donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
21/11 06u30  'Hoekstra liet steken vallen bij KLM-deal' AMSTERDAM (AFN) - Bij de aankoop van aandelen Air France-KLM heeft minister van Financiën Wopke Hoekstra de wettelijke informatiepositie van de Tweede Kamer geschonden. Dat schrijft Het AD donderdag.
21/11 06u15  'ABN AMRO liet na 5 miljoen klanten apart te screenen' AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft bij het samengaan met Fortis in 2010 nagelaten om al haar ruim 5 miljoen particuliere klanten individueel te screenen. In plaats daarvan werden de klanten zonder enig onderzoek als betrouwbaar bestempeld. Ze werden ingedeeld in de laagste risicocategorie. Dat is nog altijd het geval, zo meldt NRC.
20/11 22u30  Wall Street lager op handelsvrees NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk verder weg na berichten dat Washington en Peking wellicht dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder werden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve verwerkt.
20/11 22u15  Fed versterkt beeld geen extra rentestappen NEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.
20/11 20u45  GM klaagt Fiat Chrysler aan om corruptie DETROIT (AFN) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft branchegenoot Fiat Chrysler aangeklaagd vanwege jarenlange samenzwering van medewerkers met vakbondsvertegenwoordigers. Diverse betrokkenen zitten inmiddels al achter de tralies, maar GM zegt nu miljarden dollars schade te hebben opgelopen door de kwestie.
20/11 20u30  Fed versterken beeld geen extra rentestappen NEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.
20/11 20u15  'Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019' WASHINGTON (AFN) - De afronding van een deelakkoord over handel tussen de Verenigde Staten en China lukt mogelijk niet meer dit jaar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van handelsdeskundigen en bronnen dicht bij het Witte Huis.
20/11 20u00  Wall Street duidelijk lager na handelsvrees NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in de middaghandel duidelijk in de min. De handelsvrees op Wall Street kreeg een verdere impuls na berichten dat Washington en Peking waarschijnlijk dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die later op de dag worden vrijgegeven.
20/11 19u30  IMCD koopt ingrediëntendistributeur Unired ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de in Colombia gevestigde ingrediëntendistributeur Unired Químicas SAS volledig overgenomen. Unired was vorig jaar goed voor een omzet van 8 miljoen dollar. Een overnamesom is niet gemeld.
20/11 19u15  VS perkt nicotine in sigaretten toch niet in WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het maximale niveau voor nicotine in sigaretten wordt in de Verenigde Staten toch niet ingeperkt. Een twee jaar geleden geopperd voorstel om de verslavende stof in tabaksproducten aan banden te leggen is van de agenda verdwenen, zo blijkt uit documenten van een toezichthouder in de VS.
20/11 19u15  Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels uit AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer wat uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit na de aankoop van iets meer dan 34.000 aandelen nu 69,74 procent van VolkerWessels.
20/11 18u15  Nettovermogenswaarde HAL flink gestegen ROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL heeft de waarde van zijn investeringen zien toenemen in de eerste negen maanden van het jaar. Dat kwam vooral door de forse waardestijging van het meerderheidsbelang in optiekbedrijf GrandVision en het belang in Vopak.
20/11 17u45  Europese beurzen omlaag door handelszorgen AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Het sentiment werd gedrukt door een dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Vooral financiële fondsen en grondstoffenbedrijven stonden onder druk.
20/11 17u15  Rente bij Rabo nog maar één stapje boven nul UTRECHT (AFN) - De Rabobank verlaagt zijn spaarrente volgende week tot 0,01 procent, slechts één stapje boven nul. Spaarders met tegoeden tot 5 miljoen euro krijgen bij de bank nu nog 0,03 procent rente. Boven de 5 miljoen euro staat de rente op nul, zo blijkt uit een mededeling aan klanten.
20/11 17u00  Fugro krijgt klus in Golf van Mexico LEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro gaat via zijn deelneming in Seabed Geosolutions waarschijnlijk aan de slag in de Golf van Mexico. Welk bedrag met de intentieverklaring voor een niet genoemde 'grote speler in de energiesector' is gemoeid is niet bekendgemaakt door de bodemonderzoeker.
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 16u00  AEX lager in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond woensdag in de middaghandel in de min. Ook elders in Europa kleurden de koersenborden rood. Beleggers verwerkten een dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Vooral de financiële fondsen en grondstoffenbedrijven stonden onder druk.
20/11 15u45  Wall Street verliest bij openingNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Een dag eerder kwam de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de SP 500 dinsdag al ten einde. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Later op de dag geeft de Federal Reserve de notulen vrij van de meest recente beleidsvergadering.
20/11 15u15  'Lagere drempel Ondernemingskamer is goed idee'AMSTERDAM (AFN) - Eumedion steunt het voorstel van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) om het voor aandeelhouders van alle Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gemakkelijker te maken een enquêtezaak bij de Ondernemingskamer te starten. Dat schrijft de belangenvereniging van institutionele beleggers in een reactie op het voorontwerp van het wetsvoorstel.
20/11 15u00  'Lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting lager openen, nadat de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de SP 500 dinsdag ten einde kwam. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Verder kwamen er resultaten van winkelbedrijf Target en doe-het-zelfketen Lowe's en komt de Federal Reserve later op de dag met de notulen van de meest recente beleidsvergadering.
20/11 14u45  Boskalis claimt 130 miljoen bij VattenfallPAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft een claim van 130 miljoen euro neergelegd bij energiebedrijf Vattenfall. Dat heeft topman Peter Berdowski laten weten aan BNR Nieuwsradio. De claim gaat over de bouw van een windmolenpark op zee, dat de maritiem dienstverlener en baggeraar aanlegde voor Vattenfall.
20/11 14u00  Space NK kiest voor AdyenLONDEN (AFN) - Adyen is door Space NK London Apothecary geselecteerd als betalingenverwerker. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gaat de Britse verkoper van schoonheidsproducten onder meer helpen met online betalingsmogelijkheden.
20/11 13u45  'Geen overnamebod Deutsche Börse op BME'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Börse gaat waarschijnlijk geen overnamebod doen op het Spaanse beursbedrijf BME omdat die niet zou passen in de overnamestrategie van de Duitse beursexploitant. Dat stellen analisten van UBS.
20/11 13u15  Amerikaans Avery koopt RFID-divisie SmartracAMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse concern Avery Dennison neemt het onderdeel van het Nederlandse Smartrac voor RFID Inlay over. Het gaat dan bijvoorbeeld om RFID-tags die gebruikt in winkels, onder meer om snel producten in magazijnen te vinden en inzicht te houden in voorraden.
20/11 12u00  Rode beurzen na tariefdreiging TrumpAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 11u30  Biedingsbericht Takeaway voor fusie Just EatAMSTERDAM (AFN) - Takeaway heeft zijn biedingsbericht en prospectus gepubliceerd voor de geplande fusie met zijn Britse branchegenoot Just Eat. In augustus kondigden de maaltijdbestelbedrijven aan het eens te zijn over een samengaan. Techinvesteerder Prosus heeft ook een bod gedaan om Just Eat over te nemen.
20/11 11u30  NBWM ingelijfd door Belgisch iBanFirstAMSTERDAM (AFN) - De Belgische financiële dienstverlener iBanFirst neemt de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij (NBWM) over. Dat kondigt het bedrijf woensdag aan in een persbericht. De prijs van de overname is daarbij niet bekendgemaakt.
20/11 11u15  Resultaat en omzet Tie Kinetix gedaaldBREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lager bedrijfsresultaat behaald, op een omzet die eveneens afnam. Onder de streep verscheen een nettoverlies tegen een winst een jaar eerder.
20/11 10u15  BofAML geeft koopadvies aan AdyenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - BofAML verhoogt het beleggingsadvies voor betalingsdienstverlener Adyen van neutral naar buy. Het koersdoel gaat van 732 euro naar 836 euro.
20/11 09u45  NEPI Rockcastle voert winst opAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de winst flink verhoogd. Het bedrijf, dat zich vooral op winkelruimte in Oost-Europa richt, opende nieuwe winkelcentra en had een hoge bezettingsgraad. NEPI verhoogde verder de winstverwachting voor heel het jaar.
20/11 09u45  KPN Ventures stapt in Dutch Security TechFundAMSTERDAM (AFN) - KPN Ventures is toegetreden tot het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Dat maakte de investeringstak van telecomconcern KPN bekend, zonder financiële details te melden.
20/11 09u45  Damrak over breed front omlaagAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 09u30  'Positieve ontwikkeling bij Boskalis'AMSTERDAM (AFN) - De verschillende opdrachten voor zwaar zeetransport die Boskalis heeft binnengesleept zijn positief en geven aan dat de vooruitzichten in die sector aan het verbeteren zijn. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het nieuws.
20/11 09u15  Damrak opent met verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen lager. Beleggers verwerkten de uitspraken van president Donald Trump, die dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 09u15  TKH wil locatie Ittervoort sluitenHAAKSBERGEN (AFN) - TKH is van plan zijn locatie in het Limburgse Ittervoort medio volgend jaar te sluiten. Het gaat om kabelproducent Eldra, een dochteronderneming van het technologieconcern. De werknemers zijn recent geïnformeerd over het besluit.
20/11 09u00  Avantium gaat samenwerking aan in JapanAMSTERDAM (AFN) - Avantium gaat een samenwerking aan met het Japanse Nikki-Universal om zijn katalyse-activiteiten beter aan de man te brengen in het Aziatische land. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Avantium denkt door de samenwerking zijn testplatform Flowrence vaker te kunnen verkopen. Ook zouden er meer servicecontracten in het verschiet liggen.
20/11 08u45  Accountant keurde cijfers Wirecard niet goedMÜNCHEN (AFN) - De jaarrekening van de Singaporese dochter van de Duitse betalingsverwerker Wirecard over 2017 is niet goedgekeurd door accountantsbureau EY. De accountants kunnen de 'adequaatheid, volledigheid en correctheid' van de cijfers niet vaststellen, schrijven ze volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt in het register van de Singaporese toezichthouder.
20/11 08u45  Probleem met defibrillatoren Philips in VSWASHINGTON (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft problemen met een bepaald model defibrillator in de Verenigde Staten, omdat ze niet goed kunnen werken. Dit meldde de Amerikaanse toezichthouder FDA. Het gaat om bijna 24.000 apparaten die in omloop zijn in het land.
20/11 08u30  Boskalis haalt transportcontracten binnenPAPENDRECHT (AFN) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis heeft meerdere contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van circa 120 miljoen dollar. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting in 2021 en 2022 worden uitgevoerd.
20/11 08u15  'Negatief begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk met verlies. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te openen. Beleggers verwerken de uitspraken van president Donald Trump, die wederom dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.
20/11 08u15  Duitse producentenprijzen gedaaldWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in oktober met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/11 08u00  'Swedbank overtrad mogelijk sancties Rusland'STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het door witwaskwesties geplaagde Swedbank heeft mogelijk ook Amerikaanse sancties tegen Rusland overtreden. Volgens de Zweedse omroep SVT doen autoriteiten in de Verenigde Staten daarom momenteel onderzoek naar het Zweedse financiële concern.
20/11 07u45  'Alibaba kan bijna 13 miljard ophalen'HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Alibaba kan tot wel 12,9 miljard dollar ophalen met zijn beursgang in Hongkong. Volgens ingewijden tegen meerdere zakenmedia wil de Chinese internetreus aandelen verkopen voor een prijs van 176 Hongkong dollar per stuk.
20/11 07u15  Nikkei lager na tariefdreiging TrumpTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw lager gesloten. De stemming werd gedrukt door het herhaalde dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal met China wordt bereikt. Daarnaast liet de Japanse export in oktober de grootste daling in drie jaar zien.
20/11 07u15  Grootste daling Japanse export in drie jaarTOKIO (AFN) - De Japanse export kende in oktober de grootste daling in drie jaar tijd. Het handelsconflict tussen de belangrijke handelspartners van het land, China en de Verenigde Staten, maar ook een afnemende internationale vraag en extreem weer zaten de uitvoer dwars.
20/11 06u30  Onrust binnen Vopak over digitaal volgsysteemAMSTERDAM (AFN) - Opslagbedrijf Vopak introduceert begin volgend jaar als eerste bedrijf in Nederland elektronische pasjes waarmee het elke beweging van werknemers en bezoekers kan volgen. Vopak kan niet alleen zien waar mensen lopen, maar ook of ze liggen of staan, op welke hoogte ze zich bevinden, en of ze een werkvergunning hebben, schrijft Het Financieele Dagblad (FD).
19/11 22u30  Recordreeks Dow en S&P ten eindeNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag bij het slot een gemengd beeld zien. De leidende Dow-Jonesindex en de brede SP 500 zagen hun recordreeks van de voorbije dagen ten einde komen. De Nasdaq zette zijn opmars wel voort. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.
19/11 20u30  Kalanick verkoopt weer aandelen UberSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman en medeoprichter van technologiebedrijf Uber, Travis Kalanick, heeft nog eens miljoenen aandelen in het bedrijf achter de taxi-app verkocht. Vorige week zette hij ook al een aanzienlijk deel van zijn aandelen in de markt.
19/11 20u15  Starbucks-deal goed voor omzet NestléVEVEY (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé verwacht dit jaar 250 miljoen dollar aan extra opbrengsten te genereren als gevolg van de Starbucks-deal. Vorig jaar betaalde Nestlé meer dan 7 miljard dollar aan Starbucks voor de samenwerking.
19/11 19u45  Winkelbedrijven drukken sentiment Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de sessie een gemengd beeld zien. Voor de leidende Dow-Jonesindex en de brede SP 500 stokte vooralsnog de recordreeks van de voorbije dagen. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.
19/11 19u45  Boeing moet vliegtuigonderdeel herontwerpenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Boeing zou duizenden van zijn vliegtuigen van het type 737 NG terug naar de hangar moeten roepen voor reparatie. Volgens de Amerikaanse veiligheidsautoriteit The National Transportation Safety Board, moet een onderdeel opnieuw ontworpen worden om een ongeval te voorkomen zoals vorig jaar toen een passagier overleed.
19/11 19u45  Reggeborgh koopt weer aandelen VolkerWesselsAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels iets verder uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit nu 69,69 procent van VolkerWessels.
19/11 19u15  Alpha Bank bijna af van bulk slechte leningenATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De Griekse Alpha Bank staat voor de verkoop van een bundel slechte leningen van in totaal 12 miljard euro. Dat bedrag staat gelijk aan de helft van de schulden in de boeken van de kredietverstrekker.
19/11 18u45  Mei-afspraken blauwdruk voor deal China-VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben het bijna-akkoord tussen de economische grootmachten van zes maanden geleden erbij gepakt om te bezien welke importtarieven eventueel moeten worden geschrapt als onderdeel van de nu te sluiten deal. Dat hebben ingewijden rond de onderhandelingen over het gedeeltelijke akkoord laten weten.
19/11 18u45  ArcelorMittal geeft obligaties uitLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft twee obligaties uitgegeven. Hiermee haalt het bedrijf zo'n 1,5 miljard euro aan financiering binnen. Dat meldde de staalreus in een verklaring.
19/11 18u15  BEURZEN Takeaway zet opmars voort in rode AEXAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een verlies gesloten. Gedurende de sessie flirtte de leidende index met de grens van 600 punten, maar aan het slot van de handel verdween deze meer en meer uit het zicht. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway won in de AEX voor de tiende sessie op rij aan beurswaarde.
19/11 17u30  Havenbedrijf Rotterdam in zee met ICT GroupBARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group heeft een contract gesloten met het Havenbedrijf Roterdam. Het gaat om het werkzaamheden voor de integratie van de systemen die de nieuw aan te leggen Container Exchange Route (CER) ondersteunen. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
19/11 17u15  'Voldoende interesse in stukken Saudi Aramco'RIYAD (AFN) - De aanstaande megabeursgang van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft naar verluidt genoeg interesse gewekt bij beleggers. De begeleidende banken zijn er in ieder geval van overtuigd dat voldoende investeerders zich hebben gemeld, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
19/11 16u15  BEURZEN AEX danst rond grens 600 puntenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam blijft dinsdag hangen rond de grens van de 600 punten. Daar zakte de Amsterdamse graadmeter in de middag weer onder, maar nog altijd was er een plus. Ook andere Europese beurzen stonden hoger. Beleggers wachten nog altijd op meer duidelijkheid over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 15u45  BEURZEN Kleine winsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Daarmee kreeg de recordreeks van de voorbije dagen een verder vervolg. Beleggers zetten doe-het-zelfketen Home Depot lager na een handelsupdate. Ook warenhuisketen Kohl's wist de markten duidelijk niet te overtuigen.
19/11 15u30  Inval bij ABN in Frankfurt om dividendfraudeFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt vanwege onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt. Dat kost de belastingdiensten geld.
19/11 15u15  'Wall Street gaat licht hogere opening krijgen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen dinsdag af op een licht hogere opening. Zoals gewoonlijk volgen beleggers op Wall Street de verdere ontwikkelingen in het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. Daarnaast kwam doe-het-zelfketen Home Depot met tegenvallende cijfers en vooruitzichten.
19/11 15u15  Woningbouw VS trekt aanWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in oktober met 3,8 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
19/11 14u00  Inval bij ABN in Frankfurt om Cum/Ex-kwestieFRANKFURT (AFN) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt vanwege onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvragen. Daardoor lopen belastingdiensten geld mis.
19/11 13u15  Italiaanse inval bij ArcelorMittalLUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse financiële politie heeft invallen gedaan bij staalbedrijf ArcelorMittal. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Zowel bij een kantoor in Milaan als in het Zuid-Italiaanse Tarente viel de politie binnen. De invallen zouden te maken hebben met de inkoop van ruwe materialen en de verkoop van producten door de Italiaanse tak van ArcelorMittal.
19/11 13u00  Vermogen beleggers stijgt naar recordhoogteAMSTERDAM (AFN) - Het belegd vermogen van beleggingsinstellingen is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen naar een nieuw record. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) was dit vooral te danken aan het aanhoudende optimisme op de financiële markten.
19/11 12u45  'Duits Merck overweegt verkoop pigmententak'DARMSTADT (AFN) - Het Duitse farmacie- en speciaalchemiebedrijf Merck overweegt een verkoop van zijn pigmentendivisie. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De divisie zou tot wel 1,5 miljard euro op kunnen brengen.
19/11 12u45  Home Depot verlaagt omzetprognose opnieuwATLANTA (AFN) - Het Amerikaanse Home Depot heeft zijn verwachtingen voor de omzetgroei in het lopende boekjaar verder neerwaarts bijgesteld, nadat in augustus de prognoses ook al werden verlaagd. Dat maakte 's werelds grootste doe-het-zelfketen dinsdag bekend. Op Wall Street staat het aandeel een fors lagere opening te wachten.
19/11 12u30  MidKap is best presterende beursindex EuropaAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amsterdamse MidKap is dit jaar de best presterende beursindex van West-Europa. De graadmeter voor middelgrote bedrijven steeg dit jaar 36 procent, ruim meer dan de AEX-index die maar 23 procent erbij kreeg. De brede Europese Stoxx Europe 600-index ging sinds 1 januari 20 procent omhoog.
19/11 12u15  Economische groei OESO-gebied zwakkerPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het derde kwartaal van dit jaar licht afgezwakt. Dat schrijft de OESO in een rapport.
19/11 12u00  AEX weer boven 600 puntenAMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak wist de AEX-index dinsdag opnieuw de 600 puntengrens te doorbreken en bereikte de hoogste tussenstand van dit jaar. Ook de andere Europese beurzen lieten mooie winsten zien. Beleggers verwerkten de recordstanden op Wall Street en wachtten vooral op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 11u45  Credit Suisse krikt advies Takeaway opAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Credit Suisse verhoogt het beleggingsadvies voor maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com van neutral naar outperform. Volgens de Zwitserse bank is er nu een aantrekkelijk instapmoment bij een uitstekende speler in de markt voor maaltijdbezorging.
19/11 11u30  Unilever stoot activiteiten in Centraal-Amerika afROTTERDAM (AFN) - Unilever stoot zijn Centraal-Amerikaanse zeepactiviteiten af. Ze worden verkocht aan het Guatemalteekse bedrijf Industria La Popular, zo werd dinsdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
19/11 11u30  Bouwproductie eurozone trekt aanLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in september met 0,7 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/11 10u30  Kapitaalverhoging bij fintechfonds ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft zijn fondsvermogen verdubbeld van 50 miljoen naar 100 miljoen euro en gaat door onder de naam ABN AMRO Ventures. Het gaat om de tweede kapitaalverhoging sinds het fonds is opgericht.
19/11 10u30  'BME kan dure deal worden voor Euronext'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse beursbedrijf BME is een interessante strategische overname voor Euronext, maar een eventuele deal kan wel duur uitvallen voor de exploitant van de beurzen in onder meer Parijs en Amsterdam. Dat meldde Deutsche Bank.
19/11 09u45  Boeing krijgt orders voor vijftig 737 MAXDUBAI (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft op de luchtvaartshow in Dubai orders ontvangen voor vijftig toestellen van zijn in de problemen geraakte 737 MAX-model. De grootste koper was het Kazachse Air Astana, dat volgens Boeing dertig toestellen voor zijn rekening nam.
19/11 09u30  Takeaway koploper in hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en wachten vooral op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak profiteerde maaltijdbestelsite Takeaway van een adviesverhoging.
19/11 08u45  'Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders'DUBAI (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft op de luchtvaartshow in Dubai tientallen orders ontvangen voor zijn geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat zeggen ingewijden dinsdag.
19/11 08u45  EasyJet compenseert CO2-uitstoot standaardLONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet gaat standaard de CO2-uitstoot van al zijn passagiers compenseren. De prijsvechter begint daar per direct mee. Ook steekt het Britse bedrijf samen met vliegtuigmaker Airbus geld in onderzoek naar hybride en elektrische vliegtuigen.
19/11 08u30  Deense opdracht voor bouwer BAMBUNNIK (AFN) - BAM gaat in een stadsdeel van de Deense hoofdstad Kopenhagen een brede school met sporthal ontwerpen en bouwen. Met de opdracht is ruim 60 miljoen euro gemoeid, zo bleek dinsdag.
19/11 08u15  'Ook Deutsche Börse loert naar BME'MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse beursexploitant Deutsche Börse overweegt zich te mengen in de overnamestrijd rond het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Dat schrijft de Spaanse krant La Información.
19/11 07u45  'Vermogensbeheerder Russell te koop gezet'LONDEN (AFN) - Vermogensbeheerder Russell Investments is te koop gezet door eigenaar TA Associates. Dat meldde zakenkrant Financial Times. Volgens ingewijden is zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om de verkoop in goede banen te leiden.
19/11 07u30  Flinke aandeleninkoop voor Julius BärZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder Julius Bär gaat voor 400 miljoen frank, omgerekend zo'n 365 miljoen euro, aan eigen aandelen inkopen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt in een handelsbericht.
19/11 07u15  Duurdere yen zet Nikkei lagerTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een duurdere Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 06u30  Omzet industrie daalt opnieuwDEN HAAG (AFN) - De omzet van de Nederlandse industrie was in het derde kwartaal 6,3 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee zakten de opbrengsten voor deze sector voor het derde kwartaal op rij, zo bleek dinsdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/11 22u45  Wellington verkleint belang in GalapagosMECHELEN (AFN) - Wellington Management Group heeft een kleiner belang in Galapagos. Dat maakte het biotechnologiebedrijf bekend in het verband met de Belgische transparantiewetgeving.
18/11 22u30  Wall Street eindigt licht in de plusNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
18/11 22u00  'Arcelor schort tijdspad sluiting Ilva op'TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal schort de geplande sluiting van zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente tot nader order op. Dat meldden de vakbonden.
18/11 22u00  Trump heeft 'hartelijk' gesprek met baas FedWASHINGTON (AFN/RTR) - Federal Reserve-baas Jerome Powell is maandag op bezoek geweest in het Witte Huis. Volgens Donald Trump is er een 'goed en hartelijk' gesprek gevoerd over tal van onderwerpen. De president sloeg in een reactie via Twitter duidelijk een andere toon aan dan normaal. Eerder maakte hij Powell en andere beleidsmakers bij de koepel van centrale banken nog uit voor 'boneheads'.
18/11 20u00  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York rond de slotstanden van vrijdag. Wall Street lijkt weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
18/11 19u30  VS staan zakendoen met Huawei langer toeWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten staan zakendoen met het Chinese technologieconcern Huawei langer toe aan bedrijven die daarvoor een speciale vergunning hebben. De vrijstellingen zijn met 90 dagen verlengd.
18/11 17u45  Beursuitbaters stelen show op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Onder meer de aandelen van beursuitbaters stonden in de schijnwerpers, vanwege overnamenieuws. Beleggers leken daarnaast toch weer wat te twijfelen over de kans op een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
18/11 17u15  'Jumbo op weg naar recordomzet'VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo stevent dit jaar af op een recordomzet van 8,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het AD. 'In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar, ons streven is om dat jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen.'
18/11 17u15  KLM schikt in rechtszaak na brandstofstoringSCHIPHOL (AFN) - KLM heeft met drie passagiers een schikking getroffen en betaalt hen 600 euro voor de vertraging die ze deze zomer hebben opgelopen door de brandstofstoring op Schiphol. KLM voorkomt zo een rechterlijke uitspraak, meldt claimorganisatie Aviclaim.
18/11 16u45  NN Group krijgt toestemming voor Vivat-dealDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group mag de overname van Vivat Schadeverzekeringen doorzetten. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over, onder andere omdat mensen gemakkelijk van verzekeraar kunnen wisselen.
18/11 16u15  Hoofdindex Amsterdam licht in de minAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag licht in de min. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen omlaag. Beleggers lijken toch weer wat te twijfelen over het enthousiasme van vrijdag over een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.
18/11 16u15  Bundesbank voorziet trage groei in DuitslandFRANKFURT (AFN/RTR) - De Bundesbank verwacht dat de Duitse economie ook in het slotkwartaal van dit jaar zwak blijft. De Duitse centrale bank is niet bang dat er een recessie aankomt. Wel kan er sprake zijn van stagnatie van de groei.
18/11 15u15  Prosus verwacht meer winst per aandeelAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus verwacht dat de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 3 tot 9 procent zal stijgen. In die kerncijfers zijn winsten op desinvesteringen en waardeverliezen niet meegerekend.
18/11 15u00  'Wall Street staat voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een hogere opening. Daarmee lijken nieuwe records in de maak. De agenda voor beleggers is maandag nagenoeg leeg. Op de financiële markten wordt vooral uitgekeken naar nieuwe ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen de VS en China.
18/11 14u30  ABN AMRO benoemt bestuurder in VKAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wil Gerben Dragt benoemen als nieuwe Country Executive in het Verenigd Koninkrijk. De benoeming per 1 februari 2020 is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders.
18/11 13u15  Flinke orders voor vliegtuigmaker AirbusDUBAI (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus heeft op de luchtvaartshow in Dubai een aantal omvangrijke deal wereldkundig gemaakt. Golfmaatschappij Emirates maakte bekend vijftig toestellen van het type A350 te willen hebben. Air Arabia kondigde de order van 120 toestellen van het type A320neo en de grotere A321neo en A321XLR aan.
18/11 12u30  'Aramco niet meer in Londen de boer op'LONDEN (AFN) - De Saudische oliegigant Saudi Aramco gaat niet meer in Londen de boer op om investeerders te paaien voor zijn aanstaande beursgang. De zogeheten roadshow voor komende woensdag is afgeblazen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
18/11 12u00  Staat haalt bijna 1,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
18/11 12u00  Signify zet stappen met led in agricultuurAMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft de nodige stappen gezet met zijn ledverlichting voor agrarische doeleinden. De onderneming tekende onder meer een contract met Australis Seafoods in Chili voor een toepassing onder water. Verder slaat het bedrijf de handen ineen met Fragaria Innova, het onderzoeksbedrijf van aardbeientelers en -plantenkwekers in het zuidoosten van Nederland.
18/11 12u00  Kleine minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.
18/11 12u00  Vergrijzing hindert groei en koopkrachtDEN HAAG (AFN) - De economische groei valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, verwacht het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt vooral door de vergrijzing.
18/11 11u15  Grote bestelling Emirates bij AirbusDUBAI (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaatschappij Emirates heeft een grote bestelling geplaatst bij de Europese vliegtuigmaker Airbus. De Golfmaatschappij wil vijftig toestellen van het type A350 hebben. Met die deal is een bedrag van 16 miljard dollar gemoeid op basis van de cataloguswaarde van de vliegtuigen.
18/11 10u15  'Bescheiden bijstelling TKH'AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH is in een handelsbericht over het derde kwartaal met een 'bescheiden bijstelling' gekomen met betrekking tot het bedrijfsresultaat dit jaar jaar. Dat stellen marktvorsers van KBC in een reactie. Kenners van ING benadrukken ook de herstructureringslast die in het vierde kwartaal zal worden genomen vanwege desinvesteringen.
18/11 09u45  'Solide resultaten Retail Estates'AMSTERDAM (AFN) - Retail Estates heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar solide resultaten behaald. Dat schrijft KBC Securities. Het Belgische winkelvastgoedfonds met een notering in Amsterdam kwam vrijdag nabeurs met cijfers.
18/11 09u30  'Overname BME door Euronext is logisch'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een eventuele overname van de Spaanse beursuitbater BME door branchegenoot Euronext zou logisch zijn. Dat zei het hoofd investeringen van de Spaanse vermogensbeheerder Dunas Capital in reactie op de bevestiging van Euronext dat er met BME wordt gesproken.
18/11 09u15  TKH daalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak daalde technologiegroep TKH na een verlaging van de resultaatverwachting voor dit jaar.
18/11 09u15  Value8 wil boekjaar mogelijk verlengenAMSTERDAM (AFN) - Value8 wil zijn boekjaar 2019 mogelijk verlengen tot 30 december volgend jaar. Volgens de investeerder gaat het om een onorthodoxe maatregel als gevolg van de problemen die er zijn met de vergunningen van accountants. De beoogde maatregel wordt voorgelegd aan aandeelhouders die 27 december bijeenkomen.
18/11 09u15  Strijd beursbedrijven Euronext en SIX om BMEAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext krijgt concurrentie van branchegenoot SIX Swiss Exchange in de strijd om het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Euronext meldde maandag in gesprek te zijn met BME. Kort daarop werd bekend dat het Zwitserse SIX een bod heeft uitgebracht op BME.
18/11 09u00  Greenyard plukt vruchten van verbeterplanBRUSSEL (AFN) - De Belgische groente- en fruithandelaar Greenyard profiteert naar eigen zeggen van de eerder ingezette transformatie. Het bedrijf sloot het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar af met een fors hogere operationeel resultaat, geholpen door kostenbesparingen.
18/11 08u45  Arcelor: overname Essar dit jaar rondLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal verwacht de overname van het failliete Indiase Essar Steel nog voor het einde van het jaar af te kunnen, nu het hooggerechtshof van India definitief goedkeuring heeft gegeven voor de deal.
18/11 08u45  Euronext praat met Spaans beursbedrijf BMEAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext is in gesprek met het bestuur van de Spaanse branchegenoot Bolsas y Mercados Españoles (BME) over een overname. Dat bevestigt het bedrijf dat onder meer de beurs van Amsterdam bestiert maandag in een verklaring voor aanvang van de beurshandel.
18/11 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent maandag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken afwachtend te beginnen aan de nieuwe week. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de ontwikkelingen rond de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak verlaagde technologiegroep TKH de resultaatverwachting voor dit jaar.
18/11 08u30  DSM neemt Royal CSK overHEERLEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM neemt voor 150 miljoen euro Royal CSK over, dat zich bezighoudt met ingrediënten voor de zuivelindustrie. De overname moet voor het einde van het jaar worden afgerond.
18/11 08u30  Stikstof en Duitse industrie zitten TKH dwarsHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat dit jaar naar beneden bijgesteld. De onderneming kampt naar eigen zeggen met de verslechterde situatie in de Duitse industrie, terwijl ook de stikstof- en PFAS-problemen van de bouwsector in Nederland doorsijpelen in de resultaten.
18/11 08u00  'WeWork zet een derde van personeel op straat'NEW YORK (AFN) - De financieel geplaagde uitbater van gedeelde werkruimtes WeWork wil een derde van zijn personeel op straat zetten. Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant The New York Times. De ontslagronde vormt onderdeel van een groter vijfjarenplan om van WeWork een gezond bedrijf te maken.
18/11 07u30  Heineken verkoopt pluk aandelen SabecoHO CHI MINH-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Heineken heeft een pluk aandelen van de Vietnamese brouwerij Sabeco verkocht. Dat blijkt uit documenten van de beursuitbater in het land.
18/11 07u30  Handelshoop blijft Nikkei steunenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe beursweek. De hoop op een spoedige handelsdeal bleef de stemming ondersteunen. Het Chinese ministerie van Handel liet weten dat Peking en Washington zaterdag een 'constructief' telefoongesprek op hoog niveau hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal.
18/11 07u30  'KPN wint in zaak om octrooi'AMSTERDAM (AFN) - Een Amerikaanse federale rechter heeft in hoger beroep een patent van KPN op een vinding die de kwaliteit van de doorgifte van 3G en 4G dataverkeer verbetert, alsnog geldig verklaard. Dat meldt De Telegraaf.
18/11 06u45  HP wijst samensmelting met Xerox afNEW YORK (AFN) - Computer- en printerfabrikant HP heeft het ongevraagde overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox afgewezen. Xerox liet onlangs zijn interesse blijken in het veel grotere HP, waar het in aandelen en contanten ruim 33 miljard dollar voor overheeft. Een deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen.
17/11 15u45  Beursweek in teken van handel en macro'sAMSTERDAM (AFN) - De aankomende beursweek staat naar verwachting vooral in het teken van geopolitieke ontwikkelingen en macro-economisch nieuws. Beleggers zullen met name gespitst zijn op nieuws van het handelsfront dat iets kan zeggen over de waarschijnlijkheid op een spoedige handelsdeal met China. Aan het macro-front zijn het vooral de notulen van de Federal Reserve en van de Europese Centrale Bank (ECB) die onder de loep worden genomen.
17/11 15u00  VEB: wrange nasmaak bij Vegetarische SlagerAMSTERDAM (AFN) - Vroege geldschieters bij de Vegetarische Slager zien dat het bedrijf groeit als kool maar blijven achter met een wrange nasmaak. Dat concludeert beleggersvereniging VEB.
17/11 12u45  Constructief telefoontje China en VSPEKING (AFN/BLOOMBERG) - Handelsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten en CHina hebben zaterdag een 'constructief' gesprek gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. Dat liet het Chinese ministerie van handel weten na afloop van het telefoontje.
17/11 08u30  Aandeel Saudi Aramco gaat ruim 7 euro kostenRIYAD (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco gaat zijn aandelen waarderen op 7,23 tot 7,72 euro per stuk (30 tot 32 riyal). Dat meldt de oliegigant in een update van het prospectus. De totale waarde van Aramco komt daarmee op 1,5 biljoen euro. Een biljoen is een 1 met 12 nullen, ofwel duizend miljard.
16/11 13u00  'Markt crowdfunding groeit stevig door'DEN HAAG (AFN) - De markt van financiering via crowdfunding groeit nog altijd. Dit jaar is al meer dan 275 miljoen euro opgehaald via deze alternatieve vorm van financiering. Met nog anderhalve maand te gaan is dat al meer dan in het hele vorige jaar (265 miljoen euro). Het gaat om crowdfundingsplatformen die zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
16/11 09u30  'Minder producten in kerstpakket'DEN HAAG (AFN) - Het kerstpakket bevat dit jaar waarschijnlijk niet meer zo veel producten. Werkgevers kiezen volgens de kerstpakkettenbranche steeds vaker voor één artikel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld een luxe koekenpan. En dan doen ze er nog wat kleinigheidjes bij.
16/11 09u30  'Tata Steel IJmuiden niet meer toonaangevend'IJMUIDEN (AFN) - Het voormalige Hoogovens in IJmuiden presteert niet zoals het zou moeten. Dat stelt topman Henrik Adam van Tata Steel Europe dat eigenaar is van wat tegenwoordig Tata Steel IJmuiden heet. De topman reageert in het FD op een brief van de ondernemingsraad dat Nederlands personeel niet mag opdraaien voor problemen van de staalfabrikant in het Verenigd Koninkrijk.
15/11 22u30  Dow Jones gaat door de 28.000 puntenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met nieuwe records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging daarbij door de grens van 28.000 punten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Verder ging de aandacht vooral uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 22u15  Qiagen gaat praten met potentiële kopersVENLO (AFN) - De Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen gaat praten met potentiële kopers. Diverse partijen hebben interesse getoond in een overname van het bedrijf dat noteringen heeft aan de beurzen in Frankfurt en New York. Voor Qiagen is dat reden om nu de opties tegen het licht te houden.
15/11 21u00  Hoogste rechter VS bereid Google aan te horenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft internetgigant Google nog een kans om zijn standpunt te verdedigen in zijn juridische twist met softwareconcern Oracle. Het gaat om een belangrijke auteursrechtzaak, die voor Google stevig in de papieren kan lopen.
15/11 20u45  'Beurswaakhond SEC duikt in zaak WeWork'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of aanbieder van kantoorruimtes WeWork de regels heeft overtreden in aanloop naar zijn afgeblazen beursgang. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/11 19u45  Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast ging de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 19u00  Grootaandeelhouder Alfen verkoopt deel belangALMERE (AFN) - Grootaandeelhouder Infestos heeft een belang van 7,5 procent in Alfen verkocht. De investeerder blijft met 35,2 procent van de aandelen wel de grootste aandeelhouder in de fabrikant van laadpalen.
15/11 18u30  'Shell verdient veel aan stookoliehandel'DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft 1 miljard dollar aan winst verdiend met zijn handel in stookolie. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Shell gaf bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten al aan goede zaken te hebben gedaan op dit vlak, maar verstrekte toen geen concrete bedragen. Het energiebedrijf reageert nu niet op het bericht.
15/11 18u15  Groei portefeuille helpt Retail Estates vooruitTERNAT (AFN) - Retail Estates profiteert van de groei van zijn vastgoedportefeuille. Het Belgische winkelvastgoedfonds heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar de huurinkomsten zien stijgen tot bijna 53 miljoen euro. Dat is een toename van ruim 14 procent op jaarbasis.
15/11 18u00  Handelshoop stuwt Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 17u30  Groen licht herbenoemingen bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Ajax hebben groen licht gegeven voor de herbenoeming van drie commissarissen. Ook werden de investeerders bijgepraat over de al eerder gemelde voorgenomen herbenoeming van de directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars en de toevoeging van van Susan Lenderink aan de directie.
15/11 16u15  Bedrijfsvoorraden VS blijven op niveauWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september stabiel gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/11 16u15  Hoofdindex Amsterdam op winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag in de plus. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen omhoog. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 15u45  Beurzen in New York openen met winstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer iets beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 15u30  Productie Amerikaanse industrie loopt terugWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in oktober met 0,8 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
15/11 15u15  Streep door vluchten tussen Luik en MaastrichtMAASTRICHT (AFN/BELGA) - Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik. Dat beloofde Qatar Airways na een gesprek met de Waalse minister, Jean-Luc Crucke.
15/11 15u00  'Hogere opening Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Handelshoop blijft het overheersende thema. Beleggers wegen elk woord van Amerikaanse en Chinese betrokkenen bij de handelsgesprekken. Verder zijn de ogen onder meer gericht op de chipsector na cijfers van enkele grote spelers.
15/11 14u45  Van der Sar blij met vertrouwen bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Edwin van der Sar werkt ook de komende vier jaar als algemeen directeur bij Ajax. De 49-jarige Van der Sar staat op het punt zijn contract te verlengen tot november 2023.
15/11 14u45  Groei industrie New York minder hardNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand minder hard gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/11 14u45  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/11 14u45  Importprijzen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,5 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
15/11 14u30  Volkswagen voert techinvesteringen fors opWOLFSBURG (AFN) - De Duitse automaker Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende 5 jaar wil de onderneming 60 miljard euro aan innovaties uitgeven, 40 procent meer dan bij een eerdere aankondiging.
15/11 14u00  'Shell verder met verkoop velden Egypte'DEN HAAG (AFN) - Shell heeft investeringsbank Citi ingeschakeld voor de verkoop van zijn Egyptische olie- en gasvelden. De verkoop moet ongeveer 1 miljard dollar opleveren, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
15/11 14u00  'Tencent zoekt mede-financiers in Universal'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Technologiegigant Tencent praat naar verluidt met partijen die samen met de Chinezen een belang in Universal Music Group willen nemen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen. Onder andere Hillhouse Capital en het Singaporese staatsfonds GIC zouden door Tencent zijn benaderd. De deal zou binnen een paar maanden rond moeten komen.
15/11 13u00  Hellman & Friedman stapt in ActionBAAR-ZUG (AFN) - Durfkapitalist Hellmann Friedman stapt in Action. De Amerikaanse investeerder nam een minderheidsbelang over van de private investeerder Partners Group uit Zwitserland. Over de grote van het belang deden de partijen geen uitspraken. De transactie hangt als bekend een prijskaartje aan Action van 10,2 miljard euro.
15/11 12u30  JD.com groeit vooral in kleinere stedenPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese webwinkel JD.com heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met fors meer omzet. Met name in kleinere steden in China presteert de branchegenoot van Alibaba naar behoren. Daarvoor deed het wel de nodige investeringen.
15/11 12u15  'Goede voortgang met bod op VolkerWessels'AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh boekt goede voortgang bij de voorbereidingen van het bod op VolkerWessels. De investeerder heeft inmiddels het biedingsdocument ter beoordeling en goedkeuring ingeleverd bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
15/11 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Op de beursvloeren keerde het optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China voorzichtig terug na uitspraken van economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow. Eerder werd gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 11u30  Brexit is risico voor AirbusLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus is niet van plan zijn productielocatie in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen als de Britten uit de Europese Unie stappen. Wel zullen er vragen opborrelen over onder meer investeringen als de brexit een feit is. Airbus-baas Guillaume Faury bestempelde de brexit mede daarom als een risico voor de vliegtuigmaker.
15/11 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 0,7 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in oktober gedaald tot 0,7 procent op jaarbasis, van 0,8 procent in september. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
15/11 11u15  Export eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in september met 5,2 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 196,2 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/11 11u00  Faillissementen dwarsbomen groei luchthavensBRUSSEL (AFN) - Europese luchthavens kampten in september met het wegvallen van een aantal maatschappijen zoals Thomas Cook en Aigle Azur. De passagiersstroom op de vliegvelden groeide volgens cijfers van ACI Europe op jaarbasis nog wel met 2,2 procent, maar dat betekende de zwakste groei in zes jaar tijd.
15/11 10u45  IEA: ruim overaanbod op oliemarkt in 2020PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De oliemarkten zullen volgend jaar te maken hebben met een ruim aanbod, door de sterk stijgende productie van landen buiten oliekartel OPEC, vooral de Verenigde Staten, Brazilië, Noorwegen en Guyana. Dat laat het Internationaal Energieagentschap (IEA) weten.
15/11 10u45  Beleggers telecombedrijf BT vrezen plan LabourLONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT stond vrijdag op de beurs in Londen onder druk wegens plannen van Labour om bij een eventuele verkiezingswinst een deel van het bedrijf te nationaliseren. Beleggers vrezen dat ze in dat geval te weinig geld krijgen voor hun aandelen.
15/11 10u30  British Telecom onder druk door plan LabourLONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT stond vrijdag op de beurs in Londen onder druk wegens plannen van Labour om bij een eventuele verkiezingswinst een deel van het bedrijf te nationaliseren. Beleggers vrezen dat ze in dat geval te weinig geld krijgen voor hun aandelen van het voormalige British Telecom.
15/11 10u15  Zweedse bank SEB gelinkt aan witwaskwestieSTOCKHOLM (AFN) - De Zweedse bank SEB was vrijdag een opvallende daler op de beurs in Stockholm. Beleggers schrokken van de link die werd gelegd door journalisten van onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning tussen het financiële concern en de omvangrijke witwasaffaire in de Baltische staten.
15/11 10u15  AEX over breed front omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De hoop op een handelsakkoord keerde weer terug op de beursvloeren nadat economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verklaarde dat Washington en Peking een deal naderen.
15/11 09u45  'Saipem en Subsea 7 werken aan samensmelting'SAN DONATO MILANESE (AFN) - De Europese dienstverleners aan de olie- en gassector Saipem en Subsea 7 werken aan een vergaande vorm van samenwerking. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/11 09u15  AEX opent met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen gingen over een breed front omhoog. De hoop op een handelsakkoord keerde weer terug op de beursvloeren nadat economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verklaarde dat Washington en Peking een deal naderen.
15/11 09u15  'Shell overweegt groene stroom boorplatforms'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De grote Europese oliegiganten Shell, BP en Total onderzoeken de mogelijkheden om olie- en gasplatformen in de Noordzee te voorzien van groene stroom via verbindingen van vasteland. De elektriciteit zou mogelijk uit Noorwegen komen, zo meldt olievakblad Upstream op basis van ingewijden.
15/11 08u45  Maersk somberder over groei containervervoerKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Containervervoerder A.P. Møller-Maersk is somberder gestemd over de groei van het wereldwijde containervervoer dit jaar. Volgens het Deense bedrijf zal de groei nu uitkomen op 1 tot 2 procent, terwijl eerder op 1 tot 3 procent werd gerekend.
15/11 08u30  'Positief begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger beginnen. De andere Europese beurzen lijken eveneens met winsten te openen. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China lijkt weer terug te keren op de beursvloeren na optimistische uitspraken van economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.
15/11 08u30  Kudlow: VS dicht bij deal met ChinaWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en China naderen een definitief akkoord over de eerste fase van een handelsovereenkomsten die een einde kan maken aan de handelsoorlog tussen beide landen. Dat zei de belangrijke economieadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.
15/11 08u00  Europese chipbedrijven in beeld na cijfersAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector staat vrijdag in de belangstelling van beleggers na cijfers van branchegenoten uit de Verenigde Staten. Onder meer chipmachinemaker ASML en chiptoeleveranciers BE Semiconductors (Besi) en ASM International (ASMI) kunnen in beweging komen op de beurs in Amsterdam.
15/11 07u30  ArcelorMittal mag deal met Essar Steel afrondenNEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf ArcelorMittal mag de overname van zijn failliete branchegenoot Essar Steel afronden. Dat heeft het hooggerechtshof in India bepaald.
15/11 07u30  Nikkei sluit week met winstTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers kregen weer wat meer hoop op een handelsdeal nadat de economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, verklaarde dat Washington en Peking een stap dichter bij een akkoord zijn gekomen. Eerder deze week zorgden berichten over het vastlopen van de onderhandelingen tussen de twee economische grootmachten nog voor twijfel op de beursvloeren.
15/11 07u15  Japanse industriële productie gestegenTOKIO (AFN) - De productie in de Japanse industrie is in september gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit definitieve cijfers van de overheid.
15/11 07u00  Applied Materials profiteert van 5GSANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials verwacht een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. De onderneming denkt dat meer klanten hun apparatuur zullen opwaarderen voorafgaand aan de introductie van 5G in belangrijke markten, zo liet het weten.
15/11 07u00  Winkels zetten meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in september meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.
15/11 07u00  Europees Hof deelt klap uit aan dividendbelasting'AMSTERDAM (AFN) - Het Europees Hof van Justitie legt opnieuw een bom onder de dividendbelasting. Een arrest van het Hof in een Duitse zaak vergroot de kans dat pensioenfondsen miljoenen aan belasting terugkrijgen in de Europese Unie. Ook Nederlandse pensioenfondsen. Daar staat een mogelijke tegenvaller voor de Nederlandse schatkist tegenover, meldt Het Financieele Dagblad.
14/11 23u00  Omzet Nvidia hoger dan verwachtSANTA CLARA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van chips en grafische kaarten Nvidia heeft in zijn derde kwartaal een hogere omzet behaald dan analisten hadden verwacht. De omzet bedroeg 3 miljard dollar, terwijl de consensus op 2,9 miljard dollar lag. Dat bleek na cijfers van Nvidia donderdag nabeurs op Wall Street.
14/11 22u15  Beperkte bewegingen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met zeer kleine koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.
14/11 22u15  'Breder onderzoek Google door aanklagers VS'NEW YORK (AFN/RTR) - Een groot aantal openbaar aanklagers van Amerikaanse staten is van plan nog dieper onderzoek te doen naar internetgigant Google. Dat meldde de zakelijke nieuwszender CNBC op basis van bronnen. Naast de praktijken van Google rond advertenties zou nu ook worden gekeken naar de activiteiten bij zoekfuncties en het mobiele besturingsprogramma Android.
14/11 21u15  EIB stopt eind 2021 met fossiele investeringenBRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf eind 2021 met investeringen in projecten die te maken hebben met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Dat liet het bestuur van de EIB weten bij de presentatie van een nieuwe strategie rond energie-investeringen.
14/11 20u30  DSM-samenwerking Avansya begint productieHEERLEN (AFN) - Het samenwerkingsverband Avansya tussen speciaalchemieconcern DSM en landbouw- en voederbedrijf Cargill is begonnen met de commerciële productie van EverSweet, een zoetstof afkomstig uit de plant stevia. De productie vindt plaats in een fabriek van Cargill in Blair van 50 miljoen dollar in de Amerikaanse staat Nebraska.
14/11 20u15  'Verkoop Altice-belang Portugal vergevorderd'BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Altice Europe is 'vergevorderd' met de verkoop van een belang in het Portugese glasvezelnetwerk van het kabel- en telecombedrijf. Dat zei Altice-topadviseur Dennis Okhuijsen op een telecomevenement in Barcelona, georganiseerd door Morgan Stanley.
14/11 19u45  Wall Street gaat iets omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag licht in het rood. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.
14/11 19u45  BRICS-landen bezorgd over handelsspanningenBRASILIA (AFN/RTR) - De zogeheten BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) waarschuwen dat de aanhoudende handelsspanningen en beleidsonzekerheid het vertrouwen in de wereldwijde handel, de investeringen en economische groei kunnen ondermijnen. Dat bleek na een jaarlijkse bijeenkomst van de groep van grote opkomende economieën in Brazilië.
14/11 18u45  Reggeborgh breidt belang VolkerWessels uitAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels verder uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit nu 69,1 procent van VolkerWessels.
14/11 18u15  Nedap verwacht geen omzetgroei in 2019 meerGROENLO (AFN) - Nedap verwacht dat de omzet in heel 2019 zal uitkomen op een vergelijkbaar niveau uitkomen als in 2018, terwijl eerder werd gerekend op groei. Ook denkt Nedap dat het brutoresultaat (ebit) over heel 2019 lager zal uitvallen dan vorig jaar. Dat meldde de Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, in een trading update. Er werden geen concrete cijfers gemeld.
14/11 17u45  Beurs Amsterdam sluit in het roodAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten, terwijl elders in Europa ook rode cijfers op de koersenborden waren te zien. Beleggers waren voorzichtig door berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van onder meer verzekeraar NN Group en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwerkt.
14/11 16u30  'Arcelor sluit Ilva-fabriek op 15 januari'TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal is van plan zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente te sluiten op 15 januari. Dat meldden de vakbonden.
14/11 16u00  Lagere koersen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag overwegend omlaag. Berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen, zorgden voor terughoudendheid. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van onder meer verzekeraar NN Group en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwerkt.
14/11 15u45  Wall Street opent licht lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine minnen geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.
14/11 15u45  Signify opent meer 3D-printlocatiesEINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify gaat ook in de Verenigde Staten, India en Indonesië fabrieken opzetten voor lampenkappen die met 3D-printers worden gemaakt. De voormalige lichtdivisie van Philips merkt dat er grote vraag is naar zijn gepersonaliseerde verlichtingsartikelen, die nu alleen nog in het Nederlandse Maarheeze wordt geprint.
14/11 15u00  'Drukke dag op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine minnen. Beleggers bereiden zich voor op een drukke handelsdag met een reeks handelsupdates van bedrijven en peilingen van producentenprijzen en uitkeringsaanvragen. Daarnaast komt een tal van beleidsmakers van de Federal Reserve aan het woord.
14/11 15u00  Aantal uitkeringsaanvragen VS gestegenWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gestegen tot 225.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
14/11 15u00  Amerikaanse producentenprijzen in de liftWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
14/11 14u45  Oud-baas Uber verkoopt meer aandelenSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman en medeoprichter van technologiebedrijf Uber, Travis Kalanick, heeft nog eens 6,1 miljoen aandelen in het bedrijf achter de taxi-app verkocht. De transactie volgt enkele dagen nadat hij een vijfde van zijn aandelen in de markt zette.
14/11 13u45  Walmart gaat feestdagen in met positieve nootNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Walmart trapt het feestdagenseizoen af met een positieve noot. De Amerikaanse winkelketen verhoogde bij de publicatie van zijn derdekwartaalcijfers de financiële verwachtingen voor het hele jaar. Het is niet de eerste keer dat Walmart dit jaar zijn prognoses opwaarts bijstelt.
14/11 13u15  OPEC: productie schalievelden VS zal dalenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De productie van Amerikaanse olie uit schalievelden zal volgend jaar scherp dalen. Dat voorziet secretaris-generaal Mohammed Barkindo van oliekartel OPEC.
14/11 12u30  TKH verkoopt Chinees ZTCHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH verkoopt de aandelen van het Chinese Zhangjiagang Twentsche Cable (ZTC) aan Shanghai Electric en het management. ZTC is gespecialiseerd in de productie van koperen datacommunicatiekabels.
14/11 12u15  Staallobby tegen Chinese redding British SteelLONDEN (AFN/RTR) - De redding van British Steel door het Chinese Jingye zal de concurrentie op de staalmarkt verstoren. Dat zegt de Europese staalassociatie Eurofer, die een bezwaar wil indienen bij de Europese Commissie tegen de overname van het in problemen geraakte staalbedrijf.
14/11 12u15  Amerikaans pluimvee mag China weer inPEKING (AFN/RTR) - China heeft restricties voor de invoer van Amerikaanse pluimvee per direct ingetrokken. Dat meldde de Chinese douane in een verklaring.
14/11 12u00  Onzekerheid handelsdeal drukt op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen zorgden voor terughoudendheid. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore goed ontvangen.
14/11 11u30  ASML voorziet opleving 3D-geheugenchipsBARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinemaker ASML voorziet volgend jaar een langzaam herstel in de markt voor 3D-geheugenchips na een 'diepe recessie'. Dat zei ASML-baas Peter Wennink tijdens een techconferentie in Barcelona.
14/11 11u15  Groei economie eurozone blijft 0,2 procentLUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe raming. Daarmee was de groei van het bruto binnenlands product (bbp) even sterk als een kwartaal eerder.
14/11 11u15  Brexit-twijfel raakt Britse winkelverkopenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in oktober op maandbasis onverwachts gedaald. Vooral de aanhoudende brexit-onzekerheden zorgden er voor dat Britse consumenten hun hand op de knip hielden.
14/11 10u45  'AMG zet stap met lithium'AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in Duitsland een stap gezet met lithium, merken analisten van ING op. Een Duitse dochter van de metalenspecialist wil een nieuwe lithiumhydroxidefaciliteit bouwen. Daarvoor is bij de Investitionsbank Sachsen-Anhalt een aanvraag ingediend voor een subsidie.
14/11 10u30  'Unilever-beloftes positief'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De belofte van Unilever om meer onderdelen in de verkoop te doen is positief. Dat concluderen kenners van Morgan Stanley daags na de beleggersbijenkomst van de producent van verzorgingsproducten en levensmiddelen.
14/11 09u45  Daimler wil miljard besparen bij MercedesSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Daimler wil de kosten bij Mercedes-Benz met 1 miljard euro verlagen. Dat doet het bedrijf onder meer door het mes te zetten in het personeelsbestand. De ingrepen moeten tegen 2022 zijn gerealiseerd.
14/11 09u45  Consumptie helpt Nederlandse economie vooruitDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie blijft op stoom. De totale omvang van de economie nam in het derde kwartaal wederom toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) moet Nederland het de laatste tijd vooral hebben van de consumptie.
14/11 09u45  'Solide cijfers van verzekeraar NN'AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht over het derde kwartaal van verzekeraar NN Group was solide. Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie. Zij hanteren een hold-advies op het aandeel.
14/11 09u30  KBC verhoogt advies AdyenAMSTERDAM (AFN) - De keuze van Adyen om met een eigen kaartuitgifte-toepassing te komen, stemt analisten van KBC Securities positief. Ze zien in de stap aanleiding om hun advies voor het betaalbedrijf te verhogen van reduce naar hold.
14/11 09u30  'SBM een goed geoliede machine'AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore ontpopt zich tot een goed geoliede machine. Dat concluderen analisten van KBC Securities na de handelsupdate van de oliedienstverlener. Daarbij verhoogde SBM de prognoses voor dit jaar.
14/11 09u15  NN en SBM stijgen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag iets lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers wachten vooral op meer duidelijkheid over de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore in goede aarde.
14/11 09u15  Minder winst voor Belgische bank KBCBRUSSEL (AFN) - De Belgische bank KBC heeft afgelopen kwartaal een lagere winst in de boeken gezet dan in het voorgaande kwartaal. Het concern spreekt onder meer van zwakke handelsinkomsten. Wat ook meespeelt is dat KBC in de voorgaande periode nog een flinke meevaller had in verband met de overname van het resterende belang van 45 procent in de Tsjechische bouwspaarbank ČMSS.
14/11 09u15  3i schuift met deel Action-belangLONDEN (AFN) - De Britse investeerder 3i heeft nieuwe investeerders gevonden voor een deelbelang in discountketen Action. Die pluk aandelen was in handen van het fonds Eurofund V, onder beheer van 3i. Dat fonds liep af en een aantal investeerders wilde graag hun rendement verzilveren. Andere investeerders wilden wel door.
14/11 09u15  Berenberg plakt koopadvies op BoskalisAMSTERDAM (AFN) - Analisten van Berenberg gaan het aandeel van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis volgen met een koopadvies. Volgens de kenners profiteert de onderneming momenteel van de grotere vraag van energiebedrijven naar offshore-windprojecten.
14/11 09u00  Hogere omzet voor biotechnoloog CuretisAMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft zijn omzet in de eerste negen maanden van dit jaar met 16 procent verhoogd. Volgens het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf zijn er dit jaar tot nu toe al meer dan drie keer zoveel orders binnengekomen als in dezelfde periode vorig jaar.
14/11 09u00  'Koers Altice kan verdubbelen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van Altice steunen de gedachte dat de koers van het aandeel kan verdubbelen. Dat zeggen analisten van Goldman Sachs. Zij noemen de handelsupdate van het kabel- en telecombedrijf 'positief'.
14/11 09u00  Meer bezoekers voor bioscoopuitbater KinepolisBRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische bioscoopuitbater Kinepolis heeft het afgelopen derde kwartaal geprofiteerd van The Lion King. Door het succes van onder meer die film kreeg de onderneming extra bezoekers over de vloer, zo bleek donderdag uit een handelsbericht.
14/11 08u45  RBC verhoogt advies Basic-FitAMSTERDAM (AFN) - RBC krikt zijn beleggingsadvies voor het aandeel Basic-Fit op van underperform naar outperform. Ook het koersdoel gaat omhoog, van 26 euro naar 35 euro. De analisten zien de uitbater van sportscholen als een sterk groeiend bedrijf op het vlak van bedrijfsresultaat (ebitda) vergeleken met zijn concurrenten.
14/11 08u30  Energiebedrijf RWE verhoogt winstprognoseESSEN (AFN/RTR) - RWE ziet zijn winst voor heel het jaar aanzienlijk hoger uitkomen dan eerder gedacht. Dat dankt het Duitse energieconcern aan een goed derde kwartaal en ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk.
14/11 08u30  Henkel spreekt van lastige marktomstandighedenDÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse concern Henkel heeft de winst afgelopen kwartaal zien dalen. Het moederbedrijf van merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt sprak wederom van lastige marktomstandigheden maar herhaalde zijn recent al neerwaarts bijgestelde verwachtingen voor heel het jaar.
14/11 08u30  Onderzoek naar kaarten voor zelfrijdende autoAMSTERDAM (AFN) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) en navigatiedienstverlener TomTom slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van HD- (high definition) routekaarten voor zelfrijdende voertuigen. Bekeken wordt hoe kunstmatige intelligentie (AI) hierbij kan helpen.
14/11 08u30  Lichte groei voor Duitse economieBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse economie zit nog niet in een recessie. In het derde kwartaal was in de grootste economie van de eurozone sprake van een groei van 0,1 procent op kwartaalbasis, zo meldde het Duitse statistiekbureau.
14/11 08u15  Duits Merck schroeft verwachtingen opDARMSTADT (AFN/RTR) - Het Duitse farmacie- en speciaalchemiebedrijf Merck is positiever over zijn financiële prestaties dit jaar. De onderneming, die recent de miljardenovername van de Amerikaanse materialenleverancier voor de chip- en displaysector Versum Materials afrondde, verhoogde bij de publicatie van de kwartaalcijfers zijn prognose voor de omzet en het bedrijfsresultaat.
14/11 08u15  'NN en SBM in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag vrijwel vlak te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen beginnen. Beleggers wachten vooral op meer duidelijkheid over de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak openden verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken. Het aandeel Shell noteert ex dividend.
14/11 08u00  Hapag-Lloyd scherpt prognose aanHAMBURG (AFN/RTR) - Hapag-Lloyd heeft zijn winstprognose aangescherpt. De Duitse containerreus profiteert naar eigen zeggen van hogere transportvolumes en -tarieven, zo kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht. Dat compenseerde de negatieve effecten van onder meer handelsrestricties.
14/11 08u00  Conglomeraat Bouygues verbetert resultatenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse conglomeraat Bouygues heeft de winst over de eerste negen maanden van het jaar opgekrikt. De concurrent op de Franse telecommarkt van het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe bevestigde in zijn kwartaalbericht daarnaast zijn prognose voor het hele jaar.
14/11 07u45  Winstdaling voor verzekeraar NN GroupDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft afgelopen kwartaal minder winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het concern liep het resultaat bij de levensverzekeringen in Nederland terug. Over de gehele linie ging het wel goed, benadrukt het beursgenoteerde bedrijf.
14/11 07u30  Duurdere yen drukt op NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met verlies geëindigd. De stemming werd gedrukt door berichten dat de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China moeizaam lijken te verlopen. De onzekerheid zorgde voor een stijging van de Japanse yen, die als een veilige haven wordt beschouwd. Ook viel de groei van de Japanse economie tegen.
14/11 07u30  SBM Offshore zet stijgende lijn voortAMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft duidelijk de stijgende lijn te pakken. De maritiem dienstverlener rekent voor dit jaar op een hogere omzet en bedrijfsresultaat dan waar het eerder op rekende, vooral door een sterk derde kwartaal. Volgens topman Bruno Chabas pakten met name de resultaten van het onderdeel Turnkey beter uit dan geraamd.
14/11 07u30  Icahn voorstander van samengaan Xerox en HPNEW YORK (AFN/RTR) - De activistische investeerder Carl Icahn is een groot voorstander van het samengaan van de Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox met computer- en printerfabrikant HP. Dat zei hij donderdag tegen zakenkrant The Wall Street Journal.
14/11 07u30  Productiegroei industrie China zwakt afPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in China is in oktober minder sterk toegenomen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese statistiekbureau heeft gepubliceerd.
14/11 07u00  Japanse economische groei zakt flink inTOKIO (AFN) - De groei van de Japanse economie is in het derde kwartaal flink ingezakt. Dat kwam onder meer door de gevolgen van de handelskift tussen de Verenigde Staten en China, twee belangrijke handelspartners van het land, en een lagere internationale vraag.
14/11 06u30  Onderzoek naar handel met voorkennis in VolkerWesselsAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar handel met voorkennis in het aandeel van bouwbedrijf VolkerWessels. De toezichthouder wil weten of sommige beleggers al voor de officiële bekendmaking op de hoogte waren van een overnamebod door investeringsmaatschappij Reggeborgh. Dat meldt de AFM aan het FD.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x 'ABN AMRO liet na 5 miljoen klanten apart te screenen'21/11 06u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft bij het samengaan met Fortis in 2010 nagelaten om al haar ruim 5 miljoen particuliere klanten individueel te screenen. In plaats daarvan werden de klanten zonder enig onderzoek als betrouwbaar bestempeld. Ze werden ingedeeld in de laagste risicocategorie. Dat is nog altijd het geval, zo meldt NRC.
2x Wall Street lager op handelsvrees20/11 22u30 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk verder weg na berichten dat Washington en Peking wellicht dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder werden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve verwerkt.
1x 'Lagere opening op Wall Street'20/11 15u00 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting lager openen, nadat de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de SP 500 dinsdag ten einde kwam. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Verder kwamen er resultaten van winkelbedrijf Target en doe-het-zelfketen Lowe's en komt de Federal Reserve later op de dag met de notulen van de meest recente beleidsvergadering.
1x Fed versterkt beeld geen extra rentestappen20/11 22u15 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.
1x 'Hoekstra liet steken vallen bij KLM-deal'21/11 06u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Bij de aankoop van aandelen Air France-KLM heeft minister van Financiën Wopke Hoekstra de wettelijke informatiepositie van de Tweede Kamer geschonden. Dat schrijft Het AD donderdag.
0x Onderzoek naar handel met voorkennis in VolkerWessels14/11 06u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar handel met voorkennis in het aandeel van bouwbedrijf VolkerWessels. De toezichthouder wil weten of sommige beleggers al voor de officiële bekendmaking op de hoogte waren van een overnamebod door investeringsmaatschappij Reggeborgh. Dat meldt de AFM aan het FD.
0x Japanse economische groei zakt flink in14/11 07u00 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De groei van de Japanse economie is in het derde kwartaal flink ingezakt. Dat kwam onder meer door de gevolgen van de handelskift tussen de Verenigde Staten en China, twee belangrijke handelspartners van het land, en een lagere internationale vraag.
0x Productiegroei industrie China zwakt af14/11 07u30 - IEX.NL: PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in China is in oktober minder sterk toegenomen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese statistiekbureau heeft gepubliceerd.
0x Icahn voorstander van samengaan Xerox en HP14/11 07u30 - IEX.NL: NEW YORK (AFN/RTR) - De activistische investeerder Carl Icahn is een groot voorstander van het samengaan van de Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox met computer- en printerfabrikant HP. Dat zei hij donderdag tegen zakenkrant The Wall Street Journal.
0x SBM Offshore zet stijgende lijn voort14/11 07u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft duidelijk de stijgende lijn te pakken. De maritiem dienstverlener rekent voor dit jaar op een hogere omzet en bedrijfsresultaat dan waar het eerder op rekende, vooral door een sterk derde kwartaal. Volgens topman Bruno Chabas pakten met name de resultaten van het onderdeel Turnkey beter uit dan geraamd.

Statistieken

Artikels:
28546
Gelezen:
5460
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven