donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/11 05u15  ANALYSE. Nu kan Belgische Staat niet meer weigeren De kans is groot dat Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) binnenkort een tweede keer naar België worden gerepatrieerd, nu ze erin geslaagd zijn om de Turkse grens over te steken. Uitgerekend deze vrouwen wilde België liever niet terug zien. De Belgische Staat voerde drie processen om hen niet te moeten terughalen, maar nu zijn er geen wettelijke argumenten meer.
21/11 05u15  STANDPUNT. IS-kinderen verdienen beter: beter dan hun ouders, en beter dan de kampen ‘Ze’ zijn onderweg naar hier dus. Ze, dat zijn de twee meest besproken IS-vrouwen van het land, met name Tatiana Wielandt (27), niet opgegroeid als moslima maar bekeerd tot de islam als tienermeisje, en Bouchra Abouallal (26), allebei uit het Antwerpse.
21/11 05u15  Wielerbond ongerust over mogelijke schrapping RSZ-korting: Dat kan een wielerploeg 5 miljoen kosten” De kritiek op de RSZ-kortingen voor sporters, die Het Nieuwsblad eerder blootlegde, en de toegenomen wil van de politiek om het systeem aan te pakken, zorgen nu ook binnen de wielerwereld voor ongerustheid.
21/11 05u15  Vreven zaterdag tegen ex-club Beerschot: “Hoezo, Vreven tegen Beerschot? Het is Lókeren dat tegen Beerschot speelt” Daar is Stijn Vreven weer. Een goede maand na zijn ontslag bij Beerschot werd de 46-jarige coach gisteren officieel voorgesteld bij concurrent Lokeren. De Limburger debuteert zaterdag uitgerekend op het veld van zijn voormalige club. “Ik heb mijn ontslag bij Beerschot inmiddels wel een plaats kunnen geven.”
21/11 05u15  Merksemse academie wordt eerste kinderrechtenacademie van België: “We werken hier al jaren voor” Feest in de Merksemse Academie. Zij kregen woensdag het label van allereerste kinderrechtenacademie van het land uitgereikt door de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking Plan International.
21/11 05u15  Moose brengt weer après-ski sfeer naar Vredesplein Winterbar Moose aan de voet van de Heistse berg begint vandaag (donderdag) aan een vijfde seizoen. Dat gaat gepaard met enkele aanpassingen.
21/11 05u15  Politiezones denken na over fusie: “Als aparte zones zijn we soms te klein” Levert de politie-associatie Tussen Nete en Dijle ook een echte politiezonefusie op? De kans is groot, nu de zones onderzoeken of er een groter geheel gevormd kan worden. De noodzaak wordt naar verluidt vooral gevoeld in de zones Berlaar-Nijlen en Heist, al sluiten ze bij Lier en Bodukap ook niets uit.
21/11 05u15  Meerjarenplanning Westerlo: 1,5 miljoen euro voor heraanleg van Heultjedorp en Gevaertlaan Op de officiële voorstelling van de meerjarenplanning is het nog even wachten. Maar het CD&V-schepencollege lichtte informeel wel al enkele zaken toe aan de raadsleden. “We willen investeren zonder te raken aan de personenbelasting”, klinkt het bij burgemeester Guy Van Hirtum.
21/11 05u15  Vader en zoon aan de slag als molenaars in de Beddermolen Karel Vaneynde (60) en zijn zoon Jonas (32) uit Tongerlo (Westerlo) hebben hun diploma van molenaar behaald. Zij volgden een cursus bij de vzw Levende Molens. Als hun contract met de gemeente Westerlo en Kempens Landschap getekend is, vervoegen ze het groepje van molenaars dat verbonden is aan de Beddermolen van Tongerlo.
21/11 05u15  COLUMN. Liggen en bloeden kan iedereen Mijn vrouw wordt met de jaren steeds sociaal geëngageerder. Met haar wandelclubje loopt ze in september heel Sint-Jozef af met plantjes voor Kom op tegen Kanker. Voor de eindejaarscadeautjes plunderen ze in groep de lokale wereldwinkel en ze gaan ook met zijn allen bloed geven.
21/11 05u15  Gevraagd: meer parking voor fietsen en minder voor auto’s Nu de Vrijheid in Arendonk officieel is omgevormd tot een fietsstraat, wil het gemeentebestuur nu ook de parkeergelegenheid voor tweewielers gevoelig uitbreiden in het dorpscentrum. De gemeente hoopt zo haar inwoners nog meer aan te moedigen om hun boodschappen met de fiets te doen in het dorp.
21/11 05u15  Sing Along viert twintigste verjaardag met winterconcert De zanggroep Sing Along uit Mol-Rauw bestaat twintig jaar. De zingende enthousiastelingen brengen op 23 en 24 november een winterconcert met hun beste liedjes. De groep bestaat uit 39 leden, een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.
21/11 05u15  Rijschool Fury viert 30ste verjaardag: “We hadden ook Furij kunnen heten, maar dat klonk niet zo goed” Rijschool Fury bestaat dertig jaar. Zaakvoerder Hans Van den Moortel viert dat komend weekend samen met zijn 33 medewerkers tijdens een uitstapje naar München. Maar er wordt ongetwijfeld af en toe naar het thuisfront gebeld, want op hetzelfde moment krijgt het oefenterrein in de Lammerdries een nieuwe asfaltlaag. Fury maakt zich op voor nog eens dertig jaar.
21/11 05u15  Bert Leysenkring vertelt in ‘Suikerspin’ de geschiedenis van vier generaties foorkramers De Bert Leysenkring brengt vanaf 29 november het stuk Suikerspin op de planken. Het gaat opnieuw om een uitdagend stuk met een hoek af, de specialiteit van het Balense huis.
21/11 05u15  Steinerschool zuivert afvalwater met verticale muurtuin Bvba Muurtuin installeerde de voorbije weken een verticale muurtuin op een gevel van de Steinerschool in de Mallekotstraat in Lier. De groene gevel zuivert regen- en afvalwater. Het gaat om een innovatief project.
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/11 05u15  Senthout en Hoevelaan worden doodlopende straten: “Door het kruispunt te ontharden, voorkomen we sluipverkeer”De gemeente Duffel gaat wellicht volgend jaar het Senthout doorknippen, zodat sluipverkeer in deze straat onmogelijk wordt. De knip gebeurt op het kruispunt met de Hoevelaan.
21/11 05u15  Bernard en Elke bouwen schuur om tot huiselijke winterbarHeimwee naar de zomer en de terrasjes? Ook in de winter kan het bij de haard best gezellig zijn. Dat is wat Bernard Van Dyck en Elke Mast, zaakvoerders van evenementenlocatie BernArt, beogen met hun winterbar Chalet BernArt. Er kan zowel binnen als buiten worden geborreld.
21/11 05u15  Ondernemers en zelfstandigen verzamelen tijdens netwerk- en feestavond: “Er is zeker nog een toekomst voor onze middenstand”Om de drie jaar zet het Mortselse stadsbestuur de lokale ondernemers in de bloemetjes. Bijna tweehonderd winkeliers en ondernemers tekenen vanavond present tijdens die viering en het daaropvolgende netwerkmoment. De toekomst van de plaatselijke middenstand wordt ongetwijfeld een veelbesproken onderwerp.
21/11 05u15  Autoluwe binnenstad breidt vanaf 30 maart uit: “Wij zijn fan van een groot shoppingcenter in openlucht”De autoluwe kern in het centrum van Mechelen breidt vanaf maandag 30 maart uit met de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat tussen de Graaf van Egmont- en de Louizastraat. Dat laatste gedeelte vernieuwt de stad meteen naar het voorbeeld van de Bruul, samen met de Adegemstraat. Er mogen ook lijnbussen blijven rijden. Ondanks de kritiek de voorbije weken klinkt er bij jonge handelaars optimisme.
21/11 05u15  Creatieve werkplek Artenova 2.0 opent in voormalige bibliotheekArtenova 2.0 opent vrijdag de deuren in de voormalige bibliotheek in de Mechelse Moensstraat. Het wordt een plek waar ondernemers en kunstenaars samen kunnen werken en ideeën kunnen uittesten. Na een kleine twee jaar, in september 2021, moet Artenova opnieuw verhuizen.
21/11 04u45  Moordmysterie op Malta: gaf één van de machtigste zakenmannen de opdracht voor bomaanslag op journalist?Malta werd woensdagochtend met een schok wakker. Yorgen Fenech, een van de machtigste zakenmannen van het eiland, was gearresteerd toen hij het land probeerde te verlaten. Vermoed wordt dat hij opdrachtgever is voor de bomaanslag in 2017 op de Maltese onderzoeksjournaliste en blogster Daphne Caruana Galizia. Zij werkte aan een corruptiedossier waarin Fenechs naam en die van twee toppolitici stonden.
21/11 04u45  Extra taalondersteuning gevraagd voor nieuwkomers op werkvloer: “Zeg niet schroevendraaier maar turnavies”Taal blijft voor veel bedrijven de belangrijkste barrière om werkzoekende vluchtelingen of nieuwkomers aan te werven. Bedrijven krijgen dan ook maar beter extra steun, meent ondernemersnetwerk Voka, na een enquête bij tientallen bedrijven. Bij Actemium (Zwijndrecht) is de aanpak met anderstalige nieuwkomers alleszins een succes.
21/11 04u45  Comedian Raf Coppens klust bij in de Kringwinkel: “Om toch wat sociale contacten te hebben”Zoek in een encyclopedie ‘brompot’ op en je vindt er een foto van Raf Coppens (54), de komiek naast wiens droge grappen zelfs Philippe Geubels’ humor zompig lijkt. Met ‘Mijn werk’ heeft hij een nieuwe show af, licht gebaseerd op zijn baantje in de Kringwinkel. “Volwassen worden? Boeit me niet.”
21/11 04u45  Bijna Night of the Proms, maar eerst een Bolleke drinken met Maxi JazzVrijdag en zaterdag zal het Sportpaleis weer vollopen voor the Night of the Proms. Waar kleppers zoals Maxi Jazz van Faithless, Ronan Keating, John Miles en 10CC hun opwachting maken. ATV sprak met presentator van dienst Bart Peeters én met Maxi Jazz, die de tijd van zijn leven lijkt te hebben in Antwerpen.
21/11 04u45  Nieuwe reorganisatie bij Lotto-Soudal: 12 personeelsleden wegHet jaar 2019 zal een historische plek krijgen in de geschiedenisboeken van Lotto-Soudal. Met vier ritzeges en 15 dagen bolletjestrui beleefde de Belgische ploeg zijn beste Tour ooit. En toch zal het team er na 2019 helemaal anders uitzien. Dat sportief manager Marc Sergeant wordt gedegradeerd tot Senior Consultant, ploegleider Herman Frison minder verantwoordelijkheden zal dragen en de andere ploegleider Bart Leysen vertrekt naar Corendon-Circus, wisten we al. Maar er is meer.
21/11 04u45  Eerste parcours voor elektrische karts in provincie: “Muisstil, maar ervaring blijft dezelfde”Op de Antwerpse Linkeroever opende deze week een karting op groene energie. De karts rijden op elektriciteit en halen toch straffe snelheden. “Het is wennen voor de kenners, maar de ervaring blijft dezelfde.”
21/11 04u45  Belg is niet zo gezond als hij zelf denkt: dit zijn de meest onderschatte ziektesHoge bloeddruk. Te veel cholesterol. Overgewicht. En diabetes. Volgens een nieuwe studie van het wetenschappelijk instituut Sciensano, bij 1.200 Belgen, worden deze gezondheidsproblemen zwaar onderschat. Meer zelfs: we beseffen vaak niet eens dat we een van deze aandoeningen hebben. “Mensen moeten risico’s beter kunnen inschatten.”
21/11 02u15  Overnamestrijd in uitvaartwereld: de ene na de andere ‘kleine ondernemer’ wordt opgesloktIn de uitvaartwereld is een overnamestrijd aan de gang. Dela was al een reus in de sector, en nu boomt plots uitdager Sereni. Samen slokken ze de ene na de andere zelfstandige begrafenisondernemer op. “Die kan niet én miljoenen investeren in een aula, én een koffietafel met oesters en champagne organiseren én 24 uur per dag beschikbaar blijven voor sterfgevallen. Dus verkoopt hij liever aan een grote speler.”10 
21/11 02u15  Golem herrijst uit zijn as: “Met dit nieuwe beeld komt park De Mik weer tot leven"Het houten Golembeeld dat begin januari van dit jaar door vandalen in brand werd gestoken, is herrezen uit zijn as. Het nieuwe beeld werd woensdagnamiddag ingewijd op dezelfde plek in park De Mik.15 
21/11 02u15  Toekomstig asielcentrum krijgt ‘verbindingsofficier’Om de communicatie tussen het toekomstig asielcentrum op het Stationsplein in Beveren, de gemeente, het Rode Kruis en de bevolking te bevorderen, wordt er een verbindingsofficier aangesteld. Dat is nodig omdat verschillende partijen nog met veel vragen zitten.10 
20/11 23u45  België grijpt naast groepszege in Davis Cup door dramatische start van David GoffinBelgië heeft de strijd om groepswinst verloren van Australië. David Goffin (ATP 11) was onherkenbaar zwak in de eerste set en kon de boel niet meer rechttrekken in de tweede tegen Alex de Minaur (ATP 18): 6-0, 7-6. Eerder op de avond had Steve Darcis in twee sets van Nick Kyrgios verloren met 6-2 en 7-6. De Belgen hebben wel nog een waterkansje om door te stoten naar de laatste acht als ze zich bij de beste tweedes scharen.12 
20/11 23u00  Joachim Gérard begint dubbeltoernooi op Masters rolstoeltennis met een zegeJoachim Gérard is woensdag in Orlando (Florida) goed begonnen aan zijn dubbeltoernooi op de Masters rolstoeltennis. Gérard won in zijn eerste duel in groep A, aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson, in twee korte sets (6-0 en 6-1) van de Argentijnen Gustavo Fernandez en Agustin Ledesma.
20/11 22u30  Nadal helpt Spanje aan plaats in kwartfinales Davis Cup, titelverdediger Kroatië uitgeschakeldSpanje heeft zich woensdag in Madrid geplaatst voor de kwartfinales van de Davis Cup. Rafael Nadal bracht het thuisland tegen titelverdediger Kroatië op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong.
20/11 22u00  Belgische voetbalbond riskeert sanctie omdat Boyata per ongeluk even met truitje van Batshuayi speeldeDe UEFA heeft woensdag laten weten een disciplinaire procedure te hebben geopend tegen de Belgische voetbalbond. De overkoepelende Europese voetbalbond klaagt de KBVB aan voor twee overtredingen op haar wedstrijdreglement, een laattijdige aftrap en shirtverwarring, tijdens het duel in Rusland (1-4) van vorige week zaterdag.
20/11 22u00  Nieuwe snackbar naast Sint-Romboutstoren serveert toepasselijke ‘torenburger’Volgend jaar viert Mechelen de Sint-Romboutstoren en in de schaduw van die toren is met Fast2Go een nieuwe snackbar geopend. Op de kaart staat dan ook toepasselijk een Tower Meat Burger.
20/11 22u00  Steve Darcis kan niet stunten tegen Nick Kyrgios, België moet achtervolgen in cruciaal duel tegen AustraliëSteve Darcis (ATP 158) heeft woensdagavond niet kunnen stunten tegen Nick Kyrgios (ATP 30) in de eerste enkelpartij tussen België en Australië in de finaleweek van de vernieuwde Davis Cup. In de eerste set won Kyrgios met duidelijke 6-2 cijfers, een gelijkopgaande tweede set bleef spannend tot het gaatje. Uiteindelijk trok de Australiër het laken naar zich toe na een felbevochten tiebreak, die eindigde op 11-9. Daardoor is België op achtervolgen aangewezen in het cruciale duel om de zege in groep D.
20/11 21u15  Nederland uitgeschakeld op Davis Cup na thriller tegen Groot-BrittanniëGroot-Brittannië heeft woensdag in groep E van de Davis Cup tennis in Madrid met 2-1 van Nederland gewonnen. Voormalig nummer één van de wereld Andy Murray (ATP 126) moest wel verrassend lang zwoegen tegen Tallon Griekspoor (ATP 179), maar haalde het uiteindelijk met 6-7 (5/7), 6-4 en 7-6 (7/5).
20/11 21u00  Wie anders? Mathieu van der Poel is Nederlands wielrenner van het jaarMathieu van der Poel is woensdagavond in Den Bosch verkozen tot Nederlands wielrenner van het jaar. De wereldkampioen veldrijden treedt zo in de voetsporen van zijn eeuwige rivaal in het veld Wout van Aert, die eerder deze maand uitgeroepen werd tot Flandrien.
20/11 20u45  Laskunstenaar wint eerste prijs met... urne van zijn overleden oom: “Ik denk niet dat de jury dat besefte”Lasser Geert Van Hoof (41) van GvH Welding uit Pulle heeft de juryprijs gewonnen van de fotowedstrijd op de beurs Welding Week in Antwerp Expo. “Ik denk niet dat jury besefte dat het de asurne van nonkel Rudy was”, zegt Geert. “Dat maakt het voor mij en mijn vrouw wel extra emotioneel.”
20/11 20u30  Laskunstenaar wint eerste prijs Welding Week in Antwerp Expo met... urne overleden nonkelLasser Geert Van Hoof (41) van GvH Welding uit Pulle heeft de juryprijs gewonnen van de fotowedstrijd op de beurs Welding Week in Antwerp Expo. “Ik denk niet dat jury besefte dat het de asurne van nonkel Rudy was”, zegt Geert. “Dat maakt het voor mij en mijn vrouw wel extra emotioneel.”
20/11 20u30  Nieuwe Golem doet brandstichting vergeten: “Park De Mik komt weer tot leven"Het houten golembeeld dat begin januari van dit jaar door vandalen in brand werd gestoken, is herrezen uit zijn as. Het nieuwe beeld werd woensdagnamiddag ingewijd op dezelfde plek in park De Mik.
20/11 20u30  Spoor 1 serveert broodjes en pasta’s in oud stationsgebouw van TielenSenne Boons (33) en Brit Van Nyen (31) openen donderdag in het historische stationsgebouw van Tielen (Kasterlee) de broodjes- en foodbar Spoor 1. Het koppel met veel horeca-ervaring richt zich zowel tot treingebruikers als inwoners met een gezonde eetlust.
20/11 20u15  Racing Genk haalt techniektrainer die De Bruyne en Origi kneedde terug naar LimburgRacing Genk heeft woensdag de terugkeer van Michel Ribeiro aangekondigd. De bijna 44-jarige Ribeiro was in het verleden veertien jaar lang actief als techniektrainer in de Genkse jeugdacademie en kneedde zo talenten als Kevin De Bruyne, Divock Origi, Leon Bailey en Leandro Trossard. Midden 2017 koos hij voor een avontuur bij Sporting Kansas City in de MLS.
20/11 20u00  Drugsactie op Sint-Maarten Bovenschool in Beveren: 152 leerlingen gecontroleerdIn Beveren is vanmorgen een grote drugsactie gehouden op de Sint-Maarten Bovenschool. Die actie kwam er op vraag van de school zelf, want er waren al een hele tijd geruchten over drugbezit en druggebruik.
20/11 19u45  VIDEO. Drugsactie op Sint-Maarten Bovenschool in Beveren: 152 leerlingen gecontroleerdIn Beveren is vanmorgen een grote drugsactie gehouden op de Sint-Maarten Bovenschool. Die actie kwam er op vraag van de school zelf, want er waren al een hele tijd geruchten over drugbezit en druggebruik.
20/11 19u45  VIDEO. Nieuw gebouw voor terminaluitbater DP WorldIn de Waaslandhaven is woensdag het startschot gegeven voor de bouw van een nieuw gebouw van terminaluitbater DP World. Burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren mocht symbolisch even de kraanmachine bedienen.
20/11 19u45  Sven Kramer staat een maand aan de kant met rugproblemenDe Nederlandse topschaatser Sven Kramer zal zich een maand lang niet op de wedstrijdbanen laten zien.
20/11 19u30  Aanleg extra goederentreinspoor aan Oude Landen begint volgend jaarEr komt een extra goederenspoor langs het natuurgebied Oude Landen in Ekeren. Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoornet, gaat hiervoor een omgevingsaanvraag indienen en hoopt in september van volgend jaar te starten met de werken. Tegen de aanleg van een extra spoor was in het verleden al protest bij buurtbewoners. Dat leidde tot aanpassingen van het plan.
20/11 19u30  Spoor 1 serveert broodjes en pasta’s in oud stationsgebouwSenne Boons (33) en Brit Van Nyen (31) openen donderdag in het historische stationsgebouw van Tielen (Kasterlee) de broodjes- en foodbar Spoor 1. Het koppel met veel horeca-ervaring richt zich zowel tot treingebruikers als inwoners met een gezonde eetlust.
20/11 19u30  Prins Andrew legt publieke functies “voor onbepaalde tijd” neer na schandaal EpsteinDe Britse prins Andrew legt zijn openbare functies voor “onbepaalde tijd” neer door het schandaal rond Jeffrey Epstein. Dat melden Britse media.
20/11 19u30  José Mourinho zet meteen de toon bij Tottenham: “Wat ik kan beloven? Passie”Tottenham Hotspur heeft niet lang getwijfeld om de opvolger van Mauricio Pochettino aan te duiden. De Argentijn was nog maar een twaalftal uur de deur uit toen José Mourinho woensdagochtend al werd aangekondigd als de man die de verliezende Champions League-finalist uit het slop moet halen.
20/11 19u30  Demonstraties en modeshow tijdens opening van gloednieuwe winkel SantensPassanten zagen de voorbije maanden gestaag de bouw van de nieuwe winkelsite op de Geelseweg in Herentals oprijzen, donderdag opent de Belgische groep dan feestelijk de deuren.
20/11 19u30  Omstreden forfait van Canada in Davis Cup mogelijk slecht nieuws voor België, Djokovic haalt uit: “Dit bevalt me niet”Het forfait van Canada voor het dubbelspel tegen de Verenigde Staten dinsdag in de Davis Cup in Madrid zorgt voor polemiek in de tenniswereld. De 6-0, 6-0 zege die de Amerikanen cadeau kregen, kan hen mogelijks de kwartfinales opleveren als een van de beste tweedes. De discussie komt de organisatoren ongelegen, nadat ze eerder al overspoeld werden met commentaar op de lege tribunes.
20/11 19u30  Goed nieuws voor verzamelaars: Panini maakt extra dik Belgisch feestalbumPanini kijkt in zijn volgende stickerboek terug op vijftig jaar Belgische voetbalgeschiedenis. Dat heeft de Pro League woensdag bekendgemaakt. Het extra dikke album likt vanaf vrijdag in de rekken. Voor het eerst moeten ook stickers van speelsters uit de vrouwencompetitie verzameld worden.
20/11 19u15  “Ik zette de president van Oekraïne onder druk op bevel van Trump”De Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Gordon Sondland, is woensdag van start gegaan met zijn openbare getuigenis voor de onderzoekscommissie van het Congres, als onderdeel van de het impeachmentonderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump. Hij volgde naar eigen zeggen de orders van de president inzake Oekraïne. Hij zegt ook dat alle topambtenaren van het Witte Huis op de hoogte waren van zijn activiteiten in Oekraïne.
20/11 19u15  Forfait van Canada in Davis Cup doet stof opwaaien, ook bij Djokovic: “Dit bevalt me niet”Het forfait van Canada voor het dubbelspel tegen de Verenigde Staten dinsdag in de Davis Cup in Madrid zorgt voor polemiek in de tenniswereld. De 6-0, 6-0 zege die de Amerikanen cadeau kregen, kan hen mogelijks de kwartfinales opleveren als een van de beste tweedes. De discussie komt de organisatoren ongelegen, nadat ze eerder al overspoeld werden met commentaar op de lege tribunes.
20/11 19u15  Kinderen verwelkomen Sinterklaas bij Het Predikheren: “Ik ga nu een tijdje slapen in het mooiste gebouw van de stad”Honderden Mechelse kinderen hebben woensdagnamiddag Sinterklaas uitbundig verwelkomd in en rond de nieuwe bibliotheek Het Predikheren. Maar bij zijn intrede in de Dijlestad zijn de Zwarte Pieten wat slordig geweest en zijn het grote boek van Sinterklaas kwijt geraakt. “Maar ik krijg de komende dagen de hulp van de kinderen om het terug te vinden”, klonk het bij de heilige man.
20/11 19u15  Dit is het allereerste kerstkaartje ooitBinnenkort puilt uw brievenbus misschien weer uit van de kerstkaartjes. Begin 19e eeuw was dat niet zo. Tot ontwerper Henry Cole in 1843 er eentje ontwierp. Bekijk het verhaal van het allereerste kerstkaartje ooit in de video hierboven.
20/11 19u15  Peter Hens en Stefan Laenen maken hyperlokale eindejaarsconference“Die man loopt precies in de wolken”, wijst een 5-jarig kind Peter Hens (32) na. Zijn kostuum met wolkenprint spreekt alvast tot de verbeelding bij kleintjes of hij ook de grote mensen op de hand krijgt, zal snel blijken tijdens de eindejaarsconference die hij samen met Stefan Laenen (37) brengt. Een eindejaarsvoorstelling met onderwerpen enkel en alleen uit Herenthout. Hyperlokaal, een commerciële ramp, maar in enkele uren tijd vlogen er zevenhonderd kaartjes de deur uit.
20/11 19u15  App katapulteert patiëntjes naar wondere onderwaterwereldJonge patiëntjes in het UZA in Edegem hebben er sinds woensdag een manier bij om even verstrooiing te vinden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De vereniging voor jeugdfilm, JEF Antwerpen, heeft er de app VR Wonderwater gelanceerd. Die dompelt de kinderen onder in een virtuele (onderwater)wereld.
20/11 19u00  Drones voor dringende opdrachten in Antwerpen: “Minder rotherrie, goedkoper en complementair met helikopter”De Antwerpse politie en brandweer oefenen in een speciale testzone in de binnenstad hoe drones kunnen helpen bij interventies. Het is de eerste testzone in België voor automatisch vliegende drones.
20/11 19u00  Ongezien: 6 titels van Belgisch kampioen badminton in één familieDe familie Patteet uit Berendrecht mag zich voortaan de familie Badminton noemen. Viktor, Lars en Merel zijn broers en zus, en haalden afgelopen weekend met hun drie liefst 6 keer de titel van Belgisch kampioen. En dat terwijl ze nog maar enkele jaren met pluim en racket spelen. Drie kampioenen uit één familie, dat maak je amper mee.
20/11 18u45  Plaats voor 900.000 containers: DP World legt eerste steen van spectaculaire nieuwbouwIn de Waaslandhaven is terminaloperator DP World Antwerp vandaag begonnen met de bouw van een nieuw operationeel gebouw op zijn containerterminal aan het Deurganckdok. De bouw maakt deel uit van een investeringsplan van 197 miljoen euro, waarmee DP World tegen 2025 plaats wil maken voor 900.000 meer containers op zijn terminal.
20/11 18u45  Basisschool De Klinker kan nog dit schooljaar verhuizen naar nieuwbouwDe leerkrachten en leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Klinker in Borsbeek kunnen stilaan naar hun nieuwe lokalen uitkijken. De afwerking van de school verloopt vlot en de aanleg van de speelplaats is begonnen.
20/11 18u30  Panini maakt in extra dik Belgisch feestalbum ook plaats voor speelsters uit de vrouwencompetitiePanini kijkt in zijn volgende stickerboek terug op vijftig jaar Belgische voetbalgeschiedenis. Dat heeft de Pro League woensdag bekendgemaakt. Het extra dikke album likt vanaf vrijdag in de rekken. Voor het eerst moeten ook stickers van speelsters uit de vrouwencompetitie verzameld worden.
20/11 18u00  Steve Darcis opent tegen Nick Kyrgios: wat staat er op het spel voor België in de Davis Cup?Steve Darcis (ATP 158) en Nick Kyrgios (ATP 30) openen woensdagavond (om 18u00) in Madrid het beslissende duel in groep D van de Davis Cup-eindronde tussen België en Australië.
20/11 17u45  Reiger sterft door visdraad, Natuurpunt verspreidt foto: “Vissers, laat geen materiaal rondslingeren”Niels Iwens, de voorzitter van Natuurpunt Mechels Rivierengebied, vraagt aan vissers om geen materiaal achter te laten. Eerder deze week vond hij in de Leuvense vaart een blauwe reiger die stikte in een stuk visdraad.
20/11 17u30  Twee jaar cel geëist voor drugsdealer: “Ik moest wel want de staat wou mij geen uitkering geven”Jordy S. (30) uit Heist-op-den-Berg hangt een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 16.000 euro boven het hoofd voor het dealen van drugs. De man zei dat hij wel drugs moest gaan dealen omdat de overheid hem geen uitkering wou geven.
20/11 17u30  15 maanden cel geëist tegen dieven die met gestolen auto crashenTwee mannen riskeren vijftien maanden cel voor een autodiefstal in Mechelen. Toen de politie de gestolen wagen in de mot kreeg, gaven de twee plankgas. Maar op de afrit Rumst van de E19 crashte het duo tegen een ander voertuig.
20/11 17u30  Eerste Wisselfabriek in Kasteel van SchotenHet Kasteel van Schoten wordt zaterdag 23 november omgetoverd tot ‘Wisselfabriek’. Onder die naam organiseert de gemeente samen met verscheidene verenigingen een eerste geef-, ruil- en deeldag.
20/11 17u15  Wereldreiziger Jordy Vleugels uit Mol debuteert in Australische tweede klasse: “Vieze spelletjes meegemaakt in Oekraïne”Mollenaar Jordy Vleugels gaat vanaf januari voor de Australische tweedeklasser Magpies Crusaders United voetballen. Nog altijd maar 23 is hij, maar het wordt het wel al zijn zoveelste buitenlandse avontuur.
20/11 17u00  70 medewerkers technisch werkloos nadat rolbrug naar beneden stortBij het koperverwerkend bedrijf Aurubis in Sint-Jozef Olen blijft een zeventigtal medewerkers technisch werkloos nadat dinsdagmiddag in de elektrolysehal een rolbrug naar beneden is gestort.
20/11 17u00  Duitsland verrast Argentinië in groepsfase Davis CupDuitsland heeft woensdag Argentinië geklopt in groep C van de vernieuwde Davis Cup, die deze week in Madrid gespeeld wordt. Duitsland won verrassend genoeg de twee enkelspelen en speelt donderdag tegen Chili om de groepswinst.
20/11 16u30  Stéphanie Chomé wordt nieuwe afdelingsprocureur in TurnhoutStéphanie Chomé wordt de nieuwe afdelingsprocureur van de afdeling Turnhout van het parket Antwerpen. Ze volgt Dominique Reyniers op, die na 23 jaar dienst bij het parket voor een carrièreswitch kiest en politierechter wordt.
20/11 16u30  Autovrije Boze Dreef moet Ertbrugge beter beschermenRegionaal Landschap De Voorkempen heeft een beheersplan klaar voor het beschermd landschap Ertbrugge, op de grens van Deurne en Wijnegem. Zondag 7 december is er ter plaatse een infomoment.
20/11 16u30  Pasgeboren Puttenaars laten geboortebos groeienHet voorbije weekend vond in Putte de geboorteboomactie plaats. Ouders van pasgeboren inwonertjes konden een boom afhalen, geschonken door het gemeentebestuur. Wie de boom niet in eigen tuin kwijt kon, mocht die zaterdag aanplanten in het geboortebos-parkgebied Heerkenshoeve. Ouders, grootouders, grote broers en zussen hielpen ijverig mee. “De actie is intussen een echt traditie”, zegt schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA). “In totaal werden er 18 zomereiken en 27 winterlindes besteld en opgehaald. Het gaat hier om kwalitatief streekeigen groen aangekocht bij Putse boomkwekers. Er werden ook negen zwarte elzen aangeplant. Met 54 hoogstambomen erbij in onze gemeente was de actie dus weer een succes.”
20/11 16u30  Jeugdorkest Muzaïek valt in de prijzen bij Vlamo-orkestwedstrijdJeugdorkest Muzaïek uit Olmen (Balen) is afgelopen zondag kampioen geworden in tweede afdeling op de Vlamo-orkestwedstrijd. Het was de eerste keer dat de jonge muzikanten aan een wedstrijd deelnamen.
20/11 16u30  Malafide zaakvoerder rijschool legt 66 gedupeerden in de luren: Nederlander riskeert meer dan drie jaar celNederlander Melvin d.H., die twee jaar geleden in Geel rijschool Proficiat oprichtte en met opvallende promotiepakketten en kortingen veel mensen kon lokken, kwam woensdag tijdens zijn strafproces niet opdagen. De man wordt beschuldigd van grootschalige oplichting: 66 gedupeerden betaalden duizenden euro’s voor rijlessen die abnormaal waren, om nadien geen of een vals attest te ontvangen.
20/11 16u30  Feyenoord stelt Frank Arnesen een maand na zijn ontslag bij Anderlecht aan als nieuwe technisch directeurFrank Arnesen heeft niet lang zonder werk gezeten na zijn ontslag als technisch directeur bij Anderlecht begin oktober. De Deen werd woensdag voorgesteld als nieuwe technische baas van Feyenoord. De 63-jarige Deen treedt medio januari in dienst van de Rotterdamse club.
20/11 16u15  EU-ambassadeur brengt Donald Trump in nauwe schoentjesDe Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie is woensdag aan het getuigen op de vijfde dag van de hoorzittingen in het impeachmentonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Gordon Sondland is een van de weinige getuigen die rechtstreeks met Trump sprak over Oekraïne, en zijn getuigenis kan de president heel wat schade berokkenen.
20/11 16u15  Aanvraag vergunning Peperbus ingetrokkenDe aanvraag tot een omgevingsvergunning voor de Sint-Janskerk of Peperbus in Borgerhout is door de ondernemersorganisatie Unizo ingetrokken. “De oorzaak is technisch van aard”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).
20/11 16u15  Tanzaniaanse gospel in Schoten: “Hoe ze een kerk in vuur en vlam kunnen zetten, Dat moet je zelf meemaken”Het duurt nog even alvorens Hello! Schoten eraan komt, maar burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) ontving deze week al een Tanzaniaans gospelkoor in het gemeentehuis. “We kijken erg uit naar de concerten die we dit weekend samen met het koor Cantiamo zullen geven”, zegt delegatieleider Joshua Thadeo Kumbi.
20/11 16u00  Tanzaniaanse gospel in Schoten: “Hoe die zijn een kerk in vuur en vlam kunnen zetten, Dat moet je zelf meemaken”Het duurt nog even alvorens Hello! Schoten eraan komt, maar burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) ontving deze week al een Tanzaniaans gospelkoor in het gemeentehuis. “We kijken erg uit naar de concerten die we dit weekend samen met het koor Cantiamo zullen geven”, zegt delegatieleider Joshua Thadeo Kumbi.
20/11 16u00  TIPS. De kunst van Keith Haring en feestelijk bakkenElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
20/11 16u00  Massa volk op opening eerste Jumbo-supermarkt in provincie AntwerpenIn winkelcentrum Breebos in Rijkevorsel is woensdagochtend een nieuwe winkel van Jumbo geopend. Het is het eerste filiaal van de Nederlandse supermarktketen in de provincie Antwerpen. Eerder opende al een winkel in Limburg. Heel wat klanten waren er vroeg bij en werden verwelkomd met koffie, bloemen en superenthousiaste Nederlanders.
20/11 16u00  Afscheid van actrice Paula Sleyp in Wilrijk met een glaasje sherryIn het uitvaartcentrum in Wilrijk werd woensdagmiddag afscheid genomen van Paula Sleyp. De voormalige actrice overleed vorige week op 88-jarige leeftijd.
20/11 15u45  Hollanders maken show voor massa volk op opening eerste Jumbo in AntwerpenIn het winkelcentrum Breebos in Rijkevorsel is woensdagochtend een nieuwe winkel van Jumbo geopend. Het is het eerste filiaal van de Nederlandse supermarktketen in de provincie Antwerpen. Eerder opende al een winkel in Limburg. Heel wat klanten waren er vroeg bij en kregen koffie, bloemen en superenthousiaste Nederlanders als welkomstgeschenk.
20/11 15u45  ‘Slachtoffer’ van home invasion in Hoevenen opgepakt als verdachteVier jonge kerels zijn woensdagochtend opgepakt als verdachten van een home invasion in Hoevenen in mei van dit jaar. Een van hen is het toenmalige vriendje van de dochter des huizes.
20/11 15u30  Roulette gemanipuleerd: straf met uitstelMakich F. is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel omdat hij een roulette in het casino Golden Palace in Mechelen had gemanipuleerd.
20/11 15u30  Hardleerse druggebruiker: “Niks lukt om van de cannabis af te geraken”Nick V.d.K. uit Lier stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij begin mei betrapt werd in het bezit van 3,45 gram cannabis. Dat gebeurde aan het station van Lier nadat de politie was opgeroepen voor een dronken wanbetaler. Het bleek om Nick V.d.K. te gaan.
20/11 15u30  Klusjesman speelt al zijn gereedschap kwijt bij hevige brand: “Ik heb zelfs geen vijsje of nageltje meer”Een hevige brand heeft woensdagochtend een kleine loods aan de Hulgenrodestraat in Borsbeek in de as gelegd. De loods werd gehuurd door klusjesman Willy De Belder. “Alles wat binnen stond, is vernield. Ik heb geen materiaal meer om te werken”, zucht de man aangeslagen.
20/11 15u30  Voorwaardelijke straf na verkeersagressieJoeri M. uit Hulshout is door de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van tien maanden en een boete van 800 euro voor een geval van verkeersagressie.
20/11 15u30  Geen vervroegde vrijlating voor dader ‘parkingmoord’ op Antwerpse prostituee na zeven jaar celAleksander Tryksza, de 26-jarige man die vijf jaar geleden veroordeeld werd tot 22 jaar cel voor de moord op Nathalie Pavel, krijgt geen vervroegde vrijlating. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) beslist. De man had het slachtoffer op 1 januari 2012 doodgeschopt in de Antwerpse Breidelparking na een fout gelopen rendez-vous.
20/11 15u15  Politiebewaking voor Kris Peeters: verdachte opgepakt maar weer vrijgelatenHet Leuvense gerecht voert een gerechtelijk onderzoek naar een 31-jarige man die bedreigingen zou hebben geuit aan het adres van Europees Parlementslid Kris Peeters. Afgelopen weekend is de dertiger al opgepakt en ondervraagd, waarna hij door de onderzoeksrechter onder voorwaarden werd vrijgelaten. Dat meldt het Leuvense parket.
20/11 15u15  Acht jaar cel gevorderd voor home invasion in EdegemHet openbaar ministerie heeft acht jaar cel gevorderd voor Rúben S.F. (27), die vervolgd wordt voor een brutale home invasion bij een bejaard echtpaar in Edegem. De Portugees is de broer van hun poetsvrouw en was bij het koppel van 74 al enkele klusjes komen opknappen.
20/11 15u15  Spaanse pers furieus op Gareth Bale die EK-kwalificatie viert met opvallende vlag: “Hij lacht Real uit”Wales plaatste zich dinsdag voor het EK van volgend jaar, maar speerpunt Gareth Bale zorgde nadien voor de nodige beroering. De aanvaller van Real Madrid poseerde na de kwalificatie met een vlag met de woorden “Wales, golf, Madrid. In die volgorde”. De Madrileense pers neemt Bale daags nadien op de korrel.
20/11 15u00  Guga Baúl worstelt, blinkend van de olijfolie, in enkel een lederen broekActeur Guga Baúl trok gisteravond naar het sportcentrum van Kapellen voor zijn allerlaatste training in het olieworstelen. Dit alles voor een nieuw tv-programma:”Beat VTM”. Daarin kruisen acht onbekende Vlamingen de degens met evenveel VTM-gezichten. Zij krijgen exact honderd dagen om een totaal nieuwe discipline onder de knie te krijgen. Guga Baúl kreeg zowaar olieworstelen als discipline, daarin neemt hij het straks op tegen Sander Tilkin uit Bilzen(28). Binnenkort te zien op VTM.
20/11 15u00  Houtafval, steenpuin en groen naar containerpark brengen wordt vier keer duurder in de NoordrandAfval storten in het recyclagepark van Zoersel wordt fors duurder in. Voor zuiver steenpuin, houtafval en groenafval gaat het zelfs om een prijsverhoging met 400%. Het zorgde voor een verhitte discussie op de gemeenteraad van Zoersel. De tariefverhogingen gelden trouwens voor alle Igean-parken uit de Noordrand (zie kaart).
20/11 15u00  Ziekenboeg van Lokeren breidt uit: Filipovic maanden outDe ziekenboeg van Sporting Lokeren wordt verder aangedikt met Jakov Filipovic. De verdediger is out met een zware heupblessure en zal 4 tot 6 maanden inactief zijn.
20/11 15u00  Gewapende overval op dagbladhandel in StabroekEen gewapend man heeft donderdagavond een overval gepleegd op een dagbladhandel in de Dorpsstraat in Stabroek. Hij kon aan de haal gaan met de inhoud van de kassa en wordt opgespoord.
20/11 14u45  De Strangers gehuldigd als ‘Ambassadeurs van de Antwerpse taal’Dat het Antwerps dialect en De Strangers voor eeuwig en altijd met elkaar verbonden zijn, zal niemand betwisten. Het viertal werd daarvoor woensdag gehuldigd tot ‘Ambassadeurs van de Antwerpse taal’. De huldiging was een initiatief van de A12 Business Club. Schrijver Freddy Michiels bracht eerst op ludieke wijze hulde aan het taalgebruik van het Antwerps kwartet, dat opgericht werd in 1952. Hun laatste officiële optreden dateert van 2002.
20/11 14u45  ‘Slachtoffer’ van home-invasion in Hoevenen opgepakt als verdachteVier jonge kerels zijn woensdagochtend opgepakt als verdachten van een home-invasion in Hoevenen in mei van dit jaar. Een van hen is het toenmalige vriendje van de dochter des huizes.
20/11 14u30  Stijn Vreven moet Lokeren snel weer op de rails krijgen: “Mezelf de voorbije jaren tactisch goed ontwikkeld”Sporting Lokeren heeft woensdagmiddag Stijn Vreven (46) officieel voorgesteld als nieuwe trainer op Daknam. De Limburger moet de Waaslanders opnieuw op de rails krijgen. “En toch zit ik hier met gemengde gevoelens”, aldus Vreven.
20/11 14u15  Ziekenhuizen willen af van rokers aan de ingangHet moet gedaan zijn met roken aan de ingang van ziekenhuizen. AZ Monica in Deurne en het UZA in Edegem nemen allebei deel aan een proefproject om roken minder zichtbaar te maken, niet alleen in het ziekenhuis, ook in de omgeving. Het is een initiatief van het Vlaams instituut Gezond Leven, want gezondheidsinstellingen moeten het goede voorbeeld geven.
20/11 14u15  Nieuwe motoren en scooters moeten vanaf 1 januari voldoen aan Euro 5-normGemotoriseerde tweewielers die vanaf 1 januari 2020 nieuw op de markt gebracht worden, moeten aan de Euro 5-norm voldoen. De overgang van Euro 4 naar Euro 5 betekent in de praktijk dat de uitstoot van vervuilende stoffen in één klap met zowat een derde vermindert, meldt sectorfederatie Febiac woensdag.
20/11 14u15  Antwerpse organiseert kinderfeestjes waarbij je struisvogels kan knuffelenEen struisvogel als huisdier? Het is uitzonderlijk, maar wel ideaal voor wie uitgekeken is op de klassieke hond of kat. Wendy uit Wuustwezel is zo iemand. Ze heeft in haar tuin drie tamme struisvogels staan en organiseert zelfs kinderfeestjes waarbij je deze dieren kan knuffelen.
20/11 14u15  Ex-wereldkampioen Sebastien Ogier verlaat Citroën, Franse constructeur laat WK Rally in 2020 schietenDe Fransman Sébastien Ogier, die tussen 2013 en 2018 zes keer de wereldtitel rally pakte, zal aan het einde van het seizoen Citroën verlaten. Dat heeft het Franse merk laten weten. Door het vertrek van Ogier heeft de Franse autoconstructeur besloten het WK Rally volgend jaar te laten schieten.
20/11 14u00  In Wuustwezel kan je struisvogels knuffelen op je kinderfeestjeEen struisvogel als huisdier. Het is uitzonderlijk, maar wel ideaal voor wie uitgekeken is op de klassieke hond of kat. Wendy uit Wuustwezel is zo iemand. Ze heeft in haar tuin drie tamme struisvogels staan. Meer nog, ze organiseert kinderfeestjes waar je kan struisvogelknuffelen.
20/11 14u00  Luchtwegeninfectie bij kleine kinderen in opmars: “En de piek moet nog komen”RSV bij kleine kinderen is de laatste dagen aan een opmars begonnen. “Het virus zit inderdaad in stijgende lijn”, bevestigt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Net zoals elk jaar wordt het virus rond deze periode erger, om nadien terug naar beneden te gaan. Maar het moet eerst erger worden voor de piek terug beter wordt.”
20/11 13u45  Verkeer kan na bijna twee maanden weer over MechelbaanNa bijna twee maanden kon dinsdagavond terug verkeer passeren over de Mechelbaan (N15) in Putte. De drukke verbinding tussen Heist-op-den-Berg en Mechelen is gevoelig voor ongevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer legde daarom de voorbije weken twee verkeerseilanden aan in deelgemeente Beerzel en het gehucht Peulis. Het effect van de openstelling was volgens de omwonenden onmiddellijk merkbaar.
20/11 13u45  Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal niet langer in Syrië maar in TurkijeSyriëstrijdsters Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) en hun kinderen zouden zich niet langer in Syrië bevinden, maar in Turkije. Dat is woensdag vernomen op de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Hun advocaat, meester Walter Damen, had voor die rechtbank een kort geding ingesteld om te eisen dat België de vrouwen en hun kinderen zou terughalen, of daar minstens de inspanning toe zou doen, maar van dat kort geding zou afstand gedaan worden.
20/11 13u45  Dit worden de trends voor 2020, volgens modeplatform LystNaar jaarlijkse gewoonte blikt modeplatform Lyst vooruit op de trends voor het komende jaar. Uit het nieuwe rapport blijkt dat micro zal plaatsmaken voor maxi en ook een beetje ‘space’ in je garderobe is niet verkeerd.
20/11 13u15  Mama zoekt geld voor robottherapie die Izaio (3) moet leren stappen: “De tijd dringt”Donderdag wordt Izaio drie jaar. Nog altijd kan het jongetje niet stappen. Voor mama Sofie uit Ranst zou het allermooiste verjaardagscadeau zijn dat haar zoontje binnenkort ‘robottherapie’ kan volgen in Antwerpen. Dat is een niet-terugbetaalde therapie die de alleenstaande vrouw zelf niet kan bekostigen, maar wel van levensbelang is voor Izaio. “De tijd dringt, want zonder iets te doen stagneert de situatie vanaf z’n vijfde levensjaar,” zegt de alleenstaande mama die nu een beroep op de buitenwereld doet.
20/11 13u00  Werknemers Mondelez zijn weer aan de slag na stakingOp het hoofdkwartier van Mondelez International in Mechelen zijn de werknemers woensdag na twee dagen staking opnieuw aan het werk. De directie en vakbonden zitten donderdag 28 november opnieuw samen om het sociaal overleg verder te zetten.
20/11 12u45  Prieeltje met ijskelder verdwijnt nietDe verkavelingsaanvraag voor twee kavels op het terrein van het vroegere kasteel Bergstein in Heindonk (Willebroek) is door het college geweigerd. De erfgoedwaarde van het prieeltje met ijskelder, het vroegere lusthuis, is volgens hen te groot.
20/11 12u30  Gezocht: steengoede ideeën rond mobiliteitHet gemeentebestuur van Malle werkt samen met studiebureau Arcadis aan een nieuw mobiliteitsplan. Dinsdagavond mochten de inwoners zelf suggesties geven tijdens een mobiliteitscafé in de Notelaar.
20/11 12u30  Topvrouw GO!-onderwijs leest voor in tweede leerjaar ’t ParkRaymonda Verdyck, topvrouw van het GO!, kwam voorlezen in basisschool ’t Park in Malle. Deze week is het immers voorleesweek, met als thema ‘voorleesrituelen’.
20/11 12u30  IJzerenleen en eerste gedeelte Onze-Lieve-Vrouwestraat autoluw vanaf eind maartDe autoluwe binnenstad in Mechelen breidt vanaf eind maart gefaseerd uit met de IJzerenleen en een eerste gedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Die laatste wordt vanaf volgend jaar volledig vernieuwd. Dat maakte het stadsbestuur woensdagmiddag bekend.
20/11 12u30  Afbakening zone 30 loopt vertraging op: laatste verkeersborden zijn er pas in decemberIn Turnhout wordt quasi overal campagne gevoerd voor de invoering van een zone 30. Toch is de afbakening van die zone nog niet klaar. Marc Boogers (Groen), schepen van Mobiliteit, belooft dat begin december de installatie afgerond is.
20/11 12u30  Dikke rookpluim boven Brussel: brand in Paleis 5 op de HeizelIn Paleis 5 op de Heizel is vanmiddag een brand uitgebroken. Er is een dikke rookpluim te zien.
20/11 12u30  Brit Steve Cummings zet punt achter wielerloopbaanDe Brit Steve Cummings (38) stopt met wielrennen. Hij was sinds 2005 professional en reed de afgelopen jaren voor Dimension Data, dat voor het komend seizoen geen plek voor Cummings in de ploeg heeft.
20/11 12u15  Eerste nachtvorst zorgt voor heel wat lege autobatterijenDoor de eerste nachtvorst van de winter hadden heel wat mensen vanochtend problemen bij het starten van hun auto. Bij pechverhelper VAB kwamen er 15 procent meer oproepen binnen dan op een gemiddelde woensdag. Maar daar waren ze voorbereid.
20/11 12u00  Ferrari: "Dramatische crash tussen beide rijders gebeurde gelukkig nu"Voor Ferrari draaide de Braziliaanse GP uit op een drama. Beide rijders reden tegen elkaar en crashten, wat resulteerde in een beschamend tafereel en dubbele opgave.
20/11 12u00  Versace brengt eigen soapserie uit voor de kerstperiodeDonatella Versace brengt in samenwerking met de Amerikaanse kunstenares Sarah Baker en het Britse kunstmagazine Baroness een soapserie uit in aanloop naar de kerstperiode. Ster van de filmpjes is het vijftigjarig topmodel Helena Christensen.
20/11 12u00  Ondernemers pleiten opnieuw voor noodbruggen op A12, volgens Wegen en Verkeer “géén oplossing”De vereniging Handel & Industrie Wilrijk-Aartselaar (HIW) pleit opnieuw voor noodbruggen om het fileprobleem op de A12 op te lossen. “De toestand wordt onhoudbaar”, klinkt het. Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat intussen is gestart met de aanleg van nieuwe opstelstroken, schiet het idee volledig af. “We kunnen dit nog 100.000 keer herhalen, maar tijdelijke noodbruggen installeren is géén oplossing.”
20/11 12u00  IN BEELD. Jumbo opent eerste winkel in provincie Antwerpen: “Vlamingen zijn bourgondischer dan Nederlanders”In het winkelcentrum Breebos in Rijkevorsel is woensdagochtend een nieuwe winkel van Jumbo geopend. Na de vestiging in het Limburgse Pelt is dit tweede filiaal van de Nederlandse supermarktketen in ons land. Heel wat klanten waren er vroeg bij en kregen bloemen als welkomstgeschenk. Onze reporter was er ook bij.
20/11 12u00  Stinkend rijke dochter van Robert Maxwell was “hoerenmadam” van Jeffrey Epstein en kent waarheid over prins AndrewHet interview van prins Andrew blijft nazinderen. Gisteren dook een nieuwe getuige op die stelde misbruikt te zijn door Jeffrey Epstein toen ze amper 15 was. Ze riep de prins op om vrijwillig te getuigen bij de FBI over “zijn vriend, de pedofiel”. De enige die echt klaarheid kan brengen, is de vrouw die Andrew en Epstein samenbracht: Ghislaine Maxwell, de muze, fixer en volgens meerdere getuigen “de hoerenmadam” van Epstein. Maar sinds Epstein in de cel belandde, lijkt ze van de aardbodem verdwenen.
20/11 12u00  Centrale Oosterweel produceert 1 miljoen ton beton: “Zo houden we 34.000 vrachtwagens van de weg”In december wordt aan de Beatrijslaan op Linkeroever een tijdelijke betoncentrale in gebruik genomen voor de Oosterweelwerken. De komende vijf jaar zal hier 1 miljoen ton beton worden geproduceerd. “Door beton ter plaatse te maken houden we 34.000 vrachtwagens van de weg”, zegt Sanne Verlinden, projectcommunicator bij Lantis.
20/11 11u45  Eerste nachtvorst zorgt voor heel wat platte autobatterijenDoor de eerste nachtvorst van de winter hadden heel wat mensen vanochtend problemen bij het starten van hun auto. Bij pechverhelper VAB kwamen er 15 procent meer oproepen binnen dan op een gemiddelde woensdag. Maar daar waren ze voorbereid.
20/11 11u45  Leopold II verliest twee lanen, maar verdwijnt nietIn Kortrijk krijgen de inwoners van de Leopold II-laan binnenkort een andere naam voor hun straat. Omdat de tweede koning der Belgen een massamoordenaar was, zegt het stadsbestuur. Ook in Dendermonde loopt de procedure, maar andere burgemeesters laten de straatnaambordjes voorlopig hangen.
20/11 11u45  Stinkendrijke dochter van Robert Maxwell was “hoerenmadam” van Jeffrey Epstein en kent waarheid over prinsHet interview van prins Andrew blijft nazinderen. Gisteren dook een nieuwe getuige op die stelde misbruikt te zijn door Jeffrey Epstein toen ze amper 15 was. Ze riep de prins op om vrijwillig te getuigen bij de FBI over “zijn vriend, de pedofiel”. De enige die echt klaarheid kan brengen, is de vrouw die Andrew en Epstein samenbracht: Ghislaine Maxwell, de muze, fixer en volgens meerdere getuigen “de hoerenmadam” van Epstein. Maar sinds Epstein in de cel belandde, lijkt ze van de aardbodem verdwenen.
20/11 11u30  Leerlingen TSM bouwen weerstation in tuin aartsbisschoppelijk paleisDe leerlingen van de derde graad Industriële Wetenschappen van TSM in Mechelen hebben een weerstation gebouwd in de tuin van het aartsbisschoppelijk paleis. Samen met de Universiteit Gent zullen ze de verzamelde gegevens een jaar lang onderzoeken.
20/11 11u30  Centrale Oosterweel produceert 1 miljoen beton: “Zo houden we 34.000 vrachtwagens van de weg”In december wordt aan de Beatrijslaan op Linkeroever een tijdelijke betoncentrale in gebruik genomen voor de Oosterweelwerken. De komende vijf jaar zal hier 1 miljoen ton beton worden geproduceerd. “Door beton ter plaatse te maken houden we 34.000 vrachtwagens van de weg”, zegt Sanne Verlinden, projectcommunicator bij Lantis.
20/11 11u30  Stad Antwerpen doekt adviesraad voor milieu op: “Wil de schepen liever geen pottenkijkers?”Het Antwerpse stadsbestuur doekt de adviesraad voor duurzame ontwikkeling en milieu Antwerpen (Adoma) op. De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) wordt ingekrompen van 21 naar 17 leden. Oppositiepartijen Groen en CD&V reageren verontwaardigd. “Het moet zijn dat op het vlak van milieu en duurzaamheid in Antwerpen alles top is. Of de schepen wil liever geen pottenkijkers, dat kan ook”, zegt Groen-fractieleider Wouter Van Besien.
20/11 11u30  DISCUSSIE. Langer dan je 65ste werken: zie jij dat zitten?Al jaren krijgen we te horen dat we met z’n allen langer moeten werken. Maar daar heeft de Belg geen oren naar: drie op de vijf landgenoten denken niet te kunnen werken tot hun 65ste. Straffer nog: drie op de vier willen zelfs vóór hun 65ste stoppen.
20/11 11u30  LeBron James loodst Lakers met historische statistieken naar winst met Venus Williams als cheerleaderDe LA Lakers hebben in de NBA de volle buit veroverd tegen Oklahoma. Onder impuls van een andermaal bedrijvige LeBron James haalden de Lakers het met 112-107. En Venus Williams zag dat het goed was. De 39-jarige tennisvedette liet zich verleiden tot een optreden als cheerleader van de Lakers.
20/11 11u15  Spanje klopt Rusland na laat dubbelspel in Davis Cup, Nadal betreurt nachtelijke wedstrijdenSpanje heeft dan toch zijn eerste ontmoeting in groep B van de Davis Cup gewonnen. De Spanjaarden, met Rafael Nadal (ATP 1) als speerpunt in eigen land, klopten Rusland met 2-1. Het beslissende dubbelspel eindigde pas diep in de nacht van dinsdag op woensdag. “Wedstrijden na middernacht zijn heel moeilijk voor ons als tennisser”, deed Nadal nadien zijn beklag.
20/11 11u15  Buurtbewoners hangen zelf fluohesjes in schoolomgeving om veiligheid te verhogen: “Constant hoge snelheden op smileybord”Wie tegenwoordig in de Nieuwstraat in Kessel (Nijlen) passeert, kan moeilijk naast de fluohesjes in de bomen kijken. Enkele buurtbewoners hingen ze op omdat ze vinden dat er in de omgeving van basisschool Bisterveld nog vaak te snel wordt gereden. Een testopstelling die nog tot 20 december blijft staan, helpt volgens hen onvoldoende.
20/11 11u15  Toyota Mirai getest: de ultraschone, maar ook peperdure auto op waterstofHet moet zowat de minst populaire wagen op Vlaamse wegen zijn. Van de waterstofwagen rijden maar zo’n dertig (!) exemplaren. Uw krant kreeg een exemplaar in bruikleen. Opvallendste vaststellingen? Rijdt vlot, en het water uit de uitlaat is best drinkbaar.
20/11 11u15  Tien straffe uitspraken uit de grote mond van Nick Kyrgios, de Australische rebelse tegenstander van de BelgenOoit bevolkten ongemanierde vlegels als John McEnroe, Jimmy Connors en Ilie Nastase de internationale top, maar anno 2019 heersen modelburgers als Roger Federer en Rafael Nadal. Een welgekomen/irritante uitzondering op die collectieve bonhomie is Nick Kyrgios (24), de Australische etter die door zijn chronische wangedrag recordboetes en schorsingen opstapelt. Hij is vandaag een van de obstakels voor het Belgische team. Een portret in tien controverses, kinderen niet toegelaten.
20/11 11u00  Meghan Markle vertelt in gerechtsdocumenten over turbulente relatie met haar vaderUit gerechtsdocumenten blijkt dat Meghan Markle specifiek enkele tabloids aanklaagt omdat die een brief van haar aan haar vader Thomas hebben gepubliceerd, die werd geschreven in een “stressvolle en bedroevende” periode.
20/11 11u00  Jonge vrouw krijgt voorwaardelijke celstraf voor steekpartij aan stationDe correctionele rechtbank in Turnhout heeft Laura B. (20) uit Oud-Turnhout tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twintig maanden en een boete van 800 euro veroordeeld. Ze krijgt die straf voor een zware steekpartij in februari van dit jaar aan het station in Mol. Medebeklaagde C.S. (19) uit Balen moet een werkstraf van tweehonderd uren uitvoeren.
20/11 11u00  Zijn de Kempense treinstations echt rolstoelonvriendelijk? Wij deden de testSteeds meer mensen met een beperking doen een aanvraag voor assistentie in de Kempense treinstations, maar de infrastructuur en het reservatiesysteem zouden helemaal niet optimaal zijn. Onze reporter nam samen met rolstoelgebruikster Chris Vaes (60) uit Olen de proef op de som. Welk stations zijn allesbehalve rolstoelvriendelijk? Waar konden we op hulp rekenen? En zijn er ook stations waar je als rolstoelgebruiker strandt?
20/11 10u45  LeBron James loodst Lakers met historische statistieken naar winstDe LA Lakers hebben in de NBA de volle buit veroverd tegen Oklahoma. Onder impuls van een andermaal bedrijvige LeBron James haalden de Lakers het met 112-107.
20/11 10u30  Gevangenisdirectie Sint-Gillis: “Geen klachten van gedetineerden over ratten”De voorbije maanden heeft de directie van de gevangenis van Sint-Gillis van geen enkele gedetineerde een klacht gekregen over de aanwezigheid van ratten in de cellen. Dat zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen, woensdag in een reactie op berichtgeving in Het Laatste Nieuws en De Morgen.
20/11 10u30  Standard Luik opent een permanent bureau in Shanghai om jong voetbaltalent te ontdekkenBruno Venanzi, voorzitter van Standard Luik, heeft woensdag in de Chinese metropool Shanghai een nieuw permanent bureau geopend voor zijn voetbalclub. Dat gebeurde in de marge van de economische missie in China, in aanwezigheid van Waals minister Willy Borsus.
20/11 10u30  Politie plukt bromfietser onder invloed van drugs uit verkeerDe verkeersploeg van de lokale politie heeft tijdens een controle in Mechelen 44 processen-verbaal uitgeschreven. Een groot aantal van de chauffeurs had geen gordel aan. Een bromfietser werd onder invloed van cannabis uit het verkeer gehaald.
20/11 10u30  Victoria Beckham lanceert haar eerste huidverzorgingsproductBeetje bij beetje breidt Victoria Beckham haar zakenimperium uit. Na haar modehuis en een make-uplijn waagt ze zich nu voor het eerst aan een product voor huidverzorging.
20/11 10u15  Jennifer Lopez wordt het nieuwe gezicht van CoachHoewel ze al jaren een superster is, werd 2019 het jaar van de comeback in de modewereld voor Jennifer Lopez. Ze kondigt nu bovendien aan dat ze het nieuwe uithangbord van Coach wordt en een eerste campagnebeeld werd al losgelaten.
20/11 10u15  Getest: zijn de Kempense treinstations echt rolstoelonvriendelijk?Steeds meer mensen met een beperking doen een aanvraag voor assistentie in de Kempense treinstations, maar de infrastructuur en het reservatiesysteem zouden helemaal niet optimaal zijn. Onze reporter nam samen met rolstoelgebruikster Chris Vaes (60) uit Olen de proef op de som. Welk stations zijn allesbehalve rolstoelvriendelijk? Waar konden we op hulp rekenen? En zijn er ook stations waar je als rolstoelgebruiker strandt?
20/11 10u00  Daisy (27) vijfde op Lions World Songfestival for Blinds: “En nu naar halve finale Belgium’s Got Talent”Daisy Opdebeeck stond zaterdag op het finalepodium van het Lions World Songfestival for Blinds in Polen, waar ze de vijfde plaats wegkaapte. Inmiddels is de Putse terug in Leuven, waar ze sinds twee jaar woont. De zangeres bereidt zich voor op wat nog gaat komen in de talentenwedstrijd Belgium’s Got Talent op VTM.
20/11 09u45  COLUMN. De Lijn zet Borgerhout nog meer in de kouHerman Welter volgt als sinds 1964 het openbaar vervoer in binnen- en buitenland. Tot 2008 als journalist van Gazet van Antwerpen, nu voor het Nederlands-Belgische vakblad Magazine Personenvervoer. Hij is een van onze columnisten mobiliteit.
20/11 09u45  Hardnekkige foutparkeerder ziet auto getakeld worden in Antwerpse binnenstadEen hardnekkige foutparkeerder mag zijn auto gaan ophalen bij de takeldienst. Zijn auto werd dinsdag weggesleept in de binnenstad na een resem parkeerovertredingen. Pas als hij zijn rekening betaald heeft en zijn auto heeft laten keuren, mag hij terug de baan op.
20/11 09u30  Wegpiraat in gestolen auto opgepakt na achtervolging door Antwerpen-NoordDe Antwerpse politie heeft dinsdag een bestuurder opgepakt die aan hoge snelheid was weggevlucht van een controle in Antwerpen-Noord. Tijdens een achtervolging haalde hij gevaarlijke manoeuvres uit.
20/11 09u30  Victoria Beckham lanceert haar eerste huidverzorginsproductBeetje bij beetje breidt Victoria Beckham haar zakenimperium uit. Na haar modehuis en een make-uplijn waagt ze zich nu voor het eerst aan een product voor huidverzorging.
20/11 09u15  Fietsster zwaargewond na vluchtmisdrijf: dronken chauffeur deelt klappen uit aan omstaandersEen vrouw van 48 is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met vluchtmisdrijf op de Turnhoutsebaan in Deurne. Ze werd met haar fiets aangereden op een oversteekplaats door een dronken bestuurder die daarna nog méér ravage veroorzaakte.
20/11 09u00  Uitslaande brand in appartementsgebouw in Antwerpen-Noord: bewoners geëvacueerdOmwille van een hevige brand in een appartementsgebouw in de Rotterdamstraat in Antwerpen-Noord is woensdagochtend vroeg een twaalftal bewoners geëvacueerd. Bij de uitslaande brand raakte gelukkig niemand gewond.
20/11 08u30  Studio Me opent pop-up winkeltje in binnenstad met Belgische verzorgingsproductenMet de eindejaarsperiode in aantocht heeft Studio Me een pop-up winkeltje geopend in hartje Mechelen. Shoppers vinden er een gamma van 100% Belgische en natuurlijke verzorgingsproducten. Als het concept aanslaat, komt er mogelijk permanent een zaak in de binnenstad.
20/11 08u15  CD&V en paars-groen botsen over abortusEen paars-groene regering aangevuld met CD&V, dat is het buzzword in de federale onderhandelingen. Maar nog vooraleer die partijen elkaar diep in de ogen hebben gekeken, botsen ze al het in het parlement over de uitbreiding van de abortuswet. CD&V voelt zich verraden door coalitiepartner Open Vld.
20/11 08u15  Om van te smelten: Frozen 2 is een sequel die voorganger alle eer aandoetZelfs de meest geharde gletsjer smelt bij Frozen 2, een sequel die haar voorganger alle eer aandoet. Opnieuw trekken de twee zussen ­Elsa en Anna op avontuur, met aan hun zijde Kristoff en de olijke sneeuwman Olaf. En opnieuw pakt de film uit met een anthem van een song.
20/11 08u00  Tottenham Hotspur verspilt geen tijd: José Mourinho is nieuwe coachHet was dinsdag een kleine schokgolf in het Engelse voetbal. Tottenham zette succescoach Mauricio Pochettino aan de deur wegens de magere resultaten. Direct gonsde het van de geruchten over een mogelijke opvolger, en de Spurs schakelden meteen in de hoogste versnelling. José Mourinho werd woensdagochtend al aangekondigd als nieuwe coach.
20/11 07u30  Hevige knal wekt buurtbewoners: serre en garage uitgebrandIn de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft woensdagochtend een hevige brand gewoed in een serre en aanpalende garage. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog naar buiten.
20/11 07u15  Kris Peeters krijgt politiebewakingEuropees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) krijgt politiebewaking, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.
20/11 07u00  Vreven nieuwe coach bij Lokeren: "Je kan niet 'neen' blijven zeggen"Stijn Vreven is de nieuwe trainer van Lokeren. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen. Dat maakten de Oost-Vlamingen dinsdagavond bekend. Vreven neemt over van de zondag ontslagen Glen De Boeck. Hij wordt woensdag om 12u voorgesteld in Lokeren.
20/11 06u45  Kapelse worstelclub helpt Guga Baúl voor ‘Beat VTM’: “Eén van de zwaarste dingen die ik al gedaan heb”Guga Baúl trok gisteravond naar het sportcentrum van Kapellen voor zijn allerlaatste training in het olieworstelen. Voor het nieuwe tv-programma Beat VTM neemt hij het straks op tegen Sander Tilkin (28). Blinkend van de olijfolie, in alleen maar een lederen broek. “Het is een intieme sport, dus ik ga een drempel over moeten.”
20/11 06u45  Recordaantal verkeersovertredingen op Turnhoutsebaan: 8.000 boetes in één jaarDe Antwerpse politie en de dienst Mobiliteit en Parkeren schreven in de Turnhoutsebaan in Borgerhout vorig jaar ruim achtduizend processen-verbaal uit voor verkeersovertredingen. Ook dit jaar stevent af op hetzelfde aantal. “Ondanks onze inspanningen is er geen enkele merkbare verandering vast te stellen in het gedrag”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
20/11 06u30  STANDPUNT. Moderne PS, met dank aan N-VAAlles wijst erop dat aan een coalitie getimmerd wordt zonder N-VA. Neem alleen al deze tweet van Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld: “De opdracht is moeilijk, maar informateur Paul Magnette pakt de dingen ernstig aan. Dat is ook nodig. Ons land verdient een regering die de handen uit de mouwen steekt.” Ook uit christendemocratische hoek valt te horen dat er aangepakt moet worden. Versta: meewerken met Magnette (en die heeft zijn voorkeur voor paars-groen nooit verborgen) en niet gaan voor ongewisse communautaire avonturen.
20/11 06u30  Aziatische supermarkt Kam Yuen komt naar Antwerpse ChinatownMet Kam Yuen komt er volgende maand een nieuwe Aziatische supermarkt bij in de Van Wesenbekestraat. De concurrent van de bekende Sun Wah zal in het Antwerpse Chinatown een grote oppervlakte innemen en heeft behalve traditionele Chinese producten, ook een breed gamma aan levensmiddelen uit andere Aziatische landen zoals Japan en Korea.
20/11 05u15  9 op de 10 Belgen willen niet langer dan hun 65ste doorwerkenAl jaren krijgen we te horen dat we met z’n allen langer moeten werken. Maar daar heeft de Belg geen oren naar: drie op de vijf landgenoten denken niet te kunnen werken tot hun 65ste. Straffer nog: drie op de vier willen zelfs vóór hun 65ste stoppen. “Mensen verplichten om langer aan de slag te blijven, helpt helemaal niet”, klinkt het bij HR-dienstverlener Securex.
20/11 05u15  Nieuw systeem om de echte ‘mensenleeftijd’ van je hond te bepalen: maar hoe zit het met je kat, konijn of een gorilla?Vergeet de oude richtlijn dat je om de ‘mensenleeftijd’ van een hond te kennen, elk hondenjaar met zeven moet vermenigvuldigen. Amerikaans onderzoek wijst uit dat het zo niet werkt, dat een hond op een andere manier ouder wordt dan een mens. En die onderzoeksmethode is ook toepasbaar op andere dieren, zeggen Belgische experts.
20/11 05u15  Moderne PS, met dank aan N-VAAlles wijst erop dat aan een coalitie getimmerd wordt zonder N-VA. Neem alleen al deze tweet van Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld: “De opdracht is moeilijk, maar informateur Paul Magnette pakt de dingen ernstig aan. Dat is ook nodig. Ons land verdient een regering die de handen uit de mouwen steekt.” Ook uit christendemocratische hoek valt te horen dat er aangepakt moet worden. Versta: meewerken met Magnette (en die heeft zijn voorkeur voor paars-groen nooit verborgen) en niet gaan voor ongewisse communautaire avonturen.
20/11 05u15  Het verhaal van Harland Sanders, de man achter KFC: boerenzoon werd kiekenkeizerToen Colonel Harland Sanders al 65 was, kwam er een nieuwe snelweg naast het dorp waar hij zijn restaurant had. De klandizie kelderde en Sanders moest de keet sluiten. In plaats van met pensioen te gaan, zette hij nog één keer alles op alles. Vandaag kun je in meer dan 22.000 restaurants wereldwijd zijn speciale kiprecept proeven.
20/11 05u15  Afleveringen met verbannen BTW uit F.C. De Kampioenen heruitgezonden: “Ik ben niet trots op mijn passage”Heb ik gelijk of heb ik gelijk? De slagzin van Bernard Theofiel Waterslaeghers, alias BTW, is lang niet de populairste quote uit FC De Kampioenen. Het personage van Jakob Beks kon de kijkers nooit bekoren. De afleveringen waarin hij meespeelde, scoorden geen hoge kijkcijfers en worden amper heruitgezonden. Maar volgende maand keert BTW terug, op het kleine én grote scherm. “Aanvankelijk stond ik niet te springen”, zegt Beks.
20/11 05u15  “Olieworstelen is een van de zwaarste dingen die ik in mijn leven al gedaan heb”Guga Baúl trok gisteravond naar het sportcentrum van Kapellen voor zijn allerlaatste training in het olieworstelen. Voor het nieuwe tv-programma Beat VTM neemt hij het straks op tegen Sander Tilkin (28). Blinkend van de olijfolie, in alleen maar een lederen broek. “Het is een intieme sport, dus ik ga een drempel over moeten.”
20/11 05u15  Zware boete en rijverbod voor voetbalmakelaar: “Na het verliezen van je verloofde door een dronken ongeval, zou je toch denken dat iemand zijn lesje geleerd heeft?”“Hij heeft zijn verloofde naast hem zien sterven bij een dodelijk ongeval. Een ongeval dat veroorzaakt werd door alcohol. Maar nog heeft hij geen lesje geleerd.” Politierechter Peter Vandamme liet dinsdagmorgen geen spaander heel van ex-voetballer en spelermakelaar Dirk De Vriese (60). Hij werd voor de vierde keer veroordeeld voor rijden onder invloed. En dat terwijl alcohol in het verkeer het leven kostte aan zijn verloofde Elien Van Ryckeghem (27) uit Houthulst.
20/11 05u15  Veroordeelde pater opnieuw verdacht van misbruik: “Hij mocht nooit meer met kinderen in contact komen”Luk D. (50), de pater die al eens veroordeeld werd en een contactverbod met minderjarigen kreeg nadat hij twee jongens had misbruikt in een Gents internaat, wordt opnieuw verdacht van kindermisbruik. Dit keer zouden de feiten plaatsgevonden hebben in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar de man ondanks zijn veroordeling naar verhuisde en directeur werd van hulporganisatie Caritas. Luk D. zelf ontkent.
20/11 05u15  Marcel Kittel wordt vader én student: “Ik ben niet langer het middelpunt van de aandacht. Daar ben ik blij om”Sinds eind augustus is Marcel Kittel (31) geen profwielrenner meer, later deze maand wordt hij wel fulltime vader van een eerste zoon. De liefde voor het fietsen is hij nog niet kwijt, bekende de Duitser in de rand van het ASO-criterium in het Japanse Saitama, waar de in Azië nog altijd populaire Kittel als ambassadeur optrad. Fietsen doet hij alleen nog als hij daar zin in heeft en niet langer wanneer een ander zegt dat het moet. Monoloog van een prille dertiger die zijn leven weer in eigen handen nam.
20/11 05u15  Vreven wacht eerste opdracht met Lokeren in Beerschot: “Geen tijd te verliezen”De kogel is door de kerk. Stijn Vreven (46) is de opvolger van Glen De Boeck bij Lokeren. De ex-trainer van Beerschot tekende een contract tot het einde van het seizoen met optie en wordt vanmiddag voorgesteld. Pittig detail: Vreven debuteert zaterdag op het veld van… Beerschot.
20/11 05u15  Rondleiding in nieuw Antwerps hotel van de toekomst: geen receptie, gsm is afstandsbedieningDe deuren openen en betalen met uw handpalm, of met uw gsm de verlichting op uw kamer en de televisie bedienen. Antwerpen heeft er nu wel een heel modern hotel bijgekregen in de Pelikaanstraat. Rechtover het Centraal station opent woensdag officieel het A-Stay hotel, waar technologie en duurzaamheid samengaan.
20/11 05u15  Aziatische supermarkt Kam Yuen komt naar Antwerps ChinatownMet Kam Yuen komt er volgende maand een nieuwe Aziatische supermarkt bij in de Van Wesenbekestraat. De concurrent van de bekende Sun Wah zal in het Antwerpse Chinatown een grote oppervlakte innemen en heeft behalve traditionele Chinese producten, ook een breed gamma aan levensmiddelen uit andere Aziatische landen zoals Japan en Korea.
20/11 05u15  Ambulancier getuigt over agressie: “Het lijkt wel of mensen allergisch zijn aan een uniform”Zes keer per dag wordt in België een hulpverlener of overheidspersoneel het slachtoffer van agressie. Ambulancier Sandro kreeg maandag nog een trap in het aangezicht van een dronken patiënt. “De straffen moeten zwaarder”, zegt CD&V-kamerlid Nahima Lanjri.
20/11 05u15  Ondanks scherpe controles recordaantal verkeersovertredingen op Turnhoutsebaan: 8.000 boetes in één jaarDe Antwerpse politie en de dienst Mobiliteit en Parkeren schreven in de Turnhoutsebaan in Borgerhout vorig jaar ruim achtduizend processen-verbaal uit voor verkeersovertredingen. Ook dit jaar stevent af op hetzelfde aantal. “Ondanks onze inspanningen is er geen enkele merkbare verandering vast te stellen in het gedrag”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
20/11 05u15  Schipper staat terecht voor verdrinkingsdood Poolse matroosEen binnenschipper uit Merksem staat terecht voor de verdrinkingsdood van zijn Poolse matroos twee jaar geleden in de Waaslandhaven. Volgens de arbeidsauditeur had valbescherming op het schip het ongeval kunnen voorkomen.
20/11 05u15  Neteland-gemeenten breiden samenwerking uit: gezamenlijke aanwervingen en culturele activiteitenMeer dan 250 medewerkers van de gemeentebesturen van Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar kwamen gisteravond in ’t Schaliken in Herentals luisteren naar de plannen om het intergemeentelijk samenwerkingsverband Neteland verder uit te bouwen. Zo gaan de gemeenten gezamenlijke aanwervingen doen. “We steken meer dan één tandje bij”, zegt de burgemeester van Vorselaar Lieven Janssens.
20/11 05u15  Voetbalvelden vol bossen worden gekapt, en tóch staan er meer bomen dan twee eeuwen geledenNatuurpunt Voorkempen is naar de Raad van State gestapt om het Parkbos in Malle te redden dat door het gemeentebestuur via een ruimtelijk uitvoeringsplan van bos herbestemd werd in industriegebied. Op zich een opmerkelijke bestemmingswijziging in deze tijd. Momenteel worden in de Antwerpse rand vooral zonevreemde bossen gekapt, dat zijn bossen die eigenlijk in woongebied liggen. Ondanks die kappingen is de regio Antwerpen vandaag veel bosrijker dan tweehonderd jaar geleden.
20/11 05u15  Staf van het containerpark met pensioen: “Ik ben begonnen met vier glasbollen en drie containers”Hebt u al een feestelijk lintje geknoopt rond uw vuilzak of eens vriendelijk gelachen naar de sorteerhelden van het containerpark? Doe het dan snel, want tot 24 november is het de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. In Zandhoven gaat recyclageheld Staf Verboven (60) binnenkort met pensioen.
20/11 05u15  Met afbraak van oud zwembad verdwijnt stukje nostalgie voorgoedIn het centrum van Tongerlo (Westerlo) is gestart met de afbraak van het oude zwembad. Een pagina die wordt omgeslagen in de geschiedenisboeken want de voorbije decennia hebben duizenden kinderen in het kleine instructiebad leren zwemmen.
20/11 05u15  Lille bouwt nieuw zwembad aan BalsakkerHet gemeentebestuur van Lille wil de inwoners in 2024 opnieuw laten plonzen in een gloednieuw zwembad. De gemeente gaat op zoek naar een partner voor de bouw van een zwembad aan het sportcentrum Balsakker in Lille. Mogelijk verschijnt het zwembad op de huidige terreinen van voetbalclub KFC Lille, maar dan is een verhuis van de club aan de orde.
20/11 00u00  Tottenham Hotspur ontslaat succescoach van Vertonghen en Alderweireld: “We hadden het niet zien aankomen”Tottenham heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het trainer Mauricio Pochettino heeft ontslagen. De Argentijn was meer dan vijf jaar in dienst bij het team van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, en loodste hen vorig seizoen nog naar de finale van de Champions League. Dit seizoen bleven de resultaten echter uit. “We hadden het niet zien aankomen”, reageerde Alderweireld.
19/11 23u00  Telenet Giants Antwerp back in business in Champions League na tweede thuiszegeTelenet Giants Antwerp is back in business in de groepsfase van de Champions League. Dankzij de broodnodige overwinning tegen het Franse Pau-Orthez maakt de selectie van coach Christophe Beghin weer de aansluiting met de top vier. “Deze winst is belangrijk voor het vervolg van ons Europees parcours”, zei coach Christophe Beghin. Uitblinker Luka Rupnik (25 punten, 5 rebounds 4 assists) wees naar Hans Vanwijn (6 punten 12 rebounds, 7 assists). “Hij leidde ons naar de winst”, zei de Sloveense guard. Het werd 74-69.
19/11 22u45  Rode Duivels komen na valse start toch op toerental tegen CyprusNiets laat België nog liggen. Vooruitgedreven door de mogelijkheid van een perfect rapport, en de beste aanvallende cijfers van Europa, maakten de Duivels er ook in de overbodige kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus een doelpuntenfestival van. Yannick Carrasco en Christian Benteke zetten hun EK-kandidatuur kracht bij met een sterke prestatie.
19/11 22u45  Rode Duivels zijn nu al zeker van Rusland en Denemarken op EURO 2020De loting is pas voorzien op 30 november, maar de Rode Duivels zijn nu al zeker dat ze op EURO 2020 tegen Rusland en Denemarken spelen. Twee keer tegen een gastland, en dus twee keer tegen een ploeg die thuisvoordeel heeft. Vijf dingen die we nu al weten van het aankomende EK.
19/11 22u15  Voorstelling doet toeschouwer nadenken over hoe hun stad er zou kunnen uitzienIn de Kuub vragen de Gentse Elly Van Eeghem en architectuurcentrum AR-TUR zich donderdagavond met een performance en een gesprek af wat dorpen en steden zijn en wie die maken.
19/11 22u00  Ook Australië rekent al na twee enkelspelen af met Colombia, woensdag clash om groepswinst in Davis CupAustralië heeft zijn eerste ontmoeting in groep D van de Davis Cup in Madrid gewonnen. De Australiërs staan tegen Colombia na twee enkelspelen op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong. België, dat maandag opende met een 2-1 zege tegen de Colombianen, is het derde land in poule D.
19/11 22u00  Ook oppositie wil gratis blijven parkeren: “Fout spoor, NMBS!”Nadat het gemeentebestuur zich eerder al negatief heeft uitgelaten over het plan van de NMBS om de parking van station Noorderkempen betalend te maken, heerst er nu ook bij de andere politieke fracties grote eensgezindheid. “De parking moet gratis blijven”, klinkt het unaniem.
19/11 21u45  Proefopstelling voor plaatselijk verkeer in Zevendonk wordt na een maand opgehevenHet stadsbestuur heft de proefopstelling voor plaatselijk verkeer in Zevendonk op. Die werd een maand geleden ingevoerd, om doorgaand verkeer uit de wijk te houden.
19/11 21u45  Iedereen wil kerstverhaal van Timmermans zien: ticketverkoop loopt als een treinDe Lierse toneelkring Schoolbond speelt vanaf vrijdag 22 november En waar de Ster bleef stille staan, de bekende kerstlegende uit 1924 van Felix Timmermans en Edward Veterman. Snel wezen, want elke voorstelling is al bijna uitverkocht.
19/11 21u30  Gemeente Schoten zet schouders onder LevensloopOnder impuls van sportschepen Paul De Swaef (N-VA) zet Schoten voor het eerst mee de schouders onder Levensloop, een sportief evenement van de Stichting tegen Kanker. “We organiseren medio 2020 ook in onze gemeente een hopelijk massaal loop- en wandelgebeuren voor dit zeer goede doel”, aldus De Swaef.
19/11 21u30  Rolbrug stort neer bij AurubisBij het koperverwerkende bedrijf Aurubis Belgium in Olen is dinsdagmiddag een rolbrug met hijskraan naar beneden gestort.
19/11 21u30  Kom op tegen Kanker bedankt Romelu Lukaku met tifo voor gratis ticketsKom op tegen Kanker bedankt Romelu Lukaku met een tifo voor de gratis tickets die de Rode Duivel aan de organisatie schonk naar aanleiding van zijn 50ste goal voor de nationale ploeg. “Op naar de 100”, staat er op het spandoek dat ze in de kwalificatiematch tegen Cyprus omhoog houden.
19/11 21u30  LIVE. Rode Duivels komen na valse start toch op toerental tegen CyprusMet de komst van Cyprus sluiten de Rode Duivels vanavond in het Koning Boudewijnstadion de kwalificatiecampagne voor EURO 2020 af. Groepswinst is al een feit en de 30 op 30 is haast niet meer te missen. Alle ingrediënten voor een galamatch van de Belgen zijn aanwezig. Volg hier alles LIVE! Aftrap om 20u45.
19/11 21u15  Ook Japanners rijden rond in fietstenues van Kontichnaar Tom CoolsMet zijn kledinglijn ‘Çois Cycling Legacy’ weet Kontichnaar Tom Cools de wereld te veroveren. Begonnen met vrijetijdskleding werd ook een collectie wieleroutfits toegevoegd, en die vinden gretig aftrek: van Japan tot de States.
19/11 21u15  Veiligheidscoördinator Antwerp breekt knie in tumult: supporters uit andere tribunes niet meer welkom in hoofdtribuneAntwerpsupporters die een match bijwonen vanop tribunes 2 en 3 krijgen voortaan geen toegang meer tot tribune 1 na de wedstrijd. Een incident waarbij de veiligheidscoördinator zijn knie brak, vormde de aanleiding voor die maatregel. “Het gaat om een kleine groep supporters die het verpesten voor iedereen”, klinkt het bij Antwerp.
19/11 21u15  LIVE. Cyprioten scoren eerst (!), maar België vindt ook meteen het netMet de komst van Cyprus sluiten de Rode Duivels vanavond in het Koning Boudewijnstadion de kwalificatiecampagne voor EURO 2020 af. Groepswinst is al een feit en de 30 op 30 is haast niet meer te missen. Alle ingrediënten voor een galamatch van de Belgen zijn aanwezig. Volg hier alles LIVE! Aftrap om 20u45.
19/11 21u00  Piepklein kleuterparadijsje Elshout bezig aan laatste schooljaar: “Met twaalf kleutertjes kun je niet meer doorgaan”Na meer dan een halve eeuw houdt het piepkleine wijkschooltje Elshout eind juni 2020 op te bestaan. “Een zeer moeilijke beslissing, maar het is niet meer verantwoord om één klasje van twaalf kinderen te laten starten, en er zijn nog meer hinderpalen”, aldus directeur Rita Lauwers van de overkoepelende Bloemendaalschool.
19/11 21u00  Wintar smelt raclette in magazijn De KoninckStadsbrouwerij De Koninck gooit vanaf vrijdag de deuren open voor de culinaire winterbar Wintar. De apéro- en restaurantbeleving vindt u in de magazijnen waar in het verleden al Josephine en Wild Jo’s neerstreken.
19/11 21u00  Tottenham Hotspur neemt na ruim vijf jaar afscheid van succescoach Mauricio PochettinoTottenham heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het niet langer doorgaat met Mauricio Pochettino als trainer. De Argentijn was meer dan vijf jaar in dienst in Londen, en loodste de club vorig seizoen nog naar de finale van de Champions League. Dit seizoen bleven de resultaten echter uit.
19/11 21u00  Veiligheidscoördinator breekt knie in tumult: supporters uit andere tribunes niet meer welkom in hoofdtribuneAntwerpsupporters die een match bijwonen vanop tribunes 2 en 3 krijgen voortaan geen toegang meer tot tribune 1 na de wedstrijd. Een incident waarbij de veiligheidscoördinator zijn knie brak, vormde de aanleiding voor die maatregel. “Het gaat om een kleine groep supporters die het verpesten voor iedereen”, klinkt het bij Antwerp.
19/11 20u45  Belgische ziekenhuizen zitten bijna door hun voorraad kankermedicijnDoor een stockbreuk zitten verschillende ziekenhuizen door hun voorraad Paclitaxel, een geneesmiddel dat wordt gebuikt bij chemokuren van vooral borstkankerpatiënten. In het buitenland is het medicijn wél te verkrijgen, maar daar is het tot 6 keer duurder. Nare bijwerking: de patiënt dreigt honderden euro’s te moeten ophoesten. Dat meldt VTM Nieuws.
19/11 20u30  Diego Maradona neemt na tweeënhalve maand al ontslag bij Argentijnse club Gimnasia La PlataDiego Maradona is al na tweeënhalve maand opgestapt bij Gimnasia La Plata. Dat bevestigde de Argentijnse club dinsdag.
19/11 20u15  Generale repetitie in Wijnegem: eerste KFC-restaurant in Vlaanderen klaar voor openingNa een dag proefdraaien lijkt het team van Kentucky Fried Chicken in Wijnegem klaar voor de opening van het eerste restaurant van de Amerikaanse fastfoodketen in Vlaanderen, volgende dinsdag. “Begin volgend jaar volgen Turnhout en Hasselt”, zegt manager Hans Wingender, die duidelijk de ambitie toont om zich stevig te settelen op de Vlaamse fastfoodmarkt.
19/11 20u00  Stijn Vreven is nieuwe trainer van LokerenStijn Vreven is de nieuwe trainer van Lokeren. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen. Dat maakten de Oost-Vlamingen dinsdagavond bekend. Vreven neemt over van de zondag ontslagen Glen De Boeck.
19/11 20u00  Gedaan met roken aan ingang hospitaal: twee Antwerpse ziekenhuizen maken deel uit van proefprojectGedaan met opzichtig roken rond onze hospitalen. In ziekenhuizen AZ Monica en UZA start een proefproject om tabaksgebruik minder zichtbaar te maken en ze te begeleiden naar een kwalitatief rookbeleid. AZ Monica wil op lange termijn zelfs de hele site rookvrij maken. “Als gezondheidsinstelling moeten we het goede voorbeeld geven.”
19/11 20u00  Nieuwe jeugdwerking verrijst uit ruïne van PagodeJeugdhuis Pagode is niet meer. Maar de jeugd zal ook in de toekomst de hoofdrol blijven spelen in het voormalige dienstgebouw van de buurtspoorwegen op de Turnhoutsebaan 279.
19/11 19u45  Leerlingen PITO Stabroek ruimen in domein d’Ursel schade na de storm opVijf leerlingen van het zevende specialisatiejaar tuinonderhoud en -aanleg van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) uit Stabroek zijn deze week aan de slag in kasteeldomein d’Ursel in Hingene. Dankzij het Erasmus+-programma van de Europese Commissie werd expert Martti Vesingi, een bosbouwer uit Estland, uitgenodigd.
19/11 19u45  Incidenten in hoofdtribune op Bosuil: supporters uit andere tribunes niet meer welkom in tribune 1Antwerpsupporters die een match bijwonen vanop tribunes 2 en 3 krijgen voortaan geen toegang meer tot tribune 1 na de wedstrijd. Enkele incidenten na Antwerp - Club Brugge vormden de aanleiding voor die maatregel. “Het om een kleine groep supporters die het verpesten voor iedereen”, klinkt het bij Antwerp.
19/11 19u45  LIVE. Sluiten de Rode Duivels hun kwalificatiecampagne af met een knaller tegen Cyprus?Met de komst van Cyprus sluiten de Rode Duivels vanavond in het Koning Boudewijnstadion de kwalificatiecampagne voor EURO 2020 af. Groepswinst is al een feit en de 30 op 30 is haast niet meer te missen. Alle ingrediënten voor een galamatch van de Belgen zijn aanwezig. Volg hier alles LIVE! Aftrap om 20u45.
19/11 19u45  Meerjarenplan Hoboken goedgekeurd: al zeker tien straten worden vernieuwdHet financiële plan 2020-2025 van Hoboken is goedgekeurd door de districtsraad. Over die jaren is een totaal van zo’n 24,6 miljoen euro te verdelen, waarvan 1,1 miljoen per jaar voor exploitatie (terugkerende kosten) en bijna 18 miljoen voor investeringen.
19/11 19u30  VIDEO. Sint-Niklaas: voorlopig geen straf voor auteur "nazibriefje"De politie van Sint-Niklaas heeft zijn onderzoek naar de schrijver van het briefje met nazisymbolen stopgezet. Dat briefje werd vorige week achtergelaten achter de ruitenwisser van een geparkeerde auto. De auteur wilde kennelijk op die manier het parkeerprobleem in zijn of haar buurt aankaarten.
19/11 19u30  VIDEO. Bouwfirma sust: "Energietoren in Tielrode zal omgeving niet verstoren"De veertig meter hoge energietoren die een dochteronderneming van bouwfirma Cordeel wil bouwen in Tielrode, bij Temse, zal het uitzicht van de omgeving niet ingrijpend veranderen. Dat laat het bedrijf zelf weten, als reactie op het verzet van de buurtbewoners.
19/11 19u30  VIDEO. Geen nieuwe windmolens ten noorden van E34 in Sint-Gillis-WaasEr komen dan toch geen nieuwe windmolens langs de E34 in Sint-Gillis-Waas. De Vlaamse overheid heeft het milieueffectenrapport voor de bouw ervan vernietigd.
19/11 19u30  Rode Duivels met B-ploeg tegen Cyprus: Mignolet, Cobbaut, Vanaken en Benteke startenDe Rode Duivels starten aan hun laatste kwalificatiematch tegen Cyprus met een B-ploeg. Simon Mignolet, Elias Cobbaut, Hans Vanaken en Christian Benteke staan verrassend in de basis en ook Jason Denayer, Youri Tielemans en Yannick Carrasco starten.
19/11 19u30  Burgerplatform Windstil wordt vzwWindstil, het burgerplatform dat in 2018 ontstond nadat enkele bedrijfsleiders in Malle hun voornemen voor een windmolenpark in het industrieterrein hadden bekendgemaakt, wordt een vzw.
19/11 19u15  Koninklijk bezoek op school De Wereldreiziger: Paola leest voor in het ItaliaansTerwijl koningin Mathilde dinsdag in het Nederlands voorlas in de bibliotheek van Berchem, las koningin Paola in het Italiaans voor in basisschool De Wereldreiziger in de Quellinstraat in Antwerpen. Ze bezocht daar de ‘bibliotheek van de thuistalen’, want de meeste kinderen op school spreken meer talen dan hun leraren. De leerlingen presenteerden ook het boek Kata Tsumuri met liedjes uit verschillende landen.
19/11 19u15  Nieuwe hogeschool voor balletdansers huist in StadsfeestzaalIn Antwerpen is een ‘hogeschool’ voor balletdansers van start gegaan, die deze week officieel wordt voorgesteld. “Het is een primeur voor België”, zegt artistiek coördinator Alain Honorez. “En een antwoord op de hoge eisen die dansgezelschappen stellen aan beginnende dansers.” De twintig studenten van het Junior Ballet Antwerp trainen elke dag in de Stadsfeestzaal.
19/11 19u15  Kerst pop-up moet meer sfeer brengen in NieuwstraatDe Geelse Nieuwstraat heeft er sinds dinsdag een opvallende attractie bij. Op de openingsdag blijkt de Kerst & Co al een schot in de roos, want de fonkelende kerstlichtjes en -geluidjes lokten al veel volk naar binnen.
19/11 19u15  Femma leert jongens en meisjes van De Omnibus breienBreien saaie kost? Vergeet het maar. In de vrije basisschool De Omnibus in Tielen (Kasterlee) zijn de vrijwillige breiklasjes een overweldigend succes. 105 leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar nemen onder begeleiding van vrijwilligers van Femma de breinaalden vast. “Het is heel plezant om te doen”, zegt Wout Loots uit het derde leerjaar.
19/11 19u15  Inwoners en verenigingen vereeuwigen lokale gerechten op kalenderHet Putse culinaire erfgoed is vastgelegd op de receptenkalender Typisch Puts. Twaalf inwoners en verenigingen met een passie voor koken gaven hun geheimen prijs aan het kookproject van Vormingplus regio Mechelen, de Putse cultuurdienst en bibliotheek en LDC Het Lijsternest.
19/11 19u15  Voor 1 euro naar Technopolis op Dag van de WetenschapOp zondag 24 november is het Dag van de Wetenschap en daarom kan je die dag Technopolis in Mechelen bezoeken voor slechts 1 euro. Door de toegangsprijs al voor het derde jaar op rij te verlagen, wil Technopolis iedereen de kans geven om het doe-centrum rond wetenschap en technologie te bezoeken. Bovendien steunt Technopolis ook De Warmste Week, want iedere euro gaat rechtstreeks naar Teach for Belgium. Dat is een organisatie die zich inzet voor het wegwerken van ongelijkheden in het onderwijs.
19/11 19u15  Nieuwe groetzone op kerkhof Elzestraat ingehuldigdDe nieuwe groetzone op de begraafplaats van Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver werd dinsdag plechtig geopend. Ook de strooiweide en het columbarium kregen een plek in het nieuwe geheel. De groetzone kost 150.000 euro.
19/11 19u00  Caravan brandt volledig uitAan de Wipheide in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) is dinsdagnamiddag een caravan die vlak bij een woning stond compleet uitgebrand. De brand ging met een grote rookontwikkeling gepaard en was tot ver in de omgeving te zien. Bij aankomst van de brandweer stond de caravan compleet in lichterlaaie. Uiteindelijk kregen de brandweerlui het vuur snel onder controle, maar er moest wel nog een hele poos worden nageblust. De caravan werd naar verluidt gebruikt als opslagruimte voor (bouw-)materiaal.
19/11 18u45  Kleuterschool Elshout in Schoten sluit de deuren: “Jammer want deze school is een cadeau”De katholieke kleuterschool Elshout in Schoten sluit op het einde van dit schooljaar definitief de deuren. En dat slaat er in als een bom, want verschillende generaties in Schoten en daarbuiten zijn er hun schoolcarrière gestart. De ouders van de kleuters zijn erg teleurgesteld.
19/11 18u15  KFC start verovering van Vlaanderen in Wijnegem met middagje proefdraaienLiefhebbers van gefrituurde kip kunnen vanaf volgende week in Wijnegem terecht. In het Shopping Center opent dinsdag het eerste Vlaamse filiaal van de Amerikaanse fastfoodketen KFC. Wijnegem krijgt de primeur. Maar de ambitie van KFC is veel groter. Op vijf jaar tijd wil het 70 filialen openen in heel Vlaanderen. Dinsdag konden al enkele geselecteerden proeven in het filiaal in Wijnegem, zo kan het personeel ook al even warmdraaien.
19/11 18u15  Infosessie over werkzaamheden Dorpsstraat-Laageind: “We zullen altijd één rijrichting openhouden”In de bibliotheek aan de Smoutakker gaven vertegenwoordigers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin en de gemeente Stabroek dinsdag uitleg over de wegenwerken op de drukke verkeersas N111, Dorpsstraat-Laageind.
19/11 18u00  Alles netjes op orde dankzij Marie Kondo? Dan kan u nu haar spullen kopenNadat ze honderden gezinnen heeft aangemoedigd om kasten (en hoofd) leeg te maken, komt Marie Kondo nu op de proppen met een eigen webshop. Om diezelfde kasten weer te vullen.
19/11 17u45  Kazachstan pakt meteen de scalp van Nederland in Davis CupKazachstan heeft dinsdag zijn eerste ontmoeting in groep E van de Davis Cup in Madrid gewonnen. De Kazachen haalden het met 2-1 van Nederland.
19/11 17u30  Iconische dieselvreter komt met elektrische versie: Mustang gaat strijd aan met TeslaDe Amerikaanse autobouwer Ford gaat de strijd aan met Tesla, en komt met een elektrische versie van een iconische Amerikaanse wagen: de Mustang.
19/11 17u30  Hoogtewerker kantelt tegen standbeeld MadelonEen hoogtewerker lag dinsdagnamiddag gekanteld tegen het standbeeld Madelon op het Zegeplein in Turnhout.
19/11 17u15  Brazilië boekt vlotte oefenzege tegen Zuid-KoreaBrazilië heeft dinsdag een oefeninterland tegen Zuid-Korea vlot gewonnen. De Seleção haalde het in Abu Dhabi met 3-0.
19/11 17u15  Gemeenten beboeten lachgasbezittersGemeenten Hoogstraten, Merksplas en Rijkevorsel van de politiezone Noorderkempen willen het verkeerd gebruik van lachgas tegengaan. De boete voor het bezit of het verkopen kan oplopen tot maximum 350 euro.
19/11 17u15  Belgische U19 plaatst zich na nipte zege tegen Griekenland voor eliteronde EK 2020De Belgische U19 hebben dinsdag ook hun derde en laatste wedstrijd van de eerste kwalificatieronde voor het EK 2020 gewonnen. De jonge Rode Duivels klopten in Maasmechelen Griekenland met 1-0. België stoot na de zege door naar de eliteronde.
19/11 17u00  Belgische U19 met Vranckx (KV Mechelen) en Vaesen (Westerlo) met 9 op 9 naar Eliteronde EKDe Belgische U19 heeft zich in Maasmechelen geplaatst voor de Eliteronde. De ploeg van bondscoach Jacky Mathijssen pakten dankzij een late goal van Genk-speler Arne Cuypers een 9 op 9 in hun kwalificatieronde.
19/11 17u00  Colruyt gaat tankstation voor waterstof openen in Wilrijk: goed nieuws voor stad AntwerpenOpvallend nieuws voor Wilrijk. Colruyt Group opent er in 2021 haar tweede DATS 24-tankstation waar je waterstof kan tanken. Zopas kreeg het daarvoor een vergunning. Het wordt het eerste waterstofstation in de provincie Antwerpen. Ook de stad Antwerpen is tevreden, want het stadsbestuur wil al langer twee vuilniswagens op waterstof laten rijden.
19/11 16u45  Politieke partijen sluiten Twitter-deal: nieuwe regeling over fiscale en RSZ-voordelen in de sportNadat N-VA nu ook zijn standpunt bepaald heeft in verband met de RSZ- en fiscale voordelen voor de sportclubs, lijkt er snel schot te komen in dit dossier. Zo sloten SP.A, Open VLD, N-VA en CD&V – nota bene via Twitter – vanochtend al een deal om samen te werken aan een nieuwe regeling.
19/11 16u45  Drietal opgepakt voor mogelijke poging tot inbraak in Sint-LenaartsDe politiezone Voorkempen heeft maandag in Sint-Lenaarts (Brecht) drie mannen opgepakt die verdacht worden van een poging tot inbraak.
19/11 16u45  Subsidie van 6.000 euro om erfgoed steenbakkerij Lauwers te verhuizen en inventariserenDe steenbakkerij Lauwers is laureaat van de projectoproep ‘Vrijwilligers voor onroerend erfgoed’. Ze krijgen 6.000 euro aan subsidies om de verhuizing en inventarisatie van onder meer de ringoven Lauwers mogelijk te maken, net voor de restauratie.
19/11 16u45  Colruyt gaat tankstation voor waterstof openen in WilrijkOpvallend nieuws voor Wilrijk. Colruyt Group opent er in 2021 haar tweede tankstation waar je waterstof kan tanken. Zopas kreeg het daarvoor een vergunning. Het wordt het eerste waterstofstation in de provincie Antwerpen. Ook de stad Antwerpen is tevreden, want het stadsbestuur wil al langer twee vuilniswagens op waterstof laten rijden.
19/11 16u30  District kaapt originele affiche Rode Ridder weg voor de neus van verzamelaarsStripfiguur de Rode Ridder was in september eregast op de Kasteelfeesten in Ekeren. De Italiaan Fabio Bone (43) tekent en kleurt de figuren in de albums van de Rode Ridder. Op vraag van het district en Standaard Uitgeverij ontwierp hij de affiche voor de Kasteelfeesten. Verzamelaars openden de jacht op de originele tekeningen.
19/11 16u30  Argentinië opent Davis Cup met zege tegen ChiliArgentinië heeft dinsdag in groep C van de Davis Cup in Madrid zijn ontmoeting met Chili gewonnen. Na twee enkelspelen keken de Chilenen al tegen een onoverbrugbare 2-0 achterstand aan.
19/11 16u15  Victor Campenaerts trekt opnieuw naar Namibië om het olympische seizoen voor te bereidenWerelduurrecordhouder Victor Campenaerts trekt straks opnieuw voor zes weken naar Namibië ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
19/11 16u15  Stadsarchief verkoopt dubbele boeken en prentbriefkaartenHet stadsarchief van Lier vergaarde in de loop der jaren heel wat historische boeken en daar zitten heel wat dubbels tussen.
19/11 16u00  Verlichte gevels leveren aankoopbons opTijdens de Ballonnekensstoet versierden weer heel wat Duffelaars hun gevel met lichtjes. De Verenigde Winkeliers Duffel-Centrum en middenstand Duffel-Oost beloonden de mooiste voorgevels. Schepen van Feestelijkheden Lili Stevens (CD&V) en middenstander Marc Thys overhandigden hen enkele aankoopbons. De gelukkigen zijn Erna Van Herck en haar schoonzoon Wim Torfs, en Janne Aerts. De jury bestond uit leden van de Heemkundige Kring Jos Resseler.
19/11 16u00  ’t Gelukske in Lievevrouwestraat pakt uit met knuffelberenmachine: “Speciaal in Engeland gaan halen”In de Ranstse Lievevrouwestraat 9 kunt u sinds kort bij ’t Gelukske terecht voor creatieve workshops voor alle leeftijden, feestjes op maat, handgemaakte producten. Dankzij een ‘berenmachine’ kunnen kinderen er zelfs hun eigen knuffel maken.
19/11 16u00  Sector hekelt overdreven strenge en dure isolatienormen voor nieuwe woningenWie van plan is een huis te bouwen, zal de kostprijs van dat bouwproject met vijf tot tien procent zien stijgen door de strengere isolatienormen. Die worden in 2021 van kracht. “De normen zijn overdreven streng en jagen bouwers nodeloos op kosten”, zegt Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie.
19/11 16u00  Kapellen maakt afvalophaling duurder: “Mensen aansporen om beter te sorteren”De ophaling van rest- en GFT-afval in Kapellen wordt duurder. Het Kapelse gemeentebestuur verhoogt de prijzen van de stickers voor de twee fracties en wil op die manier de inwoners hun afval meer doen sorteren.
19/11 16u00  Gemaskerde man die ex aanvalt met mes moet negentien maanden de cel inDe rechtbank in Turnhout veroordeelde een 25-jarige man uit Brecht tot 37 maanden cel, waarvan 19 maanden effectief, voor een aanval op zijn ex-vriendin uit Rijkevorsel. Hij viel haar aan met een groot koksmes en droeg een doodskopmasker.
19/11 15u45  Laat zaterdag een bootje te water in het Rivierenhof voor Julie of andere overleden dierbarenVriendinnen van Julie Van Espen organiseren zaterdag een herdenking aan de Spiegelvijver van het Rivierenhof in Deurne. De organisatoren roepen op om tussen 18.30 en 21 uur bootjes met lichtjes op het water van de vijver aan het kasteel neer te zetten, als herdenking aan een overleden dierbare.
19/11 15u45  Nieuwe formule om leeftijd te berekenen: hondenjaar staat dan toch niet gelijk aan zeven mensenjarenDe leeftijd van uw trouwe viervoeter uitgedrukt in mensenjaren? Dan doen we toch gewoon de leeftijd van onze hond maal zeven? Klopt maar weinig van, zeggen wetenschappers die met een nieuwe, veel betrouwbaardere formule op de proppen komen.
19/11 15u45  1,2 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven: vijftiger aangehoudenDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft dinsdag een 53-jarige Belg aangehouden na de onderschepping van een lading van 1,2 ton cocaïne in de Antwerpse haven.
19/11 15u15  Meghan Markle troeft andere beroemdheden af als meest invloedrijke mode-icoonMeghan Markle werd door zoekmachine Lyst, gespecialiseerd in mode, zopas uitgeroepen tot meest invloedrijke mode-icoon van 2019. Ze is daarmee de enige royal in de top tien en neemt daarmee de toppositie van Kylie Jenner in.
19/11 15u15  Dit zijn de veiligste landen om naartoe te reizen in 2020Naar jaarlijkse gewoonte hebben risico-experts in samenwerking met de veiligheidsonderneming International SOS de veiligste landen ter wereld in kaart gebracht. Daarbij werd rekening gehouden met drie verschillende criteria: medische mogelijkheden, algemene en verkeersveiligheid. De allerveiligste reisbestemming volgens de zogenoemde Travel Risk Map? IJsland.
19/11 15u15  Spaans bondscoach moet opstappen ondanks vlotte kwalificatie, Luis Enrique keert terug na overlijden van dochtertjeDe dagen van bondscoach Robert Moreno aan het hoofd van de Spaanse nationale ploeg zijn geteld. De Spaanse federatie kondigt zonet het afscheid aan, ook al sloot Spanje gisteravond de EK-voorronde af met een riante zege (5-0) tegen Roemenië. Luis Enrique keert terug als coach van ‘La Seleccion’. Niet iedereen kan zich hierin vinden.
19/11 15u00  Man die scholieren bedreigde met ijzeren staaf, noemt procureur “kankerwijf” in rechtbankHet openbaar ministerie heeft vijftien maanden cel en 1.600 euro boete gevorderd voor Righard d.R. (34) uit Borgerhout die enkele scholieren van het Xaveriuscollege bedreigd had met een ijzeren staaf. Toen de politie ter plaatse kwam, had hij zich weerspannig gedragen. Er waren drie inspecteurs nodig om hem te boeien.
19/11 14u30  Oranje geeft duidelijk signaal: “Genoeg is genoeg, stop racisme”De spelers van het Nederlands elftal hebben dinsdag via de sociale media een gezamenlijk signaal tegen racisme gegeven.
19/11 14u15  DATS 24 bouwt tankstation in industriezone Mechelen-ZuidDe Colruyt Group is op het kruispunt van de Egide Walschaertsstraat met De Regenboog in de industriezone Mechelen-Zuid gestart met de bouw van een DATS 24-tankstation. Het tankstation moet in januari 2020 klaar zijn.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Golem herrijst uit zijn as: “Met dit nieuwe beeld komt park De Mik weer tot leven"21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het houten Golembeeld dat begin januari van dit jaar door vandalen in brand werd gestoken, is herrezen uit zijn as. Het nieuwe beeld werd woensdagnamiddag ingewijd op dezelfde plek in park De Mik.
12x België grijpt naast groepszege in Davis Cup door dramatische start van David Goffin20/11 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: België heeft de strijd om groepswinst verloren van Australië. David Goffin (ATP 11) was onherkenbaar zwak in de eerste set en kon de boel niet meer rechttrekken in de tweede tegen Alex de Minaur (ATP 18): 6-0, 7-6. Eerder op de avond had Steve Darcis in twee sets van Nick Kyrgios verloren met 6-2 en 7-6. De Belgen hebben wel nog een waterkansje om door te stoten naar de laatste acht als ze zich bij de beste tweedes scharen.
10x Overnamestrijd in uitvaartwereld: de ene na de andere ‘kleine ondernemer’ wordt opgeslokt21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de uitvaartwereld is een overnamestrijd aan de gang. Dela was al een reus in de sector, en nu boomt plots uitdager Sereni. Samen slokken ze de ene na de andere zelfstandige begrafenisondernemer op. “Die kan niet én miljoenen investeren in een aula, én een koffietafel met oesters en champagne organiseren én 24 uur per dag beschikbaar blijven voor sterfgevallen. Dus verkoopt hij liever aan een grote speler.”
10x Toekomstig asielcentrum krijgt ‘verbindingsofficier’21/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Om de communicatie tussen het toekomstig asielcentrum op het Stationsplein in Beveren, de gemeente, het Rode Kruis en de bevolking te bevorderen, wordt er een verbindingsofficier aangesteld. Dat is nodig omdat verschillende partijen nog met veel vragen zitten.
7x Merksemse academie wordt eerste kinderrechtenacademie van België: “We werken hier al jaren voor”21/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Feest in de Merksemse Academie. Zij kregen woensdag het label van allereerste kinderrechtenacademie van het land uitgereikt door de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking Plan International.
6x ANALYSE. Nu kan Belgische Staat niet meer weigeren21/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De kans is groot dat Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) binnenkort een tweede keer naar België worden gerepatrieerd, nu ze erin geslaagd zijn om de Turkse grens over te steken. Uitgerekend deze vrouwen wilde België liever niet terug zien. De Belgische Staat voerde drie processen om hen niet te moeten terughalen, maar nu zijn er geen wettelijke argumenten meer.
6x Vreven zaterdag tegen ex-club Beerschot: “Hoezo, Vreven tegen Beerschot? Het is Lókeren dat tegen Beerschot speelt”21/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Daar is Stijn Vreven weer. Een goede maand na zijn ontslag bij Beerschot werd de 46-jarige coach gisteren officieel voorgesteld bij concurrent Lokeren. De Limburger debuteert zaterdag uitgerekend op het veld van zijn voormalige club. “Ik heb mijn ontslag bij Beerschot inmiddels wel een plaats kunnen geven.”
6x Moose brengt weer après-ski sfeer naar Vredesplein21/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Winterbar Moose aan de voet van de Heistse berg begint vandaag (donderdag) aan een vijfde seizoen. Dat gaat gepaard met enkele aanpassingen.
6x Politiezones denken na over fusie: “Als aparte zones zijn we soms te klein”21/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Levert de politie-associatie Tussen Nete en Dijle ook een echte politiezonefusie op? De kans is groot, nu de zones onderzoeken of er een groter geheel gevormd kan worden. De noodzaak wordt naar verluidt vooral gevoeld in de zones Berlaar-Nijlen en Heist, al sluiten ze bij Lier en Bodukap ook niets uit.
6x Meerjarenplanning Westerlo: 1,5 miljoen euro voor heraanleg van Heultjedorp en Gevaertlaan21/11 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de officiële voorstelling van de meerjarenplanning is het nog even wachten. Maar het CD&V-schepencollege lichtte informeel wel al enkele zaken toe aan de raadsleden. “We willen investeren zonder te raken aan de personenbelasting”, klinkt het bij burgemeester Guy Van Hirtum.

Statistieken

Artikels:
28480
Gelezen:
4653
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven