zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/02 23u45  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
22/02 23u30  Nederland houdt 'triple A' bij Moody's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
22/02 22u30  Kraft Heinz keldert op Wall Street NEW YORK (AFN) - Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers hebben het Amerikaanse levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel positief.
22/02 22u00  Ook techbedrijf Zoom wil naar de beurs SAN JOSE (AFN) - Ook techbedrijf Zoom, dat zogeheten videoconferences regelt, wil naar verluidt naar de beurs in New York. Volgens ingewijden van Business Insider mikt het bedrijf erop eind maart een aanvraag hiervoor in te dienen. In dat geval zou de beursgang al in april kunnen plaatsvinden.
22/02 21u45  'VEON wil Russisch onderdeel verkopen' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON wil naar verluidt zijn Russische wireless-tak van de hand doen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het onderdeel misschien meer oplevert dan VEON zelf waard is op de markt. Er zouden hierover afgelopen jaar ook al gesprekken zijn gevoerd met het Russische staatsbedrijf Rostelecom.
22/02 21u15  Trump praat binnenkort met Chinese president WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG ) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.
22/02 20u30  Chinese moeder Vivat langer onder curatele PEKING (AFN) - Anbang Insurance Group, het in de problemen geraakte Chinese moederbedrijf van verzekeraar Vivat, staat minstens nog een jaar langer onder curatele van de autoriteiten in China. Dat heeft het team van bewindvoerders van de Chinese overheid laten weten.
22/02 19u45  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over de verstandhouding tussen China en de Verenigde Staten droeg bij aan de positieve teneur op Wall Street. Beleggers straften daarnaast Kraft Heinz flink af, omdat het levensmiddelenconcern plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen.
22/02 17u45  ASMI grote winnaar op Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - Chipbedrijf ASMI was vrijdag erg in trek op de beurs in Amsterdam dankzij sterke kwartaalresultaten. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De Europese beurzen gingen met kleine winsten het weekend in.
22/02 17u45  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het autoconcern voorspelt voor 2019 daarbij nog hogere marges en verkopen. Maar de Duitsers waarschuwen tegelijkertijd voor aanhoudende tegenwind.
22/02 16u15  Hoekstra ziet niets in verkoop KLM-belang DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat zijn aandelenbelang in KLM niet verkopen. Dat zei minister Wopke Hoekstra van Financiën. ,,Ik zie niet wat het toegevoegde belang is van verkoop van die 6 procent', zei hij vrijdag na de ministerraad.
22/02 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf Besi in trek dankzij sterke kwartaalresultaten.
22/02 15u45  Kraft Heinz zwaar afgestraft op Wall Street NEW YORK (AFN) - Levensmiddelenconcern Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers hebben het levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel licht positief.
22/02 15u45  Meer loon voor personeel verzekeraar ASR UTRECHT (AFN) - Personeel van verzekeraar ASR krijgt de komende twee jaar 6 procent salarisverhoging. Ook wordt het partnerverlof voor mannen die vader worden uitgebreid. Dat staat in een cao-akkoord dat de verzekeraar met de vakbonden overeenkwam.
22/02 15u00  Koersval in de maak voor Kraft Heinz NEW YORK (AFN) - Voor levensmiddelenconcern Kraft Heinz lijkt een bloedrode beursdag in het verschiet te liggen. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met een miljardenafschrijving op de proppen. Die zorgden ervoor dat Kraft Heinz het vierde kwartaal van vorig jaar afsloot met een miljardentekort. Het algehele sentiment op de aandelenbeurzen in New York lijkt vrijdag evenwel positief te zijn.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 14u30  'ING-tak verkoopt belang in bank India'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING-onderdeel Mauritius Investments heeft een bedrag van circa 883 miljoen euro opgehaald met de verkoop van zijn volledige belang in de Indiase bank Kotak Mahindra. Dat meldden ingewijden rond de kwestie aan Bloomberg.
22/02 12u15  Brussel: afspraak overname E-plus geschondenBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie verdenkt Telefónica Deutschland ervan bepaalde afspraken rond de overname van E-plus in 2014 niet te zijn nagekomen. Dat maakt EU-commissaris Margrethe Vestager van mededinging bekend. Ze heeft het Duitse telecombedrijf een lijst van bezwaren toegestuurd. Telefónica hangt nu een boete van maximaal 10 procent van de omzet boven het hoofd.
22/02 12u15  BMW en Daimler steken miljard in mobiliteitSTUTTGART (ANP) - De Duitse autoconcerns Daimler en BMW steken gezamenlijk 1 miljard euro in de uitbreiding van hun mobiliteitsdiensten. Het geld wordt gestoken in een vijftal divisies gericht op onder meer elektrisch rijden, laadinfrastructuur, parkeren en autodeeldiensten.
22/02 12u00  'Markt kijkt naar Sandd bij PostNL'AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de jaarcijfers van PostNL gaat de aandacht maandag vooral uit naar eventuele geluiden over concurrent Sandd. Volgers van het postbedrijf verwachten dat er op korte termijn nieuws komt over een mogelijke consolidatie op de postmarkt. Mogelijk zouden PostNL en Sandd zelfs volledig of deels samen moeten gaan.
22/02 12u00  Shell krijgt Chinese handelsvergunningHANGZHOU (AFN) - Shell heeft een vergunning gekregen voor oliehandel op de groothandelsmarkt in China. Het is volgens persbureau Xinhua de eerste keer dat de Volksrepubliek deze toestemming verleent aan een bedrijf dat volledig in niet-Chinese handen is.
22/02 11u45  ASMI uitblinker op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van chipbedrijf ASMI was vrijdag in trek op de Amsterdamse beurs dankzij sterke kwartaalcijfers. Ook biotechnoloog Galapagos werd hoger gezet na publicatie van de jaarcijfers. De Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.
22/02 11u30  Inflatie eurozone blijft op 1,4 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in januari gezakt naar 1,4 procent op jaarbasis, van een bijgestelde 1,5 procent in december. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers.
22/02 11u15  'Fugro breekt met negatieve teneur'AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft vorig jaar naar verwachting zijn jaaromzet opgekrikt. Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) komt hoger uit. Onder de streep blijft er nog wel sprake van een tekort. Dit is althans de gemiddelde verwachting van kenners die zijn geraadpleegd door persbureau Bloomberg. Fugro opent maandag de boeken.
22/02 11u15  ING verlaagt advies UnibailAMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt zijn advies voor vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield (URW) van buy naar hold. Analisten van de bank verwachten in de toekomst een lagere vergelijkbare groei van de huuropbrengsten, mede door zwakte in de detailhandel.
22/02 11u00  Piloten voeren druk op bij easyJetAMSTERDAM (AFN) - De piloten van de Nederlandse tak van het Britse budgetvlieger easyJet hebben de eerste stap gezet in de strijd om betere arbeidsvoorwaarden. Zij roepen een speciaal actieteam in het leven dat acties zoals stakingen gaat voorbereiden, meldde pilotenvakbond VNV.
22/02 10u30  Vertrouwen Duitse ondernemer tanendeMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in februari verder gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersvertrouwen gaat nu al zes maanden op rij omlaag.
22/02 10u15  '2019: beslissend jaar voor Galapagos'AMSTERDAM (AFN) - Het lopende jaar wordt spannend voor de biotechnoloog Galapagos. Veel kandidaatmedicijnen komen dan in een cruciale fase van hun ontwikkeling, met hogere uitgaves aan klinische proeven tot gevolg. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
22/02 09u45  'ASMI positieve uitzondering in chipmarkt'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ASM International (ASMI) lijkt een positieve uitzondering in de chipindustrie, en daarmee is het bedrijf eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Dat schrijven kenners van NIBC in een rapport over de onderneming die donderdag nabeurs met cijfers kwam.
22/02 09u30  KBC verhoogt advies op HALAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities heeft zijn advies op HAL Trust verhoogd van hold naar accumulate. Volgens de Belgische bank is de huidige waardering van het aandeel HAL te laag, gelet op het tweejarig gemiddelde. Het koersdoel voor HAL werd bijgesteld van 158 naar 150 euro per aandeel.
22/02 09u15  Galapagos en ASMI stijgen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street en wachten op meer nieuws over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak vielen de resultaten van Galapagos en ASMI in goede aarde.
22/02 09u00  Zware tegenwind voor Kraft HeinzCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz kamt met zware tegenwind. Het bedrijf schreef ruim 15 miljard dollar af op de waarde van een aantal van zijn merken, zoals Kraft en Oscar Mayer. Daardoor resteerde er over het slotkwartaal van 2018 uiteindelijk een fors verlies. De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) doet ondertussen onderzoek naar de boekhouding van het bedrijf.
22/02 09u00  Heineken-bestuurster in raad Novo NordiskKOPENHAGEN (AFN) - De Deense farmaceut Novo Nordisk wil financieel topvrouw van Heineken, Laurence Debroux, benoemen tot lid van de raad van bestuur. De grootste maker van diabetesmedicijnen draagt haar in maart voor op de aandeelhoudersvergadering.
22/02 08u30  ASM PT voorziet vertraging chipmarktHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Chiptoeleverancier ASM Pacific Technologies (ASM PT) denkt dat de vraag naar zijn producten het komende kwartaal terugloopt. Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2018 een hogere omzet, maar de waarde van het orderboek liep terug. Volgens topman Lee Wai Kwong wijst dat op een mogelijke vertraging van de marktgroei.
22/02 08u30  Duitse economische groei stagneertWIESBADEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De economie van Duitsland is in het vierde kwartaal van 2018 gestabiliseerd in vergelijking met de voorgaande periode. Dat liet het Duitse federale statistiekbureau dinsdag weten op basis van een definitief cijfer.
22/02 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs zal vrijdag naar verwachting afwachtend beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers verwerken de lagere slotstanden op Wall Street en wachten op meer nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/02 08u00  Arcadis onderzoekt mobiliteitshubsARNHEM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis doet voor de gemeente Amsterdam onderzoek naar zogeheten mobiliteitshubs. Dat doet het bedrijf samen met accountants- en advieskantoor Deloitte en stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan. Financiële details maakte Arcadis niet bekend.
22/02 07u45  Polen op pole voor Cryo-SaveAMSTERDAM (AFN) - Het Poolse PBKM heeft een voorlopig akkoord ondertekend over een eventuele overname van vrijwel alle activiteiten van stamceltak Cryo-Save van het in Amsterdam genoteerde Esperite. De Poolse branchegenoot heeft nu tot eind juni exclusief de mogelijkheid om tot een akkoord te komen.
22/02 07u30  Nikkei sluit positieve week lager afTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een klein verlies gesloten. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie zorgden voor een negatieve stemming. De verliezen bleven echter beperkt dankzij positieve signalen over de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.
22/02 06u15  Altice USA krikt opbrengsten opNEW YORK (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice USA heeft afgelopen kwartaal zijn omzet en winstgevendheid opgevoerd. Volgens topman Dexter Goei werd daarmee voldaan aan de eigen doelen voor het hele jaar.
21/02 22u45  'Pinterest zet stap voor beursgang'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Socialenetwerksite Pinterest heeft een nieuwe stap gezet voor een beursgang. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal zijn documenten in aanloop naar een beursdebuut ingeleverd en mikt de onderneming op een waardering van minimaal 12 miljard dollar.
21/02 22u45  Hogere omzet en lager verlies voor GalapagosMECHELEN (AFN) - Galapagos heeft vorig jaar zijn omzet verdubbeld en het verlies stevig teruggebracht. Volgens de biotechnoloog werd 2018 daarbij afgesloten met een ,,uitzonderlijk sterke'' balans, ondanks de nog altijd substantiële kosten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.
21/02 22u30  Verliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. Beleggers verwerkten onder meer tegenvallende macro-economische cijfers. Daarnaast ging de aandacht op Wall Street vooral uit naar het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.
21/02 22u30  Gerrit Zalm commissaris bij Danske BankKOPENHAGEN (AFN) - Gerrit Zalm wordt commissaris bij het door een grote witwasaffaire geplaagde Danske Bank. De grootste bank van Denemarken wil dat de Nederlandse oud-minister van Financiën en ex-topman van ABN AMRO het eigen interne toezichtsorgaan komt versterken. Aandeelhouders stemmen op 18 maart over de aanstelling van de 66-jarige Zalm.
21/02 22u00  Heineken Nigeria voorziet uitdagend jaarLAGOS (AFN/BLOOMBERG) - Nigerian Breweries, de Nigeriaanse tak van bierbrouwer Heineken, voorziet een uitdagend jaar. Topman Jordi Bel sluit niet uit ergens in 2019 de prijzen omhoog te doen om de marges op peil te houden.
21/02 20u15  ECB boekt meer winstFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen jaar meer winst geboekt dan in 2017. De instelling in Frankfurt profiteerde vooral van gestegen rente-inkomsten. De nettowinst wordt onder de nationale centrale banken van het eurogebied verdeeld. In Nederland is dat De Nederlandsche Bank (DNB).
21/02 19u45  Wall Street verwerkt tegenvallende macro'sNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers verwerkten onder meer tegenvallende macro-economische cijfers. Daarnaast ging de aandacht op Wall Street vooral uit naar het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.
21/02 18u45  Recordomzet en orderinstroom voor ASMIALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) kende vorig jaar een sterke eindspurt. De omzet en orderinstroom kwamen in het vierde kwartaal uit op een record. De toeleverancier aan de chipindustrie is mede daardoor in staat het dividend stevig op te krikken.
21/02 18u00  BAM, VolkerWessels rond met banken over sluisIJMUIDEN (AFN) - OpenIJ, het samenwerkingsverband tussen bouwers BAM en VolkerWessels voor de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden, heeft een akkoord bereikt met zijn banken over de financiering van het project. Daardoor kan het consortium weer gebruik maken van de financieringsfaciliteiten.
21/02 18u00  RELX en Heijmans uitschieters op beursAMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier RELX was donderdag een grote winnaar op de beurs in Amsterdam vanwege goed ontvangen resultaten. Bouwer Heijmans ging juist flink onderuit. Het algehele sentiment bij beleggers was gemengd. De markten waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het Amerikaans-Chinese handelsoverleg.
21/02 17u15  BAM wint klus bij oude FNV-kantoor in WoerdenWOERDEN (AFN) - BAM Wonen heeft samen met woningcorporatie GroenWest een klus binnengesleept bij het voormalige FNV-kantoor in Woerden. Volgens het bouwconcern wordt het voormalige kantoor gesloopt en komen er 265 huur- en koopappartementen.
21/02 17u00  Unilever: vooral groei in opkomende marktenROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Consumentengoederenmaker Unilever verwacht in een aantal opkomende markten meer groei te kunnen behalen dan in heel West-Europa. Die groei moet uit landen als Bangladesh, Myanmar en Pakistan komen, zei financieel directeur Graeme Pitkethly tijdens een conferentie in Florida.
21/02 17u00  Nederlandse maaiermaker in Amerikaanse handenGIESSEN (AFN) - Dutch Power Company (DPC), een producent van professionele maaiers en machines, wordt overgenomen door zijn Amerikaanse beursgenoteerde branchegenoot Alamo Group. Er zijn geen financiële details van de deal naar buiten gebracht.
21/02 16u15  Verkoop bestaande woningen VS omlaagWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in januari onverwacht met 1,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
21/02 16u15  Weer lichte daling conjunctuurbarometer VSNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in januari opnieuw iets verminderd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
21/02 16u00  Amerikaanse industrie minder hard gegroeidNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in februari minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van voorlopige cijfers.
21/02 16u00  Hoofdindex Amsterdam nipt in de plusAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam noteerde donderdagmiddag licht hoger. Ook de meeste andere Europese graadmeters bleven dicht bij huis. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het Amerikaans-Chinese handelsoverleg. Op het Damrak kwamen onder meer informatieleverancier RELX en bouwer Heijmans met cijfers.
21/02 16u00  Lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer tegenvallende macro-economische cijfers. Op Wall Street wordt verder vooral gewacht op nieuws over de voortgang van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.
21/02 15u00  'Rustige opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten stevenen af op een rustige opening. Beleggers verwerkten tegenvallende macro-economische cijfers. De orders voor Amerikaanse goederen vielen lager uit dan verwacht in december, wat kan duiden op een vertraging van de Amerikaanse economie. Verder bood de vermeende vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China steun aan het sentiment.
21/02 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia tanendePHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand gekrompen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
21/02 14u45  Uitkeringsaanvragen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 23.000 gedaald tot 216.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
21/02 14u45  Orders duurzame goederen VS omhoogWASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in december met 1,2 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
21/02 14u15  Akkoord over nieuwe cao waterbouwDEN HAAG (AFN) - Werkgevers in de waterbouw en de vakbonden FNV en CNV zijn het eens geworden over een nieuwe cao. Personeel in de sector krijgt er gedurende de looptijd van de overeenkomst 3,5 procent meer loon bij.
21/02 13u00  'Nigeria eist miljarden van oliebedrijven'DEN HAAG (AFN/RTR) - Nigeria eist dat zes grote oliebedrijven 20 miljard dollar aan achterstallige belastingen en royalty's betalen. Shell, Exxon, Chevron, Eni, Total en Equinor moeten allen tussen de 2,5 miljard en 5 miljard dollar betalen, zeiden bronnen tegen persbureau Reuters.
21/02 13u00  Nedap levert Rockwool beveiligingssysteemGROENLO (AFN) - Nedap levert bouwmaterialenfabrikant Rockwool een systeem voor de standaardisering van beveiligingsmaatregelen. Dat maakt de beursgenoteerde onderneming bekend zonder vermelding van financiële details.
21/02 12u15  'VW vreest miljardenstrop door tarieven VS'LONDEN (AFN) - Automaker Volkswagen vreest dat hogere importtarieven door de Verenigde Staten het bedrijf miljarden kan gaan kosten. Topman Herbert Diess bevestigde tegen de Britse zakenkrant Financial Times een lezing van onderzoeksbureau Evercore ISI, die stelde dat VW in het ergste geval een extra kostenpost van 2,5 miljard euro te wachten staat.
21/02 12u15  J&J gedagvaard om talkpoederzaakNEW BRUNSWICK (AFN) - Medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in de Verenigde Staten dagvaardingen ontvangen in verband met een grote talkpoederaffaire. In babypoeder van het concern zouden asbestdeeltjes zitten die kanker veroorzaken. Onder andere het Amerikaanse ministerie van Justitie en beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) eisen nu inzage in documenten rond deze zaak.
21/02 12u15  RELX koploper in hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van informatieleverancier RELX was donderdag in trek op de Amsterdamse beurs na goed ontvangen resultaten. De cijfers van bouwer Heijmans vielen daarentegen in minder goede aarde. De stemming op de Europese beursvloeren was gemengd. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het Amerikaans-Chinese handelsoverleg.
21/02 12u15  Amerikaanse SEC onderzoekt Danske BankKOPENHAGEN (AFN) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek begonnen naar Danske Bank. De grootste bank van Denemarken verwerkte van 2007 tot en met 2014 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen via een dochteronderneming in Estland. Onder meer crimineel geld uit Rusland zou zijn witgewassen.
21/02 12u15  Prognose containerreus Maersk stelt teleurKOPENHAGEN (AFN/RTR) - De Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk heeft de weg naar herstel vorig jaar verder ingezet, maar kwam wel met een voorzichtige prognose voor het lopende boekjaar. Dat laatste maakte beleggers nerveus. Het aandeel verloor donderdagochtend 10 procent aan beurswaarde.
21/02 12u15  'Kostenprognose Van Lanschot positief'AMSTERDAM (AFN) - De kostenbesparing die Van Lanschot Kempen in het vooruitzicht stelt, is goed nieuws. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de jaarcijfers van de bank en vermogensbeheerder.
21/02 12u15  'Meer banen weg bij VEON in Amsterdam'AMSTERDAM (AFN) - Het beursgenoteerde telecombedrijf VEON is van plan nog meer banen te schrappen op het hoofdkantoor in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van bronnen rond de onderneming.
21/02 12u15  Bedrijvigheid Europese industrie naar benedenLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in industrie in de eurozone is deze maand tegen de verwachtingen in gedaald, vooral door de mindere prestaties in Duitsland. In de dienstensector was de groei sterker dan een maand eerder. Dat meldt marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
21/02 12u15  Grootverbruikers: kwaliteit postdienst stabielDEN HAAG (ANP) - De kwaliteit van de postbezorging is vorig jaar niet verbeterd, maar ook niet achteruit gegaan. Dat concluderen bedrijven die nog veel post versturen. Gemeten over een langere periode is volgens de ondernemingen, verenigd in de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP), wel sprake van een verbetering.
21/02 12u15  BAM-dochter krijgt opdracht in UtrechtUTRECHT (AFN) - BAM-dochter AM heeft een opdracht gekregen van de gemeente Utrecht. De gebieds- en vastgoedontwikkelaar heeft de aanbesteding gewonnen voor de ontwikkeling van het plan Laurierkwartier.
21/02 12u15  Heijmans keldert na cijfersAMSTERDAM (AFN) - Heijmans stond donderdag op Beursplein 5 flink onder druk. Het bouwbedrijf opende de boeken over het vierde kwartaal en gaf onder meer aan geen dividend uit te keren omdat het zijn balans verder wil versterken.
21/02 12u15  'RELX in lijn met verwachtingen'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten en ook de vooruitzichten van informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX waren goeddeels als verwacht. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming. Wel wijzen ze in het bijzonder op de gemengde vooruitzichten voor de divisies Scientific, Technical Medical (STM) en Exhibitions.
21/02 12u15  Fatale ongelukken smet op resultaten AngloLONDEN (AFN/RTR) - Mijnbouwgigant Anglo American heeft vorig jaar een hogere winst geboekt dan een jaar eerder. Het concern voerde naar eigen zeggen de productiviteit op en profiteerde van hogere prijzen voor veel grondstoffen. De resultaten werden evenwel overschaduwd door een dodelijk ongeluk dat recent bij een kolenmijn in Australië plaatshad.
21/02 12u15  SFR wil meer geld van OrangePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse SFR, een dochterbedrijf van het in Amsterdam genoteerde Altice Europe, wil fors meer geld zien van het Franse telecombedrijf Orange in een zaak over machtsmisbruik. Orange maakte bij de publicatie van de jaarcijfers bekend dat een eerdere claim is verhoogd naar 2,8 miljard euro. SFR legde eerder nog een claim van 512 miljoen euro op het bord bij Orange.
21/02 12u15  S&P negatiever over NissanLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van automaker Nissan zullen de komende 1 tot 2 jaar onder druk komen te staan, als gevolg van mindere verkoopprestaties op belangrijke automarkten. Daarnaast zal het concern tijd nodig hebben om rust in de top van het bedrijf te herstellen. Dat schrijft kredietbeoordelaar SP in een rapport over de automaker, waarbij het de rating op Nissan naar beneden toe bijstelde.
21/02 12u15  Heijmans onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers bleven hopen op een positief verloop van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak ging Heijmans onderuit na een handelsbericht.
21/02 12u15  Telefónica rekent op groeiMADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse Telefónica kijkt positief vooruit. Het telecomconcern rekent voor dit jaar op een groei van het bedrijfsresultaat van 2 procent op een omzet die met eenzelfde percentage zal stijgen, zo werd bij de publicatie van de jaarcijfers gemeld. Daarmee waren de prognoses iets zonniger dan waar kenners in doorsnee op rekenden.
21/02 12u15  Barclays zet geld opzij voor brexitLONDEN (AFN/RTR) - De Britse bank Barclays heeft een voorziening genomen in aanloop naar de brexit, vanwege mogelijke economische onzekerheid vanwege het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De voorziening heeft een omvang van 150 miljoen pond en is in het laatste kwartaal van vorig jaar in de boeken gezet.
21/02 12u15  Omzetmijlpaal voor Neways in 2018SON (AFN) - Neways Electronics heeft in het afgelopen jaar voor het eerst meer dan een half miljard euro aan omzet behaald. De producent van elektronische componenten profiteerde van een sterke vraag uit de halfgeleider- en auto-industrie en zag bovendien zijn winst flink stijgen.
21/02 12u15  RELX zet weer recordresultaten in de boekenAMSTERDAM (AFN) - RELX heeft het voorbije jaar naar eigen zeggen wederom records in de boeken gezet. De omzet van de informatieleverancier en data- en analysebedrijf kwam uit op bijna 7,5 miljard pond, omgerekend circa 8,5 miljard euro. Daarnaast steeg de operationele winst naar 2,3 miljard pond.
20/02 23u15  Unibail-Rodamco plaatst obligatieleningenAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft twee obligatieleningen geplaatst. De opbrengst gebruikt URW voor algemene bedrijfsdoeleinden. Verder verlengt het bedrijf met de obligatieleningen de gemiddelde looptijd van zijn schulden.
20/02 23u00  Fitch bekijkt rating Verenigd KoninkrijkLONDEN (AFN/RTR) - Kredietbeoordelaar Fitch dreigt de kredietrating van het Verenigd Koninkrijk te verlagen. De Britten hebben nu nog een AA-rating, maar zijn door Fitch op 'rating watch negative' gezet.
20/02 22u30  Bescheiden winsten op rustig Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag kleine winsten geboekt. Beleggers reageerden op de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve. Ook blijven ze kijken naar Washington waar de Verenigde Staten en China hun handelsgesprekken voortzetten. Verder kwam navigatiespecialist Garmin met cijfers.
20/02 21u30  'Opgelichte beleggers klagen ING aan'AMSTERDAM (AFN) - Opgelichte Amerikaanse beleggers hebben ING Bank aangeklaagd. Dat schrijft NRC. De beleggers, die dachten dat ze in de handel in vreemde valuta's stapten, werden opgelicht door twee Nederlanders die hun geld via rekeningen bij ING wegsluisden.
20/02 20u45  Fed voorzichtig vanwege onzekerheidWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers bij de Federal Reserve hebben voor voorzichtigheid gekozen en wachten af hoe hun tot nu toe genomen rentestappen de economie beïnvloeden. Dat doen ze omdat er de nodige onzekerheden zijn in de economische verwachtingen, blijkt uit de notulen van de laatste vergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.
20/02 19u45  Rustige sessie op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers zochten naar richting nu handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten deze week een vervolg krijgen in Washington. Verder werd uitgekeken naar de notulen die de Federal Reserve publiceert. Aan het bedrijvenfront kwam navigatiespecialist Garmin met cijfers.
20/02 19u30  Biotech-fondsen fors goedkoperAMSTERDAM (AFN) - Vier in Amsterdam genoteerde biotechbedrijven hebben vorig jaar fors aan waarde ingeleverd. Vooral in de tweede helft van het jaar kregen Pharming, Galapagos, Probiodrug en Kiadis Pharma klappen. Toen verloren ze gemiddeld ruim een kwart aan beurswaarde, blijkt uit de Biotech Barometer van beurshuis Euronext.
20/02 19u15  Alumexx breidt assortiment uitETTEN-LEUR (AFN) - Alumexx heeft zijn assortiment uitgebreid en gaat internationaal de vleugels verder uitslaan. Dat maakte de producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt woensdag bekend.
20/02 17u45  Europese beurzen hoger de dag uitAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 is woensdag licht hoger geëindigd. Ook elders in Europa gingen de beurzen met winst de handelssessie uit. Beleggers op het Damrak kregen onder meer de cijfers van Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM voor de kiezen. Verder keken ze naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China.
20/02 17u30  VolkerWessels blaast glasvezelactiviteiten nieuw leven inAMSTERDAM (AFN) - VolkerWessels Telecom blaast zijn glasvezelactiviteiten nieuw leven in, onder de noemer Fttx. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.
20/02 16u45  Consortium met Arcadis krijgt klus in ChicagoCHICAGO (AFN) - Arcadis heeft samen met samenwerkingspartners Jacobs en Ardmore-Roderick een klus gekregen van de Chicago Transit Authority (CTA). Volgens een woordvoerder van het Nederlandse advies- en ingenieursbureau is er met de opdracht voor het consortium in totaal 100 miljoen dollar gemoeid. Hoeveel daarvan voor rekening van Arcadis komt, kon hij niet zeggen.
20/02 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone neemt toeBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in februari gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie.
20/02 16u00  Sauzenmaker Remia verkoopt raffinaderijDEN DOLDER (AFN) - Sauzenfabrikant Remia uit Den Dolder verkoopt zijn plantaardige olieraffinaderij in het Rotterdamse havengebied aan het Zweedse AAK. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
20/02 16u00  Kleine plus voor AEXAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 ging woensdag licht omhoog. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 15u45  Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de handelssessie begonnen. Beleggers zoeken naar richting nu handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten deze week een vervolg krijgen in Washington. Verder wordt er uitgekeken naar de notulen die de Federal Reserve publiceert. Op het bedrijvenfront kwam navigatiespecialist Garmin met cijfers.
20/02 15u30  Philips mag radiografiesysteem verkopen in VSAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft van de Amerikaanse toezichthouder FDA toestemming gekregen om zijn nieuwe digitale beeldvormingssysteem DigitalDiagnost C90 in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Dat maakte de onderneming bekend.
20/02 14u45  Wall Street wacht handelsgesprekken afNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting licht in de min. Beleggers zoeken naar richting, nadat positieve signalen op het handelsfront vorig week voor stevige winsten zorgden. Naast de lopende Chinees-Amerikaanse gesprekken zal er ook veel aandacht uitgaan naar de notulen die de Federal Reserve publiceert.
20/02 14u15  Miljardenboete voor Zwitsers bank UBSPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank UBS heeft een boete gekregen van ruim 3,7 miljard euro in een Franse belasting- en witwaszaak. Volgens de rechter in Parijs heeft het financiële concern rijke Fransen geholpen bij het ontduiken van belasting door het geld op geheime Zwitserse bankrekeningen te zetten.
20/02 13u45  Garmin boekt hogere winst en omzetSCHAFFHAUSEN (AFN) - Navigatiespecialist Garmin heeft in het vierde kwartaal zijn omzet en winst opgevoerd ten opzichte dezelfde periode vorig jaar. De branchegenoot van TomTom deed vooral goede zaken met zijn activiteiten voor de luchtvaart, zeevaart en outdooractiviteiten. Die compenseerden een daling van bijna 30 procent de opbrengsten bij de autotak van het Amerikaanse bedrijf.
20/02 13u30  Southwest negatiever over omzet door shutdownDALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is negatiever over zijn opbrengsten in het lopende kwartaal. Grote boosdoener is de zogeheten shutdown, die tot eind januari duurde. Een deel van de overheidsinstellingen in de Verenigde Staten bleef die periode door een begrotingsconflict in het Congres dicht, waardoor minder Amerikanen een vlucht boekten.
20/02 12u45  'Investeringen in fintech verdubbeld'AMSTERDAM (AFN) - Wereldwijd is vorig jaar ruim twee keer zo veel geïnvesteerd in nieuwe financiële technologie als een jaar eerder. Die stijging is voornamelijk het gevolg van grote deals rond drie fintech-bedrijven, schrijft KPMG in een rapport over de sector.
20/02 12u00  Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkendPARIJS (AFN) - De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt, zo zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.
20/02 11u45  Kleine winsten op afwachtende beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 10u15  'Galapagos voert omzet op'AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in het afgelopen jaar aanzienlijk meer omzet behaald vergeleken met een jaar eerder. De onderneming heeft ook het nettoverlies teruggedrongen. Deze voorspelling doen kenners gepeild door persbureau Bloomberg. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf komt donderdag met zijn handelsbericht naar buiten.
20/02 10u15  'Nette prestaties Besi in zwakke markt'AMSTERDAM (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) deed het in het vierde kwartaal iets beter dan verwacht, in een zwakke markt. Dat constateren analisten van ING in een reactie op het handelsbericht van de toeleverancier aan de chipindustrie.
20/02 10u00  'Sterk vierde kwartaal voor BAM'ASMTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft in het vierde kwartaal sterke resultaten neergezet. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet hoger uit dan verwacht. Ook overtrof de onderneming de verwachtingen omtrent de winst voor belastingen.
20/02 10u00  Wolters Kluwer koploper in AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u45  'Omzet Wolters Kluwer in lijn met prognoses'AMSTERDAM (AFN) - De omzet die Wolters Kluwer bekendmaakte over het afgelopen jaar, was nagenoeg in lijn met de verwachtingen. Dat stellen analisten van KBC Securities.
20/02 09u45  Tegenslag voor overname Asda door Sainsbury'sLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder die zich buigt over de overname door supermarktketen Sainsbury's van Walmart-dochter Asda is niet overtuigd van een goede afloop van de transactie. De Competition and Markets Authority (CMA) denkt zelfs dat als een aanzienlijke hoeveelheid winkels wordt afgestoten, er mogelijk nog onoverkomelijke bezwaren tegen de deal blijven.
20/02 09u30  'Omzet per eenheid AF-KLM baart zorgen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De opbrengsten per beschikbare per stoel per kilometer bij luchtvaartconcern Air France-KLM baren zorgen. Dat schrijft zakenbank Liberum in een analistenrapport naar aanleiding van de jaarcijfers de onderneming. De ontwikkeling van deze voor luchtvaartmaatschappijen belangrijke graadmeter verslechtert volgens marktvorsers, terwijl de brandstofprijzen stijgen.
20/02 09u30  'Wachten op Vivat-nieuws bij ASR'AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van ASR waren erg in lijn met de verwachtingen, aldus analisten van KBC Securities. Ze wijzen er daarbij op dat het bij de verzekeraar momenteel wachten is op nieuws rondom branchegenoot Vivat.
20/02 09u15  AEX begint met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u15  'Swedbank mogelijk onderdeel witwasschandaal'STOCKHOLM (AFN) - Swedbank, een van de grootste banken van Zweden, is mogelijk ook betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank. In bijna tien jaar tijd heeft voor ongeveer 5,8 miljard dollar aan verdachte transacties plaatsgevonden rondom Swedbank. Mogelijk gaat het om crimineel geld uit de Baltische staten en Rusland.
20/02 09u00  Winstval voor GlencoreLONDEN (AFN/RTR) - Grondstoffenhandelaar en mijnbouwer Glencore heeft de winst afgelopen jaar zien kelderen. Dat kwam door afschrijvingen op twee mijnen in Congo en Zambia, zo kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht.
20/02 09u00  GrandVision koopt Spaanse optiekketenMADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision koopt de Spaanse opticienketen Óptica2000 van warenhuisketen El Corte Inglés. Dat bevestigde de onderneming woensdag, na berichtgeving van zakenkrant Cinco Días.
20/02 08u45  Winstgroei en aandeleninkoop voor LloydsLONDEN (AFN) - Lloyds Banking Group heeft de winst afgelopen jaar zien groeien. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. Lloyds kondigde daarbij ook een groot aandeleninkoopprogramma aan.
20/02 08u45  Wolters Kluwer groeit op eigen krachtAMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer worstelde vorig jaar met wisselkoerseffecten. Daardoor gingen opbrengsten omlaag. Maar op eigen kracht wist de informatie- en dataleverancier wel een hogere omzet in de boeken te zetten. Het concern kondigde tevens aan dit jaar voor 250 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.
20/02 08u30  Ageas krikt dividend opBRUSSEL (AFN/BELGA) - Ageas geeft zijn aandeelhouders een hoger dividend, ook al kon het minder winst uit zijn kernactiviteiten halen. Dat komt woensdag naar voren uit de jaarresultaten van de Belgische verzekeraar.
20/02 08u30  Telefónica Deutschland verwacht omzetdalingMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Telefónica Deutschland rekent op een daling van de omzet in 2019. Als de negatieve effecten van veranderde regels voor onder meer roaming niet worden meegeteld dan blijft de omzet min of meer stabiel. Dat maakte het Duitse telecombedrijf waarin KPN een minderheidsbelang heeft bekend bij de presentatie van zijn voorlopige jaarcijfers.
20/02 08u15  'Damrak verwerkt cijferstroom'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal woensdag naar verwachting vrijwel vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 08u15  Duitse producentenprijzen onverwacht omhoogWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in januari onverwacht met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/02 08u15  ASR pareert onrust op beurzen met vastgoedUTRECHT (AFN) - ASR heeft de flinke koersdalingen op de aandelenbeurzen eind vorig jaar gepareerd door meer in vastgoed te beleggen. Volgens topman Jos Baeten heeft de verzekeraar honderden miljoenen euro's weggetrokken uit zijn aandelenportefeuille en die vervolgens gestoken in steen.
20/02 08u00  Alfen plukt vruchten expansie in buitenlandALMERE (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen is het afgelopen jaar harder gegroeid dan het jaar ervoor. De grote omzetstijging was voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de groei in het buitenland. Alfen sloeg in 2018 zijn vleugels voor het eerst uit in de nieuwe markten, Finland, Zweden en Frankrijk.
20/02 08u00  BAM wil Mahieu opnieuw als commissarisBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM wil Carla Mahieu opnieuw benoemen als commissaris, voor een periode van twee jaar. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.
20/02 08u00  Arcadis krijgt opdracht van RijkswaterstaatAMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft een opdracht gekregen van Rijkswaterstaat, om het ecologische herstel van de Maas tot en met 2027 uit te werken. De opdracht heeft een omzet van 4,2 miljoen euro bij aanvang, aldus het advies- en ingenieursbureau.
20/02 07u45  Winst voor bouwer BAMBUNNIK (AFN) - BAM heeft vorig jaar een winst in de boeken gezet, terwijl het bouwbedrijf een jaar eerder netto nog een verlies in de boeken schreef. Het betere resultaat is onder meer te danken aan een selectiever inschrijvingsbeleid bij grote projecten. Ook de omzet en de orderportefeuille dikten aan.
20/02 07u45  ASR profiteert van overname GeneraliUTRECHT (AFN) - ASR heeft vorig jaar een sterk operationeel resultaat neergezet. De verzekeraar profiteerde onder meer van de overname van branchegenoot Generali Nederland. Daarmee werd de impact van de grote januaristorm ruimschootschots gecompenseerd.
20/02 07u30  'GrandVision koopt Spaanse optiekketen'MADRID (AFN) - Optiekconcern GrandVision heeft naar verluidt een grote overname gedaan in Spanje. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf koopt de opticienketen Óptica 2000 van warenhuisketen El Corte Inglés, meldt zakenkrant Cinco Días op basis van ingewijden.
20/02 07u30  Stakingen en brandstof tergen Air France-KLMPARIJS (AFN) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan zijn Franse zuster Air France.
20/02 07u30  Besi voorziet verdere omzetdalingDUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft de omzet in het laatste kwartaal van 2018 flink zien dalen en verwacht in het eerste kwartaal van 2019 een verdere teruggang. De toeleverancier aan de chipindustrie wijt dat aan moeilijke marktomstandigheden. Bovendien is het eerste kwartaal traditioneel de zwakste periode.
20/02 07u15  Nikkei opnieuw vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Optimisme over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China bleef het beurssentiment ondersteunen. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde opnieuw dat de deadline in het handelsconflict kan worden opgeschoven om een akkoord te bereiken.
20/02 06u45  Consumenten voor eerst in jaren negatiefDEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.
20/02 06u45  Japan exporteert minderTOKIO (AFN) - De Japanse export is in januari flink gekrompen. Dat bleek woensdag uit overheidsdata. De uitvoer naar China, de grootste handelspartner van het land, kelderde met 17 procent tot het laagste niveau in twee jaar.
20/02 06u45  AbbVie zet stap met reuma-middelNEW YORK (AFN) - AbbVie zet een nieuwe stap met zijn behandeling voor volwassen patiënten met matige tot ernstige reumatoïde artritis. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het middel upadacitinib de 'priority review'-status gegeven.
19/02 22u30  Wall Street begint kortere handelsweek hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met bescheiden winsten de dag uitgegaan. Beleggers waren blij verrast door cijfers van Walmart, die een positief signaal gaven over de winkelverkopen tijdens de afgelopen feestdagen. Ook werd er uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Die worden deze week in Ẁashington gehouden.
19/02 21u00  'Benoeming Smith bij KLM geen wisselgeld'PARIJS (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is. Air France-topman Ben Smith krijgt op zijn beurt zitting in de raad van commissarissen van KLM. Elbers vond het te ver gaan om te spreken van wisselgeld voor zijn herbenoeming.
19/02 19u45  Wall Street vindt weg omhoogNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag licht hoger. Daarmee werden de minnen van eerder op de dag weggepoetst. Beleggers verwerkten cijfers van winkelketen Walmart en keken verder uit naar weer een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Die worden deze week in Ẁashington gehouden.
19/02 19u45  PostNL stopt met contracting in sorteercentraDEN HAAG (AFN) - PostNL stopt met het inzetten van personeel via onderaannemers in zijn pakketsorteercentra. Behalve vaste medewerkers worden er voortaan alleen uitzendkrachten ingezet, zo werd dinsdag bekend.
19/02 19u00  Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgtPARIJS (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is.
19/02 18u30  Nedap wil Pijnenborg als commissarisGROENLO (AFN) - Nedap draagt Marijn Pijnenborg voor als nieuwe commissaris. Zij moet de opvolger worden van Michiel Westermann, die niet meer beschikbaar is voor herbenoeming.
19/02 18u15  Bitcoin krijgt boost van JPMorganNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin zit in een duidelijk stijgende lijn. De cryptomunt profiteert van de recente bekendmaking van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase dat het gaat experimenteren met een eigen digitale munt.
19/02 18u00  AEX sluit rustige sessie lagerAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag, na een redelijk rustige handelssessie, wat lager gesloten. Ook de andere graadmeters in Europa eindigden overwegend in het rood. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 18u00  Elbers blijft aan als topman van KLMPARIJS (AFN) - Pieter Elbers staat ook de komende jaren aan het hoofd van luchtvaartmaatschappij KLM. Het bestuur van moederbedrijf Air France-KLM bevestigde onder voorwaarden akkoord te zijn met een nieuwe termijn. Daarmee honoreerden topman Ben Smith en de zijnen de vurige wens van onder meer de ondernemingsraad, de raad van commissarissen en een groot deel van het personeel van KLM, die pleitten voor een nieuwe termijn.
19/02 17u00  'Elbers blijft aan als topman van KLM'PARIJS (AFN) - President-directeur Pieter Elbers van KLM mag aanblijven. Dat heeft het bestuur van Air France-KLM besloten, bevestigen bronnen aan de NOS. Het voornemen is om Elbers' termijn in april te verlengen.
19/02 16u45  Basic-Fit slaat handen ineen met IntersportHOOFDDORP (AFN) - Fitnessketen Basic-Fit gaat in Nederland een samenwerking aan met sportwinkelketen Intersport. De deal heeft een looptijd van drie jaar. Financiële details maakten beide bedrijven niet bekend. Mogelijk wordt de samenwerking nog uitgebreid naar andere landen waar beide ketens actief zijn.
19/02 16u00  CPB: effect aankoopbeleid ECB niet aangetoondDEN HAAG (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) pompte jarenlang elke maand tientallen miljarden euro's in de Europese economie, maar volgens het Centraal Planbureau (CPB) is helemaal niet bewezen dat dit ,,onconventionele'' monetaire beleid daadwerkelijk effect heeft gehad.
19/02 16u00  Europese beurzen in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag in het rood. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 15u45  'Opnieuw problemen bij bouw Botlekbrug'AMSTERDAM (AFN) - De constructie van de Botlekbrug is ongeschikt voor het spoor en moet daarom worden aangepast. Een jaar vertraging en miljoenen euro’s aan extra kosten zijn vrijwel zeker het gevolg. Dat schrijft bouwkrant Cobouw op basis van onderzoek.
19/02 15u45  Wall Street in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager aan de verkorte handelsweek begonnen. Aan het bedrijvenfront opende supermarktconcern Walmart de boeken. Verder keken beleggers vooral vooruit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 15u00  Sewell operationeel topman bij Sherwin-WilliamsCLEVELAND (AFN) - De Amerikaanse verfreus Sherwin-Williams heeft David Sewell aangesteld als operationeel topman. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Hij gaat per 1 maart in zijn nieuwe functie aan de slag.
19/02 15u00  'Wall Street opent verkorte week lager'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen de verkorte handelsweek dinsdag naar verwachting lager. Er wordt een vrij rustige sessie voorzien, beleggers kijken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 13u45  Bouwinvest opent kantoor in SydneySYDNEY (AFN) - De Nederlandse vastgoedbelegger Bouwinvest Real Estate Investors heeft een kantoor geopend in Sydney, Australië. Het gaat om het eerste kantoor van de onderneming buiten Nederland.
19/02 13u45  Omzetgroei voor supermarktconcern WalmartBENTONVILLE (AFN) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft de omzet in het vierde kwartaal van zijn boekjaar zien groeien. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van de onderneming.
19/02 12u45  May opnieuw naar Brussel voor brexitoverlegBRUSSEL (AFN) - Premier Theresa May heeft woensdag in Brussel brexitoverleg met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. Dat heeft de woordvoerder van Juncker bekendgemaakt.
19/02 12u30  Achterban bonden steunt loonbod Air FrancePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De achterban van Franse pilotenvakbonden steunt het loonbod van Air France. Dat bleek dinsdag.
19/02 11u45  Europese beurzen verliezen terreinAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen verloren dinsdag terrein. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 11u45  Handelsbarometer WTO omlaagGENÈVE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Een handelsbarometer van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is dinsdag uitgekomen op het laagste niveau in negen jaar tijd. Volgens kenners is dat een signaal dat de wereldhandel onder scherpere druk komt te staan als de internationale handelskift blijft aanhouden.
19/02 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers loopt iets opMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in februari iets gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
19/02 11u15  Bouwproductie in eurozone afgenomenLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in december met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/02 11u15  Den Haag wil in 2020 over op razendsnel 5GDEN HAAG (AFN) - Den Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor slaat de gemeente de handen ineen met T-Mobile.
19/02 11u00  ArcelorMittal rondt aandeleninkoop afLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.
19/02 11u00  'Lagere resultaten voor Wolters Kluwer'AMSTERDAM (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft in het afgelopen jaar een lagere omzet en winst in de boeken gezet. Dit ramen marktvorsers, gepolst door persbureau Bloomberg. Wolters Kluwer presenteert woensdag zijn jaarcijfers en een nieuwe strategie voor de komende drie jaar.
19/02 10u45  'BAM sluit jaar met positieve noot'AMSTERDAM (AFN) - Bouwconcern BAM heeft naar verwachting het afgelopen jaar met een hogere winst en omzet gesloten dan in 2017. Deze komt naar voren uit een consensus van analisten, geraadpleegd door persbureau Bloomberg. Beleggers houden verder de stand van het orderportefeuille van BAM nauwlettend in de gaten. Het beursgenoteerde bedrijf opent woensdag de boeken.
19/02 10u45  'Meer winst ASR ondanks lastige markt'AMSTERDAM (AFN) - ASR heeft afgelopen jaar een hoger operationeel resultaat in de boeken gezet dan in 2017, ondanks de lastige omstandigheden op de financiële markten. Dit blijkt uit de consensus van analistenschattingen die de verzekeraar op zijn eigen website heeft geplaatst. ASR opent woensdag voorbeurs de boeken.
19/02 10u45  Blik op voorspelbaarheid bij RELXAMSTERDAM (AFN) - Bij de cijfers van RELX zullen de ogen donderdag met name gericht zijn op de zogeheten voorspelbaarheid van de prestaties van de informatieleverancier en data- en analysebedrijf. Het bedrijf mikt doorgaans op het ideaalplaatje van een omzetgroei van circa 4 procent en een stijging van de operationele winst van circa 6 procent.
19/02 10u30  Vraag uitzendbranche loopt terugAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken gedaald. Uitzendkrachten draaiden in periode 1 in totaal 4 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven bleef wel gelijk, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.
19/02 10u30  'Positie Elbers en KLM vraagstuk bij AF-KLM'AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de jaarcijfers van Air France-KLM zal de aandacht vooral uitgaan naar de ontwikkelingen in de top van het luchtvaartbedrijf. Wat is de positie van KLM-baas Pieter Elbers en hoe is de verhouding tussen het Franse Air France en het Nederlandse KLM in het algemeen?
19/02 10u15  'Kendrion zwakker dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De prestaties van Kendrion in het vierde kwartaal waren zwakker dan verwacht. Dat constateren analisten van ING. Zij wijzen er daarbij specifiek op dat de onderneming aangaf dat de zwakke vraag bij de automotive-tak waarschijnlijk zal aanhouden.
19/02 10u00  Curetis-dochter gaat samenwerken met QiagenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ares Genetics, een dochterbedrijf van Curetis, gaat samenwerken met het Duitse biotechbedrijf Qiagen. Ze slaan de handen ineen bij onderzoek rond voor antibiotica resistente bacteriën.
19/02 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 09u45  Honda bevestigt sluiten enige Britse fabriekSWINDON (ANP/RTR) - Autofabrikant Honda wil zijn enige Britse fabriek, in Swindon, in 2022 sluiten. De Japanse autobouwer bevestigde een voorstel daartoe, na berichtgeving in verschillende Britse media. Op de locatie werken 3500 mensen.
19/02 09u30  'WDP kandidaat voor de Bel-20'AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedbedrijf WDP is een kandidaat voor de Belgische Bel-20-index. Dat stellen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
19/02 09u30  America Today in zee met NedapAMSTERDAM (AFN) - Winkelketen America Today heeft een overeenkomst gesloten met Nedap. Het winkelbedrijf gaat in zijn 69 winkels in de Benelux gebruik maken van de !D Cloud RFID software van het beursgenoteerde fonds. Eerder was er al een succesvolle proef met de toepassing in drie winkels.
19/02 09u15  AEX opent vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 09u15  'Sluiting Blandford logische stap ForFarmers'AMSTERDAM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers wil zijn fabriek in het Britse Blandford sluiten. Dat is een logische stap, aldus analisten van KBC Securities.
19/02 09u00  Van Lanschot Kempen verkoopt belang in VLCMPDEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot Kempen verkoopt zijn belang van 49 procent in Van Lanschot Chabot | Mandema Partners (VLCMP) aan de Goudse Verzekeringen. De verkoop past volgens Van Lanschot Kempen in de strategie van de onderneming. De Goudse Verzekeringen wordt als gevolg van de deal volledig eigenaar van VLCMP.
19/02 08u15  Mijnbouwgigant pleit voor toezicht op dammenSYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De Australische mijnbouwgigant BHP Billiton pleit voor een onafhankelijk en internationaal orgaan dat toeziet op de veiligheid van dammen. Topman Andrew Mackenzie wil onder meer samenwerken met branchegenoten om beter om te gaan met mijnafval.
19/02 08u15  'Klein openingsverlies voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag met een klein verlies te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk zonder grote koersuitslagen beginnen. Beleggers kijken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 08u15  Danone profiteert van vraag flesjes bronwaterPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een goede vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian. Daarbij toonden de verkopen van yoghurt- en zuivelproducten herstel ten opzichte van een jaar eerder.
19/02 08u15  Rente kostenpost voor investeerder DSCOAMSTERDAM (AFN) - Dutch Star Companies One (DSCO) heeft 2018 afgesloten met een verlies na belastingen van ruim 190.000 euro. Er werd geen omzet behaald en ook had het bedrijf geen operationele kosten. Het tekort werd volgens het bedrijf veroorzaakt door een rentelast vanwege grote commerciële stortingen, zo meldde het bedrijf in een handelsupdate.
19/02 08u00  Activist Singer meldt belang in IntertrustAMSTERDAM (AFN) - Paul Singer heeft een belang in financieel dienstverlener Intertrust aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek dinsdag.
19/02 08u00  Automarkt zit Kendrion dwarsZEIST (AFN) - Kendrion had vorig jaar veel last van tegenvallende verkoopcijfers bij autofabrikanten. De leverancier van elektromagnetische componenten zag daardoor de omzet dalen. Ook de winst liep terug.
19/02 07u30  Nieuwe topman voor MDxHealthHERSTAL (AFN) - Het aan de Brusselse beurs genoteerde biotechnologiebedrijf MDxHealth krijgt een nieuwe topman. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Michael K. McGarrity neemt het roer over van Jan Groen.
19/02 07u15  Kleine winst voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag met een kleine winst gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars een dag eerder en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington plaatsvinden. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen licht omlaag.
19/02 07u15  ForFarmers wil fabriek in Blandford sluitenLOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers wil zijn fabriek in het Britse Blandford sluiten. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het productievolume zal worden overgenomen door de fabrieken van de onderneming in Exeter en Portbury.
19/02 07u00  WDP bouwt voor Pirelli in RoemeniëWOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP bouwt een zogeheten warehouse voor autobandenproducent Pirelli in het Roemeense Slatina. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het investeringsbedrag is circa 40 miljoen euro.
19/02 06u45  HSBC voelt onrustige marktenLONDEN (AFN/RTR) - De Britse bank HSBC heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar last gehad van de onrust op de beurzen. Dat drukte onder meer op de afdeling voor zakenbankieren, zo bleek dinsdag uit een handelsbericht van het grote financiële concern.
18/02 22u00  Auto-industrie VS doet beroep op TrumpWASHINGTON (AFN/RTR) - Vertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen. Daarmee reageren ze op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse industrie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.
18/02 20u00  'Delta en easyJet maken werk van Alitalia'ROME (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet zouden een kapitaalinjectie van 400 miljoen in het noodlijdende Alitalia overwegen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen, die mogelijk deze maand nog tot een akkoord leiden. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging in 2017 bijna failliet en wordt sindsdien door de overheid overeind gehouden.
18/02 18u00  AEX-index blijft dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag vrijwel gelijk aan de slotstand van voor het weekend de handel uitgegaan. Elders in Europa bleven graadmeters ook dicht bij huis. Beleggers namen een wat afwachtende houding aan in aanloop naar de voortzetting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Verdere richting uit de Verenigde Staten ontbrak. Vanwege President's Day blijven de aandelenbeurzen in New York maandag dicht.
18/02 16u30  'Honda wil Britse fabriek sluiten'SWINDON (AFN/RTR) - Autofabrikant Honda wil zijn fabriek in het Britse Swindon in 2022 sluiten. Volgens ingewijden wordt het plan van de sluiting door de Japanners binnenkort wereldkundig gemaakt, zo meldde het Britse Sky News. Op de locatie werken 3500 mensen.
18/02 16u30  Kleine uitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen waren maandagmiddag nog op zoek naar een duidelijke richting. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de voortzetting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Verder is de aandelenmarkt op Wall Street een dag gesloten vanwege President's Day.
18/02 15u45  Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAMARNHEM (AFN) - ProRail moet de opdracht voor de aanleg van een ov-lijn tussen Hilversum en Huizen alsnog aan bouwbedrijf BAM geven. De spoorbeheerder gunde de klus na een openbare aanbesteding aan een bouwcombinatie met VolkerWessels. Na hoger beroep van BAM oordeelde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat die beslissing op basis van een verkeerde beoordelingsmethode is genomen.
18/02 14u45  Wall Street dicht vanwege President's DayNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege de viering van President's Day. De handel op Wall Street zal dinsdag weer aanvangen.
18/02 12u45  Porsche officieel verdacht van dieselfraudeSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Justitie in Duitsland verdenkt het automerk Porsche nu officieel van gesjoemel met dieselmotoren. Openbaar aanklagers in Stuttgart zijn een onderzoek naar het Volkswagen-onderdeel begonnen. Autoriteiten deden in april al een inval bij vestigingen van de sportwagenfabrikant.
18/02 12u15  Nederlandse staat haalt 2,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
18/02 12u00  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden voortgezet. Ook kon geen richting worden ontleend aan Wall Street, dat gesloten bleef vanwege President's Day.
18/02 11u45  'Short gaan' op Wirecard verbodenBONN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse marktwaakhond BaFin verbiedt beleggers een shortpositie in te nemen in Wirecard, een fintechbedrijf dat wordt verdacht van fraude. Door 'short' te gaan, speculeren beleggers op een koersdaling. Maar volgens de toezichthouder schaadt een te grillig koersverloop van het aandeel het vertrouwen in de aandelenmarkten.
18/02 10u45  Grootste beleggingsverlies ooit door onrustAMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggingsinstellingen leden in het laatste kwartaal van vorig jaar hun grootste verlies ooit door de stevige koersval op de wereldwijde aandelenbeurzen. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) ging 56 miljard euro aan beheerd vermogen in rook op.
18/02 10u15  'Aankoop pand NSI klein, maar logisch'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop van een kantoorpand in Leiden door vastgoedinvesteerder NSI vormt een kleine investering voor het bedrijf. Aangezien de firma al andere bezittingen in de buurt heeft, is de stap logisch om de aanwezigheid te vergroten en zo noodzakelijke schaalgrootte te bereiken. Dat schrijven analisten van ING in een rapport naar aanleiding van de transactie.
18/02 10u15  DSM steekt geld in biomedisch bedrijfHEERLEN (AFN) - DSM Venturing, de investeringstak van speciaalchemiebedrijf DSM, heeft een investering gedaan in S-Biomedic. Dat is een in België gevestigd bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve behandelingen van onder meer huidaandoeningen. Financiële details van de deal zijn niet verstrekt.
18/02 10u00  'Retail Estates blijft leveren'AMSTERDAM (AFN) - Retail Estates blijft leveren en voldoen aan zijn beloften. Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
18/02 09u45  Bepaalde diensten gaan door bij no-dealbrexitPARIJS (AFN) - De Europese financiële markten kunnen ook in het geval van een no-dealbrexit gebruik blijven maken van drie belangrijke Britse dienstverleners. De tijdelijke vergunningen zijn volgens Europees toezichthouder ESMA nodig om de financiële stabiliteit binnen de EU te bewaken.
18/02 09u45  NIBC Bank investeert in fintechbedrijfDEN HAAG (AFN) - NIBC Bank heeft een belang genomen in iwoca, een fintechbedrijf dat leningen verstrekt aan kleine bedrijven en al sinds 2017 klant is van NIBC. De Haagse zakenbank heeft tevens de bestaande financiering verhoogd, om de groei bij iwoca te versnellen.
18/02 09u45  Beurzen blijven dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef maandag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden voortgezet. Ook kan geen richting worden ontleend aan Wall Street, dat dicht blijft vanwege President's Day.
18/02 09u15  AEX begint vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden voortgezet. Ook kan geen richting worden ontleend aan Wall Street, dat dicht blijft vanwege President's Day.
18/02 09u00  Nieuwe topman Nationale-Nederlanden BankDEN HAAG (AFN) - NN Group benoemt Marcel Zuidam tot topman van Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank). Per 15 maart neemt hij het stokje over van Erik Muetstege, die op dat moment start als directeur Customer Commerce Nationale-Nederlanden.
18/02 09u00  Gezondheidstak stuwt Reckitt BenckiserLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen RB (Reckitt Benckiser) heeft in het laatste kwartaal van 2018 goede zaken gedaan met zijn gezondheidstak. Onder meer condoommerk Durex en schoonmaakmerk Dettol lieten volgens het bedrijf flinke groei zien.
18/02 08u30  KPN overtrad verbod op tariefdifferentiatie nietDEN HAAG (AFN) - KPN heeft het verbod op tariefdifferentiatie met betrekking tot gereguleerde toegang tot het eigen koperaansluitnetwerk niet overtreden. Dat constateert de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
18/02 08u15  'Licht hoger begin voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. De beurshandel staat opnieuw in het teken van de bedrijfsresultaten en het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak begint de week relatief rustig. Ook is Wall Street maandag gesloten vanwege President's Day.
18/02 08u15  ASR wint zaak over woekerpolissenUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft in grote lijnen gelijk gekregen bij de rechtbank in een zaak over woekerpolissen. Volgens de rechter in Utrecht heeft het bedrijf zijn informatieplicht niet geschonden door klanten niet te informeren over het zogeheten 'crashrisico', het 'Fata Morgana-effect' en het hefboomeffect van bepaalde beleggingsverzekeringen.
18/02 08u00  NSI koopt Leids laboratorium- en kantoorpandAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoor- en laboratoriumgebouw in Leiden gekocht van Genencor International. Dit dochterbedrijf van DuPont huurt hetzelfde pand vervolgens weer van NSI.
18/02 07u15  Hoop op handelsdeal stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een flinke winst aan de nieuwe week begonnen. Optimistische geluiden over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming onder beleggers. Tegenvallende Japanse machineorders in december hadden weinig impact op de handel.
18/02 06u45  'Beleggingsonderzoek lijdt onder beursregels'AMSTERDAM (ANF) - Beleggingsonderzoek lijdt onder nieuwe Europese beursregels. De kwaliteit en kwantiteit van deze analistenrapporten zijn afgelopen jaar gedaald, concludeert een aanzienlijk deel van zowel de makers als gebruikers ervan. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag.
17/02 20u45  'Deal over aanblijven baas KLM in de maak'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
17/02 16u30  'Opnieuw drukke week voor beleggers'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers wacht opnieuw een drukke cijferweek. Op het Damrak geven onder meer de bouwers BAM en Heijmans en biotechnoloog Galapagos een kijkje in de boeken. Veel aandacht gaat daarnaast uit naar Air France-KLM. Ook vindt er weer handelsoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en China.
17/02 14u45  'Onduidelijk of dip in groei tijdelijk is'MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De afzwakking van de economische groei in Europa is ,,significant''. Maar het is nog niet duidelijk of het om een tijdelijke dip gaat of niet. Dat heeft de Franse centralebankpresident en ECB-bestuurder François Villeroy de Galhau gezegd in een interview met de Spaanse krant El País.
17/02 13u15  'KLM-baas tekent compromis over aanblijven'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers mag naar verluidt aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune heeft Elbers ingestemd met een compromis hierover met de top van moederbedrijf Air France-KLM.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië22/02 23u45 - IEX.NL: LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
2x Nederland houdt 'triple A' bij Moody's22/02 23u30 - IEX.NL: LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
1x Piloten voeren druk op bij easyJet22/02 11u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De piloten van de Nederlandse tak van het Britse budgetvlieger easyJet hebben de eerste stap gezet in de strijd om betere arbeidsvoorwaarden. Zij roepen een speciaal actieteam in het leven dat acties zoals stakingen gaat voorbereiden, meldde pilotenvakbond VNV.
0x 'KLM-baas tekent compromis over aanblijven'17/02 13u15 - IEX.NL: PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers mag naar verluidt aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune heeft Elbers ingestemd met een compromis hierover met de top van moederbedrijf Air France-KLM.
0x 'Onduidelijk of dip in groei tijdelijk is'17/02 14u45 - IEX.NL: MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De afzwakking van de economische groei in Europa is ,,significant''. Maar het is nog niet duidelijk of het om een tijdelijke dip gaat of niet. Dat heeft de Franse centralebankpresident en ECB-bestuurder François Villeroy de Galhau gezegd in een interview met de Spaanse krant El País.
0x 'Opnieuw drukke week voor beleggers'17/02 16u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Beleggers wacht opnieuw een drukke cijferweek. Op het Damrak geven onder meer de bouwers BAM en Heijmans en biotechnoloog Galapagos een kijkje in de boeken. Veel aandacht gaat daarnaast uit naar Air France-KLM. Ook vindt er weer handelsoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en China.
0x 'Deal over aanblijven baas KLM in de maak'17/02 20u45 - IEX.NL: PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
0x 'Beleggingsonderzoek lijdt onder beursregels'18/02 06u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (ANF) - Beleggingsonderzoek lijdt onder nieuwe Europese beursregels. De kwaliteit en kwantiteit van deze analistenrapporten zijn afgelopen jaar gedaald, concludeert een aanzienlijk deel van zowel de makers als gebruikers ervan. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag.
0x Hoop op handelsdeal stuwt Nikkei18/02 07u15 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een flinke winst aan de nieuwe week begonnen. Optimistische geluiden over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming onder beleggers. Tegenvallende Japanse machineorders in december hadden weinig impact op de handel.
0x NSI koopt Leids laboratorium- en kantoorpand18/02 08u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoor- en laboratoriumgebouw in Leiden gekocht van Genencor International. Dit dochterbedrijf van DuPont huurt hetzelfde pand vervolgens weer van NSI.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven