woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
19/12 09u15  Meghan Markle grapt dat ze er wel “heel zwanger” uitziet Voor Meghan Markle stond er deze week een bezoek aan een woon-zorgcentrum in Twickenham in Londen op het programma. Ze nam er uitgebreid de tijd om met enkele bewoners een babbeltje te slaan. Ze grapte zelfs dat ze er behoorlijk zwanger uitziet. Haar buikje was dan ook duidelijk te zien in de aansluitende jurk die ze droeg.
19/12 09u00  David Goffin: “Hazard mag mij opvolgen als Sportman van het Jaar” Nog vier dagen en dan treedt David Goffin af als Sportman van het Jaar. Team Belgium floreerde als nooit tevoren, maar de 28-jarige Luikenaar deelde niet in de vreugde. De combinatie van een oogblessure, een opspelende elleboog en mentale slijtage vergalde zijn seizoen, maar Goffin hoopt dat een lange winterbreak hem kan herlanceren voor 2018. “Ik heb nog steeds mijn plaats bij de subtop.”
19/12 08u45  Puppy play in 'Iedereen beroemd': "Als ik mij verkleed in puppy, kan ik alles loslaten" Het is inmiddels niet meer nieuw, maar toch zullen velen de wenkbrauwen even gefronst hebben tijdens 'iedereen beroemd' gisterenavond. Daar kwam Kurt vertellen over zijn hobby: zich verkleden in puppy...
19/12 08u30  Prachtige winter-maquette in Boechout Guido Aertgeerts uit Boechout is helemaal in de ban van Kerst. Hij is al een hele tijd zoet met het opstellen van een grote kerst-maquette, een gigantisch tafereel in kerstsfeer. En hij smijt er ook flink wat geld tegenaan, want zijn winter-wonderland heeft bijna 4000 euro gekost.
19/12 08u15  Meteen ook einde aan tijdperk Mourinho? ‘The Special One’ is niet meer speciaal Hij kwam Engeland ooit binnen als een hemelbestormer. Als ‘The Special One’ die de Premier League confronteerde met haar oude voetbalidealen en meteen twee titels pakte. José Mourinho (55) zorgde ­ervoor dat countervoetbal plots sexy werd. Veertien jaar na zijn debuut bij Chelsea lijkt hij nu echter achter de feiten aan te lopen. Of hoe zijn ontslag bij Manchester United het einde van zijn tijdperk kan betekenen.
19/12 08u15  Clubicoon Piet den Boer: “Ik weiger in te calculeren dat KV Mechelen wordt geschrapt” KV Mechelen is weer van staatsbelang. Sportief deze keer, want het staat op 90 minuten van de halve finales van de Beker van België. De traditieclub, waarvan bestuurders Thierry Steemans en Stefaan Vanroy beticht worden van matchfixing, worstelt met doodsangst – degradatie of zelfs schrapping. Maar tegelijk toont de traditieclub zich in 1B en in de Croky Cup springlevend. Clubicoon Piet den Boer (60) schetst leven en lijden van Malinwa.
19/12 08u00  Bourgondisch Huis omgetoverd in zes escape rooms en polyvalente ruimte In het vroegere Bourgondisch Huis in Mol-Ezaart kun je volgend jaar terecht in Escape Room Mol, een zaak met zes tot de verbeelding sprekende escape rooms. Bezoekers kunnen een bezoek combineren met een etentje in De Gouverneur.
19/12 08u00  BASF ziet in Antwerpen geen toekomst meer in bioplasticfabriek Avantium Het plan om een bioplasticfabriek te bouwen op de terreinen van BASF Antwerpen, valt in het water. BASF trekt zelf de stekker uit het project.
19/12 07u45  Legendarische Sea Kings worden vervangen en vliegen nog één keer samen Een allerlaatste keer vliegen ze vandaag in formatie door het West- en Oost-Vlaamse luchtruim: de drie Sea Kings die straks definitief op stal gaan. Een eresaluut voor de iconische helikopters die liefst 1.752 mensen hebben gered.
19/12 07u45  Krantencommentaren: “Voor doorzettingsvermogen mag premier zichzelf een pluim geven, voor timing een dikke buis” De krantencommentatoren gaan woensdag dieper in op het ontslag van de regering-Michel. De algemene teneur is dat het ontslag al een hele tijd in de lucht hing en zowat onvermijdelijk was geworden. De politieke commentatoren wijzen wel op het doorzettingsvermogen van de premier zelf om tot het bittere einde te willen blijven proberen om zijn regering op de rails te houden.
19/12 07u30  Vrachtwagen knalt op signalisatiewagen: lange file op E19 Op de E19 is het woensdagochtend filerijden in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van Mechelen-Noord reed rond 5.30 uur een vrachtwagen in op een signalisatiewagen.
19/12 07u00  Vrachtwagen knalt op signalisatiewagen: file op E19 Op de E19 is het woensdagochtend filerijden in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van Mechelen-Noord reed rond 5.30 uur een vrachtwagen in op een signalisatiewagen.
19/12 07u00  En net vandaag wordt het migratiepact goedgekeurd Het VN-migratiepact, waarmee alle politieke ellende is begonnen, wordt vandaag (woensdag) bij de Verenigde Naties in New York goedgekeurd. In principe is het de Belgische ambassadeur bij de VN, Jean-Luc Bodson, die dat voor ons land gaat doen.
19/12 06u45  ‘Spijtoptant’ Veljkovic heeft alles opgebiecht: “Slecht nieuws voor halve Belgische voetbalwereld” De rol van spijtoptant Dejan Veljkovic (48), spilfiguur in operatie Propere Handen, is voorlopig uitgespeeld. Hij heeft na 12 dagen – en 96 uren aan verhoren – aan de speurders alles gezegd wat hij weet. Dat is goed nieuws voor de fiscus en scheidsrechter Bart Vertenten, maar slecht nieuws voor de halve Belgische voetbalwereld.
19/12 06u45  Wat nu? Zodra koning het ontslag aanvaardt, zijn er nog twee scenario’s mogelijk Een kwartiertje nadat hij de Kamer verlaten had, reed premier Charles Michel de oprijlaan van het kasteel in Laken op om het ontslag van zijn regering aan te bieden aan koning Filip. Het paleis liet gisterenavond nog weten dat de vorst het ontslag in beraad houdt. Dat geeft de politieke partijen de tijd om het stof even te laten neerdwarrelen.
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 06u30  Kali-team maakt jacht op Abdelhakime D., de ‘peetvader van de drugscafés’Het Antwerps gerecht en het Kali-team (de taskforce tegen de georganiseerde drugsmisdaad in Antwerpen) zijn een offensief begonnen tegen de 61-jarige Abdelha-kime D., peetvader van een Marokkaanse criminele familie die een netwerk van drugscafés runt.
19/12 02u15  Politicoloog Carl Devos ongemeen scherp voor premier Charles Michel: “Dit is de bocht der bochten”“Ik ben stomverbaasd dat een premier zich in een week tijd zo in de hoek laat drummen en zich ten slotte zo in de vangrail laat rijden”, zegt Carl Devos in een reactie op de val van de regering-Michel. Hij ziet hier maar één winnaar: N-VA. “Tot de volgende verkiezingen zal die partij het beeld kunnen ophangen van een regering die ineens naar links zwenkt van zodra N-VA ze heeft verlaten.”10 
19/12 02u15  Bedrogen vrouw eist duizenden euro van Jo met de BanjoJo met de Banjo heeft een klacht aan zijn been. De oud-liedjesschrijver voor onder anderen Sam Gooris en ­Wendy van Wanten zou geld gekregen hebben van een vrouw in ruil voor “avondjes uit”, verklaart de vrouw anoniem in Dag Allemaal.10 
19/12 02u15  Charlotte Vandermeersch, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens in ‘Baantjer’Van Baantjer, de ook in Vlaanderen populaire tv-reeks, komt volgend jaar een Nederlandse speelfilm in de bioscopen en daar zullen ook Vlaamse acteurs in voorkomen. De opvallendste namen zijn Charlotte Vandermeersch, Tom Vermeir, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens. Dat er ook Vlamingen meedoen heeft alles te maken met het verhaal. Dat speelt zich voor een deel in Antwerpen af.10 
19/12 02u15  Antwerps tv-maker leeft drie weken bij zijn grootmoeder in woonzorgcentrum: “Dementie is een smerige ziekte, maar er zijn ook hilarische momenten”“Overdag word je meegesleurd van het ene verhaal in het andere, ’s nachts word je wakker van geroep en getier door de gangen.” Reportagemaker Wannes Deleu woont al twee weken dag en nacht in woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden, dat gespecialiseerd is in mensen met dementie. Hij wil er opnieuw een connectie krijgen met zijn grootmoeder.
19/12 02u15  Monique Verdoodt overleden: studenten verliezen hun cafébazinZe was een harde tante, maar had een hart voor studenten achter de toog van haar cafés. “Ze mogen allemaal naar de mis komen: hoe meer, hoe liever”, zegt Charly, de partner van Monique Verdoodt, die vrijdag wordt begraven. Ze zou vandaag 88 geworden zijn.11 
19/12 02u15  N-VA, sp.a en Open Vld buigen zich over bestuursakkoord: meer geld voor sociaal beleid én voor de districtsraadsledenDe partijbesturen van sp.a en N-VA Deurne namen gisteravond het bestuursakkoord door. Open Vld deed dat maandag al. De nieuwe ploeg zet sterk in op burgerparticipatie, mobiliteit, verenigingsleven en sociaal beleid. Het budget sociaal beleid verdubbelt. Ook het presentiegeld van de districtsraadsleden gaat omhoog.
19/12 02u15  Politie maakt jacht op Abdelhakime D., de ‘peetvader van de drugscafés’Het Antwerps gerecht en het Kali-team (de taskforce tegen de georganiseerde drugsmisdaad in Antwerpen) zijn een offensief begonnen tegen de 61-jarige Abdelha-kime D., peetvader van een Marokkaanse criminele familie die een netwerk van drugscafés runt.11 
19/12 02u15  Dirk Van Dam (80) oudste jachthoornblazer in Benelux en ambassadeur van instrumentDirk Van Dam werd zopas 80 jaar. Zijn vrienden van de Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring lieten die verjaardag niet geruisloos voorbijgaan, want de Hallenaar is officieel de oudste nog actieve jachthoornspeler van de Benelux. “Ik heb voldoende adem over om nog enkele jaren door te gaan.”
19/12 02u15  Cafeetje aan parochiecentrum ’t Candonckske helemaal opgefristHet is opvallend hoe parochiecentrum Candonck ook anno 2018 nog altijd de spil is van het gemeenschapsleven in de wijk Candoncklaer. “Dat is te danken aan ons cafeetje vooraan, ’t Candonckske”, weet Erwin van Vlerken (rechts op de foto), een van de zowat dertig vrijwillige cafébazen. Ook burgemeester Frank Gys vervult er trouw zijn toogdienst. “Elk weekend gaan de deuren al om 8.30u open en het kan soms best laat worden”, weet buurman en huisbewaarder Filip van Vlerken. “We sluiten zelden voor 1u ’s nachts. Je vindt hier dan ook de goedkoopste pintjes van heel Wommelgem: 1,4 euro voor een Jupiler.” Na elf jaar van intensief gebruik was ’t Candonckske toe aan een grondige opfrissing. Schildersbedrijf Jobart leverde mooi werk, volgens de richtlijnen van ‘binnenhuisarchitecte’ Christina Baeyens, echtgenote van ‘cafébaas’ Erwin. Ze koos voor vrolijke kleuren en kon het nieuwe meubilair goedkoop op de kop tikken op veilingen. Er kwam een nieuwe toog, een tafelvoetbalspel ook, maar geen televisie. Het blijft een praatcafé, dat er met de sfeervolle verlichting ’s avonds nog gezelliger uitziet. De heropening was een voltreffer.12 
19/12 02u15  Vrijliggend fietspad is er nog lang nietWie het fietspad langs de Poederleeseweg als een moordstrookje ervaart, zal nog een paar jaar extra voorzichtig moeten zijn. Het beloofde vrijliggende rijwielpad is zeker niet voor morgen.
19/12 02u15  Winterbar maakt Le Paige klaar voor gastronomische themaweekendsChristophe Verrelst en Karen ­Verstrepen openen vrijdag hun Winterbar in het koetshuis Le ­Paige. In een originele setting kunt u er twee lange weekends genieten van een drankje of feestje. In het voorjaar volgt een pop-up gastronomisch restaurant.10 
19/12 02u15  Rudy en Rita sluiten buurtwinkel definitief: “We gaan het contact met onze klanten missen”Afgelopen weekend sloten Rudy Peeters (61) en Rita Boeckx (60) hun winkel in het centrum van Oevel (Westerlo). Begin maart wordt het gebouw afgebroken om plaats te maken voor een appartementsblok.
19/12 02u15  Jonge bestuursploeg telt vier nieuwe gezichtenToekomstig burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) heeft de samenstelling van het nieuwe schepencollege bekendgemaakt. Maurice Helsen (CD&V) is een verwachte naam. Maar er zijn ook twee verrassingen.10 
19/12 02u15  Geheim recept overleden kankerpatiënte helpt lotgenotenDe zachte chocoladetoffees volgens geheim recept vielen de voorbije weken zo in de smaak dat de keuken van Denise Dillen in Turnhout soms meer op een klein voedingsbedrijf leek. Het is een verhaal van hoe ­kankerpatiënten hun lotgenoten een hart onder de riem steken.
19/12 02u15  Camera’s moeten vrachtwagens uit centrum houdenHet doorgaande vrachtverkeer moet in de loop van 2019 de dorpscentra vermijden. De nummerplaatlezers voor de vrachtwagensluizen zijn getest en de verkeersborden voor de tonnagebeperking verschijnen op korte termijn in het straatbeeld.11 
19/12 02u15  Café De Gieterij zet zich in voor Het DierenthuisjeDe uitbaters van café De Gieterij aan de Rijkevorselseweg in Beerse zijn dinsdag met een actie gestart voor De Warmste Week van Music For Life.
19/12 02u15  Project ‘Probeer een winkel’ met minstens een jaar verlengdHet succesvolle project ‘Probeer een winkel’ in Mol wordt met minstens een jaar verlengd. Ook volgend jaar maken startende handelaars in de centrale ­handelskern kans op één jaar lang terugbetaling van de helft van de huurprijs. Daarnaast zorgt de gemeente voor een opleidingstraject op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs van één jaar. Het maximale bedrag dat maandelijks wordt terugbetaald, bedraagt 600 euro. Om in aanmerking te komen, moeten handelaars een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern, met name de Statiestraat, het Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein.
19/12 02u15  Gemeente koopt laatste delen van De Zwaan voor 1,1 miljoenHet gemeentebestuur van Mol koopt de laatste delen van De Zwaan die nog eigendom waren van de Vlaamse overheid. Het gaat onder meer om de vleugel van de Kunstacademie en de verbindingsweg tussen Molderdijk en Rivierstraat. Voor de aankoop betaalt de gemeente 1,143 miljoen euro.
19/12 02u15  ‘Koster’ Yvonne zorgt er handmatig voor dat de klokken luidenDe Sint-Jan Baptistkerk in Schriek (Heist-op-den-Berg) heeft sinds kort weer wijzerplaten. Het mechanisme dat de kerkklokken automatisch luidt, ging gisteravond in een testfase. Dat de klokken de voorbije weken toch al af en toe weerklonken, is te danken aan het handwerk van ‘koster’ Yvonne Rosiers.
19/12 02u15  Nieuwe wijzerplaten voor Sint-Jan Baptistkerk, automatische kerkklokken gaan testfase inDe Sint-Jan Baptistkerk in Schriek (Heist-op-den-Berg) heeft sinds kort terug wijzerplaten. Het mechanisme dat de kerkklokken automatisch luidt, ging gisteravond in een testfase. Dat de klokken de voorbije weken toch al af en toe weerklonken, is te danken aan het ‘handwerk’ van ‘koster’ Yvonne Rosiers.
19/12 01u15  Rioleringsplannen nagenoeg ongewijzigd weer ingediendPidpa/HidroRio en het gemeentebestuur van Herenthout hernemen het plan om riolering aan te leggen in de wijk Dekbunders. Een vorig initiatief werd na een klacht begin dit jaar nog door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van tafel geveegd.
19/12 01u15  Beeldhouwer Frans Walravens (90) overledenEerder deze week overleed de bekende Mechelse beeldhouwer Frans Walravens op 90-jarige leeftijd. De vele beelden van hem, die overal in de stad terug te vinden zijn, bewijzen hoe hij zijn stempel drukte op een hele generatie Mechelse kunstenaars.
19/12 01u15  Pastorie gerenoveerd na negen jaarNa negen jaar zwoegen is de renovatie van de oude pastorie aan de kerk in Rijmenam (Bonheiden) eindelijk klaar. Het oorspronkelijke gebouw dateert van 1785, maar was aan oplapwerken toe. Zowel de buitenkant als het interieur werden onder handen genomen.
19/12 01u15  “Ik heb het beeld dat ik had over Joden moeten bijstellen na deze dag”22 leerlingen van het GO! Atheneum Klein-Brabant uit Bornem bezochten gisteren het Joods Museum in Brussel, samen met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). Ze mochten als allereersten de workshop Let’s meet a Jew volgen.
19/12 01u00  Kampioene organiseert eigen KerstloopLoopkampioene Nina Lauwaert organiseert op 23 december de derde editie van haar eigen Kerstloop in Stekene. Net zoals vorig jaar verwacht ze zo’n 650 deelnemers aan de start. “Het loopevenement leeft echt in het dorp”, zegt ze.
19/12 01u00  Metal Fest verhuist naar Fort van MerksemVolgens het nieuwe beheersplan van het Bouckenborghpark mogen er geen grote evenementen meer plaatsvinden. Het districtsbestuur legt zich daar niet bij neer en wil een gesprek met de minister. Het Metal Fest verhuist naar het fort van Merksem.11 
19/12 00u15  Maaseik stuurt Belchatow kansloos huiswaarts in Champions League volleybalOp de tweede speeldag in groep D van de Champions League volleybal heeft Maaseik dinsdag met 3-0 gewonnen van het Poolse Belchatow. Met Red Dragon Jolan Cox (21 punten) in een glansrol werd het 25-21, 25-22 en 29-27.12 
19/12 00u00  Goed nieuws voor de fans: Zlatan Ibrahimovic doet er jaartje bij in Los AngelesZlatan Ibrahimovic zal ook volgend seizoen zijn kunstjes in de Major League Soccer vertonen. De 37-jarige voormalige Zweedse international verlengde zijn verblijf bij La Galaxy tot eind 2019. Dat bevestigde de club dinsdag.12 
18/12 23u45  KAART. In 2 jaar al 58 keer geweld gepleegd in het Antwerpse drugsmilieu (en slechts 1 veroordeling)Dag op dag twee jaar geleden werd de gevel van een Borgerhoutse woning beschoten. Het was een eerste heel zichtbaar gevolg van oplaaiend drugsgeweld. Sindsdien volgden brandstichtingen, granaataanslagen, beschietingen en liquidaties. De teller staat op 58 incidenten. Maar er is nog vrijwel niks opgelost.
18/12 23u30  Einde van dit seizoen van ‘De Slimste Mens’ is in zicht, dat vraagt om een emotioneel moment met Erik Van LooyHet einde van het zestiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is stilaan in zicht. Peter Van de Veire, Rani De Coninck en Michèle Cuvelier namen het dinsdagavond tegen elkaar op om te strijden voor een plaatsje in de grote finale-aflevering.
18/12 23u30  Verdachten na nieuwe overval opgepaktTwee kerels hebben dinsdagavond de cafetaria van de sporthal in Niel overvallen. De twee dreigden met een vuurwapen en konden de inhoud van de kassa buitmaken. De boeven, die een kap droegen, zetten het daarna op een lopen, maar werden opgemerkt door een verantwoordelijke van de sporthal.
18/12 22u45  Antwerp Giants schitteren weer in Champions League en ruiken volgende rondeTelenet Giants Antwerp blijft als een wervelwind door de Champions League denderen. De Sinjoren wonnen op de negende speeldag en in een kolkende Lotto Arena immers met vernietigende 102-78 cijfers van het Spaanse Fuenlabrada. Meteen de vijfde zege in de Champions League en de Sinjoren zijn dan ook op schema voor kwalificatie. “We gaan voor de top 4 en een stek in de 1/8ste finales van de Champions League,” zei uitblinker Paris Lee. De Amerikaanse guard leidde de Giants met een indrukwekkende double-double en met 27 punten (7 op 9 bommen) en 10 assists naar de beklijvende Europese zege.
18/12 22u45  Michel gooit handdoek na mislukte 'bocht naar links', koning houdt ontslag in beraadHet doek is gevallen, premier Charles Michel probeerde in de Kamer de linkse partijen te verleiden om steun te verlenen aan zijn minderheidsregering, maar die uitgestoken hand werd afgeslagen. Sp.a en PS dienden een motie van wantrouwen in, waarop premier Michel besliste om de handdoek in de ring te gooien. De premier kondigde met een korte boodschap in het parlement aan dat hij naar de koning zou stappen om het ontslag van zijn regering aan te bieden. Herbeleef hier een, alweer, bewogen dag.
18/12 22u15  “Kroniek van een aangekondigd ontslag”, maar niet automatisch vervroegde verkiezingenNa wekenlang wankelen is het zover, premier Charles Michel heeft zijn ontslag aangeboden bij koning Filip. De koning houdt het ontslag in beraad. Bij vervroegde verkiezingen zijn we echter zeker nog niet, duidt politicoloog Dave Sinardet.
18/12 22u00  STANDPUNT. Charles Michel verdient beter dan deze knullige exitHet werd een einde in mineur voor premier Charles Michel dinsdagavond. Niet alleen de oppositie, maar ook één van de twee overgebleven coalitiepartners van zijn al fors verkleinde regering hadden hem laten vallen. Open Vld klapte niet na zijn toespraak van de laatste kans.
18/12 21u30  Calvo: “Naar regering van lopende zaken en parlement van belangrijke zaken”Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo hoopt dat het ontslag van de regering “een nieuw begin” kan zijn. “We hopen dat de regering nu snel een regering van lopende zaken kan worden, en het parlement een parlement van belangrijke zaken. Dat is iets waar we al een tijdje op aandringen.”
18/12 21u30  Hoe de ‘kamikazeregering’ op de valreep dan toch nog struikeldeN-VA stapte er eerder al uit, nu bood premier Charles Michel de koning ook het ontslag van de rest van de regering aan. Hoe kon de “kamikazeploeg” met N-VA, MR, CD&V en Open Vld ‘crisette’ na ‘crisette’ overleven, maar uiteindelijk vallen over een op het eerste zicht onschuldig migratiepact van de Verenigde Naties? Een overzicht.
18/12 21u15  LIVE. Michel gooit handdoek na mislukte 'bocht naar links', koning houdt ontslag in beraadHet doek is gevallen, premier Charles Michel probeerde in de Kamer de linkse partijen te verleiden om steun te verlenen aan zijn minderheidsregering, maar die uitgestoken hand werd afgeslagen. Sp.a en PS dienden een motie van wantrouwen in, waarop premier Michel besliste om de handdoek in de ring te gooien. De premier kondigde met een korte boodschap in het parlement aan dat hij naar de koning zou stappen om het ontslag van zijn regering aan te bieden. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
18/12 21u15  Socialisten en Open Vld wijzen elkaar aan als finale veroorzaker van val regeringHet was uiteindelijk Open Vld die de federale regering dinsdag het finale duwtje gaf en premier Charles Michel geen andere optie liet dan zijn ontslag aan te bieden. Dat zeggen de socialistische oppositiepartijen sp.a en PS. Volgens Open Vld-Voorzitter Gwendolyn Rutten was er afgesproken dat de regering niet verder zou gaan als er een motie van wantrouwen zou komen. “PS en sp.a hebben die motie op tafel gelegd. Dan zeg je zelfs dat je niet wil praten.”
18/12 21u15  Warmste winkeltje in VierselKlavertje Vier-sel houdt drie avonden, maandag, dinsdag en donderdag het kleinste winkeltje open in de school voor De Warmste Week.
18/12 21u15  WK voor clubs: gastheer verrast River Plate en plaats zich als eerste voor finaleSensatie in Al Ain waar de lokale voetbalploeg zich plaatste voor de finale van het WK voetbal voor clubs ten nadelen van het Argentijnse River Plate. Het team uit de Emiraten haalde het na het trappen van penalty’s (5-4, red) nadat de stand na verlengingen nog steeds gelijk was (2-2, red).
18/12 21u00  Taks van 10.000 euro tegen wonen in containersDe stad Mechelen heft vanaf begin 2019 een taks van 10.000 euro per jaar op containerwoningen. “Wij willen het ontmoedigen om daar mensen in te huisvesten”, luidt het.
18/12 21u00  VIDEO. Met deze woorden kondigde premier Michel zijn ontslag aanPremier Charles Michel gaat naar de koning om zijn ontslag aan te bieden. Dat zei hij dinsdag in de Kamer, nadat een motie van wantrouwen was aangekondigd. “Ik heb de kans gehad om daarnet op het spreekgestoelte mijn overtuiging uit te leggen en ik heb een eerlijke oproep tot samenwerking gedaan”, sprak de premier. “Maar ik moet vaststellen dat die oproep niet overtuigd heeft. Ik heb begrepen tijdens de schorsing dat de oproep niet gehoord werd. Ik moet dat respecteren en daar akte van nemen.”
18/12 20u45  Peter De Roover (N-VA) “Nee, wij voelen geen euforie”“Dit is niet wat we wilden”, zegt Peter De Roover (N-VA) aan VRT. “Ik voel geen euforie. Wij wilden met Michel I verder werken. Maar goed, er is gebeurd wat hier gebeurd is in het parlement, er is een ontploffing teweeggebracht en wij konden niet anders dan ontslag nemen. Dan is gebleken dat er geen plan B was.”
18/12 20u45  Beerschot Wilrijk heeft bijna eerste winteraanwinst beetKFCO Beerschot Wilrijk staat op het punt om een eerste wintertransfer te realiseren. De Kameroener Patrick Steve Loa Loa (19) heeft al een persoonlijk akkoord met de club, maar Beerschot Wilrijk moet nog tot een overeenkomst komen met zijn huidige club, het Tunesische Union Sportive de Ben Guerdane.
18/12 20u45  Didier Reynders: “Dit was de enige oplossing”MR-vicepremier Didier Reynders schuift de schuld voor de val van de regering Michel in de schoenen van de linkse oppositiepartijen. “Wij hebben onze goeie wil getoond, maar zij wilden spelletjes blijven spelen.”
18/12 20u30  Eindelijk gouden medailles op Grote Markt (maar de fans houden het beschaafd)Na bronzen medaillewinnaars in juli waren het dinsdag échte wereldkampioenen die vanop het balkon van het Brusselse stadhuis mochten vieren met hun fans. De Red Lions gaven de geplaagde hoofdstad eindelijk een reden voor een feestje.
18/12 20u30  LIVE. Premier Michel gooit handdoek en dient ontslag in bij de koning na mislukte 'bocht naar links'Het doek is gevallen, premier Charles Michel probeerde in de Kamer de linkse partijen te verleiden om steun te verlenen aan zijn minderheidsregering, maar die uitgestoken hand werd afgeslagen. Sp.a en PS dienden een motie van wantrouwen in, waarop premier Michel besliste om de handdoek in de ring te gooien. De premier kondigde met een korte boodschap in het parlement aan dat hij naar de koning zou stappen om het ontslag van zijn regering aan te bieden. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
18/12 20u00  Premier Michel dient ontslag in: hoe moet het nu verder?Premier Michel gooit de handdoek in de ring en gaat vanavond nog bij de koning zijn ontslag indienen. Dat heeft hij bekend gemaakt in de Kamer. Hoe moet het nu verder?
18/12 20u00  LIVE. Premier Michel gooit de handdoek in de ring en gaat ontslag indienen bij de koningHet doek is gevallen, premier Charles Michel probeerde in de Kamer de linkse partijen te verleiden om steun te verlenen aan zijn minderheidsregering, maar die uitgestoken hand werd afgeslagen. Sp.a en PS dienden een motie van wantrouwen in, waarop premier Michel besliste om de handdoek in de ring te gooien. De premier kondigde met een korte boodschap in het parlement aan dat hij naar de koning zou stappen om het ontslag van zijn regering aan te bieden. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
18/12 20u00  Belgian Lion Jean Salumu verkast naar Italiaanse nummer drie VareseJean Salumu gaat in de Italiaanse Serie A aan de slag. De Belgian Lion verlaat het door financiële problemen geteisterde Sakarya Buyuksehir en tekende een contract tot het einde van het seizoen bij Varese. Dat deelde de nummer drie van de Italiaanse competitie vandaag mee.
18/12 20u00  Monumentale Sint-Pieterskerk voortaan te huur voor concertenDe stad laat de gerestaureerde Sint-Pieter- en Paulkerk op de Mechelse Veemarkt akoestisch aanpassen om ze intensiever te gebruiken als concertruimte. Er is plek voor 300 toeschouwers. Vijf keer per jaar mag de stad ze gebruiken en de kerkfabriek gaat ze zelf ook verhuren.
18/12 20u00  Jean Bastiaensen wint open kampioenschap paleografie en voelt zich ontdekkingsreiziger in het verledenJean Bastiaensen won dit weekend het open kampioenschap paleografie, de wetenschap die zich bezig houdt met het ontcijferen van oude handschriften. Het was de derde keer dat hij won. Deze overwinning was wel de belangrijkste, omdat nu ook professionele paleografen meededen.
18/12 20u00  Vrouwenvoetbal: Anderlecht in beroep tegen vonnis gestaakte match op Standard FéminaRSC Anderlecht gaat niet akkoord met het vonnis van het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) omtrent de gestaakte match op bezoek bij Standard in het vrouwenvoetbal. Dat bevestigde RSCA dinsdag. Het Sportcomité besliste de competitiematch van 17 november te laten herspelen, Anderlecht gaat in beroep.
18/12 19u45  Kerstmarkt heeft eerste tien dagen achter de rug: “Minder regen en nog meer cruiseschepen, alsjeblief”De kerstmarkt in Antwerpen heeft zijn eerste tien dagen achter de kiezen. Uw krant zette zijn meest roodwitte muts op en vroeg de mensen in de stallen naar een kleine evaluatie. “Zo goed als vier jaar geleden wordt het niet.”
18/12 19u45  Open Vld gaat in tegen premier Michel en blijft vasthouden aan begroting en arbeidsdealOpen Vld blijft vasthouden aan de begroting en de arbeidsdeal. Dat zegt voorzitster Gwendolyn Rutten op Twitter. Nochtans had premier Charles Michel een uur eerder in de Kamer aangekondigd dat hij vanaf volgend jaar met voorlopige twaalfden wil werken en dat hij over arbeidsmarktbeleid “maximaal” wil overleggen met de sociale partners.
18/12 19u45  Doel 1 en Doel 2 zullen langer onbeschikbaar zijnDe kernreactoren Doel 1 en Doel 2 zullen langer onbeschikbaar zijn dan tot nu toe gedacht. Doel 2 zal onbeschikbaar zijn tot 28 januari en Doel 1 tot 15 maart 2019, zo meldt Electrabel dinsdagavond. Eerder was nog sprake van een heropstart van Doel 2 in december en Doel 1 eind januari.
18/12 19u45  LIVE. 'Bocht naar links' van premier Michel lijkt op niets uit te draaien, sp.a dient motie van wantrouwen inHet debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 19u30  LIVE. Premier Michel roept op tot "coalitie van goede wil", Calvo lijkt niet onder indruk van 'bocht naar links'Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 19u30  Elio Di Rupo: “Antwoord van de premier was teleurstellend”Premier Michel mag dan de hand gereikt hebben aan de linkse partijen, volgens PS-voorzitter Elio Di Rupo was het allemaal veel te vaag. De kans is dus groot dat SP.A en/of PS de komende uren alsnog een motie van wantrouwen indienen.
18/12 19u15  Brandpomp vat vuur bij farmareusDe brandweer rukte dinsdag rond iets voor 17u uit naar de farmaceutische multinational MSD in het Heistse Industriepark. Daar vatte een brandpomp vuur. Dat veroorzaakte rook, maar er is verder geen schade.
18/12 19u00  Voorbeeldige huurders krijgen Mechelenbon cadeauClarisse Ntoh (44) heeft vanavond van het Sociaal Verhuurkantoor een presentje gekregen omdat ze haar verplichtingen als huurder voorbeeldig nakomt. In totaal krijgen 39 huurders een Mechelenbon van 25 euro.
18/12 18u45  Gert over K3-liedje: “Hier word ik geil van”Gert Verhulst biecht aan de ontbijttafel Gert Last Year op dat ‘Honingbeer’ van K3 iets met hem doet. En niet zomaar iets...
18/12 18u45  Twee jaar cel voor jongeren die kluis met 34.000 euro stalenIn Antwerpen hebben de 21-jarige Samy M. en de 19-jarige Hicham B. dinsdag een celstraf van elk 24 maanden gekregen voor de diefstal van een kluis met daarin 34.000 euro. De twee namen de kluis mee uit het huis van de ouders van de ex-vriendin van Samy M.
18/12 18u30  LIVE. Premier Michel roept op tot "coalitie van goede wil", maar hoe reageert links op uitgestoken hand?Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 18u15  Jonge papa schrijft eerste kinderboekEen jonge papa uit Arendonk heeft een bijzonder lees- en prentenboek geschreven voor kinderen vanaf 5 jaar.
18/12 18u00  Favoriete kapper van de sterren plots overleden: “Mijn hart is in duizend stukken gebroken”De naam Oribe Canales doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de Amerikaans-Cubaanse haarstylist was de grote favoriet van veel supermodellen en sterren. De man is maandag plots overleden op 62-jarige leeftijd.
18/12 18u00  LIVE. Premier Michel probeert linkse partijen te verleiden tot "coalitie van goede wil"Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 17u45  Papa worden op je 47ste: wat is het geheim van Peter Van de Veire?Radio- en TV presentator Peter Van de Veire verwacht op zijn leeftijd nog een kind. Erik is zeer nieuwsgierig hoe dat tot stand is gekomen.
18/12 17u45  LIVE. Premier Michel werkt aan noodbegroting en probeert linkse partijen te verleidenHet debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 17u30  Ook Jan Vertonghen komt dit jaar niet meer in actie, maar Tottenham verlengt wel zijn contractTottenham Hotspur kan tijdens de drukke eindejaarsperiode in de Premier League niet rekenen op Jan Vertonghen. De Rode Duivel heeft in het Champions League-duel tegen FC Barcelona een dijblessure opgelopen en wordt pas in januari opnieuw op training verwacht, zo maakte zijn club dinsdag bekend. Maar de Londense club liet wetel weten dat het de optie in contract van Vertonghen licht. De verdediger is nu tot de zomer van 2020 aan de Engelse club verbonden.
18/12 17u30  LIVE. Motie van wantrouwen dreigt, maar premier Michel stuurt aan op wisselmeerderheid per themaHet debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 17u15  Meisje (16) vlak bij Rotterdamse school doodgeschoten: verdachte aangehoudenIn de Nederlandse stad Rotterdam is dinsdag een 16-jarig meisje omgekomen door een schietpartij in een school in de Essenburgstraat. Een 31-jarige verdachte is op de Bergselaan opgepakt, meldt de politie. Over de aanleiding voor de schietpartij in Rotterdam-West is nog niets bekend.
18/12 17u15  LIVE. Motie van wantrouwen dreigt, maar premier Michel lonkt naar andere partijen: "Kunnen naar nieuwe coalitie gaan"Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 17u15  Vijftien cadeaus waar sportievelingen blij van wordenCadeau gezocht voor een man of vrouw die van sport houdt? Het enige wat je moet weten, is welke sport(en) de persoon in kwestie graag beoefent. Met die informatie, heb je keuze te over: vijftien geschenken op een rij waarmee je scoort.
18/12 17u00  Belgische eersteklassers mogen enkel bij uitgaande transfers beroep doen op makelaarsVolgens de aanbevelingen van het expertenpanel van de Pro League, die maandag goedgekeurd werden, mogen clubs enkel nog een beroep doen op een makelaar bij uitgaande transfers. Dat blijkt uit de samenvatting van de aanbevelingen die de Pro League dinsdag publiceerde.
18/12 16u45  Lionel Messi mag vijfde Europese Gouden Schoen op palmares schrijvenDe Argentijnse stervoetballer Lionel Messi heeft dinsdag de Europese Gouden Schoen, de trofee voor topschutter van de Europese topcompetities, in ontvangst mogen nemen voor zijn vele doelpunten vorig seizoen. De 31-jarige aanvaller van Barcelona krijgt de prestigieuze trofee voor het tweede seizoen op rij, en al voor de vijfde keer in zijn carrière. Een unicum in de voetbalgeschiedenis.
18/12 16u45  LIVE. Groen en sp.a bieden premier Michel nog laatste strohalm, maar eisen "fundamentele bijsturingen"Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 16u30  Fietsster zwaargewond bij aanrijding op Bredabaan in Merksem, bestuurder rijdt doorEen fietsster is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een autobestuurder op het kruispunt van de Bredabaan en de Oudebareellei in Merksem.
18/12 16u30  LIVE. Calvo reikt Michel de hand en haalt uit naar N-VA: "Willen niet toekijken hoe pyromanen het land in brand steken"Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 16u15  Meisje (16) vlak bij Rotterdamse school doodgeschoten: mogelijk verdachte aangehoudenEen meisje van 16 uit Rotterdam is omgekomen door een schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam. Een 31-jarige verdachte is in de Bergselaan opgepakt, meldt de politie. Over de aanleiding voor de schietpartij in Rotterdam-West is nog niets bekend.
18/12 16u00  An Lemmens deelt opvoedingsadvies voor de feestdagen: “Verplicht je kind niet om te kussen of knuffelen”Tijdens de feestperiode verwachten veel ouders dat hun kinderen hun affectie tonen aan familieleden. “Geef oma en opa drie nieuwjaarskussen of trakteer je tante eens op een dikke knuffel”: je hebt als kind misschien zelf die opdracht gekregen. En daar knelt het schoentje voor presentatrice An Lemmens, want in haar ogen mag affectie geen opdracht zijn. Kinderen mogen zelf beslissen wat ze doen.
18/12 16u00  Bouw van zorgsite Rembertus gaat van startAan de Brusselsesteenweg in Mechelen werd dinsdag de symbolische eerste spadesteek gehouden voor de site Rembertus. Daar komen een woonzorgcentrum voor honderd personen en vijftien assistentiewoningen. In 2020 moet de zorgsite klaar zijn.
18/12 16u00  Monstercoalitie na twee maanden onderhandelen, ex-Rode Duivel wordt in 2022 burgemeesterNa meer dan twee maanden onderhandelen en een politiek steekspel om nooit te vergeten heeft Heist-op-den-Berg eindelijk ook een coalitie. En wat voor één. Maar liefst vijf partijen, goed voor 29 op 35 zetels, zullen de meerderheid uitmaken. Gevolg: er blijft amper iemand over om oppositie te voeren.
18/12 16u00  LIVE. Calvo haalt uit naar N-VA in Kamerdebat: "We willen niet toekijken hoe de pyromanen het land in brand steken"Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 15u45  Vrienden van overleden Jasper eren vriend met grote droom: zijn eigen kledinglijnEen moedige getuigenis deze namiddag in de openluchtstudio van De Warmste Week van Studio Brussel. De ouders en vrienden van de 21-jarige Jasper kwamen er vertellen over hun actie, maar daar hangt een heftig verhaal aan vast. Want op 22 mei dit jaar stapte Jasper uit het leven...
18/12 15u45  Geelse transportfirma krijgt verticale windmolen op eigen terreinDe Geelse transportfirma BE Trans heeft een vergunning op zak om een eigen windmolen op de site op de Bell Telephonelaan te bouwen. Het gaat om een kleiner verticaal model, waarbij de wieken horizontaal draaien.
18/12 15u30  Antwerp-verdediger Arslanagic traint weer met de groepDe enkeldistortie die Dino Arslanagic meer dan twee weken aan de kant hield bij Antwerp, is van de baan. Dinsdagnamiddag trainde de 25-jarige centrumverdediger opnieuw met de groep.
18/12 15u30  KV Mechelen-coach Vrancken voor bekerclash tegen ex-ploeg: “Willen de verrassing van de kwartfinale worden”KV Mechelen maakt zich op voor zijn kwartfinale in de Croky Cup. De ontmoeting met KV Kortrijk is in de eerste plaats voor Wouter Vrancken bijzonder. Vrancken ruilde dit seizoen zijn functie als assistent bij KVK in voor het hoofdtrainerschap bij KV Mechelen. “Deze kwartfinale is voor mij extra speciaal, omdat je de spelersgroep en de technische staf, op Yves Vanderhaeghe na, goed kent.”
18/12 15u30  Man steelt op sluwe manier 9.000 dollar op luchthaven van RomeOp de luchthaven van Rome ging een dief heel snel en gemakkelijk te werk. In een mum van tijd was hij plots 9.000 dollar rijker. En de manier waarop hij dat deed, is op zijn zachtst gezegd sluw te noemen.
18/12 15u30  Monstercoalitie na twee maanden onderhandelen, ex-Rode Duivel wordt burgemeesterNa meer dan twee maanden onderhandelen en een politiek steekspel om nooit te vergeten heeft Heist-op-den-Berg eindelijk ook een coalitie. En wat voor één. Maar liefst vijf partijen, goed voor 29 op 35 zetels, zullen de meerderheid uitmaken. Gevolg: er blijft amper iemand over om oppositie te voeren.
18/12 15u30  LIVE. Premier Michel merkt op dat 75.000 mensen betogen voor klimaat en 'maar' 5.000 tegen migratiepactHet debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 15u30  Kalmthoutse paleograaf ontdekt nieuwe geschriften over Pieter Bruegel de Oude: “Hij verloofde zich in Antwerpen"Jean Bastiaensen, paleograaf uit Kalmthout, heeft twee oude geschriften ontdekt die klaarheid kunnen brengen over het leven van Pieter Bruegel de Oude. “De oude meester verloofde zich in de kathedraal van Antwerpen en woonde in die tijd in het centrum van de stad. Dit is voer voor verder onderzoek.” Bastiaensen is een crack in zijn hobby, want hij won afgelopen weekend een kampioenschap waar 200 paleografen aan deelnamen.
18/12 15u15  Regering bereidt alvast begroting met voorlopige twaalfden voorDe regering bereidt een begroting met voorlopige twaalfden voor. Dat is vernomen na afloop van de Conferentie van Voorzitters in de Kamer. Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR) bevestigt de informatie.
18/12 15u15  Onderzoek naar home invasion in appartement in MolHet parket in Turnhout is een onderzoek gestart naar een home invasion in Mol. In de Statiestraat werd een bewoner thuis aangevallen en gekneveld met duct tape. De daders gingen er met een nog onbekende buit vandoor.
18/12 15u15  Ook Jan Vertonghen komt dit jaar niet meer in actieTottenham Hotspur kan tijdens de drukke eindejaarsperiode in de Premier League niet rekenen op Jan Vertonghen. De Rode Duivel heeft in het Champions League-duel tegen FC Barcelona een dijblessure opgelopen en wordt pas in januari opnieuw op training verwacht, zo maakte zijn club dinsdag bekend. Eerder raakte bekend dat ook Thomas Vermaelen bij Barça dit jaar niet meer in actie komt.
18/12 15u00  Ook Jan Vertonghen komt dit seizoen niet meer in actieTottenham Hotspur kan tijdens de drukke eindejaarsperiode in de Premier League niet rekenen op Jan Vertonghen. De Rode Duivel heeft in het Champions League-duel tegen FC Barcelona een dijblessure opgelopen en wordt pas in januari opnieuw op training verwacht, zo maakte zijn club dinsdag bekend. Eerder raakte bekend dat ook Thomas Vermaelen bij Barça dit jaar niet meer in actie komt.
18/12 15u00  Buurt ziet zes opties voor invulling van voetbalveldBuurtbewoners hebben zes denkpistes op tafel gelegd om voor de oude voetbalvelden van KFC Muizen een tijdelijke bestemming uit te dokteren. Het kan nog alle kanten uit. Het nieuwe bestuur kan meteen aan het werk.
18/12 15u00  Meisje (16) vlakbij Rotterdamse school doodgeschoten: mogelijk verdachte aangehoudenEen meisje van 16 uit Rotterdam is omgekomen door een schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam. Een 31-jarige verdachte is in de Bergselaan opgepakt, meldt de politie. Over de aanleiding voor de schietpartij in Rotterdam-West is nog niets bekend.
18/12 14u45  LIVE. Komt de oppositie met een motie van wantrouwen tegen Michel II?Het debat in de Kamer vormt het begin van een cruciale driedaagse voor premier Michel en zijn minderheidsregering. Michel moet dinsdag op zijn minst vertellen wat zijn plannen nog zijn en op zoek gaan naar partijen die de plannen steunen. Het lijkt uitgesloten dat de premier het vertrouwen vraagt voor zijn regering aan het parlement. De grote vraag is dan of er een motie van wantrouwen komt vanuit de oppositie.
18/12 14u45  IN BEELD. Deze burgemeesters legden vandaag de eed af bij gouverneurIn het Antwerpse provinciehuis legden vandaag weer vijf burgemeesters de eed af. Ze gaan vanaf 1 januari aan het werk in de gemeenten Willebroek, Sint-Katelijne-Waver, Schelle, Niel en Aartselaar.
18/12 14u45  Quintana gaat ook in 2019 op jacht naar eerste Tourzege, Valverde laat Frankrijk links liggenKomend seizoen onderneemt de Colombiaan Nairo Quintana een nieuwe poging om voor de eerste keer de Ronde van Frankrijk te winnen, zo maakte zijn Movistar-sportdirecteur Eusebio Unzué dinsdag bekend in de Spaanse hoofdstad Madrid.
18/12 14u45  Man gebruikt mindervalidekaart van overleden persoon om te parkerenDe lokale politie van Klein-Brabant heeft de voorbije dagen drie mindervalidekaarten van automobilisten ingetrokken wegens illegaal gebruik ervan. “De betrokkenen stonden op een parkeerplaats voor mindervaliden, maar voldeden niet aan de voorwaarden om de mindervalidenkaart te gebruiken”, klinkt het bij de politie.
18/12 14u30  Motorrijder lichtgewond bij aanrijding op Plantin en MoretusleiBij een ongeval op de Plantin en Moretuslei is maandagavond een motorrijder lichtgewond geraakt.
18/12 14u30  Weerspannige fietser verwondt politiemanEen man die maandag op de fiets werd tegengehouden omdat hij zonder licht op het voetpad reed, heeft een agent verwond door zich weerspannig op te stellen.
18/12 14u30  Politie vindt bij huiszoeking gestolen fietsonderdelen terugDe Antwerpse politie heeft maandag tijdens een huiszoeking een aantal fietsonderdelen teruggevonden die vermoedelijk waren gestolen.
18/12 14u15  Kalmthoutse paleograaf ontdekt nieuwe geschriften over Pieter Bruegel de Oude: “Hij verloofde zich in Antwerpen’Jean Bastiaensen, paleograaf uit Kalmthout, heeft twee oude geschriften ontdekt die klaarheid kunnen brengen over het leven van Pieter Bruegel de Oude. “De oude meester verloofde zich in de kathedraal van Antwerpen en woonde in die tijd in het centrum van de stad. Dit is voer voor verder onderzoek.” Bastiaensen is een crack in zijn hobby, want hij won afgelopen weekend een kampioenschap waar 200 paleografen aan deelnamen.
18/12 14u15  Romina en Jan van ‘Boer zoekt Vrouw’ zijn eindelijk herenigd en delen schattige videoNa hun deelname aan ‘Boer zoekt Vrouw’ besloten Romina en boer Jan tot vreugde van heel Vlaanderen om het te proberen als koppel. Maandag werd woord bij daad gevoegd en vloog de West-Vlaamse naar het verre Australië om bij haar cowboy te zijn. “Iedereen is enthousiast!”, schreef Jan nog bij de video.
18/12 14u15  Kent u ze nog? Kris en Yves duiken op bij QmusicBij Qmusic tellen ze af naar de kerstvakantie met de Top 500 van de 00’s. Elke ochtend ontvangen ze daarom in de studio een mystery guest die hot was in die periode. Vandaag was het een blij weerzien met Kris & Yves, het bekende duo dat lang een eigen rubriek had in Man Bijt Hond.
18/12 14u15  Weerspannige fietsers verwondt politiemanEen man die maandag op de fiets werd tegengehouden omdat hij zonder licht reed, heeft een agent verwond door zich weerspannig op te stellen.
18/12 14u15  Antwerpenaren geven het meest uit aan cadeaus: dit zijn de populairste geschenken onder de kerstboomOok deze eindejaarsperiode kochten we weer massaal kerstcadeaus online. Dat blijkt uit de cijfers van bol.com. De internetwinkel lijstte de populairste cadeaus op en tekende de opvallendste trends op. Daaruit blijkt dat de Antwerpenaren gemiddeld het meeste uitgeven aan kerstcadeaus, al ligt de kostprijs per cadeau in Antwerpen wel het laagst.
18/12 14u15  Celebs vallen voor skioord St. Moritz, maar wat is er zo bijzonder aan?Wie wil skiën tussen de miljardairs en sterren moet in St. Moritz zijn. Het skioord in de Zwitserse Alpen telt een resem vijfsterrenhotels en Michelinrestaurants, wie geld heeft weet dus waar naartoe. Een portret van 'Europa's meest legendarische skistad'.
18/12 14u15  Kerstetalages kijken: dit zijn de mooiste ter wereldEen stedentrip doen in de kerstperiode betekent dat je er gratis een toeristische attractie bijkrijgt: in Parijs, Londen en New York pakken luxewinkels en -ketens uit met hun weelderige kerstetalages. Een overzicht van de mooiste decoraties.
18/12 13u30  Rechtbank bekrachtigt deal tussen diamantsmokkelaar en Antwerps parketIn Antwerpen heeft de correctionele rechtbank dinsdag de Israëliër Haim Y. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 18 met uitstel en het betalen van een verbeurdverklaring van 174.537 euro. Die straf was vooraf overeengekomen tussen de beklaagde en het Antwerps parket.
18/12 13u00  Vrolijk kerstfeest vanuit de gevangenis: Antwerpse gedetineerden maken kerstkaartjesIn de gevangenis van Antwerpen zijn ook gedetineerden bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Een tiental vrouwelijke gevangenen hebben in de Begijnenstraat kerstkaartjes gemaakt. Met de opbrengst van die kaartjes kunnen ze in hun eigen onderhoud voorzien en ook hun slachtoffers terugbetalen. Bij elke kerstkaart zit een terugschrijfkaart, de ontvanger kan dat dan terugsturen naar de maakster.
18/12 12u45  VIDEO Vrolijk kerstfeest vanuit de gevangenisIn de gevangenis van Antwerpen zijn ook gedetineerden bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Een tiental vrouwelijke gevangenen hebben in de Begijnenstraat kerstkaartjes gemaakt. Met de opbrengst van die kaartjes kunnen ze in hun eigen onderhoud voorzien en ook hun slachtoffers terugbetalen. Bij elke kerstkaart zit een terugschrijfkaart, de ontvanger kan dat dan terugsturen naar de maakster.
18/12 12u45  Politie waarschuwt: “Komende twee weken loop je het meeste risico dat er wordt ingebroken”Politiediensten in het hele land waarschuwen tijdens de eindejaarsperiode voor inbrekers. “Gemiddeld krijgen dagelijks 144 gezinnen ongewenst bezoek. Op kerstavond is dat ongeveer het dubbele”, klinkt het. Leg daarom dure pakjes niet te zichtbaar onder de kerstboom en zet geen lege dozen van dure elektrotoestellen op de stoep om te worden opgehaald door de vuilniswagen.
18/12 12u45  Herentalsebaan opnieuw vrij voor tramverkeerDe Herentalsebaan in Deurne is zo goed als klaar. De straat is vanaf zaterdag opnieuw toegankelijk en er rijden opnieuw trams. Onze reporter was aanwezig bij de eerste testrit.
18/12 12u45  Red Lions doen niet onder voor Rode Duivels: Groots volksfeest op Grote Markt van BrusselDe Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn vanochtend vroeg weer op Belgische bodem geland. Eerst werden ze door de koning ontvangen op het paleis en vervolgens verschenen ze op het balkon van het stadhuis van Brussel - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer. En de Red Lions hoefden niet onder te doen voor hun voetbal-collega’s. De Grote Markt van Brussel was helemaal volgelopen en zorgden voor een onvergetelijke sfeer. “De Grote Markt staat bomvol voor hockey. Ik kan het niet geloven”, klonk het in koor bij de Red Lions.
18/12 12u30  Milan Rutten is nieuwe directeur van ArenbergDe 47-jarige Milan Rutten wordt vanaf maart 2019 de opvolger van de met pensioen gaande Yvette Deploige als directeur van cultuurhuis Arenberg in Antwerpen. Rutten is momenteel nog directeur marketing en communicatie bij de stad Antwerpen en stond daar onder meer in voor campagnes rond het festival Winter in Antwerpen en de diversiteitscampagne met de regenboog-A.
18/12 12u15  Milan Rutten nieuwe directeur van Antwerpse ArenbergDe 47-jarige Milan Rutten wordt vanaf maart 2019 de opvolger van de met pensioen gaande Yvette Deploige als directeur van cultuurhuis Arenberg in Antwerpen. Rutten is momenteel nog directeur marketing en communicatie bij de stad Antwerpen en stond daar onder meer in voor campagnes rond het festival Winter in Antwerpen en de diversiteitscampagne met de regenboog-A.
18/12 12u15  "Relatie met Max Verstappen was beter dan ik had verwacht"Daniel Ricciardo laat weten dat hij een betere relatie met Verstappen als teamgenoot had dan dat hij op voorhand had gedacht. Hij denkt zelfs dat ze nog vrienden zullen blijven nu hij vanaf 2019 voor Renault aan de slag zal zijn.
18/12 12u15  LIVESTREAM. Red Lions doen niet onder voor Rode Duivels: Groots volksfeest op Grote Markt van BrusselDe Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn vanochtend vroeg weer op Belgische bodem geland. Eerst werden ze door de koning ontvangen op het paleis en vervolgens verschenen ze op het balkon van het stadhuis van Brussel - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer. En de Red Lions hoefden niet onder te doen voor hun voetbal-collega’s. De Grote Markt van Brussel was helemaal volgelopen en zorgden voor een onvergetelijke sfeer.
18/12 12u00  DISCUSSIE. Kosten voor levering stroom zullen zakken: een broodnodige daling?Terwijl de energieprijzen maar blijven stijgen, is er toch ook nog goed nieuw voor uw stroomfactuur: de distributiekosten zullen volgend jaar gevoelig dalen. Hoe belangrijk is dit nieuws voor u?
18/12 12u00  Hoofddiëtist UZA: “Je wordt niet dik tussen Kerstmis en Nieuwjaar, maar tussen Nieuwjaar en Kerstmis”Op de vooravond van de eindejaarsfeesten pleit Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en ook wel bekend van het één-programma ‘Over eten’, voor de terugbetaling van de diëtist voor mensen met obesitas. “Je wordt niet dik tussen Kerstmis en Nieuwjaar, maar wel tussen Nieuwjaar en Kerstmis.”
18/12 12u00  Indrukwekkende lijst BV’s schaart zich achter eerbetoon aan overleden voetbalcoachTom Waes, Netsky, Dimitri Vegas & Like Mike, Natalia, Niels Destadsbader, Yanina Wickmayer... De lijst aan BV’s die zich achter Bracelets for Life hebben geschaard, is ronduit indrukwekkend. Met die actie eert voetbalclub Ossmi uit Brasschaat zijn coach Wout Christiaens, die afgelopen zomer uit het leven stapte. Morgen maakt de club bij de presentatoren van De Warmste Week in Wachtebeke bekend hoeveel de actie heeft opgebracht.
18/12 11u45  Vier keer zoveel botsingen met everzwijnen: “Klap was zo hevig dat dier in twee stukken lag”Zondagavond heeft een koppel uit Limburg een everzwijn doodgereden. De klap was zo hevig dat het everzwijn in twee stukken op de weg lag. “We waren compleet verrast”, zeggen Brecht Bergen (23) en Amber Boelen (21). Dit jaar werden er in Limburg al 161 botsingen met everzwijnen aangegeven bij de politie, vier keer zoveel als twee jaar geleden.
18/12 11u45  Khloé Kardashian heeft haar haren roze geverfdNet voor de feestdagen heeft Khloé Kardashian zichzelf een opvallende nieuwe haarkleur cadeau gedaan. Ze koos voor suikerspinroze en deelde al meteen het resultaat op Instagram. Ze snelde ook haar zus Kim te hulp toen een fan een gemene opmerking maakte over dochtertje Chicago.
18/12 11u45  Deurwaarder gaat huurder uit woonst zetten, maar treft er lichaam van roofmoordenaar aanRohnny Cuypers (56), die eind jaren negentig werd veroordeeld voor de roofmoord op een 84-jarige vrouw in Bonheiden, is gisteren dood aangetroffen. Hij werd gevonden in zijn appartement op het Stationsplein in Hasselt. Een deurwaarder wilde hem uit de woonst zetten omdat hij al maanden zijn huur niet meer had betaald, maar ontdekte toen het lichaam.
18/12 11u45  Vietnam is locatie van nieuw seizoen ‘De Mol’“Totale transparantie” beloofde Gilles De Coster maandag nog in een video waarmee hij het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ aankondigde. Toen verklapte hij echter niet meer dan dat het niet in Luxemburg zou plaatsvinden, maar op Instagram maakt hij de locatie van het nieuwe seizoen nu wel bekend.
18/12 11u30  Urban explorer verkent hotel dat 14 jaar geleden werd verwoest door tsunamiEen Britse fotograaf en urban explorer heeft samen met zijn vriendin een hotel in Thailand bezocht dat in 2004 werd verwoest door een tsunami. Het indrukwekkende maar volledig vervallen hotel zou worden herbouwd na de natuurramp, maar door een dispuut tussen de eigenaar van het hotel en de beheerder van het stuk grond, gingen die plannen niet door. Het verval en de verwoesting leveren alvast spectaculaire, maar huiveringwekkende beelden op.
18/12 11u30  LIVESTREAM. België viert zijn wereldkampioenen: Red Lions bij de koning, fans staan klaar op Grote marktDe Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn vanochtend vroeg weer op Belgische bodem geland. Ze werden al ontvangen door de koning en zullen op het balkon van het stadhuis van Brussel - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer - verschijnen.
18/12 11u15  Vijf vegan recepten voor diervriendelijke feestdagenWil je de klassieke kalkoen, coq au vin of gourmet dit jaar links laten liggen met de feestdagen en focussen op diervriendelijke gerechten? Goed nieuws: met plantaardig voedsel kun je alle creatieve kanten uit. Wij selecteerden vijf recepten en kwamen tot een compleet vegan menu. Smakelijk!
18/12 11u15  Lekkere feestwijnen vindt u in deze winkelsCittA gaat elke week op zoek naar zeven topadresjes. Deze week: wijnwinkels in de Kempen.
18/12 11u15  Rookontwikkeling op Thalys in Antwerpen-Centraal: benedenverdieping ontruimdIn het Centraal Station van Antwerpen werden de reizigers van een Thalys die vanuit Amsterdam kwam vandaag geëvacueerd. Er was rookontwikkeling ontstaan op de trein. “De rook was ontstaan buiten de passagierszone en er raakte dus niemand gewond”, klinkt het bij Thalys. De brandweer kwam ter plaatste en ondertussen is alles opnieuw in orde.
18/12 11u00  Dan toch: Manchester United zet Jose Mourinho op straatHet hing al een tijdje in de lucht maar nu is het zover: Manchester United heeft Jose Mourinho ontslagen. Dat meldde de club van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini op zijn website. Na 17 speeldagen staat Manchester United slechts op een zesde plaats in de Premier League, het kon dit seizoen nog maar zeven wedstrijden winnen.
18/12 11u00  LIVESTREAM. België viert zijn wereldkampioenen: Red Lions op bezoek bij de koningDe Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn vanochtend vroeg weer op Belgische bodem geland. Ze werden al ontvangen door de koning en zullen op het balkon van het stadhuis van Brussel - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer - verschijnen.
18/12 11u00  ANALYSE. Waarom Wout van Aert altijd voor Lotto-Soudal had moeten rijden en het toch niet doetWout van Aert rijdt straks het voorjaar op de weg voor Jumbo-Visma, per 1 januari de opvolger van Lotto-Jumbo. Het nieuws is vanochtend officieel bevestigd door de Nederlanders zelf, Van Aert vloog al naar Spanje om kennis te maken met zijn nieuwe werkgever en ploegmaats, vrijdag maakt hij deel uit van de officiële ploegvoorstelling. Maar eigenlijk had het nooit zo ver mogen komen, weten ze bij het Belgische Lotto-Soudal.
18/12 11u00  Nieuwe fiets- en voetgangerstunnel vervangt spooroverweg in MuizenEr is een oplossing voor de spooroverweg in de Willendriesstraat in Muizen (Mechelen) die over enkele jaren sluit. In de plaats komt er in de buurt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel.
18/12 10u45  Francken: “Begroting is niet meer realistisch, onder meer door gewijzigd migratiebeleid”“Is deze begroting een realistische begroting? Alvast op asiel niet meer.” Dat antwoordde gewezen N-VA-staatssecretaris en kersvers populairste politicus van Vlaanderen, Theo Francken, dinsdag in De Ochtend (Radio 1) op de vraag of N-VA bereid is de begroting te steunen in de Kamer.
18/12 10u45  Antwerps onderzoek brengt evolutie immuunsysteem tijdens psychose in beeldEén tot twee procent van de bevolking lijdt aan psychoses: episodes gekenmerkt door waangedachten en/of hallucinaties. Een acute opstoot van psychose is een van de belangrijkste redenen voor opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen toonden aan dat abnormale activiteit van het immuunsysteem hierbij een opmerkelijke rol speelt.
18/12 10u45  De leukste winter- en kerstmarkten van het landVerschillende pleinen in ons land worden heel binnenkort weer vrijgemaakt voor tientallen kerstkraampjes en ijspistes. Zin om de kerstsfeer op te snuiven zonder de grens over te steken? Laat je inspireren door dit overzicht van de leukste winterse evenementen.
18/12 10u45  Wandelen in winterlandschapGezellig wandelen met vrienden en familie door een mooi winters landschap, onderweg genieten van lekkere proevertjes en hier en daar een beetje opwarmen… Dat is het recept van de winterwandelingen van het Land van Playsantiën. Aan deze negende editie van de winterwandelingen kunnen zowel recreatieve wandelaars en de meer geoefende wandelaar deelnemen, maar ook gezinnen met kinderen. Deelnemen kost 5 euro per persoon (inclusief proevertjes onderweg). Voor sommige wandelingen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven.
18/12 10u45  An Lemmens vindt haar nieuwe liefde in AntwerpenVTM-presentatrice An Lemmens (38) is opnieuw verliefd. Dat vertelde de blondine eerder deze maand al in een interview. Volgens Dag Allemaal vond ze de liefde bij Sam (40), een succesvolle filmmaker uit Mechelen die tegenwoordig in Antwerpen woont.
18/12 10u45  Problemen bij bedeling Gazet van AntwerpenDoor onvoorziene omstandigheden loopt de uitreiking van de kranten in de regio Antwerpen vertraging op.
18/12 10u45  Dit zullen we volgens Pinterest eten in 2019Het einde van het jaar is in zicht, alle data worden verzameld en dus voorspellen platforms zoals Pinterest wat we in 2019 zullen doen, hoe we ons huis zullen inrichten, maar ook hoe we zullen eten en drinken. Dat blijken onder meer paddenstoelen en ossenstaart te zijn. De tien belangrijkste foodtrends op een rijtje.
18/12 10u30  Recordaantal vzw’s nemen deel aan Warmste WeekDinsdag is om 8 uur op Studio Brussel De Warmste Week van Music for Life op gang getrapt. Die wordt gespresenteerd door Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham, die kamperen in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Tot kerstavond zullen zij onder het motto ‘iedereen zorgt voor iedereen’ non-stop verzoekplaten draaien voor de bijna 2.000 goede doelen van De Warmste Week van de VRT.
18/12 10u15  Drukkerij viert 222e verjaardag: Brepols drukt al meer dan twee eeuwen stempel op grafische sectorHet Turnhoutse grafische bedrijf Brepols vierde onlangs de 222ste verjaardag van haar oprichting. In december 1796 had stichter Pieter Corbeels zich inderdaad gevestigd in Turnhout. Het begin van een succesverhaal dat duurt tot op de dag van vandaag.
18/12 10u15  FLASHBACK. Mechelse Miniatuur Theater is bakermat van ‘De Collega’s’De Collega’s 2.0 ging vorige week in première in alle Vlaamse cinema’s. De film is gebaseerd op de legendarische tv-reeks die liep op het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig. De band met onze regio is overduidelijk: veel acteurs hierin waren verbonden aan het toenmalige Mechelse Miniatuur Theater, het huidige theater ’t Arsenaal.
18/12 10u15  Eindelijk is het zover: KFC komt naar België‘s Werelds populairste kip-restaurantketen Kentucky Fried Chicken opent dit voorjaar haar deuren in Brussel. Dat heeft het bedrijf laten weten. “Het is het startschot voor nog meer restaurants die zullen worden geopend met franchisepartners”, klinkt het.
18/12 10u15  26-jarige treedt in voetsporen van Freddy Willockx en trekt sp.a-lijst voor Vlaams ParlementConner Rousseau trekt de Oost-Vlaamse sp.a-lijst voor het Vlaams Parlement bij de federale verkiezingen in mei. De zoon van voormalig burgemeester en uittredend schepen Christel Geerts krijgt zo meteen een belangrijke positie binnen de partij.
18/12 10u15  Antwerp Metal Fest verandert van datum en locatieDe kogel is door de kerk: Antwerp Metal Fest verhuist. Het metalfestival gaat naar een andere locatie en datum.
18/12 10u15  Hockey wil vooral geen slachtoffer van eigen succes zijn: “We mogen geen Club Med worden”Eerst worden ze geëerd op het balkon van het Brusselse stadhuis, daarna mogen ze op audiëntie bij de koning. De kersverse wereldkampioenen hockey worden vandaag dus met de nodige egards ontvangen, en terecht. Het succes van de voorbije jaren, zowel van de Red Lions als van de Red Panthers, heeft de sport een serieuze boost gegeven. “Maar we mogen ook niet te snel groeien.”
18/12 10u15  Twintig weetjes over de Red Lions die het goud pakten op het WK hockeyTwintig weetjes over de twintig hockeymannen die afgelopen weekend het goud pakten tegen Nederland op het WK hockey.
18/12 10u15  COLUMN. Was ik de makelaar van de Swinkels, ik schuimde de Chinese markt af met zijn goal op dvdDave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Voortaan laat hij ook wekelijks, op dinsdag, in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
18/12 10u00  Anderlecht heeft Peter Bosz hoog op verlanglijst, maar er zijn kapers op de kustAnderlecht geeft zichzelf even tijd om een opvolger te vinden voor Hein Vanhaezebrouck. Paars-wit stelde met Belhocine een interim-coach aan en wil eerst zijn sportief directeur presenteren. Alleen kan RSCA niet te lang wachten. Zo jaagt Bayer Leverkusen ook op de Nederlander Peter Bosz (55), samen met Frank de Boer één van de Brusselse topkandidaten.
18/12 10u00  Anthony Van Loo nam een maand geleden gedwongen afscheid van het voetbal: “Ik loop thuis soms echt verloren”12 november 2018. De dag waarop Anthony Van Loo door hartritmestoornissen afscheid nam van het profvoetbal. Het risico om door te gaan met topsport werd te groot. Een dikke maand later probeert de West-Vlaming zijn leven een nieuwe wending te geven. “Ik loop thuis soms echt verloren.”
18/12 10u00  Huiszoekingen in drugsonderzoek: zeven kilo coke gevonden, zes mensen opgepaktBij de inval van de lokale recherche van Antwerpen, gisterenavond op twaalf plaatsen, is in totaal zeven kilo cocaïne in beslag genomen. Zes mensen werden opgepakt, zij worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Vier cafés zijn verzegeld. Dat zegt het Antwerpse parket.
18/12 10u00  Van der Poel start met uitgekiend en ambitieus programma in voorjaar: “Wat Van Aert kan, moet ik ook kunnen”Geen Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix dit voorjaar, maar wel Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Amstel Gold Race voor Mathieu van der Poel (23). “In al deze koersen kan ik meespelen voor de zege”, aldus het Nederlandse wonderkind.
18/12 09u45  15.000 man op straat tegen de ‘slavenwet’ van Hongaars president OrbánViktor Orbán – al acht jaar onaantastbaar als Hongaars president – heeft met twee nieuwe controversiële beslissingen mogelijk zijn hand overspeeld. Het protest duurt er nu al zes dagen en ook gisteravond werd betoogd tegen de autocratische president en zijn ‘slavenwet’.
18/12 09u45  Poetin neemt hiphopwereld over om controle te kunnen uitvoeren: “te kritische rap” is een staatszaakIn Rusland is hiphop een staatszaak. President Poetin liet de laatste maanden tientallen concerten boycotten en rappers gevangenzetten. Allemaal in de hoop hen monddood te maken en de muzikale aanvallen op zijn beleid te stoppen. Maar de oude Sovjetmethode van harde censuur had net het omgekeerde effect. Dus kiest de president nu een nieuwe tactiek. “We moeten de hiphopwereld overnemen en in de juiste richting sturen.”
18/12 09u45  Einsteincoalitie is een feit: maar liefst 5 (!) partijen besturen samen in HeistDe aartsmoeilijke coalitieonderhandelingen in Heist-op-den-Berg hebben eindelijk een meerderheid opgeleverd. De coalitie zal bestaan uit vijf partijen: CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Het gaat om de zogenaamde Einsteincoalitie, die door burgemeester Luc Vleugels (CD&V) werd bepleit. Jan Moons (N-VA) neemt na drie jaar het burgemeesterschap over van Luc Vleugels.
18/12 09u30  Blokkende studenten kunnen gratis terecht in business loungesCoworking is al langer hip, maar ook ‘samen studeren’ wint aan populariteit. Om hierop in te spelen en om studenten tijdens de blok een hart onder de riem te steken, stellen flexwerkaanbieders Regus en Spaces hun business lounges gratis voor hen open. Niet onbelangrijk: er is gratis koffie, water, thee én wifi.
18/12 09u30  Einsteincoalitie is een feit: maar liefst 5(!) partijen besturen samen in HeistDe aartsmoeilijke coalitieonderhandelingen in Heist-op-den-Berg zijn ten einde. De coalitie zal bestaan uit vijf partijen: CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Het gaat om de zogenaamde grote Einsteincoalitie, die door burgemeester Luc Vleugels (CD&V) werd bepleit.
18/12 09u30  Laat prins Harry kersttraditie aan zich voorbijgaan voor zijn geliefde Meghan?Op Tweede Kerstdag, of Boxing Day zoals ze dat in Engeland noemen, gaat prins Harry normaal jagen, samen met zijn broer William. Die jaarlijkse traditie laat hij dit keer echter aan zich voorbijgaan. Er doen geruchten de ronde dat zijn vrouw Meghan het niet zo heeft begrepen op het doden van dieren, maar binnen het koninklijk paleis wordt dat ontkend.
18/12 09u15  School uit Borgerhout wint 'Origineelste Kerstlied 2018'De afgelopen week kon u op ATV kennismaken met 7 klassen die een eigen versie maakten van een kerstlied. Gisteren werd de winnaar bekendgemaakt: de jongens en meisjes van De Vlinderboom in Borgerhout mogen volgende week optreden in de Lotto Arena als voorprogramma van 'The Christmas Show', en reageerden dolenthousiast toen ze dat te weten kwamen.
18/12 09u15  Triootjes en relatie met 16-jarige: nieuwe beschuldigingen aan het adres van Woody AllenDe Amerikaanse regisseur Woody Allen (83) staat opnieuw in het oog van de storm nu een actrice beweert dat de twee een relatie begonnen toen de vrouw nog maar zestien was. “Tijdens onze relatie had ik onder meer triootjes met Woody en zijn (toenmalige, nvdr.) vrouw Mia Farrow”, verklaart de intussen 59-jargie Babi Christina Engelhardt aan The Hollywood Reporter. Het is niet de eerste keer dat Allen in opspraak komt door vermeende seks met minderjarigen.
18/12 09u15  Dierenarts kritisch na ‘wonderbaarlijke’ terugkeer van kat in Deurne: “Beestje woonde waarschijnlijk bij de buren”Kat Aura haalde deze week het nieuws omdat ze vrijdag, na vijf jaar, plots weer thuis arriveerde bij het gezin Da Silva Marta in Deurne. “Katten zijn opportunisten”, reageert expert Dominique De Schutter. “Waarschijnlijk heeft ze vijf jaar ergens anders gewoond, mogelijk zelfs bij de buren.”
18/12 09u15  Opschudding op WK darts: moedeloze Raymond van Barneveld en kleurrijke Peter Wright sneuvelen meteenRaymond van Barneveld heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op het PDC WK darts in de Britse hoofdstad Londen. Voor de Nederlander is het WK zo na één optreden al voorbij. Ook de kleurrijke Schot Peter “Snakebite” Wright werd als derde reekshoofd in het Alexandra Palace in Londen al meteen uitgeschakeld.
18/12 09u15  Prins Harry laat kersttraditie aan zich voorbijgaan voor Meghan MarkleOp Tweede Kerstdag, of Boxing Day zoals ze dat in Engeland noemen, gaat prins Harry normaal jagen, samen met zijn broer William. Die jaarlijkse traditie laat hij dit keer echter aan zich voorbijgaan. Er doen geruchten de ronde dat zijn vrouw Meghan het niet zo heeft begrepen op het doden van dieren, maar binnen het koninklijk paleis wordt dat ontkend.
18/12 09u00  Bioboer met verlamming plant nu weer 1.400 teentjes look in een uur, “dankzij ‘de Sputnik’ van Team Scheire”Bart Gysels (38) uit Zoersel brak op zijn 22ste zijn rug bij een ongeval met een snowboard. In het tuinieren vond hij een nieuwe passie. In de laatste aflevering van Team Scheire, die gisteren op Canvas werd uitgezonden, was te zien hoe de uitvinders van Lieven Scheire voor Bart een landbouwvoertuig - ‘de Sputnik’ - maakten om in zijn ecologische samentuin deVeldstraat te werken. “Ik heb er al 1.400 teentjes look mee geplant.”
18/12 09u00  Goddelijke influencers: student-paters van Abdij van Averbode starten eigen kanaal op YouTube en FacebookEen bijbelcitaat op elektronische muziek, of een pater die zijn habijt zorgvuldig dichtknoopt: dat en alle andere keukengeheimen van de Abdij van Averbode zijn vanaf nu online te volgen, op het YouTube-kanaal The Averbode Young Ones (TAYO). Een initiatief van student-paters Wout (19) en Nicolas (23), de millennial-norbertijnen. “Een flyer, dat zou mij ook niet aanspreken.”
18/12 08u30  Véronique De Kock: “De avond na mijn miskraam was ik al aan het werk”Het is niet al lipgloss en champagne bij Véronique De Kock. De 41-jarige ex-Miss België kreeg een aantal miskramen voor ze zwanger werd. “Na één misval deed ik dezelfde avond nog een bedrijfspresentatie”, vertelt ze in Die Huis.
18/12 08u30  Deal is rond, Wout van Aert rijdt ook al in 2019 voor wielerploeg Jumbo-Visma: “Het voelt goed”De zorgen voor Wout van Aert zijn voorbij: hij rijdt vanaf 1 maart 2019 voor de Nederlandse WorldTourploeg Jumbo-Visma. De regerende wereldkampioen veldrijden ondertekent er een contract voor drie jaar en wordt vrijdag in het Nederlandse Veghel voorgesteld aan pers en publiek, zo maakte het wielerteam dinsdag bekend. Van Aert vloog maandag al naar Spanje om vanaf vandaag/dinsdag aan te sluiten op training bij zijn nieuwe ploegmaats.
18/12 08u15  ‘Girl’ niet in shortlist voor OscarsDe Belgische film ‘Girl’ van regisseur Lukas Dhont komt niet langer in aanmerking voor een Oscar. De Oscar-Academie heeft maandagnacht een shortlist gepubliceerd voor negen verschillende filmcategorieën en daarin komt ‘Girl’ niet meer voor, zo berichten verschillende Amerikaanse media.
18/12 08u00  België viert zijn wereldkampioenen: Red Lions hartelijk verwelkomd op luchthavenDe Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zijn vanochtend vroeg weer op Belgische bodem geland. Later vandaag worden ze ontvangen op het stadhuis van Brussel, waar ze - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer - op de middag op het balkon zullen verschijnen.
18/12 07u15  Kids: eerste hulp bij natte schoenenOnverwachte plensbui op schooluitstap? Doorweekte schoenen zijn niet alleen nefast voor de schoenen zélf, koude voetjes kunnen de dag behoorlijk verpesten. Met deze handige hacks maak je komaf met natte kinderschoenen!
18/12 07u15  Hofleverancier opgepakt in onderzoek naar diefstal kroonjuwelenDe visagist van koningin Mathilde is maandag een hele dag verhoord in het onderzoek naar de diefstal van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen. J.V. mocht na de ondervraging naar huis.
18/12 06u45  Amerikaanse stroper moet verplicht naar ‘Bambi’ kijkenEen rechter in Missouri heeft een hardleerse stroper veroordeeld om herhaaldelijk naar ‘Bambi’ te kijken, de Disney-klassieker waarin een hertje eenzaam achterblijft nadat zijn moeder is neergeschoten door een jager.
18/12 06u45  CBS-topman krijgt geen exitbonus van 120 miljoen na beschuldigingen van seksueel misbruikLes Moonves, de vroegere topman van de Amerikaanse zender CBS, krijgt geen vertrekvergoeding van 120 miljoen dollar na beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat besliste de raad van bestuur van het bedrijf maandag.
18/12 06u45  Politieke peiling: N-VA verliest aan Open VLD en CD&VN-VA dekt haar rechterflank goed af. De partij verliest daarentegen wel stemmen in het centrum aan Open VLD en CD&V. Dat blijkt uit de jongste peiling van De Standaard, VRT, La Libre Belgique en RTBF, die afgenomen werd in volle Marrakesh-crisis. Groen zet haar opmars verder, terwijl sp.a zakt tot een nieuw historisch dieptepunt. Theo Francken (N-VA) is de populairste politicus van Vlaanderen: 51 procent kan zich inbeelden op hem te stemmen.
18/12 06u45  ‘Moordstrookje’ is Woord van het Jaar 2018Moordstrookje is verkozen tot Woord van het Jaar, zo maakte Van Dale dinsdagochtend bekend. De term slaat op een fietspad dat vlak langs een weg ligt en daardoor zeer gevaarlijk is, legt de uitgever uit.
18/12 04u15  Het kerstrapport van Lierse Kempenzonen: het is weer plezant op het Lisp (maar vooral sportief kan het nog beter)De eerste amateurklasse ging zondag in slaapstand voor een winterpauze van bijna een maand. Een uitgelezen gelegenheid om goed een halfjaar na zijn heropstart een eerste tussentijds rapport op te maken van een herboren Lierse (Kempenzonen).
18/12 03u15  Positieve selectieproblemen voor Stijn VrevenMet twaalf doelpunten in vijf wedstrijden heeft Beerschot Wilrijk de beste aanval van 1B in de tweede periodestand. Wat een weelde ook voorin. Stijn Vreven kan kiezen tussen zes spelers voor de drie meest aanvallende posities. “Onze middenvelders moeten de looplijnen van onze ­aanvallers blindelings kennen”, zegt Hernan Losada, assistent-trainer en spitsencoach op het Kiel.
18/12 02u15  Vader vecht hervorming kindergeld aan omdat hij 60.000 euro verliestEen vader van twee kinderen die droomt van in totaal vier kindjes is naar de rechter gestapt tegen de nieuwe kinderbijslagregeling. “De hervorming kost me bijna 60.000 euro. Dat is oneerlijk.”
18/12 02u15  Welke doos van Pandora wordt geopend als we zo kort na elkaar federaal, Vlaams en Europees moeten stemmen?Het had eigenlijk nog wel gekund, een vergelijk tussen de minderheidsregering en de N-VA. Uiteraard. Er moet zo kort voor de verkiezingen niet veel nieuws meer beslist worden, alleen het eerder afgesproken beleid moet nog uitvoering krijgen. Maar de wonden zijn te diep. Even goede vrienden, dat zit er niet in. De N-VA dreef Michel eerst verbaal in de hoek (“nu pas is hij de marionet van de N-VA”) en voegde dan nog een paar vileine schepjes bij hun eisenpakket, zoals het alsnog toevoegen van een intentieverklaring aan het migratiepact. Michel deed het enige wat hij met goed fatsoen kon doen: luid nee zeggen.
18/12 02u15  Drugstesten voor piloten om vliegtuigcrashes tegen te gaanDe politie gaat piloten die met hun vlucht vertrekken vanop Belgische luchthavens voortaan ook controleren op drugs. Dat staat in een nieuw Koninklijk Besluit van mobiliteitsminister François Bellot (MR). De maatregel is het gevolg van een Europees besluit na de ophefmakende crash met een toestel van Germanwings in 2015. Daarbij kwamen 150 passagiers om het leven.
18/12 02u15  Zelfstandige koeriers springen bij om recordaantal pakjes weg te werken - tegen de zin van de vakbondJaar na jaar wordt de stormloop op de webwinkels in de eindejaarsperiode groter. Bpost schat dat het deze week 420.000 pakjes per dag zal behandelen. Volgens de vakbonden verloopt dat goed, al zien ze met enige tegenzin dat er zelfstandige koeriers worden ingeschakeld.
18/12 02u15  Gratis opleiding tot verpleger om tekort weg te werkenHet aantal vacatures voor verpleegkundigen en verzorgenden is in de provincie Antwerpen met 52% gestegen in drie jaar tijd. Toch kiezen steeds minder jongeren voor een opleiding tot verpleegkundige. Intussen zijn er in Vlaanderen wel meer dan drieduizend mensen die zich op oudere leeftijd nog omscholen tot verpleger. De opleiding van drie jaar wordt door de overheid betaald.
18/12 02u15  Hofleverancier opgepakt in onderzoek naar diefstal Luxemburgse kroonjuwelenHij mag dan de gebrevetteerde make-upartiest zijn van het Belgische koningshuis, gisteren is J.V. op vraag van het Luxemburgse gerecht in Brussel opgepakt en een hele dag verhoord in een onderzoek naar de verdwijning van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen.
18/12 02u15  Distributie van elektriciteit en aardgas volgend jaar tot 81 euro goedkoperDe Vlaamse regulator voor de energiemarkt - de VREG - heeft zopas nieuwe tarieven goedgekeurd die gezinnen en bedrijven moeten betalen voor de distributie van elektriciteit en gas. Er is overal een daling, al zijn er opvallende regionale verschillen.
18/12 02u15  Ley Memphis (69) strandt op vijfde plaats in Mexicaanse ‘The Voice’: “Avontuur van mijn leven, maar nu wil ik naar huis”Ley Memphis (69) is in Antwerpen geboren, maar leeft al jaren in de Mexicaanse natuur. Hij zat zondagavond in de finale van La Voz... México, The Voice bij ons. Het programma werd er door miljoenen mensen gevolgd. Ley strandde op een gedeelde vijfde plaats.
18/12 02u15  Documentaire over vrijwilligers van De Roma in première: "Zelfs de toiletten kuisen doe ik hier graag"De vrijwilligers van De Roma konden zichzelf gisteren op het grote doek zien blinken tijdens een voorvertoning van De Roma is van ons. De documentaire, gemaakt door Lies Van der Auwera, bestrijkt het unieke sociale weefsel dat ervoor zorgde dat de voormalige bioscoop in Borgerhout een nieuw leven kreeg als concertzaal en kunstencentrum.
18/12 02u15  Restaurant l’Épicerie du Cirque duikt definitief Under the Palm TreesEllen Destuyver en Dennis Broeckx nemen definitief afscheid van de vorige locatie van l’Épicerie du Cirque. Ze concentreren zich op de vier projecten die ze nu uitbaten: Racine, Moss, Bar Palmier en l’Épicerie du Cirque Under the Palm Trees.
18/12 02u15  De Nederlander die de Belgen bier leert drinkenEen Nederlander die Belgen lekker buitenlands bier leert kennen. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar in Station 1280 is precies dat de ambitie van Richard Oot-jers. “Je kunt hier onbekende bieren kopen, maar ook degusteren.”
18/12 02u15  Telenet Giants Antwerp droomt van van achtste finales in Champions League ondanks helse weekTelenet Giants Antwerp blijft aan zeg maar NBA-tempo op drie fronten wedstrijden afhaspelen. Vanavond staat de Champions League weer centraal met het bezoek van het Spaanse Fuenlabrada, een voorstad van Madrid. “Als we ook deze klip nemen, blijven we perfect op schema voor een plaats in de achtste finales van het kampioenenbal”, zegt Ismael Bako.
18/12 02u15  Deze raadsleden hebben er hun laatste gemeenteraad op zitten en keren niet meer terug vanaf januari: “Het gaat raar zijn”De laatste gemeenteraad van 2018, tegelijk de laatste van de afgelopen legislatuur, is achter de rug. Geen hevige debatten zoals de voorbije zes jaar, wel heel wat selfies met afscheidnemende raadsleden en een dankwoord van de burgemeester.
18/12 02u15  De Nederlander die de Belgen bier leert drinken: Richard opent bierwinkel in Centraal StationEen Nederlander die Belgen lekker buitenlands bier leert kennen. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar in Station 1280 is precies dat de ambitie van Richard Ootjers. “Je kunt hier onbekende bieren kopen, maar ook degusteren.”
18/12 02u15  Geluidsschermen langs E17 moeten energie opwekkenAan de geplande geluidsschermen langs de E17 tussen Zwijndrecht en Linkeroever moeten zonnepanelen komen die aan zeshonderd woningen energie kunnen leveren. Het zou de eerste keer zijn dat geluidsschermen zonnecellen krijgen in ons land… als de nodige investeerders tenminste worden gevonden.
18/12 02u15  Zeldzame aardster in RivierenhofIn een serre in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne werden 28 superzeldzame aardsterren gevonden. Het gaat om een paddenstoelensoort die nog maar één keer in Europa is opgedoken, in 1848 in Lissabon.
18/12 02u15  Ruimtevaartlaan verliest 35 gezonde bomenIn de Ruimtevaartlaan nabij de luchthaven van Deurne worden vanaf donderdag 35 bomen gekapt. Zeven staan op het grondgebied van Borgerhout. Marij Preneel (Groen) vindt dat de stad een strenger beleid moet ontwikkelen voor het beschermen van bomen.
18/12 02u15  Iedereen Borsbeek en N-VA krijgen postjes niet verdeeldDe coalitiegesprekken tussen Iedereen Borsbeek en N-VA zitten muurvast. Iedereen Borsbeek vindt dat N-VA haar verantwoordelijkheid moet nemen en luidt de alarmbel. N-VA voelt zich niet aangesproken.
18/12 02u15  Reizigers beschoten met luchtdrukgeweerEen drietal reizigers die op perron 1 van het station in Heist-op-den-Berg stonden, zijn lichtgewond geraakt toen iemand vanuit een appartement met een luchtdrukgeweer vuurde. De politie is met een onderzoek gestart.
18/12 02u15  Kerkdorp behoudt zijn rode brievenbusBpost behoudt de rode brievenbus in het centrum van Zonderschot (Heist-op-den-Berg). Dat heeft het postbedrijf beslist nadat enkele inwoners zich ongerust maakten over het verdwijnen ervan. De bus hangt sinds mensenheugenis aan de gevel van basisschool De Zonne in de Zonderschotsesteenweg, maar omdat Bpost de hoeveelheid postbussen gaat uitdunnen, dreigde ze mee te verdwijnen. Na een vraag van Heists schepen en volksvertegenwoordiger David Geerts (sp.a) nam Bpost de situatie in Zonderschot opnieuw onder de loep. “We stelden vast dat daar inderdaad een probleem was ontstaan met de dekkingsgraad”, zegt woordvoerder Barbara Van Speybroeck. “De bus blijft dus behouden. Dat is nu precies de zin van zo’n overleg. Een plan kan op papier perfect zijn, maar kan op het terrein toch anders uitdraaien. De gemeentebesturen kennen die specifieke situaties zeer goed. Als hun opmerkingen terecht zijn, sturen we graag bij.”
18/12 01u15  Pierre Gladiné (Open Vld) neemt afscheid van de politiek na 36 jaar“Ik had soms vijf boekentassen in mijn auto liggen.” Pierre Gladiné (Open Vld) was in zijn politieke carrière gemeenteraads- en provincieraadslid, kabinetsmedewerker, schepen en voorzitter van diverse intercommunales. Nu neemt hij afscheid van de politiek.
18/12 01u15  Campinatrappers combineren mountainbike en wielrennenTwee Desselse fietsclubs, De Campina en De Pomptrappers, fusioneren vanaf januari tot één club, namelijk De Campinatrappers. “We merkten dat veel van onze leden bij beide clubs lid waren”, zeggen voorzitters Geert Smets (46) en Kris Claessen (48).
17/12 22u45  Na haar opmerking over zin in seks na het sporten: “Plots was ik de grootste hoer van Vlaanderen”“Gij zijt toch die hoer van Radio 1 hè?” Het is een van de vele berichten die Babette Moonen dit weekend toegestuurd kreeg nadat ze vrijdag in het programma ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1 uitsprak dat ze “botergeil” wordt van een uurtje spinnen. “Plots was ik niet meer eindredactrice Babette, maar de grootste hoer van Vlaanderen. En bovenop alle gore reacties kreeg ik van heel wat mensen een droge ‘Wat had je nu verwacht’ te horen. Had ik dit dan echt over mezelf afgeroepen?”
17/12 22u15  Huiszoekingen in Antwerpen: politie valt onder meer binnen in twee cafés op TurnhoutsebaanOp verschillende plaatsen in Antwerpen is de lokale politie maandagavond binnengevallen. De huiszoekingen kaderen in een drugsonderzoek van de lokale recherche dat al in 2016 startte.
17/12 21u45  Te koop voor een ‘prikje’: de eerste auto van Cristiano RonaldoDroomt u al lang van een Audi S3 Coupé? Wel, hier is uw kans. De eerste auto van Cristiano Ronaldo staat namelijk opnieuw te koop. Kostprijs: 20.000 euro.
17/12 21u45  Seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League gaat op 26 juli van startDe eerste speeldag van de Jupiler Pro League jaargang 2019-2020 wordt in het laatste weekend van juli (26, 27 en 28 juli) afgewerkt. De Pro League legde de grote krijtlijnen van de kalender voor volgend seizoen maandag vast tijdens de algemene vergadering.
17/12 21u45  FOTO. Jan Jambon neemt zijn plaats als burgemeester opnieuw inNu N-VA uit de federale regering is gestapt, is minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon opnieuw Brasschaats burgemeester.
17/12 21u45  Deze maatregelen neemt de Pro League om problemen met voetbalmakelaars te bannen: “Gamechanger in Europa”De Algemene Vergadering van de Pro League heeft maandag unaniem ingestemd met zeven basisprincipes die de problematiek rond de makelaars uit de voetbalwereld moet bannen. Onder de zeven basisprincipes behoort onder meer de oprichting van een onafhankelijk clearinghouse, dat toezicht houdt op de contracten die tussen spelers en makelaars afgesloten worden en op de transfers van de spelers.
17/12 21u30  Twee lichtgewonden bij zwaar ongeval op N16Op de N16 in Bornem zijn maandagavond twee lichtgewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval.
17/12 21u00  Door kronkel in procedures komt Forza Ninova-kopman mogelijk toch in schepencollegeMet nog twee weken te gaan is een akkoord veraf in Ninove, de Dendergemeente waar het extreemrechtse Forza Ninove een monsterwinst boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen. De onbestuurbaarheid dreigt, zeker nu de gesprekken met N-VA en de huidige Open VLD-burgemeester zijn afgesprongen. Door een kronkel in de wetgeving dreigt Forza Ninove toch in het schepencollege te komen. “Het wordt riskant als het tot een stemming komt.”
17/12 20u45  Karl Vannieuwkerke (47) wordt opnieuw papaVRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke wordt voor de derde keer vader. Zijn vriendin Caroline Vereenooghe is zwanger van haar eerste kind. De twee maakten het nieuws pas bekend via Instagram.
17/12 20u45  Goed nieuws: heraanleg Liersebaan (N14) schiet opHet Agentschap Wegen en Verkeer signaleert dat de heraanleg van de Liersebaan in Massenhoven vlot verloopt.
17/12 20u15  Katrien Schryvers zegt na dertig jaar gemeentepersoneel vaarwelOCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V) maakt vanaf 1 januari geen deel meer uit van het college van burgemeester en schepenen in Zoersel. Ze zat dertig jaar in het bestuur: eerst zes jaar als schepen, daarna achttien jaar als burgemeester en de jongste zes jaar als schepen en OCMW-voorzitter. Voor het uitoefenen van haar mandaat kon ze rekenen op de trouwe hulp van gemotiveerd gemeentepersoneel. Uit dankbaarheid voor hun inzet bood zij alle medewerkers een receptie aan in het administratief centrum.
17/12 20u00  Man (48) krijgt elektroshocks bij straatroofEen 48-jarige man is eind vorige week flink toegetakeld bij een straatroof op het pad aan het Broekbos in Kontich-Kazerne. Hij kreeg een elektroshock en enkele klappen en werd van zijn portefeuille beroofd.
17/12 20u00  Antwerpse sportcommentator leefde drie weken lang mee met Belgische hockeyploeg op WK: “Ik heb de beker zelfs even vastgehad”Antwerpenaar Floris Geerts volgde tijdens het WK in Bhubaneswar in India drie weken lang elke stap van de Belgische hockeyploeg als commentator voor Play Sports. “De ploeg is heel hecht en ze zijn er helemaal voor gegaan, ondanks een moeilijke start.”
17/12 19u45  De Lijn installeert eind 2019 contactloos betalen op trams en bussenVanaf eind volgend jaar rolt De Lijn een systeem uit om reizigers hun rit te laten betalen door simpelweg een bankkaart tegen een terminal in de tram of de bus te houden. Voor de installatie van het systeem gaat de vervoersmaatschappij in zee met Conduent Transportation, zo meldt dat bedrijf.
17/12 19u45  Tram kan na maanden van werken weer op Herentalsebaan rijden: “Maar voor fietsers blijft het levensgevaarlijk”De Herentalsebaan in Deurne is zo goed als klaar. De straat is vanaf zaterdag opnieuw toegankelijk en er rijden opnieuw trams. Wij reden mee tijdens de eerste testrit en polsten bij de gebruikers van de straat wat zij van de heraanleg vinden. “Heel schoon gedaan”, zegt Brigitte Goris (56). “Maar nog steeds levensgevaarlijk.”
17/12 19u30  Johan (89) stopt na 63 jaar als organist: “Hij heeft 25.000 coupletten gespeeld”Maar liefst 63 jaar zat Johan Blokland (89) achter het orgel van de protestantse kerk ‘De Wijngaard’ in de Sanderusstraat tijdens de misviering. “Hij heeft zo’n 25.000 coupletten gespeeld.” Hij zet er nu een punt achter.
17/12 19u15  Uitbaters bakkerij: “We zijn er zeker van dat we aan een gewapende overval zijn ontsnapt”De uitbaters van Juffra Toertjes, een bakkerij in de Matenstraat in Niel, zijn zondagochtend mogelijk aan een gewapende overval ontsnapt. Toen ze merkten dat hun zaak in de gaten werd gehouden, zette één van hen de achtervolging in. De boeven konden ontkomen.
17/12 19u00  Gloednieuw gemeentehuis opent de deurenUittredend burgemeester Paul Diels (CD&V) van Lille huldigde maandagavond samen met enkele schepenen en provinciegouverneur Cathy Berx het nieuwe gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille in. Het eerste deel van de nieuwbouw ging maandag ook officieel open voor het publiek. Tussen het huidige gemeentehuis en de voormalige dokterswoning Goetschalckx verscheen een strakke nieuwbouw met opvallende keramische panelen aan de buitenkant. De administratieve diensten van de gemeente zijn naar de nieuwbouw verhuisd. De tweede fase van de nieuwbouw, met de renovatie van de oude vleugel, start begin 2019. Het hele project kost de gemeente 6,5 miljoen euro.
17/12 18u45  Dit is het Kinderwoord van 2018‘Boeie’ is het Kinderwoord van het Jaar 2018 geworden: het meest bijzondere, populaire, kortom het favoriete woord van de Vlaamse kinderen in het voorbije jaar.
17/12 18u45  VIDEO Deurne-Zuid opnieuw beter verbonden met AntwerpenWie in de buurt van de Herentalsebaan in Deurne woont, kan vanaf dit weekend eindelijk weer de tram nemen naar Antwerpen. Al sinds begin april rijdt er geen tram meer over de Herentalsebaan, omdat die moest worden heraangelegd. Maar daar komt vanaf zaterdag verandering in: lijnen 8 en 24 keren eindelijk terug.
17/12 18u45  Nieuwe Disney on Ice-show mikt op alle leeftijdenFeld Entertainment, de motor achter de nieuwe Disney on Ice-show die midden februari halt houdt in de Antwerpse Lotto Arena, speelt het slim: het mikt op alle leeftijdscategorieën. “In deze show wordt moderne techniciteit meer dan ooit gecombineerd met een aanstekelijk gevoel voor nostalgie', klinkt het bij Disney.
17/12 18u30  Artsen verliezen te veel tijd bij huisbezoeken door zoektocht naar parkeerplaatsDokters die in Antwerpen op huisbezoek gaan met de auto, verliezen te veel tijd door hun zoektocht naar een geschikte parkeerplaats. Dat blijkt uit een enquête van de Artsenkrant bij 1.100 dokters. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten wil dan ook voorbehouden parkeerplaatsen voor huisdokters, zoals die er voor gehandicapten ook al zijn. Maar volgens dokter Dirk Avonts van Domus Medica is dat niet de oplossing, maar zouden huisartsen en andere hulpverleners beter de fiets nemen.
17/12 18u00  Afgebrande sociale kruidenier plaatst spaarpotten bij honderd handelaarsEen korte, maar hevige brand heeft vorige woensdag de container vernield waarin de sociale kruidenier ’t Hofke in Lier was ondergebracht. De container raakte zwaar beschadigd. “Naar aanleiding hiervan kregen wij heel veel vragen van mensen die iets willen doen”, zegt coördinator Sanne Van den Eynden.
17/12 18u00  Artsen verliezen te veel tijd bij huisbezoeken door zoektocht naar parkeerplaats.Dokters die in Antwerpen op huisbezoek gaan met de auto, verliezen te veel tijd door hun zoektocht naar een geschikte parkeerplaats. Dat blijkt uit een enquête van de Artsenkrant bij 1.100 dokters. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten wil dan ook voorbehouden parkeerplaatsen voor huisdokters, zoals die er voor gehandicapten ook al zijn. Maar volgens dokter Dirk Avonts van Domus Medica is dat niet de oplossing, maar zouden huisartsen en andere hulpverleners beter de fiets nemen.
17/12 17u45  Wielrenner Stig Broeckx zet nieuwe stap in herstel: “Dat heet dan gelukkig zijn”Stig Broeckx (28) heeft een nieuwe stap gezet in zijn revalidatieproces. Tweeënhalf jaar nadat hij een doodsmak maakte in de Ronde van België en wegzonk in wat een uitzichtloze coma leek, stapt en fietst de wielrenner weer. Maandag deed hij zelfs voor het eerst sinds lang weer een inspanningstest bij Paul Van Den Bosch. En die stuurde een bijzonder fiere tweet de wereld in.
17/12 17u45  Eerste betoging ‘gele hesjes’ in Brussel veroorzaakte voor meer dan 55.000 euro schadeDe eerste betoging van de ‘gele hesjes’, die op 30 november plaatsvond, heeft voor meer dan 55.000 euro aan schade veroorzaakt. Dat meldt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. De gewestelijke overheidsdienst heeft wel enkel de schade berekend aan de gewestwegen. De schade aan de andere wegen is voor rekening van de gemeentebesturen. Bovendien werden bij die eerste betoging ook twee politiecombi’s in brand gestoken.
17/12 17u30  Antwerpen stevent af op Bourgondisch kerstakkoordDe Antwerpse sp.a roept de leden op om zeker deze zaterdagochtend vrij te houden voor een ledenvergadering over een nieuw bestuursakkoord en de zogenaamde Bourgondische coalitie met N-VA en Open Vld. Dat blijkt uit een interne mail naar de leden. Vorige week werden de leden nog gevraagd om ook 5 januari vrij te houden. Daar wordt nu niet meer naar verwezen.
17/12 17u15  Surfer ontsnapt nipt aan de dood nadat hij vijf golven over zich heen krijgtDe Braziliaan Thiago Jacaré mocht afgelopen vrijdag van veel geluk spreken dat dit niet erger is afgelopen. De surfer kwam in het Portugese Nazaré in een erg benarde situatie terecht nadat hij door een grote golf een val maakte. Hij bleef verschillende keren een tijdlang onder water, maar overleefde het incident.
17/12 17u15  Steeds minder chauffeurs tanken zonder betalenHet aantal door de politiediensten geregistreerde feiten van ‘flessentrekkerij’ van brandstof of smeerolie - tanken zonder te betalen - is de afgelopen jaren sterk gedaald, van 1.324 in 2013 tot 637 in 2015 en 412 in 2017. Dat blijkt uit het pas gepubliceerd antwoord van gewezen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Kattrin Jadin (MR).
17/12 17u15  Drugscrimineel omgebracht in oldtimergarage, eigenaar opgepaktDe beruchte drugscrimineel Raouf B. A. (41), die twee weken geleden vermoord werd teruggevonden in het Nederlandse Kloosterzande, is om het leven gebracht in een garage voor oldtimers in Stekene. De eigenaar van de garage werd opgepakt op verdenking van moord.
17/12 17u00  Bestuurder in levensgevaar na botsing tegen verlichtingspaal op druk kruispuntOp het kruispunt van de Houtlaan met de Merksemsebaan in Wijnegem is een bestuurder tegen een verlichtingspaal gebotst. Het is niet helemaal duidelijk hoe de botsing is kunnen gebeuren. Wellicht is de bestuurder onwel geworden achter het stuur.
17/12 17u00  Tweede filiaal De Gouden Kooi opent in maart: “Escape rooms van ongezien niveau”Op 29 maart 2019 is het eindelijk zover. Dan opent het langverwachte tweede filiaal van De Gouden Kooi haar deuren op de Haverwerf in Mechelen. “We willen onze escape rooms hier naar een ongezien niveau brengen”, klinkt het ambitieus.
17/12 16u45  Limburgs naaktmodel opgepakt in Vaticaanstad voor pikante foto’s van kruisigingMarisa Papen is door de Zwitserse Garde in Vaticaanstad ingerekend nadat de Limburgse activiste er enkele controversiële naaktfoto’s gemaakt had. Ze deed dat naar eigen zeggen om de hypocrisie van de kerk aan te kaarten: “Wat als al deze kerken nu eens hun deuren zouden openzetten voor de armen?”
17/12 16u45  Gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Emirates houdt rekruteringsdag in AntwerpenIn het elegante Hiltonhotel op de Antwerpse Groenplaats organiseerde Emirates maandag een rekruteringsdag voor stewards en stewardessen. De luchtvaartmaatschappij is absolute wereldtop. En daarvoor kwamen ze zelfs van Italië, heu, overgevlogen.
17/12 16u30  Oh nostalgie: watersandalen maken een comebackGucci bracht er al uit, Kim Kardashian loopt ermee rond en nu springt ook Off-White op de kar van de watersandaal. Daarmee is het zomerschoeisel uit je jeugd terug van helemaal weggeweest.
17/12 16u15  Tot vijf jaar cel voor IS-financiering en plannen van aanslagDe correctionele rechtbank in Antwerpen heeft maandag celstraffen tussen één en vijf jaar uitgesproken voor lidmaatschap en financiering van terreurgroep IS. Twee van de zeven beklaagden zijn ook schuldig aan het plannen van een aanslag.
17/12 16u15  Koers op rollen voor wielrenster Lynn Mariën werd een succesDe koers op rollen in Sint-Antonius, bedoeld om wielrenster Lynn Mariën (links) een duwtje in de rug te geven, heeft zo’n 3.000 euro opgeleverd.
17/12 16u15  De leukste kerstcadeaus voor huismussenBedankt je vriendelijk voor een avondje uit, maar maak je het dan graag extra gezellig thuis? Vijftien cadeautips voor wie optimaal geniet van een mooi interieur, bankhangen en thee slurpen met de favoriete Netflix-serie op.
17/12 16u00  Ludieke actie van militanten: koe met gouden hoorns voor sp.aAan het hoofdkwartier van de Antwerpse sp.a aan de Ommeganckstraat dook maandagochtend een koe met gouden hoorns op. Het was een actie van enkele sp.a-militanten die bedenkingen hebben bij de coalitiegesprekken tussen hun partij en N-VA.
17/12 16u00  Stroompanne in Merksem verstoort even tramverkeer tussen Burgemeester Nolf en AntwerpenDoor een stroompanne reden er maandagmiddag even geen trams tussen halte Burgemeester Nolf in Merksem en Antwerpen stad. Er was een kabel op het middelspanningsnet beschadigd geraakt, maar die kon snel hersteld worden. Rond 16u waren de problemen van de baan. De hinder duurde zo’n uur.
17/12 15u45  Lokaal Fonds doet oproep naar projectenHet Lokaal Fonds voor Dessel en Mol lanceert een oproep tot steun voor projecten. Lokale verenigingen in beide gemeenten kunnen daarvoor een aanvraag indienen. Het fonds gaat van start met een voorschot van 1 miljoen euro.
17/12 15u45  Midweekvoetbal in Croky Cup: zes eersteklassers en twee tweedeklassers maken zich op voor kwartfinalesDinsdagavond (20u45) gaan de kwartfinales in de Beker van België van start met het duel tussen seizoensrevelatie Sint-Truiden en AA Gent. Met drie wedstrijden ligt het zwaartepunt van deze kwartfinales op woensdag: om 20u gaat Kortrijk op bezoek bij tweedeklasser KV Mechelen en is er het duel tussen Eupen en KV Oostende. De meest in het oog springende affiche wordt om 20u45 gespeeld, dan zakt competitieleider Racing Genk af naar het Dudenpark voor een clash met tweedeklasser Union Sint-Gillis.
17/12 15u45  Verslaggeefster (89) van De Polder stopt met schrijven: “Leontine is een begrip”Leontine Van Roost is 89 en houdt het schrijven voor bekeken. Decennia lang bracht ze voor het regionaal nieuwsmagazine De Polder verslag uit over het reilen en zeilen in Hoevenen. Ze specialiseerde zich in jubileums en festiviteiten.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Cafeetje aan parochiecentrum ’t Candonckske helemaal opgefrist19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het is opvallend hoe parochiecentrum Candonck ook anno 2018 nog altijd de spil is van het gemeenschapsleven in de wijk Candoncklaer. “Dat is te danken aan ons cafeetje vooraan, ’t Candonckske”, weet Erwin van Vlerken (rechts op de foto), een van de zowat dertig vrijwillige cafébazen. Ook burgemeester Frank Gys vervult er trouw zijn toogdienst. “Elk weekend gaan de deuren al om 8.30u open en het kan soms best laat worden”, weet buurman en huisbewaarder Filip van Vlerken. “We sluiten zelden voor 1u ’s nachts. Je vindt hier dan ook de goedkoopste pintjes van heel Wommelgem: 1,4 euro voor een Jupiler.” Na elf jaar van intensief gebruik was ’t Candonckske toe aan een grondige opfrissing. Schildersbedrijf Jobart leverde mooi werk, volgens de richtlijnen van ‘binnenhuisarchitecte’ Christina Baeyens, echtgenote van ‘cafébaas’ Erwin. Ze koos voor vrolijke kleuren en kon het nieuwe meubilair goedkoop op de kop tikken op veilingen. Er kwam een nieuwe toog, een tafelvoetbalspel ook, maar geen televisie. Het blijft een praatcafé, dat er met de sfeervolle verlichting ’s avonds nog gezelliger uitziet. De heropening was een voltreffer.
12x Maaseik stuurt Belchatow kansloos huiswaarts in Champions League volleybal19/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Op de tweede speeldag in groep D van de Champions League volleybal heeft Maaseik dinsdag met 3-0 gewonnen van het Poolse Belchatow. Met Red Dragon Jolan Cox (21 punten) in een glansrol werd het 25-21, 25-22 en 29-27.
12x Goed nieuws voor de fans: Zlatan Ibrahimovic doet er jaartje bij in Los Angeles19/12 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Zlatan Ibrahimovic zal ook volgend seizoen zijn kunstjes in de Major League Soccer vertonen. De 37-jarige voormalige Zweedse international verlengde zijn verblijf bij La Galaxy tot eind 2019. Dat bevestigde de club dinsdag.
11x Monique Verdoodt overleden: studenten verliezen hun cafébazin19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Ze was een harde tante, maar had een hart voor studenten achter de toog van haar cafés. “Ze mogen allemaal naar de mis komen: hoe meer, hoe liever”, zegt Charly, de partner van Monique Verdoodt, die vrijdag wordt begraven. Ze zou vandaag 88 geworden zijn.
11x Politie maakt jacht op Abdelhakime D., de ‘peetvader van de drugscafés’19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het Antwerps gerecht en het Kali-team (de taskforce tegen de georganiseerde drugsmisdaad in Antwerpen) zijn een offensief begonnen tegen de 61-jarige Abdelha-kime D., peetvader van een Marokkaanse criminele familie die een netwerk van drugscafés runt.
11x Camera’s moeten vrachtwagens uit centrum houden19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Het doorgaande vrachtverkeer moet in de loop van 2019 de dorpscentra vermijden. De nummerplaatlezers voor de vrachtwagensluizen zijn getest en de verkeersborden voor de tonnagebeperking verschijnen op korte termijn in het straatbeeld.
11x Metal Fest verhuist naar Fort van Merksem19/12 01u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Volgens het nieuwe beheersplan van het Bouckenborghpark mogen er geen grote evenementen meer plaatsvinden. Het districtsbestuur legt zich daar niet bij neer en wil een gesprek met de minister. Het Metal Fest verhuist naar het fort van Merksem.
10x Politicoloog Carl Devos ongemeen scherp voor premier Charles Michel: “Dit is de bocht der bochten”19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: “Ik ben stomverbaasd dat een premier zich in een week tijd zo in de hoek laat drummen en zich ten slotte zo in de vangrail laat rijden”, zegt Carl Devos in een reactie op de val van de regering-Michel. Hij ziet hier maar één winnaar: N-VA. “Tot de volgende verkiezingen zal die partij het beeld kunnen ophangen van een regering die ineens naar links zwenkt van zodra N-VA ze heeft verlaten.”
10x Bedrogen vrouw eist duizenden euro van Jo met de Banjo19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Jo met de Banjo heeft een klacht aan zijn been. De oud-liedjesschrijver voor onder anderen Sam Gooris en ­Wendy van Wanten zou geld gekregen hebben van een vrouw in ruil voor “avondjes uit”, verklaart de vrouw anoniem in Dag Allemaal.
10x Charlotte Vandermeersch, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens in ‘Baantjer’19/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Van Baantjer, de ook in Vlaanderen populaire tv-reeks, komt volgend jaar een Nederlandse speelfilm in de bioscopen en daar zullen ook Vlaamse acteurs in voorkomen. De opvallendste namen zijn Charlotte Vandermeersch, Tom Vermeir, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens. Dat er ook Vlamingen meedoen heeft alles te maken met het verhaal. Dat speelt zich voor een deel in Antwerpen af.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven