dinsdag 20 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Stroompanne legt Ekkelgarden in Hasselt plat Een stroompanne heeft het Hasseltse KMO-gebied Ekkelgarden en ook een gedeelte van de woningen daar namiddag meer dan een uur in het donker gezet. Twee overgetrokken hoogspanningsleidingen, bij infrastructuurwerken in de buurt, bleken de oorzaak te zijn. Daardoor duurde het herschakelen ook langer dan normaal. Iets over 15.30 uur was er toch overal weer stroom en kon de bedrijvigheid heropstarten.
20/11 17u00  Ook problemen met Facebook en Instagram? Heel Europa ondervindt hinder In heel Europa en aan de westkust van de Verenigde Staten melden gebruikers problemen met Facebook. Op je computer krijg je simpelweg de melding dat de ‘service onbeschikbaar’ is, de app lijkt op dit moment echter geen problemen te geven. Ook Instagram-gebruikers melden dat ze hun feed niet kunnen verversen en hun messages niet kunnen lezen.
20/11 16u45  39 everzwijnen geschoten in de Teut: “Bezoekers voelden zich niet meer veilig” Jagers hebben tijdens een drukjacht op everzwijnen in de Teut te Zonhoven 39 dieren geschoten. De everzwijnen zorgen voor een interessante dynamiek in het natuurgebied, maar het voorbije jaar was de populatie te groot geworden.
20/11 16u45  Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic sluit deal met het gerecht: 5 jaar met uitstel en voorwaardelijke boete van 80.000 euro Dejan Veljkovic is dinsdag vrijgelaten in het onderzoek naar gesjoemel in het voetbal en zal als spijtoptant meewerken met het gerecht. Kris Luyckx, zijn advocaat, gaf zopas meer uitleg bij de deal.
20/11 16u30  Maes 0.0% verkozen tot één van de beste alcoholvrije bieren tijdens Brussels Beer Challenge Bierproducent Maes valt opnieuw in de prijzen. Zowel Maes als Maes 0.0% werden bekroond in hun categorie op de Brussels Beer Challenge. Maes, het bier van de maten, verzegelt zo zijn waarde op het Belgische biertoneel.
20/11 16u30  Problemen met Facebook? Heel Europa ondervindt hinder In heel Europa en aan de westkust van de Verenigde Staten melden gebruikers problemen met Facebook. Op je computer krijg je simpelweg de melding dat de ‘service onbeschikbaar’ is, de app lijkt op dit moment echter geen problemen te geven.
20/11 16u30  KVLV Alken centrum steunt Rozenrood Naar aanleiding van de Warmste Week organiseerde het bestuur van KVLV Alken centrum op zondag 18 november een spaghettifestijn in het Sint-Jorisheem in Alken met de verkoop van zakjes verzorgingsproducten ten voordele van de vereniging Rozenrood.
20/11 16u15  Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek en wordt niet opnieuw schepen: “Ik moet luisteren naar mijn lichaam” Eerste schepen Angelo Bruno (Pro Genk) stapt uit de politiek. Op 31/07/2019 stopt hij ermee. Dat heeft hij dinsdagvoormiddag zelf bekendgemaakt.
20/11 16u00  Ontroerend filmpje laat blinde kinderen zien De Belgische ngo Licht voor de Wereld lanceert vandaag een bijzondere campagne. In het ontroerende filmpje zie je hoe Walakifina, een blind meisje van drie maanden uit Tanzania, dankzij de steun van Licht voor de Wereld haar mama voor het eerst ziet. Maar wat dit filmpje zo uniek maakt is dat je écht mensen helpt door het te bekijken en te delen met vrienden. De sponsors van Licht voor de Wereld schenken namelijk een gekozen bedrag bij elke mijlpaal van een aantal views. En met dat geld kan Licht voor de Wereld weer andere blinde kinderen helpen. Meer info via https://www.aviewforaview.be/.
20/11 16u00  De beste tv-programma’s voor vanavond 20 november Vanavond start een gloednieuw seizoen van ‘Rijker Dan Je Denkt’, waarin Staf Coppens opnieuw op schattenjacht gaat. Op Canvas kan u terecht voor een emotioneel verhaal van Zuhal Demir in ‘Die Huis’, gevolgd door de eerste aflevering van de documentairereeks ‘Kinderen Van De Kolonie’ over het koloniaal verleden van België. En op ZES zit u goed voor de westernklassieker ‘The Good, The Bad And The Ugly’.
20/11 16u00  Ontslagronde of poppoll? Bedrijf laat werknemers zelf kiezen wie ontslagen wordt Kun je de keuze welke werknemers ontslagen moeten worden overlaten aan hun collega’s? Het Nederlandse marketingbedrijf Keytoe denkt van wel. Na een interne stemronde moesten de vijf werknemers met de meeste streepjes achter hun naam vertrekken. “Een bedrijf herstructureren is geen realityshow”, waarschuwen arbeidsexperts.
20/11 16u00  Actrice Mandy Moore kiest niet voor wit op haar trouwdag Mandy Moore (34) heeft op 18 november in Los Angeles haar jawoord gegeven aan Taylor Goldsmith (33). De 'This Is Us'-ster deed dat niet in een maagdelijke witte jurk, maar opteerde voor een opvallend roze exemplaar.
20/11 15u45  Inbrakenplaag in scholen duurt voort: nu ook bij Sint-Ferdinand in Lummen Dieven zijn zondagnacht het domein van Sint-Ferdinand in Lummen binnengedrongen. In blok K van de Secundaire Scholen braken ze langs zeven ramen binnen. De buit was miniem, maar de ravage enorm. In het kasteeltje waar De Winning gevestigd is, gingen ze op dezelfde manier te werk. Daar gingen ze op enkele minuten met de kluis aan de haal, terwijl het alarm afging.
20/11 15u45  Forumtheater in de Horizon Forumtheater is een vorm van participatief theater waarbij het publiek kan reageren op de scènes en mee kan denken over oplossingen. Met deze ideeën worden de scènes opnieuw gespeeld. Dit is een ideale manier om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.
20/11 15u30  UEFA-voorzitter gelooft niet in plannen van Pro League om macht makelaars in te perken Sommige voorstellen die in de schoot van het Propere Handen-onderzoek zijn ontsproten aan het brein van onze grote clubs, zijn behoorlijk revolutionair. In die mate zelfs dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin er niet in gelooft. Dat vertelde hij in Brussel.10 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/11 11u15  Alle ogen in Australië gericht op Thierry Neuville: WK rally kent ongemeen spannende ontknopingMet de rally van Australië valt dit weekend het doek over een razendspannend WK rally 2018. Voor het eerst sinds 2011 is het wachten tot de allerlaatste rally op de ontknoping van het WK. Als Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) zondagochtend de eerste Belgische wereldkampioen rally wil worden, moet hij zijn achterstand van drie punten op zijn rechtstreekse concurrent Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) wegwerken. Ogier kan in Australië zijn zesde wereldtitel pakken. Mathematisch maakt ook de Est Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) nog kans op de titel.
14/11 11u00  Geldnood dreigt voor Vlaamse tv-zenders: kunnen concurrenten samenwerken?De Vlaamse commerciële zenders halen steeds minder reclame-inkomsten binnen. Drastische ingrepen zijn nodig, blijkt uit een studie die mediaminister Sven Gatz bestelde. Dominique Deckmyn
14/11 11u00  Geen programma op de radio, maar toch werkt het: Studio Brussel laat vrouwen vrij tetterenVrouwen die zagen slagen, ze kunnen niet autorijden of zuipen. Sommigen clichés over vrouwen kloppen, anderen niet. Maar ermee lachen, kunnen zij beter dan het andere geslacht. Ze doen het onder vriendinnen en in Girls talk, een onlineprogrammaatje van Studio Brussel.
14/11 11u00  Sinterklaas komt naar BeringenZoals ieder jaar organiseert het stadsbestuur van Beringen de grote Sinterklaasshow in Casino Beringen.
14/11 11u00  Partijbestuur Vlaams Belang buigt zich over waarnemersmissie Jan Penris naar Oost-OekraïneHet partijbestuur van Vlaams Belang buigt zich binnenkort over de deelname van Antwerps Kamerlid Jan Penris aan een waarnemersmissie bij de verkiezingen in de twee zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ in het oosten van Oekraïne. Dat heeft partijwoordvoerder Klaas Slootmans woensdag bevestigd.
14/11 10u45  Hoogst ongebruikelijk: Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerksterIn een hoogst ongebruikelijke stap heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich bemoeid met personeelszaken binnen de regering van haar echtgenoot Donald Trump. Haar bureau sprak er zich dinsdag voor uit dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen. Melania Trumps woordvoerster, Stephanie Grisham, deelde in Washington mee dat het bureau van de first lady van mening is dat ze het niet langer verdient om voor het Witte Huis te werken. Ricardel is plaatsvervangster van de nationale veiligheidsadviseur, John Bolton.
14/11 10u45  Bourgeois hoopt op “verantwoordelijkheidszin” bij BrittenVlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren. “Ik hoop op verantwoordelijkheidszin”, zei hij woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. De minister-president beseft echter dat het “een heel groot huzarenstuk” wordt.
14/11 10u45  Voedselagentschap haalt besmette eieren uit de rekkenHet voedselagentschap heeft bij een monstername verhoogde pcb-waarden ontdekt in eieren. Aan de handelaars wordt gevraagd om de eieren niet meer te verkopen, klanten mogen ze niet consumeren. De eieren zijn verdeeld in winkels over heel het land.
14/11 10u30  Opnieuw komt jonge vrouw als passagier om bij ongevalOp een week tijd lieten twee jonge vrouwen het leven op Limburgse wegen terwijl ze als passagier in een voertuig zaten. Vorige week kwam Chantana (23) om het leven toen haar echtgenoot met zijn wagen tegen een stilstaande vrachtwagen botste. Afgelopen nacht overleefde een jonge vrouw uit Balen een botsing met een pikdorser niet.
14/11 10u15  Werelddiabetesdag doet be-Mine blauw oplichtenOp woensdag 14 november krijgen de koel- en schattorens op de be-MINE site een blauwe kleur. Ze worden uitgelicht om de Werelddiabetesdag van de Verenigde Naties onder de aandacht te brengen.
14/11 10u00  Wim Ballieu breidt Balls & Glory uitHet gaat Wim Ballieu (35) voor de wind met zijn Balls & Glory-concept, waar handgemaakte gehaktballen worden geserveerd. De voormalige tv-kok werkt aan de uitbreiding van zijn zaak.
14/11 10u00  Outlet Roermond wil meer volk trekken en zoekt 1.200 (!) nieuwe werknemersDesigner Outlet Roermond is op zoek naar personeel, heel veel personeel. Het merkendorp gaat de komende jaren inzetten op meer omzet, meer bezoekers en meer beleving, en daar zijn nieuwe medewerkers voor nodig. Zo’n 1.200 om precies te zijn.
14/11 10u00  Oudste huis en tweede-oudste tegenover elkaar in DorpsstraatIn de Dorpsstraat liggen de twee oudste woningen schuin tegenover elkaar. Dat zijn het past gerestaureerde Breedhuis aan de Dorpsstraat 40 en de zogenaamde Beiaard aan de Dorpsstraat 23.
14/11 10u00  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen en Belgische voetbalbond in nieuw onderzoekHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden.
14/11 09u45  Beruchte selfie met Ronaldo gaat de wereld rond, maar voor één keer niet door de PortugeesCristiano Ronaldo scoorde afgelopen zondag zijn achtste competitiedoelpunt voor Juventus. Hij maakte de 0-2 voor de Oude Dame op San Siro tegen Milan. Na afloop werd de Portugees gevraagd voor een selfie met Milan-speler Raoul Bellanova en die foto gaat nu de wereld rond.
14/11 09u45  Golden State pakt zonder Curry de volle buit, Cleveland weet weer wat winnen is in NBAGolden State heeft dinsdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA een 110-103 zege geboekt tegen Atlanta. Cleveland, rode lantaarn in de Eastern Conference, rekende af met Charlotte (113-89).
14/11 09u45  Céline Dion brengt genderneutrale kindercollectie uitCéline Dion, zelf moeder van drie kinderen, heeft op 50-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging gevonden, dit keer in de modewereld. Samen met het kinderlabel Nununu heeft ze een genderneutrale collectie ontworpen.
14/11 09u30  Na succes ‘Hasselt in the mood’: nieuwe caféfestivals met folk en klassiekAfgelopen weekend liepen meer dan 30 Hasseltse cafés in de binnenstad flink vol voor de nieuwe start van het jazzfestival ‘Hasselt in the mood’. “We kregen een opkomst waar wij zeer tevreden mee zijn”, zegt medeorganisator en horecabaas Maxim Willems. “De horecabazen die hebben meegedaan zijn stuk voor stuk erg tevreden. En we hebben het bewijs geleverd dat we, met een gezamenlijke inspanning ook ’s avonds mensen in de binnenstad kunnen krijgen. Als daar iets te beleven valt, komt het volk daar graag op af.” En dus wordt er al nagedacht over extra varianten.
14/11 09u30  Kapsalon First Look uit startblokken bij GO!De 8 leerlingen uit het 7de jaar haarstylist van het GO! openden zopas een eigen kapsalon. “Wij kozen voor First Look omdat de eerste indruk een belangrijk gegeven is”, weten de kapsters. “Met deze minionderneming willen wij praktijkervaring opdoen en daarbij komen alle aspecten aan bod. Gaande van reclamevoering tot boekhouding en uiteraard het werk in het salon zelf. Ons salon is open op maandagnamiddag en donderdagvoormiddag en zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen bij ons terecht. Reserveren kan op 011/348853.
14/11 09u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen in operatie ‘Propere Handen’Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen en de Belgische voetbalbond KBVB. Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld.
14/11 09u15  Bevolking van Calgary wil geen Winterspelen en stemt tegen in referendumDe bevolking van Calgary heeft zich in een referendum uitgesproken tegen de organisatie van de Winterspelen in 2026. Dat blijkt uit (voorlopige) cijfers die het bestuur van de Canadese stad op Twitter deelde. Officiële resultaten worden vrijdag verwacht.
14/11 09u00  Chaos dreigt: promotie/degradatie op de helling als KV Mechelen en Waasland-Beveren hun lot niet kennen voor maartDe competitie in 1A en 1B dreigt straks in de grootste chaos te eindigen. Zeker nu de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin mogelijk voor vertraging zorgt. Als de voetbalbond tegen 16 maart, het einde van de reguliere competitie, nog geen uitspraak deed over de competitievervalsing waarin KV Mechelen en W.-Beveren ­volgens het parket betrokken zijn, dan wordt het ­puzzelwerk om duidelijk te maken wie volgend seizoen in 1A, 1B of eerste amateurs speelt.
14/11 09u00  Brits koningshuis geeft leuke familiefoto’s vrij voor 70ste verjaardag prins CharlesNormaal zijn het vooral zijn zonen die met alle aandacht gaan lopen, maar nu hij 70 wordt mag prins Charles ook eens in de spotlights staan. In de aanloop naar zijn verjaardag werden via zijn officiële Twitter twee foto's vrijgegeven van hem, Camilla, William en Harry, hun vrouwen en zijn kleinkinderen.
14/11 08u45  CM Heusden-Zolder schenkt ingezamelde verzorgingsproducten aan St-VincentiusDe actie 'Heb jij een warm hart voor kwetsbare Limburgers' die in oktober werd georganiseerd door CM Limburg werd een groot succes. Verzorgingsproducten zoals onder andere shampoo, zeep, tandpasta, deodorant en pampers werden massaal binnengebracht bij de CM in Heusden.
14/11 08u30  Channing Tatum bevestigt relatie met Jessie JDe relatie tussen Channing Tatum en Jessie J lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zo postte de acteur onlangs een foto op Instagram, waarin hij haar de hemel in prijst.
14/11 08u30  NASA wil binnen 25 jaar mensen naar Mars sturenDe mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen. Dat hebben experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag gezegd. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke radiatie en het verlies van calcium in de beenderen.
14/11 08u15  Kop-staartbotsing op E313 zorgt voor lange files richting AntwerpenOp de E313 ter hoogte van Ranst gebeurde woensdagmorgen rond 6u30 een kop-staartbotsing tussen vier auto’s. Richting Antwerpen stonden er dan ook lange files, je verliest er zeker een uur. Het verkeer kan er tijdelijk enkel over de busstrook. De brandweer moest één bestuurder bevrijden, die werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Rond acht uur was de weg er weer vrijgemaakt.
14/11 07u15  Deze panty past het best bij jouw outfitOnder een jurkje, rokje of puur voor de warmte… Panty’s zijn onmisbaar in onze garderobe. Maar hoe kies je de juiste dikte? En wanneer kan je een gekleurd exemplaar dragen? Deze panty past het best bij jouw outfit!
14/11 07u00  Graafmachine vat vuur bij wegenwerken in ZonhovenRond vier uur vannacht heeft een kleine graafmachine vuur gevat aan wegenwerken in de Wijerstraat in Zonhoven.
14/11 06u45  Fractieleider Europese Volkspartij vreest dat Italië andere landen in gevaar brengtDe fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. “De realiteit, de feiten zullen ook Rome zeer snel inhalen”, zei Weber dinsdagavond op de Duitse televisie.
14/11 06u45  Passagier bestelwagen overleeft klap met pikdorser niet in LommelDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Mol. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier overleefde de klap niet en de chauffeur werd zwaargewond.
14/11 06u45  Mexicaanse president en voorganger ontkennen omkoping door kartel van El ChapoDe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán of ‘El Chapo’ had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
14/11 06u45  Molly, het geheime wapen tegen dopingDoping in de sport in een notendop: dat is de eeuwige strijd tussen de dopingzondaar en de dopingjager. Een nieuw wapen: een, euh, hond. Meer bepaald: Molly, ’s werelds eerste ­antidopinghond.
14/11 06u45  Hoge pieken, diepe dalen, maar altijd top bij Rode Duivels: Michy Batshuayi staat klaar om geblesseerde Romelu Lukaku te vervangenIs het Michy-tijd? De kans is groot dat Batshuayi donderdag tegen IJsland en/of zondag tegen Zwitserland mag opdraven in de spits bij de Rode Duivels. Maar net nu Romelu Lukaku twijfelachtig is, zit de 25-jarige Brusselaar in een mindere periode in zijn carrière. De zoveelste. Gelukkig heeft hij bij de Rode Duivels nog nooit teleurgesteld.
14/11 06u30  Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaarHet aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd woensdag.
14/11 06u30  Vier doden bij incident in bedrijfspand in EnschedeIn het Nederlandse Enschede (bij Twente) zijn dinsdagavond vier doden gevallen door geweld. Dat bevestigt de Nederlandse politie. De omgeving is afgesloten. Getuigen hoorden vorige nacht enkele luide knallen in de buurt. Dus mogelijk hebben de feiten zich ’s nachts afgespeeld maar zijn de lichamen pas dinsdag in de vooravond ontdekt.
14/11 06u30  EU-terreurcommissie wil dat efficiëntie deradicaliseringsprogramma’s gemeten wordtIn het Europees Parlement heeft de bijzondere commissie Terrorisme dinsdagavond haar eindrapport goedgekeurd. Het rapport bevat advies over alle aspecten van terreurbestrijding en heeft onder meer criteria opgesteld om de efficiëntie van deradicaliseringsprogramma’s te meten.
14/11 06u30  F-35 goedkoper door twee “cadeaus” van WashingtonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L’Echo.
14/11 06u15  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 06u15  Man sloeg zoontje dood en verwondde dochtertje nu levensgevaarlijk: “Rechter wilde niet luisteren toen ik zei dat 9 jaar cel te kort was”Koekelberg“Cedric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb. Ik hoop dat het slachtoffertje het nu overleeft en dat hij nu wel levenslang achter de tralies vliegt.” Dat zegt Kirsten Tonnaer, de ex van Cedric Van Ruymbeke (36) uit Koekelberg. Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood en kreeg daarvoor negen jaar. Sinds één jaar is hij vrij maar sinds zondag zit hij opnieuw in de cel, nu omdat hij zijn drie maanden oude dochtertje met volle kracht op de grond had gegooid. De baby is in levensgevaar.
14/11 06u15  GADGET INSPECTOR. Nieuwe Apple-oogst: “Weer helemaal mee”De nieuwe iPhones zijn sinds eind september te koop, vanaf deze week zijn nog een reeks andere vernieuwde Appletoestellen verkrijgbaar. Het was een tijd geleden dat de Mac mini, MacBook Air en iPad Pro nog eens een noemenswaardige upgrade kregen. Maar de vergeten gadgets zijn nu ook weer helemaal mee, klaar voor het najaar.
14/11 06u15  Uit eten & drinken in Maastricht: “Eenvoudig en toch geraffineerd”Bouchon d’Enface in de hippe Maastrichtse wijk Wyck bestaat vijf jaar. Chef-kok Gyan Vliegen en zijn zus Maxime serveren er klassieke gerechten gebaseerd op de Lyonese keuken.
14/11 06u15  GETEST. Ford Mustang Bullit: Voor M/V met ballenHet leven is te kort om met saaie auto’s te rijden. En als de Mustang Bullitt één ding niet is, dan is het wel dat. Wij waanden ons even Steve McQueen.Guido Cloostermans
14/11 06u15  Leerlingen Floor en Tijn leren reanimerenStel dat er morgen een leerling op de speelplaats iets overkomt. Dan is het belangrijk dat je weet hoe je best reageert, dat je weet wat je moet doen om iemand te reanimeren. De directie en leerkrachten van Floor en Tijn inviteerden daarom de studenten HBO Verpleegkunde om de leerlingen wegwijs te maken met diverse reanimatietechnieken.
14/11 06u15  SJIEK RELATIE. Pauze: Als het tijd is voor een break à la Ross & RachelAbsence makes the heart grow fonder. Of makkelijker gezegd: als je partner niet langer dichtbij is, besef je beter wat jullie samen hebben. Dat is wat sommige - kibbelende - koppels willen bereiken als ze hun relatie even op pauze zetten (denk maar aan Ross en Rachel uit ‘Friends’!). Of werkt zo’n pauze net averechts?
14/11 06u15  PhD Cup voor doctoraatsonderzoek naar impact ruimtereizen op het breinIn Antwerpen heeft neurowetenschapster Angelique Van Ombergen (UAntwerpen) dinsdagavond de Vlaamse PhD Cup 2018 gewonnen. Van Ombergen onderzoekt hoe het brein van astronauten zich aanpast aan een ruimtereis.
14/11 05u15  Jaak Trumpf verenigt BocholtenarenDe vijfde Bocholter revue is geënt op het gekende muziekfestival ‘Krachtig Tachtig’. Het kruim van de Bocholtse acteurs, zangers en dansers zorgen met deze dolkomische revue, met de gekende scherpe steekjes onder water, weer voor ambiance.
14/11 03u30  Infrabel test drones tegen kabeldievenLees meer >
14/11 03u30  34,3 procent van startende zelfstandigen is een vrouwLees meer >
14/11 03u30  Britse regering oordeelt vandaag over voorlopig Brexit-akkoordbrusselBritse en Europese onderhandelaars hebben dinsdagavond een “technisch akkoord” bereikt over de Ierse grenskwestie, de grootste hindernis voor een ‘ordelijke Brexit’. Premier Theresa May legt de deal vandaag voor aan haar diep verdeelde regering.
14/11 03u30  “De voorraden van Defensie zijngeïnventariseerd op 3,1 miljardeuro, maar eigenlijk bedraagt hun waarde slechts 0,8 miljard euro”Lees meer >
14/11 03u30  Bruegel de reusLees meer >
14/11 03u30  Vakbond pleit voor faillissement NyrstarBALENVoor de goed draaiende zinksmelterij in Balen en Overpelt is een faillissement van moedergroep Nyrstar wellicht de beste oplossing. Dat zegt de vakbond ACV. 
14/11 03u30  “Ook met Down kan je naar een gewone school”Bree/opglabbeekWat in Schoten niet kon, kan wel in het atheneum van Bree. Daar hebben ze een leerling met het syndroom van Down die gewoon les volgt met de rest in de richting verzorging. Kirsten Celis (20) uit Opglabbeek zit al sinds de kleuterschool in het gewoon onderwijs en ze heeft er al veel geleerd. Ze kan bijvoorbeeld een mail versturen. “Dat gaat allemaal heel goed”, zegt Christel Moors, directeur van het atheneum.
14/11 03u30  Een piepende baby is geen reutelende babyHasseltDit weekend gaat op de campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis het allereerste Belgische kindersymposium rond astma en allergie door. Een van de sprekers is doctoraatsstudente Gitte Slingers van de UHasselt, die al twee jaar onderzoek voert naar luidruchtig ademhalen bij baby’s. “Bedoeling is om sneller de juiste diagnose te stellen, om zo de levenskwaliteit van het kind te verbeteren.”
14/11 03u30  Rode Kruis ziet vraag naar plasma stijgen en wil extra donorcentraGENK/Hasselt“Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je in Limburg maar op één plaats plasma en bloedplaatjes kan geven?” Dat vraagt de verontwaardigde plasmadonor Jean Vrijsen uit Hasselt zich af. Het Rode Kruis heeft de voorbije jaren een 20-tal plasmadonorcentra gesloten. Nu de vraag naar plasma stijgt, komen er weer centra bij.
14/11 03u30  Poulain zonder dédainLees meer >
14/11 03u30  Trump haalt uit naar MacronLees meer >
14/11 03u30  Stelende lookalike van David Schwimmer gevatBlackpool
14/11 03u30  Partoens wint Zuid-Nederlands kampioenschap boksen bij zwaargewichtenVorig weekend werden in Eindhoven en Den Haag de Nederlandse kampioenschappen boksen gehouden.
14/11 01u00  Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dag Zesdaagse van GentHet was wereldkampioene turnen Nina Derwael die de 78ste editie van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen Gent op gang schoot. Het inspireerde Iljo Keisse meteen om de show te stelen. De Gentenaar, vorig jaar afwezig wegens een operatie aan de pink, won meteen de eerste puntenkoers en met de hulp van ploegmaat Elia Viviani ook de ploegafvalling. Het duo toonde ook voor het eerst het nieuwe shirt van Quick-Step, met hoofdsponsor Deceuninck. Het duo kreeg langs de kant trouwens de vocale steun van hun ploegmakkers op de weg Tim Declercq en Flandrien Yves Lampaert. Dat duo supporterde ook hard voor hun Melkerie-trainingsmakkers Stijn Steels en Jonas Rickaert. Steels won trouwens de supersprint.
14/11 00u30  Derwael en Lampaert geven Keisse meteen vleugels tijdens Zesdaagse van GentIljo Keisse trekt met zijn Italiaanse ploegmaat Elia Viviani als leider de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Halfweg de eerste avond heeft het duo met 45 punten 15 punten voor op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Op de derde plaats volgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (28 punten). Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw (21) zijn vierde, de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik (19 vijfde). De rest volgt al op één of meerdere ronden.
13/11 23u45  Iljo Keisse en Elia Viviani trekken als leiders eerste nacht in tijdens Zesdaagse van GentIljo Keisse trekt met zijn Italiaanse ploegmaat Elia Viviani als leider de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Halfweg de eerste avond heeft het duo met 45 punten 15 punten voor op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Op de derde plaats volgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (28 punten). Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw (21) zijn vierde, de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik (19 vijfde). De rest volgt al op één of meerdere ronden.
13/11 23u30  ATP FINALS. Roger Federer houdt zijn kansen gaaf, Kevin Anderson domineertRoger Federer (ATP-3) liet zich zondag in zijn openingspartij op de ATP-finals in Londen nog verrassen door de Japanner Kei Nishikori (ATP-9), maar was dinsdag wel bij de les. In zijn tweede groepswedstrijd nam de 37-jarige Zwitser in 1 uur en 6 minuten met 6-2 en 6-3 de maat van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8).
13/11 23u15  Nina Derwael knalt ook in het KuipkeSinds ze zich twee weken geleden tot wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers kroonde, vraagt iedereen wel iets van Nina Derwael. Dinsdagavond mocht de Truiense in het Gentse Kuipke het startschot geven van de 78ste Zesdaagse. Een uitnodiging die Derwael graag aanvaardde, vermits ze in de Arteveldestad al sinds haar elfde studies met topsport combineert.
13/11 23u15  Stefaan Degand eerlijk in ‘Die Huis’: “Heb zelfs éven gedacht om mijn kind af te staan”Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.
13/11 23u15  VIDEO. Auto belandt in gracht in GenoelselderenAan de Sint-Maartensstraat in Genoelselderen is dinsdagavond een auto in de gracht beland. De bestuurder van een Hyundai Tucson reed rond 21.30 uur op de Tongersesteenweg richting Tongeren. Vlak voor de eerste rotonde miste hij de bocht.
13/11 23u00  Beerschot Wilrijk stelt zich burgerlijke partij in ‘Operatie Propere Handen’: “Zaak van dichtbij volgen”KFCO Beerschot Wilrijk heeft zich burgerlijke partij gesteld in ‘Operatie Propere Handen’, dat de matchfixing en fraude in het Belgische voetbal moet inperken. De voetbalclub heeft dit dinsdagavond gecommuniceerd op haar website.
13/11 23u00  Angèle grote prijsbeest op Red Bull Elektropedia AwardsDe achtste editie van de Red Bull Elektropedia Awards, de Oscars van het Belgische nachtleven, is uitgedraaid op een persoonlijk feestje voor de familie Van Laeken: zowel Angèle als haar broer Roméo Elvis verdeelden onder hun tweetjes enkele van de belangrijkste prijzen van de avond. 2manydj’s werden op de gala-avond voor de vijfde keer verkozen tot Best DJ.
13/11 22u45  Vrouw sukkelt in Albertkanaal in HasseltEen vrouw sukkelde deze avond in Albertkanaal in Hasselt. Dat gebeurde rond 21.45 uur aan het jaagpad van de Turfstekersstraat en Vossenbergstraat, maar de precieze omstandigheden zijn nog niet bekend. De vrouw zou tot haar middel in het water hebben gezeten en bij aankomst van de hulpdiensten zat ze alweer op de oever. Meer info ontbreekt momenteel.
13/11 22u45  Japanse runderen moeten weg uit VoerenDe bekende Wagyu-koeien dreigen te verdwijnen uit Voeren. De Japanse koeien lopen sinds 2000 op het domein van Altenbroek rond en zijn wereldwijd gegeerd voor hun vlees van hoge kwaliteit.
13/11 22u45  Chinese internetgigant Alibaba komt naar LuikDe Chinese internetgigant Alibaba vestigt zijn eerste megadistributiecentrum in Europa, meer specifiek in de buurt van de luchthaven in Luik. Klanten moeten dan minder lang wachten op hun pakjes en het is ook goed voor de werkgelegenheid.
13/11 22u00  Jan en Romina geven relatie een kans: “Misschien keert hij wel terug naar België”Ze deden het rustig en beheerst. Een beetje beschaamd, ook. Voorzichtig snuffelend aan elkaar. Maar zie: Romina (27) en boer Jan (30), hét glamourkoppel van Boer zkt Vrouw, geven hun relatie nu toch een kans. Of dat finaal in België of Australië zal zijn, moet nog blijken. “In december zijn we vijf weken alleen met elkaar. Dat wordt de ultieme test.”
13/11 22u00  Veel emoties in laatste ‘Boer zkt Vrouw’, en dan stelt boer Jeroen zijn nieuwe vlam voorBoer zkt Vrouw zit er nu helemaal op. De reünieaflevering gaf dinsdag antwoord op de laatste vragen. Sommige boeren schoten raak, andere moeten nog wat verder zoeken. En Jeroen, die kwam zijn nieuwe vriendin voorstellen...
13/11 22u00  Spoedoverleg van de Pro League in extremis geannuleerdDe Raad van Bestuur van de Pro League zou woensdag spoedoverleg plegen, maar dat werd dinsdagavond in extremis nog afgelast. Dat verneemt Belga uit goede bron.
13/11 22u00  Michelle Obama schrijft in haar memoires over haar vrees en afkeer voor Trump: “Ik lees berichten waarvan mijn maag omdraait”Ze noemt zichzelf “geen politiek mens”. Toch maakt gewezen First Lady Michelle Obama er in haar vandaag gepubliceerde memoires geen geheim van hoe diep de verkiezing van Donald Trump tot opvolger van haar man haar geschokt heeft. Hoe hebben zoveel vrouwen kunnen kiezen voor een “vrouwenhater”? Met afgrijzen ziet ze hoe de erfenis van haar man afgebroken wordt: “Sinds Barack is afgetreden, heb ik nieuwsberichten gelezen waar mijn maag van omdraait”.
13/11 21u45  Doel 1 langer buiten strijd, heropstart Tihange 3 mogelijk vervroegdDe werkzaamheden aan Doel 1 duren langer dan voorzien. Er zijn bijkomende werken nodig die zeer complex zijn, zo meldt uitbater Engie Electrabel dinsdagavond.
13/11 21u45  Vakbonden verwerpen voorstel bpost: “1.000 extra mensen? Waar gaan ze die halen?”De christelijke en de socialistische vakbonden hebben het voorakkoord van bpost al verworpen. Ook de belofte van duizend aanwervingen overtuigt niet. “Al belooft CEO Koen Van Gerven tweeduizend nieuwe personeelsleden, het maakt niet uit. Ze kunnen nu al de 350 vacatures niet invullen”, zegt ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns. De acties zijn voorlopig wel opgeschort, donderdag gaan alle partijen weer om de tafel zitten.
13/11 21u45  Overpeltse trucker getuigt hoe Tongerse hem oplichtte: “Plots stond mijn 40.000 euro op haar bankrekening”“Ze leerde mij opnieuw genieten. Ik gaf om haar en dan wil je niet geloven dat ze je kaalplukt. Overal had ze een uitleg voor.” Tot Raf Gerits (49) uit Overpelt in een doos bankafschriften vond waaruit bleek dat zijn geliefde, de oplichtster I.L. uit Tongeren, 40.000 euro van zijn pensioenspaargeld en levensverzekering op haar rekening had laten storten. Eind vorig jaar ontdekte de berooide vrachtwagenchauffeur de realiteit achter haar mooie praatjes.
13/11 21u45  Michelle Obama schrijft in haar memoires over haar vrees en afkeer voor Trump: “Ik lees berichten waar mijn maag van omdraait”Ze noemt zichzelf “geen politiek mens”. Toch maakt gewezen First Lady Michelle Obama er in haar vandaag gepubliceerde memoires geen geheim van hoe diep de verkiezing van Donald Trump tot opvolger van haar man haar geschokt heeft. Hoe hebben zoveel vrouwen kunnen kiezen voor een “vrouwenhater”? Met afgrijzen ziet ze hoe de erfenis van haar man afgebroken wordt: “Sinds Barack is afgetreden, heb ik nieuwsberichten gelezen waar mijn maag van omdraait”.
13/11 21u30  Axelle Red denkt nog lang niet aan stoppen: “Maar mijn kinderen betaalden de prijs voor mijn ambitie”Axelle Red, moeder van drie dochters, al dertig jaar de partner van Filip Vanes én internationaal gevierde zangeres, bracht eerder dit jaar haar veertiende langspeler uit. Binnenkort begint ze aan haar tournee die haar niet alleen naar Parijs brengt, maar ook naar haar geboortestad Hasselt.
13/11 21u15  Dromen van Céline Dion“Mijn nieuwe publishingcontract bij Sony Parijs houdt in dat ik voortaan ook songs zal schrijven voor andere artiesten, en daar kijk ik wel naar uit. Ik heb er ooit al eens eentje geschreven voor een artiest - ik noem zijn naam niet - voor wie ik veel bewondering had. Maar tijdens die samenwerking bekoelde de liefde jammer genoeg helemaal. Ik had me blijkbaar vergist in die persoon. Joe Cocker heeft me ook eens om een song gevraagd. Hij vond de demo fantastisch, maar struikelde over het feit dat ik in de songtekst zijn fouten had blootgelegd - een beetje zoals ‘My Way’ van Sinatra - en daar had hij geen zin in. Hij wilde een romantisch liedje en heeft vervolgens voor ‘N’oubliez Jamais’ gekozen. Wie ik graag een song van mij zou horen zingen? Ik noem niet graag namen omdat dat ongeluk kan brengen, maar ik wil wel kwijt dat ik heel graag iets voor Céline Dion zou schrijven. Zij is een gevoelig persoon, net als ik, en volgens mij zou dat meteen klikken.”
13/11 21u00  Keukenbrand blijkt defecte dampkapDe brandweer kreeg dinsdag om 18.50 uur een oproep van een keukenbrand in de Boterbloemstraat. Ter plaatse aangekomen bleek het om een defecte dampkap te gaan. De brandweermannen moesten enkel nog ventileren.
13/11 20u45  Werkmaterialen uit bestelwagen gestolenDieven sloegen dinsdag toe in de Schuttershoefstraat in Maasmechelen. Ze stalen werkmaterialen uit een bestelwagen. De vaststellingen gebeurden om 7.50 uur.
13/11 20u45  Gsm en laptop gestolenInbrekers konden dinsdag een gsm en laptop stelen bij een inbraak in de Slagmolenstraat in Sint-Truiden.
13/11 20u45  Raam opengebrokenOnbekenden braken in de Venusbergstraat in Lummen een raam van een huis open en doorzochten de verschillende vertrekken. De buit is niet bekend. De melding kwam maandag om 17.40 uur bij de politie binnen.
13/11 20u45  Inbraken in tuinhuis en loodsOnbekenden konden een terrein aan de Oude Truierbaan in Hasselt betreden en vervolgens het tuinhuis openbreken. De buit bestaat uit werkmateriaal. De melding dateert van maandag 16.45 uur. Ook in de Schuttersboomstraat was er dinsdag om 9.30 uur een melding van een inbraak. Onbekenden braken een deur van een loods open, maar op het eerste gezicht lijkt er geen buit te zijn.
13/11 20u45  Hogedrukreiniger gestolenUit de kelder van een appartementsgebouw in de Molenstraat in Genk stalen onbekenden een hogedrukreiniger. De diefstal werd dinsdag vastgesteld.
13/11 20u45  Fietser gewondEen fietser en wagen kwamen dinsdag om 15.30 uur met elkaar in aanrijding op het kruispunt van de Kogelstraat en Kruissteenweg in Tongeren. Een ziekenwagen kwam ter plaatse.
13/11 20u45  Twee wagens botsenTwee voertuigen botsten dinsdag om 7.40 uur op de E314 in Zonhoven richting Nederland. De hulpdiensten rukten uit en in de staart van de file gebeurde vervolgens nog een tweede ongeval met stoffelijke schade. (cn)
13/11 20u45  Twintiger gewondEen auto en lichte vrachtwagen botsten dinsdag om 7.20 uur op de Henry Fordlaan in Genk. Kimberly R. (25) uit Hasselt raakte hierbij lichtgewond.
13/11 20u45  Val met Bpost-fietsEen werkneemster van Bpost kwam maandag om 13.45 uur ten val op het fietspad van de Rijksweg. De vrouw wilde tussen een geparkeerde wagen en truck doorfietser toen de chauffeur van de vrachtwagen vertrok. Hierdoor kwam de vrouw ten val en belandde ze tegen de geparkeerde auto.
13/11 20u45  Limburgse schilder vindt methode om microplastics uit verf te halenTimmy Bours uit Hasselt heeft een grondstof gevonden om verf te ontwikkelen zonder acrylaten. Die stof zit in het gros van de hedendaagse verf en bevat microplastic. Bij het uitspoelen van de verfborstels belanden er zo dagelijks gigantische hoeveelheden microplastics in het water. De professionele schilder stapte er al mee naar verschillende grote verfproducenten. Die zijn enthousiast over zijn uitvinding, maar willen de verf voorlopig niet ontwikkelen.
13/11 20u30  Verwaarloosde penseelaapjes die uit Hasselts appartement gered werden mogen naar Nederlandse zooHet Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder moet morgen afscheid nemen van drie penseelaapjes die ze twee maanden lang hebben opgevangen. De aapjes werden in beslag genomen op een appartement in Hasselt. De drie mannelijke aapjes worden morgen naar Nederland gebracht en zullen daar in een dierentuin terechtkomen.
13/11 20u30  Gerenommeerd stressconsultant Luc Swinnen geeft tweedaagse burn-outtrainingZaterdag 17 en zondag 18 november is Luc Swinnen, arts en gerenommeerd stressconsultant te gast bij vzw De Prioriteit in vierkantshoeve Prioriteitenhof in Gutschoven. Swinnen is een autoriteit op gebied van burn-out en zal er een tweedaagse professionele burn-outtraining geven.
13/11 20u15  Waarom Fellaini wel 90 minuten kan spelen bij ManU, maar niet bij de Rode DuivelsWat is er loos met Marouane Fellaini? De speler van Manchester United haakte af met een blessure bij de Rode Duivels, maar speelde het voorbije weekend wel 90 minuten met zijn club in de topper tegen City.
13/11 20u15  Mannen uit Opglabbeek riskeren 15 jaar cel voor gesjoemel met accijnzen op tabak en alcoholIn een zaak van miljoenenfraude met btw en accijnzen heeft de raadkamer in Tongeren 14 verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Spilfiguren zijn twee mannen uit Opglabbeek. Door op grote schaal te sjoemelen met de bestemming van het handelswaar kon de bende voor tientallen miljoenen euro’s aan btw en accijnzen op tabak en alcohol ontduiken. De hoofdverdachten riskeren mogelijk tot 15 jaar cel.
13/11 20u15  Ex-STVV’er Igor Vetokele geopereerd aan schouderHet gaat Angolese Belg Igor Vetokele momenteel niet voor de wind bij zijn club Charlton Athletic. De ex-STVV-spits kon dit seizoen mede door blessures nog geen vaste basisstek veroveren. Zondag kreeg hij nog eens de kans in de FA-cup, tegen Mansfield. Vetokele ontwrichtte zijn schouder en werd intussen geopereerd. De schouderblessure zal hem opnieuw een hele poos aan de kant houden.
13/11 20u00  ATP FINALS. Kevin Anderson heeft geen kind aan Kei NishikoriDe Japanner Kei Nishikori (ATP-9) stuntte zondag nog op de ATP Finals in Londen door zesvoudig toernooiwinnaar Roger Federer (ATP-3) te verslaan, maar had dinsdag geen verhaal tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-6). Die maakte er in 1 uur en 4 minuten 6-0 en 6-1 van.
13/11 19u45  Bob Peeters legt avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en blijft trainer van Westerlo: “Keuze van mijn hart”Het was afwachten op witte rook boven ’t Kuipje, maar Bob Peeters (44) heeft dinsdagavond dan toch een beslissing genomen over zijn toekomst als trainer. Hij legt een nieuw avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en kiest voor een verlengd verblijf in Westerlo. Hij blijft in de Kempen tot 2023.
13/11 19u15  Bob Peeters legt avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en blijft trainer van WesterloHet was afwachten op witte rook boven ’t Kuipje, maar Bob Peeters (44) heeft dinsdagavond dan toch een beslissing genomen over zijn toekomst als trainer. Hij legt een nieuw avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en kiest voor een verlengd verblijf in Westerlo. Hij blijft in de Kempen tot 2023.
13/11 19u00  Man steelt geit in Parijs en stapt ermee op metroEen man heeft dinsdag een geit gestolen uit het park Jardin des Tuileries, in de buurt van het Louvre, en vluchtte vervolgens met het dier de Parijse metro in.
13/11 18u45  Cumulverbod voor schepenen en burgemeester: de leden van sp.a Limburg zijn er niet voor te vindenHouthalen-Helchteren“De wonden bij sp.a-Limburg genees je niet met zout maar met klevers”, zegt de nieuwe provinciaal voorzitter ad interim Alain Yzermans. Hij wil de komende maanden in nauw overleg met de basis een blauwdruk maken voor een eigentijdse partij die in mensentaal uitlegt waar ze voor staat. “Als roodste provincie zullen we ook veel vaker in Brussel op tafel slaan”, zegt de nieuwste telg van het nationale sp.a-bestuur. “15,5 procent halen wordt de doelstelling in mei volgend jaar.”
13/11 18u45  Casual of sexy: sterren tonen hoe het moet op de rode loper van de People’s Choice AwardsAfgelopen zondagnacht zijn in Los Angeles voor de 44ste keer de People’s Choice Awards uitgereikt. Sterren uit de film-, televisie-, en muziekwereld verzamelden op de rode loper en zagen er stralend uit. Actrice Mila Kunis en model Amber Valletta gingen voor minimalistisch sexy, Kim Kardashian en Scarlett Johansson (verkozen tot beste vrouwelijke filmster) zetten hun vrouwelijke rondingen in de kijker. Een overzicht van de looks.
13/11 18u15  Neem je visolie of vitamine D als supplement? Dat beschermt niet tegen kanker of hartproblemenHASSELTSupplementen met vitamine D en visolie helpen niet om kanker of ernstige hartproblemen bij gezonde ouderen te voorkomen. Dat blijkt uit een grootschalige Amerikaanse studie. “Veel mensen overdrijven met supplementen”, zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie.
13/11 18u15  Geen leeftijdsgrens meer op bloed gevenWie bloed wil geven, mag dat binnenkort ook na zijn 71ste. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft dinsdag een wetsontwerp goedgekeurd, dat de leeftijdsgrens opheft om bloed, plasma of bloedplaatjes te geven. Het Rode Kruis verwacht door de maatregel 15.000 extra donaties per jaar.
13/11 18u00  TIPS. Een mysterieus parfum uit New York en juwelen met een vleugje Great GatsbyElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
13/11 18u00  TravelBird maakt doorstart met banenverliesDe failliete Nederlandse reisorganisatie TravelBird, die ook actief is in België, maakt een doorstart onder de vleugels van de Britse Secret Escapes Group. Volgens de curator is de website van TravelBird hierdoor waarschijnlijk snel weer in de lucht. Maar hij betreurt dat er weinig van de oorspronkelijke werkgelegenheid behouden blijft.
13/11 18u00  “Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over Brexit”Britse en Europese onderhandelaars hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over de Ierse grenskwestie, de grootste hindernis voor een “ordelijke Brexit”. Premier Theresa May legt de deal morgen voor aan haar regering, zo melden Britse media.
13/11 17u45  ‘EU en VK bereiken akkoord over Brexit’Britse en Europese onderhandelaars hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over de Ierse grenskwestie. Premier Theresa May legt de deal morgen voor aan haar regering, zo melden Britse media.
13/11 17u45  Laatste seizoen ‘Game of Thrones’ komt uit in april 2019Het laatste seizoen van de hitserie ‘Game of Thrones’ zal in april 2019 uitgezonden worden. Dat is op de Facebookpagina van de reeks bekendgemaakt.
13/11 17u30  Daarom staan er nu cijfers op de bomen langs Limburgse wegenNaar jaarlijkse gewoonte heeft AWV Limburg de gezondheid van de bomen langs de gewestwegen gecontroleerd. Het vonnis van de bomen staat – zoals op de N74 – intussen op de stam getekend. Nieuw vanaf dit jaar is de markering die aanduidt welke bomen wel of niet gekapt kunnen worden. “We treden niet in detail over de merktekens, omdat we in het verleden wel eens ervaarden dat op sommige bomen door onbevoegden bijvoorbeeld een ‘te kappen’ teken was gespoten”, zegt Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg.
13/11 17u30  Memoires Michelle Obama meteen op één in bestsellerlijstAllicht ook dankzij het vele mediageweld dat met de lancering gepaard ging, is “Becoming”, het boek met de herinneringen van de voormalige First Lady Michelle Obama, dinsdag meteen goed voor een recordverkoop, nu het van de oostkust tot de westkust in de Amerikaanse boekenwinkels ligt.
13/11 17u30  KVLV gewest Beringen-Tessenderlo organiseert ‘Vriendinnen’Zo'n 140 vrouwen en twee mannen waren nieuwsgierig naar het theaterstuk ‘vriendinnen’ met Marleen Merckx en Annemie Picard.
13/11 17u15  Tiener die Maasmechelse homo met ijzeren stang in elkaar sloeg moet niet naar de celEen 18-jarige uit het Nederlands Limburgse Kerkrade kreeg dinsdag 180 dagen jeugddetentie, waarvan 124 dagen voorwaardelijk, opgelegd met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank van Roermond achtte het ‘wettelijk en overtuigend bewezen’ dat H. schuldig is aan het mishandelen en beroven van een homoseksuele man uit Maasmechelen eind april in Kerkrade. Met aftrek van het voorarrest betekent dit dat H. niet de cel in hoeft.
13/11 17u15  “Limburgse bekeerlinge Aïsha wilde sterven bij bomaanslag op overheidsgebouw in Nederland”Bekeerlinge Aïsha (19) uit het Nederlands-Limburgse Wanssum mag wat justitie betreft terug de cel in. Het meisje wilde volgens het Openbaar Ministerie een aanslag plegen.
13/11 17u15  Rozenvrienden vieren vijfde verjaardag in cultuurcentrumTijdens de herfstvergadering op 10 november vierden de Rozenvrienden hun vijfjarig bestaan in het cultuurcentrum in Lummen. De Rozenvrienden zijn in de eerste plaats een vriendenkring van plantenliefhebbers die allemaal een sterke interesse in rozen hebben.
13/11 17u00  Rode Duivels: Januzaj voelt zich aanvaard door publiek, Tielemans wil de zorgen met Monaco van zich afzettenDe Rode Duivels hebben de voorbereiding richting laatste groepswedstrijden van de Nations League ingezet. Donderdag IJsland thuis, zondag Zwitserland uit. Youri Tielemans en Adnan Januzaj mochten alvast opdraven om hun verhaal te doen.
13/11 17u00  Vader laat zoontje alleen achter in bad met heet water: baby ernstig verbrandDe correctionele rechtbank in Turnhout heeft een autonome probatiestraf van 18 maanden uitgesproken tegen een dertiger uit Laakdal die zijn zoontje van 13 maanden alleen had achtergelaten in bad. De man ging terwijl naar de keuken om af te wassen. Het kind draaide de kraan met heet water open en liep tweedegraads brandwonden op. De dertiger is schuldig bevonden aan onopzettelijke slagen en verwondingen.
13/11 17u00  Xenia Vrouwen tonen hun creatief kantjeOp een druilige oktoberavond schilderden de vrouwen van Xenia op oude steigerhoutenplanken een mooi schilderij van bloemen, dieren of een leuk landschap, dat zowel binnen als buiten gehangen kan worden.
13/11 16u45  Afgelopen tien jaar 1000 baby’s minder: dit zijn de gevolgen voor LimburgIn tien jaar tijd is het aantal bevallingen in Limburg met bijna 1.000 gedaald. In 2008 werden nog 8.231 vrouwen ‘verlost’, in 2017 waren er dat maar 7.348. In de meeste Limburgse ziekenhuizen is die daling voelbaar, maar in ex-mijngemeenten als Heusden-Zolder en Genk zorgen grotere allochtone gezinnen ervoor dat er toch nog meer kindjes op de wereld worden gezet. Sommige kraamafdelingen hebben wel al hun personeel moeten inkrimpen of reorganiseren.
13/11 16u30  Daar is de winter: overdag niet warmer dan 5 graden, ’s nachts overal vrieskouHet is mooi geweest, de zomer en de herfst. De temperaturen zijn bijna iedere dag vlotjes boven de 10 graden uitgestegen. Maar daar lijkt nu stilaan een einde aan te komen. Vanaf begin volgende week wordt het overdag niet warmer dan 5 graden en ’s nachts gaat het op de meeste plaatsen vriezen.
13/11 16u30  Politie treft drie gestolen bijenkasten aan bij huiszoeking in LaakdalTijdens een huiszoeking bij een man uit Laakdal trof de recherche van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo vandaag drie bijenkasten aan die in juni van dit jaar nog bij een imker in Tessenderlo gestolen werden.
13/11 16u30  Vredesconcert met Guy Verlinde in bibGuy Verlinde bracht een kleinschalig, maar zeker geen klein vredesconcert in de bibliotheek.
13/11 16u15  Everzwijnen woelen golfterrein om in Houthalen-HelchterenAfgelopen nacht hebben een rotte everzwijnen een deel van het golfterrein in Houthalen-Helchteren omgewoeld. Het is niet de eerste maal dat de wilde varkens er vernielingen aanrichten maar wel voor het eerst op deze schaal. Nochtans is bijna het volledige domein omheind door schrikdraad.
13/11 16u15  Unie der Turkse verenigingen bezoekt UHasseltEen afvaardiging van de Unie der Turkse verenigingen bezocht dinsdag de universiteit in Diepenbeek.
13/11 16u15  Koren en muzikanten werken samen voor 'Tribute To The Fallen'Met twee harmonieorkesten o.l.v. Graziana Buzzerio, vijf koren o.l.v. Patrick Eggermont, een duiding van historicus Luc Vandeweyer en de, zoals steeds, puike organisatie van onze Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst Paal was 'Tribute to the Fallen' een bijzonder maar ook een succesvol historisch concert.
13/11 16u00  Limburg piekt in 2040Het aantal geboortes zal, volgens de prognoses, de komende jaren blijven dalen in Limburg. Toch gaan we als provincie nog enkele jaren groeien, de piek wordt verwacht in 2040 wanneer we met 899.662 Limburgers zullen zijn.
13/11 16u00  Na Roundup ook andere onkruidverdelgers straks verbodenHasseltUw gazon perfect groen ­houden wordt straks een hele uitdaging. Na “allesverdelger” Roundup mogen vanaf 31 december ook de “selectieve ­onkruidverdelgers”,?die het gras ongemoeid laten maar het onkruid ertussen vernietigen, niet meer worden verkocht.
13/11 16u00  Op 10 jaar tijd daalde het geboortecijfer in Limburg met 1.000 baby’s per jaar: dit zijn de gevolgen voor onze provincieIn tien jaar tijd is het aantal bevallingen in Limburg met 1.000 gedaald. In 2008 werden nog 8.231 vrouwen ‘verlost’, in 2017 waren er dat maar 7.348. In de meeste Limburgse ziekenhuizen is die daling voelbaar, maar in ex-mijngemeenten als Heusden-Zolder en Genk zorgen grotere allochtone gezinnen ervoor dat er wel nog meer kindjes op de wereld worden gezet. Sommige kraamafdelingen hebben wel al hun personeel moeten inkrimpen of reorganiseren.
13/11 16u00  Nog geen nieuwe staking bij bpost, maar ACV verwerpt akkoord: “We krijgen dit moeilijk verkocht aan onze leden”Het ACV verwerpt het voorakkoord bij bpost. Gestaakt wordt er voorlopig niet. Donderdag overleggen de bonden. Ook de socialistische en liberale vakbonden krijgen het voorakkoord maar moeilijk verkocht aan hun achterban.
13/11 16u00  Weduwnaar op zoek naar trouwringen die hij in Hasselt verloorRené Borzée is zaterdagavond in het centrum van Hasselt de trouwringen verloren van zichzelf en die van zijn overleden echtgenote. De weduwnaar hoopt via een bericht op Facebook, een boodschap die ondertussen al zo’n duizend keer gedeeld is, de juwelen met een “enorme emotionele waarde” terug te vinden.
13/11 15u45  Nog geen nieuwe staking, maar ACV verwerpt akkoord bij Bpost: “Krijgen dit moeilijk verkocht aan onze leden”Het ACV verwerpt het voorakkoord bij Bpost. Gestaakt wordt er voorlopig niet. Donderdag overleggen de bonden. Ook de socialistische en liberale vakbonden krijgen het voorakkoord maar moeilijk verkocht aan hun achterban.
13/11 15u45  Vincent Kompany doet oproep voor BENE-Liga: “Ik snap niet waarom ze dat niet doen”Naar aanleiding van de geruchten over de oprichting van de prestigieuze “Super League”, doet Vincent Kompany een oproep voor een BENE-Liga. Een competitie met de beste ploegen van België en Nederland met het niveau opkrikken en zo de kloof met de top weer kleiner maken.
13/11 15u15  Mpoku aanvaardt excuses van Kortrijk-fan die apengebaren maakte: “We maken allemaal fouten”KV Kortrijk moet een straf vrezen voor mogelijk racistisch gedrag vanuit de tribunes naar enkele Standard-spelers. De Congolees Paul-José Mpoku had na de wedstrijd geklaagd dat er apengebaren werden gemaakt naar hem en ploegmakker Christian Luyindama. Eén supporter voelde zich aangesproken en bood Mpoku zijn excuses aan, die door de speler meteen werden aanvaard.
13/11 15u15  Anderlecht-aanvoerder Trebel vandaag onder het mes bij Duitse specialisteAdrien Trebel wordt vandaag/dinsdag geopereerd. De Franse Anderlecht-aanvoerder sukkelt al sinds het begin van het seizoen met een blessure aan de buikspieren. Dat heeft paars-wit bekendgemaakt op Twitter.
13/11 15u15  Café Oud Beringen wordt grand café met vijf appartementenEén van de oudste cafés in Beringen centrum, dat onlangs werd aangekocht door de twee jonge broers Jordens, wordt afgebroken. Oud Beringen wordt omgebouwd tot een groot grand café met vijf bovenliggende appartementen. Na een lange wachtperiode hebben de broers eindelijk de bouwvergunning in handen. De werken starten begin volgend jaar en de Beringse broers hopen om tegen het einde van het jaar de deuren te openen van hun nieuwe zaak. “Wij willen ervoor zorgen dat er opnieuw leven komt in Beringen centrum”.
13/11 15u00  OVERZICHT. Dit zijn de spelers van de week in de provinciale reeksenElke week zie je hier de ploeg van de week in eerste provinciale en de spelers van de week in alle provinciale reeksen. De topschutters vindt u woensdagochtend op onze website.
13/11 15u00  De programma’s die u gezien moet hebben op 13 novemberIn ‘Die Huis’ vertelt Stefaan Degand over het verlies van zijn vrouw en kind. Rudi Vranckx gaat voor de laatste keer op zoek naar Belgische kinderen van Syriëstrijders. Voor de romantiek bent u bij ‘Boer Zkt Vrouw - De Wereld Rond’ aan het juiste adres: de boeren onthullen er het verdere verloop van hun relaties. Voor actie heeft u keuze uit drie films: de klassieke western ‘For A Few Dollars More’, de sciencefictionfilm ‘Terminator 2: Judgment Day’ en de spannende thriller ‘Speed’.
13/11 15u00  Lachgas inhaleren is steeds populairder: dit zijn de risico’sZilveren slagroompatroontjes die normaal in de keuken worden gebruikt, zijn de jongste jaren steeds populairder als snuifmiddel om even in een roes te geraken. Goedkoop, gewoon verkrijgbaar in de handel en heel onschuldig. Zo lijkt het toch. Want de risico’s zijn groter dan gedacht, waarschuwen politie en hulpverleners.
13/11 15u00  Hololool Zonhoven weer knallende voltrefferDuizenden inwoners van Zonhoven en omstreken zakten zaterdagavond af naar de evenementweide langs de Dijkbeemdenweg, Er was dan ook voor jong en oud wat te beleven rond het Sint Maartensvuur.
13/11 14u30  Eerste trailer gelost van Pokémon-film: detectiveprent met levensechte PikachuFilmstudio Warner Bros. heeft maandag een trailer vrijgegeven van ‘Detective Pikachu’, een nieuwe Pokémon-film met een fluffy, levensechte Pikachu in de hoofdrol. Opvallend: in deze eerste live action Pokémon-langspeler verleent acteur Ryan Reynolds zijn bijzonder diepe stem aan het gele wezentje.
13/11 14u30  VIDEO. Vrouw breekt meerdere ribben na stevige val in zinkgatEen vrouw is zondag in de Chinese stad Lanzhou opgeslokt door een zinkgat. Op bewakingsbeelden valt te zien hoe een deel van een stoep plots naar beneden zakte. De onfortuinlijke dame verdween prompt in het gat, maar was niet in levensgevaar.
13/11 14u15  Proces van Michel Fourniret voor moord gestart: “Er valt niks te zeggen”Het proces tegen de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret, die ervan wordt beschuldigd een vrouw te hebben vermoord om de schat van een bende te bemachtigen, is dinsdag gestart voor het hof van assisen in Yvelines, ten oosten van Parijs.
13/11 14u15  Sint is nog niet geweest, maar kerstdorp in Alken is al klaarSinterklaas is nog maar net in het land, maar in Alken is het al volop Kerstmis. Alkenaar Jurgen Bollen tovert ieder jaar zijn huis om tot een kerstdorp genaamd ‘Jurgens Christmas House’. Dit jaar wel op een andere locatie dan vorig jaar. Hij verwacht veel volk en wil zelfs groter worden dan Winterland.
13/11 14u15  “Verkiezingsuitslag brengt huidige Lommelse stadionplannen in gevaar”Brengt de politieke machtswissel in Lommel het huidige stadiondossier van Lommel SK in gevaar? De club en het nieuwe stadsbestuur zitten binnenkort rond de tafel om te zien of de huidige plannen verder kunnen uitgevoerd worden.
13/11 14u15  Meer dan 200 wagens geflitst tijdens Rally van Zuid-LimburgDe politie van de zone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft het afgelopen weekend tijdens de Rally van Zuid-Limburg meer dan 200 bestuurders betrapt die te snel reden. Opvallend is ook dat 28 van de 117 deelnemers aan de Rally werden geflitst omdat ze tussen de proeven door zich niet aan de snelheid hielden.
13/11 14u15  Op wandel tijdens Wereld Diabetes DagTer gelegenheid van de ‘Wereld Diabetes Dag’ organiseert de Diabetes Liga Bree een watermolenwandeling.
13/11 14u15  Haal je tegoedzakken voor huisvuil tijdig opElk gezin dat op 1 januari 2018 was ingeschreven in Heusden-Zolder heeft recht op een tegoed aan huisvuilzakken. Zo'n 1.200 gezinnen hebben dit tegoed nog niet afgehaald. Op 1 januari 2019 vervalt automatisch en onherroepelijk het tegoed van 2018.
13/11 14u00  VIDEO. Zo beleefde de Hasseltse politie de spectaculaire crash op DusartpleinGisterenavond was in het VIER-programma ‘Niveau 4’ te zien hoe een 28-jarige Truienaar op 1 april 2018 in de vroege ochtend op de vlucht sloeg voor een drugscontrole in Hasselt. De chauffeur belandde uiteindelijk met zijn auto ondersteboven in een fietsenstalling op Dusartplein.
13/11 14u00  39ste Carnaval Zonder Grenzen bij K.V. de BoemelaireAls jubilerende vereniging heeft carnavalsvereniging de Boemelaire de eer om op zaterdag 17 november 2018 de carnavalsvrienden uit beide Limburgen te trakteren op een feestelijke opening van het nieuwe carnavalsseizoen 2018-2019.
13/11 14u00  Kimberly Buys heeft knoop al doorgehakt: ze zwemt verder tot Spelen van 2020Kimberly Buys is door Sport Vlaanderen uitgenodigd om op 13 december de al of niet verlenging van haar topsportcontract te komen bespreken. Voor zichzelf heeft de zwemster al beslist dat ze wil doorgaan tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.
13/11 14u00  Bob Peeters twijfelt tussen Westerlo en Waasland-Beveren: “Voor 18 uur hak ik de knoop door”Het is nog even wachten op witte rook boven ’t Kuipje. Bob Peeters (44) heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst als trainer. Voor 18 uur vanavond wil hij de knoop wel doorhakken: een nieuw avontuur bij Waasland-Beveren of een verlengd verblijf in Westerlo.
13/11 13u45  Israëliër moet België-IJsland in goede banen leidenDe Israëliër Orel Grinfeld is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen België en IJsland van donderdagavond op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie in de UEFA Nations League.
13/11 13u30  Deense merken Nümph en Anerkjendt openen flagshipstore in ons landNümph en Anerkjendt openen, hoewel het Deense merken zijn, hun allereerste flagshipstore wereldwijd in Antwerpen. Als locatie werd gekozen voor de bekende Kammenstraat. De winkel opent op 22 november de deuren.
13/11 13u30  Joe Cole zet punt achter (opvallende) carrière, die uiteindelijk Eden Hazard bij Chelsea bracht: "Dank u"Voormalig Engels international Joe Cole (37) zet een punt achter zijn carrière als speler. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd. Zo komt er een einde aan een opvallende carrière, die er ook voor zorgde dat Eden Hazard bij Chelsea belandde.
13/11 13u30  Rechtbank staat uitlevering Nederlandse tv-presentator Masmeijer aan België toeDe Nederlandse voormalige tv-presentator Frank Masmeijer (57) mag worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald. Masmeijer is in ons land vorig jaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een drugszaak.
13/11 13u30  Verkiezingscafé steunt St-VincentiusOp donderdag 25 oktober 2018 ontving St-Vincentius Heusden-Zolder een cheque van 3.000 euro van ons gemeentebestuur.
13/11 13u15  Voorzitter Lommel SK: "Misschien snellere competitiehervorming dankzij Operatie Propere Handen"In ‘TVL Sportcafé’ gaf Paul Kerkhofs, de voorzitter van tweedeklasser Lommel SK, maandagavond een stand van zaken van de competitiehervorming. Volgens Kerkhofs is het meest realistische scenario dat 1A en 1B worden herleid tot een competitie met 20 clubs. Door Operatie Propere Handen, het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal, zou die hervorming er wel eens sneller kunnen komen dan iedereen denkt.
13/11 13u15  Europees congres over communitywerking strijkt neer bij AA Gent in Ghelamco ArenaDe elfde editie van het congres van de European Football for Development Network (EFDN), over de communitywerking van voetbalclubs, strijkt op 13 en 14 november neer in Gent. Ivan De Witte, voorzitter van gastheer AA Gent, opende de tweedaagse Corporate Social Responsibility (CSR)-conferentie, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, dinsdagochtend in de Ghelamco Arena.
13/11 13u00  Ex-Hells Angel riskeert 10 maanden cel voor bedreigen TVLEen 51-jarige voormalige Hells Angel heeft zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het uiten van bedreigingen tegenover TV Limburg. De man was er niet mee opgezet dat TVL zijn frituur vertoonde in een reportage toen leden van motorclub de Outlaws een frietje kwamen steken in zijn zaak.
13/11 13u00  Is je kind verkouden? Gewoon uitzieken is het beste medicijnKinderen die hoesten of snotteren geef je beter geen medicatie. “Omdat het amper helpt en zelfs nadelen kan hebben”, zo besluiten onderzoekers in het British Medical Journal. Het team van internationale artsen roept op om niet zomaar medicatie voor te schrijven aan kinderen onder zes jaar. Simpelweg omdat het niet helpt. Of het nut alleszins niet te bewijzen valt. Belgische dokters bevestigen: “Het beste medicijn is geduld en véél papieren zakdoekjes.”
13/11 12u45  Ex-Hells Angel riskeert 10 maanden voor dreigtelefoontje naar TV LimburgEen 49-jarige man uit Houthalen-Helchteren, voormalig lid van de motorclub Hells Angels, riskeert 10 maanden cel en een boete van 1.200 euro voor een dreigtelefoontje naar de regionale televisiezender TV Limburg.
13/11 12u30  Broers Abdeslam gebruikten valse Facebook-accounts om aanslagen voor te bereidenDe broers Salah en Brahim Abdeslam en Ahmad Dahmani hebben valse Facebook-accounts gebruikt om onderling te communiceren en om toekomstige aanslagen voor te bereiden. Dat meldt het tijdschrift L’Express en Jean-Charles Brisard, directeur van het Centre d’Analyse du Terrorisme (CAT), heeft dat dinsdag bevestigd op Twitter.
13/11 12u30  Fietser (53) raakt zwaargewond bij ongeval in HasseltEen 53-jarige fietser uit Hasselt raakte dinsdagochtend levensgevaarlijk gewond bij een ongeval op de Stokrooieweg in Hasselt. Het slachtoffer werd om 7.50 uur door een auto aangereden en de toegesnelde hulpdiensten brachten hem met spoed over naar het ziekenhuis.
13/11 12u30  TREND. Opvallende handtassen waar je niet veel in krijgtOp zoek naar een nieuwe handtas voor komende lente? Dan mag ze gezien worden. Opvallende creaties waren prominent aanwezig op de catwalks tijdens de meest recente modeweken. Het enige nadeel: erg praktisch zijn ze niet.
13/11 12u15  COLUMN. De ouders Vanaken: de rondtrekkende Roma-zigeuners van het Belgisch voetbalVoetballer Hans Vanaken uit Lommel kreeg zijn plaats in het sterrenteam van de Champions League na zijn glansprestatie in Monaco. Bravo Hans! Maar wij kunnen er niet omheen dat zijn ouders soms een echt hondenleven moeten leiden om de voetbalcompetitie van hun twee zonen te volgen, jawel.
13/11 12u15  Stoffel Vandoorne positief ondanks bestraffing: "Opnieuw een goede race"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt met een goed gevoel terug op de GP van Brazilië, ook al werd hij na afloop van de race bestraft.
13/11 12u15  CLUBNIEUWS. Lees hier de laatste nieuwtjes over de Limburgse voetbalclubsNaast de profclubs KRC Genk, STVV en Lommel SK telt Limburg ook een heleboel amateurclubs. Ook daar valt natuurlijk heel wat nieuws te rapen. In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes uit het amateur- en provinciaal voetbal.
13/11 12u00  Kampioen in 2018? Laat het ons weten!Net zoals de afgelopen jaren zetten we in 2019 onze kampioenen van 2018 in de spotlights.
13/11 12u00  Nieuwe voetpaden in de Sint-JansblokIn de woonwijk Sint-Jansblok kregen alle voetpaden een welverdiende opknapbeurt.
13/11 12u00  Sommige milkshakes bevatten 39 (!) lepels suikerDat milkshakes niet gezonder zijn dan een glas water, zover waren we ondertussen al. Maar om na te gaan hoe ongezond ze precies zijn, ging de Britse non-profitorganisatie Action on Sugar na hoeveel calorieën en suiker er precies zitten in enkele populaire shakes die in de ketens worden verkocht.
13/11 11u45  Aanpassing signalisatie spitsstroken E313 in volle voorbereiding: “Dit is levensgevaarlijk”Tussen Beringen en het klaverblad van Lummen op de E313 werden enkele maanden geleden in de beide rijrichtingen een nieuwe rijstrook “spitsstrook” geopend. Omdat de elektronische signalisatie voor deze spitsstroken nog niet geplaatst is, zijn de rijbanen op dit moment permanent geopend. Maar de situatie zoals die nu is blijkt problematisch en gevaarlijk. Gemeenteraadslid Wesley Jeunen (N-VA) die de problematiek elke dag zelf aan de lijve ondervindt stelde maandagavond de vraag op de Beringse gemeenteraad.
13/11 11u45  Ongezien: ref legt match stil zodat doelman poes over de omheining kan zettenDoelman Dylan Deelkens van KVV Heusden-Zolder (3A) heeft zondag één belangrijke redding gedaan: een kat over de omheining gezet.
13/11 11u45  Europees congres over communitywerking strijkt neer in Ghelamco ArenaDe elfde editie van het congres van de European Football for Development Network (EFDN), over de communitywerking van voetbalclubs, strijkt op 13 en 14 november neer in Gent. Ivan De Witte, voorzitter van gastheer AA Gent, opende de tweedaagse Corporate Social Responsibility (CSR)-conferentie, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, dinsdagochtend in de Ghelamco Arena.
13/11 11u45  Fietser raakt zwaargewond bij ongeval in HasseltOp dinsdagochtend is een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Stokrooieweg in Hasselt.
13/11 11u45  Manchester United-verdediger wint de Guldbollen, de Zweedse variant van de Gouden BalManchester United-verdediger Victor Lindelof is voor de eerste keer uitgeroepen tot Zweedse Voetballer van het Jaar. Hij ontving de Guldbollen in de Globe Arena in Stockholm.
13/11 11u45  Chocoladehuis BOON breidt winkel uit: koffielounge verdwijntHet bekende Hasseltse chocoladehuis BOON gaat zijn winkel gevoelig uitbreiden. Gevolg is wel dat de koffielounge waar klanten van een kop koffie konden genieten, verdwijnt.
13/11 11u45  Voormalig Engels international Joe Cole zet punt achter (opvallende) carrièreVoormalig Engels international Joe Cole (37) zet een punt achter zijn carrière als speler. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd.
13/11 11u45  Sint-Jozefinstituut in Bokrijk organiseert dertigste taaluitwisseling met school uit HoeiHet voorbije weekend organiseerde het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk samen met l’Institut Sainte Marie uit Hoei voor de dertigste keer een taaluitwisseling voor leerlingen van de tweede en de derde graad.
13/11 11u30  Ouders laten tatoeage zetten als eerbetoon aan twee zoontjes die aan zeldzame hersentumor overledenHun zoontjes overleden op een extreem jonge leeftijd aan de gevolgen van een zeer zeldzame hersentumor. Als ouders gingen Boy en Petra Naaijkens twee keer door een hel. Onlangs lieten de Nederlanders een tatoeage zetten als eerbetoon aan hun jongens.
13/11 11u30  ‘Dancing Dimi’ swingt zich naar achtste finale in Grand Slam of DartsDimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich maandagavond in het Engelse Wolverhampton geplaatst voor de achtste finales van het Grand Slam of Darts. De 24-jarige Antwerpenaar deed dat door Mark McGeeney (WDF-4), vicewereldkampioen bij de BDO, met 5-1 te verslaan. “The Dreammaker” eindigde met een gemiddelde van 98,9 per drie darts, McGeeney met 95,75.
13/11 11u15  Waarom je toch maar beter sokken draagt in je sneakersAls je twijfelt tussen al dan niet sokken dragen in je sneakers, dan zullen deze foto's van Size? je wel de knoop helpen doen doorhakken. De bekende sneakerretailer liet namelijk staaltjes nemen van de bacteriën in de schoenen en die plaatjes zijn niet voor gevoelige magen.
13/11 11u15  Limburgse energieleverancier Comfort stopt met stroom en gasHASSELTDe Limburgse energieleverancier Comfort Energy, met hoofdkwartier in Hasselt, gaat vanaf 1 december samenwerken met de Luikse energieleverancier Mega voor de verkoop van elektriciteit en gas. De 9.000 stroom- en/of gasklanten van Comfort Energy krijgen het voorstel om over te stappen naar Mega.
13/11 11u15  VIDEO. Bondscoach Italië richt zich tot Limburgse fansOp dinsdag 20 november (20.45 uur) wordt in de Genkse Luminus Arena de oefeninterland Italië-Verenigde Staten afgewerkt. De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini (foto) zou er graag een echte thuismatch van maken en postte een filmpje met een warme oproep aan de Italiaanse Limburgers om de ploeg dinsdag te komen steunen. Team USA is op stage in Europa en speelt donderdag op Wembley al tegen Engeland. (mg)
13/11 10u45  Ref Vertenten zit al maand in Hasseltse gevangenis: zo gaat het eraan toe achter de traliesScheidsrechter Bart Vertenten zit nu al een maand in de cel, net als de andere verdachten in operatie ‘Propere Handen’ over gesjoemel in het voetbal. Wat doet dat met een mens om van de ene dag op de andere tussen zware criminelen te zitten? Hoe gaat het leven achter de tralies eraan toe? Ex-gedetineerden die hun maatpak moesten ruilen voor een gevangenisplunje getuigen over de moeilijkste periode uit hun leven. “Ik heb nog nooit zoveel gehuild als toen.”
13/11 10u45  Hybride wijkvoertuig voor politiezone VoerenVorige week vond de sleuteloverdracht plaats van het nieuwe wijkvoertuig Toyota Yaris Hybride in vervanging van een wijkvoertuig op dieselbrandstof dat vele jaren nuttige diensten geleverd heeft. Hierdoor verkleint Voeren zijn ecologische afdruk.
13/11 10u45  Naam van baby Pippa Middleton is bekendOp maandag 15 oktober beviel Pippa Middleton (35) van haar eerste kindje. Het werd een jongetje en nu pas is zijn naam bekend geraakt: Arthur Michael William Matthews. Een keuze met heel veel symbolische verwijzingen in.
13/11 10u30  Arsenal wacht bang af: spits Welbeck heeft tweede operatie achter de rugArsenal-spits Danny Welbeck heeft een tweede operatie ondergaan aan zijn gebroken rechterenkel. Dat hebben de Gunners dinsdag bekendgemaakt.
13/11 10u15  Vuurzeeën blijven groeien in Californië: hoogste dodentol uit geschiedenis van de staatBij de bosbranden in Californië zijn al minstens 44 doden geteld. Dat is de hoogste dodentol sinds de registraties in de staat zijn begonnen, zeggen de autoriteiten maandag.
13/11 10u15  ‘Vredesbank’ in Moelingen ingehuldigdIn Voeren, in de deelgemeente Moelingen, werd een zitbank, speciaal voor deze gelegenheid ontworpen en met engelengeduld bekleed met tal van gekleurde mozaïeksteentjes, onthuld. Dit gebeurde op zondag 11 november bij de herinnering aan het einde van 100 jaar ‘Groote Oorlog’ en wapenstilstand. Burgemeester Broers, bewoonster Jacqueline van der Veer en enkele kinderen onthulden het kunstwerk;
13/11 10u15  NBA opgeschrikt door zware blessure, Toronto en Golden State onderuit ondanks straffe statistiekenToronto en Golden State hebben maandag een nederlaag geleden in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). De Raptors, koploper in de Eastern Conference, gingen thuis onderuit tegen New Orleans: 110-126. De Warriors, leider in het Westen, moesten na een verlenging met 121-116 hun meerdere erkennen in de LA Clippers.
13/11 10u00  Victoria's Secret excuseert na uitspraken over transgender en plus-sizemodellenDe marketingbaas van Victoria's Secret vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die zouden de 'fantasie' van het merk doorbreken. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse Vogue. Na luide kritiek op sociale media bood hij zijn excuses aan.
13/11 09u45  Peter Van de Veire, Niels Destadsbader en Miguel Wiels organiseren The Voice in het echtThe Voice van Vlaanderen, maar dan in ’t echt. Zonder tv-camera’s, zonder wedstrijd. Dat wordt de auditie die Les Flamands, het pas opgestarte ‘creatief huis’ waarachter onder anderen Peter Van de Veire, Miguel Wiels en Niels ­Destadsbader schuilgaan, op 8 december organiseert. “Iedereen tussen 16 en 26 die iets met muziek doet, is welkom. Dat kan een gitarist of drummer zijn, een boyband, maar net zo goed een rapper met talent”, zegt Peter Van de Veire. “We hopen vers, onontdekt talent te ontdekken.”
13/11 09u45  Victoria's Secret excuseert voor uitspraken over transgender en plus-sizemodellenDe marketingbaas van Victoria's Secret vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die zouden de 'fantasie' van het merk doorbreken. Dat zei hij in een interview met Vogue US. Na luide kritiek op sociale media bood hij zijn excuses aan.
13/11 09u45  Eerstejaars Agnetencollege op uitstap naar techniek- en wetenschapsacademieHoe kunnen robots het leven gemakkelijker maken? De eerstejaars van Natuur en Techniek en Technisch-creatief hebben het aan de levende lijve mogen ondervinden bij de techniek- en wetenschapsacademie in Houthalen.
13/11 09u30  VIDEO. Trein rijdt met open deuren tussen Denderleeuw en Haaltert: “Het is slechts een kort traject”Een passagierstrein heeft maandagnamiddag het hele traject tussen Denderleeuw en Haaltert afgelegd met openstaande deuren. Passagiers aan boord van de trein konden het incident filmen: “De treinbegeleider had helemaal niks door en er kwam ook geen communicatie.” NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman bevestigt het incident: “De noodbediening werd geactiveerd, maar het ging om een kort traject en de deuren werden in Haaltert opnieuw afgesloten.”
13/11 09u15  SPOILER. De grootste verrassing komt van Jeroen in de ontknoping van ‘Boer zkt Vrouw’Van in het begin was het duidelijk voor boer Jeroen (29): het moest en zou Severien worden. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar de verrassing is compleet wanneer de boer vanuit Duitsland aankomt op de ontknopingsaflevering van ‘Boer zkt Vrouw’.
13/11 09u15  Zwangere vriendin doet boekje open over acteur uit ‘De Buurtpolitie’: “Ik heb zijn duistere kanten ontdekt”Doodsbedreigingen, torenhoge schulden, ziekelijke verwijten. De zwangere vriendin van acteur Souliman De Croock (33), beter bekend als Aziz uit ‘De Buurtpolitie’, heeft weinig goeds te vertellen. In het weekblad Dag Allemaal doet ze een boekje open over hem.
13/11 09u15  Tegenstander van Rode Duivels ziet nu al vierde speler uitvallen: spits Embolo aan de kant met voetbreukZwitserland moet het zondag in de Nations League-wedstrijd tegen de Rode Duivels zonder aanvaller Breel Embolo stellen. De speler van Schalke 04 heeft een breuk opgelopen in zijn linkervoet, hij is mogelijk tot zes weken buiten strijd. Bondscoach Vladimir Petkovic riep Dimitri Oberlin (FC Bazel) op als vervanger. Dat heeft de Zwitserse federatie (ASF) maandag aangekondigd.
13/11 09u15  Naam van baby van Pippa Middleton nu pas bekend geraaktOp maandag 15 oktober beviel Pippa Middleton (35) van haar eerste kindje. Het werd een jongetje en nu pas is ook zijn naam bekend geraakt: Arthur Michael William Matthews. Een keuze met heel veel symbolische verwijzingen in.
13/11 09u00  Nieuwe Kampenaren ontvangen op infobeursHet gemeentebestuur houdt eraan om jaarlijks de nieuwe inwoners uit te nodigen voor een infosessie. De nieuwe lichting werd deze keer ontvangen in het nieuwe gemeentehuis en na de algemene info in de raadzaal konden de geïnteresseerden zich informeren aan de diverse stands die door de gemeentelijke diensten werden opgezet. Een 90-tal burgers schreven in en het was een mix van alle leeftijdscategorieën. Zij kregen nog een boodschappentas mee naar huis met daarin een aantal aankoopbonnen en tickets voor onder andere het CC, de bib en het zwembad
13/11 09u00  “Albert II deed Delphine Boël in verzegelde brief voorstel om haar in alle stilte te erkennen”Enkele weken voor ze in 2013 naar de rechter stapte, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. Dat berichten Le Soir en Sudpresse dinsdag. De bemiddeling voorzag in een verzegelde brief waarin Albert II erkende dat zij zijn dochter was, maar de brief mocht pas na de dood van de koning worden geopend.
13/11 09u00  School veroordeeld voor weigeren jongen met Downsyndroom: “Ze namen Maxim zijn vriendjes af”Basisschool Sint-Ludgardis in Schoten is veroordeeld omdat het een jongen met Down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden en adviseerde ze hem te laten veranderen van school. De school moet nu een schadevergoeding betalen. Een belangrijk precedent, vindt Unia. “Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.”
13/11 08u45  Binnenschip gezonken na frontale aanvaring op AlbertkanaalDoor een frontale aanvaring tussen twee schepen op het Albertkanaal in Herentals is een binnenschip gezonken. Alle aanwezigen aan boord konden in veiligheid worden gebracht.
13/11 08u45  Vrouw van Schumacher: “Michael is een vechter en geeft niet op”In december is het al vijf jaar geleden dat Michael Schumacher een tragisch ski-ongeluk had. Zijn vrouw Corinna geeft de hoop op herstel na al die jaren echter nog niet op. Dat zegt ze in een openhartige brief aan een fan.
13/11 08u45  Michael Verschueren sportieve baas bij Anderlecht, maar wat met Luc Devroe?Na de moeizame heenronde en de Europese afgang, begon Marc Coucke nogmaals aan een analyse van Anderlecht. Het plan ligt op tafel om Michael Verschueren (mee) de sportieve lijn van RSCA te laten bepalen, want als zoon van legendarisch clubmanager Michel Verschueren kent hij de club door en door. Of dat dan samen met Luc Devroe – wiens transferbeleid geen onverdeeld succes was – moet gebeuren, is niet duidelijk.
13/11 08u15  Vier gebroken ribben voor ploegmaat De Ketele, toch start Robbe Ghys als favoriet in Gentse ZesdaagseGisterenochtend maakte Robbe Ghys (21) zijn koffer leeg na een herfststage met het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) op Lanzarote. Vandaag trekt de 21-jarige Lummenaar gepakt en gezakt naar Gent om er zes dagen lang rondjes te draaien in de centrifuge die het ’t Kuipke heet. Iljo Keisse, zesvoudig zesdaagsewinnaar in Gent, riep het duo De Ketele-Ghys onlangs uit tot de te kloppen formatie. “Iljo heeft makkelijk praten. In tegenstelling tot zijn voorbereiding was die van ons verre van ideaal”, slaat Ghys nog voor aanvang een eerste aanval af.
13/11 08u00  Op koers voor play-off 1, de hand van Brys en Japanse goudhaantjes: waarom STVV weer hot isSTVV is weer hot. Niet alleen kamperen de Kanaries na de heenronde op een knappe vijfde plaats, ook sensatie Daichi Kamada en trainer Marc Brys krijgen van voetbalminnend België lof toegezwaaid. Het zorgt ervoor dat de fans de weg weer terugvinden naar Stayen. Zo loopt de ticketverkoop voor de topper tegen Anderlecht over twee weken als een trein. Domper is de blessure van Cristian Ceballos. De Spanjaard is enkele weken out met een scheurtje in de adductoren van het rechterbeen.
13/11 08u00  Kortrijk-fan die apengebaren maakte, excuseert zich bij Mpoku op InstagramKV Kortrijk moet een straf vrezen voor racistisch gedrag van enkele fans ten opzichte van Standard-spelers voorbije zondag. Intussen bood één KVK-fan zijn excuses aan Paul-José Mpoku aan via Instagram.
13/11 08u00  Clement en co dienen op tijdens middagmaal: zo zet Genkse staf spelers op scherpDe heenronde zit erop, de herfstkampioen woont in Limburg. KRC Genk is met 35 op 45 en zonder één nederlaag de beste leerling van de klas. Op het rapport staan cijfers van 0 tot 10, T2 Jos Daerden voorziet ze van deskundig commentaar. Hij blikt vol vertrouwen uit naar het tweede semester. “Op kop staan is beter dan te moeten achtervolgen. Dat vreet alleen maar energie.”
13/11 08u00  Man die tien jaar geleden zoontje doodsloeg, opnieuw opgepakt voor zwaar geweld tegen zijn babyTien jaar nadat hij in de gevangenis belandde voor het doodslaan van zijn zes maanden oude zoontje, zit Cédric V.R. (36) opnieuw in de cel. Ditmaal omdat hij zijn dochtertje van drie maanden op de grond gegooid heeft omdat ze te hard huilde. Het meisje vecht voor haar leven en de man is aangehouden, bevestigt het Brussels parket.
13/11 08u00  Onderzoeksrechter parachutemoord mogelijke opvolger van gewraakte RaskinTongerenEen eerste bom onder het grote onderzoek naar voetbalfraude is het, de succesvolle wraking van de Tongerse onderzoeksrechter Joris Raskin. Hij is door de beslissing van het Antwerpse hof van beroep niet langer aan zet, “omdat de schijn van partijdigheid is gewekt door zijn rol als onderzoeksrechter én jurist bij de voetbalbond”. De kans is groot dat de advocaten van de verdachten in Operatie Propere Handen nu zullen proberen om de vele telefoontaps onwettig te laten verklaren. Maar dat is niet zo eenvoudig, stellen specialisten.
13/11 08u00  Verbeten Tongerse oplichtster (39) pluimde al vier truckers: “Ze liet twee borstvergrotingen doen op hun kosten”Een blonde vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, geboren in Tongeren, zit sinds gisteren opnieuw in de gevangenis voor oplichting. De 39-jarige I.L. werd opgepakt nadat ze vorige week niet betaalde voor haar verblijf in een Hasseltse B&B waar ze met een gehuurde auto toekwam en waarbij de garagist nog altijd op zijn geld wacht. “Die vrouw heeft al vier mannen, allemaal truckers, gepluimd. Ze streek hun pensioensparen op, verkocht hun auto en liet borstvergrotingen doen op hun kosten. Ik kan er een boek over schrijven”, zegt een slachtoffer.
13/11 07u30  Negen goals en tien assists: Hans Vanaken kan van alle Rode Duivels beste cijfers voorleggenNegen goals, tien assists. Geen enkele Rode Duivel is dit seizoen beslissender voor zijn ploeg dan Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge mag daarom hopen op een tweede en een derde cap tegen IJsland en Zwitserland. “Maar ik verwacht niet te veel.”
13/11 07u30  Zo draag je een lange jurk in de winter op een elegante manierJe lange jurk enkel fashionproof in de zomer? Think again! Met enkele simpele stijltips draag je je lange jurk ook in de winter op een elegante manier.
13/11 07u00  Opmerkelijke verdediging voor politierechter: “Niet dronken, wel Limburger”D.V. werd op honderd meter van zijn woning tegengehouden door de politie. Hij had 1,56 promille alcohol in zijn bloed. “Een kwestie van perceptie”, zei zijn advocaat, die meent dat zijn Limburgse cliënt verkeerd is begrepen.
13/11 07u00  WWF roept op: “Geef wat minder eten aan je dikke kat en wat meer aan jaguars”Terwijl in België 36 procent van de twee miljoen katten met overgewicht kampen, heeft ’s werelds grootste kat, de jaguar, de grootste moeite om voldoende eten te vinden en zich voort te planten. Wereldnatuurfonds WWF lanceert daarom een campagne om Belgen op te roepen wat minder aan hun katten te geven en meer aan de jaguar door de programma’s van de organisatie ter bescherming van die bedreigde diersoort te ondersteunen.
13/11 06u45  Een op de veertien zwangere vrouwen neemt gevaarlijke medicatieBijna zeven procent van de zwangere vrouwen neemt medicatie die gevaarlijk kan zijn voor de ontwikkeling en de gezondheid van de baby.
13/11 06u30  Bom onder onderzoek naar voetbalfraude: wat zijn de gevolgen voor ‘Operatie Propere Handen’?TongerenEen eerste bom onder het grote onderzoek naar voetbalfraude is het, de succesvolle wraking van de Tongerse onderzoeksrechter Joris Raskin. Hij is door de beslissing van het Antwerpse hof van beroep niet langer aan zet, “omdat de schijn van partijdigheid is gewekt door zijn rol als onderzoeksrechter én jurist bij de voetbalbond”. De kans is groot dat de advocaten van de verdachten in Operatie Propere Handen nu zullen proberen om de vele telefoontaps onwettig te laten verklaren. Maar dat is niet zo eenvoudig, stellen specialisten.
13/11 06u15  TV PRÉPARÉ. "Wie kan er nu iets inbrengen tegen tien minuutjes televisie zo gezellig als knetterend haardvuur?"Elke week blikken onze tv-journalisten terug op opvallende passages op hun tv. Wat kruidde hun kijkweek, en waar maken ze graag gehakt van?
13/11 06u15  Gadget inspector test de Nokia 7.1: “Zeer goede smartphone voor wie geen kapitaal over de balk wil smijten”De Gadget Inspector van Het Belang van Limburg nam de Nokia 7.1 onder de loep voor een korte test.
13/11 06u15  Gezonde AbeekDe Vissenwerkgroep van LIKONA onderzocht de voorbije weken het visbestand op de bovenloop van de Abeek en haar zijbeken.
13/11 06u15  Verbeten Tongerse oplichtster (39) opnieuw in cel: “Ze hield op fanreis met Frans Bauer haar laarsjes aan om enkelband te verbergen”Een blonde vrouwelijke vrachtwagenchauffeur, geboren in Tongeren, zit sinds gisteren opnieuw in de gevangenis voor oplichting. De 39-jarige I.L. werd opgepakt nadat ze vorige week niet betaalde voor haar verblijf in een Hasseltse B&B waar ze met een gehuurde auto toekwam en waarbij de garagist nog altijd op zijn geld wacht. “Die vrouw heeft al vier mannen, allemaal truckers, gepluimd. Ze streek hun pensioensparen op, verkocht hun auto en liet borstvergrotingen doen op hun kosten. Ik kan er een boek over schrijven”, zegt een slachtoffer.
13/11 06u15  Baden in het groen: tips voor planten in de badkamerAlle middelen zijn goed om meer groen in huis te halen. En ja, dat betekent dat ook de badkamers tegenwoordig ingepalmd worden door kamerplanten. Het lijkt een wat vreemde combinatie, maar groene planten zijn wel degelijk geschikt voor deze vochtige ruimte én zorgen er meteen voor frisse en zuivere lucht. Het ontspannen gevoel krijgt u er gratis bij.
13/11 03u30  RegioLees meer >
13/11 03u30  Politierechter Kathleen Stinckens mogelijk nieuwe voorzitster van Comité PLeuvenDe Leuvense politierechter Kathleen Stinckens (foto), die afkomstig is uit Hasselt, wordt mogelijk de nieuwe voorzitter van het Comité P. Dat meldde de VRT gisteravond.
13/11 03u30  430 winkels van Blokker staan te koopLees meer >
13/11 03u30  “Een beetje effect is niet meer goed genoeg”HasseltEén op de 30 Limburgse jongeren tussen 6 en 17 jaar slikt medicatie tegen ADHD. Dat blijkt uit cijfers van de Socialistische Mutualiteiten. Dat aantal blijft min of meer constant, maar de hoeveelheid van de dosis stijgt wel met 17 procent. Dat is volgens de Neerpeltse kinderpsychiater Lieve Swinnen geen slechte zaak. “Een beetje effect is niet meer goed genoeg. Een bacterie bestrijd je toch ook niet met de helft van de antibiotica?”
13/11 03u30  Gesprekken over postjes slaandiepe kloof tussen Gentse partijenLees meer >
13/11 03u30  Visolie en vitamine D beschermen niet tegen kanker of hartproblemenHASSELTSupplementen met vitamine D en visolie helpen niet om kanker of ernstige hartproblemen bij gezonde ouderen te voorkomen. Dat blijkt uit een grootschalige Amerikaanse studie. “Veel mensen overdrijven met supplementen”, zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie.
13/11 03u30  “Hervorming secundair is pure improvisatie”Lees meer >
13/11 03u30  En dan regent het plots in de zaalHasseltKinepolis Hasselt wil dit jaar nog een 4DX-zaal openen. Daar kunnen bezoekers een film bekijken in bewegende stoelen en met water-, wind- en geureffecten. “Dit resulteert in een ongekend immersieve filmervaring, die kijkers echt in de actie op het scherm trekt”, maakt Kinepolis zich sterk.
13/11 03u30  “Sp.a-Limburg moet 15,5 procent halen in mei”Houthalen-Helchteren“De wonden bij sp.a-Limburg genees je niet met zout maar met klevers”, zegt de nieuwe provinciaal voorzitter ad interim Alain Yzermans. Hij wil de komende maanden in nauw overleg met de basis een blauwdruk maken voor een eigentijdse partij die in mensentaal uitlegt waar ze voor staat. “Als roodste provincie zullen we ook veel vaker in Brussel op tafel slaan”, zegt de nieuwste telg van het nationale sp.a-bestuur. “15,5 procent halen wordt de doelstelling in mei volgend jaar.”
13/11 03u30  OldtimerLees meer >
13/11 03u30  Loones neemt Defensie over, Vandeput op teambuildingLees meer >
13/11 03u30  De groene jongen die België kan ontgrendelenLees meer >
13/11 03u30  Doden bij Israëlische bombardementen op GazastrookGAZAVanuit Gaza zijn gisteren tientallen raketten afgevuurd op doelwitten in Israël. Dat antwoordde met luchtaanvallen. Daarbij vielen twee Palestijnse doden.
13/11 03u30  Finse fictie op Canvas met ‘Deadwind’Lees meer >
13/11 00u30  James Cooke doet in ‘De Slimste Mens’ bijzondere onthulling over toilet van Gert VerhulstDe eerste ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van deze week gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Maandag deed Saartje Vandendriessche (43) haar gooi naar de titel. In een vorig leven was ze omroepster op Eén, nu gaat ze op dezelfde zender sportieve uitdagingen aan in ‘Op De Man Af’.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

35x Deze kledingstukken doen je ouder lijken20/11 07u15 - Het Belang van Limburg: Dat je op je vijftigste geen minijurkje meer hoeft te dragen, spreekt voor zich. Maar omgekeerd wil je ook geen kleding dragen die je ouder doet lijken. Haal deze 'boosdoeners' alvast uit je garderobe!
23x 17 procent waardeverlies voor de bitcoin20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
21x “De verhoging van de 63 bruggen over het Albertkanaal tegen 2022 voltooien wordt krap”20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
20x 400.000 euro20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
20x De Waalse gelehesjesrevolutie20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Actrice Mandy Moore is getrouwd en wel in een roze jurk20/11 14u30 - Het Belang van Limburg: Mandy Moore (34) heeft op 18 november in Los Angeles haar jawoord gegeven aan Taylor Goldsmith (33). De 'This Is Us'-ster deed dat niet in een maagdelijke witte jurk, maar opteerde voor een opvallend roze exemplaar.
19x De Wever start formele gesprekken met sp.a en Open Vld20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Kun je een herfstdip voorkomen?20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Vandeurzen wil deel van vergoeding wegschenken20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: BrusselVlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) krijgt bij zijn vertrek in mei geen 156.000 euro uittredingsvergoeding, zoals de VRT had uitgerekend, maar 400.000 euro. “Ik ben er zelf van geschrokken”, zegt Vandeurzen. “Dat is zeer veel geld. Ik ga nadenken over hoe ik een deel van dat geld kan investeren in de maatschappij.” De regels voor ministers en parlementsleden zijn pas in 2014 verstrengd, maar de opgebouwde rechten van de periode daarvoor blijven wel nog gelden. Vandeurzen is dus niet de enige die royaal wordt vergoed.
18x Zoon Vital Borkelmans riskeert werkstraf en stadionverbod voor vechtpartij na match20/11 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
35415
Gelezen:
24466
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven