woensdag 23 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/01 13u00  Wie in Wallonië motor laat draaien terwijl hij snel naar de bakker gaat, riskeert boete van 50 euro Het heeft altijd in de wegcode gestaan dat je je motor niet zo maar mag laten draaien als de auto niet in beweging is. Maar er is zelden tegen opgetreden. In Wallonië gaan ze dat vanaf 1 maart wel doen. Voor het milieu. Wie op weekend gaat naar de Ardennen is bij deze gewaarschuwd en riskeert een boete van minimum 50 euro.
23/01 13u00  Mario (56) raakte zwaar gehandicapt door medische fout en kreeg nu “mooiste geschenk van mijn leven” Het mag een wonder heten dat Mario (56) nog leeft. In zijn kindertijd werd hij volledig verlamd door een medische fout. Hij vocht terug en probeert te sporten, ondanks zijn beperking. Voortaan kan hij zijn passie volop beleven in een eigen rolstoel.
23/01 13u00  Geen fan van groep x of zanger y? Zo leg je ze op Spotify het zwijgen op Heb je na het recente schandaal geen zin meer om naar R. Kelly te luisteren? Of krijg je uitslag van de liedjes van groep x of y? Spotify maakt het je nu wel heel makkelijk om het bestaan van artiesten of groepen te vergeten. Op de streamingdienst leg je ze voortaan heel eenvoudig het zwijgen op.
23/01 12u30  Man die na dagje verlof niet terugkeert naar gevangenis pleegt negen nieuwe feiten Een 34-jarige gedetineerde die na een dagje verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis van Leuze-en-Hainaut (Henegouwen), heeft eind 2018 negen nieuwe feiten gepleegd in de regio Sint-Genesius-Rode. Hij is aangehouden en zit opnieuw in de cel.
23/01 12u30  Céline Dion angstvallig mager op Parijse modeweek De aanwezigheid van Céline Dion tijdens de Parijse modeweek ging niet onopgemerkt voorbij. De Canadese zangeres, die de show bijwoonde van Alexandre Vauthier, zag er angstvallig mager uit en dat is ook de vele fans op sociale media niet ontgaan.
23/01 12u30  Waarom strooien we eigenlijk zout op de wegen en waarom is dat nat gemaakt? Sneeuw. En dus rijden de strooiwagens weer uit. En gooien we zelf ook zout op het voetpad voor onze deur. Maar waarom net zout? Zijn er geen alternatieven? En hoe komt het dat strooizout op de wegen niet wegwaait? Dit zijn de antwoorden.
23/01 12u30  Chinees model: "Dolce & Gabanna heeft mijn carrière geruïneerd" Zuo Ye, het Chinese model dat de hoofdrol speelde in de volgens velen racistische campagne van Dolce & Gabbana, heeft voor het eerst gereageerd op de controverse. De reclamespotjes kostten haar naar eigen zeggen bijna letterlijk de kop.
23/01 12u00  Gekantelde vrachtwagens, oprit afgesloten: sneeuw veroorzaakt heel wat overlast in West- en Oost-Vlaanderen De sneeuwval van afgelopen nacht heeft vanochtend vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen op verschillende plaatsen hinder veroorzaakt. De ochtendspits verliep vrij normaal, maar hier en daar verloren bestuurders de controle over het stuur. De hulpdiensten moesten verschillende keren uitrukken voor ongevallen, die gelukkig meestal beperkt bleven tot blikschade.
23/01 11u45  BBC laat oog vallen op Brussel voor vestiging in EU Indien de BBC wil blijven uitzenden in de Europese Unie na de brexit, heeft de zender een Europese licentie nodig en dus ook een vestiging binnen die Europese Unie. Daarvoor kijkt het bedrijf naar verschillende landen, onder meer België. Andere mogelijkheden zijn Ierland en Nederland. Brussel zou evenwel een logische keuze zijn, klinkt het.
23/01 11u30  E19 naar Brussel volledig afgesloten door brandend voertuig in Vilvoorde-Cargo De E19 richting Brussel is ter hoogte van Vilvoorde-Cargo volledig afgesloten. De brandweer is bezig een brandende auto te blussen, en heeft daarvoor de volledige breedte van de autosnelweg nodig. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.11 
23/01 11u30  Vrouw verdeelt Twitter met doodeenvoudige vraag: hoe schrijf je een ‘X’? Op Twitter is een hevige discussie ontstaan over de manier waarop een ‘X’ hoort getekend te worden. Een vrouw vroeg zich af wat de beste schrijfwijze was en lijstte de acht mogelijke sequenties op. Dat de meningen verdeeld zijn, blijkt uit de tienduizenden reacties op haar tweet.11 
23/01 11u00  Excentrieke sekteleider beval moord op journaliste “en castratie van 400 mannen” Hij verzamelde honderden volgelingen met zijn sekte en nog veel meer fans met de films waarin hij speelde. De Indiase sekteleider Gurmeet Ram Rahim Singh leek lang een tamelijk onschuldige excentriekeling, tot de eerste verhalen over verkrachting naar boven kwamen. Dat bleek echter nog maar het topje van de ijsberg.17 
23/01 11u00  Serena Williams uitgeschakeld op Australian Open na dramatische ommekeer, Kim Clijsters blijft zo “Super Mom” Serena Williams is er vannacht op de Australian Open in Melbourne niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Ze verloor uiteindelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova, in drie sets (6-4, 4-6, 7-5). In de laatste set stond de Amerikaanse op een bepaald moment nochtans 5 tegen 1 voor maar vier matchballen kon ze niet verzilveren. Bij de mannen heeft de Fransman Lucas Pouille zich voor het eerst geplaatst voor de halve finales.10 
23/01 11u00  Acteurs van ‘Sex Education’ proberen Nederlandse seks-uitdrukkingen uit… en dat loopt grondig fout De nieuwste Netflix-hit heet ‘Sex Education’. In die Britse reeks zien we de zoon van een sekstherapeute - gespeeld door Gillian Anderson - seksadvies geven aan zijn medeleerlingen. De streamingdienst heeft nu een video op Facebook geplaatst waarin enkele acteurs zich aan typische Nederlandse ‘sekspressies’ wagen.12 
23/01 10u45  Dak van school dreigt in te storten door gewicht van de sneeuw: 250 leerlingen geëvacueerd Door de sneeuw dreigt het dak van de vrije basisschool in Gits, deelgemeente van Hooglede in West-Vlaanderen, in de storten. Zo’n 250 leerlingen zijn geëvacueerd.13 
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/01 03u30  Nieuwe single Kate Ryan kwart miljoen keer beluisterd in één dagAmper 24 uur heeft Gold, de nieuwe single van Kate Ryan (28), nodig gehad om meer dan 250.000 keer beluisterd te worden op Spotify. Ryan werkte voor de song samen met de Nederlandse dj producer Sam Feldt, bekend van de hits Where’s My Love, Heaven (Don’t Have A Name) en Show Me Love. “Mijn mailbox ontplofte door alle reacties”, zegt Ryan. “Dat doet deugd, want we hebben keihard gewerkt aan het nummer. Het moest verrassen, en alle puzzelstukjes moesten kloppen. Op het gebied van samenwerkingen ben ik kieskeurig, maar met Sam was het een plezier.”
21/01 03u30  “Belgische” champagne blijkt vloeibare xtc te bevattenDe grenspolitie van het Australische Sydney heeft een grote partij champagneflessen onderschept die onder meer uit ons land kwam. In de 23 flessen bleek geen champagne te zitten, wel vloeibare xtc. In totaal 96 liter. De kisten werden eind vorig jaar ontdekt dankzij een x-ray door de Australische ­politie.
21/01 03u30  Minister Weyts investeert recordbedrag in fietspadenNog nooit ging er in Vlaanderen zoveel geld naar fietspaden. Vorig jaar was dat 138 miljoen euro. Maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) legt de lat voor de volgende regering nog een pak hoger. Hij wil dat er vanaf 2020 elk jaar maar liefst 300 miljoen euro wordt uitgetrokken om van de fiets een waardige uitdager te maken van koning auto.
21/01 03u30  Karen Damen maakt opnieuw een plaat (nu zonder pottenkijkers)Achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor én heeft de eerste songs al opgenomen. “Klopt”, klinkt het bij haar management. “Karen is druk bezig aan nieuwe muziek. Al zit het proces nog in de eerste fase. Er is nog geen label dat het tweede album zal uitbrengen, en voorlopig staan er ook geen concerten gepland. Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk. Daarna geven we de muzikale plannen meer vorm.”
21/01 03u30  Gentse politie haalt waaghalzen van koord boven ijskoud waterHet zag er behoorlijk spectaculair uit: twee koorddansers stapten gisteren hoog boven de grond aan de Oude Dokken in Gent. Ze hadden hun touw gespannen over het water, tussen twee havenkranen.
21/01 03u30  Eerste interimbureau voor vrouwen: “Als ze man niet helpen, riskeren ze hem zes maanden loon te moeten betalen”Het uitzendbureau JobFIXers start deze week met een kantoor, “door en voor vrouwen”. “We zien dat we veel moeilijker vrouwen aan de slag krijgen dan mannen”, zegt zaakvoerder Lieven Bonamie. “Met dit project hopen we dat te verhelpen.” Of er geen sprake is van ­discriminatie? “We balanceren op een dunne lijn.” De Vlaamse ombudsvrouw gender, Annelies D’Espallier, meent dat ze vooral “over die lijn” gaan. “We volgen dit op.”
21/01 03u30  Vijf gratis telefoontjes tegen dreigende burn-outLeden van Partena – het grootste onafhankelijke ziekenfonds – kunnen voortaan hun burn-out bestrijden met telefoontjes naar een psycholoog. “De eerste vijf gesprekken zijn gratis”, klinkt het. “Hiermee willen we de drempel om hulp te zoeken verlagen.” Burn-out-coach Luc Swinnen waarschuwt wel “dat het een utopie is om te denken dat je met vijf telefoontjes van een echte burn-out afraakt”.
21/01 03u30  Dries Mertens helpt Napoli met assist aan driepunter tegen Jordan LukakuNapoli heeft zondagavond op de twintigste speeldag van de Serie A geen fout gemaakt tegen Lazio Roma. De Napolitanen wonnen met 2-1. Dries Mertens, die zeven minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, gaf de assist voor het eerste doelpunt. Bij Lazio mocht Jordan Lukaku voor de tweede wedstrijd op rij starten. Hij werd wel tijdens de rust al naar de kant gehaald. Invallersdoelman Silvio Proto bleef op de bank.
21/01 03u30  Antwerpse advocaat lichtte jarenlang cliënten op: hij beloofde de erfenis te regelen, en ging dan lopen met het geldZowel het Antwerpse gerecht als verschillende schuldeisers maken jacht op het fortuin van Marc G. De voormalige zakenadvocaat zou jarenlang geld van cliënten hebben gebruikt voor privé-uitgaven, in totaal gaat het om zo’n 5,5 miljoen euro. Geld waarmee G. luxewagens, huizen en een jacht kocht.
21/01 03u30  Terugkeer naar vertrouwd recept: Crombez (SP.A) doet het op zijn TobbacksEen nieuwe strijd voor een oud, vertrouwd recept. SP.A gaat back to the roots en stelt de sociale zekerheid weer centraal. Betere pensioenen, betere gezondheidszorg, betere lonen. En dat mag best een paar extra miljarden kosten. “Want de sociale zekerheid, dat is onze kathedraal”, zei voorzitter John Crombez gisteren op de SP.A-nieuwjaarsreceptie. Hij gaat zo Louis Tobback achterna, die in 1995 met hetzelfde thema zijn partij uit het slop haalde.
21/01 01u00  Dolleman die 14 voertuigen ramde in meerdere gemeentes is vrijgelaten onder voorwaardenDe man die vrijdagnacht verschillende aanrijdingen heeft veroorzaakt in de West-Vlaamse gemeenten Ingelmunster en Izegem, is vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zal worden vervolgd voor poging doodslag.
20/01 23u45  Sterke Thomas Vermaelen zet scheve situatie recht met Barcelona, ex-speler van Eupen slaat toeschouwer bij B-ploegRode Duivel Thomas Vermaelen stond voor het eerst sinds half december nog eens aan de aftrap bij FC Barcelona. De verdediger, sinds vorige week hersteld van zijn kuitblessure, zag de Catalanen dankzij goals van Dembele, Suarez en invaller Messi met 3-1 winnen van Leganes. Braithwaite scoorde tussendoor voor de bezoekers.
20/01 22u45  Oeps! Journalist stuurt verkeerd gerucht de wereld in, Michy Batshuayi zet hem op zijn plaats: “Is dat werk?”Er is nog geen witte rook in het transferdossier van Michy Batshuayi. De aanvaller wil naar Monaco, dat hem zes maanden wil lenen van Chelsea. The Blues hebben hun fiat echter nog niet gegeven om dat ze hopen op een definitieve transfer. Volgens een Waalse journalist was er echter een doorbraak en was de aanvaller zondagmiddag geland in het Prinsdom. Dat gerucht werd echter meteen de wereld uit geholpen… door Batshuayi zelf.
20/01 22u45  250 passagiers zitten ruim 13 uur vast op vliegtuig in Canadese luchthaven terwijl het buiten min 30 graden isDe passagiers van een vlucht van de Amerikaanse maatschappij United Airlines, die afgeleid was naar de luchthaven Goose Bay in het noordoosten van Canada, hebben meer dan dertien uur lang vastgezeten in het vliegtuig, terwijl het buiten ijzig koud was. Dit heeft de zender CBC gemeld.
20/01 20u30  Deze school wilde eens iets anders dan verplichte ochtendgymnastiek. Het resultaat is indrukwekkendEen lagere school uit het noorden van China had het helemaal gehad met die saaie ochtendgymnastiek en besloot om het over een andere boeg te gooien. Alle leerlingen dansen nu elke morgen een cool dansje, en directeur Zhang Pengfei staat voorop.
20/01 20u00  Vannacht tot -18 graden in Ardennen, dinsdag ook sneeuw in VlaanderenHet was afgelopen weekend al koud, maar het belooft nog een beetje kouder te worden. Het KMI spreekt voor komende nacht zelf over mogelijk min 18 graden in de Ardennen.
20/01 20u00  Toptransfer lijkt weer een stapje dichterbij: “Eden Hazard weigert nieuw voorstel Chelsea, Real Madrid lonkt”Eden Hazard en Real Madrid, elke transferperiode worden ze aan elkaar gelinkt. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voor de aanvoerder van de Rode Duivels een Galactico wordt. Afgelopen week klonk het in Engeland al dat Chelsea zich stilaan zou voorbereiden op een vertrek van zijn sterspeler, aangezien zijn contract in de zomer van 2020 afloopt. Nu is ook Marca, de huiskrant van Real Madrid, ervan overtuigd dat het komende zomer eindelijk zover is. Volgens het Spaanse medium heeft Hazard een nieuw voorstel van The Blues naast zich neergelegd en is De Koninklijke bereid om diep in de buidel te tasten.
20/01 19u15  Een nieuwe tegenslag in zoektocht naar kleine Julen: rotsblok vertraagt operatie. Kan peuter zo lang overleven?Een nieuwe tegenslag heeft in het weekend voor vertraging gezorgd in de operatie om een kindje in Spanje uit een diepe schacht te halen. Bij het boren van een tunnel botsten de reddingswerkers op een groot rotsblok. Daardoor kon tot zondagnamiddag maar 40 van de 60 meter geboord worden, deelden de reddingsdiensten in Totalán, bij de zuidelijke kuststad Málaga, mee. Ondertussen leeft heel Spanje mee met de ouders van de 2-jarige jongen, die in 2017 al een 3-jarige zoon aan hartfalen verloren.
20/01 18u45  AA Gent-doelman en vriendin in tranen bij hartverwarmend applaus van fans na dood van hun kindjeGent-doelman Yannick Thoelen en zijn partner Kim kregen afgelopen week een zware klap te verwerken. Het koppel verloor kort na de geboorte hun dochtertje Lia. Voor aftrap van de topper tegen Anderlecht kregen de doelman en zijn partner een hart onder de riem gestoken van de voltallige Ghelamco Arena. “Sterkte Kim en Yannick”, klonk het op een spandoek. Ook de fans en spelers van Anderlecht droegen hun steentje bij aan een hartverwarmend moment.
20/01 18u45  Zijn kostbaarste bezit op weg naar een beter leven had hij in zijn jas genaaid, maar die tocht werd hem fataalGeen gezicht, geen naam, geen leeftijd. Het is het lot van veel vluchtelingen die de gevaarlijke oversteek op zee wagen op zoek naar een beter leven. De Italiaanse Cristina Cattaneo schreef er een boek over: “Naufraghi senza volto”, of, vrij vertaald: Drenkelingen zonder gezicht.
20/01 18u00  Nultolerantie op Turnhoutsebaan: Antwerpse politie gooit op één namiddag 110 “asociale” bestuurders op de bonDe Antwerpse lokale politie heeft zaterdag tijdens een controleactie op en rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout 110 pv’s opgemaakt voor allerlei verkeersovertredingen die te maken hadden met asociaal en gevaarlijk rijgedrag. De agenten hanteerden een nultolerantie.
20/01 17u45  REACTIES. Hans Vanaken laakt tactiek van Charleroi: “Veel is er niet gevoetbald”Alle ogen waren gericht op Hans Vanaken, maar de aanvallende middenvelder slaagde er evenmin in om de muur van de Zebra’s te ontwrichten. Hij liep niet hoog op met de tactiek van Charleroi. Trainer Ivan Leko zag dan vooral een gebrek aan kwaliteit in de passing en afwerking. “Qua inzet kan ik mijn spelers niets verwijten.”
20/01 17u00  Na de pijnlijke nederlaag in eigen huis: dit zijn de keuzes die Ivan Leko best niet meer maaktClub Brugge lost de rol bij RC Genk. De punten worden straks nog wel gehalveerd, maar trainer Ivan Leko zal ook wel gezien hebben dat enkele keuzes verkeerd uitdraaiden.
20/01 17u00  BEOORDELINGEN. Nicolas Penneteau is de primus van de klas, collectieve offday bij Club BruggeClub Brugge leed een dure thuisnederlaag tegen Charleroi. Eerder deze week was de regerende landskampioen nog de grote winnaar van het gala van de Gouden Schoen, maar enkele dagen later staat het alweer met de voetjes op de grond. De Bruggelingen krijgen dan ook allemaal een magere beoordeling. Bij Charleroi liepen de sterkhouders vooral achteraan rond, met doelman Penneteau als de primus van de klas.
20/01 16u45  Dubbel CO-drama in 24 uur tijd in Gent, 26-jarige en 69-jarige vrouw sterven: “Wees oplettend”Nog geen 24 uur nadat een 26-jarige vrouw in Gent overleed, werd in dezelfde stad een tweede fataal incident met CO-intoxicatie vastgesteld. Een ouder koppel raakte bedwelmd door CO in hun woning in Gentbrugge, een rijhuis in de Jozef Vervaenestraat.
20/01 16u45  Club Brugge schiet te laat wakker tegen uitgekookt Charleroi en lijdt zure thuisnederlaagClub Brugge is met een uitschuiver aan 2019 begonnen. Blauw-zwart speelde een zwakke eerste helft en betaalde dat cash. Een vroeg doelpunt van Angella volstond voor de Carolo’s om de drie punten mee naar Mambourg te nemen. Club schoot pas na de rust wakker, maar wrong enkele uitstekende kansen de nek om. Door de 0-1 nederlaag ziet het Antwerp naast zich komen op de tweede plaats. Leider Genk loopt ondertussen weer wat verder uit.
20/01 16u45  Belgische klimaatexpert waarschuwt: “50 graden in de zomer en België dat voor een deel gaat verdwijnen”Wat staat er ons land te wachten als we niks doen tegen de klimaatverandering? Niet veel fraais, zo waarschuwt klimaatexpert Jean-Pascal van Ypersele. “We gaan naar een klimaat waarin het veel moeilijker is om te leven.”
20/01 16u45  Wout van Aert vloert Toon Aerts na beklijvend duel in Pontchâteau en pakt eerste klassementscross van het seizoenWout van Aert heeft zijn vierde zege van het jaar gepakt. Hij won in Pontchâteau voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout en wordt leider in de Wereldbeker. Voor Van Aert is het na Ardooie, Bredene en La Mezière zijn vierde zege van het seizoen: Pontchâteau is zijn eerste overwinning in een klassementscross.
20/01 16u45  Dolleman die 14 voertuigen ramde in meerder gemeentes is vrijgelaten onder voorwaardenDe man die vrijdagnacht verschillende aanrijdingen heeft veroorzaakt in de West-Vlaamse gemeenten Ingelmunster en Izegem, is vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zal worden vervolgd voor poging doodslag.
20/01 16u45  Het trieste verhaal van de gymnaste met de perfecte grondoefeningEen tien op tien kreeg ze voor haar grondoefening. Een perfecte score. Maar niet alleen haar sportieve perfectie trok wereldwijd de aandacht, haar stralende glimlach deed dat ook. Nochtans is de Amerikaanse turnster Katelyn Ohashi (21) heel lang op zoek geweest naar die lach. Lange tijd maakte de sport haar immers diep ongelukkig.
20/01 16u15  “Na zes spoedoperaties en een werkdag van twintig uur”: pakkende foto toont hoe toegewijd chirurg isEen pakkend beeld van een Chinese chirurg heeft deze week veel reacties losgeweekt op het internet. Op de foto is te zien hoe dokter Luo Shanpen in slaap was gevallen op de operatietafel op het einde van zijn shift, die die dag bijna twintig uur had geduurd.
20/01 16u15  Speciaal talent: vrouw kan gekke kunstjes met haar tongEen Chinese vrouw is momenteel een echte hit op sociale media. De reden? Ze kan heel wat kunstjes met haar tong. De video werd al gemaakt in augustus, maar gaat nu pas het internet rond.
20/01 16u00  Bloedmaan, totale maansverduistering én supermaan samen: zo kan je er optimaal van genietenEen bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. Wie maandag in de vroege uurtjes opstaat, zal kunnen genieten van een prachtig spektakel aan de hemel. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk, maar dankzij het KMI weten we dat liefhebbers veel kans maken om het fenomeen te kunnen bekijken. Maar wat staat er nu eigenlijk precies te gebeuren? Hoe komt dat? En hoe kunnen we daar van meegenieten? Francis Meeus van Volkssterrenwacht Mira en weerman Frank Deboosere leggen het uit aan Het Nieuwsblad Online.
20/01 16u00  Elite-agenten nodigen vrouw uit voor rondleiding in hoofdkwartier, maar bezorgen haar “de ergste nacht van haar leven”In Parijs is afgelopen maandag een schokkend proces van start gegaan. Een Canadese vrouw die naar eigen zeggen door twee Franse elite-agenten een “rondleiding” kreeg aangeboden, werd er slachtoffer van een groepsverkrachting.
20/01 16u00  Wegpiraat beslist op laatste nippertje om afslag te nemen: “Zat net niet in de vangrail”Een dashcam heeft zaterdagnacht gefilmd hoe een wegpiraat op het laatste nippertje een afslag neemt op de E403. “De gek kwam ons voorbij gevlogen”, klonk het. Op de beelden is te zien hoe de bestuurder door de hoge snelheid net niet in de vangrail belandt in de bocht.
20/01 16u00  Zwarte zangeres hoopte dat zingen voor Trump “bruggen zou bouwen”. Wat volgde waren pillen, drank, miskraam en zelfmoordgedachtenZe dacht dat zingen bij de inhuldiging van president Trump de verdeeldheid in de Verenigde Staten zou helen. Die inschatting kostte zangeres Chrisette Michelle bijna haar zangcarrière...
20/01 15u30  Niemand weet hoeveel prinsen ons land telt: “Sommigen leven op een prachtig domein, maar zijn straatarm”Sire, er zijn nog prinsen. Maar hoeveel? Niemand die het weet. “Enkele honderden”, schatten specialisten. Met de geboorte van Antoine Tau Edouard Adrien de Ligne is daar deze week nog eentje bijgekomen. Met wat meeval had de kleine Antoine zelfs troonopvolger kunnen zijn...
20/01 15u00  Lokeren ontslaat Trond Sollied na amper tien wedstrijden: Glen De Boeck neemt meteen overNa de zware nederlaag op het veld van Eupen zaterdagavond heeft Lokeren voor de tweede keer dit seizoen een trainerswissel doorgevoerd. Trond Sollied werd de laan uitgestuurd: hij wordt opgevolgd door Glen De Boeck, die het nieuws zelf bevestigde aan onze redactie. Sollied was pas sinds 30 oktober hoofdtrainer op Daknam.
20/01 14u30  Gwendolyn Rutten verbaasd over uitspraken Theo Francken: “N-VA hoeft Calimerohelm niet op te zetten”Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten vindt niet dat er bij de kritiek op N-VA in het schandaal rond de humanitaire visie sprake is van “politieke afrekening”. “Men hoeft die Calimerohelm niet op te zetten”, zo zei ze zondag in Het Nieuws van VTM. “Gewezen staatssecretaris Theo Francken zegt dat het gaat om één rotte appel. Maar het is wél een partijappel, en het is bovendien ook zijn mand”, aldus Rutten.
20/01 14u30  De engel die het Amazonewoud kan reddenDe pas ingezworen extreemrechtse president Jair Bolsonaro kampt met een onverwachte tegenstander. In de verschijning van Gisele Bündchen, voormalig Victoria’s Secret Angel en nog steeds het bestbetaalde topmodel ter wereld. Ze is bevlogen wat milieu betreft en heeft de nieuwe regering, die ontginningsplannen van het Amazonegebied koestert, de wacht aan gezegd. De machopresident zit er zo mee verveeld dat hij Bündchen wil overtuigen om zijn milieuambassadeur te worden.
20/01 14u00  Leerlingen liggen onder vuur nadat ze oudere man uitlachen: “Dit is flagrante haat”Op sociale media circuleert momenteel een video die heel wat wenkbrauwen doet fronsen. Op de beelden is te zien hoe een inheemse Amerikaan wordt uitgelachen door een groep jongeren.
20/01 13u45  Sensatie op Australian Open: Stefanos Tsitsipas wipt titelverdediger Roger Federer in achtste finaleRoger Federer (ATP 3) zal de Australian Open geen derde keer op rij winnen. De 37-jarige Zwitser verloor zondag in de vierde ronde (achtste finales) van het 20-jarige Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas (ATP 15).
20/01 13u45  Tom Van Grieken: “2019 wordt jaar van de opstand van gewone Vlaming tegen de politieke elite”Terwijl 2018 het jaar was van de renaissance van het Vlaams Belang, wordt 2019 “ons jaar”. Net zoals 1302 een opstand was van vrije burgers tegen de adel, zal 2019 de opstand zijn van de gewone Vlaming tegen de politieke elite. Dat was de boodschap van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Brugge voor een 450-tal kaderleden.
20/01 13u45  John Crombez op nieuwjaarsreceptie SP.A: “Het is tijd dat rijken, machtigen en multinationals mee betalen”SP.A wil mensen de zekerheid bieden op een goed pensioen, goede lonen, lagere facturen en betaalbare, tijdige zorg. Dat heeft voorzitter John Crombez zondag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. De Vlaamse socialisten willen dat de grote vermogens meer bijdragen. “Het is tijd dat de rijken, de machtigen en de multinationals mee betalen”, zei Crombez.
20/01 13u30  Mijlpaal: Thibau Nys boekt in Frankrijk eerste zege in Wereldbeker en treedt in voetsporen Mathieu van der PoelThibau Nys heeft zijn eerste overwinning beet in een manche van de Wereldbeker. Nys haalde het zondag na een sprintje bij de junioren in het Franse Pontchâteau voor landgenoot Witse Meeussen en de Spanjaard Carlos Blanco.
20/01 13u30  Is dit hoe ‘Game of Thrones’ eindigt? Acteur doet opmerkelijke onthullingIers acteur Liam Cunningham, bekend als Ser Davos Seaworth in ‘Game of Thrones’, heeft een opmerkelijke onthulling gedaan over de dood van hoofdpersonages in het allerlaatste seizoen van de populaire televisieserie.
20/01 13u30  Oplichters gebruiken nieuwe 'kattentruc' om toe te slaanStaat er iemand voor je deur die zegt zijn kat kwijt te zijn, let dan goed op. Het is mogelijk een oplichter, die met een smoes bij je binnen probeert te komen.
20/01 13u30  Vrouw (26) overleden in Gent na CO-intoxicatie, twee mensen even naar ziekenhuisIn Gent is een 26-jarige vrouw omgekomen door CO-intoxicatie. Twee medebewoners zijn naar een ziekenhuis in Aalst gebracht, waar ze in een speciale decompressiekamer worden opgevolgd. Zij zijn buiten levensgevaar en mochten zaterdagavond het ziekenhuis verlaten, meldt het parket van Oost-Vlaanderen zondag. De zaak wordt onderzocht.
20/01 13u00  Francken haalt uit na heisa rond humanitaire visa: “politieke afrekening” en “bloeddorst”Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt dat er in het schandaal rond de humanitaire visa sprake is van “politieke afrekening” en “bloeddorst”. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag. Daar sprak hij ook de verwijten van cliëntelisme tegen.
20/01 13u00  Volleybalster Freya over het leven als grote, blonde vrouw in Japan: “Ze willen hier zelfs mijn borsten betasten”“Ze willen mij aanraken. In mijn oor kijken, mijn kleine teen voelen, zelfs mijn borsten betasten.” Dat heb je als je als grote, blonde vrouw gaat ­wonen en volleyballen op het Japanse platteland. Maar Freya Aelbrecht (28) heeft geen spijt van haar nieuwe avontuur, want ze wou per se zo ver mogelijk weg van haar ­Limburgse heimat. Op bezoek in Kurobe, het gezondste provinciestadje van Japan.
20/01 12u30  De laatste foto voor het peutertje in de put viel: hoe een telefoontje tot het drama leiddeDe Spaanse politie heeft een reconstructie gemaakt van de dag waarop peuter Julen (2) in de 110 meter diepe put is gevallen. Dat deden ze aan de hand van getuigenissen van familieleden en een laatste foto van het jongetje, waarop te zien is hoe hij vlak bij de put zit. Het was dat beeld dat hen meteen deed overgaan tot de grootschalige reddingsactie.
20/01 12u30  ROYALS. Medewerker voorspelt doemscenario voor Harry en Meghan, broer Kate Middleton is plots een hunkDe afgelopen week is er weer veel gebeurd in de wereld van de royals. James Middleton, broer van Kate en Pippa, praatte openlijk over zijn depressie en wordt tegenwoordig ook gewoon hunk genoemd. En brak Meghan Markle weer een regeltje met haar donkere lippenstift? Alle nieuwtjes en roddels op een rij.
20/01 12u00  Vrouw verwijdert halve stoeptegel, maar dat kan haar tot 1.000 euro kostenIn de Bomenbuurt in Den Haag hebben mensen spontaan geld gedoneerd aan Lizzie van Dam, die met de gemeente overhoop ligt. De vrouw had een halve stoeptegel verwijderd om een tak meer ruimte te geven om te kunnen groeien. Maar dat kan haar meerdere dwangsommen opleveren die kunnen oplopen tot 1.000 euro, zegt de gemeente.
20/01 11u15  “Brad Pitt is samen met Charlize Theron”Amerikaans acteur Brad Pitt (55) en Zuid-Afrikaans-Amerikaans actrice Charlize Theron (43) zijn een koppel. Dat is althans wat de Britse tabloidkrant ‘The Sun’ beweert.
20/01 11u00  Oudste man ter wereld overleden op 113-jarige leeftijdDe Japanner Masazo Nonaka, de oudste man ter wereld, is zondag onverwacht overleden. Hij werd 113 jaar.
20/01 11u00  David Goffin beëindigt samenwerking met coach na vroege exit op Australian OpenDe wegen van David Goffin en zijn trainer Thierry Van Cleemput scheiden met onmiddellijke ingang. Dat maakte de Belgische tennisser zondagmorgen zelf bekend via sociale media. Goffin werd zaterdag op de Australian Open nog in de derde ronde uitgeschakeld door de Rus Daniil Medvedev.
20/01 10u15  Marc Coucke wil Belgen met zeldzame ziekte aan waanzinnig duur medicijn helpen: “Alles doen om deze mensen hun leven terug te geven!”Het nieuws dat tien Belgen met de levensbedreigende hersenziekte CTX hun broodnodige medicatie niet meer kunnen betalen omdat het Italiaanse farmabedrijf Leadiant het product de afgelopen tien jaar 335 keer duurder heeft gemaakt, heeft een gevoelige snaar geraakt bij Marc Coucke.
20/01 09u30  Noord-Ierse politie onderzoekt vermoedelijke bomautoDe politie in Noord-Ierland is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke aanslag met een bomauto in de stad Londonderry zaterdag. De politie in de stad, die Derry wordt genoemd door katholieken die gekant zijn tegen Brits bestuur, postte een foto van een brandende auto in Bishop Street, waar een rechtbank is gevestigd. Ze riep op om de locatie te mijden.
20/01 09u15  Het antivleesdiscours kan uw gezondheid schadenDe Vlaming eet nog altijd te veel vlees. Maar tegelijkertijd krijgen we te veel ongenuanceerde berichten te lezen over vleesconsumptie en de discussie verzandt te vaak in een wel-niet-vlees-debat.
20/01 08u45  Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in bekend Frans ski-oord CourchevelIn het bekende Franse ski-oord Courchevel is zondagochtend een grote brand uitgebroken, waarbij twee doden en vier zwaargewonden zouden zijn gevallen. Drie gebouwen gingen in vlammen op, maar de brandweer heeft de brand alweer onder controle.
20/01 08u45  170 migranten omgekomen bij twee schipbreuken op Middellandse ZeeOp de Middellandse Zee zijn de afgelopen twee dagen vermoedelijk 170 migranten omgekomen bij twee schipbreuken. Dat hebben VN-agentschappen zaterdagavond gemeld.
20/01 08u45  José Mourinho bevestigt onwaarschijnlijk verhaal: “Ik was aan het sterven in die wasmand”Na zijn ontslag bij Manchester United wacht José Mourinho nog op een nieuwe uitdaging als coach, maar ondertussen kluste hij even bij als analist bij BeIn Sports. Daar onthulde hij zaterdag een onwaarschijnlijk verhaal, dat dateert van zijn eerste periode bij Chelsea. Mourinho werd in 2005 geschorst door de UEFA, waardoor hij een dubbele ontmoeting met Bayern München dreigde te missen. Er deed al langer een verhaal de ronde dat de Portugees alsnog in de kleedkamers was geweest en dat hij met een wasmand de officials van de UEFA omzeilde. Bevestiging bleef uit, tot vandaag.
20/01 08u45  Opnieuw plofkraak op bankkantoor in HamontIn het Limburgse Hamont is vannacht een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van BNP Paribas Fortis, dat meldt Het Belang van Limburg.
20/01 07u45  Gluren bij BV's: Lesley-Ann Poppe toont op pikante foto hoe ze tot rust komt, Koen Wauters heeft nieuwe tattooNieuwe tattoos voor Koen Wauters, maar ook voor zijn vrouw, en Lesley-Ann Poppe en Kevin Janssens met ontbloot bovenlichaam: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
20/01 07u45  Prins Philip (97) kruipt meteen na ongeval weer achter het stuur… zonder gordelPrins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth II, heeft zich moeten verantwoorden bij de politie, nadat hij achter het stuur had plaatsgenomen zonder veiligheidsgordel. Twee dagen eerder was hij nog betrokken bij een ongeval, waarbij hij ongedeerd bleef.
20/01 07u45  Chaos compleet in Congo: beroep Fayulu verworpen, Tshisekedi uitgeroepen tot president na “grondwettelijke staatsgreep”Het Grondwettelijk Hof in Congo heeft het beroep van presidentskandidaat Martin Fayulu tegen de verkiezingsresultaten verworpen, en Félix Thisekedi officieel uitgeroepen tot president van het land. Fayulu spreekt nu van een “grondwettelijke staatsgreep”, en roept andere landen op zijn tegenstander niet te erkennen als president.
20/01 07u15  5 jaar nadat ze werd aangevallen door honden, spreekt Yuki (16) voor het eerst: “Ik heb de littekens eens geteld: het zijn er 111”Ze werd als 11-jarig meisje in 2014 in Riemst verminkt voor het leven, door elf losgebroken honden. Ze overleefde de aanval met heel veel geluk, maar kende ook moeilijke jaren. Vijf jaar na het drama spreekt Yuki Lahaye (16) voor het eerst.
20/01 07u15  Peter De Roover (N-VA) & Kristof Calvo (Groen): “Charles Michel zal zich verslikken in zijn koffie als hij dit leest”Ze zijn verslaafd aan het debat, en na het woelig eindejaar kennen ze de parlementaire trukendoos als hun broekzak. Maar met de regering in lopende zaken kunnen de fractieleiders Kristof Calvo (31, Groen) en Peter De Roover (56, N-VA) ook bewijzen dat het parlement nog iets klaar kan krijgen. De kans dat ze dat samen gaan doen, is eerder klein. “N-VA gaat altijd heel gretig in de hoek staan, om één tegen allen te spelen.” “En jullie zijn een partij van pastoors. Altijd die morele verontwaardiging en dat opgestoken vingertje.”
20/01 07u00  Jonge vrouw (21) schuift droomjob aan de kant om haar zieke vader te helpen. Nu is ze de “knapste truckchauffeur ter wereld”Het was altijd haar grote droom geweest om danslerares te worden, maar toen haar vader erg ziek werd, sloeg de Japanse Rino Sasaki (21) een andere weg in. Ze ging aan de slag als truckchauffeur om hem uit de nood te helpen. Sindsdien is ze wereldberoemd op Instagram, waar ze de “knapste truckchauffeur ter wereld” wordt genoemd.
20/01 06u45  Bestuurder ontsnapt verschillende keren aan ongeval op E40, maar op het einde loopt het toch misEen erg verwarde bestuurder heeft zaterdagnamiddag heel wat gevaarlijke manoeuvres uitgehaald op de E40 ter hoogte van Zwijnaarde. De persoon in kwestie zwalpte van links naar rechts, en belandde een paar keer nipt niet in de vangrails. Maar op het einde loopt het toch mis en veroorzaakt de bestuurder een ongeval. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
20/01 06u45  Fred Rutten verrast meteen met eerste opstelling bij AnderlechtAnderlecht werkte gisteren een laatste training af voor de must win-topper tegen AA Gent. Het basiselftal van de debuterende coach Fred Rutten ligt nu zo goed als vast. Opvallend daarbij: aanwinst Peter Zulj start na één training niet in de basis, het wordt Morioka of Gerkens en - nog opmerkelijker - Dimata speelt in principe niet.
20/01 06u45  Tunnels naar Spaans kleutertje boren zal nog minstens tot maandag duren: regen op komst, hoop slinktDe zoektocht naar het Spaanse jongetje dat nu al zes dagen vastzit in een honderd en tien meter diepe schacht in de buurt van Malaga, verloopt langzamer dan gepland. Het boren van de tunnels zal nog zeker tot maandag duren. Volgens El Pais hebben de reddingswerkers nog maar 15 meter diep geboord, de jongen zit op 60 meter diepte. Indien er geen problemen meer opduiken kunnen ze zondag starten met een het boren van een horizontale tunnel, de laatste stap in de redding van Julen. Een race tegen de klok, terwijl de hoop om de 2-jarige nog levend terug te vinden slinkt met de minuut.
20/01 06u45  N-VA neemt gokkende topsporters én hun entourage in vizierN-VA wil gokkende topsporters aan banden leggen. Een verbod zou er niet komen, wel een automatische screening zodat verdacht gedrag kan worden vastgesteld. De partij dient een wetsvoorstel in het parlement in, bericht De Zondag.
20/01 06u45  Waarom macho’s zich niet meer scheren met GilletteScheermesjesmerk Gillette kaapt de #MeToo-boodschap. Vanaf nu geen afgelikte macho’s meer in hun reclame, maar echte mannen die schuld bekennen aan seksistisch gedrag. Dat roept wereldwijd boze en hevige reacties op. En toch is het goed nieuws.
20/01 03u15  5 jaar nadat ze werd aangevallen door honden, spreekt Yuki (16) voor het eerst: “Nog altijd bang dat mijn huid gaat scheuren”Ze werd als 11-jarig meisje in 2014 in Riemst verminkt voor het leven, door elf losgebroken honden. Ze overleefde de aanval met heel veel geluk, maar kende ook moeilijke jaren. Vijf jaar na het drama spreekt Yuki Lahaye (16) voor het eerst.
20/01 03u15  Het verhaal van Roger, het gele hesje dat werd doodgereden: “Het einde van de maand viel bij ons op de 10de”Met God, vaderland of vakbond liet hij zich niet in. Maar boos was hij wel. “Genoeg was genoeg. Hij wilde doorgaan tot het einde.” Hoe Roger Borlez onder een camion sukkelde. Gesneuveld in het harnas, een geel hesje.
20/01 03u15  Evy Gruyaert: “Mijn carrière lijdt onder migraineaanvallen”Constante hoofdpijn deed haar al na enkele maanden stoppen met haar gloednieuwe webshop. Maar de migraineaanvallen die Evy Gruyaert (39) teisteren, zetten nu ook haar tv-carrière onder druk. “Ik heb vaak last van die zware migraine”, vertelt de presentatrice. “Zo erg zelfs dat het nu ook een invloed heeft op mijn professionele leven. Een aanval kan enkele uren duren. Onlangs kreeg ik er eentje tijdens de opnames van Stukken van Mensen. Ik heb me toen moeten terugtrekken in een donkere ruimte. Ik krijg meerdere aanvallen per maand, afhankelijk van mijn stressniveau. Ik probeer daarop te letten, maar helaas zijn er ook hormonale en genetische oorzaken die een aanval triggeren.”
19/01 22u45  Trump biedt verlenging van ‘Dreamers’-programma aan in ruil voor zijn muur, maar Pelosi schiet voorstel afOm een einde te maken aan de langste shutdown uit de geschiedenis van de VS is president Donald Trump bereid zijn om het Dreamers-programma te verlengen in ruil voor extra middelen voor zijn grensmuur. Maar nog voor Trump aan zijn speech begon heeft Nancy Pelosi de deal al afgeschoten. “Onacceptabel”, klinkt het.
19/01 22u45  Vrouw (26) dood aangetroffen in woning in Gent, twee mensen bewusteloos afgevoerdHet parket onderzoekt het overlijden van een 26-jarige vrouw. Ze werd zaterdag levenloos aangetroffen in een woning in Gent. Mogelijk gaat het om een CO-intoxicatie.
19/01 22u45  Antwerp heeft tegen Zulte Waregem genoeg aan twee klasseflitsenWervelend was het verre van, wel efficiënt. Dat is zowat de korte samenvatting van de 1-2-zege van Antwerp bij Zulte Waregem. Essevee was voor rust de betere ploeg, maar vergat zijn kansen af te maken. The Great Old kwam op voorsprong na een individuele fout achterin en Refaelov zette met een ingestudeerd nummertje de 0-2 op het scorebord. Bongonda milderde nog tot 1-2 in de absolute slotfase.
19/01 22u15  Aandachtige Stany Crets merkt montagefout op in LaLaLand, zie jij het ook?Wie LaLaLand gezien heeft, heeft het wellicht nooit opgemerkt. Maar een aandachtige Stany Crets heeft gezien dat er een montagefout in de film is geslopen. Zie jij het ook? Let op! Het antwoord bevindt zich op het einde van de video.
19/01 22u00  Krijgt Trump zo zijn financiering? Verlenging van ‘Dreamers’-programma in ruil voor zijn muurOm een einde te maken aan de langste shutdown uit de geschiedenis van de VS, zou president Donald Trump bereid zijn om het Dreamers-programma te verlengen in ruil voor extra middelen voor zijn grensmuur. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media zaterdag, in afwachting van een “belangrijke” mededeling van de president.
19/01 22u00  Napoli verbijsterd over bizarre uitspraak van voetbalbond omtrent omstreden rode kaart Koulibaly: “Vernederend”De rode kaart die Kalidou Koulibaly kreeg tegen Inter blijft staan en dus is de verdediger van Napoli geschorst tegen Lazio. De Senegalees, ex-Genk, werd het slachtoffer van racisme (oerwoudgeluiden) in Milaan, maar de Italiaanse voetbalbond wil niet weten van een kwijtschelding.
19/01 22u00  Actrice Tatjana Simic (55) maakt legendarisch beeld uit ‘Flodder’ na voor haar eigen “33yearchallenge”De voormalige actrice Tatjana Simic (55), vooral bekend als Kees Flodder, kan zich niet vinden in de nieuwe internethype: de 10yearchallenge. Zij vindt dat iedereen wat dankbaarder mag zijn voor het feit dat we ouder mogen worden en reageerde daarom op haar geheel eigen manier.
19/01 21u30  Tunnels naar Spaans kleutertje boren zal nog minstens 36 uur duren: regen op komst, hoop slinktDe zoektocht naar het Spaanse jongetje dat nu al zes dagen vastzit in een honderd en tien meter diepe schacht in de buurt van Malaga, verloopt langzamer dan gepland. Het boren van de tunnels zal nog zeker 36 uur duren. Volgens El Pais hebben de reddingswerkers al 15 meter diep geboord, de jongen zit op 60 meter diepte. Indien er geen problemen meer opduiken zullen ze zondag kunnen starten met een het boren van een horizontale tunnel, de laatste stap in de redding van Julen. Een race tegen de klop en de hoop om de 2-jarige Julen nog levend terug te vinden slinkt met de minuut.
19/01 21u30  Tientallen auto’s beschadigd: politie pakt twee verdachten opDe Antwerpse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongemannen opgepakt die verdacht worden van zware vandalisme in Zwijndrecht en op Linkeroever. Vooral in de omgeving van de Blancefloerlaan is er veel schade.
19/01 21u30  Transfer op komst? Trainer van Dries Mertens zou “moord plegen” voor sterspeler uit EredivisieNapoli jaagt al een tijdje op zijn eerste titel sinds 1990 en kan in de strijd tegen Juventus alle hulp gebruiken. In die optiek is de interesse in PSV-speler Hirving Lozano niet erg verrassend.
19/01 21u30  Een ode aan de echte, traditionele machovent: “Of moeten we medelijden hebben met hem?”Man, man, man. Weet je wat ze nu zeggen? Dat de man – de echte, traditionele machovent – een gevaar is voor de gezondheid. Dat besluit de Amerikaanse Vereniging voor Psychologen na dertien (!) jaar onderzoek. Ik zal u eens wat zeggen: het is door dat soort berichten dat een gezonde jongen zich terstond onwel begint te voelen. Het is tijd om een lans te breken voor de echte man. Hij heeft het nodig.
19/01 20u30  Gele hesjes gaan ploeg van RTL te lijf tijdens betoging in NamenEen ploeg van de nieuwsuitzending van de Franstalige zender RTL is zaterdagnamiddag lastiggevallen toen ze een reportage aan het draaien was over een bijeenkomst van de “gele hesjes” in Namen. RTL diende een klacht in, zo meldt de zender.
19/01 20u30  24 vrachtwagens in beslag genomen bij transportfirma in IeperBij een grootscheepse actie van de sociale inspectie bij een Ieperse transportfirma zijn 67 chauffeurs verhoord en 24 vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen, zaterdag.
19/01 20u30  Ex-spitsen van Anderlecht aan het feest: hattrick van Henry Onyekuru, Stefano Okaka scoort bij zijn debuutTerwijl Anderlecht speurt naar aanvallende versterking, doen enkele voormalige aanvallers van paars-wit de netten trillen in het buitenland. Zo luisterde Stefano Okaka zijn debuut bij het Italiaanse Udinese op met een doelpunt en steekt Henry Onyekuru in bloedvorm. De dribbelvaardige Nigeriaan, tegenwoordig actief bij de Turkse topclub Galatasaray, tekende zaterdag voor een hattrick tegen Ankaragucu.
19/01 20u00  Dit zijn de meest exclusieve wagens van het Autosalon: “Wordt nieuwe dienstwagen van James Bond”Er zakten zaterdag heel wat mensen af naar Brussels Expo voor de allereerste dag van het Autosalon. Onze reporter was er ook en ging op zoek naar de meest exclusieve wagens. Een testritje maken, mocht echter niet. “Wie héél geïnteresseerd is, kan eventueel een testrit maken, maar joyriders laten we niet toe”, klinkt het.
19/01 19u45  Nieuwe details geven verklaring voor “selfiedood” van jong koppelNieuwe details uit een autopsieverslag hebben mogelijk een verklaring gegeven voor de plotse dood van een jong koppel. De twee Indiase reisbloggers vielen 250 meter naar beneden toen ze een selfie wilden nemen op het iconische uitkijkpunt Taft Point in Yosemite National Park, in de Amerikaanse staat Californië.
19/01 19u15  Kinderen van 0 tot 4 jaar samen in één klas, werkt dat? Hier doen ze het gewoon‘Kindcentrum’, heet het nogal ambtelijk. Een groep met ­baby’s, peuters én kleuters tussen 0 en 4 jaar, achttien in ­totaal. Niet omdat er te weinig leerlingen zijn om een klas te vormen, maar een bewuste keuze. Want zo leren de kleinsten van de ­groten en zorgen de oudsten mee voor de jongsten. De primeur is voor De Tandem in Brugge, de school die ook een crèche is, of de crèche die ook een school is.
19/01 19u15  Elio Di Rupo (PS) ziet Jambon (N-VA) als premier van België niet zitten: “Onbespreekbaar”“Jambon eerste minister? Dat is onbespreekbaar.” Ex-premier Elio Di Rupo ziet de ambities van ex-minister van Binnenlandse Zaken Jambon niet zitten. Hij trekt voor N-VA de Kamerlijst als kandidaat-premier. “Mijn politieke doel is confederalisme”, klinkt het vandaag in Franstalige media.
19/01 19u00  Fractieleiders Peter De Roover en Kristof Calvo na de machtsovername van het parlement: “Charles Michel zal zich verslikken in zijn koffie als hij dit leest”Ze zijn verslaafd aan het debat, en na het woelig eindejaar kennen ze de parlementaire trukendoos als hun broekzak. Maar met de regering in lopende zaken kunnen de fractieleiders Kristof Calvo (31, Groen) en Peter De Roover (56, N-VA) ook bewijzen dat het parlement nog iets klaar kan krijgen. De kans dat ze dat samen gaan doen, is eerder klein. “N-VA gaat altijd heel gretig in de hoek staan, om één tegen allen te spelen.” “En jullie zijn een partij van pastoors. Altijd die morele verontwaardiging en dat opgestoken vingertje.”
19/01 18u15  Politie dwarsboomt feestje voor drifters: Poco Loco rotonde heel de dag bewaaktIn de loop van zaterdag zijn verschillende wagens afgezakt naar het rotonde bij Poco Loco in Roeselare. Bedoeling was om er te driften naar aanleiding van een filmpje van een driftende paarse Porsche op de rotonde dat viraal ging.
19/01 17u30  Federers accreditatie, Serena versus umpire en huilen op de parking: de opvallendste momenten van 5 dagen Australian OpenDe Australian Open is intussen al een kleine week bezig en dus komt ook de eindstrijd steeds dichterbij. Maar tussen al het tennisgeweld door vallen er ook heel wat nieuwtjes te rapen in Australië. Wist u bijvoorbeeld dat er een nieuw tenniskoppel ontstaan is? Dat Serena Williams opnieuw kritiek uitte tegenover een umpire? En dat ook Roger Federer niet zomaar overal kan binnenwandelen? Wij penden de meest opvallende momenten van de eerste vijf dagen Australian Open voor u neer.
19/01 17u30  “Zeer verontrustende zaak”: man gearresteerd die kinderen lokte via ‘Fortnite’In de Amerikaanse staat Florida is een veertiger gearresteerd voor het misbruik van een minderjarige en het bezit van kinderpornografie. De man gebruikte het populaire computerspel ‘Fortnite’ om kinderen in de val te lokken.
19/01 17u30  Wilde politieachtervolging: bestuurder rijdt met 200 km/u in tegengestelde richting: “Had schrik van de politie”De politie heeft vrijdag een jongeman opgepakt die op 5 januari bij een politieachtervolging met 200 kilometer per uur in de tegengestelde richting op de autoweg reed in de provincie Luik, zo heeft het parket van Luik zaterdag gemeld. Verscheidene voertuigen moesten zich toen aan de kant zetten om een aanrijding te vermijden.
19/01 16u45  Dolleman ramt 14 voertuigen in verschillende gemeentes: “Plots remde hij, keerde hij om en reed op ons in”In onder meer Izegem en Ingelmunster is een man in de nacht van vrijdag of zaterdag op een 14-tal voertuigen ingereden waarbij verschillende gewonden vielen. Zo ramde hij ook de wagen van de 21-jarige Arne A. uit Izegem, die na een avondje stappen thuis werd afgezet. “We dachten echt dat hij ons zou doodrijden.”
19/01 16u15  “Bye bye Xbox”: wraakactie van bedrogen jonge vrouw (24) gaat viraalDe wraakactie van een jonge vrouw (24) uit Groot-Brittannië is viraal gegaan via Facebook. Nadat haar vriend Josh Maddock haar had bedrogen, zette Georgia Jackson zijn Xbox One met vier spelletjes te koop voor de spotprijs van drie (!) pond.
19/01 16u00  Vijftigtal mensen nemen afscheid van doodgereden ‘geel hesje’ in LuikIn Luik is zaterdag afscheid genomen van Roger Borlez, de man die vorige week vrijdag bij een betoging van ‘gele hesjes’ op de autoweg E25 in Visé door een vrachtwagen aangereden werd en om het leven kwam. Hij was 49 jaar oud.
19/01 16u00  Stervende oudjes en meer stemgerechtigde jongeren: vanaf vandaag zijn meer Britten tegen dan voor BrexitVandaag is ‘Crossover Day’ in Groot-Brittannië: volgens het peilingbureau YouGov zijn er voortaan meer voorstanders van een verlengd Brits verblijf in de Europese Unie dan tegenstanders, zonder dat er ook maar iemand van mening veranderd is. De verklaring is dat intussen zoveel oudere mensen, die overwegend voor de Brexit stemden, overleden zijn, en dat in de plaats voldoende jonge mensen stemgerechtigd geworden zijn.
19/01 15u30  VIDEO. Zware uitslaande brand op bedrijventerrein in EekloZaterdagvoormiddag ontstond in het bedrijvenpark van Balgerhoeke in Eeklo een zware uitslaande brand met veel rookontwikkeling in een loods van de firma Haverbeke-Roegiers.
19/01 15u15  Een strakke buik of sixpack zónder buikspieroefeningen: onze trainer legt uit hoe je dat doetGoed nieuws: wie een wasbordje nastreeft, stopt beter meteen met crunches of sit-ups. Hoe pak je het wel aan? Onze personal trainer Roy Vermeulen geeft tips.
19/01 15u15  Al 66 doden bij gigantische ontploffing in MexicoEr zijn al 66 doden en tientallen gewonden gevallen bij de explosie van een brandstofleiding in Mexico. De explosie deed zich voor in het dorpje Tlahuelilpan, in de staat Hidalgo, 100 km ten noorden van de hoofdstad. Dat meldt Omar Fayad, gouverneur van Hidalgo. In een eerste balans lag het aantal doden nog op 21 doden.
19/01 15u00  Bart De Wever haalt uit naar andere partijen na heisa over humanitaire visa: “De wellust druipt ervan af: N-VA moet eraan”Bart De Wever blijft Theo Francken steunen, ook nu de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie in het oog van de storm staat door vermeende fraude met humanitaire visa. De N-VA-voorzitter is dan ook verontwaardigd door de brede kritiek op Francken. “Sinds Marrakech is het duidelijk: N-VA moet eraan”, aldus De Wever aan VTM Nieuws.
19/01 15u00  Red Lions laten meteen punten liggen in gloednieuwe Pro League na dolle slotfase tegen SpanjeDe Red Lions hebben hun eerste wedstrijd sinds ze vorige maand wereldkampioen werden, niet kunnen winnen. In hun eerste wedstrijd van de Pro League, een nieuwe hockeycompetitie, verloren de Lions van Spanje. Het zag er nochtans lang goed uit, maar in de laatste minuten gaven de Belgen een dubbele voorsprong weg: het werd 2-2 na de reguliere speeltijd, de shoot-out werd door Spanje met 2-0 gewonnen.
19/01 14u15  Advocaat Jef Vermassen over mogelijke internering van Kim De Gelder: “Nabestaanden weten van niets”De nabestaanden van zijn slachtoffers waren niet op de hoogte van het feit dat Kim De Gelder binnenkort mogelijk geïnterneerd wordt. Dat zegt hun advocaat Jef Vermassen vandaag aan VTM Nieuws.
19/01 13u30  Nieuwe problemen bij zoektocht naar Spaans kleutertje in diepe schacht: nieuwe rotsblokken en regen op komstDe zoektocht naar het Spaanse jongetje dat nu al zes dagen vastzit in een honderd en tien meter diepe schacht in de buurt van Malaga, verloopt langzamer dan gepland. Door complicaties zijn de reddingsdiensten zaterdagvoormiddag nog niet kunnen beginnen met het boren van de bergingstunnel. De hoop om de 2-jarige Julen nog levend terug te vinden slinkt intussen dag na dag.
19/01 13u30  Het wordt bibberen: sneeuw en vrieskou op komstMet nachtvorst en waarschuwingen voor gladde wegen lijkt de winter stilaan echt in het land. Ook de komende dagen blijft het winters koud. Overdag flirten de temperaturen met het vriespunt en dinsdag is er mogelijk sneeuw op komst.
19/01 13u30  Sekscoach en model met “bewijzen tegen Trump” opgepakt in RuslandHet Wit-Russische model annex sekscoach Anastasia Vashukevich, die beweert bewijzen te hebben voor Russische inmenging in de verkiezingscampagne van Trump, is eerder deze week door Thailand uitgeleverd aan Rusland. Meteen na haar landing werd ze gearresteerd.
19/01 13u30  Heeft Thierry Henry alweer een Rode Duivel op het oog? “Hij wil Marouane Fellaini lenen tot het einde van het seizoen”Marouane Fellaini is een kuitblessure enkele weken out, maar daarom staat de wereld van de middenvelder nog niet stil. De 31-jarige Rode Duivel zou volgens The Daily Mail interesse genieten van AS Monaco, waar Thierry Henry momenteel hoofdtrainer is. De Franse legende, assistent-trainer bij de Rode Duivels tijdens het voorbije WK, zou Big Fella tot het einde van het seizoen willen huren van Manchester United.
19/01 13u00  Bizar incident in Brazilië: jeugdspeler wordt tijdens wedstrijd getroffen door bliksemschichtVoetballen in slecht weer is nooit makkelijk, maar een U20-wedstrijd in Brazilië heeft een wel heel ongebruikelijk einde gekend door een onweer. Henrique, een verdediger van Agua Santa, werd tijdens de wedstrijd tegen Atletico Mineiro vlak voor affluiten getroffen door een bliksemschicht. De jongeman ontsnapte als bij wonder aan ernstige verwondingen.
19/01 13u00  Genk-fans halen zwaar uit naar politie en burgemeester Sint-Truiden: “Ze hebben dit meer dan een kwartier laten gebeuren”Minstens vijf gewonden, zestien beschadigde bussen en heel wat getraumatiseerde kinderen: dat is de trieste balans van de rellen na de Limburgse derby. Supporters van STVV bekogelden gisterenavond na de match de bussen van de KRC Genk-fans. “Een laffe daad van STVV. Ik wijs ook naar de politie en burgemeester van Sint-Truiden”, zegt Rudy Claessens van supportersvereniging OSV. “Ze hebben dit meer dan een kwartier laten gebeuren.”
19/01 12u45  Waarom Meghan niet op het verjaardagsfeestje van schoonzus Kate wasKate Middleton, de hertogin van Cambridge, heeft begin januari haar 37ste verjaardag gevierd met een groots feest. Toch waren er twee opvallende afwezigen: Meghan Markle en prins Harry. Zij waren nergens te bespeuren. Een bewijs van hun vete of was er toch een andere reden voor hun afwezigheid?
19/01 12u45  Elf relschoppers opgepakt nadat supportersbussen van Racing Genk bekogeld werdenNa de Limburgse derby tussen STVV en Racing Genk werd vrijdagavond een vijftal bussen met Genk-supporters met straatstenen bekogeld. De politiediensten hebben elf relschoppers kunnen oppakken. Die werden bestuurlijk aangehouden en mochten in de loop van de nacht beschikken. De vijf bussen liepen schade op. Er sneuvelden onder meer enkele ruiten. Enkele supporters liepen kwetsuren op.
19/01 12u30  De Lijn moet illegale reclame van bussen halen na klacht van burgerOpenbaarvervoersmaatschappij De Lijn moet illegale gokreclame verwijderen van zijn bussen na opmerkingen van een burger. Dat laat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag weten.
19/01 12u00  Nieuwe problemen bij zoektocht naar Spaans jongetje in diepe schachtDe zoektocht naar het Spaanse jongetje dat nu al zes dagen vastzit in een honderd meter diepe schacht in de buurt van Malaga, verloopt langzamer dan gepland. Door complicaties zijn de reddingsdiensten zaterdagvoormiddag nog niet kunnen beginnen met het boren van de bergingstunnel.
19/01 12u00  Onze reporter gaat uit de kleren als naaktmodel: “Ze houdt een potloodje op ter hoogte van mijn kruis. Zo koud is het hier toch niet?”Paniek in de academies te lande: er heerst een nijpend tekort aan naaktmodellen. Vroeger hadden ze die voor het uitkiezen, nu wil niemand zich nog blootgeven voor 12,39 euro per uur. En dus trok onze reporter naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Kortrijk. “We zijn blij dat je gekomen bent. De verwarming staat al aan.”
19/01 12u00  Man vermoordt advocate die hem verdedigde nadat hij zijn vrouw had vermoordEen man, die zestien jaar geleden veroordeeld werd voor de moord op zijn vrouw, heeft nu ook de advocate die hem destijds verdedigde om het leven gebracht. Dat melden de Spaanse autoriteiten.
19/01 11u30  De Lijn moet illegale reclame van bus halen na klacht van burgerOpenbaarvervoersmaatschappij De Lijn moet illegale gokreclame verwijderen van zijn bussen na opmerkingen van een burger. Dat laat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag weten.
19/01 11u30  Brent (14) koopt zak appels, en krijgt er ook een nieuwe auto bijBrent Maes (14) wist even niet waar hij het had. Na een spannende finale won de knaap zomaar een auto via de eindejaarsactie van de Unie Handelaars zone 50 in Sint-Gillis-Waas. Er mee rijden mag hij uiteraard nog niet, maar zijn ouders en broer hebben alvast gezegd enkele jaren voorzichtig met de Fiat te rijden vooraleer Brent zelf de sleutels écht in handen krijgt.
19/01 10u30  Voormalige assistente van Mariah Carey dient klacht in wegens misbruik: “Ik kreeg slagen en er werd op mij geplast”Lianna Shakhnazaryan, de voormalige assistente van Mariah Carey, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse zangeres en haar manager. Naar eigen zeggen werd ze fysiek en mentaal misbruikt toen ze voor hen werkte.
19/01 10u00  Speciaal aanklager Mueller ontkent dat Trump zijn ex-advocaat bevel gaf om te liegen, president slaat wild om zich heen op Twitter: “Heel trieste dag voor de journalistiek”Speciaal aanklager Robert Mueller heeft, heel ongebruikelijk, gereageerd op een artikel van nieuwssite BuzzFeed dat vrijdag heel wat stof heeft doen opwaaien in Washington. De nieuwssite schreef dat president Donald Trump zijn vroegere advocaat Michael Cohen de opdracht gaf te liegen in zijn getuigenis voor het Congres over de plannen om in Moskou een Trump Tower te bouwen. “De beschrijving van BuzzFeed van specifieke verklaringen aan de speciaal aanklager, en de karakterisering van documenten en getuigenissen verkregen door de aanklager zijn niet nauwkeurig”, liet Mueller weten aan BuzzFeed. Verdere toelichting gaf hij niet.
19/01 09u30  Einde verhaal voor Elise Mertens en David Goffin op Australian Open: landgenoten kansloos uitgeschakeld in derde rondeMet David Goffin en Elise Mertens zijn vannacht de laatste twee Belgische profs gesneuveld op de Australian Open. Goffin ging kansloos onderuit tegen de Rus Medvedev, Mertens liet kans na kans liggen in de eerste set tegen de Amerikaanse Keys en kraakte daarna volledig.
19/01 09u30  Jan Jambon waarschuwt Walen: “Als de Franstaligen links kiezen, zal België onbestuurbaar worden”“Als we dertig procent halen, zijn we in Vlaanderen incontournabel en is het ook moeilijk om federaal zonder ons te regeren”, kijkt kandidaat-premier Jan Jambon (N-VA) in De Tijd vooruit naar de verkiezingen in mei. En als dat tot onbestuurbaarheid leidt, is dat maar zo: “Als dat de trigger is voor confederalisme, is dat een goede zaak.”
19/01 09u30  Banken mogen langer openblijven: tot 22 uur, in het weekend of zelfs op feestdagenDe Belgische banksector heeft een akkoord bereikt om ruimere openingsuren mogelijk te maken: zou zouden kantoren tijdens de week (in uitzonderlijke gevallen) tot 22 uur en op zaterdagnamiddag open mogen blijven, en ook op zon- en feestdagen klanten mogen ontvangen. Dat meldt De Tijd zaterdag.
19/01 09u15  Zware klap voor drugswereld: ex-voetballer, zakenman, personal trainer en helikopterpiloot op heterdaad betrapt met cocaïneFederale rechercheurs van het Kali-team hebben een grote drugslijn naar Antwerpen drooggelegd, waarbij grote hoeveelheden cocaïne werd verstopt in fruitpulp. De speurders arresteerden vijf drugssmokkelaars toen ze in een loods in Lint een container aan het uitladen waren.
19/01 09u15  President Trump kondigt “groot nieuws” aan over Mexicaanse muur: omzeilt hij straks Democraten met nationale noodsituatie?President Donald Trump zegt dat hij “groot nieuws” heeft over de “humanitaire crisis” aan de grens van de Verenigde Staten met Mexico, en de ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid als gevolg van de discussie over die muur. Trump zal het nieuws zaterdag om 21 uur Belgische tijd bekendmaken, schrijft hij vrijdagavond op Twitter.
19/01 08u15  Jasper Philipsen pakt eerste WorldTour-zege Down Under na deklassering van Caleb EwanJasper Philipsen heeft vannacht zijn eerste World Tour-zege gepakt: onze landgenoot van UAE Team Emirates werd uitgeroepen tot winnaar na de deklassering van Caleb Ewan in de laatste massaspurt van de Santos Tour Down Under.
19/01 07u45  Geen Belgen meer op Australian Open: Elise Mertens en David Goffin kansloos uitgeschakeldMet David Goffin en Elise Mertens zijn vannacht de laatste twee Belgen gesneuveld op de Australian Open. Goffin ging kansloos onderuit tegen de Rus Medvedev, Mertens liet kans na kans liggen in de eerste set tegen de Amerikaanse Keys en kraakte daarna volledig.
19/01 07u30  Tien Belgen met zeldzame ziekte vrezen voor hun leven omdat farmabedrijf geneesmiddel 335 keer duurder maakt: “Pure maffia”Tien Belgen die lijden aan de zeldzame en levensbedreigende ziekte CTX moeten het al twee maanden zonder medicatie doen, omdat het Italiaanse farmabedrijf dat het medicijn produceert de prijs in tien jaar 335 maal duurder heeft gemaakt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Tot woede van de patiënten en hun families, die spreken over “pure maffia”-praktijken.
19/01 07u15  Ouders Kim De Gelder 10 jaar na Fabeltjesland: “Onze zoon is ziek. En mensen die ziek zijn, die laat je niet in de steek”“Er gaat geen dag voorbij dat we er niet aan denken. We staan er nog steeds elke dag mee op, en gaan er mee slapen.” Tien jaar na de dodelijke raid in kinderdagverblijf Fabeltjesland blikken de ­ouders van Kim De Gelder terug op de daden van hun zoon, zijn levenslange veroordeling en de procedure om hem alsnog te laten interneren. “De gezondheid van Kim is enorm achteruitgegaan. Mentaal gedraagt hij zich nu als een zesjarige. Hij praat enkel nog maar over snoepjes.”
19/01 07u00  De Vlaamse overheid organiseert een groepsaankoop voor elektrische auto’s. Een buitenkans of toch niet?Tot 15 mei kunt u een elektrische wagen kopen via een groepsaankoop, georganiseerd door de Vlaamse overheid. Een buitenkans? Wij zochten het uit.
19/01 07u00  Zeker twintig doden bij gigantische ontploffing in MexicoBij een explosie aan een brandstofleiding in Mexico zijn zeker twintig personen om het leven gekomen. Minstens 54 anderen raakten gewond, zegt de gouverneur van de staat Hidalgo, Omar Fayad, vrijdagavond op tv-zender Foro TV.
19/01 07u00  Man probeert auto te bevrijden die vastzit tussen slagbomen, tot hij trein op zich af ziet komenIn de Zwitserse stad Uster kwam een vrouw woensdag in een zeer hachelijke situatie terecht. De dame zat op een overweg tussen de slagbomen en wist niet meer wat te doen. Een man die toevallig in de buurt was, nam dan maar het stuur over, maar kon niet op tijd verhinderen dat een trein tegen het voertuig botste.
19/01 06u45  David Goffin kansloos uitgeschakeld op Australian Open door RusOnze landgenoot David Goffin (ATP 22) is op de Australian Open in Melbourne in de derde ronde uitgeschakeld door de Rus Daniil Medvedev (ATP 19). Goffin verloor in 3 sets: 2-6, 6-7 (3/7) en 3-6. De wedstrijd duurde 2 uur en 3 minuten.
19/01 02u30  Ouders Kim De Gelder 10 jaar na Fabeltjesland: “Wat hij gedaan heeft, is verschrikkelijk. Maar je blijft je kind graag zien”“Er gaat geen dag voorbij dat we er niet aan denken. We staan er nog steeds elke dag mee op, en gaan er mee slapen.” Tien jaar na de dodelijke raid in kinderdagverblijf Fabeltjesland blikken de ­ouders van Kim De Gelder terug op de daden van hun zoon, zijn levenslange veroordeling en de procedure om hem alsnog te laten interneren. “De gezondheid van Kim is enorm achteruitgegaan. Mentaal gedraagt hij zich nu als een zesjarige. Hij praat enkel nog maar over snoepjes.”
19/01 02u30  Opnieuw “pech” voor Antwerps parkeerbedrijf: na de directeur zat ook de boekhoudster in de kassaNiet alleen de technisch directeur van het Antwerpse parkeerbedrijf Apcoa stal jarenlang miljoenen euro’s kleingeld uit parkeerautomaten. Ook de ex-boekhoudster wordt nu vervolgd omdat ze een half miljoen euro zou hebben verduisterd. In totaal verloor het ­bedrijf daardoor ruim vijf miljoen euro. “Dit is gewoon pech”, reageert de ­topman van Apcoa.
19/01 02u30  In ons land rijden nog 9.000 negentigplussers rond. Zijn ze een gevaar op de weg?97 jaar is hij, prins Philip, de man van de Queen. En deze week veroorzaakte hij nog een ongeval met zijn terreinwagen. Dat zal hem er echter niet van weerhouden opnieuw achter het stuur te kruipen. Ook zijn leeftijdsgenoten blijven trouwens mobiel: in ons land rijden nog 9.000 negentigplussers rond. Maar hun leeftijd maakt hen nog geen gevaar op de baan.
19/01 02u30  Koen Crucke als blonde vamp op hoge hakken, Johny Voners als zijn partnerKoen Crucke (66) als blonde vamp op hoge hakken, en Johny Voners (73) als zijn partner. Voor de Vlaamse versie van de spraakmakende musical La Cage aux Folles ondergaan ze een complete transformatie.
19/01 02u30  Dit is het nieuwe logo van Studio Brussel4 februari. Die dag stelt Studio Brussel zijn aangekondigde facelift voor, inclusief wijzigingen in het zendschema en verschuivingen met de presentatoren. En daarmee meteen ook haar nieuwe visie en imago. Daar hoort uiteraard ook een nieuw logo bij, dat de radiozender nu al onthult. Daarmee gaat de herkenbare rode ovale vorm eruit. Na vijftien jaar – jawel, u wordt oud.
19/01 02u30  Het klimaatrapport van onze ministers: rode cijfers voor groene plannenSpijbelen voor het klimaat, dat betekent ook dat jongeren lessen mislopen en mogelijk zelfs een buis riskeren. Allemaal voor de klimaatzaak. Het leverde hen alvast het oor op van de politiek. Maar zouden de heren en dames politici zelf het examen overleven? Of is de buis op het vak klimaat onafwendbaar? Wij gingen na wat de ministers er tot nu toe van bakten en stelden vast dat het veel beter kan.
19/01 02u30  De comeback van een legendarische kinderprogramma. “Tik Tak is geniaal in al zijn eenvoud”Omdat het schaduwmeisje en de dansende aap wat korrelig ogen. En de pakjes van de peuters nogal gedateerd. Daarom steekt Ketnet Junior Tik Tak dit najaar in een nieuw kleedje. Maar aan het eenvoudige concept van bedenker Mil Lenssens wordt niet geraakt. “Dat is trouwens geïnspireerd op de balletjes van de Lotto”, zegt zijn dochter.
19/01 00u15  Rellen breken uit na Limburgse derby: supportersbussen bekogeldDe Limburgse voetbalderby eindigde in mineur. Op de Halmaalweg verzamelden een 100-tal hooligans, vermoedelijk uit Maastricht, die rellen schopte. Vijf bussen werden beschadigd, in sommige gevallen konden die niet verder en moesten de supporters wachten op nieuwe bussen. De N3, waar de bussen geparkeerd stonden, was ook rond middernacht nog afgesloten door de massaal aanwezige politiemacht.
18/01 23u00  Racing Genk boekt straffe zege in dolle derby tegen STVVLeider Racing Genk heeft in zijn eerste wedstrijd van 2019 geen steek laten vallen. Nochtans kwam het twee keer op achterstand in het duel tegen gouwgenoot STVV, maar met enkele vloeiende aanvallen zette blauw-wit de scheve situatie alsnog recht: 2-3. Getekend: Samatta, Trossard, Ndongala en natuurlijk Pozuelo. Genk loopt meteen tien punten uit op eerste achtervolger Club Brugge. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.
18/01 22u15  Jonge vrouw sterft nadat haar paard in volle galop instort door slagaderbeukTijdens een oefenrit met haar paard is een Britse amazone overleden. De 22-jarige Natasha kwam ten val nadat haar paard bezweek aan een slagaderbreuk. Voor beiden kwam alle hulp te laat.
18/01 21u45  Wolf Naya of August tot op straat gejaagd tijdens drukjacht: “Wij hebben er echt wel genoeg van”Tijdens een drukjacht op everzwijnen in Leopoldsburg hebben jagers een van de beschermde wolven, Naya of August, tot op straat gejaagd. De wolf kwam daardoor tussen het verkeer terecht, maar bleef ongedeerd. Jan Loos van natuurvereniging Welkom Wolf is woest. “Als er bij zulke absurde drukjachten een ongeluk zou gebeuren, gaan wij niet aarzelen om de Vlaamse overheid en het Agentschap voor Natuur en Bos voor de rechter te dagen”, klink het. “Wij hebben er echt wel genoeg van.”
18/01 21u30  Triatleet Bart Aernouts stelt nieuw project voor: “Op zoek naar die extra paar procentjes om Hawaï te winnen”Bart Aernouts (34) heeft vrijdagavond op de Bioracer-stand van Velofollies zijn nieuwe sportieve project voorgesteld. De nummer twee van het voorbije WK Ironman triatlon in Hawaï trok na acht jaar de deur achter zich dicht van de Belgische Bmc-Vifit-Uplace-ploeg en koos voor een eigen omkadering. “Misschien dat dit mij helpt om die laatste stap te zetten om Hawaï te winnen”, legde hij uit voor onze camera.
18/01 21u15  Trump en Kim Jong-un gaan elkaar opnieuw ontmoetenDe Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar “eind februari” een tweede keer ontmoeten. Dat heeft het Witte Huis vrijdag bekendgemaakt. Waar de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet aangekondigd.
18/01 21u15  Kim De Gelder kan binnen vijf jaar invrijheidsstelling aanvragen, maar “internering zou veiligste optie zijn”Kim De Gelder, die veroordeeld is voor de moorden in een kinderdagverblijf en die op een 73-jarige vrouw, kan in theorie binnen een vijftal jaar zijn voorlopige invrijheidsstelling aanvragen. Of toch als hij niet geïnterneerd wordt. Volgens vier experten en zijn advocaat is dat wel degelijk nodig. “Dat is het veiligste voor onze maatschappij”, klinkt het.
18/01 21u15  Na zijn vrijlating: Arne neemt afscheid in ‘Thuis’Na alle valse aantijgingen van zijn vermeende betrokkenheid bij de moord op de Chinese zakenman in De Withoeve, heeft Arne een onverwachte beslissing genomen in ‘Thuis’. Hij vertrekt naar zijn ouders in Zwitserland om zijn gedachten daar even op een rijtje te zetten.
18/01 21u15  Mooi: AA Gent-doelman Yannick Thoelen krijgt steun van fans KV Mechelen na persoonlijk dramaMooi beeld van Achter de Kazerne: de fans van KV Mechelen kwamen naar de thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare met een spandoek waarop ‘Sterkte Yannick’ stond. Een steunbetuiging aan AA Gent-doelman Yannick Thoelen, die eerder deze week zijn te vroeg geboren kindje verloor. Bij AA Gent zijn ze zeer te spreken over de actie en spraken ze hun dank al uit op sociale media.
18/01 20u30  Theo Francken bijt van zich af: “Dit zijn indianenverhalen, er valt mij niets te verwijten”Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over de kritiek die hij over zich heen krijgt naar aanleiding van de fraudezaak met humanitaire visa. Dat blijkt uit een interview aan VTM Nieuws. De voormalige staatssecretaris van Asiel en Migratie blijf achter zijn vluchtelingenbeleid staan. “Men probeert mij hier dingen aan te smeren die pertinent onjuist zijn”, klinkt het.
18/01 20u30  Ex-manager R. Kelly in opspraak na “terroristische bedreigingen” tegen vader van slachtofferDe gewezen manager van zanger R. Kelly heeft zich vrijdag aangegeven bij de politie. James Mason wordt ervan beschuldigd de vader van een van zijn vermeende slachtoffers met de dood bedreigd te hebben. Na het betalen van een borgsom is hij vrijgelaten, maar hij moet wel uit de buurt van de familie van de vrouw blijven.
18/01 20u00  In dit zonovergoten Italiaans dorp staan huizen te koop voor een euroWie naarstig op zoek is naar een leuke woning en toch een beperkt budget heeft, vindt misschien iets van zijn gading in het Siciliaanse dorp Sambuca. Daar staan momenteel huizen te koop voor slechts één euro.
18/01 20u00  Vijf wagens botsen in Craeybeckxtunnel: twee gewonden, lang aanschuiven op E19Op de E19 van Brussel richting Antwerpen zijn vrijdagavond om iets na 17 uur vijf voertuigen betrokken geraakt in een aanrijding in de Craeybeckxtunnel, waardoor drie van de vier rijstroken versperd zijn. Dat zegt de federale wegpolitie.
18/01 19u30  De getuigenis die de hele rechtszaal stil kreeg: “Ik leef als een mama van wie de vleugels zijn afgeknipt”“Alexandre was een charmante jongen. Hij leefde echt met zijn hart.” Dat vertelde Annie Adam (68) vrijdagochtend in de Brusselse assisenzaal, waar het proces over de aanslag in het Joods Museum wordt gevoerd. Haar zoon Alexandre Strens (26) stond aan het onthaal van het museum toen Mehdi Nemmouche er zonder enige emotie genadeloos begon te schieten.
18/01 19u15  Twee chauffeurs van bussen vol kinderen betrapt onder invloed: minister Bellot wil verplicht alcoholslotBij een controle donderdag op de parking van Flanders Expo in Gent zijn twee chauffeurs van autocars betrapt onder invloed van alcohol. Dat meldt de lokale politie, die de bussen controleerde die vooral schoolkinderen naar een onderwijsbeurs brachten. Voor minister van Mobiliteit François Bellot is de maat vol: hij wil een verplicht alcoholslot laten installeren in autocars en bussen, zegt hij bij VTM Nieuws.
18/01 19u15  Jagers schieten vijftien everzwijnen in HeverleeOp initiatief van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) hebben vrijdag 50 jagers en 70 spoorzoekers een ‘stille drukjacht’ georganiseerd om het aantal everzwijnen in het Meerdaalwoud in Heverlee onder controle te houden. Daarbij werden 15 dieren geschoten. Het was al de derde keer dat het ANB samen met zowel Vlaamse als Waalse jagers en een aantal lokale landbouwers een dergelijke jacht organiseerde.
18/01 19u00  Geert Bourgeois (N-VA) over zijn imago, zijn grootste ontgoocheling en Jean-Marie Dedecker: “Hij heeft een ego en stijl die niet de mijne zijn”Geert Bourgeois gaat naar Europa. “Ver is dat niet. Tien minuutjes te voet. Ik ken de weg al.” Hij alludeert op De Woordvoerder van De Ideale Wereld die hem eerder deze week te kijk zette, mét zijn medeweten en medewerking. “Ik heb daar bijzonder smakelijk om gelachen, ook al heeft mijn eigen woordvoerster me er enigszins ingeluisd.” Bij deze: Geert Bourgeois heeft humor, al zal hij nooit een lachebekje worden. Maar die grijze sok – met de uitstraling van een onderpastoor volgens iemand uit Middelkerke – dat is hij ook niet. Zegt hij. “Er is niemand, ook niet binnen de partij, die zegt: Geert, hou er mee op, het gaat niet meer.”
18/01 18u30  Vriendinnetje van tienerpooier bevalt onverwacht en laat baby achter in het ziekenhuisEen van de slachtoffers van Leonardo J. is vlak na het proces van de vermeende tienerpooier in allerijl naar het ziekenhuis gegaan met hevige buikpijn, daar beviel ze van een baby. Niemand wist echter dat de 19-jarige C. zwanger was. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Na de bevalling liet ze het kind achter in het ziekenhuis. Het Antwerpse parket bevestigt dat het op de hoogte is gebracht van de zaak en volgt de situatie op.
18/01 18u30  Rechter leest twintiger die zijn buurmeisje Laura (1,5) doodreed de les: "Onthutsend dat hij niet is opgedaagd bij politie"Dat Jonathan M. (22) na het drama dat zich op 2 september 2017 afspeelde in de Taeymanslaan in Turnhout nog een joint rookte en nadien nooit opdaagde bij de politie, gaat er bij de rechter niet in. Toch krijgt de jongeman een veel mildere straf dan eerst was uitgesproken.
18/01 18u30  Waaghals springt vanop elfde verdieping uit grootste cruiseschip ter wereld: “Dom en roekeloos gedrag”Dat de Amerikaan Nick Naydev geen last heeft de de. De 27-jarige kerel kwam tijdens een cruise op de Symphony of the Seas op het bizarre idee om uit het schip te springen… ter hoogte van de elfde verdieping. Een filmpje dat hij eerder deze week op Instagram dropte, schokt intussen duizenden kijkers.
18/01 18u15  Slachtoffer van tienerpooier bevalt onverwacht en laat baby achter in het ziekenhuisEen van de slachtoffers van tienerpooier Leonardo J. is vlak na het proces van de jongeman in allerijl naar het ziekenhuis gegaan met hevige buikpijn. Daar beviel ze van een baby, echter niemand wist dat de 19-jarige C. zwanger was. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Na de bevalling liet ze het kind achter in het ziekenhuis.
18/01 18u15  Nieuw bij Het Nieuwsblad: ontdek vanaf maandag Sjotcast, onze podcast over voetbalVoetbal zit tussen de oren. Dat mag je nu letterlijk nemen, want vanaf maandag kan je elke week luisteren naar Sjotcast, de voetbalpodcast van Het Nieuwsblad. In Sjotcast delen voetbaljournalisten Guillaume en Gert, ondersteund door eindredacteur Lars hun eigen ervaringen en verhalen. Het trio gaat op zoek naar de m/v van de week, trekt op kruistocht tegen de niet altijd even smakelijke broodjes in de Belgische perszalen, mijmert over Spaanse autoritjes met Thorgan Hazard en droomt van een Duvel (of twee) met Frank Boeckx.
18/01 17u45  Opnieuw waarschuwing voor code geel voor gladde wegen: “Wees waakzaam”Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt van vrijdagnamiddag tot en met zaterdagmiddag voor een code geel voor gladheid in het hele land. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand op de wegen nauwgezet op en zal indien nodig uitrijden om te strooien.
18/01 17u45  Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino over vertrek Mousa Dembélé: “Eén van de beste die ik ben tegengekomen”Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino heeft op zijn persconferentie vrijdagmiddag Mousa Dembélé (31) een open doekje gegeven. De Rode Duivel verliet Londen voor het Chinese Guangzhou R&F. “Hij is één van de beste spelers die ik ben tegengekomen”, aldus Pochettino.
18/01 17u30  Jonge vrouw raakt als bij wonder lichtgewond na spectaculair ongevalEen jonge vrouw heeft vrijdagochtend wel erg veel geluk gehad bij een spectaculair ongeval in Brugge. Ze raakte er met haar wagen van een parallelweg van de A11 en belandde meters lager in de gracht. Als bij wonder raakte ze slechts lichtgewond.
18/01 17u30  Man vindt baby in zak aan de kant van de weg, vlak voor vuilniswagen arriveertEen schroothandelaar heeft een pasgeboren baby gered van een vreselijke dood in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal. Het kindje werd gevonden in een vuilniszak aan de kant van de weg, vlak voordat een vuilniswagen kwam aanrijden.
18/01 17u15  Onze man ging al een kijkje nemen op het nieuwe Autosalon: dit waren zijn opvallendste vaststellingenOf het nu op twee of op vier wielen staat, op gewone brandstof of elektrisch rijdt: op het 97ste Autosalon vindt iedereen zijn ding. Wij mochten voor de officiële opening al eens gaan kijken.
18/01 17u00  Twee nieuwe songs van Abba pas tegen de zomer klaar; er komt geen albumDe met spanning verwachte nieuwe songs van de Zweedse popgroep Abba laten nog wat op zich wachten, zo heeft ex-manager Görek Hanser vrijdag tegenover de krant Augsburger Allgemeine laten weten.
18/01 16u45  VS in rep en roer: “Donald Trump gaf zijn ex-advocaat Michael Cohen het bevel om te liegen tegen het Congres”De VS staat in rep en roer: twee federale agenten hebben de nieuwsredactie van Buzzfeed anoniem toevertrouwd dat Donald Trump zijn voormalige advocaat Michael Cohen heeft opgedragen om te liegen over de onderhandelingen over een Trump Tower in Moskou. Het gaat om een bijzonder zware beschuldiging aan het adres van de Amerikaanse president. De Democraten vragen een onderzoek. Intussen blijft de shutdown maar duren.
18/01 16u45  Heldhaftige werknemer rijdt brandende auto door poort om drama te vermijdenEen werknemer van een autobedrijf in Torhout kon vanmiddag verhinderen dat het bedrijf van zijn baas in vlammen op ging. De man schepte een brandende wagen met een vorkheftruck op en reed die door een gesloten poort. Hij kreeg wel teveel rook binnen tijdens zijn heldendaad.
18/01 16u45  Maja kreeg chronisch vermoeidheidssyndroom op haar 15de: “Ik ben door een hel gegaan”Maja Verstraeten (26) uit Antwerpen doctoreert aan de UAntwerpen op elementaire deeltjesfysica. Maar tien jaar geleden miste ze bijna twee jaar op school omdat ze het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) had. “Ik was 15 en wist niet wat me overkwam.”
18/01 16u15  Eerste keer gladde wegen en spoeddiensten al meteen overspoeld met breukenVoor het eerst sinds lang dook het kwik onder nul vannacht, met gladde wegen en voetpaden tot gevolg. En dat at hebben ze op de Vlaamse spoeddiensten geweten. In het UZ Leuven kregen ze liefst 20 breuken binnen, in het AZ Sint-Jan Brugge 15.
18/01 16u15  Defecte slagbomen veroorzaken bijna drama: auto’s ontsnappen als bij wonder aan botsing met treinDeze automobilisten mochten vorig jaar van erg veel geluk spreken dat dit niet erger is afgelopen. Op 9 november bleken de slagbomen aan een overgang in het Amerikaanse Mokena ruim een uur lang defect. De gevolgen waren bijna desastreus, getuige de bewakingsbeelden die spoorwegmaatschappij Metra afgelopen woensdag vrijgaf.
18/01 16u15  Nadat al 8 vrouwen getuigden, gaan de beschuldigingen verder: “Morgan Freeman misbruikte stiefkleindochter”Acteur Morgan Freeman werd eerder al door acht vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, maar nu komen er ook beschuldigingen over misbruik in zijn familie. De grootmoeder van ene E’Dena Hines werd woedend tijdens het proces van de moordenaar. Ze gaf niet de dader (haar zoon) Lamar Davenport de schuld van de dood van E’dena, maar de beroemde Amerikaanse acteur.
18/01 16u00  Belg opgepakt die de wereld afreisde om koffers te stelen op luchthavensNet voor hij het vliegtuig richting Vietnam zou opstappen, heeft de politie een 57-jarige Belg kunnen oppakken die de wereld rondreisde om koffers te stelen op luchthavens. Het lukte hem 27 keer, bekende hij.
18/01 16u00  Britse pers raakt niet uitgeschreven over de knieën van Meghan Markle. Zie jij waarom?Meghan Markle is sinds haar huwelijk met prins Harry ontzettend populair. Die populariteit is enkel nog gestegen door haar zwangerschap en er werd al lustig gewed op het geslacht en de naam van het kindje dat in de lente het levenslicht zal zien. Populair zijn in het Verenigd Koninkrijk betekent echter ook dat de pers de hertogin van Sussex nauwlettend in de gaten houdt. Tijdens een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling ontdekte iemand iets bizars in de knieën van Meghan. Zie jij het ook of heeft de Britse pers een overschot aan fantasie?
18/01 16u00  De Oostkantons bestaan vandaag 100 jaar. Maar wie woont daar nu eigenlijk?Vandaag is het exact 100 jaar geleden dat België er de Oostkantons bijkreeg. Een lap van 1.051 km2 en een kleine 100.000 inwoners als compensatie voor het leed van WO I. We horen er weinig over, maar toch heeft ook ‘Ostbelgien’ zijn bekende inwoners. Een gewezen kindsterretje, bijvoorbeeld. Of een populaire Vlaamse schrijver, en een hoofdaanklager.
18/01 16u00  Bende op heterdaad betrapt bij overladen enorme partij cocaïneDe federale politie van Antwerpen heeft afgelopen week vijf mannen aangehouden in het kader van een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. De vijf mannen werden op heterdaad betrapt toen ze een grote hoeveelheid cocaïne aan het uitladen waren in een loods in Lint. De vijf verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.
18/01 16u00  Kleuter in levensgevaar na verdrinking in zwembad in Louvain-la-NeuveDe jongen van 4,5 jaar die donderdagochtend verdronk in een privézwembad in Louvain-la-Neuve verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat is vrijdagmiddag vernomen van het parket Waals-Brabant.
18/01 15u30  “Knapste meisje ter wereld” doet mee met #10YearChallenge, maar maakt gênante blunderOp sociale media draait de #10YearChallenge op volle toeren: heel wat bekende en minder bekende gezichten posten er een foto uit 2009 naast één van vandaag. Ook het “knapste meisje ter wereld” deed mee met de rage, maar ze maakte wel een gênante fout.
18/01 15u30  VIDEO Hoe laag is dit? Dieven pikken voedselpakketten van minderbedeeldenVan de allerarmsten steel je niet. En toch is het gebeurd. Bij IVCA. Dat is het Intercultureel Vrouwen-centrum in Antwerpen. Een organisatie die zich inzet voor kwetsbare vrouwen met een migratie-achtergrond. Dieven namen er naast geld en laptops ook voedselpakketten mee. 
18/01 15u00  Tijd begint na vijf dagen in put te dringen voor Julen: “We zullen hem zeker vinden, en hopen dat hij nog zal leven”De reddingswerkers starten vandaag met het graven van een verticale tunnel in de hoop Julen, de tweejarige peuter die zondag in een 110 meter diepe put is gevallen, te kunnen redden. “Niemand twijfelt eraan dat we hem zullen vinden”, zegt een afgevaardigde van de lokale overheid aan Europa Press. “En we hopen dat hij nog zal leven.”
18/01 15u00  Veel gekker moet het niet worden: wat ziet de Britse pers in de knieën van Meghan?Meghan Markle is sinds haar huwelijk met prins Harry ontzettend populair. Die populariteit is enkel nog gestegen door haar zwangerschap en er werd al lustig gewed op het geslacht en de naam van het kindje dat in de lente het levenslicht zal zien. Populair zijn in Groot-Brittannië betekent echter ook dat de pers de hertogin van Sussex nauwlettend in de gaten houdt. Tijdens een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling ontdekte iemand iets bizar in de knieën van Meghan. Zie jij het ook of heeft de Britse pers een overschot aan fantasie?
18/01 15u00  Fred Rutten voor vuurdoop bij Anderlecht: “Ik ben geen Tita tovenaar, nu primeert het resultaat”Anderlecht kende een 2018 om heel snel te vergeten. De Brusselaars staan momenteel vijfde in de stand, maar verloren dit seizoen in de competitie al zeven keer en het spel deed bijwijlen pijn aan de ogen. Hein Vanhaezebrouck ruimde plaats voor Fred Rutten, die zijn ploeg op stage al wat kon vormgeven. De Nederlander hield vandaag een persconferentie voor zijn vuurdoop op AA Gent aanstaande zondag. “Verliezen is bij Anderlecht nooit een optie.”
18/01 15u00  Twee chauffeurs van bussen vol kinderen betrapt onder invloed van alcoholBij een controle donderdag op de parking van Flanders Expo in Gent zijn twee chauffeurs van autocars betrapt onder invloed van alcohol. Dat meldt de lokale politie, die de bussen controleerde die vooral schoolkinderen naar een onderwijsbeurs brachten.
18/01 15u00  Zangeres Kesha deelt selfie zonder make-up: "Ik zie mezelf graag zoals ik ben"De Amerikaanse zangeres Kesha (31) draagt meestal een dikke laag make-up om haar sproetjes te verdoezelen, maar in 2019 is ze van plan om het anders aan te pakken. Ze wil aan de wereld laten zien hoe ze er echt uitziet en begon aan het goede voornemen met een selfie, helemaal au naturel, op Instagram.
18/01 14u30  Belgische duiker speelt zichzelf in film over redding van Thaise voetballertjes uit grot: “Alles is 100 procent waar”De redding van twaalf voetballertjes en hun trainer uit een grot in Thailand is een half jaar na de feiten al verfilmd. In ‘The Cave’ speelt de Belgische duiker die hielp bij de redding zichzelf. “Alles in de film is 100 procent waar”, zegt hij aan AFP.
18/01 14u30  Vervelend nieuws voor BV-kapper Jochen VanhoudtBV-kapper Jochen Vanhoudt heeft slecht nieuws gekregen bij de dokter. Hij kampt met botnecrose in zijn schouder, een aandoening waarbij een stukje botweefsel afsterft. Een vervelend probleem voor een kapper, dat kan opgelost worden met een operatie.
18/01 14u15  Strandjutter Oliver Bolte krijgt levenslang voor dubbele moordHet hof van assisen heeft Oliver Bolte (44) veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moorden op zijn moeder Renate Bolte (71) en op Norbert Bocher (49). De beschuldigde stak na de moorden zijn woning in Blankenberge in brand. De verdediging had 27 jaar voorgesteld.
18/01 14u15  Moeder klaagt “vrouwonvriendelijke alfabetlessen” in Brusselse school aan: “Schokkend en respectloos”Een Ierse vrouw pikt het niet dat haar zoontje in zijn Brussels school het alfabet leert aan de hand van “vrouwonvriendelijke” stereotypen. Ze postte de foto’s op Twitter en krezeg meteen bijval van veel andere vrouwen. “Dit is schokkend en respectloos”, klinkt het.
18/01 14u15  Belgische spijbelende scholieren ook in Zweden nieuwsDe 12.500 scholieren die donderdag op straat kwamen in ons land voor het klimaat, zijn ook nieuws in het buitenland. Zo haalde de actie bijvoorbeeld de Zweedse pers.
18/01 14u15  Dieven stelen voedselpakketten: "Dat je van de allerarmsten gaat stelen, doet pijn"Het Intercultureel Vrouwen-centrum in Antwerpen heeft op korte tijd twee keer dieven over de vloer gehad. Bij de organisatie die zich inzet voor kwetsbare vrouwen met een migratie-achtergrond namen de inbrekers naast geld en laptops ook voedselpakketten mee. 
18/01 14u15  Parkinsonpatiënt raakt tijdens autorit gedesoriënteerd en is hele nacht op de dool, met zware gevolgenP.R., een 73-jarige man uit het Limburgse Gingelom, lijdt al jaren aan de ziekte van Parkinson. Tijdens een autorit in de zomer van 2016 raakte hij compleet in de war en belandde hij uren later op de E40. De gevolgen waren niet te overzien.
18/01 14u15  Dolle cijfers: Manchester City heeft het “duurste elftal”, de zwaarste loonlast is voor een andere topclubDe UEFA heeft voor de tiende keer een rapport uitgebracht over de financiële toestand van de Europese voetbalclubs. Altijd interessant is de strijd om de titel van “duurste elftal”. Dit keer wordt die gewonnen door Manchester City.
18/01 14u15  Nadat 8 vrouwen getuigden, gaan de beschuldigingen verder: “Morgan Freeman misbruikte stiefkleindochter”Acteur Morgan Freeman werd eerder al door acht vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, maar nu komen er ook beschuldigingen over misbruik in zijn familie. De grootmoeder van ene E’Dena Hines werd woedend tijdens het proces van de moordenaar. Ze gaf niet de dader (haar zoon) Lamar Davenport de schuld van de dood van E’dena, maar de beroemde Amerikaanse acteur.
18/01 14u15  Eerste communistische schepenen van België leggen de eed af: “We slaan een blad om in de geschiedenis”Zelzate heeft als eerste gemeente in de Belgische geschiedenis twee schepenen van PVDA. De nieuwe raad is donderdagavond geïnstalleerd onder het oog van een zeer enthousiast publiek.
18/01 13u30  Wetenschappers trekken aan alarmbel: veel meer diersoorten kritiek bedreigd dan eerder gedacht“We moeten dringend de status van diersoorten herzien, want er zijn er veel meer bedreigd dan we oorspronkelijk dachten.” Dat is het gezamenlijke statement van verschillende wetenschappers die de populatie van dieren in kaart brengt. Zij willen ongeveer zeshonderd diersoorten toevoegen aan de lijst van bedreigde diersoorten, in de hoop hun naderend lot van uitsterven te kunnen tegenhouden.
18/01 13u30  Moeder van een van de slachtoffers aanslag Joods Museum getuigt: “Ik vraag maar één ding: gerechtigheid”Als eerste van een hele reeks getuigen op het proces over het Joods Museum heeft de moeder van slachtoffer Alexandre Strens vrijdagochtend gesproken. “Ik vraag maar één ding: gerechtigheid voor Alexandre”, zei de vrouw. “Ik heb vertrouwen in het gerecht.”
18/01 12u30  Jonge kerels beledigen conducteur: trein geëvacueerd en afgelastDe trein Mol-Hasselt is donderdagavond rond half acht afgelast na een incident tussen twee jonge passagiers en de conducteur. De treinbegeleider filmde de discussie met de jongeren, die volgens hem geen geldig treinticket hadden. De jongeren spraken dit tegen, maar zetten een “grote mond op”, waardoor de conducteur hen verzocht de trein te verlaten. De treinbegeleider riep uiteindelijk om dat de trein halt zou houden in Beverlo omdat de “jonge gasten niet stopten met onnozel te doen” en hij in het station wilde wachten op de veiligheidsdiensten.
18/01 12u15  OVERZICHT. Dit zijn de lijsttrekkers voor de volgende verkiezingenSlechts enkele maanden na de gemeenteraadsverkiezingen trekken we opnieuw naar de stembus. Tijdens de verkiezingen op 26 mei 2019 moet drie keer gestemd worden: voor het federaal (de Kamer), regionaal (Vlaanderen, Wallonië of Brussel) en Europees niveau. Inwoners van Brussel kleuren zelfs nog een vierde bolletje in.
18/01 12u15  Polaire vortex in drieën gebroken: krijgen we nu dan een echte winter?Daar is de polaire vortex weer. Aan het begin van dit jaar heeft hij zich in drie delen gesplitst, waarvan eentje volgens sommige modellen onze kant op komt. Als die zich nestelt in de atmosfeer boven ons land, zullen we dat geweten hebben, zo klinkt het.
18/01 12u15  Roekeloze student heeft nog maar 7 dagen zijn rijbewijs, maar na recordaantal overtredingen al meteen rijverbod van vijf jaarEen student automechanica is zeven dagen na het behalen van zijn rijbewijs al meteen veroordeeld tot vijf jaar rijverbod. Hij liet een recordaantal verkeersovertreding optekenen in het centrum van Lokeren en ging daarna op de vlucht voor de politie.
18/01 12u15  Marc (53) verliest 128 jaar oude bistro onverwacht na dispuut: “Nooit meer ribbetjes à volonté”Eind april worden de laatste ribbetjes op de grill van ’t Hespekotje gegooid. De legendarische bistro verdwijnt na 128 jaar door een dispuut met de huisbaas. Een zware klap voor uitbater Marc Degroote en zijn partner Sabrina Steyaert. 'We hadden net nog een nieuwe bar van 24.000 euro besteld.'
18/01 12u15  Bestuurder Mercedes negeert brandweerwagen met loeiende sirenes (met alle gevolgen van dien)Een Chinese vrouw wilde met haar Mercedes nog snel een kruispunt oversteken, maar een brandweerwagen op weg naar een interventie was haar te snel af. De truck - met loeiende sirenes - botste hard tegen de auto van de vrouw, waardoor ze tegen een taxi terechtkwam. “Ze zal voor de volle honderd procent moeten opdraaien voor het ongeval omdat ze geen voorrang gaf aan een prioritair voertuig”, klinkt het bij de lokale overheid. De vrouw raakte lichtgewond, maar verder kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.
18/01 11u30  Vleermuizen vallen uit bomen, fruit kookt vanzelf en nachttemperaturen boven 36 graden: hittegolf in Australië bereikt hoogtepuntHet was er de voorbije dagen al bijzonder heet, en vandaag wordt het er nóg warmer: de hittegolf in Australië bereikt vrijdag een hoogtepunt. Het is er intussen zo warm dat zelfs ’s nachts de temperaturen niet zakken onder 36 graden.
18/01 11u30  Slecht nieuws voor BV-kapper Jochen VanhoudtBV-kapper Jochen Vanhoudt heeft slecht nieuws gekregen bij de dokter. Hij kampt al maanden met een pijnlijke schouder en nu blijkt dat hij aan een aandoening lijdt waarbij het bot op die plaats langzaam afsterft.
18/01 11u30  Vijftien maanden voorwaardelijk voor geel hesje dat stenen gooideDe Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdagochtend de verdachte E.F. veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf met volledig uitstel van vijftien maanden. De man gooide tijdens de eerste betoging van de gele hesjes op 30 november met een steen en verwondde ook een agent toen hij zich verzette bij zijn aanhouding.
18/01 11u30  Claire (33) is dol op hardlopen, maar alleen… in de vorm van een penisClaire, een 33-jarige vrouw uit het Amerikaanse New Jersey, rent graag hard. Welke route ze neemt, maakt niet zoveel uit: als het maar in de vorm van een penis is. De vrouw heeft intussen 10.000 volgers verzameld op haar Instagramaccount ‘Dick Run Claire’.
18/01 11u00  H&M lanceert nieuw winkelconceptOnline shoppen is de toekomst? Als het van de Zweedse modegigant H&M afhangt, alvast niet helemaal. De winkelketen experimenteert namelijk met een nieuw winkelconcept om de shop ervaring naar een hoger niveau te tillen. Dat schrijft Fashion United.
18/01 10u45  Mercedes neemt het op tegen brandweerwagen (maar delft het onderspit)Een Chinese vrouw wilde met haar Mercedes nog snel een kruispunt oversteken, maar een brandweerwagen op weg naar een interventie was haar te snel af. De truck - met loeiende sirenes - botste hard tegen de auto van de vrouw, waardoor ze tegen een taxi terechtkwam. “Ze zal voor de volle honderd procent moeten opdraaien voor het ongeval omdat ze geen voorrang gaf aan een prioritair voertuig”, klinkt het bij de lokale overheid. De vrouw raakte lichtgewond, maar verder kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.
18/01 10u30  Pure nostalgie: legendarische peuterreeks 'Tik Tak' krijgt nieuw seizoenVanaf dit najaar brengt Ketnet Junior een nieuwe reeks van 'Tik Tak' uit. Dat nieuws werd vanochtend gebracht bij Debecker op Radio 1 waar Inge Bollens te gast was. Zij is de kleindochter van de bedenker van 'Tik Tak' Mil Lenssens en was zelf één van de bekende ‘Tik Tak-kindjes’.
18/01 10u30  Waarom blurt China de oren van mannelijke tv-sterren?Het duikt steeds vaker op in Chinese media: beelden van mannen waarvan de oren geblurd zijn. Wat hebben die mannen aan hun oren dat de autoriteiten niet willen laten zien?
18/01 10u15  Theo Francken over kritiek op humanitaire visa: "Ze hebben bloed geroken, ze zullen blijven proberen me te doen vallen."Theo Francken blijft volledig achter zijn vluchtelingenbeleid staan, en zou zijn manier van werken met visa ook nu niet anders aanpakken. Dat zei hij op ROBtv, na een tumultueuze zitting in de kamer donderdagmiddag.
18/01 10u15  Ontvoering in maffiastijl in hartje Brussel: politie kan gefolterde man uiteindelijk bevrijden uit kelderDe Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft een man ternauwernood uit de handen van zijn brutale ontvoerders kunnen redden. Het slachtoffer werd de hele nacht door zijn gijzelnemers mishandeld, en moest in allerijl naar het ziekenhuis gebracht worden.
18/01 10u15  Waarom je kopje koffie binnenkort wel eens slechter zou kunnen smakenGeniet van uw kopje troost nu het nog kan. Zes op de tien wilde koffiesoorten staan op uitsterven. Net nu we ze nodig hebben om nieuwe commerciële variëteiten te maken voor een warmere planeet.
18/01 09u45  Wereldwijd netwerk rond vervalsing tenniswedstrijden leidt naar BelgiëDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u45  We krijgen te weinig vitamines binnen maar melk en brood kunnen oplossing biedenEen belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat. Maar in een druilerig land als het onze is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Maar ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende.
18/01 09u30  Dit woord krijgen kinderen niet over hun lippen en zo overtuig je hen om het toch te zeggenSlechts vijf letters, en toch is het een van de moeilijkste woorden ter wereld om gezegd te krijgen: sorry. Veel liever verzinnen kinderen de gekste smoesjes. Jeugdauteur Stefan Boonen maakte er een boek over, maar waarom is sorry zo’n moeilijk woord voor kinderen? En hoe leer je hen dat het soms toch nodig is om excuses aan te bieden?
18/01 09u30  Belg is spilfiguur in hallucinant netwerk rond vervalsing tenniswedstrijdenDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u15  Duitse prins in ons land geflitst aan 260 km/uurPrins Marcus Von Anhalt, die fortuin maakte met zijn nachtclubs en vaak in de ‘boekjes’ staat, is in ons land veroordeeld tot een boete van 4.000 euro omdat hij met zijn Mercedes aan 260 km/u. werd geflitst. De man zal de boete met plezier betalen en er geen boterham minder voor moeten eten. De zoon van actrice Zsa Zsa Gabor erfde het fortuin van zijn moeder en heeft ook een schatrijke stiefvader.
18/01 09u15  Bieke krijgt rode kaart op autokeuring door … oude wegenvignettenEen rode kaart bij de autokeuring alleen omdat er wegenvignetten aan de ruit hangen: dat was het resultaat van Biekes bezoek aan de keuring in Geel. Er werd haar verteld dat er een nieuwe wet is die zegt dat oude vignetten niet meer aan de ruit mogen hangen. Volgens GOCA gaat het om een inschattingsfout, want een nieuwe regel is er niet.
18/01 09u15  Oeps: autoramen en voordeur aan diggelen door snoeiwerken op spoorDoor snoeiwerken op het spoor in Harelbeke sneuvelden minstens twee ramen van wagens en één voordeur. Er kwamen steentjes in de snoeimachine terecht en die donderden naar beneden.
18/01 09u15  Thomas De Gendt heeft eerste prijs van seizoen beet, maar dat was niet zijn hoogtepunt van de dag: “Zo lang op moeten wachten”De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton - Scott) heeft vrijdag de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De rit was het decor van de eerste lange vlucht van Thomas De Gendt van dit jaar: de ontsnappingskoning van Lotto Soudal liet in de finale de rest van de kopgroep achter zich maar moest zich finaal tevredenstellen met de prijs van de strijdlust. Zijn eerste (troost)prijs van het seizoen was echter niet het belangrijkste voor De Gendt.
18/01 08u45  Electrabel vreest grote onbeschikbaarheid kerncentrales eind 2019Engie Electrabel vreest dat het het volgende winter (2019-2020) met drie kernreactoren minder zal moeten doen. Dat schrijft de energieproducent in een brief van 11 januari aan ontslagnemend minister van Energie Marie Christine Marghem. Dat meldt Le Soir vrijdag.
18/01 08u45  Supersnel 5G-internet belandt op de lange baanDe veiling van radiofrequenties voor het toekomstige mobiele 5G-netwerk is niet meer voor dit jaar. Een veiling in de eerste helft van volgend jaar is het “meest optimistische scenario”, stelt ontslagnemend minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld). De kans dat het nog later is, is groot, schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag.
18/01 08u45  AUSTRALIAN OPEN. Federer blijft op koers voor record, Sharapova mept titelverdedigster Wozniacki naar huisDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel bij de vrouwen al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova. In het dubbelspel staat onze landgenote Kirsten Flipkens in de achtste finales.
18/01 08u30  Moord op studente schokt ‘een van de veiligste steden ter wereld’: jonge vrouw was aan de telefoon met haar zus toen ze werd aangevallenEen uitwisselingsstudente uit Israël die in Australië aan het studeren was, werd deze week vermoord. Opvallend: op het moment dat ze werd aangevallen door de vermoedelijke moordenaar, was de jonge vrouwe aan het facetimen met haar zus. De feiten speelden zich af in Melbourne. De politie kon intussen een verdachte arresteren.
18/01 08u30  Britse prins Philip (97) gaat over de kop met zijn Range RoverDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige man van koningin Elizabeth II bleef ongedeerd.
18/01 08u30  KMI waarschuwt met code geel voor gladde wegdekken: “Opgepast, natte weggedeelten zijn bevroren”“Vanmorgen is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten”, zo laat het Koninklijke Meteorologisch Instituut weten. Vooral in het oosten van het land is het uitkijken, enkel voor de kust geldt er geen code geel. “Daar is er sprake van aanvriezende mist.” Het is dan ook raadzaam om de rijstijl aan te passen aan de gladde ondergrond.
18/01 08u30  Werken aan ingestorte brug kunnen vier maanden duren: "Veerpont nodig om kinderen naar school te brengen"De brug van Humbeek zal zeker nog een viertal maanden niet toegankelijk zijn. Dat is het gevolg van een ongeval waarbij een vrachtschip donderdag tegen de brug knalde. Ondertussen hebben alle omliggende gemeenten een omleidingsplan uitgestippeld.
18/01 08u30  AUSTRALIAN OPEN. Federer blijft op koers voor record, Sharapova mept titelverdedigster naar huisDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova.
18/01 07u30  Experts over drama in ‘Thuis’: “We proberen niet mee te huilen met de nabestaanden, maar achteraf...”Nadat Sandrientje in ‘Thuis’ door de fictieve artsen hersendood werd verklaard, moeten Ann en Mayra beslissen of ze hun 10-jarige dochtertje laten gaan. Maar de realiteit overtreft de fictie. Professor Geert Meyfroidt, al vijftien jaar actief op intensieve zorgen, weet als geen ander hoe zwaar het is om zo’n hartverscheurend nieuws aan ouders te verkondigen. Want wat gebeurt er echt als de machines bij een kind worden stopgezet?
18/01 06u45  “Kucam vervalste ook leeftijden in functie van hogere uitkeringen”Melikam Kucam (N-VA) werd donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter voor fraude met humanitaire visa. Intussen wordt ook onderzocht of Kucam fraudeerde met sociale woningen. En nu bekijken speurders ook of hij uitkeringsfraude pleegde.
18/01 06u45  Levensgevaarlijk manoeuvre om vrachtwagen in te halen: “Kon alleen nog uitwijken naar tweede vak”Een grijze Volkswagen haalt een vrachtwagen op een wel heel gevaarlijke manier in op de R4 richting Zelzate. Nadat de bestuurder bijzonder nipt invoegt voor de truck, gaat hij ook nog eens vol op de remmen staan. “Het enige wat ik kon doen om de auto te ontwijken, was naar het tweede vak verkassen”, klinkt het bij de vrachtwagenchauffeur. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
18/01 06u45  OCMW Antwerpen moet inbinden over privédetectivesFons Duchateau (N-VA), de vroegere Antwerpse OCMW-voorzitter, heeft met lange tanden de door privé­detectives gevoerde onderzoeken naar steuntrekkers stopgezet.
18/01 06u30  Nancy Pelosi stelt ‘State of The Union’ van Trump uit, dus neemt hij revanche en schrapt hij haar reis naar BrusselTegen de achtergrond van de strijd rond de Amerikaanse begroting en de gedeeltelijke “shutdown” van federale overheidsdiensten heeft president Donald Trump een buitenlandse reis van voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden geschrapt. Na kritiek van de Democraten schrapte hij daarna ook de reis van zijn delegatie naar Davos.
18/01 06u00  Meer dan 8.000 Belgen verdienen onbelast bijEen halfjaar na de invoering van het nieuwe statuut “plussen” maken meer dan 8.000 mensen gebruik van het systeem om tot 6.000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Vooral in de sportsector slaat het nieuwe systeem aan.
18/01 06u00  Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagensDe Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
18/01 03u30  Voetganger is nog lang geen koning: enkel in Portugal en Italië sterven meer voetgangers in het verkeerAuto’s laten stoppen vijf meter voor het zebrapad en voetpaden veilig afscheiden van de rijweg. Het zijn enkele voorstellen van Touring om het aantal voetgangers dat sterft in het verkeer te doen dalen. Uit onderzoek van de mobiliteitsorganisatie blijkt dat België op de derde slechtste plek staat in West-Europa.
18/01 03u30  Nederlander die geel hesje doodreed, gaat maandag weer aan de slag. “Thuis zitten tobben heeft geen zin”De Nederlandse trucker Ron D. (47), die vrijdag een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrij­lating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”
18/01 03u30  CLUBNIEUWS. Borussia Mönchengladbach denkt aan Leandro Trossard om Thorgan Hazard te vervangenPozuelo doet het seizoen uit in Genk, en de competitieleider laat ook andere basisspelers deze maand niet meer gaan. Maar intussen is er wel al vraag naar enkele sterkhouders voor een transfer komende zomer. Zeker naar Leandro Trossard. Al uw clubnieuws van de dag.
18/01 03u30  12.500 scholieren spijbelen voor het klimaat. En wat nu? “We kunnen niet blijven alternatieve straffen geven”“Tot we verandering in het beleid zien” en “Minstens tot de volgende verkiezingen.” Na de succesvolle spijbelbetoging met 12.500 jongeren heeft initiatiefneemster Anuna De Wever gisteren de puntjes op de i gezet. “Let’s change the world.” Het onderwijs ziet dat toch anders: “We kunnen niet blijven alternatieve straffen geven.”
18/01 03u30  Ella Leyers en Hilde De Baerdemaeker spelen in Duitse ‘voodoofilm’Ella Leyers (30) en Hilde De Baerdemaeker (40) staan ­momenteel in Antwerpen op de set van een nieuwe Duitse film die deels in Vlaanderen wordt gedraaid. De film heet Totenfieber en wordt geregisseerd door Titus Selge, die onder meer verschillende afleveringen van krimi ­Tatort draaide.
18/01 03u30  Door keuzemenu kunnen stokoude telefoons niet naar 112 bellenHet proefproject waarbij bellers een keuzemenu krijgen als ze de noodnummers 112, 101 of 100 intikken, is stopgezet. Proximus ontdekte dat ‘heel oude’ telefoontoestellen door het menu de noodcentrales niet konden bereiken. De directie van de centrales evalueert nu het project. Het is niet duidelijk wanneer en of het heropgestart wordt.
18/01 03u30  Adrien Trebel scherp voor zijn ploegmaats bij Anderlecht: “Niet genoeg gewerkt voor Hein Vanhaezebrouck”Anderlecht hoopt vurig dat Adrien Trebel (27) zondag fit raakt voor de topper tegen AA Gent. De Fransman is na weken hersteld van zijn buikspieroperatie, maar liep op ­winterstage weer een lichte knieblessure op. Paars-wit kan moeilijk zonder zijn kapitein. Zonder Adri Trebel wint het zelden, want hij is de voortrekker op en naast het veld. “De spelers hebben niet genoeg gewerkt voor Hein Vanhaezebrouck.”
18/01 03u30  Een fris getapt pintje thuis? Binnenkort komt het gewoon uit een capsuleEen machine die een pintje tapt zoals je een Nespresso maakt. AB Inbev brengt binnenkort een dergelijk toestel uit in de Verenigde Staten. De biercups die erin moeten, werden hier in het Leuvense onderzoekscentrum mee ontwikkeld.
18/01 03u30  “Twaalf sporten met meer doping dan wielrennen”Wielrennen is lang niet de sport met de meeste dopinggevallen. Dat blijkt uit de cijfers die de Mouvement pour un Cyclisme Crédible (MPCC) vergaarde in 2018. Deze vereniging van wielerploegen die staan voor een geloofwaardig wielrennen telde liefst twaalf sporten met meer dopingincidenten dan wielrennen.
18/01 03u30  Sportief directeur van Anderlecht Frank Arnesen: “Verwacht niet veel versterkingen meer”Anderlecht wordt gelinkt aan twee jonge spitsen. Er is de 18-jarige Irakese spits Mohanad Ali, die nu opvalt op de Asia Cup en vorig seizoen 17 keer scoorde voor het Syrische Al Shorta én er is Yunus Akgun (18) van Galatasaray. Die spits is geen vaste waarde, maar wel een talent.
18/01 03u30  Is het u ook opgevallen dat politici bijna allemaal dezelfde kleur pak dragen? Dat is geen toevalKristof Calvo, Wouter Beke, Bart De ­Wever… Ze hebben allemaal een andere ­politieke kleur. Maar als het op maatpakken aankomt, kiezen haast alle politici voor hetzelfde: blauw. En dat doen ze niet zomaar.
18/01 01u30  N-VA vult belangrijkste plekken op kieslijsten in, met enkele verrassingenAssita Kanko stapte nog maar net over naar N-VA en krijgt al de tweede plaats op de Europese lijst, vóór ex-minister Johan Van Overtveldt, terwijl in Brussel een parlementslid dat onlangs nog zijn politieke afscheid aankondigde de federale lijst gaat duwen. De “prominente plaatsen” op de lijsten voor de verkiezingen van 26 mei 2019 zijn vastgelegd door het Nationaal Kiescollege, meldt N-VA donderdagavond in een persbericht. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de Provinciale Kiescolleges, waarna op 9 februari de definitieve goedkeuring zou volgen door de partijraad.
18/01 00u15  Wat een teleurstelling: pijnlijke misser kost Luca Brecel halve finale op Masters snookerLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 23u45  Wat een teleurstelling: Brecel geeft kwartfinale op Masters snooker in beslissende frame uit handenLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 22u45  ‘Bende van Linkeroever’ verdiende 2 miljoen euro met drugshandelHet openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van 12 maanden tot 6 jaar gevorderd voor tweeëntwintig leden van de ‘Bende van Linkeroever’. Die verdiende duizenden euro’s per dag door op grote schaal cannabis en hasj te dealen. De procureur wil de opbrengst van hun handel, becijferd op 2 miljoen euro verbeurdverklaard zien.
17/01 22u30  Dokters over drama in ‘Thuis’: “We proberen niet mee te huilen met de nabestaanden, maar achteraf...”Nadat Sandrientje in ‘Thuis’ door de fictieve artsen hersendood werd verklaard, moeten Ann en Mayra beslissen of ze hun 10-jarige dochtertje laten gaan. Maar de realiteit overtreft de fictie. Professor Geert Meyfroidt, al vijftien jaar actief op intensieve zorgen, weet als geen ander hoe zwaar het is om zo’n hartverscheurend nieuws aan ouders te verkondigen. Want wat gebeurt er echt als de machines bij een kind worden stopgezet?
17/01 22u30  Brandweer redt fel verzwakte kat uit woningbrandBrandweerlui hebben een hart voor dieren, dat is nog maar eens gebleken in het Duitse Hamburg. De spuitgasten redden een kat uit een woning vol rook en beademden het diertje vervolgens. De kat komt intussen weer op krachten in een vereniging voor dierenbescherming.
17/01 22u30  Hebt u een hond? En zag u op Vier plots meer reclame voor hondenvoer? Dat is geen toevalSBS België experimenteert sinds september met gerichte reclame tijdens live tv-kijken, zogenaamd “addressable advertising”. De moederholding van de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes biedt de adverteerder dezelfde precieze “targeting-mogelijkheden” als de sociale media, maar dan gecombineerd met het ruime bereik van televisie. Dat heeft Peter Quaghebeur, CEO van SBS, donderdagavond gezegd.
17/01 22u30  Geen prijs voor Bolat tijdens Gouden Schoen, dus schiet Antwerp-ploegmaat Van Damme te hulpAntwerp-doelman Sinan Bolat greep woensdagavond naast de prijs voor ‘Doelman van het Jaar’ op het Gala van de Gouden Schoen. Die prijs ging, enigszins verrassend, naar ex-Gent-doelman Lovre Kalinic. Dat vonden ze bij Antwerp niet kunnen, dus schoot Jelle Van Damme in actie...
17/01 22u00  Nancy Pelosi stelt ‘State of The Union’ uit, dus neemt hij revanche en schrapt hij haar reis naar BrusselTegen de achtergrond van de strijd rond de Amerikaanse begroting en de gedeeltelijke “shutdown” van federale overheidsdiensten heeft president Donald Trump een buitenlandse reis van voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden geschrapt.
17/01 21u45  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? ”Te gek voor woorden”, zegt FranckenIs N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 21u45  YouTube heeft het gehad met gevaarlijke ‘challenges’ en ‘pranks’YouTube wil paal en perk stellen aan gevaarlijke challenges en zogenaamde prank-video’s. De site heeft de richtlijnen en regels omtrent zulke video’s aangepast. De aanleiding is de zogenaamde ‘Bird Box-challenge’. Dat zijn video’s waarin mensen geblinddoekt rondlopen, net als in de gelijknamige horror-prent die recent uitkwam.
17/01 21u30  Strandjutter Oliver Bolte (44) schuldig aan dubbele moordDe assisenjury in Brugge oordeelde donderdagavond dat Oliver Bolte (44) over heel de lijn schuldig is aan de moorden op zijn moeder Renate Bolt (71) en Norbert Bocher (49). Hij riskeert levenslang. Het verdict kwam niet bepaald als een verrassing.
17/01 21u30  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? Francken reageert bitsig: “Ik word niet beticht”Is N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 21u30  Om stil van te worden: Mayra en Ann moeten machines van hersendode Sandrientje (10) laten afzetten in ‘Thuis’Tranen met tuiten werden er geweend tijdens de aflevering van ‘Thuis’ donderdagavond. Niet alleen bij de personages, maar wellicht ook bij gevoelige zielen onder de kijkers. Tijdens aangrijpende scènes zagen ze immers hoe iedereen afscheid moest nemen van de gestorven Sandrine (10), nadat adoptiemoeder Ann en Myra ervoor moesten kiezen om de machines stop te zetten. Daarmee neemt de serie afscheid van een zeer jonge, maar vaste waarde in de reeks.
17/01 21u30  Dromedaris stuurt treinverkeer in buurt van Parijs in de warEen dromedaris die op de loop was gegaan uit een zoo, heeft in de buurt van Parijs het treinverkeer in de war gestuurd. Al bleek de persoon van dienst bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF niet meteen een faunakenner.
17/01 21u30  Viktor Verhulst trekt met jonge singles naar ‘Love Island’Met negen nieuwe programmatitels en drie nieuwe gezichten zetten de zenders VIJF, VIER en ZES het jaar in. Een van de nieuwkomers is Viktor Verhulst. Hij zal komende zomer de heetste loveshow van het moment presenteren: ‘Love Island’.
17/01 21u30  Fietsende Spaanse acteur brutaal van de weg gereden door autoDani Rovira, een Spaanse acteur, heeft maandag een video gedeeld op Twitter waarop te zien is hoe hij brutaal van de weg gereden wordt. De man was samen met collega’s Martin Giaccheta en Germán Torres aan het fietsen voor de opnames van ‘Todos los caminos’, een film die aandacht wil geven aan het Rett-syndroom. Er vielen tijdens het ongeval wonder boven wonder geen gewonden. De bestuurder had de fietsers niet gezien omdat hij zijn telefoon had laten vallen en ernaar probeerde te grijpen.
17/01 20u30  Strandjutter Oliver Bolte (43) schuldig aan dubbele moordDe assisenjury in Brugge oordeelde gisterenavond dat Oliver Bolte (44) over heel de lijn schuldig is aan de moorden op zijn moeder Renate Bolt (71) en Norbert Bocher (49). Hij riskeert levenslang. Het verdict kwam niet bepaald als een verrassing.
17/01 20u30  Tienerkoppeltje al een week vermist: wie heeft Dilán (18) en zijn minderjarige vriendin Daria gezien?Een emotionele Dirk De Loecker uit Lennik heeft donderdagavond op zijn Facebookprofiel een dringende oproep geplaatst om zijn zoon Dilán De Loecker (18) en zijn minderjarige vriendin Daria terug te vinden. Het koppeltje is sinds vorige week donderdag vermist. De lokale politie en Child Focus zijn gestart met een opsporingsonderzoek.
17/01 20u30  Man injecteert zichzelf maandenlang met zijn sperma in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpenEen man uit Ierland heeft een zeer merkwaardige “alternatieve therapie” gebruikt in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpen. Maandenlang injecteerde hij zichzelf met zijn eigen sperma. Omdat zijn zelfbedachte behandeling niet meteen de gewenste resultaten had, belandde hij uiteindelijk in het hospitaal met rugpijn én een infectie.
17/01 20u00  Britse prins Philip betrokken in auto-ongelukDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige man van koningin Elizabeth II bleef ongedeerd.
17/01 20u00  Romeo o Romeo: mysterie rond mogelijk vaderschap Lukaku wordt nog wat groterRomelu Lukaku (25) viert sinds kort zijn doelpunten met de duim in de mond en was rond Kerstmis dagenlang afwezig. Nu is duidelijk waarom: “Hij is papa geworden. Van een jongen: Romeo”, schrijft ‘The Sun’. Maar waar is de mama?
17/01 19u45  Christenen die via kabinet-Francken naar België kwamen, werden minder streng gecontroleerdDe assyrische christenen via het kabinet van oud-staatssecretaris Francken naar België zijn gekomen, werden minder streng gecontroleerd. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken aan VTM Nieuws.
17/01 19u45  José Mourinho spreekt voor het eerst na ontslag: “Mensen weten niet wat er achter de schermen speelde bij Manchester United”José Mourinho heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij Manchester United een publiek optreden gemaakt. The Special One was als analist te gast bij de Qatarese zender beIN Sports en maakte van de gelegenheid gebruik om zich te verdedigen tegen de kritiek. Over Manchester United: “Mensen weten niet wat er achter de schermen speelde.” Over de verkoop van Mo Salah: “Ik ben de trainer die hem kocht, niet degene die hem verkocht.” De Portugees is ook zeker dat hij binnenkort weer aan de slag kan bij een topclub. “Ik hoor in het topvoetbal thuis.”
17/01 19u45  Levensgevaarlijk: duikers zien grootste witte haai ter wereld en benaderen hem om foto’s te makenEnkele duikers hebben aan de Hawaïaanse kust onverantwoorde risico’s genomen toen ze de grootste witte haai op aarde zagen zwemmen. Ze sprongen massaal het water in om een foto met hem te nemen.
17/01 19u15  Ze waren met z’n 12.500 om te spijbelen voor het klimaat. Maar wat doen deze jongeren zelf om hun voetafdruk te verkleinen?“We blijven komen tot de politici naar ons luisteren”, hebben ze gezworen. Gisteren in Brussel hielden de ­klimaatspijbelaars woord, met vier keer zo veel als vorige week. Maar wát willen ze nu eigenlijk? En wat doen ze zelf al? Wij vroegen het aan tien deelnemers.
17/01 18u45  Syrische gemeenschap luidde in oktober de alarmbel over fraude met visa: “Belgisch parlementslid betrokken”De Syrische Gemeenschap in Europa heeft op 11 oktober 2018 vanuit Brussel een brief naar een honderdtal personen gestuurd om hen te waarschuwen voor de praktijken van een “gang” die optrad in de hervestiging van christenen uit Syrië in België. De brief kwam onder meer toe bij parlementariërs, media en vertegenwoordigers van de Syrische gemeenschap, meldt de Franstalige openbare omroep RTBF.
17/01 18u45  Toch hoop voor arbeidsdeal: mogelijk alsnog groen licht in parlementHet ziet ernaar uit dat de arbeidsdeal van de regering Michel I alsnog groen licht zal krijgen in het parlement. De vier partijen van de voormalige Zweedse coalitie (N-VA, CD&V, MR en Open VLD) zijn overeengekomen het fiscale en sociale luik van het akkoord via wetsvoorstellen te behandelen. De degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zit daar niet in, al blijft N-VA voor de invoering ijveren.
17/01 18u30  Mee in één minuut. Nog een Duivel naar China, massaal veel spijbelaars en nog meer loonHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
17/01 17u45  Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “In mijn ogen is hij een held”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Ik vind het spijtig dat het lied verkeerd geïnterpreteerd is. In mijn ogen is Bilal een held.” Van Nooten had kritiek op de politici die kritiek hadden. “Ze moeten hun plaats kennen.”
17/01 17u30  Jongeren redden leven van kleuter die in kanaal valt: “Zo zie je maar dat er ook positieve dingen gebeuren in Molenbeek”Een kleutertje is woensdagnamiddag ei zo na aan de dood ontsnapt in Sint-Jans-Molenbeek. Het jongetje fietste samen met zijn mama naar huis toen hij plotseling in het kanaal terechtkwam. Drie jongeren die het zagen gebeuren sprongen zonder verpinken het ijskoude water in.
17/01 17u30  Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “Ik deed het met de beste bedoelingen”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. “Sommige politici moeten hun plaats kennen”, zei Van Nooten. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Maar ik deed alles met de beste bedoelingen.”
17/01 17u30  Het wonderlijke verhaal van het gevallen meisje dat de hele wereld in de ban hield: “Mijn leven is een mirakel”De hele wereld kijkt met ingehouden adem hoe de Spaanse peuter Yulen uit een 110 meter diepe put bevrijd moet worden. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 14 oktober 1987 gebeurde in het Amerikaanse dorp Midlands groeide een reddingsactie uit tot de op een na meest gemediatiseerde gebeurtenis ooit, na de dood van prinses Diana. Dit is het ijzingwekkende verhaal van Jessica McClure, toen amper 18 maanden oud.
17/01 17u30  Gezocht: ontsnapte exotische ibis van 500 euroJohny De Neve uit het Oost-Vlaamse Wontergem is op zoek naar een van zijn vier rode ibissen. De ontsnapte exotische vogel werd al gespot in een tuin in Dentergem.
17/01 17u30  Festival waarbij paarden door vuur springen, krijgt felle kritiekElk jaar vindt in Spanje het Luminarias festival plaats. Dat is een feest waarbij paarden door vuur lopen om hun patroonheilige te herdenken. De rook die ontstaat door het vuur zou de dieren zuiveren en hen een jaar lang beschermen. Het festival lokt jaarlijks honderden ruiters met paard, maar krijgt heel wat kritiek. Het ritueel zou de dieren stresseren, aldus meerdere dierenrechtengroepen. Volgens de organisatie zouden er echter genoeg veiligheidsmaatregelen zijn voor zowel de dieren als de ruiters.
17/01 16u45  Francken kop van jut tijdens debat over humanitaire visa in de Kamer: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Verschillende politici eisen een strenge en rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Ook voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) was aanwezig tijdens het debat, hij kreeg heel wat kritiek over zich heen maar reageerde niet op de beschuldigingen.
17/01 16u45  Code geel: winterse buien in Vlaanderen veroorzaken gevaarlijk gladde wegenHet Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt donderdagavond en -nacht voor een code geel voor gladheid. Door winterse buien en bevriezing kunnen de wegen er plaatselijk gevaarlijk glad bij liggen.
17/01 16u45  Sociale media zijn verboden voor Harry en Meghan, maar hun neven en nichten tonen hun adellijke levensstijl maar wat graagEen officieel verbod op sociale media is er niet voor de Britse royals, maar Meghan Markle heeft haar druk gevolgde accounts wel gesloten voor haar huwelijk met Harry, volgens sommigen op aandringen van het paleis. Ook de andere directe familieleden van de queen gebruiken enkel het account van Kensington Palace om foto’s te delen, op prinses Eugenie na. En ga je iets verder in de stamboom, zijn sociale media plots heel populair onder jongeren met blauw bloed.
17/01 16u30  Uw loon gaat nog meer stijgen: wij beantwoorden de belangrijkste vragenOver een kleine twee weken weet u hoeveel uw loon stijgt, dankzij de tax shift. Maar er zit nog meer goed nieuws aan te komen. Momenteel onderhandelen 4 vrouwen en 6 mannen over hoeveel de lonen de volgende twee jaar mogen stijgen. Allicht 0,8 procent. Misschien krijgt de bouwvakker dat en de bankbediende niet. Misschien stijgt uw loon in één keer, misschien in twee of drie keer. Specialisten van vakbonden en werkgeversorganisaties geven alle antwoorden op vragen over de loonnorm.
17/01 16u30  Debat over humanitaire visa in De Kamer: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Onder meer SP.A vraagt een strenge maar rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Theo Francken (N-VA) werd verschillende keren met de vinger gewezen tijdens het debat.
17/01 16u30  Studente gruwelijk vermoord terwijl ze videogesprek heeft met zusEen studente is gruwelijk om het leven gebracht in het Australische Bundoora. Op het moment waarop de dader haar aanviel, was ze via Facetime een videogesprek aan het hebben met haar zus in Israël. De gsm viel uit haar handen, waardoor die niets kon zien van wat er gebeurde, maar horen kon ze het wel.
17/01 16u00  Dewinter gaat strijd aan met De Wever bij Vlaamse verkiezingen, Van Grieken leidt het Antwerpse frontVlaams Belang heeft donderdag de kandidaten voor de provincie Antwerpen voorgesteld voor de Kamer en het Vlaams Parlement die volgens de partij op een verkiesbare plaats staan. VB mikt in de Kamer op vier Antwerpse verkozenen, Vlaams zelfs op vijf. De partij kiest naar eigen zeggen voor verjonging: op de Kamerlijst wordt nationaal voorzitter Tom Van Grieken gevolgd door Ellen Samyn (38), Reccino Van Lommel (32) en Hans Verreyt (38), op de Vlaamse lijst komen na Filip Dewinter en Anke Van dermeersch de 29-jarige Bart Claes en de 33-jarige Sam Van Rooy.
17/01 16u00  Gentse politie zoekt trucker die over voeten reed van 10-jarige jongenIn Gent heeft een vrachtwagenchauffeur donderdagmorgen, vermoedelijk zonder het te merken, over de voeten gereden van een jongen van 10 die de straat wou oversteken. Dat meldt de lokale politie, die een oproep naar getuigen doet.
17/01 16u00  Siska Schoeters verwijst live op de radio naar stubru.be: “Oeps, dat was een slip of the tongue”Na 15 jaar maakte radiopresentatrice Siska Schoeters de overstap van Studio Brussel naar Radio 2. Sinds 2 januari 2019 mag ze zich één van de Madammen noemen, naast Anja Daems en Catherine Vandoorne, maar dat is ze duidelijk nog niet helemaal gewend. Zo vergistte ze zich donderdag live op de radio en verwees ze naar de website van Stubru.
17/01 15u30  Zalando is het beu: groot etiket moet voorkomen dat je gedragen kleding terugstuurtSinds deze zomer worden sommige (duurdere) kledingstukken van webreus Zalando uitgerust met een al even groot etiket. De webshop hoopt daarmee het aantal teruggestuurde bestellingen terug te dringen en zo een einde te maken aan rode cijfers.
17/01 15u30  Moordenaars van kunstschaatser Denis Ten moeten 18 jaar de cel in: en dat voor enkele autospiegelsEen Kazachse rechtbank heeft donderdag de twee moordenaars van kunstschaatser Denis Ten veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.
17/01 15u15  Moeder Gigi en Bella Hadid liet plastische chirurgie verwijderen: “Eindelijk weer mijn originele lichaam”Yolanda Hadid, de 55-jarige mama van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid, doet het tegenwoordig zonder fillers, botox en borstimplantaten. Ze focust meer dan ooit op haar innerlijke schoonheid. Dat laat de blondine weten in een emotionele post over schoonheid op Instragram.
17/01 15u15  Minderjarigen lieten zich voor vandalisme tijdens halloweennacht inspireren door Netflix-reeksDankzij beelden van een tipgever is er een doorbraak in het onderzoek naar het vandalisme dat in de nacht van 31 oktober gepleegd werd in het West-Vlaamse Kuurne. “De minderjarige daders lieten zich duidelijk inspireren door La Casa de Papel”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V) in De Krant van West-Vlaanderen.
17/01 15u15  VIDEO. Historische ijskelder dient voor het eerst in honderd jaar nog eens waarvoor hij gebouwd isAan het kasteel van Arenberg in Heverlee is donderdag een uniek experiment gestart. De historische ijskelder - die tot zo'n 100 jaar geleden gebruikt werd als opslagplaats voor ijs voor de stad Leuven - is opnieuw volgeladen met een immense hoeveelheid ijs.
17/01 15u00  Vrouw noemt Meghan Markle “fat lady” en haar reactie zegt allesDe hertogin van Sussex, Meghan Markle, heeft woensdag een dierenwelzijnsorganisatie bezocht. Ze kwam er kijken naar de dieren, maar ontmoette ook een paar vrouwen. Een Jamaicaanse vrouw onder hen noemde Markle een ‘fat lady’, waarop de hertogin al lachend antwoordde dat ze dat “gerust aanneemt”. Later verduidelijkte de vrouw nog dat ze bedoelde dat Markle mooi zwanger is. De baby van prins Harry en Meghan Markle is voorzien voor eind april.
17/01 14u45  Met dit dieet kunnen we onze toekomst redden (en misschien ook de planeet)Een team van 37 wetenschappers, afkomstig uit zestien landen, is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien. Dat staat in het toonaangevende blad ‘The Lancet’.
17/01 14u45  Lift met 14 mensen stort zes verdiepingen naar beneden: meerdere gewondenIn Groningen zijn in het Universitair Medisch Centrum donderdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Een lift met daarin 14 mensen stortte zes verdiepingen naar beneden.
17/01 14u45  Aanwezigheid Dries Van Langenhove tijdens klimaatmars niet geapprecieerd door spijbelende leerlingen: “Fuck den Dries”Tijdens de tweede protestactie van Youth for Climate in Brussel kwam ook Dries Van Langenhove opdagen. Hij kwam er pleiten voor … kernenergie. De Schild&Vrienden-oprichter werd echter door heel wat leerlingen uitgejouwd.
17/01 14u45  Wendy lokte haar rijke vriend in de val tijdens hallucinante nacht, maar betaalt daar nu de rekening vanIvan M. (41) uit Lier en Wendy V. (44) uit Laakdal betalen de rekening voor het afpersen van Paul V., een vermogende zakenman uit Meerhout met een restaurant in Geel. De affaire deed in het voorjaar van 2016 veel stof opwaaien. Want al snel bleek dat zijn vriendin Wendy V. geen slachtoffer was, maar mee in het complot zat.
17/01 14u45  Hans Vanaken: “Na 4.00 uur in bed, maar straks op training opnieuw vol gas”“Het begint stilaan traditie te worden”, grijnsde Vincent Mannaert bij aanvang van de persconferentie. Derde keer ‘the day after’ van de Gouden Schoen op Jan Breydel, derde keer feest. Alle medewerkers van de club kwamen een glaasje heffen op Vanaken, maar ook op Leko, Wesley en Schrijvers.
17/01 14u00  Zware balans na aanslag op luxehotel loopt nog op: 21 doden, nog 19 mensen vermistTwee dagen na de aanslag van terreurgroep al-Shabaab op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi worden er nog negentien mensen vermist. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 21. Dat meldt het Rode Kruis donderdag. De daders van de aanslag werden gedood door de politie.
17/01 13u30  Driehonderd agenten, tientallen voertuigen en twee helikopters voor huiszoekingen. Maar West-Vlaamse speurders moeten met trein naar Brussel om verdachten te verhorenBij tientallen huiszoekingen in een onderzoek naar mensenhandel heeft het gerecht deze week zeventien verdachten gearresteerd. Maar om die te verhoren moesten speurders van de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie, die het onderzoek voerden, met de trein naar Brussel. Omdat ze geen dienstvoertuigen ter beschikking hadden.
17/01 13u30  Belg (31) die dreigt met aanslag op Disneyland Parijs mag drie jaar niet meer in Frankrijk komen“Allah Akbar. Ik heb een kalasjnikov en explosieven bij en ik ga Disneyland opblazen”, zo dreigde Antonio (31) vorige zaterdag toen een veiligheidsagent van Disneyland in Parijs hem wilde controleren. De man bleek ongewapend. Maar het Franse gerecht kon niet lachen met zijn stukje theater. Hij mag drie jaar het land niet meer in.
17/01 13u30  Visser zegt dat hij grootste luchtvaartmysterie ooit kan oplossen: “Slingerde van links naar rechts als een vlieger”Een Indonesische visser zegt te weten waar de mysterieus verdwenen vlucht MH370 gecrasht is. Meer zelfs: Rusli Khusmin zegt dat hij het zag gebeuren. “Het vliegtuig ging van recht naar links als een kapotte vlieger”, zei hij op een persconferentie in Maleisië.
17/01 13u30  Bestuurder rijdt twee 16-jarige fietsers aan, belooft hen te helpen en pleegt vluchtmisdrijfEen automobilist heeft woensdagmiddag in Leuven twee 16-jarige fietsers aangereden. Hij parkeerde zijn wagen en ging poolshoogte nemen, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Dat meldt de lokale politie.
17/01 13u15  Genkse spelersvrouw boos over uitslagen Gouden Schoen, ook Bolat verlaat teleurgesteld de zaalRoksana, de vrouw van Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi, is “zeer ontevreden”. Ze kan niet begrijpen dat KRC geen enkele prijs wegkaapte op de verkiezing van de Gouden Schoen woensdagavond. Dat maakt ze duidelijk in een vlammende Instagram-post.
17/01 13u15  The Sun: “Romelu Lukaku is papa geworden van een zoon: Romeo”Er waren al vermoedens omdat hij zijn recente doelpunten vierde met de duim in de mond en volgens de Britse tabloid The Sun is Romelu Lukaku wel degelijk papa geworden van een zoon: Romeo. De spits bevestigt noch ontkent het nieuws maar lijkt het bericht op Instagram af te schilderen als een grappige roddel.
17/01 12u30  Dag van de waarheid voor Spaanse peuter die in put viel: raken reddingswerkers via tunnels tot bij Yulen?Wordt de 2-jarige peuter Yulen donderdagavond bevrijd uit een 110 meter diepe put waar hij zondag in viel? De ouders van de jongen, reddingswerkers en bij uitbreiding heel Spanje hopen er alleszins op. Deze avond zouden nieuw gegraven tunnels tot bij de jongen moeten geraken.
17/01 12u15  Massale opkomst bij tweede ‘spijbeldag voor het klimaat’: 12.500 jongeren protesteren in BrusselLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken en een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. De opkomst voor de Youth for Climate-manifestatie is veel groter dan vorige week: toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad, vandaag spreekt de politie over 12.500 jongeren. Ook Schild&Vrienden-kopstuk Dries Van Langenhove komt een opmerkelijke boodschap brengen.
17/01 12u15  Laatste juwelier van Sint-Martens-Latem sluit de deuren: "Na dat bezoek keken we naar elkaar en wisten we genoeg"Na 23 jaar sluiten ­Ephrem Devos (49) en ­Katrien Reynvoet (48) op 15 februari de deuren van hun juwelierszaak Fidauro, de laatste van de gemeente. “We willen eindigen op een hoogtepunt en niet na een overval”, zeggen ze. Eén opvallend bezoek betekende de druppel.
17/01 12u15  Vrouw heeft pijn en slikt (letterlijk) volledige strip pijnstillers inToen een vrouw uit Noord-Ierland een tijdje geleden pijn kreeg, besloot ze een pijnstiller te nemen. Niet een pilletje, ook geen twee pillen, maar ze slikte de complete doordrukstrip ‘Tramadol’ door. Letterlijk, want het complete geheel inclusief plastic en aluminium. En die kwam natuurlijk vast te zitten in haar slokdarm. Pas zeventien dagen later werd hij veilig verwijderd, zo schrijft het medische blad BMJ Case Reports.
17/01 12u15  Hoe verzorg ik mijn haar het best tijdens de wintermaanden?De regen en de kou, kortom de winter, heeft een impact op ons kapsel. BV-kapper Jochen Vanhoudt weet wat je kunt doen om je lokken ook tijdens deze maanden optimaal te verzorgen.
17/01 11u45  Massale opkomst bij tweede ‘spijbeldag voor het klimaat’: 14.000 jongeren protesteren in BrusselLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken en een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. De opkomst voor “Youth for Climate” lijkt veel groter te zijn dan vorige week: toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad, vandaag spreekt de politie over 14.000 jongeren. Ook Schild&Vrienden-kopstuk Dries Van Langenhove komt een opmerkelijke boodschap brengen.
17/01 11u45  Melikan Kucam aangehouden voor fraude met humanitaire visaDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vanmorgen Melikan Kucam (N-VA) aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel, afpersing en omkoping.
17/01 11u45  Chronisch zieke vrouw die uit sociale woning wordt gezet, krijgt bij verhuizing hulp uit onverwachte hoekLinda L. uit Mechelen moet van de sociale huisvestingsmaatschappij haar sociaal appartement in een woonblok op de Kruisbaan verlaten omdat ze een huisje in Wallonië bezit. Bij de verhuizing kreeg ze hulp van studenten van Schild & Vrienden.
17/01 11u30  Massaal veel leerlingen spijbelen opnieuw om door straten van Brussel te trekkenLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken: Youth for Climate eist een ambitieuzer Belgisch klimaatbeleid. De opkomst lijkt nu al groter te zijn dan vorige week, toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad.
17/01 11u30  Binnenschip vaart tegen brug in Humbeek: “Schade is immens”De brug over het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas, deelgemeente van Grimbergen in Vlaams-Brabant, is donderdagochtend ingezakt. Dat gebeurde na een aanvaring door een vrachtschip. De schade is immens. Volgens de politie vielen er enkele lichtgewonden.
17/01 11u30  Geen geld om overleden moeder te laten begraven, dus maakte Bernard zelf een put achter de boerderijBoerenzoon Bernard had geen centen om zijn moeder te laten begraven. Dus deed hij het zelf. In een put achter hun boerderij in Steenkerke, op de grens van Henegouwen en Vlaams-Brabant. Daar had hij eerder ook al dode dieren begraven.
17/01 11u30  Beelden vrijgegeven van spoorwegongeval in Nederland: trein boort zich door lading van vrachtwagenDe Nederlandse spoorinfrastructuurbeheerder ProRail heeft camerabeelden vrijgegeven van een treinongeval in het Nederlandse Leeuwarden. Afgelopen vrijdagavond boorde een trein zich dwars door de lading van een vrachtwagen. Er raakten zes personen lichtgewond.
17/01 10u45  Brug over kanaal in Humbeek aangevaren door schip en ingestortDe brug over het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas, deelgemeente van Grimbergen in Vlaams-Brabant, is donderdagochtend ingezakt. Dat gebeurde na een aanvaring door een vrachtschip. De schade is zeer groot.
17/01 10u45  Sexy lingerie en pornofilms worden stiekem binnengesmokkeld in kringwinkel: "Mensen zijn beschaamd"Al jaren worden tussen de stapels kledij stiekem erotische artikelen binnengesmokkeld in De Kringwinkel. Maar daar hebben ze in Deurne nu iets op gevonden.
17/01 10u45  Bankdirecteur overvallen aan zijn filiaal: verdachten maken geen buitDe directeur van de Argenta-bank op de Gitschotellei in Berchem is donderdagochtend vroeg overvallen door twee personen.
17/01 10u30  Brug over kanaal in Humbeek geraakt door schip en ingestortDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Vermoedelijk nadat er een schip was tegengevaren.
17/01 10u30  MEMORY. Dé Vlaamse #10YearChallenge: wat 10 jaar met een bekende Vlaming kan doenWat 10 jaar met een mens doen. Je kan het zien op sociale media, want daar is de #10YearChallnge trending. Dit keer hoef je geen emmers met ijswater over je hoofd te kappen, maar gewoon een foto te posten van nu en tien jaar geleden. Verschillende buitenlandse sterren deden het al, enkele BV’s ook. Voor diegenen die het nog niet deden, maakten wij hun huiswerk en gingen we speuren in de archieven. Vaak vonden we ze iets ronder, blonder, dunner, ... maar vooral jonger terug. Herken jij ze nog?
17/01 10u30  Drugsbaron moet ‘sprookjeshuis’ ruilen voor gevangenisZeven mannen en een vrouw zijn veroordeeld in een grootschalige drugszaak. Drugsbaron Emile D. uit Nijlen kreeg vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Zijn leveranciers moeten drie jaar brommen. Een van de locaties waar de politie drugs vond, was een sprookjesachtig huis in Begijnendijk.
17/01 10u30  Zwangere Meghan Markle kiest voor H&MMeghan Markle, de vrouw van prins Harry, is inmiddels zes maand zwanger en kan haar bolle buik niet langer verstoppen, integendeel. De hertogin van Sussex kiest voor haar bezoek aan een goed doel in Londen voor een accentuerende jurk van H&M. Prijskaartje? Amper 29.99 euro.
17/01 10u30  Bankdirecteur overvallen aan zijn filiaal: verdachten maken geen buit?De directeur van de Argenta-bank op de Gitschotellei in Berchem is donderdagochtend vroeg overvallen door twee personen.
17/01 10u30  Done deal: Rode Duivel Mousa Dembélé verhuist voor drie jaar naar het Chinese Guanghzou R&FDe transfer van Mousa Dembélé naar het Chinese Guanghzou R&F is afgerond. De Rode Duivel verlaat het Engelse Tottenham na 6,5 jaar en zou zo’n 9 miljoen euro per jaar, en dat drie jaar lang, verdienen.
17/01 10u30  Huwelijksaanzoek in de rechtbank: man vraagt vriendin ten huwelijk die hem dertien keer met een mes neerstakEen bizarre ontwikkeling in de Russische rechtbank van Nizhnekamsk deze week. Daar ging een slachtoffer plots op zijn knie zitten voor de verdachte. Hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk… maar die werd wel net aangeklaagd, omdat ze haar man dertien keer gestoken had met een mes. Dat meldt de lokale zender NTR-24 TV ru.
17/01 10u00  Brug over kanaal zakt in en raakt boot in HumbeekDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Net op het moment dat er een schip onder passeerde. Er zijn geen gewonden.
17/01 09u15  Ex van vermoorde zakenman voor derde keer opgepakt voor mysterieuze villamoordJouhara A. (45), de ex-vrouw van de vermoorde Nederlandse zakenman Marcel Van Hout (51), is dinsdag voor de derde keer opgepakt in het onderzoek naar de zogenaamde villamoord in Neerpelt. Ook haar zoon is opgepakt.
17/01 09u15  Belgische vrouw (32) twee maanden lang vastgebonden aan bed en verkracht door zes TunesiërsEen Belgische vrouw van 32 is in Italië het slachtoffer geworden van ontvoering en verkrachting. Dat melden Italiaanse media. “Ze werd vastgebonden met touwen aan het bed en twee maanden lang verkracht”, klinkt het.
17/01 09u15  Ook minister Homans start onderzoek naar Mechels gemeenteraadslid: “Zeker zijn dat hij niet onterecht sociale woningen heeft toegekend”Mechels N-VA-raadslid Melkan Kucam heeft in zijn politieverhoor gezegd dat hij geen mensensmokkel heeft georganiseerd en geen grote sommen geld ontvangen heeft in ruil voor humanitaire visa aan Syrische christenen. Hij zou in totaal iets meer dan 200 huminataire visa geregeld hebben. Ondertussen laat Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) onderzoeken of Kucam ook misbruik heeft gemaakt van zijn functie om sociale woningen onterecht toe te wijzen.
17/01 08u45  Dedecker terug bij N-VA, “maar ik blijf een vrijdenker én vrijzegger”Voor de tweede keer doet Jean-Marie ­Dedecker zijn intrede bij N-VA. Hij zal de West-Vlaamse Kamerlijst duwen als onafhankelijke. Zijn eerste korte doortocht twaalf jaar geleden eindigde in een jarenlange vete. Deze keer moet hij de West-Vlaamse N-VA helpen rechthouden. Al zijn er velen die de “ruziemaker” liever niet zien komen.
17/01 08u45  Uitgemergelde leeuw zat verwaarloosd in krappe kooi op Irakese markt: nu krijgt hij nieuwe thuis vlak bij onsDe beelden van Simba gingen door merg en been. De jonge leeuw zat immers al een tijdje in een veel te krappe kooi op een markt in het Irakese Bagdad. Eten kreeg hij amper, drinken enkel wanneer het nodig was. Het dier zag er sjofel en uitgemergeld uit, ook toen er een foto van getrokken werd, die razendsnel viraal zou gaan. Nu hebben onze noorderburen een oplossing gevonden voor het dier: steeds meer lichten voor ‘Operatie Simba’ springen op groen. Het ziet er naar uit dat Nederland hem een nieuwe thuis zal geven.
17/01 08u45  Peter Sagan herstelt in de Tour Down Under opnieuw de orde met (nipte) zege: “Hier ben ik heel blij mee”Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft op dag drie van de Tour Down Under (Aus/WorldTour) zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Slovaak van Bora - Hansgrohe was donderdag net als vorig jaar de snelste van een uitgedund peloton in de straten van Uraidla. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC Team) blijft aan de leiding.
17/01 08u45  Vulkaan barst uit op klein Japans eilandOp het kleine eiland Kuchinoerabu in het uiterste zuiden van Japan is donderdag een vulkaan uitgebarsten. Dat bevestigt de meteorologische dienst van het land. Op de Japanse televisie zijn er beelden te zien van de uitbarsting.
17/01 08u30  Bondscoach Roberto Martinez wordt voor tweede keer papaBondscoach Roberto Martinez (45) was present op het gala van de Gouden Schoen, met aan zijn zijde zijn vrouw Beth Thompson in een opvallende tutu. Blijkbaar om ondanks een beginnend buikje stijlvol én comfortabel te kunnen bewegen: “Ja, ik ben zwanger”, zei de 36-jarige Schotse. Het koppel heeft al een dochtertje Luella (5). Het zijn vruchtbare dagen bij de Rode Duivels want volgens de Britse tabloid The Sun werd spits Romelu Lukaku onlangs voor de eerste keer papa.
17/01 07u45  Elise Mertens kwalificeert zich voor derde ronde op Australian Open, Van Uytvanck ook uitgeschakeld in dubbelspelElise Mertens (WTA 14) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen. De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match.
17/01 07u30  “Romelu Lukaku is papa geworden van een zoon: Romeo”Er waren al vermoedens omdat hij zijn recente doelpunten vierde met de duim in de mond en volgens de Britse tabloid The Sun is Romelu Lukaku wel degelijk papa geworden van een zoon: Romeo.
17/01 07u30  Kans op sneeuw in de Ardennen, maar ook in Vlaanderen kan regen overgaan in winterse neerslagKans op sneeuw in de Ardennen en mogelijk smeltende sneeuw of korrelhagel in Laag- en Midden-België: het wordt donderdag een winterse dag. Maar vanaf vrijdag wordt het alweer droger en stilaan ook zonniger, al blijft het koud, zo meldt het KMI.
17/01 07u30  Luchtverkeersleiders dreigen met stakingHet personeel van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, denkt aan stakingsacties, zo staat donderdag in Het Laatste Nieuws. Vandaag is er “overleg van de laatste kans”. Belangrijk twistpunt zijn de aanvragen tot ouderschapsverlof.
17/01 07u00  Charmezanger veroordeeld voor relatie met 15-jarig meisje dat hij zwanger maakteDe charmezanger die al meer dan twee jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. De relatie begon toen het meisje pas dertien jaar was.
17/01 07u00  Schokkend: politie schiet geel hesje in achterhoofd, slachtoffer vecht voor zijn levenAfgelopen weekend heeft een agent een geel hesje in het achterhoofd geschoten tijdens een actie in het Franse Bordeaux. Het slachtoffer ligt momenteel in coma.
17/01 06u45  Werknemers met slechte baas dubbel zo vaak langdurig afwezigWerknemers die een slechte baas hebben, zijn dubbel zo vaak langdurig afwezig (14 procent) als medewerkers die vinden dat ze een goede leidinggevende hebben (7 procent). Ook lopen ze dubbel zoveel risico op een burn-out. Een verontrustend gegeven, want één op de drie Belgische werknemers heeft geen hoge dunk van de leiderschapsvaardigheden van de baas. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-specialist Securex.
17/01 06u45  Charmezanger veroordeeld voor relatie met 15-jarig meisje: “Die meestermanipulator heeft mijn dochter volledig in zijn macht"De charmezanger die al meer dan twee jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. De relatie begon toen het meisje pas dertien jaar was.
17/01 06u45  Postercampagne met oude tweets over brexit brengt Britse politici in verlegenheidTerwijl de brexit in een complete impasse zit, zijn actievoerders van het ‘Remain’-kamp een postercampagne gestart in verschillende Britse steden, die heel wat politici in verlegenheid brengt. Op metershoge affiches zijn oude uitspraken van politici te lezen, maar die uitspraken zijn door de recente ontwikkelingen vaak erg pijnlijk.
17/01 04u45  Australian Open: Mertens kwalificeert zich voor derde ronde, Van Uytvanck uitgeschakeldElise Mertens (WTA 14) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen. De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match.
17/01 04u15  Australian Open: Van Uytvanck uitgeschakeld in eerste ronde dubbelspelDe Belgische tennisster Alison Van Uytvanck (WTA 52), die samen met de Chileense Alexa Guarachi aantrad in het dubbelspel op de Australian Open, is donderdag in de eerste ronde uitgeschakeld.
17/01 03u15  “Stalker” gaat in de tegenaanval tegen Ilse De Meulemeester met advertentie en privédetectiveEen aanslag, zo omschreef Ilse De Meulemeester (47) de aanrijding in 2013 in ­Antwerpen met de Nederlandse ­zakenman J.P. Daar is de man het duidelijk niet mee eens. Hij heeft een ­privé­detective ­ingeschakeld om ­getuigen van het voorval te zoeken.
17/01 03u15  N-VA-raadslid ontkent: “Ik ben onschuldig. Ik nam geen geld aan voor visa”Mechels N-VA-raadslid Melkan Kucam heeft in zijn politieverhoor gezegd dat hij geen mensensmokkel heeft georganiseerd en geen grote sommen geld ontvangen heeft in ruil voor humanitaire visa aan Syrische christenen.
17/01 03u15  Hans Vanaken blijft nuchter na bekroning: “Geen zin om in de Premier League of in Spanje tegen de degradatie te gaan spelen”Hans Vanaken kroonde zich woensdagavond in Puurs tot de 65e Gouden Schoen. De 26-jarige Limburger reageerde na afloop erg tevreden, maar benadrukte meteen niet te zullen veranderen door de toegenomen druk. “Ik zal ook de komende maanden dezelfde speler blijven”, aldus de spelverdeler van Club Brugge.
17/01 03u15  Het Michelangelo-mysterie: het hele dorp is in de ban van de sensationele roofZele is in de ban van het Michelangelo-mysterie. Heel de wereld spreekt erover, Interpol moeit zich ermee. En zeggen dat niemand wist van een waardevol paneel in de dorpskerk, tot het geroofd werd. Was het een internationale bende? Een van de parochianen? Of de pastoor zelf? En is dat schilderij wel écht een meesterwerk?
17/01 03u15  “Stop met roken in het zicht van kinderen”Zien roken doet roken. En dus steken volwassenen beter geen sigaretten meer op in het zicht van kinderen. Die oproep doen de organisaties achter Generatie Rookvrij, een campagne die kinderen geboren in 2019 rookvrij wil laten opgroeien. Elf gemeenten doen al mee.
17/01 03u15  Steeds meer werknemers wisselen auto en fiets afAls het zonnetje schijnt en de kinderen hoeven niet naar school, dan kiezen steeds meer werknemers voor de fiets. Vorig jaar combineerde iets meer dan 1 op de 10 Belgen de auto en de fiets voor hun woon-werkverkeer, zegt HR-bedrijf Acerta.
17/01 03u15  Wat helpt écht tegen snurken? En hoe kan je als partner toch doorslapen?In twintig jaar tijd is het ­aantal hevige snurkers verdubbeld, blijkt uit een Britse studie. Dichter bij huis liggen naar schatting zo’n zes op de tien, vooral oudere, Belgen te ronken. Gevaarlijk is dat niet, maar wel onaangenaam en op termijn zelfs ongezond voor wie naast zo’n snurker ligt. Maar wat kan je eraan doen, vóór je partner je naar de slaapkliniek – of de logeer­kamer – verbant? En hoe kan je als partner van een snurker toch vredig doorslapen?
17/01 03u15  Gedaan met leren kaartlezen via website VDABVoorspellingen maken en zelfs verloren voorwerpen terugvinden. Dat belooft een opleiding kaartlezen volgens de methode ­Lenormand die tot gisteren op de website van de VDAB stond. Kostprijs? 195 euro. Volledig van thuis uit te volgen. Het was econoom Ivan Van de Cloot die gisteren de kat de bel aanbond op Twitter. “Is dit wat we bedoelen met vaardigheden van de toekomst”, vroeg hij zich af.
17/01 03u15  Ontslagen Devroe kan snel makelaar wordenAnderlecht zette gisteren Luc Devroe (53) aan de deur. De sportief directeur was al opzijgeschoven na de mislukte transferperiode in de zomer, maar nu werd hij ­effectief ontslagen. Toch hoeft hij niet lang zonder job te zitten. Devroe kan snel aan de slag als voetbalmakelaar bij het bureau van topmanager Patrick De Koster. Of is hij het voetbal even kotsbeu?
17/01 03u15  Bizar: werkgever straft personeel door hen over straat te laten kruipenOpvallende beelden uit Oost-China: daar moesten maandag enkele personeelsleden over straat kruipen van hun baas. Daarmee wou hij hen straffen voor het niet halen van de vooropgestelde targets.
17/01 03u15  Hersendood, maar we hebben haar niet zien lijden in ‘Thuis’De scenaristen van Thuis hebben het doodvonnis getekend van Sandrine, het meisje dat voor haar leven vocht nadat ze werd geraakt door een politiekogel. Dokters hebben de dochter van Ann en Mayra hersendood ­verklaard. Dramatisch, maar er is over nagedacht: kijkers hebben Sandrine niet zien lijden.
17/01 03u15  Slapende Carcela (tweede) mist Gouden Schoen, Preud’homme ‘not amused’Mehdi Carcela eindigde woensdagavond als tweede bij de verkiezing van de Gouden Schoen, maar de Standard-speler tekende afwezig tijdens het gala. De reden was opmerkelijk.
17/01 01u00  Vanaken en Wullaert winnen Gouden Schoen, ook prijs voor Leko, Eden Hazard, Wesley en KalinicHet was Club Brugge boven woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen. Hans Vanaken pakte - na Izquierdo en Vormer - de derde Gouden Schoen op een rij voor de Bruggelingen, Ivan Leko werd verkozen tot Trainer van het Jaar en Wesley tot Belofte van het Jaar. De Gouden Schoen bij de vrouwen ging voor de tweede keer in drie jaar naar Tessa Wullaert. Eden Hazard kroonde zich tot Beste Belg in het Buitenland, Lovre Kalinic volgde zichzelf op als beste Doelman van de Jupiler Pro League.
16/01 23u45  Chef Voetbal Ludo Vandewalle: “Waarom zou Hans Vanaken Club Brugge moeten verlaten?”Het is zeker niet altijd zo geweest. We hebben lang getwijfeld of hij het echt wel zou maken bij Club Brugge. Sloom, afwezig als hij aanwezig moest zijn en dus zelden beslissend. 2,5 jaar heeft die twijfel geduurd. Tot de 26-jarige aanvallende middenvelder in de tweede helft van vorig seizoen de ploeg op zijn smalle, maar veel sterker geworden schouders nam.
16/01 23u15  Vanaken en Wullaert winnen Gouden Schoen, ook prijs voor voor Leko, Eden Hazard, Wesley en KalinicHans Vanaken en Tessa Wullaert hebben de Gouden Schoen voor gewonnen. Op het gala werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Ivan Leko kreeg de trofee van “Coach van het Jaar”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u45  Trofeeën voor Leko, Eden Hazard, Wesley en Kalinic op Gala van de Gouden SchoenOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Ivan Leko kreeg de trofee van “Coach van het Jaar”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u45  Hackers konden meeluisteren met je Fortnite spelende kinderen, en daar houdt het niet bij opDe immens populaire onlinegame Fortnite kampt met een groot veiligheidsprobleem. Dat maakt beveiliger Check Point Software Technologies woensdag bekend. Door het lek in de beveiliging konden hackers mogelijk profielen overnemen, en zo ook spelers bestelen. De maker van Fortnite, Epic Games, benadrukt dat hij het probleem inmiddels heeft opgelost.
16/01 22u45  Onze Anderlecht-watcher over het ontslag van Devroe: “Niet alle slechte transfers waren zijn schuld”De Anderlecht-fans zullen blij zijn met zijn ontslag. Zij zagen Luc Devroe (53) als dé verantwoordelijke voor het tegenvallende transferbeleid, maar dat is slechts deels terecht. Ja, Devroe haalde een aantal tegenvallende spelers, maar niet alle nieuwe transfers werden door hem doorgedrukt. Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck deden ook hun duit in het zakje. Daarom wordt Devroe nu iets te veel als zondebok naar voren geschoven.
16/01 22u30  Trofeeën voor Eden Hazard, Wesley en Kalinic op Gala van de Gouden SchoenOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u15  Wesley wordt verkozen tot “Belofte van het Jaar” en kondigt aan dat hij bij Club Brugge blijftOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Lovre Kalinic, die deze winter AA Gent ruilde voor Aston Villa voor het tweede jaar op een rij verkozen tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u15  “Eén of meerdere” reservespelers van Red Lions zouden op WK-wedstrijden gegokt hebbenEén of meerdere reservespelers van de Red Lions die niet meereisden naar het WK hockey in India zouden gegokt hebben op WK-wedstrijden. Dat zei Denis Van Damme, woordvoerder van de Belgische hockeybond (KBHB), woensdag. Dinsdag raakte bekend dat de kansspelcommissie zich buigt over mogelijks illegale gokpraktijkten van Belgische hockeyspelers.
16/01 21u45  Anderlecht beëindigt samenwerking met Luc Devroe: “Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd”De directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen”, verklaarde voorzitter Marc Coucke. “Luc en ik zijn vrienden”. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.
16/01 21u15  Tranen, onbegrip en verdriet wanneer dokters in ‘Thuis’ melden dat ze Sandrine (10) niet meer kunnen reddenDe onmacht was groot bij de personages en de fans tijdens de ‘Thuis’-aflevering van woensdagavond. Twee weken lang duimden ze nog dat de kleine Sandrine (10) de schietpartij tijdens een gijzeling op eindejaar zou overleven, maar nu blijkt dat ijdele hoop. “We kunnen haar niet meer redden”, zeiden de dokters tegen de geschokte adoptiemoeders Mayra en Ann.
16/01 21u15  Michelle herenigd met dochter die door R. Kelly mishandeld werd: “Hij is een zieke smeerlap”De documentairereeks ‘Surviving R. Kelly’ beroert de gemoederen in de VS. De zanger wordt door meer dan vijftig van zijn slachtoffers - of hun ouders - aan de schandpaal genageld. Ook Michelle Kramer doet haar verhaal. Zij zag hoe haar dochter verliefd werd en vervolgens mishandeld werd door de Amerikaan. “Hij is een zieke smeerlap.”
16/01 20u30  De mooiste poses op de rode loper van de Gouden SchoenWoensdagavond werd in Puurs de Gouden Schoen uitgereikt. Uiteraard hoorde daar de traditionele fotoshoot op de rode loper bij. We selecteerden de leukste foto’s.
16/01 19u30  Brits parlement zat afgeladen vol voor Brexit-stemming, tot deze man het woord kreegEen Brits parlementslid liet haar keizersnede uitstellen om er toch maar bij te kunnen zijn. Daaruit blijkt hoe belangrijk de stemming van het door Theresa May onderhandelde Brexit-akkoord dinsdagavond was. Daarna stond nog amendementen op de agenda, maar jammer genoeg voor Kevan Jones was de zaal al leeggestroomd toen hij eraan mocht beginnen. “Heel jammer”, zei Jones.
16/01 19u15  Hoe de PR-stunt van Francken in zijn gezicht ontplofteTheo Francken (N-VA) krijgt klappen in de zaak rond de vermeende mensensmokkel van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam. De ex-staatssecretaris, die het imago opbouwde van een “streng maar rechtvaardig” regeringslid, zit in het defensief. En dan mag hij eigenlijk nog van geluk spreken.
16/01 19u15  Lonen mogen 0,8 procent stijgenDe lonen in de privésector zouden de komende twee jaar maximaal met 0,8 procent mogen stijgen. Dat is uit goede bron vernomen.
16/01 19u00  Spectaculaire dakbrand veroorzaakt flink wat hinder in AntwerpenDe brandweer van Antwerpen had meer dan een uur nodig om de spectaculaire dakbrand op de Britselei onder controle te krijgen. De brand veroorzaakte flink wat rook. De Britselei werd in zuidelijke richting afgesloten, wat in volle avondspits verkeershinder veroorzaakte.
16/01 18u45  Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse N-VA lijst duwenJean-Marie Dedecker gaat de Kamerlijst van N-VA steunen in West-Vlaanderen. Hij wordt lijstduwer, dat bevestigen bronnen binnen de partij aan onze redactie. Hij zal dat doen als onafhankelijke en zal geen lid van de partij worden. Ex-minister van Defensie Sander Loones zal de lijst trekken.
16/01 18u45  Grote baas brillengigant Pearle ontslagen na beschuldigingen over wangedrag op Belgisch hoofdkantoorNa aanhoudende klachten uit ons land over het treiteren en intimideren van personeelsleden, het luid schreeuwen tegen medewerkers en alcoholmisbruik op de werkvloer, heeft het moederbedrijf van brillengigant Pearle topman Leo van Welij aan de deur gezet. Hij eist nu voor de rechtbank een gigantische opzegvergoeding, maar die is hem voorlopig geweigerd omdat hij zichzelf onmogelijk had gemaakt door zijn gedrag.
16/01 18u45  Zo gaan de scholen om met ‘klimaatspijbelaars’: van 0 op 10 voor toets tot verplichte selfieSteunen of bestraffen? Scholen worstelen met de vraag hoe ze moeten reageren op leerlingen die spijbelen voor het klimaat. Terwijl de ene een 0 op 10 geeft als leerlingen een toets missen, maakt de andere er een educatieve uitstap van. “Zo’n schooluitstap is de beste oplossing”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere.
16/01 18u15  Hevige brand in Antwerps flatgebouw: “Hou ramen en deuren gesloten”Op de Britselei in Antwerpen ontstond rond 17.30 uur een hevige brand op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. De brandweer vraagt aan omwonenden om de ramen en deuren te sluiten bij hinder van de rook en om de ventilatie uit te schakelen.
16/01 18u00  Hevige brand in Antwerps flatgebouwOp de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen. Volgens een getuige is de Britselei ter hoogte van de brand afgesloten.
16/01 17u30  Eigenaar van verdwenen fotorolletje terecht dankzij onze lezers: “Ik wou die foto’s echt terug”Een paar uur, meer hadden onze lezers niet nodig om de eigenaar van het fotorolletje terug te vinden dat de Antwerpse Saskia Videler op straat gevonden had. Het gaat om de zestienjarige Leo Goiris, die al overal gezocht had naar zijn vakantiefoto’s.
16/01 17u30  Mee in één minuut: een bloedmaan, exit Luc Devroe en wat met de Brexit?Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
16/01 17u15  Anderlecht gooit Luc Devroe op straatDe directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “We willen Luc bedanken voor het werk voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Michael Verschueren. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.
16/01 17u15  Mobiliteitsbudget goedgekeurd: wat is het precies en wie komt in aanmerking?De Kamercommissie Financiën heeft woensdag het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Na het bestaande ­cash for car kunnen werknemers hun bedrijfswagen normaal gezien vanaf 1 maart ook inruilen voor een 'mobiliteitsbudget'. Maar wat is nu het grote verschil?
16/01 17u15  Anderlecht heeft tweede versterking beet: Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent voor 3,5 jaarNa de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht ook een feit. De Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj (25) van Sturm Graz heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 3,5 jaar. Hoeveel de beste speler van Oostenrijk kost, werd niet gecommuniceerd. Hij heeft zijn medische tests afgelegd en traint vanaf vrijdag mee.
16/01 17u15  Rapper Boef racete met 300 kilometer per uur rond en daar bleef het niet bij: “Je moet er niet aan denken dat iemand net zijn hondje uitlaat”Rapper Boef hangt een celstraf met uitstel boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie.
16/01 17u00  ‘Taskforce’ zoekt oplossing voor jeugdbewegingen die niet op kamp kunnen door varkenspestVeel jeugdbewegingen zullen hun zomerkamp niet in het zuiden van de provincie Luxemburg kunnen houden door de snelle verspreiding van de Afrikaanse varkenspest. Dat kondigde provinciegouverneur Olivier Schmitz woensdag aan. De maatregel blijft tot minstens 16 september 2019 van kracht. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een tiental groepen die in de regio een kampplaats hadden geboekt.
16/01 17u00  Tattoo artist doet ‘Bird Box Challenge’ en het resultaat is exact wat je zou verwachtenDe ‘Bird Box Challenge’ waarbij mensen geblinddoekt allerlei activiteiten ondernemen, heeft al een aantal slachtoffers gemaakt in het buitenland. Autorijden met een blinddoek op blijkt niet zo’n goed idee. Een Braziliaanse tatoeëerder pakt het iets onschuldiger aan, al zit zijn slachtoffer wel permanent met het resultaat opgescheept.
16/01 17u00  Agressieve bestuurder gaat plots vol in de remmen op autosnelwegEen agressieve bestuurder heeft erg onverantwoord gereden op de A67 bij Venlo, Nederland. Een paar keer trapte de bestuurder hard op de rem zonder enige reden. Op de afrit stopt de witte auto plots helemaal en opent de chauffeur zelfs even de autodeur. Waarom of wat er precies gaande was, is niet duidelijk. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
16/01 17u00  Overlevende aanslagen 11 september sterft bij aanval op hotelcomplex in Kenia: “Hij was een jager”Minstens 15 mensen zijn dinsdag omgekomen tijdens een terroristische aanslag in een luxueus hotel- en bedrijvencomplex in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Voor de familie van een van de dodelijke slachtoffers is het incident meer dan tragisch: hun zoon blijkt een overlevende van de aanslagen op de WTC-torens in New York te zijn en werd dus voor de tweede keer in zijn jonge leven met een terreuraanslag geconfronteerd. De politie meldt intussen dat de aanvallers, vijf Somalische jihadisten, zijn omgebracht.
16/01 15u45  OPROEP. Mag uw zoon/dochter spijbelen voor het klimaat?Meer dan 3.000 scholieren spijbelden vorige week donderdag om te gaan betogen voor het klimaat in Brussel. En ook deze donderdag lijkt de actie weer op veel deelnemers te kunnen rekenen. Wat vindt u als ouder?
16/01 15u30  Theo Francken stelt zich burgerlijke partij in gerechtelijk onderzoek naar fraude met humanitaire visaOud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt zich burgerlijke partij in het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met humanitaire visa. De zaak draait rond het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam, die ervan verdacht wordt mensen tegen betaling aan een humanitair visum geholpen te hebben. Toen de feiten plaatsvonden, was Francken de bevoegde staatssecretaris.
16/01 15u30  Ziekenhuis hoopt nieuwe collega’s aan te trekken met nieuwe serie: “De Vlaamse Grey’s Anatomy”Vlaanderen is een nieuwe ziekenhuisserie rijker: ‘Ostenders’. De Vlaamse “Grey’s Anatomy” werd gelanceerd door het Oostendse ziekenhuis Az Damiaan en volgt de avonturen van ICT’er Antoon die collega en vriendin Joyce ten huwelijk wil vragen. Maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
16/01 15u00  Onderzoek naar illegaal gokken zindert na bij Red Lions: “Het gaat om spelers die niet op WK aanwezig waren”De Red Lions vertrekken morgen - ongeveer een maand na hun exploot in India - naar Valencia voor de Hockey Pro League, een nieuw opgericht competitie tussen de toplanden en de eerste opdracht als wereldkampioen. Maar vandaag ging het enkel over het onderzoek dat de Kansspelcommissie gisteren opende naar Red Lions die zouden hebben gegokt op eigen wedstrijden. Volgens de entourage zou het gaan om spelers die niet in India zaten.
16/01 15u00  Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod gewoon bij Racing Genk: “Geen gemakkelijke beslissing”Alejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. “Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan de club, dus ik ben blij dat ik kan blijven”, reageerde de Spanjaard op een persconferentie.
16/01 14u45  91-jarige ziet 3,7 miljoen euro verbeurd verklaard: “Meesterbrein achter jarenlange fraude”Een 91-jarige vrouw uit Sint-Gillis-bij-Dendermonde die beschuldigd werd van witwassen, fiscale fraude en het niet aangeven van miljoenen op buitenlandse rekeningen, is in beroep veroordeeld tot zestien maanden cel met uitstel. Alleen de verbeurdverklaring ging flink omhoog: van 2,4 naar 3,7 miljoen euro.
16/01 14u45  Vergeten nostalgisch fotorolletje gevonden in Antwerpse straat: “Het zou fantastisch zijn om het terug te geven!”Wie klaar is voor een epische zoektocht, kan deze uitdaging aangaan. Saskia Videler heeft in de Antwerpse straten immers een vergeten fotorolletje gevonden met enkele heerlijke nostalgische fotokiekjes op. Benieuwd en getriggerd stuurt ze de beelden de wereld rond in de hoop de oorspronkelijke eigenaar heel blij te kunnen maken. Bij Het Nieuwsblad Online gingen we mee op zoek naar tips én details.
16/01 14u30  Paniek en chaos in Londens station door man die met machete zwaait: politie grijpt kordaat inEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 14u30  Jan (54) lag anderhalve maand in coma na zware explosie: “Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn”Een explosie in Ieper. In de meeste Vlaamse woonkamers ging het nieuws dinsdagmiddag relatief onopgemerkt voorbij. Maar dat was niet zo bij Irene Nollet (62) en haar man Jan Van Coppenberghe (54) uit Brugge. Daar dachten ze onmiddellijk terug aan wat Jan in 2015 overkwam. Hij belandde na een explosie namelijk in kritieke toestand in het ziekenhuis. “We hebben elkaar echt opnieuw moeten leren kennen”, zegt zijn vrouw Irene.
16/01 14u30  Waarom de rijkste Brit Antwerpen kiest voor zijn grootste investering ooit. “Hoge loonkosten? Ach ja...”Het Britse chemiebedrijf Ineos investeert tegen 2024 drie miljard euro in twee nieuwe fabrieken in Lillo. Die investering kondigde eigenaar Jim Ratcliffe (66), de rijkste Brit, zelf aan op een persconferentie in Antwerpen.
16/01 14u15  Airbnb betaalt je om de zomer door te brengen op het Italiaanse plattelandDrie maanden lang een inwoner zijn van een Italiaans dorpje in het zuiden van het land? Als dat je droom is dan bestaat de kans dat Airbnb die voor je werkelijkheid kan maken.
16/01 14u00  Vrouw knalt na raar manoeuvre tegen woning: aanzienlijke schade, gevel gestutIn de Fazantenlaan in Ieper is een oude vrouw met haar wagen tegen een woning aangereden na een vreemd manoeuvre. Het huis liep aanzienlijke schade op, de vrouw werd in verwarde toestand naar het ziekenhuis gebracht.
16/01 14u00  Een ufo? Bijzonder fenomeen duikt op in Amerikaanse stad: “Grootste die ik ooit zag”In een stadje in de Amerikaanse staat Maine is een bijzonder en zeldzaam natuurfenomeen opgedoken: een reusachtige ijsschijf. De draaiende cirkel heeft een diameter van maar liefst 100 meter en ontstond door een temperatuurverschil in het water van de rivier. “De grootse ijsschijf die ik ooit zag”, klinkt het bij inwoners die het adembenemende fenomeen vergelijken met een graancirkel en grappen dat het “waarschijnlijk buitenaards” is.
16/01 14u00  Hoop slinkt om peuter die in 110 meter diepe put viel daar levend uit te halen, “maar hij werd wel gelokaliseerd”Vier dagen al wordt er in Spanje gezocht naar de tweejarige Yulen. Die zou in een smalle put van 110 meter diep zijn gevallen nabij Malaga, maar werd dat door een aantal experts in twijfel getrokken. Want dat is onmogelijk, zeggen een aantal deskundigen. Intussen blijkt dat de jongen wel degelijk in de put is gevallen, “want hij werd gelokaliseerd”, zo meldt de Spaanse krant El Español.
16/01 14u00  Ook Bastille komt naar Rock WerchterDe organisatoren van Rock Werchter hebben de Britse alternatieve rockband Bastille toegevoegd aan de affiche.
16/01 13u30  Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent vandaag bij AnderlechtNa de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht in de maak. De Oostenrijkse spelverdeler Peter zulj (25) van Sturm Graz is in Brussel om vandaag zijn medische tests te ondergaan. De beste speler van Oostenrijk zal volgens zijn entourage voor meerdere jaren tekenen. Algemeen wordt verwacht dat paars-wit de transfer nog vanavond - voor de Gouden Schoen - aankondigt.
16/01 13u30  ‘Politieachtervolging’ zorgt voor speculatie op Facebook. Politie zegt wat echt aan de hand wasIn een lokale Facebookgroep werd dinsdag gewag gemaakt van een politieachtervolging en een camionette die gestopt werd door de politie. Een verhaal waar niets van aan is, zegt de politie.
16/01 13u30  Federale regering neemt advocaat onder de arm in onderzoek naar fraude met humanitaire visaDe federale regering onderzoekt of het zich burgerlijke partij kan stellen in het onderzoek naar Melikan Kucam. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Michel (MR) aan VRT. Die Mechelse schepen voor N-VA zou fraude hebben gepleegd in verband met het verlenen van humanitaire visa.
16/01 13u15  “Alsof het land in brand staat”: 15 warmste plaatsen ter wereld liggen momenteel in AustraliëIn Australië is het zelden zo heet geweest. De vijftien heetste plaatsen ter wereld bevinden zich momenteel allemaal in dat land, blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van de weerdienst El Dorado.
16/01 12u45  Aanslag Joods Museum: nicht van speurder gewraakt als reservejurylid, afwezig jurylid vervangenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd van twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij. Die eerste wordt effectief gewraakt en uit de jury gezet, het tweede mag wel blijven.
16/01 12u45  Jonge inbrekers gaan op zoek naar wapens in leegstaande woning van pas begraven Norbert (76)Amper twee dagen nadat Norbert Vangroenweghe (76) uit de Izegemstraat was begraven, braken twee jonge dieven binnen in zijn huis. De tieners waren op zoek naar wapens en kogels, maar werden betrapt door een buurman. De politie kon hen oppakken.
16/01 12u45  Big Mac niet langer alleen van McDonald’sEen Big Mac zal je in de toekomst misschien niet alleen bij fastfoodketen McDonalds kunnen eten. Ook de kleine Ierse concurrent Supermac mag voortaan een burger onder die naam lanceren. Dat is het gevolg van een uitspraak door het Europese patentbureau EUIPO. McDonalds kan wel nog beroep aantekenen en is dat ook van plan.
16/01 12u45  Premier Michel betreurt afgeschoten akkoord: “We bereiden ons voor op grote gevolgen van harde brexit”De federale regering bereidt zich de komende weken en maanden klaar op een mogelijk harde brexit. “De impact daarvan op ons land zal enorm groot zijn”, zei premier Charles Michel op een persconferentie. “En we moeten kunnen ingrijpen wanneer het nodig is.”
16/01 12u30  Zijn passie werd bodybuilder Steve (45) fataal: “Hij had zijn dochtertje zo graag zien opgroeien”Steve Meulebrouck (45) hield van sporten en was vroeger vaak in de fitness te vinden. Maar de laatste twee jaar voor zijn dood nam zijn passie voor bodybuilden pas echt toe. Zijn familie zag hoe hij van een sportieve man naar een beer van een vent evolueerde. Zijn passie werd uiteindelijk ook zijn dood.
16/01 12u30  Aflevering ‘Zo Man Zo Vrouw’ eindigt met romantisch huwelijksaanzoekTijdens de jongste aflevering van ‘Zo Man Zo Vrouw’ had Thomas een verrassing voor zijn Bieke tijdens de reveal van hun make-over. En Jani? Die zat gewoon al heel de tijd mee in het complot.
16/01 12u30  Lingeriecollectie Rihanna onder vuurHaar nieuwste lingeriecollectie ligt amper in de winkel maar toch krijgt zangeres en ontwerpster Rihanna nu al bakken kritiek over zich heen. Reden? De bh’s voor vrouwen met een maatje meer zouden qua stijl te veel verschillen van de ‘gewone’ maten.
16/01 12u00  Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod uit Midden-Oosten gewoon bij Racing GenkAlejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. Dat maakten de Limburgers woensdagmiddag bekend.
16/01 11u45  E34 bedekt met prei en spruitjes na zwaar ongevalNa een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E34 richting Antwerpen een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens was zijn lading - prei en spruitjes - verloren en de brandweer had uren nodig om de ravage op te ruimen. De hulpdiensten slaagden er echter snel in om één rijstrook vrij van groenten te maken. De verloren lading is misschien goed nieuws voor kinderen die geen spruitjes lusten, maar het ongeval zorgde voor heel wat fileleed: ruim anderhalf uur file richting Antwerpen. Er raakte niemand gewond.
16/01 11u45  Hoop slinkt om peuter die in 110 meter diepe put viel levend terug te vinden, al rijst de vraag of hij daar wel in zitVier dagen al wordt er in Spanje gezocht naar de tweejarige Yulen. Die zou in een smalle put van 110 meter diep zijn gevallen nabij Malaga, maar intussen bestaat daar twijfel over. Want dat is onmogelijk, zeggen een aantal deskundigen.
16/01 11u45  Paniek en chaos in station door man die met machete zwaait: politie grijpt kordaat inEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 11u45  Spectaculaire beelden: lawine dondert van bergflankEr zijn op sociale media beelden opgedoken van een spectaculaire lawine, ergens in de bergen. Het is onduidelijk waar en wanneer de video werd gemaakt, en het is ook niet zeker of de grote hoeveelheid sneeuw uit zichzelf naar beneden donderde of als de lawine door mensen werd opgewekt. In sommige bergachtige gebieden worden explosieven ingezet om sneeuw te ruimen, maar dat is niet altijd zonder gevaren: in de Franse Alpen kwamen afgelopen weekend twee pistewerkers om het leven nadat er een lawine werd opgewekt met een gecontroleerde explosie.
16/01 11u45  Twintiger komt niet weg met oplichting: jongeman streek ruim 10.000 euro werkloosheidsuitkering op in de celDe Brugse strafrechter heeft een 28-jarige Bruggeling een geldboete van 4.800 euro opgelegd omdat hij een werkloosheidsuitkering bleef innen terwijl hij in de gevangenis zat. Philosophe N. streek op die manier onterecht liefst 10.500 euro op. Dat bedrag moet hij nu terugbetalen.
16/01 11u15  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejuryledenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd voor twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij.
16/01 11u15  Een bijzondere maan-dag op til: hou je klaar voor bloedmaan, totale maansverduistering én supermaanEen bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. Wie maandag in de vroege uurtjes opstaat, zal kunnen genieten van een prachtig spektakel aan de hemel. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk, maar dankzij het KMI weten we dat liefhebbers veel kans maken om het fenomeen te kunnen bekijken. Maar wat staat er nu eigenlijk precies te gebeuren? Hoe komt dat? En hoe kunnen we daar van meegenieten? Francis Meeus van Volkssterrenwacht Mira en weerman Frank Deboosere leggen het uit aan Het Nieuwsblad Online.
16/01 11u15  Cafébaas verdwijnt met de noorderzon en laat verhuurder achter met onaangenaam 'afscheidscadeautje'Café Merelhof aan de Bessemerstraat in Lanaken is onbewoonbaar verklaard. Allemaal het gevolg van de vorige cafébaas, die plots verdween, en een opvallende fout, beweert eigenaar Jos Kenis.
16/01 11u15  Kate Middleton kiest voor stoere wandelschoenenKate Middleton liet voor haar bezoek aan de tuinen van King Henry’s Walk haar elegante stiletto’s achterwege en koos voor een stevig paar wandelschoenen. De hertogin van Cambridge speelt daarbij in op de trend van het winterseizoen.
16/01 11u15  TRANSFERGERUCHTEN. Topclubs trekken aan Club Brugge-speler Arnaut Danjuma, maken Rode Duivels Marouane Fellaini en Yannick Carrasco nog transfer?Hij verhuisde afgelopen zomer naar Club Brugge, is al maanden geblesseerd maar toch trekken de topclubs aan zijn mouw: de Nederlandse international Arnaut Danjuma Groeneveld staat in het midden van een boel transfergeruchten. Ook Rode Duivels Marouane Fellaini - zoals bijna elke transferperiode - en Yannick Carrasco worden in verband gebracht met een transfer. Alle transfergeruchten van de dag, liefst te degusteren met een flinke korrel zout.
16/01 11u15  Man met “reusachtige” machete krijgt fikse stroomstoot in Londens stationEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 10u45  Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis inZes minderjarige kerels, tussen 15 en 17 jaar oud, zijn dinsdagavond opgepakt door interventieploegen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout en Borsbeek).
16/01 10u30  “Als verhaal over fraude met humanitaire visa klopt, is Theo Francken politiek verantwoordelijk”Indien het verhaal over de rol van Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) bij de toekenning van humanitaire visa klopt, dan is voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) politiek verantwoordelijk. Dat zegt Kamerlid Wouter De Vriendt van oppositiepartij Groen. “Kucam kon blijkbaar via een connectie op het kabinet, zelf als bevriende N-VA’er bepalen wie een humanitair visum kreeg en wie niet. Uiteraard is Francken dan politiek verantwoordelijk”, aldus De Vriendt.
16/01 10u30  Man krijgt 25 jaar cel voor moord op minnaar echtgenote en maakt het bont in de rechtbank: “Ik ben onschuldig, vuile pedofiel”Een Turkse man (37) uit Sint-Niklaas is in beroep bestraft met 25 jaar cel voor de eremoord op de minnaar van zijn vrouw, een Gentse Turk van 23. Nog voor zijn straf werd uitgesproken, verweet hij de voorzitter al voor ‘vuile pedofiel’. In eerste aanleg kreeg de man dertig jaar cel.
16/01 10u30  Transfer van Mousa Dembélé krijgt vorm: Rode Duivel en entourage in China aangekomenDe transfer van Mousa Dembélé naar Guanghzou R&F krijgt vorm. Gisteren zette de Rode Duivel met zijn zaakwaarnemers Yama Sharifi en Tom De Mul van A-Group voet op Chinese bodem. De onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn. Zo is er al een tijdstip vastgelegd voor de medische keuring, in afwachting van een definitief akkoord.
16/01 10u30  Boomlange rapper gooit hoge ogen in Studio Brussel-wedstrijd, maar werkt intussen ook aan zijn strafbladRapper met een ‘bad attitude’. Zo mag je de 27-jarige Hasselaar Fabrice Munsi noemen. Onder de artiestennaam MVNSI heeft hij intussen de finale van de prestigieuze wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ op Studio Brussel bereikt. Maar daarnaast is hij ook een vaste klant in de rechtbank.
16/01 10u30  Kansspelcommissie onderzoekt zeker drie Red Lions: “Wie gokt op eigen wedstrijden, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal ­matchen van onze nationale hockeyploeg, en dat sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, ­onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden, dat is ons wel 150.000 keer gezegd.”
16/01 10u00  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejurylidOp het assisenproces over de aanslag van het Joods Museum moet opnieuw een effectief jurylid vervangen worden. Dat is gebleken bij de start van de vierde zittingsdag. De echtgenote van het zevende jurylid heeft een ongeval gehad en moet geopereerd worden. De man wordt vervangen door het derde reservejurylid. Ook is gebleken dat één van de reservejuryleden de nicht is van één van de politiespeurders die het onderzoek hebben gevoerd.
16/01 10u00  Ondergrondse boring ligt aan oorzaak van gasexplosieVolgens netbeheerder Eandis is de oorzaak van de gasexplosie van afgelopen maandagmiddag te wijten aan een ondergrondse boring ter hoogte van het voetpad aan de Polenlaan.
16/01 10u00  ‘Ideale Wereld’ doet het weer: “woordvoerder” legt uit waarom De Wever Bourgeois wil verschuivenDe stoelendans bij de N-VA veroorzaakte heel wat ophef. Niet alleen de inwoners van Antwerpen voelen zich bekocht, Geert Bourgeois werd zelfs naar rusthuis Europa gestuurd wegens ‘te onopvallend’, zo klonk het ten monde van Lander Cobbaert, de satirische woordvoerder van ‘De Ideale Wereld’. “De huidige minister-president wilde niet reageren, maar gelukkig kregen we wél zijn woordvoerder te pakken”, klinkt het.
16/01 10u00  River Island trekt stekker uit enige winkel in ons landDe Britse winkelketen River Island heeft bekendgemaakt dat het al haar winkels in de Benelux zal sluiten en dus betekent dat ook het einde voor het enige filiaal in ons land. Voortaan zullen de kleren enkel nog via de webshop te verkrijgen zijn.
16/01 10u00  Meisje (16) belt politie als haar vader haar telefoon afpakt (maar had reactie niet ingecalculeerd)Een 16-jarig meisje heeft de politie gebeld, omdat haar papa haar smartphone had afgenomen als straf. “Mijn vader heeft mijn eigendom gestolen, een iPhone van bijna 800 euro die niet van hem is. Hij heeft er niet voor betaald”, verklaarde ze tijdens een telefoon naar het noodnummer. De politie van het South Euclid Police Department kwam ter plaatse, maar het meisje uit het Amerikaanse Ohio kreeg een koude douche.
16/01 09u30  Benzine of diesel? Bekijk hier welke auto vanaf hoeveel kilometer het voordeligst isElektrische en hybride wagens zijn in opmars, maar voor de meeste Vlamingen zijn ze nog te duur of niet praktisch genoeg. En dus sta je in de zoektocht naar een ­nieuwe auto toch weer vaak voor het ­dilemma: benzine, of toch diesel? Welke brandstof is het minst schadelijk voor het milieu en je portemonnee? We zochten het uit, en kwamen tot verrassende conclusies.
16/01 09u00  Dries Mertens schittert als Peter Pan op nieuwe kalender van NapoliDe meest originele aller voetbalkalenders is elk jaar die van Napoli. De Italiaanse topclub liet zijn voetballers de voorbije jaren al poseren als gladiatoren, koningen en andere historische figuren. Voor 2019 is het thema “sprookjes”. “De kalender grijpt terug naar de betoverende wereld van de jeugdjaren waar voetbal helemaal om passie draait en de spelers helden zijn. De scènes van de kalender zijn afkomstig uit wereldberoemde sprookjes zoals Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje en Pinocchio”, aldus Napoli.
16/01 08u45  14 doden bij aanslag op luxehotel, “alle terroristen uitgeschakeld”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn 14 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die gecommuniceerd werd door de Keniaanse president. Bij de aanslag werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie. Woensdagochtend werden bij een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en de terroristen ook alle jihadisten ‘geëlimineerd’.
16/01 08u30  Niet alles gaat van een leien dakje tijdens opnames van ‘Eigen kweek’: “Das ene veur de bloopers wè!”Telefoons raken vermist, lampen donderen naar beneden... Het zit de acteurs niet mee op de set van ‘Eigen kweek’. En dat levert heel wat hilarische bloopers op met Wim Willaert, Sien Eggers, Dirk van Dijck en Maaike Cafmeyer. Zij weten als geen ander een lach op het gezicht toveren van televisiekijkend Vlaanderen.
16/01 08u30  Nederlander snijdt bestuurder de pas af: “Hij had nog het lef om middenvinger uit te steken”Een bestuurder op de autosnelweg in Gent richting Antwerpen, is erg misnoegd over de manier waarop een Nederlandse auto hem de pas af sneed. Op de beelden is te zien hoe de donkere auto op het nippertje beslist om de afrit richting Antwerpen te nemen, en daardoor de andere auto hindert. “En alsof dat nog niet gevaarlijk genoeg was, had hij ook nog eens het lef om zijn middenvinger te tonen”, klonk het. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
16/01 07u45  15 doden bij aanslag op luxehotel: “Aanvallers viseerden Amerikaanse conferentie”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie.
16/01 07u45  Gif in sardineblikje wordt negen maanden oude pup Marley fataalDe negen maanden oude hond Marley is maandag vergiftigd. Dat gebeurde tijdens een wandeling in het bos met zijn baasje, Maxime Van Belle. “Het ging ineens zo snel. Na anderhalf uur bij de dierenarts kreeg ik telefoon dat Marley al niet meer ademde.”
16/01 07u45  Opsteker voor Van Avermaet: Bevin wint verrassend in Tour Down Under na contact tussen Philipsen en SaganGoed nieuws voor Greg Van Avermaet: de nul is nu al van het bord voor zijn nieuwe ploeg Team CCC nadat Patrick Bevin verrassend de sprint won in de tweede etappe van de Tour Dwon Under.
16/01 07u30  Voormalig miss België (21) gaat trouwen met broer van Louis Talpe (35)Romanie Schotte (21) heeft aangekondigd dat ze in het ­huwelijksbootje stapt. De aanstaande bruidegom van Miss België 2017 is Stefan Talpe (35), de broer van acteur en ­mediafiguur Louis Talpe. Schotte is al drie jaar samen met haar vriend en de trouwerij zou in september van dit jaar plaatsvinden.
16/01 07u30  In de Namibische woestijn speelt culthit ‘Africa’ van Toto tot het einde der tijdenIn de Namibische woestijn staat een muziekinstallatie die tot in de eeuwigheid Africa van Toto zal afspelen. Dat is te danken aan de Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf, de man achter het kunstwerk ‘Toto Forever’.
16/01 06u15  Ondergrondse boring door medewerker Telenet ligt aan oorzaak van gasexplosieVolgens netbeheerder Eandis is de oorzaak van de gasexplosie van afgelopen maandagmiddag te wijten aan een ondergrondse boring ter hoogte van het voetpad aan de Polenlaan.
16/01 06u15  Naakt beeld wordt geregeld omgedraaid, maar kunstenaar kan ermee lachenWie recent door de Gasthuisstraat in Aarschot kwam, merkte beslist op dat het bekende beeld van kunstenaar Wilfried De Cock weer eens met zijn voorkant naar de Gasthuiskapel stond gedraaid. Het werk van een moraalridder, of eerder van een grapjas?
16/01 05u45  Anderlecht praat met Oostenrijkse nummer tien, Ivan Santini op weg naar de uitgang?Anderlecht heeft een nieuwe piste voor de rol van spelverdeler. Het zit rond de tafel met de Oostenrijker Peter Zulj (25) van Sturm Graz. Die was dit seizoen al goed voor vijf goals en vier assists. Ivan Santini kan dan weer naar Saudi-Arabië voor veel geld.
16/01 05u00  SP.A’er Peter Vanvelthoven zegt politiek vaarwelSP.A-boegbeeld Peter Vanvelthoven stopt volledig met politiek. Dat bericht Het Belang van Limburg dinsdagavond laat.
16/01 03u15  Ongeziene nederlaag voor Theresa May: 432 parlementsleden keuren Brexit-akkoord af én motie van wantrouwenHet Britse parlement heeft gisteravond het Brexit-akkoord dat premier Theresa May onderhandelde met de EU, afgekeurd. Meer dan dubbel zoveel parlementsleden stemden tegen als voor. Een historische nederlaag voor premier May, wier regering vandaag al kan vallen. Een definitief einde van de Brexit-saga is nog maar eens uitgesteld.
16/01 03u15  Een ‘pilleke’ tegen de cholesterol: zo goedkoop dat we ze slikken zonder nadenkenDoor meer in te zetten op een gezonde levensstijl, zouden veel Belgen die nu cholesterolremmers ­nemen die pillen niet meer nodig hebben. Statines worden te makkelijk voorgeschreven, zeggen experts, zonder eerst de alternatieven te proberen. Hun nut wordt ook overschat: meer dan de helft van de ­gebruikers neemt ze niet zoals het hoort.
16/01 03u15  Zeker drie Red Lions mogen vrezen voor hun plaats: “Wie gokt op eigen wedstrijden, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal ­matchen van onze nationale hockeyploeg, en dat sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, ­onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden, dat is ons wel 150.000 keer gezegd.”
16/01 03u15  Recordaantal vacatures, maar werkgevers blijven (tevergeefs) zoeken naar de perfecte werknemerNog nooit zochten zoveel bedrijven naar nieuw personeel als vandaag. Duizenden vacatures raken niet ingevuld en daar lijkt de komende jaren geen verandering in te komen. De vijver met ‘perfecte’ kandidaten is leeggevist. En toch blijven werkgevers volgens de VDAB hengelen naar die ene witte raaf.
16/01 03u15  Er zijn 3.547 supermarkten in ons land, en toch komen er nog 450 bij. Is dat niet té veel?De supermarktoorlog draait niet alleen rond de laagste prijzen, maar ook over het aantal filialen. De volgende jaren ­komen er – door ­onder andere de komst van Jumbo en de uitbreidingsplannen van Albert Heijn en co. – nog eens ruim 450 bij in ons land. Zo stevenen we af op ruim 4.000 stuks. Is dat niet veel te veel?
16/01 03u15  COMMENTAAR. “Nog onderhandelen met de Britten lijkt weinig zin te hebben. Omdat ze het nooit eens zullen raken over wat ze willen”Het Brits parlement heeft de Brexit-deal van premier Theresa May weggestemd. Een historische nederlaag werd het: 432 stemmen tegen en slechts 202 stemmen voor. Het is ook een historische nederlaag door de samenstelling van het nee-front.
16/01 03u15  Ex-miss België gaat trouwen met broer Louis TalpeRomanie Schotte (21) heeft aangekondigd dat ze in het ­huwelijksbootje stapt. De aanstaande bruidegom van Miss België 2017 is Stefan Talpe (35), de broer van acteur en ­mediafiguur Louis Talpe.
16/01 03u15  Ian Thomas kiest voor radicaal nieuwe koersAmerika? Over and out! De Vlaamse Justin Bieber? Lang verleden tijd! De oude Ian Thomas (21) is niet meer, lang leve de nieuwe. Dat was de boodschap achter de showcase die Ian Thomas gisteravond in het Antwerpse Felix Pakhuis gaf. “Ik ben voortaan de man van volwassen pop r&b”, aldus Ian Thomas.
16/01 03u15  “Filip, schuif eens op!” Mathilde, altijd even elegantAltijd elegant, onze koningin Mathilde. Zelfs als ze zich in een nauwe ruimte tussen een stoel en haar man de koning moet wurmen.
16/01 03u15  Radio-icoon Lutgart Simoens (90) zegt openbaar leven vaarwelLutgart Simoens, een van Vlaanderens meest geliefde en gerespecteerde radiopersoonlijkheden, heeft besloten het openbare leven vaarwel te zeggen.
16/01 03u15  Voor tienduizend euro zette hij je op de lijst: “Rond hem hangt een netwerk van mensen die geld en namen verzamelen”Mensensmokkel, criminele organisatie, passieve corruptie en afpersing. Het zijn zware feiten waarvan het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (44, N-VA) wordt beticht. Hij zou voor tien­duizenden euro humanitaire visa verkocht hebben aan christenen die uit Syrië en Irak naar ons land geholpen werden. ­Kucam werd gisteren opgepakt.
16/01 03u15  Nervositeit bij andere partijen na demarche van De Wever: wordt Crevits zijn grote uitdager?Een dag na de opvallende kandidatuur van Bart De Wever steken de andere partijen intern de koppen bij elkaar. Maar voorlopig schuift niemand een tegenkandidaat voor het minister-presidentschap naar voren. Ook op concurrenten voor kandidaat-premier Jan Jambon blijft het wachten. “Wij laten De Wever onze agenda niet bepalen”, klinkt het.
16/01 03u15  Huisonderwijzers in het verweer: “Wij zijn niet geradicaliseerd”“Ik ben Kim, mama van Alexandra (8). Mijn dochtertje heeft ASS (autisme) en huis­onderwijs is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.” Het verhaal van Kim is slechts één van de vele die online gedeeld worden door ­ouders die thuis lesgeven.
16/01 03u15  Gerechtsdeurwaarder veroordeeld voor verduistering van 453.000 euroDe correctionele rechtbank van Bergen heeft dinsdag een ontslagnemende gerechtsdeurwaarder veroordeeld tot drie jaar celstraf, voor de helft met vijf jaar uitstel, en een boete van 6.000 euro voor verduisteringen van 453.000 euro.
16/01 03u15  Menigte aan Brits parlement uitzinnig nadat brexitdeal verworpen wordtDe leden van het Britse Lagerhuis hebben dinsdagavond een stemming gehouden over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Met 202 ja-stemmen en 432 nee-stemmen mogen we spreken van een historische nederlaag voor May. De menigte die was samengekomen aan het Brits parlement was daar duidelijk erg blij mee.
16/01 01u00  ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ruiten van het Aalsterse stadhuisAls Tim Wauters (31) van ‘Temptation Island’ niet aan het feesten is, is hij naarstig aan het werk. ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ruiten van het Aalsterse stadhuis en krijgt veel aandacht. “Ik ben altijd vriendelijk, iedereen mag een foto vragen.”
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

49x Moorden bleven bijna onopgemerkt, maar Limburgse speurders ontmaskerden “natuurlijke overlijdens” dankzij nieuwe techniek23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Limburgse speurders hebben vorig jaar door een nieuwe aanpak drie moorden ontmaskerd, die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. In twee gevallen zitten de verdachten ook in de cel. “Dit systeem drijft op enthousiasme van speurders en wetsdokters”, zegt advocaat-generaal Patrick Boyen. Hij vindt dat de overheid meer middelen moet vrijmaken.
29x Parket start onderzoek naar omstreden rusthuis nadat demente vrouw (91) onderkoeld geraakte in tuin23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: De zorginspectie en het parket zijn gisteren een onderzoek ­gestart naar een rusthuis in Overijse, nadat een 91-jarige vrouw met ­dementie daar ’s nachts kon buitenwandelen. Ze werd pas ’s morgens zwaar onderkoeld aangetroffen in de tuin en verkeert in levensgevaar. De uitbater kwam al meermaals in opspraak. “We kregen zelfs klachten dat er ’s nachts alleen maar een con­ciërge rondloopt.”
28x Annemie Struyf zoekt Vlamingen die naar het hoge noorden verhuizen23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Annemie Struyf is op zoek naar Vlamingen die nog dit jaar naar het hoge noorden – Zweden of Noorwegen – verhuizen. Want daar zal de opvolger van Eviva España zich afspelen.
28x Pol Van Den Driessche zegt nationale politiek vaarwel23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: N-VA-senator Pol Van Den Driessche zal bij de verkiezingen van 26 mei geen kandidaat zijn. Hij wil de vernieuwing bij de West-Vlaamse poot van N-VA alle kansen geven, maar dan achter de schermen als communicatieadviseur.
27x Aanslag Joods Museum: werden camerabeelden van Nemmouche “vervalst”?23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Heeft de politie de beelden van de schutter van het Joods Museum vervalst, zoals de advocaten van Mehdi Nemmouche (33) beweren? Onderzoeksrechter Berta Bernardo Mendez kwam daar gisteren in de assisenzaal nog even op terug: “We hebben het beeld enkel beter leesbaar willen maken.”
27x CLUBNIEUWS. Genk moet sterkhouder mogelijk enkele weken missen, Antwerp houdt Edmilson in de gaten23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Met nog acht dagen te gaan op de transfermarkt is Antwerp nog op zoek naar spelers die een onmiddellijke versterking kunnen zijn. Één van de jongens die het in dat opzicht van dichtbij in de gaten houdt is Junior Edmilson. Sander Berge, het 20-jarige Noorse wonderkind van Genk, heeft een blessure opgelopen aan het linkerbeen. De precieze aard van het letsel is nog niet bekend, maar enkele weken onbeschikbaarheid lijkt mogelijk. Uw clubnieuws van de dag.
26x Transfer Bezus van STVV naar AA Gent nog niet afgerond: dat hangt af van... Zulte Waregem23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: AA Gent heeft Roman Bezus (28) zo goed als beet. De Oekraïense spelmaker legde gisteren het eerste deel van zijn medische tests af bij AA Gent en vandaag het tweede. Daarna kan hij een overeenkomst voor 3,5 jaar tekenen in de Ghelamco Arena. AA Gent zou 1 miljoen euro betalen voor de offensieve middenvelder.
26x Ian Thomas gaat acteren in ‘Familie’, maar zo zag hij eruit in zijn eerste rolletje op tv23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Twaalf jaar nadat hij zijn debuut op televisie maakte in de serie Spoed, gaat zanger Ian Thomas (21) aan de slag bij ­Familie. Daarin speelt hij “een vlotte ingenieur”.
24x Van zijn liefde voor de juf tot het laatste bizarre bezoek: het verhaal van Kim De Gelder, de jongen die seriemoordenaar werd23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Zijn meesters, zijn juffen. Zijn familie. Zijn ouders, die langzaam de greep op hun vreemde zoon verloren. Zijn klasgenoten. Die ene jeugdvriend, die hij bedolf onder de cadeaus. Zijn collega’s. De boerin, die zonder argwaan de watercontroleur binnenliet. Niemand zag in die bleke, magere jongen de kille moordenaar die sinds januari 2009 de dood van vier mensen, onder wie twee baby’s, op zijn geweten heeft. Dit is het verhaal van ‘de jongen die nooit iets vergeet’.
23x Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om Julen te bereiken23/01 00u30 - Het Nieuwsblad: Reddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Zijn ouders José en Victoria zijn de wanhoop nabij nu de reddingsactie opnieuw vertraging heeft op­gelopen door “technische moeilijkheden”. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut.

Statistieken

Artikels:
33542
Gelezen:
25739
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven