zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
16/06 05u15  Omar (41) groeide op als moslim, maar bekeerde zich tot het christendom: “Ik hield mij stoer, maar vanbinnen ging ik kapot” Aan zijn zilveren ketting bungelen twee hangers: een drumstel en een kruisje. “In het drummen kan ik mij afreageren”, zegt Omar Hauari (41) uit Boom. “En in het christelijk geloof heb ik mezelf gevonden. Als moslim werd ik bang en haatdragend opgevoed, ik raakte op het foute pad. Nu voel ik enkel nog liefde, ook al word ik voortdurend bedreigd.”
16/06 05u15  In Amsterdam maken ze bier van regenwater Na een hevige regenbui kan het water in de stad niet makkelijk weg. Daarom wil Rainbeer iets nuttigs doen met het regenwater dat zich verzamelt op de daken van de gebouwen. En wat blijkt? Regenwater is ideaal om een goed bier van te maken.
16/06 05u15  Rechts wil af van lage-emissiezone: wordt Madrid eerste stad die maatregel omkeert? De rechtse politica Isabel Díaz Ayuso is op weg om aan de macht te komen in de regio Madrid. Een van haar opmerkelijke voorstellen is om de lage-emissiezone (LEZ) af te schaffen. Als dat voorstel erdoor komt, is dat de eerste omkering van een LEZ in Europa.
16/06 05u15  Kommil Foo blikt terug met verzamelplaat en voorstelling: “Nu loopt het op wieltjes, maar de eerste tien jaar was het knokken” Ze twijfelden om het te doen, Raf (53) en Mich (50) Walschaerts, alias Kommil Foo. Stilstaan bij 30, of ­intussen zelfs al 32 jaar. Maar daar is Oogst, een best of-album en -voorstelling. “Dertig jaar later zijn we nog niet uitverteld.”
16/06 05u15  Taks op tweede verblijven: niet langer enkel in kustgemeenten, maar binnenkort ook in Borsbeek Een belasting op je tweede verblijf, het is een taks die je veeleer aan kustgemeenten doet denken, maar het is eveneens in aantocht in Borsbeek. Daarmee hoopt het gemeentebestuur meer panden op de markt te krijgen.
16/06 05u15  Metalburgemeester Paul Van Miert leidt veiligheidsteam op Graspop: “Ik stuurde al boomlange motards uit frontstage” Het maatpak van Paul Van Miert blijft volgend weekend even in de kast. Dan trekt de burgemeester van Turnhout en Vlaams volksvertegenwoordiger zijn stoerste outfit aan en is hij te vinden op de Stenehei in Dessel. Daar stuurt Van Miert als vrijwilliger al 25 jaar de honderden medewerkers van het bewakingsteam aan. “Op de affiche van dit jaar staan weinig groepen die mij onbekend zijn”, verrast de N-VA-politicus.
16/06 05u15  Olmenaars mogen zelf 8.000 euro besteden en komen resultaat bewonderen De Olmenaars maakten dit weekend kennis met de realisaties van het Buurtbudget. Het gaat onder meer om een tent met buurtbank, een bijenhotel en een bewegwijzerde wandeling.
16/06 05u15  Smeltend zee-ijs bedreigt ijsberen: aantal slinkt tegen 2050 met een derde Dierenrechtenorganisaties plannen vandaag, zondag, een betoging tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza. Maar hoe precair is de situatie van deze iconische reuzen, die eenzaam op hun ijsschots ongewild het symbool van de klimaatverandering werden?
16/06 03u15  Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden” Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”20 
16/06 03u15  Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad” Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”20 
15/06 23u15  Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.17 
15/06 23u00  Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.16 
15/06 22u30  Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.16 
15/06 22u15  Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden” 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”13 
15/06 21u45  Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.15 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/06 09u45  High van een pintje: Candese brouwerij maakt bier van cannabisHet Canadese Province Brands is de eerste die bier brouwt op basis van cannabis. De oprichter Dooma Wendschuh gelooft in zijn product. Ook al is het in de meeste landen, waaronder België, illegaal.
09/06 09u30  Auto brandt uit op parking Aldi: brandweer kan voorkomen dat vuur overslaat op winkelRond 3.30u zondagochtend is de brandweer uitgerukt naar de Zoerselbaan in Malle. Op de parking van het Aldi-filiaal daar stond een auto in brand.
09/06 08u45  Agenten krijgen onverwachte inbreker als opgejaagd wild door het huis springtDe politie in de Texaanse stad Lufkin kreeg donderdag een onverwachte inbreker in het vizier toen ze een huis binnenvielen. De eigenaar had hen opgeroepen en zich in de kast verstopt nadat hij verdachte geluiden hoorde. De agenten konden de inbreker, een ree, met moeite in de kiem smoren en vangen.
09/06 07u00  Gluren bij BV’s: Eline De Munck werkt zich in het zweet, nieuw ‘vriendje’ voor Karen DamenZweten in de fitness, nieuwe gezinsleden en vechten tegen slakken: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
09/06 05u15  Na de crash van Cd&V, sp.a en Open Vld: het antwoord van de jongerenvoorzittersPoliticoloog Bart Maddens stelt dat in 1949 de drie traditionele partijen CD&V, Open Vld en sp.a samen 97% van de stemmen hadden en nu nog maar 38%. In 2003 hadden ze nog bijna 70%, zestien jaar later is dat bijna gehalveerd. Voor het eerst heeft een klassieke tripartite aan Vlaamse kant geen meerderheid meer. “Als de partijen aandelen waren, zouden ze alle drie aan het crashen zijn”, concludeert Maddens. Ook de resultaten voor het Vlaams Parlement gaan duidelijk in dalende lijn. Je zult maar jongerenvoorzitter zijn van zo’n partij. Een rondvraag.
09/06 05u15  Rwanda bouwt zijn eigen Wakanda: groene stad van de toekomst naast KigaliKigali, de hoofdstad van het Afrikaanse Rwanda, is door de Verenigde Naties nu al uitgeroepen als mooiste stad van Afrika en derde groenste stad ter wereld. Rwanda zoekt nu ruim 4 miljard euro om naast Kigali een groene stad te bouwen die doet denken aan Wakanda, de fictieve stad uit de film Black Panther.
09/06 05u15  De plakplek van de week: de VagantWat? Als het iets sterker mag zijn, ga je naar De Vagant, een bruine kroeg waar jenever de hoofdrol speelt. Het café bestaat sinds mensenheugenis en Ronald Ferket staat er al 34 jaar achter de toog. Hij schenkt er meer dan tweehonderd varianten van de betere Belgische, Franse en Nederlandse jenever en schudt ook de beste weetjes over de drank uit zijn mouw.
09/06 05u15  De blik van Bistiaux: “Wat Delfine in New York overkwam, was voorspelbaar”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
09/06 05u15  Belofteninternational Jens Teunckens (21) sluit tweede seizoen op de bank uitHet wordt een drukke, tevens belangrijke zomer voor Jens Teunckens. Het EK met de beloften komt eraan, maar ook de mercato ligt in het verschiet. Na een volledig seizoen op de bank verlangt de doelman naar een oplossing. “Alleen door minuten te maken kan ik de meeste progressie boeken.”
09/06 05u15  Pastoor Rudi Mannaerts brengt verzameling over Sint-Andrieswijk samen in museumpje in de kerkIn de Sint-Andrieskerk kunt u na de mis op zondag 9 juni het nieuwe Sint-Andries Museum (SAM) gaan bezoeken. Twaalf jaar lang heeft pastoor Rudi Mannaerts zo veel mogelijk info, kunstwerken en andere voorwerpen verzameld die het verhaal van de wijk en haar parochie vertellen.
09/06 05u15  Last van ongedierte? Stuur er een ander beest op afOngewenste dieren bestrijden met andere dieren is misschien niet nieuw, denk maar aan de huiskat op het boerenerf. Maar om van vervelende insecten af te geraken, grijpen we alsmaar meer zelf naar kriebelbeestjes.
09/06 05u15  De vier uitdagingen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde volgens afscheidnemend directeur Bruno Gryseels (65)Afgelopen maandag is Bruno Gryseels, sinds 1995 directeur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, aan de allerlaatste werkmaand van zijn carrière begonnen. “Ik neem met plezier afscheid, want ik laat een gezond instituut achter. En gelukkig maar, want onze wetenschappelijke kennis zal onmisbaar blijven in tijden van klimaatopwarming, de opkomst van nieuwe ziektes en de verontrustende antibioticaresistentie. Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger Marc-Alain Widdowson, maar hij staat voor grote uitdagingen”, zegt Gryseels in een afscheidsinterview.
09/06 03u15  ROYALS. Let op Kate en Meghan, deze royal is het nieuwste stijlicoon. En schattige foto’s uit ZwedenEen royal die pumps achterwege laat en een look creëert om U tegen te zeggen en een schattig verkleedpartijtje in Zweden. Wij bundelen de leukste weetjes en roddels in de adellijke wereld van de voorbije week.
09/06 03u15  Schippercafé Sas 5 bruist al sinds 1906Koolteer kwamen ze hier kopen, de schippers van weleer. En goedkope ­sigaretten die bijna even hard stonken als de teer. Vandaag waait de ­lente ­binnen in café Sas 5 en ruikt het in de ­keuken naar spek met eieren. “Spek met een goede boerenboterham erbij, dat lust iedereen,” zegt Marijke Deckx (32), die vandaag aan het roer staat van Sas 5 in Dessel. Hier sist het spek al in de pan sinds 1906.
09/06 00u00  Turnster Nina Derwael verlengt Belgische titel allroundNina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) heeft zaterdag in Gent haar Belgische allround titel verlengd. Met 53,898 punten, ondanks een val op de balk, bleef ze Jade Vansteenkiste (50,765) en Senna Deriks (50,232) ruim voor.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”
20x Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”
17x Wagen crasht tegen brug na wilde achtervolging door politie15/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16x Wagen crasht tegen brug na achtervolging door politie15/06 23u00 - Gazet van Antwerpen: De politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16x Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkel15/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: De Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
15x Na alle ellende: Thomas Buffel en Annabel op een roze wolk met baby Lionel15/06 21u45 - Gazet van Antwerpen: Twee jaar geleden stond zijn wereld stil. Thomas Buffel (38) verloor zijn vrouw Stephanie aan kanker en bleef achter met de tweeling Fausto en Maceo (5). In deze moeilijke tijd was er zorgjuf Annabel (31). En sneller dan verwacht: hun eerste kindje samen. Lionel, zo heet hun pasgeboren zoontje. “Mijn koosnaampje voor Thomas in het begin van onze relatie”, glimlacht Annabel.
13x Papa van Ryan (6) doet voor één keer zijn verhaal: “Hoe ze hem vermoord heeft is te gruwelijk voor woorden”15/06 22u15 - Gazet van Antwerpen: 26 december 2018. Tweede kerstdag. Thuisverpleegster T.N. (35) uit Bree doodde haar zoontje van zes. Kleine Ryan. Het was papa Stefan Coemans die hem vond. Levenloos in bad. “Ik dacht eerst dat hij verdronken was. Dat ik net te laat was”, vertelt papa Stefan. “Pas sinds de reconstructie vorige week weten we hoe ze hem vermoord heeft.”
12x Zo houden priesters eerste misviering sinds brand in Notre-Dame15/06 21u00 - Gazet van Antwerpen: Twee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit ging de viering samen met andere priesters voor. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig.
12x COLUMN. Tien jaar zonder het meisje van porselein15/06 20u30 - Gazet van Antwerpen: Op 25 juni 2009 stapte Yasmine uit het leven. Tien jaar geleden al, maar muziekjournalist Bart Steenhaut mist zijn vriendin nog steeds.
11x Schaarbeek betreurt foto’s van prostituees op plaats van ongeval met vluchtmisdrijf: “Onaanvaardbaar”15/06 21u15 - Gazet van Antwerpen: Schaarbeeks schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) “betreurt ten zeerste het gebruik van geweld om een ander vorm van geweld te veroordelen”. Dat zegt de schepen in reactie op de grote afbeeldingen van prostituees die reclamebureau Mortierbrigade voor de ramen plaatste, uit protest tegen het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek.

Statistieken

Artikels:
29002
Gelezen:
6480
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven