vrijdag 25 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
24/05 22u30  Mawda en gezin al twee keer uit vrachtwagen geplukt In de voorbije twee ­weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op­gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, melden ons welingelichte bronnen.
24/05 22u30  “Harvey Weinstein zal vrijdag gearresteerd worden voor seksueel misbruik” Harvey Weinstein zal vrijdagochtend gearresteerd worden voor seksueel misbruik, dat meldt de Amerikaanse krant New York Times. De arrestatie komt er na een maandenlang onderzoek van verschillende klachten omtrent seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag.
24/05 22u15  Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen: huizen en station ondergelopen Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. Ook in Oost-Vlaanderen is er heel wat overlast door hevige regen en onweer. Zo kwam het treinstation daar onder water te staan. De komende uren zal de buienactiviteit verminderen, al zijn er in de loop van de avond wel nog onweders mogelijk, onder andere boven Antwerpen en Limburg.
24/05 22u15  Intussen al 64 kinderen uit 15 scholen met salmonellavergiftiging, traiteur die schoolmaaltijden leverde tijdelijk gesloten Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gaat een traiteur die maaltijden geserveerd heeft aan meerdere scholen in Oost- en West-Vlaanderen tijdelijk sluiten. Die beslissing werd genomen nadat meerdere kinderen ziek zijn geworden door een salmonellavergiftiging. Het gaat intussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen in Oost- en West-Vlaanderen.
24/05 22u15  Eerste tv-interview Radja Nainggolan na niet-selectie: “Steun van het volk doet deugd” Radja Nainggolan blijft een trending topic. De VTM-nieuwsdienst trok naar Rome voor een interview met de afscheidnemende Rode Duivel die, opvallend, zijn hanenkam heeft ingeruild voor een bescheidener kapsel. “De steun van het volk doet deugd”, aldus de middenvelder van AS Roma die zelf oproept om de focus vanaf nu te verleggen naar de Rode Duivels die wel naar Rusland gaan.
24/05 22u15  Twintigers zetten huis in lichterlaaie na ruzie met tiener. Daarbij kwamen zijn vier slapende broers en zusjes om De zeventienjarige zoon van Michelle Pearson, Kyle, had al een tijdje een vete met Zak Bolland (23). De ‘kwajongensstreken’ aan elkaars adres werden echter alsmaar ernstiger, tot Bolland samen met zijn vrienden David Worral en Courtney Brierley het huis van de Pearsons in lichterlaaie zette met molotovcocktails.
24/05 21u00  Riante villa kopen? In deze straat staan er negen te koop In een straat in Schilde staan maar liefst negen riante villa’s te koop, een uitzonderlijk aantal voor één straat. De villa’s zijn allemaal eigendom van één grote familie en werden vroeger gehuurd door buitenlandse zakenlui. Nu doet die markt het echter niet goed meer en staan de huizen leeg. En nu staan ze dus ook te koop. Al moet je er wel diep voor in de buidel tasten mocht je er eentje op de kop willen tikken.
24/05 20u45  Steven Defour bevestigt zijn afscheid aan de Rode Duivels: “Wil mijn loopbaan zo lang mogelijk rekken” Wat u vandaag reeds kon lezen via Het Nieuwsblad werd zonet bevestigd door Steven Defour. De speler van Burnley stopt zijn carrière bij de Rode Duivels om zich volledig op zijn loopbaan bij zijn club te concentreren. Dat meldde hij via een videoboodschap.
24/05 20u45  Koningin steelt de show: Mathilde kruipt over dranghekken om echt iederéén een hand te kunnen geven Tijdens een bezoek aan de gemeente Heusden-Zolder heeft koningin Mathilde de show gestolen door over een dranghekken te kruipen om iedereen persoonlijk te kunnen groeten. Ongezien volgens de medewerkers van het Paleis.
24/05 20u45  Ex-topman Medialaan wordt grote baas van Belgische voetbalbond De voetbalbond heeft een nieuwe ceo. Ex-mediatopfiguur Peter Bossaert zal vanaf 1 september de dagelijkse leiding van de KBVB in handen krijgen. Hij volgt Koen De Brabander op van wie de voetbalbond in februari afscheid nam.
24/05 20u15  Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant: huizen en station ondergelopen Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. In Brussel lijkt de hinder dan weer af te nemen. “De komende uren verwachten we nog enkele pittige onweersbuien, die in de richting van de kust trekken en stilaan zullen verdwijnen”, zegt weerman David Dehenauw.
24/05 19u45  Probeerde stad Antwerpen foute crematie in de doofpot te steken? Er komt dan toch nog een onderzoek naar een man die per vergissing werd gecremeerd. Jozef Verswijver uit Berchem overleed drie jaar geleden. Z'n familie had een klassieke uitvaart gevraagd, maar de begrafenis-ondernemer verwisselde Jozef met een andere man die wél gecremeerd zou worden.
24/05 19u45  Het regent dat het giet, maar in Brussel moet een fontein manueel bijgevuld worden Opvallend beeld op de Brusselse Vismarkt: een gemeentewerker moet zelf nieuw water pompen in de Anspachfontein. De man doet dit al voor de derde dag op rij omdat de pompen van het bassin voor de fontein verouderd zijn. Dat meldt Bruzz.
24/05 19u30  Code oranje voor hevig onweer: verkeershinder in Brussel, brandweer overstelpt met oproepen wateroverlast Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel.
24/05 19u30  Ex-topman Medialaan wordt nieuwe grote baas van de Belgische voetbalbond De voetbalbond heeft een nieuwe CEO. Ex-mediatopfiguur Peter Bossaert zal vanaf 1 september de dagelijkse leiding van de KBVB in handen krijgen. Hij volgt Koen De Brabander op van wie de voetbalbond in februari afscheid nam.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/05 19u30  Tinder helpt je straks ook een lief te zoeken in je eigen stamcaféKijk je elke vrijdagavond weer uit naar dat ene meisje dat ook altijd met haar vrienden de week komt afsluiten in je stamcafé? Of tref je altijd maar diezelfde aantrekkelijke jongen aan in de koffiebar, maar ben twijfel je om die persoon aan te spreken? Tinder test nu een nieuwe functie waardoor je hen aan de hand van hun favoriete plaatsen zou kunnen vinden.
24/05 19u30  Grappige reisfoto's van jonge Vlaming gaan de wereld rondNietsvermoedend deelde de 17-jarige Sebastian uit Dilbeek een reeks vakantiefoto's uit Australië op Reddit waarop hij telkens met een verkeersbord poseert dat waarschuwt voor overstekend wild. Niet het traditionele toeristische plaatje dus en dat konden de Australiërs wel appreciëren. In geen tijd werd zijn grappig compilatiebeeld 17.000 keer geliket en ook al opgepikt door de internationale pers.
24/05 19u30  Pornoster krijgt sleutel van West Hollywood op de allereerste ‘Stormy Daniels-dag’Stormy Daniels zit al een tijdje in het oog van de storm nadat ze beweerde dat ze een buitenechtelijke relatie had met de Amerikaanse president Donald Trump. Door de hetze riep West Hollywood 23 mei uit tot ‘Stormy Daniels-dag’ en kreeg ze de sleutel van de stad van het stadsbestuur. “Deze gemeenschap verzette zich in het verleden al tegen pestkoppen”, aldus Daniels. “Ik ben erg trots dat ik er deel mag van uitmaken.”
24/05 19u15  Code oranje voor hevig onweer: verkeershinder in Brussel, E420 onder waterDe zware regenval zorgt op verschillende plaatsen in en rond Brussel voor verkeershinder. Dat meldt Mobiris. Zo is de Romeinsesteenweg onder de brug van de A12 volledig onder water gelopen. Ook de Georges-Henritunnel staat onder water en de Woluwelaan is wegens wateroverlast in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de Hippocrateslaan. Grote delen van de snelweg E420 staan blank tussen Pont-à-Celles en Nijvel.
24/05 19u00  Het regent dat het giet, maar in Brussel moeten een fontein manueel bijgevuld wordenOpvallend beeld op de Brusselse Vismarkt: een gemeentewerker moet zelf nieuw water pompen in de Anspachfontein. De man doet dit al voor de derde dag op rij omdat de pompen van het bassin voor de fontein verouderd zijn. Dat meldt Bruzz.
24/05 19u00  Tom Dumoulin: “Ik had eerst niet door dat Yates niet kon volgen”Volgt Tom Dumoulin dan toch zichzelf op op de erelijst van de Ronde van Italië. De Nederlandse titelverdediger halveerde op de niet eens zo lastige klim naar Prato Nevoso zijn achterstand op Simon Yates en telt nog maar 28” achterstand op de roze trui.
24/05 18u30  Chaotische avondspits op Brusselse ring na ongeval met tankwagen: twee uur aanschuiven in beide richtingenDe avondspits rond Brussel verloopt donderdag uitzonderlijk moeizaam. Door een ongeval met een tankwagen ter hoogte van Wezembeek-Oppem zijn op de binnen- en buitenring enkel de rechterrijstroken beschikbaar. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om de omgeving te mijden. Momenteel sta je in beide richting al twee uur aan te schuiven.
24/05 18u15  Chaotische avondspits op Brusselse ring na ongeval met tankwagen: “Mijd de omgeving”De avondspits rond Brussel verloopt donderdag uiterst moeizaam. Door een ongeval met een tankwagen ter hoogte van Wezembeek-Oppem zijn op de binnen- en buitenring enkel de rechterrijstroken beschikbaar. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om de omgeving te mijden.
24/05 18u15  Acht vrouwen beschuldigen Morgan Freeman van ongewenst gedragDe Amerikaanse acteur Morgan Freeman wordt door acht vrouwen beticht van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt CNN donderdagnamiddag.
24/05 18u15  Spectaculaire natuurbeelden: arend gaat de strijd aan met vos die net konijn heeft gevangenDe Amerikaanse fotograaf Zachary Hartje heeft een adembenemende video kunnen maken in Washington. De man kon toevallig filmen hoe een arend de strijd aanging met een vos die net voordien een konijn had gevangen. Secondelang bleef de vos zich vastbijten in zijn prooi, maar uiteindelijk moest het dier toch de strijd staken.
24/05 18u15  Paul Marchal: “Brief Dutroux maakt deel uit van strategie en komt wel erg laat”In een reactie op het nieuws dat Marc Dutroux via zijn advocaat Bruno Dayez een brief naar zijn slachtoffers gaat sturen, laat Paul Marchal donderdag weten dat Dutroux laat is met het aanbieden van zijn verontschuldigingen. De vader van de vermoorde An stelt zich de vraag of Dutroux inhoudelijk wel nog iets zal bijbrengen.
24/05 18u00  Schade door onweer: wat is verzekerd en wat moet ik doen om geld terug te krijgen?De onweders van de jongste dagen hebben lelijk huisgehouden. Onder meer het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem werd geteisterd door modderstromen. Bij sommige gezinnen loopt de schade in de duizenden euro’s. Maar hoe zit dat precies met de verzekering? Betaalt die alle schade aan uw huis, inboedel en auto terug? Wat met de dure vissen in uw vijver? En hoe kan u vermijden dat u niets terugkrijgt? Wij leggen het voor aan Wauthier Robyns van verzekeringskoepel Assuralia.
24/05 18u00  Burgemeester D’Haese van Aalst moet onder het mesBurgemeester Christoph D’Haese (N-VA) van Aalst ondergaat vrijdagochtend een medische ingreep. Hij laat zich enkele weken vervangen door tweede schepen Karim Van Overmeire.
24/05 18u00  Acht vrouwen beschuldigen Morgan Freeman van ongepast gedragDe Amerikaanse acteur Morgan Freeman wordt door acht vrouwen beticht van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt CNN donderdagnamiddag.
24/05 18u00  Yates toont eerste teken van zwakte, Dumoulin maakt bijna halve minuut goed op roze truiDe eerste Alpenrit was eindelijk een prooi voor de vroege vluchters. Een kopgroep van twaalf, zonder Belgen, kreeg een vrijgeleide van het peloton, op de slotklim naar Prato Nevoso toonde de jonge Duitser Maximilian Schachmann zich de beste. Het houdt maar niet op voor Quick Step Floors dat intussen aan 36 overwinningen zit.
24/05 17u30  Theo Francken: “Ouders Mawda worden niet teruggestuurd tijdens het onderzoek”De ouders van Mawda, het tweejarige Koerdische meisje dat bij een achtervolging op de snelweg door een politiekogel om het leven is gekomen, zullen tijdens het gerechtelijk onderzoek niet actief uit het land worden gezet. Dat zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) donderdag in de Kamer. De ouders hebben tot nu toe nog geen verblijfsaanvraag ingediend.
24/05 17u30  Deze jobs zijn zware beroepen volgens de vakbondenDe vakbonden willen treinpersoneel, postbodes en leerkrachten laten erkennen als zware beroepen, dat meldt vakbond VSOA. De lijst kwam tot stand op basis van vier criteria: zwaar werk, stress, veiligheidsrisico’s en onregelmatige uren. Een akkoord is er nog niet, klinkt het bij N-VA en Open VLD.
24/05 17u30  Bezoek dit ‘nieuwe wereldwonder’ voor het te laat is: “Het is langzaam aan het sterven”De Taj Mahal in de Indiase stad Agra is langzaam aan het wegrotten door vervuiling, stof, smog en uitwerpselen van insecten. Het wereldberoemde grafmonument is ook niet meer wit, maar slaat momenteel al groen en geel uit. De Indiase overheid lapt hier en daar wat van het gebouw op, maar doet volgens experts niet genoeg om het iconische paleis te redden. Activisten trekken nu naar het Indiase hooggerechtshof om ervoor te zorgen dat een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’ niet verdwijnt.
24/05 17u00  Nanny maand lang uitgehongerd en gemarteld voor iets wat ze niet gedaan had, paranoïde daders riskeren levenslangDe rechtbank heeft een Brits koppel donderdagochtend schuldig bevonden aan de gruwelijke moord op hun 21-jarige nanny. Het slachtoffer werd een maand lang gemarteld omdat haar bazin, de ex-vriendin van een lid van Boyzone, paranoia geworden was en haar verdacht van spionage voor haar ex. De daders riskeren een levenslange celstraf.
24/05 17u00  Kiezen is verliezen denkt Ronaldinho, en dus trouwt de voetballegende met niet één maar twee vrouwenBegin 2017 nam de voetbalwereld afscheid van een van zijn grootste balgoochelaars. Ronaldinho Gaucho hing toen zijn schoenen aan de haak na een indrukwekkende carrière met onder andere een wereldtitel en Champions League-zege. Anderhalf jaar later wil de Braziliaan twee “trofeeën” winnen in één klap.
24/05 17u00  Deze bieren zijn de hit van de zomer: “Maar drink ze niet als gewone pintjes”Onlangs een terrasje gedaan? Dan is de kans groot dat u iemand Kasteelbier Rouge of Cherry Chouffe heeft zien drinken. Ondanks het feit dat kriekbieren nog altijd een nicheproduct zijn in de bierwereld, doen beide biertjes het tegenwoordig heel erg goed, zo bevestigt de sector. “Het zijn ideale zomerdrankjes, die niet alleen meer vrouwen aanspreken”, zegt onze bierkenner André Peeters. Maar toch let je ook maar beter goed op.
24/05 17u00  Man breekt binnen in woningen om vrijende mensen te filmenVoor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man uit Bonheiden verschenen die zich moest verantwoorden voor diefstal met braak en voyeurisme. De man brak in verschillende woningen binnen, filmde de aanwezige bewoners terwijl ze knuffelden of intiem waren met elkaar en stal dan hun geld. De man werd drie maal op heterdaad betrapt in de slaapkamer van de bewoners. Het parket vraagt een celstraf van 30 maanden.
24/05 17u00  Bisnummer Greipel in Baloise Belgium Tour: Duitser wint ook in Knokke-HeistDe tweede etappe in de Baloise Belgium Tour is gewonnen door Andre Greipel van Lotto-Soudal. Hij spurtte op De Wandelaar in Knokke-Heist beduidend sneller dan de rest van het peloton. Voor de 35-jarige Duitser was het zijn tweede opeenvolgende ritzege. Uiteraard verstevigt hij zijn leidersplaats.
24/05 16u30  Bisnummer Greipel in Baloise Belgium Tour: Duitser wint in Knokke-HeistDe tweede etappe in de Baloise Belgium Tour is gewonnen door Andre Greipel van Lotto-Soudal. Hij spurtte op De Wandelaar in Knokke-Heist beduidend sneller dan de rest van het peloton. Voor de 35-jarige Duitser was het zijn tweede opeenvolgende ritzege. Uiteraard verstevigt hij zijn leidersplaats.
24/05 16u30  Kayla (29) kon zelf geen kinderen krijgen, dus kwam haar schoonmoeder met een bijzonder voorstelEen Amerikaanse vrouw heeft bij The Sun getuigd over hoe haar schoonmoeder de draagmoeder werd van haar eigen zoon. De vrouw had in haar tienerjaren een ernstige operatie moeten ondergaan, waardoor ze geen kinderen meer kan krijgen.
24/05 16u15  President Trump annuleert historische ontmoeting met Kim Jong-unAmerikaans president Donald Trump heeft de ontmoeting met Noord-Koreaans leider Kim Jong-un geannuleerd. Die historische ontmoeting had normaal gezien op 12 juni moeten plaatshebben.
24/05 16u15  Code oranje voor hevig onweer: bekijk hier waar en wanneer het gaat regenenNa twee dagen van lokaal hevige regenval is er ook donderdag kans op intens onweer. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt daarom opnieuw voor een code oranje in de meeste regio’s van het land. “Er zal veel neerslag vallen op korte tijd, wat voor wateroverlast kan zorgen”, klinkt het.
24/05 16u15  Automobilist kiest wel heel ongelukkige plaats uit om te parkerenEen vergetelheid? Een onoplettend moment? Wie zal het zeggen. Maar wegenwerkers aan de Herentalsebaan in Deurne krabden toch even in hun haar toen ze vanmorgen merkten dat er ondanks alle aanwijzingen toch een auto geparkeerd stond op de straat die ze aan het renoveren zijn. Wachten was geen optie, dus werd netjes rond de wagen verder gewerkt. Het kleine voorval kon op heel wat hilariteit in de buurt rekenen, maar na verloop van tijd werd de wagen toch weggetakeld.
24/05 16u15  21-jarige vrouw vermoord in Etterbeek, verdachten van 19 en 24 jaar opgepaktIn de Platanenstraat in de Brusselse gemeente Etterbeek is woensdagavond een 21-jarige vrouw vermoord. Twee verdachten zijn opgepakt.
24/05 16u15  Deze tegenstanders kan Club Brugge in de Champions League treffen - en daar zitten heel wat Belgen bijIn aanloop naar de Champions League-finale van zaterdagavond nemen we al een kijkje naar de potten voor de loting van de Champions League volgend jaar. Met Belgen in elke pot zit een Belgisch getinte poule er dus in. Zo kunnen De Bruyne en Kompany het opnemen tegen Dries Mertens, Youri Tielemans, en landskampioen Club Brugge die we in pot 4 terugvinden.
24/05 15u30  IT-specialisten waarschuwen voor grootse cyberaanval door Rusland: “Al 500.000 routers gehackt”Volgens IT-bedrijf Cisco heeft de Russische overheid maar liefst 500.000 routers en opslagapparaten in 54 landen gehackt. De cyberaanval zou voornamelijk gericht zijn op Oekraïne en aanstaande zaterdag plaatsvinden, niet toevallig tijdens de finale van de Champions League. Ook in ons land wordt gevreesd voor de gevolgen van zo’n grootschalige hack.
24/05 15u15  Meisje (9) bedolven in zandput op strandEen negenjarig meisje moest donderdagnamiddag gereanimeerd worden nadat ze op het strand van Nieuwpoort bedolven raakte onder het zand. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
24/05 15u15  Arbeider omgekomen op werf tuincentrum nadat hij onder betonnen wand terechtkomtIn Aarschot is een arbeider om het leven gekomen bij werkzaamheden in tuincentrum Oh’Green, onderdeel van Intratuin. De man kwam onder een betonnen prefabwand terecht.
24/05 15u00  Salmonellavergiftiging in West- én Oost-Vlaanderen: meer scholen en meer kinderen betrokken dan aanvankelijk gedachtIn meerdere scholen in Zuid-West-Vlaanderen en één school in Oost-Vlaanderen hebben kinderen een salmonellavergiftiging opgelopen, zo bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het is nog niet duidelijk hoeveel scholen getroffen werden en hoeveel kinderen precies ziek geworden zijn. Mogelijk lag een maaltijd die de kinderen geserveerd kregen op school aan de oorzaak van de infectie.
24/05 15u00  Storm bij de Argentijnen: bond schrapt vaste waarde uit WK-selectie, maar die zijn vrouw gaat wild in de tegenaanvalArgentinië plaatste zich met véél moeite voor het WK in Rusland, maar wordt toch altijd weer genoemd als een van de kandidaat-winnaars. Lionel Messi en co. zullen het echter zonder vaste nummer één Sergio Romero moeten doen. Althans, als het van de Argentijnse voetbalbond afhangt.
24/05 15u00  Eén Vlaams gezin keek vorig jaar meer dan 400 keer naar ‘Finding Nemo’Telenet heeft nieuwe cijfers vrijgegeven over het kijkgedrag van de allerjongsten. De telecomreus ziet naar eigen zeggen vier trends: het aantal animatiefilms met dieren in de hoofdrol ging de hoogte in, de prinsessenfilm heeft afgedaan, klassiekers blijven populair en de meezingers (met Frozen als uitzondering) zijn haast verdwenen. Ook is er één gezin dat enorme fan is van Finding Nemo: ze bekeken de Pixar-prent in 2017 maar liefst 436 keer.
24/05 14u45  Uitslapen is wél goed voor je. Het kan zelfs je leven reddenMensen die korte nachten hebben in de week hebben er alle baat bij om in het weekend wat langer te blijven liggen. Recent Zweeds onderzoek bewijst dat bijslapen wel degelijk een gunstig effect heeft en zelfs gezondheidsrisico’s, verbonden aan een slaaptekort, verkleint.
24/05 14u45  Toeters en bellen in het kwadraat: Katy Perry brengt spectaculaire show naar SportpaleisHet Sportpaleis maakt zich op voor een van de grootste visuele spektakels die er de jongste jaren al te zien is geweest. Want Katy Perry, popdiva par excellence, strijkt er neer met een show boordevol toeters en bellen.
24/05 14u15  Niveau van onderwijs omlaag? Wiskundeleraren maken zich niet druk: “Nieuwe eindtermen zijn revolutionair”De ontstane onrust over de nieuwe eindtermen (die bepalen wat leerlingen moeten kennen en kunnen op het eind van een schooljaar) is nergens voor nodig wat het vak wiskunde betreft. Dat stelt de Vlaamse vereniging voor Wiskundeleraars. “De nieuwe eindtermen zijn revolutionair”, klinkt het.
24/05 14u15  DéFi roept op om Grondwet te veranderen: “Zodat we partijen als Islam kunnen verbieden”De Waalse partij DéFi heeft een voorstel ingediend om de Grondwet te herzien, zodat partijen als partij Islam verboden kunnen worden. “Zowel meerderheid als oppositie zijn tegen, maar er gebeurt niets”, zegt voorzitter Olivier Maingain.
24/05 14u00  “Pas op voor coaches die hulp bieden bij burn-outklachten”: Test-Aankoop trekt aan alarmbelBurn-outcoaches zijn vaak onvoldoende opgeleid om psychisch leed aan te pakken en bovendien verwijzen ze te weinig door naar een arts of een klinisch psycholoog. In de praktijk loopt er dan ook heel wat mis, zo waarschuwt de consumentenorganisatie Test-Aankoop donderdag.
24/05 13u45  Geen Coucke meer bij Oostende, maar toch ziet Gert Verheyen zijn debuut in eerste klasse helemaal zittenGert Verheyen staat komend seizoen voor zijn debuut als trainer in eerste klasse. Hij moet Oostende na een seizoen om snel te vergeten weer naar succes loodsen. Moeilijk, want met Coucke verdwenen de grote geldschieter én de beste spelers van KVO. Toch ziet Verheyen hetzitten: “We zijn in volle strijdmodus om de perceptie dat het met KVO alleen bergaf kan gaan, tegen te gaan.”
24/05 13u45  Marc Dutroux wil excuses aanbieden aan slachtoffers: “Hij beschouwt zichzelf als geen absoluut monster”Een brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt binnenkort - wellicht nog voor de zomervakantie - naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express. Dayez verzekert dat het berouw geen uiterlijke schijn is.
24/05 13u45  Koopgids voor beginners: waar moet ik op letten als ik een racefiets wil?Ik wil een racefiets. Moet ik dan meteen minstens 3.000 euro uitgeven of kan ik ook al aardig op weg met duizend euro of iets meer? Moet hij in het populaire carbon zijn, of bolt een aluminiumfiets even goed? En, o ja, moet ik nu per se zo’n fietscomputer monteren, om achteraf mijn prestaties te kunnen delen?Guy Fransen
24/05 13u15  Noord-Korea vernietigt nucleaire siteNoord-Korea heeft de daad bij het woord gevoegd: de nucleaire site in Punggye-ri werd in nabijheid van heel wat internationale journalisten met de grond gelijkgemaakt.
24/05 13u00  "Prins Harry had voor zijn huwelijk nog een emotioneel telefoongesprek met zijn ex"Volgens het tijdschrift Vanity Fair zou prins Harry enkele dagen voor zijn huwelijk een emotioneel telefoongesprek gevoerd hebben met zijn ex Chelsy Davy. Na een knipperlichtrelatie van zeven jaar stierf de relatie tussen Prins Harry en Chelsy Davy uiteindelijk een stille dood, omdat de blondine geen leven op het publieke toneel wilde.
24/05 13u00  Als Barbie een echte vrouw zou zijn (met dezelfde proporties), zou ze dan kunnen functioneren?Lange benen, een relatief grote boezem en een smalle taille: voor veel vrouwen klinkt het als een ideaal lichaam. Iemand die het allemaal heeft -en soms tot in extremis-, is Barbie. Maar wat is het gevolg van haar uitzonderlijke proporties? Mocht deze plastic dame een echte vrouw zijn, zou zij dan kunnen functioneren als een normaal persoon? Dat lijkt onmogelijk, stelt professor Eva D’Hondt, hoofddocent aan de Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie aan de VUB.
24/05 12u30  Deze jobs zijn zware beroepen volgens de vakbonden: kleuterjuf, leerkracht, postbode, treinpersoneel...De vakbonden willen treinpersoneel, postbodes en leerkrachten laten erkennen als zware beroepen, dat meldt vakbond VSOA.
24/05 12u30  "Prins Harry enkele dagen voor zijn huwelijk nog een emotioneel telefoongesprek met zijn ex"Volgens het tijdschrift Vanity Fair zou prins Harry enkele dagen voor zijn huwelijk een emotioneel telefoongesprek gevoerd hebben met zijn ex Chelsy Davy. Na een knipperlichtrelatie van zeven jaar stierf de relatie tussen Prins Harry en Chelsy Davy uiteindelijk een stille dood, omdat de blondine geen leven op het publieke toneel wilde.
24/05 12u30  Update. Campagnecaravan Leuvens kandidaat-burgemeester zwaar beschadigd na brand, vuur aangestokenDe campagnecaravan van de Leuvense kandidaat-burgemeester Lorin Parys (N-VA) is woensdagnacht zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Het parket laat weten dat er kwaad opzet in het spel is.
24/05 12u15  14 kinderen met salmonellavergiftiging opgenomen in ziekenhuis TieltVeertien kinderen uit de lagere school zijn in het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt opgenomen met salmonellavergiftiging. Dat meldt VTM Nieuws. Het gaat om kinderen van scholen uit Pittem en Meulebeke.
24/05 12u15  Marc Dutroux schrijft brief met excuses aan slachtoffers: “Hij beschouwt zichzelf als geen absoluut monster”Een brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt binnenkort - wellicht nog voor de zomervakantie - naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express. Dayez verzekert dat het berouw geen uiterlijke schijn is.
24/05 12u15  Deze tegenstanders kan Club Brugge in de Champions League treffen -en daar zitten heel wat Belgen bijIn aanloop naar de Champions League-finale van zaterdagavond nemen we al een kijkje naar de potten voor de loting van de Champions League volgend jaar. Met Belgen in elke pot zit een Belgisch getinte poule er dus in. Zo kunnen De Bruyne en Kompany het opnemen tegen Dries Mertens, Youri Thielemans, en landskampioen Club Brugge die we in pot 4 terugvinden.
24/05 12u00  “Raketinstallatie die vlucht MH17 uit de lucht schoot was van Russische leger”De installatie waarmee de Buk-raket werd gelanceerd die vlucht MH17 fataal werd, is afkomstig van het Russische leger. De installatie was onderdeel van de 53e ‘anti aircraft missile brigade’ van de Russische federatie in Koersk. Dat heeft onderzoeker Wilbert Paulissen van het Joint Investigation Team (JIT) gezegd op een persconferentie in het Nederlandse Bunnik.
24/05 12u00  Dé nachtmerrie van elke foutparkeerder: “We kunnen voortaan elke dag de héle stad controleren”Vanaf september beboeten twee scanauto's alle fout geparkeerde wagens in de stad Brussel. In een dag kunnen ze zo'n 18.000 nummerplaten controleren.
24/05 12u00  Marc Dutroux schrijft berouwvolle brief met excuses aan slachtoffers: “Geen absoluut monster”Een brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt binnenkort - wellicht nog voor de zomervakantie - naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express. Dayez verzekert dat het berouw geen uiterlijke schijn is.
24/05 11u30  Een dag na de modderstroom ging onze reporter de schade opmeten in Sint-Lievens-Houtem. En dat viel lelijk tegenNet geen meter. Zo hoog was de modderstroom die woensdag lelijk huishield in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem. Onze reporter ging een dag later de schade opmeten.
24/05 11u30  Fantastisch nieuws voor aan leukemie lijdende Fee (10): “Gedaan met de chemo, ik voel me supergoed”Fee Vandenbunder (10) uit het West-Vlaamse Koolskamp heeft fantastisch nieuws gekregen. Na twee jaar gaat het veel beter met het meisje, dat aan leukemie lijdt, en de behandeling is stopgezet. “Geen chemo weer”, zei ze dolgelukkig bij Studio Brussel.
24/05 11u00  Christian Benteke wil absoluut naar het WK: “Samen in de spits met Romelu? Ja, dat kan”Christian Benteke is opnieuw bij de selectie van de Rode Duivels. Nadat de spits in maart niet werd opgeroepen door Roberto Martinez behoort hij nu wel tot de 28 spelers die het wereldkampioenschap voorbereiden. “En ik ga er alles aan doen om bij de definitieve selectie van 23 te zijn.”
24/05 11u00  Ze investeerden tienduizenden euro’s tegen overlast en dreigen nu toch alles kwijt te raken: “Een menselijk drama”De vete tussen de uitbaters van café Pand 18 en hun bovenburen gaat onverminderd verder. Linda Doms en Adrien Vandekerckhove voerden verplicht peperdure werken uit naar aanleiding van een klacht rond geluidsoverlast, maar de tegenpartij betwist die nu. Voor de uitbaters gaat de nachtmerrie verder: zij riskeren een dwangsom van meer dan 200.000 euro. “Dit gaat om menselijke drama’s”, zegt hun advocaat.
24/05 11u00  Benzine vanaf vrijdag nog wat duurderBenzinerijders moeten vanaf vrijdag opnieuw wat dieper in hun portemonnee tasten: de maximumprijs voor benzine 95 E10 stijgt dan naar 1,5410 euro per liter: 1,4 cent per liter erbij. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
24/05 11u00  Vrouw veroordeeld omdat ze vriendin wel heel luguber bericht WhatsAppteIbtissam F.(31) is in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor drie jaar en 600 euro boete voor het veroorzaken van overlast via WhatsApp. Ze had een vriendin een bericht gestuurd dat die zou sterven als martelaar voor terreurgroep ISIS.
24/05 11u00  Jeanne (78) sterft onder vrachtwagen maand na dood van haar manJeanne Krols wilde op Drijhoek in Rijkevorsel de bus nemen naar haar ernstig zieke broer, maar toen ze de straat wou oversteken, reed een vrachtwagen haar aan. De 78-jarige dame was op slag dood, een maand nadat ze haar man had begraven.
24/05 10u30  Volg hier LIVE wat Christian Benteke te zeggen heeft over het WKDe Rode Duivels zijn deze week aan hun WK-voorbereiding begonnen. Elke dag komt er ook één Duivel aan het woord. Vandaag is dat Christian Benteke. U kan hieronder live volgen. Start: 10u15.
24/05 10u30  Nieuwe waarschuwing voor zwaar onweer en intense regenval: “Wees op uw hoede en ga de baan niet op”Na twee dagen van lokaal hevige regenval is er ook donderdag kans op intens onweer. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt daarom opnieuw voor een code oranje in de meeste regio’s van het land. “Er zal veel neerslag vallen op korte tijd, wat voor wateroverlast kan zorgen”, klinkt het.
24/05 10u30  Gooi die leggings maar aan de kant, sporten kan voortaan ook in een jurkVrouwen verschijnen meestal niet in een jurk op de yogamat of op de sportbaan, maar daar wil een Amerikaanse producent van sportkledij nu verandering in brengen. Om vrouwen voldoende bewegingsvrijheid te bieden, is de jurk voorzien van een ingebouwde body.
24/05 10u00  Open VLD en N-VA op de rem na afspraken zware beroepen: “Dit voorstellen als een akkoord gaat te ver”Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) mag dan wel groen licht hebben van twee vakbonden over de zware beroepen bij de overheid, de federale regering heeft hij nog niet mee. Open VLD en N-VA temperen de hoera-stemming.
24/05 10u00  In deze kleine Airbnb heeft Thomas Markle naar het huwelijk van zijn dochter gekekenDe eigenares van een Mexicaanse Airbnb heeft onthuld dat Thomas Markle (73) vorig weekend in haar residentie heeft doorgebracht. Op een klein televisietoestel zag de vader van Meghan Markle er - helemaal alleen - hoe zijn dochter in het huwelijk trad met prins Harry.
24/05 09u45  Vrouw belt buurt elke nacht wakker om allerlei vragen te stellen: “Ze komt op meest onmogelijke uren langs”Verschillende buurten in Genk worden de laatste tijd wakker gehouden door een bizar probleem. Op de vreemdste uren van de dag belt een vrouw aan bij verschillende bewoners om hen allerlei vragen en verhalen voor te schotelen. De politie is op de hoogte van de incidenten, maar voorlopig is er nog geen sprake van een oplossing.
24/05 09u30  Centrum Sint-Lievens-Houtem getroffen door modderstroom na hevige regen, schade op klaarlichte dag nog duidelijkerHet centrum van de Oost-Vlaamse gemeente Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond getroffen door een modderstroom, na een plotse, stevige regenbui. Het noodplan van de gemeente werd afgekondigd. Donderdagochtend zijn de inwoners nog steeds in de weer met het vrijmaken van hun straten en woningen. “De schade is op klaarlichte dag nog wat duidelijker. We moeten een nieuwe studie maken hoe we dit kunnen voorkomen en gaan zeker de vraag stellen naar tussenkomst van het rampenfonds”, zegt burgemeester Lieven Latoir.
24/05 08u30  Internationale journalisten op weg naar Noord-Koreaanse nucleaire testsiteEen groep internationale journalisten is donderdag op weg naar een afgelegen gebied in het noordoosten van Noord-Korea, om een kijkje te nemen bij de ontmanteling van de site voor kernproeven in Punggye-ri. Het gaat om journalisten uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, China, Rusland en Groot-Brittannië. Zij vertrokken woensdagavond (lokale tijd) per trein uit de havenstad Wonsan, aldus het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap.
24/05 08u30  Wim De Vilder springt uit vliegtuig voor het goede doel: “Prachtig, maar toch blij dat ik beneden ben”Sommigen hebben er veel voor over om zich in te zetten voor het goede doel. Wim De Vilder is één van hen. Ondanks dat de nieuwslezer van ‘Het Journaal’ last heeft van hoogtevrees en controledrang, laat hij zich nu toch voor ‘Iedereen Tegen Kanker’ vallen uit een vliegtuig.
24/05 08u00  Soldaat, agent en brandweerman sneller met pensioen, ook leraars hebben wellicht zwaar beroepSoldaten, agenten en brandweerlui zullen zéker vroeger met pensioen kunnen. Een grote groep van de leerkrachten ook, maar lang niet allemaal. Daar zijn minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) en de christelijke en liberale overheidsbonden het gisteren over eens geraakt.
24/05 08u00  Nieuwslezeres Hanne Decoutere (38) opgenomen in ziekenhuis‘Het Journaal’-anker Hanne Decoutere (38) is opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens de trainingen voor het programma ‘Hanne Danst’ bleek dat er een scheurtje in haar meniscus zat. Ze zal een tijdlang moeten revalideren, maar volgens de VRT “komt haar droom niet in het gedrang”.
24/05 08u00  Middeleeuws spektakel loopt gruwelijk fout: re-enactor krijgt zwaard in oogEen zwaardvechter is ernstig gewond geraakt tijdens het middeleeuwse spektakel Quondam in Berlaar. De twintiger kreeg ondanks zijn harnas een zwaard in zijn oog. Het wapen drong ook verder door in het hoofd van het slachtoffer, waardoor hij momenteel deels verlamd is.
24/05 08u00  VN heffen sancties tijdelijk op zodat Noord-Koreanen kunnen reizen voor ontmoetingHet Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Verenigde Naties heeft woensdag een aantal maatregelen tegen Noord-Koreaanse verantwoordelijken tijdelijk opgeheven zodat die naar Singapore kunnen afreizen. Daar vindt op 12 juni normaal gezien de historische ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plaats.
24/05 08u00  Vijftig Spaanse ex-diplomaten kwaad op JambonVijftig Spaanse oud-diplomaten, van wie verschillende een link hebben met de Spaanse koning, hebben een kwade brief geschreven aan de Belgische ambassadeur in Madrid, Marc Calcoen. Vooral minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Brusselse procureur des Konings Jean-Marc Meilleur moeten het ontgelden, zo schrijven Het Laatste Nieuws en de kranten van Sudpresse.
24/05 08u00  Mysterie aan de voordeur: collega’s stoten plots op ‘sorry’ in kiezelstenenVier inwoners uit Haaltert, Erpe-Mere en Nieuwerkerken schrokken dinsdagavond toen ze aan hun voordeur of vensterbank een vreemde boodschap zagen: een onbekende had er met kiezelstenen het woord ‘Sorry’ gevormd.
24/05 08u00  Ze werd verwekt tijdens affaire die einde maakte aan zijn huwelijk, na 19 jaar ontmoet Liam Gallagher eindelijk zijn dochterLiam Gallagher beleefde 19 jaar geleden een affaire met de muzikante Lisa Moorish. Toen die affaire aan het licht kwam, betekende dat ook meteen het einde van het huwelijk van Gallagher. Omdat het ook tussen Liam en Lisa niet bleef boteren, bleef de dochter die hij bij Lisa verwekte jarenlang een vreemde. Tot nu.
24/05 08u00  Kasper heeft de coolste nummerplaat van de stad: “Gent heeft geen geheimen voor mij”Hoeveel kan je van je stad houden? Na de ‘9000’-petjes en -truien, na de tattoos met de drie torens: maak kennis de Gentse nummerplaat van Kasper De Mulder.
24/05 07u30  Minister van Pensioenen Bacquelaine en bonden hebben akkoord over lijst zware beroepenIn de privé zit het dossier muurvast, maar bij de ­overheid lukt het wel. ­Gisteravond klopten minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) en twee overheidsbonden een akkoord af over de wettekst en de lijst van zware beroepen. Nu moet de regering nog haar fiat geven. Marge zit er niet meer op. “We zullen niet aanvaarden dat aan de lijst wordt afgedongen”, zeggen de bonden. “Anders vervalt het compromis.”
24/05 07u15  Trumps schoonzoon heeft opnieuw toegang tot uiterst geheime informatieJared Kushner, de 37-jarige schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een permanente, volwaardige veiligheidsmachtiging gekregen. Dat berichtten media in de Verenigde Staten woensdag.
24/05 07u00  Saartje Vandendriessche: “Ik ben een beest in bed, er wordt veel gezweet”Presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche heeft haar ziel blootgelegd in het bed van James Cooke. Tijdens ‘Bedgeheimen’ in ‘Gert Late Night’ vroeg hij haar onder meer of ze ooit lesbische gevoelens heeft gehad.
24/05 07u00  Nieuwe waarschuwing voor intense onweders: “Ga de baan niet op”Donderdag begint nog wel mooi, maar net als de voorbije dagen hangt er nadien onweer in de lucht, met lokaal veel neerslag en kans op wateroverlast. Het KMI verwacht dat de onweersbuien in het begin van de namiddag vanuit het zuidoosten het land zullen intrekken, en waarschuwt met een “code oranje”.
24/05 07u00  Duizenden vrouwen verkracht door de soldaten die hen “redden”Duizenden vrouwen en meisjes die het barbaarse bewind van de gewapende groep Boko Haram hebben overleefd, zijn nadien verder misbruikt door de Nigeriaanse veiligheidsdiensten die beweren hen te hebben gered. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport ‘They Betrayed Us’, dat donderdag gepubliceerd is.
24/05 07u00  Twee doden en twintig gewonden bij treinongeval in ItaliëBij een treinongeval in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Turijn zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Twintig anderen raakten gewond, van wie er drie in kritieke toestand verkeren.
24/05 06u00  Waarom miljoenen kinderen en jongeren verslaafd zijn aan ‘Fortnite’: “Deze game ziet er misschien onschuldig uit, maar is dat allerminst”Van de speelplaats tot de keukentafel, en zelfs bij oma en opa. Vlaamse kinderen en tieners zijn zó in de ban van de game Fortnite dat ze er nergens nog uitgepraat over raken, en sommigen uren zouden kunnen blijven doorspelen. Maar zo populair het spel is, zo hard waarschuwen hulpverleners ook dat het niet onschuldig is. “Elke game is verslavend, maar Fortnite bevat een aantal zeer specifieke gevaren.”
24/05 06u00  Toeristisch centrum aan ramp ontsnapt: dakgoot tegenover Gravensteen stort naar beneden maar niemand wordt geraaktHet hart van de stad is gisterennamiddag aan een ramp ontsnapt. In de Geldmunt, pal tegenover het Gravensteen, kwam een dakgoot van een winkel naar beneden, op het trottoir en op de straat. Als bij wonder raakte niemand gewond.
24/05 05u30  Saartje Vandendriessche: “Ik had heel veel succes bij de meisjes”Presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche heeft haar ziel blootgelegd in het bed van James Cooke. Tijdens ‘Bedgeheimen’ in ‘Gert Late Night’ vroeg hij haar onder meer of ze ooit lesbische gevoelens heeft gehad.
24/05 05u30  Twee doden bij treinongeval in ItaliëBij een treinongeval in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Turijn zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Achttien anderen raakten gewond, van wie één slachtoffer nog in kritieke toestand verkeert.
24/05 03u15  Nieuwe wet laat dashcams en bodycams toe: vanaf morgen mag de politie u filmenHet was tot nu toe verboden, maar vanaf morgen mag elke geüniformeerde politieman u filmen met een bodycam. Ook elke herkenbare politiecombi mag voortaan een dashcam gebruiken tijdens een achtervolging. Dat staat in de nieuwe camerawet van Jan Jambon (N-VA). “Eindelijk”, zegt Ruddy Callewaert van politievakbond Sypol. “Dit zal onderzoeken zoals dat naar de dood van de jonge Mawda veel eenvoudiger maken.”
24/05 03u15  Antikankerfonds klaagt aan: “Kliniek waar Maithili bij aanklopt voor agressieve tumor is schimmige organisatie”Maithili vecht al maanden tegen een agressieve tumor. In België leken er geen behandelingen meer mogelijk voor het meisje van 13, en dus trok Maithili met haar ouders naar Mexico, waar ze een alternatieve, maar niet bewezen behandeling onderging. Volgens het Belgische Antikankerfonds gaat het daar om een schimmige organisatie.
24/05 03u15  Meghan Markle draagt Belgische juwelen: “Binnen 10 minuten was onze stock uitverkocht”Madonna zat al in haar klantenbestand, en nu slaagde de Vlaamse juwelenontwerpster Vanessa Tugendhaft er ook in om de kersverse hertogin Meghan Markle te bekoren. Op haar eerste officiële uitje – het verjaardagsfeestje voor prins Charles – droeg ze oorringen van de Antwerpse. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. “In tien minuten was onze voorraad uitverkocht”, zegt de ontwerpster.
24/05 03u15  Stan Van Samang neemt samen met onbekende Vlamingen de song van hun leven opIedereen heeft een goed lied in zich, dat kan ontroeren, troosten of iemand zijn leven kan veranderen. Daarom komt VTM met een eigen versie van ‘The Recording Studio’, waarin onbekende Vlamingen om een bijzondere reden een muzieknummer mogen opnemen voor zichzelf of voor mensen die ze koesteren. Gastheer wordt Stan Van Samang.
24/05 03u15  Proximus-klanten kunnen gratis naar de Rode Duivels kijken op gsm en tabletTijdens het WK voetbal zullen klanten van Proximus gratis naar de wedstrijden van de Rode Duivels kunnen kijken via de tv-app. Die geste doet het telecombedrijf als offi­ciële sponsor van ons ­nationale elftal. Vanaf 30 minuten voor de wedstrijd tot aan het laatste fluitsignaal rekent Proximus het mobiele dataverbruik niet aan. “Daarna wordt opnieuw de data uit de bundel van de klant gebruikt”, klinkt het. “We rekenen wel voldoende marge bij het einde van de wedstrijd.”
24/05 03u15  Jan Verheyen gaat brand in Innovation verfilmen: “Het was een complot”“De brand in de Innovation was een terreuraanslag.” VUB-professor Johan Swinnen verkondigde die opmerkelijke theorie in zijn boek Happening. Jan Verheyen gaat het boek nu verfilmen.
24/05 03u15  Opgelichte klant ontvoert en mishandelt ‘malafide’ verkoper: hij vindt zichzelf een Robin Hood,de rechter vindt van nietTijdens de verhoren noemde Yassin M. (foto) uit Kruibeke zichzelf de “Robin Hood die onze maatschappij soms nodig heeft”. Maar de zelfverklaarde weldoener stond gisteren wel terecht voor extreem geweld. Na een discussie over verbouwingswerken, mishandelde en ontvoerde hij een ramenverkoper. M. riskeert nu vijf jaar cel.
24/05 03u15  Bizar: hybride wagens mogen van minister niet op plaatsen voor elektrische auto staanAlleen 100 procent elektrische wagens ­mogen parkeren aan een laadpaal. Hybrides niet, want die kunnen nog terugvallen op een brandstoftank. Dat zegt federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Hij laat ­lokale besturen ook toe de parkeerduur te ­beperken tot de laadtijd.
24/05 03u15  Ook Steven Defour bereidt afscheid bij Rode Duivels voor, maar niet uit onvrede met MartinezNa Radja Nainggolan (30) overweegt ook Steven Defour (30) te stoppen als Rode Duivel. De middenvelder van Burnley mist het WK wegens een knieblessure en wil zich richten op zijn club en de interlandbreaks ­gebruiken om te herstellen. Het gebeurt dus om zichzelf te sparen, niet uit onvrede met de bondscoach.
24/05 03u15  Gatz moet Bruegels uit ‘Stukken van Mensen’ niet hebben: “Niet zeldzaam genoeg”De Vlaamse overheid zal dan toch niet overgaan tot de aankoop van twee 17de-eeuwse werken van Jan Brueghel de Jonge. Die schilderijen verschenen in het Vier-programma Stukken van Mensen, waar ze bij een veiling tevergeefs werden aangeboden voor twee miljoen euro. De passage bleef niet onopgemerkt bij Vlaams cultuurminister Sven Gatz (Open VLD), die advies van de zogenaamde Topstukkenraad opvroeg. En dat advies is nu uitgedraaid op een nee.
24/05 03u15  Wat u moet weten vooraleer u online een huis besluit te kopenBieden we binnenkort van achter onze computer op een woning in plaats van op café? Sinds 1 mei kan een openbare verkoop ook online georganiseerd worden, via de biedplatformen Biddit en Vendomi. Wat moet u hierover weten voor u gaat bieden?
23/05 23u45  Na bloedstollend slot: Zulte Waregem verslaat Lokeren na strafschoppen en mag dromen van EuropaZulte Waregem speelt komende zondag voor een plaats in de voorrondes van de Europa League tegen Racing Genk. Essevee, dat al voor rust met z’n tienen kwam te staan na rood voor Theo Bongonda, was in de finale van Play-off 2 na strafschoppen (4-3) te sterk voor Lokeren. Na 120 minuten stond het 2-2 na goals van José Cevallos (89’) en Lukas Marecek (96’) voor de bezoekers, en Davy De fauw (90+3’) en Ivan Saponjic (114’) voor de thuisploeg.
23/05 23u30  Haar terminale kanker zou “maar een fase” zijn, nu is populaire blogster toch overledenDe Braziliaanse Nara Almeida was 24 en deelde haar strijd tegen kanker met haar meer dan 4 miljoen volgers. Zelfs nadat ze te horen gekregen had dat de kanker terminaal zou zijn, bleef ze positief: “Het is maar een fase.” Nu heeft haar vriend haar overlijden bekendgemaakt.
23/05 23u30  Dit is de Slimste Nieuwsbladlezer: “Het was moeilijker dan gedacht”De Slimste lezer van Het Nieuwsblad is woensdagavond in de Oude Vismijn in Gent verkozen na een spannende finalequiz. De winnaar is Wim De Plecker (44) uit Lochristi. Hij mag vier iPhones 8 mee naar huis nemen voor hem zijn drie teamleden.
23/05 23u30  Marc Coucke komt terug op heisa rond vrouwenploeg Anderlecht: "Plots sprak iedereen over hen"Marc Coucke legde woensdag zijn eerste ‘State of the Union af” bij Anderlecht. Daarin gaf hij onder andere aan meer beleving te willen creëren voor de fans van paars-wit. De voorzitter kwam echter ook terug op de heisa rond de vrouwenploeg van Anderlecht. Die leek even opgedoekt te worden maar dat bleek een misverstand door toedoen van een ontslagen medewerker. Coucke kon de aandacht wel smaken, zo bleek donderdag.
23/05 23u30  Aarde dreigt dit huis op te slokken na vulkaanuitbarstingDe aanhoudende uitbarstingen van de vulkaan Kilauae op Hawaï blijven voor problemen zorgen. In het dorpje Puna moesten enkele mensen hun huizen al verlaten omdat die in barsten in de aardkorst dreigen te vallen die ontstaan zijn door de uitbarstingen.
23/05 22u45  Behalve Greenpeace wordt niemand echt blij van een rokende Maya de BijDe nieuwste campagne van milieuorganisatie Greenpeace, waarin Maya de Bij reclame maakt voor sigaretten voor kinderen, is bij Studio 100 in het verkeerde keelgat geschoten. “Excuses zijn het minste wat we verwachten”, zegt een gepikeerde Hans Bourlon. “Daar is geen enkele goeie reden voor”, houdt Greenpeace vol.
23/05 22u45  Deze lachwekkende poging tot liplezen van Harry en Meghan verovert het internetHet heeft enkele dagen geduurd, maar eindelijk heeft iemand geprobeerd de lippen van Harry en Meghan te lezen tijdens hun huwelijk. Toegegeven, ze deden het voor de grap en de kans dat wat je in het filmpje ziet, echt gezegd is, is minimaal. Maar met hoogtepunten als “ik heb je een gouden eenwieler gekocht” is het zeker het kijken waard.
23/05 22u45  Na de wolf en de lynx: ook de zeearend, het edelhert en de jakhals zijn op weg naar VlaanderenWolvin Naya dook maanden geleden al op in Vlaanderen en nu is hier waarschijnlijk ook een lynx gespot. Het zijn lang niet de enige beestjes die terugkeren naar onze streken. Dat we plots ­zo veel ‘nieuwe’ soorten mogen verwachten, is overigens niet toevallig, zegt Jan Loos van Landschap vzw.
23/05 22u30  Waarom Greenpeace zich op glad ijs begeeft met een rokende Maya de BijDe nieuwste campagne van milieuorganisatie Greenpeace, waarin Maya de Bij reclame maakt voor sigaretten voor kinderen, is bij Studio 100 in het verkeerde keelgat geschoten. “Excuses zijn het minste wat we verwachten”, zegt een gepikeerde Hans Bourlon. “Daar is geen enkele goeie reden voor”, houdt Greenpeace vol.
23/05 22u30  Na de wolf en de lynx zijn ook deze beestjes op weg naar Vlaanderen. En dat is niet toevalligWolvin Naya dook maanden geleden al op in Vlaanderen en nu is hier waarschijnlijk ook een lynx gespot. Het zijn lang niet de enige beestjes die terugkeren naar onze streken. Dat we plots ­zo veel ‘nieuwe’ soorten mogen verwachten, is overigens niet toevallig, zegt Jan Loos van Landschap vzw.
23/05 22u00  Red Flame Tessa Wullaert kan met Champions League historische ‘treble’ winnen: “Ik mis Belgische journalisten”Iedereen weet dat zaterdag Real Madrid en Liverpool tegenover elkaar staan in de finale van de Champions League. Maar als Belgen zetten we best donderdagavond onze televisie aan. Dan speelt Red Flame Tessa Wullaert namelijk de finale van het kampioenenbal met Wolfsburg tegen Lyon. En ze kan verdorie een ‘treble’ winnen...
23/05 21u45  Centrum getroffen door modderstroom na plotse, hevige regenbuiHet centrum van Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond getroffen door een modderstroom, na een plotse, stevige regenbui. Het noodplan van de gemeente werd afgekondigd.
23/05 21u45  Limburgs woningcomplex selecteerde huurders op lichaamsgeurDiscriminatie op de woningmarkt is ook in ons land helaas geen uitzondering, maar de manager van een wooncomplex in Nederlands Limburg ging wel heel ver. Volgens de lokale krant De Limburger werd kandidaat-huurders naar intieme details gevraagd en werden ze bovendien beoordeeld op ras, uiterlijk en zelfs lichaamsgeur.
23/05 21u30  Honderden mensen houden wake aan Justitiepaleis voor doodgeschoten peuter MawdaHonderden mensen zijn woensdagavond op het Poelaertplein aan het Brusselse Justitiepaleis samengekomen om met een wake de doodgeschoten peuter Mawda te herdenken. De aanwezigen hingen lange rijen van babykleertjes op om hun steun te betuigen aan de ouders. Om 22.00 uur volgt er nog een wake met fakkels.
23/05 21u30  N-VA roept na slecht begrotingsrapport regeringspartners op: “Neem uw verantwoordelijkheid”De N-VA ziet in het slecht begrotingsrapport van de Europese Commissie een bewijs dat er extra inspanningen nodig zijn.
23/05 21u15  In heel Europa problemen met FacebookDe sociaalnetwerksite Facebook kampt in grote delen van Europa en op verschillende andere plaatsen ter wereld met problemen. De problemen lijken zich wel te beperken tot de website, met de app konden we geen storing vaststellen.
23/05 20u30  Consensus over zware beroepen bij de overheidEr is een consensus bereikt tussen de vakbonden en de overheid over wie nu precies binnen de overheid een zwaar beroep uitoefent. Dat is vernomen van Luc Hamelinck, voorzitter van ACV-Openbare Diensten.
23/05 20u30  Trump mag niemand blokkeren op Twitter want dat is tegen de grondwetDonald Trump heeft tijdens zijn presidentschap al heel wat critici op Twitter geblokkeerd omdat hun reacties op zijn tweets hem niet bevielen. Nu heeft een rechter geoordeeld dat Trump de Amerikaanse grondwet schendt wanneer hij dat doet, iedere Amerikaan moet namelijk kunnen klagen tegen zijn regering.
23/05 20u00  Man achter café met wc-potten als stoelen komt nu met broodje baksteenPeter Meyer, uit Zwijndrecht, is loodgieter en gek op zijn job, maar door een ongeval moet hij het voorlopig rustig aan doen. Zijn werk laat hem echter niet los en dus gebruikt hij zijn ervaring en werkmateriaal als inspiratie in de keuken.
23/05 20u00  Dierenbeul aan het werk niet ver van Belgische grens: opnieuw dode zeehond op het strand, dier werd onthoofdOp het strand van Graveline, niet zo ver van de Belgische grens, is zondag een verminkte zeehond aangetroffen. Dat meldt de NGO Sea Shepherd. Het is al het vierde verdachte overlijden van een zeehond op de noordelijke Franse stranden sinds januari.
23/05 20u00  Wat fluisterden Harry en Meghan tegen elkaar tijdens hun huwelijk? Dit is het alvast nietHet heeft enkele dagen geduurd, maar eindelijk heeft iemand geprobeerd de lippen van Harry en Meghan te lezen tijdens hun huwelijk. Toegegeven, ze deden het voor de grap en de kans dat wat je in het filmpje ziet, echt gezegd is, is minimaal. Maar met hoogtepunten als “ik heb je een gouden eenwieler gekocht” is het zeker het kijken waard.
23/05 20u00  Unia vernietigend voor Hasseltse plannen met woontoren: directe discriminatieDe stad Hasselt moet de opgelegde leeftijdsgrens van 32 jaar voor bewoners van de nieuwe woontoren aan het zwembad, schrappen. In een vernietigend advies zegt Unia, het centrum voor Gelijke Kansen, dat er sprake is van directe discriminatie.
23/05 19u30  Niemand wil in urnenbossen liggen want “niemand mag exacte rustplaats kennen”De urnenbossen op de Waregemse begraafplaatsen zijn geen succes. Na zes maanden zijn er nog maar acht plaatsen bezet. Nabestaanden betreuren dat ze niet weten waar hun geliefde exact ligt.
23/05 19u30  De architect achter het succes van Napoli: hoe een bankier van Dries Mertens een wereldspits maakteDries Mertens speelde alweer een puik seizoen bij Napoli met 22 doelpunten en 12 assists in alle competities. De Rode Duivel speelt de pannen van het dak sinds hij door coach Maurizio Sarri in de spits werd geposteerd. Hoog tijd dus voor een portret van de Italiaanse tacticus, die woensdag aan de deur werd gezet bij Napoli en mogelijk naar Chelsea verhuist.
23/05 19u15  GERUCHTEN. Topclub aast op Praet, Higuaín mogelijk naar Frankrijk, Arsenal-coach wil winkelkarretje vullenSinds afgelopen weekend zitten de Europese voetbalcompetities er voor dit seizoen op. Alle ogen zijn nu gericht op het WK in Rusland, maar intussen is ook de transfermarkt weer open. En dus zijn er heel wat geruchten over nakende deals. Een overzicht.
23/05 19u15  Toby Alderweireld heeft heuglijk nieuwsToby Alderweireld wordt binnen enkele maanden voor het eerst papa. De 29-jarige Rode Duivel bevestigt het heuglijke nieuws woensdag in een tweet.
23/05 19u15  PO2-finale, Rode Duivels, en meer: dit mag u de komende weken niet missenNu de competities zijn afgelopen, wordt het weer wat rustiger in de voetbalwereld. Voor de liefhebbers, een overzicht van interessante wedstrijden tussen nu en het WK.
23/05 19u15  Opvolger gezocht: anders verdwijnt dit unieke toiletbrillenmuseumGeen onderwerp is te vreemd of er bestaat een museum dat het tentoonstelt. In de Amerikaanse staat Texas kan je zo het toiletbrillenmuseum van de 96-jarige Barney Smith gaan bezoeken. De man verzamelde doorheen de jaren maar liefst 1.350 kunstige toiletbrillen, ook al had hij zijn vrouw Louise beloofd te stoppen bij 500...
23/05 18u15  Politie krijgt na opsporingsprogramma twaalf nieuwe tips over Nederlander die Belgische concertganger in coma sloeg in SportpaleisDe Nederlandse en Belgische politie hopen snel de krachtpatser te arresteren die vorig jaar in het Sportpaleis in Antwerpen een Belgische concertganger zonder reden in coma sloeg. Na het opsporingsprogramma ‘Opsporing Verzocht’ op de Nederlandse tv kwamen er twaalf nieuwe tips binnen. Daarbij is ook de naam genoemd van de vermoedelijke dader.
23/05 18u15  N-VA: “Schaf premie voor langdurig werkzoekenden af”Als het van N-VA-parlementslid Axel Ronse afhangt, moet de Vlaamse regering de tewerkstellingspremie voor langdurig werkzoekenden afschaffen. De premie wordt weinig gebruikt en het zou beter zijn om die middelen te investeren in opleidingen, meent Ronse. Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is zelf ook nooit een voorstander geweest van de premie. “Ik heb nooit in de premie geloofd. Ik geloof er nog niet in en zal ze met veel plezier evalueren”, aldus minister Muyters.
23/05 18u15  Ook Nederlanders mengen zich in discussie Nainggolan en het is verdorie nog grappig ookDe niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK maandag bracht heel veel reacties te weeg. Ook de webwinkel Bol.com lijkt de kant van de Rode Duivel te kiezen. Het plaatste een ludieke post op zijn Facebook-pagina. Daarin staat een foto het boek van bondscoach Roberto Martinez, namelijk ‘Roberto - Kicking Every Ball, My Story So Far’. Het boek kreeg slechts één review, maar een erg slechte. Een zekere Radja uit Rome was de boosdoener. Als reden voor de slechte review haalde die aan: “Uit tactische overwegingen raad ik dit boek niet aan.” Bol.com voegde er nog de hashtag ‘IAmRadja’ aan toe. De post kreeg al meer dan tienduizend likes. Zou de echte Nainggolan daarbij zijn?
23/05 17u45  Gevaarlijkste luchthaven ter wereld, waar omwonenden hun vingers kruisen telkens een vliegtuig moet landenTelkens de inwoners van Tegucigalpa in het Centraal-Amerikaanse land Honduras een vliegtuig zien naderen, kruisen ze hun vingers en beginnen ze te bidden. Pas wanneer het toestel een veilige landing heeft gemaakt, kunnen ze weer opgelucht ademhalen. De internationale luchthaven heeft immers de reputatie een van de gevaarlijkste ter wereld te zijn. Tientallen vliegtuigen stortten er al neer, met honderden slachtoffers tot gevolg.
23/05 17u30  Prins Harry treedt in illustere voetsporen: het rebelse levensverhaal van de allereerste Hertog van SussexHet is u mogelijk volledig ontgaan (als u zich op Mars bevond), maar afgelopen weekend heeft er in het Verenigd Koninkrijk een koninklijk huwelijk plaatsgevonden. De Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle gaven elkaar onder een stralend zonnetje het jawoord in Windsor Castle. En zoals de traditie het wil, deelde koningin Elizabeth II wat adellijke titels uit aan de pasgetrouwden. Harry en Meghan zijn nu de Hertog en de Hertogin van Sussex. En toeval of niet: de allereerste Hertog van Sussex was ook nogal een rebel...
23/05 17u15  GDPR gaat straks van start, maar wat betekent dat nu precies voor u?Vrijdag is het zover: vanaf dan moet iedereen de nieuwe Europese privacywetgeving naleven. Dat had u misschien al gemerkt aan de hoeveelheid mails van bedrijven die toestemming vragen om uw gegevens te mogen blijven gebruiken. Maar wat betekent dat nu precies, die GDPR? Zal u voortaan effectief met een gerust(er) hart kunnen surfen? Of zijn die nieuwe wetten eigenlijk helemaal niet op u van toepassing? Wij zochten het uit.
23/05 17u15  Voor eens en voor altijd: geeft DNA-onderzoek uitsluitsel over eeuwenoude legende van monster van Loch Ness?Bestaat het nu echt of niet, het monster van Loch Ness? Een Nieuw-Zeelandse professor probeert er voor eens en voor altijd duidelijkheid over te brengen, en dat aan de hand van DNA-onderzoek.
23/05 17u00  Proef met ‘mobiele jackpot’ in Gent goedgekeurd, ondanks kritiekDe Gentse gemeenteraad heeft dinsdag het licht op groen gezet voor een proefproject met een scanauto, een wagen die via nummerplaatherkenning auto’s kan opsporen die niet betaald hebben voor een parkeerplaats.
23/05 16u45  Opgelapte iPads in folder van Kruidvat zijn “waardeloos, recht uit het stenen tijdperk”In de nieuwe folder van winkelketen Kruidvat worden drie verschillende modellen iPads aangeboden. Het betreft zogenaamde ‘remanufactured’ toestellen. Dat zijn toestellen die bestaan uit tweedehands, gerepareerde en/of nieuwe onderdelen. Veelal zijn zulke toestellen iets goedkoper dan nieuwe, maar volgens het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’ zijn deze toestellen verouderd en zo goed als waardeloos. “Het oudste toestel dateert van 2011, in computertermen is dat het stenen tijdperk”, vertelt Dries Cludts van Techzine.
23/05 16u30  Problemen met elektronisch betalen in heel het landEr zijn problemen met het betaalverkeer via Bancontact in heel het land door een informaticaprobleem bij Wordline, het bedrijf dat elektronische betalingen normaliter mogelijk maakt. Vele honderden mensen melden betalingen via Bancontact die niet lukken. Ook geld afhalen zou niet mogelijk zijn.
23/05 16u00  Dokters verklaren meest waanzinnige dansmove van Michael Jackson: “Probeer dit niet zelf”Weet u het nog, Michael Jackson die voorover buigt tot hij met zijn lichaam een graad van 45 graden vormt met de grond? 30 jaar na die dansmove in de clip van Smooth Criminal hebben wetenschappers eindelijk verklaard hoe zoiets mogelijk is. Ze schreven er zelfs een paper over, met een duidelijke waarschuwing: don’t try this at home.
23/05 15u45  Benny uit ‘Het Geslacht De Pauw’ wint belangrijke acteerprijsDe Vlaamse acteur Benny Claessens, bekend van zijn rol als Benny De Pauw in de Woestijnvis-serie ‘Het Geslacht De Pauw’, heeft maandag op het Theatertreffen van Berlijn de Alfred-Kerr-Spelersprijs gewonnen. Dat is de belangrijkste Duitse acteerprijs voor jong theatertalent. De lofrede van het enige jurylid, de acteur Fabian Hinrichs, zorgde nadien voor discussie.
23/05 15u45  Voetgangster (78) doodgereden door vrachtwagenAan Drijhoek in Rijkevorsel is woensdagmiddag een voetgangster aangereden door een vrachtwagen. De 78-jarige vrouw was op slag dood.
23/05 15u30  Hoongelach na beleidsverklaring Coucke: “Eigenlijk wil hij gewoon Club Brugge kopen?”Marc Coucke legde woensdag zijn eerste ‘State of the Union af” bij Anderlecht. Daarin gaf hij aan meer beleving te willen creëren voor de fans, en meer in te zetten op de VIP-beleving. Ook het nieuwe E-ticketing werd de lucht ingeprezen door de paars-witte voorzitter. Niet iedereen was echter overtuigd van de goednieuwsshow van Coucke.
23/05 15u30  Leerlingen organiseren eigen Gay Pride: “Erg dat we dit gevecht nog moeten voeren”Een mini Gay Pride en leerlingen die letterlijk uit de kast kwamen: het spektakel in het Atheneum ter gelegenheid van De Strafste School maakte zoveel indruk op MNM-dj Tom De Cock, dat hij hen meenam naar de avant-première van Love, Simon, een film over een jongen die wil uitkomen voor zijn geaardheid.
23/05 15u00  Staat het Witte Huis letterlijk op instorten? Zinkgat in de tuin wordt almaar groterDe grond zakt weg onder de voeten van Donald Trump. Niet figuurlijk, wel letterlijk: vlak naast het Witte Huis is een zinkgat ontstaan dat steeds groter wordt. Het heeft zelfs een eigen hashtag en Twitter-account.
23/05 15u00  Medewerkers kinderdagverblijf laten jarige collega strippen op het werk om 10 uur ’s ochtendsMedewerkers van een kinderopvang in het Nederlandse Utrecht hebben eerder dit jaar een striptease georganiseerd voor een jarige collega. Het feestvarken ging daarbij zelf uit de kleren, op het werk en om 10.00 uur ’s ochtends. In een gemeentelijk rapport wordt gesproken van grensoverschrijdend gedrag. Het kinderdagverblijf is woedend over die conclusie.
23/05 15u00  Siebe (10) herademt nadat losgeslagen hooiwagen woning ramt: "Maar hier willen we nooit meer wonen”Sandy Dekoning en David De Keyser zijn nog altijd zwaar aangeslagen na het onwaarschijnlijke incident van maandagmiddag. Een losgeslagen hooiwagen ramde toen hun huis aan de Zelemseweg in Schaffen bij Diest. Hun drie kinderen raakten gewond, maar er waren vooral zorgen om de tienjarige Siebe. “Hij heeft met acht hechtingen in het achterhoofd het ziekenhuis intussen mogen verlaten en alles komt wel goed. Een expert moet nog uitmaken of de woning moet worden gesloopt. Maar we weten nu al zeker dat we daar nooit meer willen wonen.”
23/05 14u45  Inwoners Oostakker zijn bruin leidingwater spuugzat: “Zou u ervan drinken? Ik dacht het niet”Al een half jaar stroomt in Oostakker bruingeel water uit de kraan. Bewoners zijn de situatie “spuugzat”, zeker nu ze ook nog hogere waterfacturen in de bus kregen. De enige oplossing: het vervangen van vijftig kilometer oude leidingen. En dat duurt nog wel even.
23/05 14u45  Toestand van Wallonië zorgwekkend: “We lopen veertien jaar achter”De socio-economische toestand van Wallonië is erop vooruitgegaan, maar blijft zorgwekkend. Dat zei Waals minister-president Willy Borsus (MR) woensdag in zijn ‘staat van Wallonië’, in het Waals Parlement. Het bbp per inwoner in Wallonië ligt nu op het gemiddelde dat België en Vlaanderen in 2003 al haalden. “We lopen dus veertien jaar achter”, zei Borsus.
23/05 14u45  Gemeente in de ban van mysterieus geluid: “Niemand weet waar het vandaan komt of wat het juist is”Na het mysterie van Kemzeke vorig jaar staat Stekene opnieuw voor een raadsel. De gemeente en politie ontvingen de voorbije maanden talrijke oproepen over een hoornachtig geluid. Gemeente en politie doen dan ook een oproep om tips aan te leveren.
23/05 14u45  Opschudding in Brussel: bijenzwerm nestelt zich aan verkeerslichtIn het centrum van Brussel is dinsdagnamiddag opschudding ontstaan nadat een grote bijenzwerm was neergestreken op het Muntplein. De bijen hadden zich genesteld in de holtes van een verkeerslicht. Dat zorgde alvast voor opmerkelijke beelden op sociale media.
23/05 14u00  Wetenschappers lossen mysterie van eeuwenoud groen babylijkje met één gemummificeerd hand opOnderzoekers van de universiteit van de Hongaarse stad Szeged zijn erin geslaagd het mysterie van een eeuwenoud babylijkje op te lossen. Toen ze het skelet dertien jaar geleden vonden, waren de beenderen groen en was één hand gemummificeerd. Maar waarom?
23/05 14u00  Dader Carnavalsmoord riskeert 27 jaar, maar “we blijven op onze honger zitten”, zegt VermassenIn de zaak van de dood van de 38-jarige vrouw uit Erpe-Mere die in 2015 aangetroffen werd tijdens het carnaval in Aalst, heeft de partner van de vrouw haar met voorbedachtheid om het leven gebracht. Dat pleitte advocaat van de burgerlijke partij Jef Vermassen woensdag voor de correctionele rechtbank in Dendermonde. “We blijven echter op onze honger zitten, omdat de beschuldigde niet wil zeggen wat hij allemaal uitgespookt heeft.” Het Openbaar Ministerie vraagt 27 jaar cel.
23/05 13u30  Geen sport en geen calorieën tellen: is dit het makkelijkste dieet ter wereld?Het Scandi Sense Diet wordt omschreven als ‘het makkelijkste dieet ter wereld’ omdat het eigenlijk niet echt een dieet is. Afvallen draait volgens bedenkster Suzy Wengel, die er zelf 38 kilo mee kwijtspeelde op tien maanden tijd, vooral om minder eten. Alles mag, maar gewoon in kleinere hoeveelheden dan je gewoon bent.
23/05 13u15  Politie onderzoekt verdacht overlijden van 59-jarige man in DeurneIn de Confortalei in Deurne is woensdagmiddag het levenloze lichaam van een 59-jarige man aangetroffen in zijn appartement. Er zijn aanwijzingen dat de man met geweld om het leven kwam.
23/05 13u00  Wegpiraat die dinsdag dodelijk ongeval veroorzaakte, krijgt zes maanden cel: al 41 keer veroordeeldDe Brugse strafrechter heeft een 44-jarige man uit Menen veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf voor een reeks sociale inbreuken. Wim B. liep al een heleboel veroordelingen op en veroorzaakte in de nacht van maandag op dinsdag zelfs nog een dodelijk ongeval in Torhout.
23/05 13u00  Trouwe viervoeter van Wim Helsen overleden: “Het ga je goed in de hondenhemel”Boris, de trouwe metgezel van cabaretier Wim Helsen tijdens het programma ‘Winteruur’, is niet meer. Dat heeft Canvas bekendgemaakt via Twitter.
23/05 12u45  Zullen robots ooit een geweten kunnen ontwikkelen zoals de mens? En hoe intelligent zijn ze nu eigenlijk?Zullen robots ooit zodanig intelligent worden dat ze net als de mens een geweten zullen krijgen? In tijden van oorlogsdrones en zelfrijdende auto’s is dat een vraag die nog niet eens zo gek is. Want wat als een robot met een geweten plots besluit om de mensheid uit te roeien? Volgens Bram Vanderborght, onderzoeker aan de VUB, zal het zo’n vaart niet lopen.
23/05 12u30  Opnieuw code oranje voor hevige regen, maar wellicht is de grootste ellende in Vlaanderen pas voor morgenNa de stevige regenbuien van dinsdag is er ook woensdag nog kans op veel neerslag in ons land. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt daarom opnieuw voor een code oranje. De stevigste buien zullen nu vermoedelijk voor de zuidelijke helft van het land zijn, al moet Vlaanderen donderdag wel op z’n hoede zijn.
23/05 12u30  Ex-vriendin die zoutzuur in gezicht van Vlaamse vriend gooide, niet schuldig aan moord, maar wel veroordeeld tot levenslangBerlinah Wallace (48) is veroordeeld tot levenslange opsluiting. Ze gooide zuur in het gezicht van haar ex-vriend, Mark van Dongen (29). Hij overleefde de aanval, maar bleef verminkt achter en pleegde euthanasie. De vrouw stond terecht voor moord, maar werd veroordeeld voor “het bewust gooien van een bijtende vloeistof”. Aanvankelijk werd gedacht dat ze aan een loodzware straf zou ontsnappen, maar toch kreeg ze levenslang.
23/05 12u30  Prins Harry aangevallen door bij tijdens speech, tot hilariteit van Meghan MarkleEen grappig moment tijdens het tuinfeest in Buckingham Palace. Tijdens een speech van Prins Harry ter ere van Prins Charles, die in november zeventig jaar wordt, kreeg hij dinsdag even het gezelschap van een vervelende bij. “Sorry, die bij valt me echt lastig”, liet hij weten, tot hilariteit van het publiek en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle.
23/05 12u30  Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht: zeker tien nieuwe spelers, nieuwe fanzone, extra sfeervakken en...een KMO-zoneMarc Coucke stelde zijn nieuwe plannen met Anderlecht voor, en die zijn ambitieus: van een nieuw systeem om online tickets te kopen tot extra sfeervakken in het stadion en een fanzone. We overlopen alle nieuwigheden hier.
23/05 12u00  Studio 100-topman Hans Bourlon eist excuses van Greenpeace na video met Maya de Bij-sigaretten: “Wat willen ze hiermee bereiken?”“We betreuren dit ten zeerste. Wat is de bedoeling hiervan? Kinderen wijsmaken dat Maya rookt of eenvoudigweg schofferen?” Dat heeft Studio 100-topman Hans Bourlon gezegd aan onze redactie als reactie op de nieuwe campagne van Greenpeace. In een parodiërende video laat de milieuorganisatie het Studio 100-figuurtje Maya de Bij reclame maken voor sigaretten “voor kleine kinderhandjes, met heerlijk zachte honingsmaak”.
23/05 12u00  Obesitas-expert: “Zelfs wie klein beetje overgewicht heeft, moet vermageren”Ook wie met een klein beetje overgewicht kampt, doet er goed aan om de overtollige kilo’s kwijt te spelen, zeggen experts. Ze reageren daarmee op nieuwe cijfers over het aantal maagoperaties in ons land. Dat is de afgelopen jaren fel toegenomen, tot maar liefst 38 per dag. “Voor wie echt zwaarlijvig is, wordt structureel vermageren extreem moeilijk.”
23/05 11u45  Belgisch gezin geeft gemiddeld 2.318 euro uit aan zomervakantieEen Belgisch gezin geeft dit jaar gemiddeld 2.318 euro uit aan zijn vakantie. Dat is een stijging van 6 procent tegenover vorig jaar, toen het budget nog met 10 procent gedaald was. Dat blijkt uit de jaarlijkse Europese Vakantiebarometer van Europ Assistance.
23/05 11u45  Vrouw (56) in levensgevaar na aanrijding op zebrapad in BrechtIn de Brechtse deelgemeente Sint-Job-in-’t-Goor is woensdagochtend een 56-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze bij het te voet oversteken van de Beukenlei werd aangereden door een wagen. Dat zegt de lokale politie van de zone Voorkempen.
23/05 11u30  Jana (15) verliest na drie jaar strijd tegen kankerJana Geerts, de tiener uit het Antwerpse Puurs die drie jaar lang vocht tegen leukemie, heeft afgelopen nacht haar strijd met de ziekte verloren. Het meisje probeerde in de laatste maanden van haar leven nog haar bucket list af te werken en kreeg daarvoor de steun van heel wat BV’s en mensen uit haar omgeving.
23/05 11u30  Verkeerschaos door wateroverlast: drie rijstroken E40 tijdlang versperdOp de E40 was woensdagochtend heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem waren een tijdlang drie rijstroken versperd door wateroverlast, intussen is de rijweg vrijgemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden. Ook in de rest van Vlaanderen was het bijzonder druk op de baan. “Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag op 160 kilometer”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
23/05 11u30  AA Gent haalt Stallone Limbombe weg bij AntwerpZoals Sportwereld eerder schreef, heeft KAA Gent Stallone Limbombe beet. De speler komt over van Antwerp en wordt morgen voorgesteld.
23/05 11u15  Drie minderjarigen opgepakt voor brutale tigerkidnapping in HerzeleEr zijn drie minderjarige verdachten opgepakt voor de brutale tigerkidnapping in Herzele van december vorig jaar. Dat bevestigt de federale politie.
23/05 11u15  Volg hier LIVE de plannen van Marc Coucke met AnderlechtHet is een spannende dag voor de fans van Anderlecht: voorzitter Marc Coucke stelt zijn plannen met paars-wit voor. U kan de voorstelling van dat plan live volgen. In principe begint Coucke om 11u, maar door verkeersproblemen rond Brussel wordt dat waarschijnlijk iets later.
23/05 10u45  Nu nog regen en ellende, nadien dagenlang bijna tropische temperaturenNa de stevige regenbuien van dinsdag is er ook woensdag nog kans op veel neerslag in ons land. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt daarom voor een code geel. Vanaf vrijdag maakt het weer echter een ommezwaai. Met kans op 30 graden tijdens het weekend is er zelfs sprake van bijna tropische temperaturen.
23/05 10u30  'Nieuw vastgoedschandaal' in Gent: wat is er precies aan de hand?Een onderzoeksrechter zal moeten bekijken of er strafbare fouten zijn gemaakt binnen het vastgoedbedrijf van de Stad Gent. Bij twee grote bouwdossiers werd gefoefeld om bepaalde architectenbureaus te bevoordelen, maar het stadsbestuur schakelde zelf het gerecht niet in. 'Omdat de sp.a-schepen bevriend is met de verantwoordelijke', zegt de voormalige directeur van het vastgoedbedrijf. Hij stapt nu zelf naar het gerecht.
23/05 10u30  Eén schrapt aflevering ‘Wereldkampioenen’ over NainggolanEén gaat de aflevering van het Eén-programma Wereldkampioenen rond Radja Nainggolan niet uitzenden. De aflevering is twee weken geleden opgenomen in de veronderstelling dat de Rode Duivel zou meegaan naar het WK voetbal in Rusland, maar is ingehaald door de beslissing van bondscoach Roberto Martinez om Nainggolan thuis te laten.
23/05 10u30  Zware verkeersagressie op parking: boze bestuurder stapt uit zijn wagen en haalt opeens voorhamer bovenIn Port Richmond, een wijk in de Amerikaanse stad Philadelphia, zijn twee mannen het slachtoffer geworden van een zware geval van verkeersagressie. Een bewakingscamera filmde hoe een andere automobilist het voertuig meermaals aanviel met een voorhamer. Zelfs nadat een van de slachtoffers uit de wagen viel, deinsde hij er niet voor terug om uit te halen.
23/05 10u30  Stiefkleinzoon krijgt 21 jaar cel voor roofmoord op grootmoederDe correctionele rechtbank in Dendermonde heeft Sven Audenaert (34) veroordeeld tot 21 jaar cel voor de roofmoord op zijn grootmoeder Maria Van Leuven (80) in Impe.
23/05 10u15  Michel Preud’homme: “Ja, ik heb een akkoord met Standard, maar er is nog niet getekend.”Michel Preud’homme begint aan zijn derde periode als coach op Sclessin. Dat bevestigde de ex-doelman aan onze redactie. “Er is een akkoord, maar er is nog niet getekend”, aldus Preud’homme.
23/05 10u15  Grote schade aan pand bekende brasserie na ongeval met vrachtwagenOp de Hoogveldweg in Lier is een vrachtwagenbestuurder met zijn voertuig tegen de bekende brasserie ’t Hoeveke gebotst. De weg is volledig afgesloten en er is plaatselijk grote verkeershinder.
23/05 10u00  Drie mannen opgepakt voor brutale tigerkidnapping in HerzeleEr werden drie verdachten opgepakt voor de brutale tigerkidnapping in Herzele van december vorig jaar. Dat bevestigt de federale politie.
23/05 09u15  Verkeerschaos door wateroverlast: twee rijstroken op E40 in Bertem versperdOp de E40 is woensdagochtend heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem waren een tijdlang drie rijstroken versperd door wateroverlast, intussen zijn nog twee rijstroken versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden. Ook in de rest van Vlaanderen is het bijzonder druk op de baan. “Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag op 160 kilometer”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
23/05 09u15  Onderzoek rond verdachte rugzak neemt onverwachte wending wanneer fietser zijn geduld verliest: “Ik ga zelf situatie ontmijnen”Een onderzoek omtrent een verdachte rugzak in de Amerikaanse stad Milwaukee nam maandag een zeer onverwachte wending. Om onbekende reden verloor een fietser die in de buurt was zijn geduld, waarna de man besloot om zelf de handen uit de mouwen te steken. Hij reed richting de rugzak om die ‘onschadelijk’ te maken, maar werd kort nadien hardhandig tegen de grond gewerkt door de politie.
23/05 09u00  Verkeerschaos door wateroverlast: drie rijstroken op E40 in Bertem versperd door wateroverlastOp de E40 is er heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem zijn drie rijstroken versperd door wateroverlast. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden. “Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag op 160 kilometer”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
23/05 09u00  Couleur Café vervolledigt line-up met 33 nieuwe dj’sCouleur Café heeft zijn line-up vervolledigd met liefst 33 dj’s die verspreid over vier podia van vrijdag 29 juni tot zondag 2 juli op het festival zullen optreden. De festivalgangers kunnen hun planning opmaken, want ook de timetable staat nu online.
23/05 09u00  Waarom Radja Nainggolan maar weinig mensen onberoerd laat“Hazard en De Bruyne? Topvoetballers, maar naast het veld toch wat grijs. ­Nainggolan? Altijd wel een ­verhaal, van een straffe goal tot dat sigaretje. Dat laat niemand onberoerd, ook de voetballeek niet.” Aldus verklaart professor Sport­psychologie Filip Boen (KU Leuven) waarom zoveel mensen steigeren nu Radja niet mee mag naar het WK.
23/05 08u45  Greenpeace promoot sigaretten voor kinderen in keiharde aanval tegen Studio 100Greenpeace heeft een nieuwe campagne gelanceerd om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het produceren van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een parodiërende video worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
23/05 08u45  SpaceX lanceert twee satellieten die veranderingen in zeespiegel moeten metenMet een Falcon 9-draagraket van SpaceX zijn dinsdag vanop de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië twee satellieten gelanceerd die onder meer veranderingen in de zeespiegel moeten waarnemen. Het gaat om een gezamenlijk project van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA en het Duitse Geoforschungszentrum (GFZ) in Potsdam.
23/05 08u30  Greenpeace promoot sigaretten voor kinderen in nieuwe campagne tegen PlopworstGreenpeace heeft een nieuwe campagne gelanceerd om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het produceren van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een parodiërende video worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
23/05 08u30  Bijzonder weerfenomeen boven Antwerpen: wat is hier aan de hand?In het noorden van Antwerpen kon je dinsdagavond getuige zijn van een bijzonder natuurfenomeen. Het wolkendek zag er voor één keer uit als een gigantische krul, en dat was veel inwoners rond Schilde niet ontgaan.
23/05 07u45  Waarom mensapen ook mensen zijn“Ik zie niet waarom we niet mensen en chimpansees allebei apen noemen, of mensapen, of mensen”, zegt de Nederlandse-Amerikaanse primatoloog en cognitief etholoog Frans de Waal. De man is een onvervalste wereldautoriteit en méér dan de evenknie van mensen als Desmond Morris. Door de verbanden die hij legt tussen dieren en politiek, en omdat hij de emoties van dieren op de kaart zette, wordt hij als een van de invloedrijkste wetenschappers van zijn tijd gezien.
23/05 07u00  30-jarige vecht in rechtbank tegen ouders die hem het huis uit willen, maar rechter geeft hen gelijkZijn ouders waren het beu dat hij weigerde klusjes te doen of huur te betalen, dus wilden ze hun 30-jarige enige zoon het huis uit. Maar daar legde Michael Rotondo zich niet zomaar bij neer. De Amerikaanse familie vocht het dinsdag uit in de rechtbank, waar de rechter zoonlief beval het huis te verlaten.
23/05 06u45  Hoop op doorbraak in verdwijningszaken nu er eindelijk geld is voor DNA-databankDe Cel Vermiste Personen gaat honderden onopgeloste verdwijningszaken van de laatste tien jaar heropenen. “Nu de nieuwe DNA-databank eindelijk operationeel wordt, komen we mogelijk tot een doorbraak in dossiers waarbij we het spoor compleet bijster waren”, klinkt het woensdag in Het Laatste Nieuws.
23/05 06u45  Amerikaanse auteur Philip Roth (85) overledenDe Amerikaanse auteur Philip Roth is overleden op 85-jarige leeftijd. Dat schrijft The New Yorker, het magazine waarin hij zijn eerste verhalen publiceerde.
23/05 06u45  Australische aartsbisschop zet tijdelijk stap opzij na veroordeling toedekken kindermisbruikIn Australië heeft de aartsbisschop van Adelaide, Philip Wilson, woensdag aangekondigd dat hij tijdelijk een stap opzij zal zetten, daags nadat hij schuldig werd bevonden aan het toedekken van kindermisbruik in de jaren zeventig. De komende dagen zal hij de nodige “administratieve regelingen” treffen om het aartsbisdom draaiende te houden, om uiteindelijk vrijdag zijn functies aan iemand anders over te laten, zo zegt hij in een mededeling.
23/05 06u15  Experts waarschuwen: “Kilootje te veel? Meteen op dieet!”Ook wie met een klein beetje overgewicht kampt, doet er goed aan om de overtollige kilo’s kwijt te spelen, zeggen experts. Ze reageren daarmee op nieuwe cijfers over het aantal maagoperaties in ons land. Dat is de afgelopen jaren fel toegenomen, tot maar liefst 38 per dag. “Voor wie echt zwaarlijvig is, wordt structureel vermageren extreem moeilijk.”
23/05 06u15  Gespierde armen, staalblauwe ogen, een strakke kaaklijn? Nee hoor, dit is wat vrouwen écht aantrekkelijk vinden aan een manMannen die uren in de fitness slijten om hun succes bij de vrouwen te vergroten, komen van een kale reis thuis. Een nieuw Brits onderzoek heeft namelijk bewezen dat vrouwen niet zozeer voor gespierde armen of een indrukwekkende borstkas vallen. “De x-factor van een man wordt vooral door de lengte van zijn benen bepaald.”
23/05 05u45  Homoseksualiteit ‘genezen’ wordt binnenkort strafbaarStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden.
23/05 04u15  Standard-voorzitter bevestigt dat Preud’homme opnieuw coach wordt, meteen voor vier jaarMichel Preud’homme begint aan zijn derde periode als coach op Sclessin. Dat bevestigt Standard-voorzitter Bruno Venanzi woensdag op de websites van Sporza en de RTBF.
23/05 03u15  Coucke zoekt nieuwe naam voor Vanden StockstadionMarc Coucke stelt ­vandaag zijn beleidsplan – zijn State of the Union – voor bij Anderlecht. Eén ding is zeker: de nieuwe baas wil meer commerciële inkomsten genereren. Daarbij ligt ook het plan op tafel om een sponsor te ­laten betalen om zijn naam te geven aan het RSCA-stadion. De kans is reëel dat paars-wit straks na 35 jaar dus niet meer in het Constant Vanden Stockstadion speelt.
23/05 03u15  Pas vrijgelaten crimineel veroorzaakt zwaar ongeval: één dode, twee levensgevaarlijk gewondenAmper vier dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis heeft Wim B. maandagnacht in Torhout een dodelijk ongeval veroorzaakt. Hij knalde onder invloed tegen een tegenligger. De bestuurder overleed ter plaatse.
23/05 03u15  Belgisch bedrijfje verhuurt minilabo’s in de ruimte, voor “amper” 50.000 euroExperimenten in de ruimte zijn niet meer alleen weggelegd voor grote bedrijven of instellingen. Ook particulieren of scholen kunnen vanaf nu hun eigen onderzoek uitvoeren in het Internationaal Ruimtestation (ISS). Al wat je moet doen is een doosje van 10 kubieke centimeter reserveren bij het Belgische bedrijf Space Application Services. En 50.000 euro ophoesten.
23/05 03u15  “Kogel raakte Mawda omdat politievoertuig moest uitwijken toen hij geramd werd”“Omdat het politievoertuig bruusk moest ­uitwijken voor de bestelwagen die de politie wou rammen, is de kogel helemaal de foute kant opgevlogen en heeft die zo het meisje geraakt.” Dat is volgens procureur-generaal Ignacio De La Serna de meest waarschijnlijke versie van het schietincident dat donderdagnacht op de E42 dat het leven kostte aan het tweejarige Iraaks-Koerdisch vluchtelingetje Mawda.
23/05 03u15  Dit stadje stuurde al zijn inwoners een waarschuwing voor “extreme zombie-activiteit”Mocht het Halloween zijn, ze hadden het misschien nog voor een misplaatste grap gehouden in het Amerikaanse Lake Worth. Wat er juist gebeurd is, weet voorlopig niemand. Dat iedereen in de stad een alarmbericht kreeg voor “extreme zombie-activiteit”, dat weet stilaan heel de wereld.
23/05 03u15  Uniek: hond zoogt kittensLeven als kat en hond, het gezegde wordt doorgaans gebruikt bij mensen die vaak ruziën. Maar in Attenrode (Vlaams-Brabant) heeft het een heel andere betekenis gekregen. Maarten Van Gool en Karen Van Gestel van bioboerderij De Levensbron merkten onlangs namelijk dat hun bordercollie Soemy zich spontaan ontfermde over vier pasgeboren katjes die door hun moeder verstoten waren. Ze likte hen schoon, speelde ermee, maar vooral: ze maakte spontaan melk aan en liet de katjes zogen.
23/05 03u15  Oude bekenden keren terug in ‘Familie’Het einde van dit seizoen van ‘Familie’ nadert over enkele weken, maar dat betekent niet dat de soap al gas terugneemt. Gisteren dook Janine Bischops opnieuw op, en meer oude bekenden zijn op komst. Ook Chris Van Tongelen en Michael Vroemans hebben nieuwe opnames gemaakt.
23/05 03u15  Kabasele knipoogt met T-shirt naar De BruyneRode Duivel Christian Kabasele arriveerde gisteren op het Nationaal Oefencentrum in Tubeke en deed dat niet onopgemerkt. Hij droeg een T-shirt met als opschrift “Je m’n bat les c… By Kevin”
23/05 03u15  Bedrijven zetten massaal de deuren open voor blokkende studenten, en daar hebben ze een goede reden voorDe studenten van vandaag zijn de werknemers van morgen. Dus als ­studenten liever niet thuis of op kot willen blokken, waarom dan niet bij hun ­toekomstige werkgevers? Dat is de ­redenering van een aantal bedrijven dat studenten wil ­uitnodigen om bij hen te blokken.
23/05 03u15  Thuiswijk Linkeroever reageert vol ongeloof op niet-selectie van ‘hun’ RadjaReageert heel het land onthutst, de niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK raakt vooral heel Linkeroever, de kansarme wijk in Antwerpen waar de ‘Ninja’ opgroeide, diep in het hart. “Alsof Portugal Ronaldo zou thuislaten.”
23/05 03u15  Opnieuw een pensioenfiasco: werkgevers en vakbonden vormen front tegen regering rond zware beroepenVakbonden en werkgevers zijn het erover eens. De pensioenplannen van minister Daniel Bacquelaine (MR) zijn niet wat ze verwachtten. Bacquelaine wil net als bij de ambtenaren ook voor de privésector een lijst opstellen met zware beroepen. Om daarna op die manier te beslissen wie eerder met pen­sioen mag. “Onhaalbaar”, benadrukken bonden en werk­gevers. Zij willen liever werken met criteria.
23/05 03u15  VIDEO. Kanaries verdwijnen telkens op een feestdagIn de volkstuintjes van Merksem is er in de nacht van maandag op dinsdag voor de derde keer ingebroken bij Tony, en voor de derde keer waren zijn kanaries het doelwit. Eerder kwam de dief al langs op Kerstmis, Nieuwjaar en nu dus met Pinksteren. Telkens verdween de dief met heel wat van Tony's kanaries. Hij overweegt nu een camera te installeren, om zo een vierde inbraak te vermijden.
22/05 23u15  Girl opent Film Fest: “Cannes was een droom, maar Gentse filmfestival ligt me nauwst aan het hart”Film Fest Gent opent op 9 oktober met “Girl”, de debuutfilm van Gentenaar Lukas Dhont die in Cannes werd bedolven onder de prijzen en de lovende reacties. “Dat het Film Fest, dat mij sinds mijn achttiende altijd kansen heeft gegeven, nu mijn film kiest om het festival te openen, is zeker even belangrijk voor mij als alle lof die mij in Cannes is toegezwaaid.”
22/05 23u15  Iedereen kwaad om ‘verkwiste’ vragenronde in Europees Parlement, ondertussen gaat parlementslid Mark Zuckerberg om selfie vragenMark Zuckerberg zou vandaag voor het halfrond van het Europees Parlement verschijnen en de parlementsleden zouden hem eens flink het vuur aan de schenen leggen. Dat was het droomscenario. Wat er echt gebeurde was dat de parlementsleden Zuckerberg geen tijd gaven om specifiek in te gaan op hun vragen, waardoor hij bijna geen enkele vraag écht beantwoordde. En hoewel iedereen daar achteraf zeer misnoegd over was, ging deze vrouw Zuckerberg toch nog snel om een selfie vragen.
22/05 22u45  Voormalige wiskundeleraar verwekte al 79 kinderen vanuit zijn bestelwagen, al vindt zijn vrouw dat maar nietsClive is 62 jaar oud en werkte zijn hele leven lang met jongeren als wiskundeleraar. Na zijn pensioen wilde hij echter blijven bijdragen aan de toekomstige generaties, en dat besloot hij op een wel heel eigen wijze te doen. Nu rijdt hij als ‘mobiele spermadonor’ rond om zijn zaad nog warm aan huis te leveren aan wie dat wenst.
22/05 22u30  Dries Mertens heeft emotionele boodschap voor Radja. En Radja heeft geantwoordDries Mertens en Radja Nainggolan spelen beide in de Serie A. Het is dus logisch dat de twee elkaar vaker tegen het lijf lopen dan alleen maar bij de nationale ploeg. Mertens was er dan ook het hart van in dat de Roma-speler niet tot de WK-selectie van Roberto Martinez behoorde. En dat liet hij weten via Instagram.
22/05 22u30  Maithili (13) krijgt na 22 maanden strijd en zware behandelingen in het buitenland slecht nieuws te horen van de dokters: “Waarom moet ik verder vechten als mijn tumor toch niet geneest?"Vind ik nog ergens de energie om een ultieme keer tegen een agressieve tumor te vechten of geef ik de strijd op? Die vraag moet de 13-jarige Maithili na 22 maanden ziekte en zware behandelingen zelf beantwoorden. Het meisje is mentaal gekraakt nu ze nog eens slecht nieuws te horen kreeg van de dokters. “Hoe hard haar beslissing ook kan zijn, we zullen haar beslissing respecteren”, zeggen haar ouders.
22/05 22u15  Campenaerts neemt drastisch besluit: hij stapt uit Giro na ontgoochelende tijdritZoek vanaf morgen niet meer naar Victor Campenaerts. De Europees kampioen tijdrijden stapt uit de Giro, onder anderen omdat hij vandaag slechts dertiende eindigde in de lange individuele tijdrit, gewonnen door Rohan Dennis.
22/05 21u30  Zijn zoon overleed bij een auto-ongeval, nu nam hij diens vriendin mee naar het schoolbalHet had hún dag moeten worden: die van Kaylee en Carter. Dat Kaylee haar schoolbal zou doorbrengen met de vader van Carter, had ze nooit gedacht. Maar ze is er wel blij om: “Ik was een beetje verrast toen hij het me vroeg, en het was heel erg hartverwarmend. Natuurlijk heb ik ja gezegd.”
22/05 21u30  Verdachte van moord op gevangenisverpleegster blijft aangehouden, maar: “Ik heb het niet gedaan”De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van het koppel (Ashley V.D.V. en Marco L.) dat verdacht wordt van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk. Ashley V.D.V. (33) en Marco L. (43) werden eind april opgepakt in Spanje, kort na de vondst van het lichaam van Lenaerts langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen, en werden vorige week aan ons land overgeleverd.
22/05 21u15  Nietsvermoedende consumenten helpen met financiering van ISIS door het kopen van babypoeder en make-up“Nietsvermoedende Europese en Amerikaanse consumenten” dragen bij aan de financiering van Islamitische Staat (ISIS), blijkt uit een rapport van ngo Global Witness. De terreurgroep verdient jaarlijks namelijk honderdduizenden dollars met de illegale ontginning van talk, dat op de westerse markten belandt in producten als babypoeder en make-up.
22/05 21u00  Marouane Fellaini neemt het op voor Nainggolan: “Wij, de spelers, begrijpen het ook niet”Ook bij de wel geselecteerde Rode Duivels is het nieuws van de niet-selectie van Radja Nainggolan niet op applaus onthaald. VTM haalde Marouane Fellaini voor de camera. De speler van Man. United, nog even op vakantie in Spanje, liet duidelijk verstaan dat hij de beslissing van Martinez moeilijk kan plaatsen.
22/05 21u00  Overvallers na spectaculaire achtervolging gevat: vluchtwagen gecrasht, daders verstoppen zich in hokTwee overvallers zijn dinsdagavond na een spectaculaire achtervolging bij de kraag gevat. Twee jongemannen kwamen omstreeks halfzeven een handelszaak aan de Pagodenlaan in Neder-over-Heembeek binnen en bedreigden de uitbater. Ze eisten de inhoud van de kassa en gingen er nadien vandoor. Waar ze echter geen rekening mee hadden gehouden was dat een politiepatrouille ondertussen al was opgetrommeld . Ze kruisten elkaars pad waarop het tot een wilde achtervolging kwam richting de Brusselse buitenring. De Brusselse agenten kregen onder andere versterking van de politiezone Amow en de helikopter van de federale politie.
22/05 20u45  Zeldzaam virus dat hersenen beschadigt bereikt toeristische regio: al zeker 10 doden, 100 mensen in quarantaineIn het zuiden van India zijn minstens 10 mensen omgekomen door een zeer besmettelijk virus: er is geen vaccin voor, en in 75 procent van de gevallen leidt het virus tot de dood. Het is een zeldzaam virus, maar een echte uitbraak kan volgens de Wereldgezondheidsorganisatie catastrofaal zijn.
22/05 20u30  Zit Ierse bouwvakker en vader van twee achter de verdwijning van negen jonge vrouwen?Na een klopjacht van twee dagen heeft de Ierse politie het lichaam van de ontvoerde studente Jastine Valdez gevonden. Haar ontvoerder Mark Hennessy werd doodgeschoten door politieagenten maar liet aanwijzingen na over de locatie van Valdez’s lichaam. Politieonderzoek moet nu uitwijzen of Hennessy gelinkt kan worden aan een hele reeks verdwijningen uit het verleden.
22/05 20u15  Mark Zuckerberg ontwijkt vakkundig netelige vragen van Europees Parlement: “Ik blijf op mijn honger zitten”Mark Zuckerberg verscheen vandaag voor het Europees Parlement, daar werd hij ondervraagd over de schandalen rond het platform van de afgelopen maanden. Zijn openingsspeech lekte al voor de parlementaire zitting uit. Daarin lazen we vooral veel excuses, maar ook dat Facebook “betrokken is bij Europa” en hier stevig wil investeren. Toen de tijd daar was om te antwoorden op de vragen van het parlement, bleek echter dat Zuckerberg nauwelijks van zijn eigen voorbereide tekst wilde afwijken.
22/05 20u15  Dries Mertens heeft emotionele boodschap voor Radja: “Hope we can make you proud”Dries Mertens en Radja Nainggolan spelen beide in de Serie A. Het is dus logisch dat de twee elkaar vaker tegen het lijf lopen dan alleen maar bij de nationale ploeg. Mertens was er dan ook het hart van in dat de Roma-speler niet tot de WK-selectie van Roberto Martinez behoorde. En dat liet hij weten via Instagram.
22/05 20u15  Wagen achtergelaten na achtervolging over Brusselse ring: politie opent klopjacht op inzittendenDe politie is in het Vlaams-Brabantse Kobbegem bezig met een klopjacht op de inzittenden van een zwarte Mercedes. De wagen werd daar achtergelaten na een achtervolging over de Brusselse ring.
22/05 20u15  Wordt ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un uitgesteld?De topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un “lukt misschien niet voor 12 juni”, zo heeft de bewoner van het Witte Huis dinsdag gezegd, suggererend dat er mogelijk uitstel komt van de top in Singapore, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld. “Indien de top uitgesteld wordt, kan die mogelijk later doorgaan”.
22/05 20u00  Mark Zuckerberg voor Europees Parlement: “We zullen nog apps vinden die misbruik maakten van gegevens”Mark Zuckerberg verschijnt vandaag voor het Europees Parlement, daar wordt hij ondervraagd over de schandalen rond het platform van de afgelopen maanden. Zijn openingsspeech lekte al voor de parlementaire zitting uit. Daarin lezen we vooral veel excuses, maar ook dat Facebook “betrokken is bij Europa” en hier stevig wil investeren.
22/05 20u00  ‘Massale’ manifestatie gepland als steun voor Nainggolan… maar bijna niemand daagt opDe politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene was dinsdagmiddag op alles voorbereid. Er was via Facebook namelijk opgeroepen om een grootschalige protestactie te houden tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK. 9.000 mensen hadden hun aanwezigheid toegezegd … maar uiteindelijk tekende slechts een handjevol fans present.
22/05 19u45  Na de wolf doet nu ook de lynx zijn intrede in VlaanderenIn het spoor van de wolf is nu ook de lynx gespot Vlaanderen, om precies te zijn in het Limburgse Voeren. Dat is aan de redactie van TV Limburg bevestigd door meerdere bronnen.
22/05 19u45  Onderzoeksrechter dood aangetroffen in uitgebrande wagenOnderzoeksrechter Olivier Bontyes, die afkomstig is uit Dinant, is dinsdag dood aangetroffen in zijn wagen. Het voertuig is uitgebrand teruggevonden in Villetoile (Anseremme) aan de oevers van de Lesse. Dat bevestigt het parket van Namen, na een bericht van de kranten van Sudpresse. Een politiebron laat tegenover de krant uitschijnen dat het om zelfdoding zou gaan.
22/05 19u15  Directie en ACV bereiken akkoord over reorganisatie De LijnDe directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV-OD hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. Dat meldt De Lijn dinsdagavond in een persbericht. De andere bonden weigerden rond de tafel te gaan, en werden daarom gepasseerd. Een akkoord met ACV is voldoende om een bedrijfs-cao af te sluiten.
22/05 19u00  Driejarige verdrinkt, Franse politie met man en macht op zoek naar veertienjarigeNadat een driejarig meisje maandagnamiddag verdronk in het Noord-Franse Mairieux, vlakbij de Belgische grens, is de politie met man en macht op zoek naar een veertienjarige getuige. De zwakbegaafde jongen vluchtte kort nadat het lichaam gevonden werd. Sindsdien is hij spoorloos.
22/05 18u45  ‘Massale’ manifestatie gepland als steun voor Nainggolan… maar bijna niemand komt opdagenDe politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene was dinsdagmiddag op alles voorbereid. Er was via Facebook namelijk opgeroepen om een grootschalige protestactie te houden tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK. 9.000 mensen stonden op aanwezig… maar uiteindelijk tekende slechts een handjevol fans present.
22/05 18u45  Nainggolan: “Martinez heeft laten zien dat hij een man is. Dat apprecieer ik wel”Radja Nainggolan behoort niet tot de voorselectie van 28 spelers die Roberto Martinez maandag samenstelde. De 30-jarige middenvelder was zo ontgoocheld dat hij meteen een punt achter zijn carrière als Rode Duivel zette. Vanmiddag had Nainggolan een gesprek met Eva De Roo op Studio Brussel waarin hij terugblikt op de afgelopen 24 uur.
22/05 18u30  Voetbalbond reageert op heisa over Nainggolan: “Beste bewijs dat Duivels-fans gepassioneerd zijn”De KBVB heeft voor het eerst gereageerd op de heisa die ontstaan is na de niet-selectie van Radja Nainggolan bij de Rode Duivels. “Het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn door hun team.”
22/05 18u30  LIVE. Mark Zuckerberg voor Europees Parlement, speech nu al gelekt: “Tegen eind dit jaar 3.000 banen extra”Hij verschijnt pas over enkele uren voor het Europees Parlement, maar de speech van Facebook-topman Mark Zuckerberg is nu al gelekt. Daarin lezen we vooral veel excuses, maar ook dat Facebook “betrokken is bij Europa” en hier stevig wil investeren.
22/05 18u30  ANALYSE. Alleen brute pech en inzinking kunnen Simon Yates nog nekken. Maar die zit er niet aan te komenDeze ochtend had Simon Yates de eindoverwinning in de Giro al met één hand vast. Ondertussen, een gevreesde lange tijdrit verder, mag daar gerust een vinger of acht van worden gemaakt. Wie of wat kan de Brit zondag nog van een triomftocht houden in het centrum van Rome? Alleen brute pech of een inzinking die er van geen hoeken of kanten zit aan te komen.
22/05 18u15  Ouders van doodgeschoten Mawda (2) kunnen wellicht een tijdlang in België blijvenDe ouders van Mawda, de Koerdische peuter die omgekomen is na een politieachtervolging in Henegouwen, kunnen wellicht langer in België blijven. In de Kamer heeft premier Charles Michel laten verstaan dat de ouders daartoe over verschillende juridische mogelijkheden beschikken. Ze kunnen bijvoorbeeld het statuut van slachtoffers van mensensmokkel aanvragen.
22/05 18u00  Mark Zuckerberg straks voor Europees Parlement, speech nu al gelekt: “Tegen eind dit jaar 3.000 banen extra”Hij verschijnt pas over enkele uren voor het Europees Parlement, maar de speech van Facebook-topman Mark Zuckerberg is nu al gelekt. Daarin lezen we vooral veel excuses, maar ook dat Facebook “betrokken is bij Europa” en hier stevig wil investeren.
22/05 18u00  Eeuwenoude “heilige graal van scheepswrakken” gevonden met miljarden aan schatten, maar experts geven niet alles prijsHet Spaanse schip de San José werd ruim 300 jaar geleden tot zinken gebracht tijdens een zeeslag. Net als het schip zelf ging daarbij ook de legendarische lading, bestaande uit goud, zilver en smaragden verloren, verloren. Experts hebben na drie eeuwen de “heilige graal van de scheepswrakken” nu gevonden. De locatie blijft echter nog even geheim.
22/05 17u30  Deze betekenis schuilt er achter de nummerplaat van Harry’s autoPrins Harry reed zaterdag als een gelukkig getrouwd man in een oldtimer naar de avondreceptie van zijn huwelijk met Meghan Markle. Bij de zilverblauwe Jaguar hoorde een complexe nummerplaat, maar die was niet zomaar een combinatie van cijfers en letters.
22/05 17u30  Prins Harry is getrouwd, maar heeft al opvolging als 'meest begeerlijke vrijgezel'Nu prins Harry definitief van straat is, richten heel wat jonge vrouwen hun pijlen op iemand anders: Louis Spencer. De 24-jarige neef van Harry liet in het gezelschap van zijn moeder en twee zussen namelijk een diepe indruk na op heel wat kijksters van de huwelijksplechtigheid zaterdag. De titel van meest begeerlijke vrijgezel van Groot-Brittannië blijft dus binnen de familie.
22/05 17u30  Streepje voor: onze beautyredactrice tipt eyeliners voor beginnersEen mooi streepje eyeliner is als een ‘Little Black Dress’ voor je gezicht. Dat vindt toch onze beautyredactrice Franciska Bosmans, die een paar handige trucjes voor beginners heeft en haar vijf favoriete liners tipt.
22/05 17u15  Wandelaars treffen babylijkje in Brussels park: “Slachtoffer was een meisje en prematuur geboren”Het levenloze lichaampje dat gisteren aangetroffen werd in park in Schaarbeek was prematuur geboren, dat meldt het parket. Over de identiteit van de ouders heeft het parket “geen enkele piste”.
22/05 17u15  Lokale politie voorbereid op manifestatie Nainggolan: “We gaan er niet vanuit dat het om een grapje gaat”De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene neemt het zekere voor het onzekere met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan, donderdag in de late namiddag aan de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “We gaan er niet vanuit dat het om een grap gaat”, aldus woordvoerster Ilse Van de Keere.
22/05 17u15  Waarom mannen en vrouwen op Tinder zitten (en het is niet om dezelfde reden)Mannen en vrouwen gebruiken de populaire datingapp Tinder voor verschillende doeleinden. Dat bewijst een studie aan de technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen, verschenen in het vakblad Personality and Individual Differences.
22/05 17u15  Hoeveel eieren mag je nu eten? Eéntje per dag, zegt nieuwe studie“An apple a day keeps the doctor away”, luidt een bekende spreuk. Een nieuwe studie suggereert hetzelfde voor eieren.
22/05 17u00  Lokale politie voorbereid op manifestatie Nainggolan: 'We gaan er niet vanuit dat het om een grapje gaat'De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene neemt het zekere voor het onzekere met het oog op het eventuele protest tegen de niet-selectie van Radja Nainggolan, donderdag in de late namiddag aan de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 'We gaan er niet vanuit dat het om een grap gaat', zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.
22/05 17u00  En plots doet de passagier naast je op het vliegtuig zijn broek af om te plassenEen hallucinant beeld vanop een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines. Tijdens een vlucht van Denver naar South Carolina kon een vrouw donderdag vastleggen hoe een andere passagier plots begon te plassen op het zitje voor hem.
22/05 16u45  Iconische popartkunstenaar Robert Indiana (89) overledenDe Amerikaanse kunstenaar Robert Indiana, die wereldberoemd werd met zijn “LOVE”-sculpturen, is op 89-jarige leeftijd in zijn woning in de staat Maine overleden. Dat meldde de krant New York Times.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Mawda en gezin al twee keer uit vrachtwagen geplukt24/05 22u30 - Het Nieuwsblad: In de voorbije twee ­weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op­gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, melden ons welingelichte bronnen.
3x Koningin steelt de show: Mathilde kruipt over dranghekken om echt iederéén een hand te kunnen geven24/05 20u45 - Het Nieuwsblad: Tijdens een bezoek aan de gemeente Heusden-Zolder heeft koningin Mathilde de show gestolen door over een dranghekken te kruipen om iedereen persoonlijk te kunnen groeten. Ongezien volgens de medewerkers van het Paleis.
3x Riante villa kopen? In deze straat staan er negen te koop24/05 21u00 - Het Nieuwsblad: In een straat in Schilde staan maar liefst negen riante villa’s te koop, een uitzonderlijk aantal voor één straat. De villa’s zijn allemaal eigendom van één grote familie en werden vroeger gehuurd door buitenlandse zakenlui. Nu doet die markt het echter niet goed meer en staan de huizen leeg. En nu staan ze dus ook te koop. Al moet je er wel diep voor in de buidel tasten mocht je er eentje op de kop willen tikken.
3x Twintigers zetten huis in lichterlaaie na ruzie met tiener. Daarbij kwamen zijn vier slapende broers en zusjes om24/05 22u15 - Het Nieuwsblad: De zeventienjarige zoon van Michelle Pearson, Kyle, had al een tijdje een vete met Zak Bolland (23). De ‘kwajongensstreken’ aan elkaars adres werden echter alsmaar ernstiger, tot Bolland samen met zijn vrienden David Worral en Courtney Brierley het huis van de Pearsons in lichterlaaie zette met molotovcocktails.
2x Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant: huizen en station ondergelopen24/05 20u15 - Het Nieuwsblad: Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. In Brussel lijkt de hinder dan weer af te nemen. “De komende uren verwachten we nog enkele pittige onweersbuien, die in de richting van de kust trekken en stilaan zullen verdwijnen”, zegt weerman David Dehenauw.
2x Ex-topman Medialaan wordt grote baas van Belgische voetbalbond24/05 20u45 - Het Nieuwsblad: De voetbalbond heeft een nieuwe ceo. Ex-mediatopfiguur Peter Bossaert zal vanaf 1 september de dagelijkse leiding van de KBVB in handen krijgen. Hij volgt Koen De Brabander op van wie de voetbalbond in februari afscheid nam.
2x Steven Defour bevestigt zijn afscheid aan de Rode Duivels: “Wil mijn loopbaan zo lang mogelijk rekken”24/05 20u45 - Het Nieuwsblad: Wat u vandaag reeds kon lezen via Het Nieuwsblad werd zonet bevestigd door Steven Defour. De speler van Burnley stopt zijn carrière bij de Rode Duivels om zich volledig op zijn loopbaan bij zijn club te concentreren. Dat meldde hij via een videoboodschap.
2x Eerste tv-interview Radja Nainggolan na niet-selectie: “Steun van het volk doet deugd”24/05 22u15 - Het Nieuwsblad: Radja Nainggolan blijft een trending topic. De VTM-nieuwsdienst trok naar Rome voor een interview met de afscheidnemende Rode Duivel die, opvallend, zijn hanenkam heeft ingeruild voor een bescheidener kapsel. “De steun van het volk doet deugd”, aldus de middenvelder van AS Roma die zelf oproept om de focus vanaf nu te verleggen naar de Rode Duivels die wel naar Rusland gaan.
2x Intussen al 64 kinderen uit 15 scholen met salmonellavergiftiging, traiteur die schoolmaaltijden leverde tijdelijk gesloten24/05 22u15 - Het Nieuwsblad: Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) gaat een traiteur die maaltijden geserveerd heeft aan meerdere scholen in Oost- en West-Vlaanderen tijdelijk sluiten. Die beslissing werd genomen nadat meerdere kinderen ziek zijn geworden door een salmonellavergiftiging. Het gaat intussen al om 64 kinderen uit 15 verschillende scholen in Oost- en West-Vlaanderen.
2x Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen: huizen en station ondergelopen24/05 22u15 - Het Nieuwsblad: Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. Ook in Oost-Vlaanderen is er heel wat overlast door hevige regen en onweer. Zo kwam het treinstation daar onder water te staan. De komende uren zal de buienactiviteit verminderen, al zijn er in de loop van de avond wel nog onweders mogelijk, onder andere boven Antwerpen en Limburg.

Statistieken

Artikels:
29527
Gelezen:
3009
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven