zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
21/04 11u30  EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakt BRUSSEL (AFN) - Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times zaterdag.
21/04 07u45  Lavide haalt deadline jaarrekening niet ALKMAAR (AFN) - De controle op de jaarrekening over het afgelopen jaar van Lavide is niet tijdig afgerond. De deadline stond op 30 april, maar dat haalt controlerend accountant Grant Thornton niet, aldus de beursgenoteerde eigenaar van enkele gastouderbureaus in een verklaring.
20/04 23u15  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen DEN HAAG (AFN) - Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Ook het basisniveau van beveiliging moet omhoog om Nederland beter te beschermen. Daar moeten overheid en bedrijfsleven samen de schouders onder zetten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
20/04 22u30  Apple flink onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers op Wall Street verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 22u00  'Besluit steunbeleid ECB kan nog even duren' FRANKFURT (AFN) - Beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) wachten mogelijk nog tot juli voor ze besluiten hoe het nu verder moet met hun omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/04 20u45  'GE voert gesprekken over verkoop spoortak' BOSTON (AFN) - General Electric (GE) overweegt naar verluidt om zijn spoortak GE Transportation te verkopen aan Wabtec, een Amerikaanse maker van locomotieven en treinonderdelen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de twee partijen daarover in onderhandeling zijn.
20/04 20u00  Apple flink omlaag op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de middaghandel in New York op verlies. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 19u30  Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Er waren onder meer te hoge kosten in rekening gebracht aan klanten. Die gaat Wells Fargo tevens vergoeden.
20/04 19u00  Groothandelsgebouwen praat aandeelhouders bij ROTTERDAM (AFN) - Groothandelsgebouwen heeft aandeelhouders bijgepraat over de voortgang van het overleg met HighBrook, de mogelijke koper van de uitbater van het Groot Handelsgebouw. De partijen zijn nog altijd in gesprek met de Belastingdienst over een afwijkende transactiestructuur. Het gaat om een deal waarin HighBrook indirect het Groot Handelsgebouw verkrijgt, gevolgd door de liquidatie van de uitbater zelf.
20/04 18u45  Alychlo koopt weer aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeringsmaatschappij Alychlo heeft opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 97 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,48 euro per stuk.
20/04 18u30  Beursgang B&S Group levert meer op AMSTERDAM (AFN) - De banken die de beursgang van BS Group hebben begeleid, hebben hun overtoewijzingsoptie deels uitgeoefend. Daardoor stijgt de opbrengst van de emissie met ongeveer 23 miljoen euro naar bruto circa 381 miljoen euro. Dat liet de distributeur en groothandel vrijdag weten.
20/04 17u45  Air France-KLM en chipsector omlaag op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM hoorde vrijdag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken omdat topman Jean-Marc Janaillac dreigt af te treden als een stemming onder het personeel van Air France niet goed uitpakt. Daarnaast waren chipgerelateerde bedrijven duidelijk uit de gratie op het Damrak.
20/04 17u45  'Nissan schrapt honderden Britse banen' LONDEN (AFN) - Nissan gaat naar verluidt honderden schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen aan persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.
20/04 17u45  Takeda verhoogt bod op Shire OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse farmaceut Takeda heeft zijn bod op zijn Iers-Britse branchegenoot Shire opnieuw verhoogd. Het bedrijf wil nu 47 pond per aandeel neerleggen voor Shire. Daarvan bestaat 21 pond uit cash en de resterende 26 pond uit nieuwe aandelen Takeda.
20/04 16u15  Economisch vertrouwen eurozone stijgt weer BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in april gestegen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/04 16u15  Beleggers schrikken van nieuws Air France-KLMAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was vrijdagmiddag de meest opmerkelijke beweger op de beurs in Amsterdam. De koers van het luchtvaartconcern zakte behoorlijk weg nadat bekend werd dat topman Jean-Marc Janaillac zijn lot heeft verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Andere grote verliezers op het Damrak waren ASMI en Wessanen, die met tegenvallende kwartaalcijfers zijn gekomen.
20/04 15u45  Vlak begin handelsdag op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de dag begonnen. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven naar buiten hebben gebracht. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de oliesector, vanwege een tweet van president Donald Trump.
20/04 15u00  'Wall Street opent licht in het rood'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een licht lagere opening. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven presenteren. Een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump zorgt voor beroering in de oliesector. Trump liet weten kunstmatig hoge olieprijzen niet langer te accepteren.
20/04 14u45  Baas AF-KLM verbindt lot aan stemming loonPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. Daarmee omzeilt hij de vakbonden.
20/04 14u30  'Onderliggende omzet Philips omhoog'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips heeft in het eerste kwartaal van 2018 zijn vergelijkbare omzet met 4 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het gezondheidstechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
20/04 14u30  Meer winst voor Randstad-concurrent ManpowerMILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender Manpower heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een fors hogere winst in vergelijking met een jaar eerder, ondanks de extra kosten die het bedrijf maakte voor een herstructurering. Wisselkoerseffecten hadden volgens de Randstad-concurrent een significante impact op de resultaten.
20/04 14u15  Ook Moskou keurt overname Monsanto goedMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Ook Rusland gaat akkoord met overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer. De mededingingsautoriteit FAS gaf onder voorwaarden zijn fiat voor de samenvoeging. Eerder stemde de Europese Commissie al in met de overname.
20/04 14u15  Meer omzet en winst voor SchlumbergerHOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft de omzet en de winst in het eerste kwartaal van dit jaar verhoogd ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017. In Azië deed het bedrijf het beter dan verwacht, maar de olie- en gasmarkt in Afrika en Latijns-Amerika bleef zwak.
20/04 13u45  Trump accepteert geen hoge olieprijzenWASHINGTON (AFN/RTR) - De recent opgelopen olieprijzen kunnen niet rekenen op de goedkeuring van de Amerikaanse president Donald Trump. Op Twitter waarschuwde hij dat het kunstmatig opdrijven van de olieprijzen niet zal worden geaccepteerd.
20/04 13u30  GE verhoogt omzet en herhaalt verwachtingenBOSTON (AFN/BLOOMBERG) - General Electric (GE) heeft dankzij de sterke luchtvaart- en gezondheidsdivisies de omzet verhoogd in het eerste kwartaal. Het industrieel concern stelde bovendien nog steeds op koers te liggen om aan de eerder uitgesproken winstverwachtingen van 1 tot 1,07 dollar per aandeel te voldoen. Met dat laatste hielden kenners in doorsnee geen rekening.
20/04 13u15  Honeywell nog positiever over 2018MORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell is nog positiever gestemd over 2018 na een naar eigen zeggen zeer sterke start van het jaar. Het bedrijf krikt zijn verwachtingen voor de winst en omzet in het hele jaar verder op.
20/04 13u15  'Randstad groeit gestaag door'AMSTERDAM (AFN) - Randstad groeit gestaag door. De uitzendorganisatie heeft de eerste maanden van het jaar de omzet en winst verder weten op te voeren. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert.
20/04 12u15  Amper beweging op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese beursgraadmeters kwamen vrijdag amper van hun plaats. Op individueel niveau waren er wel grote koersbewegingen te zien. Zo gingen ASMI en Wessanen op het Damrak in de uitverkoop na tegenvallende kwartaalberichten. Het Zweedse Ericsson maakte daarentegen een stevige koerssprong.
20/04 11u45  'Blik op koers Akzo na splitsing'AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de resultaten van verfbedrijf AkzoNobel zal de aandacht dinsdagmorgen vooral uitgaan naar mogelijke geluiden over de te varen koers, nu de verkoop van de divisie Specialty Chemicals een feit is. Akzo kan zich na de splitsing volledig richten op het stroomlijnen van de verfdivisie.
20/04 11u45  'Onrustige beurzen gunstig voor BinckBank'AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in het eerste kwartaal mogelijk weten te profiteren van de onrust op de beurzen. Dat schrijft ING in een vooruitblik op de cijfers die de onlinebroker maandag voorbeurs publiceert.
20/04 10u30  AkzoNobel tekent samenwerkingsverband met IneosAMSTERDAM (AFN) - De speciaalchemietak van AkzoNobel heeft een samenwerkingsverband getekend met het Britse chemieconcern Ineos. Daarbij wordt door AkzoNobel geïnvesteerd in de productiefaciliteiten van Ineos in het Duitse Keulen.
20/04 10u00  'Weinig verandering in trend Wereldhave 'AMSTERDAM (AFN) - ING ziet nog geen grote veranderingen in de trend bij vastgoedbedrijf Wereldhave in het eerste kwartaal. Frankrijk blijft het belangrijkste hoofdpijndossier voor de onderneming terwijl in België en Nederland de zaken beter gaan.
20/04 10u00  Binck lanceert nieuwe herbeleggingsdienstAMSTERDAM (AFN) - BinckBank introduceert een nieuwe herbeleggingsdienst voor dividenden bij ruim dertig grotere Nederlandse aandelen. Beleggers bij BinckBank kunnen daardoor de cashdividenden automatisch herbeleggen in de bedrijven waarin ze investeren.
20/04 10u00  ASMI en Wessanen duikelen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond vrijdag in het rood. De meeste andere Europese beursgraadmeters deden eveneens een stapje terug. Op het Damrak gingen Wessanen en ASMI in de uitverkoop na tegenvallende kwartaalberichten. KPN, Aalberts, Vopak en BAM noteerden ex-dividend.
20/04 09u45  'Eigen merken Wessanen weer wat zwak'AMSTERDAM (AFN) - Voor het tweede kwartaal op rij is de omzetgroei van de eigen merken van Wessansen wat zwak. Dat constateren analisten van KBC Securities in een rapport over de producent van natuurvoeding.
20/04 09u45  Sif aan de slag voor Borssele III en IVROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif gaat zogeheten monopiles leveren voor de offshore-windparken Borssele III en IV voor de Zeeuwse kust. De opdracht wordt toegekend door Van Oord dat een partner is bij de ontwikkeling van de windparken. Er werden geen concrete financiële details gemeld.
20/04 09u15  Methanolfabriek OCI en CEL praktisch klaarAMSTERDAM (AFN) - De methanolfabriek die kunstmestproducent OCI samen met Consolidated Energy Limited (CEL) in de Amerikaanse staat Texas opzet is zo goed als af. OCI kondigde aan dat mechanisch alles is voltooid en dat de Natgasoline-fabriek in Beaumont in het lopende kwartaal wordt opgestart.
20/04 09u15  ASMI en Wessanen zakken op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag licht lager begonnen. De andere Europese beursgraadmeters openden gemengd. Op het Damrak stonden Wessanen en ASMI onder druk na tegenvallende kwartaalberichten. KPN, Aalberts, Vopak en BAM noteerden ex-dividend.
20/04 09u15  Onderliggende omzet Reckitt licht omhoogLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser (RB) heeft de onderliggende omzet in het eerste kwartaal met 2 procent verhoogd tot 3,1 miljard pond (3,5 miljard euro). Dat maakte het concern, onder meer bekend van Durex, Calgon, Nurofen en Clearasil, bekend in een handelsbericht.
20/04 09u15  'ASMI zwakker dan verwacht'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van ASMI over het eerste kwartaal waren zwakker dan verwacht. Dat constateren analisten van Natixis vrijdag in een reactie.
20/04 09u00  Boete voor topman BarclaysLONDEN (AFN) - Topman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen in een klokkenluiderszaak. Eerder werd al bekend dat hij flink de fout in was gegaan bij de afhandeling van een anonieme klacht van een werknemer. Hij probeerde de identiteit van de briefschrijver te achterhalen, wat in strijd is met de regels die bedoeld zijn om klokkenluiders te beschermen.
20/04 08u45  Action sluit deal met CtacDEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac heeft een nieuwe vijfjarige order gekregen van budgetwinkelketen Action. Dat werd vrijdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
20/04 08u45  Vattenfall stort zich op elektrische auto'sSTOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse energieconcern Vattenfall gaat zich nog sterker richten op oplaadpunten voor elektrische auto's. Het moederbedrijf van het Nederlandse Nuon heeft de ambitie om een leidende positie op te bouwen in Noordwest-Europa met laadpalen voor elektrisch aangedreven voertuigen.
20/04 08u30  Neways waarschuwt voor afremmende omzetgroeiSON (AFN) - Neways constateert dat aanhoudende componentenschaarste en moeite bij werving van extra personeel leiden tot afremming van de omzetgroei en druk op de organisatie. Dat meldde de producent van elektronische componenten vrijdag in een tussentijds handelsbericht.
20/04 08u30  'Voorzichtig begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting iets lager. Ook de andere Europese beurzen lijken voorzichtig te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Op het Damrak verwerken beleggers de kwartaalberichten van Wessanen, ASMI, Wereldhave en Neways. Ook noteren KPN, Aalberts, Vopak en BAM ex-dividend.
20/04 08u15  Duitse producentenprijzen fractie hogerWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in maart met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/04 08u15  Klein verlies voor Nikkei-indexTOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Japan is vrijdag na een schommelende sessie met een klein verlies gesloten. Net als in de Verenigde Staten stonden vooral de chipbedrijven onder druk na de tegenvallende vooruitzichten van chipgigant TSMC. Het Taiwanese bedrijf kampt met een zwakkere vraag naar smartphones.
20/04 08u15  Ceva op 4 mei naar de beurs in ZürichBAAR (AFN) - Logistiek bedrijf Ceva Logistics krijgt zeer waarschijnlijk op 4 mei een notering op de beurs in Zürich. De prijsrange voor het aandeel is gezet op 27,50 tot 52,50 Zwitserse frank, zo werd vrijdag bekend.
20/04 08u00  Wereldhave blijft bij verwachtingenAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Wereldhave houdt vast aan zijn verwachtingen voor het hele jaar. De onderneming rekent daarbij op een direct resultaat in een bandbreedte van 3,30 tot 3,40 euro per aandeel. Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht.
20/04 07u45  Promotiekosten drukken winst WessanenAMSTERDAM (AFN) - Natuurvoedingsproducent Wessanen heeft het eerste kwartaal van het jaar fors minder winst gemaakt, maar bleef het goed doen met zijn eigen merken. Het moederbedrijf van onder meer Zonnatura was naar eigen zeggen meer geld kwijt aan promotie en advertenties in vergelijking met een jaar eerder. Daar verwacht het bedrijf de komende maanden de vruchten van te gaan plukken.
20/04 07u15  Harbor Spring Capital iets kleiner in IntertrustAMSTERDAM (AFN) - Harbor Spring Capital heeft zijn belang in Intertrust iets verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/04 07u00  Jobson weer kleiner in WessanenAMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse investeerder Charlie Jobson heeft zijn belang in Wessanen weer verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/04 07u00  Consumentenvertrouwen fractie beterDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in april 2018 een fractie verbeterd. Dat constateerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het oordeel over het economisch klimaat is iets positiever. Ook stijgt de koopbereidheid een fractie.
19/04 22u45  Topvrouw Mattel na ruim een jaar weer wegEL SEGUNDO (AFN) - Mattel-topvrouw Margo Georgiadis vertrekt om topvrouw te worden bij Ancestry, een bedrijf dat zich bezighoudt met dna-onderzoek en stambomen. Georgiadis werd in februari vorig jaar aangesteld en moest het kwakkelende speelgoedbedrijf weer op de rails krijgt. Eerder werkte ze onder meer op verschillende hoge posities bij Google.
19/04 22u45  Galapagos creëert nieuw warrantplanMECHELEN (AFN) - Galapagos heeft bijna 1,6 miljoen warrants gecreëerd onder nieuwe warrantplannen ten gunste van werknemers, toekomstige werknemers, bestuurders en een consulent van de vennootschap en haar dochtervennootschappen. Dat werd donderdag bekendgemaakt.
19/04 22u15  Wall Street sluit lagerNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag lager gesloten. Chipbedrijven en techfondsen trokken de koersen naar beneden, na zwakke vooruitzichten van de Taiwanese chipgigant TSMC. Verder hadden beleggers de nodige kwartaalcijfers te verwerken, onder meer van verzorgingsproductenmaker Procter Gamble en verfproducent PPG.
19/04 21u45  Van der Sar stapt niet op bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Edwin van der Sar is niet van plan op te stappen bij Ajax. ,,Erik blijft de trainer en ik de directeur', zei hij vlak voor het thuisduel van zijn club met VVV-Venlo voor de camera van de NOS.
19/04 21u45  Deutsche maakte per ongeluk miljarden overFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft eind maart per ongeluk 28 miljard euro overgemaakt. Dat bedrag, veel meer dan de bedoeling was, werd naar een rekening bij een clearinghuis gestort. Dat is een bedrijf dat aandelentransacties afwikkelt.
19/04 21u15  Geen aandelen koning in Koninklijke bedrijvenDEN HAAG (AFN) - Koning Willem-Alexander heeft geen aandelen in bedrijven die het predicaat Koninklijk hebben. Dat valt sinds donderdag te lezen op de website van het Koninklijk Huis. Het impliceert ook dat de koning geen aandelen bezit van Koninklijke Shell, waarover sinds jaar en dag in binnen- en buitenland verhalen, geruchten en berichten circuleerden.
19/04 21u00  Allergan gaat niet bieden op ShireLONDEN (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Allergan is niet van plan een bod uit te brengen op zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. Dat heeft het bedrijf officieel gemeld. Eerder had Allergan bevestigd belangstelling te hebben voor Shire nadat daar geruchten over rondgingen, maar gaf Allergan aan dat die belangstelling zich nog in een vroeg stadium bevond.
19/04 20u00  Chipmakers onder druk op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag in de min. Chipbedrijven en techfondsen trokken de koersen naar beneden, na zwakke vooruitzichten van de Taiwanese chipgigant TSMC. Verder hadden beleggers de nodige kwartaalcijfers te verwerken, onder meer van verzorgingsproductenmaker Procter Gamble en verfproducent PPG.
19/04 18u45  Omzetdaling maar meer orders voor ASMIALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft in het eerste kwartaal minder omzet behaald. Wel liep het orderboek van de toeleverancier aan de chipindustrie verder vol. De nettowinst nam echter flink af, zo bleek nabeurs uit een tussentijds handelsbericht.
19/04 18u15  Brill op schema in eerste kwartaalLEIDEN (AFN) - Het eerste kwartaal is voor Brill volgens verwachting verlopen. De wetenschappelijke uitgeverij liet dat weten in een handelsupdate, waarbij geen concrete cijfers werden verstrekt. Het is nog te vroeg in het jaar om concrete prognoses te geven voor heel 2018, stelt het bedrijf.
19/04 18u00  Damrak sluit in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is donderdag lager geëindigd. Beleggers op het Damrak verwerkten een stroom aan resultaten. Arcadis kreeg een flinke tik na zijn handelsbericht en ook Unilever eindigde in de min.
19/04 17u00  Nieuwe fase in strijd om staalbedrijf EssarMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Essar Steel moet een bod van staalgigant ArcelorMittal op de onderneming beoordelen. Dat heeft een rechtbank in India besloten. Ook een concurrerend bod moet onder de loep worden genomen.
19/04 16u45  Kredietoordeel Altice omlaag bij S&PLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) heeft het kredietoordeel voor het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice verlaagd van B+ naar B. Dat bracht de firma naar buiten in een rapport.
19/04 16u45  Ook Allergan aast op ShireLONDEN (AFN) - De Iers-Amerikaanse farmaceut Shire staat ook in de belangstelling van de Amerikaanse branchegenoot Allergan. Dat heeft Allergan bevestigd na berichtgeving van persbureau Reuters. Allergan heeft nog geen bod uitgebracht op Shire.
19/04 16u30  Alfen levert opslagsysteem aan ElaadNLARNHEM (AFN) - Alfen gaat een geïntegreerd energieopslagsysteem leveren voor de testlocatie van ElaadNL voor elektrische voertuigen in Arnhem. Dat werd donderdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
19/04 16u30  'Ook Allergan aast op Shire'LONDEN (AFN) - De Iers-Amerikaanse farmaceut Shire staat ook in de belangstelling van de Amerikaanse branchegenoot Allergan. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.
19/04 16u15  Winstgroei voor verfreus PPGPITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfreus PPG Industries, die lange tijd aasde op branchegenoot AkzoNobel, heeft de winst in het eerste kwartaal zien groeien. Ook de opbrengsten namen toe, zo bleek donderdag.
19/04 16u15  Conjunctuurbarometer VS iets omhoogNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in maart verder verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
19/04 16u15  Wisselend beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien. Grote bedrijven als Unilever en Nestlé gaven beleggers een kijkje in de boeken, maar ook veel andere fondsen presenteerden hun kwartaalcijfers. Arcadis kreeg er op het Damrak van langs na teleurstellende resultaten.
19/04 16u00  Wall Street licht lager bij cijferregenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag licht lager geopend. Beleggers verwerkten een grote hoeveelheid kwartaalcijfers van onder meer verzorgingsmiddelenconcern Procter Gamble en tabaksproducent Philip Morris.
19/04 15u15  Topman DSM op leiderschapslijst FortuneAMSTERDAM (AFN) - Topman Feike Sijbesma van DSM staat als enige Nederlander in de lijst 'The World's 50 Greatest Leaders' in 2018 van het Amerikaanse blad Fortune. De bestuurder is terug te vinden op plek 44.
19/04 15u00  Bonden: ook in mei stakingen bij Air FrancePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse vakbonden willen begin mei gewoon verder gaan met staken bij Air France. Zo proberen ze de druk op de directie van de luchtvaartmaatschappij op te voeren. Dat hebben de bonden aan Franse media laten weten, zonder dat ze al concrete data voor de acties hebben genoemd.
19/04 15u00  'Wall Street kijkt naar kwartaalcijfers'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lijken donderdag zonder grote uitslagen te gaan openen. Beleggers verwerken wederom een grote hoeveelheid kwartaalcijfers van onder meer Procter Gamble (PG), Alcoa, American Express en Philip Morris.
19/04 15u00  Aantal uitkeringsaanvragen VS vrijwel stabielWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week vrijwel onveranderd gebleven op 232.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
19/04 14u45  Bedrijvigheid Philadelphia groeit iets sterkerPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is in april iets sterker gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
19/04 14u45  'Accell omhoog op overnamespeculatie'AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Accell stond donderdagmiddag duidelijk hoger. Het aandeel is in trek, na een bericht van belegger Geert Schaaij. Hij stelde op de website van Beursgenoten de fietsenfabrikant nog steeds te zien als overnamekandidaat.
19/04 14u45  Shire verwerpt overnamebod door TakedaLONDEN (AFN) - De Iers-Amerikaanse farmaceut Shire heeft een overnamebod van het Japanse Takeda verworpen. De Japanners hadden vorige week een bod gedaan van circa 60 miljard dollar, maar dat werd door Shire vervolgens afgewezen.
19/04 14u15  China wil meer concessies bij overname NXPPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten willen meer concessies van het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm voordat goedkeuring wordt gegeven aan de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. China vreest dat de overname negatieve gevolgen kan hebben voor eigen bedrijven en de technologiemarkt onder meer vanwege de patenten die het gecombineerde bedrijf zou bezitten.
19/04 14u00  Omzet Procter & Gamble gaat omhoogCINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse producent van was- en verzorgingsproducten Procter Gamble (PG) heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, met name dankzij positieve wisselkoerseffecten. De winst bleef vrijwel onveranderd.
19/04 13u15  'Takeda heeft 60 miljard over voor Shire'LONDEN (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda is bereid 60 miljard dollar op tafel te leggen voor de overname van de Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters.
19/04 12u00  Beurzen gemengd op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen van grote bedrijven als Unilever en Nestlé. Op het Damrak ging advies- en ingenieursbureau Arcadis in de uitverkoop na teleurstellende resultaten. Ook Unilever moest het ontgelden.
19/04 11u30  Flinke daling Britse winkelverkopenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in maart flink gedaald, met name doordat het winterweer ervoor zorgde dat mensen minder de deur uitgingen om bijvoorbeeld te winkelen. Dat meldde het Britse statistiekbureau.
19/04 11u00  Arcadis aan de slag met dijk langs de LekAMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft een order gekregen voor de verkenning van een dijk langs de Lek. Het advies- en ingenieursbureau onderzoekt samen met Sweco op welke manieren de rivierdijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen het beste kan worden versterkt.
19/04 11u00  Onrust in top Deutsche Bank houdt aanFRANKFURT (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het gerommel in de top van Deutsche Bank houdt aan. De grootste bank van Duitsland kondigde aan dat operationeel directeur Kim Hammonds vertrekt. Eerder deze maand werd topman John Cryan al aan de kant geschoven.
19/04 10u15  'Lagere operationele kosten bij NSI'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf NSI is erin geslaagd om zijn operationele kosten aardig beperkt te houden. Daardoor is de winst per aandeel in het eerste kwartaal een stuk hoger uitgekomen dan analisten van ING hadden voorzien. Dat de huurinkomsten zouden dalen hadden de marktvorsers al ingecalculeerd.
19/04 10u00  Arcadis en Unilever zakken op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stapje terug. De andere Europese beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen van grote bedrijven als Unilever en Nestlé. Op het Damrak ging advies- en ingenieursbureau Arcadis in de uitverkoop na teleurstellende resultaten. Ook Unilever moest het ontgelden.
19/04 09u45  'Foodretail bij Sligro onder de maat'AMSTERDAM (AFN) - Het is goed dat Sligro zich op de groothandelsactiviteiten gaat richten, want de prestaties van het Foodretail-deel van het bedrijf waren afgelopen kwartaal niet echt om over naar huis te schrijven. Dat stellen analisten van KBC Securities. Op het gebied van Foodretail kon Sligro niet aan hun verwachtingen voldoen.
19/04 09u45  'Cijfers Arcadis stellen teleur'AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van Arcadis zijn teleurstellend. De omzet komt overeen met de verwachtingen, maar de operationele marge en winst vielen lager uit dan gedacht, aldus KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van het advies- en ingenieursbureau.
19/04 09u15  Zaak oude Van Lanschot-kredieten blijft spelenAMSTERDAM (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft nog altijd geen duidelijkheid over de verkoop van een bundel oude kredieten. Het gerechtshof in Amsterdam heeft de nieuwe eigenaar verboden om bijbehorend onderpand te veilen tot is bepaald in hoeverre de leningen nu wel of niet zijn overgedragen, meldt het Het Financieele Dagblad op basis van een nog niet gepubliceerd arrest.
19/04 09u15  'Aandeleninkoop Unilever geruststellend'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeleninkoopprogramma van maximaal 6 miljard euro dat Unilever heeft aangekondigd is ,,geruststellend, maar wel in lijn met de verwachtingen''. Dat meldde Morgan Stanley in een reactie.
19/04 09u15  Arcadis onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen zonder grote koersuitslagen. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen van grote bedrijven als Unilever. Op het Damrak ging advies- en ingenieursbureau Arcadis in de uitverkoop na publicatie van de resultaten.
19/04 09u00  BAM-dochter aan het werk op Schots spoorCAMBERLEY (AFN) - Een Britse dochteronderneming van BAM heeft een nieuwe order gekregen voor werkzaamheden aan het spoornetwerk in Schotland. BAM Nuttall krijgt de opdracht stations en rails van een regionale spoorlijn te verbeteren. Met de order is een bedrag van omgerekend ongeveer 11,5 miljoen euro gemoeid.
19/04 08u45  Nestlé schroeft omzet opVEVEY (AFN) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé is in de eerste drie maanden van dit jaar op een hogere omzet uitgekomen doordat het bedrijf wereldwijd meer van zijn producten aan de man bracht. Wel werd de omzetgroei geremd door negatieve wisselkoerseffecten.
19/04 08u45  Resultaat Wereldhave Belgium iets omhoogVILVOORDE (AFN) - Wereldhave Belgium heeft de winst in het eerste kwartaal opgevoerd, ondanks een terugval van de huurinkomsten. Dat meldde de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave in een handelsbericht.
19/04 08u45  Jobson meldt flink kleiner belang in WessanenAMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse investeerder Charlie Jobson heeft een flink kleiner belang gemeld in Wessanen. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/04 08u45  Pernod Ricard trakteert op hoger dividendPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Pernod Ricard is van plan om zijn dividend te verhogen, wegens verbeterde resultaten. Het bedrijf deed onder meer van goede zaken in Azië.
19/04 08u30  Unilever beloont aandeelhoudersROTTERDAM (AFN) - Unilever gaat zijn aandeelhouders belonen. Het was- en levensmiddelenconcern kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van maximaal 6 miljard euro. Daarnaast verhoogt het bedrijf het dividend met 8 procent. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van de spreaddivisie zal worden aangewend om deze kosten te dekken. Verder ziet Unilever zich gesterkt door de vooruitzichten.
19/04 08u30  Japanse beurs opnieuw vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag opnieuw hoger gesloten. Beleggers waren opgelucht over het uitblijven van nieuwe Amerikaanse eisen op het handelsvlak tijdens de topontmoeting tussen de Japanse premier Shinzo Abe en president Donald Trump. Sterke bedrijfsresultaten van Amerikaanse bedrijven boden eveneens steun aan het beurssentiment.
19/04 08u30  'Drukke cijferdag op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs begint donderdag waarschijnlijk licht hoger. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine winsten openen. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak kwamen onder meer levensmiddelenconcern Unilever, advies- en ingenieursbureau Arcadis en groothandelsbedrijf Sligro met resultaten.
19/04 08u15  Grote deal tussen Merck en P&GDARMSTADT (AFN) - Het Duitse farmacie- en chemieconcern Merck verkoopt zijn divisie voor consumentenproducten aan het Amerikaanse Procter Gamble (PG). Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 3,4 miljard euro.
19/04 08u15  Recordomzet voor brouwer BavariaLIESHOUT (AFN) - Bavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien tot 659 miljoen euro. De winst van de brouwer viel, mede door gestegen kosten, wel lager uit.
19/04 08u15  TSMC profiteert van cryptohausseHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het eerste kwartaal flink weten te profiteren van de stijgende chipvraag vanuit delvers van digitale valuta's. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht van de belangrijke klant van het Nederlandse ASML bekend.
19/04 08u15  Overnames stuwen omzet groothandel SligroVEGHEL (AFN) - Sligro heeft in het eerste kwartaal bijna 8 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het groothandelsbedrijf profiteerde daarbij vooral van overnames. Ook viel de goede omzetweek voorafgaand aan Pasen dit keer in het eerste kwartaal.
19/04 08u00  'Consolidatie de oplossing voor postmarkt'AMSTERDAM (AFN) - PostNL wil dat de postmarkt wordt geconsolideerd. Het postbedrijf merkt dat er steeds minder brieven worden verstuurd en verwacht dat die krimp doorzet. Door de samenvoeging van spelers op de markt blijven postdiensten behouden voor de consument, zegt topvrouw Herna Verhagen in een gesprek met De Telegraaf.
19/04 07u45  Winst- en omzetgroei voor farmaceut NovartisBASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis heeft afgelopen kwartaal de winst en omzet zien groeien. Dat bleek uit een handelsbericht van het concern, waar topman Vas Narasimhan zijn eerste verslagperiode aan het roer stond.
19/04 07u45  Minder huurinkomsten voor vastgoedbedrijf NSIHOOFDDORP (AFN) - Vastgoedbedrijf NSI heeft zijn huurinkomsten in het eerste kwartaal zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De winst per aandeel, berekend volgens de EPRA-methode, ging wel een kleine 2 procent omhoog naar 0,58 euro, blijkt uit een handelsbericht van de verhuurder van kantoorvastgoed.
19/04 07u30  Arcadis voelt wisselkoerseffectenAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Op eigen kracht groeiden de opbrengsten bij de onderneming wel, zo bleek donderdag.
19/04 07u00  Bescherming voor telecomsector bij overnamesDEN HAAG (AFN) - Voor overnames van belangrijke bedrijven in de Nederlandse telecomsector moet in de toekomst toestemming worden verleend. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken), dat donderdag voor advies naar de Raad van State wordt gestuurd.
19/04 07u00  Werkloosheid onder de vier procentDEN HAAG (AFN) - De daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet. In de derde maand van het jaar waren er 357.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder bedroeg het werkloosheidspercentage nog 4,1 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/04 22u30  American Express optimistisch over toekomstNEW YORK (AFN) - American Express is positief gestemd over de ontwikkeling van het resultaat dit jaar. Het creditcardbedrijf meldde dat de winst naar verwachting uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte.
18/04 22u30  Facebook wil eigen chips makenMENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Facebook wil zijn eigen chips ontwikkelen. De computerchips kunnen mogelijk gebruikt worden in consumentenapparaten zoals virtualrealitybrillen, maar ook in servers in dataparken en computers voor kunstmatige intelligentie.
18/04 22u15  Verdeeld beeld op drukke dag Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met een verdeeld beeld de dag uitgegaan na de stevige plussen van een dag eerder. Beleggers kregen opnieuw een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Cijfers van technologiebedrijf IBM vielen daarbij niet in de smaak. Verder speelden wegebbende geopolitieke spanningen een rol, werd gekeken naar het Beige Book van de Federal Reserve en naar de flink hogere olieprijzen.
18/04 22u15  Fed: handel werpt donkere schaduw over groeiWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Zorgen over importtarieven en de gevolgen voor de wereldhandel werpen een donkere schaduw over de anderszins positieve verwachtingen voor de Amerikaanse economie. Dat concludeert de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, een rapport dat inzicht geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
18/04 19u45  Weinig beweging op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handel dichtbij de slotstanden van een dag eerder, toen stevige plussen werden genoteerd. Beleggers verwerkten opnieuw een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van technologiebedrijf IBM en bank Morgan Stanley. De handel krijgt ook steun van de wegebbende geopolitieke spanningen rond Syrië en wat betreft het handelsconflict.
18/04 19u15  SnowWorld vervroegt halfjaarcijfersZOETERMEER (AFN) - SnowWorld haalt de publicatie van zijn halfjaarcijfers naar voren. Met de vervroeging wil de uitbater van skihallen aandeelhouders de gelegenheid geven de meest recente informatie tot zich te nemen voor de deadline van het overnamebod van Alychlo op 8 mei.
18/04 19u15  Nieuwe KPN-baas Ibarra wil versnellenAMSTERDAM (AFN) - Maximo Ibarra heeft Eelco Blok afgelost als topman van KPN. Ibarra, die zowel de Colombiaanse als Italiaanse nationaliteit heeft, beloofde op de aandeelhoudersvergadering trouw te blijven aan de koers van het bedrijf. ,,Mijn taak met het bestuur en met iedereen bij het bedrijf is om de uitvoering te verbeteren en te versnellen.' Hij noemde specifiek het ,,versimpelen' van het bedrijf.
18/04 19u00  Athora neemt Belgisch deel Generali overPEMBROKE (AFN) - Verzekeraar Athora neemt het Belgische deel van de Italiaanse verzekeraar Generali over. Het op Bermuda gevestigde concern telt 540 miljoen euro in contanten neer voor de elfde grootste verzekeraar in België.
18/04 18u15  Eurocommercial rondt Italiaanse deal afAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Eurocommercial heeft de verkoop van vier bezittingen in Italië afgerond. Het Italiaanse beursgenoteerde vastgoedfonds IGD maakt in totaal 187 miljoen euro over voor de kleine winkelcentra in Bologna, Mantova, Sarzana en Imola.
18/04 18u15  Groen licht voor nieuwe KPN-topman IbarraAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van KPN hebben ingestemd met de aanstelling van Maximo Ibarra als nieuwe topman. De opvolger van Eelco Blok met de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit werkte al sinds half januari bij KPN als adviseur om in de woorden van KPN ,,een soepele overgang te bewerkstelligen''.
18/04 18u00  Vopak straalt op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is woensdag met lichte winst gesloten. Beleggers verwerkten een reeks bedrijfscijfers en vooral de resultaten van tankopslagbedrijf Vopak trokken in positieve zin de aandacht. De resultaten van bierbrouwer Heineken en chipmachinemaker ASML vielen minder in de smaak. Elders in Europa kleurden de koersenborden ook groen, ondanks druk op de autosector.
18/04 18u00  VEB stelt ook banken Steinhoff aansprakelijkAMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stelt drie banken die de beursgang van de Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff hebben begeleid aansprakelijk voor schade van beleggers. De belangenvereniging wil met Commerzbank, ABSA Bank en Barclays in gesprek over een schikking en dreigt anders naar de rechter te stappen.
18/04 16u15  Europese beurzen groen in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdagmiddag overwegend kleine winsten zien. De blik van beleggers was vooral gericht op een reeks bedrijfscijfers. Op het Damrak werden de resultaten van tankopslagbedrijf Vopak beloond met een stevige koerswinst, terwijl de resultaten van bierbrouwer Heineken en chipmachinemaker ASML niet in de smaak vielen. Verder stond de autosector onder druk.
18/04 15u45  Wall Street begint positief aan de dagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de handel begonnen, na de stevige winsten van een dag eerder. Beleggers verwerkten opnieuw een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van technologiebedrijf IBM en bank Morgan Stanley. De handel krijgt ook steun van de wegebbende geopolitieke spanningen rond Syrië en het handelsconflict.
18/04 15u00  IMF: groei kan zomaar omslaan in krimpWASHINGTON (AFN) - Nu trekt de wereldeconomie nog stevig aan, maar de stemming kan zomaar omslaan. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de mogelijke gevolgen van alle grote financiële risico's doorgerekend. In het meest ongunstige scenario kampt de wereldeconomie over drie jaar met krimp.
18/04 15u00  'Positief begin vooor Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag waarschijnlijk licht hoger openen, waarmee wordt voortgebouwd op de plussen van een dag eerder. De aandacht van beleggers gaat opnieuw uit naar een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van IBM en Morgan Stanley. De Federal Reserve komt later op de dag met zijn zogenoemde Beige Book.
18/04 13u45  Morgan Stanley boekt recordresultatenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal een recordwinst behaald van 2,7 miljard dollar, tegen 1,9 miljard dollar een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/04 13u30  Omzet betalingsdienst Adyen helft hogerAMSTERDAM (AFN) - De omzet van betalingsdienstverlener Adyen is vorig jaar met meer dan de helft gestegen. Ook de hoeveelheid geld die het verwerkte voor klanten nam fors toe, laat het Nederlandse fintechbedrijf weten.
18/04 13u00  RELX ligt op koersAMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX groeit gestaag door. Het concern ligt naar eigen zeggen op koers om de gestelde doelen voor het hele jaar te halen. Eerder meldde RELX voor dit jaar uit te gaan van verdere groei van zowel de omzet als de operationele winst. Exacte cijfers werden in een summiere handelsupdate niet gegeven.
18/04 12u15  'Stevige omzetgroei voor ASMI'AMSTERDAM (AFN) - ASM International (ASMI) presenteert donderdag naar verwachting een flink hogere kwartaalomzet dan vorig jaar. Analisten rekenen erop dat de toeleverancier voor de chipindustrie in de eerste drie maanden van dit jaar 165,5 miljoen euro in de boeken heeft gezet, tegenover 144,5 miljoen euro in de meetperiode een jaar eerder.
18/04 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Het sentiment werd gesteund door overwegend goed ontvangen bedrijfsresultaten. Op het Damrak werden de cijfers van tankopslagbedrijf Vopak beloond met een stevige koerswinst. De resultaten van bierbrouwer Heineken vielen echter niet in de smaak bij beleggers.
18/04 11u30  Bouwproductie eurozone verder afgenomenLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in februari met 0,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/04 11u15  Inflatie eurozone neerwaarts bijgesteldLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in maart uitgekomen op 1,3 procent op jaarbasis, van 1,1 procent een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis een definitief cijfer. Op basis van voorlopige cijfers werd eerder een niveau van 1,4 procent gemeld. Economen hielden er in doorsnee rekening mee dat dit cijfer gehandhaafd zou blijven.
18/04 11u00  Britse inflatie zwakt afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in maart gedaald naar 2,5 procent op jaarbasis, van 2,7 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse statistiekbureau.
18/04 10u00  Heineken daalt, Vopak stijgt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef woensdag dicht bij huis. Elders in Europa gingen de beurzen licht vooruit. De handel werd gedomineerd door de kwartaalcijfers van bedrijven. Op het Damrak werd brouwer Heineken lager gezet na publicatie van de resultaten. De cijfers van tankopslagbedrijf Vopak vielen wel in goede aarde.
18/04 09u45  'Resultaten Vopak volgens verwachting'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van tankopslagbedrijf Vopak over het eerste kwartaal komen redelijk overeen met de verwachtingen. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het handelsbericht. ING stelde dat onderliggend Vopak goed presteert.
18/04 09u45  'Update Heineken een beetje saai'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De volumegroei van brouwer Heineken in de eerste maanden van het jaar was ietsje beter dan verwacht. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over het bierconcern. De resultaten zijn voor de kenners geen reden om aan de waardering voor het aandeel te toornen. Analisten van RBC Europe noemden de cijfers van Heineken een beetje saai.
18/04 09u30  'Goede reden voor dalende winstmarge ASML'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat de winstmarge van chipmachinemaker ASML in het tweede kwartaal naar verwachting flink daalt, heeft een goede reden. De verkoop van vernieuwende EUV-machines komt dan namelijk beter op gang en die hebben in eerste instantie een lagere marge, stellen analisten van Mirabaud.
18/04 09u30  Alfen aan de slag met tomatenkas CombiVlietALMERE (AFN) - Alfen gaat weer aan de slag bij een grote kas voor de kweek van tomaten van tuinbouwbedrijf CombiVliet. Alfen legt een zogenoemde 'micro-grid' aan voor de stroomtoevoer bij een uitbreiding van de kas in Middenmeer. Er werden geen financiële details gemeld.
18/04 09u30  Aandacht voor Heineken en Vopak op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook elders in Europa openden de beurzen licht hoger. De handel werd gedomineerd door de kwartaalcijfers van bedrijven. Op het Damrak werd brouwer Heineken lager gezet na publicatie van de resultaten. De cijfers van tankopslagbedrijf Vopak vielen wel in goede aarde.
18/04 09u15  Total neemt Frans nutsbedrijf overPARIJS (AFN) - Het Franse olie- en gasconcern Total heeft een akkoord bereikt over de overname van het energiebedrijf Direct Energie. Total biedt 1,4 miljard euro voor bijna 75 procent van alle aandelen van het Franse energiebedrijf. Na afronding volgt een bod op de resterende aandelen.
18/04 09u15  Geen beroep De La Rue om brexit-paspoortLONDEN (AFN/RTR) - Paspoortenmaker De La Rue gaat toch niet in beroep tegen de keuze van de Britse regering om nieuwe paspoorten door het Frans-Nederlandse Gemalto te laten maken. Het Britse bedrijf, dat nu nog de Britse paspoorten vervaardigd, had eerder gezegd dat wel te zullen doen.
18/04 09u15  OCI meldt details over nieuwe obligatiesAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Egyptische kunstmestbedrijf OCI wil voor 650 miljoen dollar en 400 miljard euro aan nieuwe obligaties uitgeven. De leningen hebben een looptijd tot 2023.
18/04 08u45  Heineken voert bierverkopen verder opAMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht, maar minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bierconcern bekend in een tussentijds handelsbericht, waarin het zijn vooruitzichten voor heel 2018 handhaafde. De brouwer zei eerder voor heel het jaar te rekenen op groei van winst en omzet.
18/04 08u45  Hammerson ziet af van overname IntuLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse vastgoedfonds Hammerson is niet meer geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Intu. Het bestuur van Hammersons heeft besloten dat de acquisitie niet langer in het belang is van de aandeelhouders.
18/04 08u30  Curetis breidt diagnosetechnologie uitAMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Curetis introduceert komend weekend een nieuw product dat het mogelijk maakt snelle diagnoses te stellen bij urineweginfecties. Het Duitse bedrijf met een beursnotering in Amsterdam verwacht op korte termijn het benodigde Europese keurmerk te krijgen voor de test.
18/04 08u30  'Beurshandel in teken bedrijfsresultaten'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag hoger te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters beginnen waarschijnlijk met winst. De handel staat vooral in het teken van de kwartaalcijfers van bedrijven. Op het Damrak openden ASML en Vopak de boeken. Ook Heineken en RELX staan op de rol met handelsberichten.
18/04 08u15  Nikkei boekt stevige winstTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de hogere standen op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Daarnaast namen de geopolitieke spanningen rond Noord-Korea af na berichten over een geheime ontmoeting van de Amerikaanse CIA-directeur Mike Pompeo met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
18/04 08u00  Chinees nieuwjaar goed voor RémyPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft in het afgelopen boekjaar goede zaken gedaan. Het concern profiteerde vooral van een sterk aangetrokken vraag uit China naar cognac van het merk Rémy Martin. Ook goede verkopen in het land het afgelopen kwartaal, door de viering van het Chinese nieuwjaar, deden een stevige duit in het zakje. Dat bleek woensdag uit een handelsbericht.
18/04 08u00  Verkoop Danone in de liftPARIJS (AFN) - De Franse fabrikant van zuivelproducten, bronwater en babyvoeding Danone heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet behaald, geholpen door de gestegen verkoop van babyvoeding in China. De vergelijkbare omzet klom met bijna 5 procent tot 6 miljard euro.
18/04 07u45  Koersdoel Flow Traders omhoog bij INGAMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt het koersdoel voor het aandeel Flow Traders van 25 euro naar 38 euro per aandeel. De beursintermediair profiteert dit jaar van de beweeglijkheid die is teruggekeerd op de aandelenbeurzen, aldus de kenners van de bank. Het advies op het aandeel blijft hold.
18/04 07u30  ASML voert omzet en winst opVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal flink opgevoerd. Ook was de brutomarge hoger dan ASML zelf had verwacht. Het bedrijf had dat grotendeels te danken aan hogere verkopen van zijn DUV en holistische lithografie-machines en niet zozeer aan de verkoop van de vernieuwende EUV-apparaten.
18/04 07u30  NSI geeft aandeelhouders keuze met dividendHOOFDDORP (AFN) - NSI geeft zijn aandeelhouders de mogelijkheid het slotdividend in contanten of in aandelen uitgekeerd te krijgen. Het vastgoedfonds heeft 109.300 aandelen gereserveerd voor het stockdividend. Wordt dit maximum overschreden, dan zullen de stukken evenredig worden verdeeld.
18/04 07u30  Vopak breidt Botlek-terminal uitROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak gaat zijn Botlek-terminal in de haven van Rotterdam uitbreiden. Er komen vijftien nieuwe roestvrijstalen opslagtanks met een capaciteit van 63.000 kubieke meter bij. Dat maakte Vopak bekend samen met cijfers over het eerste kwartaal.
18/04 07u30  Unibail wil 2 miljard ophalen met leningPARIJS (AFN) - Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco wil 2 miljard euro ophalen met een lening om een deel van de overname van het Australische Westfield te financieren.
17/04 22u45  Wisselkoersen helpen technologieconcern IBMARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, te danken aan gunstige wisselkoerseffecten door de goedkopere dollar. IBM zag daarnaast de inkomsten uit de clouddiensten, dienstverlening via het internet, stijgen.
17/04 22u15  Netflix grote winnaar op hoger Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag met behoorlijke koerswinsten de handel uit. Onlinevideodienst Netflix was een uitblinker dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers en vooruitzichten. Ook andere grote bedrijven zoals Goldman Sachs, Johnson Johnson (JJ) en UnitedHealth gaven inzage in de boeken.
17/04 21u00  Vergadering ABN AMRO op 29 meiAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO houdt op dinsdag 29 mei zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op het hoofdkantoor in Amsterdam. De bank publiceerde dinsdag de oproep voor de vergadering.
17/04 19u45  Netflix straalt op groen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag duidelijk op winst. Onlinevideodienst Netflix was een grote winnaar dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers en vooruitzichten. Ook andere grote bedrijven zoals Goldman Sachs, Johnson Johnson (JJ) en UnitedHealth gaven inzage in de boeken.
17/04 19u00  Groen licht voor financieel directeur PostNLDEN HAAG (AFN) - De aandeelhouders van PostNL hebben op de jaarlijkse vergadering ingestemd met de benoeming van Pim Berendsen tot nieuwe financieel topman van het postbedrijf. Hij is de opvolger van Jan Bos, die eind vorig jaar zijn terugtreden bekendmaakte.
17/04 18u00  TomTom uitblinker op positief DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met aardige koerswinsten gesloten. In Amsterdam werden de kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers.
17/04 16u15  Opgewekte stemming bij beleggers EuropaAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa lieten dinsdag koerswinsten optekenen. In Amsterdam werden de kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers. Een tegenvallend cijfer over het beleggersvertrouwen in Duitsland had weinig invloed op het sentiment.
17/04 16u00  Nieuwe directeur Randstad NederlandDIEMEN (AFN) - Dominique Hermans is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Randstad Nederland. Zij volgt Reiant Mulder op die Randstad na ruim veertien jaar verlaat. Dat maakte het uitzendconcern bekend.
17/04 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Het cijferseizoen op Wall Street raakt duidelijk op stoom. Beleggers verwerken onder meer de resultaten van Netflix, Goldman Sachs, Johnson Johnson (JJ) en UnitedHealth.
17/04 15u45  BAM krijgt onderhoudsklusVENLO (AFN) - BAM heeft een langjarige beheer- en onderhoudsklus gekregen. Het beursgenoteerde bouwconcern mag twaalf jaar het hoofdgebouw van Gilde Opleidingen aan de Groenveldsingel in Venlo gaan onderhouden.
17/04 15u45  Productie industrie VS neemt toeWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in maart met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
17/04 15u15  'Veel mensen profiteren nog amper van groei'WASHINGTON (AFN) - Veel huishoudens in ontwikkelde markten profiteren niet tot amper van de stevig aantrekkende economie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept beleidsmakers met klem op daar wat aan te doen. Nu ontstaat hierdoor veel desillusie bij burgers, en dat is volgens het IMF ook een belangrijke reden waarom de Verenigde Staten momenteel aan het ,,flirten' zijn met een handelsoorlog.
17/04 14u45  Wall Street verwerkt cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met winsten aan de nieuwe handelssessie beginnen. Het cijferseizoen raakt duidelijk op stoom. Beleggers verwerken onder meer de resultaten van Netflix, Goldman Sachs, Johnson Johnson (JJ) en UnitedHealth.
17/04 14u45  Huizenbouw in VS groeit weerWASHINGTON (AFN) - De aanbouw van nieuwe huizen in de Verenigde Staten is in maart gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag. In de voorgaande maand was er nog een daling te zien.
17/04 14u30  Goldman Sachs voert winst flink opNEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft zijn winst in het eerste kwartaal met meer dan een kwart opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grote Amerikaanse bank profiteerde onder meer van de flinke onrust op de financiële markten. Daardoor werd er veel gehandeld en had Goldman Sachs meer werk.
17/04 14u15  'Vraag naar staal neemt toe'LONDEN (AFN) - De wereldwijde vraag naar staal groeit dit jaar met 1,8 procent naar 1616 miljard ton. Volgend jaar neemt de vraag met nog eens 0,7 procent toe. Dan is er behoefte aan ongeveer 1627 miljard ton staal, stelt de World Steel Association.
17/04 13u45  Meer winst op hogere omzet voor J&JNEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het eerste kwartaal van 2018 beduidend meer winst geboekt op een hogere omzet. Volgens het bedrijf waren de prestaties van de farmacietak ,,robuust', terwijl ook de consumentendivisie een duidelijke verbetering liet zien.
17/04 13u15  ING België betaalt weer dividendBRUSSEL (AFN) - ING-dochter ING België betaalt weer dividend. Dat heeft ING dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichten in de Belgische krant L'Echo. De hoogte van het dividend is nog niet bekend, maar volgens L'Echo zou het om 720 miljoen euro gaan.
17/04 13u00  'Heineken voert volumes verder op'AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting weer meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag met resultaten naar buiten.
17/04 13u00  'Wisselkoerseffecten raken omzet Unilever'AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal naar verwachting een lagere omzet in de boeken gezet als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Onderliggend was wel sprake van groei. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die door Unilever op de eigen website heeft gepubliceerd. Het bedrijf komt donderdag met omzetcijfers.
17/04 12u45  UnitedHealth verhoogt winstverwachtingenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth heeft zijn winstverwachtingen voor 2018 bijgesteld. Dat deed het bedrijf naar aanleiding van sterke resultaten in het eerste kwartaal. Daarin werd zowel omzet als winst opgevoerd.
17/04 12u30  Herhaling van zetten bij Air FrancePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France verwacht woensdag tijdens een nieuwe stakingsdag zo'n 70 procent van de vluchten door te kunnen laten gaan. De Franse luchtvaartmaatschappij rekent erop dat iets minder dan een derde van de piloten het werk neerlegt. Ook dinsdag staakt het personeel al. De uitval van vluchten blijft net als op eerdere stakingsdagen deze dag rond de 30 procent hangen.
17/04 12u15  Ook compensatie bij spontane pilotenstakingLUXEMBURG (AFN) - Passagiers hebben ook recht op compensatie als hun vlucht wordt geannuleerd of vertraagd door een ‘wilde staking’ van het cabinepersoneel. Als een luchtvaartmaatschappij onverwacht een reorganisatie aankondigt is zo'n staking geen ‘buitengewone omstandigheid’ waardoor de plicht tot compensatie vervalt.
17/04 12u15  Europese beurzen doen stap vooruitAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa stonden dinsdag tegen het einde van de ochtend eensgezind op winst. In Amsterdam werden kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers, al ebde het enthousiasme gedurende de sessie wel wat weg. Verder werd onder meer een tegenvallend cijfer over het beleggersvertrouwen in Duitsland verwerkt.
17/04 11u30  Vertrouwen Duitse beleggers brokkelt verder afMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in april verder afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
17/04 11u30  'Mogelijke overname Vivat door ASR'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een mogelijk overname van Vivat door ASR is al in de prijs van het aandeel opgenomen. Dat zeggen analisten van Kepler Cheuvreux als verklaring voor een adviesverlaging van buy naar hold.
17/04 11u00  Topman Belgisch Medialaan vertrektBRUSSEL (AFN) - Het Belgische mediabedrijf Medialaan ziet zijn topman vertrekken. Een geschil in visie over de te varen koers is de reden dat Peter Bossaert zijn biezen pakt, zo werd in een verklaring gemeld.
17/04 10u30  Vraag naar uitzendkrachten houdt aanAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is de afgelopen weken verder gestegen. Uitzendkrachten draaiden in periode 3 (week 9-12) 6 procent meer uren dan een jaar eerder, aldus brancheorganisatie ABU. De omzet van uitzendbedrijven nam in de periode met 9 procent toe.
17/04 10u15  Deutsche Bank positiever over PhilipsAMSTERDAM (AFN) - De vooruitzichten voor medisch technologiebedrijf Philips zijn beter dan verwacht. Dat melden analisten van Deutsche Bank in een rapport over het bedrijf. Vooral de Philips-tak die zich met beeldvorming en diagnose bezighoudt, zal naar verwachting beter presteren dan waar aanvankelijk rekening mee werd gehouden. Het advies op Philips werd verhoogd van hold naar buy.
17/04 10u00  'Ruimte voor verbetering bij TomTom'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Navigatiedienstverlener TomTom is met beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal naar buiten gekomen. Volgens kenners van ING is er duidelijk ruimte voor verbetering van de verwachtingen dit jaar. Bij NIBC spreken ze van een ,,extreem goed' eerste kwartaal.
17/04 10u00  TomTom leidt de weg op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen krabbelden wat op na de verliesbeurt een dag eerder. De handel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van TomTom in de smaak bij beleggers.
17/04 09u30  TomTom klimt op hoger DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen met winsten na de verliesbeurt een dag eerder. De handel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van TomTom in de smaak bij beleggers.
17/04 09u15  Advent koopt Sanofidivisie ZentivaPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Advent International neemt het onderdeel dat generieke medicijnen maakt over van de Franse farmaceut Sanofi. De Amerikaanse investeerder betaalt een bedrag van 1,9 miljard euro inclusief schulden. De deal moet voor het einde van het jaar zijn afgerond, zo meldde Sanofi. Geruchten over de op handen zijnde overeenkomst deden eerder al de ronde.
17/04 08u30  'ING België betaalt weer dividend'BRUSSEL (AFN) - ING heeft vorig jaar 720 miljoen euro dividend ontvangen van dochterbedrijf ING België. De betalingen waren in 2016 gestaakt vanwege een reorganisatie bij de Belgische bank, maar dat bleek eenmalig. Dat meldt de Belgische krant L'Echo dinsdag. Het dividend is vrijwel de volledige winst van ING België. Die bedroeg 739 miljoen euro.
17/04 08u15  'Positief begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint dinsdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten openen na de verliesbeurt een dag eerder. De handel staat vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak opende TomTom de boeken.
17/04 08u15  Japanse beurs eindigt vrijwel vlakTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag vrijwel vlak gesloten. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de tweedaagse topontmoeting tussen de Japanse premier Shinzo Abe en de Amerikaanse president Donald Trump. Daarnaast verwerkte de markt een reeks aan macro-economische cijfers, waaronder de Chinese economische groei.
17/04 08u00  Arcadis gaat plannen maken voor TenneTARNHEM (AFN) - Arcadis heeft een opdracht gekregen van netbeheerder TenneT. Het advies- en ingenieursbureau gaat de komende twee jaar onderzoeken, vergunningen en overleggen met belanghebbenden regelen rond veranderingen aan het hoogspanningsnet.
17/04 07u45  Consumententak drukt omzet TomTomAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zoals verwacht de omzet verder zien dalen, onder druk van de afzwakkende verkoop bij zijn consumententak. Daar daalden de opbrengsten met ruim een kwart. Wel zaten de opbrengsten van dienstverlening aan de auto-industrie duidelijk in de lift.
17/04 07u00  Chinese economie groeit weer met 6,8 procentPEKING (AFN/RTR) - De economie van China is in het eerste kwartaal van dit jaar met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met twaalf maanden eerder. Dat is exact hetzelfde percentage als het laatste kwartaal van 2017, blijkt uit cijfers van de Chinese overheid.
16/04 22u45  Netflix optimistisch over aanwas abonneesLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix scoort goed met zijn strategie van zelf geproduceerde series en films. De streamingdienst verwacht daar ook het komende kwartaal de vruchten van te plukken in de vorm van veel nieuwe abonnees.
16/04 22u15  Wall Street sluit handel met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag duidelijk hoger gesloten. Van angst voor verdere escalatie van het conflict in Syrië leek geen sprake meer. Beleggers richtten hun blik voornamelijk op kwartaalcijfers, zoals die van Bank of America. Verder stonden zorggerelateerde aandelen in de schijnwerpers.
16/04 22u00  Eindbod Air France voor stakende medewerkersPARIJS (AFN) - Air France heeft een nieuw, finaal loonbod neergelegd bij de Franse luchtvaartbonden om een einde te maken aan de werkonderbrekingen die de luchtvaartmaatschappij teisteren. De kosten door de stakingen inclusief die van deze week zijn volgens de zustermaatschappij van KLM inmiddels opgelopen tot 220 miljoen euro.
16/04 20u45  T-Mobile USA sjoemelde met telefoontjesWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft T-Mobile USA een boete opgelegd voor gesjoemel met telefoontjes van klanten naar buitengebieden in de Verenigde Staten. In plaats van de bereikbaarheid te verbeteren voegde de zustermaatschappij van het Nederlandse T-Mobile een nepbeltoon in, waardoor het leek alsof er niet werd opgenomen.
16/04 19u45  Wall Street hoger op wegebben Syrië-zorgenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel duidelijk in de plus. De angst voor verdere escalatie van het conflict in Syrië verdween naar de achtergrond. Beleggers richtten hun blik voornamelijk op kwartaalcijfers, zoals die van Bank of America. Na de slotbel komt streamingdienst Netflix nog met cijfers. Verder werden wat macro-economische cijfers verwerkt.
16/04 18u30  Bonden doen nieuw voorstel aan Air FrancePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De vakbonden bij Air France zijn met een nieuw voorstel gekomen voor een loonsverhoging voor het personeel van de luchtvaartmaatschappij. Daarin is sprake van een plus van 3,8 procent per april gevolgd door een extra loonsverhoging met 1,3 procent in oktober. Eerder werd in de eisen van de bonden telkens gesproken van een loonsverhoging van 6 procent.
16/04 18u15  Moederbedrijf Reaal schrapt bonussenAMSTELVEEN (AFN) - Verzekeraar Vivat heeft in zijn nieuwe cao all variabele beloningen voor medewerkers geschrapt. Dat vakbonden hebben daar volgens het moederbedrijf van Reaal en Zwitserleven na maanden onderhandelen mee ingestemd.
16/04 18u00  Altice grote winnaar rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies de dag uitgegaan. Ook elders in Europa lieten de belangrijkste beursgraadmeters minnen zien. Telecom- en kabelbedrijf Altice was de grote winnaar van de dag na berichten over interesse van Bouygues in zijn Franse tak. Beleggers verwerkten verder onder meer de Amerikaanse raketaanval op Syrië en waren opgelucht dat de situatie rondom het land niet verder lijkt te escaleren.
16/04 17u00  'Bouygues wil Altice France overnemen'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse telecombedrijf Bouygues werkt aan een overname van de Franse tak van telecom- en kabelbedrijf Altice. Bouygues heeft volgens ingewijden gesproken met investeringsmaatschappij CVC Capital Partners over een gezamenlijk bod op het ploeterende bedrijfsonderdeel.
16/04 16u15  Bedrijfsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,6 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/04 16u15  Amsterdamse beurs zakt in het roodAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zakte maandag in de middaghandel na een positief begin in de min. Beleggers verwerkten onder meer de Amerikaanse raketaanval op Syrië en waren opgelucht dat de situatie rondom het land niet verder lijkt te escaleren. Ook werd gekeken naar de start van het bedrijfscijferseizoen.
16/04 15u45  Wall Street begint week met plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst aan de handel begonnen. De angst voor verdere escalatie van het conflict in Syrië leek weg te ebben. Beleggers richtten hun blik voornamelijk op kwartaalcijfers, zoals die van Bank of America. Nabeurs opent streamingdienst Netflix de boeken.
16/04 15u00  Vivendi koopt Nederlands ticketbedrijfAMSTERDAM (AFN) - Het Franse mediabedrijf Vivendi heeft een akkoord bereikt over de overname van het Nederlandse ticketbedrijf Paylogic. De Fransen willen de kennis en kunde van Paylogic gebruiken voor het verder uitbreiden van een netwerk op het gebied van kaartjes in Europa en de Verenigde Staten. Een overnamesom werd maandag niet gemeld.
16/04 15u00  'Wall Street richt blik op cijferseizoen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting licht in de plus. Op Wall Street ebt de angst voor verdere escalatie van het conflict in Syrië weg, nu het erop lijkt dat de Amerikaanse luchtaanval op het land een eenmalige actie was. Beleggers richten hun blik voornamelijk op kwartaalcijfers, zoals die van Bank of America. Nabeurs opent streamingdienst Netflix de boeken.
16/04 14u45  Zwakkere groei industrie rond New YorkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand minder sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
16/04 14u45  Winkelverkopen VS tonen herstelWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in maart met 0,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
16/04 14u45  Trucktak VW staat open voor overname in VSWOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De truckdivisie van autobouwer Volkswagen staat open voor een overname van de Amerikaanse branchegenoot Navistar International. Het Duitse bedrijf zoekt naar mogelijkheden om de concurrentie met marktleiders Daimler en Volvo op te voeren.
16/04 13u45  BAM aan de slag met gebouw Kings CrossBUNNIK (AFN) - BAM gaat aan de slag met een nieuw gebouw bij het grote Londense treinstation Kings Cross. Het bedrijf gaat een gebouw van twaalf verdiepingen bouwen als onderdeel van de herinrichting van het stationsgebied.
16/04 13u30  Bank of America boekt recordwinstCHARLOTTE (AFN) - Bank of America (BofA) heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een recordwinst. De bank profiteerde vooral van de opgelopen rentetarieven, die over het algemeen goed nieuws betekenen voor kredietverleners. Verder bracht de handel in aandelen meer geld op en droegen de belastingmaatregelen van de Trump-regering positief bij aan de resultaten.
16/04 13u00  Air France: weer vluchtuitval door stakingPARIJS (AFN) - Air France verwacht dat er door de staking dinsdag weer zo'n 30 procent van de vluchten uitvalt. De actie treft waarschijnlijk vooral langeafstandsvluchten. Volgens Air France leggen bijna 30 procent van de piloten het werk neer, dik 20 procent van het cabinepersoneel en ruim 12 procent van de krachten aan de grond.
16/04 12u00  Staat haalt ruim 2,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
16/04 12u00  Beurzen overwegend licht vooruitAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten de Amerikaanse raketaanval op Syrië en waren opgelucht dat de situatie rondom het land niet verder lijkt te escaleren. Daarnaast werd uitgekeken naar het cijferseizoen dat deze week ook in Amsterdam losbarst.
16/04 11u30  Minister: Van Lanschot, waak over draagvlakDEN HAAG (AFN) - Een voorgenomen loonsverhoging voor de top van Van Lanschot Kempen is de zakenbank op een waarschuwing van minister Wopke Hoekstra van Financiën komen te staan. Hoekstra wijst erop dat ,,forse salarisverhogingen'' voor topbankiers ,,niet bijdragen aan het herstel van vertrouwen in de financiële sector''.
16/04 10u15  'Resolutie Follow This is overbodig'DEN HAAG (AFN) - De resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om zich aan de klimaatdoelen van Parijs te houden, is volgens de olie- en gasmaatschappij overbodig. Shell zegt zelf al een leidende positie in te willen nemen in de overgang naar schonere energie. Het bedrijf raadt zijn aandeelhouders daarom aan tegen de resolutie te stemmen tijdens de komende aandeelhoudersvergadering.
16/04 10u15  'Shell had meer kunnen doen in klimaatkwestie'AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell had mogelijk meer kunnen doen om te waarschuwen voor klimaatveranderingen. Dat zei topman Ben van Beurden in een uitzending van Studio Energie. ,,We hadden assertiever moeten en kunnen zijn', aldus de Shell-baas. Hij voegde daar wel aan toe dat het probleem vaak onterecht alleen bij Shell wordt gelegd.
16/04 10u15  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de Amerikaanse raketaanval op Syrië en waren opgelucht dat de situatie rondom het land niet verder lijkt te escaleren. Daarnaast werd uitgekeken naar het cijferseizoen dat deze week ook in Amsterdam losbarst.
16/04 10u00  'Omzet TomTom verder onder druk'AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft in het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting de omzet verder zien dalen, onder druk van de afzwakkende verkoop bij zijn consumententak. TomTom maakt dinsdag voorbeurs resultaten bekend.
16/04 10u00  'ASML voldoet aan eigen omzetprognose'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het eerste kwartaal naar verwachting aan zijn eigen omzetprognose voldaan. ASML heeft aangegeven dat de omzet in de eerste drie maanden van 2018 uitkomt op circa 2,2 miljard euro. Dat komt overeen met de gemiddelde prognose van analisten in een consensus opgesteld door Bloomberg. ASML publiceert woensdag voorbeurs resultaten.
16/04 09u30  Ajax op beurs omlaag na kampioenschap PSVAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Ajax ging maandag op de beurs in Amsterdam omlaag. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland verspeelde afgelopen weekend de laatste kans op het landskampioenschap en moest toezien hoe PSV de titel vierde. Het is het vierde seizoen op rij dat Ajax geen kampioen is geworden.
16/04 09u30  KBC verhoogt advies ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities schroeft zijn beleggingsadvies voor ABN AMRO op van accumulate naar buy. De Belgische bank zet die stap na een ontmoeting met financieel directeur Clifford Abrahams.
16/04 09u30  Sif omlaag op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Europa verwerkten maandag de Amerikaanse aanval op Syrië. Daarnaast werd uitgekeken naar het cijferseizoen dat deze week ook in Amsterdam losbarst. Beursuitbater Euronext had te maken met een storing, waardoor de standen van de indices niet weergegeven konden worden.
16/04 09u30  'Xiaomi bij beursgang 100 miljard waard'HONGKONG (AFN) - De Chinese smartphonemaker Xiaomi mikt met zijn gang naar de beurs op een waardering van 100 miljard dollar. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
16/04 09u15  Shire verkoopt divisie oncologieDUBLIN (AFN) - Farmacieconcern Shire heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn oncologiedivisie. Het Iers-Amerikaanse bedrijf doet het onderdeel voor 2,4 miljard dollar over aan de Franse branchegenoot Servier.
16/04 09u00  Kempen geeft Sif verkoopadviesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zakenbank Kempen gaat funderingsspecialist Sif volgen met een verkoopadvies. Volgens analist Henk Veerman van Kempen zal de winstgevendheid van Sif in 2019 een piek bereiken.
16/04 09u00  Topman Brits reclamebureau WPP vertrektLONDEN (AFN) - Het Britse reclamebureau WPP moet op zoek naar een nieuwe topman. Het bedrijf maakte formeel bekend dat Martin Sorrell per direct aftreedt. Geruchten over zijn vertrek deden al enige tijd de ronde.
16/04 08u30  'Kleine openingswinst voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te beginnen. Beleggers verwerken de Amerikaanse aanval op Syrië. Aan het bedrijvenfront barst het cijferseizoen deze week echt los. Op het Damrak openen deze week onder meer TomTom, ASML, Heineken, Unilever, Arcadis, Wessanen en Wereldhave de boeken.
16/04 08u15  Randstad-concurrent doet overname in de VSZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Uitzender Adecco trekt de portemonnee voor tech- en educatiebedrijf General Assembly. Met de deal is een bedrag gemoeid van ruim 412 miljoen dollar, omgerekend zo'n 335 miljoen euro. Dat bedrag wordt door de Zwitserse Randstad-concurrent uit eigen middelen opgehoest.
16/04 08u15  Nikkei begint week met winstTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een kleine winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De raketaanval op Syrië door de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in het afgelopen weekeinde bracht beleggers niet van de wijs. De andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien.
16/04 08u15  'Investeerder Advent koopt divisie Sanofi'PARIJS (AFN) - Advent International neemt het onderdeel dat generieke medicijnen maakt over van de Franse farmaceut Sanofi. De Amerikaanse investeerder betaalt ongeveer 2 miljard euro inclusief schulden, lieten bronnen rond de overname weten aan persbureau Bloomberg. Het bestuur van Sanofi zou mogelijk maandag al over de deal stemmen.
16/04 08u00  FNV: nieuwe deuk in imago financiële sectorUTRECHT (AFN) - De voorgenomen loonsverhoging van de top van Van Lanschot Kempen is een nieuwe deuk in het imago van de financiële sector, vindt vakbond FNV. De bond stelt onaangenaam verrast te zijn door het nieuws dat ,,wéér een financiële instelling de beloning van de top exorbitant verhoogt''.
16/04 07u15  Thunderbird rondt verkoop in Peru afAMSTERDAM (AFN) - De uitbater van hotels en casino's Thunderbird Resorts heeft de verkoop van zijn gokactiviteiten in Peru afgerond. Dat werd bekendgemaakt door de onderneming, die een notering heeft op Beursplein 5.
16/04 07u00  Economisch beeld iets beterDENHAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in april een fractie verbeterd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
16/04 07u00  'Topman Philips ambieert derde termijn'AMSTERDAM (AFN) - Philips-topman Frans van Houten wil opgaan voor een derde termijn. Dat zegt hij maandag in het Financieele Dagblad. ,,Ik wil het graag nog een hele tijd doen'', aldus de Philips-topman. ,,Ik vind het interessant en er moet nog veel gebeuren.''
16/04 07u00  'Kritiek op loonsverhoging top Van Lanschot'AMSTERDAM (AFN) - Opnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank. Van Lanschot Kempen wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen, omdat ze aanzienlijk minder verdienen dan hun collega's bij vergelijkbare bedrijven. Dat schrijft de Volkskrant.
15/04 16u30  DSM werkt samen met gebitsbeschermermakerGELEEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM is een samenwerking aangegaan met 3Dmouthguard voor het ontwikkelen van 3D-geprinte gebitsbeschermers voor sporters. De bedrijven hebben samen met Carestream Dental en NHL Stenden Hogeschool een techniek ontwikkeld om die bitjes ter plekke te printen.
15/04 16u00  Handelsweek in teken Syrië en cijfersAMSTERDAM (AFN) - Beleggers verwerken komende handelsweek de Amerikaanse aanval op Syrië. Het al eerder door president Donald Trump aangekondigde bombardement werd uiteindelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgevoerd met steun van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De aanval heeft de spanningen in de wereldpolitiek verder verhevigd omdat Rusland achter de Syrische president Assad staat.
15/04 13u30  'Aandeelhouders Unilever tegen verhuizing'ROTTERDAM (AFN) - Een groeiende groep aandeelhouders van Unilever keert zich tegen de plannen van het concern om naar één hoofdkantoor in Rotterdam te gaan. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times.
15/04 12u45  Beurzen Midden-Oosten hoger na raketaanval VSDUBAI (AFN) - De beurzen in het Midden-Oosten stonden zondag op winst, de eerste handelsdag nadat de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk doelen in Syrië hebben gebombardeerd.
14/04 08u30  Torfs Import Service iets groter in FNGAMSTERDAM (AFN) - Torfs Import Service heeft zijn belang in FNG iets vergroot. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Lavide haalt deadline jaarrekening niet21/04 07u45 - IEX.NL: ALKMAAR (AFN) - De controle op de jaarrekening over het afgelopen jaar van Lavide is niet tijdig afgerond. De deadline stond op 30 april, maar dat haalt controlerend accountant Grant Thornton niet, aldus de beursgenoteerde eigenaar van enkele gastouderbureaus in een verklaring.
8x EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakt21/04 11u30 - IEX.NL: BRUSSEL (AFN) - Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times zaterdag.
3x Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen20/04 23u15 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Ook het basisniveau van beveiliging moet omhoog om Nederland beter te beschermen. Daar moeten overheid en bedrijfsleven samen de schouders onder zetten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
2x 'Shell had meer kunnen doen in klimaatkwestie'16/04 10u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell had mogelijk meer kunnen doen om te waarschuwen voor klimaatveranderingen. Dat zei topman Ben van Beurden in een uitzending van Studio Energie. ,,We hadden assertiever moeten en kunnen zijn', aldus de Shell-baas. Hij voegde daar wel aan toe dat het probleem vaak onterecht alleen bij Shell wordt gelegd.
2x Bonden doen nieuw voorstel aan Air France16/04 18u30 - IEX.NL: PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De vakbonden bij Air France zijn met een nieuw voorstel gekomen voor een loonsverhoging voor het personeel van de luchtvaartmaatschappij. Daarin is sprake van een plus van 3,8 procent per april gevolgd door een extra loonsverhoging met 1,3 procent in oktober. Eerder werd in de eisen van de bonden telkens gesproken van een loonsverhoging van 6 procent.
2x Consumententak drukt omzet TomTom17/04 07u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zoals verwacht de omzet verder zien dalen, onder druk van de afzwakkende verkoop bij zijn consumententak. Daar daalden de opbrengsten met ruim een kwart. Wel zaten de opbrengsten van dienstverlening aan de auto-industrie duidelijk in de lift.
2x BAM krijgt onderhoudsklus17/04 15u45 - IEX.NL: VENLO (AFN) - BAM heeft een langjarige beheer- en onderhoudsklus gekregen. Het beursgenoteerde bouwconcern mag twaalf jaar het hoofdgebouw van Gilde Opleidingen aan de Groenveldsingel in Venlo gaan onderhouden.
2x Ceva op 4 mei naar de beurs in Zürich20/04 08u15 - IEX.NL: BAAR (AFN) - Logistiek bedrijf Ceva Logistics krijgt zeer waarschijnlijk op 4 mei een notering op de beurs in Zürich. De prijsrange voor het aandeel is gezet op 27,50 tot 52,50 Zwitserse frank, zo werd vrijdag bekend.
2x Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar20/04 19u30 - IEX.NL: NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Er waren onder meer te hoge kosten in rekening gebracht aan klanten. Die gaat Wells Fargo tevens vergoeden.
2x 'GE voert gesprekken over verkoop spoortak'20/04 20u45 - IEX.NL: BOSTON (AFN) - General Electric (GE) overweegt naar verluidt om zijn spoortak GE Transportation te verkopen aan Wabtec, een Amerikaanse maker van locomotieven en treinonderdelen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de twee partijen daarover in onderhandeling zijn.

Statistieken

Artikels:
33086
Gelezen:
17964
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven