donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/09 13u15  Britse uitbreiding windmolenparken op til LONDEN (AFN/RTR) - Groot-Brittannië breidt het windmolenpark in de nationale wateren aanzienlijk uit. De beheerder van de Britse kroondomeinen, die over de wateren rond Engeland gaat, is begonnen aan een veiling van gebieden voor de ontwikkeling van windparken met een totale capaciteit van 7 Gigawatt. Dat is genoeg voor de stroomvoorziening van 6 miljoen huishoudens.
19/09 13u15  Trump: baan van Powell is veilig WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De baan van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse koepel van centrale banken, is veilig. Dat zei president Donald Trump donderdag in een interview met televisiezender Fox News.
19/09 13u00  'Air France staakt strijd om Aigle Azur' PARIJS (AFN) - De Franse luchtvaartonderneming Air France, onderdeel van Air France-KLM, heeft naar verluidt geen interesse meer in de overname van de failliete branchegenoot Aigle Azur of delen van die maatschappij. Dat meldt persbureau AFP op basis van bronnen. Vier andere partijen zouden nog wel in de markt zijn voor de boedel van de Franse maatschappij.
19/09 12u00  Gemor aandeelhouders over bonus Ryanair-baas DUBLIN (AFN/RTR) - Bijna de helft van alle aandeelhouders van Ryanair heeft tegen de beloning van topman Michael O'Leary gestemd. Een krappe meerderheid van 50,5 procent gaf op de aandeelhoudersvergadering groen licht voor een prestatiebonus. Die kan O'Leary bijna 99 miljoen euro opleveren.
19/09 12u00  Financials in trek op beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen donderdag terrein onder aanvoering van de banken en verzekeraars. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente in de Verenigde Staten conform verwachting verlaagde. De beleidsmakers van de Fed zijn echter verdeeld over het toekomstige rentebeleid.
19/09 11u45  BofAML plakt neutral-advies op DSM AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bank of America Merrill Lynch (BofAML) gaat speciaalchemieconcern DSM opnieuw volgen, met een neutral-advies en een koersdoel van 120 euro. De Amerikaanse zakenbank verwacht voorlopig niet te sleutelen aan zijn beleggingsadvies voor DSM.
19/09 11u30  Groeivoorspelling OESO naar dieptepunt PARIJS (AFN) - De groei van de wereldeconomie komt dit jaar uit op het laagste niveau sinds de financiële crisis. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verlaagde haar groeiverwachting voor de derde keer dit jaar.
19/09 11u15  Britse winkelverkopen gedaald LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in augustus op maandbasis met 0,2 procent gedaald. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. In juli gingen de Britse winkelverkopen nog met een herziene 0,4 procent omhoog.
19/09 11u15  Supermarkt haalt voor het eerst online top 3 UTRECHT (AFN) - Voor het eerst staat een supermarkt in de top 3 van bedrijven met de hoogste online-omzet in Nederland. Albert Heijn staat nu derde, achter bol.com (eveneens van moederbedrijf Ahold Delhaize) en elektronicawebshop Coolblue. Dat blijkt uit de jaarlijkse top 100 samengesteld door marktonderzoeker en vakblad Twinkle.
19/09 11u00  'Stikstofkwestie ongunstig voor bouwers' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een analist van Bank Degroof Petercam heeft het koersdoel voor de bouwbedrijven BAM, Heijmans en VolkerWessels verlaagd vanwege de stikstofkwestie in Nederland. Heijmans heeft daar het meest last van, omdat die zich uitsluitend op de Nederlandse markt richt.
19/09 10u45  Opnieuw renteverhoging Noorse centrale bank OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse centrale bank krikt opnieuw de rente op. Het belangrijkste rentetarief gaat met een kwart procentpunt omhoog tot 1,50 procent, het hoogste niveau in bijna vijf jaar.
19/09 10u00  Drankenconcern Diageo attent op handelskift LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse drankenconcern Diageo, bekend van Johnnie Walker, Captain Morgan, Guinness en Smirnoff, waarschuwt dat oplopende handelsspanningen de positieve vooruitzichten voor het bedrijf kunnen ondermijnen. Dat meldde Diageo voorafgaand aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
19/09 09u15  AEX begint licht lager AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag licht lager begonnen. Ook de meeste andere Europese beurzen openden met kleine verliezen. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente in de VS conform verwachting verlaagde. De beleidsmakers van de Fed zijn echter verdeeld over het toekomstige rentebeleid.
19/09 09u15  Rocket Internet ziet winst stijgen BERLIJN (AFN) - Rocket Internet heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Oliver Samwer, topman van de Duitse start-upinvesteerder spreekt van een goed begin van het jaar. Hij laat verder weten dat zijn bedrijf door blijft timmeren aan de strategie om jonge techbedrijven te laten uitgroeien tot gevestigde namen.10 
19/09 08u30  KPN zet opdoeken merk XS4ALL door AMSTERDAM (AFN) - KPN heft zijn merk XS4ALL ondanks bezwaren van personeel en klanten van die internetprovider toch op. Dat hebben leidinggevenden van XS4ALL laten weten aan de ondernemingsraad van de dochteronderneming, zo laat het telecombedrijf weten.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 08u15  'Vrijwel vlak begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal donderdag waarschijnlijk vrijwel vlak beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente in de VS conform verwachting verlaagde.10 
19/09 08u15  Centrale banken stuwen NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een kleine winst geëindigd. De beurshandel stond vooral in het teken van de centrale banken. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) verlaagde woensdag het rentetarief om de economie te stimuleren. De Bank of Japan hield het ruime monetaire beleid ongewijzigd, maar hintte wel op een mogelijke verdere versoepeling van het beleid in oktober. De beleidsmakers van de Fed zijn daarentegen verdeeld over hoe het rentebeleid er de komende tijd uit moet zien.11 
19/09 07u45  Bank of Japan laat beleid onveranderdTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse centrale bank laat zijn monetaire beleid ongewijzigd. Het belangrijkste rentetarief in Japan blijft min 0,1 procent en de omvang van het opkoopprogramma blijft onveranderd.10 
19/09 07u00  Consument opnieuw negatiefDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is opnieuw negatief. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets,12 
19/09 07u00  Huishoudelijke consumptie omhoogDEN HAAG (AFN) - Consumenten hebben in juli 1,7 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er werd vooral meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).10 
19/09 07u00  Werkloosheid gestegen naar 3,5 procentDEN HAAG (AFN) - Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 7000 per maand gestegen naar 321.000. Hiermee was 3,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).11 
19/09 06u45  'Pakketbezorgers willen blokkade postfusie'AMSTERDAM (AFN) - Pakketbezorgers DHL, DPD, GLS en Packs hebben harde kritiek op de voorgenomen postfusie. Ze roepen de politiek op goed te kijken naar de afwijzing van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), aldus De Telegraaf donderdag.11 
19/09 06u45  'KPN legt advies XS4ALL naast zich neer'AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (or) van XS4ALL om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4ALL naast zich neergelegd. Dat meldt De Telegraaf, op basis van een melding door de raad.11 
18/09 22u45  Microsoft verhoogt dividend en koopt aandelenREDMOND (AFN) - Softwaremaker Microsoft gaat meer dividend uitbetalen. Ook gaat het bedrijf voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Het aandeleninkoopprogramma heeft een open einde en kan op ieder moment worden beëindigd.
18/09 22u30  Investeerder Pilon groter in FNGMECHELEN (AFN) - Investeerder Gerardus Pilon heeft een belang in kledingbedrijf FNG genomen. Dat meldt het in Amsterdam genoteerde Belgische bedrijf.
18/09 22u30  Fed geeft Wall Street een zetjeNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag dicht bij huis gebleven. Na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank bleven de graadmeters in de min. Pas toen Fed-baas Jerome Powell te kennen gaf dat de centrale bank zijn balans gaat vergroten, werden de verliezen weggepoetst.
18/09 21u00  Trump: Federal Reserve faalt opnieuwWASHINGTON (AFN) - Donald Trump vindt de renteverlaging van de Federal Reserve niet voldoende. De Amerikaanse president liet zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn.
18/09 21u00  Fed pompt weer miljarden in financieel stelselWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve heeft woensdag, voor de tweede dag op rij, 75 miljard dollar in het Amerikaanse financiële systeem gepompt om zo sterk stijgende rentes op de markt voor korte termijnleningen tegen te gaan en plotselinge krapte in liquiditeit op te vangen.
18/09 21u00  Amerikaanse centrale bank verlaagt rente weerWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten opnieuw verlaagd. De Amerikaanse koepel van centrale banken haalde een kwart procentpunt van het belangrijkste rentetarief af. De beleidsmakers waren verdeeld over hoe het rentebeleid er de komende tijd uit moet zien. Zij lieten weten 'te handelen zoals nodig is om de economische groei vast te houden'.
18/09 21u00  'Handelaren rekenen op nog een renteverlaging'NEW YORK (AFN) - Handelaren houden voor dit jaar rekening met nog een renteverlaging door de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank verlaagde woensdag het belangrijkste rentetarief en stelde 'te handelen zoals nodig is om de economische groei vast te houden'.
18/09 21u00  Canadese GM-medewerkers naar huis gestuurdDETROIT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - General Motors (GM) heeft tijdelijk 1300 medewerkers in Canada naar huis gestuurd. De assemblagefabriek in Oshawa loopt stroef, vanwege grote vertragingen door stakingen in Amerikaanse fabrieken van de autoreus.
18/09 20u00  Wall Street lager voor rentebesluit FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag in de min. Beleggers op Wall Street richten zich vooral op het rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, dat later op de dag komt. De Fed gaat waarschijnlijk de rente verder verlagen. Koeriersbedrijf FedEx en softwareconcern Adobe kwamen met resultaten.
18/09 20u00  IMCD neemt Indiaas Monachem overROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de Indiase branchegenoot Monachem overgenomen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.
18/09 18u15  Ook cabinepersoneel KLM dreigt met actiesSCHIPHOL (AFN) - Na het grondpersoneel dreigt nu ook het cabinepersoneel van KLM met acties in het cao-conflict. Vakbonden VNC en FNV Cabine hebben de luchtvaartmaatschappij in een gezamenlijke brief een ultimatum gesteld om tegemoet te komen aan de eisen van de bonden.
18/09 18u15  Beurzen licht hoger, beleggers wachten op FedAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag licht hoger gesloten. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Algemeen wordt verwacht dat de Fed het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.
18/09 16u15  IEA: aanspreken oliereserves niet nodigPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Ondanks de gevolgen van de droneaanvallen op Saudi-Arabische olievelden, is er geen noodzaak om de strategische noodreserves aan te spreken. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationale Energie Agentschap (IEA). Volgens hem zijn de oliemarkten op dit moment 'goed bevoorraad'.
18/09 16u00  Unilever past definitie omzetgroei aanROTTERDAM (AFN) - Unilever hanteert vanaf het lopende kwartaal een nieuwe definitie voor de onderliggende omzetgroei. De maker van levensmiddelen en verzorgingsproducten doet dat omdat in een aantal landen als Argentinië en Venezuela al lange tijd hyperinflatie heerst.
18/09 16u00  Beperkte uitslagen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven woensdagmiddag vrij dicht bij huis, in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Algemeen wordt verwacht dat de Fed na het slot van de Europese beurshandel het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.
18/09 16u00  Wall Street lager richting rentebesluit FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met minnen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De focus van beleggers op Wall Street ligt op het rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve. De Fed gaat waarschijnlijk de rente verder verlagen. Koeriersbedrijf FedEx en softwareconcern Adobe kwamen met resultaten.
18/09 15u00  'Wall Street in afwachting rentebesluit Fed'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting zonder grote koersbewegingen aan de handelsdag. De focus van beleggers op Wall Street ligt op het rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve. De Fed gaat waarschijnlijk de rente verder verlagen. Koeriersbedrijf FedEx en softwareconcern Adobe kwamen met resultaten.
18/09 14u45  Woningbouw in VS sterk omhoogWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus met 12,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/09 14u15  Opdracht Boskalis-deelneming Smit LamnalcoPAPENDRECHT (AFN) - Smit Lamnalco, een deelneming van baggerbedrijf en maritiem dienstverlener Boskalis met een belang van 50 procent, heeft een opdracht gekregen voor het verlenen van terminaldiensten voor een project in Mozambique. Het contract heeft een looptijd van tien jaar, met opties voor verlenging, en is goed voor circa 200 miljoen dollar.
18/09 14u15  Staking treft 24 vluchten KLM, ook vertragingSCHIPHOL (AFN) - KLM heeft woensdag 24 Europese vluchten geschrapt vanwege de staking van grondpersoneel van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook zal de cao-actie leiden tot vertragingen, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.
18/09 13u30  Shell rondt deal in Saudi-Arabië afDEN HAAG (AFN) - Shell heeft de verkoop van zijn belang in joint venture Saudi Aramco Shell Refinery (Sasref) afgerond. Shell ontving een bedrag van 631 miljoen dollar van Saudi Aramco voor 50 procent van de raffinaderij.
18/09 12u00  Beurzen licht hoger in afwachting FedAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed), dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Algemeen wordt verwacht dat de Fed na het slot van de Europese beurshandel het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.
18/09 11u30  Ahold verwacht verdere consolidatie in VSLONDEN (AFN) - Ahold Delhaize rekent op meer overnames in de supermarktsector in de Verenigde Staten. Dat zei topman Frans Muller in een interview met persbureau Bloomberg.
18/09 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 1 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in augustus stabiel gebleven op 1 procent op jaarbasis. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
18/09 11u15  Bouwproductie eurozone krimptLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juli met 0,7 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/09 10u45  'Aanval heeft geen impact op omzet Aramco'RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De aanvallen met drones op installaties van oliegigant Saudi Aramco hebben naar verwachting geen gevolgen voor de omzet van het staatsoliebedrijf. Dat zei de Saudische minister van Financiën Mohammed al-Jadaan.
18/09 10u30  Afwijkingen aan zes reactoren energiereus EDFPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse energieconcern Électricité de France (EDF) heeft productie-afwijkingen aangetroffen bij onderdelen van zes van zijn kernreactoren. Het bedrijf, dat in totaal 58 kernreactoren in Frankrijk heeft, stelt dat de problemen niet zo ernstig zijn dat er reactoren moeten worden stilgelegd.
18/09 10u00  Airbus: verdubbeling vliegtuigen in 2038LONDEN (AFN) - De wereldwijde vloot passagiers- en vrachtvliegtuigen zal binnen negentien jaar ruim zijn verdubbeld. Door aanhoudende groei van de luchtvaart zijn er in 2038 in totaal 48.000 toestellen in bedrijf, voorspelt de Europese vliegtuigbouwer Airbus.
18/09 09u30  Lloyd's of London schroeft winst stevig opLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse verzekeringsbeurs Lloyd's of London heeft in de eerste helft van het jaar flink meer winst behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De meer dan 300 jaar oude marktplaats voor verzekeringen zette het mes in minder presterende activiteiten en profiteerde daarnaast van de sterke obligatiemarkt.
18/09 09u15  Damrak wacht op rentebesluit FedAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Alle ogen zijn gericht op voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed), die later op de dag het rentebesluit bekend zal maken. Algemeen wordt verwacht dat de Fed het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.
18/09 09u15  TSMC onderzoekt 2-nanometertechnologieHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) onderzoekt de technische mogelijkheden van chiptechnologie voor schakelingen van 2 nanometer. Dat zei voorzitter Mark Liu van het concern dinsdag. Hij wil met TSMC de innovaties in de sector verder aanjagen.
18/09 08u30  'Nissan wil distributiedochter verkopen'YOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - Nissan is op zoek naar een koper voor zijn dochteronderneming die auto-onderdelen en aanverwante materialen distribueert. Daarbij mikt de Japanse automaker op een deal ter waarde van circa 1 miljard dollar, inclusief schulden. Dat laten ingewijden weten aan persbureau Bloomberg.
18/09 08u30  Aegon neutraliseert stockdividendDEN HAAG (AFN) - Aegon gaat voor ongeveer 168 miljoen euro eigen aandelen inkopen. Daarmee gaat de verzekeraar het verwaterende effect tegen van de uitkering in aandelen van het interimdividend 2019.
18/09 08u30  Curetis voert omzet opAMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft zijn omzet in de eerste helft van het jaar met een derde verhoogd. Het operationele verlies werd in dezelfde periode kleiner, zo bleek uit de uitgestelde halfjaarrapportage van de in Amsterdam genoteerde onderneming.
18/09 08u30  'Alle ogen gericht op Fed-baas Powell'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt woensdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine verliezen beginnen. Alle ogen zijn gericht op voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed), die later op de dag het rentebesluit bekend zal maken. Algemeen wordt verwacht dat de Fed het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.
18/09 08u15  Nikkei licht lager in afwachting FedTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht lager gesloten. Beleggers verwerkten de terugval in de olieprijzen en keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt. Daarnaast werd gewacht op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Bank of Japan, die voor donderdag op het programma staan.
18/09 08u00  OCI krijgt overweight-advies bij Morgan StanleyAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kunstmestproducent OCI is onder Europese branchegenoten een van de beste keuzes voor beleggers. Dat stellen analisten van de bank Morgan Stanley, die de sector in Europa gaan volgen. OCI krijgt daarbij een overweight-advies en is een zogeheten 'top pick'.
18/09 07u45  Heijmans bouwt 550 woningen in AlmereROSMALEN (AFN) - Heijmans ontwikkelt en bouwt 550 woningen in een nieuwe woonwijk in Almere. Het gaat om 250 koopwoningen en 300 vrijesectorhuurwoningen. Het bouwbedrijf uit Rosmalen maakte geen financiële details bekend van de samenwerking met de gemeente Almere, beoogd belegger Syntrus Achmea en woningcorporatie De Alliantie.
18/09 07u45  Philips klaagt 'home-shoppingkanaal' aanAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips daagt de onlinewinkel en tv-zender QVC voor de Amerikaanse rechter. Dat bedrijf zou een grillapparaat verkopen dat te veel op een soortgelijk product van Philips lijkt. Het Nederlandse bedrijf eist dat het 'home-shoppingkanaal' het keukenapparaat niet verkoopt en een schadevergoeding betaalt.
18/09 07u00  Japanse uitvoer krimpt forsTOKIO (AFN) - De Japanse export is in augustus voor de negende maand op rij afgenomen. Onder meer internationale handelsspanningen zitten de op twee na grootste economie van de wereld dwars, zo bleek uit gegevens van het ministerie van Financiën.
17/09 22u45  Softwarebedrijf Adobe krikt omzet flink opSAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse softwareproducent Adobe heeft in het afgelopen kwartaal de omzet met bijna een kwart verhoogd, tot een nieuw recordniveau. Dat meldde het bedrijf dinsdag na het slot van de beurshandel op Wall Street.
17/09 22u45  FedEx verlaagt winstraming om handelsonrustMEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx verlaagt zijn winstverwachting voor het lopende gebroken boekjaar, vooral vanwege de aanhoudende wereldwijde handelsspanningen. Dat maakte FedEx nabeurs op Wall Street bekend. Het aandeel ging daarop stevig omlaag.
17/09 22u30  Wall Street sluit handelsdag hoger afNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na een aanvankelijk terughoudend begin van de handelsdag. Beleggers hadden de blik nog steeds gericht op de oliemarkt na de aanvallen op twee grote olievelden in Saudi-Arabië. Verder wacht Wall Street op de Federal Reserve, die dinsdag begon aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.
17/09 22u30  Alle goedkeuringen overname Kas Bank binnenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Alle goedkeuringen van toezichthouders voor de overname van effectendienstverlener Kas Bank door het Franse Caceis zijn binnen. Dat werd dinsdag gemeld. De aanmeldperiode loopt tot en met 23 september.
17/09 20u30  Overname Wessanen voltooid verklaardAMSTERDAM (AFN) - De overname van Wessanen door een consortium onder leiding van investeerder PAI is formeel voltooid verklaard. Van alle aandelen in de producent van natuurvoeding is 91,39 procent aangemeld.
17/09 20u15  'Saudische olieproductie eind september terug'RIYAD (AFN/RTR) - De olieproductie van Saudi-Arabië zal eind deze maand weer volledig hersteld zijn, na de droneaanvallen op Saudische olie-installaties afgelopen weekend. Dat zei energieminister Abdulaziz bin Salman op een persconferentie. Eerder werd gevreesd dat het maanden zou kunnen duren voordat de productie weer grotendeels is hersteld.
17/09 20u15  'Overnamebod in maak op verfbedrijf Axalta'NEW YORK (AFN) - Investeerder Clayton, Dubilier Rice is in gesprek met verfbedrijf PPG Industries over een overnamebod op diens Amerikaanse branchegenoot Axalta Coating Systems. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
17/09 19u45  Wall Street toont kleine uitslagenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de handelsdag een wisselend beeld met kleine uitslagen zien. Beleggers hadden de blik nog steeds gericht op de oliemarkt na de aanvallen op twee grote olievelden in Saudi-Arabië. Verder wacht Wall Street op de Federal Reserve, die dinsdag begon aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.
17/09 19u45  Fed pompt 75 miljard in financiële systeemWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft dinsdag 75 miljard dollar in het Amerikaanse financiële systeem gepompt om zo sterk stijgende rentes op de markt voor korte termijnleningen tegen te gaan en plotselinge krapte in liquiditeit op te vangen.
17/09 18u00  Damrak sluit licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger gesloten, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien. De aandacht van beleggers ging opnieuw uit naar de oliemarkt na de aanvallen op twee grote olievelden in Saudi-Arabië. Verder werd uitgekeken naar de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begon aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en woensdag waarschijnlijk met een nieuwe renteverlaging komt.
17/09 18u00  Meer tijd rond deal Kardan-dochter TahalAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij Kardan verlengt de periode voor boekenonderzoek en het tekenen van bindende overeenkomsten voor een mogelijke deal rond dochter Tahal met tien dagen, voorbij de oorspronkelijke tijdsperiode van dertig dagen.
17/09 17u15  Samenwerking Ordina en DataikuNIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina gaat een samenwerking aan met Dataiku, een leverancier van Artificial Intelligence- en Machine Learning-platforms. Dat maakte Ordina bekend, zonder financiële details te melden.
17/09 16u30  'Saudische olieproductie sneller hersteld'RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie van Saudi-Arabië is mogelijk veel sneller weer volledig hersteld dan gedacht. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de Saudische productie al binnen twee tot drie weken weer op volle toeren kan draaien, na de aanvallen op Saudische olie-installaties afgelopen weekend.
17/09 16u00  Kleine plus voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet dinsdagmiddag een kleine winst optekenen, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de blik gericht op de geopolitieke ontwikkelingen rond de aanvallen op de twee grote olievelden in Saudi-Arabië.
17/09 16u00  Wall Street opent overwegend lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met kleine verliezen geopend. Beleggers wachten vooral de uitkomsten van de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve af. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de nasleep van een drone-aanval in Saudi-Arabië, die de olieproductie van het land heeft gehalveerd.
17/09 16u00  Productie industrie VS trekt aanWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in augustus met 0,6 procent gestegen op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
17/09 15u00  'Wall Street opent licht in het rood'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met kleine verliezen. Beleggers wachten voordal de uitkomsten van de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve af. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de nasleep van een drone-aanval in Saudi-Arabië, die de olieproductie van het land heeft gehalveerd.
17/09 15u00  Financieel topvrouw Kenya Airways verplicht thuisNAIROBI (AFN) - Kenya Airways heeft zijn financieel topvrouw Hellen Mwariri op verplicht verlof gestuurd. Ze wordt verdacht van het lekken van bedrijfsgevoelige informatie over de nationale luchtvaartmaatschappij van het Afrikaanse land, aldus ingewijden.
17/09 14u45  Euronext: Oslo Børs wordt hub voor ScandinaviëOSLO (AFN) - Euronext wil van de beurs van Oslo een hub voor bedrijven uit Scandinavië maken. Ook moeten Noorse bedrijven zichtbaarder worden. Dat heeft topman Stéphane Boujnah van de beursuitbater van verschillende Europese beurzen gezegd. Euronext rondde de overname van Oslo Børs begin juli af na, een biedingsstrijd met de Amerikaanse branchegenoot Nasdaq.
17/09 12u45  Unilever doet Chicken Tonight van de handROTTERDAM (AFN) - Unilever verkoopt de sauzen van het merk Chicken Tonight aan Zwanenberg Food Group. Dat laatste bedrijf produceerde de sauzen al voor de Brits-Nederlandse multinational. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
17/09 12u30  Vertraging olieleveringen Aramco door aanvalRIYAD (AFN) - De Saudische oliegigant Saudi Aramco heeft aan zeker vier klanten laten weten dat olieleveringen in oktober later plaatsvinden dan afgesproken als gevolg van de aanvallen op olie-installaties. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/09 12u00  Kleine uitslagen op afwachtende beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag weinig beweging zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de blik gericht op de geopolitieke ontwikkelingen rond de aanvallen op de twee grote olievelden in Saudi-Arabië.
17/09 11u30  Duitse beleggers fors minder negatiefMANNHEIM (AFN/BLOOMBERG) - Duitse beleggers en analisten zijn in september minder pessimistisch over de economie dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
17/09 11u00  Sony wil chips blijven makenTOKIO (AFN) - Elektronicaconcern Sony is niet van plan zijn chipdivisie van de hand te doen. Dat schrijft het Japanse bedrijf in een brief aan aandeelhouders in reactie op druk van de activistische aandeelhouder Daniel Loeb.
17/09 10u30  Ballast Nedam-dochter koopt Stripe ConsultingNIEUWEGEIN (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam neemt het Britse Stripe Consulting over. Het bedrijf dat zich specialiseert in parkeergarages wordt ondergebracht bij de Britse dochter Ballast Nedam Parking.
17/09 10u15  Groen licht voor overname Innogy door E.ONBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van het Duitse energiebedrijf Innogy door branchegenoot E.ON. Om het moederbedrijf van Essent in te mogen lijven, moet E.ON een aantal onderdelen van de hand doen. Dat maakt EU-commissaris Margrethe Vestager van Mededinging bekend.
17/09 10u00  AEX voorzichtig omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag voorzichtig omhoog. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten kleine plussen zien. Beleggers keken vooral naar de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de blik gericht op de geopolitieke ontwikkelingen rond de aanvallen op olievelden in Saudi-Arabië.
17/09 09u45  Swedbank: steken laten vallen tegen witwassenSTOCKHOLM (AFN) - De Zweedse bank Swedbank schiet nog steeds tekort met maatregelen om witwassen via zijn rekeningen tegen te gaan. Dat concludeert de financieel dienstverlener na eigen onderzoek. Een aantal gebreken is nog steeds niet weggewerkt, laat de bank weten aan financiële toezichthouders van Zweden en Estland.
17/09 09u30  'DuPont-deal goed voor DSM, maar te duur'AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele overname door DSM van de voedingstak van het Amerikaanse chemiebedrijf DuPont zou strategisch zinvol zijn. De overnameprijs van 25 miljard dollar die wordt gemeld in mediaberichten is echter erg hoog en zou leiden tot een grote schuldenlast voor DSM, zelfs als het Nederlandse speciaalchemiebedrijf zijn materialentak afstoot. Dat concludeert een analist van KBC.
17/09 09u15  Kinnevik verkoopt deel van belang in ZalandoBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse investeerder Kinnevik heeft zijn belang in online kledingverkoper Zalando verkleind. De Zweden verkochten 5,2 procent van de aandelen in Zalando voor 558 miljoen euro. Kinnevik zal de komende zes maanden niet meer aandelen van de hand doen.
17/09 08u30  'Beleggers verwachten hoger rendement'AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggers zijn optimistischer geworden over het rendement dat ze de komende vijf jaar verwachten te behalen met hun beleggingen. Dat concludeert vermogensbeheerder Schroders na een enquête onder beleggers.
17/09 08u30  ASR houdt bijeenkomst over benoemingenUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR houdt op 30 oktober een buitengewone aandeelhoudersvergadering om investeerders bij te praten over de benoeming van Ingrid de Graaf-de Swart als nieuw bestuurslid. Daarnaast mogen aandeelhouders stemmen over twee nieuwe commissarissen.
17/09 08u30  IEX neemt Beursgorilla en Beleggen.nl overAMSTERDAM (AFN) - IEX Group neemt Beursgorilla en Beleggen.nl over van uitgever Finance Network. De beursgenoteerde aanbieder van beleggersinformatie maakte dat bekend zonder financiële details over de deal te geven.
17/09 08u15  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint dinsdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen openen. Beleggers wachten op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast blijft de blik gericht op de geopolitieke ontwikkelingen rond de aanvallen op olievelden in Saudi-Arabië.
17/09 08u15  Oliebedrijven favoriet op Japanse beursTOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekend, is de aandelenbeurs dinsdag licht hoger begonnen aan de verkorte handelsweek. Beleggers verwerkten de sterke stijging van de olieprijzen na de aanvallen op Saudische olie-installaties afgelopen zaterdag. Daarnaast liet president Donald Trump weten dat de Verenigde Staten en Japan een voorlopig handelsakkoord hebben bereikt.
17/09 08u00  'ECB doet al het nodige om inflatiedoel te halen'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is bereid om 'al het nodige' te doen om het inflatiedoel te halen. Als het nodig is kunnen de depositorente en de marginale beleningsrente nog verder omlaag, zei hoofdeconoom Philip Lane van de centrale bank. Hij reageert daarmee op kritiek uit onder meer Nederland en Duitsland over het recent aangekondigde stimuleringspakket.
17/09 07u45  AB Inbev wil 4,4 miljard ophalen met beursgangBRUSSEL (AFN) - De beursgang van de Aziatische dochter van biergigant AB InBev moet tot 37,9 miljard Hongkong dollar, omgerekend zo'n 4,4 miljard euro, opbrengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/09 07u45  'Investeerders azen op liftentak Thyssenkrupp'LONDEN (AFN) - Investeerders Advent, Cinven en het staatsfonds Abu Dhabi Investment Authority werken samen aan een bod op de liftentak van industriegigant Thyssenkrupp. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.
17/09 07u30  Heineken met Grab in zee voor bezorgingAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Heineken gaat in Zuidoost-Azië bier bezorgen via een samenwerking met de lokale Uber-concurrent Grab. De Nederlandse bierbrouwer maakt ook gebruikt van geanonimiseerde klantgegevens uit de app van Grab.
17/09 07u15  Olieprijzen licht in het roodLONDEN (AFN) - De olieprijzen kwamen dinsdag wat bij van de enorme koersstijging die een dag eerder werden behaald. De aanval op twee belangrijke olie-installaties in Saudi-Arabië, waarmee ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie werd stilgelegd zorgde toen voor de grootste koersstijging van de olieprijzen in de geschiedenis.
16/09 22u30  Dow na acht winstdagen omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag na acht handelsdagen op rij met winst in het rood gesloten. Beleggers keken vooral naar de oliesector na de sterk gestegen olieprijzen als gevolg van de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Verder kreeg autobouwer General Motors (GM) een tik na de aankondiging van een staking.
16/09 22u15  Handelsoverleg VS en China begint donderdagWASHINGTON (AFN/RTR) - Vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en China beginnen komende donderdag in Washington gesprekken over een oplossing voor het slepende handelsconflict. Eerder op de dag zei de topman van de Amerikaanse Kamer van Koophandel, Tom Donohue, nog dat vrijdag de eerste ontmoeting zou plaatsvinden, maar dat werd weersproken door het Amerikaanse ministerie van Handel.
16/09 20u30  'Blackstone wil Bellagio en MGM Grand kopen'LAS VEGAS (AFN) - Investeerder Blackstone is in vergevorderde gesprekken voor een overname van de iconische casino's Bellagio en MGM Grand in Las Vegas. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Analisten rekenen op een opbrengst van rond de zeven miljard dollar.
16/09 20u30  Wall Street in het rood in middaghandelNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag in de min. De aandacht ging vooral uit naar de oliesector na de sterk gestegen olieprijzen als gevolg van de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Verder ging autobouwer General Motors stevig omlaag.
16/09 19u15  'Aramco verwacht wekenlange problemen'RIYAD (AFN) - Oliegigant Saudi Aramco verwacht het weken tot maanden duurt voordat het grootste deel van de productieproblemen is opgelost na een drone-aanval op twee productielocaties. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Eerder werd nog aangegeven dat het grootste deel binnen enkele dagen hersteld zou kunnen worden.
16/09 18u45  Moody's verlaagt outlook WereldhaveFRANKFURT (AFN) - Moody's heeft zijn outlook voor Wereldhave verlaagd van stabiel naar negatief. De rating van Wereldhave blijft vooralsnog gehandhaafd op Baa2.
16/09 18u45  PostNL haalt 300 miljoen op met groene obligatieDEN HAAG (AFN) - PostNL heeft 300 miljoen euro opgehaald met de plaatsing van zijn eerste groene obligatie. Het gaat om een lening met een vaste rente van 0,625 procent en een looptijd van zeven jaar tot 23 september 2026.
16/09 18u45  'Vrijdag handelsoverleg tussen VS en China'WASHINGTON (AFN/RTR) - Vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en China hebben komende vrijdag een ontmoeting om te praten over een oplossing voor het slepende handelsconflict. Het gaat om een gesprek op lager niveau, waarna ongeveer anderhalve week later door hoger geplaatste onderhandelaars wordt gesproken. Dat zei de topman van de Amerikaanse Kamer van Koophandel Tom Donohue.
16/09 17u45  Grootste zonnedak België bij ArcelorMittalGENT (AFN/BELGA) - Op de daken van de fabrieksgebouwen van staalproducent ArcelorMittal in Gent zijn meer dan 27.000 zonnepanelen geplaatst. Het gaat om het grootste zonnedak van België. De panelen zullen elk jaar 10.000 megawattuur (MWh) produceren, evenveel als het energieverbruik van 2900 gezinnen.
16/09 17u45  Oliebedrijven scoren op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag gesloten met verlies. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de oliesector na aanvallen met drones op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Europese olieproducenten zoals Shell profiteerden van een fikse stijging van de olieprijzen, terwijl de luchtvaartaandelen onder druk stonden vanwege de vrees voor duurdere kerosine.
16/09 17u00  'DSM overweegt miljardenbod op DuPont-tak'HEERLEN (AFN) - Het Nederlandse chemiebedrijf DSM overweegt een bod uit te brengen op de voedingstak van het Amerikaanse chemiebedrijf DuPont. De voeding- en biowetenschappendivisie van DuPont zou ongeveer 25 miljard dollar moeten opbrengen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
16/09 16u15  AEX in mineur na olieprijsschokAMSTERDAM (AFN) - De hoofdindex op het Damrak stond maandag halverwege de middag op verlies. Beleggers verwerkten de sterke olieprijsstijging na aanvallen met drones op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. De grote Europese olieproducenten profiteerden van de stijging van de olieprijzen, terwijl de luchtvaartaandelen onder druk stonden vanwege de vrees voor duurdere kerosine.
16/09 15u45  Oliefondsen Wall Street in trekNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street hebben vooral aandacht voor de sterk gestegen olieprijzen, na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Dat geeft oliegerelateerde aandelen de wind in de rug.
16/09 15u45  Woensdag nieuwe staking bij KLMAMSTERDAM (AFN) - Grondpersoneel van KLM legt komende woensdag voor de derde keer in twee weken het werk neer vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. Bij de twee vorige acties van vakbond FNV was er veel overlast voor reizigers in de vorm van annuleringen en vertragingen.
16/09 15u15  ASR wil 200 miljoen met obligaties ophalenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verzekeraar ASR wil 200 miljoen euro ophalen met de uitgifte van zogeheten Restricted Tier 1 Notes, afhankelijk van marktomstandigheden.
16/09 15u00  Groei industrie New York zwakt afNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
16/09 15u00  'Focus Wall Street op stijgende olieprijzen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting lager openen. Beleggers op Wall Street hebben vooral aandacht voor de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Verder wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag, waarbij door de financiële markten op een nieuwe renteverlaging wordt gerekend.
16/09 14u30  Obligatiehouders Norwegian akkoord met uitstelOSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse budgetmaatschappij Norwegian Air heeft van zijn obligatiehouders uitstel gekregen in het terugbetalen van obligaties. De betaling van in totaal 380 miljoen dollar wordt nu met twee jaar vooruit geschoven, zo bleek maandag.
16/09 13u45  'Aramco minder optimistisch over herstel'RIYAD (AFN) - Oliegigant Saudi Aramco wordt steeds pessimistischer over de mogelijkheden van een snel herstel van de met drones aangevallen productielocaties. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
16/09 13u00  Unibail trekt meer huurders megamallLEIDSCHENDAM-VOORBURG (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft opnieuw meer winkelruimtes in zijn megawinkelcentrum in Leidschendam verhuurd. Het vastgoedfonds sloot huurovereenkomsten met lingeriemerk Hunkemöller, kledingmerk Scotch Soda, en schoenenwinkels van Timberland en Nelson Premium.
16/09 12u00  Oliebedrijven in trek op rode beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag in het rood. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. De grote Europese olieproducenten profiteerden van de duurdere olie, terwijl de luchtvaartaandelen van de hand werden gedaan door de vrees voor hogere brandstofkosten.
16/09 12u00  Staat haalt bijna 2,3 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
16/09 11u45  Kritiek China op bod LSE door beurs HongkongPEKING (AFN/BLOOMBERG) - Naast het bestuur van de London Stock Exchange (LSE) ziet nu ook China weinig in het bod van de Hongkongse beursuitbater Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) op zijn Britse branchegenoot. Staatskrant People's Daily schreef dat er 'aanhoudende zorgen' zijn over Hongkong gezien de voortdurende protesten. Ook prees de krant LSE dat bij de afwijzing wees op zijn bestaande banden met de beurs in Shanghai.
16/09 11u30  Brill werkt samen met juridische zoekmachineLEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill gaan samenwerken met de juridische zoekmachine Jus Mundi. Het bedrijf uit Leiden gaat de distributie van het tijdschrift Jus Mundi - Academic Research verzorgen.
16/09 11u30  Aantal vacatures eurozone onveranderdLUXEMBURG (AFN) - Het aantal vacatures in de eurozone is in het tweede kwartaal stabiel gebleven. Het percentage kwam uit op 2,3 procent van het totale werkaanbod, net als in het voorgaande kwartaal, aldus cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
16/09 10u30  Deal Thuisbezorgd in Leiden en EindhovenAMSTERDAM (AFN) - Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Takeaway.com, heeft een deal gesloten met de stationsformules op Eindhoven en Leiden Centraal. Reizigers kunnen eten bestellen bij formules zoals Julia's, AH to go en Burger King, direct online afrekenen en hun bestelling afhalen zonder in de rij te staan.
16/09 09u30  Shell koploper in lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Op het Damrak profiteerde olie- en gasconcern Shell van de duurdere olie.
16/09 09u30  Osram steunt overnamebod van AMSMÜNCHEN/WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht steunt het overnamebod van de Oostenrijkse sensormaker AMS die in een overnameslag is verwikkeld met de investeerders Bain Capital en Carlyle Group. Dat maakte Osram maandag bekend.
16/09 08u45  Omzet Hennes & Mauritz verder omhoogSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het Zweedse kledingconcern Hennes Mauritz (HM) heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet in de boeken gezet. Volgens HM sloeg de zomercollectie goed aan bij het publiek en werd het marktaandeel vergroot.
16/09 08u30  'Koers Prosus staat voor daling'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De koers van Prosus zal de komende tijd nog wat omlaag gaan. Dat verwachten analisten van Jefferies die het aandeel zijn begonnen te volgen en er een underperform-advies op plakten. De koers is vanwege het kopen door indexfondsen nu nog wat verhoogd.
16/09 08u30  'Olieprijs in focus op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag waarschijnlijk lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de sterke stijging van de olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Daarnaast komt de Amerikaanse centrale bank woensdag met zijn rentebesluit.
16/09 08u30  Altice haalt ruim 2,5 miljard op met obligatiesPARIJS (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft 2,55 miljard euro opgehaald met de uitgifte van obligaties voor dochterbedrijf Altice France. Het geld wordt gebruikt voor het aflossen van bestaande leningen, tegen lagere rentes.
16/09 08u30  Oliebedrijven stijgen op Aziatische beurzenTOKIO (AFN) - De oliebedrijven waren maandag in trek op de Aziatische beurzen door de forse stijging van de olieprijzen, die volgde op de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. De Aziatische beursgraadmeters zelf lieten een gemengd beeld zien na tegenvallende Chinese macro-economische cijfers. In Japan waren de financiële markten gesloten vanwege een nationale feestdag.
16/09 08u15  Curetis-dochter Ares gaat samenwerking aanHOLZGERLINGEN (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, gaat met een niet nader genoemde partij samenwerken om diagnostische oplossingen te ontwikkelen voor tests voor infectieziekten, gebaseerd op de NGS-technologie.
16/09 08u00  Technologiebedrijf CM.com naar beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf CM.com gaat naar de beurs in Amsterdam. Het bedrijf dat nu nog in handen is van oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers wil dat de notering in de 'komende weken' een feit wordt.
16/09 07u45  AMS verlaagt acceptatiedrempel bod OsramWENEN (AFN) - De Oostenrijkse sensormaker AMS verlaagt de acceptatiedrempel bij zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht en wil voor 1,5 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven om de overname te helpen financieren. AMS is in een overnameslag verwikkeld met de investeerders Bain Capital en Carlyle Group rond het Duitse Osram.
16/09 07u15  CGC bezit meer dan 5 procent van FagronNAZARETH (AFN) - CGC heeft een belang van 6,54 procent in Fagron. Dat bleek maandag uit een verklaring van de apothekerstoeleverancier.
16/09 06u30  Aanval op olie-installaties stuwt olieprijzenSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie stegen maandag fors, in reactie op de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. Daarmee werd ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie stilgelegd. Waarschijnlijk duurt het nog weken voordat de productie is hersteld.
16/09 06u15  Eerste staking bij GM in twaalf jaarDETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autogigant General Motors (GM) gaat gebukt onder de eerste staking in twaalf jaar tijd. Bij tientallen vestigingen in de Verenigde Staten heeft personeel het werk neergelegd, vanwege een conflict over onder meer lonen en banen.
16/09 06u15  Chinese groei verder onder drukPEKING (AFN) - De Chinese economische groei vertraagde in augustus verder. Dat blijkt uit verschillende macro-economische cijfers die maandag naar buiten werden gebracht. Volgens kenners zijn ze een signaal dat de huidige monetaire stimuleringsmaatregelen in het land, onder meer als bescherming tegen de effecten van het handelsconflict met de Verenigde Staten, niet voldoende zijn.
16/09 06u00  Forse prijsstijging olie na aanval olieveldenSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie zijn aan het begin van de handelsdag maandag in Azië met meer dan 10 procent gestegen door de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. De prijs van Brentolie steeg in Singapore met 11,73 dollar naar 71,95 dollar per vat, om vervolgens terug te zakken tot onder de 68 dollar.
15/09 16u00  Olie en Fed bepalen beursweekAMSTERDAM (AFN) - Beleggers richten hun aandacht komende beursweek vooral op centrale bankiers en de olieprijs. Woensdag komt de Federal Reserve in de Verenigde Staten met zijn rentebesluit naar buiten. Ook de olieprijs zal met bovengemiddelde belangstelling in de gaten worden gehouden, nadat oliegigant Saudi Aramco zijn productie halveerde na aanvallen met drones.
15/09 14u30  Amerikanen helpen Suriname met dollarbiljettenPARAMARIBO (AFN) - De Verenigde Staten is Suriname te hulp geschoten om de problemen vanwege het grote tekort aan dollarbiljetten in het land te verhelpen. De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, stuurt een hoeveelheid dollars naar het Zuid-Amerikaanse land.
15/09 14u30  'Topoverleg over digitale munt libra'LONDEN (AFN) - Libra, de digitale munt die door Facebook is ontwikkeld, is maandag het onderwerp van gesprek bij een bijeenkomst tussen medewerkers van het bedrijf en ambtenaren van 26 centrale banken, waaronder de Federal Reserve en de Bank of England. In Basel vindt de eerste grote ontmoeting plaats tussen de ontwikkelaars van de munt en beleidsmakers sinds Facebook zijn plannen voor de digitale munt lanceerde, aldus zakenkrant Financial Times.
15/09 12u15  Saudische beurs omlaag na aanval op AramcoRIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De aanval met drones op het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco, zette zondag de beurshandel in het Midden-Oosten flink onder druk. Beleggers reageerden nerveus en kenners wezen op de schijnbare kwetsbaarheid van de oliefaciliteiten in het koninkrijk voor terreuraanslagen.
14/09 18u30  'Halvering Saudische olieproductie na aanval'RIYAD (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie zaterdag gehalveerd, nadat met drones aanvallen waren uitgevoerd op twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij. Bronnen rond Saudi Aramco zeiden dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd.
14/09 17u45  KLM-baas: stakingen kostten enkele miljoenenBADHOEVEDORP (AFN) - De recente stakingen door grondpersoneel van KLM hebben de luchtvaartmaatschappij 'enkele miljoenen' euro’s gekost. Dat laat topman Pieter Elbers weten, zonder de financiële schade van de acties verder te specificeren.
14/09 15u45  Topvrouw Leroy toch eerder weg bij ProximusBRUSSEL (AFN) - Het Belgische telecombedrijf Proximus neemt al op 20 september afscheid van topvrouw Dominique Leroy. De bestuursvoorzitter, die overstapt naar branchegenoot KPN, zou aanvankelijk tot 1 december aanblijven. De raad van bestuur van Proximus en Leroy hebben afgesproken dat ze eerder haar functie neerlegt.
14/09 14u00  FNV kondigt nieuwe werkonderbreking KLM aanAMSTELVEEN (AFN) - Vakbond FNV kondigt voor volgende week een nieuwe werkonderbreking van vier uur aan. Het is volgens de vakbond nog niet bekend wanneer die zal zijn. De actie wordt twee dagen van tevoren kenbaar gemaakt. Begin september leidden twee werkonderbrekingen van twee uur tot annuleringen en veel overlast voor reizigers.
14/09 08u45  'PostNL wil ook de zorg gaan bezorgen'AMSTERDAM (AFN) - PostNL wil komende jaren de totale logistiek van de zorg overnemen. Vanwege de bezuinigingen en personeelstekorten in die sector zullen steeds meer patiënten noodgedwongen thuis worden behandeld. Zelfbewuste consumenten wensen zelf meer regie en technische innovaties maken die ook mogelijk, meldt Trouw.
14/09 08u45  'Nieuwe acties vakbonden bij KLM in de maak'AMSTELVEEN (AFN) - Een aantal vakbonden bereidt zich voor op nieuwe acties bij KLM. Dat meldt de vliegmaatschappij die de bonden een nieuw loonbod heeft toegestuurd. Daarin wordt een structurele loonsverhoging van 7 procent voorgesteld bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden of als alternatief een loonsverhoging van 8,5 procent met aanpassing van de winstdelingsregeling.
13/09 22u30  Verdeeld slot Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag verdeeld gesloten. Beleggers waren voorzichtig optimistisch gestemd over ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook kwamen er sterke cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Zwaargewicht Apple stond echter onder druk na een negatief analistenrapport.
13/09 21u30  Apple: TV-dienst drukt niet op resultaatCUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe tv-dienst heeft volgens Apple geen negatieve gevolgen voor het resultaat. Daarmee weerspreekt Apple de conclusie van een analistenrapport.
13/09 19u45  Wall Street doet het rustig aanNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York bleven vrijdag halverwege de handel dicht bij huis. Beleggers kijken onder meer naar ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook kwamen er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen en werd al vooruitgekeken naar het rentebesluit van de Fed volgende week.
13/09 19u30  Akkoord PG&E over miljardenschikkingSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf PGE heeft een akkoord bereikt over de betaling van 11 miljard dollar om schade door bosbranden te schikken. De bosbranden in de Amerikaanse staat Californië ontstonden door apparatuur van PGE, dat door de kwestie in de financiële problemen raakte.
13/09 18u45  'EU moet vliegtaks overwegen'HELSINKI (AFN) - De EU moet de milieukosten van het vliegverkeer aanpakken. Een van de opties is de invoering van een Europese vliegbelasting, zei de Franse minister Bruno Le Maire in Helsinki na afloop van een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën. Ze spraken daar voor het eerst over de financiering van de overgang naar een groene economie.
13/09 18u45  Moody's plakt B2 op stukken AlticePARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft nieuwe waardepapieren van Altice France een B2-rating gegeven met een negatieve verwachting. De dochteronderneming van telecom- en kabelbedrijf Altice Luxemburg haalt in totaal 2,5 miljard euro op met de twee soorten obligaties met een looptijd tot 2027 en 2024.
13/09 18u45  KPN praat investeerders bij over LeroyDEN HAAG (AFN) - KPN houdt op 28 oktober in Rotterdam een buitengewone aandeelhoudersvergadering om investeerders bij te praten over de voorgenomen benoeming van Dominique Leroy als nieuwe topvrouw. Leroy is nu nog hoofdverantwoordelijke bij branchegenoot Proximus in België, waar onrust is ontstaan over de overstap.
13/09 18u00  Kone zet in op fusie liftentak ThyssenkruppESPOO (AFN/BLOOMBERG) - Liftenmaker Kone wil fuseren met de liftentak van industriegigant Thyssenkrupp. Het Finse bedrijf werkt aan een voorstel waarmee het hoopt investeerders die ook interesse hebben in het onderdeel van Thyssenkrupp te snel af te zijn.
13/09 18u00  Europese beurzen met winst het weekend inAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Vooral de financiële bedrijven waren wederom in trek na de stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 17u00  Consumentenvertrouwen VS gestegenANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in september gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.
13/09 17u00  Bedrijfsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,4 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
13/09 16u00  AEX iets hoger in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond vrijdag halverwege de middag licht in de plus. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven in trek na de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 16u00  Onderzoekers eisen mails van techreuzen opWASHINGTON (AFN/RTR) - Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.
13/09 15u45  Wall Street voorzichtig uit de startblokkenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag zonder grote koersbewegingen aan de handelsdag begonnen. Wederom blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront de aandacht van beleggers op Wall Street opeisen. Ook zijn er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen, terwijl chipconcern Broadcom met resultaten naar buiten kwam.
13/09 15u15  Winkelverkopen VS stijgen opnieuwWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
13/09 15u15  Importprijzen VS dalenWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,5 procent gedaald in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/09 15u15  'Hogere opening in verschiet op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting met winst aan de laatste handelsdag van de week beginnen. Wederom blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront de aandacht van beleggers op Wall Street opeisen. Ook zijn er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen, terwijl chipconcern Broadcom met resultaten naar buiten kwam.
13/09 14u15  Dest langer bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft het contract met Sergiño Dest met een jaar verlengd. De rechtsback is nu tot de zomer van 2022 aan de club uit Amsterdam verbonden.
13/09 14u15  'Belastingonderzoek brouwer AB InBev India'NEW DELHI (AFN) - Autoriteiten in de Indiase hoofdstad New Delhi doen onderzoek bij bierbrouwer AB InBev in verband met mogelijke belastingontduiking. Dat meldde persbureau Reuters. In juli legden de lokale autoriteiten een verbod aan AB InBev op om in de miljoenenstad zijn bier te verkopen vanwege de zaak.
13/09 14u15  LSE wijst bod Hongkongse beurs afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - London Stock Exchange (LSE) heeft een overnamebod van zijn Honkongse branchegenoot afgewezen. Het bestuur van de Britse beursuitbater stemde unaniem tegen de toenadering van Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX). LSE ziet ook geen aanleiding om in gesprek te gaan en benadrukt zijn samenwerking met de beurs in Shanghai.
13/09 13u15  Ahold Delhaize opent 'lab' voor prijskaartjesZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize zet een nieuw 'laboratorium' op om nieuwe technologische foefjes voor in de supermarkten te ontwikkelen. Het moederbedrijf van Albert Heijn gaat daarvoor intensiever samenwerken met de Chinese leverancier van elektronische prijskaartjes Hanshow Technology.
13/09 13u15  WeWork zet beursgang door, gaat naar NasdaqNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - WeWork zet ondanks tanende interesse van beleggers zijn beursgang door. De verhuurder van gedeelde werkruimtes, die ook in Amsterdam vier panden heeft, diende een aanvraag voor de beursgang op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq in bij beurswaakhond SEC.
13/09 12u30  DNB-baas Knot hard over beleid ECBAMSTERDAM (AFN) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) twijfelt aan de effectiviteit van het pakket aan maatregelen dat de Europese Centrale Bank (ECB) heeft gelanceerd om de economie in de eurozone een zetje te geven. Hij sprak zich, heel ongebruikelijk, in een formele verklaring op de website van de eigen centrale bank uit tegen het pakket.
13/09 12u30  'China spoort aankopen Amerikaanse soja aan'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Peking spoort binnenkort Chinese bedrijven aan om Amerikaanse landbouwproducten als soja en varkensvlees te kopen. Dat meldde het Chinese persagentschap Xinhua. Met deze stap willen de Chinezen een handreiking doen aan de Amerikanen voordat de twee economische grootmachten met elkaar volgende maand op hoog niveau weer in gesprek gaan over handel.
13/09 12u00  Weinig beweging op rustige beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven profiteren van de nieuwe stimuleringsmaatregelen, die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 11u15  Export eurozone in juli gestegenLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juli met 6,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 206,5 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
13/09 11u00  Aziatisch gamebedrijf BBIN sponsort AjaxAMSTERDAM (AFN) - Ajax is een tweejarige samenwerking aangegaan met het Aziatische gamebedrijf BBIN, voor de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021. BBIN wordt in die periode de iGaming Software Partner van Ajax in Groot-China.
13/09 10u45  ING verhoogt advies BoskalisAMSTERDAM (AFN) - ING denkt dat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis op het punt staat om de weg naar boven in te slaan. Analisten van de bank verhogen dan ook hun advies voor het bedrijf van hold naar buy. Het koersdoel passen ze ook licht aan tot 26,25 euro.
13/09 10u15  Financials in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef vrijdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers namen wat gas terug te nemen na de recente opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven profiteren van de nieuwe stimuleringsmaatregelen, die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 09u30  AEX begint vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers namen wat gas terug te nemen na de recente opmars, die werd veroorzaakt door de nieuwe stimuleringsmaatregelen in Europa en de hoop op een tijdelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
13/09 09u30  Strukton wint opdracht van netbeheerder TenneTAMSTERDAM (AFN) - Strukton heeft een opdracht gewonnen om hoogspanningsstations van netbeheerder TenneT te vernieuwen. Het bouwbedrijf maakte geen financiële details bekend. De werkzaamheden starten deze maand en moeten eind 2021 zijn afgerond.
13/09 08u30  'Vrijwel vlak begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag vrijwel vlak te beginnen. De andere Europese beurzen zullen naar verwachting eveneens met kleine koersuitslagen openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de recente opmars, die werd veroorzaakt door de nieuwe stimuleringsmaatregelen in Europa en de hoop op een tijdelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
13/09 08u30  Signify draagt nieuwe commissaris voorEINDHOVEN (AFN) - Signify heeft Frank Lubnau als nieuwe commissaris voorgedragen. De aandeelhouders kunnen over zijn aanstelling stemmen op de volgende aandeelhoudersvergadering in mei 2020. Tot die tijd zit Lubnau als waarnemer bij de bijeenkomsten van de raad van commissarissen.
13/09 08u30  Handelshoop en ECB-steun stuwen NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een stevige winst gesloten. Beleggers reageerden op de berichten over een mogelijke tussendeal in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast verwerkten de markten de nieuwe steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), die de depositorente verlaagde en opnieuw maandelijks obligaties gaat inkopen om de afzwakkende economie te stimuleren.
13/09 08u15  Hunter Douglas verkoopt metaalhandelactiviteitROTTERDAM (AFN) - Raambekleder Hunter Douglas verkoopt zijn in Chicago gevestigde metaalhandelactiviteit aan het management, onder leiding van 'president' George Ribet. Financiële details zijn daarbij niet verstrekt.
13/09 07u45  'WeWork gaat nog in september naar de beurs'NEW YORK (AFN) - WeWork wil ondanks tanende interesse van beleggers alsnog deze maand naar de beurs. Dat stellen ingewijden tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Topman Adam Neumann zou hebben aangedrongen om de beursgang door te zetten, omdat hij volgend jaar weinig veranderingen aan de huidige situatie voorziet en omdat zijn bedrijf het geld nodig heeft om te groeien.
13/09 07u45  Banken willen witwassen samen bestrijdenAMSTERDAM (AFN) - De vijf grootste banken van Nederland onderzoeken de mogelijkheden om samen witwassen tegen te gaan. Naar schatting is in Nederland 16 miljard euro aan crimineel geld in omloop. Om die geldstromen eerder te onderscheppen, willen ING, ABN AMRO, Rabobank, Volksbank en Triodos een gezamenlijke organisatie opzetten die controleert of transacties wel zuiver zijn.
13/09 07u15  Topman KLM geen voorstander van Schiphol in zeeAMSTERDAM (AFN) - KLM ziet niets in het plan om een luchthaven op zee te bouwen. Dat zegt topman Pieter Elbers in een interview met De Telegraaf. Hij beschouwt het plan als 'dromerij' vanwege praktische bezwaren.
13/09 07u00  Winkeliers zetten meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast is online ruim 15 procent meer omgezet.
12/09 23u30  Oranjewoud publiceert goedgekeurd jaarverslagGOUDA (AFN) - Oranjewoud heeft een door een accountant goedgekeurd jaarverslag over 2018 gepubliceerd. Volgens het moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea zijn de cijfers gelijk aan de cijfers die in mei naar buiten werden gebracht.
12/09 23u00  Chipmaker Broadcom voert omzet opSAN JOSE (AFN) - Chipmaker Broadcom heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald dan een jaar eerder. De winst kwam wel lager uit. Zonder eenmalige posten steeg die echter ook.
12/09 22u30  Kleine plussen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met bescheiden plussen de dag uitgegaan. Beleggers reageerden op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Positieve signalen over verdere dooi in de relaties tussen de Verenigde Staten en China voedden bovendien de hoop dat de handelsoorlog niet verder ontspoort.
12/09 19u45  Handelshoop stuwt Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag duidelijk hoger. Beleggers reageren op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook nam de hoop toe dat China en de Verenigde Staten hun handelsvete tot een goed einde gaan brengen nu er enige ontspanning lijkt te zijn.
12/09 19u00  Nieuwe commissaris voor Value8BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft in Jan Peter Kerstens een nieuwe commissaris gevonden. Zijn aanstelling werd tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering goedgekeurd. Kerstens vormt samen met Robert de Haze Winkelman de raad van commissarissen.
12/09 18u45  'Veel weerstand binnen ECB tegen stimulus'FRANKFURT (AFN) - In tegenstelling tot wat president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zei, was er juist veel weerstand tegen het hervatten van het opkoopprogramma. Verschillende landen zagen de stap niet zitten.
12/09 18u15  TKH rondt overname cameramaker afHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH heeft de overname van de Duitse cameramaker SVS-Vistek afgerond. Het Haaksbergense bedrijf heeft alle aandelen van de Duitsers in handen. SVS-Vistek draagt per direct bij aan de winst van TKH.
12/09 18u15  AEX sluit hoger op ECB-dagAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 is donderdag licht hoger gesloten op een dag die in het teken stond van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB begint weer met het opkopen van obligaties om de economie te stimuleren. Verder ging de depositorente omlaag. Banken betalen daardoor meer voor het stallen van geld bij de ECB. De centrale bank nam de maatregelen omdat de Europese economie tegenwind ondervindt. Zorgen daarover hingen ook boven de markt.
12/09 18u15  Aandeelhouders keuren plannen Kas Bank goedAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van effectendienstverlener Kas Bank hebben alle voorstellen met betrekking tot de overname door Caceis goedgekeurd. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering gaven ze onder meer groen licht voor een statutenwijziging en keurden ze de voorwaarden voor een splitsing en liquidatie van Kas Bank goed.
12/09 17u00  'Adviseurs Trump bekijken interim-deal China'WASHINGTON (AFN) - Adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gepraat over een interim-handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarbij zouden importtarieven op Chinese goederen uitgesteld kunnen worden en in bepaalde gevallen zelfs ongedaan gemaakt. Dat melden bronnen bij het Witte Huis aan persbureau Bloomberg.
12/09 16u00  AEX zakt weg op economische zorgenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 ging donderdag na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) in eerste instantie duidelijk omhoog. Een nieuw economisch steunprogramma werd van de centrale bank werd aanvankelijk goed ontvangen. Maar gaandeweg zakten de koersen en namen zorgen over de economie de overhand.
12/09 15u45  Wall Street hoger door ECB en handelshoopNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. Beleggers reageren op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook is er weer wat hoop op dat China en de Verenigde Staten hun handelsvete tot een goed einde gaan brengen nu er enige ontspanning lijkt te zijn.
12/09 15u45  ECB lanceert omvangrijk monetair steunpakketFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat opnieuw obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren.
12/09 15u15  Trump beschuldigt ECB van koersmanipulatieWASHINGTON (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) schaadt de Amerikaanse export door de waarde van de euro omlaag te sturen ten opzichte van de dollar. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump in reactie op de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de centrale bank donderdag aankondigde.
12/09 15u00  'Wall Street verwerkt ECB-besluit'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag voor een licht hogere opening. Beleggers op Wall Street verwerken het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook volgen de financiële markten de ontwikkelingen in de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten, waar enige ontspanning lijkt te zijn.
12/09 15u00  Uitkeringsaanvragen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 204.000. Dat betekende een daling met 15.000 ten opzichte van een week eerder, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
12/09 15u00  Inflatie VS licht gedaaldWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in augustus uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis, tegen 1,8 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
12/09 14u45  Economen: groot pakket maatregelen door ECBAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een groot pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren, met een verlaging van de depositorente en een nieuw opkoopprogramma voor obligaties. Economen van ING spreken van een 'big bang' door de centrale bank.
12/09 14u15  ABN investeert in data-techbedrijf TrifactaAMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft een belang genomen in Trifacta, een Amerikaans data-techbedrijf. De omvang van de investering werd niet verstrekt.
12/09 14u15  Shell spreekt steun uit voor KlimaatakkoordDEN HAAG (AFN) - Shell Nederland heeft zijn steun uitgesproken voor het Klimaatakkoord. President-directeur Marjan van Loon zegt dat het akkoord 'pittige opgaven' bevat om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. 'Maar dat houdt ons niet tegen. We willen aan de slag', zegt Van Loon. Ze noemt het klimaatakkoord heel belangrijk voor de energietransitie.
12/09 14u15  AEX omhoog na stappen ECBAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 ging donderdag na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) duidelijk omhoog. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift na de bekendmaking dat er een nieuw economisch steunprogramma met een open einde wordt opgezet en verdere renteverlagingen niet worden uitgesloten.
12/09 14u00  ECB komt met nieuwe stimuleringsmaatregelenFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat opnieuw obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren.
12/09 13u45  Altice bereidt obligatie-uitgifte voorAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern Altice France is een obligatie-uitgifte van 1,5 miljard euro aan het voorbereiden. Die zou een deel van de bestaande duurdere schuldfinanciering van het moederbedrijf moeten vervangen.
12/09 13u30  Kamer hekelt compensatie aan oliebedrijvenDEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer is uiterst kritisch op de 90 miljoen euro die minister Eric Wiebes aan oliebedrijven Shell en Exxonmobil moet betalen om de gaswinning eerder te stoppen.
12/09 12u30  OESO ziet economische groei afzwakkenPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het tweede kwartaal van 2019 licht afgezwakt. Dat schrijft de OESO in een rapport.
12/09 12u00  Beurzen wachten op DraghiAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Alle ogen zijn gericht op president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zorgde daarnaast voor enig optimisme op de beursvloeren.
12/09 11u15  Industriële productie eurozone verder omlaagLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in juli met 0,4 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
12/09 11u15  Ifo: recessie Duitsland in derde kwartaalMÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse economie zal in het derde kwartaal van dit jaar waarschijnlijk in een recessie belanden. Dat meldde het toonaangevende Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. De kenners rekenen op een krimp van de grootste economie van Europa met 0,1 procent op kwartaalbasis.
12/09 10u45  IEA waarschuwt OPEC voor overschot oliemarktPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De OPEC krijgt in 2020 waarschijnlijk te maken met een groot overschot op de oliemarkt, mede door de sterk groeiende olieproductie in de Verenigde Staten en andere landen buiten het oliekartel. Daarvoor waarschuwde het Internationaal Energie Agentschap (IEA).
12/09 10u15  'Goede stap Vopak richting groei in lng-markt'AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft met het nemen van een belang van 49 procent in de Colombiaanse importterminal SPEC een goede stap genomen om binnen de markt voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) te groeien. Zo oordelen marktkenners bij ING. Ook analisten bij KBC Securities staan positief tegenover de transactie.
12/09 10u15  'Opdrachten Boskalis welkome toevoeging'AMSTERDAM (AFN) - De twee opdrachten in Roemenië en het Verenigd Koninkrijk zijn een welkome toevoeging aan het orderboek van Boskalis. Dat is de beoordeling van analisten bij KBC Securities.
12/09 10u15  AEX hoger na uitstel importtarievenAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Alle ogen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zorgde daarnaast voor optimisme op de beursvloeren.
12/09 10u15  Tabaksreus BAT snijdt in personeelsbestandLONDEN (AFN) - Tabaksreus British American Tobacco (BAT) gaat voor het einde van het jaar wereldwijd 2300 banen schrappen. Het concern is ook in Nederland actief, maar of hier ook banen verdwijnen is niet direct duidelijk.
12/09 10u15  Kaartenmaker AND aast op nieuwe klussenCAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van het jaar nieuwe kansen gecreëerd, maar die hebben nog niet concreet tot omzet geleid. Desondanks werden de omzet en het resultaat toch verbeterd in de periode, zo meldt de kaartenmaker.
12/09 10u15  Twee kustbeschermingsklussen voor BoskalisPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in het Verenigd Koninkrijk en Roemenië contracten verworven om een deel van de kust in die landen te versterken en te beschermen tegen erosie. De gezamenlijke waarde van de contracten bedraagt circa 85 miljoen euro.
12/09 10u15  'Alle ogen gericht op ECB'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Alle ogen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Verder zorgt het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen voor optimisme op de beursvloeren.
12/09 10u15  Handelshoop helpt Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag met winst geëindigd. De aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump om de verhoging van de importtarieven op Chinese goederen twee weken uit te stellen zorgde voor optimisme bij beleggers. Daarnaast werd gewacht op de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag waarschijnlijk met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen.
12/09 10u15  BinckBank breidt diensten in Spanje uitAMSTERDAM (AFN) - BinckBank gaat zijn diensten in Spanje aanzienlijk uitbreiden met een speciaal beleggingsplatform gericht op de meer dan 2,5 miljoen Europese expats die in het land wonen of verblijven. Het is het eerste grote initiatief na de overname van de onlinebroker door het Deense Saxo Bank.
12/09 10u15  Lagere inflatie Duitsland bevestigdWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in augustus afgezwakt naar 1,4 procent op jaarbasis, van 1,7 procent een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers.
12/09 10u15  'Chinese video-app wil naar Wall Street'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese start-up Kuaishou overweegt een beursgang in de Verenigde Staten. De onderneming heeft een app waarop korte video's kunnen worden geplaatst en wil verder groeien, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
12/09 10u15  Maker Angry Birds verlaagt prognosesHELSINKI (AFN) - Het Finse Rovio Entertainment, de maker van het tien jaar oude mobiele spelletje Angry Birds, heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar verlaagd. Dat komt onder meer doordat er meer investeringen gedaan moeten worden om gebruikers naar zich toe te trekken.
12/09 10u15  Financieel topman Intertrust vertrektAMSTERDAM (AFN) - Financieel topman Hans Turkesteen vertrekt bij financieel dienstverlener Intertrust. Hij wordt per direct opgevolgd door Rogier van Wijk, aldus de onderneming in een verklaring.
12/09 10u15  China overweegt boeren VS te matsenPEKING (AFN) - China overweegt de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De opschorting van de handelsbeperkingen zou een teken van goede wil naar de Verenigde Staten zijn in aanloop naar de aankomende hervatting van het handelsoverleg, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
12/09 10u15  Vopak neemt belang in lng-fabriek in ColombiaROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft een belang van 49 procent genomen in SPEC, een lng-importterminal in Colombia. SPEC is de enige fabriek in het Zuid-Amerikaanse land voor de invoer van lng, of vloeibaar gemaakt aardgas. Financiële details over de deal werden niet gemeld.
12/09 10u15  AB Inbev blaast beursplan nieuw leven inBRUSSEL (AFN) - Brouwersconcern AB InBev blaast zijn plannen om zijn Aziatische activiteiten naar de beurs in Hongkong te brengen nieuw leven in. Deze werden enkele maanden geleden nog afgeblazen.
12/09 10u15  Export groeit met 1 procentDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in juli 1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is ongeveer gelijk aan de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
12/09 10u15  Aantal faillissementen afgenomenDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden in augustus 13 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, aldus het statistiekbureau.
12/09 10u15  'SBM verhult ernstige gezondheidsrisico’s gifschip'AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft in 2018 een ernstig vervuild schip laten slopen in India. De gastanker bevatte zeer hoge concentraties kwik en het bedrijf was door een gespecialiseerd bureau gewaarschuwd dat werknemers tijdens het sloopwerk kwikdampen konden inademen, meldt Zembla op basis van gesprekken met betrokkenen, e-mails en vertrouwelijke documenten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Consument opnieuw negatief19/09 07u00 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is opnieuw negatief. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets,
11x 'KPN legt advies XS4ALL naast zich neer'19/09 06u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (or) van XS4ALL om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4ALL naast zich neergelegd. Dat meldt De Telegraaf, op basis van een melding door de raad.
11x 'Pakketbezorgers willen blokkade postfusie'19/09 06u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Pakketbezorgers DHL, DPD, GLS en Packs hebben harde kritiek op de voorgenomen postfusie. Ze roepen de politiek op goed te kijken naar de afwijzing van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), aldus De Telegraaf donderdag.
11x Werkloosheid gestegen naar 3,5 procent19/09 07u00 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 7000 per maand gestegen naar 321.000. Hiermee was 3,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
11x Centrale banken stuwen Nikkei19/09 08u15 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een kleine winst geëindigd. De beurshandel stond vooral in het teken van de centrale banken. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) verlaagde woensdag het rentetarief om de economie te stimuleren. De Bank of Japan hield het ruime monetaire beleid ongewijzigd, maar hintte wel op een mogelijke verdere versoepeling van het beleid in oktober. De beleidsmakers van de Fed zijn daarentegen verdeeld over hoe het rentebeleid er de komende tijd uit moet zien.
10x Huishoudelijke consumptie omhoog19/09 07u00 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Consumenten hebben in juli 1,7 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er werd vooral meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
10x Bank of Japan laat beleid onveranderd19/09 07u45 - IEX.NL: TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse centrale bank laat zijn monetaire beleid ongewijzigd. Het belangrijkste rentetarief in Japan blijft min 0,1 procent en de omvang van het opkoopprogramma blijft onveranderd.
10x 'Vrijwel vlak begin voor Damrak'19/09 08u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal donderdag waarschijnlijk vrijwel vlak beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente in de VS conform verwachting verlaagde.
10x Rocket Internet ziet winst stijgen19/09 09u15 - IEX.NL: BERLIJN (AFN) - Rocket Internet heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Oliver Samwer, topman van de Duitse start-upinvesteerder spreekt van een goed begin van het jaar. Hij laat verder weten dat zijn bedrijf door blijft timmeren aan de strategie om jonge techbedrijven te laten uitgroeien tot gevestigde namen.
9x KPN zet opdoeken merk XS4ALL door19/09 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - KPN heft zijn merk XS4ALL ondanks bezwaren van personeel en klanten van die internetprovider toch op. Dat hebben leidinggevenden van XS4ALL laten weten aan de ondernemingsraad van de dochteronderneming, zo laat het telecombedrijf weten.

Statistieken

Artikels:
31874
Gelezen:
22073
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven