zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Knack

Verbergen Tonen
21/07 05u30  Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smoren Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stapt volgende week op het vliegtuig met bestemming Washington. De inzet: Donald Trump ervan weerhouden om de importtarieven op auto's en auto-onderdelen te verhogen en een ware handelsoorlog in de kiem smoren.14 
21/07 05u30  Voormalige FARC-rebellen nemen plaats in Colombiaans parlement In Colombia heeft het nieuwe parlement vrijdag zijn inaugurele zitting gehouden. Voor het eerst is ook de voormalige guerrillabeweging FARC afgevaardigd in de volksvergadering.13 
21/07 05u15  Polarisering in Amerika: 'Er is een soort nieuwe rassenscheiding ontstaan' De kloof tussen Democraten en Republikeinen is groter dan ooit, terwijl de partijen zelf homogener zijn dan ooit. Volgens politicologe Lilliana Mason zien Amerikanen hun politieke gezindheid als een steeds belangrijker deel van hun zelfbeeld. 'Deze strijd draait om de diepgewortelde identiteit van mensen.'13 
21/07 02u30  Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht op zaterdag.29 
21/07 01u15  Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïense leger De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd.40 
20/07 22u00  Rusland wil met VS samenwerken om Syrische vluchtelingen naar huis te doen terugkeren Rusland heeft aan de VS voorgesteld om samen te werken om ervoor te zorgen dat Syrische vluchtelingen weer naar huis kunnen terugkeren. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie verklaard.10 
20/07 21u15  Conflict tussen Israël en Hamas escaleert naar gevaarlijke situatie Het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook heersende Hamas is gevaarlijk geëscaleerd. Na schoten van militante Palestijnen aan de grens met Israël heeft het Israëlische leger vrijdag talrijke doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd met gevechtsvliegtuigen en tanks.
20/07 20u30  Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken: 'Sancties tegen Noord-Korea moeten worden nageleefd' De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties geëist dat de sancties tegen Noord-Korea zonder uitzonderingen worden nageleefd.
20/07 20u00  Amerikaanse regering wijst een referendum in Oost-Oekraïne van de hand De Amerikaanse regering legt een door Rusland ter sprake gebracht referendum in Oost-Oekraïne naast zich neer. De woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, Garrett Marquis, verklaarde vrijdag dat de Akkoorden van Minsk het proces over een oplossing van het conflict in het Donetskbekken regelen.
20/07 17u45  Italië wil migrantenboten enkel nog ontvangen als andere landen engagement tonen Italië wil de migranten die door de schepen van de Europese operatie Sophia worden opgepikt op de Middellandse Zee enkel nog toelaten op voorwaarde dat andere lidstaten een deel van de opvarenden opvangen.
20/07 17u30  Prins Laurent gaat in beroep tegen dotatiesanctie Prins Laurent stapt naar de Raad van State tegen de beslissing van de Kamer om 15 procent van zijn dotatie in te trekken. Dat meldt zijn advocaat, meester Laurent Arnauts, vrijdag in een persbericht.
20/07 16u30  Trump beticht Europese Unie en China van muntmanipulatie De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese Unie en China er vrijdag van beticht dat ze hun munt manipuleren. Tegelijkertijd haalde hij uit naar de Amerikaanse centrale bank omdat die de kosten voor kredieten de hoogte injaagt.
20/07 16u30  Europese brexitonderhandelaar Barnier heeft 'veel vragen' bij Britse voorstellen Europees brexit-onderhandelaar Michel Barnier heeft 'veel vragen' bij het witboek waarin de Britse regering haar visie op de toekomstige handelsrelaties met de EU uit de doeken doet. 'Alle voorstellen die raken aan de toekomstige economische relaties, roepen een serie vragen op', klonk het vrijdag na afloop van een vergadering met de 27 ministers bevoegd voor Europese zaken.
20/07 16u15  Hoeveel uitwijzingsbevelen worden effectief uitgevoerd? Kabinet-Francken liegt over cijfers Volgens staatssecretaris Theo Francken steeg het aantal uitgevoerde uitwijzingsbevelen onder zijn voogdij van 20 naar 40 procent. Hij deed die uitspraak al tweemaal. Maar ze klopt niet.10 
20/07 16u15  Meer garanties voor toepassing van euthanasie in woonzorgcentra Ouderen die euthanasie vragen, zullen door hun woonzorgcentrum niet om die reden mogen ontslagen of geweigerd worden. 'Dit is een stap naar sterkere garanties voor de bewoners van woonzorgcentra', zegt Vlaams Open VLD-parlementslid Freya Saeys.
Laatste update: vandaag om 5u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 15u30  Duitsland sluit gerechtelijk onderzoek naar Puigdemont afDuitsland heeft de procedure voor de overlevering van de voormalige Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont vrijdag afgesloten. Dat is een gevolg van de beslissing van het Spaanse Hooggerechtshof om het Europese aanhoudingsbevel voor de Catalaan in te trekken. Het gerecht in Sleeswijk-Holstein heeft officieel haar onderzoek naar Puigdemont beëindigd, luidde het.
20/07 15u15  Nederland en Turkije herstellen diplomatieke betrekkingenNederland en Turkije herstellen hun onderlinge diplomatieke betrekkingen. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse ambassadeur in Ankara. Dat meldt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan het Nederlandse parlement.
20/07 14u15  Schietpartij Luik: geen fouten bij politie en inlichtingendiensten, volgens onderzoekEr zijn geen fouten gemaakt bij de verzameling en uitwisseling van informatie door de politie en de inlichtingendiensten in het dossier rond de aanslagen in Luik, zo blijkt uit het onderzoek van het Comité P en I.
20/07 13u30  21 julitoespraak van koning Filip helemaal in teken van Rode Duivels'Dit is één van die momenten in het leven van een land, waarbij het onderliggende gevoel van trots en het gevoel er bij te horen, naar boven komen,' zegt de vorst.
20/07 13u30  Nicaragua staat op ontploffen: 'Niemand is vandaag nog veilig'Het dodental loopt op in Nicaragua. Al meer dan 300 Nicaraguanen lieten het leven door de recente protesten. Knack sprak met Carlos Fernando Chamorro, een van de meest prominente én kritische journalisten van het land: 'We hebben de hulp van de Europese Unie nodig.'
20/07 11u45  Veiligheidsmedewerker Macron die betoger hardhandig aanpakte ontslagen en opgepaktEen veiligheidsmedewerker van de Franse president Emmanuel Macron die op 1 mei een hulpeloze betoger hardhandig aanpakte, is opgepakt en ontslagen door het Elysée.
20/07 11u15  Wie wil met een boerkini zwemmen? 'Het probleem bestaat volgens ons niet'De vraag is 'bescheiden maar reëel', zegt mensenrechtenexperte Eva Brems. In Gent en Merelbeke ziet het stadsbestuur vooral een kwestie die niet in verhouding staat tot de grote media-aandacht.
20/07 11u15  Republikeins Congreslid: 'Trumps gedrag tegenover Poetin moet ons allen zorgen baren'Will Hurd, een Congreslid uit Texas voor de Republikeinen en voormalig undercoveragent van de CIA, haalt ongemeen fel uit naar zijn partijgenoot en president Donald Trump.
20/07 10u45  Orban profiteert van Europese pogingen om hem in de pas te doen lopenDe Europese Commissie heeft donderdag beslist om Hongarije voor het Europees Hof van Justitie te dagen omwille van haar asiel- en migratiebeleid. Vraag is enkel of dit geen koren op de molen van Hongaars premier Orban is.
20/07 10u15  Stad Brussel wil migranten weg uit MaximiliaanparkDe stad Brussel wil de toestroom van migranten naar het Maximiliaanpark, aan het Noordstation, afstoppen.
20/07 08u45  VBO-baas Pieter Timmermans krijgt titel van baronKoning Filip heeft een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend.
20/07 08u15  Mysterie van de dag: waarom worden we 'hangry'?Ben je knorrig als je een knorrende maag hebt? Gelukkig heeft het niets met je persoonlijkheid te maken.
20/07 08u00  'Tom Meeuws vroeg 10.000 euro van De Lijn om zijn klacht te laten vallen''Die manier van handelen is normaal in een gerechtelijke procedure, reageert de Antwerpse SP.A-voorzitter.
20/07 08u00  Gasplan: 'Minister Marghem moet huiswerk overdoen'Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) heeft geen rekening gehouden met de wil van haar coalitiepartners om een Nederlandse gascentrale in haar 'gasplan' een faire kans te geven, schrijft De Standaard.
20/07 05u45  Zuhal Demir: 'Geef consument drie maanden bescherming tegen schuldeisers'Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) wil dat er voor mensen met financiële problemen een afkoelingsperiode van drie maanden komt waarin ze de tijd krijgen om met het OCMW een oplossing uit te werken.
20/07 05u00  Inkijk in de psychiatrie: 'Onze bewoners zijn sterke mensen'Bijna tweeduizend Vlamingen wonen in een psychiatrisch verzorgingstehuis. Drie bewoners van zo'n centrum in Dendermonde geven Knack een inkijk in hun leven. Voorbij het taboe en de argwaan.
20/07 05u00  Inlichtingenbaas VS: Trump had Poetin beter niet alleen ontmoetDan Coats, de directeur nationale inlichtingen van de Verenigde Staten, vindt het onverstandig dat president Donald Trump zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin één-op-één heeft ontmoet.
20/07 05u00  Bloedige volksopstand Nicaragua: 'Hier komt nog een burgeroorlog van'Het presidentenpaar Daniel Ortega en Rosario Murillo is vastberaden om de volksopstand in het kleine land 'koste wat het kost' neer te slaan. Toch raakt het Nicaraguaanse regime geleidelijk meer geïsoleerd.
19/07 23u30  Trump nodigt Poetin uit voor bezoek aan Washington na 'succes' Helsinki-topDe Amerikaanse president Donald Trump zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin uitnodigen voor een bezoek in Washington dit najaar. Dat heeft Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, meegedeeld op Twitter.
19/07 23u15  Trump nodigt Poetin uit voor bezoek aan Washington na 'succes' eerste ontmoetingDe Amerikaanse president Donald Trump zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin uitnodigen voor een bezoek in Washington dit najaar. Dat heeft Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, meegedeeld op Twitter.
19/07 22u30  Trump breekt met presidentiële traditie, bekritiseert rentebeleid FedDe Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.
19/07 21u15  Nieuwe Britse brexitminister wil intensere onderhandelingen met de Europese UnieDe Britse regering wil de onderhandelingen met de Europese Unie over haar vertrek intensifiëren. Dat heeft de nieuwe brexit-minister Dominic Raab donderdag gezegd bij aanvang van een eerste onderhoud met de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier in Brussel.
19/07 18u00  Problemen bij Belgocontrol opgelost, luchtverkeer wordt heropgestartHet luchtverkeer in België wordt sinds 17.30 uur geleidelijk weer opgestart, zo meldt Belgocontrol. De technische problemen bij de luchtverkeersleider zijn van de baan.
19/07 18u00  Carles Puigdemont keert begin volgende week terug naar BelgiëHet Spaanse Hooggerechtshof heeft het Europese aanhoudingsbevel tegen voormalig Catalaans minister-president Carles Puigdemont terug ingetrokken. Puigdemont is nu van plan om naar België terug te keren.
19/07 17u00  Trump dreigt met vergelding na miljardenboete van EU tegen GoogleDe Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag op Twitter zwaar uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de boete tegen de Amerikaanse technologiegigant Google. 'Ik had het nog gezegd.', aldus Trum op Twitter.
19/07 16u45  Antropoceen-aanhangers niet te spreken over nieuw geologisch tijdperkWelkom in het Meghalayaan, een nieuw geologisch hoofdstuk in de geschiedenis van de aarde. De aanhangers van het Antropoceen voelen zich echter gepasseerd.
19/07 16u30  Belgisch luchtruim wordt ontruimd door technisch probleem bij BelgocontrolHet hele Belgische luchtruim wordt donderdagnamiddag ontruimd door een technisch probleem bij Belgocontrol. Dat heeft de luchtverkeersleider meegedeeld.
19/07 15u45  Vladimir Poetin: 'Ontmoeting met Donald Trump in Helsinki een succes'De Russische president Vladimir Poetin vond de top in Helsinki met de Amerikaanse president Donald Trump over het algemeen een groot succes. 'We zijn op de goede weg', zei Poetin donderdag tijdens een ontmoeting met zijn diplomatiek korps in Moskou.
19/07 15u30  Advieskantoor Rafale-constructeur gaat in tegen Vandeput over aankoop gevechtsvliegtuigenVolgens het advocatenkantoor Eubelius, dat advies verleent aan de Rafale-constructeur Dassault, mag de regering wel degelijk gesprekken voeren met Frankrijk over de potentiële aankoop van gevechtsvliegtuigen. Daarmee gaat het kantoor in tegen minister van Defensie Steven Vandeput.
19/07 15u15  'Regering mag praten met de Fransen terwijl officiële procedure loopt', zegt advieskantoor DassaultVolgens het advocatenkantoor Eubelius, dat advies verleent aan de Rafale-constructeur Dassault, mag de regering wel degelijk gesprekken voeren met Frankrijk over de potentiële aankoop van gevechtsvliegtuigen. Daarmee gaat het kantoor in tegen minister van Defensie Steven Vandeput.
19/07 15u00  'Gematigde islamisten willen de democratie niet afschaffen''Wij denken in het Westen dat alle islamisten gewelddadig zijn. Dat is een gevaarlijk misverstand', zegt de Amerikaanse onderzoeker Shadi Hamid, auteur van Rethinking Political Islam.
19/07 14u45  Spanje trekt Europees aanhoudingsbevel tegen Puigdemont weer inHet Spaanse Hooggerechtshof heeft het Europese aanhoudingsbevel tegen voormalig Catalaans minister-president Carles Puigdemont terug ingetrokken. Eerder deze week had het gerecht van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein besloten dat Puigdemont niet voor rebellie kon worden uitgeleverd.
19/07 14u15  Europese Commissie lanceert oproep om voorbereidingen op alle scenario's voor brexit te 'versnellen'Omdat er nog geen akkoord is over de terugtrekking, zijn de precieze omstandigheden waarin de brexit moet gebeuren, nog altijd onduidelijk.
19/07 14u00  Franse ambassadrice 'figuurlijk' op het matje geroepen na uitspraken rond F-16-dossierDe Franse ambassadrice in ons land Claude-France Arnould heeft donderdag telefoon gekregen van de diplomatiek adviseur van de premier omwille van haar uitspraken in De Standaard rond het F-16-vervangingsdossier.
19/07 13u45  Vervuilers spenderen tien keer meer aan lobbyisten dan klimaatgroepenGrote vervuilers hebben een veel grotere financiële invloed in de Amerikaanse politiek dan klimaatactivisten en de schone energiesector. Dat blijkt uit een analyse van lobbypraktijken bij het Amerikaanse Congres.
19/07 12u45  West-Vlaanderen neemt maatregelen tegen de droogteDe provincie West-Vlaanderen neemt maatregelen tegen de aanhoudende droogte.
19/07 12u30  Opnieuw granaat ontploft in AntwerpenAan een pitazaak in de Antwerpse Stuivenbergwijk is in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing geweest. De lokale politie Antwerpen vermoedt dat het om een granaataanval gaat.
19/07 11u45  Sven Mary over zaak uitgezette Albanees: 'Klopt niet dat DVZ van niets wist'Volgens meester Sven Mary, de advocaat van de Albanees Safet Rustemi, kon de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wel degelijk weten dat zijn cliënt nog voor het gerecht zou moeten verschijnen.
19/07 10u30  Civiele Bescherming neemt niet deel aan nationaal defiléHet personeel van de Civiele Bescherming zal niet deelnemen aan het nationaal defilé op de nationale feestdag, zaterdag 21 juli.
19/07 10u30  Ontploffing in Antwerpen, politie vermoedt granaatAan een pitazaak in de Antwerpse Stuivenbergwijk is in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing geweest. De lokale politie Antwerpen vermoedt dat het om een granaataanval gaat.
19/07 10u00  Mysterie van de dag: waarom briest een paard?Proberen paarden ons iets te vertellen als ze briesen?
19/07 10u00  Student getuigt over etnische profilering: 'Ze trokken hun wapen omwille van mijn huidskleur'Als tiener werd de Leuvense managementstudent en songwriter Kriticos Pandelis Mwansa (22) beschuldigd van inbraak in zijn eigen woning. 'Ik ben steeds op mijn hoede als ik politie zie.'
19/07 09u15  Uitstel beslissing statiegeld: Ook N-VA wil afvalplan wél besprekenNet als coalitiepartner Open Vld vindt ook N-VA dat het afvalplan van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) morgen/vrijdag wél moet besproken worden op de 'superministerraad' van de Vlaamse regering.
19/07 09u15  Onderzoek naar ambtenaar Antwerps vastgoedAntwerpen voert een onderzoek naar een ambtenaar op de dienst Vastgoedcoördinatie.
19/07 08u30  Israël keurt controversiële wet goed over 'Joodse natiestaat'In het Israëlische parlement werd donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd waarin Israël wordt omschreven als de 'natiestaat van het Joodse volk', met onder meer een bepaling die stelt dat het bevorderen van Joodse nederzettingen in het nationaal belang is.
19/07 08u30  Zware ongevallen onder invloed van alcohol nemen toe in WalloniëIn Vlaanderen en Brussel is er dan weer beterschap.
19/07 08u30  Als het van N-VA afhangt, ziet u straks minder koeienAls Vlaanderen in 2020 zelf kan bepalen waar de Europese landbouwsubsidies naartoe gaan, dan kiest de N-VA voor bio, korte keten en kleinschalige landbouw, tegen grootschalige, industriële bedrijven in.
19/07 08u30  Trump eist vrijlating van Amerikaanse dominee in TurkijeDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan via Twitter opgeroepen om de Amerikaanse dominee Andrew Brunson vrij te laten.
19/07 05u15  Frankrijk zegt F-35 de wacht aanFrankrijk doet de deur dicht. Als België kiest voor de Amerikaanse F-35, dan kan het niet meewerken aan het nieuwe Frans-Duitse gevechtsvliegtuig. Dat schrijft De Standaard donderdag.
19/07 05u00  Franse compensaties in achtertuin van defensieminister VandeputNaast de Waalse bedrijven FN Herstal en CMI kan ook Thales Hasselt op economische compensaties rekenen bij de aankoop van nieuwe pantservoertuigen voor het leger. Die kosten 1,1 miljard euro. Dat schrijft De Tijd donderdag.
19/07 01u15  Filip Dewinter zaait onrust op TwitterMet een retweet van een vals profiel heeft Filip Dewinter zich de woede van vele Twitteraars op de hals gehaald. Zijn parlementaire immuniteit gaat niet per se op, waarschuwen experts in De Morgen.
19/07 00u45  Turkse noodtoestand beëindigd, maar strenge antiterreurwet in de plaatsNa twee jaar is om middernacht een einde gekomen aan de noodtoestand in Turkije. De Turkse regering heeft intussen al een strenge antiterreurwet opgesteld die de noodtoestand moet vervangen.
19/07 00u30  Democraten willen vertaalster van Trump horen over ontmoeting PoetinDemocratische parlementsleden hebben woensdag druk gezet om de vertaalster van Donald Trump te laten getuigen voor het Congres over de ontmoeting tussen de president en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Helsinki.
18/07 22u45  Trump stelt fundamenten van NAVO nog maar eens in vraagDe Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag weer vraagtekens gezet bij het bijstandsprincipe van de NAVO, het zogenaamde artikel 5. Dat schrijft voor dat een aanval op een van de lidstaten een aanval is op alle lidstaten.
18/07 22u30  Trump werd weer verkeerd begrepen: Rusland viseert wel nog altijd VSRusland viseert wel degelijk nog altijd de Verenigde Staten. En dat is ook wat de Amerikaanse president Donald Trump gelooft, aldus zijn woordvoerster Sarah Sanders.
18/07 22u00  Thomas vs. Froome: (g)een broedermoord?Eindigen voor het eerst sinds 1996 nog eens twee ploegmaats op de twee hoogste podiumtrapjes in Parijs? Het is goed mogelijk als Geraint Thomas en Chris Froome op Alpe d'Huez de Tour helemaal op slot doen. Al dan niet door elkaar aan te vallen.
18/07 21u30  Trump gaat, opnieuw, in tegen de bevindingen van zijn eigen inlichtingendienstenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de kritiek op zijn houding tegen Rusland, die hij sinds maandag uit zowel het Democratische als Republikeinse kamp krijgt, verworpen.
18/07 21u15  Staatsveiligheid heeft nog geen weet van Russische inmenging in verkiezingen in ons landDe Staatsveiligheid heeft geen weet van Russische internettrollen die in de aanloop naar de verkiezingen bij ons het publieke debat proberen te beïnvloeden.
18/07 21u00  Deel inhoud ontwerpakkoord arbeidsdeal Groep van Tien uitgelektDe Groep van Tien heeft een ontwerpakkoord bereikt over de arbeidsdeal. Over de inhoud wordt pas later gecommuniceerd, als de eerste minister kennis heeft genomen van de voorstellen, klinkt het. Toch lekten intussen al enkele inhoudelijke elementen uit.
18/07 20u45  'België staat op het punt een onafhankelijke journalist de dood in te sturen'De internationale journalistenvereniging International Federation of Journalists, die zegt namens 600.000 mediaprofessionals te spreken, zegt dat België op het punt staat een onafhankelijke journalist de dood in te sturen, als ons land de man die hier asiel wil krijgen, uitlevert aan Spanje.
18/07 20u30  Nederlandse buitenlandminister zwaar onder vuur voor uitspraken over multiculturaliteitDe Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok ligt zwaar onder vuur voor verschillende uitspraken over multiculturaliteit en Suriname.
18/07 20u15  China plant bijkomende handelsmaatregelen tegen Verenigde StatenChina gaat bijkomende handelsmaatregelen treffen tegen de Verenigde Staten. Dat heeft de Chinese regering bekendgemaakt. De maatregelen zijn een represaille voor de Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium.
18/07 20u00  Europese boete zet de strategie van Google op de hellingGoogle zegt dat het net voor meer keuze zorgt in het mobiele landschap. Dat klopt, voor de helft. De machtspositie van het bedrijf is het werk van een uitgekiende strategie die nu moet worden herbekeken.
18/07 20u00  Vertraging Europees luchtverkeer dit jaar al meer dan verdubbeldDe vertragingen in het Europese luchtverkeer zijn dit jaar volgens de luchtvaartorganisatie IATA (International Air Transport Association) meer dan verdubbeld. In de eerste helft van 2018 hadden de vliegtuigen per dag zowat 47.000 minuten vertraging, een stijging van 133 procent vergeleken met dezelfde periode van 2017.
18/07 20u00  CEO Google spreekt over 'verontrustend signaal' na miljardenboeteDe beslissing van de Europese Commissie om Google een boete van 4,3 miljard euro op te leggen, is een verontrustend signaal in het voordeel van propriëtaire of betalende systemen. Zo reageert de CEO van Google, Sundar Pichai, op de boete.
18/07 19u45  Aantal studenten met beperking in het hoger onderwijs sterk gestegenHet aantal studenten met een beperking in het hoger onderwijs is de laatste jaren sterk gestegen, zowel in absolute aantallen als in percentages.
18/07 19u30  Socialistische vakbond vindt idee om werkloosheidsuitkeringen sneller te laten dalen onrechtvaardigHet voorstel om een versnelde degressiviteit toe te passen op de werkloosheidsuitkeringen om zo knelpuntberoepen in te vullen, is dogmatisch, ondoordacht en sociaal onrechtvaardig. Dat zegt het ABVV in een reactie op het nieuws dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat onderzoeken of het haalbaar is de werkloosheidsuitkeringen sneller te laten dalen.
18/07 19u30  Groep van Tien bereikt ontwerpakkoord over arbeidsdealDe Groep van Tien heeft een ontwerpakkoord bereikt over de arbeidsdeal. De inhoud van dat akkoord werd overgemaakt aan premier Michel.
18/07 19u30  België wil geen risico lopen door vertrouwelijkheidsclausule over Rafale te tekenenDe Belgische regering wil zich niet in een juridisch moeilijke positie manoeuvreren als ze een vertrouwelijkheidsclausule ondertekent over het Franse aanbod om de Belgische F-16's te vervangen.
18/07 19u30  Boris Johnson tien dagen na zijn ontslag uit de regering: 'Niet te laat om brexit te redden''Het is nog niet te laat om brexit te redden.' Dat meent althans de vroegere Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Tien dagen nadat hij opstapte uit de regering, uit onvrede met de brexitplannen van premier Theresa May, sprak hij het parlement toe.
18/07 18u00  Geraint Thomas wint elfde rit Tour de France en pakt gele trui over van Van AvermaetDe 34-jarige Welshman Geraint Thomas (Sky) heeft de elfde rit in de Tour de France gewonnen en draagt vanaf morgen de gele trui.
18/07 17u00  Zeker 16 doden bij ongeval met migrantenboot voor Cypriotische kustBij een schipbreuk van een boot met aan boord meer dan 100 migranten, voor de kust van de Turks-Cypriotische stad Gialousa, zijn woensdag zeker 16 mensen omgekomen.
18/07 16u30  Overleg tussen bonden en directie levert niets op: Ryanair schrapt tot 300 dagelijkse vluchten op 25 en 26 juliDe aangekondigde staking van het Belgische boordpersoneel bij de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair op 25 en 26 juli gaat door. Overleg binnen het paritair comité heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd, waardoor honderden vluchten geschrapt worden.
18/07 16u15  Groen over uitgezette crimineel: 'Obsessie van Francken brengt onze veiligheid in gevaar'Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) vindt het 'compleet onverantwoord' criminelen als de Albanees Safet Rustemi het land uit te zetten.
18/07 15u45  Griekenland gaat 1.500 vluchtelingen van Duitsland overnemenGriekenland gaat binnenkort 1.500 asielzoekers uit Duitsland overnemen, in het kader van een akkoord dat de twee landen eind vorige maand sloten, na de Europese asieltop. Dat heeft de Griekse migratieminister Dimitris Vitsas gemeld.
18/07 15u45  Een Levi's jeans wordt voortaan niet meer manueel maar met lasers gescheurdDe Amerikaanse kledingfabrikant Levi Strauss stopt voortaan met het manueel scheuren van jeans, dat niet alleen zware handarbeid is maar ook veel tijd in beslag neemt. Voortaan krijgt Levi's jeans zijn kenmerkende vintagelook dankzij laserstralen.
18/07 15u15  Overleg levert niets op: Belgisch boordpersoneel Ryanair staakt op 25 en 26 juliDe aangekondigde staking van het Belgische boordpersoneel bij de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair op 25 en 26 juli gaat door. Overleg binnen het paritair comité heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.
18/07 15u00  Volgens Trump 'hielden' veel mensen van zijn commentaar op de top met PoetinDe Amerikaanse president Donald Trump is nog eens teruggekeerd naar zijn uitspraken op de top deze week met het Russische staatshoofd Vladimir Poetin, een dag nadat hij een bocht van 180 graden maakte over veronderstelde inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen.
18/07 15u00  Parijse politie roept vrouwen op om gevallen van aanranding bij viering WK-winst te meldenDe prefect van de politie van Parijs wil dat de vrouwen die aangerand werden bij de feestelijkheden na de winst van het WK voetbal, daarvan aangifte doen bij de autoriteiten.
18/07 15u00  Oostenrijkse start-up Whatchado helpt mensen een job vinden die bij hen pastDe start-up Whatchado bereikt maandelijks anderhalf miljoen mensen, die de mogelijkheid krijgen uit te zoeken welke job bij hen past.
18/07 14u45  Het eerste sekspoppenbordeel van België: 'De helft van mijn klanten is autistisch'Ook het oudste beroep ter wereld staat op het punt geslachtofferd te worden door technologie. In het eerste sekspoppenbordeel van België betalen klanten niet langer voor de diensten van echte prostituees, maar voor een intiem uurtje met een levensechte Realdoll. Condooms niet verplicht.
18/07 14u45  Facebook blijft worstelen met haatberichten en vals nieuwsEen nieuwe undercover reportage moet aantonen dat hoe Facebook zijn 'content' modereert, niet overeen komt met de regels die het zelf uitschrijft. Zo blijven gewelddadige filmpjes van kindermishandeling online ondanks klachten, en lijkt het erop alsof extreemrechtse sites de regels mogen overtreden, zolang ze populair genoeg zijn.
18/07 14u45  BAE Systems: 'Ook Eurofighter goedkoper in aankoop en gebruik dan voorzien'Het gevechtsvliegtuig van het Europese consortium Eurofighter zal volgens dat consortium minder kosten in aankoop dan het bedrag dat de Belgische overheid heeft uitgetrokken voor de aankoop van 34 nieuwe vliegtuigen.
18/07 13u45  Google voor 4,34 miljard euro beboet door EUEuropees Commissaris Margrethe Vestager heeft de boete voor Google bekendgemaakt. Het bedrijf moet de EU 4,34 miljard euro betalen omdat het zijn dominante marktpositie zou hebben misbruikt.
18/07 12u30  Peeters wijst advies Muyters af en keurt brugpensioen bij Carrefour goedMinister van Werk Kris Peeters (CD&V) keurt de werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) - het vroegere brugpensioen - bij supermarktketen Carrefour goed. Dat bevestigt zijn kabinet. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) betreurt de beslissing.
18/07 11u30  'Als de toekomst van België afhangt van het feit of Lukaku scoort of niet, ziet het er niet goed uitVerandert het succes en de populariteit van de Rode Duivels straks de politieke situatie in ons land? Sport/Voetbalmagazine legde de vraag voor aan de Brusselse politicoloog Jean-Michel De Waele (ULB).
18/07 11u15  Francken laat uitwijzing Albanese crimineel onderzoekenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) schuift de verantwoordelijkheid in de zaak van de uitzetting van de veroordeelde Albanese crimineel door naar justitie en de politiediensten.
18/07 10u45  Waarom de krachttoer van Greg Van Avermaet in de Alpen géén verrassing isVelen keken gisteren verbaasd op dat een klassieke renner als Greg Van Avermaet na een bergetappe zijn gele trui kon vasthouden. Dat is echter allerminst een verrassing.
18/07 10u45  Blijf zwemmen, maar stop met plassen in het zwembadBij deze zomerse hitte is een duik in het water heerlijk verfrissend. Alhoewel, verfrissend? Opvallend veel mensen laten in het zwembad een plasje lopen. Behoorlijk goor en in overdekte zwembaden ook nog eens ongezond.
18/07 10u30  Belg staat langer in de file, ook tijdens de dalurenDe Belgische autobestuurders hebben in de eerste helft van 2018 opnieuw langer in de file gestaan. Vooral tijdens de daluren overdag nemen de files toe, zo blijkt woensdag uit de filebarometer van Touring Mobilis.
18/07 10u30  Mysterie van de dag: waarom worden de dagen op Aarde steeds langer?U heeft het misschien nog niet gemerkt, maar de dagen op Aarde worden steeds langer.
18/07 10u15  Hoteleigenaar vervolgt slachtoffers schietpartij Las Vegas om schadeclaim af te wendenDe klacht werd afgelopen week neergelegd bij de rechtbank in Nevada, waarmee de groep elke vraag tot schadevergoeding hoopt te blokkeren.
18/07 09u15  Schauvliege agendeert verpakkingsplan pas 'als de tijd daar rijp voor is'Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) zal haar verpakkingsplan agenderen op de ministerraad als de tijd daar rijp voor is. Dat zei viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) woensdagochtend op Radio 1.
18/07 09u15  Peeters laat onderzoeken of werkloosheidsuitkering sneller kan dalenMinister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat onderzoeken of het haalbaar is de werkloosheidsuitkeringen sneller te laten dalen.
18/07 07u15  Vlaanderen wil meer hoogopgeleide buitenlanders lokkenHoogopgeleide burgers van buiten de Europese Unie kunnen binnenkort een arbeidskaart voor een periode tot drie jaar krijgen. Werknemers die vier jaar onafgebroken voor één werkgever hebben gewerkt, krijgen een vergunning voor onbepaalde duur.
18/07 05u30  Trump haalt uit naar voormalige CIA-baas BrennanDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag uitgehaald naar de voormalige directeur van de inlichtingendienst CIA John Brennan. 'Ik denk dat Brennan een erg slechte kerel is en als je het bekijkt, er is veel gebeurd onder zijn hoede', aldus het staatshoofd. 'Ik denk dat hij een erg slecht persoon is.'
18/07 05u00  Waarom Donald Trump uit het niets een U-bocht maakte'Ik heb me vergist', zei Donald Trump dinsdag. Hij had willen zeggen dat Rusland zich wel degelijk in de verkiezingen van 2016 gemengd had. Vanwaar de correctie?
18/07 01u00  Democraten willen publieke hoorzitting van team-TrumpIn de Verenigde Staten zijn de Democraten dinsdag niet te spreken over de poging van president Donald Trump om terug te komen op zijn uitspraken over Rusland in Helsinki.
17/07 22u30  Trump: 'Ik heb me verkeerd uitgedrukt'De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag na hevige kritiek op zijn uitlatingen van maandag na zijn topontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin een U-bocht gemaakt en dan toch Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 toegegeven.
17/07 20u30  Verbond van Belgische Ondernemingen positief over handelsakkoord tussen Europese Unie en JapanHet vrijhandelsakkoord dat de Europese Unie en Japan dinsdag hebben goedgekeurd, is positief voor de meeste economische sectoren in ons land. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Vooral de versoepeling van de niet-tarifaire belemmeringen is goed nieuws, klinkt het.
17/07 20u15  Van Avermaet over gele trui: 'Morgen zal het wel gedaan zijn'Greg Van Avermaet houdt zijn gele trui nog een dagje langer. Hij schoof vandaag mee in de vroege vlucht en werd uiteindelijk vierde.
17/07 20u00  Wetsontwerp op komst om cash betalingen verplicht af te ronden tot op 5 eurocentMinister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen.
17/07 19u45  Obama richting Trump: 'We hebben meer internationale samenwerking nodig, niet minder'Zonder de Amerikaanse Republikeinse president Donald Trump bij naam te noemen, heeft zijn Democratische voorganger Barack Obama opgeroepen tot meer internationale samenwerking.
17/07 19u30  Bourgeois steekt als eerste nieuwe Catalaanse minister-president hart onder de riemVlaams minister-president Geert Bourgeois is vandaag de eerste buitenlandse regeringsleider om de nieuwe Catalaanse minister-president een hart onder de riem te steken.
17/07 19u15  SP.A over uitgezette crimineel: 'Francken zet hem land uit, Binnenlandse Zaken mag naar hem op zoek'Dat één van de nieuwe namen op de lijst met meest gezochte criminelen in België in juni 2017 nog door ons land zelf is uitgewezen, is volgens SP.A-Kamerfractieleidster Meryame Kitir 'ongelooflijk' en 'hallucinant'.
17/07 19u15  NMBS betaalde vorig jaar meer dan half miljoen euro compensaties uit na vertragingenSpoorwegmaatschappij NMBS heeft vorig jaar ruim 54.000 aanvragen tot compensatie gekregen van reizigers van wie de trein vertraging had opgelopen. Er werd 539.405 euro uitbetaald, de helft minder dan in het 'uitzonderlijke jaar' 2016.
17/07 19u15  Alaphilippe wint eerste bergrit, sterke Van Avermaet behoudt geelJulian Alaphilippe (Quick-Step Floors) heeft vandaag de tiende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Greg Van Avermaet pakte de prijs van de strijdlust en behoudt ook na de eerste bergetappe van dit jaar de leiderstrui.
17/07 19u00  Alaphilippe wint eerste bergit, sterke Van Avermaet behoudt geelJulian Alaphilippe (Quick-Step Floors) heeft vandaag de tiende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Greg Van Avermaet pakte de prijs van de strijdlust en behoudt ook na de eerste bergetappe van dit jaar de leiderstrui.
17/07 19u00  Brussel start eind dit jaar met pilootproject statiegeld voor blikjesBrussels minister van Leefmilieu Céline Fremault hoopt dat eind dit jaar een pilootproject kan worden gestart rond statiegeld voor blikjes.
17/07 18u45  Tax Liberation Day komt tien dagen vroegerDinsdag 17 juli is de dag waarop de Belgische werknemers die dat wilden hun Tax Liberation Day hebben kunnen vieren. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari, gebaseerd op gegevens van de OESO en de nationale instituten voor statistiek.
17/07 17u00  Europese cijfers tonen Belgische onvoldoende voor klimaat en armoedeBelgië is nog een heel eind verwijderd van de klimaatdoelstellingen die in het kader van de Europa 2020-strategie waren vooropgesteld. Het terugdringen van de armoede vormt een ander pijnpunt. Dat blijkt vandaag uit een rapport dat Eurostat, het statistisch agentschap van de Europese Unie, heeft gepubliceerd.
17/07 16u45  'Michel heeft ons energiebeleid verkocht'Een nieuw Federaal Energie Comité moet de voortgang van het energiepact monitoren. Leden: de overheid, het VBO en de industrie. 'Dit is gewoon een nieuwe lobbyclub,' hekelt SP.A.
17/07 16u30  Iran legt klacht neer bij Internationaal Gerechtshof tegen Amerikaanse sanctiesIran heeft een klacht neergelegd tegen de Verenigde Staten bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wegens de herinvoering van de Amerikaanse economische sancties.
17/07 16u16  Meer geregistreerde euthanasie in 2017 dan ooit, psychisch lijden als oorzaak zeldzaamHet aantal geregistreerde gevallen van euthanasie is in 2017 toegenomen met 13 procent tegenover 2016. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse verslag van de federale controle- en evaluatiecommissie euthanasie.
17/07 16u16  200.000 extra banen in VlaanderenVlaanderen mag in de periode 2017-2023 netto 200.000 extra banen verwachten, waardoor de werkloosheidsgraad er zal dalen tot 4,4 procent. Dat blijkt althans uit nieuwe regionale economische prognoses, opgesteld door onder meer het Planbureau en Statistiek Vlaanderen.
17/07 16u16  Mia Doornaert: 'Bleri Lleshi verspreidt pure laster'Auteur en filosoof Bleri Lleshi 'verspreidt pure laster'. Dat zegt Mia Doornaert op Twitter nadat Lleshi haar beschuldigde van 'racistische en islamofobe opinies'. De Brusselaar dreigt uit het Vlaams Fonds voor de Letteren te stappen als Doornaert voorzitter wordt.
17/07 16u00  België sluit nieuw migratieakkoord met Tunesië en hoopt op betere samenwerkingTunesiërs die illegaal in ons land verblijven zullen sneller naar Tunesië teruggestuurd kunnen worden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft daarover een akkoord gesloten met zijn Tunesische ambtgenoot Adel Jarboui.
17/07 16u00  Prijskaartje verkiezingsprogramma's wordt volgend jaar voor de eerste keer gedeeltelijk berekendHet Planbureau zal voortaan de budgettaire impact becijferen van drie tot vijf prioriteiten uit de verschillende verkiezingsprogramma's van de partijen die in de Kamer vertegenwoordigd zijn. Dat staat in een wetsvoorstel van de meerderheid dat groen licht kreeg in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.
17/07 15u15  Nationale Bank gaat banken hackenDe Nationale Bank van België (NBB) gaat penetratietesten uitvoeren bij banken en andere financiële instellingen. De geheime pentest, naar Nederlands voorbeeld, moet duidelijk maken of de banken genoeg beveiligd zijn tegen cyberaanvallen van echte criminelen.
17/07 15u15  'De erfenis is: twijfel niet'Het succes van België in Rusland is niet de derde plaats, wél de manier van voetballen. Dat vindt voetbaltechnicus (en ook een klein beetje romanticus) Roberto Martínez in zijn analyse van het WK.
17/07 13u30  Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeursDoor het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
17/07 13u15  Na het milieuschandaal: 'Beste halfjaar voor Volkswagen, diesel maakt comeback'Het Volkswagenconcern, waartoe ook merken als Skoda, Audi en Porsche behoren, heeft in de eerste zes maanden wereldwijd 5,5 miljoen wagens verkocht, het hoogste aantal ooit voor de Duitse autofabrikant.
17/07 11u45  'Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeurs'Door het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
17/07 11u45  Israël stopt leveringen van brandstof aan de GazastrookAanleiding zijn de vele aanvallen van Hamas, deelde het ministerie van Defensie dinsdag mee. De strafmaatregel is tot zondag van kracht.
17/07 11u45  Neutrale sigarettenpakjes: bijna drie keer zoveel voorstanders als tegenstandersZelfs de helft van de rokers is voor neutrale pakjes, zo blijkt uit de rookenquête van Stichting tegen Kanker.
17/07 11u15  Een op de vijf werknemers krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloerVooral de zorgsector wordt met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de SERV.
17/07 11u00  Bussen kunnen straks licht op groen zettenVerkeerslichten worden in de toekomst afgesteld op naderende bussen en trams om de doorstroming te verbeteren.
17/07 11u00  Gouverneur Decaluwé pleit voor boetes voor strandvervuilers'Als sensibiliseren niet meer helpt, dan moeten we de Vlaming treffen waar het pijn doet, in zijn portefeuille', zegt Decaluwé.
17/07 09u45  Supermarkten mogen binnenkort medische hulpmiddelen verkopenBinnenkort mogen ook supermarkten en andere winkels medische hulpmiddelen, zoals steriele pleisters en zelftests verkopen.
17/07 09u15  Psycholoog niet terugbetaald voor 65-plussersDe terugbetaling van sessies bij de psycholoog, die vanaf eind dit jaar mogelijk wordt, zal niet gelden voor 65-plussers.
17/07 08u45  Mysterie van de dag: waarom slapen baby's 's nachts niet?Dit is wellicht de meest gestelde vraag ter wereld. En nochtans is het antwoord vrij simpel.
17/07 08u00  Kringwinkels in Vlaanderen hebben recordjaar achter de rugEen deel van de groei wordt verklaard door de uitbreiding van het netwerk, met vier verkooppunten.
17/07 07u45  Crisis Samusocial: dreigend tekort aan waterflesjes wegens gebrek aan partnersDoor het schandaal rond Samusocial zit de Brusselse daklozenorganisatie in slechte papieren. Veel partners zijn afgehaakt en dat heeft gevolgen voor de werking.
17/07 05u45  Amerikaanse rechter schort uitzettingen op van herenigde migrantenfamiliesEen federale rechter in San Diego heeft maandag gedurende zeven dagen de uitzettingen opgeschort van net herenigde migrantenfamilies die door de overheid van de Verenigde Staten gescheiden zijn.
17/07 05u30  Poetin geeft Westen de schuld van aangetaste betrekkingenDe Russische machthebber Vladimir Poetin houdt het Westen verantwoordelijk voor de slechte betrekkingen met Rusland. Poetin verwijst daarbij - niet voor het eerst - naar de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, het ex-Joegoslaviëconflict in de jaren negentig, en de ontwikkelingen in Oekraïne.
17/07 05u15  Waarom de Republikeinen overstuur zijn over Trumps persconferentie met PoetinBedenkelijke uitspraken en ondoordacht beleid hebben Donald Trump tot nu toe weinig kwaad gedaan, dus waarom is de Republikeinse partij nu zo overstuur om de uitspraken die de president deed over Russische inmenging in de verkiezingen van 2016?
17/07 02u30  Poetin vindt Trump 'interessante gesprekspartner'De Russische president Vladimir Poetin heeft na zijn ontmoeting met Donald Trump enkel lovende woorden voor zijn Amerikaanse ambtsgenoot. Na hun ontmoeting in het Finse Helsinki omschrijft Poetin hem als 'competent' en een 'interessante gesprekspartner'.
16/07 22u30  Olieprijzen nemen duikvluchtDe olieprijzen zijn maandag sterk gedaald. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.
16/07 22u00  Felle kritiek op Trump na ontmoeting Poetin: 'Nieuw dieptepunt geschiedenis'De Amerikaanse president Donald Trump krijgt maandag vanuit zijn Republikeinse partij felle kritiek voor de verklaringen die hij in Helsinki heeft afgelegd na zijn ontmoeting met de Russische leider Vladimir Poetin.
16/07 22u00  Puigdemont richt nieuw initiatief op om Catalaanse onafhankelijke groepen te verenigenCarles Puigdemont heeft maandag een nieuw platform opgericht om de verschillende groeperingen te verenigen die de onafhankelijkheid van Catalonië steunen.
16/07 21u15  WeTransfer mikt op beursgang in EuropaHet Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het beste bij de omvang van het bedrijf, zegt topman Gordon Willoughby.
16/07 21u00  Stakingsacties in Europa op Amazon Prime DayOp de Amazon Prime Day, waarbij de Amerikaanse onlineketen stunt met superpromoties, wordt er dinsdag in gestaakt in de vestigingen in Duitsland. Ook in de vestigingen in Spanje en in Polen zou er worden actiegevoerd.
16/07 20u45  'Succesvol' gesprek tussen Trump en Poetin: 'Koude Oorlog is voorbij'De Verenigde Staten en Rusland willen beter gaan samenwerken. Dat hebben de presidenten Donald Trump en Vladimir Poetin gezegd na hun bilateraal overleg in de Finse hoofdstad Helsinki.
16/07 20u45  Bleri Lleshi stapt uit letterenfonds als 'racistische' Mia Doornaert voorzitter wordtDe Brusselse auteur en filosoof Bleri Lleshi noemt de opinies van Mia Doornaert islamofoob en racistisch. Als ze voorzitter wordt van het Vlaams Fonds voor de Letteren stapt hij uit het Fonds. Dat meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz maandagavond.
16/07 20u30  Belgische hoogopgeleiden drinken het meest van alle EuropeanenHoogopgeleiden in België drinken regelmatig een glas alcohol, en daarin zijn ze koploper in Europa. Mensen met een hoog diploma drinken in ons land ook vaker dan laagopgeleiden, al is dat bij roken net andersom, blijkt uit een artikel van Metro Nederland.
16/07 20u15  Eerste regen in vijftal weken na droogte: 'Enkel zomer 1976 was erger'Vandaag valt er regen in sommige delen van Vlaanderen. Het gaat om de eerste regen in vijf à zes weken, bevestigt men bij het KMI, met uitzondering van de motregen van afgelopen week.
16/07 20u00  Opnames plasseks van Trump? Poetin lacht het idee wegDe Russische president Vladimir Poetin heeft het idee weggelachen dat Moskou compromitterend materiaal over de huidige Amerikaanse president Donald Trump zou hebben verzameld.
16/07 19u45  Poetin en Trump oneens over annexatie van de KrimDe Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin hebben tijdens hun bilateraal onderhoud vandaag ook over de Russische annexatie van het schiereiland de Krim gesproken. Ze lijken het erover beschaafd oneens te zijn.
16/07 19u45  Europese Unie ondertekent grootste vrijhandelsakkoord ooitDe Europese Unie tekent vandaag tijdens een bilaterale top haar grootste vrijhandelsakkoord ooit, met Japan. De top zou aanvankelijk op 11 juli in Brussel doorgaan maar werd als gevolg van het noodweer in Japan met enkele dagen uitgesteld en verplaatst naar Tokio.
16/07 19u30  Geredde migranten van boord in Italië, maar 'Europa moet alle migranten terugsturen naar Libië'De 450 migranten die vorige week werden gered op de Middellandse Zee, mogen in Italië van boord. Maar volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zou de Europese Unie ze allemaal terug moeten sturen naar Libië.
16/07 19u30  Jens Keukeleire moet opgeven na val in Tour de FranceJens Keukeleire (Lotto Soudal) zal morgen niet meer aan de start komen van de twaalfde etappe in de Tour de France.
16/07 19u15  Nieuwe spitstechnologie moet roetfilterfraude bestrijdenHet Vlaams, het Waals en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeren samen in vijftien prototypes van de nieuwste en meest nauwkeurige meettoestellen die momenteel ontwikkeld worden in de strijd tegen roetfilterfraude. De toestellen worden een half jaar getest om daarna het meest accurate te kiezen.
16/07 18u45  Poetin ontkent inmenging in Amerikaanse verkiezingenDe Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens een gezamenlijke persconferentie met Amerikaans president Donald Trump gezegd dat Rusland zich nooit heeft ingemengd in interne Amerikaanse aangelegenheden.
16/07 18u30  Verenigde Staten tekenen bezwaar aan tegen tegenheffingen na eigen invoerheffingenDe Verenigde Staten hebben bezwaar aangetekend bij de Wereldhandelsorganisatie WTO. Ze klagen de tegenmaatregelen aan die een reeks landen aankondigden, nadat de VS invoerheffingen op aluminium en staal hadden geactiveerd.
16/07 18u30  IMF: 'Handelsoorlog grootste bedreiging voor wereldeconomie'Het toenemende handelconflict tussen de Verenigde Staten en andere landen vormen de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldwijde economische groei. Zo luidt de waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
16/07 18u30  Leven in een maatschappij met meer gendergelijkheid helpt je beter te slapenKoppels die leven in een maatschappij met meer gendergelijkheid slapen beter. Dat zegt een nieuwe studie van de universiteit van Melbourne. Het onderzoek keek onder meer naar de rol van mannen bij de opvoeding van kinderen en naar welke jobs vrouwen uitoefenen.
16/07 17u15  Iraanse vrouwen mogen vanaf nu in stadions voetbalmatchen bekijkenDe Iraanse president Hassan Rouhani heeft het licht op groen gezet voor de aanwezigheid van vrouwen in voetbalstadions. Dat meldt het persagentschap Isna.
16/07 16u30  Poetin: 'Rusland blokkeerde 25 miljoen cyberaanvallen op het WK'Volgens president Vladimir Poetin heeft Rusland tijdens het wereldkampioenschap voetbal bijna 25 miljoen cyberaanvallen moeten neutraliseren.
16/07 16u30  De Verenigde Staten blijven een vriend van Europa (als het van Europa afhangt)De Verenigde Staten blijven een vriend van Europa. Dat hebben verschillende Europese buitenlandministers vandaag gezegd. Ze reageren daarmee op de Amerikaanse president Donald Trump, die in een interview met CBS de Europese Unie als 'vijand' had aangeduid. Oorzaak van Trumps toorn: de volgens hem oneerlijke handelsrelaties.
16/07 16u15  Opnieuw zware protesten en boycot op merkproducten in MarokkoOpnieuw is Marokko het podium voor grote sociale onrust. Door luid te protesteren op straat of door bepaalde merkproducten niet meer te kopen, uiten vele Marokkanen hun onvrede met de armoede, relatie tussen macht en rijkdom en het gebrek aan democratie en mensenrechten.
16/07 16u15  Airbnb moet zich tegen eind augustus aanpassen aan EU-regelsAirbnb moet zijn voorwaarden voor de verhuur van tijdelijke accommodaties in de Europese Unie in lijn brengen met de Europese consumentenwetgeving. Vooral de manier waarop het verhuurplatform de prijzen van kamers en woningen door privéaanbieders presenteert voldoet niet aan de EU-regels.
16/07 15u45  Vlaamse regering stelt nieuwe lijst op van gezondheidsrisico's in huisVoor het eerst staat ook tabaksrook in het lijstje. 'Er is voor tabaksrook in feite geen ondergrens, elk beetje is schadelijk.'
16/07 14u30  'Landdegradatie is een van belangrijkste oorzaken van klimaatverandering'Willen we de klimaatambities waarmaken en veel andere ontwikkelingsdoelen halen, zal er eerst en vooral iets moeten worden gedaan aan de teloorgang van kwalitatieve bodem, zegt de Zuid-Afrikaanse ecoloog Robert Scholes.
16/07 14u00  Trump en Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki: 'De wereld wil zien dat wij overeenkomen'De Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 13u45  Trump en Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki: 'Geweldig om bij u te zijn'De Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 13u30  Trump wijt slechte relatie met Rusland aan 'dwaze' voorgangers en FBI-onderzoekDe Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 10u45  Geen echte agenda voor eerste bilaterale ontmoeting tussen Trump en Poetin in HelsinkiDe Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 10u30  Mysterie van de dag: waarom viel Michael Jackson niet om tijdens 'Smooth Criminal'?Ja, er zijn soms van die mysteries waar we niet altijd bij stilstaan.
16/07 10u30  De gevaren van bergwandelen: in de bergen op geluk rekenen loopt te vaak catastrofaal afDe bergen oefenen op veel mensen een magische aantrekkingskracht uit. Hoog boven de wereld stappen is weldadig voor je gezondheid, maar je moet er wel je hoofd bijhouden: de grillige natuur straft pietluttige onoplettendheden soms onverbiddelijk af.
16/07 10u30  Tommelein: 'Vlaanderen op schema met productie groene stroom''Als bedrijven en overheden het voorbeeld van de burgers volgen en ook op hun daken massaal zonnepanelen plaatsen, lukt het ons in 2020.'
16/07 09u15  In beeld: WK-feest in Frankrijk ontsierd door zware rellenIn Frankrijk is zondagavond en afgelopen nacht de wereldtitel voetbal gevierd. Op verschillende plaatsen werden de feestelijkheden echter verstoord door incidenten.
16/07 08u45  Italië laat reddingsschepen binnen na beloftes Frankrijk, Malta, Duitsland, Spanje en PortugalFrankrijk, Malta, Duitsland, Spanje en Portugal willen elk 50 migranten opnemen.
16/07 07u45  Geen agenda voor eerste bilaterale ontmoeting tussen Trump en Poetin in HelsinkiDe Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 05u15  Leven met een enkelband: 'Het is stresserender dan de gevangenis'Het aantal gedetineerden met een enkelband blijft fors toenemen. Eind juni verhuisde het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht naar een nieuwe locatie, om het professionalisme te vergroten. Toch rijst nog regelmatig de vraag of dat elektronisch toezicht wel werkt. Knack liep een dag mee in het zog van enkele ervaringsdeskundigen. 'Ik heb zelfs mensen hun enkelband weten aftrekken om weer naar 'binnen' te mogen.'
16/07 05u00  Belgisch middenveld zeer afhankelijk van subsidies, organisaties vrezen financiële stropBelgische middenveldorganisaties behoren nog steeds tot de meest gesubsidieerde van Europa. Dat maakt hen ook politiek stuurbaar, schrijft De Standaard maandag.
16/07 04u30  Euthanasievraag bejaarden vaker ingewilligd, aantal verzoeken stijgt verderVragen van ouderen naar euthanasie worden nu even vaak ingewilligd als vragen van jongere mensen met kanker. Jaar na jaar stijgt het aantal mensen in ons land dat om euthanasie vraagt en stijgt ook het aantal mensen wiens verzoek wordt ingewilligd.
16/07 04u00  Russische trollen actief in België en Nederland met racistische tweetsRussische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het publieke debat in Nederland en België te beïnvloeden. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. Accounts die volgens Twitter zijn verbonden aan de beruchte 'trollenfabriek' Internet Research Agency (IRA) in Sint-Petersburg verspreidden de afgelopen twee jaar zeker 900 Nederlandstalige berichten.
16/07 02u15  Onderzoekers verdenken militaire inlichtingendienst Rusland van vergiftiging SkripalHet Britse team dat onderzoek doet naar de vergiftiging van de ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Joelia in het dorpje Salisbury, verdenken de Russische militaire inlichtingendienst GRU van de aanval.
15/07 22u30  VS en Noord-Korea gaan op zoek naar overblijfselen van 5.300 soldatenDe VS en Noord-Korea hebben afgesproken te zoeken naar de overblijfselen van 5.300 Amerikaanse soldaten die stierven in de Koreaanse oorlog maar van wie het lichaam nooit werd teruggevonden. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zondag meegedeeld.
15/07 19u30  Frankrijk verovert wereldtitel op WK: een waardige kampioenDat de Fransen voor de tweede keer in hun geschiedenis wereldkampioen werden, is ergens logisch. Het nieuwe voetbal is immers omschakeling en scoren uit spelhervattingen.
15/07 16u15  Recordaantal Afghaanse burgers gedood in eerste helft 2018In de eerste helft van dit jaar zijn in Afghanistan, ondanks een drie dagen durende wapenstilstand in juni, nooit zoveel burgers omgekomen.
15/07 16u15  Mysterie van de dag: waarom spuwen voetballers hun drankje weer uit?Er werd nogal wat afgespuwd in Rusland deze maand. En dat is niet zonder reden.
15/07 16u15  Trump adviseerde May niet te onderhandelen, maar de EU te vervolgenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de Britse premier Theresa May gezegd dat ze de EU moet vervolgen, in plaats van te onderhandelen.
15/07 16u00  In beeld: Rode Duivels als helden onthaaldDe 8.000 supporters op de Grote Markt hebben zondagnamidadg de Rode Duivels als helden onthaald bij hun verschijnen op het balkon van het Brusselse stadhuis. De menigte ontplofte bij het zien van de bronzen medaillewinnaars op het WK voetbal in Rusland.
15/07 16u00  Huldiging Rode Duivels: 'We hebben de wereld getoond dat wij België zijn'Behalve de 8.000 fans op de volgestroomde Grote Markt zijn buiten het marktplein nog eens 32.000 enthousiastelingen opgedaagd om de Rode Duivels te ontvangen.
15/07 16u00  Carl Huybrechts: 'Ik blijf klassieke concerten organiseren en olijven kweken in Spanje'Carl Huybrechts is een oud-sportjournalist en televisiepresentator. Tegenwoordig heeft hij een olijfgaard in Spanje. Maar hoe brengt hij zijn vakantie door? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had Huybrechts 9 minuten en 45 seconden nodig.
15/07 14u30  Grote Markt in Brussel helemaal volgelopen voor huldiging Rode DuivelsDe Grote Markt van Brussel is al sinds 13 uur volledig volgelopen om de Rode Duivels te onthalen na hun bronzen prestatie op het WK voetbal in Rusland. Een rode menigte maakt er al een feest van in afwachting van het verschijnen van de spelers op het balkon van het Brussels stadhuis.
15/07 13u45  In beeld: Rode Duivels in korte broek ontvangen door koning FilipDe Rode Duivels zijn ontvangen op het Koninklijk Domein in Laken door koning Filip, koningin Mathilde en hun jongste dochter prinses Eléonore.
15/07 13u45  Britse kroonprinsen Charles en William weigerden ontmoeting met TrumpDe Britse kroonprinsen Charles en William hebben een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump, tijdens zijn bezoek aan het land, afgeslagen. Koningin Elizabeth was daardoor de enige royal die Trump begroette.
15/07 11u30  Dure bruiloft: grotere kans op een echtscheidingEr bestaan veel redenen waarom een geslaagd huwelijk: een dure ring en ceremonie behoren daar niet toe.
15/07 11u30  Al 15 procent meer zieken op vakantie dan vorig jaarOmdat mensen verder en avontuurlijker reizen dan vroeger, is een ziektegeval niet altijd zonder risico, benadrukt VAB.
15/07 10u45  Reynders krijgt kritiek voor veelvuldig WK-bezoekMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) ging naar nagenoeg alle WK-wedstrijden van de Belgen in Rusland kijken, en kreeg daarvoor hier en daar wat kritiek.
15/07 10u00  Theatermaker Lucas De Man op TAZ: 'Professioneel schijt hebben, is keihard werken'In Nederland brak hij vele grenzen van het theater open en stilaan ontdekt ook Vlaanderen hem. Met elk van zijn voorstellingen peutert Lucas De Man in de soms nog onderhuidse zweren van de samenleving. Of het nu gaat over de pijn van de boer, de overmoed van de bankier of, zoals in Los, over onze vele angsten. 'Ik wil impact hebben. Punt uit.'
15/07 10u00  Barbara Raes van Theater Aan Zee: 'Vieren, rouwen, zorgen voor onszelf ... we kunnen dat niet alleen'Barbara Raes is curator van het festival Theater Aan Zee in Oostende, waar ze trakteert op intiem theater, te land én ter zee.
15/07 09u15  Trump doet in 2020 gooi naar tweede ambtstermijn: 'Iedereen wil dat ik het doe'De Amerikaanse president Donald Trump doet in 2020 een gooi naar een tweede ambtstermijn. Dat zegt hij zondag aan de Britse krant Mail on Sunday.
15/07 08u45  Rode Duivels krijgen feestelijk onthaal in BrusselDe Rode Duivels zijn weer in het land nadat ze zaterdag in de kleine finale op het WK voetbal in Rusland de derde plek hebben veroverd. Ze landden zaterdagnacht op Brussels Airport.
15/07 08u45  Josse De Pauw op Theater Aan Zee: 'Het is makkelijker kijken via een camera dan met eigen ogen''Het is straf hoe die meer dan honderd jaar oude tekst zich vasthaakt in de actualiteit', zegt Josse De Pauw. Samen met componist/cellist Jan Kuijken bewerkte hij Les Aveugles van Maurice Maeterlinck tot een voorstelling met muziek, uitgevoerd door het Collegium Vocale Gent.
15/07 08u30  May waarschuwt critici dat er ook helemaal geen Brexit kan komenDe Britse premier Theresa May heeft de critici binnen haar partij gewaarschuwd dat een boycot van haar Brexit-strategie de geplande uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op het spel kan zetten.
15/07 05u15  Privébezit en vrije markt beperkt toegestaan onder nieuwe grondwet CubaDe socialistische eilandnatie Cuba zal in een nieuwe versie van zijn grondwet privébezit beperkt erkennen. Openbaar bezit blijft wel de voorkeur genieten, schrijven de Cubaanse staatsmedia zaterdag, zonder uit te weiden over de details.
15/07 05u15  Rozen kweken zonder doornenDe genen zijn ontdekt waardoor doornen op rozenstengels ontstaan.
15/07 05u00  Bianca Debaets (CD&V): 'Federale regering te langzaam met antiracismeplan'Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) introduceert een plan om racisme uit te wieden. Zij wacht niet op een plan van de federale regering: 'Ik betreur dat mijn federale en ook mijn Vlaamse collega Liesbeth Homans (N-VA) telkens opnieuw zeer lang talmen als het over deze thematiek gaat', zegt ze tegen De Zondag.
15/07 05u00  Slaaphygiëne: voedingstips die u richting dromenland duwenMet de huidige zwoele temperaturen is het soms moeilijk om de slaap te vatten. Dat liters koffie of cola u niet helpen, weet u wellicht. Maar er zijn ook voedingstips die u wél richting dromenland duwen. En ja, warme melk werkt. Soms toch.
15/07 04u45  Haïtiaanse eerste minister neemt ontslag na uitbarstingen van geweldDe Haïtiaanse eerste minister Jack Guy Lafontant heeft zaterdag zijn ontslag aangekondigd. Een week eerder was het tot dodelijk geweld gekomen in Haïti, nadat de regering had geprobeerd om de brandstofprijzen te verhogen.
15/07 02u45  Macron brengt in november staatsbezoek aan BelgiëDe Franse president Emmanuel Macron brengt in november een staatsbezoek aan België. Dat zei de Franse ambassadrice in België, Claude-France Arnould, zaterdag op een receptie in Brussel voor de Franse nationale feestdag.
14/07 23u15  Hamas kondigt wapenstilstand Gaza af, Israël bevestigt nietNa hevige gevechten met Israël heeft Hamas, dat op de Gazastrook aan de macht is, zaterdagavond een wapenstilstand afgekondigd. Maar een woordvoerder van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu wou voorlopig geen uitspraken doen.
14/07 22u45  Mogelijk meer voorwerpen en plaatsen besmet met zenuwgas novitsjokNog meer voorwerpen en plaatsen kunnen besmet zijn met het zenuwgas novitsjok, zei de Britse politie zaterdag, nadat vrijdag al gif uit een flesje werd aangeduid als de oorzaak van de vergiftiging van het koppel in het Engelse dorp Amesbury.
14/07 18u45  Vanaf nu is de generatie van 2018 het referentiekader voor het Belgische voetbalDe geesten van '86 zijn verdreven. De zege tegen Engeland was verdiend, en was ook de zege van de ervaring.
14/07 18u30  Roberto Martinez: 'We mogen heel erg fier zijn''Deze spelers verdienen die derde plaats, het beste Belgische resultaat ooit', sprak Roberto Martinez.
14/07 18u00  Rode Duivels schrijven geschiedenis met derde plaats op WKDe Rode Duivels hebben Belgische voetbalgeschiedenis geschreven met een bronzen medaille op het WK voetbal in Rusland.
14/07 16u30  Ook Schots protest tegen komst TrumpIn Schotland zijn zaterdag duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de komst van de Amerikaanse president Donald Trump.
14/07 15u15  Rode Duivels kunnen geschiedenis schrijven in Sint-PetersburgMet de kleine finale wacht voor de Rode Duivels in de Zenit Arena in Sint-Petersburg de meest ondankbare wedstrijd om te spelen, een duel tussen twee teams die nipt naast de felbegeerde plaats in de finale grepen en die opdoffer nog niet helemaal te boven zijn.
14/07 15u00  Geklungel tijdens défilé op Franse nationale feestdagHet militair défilé op de Franse nationale feestdag verliep dit jaar niet helemaal rimpelloos
14/07 10u45  Vandeurzen wil kwetsbare personen aan zinvolle dagbesteding helpen'Mensen met een zorgproblematiek kunnen misschien geen betaald werk meer verrichten, maar hebben wel de nood om buiten te komen', aldus Vandeurzen.
14/07 10u45  Eritrese leider bezoekt voor eerst in 22 jaar buurland EthiopiëDe Eritrese president Isaias Afwerki is zaterdag geland in Ethiopië voor een historisch driedaags bezoek. Het eerste bezoek van een Eritrese president in 22 jaar moet de normalisering van de relaties tussen de vroegere vijanden in de Hoorn van Afrika bezegelen.
14/07 10u00  Beestenboel: de waterspitsmuis gebruikt gif om haar prooi te bewarenNiet alleen zoekt de zeldzame waterspitsmuis haar voedsel onder water, ze is ook (licht) giftig.
14/07 10u00  'Hoe Tonnus Oosterhoff de fascinerende roman van Willem Frederik Hermans fileert'P.C. Hooftprijs-winnaar Tonnus Oosterhoff fileert De donkere kamer van Damokles.
14/07 09u00  Nancy Sinatra overledenNancy Sinatra, de eerste vrouw van Frank Sinatra, is overleden. Het koppel was 11 jaar getrouwd en had drie kinderen. Nancy Sinatra, geboren als Nancy Barbato, werd 101 jaar oud.
14/07 08u45  Mysterie van de dag: waarom baden Japanse sneeuwaapjes in warmwaterbronnen?Japanse sneeuwaapjes baden als enige apensoort ter wereld in warmwaterbronnen en trekken daarmee toeristen en fotografen van over de hele wereld aan.
14/07 08u00  Weyts legt confederalisme opnieuw op tafel: 'Zesde staatshervorming is zotternij van jewelste''Ik heb een avondvullend programma met idiote voorbeelden over bevoegdheidsdiscussies', aldus Weyts.
14/07 08u00  Michel Lelièvre wil vrij onder elektronisch toezichtMichel Lelièvre, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, wil vrijkomen onder elektronisch toezicht.
14/07 06u00  In 2017 ook in Belgische diepvriesgroenten bacterie gevondenDe listeriabacterie is in 2017 ook in ons land aangetroffen in twee stalen diepvriesmais. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag.
14/07 05u15  100 jaar Ingmar Bergman: op zoek naar de filmmaker op 'zijn' eiland FåröOp 14 juli is het precies een eeuw geleden dat Ingmar Bergman geboren werd, misschien wel de meest gelauwerde filmmaker aller tijden. Knack trok op pelgrimage naar Fårö, het desolate eilandje in de Oostzee waar de Zweedse meester jaren woonde en waaraan verschillende van zijn sombere klassiekers organisch lijken ontsproten.
14/07 05u15  Specifieke hersenzone zorgt ervoor dat we de draad niet kwijtrakenDe middelste cingulate cortex is cruciaal om taken naar behoren uit te voeren.
14/07 05u00  Waarom Donald Trump Brett Kavanaugh nomineerde voor het HofBrett Kavanaugh zal als nieuw lid van het Hooggerechtshof invloed hebben op een breed scala van beleidsonderwerpen in de VS: van abortus tot milieuwetgeving. Maar is de werkelijke reden voor zijn nominatie misschien dat hij vindt dat zittende presidenten niet crimineel vervolgd zouden moeten worden?
14/07 05u00  Elke dag meer dan vierduizend bestuurders geflitstVorig jaar zijn net geen 1,6 miljoen bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Dat zijn er ruim een kwart méér dan in 2016. De trajectcontroles op de autosnelwegen genereerden zelfs dubbel zoveel boetes, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
14/07 05u00  FARC-leider vraagt vergiffenis voor wreedheden van de guerillaDe leider van de gewezen Colombiaanse FARC-guerilla, Rodrigo Londono, bijgenaamd Timosjenko, heeft vergiffenis gevraagd op zijn proces vrijdag, voor de wreedheden van zijn beweging. Hij belooft 'het onmogelijke' te doen opdat de slachtoffers de waarheid zouden kennen.
14/07 05u00  Explosief geworpen naar huis van gewezen Sinn Féin-leider Gerry AdamsEr is met een explosief gegooid naar het huis van Gerry Adams, de gewezen leider van de Iers-republikeinse partij Sinn Féin, vrijdagavond in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Dat zegt Sinn Féin in een persbericht, waaruit het Britse nieuwsagentschap Press Association (PA) citeert.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

40x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïense leger21/07 01u15 - Knack: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd.
29x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan21/07 02u30 - Knack: Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht op zaterdag.
14x Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smoren21/07 05u30 - Knack: Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stapt volgende week op het vliegtuig met bestemming Washington. De inzet: Donald Trump ervan weerhouden om de importtarieven op auto's en auto-onderdelen te verhogen en een ware handelsoorlog in de kiem smoren.
13x Polarisering in Amerika: 'Er is een soort nieuwe rassenscheiding ontstaan'21/07 05u15 - Knack: De kloof tussen Democraten en Republikeinen is groter dan ooit, terwijl de partijen zelf homogener zijn dan ooit. Volgens politicologe Lilliana Mason zien Amerikanen hun politieke gezindheid als een steeds belangrijker deel van hun zelfbeeld. 'Deze strijd draait om de diepgewortelde identiteit van mensen.'
13x Voormalige FARC-rebellen nemen plaats in Colombiaans parlement21/07 05u30 - Knack: In Colombia heeft het nieuwe parlement vrijdag zijn inaugurele zitting gehouden. Voor het eerst is ook de voormalige guerrillabeweging FARC afgevaardigd in de volksvergadering.
10x Hoeveel uitwijzingsbevelen worden effectief uitgevoerd? Kabinet-Francken liegt over cijfers20/07 16u15 - Knack: Volgens staatssecretaris Theo Francken steeg het aantal uitgevoerde uitwijzingsbevelen onder zijn voogdij van 20 naar 40 procent. Hij deed die uitspraak al tweemaal. Maar ze klopt niet.
10x Rusland wil met VS samenwerken om Syrische vluchtelingen naar huis te doen terugkeren20/07 22u00 - Knack: Rusland heeft aan de VS voorgesteld om samen te werken om ervoor te zorgen dat Syrische vluchtelingen weer naar huis kunnen terugkeren. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie verklaard.
9x Duitsland sluit gerechtelijk onderzoek naar Puigdemont af20/07 15u30 - Knack: Duitsland heeft de procedure voor de overlevering van de voormalige Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont vrijdag afgesloten. Dat is een gevolg van de beslissing van het Spaanse Hooggerechtshof om het Europese aanhoudingsbevel voor de Catalaan in te trekken. Het gerecht in Sleeswijk-Holstein heeft officieel haar onderzoek naar Puigdemont beëindigd, luidde het.
9x Meer garanties voor toepassing van euthanasie in woonzorgcentra20/07 16u15 - Knack: Ouderen die euthanasie vragen, zullen door hun woonzorgcentrum niet om die reden mogen ontslagen of geweigerd worden. 'Dit is een stap naar sterkere garanties voor de bewoners van woonzorgcentra', zegt Vlaams Open VLD-parlementslid Freya Saeys.
9x Europese brexitonderhandelaar Barnier heeft 'veel vragen' bij Britse voorstellen20/07 16u30 - Knack: Europees brexit-onderhandelaar Michel Barnier heeft 'veel vragen' bij het witboek waarin de Britse regering haar visie op de toekomstige handelsrelaties met de EU uit de doeken doet. 'Alle voorstellen die raken aan de toekomstige economische relaties, roepen een serie vragen op', klonk het vrijdag na afloop van een vergadering met de 27 ministers bevoegd voor Europese zaken.

Statistieken

Artikels:
30340
Gelezen:
7898
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven