vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
18/04 23u00  EUROPA LEAGUE. Chelsea-fans zien zeven goals, Mertens en Napoli uitgeschakeld, Frankfurt realiseert comeback Na die van de Champions League zijn ook de vier halve finalisten van de Europa League bekend. Eden Hazard en Chelsea overklasten Slavia Praag, Arsenal was opnieuw te sterk voor Napoli, Valencia droogde Villarreal af en Frankfurt realiseerde een comeback tegen Benfica.
18/04 22u15  Supporters van Benfica vergissen zich van stad voor Europese clash Benfica verdedigt donderdagavond een 4-2-bonus uit de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt.
18/04 22u00  Genk-doelman Vukovic kan tranen nauwelijks bedwingen bij beelden van zoontje Acht weken lang nodigt Eric Goens bekende mensen uit de Belgische voetbalwereld uit in zijn ‘Kantine’. Deze keer draait de aflevering rond Danny Vukovic, de Australische keeper van KRC Genk. Danny heeft zowel op als naast het veld al het één en ander meegemaakt, maar het meest ontroerende is ongetwijfeld het verhaal rond zijn zoontje.
18/04 21u45  Buitenzwembad Dommelslag open: “Weerman heeft ons niet in de steek gelaten” Met een maximumtemperatuur van 22,7 graden was Kleine-Brogel donderdag het warmste plekje van onze provincie. Wie afkoeling zocht voor dat warme weer, moest dan weer in Pelt zijn. Daar opende zwembad Lago Dommelslag als eerste in onze provincie zijn buitenzwembad.
18/04 21u00  Het indrukwekkende leven van Remi Bels: de fruitboer-burgemeester van Brustem Hoe hard kan een vader een voorbeeld zijn voor zijn nageslacht? De twee zonen van Remi Bels werden fruitteler en stapten in de lokale politiek, net zoals hun vader hen dat had voorgedaan. “Voor papa was het vanzelfsprekend dat je je inzette voor het dorp.”
18/04 21u00  Opnieuw treinen tussen Aarschot en Hasselt Tussen Aarschot en Hasselt rijden sinds ongeveer 18.20 opnieuw treinen. Dat meldt een woordvoerster van Infrabel. Het treinverkeer tussen beide steden was sinds 16 uur in beide richtingen onderbroken. Oorzaak was een defecte rem bij een goederentrein, waardoor ook bermbranden ontstonden in de Decosterstraat in Zelem. De brandweer kwam ter plaatse.
18/04 20u45  Profvoetballers boycotten sociale media 24 uur als protest tegen racisme Profvoetballers in Engeland en Wales zullen vrijdag de sociale media 24 uur boycotten. Ze protesteren zo tegen de manier waarop sociaalnetwerksites en voetbalautoriteiten reageren op racisme.
18/04 20u45  Duitse luchtverkeersleiders nemen vannacht controle luchthaven van Luik over Het conflict bij luchtverkeersleider Skeyes sleept al weken aan. In de luchthaven van Luik zullen de Duitse luchtverkeersleiders de controle vannacht overnemen tussen 1.30 uur en 4.30 uur.
18/04 20u45  In Maasmechelen is het aanschuiven voor een winkel die pas morgen opengaat Al wie hip is of wil zijn, moet morgen in Maasmechelen Village staan. Om 10 uur opent het luxemerk BALR er zijn allereerste Belgische winkel. Er wordt uitgegaan van niets minder dan een overrompeling.
18/04 20u45  Opnieuw treinen tussen Hasselt en Aarschot Tussen Aarschot en Hasselt rijden sinds ongeveer 18.20 opnieuw treinen. Dat meldt een woordvoerster van Infrabel. Het treinverkeer tussen beide steden was sinds 16 uur in beide richtingen onderbroken. Oorzaak was een defecte rem bij een goederentrein, waardoor ook bermbranden ontstonden in de Decosterstraat in Zelem. De brandweer kwam ter plaatse.
18/04 20u30  De fruitboer-burgemeester van Brustem Hoe hard kan een vader een voorbeeld zijn voor zijn nageslacht? De twee zonen van Remi Bels werden fruitteler en stapten in de lokale politiek, net zoals hun vader hen dat had voorgedaan. “Voor papa was het vanzelfsprekend dat je je inzette voor het dorp.”
18/04 20u30  Geverfde paaseieren zijn een Limburgs fenomeen Enkel in supermarkten in Limburg verkopen Colruyt en Delhaize vanaf carnaval gekleurde paaseieren. Geen toeval dus dat de grootste ‘eierververs’ in Neeroeteren en Schulen wonen. Ze kleuren bijna 10 miljoen eieren.
18/04 20u30  Extra camera’s houden in de gaten of wolvenwelpen al geboren zijn Voor Limburgse wolvenkenners zijn het spannende tijden, want in mei verwachten ze de eerste inheemse welpjes. Met tachtig camera’s hopen de onderzoekers een blik te kunnen werpen op de babyboom.
18/04 20u15  Tom is theoloog én judotrainer: "Judo is geen heidense sport alhoewel het er hard aan toe gaat" Zijn passie voor de judosport kreeg hij met de paplepel ingegeven. Papa Guido is de bezieler van de Trofee van de Donderslag, weet je, het grootste tornooi in Limburg. Maar zijn geloof en vooral zijn liefde voor God? “Ach nee”, riposteert hij. “Mijn ouders zijn geen pilaarbijters. Integendeel, zij waren nooit bezig met het geloof. En toch voelde ik als tiener iets kriebelen in mijn binnenste. Mijn godsdienstleraar in het zesde middelbaar heeft me uiteindelijk op het spoor gezet.” Gevolg: Tom Steensels is op zijn 28ste pastoraal medewerker in het dagelijks leven en trainer in het G-judo in zijn vrije tijd.
18/04 19u45  Belgisch Limburgse kunst steekt de Maas over Vandaag is het precies 180 jaar geleden dat Nederlands en Belgisch Limburg uit elkaar gingen. En vandaag is het exact één jaar geleden dat de eerste editie van ‘Gekaderd’ plaatsvond, een exporeeks die de verborgen kunstcollectie van de Provincie Limburg wil ontsluiten. Een nieuwe selectie is nu te zien bij de buren: in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/04 12u00  Leopas voor inwoners van LeopoldsburgAls inwoner van Leopoldsburg mag je net als abonnees aan het laagste tarief boeken vanaf zaterdag 27 april (in plaats van 10 mei(*)) om 10.00 uur, ook voor de nieuwe voorstellingen van De Grote Rappèl² in september 2019. Vanaf 15 april (kan tot een week duren) valt ook bij jou de nieuwe brochure in de bus (vanaf 12 april kan je het programma al online bekijken). Wij hopen je zeker te kunnen bekoren met dit aanbod! Om van deze voorrangsregeling als inwoner gebruik te maken, kan je aan de balie een gratis Leopas verkrijgen (jaarlijks te vernieuwen). Hoe werkt het? Je kan met die Leopas 2019-2020 vanaf zaterdag 27 april om 10.00 uur tickets boeken: • ofwel aan de balie tussen 10.00 en 12.00 uur • ofwel online via de GEHEIME ticketlink die je zal worden doorgemaild ten laatste 26 april (enkel indien je dan in het bezit bent van een Leopas 2019-2020) Haal dus je nieuwe Leopas vóór 26 april op aan de balie! Ben je al abonnee (vanaf 5 voorstellingen in 1 order), dan heb je zo'n pas niet nodig. Je hebt immers dezelfde voorwaarden én krijgt er vanaf 8 voorstellingen een gratis ticket voor een verwenvoorstelling bovenop.
17/04 12u00  Woordvoerder Infrabel: “Al is het paradox, crisissituaties zijn vaak ook interessant”Frédéric Petit uit Sint-Truiden is sinds 2005 woordvoerder van Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur. In 2014 werd Petit verkozen tot beste Nederlandstalige woordvoerder. Naast zijn job als woordvoerder geeft hij ook regelmatig gastcolleges, presentaties en lezingen.
17/04 12u00  OPROEP. Bijna 1 op 3 gezinnen houdt jaarlijks een lenteschoonmaakWie dacht dat de grote schoonmaak bij het begin van de lente niet meer van deze tijd is, heeft het mis. Bij bijna 1 op de 3 huishoudens (31,6%) is het deze paasvakantie opnieuw prijs.
17/04 11u45  NBA. Spectaculaire Game 2 in eerste ronde play-offsToronto en Denver hebben dinsdagnacht allebei hun tweede wedstrijd in de NBA play-offs gewonnen. Hun eerste wedstrijd hadden ze beiden onverwacht verloren. Ook Philadelphia won weer. Kampioen Golden State Warriors verloor.
17/04 11u45  Serena Williams is eindelijk verlost van haar woning, al moest ze wel flink wat van de prijs doenHet indrukwekkende huis van Serena Williams is dan toch verkocht geraakt. Het tennisfenomeen kreeg er wel minder geld voor dan ze gehoopt had. In plaats van de gevraagde 12 miljoen dollar bracht het ‘slechts’ 8,1 miljoen dollar - 7,1 miljoen euro - op.
17/04 11u30  U bent barman of kok? Sorry, dan krijgt u geen autoverzekeringWie in de horeca werkt, krijgt moeilijker een autoverzekering dan veel andere beroepsgroepen. “Want ze veroorzaken meer ongevallen”, zeggen verzekeraars. Horeca Vlaanderen noemt dat stigmatiserend en vraagt actie van de politiek.
17/04 11u30  Samana en Okra Heide-Heuvel vieren samen PasenGetrouw aan de jaarlijkse traditie vierden Samana en Okra Heide-Heuvel samen Pasen. Dat deden ze op maandag 15 april.
17/04 11u15  Vader Gino Campenaerts tot tranen toe bewogen: “Hiervoor bleef ik in leven”“Hiervoor bleef ik in leven”
17/04 11u15  "Een les na de brand in Notre-Dame: omring met dagelijkse zorg de dingen die onvervangbaar zijn"Een les na de brand in Notre-Dame: omring met dagelijkse zorg de dingen die onvervangbaar zijn.
17/04 11u15  Afvallen? Deze app helpt je de gezondste keuzes te maken in de supermarktYuka is een app waarmee je in de supermarkt producten kunt scannen om na te gaan hoe gezond ze zijn. Bovendien biedt de tool ook betere alternatieven aan als blijkt dat je toch iets ongezonds hebt vastgenomen.
17/04 11u15  Alle hens aan dek om juiste mensen te vinden in de bouwKnelpuntberoepen bij de wortel aanpakken, zo heet dat. In september volgend jaar gaat aan Hogeschool PXL de gloednieuwe graduaatsopleiding Werforganisatie van start. Daarmee worden professionals opgeleid die kunnen voldoen aan de enorme vraag van Limburgse bouwbedrijven naar hoger geschoolde werkvoorbereiders. Opmerkelijk is dat alle Limburgse politici in het Vlaams Parlement zich achter dit initiatief hebben geschaard.
17/04 10u45  Beyoncé lanceert onverwacht nieuw albumBeyoncé heeft voor veel fans even de wereld op zijn kop gezet. Naast haar langverwachte documentaire heeft ze onverwacht ook een nieuw album losgelaten op de wereld.
17/04 10u45  Zomers paasweekend op komst: zaterdag tot 25 graden en code geel voor bosbrandenHet wordt een zonnig en zelfs zomers paasweekend. “In de Limburgse Kempen kan het 25 graden worden”, zegt weerman Michel Nulens. Wel opletten: er heerst code geel voor bosbranden in Limburg.
17/04 10u45  Konijnenkeutels goed voor biodiversiteit van plantenKonijnenmest is gunstiger voor plantenbiodiversiteit dan mest van grote grazers vanwege een betere balans van stikstof en fosfor.
17/04 10u30  Lichaam gevonden langs de sporen: treinverkeer onderbroken tussen Halle en DoornikHet treinverkeer is woensdagochtend een tijdlang onderbroken geweest op lijn 94 tussen Halle en Doornik, nadat een lichaam werd aangetroffen langs de sporen in Opzullik, in de provincie Henegouwen. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De persoon zou niet overleden zijn door een treinongeval.
17/04 10u30  Oppenheimers repeteren tussen de bloesemsDinsdagavond is de traditionele repetitiedag voor de Oppenheimer blaaskapel. In de aanloop naar hun bloesemterrasconcert op zondag 28 april, werd besloten om eens te repeteren tussen de bloesems.
17/04 10u30  Juventus keldert op de beurs na kwartfinale Champions League, Ajax-aandeel stijgt forsHet aandeel Ajax is woensdag in trek op de beurs van Amsterdam. Beleggers reageren verheugd op de winst van de club op de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarmee bereikte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland voor het eerst in 22 jaar weer de halve finale van de Champions League. Het aandeel Juventus kelderde in Italië met een verlies van bijna een kwart van de waarde.
17/04 10u30  Kim Kardashian brengt alles in gereedheid voor komst van vierde kindjeBinnenkort is het zover, dan verwelkomen ze ten huize Kim Kardashian en Kanye West hun vierde kindje. Ondertussen is ook het geslacht al bekendgeraakt.
17/04 10u30  Europese autoverkoop met 3,3 procent achteruitDe verkoop van nieuwe wagens in de EU is er tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 3,3 procent op achteruitgegaan, in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Dat meldt de Europese constructeurskoepel Acea woensdag. In totaal werden het voorbije kwartaal 4,03 miljoen auto’s verkocht.
17/04 10u15  Brandfase geelOpgelet, brandfase geel in Limburg. De natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Opgelet, er bestaat dus brandgevaar, wees voorzichtig in de wandelgebieden en bossen.
17/04 10u15  Israëlische rechtbank bevestigt uitwijzing directeur Human Rights WatchEen Israëlische rechtbank heeft dinsdag de beslissing bevestigd van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de directeur van Human Rights Watch in Israël en de Palestijnse gebieden, Omar Shakir, uit te zetten. De aanleiding voor de uitwijzing is zijn steun voor de boycot van Israël, maar HRW ontkent dit en trekt naar het Hooggerechtshof om de beslissing aan te vechten.
17/04 09u45  Google blokkeert Tiktok in IndiaDe Indiase overheid heeft Google en Apple opgedragen om de toegang tot Tiktok te blokkeren nadat een hogerechter bezorgdheid heeft uitgesproken over de verspreiding van pornografisch materiaal via de populaire app.
17/04 09u45  Homans verhoogt tarieven: 50.000 sociale huurders moeten tot een maand extra betalen17,13 euro per maand. Zo veel moeten mensen die een sociale woning huren vanaf 1 januari 2020 gemiddeld extra betalen. Dat is het gevolg van een energiecorrectie die Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) heeft ingevoerd. “Een Homans-heffing die voor heel wat sociale huurders neerkomt op een extra maand huur”, zegt SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke.
17/04 09u45  Jennifer Lopez mag belangrijke modeprijs in ontvangst nemenDe Council of Fashion Designers of America (CFDA) heeft bekendgemaakt dat het op 3 juni de Fashion Icon Award zal overhandigen aan Jennifer Lopez. Die krijgt ze voor haar wereldwijde impact op de modewereld.
17/04 09u45  Taekwondo Dongji behaalt 7 podiumplaatsen in DuitslandNegen miniemen en kadetten van Taekwondo Dongji namen afgelopen zaterdag deel aan de In-De Cup in Eschweiler. Op dit sterk bezet toernooi slaagde de jonge lichting taekwondoka's erin om liefst zeven podiumplaatsen te bemachtigen.
17/04 09u30  Politie zet in Haspengouw fietspatrouille inDe politie van Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zet tot eind april elk weekend een fietspatrouille in op de drukke punten. Dat meldt Radio 2.
17/04 09u30  Greta Thunberg in tranen: "Red de wereld, zoals de Notre-Dame"De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vroeg het Europees Parlement in Straatsburg andermaal om snel te handelen zodat de wereld kan worden gered. Ze verwees in haar speech ook naar de brand in de Notre-Dame.
17/04 09u15  Zeventiger gewond nadat hij aangereden wordt met de fietsOp de Luikersteenweg is maandagavond rond 18 uur een fietser aangereden. J.L. (72) uit Sint-Truiden raakte gewond.
17/04 09u15  Ongeval in LommelIn de Speelpleinstraat is dinsdag rond 14 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten rukten uit.
17/04 09u15  Ongeval in Niel-bij-AsOp de Lanklaarsesteenweg in Niel-bij-As is dinsdag rond 16.15 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.
17/04 09u15  Fiets gestolen in Sint-TruidenIn de Casinostraat is dinsdagochtend rond 2.15 uur een diefstal gebeurd. De dieven namen een fiets mee.
17/04 09u15  Rode fiets gestolen in MaaseikIn de Eikerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een rode racefiets gestolen. De diefstal werd woensdagochtend vastgesteld.
17/04 08u45  Josje toont zoontje Kamari aan andere K3’sDe oude K3 was dinsdag weer even bij mekaar, allemaal om de jongste aanwinst eens te tonen. Josje showde met veel plezier haar kerstekind, Kamari.
17/04 08u30  Populaire sitcom ‘Friends’ wordt nu ook musicalEen vervolg op de populaire sitcom Friends zullen we wellicht nooit krijgen, maar troost komt in de vorm van een musical. Miranda Larsson, die eerder al Spongebob en Sleepy hollow tot musicals omvormde, presenteert deze zomer Friendsical. De productie wordt een parodie op de originele serie en gaat op 15 juli in première in Cheltenham. In het najaar toert de voorstelling door verschillende Engelse theaters.
17/04 08u15  Controle op huurders sociale woning loopt spaakDe overheid kan niet controleren of huurders van een sociale woning nog een woning bezitten in een ander land. Pogingen om daarover info van andere landen te krijgen zijn mislukt, bericht De Tijd woensdag.
17/04 08u00  BMW roept in China 360.000 wagens met Takata-airbag terugDe Duitse autofabrikant BMW gaat in China 360.000 auto’s terugroepen in het kader van een wereldwijde actie om defecte airbags van de Japanse producent Takata te vervangen.
17/04 08u00  Analyse: Waarom Rutten de handdoek gooide bij AnderlechtHet huwelijk tussen Fred Rutten (56) en Anderlecht is al na 3,5 maand voorbij. Alle partijen probeerden er wel (wanhopig) iets van te maken, maar het was gedoemd om te mislukken. Schone schijn. Rutten gaf er nu zelf vroegtijdig de brui aan omdat de Nederlander het simpelweg niet meer zag zitten. De crisis bij paars-wit is te groot.
17/04 08u00  Vlaamse nonnen weigeren te plooien voor de paus: “We zijn geen onnozele trutten”Met drie zijn ze nog, de zusters Sacramentinnen in Halle. Te weinig, oordeelt het Vaticaan, en het klooster moet dicht. Maar de zusters, dertig, zestig en negentig jaar oud, weigeren zich te plooien naar de eisen van Rome, berichten zusterkranten Het Nieuwsblad en De Standaard woensdag.
17/04 07u45  De schatten overleefden brand in Notre-DameParijsNa de nacht van alle angsten, volgde in Parijs de confrontatie met de schade. Ondanks de enorme ravage overleefde veel wat onschatbaar en onvervangbaar is de brand van de Notre-Dame.
17/04 07u30  Grote bereidheid om baby’s uit hun lijden te verlossenEen meerderheid van de Vlaamse neonatologen en verpleegkundigen is pro actieve levensbeëindiging bij pasgeborenen met een ernstige aandoening.
17/04 07u30  Applaus van Farage voor Verhofstadt: "6 maanden uitstel voor Brexit is te lang"STRAATSBURGDe Brexit mag dan met een half jaar uitgesteld zijn, dat betekent nog niet dat er niet meer heftig over gedebatteerd kan worden. Deze keer was het prijs in het Europees Parlement.
17/04 07u15  COLUMN. Anke: “Tongkussen met God of met je dochter? Waar hou je de grootste mentale schade aan over?”Anke Buckinx babbelt op de radio én in columns. Ze is smoor op dochter Lou en verslaafd aan frietjes én de slappe lach. Ze verzamelt verkeersboetes, maar dat is per ongeluk.
17/04 07u15  Volg in het spoor van Kurt Cobain, Ian Curtus en Joey RamoneIan Curtis, Joey Ramone en Kurt Cobain waren muzikale genieën die heel vroeg zijn overleden. Voor ‘Rock ‘n’ Roll High School’ zochten Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Stijn Van de Voorde de roots van deze illustere muziekmakers op.
17/04 07u00  Kevin De Bruyne moet de muur Alderweireld-Vertonghen slopen op het kampioenenbalOp weg naar haar allergrootste droom moet Manchester City een muur over, een Belgische muur. Want met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen treffen The Citizens vanavond twee wereldverdedigers aan op weg naar winst in de Champions League en eventueel een bijhorende Quadruple. Moeilijk wordt het zeker.
17/04 07u00  Tim Wellens topfavoriet om zichzelf op te volgen in Brabantse PijlVandaag staan met Ben Hermans (Israel Cycling Academy) en Tim Wellens (Lotto Soudal) twee Limburgse oud-winnaars aan de start van de 59ste Brabantse Pijl. Wellens’ ploegmaat Jelle Vanendert en Dylan Teuns (Bahrain-Merida), de nummer zeven van vorig jaar, willen eveneens hun naam aan de rijke erelijst toevoegen. De wedstrijd van 195,3 kilometer start in Leuven en eindigt in Overijse. 31 hellingen later weten we wie zich de opvolger van Wellens mag noemen.
17/04 07u00  Hoe jonge Hasselaar (28) hoofdcoach werd in Chinese vierde klasseVandaag geeft Céderique Tulleners zijn eerste training bij Xiamen Nanhu CF, een club op het vierde (!) niveau van China. Voor de 28-jarige Hasselaar is het al zijn derde klus in het Aziatische land. “Het budget van deze club is dit seizoen 1,3 miljoen euro.”
17/04 07u00  Nieuwe fictiereeks over obesitas: “Dikke mensen hebben ook recht op liefde”“Jij hebt zo’n schoon lief. Straf, hoe heb je dat gedaan?” Dat kreeg Dominique Van Malder (43) vaak te horen. Of hij zag mensen staren terwijl hij zich in een krap busstoeltje wrong. Daarom maakt de gezette ‘Radio Gaga’-presentator nu een fictiereeks voor Canvas over obese mensen. “Op een bepaald moment heb je de keuze: gepest worden of verbaal sterk staan.”
17/04 07u00  Greenpeace veroordeeld voor Maya De BijGreenpeace moet stoppen om de beelden van Maya de Bij te gebruiken zonder toelating van Studio 100, op straffe van dwangsommen tot een miljoen euro. Dat bericht L’Echo woensdag.
17/04 06u45  Staf Cars neemt 30 extra chauffeurs aanLOMMEL Het Lommelse Staf Cars werft zestig nieuwe buschauffeurs aan, voor lange reizen in Europa en Amerika. Allemaal dankzij de populariteit van FlixBus, het Ryanair van de touringcars.
17/04 06u45  COLUMN. De zelfrijdende auto is nog niet voor vandaagCOLUMN. De zelfrijdende auto is nog niet voor vandaag
17/04 06u30  Parket Limburg start anoniem meldpunt voor drugslabo’s en dumpingenHasseltHet parket van Limburg lanceert vandaag het provinciaal drugsmeldpunt, dat elke burger kan bellen om de locatie van een labo of dumping aan te geven. “Volledig anoniem”, benadrukt het parket.
17/04 06u15  Limburgse dames tonen moves op BK paaldansen: “Strafpunten voor blote billen”Dit weekend staat het Belgisch kampioenschap paaldansen op het programma. In twee categorieën strijden in totaal zeventig paaldansers om de gouden medaille. Onder hen twee Limburgse dames.
17/04 03u45  Frédéric Petit - woordvoerder InfrabelFrédéric Petit uit Sint-Truiden is sinds 2005 woordvoerder van Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur. In 2014 werd Petit verkozen tot beste Nederlandstalige woordvoerder. Naast zijn job als woordvoerder geeft hij ook regelmatig gastcolleges, presentaties en lezingen.
17/04 03u45  Limburgers met een bijzondere band met Notre-Dame getuigenLees meer >
17/04 03u45  15Lees meer >
17/04 03u45  25 euro per week om met vervuilende auto Gent in te rijdengentHet Gentse stadsbestuur zal bestuurders van vervuilende auto's (dieselwagens met een Euro?4-norm) vanaf 1 januari volgend jaar 25 euro per week aanrekenen.
17/04 03u45  Heropbouwen? Een kwestie van knopen doorhakkenparijsIn principe kan het in één jaar, als er heel veel geld wordt gevonden. Maar hoe de heropbouw van de Notre-Dame precies zal verlopen, hangt af van de knopen die doorgehakt worden, weet prof monumentenzorg Thomas Coomans.
17/04 03u45  De fiere Parijzenaars ontwaken in tranenParijs Ze huilen aan de boorden van de Seine, de ­fiere Parisiennes. Ontroostbaar na de onvoorstelbare brand in hun geliefde kathedraal. “Dit gebouw heeft de Franse Revolutie overleefd, de beide Wereldoorlogen, en dan zo’n tragedie. Je houdt het niet voor mogelijk.”
17/04 03u45  Nieuwe studie bewijst: kraken wérkt voor lage rugpijnbRUSSELVoor eens en voor altijd: kraken werkt. Toch als het gaat om chronische lage rugpijn, meldt een nieuwe studie. Reden voor de Belgische Vereniging van Chiropractors om officieel erkenning te vragen en te ijveren voor terugbetaling van de behandeling.
17/04 03u45  “Politici, leg jullie verschillen bij elkaar en schaar jullie achter de wetenschap”Lees meer >
17/04 03u45  Hier heb je je flessen terug, NestléLees meer >
17/04 03u45  Sugar SugarLees meer >
17/04 03u45  “Dikke mensen hebben ook recht op liefde”“Jij hebt zo’n schoon lief. Straf, hoe heb je dat gedaan?” Dat kreeg Dominique Van Malder (43) vaak te horen. Of hij zag mensen staren terwijl hij zich in een krap busstoeltje wrong. Daarom maakt de gezette ‘Radio Gaga’-presentator nu een fictiereeks voor Canvas over obese mensen. “Op een bepaald moment heb je de keuze: gepest worden of verbaal sterk staan.”
17/04 03u45  Josje showt Kamari aan andere K3’sLees meer >
17/04 03u45  Van het bordeel naar een nóg lelijker huisEen nieuwe aflevering van Blind gekocht, en alweer een koppel dat niet tevreden is. Nisse en Mathilde woonden vroeger in een bordeel, maar dromen van een mooi huis in het Gentse. Maar wat ze uiteindelijk voor hun budget krijgen, kan hen bepaald niet bekoren.
17/04 03u45  “Sommigen doen alleen maar mee om bekend te worden, en niet om hun relatie te testen”Lees meer >
17/04 03u45  Factcheckers willen geld verdienen met InstagramLees meer >
17/04 03u45  Genk moet bekerkater doorspoelen tegen AnderlechtKRC Genk Ladies begint vanavond aan de play-offs. Het krijgt meteen titelfavoriet Anderlecht over de vloer. En dat enkele dagen na de uitschakeling door Standard in de halve finale van de beker.
17/04 03u45  Diepenbeek D stijgt naar derdeLees meer >
17/04 03u45  Stevoort E kampioen in derde ALees meer >
17/04 03u45  Vlaanderen creëert 400 nieuwe jobs in sociale economieBrusselVlaanderen trekt dit jaar 10 miljoen extra uit voor maatwerkbedrijven. Daarmee worden 400 nieuwe jobs gecreëerd voor mensen die niet terechtkunnen op de reguliere arbeidsmarkt.
17/04 00u30  Poging Inbraak huis VanzeerstraatIn een huis aan de J. Vanzeerstraat in Diest werd een poging tot inbraak gepleegd. De dader(s) geraakte(n) niet in de woning.
16/04 23u15  Parket Limburg lanceert anoniem drugsmeldpuntWie vermoedt een locatie van een drugslabo of dumpingplaats te weten, kan dit vanaf vandaag anoniem doorgeven op nummer 0800 208 77. Doel van het meldpunt van het parket van Limburg is de drugscriminaliteit in de regio beter te bestrijden.
16/04 23u15  Waar stopt dit? Sensationeel Ajax overklast nu ook Juventus en staat in halve finales Champions LeagueZe hebben het gedaan. Ajax heeft het gewoon gedaan. Niet te geloven, eigenlijk. De David onder de overblijvers in de Champions League heeft de laatste vier bereikt. Na Real Madrid ging nu ook Juventus voor de bijl. En verdiend, dat ook nog eens. 1-2. Wat een droom.
16/04 23u00  Barcelona rekent simpel af met Manchester United dankzij Messi… en flater De GeaBarcelona heeft zich simpel geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Manchester United ging net als vorige week voor de bijl. Twee vroege goals van Lionel Messi - doelman David De Gea ging verschrikkelijk in de fout bij de 2-0 - zetten al snel de toon, Philippe Coutinho deed er na rust nog eentje bij: 3-0.
16/04 22u45  Truiense abdijtoren kleurt blauw-wit-roodDe abdijtoren van Sint-Truiden, die in 1975 net als de Notre-Dame in vlammen opging, kleurde dinsdagavond blauw-wit-rood. “Er is hoop, net als na onze brand 44 jaar geleden”, zegt burgemeester Veerle Heeren.
16/04 22u30  Voetbalclub Heers VV houdt groot paastornooiDrie dagen lang, van woensdag 17 april tot vrijdag 19 april, organiseert voetbalclub Heers VV zijn jaarlijkse paastornooi voor de jeugd op de terreinen aan de Raes van Heerslaan.
16/04 20u45  In dit illustere rijtje komt Victor Campenaerts met zijn werelduurrecordVictor Campenaerts (Lotto-Soudal) heeft met 55.089 kilometer per uur het werelduurrecord op zijn naam gezet. Daardoor komt de Antwerpenaar in een lijstje met grote namen: van de Tourorganisator over de Kannibaal tot zijn grote idool.
16/04 20u45  Deze Limburgers hebben een bijzondere band met Notre-Dame:“Ik zag een stuk geschiedenis opbranden”Al meer dan tien keer heeft de Tongerse Michel Alsteens (67) de Notre-Dame bezocht. “De eerste keer was in 1968, en ik was toen al op slag verliefd.”
16/04 20u45  Macron: “We zullen de Notre-Dame binnen de 5 jaar heropbouwen”De Franse president Emmanuel Macron heeft vanavond om 20 uur de natie toegesproken naar aanleiding van de verwoestende brand. Hij was daar heel duidelijk: “We zullen de Notre-Dame binnen de 5 jaar heropbouwen. Wij zijn een volk van bouwers en ook dit zal ons lukken”, zei hij tot zijn burgers.
16/04 20u30  Taxichauffeur krijgt rijbewijs terug na vals positieve speekseltestDe taxichauffeur die vorige week maandag zijn rijbewijs kwijtspeelde na een positieve speekseltest, heeft dat vroegtijdig teruggekregen. “De test was vals positief”, zegt hij.
16/04 20u30  Laatste Genkse kampioenenmaker zoekt (amateur)club: “Ik was eigenlijk geen spits”“Noem me alsjeblieft geen kampioenenmaker. Ik arriveerde pas in januari in Genk, er waren veel belangrijkere spelers dan ik. Als je ziet welke ballen Courtois pakte tegen Standard...” Kennedy Nwanganga ten voeten uit. De nederige Nigeriaan blikt acht jaar na datum terug op de kopbalgoal, die hem eeuwige roem en Genk zijn laatste titel schonk. Momenteel is hij op zijn 28ste op zoek naar een… (amateur)club.
16/04 20u15  Natuurpunt Bree zorgt voor biodiversiteit over de grensOp en rond het golfterrein Land Van Thorn, aan de Nederlandse kant van het grensoverschrijdend natuurgebied de Sint-Maartensheide, hebben de leden van Natuurpunt Bree een mooi initiatief genomen om ook daar iets aan de biodiversiteit te doen.
16/04 20u15  Fanny Lecluyse is zielsgelukkig met uurrecord van vriend Victor Campenaerts: “Voor hij naar de piste vertrok was hij liedjes aan het zingen”Zwemster Fanny Lecluyse heeft de werelduurrecordpoging van haar vriend Victor Campenaerts op stage in Spanje gevolgd. Het werd een stressvolle dag, maar de ontlading en het geluk waren iets na 19.00 ongelofelijk. “Tot op de laatste seconde was ik aan het stressen.”
16/04 20u00  Ekselse Marie François stelt solo-cd voor in Modemuseum: “Ik hou niet van hokjesdenken”Ze werkt samen met gerenommeerde namen en treedt op als soliste in heel Europa. Donderdag stelt de Ekselse pianiste Marie François (25) haar solo-cd ‘Eclectic/Being Me’ voor in het Modemuseum.
16/04 20u00  Runkst boos om schoolstraat zonder inspraakIn Runkst zijn de buurtbewoners ongerust, want de stad Hasselt gaat er vanaf maandag een schoolstraat invoeren. Daardoor moet de Woutersstraat van rijrichting veranderen en dat zorgt voor chaos, dat meldt 'Focus op Hasselt'.
16/04 20u00  Nog steeds vijf gezinnen dakloos na instortingen in RiemstAcht maanden na de eerste en drie maanden na de laatste instorting in Zussen bij Riemst zijn nog altijd vijf gezinnen dakloos.
16/04 20u00  Truiense hondeneigenaars riskeren proces-verbaal als ze geen hondenpoepzakje bij hebbenIn Sint-Truiden riskeren hondeneigenaars binnenkort een proces-verbaal wanneer ze met hun viervoeter gaan wandelen zonder een hondenpoepzakje.
16/04 19u45  Woonzorgcentrum ‘t Zand ontslaat 5 medewerkers na het delen van beelden van bewonersVijf medewerkers van het woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever werden ontslagen voor het maken en delen van beelden van enkele bewoners. Het parket voert een onderzoek.
16/04 19u45  Heftruck brandt uit in Berings bedrijfIn de Schoebroekstraat in Paal bij Beringen is vanavond om 18 uur een heftruck die in de hal stond bij het bedrijf P.I. of Europe NV in brand gevlogen. De oorzaak is wellicht een kortsluiting in de batterij van het voertuig.
16/04 19u30  Eerste reactie Victor Campenaerts na breken werelduurrecord: “Stig, we gaan een pannenkoek eten!”Victor Campenaerts heeft zichzelf dinsdagavond in de geschiedenisboeken gezet door het werelduurrecord te breken. In Mexico reed hij als eerste ooit meer dan 55 kilometer. Achteraf was Stig Broeckx de eerste aan wie hij dacht: “We gaan een pannenkoek eten in de pannenkoekenboot van Dessel.”
16/04 19u15  Wat een prestatie! Victor Campenaerts veegt Bradley Wiggins van de tabellen en is nieuwe werelduurrecordhouderAntwerpenaar Victor Campenaerts heeft Sir Bradley Wiggins opgevolgd als houder van het werelduurrecord. De Europees kampioen tijdrijden fietste in het Mexicaanse Aguascalientes een afstand van meer dan 55,089 kilometer bij elkaar en deed daarmee ruim beter dan zijn illustere voorganger. Campenaerts is de eerste Belg sinds Eddy Merckx die zich houder van het werelduurrecord mag noemen.
16/04 19u00  DAF schrapt 150 interimjobs in WesterloVrachtwagenbouwer DAF Trucks schrapt 150 interimcontracten in de fabriek in Westerlo. Dat bevestigt een woordvoerder bij het bedrijf dinsdag. Ook in Eindhoven verdwijnen 200 uitzendkrachten. Door een Europese daling in bestellingen schroeft het bedrijf de productie van CF- en XF-trucks terug van 240 naar 225 voertuigen per dag.
16/04 19u00  Naar minimumrechten voor werknemers van Uber of DeliverooDe Europarlementsleden hebben zich dinsdag in Straatsburg achter een aantal minimumrechten geschaard. De nieuwe wetgeving moet meer bescherming bieden aan mensen die met een oproepcontract werken, slechts heel occasioneel werk verrichten of hun diensten aanbieden aan een platform als Uber of Deliveroo. Ze is ook van toepassing op betaalde stagiairs.
16/04 18u45  Kampioenenvieringen, doelpunten en een grote misser: dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenHet voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Kampioenenvieringen, doelpunten én een grote misser: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
16/04 18u30  Dieven in anderhalve minuut weg met kluis frituurInbrekers zijn aan de haal gegaan met een kluis met geld van frituur Eatpoint op de Beringsesteenweg in Heusden-Zolder. “Ze zijn amper anderhalve minuut binnen geweest”, klinkt het.
16/04 18u30  Standard kondigt Genk in ‘Games of Thrones’-stijl aanStandard ontvangt vrijdag op Sclessin koploper KRC Genk. Om de topper in play-off 1 aan te kondigen speelde de communicatiecel van de Luikenaars in op de hype rond Game of Thrones. Zondag startte het laatste seizoen van de populaire tv-serie en dat zorgde wereldwijd voor streaming- en kijkcijferrecords.
16/04 18u00  Dit zijn de meest voorkomende fouten die vrouwen maken in bed (volgens mannen)Hoop op succes vanavond? Maak dan zeker niet een van deze fouten. In een enquête van Illicit Encounters, een Brits datingbureau voor zij die willen vreemdgaan, hebben mannen de 10 meest vervelende dingen onthuld waaraan vrouwen zich weleens schuldig maken in de slaapkamer. Uiteraard klungelen mannen evengoed tussen de lakens. Uit dezelfde enquête destilleerde het datingbureau ook de 10 meest voorkomende fouten die mannen maken in bed. Die vindt u onderaan dit artikel.
16/04 18u00  Brandweer rukt uit voor grote heidebrand in LommelDinsdagavond is een grote heidebrand ontstaan op de Heuvelse Heide in Lommel-Kolonie. Zeven brandweerwagens uit drie verschillende posten van de hulpverleningszone Noord-Limburg rukten uit om het vuur onder controle te krijgen. Er zijn geen woningen bedreigd.
16/04 18u00  Anderlecht en coach Fred Rutten al na amper 13 matchen uit elkaar, Belhocine neemt overDe Nederlander Fred Rutten (56) is geen coach meer van RSC Anderlecht. De samenwerking is in onderling overleg stopgezet. Assistent-coach Karim Belhocine neemt over en krijgt Jonas De Roeck en Arno van Zwam als assistenten. Dat maakte de recordkampioen dinsdag bekend.
16/04 17u45  Manchester United-icoon Paul Scholes in de penarie door gokken op wedstrijdenManchester United-cioon Paul Scholes is door de Britse Voetbalfederatie FA beschuldigd van gokken op 140 voetbalwedstrijden. De feiten vonden plaats tussen 17 augustus 2015 en 12 januari 2019, zo maakte de FA dinsdag bekend.
16/04 17u45  LIVE. Kan Campenaerts het werelduurrecord breken?Dinsdag om 19u Belgische tijd weten we of Victor Campenaerts zich de nieuwe werelduurrecordhouder mag noemen: hij probeert in Mexico de afstand van Sir Bradley Wiggins uit 2015 scherp te stellen. Dat staat momenteel op 54,526m. Zal het de 27-jarige Antwerpenaar lukken? Volg alles hier vanaf 18u live!
16/04 17u45  Belofte maakt schuld: spelers scheren secretaris kaalSecretaris ‘Vladimir’ Wolodemir Wynnyk van KVK Beringen is z’n excentrieke looks kwijt. Hij had beloofd dat z’n grijze baard en dito wapperende haren eraf mochten als KVK kampioen speelde. Jonas Maes, Steffe Creyns en Wesley Grondelaers zetten er maar al te graag de schaar en de ‘tandeuse’ in.
16/04 17u45  Stijn Celus kroont zich met 68 (!) doelpunten tot provinciaal topschutterStijn Celus van Herkenrode (4B) kroont zich met 68 doelpunten tot provinciaal topschutter.
16/04 17u15  Berings naaktmodel Marisa Papen juicht brand in Notre-Dame toe in Facebook-postNaaktmodel Marisa Papen krijgt een hoop kritiek op haar bedenkingen bij de brand in de Notre-Dame van maandagnacht. Het model dat eerder al problemen kreeg met de katholieke kerk nadat ze naakte poseerde voor het Vaticaan juichte de brand toe in een Facebook-post.
16/04 17u15  VOOR EN NA. Deze beelden tonen hoe groot de schade is na de verwoestende brand in Notre-DameDe ravage na de verwoestende brand in de Notre-Dame is enorm. In enkele uren tijd werd maandagavond een groot deel van de iconische kathedraal tot as gereduceerd. Dinsdag kunnen verslagen hulpverleners en Parijzenaars de schade beginnen op te meten. Deze vier sliders van voor en na de vlammen schetsen een duidelijk beeld van het verlies van het erfgoed.
16/04 17u00  Ongeval op E314 zorgt voor zware verkeersoverlastDinsdagnamiddag is op de E314 richting Nederland ter hoogte van de kanaalbrug in Lummen een auto om een nog onbekende reden tegen de vangrails gevlogen.
16/04 17u00  Riemst gaat rattenoverlast aanpakkenHet gemeentebestuur van Riemst heeft de firma AMB Alternatieve Ongediertebestrijding uit Maaseik aangesteld om voortaan op het grondgebied van de gemeente de ratten te bestrijden. Er werd een overeenkomst aangegaan voor 3 jaar.
16/04 17u00  Actiedag in de Sint-VincentiusmiddenschoolDe vrijdag voor de paasvakantie vindt er op de Sint-Vincentiusmiddenschool altijd een actiedag plaats. Dit jaar kwam Roel van Respect4you opnieuw langs.
16/04 17u00  Annemie Segers schiitert als Maria in 'The Sound of Music'Vanaf donderdag 2 mei kan je in Bree de familiemusical The Sound Of Music gaan bewonderen. In deze op de film geïnspireerde musical zal de Gruitrodense Annemie Segers de rol van Maria Rainer spelen.
16/04 16u45  Microsoft stopt eind dit jaar met ondersteuning voor Windows 10 MobileMicrosoft stopt op 10 december 2019 met de ondersteuning voor Windows 10 Mobile. Het besturingssysteem zal vanaf dan geen beveiligingsupdates meer krijgen en bugs zullen niet langer hersteld worden. Dat maakte het bedrijf begin dit jaar bekend. Microsoft raadt gebruikers aan om over te stappen naar iOS of Android.
16/04 16u30  Ongeval op Gouverneur RoppesingelOp de Gouverneur Roppesingel is maandagavond rond 20 uur een ongeval gebeurd met een motor. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.
16/04 16u30  Sam Bennett toont snelle benen in eerste rit Ronde van Turkije, Fabio Jakobsen vergist zich van finishlijnDe Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft dinsdag de eerste rit in de wielerronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam geschreven. Bennett toonde zich na 156,7 km tussen Istanboel en Tekirdag de beste in een massasprint voor de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) en de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal).
16/04 15u45  Gouden Stier Ally ‘Samagoal’ Samatta toont zijn zangkunstenAlly Samatta is bezig aan een topseizoen. De spits van competitieleider KRC Genk maakte in de Jupiler Pro League al 21 doelpunten en is daarmee topschutter. Bij een doelpunt van de goedlachse Tanzaniaan rolt het intussen bekende liedje ‘Samagoal’ van de tribunes in de Luminus Arena. Blauw-wit plaatste vandaag een filmpje online waarin de Gouden Stier zelf zijn zangkunsten toont.
16/04 15u30  Zomers paasweekend staat voor de deur: zaterdag tot 25 gradenHet wordt een zonnig en zelfs zomers paasweekend. “In de Limburgse Kempen kan het 25 graden worden”, zegt weerman Michel Nulens. Wel opletten: er heerst code geel voor bosbranden in Limburg.
16/04 15u30  Tongerse medewerkster PXL steekt 16.000 euro in eigen zakEen 57-jarige medewerkster die Hogeschool PXL voor 16.080 euro opgelicht heeft, is maandag in Hasselt veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel. De Tongerse deed 48 keer alsof ze een student was die recht had op subsidies.
16/04 15u30  Kan ‘Notre-Drame’ ook in Limburg? “In kleine kerken is nog veel werk”Hoe brandveilig zijn de Limburgse kerken? Die vraag werpt zich op, na de brand in de Parijse kathedraal Notre Dame. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Tongeren en de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt zijn prima uitgerust, zo blijkt. Maar in de kleine kerken “is nog veel werk aan de winkel.”
16/04 15u30  Van topvoetbal tot topfictie: deze tv-programma’s mag u vanavond niet missenVan een laatste keer rond de Noordzee, over een bloedige moord in de Ardennen tot een spannende voetbalmatch in Turijn: dit mag u vanavond niet missen op uw televisiescherm.
16/04 15u30  Cursisten genieten van afternoon teaDe cursisten Engels van het volwassenenonderwijs van Qrios Campus Hasp-O Centrum genoten, samen met hun leerkracht, van een overheerlijke traditionele afternoon tea.
16/04 15u15  Ex-K3’tje Josje: “Ik blijf niet in België, onze verhuisplannen worden concreter”Josje Huisman (33) is klaar voor een drastische verandering in haar leven en dat van haar kersverse gezin. Haar tijd in België zit er bijna op, zo geeft de voormalige K3-zangeres zelf aan in een interview met Dag Allemaal. “Onze verhuisplannen worden steeds concreter, ja”, zegt de zangeres.
16/04 15u15  De baard is uit, hipsters kiezen voor een snorDe tijd dat hipsters rondfietsten met een volle baard ligt alweer achter ons. De snor zou de nieuwe trendy gezichtsbeharing bij uitstek zijn. En die komt ook nog eens in alle vormen en maten. In Hollywood geven ze alvast het (goede) voorbeeld.
16/04 15u00  Alles mag kapot: Maasmechelse vrienden openen ‘smashroom’ in LeuvenDrie Maasmechelse vrienden zijn in Leuven begonnen met een variant op de populaire escaperooms. In de ‘smashroom’ kun je naar hartenlust alles kapotslaan.
16/04 15u00  IN BEELD. Eerste beelden van binnen in de Notre-Dame: “Hele interieur is verkoold”De Parijse brandweerlui hebben het vuur dat maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Notre Dame-kerk sinds vannacht onder controle, maar de schade is enorm, ook binnenin. Volgens Philippe Marsset van het aartsbisdom van Parijs is het hele interieur van de kerk verkoold. Dat zegt hij tegen de krant Le Figaro.
16/04 15u00  Fietser en zoon gewond na aanrijding met voertuigOp het kruispunt van de Englebert Adanglaan en de Nicolaylaan, tegenover het station, is dinsdagmiddag een fietser met zijn kind omvergereden door een voertuig.
16/04 14u45  Pep Guardiola weet dat Manchester City voor de week van de waarheid staat: “We moeten twee keer winnen tegen Tottenham”Manchester City staat de komende dagen voor twee cruciale thuiswedstrijden, telkens tegen Tottenham Hotspur. Woensdagavond (om 21u00) volgt de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League (heen: 1-0). Zaterdagmiddag (om 13u30) is er de competitietopper tegen de Spurs. “We moeten beide wedstrijden winnen om niet in één week tijd beide titels te verliezen”, was City-coach Pep Guardiola dinsdag duidelijk op zijn perspraatje.
16/04 14u45  Aanhangwagen gestolenOp de Houtweg in Aldeneik hebben dieven dinsdag rond 10.40 uur toegeslagen. Ze namen een aanhangwagen mee.
16/04 14u45  BV’s tonen dat thee sexy isEen kopje thee saai? Think again. Volgens Ken Calander, theecoach en wederhelft van BV-kapper Jochen Vanhoudt, is het drankje sexy. Dat bewijst hij in zijn boek ‘Tea is Sexy’, waarin bekende Vlamingen (half)naakt met een kopje poseren. Naast de sensuele foto’s leer je ook alles over de kunst van het theezetten.
16/04 14u30  Sam Bennett toont snelle benen in eerste rit Ronde van Turkije, Fabio Jakobsen kan werk van Remco Evenepoel niet afrondenDe Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft dinsdag de eerste rit in de wielerronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam geschreven. Bennett toonde zich na 156,7 km tussen Istanboel en Tekirdag de beste in een massasprint voor de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) en de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal).
16/04 14u15  Woensdag 'Bengeltjesdag' bij Lindelhoeven VV in PeltMorgen - woensdag 17 april - is er gratis open training voor alle jongens en meisjes van 4 tot 9 jaar (geboren 2010 t/m 2015) op de voetbalvelden van Lindelhoeven VV (Burgemeester Marcel Sleurs - stadion), Hoevenstraat 127. Start om 16.30 uur tot 18.00 uur.
16/04 14u15  Diestenaar sleurt agent mee op motorkapEen zestiger uit Diest riskeert zes maanden cel met probatie-uitstel en een boete van 800 euro omdat hij vorige zomer een agent meesleurde op zijn motorkap.
16/04 14u15  UHasselt haalt Science Magazine met slimme diamantenSlimme verkeersroutes creëren of nieuwe medicijnen ontwikkelen. Het kan allemaal dankzij kwantumcomputers, zeg maar supercomputers, die beter en accurater berekeningen kunnen uitvoeren. De bouwstenen van deze computers zijn zogenaamde Qubits. De universiteit van Hasselt is erin geslaagd om deze Qubits te maken, en dat uit artificiële diamanten.
16/04 14u15  Onderscheidingen uitgereikt tijdens jaarlijkse diner VZW MonarchieOp zaterdag 30 maart 2019 organiseerde de VZW Monarchie in Herderen-Riemst haar jaarlijks diner met uitreiking van eervolle onderscheidingen in de zaal De Tol.
16/04 14u00  Duitse wolvenexpert Kaasche: "Verplicht schapenhouders te omheinen in België"Nu er wolven in België zijn zullen er in de toekomst nog meer volgen. De eventuele jongen van Naya en Gust zullen uitzwermen of er komen nieuwe wolven vanuit Duitsland. Daarom moeten we nu al alle schapenhouders in België verplichten om te investeren in een omheining die wolven buiten houdt. Dat zegt Duits Wolvenexpert Stephan Kaasche. In Duitsland krijgen schapenhouders geen compensatie voor wolvenschade als hun schapen niet goed beschermd zijn. Dat moet ook in België de norm worden volgens Duitse experts.
16/04 14u00  Lommels Staf Cars spreidt vleugels in Verenigde StatenHet Lommels busbedrijf Staf Cars gaat het aantal Flixbussen in de Verenigde Staten verdubbelen. Daarvoor zullen er ook 30 extra chauffeurs in dienst komen. Staf Cars rijdt met een buslijn tussen San Diego en Las Vegas.
16/04 13u45  Hartverwarmend: meisje (10) was jarenlang doof, maar hoort haar mama nu voor het eerst “Ik hou van je” zeggenEen prachtig moment bij het gezin van de Amerikaanse Rachelle Renee. Haar dove dochter Jaylin kon voor het eerst horen hoe de moeder “ik hou van je” tegen haar zei. Allemaal te danken aan een hoorimplantaat dat vorige maand bij haar werd ingebracht.
16/04 13u45  Inbraakpoging in DeurneMaandag is rond 15 uur een inbraakpoging vastgesteld in de J. Vanzeerstraat in Deurne. Dieven forceerden de deur van het huis, maar raakten niet binnen. (tb)
16/04 13u45  KDH Jeuk huldigt vertrekkende spelersTijdens de laatste wedstrijd van het seizoen huldigde KDH Jeuk de vertrekkende spelers. Vlnr: Francis Aerts, Tom Carlens, Neel Frans, Arnaud Demarteau, Luc Coenen, Brecht Cosemans, Eloyan Zohra, Daan Weeghmans. Pieter Vos ontbreekt.
16/04 13u45  Brand Notre-Dame helemaal geblust, maar resterende structuur vertoont zwaktesDe brandweer heeft zich maandagavond en afgelopen nacht gefocust op de redding van de bestaande structuur van de Notre-Dame en nog meer vernielingen te vermijden. Maar uit onderzoek is gebleken dat die structuur, en dan vooral het gewelf, grote zwaktes vertoont. Dat communiceert de Franse overheid zonet, en kan de heropbouw aanzienlijk bemoeilijken.
16/04 13u45  Neos Zutendaal bezoekt MijnmuseumOp 11 april was Neos Zutendaal met 43 leden te gast in het Mijnmuseum aan het Thor park in Genk. Mijnwerkers hebben er het voormalig magazijn van de koolmijn van Waterschei omgetoverd tot een expo over de geschiedenis en het werk in een koolmijn. Voor elke Limburger, en Neos Zutendaal ook, een must om te bezoeken.
16/04 13u45  Davidsfonds bezoekt het Europees parlementHet Davidsfonds ging op 12 april met een twintigtal mensen naar Brussel met de trein. De trein is altijd een beetje vakantie en het Europees parlement is een beetje van ons allemaal. En we waren nieuwsgierig waar en hoe die vertegenwoordigers van het volk hun kost verdienen.
16/04 13u30  Ook de modewereld rouwt om de Notre-DameDe wereld keek gisteren met verstomming toe hoe de Notre-Dame deels ten onder ging aan de vlammenzee en ook de modewereld is in diepe rouw gedompeld. Parijs is dan ook de plaats waar heel wat modehuizen, luxegroepen en ontwerpers gevestigd zijn.
16/04 13u00  Brand Notre-Dame helemaal geblust: “Niets wijst op brandstichting”Rémy Heitz, de Franse procureur die met het onderzoek naar de brand in de Notre-Dame belast is, geeft de voorkeur aan de piste van een ongeval. Dat heeft hij bekendgemaakt. “Ik wil duidelijk zijn: niets wijst op dit moment in de richting van een bewuste daad, daarom denken we echt dat het om een ongeval gaat.”
16/04 13u00  Aan chocolade ruiken helpt je om minder te rokenWie probeert te stoppen met roken, hoeft niet altijd naar nicotinekauwgom te grijpen. Dat beweren onderzoekers aan de universiteit van Pittsburgh in een nieuwsbericht van de Amerikaanse organisatie voor beroepspsychologen American Psychological Association. Volgens hen zouden aangename aroma’s, zoals dat van chocolade, helpen om de drang naar een nieuwe sigaret te verminderen.
16/04 12u30  E313 richting Antwerpen volledig versperd na ongeval: “Vermijd de omgeving”De E313 in de richting van Antwerpen is dinsdagmiddag ter hoogte van Geel-Oost na een ongeval volledig versperd. De afhandeling zal lange tijd duren, laat het Vlaams Verkeerscentrum weten.
16/04 12u15  Aspergeseizoen gaat van start in PeerIn Peer is bij het bedrijf van Sooi Bries officieel het aspergeseizoen geopend.
16/04 12u00  Lewis Hamilton: "Ik werd gedwongen om mijn rijstijl aan te passen"Lewis Hamilton mag zondag dan wel redelijk vlot de GP van China gewonnen hebben, de Brit meent dat alles niet zo eenvoudig was als dat het leek.
16/04 12u00  Peeters legt plan voor hervorming werkloosheid op tafelAls laatste groot wapenfeit van deze regeerperiode herdenkt Kris Peeters de werkloosheidsuitkeringen. Een beperking in de tijd blijft taboe voor CD&V.
16/04 12u00  Parijs ontwaakt: “Immens verdriet, maar ook hoop voor de toekomst”PXL-docent en theoloog Werner de Saeger is voor academisch onderzoek in Parijs en zag de brand in de Notre-Dame vanop de eerste rij gebeuren. “Zelfs de aanwezige Amerikaanse toeristen waren meteen bereid geld over te maken.”
16/04 11u45  Niet alleen voelen, maar ook kijken: zo herken je borstkankerHASSELT Zelf kijken naar je borsten om signalen van borstkanker te herkennen is zeker zo belangrijk als voelen. En dat weten veel vrouwen niet, zo blijkt uit onderzoek.
16/04 11u45  Beelden tonen hoe zwaar de Notre-Dame beschadigd isDe brand in de Notre-Dame is volledig geblust. De torenspits stortte maandagavond in en het grootste gedeelte van het dakgeraamte ging in vlammen op, maar de structuur van het gebouw en de belangrijkste kunstschatten bleven gevrijwaard. Op beelden is te zien hoe zwaar de kathedraal beschadigd is.
16/04 11u30  Eerst goed kijken naar de borsten, dan voelenHASSELT Zelf kijken naar je borsten om signalen van borstkanker te herkennen is zeker zo belangrijk als voelen. En dat weten veel vrouwen niet, zo blijkt uit onderzoek.
16/04 11u30  TIPS. Alles voor de perfecte krullen en zeg vaarwel aan zweetvoetenElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
16/04 11u30  Het (korte) parcours van Fred Rutten bij Anderlecht in enkele cijfersFred Rutten is niet langer trainer bij Anderlecht. De 56-jarige Nederlander en paars-wit hebben “in onderling overleg” beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Het parcours van Rutten was er vooral eentje van vallen en soms eens opstaan.
16/04 11u30  Gigi Hadid ligt onder vuur omdat ze fastfood promootGigi Hadid (23) maakte van haar passage op het Coachella-festival gebruik om haar nieuwe sponsor McDonald’s in ‘the picture’ te zetten. Gewillig poseerde ze met enkele frietjes voor de camera en deelde daarvan het bewijs op Instagram. Maar daar is niet iedereen even blij mee.
16/04 11u15  Parijs ontwaakt: “Immense verdriet, maar ook hoop voor de toekomst”PXL-docent en theoloog Werner de Saeger is voor academisch onderzoek in Parijs en zag de brand in de Notre-Dame vanop de eerste rij gebeuren. “Zelfs de aanwezige Amerikaanse toeristen waren meteen bereid geld over te maken.”
16/04 11u15  Kamp van Beverlo trakteert senioren met paaslunchDe eenheid Kamp van Beverlo nodigt jaarlijks een 60-tal plaatselijke ouderlingen uit voor een paasfeest in villa Astrid. “Een traditie waarmee we de banden met onze burgerbevolking willen bewaren. Voor onze gasten is het tegelijk een verzetje om in een andere omgeving te vertoeven. Voor sommigen is het tegelijk een beetje terug de legersfeer opsnuiven, want bij de Kampenaren is defensie nooit ver weg”, weet korpscommandant Marc De Wachter. Ook de paashaas was van de partij en in de desserts zat een boon verstopt waarmee een nieuw koningskoppel werd aangeduid.
16/04 11u15  Benzine dit jaar al 15 procent duurder gewordenDe prijzen voor benzine zijn dit jaar alleen nog maar gestegen. De FOD Economie kondigt voor woensdag een nieuwe verhoging aan. Benzine 98 E10 zal dan 15 procent duurder zijn dan op 1 januari en Benzine 95 E10 13 procent duurder.
16/04 11u15  Twee schatrijke Fransen schenken samen 300 miljoen euro voor heropbouw Notre-DameKort nadat president Macron aankondigde dat de Notre-Dame heropgebouwd wordt, liet de Franse zakenfamilie Pinault al weten dat hun investeringsmaatschappij Artémis 100 miljoen euro gaat vrijmaken. Ook Bernard Arnault, de steenrijke zakenman achter de al even welvarende groep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) kondigde aan 200 miljoen euro te schenken.
16/04 11u15  Nafissatou Thiam verdedigt olympische zevenkamptitel in Tokio op 5 en 6 augustusDe Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft dinsdag het wedstrijdschema voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 bekendgemaakt. De wedstrijden vinden van vrijdag 31 juli tot zondag 9 augustus plaats in het nieuwe olympische stadion van de Japanse hoofdstad.
16/04 11u15  COLUMN - Spoken in HasseltJan-Willem Smeyers schrijft elke week een column over het dagelijkse leven in Hasselt.
16/04 11u00  Parijzenaars vallen op hun knieën en zingen in tranen Ave Maria voor de brandende Notre-DameParijzenaars kunnen alleen maar met lede ogen toekijken hoe de Notre-Dame gedeeltelijk verwoest werd door een vuurzee. Gelovigen vielen op hun knieën neer op de grond en zingen in groep Ave Maria. Gezangen vermengd met het geluid van sirenes van brandweerwagens die toesnellen en het vuur onder controle probeerden te krijgen.
16/04 11u00  Bayern München wil Oliver Kahn terug naar de club halenBij Bayern München is in de toekomst een belangrijke rol weggelegd voor Oliver Kahn. De voormalige topkeeper moet bij de Duitse recordkampioen op termijn de vervanger worden van Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de beheerraad.
16/04 11u00  Viermaal goud voor Dance-ExpressAfgelopen weekend trokken enkele dansers van Dance Express weer vol goede moed naar hun laatste kwalificatiewedstrijd van de Dance Waves Competition en de resultaten die ze daar behaalden waren schitterend.
16/04 10u45  Club Brugge-trainer Ivan Leko ging uit zijn dak in Genk: “Siebe, voor wie ben je bang?”Club Brugge-trainer Ivan Leko pakte zijn jongens tijdens de rust van de topper tussen Genk en Club Brugge spijkerhard aan. Dat blijkt uit beelden van in de kleedkamer die Club Brugge zelf verspreidt in zijn videoreeks ‘We Never Walk Alone’.
16/04 10u45  Winstgevend Zalando zet opmars op beurs voortDe koers van het aandeel van webwinkel Zalando maakte dinsdag een sprong op de beurs in Frankfurt. Aanleiding was de handelsupdate over het eerste kwartaal van het jaar waarbij de Duitse webwinkel tegen de verwachting in zwarte cijfers schreef. Het aandeel noteerde in de vroege handel bijna 10 procent hoger. Tot aan dinsdag won Zalando dit jaar al ruim twee derde aan beurswaarde.
16/04 10u30  Brand Notre-Dame helemaal geblust: “Geen fouten bij brandpreventie”De brand in de Notre-Dame is helemaal geblust. Dat meldt de woordvoerder van de Parijse brandweer dinsdag rond 10 uur. Hij heeft het over een “intense brand die zich heel snel verspreid heeft over het hele dak, zowat 1.000 vierkante meter”. Experts en architecten moeten nu nagaan of de structuur van het gebouw nog stabiel genoeg is om de kathedraal binnen te gaan. Er zijn nog meer dan honderd brandweermannen ter plaatse om in de gaten te houden of er niet opnieuw brand ontstaat.
16/04 10u30  IN BEELD. Eerste foto’s van binnen in de Notre-Dame: “Hele interieur is verkoold”De Parijse brandweerlui hebben het vuur dat maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Notre Dame-kerk sinds vannacht onder controle, maar de schade is enorm, ook binnenin. Volgens Philippe Marsset van het aartsbisdom van Parijs is het hele interieur van de kerk verkoold. Dat zegt hij tegen de krant Le Figaro.
16/04 10u30  Kunnen we de bevallingsdatum van Meghan afleiden aan de hand van tripje van Charles?Wanneer wordt de baby van Meghan Markle en prins Harry geboren? Het is de vraag bij uitstek die heel wat mensen momenteel bezighoudt. Het feit dat prins Charles binnenkort op officiële trip naar Duitsland gaat, zou wel eens een tipje van de sluier kunnen oplichten over de bevallingsdatum.
16/04 10u15  Samana Grote-Heide viert paasfeestOp maandag 15 april vierde Samana Grote-Heide haar jaarlijks paasfeest.
16/04 10u15  LIVE. Brand in Notre-Dame: Brand is helemaal geblustDe schade na de brand die maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Parijse Notre-Dame-kerk is enorm, maar de meer dan 400 brandweermannen kregen het vuur dinsdagochtend in alle vroegte eindelijk onder controle. Volg de ontwikkelingen hier op de voet.
16/04 10u00  Anderlecht en coach Fred Rutten al na amper 13 matchen uit elkaarFred Rutten is niet langer trainer van Anderlecht. Paars-wit kondigde dinsdag aan dat het de samenwerking met de Nederlander heeft stopgezet.
16/04 10u00  N-VA ruimt zwerfvuilOp initiatief van Jong N-VA Beringen trok afgelopen zaterdag een groepje bestuursleden naar de Paalse Plas om er, naar jaarlijkse traditie, opnieuw zwerfvuil te verzamelen.
16/04 10u00  OPROEP. Heeft u een speciale band met de Notre-Dame?De ochtend na de brand in de eeuwenoude Notre-Dame in Parijs wordt meer duidelijk hoe groot de schade is aan de eeuwenoude kathedraal. De brandweer is er na urenlang blussen in geslaagd om het vuur deels te doven, maar zal wellicht nog dagenlang moeten nablussen.
16/04 10u00  't Buurke vult 29 zakken met zwerfvuilBuurtcomité 't BuurKe deed mee aan de zwerfvuilactie georganiseerd door de Stad Sint-Truiden en Limburg.net
16/04 09u45  “Wachttijd voor zorg transgenders onaanvaardbaar lang”Maanden tot jaren moeten transgenders wachten op gepaste zorg. Onacceptabel, vindt de Gentse professor en expert Guy T’Sjoen. Hij pleit voor aparte en gespecialiseerde diensten in ziekenhuizen, zoals die ook bestaan voor cardiologie of pneumologie. “Het wachten kan fataal aflopen”, zegt de professor in De Morgen.
16/04 09u30  33 jaar en een oceaan kunnen broer en zus niet scheidenEvita Lenaerts uit Houthalen-Oost leert de komende weken meer over haar roots. Met hulp van haar Chileense broer Alexis, en van Google Translate. “We hebben meer gemeen dan we dachten.”
16/04 09u30  Balls & Glory blijft groeien: hier komen de nieuwe filialenBalls & Glory, het balletjesrestaurant van Wim Ballieu, blijft maar groeien in Vlaanderen. Het kondigt nu een nieuwe reeks openingen aan in Antwerpen, Mechelen en Sint-Niklaas.
16/04 09u15  Straffe stunt in de play-offs: Clippers tekenen voor unieke comeback op bezoek bij Golden State WarriorsDe Los Angeles Clippers hebben maandagavond in de NBA voor stuntwerk gezorgd op bezoek bij kampioen Golden State Warriors. De bezoekers slaagden erin een achterstand van 31 punten weg te werken en daarna alsnog de zege te pakken. Nooit eerder kon een team tijdens de play-offs zo’n achterstand goedmaken.
16/04 09u00  Eerste foto’s gemaakt van gehavende interieur Notre-DameDe Parijse brandweerlui hebben het vuur dat maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Notre Dame-kerk sinds vannacht onder controle, maar de schade is enorm, ook binnenin.
16/04 08u45  LIVE. Brand in Notre-Dame: vuur onder controle, maar "wederopbouw zal decennia duren"De schade na de brand die maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Parijse Notre-Dame-kerk is enorm, maar de meer dan 400 brandweermannen kregen het vuur dinsdagochtend in alle vroegte eindelijk onder controle. Volg de ontwikkelingen hier op de voet.
16/04 08u30  Vroege vluchten op Brussels Airlines gemiddeld 30 minuten vertraagdDoordat er tot 6 uur geen luchtverkeer mogelijk was boven België, zijn er dinsdagochtend vertragingen van gemiddeld een halfuur voor passagiersvluchten op Brussels Airport. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven. Ze verwacht dat de problemen tussen 8.00 en 9.00 uur opgelost zullen zijn.
16/04 08u30  Veel belangstelling voor vierde editie koeiendans bij TievishoeveOp zondag 14 april opende de bio-boerderij van Tievishoeve haar staldeuren, waardoor het weideseizoen weer geopend is. Van heinde en ver kwamen meer dan 600 belangstellenden naar de boerderij in Oudsbergen om met elkaar de Koeiendans te bewonderen.
16/04 08u15  Ochtend na brand Notre-Dame is schade zichtbaar: “Zonder de brandweer was de kathedraal ingestort”De ochtend na de brand in de Notre-Dame in Parijs wordt meer duidelijk hoe groot de schade is aan de eeuwenoude kathedraal. De brandweer is er na urenlang blussen in geslaagd om het vuur deels te doven, maar zal wellicht nog dagenlang moeten nablussen. Onder meer de torenspits stortte in en het grootste gedeelte van het dakgeraamte ging in vlammen op, maar de structuur van het gebouw en de belangrijkste kunstschatten bleven gevrijwaard. “De vraag is nu hoe de structuur zal weerstaan aan de gevolgen van de brand”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken.
16/04 08u15  Belg krijgt Proximus-factuur van 5.463,17 euro voor WiFi-gebruik op vlucht naar DubaiEen Waalse blogger heeft van Proximus een gigantische factuur gekregen voor internetgebruik via WiFi op een vlucht naar Dubai. Hij moet nu in totaal 5.463,17 euro betalen. De telecomoperator waarschuwt klanten om voor vertrek altijd te kijken of er WiFi op het vliegtuig is en wat het kost. Maar vooral ook om de instellingen op het toestel na te kijken.
16/04 08u15  Disneyland Parijs stopt met plastic rietjesDisneyland Parijs gaat vanaf donderdag geen plastic rietjes meer geven in het pretpark. Het pretpark schakelt over op papieren rietjes die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Het is een van verschillende maatregelen om de impact van het pretpark op het milieu te verkleinen.
16/04 08u00  Franse pers treurt om nationaal symboolIn de Franse kranten overheerst dinsdag droefheid over de dramatische brand in de kathedraal van Notre-Dame in Parijs. Op de voorpagina’s prijken de foto’s van de torenspits die in vlammen is gehuld en naar beneden stort.
16/04 08u00  Negen op de tien werkgevers niet klaar voor vertrek babyboomersDe Belgische bedrijven maken zich zorgen over het vertrek van de babyboomers, want dat veroorzaakt een verlies aan kennis. Ongeveer negen op de tien werkgevers zien de vertrekkende babyboomers als een bedreiging voor de werking van hun bedrijf, zo blijkt uit een onderzoek van rekruteringsbedrijf Robert Half.
16/04 07u45  Demir surft mee op Game Of Thrones-hype: “Zuhal of Limburg, mother of lions”Ook Zuhal Demir (N-VA) is fan van Game of Thrones, en sterke vrouwen. Via Twitter verspreidt ze een video die geïnspireerd is op de razend populaire serie. “Vrouwen die de plak zwaaien. I like. Maar dan liefst zonder draken, honden en steekwapens”, klinkt het.
16/04 07u30  De strafste cijfers uit één seizoen provinciaal voetbalDe ontknopingen vielen pas op de laatste speeldag. De kandidaten voor de prijzen waren talrijk en mekaar waard. Voor de titel zonderden zich na verschillende haasjes-over in de eindfase twee ploegen af. Herk, dat in totaal vijftien matchen op kop stond, moest het uiteindelijk afleggen tegen Beringen dat in de prognoses van de coaches totaal niet voorkwam. De strijd voor de laatste eindrondetickets werd ook pas op de slotdag definitief beslecht. Onderaan ging het er op de slotdag alleen nog over wie zeker zou zakken en wie nog op derde amateur mag hopen.
16/04 07u30  Op zoek naar wat meer zelfvertrouwen? Met deze tips kom je een heel eindTuurlijk word je wijzer, verstandiger en heb je (doorgaans) meer veerkracht als je ouder wordt. Hoe kan het dan dat die onzekerheid, waarvan iedereen zegt dat die een flink toontje lager gaat zingen na elke verjaardag, nog zo venijnig de kop opsteekt? En komt het ooit nog goed?
16/04 07u30  Zo zag Sclessin eruit na de doortocht van woeste Anderlecht-fansLees meer >
16/04 07u30  Kanaries steken geblesseerde ploegmaat een hart onder de riemSteven De Petter zal geen minuut spelen in deze play-offs. Daags voor de openingswedstrijd tegen Charleroi liep hij een enkelblessure op. Vandaag gaat De Petter onder het mes in Sint-Truiden. Zijn seizoen is meteen afgelopen, ook de voorbereiding op volgend seizoen komt in gevaar. “Maar ik knok wel terug”, verzekert een moedige De Petter.
16/04 07u30  Nederlandse ‘Blind Getrouwd’ moet reservebruid optrommelenHet tv-programma ‘Blind Getrouwd’ was hier niet echt een succes wat betreft verliefde koppels. Maar het kan nog erger. In Nederland haakte één van de dames zelfs al af nog voor ze haar bruidegom zag. Dus moest er een reservekandidate opgetrommeld worden.
16/04 07u30  WONEN. Zet eens een oldtimer in je leefruimteAchter de grijze muren van de vierkantshoeve van Max en Elsje schuilt een verrassende achterbouw. Het perfecte canvas waarop Max zijn creativiteit kan botvieren. “Waarom je beperken tot één stijl als je zoveel mogelijkheden hebt.”
16/04 07u15  Hoe de recordpoging van Campenaerts Limburgse sportgeschiedenis kan wordenVanavond om 18.00 uur Belgische tijd is het zover. Dan valt Victor Campenaerts op de snelle wielerpiste van het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord van Bradley Wiggins aan. In de aanloop naar zijn recordpoging spendeerde Campenaerts uren in de windtunnel van Flanders Bike Valley in Beringen en ging hij voor zijn fysieke tests te rade bij Energy Lab in Beringen. ‘Last but not least’ werd ook zijn fiets in Beringen in elkaar gestoken. De aerodynamische supermachine van fietsconstructeur Ridley kreeg de naam ‘The Campenator’. Ingenieur Toon Wils, mecanicien Simon De Wolf en marketeer Thibaut Norga ontleden de bolide.
16/04 07u15  Waarom Bryan Heynen niet meer weg te denken is uit de Genkse basiself“Hij wordt beter dan Sander Berge.” Dixit Peter Maes. “Hij is nu al bij de twintig beste spelers van België”. Zeg dat nationaal beloftencoach Johan Walem het gezegd heeft. De voorspellingen van beide voetbalkenners lijken in razend tempo bewaarheid te worden. Bryan Heynen is niet meer weg te denken uit de basiself van Genk. Tijd voor een evaluatie door TD Dimitri de Condé, die de 22-jarige Opitternaar als coach van de U17 en U19 zag ontbolsteren. “Hij kan op termijn een betere versie worden van de Sven Kums van Gent.”
16/04 07u15  Limburgse ooggetuigen in Parijs: "In het hart geraakt"PARIJSPXL-docent en theoloog Werner de Saeger is deze week voor academisch onderzoek in Parijs. Hij zag de brand in de Notre-Dame vanop de eerste rij gebeuren. “Dit raakt Frankrijk recht in het hart”, zegt hij.
16/04 07u00  Man schiet vier mensen dood en geeft zichzelf aan in CanadaIn Canada heeft een man maandag vier mensen doodgeschoten en zichzelf vervolgens aangeboden bij de politie. De feiten gebeurden in het stadje Penticton, in het westen van het land. Dat heeft de Canadese politie gemeld. Het zou gaan om doelbewuste aanval.
16/04 07u00  Brand Notre-Dame onder controle: “Ergste vermeden”, maar “decennia nodig voor heropbouw”De brand in de Notre-Dame in Parijs is onder controle en de brandweer is er na urenlang blussen in geslaagd om het vuur deels te doven. Dat heeft de Parijse brandweer in de nacht van maandag op dinsdag gemeld. De brandweermannen konden niet verhinderen dat de vlammen een groot deel van het iconische bouwwerk in de as legden, maar de structuur en twee torens van het gebouw bleven gevrijwaard.
16/04 06u45  IN BEELD. Eerste foto’s van binnen in de Notre-DameDe Parijse brandweerlui hebben het vuur dat maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Notre Dame-kerk sinds vannacht onder controle, maar de schade is enorm, ook binnenin.
16/04 06u30  RAPPORT. Verstoppen de teken zich of zijn ze dood?HASSELTIn 2018 werden er in België 8.328 tekenbeten gerapporteerd. “We kregen in de zomermaanden veel minder meldingen uit Limburg, vermoedelijk door de droogte.”
16/04 06u30  Rapper uit Genk naar universiteit Bologne om lezing te geven over Genk citésgenkGenkenaar Gianluca Nobile, beter bekend als rapper Don Luca, heeft in de afgelopen dagen een lezing over ‘cité-taal’ gegeven aan de afdeling ‘Buitenlandse taal, literatuur en cultuur’ van de universiteit in Bologna. Daar was hij op uitnodiging van professor Marco Prandoni, die er Nederlands doceert.
16/04 05u15  Apocalyptische beelden: hoogste gebouw ter wereld wordt bliksemafleider tijdens zwaar onweerDe reusachtige wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai werd afgelopen weekend talloze keren geraakt door de bliksem tijdens een zware storm. Het gebouw - dat met zijn 828 meter het hoogste ter wereld is - fungeert volgens lokale media als bliksemafleider als er onweer over de stad trekt. Dat levert spectaculaire, maar apocalyptische beelden op.
16/04 03u30  Brussel verbiedt hybride kattensoortenBRUSSELDe Brusselse regering heeft een voorontwerp van besluit goedgekeurd om het fokken, verkopen en houden van hybride katten en katten van het ras Fold te verbieden.
16/04 03u30  In het hart geraaktPARIJSPXL-docent en theoloog Werner de Saeger is deze week voor academisch onderzoek in Parijs. Hij zag de brand in de Notre-Dame vanop de eerste rij gebeuren. “Dit raakt Frankrijk recht in het hart”, zegt hij.
16/04 03u30  Start assissenproces zonder beschuldigde?TONGERENIn Tongeren start volgende dinsdag het assisenproces tegen de 70-jarige Lei B. Hij moet terechtstaan voor de moord op zijn ex-vrouw Joséé Widderhoven (64) in 2009 in Vucht, maar het ziet er niet naar uit dat de man ook komt opdagen.
16/04 03u30  “Ze wilden me niet om wie ik was”HasseltRode Duivel Kevin De Bruyne heeft in The Player’s Tribune, een platform waarop topsporters inkijk geven in hun leven, hard uitgehaald naar het Limburgse gastgezin waarbij hij verbleef tijdens zijn tweede jaar in Genk. “Ze wilden me niet om wie ik was”, zegt de Rode Duivel.
16/04 03u30  Veel verkeersboetes blijven onbetaald door nieuw systeemLees meer >
16/04 03u30  Vrijwilligerswerk in ruil voor einde schorsingLees meer >
16/04 03u30  Test Aankoop over “babytarief” bij Ryanair: “Dit laten we niet passeren”Lees meer >
16/04 03u30  De ‘verwaalsing’ van de N-VALees meer >
16/04 03u30  Genkse Rapper doceert ‘cité-taal’ op unief BolognagenkGenkenaar Gianluca Nobile, beter bekend als rapper Don Luca, heeft in de afgelopen dagen een lezing over ‘cité-taal’ gegeven aan de afdeling ‘Buitenlandse taal, literatuur en cultuur’ van de universiteit in Bologna. Daar was hij op uitnodiging van professor Marco Prandoni, die er Nederlands doceert.
16/04 03u30  Jonger dan dertig en toch al zorgen over de oude dagHasseltZelfs jongeren die nog niet eens een job hebben, zitten al in met hun oude dag. Meer dan de helft vreest dat ze die niet zonder geldzorgen zullen doorkomen. Het hoeft dan ook niet verbazen dat werk maken van een beter pensioen één van hun voornaamste vragen is aan de regering. “Als hun ouders zich zorgen maken, nemen jongeren die over”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent).
16/04 03u30  Lente in SoedanLees meer >
16/04 03u30  480Lees meer >
16/04 03u30  N-VA wil enkel in regering als Jambon premier wordt: een slimme zet of overmoedig?BRUSSEL Gek, geniaal of gewoon overmoedig? Wat moeten we denken van de uitspraken van Jan Jambon (N-VA) dat hij straks premier wil worden? “Een slimme zet in de campagne”, klinkt het. Maar ook: “Het verzwakt je positie bij onderhandelingen.”
16/04 03u30  Vorig jaar drie doden, zes zwaargewonden en ruim honderd dagen vertraging door spoorlopenLees meer >
16/04 03u30  “Onze kerk is weg”PARIJS Parijs huilt. De bekendste kerk ter wereld is gisteravond in een paar uur tijd in de as gelegd. De brand in de Notre-Dame in Parijs zou begonnen zijn op zolder. Allicht geen kwaad opzet, maar een banaal ongeluk. De oorzaak? Mogelijk net de werken die de kathedraal opnieuw in ere moesten herstellen.
16/04 03u30  Aandeelhouders Nyrstar met lege handen na overname door TrafiguraBrusselHoofdaandeelhouder Trafigura van Nyrstar neemt de volledige controle over van het noodlijdende zinkbedrijf. De aandeelhouders houden zo goed als niets over.
16/04 03u30  Huskygids zkt hunkAls ze met “boerin” een vrouw bedoelen die van de buitenlucht en van dieren houdt, is Marianne (40) een boerin. Maar dan wel eentje die er met de husky’s op uit trekt in het noorden van Finland. Omdat ze daar meer rendieren dan mannen hebben, zoekt deze boerin een man via de televisie. En ja, hij mag gerust een beetje een Viking zijn.
16/04 03u30  Antonio Banderas draagt Mariabeeld door MalagaLees meer >
16/04 03u30  Philippe op de koffie bij FilipHet meest verrassende filmpje van de dag op sociale media? Koning Filip die komiek Philippe Geubels op audiëntie ontvangt en samen met hem grapjes maakt. Neen, dit is geen pr-stunt om de houterige vorst hip te maken, klinkt het op het paleis. Maar in het rijtje van eerdere stunts –?denk Tomorrowland, kitesurfen en taekwondo?– past dit in de profilering van het ‘merk koning Filip’.
16/04 03u15  De missiezuster die Imana Truyers het leven reddeIn de Canvasreeks ‘Terug naar Rwanda’ gaat Imana Truyers (25), bekend als Belgisch veldloopkampioene 2018, terug naar haar geboorteland en op bezoek bij o.m. Zuster Maria Vanherk, die haar leven redde.
16/04 03u15  Lenore en Maarten in Hamont-AchelMaarten Janssen (31) uit Hamont, verkeersleider bij Infrabel
16/04 00u15  Geen operatie nodig voor Tiesj Benoot na zware val in Parijs-RoubaixTiesj Benoot heeft bij zijn zware valpartij van zondag tijdens Parijs-Roubaix een breuk aan het uiteinde van het sleutelbeen, kneuzingen en snij- en schaafwonden, en een aanzienlijke spierscheur in het bovenbeen opgelopen, zo bevestigde teamarts Maarten Meirhaeghe van Lotto Soudal maandag. Een operatie is alvast niet nodig.
16/04 00u15  Real Madrid blijft op de sukkel: nu weer puntenverlies tegen het bescheiden LeganésReal Madrid, nog steeds zonder de geblesseerde Thibaut Courtois, heeft maandagavond in de slotwedstrijd van de 32e speeldag in La Liga een 1-1 gelijkspel afgeleverd op het veld van het bescheiden Leganés.
16/04 00u15  Hoe een middeleeuwse kathedraal zo snel kon opbranden850 jaar al prijkt de Notre Dame in het hart van Parijs, 200 jaar waren er nodig om de gotische kathedraal te bouwen. Maar vanavond viel het monument in slechts enkele uren tijd ten prooi aan een vlammenzee. Hoe dat kan? Achter de twee iconische stenen torens vooraan, prijkte een fragiel houten skelet.
16/04 00u00  Brandweer blust bermbrand aan Finse piste bij Mater DeiDe brandweerpost van Pelt (Neerpelt) moest maandagnamiddag uitrukken om een kleine bermbrand te blussen op de WICO campus Mater Dei. De brand was ontstaan bij het onkruid wegbranden maar was ondanks de felle wind en droog struikgewas snel onder controle. Gevaar voor omliggende tuinen is er niet geweest.
15/04 23u45  Hoe een middeleeuwse kathedraal zo snel kan opbranden850 jaar al prijkt de Notre Dame in het hart van Parijs, 200 jaar waren er nodig om de gotische kathedraal te bouwen. Maar vanavond viel het monument in slechts enkele uren tijd ten prooi aan een vlammenzee. Hoe dat kan? Achter de twee iconische stenen torens vooraan, prijkte een fragiel houten skelet.
15/04 23u15  Dit weten we al over de verwoestende brand in de Notre-Dame in ParijsIn de Notre-Dame in Parijs woedt maandagavond een zware brand. Een van de torens is bezweken, de bekende kathedraal lijkt volledig verloren. Maar hoe is het vuur ontstaan? En wat gebeurt er nu met een van de bekendste toeristische trekpleisters in de Franse hoofdstad? Alles wat we al weten over de verwoestende brand.
15/04 23u15  EUROMILLIONS LEAGUE. Charleroi laat zich in eigen huis verrassen door AalstarSpirou Charleroi heeft maandagavond het slotduel van de 26e speeldag in de EuroMillions Basket League met 73-74 (rust: 36-42) verloren van Okapi Aalstar.
15/04 23u15  Tweede EuroCup voor Sam Van Rossom met ValenciaSam Van Rossom won in Valencia de derde en beslissende wedstrijd van de EuroCup finale van Alba Berlijn. Voor de Belgian Lion na 2014 de tweede triomf met de Spaanse club in de EuroCup.
15/04 23u15  Notre-Dame in Parijs staat in brand: torenspits en dak storten in, structuur geredEr woedt maandag een brand in de Notre-Dame in Parijs, een van de meest iconische plekken van de stad. Op beelden is te zien hoe de vlammen uit het dak van de kathedraal slaan, en zich ook al naar een van de iconische torens aan de voorkant hebben uitgebreid. De brandweer probeert het vuur nog steeds onder controle te krijgen. Intussen werd bekend gemaakt dat de structuur van de kathedraal gered is.
15/04 22u45  "De N-VA domineert niet langer het debat, N-VA ondergaat het debat"Lees meer >
15/04 22u00  Woning- en terrasbrand in villawijkRond 16.40 uur is er brand ontstaan op de eerste etage van een woning in de Smakkaartsweg in Maasmechelen. Toen de brandweer van Maasmechelen arriveerde laaiden vlammen uit een kamer van het pand. Ook een houten terras op de eerste etage ging in de vlammen op.
15/04 22u00  Thomas Buffel voor de derde keer vaderThomas Buffel is maandag voor de derde keer papa geworden. Zijn jongste spruit heet Lionel - naar Messi? - en is het eerste kind dat hij samen met zijn vriendin Annabel krijgt. Buffel had al twee kinderen uit zijn huwelijk met de aan kanker overleden Stephanie De Buysser.
15/04 21u45  Een derde zoontje voor Thomas BuffelEx-KRC Genkspeler Thomas Buffel liet maandagavond via zijn Facebookpagina weten dat hij voor de derde keer vader geworden is van een zoontje. Het kersverse kleintje kreeg de naam Lionel mee.
15/04 21u00  POLL. Maakt VIER een fout door opnieuw voor Barcelona-Manchester United te kiezen in plaats van Juventus-Ajax?Het is een discussie die vorige week al woedde op onze redactie: of het niet jammer is dat VIER ervoor kiest Barcelona-Manchester United live uit te zenden in plaats van Juventus-Ajax in de kwartfinales van de Champions League?
15/04 20u45  OPROEP. Bent u in de buurt van de verwoestende brand in Parijs?Er stijgen momenteel grote rookpluimen op uit de bekende kathedraal Notre Dame in Parijs. Bent u ter plaatse? Gelieve ons dat te laten weten!
15/04 20u45  Hackers misbruiken ongevallen om Facebookaccount te stelen‘Er is net een zwaar ongeval in Genk gebeurd. Er waren zes gewonden en twee doden. Help de politie te vinden’. Dit bericht en varianten met een vreselijke foto doen momenteel de ronde op Facebook. “Klik zeker niet op de link, want hackers kunnen dan je Facebookaccount overnemen”, waarschuwt de Houthalense expert fake news Maarten Schenk.
15/04 20u45  FOTOREEKS: Notre-Dame deels ingestort, ravage is enormDe beelden die binnenstromen van de brand in de Notre-Dame in Parijs, tonen de zware ravage. Eén van de torens - de vieringstoren, 93 meter hoog - is intussen ingestort en de vlammen slaan uit het gebouw. De brandweer kan het vuur niet de baas. Volgens een woordvoerder zal er van het eeuwenoude gebouw niks meer overblijven.
15/04 20u45  Notre-Dame in Parijs staat in brand: torenspits en dak storten in, brand raakt moeilijk onder controleEr woedt een hevige brand in de Notre-Dame in Parijs. De brandweer is massaal ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de 93 meter hoge torenspits en het dak van de kathedraal instortte. De kathedraal stond in de steigers voor renovatiewerken, over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brand brak maandagavond rond 19 uur uit.
15/04 20u30  Ongeval in BrustemDe hulpdiensten rukten maandag rond 13 uur uit voor een ongeval op de Luikersteenweg in Brustem.
15/04 20u30  Ongeval in WaterscheiDe hulpdiensten rukten maandag rond 14.15 uur uit voor een ongeval op de Bevrijdingslaan in Waterschei.
15/04 20u30  Luchtverkeer valt opnieuw stil: vijftig vluchten getroffenIn de nacht van maandag op dinsdag tussen middernacht en zes uur is er geen luchtverkeer. Dat meldt skeyes.
15/04 20u15  Notre-Dame in Parijs staat in brand: torenspits stort in, brand raakt moeilijk onder controleEr woedt maandag een brand in de Notre-Dame in Parijs. Van ver zijn grote rookpluimen waar te nemen. De brandweer is ter plaatse, over een oorzaak van de brand is nog niets bekend. De kathedraal stond in de steigers voor renovatiewerken, mogelijk heeft dat er iets mee te maken. De brand brak maandagavond rond 19 uur uit.
15/04 20u15  Ajax heeft zorgen voor return tegen Juventus: Frenkie de Jong is onzekerTrainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij Frenkie de Jong dinsdagavond kan opstellen in de uitwedstrijd van Ajax tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League. “We zijn positief en Frenkie is dat ook”, zei de coach. “Maar het is echt even afwachten. Het is zaterdag pas gebeurd. We leven van uur tot uur, van dag tot dag. We zijn bereid een verantwoord risico te nemen. Frenkie moet goed naar zijn lichaam luisteren en uiteindelijk neem ik de beslissing.”
15/04 20u15  Luchtverkeer ligt vannacht opnieuw stil: vijftig vluchten getroffenIn de nacht van maandag op dinsdag tussen middernacht en zes uur is er geen luchtverkeer. Dat meldt skeyes.
15/04 20u00  Tim Wellens over zege in Brabantse Pijl van vorig jaar: “Gemengde gevoelens”Met de Brabantse Pijl wordt woensdag de overgangskoers gereden van de kassei- naar de heuvelklassiekers. Tim Wellens mocht vorig jaar in Overijse voor de eerste keer zijn naam op de erelijst schrijven, maar blikt toch “met gemengde gevoelens” terug op die zege.
15/04 20u00  Imker stopt na aanval door een zwerm agressieve honingbijenEen imker (71) uit Lanaken is vorige week opgenomen op intensieve zorgen nadat hij aangevallen werd door een zwerm agressieve bijen. De man is ondertussen volledig hersteld, maar hij zal zijn hobby niet verderzetten.
15/04 20u00  Messi en Dembélé speelklaar bij FC Barcelona voor return tegen Manchester UnitedFC Barcelona kan dinsdagavond in de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League tegen het Manchester United van Romelu Lukaku rekenen op Lionel Messi en Ousmane Dembélé, zo bevestigde Barça-coach Ernesto Valverde maandag op de persconferentie. Barcelona verdedigt dan een 0-1 zege uit de heenwedstrijd.
15/04 20u00  In de nacht van maandag op dinsdag tussen middernacht en zes uur is er geen luchtverkeerIn de nacht van maandag op dinsdag tussen middernacht en zes uur is er geen luchtverkeer. Dat meldt skeyes.
15/04 19u45  De missiezuster die het leven van Imana Truyers reddeIn de Canvasreeks ‘Terug naar Rwanda’ keert Imana Truyers (25), bekend als Belgisch veldloopkampioene, terug naar haar geboorteland. De Hechtelse gaat ook op bezoek bij Zuster Maria Vanherk, die haar leven redde.
15/04 19u30  Notre-Dame in Parijs staat in brand: rookpluim van ver te zienEr woedt maandag een brand in de Notre-Dame in Parijs. Van ver zijn grote rookpluimen waar te nemen. De brandweer is ter plaatse, over een oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brand brak maandagavond rond 19 uur uit.
15/04 19u30  Aquapark Terhills nu al in de steigers voor mooie weer dat eraan komtHet Aquapark in Terhills gaat een week vroeger open dan voorzien. Dit weekend wordt het uitzonderlijk warm, en daar spelen de uitbaters van het recreatiedomein Terhills handig op in. Ze bouwden het waterattractiepark een week vroeger op en zijn helemaal klaar voor de start van het nieuwe seizoen.
15/04 19u15  Treinverkeer tussen Hasselt en Diest onderbroken na ongeval in KermtHet treinverkeer tussen Hasselt en Diest is maandagavond stilgelegd na de aanrijding van een persoon ter hoogte van de Heerstraat in Kermt. Volgens de NMBS gaat het om een onderbreking van onbepaalde duur. De treinmaatschappij belooft zo snel mogelijk vervangbussen in te leggen.
15/04 19u15  Straatrace loopt helemaal verkeerd af: “Bestuurder ging drie keer over de kop”Een straatrace is helemaal verkeerd afgelopen. De bestuurders haalden snelheden van wel 162 km/uur op een snelweg in het Verenigd Koninkrijk. Op een bepaald moment verloor de blauwe Mini Cooper de controle over het stuur en belandde hij in de vangrails. Wonder boven wonder kwam de bestuurder er ongedeerd van af. Heb jij ook een gevaarlijke verkeerssituatie opgemerkt? Bezorg ons de beelden via hier@reageren.be of via onze Facebookpagina.
15/04 18u30  Levensgevaarlijk: vrouw negeert slagbomen aan overweg en wordt gegrepen door treinHet politieteam uit het Amerikaanse Florida heeft een video verspreid van een gevaarlijke situatie aan een spooroverweg. Op de beelden is te zien hoe een vrouw, wellicht per ongeluk, de spooroverweg oprijdt terwijl de slagbomen naar beneden komen. Verward wacht ze even af om daarna toch weer gas te geven, net wanneer de trein komt aangereden. De bestuurster raakte ernstig gewond, maar haar toestand zou ondertussen weer stabiel zijn.
15/04 18u15  Vrouw gewond na ongeval op ZuiderringEen auto is maandag rond 16.20 uur tegen een paal gereden op de Zuiderring. Een vrouw (40) uit Genk raakte gewond.
15/04 18u15  Colombiaan van Trek-Segafredo betrapt op dopingDe Colombiaan Jarlinson Pantano (30) heeft een positieve dopingtest afgelegd. Dat maakte zijn team Trek-Segafredo maandagavond bekend.
15/04 18u00  Voorzitter Peter Croonen uit de bol na overwinning tegen Club BruggeEen 3-1 overwinning tegen Club Brugge, een voorsprong van vier punten op de grootste concurrent in de titelstrijd. Je zou voor minder uit de bol gaan. Dat is dan ook precies wat de Genkies zondag rond de klok van achten deden in de kleedkamer. Onder impuls van rapper DMC Ndongala werd de vestiaire omgedoopt tot een danszaal. Met een opvallende figurant in de persoon van… jawel, Peter Croonen.
15/04 18u00  Diefstal in winkelMaandagochtend is een diefstal vastgesteld in een winkel op de Kazernelaan in Helchteren. De dieven stalen enkele stoelen en materialen.
15/04 18u00  Test Aankoop woedend: Ryanair vraagt nu ook 25 euro extra als je met kind op de schoot reistTest Aankoop is niet te spreken over het “babytarief” van Ryanair, waarbij de Ierse luchtvaartmaatschappij voortaan 25 euro aanrekent om met een kind onder de 24 maanden te vliegen. “Onrechtvaardig en volstrekt ondoorzichtig en dus in strijd met de Europese regelgeving”, aldus de consumentenorganisatie, die al contact opnam met Ryanair. “Een baby is geen bagage.”
15/04 18u00  Voetganger aangereden in WaterscheiOp de Duinenlaan in Waterschei is zaterdag rond 15.45 uur een voetganger aangereden. Een man (61) uit Genk raakte gewond.
15/04 18u00  Gedeelte Noordstation wordt ’s avonds hermetisch afgesloten om veiligheid te verbeterenNadat minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en De Lijn vorige week beslisten om zo snel mogelijk een voorlopig busstation buiten het Noordstation te maken, zijn er een aantal maatregelen genomen die de veiligheid in het station moeten verbeteren. Een deel van het gebouw wordt ’s avonds hermetisch afgesloten.
15/04 18u00  Standard deelt foto’s van doortocht Anderlecht-hooligans: kraters op het veld, gesloopte wc’s en afgerukte zitjesDe Anderlecht-supporters hebben het vrijdagavond op Sclessin niet alleen bont gemaakt met vuurwerk, maar braken ook zitjes, toiletten en hekken af. Zelfs brandblussers waren niet veilig. Volgens Standard loopt de schade nu al op tot duizenden euro’s.
15/04 18u00  Indrukwekkend: Genkenaar Musketon versiert stadsgevels in opdracht van AXESinds zondag kan je in Gent en Antwerpen unieke street art gaan bewonderen. De Genkse grafisch designer Musketon creëerde in opdracht van verzorgingsmerk AXE ware kunstwerken waarbij hij groene elementen zoals bomen en planten op een unieke manier combineert met graffiti.
15/04 18u00  Buurman steelt bankkaart tijdens voederen van kattenEen 63-jarige Mechelaar is maandag in Hasselt veroordeeld tot 15 maanden cel voor een bijzonder geval van oplichting.
15/04 18u00  Spaghettidag bij Sint-Jorisgilde BrelaarVoor een lekkere spaghetti, koude schotel of spek met eieren moest je in de Sint-Jorisgilde in Brelaar zijn. De fijne bediening en babbel kreeg je er zomaar bij.
15/04 18u00  Beloningsdag na succesvolle Kids Tour bij Tennisclub PaalDe kinderen van Tennisclub Paal werden beloond voor de massale deelname aan de verschillende tornooien van de Kids Tour.
15/04 18u00  Fruitoogst gered dankzij de wolken“De schade door de nachtvorst van de afgelopen dagen valt al bij al mee voor de fruitboeren dankzij de bewolking.” Dat zegt Dany Bylemans van het Proefcentrum Fruitteelt.
15/04 17u45  Ongeval in WinterslagOp de Hermeslaan in Winterslag is zondag rond middernacht een ongeval gebeurd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.
15/04 17u45  Ongeval in ZutendaalIn de Blookbergstraat is maandagochtend rond 9 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.
15/04 17u45  CitaDelicious biedt lokale lekkernijen op de citadelZondag 28 april vindt op de citadel in Diest de tweede editie plaats van het food event CitaDelicious. Daarvoor slaan een tiental lokale ondernemers uit Diest de handen in elkaar.
15/04 17u45  Dieven stelen aanhangwagen en houtDieven hebben maandag rond 12.15 uur toegeslagen in de Stippelstraat. Ze stalen onder andere een aanhangwagen en hout.
15/04 17u45  Ongeval zorgt voor zware verkeershinder op E314Maandagavond zijn rond 16.45 uur twee auto’s met hoge snelheid gebotst op de E314 richting Nederland ter hoogte van Houthalen-Helchteren. Beide rijstroken werden geblokkeerd, wat meteen voor zware verkeershinder zorgde. De ambulance moest niet ter plaatse komen.
15/04 17u45  Paasontbijt bij Okra PaalLekker samen ontbijten, gecombineerd met een infomoment rond de geneeskrachtige gesteelde lakzwam om dan af te sluiten met een lekker bord soep. Kortom, het jaarlijks paasontbijt van Okra Paal.
15/04 17u45  Paasfeest bij Crea Samana NeeroeterenTijdens de maandelijkse bijeenkomst van de crea-afdeling van Samana Neeroeteren werd in april eerst de tafelversiering voor het paasfeest gemaakt. Nadien kon dan het paasfeestje gehouden worden met krentenbrood, paaseieren en een stuk spinnentaart met koffie. Zo werd het een gezellige en geslaagde namiddag.
15/04 17u30  Okra trefpunt Hamont beleefde haar Lentefeest do. 11.04.2019Op donderdag 11 april organiseerde Okra trefpunt Hamont haar lentefeest in een mooi versierde Posthoorn.
15/04 17u15  69-jarige gewond na kop-staartbotsing tussen drie voertuigenIn de Stippelstraat raakte maandag rond 12.15 uur J.D. (69) uit Heers gewond na een kop-staartbotsing tussen drie voertuigen.
15/04 17u15  Inbrekers slaan twee keer toe in dezelfde straatDieven hebben maandag op twee plaatsen in de Trekschurenstraat. Rond 10.30 uur drongen ze een huis binnen via de achterdeur. Ze stalen er niets. Rond 12.30 namen ze wel geld mee uit een andere woning.
15/04 17u15  Twee kinderen lichtgewond na kop-staartbotsingOp de Steenweg zijn zondag rond 13.45 uur een auto en een lichte vrachtwagen betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Chirine E. (5) en Walid E. (8) uit Namen raakten lichtgewond.
15/04 17u15  Dakar verhuist naar Saoedi-ArabiëDe volgende Dakarrally gaat door in Saoedi-Arabië.
15/04 17u15  Twee lichtgewonden na ongeval in KiewitZondagmiddag zijn rond 14 uur twee auto’s gebotst op de Kempische Steenweg in Kiewit. Raymond E. (71) en Gerardus N. (83) uit Zonhoven raakten lichtgewond.
15/04 17u15  Inbrekers slaan toe bij WICO Campus Sint-HubertusIn de Stationsstraat in Neerpelt hebben dieven afgelopen weekend ingebroken in de bergplaats van WICO Campus Sint-Hubertus. Ze namen een elektrische fiets en een bladblazer mee.
15/04 17u15  Dieven stelen motorkap van VolvoDieven hebben maandagochtend rond 8.15 uur de motorkap en het voorfront van een Volvo XC90 gestolen. Dat gebeurde langs de Gestelsedijk.
15/04 17u15  VLAM wil groenten cool maken voor de millenialsHet Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert een campagne om millennials aan te sporen meer groenten te eten. Uit cijfers van de Belgische nationale voedselconsumptiepeiling uit 2014-2015 is namelijk gebleken dat slechts 3 procent van de millennials de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten haalt.
15/04 17u15  Auto botst tegen boom in MeeuwenMaandagmiddag is rond 15.45 uur een auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst op de Weg naar Helchteren in Meeuwen. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. De bestuurder, een twintiger, werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde tijdelijk voor wat verkeershinder.
15/04 17u15  Bewoners stellen inbraak vast na weekendje wegIn de Weyerstraat is zondagavond rond 20 uur een inbraak vastgesteld. De bewoners waren een weekend weg geweest, en ontdekten dat een raam geforceerd was. De buit is nog onbekend.
15/04 16u45  Dior brengt een ode aan Grace Kelly met tentoonstellingHet Franse modehuis Dior zet dit voorjaar zijn band met prinses Grace van Monaco in de kijker, door ruim tachtig van haar jurken aan het publiek te tonen.
15/04 16u15  Drugsgebruikers slaan Hasselaar in elkaar voor schuld van 200 euroTwee Zonhovenaren van 28 en 36 jaar stonden maandag in de Hasseltse rechtbank samen met een 26-jarige uit Stevoort terecht voor het in elkaar timmeren van een Hasselaar.
15/04 16u15  Dommelslag opent donderdag buitenbadAls eerste zwembad in de regio opent LAGO Pelt Dommelslag vanaf donderdag 18 april het buitenbad. 'Van zodra de thermometer meer dan 20° C aangeeft, wordt het buitenbad opengesteld', zegt zwembadmanager Bert Thijs. 'Omdat de weervooruitzichten goed zijn kan er tijdens de paasvakantie al buiten gezwommen worden.' Dommelslag is zo wellicht opnieuw de eerste plek in de regio waar bezoekers kunnen genieten van een verwarmd buitenzwembad van 29°C.
15/04 16u00  Gestolen postzak teruggevonden in beek in HasseltEen gestolen postzak is vorige week vrijdag teruggevonden in een beek in de Paalsteenstraat in Hasselt. De vijftig brieven die erin zaten worden opnieuw verstuurd.
15/04 16u00  Progeria-patiënte Amber (13) voor de lens van Nederlandse topfotografeImperfecte schoonheid portretteren volgens de idealen uit de 17de eeuw. Met die stijl verovert de Nederlandse topfotografe Justine Tjallinks (34) stilaan de wereld. Nu mocht ook Amber Vandeweert (13) voor haar lens staan.
15/04 15u45  Iljo Keisse ging met succes onder het mes na zijn zware val in Parijs-RoubaixIljo Keisse is na zijn zware val zondag in Parijs-Roubaix geopereerd aan de linkerelleboog. De ingreep vond zondagavond plaats in het ziekenhuis van Herentals en was een succes, zo laat zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step weten.
15/04 15u45  Nieuw restaurant van Gordon Ramsay nog voor opening overladen met kritiekHet nieuwe Londense restaurant van Gordon Ramsay is nog niet open, maar ligt wel al onder vuur. In de keuken van het “authentiek Aziatische eethuis” zou immers geen enkele Aziaat staan.
15/04 15u45  Met print en knipoog naar de jaren 80: vijf jeanstrends van het momentEen skinny jeans? Die is tegenwoordig niet meer op de catwalks te bespeuren. Want de nieuwe broeken zijn net iets minder aansluitend. Ook denim broeken én rokken met grote zakken zijn het nieuwe hip, net als een revival van gebleekte jeans die recht uit de eighties en nineties lijken te komen.
15/04 15u45  Bilzers jeugdcentrum De Bilding viert eerste verjaardagVol huis voor de Bilding afgelopen zaterdag. Exact een jaar geleden zwierden de deuren van het Bilzers jeugdcentrum officieel open. Aangezien de openingsfuif niets dan lof oogstte en er nu eenmaal niets kan tippen aan een goed feestje organiseerden de werkgroep Jeugdcentrum en de Jeugddienst op 13 april – dag op dag één jaar later, jawel - een vette verjaardagsfuif. Topdj’s als Jeroen Delodder en DJ Yolotanker zorgden dat de eerste verjaardag in stijl gevierd werd.
15/04 15u30  Onwaarschijnlijk toeval: ouders en schoonouders van Tony trouwden op dezelfde dagGENKNoem het toeval of niet: de ouders én schoonouders van Tony Smolders (55) uit Genk trouwden zestig jaar geleden op dezelfde dag. Komende week vieren ze dat allemaal samen: “We hebben zo veel geluk, we zijn zo dankbaar dat we dit samen kunnen doen.”
15/04 15u30  Vriendengroepje Faammm steunt BuBao Sint-GerardusHet vriendengroepje ‘Faammm’ wilde graag een solidariteitsactie doen en hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Ze zongen hiervoor liedjes en verkochten zelfgemaakte koekjes en sleutelhangers.
15/04 15u30  Samana Lanaken, Smeermaas en Kesselt vieren samen paasfeestOp donderdagnamiddag 11 april vond het paasfeest van Samana Lanaken-Smeermaas, waar ook Samana Kesselt met meer dan 30 deelnemers aanwezig was, zoals ieder jaar weer plaats in het cultureel centrum in Lanaken.
15/04 15u30  Handmade in Belgium-label voor An Stevens van Moms and MonkeysUnizo heeft het Handmade in Belgium-label uitgereikt aan An Stevens van Moms and Monkeys uit Diepenbeeek. An is al jaren bezig als goudsmid, maar pas toen Moms and Monkeys het daglicht zag in 2017 viel alles voor haar op z’n plek.
15/04 15u15  Van unieke inkijken tot ‘Liefde Voor Muziek’: dit mag u vanavond niet missenNieuwe week, nieuwe lading kraakverse programma’s. Zo krijgt u zowel op Eén als VIER een unieke inkijk achter anders gesloten deuren, terwijl op VTM de gitaren gestemd en kelen gesmeerd worden voor ‘Liefde Voor Muziek’.
15/04 15u15  Aanbrengers mysterieuze logo’s in Diepenbeek bekendDe aanbrengers van de logo’s die afgelopen week in Diepenbeek zowel op stickers als gespoten op voet- en fietspaden werden aangebracht, zijn bekend. Het gaat om een groep jongeren, verenigd in het ‘Anarcho-communistisch Front van Diepenbeek’.
15/04 15u15  Topschutter tweede Provinciaal scoort 36 keerJo Goffart, speler bij Eendracht Henis in tweede provinciale B vierde dit weekend dubbel feest. Hij werd topschutter met 36 goals en zijn vrouwtje, Annelies vierde haar 36ste verjaardag. Jo is 35 jaar en speelt reeds zijn derde seizoen bij Henis met als trainer Jurgen Bosch, voordien speelde Jo bij Rutten, Hopertingen, ’s Herenelderen,…
15/04 15u15  OKRA Tongeren viert de lente met groot feestOp vrijdag 12 april hield OKRA een mooi lentefeest in zaal Concordia in Tongeren.
15/04 15u00  Kevin De Bruyne haalt uit naar Limburgs gastgezin: “Ze wilden me niet om wie ik was”In The Players’ Tribune, een platform waarop topsporters inkijk geven in hun leven, is maandag Kevin De Bruyne aan de beurt. Hij heeft het over verschillende kantelmomenten en doet ook een bekentenis over zijn liefdesleven.
15/04 15u00  Alaphilippe en Deceuninck - Quick Step blijven UCI-ranking aanvoeren, België neemt leiding landenklassement overDe internationale wielerunie UCI heeft vandaag de nieuwe rankings bekendgemaakt. In de ‘world ranking’ blijft Julian Alaphilippe comfortabel leider, bij de ploegen is Deceuninck - Quick Step uiteraard met riante voorsprong de nummer één. In het landenklassement wipt België dankzij de zege van Philippe Gilbert naar de eerste plaats, over Frankrijk.
15/04 14u45  28-jarige rijdt zonder gordel in niet-verzekerde en niet-gekeurde wagenIn de Dorpsstraat in Dilsen heeft een ploeg van de politie Maasland maandag om 11.00 uur een voertuig moeten takelen. Tijdens het verkeerstoezicht stelden ze vast dat de bestuurder, G.C. (28) uit Maaseik, geen gordel droeg. Bovendien was zijn voertuig niet gekeurd en niet verzekerd. De man moet voor de rechter verschijnen.
15/04 14u45  Wout van Aert kreeg tijdens ongelofelijke inhaalrace in Parijs-Roubaix nog twee boetes aangesmeerdHij was zo gebrand op een topprestatie in Parijs-Roubaix, na het drama vorig jaar met ploegmakker Michael Goolaerts. Maar pech hield Wout van Aert (24) tegen in de Hel. Totaal uitgeput en in tranen lag hij op de velodroom te bekomen. “Het blijft de mooiste koers die er is. Hopelijk zit het ooit eens mee”, pufte hij achteraf. En dan moest hij nog te horen krijgen dat de wedstrijdjury hem twee boetes van 200 Zwitserse Frank had gegeven.
15/04 14u30  “Assange probeerde spionagecentrum op te richten in ambassade Ecuador”Julian Assange zou geprobeerd hebben om de ambassade van Ecuador in Londen om te vormen tot een ‘spionagecentrum’. Dat beweert althans de Ecuadoraanse president Lenín Moreno in een interview met The Guardian. In het Spaanse El Pais getuigden afgelopen weekend dan weer voormalige bewakingsagenten van Assange over zijn excentrieke kantjes.
15/04 14u15  ‘Assange probeerde spionagecentrum op te richten in ambassade Ecuador’Julian Assange zou geprobeerd hebben om de ambassade van Ecuador in Londen om te vormen tot een ‘spionagecentrum’. Dat beweert althans de Ecuadoraanse president Lenín Moreno in een interview met The Guardian. In het Spaanse El Pais getuigden afgelopen weekend dan weer voormalige bewakingsagenten van Assange over zijn excentrieke kantjes.
15/04 14u15  Koning Filip viert zijn verjaardag met Philippe GeubelsKoning Filip mag vandaag 59 kaarsjes uitblazen. En daar hoort natuurlijk taart bij, maar die at hij niet alleen op. Hij nodigde daarvoor komiek Philippe Geubels uit, die vandaag zijn 38ste verjaardag viert.
15/04 14u15  Ariana Grande deelt merkwaardige hersenscanAriana Grande (25) deelde op Instagram enkele opmerkelijke beelden van hersenscans. Ze wil daarmee aantonen dat ze sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester met posttraumatische stressstoornis of kortweg PTSS kampt. Het is niet de eerste keer dat de popster haar mentale problemen aankaart.
15/04 13u45  Dierenactivisten die paardenshow in Efteling verstoorden krijgen taakstrafDe vier dierenactivisten die zondag een dierenshow met ridders te paard in de Efteling verstoorden, hebben van de officier van justitie in Breda honderd uur taakstraf opgelegd gekregen wegens smaad. Ook mogen de twee mannen en twee vrouwen drie maanden niet in het pretpark in het Nederlandse Kaatsheuvel komen, meldde het openbaar ministerie maandag.
15/04 13u30  Vooruitblik TVL-Sportcafé: Gert VandeputIn TVL Sportcafé krijgt Niels vanavond het bezoek van volleybalclub Tectum Achel. Met de Noordlimburgers blikken we terug op een geslaagd debuut in de hoogste klasse. Lang voor er sprake was van Achel maakte Aquacare Halen het mooie weer in de eredivisie. In Het Moment blikken we terug op de 11 seizoenen die de Limburgers in de Liga A speelden. En er zijn opvallend veel parallellen te trekken met Achel.
15/04 13u30  Supporters schreeuwen Racing Genk naar schitterende overwinning tegen rechtstreekse concurrent Club BruggeEen weergaloos Racing Genk, aangevuurd door een uitzinnig thuispubliek, heeft aan rechtstreekse concurrent Club Brugge een tik uitgedeeld en de kloof weer vergroot tot 4 punten. In de Luminus Arena beginnen sommigen al te dromen van een nieuwe titel. Maar, met nog 6 wedstrijden te gaan, is de weg nog lang. Genk moet nu twee uitwedstrijden op rij afwerken. Te beginnen vrijdag. Dan wacht de hel van Sclessin. Na de fantastische 3-1 van gisterenavond was het vooral genieten.
15/04 13u30  Grote drukte in Natuurhulpcentrum bij start van de lenteHet Natuurhulpcentrum wordt de laatste dagen overspoeld met jonge dieren. Mensen denken er goed aan te doen om de gewonde dieren op te nemen, ze te aaien en zelfs te voederen. Maar dat is niet de bedoeling waarschuwen de werknemers van het Natuurhulpcentrum. Zo verkleinen de overlevingskansen van de dieren aanzienlijk.
15/04 13u15  Limburgse wolvenkenners in het spoor van de wolf in DuitslandDe kennis van wolven moet omhoog in Limburg. En eigenlijk geldt dat voor heel Vlaanderen volgens natuurorganisatie Welkom Wolf. Daarom organiseren ze reizen naar het wolvengebied in Oost-Duitsland, waar zo'n 20 jaar geleden de eerste wolven vanuit Polen het land binnenkwamen. De reis staat onder leiding van wolvenkenner Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum. Hij wil de vrijwilligers die nu een schat aan kennis opdoen ook inschakelen in het onderzoek naar de wolf in Limburg. TVL-journalist Bart Husson reisde mee.
15/04 13u15  Dit gebeurt er wanneer je zoontje het elektrisch scheerapparaat vindtDe Amerikaanse Stephie Leigh kon haar tranen niet bedwingen toen ze zag wat haar kinderen hadden uitgespookt. Haar zoontje Teddy had het elektrisch scheerapparaat gevonden in de badkamer en had gretig voor kapper gespeeld bij zichzelf, zijn broer en zijn zus. “Het is maar haar, het zal wel terug groeien”, probeerde ze zichzelf te kalmeren. Uiteindelijk zat er niks anders op dan al het haar van de kinderen af te scheren.
15/04 13u15  Prins George dolt met zijn achternichtje op uitstap met gezinPrins William, Kate Middleton en prins George (5) en prinses Charlotte (3) brachten afgelopen weekend een bezoekje aan Burnham Market Horse Trials in Norfolk. Het werd een gezellig uitstapje met de familie, want ze gingen supporteren voor Zara Tindall, de nicht van William. Maar het was vooral George die de show stal.
15/04 13u00  17-jarige rijdt te snel, onder invloed én zonder rijbewijsDe politiezone Demerdal heeft een bromfietser (17) uit Aarschot uit het verkeer gehaald. Hij reed te snel, was onder invloed van drugs én bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bromfiets is in beslag genomen.
15/04 13u00  KRC Genk traint zonder Ingvartsen en PiotrowskiMinder activiteit dan gewoonlijk op het oefenveld vandaag bij Genk. De spelers die zondagavond tegen Brugge in actie kwamen, kregen een recuperatietraining in de fitness. Tot ontgoocheling van de enkele tientallen jeugdige handtekeningjagers.
15/04 13u00  Goffin houdt stand op ATP-ranking terwijl Coppejans sprongetje maakt, Mertens verliest een plaatsje op WTA-rankingEr vallen maandag weinig verschuivingen te noteren in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. In de top twintig beweegt er niets en ook David Goffin behoudt zijn 21e plaats. Kimmer Coppejans maakt door zijn halve finale op het Challenger in Murcia wel een sprongetje.
15/04 13u00  Neos naar de MoezelNeos Genk trok onlangs op driedaagse reis naar de Moezel.
15/04 12u45  Antwerps parket heropent cold case uit 1997: wie bracht Eve (38) om het leven?Het parket van Antwerpen heeft een zogenaamde ‘cold case’ uit 1997 heropend en heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Dat laat het parket zelf weten in een persbericht.
15/04 12u45  EU-lidstaten keuren hervorming Europees auteursrecht goedDe Europese lidstaten hebben de veelbesproken hervorming van het Europese auteursrecht goedgekeurd. Bedoeling is om artiesten en nieuwsuitgevers een eerlijke vergoeding voor de verspreiding van hun werk te garanderen, maar tegenstanders vinden dat de hervorming de vrijheid van het internet in gevaar brengt.
15/04 12u30  Brussels gewest gaat hybride katten en “Fold”-katten verbiedenOp advies van de Brusselse Raad voor Dierenwelzijn heeft de Brusselse regering in eerste lezing een voorontwerp van besluit goedgekeurd om het fokken, verkopen en houden van hybride katten en katten van het “Fold”-ras te verbieden. Dat maakte Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets bekend in La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd aan Belga.
15/04 12u30  Zo ziet het Belgische interieur van Kim Kardashian eruitDe woning van Kim Kardashian en Kanye West in het Californische Calabasas draagt de stempel van de Belgische kunstverzamelaar en decorateur Axel Vervoordt. Dankzij een video van Vogue, waarbij de realityster in sneltempo 73 vragen beantwoordt terwijl ze door haar huis loopt, krijgen we een zeldzame inkijk in de woning.
15/04 12u30  Jan Jambon heeft “confederaal” alternatief voor centrumrechtse regeringHet is Jan Jambon (N-VA) menens als kandidaat-premier. Meer nog, hij wil zo snel mogelijk na de verkiezingen een centrumrechtse regering vormen. Als dat niet lukt, heeft hij een “confederaal” alternatief. Geen maandenlange gesprekken tussen politieke partijen, maar wel een onderhandeling tussen de Vlaamse en Waalse regering om te beslissen wat ze vanaf dan zelf doen en welke bevoegdheden ze aan de federale regering laten. “De grondwet passen we nadien aan.”
15/04 12u15  "Aanpak van Mick Schumacher lijkt op zijn vader"Bij de testdagen in Bahrein mocht Mick Schumacher zijn eerste ervaring opdoen in de Formule 1 bij Ferrari, het team waar zijn vader zijn grootste successen mocht vieren. Teambaas Binotto was naar eigen zeggen onder de indruk.
15/04 12u00  Bromfiets brandt uit in BorloDe brandweer rukte zondagavond rond 20.45 uur uit naar de Thewitstraat in Borlo. Een bromfiets brandde daar helemaal uit. Er raakte niemand gewond.
15/04 12u00  Belgische speedskiër crasht met snelheid van 200 km/uurJoost Vandendries, Belgisch recordhouder speedskiën, is spectaculair gecrasht tijdens een afdaling. De man verloor zijn evenwicht op de latten waardoor hij viel aan een snelheid van ongeveer 200 km/uur. “Dit is de keerzijde van de sportmedaille”, aldus Joost. Hij liep negen breuken op en herstelt momenteel in het ziekenhuis van Andorra. “Maar ik zal snel terug zijn”, klinkt het moedig.
15/04 12u00  Meditatie helpt tegen depressie, maar kost u 8 wekenMeditatie en mindfulness zijn enorm populair. Scans tonen de ‘fenomenale impact’ van meditatie op de hersenen. Mediteren zou een zegen zijn voor het mentale welbevinden.
15/04 11u45  Lichtgewonde na aanrijding op SteenwegOp de Steenweg is zondag rond 14 uur een aanrijding tussen twee auto’s gebeurd. Een persoon raakte lichtgewond.
15/04 11u45  Twee auto's botsen in BoektTwee auto’s zijn zondagmiddag rond 13.45 uur gebotst aan de Vogelsancklaan in Boekt. Een persoon raakte lichtgewond.
15/04 11u45  Jan Jambon: “Er zat een constructiefout in regering-Michel”Het is Jan Jambon (N-VA) menens als kandidaat-premier. Meer nog, hij wil zo snel mogelijk na de verkiezingen een centrumrechtse regering vormen. Als dat niet lukt, heeft hij een “confederaal” alternatief. Geen maandenlange gesprekken tussen politieke partijen, maar wel een onderhandeling tussen de Vlaamse en Waalse regering om te beslissen wat ze vanaf dan zelf doen en welke bevoegdheden ze aan de federale regering laten. “De grondwet passen we nadien aan.”
15/04 11u45  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in onze wekelijkse scholenquiz? Test het hierHet is weer maandag, de hoogste tijd om je hersencellen nog eens aan het werk te zetten. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
15/04 11u45  Wit-Gele Kruis Limburg kiest voor FordHet nieuwe wagenpark van de Limburgse verpleegkundigen die voor het Wit-Gele Kruis werken, wordt in de komende 6 jaar vervangen door 1.850 Ford Fiesta’s. De hele investering bedraagt 25 miljoen euro.
15/04 11u45  Lindelhoeven blijft in tweede provincialeMet de winst van 3-1 tegen Reppel verzekerde Lindelhoeven VV het behoud in tweede provinciale. Nochtans moest een 0-1 achterstand worden weggewerkt. Centraal verdediger Koen Maes bracht de ploeg op dreef met de gelijkmaker, Mathias Vaesen dikte aan en Gert Geunens maakte het derde doelpunt met een afstandsschot van op de eigen speelhelft als Reppel goalie Roy Leijnen het doelgebied verliet, begon mee te voetballen maar het leer verloor.
15/04 11u45  Binnenkijken in de grootste Primark ter wereldIn de Engelse stad Birminghan heeft Primark zopas zijn grootste winkel geopend. Met een oppervlakte van 160.000 vierkante meter heeft het zelfs het Guinness Book of Records gehaald. Binnenin vind je onder meer een Disney Café en een beautysalon.
15/04 11u45  Klasreunie bij Regina MundiZondag verzamelden in Il Mondo in Paal de oud-leerlingen (25 jaar geleden) van school Regina Mundi in Beringen-Mijn. Een lekkere barbecue maar vooral de hechte vriendschapsbanden waren hier het hoofdmenu.
15/04 11u45  Neos Herk-de-Stad op familiedag in Olmense ZooNeos Limburg organiseerde voor de eerste maal een heuse familiedag en waar kon die beter doorgaan dan in de Olmense Zoo in Balen.
15/04 11u30  KU Leuven trekt schorsing van Reuzegom-student inDe KU Leuven heeft de schorsing van de Reuzegom-student ingetrokken, op voorwaarde dat hij een ‘project van pedagogische aard’ indient. Dat bevestigt zijn advocaat Tom Peeters aan onze redactie.
15/04 11u15  Freinetschool voor secundair onderwijs start op 1 september in AlkenDe zopas opgerichte freinetschool De Veranda heeft een onderkomen gevonden in een pand aan de Grootstraat in Alken. Er wordt op 1 september gestart met twee ASO-klasjes voor het 1ste jaar van het secundair onderwijs.
15/04 11u00  Elise Mertens feest met zus in AmsterdamTussen alle tennistoernooien door, vond Elise Mertens dit weekend even de tijd om met haar zus te feesten in Amsterdam. Daar hebben de dames een goede reden voor: Lauren stapt binnenkort in het huwelijksbootje.
15/04 10u45  ‘Vliegschaamte’ doet luchtvaart bloeden: nu ook Jet Airways in slechte papierenHet faillissement van WOW Air is nog maar enkele weken oud en de volgende vliegtuigmaatschappij zit al in moeilijkheden. Dit keer hangt het lot van Jet Airways aan een zijden draadje. De eerste twee in een lange rij, voorspellen experts. Dat komt deels door de vliegschaamte, een gevolg van het klimaatdebat. “Veel maatschappijen hebben nauwelijks reserve, waardoor een paar procent minder bezetting dodelijk kan zijn.”
15/04 10u45  Een bende vrienden met paars bloed en losse handjes: dit zijn de vuurpijlgooiers van Anderlecht“Het had nog veel erger kunnen zijn vrijdagavond”, zeg een anoniem lid van de harde kern van Anderlecht. Reden: een groot deel van BSC, Brussels Casual Service, heeft een stadionverbod en kon de boel dus niet nog meer opstoken. Een bende vrienden met paars bloed en losse handjes.
15/04 10u45  Sissy-Boy dag na ondergang al geredDe Nederlandse winkelketen Sissy-Boy ging vorige week failliet, maar kan nu al meteen een doorstart maken. De Termeer Groep, het moederbedrijf van Sacha en Manfield, wordt de nieuwe eigenaar.
15/04 10u30  Man laat QR-code op been tatoeëren, maar vergeet één pijnlijk detailEen fan van de Argentijnse voetbalclub River Plate was zo blij met de overwinning van ‘zijn’ ploeg tegen de concurrerende Boca Juniors, dat hij een QR-code op zijn been liet tatoeëren. De code linkte naar een videofragment waarop de laatste goals tegen Boca Juniors te zien waren. Linkte, want de enthousiaste fan zag één ding over het hoofd.
15/04 10u30  30-jarige amateurvoetballer stuikt ineen en sterft tijdens matchTijdens een amateurvoetbalmatch tussen Herseaux A en Havinnes B zondagnamiddag heeft zich een drama voorgedaan. De dertigjarige voetballer Pierre-Alexandre Notebaert uit Doornik stuikte tijdens de match ineen en stierf.
15/04 10u15  'Kwistetwel'' wint Reppeler Quiz'Negentien Reppeler ploegen namen aan onze vierde quizavond van 'Reppel-Dorp met toekomst'. Opnieuw een succes', vertelt Guido Schonkeren.
15/04 09u45  Van batik tot bohemien: dit droegen de sterren op CoachellaWaar zie je nog meer sterren dan op eender welke rode loper In Hollywood? Op Coachella natuurlijk! De modellen van het moment, acteurs en muziekartiesten verzamelen zich dan twee weekends lang op de festivalweide in Californië en dat al voor de achttiende keer. Wie wil zien wat de festivaltrends worden voor deze zomer neemt best even een kijkje naar wat de sterren er droegen.
15/04 09u15  Gilbert barst in tranen uit na Parijs-Roubaix: "Zo heb ik wraak genomen op mezelf"Hoed u wanneer Philippe Gilbert op weerwraak uit is. Dan krijg je een spectaculaire koers, zoals de Parijs-Roubaix van zondag, waarin de 36-jarige veteraan zelfs Sagan naar de filistijnen reed. Zo werd onze landgenoot de negende renner die vier van de vijf monumenten won – dat was al van Sean Kelly in 1989 geleden. Het zegt alles over grandeur van Gilberts stunt. “Vandaag heb ik me in de eerste plaats gerevancheerd op mezelf.”
15/04 09u15  Huilende Wout van Aert uitgeteld op de velodroom: zijn kruisweg in vier statiesHij was zó gebrand op een topprestatie na het drama vorig jaar met Michael Goolaerts, maar pech hield Wout van Aert (24) tegen in de Hel. Totaal uitgeput en in tranen lag hij op de velodroom te bekomen. “Het blijft de mooiste koers die er is. Hopelijk zit het ooit eens mee.”
15/04 09u00  Attente wandelaar merkt smeulende boom op in BilzenEen wandelaar merkte maandagochtend een smeulende boom op in Bilzen. De man verwittigde de brandweer onmiddellijk die het kwaad in de kiem konden smoren.
15/04 08u45  ANALYSE. Gumienny over Genkse penalty: "Strafschop, want een mens is geen pinguïn"ANALYSE. Gumienny over Genkse penalty: 'Strafschop, want een mens is geen pinguïn'
15/04 08u30  Hoe geïnterneerde met zwaar verleden psychiatrisch centrum kon verlatenHenri S. (23) uit Herentals, die in 2016 geïnterneerd werd omdat hij als geestesziek werd beschouwd en sindsdien in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Antwerpen verbleef, is begin april kunnen ‘ontsnappen’. De man zou niet teruggekeerd zijn tijdens zijn vrij moment dat hij had gekregen via een uitgaansvergunning. Hij staat ondertussen geseind, maar er is nog geen enkel spoor.
15/04 08u15  Marc Brys haalt uit naar Boli en Ceballos: "Ego's horen niet thuis in een ploegsport"STVV won de strijd om de leidersplaats duidelijk van de Kustboys, ook al werd het ‘maar’ 1-0. Ja, de Kanaries hadden meer moeten scoren, gezien de massa’s kansen, maar de weg naar groepswinst ligt wel open, intussen gaapt er al een kloofje van vier punten. “Dit is een ploeg vol met Duracellekes”, stak Hugo Broos zijn lof voor STVV niet onder stoelen of banken.
15/04 08u15  ANALYSE. Racing was sneller, sterker, scherper en troefde Club Brugge af op elk vlakd
15/04 08u15  Hasselaar koopt cola maar krijgt 240 blikjes stinkende vloeistof“Rotte eieren zijn er niks tegen.” Zo rook het pakketje met 240 blikjes cola, dat Bart vorige week in de Colruyt kocht. “Ik heb naar de supermarkt gebeld. Ze zeiden dat ik maar bij Coca-Cola moest reclameren.”
15/04 08u00  Overlevers bij uitstek Jaime en Bronn nemen afscheid van 'Game Of Thrones'Er zijn niet veel acteurs die het geluk hebben gehad ieder jaar mee te draaien in ‘Game of Thrones’. Nicolaj Coster-Waldau (48) en Jerome Flynn (56) zijn enkele van die gelukzakken die tot nu toe ontsnapt zijn aan de zeis van George R.R. Martin. Maar ook voor hen komt er dit seizoen een einde aan. “Het is een rouwproces”, zegt Flynn. “Je hebt even tijd nodig om te beseffen dat er niets meer volgt.”
15/04 08u00  Van bankier tot barista: vijftiger Ivo startte koffiebar in BilzenVan een carrièreswitch gesproken: Ivo Calsius (59) werkte meer dan drie decennia in de banksector, maar besloot bijna drie jaar geleden om een koffiebar te openen.
15/04 07u45  Bestuurder dodelijk Pinkpopongeval kwam voorbij groep, keerde en reed op hen inDe veroorzaker van het fatale ongeluk na afloop van Pinkpop had moeten weten dat een groepje festivalgangers op de weg zat. Luttele minuten voor de aanrijding passeerde hij hen als eens op de andere weghelft.
15/04 07u30  Deceuninck-Quick Step gaat even de mist in en huldigt verkeerde fiets na zege Parijs-RoubaixPhilippe Gilbert knalde zondagmiddag naar zijn eerste zege in Parijs-Roubaix. Dat werd uiteraard gevierd door zijn team Deceuninck-QuickStep, dat enkele uren na de finish trots een foto de wereld instuurde van ‘de fiets die geschiedenis schreef in Parijs-Roubaix’.
15/04 07u15  Stoffel Vandoorne verloor bijna zijn eerste podiumplaats in de Formule EStoffel Vandoorne zegt dat hij geluk gehad heeft dat hij de Formule E-race in Rome heeft kunnen uitrijden. Net na de finish moest hij zijn bolide immers aan de kant zetten door een probleem met de aandrijflijn.
15/04 07u15  Tiesj Benoot breekt sleutelbeen na botsing met auto tijdens Parijs-Roubaix: “Voor hetzelfde geld breek ik mijn nek”Tiesj Benoot beleefde een horroreditie van Parijs-Roubaix. Na eerst al een kapot achterwiel en een valpartij verdween de renner van Lotto-Soudal uit koers na een zware botsing met de wagen van Jumbo-Visma. “Zoiets wil ik nooit meer meemaken. Ik brak mijn sleutelbeen en ik heb misschien een spierscheur in mijn bovenbeen. Jammer genoeg zit mijn voorjaar erop.”
15/04 07u00  Iraanse mama uit Oudsbergen en haar drie kinderen laten zich dopenOUDSBERGENOp paaszaterdag laat de Iraanse Razieh Biglari (42) zich dopen in Gruitrode. Ook haar twee grotere zonen en haar tienjarige dochter worden dan gedoopt.
15/04 07u00  Budget voor hulpverlening online verdubbeltBrusselOm de online hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg verder uit te bouwen, wordt het budget voor dit jaar verdubbeld tot 600.000 euro. Dit zegt Vlaams parlementslid Vera Jans (CD&V).
15/04 07u00  Twintiger in Waver opgepakt in kader van terrorismezaakIn Waver is zaterdagochtend een 22-jarige jongeman opgepakt. Hij zou zaterdag of zondag een terroristische aanslag hebben willen plegen, schrijft La Dernière Heure zondag.
15/04 07u00  Mazelen in opmars in BelgiëDe mazelen zijn de laatste maanden aan een opmerkelijke opmars bezig. In februari alleen al waren er in ons land 90 nieuwe patiënten. Opmerkelijk, omdat lang werd gedacht dat deze besmettelijke ziekte makkelijk kon worden uit­geroeid door ­vaccinatie. Maar door slordigheid, en ook door de ‘antivaxx-beweging’, staat de ­epidemie weer op de kaart.
15/04 06u45  Eerste openlijk homoseksuele presidentskandidaat in de VSDe Democraat Pete Buttigieg heeft officieel zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aangekondigd. Buttigieg, burgemeester van de stad South Bend in Indiana en voormalig militair, is de eerste presidentskandidaat die openlijk homo is.
15/04 06u30  "De N-VA domineert niet langer het debat, de N-VA ondergaat het debat"25 jaar is er nodig geweest om een nationaal mensenrechteninstituut op te richten. Het haalde zelfs meer dan eens de regeerakkoorden. Maar het kwam er maar niet van. Telkens Geert Hoste, ambassadeur van Amnesty International, zich daar druk over maakte, flakkerde de oude belofte nog eens op. Een uur later was iedereen in de Wetstraat die weer vergeten.
15/04 06u30  Vier cruciale vragen na de gestopte matchDe Geschillencommissie moet nog bepalen of Standard-Anderlecht een 5-0-forfaitzege wordt voor de Rouches. Maar er rijzen nog vier andere sportieve vragen.
15/04 03u30  Brussels Airlines tijdens paasvakantie getroffen door staking in SpanjeLees meer >
15/04 03u30  Mazelen in opmarsLees meer >
15/04 03u30  Antwerpse politie kan voortaan zelf wagens van wegpiraten in beslag nemenBrussel De lokale politie in Antwerpen zal binnenkort de macht hebben om zelf wagens in beslag te nemen – tot zes maanden – zonder tussenkomst van het gerecht.
15/04 03u30  Al dubbel zoveel aanvragen voor premies elektrische wagen als heel vorig jaarBRUSSELDe elektrische wagens zitten in de lift, en dat is ook voelbaar in het aantal premie-aanvragen. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar vroeger 230 Vlamingen zo’n premie aan, tegenover 415 over heel 2018.
15/04 03u30  “Strengere regels voor aanwezigheid parlementsleden”BRUSSEL Bij de politieke partijen groeit het idee om Vlaamse Parlementsleden minder loon te geven als ze wegblijven van de commissievergaderingen. Volgens voorzitter Jan Peumans is dat nu een probleem. In het federale parlement is er al zo’n regeling, die binnenkort ingaat.
15/04 03u30  Temperatuur kan in Limburg vrijdag oplopen tot 22 gradenSINT-TRUIDENAfgelopen weekend kregen we nog af te rekenen met nachtvorst, voor de fruittelers een pijnlijke zaak (zie kader), maar deze week lopen de temperaturen gestaag op. Vrijdag wordt het met 22 graden zelfs bijna zomers warm.
15/04 03u30  VerdedigingLees meer >
15/04 03u30  “Het geheim voor een geslaagd huwelijk? Niet te veel thuis zijn en blijven discussiëren”GENKNoem het toeval of niet: de ouders én schoonouders van Tony Smolders (55) uit Genk trouwden zestig jaar geleden op dezelfde dag. Komende week vieren ze dat allemaal samen: “We hebben zo veel geluk, we zijn zo dankbaar dat we dit samen kunnen doen.”
15/04 03u30  Meditatie helpt tegen depressieLees meer >
15/04 03u30  Soedanese betogers willen militaire leiders zonder uitstel wegKhartoemDe verzoenende woorden van de nieuwe Soedanese leider generaal Burhan zijn niet voldoende voor de betogers. Zij eisen de onmiddellijke ontmanteling van de militaire macht en de instelling van een civiel bestuur.
15/04 03u30  “Er zat een constructiefout in de regering-Michel: de premier kwam niet uit de grootste partij”Lees meer >
15/04 03u30  Ook niet-familieleden krijgen uitkering voor mantelzorgBRUSSSELWie nu voor een zwaar ziek of gehandicapt familielid zorgt, kan daar tijdelijk verlof voor nemen en heeft recht op (tijdelijke) uitkering van de RVA. Vanaf 1 oktober komen ook niet-familieleden in aanmerking voor zo’n mantelzorg-uitkering.
15/04 03u30  Archeologen ontdekken 4.500 jaar oude grafkamer met prachtige muurschilderingenCAÏROEgyptische archeologen hebben in de necropolis Sakkara ten zuiden van Caïro een grafkamer ontdekt van 4.500 jaar oud. De indrukwekkende muurschilderingen zijn uitzonderlijk goed bewaard.
15/04 03u30  Vrouwen lopen meer risico bij ongeval door ‘mannelijke crashtests’BRUSSEL/STOCKHOLM Vrouwen hebben bij een ongeval meer kans om zwaargewond te raken. Dat komt omdat airbags, stoelen en hoofdsteunen ontworpen zijn op basis van ‘mannelijke’ crashtestdummy’s. Autoconstructeur Volvo wil die ongelijkheid wegwerken.
15/04 03u30  “Na mijn herseninfarct heb ik tegen mezelf gezegd: ‘Nu stop ik met anderen te pleasen.’ Ik ben egoïstischer geworden’Lees meer >
15/04 03u30  “Penalty, maar een mens is nu eenmaal geen pinguïn”Lees meer >
15/04 03u30  “We staan niet toevallig op de eerste plaats”KRC Genk heeft in een zinderende Luminus Arena zijn fans een onvergetelijke voetbalavond bezorgd. Als een echte kapitein gaf Leandro Trossard het goede voorbeeld door de topper met een beauty open te breken. In de centrale as speelden Bryan Heynen en Co het zo geroemde Brugse middenveld geregeld tureluurs. “Ik denk dat we het fantastisch aangepakt hebben”, genoot Leandro Trossard.
15/04 03u30  “De tribunes stonden in brand”Voetbal was zondagavond een feest in Genk, waar een wervelende leider zijn voorsprong op naast achtervolger Club Brugge weer uitdiepte tot vier punten. Zelfs een discutabele strafschop - vindt iemand nog een logica in de gehanteerde handsregels? - kon niets afdoen aan de oververdiende 3-1, dat gaf ook gentleman Ivan Leko toe. “Mijn spelers zaten er vanaf minuut één bovenop. De steun van onze supporters was indrukwekkend, de tribunes stonden in brand”, genoot thuiscoach Philippe Clement. “Dit was de sfeer van de grote dagen.”
15/04 03u30  Initia klaar voor de bekerfinaleSint-Truiden liet het in Hasselt na om zich te verzekeren van een plaats in de finale van de play-offs. Omdat Visé Bocholt versloeg blijft het wachten tot na de laatste wedstrijd om de tweede finalist in de play-offs te kennen. Eer het zover is, staat er komende zaterdag eerst nog de bekerfinale op het programm: opnieuw een duel tussen Sint-Truiden en Hasselt.
15/04 03u15  Boomverzorgers: “Ons beroep wordt ‘hot’ de komende jaren”De gevolgen van de klimaatverandering zijn dan wel desastreus voor onze planeet, maar het beroep boomverzorger wordt daardoor wel een booming business. “Bomen worden steeds belangrijker, en professionals die zich daarover ontfermen ook”, klinkt het bij het Agentschap voor Natuur en Bos.
15/04 00u45  Radja Nainggolan helpt Inter met doelpunt voorbij FrosinoneInter heeft zondag op de 32e speeldag van de Italiaanse Serie A Frosinone geklopt met 1-3. Radja Nainggolan scoorde het openingsdoelpunt voor het team uit Milaan.
15/04 00u45  OH Leuven zet na ruime zege tegen Roeselare grote stap naar behoudOud-Heverlee Leuven heeft zondag op de vierde speeldag van de play-downs in de Proximus League (1B) de punten thuisgehouden tegen Roeselare. OHL smeerde de West-Vlamingen aan Den Dreef een 3-0 nederlaag aan.
14/04 23u15  VIDEO. Spelers KRC Genk feesten in kleedkamer na overwinningKRC Genk was in de topper van de vierde speeldag met 3-1 te sterk voor Club Brugge. Na de wedstrijd zat de sfeer er in de kleedkamers dan ook goed in.
14/04 22u15  Familie boven in ‘De Mol’: veel tranen en extra ‘kandidaat’ tijdens de eliminatieDe zoektocht naar de mol zit over de helft. Er blijven nog vijf kandidaten over, waarvan er nog twee moeten sneuvelen voor we op zondag 5 mei de finale te zien krijgen. Hieronder alvast de belangrijkste momenten uit de zesde aflevering.
14/04 21u45  Wagen van Griet Op de Beeck over de kop op Nederlandse snelwegSchrijfster Griet Op de Beeck is nabij het Nederlandse Hengelo betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Om nog onbekende redenen is haar wagen over de kop gegaan en op het dak terechtgekomen. Als bij wonder raakte ze niet gewond. Dat meldt het AD.
14/04 21u45  REACTIES. Philippe Clement zeer tevreden na zege in topper: “Het was geen penalty, maar dit heeft niet over de match beslist”Na een intrigerende topper is Racing Genk een stuk comfortabeler leider in de Jupiler Pro League. Genk-coach Philippe Clement en de zijnen waren vanzelfsprekend enorm tevreden met de zege tegen Club Brugge. De bezoekende coach Ivan Leko was na afloop eerlijk in zijn analyse. “Genk was gewoon beter en verdiende de zege.”
14/04 21u30  Onze spelersbeoordelingen na Genk-Brugge: “Malinovskyi sloot emotionele week af met knappe prestatie”KRC Genk smeerde Club Brugge het eerste puntenverlies in deze play-offs aan. Het elftal van Philippe Clement is nu vier punten los van de eerste achtervolger. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
14/04 21u00  Tiesj Benoot houdt barst in sleutelbeen over aan crash tegen volgwagen en past voor Amstel Gold RaceTiesj Benoot kwam niet ongeschonden uit Parijs-Roubaix. De renner van Lotto Soudal liep bij een valpartij een zware kneuzing aan de rechterheup en de rechterschouder op, net als een barst in het rechtersleutelbeen. Ook hield hij verschillende snij-en schaafwonden over aan het incident.
14/04 21u00  Lille betaalt Tongenaar maandloon om FIFA te spelenNa Divock Origi en Eden Hazard heeft Lille OSC met Gilles Bernard (22) opnieuw een Belgische voetbaltopper in de rangen. Alleen laat de Tongenaar bij de huidige Franse nummer twee niet zijn voeten spreken, maar wel zijn vingers op de PlayStationconsole als professionele e-sporter. “Van het maandloon dat ik krijg, kan ik leven.”
14/04 21u00  Geen premie voor zonnepanelen door scheidingZo’n zeven jaar geleden koos Vicky Nijs voor zonnepanelen, samen met haar toenmalige man. Toen het koppel uit elkaar ging, bleken de zonnepanelen alleen op naam van de man te staan. Vicky heeft nu geen recht op de premies.
14/04 21u00  Droogte zorgt voor enorme drukte bij boomverzorgersDe Limburgse boomverzorgers hebben het buitengewoon druk. In sommige gevallen lopen wachtlijsten op tot drie maanden. De oorzaak? “De droogte van afgelopen twee zomers is de grootste boosdoener. Onze bomen zijn verzwakt en extra kwetsbaar voor parasieten zoals de letterzetter”, klinkt het.
14/04 21u00  Twee doden bij zwaar ongeval op E313, snelweg bijna vijf uur afgeslotenOp de E313 in de richting van Hasselt is zondagmiddag ter hoogte van Ranst een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij zijn twee Duitsers, een man en een vrouw, om het leven gekomen.
14/04 20u45  Onherkenbaar Limburg United leidt zware nederlaagLimburg United kende een complete offday tegen rode lantaarn Luik: 100-80. De Limburgers maakten op geen enkel moment kans op een overwinning. Vanaf de eerste minuut werd United op alle vlakken overtroffen. Voor de ploeg van Sacha Massot was dit nog maar de vijfde overwinning van het seizoen.
14/04 20u45  Een van de strafste comebacks ooit! Tiger Woods wint zijn vijfde Masters golfGolfer Tiger Woods heeft zondag één van de strafste comebacks uit de sportgeschiedenis verwezenlijkt. De Amerikaanse golflegende schreef in Augusta voor de vijfde keer in zijn carrière de Masters op zijn naam, het meest prestigieuze golftoernooi van het jaar. Voor Woods is het na 1997, 2001, 2002 en 2005 zijn vijfde Masters-titel en zijn vijftiende Major. De laatste grote golftitel van Woods dateert al van 2008. Zijn carrière leek voorbij, maar Woods is helemaal terug.
14/04 20u30  Waarom de omstreden strafschop voor Genk tegen Club Brugge terecht wasEr was veel discussie over de al dan niet strafschop in KRC Genk - Club Brugge na het handspel van Brandon Mechele. Uiteraard was de beweging van de Club-verdediger niet opzettelijk met de arm tegen de bal maar door het aangepaste reglement rond handspel was de beslissing van scheidsrechter Alexandre Boucaut de juiste. Lees mee:
14/04 20u15  Mertens en Napoli stellen titelfeest Juve opnieuw een weekje uit, Chievo degradeertNapoli heeft zondag op de 32e speeldag van de Serie A geen fout gemaakt op bezoek bij rode lantaarn Chievo Verona. De Napolitanen, met Dries Mertens negentig minuten tussen de lijnen, haalden het met 1-3. Door de zege moet leider Juventus, dat zaterdag met 2-1 de boot in ging bij SPAL, nog een week extra wachten op haar 35e landstitel. Chievo is door de nederlaag zeker van degradatie naar de Serie B.
14/04 20u00  KRC Genk vier punten los na demonstratie tegen Club BruggeKRC Genk smeert Club Brugge het eerste puntenverlies in deze play-offs aan. In de topper van de vierde speeldag was het elftal van Philippe Clement met 3-1 te sterk voor blauw-zwart. KRC Genk is nu vier punten los van eerste achtervolger Club Brugge.
14/04 20u00  HERBELEEF. Indrukwekkend Genk opnieuw vier punten voor op Club BruggeDe ogen van voetbalminnend België waren vanavond op de Luminus Arena gericht. Genk won verdiend met 3-1 en loopt vier punten uit op Club Brugge.
14/04 19u45  Twee doden bij zwaar ongeval op E313, nog steeds rijstrook afgeslotenOp de E313 in de richting van Hasselt is zondagmiddag ter hoogte van Ranst een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij zijn twee Duitsers, een man en een vrouw, om het leven gekomen.
14/04 19u45  Manchester City blijft in spoor van titelrivaal Liverpool na vlotte zege bij Crystal Palace, Kevin De Bruyne geeft twee assistsManchester City heeft de leiding in de Premier League voorlopig overgenomen van Liverpool. De Citizens hadden geen al te grote problemen op bezoek bij Crystal Palace en wonnen met 1-3, onder meer dankzij twee assists van Kevin De Bruyne. City komt zo op 83 punten, één meer dan Liverpool - dat straks nog de topper afwerkt tegen Chelsea. Manchester City heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegoed.
14/04 19u30  Vrouw (60) steekt vriend (58) neer tijdens nachtelijke ruzie, slachtoffer kritiekEen 58-jarige man vecht voor zijn leven nadat hij in zijn woning in Bornem is neergestoken door zijn vriendin. De man kreeg een messteek in de borststreek. Hij onderging een spoedoperatie maar zijn toestand was zondagnamiddag nog steeds kritiek. De vrouw is gearresteerd.
14/04 19u00  Thaise F1-piloot tijdens GP van China verkozen tot 'Driver of The Day'Toro Rosso F1-piloot Alexander Albon is tijdens de GP van China door de F1fans verkozen tot 'Driver of The Day'.
14/04 19u00  Dolblije Philippe Gilbert huilt, ook Sep Vanmarcke in tranen na Parijs-Roubaix: “Zonder die pech hadden ze mij er nooit afgereden”Philippe Gilbert is weer een stapje dichter bij zijn ultieme droom om alle vijf Monumenten te winnen. Onze landgenoot won Parijs-Roubaix na een sterke koers en was daar na de streep duidelijk van aangedaan, want hij viel ploegbaas Patrick Lefevere in de armen met tranen in de ogen. “Ik heb mezelf moeten transformeren om dit te kunnen”, zei de renner van Deceuninck-QuickStep na de finish.
14/04 18u45  Ontdek hier alle uitslagen van het provinciaal voetbalOok dit weekend werd er weer volop gevoetbald op de Limburgse velden. Wil je weten hoe jouw favoriete ploeg het gedaan heeft?
14/04 18u45  Gemeenschappelijke biechtviering voor de pastorale eenheid Heilige Maria Amandina van Herk-de-StadDe pastorale eenheid Heilige Maria Amandina van Herk-de-Stad bereidt het feest van Pasen met enkele bijzondere initiatieven voor.
14/04 18u15  Philippe Gilbert en Sep Vanmarcke in tranen na Parijs-Roubaix, Wout van Aert te vermoeid om commentaar te geven: “Ik ben stikkapot”Philippe Gilbert is weer een stapje dichter bij zijn ultieme droom om alle vijf Monumenten te winnen. Onze landgenoot won Parijs-Roubaix na een sterke koers en was daar na de streep duidelijk van aangedaan, want hij viel ploegbaas Patrick Lefevere in de armen met tranen in de ogen. “Ik heb mezelf moeten transformeren om dit te kunnen”, zei de renner van Deceuninck-QuickStep na de finish.
14/04 18u15  LIVE. Volg hier de topper tussen KRC Genk en Club BruggeDe ogen van voetbalminnend België zijn vanavond op de Luminus Arena gericht. Om 18 uur wordt daar immers de kraker tussen competitieleider KRC Genk en eerste achtervolger Club Brugge afgetrapt. Houdt blauw-wit de punten thuis? Of springt blauw-zwart over de Genkies naar de leiding? Volg het hier live.
14/04 17u45  Philippe Gilbert in tranen na winst in Parijs-Roubaix: “Veel mensen zeiden dat ik dit niet zou kunnen”Philippe Gilbert is weer een stapje dichter bij zijn ultieme droom om alle vijf Monumenten te winnen. Onze landgenoot won Parijs-Roubaix na een sterke koers en was daar na de streep duidelijk van aangedaan, want hij viel ploegbaas Patrick Lefevere in de armen met tranen in de ogen. “Ik heb mezelf moeten transformeren om dit te kunnen”, zei de renner van Deceuninck-QuickStep na de finish.
14/04 17u30  KRC Genk-supporters verwelkomen spelers met vuurwerk en rookbommenHonderden supporters stonden zondag om 15.00 uur aan het stadion van Genk klaar om de spelersbus van KRC te begroeten. Dat deden ze met vuurwerk en bommetjes.
14/04 17u30  Inbrekers stelen laptop en autoZondag is een inbraak op de Peerdsdiefweier in Termien vastgesteld. De dieven stalen een laptop en een auto.
14/04 17u30  Dieven stelen laptop in TermienIn de Plattewijerstraat in Termien werd zaterdag een inbraak vastgesteld. Dieven namen een laptop mee.
14/04 17u30  Inbrekers stelen gitaren, geld en elektronicaZaterdag is een inbraak vastgesteld in de Klotstraat in Boxbergheide. De dieven stalen drie gitaren, een computerconsole, een laptop, een tablet en cash geld.
14/04 17u30  Philippe Gilbert wint Parijs-RoubaixEen week na de Ronde van Vlaanderen stond vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix kregen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Philippe Gilbert ging als eerste over de meet. Herbeleef het hier.
14/04 17u30  Auto botst tegen verlichtingspaalEen auto botste zondagochtend rond 5.15 uur tegen een verlichtingspaal op het kruispunt van de Bruglaan en de Rode Kruislaan. Een man (27) uit Kinrooi en een man (40) uit Tremelo raakten gewond.
14/04 17u30  Vierde monument is een feit voor Philippe Gilbert: kopman Deceuninck - Quick maakt tegenstand af in spannende Parijs-RoubaixEn net op het moment dat België het voorjaar zonder zege leek af te sluiten, is er Philippe Gilbert. De 36-jarige Waal klopte op de Velodrome van Roubaix de Duitser Nils Politt na een beklijvende Parijs-Roubaix. Gilbert rondde hiermee het ploegwerk van Deceuninck - Quick Step eens te meer op schitterende wijze af. In de finale werden Peter Sagan en pechvogel Wout van Aert - materiaalpech in het Bos en gevallen in de achtervolging - vakkundig afgemaakt. Ook Sep Vanmarcke reed een opmerkelijke finale en werd knap vierde.
14/04 17u15  LIVE. KRC Genk - Club Brugge: spelers onthaald met vuurwerk en bommetjesDe ogen van voetbalminnend België zijn vanavond op de Luminus Arena gericht. Om 18 uur wordt daar immers de kraker tussen competitieleider KRC Genk en eerste achtervolger Club Brugge afgetrapt. Houdt blauw-wit de punten thuis? Of springt blauw-zwart over de Genkies naar de leiding? Volg het hier live.
14/04 17u15  Manchester City legt de druk bij titelrivaal Liverpool na vlotte zege bij Crystal Palace, Kevin De Bruyne geeft twee assistsManchester City heeft de leiding in de Premier League voorlopig overgenomen van Liverpool. De Citizens hadden geen al te grote problemen op bezoek bij Crystal Palace en wonnen met 1-3, onder meer dankzij twee assists van Kevin De Bruyne. City komt zo op 83 punten, één meer dan Liverpool - dat straks nog de topper afwerkt tegen Chelsea. Manchester City heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegoed.
14/04 17u15  Efteling moet paardenshow stopzetten nadat dierenactivisten arena betredenIn het Nederlandse themapark Efteling is de paardenshow Raveleijn zondagmiddag stilgelegd nadat enkele demonstranten met spandoeken de arena betraden. Aan de aanwezige toeschouwers werd gevraagd de tribunes te verlaten.
14/04 17u00  Twee doden bij zwaar ongeval op E313, twee rijstroken afgeslotenOp de E313 in de richting van Hasselt is zondagmiddag ter hoogte van Ranst een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij zijn twee Duitsers, een man en een vrouw, om het leven gekomen.
14/04 16u45  Lenny uit ‘Blind Getrouwd’ heeft een nieuwe vriendinHet huwelijk tussen Lenny en Jolien in ‘Blind Getrouwd’ wist geen stand te houden, maar de frituuruitbater (37) heeft opnieuw de liefde gevonden. En dat bij Chloé Evangelista, die vorig jaar deelnam aan ‘Expeditie Robinson’.
14/04 16u30  Slotmoment van ‘Kanne aan zet’ is start van een ambitieus actieplan.Het project ‘Dorp aan zet’ dat met Europees Leader-geld een jaar geleden in Kanne werd opgestart kende zondagnamiddag zijn zogenaamde slotmoment.
14/04 16u30  Volg de topper tussen Genk en Club Brugge live: spelers worden onthaald met vuurwerk en bommetjesDe ogen van voetbalminnend België zijn vanavond op de Luminus Arena gericht. Om 18 uur wordt daar immers de kraker tussen competitieleider KRC Genk en eerste achtervolger Club Brugge afgetrapt. Houdt blauw-wit de punten thuis? Of springt blauw-zwart over de Genkies naar de leiding? Volg het hier live.
14/04 16u30  Topdag voor Trifolium in AsHet trifolium Bert I, Tom I en Migui I van de Orde der Asserbakken kon gisteren opgelucht ademhalen. Deze keer kon de stoet wel gewoon start gaan zoals gepland.
14/04 16u15  Jade Vansteenkiste wordt zesde in grondfinale tijdens EK turnenJade Vansteenkiste is zondag als zesde geëindigd in de finale aan de grond op het EK turnen in het Poolse Szczecin.
14/04 16u15  Zwaar ongeval op E313 in Ranst, twee rijstroken afgeslotenOp de E313 in de richting van Hasselt is zondagmiddag ter hoogte van Ranst een zwaar verkeersongeval gebeurd. De twee rechterrijstroken zijn er afgesloten, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
14/04 16u15  Inbrekers moeten vluchten voor alarmInbrekers probeerden zondagmiddag rond 13.30 uur toe te slaan op de Luikersteenweg. Ze moesten vluchten toen het alarm afging.
14/04 16u15  Dieven slaan toe in parkeergarageIn de nacht van zaterdag op zondag kreeg een appartementsgebouw op Vreyshorring dieven over de vloer. Ze stalen een mountainbike uit de garage en kleingeld en een gsm-oplader uit twee auto’s.
14/04 16u15  Brand op Klitsberg in Paal nadat scoutsactiviteit uit de hand looptVerschillende brandweerkorpsen van Zuid West Limburg zijn zondagnamiddag uitgerukt, omdat er brand woedde op de Klitsberg in Paal. Daar hield de scouts uit Tervant een kookactiviteit.
14/04 16u15  Geld en juwelen gestolenIn de Kempensestraat hebben dieven zaterdagavond ingebroken. Ze kwamen via een schuifdeur binnen en namen geld en juwelen mee.
14/04 16u00  LIVE. Gilbert trekt ten aanval, Benoot afgevoerd naar het ziekenhuisEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 15u45  Hoogspanning in de Luminus Arena: volg de topper tussen Genk en Club Brugge liveDe ogen van voetbalminnend België zijn vanavond op de Luminus Arena gericht. Om 18 uur wordt daar immers de kraker tussen competitieleider KRC Genk en eerste achtervolger Club Brugge afgetrapt. Houdt blauw-wit de punten thuis? Of springt blauw-zwart over de Genkies naar de leiding? Volg het hier live.
14/04 15u45  LIVE. Van Aert keert terug na val, Benoot aangereden door motorEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 15u30  Eerste overwinning van het seizoen voor Carrasco en Dalian YifangDalian Yifang heeft zondag op de vijfde speeldag in de Chinese Super League zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Op het veld van Shandong Luneng haalden ze het met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van voormalig KV Oostende-aanvaller Nyasha Mushekwi, op slag van rusten.
14/04 15u30  Bestuurder valt in slaap achter stuur en knalt tegen boomIn de Stationsstraat in Elen is zondag rond 6.15 uur een auto tegen een boom gereden. Bestuurder D.B. (34) was in slaap gevallen achter het stuur, en reed met een snelheid van zo’n 70 km/uur tegen een boom. De chauffeur kwam er wonderwel zonder kleerscheuren vanaf. Er werd een ademtest afgenomen, maar die bleek negatief. Het voertuig werd getakeld.
14/04 15u30  LIVE. Wat een pech voor Wout van Aert: materiaalpech én valpartijEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 15u15  Steeds meer bestuurders dragen geen gordelDe jongste vijf jaar is het aantal overtredingen dat de politiezone Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) heeft uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel jaar na jaar gestegen.
14/04 15u15  LIVE. Van Avermaet maakt indruk, problemen voor Van AertEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 15u00  Poging tot inbraakLangs de Sint-Truidersteenweg hebben vrijdagavond rond 22 uur dieven tevergeefs proberen inbreken. Ze trachtten binnen te raken via het raam maar sloegen op de vlucht.
14/04 15u00  Dieven stelen elektronicatoestellen uit winkelEen zaak in de Dr. Vanderhoeydonckstraat heeft zaterdagochtend rond 8 uur inbrekers over de vloer gehad. Die braken een raam open en namen elektronicatoestellen mee.
14/04 15u00  Grote buit bij inbraak in HoepertingenDieven hebben zaterdagochtend ingebroken in een huis in de Hoepertingenstraat. Ze kwamen via een raam binnen en stalen kleding, juwelen, geld en elektronica.
14/04 15u00  Man tracht exotische vis Australië binnen te smokkelen in zak rond zijn nekOp de luchthaven van Adelaide in Australië is een Vietnamese man opgepakt omdat hij had geprobeerd een exotische vis levend het land binnen te smokkelen. Het dier zat in een plastic zak die hij rond zijn nek droeg.
14/04 15u00  Elektronica en geld gestolen bij inbraakIn de Gennepstraat is zaterdag rond 9 uur een inbraak gebeurd. De dieven braken een raam open en namen elektronica en geld mee.
14/04 15u00  THES viert feest na titel in reguliere competitieTHES Sport kroonde zich zaterdagavond tot kampioen van de reguliere competitie in de eerste amateurliga. De Looienaars wonnen met 0-2 in Dender en kunnen niet meer worden ingehaald door eerste achtervolger Deinze. In de kleedkamer en op de terugweg naar huis barstte het feest los.
14/04 15u00  Inbrekers stelen juwelen en geldZaterdagavond rond 21.30 hebben inbrekers toegeslagen langs de Sint-Truidersteenweg. Ze kwamen binnen via het dak van stalen juwelen en een som geld.
14/04 15u00  Inbrekers stelen som geldDieven hebben zaterdag rond 23.30 uur ingebroken in de Omstraat. Ze braken de deur open en stalen een som geld.
14/04 14u45  Lichtgewonde na botsing op N74Op de N74 zijn zaterdagavond rond 22.45 uur twee voertuigen gebotst. Bernardine V. (67) uit Zonhoven raakte lichtgewond.
14/04 14u45  Eén gewonde bij kop-staartbotsingOp de Kempische Steenweg is zaterdag rond 11.15 uur kop-staartbotsing gebeurd. Eén persoon moest naar het ziekenhuis.
14/04 14u45  Eén dode bij ontploffing op lege stilstaande trein in NijmegenBij een ontploffing op een lege stilstaande trein in het Nederlandse Nijmegen is één persoon om het leven gekomen. De politie doet onderzoek naar het vreemde ongeval, maar gaat niet uit van een misdrijf.
14/04 14u30  Over deze programma’s wordt morgen gesproken op het werkIn ‘De Mol’ wacht de overgebleven kandidaten een zure verrassing. ‘Undercover’ zakt af naar Frankrijk. En vannacht begint eindelijk het achtste en laatste seizoen van de topreeks ‘Game Of Thrones’.
14/04 14u30  Werken Nieuwendijk van startVandaag maandag start de eerste fase van de wegenwerken aan de Nieuwendijk in Koersel.
14/04 14u30  Panne bij Facebook, Instagram en WhatsappEr zijn zondagmiddag technische problemen met de socialenetwerksites Facebook, Instagram en Whatsapp. Volgens het persagentschap Reuters zijn de problemen mogelijk wereldwijd, want zowel in Europa, de VS als in Maleisië liepen er berichten binnen over storingen.
14/04 14u30  LIVE. Veel valpartijen zorgen nog voor Wallers en Arenberg voor slagveldEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 14u15  Onze Genk-watcher: "KRC Genk-Club Brugge heeft alles in zich om een topspektakel te worden"Houdt de beste ploeg uit de reguliere competitie ook het hoofd boven water in play-off 1? Of neemt Club Brugge op zes speeldagen van het einde de leiding over? Een spetterend rechtstreeks duel moet er zondag vanaf 18 uur over beslissen. Hopelijk wordt het een sportieve hoogvlieger en is Voetbal opnieuw Koning. Ruslan Malinovskyi wordt ook zondag één van de hoofdrolspelers.
14/04 13u45  De kogels vlogen hem om de oren, broeder Terras uit Genk gaf niet op“Volharden, volharden en volharden. Dat zijn de drie dingen die een broeder in Rwanda moet doen.” Woorden van broeder Cyriel Wieme, die begin jaren 70 door de broeders van de christelijke scholen in Bokrijk naar het noorden van Rwanda werd gestuurd om er les te gaan geven. Broeder Terras noemden ze hem in Kisaro. Omdat zijn werkwijze om groenten en granen te kweken op de heuvels bewondering oogstte en tot nationale landbouwmethode van Rwanda werd uitgeroepen.
14/04 13u45  Julian Assange bereid om mee te werken met Zweedse autoriteiten, maar wil uitlevering aan VS vermijdenWikiLeaks-oprichter Julian Assange is bereid om mee te werken met de Zweedse autoriteiten. Hij wil echter kost was kost zijn uitlevering aan de Verenigde Staten vermijden. Dat verklaarde zijn advocate Jennifer Robinson zondag.
14/04 13u45  LIVE. Belgen bijzonder actief in Parijs-Roubaix, outsiders mee in interessante groepEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 13u30  Van dood op de pot tot Rode Bruiloft: ‘Game Of Thrones’ in zeven bijzondere moordenValar morghulis, of ‘All men must die’. Als er een uitspraak ‘Game of Thrones’ typeert, is het die wel. Je geraakt best niet te gehecht aan personages, leerden we al vroeg in de serie. En iets zegt ons dat het kerkhof van Westeros de volgende weken nog wat nieuwe residenten mag ontvangen. Dit zijn de zeven opmerkelijkste slachtoffers van schrijver George R.R. Martin en zijn medeplichtigen, showrunners David Benioff en D.B. Weiss.
14/04 13u15  Vijf jaar TuttenboomDe babyborrel, een initiatief van de gezinsraad en gemeente, met ondersteuning van de gezinsbond, had voor 116 baby ’s geboren in 2018 een kleine attentie in de aanbieding. Acht kleuters gaven hun tutjes een plaats in de Tuttenboom. “Die tuttenboom bestaat ondertussen 5 jaar. En deze babyborrel is perfect om kennis te maken met de gemeente en de adviesraad en de samen die goede resultaten oplevert. Interesse, nieuwe leden zijn welkom”, vertelt Alida Drijkoningen.
14/04 13u00  RECENSIE Koudegolf van Whispering Sons overspoelt het knusse Little WavesWaar de muziek er normaal in kleine golfjes aanspoelt, kreeg Little Waves af te rekenen met een tsunami van lawaai. Voor de orkaan Whispering Sons trekken we echter wat graag onze regenjas aan.
14/04 13u00  Susan Boyle 10 jaar na doorbraak opnieuw in tranen in ‘Britain’s got talent’In ‘Britain’s got talent’ mocht deze week Susan Boyle opnieuw opdraven, de zangeres die in 2009 voor het eerst deelname en iedereen verraste met haar prachtige versie van ‘I dreamed a dream’. Naar aanleiding van die tiende verjaardag van haar doorbraak, mocht Boyle het populaire programma opnieuw openen met haar act van toen.
14/04 12u45  Diefstal in zwembadZaterdag hebben dieven toegeslagen op de Sportlaan. Ze stalen schoenen en steunzolen uit een locker in het zwembad. De politie onderzoekt de camerabeelden.
14/04 12u45  “Meghan Markle wil een onderwaterbevalling”Er komen gaandeweg steeds meer details naar buiten over Meghan en de alternatieve wensen die ze heeft voor haar bevalling. Nu blijkt dat ze graag een onderwaterbevalling wil en dat bij voorkeur gewoon thuis.
14/04 12u45  “Nieuwe sjoemelsoftware ontdekt bij moederbedrijf van Mercedes”In het langlopende schandaal rond gemanipuleerde uitstoot bij dieselwagens, is er nieuwe sjoemelsoftware bij Daimler ontdekt, het moederbedrijf van Mercedes. Dat schrijft de krant Bild am Sonntag.
14/04 12u45  Brussels Airlines getroffen door staking bij Spaanse luchtvaartDe Spaanse luchtvaartbonden kondigen voor volgende week acties aan. Ook Brussels Airlines wordt daardoor getroffen: acht vluchten kunnen maandag niet plaatsvinden. “De passagiers worden op de hoogte gebracht en voor het grootste deel is een oplossing gevonden”, zegt de maatschappij zondag.
14/04 12u30  Greenpeace Limburg heropent symbolisch station GingelomGreenpeace Limburg heeft zondag het station van het Limburgse Gingelom na meer dan 30 jaar symbolisch heropend. De organisatie wil met de actie de nood aan vlot, comfortabel en betaalbaar openbaar vervoer onder de aandacht te brengen.
14/04 12u30  Politici reageren op kritiek van Peumans: “Hij is in de 20ste eeuw blijven steken”Zijn de parlementsleden te veel met hun iPad bezig en te weinig met het parlementaire debat? Jan Peumans (N-VA), die na tien jaar stopt als voorzitter van het Vlaams Parlement, vindt van wel. De meeste fractieleiders hebben begrip voor zijn kritiek. Al vinden ze wel dat hij overdrijft. “Hij is niet meer mee met de 21ste eeuw.”
14/04 12u30  Wereldkampioene boksen Delfine Persoon krijgt droomkamp op 1 juni in New YorkDelfine Persoon staat op 1 juni in Madison Square Guarden in New York tegenover de Ierse Katie Taylor. Inzet is de vier wereldtitels bij de lichtgewichten.
14/04 11u45  Vier broers Borlée sluiten hun eerste collectieve 4x400m al winnend afDe vier broers Dylan, Rayane, Kevin en Jonathan Borlée - in die volgorde - hebben in de nacht van zaterdag op zondag de 4x400 meter op de Triton Invitational in San Diego gewonnen. Ze haalden het makkelijk in 3:07.41. Het was de eerste keer dat de vier broers samen een aflossing afwerkten.
14/04 11u45  Vlaamse zangeres Yvonne Henneco (90) overledenDe Vlaamse zangeres Yvonne Henneco is overleden. Ze werd 90 jaar oud. Dat meldt VRT op zijn website.
14/04 11u45  Max Verstappen: “Goed gevecht met Vettel, maar hij was te snel”Max Verstappen eindigde in de GP van China op de vierde plaats, net zoals twee weken geleden in Bahrein. Net als toen moest hij zich daarbij neerleggen: “Meer zat er niet in, we hebben het maximum eruit gehaald.”
14/04 11u45  Israël plant nieuwe missie naar de maanIsraël is er eerder deze week niet in geslaagd om een sonde veilig op de maand te laten landen, maar het land geeft niet op. Er komt een tweede maanmissie, kondigde de non-profitorganisatie SpaceIL dit weekend aan.
14/04 11u45  NBA. Kampioen Golden State begint foutloos aan play-offs, Orlando en Brooklyn verrassenGolden State heeft de play-offs in de NBA ingezet met een vlotte thuisoverwinning tegen de LA Clippers. Onder aanvoering van Stephen Curry (38 punten, 15 rebounds en 7 assists) won de titelverdediger zaterdagavond voor eigen publiek in het Californische Oakland met 121-104.
14/04 11u30  THES kampioen van reguliere competitie in eerste amateurligaTHES Sport kroonde zich zaterdagavond tot kampioen van de reguliere competitie in de eerste amateurliga.
14/04 11u15  Patro pakt titel en maakt van Salar Azimi de “gelukkigste voorzitter van de Benelux”Patro Eisden heeft zoals verwacht de klus tegen Turnhout geklaard, zij het met een karig 1-1-gelijkspel. Maar de tussenstanden van concurrent Hasselt, dat uiteindelijk met 4-0 verloor in Sint-Niklaas, verdreven al vrij voeg alle spanning uit het goedgevulde stadion. Na affluiten volgde een enorme ontlading en barstte de champagneparty à la Azimi los.
14/04 11u15  Fietser pleegt vluchtmisdrijf na ongevalZaterdag rond 15.45 uur heeft een fietser vluchtmisdrijf gepleegd na een verkeersongeval in de Eikerstraat. De fietser botste tegen de motor van B.Y. (20) en nam de vlucht. Een getuige volgde hem tot aan Kloosterbempden. Een extra ploeg van de politie Maasland die ter plaatse kwam, merkte de vluchtende persoon op. Ze namen de betrokkene mee naar het politiekantoor, waar hij een speekseltest kreeg. Die bleek positief. Er werd een pv opgesteld.
14/04 10u45  LIVE. Volg Parijs-Roubaix op de voetEen week na de Ronde van Vlaanderen staat vandaag alweer de volgende klassieker op het programma. Met Parijs-Roubaix krijgen de renners een loodzware opdracht voor de kiezen. Wie trekt aan het langste eind? Volg het hier live.
14/04 10u45  Wie pakt op de slotdag de titel: Beringen of toch Herk FC?Wie pakt de titel in eerste: Beringen of Herk FC? Er gaat nog flink strijd geleverd worden, want de tegenstanders, respectievelijk Alken en Melo, doen nog volop mee voor de twee resterende eindrondetickets.
14/04 10u45  Lewis Hamilton wint 1.000ste F1-race, Max Verstappen eenzaam vierdeWereldkampioen Lewis Hamilton heeft in Shanghai de Grote Prijs van China gewonnen, de duizendste F1-race uit de geschiedenis. Nadat de vorige race werd gedomineerd door Ferrari was het dit keer Mercedes dat onklopbaar bleek. Hamilton snelde in de start voorbij zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die zaterdag de pole had gepakt. “De start maakte echt het verschil vandaag, de rest is geschiedenis”, gaf Hamilton toe. “Het zit allemaal heel dicht bijeen. Ik heb geen idee wie in de volgende race vooraan zal zitten.”
14/04 10u45  Laurens Vanthoor wint klassieker in Long BeachIn de IMSA-race in het Californische Long Beach heeft Laurens Vanthoor de GT-klasse gewonnen. Met de Nieuw-Zeelander Earl Bamber stuurde hij zijn Porsche 911 RSR naar de achtste plaats algemeen. Vanthoor had door een kleine drift in de kwalificaties de pole aan teamgenoot Nick Tandy moeten laten. Maar in de race namen hij en Bamber halfweg de leiding over. Bamber haalde een Porsche en een Ford in en wist daarna de Corvettes van Magnussen-Garcia en Gavin-Milner af te houden.
14/04 10u30  Lewis Hamilton grijpt leiding in F1-kampioenschapDoor zijn overwinning tijdens de GP van China, de 1000ste race in de F1-geschiedenis, komt Lewis Hamilton aan de leiding in het F1-kampioenschap. Mercedes verstevigt zijn leidersplaats bij de constructeurs.
14/04 10u30  Exact vijf jaar na ontvoering door Boko Haram zijn nog altijd 112 schoolmeisjes vermistHet is zondag precies vijf jaar geleden dat de islamistische rebellenorganisatie Boko Haram in het Nigeriaanse plaatsje Chinok ruim 276 schoolmeisjes ontvoerde. Zo’n 112 van hen zijn nog altijd vermist, over hun lot bestaat grote onduidelijkheid.
14/04 10u30  Boot met vluchtelingen kapseist bij Griekse eiland Samos: één vrouw verdronkenVoor het Griekse eiland Samos is een boot met tientallen vluchtelingen gekapseisd. Zo’n vijftig inzittenden konden zondag veilig aan wal geraken, maar voor één vrouw was dat niet het geval. Zij kwam om het leven toen ze door de golven op de rotsen werd gegooid. Dat bericht de Griekse radiozender ERT op basis van de kustwacht.
14/04 10u30  Twee doden bij vliegtuigongeval bij Mount EverestIn Nepal is zondag tijdens het opstijgen een klein vliegtuig in botsing gekomen met een helikopter. De copiloot en een politieman kwamen daarbij om het leven en drie anderen raakten gewond, aldus de Nepalese politie.
14/04 10u30  Parkeren in centrum Amsterdam fors duurderWie af en toe met de auto naar Amsterdam rijdt, zal dat voelen in de portefeuille. Vanaf zondag wordt parkeren in het centrum een stuk duurder.
14/04 10u15  Man gedood door ‘s werelds gevaarlijkste vogelIn Florida is een man gedood door ‘s werelds gevaarlijkste vogel, de casuarius. Dat melden plaatselijke media. De casuarius is een vleugelloze vogel die tot 1,7 meter groot kan worden. De vogel komt onder andere voor in het regenwoud van Australië en in Nieuw-Guinea.
14/04 10u15  Toronto verliest ondanks twee assists van PozueloVoormalige Rode Duivels Laurent Ciman (Toronto) en Roland Lamah (Cincinnati) hebben zaterdagavond allebei verloren in de Amerikaanse Major League Soccer.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Extra camera’s houden in de gaten of wolvenwelpen al geboren zijn18/04 20u30 - Het Belang van Limburg: Voor Limburgse wolvenkenners zijn het spannende tijden, want in mei verwachten ze de eerste inheemse welpjes. Met tachtig camera’s hopen de onderzoekers een blik te kunnen werpen op de babyboom.
3x Beyoncé praat openlijk over haar moeilijke zwangerschap in nieuwe documentaire18/04 13u45 - Het Belang van Limburg: Beyoncé kampte tijdens haar tweede zwangerschap met zwangerschapsvergiftiging of pre-eclampsie. Dat maakte ze bekend in haar nieuwe documentaire Homecoming. Deze aandoening kan voor de moeder als het kind risico’s met zich meebrengen.
2x EUROPA LEAGUE. Chelsea-fans zien zeven goals, Mertens en Napoli uitgeschakeld, Frankfurt realiseert comeback18/04 23u00 - Het Belang van Limburg: Na die van de Champions League zijn ook de vier halve finalisten van de Europa League bekend. Eden Hazard en Chelsea overklasten Slavia Praag, Arsenal was opnieuw te sterk voor Napoli, Valencia droogde Villarreal af en Frankfurt realiseerde een comeback tegen Benfica.
2x Genk-doelman Vukovic kan tranen nauwelijks bedwingen bij beelden van zoontje18/04 22u00 - Het Belang van Limburg: Acht weken lang nodigt Eric Goens bekende mensen uit de Belgische voetbalwereld uit in zijn ‘Kantine’. Deze keer draait de aflevering rond Danny Vukovic, de Australische keeper van KRC Genk. Danny heeft zowel op als naast het veld al het één en ander meegemaakt, maar het meest ontroerende is ongetwijfeld het verhaal rond zijn zoontje.
2x Buitenzwembad Dommelslag open: “Weerman heeft ons niet in de steek gelaten”18/04 21u45 - Het Belang van Limburg: Met een maximumtemperatuur van 22,7 graden was Kleine-Brogel donderdag het warmste plekje van onze provincie. Wie afkoeling zocht voor dat warme weer, moest dan weer in Pelt zijn. Daar opende zwembad Lago Dommelslag als eerste in onze provincie zijn buitenzwembad.
2x Het indrukwekkende leven van Remi Bels: de fruitboer-burgemeester van Brustem18/04 21u00 - Het Belang van Limburg: Hoe hard kan een vader een voorbeeld zijn voor zijn nageslacht? De twee zonen van Remi Bels werden fruitteler en stapten in de lokale politiek, net zoals hun vader hen dat had voorgedaan. “Voor papa was het vanzelfsprekend dat je je inzette voor het dorp.”
2x Profvoetballers boycotten sociale media 24 uur als protest tegen racisme18/04 20u45 - Het Belang van Limburg: Profvoetballers in Engeland en Wales zullen vrijdag de sociale media 24 uur boycotten. Ze protesteren zo tegen de manier waarop sociaalnetwerksites en voetbalautoriteiten reageren op racisme.
2x Duitse luchtverkeersleiders nemen vannacht controle luchthaven van Luik over18/04 20u45 - Het Belang van Limburg: Het conflict bij luchtverkeersleider Skeyes sleept al weken aan. In de luchthaven van Luik zullen de Duitse luchtverkeersleiders de controle vannacht overnemen tussen 1.30 uur en 4.30 uur.
2x Opnieuw treinen tussen Hasselt en Aarschot18/04 20u45 - Het Belang van Limburg: Tussen Aarschot en Hasselt rijden sinds ongeveer 18.20 opnieuw treinen. Dat meldt een woordvoerster van Infrabel. Het treinverkeer tussen beide steden was sinds 16 uur in beide richtingen onderbroken. Oorzaak was een defecte rem bij een goederentrein, waardoor ook bermbranden ontstonden in de Decosterstraat in Zelem. De brandweer kwam ter plaatse.
2x Geverfde paaseieren zijn een Limburgs fenomeen18/04 20u30 - Het Belang van Limburg: Enkel in supermarkten in Limburg verkopen Colruyt en Delhaize vanaf carnaval gekleurde paaseieren. Geen toeval dus dat de grootste ‘eierververs’ in Neeroeteren en Schulen wonen. Ze kleuren bijna 10 miljoen eieren.

Statistieken

Artikels:
34256
Gelezen:
2677
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven