zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
15/06 08u30  'ABN AMRO op zoek naar nieuwe topman' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Kees van Dijkhuizen bij ABN AMRO lijkt nabij. Volgens bronnen kondigt hij binnenkort zijn vertrek aan. Het gerucht is zo hardnekkig dat ING zijn kroonprins afschermt om te voorkomen dat de concurrent die als nieuwe topman headhunt, schrijft De Telegraaf.
14/06 22u30  Broadcom onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukten het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
14/06 21u45  'Fusie T-Mobile US en Sprint weer dichterbij' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De op handen zijnde fusie tussen de Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint is naar verluidt weer een stap dichterbij. De mededingingsafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie lijkt akkoord te willen geven voor de deal als de bedrijven meerdere bezittingen van de hand doen. Dat schrijft de New York Times op basis van bronnen.
14/06 20u45  OCI praat over samenwerking met Adnoc AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit bevestigde het Egyptische bedrijf, nadat geruchten over gesprekken eerder de ronde deden.
14/06 19u45  Aegon Bank plaatst obligatielening AMSTERDAM (AFN) - Aegon Bank heeft naar eigen zeggen met succes achtergestelde niet-preferente obligatielening van 500 miljoen euro geplaatst. De stukken hebben een looptijd van vijf jaar en het rendement is 0,729 procent. Volgens Aegon Bank, dat onderdeel is van Aegon, is de lening vijf keer overtekend en gebeurde de plaatsing bij meer dan 180 institutionele beleggers.
14/06 19u45  Wall Street kleurt rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie in de min. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
14/06 19u30  'OCI in gesprek over samenwerking met Adnoc' AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Een aankondiging van een deal zou over een aantal dagen al kunnen volgen.
14/06 18u30  ABN AMRO verkoopt aandelen Euronext AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft vrijdag 700.000 aandelen van Euronext verkocht aan Caisse des Dépôts. Volgens de bank gaat het om een 1 procent van het aandelenkapitaal van de beursuitbater. Financiële details maakte ABN AMRO niet bekend.
14/06 18u15  Investeerder HAL vergroot belang in Coolblue AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft haar belang in webwinkelbedrijf Coolblue vergroot van ruim 30 procent naar 49 procent. HAL kocht de aandelen van twee van de drie oprichters van Coolblue.
14/06 17u45  Chipbedrijven onder druk op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten. Met name chipbedrijven op Beursplein 5 deden een stap terug na de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Het beeld elders in Europa was niet anders. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
14/06 16u30  Consumentenvertrouwen VS omlaag ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juni gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
14/06 16u15  Bedrijfsvoorraden VS gestegen WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in april met 0,5 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/06 16u00  Minnen op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag in de min. Ook elders in Europa kleurden graadmeters rood. Met name de chipsector kende een mindere sessie na een omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
14/06 16u00  'Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op' PARIJS (AFN) - Bij Air France-KLM staan na een roerige periode de neuzen weer dezelfde kant op. Volgens topman Ben Smith van het luchtvaartconcern liggen grote aandeelhouders de Nederlandse en de Franse staat op één lijn met het bedrijf als het gaat om het vertegenwoordigen van de belangen in beide landen.
14/06 15u45  Broadcom drukt chipsector op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met minnen aan de laatste sessie van de week begonnen. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 8u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/06 15u45  Industriële productie VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in mei met 0,4 procent gestegen op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
14/06 15u00  'Lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen vrijdag af op een lagere opening. Waarschijnlijk komen net als in Europa de chipfondsen op Wall Street onder druk te staan door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Verder buigen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en hangen de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen boven de markt.
14/06 15u00  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
14/06 14u30  Renteverlaging Russische centrale bankMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De Russische centrale bank heeft vrijdag de rente met een kwart procentpunt verlaagd tot 7,50 procent. De renteverlaging was algemeen verwacht door economen.
14/06 12u30  Boskalis gaat tankers Golf van Oman bergenPAPENDRECHT (AFN) - De Nederlandse maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis heeft opdracht gekregen voor het bergen van de twee beschadigde olietankers en hun lading in de Golf van Oman, die vermoedelijk zijn aangevallen. Dat maakte Boskalis bekend, zonder financiële details over de opdracht naar buiten te brengen.
14/06 11u45  Rode beursdag door chipbedrijven en IranAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in het rood. De chipbedrijven stonden onder druk na een omzetwaarschuwing van het Amerikaanse chipconcern Broadcom. Beleggers hielden verder de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten en bleef de Amerikaans-Chinese handelsvete boven de markt hangen.
14/06 11u45  IEA verlaagt groeiraming olievraagPARIJS (AFN/RTR) - De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar minder sterk stijgen dan eerder gedacht onder druk van de negatieve economische gevolgen van de handelsspanningen. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA). In mei verlaagde het agentschap ook al zijn raming voor de olievraag.
14/06 10u45  Groen licht ACM voor investering NIBCAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Consument Markt (ACM) geeft groen licht aan een investering door de beursgenoteerde Haagse zakenbank NIBC. Daarbij nam NIBC samen met investeringsfonds Rotterdam Port Fund een meerderheidsbelang in ontwikkelaar en exploitant van lng-tankstations en producent van bio-lng (vloeibaar gemaakt aardgas) Rolande.
14/06 10u15  Goudprijs stijgt door geopolitieke onrustLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs steeg vrijdag tot het hoogste niveau sinds april vorig jaar, vooral gestuwd door geopolitieke zorgen rond Iran en de wereldwijde handelsspanningen. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Londen bijna 1360 dollar betaald worden.
14/06 10u00  Chipbedrijven onder druk op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs deed vrijdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De chipbedrijven stonden onder druk na een omzetwaarschuwing van het Amerikaanse chipconcern Broadcom. Beleggers hielden verder de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Daarnaast bleef de Amerikaans-Chinese handelsvete boven de markt hangen.
14/06 09u45  Koersdoel Acomo omlaag bij INGAMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor Amsterdam Commodities (Acomo) verlaagd. Het advies blijft gelijk, zo kwam vrijdag naar voren uit een rapport over de thee-, specerijen- en notenhandelaar. Het advies blijft buy.
14/06 09u30  Productiegroei industrie China zwakt afPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in China is in mei minder sterk toegenomen dan een maand eerder en liet de traagste groeistijging zien sinds 2002. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese statistiekbureau heeft gepubliceerd.
14/06 09u15  Esperite: langere looptijd leningenAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Esperite heeft een verlenging van achttien maanden onderhandeld voor de looptijd van 4,75 miljoen euro aan ongedekte converteerbare leningen. De oorspronkelijke looptijd liep tot eind december van dit jaar.
14/06 09u15  Shell-dochter moet klanten compenserenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Een dochteronderneming van olie- en gasconcern Shell moet in het Verenigd Koninkrijk duizenden klanten terugbetalen die een tijdlang te veel geld kwijt waren aan hun gas en licht. Dat heeft Britse marktwaakhond voor nutsbedrijven beslist.
14/06 09u00  Royal Delft wil dik 1,7 miljoen ophalenDELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft wil dik 1,7 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De opbrengst zal worden gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe bedrijfslocatie van Royal Leerdam Crystal.
14/06 08u30  Hogere heffingen China op pijpen VS en EUPEKING (AFN/RTR) - China gaat de invoertarieven verhogen op bepaalde hoogwaardige stalen pijpleidingen uit de Europese Unie en de Verenigde Staten, die vooral worden gebruikt in energiecentrales. Dat meldde het Chinese ministerie van Handel.
14/06 08u15  'Kleine openingswinst voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen iets hoger te beginnen. Beleggers houden vooral de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Daarnaast blijft de Amerikaans-Chinese handelsvete boven de markt hangen.
14/06 08u15  Nikkei sluit week hoger afTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten. De Japanse oliebedrijven profiteerden van de hogere olieprijzen, die in de lift zaten na incidenten met twee olietankers in de Golf van Oman. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zit Iran achter de aanvallen. Iran noemt de beschuldigingen ongefundeerd.
14/06 08u15  Brits onderdeel Swiss Re naar de beursZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re gaat zijn Britse onderdeel ReAssure Group naar de beurs brengen. De beursgang moet in juli plaatsvinden, zo bleek vrijdag.
14/06 07u45  Activistische belegger richt pijlen op SonyTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse elektronica- en entertainmentconcern Sony wordt wederom onder vuur genomen door de activistische investeerder Third Point. Dat Amerikaanse hedgefonds heeft zijn belang in het bedrijf vergroot tot een waarde van 1,5 miljard dollar en wil ingrijpende veranderingen afdwingen. Zo zou de chipdivisie moeten worden afgesplitst en een afzonderlijke beursnotering krijgen.
14/06 07u45  'Total neemt belang in Indiase Adani Gas'PARIJS/MUMBAI (AFN) - Het Franse olie- en gasconcern Total is dicht bij de aankoop van een belang van 30 procent in het Indiase gasdistributiebedrijf Adani Gas. De deal heeft naar verluidt een waarde van 800 miljoen dollar, aldus de Times of India.
14/06 07u30  Beursgang truckdivisie Volkswagen op 28 juniWOLFSBURG (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Volkswagen wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, op vrijdag 28 juni naar de beurs brengen. De waardering moet liggen tussen de 13,5 miljard euro tot 16,5 miljard euro. Het zou daarmee een van de grootste beursgangen in Europa van dit jaar worden.
14/06 07u30  'Focus op chipsector na waarschuwing Broadcom'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector weet vrijdag de aandacht wederom op zich gericht, nadat Broadcom zijn omzetverwachting voor heel het jaar stevig verlaagde. Het Amerikaanse chipconcern voorziet moeilijkheden vanwege de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
14/06 07u15  'Elektrische auto heeft gevolgen voor dealer'AMSTERDAM (AFN) - Door de komst van elektrische auto's en de populariteit van private lease is er steeds minder werk voor klassieke autodealers. Topman Henk van der Kwast van Stern Groep, een van de grootste autobedrijven van Nederland, stelt in De Telegraaf dat de autodealer op de schop moet.
14/06 07u00  Export groeit bijna 2 procent in aprilDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in april 1,9 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is de groei groter dan in de vijf voorgaande maanden.
14/06 06u45  Winkels zetten meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in april meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.
14/06 06u30  Broadcom snijdt in prognose om handelsoorlogSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Broadcom voorziet moeilijkheden vanwege de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Het Amerikaanse chipconcern heeft zijn omzetverwachting voor het hele jaar stevig verlaagd.
13/06 22u30  Wall Street houdt Iran in de gatenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten. Beleggers waren alert op de oplopende spanningen tussen Washington en Teheran, na incidenten met olietankers voor de kust van Iran. De aandacht bleef verder voor een groot deel uitgaan naar de Amerikaans-Chinese handelsvete.
13/06 19u45  Hogere tussenstanden op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers waren alert op de oplopende spanningen tussen Washington en Teheran, na incidenten met olietankers voor de kust van Iran. De aandacht bleef verder voor een groot deel uitgaan naar de Amerikaans-Chinese handelsvete.
13/06 19u30  'Carlyle onderzoekt opsplitsing Nouryon'LONDEN (AFN) - De plasticactiviteiten van Nouryon, de voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel, worden mogelijk zelfstandig naar de beurs gebracht. Dat heeft topman Charlie Shaver gezegd in een interview met persbureau Bloomberg in Londen.
13/06 18u30  Aperam vindt kredietratings niet meer nodigLUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft kredietbeoordelaars SP Global en Moody’s gevraagd om Aperam weg te halen uit hun ratingdiensten. De onderneming blijft er naar eigen zeggen wel naar streven om de huidige kredietwaardigheid vast te houden.
13/06 18u15  Retail Estates koopt twee winkelpanden BelgiëTERNAT (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft zijn portefeuille uitgebreid. Het in Brussel en Amsterdam genoteerde bedrijf heeft twee winkelpanden in het retailpark Alinau in het Belgische Libramont overgenomen van een particuliere belegger. Ze zijn verhuurd aan PointCarré en aan Hennes Mauritz (HM).
13/06 18u00  Kleine uitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers hielden de laatste ontwikkelingen in het handelsconflict in de gaten. China liet weten niet toe te geven aan de druk van de Verenigde Staten en te zullen ''vechten tot het einde''.
13/06 17u15  Air France-KLM verlengt samenwerking met RAIAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM en RAI Amsterdam verlengen hun samenwerking om internationale beurzen, congressen en evenementen naar Amsterdam te halen. Dat maakte RAI Amsterdam bekend, zonder het verstrekken van financiële details. Ook over de verdere duur van de relatie werd niets gezegd.
13/06 16u00  Kleine plus voor hoofdindex AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa wonnen wat terrein. Beleggers hielden de laatste ontwikkelingen in het handelsconflict in de gaten. China liet weten niet toe te geven aan de druk van de Verenigde Staten en te zullen ''vechten tot het einde''.
13/06 15u45  Wall Street begint dag met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten aan de handel begonnen, na de bescheiden minnen van een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft voor een groot deel uitgaan naar de Amerikaans-Chinese handelsvete. Verder gingen de olieprijzen stevig omhoog door incidenten met olietankers in de Golf van Oman.
13/06 15u30  Fastned opent honderdste snellaadstationAMSTERDAM (AFN) - Fastned heeft donderdag zijn honderdste snellaadstation in gebruik genomen. Tegelijk werd ook laadstation nummer 101 aan de overkant van de A15 tussen Gorinchem en Geldermalsen onthuld, zo laat de exploitant van snellaadstations voor elektrische auto's weten.
13/06 15u00  'Wall Street gaat licht hoger openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting met kleine plussen openen, na de bescheiden minnen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft voor een groot deel uitgaan naar de Amerikaans-Chinese handelsvete. Verder gingen de olieprijzen flink omhoog door incidenten met olietankers in de Golf van Oman.
13/06 15u00  Meer uitkeringsaanvragen VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 222.000. Dat betekende een stijging met 3000 aanvragen ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
13/06 14u45  Importprijzen VS omlaagWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,3 procent gedaald in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/06 14u45  Boris Johnson aan kop voor opvolging MayLONDEN (AFN/RTR) - Drie kandidaten om de Britse premier Theresa May op te volgen zijn uitgeschakeld. Esther McVey, Mark Harper en Andrea Leadsom kregen bij de eerste ronde van een interne partijverkiezing onvoldoende steun. Oud-minister Boris Johnson kreeg veruit de meeste stemmen.
13/06 14u15  Verkoop pand zorgt voor winst Hudson's BayVANCOUVER (AFN/RTR) - Warenhuisketen Hudson's Bay (HBC) heeft het eerste kwartaal van zijn boekjaar afgesloten met zwarte cijfers. Dat onder de streep een plus resteerde, dankt de keten louter aan de verkoop van een winkelpand in New York, wat 817 miljoen Canadese dollar (543 miljoen euro) opleverde.
13/06 13u45  'Redding Japan Display op losse schroeven'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De redding van de geplaagde schermenmaker Japan Display is in gevaar. Chinese en Taiwanese investeerders lijken de deadline van vrijdag te missen. Uiterlijk die dag moest het reddingsplan zijn voltooid. Dat meldden ingewijden rond de onderneming.
13/06 13u30  OPEC: handelsspanningen raken olievraagWENEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De wereldwijde handelsspanningen raken de internationale vraag naar olie. Dat heeft oliekartel OPEC gezegd in zijn maandrapport. De organisatie zegt dat daardoor de vraag naar olie in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk minder sterk toenam dan eerder gedacht.
13/06 13u15  KPN verkoopt restbelang Telefónica DeutschlandDEN HAAG (AFN) - KPN heeft zijn resterende belang in Telefónica Deutschland verkocht. Dat maakte het telecombedrijf donderdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.
13/06 12u30  Topman Volkswagen: dicht bij deal met FordWOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Volkswagen is dicht bij een deal met de Amerikaanse branchegenoot Ford Motor voor samenwerking op het gebied van elektrische auto's en autonoom rijden. Dat zei topman Herbert Diess van Volkswagen op een bijeenkomst van topmanagers op het hoofdkantoor in Wolfsburg.
13/06 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag overwegend kleine winsten zien. De vastgelopen handelsonderhandelingen tussen Washington en Peking bleven de markten in de greep houden. China liet weten niet toe te geven aan de druk van de Verenigde Staten in het handelsconflict en te zullen ''vechten tot het einde''.
13/06 12u00  'Nederland aantrekkelijke vastgoedmarkt'AMSTERDAM (AFN) - Nederland is een van de aantrekkelijkste markten voor beleggingen in logistiek vastgoed. Alleen Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk scoren in Europa nog beter op een ranglijst van de internationale vastgoeddienstverlener Savills. Ierland completeert de top vijf.
13/06 11u15  Industriële productie eurozone verder gedaaldLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in april met 0,5 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
13/06 10u45  China: geven niet toe aan druk VSPEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China zal niet toegeven onder ''maximale druk'' van de Verenigde Staten in het handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Dat verklaarde het Chinese ministerie van Handel.
13/06 10u15  AEX werkt openingsverlies wegAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam wist donderdag het openingsverlies weg te werken. Ook de meeste andere Europese beurzen krabbelden voorzichtig op. De vastgelopen handelsonderhandelingen tussen Washington en Peking bleven de markten in de greep houden.
13/06 09u45  Olieprijs schiet omhoog na tanker-aanvalLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van olie ging donderdag flink omhoog, na berichten dat een tweetal tankers waren beschadigd bij een vermoedelijke aanval in de Golf van Oman. Het betreft tankers Kokuka Courageous en Front Altair.
13/06 09u30  Duitse 5G-veiling levert miljarden opBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse overheid heeft bijna 6,6 miljard euro opgehaald met de veiling van spectrumvergunningen voor 5G, ofwel supersnel mobiel internet. Dat meldde het Bundesnetzagentur dat de veiling organiseerde.
13/06 09u15  AEX begint licht lagerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden overwegend met verliezen. De vastgelopen handelsonderhandelingen tussen Washington en Peking bleven de markten in de greep houden.
13/06 09u15  KPN verliest aandeel in mobiele marktHOUTEN (AFN) - KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zijn aandeel op de krimpende mobiele markt zien afnemen. Evengoed behield de telecomprovider de koppositie, voor nummer twee Vodafone en nummer drie T-Mobile en Tele2 Nederland, die sinds kort samen optrekken. Dat concludeert marktonderzoeker Telecompaper.
13/06 09u15  Tencent stuwt resultaat techbedrijf NaspersKAAPSTAD (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Zuid-Afrikaanse media- en techbedrijf Naspers verwacht een aanzienlijk hoger resultaat in het afgelopen gebroken boekjaar. De onderneming profiteert van zijn belang in de Chinese technologiegigant Tencent, dat in de voorbije periode meer waard is geworden.
13/06 09u00  'Impact nat Brits weer op brouwers gering'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het natte weer in het Verenigd Koninkrijk betekent slecht nieuws voor de omzetten van brouwers en makers van andere dranken, die zijn blootgesteld aan de Britse markt. Toch zal de natte maand juni niet een heel groot probleem veroorzaken met betrekking tot de financiële prestaties. Dat schrijven kenners van Jefferies in een rapport.
13/06 08u45  Vergelijkbare Britse groei Tesco valt tegenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Tesco heeft in het afgelopen kwartaal de vergelijkbare verkoop in Groot-Brittannië minder sterk zien stijgen dan verwacht. Tesco zelf zei een ''sterk begin'' van het nieuwe boekjaar te hebben gemaakt in een ''bedrukte'' Britse markt.
13/06 08u45  'Alibaba gaat voor tweede notering in Hongkong'NEW YORK (AFN) - De Chinese techreus Alibaba heeft documenten ingediend voor een tweede beursnotering in Hongkong, naast zijn huidige notering in New York. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
13/06 08u30  'Lager begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag lager te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met verliezen openen. De vastgelopen handelsonderhandelingen tussen Washington en Peking blijven de markten in de greep houden.
13/06 08u15  Nikkei lager door chipbedrijvenTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag opnieuw lager geëindigd. Het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleef drukken op het beurssentiment. Vooral de Japanse chipbedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. De andere Aziatische beurzen gingen eveneens overwegend omlaag.
13/06 08u15  Duitse inflatie bevestigd op 1,4 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in mei uitgekomen op 1,4 procent op jaarbasis, van 2 procent een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers.
13/06 08u00  NXP: op korte termijn profijt van handelsveteEINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker NXP Semiconductors kan op de korte termijn profiteren van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Op de lange termijn bezorgt het conflict de technologische sector als geheel juist schade, laat topbestuurder Kurt Sievers van het Eindhovense bedrijf in een interview weten.
13/06 07u45  Begrotingstekort VS loopt opWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het begrotingstekort van de Verenigde Staten loopt hard op. In de eerste acht maanden van het fiscale boekjaar dat loopt tot 1 oktober steeg het tekort naar bijna 739 miljard dollar. Dat betekende een toename met 206 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Financiën.
13/06 07u45  Thales verhoogt verwachting na overname GemaltoPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse technologieconcern Thales verhoogt zijn winstverwachting, na de onlangs afgeronde overname van digitaal beveiliger Gemalto. Voor dit jaar rekent het bedrijf nu op een winst voor belastingen (ebit) van maximaal 2 miljard euro, van een eerder voorspelde 1,8 miljard euro.
13/06 07u45  Esperite praat weer over stamceltak Cryo-SaveAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Cryo-Save praat weer met het Poolse PBKM over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save. Dat bleek donderdag. Eind mei werd nog de stekker uit de onderhandelingen getrokken, omdat PBKM van een deal afzag.
13/06 07u15  Oud-medewerkers Shell niet bij rechtszaakAMSTERDAM (AFN) - Vier van omkoping verdachte oud-werknemers van olie- en gasreus Shell verschijnen niet in de rechtbank in Milaan om zich te verdedigen tegen beschuldigingen van grootschalige corruptie in Nigeria. Dat bevestigde een zegsman van het olie- en gasbedrijf, na berichtgeving van NRC.
13/06 06u45  Consumentenprijzen weer wat omlaagDEN HAAG (AFN) - De stijging van de consumentenprijzen was in mei op jaarbasis lager dan in april. Dat komt vooral door de prijsontwikkeling van vliegtickets, pakketreizen naar het buitenland en een verblijf in bungalowparken.
13/06 06u30  'Shell blijft weg bij rechtszaak over corruptie'AMSTERDAM (AFN) - Shell zal niet verschijnen in de rechtbank in Milaan om zich te verdedigen tegen beschuldigingen van grootschalige corruptie in Nigeria. De vier van omkoping verdachte oud-werknemers van Shell, onder wie twee hoge bestuurders, kiezen ervoor om de rechtszaal te mijden, laat het olie- en gasconcern weten aan NRC.
12/06 22u30  Tik voor banken op rood Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Beleggers waren zoals wel vaker de laatste tijd in de ban van glimpen van nieuws omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Verder stonden met name banken onder druk door het toenemende vooruitzicht van renteverlagingen. Het nieuwe inflatiecijfer versterkte dat gevoel alleen maar.
12/06 19u45  Wall Street lager in middaghandelNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag halverwege de handelsdag licht in het rood. Beleggers waren vooral gespitst op ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De twee economische grootmachten lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping tijdens de aankomende G20-top in Japan, om het conflict tot een einde te brengen.
12/06 19u45  Philips kijkt naar overnamesAMSTERDAM (AFN) - Philips kijkt naar overnames die het bedrijf verder kunnen helpen op het vlak van medische apparatuur. Dat zei topman Frans van Houten in een interview met persbureau Bloomberg.
12/06 19u15  Fastned wil tot 30 miljoen ophalen op beursAMSTERDAM (AFN) - Fastned wil 27,3 miljoen tot maximaal 30 miljoen euro ophalen met de uitgifte van certificaten bij zijn beursgang. De datum voor de notering in Amsterdam is in verband met de uitgifte van de nieuwe stukken een weekje opgeschoven naar 21 juni, zo laat topman en mede-oprichter van het snellaadstationbedrijf Michiel Langezaal weten aan ANP.
12/06 18u30  FNG uit Bel Small op beurs BrusselMECHELEN (AFN) - Kledingwinkelbedrijf FNG verliest zijn notering in de Bel Small-index. De wijziging van de indices aan de beurs van Brussel wordt op 24 juni doorgevoerd, zo laat beursuitbater Euronext weten.
12/06 17u45  TKH steelt de show op rustige beursdagAMSTERDAM (AFN) - De toonaangevende AEX-index op de Amsterdamse beurs is woensdag licht lager gesloten. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van zijn doelstellingen. De meeste andere Europese beurzen eindigden ook in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven.
12/06 15u45  Weinig beweging AEX in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De toonaangevende AEX-index op de Amsterdamse beurs stond woensdag halverwege de middag licht in de min. De meeste andere Europese beurzen stonden ook in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van zijn doelstellingen.
12/06 15u45  Wall Street opent licht lagerNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag licht lager geopend. Beleggers zijn gespitst op ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De twee economische grootmachten lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping tijdens de aankomende G20-top in Japan, om het aanhoudende conflict tot een einde te brengen.
12/06 15u00  Staat heropent kortlopende leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Met beide leningen is het doel om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
12/06 15u00  'Licht lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen woensdag waarschijnlijk licht lager. Beleggers blijven gespitst op nieuwe ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
12/06 15u00  Inflatie VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in mei uitgekomen op 1,8 procent op jaarbasis, tegen 2 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
12/06 12u00  Europese beurzen doen stap terugAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden woensdag in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van de doelstellingen.
12/06 11u45  Philips stelt omwisselverhouding vastAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de omwisselverhouding van zijn dividend over afgelopen jaar vastgesteld. Het zorgtechnologiebedrijf betaalt een nieuw aandeel uit per 41,6 dividendrechten van aandelen.
12/06 11u30  ABN AMRO steekt geld in misdaaddetectieAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO steekt via zijn Digital Impact Fund geld in misdaaddetectie. De bank maakte bekend een financiële injectie te geven aan het Israëlische misdaaddetectiebedrijf ThetaRay, dat big data analyseert.
12/06 10u45  Aandeel Takeaway op hoogste niveau ooitAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Takeaway.com noteerde woensdag op een recordniveau, na de aankondiging dat het maaltijdbedrijf nog deze maand wordt opgenomen in de AEX-index.
12/06 10u30  Oddo gaat Adyen volgen met reduce-adviesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Frans-Duitse vermogensbeheerder Oddo BHF gaat betalingsverwerker Adyen volgen met een reduce-advies en een koersdoel van 500 euro. De waardering van Adyen is volgens de analisten erg hoog opgelopen.
12/06 10u00  'Chatdienst Slack tot wel 17 miljard waard'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Aan Slack hangt bij zijn aanstaande beursgang op 20 juni in New York mogelijk een prijskaartje van 16 miljard tot 17 miljard dollar. Dat meldden ingewijden rond de chatdienst, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers.
12/06 10u00  TKH Group uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van technologiebedrijf TKH Group was woensdag in trek op de Amsterdamse beurs na een verhoging van de doelstellingen. De Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers besloten wat gas terug te nemen na de opmars van de afgelopen dagen. De blik bleef vooral gericht op het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven.
12/06 09u45  'Nieuwe doelstellingen TKH ambitieus'AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft ambitieuze nieuwe doelstellingen uitgesproken voor de middellange termijn. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op het nieuws van TKH, dat voorafgaand aan een beleggersdag bij het bedrijf werd gepubliceerd.
12/06 09u30  Japan Display zet mes in personeelsbestandTOKIO (AFN) - Japan Display ziet zich genoodzaakt afscheid te nemen van meer dan een kwart van zijn werknemers, wat neerkomt op 1200 banen. Het bedrijf sluit één van zijn fabrieken en de huidige topman ruimt op termijn het veld. De ingrepen zijn onderdeel van een reddingsplan voor de geplaagde schermenmaker.
12/06 09u30  Twee partijen geïnteresseerd in SucrafDIEGEM (AFN) - Sucraf is benaderd door twee serieuze partijen die via de onderneming een beursnotering willen verkrijgen. Dat maakte de Belgische beurshuls, waarin Value8 een belang van 75 procent heeft, bekend na zijn aandeelhoudersvergadering.
12/06 09u30  AEX opent in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag in het rood geopend. Ook elders in Europa begonnen de beurzen met verliezen. Beleggers besloten wat gas terug te nemen na de opmars van de afgelopen dagen. De blik bleef vooral gericht op het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven.
12/06 09u30  Inditex handhaaft omzetverwachtingMADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse kledingconcern Inditex, met bekende ketens als Zara, Bershka en Pull Bear, handhaaft zijn verwachting voor de omzetgroei in het lopende gebroken boekjaar, ondanks de negatieve effecten van slecht weer in de tweede helft van het afgelopen kwartaal.
12/06 09u30  Goldman verhoogt adviezen op staalbedrijvenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van Goldman Sachs zijn positiever geworden over verschillende Europese staalbedrijven. De marktvorsers verhoogden hun oordeel op ArcelorMittal, Aperam, Klöckner en Outokumpu zonder uitzondering naar kopen.
12/06 09u00  'Duizenden banen op de tocht bij Arcelor'FRANKFURT (AFN) - Staalreus ArcelorMittal kampt met overcapaciteit in Europa en lijkt om die reden afscheid te willen nemen van 19.500 werknemers met een tijdelijke aanstelling. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over de op handen zijnde ingreep. Dat zegt topman Lakshmi Mittal in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.
12/06 08u45  Duitse order voor Tie KinetixBREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft een overeenkomst gesloten met het Duitse federale ministerie voor economische samenwerking en ontwikkeling (BMZ). Het bedrijf zal het e-facturatieportaal leveren waar leveranciers elektronisch facturen in kunnen dienen bij Duitse overheidsinstanties.
12/06 08u45  Axel Springer verdwijnt van beursFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse mediaconcern Axel Springer, uitgever van onder meer de kranten Bild en Die Welt, wordt van de beurs gehaald door de Amerikaanse investeerder KKR, samen met de oprichtersfamilie van Axel Springer en topman Mathias Döpfner.
12/06 08u30  Nieuwe topman voor Reckitt BenckiserLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Laxman Narasimhan wordt de nieuwe topman van de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser (RB). Hij komt er per 1 september aan het roer te staan.
12/06 08u30  Eurocommercial gaat eigen aandelen inkopenAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Eurocommercial Properties gaat voor maximaal 20 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf begint het inkoopprogramma op 14 juni. De inkoopperiode loopt tot uiterlijk 30 september.
12/06 08u30  'Openingsverlies voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk lager beginnen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de opmars in de afgelopen dagen. De blik blijft vooral gericht op de handelsperikelen tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China.
12/06 08u15  Klein verlies voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. Het verlies bleef daarbij beperkt dankzij een onverwachte flinke stijging van de Japanse machineorders in april. De meeste andere Aziatische beurzen deden eveneens een stap terug.
12/06 08u15  'Weinig beweging bij Trump en Xi'WASHINGTON/PEKING (AFN/RTR) - De Verenigde Staten en China lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting om de aanhoudende handelsstrijd tussen de economische grootmachten tot een einde te brengen. Bronnen in Peking en Washington verklaren dat er, met de G20-top in Japan voor de deur, nauwelijks voorbereidingen worden getroffen.
12/06 08u00  TKH verhoogt doelstellingenHAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group verhoogt zijn doelstellingen voor de middellange termijn en breidt zijn desinvesteringsprogramma flink uit. Dat meldde het technologiebedrijf voorafgaand aan een beleggersdag.
12/06 07u45  Amerikaanse overname voor Dassault SystèmesPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse softwarebedrijf Dassault Systèmes neemt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata over, dat zich bezighoudt met software op medisch gebied.
12/06 07u45  'Shell minder bezield over taxidienst Londen'LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is minder enthousiast over het Londense taxiplan. De Britse zakenkrant Financial Times schrijft dat de plannen zijn afgeschaald, omdat deze te weinig inkomsten zouden genereren.
12/06 07u30  Probiodrug nu officieel Vivoryon TherapeuticsHALLE (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnoloog Probiodrug heeft zijn naam officieel gewijzigd in Vivoryon Therapeutics. Nadat eerder al aandeelhouders akkoord gingen met de aanpassing, is deze nu ook doorgevoerd in de registers van de Kamer van Koophandel.
12/06 07u15  Financieel topman ForFarmers weg in 2020LOCHEM (AFN) - Financieel directeur Arnout Traas stopt in april 2020 bij veevoerbedrijf ForFarmers. Hij heeft besloten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen op de algemene aandeelhoudersvergadering van volgend jaar.
12/06 07u00  Onverwachte stijging Japanse machineordersTOKIO (AFN) - De machineorders in Japan zijn in april onverwacht flink gestegen. De orders dikten op maandbasis met 5,2 procent aan, terwijl economen in doorsnee juist op een daling met 0,8 procent hadden gerekend.
12/06 07u00  Voedselprijzen stuwen Chinese inflatiePEKING (AFN) - De Chinese inflatie is in mei verder omhoog gegaan. Dat kwam onder meer door stijgende voedselprijzen vanwege voorraadproblemen, zo bleek woensdag uit gegevens van het nationale statistiekbureau.
12/06 06u45  Aantal faillissementen afgenomenDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. Er zijn in mei 19 bedrijven minder failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
12/06 06u45  'Unilever zet in op fors meer merken'ROTTERDAM (AFN) - Topman Alan Jope zet in op meer merken bij de multinational, waar het bedrijf eerder snoeide in zijn merkenportefeuille. Die merken moeten wel 'een hoger doel dienen', aldus de bestuurder tegen Het Financieele Dagblad (FD).
11/06 22u45  Verkoop raffinaderij Shell in VSPARSIPPANY (AFN) - Olie- en gasconcern Shell verkoopt zijn Martinez-raffinaderij in het Amerikaanse Californië aan PBF Energy. De deal heeft een waarde van maximaal 1 miljard dollar.
11/06 22u15  Adempauze op Wall Street na opmarsNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag na een schommelende sessie met zeer kleine verliezen gesloten. Daarmee nam Wall Street even een adempauze na de winstreeks van de afgelopen tijd. Beleggers bleven gespitst op de handelsontwikkelingen. Daarnaast haalde president Donald Trump weer uit naar het beleid van de Federal Reserve.
11/06 20u45  'Brexitdeal ongewijzigd bij nieuwe premier’BRUSSEL (AFN) - Het feit dat er een nieuwe Britse premier moet worden gekozen verandert niets aan het scheidingsakkoord dat de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben gesloten. Met die constatering reageert de Europese Commissie op het dreigement van kandidaat-premier Boris Johnson om de financiële verplichtingen van het Verenigd Koninkrijk van ruim 40 miljard euro niet te betalen.
11/06 19u45  Wall Street in het rood gezaktNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zakten dinsdag in de loop van de handelsdag licht in het rood. Daarmee deed Wall Street een stapje terug na de winstreeks van de afgelopen tijd. Beleggers bleven gespitst op de ontwikkelingen rond het handelsconflict met China. Daarnaast haalde president Donald Trump weer uit naar het beleid van de Federal Reserve.
11/06 19u45  Staten VS willen grote telecomfusie blokkerenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse staten stapt naar de rechter om zo een fusie van de grote telecombedrijven Sprint en T-Mobile US te blokkeren. Momenteel doet het Amerikaanse ministerie van Justitie nog onderzoek naar de fusie ter waarde van meer dan 26 miljard dollar.
11/06 18u45  HAL geeft aandelen uit voor dividendROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL gaat 1.685.836 nieuwe aandelen uitgeven in verband met uitkering van dividend in aandelen. Het dividend bedraagt 5,30 euro per aandeel.
11/06 18u30  Takeaway.com naar AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelsite Takeaway.com promoveert van de MidKap naar de AEX-index van de beurs in Amsterdam. Takeaway zal per maandag 24 juni een plekje krijgen in de hoofdindex op Beursplein 5. Dat is het gevolg van de herweging die beursexploitant Euronext elk kwartaal uitvoert.
11/06 18u00  Opnieuw positieve dag op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag opnieuw met winst gesloten, na de plussen een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Op het Damrak waren metalenspecialist AMG en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore in trek na positief bedrijfsnieuws.
11/06 17u15  Flow Traders naar beurs Tel AvivTEL AVIV (AFN/BLOOMBERG) - Beursintermediair Flow Traders gaat naar de aandelenbeurs in het Israëlische Tel Aviv, als zogenoemde 'remote member'.
11/06 16u00  Plussen voor beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zaten dinsdag opnieuw in de lift, na de plussen een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Op het Damrak waren metalenspecialist AMG en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore in trek na positief bedrijfsnieuws.
11/06 15u45  Wall Street zet winstreeks doorNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Daarmee lijkt de winstreeks op Wall Street voorlopig aan te houden. Beleggers blijven gespitst op de ontwikkelingen rond het handelsconflict met China. Daarnaast haalde president Donald Trump weer uit naar het beleid van de Federal Reserve.
11/06 15u00  'Winstreeks Wall Street houdt aan'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Daarmee lijkt de winstreeks op Wall Street voorlopig aan te houden. Beleggers blijven erg gespitst op de ontwikkelingen rond het handelsconflict met China. Daarnaast heeft president Donald Trump weer uitgehaald naar het beleid van de Federal Reserve.
11/06 15u00  Trump klaagt opnieuw over rentetarieven FedWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw benadrukt dat hij vindt dat de rentes in de Verenigde Staten omlaag kunnen. Via Twitter beklaagde hij zich over de koepel van centrale banken in de VS, de Federal Reserve, die volgens hem te hoge rentetarieven hanteert.
11/06 14u45  Producentenprijzen VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
11/06 13u15  DNB: handelsoorlog remt groei NederlandAMSTERDAM (AFN) - Het groeitempo van de Nederlandse economie neemt door de voortdurende handelsoorlog sneller af dan eerder voorzien. Dat zegt De Nederlandsche Bank (DNB). De internationale spanningen zijn slecht voor de wereldhandel, en daardoor neemt ook de Nederlandse uitvoer minder sterk toe.
11/06 12u45  Kabinet stelt grenzen bij 5G-veilingenDEN HAAG (AFN) - Het kabinet stuurt aan op een evenwichtige verdeling van frequenties voor mobiele communicatie tussen de drie grote telecomaanbieders na de aanstaande 5G-veilingen. Geen enkel bedrijf mag straks beschikken over meer dan 40 procent van de totale beschikbare frequentieruimte, huidige en nieuwe vergunningen meegerekend.
11/06 12u00  Beurzen over breed front omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen dinsdag over een breed front omhoog. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China in de gaten. Op het Damrak waren metalenspecialist AMG en oliedienstverlener SBM Offshore in trek na positief bedrijfsnieuws.
11/06 11u45  ABN AMRO steekt via ETF geld in NorSunAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO steekt via zijn Energy Transition Fund (ETF) geld in het Noorse NorSun. Dat bedrijf ontwikkelt en produceert onderdelen voor zonnecellen die voornamelijk worden gebruikt in zonnepanelen.
11/06 10u45  Britse werkloosheid gelijk geblevenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse werkloosheid is in de periode van februari tot en met april stabiel gebleven op 3,8 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Britse nationale statistiekbureau naar buiten bracht.
11/06 10u45  Vraag in uitzendbranche verder omlaagAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is de afgelopen weken verder omlaag gegaan. Uitzendkrachten draaiden in periode 5 in totaal 10 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde in de periode met 6 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.
11/06 10u45  Winstwaarschuwing modemerk Ted BakerLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Modemerk Ted Baker kampt met de nodige tegenwind en ziet zich daardoor genoodzaakt zijn financiële doelen neerwaarts bij te stellen. Het Britse bedrijf spreekt van ,,extreem moeilijke marktomstandigheden', die de resultaten in de weg zitten. Ted Baker rekende voorheen op een winst voor belastingen van 63 miljoen pond. In een nieuwe raming valt dit bedrag 13 miljoen pond lager uit.
11/06 10u15  'Unilever betaalt relatief veel voor Tatcha'AMSTERDAM (AFN) - Voedings- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever heeft waarschijnlijk een relatief hoge prijs betaald voor het Amerikaanse huidverzorgingsmerk Tatcha. Dat schrijven analisten van ING, die zich baseren op een overnamesom van circa 500 miljoen dollar die in vakblad Women's Wear Daily wordt genoemd.
11/06 10u00  'AMG-splitsing kan positief uitpakken'AMSTERDAM (AFN) - Dat AMG zijn divisie Technologies op eigen benen wil zetten, is in potentie goed nieuws voor investeerders. Volgens kenners van ING kunnen beleggers een splitsing van activiteiten wel waarden, zo meldden ze in een rapport.
11/06 10u00  AMG en SBM in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag opnieuw vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten winsten zien. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China in de gaten. Op het Damrak waren metalenspecialist AMG en oliedienstverlener SBM Offshore in trek na positief bedrijfsnieuws.
11/06 09u45  'Eerder resultaat artrose-onderzoek Galapagos'AMSTERDAM (AFN) - Galapagos kan zijn resultaten voor het fase 2-onderzoek naar een nieuw medicijn naar artrose in de knie vier tot vijf maanden eerder presenteren, verwachten analisten van KBC Securities.
11/06 09u45  'Goed nieuws voor SBM Offshore'AMSTERDAM (AFN) - De intentieverklaring die SBM Offshore heeft getekend met Petrobras voor de inzet van een productie- en opslagschip (FPSO) dat momenteel wordt gebouwd is 'overduidelijk goed nieuws' voor SBM. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
11/06 09u30  KBC verhoogt advies op NN na Vivat-dealAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN heeft met de overname van Vivat Schadeverzekeringen een goede deal gesloten. Reden voor analisten van KBC Securities om het advies op NN te verhogen, zo meldt de Belgische bank in een rapport.
11/06 09u15  AEX begint licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine winsten. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China in de gaten.
11/06 08u30  'Licht hoger begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk licht hoger beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met nipte winsten te openen. Beleggers verwerken de hogere slotstanden op Wall Street en houden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China in de gaten.
11/06 08u15  Nikkei eindigt opnieuw met winstTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag opnieuw met winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de opmars op Wall Street. Een daling van de Japanse yen zorgde daarbij voor koerswinsten onder de belangrijke exportbedrijven. Ook de andere Aziatische beurzen gingen omhoog.
11/06 08u00  SBM nadert deal met Petrobras over FPSOROTTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft een intentieverklaring met oliebedrijf Petrobras getekend voor de inzet van productie- en opslagschip (FPSO) Mero 2 in het Mero-veld voor de kust van Brazilië. Het Mero-veld maakt deel uit van een blok dat wordt gerund door Petrobras, en waar verder ook onder meer Shell en Total een belang in hebben.
11/06 08u00  Kostenbesparing prioriteit KLM ondanks groeiAMSTERDAM (AFN) - Het omlaag brengen van de kosten blijft de belangrijkste opgave waar luchtvaartmaatschappij KLM voor staat. Dat meldde topman Pieter Elbers in een reactie op de vervoerscijfers over mei. Dat er de voorbije maand op jaarbasis 4,6 procent meer passagiers aan boord stapte van een KLM-vlucht noemde hij een mooi resultaat. Maar hij wees direct op de oplopende kosten, zoals de brandstofrekening en de opbrengsten die onder druk staan.
11/06 07u45  Galapagos eerder klaar met rekrutering studieMECHELEN (AFN) - Galapagos en zijn Franse partner Servier hebben vervroegd de rekrutering voor hun wereldwijde fase 2-studie met GLPG1972/S201086 bij patiënten met artrose in de knie voltooid. Volgens de bedrijven wijst dit erop dat patiënten erg geïnteresseerd zijn in het kandidaatmedicijn.
11/06 07u30  Oud-baas Shell weg als commissaris bij RocheBASEL (AFN) - Peter Voser, de voormalig topman van olie- en gasconcern Shell, treedt eind juni terug als niet-uitvoerend bestuurder bij het Zwitserse farmacieconcern Roche. Dat komt vanwege zijn huidige functie als interim-topman van het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB.
11/06 07u30  Pharming begint studie naar zwangerschapsvergiftigingLEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming begint een klinisch onderzoek naar de effecten van zijn medicijn Ruconest bij patiënten met zwangerschapsvergiftiging. Dat bleek dinsdag.
11/06 07u30  AMG onderzoekt beursgang Technologies-divisieAMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat een aparte beursgang van de divisie Technologies onderzoeken. De toezichthoudende raad van de metalenspecialist heeft daarvoor akkoord gegeven aan het bestuur van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf.
10/06 22u15  Winsten op Wall Street dankzij MexicodealNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico gaf steun aan het sentiment op Wall Street. Verder zorgde overnamenieuws voor reuring en bleven de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezighouden.
10/06 19u45  Wall Street op winst door MexicodealNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag op winst. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico gaf steun aan het sentiment op Wall Street. Verder zorgde overnamenieuws voor reuring en bleven de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezighouden.
10/06 19u30  Unilever neemt huidverzorgingsmerk Tatcha overROTTERDAM (AFN) - Unilever neemt het huidverzorgingsmerk Tatcha over, zonder daarbij financiële details te vermelden. Tatcha is een merk dat is gebaseerd op Japanse schoonheidsrituelen.
10/06 18u00  Beurzen hoger op Tweede PinksterdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag in het groen gesloten. De opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen zorgde voor opluchting onder beleggers. De beurshandel verliep verder relatief rustig. In verband met Tweede Pinksterdag waren de financiële markten in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten.
10/06 16u15  Bod om Hudson's Bay van beurs te halenTORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Een groep aandeelhouders van het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay heeft een bod gedaan om het bedrijf van de aandelenbeurs te halen. De groep wordt geleid door de voorzitter van Hudson's Bay, Richard Baker, en is goed voor 57 procent van de aandelen van de onderneming.
10/06 16u00  Plussen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag in het groen. De opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen zorgde voor opluchting onder beleggers. De beurshandel verliep verder relatief rustig. In verband met Tweede Pinksterdag zijn de financiële markten in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten.
10/06 16u00  Mexicodeal zet Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico gaf steun aan het sentiment op Wall Street. Verder zorgde overnamenieuws voor reuring en blijven de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezighouden.
10/06 15u15  Trump: China zal handelsdeal sluitenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - China zal een handelsdeal sluiten met de Verenigde Staten omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd in een interview met zakenzender CNBC.
10/06 15u00  'Mexicodeal helpt Wall Street vooruit'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een hogere opening. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico lijkt het sentiment een duw omhoog te geven. Verder zorgt overnamenieuws mogelijk voor reuring en houden de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezig.
10/06 13u45  'ING niet meer geïnteresseerd in Commerzbank'FRANKFURT (AFN) - ING heeft geen interesse meer in een overname van Commerzbank. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt, die zich baseert op ingewijden, wil ING zich richten op zijn eigen projecten en past een overname van de Duitse branchegenoot niet in de strategie.
10/06 13u45  Salesforce doet miljardenovernameSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Softwarebedrijf Salesforce koopt branchegenoot Tableau Software. De overname wordt volledig voldaan in aandelen en hangt een prijskaartje van bijna 16 miljard dollar aan Tableau.
10/06 11u45  Beurzen hoger in rustige pinksterhandelAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag licht vooruit. De opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen zorgde voor opluchting onder beleggers. De beurshandel verliep verder relatief rustig. In verband met Tweede Pinksterdag zijn de financiële markten in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten.
10/06 11u00  Britse economie krimptLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse economie heeft overduidelijk de wind tegen. Britse fabrieken produceren minder en de export- en importvolumes kwamen uit op het laagste niveau in jaren. Dat blijkt uit een raming van het Britse nationale statistiekbureau.
10/06 10u15  Productie Italiaanse industrie zwakt verder afROME (AFN) - De industriële productie in Italië is in april met 0,7 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat werd maandag gemeld door het Italiaanse bureau voor de statistiek.
10/06 09u30  Thomas Cook bevestigt dialoog met ChinezenLONDEN (AFN) - Thomas Cook is in gesprek met het Chinese conglomeraat Fosun International over de overname van onderdelen van de reisorganisatie. De Britse onderneming bevestigde dat er gesprekken gaande zijn, nadat eerder al geruchten over onderhandelingen de ronde deden.
10/06 09u15  Damrak stijgt op Tweede PinksterdagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winst. Beleggers reageerden opgelucht op de opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen. De beurshandel verliep verder relatief rustig. In verband met Tweede Pinksterdag zijn de financiële markten in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten.
10/06 08u30  Omzetdaling voor chipmaker TSMCHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft zijn omzet in mei zien dalen. Dat bleek maandag uit een update van de onderneming.
10/06 08u30  'Positieve pinksterhandel op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met winst. De andere Europese beursgraadmeters lijken eveneens hoger te beginnen. Beleggers reageren opgelucht op de opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen. In verband met Tweede Pinksterdag zal de beurshandel waarschijnlijk relatief rustig verlopen. De beurzen in Frankfurt, Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich blijven dicht.
10/06 08u15  Automakers in trek op Japanse beursTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst gesloten. Vooral de Japanse autobedrijven waren in trek na de opschorting van de Amerikaanse importtarieven op Mexicaanse goederen. Een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie en een onverwachte stijging van de Chinese export boden eveneens steun aan de beurshandel. Beleggers verwerkten daarnaast nog het tegenvallende Amerikaanse banencijfer van afgelopen vrijdag, dat de hoop aanwakkerde op een renteverlaging in de VS.
10/06 08u15  Advies Aegon en andere verzekeraars omhoogAMSTERDAM (AFN) - De toekomst voor Aegon en een reeks andere Europese verzekeraars ziet er rooskleuriger uit. Analisten van Citi verhoogden het beleggingsadvies voor Aegon en een aantal branchegenoten met één stap.
10/06 08u00  'Gebreken in toezicht door Deutsche Bank'LONDEN (AFN) - Deutsche Bank heeft ernstige tekortkomingen ontdekt in het toezicht op antiwitwaspraktijken en sanctiecontroles. Daardoor konden cheques en hoogwaardige elektronische betalingen worden verwerkt zonder degelijke screening. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.
10/06 07u45  'Renault en Fiat Chrysler doen nieuwe poging'PARIJS (AFN) - Autobouwers Fiat Chrysler en Renault praten achter de schermen over manieren om hun mislukte fusie nieuw leven in te blazen. Voorzitter John Elkann van Fiat Chrysler en zijn evenknie bij Renault, Jean-Dominique Senard, zijn nog in gesprek sinds het afketsen van de fusiedeal vorige week, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
10/06 07u15  Japanse economie groeit sterker dan voorzienTOKIO (AFN) - De Japanse economie is in het eerste kwartaal iets sterker gegroeid dan voorzien. Dat bleek maandag uit nieuwe gegevens van de overheid.
10/06 07u15  Chinese exportgroei ondanks Amerikaanse tarievenPEKING (AFN) - De Chinese export is in mei gegroeid, ondanks hogere Amerikaanse importtarieven. Dat bleek maandag. De invoer zakte daarentegen het sterkst in meer dan drie jaar tijd. Volgens kenners is dat een signaal van een zwakke lokale vraag en de opmaat naar nieuwe stimuleringsmaatregelen van de overheid.
10/06 00u00  Grote Amerikaanse defensiebedrijven fuserenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industrieel concern United Technologies heeft defensiebedrijf Raytheon gekocht voor 74 miljard dollar (65 miljard euro). Samen vormen ze een van de grootste defensie- en luchtvaartbedrijven.
09/06 16u15  Beleggers richten zich op handel en macroAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs gaat een vrij nieuwsluwe week tegemoet. De bedrijfsagenda is nagenoeg leeg, beleggers zullen voor richting wederom kijken naar ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Ook staat er een flinke stroom aan macro-economische gegevens op de rol.
09/06 14u00  Minister Italië optimistisch over deal met EUFUKUOKA (AFN/RTR) - De Italiaanse minister van Financiën, Giovanni Tria, is ervan overtuigd dat zijn regering en de Europese Commissie het eens worden over de Italiaanse staatsschuld en overheidsuitgaven. Tria zei dat op de ministersconferentie van de G20 in het Japanse Fukuoka. De Europese Commissie dreigt Rome met strafmaatregelen omdat de regering van premier Giuseppe Conte veel te veel geld zou lenen en uitgeven. Maar volgens Tria staat de regering niet afwijzend tegenover de geldende begrotingsregels en is deal met de commissie waarschijnlijk.
09/06 12u15  Weidmann: handelsruzie raakt wereldeconomieFUKUOKA (AFN/RTR) - Het handelsdispuut tussen de Verenigde Staten en China heeft duidelijke effecten op de wereldhandel. Die zou op de middellange termijn met een procent kunnen krimpen, zei Jens Weidmann, voorzitter van de Duitse Bundesbank, zondag.
09/06 08u30  'Grote Amerikaanse defensiefusie in de maak'WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse industrieel concern United Technologies wil zijn luchtvaartdivisie samenvoegen met defensiebedrijf Raytheon. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De deal zou een concern opleveren met een waarde van meer dan 100 miljard dollar. Het zou verder een van de grootste transacties ooit zijn in de lucht-, ruimtevaart- en defensiesector.
09/06 08u30  G20: economische groei trekt mogelijk weer aanFUJUOKA (AFN/RTR) - De economische groei kan naar verwachting komend jaar in de wereld weer opleven, maar er zijn wel groeiende spanningen over de internationale handel en andere politieke wrijvingen die dat vooruitzicht overschaduwen. Dit staat in een slotcommuniqué van de ministers van Financiën en centrale bankdirecteuren van de G20 die in het Japanse Fukuola bijeen zijn.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Fastned wil tot 30 miljoen ophalen op beurs12/06 19u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Fastned wil 27,3 miljoen tot maximaal 30 miljoen euro ophalen met de uitgifte van certificaten bij zijn beursgang. De datum voor de notering in Amsterdam is in verband met de uitgifte van de nieuwe stukken een weekje opgeschoven naar 21 juni, zo laat topman en mede-oprichter van het snellaadstationbedrijf Michiel Langezaal weten aan ANP.
1x Broadcom drukt chipsector op Wall Street14/06 15u45 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met minnen aan de laatste sessie van de week begonnen. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment.
1x 'Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op'14/06 16u00 - IEX.NL: PARIJS (AFN) - Bij Air France-KLM staan na een roerige periode de neuzen weer dezelfde kant op. Volgens topman Ben Smith van het luchtvaartconcern liggen grote aandeelhouders de Nederlandse en de Franse staat op één lijn met het bedrijf als het gaat om het vertegenwoordigen van de belangen in beide landen.
1x Chipbedrijven onder druk op rood Damrak14/06 17u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten. Met name chipbedrijven op Beursplein 5 deden een stap terug na de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse chipreus Broadcom. Het beeld elders in Europa was niet anders. Beleggers hielden ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Ook de handelsvete tussen China en de VS hing nog altijd boven de markt.
1x Investeerder HAL vergroot belang in Coolblue14/06 18u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft haar belang in webwinkelbedrijf Coolblue vergroot van ruim 30 procent naar 49 procent. HAL kocht de aandelen van twee van de drie oprichters van Coolblue.
1x ABN AMRO verkoopt aandelen Euronext14/06 18u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft vrijdag 700.000 aandelen van Euronext verkocht aan Caisse des Dépôts. Volgens de bank gaat het om een 1 procent van het aandelenkapitaal van de beursuitbater. Financiële details maakte ABN AMRO niet bekend.
1x OCI praat over samenwerking met Adnoc14/06 20u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde kunstmestproducent OCI voert verregaande onderhandelingen met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi over het samenvoegen van kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit bevestigde het Egyptische bedrijf, nadat geruchten over gesprekken eerder de ronde deden.
1x 'Fusie T-Mobile US en Sprint weer dichterbij'14/06 21u45 - IEX.NL: WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De op handen zijnde fusie tussen de Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint is naar verluidt weer een stap dichterbij. De mededingingsafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie lijkt akkoord te willen geven voor de deal als de bedrijven meerdere bezittingen van de hand doen. Dat schrijft de New York Times op basis van bronnen.
1x Broadcom onderuit op Wall Street14/06 22u30 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukten het sentiment. Verder bogen beleggers zich over cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, industriële productie, het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.
1x 'ABN AMRO op zoek naar nieuwe topman'15/06 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Kees van Dijkhuizen bij ABN AMRO lijkt nabij. Volgens bronnen kondigt hij binnenkort zijn vertrek aan. Het gerucht is zo hardnekkig dat ING zijn kroonprins afschermt om te voorkomen dat de concurrent die als nieuwe topman headhunt, schrijft De Telegraaf.

Statistieken

Artikels:
29002
Gelezen:
6480
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven