dinsdag 25 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
25/09 19u45  Brengt de ‘heilige graal’ van de whisky een miljoen euro op? Op woensdag 3 oktober komt bij Bonhams in Edinburgh de “heilige graal” van de whisky’s onder de hamer, zo meldt woensdag de Britse krant Daily Mirror. Verwacht wordt dat de 92 jaar oude fles Macallan Valerio Adami tussen de 700.000 en de 900.000 euro zal opleveren. Kenners zeggen dat dit de meest waardevolle en meest zeldzame onaangeroerde fles whisky is.
25/09 19u15  Duurste Rubens ooit arriveert in Antwerpen Een absoluut topwerk van Rubens is vanaf vandaag te zien in het Rubenshuis. Het gaat om de 'Kindermoord in Bethlehem'. Een monumentaal schilderij, dat in 2002 voor een recordbedrag van 49 miljoen pond, gekocht werd door een Canadese zakenman. Daarmee is het de duurste Rubens ooit. Het opmerkelijke schilderij is nu tijdelijk terug te zien in het Rubenshuis, in het kader van het Barokjaar.
25/09 19u15  Nieuwe ontgoocheling Lam Gods: “Geen koker gezien waar gestolen paneel in zit” Het Gentse parket ziet in de röntgenbeelden die gisteren werden gemaakt onder de Kalandeberg “geen aanwijzingen van een koker waarin het schilderij kan zitten”. De archeoloog die de beelden maakte, vindt verder onderzoek wel nuttig.
25/09 19u00  Eerste Amerikaans ‘bordeel’ met seksrobots krijgt kritiek vanuit religieuze hoek: “Leert mannen verkrachten” De plannen om in de Verenigde Staten een bordeel met enkel seksrobots te openen, krijgt heel wat kritiek van een religieuze groepering. De groep - die fel gekant is tegen sekshandel - vreest dat de robots “mannen zullen leren hoe ze verkrachters moeten worden” en verzamelde al duizenden handtekeningen om de opening van het bordeel te stoppen. Ook de inwoners van de stad waar de seksrobots zullen kunnen worden ‘gehuurd’ zijn niet te spreken over de plannen: “Er zijn hier veel scholen in de buurt, het is vies.” Maar het bordeel is volkomen legaal.
25/09 19u00  “Opnieuw een nacht om de dieren van de zoo te beteugelen”: agent ontslagen na racistische boodschap op Snapchat De politie van Detroit heeft de 27-jarige agent Sean Bostwick (27) op staande voet ontslagen nadat hij een racistische boodschap postte op Snapchat. “Opnieuw een nacht om de dieren van de zoo te beteugelen”, schreef hij bij een selfie. Ruim 80 procent van de bevolking van Detroit is zwart.
25/09 19u00  Bejaard koppel al maand gevangen in eigen appartement door kapotte lift De lift van een appartementsgebouw in Merksem is al 33 dagen kapot. Een ramp voor de mensen die er wonen. Zeker voor Jeanne en Leon want zij wonen op de vijfde en hoogste verdieping. Ze zijn beiden niet goed te been en zitten eigenlijk volledig geïsoleerd in hun flat. Buren en familie proberen hen nu een handje te helpen, al is het maar met de boodschappen
25/09 19u00  De zomer is voorbij: wat je moet weten als je de verwarming weer opzet De herfst laat zich stilaan voelen: het begint ’s ochtends al ferm koud te worden. Tijd om de verwarming weer aan te zetten. Maar moet je dan eerst je verwarming ontluchten en hoe zit het met het onderhoud van je stookolieketel? Dit moet je weten wanneer je je centrale verwarming of kachel voor het eerst sinds maanden weer gebruikt.
25/09 19u00  Nederlandse dames pakken alle medailles op WK tijdrijden, Van Vleuten volgt zichzelf op als wereldkampioene Oranje boven op het WK tijdrijden bij de vrouwen in Innsbrück dinsdag. Onze noorderburen pakten in Oostenrijk goud, zilver en brons tegen de klok. De 35-jarige Annemiek van Vleuten volgde zichzelf op als wereldkampioene. Anna Van der Breggen werd op een halve minuut tweede, Ellen van Dijk derde. Onze landgenote Ann-Sophie Duyck werd teleurstellend 28e.
25/09 18u45  Geen Rechtvaardige Rechters gevonden na scan van ondergrond Gents plein De zoektocht met een scantoestel maandag aan de Kalandeberg in Gent naar een ruimte onder de grond waar het paneel van de Rechtvaardige Rechters zou kunnen liggen, heeft niets opgeleverd. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
25/09 18u30  Fietser komt terecht onder vrachtwagen van rijschool Op het kruispunt van de Bischoppenhoflaan met de Schijnpoortweg, op de grens tussen Merksem en Deurne, is dinsdag een fietser aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer zou zwaargewond zijn.10 
25/09 18u15  “Meer verwezenlijkt dan al de anderen”: Trump klopt zich op de borst tijdens VN-vergadering, publiek lacht in stilte De 73ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is officieel geopend met een toespraak van Donald Trump. De Amerikaanse president had het onder meer over de corrupte dictatuur in Iran en de vluchtelingencrisis. Voor zichzelf had hij niets dan lovende woorden: “Mijn regering heeft meer verwezenlijkt dan alle anderen”, klonk het, waarna gedempt gelach weerklonk vanuit de zaal.
25/09 17u30  Krokodillen zwemmen door overstroomde straten na doortocht dodelijke storm Inwoners van een Mexicaanse stad likken nog hun wonden na de doortocht van een storm die aan zeven mensen het leven kostte, maar worden nu ook confronteerd met een nieuw dodelijke gevaar. Een krokodil zwom vlakbij hun huizen door de overstroomde straten en was niet erg happig om zich te laten vangen. En hij was niet de enige: volgens de lokale media moest er nadien ook jacht worden gemaakt op een nog groter exemplaar.
25/09 17u15  Mee in één minuut: gearresteerde weduwe, kritiek op Francken en Belgische overmacht Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.11 
25/09 17u15  Fouad Belkacem weet volgende maand of hij Belg mag blijven of niet Het hof van beroep in Antwerpen beslist op 23 oktober of Fouad Belkacem zijn Belgische nationaliteit verliest of niet. Volgens het openbaar ministerie is hij ernstig tekort geschoten in zijn verplichtingen als Belgisch burger. “Die hele nationaliteitsafname is gewoon bedoeld om mij zo snel mogelijk te kunnen uitleveren. Laat de Marokkaanse staat maar met dat irritant ‘manneke’ afrekenen”, reageerde Belkacem.
25/09 17u15  Koppel steelt geld van vriend die bijna stierf na verslikking Een koppel uit Blankenberge heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een brutale diefstal. Door zich te verslikken op restaurant was een vriend in het ziekenhuis beland, waarna de beklaagden zijn rekeningen plunderden. Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een jaar effectieve gevangenisstraf.10 
Laatste update: vandaag om 19u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/09 17u00  Hoe “de zwarte weduwe” geduldig wachtte tot ze het vieze boerderijtje van Charel kon omtoveren tot een drugsholHoe lang ze getrouwd waren? “ Wacht even, ik zoek mijn bril en lees de datum op mijn trouwring”. De reactie van Vera Schouppe (55) kort na het overlijden van boer Charel was tekenend voor haar huwelijk. Ze was nooit verliefd geweest op hem en hij heeft haar nooit mogen aanraken. Maar ze erfde wel zijn fortuin. Boer Charel zou zich vandaag omdraaien in zijn graf moest hij weten dat zijn ‘vrouwke’ een drugshol heeft gemaakt van het boerderijtje waar hij gans zijn leven woonde en werkte.18 
25/09 17u00  Energiespecialist: “Meer dan vijftig procent kans dat het licht uitgaat in november”“Ik schat de kans op meer dan vijftig procent dat het licht uitgaat in november.” Dat zegt energieconsulent Alexander Polfliet over het dreigend stroomtekort in ons land. Intussen probeert energieminister Marghem (MR) deals te sluiten met het buitenland om ons land binnenkort toch nog van voldoende stroom te voorzien.10 
25/09 16u45  Grote verkeershinder verwacht in Brussel tijdens betoging ambtenaren vrijdagDe betoging van de federale ambtenaren op vrijdag 28 september zal voor grote verkeershinder zorgen, zo verwacht de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Meerdere tunnels zullen worden afgesloten voor het verkeer.
25/09 16u45  Het recept van haar legendarische snoepje nam ze mee in haar graf, maar nu krijgt Elsa haar eigen straatElsa ‘Katrien’ Guyssens, een Gents volksfiguur die decennialang de bekende ‘Katrienspekken’ verkocht, krijgt een straat naar zich vernoemd. Het recept van het legendarische snoepje nam ze mee in haar graf, maar de Gentenaars zijn Katrien duidelijk nog niet vergeten. “Ik denk dat ze het meer dan verdient.”
25/09 16u45  Eten, drinken, je GPS instellen of pikante handelingen: wat mag je wel en niet doen in je wagen?Een nieuwe campagne van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) moet chauffeurs met de neus op de feiten drukken over het gebruik van de smartphone in de wagen. Het is levensgevaarlijk. En bij wet verboden. Dat weten (de meeste) bestuurders ook wel. Maar hoe zit dat met andere zaken die geregeld gebeuren tijdens het rijden? Ben je in overtreding als je een slok water uit een flesje drinkt? En riskeer je een boete als je rookt achter het stuur of zelfs van radiozender wisselt?
25/09 16u30  Vrijspraak voor Barbara Gandolfi in oplichtingszaak Jean-Paul BelmondoEx-playmate en mediafiguur Barbara Gandolfi (43) is in beroep vrijgesproken voor het oplichten van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo (85). In eerste aanleg kreeg de Oostendse negen maanden cel met uitstel omdat ze haar ex-vriend 200.000 euro lichter gemaakt had. Maar in beroep werden zij en haar zakenpartner over de ganse lijn vrijgesproken.10 
25/09 16u30  Eindelijk weten we van wie de beroemdste vagina uit de kunstgeschiedenis isEen van de grootste mysteries uit de kunstwereld is eindelijk opgelost: de vrouw van wie haar vagina het schilderij van ‘L’Orgine du monde’ van Gustave Courbet siert, is namelijk geïdentificeerd.12 
25/09 16u15  Basisschool van kindjes die overleden bij bolderkardrama in Oss, plaatst emotionele rouwadvertentieBasisschool De Korenaer uit het Nederlandse Oss heeft een emotionele rouwadvertentie geplaatst na het dramatische ongeval met een elektrische bolderkar waarbij vier kindjes van de school om het leven kwamen. “Overvallen door immens verdriet.”
25/09 16u15  Ryanair annuleert 190 vluchten door staking op vrijdagRyanair annuleert vrijdag 190 vluchten als gevolg van een aangekondigde staking die in verschillende Europese landen plaatsvindt. Dat meldt de Ierse lagekostenmaatschappij in een persbericht. Opvallend: tot dinsdagnamiddag konden reizigers nog steeds tickets kopen voor vluchten die dag en leek Ryanair niet van plan een aankondiging te doen. Ook passagiers die al een ticket hadden gekocht, bleven in het ongewisse. Daar is nu verandering in gekomen, mogelijk na kritiek van onder meer de christelijke vakbond.
25/09 16u15  Witte dolfijn verbijstert Londenaars door op jacht te gaan in de TheemsEen witte dolfijn zwemt en jaagt momenteel in de Theems, de druk bevaren rivier die dwars door Londen loopt. De walvis ontleent zijn naam aan zijn witte huid en komt normaal enkel voor in polaire wateren, maar is voor tot nog toe onbekende redenen in de Engelse waterweg verzeild. De marine roept kijklustigen intussen op om het dier niet te storen of te benaderen, terwijl talloze fotografen een kiekje proberen te maken van de beloega.
25/09 16u00  Motard knalt op auto, rolt twintig meter verder en wandelt gewoon weg. “Hij smeekte om de politie en de ambulance niet te bellen”Op het beruchte kruispunt van de Izegemsestraat met de Kachtemsestraat in Ardooie gebeurde maandagavond een bizar ongeval waarbij een personenwagen en een motor betrokken waren.
25/09 16u00  Griezelige beelden: containerschip plet klein plezierbootje in Nederland en vaart doorOpvarenden van een klein plezierbootje zijn gisteren door het oog van de naald gekropen. Om nog onbekende reden raakte het bootje geplet tussen de wal van het Amsterdam-Rijnkanaal en het containerschip. Vermoedelijk maakte de stuurman van het containerschip een stuurfout. Het schip is na het incident doorgevaren.
25/09 15u45  Dansende brandweerman steelt de show voor klas juichende kinderenEen Amerikaanse brandweerman heeft de harten van een tiental leerlingen gestolen door plots te beginnen dansen toen hij voor hun klas stond. De man gaf een presentatie over brandveiligheid toen hij - volledig uitgedost in beschermende kledij - zijn beste beentje voorzette. De video van het dansspektakel ging snel rond op sociale media, en werd intussen al duizenden keren bekeken. “Mijn dochter zit in het klasje”, klonk het bij een van de verrukte ouders. “Ze kon over niks anders praten toen ze ’s avonds thuiskwam.”
25/09 15u30  In veld gesleurd en verkracht na avondje stappen in jeugdhuis. “Sinds die nacht is alles veranderd voor haar”Een havenarbeider uit Schellebelle riskeert vijf jaar cel voor de brutale verkrachting van een twintigjarig meisje. Hij had het slachtoffer een lift aangeboden aan het jeugdhuis in zijn straat en trok een paar kilometer verder met haar een veld in.13 
25/09 15u30  Voor het eerst man veroordeeld voor “verkrachting via webcam”De correctionele rechtbank van Brussel heeft dinsdag een jongeman schuldig bevonden aan verkrachting van een meisje op afstand. Hij dwong haar tot seksuele bevrediging via een webcam op Facebook. De 25-jarige beklaagde werd veroordeeld tot 5 jaar cel met uitstel.10 
25/09 15u30  Ryanair blijft vliegtickets verkopen voor vrijdag ondanks stakingDe Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat haar vluchten op vrijdag niet annuleren en blijft ook tickets verkopen voor die dag. Dat meldt La Libre. Een opmerkelijke beslissing, want de staking gaat wel degelijk door: zowel het cabinepersoneel als de piloten uit heel wat Europese landen zullen het werk neerleggen. De lagekostenspeler lijkt zo van zich af te bijten tegen het aanhoudende protest van haar personeel. “Geen respect voor de reizigers”, klinkt het ondertussen bij de vakbonden.
25/09 15u30  Waren het dronken studenten of is er meer aan de hand? Standbeeld Fonske verliest al na drie dagen zijn vredeskostuumpjeHet vredeskostuum waarmee de Leuvense vredesbeweging het standbeeld Fonske had uitgedost voor de Internationale Vredesweek, was op maandagochtend plots verdwenen. De vredesbeweging en het stadsbestuur lanceren een oproep om het terug te vinden.
25/09 15u30  Merckxiaans: nooit eerder fietste iemand zo’n grote voorsprong bijeen op WK tijdrit bij junioren als EvenepoelIn de laatste rechte lijn al met één hand al van het stuur, quasi uitbollend. Het waren ongeziene beelden in het tijdrijden, vaak een secondenspel. De overwinning van Remco Evenepoel (18) bij de junioren op het wereldkampioenschap tijdrijden was er dan ook eentje van Merckxiaanse proporties. Zo overvleugelde hij de tegenstand. Het Belgische supertalent fietste gemiddeld meer dan twee kilometer per uur sneller dan de nummer twee. Goed voor de grootste voorsprong ooit op een WK tijdrijden bij de junioren sinds de eerste editie in 1994.10 
25/09 15u30  De koersbroek is hip op de catwalk, maar kan je er ook mee naar de bakker of een feestje?Gezien op de catwalk bij Cavalli, Prada en Fendi: de strakke short - wij Vlamingen spreken nog liefst over ‘een koersbroek’ - is geen rariteit meer op de modeweek van Milaan. Met dank aan realityster Kim Kardashian, die het item hot maakte. Maar kan je ze ook dragen in het dagelijks leven als je geen wielrenner, model of afgetrainde celebrity bent? Onze redactrice - niet sportief en niet beroemd - ging ermee naar een feestje, naar de bakker en naar de supermarkt. “Ik voel me als een kleuter die in zijn broek geplast heeft.”
25/09 15u30  ‘Konijnen’ in ondergoed protesteren op modeweek in ParijsDrie dierenactivisten die verkleed waren als konijnen, voerden dinsdag actie voor de Eiffeltoren in de Franse hoofdstad. De actievoerders eisen dat de modeweek van Parijs geen bont meer toelaat op de catwalk en vragen dat de organisators een voorbeeld nemen aan de modeweek in Londen. “Vorige week kregen we het goede nieuws dat Londen alle bont bant”, klinkt het.
25/09 15u15  Het (nog) onbekende toptalent: de ‘videospits’ en topscorer in Italië die vergeleken wordt met LewandowskiElk week speelt er zich ergens in Europa wel een jonge speler in de kijker. Om de instroom aan voetbaltalenten niet te missen, proberen we bij Sportwereld wekelijks één U23-speler uit te lichten die zich liet opmerken. Vandaag: Krysztof Piatek, de 23-jarige spits van Genoa.
25/09 15u15  Ook buitenland onder de indruk van Evenepoel: “Belgisch wonderkind reed in een andere wedstrijd”Remco Evenepoel verpletterde dinsdag in Innsbruck de tegenstand. Het 18-jarige fenomeen won het WK tijdrijden bij de junioren met een minuut voorsprong. Uitzonderlijk, en dat is ook het buitenland niet ontgaan.
25/09 15u15  Na rijden, ook duiken: Saoedische vrouwen verkennen onderwaterwereldNadat het rijverbod voor vrouwen nog maar net werd opgeschort in Saudi-Arabië, gaan een aantal Saoedische dames al een stapje verder: zij willen koste wat het kost duikinstructeur worden en hebben ondertussen hun eerste lessen achter de rug. Een tafereel dat bijzondere beelden oplevert en een stap in de goede richting lijkt in het ultraconservatieve land. Want laat er geen twijfel over bestaan: in Saudi-Arabië worden mensenrechten nog regelmatig geschonden. Zo kunnen Saoedi’s zonder proces de gevangenis invliegen, bijvoorbeeld als ze zich niet aan de wetten van de islam houden. Voor vrouwen zijn de regels nog strenger: het duurde tot 2012 voordat Saoedische atletes mochten deelnemen aan de Olympische Spelen, in 2015 konden ze voor het eerst gaan stemmen en pas in 2017 kregen ze toestemming om zelf achter het stuur van een wagen kruipen. Voortaan verkennen ze dus ook de onderwaterwereld, al doen ze dat wel van top tot teen bedekt.
25/09 14u30  35 ton chemische bommen in zee voor onze kust, en niemand weet in welke staat ze zijnDe Eerste Wereldoorlog eindigde een eeuw geleden. Maar de sporen van dat conflict zijn nog steeds aanwezig in ons land, al is dat niet altijd even zichtbaar. Op de bodem van de zee voor onze kust liggen bijvoorbeeld honderden bommen. In totaal gaat het om zeker 35.000 kilogram aan munitie.
25/09 14u15  Onderzoeker over elektrische bolderkar waarmee ook bij spoordrama in Oss werd gereden: “Het is onveilig, gebruik ‘m niet”De stint, het voertuig dat vorige week betrokken was bij het bakfietsdrama in Oss, bevat structurele ontwerpfouten en is daarom sowieso onveilig om kinderen mee te vervoeren. Die conclusie trekt onafhankelijk onderzoeker Peter Coppes uit Helmond. Zijn advies is om het vervoersmiddel voorlopig helemaal niet meer te gebruiken.17 
25/09 14u15  Tim (29) verloor zijn dochtertje (4): “Ik kuste Nyah nog te rusten en een uur later vond ik haar dood”Tim D'heedene (29) en Melissa Truyaert (32) verloren begin dit jaar hun vierjarige dochter Nyah. 'Ik las haar nog voor en kuste haar te rusten. Een uur later trof ik haar dood aan in bed.' Tim organiseert nu drie benefieten om andere kinderen het lot van zijn dochtertje te besparen.18 
25/09 14u15  Ook ouders van Remco Evenepoel emotioneel na demonstratie: “We weten dat hij niet zal gaan zweven”Meteen na zijn triomftocht op het WK tijdrijden bij de junioren stortte Remco Evenepoel zich in de armen van zijn ouders, ex-renner Patrick Evenepoel en Agna Van Eeckhout. “Voor ons moet hij het niet doen, al trekken we ons eigenlijk allemaal op aan Remco”, reageerden ook zij erg emotioneel.13 
25/09 14u15  En toen zat er plots een baby in de vergadering van de VNJacinda Ardern schreef geschiedenis toen ze haar baby meenam naar een vergadering van de Verenigde Naties in New York. Ze is de eerste vrouwelijke wereldleider die dat doet.13 
25/09 14u00  Doe je graag een dutje? Wetenschappers hebben een idee waaromWetenschappers van de University of Tsukuba in Japan hebben onderzocht waarom sommige muizen meer slapen dan andere. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat een mutatie in een eiwit daar voor iets tussen zit. Hoewel het om een studie bij muizen gaat, zouden de nieuwe inzichten ook wel eens voor mensen van belang kunnen zijn.14 
25/09 14u00  Eindelijk: na acht maanden mag “briljante” Simon Mignolet weer spelen bij LiverpoolGoed nieuws voor Simon Mignolet. De Rode Duivel staat woensdag onder de lat bij Liverpool voor de clash in de League Cup tegen Chelsea. Daarmee komt een einde aan een wachtperiode van acht maanden.14 
25/09 13u45  Evenepoel maakt faam waar en verpulvert tegenstand op WK tijdrijden bij juniorenRemco Evenepoel heeft zijn reputatie waargemaakt. Op het wereldkampioenschap tijdrijden bij de junioren verpulverde hij de tegenstand. Hij telde maar liefst één minuut en 23 seconden voorsprong op de nummer twee, de Australiër Luke Plapp. Vijf jaar na de betreurde Igor Decraene is de eerste Belgische wereldtitel in het tijdrijden bij de junioren zo een feit.16 
25/09 13u45  Bruid sterft na vrijgezellenfeestje wanneer broer aanhangwagen tractor doet omkantelenEen jonge bruid is tragisch om het leven gekomen, toen de aanhangwagen van een tractor tijdens haar vrijgezellenfeestje omkantelde. De broer van Jasmin Schwarnthorer (26) had te snel gereden in het Oostenrijkse Allhartsberg, waardoor het gevaarte niet met vier wielen op de weg kon blijven. Alle vrouwen stonden op de aanhangwagen.17 
25/09 13u45  Eindelijk: na acht maandag mag “briljante” Simon Mignolet weer spelen bij LiverpoolGoed nieuws voor Simon Mignolet. De Rode Duivel staat woensdag onder de lat bij Liverpool voor de clash in de League Cup tegen Chelsea. Daarmee komt een einde aan een wachtperiode van acht maanden.16 
25/09 13u15  Wereldkampioen Remco Evenepoel: “Trots en emotioneel dat ik de overleden Igor Decraene mag opvolgen”Remco Evenepoel heeft zich dinsdag op het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck met overmacht tot wereldkampioen in het tijdrijden bij de junioren gekroond. Het 18-jarige toptalent uit Schepdaal, als laatste gestart met rugnummer 1, legde de 27,7 km af in 33:15.24 (gem.: 49,97 km/u). Daarmee was hij liefst 1:23 sneller dan de Australiër Lucas Plapp, die zilver won. “Dit is een droom.”18 
25/09 13u15  Zevenjarige omzeilt nieuwe beveilingsfunctie in iOS12: “Behoorlijk indrukwekkend”Amper een week na de uitrol van het Apple-besturingssysteem iOS12 is een zevenjarige jongen er op zijn eentje in geslaagd om een app die beperkingen oplegt aan het gebruik van een Apple-toestel te omzeilen. Zijn vader stond erbij, en keek ernaar.23 
25/09 13u15  De regenboogtriomf van Remco Evenepoel: tranen, een verdomde cameraman en doldwaze snelheidRemco Evenepoel heeft het gedaan. Onze landgenoot kroonde zich in Innsbrück tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Met bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee. En dat zorgde voor emoties.20 
25/09 13u15  Motorrijder stopt verkeer voor hartverwarmende redenEen motorrijder in China toont zijn goed hart wanneer hij een oudere vrouw hielp een brede weg over te steken. De barmhartige Samaritaan stopte zijn scooter voor voorbijrijdende auto’s en dwong hen te stoppen, nadat hij de gepensioneerde vrouw had zien staan tussen het drukke verkeer. Vervolgens keek hij geduldig toe hoe de voetganger naar de andere kant van de vierbaansweg liep met behulp van haar wandelstok voordat hij uiteindelijk wegreed.20 
25/09 13u15  Baseggio maalt de nummers tien van Anderlecht fijn: “Morioka te traag, Musona hadden ze nooit moeten halen”Na de sterke competitiestart kampt Anderlecht plots met een acuut gebrek aan creativiteit in en rond het vijandelijke doelgebied. Wie schenkt er weer wat bubbels in het uitgebluste Brusselse champagneglas? Wie is de man met de ideeën die Anderlecht opnieuw kan laten bruisen? Ex-speler Walter Baseggio en ex-coach Aad De Mos hebben elk hun eigen kandidaat.18 
25/09 13u00  Professoren UGent beëindigen lessen vroegtijdig zodat studenten kunnen betogen tegen Schild & VriendenDinsdagmiddag organiseren Gentse studenten een protestactie tegen Schild & Vrienden, de rechtse jongerenvereniging. Verschillenden professoren zouden hun steun verlenen aan die actie en daarom hun lessen vroeger beëindigen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.15 
25/09 13u00  Herbeleef hier het WK tijdrijden bij de junioren, met Remco Evenepoel als grote triomfator!Het 18-jarige fenomeen en toptalent Remco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. De race tegen de klok bij de junioren wordt vandaag beslecht over een afstand van 27,8km. Evenepoel start om 11u55 als allerlaatste, Branko Huys (10u26) en Ilan Van Wilder (11u11) zijn de overige landgenoten die in actie komen. Volg het hier LIVE!12 
25/09 13u00  Jongen na 49 dagen gered vanop vlot dat duizenden kilometers was afgedrevenEen 19-jarige jongen heeft 49 dagen overleefd op een losgeslagen vlot op zee dat duizenden kilometers afdreef.14 
25/09 13u00  Ex-werkneemster Facebook klaagt bedrijf aan na trauma door schokkende berichtenEen ex-werkneemster heeft in de Verenigde Staten een klacht ingediend tegen sociaalnetwerksite Facebook, omdat ze naar eigen zeggen een trauma heeft opgelopen door schokkende inhoud die ze op het netwerk te zien kreeg. De vrouw moest als een soort menselijke filter waken over inhoud op Facebook, en kreeg zo dagelijks erge zaken te zien.11 
25/09 12u30  LIVE WK WIELRENNEN. Maakt Evenepoel favorietenrol waar? Hij verpulvert tijd aan tussenpunt!Het 18-jarige fenomeen en toptalent Remco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. De race tegen de klok bij de junioren wordt vandaag beslecht over een afstand van 27,8km. Evenepoel start om 11u55 als allerlaatste, Branko Huys (10u26) en Ilan Van Wilder (11u11) zijn de overige landgenoten die in actie komen. Volg het hier LIVE!
25/09 12u30  Dries Mertens en Kat Kerkhofs stellen hun hond voor in ‘Beestig’ (en haar kapsel komt ons wel héél bekend voor)Rode Duivel Dries Mertens zien we vaak op het grote scherm en ook Kat Kerkhofs heeft haar plaatsje veroverd op televisie in ‘Tipsy’. Maar wie we nog niet te zien kregen: de viervoetige telg van de familie Mertens. In het gloednieuwe ‘Beestig’ spelen dieren de hoofdrol en Signorina Juliette is de bekende hond die de spits mag afbijten.10 
25/09 12u15  Proces met vertraging van start: Belkacem komt tochFouad Belkacem, de voormalige leider van Sharia4Belgium, is dinsdagochtend niet overgebracht van de gevangenis van Hasselt naar het hof van beroep in Antwerpen omdat de federale politie geen manschappen en voertuigen heeft om hem over te brengen. Het parket-generaal van Antwerpen had nochtans al op 26 juni, na de vorige zitting die werd uitgesteld door een staking, gevraagd aan de federale politie om het vervoer te verzekeren. Rond de middag werd alsnog vervoer geregeld, waardoor het proces met flink wat vertraging toch kon doorgaan.14 
25/09 12u15  LIVE WK WIELRENNEN. Maakt Evenepoel favorietenrol waar? Australiër voorlopig op éénHet 18-jarige fenomeen en toptalent Remco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. De race tegen de klok bij de junioren wordt vandaag beslecht over een afstand van 27,8km. Evenepoel start om 11u55 als allerlaatste, Branko Huys (10u26) en Ilan Van Wilder (11u11) zijn de overige landgenoten die in actie komen. Volg het hier LIVE!13 
25/09 12u15  Oppositielid zat per ongeluk in WhatsApp-groep van schepenen. Pas na anderhalf jaar kwam het uit door één berichtjeBij de Berlaarse SP.A-afdeling hebben ze het voorbije anderhalf jaar kunnen meelezen in een WhatsAppgroep van de meerderheid. Het kwam pas uit nadat één berichtje werd verspreid. 'Ze hebben me per vergissing toegevoegd. Maar ik vond het ook niet nodig om te melden dat ze een fout hadden gemaakt', aldus het oppositielid dat kon meelezen.14 
25/09 12u00  België tekent ambitieuze klimaatafspraken niet: “Minister niet opgedaagd en geen verklaring. Dat is beschamend”Nederland, Luxemburg en België zouden maandag hun groenste beentje voorzetten en gezamenlijk een verklaring ondertekenen waarin beloofd wordt scherpere klimaatdoelen na te leven. Op het allerlaatste moment weigerde ons land dat te doen. Volgens de Vlaamse regeringspartijen is het de schuld van energieminister Marie Christine Marghem (MR). “Beschamend”, klinkt het.12 
25/09 12u00  De ‘femme fatale’ die een zakenman tot wanhoop dreef en zijn gezin compleet verwoestteVijf jaar cel riskeert ‘femme fatale’ Viviane V. (55), de voormalige medewerkster van een makelaarskantoor. Niet alleen lichtte ze tientallen mannen op met haar charmes, ze dreef de getrouwde zakenman Stephan D.H. ook tot een wanhoopsdaad. “De kans dat deze vrouw opnieuw zou toeslaan, is enorm groot. Daarom kan alleen een lange gevangenisstraf een gepast antwoord zijn.”
25/09 12u00  Khloé Kardashian mist zwanger zijn: "Ik had geen excuus nodig om asociaal te zijn"Zo'n zes maanden geleden beviel Khloé Kardashian van dochtertje True, maar ze kijkt nu al met heimwee terug op de periode toen ze zwanger was. En daar heeft ze naar eigen zeggen een goede reden voor.
25/09 12u00  LIVE WK WIELRENNEN. Maakt Evenepoel favorietenrol waar? Outsider Van Wilder voorlopig eerste!Het 18-jarige fenomeen en toptalent Remco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. De race tegen de klok bij de junioren wordt vandaag beslecht over een afstand van 27,8km. Evenepoel start om 11u55 als allerlaatste, Branko Huys (10u26) en Ilan Van Wilder (11u11) zijn de overige landgenoten die in actie komen. Volg het hier LIVE!10 
25/09 12u00  Onverwachte wending in ‘The Bachelor’ wanneer kandidate liefde verklaart voor concurrente: “Kom mee naar huis”Meer dan twintig vrouwen die strijden voor de liefde van één vrijgezelle man. Daar draait het datingprogramma ‘The Bachelor’ om. Al is dat tijdens de meest recente Vietnamese editie toch iets anders verlopen.
25/09 12u00  Bart De Wever: “Entourage van Kris Peeters is links, linkser, linkst”De verkiezingscampagne in Antwerpen is door waarnemers en betrokkenen al bestempeld als bits en hard. In een uitgebreid interview met Humo doet N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever er nog een schepje bovenop. Niet alleen oppositiepartij Groen krijgt kritiek, ook CD&V-lijsttrekker Kris Peeters moet het opnieuw ontgelden. De Wever bestempelt de entourage van Peeters als “links, linkser, linkst”. In het interview sluit De Wever ook niet uit dat hij nog tien jaar partijvoorzitter blijft.
25/09 12u00  Thibaut Courtois remt het verkeer in zone 30: “Ik weet hoe belangrijk dit is”Nu het wel snor zit met die orgaandonaties, richt Frances Lefebure (30) in het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ vanavond haar pijlen op een ander probleem: onze zware voet. Doelman ­Thibaut Courtois (26) gooit zijn lichaam in de strijd voor de zone 30.
25/09 12u00  Fiscale mokerslag voor Beaulieu-telg: 103 miljoen betalen of boeken toeStefaan Colle moet kiezen: 103 miljoen betalen aan de fiscus of de boeken neerleggen. Het is de zwaarste veroordeling ooit in alle Beaulieu-dossiers. Dat meldt De Standaard.
25/09 11u30  LIVE WK WIELRENNEN. Maakt Evenepoel favorietenrol waar? Outsider Van Wilder is onderwegHet 18-jarige fenomeen en toptalent Remco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. De race tegen de klok bij de junioren wordt vandaag beslecht over een afstand van 27,8km. Evenepoel start om 11u55 als allerlaatste, Branko Huys (10u26) en Ilan Van Wilder (11u11) zijn de overige landgenoten die in actie komen. Volg het hier LIVE!
25/09 11u15  LIVE WK WIELRENNEN. Maakt Evenepoel favorietenrol waar? Kazach zet eerste richttijd neerHet 18-jarige fenomeen en toptalent Remco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. De race tegen de klok bij de junioren wordt vandaag beslecht over een afstand van 27,8km. Evenepoel start om 11u55 als allerlaatste, Branko Huys (10u26) en Ilan Van Wilder (11u11) zijn de overige landgenoten die in actie komen. Volg het hier LIVE!
25/09 11u15  Meer dan zestig transmigranten opgepakt tijdens tweede grootschalige actieAfgelopen nacht zijn er opnieuw 61 transmigranten opgepakt op de toegangswegen richting Zeebrugge. Dat is het resultaat van een tweede grootschalige gecoördineerde actie om de problematiek in te dijken, zo meldt West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé dinsdagochtend.
25/09 11u00  Dries Van Langenhove voor rechter verschenen: kortgedingprocedure om terug in Raad van Bestuur UGent te komenDries Van Langenhove vindt ‘de bocht van de rector’ niet genoeg. Hij wil niet alleen zijn thesis afmaken, hij wil helemaal terug naar de Gentse Universiteit. Van Langenhove, de kopman van Schild en Vrienden, wil dus ook terug in de Raad van Bestuur. Dat heeft zijn advocaat Johan Platteau dinsdagochtend gepleit voor de kortgedingrechter.
25/09 11u00  Verzekering weigert doodzieke Belgische vrouw te repatriëren: nu ze overleden is, mag ze wel naar huisVerzekeringsagentschap DKV weigerde een Belgische vrouw naar België te brengen om haar te laten verzorgen, nadat ze een levensgevaarlijke val had gemaakt op vakantie in Slovakije. Volgens DKV had Jeanny Kapamba (66) een dag voor het ongeval enkele glazen wijn gedronken, wat de val in de hand zou hebben gewerkt. Nu is de vrouw overleden. Dat schrijft Sud Info.
25/09 11u00  Kreeg u uw oproepingsbrief voor de verkiezingen nog niet? Nog geen reden tot paniekU kreeg uw oproepingsbrief om te gaan stemmen op 14 oktober nog niet, maar een aantal van uw vrienden al wel? Geen zorgen, u mag wel degelijk gaan stemmen. En u zult de brief ook nog krijgen.
25/09 10u45  Internet reageert geschokt op video waarin circustijger plots epileptische aanval krijgt tijdens voorstellingEen akelig moment tijdens een circusact in de Russische stad Magnitogorsk. Gedurende de voorstelling van afgelopen zondag kreeg een tijgerin plots een epileptische aanval. Pas nadat de circustemmers enkele emmers water over de kop van het dier goten, was de tijgerin opnieuw bij bewustzijn. Op sociale media lieten een massa geschokte reacties niet lang op zich wachten.
25/09 10u30  Politieagent redt vrouw van aankomende pick-upEen drama kon nipt vermeden worden door een oplettende politieagent uit Anna, Texas in de Verenigde Staten. Het regende toen agent Brandon Blair, van het Anna Police Department, stopte om een bestuurder te helpen bij een auto-ongeluk. Blair was nog maar net aangekomen en was nog niet klaar met het aantrekken van zijn regenjas, toen een pick-up uit de bocht slipte. De snel denkende agent slaagde erin zichzelf en de voetganger uit de weg te ruimen, vlak voordat de pick-up tegen de stilstaande wagen botste. Door de snelle reactie van agent Blair vielen er geen gewonden.
25/09 10u30  Iedereen wijst naar elkaar over stroomtekort, maar u betaalt het gelagOplossingen heeft minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) niet, een schuldige wel. Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrales, heeft veel te laat laten weten dat maar één centrale zal draaien in november. “Een brutale en onaanvaardbare situatie”, zegt Marghem. “Onze advocaten kijken nu na hoe we Electrabel zijn verantwoordelijkheid kunnen laten dragen.” Al laat dat uw lichten niet branden.
25/09 10u15  Francken pikt harde uithaal van Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken niet: “Bende hypocriete huichelaars”Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt in zijn nieuwe boek stevig uit naar het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Hemelsbreed verschil tussen de theorie en ‘theo-praktijk’”, luidt het onder meer. Francken laat zich die teksten niet zomaar welgevallen en reageert fel. “Zolang Vlaams Belang racisten tolereert, is samenwerking niet mogelijk.”10 
25/09 10u15  Proces Belkacem niet van start: geen vervoer geregeldFouad Belkacem, de voormalige leider van Sharia4Belgium, is dinsdagochtend niet overgebracht van de gevangenis van Hasselt naar het hof van beroep in Antwerpen omdat de federale politie geen manschappen en voertuigen heeft om hem over te brengen. Het parket-generaal van Antwerpen had nochtans al op 26 juni, na de vorige zitting die werd uitgesteld door een staking, gevraagd aan de federale politie om het vervoer te verzekeren.
25/09 10u15  Ruzie met Mark Zuckerberg, chaos bij Facebook: oprichters Instagram stappen op met slaande deurenHet is chaos aan de top bij moederbedrijf Facebook. De twee oprichters van Instagram vertrekken na “interne strubbelingen”. Kevin Systrom en Mike Krieger laten zo het sociale medium dat vooral dient om foto’s te delen, achter omdat ze het niet meer eens zijn met de groeistrategie van Facebook-topman Mike Zuckerberg. Dat schrijft The New York Times.
25/09 10u00  Hilde Van Mieghem: “Och, het valt heus wel mee voor Bart De Pauw, hoor”Actrice en #MeToo-voorvechtster Hilde Van Mieghem vindt dat de gevolgen van de heisa voor Bart De Pauw best nog mee vallen. Dat heeft ze gezegd in een interview met Dag Allemaal, nadat mensen haar aanspraken over haar milde houding tegenover het grensoverschrijdend gedrag van Jan Fabre. Want dat stond immer in schril contrast met haar sterke stem na de aantijgingen tegen tv-maker Bart De Pauw.
25/09 10u00  Politievakbonden betogen aan justitiepaleizen na vrijlaten moordenaar KittyDe politievakbonden NSPV en VSOA hebben hun leden dinsdag in een gemeenschappelijk communiqué opgeroepen om woensdag 26 september te betogen aan de verschillende justitiepaleizen. Zo willen ze hun ongenoegen uiten over de voorwaardelijke invrijheidstelling van Noureddine Cheikhni, een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen.
25/09 09u30  COLUMN. Thomas De Gendt: “Evenepoel gaat verschieten”Thomas De Gendt werd zelf niet geselecteerd voor het WK wielrennen maar elke dag van deze kampioenschappen zal de bergkoning van de Vuelta zijn eigenzinnige kijk geven. 'Vandaag de eerste dag van Remco Evenepoel. Als ik op tijd terug ben van training ga ik er toch even mijn tv voor opzetten. Want ook in het profpeloton doet zijn naam al de ronde. Niet dat ik meer van hem weet dan wat er in de gazetten staat, maar zijn uitslagen dit jaar zeggen genoeg. Een groot talent, daar moet je niet aan twijfelen.'13 
25/09 09u00  Vier mensen krijgen kanker nadat ze organen kregen van ‘ziektevrije’ donorVier Europese patiënten hebben allemaal borstkanker ontwikkeld nadat ze van dezelfde donor organen hadden gekregen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het American Journal of Transplantation.12 
25/09 09u00  Prinses Claire is de pineut van de dalende populariteit van Laurent: “We zien haar amper nog in het openbaar”Het gaat niet goed met prinses Claire, nu de populariteit van prins Laurent door zijn capriolen pijlsnel de dieperik instort. Volgens het Franstalige weekblad Paris Match en Story is de royal bijna nooit meer in het openbaar te zien en is dat te wijten aan het gedrag van haar echtgenoot.13 
25/09 08u30  Opvallende uitspraak Kris Peeters (CD&V) bij Gert Late Night: “Met 5 procent burgemeester worden? Ja”In Gert Late Night was vicepremier Kris Peeters te gast op de boot van Gert Verhulst en James Cooke, samen met de meisjes van K3. Kris Peeters deed meteen een opmerkelijke uitspraak over de verkiezingsslag in Antwerpen: jawel, ook als hij bijvoorbeeld maar vijf procent haalt, zou hij het burgemeesterschap durven claimen als hij nodig is voor de coalitie.
25/09 08u15  Weduwe boer Charel gearresteerd voor grootschalige drugshandel: labo opgerold, befaamde hoeve doorzochtVera Schouppe, de 55-jarige weduwe van boer Charel, is gearresteerd op verdenking van grootschalige drugshandel en -productie. Ook haar drie zonen Stijn, Pieter en Tom zitten in de cel. Dat heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen gemeld. “Hun professioneel labo in Waals-Brabant werd ontmanteld en bij 5 huiszoekingen werden 15 verdachten opgepakt”, klinkt het bij het gerecht.11 
25/09 07u30  Dit zijn de deelnemers aan De Slimste Mens ter WereldKruis de datum aan: vanaf 15 oktober gaat Erik Van Looy op zoek naar de opvolger van Xavier Taveirne in De Slimste Mens ter Wereld op Vier. De kans dat die opvolger van het vrouwelijke geslacht is, is helaas niet fiftyfifty: er doen elf vrouwen mee, tegenover maar liefst eenentwintig mannen. “De vrouwen vormen een zeer sterk elftal”, zegt Erik Van Looy. “Maar ik had toch graag nog meer vrouwelijke deelnemers willen overtuigen. Mannen zijn nog altijd makkelijker over de streep te trekken.” Vorig jaar deed een recordaantal vrouwen mee: vijftien op 34 deelnemers.16 
25/09 07u30  Heel de wereld trekt naar de Westhoek ... behalve de WalenDe afgelopen herdenkingsperiode van de Eerste Wereldoorlog wordt in de Westhoek een groot succes genoemd. Met 2,6 miljoen toeristen die in de afgelopen vier herdenkingsjaren hun weg naar de regio vonden. Opvallend: van de 1,1 miljoen Belgische bezoekers was slechts zeven procent Waals. “Zij trekken liever naar onze kust of naar het zuiden.”17 
25/09 07u30  Belg steekt als eerste Tasmanië in de winter door zonder hulp van buitenafLandgenoot Louis-Philippe Loncke (41) heeft maandag zijn expeditie op het Australische eiland Tasmanië volbracht. Hij stak in 52 dagen het eiland door, van noord naar zuid, in de Australische winter. De avonturier, die ongeveer 500 kilometer te voet aflegde, kwam gezond en wel aan, maar zou wel zestien kilo lichaamsgewicht verloren zijn tijdens de extreme tocht.11 
25/09 07u30  Child Focus lanceert jaarlijkse #NotFoundDay: “Pagina niet gevonden, net zoals dit kind”Chid Focus lanceert vandaag zijn eerste en voortaan jaarlijkse #NotFoundDay. De stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen wil via deze weg het publiek bekend maken met de applicatie Notfound.org, waarop automatisch een foto van een vermist kind op elke 404-pagina – “pagina niet gevonden” – van de site van gebruikers wordt geplaatst.
25/09 07u30  Eeuwenoud scheepswrak compleet met kanonnen ontdekt voor Portugese kust: “Belangrijkste vondst ooit”Portugese archeologen kwamen maandag met het nieuws naar buiten dat er een eeuwenoud scheepswrak werd gevonden voor de kust van Cascais, vlakbij de hoofdstad Lissabon. De wetenschappers schuwden straffe uitspraken niet tijdens de bekendmaking: ze verklaarden dat het “de ontdekking van dit decennium” is en noemden de vondst “de belangrijkste ooit”. Het schip, dat compleet met bronzen kanonnen en andere objecten werd gevonden, zou tussen 1575 en 1625 zijn gezonken.12 
25/09 07u00  En plots zijn er plaatsen op overschot in het rusthuis: hoe kan dat?Nog geen tien jaar geleden werd het erin gehamerd bij bejaarden: schrijf je op tijd in voor het rusthuis, want er gelden lange wachttijden. Vandaag heeft een kwart van alle Vlaamse rust- en verzorgingsinstellingen het moeilijk om alle bedden gevuld te krijgen. In Brussel is dat zelfs het geval voor één op de twee woon-zorgcentra.24 
25/09 03u15  Wouter verliest zijn zoon, net nu zijn vriendin gaat bevallen: “Groter contrast bestaat niet”Gevaarlijke steenwegen veiliger maken en zorgen dat jongeren na het sporten veilig naar huis kunnen. Daarom had Wouter Decat besloten om zich in het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek voor het eerst verkiesbaar te stellen voor de kartellijst Groen/CD&V. Tragisch genoeg werd net zijn zoon Maarten (15) zaterdagavond na een volleybalmatch gegrepen door een auto. De jongen kon niet meer worden gered.11 
25/09 03u15  Waarom ‘Made in Europe’ even schrijnend is als ‘Made in India’80 uren per week werken voor H&M en op het einde van de maand maar 258 euro verdienen. Het zijn erbarmelijke werkomstandigheden die je linkt aan landen als India en Bangladesh, maar die volgens de Schone Kleren Campagne ook in de Europese Unie voorkomen.12 
25/09 03u15  Deze toppers stemden op Hazard en De Bruyne bij Speler van het Jaar, hoe stemden Messi en Ronaldo?Eden Hazard is maandag in Londen bij de verkiezing van beste speler van het afgelopen seizoen op The Best FIFA Football Awards op de zevende stek geëindigd. Kevin De Bruyne werd achtste. Hazard kreeg onder meer punten van Manuel Neuer en Joachim Löw. Opvallend: Ronaldo kreeg punten van Messi, maar Messi niet van Ronaldo.
25/09 03u15  Rachel en Philomene: de twee meest identieke politici van Vlaanderen: “Het is samen zetelen of niet”“Politici zijn allemaal dezelfde.” Cafépraat, maar voor Rachel en Philomene Dutré (74) uit het Oost-Vlaamse Landegem geldt dat écht. Identieke tweelingen, in alles. En nu samen op de lijst van de socialisten. “Maar zie ons niet als een attractie. We zijn geen twee aapjes die volk moeten lokken, maar twee zussen met een ferme mening. Dezelfde mening. Natuurlijk.”11 
25/09 03u15  An Lemmens is het beu: “Sinds wanneer wordt ouderschap aanzien als uitputtend, frustrerend en eenzaam?”Lees sociale media, blogs voor ploetermoeders of survivalgidsen voor ouders en je gelooft dat een kind hebben de hel is. Dat mama of papa blij is dat hun “monster” eindelijk in bed ligt. An Lemmens, mama van kleuter Zappa-Rosa, is die negativiteit beu. “De slinger is aan het doorslaan. Zien we ons kind niet allemaal doodgraag?” Experts ­herkennen haar oproep.11 
25/09 03u15  Marthe van K3 openhartig in bedgeheimen: “Ik zie Viktor nog graag”In bedgeheimen praat Marthe van K3 over de recente breuk tussen haar en Viktor Verhulst. “Wetende dat je allebei pijn hebt door die beslissing, helpt wel”, vertelt ze tegen James. Marthe praat ook over het stresserende leven met K3 en de haatreacties die ze krijgt op social media.
25/09 03u15  Andy Peelman na zijn zware crash: “Dit had veel erger kunnen aflopen”Even zat de ploeg van het theaterstuk Wie wordt de man van Wendy? met de handen in het haar: vorige week sijpelde het nieuws binnen dat Andy Peelman (34) betrokken was geraakt bij een zwaar motorongeluk. De Buurtpolitie-acteur kwam tijdens zijn vakantie op Corsica ten val tijdens een ritje. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis en later gerepatrieerd met het vliegtuig.
25/09 03u15  Gaëlle uit ‘Mijn Restaurant’ getrouwd met haar VitoGaëlle Six (foto), bekend van het VTM-programma Mijn Restaurant, is getrouwd. Six gaf haar jawoord aan Vito (foto), met wie ze al bijna vijf jaar samen is. Het grote publiek leerde Gaëlle in 2009 kennen als vriendin van Claudio Dell’Anno. Samen wonnen ze destijds het tweede seizoen van Mijn Restaurant. Niet lang na de overwinning liep hun relatie stuk en ging het restaurant Dell’Anno failliet. Sindsdien koos Gaëlle voor een leven buiten de schijnwerpers.
25/09 03u15  Advocaat Van Aert: “We zien elkaar in de rechtbank”Nick Nuyens en Chris Compagnie – het management achter Sniper Cycling – hebben voor het eerst publiekelijk gereageerd op de contractbreuk van Wout van Aert. In Het Laatste Nieuws leggen ze de schuld voor de verzuurde relatie helemaal bij de renner zelf: “Als Wout niet meteen zijn zin krijgt”, aldus Compagnie, “dan verzuurt de boel.”10 
25/09 03u15  Bloedtest vertelt of bestuurder te moe is om te rijdenEen nieuwe bloedtest zal agenten binnen afzienbare tijd kunnen zeggen of een bestuurder te moe is om te rijden.
25/09 00u00  Belofte maakt schuld: Gert Verhulst gaat voortaan kaal door het levenNa de weddenschap vorige week in ‘Gert Late Night’, is Peter Van de Veire met veel plezier het haar van Gert Verhulst komen knippen. Belofte maakt schuld.28 
25/09 00u00  Voedselagentschap neemt 9 ton hamburgers in beslagHet Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft bij Viangro in Anderlecht 9 ton hamburgers in beslag genomen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF maandagavond. Het bedrijf had volgens de RTBF 1.800 kilogram niet-conform vlees gemengd met 7.200 kilogram van een ander lot.15 
24/09 22u45  Courtois verkozen tot “FIFA Keeper van het Jaar”, Hazard enige Belg in “Elftal van het Jaar”Maandagavond werden in Londen The Best FIFA Football Awards uitgereikt. Thibaut Courtois werd er verkozen tot FIFA Keeper van het Jaar. Eden Hazard haalde als eerste Belg ooit het Wereldelftal van het Jaar. Daarin was bizar genoeg geen plaats voor Courtois. Ook niet voor De Bruyne en Lukaku, die ook tot de 55 genomineerden behoorden. Speler van het Jaar werd Luka Modric. De Kroaat is de eerste voetballer die één van de twee belangrijkste individuele internationale voetbalonderscheidingen wint sinds Messi en Ronaldo de prijzen onder elkaar verdeelden vanaf 2007.
24/09 22u00  LIVESTREAM. Courtois verkozen tot “FIFA Keeper van het Jaar”, Hazard enige Belg in “Elftal van het Jaar”Maandagavond werden in Londen The Best FIFA Football Awards uitgereikt. Thibaut Courtois werd er verkozen tot FIFA Keeper van het Jaar. Eden Hazard haalde als eerste Belg ooit het Wereldelftal van het Jaar. Daarin was bizar genoeg geen plaats voor Courtois. Ook niet voor De Bruyne en Lukaku, die ook tot de 55 genomineerden behoorden. Bekijk het gala hieronder via de LIVESTREAM.
24/09 22u00  En dan moet één boer plots de pyjama gaan kiezen van kandidate ‘Boer Zkt Vrouw’: “Deze was voor het geval dat...”Een Belgische (speed)date is één ding, maar een vakantie op de boerderij in Noorwegen, Canada, Australië en Duitsland zijn een andere kluif. Want dan leven de dames plots wel héél dicht bij hun boer. En daarvoor hebben de vrouwen heel wat dingen bij: van hun “werkbotten” tot een sexy pyjama.
24/09 21u45  LIVESTREAM. Thibaut Courtois verkozen tot FIFA Keeper van het JaarMaandagavond werden in Londen The Best FIFA Football Awards uitgereikt. Thibaut Courtois, die afgelopen zomer het WK in Rusland verliet met de titel van beste doelman, werd er ook verkozen tot FIFA Keeper van het Jaar. Bekijk het gala hieronder via de LIVESTREAM.
24/09 21u45  Legt nieuwe documentaire waarheid bloot? “MH370 maakte doodsmak in oceaan. Niemand kon dat overleven”Vlucht MH370 van luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft de oceaan in een fatale bocht geraakt. Een klap die niemand kon overleven. Dat beweren experten in een nieuwe documentaire over het vermiste vliegtuig.
24/09 21u45  Prins Harry en Meghan nemen het tegen elkaar op in potje netbal, maar eindigen met een knuffelDe Britse prins Harry en de hertogin van Sussex Meghan Markle toonden zich maandag van hun sportiefste kant toen ze een potje netbal speelden op de universiteit van Loughborough. Het koninklijke echtpaar kwam de Coach Core leerlingen - een liefdadigheidsorganisatie - een hart onder de riem steken en nam het tegen elkaar op in een training. Prins Harry won het oefenpotje, maar maakte het meteen goed door zijn vrouw te troosten met een knuffel.
24/09 21u45  Hazard, Courtois en Jean-Marie Pfaff schitteren op rode loper FIFA-galaMaandagavond werden in Londen de The Best FIFA Football Awards, de internationale voetbalprijzen van het jaar. Onder meer Rode Duivel Eden Hazard - zonder gezelschap - dolde op de rode loper met de camera. Thibaut Courtois nam zijn vader en moeder mee naar het gala. En noblesse oblige: ook Jean-Marie en Carmen Pfaff konden niet ontbreken.
24/09 21u15  Geen boetes voor wie toch reed op autoloze zondag: “Sorry, daar bestaat geen wetgeving voor”Chauffeurs die de autoloze zondag, bewust of niet, aan hun laars lapten en toch met de auto in een verboden zone reden, werden daar niet voor beboet. De reden: er bestaat geen specifieke wetgeving voor.
24/09 21u15  LIVESTREAM. Wordt Courtois verkozen tot “Keeper van het Jaar”?Vanavond worden in Londen The Best FIFA Football Awards uitgereikt. Thibaut Courtois, die afgelopen zomer het WK in Rusland verliet met de titel van beste doelman, is een van de drie kanshebbers om de prijs van keeper van het jaar in de wacht te slepen. Bekijk het gala hieronder via de LIVESTREAM.
24/09 20u00  Dries Van Langenhove mag toch zijn thesis afmaken aan de UGentDe Universiteit Gent neemt gas terug. Dries Van Langenhove mag toch zijn thesis afleggen. Evenwel op voorwaarde dat hij de gebouwen niet betreedt. Dat bevestigt Stephanie Lenoir, woordvoerster van de UGent. De oprichter van Schild & Vrienden werd drie weken geleden door de universiteit geschorst, nadat hij in opspraak kwam in de VRT-reportage Pano. Eerder vandaag had Van Langenhove bekend gemaakt dat hij juridische stappen onderneemt tegen die beslissing omdat hij zo zijn masterdiploma rechten niet kon behalen.
24/09 20u00  Agressieve dief overvalt moeder met twee maanden oude babyEen agressieve dief heeft zondagavond een moeder en haar twee maanden oude baby overvallen in Elsene. De jongeman trapte de moeder daarbij in de buik en bracht de koets met de baby ten val. Het kind bleef gelukkig ongedeerd en de dief kon enige tijd later ingerekend worden, maar niet voor hij nog een slachtoffer had gemaakt.
24/09 19u45  “Papa, help, ik kan niet meer ademen”: meisje (15) sterft na allergische reactie op vliegtuigDe dochter van een miljonair uit Groot-Brittannië is overleden nadat ze op een vlucht van Londen naar Nice een allergische reactie had gekregen. Het was een broodje, dat ze op de luchthaven had gekocht, dat Natasha Ednan-Laperouse (15) het leven kostte. Het was immers niet duidelijk dat haar maaltijd sesamzaad bevatte.
24/09 19u45  N-VA wijst Hasseltse kandidate terecht na Facebookpost: “Geen islam in ons land”De Hasseltse kandidate Shakila Kismat deelde gisteren op Facebook de boodschap “Geen islam in ons land, dat ze allemaal naar hun eigen land gaan”. De Hasseltse N-VA heeft intussen een gesprek gehad met de kandidate, die ook haar excuses aanbood in een Facebookpost. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt door N-VA aan Belga bevestigd.
24/09 19u45  Martinez heeft goed nieuws over De Bruyne en onthult wie hij nog in de gaten houdt voor de Rode DuivelsBelgisch bondscoach Roberto Martinez was zondag aanwezig bij de conferentie van wereldvoetbalbond FIFA. Hij had goed nieuws over Kevin De Bruyne: “Ik denk dat we hem eerder op het veld zullen zien dan andere spelers die met zo’n blessure kampen”, zei de trainer van de Rode Duivels. Ook onthulde de Spanjaard dat hij Watford-verdediger Christian Kabasele in de gaten houdt.
24/09 19u45  Stilstaan in de file? In Nederland lossen ze dat zo opIn Nederland zoeken veel bestuurders ‘creatieve’ oplossingen om te ontsnappen als ze in een file verzeilen. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf lijkt het een trend bij onze noorderburen om te gaan spookrijden zodra het verkeer vastzit. Tientallen auto’s werden gefilmd toen ze zich omdraaiden op de A7 bij het Friese Bolsward, en in de verkeerde richting over de pechstrook wegreden.
24/09 19u15  100 kilo diepvriesvoedsel aan 100 euro: hoe kan dat?Het Nederlandse bedrijf Mega Food Stunter is sinds enkele weken ook in ons land actief. In Hasselt, Genk en Beringen levert de firma pakketten van 100 kilo diepvriesvoedsel aan 100 euro per stuk. Komende zaterdag volgt een nieuwe ronde in Hasselt, Genk en Beringen. De prijsbreker van diepvriesvoedsel wil de diensten uitbreiden naar heel België, zegt zaakvoerder Arie de Bock (50).
24/09 19u15  Marc De Bel in spanning over Lam Gods: “Hopelijk is paneel niet verwoest door gestort beton”Marc De Bel wist al in juni dat de speurders de ondergrond van de Kalandeberg zouden scannen op zoek naar het verdwenen paneel van het Lam Gods . “Morgen weten we misschien al of het paneel er nog zit. Of vernietigd is...”
24/09 19u15  “Viceminister van Justitie Rosenstein stapt op”De plaatsvervangende Amerikaanse minister van Justitie, Rod Rosenstein, heeft volgens het financieel persagentschap Bloomberg mondeling zijn ontslag ingediend. Onder leiding van Rosenstein onderzocht speciaal aanklager Robert Mueller of Trump zijn entourage op de hoogte was van de Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. Hoe het verder moet met het onderzoek, is voorlopig niet bekend.
24/09 19u15  Weight Watchers slankt naam afWeight Watchers gaat voortaan als ‘WW’ door het leven. De naamsverandering moet de nieuwe strategie beter weergeven: het Amerikaanse bedrijf dat programma’s aanbiedt om te vermageren, wil zich breder op ‘welzijn’ richten. WW gaat gepaard met de slogan ‘Wellness that Works”.
24/09 18u00  Tweede moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen mag niet vrijkomenDe Brusselse strafuitvoeringsrechtbank is maandag niet ingegaan op de vraag van Hassan Iasir, één van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen, om een regime van beperkte detentie te krijgen. Dat meldt het Brusselse parket.
24/09 17u45  Honderdtal Belgische bolderkarren teruggeroepen voor controleStint, de fabrikant van het bolderkarretje waarin vorige donderdag in Nederland vier kinderen om het leven kwamen, gaat ook in ons land het vervoersmiddel terugroepen voor controle. Het zou gaan om een kleine honderd karretjes.
24/09 17u45  Paragliders in kleurrijke outfits scheren hoge toppen boven de AlpenZo’n 150 parachutisten trokken afgelopen weekend de gekste outfits aan om tussen de bergtoppen in de Alpen te zweven, onder het goedkeurend oog van duizenden toeschouwers. Onder anderen koningin Elizabeth, drummers, F1-auto’s en zilveren surfer waagden de sprong van 700 meter hoogte en zweefden een tiental minuten door de lucht in de gekostumeerde wedstrijd die sinds 1987 wordt georganiseerd. De piloot met het leukste kostuum wint, maar voor de meeste parachutisten is deelnemen veel belangrijker dan winnen.
24/09 17u00  Dit zal allemaal gebeuren als elektriciteit uitvalt: in het verkeer, bij jou thuis en in de winkelsWe stevenen af op een energietekort, zo waarschuwt het Federaal Planbureau. Om een algemene black-out te voorkomen, moet dan het afschakelplan in werking treden. Dat betekent dat meerdere gemeenten geen stroom meer krijgen. Wanneer is mijn gemeente aan de beurt? Wat zijn de concrete gevolgen in het verkeer, bij mij thuis en in de winkels? Hoe kan ik me het best voorbereiden? Experts geven antwoorden.
24/09 17u00  Mee in één minuut: een tekort aan "rosse" muntjes en stroom, maar een overschot voor de Vlaamse regeringHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
24/09 16u45  Eerste voorspellingen voor komende winter: “Sneeuw en ijskoud in januari”De zomer is nog maar net achter de rug, maar daar zijn de eerste voorspellingen voor komende winter al. Verscheidene gespecialiseerde websites durven zich al aan een seizoensverwachting te wagen. Hoewel het allemaal nog weinig concreet is, klinkt het voorlopig unaniem: vooral januari wordt zeer koud.
24/09 16u30  Septemberverklaring Geert Bourgeois (N-VA): “Tegen 2025 enkel nog elektrische bussen in stadskernen”Vlaams minister-president Bourgeois heeft in het Vlaamse parlement toelichting gegeven bij het begrotingsakkoord. Daar maakte hij bekend dat de Vlaamse begroting 665 miljoen euro extra voorziet voor nieuw beleid. Eén van de opvallendste beleidspunten is een vergroening van De Lijn. Zo moeten tegen 2025 alle bussen in Vlaamse stadskernen volledig elektrisch rijden. Nog opvallend: Bourgeois roept alle Vlamingen op om te winkelen in de stadskernen om leegstand bij handelspanden tegen te gaan. “Denk globaal, koop lokaal, koop Vlaams”, klonk het.
24/09 16u30  Alleen de ‘snelste vingers ter wereld’ kunnen wereldkampioen worden in deze disciplineIn de Amerikaanse stad Boston verzamelden afgelopen weekend de ‘snelste vingers ter wereld’ om te strijden voor de titel van Wereldkampioen Rubik’s Cube. De atleten kwamen uit alle windstreken en dongen naar de titel in verschillende categorieën. Ze namen het tegen elkaar om zo snel mogelijk de kubus te maken en probeerden onder meer op uitgeroepen te worden tot de deelnemer met de “snelste handen”. Voor het eerst was er ook een ronde waarin enkel vrouwen het tegen elkaar mochten opnemen.
24/09 16u30  Egypte veroordeelt twintig politiemoordenaars ter doodHet Egyptische Hof van Cassatie heeft maandag de doodstraffen van twintig islamisten bevestigd, die schuldig werden bevonden aan de moord op 13 politieagenten tijdens onrusten na de afzetting van de ex-president Mohamed Morsi in 2013.
24/09 16u15  Sean (5) staat voor operatie van de laatste kans: onbekenden weg met geld van zijn benefietfeestjeHet werd de verjaardag van zijn leven. Misschien letterlijk. Want over twee weken wordt de kleine Sean (5) geopereerd. Een alles of niets-ingreep, volgens zijn mama. En dus werd dit weekend nog een groot feest voor hem georganiseerd. Voor zijn verjaardag, maar ook om geld in te zamelen. Het werd een succes. Maar met een trieste afloop.
24/09 16u15  Van modellen met een eigenaardige boezem tot Carla Bruni: de modeweek van Milaan in tien hoogtepuntenVan een show met modellen met drie borsten tot een koersbroek als onmisbaar item voor een lentelook: de modeweek in Milaan stond weer garant voor zowel bizarre als mooie momenten. Een overzicht.
24/09 16u15  Huisarts stuurt vrouw bijna 3.900 oproepbrieven voor griepprik: “Ik voel me de koningin van de post”Een vrouw uit het Nederlandse Velserbroek (Noord-Holland) wist niet wat ze zag toen de postbode aan haar deur stond met een tas vol enveloppen voor haar. De 384 brieven bleken allemaal hetzelfde: een oproep om een griepprik te komen halen. Deze lading is nog maar een fractie, want er zijn nog 3.500 brieven onderweg.
24/09 16u15  Demi Lovato verschijnt voor het eerst na overdosis weer in het openbaarOp 24 juli werd een overdosis Demi Lovato bijna fataal, maar ondertussen is de popster aan de beterhand. Zo werd ze in Los Angeles voor het eerst in de openbaarheid gespot. Met een glimlach om de mond.
24/09 16u15  Het grootste nieuws van het afgelopen weekend uit de Engelse Premier League heeft u gemistHet had een quizvraag kunnen zijn: is u niets opgevallen aan het voorbije weekend in de Engelse Premier League? Een tip: u zult er niets over lezen op de Belgische sportsites (behalve deze dan). Het gaat namelijk om iets dat dit weekend niét gebeurd is.
24/09 16u00  Geert Bourgeois (N-VA): “Tegen 2025 enkel nog elektrische bussen in stadskernen”Vlaams minister-president Bourgeois heeft in het Vlaamse parlement toelichting gegeven bij het begrotingsakkoord van de Vlaamse regering. Daar maakte hij bekend dat de Vlaamse begroting 665 miljoen euro extra voorziet voor nieuw beleid. Wie een graantje meepikt van die investeringen is De Lijn. Zo is het de bedoeling dat tegen 2025 alle bussen in stadskernen vol elektrisch rijden. Nog opvallend: Bourgeois roept alle Vlamingen op om te winkelen en kopen in de stadskernen. “Denk globaal, koop lokaal, koop Vlaams”, klonk het.
24/09 16u00  Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove stapt naar rechter tegen UGent na schorsing: “Groot onrecht”Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen de Universiteit Gent. Dat zegt hij aan Belga. De oprichter van Schild & Vrienden werd 3 weken geleden door de universiteit geschorst nadat zijn studentenvereniging in opspraak kwam. Maar Van Langenhove wil alsnog zijn rechtendiploma behalen en eist zijn plaats als studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur op.
24/09 16u00  “De mythe ontkracht”: geen tekort aan rusthuizen in ons land, volgens nieuwe studieDe bezettingsgraad in de Belgische woonzorgcentra ligt gemiddeld hoog, maar is de voorbij drie jaar licht gedaald. Dat toont een studie van consultancybureau Probis in opdracht van ING aan. “De mythe ontkracht, geen groot tekort aan woonzorgcentra”, besluiten de onderzoekers.
24/09 16u00  Nick Nuyens benadrukt: “Wie mij kent, weet dat het verhaal van Wout niet strookt met de waarheid”Nick Nuyens heeft zijn zeg gedaan, nu ook in het openbaar. “Iedereen wie mij een beetje kent, weet dat het verhaal van Wout niet strookt met de waarheid”, benadrukt de geplaagde manager.
24/09 15u30  Na gesprek van tweeëneenhalf uur met bestuur blijft lot van Vanderhaeghe bij AA Gent onduidelijkMaandagmiddag zijn voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie afgezakt naar het oefencomplex van de club voor een gesprek met trainer Yves Vanderhaeghe na de 0-4 thuisnederlaag tegen Club Brugge. Na een gesprek van tweeëneenhalf uur blijft het lot van Vanderhaeghe echter onduidelijk. “Ik kan niets zeggen”, vertelde voorzitter Ivan De Witte aan onze man ter plaatse.
24/09 15u15  Overleden vrouw die in maïsveld in Beerse werd gevonden, is mogelijk vermiste NederlandseHet lichaam dat donderdagavond werd aangetroffen in een maïsveld in het Kempense Beerse, is wellicht dat van een Nederlandse vrouw die al een tijd vermist was. Dat meldt het parket van Antwerpen.
24/09 15u15  Vrachtwagen in de schaar op aansluiting R2 met A12Op de aansluiting van de R2 met de A12 in Stabroek is een vrachtwagen maandagmiddag in de schaar gegaan.
24/09 15u00  “Stromae voor het eerst vader geworden”De Belgische zanger Paul van Haver, beter bekend als Stromae, is het afgelopen weekend voor het eerst vader geworden. Zijn vrouw, styliste Coralie Barbier, zou in de nacht van zaterdag op zondag bevallen zijn van een jongen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
24/09 15u00  Bellewaerde moet afscheid nemen van icoon: enige mannetjesleeuw Figaro overledenPret- en dierenpark Bellewaerde is in rouw. De enige mannelijke leeuw van het park is overleden, zo laat de woordvoerder weten. Figaro was al tien jaar een vaste waarde in het Ieperse park en sterft nu op 14,5-jarige leeftijd.
24/09 14u45  "Ik vind de seks niet fijn, mijn vriendin is zo passief." Seksuoloog geeft advies'Ik, een man van 32, heb een relatie van acht jaar maar vind de seks niet fijn. Eigenlijk is het nooit fijn geweest. Ik ben degene die initiatief moet nemen en meestal gaat ze wel mee, maar ze is erg passief. Ik heb er altijd over gezwegen, omdat ze zo gevoelig is. Maar de laatste tijd doe ik geen moeite meer en ik merk dat ze ongerust is. Ik wil hier iets aan doen, want ik zie haar graag. Maar hoe kan ik erover beginnen zonder haar te kwetsen?' Seksuoloog Alexander Witpas geeft advies.
24/09 14u45  ”Geen gedoe meer met kleine centjes”: gedaan met 9,99 euroHet wetsontwerp voor een verplichte afronding tot 5 cent bij cash betalingen is bijna klaar. Dat meldt minister van Economie Kris Peeters (CD&V) maandag.
24/09 14u45  'Superclasico' zorgt voor spektakel met (alweer) unieke beelden en twee klassegoalsAnderlecht won zondag de Belgische 'Clasico' tegen Standard met 2-1, maar in Argentinië stond de 'Superclasico' op het programma. Dat is de clash tussen traditieclubs Boca Juniors en River Plate.
24/09 14u45  Meerderheidspartijen roepen energieminister Marghem zelf tot de orde over mogelijk stroomtekortOpen VLD vraagt minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) om meteen een strategische reserve aan te leggen om te vermijden dat ons land zonder elektriciteit valt. Ook N-VA vraagt uitleg. Precies over die reserve is Marghem op dit moment aan het onderhandelen.
24/09 14u00  Man biedt jonge vrouw (20) lift aan en verkracht haar in veld: “Hij nam haar bij de keel en begon haar te wurgen”Een havenarbeider uit Schellebelle riskeert vijf jaar cel voor de brutale verkrachting van een 20-jarige vrouw. Hij had het slachtoffer een lift aangeboden aan het jeugdhuis in zijn straat en een paar kilometer verder een veld ingetrokken.
24/09 14u00  Hoe laat ik mijn lippen voller lijken? Onze experte geeft tipsIk vind mijn lippen een beetje aan de dunne kant. Hoe laat ik die voller lijken? Visagiste Sabine Peeters geeft negen tips waarmee je meteen aan de slag kan.
24/09 13u45  Stad Gent zet zoektocht naar Rechtvaardige Rechters in met röntgenscan van pleinOpmerkelijk tafereel in Gent: een onderzoeker is bezig met het scannen van de ondergrond van de Kalandeberg in opdracht van de stad. Schrijver Marc de Bel suggereerde eerder in zijn boek dat het verdwenen paneel van het Lam Gods zich op die plek zou bevinden, en het onderzoekt kadert in de zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters. Dat bevestigt het parket van Gent.
24/09 13u45  Gluurder filmt stiekem onder rokje, maar wordt betraptEen virale video uit de Filipijnen toont een man die deed alsof hij een telefoongesprek had, maar eigenlijk probeerde hij een foto te maken van een vrouw met een rok. In de video kun je zien hoe de man in beweging bleef om een juiste invalshoek te vinden. Op een bepaald moment in de video is te zien dat de camera van zijn telefoon echt aan stond. Hij was er waarschijnlijk ook mee weggekomen als de flits van zijn telefooncamera niet aan sprong. Oeps. De man vertrekt snel, maar niet zonder een laatste blik te werpen om te controleren of zijn slachtoffer het had opgemerkt.
24/09 13u30  Bestuur AA Gent zakt af naar oefencomplex voor gesprek met Vanderhaeghe: “Wij willen rustig verder werken”Maandagmiddag zijn voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie afgezakt naar het oefencomplex van de club voor een gesprek met trainer Yves Vanderhaeghe na de 0-4 thuisnederlaag tegen Club Brugge. “Wij willen rustig verder werken”, zei voorzitter Ivan De Witte aan onze man ter plekke. Het is niet duidelijk of er vandaag al een beslissing zal vallen.
24/09 13u30  Kunstenares Marina Abramovic aangevallen met schilderij tijdens tentoonstellingDe Servische performancekunstenaar Marina Abramovic werd met een schilderij op het hoofd geslagen door een man in een museum in Florence, Italië. Een video gefilmd door een bezoeker van de tentoonstelling, toont het moment waarop de man Abramovic benaderde en haar aanviel, voordat hij door twee mannen van haar beveiligingsteam, op de grond werd geworsteld. Regisseur Arturo Galansino van Palazzo Strozzi zei op de Instagram-pagina van het museum dat Abramovic ongedeerd was. Hij voegde eraan toe dat Abramovic met de man wilde spreken om hem te vragen waarom hij de daad had begaan.
24/09 13u30  Zorgt Remco Evenepoel voor eerste Belgische triomf op WK wielrennen? Aan zijn tipgevers zal het niet liggenRemco Evenepoel is met voorsprong de belangrijkste Belgische kans op tijdritgoud op het WK in Innsbruck. Zelf blijft hij voorzichtig in zijn uitspraken. “Ik ben dit seizoen al nog op mijn gezicht gegaan”, blikt hij vooruit op zijn tijdrit van dinsdag. Aan zijn tipgevers zal het alleszins niet liggen, dat zijn immers niet van de minsten...
24/09 13u15  Stad Gent laat plots bodem onder plein scannen: zoektocht naar Lam Gods ingezet?Een opmerkelijk tafereel in Gent: een onderzoeker is bezig met het scannen van de ondergrond van de Kalandeberg in opdracht van de stad. En dat terwijl schrijver Marc de Bel in een boek suggereert dat het verdwenen paneel van het Lam Gods zich net daar zou bevinden.
24/09 13u15  Soap rond Flamingo Bar duurt voort, Tanja Dexters daagt politie uitDe opening van de Flamingo Bar van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats is uitgedraaid op een flop. De politie heeft de brasserie zondag verzegeld omdat er was vastgesteld dat er toch alcohol werd geschonken, ondanks dat de uitbaters geen drankvergunning hebben. Intussen bijt Tanja Dexters van zich af op sociale media.
24/09 13u00  Deed straling spoorweginstallatie bolderkar op hol slaan? Nederland start onderzoekDe Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport zal onderzoeken of de elektromagnetische straling van spoorweginstallaties effect kan hebben op een stint. Aanleiding is het dodelijk drama waarbij vier kinderen overleden nadat hun kar gegrepen werd door een trein. Ondertussen laat de fabrikant van het elektrische voertuig alle 3.500 karren die in gebruik zijn controleren.
24/09 13u00  Fuif in het aquarium: wetenschappers geven octopussen XTC in verbijsterend onderzoekEen asociale octopus wordt plots een knuffelaar na een stevige dosis MDMA. De drug maakt de solitaire dieren plots een pak vrolijker en socialer, dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Current Biology. Eén van de proefdieren scheen zelfs aan ‘waterballet’ te doen, anderen werden dan weer ‘knuffelig’ en handtastelijk. De onderzoeksresultaten slaan marinebiologen en psychiatrische onderzoekers met verstomming. Hoewel een octopus een radicaal ander brein heeft als de mens, heeft de drug een gelijkaardige werking.
24/09 13u00  Inbreker zwaargewond na val van derde verdieping tijdens vlucht voor politie in BrusselEen inbreker die vrijdagnacht aan de Brusselse politie probeerde te ontkomen is daarbij van de derde verdieping van een flatgebouw naar beneden gevallen en zwaargewond geraakt. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet langer in levensgevaar. Hij kon wel nog niet verhoord worden.
24/09 12u45  Gezichtsherkenning, geuren en DNA coderen: politie werkt aan nieuwe databank om al onze gegevens te verzamelenHet zal binnenkort mogelijk zijn om een ??verdachte in een menigte te identificeren op basis van een eenvoudige foto of video. En dat is niet het enige: ook het toepassen van geurwetenschap, het coderende DNA en het identificeren van objecten, staan op de agenda van onze technische en wetenschappelijke politie.
24/09 12u45  Jonge voetballer (15) maanden buiten strijd na aanrijding op zebrapadDevin Vindevogel (15) raakte vrijdag zwaargewond op weg naar school. In de Fabiolalaan in Ooigem werd hij op het zebrapad opgeschept door een wagen. De voetballer brak zijn knieschijf op vier plaatsen. “Het zebrapad moet worden aangepakt.”
24/09 12u45  Onze punten van speeldag 8 in de Jupiler Pro League: drie 21-jarigen bij de uitblinkers, AA Gent zakt door het ijsDe eerste Super Sunday van het seizoen zit erop en de schade is aanzienlijk. Drie Buffalo’s zakten helemaal door het ijs en krijgen de laagste quotering van het weekend. Hun boeman, Wesley Moraes, legde er drie in en is logischerwijs dé man van het weekend. Of één van dé mannen, de geweldige hattrick van Leandro Trossard mocht er ook wezen. Opvallend: jong talent in overvloed blijkbaar, in onze hoogste klasse. Want naast Wesley prijken er met STVV-linksback Casper De Norre en Lokeren-doelman Ortwin De Wolf nog twee 21-jarigen bij onze uitblinkers.
24/09 12u45  Ouders van overleden Lamine (27) eisen duidelijkheid van gerecht: “We kunnen hem niet begraven zolang we niet weten wat er gebeurde”In de gietende regen hebben tientallen mensen zondagnamiddag aan het Justitiepaleis gerechtigheid geëist voor Moïse Bangoura, de 27-jarige Guineeër die op 7 mei overleed na een interventie van de politie om hem uit zijn woning te ontzetten.
24/09 12u15  Komt jouw gemeente zonder stroom te zitten door het afschakelplan? Bekijk het op deze kaartHet Federaal Planbureau waarschuwt voor stroomtekort vanaf november. Dan draait nog maar één van de zeven kernreactoren. Om het stroomtekort op te vangen, kan de overheid beslissen het afschakelplan in werking te zetten. Bekijk hier wat dat voor u betekent.
24/09 12u15  Neymar krijgt applaus van tegenstander maar ook de wind van voren: “Hij is de Kim Kardashian van het voetbal”PSG was afgelopen weekend met 1-3 te sterk voor Stade Rennes, mede dankzij een doelpunt van Thomas Meunier. Toch was het alweer Neymar die de show stal.
24/09 12u15  North West (5) maakt haar debuut op de catwalkZe is amper vijf, maar North West volgt nu al in de voetsporen van tante en topmodel Kendall Jenner. Ze maakte namelijk haar catwalkdebuut voor het kinderlabel L.O.L. Surprise. En wie zat op de eerste rij hevig te supporteren? Mama Kim Kardashian.
24/09 12u15  Acht jaar nadat ze uit de Nederlandse zee werd gered: orka Morgan bevalt van kalfje in omstreden dierenparkOrka Morgan is dit weekend bevallen in het omstreden Loro Parque in Tenerife. De walvis, die in 2010 uit de Waddenzee in Nederland werd gered, maakt het goed. “Het kalfje is kerngezond. Morgan is een prima moeder”, laat Loro Parque weten aan de Spaanse pers.
24/09 12u15  Zo zwak dat ze niet eens kunnen huilen: de humanitaire ramp met Bijbelse proportiesDe toestand door de burgeroorlog in Jemen is zo erg geworden dat zelfs de Verenigde Naties geen uitweg meer zien. “We zijn de strijd tegen de hongersnood aan het verliezen. Een humanitaire ramp met Bijbelse proporties dreigt in het land. Misschien wel de grootste crisis sinds de oprichting van de VN in 1945.”
24/09 12u15  Ook in Nederland geen Glazen Huis meer voor “Serious Request”: dj’s trekken te voet door het landDe Nederlandse radiozender 3FM stopt voor de komende editie van de benefietactie “Serious Request” met het Glazen Huis. Bij ons organiseerde Studio Brussel in 2006 voor de eerste keer Music For Life, in een Glazen Huis in Leuven, maar de VRT-zender stapte in 2012 af van het Glazen Huis.
24/09 11u45  Maleisische agent: “Dood Ivana Smit te snel afgedaan als ongeluk. Had moordonderzoek moeten zijn”Het spraakmakende overlijden van het Nederlandse model (18) Ivana Smit, afgelopen december in Maleisië, is door de politie te snel afgedaan als een ongeluk. De dood had eigenlijk als mogelijke moord onderzocht moeten worden. Die boude uitspraak doet de sergeant die het incident aanvankelijk behandelde.
24/09 11u45  Prins George en prinses Charlotte stelen nog eens de show op een huwelijkDe Britse prins George en zijn kleine zus prinses Charlotte hebben alweer de show gestolen op een huwelijk. Afgelopen zaterdag trouwde Sophie Carter, een goede vriendin van Kate Middleton, en mochten de twee kleine royals weer opdraven als bruidskinderen.
24/09 11u45  Thomas De Gendt: “Die tweet over Lucien Van Impe heb ik gestuurd na een zwaar nachtje doorzakken”Thomas De Gendt werd zelf niet geselecteerd voor het WK wielrennen maar elke dag van deze kampioenschappen zal de bergkoning van de Vuelta zijn eigenzinnige kijk geven. Zijn eerste column is er meteen eentje om in te kaderen: “Twee keer frieten, drie keer ribbetjes, flink wat bier: dat kon alleen maar omdat ik niet naar het WK moest.”
24/09 11u45  Europese topclubs in de rij voor Nederlandse toptalent Frenkie de Jong en eentje wil met de miljoenen gooienAjax ging zondag pijnlijk onderuit tegen PSV (3-0) en kijkt nu al tegen een achterstand van vijf punten aan in de Eredivisie. Opvallend voor een team met zoveel talentrijke voetballers. Eentje daarvan is Frenkie de Jong en die is grof wild in Europa.
24/09 11u15  De Reep is open: Leie en Schelde vloeien na zestig jaar opnieuw samen in GentDe rivieren Schelde en Leie vloeien na zestig jaar opnieuw samen aan de Reep en Portus Ganda in Gent. De afgelopen weken is dertienduizend kubieke meter aarde weggegraven uit de Reep. Maandagochtend wordt de laatste scheiding tussen de twee rivieren, een stukje dam aan het Bisdomplein, in besloten kring symbolisch gebroken. Een officieel moment voor de Gentenaars is voorzien op 3 november.
24/09 11u15  Nederlandse politie pakt ex-Gent-doelman Sergio Padt op na gevecht op treinVoormalig AA Gent-doelman Sergio Padt is zondagavond in Nederland opgepakt vanwege agressief gedrag in de trein. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
24/09 11u15  Ibrahimovic scoort weer maar geniet vooral van legendarische prestatie 7-jarig meisje: "MVP!"La Galaxy won zondag met 3-0 van de Seattle Sounders. Zlatan Ibrahimovic scoorde daarbij zijn 501ste doelpunt uit zijn carrière, vanaf elf meter. Maar de ster van de wedstrijd was Malea Emma. Het 7-jarige meisje gaf dé prestatie van haar leven toen ze het hele stadion op de banken kreeg met haar versie van het Amerikaanse volkslied. 'MVP van de wedstrijd', tweette Ibrahimovic, die met een brede glimlach genoot van Malea's optreden.
24/09 10u45  ‘Blind Date’ komt terug: bekijk hier de meest hilarische momenten, van “de motto” tot de nipplegate‘Blind Date’ heeft de jacht opnieuw geopend: VTM kondigt een nieuw seizoen aan van het razendpopulaire datingprogramma uit de jaren ‘90. Van 1991 tot 2005 gingen kandidaten op jacht naar een nieuwe partner. En dat leverde hilarische stukken televisie op. Wij zetten de meest opvallende momenten op een rijtje.
24/09 10u15  OCMW-voorzitter Fons Duchateau sabelt studie naar discriminatie op Antwerpse huurmarkt neer: “Zuivere windowdressing”Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau heeft geen goed woord over voor een VUB-studie, waaruit blijkt dat 40 procent van de mensen met een exotische naam wordt ­gediscrimineerd op de huurmarkt in Antwerpen. Volgens de N-VA’er heeft het onderzoek politieke motieven. Daarnaast wil hij niets weten van de gevraagde praktijktesten: “Zuivere windowdressing.”
24/09 10u15  Tatyana Beloy duikt op in ‘Familie’ (en ze belooft meteen een pittig verhaal)Fans van ‘Familie’ krijgen een nieuw gezicht te zien in de komende afleveringen van de dagelijkse fictiereeks. Actrice en presentatrice Tatyana Beloy waagt zich aan een tijdelijke rol en niet zomaar één. Haar personage Lynn belooft immers heel wat los te maken, zo laat Beloy weten aan Het Laatste Nieuws.
24/09 10u15  Hoe het zwaar mishandelde katje Sprotje de inspiratiebron werd voor iets heel mooisHet Sprotjesfonds is een feit. Dierenartsen zullen van dit fonds steun kunnen krijgen als ze dieren zonder eigenaars willen helpen. Joshua Dutré lanceert meteen ook de verkiezing van beste burgemeester, maar dan één voor dieren.
24/09 10u15  Volleybalclub in shock na dodelijke aanrijding waarbij Maarten (15) stierf: “Hij was een talent, maar vooral een aangename jongen”De vijftienjarige Maarten Decat is zaterdagavond om het leven gekomen nadat hij op zijn fiets werd opgeschept door een wagen op de Provinciesteenweg in Boortmeerbeek. Volgens het parket reed de bestuurder niet te snel en had hij niet gedronken.
24/09 10u15  Eminem beschuldigt bekende rapper van moord op Tupac, maar dreigt zich dat te beklagenJe bent dezer dagen pas een échte rapper als je ruzie maakt met je collega’s. Zo lijkt het in de VS toch. Nu ligt Eminem onder vuur omdat hij, in een nummer waarop hij Machine Gun Kelly de huid vol scheldt, ook de tijd neemt om de dood van Tupac in de schoenen van P. Diddy te schuiven. En die is daar niet blij mee.
24/09 09u30  Nick Nuyens reageert voor het eerst en schildert Van Aert af als diegene die altijd meteen zijn zin wil krijgenHet offensief is ingezet, de stellingen worden ingenomen in de scheiding tussen Wout van Aert en diens ex-werkgever Crelan - Charles. In een gesprek met Het Laatste Nieuws bijten Nick Nuyens en diens zakenpartner Chris Compagnie, bijgestaan door hun raadsman Rudi Desmet, flink van zich af. “Als Wout niet meteen zijn zin krijgt, verzuurt de boel.”
24/09 09u30  Zo knutselde Wout van Aert op enkele dagen tijd zijn nieuwe fiets in elkaarGeen overwinning voor Wout van Aert in zijn eerste cross na de contractbreuk. In Waterloo was Toon Aerts (Telenet-Fidea) te sterk. De wereldkampioen wilde zijn hectische week niet inroepen als excuus: “Ik heb geen zin om daar nu over te beginnen klagen en heb kunnen koersen zoals ik wilde.” Nochtans was dat geen evidentie want hij moest zelf nog op korte tijd een hele fiets in elkaar knutselen...
24/09 09u30  Handelsoorlog bereikt basisschoolniveau: China beschuldigt VS van “pesterijen”China beschuldigt de Verenigde Staten van “pesterijen” in de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Ook zijn er volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua geen handelsgesprekken mogelijk tussen Peking en Washington zolang de Amerikanen met nieuwe heffingen dreigen.
24/09 09u15  De Wever stelt nieuwste wapen in strijd tegen criminaliteit voor, en daarin speelt u een belangrijk rolAntwerps burgemeester Bart De Wever presenteert maandagmiddag zijn nieuwste wapen in de strijd tegen criminaliteit. Het is de bedoeling dat u daar ook een belangrijke rol in gaat spelen. Het gaat om een online platform waar de politie, bedrijven en de burger informatie kunnen uitwisselen. Dat schrijft De Morgen.
24/09 09u15  Nieuwe campagne berekent hoe lang chauffeurs blind rijden bij versturen van smsIn een nieuwe campagne van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) kunnen autobestuurders berekenen hoe lang ze blind rijden bij het versturen van een sms’je. De resultaten zijn confronterend: bij het typen van een berichtje met de korte boodschap ‘ik ben onderweg’, kijkt de chauffeur bijna 400 meter lang niet naar de weg.
24/09 09u15  Druilerig weer, maar beterschap in zicht: kwik klimt deze week weer tot 22 gradenEen druilerige septembermaandag laat ons meteen weten hoe de herfst er zal uitzien. Maar niet voor lang: de week start wisselvallig, met maandag kans op een paar buien. Vanaf dinsdag komt de zon weer meer tevoorschijn en gaat ook het kwik opnieuw richting 20 graden. Dat meldt het KMI.
24/09 08u30  Fabrikant laat alle bolderkarren controleren na dodelijk drama met treinDe fabrikant van de stint die vorige week betrokken was bij het ongeval op het spoor in Oss, laat alle 3.500 voertuigen die in gebruik zijn controleren. Het bedrijf doet dat in afwachting van onderzoek naar het ongeluk.
24/09 08u00  Elke week klacht over seksueel misbruik in de sportIn 2018 hebben al 45 sporters een klacht ­ingediend wegens grensoverschrijdend seksueel gedrag in hun sportclub. Volgens minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) het gevolg van het nieuwe beleid waarbij iedere sportfederatie en aanspreekpunt moest aanstellen. Daarnaast wordt ook werk gemaakt van een overkoepelend tuchtorgaan dat daders op sportief vlak kan sanctioneren.
24/09 08u00  Jacht op de liefde opnieuw geopend: ‘Blind Date’ komt terug, maar van Ingeborg geen spoorHet iconische televisieprogramma ‘Blind Date’ komt terug, inclusief legendarische begintun, wegschuivende wand en zwaaiend koppeltje. Dat heeft VTM naar aanleiding van zijn dertigste verjaardag laten weten aan Het Laatste Nieuws. Alleen Ingeborg keert niet meer terug. De presentatie is deze keer weggelegd voor een ander bekend televisiegezicht: Nathalie Meskens.
24/09 08u00  Economen kritisch voor hervorming uitkering werklozen: “Zeer negatieve gevolgen”Werkloosheidsuitkeringen eerst verhogen en dan sterker laten dalen - zoals de regering deze zomer heeft beslist - zal averechts werken. Dat zeggen zestien Belgische topeconomen. Mensen zullen net nog langer werkloos zijn, vrezen ze.
24/09 07u30  Vanderhaeghe legt bij AA Gent lot in handen van bestuur: “Dit doet er geen goed aan, dat is duidelijk”AA Gent-voorzitter Ivan De Witte had voor de topper tegen Club Brugge gezegd dat het geen wedstrijd met het mes op de keel was voor trainer Yves Vanderhaeghe. Maar dat de Buffalo’s de zwaarste thuisnederlaag in twintig jaar zouden lijden tegen Club (0-4) was ongetwijfeld geen scenario waar rekening mee werd gehouden. Gezien het broze vertrouwen kreeg het Gentse bestuur na de match opnieuw de vraag of dit gevolgen had voor hun trainer.
24/09 07u30  Anderlecht probeert twijfel weg te nemen bij de fans na zege in clasico: “Laat ze maar roepen”De media spreken te snel van crisis, alarm en onrust. Dat is de boodschap die Marc Coucke en Hein Van­haezebrouck wilden meegeven na de 2-1 tegen ­Standard. Maar na de winning goal van Bubacarr Sanneh in de 94ste minuut (!) viel er toch een enorme druk van hen af. De twijfels bij de supporters zitten weer (even) in de koelkast. Happy hour.
24/09 07u30  Thibaut Courtois maakt kans op nieuwe trofee, vier Rode Duivels mogen hopen op plekje in het wereldelftalMaandag worden in Londen The Best FIFA Football Awards uitgereikt. Thibaut Courtois, die afgelopen zomer het WK in Rusland verliet met de titel van beste doelman, is een van de drie kanshebbers om de prijs van keeper van het jaar in de wacht te slepen.
24/09 07u00  België heeft tekort aan munten van één en twee eurocentEr is een tekort aan munten van 1 en 2 eurocent in ons land. Dat bevestigt de FOD Financiën maandag in Het Laatste Nieuws.
24/09 06u15  Regering stelt sluiting zeven asielcentra uitDe federale regering heeft beslist om de sluiting van zeven asielcentra uit te stellen tot 30 juni volgend jaar.
24/09 06u15  Economen kritisch voor beslissing om uitkering werklozen te doen dalenWerkloosheidsuitkeringen eerst verhogen en dan sterker laten dalen – zoals de regering deze zomer heeft beslist – zal averechts werken. Dat zeggen Belgische topeconomen maandag in De Standaard.
24/09 05u15  Tweede vrouw beschuldigt rechter Kavanaugh van seksueel wangedragEen tweede vrouw heeft kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat bericht het magazine The New Yorker. Kavanaugh is voorgedragen door president Donald Trump voor de vacature in het Hooggerechtshof.
24/09 03u30  Ook tweede moordenaar van Kitty Van Nieuwenhuysen wil uit de gevangenisNiet alleen Noureddine Cheikhni hoopt binnenkort niet meer binnen de gevangenismuren te zitten. Ook Hassan Iasir (41) is onlangs voor de strafuitvoeringsrechtbank (SURB) verschenen. Allebei werden ze veroordeeld voor de moord op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen.
24/09 03u30  Nieuwe Vlaamse film is té expliciet voor Facebook, wel perfect voor Kinepolis: “Porno? Het is maar hoe je het bekijkt”Nu woensdag in de grote cinemazalen van Vlaanderen: Wij. Het gelijknamige boek van Elvis Peeters uit 2009 ging al ver, de film gaat verder dan eender welke Vlaamse film die in de Kinepolis- en UGC-zalen wordt vertoond. Er zitten expliciete beelden in, van orale seks en penetratie. Op Facebook en Instagram werden de accounts van de film al geblokkeerd, wegens te aanstootgevend.
24/09 03u30  Slecht nieuws voor boer Jitse in Boer Zkt Vrouw: verliefde Siska gaat niet meeZorgen voor zorgboer Jitse in Boer Zkt Vrouw: een van zijn favoriete dames komt niet mee naar ­Noorwegen.
24/09 03u30  Waarom de N-VA met kopstukken Jan Jambon en Theo Francken uitpakt in Brusselse kranten (en niet met lokale kopstukken)Het is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk: Franstalige advertenties van N-VA om de Brusselse kiezers te overtuigen om voor de Vlaams-nationalisten te stemmen. Bovendien pakken ze uit met hun nationale boegbeelden Jan Jambon en Theo Francken. Waarnemers zien er een generale repetitie in voor volgend jaar, wanneer N-VA ­incontournable wil worden in het Brussels parlement.
24/09 03u30  Gert Verhulst krijgt zijn eigen personeel op bezoek: K3-tjes deze week te gast in ‘Gert Late Night’Met K3 verwelkomt Studio 100-baas Gert Verhulst deze week drie personeelsleden op zijn plezierboot. Hanne, ­Klaasje en Marthe kenden de boot én de verhalen die erover de ronde doen goed.
24/09 03u30  Hein Vanhaezebrouck: “Als er andere mensen in de club in crisis zijn, dan is dat hun zaak”Anderlecht ontsnapte tegen Standard aan een nederlaag: eerst knalde Santini prinsheerlijk de gelijkmaker tegen de touwen, in de slotminuten werd het zelfs nog 2-1. Hein Vanhaezebrouck bleef er zijn eigen zelve onder. “Ik ben niet in crisis. De spelers zijn niet in crisis. Als er andere mensen in de club zijn die in crisis zijn, dan is dat hun zaak.”
24/09 03u30  Excentrieke leraar die voor de klas zijn baard in brand stak, verrast laatste keer met bijzonder overlijdensberichtHij was bijzonder intelligent, en streng voor zijn leerlingen. Precies zoals je van een goede leerkracht kan verwachten. Maar tegelijk stak hij tijdens de lessen ook weleens zijn baard in brand, of moedigde hij leerlingen aan te spijbelen. “Hij was gewoon de meest iconische figuur die je je kunt inbeelden.” Het overlijden van Luc Magerman (60), leerkracht biologie en chemie aan het GO! Atheneum in Oudenaarde, dompelt zijn school en familie in een diepe rouw.
24/09 03u30  Vier op tien allochtonen gediscrimineerd op Antwerpse huurmarkt: je ondertekent maar beter met “Koen” of “Annelies”Voor mensen met een exotische naam is het vaak erg moeilijk om een huurwoning vast te krijgen. Uit een studie van VUB-onderzoeker Pieter-Paul Verhaeghe blijkt dat veertig procent van hen wordt ­gediscrimineerd. Het platform Praktijk­testen Nu vraagt daarom dat Antwerpen praktijktesten ­invoert om discriminatie objectief vast te stellen. In Gent bestaan die al.
24/09 03u30  Vrouw treft extreem zeldzame slang met twee koppen aan in achtertuin: “Ik kon niet stoppen met ernaar te kijken”Eén slang aantreffen in het wild is voor velen al te veel van het goede. Maar wat Stephanie Myers eerder deze maand ontdekte in Woodbridge, in het noorden van Virginia, was zowaar nog wat akeliger. De dame vond namelijk een tweekoppige slang in de achtertuin van haar buur, een erg fascinerend beeld.
24/09 03u30  Anderlecht houdt crisis buiten en gaat in blessuretijd nog op en over StandardAnderlecht heeft de crisis op de valreep buiten de deur gehouden. Paars-wit boog tegen Standard een achterstand nog om in een zege. Ivan Santini scoorde een heerlijke gelijkmaker, nieuwkomer Bubacarr Sanneh buffelde de 2-1 diep in de blessuretijd binnen.
24/09 03u30  Vergeet de hipster, hier is de scumbro: er zo goedkoop mogelijk uitzien voor zo veel mogelijk geldEen ongeschoren baard, vettig haar, T-shirts en ­trainingspakken die twee maten te groot zijn. U vindt dat sjofel? Modekenners denken daar vandaag toch anders over. Een slordig voorkomen is dé nieuwe en hipste trend van het moment. “Maar vergis u niet: er goedkoop uitzien, kost veel geld.”
23/09 22u00  Sterke Toon Aerts verrast wereldkampioen Van Aert in WB-cross in WaterlooToon Aerts heeft de Wereldbekermanche in het Amerikaanse Waterloo gewonnen. De man van Telenet-Fidea was de betere in een rechtstreeks duel met de ploegloze Wout van Aert. Aerts liet de wereldkampioen op meer dan twee ronden van het einde achter en hield sterk stand. Aan de meet had hij 34 seconden over op Van Aert , die tweede werd.
23/09 22u00  SPELERSBEOORDELINGEN. Wesley en Danjuma blinken uit, een paar zware buizen bij AA GentClub Brugge vernederde rivaal AA Gent in eigen huis met een zware 0-4, en dat is te merken aan onze spelersbeoordelingen. Bij Club Brugge bijna niets dan uitblinkers, drie Buffalo’s zijn zwaar gebuisd.
23/09 22u00  Politieman spreekt mannen aan op geluidsoverlast en krijgt vuistslag in gezichtEen 22-jarige man is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat hij een agent buiten diensttijd een vuistslag had verkocht. Dat gebeurde zaterdagnacht op de Frankrijklei. De onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden.
23/09 22u00  Magistrale Leandro Trossard houdt Racing Genk in spoor Club BruggeAlleen Genk kan zijn wagonnetje aanpikken bij Club Brugge, alleen in Limburg is het even rustig als aan de Olympialaan. In wat als een generale repetitie voor de clash met de Brugse broer kan gelden, kon Cercle Brugge slechts 23 seconden de schijn ophouden dat het de Genkse machine kan verstoren. 2-5 werd het, na een heerlijke hattrick van Leandro Trossard. Genk blijft zo op twee punten van leider Club Brugge en telt vier punten meer dan nummer drie Anderlecht.
23/09 21u30  Extra maatregelen tegen Afrikaanse varkenspest: landbouwminister vraagt om varkens in besmette zone te dodenFederaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) heeft aan het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid gevraagd om op zeer korte termijn een ontwerp van ministerieel besluit voor te leggen dat het euthanaseren van varkens gelast in de afgebakende, besmette zone. Dit overeenkomstig de geldende Europese regelgeving. Dat heeft zijn kabinet zondagavond bekendgemaakt.
23/09 21u30  Man nodigt grootmoeder uit in zijn zelfgebouwde racewagen, en haar reactie is onbetaalbaarAls er één passie is die de Amerikaan Christian Steel met volle overgave doet, dan is het wel racewagens bouwen. Ook zijn familie betrekt hij met plezier bij zijn hobby. Zo liet hij onlangs zijn grootmoeder Rachel Evans meerijden in zijn nieuwste racewagen, de Goblin genaamd. Haar reactie toen Steel het gaspedaal eens stevig indrukte, bracht inmiddels tienduizenden kijkers aan het lachen.
23/09 21u30  Gekibbel over gemeentelijke slogan krijgt nieuw hoogtepunt na nachtelijke stunt: "Dit kan niet door de beugel"De campagne van DNA! beleefde vrijdagochtend een hoogtepunt. Letterlijk dan toch, want de metershoge slogan Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn op Westrand werd in een eigen jasje gegoten. Een stunt die niet zonder gevolgen blijft.
23/09 21u30  Iran belooft ‘vernietigende reactie’ op aanslag, dodental nu op 29: “We weten wie er achter zit”In reactie op de dodelijke aanslag in Ahvaz zweert president Rohani op wraak: “We weten perfect wie er achter de aanslag zit en wiens steun zij krijgen.” Hij viseert Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten.
23/09 20u45  SPELERSBEOORDELINGEN. Saelemaekers nog maar eens beste Anderlecht-speler, Lestienne zakt door het ijsAnderlecht klopte Standard in de topper die niemand mocht verliezen. Ivan Santini en Bubacarr Sanneh deden de match kantelen en bezorgden Standard een nieuwe opdoffer. Echte uitblinkers waren er desondanks niet bij Anderlecht, dat wel kon rekenen op een uitstekende Didillon en blij mag zijn dat Alexis Saelemaekers er opnieuw bij is. Bij Standard kon Lestienne zijn eerste basisplaats niet verantwoorden.
23/09 20u45  Vanderhaeghe niet zeker of hij mag aanblijven bij AA Gent na afstraffing tegen Club Brugge: “Ik weet niet wat het bestuur hiervan denkt”AA Gent-trainer Yves Vanderhaeghe bevestigde na afloop van AA Gent-Club Brugge (0-4) dat hij zijn lot niet meer in eigen handen heeft.
23/09 20u45  Nonnetjes krijgen 62 gezinnen als buren: “Iedereen voelt zich goed bij dit project”De acht overgebleven nonnetjes in het Karmelklooster krijgen er binnenkort 62 gezinnen als buren bij. Een groot deel van het klooster wordt herbestemd en in de tuin komt een nieuwbouw goed voor veertig appartementen en woningen. De zusters worden ondergebracht in het compleet gerenoveerd voorhuis dat dienst zal doen als slotklooster.
23/09 20u30  Republikein woedend nadat zes broers en zussen campagne van rivaal steunen: “Gefrustreerde Hillary-supporters”Paul Gosar, een Amerikaans congreslid uit Arizona die in november deelneemt aan de Amerikaanse verkiezingen, weet alvast van wie hij geen steun moet verwachten. In een campagnevideo voor de democraat David Brill hebben zes burgers hun kritiek geuit tegenover de 59-jarige republikein. Zeer opmerkelijk: de personen in kwestie zijn allemaal broers en zussen van Gosar.
23/09 19u45  Oproep groot succes: meer dan 25.000 mensen geregistreerd als orgaandonorMeer dan 25.000 mensen hebben zich de voorbije dagen geregistreerd als orgaandonor, na de oproep van Frances Lefubere in het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’.
23/09 19u15  Haagbrand wordt dakbrand en vernielt klaslokalen en archief: “Net nu we onze school zo mooi hadden uitgebouwd”Een banale haagbrand op het domein van de Sint-Franciscusschool in Velzeke veranderde gisteren in een uitslaande dakbrand met zware materiële schade. Leerlingen en personeel konden het gebouw direct verlaten waardoor er geen gewonden vielen.
23/09 19u15  Indrukwekkend! Gilbert wint met GP d’Isbergues meteen zijn eerste koers na gebroken knieschijfPhilippe Gilbert heeft de GP d’Isbergues zijn naam geschreven. Straf, want het was de eerste koers van de Waal van Quick Step Floors na zijn gebroken knieschijf in de Tour. Christophe Laporte (Cofidis) werd tweede, Gilberts ploegmaat Florian Sénéchal vervolledigde het podium.
23/09 19u15  Sabotage blijft duren: nu ook naald gevonden in aardbeien in Nieuw-ZeelandDe sabotage van aardbeien is overgeslagen naar Nieuw-Zeeland. Een klant heeft daar naalden aangetroffen in uit Australië geïmporteerd fruit. De getroffen supermarktketen besliste daarop om niet langer aardbeien in te voeren uit het buurland.
23/09 18u30  Dertiger die vrouw ontvoerde en op haar masturbeerde moet niet naar cel na deal met rechter: “Hij kreeg al levenslang doordat hij zijn job kwijt is”Een man die beschuldigd wordt van de ontvoering en wurging van een vrouw en daarna op haar te masturberen, hoeft niet naar de gevangenis nadat hij het op een akkoordje heeft kunnen gooien met de rechter. Hij pleitte schuldig op één onderdeel van de aanklacht om de andere onderdelen te kunnen laten vallen.
23/09 18u30  Oproep groot succes: meer dan 20.000 mensen geregistreerd als orgaandonorMeer dan 20.000 mensen hebben zich de voorbije dagen geregistreerd als orgaandonor, na de oproep van Frances Lefubere in het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’.
23/09 17u30  Soap compleet: eerst openingsfeest geannuleerd, nu is Flamingo Bar van Tanja Dexters ook verzegeld door politieDe soap rond de Flamingo Bar, het horecaconcept rond Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats, is compleet. De politie heeft het pand zondagmiddag verzegeld nadat was vastgesteld dat er toch alcohol werd geserveerd, ondanks dat de uitbaters niet over een drankvergunning beschikken.
23/09 17u15  Quick Step Floors kroont zich tot laatste wereldkampioen tijdrijdenDe Belgische ploeg Quick Step Floors is voor de 4e keer wereldkampioen in de ploegentijdrit. Op het laatste WK van deze discipline waren de mannen van manager Patrick Lefevere over 62.8 km sneller dan Team Sunweb en BMC.
23/09 17u15  Belgian Cats verliezen van Japan op WK, groepswinst is ver wegDe Belgian Cats hebben hun tweede groepswedstrijd op het WK basketbal verloren. De Belgische basketbalvrouwen moesten lange tijd achtervolgen en konden in het slot nog verlengingen uit de brand slepen, daarin maakte Japan het verschil: 75-77. Groepswinst wordt zo moeilijk, want dinsdag volgt met Spanje de regerende vicewereldkampioen én Europese kampioen in de laatste groepsmatch. Enkel de eerste is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales, de tweede en derde van elke groep gaan naar de barrages.
23/09 17u00  15-jarige jongen op de fiets geschept door auto en overleden op drukke steenweg in BoortmeerbeekEen 15-jarige jongen is zaterdagavond overleden bij een zwaar ongeval in Boortmeerbeek. Hij werd rond 21.30 uur met de fiets gegrepen door een wagen toen hij met enkele vrienden langs de drukke Provinciesteenweg fietste.
23/09 16u45  Jongens die ultieme grap uithaalden bij McDonald’s krijgen fantastisch nieuwsTwee vrienden die in een Amerikaans filiaal van McDonald’s een hilarische grap uithaalden, hebben deze week fantastisch nieuws gekregen. De twee merkten deze zomer dat er amper Aziaten te zien waren op de foto’s in het restaurant en maakten dan maar zelf een foto die ze stiekem aan de muur hingen.
23/09 16u30  Club Brugge geeft AA Gent pak slaag in eigen Ghelamco Arena: is dit zwanenzang voor Vanderhaeghe?Club Brugge heeft AA Gent in de eigen Ghelamco Arena de broek afgetrokken: 0-4. Nochtans waren de Buffalo’s goed begonnen aan de topper, maar een goal van Danjuma voor rust zette de leider op het halfuur in een zetel. Na de rust draaide Wesley Moraes het mes nog erg diep in de wonde bij een moegestreden thuisploeg met een zuivere hattrick. Overleeft Yves Vanderhaeghe dit als trainer van AA Gent?
23/09 16u30  Deze beroemdheden zijn trots biseksueel te zijnHet is vandaag wereldwijde ‘Bisexual Visibility Day’, een dag waarop biseksuelen (mensen die zich seksueel, romantisch en emotioneel voelen aangetrokken tot zowel mannen als vrouwen) in de kijker worden gezet en worden gevierd. De dag staat sinds 1999 op de agenda. De eerste ‘Bisexual Visibility Day’, of ook wel ‘Celebrate Bisexuality Day’, werd destijds in het leven geroepen om de vooroordelen die zowel in de holebigemeenschap als bij de heterogemeenschap leven rond die geaardheid, uit de wereld te helpen. Om ‘Bisexual Visibility Day’ te vieren zetten wij 15 beroemdheden op een rijtje die trots zijn (of waren) biseksueel te zijn.
23/09 16u30  Helena (23) reist al 4 jaar lang 600 kilometer voor mensen met beperking: “Ik kan hen niet missen”Terwijl universiteitsstudenten in Vlaanderen hun laatste vakantie­dagen beleven, doet er in Drongen eentje dapper voort met datgene waarmee ze al weken bezig is:het bijstaan van mensen met een beperking. Niet zó bijzonder, ware het niet dat Helena Simpfendörfer (23) daarvoor speciaal uit Duitsland afgereisd is. 600 kilometer ver, voor het vierde jaar op rij. “Ik kan de mensen met wie ik hier werk niet missen.”
23/09 16u15  15-jarige jongen geschept door auto en overleden op drukke steenweg in BoortmeerbeekEen 15-jarige jongen is zaterdagavond overleden bij een zwaar ongeval in Boortmeerbeek. Hij werd rond 21.30 uur gegrepen door een wagen toen hij met enkele vrienden langs de drukke Provinciesteenweg liep.
23/09 16u15  Stormweer leidt tot overlast: Antwerpse ring deels ondergelopen in Borgerhout, modderstromen in WalloniëHevige regenval heeft in verschillende delen van het land voor wateroverlast gezorgd. Op de Antwerpse ring is het richting Gent aanschuiven vanaf Merksem door ondergelopen rijstroken. Op heel wat plaatsen in Wallonië staan straten onder water.
23/09 16u15  Agent deelt hartverscheurend verhaal over huiselijk geweld: “Plots vroeg het jongetje: Kan u mijn papa niet zijn?”Een Nederlandse agent heeft op Facebook een ontroerend verhaal gedeeld. Hij ging samen met collega’s af op een melding van huiselijk geweld en trof daar twee verdrietige, betraande en angstige kinderen aan.
23/09 15u15  Club Brugge domineert uw droomelftal van Super SundayWij lieten u uw droomelftal samenstellen voor Super Sunday, met enkel keuze uit spelers die voor AA Gent, Club Brugge, Anderlecht of Standard spelen. Wat blijkt? U kiest massaal voor de spelers van de competitieleider. Maar liefst zes spelers in uw favoriete elf komen uit voor blauw-zwart. Ze hebben met Stefano Denswil, Hans Vanaken en Wesley Moraes volgens u ook in elke linie de beste speler. Alleen in doel krijgt Lovre Kalinic (AA Gent) de voorkeur.
23/09 14u45  Vader Kitty Van Nieuwenhuysen kwaad: “Hij is weer thuis, wij kunnen enkel elk weekend tegen haar grafsteen praten”Daders van echt zware delicten zouden niet vervroegd mogen vrijkomen. Dat vindt Johan Van Nieuwenhuysen, de vader van de doodgeschoten agente Kitty. Hij nam met afschuw akte van de vrijlating van een van de moordenaars van zijn dochter. “Dit komt hard aan, maar het is zijn recht”, zegt hij bij VRT Nieuws.
23/09 14u45  Man die huisbazin gijzelde verschijnt in rolstoel voor rechter: “Hij voert hier een show op”Een man uit De Haan wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en afpersing. Maar vrijdagmorgen verscheen hij in een rolstoel voor de rechter. “Er zijn voldoende elementen om die man vrij te spreken”, zegt zijn advocaat.
23/09 14u30  Nederlands topmodel knipt haar af voor slechts één modeshow: “Tien jaar voor gespaard”Voor het Nederlandse model Nikki Tissen was het even slikken tijdens de internationale modeweek van Milaan. Haar haar, waarvoor ze tien jaar lang had gespaard, moest er bijna helemaal af.
23/09 14u15  Alerte buren voorkomen dat huis in vlammen opgaat: “Een kwartier later en het was een ander verhaal geweest”In de Vlinderstraat, op Hille, woedde vrijdag een brand in de keuken van een huis terwijl er niemand thuis was. De buren merkten de rook snel op en alarmeerden de brandweer, die de schade kon beperken.
23/09 14u15  Straf: vrouw in cel wrikt zich in minder dan minuut los uit handboeien en ontsnaptIn Waukesha, een plaats in de Amerikaanse staat Wisconsin, is een dertigjarige vrouw op opmerkelijke wijze ontsnapt uit een politiecel. Op bewakingsbeelden valt te zien hoe Amber Gonzalez alles in het werk stelde om zich los te wrikken uit haar handboeien. Met succes, want na nauwelijks een minuut was ze van haar boeien verlost en koos ze het hazenpad.
23/09 14u15  Ouders kankerpatiëntje Tiana (5) halen opgelucht adem: ze mogen opbrengst benefiet houdenEven dreigde de opbrengst van het benefiet voor Tiana Dewaele (5) uit Ingelmunster verloren te gaan doordat de organisatoren mogelijk zouden moeten opdraaien voor de herstelkosten van een defecte lift. De oorzaak blijkt nu slijtage te zijn. De ouders van Tiana halen opgelucht adem.
23/09 14u15  Het moeras van Trump: schandaal na schandaal, maar de president blijft zijn ‘monstertjes’ door dik en dun verdedigenDrain the swamp. Drain the swamp. Drain the swamp. Overal waar Donald Trump tijdens zijn campagne twee jaar geleden een meeting hield, echode het minutenlang door de zaal. Het moeras dat drooggelegd moest worden, was Washington DC. Voorgesteld als een smerige poel met duistere creaturen. Frauderende politici, slinkse lobbyisten, potverterende consulenten. Trump beloofde – en belooft – dat hij ze zal wegjagen. Het tegendeel lijkt ondertussen waar. Het moeras lijkt meer bevolkt dan ooit, en Trump staat er middenin.
23/09 13u45  Dak van appartement ingestort: wegens stormweer moet brandweer zijmuur afbrekenIn de Milostraat in Mol-Millegem is zondagvoormiddag het dak van een appartement ingestort. De brandweer is ter plaatse om verdere instorting te voorkomen, net als een ingenieur van de gemeente.
23/09 13u45  Ex-man Jennifer Aniston: “We zijn niet achtergebleven met een gebroken hart”Voor het eerst sinds de aankondiging in februari 2018 praat Justin Theroux openlijk over zijn scheiding met actrice Jennifer Aniston. “Jennifer en ik zijn nog steeds vrienden”, zegt Theroux aan de krant ‘The New York Times’.
23/09 13u30  Yves Lampaert voor zware ploegentijdrit: “Bidden dat je de klim overleeft”Yves Lampaert kan vandaag zijn West-Vlaamse gouwgenoot Kristof Vandewalle evenaren met een tweede wereldtitel in de ploegentijdrit. De Belgische kampioen op de weg maakte de voorbije jaren een enorme vooruitgang in het ploegenwerk tegen de klok. “In 2015 in Richmond mocht ik een eerste keer mee. Ik was toen de minste van de zes en was ook de eerste renner die moest lossen. We wonnen toen zilver en dat vond ik al machtig.” Een jaar later was Lampaert al een beetje opgeschoven in de hiërarchie bij Quick Step. In Qatar bleef hij tot in de slotkilometer aanhaken om dan met een ultieme laatste inspanning de ‘sprint’ aan te trekken voor zijn vier ploegmaats. Zijn eerste wereldtitel was een feit.
23/09 13u00  Planbureau waarschuwt: “Heel waarschijnlijk dat aanbod elektriciteit niet altijd voldoende zal zijn”Het is “zeer waarschijnlijk” dat de eenzame kernreactor die stroom kan leveren, niet zal kunnen voldoen aan de vraag van de Belgen. Dat heeft het Planbureau berekend, meldt VRT Nieuws.
23/09 13u00  Bart Kaëll over depressie: “Op een bepaald moment zegt je lichaam: stop”Na de dood van zijn vader 14 jaar geleden kreeg Bart Kaëll (58) last van oorsuizen en sukkelde hij in een depressie. Dat heeft hij zondagochtend verteld in ‘De Rotonde’ op Radio 2. De Vlaamse zanger schrok ook van de reactie van sommige mensen, die niet doorhadden dat depressie een ziekte is.
23/09 12u30  Porsche zegt diesel definitief vaarwelDe sportwagenfabrikant stopt als eerste Duitse bedrijf met de productie van dieselmotoren. Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt.
23/09 12u30  Wasbeer springt ter hoogte van negende verdieping van flatgebouw, maar dat loopt beter af dan je denktDat wasberen niet kunnen vliegen, is algemeen geweten. Maar dat ze het niettemin aandurven om grote hoogtes te verkennen, blijkt wel uit bovenstaande video. Enkele omstanders in de Amerikaanse staat New Jersey keken vrijdag met verbazing toen ze een wasbeer tot de negende verdieping van een appartement zagen klimmen. Al was het vooral de sprong naar beneden die de mensen nog meer verraste.
23/09 12u00  Evi Hanssen wil serieus programma: “Spijtig dat vrouwen boven veertig in tv-land nog steeds richting uitgang worden geloodst”Afgelopen dinsdag ook gezien hoe zes BV-kinderen onder leiding van Evi Hanssen (39) een zware tocht maakten met jongeren met een fysieke beperking? Voor de presentatrice betekent het VTM-programma Jong Geweld een kleine comeback na een rustig tv-jaar. “Op termijn wil ik een praatprogramma maken. Het wordt hoog tijd dat een iets oudere vrouw nog eens zoiets mag doen op het scherm.”
23/09 11u30  “Dit is een kaakslag, het is 5 voor 12”: politievakbond dreigt met acties na vrijlating moordenaar Kitty Van NieuwenhuysenDe politievakbonden reageren kwaad op de voorwaardelijke vrijlating van een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen. Noureddine Cheikhni komt vrij met elektronische enkelband, nadat hij een derde van de dertig jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten waartoe de gangster veroordeeld was voor de moord in 2007 in Lot. “Dit is een kaakslag.”
23/09 11u15  Professor gaf studenten tips om job bij Kavanaugh te krijgen: “Geen toeval dat er alleen modellen voor hem werken”“Het is geen toeval dat alle werknemers van Brett Kavanaugh eruitzien als modellen”: dat is volgens The Guardian wat professor rechten Amy Chua haar studenten aan de hoog aangeschreven universiteit van Yale vertelt. De Amerikaanse zou hen ook tips geven om er goed uit te zien, maar ontkent dat.
23/09 11u15  ‘Familie’-actrice Caroline Maes legt de focus voortaan bij haar gezinVoor Caroline Maes (42), die al zestien seizoenen gestalte geeft aan Mieke Van den Bossche in ‘Familie’, komt het gezin voortaan op de eerste plaats. Dat vertelt ze deze week in het weekblad Story. “Ik krijg almaar meer respect voor vrouwen die bewust niet werken”, zegt ze.
23/09 11u15  Rohani na aanslag op militair defilé: “VS zullen spijt hebben van hun agressiviteit”De Iraanse president Hassan Rohani heeft de Verenigde Staten er zondag van beschuldigd onrust te willen zaaien in zijn land, nadat zaterdag een aanslag werd gepleegd tijdens een militair defilé in de stad Ahvaz. Hij stelde dat Amerika spijt zal krijgen van zijn agressiviteit.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

28x Belofte maakt schuld: Gert Verhulst gaat voortaan kaal door het leven25/09 00u00 - Het Nieuwsblad: Na de weddenschap vorige week in ‘Gert Late Night’, is Peter Van de Veire met veel plezier het haar van Gert Verhulst komen knippen. Belofte maakt schuld.
24x En plots zijn er plaatsen op overschot in het rusthuis: hoe kan dat?25/09 07u00 - Het Nieuwsblad: Nog geen tien jaar geleden werd het erin gehamerd bij bejaarden: schrijf je op tijd in voor het rusthuis, want er gelden lange wachttijden. Vandaag heeft een kwart van alle Vlaamse rust- en verzorgingsinstellingen het moeilijk om alle bedden gevuld te krijgen. In Brussel is dat zelfs het geval voor één op de twee woon-zorgcentra.
23x Zevenjarige omzeilt nieuwe beveilingsfunctie in iOS12: “Behoorlijk indrukwekkend”25/09 13u15 - Het Nieuwsblad: Amper een week na de uitrol van het Apple-besturingssysteem iOS12 is een zevenjarige jongen er op zijn eentje in geslaagd om een app die beperkingen oplegt aan het gebruik van een Apple-toestel te omzeilen. Zijn vader stond erbij, en keek ernaar.
20x Motorrijder stopt verkeer voor hartverwarmende reden25/09 13u15 - Het Nieuwsblad: Een motorrijder in China toont zijn goed hart wanneer hij een oudere vrouw hielp een brede weg over te steken. De barmhartige Samaritaan stopte zijn scooter voor voorbijrijdende auto’s en dwong hen te stoppen, nadat hij de gepensioneerde vrouw had zien staan tussen het drukke verkeer. Vervolgens keek hij geduldig toe hoe de voetganger naar de andere kant van de vierbaansweg liep met behulp van haar wandelstok voordat hij uiteindelijk wegreed.
20x De regenboogtriomf van Remco Evenepoel: tranen, een verdomde cameraman en doldwaze snelheid25/09 13u15 - Het Nieuwsblad: Remco Evenepoel heeft het gedaan. Onze landgenoot kroonde zich in Innsbrück tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Met bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee. En dat zorgde voor emoties.
18x Baseggio maalt de nummers tien van Anderlecht fijn: “Morioka te traag, Musona hadden ze nooit moeten halen”25/09 13u15 - Het Nieuwsblad: Na de sterke competitiestart kampt Anderlecht plots met een acuut gebrek aan creativiteit in en rond het vijandelijke doelgebied. Wie schenkt er weer wat bubbels in het uitgebluste Brusselse champagneglas? Wie is de man met de ideeën die Anderlecht opnieuw kan laten bruisen? Ex-speler Walter Baseggio en ex-coach Aad De Mos hebben elk hun eigen kandidaat.
18x Wereldkampioen Remco Evenepoel: “Trots en emotioneel dat ik de overleden Igor Decraene mag opvolgen”25/09 13u15 - Het Nieuwsblad: Remco Evenepoel heeft zich dinsdag op het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck met overmacht tot wereldkampioen in het tijdrijden bij de junioren gekroond. Het 18-jarige toptalent uit Schepdaal, als laatste gestart met rugnummer 1, legde de 27,7 km af in 33:15.24 (gem.: 49,97 km/u). Daarmee was hij liefst 1:23 sneller dan de Australiër Lucas Plapp, die zilver won. “Dit is een droom.”
18x Tim (29) verloor zijn dochtertje (4): “Ik kuste Nyah nog te rusten en een uur later vond ik haar dood”25/09 14u15 - Het Nieuwsblad: Tim D'heedene (29) en Melissa Truyaert (32) verloren begin dit jaar hun vierjarige dochter Nyah. 'Ik las haar nog voor en kuste haar te rusten. Een uur later trof ik haar dood aan in bed.' Tim organiseert nu drie benefieten om andere kinderen het lot van zijn dochtertje te besparen.
18x Hoe “de zwarte weduwe” geduldig wachtte tot ze het vieze boerderijtje van Charel kon omtoveren tot een drugshol25/09 17u00 - Het Nieuwsblad: Hoe lang ze getrouwd waren? “ Wacht even, ik zoek mijn bril en lees de datum op mijn trouwring”. De reactie van Vera Schouppe (55) kort na het overlijden van boer Charel was tekenend voor haar huwelijk. Ze was nooit verliefd geweest op hem en hij heeft haar nooit mogen aanraken. Maar ze erfde wel zijn fortuin. Boer Charel zou zich vandaag omdraaien in zijn graf moest hij weten dat zijn ‘vrouwke’ een drugshol heeft gemaakt van het boerderijtje waar hij gans zijn leven woonde en werkte.
17x Heel de wereld trekt naar de Westhoek ... behalve de Walen25/09 07u30 - Het Nieuwsblad: De afgelopen herdenkingsperiode van de Eerste Wereldoorlog wordt in de Westhoek een groot succes genoemd. Met 2,6 miljoen toeristen die in de afgelopen vier herdenkingsjaren hun weg naar de regio vonden. Opvallend: van de 1,1 miljoen Belgische bezoekers was slechts zeven procent Waals. “Zij trekken liever naar onze kust of naar het zuiden.”

Statistieken

Artikels:
35637
Gelezen:
32123
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven