, of Nore, zoals meestal genoemd wordt, liet twee jonge dochtertjes van 7 en 5 jaar oud achter. Ook zij kwamen hun mama zaterdag herdenken. Nore’s vader Wilfried zorgde voor ontroerende momenten met de doedelzak. “De tijd is voor ons stil gaan staan.”
16/03 16u15  LIVE. Aftrap gegeven: wie wint de promotiefinale?16.298 toeschouwers zitten in het AFAS-stadion Achter de Kazerne voor de tweede promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, een nieuw record voor de Proximus League. Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 16u00  Zidane zet Thibaut Courtois meteen op de bankZinédine Zidane maakt zaterdag zijn wederoptreden als trainer van Real Madrid. De Fransman doet dat met een thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Thibaut Courtois staat daarbij niet tussen de palen, wel Keylor Navas. De Costa-Ricaanse doelman waarmee Zidane drie keer de Champions League won.
16/03 15u45  LIVE. Tweede promotiefinale om 16 uur: 'You'll never walk alone' voor overleden fan (video)Alle tickets voor de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zijn de deur uit. 16.298 toeschouwers zitten straks in het AFAS-stadion Achter de Kazerne. Volg hier onze updates in aanloop naar de clash en vanaf 16 uur hoeft u hieronder dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 15u30  Relschoppers richten vernielingen aan in Parijs, brandweer redt vrouw en baby uit aangestoken brandEen manifestatie van de ‘gele hesjes’ in Parijs is zaterdag zwaar uit de hand gelopen. “Extreem gewelddadige relschoppers” hebben al heel wat vernielingen aangericht in de Franse hoofdstad. Ze hebben ook brand gesticht in een gebouw, waar elf gewonden gevallen zijn.
16/03 15u30  Stefan Everts toont foto na teenamputatie: “En toen waren ze nog met vier”Zo’n twee weken nadat bekend raakte dat Stefan Everts (46) zijn kleine teen moest laten amputeren, is dat ook effectief gebeurd in het n het Universitair Ziekenhuis in Leuven. De motorcrosslegende toonde ‘het resultaat’ op zijn Instagram-pagina.
16/03 15u00  DE GROTE TEST. Meesterslager op zoek naar de beste mortadellaMeesterslager Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove en Antwerpen proeft voor ons tien keer mortadella uit de supermarkt. Hij is op zoek naar die heel verfijnde en unieke smaak – met of zonder pistachenootjes.
16/03 15u00  Dronken bestuurder roept hulp van politie in om wagen te startenEen bestuurder riep zaterdag de hulp in van de politie om zijn wagen te starten. Hij bleek dronken en had bovendien al een elektriciteitskast beschadigd.
16/03 15u00  Verdachte overval gepakt dankzij ANPR-cameraEen verdachte van een gewelddadige overval is vrijdag opgepakt dankzij een ANPR-camera. De tweede verdachte kon ontsnappen.
16/03 15u00  LIVE. Tweede promotiefinale om 16 uur: de opstellingen zijn bekendAlle tickets voor de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zijn de deur uit. 16.298 toeschouwers zitten straks in het AFAS-stadion Achter de Kazerne. Volg hier onze updates in aanloop naar de clash en vanaf 16 uur hoeft u hieronder dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 15u00  Superschattig: ijsbeertje mag voor het eerst naar buiten in dierentuin van BerlijnHet welpje van Tonja, de ijsbeer die op 1 december vorig jaar beviel in de dierentuin van Berlijn, liet zich voor de eerste maal zien aan het publiek. Het jonge beertje genoot vrijdag van een wandeling en een zwempartij. Ondertussen hield haar moeder alles nauwlettend in de gaten.
16/03 14u45  Rellen in Parijs: heel wat vernielingen door 1.500 “extreem gewelddadige relschoppers” tijdens manifestatie ‘gele hesjes’Er zijn zaterdag rellen uitgebroken in de Franse hoofdstad Parijs. Zo’n 8.000 ‘gele hesjes’ houden er een betoging, maar de gemoederen raakten al snel verhit en er worden heel wat vernielingen aangericht. “Het gaat om 1.500 ultra gewelddadige ‘gele hesjes’”, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.
16/03 14u45  Jani in tranen bij telefoontje van mama: “Enige vrouw die mij kan doen huilen”In ‘Het heilig huis van Hanssen’ had presentatrice Evi Hanssen zaterdag stijlgoeroe Jani Kazaltzis (39) te gast op radiozender Joe. Die kon zijn tranen niet bedwingen toen hij een emotionele boodschap te horen kreeg van zijn mama.
16/03 14u45  Donald Trump ziet blank extremisme niet als gevaar: “Het is maar een kleine groep mensen met problemen”Een wereldwijd gevaar wil Donald Trump blank extremisme niet noemen. De Amerikaanse president geeft na de aanslag in Nieuw-Zeeland zelfs te kennen dat hij het helemaal niet zo’n probleem vindt. “Het gaat om een kleine groep mensen met ernstige problemen”, zei hij vrijdag.
16/03 14u15  Slachtoffers Nieuw-Zeeland krijgen gezicht, geen Belgen, wel jongens van 3 en 14“Ik heb mijn dappere kleine soldaat verloren. Hij was pas 14 jaar geworden.” In tranen vertelt John Milne hoe hij zijn zoon Sayyad Milne verloor bij de schietpartij in Christchurch. De jongen is slechts één van de mogelijk vijf kinderen die omkwamen in het bloedbad. “Sayyad was een gewone, typische jongen met dromen van een internationale voetbalcarrière.” Ook de andere dodelijke slachtoffers, 49 in totaal, krijgen een gezicht. Onder hen bevinden er zich geen Belgen.
16/03 13u30  LIVE. Tweede promotiefinale om 16 uur: met 16.298 toeschouwers zijn alle tickets de deur uitKV Mechelen en Beerschot Wilrijk bleven afgelopen zaterdagavond op het Kiel steken op een droge 0-0 brilscore na een aangename partij. De Mechelse goalie Michael Verrips hield de Maneblussers tot tweemaal toe overeind, terwijl in de tweede helft Beerschot Wilrijk met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor rots in de branding Jan Van den Bergh. De Mannekes moeten hun solide verdediger in het tweede promotieduel dus missen, Malinwa moet haar topschutter Igor De Camargo missen door een blessure, maar kan wel terug rekenen op Peyre en Bijker. Beide teams starten dus gehavend aan de strijd, die de kampioen moet opleveren. Vanaf 16 uur hoeft u hieronder dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 13u30  Slachtoffers Nieuw-Zeeland krijgen gezicht, geen Belgen, wel jongens van 3 en 14: “Mijn dappere soldaat”“Ik heb mijn dappere kleine soldaat verloren. Hij was pas 14 jaar geworden.” In tranen vertelt John Milne hoe hij zijn zoon Sayyad Milne verloor bij de schietpartij in Christchurch. De jongen is slechts één van de mogelijk vijf kinderen die omkwamen in het bloedbad. “Sayyad was een gewone, typische jongen met dromen van een internationale voetbalcarrière.” Ook de andere dodelijke slachtoffers, 49 in totaal, krijgen een gezicht. Onder hen bevinden er zich geen Belgen.
16/03 13u15  Als Verenigd Koninkrijk geen verkiezingen houdt, vliegt het op 1 juli hoe dan ook uit de Europese UnieDe klok tikt voor het Verenigd Koninkrijk. Premier Theresa May gaat volgende week naar Brussel om uitstel te vragen voor de Brexit, maar langer dan drie maanden uitstel zal ze sowieso niet krijgen. Uit documenten die The Guardian bemachtigde, blijkt immers dat het Verenigd Koninkrijk sowieso uit de Europese Unie gezet wordt op 1 juli als het in mei geen Europese verkiezingen houdt.
16/03 13u15  Politiewoordvoerder kampt met posttraumatische stress na 22/3: “Ik ruik nog altijd die geur van verbrand vlees”Zijn hart ligt in Brussel, maar Christian De Coninck mijdt de hoofdstad al twee jaar. De woordvoerder van de Brusselse politie kampt met posttraumatische stress na 22 maart. Met een boek wil hij het debat openen. ‘Ik ruik nog altijd die afgrijselijke geur van verbrand vlees en verbrand bloed.’
16/03 13u15  D-day: zo blikken onze mannen vooruit op dé clash KV Mechelen-Beerschot WilrijkZe kregen er echt niet genoeg van: een debat tussen onze clubwatchers Koen Frans (Beerschot Wilrijk) en Thomas Standaert (KV Mechelen), huisanalist Patrick Goots en columnist-presentator Dave Peters over de beslissende tweede promotiewedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, deze namiddag om 16 uur in Mechelen.
16/03 13u00  Drievoudig olympisch zwemkampioene Andrea Pollack sterft op 57-jarige leeftijdDe Duitse Andrea Pollack is afgelopen woensdag op 57-jarige leeftijd overleden. Dat berichtte de Franse sportkrant L’Equipe zaterdag. De drievoudig olympisch kampioene (voor de DDR) leed aan kanker.
16/03 13u00  Dader aanslag Nieuw-Zeeland handelde alleen en maakt meteen extremistisch gebaar in rechtbankDe man die vrijdag een terreuraanslag pleegde op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, handelde alleen. Dat heeft politiecommissaris Mike Bush tijdens een persconferentie gezegd. De dader is al een eerste keer voor de rechtbank verschenen. Hij weigerde daar iets te zeggen, maar maakte wel een extremistisch gebaar.
16/03 13u00  Bekijk hier ons debat over de tweede promotiewedstrijdDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
16/03 12u45  Slachtoffers Nieuw-Zeeland krijgen gezicht: “Mijn dappere soldaat was pas 14 geworden.”“Ik heb mijn dappere kleine soldaat verloren. Hij was pas 14 jaar geworden.” In tranen vertelt John Milne hoe hij zijn zoon Sayyad Milne verloor bij de schietpartij in Christchurch. De jongen is slechts één van de mogelijk vijf kinderen die omkwamen in het bloedbad. “Sayyad was een gewone, typische jongen met dromen van een internationale voetbalcarrière.”
16/03 12u45  Dader van aanslag handelde alleen en maakt meteen extremistisch gebaar in rechtbankDe man die vrijdag een terreuraanslag pleegde op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, handelde alleen. Dat heeft politiecommissaris Mike Bush tijdens een persconferentie gezegd. De dader is al een eerste keer voor de rechtbank verschenen. Hij weigerde daar iets te zeggen, maar maakte wel een extremistisch gebaar.
16/03 12u45  Australische presentator vecht tegen tranen: “Als moslim niet eens verrast dat dit gebeurd is”Een Australische presentator heeft een bijzonder emotionele speech gegeven over de aanslag in Nieuw-Zeeland. Waleed Aly, net als de slachtoffers van de aanslag een moslim, zegt niet geschokt te zijn. “Dat ben ik niet. Dit is wat we verwacht hadden. Bang en enorm teleurgesteld ben ik wel.”
16/03 12u30  Australische presentator vecht tegen tranen: “Ik ben als moslim niet eens verrast dat dit gebeurd is”Een Australische presentator heeft een bijzonder emotionele speech gegeven over de aanslag in Nieuw-Zeeland. Waleed Aly, net als de slachtoffers van de aanslag een moslim, zegt niet geschokt te zijn. “Dat ben ik niet. Dit is wat we verwacht hadden. Bang en enorm teleurgesteld ben ik wel.”
16/03 12u15  LIVE. Volg hier ons debat over de tweede promotiewedstrijdDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
16/03 11u45  Volg zo meteen live ons debat over de tweede promotiewedstrijdDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
16/03 11u45  Cipiers Leuven-Centraal leggen werk neer uit protest tegen personeelstekortDe cipiers van Leuven-Centraal leggen vandaag het werk neer uit protest tegen het personeelstekort.
16/03 11u15  GETEST. Het parcours van de Urban Trail: “We zijn op de helft, tijd voor een bolleke”Morgen, zondag, navigeert de Urban Trail Antwerp duizenden deelnemers in waves langs een resem bouwkundige blikvangers in de binnenstad. “Locaties als Fosbury & Sons bewijzen dat dit evenement origineel wil blijven”, zegt stadsgids Wim Van Hauteghem, die met zijn populaire joggingtours door Antwerpen-Noord nu ook zelf in de kijker loopt. Samen met CittA verkent hij in looppas tien opvallende locaties op het nieuwe parcours van de Urban Trail.
16/03 11u15  Binnenkijken in een Kempense woning: een huis van strobalenVan een baksteen in de maag kunnen we Gerdt en Sonja niet betichten. Althans geen letterlijke. Zij gebruikten voor hun woning natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, strobalen, leem en kalk. Dat zorgde destijds voor heel wat bekijks en sceptische commentaren. Onbekend maakt onbemind, zeker? De poes des huizes is hier alvast de koning te rijk. En dat geldt ook voor de bouwdames. Die wilden een duurzaam en organisch huis. Een warme, open en lichte plek om in thuis te komen. Een huis met een vakantiegevoel.
16/03 11u00  Australische senator krijgt ei op hoofd na “degoutante” uitspraken over aanslagMet grote woede wordt gereageerd op de uitspraken van een Australische senator na de extreemrechtse aanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. “De echte reden voor het bloedbad is het migratiebeleid”, zegt Fraser Anning. Hij wordt overladen met kritiek en sloeg op een bijeenkomst zelfs een manifestant in het gezicht die een ei op zijn hoofd had kapotgeslagen.
16/03 11u00  Auto in beslag genomen wegens achterstallige boeteBij een gerichte verkeersactie in samenwerking met de douane van Turnhout onderwierp de politie Geel-Laakdal-Meerhout op twee locaties in Laakdal in totaal 1.417 voertuigen aan een controle. Eén auto werd in beslag genomen wegens een achterstallige betaling van 43.052 euro.
16/03 11u00  Schot gelost bij overval op nachtwinkel, daders op de vluchtTwee onbekenden hebben vrijdagavond geprobeerd een nachtwinkel te overvallen in Zwijndrecht. Bij de mislukte overval werd een schot gelost, mogelijk met een alarmpistool.
16/03 11u00  Ruim tweehonderd Zandhovense ondernemers netwerken in bedrijfshal Carrosserie Van LaerHet Zandhovense Ondernemers Netwerk ZON en Carrosserie Van Laer sloegen op 15 maart de handen in elkaar om de jaarlijkse winternetwerkavond te organiseren. Er waren tweehonderd zelfstandigen ingeschreven die de hele avond konden netwerken bij een lekker hapje en drankje. Carrosserie Van Laer zou Carrosserie Van Laer niet zijn als het ook voor een stunt had gezorgd: de ondernemers konden plaatsnemen in een racesimulator om de Carrosserie Van Laer-trofee te winnen voor de snelste ondernemer.
16/03 10u45  Schiltz (Open Vld) schrijft liberaal klimaatverhaal in boek: “Ons economisch en politiek systeem moet veranderen”Schiltz (Open Vld) ziet zichzelf niet als een revolutionair, maar als een liberaal die pleit voor de omvorming van het economisch en politiek systeem. “Is misschien verrassend, maar als liberaal kan je niet anders dan het klimaat ter harte te nemen”, zegt Schiltz.
16/03 10u15  ‘Temptation Island’ gemist? Bekijk hier de hoogtepuntenHeb je de zesde aflevering van Temptation island gemist? Dan kan je hier de beste fragmenten bekijken. Zo kan je zien hoe het nakende kampvuur spanningen veroorzaakt in het kamp van de mannen en ons Milou door een van de verleiders “een tikkende tijdbom” wordt genoemd.
16/03 10u15  Een huis van strobalenCittA kijkt binnen in een Kempense woningVan een baksteen in de maag kunnen we Gerdt en Sonja niet betichten. Althans geen letterlijke. Zij gebruikten voor hun woning natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, strobalen, leem en kalk. Dat zorgde destijds voor heel wat bekijks en sceptische commentaren. Onbekend maakt onbemind, zeker? De poes des huizes is hier alvast de koning te rijk. En dat geldt ook voor de bouwdames. Die wilden een duurzaam en organisch huis. Een warme, open en lichte plek om in thuis te komen. Een huis met een vakantiegevoel.
16/03 10u15  NBA. LA Lakers verliezen zonder James bij DetroitZonder sterspeler LeBron James hebben de Los Angeles Lakers vrijdag opnieuw een nederlaag geleden, de zevende in de laatste acht duels. De Detroit Pistons waren met 111-97 duidelijk te sterk voor de Lakers, die dreigen de play-offs te moeten missen.
16/03 10u00  Kerber en amper achttienjarige Andreescu spelen de finale op Indian WellsDe Duitse Angelique Kerber (WTA 8) en de Canadese Bianca Andreescu (WTA 60) hebben zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Indian Wells (hardcourt/9.035.428 dollar).
16/03 10u00  Salariswagens diepen tegenstelling tussen links en rechts verder uitEen van de effecten van het klimaatdebat is dat het de tegenstelling tussen links en rechts uitdiept. Kijk naar de bedrijfswagens. Pardon, de salariswagens. Want Groen benadrukt dat het alleen dat systeem grondig wil hervormen. De thuisverpleegster die zonder auto haar werk niet kan doen, valt daar niet onder.
16/03 09u30  De Lijn kreunt onder de filesMeer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn heeft bij elke rit in de spits een vertraging van ruim 5 minuten. Dat meldt VRT NWS. De vervoersmaatschappij pleit voor ingrepen die een betere doorstroming mogelijk maken.
16/03 08u15  Lewis Hamilton vliegt naar zesde pole op rij in AustraliëMercedes heeft op dominante wijze de eerste startrij voor de GP van Australië veroverd. Lewis Hamilton veroverde zijn zesde polepositie op rij in Australië.
16/03 05u30  Hamilton snelste tijdens laatste oefensessie, Ferrari achtervolgtOok tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Australiê heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. De Brit was meer dan twee tienden sneller dan Sebastian Vettel in de Ferrari.
16/03 05u15  ANALYSE. Bonheiden vraagt extra middelen om sterke vergrijzing te betalen, maar is die vraag terecht?Arm Bonheiden. Nergens in onze regio wonen meer senioren en dat kost de gemeente blijkbaar handenvol geld. Zo veel geld dat een brief werd gestuurd naar de Vlaamse Regering om extra middelen te vragen, zo schreven we eerder deze week. Maar wacht eens, is Bonheiden naast een ‘oude’ gemeente ook niet een van de rijkste gemeenten van het land?
16/03 05u15  Vallei van Kleine Nete krijgt er 560 hectare natuurgebied bijDe kwalitatieve open ruimte in de Netevallei van Kasterlee tot Grobbendonk vrijwaren en waar mogelijk versterken. Dat is het strijdplan dat de Vlaamse regering ­gisteren via een ‘startnota’ goedkeurde. Het wordt de volgende maanden uitgerold in zeven Kempense gemeenten.
16/03 05u15  Antwerpse drugsclans steeds hoger op internationale ranglijstWat iedereen in de Antwerpse haven al enkele jaren aanvoelde, staat nu ook in alle internationale rapporten. Antwerpen is uitgegroeid tot de belangrijkste invoerhaven voor cocaïne. En hoewel nergens in Europa zoveel cocaïne in beslag wordt genomen, blijven de drugskartels de coke door de Antwerpse pijplijn pompen.
16/03 05u15  COLUMN. De donkere kant van een bruisende stadAntwerpen is een wereldstad. Daar is in Antwerpen weinig discussie over. Rubens, de diamant, de haven. Maar elke vibrerende, blinkende en bruisende stad heeft ook een donkere kant. En die duistere kant van onze stad, de rauwe wereld van de georganiseerde misdaad en het snelle geld van de cocaïnehandel, is de afgelopen jaren steeds zichtbaarder geworden.
16/03 05u15  Albanese bendes nemen cokehandel stormenderhand over van Marokkaanse clansItaliaanse misdaadorganisaties, Marokkaanse bendes en de Nederlandse poldermaffia spelen vandaag nog altijd een dominante rol in de internationale cokesmokkel, maar de Albanese misdaadclans zijn bezig aan een opmars. “Albanezen zijn slim, bikkelhard en leveren altijd.”
16/03 05u15  Hotel met 80 kamers en wellness op domein adellijke familiePrins Simon de Merode heeft grote plannen met het park rond zijn kasteel op de grens van Westerlo en Herselt. Als alles goed gaat kan over minimaal twee jaar begonnen worden met de bouw van een restaurant en hotel met wellness in Bergom. Het kasteelpark moet zo meer toegankelijk worden.
16/03 05u15  Antwerp Rugby Ladies spelen voor het eerst halve finale Beker van BelgiëHoogspanning boven de metropool. Voor het eerst in de geschiedenis van het rugby kan een Antwerps vrouwenteam de finale spelen van de Belgische beker. Maar het kan er na de match ook minder gespannen aan toe gaan. “Onder de douche hebben we meestal wel een pint vast.”
16/03 05u15  Comedians en superfans Bart Cannaerts en Nigel Williams blikken vooruit op ultieme titanenduelMaandagochtend in Berchem, twee dagen na de brilscore op het Kiel hebben we op neutraal terrein een afspraak met Bart Cannaerts (38) en Nigel Williams (65). Beide comedians verwierven naambekendheid in Vlaanderen dankzij hun triomf in de Humo’s Comedy Cup. Williams zegevierde in 2000. Cannaerts zeven jaar later. Sindsdien is mensen vermaken met humor hun vak. Maar al te graag blikken ze ook vooruit naar het allesbeslissende duel tussen ‘hun’ voetbalclubs.
16/03 05u15  B&B’s zijn booming in DijlestadSamen met het boomende toerisme is het aantal B&B’s in Mechelen in vijftien jaar fenomenaal toegenomen. “Toen wij 2005 van start gingen, waren het er drie”, zegt Diederik Beele van Dusk Till Dawn. Vandaag zijn het er 21. Een van de nieuwste is Huis Alfons.
16/03 04u15  Het woelige parcours van Denis Prychynenko: “Overal waar ik kwam, gebeurde er iets slecht”Voor de buitenwereld is Denis Prychynenko (27) een blok graniet, een beenharde verdediger zonder mededogen. Maar in een openhartig gesprek met Gazet van Antwerpen legt de Oekraïense Duitser een groot deel van zijn ziel bloot. En wat blijkt: het is een ruwe bolster met een blanke pit. “Ik ben een eenzaat. En ik heb al veel tegenslag gekend in mijn carrière.”
16/03 04u00  COMMENTAAR. Wat schrijven onze clubwatchers voor aanvang van de tweede promotiefinaleOok onze clubwatchers Thomas Standaert (KV Mechelen) en Koen Frans (Beerschot Wilrijk) staan voor de beslissende tweede promotiefinale. Lees hier hun commentaarstukken als voorbeschouwing op dé clash.
16/03 03u15  INTERVIEW. Arjan Swinkels: “Na die gemiste promotie ben ik dagen écht ziek geweest”Wat vorig jaar niet lukte,wil Arjan Swinkels (34) nu wél tot een goed einde brengen. De Mechelse cultheld hoopt ten koste van zijn ex-club Beerschot Wilrijk te promoveren naar 1A. “Na die verloren finale ben ik meerdere dagen écht ziek geweest.”
16/03 03u00  Tien vragen over ‘noodzakelijke’ overname van noodlijdend WesterloWesterlo zit in de laatste rechte lijn om in handen te komen van een Turks consortium, dat het overgrote deel van de aandelen van de Kempense club in handen zal krijgen. Het einde van een tijdperk. Niet in het minst dat van Herman Wijnants (73), al bijna veertig jaar de drijvende kracht achter KVC Westerlo. Maar Wijnants schreeuwt het zelf uit: “Dit was onvermijdelijk.” Een noodzakelijke overname:tien vragen en antwoorden.
16/03 02u15  Het klimaatdebat diept tegenstelling tussen links en rechts verder uitEen van de effecten van het klimaatdebat is dat het de tegenstelling tussen links en rechts uitdiept. Kijk naar de bedrijfswagens. Pardon, de salariswagens. Want Groen benadrukt dat het alleen dat systeem grondig wil hervormen. De thuisverpleegster die zonder auto haar werk niet kan doen, valt daar niet onder.
16/03 02u15  “Scholen moeten kinderen weigeren omdat ze niet zindelijk zijn”Kleuterjuffen zitten tot aan hun ellebogen in de pampers, door de vele instappertjes die vandaag op 2,5 jaar nog niet zindelijk zijn. Eén op acht scholen spoort ouders daarom aan om hun kind pas te laten starten wanneer het uit de luiers is. Voor de Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen is de maat vol. “Wij vragen al jaren om extra kinderverzorgsters, maar de politiek doet niets.”
16/03 02u15  Waarom Facebook terreurbeelden niet meteen offline kan halenZeventien volle minuten kon dader Brenton Tarrant zijn moordpartij live op Facebook uitzenden. Zeventien minuten waarin het ene na het andere slachtoffer valt. Pas dan slaagde het sociaal netwerk erin de video offline te halen. “De algoritmes van Facebook lopen vast op geweld”, zegt expert Rob Heyman. “Ze zien het verschil niet tussen een actiefilm en een echte terreuraanslag.”
16/03 02u15  ANALYSE. Bloedbad in Nieuw-Zeeland: baken van veiligheid sneuveltAls Nieuw-Zeeland in het verleden al eens in het nieuws kwam door onheil, dan was het ook door Christchurch. Door het natuurgeweld van aardbevingen. Als er één plek op aarde was waar dit bloedbad uitgesloten leek, dan was het wel Nieuw-Zeeland. Een baken van beschaving, welstand, rust en veiligheid. Het was net dat wat van Nieuw-Zeeland een veilige haven maakte. Voor toeristen, maar ook voor de superrijken die er hebben geïnvesteerd om een vluchthuis te hebben als het misgaat met de wereld.
16/03 02u15  Een avondje tooghangen in pub The Antwerp Arms: “Londenaars panikeren niet, wij passen ons aan”Als je de Engelse tabloids leest, is het alsof hun land deze week, in volle Brexit-stress, op de rand van de afgrond balanceert. Maar voor de stamgasten van een volkse pub in het Noord-Londense Tottenham, ver van het parlement of de city, ligt Brexit heel ver van hun bed. We gingen een avondje tooghangen in het café met de mooiste naam van Londen: The Antwerp Arms.
16/03 02u15  Ken uit ‘Taboe’ schrijft boek over zijn leven: “Sta er eens bij stil, hoe gelukkig je wel bent”Juni 2009. Sportleraar Ken Delissen is 28 als hij tijdens de turnles in Sint-Job zijn rug breekt op de trampoline. Hij raakt van tenen tot kin verlamd. Januari 2018: Kens deelname aan het televisieprogramma Taboe van Philippe Geubels inspireert velen. Maart 2019: Ken schrijft een boek en vormt al zes jaar een stel met Lindsey, de vrouw die hem verzorgde.
16/03 02u15  Echte Kampioenen blijven hele nacht opFC De Kampioenen is zo ­populair dat een onschuldige grap op Twitter kan uitgroeien tot een groot evenement. In oktober deed een fan een oproep om een marathon van de reeks in de bioscoop te organiseren. De Antwerpse Kinepolis vond dat een goed idee en verwelkomde vrijdagavond meer dan duizend (al dan niet verklede) mensen om naar dertig aflevering te komen kijken. Vijf cinemazalen zaten goed vol met fans die kussens en ­dekentjes meenamen om de nacht door te brengen. Luk D’Heu mocht, in de gedaante van zijn personage burgemeester Freddy, het startschot geven.
16/03 02u15  Eerst zingen, dan zinken: Michiel De Meyer vergaat met Titanic op het DonkmeerIvan Pecnik en Michiel De Meyer voeren de sterrencast aan van de musical Titanic, die deze zomer met man en muis vergaat op het Donkmeer in Berlare. Al is de Titanic zelf de grote hoofdrolspeler in de musicalversie.
16/03 02u15  “Het is pas een thuis als de eerste pinten getapt zijn”De Splinter had zelf gehoopt al in ­oktober te verhuizen, maar daar staken de verkiezingen een stokje voor. Dit weekend is het wel zo ver: het jeugdhuis heropent de deuren in een voormalig café in het Oud-Turnhoutse dorps­centrum.
16/03 02u15  Beerschotfans kunnen clash volgen op enorm scherm: “Ik sluit niet uit dat ik ga janken”Niets is zo bedrieglijk als de ogenschijnlijke rust in het Olympisch Stadion op het Kiel. Vrijdagmiddag, één dag voor de beslissende clash tussen KV Mechelen en KFCO Beerschot Wilrijk, wordt het stadion klaargemaakt om bijna zevenduizend supporters te ontvangen. Dat is het maximumaantal dat in eigen stadion de wedstrijd in Mechelen kan volgen op groot scherm.
16/03 02u15  COLUMN. Het morrelt bij partijenHet (politieke) spel zit nog maar eens op de wagen. PVDA, die zich profileert als dé ledenpartij waar alles vanuit de basis vertrekt, krijgt nu het verwijt te veel van bovenaf te beslissen. Die kritiek komt van gemeenteraadslid Mohamed Chebaa die uit ongenoegen met de partijleiding opstapt. Volgens Chebaa worden partijstandpunten zonder terugkoppeling naar de achterban aangepast. “De partij is gegroeid en is vergeten waar ze voor staat”, zegt hij.
16/03 02u15  “Wij blijven het langst met de gevolgen zitten”Freinetschool Triangel en Vrije Basisschool Ter Laken kwamen in Booischot (Heist-op-den-Berg) samen op straat voor het klimaat. Leerlingen, leerkrachten, ouders en sympathisanten betoogden mee.
16/03 02u15  Sporza-gezichten Imke Courtois en Aster Nzeyimana becommentariëren heroïsch moddergevechtWas het nu veldrijden of voetbal? Aan de hoeveelheid opstappend modder te zien ging het om het eerste, in werkelijkheid was er gisteren in Heist-op-den-Berg een heroïsche pot voetbal te zien tussen de U17 van KSK Heist en Wechelderzande. Bekende Sporza-gezichten gaven commentaar.
16/03 02u15  Regering zet militair domein om in natuurpark met recreatief karakterNa jaren onduidelijkheid, heeft de Vlaamse regering vrijdag het ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Vliegveld Malle vastgesteld. Natuurpunt, Pidpa en enkele aangrenzende eigenaars gaan het vliegveld kopen van de FOD Defensie. De vliegclub kan blijven.
16/03 02u15  Ex-friturist verkoopt drugsRaf D. (35) en Daisy V. (35), een koppel uit Lille, moesten zich vrijdag verantwoorden voor drugsbezit en voor de verkoop en bezit van verboden wapens. Ze verblijven momenteel in de gevangenis. Bij een huiszoeking in juni vond de politie in een diepvriestas xtc, marihuana, speed en cocaïne.
16/03 02u15  Eerste spadesteek voor nieuwe bib verloopt zonder spadeBouwbedrijf Vanhout is er al de hele week aan het werk, maar de officiële start van de bouw van de nieuwe bibliotheek in de Warande vond pas vrijdag plaats. De vrienden van de bib en een schare politici zetten een helm op voor de ­eerste spadesteek, maar niemand had eraan gedacht dat je ­daarvoor een spade nodig hebt.
16/03 02u15  Enthousiasme in basisschool, minder bij bosbrossersDe oproep voor een ‘Global Strike for Future’ van de klimaatjongeren van Youth for Climate vond ook in Turnhout en omgeving ­gehoor. Terwijl op scholen massaal werd meegedaan, lijkt de vrijwillige opkomst te dalen. In ­Turnhout daagden bijna evenveel agenten als scholieren op.
16/03 02u15  Prijzen voor gemeenten die gezond leven promotenMisschien heeft u het zelfs niet gemerkt, maar de tweede Week van de Keigezonde Kempen is achter de rug. Enkele gezonde initiatieven mochten aan het einde met een onderscheiding naar huis.
16/03 02u15  Kunstgrasveld zonder ongezonde rubberkorrelsIn sportpark Heikant in Arendonk wordt nog dit jaar een nieuw voetbalveld in kunstgras aangelegd. In plaats van ongezonde rubberkorrels, die mogelijk kankerverwekkend zijn, wil de gemeente een natuurlijk alternatief tussen de kunstgrassprieten strooien: kurk.
16/03 02u15  Megastal voor 2.480 kalveren krijgt groen lichtHet provinciebestuur heeft groen licht gegeven voor een grote stal voor 2.480 kalveren aan Ghil, op enkele kilometer van de dorpskern van Zondereigen (Baarle-Hertog). Opvallend: het gemeentebestuur gaf eerder al een negatief advies.
16/03 00u00  Comeback door de grote poort van Brian Lynch bij Limburg UnitedComeback door de grote poort van Brian Lynch als coach bij Limburg United. De nieuwe coach leidde zijn team naar winst tegen ex-team Charleroi: 82-79.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Vermassen haalt scherp uit na kritiek op lichte straf23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Advocaat Jef Vermassen haalde in het VTM-Nieuws opvallend scherp uit naar de vader van de vermoorde Eline (14). Die begrijpt niet hoe Mehrnaz Didgar veroordeeld kan worden voor moord en een dag later toch de gevangenis kan buitenwandelen.
13x Yoni Buyensen Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.
13x Amper één op de drie heeft nieuwe bewonerskaart23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Nog geen derde van de Antwerpenaren die vanaf 1 april in een van de nieuwe parkeerzones buiten de Ring wonen, heeft een bewonerskaart aangevraagd. Twee weken voor de invoering van het bewonersparkeren riskeren zo’n 39.000 inwoners een parkeerboete.
12x Arthur (23) verantwoordelijk voor 2.800 huurders: “Ik wil Mechelaars het gevoel geven dat ze op mij kunnen rekenen”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Piepjong is hij en pas verkozen, maar gemeenteraadslid Arthur Orlians (23) gaat ervoor. De komende zes jaar is hij als voorzitter van Woonpunt Mechelen mee verantwoordelijk voor de 2.800 huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij.
12x Nieuwe therapie: harpiste speelt aan uw ziekbed in ziekenhuis23/03 04u15 - Gazet van Antwerpen: In AZ Sint-Jozef in Malle krijgen patiënten harp-therapie. Een therapeute gaat de ziekenkamers rond met een harp, en tokkelt met enkele ritmische noten de patiënten in slaap. Bedoeling is om hen zo vooral rust te geven, maar ook mentale en spirituele ondersteuning te bieden.
11x Water in Wallonië: de leukste uittips aan de andere kant van het land23/03 06u15 - Gazet van Antwerpen: De Waalse dienst voor toerisme heeft het water als jaarthema gekozen. Kajakken op rivieren, een sluis oversteken in een bootlift, via een glijbaan in het zwembad duiken, fietsen langs oevers, een vishengel uitgooien of ontspannen in thermale baden. Op het water, in het water of aan het water: wat je ook kiest, je wordt overspoeld door activiteiten. Dit is een kleine greep uit het programma dat de naam Waterrijk Wallonië meekreeg.
11x “Ik wil mijn tweede kans grijpen”: wat mag de neurochirurge wel en niet doen?23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: “Ik wil mijn tweede kans grijpen”, zei Mehrnaz Didgar (51) nadat ze donderdagavond in de assisenzaal te horen kreeg dat ze zou worden vrijgelaten. De vrouw is nog steeds een gediplomeerd arts, en volgens haar advocaat wil ze in ontwikkelingslanden mensen gaan helpen. Maar mag een veroordeelde moordenaar wel dokter blijven? En wat brengt haar nabije toekomst?
11x Kinderen gaan uit de bol op Fluofestival23/03 01u45 - Gazet van Antwerpen: De gemeente investeert in meer fluo in het straatbeeld. Daarbij focussen ze vooral op de schoolgaande jeugd. Nu de fluoactie van dit schooljaar op haar einde loopt, lanceerden ze op initiatief van de Essense jeugdraad een Essens fluolied. Zo'n 300 kinderen kwamen gisteren bij elkaar in zaal Rex. Daar gingen ze stevig uit de bol op hun eigen festival en op de tonen van het Fluolied.
10x Koprollen met je wagen? Deze kerels tonen hoe het moet23/03 04u15 - Gazet van Antwerpen: Ofwel hebben deze Russen te veel tijd, ofwel willen ze graag eens ondersteboven zijn van iets. ze knutselden met een oude auto, het lijkt wel op een Lada Niva, waardoor ze een koprol kunnen maken met de wagen. Goed geknutseld jongens, maar bij een test op de openbare weg misschien wel je achterligger waarschuwen, die wist precies nergens van.
10x EK 2020: Luxemburg aan de leiding in groep met Portugal dat niet voorbij Oekraïne geraakt, Engeland en Frankrijk falen niet22/03 22u45 - Gazet van Antwerpen: Er stonden vanavond zeven kwalificatie-interlands op het programma voor het EK 2020. De grootste verrassing kwam misschien wel uit het Groothertogdom waar Luxemburg de maat nam van Litouwen. Door het gelijkspel van Portugal thuis tegen Oekraïene zijn de Letzeburgers meteen ook de fiere leiders in groep B.

Statistieken

Artikels:
31739
Gelezen:
38346
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven