dinsdag 20 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Stroompanne legt Ekkelgarden in Hasselt plat Een stroompanne heeft het Hasseltse KMO-gebied Ekkelgarden en ook een gedeelte van de woningen daar namiddag meer dan een uur in het donker gezet. Twee overgetrokken hoogspanningsleidingen, bij infrastructuurwerken in de buurt, bleken de oorzaak te zijn. Daardoor duurde het herschakelen ook langer dan normaal. Iets over 15.30 uur was er toch overal weer stroom en kon de bedrijvigheid heropstarten.
20/11 17u00  Ook problemen met Facebook en Instagram? Heel Europa ondervindt hinder In heel Europa en aan de westkust van de Verenigde Staten melden gebruikers problemen met Facebook. Op je computer krijg je simpelweg de melding dat de ‘service onbeschikbaar’ is, de app lijkt op dit moment echter geen problemen te geven. Ook Instagram-gebruikers melden dat ze hun feed niet kunnen verversen en hun messages niet kunnen lezen.
20/11 16u45  39 everzwijnen geschoten in de Teut: “Bezoekers voelden zich niet meer veilig” Jagers hebben tijdens een drukjacht op everzwijnen in de Teut te Zonhoven 39 dieren geschoten. De everzwijnen zorgen voor een interessante dynamiek in het natuurgebied, maar het voorbije jaar was de populatie te groot geworden.
20/11 16u45  Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic sluit deal met het gerecht: 5 jaar met uitstel en voorwaardelijke boete van 80.000 euro Dejan Veljkovic is dinsdag vrijgelaten in het onderzoek naar gesjoemel in het voetbal en zal als spijtoptant meewerken met het gerecht. Kris Luyckx, zijn advocaat, gaf zopas meer uitleg bij de deal.
20/11 16u30  Maes 0.0% verkozen tot één van de beste alcoholvrije bieren tijdens Brussels Beer Challenge Bierproducent Maes valt opnieuw in de prijzen. Zowel Maes als Maes 0.0% werden bekroond in hun categorie op de Brussels Beer Challenge. Maes, het bier van de maten, verzegelt zo zijn waarde op het Belgische biertoneel.
20/11 16u30  Problemen met Facebook? Heel Europa ondervindt hinder In heel Europa en aan de westkust van de Verenigde Staten melden gebruikers problemen met Facebook. Op je computer krijg je simpelweg de melding dat de ‘service onbeschikbaar’ is, de app lijkt op dit moment echter geen problemen te geven.
20/11 16u30  KVLV Alken centrum steunt Rozenrood Naar aanleiding van de Warmste Week organiseerde het bestuur van KVLV Alken centrum op zondag 18 november een spaghettifestijn in het Sint-Jorisheem in Alken met de verkoop van zakjes verzorgingsproducten ten voordele van de vereniging Rozenrood.
20/11 16u15  Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek en wordt niet opnieuw schepen: “Ik moet luisteren naar mijn lichaam” Eerste schepen Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek. Op 31/07/2019 stopt hij ermee. Dat heeft hij dinsdagvoormiddag zelf bekendgemaakt.
20/11 16u00  Ontroerend filmpje laat blinde kinderen zien De Belgische ngo Licht voor de Wereld lanceert vandaag een bijzondere campagne. In het ontroerende filmpje zie je hoe Walakifina, een blind meisje van drie maanden uit Tanzania, dankzij de steun van Licht voor de Wereld haar mama voor het eerst ziet. Maar wat dit filmpje zo uniek maakt is dat je écht mensen helpt door het te bekijken en te delen met vrienden. De sponsors van Licht voor de Wereld schenken namelijk een gekozen bedrag bij elke mijlpaal van een aantal views. En met dat geld kan Licht voor de Wereld weer andere blinde kinderen helpen. Meer info via https://www.aviewforaview.be/.
20/11 16u00  De beste tv-programma’s voor vanavond 20 november Vanavond start een gloednieuw seizoen van ‘Rijker Dan Je Denkt’, waarin Staf Coppens opnieuw op schattenjacht gaat. Op Canvas kan u terecht voor een emotioneel verhaal van Zuhal Demir in ‘Die Huis’, gevolgd door de eerste aflevering van de documentairereeks ‘Kinderen Van De Kolonie’ over het koloniaal verleden van België. En op ZES zit u goed voor de westernklassieker ‘The Good, The Bad And The Ugly’.
20/11 16u00  Ontslagronde of poppoll? Bedrijf laat werknemers zelf kiezen wie ontslagen wordt Kun je de keuze welke werknemers ontslagen moeten worden overlaten aan hun collega’s? Het Nederlandse marketingbedrijf Keytoe denkt van wel. Na een interne stemronde moesten de vijf werknemers met de meeste streepjes achter hun naam vertrekken. “Een bedrijf herstructureren is geen realityshow”, waarschuwen arbeidsexperts.
20/11 16u00  Actrice Mandy Moore kiest niet voor wit op haar trouwdag Mandy Moore (34) heeft op 18 november in Los Angeles haar jawoord gegeven aan Taylor Goldsmith (33). De 'This Is Us'-ster deed dat niet in een maagdelijke witte jurk, maar opteerde voor een opvallend roze exemplaar.
20/11 15u45  Inbrakenplaag in scholen duurt voort: nu ook bij Sint-Ferdinand in Lummen Dieven zijn zondagnacht het domein van Sint-Ferdinand in Lummen binnengedrongen. In blok K van de Secundaire Scholen braken ze langs zeven ramen binnen. De buit was miniem, maar de ravage enorm. In het kasteeltje waar De Winning gevestigd is, gingen ze op dezelfde manier te werk. Daar gingen ze op enkele minuten met de kluis aan de haal, terwijl het alarm afging.
20/11 15u45  Forumtheater in de Horizon Forumtheater is een vorm van participatief theater waarbij het publiek kan reageren op de scènes en mee kan denken over oplossingen. Met deze ideeën worden de scènes opnieuw gespeeld. Dit is een ideale manier om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.
20/11 15u30  UEFA-voorzitter gelooft niet in plannen van Pro League om macht makelaars in te perken Sommige voorstellen die in de schoot van het Propere Handen-onderzoek zijn ontsproten aan het brein van onze grote clubs, zijn behoorlijk revolutionair. In die mate zelfs dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin er niet in gelooft. Dat vertelde hij in Brussel.10 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 15u30  Nieuwe film met Matteo Simoni verschijnt net voor ValentijnDe dag voor Valentijn 2019 komt de Vlaamse film ‘Trio’ in de zalen, gespeeld en geregisseerd door Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni, het drietal dat ook al (samen met Ben Segers) te zien was in de VTM-comedyserie ‘Safety First’.
20/11 15u15  Wat jongeren van hun werkgever willen: vlot pendelen, en als het kan met een bedrijfswagenHerk-de-StadOndernemingen die vandaag de dag jongeren willen verleiden om voor hen te komen werken, zorgen best voor een goede bereikbaarheid, een gezonde werkomgeving, veel variatie, doorgroeimogelijkheden en de mogelijkheid om samen met collega’s te eten. Dat blijkt uit een onderzoek door studenten van de KULeuven in opdracht van ontwikkelaar Futurn en Unizo Limburg.
20/11 15u15  Adoptieouders gezocht voor 34 zwijnenIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC) in Heusden-Zolder bekomen 34 hangbuikzwijnen van een lange ontbering. De dieren werden een dikke maand geleden uit een stal in het Brabantse Haacht weggehaald. Ze leefden er in de meest erbarmelijke omstandigheden. Binnen een paar weken kunnen de ruim dertig dieren worden geplaatst. Daarom zijn ze bij het VZOC op zoek naar kandidaten. “Het liefst plaatsen we ze per twee”, zegt Rudi Oyen van het VZOC.
20/11 15u00  Irakese broers krijgen 1 jaar cel met gedeeltelijk uitstel voor witwassen van drugsgeldEen 33-jarige man uit Maasmechelen en zijn broer uit het Nederlandse Geleen kregen dinsdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren celstraffen van een jaar met de helft uitstel en geldboetes van 3.000 euro voor het witwassen van drugsgeld. De namen van de twee Irakese mannen doken op in een lopend onderzoek naar cannabisplantages. Volgens het openbaar ministerie was het duidelijk dat zij via Irakese bankrekeningen en hun twee firma’s in Limburg de drugsgelden probeerden wit te wassen.14 
20/11 15u00  Broers Loncin openen nieuwe designwinkel in HasseltNa de eerste winkels in Zoutleeuw en Leuven, hebben de broers Glen (32) en Ditri (34) Loncin zopas een nieuwe vestiging van het familiebedrijf Loncin geopend in Hasselt. Aan de Genkersteenweg bieden ze meubelen en interieurspullen van high-end designmerken aan.12 
20/11 14u45  Winnaars fotozoektocht WOI ontvingen hun prijsVanaf juni tot en met september organiseerde de gemeentelijke toeristische dienst een fotozoektocht rond het thema WO I. Aan de hand van detailopnames op diverse monumenten langs de bestaande Leopold I-route moest een woordrebus opgelost worden. In totaal werden een 200-tal bundels verkocht en van de 83 ingestuurde oplossingen waren er 80 correct. Aan de hand van een bijkomende schiftingsvraag werden 10 winnaars aangeduid die allen een vakantiecheque en een geschenkenpakket overhandigd kregen.14 
20/11 14u30  Australische stervoetballer Tim Cahill beleeft emotioneel afscheid van SocceroosTim Cahill heeft op 38-jarige leeftijd op een emotionele manier afscheid genomen van het Australisch elftal. Tegen Libanon (3-0 winst) speelde Cahill zijn laatste internationale wedstrijd. Het publiek beloonde haar held met een staande ovatie.16 
20/11 14u30  Actrice Mandy Moore is getrouwd en wel in een roze jurkMandy Moore (34) heeft op 18 november in Los Angeles haar jawoord gegeven aan Taylor Goldsmith (33). De 'This Is Us'-ster deed dat niet in een maagdelijke witte jurk, maar opteerde voor een opvallend roze exemplaar.19 
20/11 14u30  BK veldrijden past programma aan: vrouwen strijden voortaan op zaterdag, ook junioren op televisieIn het weekend van het BK veldrijden verschuift de titelstrijd bij de vrouwen van zondag naar zaterdag. Dat bevestigt de Belgische wielerbond.14 
20/11 14u30  VIDEO. Brand in leegstaand appartement in Beringen-MijnDinsdagmiddag rond 13.30 uur is er brand uitgebroken in een leegstaand appartement op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. Er is een vermoeden dat de brand aangestoken werd. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer trof wel een matras aan in het gebouw. De politie heeft de weg, ter hoogte van supermarkt Er-pa, in beide richtingen afgesloten. Dat zorgt voor veel verkeershinder.13 
20/11 14u30  Nieuwe 3D-lasertechnologie helpt jury op WK turnen 2019Tijdens het WK turnen 2019 in Stuttgart zal de jury een nieuwe 3D-lasertechnologie gebruiken bij de beoordeling en puntenverdeling. Deze nieuwe innovatie/ontwikkeling zal bijdragen tot een eerlijker scoreverloop, zo laat de Internationale Turnfederatie (FIG) weten.15 
20/11 14u30  Yannick Carrasco kon niet meespelen met de Rode Duivels omdat hij ploegmaat gebroken neus sloegYannick Carrasco heeft op training bij zijn Chinese club Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus geslagen. Volgens VTM Nieuws is dat de reden waarom Carrasco de voorbije week niet kon meedoen met de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (2-0-zege) en Zwitserland (5-2-verlies). Zijn paspoort zou immers zijn afgenomen. Het voorval dateert al van augustus, maar nu pas werd er ruchtbaarheid aan gegeven. De Rode Duivel heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden.17 
20/11 14u15  Drijfjacht op everzwijnen ingezet in de TeutIn het natuurgebied de Teut is voormiddag een drijfjacht geweest om het everzwijnenprobleem daar aan te pakken. Rond 14 uur zou de jacht zijn afgelopen. De resultaten worden later vandaag bekendgemaakt.12 
20/11 14u15  Roemenen krijgen vrijspraak voor ‘diefstal’ uit afvalcontainer CarrefourVier Roemenen zijn dinsdag in Hasselt vrijgesproken van het stelen van voedsel uit een afvalcontainer van een Carrefour in Sint-Truiden. De winkelmanager betrapte na sluitingstijd de daders. Een van hen reageerde agressief en beet de man in zijn hand. Ook raakte zijn iPhone beschadigd.12 
20/11 14u00  CD&V maakt schepenen bekendMet een kwart van de stemmen en 9 zetels heeft CD&V de beste score in Beringen neergezet. In het vernieuwde schepencollege krijgt CD&V naast het burgemeesterschap voor Thomas Vints drie schepenmandaten.14 
20/11 14u00  Carrasco kon niet meespelen met de Rode Duivels omdat hij ploegmaat gebroken neus sloegYannick Carrasco heeft op training bij zijn Chinese club Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus geslagen. Volgens VTM Nieuws is dat de reden waarom Carrasco de voorbije week niet kon meedoen met de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (2-0-zege) en Zwitserland (5-2-verlies). Zijn paspoort zou immers zijn afgenomen. Het voorval dateert al van augustus, maar nu pas werd er ruchtbaarheid aan gegeven. De Rode Duivel heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden.12 
20/11 14u00  Man die agent aanviel met mes was op proef vrijgelaten na internering voor moordpoging, ondanks negatief advies van parketI.T., de man die dinsdagochtend op de Brusselse Kolenmarkt een agent verwondde bij een mesaanval, was nog maar net vrij op proef na internering voor poging doodslag. Dat gebeurde ondanks een negatief advies van het parket. De dader werd neergeschoten en verkeert in levensgevaar. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moordpoging in terroristische context.12 
20/11 13u45  Daarom speelde Carrasco niet met Rode Duivels: paspoort kwijt nadat hij ploegmaat gebroken neus sloegYannick Carrasco heeft op training bij zijn Chinese club Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus geslagen. Volgens VTM Nieuws is dat de reden waarom Carrasco de voorbije week niet kon meedoen met de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (2-0-zege) en Zwitserland (5-2-verlies). Zijn paspoort zou immers zijn afgenomen. Het voorval dateert al van augustus, maar nu pas werd er ruchtbaarheid aan gegeven.16 
20/11 13u45  Hoopvol nieuws voor mensen met een allergie voor pindanotenWereldwijd krijgt rond de 1 procent van de kinderen te kampen met een pinda-allergie. Soms is de reactie daarop zo hevig dat je lichaam in shock kan gaan. Gelukkig wordt er volop gewerkt aan een nieuw medicijn om daarmee komaf te maken.11 
20/11 13u45  Detail gelekt over derde ‘Sex and the City’-film: “Mr. Big zou sterven”Voor alle duidelijkheid: er komt geen derde film van ‘Sex and the City’, maar er lag wel een script klaar. Daarin staat dat het geliefde personage Mr. Big zou sterven. Dat zei de Amerikaanse journalist James Andrew Miller in zijn podcast ‘Origins’.11 
20/11 13u30  Truiense veelpleger breekt in vier wagens inEen 42-jarige Truienaar die nu in Landen woont, is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor meerdere inbraken en pogingen in Sint-Truiden.12 
20/11 13u30  Salar Azimi: “Over zeven jaar speelt Patro in eerste klasse”Het contrast met zijn voorganger kan niet groter zijn: van de onzichtbare Wayne Woo naar de man die het podium volledig claimt. Ook als het over ambities gaat, speelt Salar Azimi geen verstoppertje. “Mijn intentie is om binnen zeven jaar in 1A te staan.”11 
20/11 13u30  Drie Tongerse sterrenchefs stellen eigen horecaschort voorOp maandag 19 november werden op de Horeca Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. De drie Tongerse sterrenrestaurants behielden hun ster. Naast het behoud van hun Michelinster, stelden de drie Tongerse sterrenchefs - Jo Grootaers van Altermezzo, Dimitry Lysens van Magis en Jan Menten van De Mijlpaal - op de Horeca Expo in Gent ook hun eigen ontwikkelde horecaschort voor.11 
20/11 13u30  Verkiezingen in de BoomgaardDe leerlingen van het derde en vierde leerjaar konden zich kandidaat stellen om verkozen te worden om te zetelen in de leerlingenraad. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen kregen de leerlingen een goed voorbeeld van hoe het moet of hoe het misschien net niet moet.
20/11 13u15  Huis met verf beklad in Houthalen-Helchteren: eigenaar zit in zak en asIn Houthalen-Helchteren hebben onbekenden een huis beklad met verf en olie. De schade is groot. De feiten dateren al van 14 november. De eigenaar (die liever niet herkenbaar in beeld wilde komen) zit in zak en as en is naar de politie gestapt. Hij zegt dat hij geen vijanden heeft en vraagt aan de dader of daders om zich kenbaar te maken.12 
20/11 13u15  Klap aan tegenstander kost ex-speler Turkse FC 7.990 euroDe Hasseltse strafrechter heeft een 25-jarige Beringenaar 90 uur werkstraf opgelegd nadat hij op 4 januari 2015 een voetballer van Vrijheid Zolder k.o. sloeg. Het slachtoffer hield aan de klap oorsuizen en blijvende gehoorschade over. De dader is hem een vergoeding van 7.990 euro.10 
20/11 13u00  Vier Roemenen vrijgesproken van diefstal van goederen uit warenhuiscontainerDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag vier Roemenen vrijgesproken van diefstal. Ze hadden op 11 maart 2017 goederen uit afvalcontainers van een Carrefour-winkel meegenomen. De rechter oordeelde dat het om goederen ging die geen waarde meer hadden, omdat ze vervallen waren en weggegooid waren. De openbare aanklager had een maand geleden nog celstraffen van een jaar en veertien maanden gevorderd.
20/11 13u00  Klap aan tegenstander kost ex-speler Turkse FC 8.440 euroDe Hasseltse strafrechter heeft een 25-jarige Beringenaar 90 uur werkstraf opgelegd nadat hij op 4 januari 2015 een voetballer van Vrijheid Zolder k.o. sloeg. Het slachtoffer hield aan de klap oorsuizen en blijvende gehoorschade over. De dader is hem een vergoeding van 8.440 euro.10 
20/11 12u45  Ook vandaag nog huisvuilophalingOmwille van een panne is gisteren, maandag, het huisvuil op sommige plaatsen in Meeuwen-Gruitrode niet opgehaald. 'Laat uw container daarom buiten staan. Deze wordt vandaag nog geledigd', laat de communicatiedienst van Meeuwen-Gruitrode weten.
20/11 12u30  Barbie in Burberry of Chanel: Antwerpse maakt designeroutfits op poppenmaatDe Antwerpse studente Caroline Helsen (17) is dol op barbiepoppen, maar niet op hun outfits. Daarom maakt ze gewoon zelf poppenkleren, geïnspireerd op de laatste mode van topontwerpers. Het resultaat bundelt ze op haar Instagramaccount, dat de laatste tijd aan populariteit wint.
20/11 12u30  Zijn carrière als schepen in Genk zag er veelbelovend uit, maar Angelo Bruno stapt nu verrassend uit de politiek en wordt niet opnieuw schepenEerste schepen Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek. Dat heeft hij dinsdagvoormiddag zelf bekendgemaakt.
20/11 12u15  Carrasco biedt openlijk zijn excuses (en 10.000 euro) aan nadat hij ploegmaat gebroken neus sloegYannick Carrasco heeft zich dinsdag in een filmpje verontschuldigd nadat hij op training een ploegmaat bij Dalian Yifang een gebroken neus sloeg. Het voorval dateert al van augustus.
20/11 12u15  VIDEO. Sarli (Lanaken VV) krult vrije trap heerlijk in de kruisingLanaken heeft zaterdagavond in eigen huis de topper tegen Louwel niet kunnen winnen. De thuisploeg kwam, mede dankzij een prachtige vrije trap van Sarli, op een 2-0-voorsprong maar gaf die bonus uiteindelijk nog uit handen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-2.
20/11 12u00  F1 positief over GP van Nederland: "Profiteren van de Max-factor"De Formule 1 is positief over de plannen voor een GP van Nederland in Zandvoort en hoopt verder te borduren op het enthousiasme dat er heerst rond Max Verstappen.
20/11 12u00  VIDEO. Tuteleers (ESK Leopoldsburg) mist strafschop maar scoort in de reboundESK Leopoldsburg won zondagnamiddag met 2-0 van Lyra-Lierse. Lyra-Lierse reeg de kansen aan elkaar voor rust maar scoorde niet. Tuteleers opende de score door zijn gemiste penalty in rebound toch nog binnen te duwen. Aan de overzijde miste Diliën de gelijkmaker op strafschop. In de slotfase verdubbelde Mathei nog de score. “Voor rust hadden wij het moeilijk maar nadien gaven we ze geen meter ruimte meer”, zei trainer Swolfs trots.
20/11 12u00  Sportief loopt het niet maar Bayern München pronkt wel recordomzetMet een vijfde plaats in de competitie loopt het sportief bij Bayern München momenteel niet echt, maar in de boeken kleuren de cijfers groen. De Duitse recordkampioen kon vorig seizoen een recordomzet noteren van 657,4 miljoen euro, zo laat de club dinsdag weten.
20/11 12u00  Dader die agent aanviel met mes in Brussel was net vrij na internering voor moordpoging, ondanks negatief advies van parketI.T., de man die dinsdagochtend op de Brusselse Kolenmarkt een agent verwondde bij een mesaanval, was nog maar net vrij op proef na internering voor poging doodslag. Dat gebeurde ondanks een negatief advies van het parket. De dader werd neergeschoten en verkeert in levensgevaar. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moordpoging in terroristische context.
20/11 12u00  Nespresso gaat voor groenere capsulesNespresso, de nummer één op de markt van de koffiecapsules, heeft een deal gesloten met het Austra­lische mijnontginningsbedrijf Rio Tinto om tegen 2020 ­alleen nog duur­zame koffiecapsules op de markt te brengen.10 
20/11 11u45  Jogger krijgt klappen van agressieve BMW-bestuurderEen 25-jarige Truienaar hangt acht maanden cel of een zware werkstraf boven het hoofd na een geval van verkeersagressie op 24 september 2015. Op die dag scheerde hij langs een jogger op een smalle landweg in Gorsem (Sint-Truiden).12 
20/11 11u45  Tutje van je baby aflikken versterkt het immuunsysteemTutjes die op de grond vallen: absoluut geen drama. Als mama of papa vervolgens met hun speeksel het tutje schoonmaken voor ze het terug in het mondje stoppen, kunnen ze het immuunsysteem van hun kind net versterken.
20/11 11u45  VIDEO. Truiense relschoppers riskeren werkstraf voor bekogelen supportersbus UnionTwee jonge Truienaren hebben zich dinsdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden nadat ze op 22 april 2017 na de wedstrijd van STVV een supportersbus van Union met stenen bekogelden. Daarbij sneuvelden twee zijruiten. Het kan de twee verdachten van 21 en 23 jaar duur te staan komen, want de busmaatschappij vraagt een vergoeding van 8.643 euro voor de herstelling en doordat ze de bus een tijdje niet konden gebruiken.
20/11 11u30  FACT CHECK. Kun je een herfstdip voorkomen?Lees meer >
20/11 11u30  New York Times publiceert confronterende open brief aan Victoria’s SecretDe Victoria’s Secret-modeshow van begin november heeft een oude wonde opengehaald: veel kritische fans vinden dat er op de catwalk van het Amerikaanse lingeriemerk te weinig plaats is voor diversiteit, terwijl die nu een grote rol speelt in modeland. In navolging van de heisa, heeft de The New York Times een open brief gepubliceerd waarin het imago van het label in vraag wordt gesteld.
20/11 11u15  Het sprookje is nog lang niet uit voor Toverland: volgende grote stap is de bouw van een hotelHet was een bewogen jaar voor parkdirecteur Caroline Kortooms (58) en haar broer, eigenaar Jean Gelissen (60). Hun attractiepark Toverland in Sevenum werd door de bouw van de twee nieuwe fantasiewerelden Port Laguna en Avalon, met onder meer de achtbaan Fenix, in één klap anderhalf keer zo groot. En ze zijn nog lang niet klaar. “We zijn constant bezig met het realiseren van onze droom: zoveel mogelijk mensen waanzinnig mooie momenten bezorgen”, zegt Kortooms. “We hebben al veel gerealiseerd, maar we willen nog zo veel meer doen.”10 
20/11 11u15  Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek en wordt niet opnieuw schepenEerste schepen Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek. Dat heeft hij dinsdagvoormiddag zelf bekendgemaakt.11 
20/11 11u00  Gerechtelijke primeur: diamantsmokkelaar en parket akkoord over gevangenisstrafHet parket van Antwerpen heeft een akkoord gesloten met een Israeliër die op grote schaal diamanten van Brazilië naar Antwerpen liet smokkelen. De diamantsmokkelaar betaalt niet alleen een afkoopsom van 175.000 euro om zijn proces te vermijden, voor het eerst sluit het parket ook een ‘deal’ over de gevangenisstraf: dertig maanden, waarvan achttien met uitstel. De eerste plea bargain werd vandaag ter goedkeuring voorgelegd aan de correctionele rechtbank. De uitspraak volgt op 18 december.10 
20/11 11u00  Pendelen tussen KRC en VV: Jonathan Brain werkt voor KRC en scoort voor Genk VVTrainer Garcia van Genk VV (3B) toverde een wit konijn uit zijn hoed: Jonathan Brain. Bij zijn debuut tegen Umitspor had de 21-jarige aan 45 minuten genoeg om twee keer te scoren en één assist uit te delen. Brain is een… Engelsman die bij het grote KRC stage loopt als student sportpsychologie.
20/11 11u00  Bizarre traditie van Britse koningshuis onthuld: “Queen wil alle familieleden wegen voor en na het royale kerstdiner”Het Britse koningshuis bulkt van de tradities, maar geen zo bizar als deze recent onthulde gewoonte. “Alle familieleden van de koninklijke familie moeten zich laten wegen, voor- én nadat ze hun kerstdiner hebben opgepeuzeld”, zo verklaart royaltywatcher Ingrid Seward van het Britse ‘Majesty’ magazine. En daar is een speciale reden voor.10 
20/11 11u00  Examen(stress) voor De WeertKevin De Weert (36) moet weer naar school. De huidige bondscoach wordt vanaf 1 januari Performance Manager en ploegleider bij Lotto Soudal, maar beschikt nog niet over alle vereiste diploma’s.
20/11 10u45  Er komt een tweede vestiging van Primark in BrusselPrimark telt in ons land al zes vestigingen en daar komt binnenkort nog eentje bij. In Brussel zwaait dan een tweede filiaal van de Ierse winkelketen de deuren open.10 
20/11 10u30  Spelersmakelaar Veljkovic gaat samenwerken met gerecht in onderzoek naar wanpraktijken in voetbalDejan Veljkovic zal als spijtoptant optreden in het dossier ‘Propere Handen’, het onderzoek naar omkoping en zwart geld in het Belgische voetbal. Dat heeft zijn advocaat Kris Luyckx dinsdagochtend bekendgemaakt. Dat betekent dat de makelaar wil meewerken aan het onderzoek om misbruiken in het voetbal bloot te leggen. Voor Luyckx is het niet de eerste keer dat hij een cliënt van hem kan overtuigen om open kaart te spelen met de speurders. In ruil voor een lichtere straf.
20/11 10u30  Nieuwe zoekactie naar vermiste Genkenaar in Lanakense bossenIn de Lanakense bossen in de omgeving van het Sint-Barbaraziekenhuis wordt sinds vanochtend opnieuw gezocht naar sporen van de sinds juni vorig jaar vermiste Ronald Vandereycken. Dezelfde omgeving werd vorig jaar ook al uitgekamd omdat het laatste signaal van de gsm van de Genkenaar door een zendmast in de omgeving werd opgevangen.
20/11 10u30  Kleuters De Boomgaard bezoeken De SpiekpietjesOp vrijdag 16 november gingen de kleuters van de Veldstraat op bezoek in de abdij van Herkenrode waar ze de expo van ‘De Spiekpietjes’ bezochten. Als spiekpietjes in spé trokken ze zelf hun beste pietenpak aan. Bij het zien van de abdijpoort vielen heel wat mondjes open van verbazing. ‘Wow juf… de spiekpietjes wonen in een echt kasteel!’
20/11 10u15  Dries Mertens na de relatieproblemen met Kat: “Veel koppels zouden uit elkaar zijn gegaan”Dat Rode Duivel Dries Mertens en zijn Kat(rin) Kerkhofs door een woelige periode zijn gegaan in hun relatie, was al bekend. De voetballer vertelt nu aan Humo hoe zij die problemen hebben aangepakt en hoe hij zich nu voelt bij hun relatie. “Denk je dat je, als je van je 16 jaar samen bent, alleen maar geluk hebt gekend? Natuurlijk niet”, klinkt het.17 
20/11 10u15  Regering-Trump mag asielaanvraag van migranten die illegaal grens oversteken niet weigeren: “Kan niet duidelijker zijn”Migranten die illegaal de Verenigde Staten zijn binnengekomen mogen voorlopig dan toch een asielaanvraag indienen. Een federale Amerikaanse rechter in San Francisco heeft maandag alvast tijdelijk een beslissing van de regering-Trump daarover geblokkeerd.10 
20/11 10u15  Meghan Markle luistert niet naar de Queen en trekt glamoureuze outfit aanPrins Harry en Meghan Markle vierden hun zes maanden huwelijk met een bezoek aan de Royal Variety Show in London. Meghan accentueerde haar beginnend buikje met een opvallend topje met lovertjes. Nochtans zouden ze binnen de paleismuren van mening zijn dat ze wat soberder gekleed mag gaan.12 
20/11 10u00  Italiaanse aanklagers willen reddingsboot Aquarius in beslag laten nemenHet Italiaanse gerecht wil dat de reddingsboot Aquarius, die momenteel in de haven van Marseille geblokkeerd ligt, in beslag wordt genomen. Aanleiding is dat de bemanning van het schip illegaal afval gedumpt zou hebben. Dat melden Italiaanse media dinsdag.
20/11 10u00  39-jarige Pacquiao stapt opnieuw in de ring om wereldtitel te verdedigenDe Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao (39) verdedigt op 19 januari in Las Vegas zijn WBA-wereldtitel bij de weltergewichten, uitdager is de Amerikaan Adrien Broner. Dat heeft Pacquiao maandag aangekondigd.10 
20/11 10u00  Kans dat nieuwe “Super League” in Europa er komt is door Juventus meteen al heel wat kleiner gewordenJuventus is niet van plan zich aan te sluiten bij een Europese Super League. Eerder deze maand onthulde klokkenluidersplatform Football Leaks dat de nieuwe ‘supercompetitie’ in 2021 van start zou gaan met onder meer ook de Italiaanse kampioen. Maar volgens voorzitter Andrea Agnelli is zijn club niet bij de gesprekken betrokken geweest. En dat zou de kans op slagen van de nieuwe competitie meteen heel wat kleiner maken.
20/11 10u00  Jeroen uit ‘Boer zkt Vrouw’ schuift na Severien ook zijn nieuwe vriendin aan de kantVeeboer Jeroen choqueerde televisiekijkend Vlaanderen, toen hij na afloop van ‘Boer zoekt vrouw: de wereld rond’ niet meer met zijn coup de foudre Severien bleek samen te zijn. De deelnemer had immers al een andere fan aan zijn arm hangen, tot groot verdriet van Severien. Nu laat de veeboer weten dat hij ondertussen ook “zijn grote vlam” Kimberley aan de kant heeft geschoven.15 
20/11 10u00  Gouverneurs van beide Limburgen ontvangen Bronsgroene Leeuw van LivekeDe Gouverneurs van de beide Limburgen ontvingen op vrijdag 16 november 2018 de Bronsgroene Leeuw tijdens de Limburgse Verbroederingsdag (4 x 11 jaar Liveke) in Maaseik .10 
20/11 09u45  “Onbuigzame” Michel wil VN-akkoord tekenen ondanks N-VA-protest: “Francken kan de valiezen dragen”Premier Charles Michel blijft het VN-migratiepact voluit steunen. Dat schrijft De Standaard dinsdag.13 
20/11 09u45  “Vlaming is bezorgder om opwarming van de aarde dan om economie of migratie”De Vlaming maakt zich meer zorgen om de luchtvervuiling en de opwarming van de aarde dan om de economie en het migratieprobleem. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek over ecologie in opdracht van weekblad Humo.13 
20/11 09u30  Ivanka Trump gebruikte privé-mailadres voor overheidszakenIvanka Trump, dochter en medewerkster van de Amerikaanse president, verstuurde via haar eigen, private, e-mailadres honderden mails over overheidszaken. In veel gevallen overtrad ze daarmee de Amerikaanse federale regels. Dat schrijft de Washington Post maandag (plaatselijke tijd), op basis van anonieme bronnen.
20/11 09u30  Eén agent gewond na mesaanval in Brussel: “Dader wellicht niet bekend voor terrorisme”Twee agenten van de politiezone Brussel-Elsene zijn dinsdagochtend aangevallen met een mes, één agent raakte daarbij gewond. De dader werd neergeschoten.
20/11 09u30  Franse minister van Binnenlandse Zaken: “Protest togen hoge brandstofprijzen is totaal op drift geslagen”De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner heeft dinsdag uitgehaald naar de beweging van de gele hesjes, die in Frankrijk en Franstalig België protesteert tegen de hoge brandstofprijzen.
20/11 09u15  Elke Clijsters (33) dient strafklacht in tegen ex-man Jelle Van DammeElke Clijsters (33) was 9 jaar samen en 7 jaar getrouwd met Antwerpvoetballer Jelle Van Damme, maar hun huwelijk eindigt in mineur. Na drie verzoeningspogingen lijkt hun relatie niet meer te redden. Het parket van Hasselt bevestigt aan Dag Allemaal dat Clijsters een strafklacht heeft ingediend tegen haar ex-echtgenoot.16 
20/11 09u00  Tongeren tijdlang zonder drinkwaterEen groot deel van het centrum van Tongeren zat vanochtend zonder drinkwater. Het probleem situeerde zich aan cc De Velinx. Iets voor 9 uur was het probleem weer opgelost.10 
20/11 09u00  Hoogtewerker valt van aanhangwagen op E313: verkeer over pechstrookOp de E313 richting Diepenbeek is in Hoeselt een hoogtewerker op de snelweg terechtgekomen. Twee rijstroken zijn er versperd, het verkeer moet via de pechstrook.12 
20/11 09u00  Ondanks enorme verlovingsring gaat Paris Hilton niet langer trouwenParis Hilton en haar verloofde Chris Zylka zijn na twee jaar en een spectaculaire verloving uit elkaar, dat wordt door verschillende bronnen bevestigd. Ook de steenrijke hotelerfgename zelf deelde op Instagram een veelzeggende boodschap.10 
20/11 08u45  Passagierstrein ontspoord nabij Barcelona: één dode, minstens zes gewondenIn Spanje is dinsdagochtend een trein ontspoord nabij Barcelona. Daarbij kwam één persoon om het leven, al minstens zes andere mensen raakten gewond.10 
20/11 08u30  Opnieuw plofkraak in Argenta-kantoor: geen buit, daders ontkomen24 uur na een mislukte plofkraak in een bankkantoor in Borsbeek is er vanmorgen rond 4u een vermoedelijke plofkraak gepleegd in een Argenta-bankkantoor in Leest, bij Mechelen.
20/11 08u15  Eén agent gewond na mesaanval in Brussel, dader neergeschotenTwee agenten van de politiezone Brussel-Elsene zijn dinsdagochtend aangevallen met een mes, één agent raakte daarbij gewond. De dader werd neergeschoten.10 
20/11 08u00  Minister Weyts trekt 12 miljoen uit voor onteigeningen voor Spartacus-tram die er (n)ooit komtHasseltVlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) trekt 12 miljoen euro uit voor nieuwe onteigeningen voor de aanleg van de sneltram Hasselt-Maastricht. Ten laatste in 2020 wil De Lijn alle eigendommen langs het tracé in haar bezit hebben, zodat de werken datzelfde jaar nog kunnen starten. Of het ook zo’n vaart zal lopen, is hoogst onzeker, ondanks de vele miljoenen die al geïnvesteerd werden in het Spartacusplan.10 
20/11 07u45  Ex-verloofde van dokter opent vuur in ziekenhuis Chicago: vier doden, onder wie politieagentBij een schietpartij in een ziekenhuis in Chicago zijn maandagnamiddag (plaatselijke tijd) meerdere slachtoffers gevallen. Vier mensen zijn overleden, onder wie twee vrouwelijke werknemers van het ziekenhuis, een politieagent en de schutter.14 
20/11 07u30  Eén agent lichtgewond na mesaanval in Brussel, dader neergeschotenTwee agenten van de politiezone Brussel-Elsene zijn dinsdagochtend aangevallen met een mes, één agent raakte daarbij lichtgewond. De dader werd neergeschoten.12 
20/11 07u30  Meer dan 11.000 (Limburgse) Italianen verwelkomen Squadra Azzurra in Luminus ArenaDe Genkse Lumnius Arena zal vanavond minstens voor de helft gevuld zijn, wanneer Italië en de Verenigde Staten er een oefeninterland betwisten. 11.000 tickets waren gisteren de deur uit, ook de Genkse T3 Domenico Olivieri (50) is van de partij. “Alleen al het Italiaans volkslied horen, wordt een speciaal moment”, koestert hij met een glimlach zijn roots. “Hopelijk kan de Squadra in Genk weer scoren.”15 
20/11 07u15  Deze kledingstukken doen je ouder lijkenDat je op je vijftigste geen minijurkje meer hoeft te dragen, spreekt voor zich. Maar omgekeerd wil je ook geen kleding dragen die je ouder doet lijken. Haal deze 'boosdoeners' alvast uit je garderobe!35 
20/11 07u15  Hoe Bayat 1,8 miljoen verdiende aan de transfer van ex-Genkie LimbombeMogi Bayat was overal. Door zaken te doen met tien Belgische clubs streek ‘Mogipolie’ in de eerste drie maanden van dit jaar bijna 2 miljoen euro aan commissielonen op. Niet onaardig, maar het echte grote geld schepte de supermakelaar in het buitenland. Aan de transfer van Anthony Limbombe alleen al zou hij 1,5 tot 1,8 miljoen euro zwarte commissie van Nantes hebben overgehouden. Bijna twintig procent van de transfersom die Club ontving.15 
20/11 07u00  Duivels te teleurgesteld om te feesten: uitje in Luzern afgelastNee, de Rode Duivels mogen niet deelnemen aan de finaleronde van de Nations League. Nee, Roberto Martinez maakte geen al te goede beurt in Luzern. Nee, het excuus dat er te veel basisspelers afwezig bleven, mag niet ingeroepen worden voor de blamerende 5-2. De eerste editie van de Nations League werd voor België een ‘NEE-tions League’. En dat is een niet te onderschatten ontgoocheling. Onze Rode Duivels-watcher legt uit waarom.17 
20/11 07u00  Onze KRC Genk-watcher over de jaarrekening: “Nieuw stadion als hefboom voor gouden toekomst”KRC Genk staat op dit moment niet alleen op kop in de Jupiler League, de club is ook financieel gezond. Dat illustreert de jaarrekening van het seizoen 2017-2018, die gisteren aan de algemene vergadering gepresenteerd werd. 3,3 miljoen euro winst en een eigen vermogen van 47,3 miljoen euro: het zorgt voor stabiliteit en biedt perspectieven.15 
20/11 06u45  ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ wint Emmy Award: derde Emmy voor productiehuis ShelterHet VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ met Jens Dendoncker heeft in New York de International Emmy Award gewonnen voor beste non-scripted entertainment.12 
20/11 06u45  Elf Limburgse sterrenrestaurants, maar “Michelin mocht onze provincie beter bedelen”HasseltNiets nieuws onder de zon voor de Limburgse restaurants bij de uitreiking van de Michelinsterren gisterenavond. Net als vorig jaar telt onze provincie elf sterrenrestaurants, waarvan Slagmolen (Opglabbeek) en La Source (Lanaken) twee sterren tegen hun gevel mogen laten hangen. Opvallend is wel dat ons land voor het eerst in veertig jaar nog maar één driesterrenrestaurant heeft, een eer die is weggelegd voor Peter Goossens en zijn Hof van Cleve in Kruishoutem.13 
20/11 06u45  Autospiegels niet langer verplichtHasseltAuto’s moeten straks geen zij- of achteruit­kijkspiegels meer hebben. Dat artikel wordt uit de Wegcode geschrapt. Een tegemoetkoming aan de autoconstructeurs die de buitenspiegels willen ­vervangen door camera’s. Dat is veiliger voor de fietsers en (ietsje) beter voor het verbruik.13 
20/11 06u15  Drie jaar na haar ontslag is Martine Jonckheere terug bij ‘Familie’: “Wat schiet ik op met rancune?”Sinds deze week heeft ‘Familie’ één van haar iconen weer aan boord. Martine Jonckheere (61) kreeg ruim drie jaar geleden haar ontslag, maar werd door de nieuwe bazen terug aan boord gehaald. “Na die minder fraaie exit had ik rancuneus de vraag voor die comeback kunnen weigeren”, zegt ze. “Maar wat schiet ik ermee op? Ik zou het alleen mezelf lastig maken. Dat is ook niet mijn ingesteldheid. Integendeel, ik wil vooruit in het leven.”12 
20/11 06u15  Gadget Inspector test HP ENVY 13: ”De luxueuze portable bevindt zich in een glimmend gezelschap maar is een stuk betaalbaarder”De Gadget Inspector van Het Belang van Limburg nam de HP ENVY 13 onder de loep voor een korte test.13 
20/11 06u15  Cy’an in Hasselt: “Pure en lichte Thaise keuken zonder toegeving”Een jaar geleden werd in hartje Hasselt restaurant Cy’an geopend. “We brengen een Thaise keuken zonder toegeving aan de westerse smaak”, zegt zaakvoerder Wim Jeuris.
20/11 06u15  REIZEN. Relaxen in Marbella: Zon, rust en sinaasappelenToegegeven, om de zon te zien moest je deze zomer niet ver gaan. Maar met de winter voor de deur komt daar verandering in. Waarom dan niet kiezen voor een relaxtripje naar de zon? Maak kennis met het Zuid-Spaanse Marbella, waar zelfs Eden Hazard komt uitblazen na een slopend WK voetbal. Tekst en foto’s Eva De Poorter11 
20/11 06u15  VIDEO. Sinterklaas op krukken, een prachtige vrije trap en een gemiste strafschop: dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenHet voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Sinterklaas op krukken, een prachtige vrije trap en een gemiste strafschop: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
20/11 06u15  Het schoonheidsideaal in vraag: ”Wie bepaalt er eigenlijk wat ‘mooi’ is?”Op de catwalk en in beautycampagnes zien we steeds meer modellen die afwijken van het traditionele schoonheidsideaal. Rolmodellen die zichzelf zijn lijken stilaan belangrijker te worden dan het achterhaalde schoonheidsideaal van ideale maten, jeugdig en hetero zijn.
20/11 06u15  Vandeurzen krijgt vergoeding van maar liefst 400.000 euro, maar wil deel wegschenkenBrusselVlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) krijgt bij zijn vertrek in mei geen 156.000 euro uittredingsvergoeding, zoals de VRT had uitgerekend, maar 400.000 euro. “Ik ben er zelf van geschrokken”, zegt Vandeurzen. “Dat is zeer veel geld. Ik ga nadenken over hoe ik een deel van dat geld kan investeren in de maatschappij.” De regels voor ministers en parlementsleden zijn pas in 2014 verstrengd, maar de opgebouwde rechten van de periode daarvoor blijven wel nog gelden. Vandeurzen is dus niet de enige die royaal wordt vergoed.
20/11 03u45  De Wever start formele gesprekken met sp.a en Open VldLees meer >19 
20/11 03u45  Zoon Vital Borkelmans riskeert werkstraf en stadionverbod voor vechtpartij na matchLees meer >18 
20/11 03u45  Sport regioLees meer >18 
20/11 03u45  “Zaterdag leggen we Parijs lam”PARIJSDe gilet jaunes of gele hesjes die in Frankrijk protesteren tegen de verhoging van de brandstofprijzen, willen zaterdag Parijs blokkeren. Ook gisteren voerden ze actie op honderden plaatsen in heel Frankrijk. “Ik heb vier uur vastgezeten in de file, zonder eten of drinken. Dit is totaal onverantwoord”, zegt Limburger Patrick Milissen vanuit Frankrijk.17 
20/11 03u45  Kun je een herfstdip voorkomen?Lees meer >19 
20/11 03u45  Vandeurzen wil deel van vergoeding wegschenkenBrusselVlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) krijgt bij zijn vertrek in mei geen 156.000 euro uittredingsvergoeding, zoals de VRT had uitgerekend, maar 400.000 euro. “Ik ben er zelf van geschrokken”, zegt Vandeurzen. “Dat is zeer veel geld. Ik ga nadenken over hoe ik een deel van dat geld kan investeren in de maatschappij.” De regels voor ministers en parlementsleden zijn pas in 2014 verstrengd, maar de opgebouwde rechten van de periode daarvoor blijven wel nog gelden. Vandeurzen is dus niet de enige die royaal wordt vergoed.19 
20/11 03u45  ZwartkijkenLees meer >17 
20/11 03u45  “De verhoging van de 63 bruggen over het Albertkanaal tegen 2022 voltooien wordt krap”Lees meer >21 
20/11 03u45  Europa geeft Belgische begroting slecht rapportLees meer >17 
20/11 03u45  “Op het juiste moment op de juiste plaats”HASSELTDe Genkse fotograaf en cameraman Jorgo Kokkinidis is door de vakjury van de National Geographic Fotowedstrijd 2018 uitgeroepen tot winnaar in de categorie Mens. Zijn foto van een vrouw die blootsvoets het land in Myanmar bewerkt, wordt gepubliceerd in het National Geographic Magazine. “Van de 15.000 deelnemende beelden is mijn foto uitgekozen. Ik kan het bijna niet geloven”, vertelt Kokkinidis.17 
20/11 03u45  Michel muurvast door njet van N-VA tegenVN-migratiepactBrusselN-VA is duidelijk: ze willen niet weten van het VN-migratiepact. Voor hen is dit inhoudelijk “zeer problematisch”. Het is onduidelijk hoe premier Michel deze regeringscrisis kan oplossen, want de andere coalitiepartners zien geen problemen.18 
20/11 03u45  400.000 euroLees meer >20 
20/11 03u45  17 procent waardeverlies voor de bitcoinLees meer >23 
20/11 03u45  Vlot pendelen, en als het kan met een bedrijfswagenHerk-de-StadOndernemingen die vandaag de dag jongeren willen verleiden om voor hen te komen werken, zorgen best voor een goede bereikbaarheid, een gezonde werkomgeving, veel variatie, doorgroeimogelijkheden en de mogelijkheid om samen met collega’s te eten. Dat blijkt uit een onderzoek door studenten van de KULeuven in opdracht van ontwikkelaar Futurn en Unizo Limburg.18 
20/11 03u45  De Waalse gelehesjesrevolutieLees meer >20 
20/11 00u15  Schietpartij in ziekenhuis Chicago: “Minstens één dader neergeschoten, agent in kritieke toestand”Bij een schietpartij in een ziekenhuis in Chicago zijn maandagnamiddag (plaatselijke tijd) meerdere gewonden gevallen. Zeker één mogelijke dader zou neergeschoten zijn, zegt NBC News. Ook een agent werd geraakt en verkeert in kritieke toestand.17 
19/11 23u30  James Cooke: “Ik was zo’n lelijk kind. Als er bezoek kwam, draaide mijn moeder mij altijd om”In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ kregen Rani De Coninck en Wouter Vandenhaute maandag het gezelschap van deejay en stand-upcomedienne Soe Nsuki. De aflevering gemist? Met deze samenvatting bent u weer helemaal mee.10 
19/11 23u15  Nederland zet scheve situatie in slotfase recht en mag alsnog naar Final Four van de Nations LeagueDe heropstanding van Nederland leek een kleine knauw te krijgen in het Duitse Gelsenkirchen. Oranje stond vijf minuten voor affluiten nog twee-nul in het krijt tegen aartsvijand Duitsland en dat was niet eens overdreven. Maar een dolle slotfase en twee doelpunten zorgden voor de totale ommekeer in het voordeel van Oranje. En dus mag Nederland volgend jaar naar de Final Four van de Nations League, samen met Portugal, Engeland en Zwitserland.
19/11 23u15  Versuz is hoogst genoteerde club van de Benelux ooitVorige week woensdag werden in Bogota Colombia de 4e Golden Moon Awards uitgereikt. Dit is een jaarlijks overzicht van de beste 100 clubs ter wereld en een initiatief van de INA (International Nightlife Association). Versuz haalde de afgelopen edities steeds vlot een plaats in de top 100 en eindigt dit jaar op de 26e plaats. Dat is meteen de hoogste notering voor een club in de Benelux.
19/11 23u00  Gents goudhaantje blijft scoren voor Georgië in Nations League maar pakt vooral uit met weergaloze dribbelNaast Duitsland-Nederland stonden en staan er nog een rist wedstrijden op het programma van de Nations League vanavond. Georgië nam in de vooravond reeds de maat van Kazakstan (2-1).
19/11 22u45  CD&V Pelt maakt schepenen bekendCD&V Pelt heeft beslist welke namen voor haar fractie zullen zetelen in de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente als schepenen en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst.
19/11 22u45  Nederland zet scheve situatie in slotfase recht en mag alsnog naar finale Nations LeagueDe heropstanding van Nederland leek een kleine knauw te krijgen. Oranje stond vijf minuten voor affluiten nog twee-nul in het krijt en dat was niet eens overdreven. Maar een dolle slotfase en twee doelpunten zorgden voor de totale ommekeer in het voordeel van Oranje. En dus mag Nederland volgend jaar naar de Final Four van de Nations League, samen met Portugal, Engeland en Zwitserland.
19/11 22u30  Gouden transfers trekken tegenvallende omzet recht: 10 conclusies uit de jaarrekening van KRC GenkMaandagavond werd op de algemene vergadering van KRC Genk de jaarrekening van vorig seizoen goedgekeurd. KRC Genk blijft enorm succesvol op de transfermarkt, maar de inkomsten uit de gewone activiteiten stagneren. 26,4 miljoen euro aan transferinkomsten zorgden vorig seizoen voor 3,3 miljoen euro winst. Ook nog: Genk is vanaf nu officieel schuldenvrij.
19/11 22u30  Zuhal Demir in ‘Die Huis’: "Ik geraakte niet meer uit mijn bed na de dood van mama"Morgenavond is de Genkse Zuhal Demir (38) te gast in ‘Die Huis’ bij Eric Goens. De staatssecretaris heeft een heftige tijd achter de rug. Na de dood van haar moeder, op 22 januari van dit jaar, verloor ze een tijdlang alle levensvreugde: “Ik geraakte niet meer uit mijn bed. Het is precies alsof er een vleugel van mij is afgeknipt.”
19/11 22u30  Black Friday duurt dit jaar een week: "Drukker dan dagen voor Kerstmis"Van Black Friday Countdown tot Black Weekend of Black Week. Black Friday wordt in ons land steeds vaker gevierd. Niet enkel op vrijdag: dit jaar zijn er een week lang koopjes te doen, zowel online als in fysieke winkels. “Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Hier betekent het niet meer of minder dan: wij geven korting”, zegt marketingexpert Gino Van Ossel. “Het is een geïmporteerd iets en is eerder een uitgerokken vrijdag geworden.”
19/11 22u15  Sky Sports heeft bijna 700 miljoen euro veil voor... lagere voetbaldivisies in EngelandSky Sports blijft ook de komende vijf jaar de wedstrijden van de Engelse Football League uitzenden. De abonneezender betaalt bijna 700 miljoen euro voor de televisierechten van de drie profcompetities onder de Premier League. Dat is zo’n 35 procent meer dan de vorige deal.
19/11 22u00  Limburgs parket seponeert zaak-Hilde ClaesHet parket heeft het strafonderzoek dat volgde na het ontslag als burgemeester van Hilde Claes geseponeerd. Aan de oorzaak van het onderzoek lag een omstreden toewijzing van een communicatieopdracht.
19/11 21u30  Limburgs parket seponeert klacht tegen Hilde Claes wegens belangenvermengingHet parket van Limburg heeft een klacht tegen de oud-burgemeester van Hasselt Hilde Claes wegens vermeende belangenvermenging geseponeerd. Dat maakte VTM Nieuws maandagavond bekend. Het bericht werd bevestigd door perswoordvoerder Jeroen Swijsen van het parket van Limburg. Het draaide om een opdracht die het communicatiebedrijf van de partner van de vroegere kabinetschef van Hilde Claes toegewezen kreeg.
19/11 21u15  Belgian Cats ook tegen Tsjechië zonder Julie AllemandDe Belgische basketvrouwen kunnen woensdag tegen Tsjechië niet rekenen op Julie Allemand op de laatste speeldag in EK-kwalificatiegroep G. Na onderzoek en een echografie werd duidelijk dat het duel in de Lange Munte in Kortrijk te vroeg komt voor de 22-jarige guard, die sukkelt met een hamstringblessure.
19/11 21u00  26-jarige boer wil vertrouwen klanten terugwinnen: “Ik voer mijn koeien niks wat ik zelf niet geproefd heb”De tijd dat koeien Bella heten, is voorbij. Op de boerderij die Michiel Mechelmans (26) met zijn ouders en broer runt in Herk-de-Stad heten ze G-force, Hippie of Shakalakaboomboom. “Elke naam heeft een verhaal. Soms pikken we iets op uit een film. Eentje heet Khaleesi, zoals in ‘Game of Thrones’”, lacht Michiel. In tijden dat de vleesproductie onder vuur ligt, doet boer Michiel er alles aan om het vertrouwen van de klant terug te winnen.
19/11 21u00  Zuhal Demir in ‘Die Huis’: "Ik geraakte niet meer uit mijn bed"Morgenavond is de Genkse Zuhal Demir (38) te gast in ‘Die Huis’ bij Eric Goens. De staatssecretaris heeft een heftige tijd achter de rug. Na de dood van haar moeder, op 22 januari van dit jaar, verloor ze een tijdlang alle levensvreugde: “Ik geraakte niet meer uit mijn bed. Het is precies alsof er een vleugel van mij is afgeknipt.”
19/11 21u00  Black Friday duurt dit jaar een week: "Nu al drukker dan Kerstmis"Van Black Friday Countdown tot Black Weekend of Black Week. Black Friday wordt in ons land steeds vaker gevierd. Niet enkel op vrijdag: dit jaar zijn er een week lang koopjes te doen, zowel online als in fysieke winkels. “Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Hier betekent het niet meer of minder dan: wij geven korting”, zegt marketingexpert Gino Van Ossel. “Het is een geïmporteerd iets en is eerder een uitgerokken vrijdag geworden.”
19/11 21u00  Waarom er in Limburg "niemand wakker ligt van het Zwarte Pietendebat"Terwijl de intocht van de Sint in Nederland tot rellen leidde en de politie verschillende heetgebakerde pro-Zwarte Pietdemonstranten oppakte, lijkt er in Limburg amper iemand wakker te liggen van het hele debat. Dat de Sint in Hasselt zijn roetpieten alweer verving door traditionele, zwarte knechten, passeerde zelfs geruisloos. “Jammer, want Sinterklaas zou een feest voor álle kinderen moeten zijn”, vindt antropologe en Zwarte Pietenexperte Bambi Ceuppens.
19/11 20u30  Zoon Will Smith bevestigt relatie met bekende rapperJaden Smith, zoon van Will Smith en bij jongeren ondertussen bekender dan zijn vader, verbaasde vorige week zijn publiek op een optreden door te zeggen dat hij een relatie heeft met rapper Tyler, The Creator. Het was even onduidelijk of Smith het wel meende, aangezien de rapper op dat moment aanwezig was en neerging van het lachen. Maar ondertussen heeft Smith het nieuws bevestigd in een interview naar aanleiding van zijn nieuwe album.
19/11 20u30  ‘Per vergissing’ voor 23,9 miljoen euro aan boetes betaald in 2017: “Sommigen storten het bedrag van hun gas- of elektriciteitsrekening”De FOD Justitie ontving vorig jaar op het speciale rekeningnummer waarop boetes moeten worden betaald 23,9 miljoen euro die niet gekoppeld konden worden aan een openstaande boete. Meestal omdat mensen geen of een verkeerde referentie gebruikten. In plaats van mensen het geld te laten terugvorderen als een vergissing aan het licht komt, gaat de overheid ‘verstrooide’ mensen nu zelf contacteren en terugbetalen.
19/11 20u30  Watergroep ontvangt honderden schadeclaims: "Er was ons een volledige terugbetaling beloofd"Dagelijks vragen radeloze lezers ons om hulp bij problemen die ze zelf niet meer opgelost krijgen. Het Belang van Limburg is voor hen de laatste strohalm om een oplossing te vinden. Journalisten Lies Vanbets en Gunter Willekens proberen hen te helpen en brengen op deze pagina's verslag uit van hun werk.
19/11 20u15  Spanje, Portugal en Marokko willen samen het WK voetbal in 2030 organiserenSpanje wil zich samen met Portugal en Marokko kandidaat stellen voor de organisatie van het WK voetbal 2030. Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez maandag in de Marokkaanse hoofdstad Rabat verklaard. Daarmee zou voor het eerst een WK georganiseerd worden op twee continenten.
19/11 20u00  Telenet-topman weigert ban op doorspoelen reclame: “Zou commerciële zelfmoord zijn”Telenet-topman John Porter zet de hakken in het zand. De roep van de commerciële omroepen om het onmogelijk te maken om reclame door te spelen, mag nog zo luid klinken. Porter wil er niet in meegaan. “Het zou commerciële zelfmoord zijn.”
19/11 20u00  Bier wordt weer duurder - Alken-Maes bekijkt nog of prijzen omhoog gaanDe prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Of die de verhoging daarna doorrekenen aan de consument, mogen ze zelf beslissen. Dat berichtte Het Laatste Nieuws zaterdag. Alken-Maes laat maandag aan Belga weten dat “het onduidelijk is of onze consumenten een prijsstijging zullen ondervinden”. “Dit bekijken wij met onze retail- en horecaklanten”, klinkt het bij Alken-Maes.
19/11 20u00  Batterijen uit zendmast lang autosnelweg gestolenLangs de E314 is maandag een diefstal van batterijen vastgesteld. Dit na een inbraak in een mast van telenet. De wegpolitie deed de vaststellingen. (mm)
19/11 20u00  Keukenbrandje in HamontDe brandweer is maandag rond 11.30 uur opgeroepen voor een brand op de Hees in Hamont. In een keuken bleek een pan te lang op het vuur te hebben gestaan. De schade bleef beperkt. (mm)
19/11 20u00  Inbraak in bestelwagen in HerderenOp de Albertlaan in Herderen is zondagavond een inbraak in een bestelwagen vastgesteld. Er is veel materiaal gestolen. (mm)
19/11 19u45  Inbraak in HeusdenDieven zijn binnengedrongen in een huis op de H. Vanveldekelaan in Heusden. De feiten waren vrijdag al vastgesteld door de buurman. Maar de bewoner kwam pas zondag thuis. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)
19/11 19u45  Drie gewonden bij botsing in Houthalen-OostIn de Crisantenstraat in Houthalen-Oost zijn zondag even voor 17 uur twee auto’s gebotst. Alessio K. (24), Evelien J. (32) en Yvonne B. (58) uit Houthalen-Helchteren raakten hierbij lichtgewond. (mm)
19/11 19u30  Verwarmingsketel gestolen in Houthalen-OostIn de Nachtegalenstraat in Houthalen-Oost is maandagochtend een inbraak in een huis gebeurd. Er werd een verwarmingsketel gestolen. Zondagavond was bij de politie ook al een inbraak in een huis op de Grote Baan gemeld. Daar is geld verdwenen. (mm)
19/11 19u30  16-jarige voetgangster gewond in OpoeterenIn de Neeroeterenstraat in Opoeteren is maandag rond 7.30 uur een ongeval gebeurd. Een 16-jarige voetgangster werd door een auto geraakt. Het slachtoffer is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
19/11 19u30  1.700 overtredingen in een maand tijdDe politiezone Demerdal (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in oktober 1.700 verkeersinbreuken vastgesteld. 49 bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed: 38 hadden te diep in het glas gekeken, 11 waren onder invloed van drugs. Verder werden er onder meer 1.317 snelheidsovertredingen vastgesteld, werden 36 bestuurders betrapt op bellen aan het stuur en werden er 66 inbreuken vastgesteld inzake veiligheidsgordel en kinderzitje. Er werden ook drie niet-verzekerde voertuigen uit het verkeer geplukt. (tb)
19/11 19u00  Pro League behoudt vertrouwen in CEO Pierre François na marathonzittingPierre François is en blijft CEO van de Pro League. Dat geraakte bekend na een marathonzitting met als enige onderwerp ‘Operatie Propere Handen’. De positie van François stond ter discussie nadat hij bekende op de hoogte te zijn geweest van het feit dat Moeskroen in handen was van spelersmakelaar Pini Zahavi, iets wat verboden was en waardoor Moeskroen geen licentie had mogen krijgen. François blijft ook lid van de expertencommissie.
19/11 19u00  Zeventiger test positief op alcoholIn de Schaffensestraat in Diest plukte de politie maandagochtend rond 3 uur een 71-jarige bestuurder uit Diest uit het verkeer. Zijn rijbewijs werd zes uren ingehouden na een positieve ademtest. Een 39-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem overkwam zondag hetzelfde. Zij werd betrapt in de Broekstraat in Diest. (tb)
19/11 19u00  VIDEO. Straffe beelden uit Tenerife: megagolven sleuren balkons appartementen op dijk mee in zeeOp Tenerife hebben gigantische golven enkele balkons van een vakantiewoningcomplex weggeslagen. Volgens burgemeester Álvaro Dávila van Tacoronte zijn geen doden of gewonden gevallen. De beelden zijn onwaarschijnlijk, de golven komen erg hoog en slaan met grote kracht tegen de appartementen op de dijk.
19/11 19u00  Inbraak in Vorsen en in BuvingenIn de Hoogstraat in Vorsen is zaterdagavond een inbraak in een huis vastgesteld. Er is onder andere een computer weg. Zondagavond kwam bij de politie ook nog een inbraak in de Sint-Truidostraat in Buvingen binnen. Daar zijn onder andere juwelen buitgemaakt. (mm)
19/11 18u45  Politie escorteert koe naar weide in DilsenDe politie heeft maandagochtend op de Rijksweg in Dilsen een koe naar een weide geëscorteerd. Het rund liep rond 1 uur over de weg. Met de vier pinkers aan ging de patrouille voor het dier rijden. Zo werd de koe naar een weide geleid. De eigenaar van het stuk grond werd op de hoogte gebracht. (mm)
19/11 18u45  Twee inbraken in auto's in Truiense binnenstadZowel zaterdag als zondag is in het centrum van Sint-Truiden een inbraak in een auto vastgesteld. De feiten gebeurden in de Schepen Dejonghstraat en de Breendonkstraat. De dieven hadden het voorzien op de portefeuille. In de Battelestraat in Velm is zondag nog een inbraakpoging gebeurd. (mm)
19/11 18u45  Rubberboot gestolen in KanneDieven hebben op de Trekweg in Kanne een rubberboot gestolen. Ze knipten een gat in de omheining om bij hun buit te geraken. De feiten werden maandag bij de politie gemeld. (mm)
19/11 18u45  Bocholtenaar gewond bij ongeval in OverpeltOp de Noord-Zuidverbinding is maandag rond 13 uur een auto van de weg geraakt. Een 59-jarige Bocholtenaar raakte gewond. (mm)
19/11 18u45  Geld weg bij inbraak in bedrijfOp de Nieuwe Steenweg is afgelopen weekend in een bedrijf ingebroken. De dieven forceerden een raam en doorzochten de kantoren. Er is geld weg. (mm)
19/11 18u45  VIDEO. Jongetje duwt broer in winkelkar van roltrap: ouders aangeklaagd voor verwaarlozingEen Russische jongetje is zwaargewond geraakt nadat zijn oudere broer hem in een winkelkarretje naar beneden duwde op een bewegende roltrap in een shoppingcentrum. Volgens de lokale media werd het kind “hevig bloedend en bewusteloos” afgevoerd naar het ziekenhuis, maar het is voorlopig niet duidelijk hoe hij het nu stelt. De politie en een speciaal comité onderzoeken intussen de zaak aan de hand van beelden van een beveiligingscamera en willen de ouders naar verluidt aanklagen voor verwaarlozing omdat ze geen toezicht hielden op hun kinderen.
19/11 18u45  KAART. Bekijk hier alle restaurants met Michelinsterren in je buurtMaandagnamiddag werd de Michelingids voor België en Luxemburg voorgesteld. Een kleine wijziging aan de culinaire top: Peter Goossens is nu de enige driesterrenchef van het land. De drie sterren van Hertog Jan in Zedelgem vervallen omdat Gert De Mangeleer zijn zaak sluit. Voor onze provincie verandert er niets. Je vindt alle Limburgse sterrenrestaurants in het kaartje onderaan dit artikel.
19/11 18u30  Thomas Buffel en vriendin Annabel in verwachting van eerste kindje samenThomas Buffel en zijn vriendin Annabel Vandebroek verwachten hun eerste kindje samen. Dat heeft de voormalige KRC Genk-kapitein zelf bekendgemaakt op sociale media.
19/11 18u30  Genkenaar wint National Geographic fotowedstrijd: “Had ik die foto later op de dag genomen, dan was ik geen winnaar”Fotograaf en cameraman Jorgo Kokkinidis uit Genk is door de vakjury van National Geographic Fotowedstrijd 2018 uitgeroepen tot de winnaar van de categorie MENS. Zijn foto van een vrouw die blootsvoets het land in Myanmar bewerkt, wordt volg gepubliceerd in het National Geographic Magazine. “Van de 15.000 deelnemende beelden is mijn foto uitgekozen. Ik kon het bijna niet geloven”, vertelt Kokkinidis.
19/11 18u30  Voorakkoord over gebruiksrecht Gemeentelijk Sportstadion MaasmechelenEr is blijkbaar een voorakkoord bereikt tot 1 juli 2019 omtrent het bemiddelingsvoorstel dat burgemeester Raf Terwingen beide partijen, met name voetbalclub Patro Eisden en de vzw Jeugdvoetbal Maasmechelen, voorlegde in verband met het gebruiksrecht van het stadion.
19/11 18u15  Daarom pleiten experts ervoor om handdrogers te verbieden in ziekenhuizenHandig, zo’n harde blazer naast de wastafel? Hij verspilt inderdaad minder papier en droogt uw handen sneller, maar nieuw onderzoek vond een verontrustend nadeel. Hij katapulteert namelijk de bacteriën weg, die dan op de grond of op de machine belanden. Daarom pleiten de internationale onderzoekers om die ‘jet dryer’ in ziekenhuizen te verbieden. En Vlaamse experts treden hen bij.
19/11 18u00  Sint-Ceciliafeest in EverselTijdens het Sint-Ceciliafeest in Eversel werd Marie-Josée Vanluyd gehuldigd.
19/11 17u45  Jarige Elise Mertens brengt bezoek aan de set van ‘Thuis’Hasselt - 17 november was de verjaardag van toptennisster Elise Mertens. Om dit te vieren organiseerde haar moeder, samen met de productie, gisteren een rondleiding op de set van de Eén-soap ‘Thuis’. Daarbij werd ze gegidst door haar favoriete acteur uit de reeks Daan Hugaert, die de rol van Eddy op zich neemt. “Ik ben heel vereerd dat Elise mij heeft gevraagd om haar rond te leiden in de studio, en dus heb ik speciaal voor haar mijn mooiste tennisoutfit bovengehaald,” reageert de acteur opgetogen (zie foto). De cast op de set was minstens even verrast als Elise zelf. “Alé jong, Elise Mertens! Nu weet ik even niet wat zeggen,” reageerde Bart Van Avermaet (Waldek in de serie) toen hij haar ontmoette.
19/11 17u15  Geen buit bij inbraak in HasseltNadat ze een raam hadden opengebroken zijn dieven in een pand op de Sint-Truidersteenweg binnengedrongen. Alle ruimtes werden doorzocht. Op het eerste gezicht lijkt er niet te zijn gestolen. De feiten werden maandagvoormiddag bij de politie gemeld. (mm)
19/11 17u15  Opmerkelijk zoekertje: knuffelos Bruce zoekt nieuwe thuisZijn een kat of een hond niet echt iets voor jou? Misschien kan jij deze lieve os dan wel een nieuwe thuis geven. Het Vogel- en Zoogdieropvangcentrum zoekt voor Bruce namelijk nog een gouden wei, liefst met vriendjes want hij is niet graag alleen. Bruce houdt van knuffelen, spelen en lekker eten. Kan jij de os en het VZOC helpen?
19/11 17u15  Hoog bezoek in ons land: Franse president en vorstenpaar bewonderen Lam GodsDe Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte Trogneux zijn tot en met dinsdag in ons land voor een staatsbezoek. Samen met het vorstenpaar Filip en Mathilde brachten ze maandagnamiddag een bezoek aan het Gentse museum MSK, waar ze de restauratie van het Lam Gods kwamen bekijken.
19/11 17u15  Laptops en geld weg bij inbraak in LandenDieven gooiden zondag bij klaarlichte dag een ruit van de living in om binnen te geraken in een huis aan de Deleydtstraat in Landen. De daders doorzochten de volledige woning en maakten twee laptops en geld buit. (tb)
19/11 17u15  Juwelen weg bij inbraak in DiestTijdens een korte afwezigheid van de bewoners verschaften dieven zich zondagnamiddag via het kelderraam toegang tot een woning aan de Papenbroekstraat. Zij doorzochten het huis en gingen met juwelen aan de haal. (tb)
19/11 17u00  Vrouw springt door venster om aan haar gewelddadige vriend te ontsnappenEen Tongenaar die zijn vriendin vorig jaar mishandelde is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van vierhonderd euro. De vrouw sprong uit een openstaand venster om aan de man te kunnen ontsnappen.
19/11 17u00  Fietsster uit Houthalen-Helchteren gewond bij ongeval in LeuvenEen 18-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt toen zij tegen een plots openslaand portier van een auto belandde in de Mgr. Van Waeyenberghlaan in Leuven. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. (tb)
19/11 17u00  Gezellig Arsisweekend pakt uit met grote verrassingNaar jaarlijkse gewoonte is tijdens de herfstvakantie het kinder- en jeugdkoor Arsis aan de beurt om op kamp te gaan. Dit jaar verwelkomde kamphuis Zonnedauw in Geel de groep zangers.
19/11 17u00  Buizerd net op tijd gered uit ballenvangerIn Houthalen-Helchteren is een Buizerd maandagochtend net op tijd van een mogelijke dood kunnen ontsnappen. Een attente passant merkte het dier in problemen op en verwittigde het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder. Zij konden het beest verlossen en verzorgen.
19/11 17u00  Op bezoek bij een jeneverstokerDe tweejarige Hasseltse stokerij Vanderlinden mag als enige in Limburg het predicaat ‘Ambachtelijk’ voeren. Op de Dag van de Ambachten ontving Olivier Vanderlinden tientallen nieuwsgierigen en leidde hen rond in zijn tweejarige distilleerderij en stokerij.
19/11 17u00  Fietsen en Wandelen voor goede doel vanuit KRC GenkOp zondag 24 juni vond de 28ste editie van Fietsen en Wandelen tegen kanker plaats, een organisatie van ie-net | VIK Limburg. Het goede weer was alvast van de partij, alsook meer dan 1.000 deelnemers, van een topeditie gesproken!
19/11 16u45  1.300 bestuurders testten al positief in 2018Met 1.300 bestuurders die positief op drugs of alcohol testten, heeft de politie LRH half november al meer bestuurders onder invloed uit het verkeer geplukt dan vorig jaar. In totaal gaat het om 752 dronken bestuurders en 536 bestuurders die positief op drugs testten. Vooral rijden onder invloed van drugs blijkt een toenemend probleem. Er werden al ruim 200 overtreders meer gepakt dan vorig jaar (312). Binnen Limburg heeft een dronken bestuurder het meeste kans om tegen de lamp te lopen in de zone LRH. “Vorig jaar deelden wij 6,4 boetes per 1.000 inwoners in onze zone uit”, zegt zonechef Philip Pirard. Toen bleek dat rijden onder invloed van drugs een enorm probleem aan het worden was, heeft de politie ook daarop ingezet. “Onze controles werden drastisch opgetrokken. En dat resulteert in al meer dan 200 meer gepakte overtreders dan in 2017. “De ambitie van de komende jaren is de pakkans in onze zone nog te verhogen. Dat i nodig als je wil inzetten op verkeersveiligheid”, aldus nog de zonechef.
19/11 16u30  Al 1.300 bestuurders onder invloed gepakt dit jaar: in deze Limburgse politiezone loopt u het snelst tegen de (blauwe) lampSinds begin dit jaar heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad al 1.300 bestuurders beboet die onder invloed van alcohol of drugs rondreden. Binnen Limburg ligt de pakkans voor een dronken bestuurder dan ook het hoogst in deze politiezone.
19/11 16u30  Met de trein van Hasselt naar Brussel: zo stipt (of net niet) rijdt uw treinHoewel de stiptheid van de treinen op de grote lijnen dit jaar achteruitgegaan is, rijden de treinen stipter tussen Brussel en Hasselt. Dat blijkt uit een analyse van reizigersorganisatie TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop.
19/11 16u15  Tien keer aftellen naar Kerstmis met adventskalenders voor volwassenenAftellen naar Kerstmis, dat doe je met een adventskalender. Vroeger vond je die voornamelijk voor kinderen en met chocolaatjes, maar tegenwoordig zijn er ook heel wat exemplaren voor volwassenen voorhanden, zij het niet altijd met snoepgoed. Zo pakken verschillende beautymerken er met eentje uit, maar ze bestaan ook in versies met bier en zelfs verwennerijen voor je huisdieren.
19/11 16u15  Meerval van 2,33 meter uit visvijver De Motten gehaaldOp vrijdag 16 november is er gestart met het leegmaken van de grote visvijver in stadspark De Motten.
19/11 16u00  Acteur Bart Hollanders uit ‘Callboys’ wordt papaActeur Bart Hollanders (34) - vooral bekend als Randy Paret uit de reeks ‘Callboys’ - wordt papa. Dat heeft hij zelf meegedeeld op sociale media.
19/11 16u00  Bestuursvergadering Pro League loopt uit door verhitte discussies: wat met in opspraak geraakte CEO?De Raad van Bestuur van de Pro League neemt meer tijd in beslag dan vooraf gepland. Dat stelt Belga maandag zelf vast in het bondsgebouw en werd bevestigd door de Pro League.
19/11 16u00  OPINIE. Burgemeester De Vis over vergoeding Vandeurzen: “Als hij liberaal of N-VA’er was, had ik geen bedenkingen”De zeer riante uittredingsvergoeding voor minister Jo Vandeurzen (CD&V) blijft de gemoederen verhitten. Nu is ook zijn partijgenoot Dirk De Vis, burgemeester van Ham, in de pen gekropen, onder de titel ‘afscheid van een minister’. Het voorstel van De Vis: verdeel het bedrag onder gezinnen die het kunnen gebruiken. “Dat zou een christendemocratische kerstgebaar zijn”. Lees hieronder het opiniestuk van Dirk De Vis.
19/11 15u45  Wat u moet gezien hebben op 19 novemberJens Dendoncker speelt verborgen boodschapper in een nieuw seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Op Canvas helpt Lieven Scheire problemen de wereld uit met dank aan de wetenschap. Daarna volgt op dezelfde zender een documentaire over tennislegende Boris Becker. En op CAZ kan u terecht voor de maffiafilm ‘The Untouchables’, over de rechtszaak die Al Capone achter de tralies hielp.
19/11 15u45  In beschuldiging gestelde scheidsrechter Delferière gaat weer aan de slag bij… de voetbalbondScheidsrechter Sébastien Delferière, die vorige maand in beschuldiging gesteld werd in het kader van een grootschalig gerechtelijk onderzoek naar fraude, corruptie en criminele bendevorming in het Belgische voetbalmilieu, is sinds vandaag weer aan de slag bij zijn werkgever. Dat zou op zich niet zo heel opmerkelijk zijn, ware het niet dat zijn werkgever… de voetbalbond zelf is.
19/11 15u45  Deceuninck – Quick-Step Team gaat in zee met BMWDeceuninck – Quick-Step Team gaat de komende twee seizoenen samenwerken met BMW. Patrick Lefevere kreeg op het hoofdkwartier van BMW Belux de sleutels van de eerste van vijftien voertuigen die het wielerteam ter beschikking krijgt. Deceuninck-Quickstep zal ook als één van de eersten gebruikmaken van nieuwe BMW X7, een wagen die volgend voorjaar pas gelanceerd wordt.
19/11 15u45  Fietsen en Wandelen voor Een Hart voor LimburgOp zondag 24 juni vond de 28ste editie van Fietsen en Wandelen tegen kanker plaats, een organisatie van ie-net | VIK Limburg. Het goede weer was alvast van de partij alsook meer dan 1.000 deelnemers, van een topeditie gesproken!
19/11 15u45  Treinen rijden stipter tussen Hasselt en Brussel, “maar nog steeds onder Belgisch gemiddelde”Hoewel de stiptheid van de treinen op de grote lijnen dit jaar achteruitgegaan is, rijden de treinen stipter tussen Brussel en Hasselt. Dat blijkt uit een analyse van reizigersorganisatie TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop.
19/11 15u30  In verdenking gestelde scheidsrechter Sébastien Delferière gaat weer aan de slag bij… de voetbalbondScheidsrechter Sébastien Delferière, die vorige maand in beschuldiging gesteld werd in het kader van een grootschalig gerechtelijk onderzoek naar fraude, corruptie en criminele bendevorming in het Belgische voetbalmilieu, is sinds vandaag weer aan de slag bij zijn werkgever. Dat zou op zich niet zo heel opmerkelijk zijn, ware het niet dat zijn werkgever… de voetbalbond zelf is.
19/11 15u30  TIO Overpelt is 'Challenge Day Approved'WICO campus TIO organiseert dit schooljaar voor het derde jaar op rij de Challenge Day. In samenwerking met vzw Challenge Day België beleven de jongeren van het vierde jaar TSO en BSO een onvergetelijke dag.
19/11 15u15  Handige nieuwigheid aan Hasseltse kruispunten: de fietsbarenAan twee kruispunten in Hasselt kunnen fietsers voortaan leunen tegen fietsbaren wanneer ze wachten op het groene licht. “Dit is een pure comfortmaatregel waarmee we fietsen in de stad steeds gebruiksvriendelijker willen maken”, aldus schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili.
19/11 15u15  Twintiger riskeert 2 jaar opsluiting voor levensbedreigende slag tijdens kermisfuif in Voeren: “Slachtoffer verloor gewoon zijn evenwicht”Een 28-jarige man uit Voeren moet vrezen voor een opsluiting van twee jaar, eventueel met uitstel, voor het toebrengen van een slag aan een medewerker van de kermisfuif in zijn dorp dat plaatsvond op 5 september 2016. Toen het feestje werd afgerond kregen de twee het met elkaar aan de stok. Wat heen-en-weergeduw zorgde ervoor dat het slachtoffer met zijn hoofd op de stoep belandde. De man verkeerde 48 uur in levensgevaar, lag vier weken in coma en revalideerde zes maanden lang. Toch kon zijn cliënt hier niets aan doen, aldus raadsman Bert Partoens voor de beklaagde. “Het slachtoffer verloor gewoon zijn evenwicht.”
19/11 15u15  Agressieve wandelaars spotten online met agenten na controle in MaasmechelenDrie wandelaars werden schuldig bevonden aan het belagen van twee agenten tijdens en na een controle in Maasmechelen. Omdat de mannen hun identiteitskaart weigerden te tonen, escaleerde de situatie. Twee van hen haalden ook verbaal en fysiek uit naar de agenten. Als klap op de vuurpijl werden de politiemannen na het incident online belaagd doordat er foto’s van het voorval op Facebook verspreid werden. De twee agressievelingen kregen hiervoor tien maanden cel en een geldboete van 600 euro. De derde beklaagde komt er vanaf met een maand gevangenisstraf en een geldboete van 300 euro.
19/11 15u00  Woeste chauffeur sleurt parkeerwachter mee omdat die hem een boete had gegevenOmdat hij een parkeerbon onder zijn ruit vond in Aalst, werd een bestuurder maandagmiddag zo kwaad dat hij de parkeerwachter bij zijn jas nam en meesleurde. De politie heeft een onderzoek geopend wegens verkeersagressie. “Dit had slechter kunnen aflopen”, zegt Peter Lamens van het parkeerbedrijf.
19/11 14u45  Zoon van Vital Borkelmans riskeert 250 uur werkstraf en vijf jaar stadionverbod als leider hooliganbendeZeventien verdachten staan in de Brugse correctionele rechtbank terecht voor hun aandeel in de zware vechtpartij na de wedstrijd van Club Brugge tegen Napoli in 2015. Jelle Borkelmans, zoon van voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans, riskeert als kopstuk 250 uur werkstraf en minstens vijf jaar stadionverbod. Het OM eist in totaal 3.190 uur werkstraf, 21.300 euro boete en minstens 53,5 jaar stadionverbod voor bendevorming en opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade.
19/11 14u45  Tijdig op luchthaven, maar vlucht gemist door vertragingen op luchthaven zelf: wat nu?BREE“In september wilde ik met mijn gezin vanuit Istanbul terugvliegen, met Turkish Airlines. Om alles vlot te laten verlopen had ik ons een dag tevoren online ingecheckt. Pas drie dagen later waren we thuis”, vertelt Aziz Gercek.
19/11 14u45  Pieter Timmers mag ziekenhuis vandaag verlaten na nieuwe longproblemenPieter Timmers kan het ziekenhuis in de loop van de dag verlaten. Dat laat zijn echtgenote Elle De Leeuw aan Belga weten. De topzwemmer werd zondag opgenomen met nieuwe longproblemen.
19/11 14u30  Hasselts productiehuis Medialife investeert 1 miljoen in verdere uitbreidingHet Hasseltse Medialife heeft een investering afgerond van 1 miljoen euro. Het snelgroeiende productiehuis verhuist naar een grotere locatie aan het Albertkanaal. De Limburgse marktleider breidt het aanbod uit tot een full service beeldbedrijf. Goed voor vijf extra medewerkers.
19/11 14u30  De Lijn voert het aantal controles op zwartrijden jaar na jaar opDe Lijn heeft de afgelopen jaren het aantal controles op zwartrijden stelselmatig opgevoerd. Terwijl er in 2010 1,55 miljoen reizigers werden gecontroleerd was dat aantal in 2017 al opgelopen tot 2,65 miljoen. In de 1e helft van 2018 werden er 1,45 miljoen gecontroleerd, wat op jaarbasis (2,9 miljoen) een nieuwe stijging inhoudt. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen).
19/11 14u30  17-jarige meisje gewond bij ongeval in LanakenOp het kruispunt van de Bessemerstraat en de Bosstraat zijn maandag rond 8.15 uur een auto en een scooter bij een ongeval betrokken geraakt. Een 17-jarig meisje uit Lanaken raakte gewond. (mm)
19/11 14u15  Deze cijfers tonen aan hoe belangrijk Romelu Lukaku is voor de Rode DuivelsSinds Roberto Martinez overnam bij de Rode Duivels, konden de Belgen negen wedstrijden niet winnen. The missing link? Romelu Lukaku. In maar liefst zes van die negen matchen deed de spits immers niet mee, of stond hij niet meer dan 45 minuten op het veld. In de overige drie wedstrijden sleurde Lukaku met zijn doelpunten twee op drie keer toch nog een gelijkspel uit de brand.
19/11 14u15  Profdarter Raymond van Barneveld kondigt zijn afscheid aan: “Mijn huwelijk lijdt eronder”Raymond van Barneveld stopt over ruim een jaar als profdarter. De 51-jarige Nederlander meldt dat in een gesprek op de website van dartbond PDC. “Barney” wil nog meedoen aan twee WK’s, dit jaar en eind 2019. Daarna houdt hij het voor gezien.
19/11 14u00  Koningin Mathilde kiest voor Franse couture bij bezoek van MacronDe Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte zijn aangekomen in Brussel voor een staatsbezoek aan ons land. Ze werden ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde. Die laatste had voor de gelegenheid een creatie van het Franse modehuis Dior aangetrokken.
19/11 14u00  VIDEO. Sinterklaas geeft aftrap op krukken in Bocholt: “Tijdens mijn ronde van het dak gevallen”Dat Sinterklaas de aftrap geeft is niet zo bijzonder. Wel als hij dat op krukken moet doen zoals zondag in Bocholt. Daar nam de lokale ploeg in het kader van Tweede Amateur B het op tegen Temse.
19/11 14u00  Telenet verhoogt prijs van Play-abonnement, maar biedt nu ook HBO-reeksen aanTelenet trekt de prijs van zijn Netflix-concurrent Play op. Binnenkort kost het abonnement 11,95 in plaats van 10 euro. Dankzij een verlengd en uitgebreid contract met het Amerikaanse productiehuis HBO zal er wel veel meer in Play zitten, belooft Telenet.
19/11 14u00  1.100 kinderen bezoeken vanaf vandaag het SinthuisOp zaterdag 24 november organiseert de Kiwanis club van Zonhoven voor de zevende keer de intrede van Sinterklaas in Zonhoven. Net zoals vorig jaar zal Sinterklaas aankomen in het gemeentehuis waarvan de raadzaal omgetoverd wordt tot een Sinthuis .
19/11 14u00  Geschorst als scheidsrechter maar Bart Vertenten blijft in dienst als radioloog bij Brussels ziekenhuisBart Vertenten mag na zijn vrijlating onder voorwaarden zijn werk als radioloog bij het Universitair Ziekenhuis Brussel gewoon voortzetten. Dat meldt een woordvoerder van het UZ Brussel. Mogelijk krijgt de in verdenking gestelde scheidsrechter wel een minder zichtbare functie.
19/11 13u45  Nina Derwael en Axelle Klinckaert alweer op medaillejacht in DuitslandNina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) nemen van donderdag tot en met zondag deel aan de World Cup turnen in het Duitse Cottbus. Derwael schitterde recent nog op het WK turnen in Doha, met goud op de brug. Dat was de eerste Belgische gouden medaille ooit op een WK.
19/11 13u45  Ex-profvoetballer Gascoigne beschuldigd van aanranding op treinEx-profvoetballer Paul Gascoigne wordt vervolgd voor aanranding na een incident op de trein. Dat berichten verschillende Engelse media maandag. De voormalige Engelse international kwam in het verleden al meermaals in het nieuws omwille van mentale problemen.
19/11 13u45  Martinez begrijpt niet dat Duivels focus en controle verloren: “Dit was géén arrogantie”Roberto Martinez verscheen keurig zoals altijd voor de journalisten. De bondscoach was uiteraard teleurgesteld, maar behield de controle. Iets wat zijn spelers dus niet hadden gekund. Martinez gaf toe dat hij verrast werd. “Als je wordt weggespeeld, heb je er vrede mee. Dan is de andere ploeg beter. Maar als je met 0-2 voorstaat, mag je het niet meer weggeven.”
19/11 13u45  VIDEO. Neeroeteren nu al op weg naar titel in vierde provinciale CHet is pas half november en toch mag Neeroeteren al stilaan beginnen dromen van de titel in vierde provinciale C. Dankzij een 1-0-zege in de onderlinge topper zette KNFC concurrent Houthalen VV zaterdagavond immers al op acht punten (!) achterstand. Waterloos is nu de dichtste belager, zij volgen op zes punten van de leider.
19/11 13u30  Meer vertederende beelden van prins Louis opgedokenTer gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Charles had het Britse koningshuis al enkele familiefoto's vrijgegeven, maar daar zijn nu nog extra beelden van opgedoken. Ster in de nieuwe foto's is echter niet Charles, maar wel prins Louis, zijn jongste kleinkind.
19/11 13u30  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in de scholenquiz? Test het hierHet schooljaar schoot enkele maanden geleden opnieuw uit de startblokken. Hoog tijd om ook jouw hersencellen nog eens aan het werk te zetten. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
19/11 13u30  Rechter stelt zaak van oplichterskoppel uit omdat kinderen op dezelfde school zitten als die van verdachtenVoor het plegen van een 35-tal feiten van oplichting hangt een Lummens koppel van 35 en 29 jaar elk 24 maanden cel boven het hoofd. De man en de vrouw kwamen via allerhande trucs in het bezit van het paspoort van de gedupeerden en maakten er misbruik van door online kredieten af te sluiten. Ook verkochten ze gps-toestellen en digicorders via zoekertjessites, maar eens het geld ontvangen, stuurden ze de goederen niet op. De oplichting loopt in de tienduizenden euro’s.
19/11 13u15  Europese ministers geven fiat voor ontwerpakkoord BrexitDe ministers van Europese Zaken van de 27 lidstaten hebben maandagochtend in Brussel hun steun gegeven aan het ontwerpakkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie.
19/11 13u15  Kandidaat om Merkel op te volgen onder vuur voor in twijfel trekken VN-migratiepactDe oproep van de Duitse minister van Volksgezondheid en kandidaat-partijleider Jens Spahn om de ondertekening van het VN-migratiepact uit te stellen heeft maandag ophef veroorzaakt binnen de CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel.
19/11 13u15  Lichte strafschop houdt sterk THES van overwinning: “Ontgoocheling overheerst”THES speelde zaterdag knap gelijk op het veld van eerste achtervolger Deinze, maar na afloop overheerste toch de ontgoocheling. De thuisploeg kwam immers gelijk dankzij een betwistbare strafschop, in de slotfase weigerde de ref aan de overkant de bal op de stip te leggen na handspel. “Vooraf teken je voor die 1-1, maar uiteindelijk houden we er een wrang gevoel aan over”, aldus Nick Hulsmans.
19/11 13u15  Ook Eric Van Rompuy neemt forse uittredingsvergoeding op: “Beetje respect graag”Net als Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) zal ook partijgenoot en parlementslid Eric Van Rompuy in mei 2019 de politiek vaarwel zeggen. En net als Vandeurzen is Van Rompuy van plan zijn uittredingsvergoeding op te nemen. De ontstane heisa over het opstrijken van die vergoeding, snapt Van Rompuy niet: “Een beetje respect graag voor politici met grote verdiensten.”
19/11 13u00  Rechter moet zaak van Lummense Bonnie & Clyde uitstellen omdat kinderen op dezelfde school zitten als die van verdachtenVoor het plegen van een 35-tal feiten van oplichting hangt een Lummens koppel van 35 en 29 jaar elk 24 maanden cel boven het hoofd. De man en de vrouw kwamen via allerhande trucs in het bezit van het paspoort van de gedupeerden en maakten er misbruik van door online kredieten af te sluiten. Ook verkochten ze gps-toestellen en digicorders via zoekertjessites, maar eens het geld ontvangen, stuurden ze de goederen niet op. De oplichting loopt in de tienduizenden euro’s.
19/11 13u00  Gekend Limburgs modehuis kondigt definitieve sluiting aanModehuis Pijls, al meer dan 70 jaar een begrip in Limburg, gaat de deuren sluiten. Dat heeft de bedrijfsleiding afgelopen weekend aangekondigd. Tot de jaarwisseling wordt er een uitverkoop gehouden.
19/11 12u45  VIDEO. Leerlingen Atlascollege starten opleiding op Thor Park met 3D VR-brilIn de T2 campus op het Thor Park zijn maandagvoormiddag de eerste leerlingen uit het secundair onderwijs van start gegaan. Het gaat om leerlingen van het Atlascollege van de afdeling metaal en sanitair. Opmerkelijk is dat ze voor het eerst een deel van de opleiding krijgen met de hulp van een 3D virtual reality-bril. Zo moeten ze handelingen uitvoeren zoals ze dat ook zouden moeten doen in de werkelijke wereld.
19/11 12u45  Steeds meer jongeren laten zich testen op chlamydiaSteeds meer jongeren laten zich testen op de geslachtsziekte chlamydia. Het gaat om 8,5 procent van alle vrouwen tussen 18 en 25 jaar in 2017. Bij mannen gaat het om 3,5 procent. Een op de zeven test positief. Dat blijkt uit cijfers van de Christelijke Mutualiteiten (CM).
19/11 12u30  Duitsers dopen Zverev meteen om tot “nieuwe tenniskoning”“Zverev schrijft tennisgeschiedenis!”, de Duitse pers reageert lyrisch op de overwinning van de pas 21-jarige Alexander Zverev in de finale van de Masters zondag in Londen tegen Novak Djokovic. Zverev versloeg de Serviër met 6-4, 6-3.
19/11 12u15  N-VA vindt VN-migratiepact inhoudelijk “zeer problematisch” en zal bezwaren “binnen de regering kenbaar maken”Het partijbestuur van N-VA heeft zich maandagvoormiddag over de houding van de partij tegenover het VN-migratiepact gebogen. “N-VA vindt VN-migratiepact inhoudelijk zeer problematisch en zal bezwaren binnen de regering kenbaar maken”, klinkt het.
19/11 12u15  Heur-Tongeren kansloos onderuit tegen uitgekookt HammeTegen een uitgekookt Hamme kon de thuisploeg op geen enkel moment de indruk wekken punt(en) thuis te houden. In een triestige eerste helft trapte Triest één van de schaarse kansen binnen.
19/11 12u15  Patro telt City Pirates al voor rust uitPirates startte hevig met verschillende kansen. Op het halfuur opende Ezzahri de score. Pirates begon dan te blunderen met een own-goal van Verboven tot gevolg en een geloste bal van Roef, verzilverd door opnieuw Allegria.
19/11 12u00  "Toekomstig kampioen Max Verstappen moet zijn scherpe kantjes verliezen"De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, laat optekenen dat hij vindt dat Max Verstappen een toekomstig wereldkampioen is eens dat alle scherpe kantjes eraf zijn.
19/11 12u00  OPROEP. Zoek jij naar de ultieme Black Friday deals?Vrijdag is het weer zover, dan is het ‘Black Friday’. De dag voor het Amerikaanse Thanksgiving weekend waarop winkels aan de overkant van de grote plas superdeals aanbieden. Een gewoonte die ook hier stilaan een vaste waarde begint te worden.
19/11 12u00  Hailey Baldwin heeft haar naam veranderdHailey Baldwin is niet meer, ze gaat voortaan door het leven onder de naam Hailey Bieber. Daarmee lijkt ze te bevestigen dat ze wel degelijk al officieel getrouwd is met Justin Bieber.
19/11 12u00  Belgische dieselprijs is hoogste van EU-landen: hoe komt dat? En wie wordt daar beter van?Parijs/BrusselDe hoogoplaaiende protesten in Frankrijk door de hoge brandstofprijzen zijn in ons land voorlopig maar een waakvlammetje. Nochtans is de Belgische dieselprijs de hoogste van alle EU-landen. Hoe komt dat? En wie wordt daar beter van?
19/11 11u45  Nafi Thiam behoort tot vijf supergenomineerden voor trofee van beste atlete van het jaarNafissatou Thiam is een van de vijf supergenomineerden voor de trofee van beste atlete van het jaar. Op 4 december weet de meerkampster of ze zichzelf opvolgt op de erelijst.
19/11 11u45  TREND. Juwelen waar je niet naast kan kijkenGigantische halskettingen, oorbellen, armbanden en ringen: tijdens de meest recente modeweken liepen modellen met heel opvallende sieraden over de catwalk om hun designeroutfit te vervolledigen. De trend wordt voorspeld voor komende lente, maar je kan ook nu al gerust voor een bling statement kiezen.
19/11 11u30  Het lot van de kinderen van Belgische IS-strijders in Koerdische kampen: ‘Zijn we bereid kinderen te laten sterven?’Wie zal er voor de Belgische kinderen van het gevallen kalifaat zorgen? Ook na de reportagereeks van Rudi Vranckx blijft het politiek stil. Kunnen ngo’s ter plekke iets forceren? ‘Het wordt tijd om door te zetten.’
19/11 11u15  Start herstellingen aan wegverzakking op weg naar Helchteren in MeeuwenDe aannemer is gestart met de herstelling van de wegverzakking op de gewestweg N719 in Meeuwen. Het asfalt werd weggehaald zodat de openingen, weggespoelde fundering, onder het asfalt zichtbaar werden. In eerste instantie zal men de kapotte ondergrondse leidingen herstellen en de gaten terug opvullen. Dat werk zal nog enkele dagen in beslag nemen.
19/11 11u15  Opnieuw verdachte brand, dit keer in AlkenDe brandweer van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft afgelopen nacht omstreeks 1 uur opnieuw een uitslaande brand geblust in een woning aan de Hameestraat in Alken. Opvallend was het weer de achterbouw van de woning waar de vuurhaard begon. Dit is al de derde brand in enkele weken en telkens rond hetzelfde uur.
19/11 11u15  VIDEO. Pelt scoort vijf doelpunten... en wint slechts nipt met 2-3: “Dit maak je niet meer mee”Na een knotsgek scoreverloop sloeg Pelt een collectieve zucht van verluchting. De bezoekers waren er immers in geslaagd om vijf keer te scoren in een nipte 2-3-zege. “Dit maak je de komende maanden waarschijnlijk niet meer mee’, zo kon Eloy Schildermans achteraf glimlachen met de drie goals en twee owngoals van zijn ploeg.
19/11 11u15  VIDEO. Verdiende zege voor Torpedo in topper tegen leider Herk: “Toch gezegd: wij gaan verrassen”Torpedo heeft in een gelijkopgaande topper tegen leider Herk laten zien dat het zijn plaats in eerste meer dan waard is. De coaches waren het achteraf roerend eens: Torpedo won verdiend. “Omdat wij meer de intentie hadden om te winnen”, oordeelde Alain Hermans bij de thuisploeg. “Wij gaven vaak niet thuis”, vond Kristof Meykens in het andere kamp.
19/11 11u15  Dochter van Kaat Tilley opent restaurantEpiphany Vanderhaeghen (29), de dochter van de in 2012 overleden modeontwerpster Kaat Tilley, opent op 14 december een restaurant in de Burgstraat in Gent.
19/11 11u00  Truiense mucopatiënte (42) onderging twee dubbele longtransplantaties en niertransplantatie: “Als er nu iets misloopt, is het gedaan met mij”SINT-TRUIDENMucoviscidose, waarbij taaie slijmen de ademhaling en spijsvertering blokkeren, is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. De Truiense mucopatiënte Conny Everaerts (42) kan erover meespreken. Ze onderging in haar leven al twee dubbele longtransplantaties en een niertransplantatie en keek de dood meermaals in de ogen. “Op de dag dat ik een telefoontje kreeg dat er voor mij een donornier was, was ik mijn begrafenis aan het regelen”, zegt Conny. Al beseft ze dat haar leven ook vandaag nog aan een zijden draadje hangt. “Als er nu iets misloopt met mij, is het over and out.”
19/11 11u00  Stig Broeckx na zijn eerste fietstocht sinds zijn ongeval: “Ik heb nog altijd een liefde voor de koers”Stig Broeckx zit weer op een fiets. Dat is een half mirakel want de renner van Lotto-Soudal kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val in de Ronde van België. Hij bevond zich een tijdje in een vegetatieve coma, weer fietsen leek toen een verre droom. Maar kijk: anderhalf jaar later maakte Broeckx zowaar een trainingstochtje van veertig kilometer op de mountainbike: “Ik heb nog altijd een liefde voor de koers.”
19/11 10u30  Auto van vluchtende bestuurder in beslag genomenDe politie spoort een bestuurder op die zondagochtend van een controle wegvluchtte. Na een kilometerslange achtervolging liet hij zijn auto achter in het veld. Hijzelf liep weg. Het voertuig werd in beslag genomen. De controle kaderde in het provinciaal controleweekend. De agenten stonden opgesteld op de Maastrichtersteenweg in Riemst, de Bilzersteenweg in Hoeselt en de Waterstraat in Bilzen. Vijf bestuurders moesten hun auto enkele uren aan de kant laten staan. Twee bestuurders testten positief op drugs. Zij zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. (mm)
19/11 10u30  15 dagen rijbewijs kwijt na positieve drugstestEen bestuurder is vrijdag zijn rijbewijs kwijtgespeeld na een positief drugstest. De man bleek onder invloed van cocaïne en amfetamines te zijn. Hij is zijn rijbewijs minstens 15 dagen kwijt en kan zich verwachten aan een fikse boete. De controles gebeurden op de Bilzersteenweg in Hoeselt, de Tongersesteenweg in Riemst en aan de scholen in het centrum van Bilzen. Bij de controles werd een 30-tal onmiddellijke inningen opgesteld voor onder meer het niet dragen van de gordel, overschrijden van de witte lijn en niet handenvrij gsm’en. Een niet verzekerde auto werd in beslag genomen en vier geseinde personen liepen tegen de lamp. (mm)
19/11 10u15  1-jarig jongetje dat mishandeld werd, overleden aan verwondingen: familie hoopt op antwoordenEen 1-jarig jongetje uit Ingelmunster dat in kritieke toestand verkeerde nadat het werd mishandeld, is afgelopen weekend bezweken aan zijn verwondingen. “Hopelijk krijgen we antwoorden over wat er is gebeurd”, klinkt het bij de familie.
19/11 10u15  Alto Frejo voor kinderkankerfondsIn het kader van de Warmste Week is er op 25 november van 10 tot 12 uur een optreden van muziekgroep ALTO FREJO op de zondagsmarkt in Paal op het terras van café Centrum.
19/11 10u00  Tom Dumoulin twijfelt openlijk aan zijn deelname aan de Tour de FranceTom Dumoulin is sinds een week terug van zijn huwelijksreis in Nepal en is zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Heel Nederland rekent op hem om Joop Zoetemelk als Tourwinnaar na 39 jaar op te volgen. Maar de nummer twee van de voorbije Tour (én de Giro) twijfelt of hij wel in Frankrijk aan de start zal verschijnen.
19/11 10u00  Vrouw (85) zwaar toegetakeld op straat in Eindhoven: politie zoekt getuigenIn Eindhoven is zaterdagavond een 85-jarige vrouw zwaar aangepakt tijdens een gewelddadige aanval. De bejaarde dame wandelde rustig over het plein naar huis na een namiddagje kaarten, toen ze plots werd neergeslagen en geschopt. De politie verspreidt nu een schokkend beeld van de gewonde vrouw in de hoop dat mensen de ernst van de zaak inzien en dat getuigen zich melden.
19/11 10u00  Van Bart Kaëll tot Stef Kamil Carlens: kandidaten voor nieuw seizoen ‘Liefde Voor Muziek’ zijn bekendAan muzikale variatie geen gebrek in het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. Pop, cabaret, country, rock, schlager: nooit lagen de muziekstijlen van de artiesten zo ver uit elkaar. Na Laura Tesoro, Bart Kaëll en Stef Kamil Carlens mogen ook Milow, Kommil Foo, Ilse DeLange en Jan Leyers bekendgemaakt worden. Dat vertelde Jan Leyers zonet zelf bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx. Daarmee is de cast van seizoen 5 gekend en kunnen de artiesten hun creativiteit loslaten op elkaars repertoire. Aan straffe, muzikale kruisbestuivingen ook deze keer geen gebrek.
19/11 09u45  Sergio Herman brengt zijn eigen granola uitAlsof het runnen van drie restaurants en zes frituren nog niet genoeg is, pakt Sergio Herman alweer uit met een nieuwe carrièremove. Hij stort zich op het maken van granola. Hij werkt daarvoor samen met La Favo.
19/11 09u30  Duizend euro boete omdat lading niet was gezekerdEen vrachtwagenbestuurder heeft vrijdag een boete van 1.000 euro gekregen omdat zijn lading niet gezekerd was. De man vervoerde gevelstenen die los op de oplegger stonden en bij een bruusk manoeuvre simpelweg op de rijbaan konden vallen. De politie stelde nog een proces-verbaal op omdat een container zonder vergunning op de openbare weg was gezet. De vrachtwagenbestuurder die de container op bevel van de politie kwam opladen, zijn rijbewijs bleek niet in orde te zijn. De medische schifting was al verlopen op 18 oktober van dit jaar. De bestuurder moest zijn vrachtwagen ter plaatse laten staan toen hij de container van de weg had verwijderd. (mm)
19/11 09u30  “Het doel is om N-VA uit de federale regering te krijgen in 2019”PS-fractieleider in de Kamer Ahmed Laaouej houdt vandaag een opvallend pleidooi in Le Soir. Volgens de PS-lijsttrekker in Brussel is het doel om N-VA bij de parlementsverkiezingen van mei 2019 uit de federale regering te houden.
19/11 09u30  Twee gewonden bij ongeval met bromfiets in MaasmechelenTwee vrouwen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in de Herdersstraat in Maasmechelen. Rond 18.30 uur werd daar een bromfietser met passagier door een auto geraakt. De gewonden zijn vrouwen van 15 en 26 jaar uit Maasmechelen. Ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
19/11 09u30  Dieven vluchtten weg in NeerharenOp het Bunzingpad in Neerharen zijn zaterdagavond twee inbrekers op heterdaad betrapt. De twee zaten in de woning toen de bewoners rond 18.30 uur thuiskwamen. De verdachten konden vluchten. Wat ze hebben meegenomen, moet uit een inventaris blijken. (mm)
19/11 09u30  Politie vindt gestolen fiets terug in SmeermaasUit een garage op de Oude Heirbaan in Smeermaas is afgelopen weekend een fiets uit de garage gestolen. Nog hetzelfde weekend werd de fiets in de buurt door de politie teruggevonden en teruggegeven aan de eigenaar. (mm)
19/11 09u30  Dieven maken geen buit bij inbraak in Maasmechels appartementVrijdag in de late namiddag is op de Rijksweg een inbraak in een appartement gemeld. De dieven hadden de deur geforceerd. Er werd niets gestolen. (mm)
19/11 09u30  Spektakel in NBA: LeBron James rondt kaap van 50 punten tegen ex-ploeg, kampioen Golden State verliest opnieuwLeBron James heeft zondagavond andermaal een topprestatie geleverd in de NBA. De Amerikaanse basketbalvedette leidde zijn LA Lakers met 51 punten voorbij zijn ex-ploeg Miami.
19/11 09u30  Weer bekende winkel weg uit Hasselt centrum: "Het zal niet de laatste kledingwinkel zijn die vertrekt"Opnieuw verlaat een bekende winkel de Hasseltse binnenstad. Na 30 jaar sluit het Italiaanse kledingmerk Benetton de winkel op de hoek van de Grote Markt en de Koning Albertstraat. In de recent nog helemaal herschilderde ‘Lakenhalle’, die dateert uit de 17de eeuw, zou begin 2019 een telecomoperator zich vestigen. “Toch is dit geen zaak van de stad Hasselt alleen”, klinkt het bij Benetton. “Want ook in Wijnegem Shopping Center sluiten we de deuren. Dat is zo beslist in Italië.”
19/11 09u15  Opnieuw trekt bekende zaak weg uit Hasselt: Benetton sluit eind dit jaar de deurenOpnieuw verlaat een bekende winkel de Hasseltse binnenstad. Na 30 jaar sluit het Italiaanse kledingmerk Benetton de winkel op de hoek van de Grote Markt en de Koning Albertstraat. In de recent nog helemaal herschilderde ‘Lakenhalle’, die dateert uit de 17de eeuw, zou begin 2019 een telecomoperator zich vestigen. “Toch is dit geen zaak van de stad Hasselt alleen”, klinkt het bij Benetton. “Want ook in Wijnegem Shopping Center sluiten we de deuren. Dat is zo beslist in Italië.”
19/11 09u15  Hopeloze zoektocht naar 1.300 vermisten in spookstad Paradise: “We lopen hier rond als zombies”Nu de helft van de brandhaarden geblust is in de Californische spookstad Paradise doen militairen, antro­pologen, forensische experts en speurhonden hun intrede. En radeloze nabestaanden op zoek naar een spoor van hun dierbare. Want naast 79 doden zijn er liefst 1.300 ­vermisten. “Heel wat bejaarden zijn niet tijdig kunnen vluchten”, zegt de ­lokale sheriff.
19/11 09u00  Jagers schieten twaalf everzwijnen dood tijdens drukjacht in MolJagers hebben tijdens een drukjacht op everzwijnen in Postel twaalf dieren doodgeschoten. Dat meldt Radio 2. Everzwijnen vernielen velden van landbouwers en richten schade aan in natuurgebieden. Daarom worden jachten georganiseerd. Zondag namen 45 jagers deel. De jacht werd gecoördineerd door het Agentschap Natuur en Bos. “Drijvers jagen het wild naar de lopers”, vertelt Rudi Van Decraen van de Hubertusvereniging.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

35x Deze kledingstukken doen je ouder lijken20/11 07u15 - Het Belang van Limburg: Dat je op je vijftigste geen minijurkje meer hoeft te dragen, spreekt voor zich. Maar omgekeerd wil je ook geen kleding dragen die je ouder doet lijken. Haal deze 'boosdoeners' alvast uit je garderobe!
23x 17 procent waardeverlies voor de bitcoin20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
21x “De verhoging van de 63 bruggen over het Albertkanaal tegen 2022 voltooien wordt krap”20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
20x 400.000 euro20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
20x De Waalse gelehesjesrevolutie20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Actrice Mandy Moore is getrouwd en wel in een roze jurk20/11 14u30 - Het Belang van Limburg: Mandy Moore (34) heeft op 18 november in Los Angeles haar jawoord gegeven aan Taylor Goldsmith (33). De 'This Is Us'-ster deed dat niet in een maagdelijke witte jurk, maar opteerde voor een opvallend roze exemplaar.
19x De Wever start formele gesprekken met sp.a en Open Vld20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Kun je een herfstdip voorkomen?20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Vandeurzen wil deel van vergoeding wegschenken20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: BrusselVlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) krijgt bij zijn vertrek in mei geen 156.000 euro uittredingsvergoeding, zoals de VRT had uitgerekend, maar 400.000 euro. “Ik ben er zelf van geschrokken”, zegt Vandeurzen. “Dat is zeer veel geld. Ik ga nadenken over hoe ik een deel van dat geld kan investeren in de maatschappij.” De regels voor ministers en parlementsleden zijn pas in 2014 verstrengd, maar de opgebouwde rechten van de periode daarvoor blijven wel nog gelden. Vandeurzen is dus niet de enige die royaal wordt vergoed.
18x Zoon Vital Borkelmans riskeert werkstraf en stadionverbod voor vechtpartij na match20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
35415
Gelezen:
24466
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven