vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: In de rand

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

Gazet van Antwerpen: In de rand

Verbergen Tonen
19/04 03u30  “Hij heeft de Duitsers op z’n knieën gesmeekt om een van de Joodse kinderen te sparen” Op 18 mei is het precies 75 jaar geleden dat de Duitsers een inval deden in het weeshuis van priester Ivo Cornelis op het Sint-Hubertusplein in Niel, waar hij Joodse kinderen verborg. Om hulde te brengen aan de flamboyante Nielenaar, zal de gemeente die dag een gedenkplaat onthullen. Ook uw krant dook in zijn geschiedenis. Het verhaal van een flamingantische kindervriend die zijn superieuren kopzorgen gaf.
19/04 03u15  Nieuw multifunctioneel bedrijvenpark kan tot 200 jobs opleveren Tussen de Bollaarstraat en de Mallekotstraat in Lier verrijst de komende maanden een multi-functioneel bedrijvenpark met show-rooms, loodsen, kantoren en bedrijfs-woningen. Er is plaats voor meer dan tachtig bedrijven, goed voor zowat tweehonderd werknemers.
19/04 03u15  Ook voor korte celstraf naar de gevangenis? Vijf vragen over nieuwe regels rond strafuitvoering Ook voor een celstraf van minder dan drie jaar moet je écht naar de gevangenis, heeft de politiek beslist. De maatregelen moeten een einde maken aan het gevoel van straffeloosheid bij politie en justitie, bij de slachtoffers en bij de veroordeelden zelf. Maar, is dat wel haalbaar met onze nu al overvolle gevangenissen?
19/04 03u15  Hoog tijd dat er een einde komt aan de staat van straffeloosheid Eigenlijk vreemd dat we het als nieuws beschouwen: vanaf 1 oktober volgend jaar moeten mensen die tot een gevangenisstraf veroordeeld worden ook echt naar de gevangenis. Het lijkt logisch, maar dat is het al lange tijd niet in België. Straffen onder de drie jaar leiden in dit land zelden of nooit tot een effectieve gevangenisstraf. Over die korte straffen moeten eigenlijk de onafhankelijke strafuitvoerings­rechtbanken beslissen, maar in de praktijk houden die zich alleen bezig met langere straffen. Daardoor leven we in een staat van straffeloosheid. Het was vier jaar geleden al een onhoudbare situatie. Een hervorming van de strafuitvoering stond dan ook in het regeerakkoord, maar de regering-Michel leefde niet lang genoeg om ze door te voeren.
19/04 03u15  Reconstructie: van vrolijk dagje koers naar dieptriest drama in acht uur tijd Om 16u poseerde Peter P. nog met een glimlach voor de foto op de Brabantse Pijl. Acht uur later schoot hij zijn vrouw en twee kinderen dood en stapte hij uit het leven. Een totaal geëscaleerde ruzie zou aan de basis liggen van het drama.
19/04 03u15  Gangsters overvallen 86-jarige man en crashen met auto De politie heeft donderdagnamiddag een man opgepakt die even voordien een 86-jarige man in zijn winkeltje in Heist-op-den-Berg had overvallen. Twee daders sloegen op de vlucht, maar smakten in Putte met hun wagen tegen een tuinmuurtje en verkeersbord. Na een klopjacht kon één verdachte worden geklist.
19/04 03u15  Afpersers viseren grote voedingsbedrijven: “300.000 euro of we vergiftigen jullie producten” Het gerecht jaagt op anonieme afpersers die grote voedingsbedrijven zoals IJsboerke en Jules Destrooper proberen te chanteren. De voorbije twee weken kregen die een brief toegestuurd met daarin poeder. De afpersers eisen 300.000 euro en dreigen anders hun voedingswaren te vergiftigen met oleandrin, dat hartverlamming kan veroorzaken. Ook grote voedingsfirma’s in het buitenland kregen vanuit België dreigbrieven toegestuurd.
19/04 03u15  Belgen azen op de Notre-Dame Nu het geld en de wil er zijn om de Notre-Dame zo snel mogelijk te renoveren, lonken Belgische bedrijven richting Parijs. Zij bereiden hun dossiers al voor. En ook kunstenaar Wim Delvoye roert zich. “Op basis van de jarenlange verdieping in de gotische bouwstijl voel ik mij ten zeerste geroepen bij te dragen.”
19/04 03u15  Antwerpenaar ontwerpt interieur van populairste koppel ter wereld De meeste besproken en bekeken realityster ter wereld is in zee gegaan met een Antwerpenaar. Kim Kardashian West en haar echtgenoot, muzikant en modeontwerper Kanye West, lieten het interieur van hun unieke 1.400 vierkante meter grote villa ontwerpen door kunsthandelaar en interieurarchitect Axel Vervoordt.
19/04 03u15  “Over tien jaar is ‘Ewa ja’ een Vlaamse schlager” Met de titel Drarrieville en de nachtwinkel op de cover maakt het Antwerps hiphopcollectief SLM een statement. “Deze EP geeft een beeld van onze leefwereld”, zegt Saïd Boumazoughe, rapper met een mening én een missie. “Jongeren in de stad zijn al mee. Zij begrijpen onze taal. 14-jarigen moeten we niet meer uitleggen wat drarrie betekent.”
19/04 03u15  Yves Segers stapt in huwelijksbootje Een heuglijke dag voor Yves Segers (47): vandaag stapt de schlagerzanger in het huwelijksbootje met zijn vriend Tom. De twee zijn verloofd sinds de zomer van 2018, toen Tom tijdens een restaurantbezoek op één knie ging. “Een complete verrassing, want Tom had me wijsgemaakt dat we gewoon een etentje hadden gewonnen”, aldus Segers. “Uiteraard zei ik onmiddellijk ja.”
19/04 03u15  Matteo Simoni filmt reeks in Antwerpen Kort na Callboys 2 en De bende van Jan de Lichte staat Matteo Simoni (31, foto) al op de set van een nieuwe internationale fictiereeks, die ook in Antwerpen wordt gedraaid.
19/04 03u15  Onze Netflix bingetip. Unieke documentaire ‘Our Planet’, veel mooier wordt slecht nieuws niet Indrukwekkend. Nooit eerder zag u een natuurdocumentaire met zulke knappe en unieke beelden als de Netflix-reeks Our Planet. De voice-over is bovendien van David Attenborough (92), maar verwacht niet dat de godfather van de ­natuurfilm halleluja zingt. Our Planet is schoonheid met een boodschap. U kunt al raden welke.
19/04 03u15  COLUMN. Droge tuinen, gesmolten paaseieren Hier en daar een stel blote benen, terrasjes die ontploffen van het volk, zonnebrillen die nog een beetje onder het stof hangen en zelfs gazons die al besproeid worden: het gevolg van de eerste warme zonnestralen, in een notendop.
19/04 03u15  COLUMN. "Toen de buurt helemaal was ‘verhipt’ en het voor gewone mensen onbetaalbaar werd om er te wonen, moesten de clubs ophuppelen" De nachtclubs Club Lima, Roxy en Club Vaag mogen nog drie jaar in De Shop op ’t Eilandje blijven. Op voorwaarde dat ze hun eigen veiligheidspersoneel inzetten om de overlast op straat in te perken en extra parkeerplaatsen huren aan de Waagnatie. Daarmee is de directe sluiting van de clubs afgewend. Tot daar het goede nieuws voor het nachtleven in Antwerpen.
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 03u15  Schepen Charlie Van Leuffel (N-VA) gaat strijd met gehoorschade aanVandaag is het ‘Dag van de Tuut’. Dat is een bewustmakingsdag rond de aandoening tinnitus, die een pieptoon in de oren veroorzaakt. De N-VA-schepen van Evenementen en Feestelijkheden voor het district Antwerpen lijdt zelf aan de aandoening en wil de inwoners behoeden.
19/04 03u15  Bommenwerper vliegt weer over dorpEen Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog vliegt op zaterdag 4 mei weer laag over het centrum van Gierle (Lille). De komst van het historische vliegtuig is een onderdeel van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in het dorp.
19/04 03u15  Café Leffe haalt kwaliteitslabel van Voedselagentschap“Het was een druk jaar, 2018. We hebben Café Leffe gerenoveerd, het Stadscafé overgenomen, hard gewerkt om het kwaliteitslabel Smiley te behalen én we zijn getrouwd.” Zopas hebben Erik en Ina hun Smiley ontvangen.
19/04 03u15  23 huurwoningen gecontroleerd, slechts 5 panden in ordeOm te waken over de kwaliteit van huurwoningen voerde Turnhout eind vorig jaar een verplicht conformiteitsattest in. Tegen 2030 wil de stad alle huurwoningen gecontroleerd hebben. De eerste resultaten zijn opvallend slecht.
19/04 03u15  Jongerenvereniging viert vijfde theaterstuk in trouwfeeststijlLeoclub Geel Mol Zuiderkempen speelt de komende weken voor de vijfde keer een theaterstuk in een bedrijfshal op de Verlipack-site in Mol. Dit jaar brengen ze de tragikomedie Ginds Tussen de Netels op de planken.
19/04 03u15  Wildspiegels redden overstekende reeënJachtgroep De Kopberg plaatst momenteel in Balen-Hulsen 84 wildspiegels op plaatsen waar reeën oversteken. De spiegels moeten aanrijdingen met overstekende herten voorkomen.
18/04 23u45  Paul Young gaat roemloos ten onder in de RomaAls je de jaren tachtig bewust hebt meegemaakt hoeft niemand je uit te leggen wie Paul Young is. De Britse soulzanger scoorde destijds de ene hit na de andere, verkocht miljoenen platen en werd -mede door de komst van MTV- een absolute superster.
18/04 23u15  Bromfietser verongelukt in OelegemEen jongeman van 24 is donderdagavond overleden bij een ongeval met een bromfiets op de Jozef Simonslaan in Oelegem. De jongeman bestuurde een Honda Dax, achterop zat een passagier. Om onduidelijke reden ging de bromfiets rechtdoor in een flauwe bocht.
18/04 23u15  Na sluiting Antwerpse clubs: Open Vld is voorstander van afgebakende feestzonesDonderdag heeft overleg plaatsgevonden tussen het kabinet van de burgemeester en de nachtclubs die de afgelopen weken gesloten werden wegens overlast. Die clubs moeten op lange termijn een betere locatie zoeken. “Ik maak mij zorgen om het stijgend aantal sluitingen”, zegt gemeenteraadslid Erica Caluwaerts (Open Vld).
18/04 23u15  EUROPA LEAGUE. Chelsea-fans zien zeven goals, Mertens en Napoli uitgeschakeld, Frankfurt realiseert comebackNa die van de Champions League zijn ook de vier halve finalisten van de Europa League bekend. Eden Hazard en Chelsea overklasten Slavia Praag, Arsenal was opnieuw te sterk voor Napoli, Valencia droogde Villarreal af en Frankfurt realiseerde een comeback tegen Benfica.
18/04 22u15  Betalend parkeren: weldra ook boetesHet betalend parkeren buiten de Singel is al twee weken van kracht. Ondertussen heeft de stad 29.334 aanvragen voor bewonerskaarten ontvangen, zo’n 7.000 meer dan bij de start op 1 april. Het gedoogbeleid loopt ook stilaan ten einde.
18/04 22u00  KV wint tweede oefenpot op Thes (1-2)In de tweede oefenwedstrijd op weg naar de bekerfinale is KV Mechelen met 1-2 gaan winnen op het veld van Thes Sport, de kampioen uit de eerste amateurklasse Storm deelde twee assists uit, Togui en Christiaens (owngoal) zorgden voor de Mechelse goals.
18/04 20u45  Profvoetballers boycotten sociale media 24 uur als protest tegen racismeProfvoetballers in Engeland en Wales zullen vrijdag de sociale media 24 uur boycotten. Ze protesteren zo tegen de manier waarop sociaalnetwerksites en voetbalautoriteiten reageren op racisme.
18/04 20u15  Deze standhouders verlekkeren u in de Mechelse mercadoDé opening van het jaar in Mechelen is bijna aangebroken. Voor een mercado moet u voortaan niet meer in de grootsteden of in het zuiden zijn. Nee, in het hartje van de Dijlestad opent vrijdag een van de indrukwekkendste markthallen van het land. Een historische vleeshal uit de 19de eeuw is er helemaal voor omgebouwd.
18/04 20u15  Extra bewaking in Antwerpse binnenstad na dreigement over schietpartij op MeirDe Antwerpse politie stond de hele dag onder hoogspanning, nadat een onbekende persoon op Instagram leek te dreigen met wapengeweld op de Meir. Gewapende agenten hielden discreet de wacht in de winkelstraten. “Na onderzoek blijkt nu dat er geen sprake is van gevaar voor de stad”, zegt het Antwerpse parket, dat niet wil verduidelijken of een verdachte is opgepakt.
18/04 20u00  Deze standhouders verlekkeren u vrijdag in de Mechelse mercadoDé opening van het jaar in Mechelen is bijna aangebroken. Voor een mercado moet u voortaan niet meer in de grootsteden of in het zuiden zijn. Nee, in het hartje van de Dijlestad opent vrijdag een van de indrukwekkendste markthallen van het land. Een historische vleeshal uit de 19de eeuw is er helemaal voor omgebouwd.
18/04 19u45  Aimé Schrauwen (Jong Vld): “Onze burgemeester wurgt het nachtleven kapot”Jong Vld is zeer scherp voor de plannen van burgemeester De Wever (N-VA) voor de nachtclubs in De Shop. “Wij zien met lede ogen aan hoe onze burgemeester eigenhandig het nachtleven kapot wurgt”, zegt Aimé Schrauwen, ondervoorzitter Jong VLD Antwerpen.
18/04 19u45  Extra bewaking in Antwerpse binnenstad na dreigende berichten op sociale mediaIn het centrum van Antwerpen liepen donderdag extra politiepatrouilles rond. Aanleiding waren enkele dreigende berichten op sociale media. Na onderzoek bleek dat er geen gevaar was, de extra veiligheidsmaatregelen zijn intussen opgeheven.
18/04 19u30  Sofie Goos (38) is acht maanden zwanger en loopt 10 MilesDe Antwerpse Sofie Goos is binnen tien dagen precies acht maanden zwanger. Dan staat ze aan de start van de 10 Miles. De Antwerpse merkte pas na drie en een halve maand dat ze zwanger was en ook nu voelt ze zich gezond en sportief.
18/04 19u15  Ook in rijkere gemeenten veel huishoudens die facturen niet op tijd betalenIncassobureau Intrum, dat wereldwijd in 24 landen actief is, berekende aan de hand van hun cijfers van de voorbije vier jaar welke gemeenten in België de meeste huishoudens met wanbetalers tellen. Opvallend is dat traditioneel rijke gemeenten als Brasschaat en Schilde even slecht scoren als grootstad Antwerpen. “Wat volgens onze cijfers niet wil zeggen dat de armoede uitdeint”, zegt Guy Colpaert, CEO van Intrum. “In zulke gemeenten wordt vaak ook ‘boven de stand geleefd’.”
18/04 19u15  Italiaans restaurant loopt veel schade op bij brand: “Het was net of er een haag met vuur gespannen was”Het centrum van Geel is woensdagnacht opgeschrikt door een zware brand aan het Italiaans restaurant Da Corrado. De keuken van de zaak is helemaal uitgebrand en ook het restaurant zelf liep rookschade op. Twee woningen op de bovenverdieping zijn onbruikbaar.
18/04 19u00  Appartement onbewoonbaar na uitslaande brandIn een appartement op het Jan Ligthartplein op het Kiel is donderdag een brand uitgebroken. De bewoner was niet thuis, maar de schade is groot.
18/04 18u45  Twee weken betalend parkeren: “We zullen nog even sensibiliseren, maar niet lang meer”Het betalend parkeren buiten de Singel is al twee weken van kracht. Ondertussen heeft de stad 29.334 aanvragen voor bewonerskaarten ontvangen, zo’n 7.000 meer dan bij de start op 1 april. Het gedoogbeleid loopt ook stilaan op zijn einde.
18/04 18u45  Duizenden sigarettenpeuken gedumpt in bosEen man uit Horendonk (Essen) kon zijn ogen niet geloven toen hij tijdens zijn wandeling in het bos duizenden sigarettenpeuken vond. “Dit getuigt van weinig respect voor de natuur”, zegt hij.
18/04 18u30  Mathieu van der Poel over zijn favorietenrol in de Amstel Gold Race: “Favoriet? Ja. Topfavoriet? Dat vind ik erover”En of Mathieu van der Poel ‘hot’ is. Met drommen kwam de pers vanmiddag afgezakt naar het MHotel aan de rand van de Genkse binnenstad om het fenomeen te aanhoren. Want een fenomeen is hij intussen, tegen wil en dank, na zijn demonstraties in Dwars door Vlaanderen en gisteren nog in de Brabantse Pijl. Dus is hij prompt ook uitgeroepen tot favoriet voor de Amstel Gold Race, bij zijn eerste deelname. Waarbij Mathieu de schouders ophaalt, of wat had u gedacht.
18/04 18u30  IN BEELD. ’t Stad geniet van heerlijk lenteweerHet stralende paasweekend is donderdag al ingezet met prachtig zonnig weer. De eerste echt mooie lentedag lokte een massa volk naar buiten. Onze fotograaf passeerde in Antwerpen onder meer in Park Spoor Noord, het Droogdokkenpark, het ponton aan het Steenplein en op de Grote Markt. Nog zeker tot midden volgende week worden er temperaturen boven de 20 graden voorspeld.
18/04 18u15  Waanzinnig programma voor Antwerp Giants voor en na Final FourOmdat Telenet Giants Antwerp op 3 en 5 mei de Final Four van de Champions League in het Sportpaleis betwist moest het met Okapi Aalstar op zoek naar twee nieuwe data voor de back-to-back die dat weekend stonden geprogrammeerd. Omdat op 24 mei de play-offs van start gaan was er enerzijds weinig marge en anderzijds verliepen de onderhandelingen met de Ajuinen stroef.
18/04 18u15  ‘s Werelds bekendste pornosite gaat zich op bijzondere wijze inzetten voor het behoud van de bijDe bekende pornosite Pornhub heeft een opvallende campagne gelanceerd om de bij te redden. Voor de actie werd een nieuw genre porno uitgevonden: ‘beesexual’. Alle advertentie-inkomsten van de video’s zullen naar organisaties gaan die zich inzetten voor het behoud van de bij.
18/04 18u15  Eén Roemeense dief opgepakt na wilde achtervolging, andere dief nog voortvluchtigTwee mannen hebben donderdagnamiddag een man overvallen in het magazijn achter een benzinestation aan de Oude Liersebaan in Heist-op-den-Berg. Ze konden geld buit maken en gingen aan de haal. Iets verderop, aan de Schrieksesteenweg in Putte, kwamen de vermoedelijke daders in botsing met een verkeersbord en tuinmuurtje. Eén man werd opgepakt.
18/04 17u45  Brussels Airport krijgt er ruim 2.000 parkeerplaatsen bijDe luchthaven van Zaventem zal er 2.088 extra parkeerplaatsen bijkrijgen. Brussels Airport en parkeeruitbater Interparking zijn de werkzaamheden aan de uitbreiding van de P3-parking aan het luchthavengebouw gestart, melden ze donderdag. De werkzaamheden zouden eind 2020 afgerond zijn.
18/04 17u30  “Vlaanderen krijgt tegen 2020 nog minstens 3 waterstoftankstations”Tegen 2020 krijgt Vlaanderen er nog minstens drie publieke waterstoftankstations bij. Deze worden momenteel voorbereid binnen de Europese projecten H2Benelux en Waterstofregio 2.0. Dat stelt Vlaams minister Lydia Peeters, bevoegd voor energie, op een schriftelijke vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).
18/04 17u30  Twee Roemeense dieven opgepakt na wilde achtervolgingTwee mannen hebben donderdagnamiddag een man overvallen in het magazijn achter een benzinestation aan de Oude Liersebaan in Heist-op-den-Berg. Ze konden geld buit maken en gingen aan de haal. Iets verderop, aan de Schrieksesteenweg in Putte, kwamen de vermoedelijke daders in botsing met een verkeersbord en tuinmuurtje. Eén man werd opgepakt.
18/04 17u30  Juventus-speler Khedira moet na hartoperatie nu ook ingreep aan knie ondergaanHet zit de voorbije maanden niet mee voor Sami Khedira. De middenvelder van Juventus onderging in februari een ingreep aan het hart, en moet nu - nauwelijks twee weken na zijn wederoptreden - een knieoperatie laten uitvoeren. De 32-jarige Duitser maakte het nieuws zelf bekend op Twitter.
18/04 17u30  NSZ over clubs op Eilandje: “Nood aan adviesgroep voor Antwerps nachtleven”“Er is nood aan een adviesgroep voor het Antwerpse nachtleven. Op die manier kunnen we vermijden dat populaire dancings zoals Club Vaag dreigen te verdwijnen.” Dat zegt Nico Volckeryck, regiodirecteur Groot-Antwerpen voor het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Hij reageert daarmee op het voornemen van burgemeester Bart De Wever (N-VA) om over drie jaar dancings van het Eilandje te weren.
18/04 17u15  Consumentenvertrouwen na beperkte opflakkering opnieuw licht gedaaldNa een beperkte opflakkering in maart is de indicator van het consumentenvertrouwen in april opnieuw licht gedaald. De afname van het vertrouwen is uitsluitend toe te schrijven aan een verslechtering van de macro-economische vooruitzichten. Het consumentenvertrouwen van april schommelt volgens de Nationale Bank van België rond het langetermijngemiddelde.
18/04 17u15  Greta Thunberg in Rome: “Neem geen selfies met ons, doe iets aan het klimaat”De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Rome gevraagd om de klimaatacties op te voeren. “We zijn niet op straat gekomen zodat jullie selfies met ons kunnen nemen, of zodat jullie kunnen vertellen dat je ons bewondert om wat we doen”, zegt de 16-jarige donderdag tijdens een bijeenkomst van de senaat in Rome.
18/04 17u15  Busongeval Madeira: 27 van de 29 doden zijn DuitsersVan de 29 mensen die bij het busongeval op het vakantie-eiland Madeira om het leven kwamen, waren 27 slachtoffers waarschijnlijk Duits, zo is in Berlijn vernomen. Minstens vier van de zwaargewonden, van de in totaal 27 gewonden die in het ziekenhuis liggen, zouden ook de Duitse nationaliteit hebben.
18/04 17u15  Titelverdediger Nadal naar kwartfinale in ‘zijn’ Monte CarloRafael Nadal (ATP-2) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Monte Carlo. De Spanjaard haalde het in de derde ronde met 6-4 en 6-1 van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-28).
18/04 17u00  Zo blijf je koel tijdens de 10 Miles: drie vernevelaars op parcoursWat van vorige editie van de Antwerp 10 Miles vooral bijblijft, is de hitte. Ondertussen gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in met nog tien dagen te gaan voor het evenement. Daarom installeert de organisatie drie vernevelingsconstructies op het parcours van de 10 Miles.
18/04 17u00  Schoenen van zoon Sarkozy vallen niet in de smaak: “Een tragedie voor de mode”Louis Sarkozy, op sociale media beter bekend als ‘Sarko Junior’, heeft zijn eerste stappen in de modewereld gezet. De jongste zoon van de voormalige Franse president ontwierp voor een Spaans schoenenmerk een mannencollectie bestaande uit mocassins. Op sociale media blijkt niet iedereen fan.
18/04 16u45  “Drie erg kwetsbare punten in kathedraal”Er zijn in de Notre-Damekathedraal nog “drie punten van grotere kwetsbaarheid” waaraan gewerkt wordt, zo heeft de Franse minister van Cultuur Franck Riester donderdag gezegd.
18/04 16u45  Duitser betaalt meer voor zijn biertjeDe Duitse bierprijzen zijn in 2018 sterker gestegen dan de inflatie. Dat meldt het Duitse statistiekbureau donderdag. Terwijl de algemene prijsstijging 1,9 procent bedroeg, stegen de bierprijzen met ongeveer 3,5 procent.
18/04 16u45  Natuurpunt ontvangt 2,5 miljoen euro extra Vlaams geld voor aankoop natuurgebiedenVlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van Den Heuvel (CD&V) heeft 2,5 miljoen extra budget vrijgemaakt voor de aankoop van natuurgebieden. Natuurpunt kan hierdoor zo’n 150 hectare natuur aankopen. Bijkomend wordt zo’n 11 km² natuur erkend als natuurgebied, waardoor subsidies kunnen worden aangevraagd voor het beheer en het onderhoud.
18/04 16u45  Stad wil nachtclubs op Eilandje over drie jaar weg: heropening op korte termijn mag onder voorwaardenDe nachtclubs in De Shop aan de Rijnkaai mogen voorlopig opnieuw de deuren openen indien ze maatregelen nemen om de overlast aan te pakken. Wel wil de burgemeester deze clubs, Club Lima, Roxy en Club Vaag, ten laatste over drie jaar weg op deze plek. “We hebben onze diensten de opdracht gegeven om samen uitbaters op zoek te gaan naar een nieuwe en betere locatie”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).
18/04 16u45  Kunstenaar Wim Delvoye neemt deel aan internationale architectuurwedstrijd voor heropbouwWim Delvoye neemt deel aan de internationale architectuurwedstrijd voor de heropbouw van de door een zware brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Dat meldt de Belgische kunstenaar donderdag.
18/04 16u30  NMBS legt komend weekend dertig extra treinen in naar de kustNaar aanleiding van het mooie lenteweer tijdens het paasweekend legt NMBS van vrijdag tot en met maandag in totaal dertig extra treinen in van en naar de kust. Dat laat de vervoersmaatschappij donderdag weten. Voorts wordt de capaciteit van een aantal reguliere treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende opgedreven.
18/04 16u30  Annelien Coorevits krijgt de wind van voren van Temptation-deelnemers nadat ze hen te saai noemdeNadat Laura enkele weken geleden al had uitgehaald naar de programmamakers van Temptation Island - die haar naar eigen zeggen ‘saai’ zouden hebben neergezet - is het ook voor andere deelnemers genoeg geweest. Demi en Roger, die beiden hun relatie testten, hebben op sociale media stevige kritiek op presentatrice Annelien Coorevits.
18/04 16u30  Eerste Chinese Kuifje-winkel opent zijn deuren in ShanghaiDe allereerste Kuifje-winkel in China heeft maandag zijn deuren geopend in Shanghai. Vele fans en prominente figuren waren daarbij aanwezig, alsook de dochter van Chang (Zhan Chongren). Chang was een jeugdvriend van geestelijke vader Hergé, die tevens meewerkte aan het stripalbum “De Blauwe Lotus”.
18/04 16u30  Kim Jong-un en Poetin ontmoeten elkaar eind april in RuslandDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat eind deze maand naar Rusland voor een topontmoeting met president Vladimir Poetin.
18/04 16u30  Zoon (15) van Belg sterft onder garagepoort in PattayaIn de bekende Thaise badplaats Pattaya is de stiefzoon van een Belgische man, Eric Baerts (61), afgelopen weekend om het leven gekomen. De vijftienjarige jongen belandde onder een zware ijzeren poort en kon niet meer gered worden.
18/04 16u15  Louis Sarkozy brengt schoenencollectie op de marktLouis Sarkozy, op sociale media beter bekend als ‘Sarko Junior’, heeft zijn eerste stappen in de modewereld gezet. De jongste zoon van de voormalige Franse president ontwierp voor een Spaans schoenenmerk een mannencollectie bestaande uit mocassins.
18/04 16u15  Boomse schooldirecteur begint tweede leven als baristaDinsdag zal voor het eerst een barista-foodtruck op het Brooikensplein in Reet opgesteld staan. Initiatiefnemer is Filip Uytterhoeven, die na een carrière in het onderwijs voor een totale ommekeer kiest.
18/04 16u15  Brandfase rood in Antwerpse brandgevoelige gebieden: extreem hoog gevaarHet is extreem droog en brandgevaarlijk in de brandgevoelige Antwerpse natuurgebieden. Brandfase rood is afgekondigd en om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden.
18/04 16u00  Dina en An gaan alweer de boer op: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. Dit zijn de vier om te zien de komende dagen.
18/04 16u00  Geen enkele speler van Ajax in Fantasy-Team van de week van de Champions League, Kevin De Bruyne staat er wel inKevin De Bruyne is opgenomen in het Fantasy-elftal van de week na de terugwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League. De Rode Duivel had woensdagavond met drie assists een groot aandeel in de 4-3 zege van Manchester City tegen Tottenham. Die kleine overwinning volstond niet om door te stoten naar de halve finales aangezien de Spurs de heenmatch met 1-0 hadden gewonnen.
18/04 15u45  Groen-politicus Kristof Calvo loopt mee op Antwerpse klimaatmars: “Trots dat de jongeren het zo lang volhouden”Ook in de paasvakantie stonden rond de honderdvijftig betogers vanmiddag paraat op de Groenplaats in Antwerpen voor de klimaatmars. De meest opmerkelijke aanwezige was politicus Kristof Calvo (Groen), die de demonstranten samen met Vlaams parlementslid en partijgenoot Imade Annouri een hart onder de riem kwam steken. “Ik ben trots dat ze het zo lang volhouden”, stelt Calvo.
18/04 15u45  Chinees restaurant sluit na 22 jaar de deuren: “Eerst gaan we een tijdje rusten en nietsdoen”Chinees restaurant Chion’s Place in Oud-Turnhout sluit dinsdagavond definitief de deuren. Na 22 jaar houdt zaakvoerder Daniel Chion (51) het voor bekeken. “Het is mooi geweest. Na drie decennia in de horeca zal ik genieten van de rust.”
18/04 15u45  Politie vat drie Roemeense gauwdieven bij de kraagDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft de voorbije week in totaal drie gauwdieven kunnen vatten die hun slag probeerden slaan. De drie werden aangehouden.
18/04 15u45  Waar eet je de lekkerste asperges op Vlaamse wijze? Dit zijn jullie favorietenIn onze zoektocht naar de restaurants waar ze de lekkerste asperges op Vlaamse wijze voorzetten, schoven onze lezers ondertussen vijf restaurants nadrukkelijk naar voren: ’t Voorhuys en Calesberg in Merksem, De Bomma in Antwerpen, De Drij Lindekens in Schilde en Borsalino op het Kiel.
18/04 15u45  Is Meghan Markle al bevallen? Fans denken van welMeghan Markle en prins Harry kunnen op elk moment voor het eerst ouders worden. Vurige fans van het Britse koningshuis zijn er echter van overtuigd dat de hertogin van Sussex al is bevallen. De krant The Sun zet hun motivaties op een rij.
18/04 15u30  De plakplekken van onze reporter: hier kan je blijven plakken in AntwerpenElke week stelt onze reporter Elien Van Wynsberghe een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Tram 3.
18/04 15u30  Het Zwanenmeer is nog niet uitgedanst: onze culturele tips voor deze weekFilms uit de hele wereld, blueslegende Roland in de Antwerpse club Ampère of twee versies van de Tsjaikovski-klassieker Het Zwanenmeer? Op cultureel vlak valt er de komende week weer heel wat te beleven. Dit zijn onze tips.
18/04 15u15  Vouwbare smartphone van Samsung begeeft het al na twee dagenDreigt een nieuw PR-drama voor Samsung? De Galaxy Fold, de eerste smartphone met opvouwbaar scherm, vertoont bij verschillende journalisten defecten. Samsung zegt de problemen te zullen onderzoeken, maar heeft er ook al twee verklaringen voor.
18/04 15u15  VIDEO. Joyce in Zwitserland Deel 1: SchwarzseeJoyce gaat naar Fribourg! Al van gehoord?!
18/04 15u15  Verdwaalde ijsbeer schrikt dorp 700 km van zijn normale habitat opIn het oosten van Rusland is een ijsbeer wel erg van ver van huis op zoek gegaan naar voedsel. De verdwaalde, en ogenschijnlijk sterk verzwakte, beer werd gespot in een dorp dat 700 kilometer zuidelijker ligt dan zijn normale habitat. Klimaatactivisten wijzen in de richting van de klimaatopwarming. De ijsbeer wordt binnenkort teruggebracht naar zijn habitat.
18/04 15u15  Live band NerVeus komt weer naar Rodeo's Dance NightZaterdag 20 april gaat de jaarlijkse fuif Rodeo's Dance Night door op de lrv-terreinen van Pulderbos aan de Kleinheide. Vorige vier jaar organiseerde de lrv twee dagen feest. Dit jaar zal het concept een samensmelting zijn van de twee dagen naar één dag.
18/04 15u15  Waar eet je de lekkerste asperges op Vlaamse wijze: dit zijn jullie favorietenIn onze zoektocht naar de restaurants waar ze de lekkerste asperges op Vlaamse wijze voorzetten, schoven onze lezers ondertussen vijf restaurants nadrukkelijk naar voren: ’t Voorhuys en Calesberg in Merksem, De Bomma in Antwerpen, De Drij Lindekens in Schilde en Borsalino op het Kiel.
18/04 15u15  Eindelijk: lift Voetgangerstunnel op Linkeroever hersteldDe lift van de Voetgangerstunnel op Linkeroever is donderdagnamiddag weer in gebruik. De lift was bijna 14 dagen buiten gebruik door een defect aan het remsysteem.
18/04 15u00  Oudere man zwaargewond na vechtpartij in flat, vermoedelijke dader ingerekendEen oudere man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een vechtpartij op zijn flat aan het Regentieplein in Sint-Niklaas. Het slachtoffer moest door de brandweer geëvacueerd worden. De vermoedelijke dader werd opgepakt.
18/04 15u00  Adidas werkt aan volledig recycleerbare sneakersSportmerk Adidas draagt duurzaamheid steeds hoger in het vaandel en wil tegen 2021 een sneaker op de markt brengen die volledig uit recycleerbare materialen bestaat. Aan het concept van de zogenoemde Futurecraft Loop is tien jaar lang gewerkt.
18/04 14u45  Alex McLeish ontslagen: wie coacht Schotland tegen de Rode Duivels?De Schotse voetbalbond heeft donderdag bondscoach Alex McLeish ontslagen. McLeish, die in februari vorig jaar aan zijn tweede ambtstermijn was begonnen, was met Schotland tegenvallend begonnen aan de kwalificaties voor Euro 2020. De Schotten verloren vorige maand hun openingsmatch in groep I, de poule van de Rode Duivels, met 3-0 van Kazachstan.
18/04 14u45  Letterzetter slaat toe bij Chiro MassenhovenDe groendienst van de gemeente Zandhoven kapte deze week noodgedwongen bomen op het driehoekige terrein van Chiro Massenhoven, dat in de volksmond 'de Berkespie' wordt genoemd.
18/04 14u45  Van Aert, Valverde en Sagan kennen hun ploegmakkers in Amstel Gold RaceMovistar en BORA-hansgrohe hebben hun team bekendgemaakt voor de Amstel Gold Race van komende zondag. Kopmannen Alejandro Valverde en Peter Sagan kunnen rekenen op een sterke equipe, die hen moet helpen aan een eerste zege in Nederlands Limburg.
18/04 14u45  Bij brand in Mechels bedrijf komt heel wat rook vrijBij het bedrijf CG Power Systems aan de Antwerpsesteenweg in Mechelen is donderdagmiddag brand ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar er kwam heel wat rook vrij.
18/04 14u30  "Wij vrezen parkeerdruk en onze smalle straten kunnen al dat verkeer niet aan"Het centrum van Sint-Antonius zal de komende tien jaar van aanblik veranderen. Op de gronden van Van Pelt naast de kerk en het binnengebied tussen de Heimeulenweg en de Heybleukenstraat komen 250 wooneenheden bij, bleek gisteren op een infomarkt.
18/04 14u30  Moeder die haar vijf kinderen vermoordde komt vrij onder voorwaardenTwaalf jaar heeft ze moeten wachten, maar gisteren is Geneviève Lhermitte, de vrouw die in 2007 haar vijf kinderen thuis de keel heeft overgesneden, door de strafuitvoeringsrechtbank (SURB) onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De belangrijkste voorwaarde is dat zij de cel maar mag verlaten wanneer er voor haar een plaats vrijkomt in ee n gesloten psychiatrische instelling.
18/04 14u30  Mechelse voetballer krijgt vijf jaar schorsing voor kopstoot aan scheidsrechterEen voetballer van FC Suraye United Mechelen is door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geschorst voor vijf jaar, omdat hij tijdens een competitiewedstrijd een kopstoot aan de scheidsrechter had uitgedeeld. De speler, E.Y., tekende nog verzet aan, maar haalde bakzeil.
18/04 14u30  Brand ontstaat in Mechels bedrijfBij het bedrijf CG Power Systems aan de Antwerpsesteenweg in Mechelen is donderdagmiddag brand ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar er kwam heel wat rook vrij.
18/04 14u15  Parket onderzoekt mogelijke straatrace die ongeval met gewonde veroorzaakt in Sint-NiklaasIn Sint-Niklaas is woensdagavond rond 19.00 uur een vrouw gewond geraakt bij een ongeval. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door een straatrace, maar dat is nog niet bevestigd. Het onderzoek is in handen van het parket Oost-Vlaanderen.
18/04 14u15  Valverde en Sagan kennen hun ploegmakkers in Nederlands LimburgMovistar en BORA-hansgrohe hebben hun team bekendgemaakt voor de Amstel Gold Race van komende zondag. Kopmannen Alejandro Valverde en Peter Sagan kunnen rekenen op een sterke equipe, die hen moet helpen aan een eerste zege in Nederlands Limburg.
18/04 14u15  U-Ziel: iets minder verrassing had alles nog beter doen smaken (3,5/5)Onze recensent stapt iedere week zonder afspraak en anoniem een Kempense horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: U-Ziel.
18/04 14u15  Eten voor minder dan 15 euro: warme camembert met walnoten en honingFoodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eet hij bij Delicate camembert uit de oven met walnoten en honing (14,50 euro).
18/04 14u15  Zonnig paasweekend voor de deur: onze tips om eropuit te trekkenWe staan voor een zonnig paasweekend. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin dit weekend en kijken ook al even vooruit naar de komende week. Veel plezier!
18/04 14u15  Ouders profrenner Tosh Van der Sanden verbijsterd na gezinsdrama: “Woensdag nog mee geweest op supportersbus”Verbijsterde klanten legden donderdagmorgen bloemen neer aan de deur van café ’t Dorp in Wijnegem, ter herinnering aan de uitbaatster Dominique en haar twee kindjes, die overleden na een familiedrama. Echtgenoot Peter schoot Dominique en de kinderen (9 en 12) dood na een ruzie. Ook de entourage van profwielrenner Tosh Van der Sande is kapot van de gebeurtenissen: ’t Dorp was het supporterscafé van Van der Sande.
18/04 14u00  Werking bij dierenkliniek even stilgelegd na brandDe brandweer van de zone Taxandria rukte donderdagmiddag uit naar dierenkliniek Het Binnenhof op de Bisschopslaan in Beerse. Bij dakwerken ontstond brand aan de roofing van een plat dak.
18/04 14u00  Greg Van Avermaet wil teleurstelling na Parijs-Roubaix doorspoelen in Amstel Gold RaceGreg Van Avermaet besluit zondag zijn klassiek voorjaar in de Amstel Gold Race (WorldTour). De kopman van CCC toonde tot dusver veel regelmaat in de kasseiklassiekers, maar een uitschieter was er niet.
18/04 14u00  Zin in mezze of moussaka? In deze restaurants eet je lekker GrieksAls je in Antwerpen uit eten wil gaan, kan je in restaurants uit de vier windstreken terecht. Zo is de Griekse keuken al jarenlang een vaste waarde in ’t Stad en het aanbod omvat tegenwoordig heel wat meer dan klassiekers als moussaka en tzatziki. We zetten zeven uitstekende Griekse restaurants op een rij.
18/04 14u00  Alweer eentje erbij voor Deceuninck-Quick Step: Fabio Jakobsen wint sprint in Ronde van TurkijeDe Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) heeft donderdag de derde rit in de wielerronde van Turkije (WorldTour) op zijn palmares gezet.
18/04 14u00  Onvermoeibare bever sleurt halve boom over de weg dankzij behulpzame politieagentPolitieagent Kirk Karft reed midden in de nacht over de autosnelweg in Montana toen hij een ijverige bever in het vizier kreeg. De politieagent kon op tijd stoppen voor het diertje dat druk in de weer was met een grote tak over de weg te slepen om een burcht te bouwen. De behulpzame politieagent zette zijn koplampen uit en schakelde zijn noodlampen aan om andere automobilisten te waarschuwen. Het diertje aarzelt even maar nadat hij zich realiseert dat er geen bedreiging is, zet het zijn reis voort en schiet achter de vangrail aan de kant van de weg. Eind goed, al goed voor de nachtelijke werkers.
18/04 13u45  Waarom duurzaam ondernemen niet moeilijk hoeft te zijnAls ondernemer inzetten op duurzaamheid? Het is makkelijker dan je denkt. Van lokale bloementuinen tot vegetarische vissen: duurzaam ondernemen kan in bijna elke sector. En het werkt nog beter als ondernemers de handen in elkaar slaan.
18/04 13u45  Politie waarschuwt voor malafide ‘Irish travellers’: “Denk twee keer na”De Turnhoutse politie waarschuwt donderdag voor zogeheten ‘Irish travellers’. De afgelopen weken kwamen er verschillende meldingen binnen van slachtoffers uit de regio van Beerse en Vlimmeren.
18/04 13u30  De Vuyst wint Brabantse Pijl bij de vrouwenSofie De Vuyst(Parkhotel Valkenburg) heeft de tweede editie van de Brabantse Pijl bij de vrouwen gewonnen. De Vuyst haalde het na 136,7 km koers in de sprint van een groepje van elf rensters, dat zich na twintig kilometer had losgemaakt van het peloton. De Italiaanse Marta Cavalli werd tweede, Coryn Rivera ex-winnares van de Ronde van Vlaanderen, derde. Voor de 32-jarige De Vuyst is het haar eerste profzege, na een nu al knap voorjaar. In 2017 viel ze zwaar op training, waarbij ze onder andere breuken aan nek- en ruggenwervels opliep.
18/04 13u30  Brand in Mechels bedrijf, politie roept op ramen en deuren te sluitenBij het bedrijf CG Power Systems aan de Antwerpsesteenweg in Mechelen is donderdagmiddag brand ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar er kwam heel wat rook vrij. Die rook drijft op dit ogenblik af in de richting van Mechelen-centrum. De politie roept op om in de omgeving van het bedrijf ramen en deuren gesloten te houden en ook ventilatiesystemen uit te schakelen. Er zou geen sprake zijn gewonden. De brand is ontstaan in een schakelkast achteraan de site.Omwille van een brand bij CG Power Systems (Pauwels Trafo) die omschreven is door @BwRivierenland is er aanzienlijke rookontwikkeling die in de richting van centrum #Mechelen drijft.Voorzorgsmaatregel: sluit ramen en deuren & schakel ventilatiesystemen uit. pic.twitter.com/QucCQVoCWn— pzMechelenWillebroek (@PolitieMeWi) 18 april 2019
18/04 13u30  Minister erkent 1.200 hectare natuurgebied en jaagt runderen mee de wei inMinister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft in de Dijlevallei in Muizen (Mechelen) bekendgemaakt dat er – verspreid over heel Vlaanderen - 1.200 hectare natuurgebied wordt erkend als officieel natuurreservaat.
18/04 13u30  Beyoncé praat openlijk over haar moeilijke zwangerschap in nieuwe documentaireBeyoncé kampte tijdens haar tweede zwangerschap met zwangerschapsvergiftiging of pre-eclampsie. Dat maakte ze bekend in haar nieuwe documentaire Homecoming. Deze aandoening kan voor de moeder als het kind risico’s met zich meebrengen.
18/04 13u30  Lingeriemodel Myla Dalbesio ontwerpt lijn voor dames met rondingen: “Ik was het beu dat mijn boezem niet in een badpak paste”Het Amerikaanse model Myla Dalbesio (32), die onder meer te zien was in de badmodespecial van Sports Illustrated, heeft een eigen capsulelijn ontworpen voor het Belgische PrimaDonna. Daarin vinden dames met curves zowel lingerie, badmode en sportoutfits.
18/04 13u15  Acteur Game of Thrones waarschuwt voor verontrustende trendGame of Thrones is enorm populair en miljoenen kijkers zaten aan hun scherm gekluisterd voor de première van het achtste en laatste seizoen. De hype heeft echter ook negatieve gevolgen: dierenasielen overal ter wereld merken een stijging in achtergelaten en dakloze husky’s. De dieren worden massaal gefokt omdat fans een hond willen die op de bekende ‘direwolf’ uit de reeks lijkt. Jerome Flynn - beter bekend als Bronn - waarschuwt mensen die een husky in een opwelling willen kopen: “Ik vraag je om niet toe te geven aan de verleiding. Je lokale dierenasiel dankt je.”
18/04 13u15  Chez Rini: een hommage aan de zee (4/5)Onze recensent stapt iedere week zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Chez Rini.
18/04 13u00  Politie pakt man op in kathedraal van New York met flessen benzineWoensdagnacht heeft de politie van New York een man gearresteerd die met twee flessen benzine, aanmaakvloeistof en aanstekers de St. Patrick’s kathedraal wou binnenlopen. De politie beschouwt het als een verdacht incident, zeker na de brand in de Notre-Dame.
18/04 13u00  Evenepoel probeert, maar Bennett wint in Turkije: “Toch content”Sam Bennett heerst in de Ronde van Turkije. Op de venijnige slothelling richting Eceabat rondde hij een knap staaltje ploegwerk af en pakte hij zijn tweede ritzege op rij, voor ploegmaat Felix Großschartner. Remco Evenepoel testte de benen met een demarrage op zo’n twee kilometer van de finish. “Op het steilste stuk kon ik een paar meter wegrijden. Maar blijkbaar waren er meer stukken bergaf dan op het profiel leek en zo kwam iedereen weer aansluiten. Een gebrek aan parcourskennis, maar ik kan het hier moeilijk komen verkennen.”
18/04 13u00  Mobiel recyclagepark komt naar inwoners toeVoor de derde keer op rij organiseert Ivarem op drie verschillende plaatsen in Mechelen een mobiel recyclagepark. Dat gebeurt op kosten van de stad, die worden geraamd op 20.000 euro.
18/04 13u00  Zussen slaan roer om en openen thee- en koffiehuisje: “Niets zo mooi als thee zien openbloeien”Ze slaan het roer om, de zussen Veerle (37) en Inge (35) Joosten. De ene werkt in de telecomsector, de ander is sociaal assistente bij het OCMW. Maar daar kan nog wel een nieuw avontuur bij. Een avontuur dat afgelopen weekend van start ging onder de naam Tisane.
18/04 12u45  Oefenprogramma van KV Mechelen bijna gehalveerd na nieuwe afgelastingIn aanloop naar de bekerfinale op 1 mei tegen AA Gent had KV Mechelen vijf oefenwedstrijden gepland, maar twee sparringpartners haakten intussen af. Na amateurclub RWDM paste ook KV Kortrijk voor een vriendschappelijke wedstrijd, zo maakte Malinwa donderdag bekend.
18/04 12u45  JONGCD&V lanceert collectieve studieruimteDankzij JONGCD&V Heist-op-den-Berg kunnen studenten vanaf juni samen studeren in de gemeente. Dat was nog niet mogelijk, maar de jongeren brengen daar verandering in met een proefproject bij Transport Bellekens in de Impulsstraat.
18/04 12u30  OPINIE. Van der Poel: fenomeen der fenomenenKan Mathieu van der Poel de wereld nog verbazen? Ja dus! De manier waarop hij gisteren op de Brusselsesteenweg in Overijse de Brabantse Pijl naar zijn hand zette, deed heel wat monden openvallen. Van kop af een spurt winnen met Julian Alaphilippe en Michael Matthews in het wiel, wij hielden het alvast niet voor mogelijk.
18/04 12u15  Snowboarder ontsnapt op het nippertje aan lawine tijdens afdalingDeze snowboarder beleefde wellicht de angst van zijn leven. Tijdens het afdalen van een berg in de Spaanse valleien van Val d’Aran raakte de snowboarder bijna levend begraven toen een lawine op hem kwam afgestormd. Met veel geluk kon hij op het nippertje ontsnappen aan de massa sneeuw door bovenop de lawine naar beneden te glijden.
18/04 12u15  Mercedes-baas lacht geruchten over telefoontjes met Max Verstappen wegMercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij samen met Jos en Max Verstappen smakelijk gelachen heeft over het gerucht dat hij geregeld aan de lijn hing om Max naar zijn team te lokken.
18/04 12u15  Verbijstering aan café na familiedrama met vier doden: “Dit is niet te vatten”Verbijsterde klanten legden donderdagmorgen bloemen neer aan de deur van café ’t Dorp in Wijnegem, ter herinnering aan de uitbaatster Dominique en haar gezin, dat overleed na een familiedrama. Op de stoep zijn de bloedsporen nog zichtbaar. Volgens de klanten hadden Dominique (40) en Peter (50) onlangs nog gevierd dat ze het het café vier jaar geleden hadden overgenomen. Het paar was ook vorige week nog gaan skiën met dochter Jamie (12) en zoon Jack (9).
18/04 12u00  DISCUSSIE. Privé-detectivers die leefloners controleren, een goed idee?Voormalig staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) wil OCMW’s de mogelijkheid bieden om privédetectives in te zetten voor de controle op leefloners naar bezittingen in het buitenland. Een goed idee, of nét iets te veel ‘Big Brother’?
18/04 11u45  Bondsparket in beroep tegen vrijspraak salesmanager KV MechelenHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak voor Gert Aerts. Dat bevestigde de KBVB donderdag. De sales- en marketingmanager van KV Mechelen zou match delegate Fernand Meese in de 1B-finale tegen Beerschot Wilrijk in de rug geduwd hebben, maar ontkent dat dat opzettelijk gebeurde.
18/04 11u45  Tweedehandsspullen krijgen tweede leven dankzij minionderneming: “We besparen eigenaars heel wat moeite”De Heistse studenten Amber Van Baelen en Kailey Wouters lanceerden samen met hun klasgenoten Michelle Aernaut, Evi Rose, en Oskar Baranowski Back2Life, een minionderneming rond hergebruik. Ze ontfermen zich over tweedehands spullen van mensen die zelf geen tijd, geduld of kennis hebben om ze te verkopen.
18/04 11u45  Brandrisico stijgt naar oranje in Antwerpse natuurgebiedenDoor de aanhoudende droogte is het brandrisico in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van geel naar oranje, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos. Brandfase oranje betekent dat het erg droog en brandgevaarlijk is en dat je kinderen dan ook niet zonder toezicht mag laten in de tientallen natuurgebieden die de provincies rijk zijn.
18/04 11u45  Korpschef ruilt politiezone in voor de pracht van Italië: “In de zetel ploffen ligt niet in mijn aard”Korpschef Roger Mol (61) van de politiezone Balen, Dessel en Mol stopt op 1 mei, maar hij blijft niet stilzitten. “Ik richt me nu op mijn tweede passie, reisleider en gidsen in Italië.” Roger Mol realiseerde onder meer 3 nieuwe locaties voor de politie en een uitgebreid ANPR-netwerk.
18/04 11u45  Zoveel verdienen de Kardashians met InstagramHun bekendheid danken de Kardashians aan hun televisieprogramma, hun rijkdom grotendeels aan sociale media. Kim, Kylie en Kendall promoten op regelmatige basis allerhande producten op Instagram en daar blijken ze gigantisch sommen voor in ontvangst te mogen nemen.
18/04 11u45  Gezinsdrama Wijnegem: politieman ontneemt eigen leven na moord op vrouw en kinderenBij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht minstens drie doden gevallen. Een politieman (50) doodde eerst thuis zijn kinderen van 9 en 11 jaar en vermoordde daarna zijn vrouw (40) in het café. Hij probeerde daarna uit het leven te stappen en is in de loop van de nacht overleden.
18/04 11u30  Wat na werelduurrecord? “Eerst Vandenbroucke eren in Verona en dan goud in Tokio”“Ik had misschien iets trager kunnen starten, maar ik denk niet dat het veel verschil had gemaakt.” Twee dagen na zijn werelduurrecord van 55,089 kilometer denkt Victor Campenaerts alweer vooruit. “Ik heb al enkele mooie zaken verwezenlijkt, maar mijn wenslijstje is nog niet af. Een medaille op de Olympische Spelen lijkt mij even chic als het werelduurrecord.”
18/04 11u30  Twee auto’s komen in aanrijding met elkaar: vrouw gewondOp de Prins Alexanderlaan in Sint-Niklaas gebeurde woensdagavond een zwaar ongeval.
18/04 11u15  In deze boot houden Victor Campenaerts en Stig Broeckx binnenkort een pannenkoekenfestijnDe Pannenkoekenboot in Dessel mag binnenkort Victor Campenaerts en Stig Broeckx ontvangen. Victor Campenaerts brak dinsdagavond het werelduurrecord tijdrijden in Mexico. Campenaerts beloofde Broeckx een traktatie pannenkoeken indien hij het record zou halen. De Pannenkoekenboot heeft een symbolische waarde voor Broeckx. Voor zijn ongeval fietste hij vaak voorbij deze boot tijdens zijn trainingen. Wanneer het pannenkoekenfestijn zal doorgaan is nog ongeweten.
18/04 11u15  Jaar na plotse instorting staat woning er weer: “Al mijn vrije tijd ging naar de heropbouw”De familie Goris, een jong gezin met twee kinderen, verloor een jaar geleden een groot deel van haar huis in de Pastoor Haemelsstraat in Berlaar. Graafwerkzaamheden bij de buren hadden het voorste deel van hun huis zodanig doen verzakken dat slopen nog de enige optie was. Vandaag, na een bijzonder zwaar jaar, is de nieuwbouw zo goed als klaar.
18/04 11u00  Uitbater frituur Estrella door het dolle heen na behalen van wereldrecord frieten bakkenHet wereldrecord frieten bakken staat voortaan op de naam van Luc Driesen. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur lang frieten in zijn frituur Estrella in Oostmalle. In het bijzijn van honderden supporters werd afgeteld naar de laatste seconden. “Zonder mijn vriendin Estrella was dit nooit gelukt”, verklaart de emotionele wereldrecordhouder.
18/04 10u45  Mechelen op haar paasbest met eerste prairietuinMedewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad hebben op het Kardinaal Mercierplein de eerste prairietuin van Mechelen aangelegd. De klassieke grasperken werden er deze week vervangen door wilde grassen, planten en bloemen. Zo’n tuin zorgt voor extra biodiversiteit en laat het regenwater beter doordringen.
18/04 10u30  Brand bij Italiaans restaurant in GeelBij het Italiaans restaurant Da Corrado in Geel heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed. Er vielen geen gewonden.
18/04 10u15  Steeds meer dorpskroegen sluiten de deuren: “Als cafébaas moet je de klanten soigneren”Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen luidt de alarmklok. Het aantal dorpscafés in ons land blijft maar dalen. Haast elke dag is er wel een kroeg die de deuren voorgoed sluit. Toch blijven heel wat gezellige kroegen moeiteloos overeind. Wat is hun geheim? Wat moeten de uitbaters ervoor doen? Eén ding lijkt nu al duidelijk: noem je café naar een vogel en het halve werk is al achter de rug.
18/04 10u15  Strip over Antwerp FC in de maak: “Bosuilman is een echte Antwerpenaar met een dosis sarcasme en een pint in de hand”Sven Hardies is niet alleen een stand-upcomedian en grafisch ontwerper, maar ook striptekenaar. Zo maakt hij regelmatig cartoons over voetbalclub Antwerp, met name over hun hoogsteigen superheld: Bosuilman. Eind juni ligt er een stripalbum, met de nogal lijvige titel Bosuilman: cartoons uit het officiële Antwerp clubblad en andere onzin, in de boekhandel.
18/04 10u15  Verkeersellende dagelijkse kost op E313: “Je weet wanneer je vertrekt, maar niet wanneer je aankomt”Vier ongevallen en een snelweg die meer dan tien uur aan een stuk afgesloten blijft. De Kempense transporteurs knarsetanden, want verkeersellende en files vormen intussen dagelijkse kost op de E313.
18/04 10u15  Camerabeelden tonen horrorcrash toeristenbus in MadeiraSchokkende beelden tonen hoe een toeristenbus woensdagavond is gecrasht in Madeira, Portugal. De bus geraakte van de weg en stortte neer in ravijn, op een huis. Inzittenden waren voornamelijk Duitse toeristen. Waarom de bus van de weg is geraakt, is nog niet volledig duidelijk. Mogelijk was er iets mis met de remmen. Op het moment van de crash stond de zon ook vrij laag en lag de weg er droog bij. De burgemeester van Madeira spreekt van 29 doden en 22 gewonden.
18/04 10u00  Brand bij pizzeria in GeelBij pizzeria Da Corrado in Geel heeft in de nacht van woensdag op donderdag een brand gewoed. Er vielen geen gewonden.
18/04 10u00  Gezinsdrama in café in Wijnegem: vier dodenBij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht minstens drie doden gevallen. Een café-uitbater (50) doodde eerst thuis zijn kinderen van 9 en 11 jaar en vermoordde daarna zijn vrouw (40) in het café. Hij probeerde daarna uit het leven te stappen en is in de loop van de nacht overleden.
18/04 09u45  Dit is de nieuwe villa van Boma: opnames deze en volgende weekDe komende dagen draait een filmcrew opnames in een villa in Opglabbeek voor de vierde film van FC De Kampioenen, ‘Viva Boma’. “Uit tientallen locaties in Vlaanderen vonden we onze villa Boma uiteindelijk in de Opglabbeekse villawijk”, zegt opnameleider Jo Van Hende.
18/04 09u45  STANDPUNT. Groen, groener, socialistischEn toen sloeg Kaïn Abel de hersens in en was de eerste broedermoord een feit. Zo gaat het Bijbelse verhaal van de twee oudste zonen van Adam en Eva. Tussen de Vlaamse socialisten en de groenen, die als broeders zij aan zij zouden moeten strijden op het links-progressieve front, botert het ook niet echt.
18/04 09u30  NBA. Bucks, Celtics en Rockets lopen uit in play-offsMilwaukee Bucks heeft woensdagavond ook zijn tweede play-offduel tegen Detroit met een thuiszege afgesloten. Het sterkste team uit de reguliere NBA-competitie haalde het met 120-99 van de Pistons.
18/04 09u15  Guardiola blijft groots in de nederlaag: “Ik blijf de VAR steunen en feliciteer Tottenham”Manchester City-coach Pep Guardiola wist niet goed wat zeggen na de onwaarschijnlijke 4-3 in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Tottenham. De Spurs stoten dankzij de 1-0 zege in de heenwedstrijd door. Guardiola had bij de derde treffer van de Spurs handspel van Llorente gezien, maar bleef desondanks sportief en steunde de VAR.
18/04 08u45  De Block wil vroegere opstart van re-integratietraject voor zieke werknemersMinister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is voorstander van een vroegere opstart van re-integratietrajecten voor zieke werknemers, al ligt de bevoegdheid daarvoor wel bij de minister van Werk. Dat zegt haar kabinet in een reactie op een studie van HR-bedrijf Acerta, waaruit blijkt dat de nieuwe regeling rond re-integratie niet goed werkt.
18/04 08u45  Door concurrentie van online en ketens: Steeds minder onafhankelijke apothekersEr zijn in 2018 voor het eerst meer apotheken gestopt dan er zijn bijgekomen. Dat is een gevolg van de online concurrentie en van de overnamejacht door ­supermarkt-apotheken. “Een gevaarlijke evolutie, want die zijn gericht op uw geld in plaats van op uw gezondheid”, zegt de Apothekersbond.
18/04 08u15  Guardiola blijft groots in de nederlaag: “Ik blijf de VAR steunen en felicitaties aan Tottenham”Manchester City-coach Pep Guardiola wist niet goed wat zeggen na de onwaarschijnlijke 4-3 in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Tottenham. De Spurs stoten dankzij de 1-0 zege in de heenwedstrijd door. Guardiola had bij de derde treffer van de Spurs handspel van Llorente gezien, maar bleef desondanks sportief en steunde de VAR.
18/04 08u00  Guardiola blijft groots in de nederlaag ondanks vreselijke uitschakeling: “Ik blijf de VAR steunen en felicitaties aan Tottenham”Manchester City-coach Pep Guardiola wist niet goed wat zeggen na de onwaarschijnlijke 4-3 in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Tottenham. De Spurs stoten dankzij de 1-0 zege in de heenwedstrijd door. Guardiola had bij de derde treffer van de Spurs handspel van Llorente gezien, maar bleef desondanks sportief en steunde de VAR.
18/04 07u30  Gezinsdrama in café in Wijnegem: minstens drie dodenBij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht minstens drie doden gevallen. Een café-uitbater schoot eerst thuis zijn kinderen dood en vermoordde daarna zijn vrouw in zijn café. Hij probeerde uit het leven te stappen, maar overleefde. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is.
18/04 07u00  NMBS begraaft plannen voor treinen zonder begeleidersDe NMBS veegt het plan om treinen zonder controleurs in te zetten voor onbepaalde tijd van tafel. Zowel technisch als financieel zijn de ‘one man cars’ niet haalbaar, zo blijkt uit een studie waarover De Morgen donderdag bericht.
18/04 07u00  Bijna honderd salafistische organisaties in BelgiëDe Staatsveiligheid telt bijna 100 salafistische organisaties in ons land, zowel moskeeën, religieuze centra als onderwijsinstellingen. De radicale stroming in de islam is in opmars, aldus De Tijd donderdag.
18/04 07u00  “Oudere werknemers in België niet te duur”Dat in België maar weinig 55-plussers aan de slag zijn, komt niet alleen doordat ze te duur zijn. In Europees verband blijkt België geen uitschieter, zo blijkt uit nieuw onderzoeker.
18/04 07u00  Niet langer automatisch enkelband voor gevangenisstraf onder de drie jaarGevangenisstraffen onder de 3 jaar leiden vanaf 2020 niet automatisch meer tot een enkelband. Een nieuwe wet legt op dat ook korte straffen in de cel moeten starten, bericht Het Laatste Nieuws donderdag.
18/04 06u45  Kim Jong-un superviseert test met nieuw tactisch wapenDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een test met een nieuw tactisch wapen gesuperviseerd. Dat hebben Zuid-Koreaanse media gemeld onder aanhaling van staatsmedia en het Noord-Koreaanse agentschap KCNA.
18/04 06u30  29 Duitsers komen om bij buscrash op MadeiraOp het Portugese eiland Madeira is het aantal dodelijk slachtoffers na een ongeluk met een toeristenbus gestegen tot 29. Dat heeft de burgemeester Felipe Susa van Caniço, waar het ongeval gebeurde, gezegd aan het Portugese persagentschap Lusa. Alle slachtoffers hebben de Duitse nationaliteit.
18/04 06u30  Gents bedrijf wil Notre-Dame heropbouwenHet Gentse bouwbedrijf Denys hoopt te kunnen helpen bij de renovatie van de deels afgebrande Notre-Dame-kathedraal in Parijs. CEO Johan Van Wassenhove laat zijn medewerkers een dossier voorbereiden, bericht De Tijd donderdag.
18/04 05u15  Luxehotel in historisch zwembad opent in november: 50 personeelsleden gezochtHet nieuwe viersterrenhotel van Van der Valk in het monumentale oude zwembad in Mechelen verwelkomt op maandag 18 november de eerste gasten. De ruwbouw is klaar en de zoektocht naar 50 personeelsleden is gestart. Met een bar, restaurant, ontbijt- en brunchformules en feestzalen wil het hotel dat 124 kamers telt een breed publiek aanspreken.
18/04 04u15  Organisatie trekt aan alarmbel: “Posse Leest moet gratis volksfeest blijven”De Mechelse deelgemeente Leest maakt zich op voor Posse Leest, een traditie die teruggaat tot in 1841. “We blijven de grootste jaarmarkt in de regio. Het is niet makkelijk maar we willen dat het een gratis volksfeest blijft”, zegt Yves Selleslagh, voorzitter Posse Leest-comité.
18/04 03u15  Gemeentebestuur huldigt Marc Clasen voor heldendaad: “Ik ben tevreden dat ik iemand heb gered”Het gemeentebestuur van Beerse heeft woensdag inwoner Marc Clasen in de bloemetjes gezet. Op vrijdag 22 februari redde hij dorpsgenote Christine Horemans uit het ijskoude water van het kanaal in Turnhout.
18/04 03u15  Waterzuiveringsstation in eigen straat, maar bewoners zijn er niet op aangesloten: “Ons afvalwater loopt in de gracht”Hoewel er op amper honderd meter van hun deur een groot waterzuiveringsstation staat, hebben de bewoners in de Vaartstraat in Ravels zelf geen aansluiting op het rioleringsnet. “Ons afvalwater loopt nog altijd gewoon in de gracht”, zeggen de omwonenden. Maar volgens het gemeentebestuur komt daar nu eindelijk verandering in.
18/04 03u15  Redders: “Als je een kwartiertje niet oplet, kan het al te laat zijn”Een 64-jarige hobbyfotograaf beleefde woensdagochtend de schrik van zijn leven toen hij vastraakte op een zandbank tussen Blankenberge en Wenduine. De man kon plots geen kant meer op door het opkomende zeewater. Reddingsdiensten waarschuwen voor het fenomeen.
18/04 03u15  Zuhal Demir (N-VA) wil privédetectives inzetten om leefloners te controlerenVoormalig staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) wil OCMW’s de mogelijkheid bieden om privédetectives in te zetten voor de controle op leefloners naar bezittingen in het buitenland. Dit is alleen mogelijk bij een aanpassing van het beroepsgeheim.
18/04 03u15  Antwerpse jongere zwaar verbrand door lachgas, maar waarschuwingen komen er nietIn Nederland vragen de brandwondencentra aandacht voor de mogelijke gevolgen van lachgas. De afgelopen weken liepen veertien jonge gebruikers zware vrieswonden op. Ze kregen een huidtransplantatie en staan voor een lange revalidatie. In Vlaanderen zijn er drie slachtoffers, onder wie een in Antwerpen. Maar alarm is hier nog niet.
18/04 03u15  Parket vraagt (weeral) jarenlange celstraf voor seriestalker: “Dit heb ik nog nooit gezien”Hij maakte de voorbije tien jaar tientallen slachtoffers en werd al vier keer veroordeeld. Toch kon Kim D.P. (32) uit Maldegem nieuwe slachtoffers maken. Voor al zijn veroordelingen zat hij nog geen dag in de cel. Een van zijn slachtoffers ligt intussen in het ziekenhuis. Gisteren verscheen de jonge dertiger nog maar eens voor de rechter. “Dit heb ik nog nooit gezien”, zei die.
18/04 03u15  Slachtoffer zuurgooier wacht nog altijd op politieke hulp: “Het is genoeg geweest, na 111 operaties”Maggie De Block (Open Vld) heeft haar diep teleurgesteld. Tien jaar en 111 operaties geleden werd Patricia Lefranc door een jaloerse vriend overgoten met bijtend zuur. De vrouw raakte zwaar verminkt en gaf al een fortuin uit aan operaties en andere medische kosten. Ze riep de hulp in van de minister van Volksgezondheid. “Vier jaar later wacht ik nog altijd op een antwoord.”
18/04 03u15  400 extra jobs in maatwerkbedrijven maar dat is nog lang niet genoegDe Vlaamse overheid creëert vierhonderd extra jobs bij maatwerkbedrijven. Dat zijn de beschutte werkplaatsen van vroeger. Maar zelfs met die extra banen blijft er een groot tekort aan jobs voor mensen met een mentale of sociale beperking.
18/04 03u15  Diesel, benzine of elektriciteit? Twijfel doet autoverkoop in België dalenMag ik over enkele jaren het stadscentrum binnenrijden als ik nu een nieuwe diesel koop? En als ik geen diesel meer koop, wat dan wél? Veel Belgen zitten met die vragen en stellen om die reden hun aankoop uit. Het gevolg: Belgische particulieren kochten in de eerste drie maanden van dit jaar 10% minder auto’s dan in dezelfde periode vorig jaar.
18/04 03u15  Nieuwe havenschepen Annick De Ridder: “Containers laden en lossen lijkt wel Tetris voor gevorderden”Antwerps schepen van Haven Annick De Ridder (N-VA) ging woensdag op ronde in haar nieuwe habitat om kennis te maken met de havenarbeiders en hun werk. En dat gebeurde zowel op het land als in de lucht.
18/04 03u15  Jo Lernout woont nu in armoede op Filipijnen: “Als ik kon, betaalde ik de slachtoffers vandaag nog terug”Hij had net zo goed in The Sky Is the Limit kunnen zitten, maar voor Jo Lernout werd het ‘Don’t Worry, Be Happy, het programma waarin Peter Boeckx mensen op de rand van de armoede opzoekt. “Ik heb getwijfeld of ik mijn povere leven op de Filipijnen zou laten filmen voor een programma met die titel”, zegt de gevallen wonderboy van Lernout & Hauspie. “Ik ben níét gelukkig. Ik leef ­elke dag met een schuldgevoel.”
18/04 03u15  Bondsprocureur Kris Wagner na storm van kritiek: “Met Geert De Vlieger wil ik alleen bankdrukken”Door de zaak-Malinovskyi was de tot vorige week onbekende bondsprocureur Kris Wagner (47) plots de boeman van de voetbalwereld. Zijn vordering voor de stopzetting van Standard - Anderlecht, waarover hij zelf niet wil communiceren, is alvast minder sensationeel. Maar de komende dagen volgt ook nog de zaak ‘Propere Handen’. Wagner blijft onbewogen onder alle kritiek. “Als de hoon de prijs is die ik moet betalen voor een eerlijk proces, dan neem ik die er resoluut bij.”
18/04 03u15  Danny Blind over Champions League-kansen Ajax: “Je moet je plek kennen, Barça en City zijn in principe beter”In 1995 won Danny Blind (57) met Ajax onder Louis van Gaal de beker met de Grote Oren en na de stunt tegen Juventus zit zijn zoon Daley (29) nu met hetzelfde Ajax in de halve finales van het kampioenenbal. Vader Danny was er dinsdagavond bij Turijn. “De finale winnen? Het kan, als we weer zo’n goeie dag hebben.”
18/04 03u15  75 jaar bevrijding: tanks trekken opnieuw naar AntwerpenWie er graag had willen bijzijn toen de geallieerden in 1944 het land bevrijdden, krijgt vanaf augustus de kans. Dan is het 75 jaar geleden dat de geallieerden België heroverden. Dat leidde ook in Antwerpen op 4 september tot een gigantisch volksfeest. Om dat te vieren zijn er verschillende evenementen en herdenkingen.
18/04 03u15  Truitje van Campenaerts geveild voor goed doelWiekevorst tegen Kanker veilt een wielertruitje van werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. “Het was een tombolaprijs, maar de winnaars moesten het niet hebben”, zegt Joris De Preter van de organisatie.
18/04 03u15  Bedenkster keert terug naar SchriekelmarktNa een mislukte overname en een afgevoerde editie vorig jaar zet bezielster Leigh Van den Acker opnieuw de schouders onder Schriekelmarkt. Ze verwacht op zondag 28 april zo’n vijfentwintig standhouders op de pop-upmarkt voor webshops in Schriek (Heist-op-den-Berg).
18/04 03u15  “Zonder het Plan Werk zou het aantal leefloners zeker gestegen zijn”“We moeten de instroom van leefloners afremmen door meer mensen aan het werk te krijgen.” Luc Op de Beeck (CD&V) was nog OCMW-voorzitter toen hij in 2017 het Plan Werk lanceerde. Vandaag stellen hij en schepen van Sociale Zaken Kelly Verheyen (sp.a) verheugd vast dat het Plan Werk werkt. “Maar het was een leerproces.”
18/04 03u15  Het Gevolg breidt uit naar LeopoldsburgDe Turnhoutse theaterwerkplaats Het Gevolg, onder leiding van Stefan Perceval, spreidt haar vleugels en gaat zich nu ook in Leopoldsburg vestigen. “Er werd ons beloofd dat voor Turnhout alles bij het oude blijft”, reageert schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen).
18/04 03u15  Groentehuisje stelt serres open voor bezoekersJan Van Alphen (55) en zijn vrouw Linda Sambre (51) hebben in een gedeelte van hun serres in Achteraard in Minderhout (Hoogstraten) een bezoekersruimte ingericht. Jong en oud is er voortaan welkom om met hun eigen ogen te zien hoe de groenten en het fruit er groeien.
18/04 03u15  “Mijn gedachten gingen meteen naar de beschadigde orgels”Nu de rook rond de Notre-Dame opgetrokken is, kan de schade worden opgemeten. Dat de twee kerkorgels zware averij hebben opgelopen, staat vast. De Kempense bvba Organroxx zamelt geld in voor de restauratie.
18/04 01u15  ‘Overuren’ breidt uitHet afterworkconcept van Overuren, dat plaatsvindt bij de AED Studios in Lint, is erg succesvol. Voor de vierde editie, met dj Wout, moet er worden uitgeweken naar een grotere studio om de toeloop op te vangen.
18/04 01u15  Fort Fiësta geeft 600 tieners stevige kickDe tweede editie van Fort Fiësta trok zeshonderd tieners naarhet Stabroekse fort in de Abtsdreef. De 12- en 13-jarigen vormden de grootste groep. Vooral de survivalactiviteiten kenden veel succes.
18/04 00u15  28 Duitsers komen om bij buscrash op MadeiraOp het Portugese eiland Madeira zijn minstens 28 doden gevallen bij een ongeluk met een toeristenbus. Dat heeft de burgemeester Felipe Susa van Caniço, waar het ongeval gebeurde, gezegd aan het Portugese persagentschap Lusa. Alle slachtoffers hebben de Duitse nationaliteit.
17/04 23u30  Nieuwe wereldrecordhouder frieten bakken: “Twee keer zwaar afgezien toen ik uit diepe slaap direct moest bakken”In het bijzijn van hónderden fans brak Luc Driesen van Frituria Estrella in Oostmalle woensdag om 21.15u het wereldrecord frieten bakken. Sinds vorige vrijdag bakte hij 126 uur frieten. Luc betrok zijn vriendin Estrella in de hulde. “Zonder haar was het niet waar.”
17/04 23u00  Spektakel in Champions League: Tottenham na sensationeel scoreverloop voorbij Manchester City naar halve finale tegen AjaxTottenham Hotspur heeft zich na een heus spektakelstuk geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Kevin De Bruyne en Vincent Kompany - beiden in de basis - loodsten Manchester City aanvankelijk vanuit een verloren positie voorbij het Tottenham maar een frommelgoals van Llorente volstond voor de kwalificatie van de club uit London. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen mogen het in de halve finale opnemen tegen het hun ex-club Ajax.
17/04 23u00  Liverpool probleemloos voorbij Porto naar halve finale Champions League tegen BarcelonaGeen mirakel voor Sergio Conceicao. De ex-vedette van Standard geraakte als coach van Porto niet voorbij Liverpool in de kwartfinale van de Champions League. Na een nederlaag in de heenmatch (2-0) gingen de Portugezen nu ook voor eigen volk onderuit (1-4) tegen Liverpool. De Engelsen die zich mogen opmaken voor een halve finale tegen Barcelona. Wat een affiche!
17/04 22u30  Minstens 28 doden bij buscrash op MadeiraOp het Portugese eiland Madeira zijn minstens 28 doden gevallen bij een ongeluk met een toeristenbus. Dat heeft de burgemeester Felipe Susa van Caniço, waar het ongeval gebeurde, gezegd aan het Portugese persagentschap Lusa.
17/04 22u15  “Gebruik oud spoornet in haven”Burgerbewegingen Ringland, Ademloos en stRaten-generaal steunen het idee om ongebruikte stukken spoorweg in te schakelen voor pendelverkeer van en naar de haven. Het idee werd naar voor geschoven door Open Vld.
17/04 22u00  Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Zottegem ontvangen elk jaar een Belgisch kampioenschap wielrennen tot en met 2024Tot en met 2024 worden diverse Belgische kampioenschappen wielrennen afgewerkt in de driehoek Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Zottegem. Afgetrapt wordt er op 1 mei aan de Markthal van Sint-Lievens-Houtem. Dan staat het BK tijdrijden op het programma voor de categorieën vanaf jongens aspiranten U15 tot en met de beloften bij de vrouwen en mannen. De apotheose volgt in 2024 wanneer het BK bij de mannen en vrouwen elite wordt verreden. Woensdagavond werden de verschillende BK’s toegelicht tijdens een persconferentie in Sint-Lievens-Houtem.
17/04 21u45  FIBA Europe Cup: geen finale voor Varese en Jean SalumuVarese en Jean Salumu zijn er woensdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de FIBA Europe Cup basketbal. Het Italiaanse team verloor de terugwedstrijd tegen het Duitse Würzburg met 89-86.
17/04 21u45  Minstens 28 doden bij buscrash in MadeiraOp het Portugese eiland Madeira zijn minstens 28 doden gevallen bij een ongeluk met een toeristenbus. Dat heeft de burgemeester Felipe Susa van Caniço, waar het ongeval gebeurde, gezegd aan het Portugese persagentschap Lusa.
17/04 21u30  Meerdere doden bij buscrash in MadeiraIn Portugal is woensdagmiddag een bus gecrasht. Meerdere mensen overleefden de klap niet, andere geraakten zwaargewond. De exacte omvang van het ongeluk is nog niet duidelijk.
17/04 21u30  Hij was ooit een half miljard dollar waard, nu leeft Jo Lernout van 2,5 euro per dagDe opvallendste figuur in het nieuwe VIER-programma ‘Don’t Worry Be Happy’ moet Jo Lernout zijn. De West-Vlaming was in een ver verleden de helft van spraaktechnologiebedrijf L&H en was op zijn hoogtepunt 500 miljoen dollar waard. Na het faillissement van zijn bedrijf moet hij het echter met heel wat minder stellen, maar hij heeft geleerd met weinig gelukkig te zijn. Lernout woont nu in de Filipijnen met zijn vrouw en zoon en leeft van 2,5 euro per dag. Maar het verlies van zijn fortuin maakt hem allesbehalve ongelukkig: “Ik vind het vooral erg voor andere mensen die geld verloren.”
17/04 21u15  Brand breekt uit in werkplaats: veel schadeAan de Donkstraat in Ramsel (Herselt) is woensdagnamiddag omstreeks 16.45 uur brand uitgebroken in een achtergelegen werkplaats.
17/04 20u45  Ajax versterkt zich met 18-jarige verdediger van HeerenveenEén dag na de historische kwalificatie voor de halve finales van de Champions League heeft Ajax zijn tweede inkomende transfer voor volgend seizoen aangekondigd. De Amsterdammers nemen de achttienjarige verdediger Kik Pierie over van Heerenveen. Pierie tekende een overeenkomst voor vijf seizoenen.
17/04 20u30  Jumbo-Visma trekt met Laurens De Plus en kopman Primoz Roglic naar de start van de Giro in BolognaJumbo-Visma heeft vandaag al zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië (11 mei-2 juni). Het Nederlandse WorldTour-team mikt op de eindzege met de Sloveen Primoz Roglic, onze landgenoot Laurens De Plus moet één van zijn meesterknechten worden.
17/04 20u15  Vrouw nodigt vreemde uit naar huwelijk zus, drie jaar later trouwen ze zelfEen vrouw die een vreemde meenam naar het huwelijk van haar zus, is drie jaar later met hem getrouwd. Wat begon als een grap lijkt nu dus goed uit te draaien.
17/04 19u45  Massale verontwaardiging over enorme giften van superrijken voor Notre-DameDe topman achter merken als Gucci en Balenciaga schenkt 100 miljoen euro. De man achter Louis Vuitton en Givenchy 200 miljoen, net zoals de familie die deels L’Oréal bezit. En ondertussen is er verontwaardiging: waarom zoveel geld voor de heropbouw van de Notre-Dame, een kathedraal, en niet voor de heropbouw van de samenleving?
17/04 19u45  Minister-president Bourgeois bezoekt Wijnegems bedrijf Gomad: “Wij stellen alleen vluchtelingen tewerk”Het Wijnegemse bedrijf Gomad mocht gisteren bezoek ontvangen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Gomad stelt alleen erkende vluchtelingen tewerk, geeft Nederlandse lessen en verzorgt opleidingen.
17/04 19u45  Internationale profvoetballers laten haar knippen in Brederodestraat: “Radja Nainggolan? Een toffe gast”‘Ons Kapsalon’ in de Brederodestraat in Antwerpen lijkt een doorsnee kapperszaak, maar de twee zaakvoerders zijn maar wat trots dat ze enkele topvoetballers tot hun vast cliënteel mogen rekenen. “Het is begonnen met Issame Charaï en Zinho Gano, maar intussen knip ik ook het haar van Radja Nainggolan en Christian Pulisic”, lacht medezaakvoerder Youssef Belhadi.
17/04 19u30  “Elke vrouw mag erbij komen, maar ze moet wel hetzelfde werk willen doen als een vent”Bij de brandweer werken, een mannenstiel? De brandweervrouwen van Balen bewijzen het tegendeel. Terwijl het voor andere posten moeilijk is om vrijwilligers te vinden, laat staan vrouwen, doet de post Balen het met vier: Marijke, Christine, Saskia en Maddy. Ze staan hun mannetje, combineren branden blussen met kinderen opvoeden, en deinzen voor niets terug.
17/04 19u30  Van Mexico naar Dessel: Victor Campenaerts belooft Stig Broeckx bezoek aan deze PannenkoekenbootBorgerhoutenaar Victor Campenaerts fietst de meeste kilometers op een uur tijd. Toen de kersverse wereldrecordhouder van zijn fiets stapte in Mexico, kondigde hij meteen aan dat hij met zijn Lotto Soudal-ploegmaat Stig Broeckx pannenkoeken zou gaan eten op de Pannenkoekenboot in Dessel. Voor iedereen een verrassing, ook voor uitbaters Willem en Sabina.
17/04 19u15  Burgerbewegingen steunen Open Vld: “Gebruik oud spoornet in haven”Burgerbewegingen Ringland, Ademloos en stRaten-generaal steunen het idee om ongebruikte stukken spoorweg in te schakelen voor pendelverkeer van en naar de haven. Het idee werd naar voor geschoven door Open Vld.
17/04 19u15  Hoogstraatsebaan in Oostmalle weer open na heraanleg dorpskernDe Hoogstraatsebaan (N14) in Oostmalle is weer open voor al het verkeer.
17/04 19u15  Bakkerij-patisserie opent grote vestiging: “Voor mijn zoon Anouar maakte ik deze zaak nog mooier”Bakkerij-patisserie Anouar heeft in de Maurits Sabbestraat in Mechelen-Noord een grote vestiging met tearoom geopend. Zoon Anouar (15), naar wie Mohamed Oallal (39) zijn zaak noemde, helpt nu al een handje mee en wil later mee in de zaak stappen.
17/04 19u00  Noodlot slaat toe in saga van de defecte lift VoetgangerstunnelDe saga van de defecte lift van de Voetgangerstunnel blijft duren. Het atelier waar het defecte onderdeel wordt hersteld, kampt nu zelf met … een defect.
17/04 18u45  In dit nieuw hotel op het Eilandje kan je binnenkort ook beleggen in kamersBegin oktober opent op het Eilandje in Antwerpen een nieuw hotel de deuren. Het wordt een budgetvriendelijk hotel dat zich zal richten op de liefhebbers van modern design, want de kamers worden erg trendy en strak ingericht. Maar het nieuwe hotel is niet alleen interessant voor toeristen.Projectontwikkelaar Triple Living brengt de kamers namelijk ook op de markt als investering. Vanaf 115.000 euro kan je al beleggen in een hotelkamer.
17/04 18u45  Dit jaar al 215.000 Chinese wolhandkrabben gevangen in Kleine NeteDe Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de Universiteit Antwerpen onderzoeken in Westerlo de mogelijke gevolgen van de aanwezigheid van Chinese wolhandkrabben voor de waterplanten. Deze Aziatische veelvraat overspoelt nog steeds onze rivieren.
17/04 18u30  Marinier zakt in tijdens marathon voor gesneuvelde collega’s en kruipt verder naar eindstreepEen marinier uit Ohio kroop de laatste meters naar de eindstreep van de Boston Marathon. Micah Herndon liep de marathon uit eerbetoon voor drie collega’s die sneuvelden tijdens een missie in Afghanistan. Tijdens de laatste paar meters verkrampten zijn benen volledig, maar opgeven was voor Herndon geen optie. Hij liep de marathon in 3 uur en 38 minuten tijd.
17/04 18u15  Koppel slachtoffer van nieuwe truc van internetoplichters: “Het is een opkomend fenomeen”Karen Nieuwlandt uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal trok grote ogen toen ze het verzoek kreeg om een dure drone en spelconsole te betalen die ze nooit had besteld. Ze bleek het slachtoffer geworden te zijn van webshopoplichters die via Bol.com hadden toegeslagen. Het blijkt een groeiend fenomeen te zijn.
17/04 18u15  Brand in leegstaand bedrijf mogelijk aangestokenAan Guldendal in Mechelen heeft het woensdagnamiddag gebrand in het leegstaande bedrijf Inofer Productions. De brandweer was het vuur snel meester.
17/04 18u00  In dit nieuw hotel op het Eilandje kan je binnenkort buiten overnachten ook beleggen in kamersBegin oktober opent op het Eilandje een nieuw hotel de deuren. Het wordt een budgetvriendelijk hotel dat zich zal richten op de liefhebbers van modern design, want de kamers worden erg trendy en strak ingericht. Maar het nieuwe hotel is niet alleen interessant voor toeristen.Projectontwikkelaar “Triple Living” brengt de kamers namelijk ook op de markt als investering. Vanaf 115.000 euro kan je al beleggen in een hotelkamer
17/04 18u00  Het Eilandje, wanneer is trop te veel? “Nog een woonblok erbij? Het is hier de Luchtbal niet”De zon verdwijnt stilaan op het Eilandje. Letterlijk dan. De ene na de andere nieuwbouwblok wordt opgeleverd terwijl de terrassen van de horecazaken in de schaduw verdwijnen. Open ruimte is schaars en peperduur geworden in de buurt. Een resem nieuwe bewoners en een wijk in constante opbouw, hoe gunstig is dat voor de horeca?
17/04 17u30  Landbouwer overleden bij tractor-ongevalEen landbouwer (74) is woensdagmiddag omgekomen bij een ongeval met zijn tractor. Wat de omstandigheden precies zijn is nog onduidelijk.
17/04 17u30  Mathieu van der Poel wint nu ook Brabantse Pijl door van kop af Alaphilippe en co uit het wiel te spurtenDe favorieten hebben de Brabantse Pijl kleur gegeven. Een illuster viertal - Wellens, Alaphilippe, Matthews en Van der Poel - reed in de slotronde weg uit het peloton. Het viertal spurtte om de zege en daarin stond geen maat op Mathieu van der Poel. Hij haalde het voor Alaphilippe en Matthews.
17/04 17u15  Sciencefiction komt nu wel heel dichtbij: robothonden trekken truck voortDat de SpotMini van Boston Dynamics deuren opent, kan dansen en tegenstribbelt als u in zijn weg loopt, wisten we al. Maar in een nieuwe video blijkt dat een tiental robothonden ook in staat is om een truck voort te trekken. Binnenkort komt de SpotMini zelfs op de markt, maar wanneer, en tegen welke prijs, is nog niet geweten.
17/04 17u15  Mogelijk aangestoken brand breekt uit in leegstaand bedrijfAan Guldendal in Mechelen heeft het woensdagnamiddag gebrand in het leegstaande bedrijf Inofer Productions. De brandweer was het vuur snel meester.
17/04 17u00  Setter Lienert Cosemans (Waremme) trekt naar Haasrode Leuven: “Zo ver mogelijk geraken in de Europese Challenge Cup”Volleybalclub BDO Haasrode Leuven heeft zich versterkt met de 25-jarige Limburgse Lienert Cosemans, de spelverdeler van Borgworm Waremme. De 2m03 grote Cosemans ondertekende een contract voor een seizoen, met optie op een tweede en kijkt uit naar het nieuwe avontuur.
17/04 17u00  Brand breekt uit in leegstaand bedrijfAan Guldendal in Mechelen heeft het woensdagnamiddag gebrand in het leegstaande bedrijf Inofer Productions. De brandweer was het vuur snel meester.
17/04 17u00  Jet Airways schort alle vluchten opDe Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder loodzware schulden, schort voorlopig al haar operaties op. Dat maakte ze bekend in een persbericht. De beslissing komt er nadat het bedrijf er niet in slaagde de nodige fondsen te verzamelen.
17/04 16u15  Overname Ten Kapittelberg moet wijndomein publiek makenWordt het intussen bekende Herseltse wijnhuis Ten Kapittelberg binnenkort publiek domein? Daarover lopen nu onderhandelingen, terwijl Vlaanderen alvast 400.000 euro voor de verwerving opzijlegt. Het moet het Merodegebied alleen nog maar verder versterken.
17/04 16u15  Politie zoekt ooggetuige van dodelijke schietpartij in BrederodestraatDe federale politie verspreid woensdag een opsporingsbericht over de schietpartij in de Brederodestraat, die op 2 februari plaatsvond en waarbij een man overleed en een andere zwaargewond raakte. De speurder vragen dat een ooggetuige zich kenbaar maakt.
17/04 16u15  Campenaerts krijgt in november in Kuipke Mexicaans feestjeOm het werelduurrecord van Victor Campenaerts te vieren, wordt zaterdag 9 november het Kuipke in Gent het decor van een “Fiesta Mexicana con Victor”.
17/04 16u15  Voetganger (48) steekt sporen over en wordt aangereden door tramEen voetganger is woensdag zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een tram op de Gitschotellei in Berchem. De man wilde de sporen oversteken en de tramchauffeur waarschuwde hem nog door te bellen, maar het kwam toch tot een aanrijding. De tramchauffeur is in shock.
17/04 16u00  Bewoners op rechter- en linkeroever zijn defect aan lift Voetgangerstunnel beuHet gemor op de oevers van de Schelde over de defecte lift van de Voetgangerstunnel neemt toe. Bewonersgroepen, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en Seniorenraad district Antwerpen eisen oplossingen. Ze vragen onder meer een hogere frequentie van de overzetboten.
17/04 16u00  Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval met gewonde aan afrit E17 in KruibekeBij een ongeval aan de op- en afrit van de E17 in Kruibeke is dinsdagavond rond kwart voor 11 een vrijwillig brandweerman van Kruibeke gewond geraakt. De man kwam van de Krijgsbaan en wou de E17 richting Antwerpen oprijden. Net op dat moment maakte een bestuurder die de snelweg verliet een zware inschattingsfout en hij reed op enkele zware betonblokken. Een van die betonblokken werd weg gekatapulteerd en kwam tegen de wagen van de brandweerman terecht die net passeerde.
17/04 16u00  Minister-president Bourgeois wil dat eigenaars kerken nagaan of veiligheid wel genoeg gegarandeerd isVlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) roept de eigenaars van kerken op snel na te gaan of er voldoende veiligheidsvoorzieningen zijn en of er regelmatig controle gebeurt. Hij reageert daarmee op de brand in de Notre-Dame in Parijs. Het gaat immers niet alleen over onroerend erfgoed, maar vaak herbergen ze ook waardevolle kerkschatten, waaronder heel wat topstukken.
17/04 15u45  ’t Kruispunt zoekt gastgezinnen voor opvang van kinderen in nood't Kruispunt in Beerse, een centrum voor jeugdhulp dat kinderen uit de Kempen in moeilijke leefsituaties opvangt, start met een nieuw project. De medewerkers zoeken geëngageerde gezinnen of koppels in de regio die tijdelijk een kind willen opvangen.
17/04 15u45  Jacht gezonken in StraatsburgdokIn het Straatsburgdok is woensdag een jacht gezonken. De brandweer is ter plaatse en pompt het vaartuig leeg in een poging om het terug boven water te krijgen.
17/04 15u30  Mechelse rapper in cel: “Een kalasjnikov in de auto? Ja, die hadden we nodig voor onze clip”De Mechelse rapper Cedje bracht afgelopen zaterdagnacht in een Nederlandse politiecel door. Dat gebeurde toen de politie de rapper en enkele fans aan een controle onderwierp. Er werd onder meer een Kalasjnikov aangetroffen. “Een onklaar gemaakt exemplaar. Het diende voor de opnames van onze videoclip.”
17/04 15u30  Eerste braambessen van het seizoen verkochtOp de veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver werden woensdag de eerste braambessen van het seizoen 2019 verkocht. Ze zijn geproduceerd via vervroegde teelt onder glas.
17/04 15u30  Voetganger steekt sporen over en wordt aangereden door tramEen voetganger is woensdag zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een tram op de Gitschotellei in Berchem. De man wilde de sporen oversteken en de tramchauffeur waarschuwde hem nog door te bellen, maar het kwam toch tot een aanrijding. De tramchauffeur is in shock.
17/04 15u15  5-jarig meisje schreef ontroerende brief na verwoestende brand Sint-PauluskerkIn de Sint-Pauluskerk in Antwerpen wordt sinds de brand van 1968 een ontroerende brief bewaard. Die is van de hand van een vijfjarig meisje uit Frankrijk die geroerd was door de brand in Antwerpen. Ze maakte er ook een tekening bij en ze schreef ook een mooie paasboodschap voor de Antwerpse kinderen.
17/04 15u00  Dit jaar al honderdduizenden Chinese wolhandkrabben gevangen in Kleine NeteDe Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de Universiteit Antwerpen onderzoeken in Westerlo de mogelijke gevolgen van de aanwezigheid van Chinese wolhandkrabben voor de waterplanten. Deze Aziatische veelvraat overspoelt nog steeds onze rivieren.
17/04 15u00  Sam Bennett wint voor de tweede keer in Turkije, Evenepoel toont zich opnieuw: “Mijn aanval was gepland”De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft woensdag zijn tweede opeenvolgende ritzege geboekt in de wielerronde van Turkije (WorldTour).
17/04 14u45  Heikenhof zet staldeuren open: paard werkt therapeutisch voor mensen met beperkingHet Hippisch Zorgcentrum Heikenhof vzw aan Genelaar 51 in Meerhout is op Paasmaandag 22 april vrij toegankelijk voor het publiek van 14 tot 16.30u. Heikenhof biedt aan kinderen en volwassenen met een mentale, fysieke of meervoudige beperking allerlei omgangsvormen met paarden aan.
17/04 14u30  Uit het archief: deze bekende gebouwen doorstonden ook een hevige brandDe wereld werd maandagavond opgeschrikt door een hevige vuurzee die een deel van de Notre-Dame in Parijs verwoestte. Ook veel andere gebouwen zijn in de loop der jaren al slachtoffer geworden van vernietigende vlammen. Een overzicht van vijf opmerkelijke branden.
17/04 14u30  Hulpdiensten moeten uitrukken voor fotograaf die weigert te zwemmenHulpdiensten aan de kust tussen Blankenberge en Wenduine moesten woensdagvoormiddag massaal uitrukken voor een man die verrast werd door het opkomende zeewater. Toen de hobbyfotograaf uit het water werd gevist door de reddingsdiensten, stond het water al tot aan de borst. Hij weigerde te zwemmen omdat zijn materiaal dan nat zou worden. “Voor mijn leven ging ik dat niet lossen.”
17/04 14u30  Succesvolle musical ‘40-45’ opnieuw verlengd, cast krijgt uitbreidingDe interesse in ‘40-45’ blijft gigantisch: de spektakelmusical van Studio 100 verkocht al meer dan 600.000 tickets en wordt nog maar eens verlengd, tot 17 mei 2020. En dus doet er opnieuw een extra acteur zijn intrede in de cast.
17/04 14u15  Sam Bennett wint voor de tweede keer in Turkije, Evenepoel toont zich opnieuwDe Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft woensdag zijn tweede opeenvolgende ritzege geboekt in de wielerronde van Turkije (WorldTour).
17/04 14u15  Patiënten op intensieve zorgen betaalden onterecht 3,9 miljoen euro aan supplementenOp intensieve zorgen zijn ereloon- of kamersupplementen bij wet verboden. Toch rekenden ziekenhuizen gedurende een periode van twee jaar 3,9 miljoen euro aan aan leden van de Socialistische Mutualiteiten. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van het ziekenfonds.
17/04 14u15  Meghan Markle wil graag een Amerikaanse nanny voor haar babyHet heeft er alles van weg dat Meghan Markle en prins Harry nog maar eens een Britse koninklijke traditie achterwege willen laten. Normaal zou hun baby een Britse nanny krijgen, maar Meghan wil naar verluidt een Amerikaanse. Er zou al een vacature lopende zijn en ook een man zou een optie zijn.
17/04 14u15  DISCUSSIE. Hoe zorg jij ervoor dat je kinderen voldoende groenten en fruit eten?‘Vegetables are the new sneakers’: in flitsende filmpjes krijgen jongeren vanaf nu tomaten, sla en een aubergine te zien. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft zijn uitgaven voor de promotie van groenten en fruit in drie jaar met 71% opgetrokken. Want nog steeds eten te weinig jongeren hun nodige portie.
17/04 14u00  In Denemarken gestolen auto teruggevonden in BerchemDe Antwerpse politie heeft een auto in beslag genomen die vermoedelijk gestolen werd in Denemarken. De luxeauto stond al een tijdje geparkeerd in Berchem.
17/04 13u45  Gene Bervoets en Matteo Simoni in Parijs voor voorstelling: “Maandagmiddag Notre-Dame nog bezocht”Op het moment dat de brand in de Notre-Dame losbrak, bereidde Vlaams theatergezelschap FC Bergman zich voor op de voorstelling van hun stuk JR die avond. Gene Bervoets, die ook meespeelt, kon het nieuws over de brand niet geloven. Zijn collega Jolente De Keersmaeker stond bij de kathedraal toen de brand begon en bracht de groep op de hoogte.
17/04 13u30  Hailey Bieber maakt plannen om een make-uplijn te lancerenVolgens diverse bronnen, die zich bij de Amerikaanse Vogue gemeld zouden hebben, heeft Hailey Bieber de naam Bieber Beauty laten vastleggen. Dat zou het model gedaan hebben omdat ze al een poosje werkt aan haar eigen beautylijn.
17/04 13u15  Hoofdprogramma van kamp Delfine Persoon in gevaar: uitdager van Joshua legt positieve dopingtest afDe Amerikaanse bokser Jarrell Miller is bij een dopingcontrole betrapt op het gebruik van het verboden GW1516, een product dat wordt gebruikt om sneller vet te verbranden. Het is nu afwachten of hij op 1 juni in New York kan aantreden tegen de Engelsman Anthony Joshua. Die zet dan zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel.
17/04 13u15  Setter Lienert Cosemans (Waremme) trekt naar Haasrode LeuvenVolleybalclub BDO Haasrode Leuven heeft zich versterkt met de 25-jarige Lienert Cosemans, de spelverdeler van Borgworm. De 2m03 grote Cosemans ondertekende een contract voor een seizoen, met optie op een tweede.
17/04 13u15  Jil Sander zet Navy-lijn stopHet Italiaanse luxemerk Jil Sander trekt in juli de stekker uit de lijn Jil Sander Navy. Dat betekent dat de lente- en zomercollectie voor 2019 de laatste is van het merk. Dat melden verschillende internationale modesites.
17/04 13u00  Emotionele Jessica Biel heeft stiekeme boodschap voor man Justin TimberlakeDe Amerikaanse actrice Jessica Biel heeft haar man stiekem verrast met een videoboodschap op Instagram. Terwijl ze met een fluisterstem aan haar miljoenen volgers zegt hoe fantastisch hij is, zit hij nietsvermoedend in een andere kamer.
17/04 12u45  Inspecteur buiten dienst helpt notoire fietsendief klissenEen inspecteur van de Antwerpse politie die niet van dienst was, heeft er dinsdag voor gezorgd dat een gezochte crimineel gearresteerd kon worden. Mogelijk reed hij met een gestolen fiets op het moment dat hij werd opgepakt.
17/04 12u45  Binnenkijken in de glamoureuze vertrekken van Marie-AntoinetteDrie jaar duurde de restauratie, maar het resultaat mag er zijn. De weelderige appartementen van de beruchte Franse koningin Marie-Antoinette in het paleis van Versailles zijn weer open voor het publiek. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.
17/04 12u45  Linkerrijstrook op E19 twee weken afgesloten door werken aan waterafvoerHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat van 23 april tot 4 mei op de E19 in de richting van Brussel ter hoogte van Mechelen werken uitvoeren aan de middenberm. Tijdens de voornamelijk nachtelijke werken is de linkerrijstrook plaatselijk afgesloten.
17/04 12u45  Fietser doorkruist tien landen voor Femke: “Ze lijdt aan spierziekte SMA én was het slachtoffer van malafide mensen”Jonas Van Cauteren uit Londerzeel fietst deze zomer van Mechelen naar de Baai van Kotor in Montenegro. Met deze tocht van maar liefst 2.200 kilometer wil hij geld inzamelen voor Femke, een meisje dat aan de spierziekte SMA (Spinale Musculaire Atrofie) lijdt. Facebookpagina: Jonas goes to Montenegro
17/04 12u30  Paus dankt hulpverleners “die zich met risico voor eigen leven ingezet hebben” bij brand Notre-DamePaus Franciscus heeft woensdag “de dankbaarheid van de hele Kerk” uitgesproken aan de brandweer en al diegenen “die zich, zelfs met risico voor eigen leven, ingezet hebben” om de Notre-Damekathedraal in Parijs van de vlammen te redden.
17/04 12u15  "Bashir overgebracht naar gevangenis"De Soedanese dictator Omar al-Bashir die vorige week na dertig jaar dictatuur werd afgezet, is overgebracht naar de Kobar-gevangenis in hoofdstad Khartoum.
17/04 12u15  Koning Boudewijnstichting opent rekening voor wederopbouw Notre-DameDe Koning Boudewijnstichting heeft een projectrekening geopend voor de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs. De kathedraal in de Franse hoofdstad is maandagavond gedeeltelijk verwoest door een zware brand.
17/04 12u15  DISCUSSIE. Hoe laten we jongeren voldoende groenten en fruit eten?‘Vegetables are the new sneakers’: in flitsende filmpjes krijgen jongeren vanaf nu tomaten, sla en een aubergine te zien. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft zijn uitgaven voor de promotie van groenten en fruit in drie jaar met 71% opgetrokken. Want nog steeds eten te weinig jongeren hun nodige portie.
17/04 12u00  "Ferrari te langzaam? Dat is niets nieuw"Er mag gerust gesteld worden dat Ferrari haar start gemist heeft in 2019 maar dat verbaast Flavio Briatore niet. “Ferrari te langzaam? Dat is toch niets nieuw, dat is al acht jaar het geval,” aldus de voormalige teambaas van Renault en Benetton.
17/04 11u45  NBA. Spectaculaire Game 2 in eerste ronde play-offsToronto en Denver hebben dinsdagnacht allebei hun tweede wedstrijd in de NBA play-offs gewonnen. Hun eerste wedstrijd hadden ze beiden onverwacht verloren. Ook Philadelphia won weer. Kampioen Golden State Warriors verloor.
17/04 11u45  Bekende horecazaak E10 Hoeve failliet verklaard: “Maar toekomst oogt zonnig en stabiel”“De toekomst van de E10 Hoeve in Brecht oogt zeer zonnig en stabiel.” Dat zeggen Jan Van Eyck en Joris Goossens één dag nadat het faillissement van de bekende horecazaak langs de E19 werd uitgesproken.
17/04 11u45  Serena Williams is eindelijk verlost van haar woning, al moest ze wel flink wat van de prijs doenHet indrukwekkende huis van Serena Williams is dan toch verkocht geraakt. Het tennisfenomeen kreeg er wel minder geld voor dan ze gehoopt had. In plaats van de gevraagde 12 miljoen dollar bracht het ‘slechts’ 8,1 miljoen dollar - 7,1 miljoen euro - op.
17/04 11u30  Noorderlaan in Antwerpse haven vanaf dinsdag zes weken opgebroken voor werkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start volgende week dinsdag met de vernieuwing van het wegdek op de Noorderlaan (N180) in de haven van Antwerpen. Tijdens de werken kan het verkeer zo veel mogelijk langs de werf passeren. Enkel voor het verkeer richting Antwerpen geldt er een omleiding via de A12.
17/04 11u30  Leg je ei op de ideeënmarktOp 24 april organiseert de gemeente Zandhoven een ideeënmarkt in het gemeentehuis. Tussen 16 en 20 uur kunnen inwoners hun ei kwijt over de toekomst van hun gemeente.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Paul Young gaat roemloos ten onder in de Roma18/04 23u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Als je de jaren tachtig bewust hebt meegemaakt hoeft niemand je uit te leggen wie Paul Young is. De Britse soulzanger scoorde destijds de ene hit na de andere, verkocht miljoenen platen en werd -mede door de komst van MTV- een absolute superster.
5x Nieuw multifunctioneel bedrijvenpark kan tot 200 jobs opleveren19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Tussen de Bollaarstraat en de Mallekotstraat in Lier verrijst de komende maanden een multi-functioneel bedrijvenpark met show-rooms, loodsen, kantoren en bedrijfs-woningen. Er is plaats voor meer dan tachtig bedrijven, goed voor zowat tweehonderd werknemers.
5x Hoog tijd dat er een einde komt aan de staat van straffeloosheid19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Eigenlijk vreemd dat we het als nieuws beschouwen: vanaf 1 oktober volgend jaar moeten mensen die tot een gevangenisstraf veroordeeld worden ook echt naar de gevangenis. Het lijkt logisch, maar dat is het al lange tijd niet in België. Straffen onder de drie jaar leiden in dit land zelden of nooit tot een effectieve gevangenisstraf. Over die korte straffen moeten eigenlijk de onafhankelijke strafuitvoerings­rechtbanken beslissen, maar in de praktijk houden die zich alleen bezig met langere straffen. Daardoor leven we in een staat van straffeloosheid. Het was vier jaar geleden al een onhoudbare situatie. Een hervorming van de strafuitvoering stond dan ook in het regeerakkoord, maar de regering-Michel leefde niet lang genoeg om ze door te voeren.
5x Belgen azen op de Notre-Dame19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Nu het geld en de wil er zijn om de Notre-Dame zo snel mogelijk te renoveren, lonken Belgische bedrijven richting Parijs. Zij bereiden hun dossiers al voor. En ook kunstenaar Wim Delvoye roert zich. “Op basis van de jarenlange verdieping in de gotische bouwstijl voel ik mij ten zeerste geroepen bij te dragen.”
5x “Over tien jaar is ‘Ewa ja’ een Vlaamse schlager”19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Met de titel Drarrieville en de nachtwinkel op de cover maakt het Antwerps hiphopcollectief SLM een statement. “Deze EP geeft een beeld van onze leefwereld”, zegt Saïd Boumazoughe, rapper met een mening én een missie. “Jongeren in de stad zijn al mee. Zij begrijpen onze taal. 14-jarigen moeten we niet meer uitleggen wat drarrie betekent.”
5x Matteo Simoni filmt reeks in Antwerpen19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Kort na Callboys 2 en De bende van Jan de Lichte staat Matteo Simoni (31, foto) al op de set van een nieuwe internationale fictiereeks, die ook in Antwerpen wordt gedraaid.
5x COLUMN. Droge tuinen, gesmolten paaseieren19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Hier en daar een stel blote benen, terrasjes die ontploffen van het volk, zonnebrillen die nog een beetje onder het stof hangen en zelfs gazons die al besproeid worden: het gevolg van de eerste warme zonnestralen, in een notendop.
4x “Hij heeft de Duitsers op z’n knieën gesmeekt om een van de Joodse kinderen te sparen”19/04 03u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Op 18 mei is het precies 75 jaar geleden dat de Duitsers een inval deden in het weeshuis van priester Ivo Cornelis op het Sint-Hubertusplein in Niel, waar hij Joodse kinderen verborg. Om hulde te brengen aan de flamboyante Nielenaar, zal de gemeente die dag een gedenkplaat onthullen. Ook uw krant dook in zijn geschiedenis. Het verhaal van een flamingantische kindervriend die zijn superieuren kopzorgen gaf.
4x Ook voor korte celstraf naar de gevangenis? Vijf vragen over nieuwe regels rond strafuitvoering19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Ook voor een celstraf van minder dan drie jaar moet je écht naar de gevangenis, heeft de politiek beslist. De maatregelen moeten een einde maken aan het gevoel van straffeloosheid bij politie en justitie, bij de slachtoffers en bij de veroordeelden zelf. Maar, is dat wel haalbaar met onze nu al overvolle gevangenissen?
4x Reconstructie: van vrolijk dagje koers naar dieptriest drama in acht uur tijd19/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Om 16u poseerde Peter P. nog met een glimlach voor de foto op de Brabantse Pijl. Acht uur later schoot hij zijn vrouw en twee kinderen dood en stapte hij uit het leven. Een totaal geëscaleerde ruzie zou aan de basis liggen van het drama.

Statistieken

Artikels:
34439
Gelezen:
3672
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven