dinsdag 20 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Dit is de deal die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic sloot met het gerecht Dejan Veljkovic is dinsdag vrijgelaten in het onderzoek naar gesjoemel in het voetbal en zal als spijtoptant meewerken met het gerecht. Kris Luyckx, zijn advocaat, gaf zopas meer uitleg bij de deal. Hij komt er met 5 jaar voorwaardelijk vanaf als hij alles vertelt wat hij weet.
20/11 16u45  Black Friday: hoe weet je of je echt een koopje doet? Of wacht je beter tot de solden? Black Friday staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben. De dag waarop Amerikanen een dagje vrij hebben om te bekomen van Thanksgiving en megakortingen de start van het kerstshoppen inluiden, heeft intussen ook onze winkels veroverd - online én offline. Maar hoe herken je nu een echt koopje? En wacht je toch niet beter gewoon de solden af? Wij vroegen het aan retail-experts Jorg Snoeck en Gino Van Ossel.
20/11 16u15  Advocaat doodrijder: “Natuurlijk is hij schuldig aan de dood van Julie. Maar hij niet alleen” David D., de veertiger uit Evergem die vorig jaar zwaar onder invloed van drank en drugs de 22-jarige Julie Roelens doodreed in Ertvelde, hoopt in beroep op strafvermindering. “Ja, D. is schuldig aan de dood van Julie. Maar niet alleen, ook Julie draagt een deel van die verantwoordelijkheid”, meent zijn nieuwe advocaat Filip Van Hende.
20/11 16u15  Vera had één woordje misverstaan, maar het werd haar dood. Nu is de schuldige veroordeeld tot één jaar cel De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar Vera Mol (17) uit het Nederlandse Den Haag dodelijk verongelukte, is veroordeeld tot één jaar cel. Ook moet hij de ouders van het meisje 140.000 euro betalen.
20/11 16u15  Leuvense oogarts roept op kinderen te laten buiten spelen om bijziendheid te voorkomen Professor Ingele Casteels, diensthoofd oogziekten aan het UZ Leuven, roept ouders op om hun kinderen enkele uren per dag te laten buiten spelen in het volle daglicht. Het is volgens haar de enige behandeling waarvan bewezen is dat ze het ontstaan van bijziendheid kan voorkomen en ook nuttig als behandeling van dit oogprobleem.
20/11 16u00  QUIZ. Weet jij perfect welk bier in welk glas hoort? Onze verkiezing van ‘Het Beste Café van Vlaanderen’ loopt als een trein. Voor wie toch nog twijfelt aan zijn favoriet, hebben we echter hulp klaar. Want elk zichzelf respecterend café schenkt zijn bier natuurlijk in het juiste glas. Maar herken jij aan het glas welk bier er geschonken wordt?
20/11 16u00  Eigenaar bungeejumpbedrijf krijgt één jaar cel na dodelijke sprong van Nederlands tienermeisje De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar Vera Mol (17) uit het Nederlandse Den Haag dodelijk verongelukte, is veroordeeld tot één jaar cel. Ook moet hij de ouders van het meisje 140.000 euro betalen.
20/11 16u00  Dries Mertens: “Ik vind het niet kunnen dat ik bij Napoli op de bank zit” Dries Mertens heeft zijn ongenoegen geuit over zijn situatie bij zijn club Napoli, waar hij onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti niet altijd in de basisploeg staat. “Ik vind het niet kunnen, en dat heb ik hem (Ancelotti, nvdr) ook gezegd”, zegt de Leuvenaar in een interview met weekblad Humo.
20/11 15u30  UEFA-voorzitter gelooft niet in plannen van Pro League om macht makelaars in te perken Sommige voorstellen die in de schoot van het Propere Handen-onderzoek zijn ontsproten aan het brein van onze grote clubs, zijn behoorlijk revolutionair. In die mate zelfs dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin er niet in gelooft. Dat vertelde hij in Brussel.
20/11 15u30  Brandstichting in frituur in Diest kost bijna het leven aan mede-uitbaatster Voor de correctionele rechtbank in Leuven is dinsdag het proces begonnen tegen Filip L. De 44-jarige man wordt beschuldigd van poging tot moord op zijn toenmalige vriendin. In de zomer van 2015 stichtte hij brand in zijn frituur in Diest terwijl de vrouw boven lag te slapen. Ze ontsnapte op het nippertje aan de dood.
20/11 15u30  Keanu (20) kan opnieuw lopen na horrorcrash met maïshakselaar: “Eén ding heb ik nu wel geleerd” Keanu Scheldeman, de jongeman die twee maanden geleden verblind door de laagstaande zon met zijn auto inreed op een maïshakselaar, kan opnieuw lopen. De Moorsledenaar liep bij de horrorcrash verschillende breuken op, maar herstelt goed.
20/11 15u15  De Wever licht ‘Bourgondische coalitie’ toe: “Veel kiezers van N-VA en SP.A gaan dit geen fijne gedachte vinden” De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft dinsdagmiddag een toelichting gegeven over de beslissing om coalitiegesprekken te starten met Open VLD en SP.A. De keuze voor de socialisten is opvallend, realiseert de burgervader zich: “Veel kiezers van N-VA en SP.A gaan dit geen fijne gedachte vinden.” Hij benadrukte bovendien dat het geen afrekening van Kris Peeters en CD&V is.
20/11 14u45  Rode Duivels blijven ondanks bolwassing in Zwitserland wel nummer één van de wereld De Rode Duivels gaan niet naar de Final Four van de Nations League: weg kans dus op die allereerste trofee voor onze Gouden Generatie. En ook financieel is het een streep door de rekening. De Belgische voetbalbond kreeg een startpremie van 2,25 miljoen euro en daar blijft het ook bij. Bij deelname aan de ­Final Four kwam daar minstens 7 miljoen euro bij, bij eindwinst zou dat zelfs oplopen tot 8,25 miljoen extra.11 
20/11 14u30  Problemen met Facebook? Je bent niet alleen In heel Europa en aan de westkust van de Verenigde Staten melden gebruikers problemen met Facebook. Op je computer krijg je simpelweg de melding dat de ‘service onbeschikbaar’ is, de app lijkt op dit moment echter geen problemen te geven.16 
20/11 14u30  Yannick Carrasco kon niet meespelen met de Rode Duivels omdat hij ploegmaat gebroken neus sloeg Yannick Carrasco heeft op training bij zijn Chinese club Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus geslagen. Volgens VTM Nieuws is dat de reden waarom Carrasco de voorbije week niet kon meedoen met de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (2-0-zege) en Zwitserland (5-2-verlies). Zijn paspoort zou immers zijn afgenomen. Het voorval dateert al van augustus, maar nu pas werd er ruchtbaarheid aan gegeven. De Rode Duivel heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden.11 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/11 17u30  Ongelooflijk: Timtation schreef zich in als verleider voor nieuw seizoen 'Temptation Island'Tim, de kandidaat die het vorig seizoen wel erg bont maakte op ‘Temptation Island’, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het programma. Ditmaal wilde hij als verleider zijn kans wagen, vertelde hij aan het Nederlandse programma RTL Boulevard.
15/11 17u30  Twee topslagers sluiten met Kerst en Nieuwjaar: “Het is de laatste keer geweest”Twee grote Limburgse topslagers sluiten voor het eerst hun zaak tijdens de drukke eindejaarsperiode. Ze zijn het slachtoffer geworden van hun eigen succes.
15/11 17u30  “Kan je afvallen als je niet wil sporten?” Diëtiste geeft advies“Minder eten en meer sporten. Dat is het advies dat je altijd te horen krijgt als je wil afvallen. Maar kan je ook vermageren als je niet graag aan sport doet?” Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op jouw vragen over afvallen en gezonde voeding.
15/11 17u30  Man randt minderjarig meisje aan door strikte regels tijdens ramadan: “Hij was zijn seksuele driften niet de baas”Een 25-jarige Afghaan heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Hij kneep het slachtoffer in de billen, likte en kuste haar en greep dan naar haar schaamstreek. De man was naar eigen zeggen gefrustreerd door de strikte regels die de ramadan oplegt.
15/11 17u30  Schoolbussen botsen frontaal in Beieren: minstens 40 gewondenBij een frontale botsing tussen twee schoolbussen in het Duitse Ammerndorf, in Beieren, zijn donderdag zeker 40 mensen gewond geraakt. Onder hen veel kinderen. Vijf zijn er erg aan toe, zo meldt de lokale politie.
15/11 17u15  Keukenwinkel gaat failliet: “Duizenden euro’s voorschotten weg, niks geleverd”Naar schatting vijftien Limburgse gezinnen betaalden duizenden euro’s voorschot voor een droomkeuken bij de speciaalzaak Qwiezien in Bilzen. Maar die droom spat uit elkaar nu het bedrijf achter de keukenwinkel de boeken heeft neergelegd.
15/11 17u15  Ryanair annuleert geplande vergadering met vakbonden over Belgisch arbeidsrechtDe geplande vergadering tussen Ryanair en de vakbonden die gepland was voor donderdag, is geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. “Aanleiding is dat de Ryanair-directie zegt dat er geen mandaat is om de piloten en het cabinepersoneel samen te ontvangen op hetzelfde tijdstip”, meldt Hans Elsen van vakbond LBC-NVK.
15/11 17u00  Vader beschuldigd van opzettelijk aanrijden zoonVoor de correctionele rechtbank van Mechelen moest zich donderdag een man verantwoorden die beschuldigd wordt van het opzettelijk aanrijden van zijn zoon en het bedreigen van zowel zoon als dochter en hun respectievelijke partners. De man heeft door een vechtscheiding geen contact meer met zijn kinderen en voelde zich geprovoceerd door hen. Hij ontkent echter dat hij zijn zoon heeft aangereden.
15/11 17u00  Er is meer dan Rode Duivels: camera’s staan vandaag ook gericht op Duitsland, Engeland, Ierland én LuxemburgHet is weer tijd voor internationaal voetbal! Er wordt druk gevoetbald in de Nations League en ook op vriendschappelijk vlak staan er een aantal leuke affiches op het programma. Een overzicht!
15/11 17u00  Keukenwinkel failliet, klanten razend: “Duizenden euro’s voorschotten weg, niks geleverd”Naar schatting vijftien Limburgse gezinnen betaalden duizenden euro’s voorschot voor een droomkeuken bij de speciaalzaak Qwiezien in Bilzen. Maar die droom spat uit elkaar nu het bedrijf achter de keukenwinkel de boeken heeft neergelegd.
15/11 17u00  Man perst vrouwen af met naaktfoto’s via vals Facebookprofiel: “Ernstige feiten die hij met schaamte toegeeft”Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een 34-jarige man uit Nijlen verschenen die drie vrouwen via Facebook had afgeperst. Hij vroeg hen naaktfoto’s, die ze hem stuurden, en zou die verspreiden als ze hem geen filmpjes bezorgden met seksuele handelingen. Eén van de slachtoffers was minderjarig, waardoor de man zich ook voor het bezit van kinderporno moet verantwoorden. Het parket vroeg 37 maanden cel, waarvan 18 effectief.
15/11 16u45  Spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski vrijgelaten na borgsom, vriendin Veljkovic verlost van enkelbandIn het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal worden spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Tongerse onderzoeksrechter beslist. Ook Marija ­Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, werd vrijgelaten onder voorwaarden. Zij stond nog onder elektronisch toezicht.
15/11 16u45  Mee in één minuut: positie van premier May wankelt, heibel in het koningshuis en lege pompen uit protestHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
15/11 16u30  Marlène De Wouters: “Ik wist al jaren dat Gert het over mij had”Deze week raakte bekend dat ‘Marlèneke’ uit de populaire televisiereeks Samson en Gert gebaseerd is op de toenmalige omroepster Marlène de Wouters. Donderdag was ze zelf bij radiozender Joe te gast en gaf ze toe dat ze dat goedbewaarde geheim al jaren wist.
15/11 16u15  Te verlegen voor de dokter? Deze ‘automaat’ controleert op teelbalkankerIn Nieuw-Zeeland kunnen mannen voortaan hun testikels laten controleren op teelbalkanker, ook als ze te verlegen zijn om daarvoor naar de dokter te gaan. De ‘Testimatic’ is een soort automaat waarin - verrassing - gewoon een dokter zit.
15/11 16u15  Vlaamse regering trekt vertegenwoordiger in Spanje terug “tot het land zijn diplomatiek statuut herstelt”Minister-president Bourgeois heeft beslist om de Vlaamse algemeen afgevaardigde uit Madrid terug te trekken tot de Spaanse regering diens diplomatiek statuut herstelt.
15/11 16u00  Spelersmakelaar Karim Mejjati vrijgelaten na borgsom van 20.000 euro, vriendin Veljkovic verlost van enkelbandIn het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal is spelersmakelaar Karim Mejjati vrijgelaten. Dat heeft de Tongerse onderzoeksrechter beslist. Ook Marija ­Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, werd vrijgelaten. Zij stond nog onder elektronisch toezicht.
15/11 16u00  Appartement aan zee voor het eerst sinds lange tijd goedkoper, behalve op de dijkVoor het eerst sinds 2014 zijn de gemiddelde prijzen voor appartementen aan de kust gedaald. Alleen de prijzen voor appartementen op de dijk blijven stijgen. Een dijkappartement kost gemiddeld een kwart meer dan een appartement elders in de doorsnee badplaats, maar in Knokke en Oostende kost een dijkappartement bijna de helft meer. Dat blijkt uit de kustbarometer van Notaris.be. Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn er aan de kust 3,5 procent minder woningen en appartementen verkocht dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. De kust volgt daarmee de trend in Vlaanderen.
15/11 15u45  Grimbergse pater veroordeeld die 15-jarige jongen aanrandde: “Eerste seksuele ervaring werd vunzige beleving”De Brusselse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige pater uit de abdij van Grimbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden met uitstel omdat hij een 15-jarige jongen had aangerand. De twee kenden elkaar van een datingsite. Volgens de rechter was er bij de aanranding geen sprake van geweld of bedreiging omdat de jongen met de handelingen had ingestemd. Op de computer van de geestelijke werden ook heel wat afbeeldingen van kinderporno gevonden.
15/11 15u45  Spelersmakelaar Karim Mejjati en vriendin Veljkovic vrijgelatenIn het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal zijn spelersmakelaar Karim Mejjati en Marija ­Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, donderdagmiddag vrijgelaten.
15/11 15u45  Onze man gaf zes maanden geleden al aan waar het begon fout te lopen tussen KV Kortrijk en De BoeckGlen De Boeck is door KV Kortrijk op straat gezet. Zes maanden geleden doken ondanks een meer dan aardig seizoen de eerste strubbelingen tussen trainer en bestuur al op, zo blijkt uit dit stuk dat in mei in Het Nieuwsblad verscheen.
15/11 15u45  Agenten vinden 44 dode honden in diepvriesErbarmelijk en onmenselijk. Zo omschrijft de politie de situatie waarop ze dinsdag zijn gebotst in een woning in de Amerikaanse staat New Jersey. Een vrouw leefde er samen met 160 honden, die er allemaal heel slecht aan toe waren. Later vonden ze ook nog eens 44 dode honden in verscheidene diepvrieskisten op de eigendom.
15/11 15u15  Rechter heeft het helemaal gehad met hardleerse bestuurder: “Mijn vonnis is geen reclameblaadje van de Lidl”Een man heeft in de politierechtbank van Halle opnieuw een levenslang rijverbod opgelopen. Reden is dat hij maar blijft rondrijden terwijl zijn rijbewijs ingetrokken is. “Vonnissen zijn niet hetzelfde als het reclameblaadje van de Lidl.”
15/11 15u15  Prijzen van appartementen aan de kust sinds lange tijd gedaald, behalve op de dijkVoor het eerst sinds 2014 zijn de gemiddelde prijzen voor appartementen aan de kust gedaald. Alleen de prijzen voor appartementen op de dijk blijven stijgen. Een dijkappartement kost gemiddeld een kwart meer dan een appartement elders in de badplaats, in Knokke en Oostende bijna de helft meer. Dat blijkt donderdag uit de kustbarometer van Notaris.be. Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn er aan de kust 3,5 procent minder woningen en appartementen verkocht dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. De kust volgt daarmee de trend in Vlaanderen.
15/11 15u15  Jani zal het niet graag horen, maar sterren vallen voor fleecetruienAls het aan stylist Jani zou liggen, mogen kledingstukken uit fleece onmiddellijk in de vuilnisbak. Maar dat is buiten de Amerikaanse topmodellen Gigi Hadid en Kendall Jenner gerekend. Zij paraderen met een trui uit fleece door de straten van New York in de overtuiging dat het stofje best cool is.
15/11 14u45  Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes ondanks heisaPlaymobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
15/11 14u30  Verrassing bij KV Kortrijk: trainer Glen De Boeck ontslagen, Vanderhaeghe neemt overHet bestuur van KV Kortrijk heeft trainer Glen De Boeck ontslagen. Ex-trainer Yves Vanderhaeghe, enkele weken geleden nog op straat gezet bij AA Gent, neemt over.
15/11 14u30  Saoedische parket vraagt doodstraf voor vijf betrokkenen bij dood journalist KhashoggiHet Saoedische parket vordert de doodstraf voor vijf mannen die ervan verdacht worden betrokken geweest te zijn bij de dood van de dissidente journalist Jamal Khashoggi. Dat is donderdag bekendgemaakt.
15/11 13u45  Voormalig magistraat zegt dat onderzoek naar Bende van Nijvel werd gesaboteerd: “De gekste toestanden deden zich voor”Een gewezen Brusselse magistraat beweert in een brief dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel gesaboteerd is. De magistraat wou onderzoeksdaden laten verrichten die ook een link met de Bende van Nijvel konden aantonen. Maar daarin werd hij in de jaren 90 gehinderd.
15/11 13u45  Wout van Aert krijgt groen licht van wielerbond UCI om volgend seizoen voor nieuwe ploeg uit te komenDe UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met nieuwe werkgever met oog op wegcampagne van 2019. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat liet zijn advocaat Walter Van Steenbrugge donderdag weten aan persagentschap Belga.
15/11 13u45  Kimberly (23) stapte slaapdronken uit rijdende auto, maar overleefde wonderwel: “Haar karakter is veranderd”Een erg bizar ongeval werd Kimberly Kimpe (23) uit Gits bijna fataal. Maar na drie weken zonder een deel van haar schedel te hebben geleefd, mocht de jonge vrouw alweer naar huis. Al zal ze nooit meer dezelfde zijn. “Het is een wonder, al is haar karakter veranderd”, klinkt het bij haar familie.
15/11 13u15  Lichaam opgevist uit Schelde in DoornikIn Doornik is donderdagvoormiddag een lichaam uit de Schelde gehaald. De doodsoorzaak van het slachtoffer is momenteel nog niet bekend.
15/11 13u15  Scheidsrechter Vertenten weet pas vrijdag of hij de cel mag verlatenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de zaak van scheidsrechter Bart Vertenten om 11.30 uur in beraad genomen en zal in de loop van vrijdag beslissen of hij al dan niet verder aangehouden blijft.
15/11 13u15  Politie rukt massaal uit voor zeventiger die zijn vrouw slaat en zich verschanst in woning: “Geen risico genomen”Een 77-jarige man heeft woensdagavond in Schaarbeek zijn echtgenote mishandeld en heeft zich vervolgens een tijdlang verschanst in zijn woning. De politie kwam in groten getale ter plaatse omdat gevreesd werd dat de man gewapend was, maar uiteindelijk kon de zeventiger probleemloos opgepakt worden. Dat meldt het Brusselse parket.
15/11 13u15  “Betaalbare” Tesla gearriveerd in België, al rijdt er nog niemand mee rondDe “betaalbare” Tesla, Model 3, is gearriveerd in ons land en te bezichtigen in de showroom van de autofabrikant in Zaventem. De wagen zal zo’n 50.000 euro kosten, al blijft het voorlopig gissen naar de precieze prijs. Dat meldt VTM Nieuws.
15/11 13u15  Minderjarige dief gooit fiets naar politiepatrouille om te kunnen vluchtenDe lokale politie Mechelen-Willebroek kon dinsdagavond twee fietsdieven klissen, al liep dat niet van een leien dakje. De twee mannen, waarvan één minderjarige, namen de vlucht. Na een korte achtervolging werd de minderjarige opgepakt nabij de Colomabrug, nadat hij eerst nog geprobeerd had te vluchten door de fiets naar de inspecteurs te gooien. De tweede verdachte werd later opgepakt in het station.
15/11 13u15  SKEPP over schrappen terugbetaling homeopathie: “Had al zeker 15 jaar geleden moeten gebeuren”“Blij dat ze bij CM eindelijk het licht hebben gezien. Ze hadden het voor mijn part al 15 jaar geleden mogen gezien hebben”, zegt dr. Dirk Devroey, bestuurslid van SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale) naar aanleiding van de beslissing van gezondheidsfonds CM om de terugbetaling van homeopathische geneesmiddelen niet langer als ledenvoordeel aan te bieden. Ziekenfonds Partena geen ondertussen te kennen dat het homeopathie zal blijven terugbetalen.
15/11 13u15  Monica Lewinsky openhartig over zelfmoordplannen na Clinton-affaire in zesdelige serie: “Ik was doodsbang”Binnenkort kunnen kijkers een unieke inkijk krijgen op alle heisa die ontstond na het uitlekken van de affaire tussen toenmalig president Bill Clinton en de Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky. De zesdelige serie verschijnt in november op de Amerikaanse zender A&E en neemt een van de grootste politieke schandelen van de vorige eeuw onder de loep. Lewinsky, nu 45, getuigt openhartig over de duistere periode die volgde nadat de affaire in de media werd gegooid en over de zelfmoordplannen die ze toen had: “Ik keek uit het raam en dacht dat mezelf doden de enige manier om dit goed te maken.”
15/11 13u15  Facebook beschuldigd van lastercampagne tegen criticiFacebook heeft een PR-bureau ingehuurd om critici van het bedrijf in diskrediet te brengen. Dat meldt The New York Times.
15/11 13u15  Jongetje (1) in kritieke toestand door hevig schuddenHet parket Van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, is een onderzoek gestart nadat afgelopen weekend een kind van een jaar in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht met het shakenbabysyndroom.
15/11 13u15  Prinses Charlene van Monaco neemt de tweeling mee op staatsbezoekPrinses Charlene laat zich sowieso niet zo vaak buiten de grenzen van Monaco zien, waardoor haar bezoek aan de First Lady van Frankrijk al behoorlijk zeldzaam genoemd kan worden. Dat ze ook haar driejarige tweeling mee op sleeptouw nam, leverde vooral erg schattige foto's op die ze met veel plezier op Instagram deelde.
15/11 12u15  Zeldzame giraf met uitsterven bedreigd, maar Planckendael heeft een plan: “Wij zijn klaar om de dieren terug naar de natuur te brengen”De toonaangevende IUCN Red List, ook gekend als de rode lijst voor bedreigde diersoorten, heeft woensdag een update gekregen. Erg zorgwekkend: voor het eerst verschijnt de kordofangiraf erop als kritiek bedreigd. Maar een gecoördineerd kweekprogramma, waar ZOO Planckendael actief aan meewerkt, kan mogelijk uitsterving voorkomen.
15/11 12u00  Dreigt u dit weekend voor lege pomp te staan? Ook bij ons oproep om “land droog te leggen” uit protest tegen hoge brandstofprijzenHet lijkt wel alsof de woede tegen de hoge brandstofprijzen is overgewaaid vanuit Frankrijk, want net als bij onze zuiderburen wordt er nu ook bij ons opgeroepen “om het land droog te leggen”. Op sociale media wordt onder meer gesproken over blokkades van snelwegen en brandstofdepots vrijdag en zaterdag. De “organisatoren” van het protest maken zich sterk dat ze 10.000 man op de been kunnen brengen. Volgens Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, richten de betogers hun pijlen op de verkeerde. “Ze zouden beter de Wetstraat gaan blokkeren.”
15/11 12u00  Familieverhouding pijnlijk duidelijk: prins Laurent gunt koning Albert geen blik bij aankomst KoningsdagKoning Albert heeft donderdagochtend het Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Het is de eerste publieke verschijning van Albert sinds de nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Boël. Ook prins Laurent was dit jaar aanwezig. De ‘begroeting’ van vader en zoon in de kathedraal maakte de verhouding tussen hen twee nog maar eens pijnlijk duidelijk.
15/11 12u00  Pieter kreeg een factuur van 9.400 euro van ProximusEen man uit Charleroi heeft het sinds dinsdag aan de stok met Proximus. Hij ontving van het telecommunicatiebedrijf immers een factuur van maar liefst 9.400 euro. Ondanks al zijn inspanningen heeft de klant nog steeds geen idee waar dat enorme bedrag vandaan kan komen.
15/11 12u00  Praten met tieners over seks en porno: zo doet deze moeder datSeks zit tussen ouders en kinderen nog te vaak in de taboesfeer, zegt Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond. Nu tieners het internet in hun broekzak zitten hebben, moeten ook ouders digitaal ontmaagd worden. In het boek Digitaal ontmaagd bundelt Van Gysegem (44), moeder van drie, professionele en persoonlijk advies voor ouders.
15/11 11u15  Vreselijke klap maakt abrupt einde aan het leven van kapster Elke (31): "Ze werkte volop aan haar toekomst"Ze was volop bezig met haar carrière als kapster en schoonheidsspecialiste uit te bouwen. En ook privé leek alles haar voor de wind te gaan. Maar een vreselijke klap maakte abrupt een einde aan het jonge leven van de 31-jarige Elke Theuwissen uit Balen. 'Je hoorde haar nooit een kwaad woord zeggen.'
15/11 11u00  Familieverhouding pijnlijk duidelijk: prins Laurent gunt koning Albert geen blik waardig bij aankomst KoningsdagKoning Albert is donderdagochtend aangekomen bij de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel voor het Te Deum. Het is de eerste publieke verschijning van Albert sinds de nieuwe ontwikkelingen in de zaa-Boël. Ook prins Laurent is dit jaar aanwezig. De ‘begroeting’ van vader en zoon in de kathedraal maakte de relaties tussen hen twee nog maar eens pijnlijk duidelijk.
15/11 10u45  November eindigt met een winterprik: nachtvorst en sneeuw op komstHet mooie najaarsweer in ons land zal weldra plaatsmaken voor een winterprikje. Komend weekend en zeker begin volgende week wordt het gevoelig kouder.
15/11 10u45  Eerste publieke verschijning koning Albert sinds nieuwe wending in zaak-BoëlKoning Albert is donderdagochtend aangekomen bij de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel voor het Te Deum. Het is de eerste publieke verschijning van Albert sinds het hof van beroep bepaalde dat hij een DNA-staal moet afstaan om te zien of hij de vader is van Delphine Boël.
15/11 10u45  Man die 10 jaar geleden zoontje doodsloeg en nu zijn dochtertje op de grond smeet, toont geen spijtCédric V.R. (36), de man die afgelopen weekend zijn drie maanden oude dochtertje uit alle macht op de grond gooide, toont voorlopig geen emoties. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het meisje vecht nog altijd voor haar leven. Tien jaar geleden sloeg de V.R. al zijn zoontje van een half jaar dood.
15/11 10u30  Kinderverzorgster die peuters mishandelde riskeert twee jaar met uitstel: “Laat me nooit meer met kinderen werken”Het parket vraagt twee jaar celstraf met uitstel voor een 23-jarige ex-kinderverzorgster uit Schoten, die minstens 14 peutertjes mishandelde in de opgedoekte Antwerpse kindercrèche Kiddy Watch. Chelsea F. verklaarde zelf dat ze nooit meer met kinderen zou mogen werken. “Ik ben daar niet geschikt voor.”.
15/11 10u15  Bizar: winnen of verliezen vanavond maakt eigenlijk niet uit voor de Rode DuivelsDe Rode Duivels staan vanavond in de thuismatch tegen IJsland (20u45) in de Nations League voor een vreemde situatie. Enerzijds gaat het wel degelijk om een officieel duel dat meetelt in de groepsfase, maar anderzijds… maakt het resultaat niet uit. Winnen, gelijkspelen of verliezen betekent nagenoeg hetzelfde voor de kansen van de Rode Duivels op de halve finales.
15/11 10u15  Britse Brexit-minister neemt ontslag uit protest tegen akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, kan de deal naar eigen zeggen “niet steunen” omdat het “het Verenigd Koninkrijk tussen hangen en wurgen” zou achterlaten. Ook ‘Brexit-minister’ Dominic Raab diende zijn ontslag in.
15/11 10u15  Kim & Kanye huren privé-brandweer in tegen bosbrandShowbizzfenomeen Kim Kardashian en haar man Kanye West, die zich tegenwoordig Ye laat noemen, hebben een team van privé-brandweermannen ingehuurd om hun miljoenenvilla in Californië te beschermen ­tegen de naderende vlammenzee.
15/11 10u15  Geen Lukaku, geen Carrasco en wat met Kompany? Zo denken wij dat Rode Duivels voor de dag zullen komen tegen IJslandDe Rode Duivels spelen vanavond in de Nations League tegen IJsland zonder Romelu Lukaku. Michy Batshuayi speelt in zijn plaats. Lukaku komt nog maar net terug uit een blessure en de bondscoach wil hem sparen voor zondag tegen Zwitserland. In die wedstrijd wordt hoe dan ook beslist of de Rode Duivels in juni de halve finale van de Nations League spelen.
15/11 10u15  Waarom je maar beter een pintje uit een tank dan van het vat drinkt: “Lekkerder en gegarandeerd geen hoofdpijn”Brouwerij Alken-Maes wil meer biertanks in cafés installeren. Zo heropende in het Limburgse Bilzen gisteren café Tribunaal met twee mastodonten van biertonnen boven de tapkraan. In elk van die citernes kan 1.000 liter Cristal Alken, het equivalent van 20 vaten bier. Uitbater Piet Panis (50) ziet alleen maar voordelen. “Het bier smaakt beter en ik moet niet meer met tonnen sleuren.” Ook de Leuvense bierbrouwer AB InBev verwerkt steeds meer biertanks in het interieur van cafés.
15/11 10u15  Landry Dimata is (op één voorwaarde) straks van Anderlecht, al zal Coucke niet 100% gelukkig zijnVorige week ­berichtte deze krant dat Anderlecht de aankoop­optie van vijf miljoen euro voor Landry Dimata (21) gaat lichten. Insiders bij paars-wit bevestigen dat nu.
15/11 10u15  Klopjacht op man die jongetje aanzet om winkeldiefstallen te plegenDe politie van Londen is op naarstig zoek naar een man die eind oktober hulp kreeg van een jong kind om te stelen in een supermarkt. Een beveiligingscamera in de winkel filmde hoe het jongetje - met ontbloot bovenlijf - lukraak spullen grijpt om ze nadien in de tas van de man te droppen. De “schurk” werd in de Britse media al snel vergeleken met Fagin, het beruchte personage die een bende kinderen leidt en de jonge criminelen aanzet om te stelen in het Victoriaans Londen van Oliver Twist, het boek van de Britse schrijver Charles Dickens.
15/11 09u45  Koen en zijn gezin gaan in een huis IN een serre wonen: “Geen aansluiting op water, gas of elektriciteit nodig”“Welkom in onze serre, hier staan de tomaten en daar slapen we.” In het West-Vlaamse Rekkem werd gisteren het eerste Belgische huis in een serre voorgesteld. Vanaf januari gaat ­architect Koen Vandewalle er ­samen met zijn vrouw ­Samia Wiel­faert en hun vijf kinderen wonen. “Wie al die ramen gaat poetsen? Eén keer per jaar komt er een firma om ze af te stomen.”
15/11 09u45  Eerste Brits regeringslid stapt op uit protest tegen Brexit-akkoord: “De boeien van de EU”Het eerste Britse regeringslid heeft donderdagochtend ontslag genomen, uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, kan de deal naar eigen zeggen “niet steunen” omdat het “het Verenigd Koninkrijk tussen hangen en wurgen” zou achterlaten.
15/11 09u30  Minister van Cybersecurity heeft nog nooit met pc gewerkt (en weet niet wat een USB-stick is)Sony, Pioneer, Toshiba, Brother, Canon… Japan is een land van vele technologiebedrijven en techneuten. Dat maakt het des te opmerkelijker dat de minister bevoegd voor cybersecurity moest bekennen dat hij nog nooit zelf met een computer had gewerkt. Toen hem gevraagd werd naar het gebruik van USB-sticks in de nucleaire centrales, raakte hij helemaal in de war. US… Euh?
15/11 09u15  Eerste Brits regeringslid stapt op uit protest tegen Brexit-akkoordHet eerste lid uit het kabinet-May heeft ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat gisteren gesloten werd. Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, kan de deal naar eigen zeggen “niet steunen”.
15/11 08u30  Weyts: “Geen bussen meer aan Noordstation als situatie niet wordt aangepakt”Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dreigt ermee de bussen van De Lijn niet langer in het Noordstation in Brussel te laten stoppen.
15/11 08u15  Auto almaar grotere melkkoe voor begrotingDe federale en regionale overheden ontvingen vorig jaar 19,6 miljard euro uit belastingen op motorvoertuigen, 5 procent meer dan het jaar voordien. Dat schrijft zakenkrant De Tijd, op basis van cijfers van de automobielorganisatie Febiac.
15/11 08u15  K3-Hanne, Klaasje en Marthe verkochten al 500.000 platen, maar “vechten nog steeds tegen ons imago”500.000 K3-platen hebben Klaasje, Marthe en Hanne al verkocht. En nu is er het nieuwe album ‘Roller ­Disco’, dat zelfs country en hiphop bevat. “We vechten nog steeds tegen ons imago van kleine brave meisjes.”
15/11 08u00  Trossard gelinkt aan Engelse clubs maar voor Genk is 25 miljoen euro te weinigGeen Belgische voetballer rond wie meer geruchten gonzen dan Genk-revelatie Leandro Trossard (foto). De Britse media Goal.com en The Guardian maken nu melding van interesse van Tottenham en Southampton voor de aanvallende middenvelder die acht competitiegoals achter zijn naam heeft bij de herfstkampioen.
15/11 08u00  Forse piek in asielaanvragen: “We zijn in crisismodus”Het aantal asielaanvragen blijft pieken. In oktober klopten 2.750 mensen aan in ons land, ruim 400 meer dan in september. De Dienst Vreemdelingenzaken werkt de komende weekends door om de toevloed de baas te kunnen. “We zijn in crisismodus”, zegt staatssecretaris Francken (N-VA) in Het Laatste Nieuws.
15/11 08u00  Marthe praat voor het eerst over de breuk met Viktor: “Het deed pijn”Voor een heleboel Vlamingen vormden zij lange tijd hét favoriete koppel, Marthe van K3 en Viktor Verhulst. Maar in augustus kondigden ze plots hun breuk aan. Ze besloten om elk hun eigen weg te gaan. In Het Laatste Nieuws praat Marthe voor het eerst over die beslissing.
15/11 08u00  Niet alle transgenders zijn gelukkig met Vlaamse succesfilm: “Girl plaatst ons 10 tot 20 jaar terug in de tijd”Niet alle transgenders zijn gelukkig met de film ‘Girl’. In Brussel werd een vertoning geschrapt na een boycot van een trans-vereniging. “We hebben nu twee keer zo veel werk om de misverstanden recht te zetten.”
15/11 08u00  In dit bedrijf levert een collega aanbrengen 1.280 euro (en een fles champagne) opSoftwarebedrijf Protime uit Aartselaar werft meer dan de helft van zijn werknemers aan zonder een vacature te plaatsen. Het personeel brengt gewoon vrienden aan, en krijgt daarvoor 1.280 euro en een fles champagne.
15/11 07u45  Nations League: Rode Duivels vanavond zonder Lukaku maar met Batshuayi tegen IJslandDe Rode Duivels spelen vanavond in de Nations League tegen IJsland zonder Romelu Lukaku. Michy Batshuayi speelt in zijn plaats. Lukaku komt nog maar net terug uit een blessure en de bondscoach wil hem sparen voor zondag tegen Zwitserland. In die wedstrijd wordt hoe dan ook beslist of de Rode Duivels in juni de halve finale van de Nations League spelen.
15/11 07u30  Een uitkering en toch arm? De kans wordt steeds groterUitkeringen moeten het risico op armoede verkleinen, en doen dat ook. Alleen gebeurt dat minder effectief dan vroeger, schrijft De Morgen donderdag.
15/11 07u30  Recordprijs voor een parel: juweel van Marie-Antoinette geveild voor 36 miljoen dollarEen hanger met een parel en diamanten uit de collectie van de beruchte achttiende-eeuwse Franse koningin Marie-Antoinette is geveild voor 36 miljoen dollar op een veiling in Genève. Dat meldt Sotheby’s woensdag.
15/11 07u15  Saartje Vandendriessche vertelt over uit de hand gelopen confrontatie met politieagent‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Rani De Coninck (48) haar gooi naar de titel. En dat deed de presentatrice met verve.
15/11 07u00  Veertienjarig meisje aangereden door vrachtwagen enkele uren voor zwart kruispunt wordt aangepastIn Aartselaar is woensdagavond een veertienjarig meisje aangereden door een vrachtwagen op het kruispunt van de Boomsesteenweg met de Bist. Dat gebeurde luttele uren vooraleer de werken startten om het kruispunt veiliger te maken.
15/11 06u45  Waasland-Beveren denkt aan Yves Vanderhaeghe als opvolger voor ontslagen Yannick FerreraWaasland-Beveren zoekt na het njet van Bob Peeters (die zijn contract bij Westerlo verlengde) nog steeds naar een opvolger voor de ontslagen coach Yannick Ferrera. Yves Vanderhaeghe is een van de namen die in beeld is. Vanderhaeghe werd op 8 oktober ontslagen bij AA Gent, maar staat alweer open voor een nieuwe uitdaging.
15/11 06u15  Man vermoordde slachtoffer “om verkrachting te verdoezelen”De man uit Deurne die verdacht wordt van de moord op Ariane Mazijn in 1992, heeft zijn slachtoffer ook verkracht. Dat is uit goede bron vernomen. Ruitenwasser Stef D.L. (54) bekende vorige maand de moord nadat hij een DNA-staal had moeten afstaan na een veroordeling tot diefstal. Dat staal matchte met DNA dat teruggevonden was op het snoer waarmee Mazijn, toen 30 jaar oud, gewurgd was. Eén van de meest mysterieuze cold cases van het land was daarmee opgelost.
15/11 06u15  Lockdown in Berlijn na vondst van verdacht voorwerp aan Russische ambassade voorbijDe lockdown op Unter den Linden, een van Berlijns bekendste lanen, is voorbij. De politie had een verdacht voorwerp aangetroffen in een auto die voor de Russische ambassade was geparkeerd.
15/11 02u45  Grootste ziekenfonds stopt na 15 jaar met terugbetaling homeopathische geneesmiddelen: “Niet bewezen, niet terug­betaald”Ziekenfonds CM stopt na vijftien jaar met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen via zijn aanvullende verzekering. In ruil worden vanaf januari meer vaccins terugbetaald en krijgen leden zonder hospitalisatieverzekering een tussenkomst in hun ziekenhuisfactuur.
15/11 02u45  Na poging tot kindermoord: Geens onderzoekt informatiestroom tussen gerecht en Kind en GezinNaar aanleiding van de poging tot kindermoord in Brussel laat justitieminister Koen Geens (CD&V) onderzoeken of het gerecht meer informatie moet door­geven aan Kind en Gezin. De dader, ­Cédric Van Ruym­beke (34), had namelijk tien jaar eerder al een kind gedood. Toen hij drie maanden geleden opnieuw vader werd, gingen nergens alarmbellen af. Ook niet bij Kind en Gezin.
15/11 02u45  Het is Coucke menens: Anderlecht stopt betalingen aan makelaarsMarc Coucke gaat de strijd aan met de (malafide) makelaars. Daarom zette Anderlecht deze week alle betalingen aan spelersmakelaars – wiens commissies dikwijls in (maandelijkse) schijven worden gestort – stop. En dat tot na het Propere Handen-onderzoek. Op die manier wil RSCA voorkomen dat het onzuivere types nog verrijkt, maar de makelaarswereld is not amused.
15/11 02u45  Elfde seizoen ‘De Buurtpolitie’ komt eraan: “De formule? Het werkt gewoon”Het tiende seizoen loopt op zijn einde, maar fans van ‘De Buurtpolitie’ hoeven niet te vrezen: de elfde jaargang staat al in de steigers. De scripted realityreeks van VTM lokt elke dag zo’n 400.000 kijkers, en blijft ook naast het scherm scoren. Wat het programma zo’n hit maakt? Dat weten zelfs de makers niet. “Als we de succesformule kenden, ­konden we ze oneindig kopiëren.”
15/11 02u45  De fietsbieb verovert Vlaanderen (omdat kinderen sneller groeien dan ze fietsen verslijten)Daar sta je dan, met die bijna gloednieuwe fiets van dochterlief. De tweewieler is nog in perfecte staat, maar je kind groeit zo snel dat het een groter – en duurder – exemplaar nodig heeft. De oplossing? Een fiets­bibliotheek waar je altijd de juiste maat kan lenen. “Wij hebben al 28 afdelingen en de interesse blijft groeien.”
15/11 02u45  Primeur in ons land: de eerste woning IN een serre (en nu hopen op een broeikaseffect)“Welkom in onze serre, hier staan de tomaten en daar slapen we.” In het West-Vlaamse Rekkem werd gisteren het eerste Belgische huis in een serre voorgesteld. Vanaf januari gaat ­architect Koen Vandewalle er ­samen met zijn vrouw ­Samia Wiel­faert en hun vijf kinderen wonen. “Wie al die ramen gaat poetsen? Eén keer per jaar komt er een firma om ze af te stomen.”
15/11 02u45  Kritiek N-VA op VN-resolutie zet kwaad bloed binnen regering: Michel en Francken kibbelen over migratiepactN-VA-staatssecretaris Theo Francken heeft premier Charles Michel (MR) weer in een lastig parket gebracht. De eerste minister verklaarde in september in New York dat hij het migratiepact van de VN voluit steunt, maar nu wil N-VA terugkrabbelen. Michel is not amused. En ook CD&V en Open VLD zijn verbolgen. “N-VA wil ­gewoon meesurfen op rechtse golven”, klinkt de kritiek.
15/11 02u45  Rob De Nijs (75) nog niet toe aan pensioen: “Nog een beetje last, maar zin om er weer te staan”Even zag het er niet goed uit voor Rob De Nijs (75): de Nederlandse zanger kwam een maand geleden zwaar ten val na zijn optreden in het Vlaams-Brabantse dorp Alsemberg. Hij liep breuken op aan zijn hand, enkel en kuitbeen. De Nijs zou een tijdlang niet kunnen optreden, en sommigen vreesden zelfs voor het einde van zijn carrière. Maar intussen is De Nijs aan de beterhand. “Hij heeft nog een beetje last: zijn linkerhand zit goed ingetapet, en op z’n enkel kan hij nog niet lang staan”, zegt zijn management. “Maar Robs herstel verloopt voorspoedig.”
15/11 02u45  En wat nu?Alles wat u moet weten over de mogelijke gevolgen van de acties tegen MoeskroenWat als? Hoe vaak hebt u zich die vraag de voorbije dagen al gesteld? En we doen het opnieuw. Wat als Moeskroen effectief de regels heeft overtreden? Dat zorgt voor heel wat vragen, wij formuleren de antwoorden.
14/11 23u00  Verdacht voorwerp aan Russische ambassade in Berlijn, omgeving is afgezetOnmiddellijk voor de Russische ambassade in Berlijn is een verdacht voorwerp aangetroffen in een wagen. De omgeving is afgezet, zei een politiewoordvoerder woensdagavond. De ontmijningsdienst is ter plaatse en onderzoekt het voorwerp.
14/11 22u45  Ex-clubleider Duchâtelet is formeel: “Matchfixing in titelstrijd van 2014”Momenteel loopt er een onderzoek naar matchfixing in de degradatiestrijd van vorig jaar, maar Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard tussen 2011 en 2015, heeft in het VRT-programma De Afspraak de zware beschuldigingen herhaald dat ook de titelstrijd van 2014 verstoord zou zijn door wedstrijdfraude.
14/11 22u15  Haar verloofde kwam om bij de vliegtuigcrash van Lion Air, maar toch wilde deze vrouw nog trouwfoto’s laten makenEen Indonesische vrouw wier aanstaande echtgenoot omkwam bij de vliegtuigcrash met het toestel van Lion Air, heeft toch nog huwelijksfoto’s laten maken. Ze zegt dat ze zo de laatste wens van haar verloofde in vervulling liet gaan.
14/11 22u15  Bestelwagen knalt op signalisatiewagen op E403Op de E403 in Moorsele kantelde woensdagavond een bestelwagen nadat hij op een botsabsorbeerder was geknald. De bestuurder bleef ongedeerd.
14/11 22u15  Tegenstander Rode Duivels in Nations League gaat af na doelpunt van ex-spits EupenZwitserland heeft in Lugano geen al te beste beurt gemaakt in de voorbereiding op de wedstrijd tegen België, zondag in de Nations League. De nummer acht van de wereld verloor thuis met 0-1 van voetbaldwerg Qatar, nummer 88 op de FIFA-ranking.
14/11 22u15  Schimmel op voedsel kan je gewoon wegsnijden: mythe of waarheid?'Het beschimmeld stukje op je yoghurtje wegsnijden en de rest opeten, is niet zo erg', wordt wel eens gezegd. Maar is dat ook echt zo? Volgens professor Tara Grauwet is het een mythe. 'Beschimmeld voedsel gooi je beter helemaal weg', legt ze uit in het Eén-programma 'Over Eten'.
14/11 22u15  Provincie en kunstenaar willen geen respectloze ‘beeldjesstorm’: “Over deze symbolische beeldjes loop je niet”Officieel mag het publiek pas vanaf donderdag beeldjes ophalen in De Palingbeek, maar er lopen al dagenlang mensen af en aan met volle zakken. Sommigen lopen over honderd andere voor dat ene mooiste beeldje. “Dit kan niet.”
14/11 22u15  Met deze app kan je overschotten van restaurants of supermarkten kopen aan democratische prijsSupermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs.
14/11 21u45  Meisje overlijdt door elektrocutie nadat gsm in bad valtIn Outreau in Noord-Frankrijk heeft dinsdagavond een drama plaatsgevonden: een jong meisje liet haar gsm vallen terwijl ze in bad zat en werd zo geëlektrocuteerd. Alle hulp kwam te laat.
14/11 21u30  Tom Cruise loopt hoofdrol mis wegens… te kleinTom Cruise mag de rol van actieheld Jack Reacher niet langer vertolken in de opkomende reboot. De 56-jarige acteur zou namelijk te klein zijn voor de rol. Een opvallende beslissing, aangezien Cruise het personage wel vertolkte in twee eerdere films.
14/11 21u30  Senegalees international mist interland als gevolg van… fout mailadresSenegal kan komende zaterdag voor de interland tegen Equatoriaal Guinea niet rekenen op de diensten van Diao Keita Baldé. Reden? De Senegalese voetbalbond stuurde de oproepingsmail naar een niet langer bestaand adres en toen de fout aan het licht kwam, was de club van de aanvaller, Inter Milaan, niet langer bereid hem vrij te geven.
14/11 21u00  Overleg in Londen na 5 uur afgelopen, premier Theresa May: “Kabinet steunt Brexit-plan”De Britse ministers hebben hun overleg over het voorlopige backstop-akkoord afgerond. De regering geeft groen licht voor het Brexit-plan. Dat heeft de Britse premier Theresa May zopas aangekondigd in een korte persconferentie. “Ik geloof, met mijn hoofd en hart, dat deze beslissing in het belang is van het hele Verenigd Koninkrijk”, klonk het.
14/11 20u45  Overleg in Londen na 5 uur afgelopen, premier May: “Kabinet steunt Brexit-plan”De Britse ministers hebben hun overleg over het voorlopige backstop-akkoord afgerond. De regering geeft groen licht voor het Brexit-plan. Dat heeft de Britse premier Theresa May zopas aangekondigd in een korte persconferentie. “Ik geloof, met mijn hoofd en hart, dat deze beslissing in het belang is van het hele Verenigd Koninkrijk”, klonk het.
14/11 20u30  Floris (30) plaatste in het geheim boodschap op Egyptische piramide: “Anderhalf jaar geoefend want ik had maar één kans”De Roeselaarse kunstenaar Floris Caes (30) stunt opnieuw. Vorig jaar nog haalde hij kapotgeschoten rolluiken uit de Iraakse oorlogsstad Mosul. Nu heeft hij in het grootste geheim met een drone een kunstwerk gedropt op een van de piramides van Gizeh in Egypte. “Het kostte me anderhalf jaar voorbereiding en training om het te kunnen. Want ik had maar één kans. Betrapten ze me, dan vloog ik in de cel.”
14/11 20u30  Thailand in shock: dertienjarige sterft aan de gevolgen van hersenschade na wedstrijd thaiboksenIn Thailand heerst grote commotie na de dood van een dertienjarige thaibokser. Anucha Tasako overleed aan de gevolgen van hersenschade nadat hij tijdens een wedstrijd knock out werd geslagen.
14/11 20u15  "Boodschappen doen met mijn kind is een ramp." Onze opvoedingsexpert zegt wat je kan doen'Boodschappen doen met mijn zoontjes van vier en drie jaar oud, het is vrijwel altijd één grote ramp. Vaak schaam ik me voor hun gedrag.' Opvoedings­deskundige Eva Bronsveld geeft advies.
14/11 20u00  Ook het Trump-gezinde Fox News en andere media sluiten zich aan bij rechtszaak van CNN tegen Witte HuisDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen. Ook andere media hebben hun steun uitgesproken.
14/11 20u00  Postbode rijdt in op bestelwagen in Lokeren: bestuurder zwaargewondBij een zwaar verkeersongeval op de Gentse Steenweg in Lokeren zijn woensdagochtend twee slachtoffers gevallen, één zwaargewonde en één lichtgewonde.
14/11 20u00  Onderwijsvakbond: “Leraar zit geplet tussen hamer en aambeeld”Voor de christelijke onderwijsvakbond COC moet er een duidelijke koppeling zijn tussen de opleiding van de leraar en de vakinhouden die hij moet onderwijzen. Die koppeling gebeurt via lessentabellen met onderscheiden vakken en vakleerplannen. Voor die laatste zijn de onderwijsverstrekkers verantwoordelijk. “De leraar zit momenteel geplet tussen de hamer van de Vlaamse regering en het aambeeld van de onderwijsverstrekkers”, stelt COC woensdag in een persmededeling.
14/11 20u00  Heropstart Doel 2 in december is “onwaarschijnlijk”De timing voor de heropstart van Doel 2, voorzien voor 31 december, blijft voorlopig behouden. “Het is de best mogelijke schatting die er op dit moment is, en we hebben vandaag geen elementen die een nieuwe schatting nodig maken”, zegt de woordvoerster van uitbater Engie Electrabel.
14/11 19u45  Schoolvoorstelling van Stijn Meuris ontspoort compleet: "Hij pakte mijn iPhone en gooide hem door de zaal"Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 19u15  Veertienjarig meisje zwaargewond na aanrijding door vrachtwagen in AartselaarIn Aartselaar is woensdagavond een veertienjarig meisje aangereden door een vrachtwagen op het kruispunt van de Boomsesteenweg met de Bist. Dat zegt de lokale politie van de zone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar).
14/11 18u45  Waarom dezelfde outfit dragen als je kind zo populair isSterren als Kim Kardashian en Beyoncé komen maar wat graag in dezelfde outfit de deur uit als hun respectievelijk dochtertjes North en Blue Ivy. Hoewel de trend niet altijd als even smakeloos wordt gezien, is die toch aan een opmars bezig. Merken zoals Gucci en Dolce & Gabbana springen er dan ook op en dat doet de kassa flink rinkelen.
14/11 18u30  Oud-premier Tony Blair laat geen spaander heel van Brexit-akkoord: “Geen compromis, maar een capitulatie”“Dit is geen compromis, maar een capitulatie.” De Britse oud-premier Tony Blair gelooft niet in het voorakkoord dat de Europese en Britse onderhandelaars hebben gesloten en herhaalt zijn oproep voor een nieuw Brexit-referendum.
14/11 18u15  Schadelijke stoffen in bio-eieren: zijn die dan niet gezond? Moeten we ons zorgen maken? En wat met de eieren van mijn kippen thuis?Het Federaal Voedselagentschap heeft verhoogde pcb-waarden vastgesteld in eieren van een bio-leghennenbedrijf. Opmerkelijk: dat bedrijf werd vorig jaar ook al eens geblokkeerd om dezelfde reden. Zijn sommige bio-eieren ongezonder dan eieren van legbatterijkippen? Hoe komen die giftige stoffen in de eieren terecht? En hoe zit het dan met de eieren van de kippen die ik thuis hou?
14/11 18u15  Spelersmakelaar die achter Moeskroen zou zitten: “Ik ben al drie jaar niet meer in Moeskroen geweest”Terwijl het Belgische gerecht is binnengevallen bij Moeskroen en bij verschillende bestuurders van de club, zat Pini Zahavi, de supermakelaar die als spil van het onderzoek wordt aanzien, op een terrasje in Barcelona. Hij viel uit de lucht toen we hem contacteerden in verband met de huiszoekingen.
14/11 18u15  Ook het Trump-gezinde Fox News sluit zich aan bij juridische procedure van CNN tegen Witte HuisDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen.
14/11 18u15  Koningin Máxima: “Het gaat goed met mij”Op woensdag 14 november heeft de Nederlandse koningin Máxima haar werkzaamheden hervat na een darminfectie. Ze verscheen in Den Haag bij de lancering van de website Schuldenlab.nl, het platform dat zich inzet om Nederland schuldenvrij te maken.
14/11 18u15  Woning vat vuur na brand in garageWoensdagmiddag is in een deelgemeente van Zonnebeke een brand ontstaan in de garage van een woning. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen, maar de garage is volledig vernield. Ook de rest van de woning heeft lichte rook- en waterschade. De Meenseweg werd ook even afgesloten voor verkeer.
14/11 18u15  Zeldzame roze diamant verkocht voor recordbedragBij veilinghuis Christie's in het Zwitserse Genève is dinsdag de 'Pink Legacy'-diamant verkocht. De steen is uitzonderlijk groot voor een roze diamant en heeft een bijzonder hoge kwaliteit. Daarom ging ze onder de hamer voor liefst 44 miljoen euro.
14/11 17u45  Witsel over honderd keer Duivel, Martinez rekent tegen IJsland op Batshuayi voor doelpuntenMorgen spelen de Rode Duivels in het kader van de Nations Cup tegen IJsland. Een wedstrijd die best wordt gewonnen zodat zondag in Zwitserland een gelijkspel volstaat. Tegelijk is het morgen ook een heel beetje feest want Axel Witsel speelt zijn honderdste interland.
14/11 17u45  Vrijspraak gevraagd voor agenten die schoten op jongeren in wagen: “Een wonder dat er geen doden zijn gevallen”Twee politiemannen die drie jaar geleden twaalf keer geschoten hebben op vijf jongeren die in een wagen zaten aan Einde Were in Gent, moeten volgens het openbaar ministerie vrijgesproken worden van slagen en verwondingen. Dat bleek woensdag voor de Gentse correctionele rechtbank. De advocaten van de jongeren willen echter een veroordeling voor een veel zwaardere kwalificatie van poging tot doodslag. “De agenten hebben de wagen doorzeefd en het mag een wonder heten dat er geen doden of zwaargewonden gevallen zijn”, zei advocaat Thomas Gillis.
14/11 17u30  Eigenaar van bouwgrond ontdekt hoofd, politie vindt de volgende dag de rest van het lichaamDe eigenaar van een bouwgrond in het Waals-Brabantse Terhulpen deed dinsdagavond een macabere ontdekking. Hij vond er een hoofd. De politie vond woensdag de rest van het lichaam.
14/11 17u30  Oppositie neemt verdeeldheid regering op de korrel: “Zijn we de verenigde club van populisten?”In de Kamer heeft de oppositie de regering op de korrel genomen over de verdeeldheid rond het VN-migratiepact. Premier Charles Michel zei dat dit pact nog in verschillende landen voorwerp is van debat.
14/11 17u15  Wandelaar vindt onthoofd lichaamEen wandelaar deed dinsdagavond een macabere ontdekking in La Hulpe. Hij vond er een onthoofd lichaam. Het parket van Nijvel voert een onderzoek.
14/11 17u15  De transfermarkt opent pas binnen zes weken, maar het gonst van geruchten: Dembélé (x2), Neymar, De Gea, Trossard...Het is nog wachten tot januari alvorens de Europese voetbalclubs weer winterkoopjes kunnen doen. Het is dus nog zes weken nagelbijten tot de opening van de transfermarkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen geruchten zijn. Integendeel...
14/11 17u15  Zo kan het dus ook: Chelsea-vedette weigert frauduleuze constructie op te zettenHet imago van de grootste voetbalvedettes kreeg de afgelopen dagen een flinke knauw als gevolg van Football Leaks. Maar al te vaak worden, in samenspraak met de clubs, belastingen ontdoken via allerhande schimmige constructies. Maar het kan ook anders, bewijst Chelsea-middenvelder én wereldkampioen Ngolo Kanté. Dat blijkt uit door Football Leaks vrijgegeven documenten.
14/11 17u00  Oplossing voor grootste struikelblok in Brexit-akkoord is “ergst mogelijke optie voor Schotland”De Schotse premier Nicola Sturgeon is niet te spreken over het ontwerpakkoord tussen Brussel en Londen over de Ierse backstop. Wat nu op tafel ligt, is “de ergst mogelijke optie voor Schotland”, verklaarde ze woensdag aan de Britse openbare omroep BBC.
14/11 17u00  Qmusic-dj Maarten Vancoillie is papa gewordenKristien, de vriendin van dj Maarten Vancoillie is vandaag bevallen van hun tweede kindje. Het meisje kreeg de naam Ella mee en maakt het goed. “Leon staat te trappelen om zijn zusje te leren kennen.”
14/11 17u00  Vrouw is de wanhoop nabij wanneer haar wagen wordt omgeven door vlammen tijdens bosbranden CaliforniëDe bosbranden in Californië waren ook voor Rebecca Hackett een ware nachtmerrie. De dame uit Malibu moest vrijdag noodgedwongen haar ranch verlaten en proberen ontsnappen aan de vuurzee. Ze was gedurende de rit de wanhoop nabij, getuige de video die ze achteraf plaatste op haar Instagram-profiel.
14/11 16u45  Franse regeringswoordvoerder haalt uit naar Trump na aanval op Macron: “Wat fatsoen zou gepast zijn”De Franse regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux heeft de Amerikaanse president Donald Trump na diens aanval op Twitter tegen zijn Franse collega Emmanuel Macron een gebrek aan fatsoen verweten.
14/11 16u45  Kudde koeien loopt over tientallen gelovige mannen tijdens bizar ritueelTijdens een opmerkelijk ritueel in Ujjain in de Indische staat Madhya Pradesh bieden verschillende mannen zich vrijwillig aan om een kudde koeien over hen te laten lopen. Het eeuwenoude ritueel gevolgd door Hindoes vindt plaats op Govardhan Puja dag. Men gelooft dat dit ritueel welvaart zal brengen aan de deelnemers, hun familie en hun omgeving.
14/11 16u15  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na incident in Diepenbeek: “Hij gooide mijn gsm door de zaal”Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 16u15  Laura vecht voor haar leven na misgelopen neuscorrectieDe 36-jarige Laura Avila kreeg na haar neuscorrectie plots een hartstilstand. De jonge vrouw werd meteen in coma geplaatst en vecht nu voor haar leven, de dokters zijn zelfs niet zeker dat ze nog zal wakker worden. En als dat wel gebeurt, is het mogelijk dat ze door de opgelopen hersenschade nooit meer dezelfde zal zijn.
14/11 16u15  Volg om 16u hier LIVE persconferentie bij Rode Duivels met bondscoach Roberto Martinez en Axel WitselMorgen/donderdag ontvangen de Rode Duivels een gehavend IJsland in de Nations League. Volg vanaf 16u hier LIVE de persconferentie van bondscoach Roberto Martinez en man-in-vorm Axel Witsel.
14/11 16u15  Acteur Benedict Cumberbatch leert hoe je enthousiasme veinst als je een fout kerstcadeau krijgtKerstmis in aantocht en stilaan begint de zoektocht naar het ‘perfecte’ cadeau voor onder de boom. Alleen is dat goedbedoelde geschenk in de ogen van de ontvanger niet altijd een succes. De Britse Benedict Cumberbatch, bekend uit ‘Sherlock’ en ‘The Hobbit’, leert in een video van entertainmentsite The Hook een paar technieken aan om grote teleurstellingen verdoezelen, zodat de schenker niet met een vervelend gevoel naar huis gaat. Anders gezegd: leer liegen om bestwil van een professionele acteur.
14/11 16u00  KAART. Help jij je stamcafé ‘Beste Café’ te blijven of moet er een ander winnen? Bekijk hier de winnaars van vorig jaarHet Beste Café van Vlaanderen, daar gaan we met Het Nieuwsblad opnieuw naar op zoek. Het gezelligste, meest sfeervolle café, dat met de beste pintjes uit de wijde omtrek of net met originele zelfgemaakte limonades, alles kan. Zo lang jij maar je stem uitbrengt, want een café zonder stemmen, zal het in elk geval zonder ons bier moeten stellen.
14/11 15u30  De dag van het Brexit-akkoord: wat is er aan de hand en wat staat er op het spel?De Britse regering kondigde dinsdagavond na maandenlange onderhandelingen aan dat er een ontwerpakkoord is bereikt over de Britse uittreding uit Europese Unie, de Brexit. Maar de strijd is nog niet gestreden: woensdag zal de Britse regering zich buigen over het akkoord. Een belangrijk moment, want het is lang niet zeker dat de kabinetsleden met het voorstel instemmen.
14/11 15u30  In sommige gemeenten duurt het wel héél lang: in deze dorpen en steden is er nog geen coalitieEen maand na de lokale verkiezingen zijn er in elke Vlaamse provincie nog wel enkele knelpunten. Een overzicht.
14/11 15u30  Uitwerpselen op het bord, overal urine en overgeefsel: vandalen houden lelijk huis in klasje van basisschoolUitwerpselen op het bord gesmeerd, urine en overgeefsel op de werken van kinderen… Een basisschool in Antheit, deelgemeente van Wanze in de provincie Luik, is in de nacht van maandag op dinsdag het slachtoffer geworden van verregaand vandalisme. “Vooral dat jonge kinderen geviseerd werden, maakt dit zo erg”, aldus de directeur.
14/11 15u30  Werken slepen aan, bewoners al maanden in de modder: “Het komt door de verkiezingen”De bewoners van de Forestier Ingelramstraat wonen al maanden op een werf. Hun straat moest vijf maanden geleden al helemaal zijn vernieuwd.
14/11 15u30  Tot eind december zeker geen stroomtekortHet verkopen van onze nucleaire centrales aan het buitenland was misschien niet de beste beslissing. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) woensdag gezegd. Maar tegelijk verzekert ze dat er zeker tot eind december stroom genoeg is. Of dat in januari en februari ook nog het geval zal zijn, is minder zeker.
14/11 15u15  Elly (2,5) stierf na mishandeling door nieuwe vriend van haar mama: “Had ze maar kunnen vertellen wat er aan de hand was”Het is nu bijna een jaar geleden dat Elly Buysse (2,5) overleed, nadat de nieuwe vriend van haar mama de peuter zwaar mishandeld had. Elly's oma en opa, Chantal en Eric, herinneren zich het nog alsof het gisteren was. “We hadden gemerkt dat ze bang was om weer naar huis te gaan, maar Elly was te klein om het te vertellen.”
14/11 15u15  Na de 'beir en het bang saapjen': dit is het nieuwe diertje van Wim HelsenHet heeft even geduurd, maar woensdagavond is Wim Helsen te zien als jurylid van De Slimste Mens. De 'beir en het bang saapjen' liet hij deze keer thuis, maar hij maakte plaats voor een nieuw diertje: de slijmslak. En die komt vooral tot leven in bed.
14/11 15u15  Vrouw van overleden ex-advocaat weet het zeker: “Pieter-Jan werd vermoord”“Pieter-Jan is vermoord.” Voor de vrouw van de overleden Brugse ex-advocaat Pieter-Jan Staelens bestaat er geen twijfel. Haar man is niet gestorven bij een ongeval of door zelfdoding, zegt ze. “Hoe meer ik over alles nadenk, hoe zekerder ik ben.”
14/11 15u00  Elly (2,5) stierf na mishandeling door haar vader: “Had ze maar kunnen vertellen wat er aan de hand was”Het is nu bijna een jaar geleden dat Elly Buysse (2,5) overleed, nadat de nieuwe vriend van haar mama de peuter zwaar mishandeld had. Elly's oma en opa, Chantal en Eric, herinneren zich het nog alsof het gisteren was. “We hadden gemerkt dat ze bang was om weer naar huis te gaan, maar Elly was te klein om het te vertellen.”
14/11 14u30  Dodelijkste bosbrand ooit in Californië: vrees voor nog meer slachtoffers, inwoners geven pas herverkozen burgemeester de schuldEr vielen al minstens 50 dodelijke slachtoffers bij de bosbranden die nu al een week woeden in Californië. 48 daarvan kwamen om het leven bij de ‘Camp Fire’, de dodelijkste bosbrand ooit in de Amerikaanse staat. Omdat het vuur nog altijd niet onder controle is en er nog altijd sprake is van vele vermisten, wordt er gevreesd dat de dodentol nog zal oplopen. De oorzaak van de branden is nog altijd niet bekend. Intussen eisen de inwoners van het zwaar getroffen Paradise het ontslag van hun burgemeester. Opvallend: amper twee dagen voor de branden losbarstten, werd de vrouw nog herverkozen.
14/11 14u15  150.000 gestolen bijen gevonden bij hobby-imker: “Ik had eerlijk gezegd al de hoop opgegeven”Imker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
14/11 14u15  Geocache op watertoren leidt tot gevaarlijke situaties: “De ladders zijn helemaal verroest”Geocaching is een leuk tijdverdrijf. Met smartphone of gps wordt op zoek gegaan naar een zogenaamde cache, een soort schat. Dat leidt nu tot gevaarlijke situaties aan de voormalige vlasrootwatertoren. Er werd een cache geplaatst die door geocachers wordt opgespoord. Maar daarvoor moet de toren beklommen worden.
14/11 14u00  Gewapende mannen plegen gewelddadige overval op juwelierskoppelIn Waregem heeft dinsdagavond een gewelddadige overval op een juwelier plaatsgevonden. Vier gewapende en gemaskerde mannen drongen de woning van de juwelier binnen en bedreigden hem en zijn vrouw. Later namen ze de man mee naar zijn zaak, waar ze met juwelen aan de haal gingen.
14/11 14u00  Nog geen definitief afscheid van Stan Lee: geestelijke vader van Spider-Man nog zeker in 2 films te zienHet was een traditie in alle superheldenfilms van Marvel: cameos van de geestelijke vader Stan Lee. Na het nieuws over zijn overlijden, waren fans dan ook bang dat daar abrupt een einde aan zou komen. Maar de franchise heeft nu bevestigd dat er nog zeker twee cameos aan zitten te komen.
14/11 13u45  Brief van Albert Einstein over antisemitisme geveild voor 35.000 euroOp een veiling in Jeruzalem werd dinsdag een brief van fysicus Albert Einstein uit 1922 aan zijn zus Maja geveild voor 39.360 dollar (een kleine 35.000 euro). In de brief heeft hij het over het toenemende antisemitisme in Duitsland.
14/11 13u45  Gedaan met roken terwijl je naar voetbalmatch kijkt of je riskeert GAS-boeteRustig een sigaretje roken terwijl je naar de match van zoonlief staat te kijken. In Wemmel is het binnenkort gedaan. Er komt één rokersvak. Wie daar buiten een sigaret opsteekt, riskeert een GAS-boete.
14/11 13u45  Oppositie schiet voorontwerp rond schadevergoeding van terreurslachtoffers af: “Ik ben furieus”Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) kreeg woensdag de wind van voren in de Kamercommissie Justitie. Zijn voorontwerp van wet om slachtoffers van toekomstige terreuraanslagen beter en sneller te vergoeden, stuit de oppositie tegen de borst. “Ik ben furieus. Dit gaat totaal in tegen wat de onderzoekscommissie heeft aanbevolen en tegen wat slachtofferverenigingen vragen”, fulmineerde PS-Kamerlid Laurette Onkelinx.
14/11 13u45  Onvrede bij Bpost: verschillende wilde stakersposten en blokkades in WalloniëBij bpost werden woensdagochtend verschillende distributiecentra in het zuiden van het land geblokkeerd, zo meldt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Volgens de christelijke vakbond CSC-Transcom gaat het om spontane acties. Er was geen marsorder voor acties, aldus Alain Faveaux.
14/11 13u15  Nieuwe auto’s roesten weer veel sneller door bezuinigingen bij fabrikanten: dit zijn de grootste moderne roestbakkenJe ziet het geregeld bij oude auto’s: lelijke roestplekken. Door corrosiepreventie is dat bij nieuwe modellen verleden tijd. Toch? Uit een Zweeds rapport blijkt dat het ‘roestspook’ weer opdoemt bij auto’s van bepaalde merken door bezuinigingen.
14/11 13u15  Wereldnieuws: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenBinnenkort wordt Marouane Fellaini 31 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Trucker Raf (49) viel voor de charmes van I.L., maar dat kwam hem duur te staan: "Ze verpest levens"Trucker Raf Gerits (49) leerde I.L. in de zomer van 2017 kennen tijdens haar sollicitatie bij de transportfirma waar hij ook werkte. Aanvankelijk was alles rozengeur en maneschijn, tot hij haar ware aard ontdekte. 'Ze verpest levens.'
14/11 13u00  Einde van tijdperk: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenMorgen/donderdag wordt Marouane Fellaini 30 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Perfecte rode lippen? Rihanna deelt haar trucjePopster Rihanna spitst zich tegenwoordig iets meer toe op haar carrière als beautyblogster dan als zangeres en heeft een tips voor make-upfans. Klungel je ook vaak met lippenstift (lees: nooit mooi gelijk aangebracht), dan heeft de ‘Wild Thoughts’-ster de perfecte hack in petto.
14/11 12u45  Vrachtwagen Megafoodstunter stuit op controle in Desselgem nadat burgemeester bezorgdheid uitIn de Pitantiestraat in Desselgem voerde de politie deze morgen controle uit op een vrachtwagen van Megafoodstunter. Het Nederlandse bedrijf levert voedselpakketten van 150 kilo in ruil voor 150 euro. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) uitte vorige week zijn bezorgdheid over de versheid van de producten en de valse concurrentie voor lokale handelaars.
14/11 12u45  Kat Kerkhofs vertelt het heerlijke verhaal van haar eerste kus met Dries Mertens: “Wij waren pubers hé!”Waarover praten beste vriendinnen nu écht? Dat kom je te weten in een gloednieuwe reeks afleveringen van GIRLS TALK bij Studio Brussel. Deze week was het onderwerp: “Een goede kus is het perfecte voorspel”. En daarin vertelde Kat Kerkhofs het verhaal van haar eerste kus met Dries Mertens.
14/11 12u15  Jonge vrouw in Lommel om het leven gekomen na botsing tegen pikdorserBij een zwaar verkeersongeval in Lommel is dinsdagavond rond 22.30 uur een vrouw uit Balen om het leven gekomen. Verder vielen er twee gewonden. De vrouw zat als passagier in een bestelwagen, die achterop een pikdorser botste. De zware klap gebeurde op de N71, dichtbij de grens van Lommel met het grondgebied van Balen.
14/11 12u00  Schokkende beelden: vrouw valt manager McDonald’s aan omdat ze haar potje ketchup niet krijgtDe politie van Santa Ana in de staat Californië is op zoek naar een vrouw die een manager van McDonald’s heeft aangevallen. Op bewakingsbeelden die het korps online heeft gedeeld, valt te zien hoe de dame op een bepaald ogenblik de manager zelfs probeert te wurgen. Volgens de politie werd de vrouw boos omdat haar bestelling niet helemaal klopte.
14/11 11u45  Peter (28) wil sterven, maar mag niet: “Ik was altijd gelukkig en had alles. Maar hoe rapper het nu gedaan is, hoe beter”Peter Janssens trekt aan de alarmbel. Sinds drie jaar is de ooit zo levenslustige jongen levensmoe. Maar van euthanasie willen de artsen niet weten. Intussen is Peter ten einde raad. “Ik ben altijd gelukkig geweest. Ik had alles wat ik moest hebben en genoot van het leven. Maar drie jaar geleden veranderde alles.”
14/11 11u45  Van porno naar de politiek, hoe SP.A dankzij Donald Trump de internationale media blijft halen“Ik had de ballen om uit het klimaatakkoord te stappen, en dat zouden julie ook moeten doen.” Niet zozeer de boude taal van Donald Trump verbaasde in mei, wel het feit dat die verspreid werd door SP.A. Een volledig gefabriceerde video, zo bleek op het einde van de boodschap, maar zo lang hadden velen niet gekeken. Wat volgde was algehele verwarring onder hun publiek en een ereplaats in elk artikel over zogenaamde ‘deepfake’ video’s dat geen porno wil aanhalen als voorbeeld.
14/11 11u45  Als u straks naar de frituur gaat zullen de frieten korter zijn, maar dat is voor de consument geen rampSlecht nieuws voor de aardappelboeren: door de droogte zijn de aardappelen tot 25 procent kleiner. Dat betekent ook dat ons nationaal erfgoed, frietjes van de frituur, tot 3 cm korter zullen zijn. “Voor de consument is dat eigenlijk goed nieuws”, zegt Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen.
14/11 11u30  Megagevangenis van Haren heeft hallucinant prijskaartjeHet publiek-private partnerschap voor de bouw van de megagevangenis in Haren zal de staat gedurende 25 jaren 40,2 miljoen euro per jaar kosten. Dat stelt topman Laurent Vrijdaghs van de Regie der Gebouwen woensdag in de krant Le Soir.
14/11 11u15  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden opgepakt voor verhoor. Dat vernam Het Nieuwsblad. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 11u15  Bestuurder krijgt boete van bijna 8.000 euro voor verschillende inbreukenOp de Antwerpsesteenweg in Mechelen heeft de politie maandag een bestuurder van een bestelwagen tegengehouden. De man was met een heel aantal zaken niet in orde en moet een zware boete betalen.
14/11 10u45  Brug is enkel toegankelijk voor voertuigen, dus bedenken boze voetgangers ludieke protestactieEen protestactie zoals je ze maar zelden tegenkomt. Op de Zolotoy-brug in Vladivostok kwamen vier voetgangers op het idee om zich te verkleden als een ‘bus’. Het gaat om een actie tegen het feit dat de brug enkel toegankelijk is voor voertuigen. Lang hield hun actie weliswaar niet stand: een veiligheidsagent kreeg de voetgangers snel in de gaten en liet de ‘bus’ rechtsomkeer maken.
14/11 10u45  Voor 800.000 euro beschermd, en dan vlak over de grens afgeknaldEen dure grap. Zo zou je de ­bescherming van de wulp en de grutto in Vlaanderen kunnen noemen. De Vlaamse regering heeft dit jaar bijna 800.000 euro gespendeerd om de ­bedreigde vogels te helpen. Maar de dieren worden blijkbaar zodra ze de Franse grens overvliegen, ­afgeschoten door jagers die hen staan op te wachten.
14/11 10u30  Man krijgt zeven jaar cel voor pornofilms met zoontjeDe rechtbank in Veurne veroordeelde een 55-jarige man uit Veurne tot zeven jaar effectieve opsluiting voor het maken en verspreiden van weerzinwekkende pornobeelden.
14/11 10u30  De toekomstige nummer één van IJsland is een halve Belg, die bewust Deense club boven Brugge verkoosNet zoals de Rode Duivels bouwen aan de toekomst, snakt ook IJsland naar vers vikingbloed. In doel staat de 23-jarige Runar Alex Runarsson te popelen om in de voetsporen te treden van zijn vader. Jawel, de IJslandse recordinternational Runar Kristinsson, zeven jaar de draaischijf van Sporting Lokeren, waar ook zoonlief zijn eerste handschoenen aantrok. Vandaag verdedigt Runarsson de kooi van het Franse Dijon, maar in hem schuilt nog steeds een beetje Belg.
14/11 10u30  Hier is het voltallige gemeentepersoneel op weg naar AC/DCHet is druk in het gemeentehuis in Staden. Het gemeentepersoneel is volop zijn spullen aan het inpakken voor de verhuis naar het nieuwe administratief centrum AC/DC, dat op 3 december opengaat.
14/11 10u15  Moest Vietnamese vrouw sterven omdat kersvers gezinnetje van elektricien zijn dubbelleven zou ontdekken?De aangehouden elektricien John V. (29) verklaart dat hij zijn Vietnamese slachtoffer in de auto heeft gedood. Nadien reed hij naar Geluwe, waar hij haar lichaam in brand stak. Het gevolg van een discussie, zegt hij zelf. Het gerecht heeft echter vermoedens dat hij de moord zorgvuldig heeft voorbereid.
14/11 10u00  Reportage over Albert II mag pas na zijn dood op televisie worden uitgezondenReportagemaker Eric Goens, onder meer bekend van ‘Die Huis’, heeft een documentaire over koning Albert gedraaid. De reportage mag pas na diens dood worden uitgezonden op televisie. “Alleen onder die voorwaarde wilden bevoorrechte getuigen met mij praten”, zegt Goens.
14/11 10u00  Zelfs val van tien meter diep op bamboefiets kan avonturier niet thuis houdenNa 15.200 zonnekilometers in vijf maanden op zijn bamboefiets door veertien landen in Europa en Azië is de Ieperse avonturier Grégory Lewyllie (47) onverwacht vroeg thuis door een sleutelbeenbreuk na een val van tien meter diep.
14/11 10u00  Ploegmaat van Axel Witsel is sneller dan rekenmachine, maar cijfers van Rode Duivel oogsten nog meer lof in DuitslandDuitsers hebben wat met cijfers en dan komen ze dezer dagen danig aan hun trekken bij Borussia Dortmund. Daar loopt met Manuel Akanji immers een heus rekenwonder rond én blijft Axel Witsel verbazen met zijn statistieken.
14/11 09u45  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen en Belgische voetbalbond in nieuw onderzoekHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Dat vernam Het Nieuwsblad. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden.
14/11 09u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub MoeskroenHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Dat vernam Het Nieuwsblad. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden.
14/11 09u30  Binnen 25 jaar zullen we naar Mars kunnen reizenDe mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen. Dat hebben experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag gezegd. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke straling en het verlies van calcium in de beenderen.
14/11 09u30  Moeder vertelt hoe ze achterbleef met een gat in haar gezicht door verslavingEen moeder van twee kinderen heeft verteld over hoe gevaarlijk haar schoonheidsroutine was. Jarenlang ging ze dagelijks onder de zonnebank, om altijd een bruin tintje te hebben. Maar haar verslaving liet haar uiteindelijk achter met een gat in haar gezicht.
14/11 09u00  Channing Tatum bevestigt relatie met Jessie JDe relatie tussen Channing Tatum en Jessie J lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zo postte de acteur onlangs een foto op Instagram, waarin hij haar de hemel in prijst.
14/11 09u00  De toekomstige nummer één van IJsland is een halve Belg, die bewust Noorse club boven Brugge verkoosNet zoals de Rode Duivels bouwen aan de toekomst, snakt ook IJsland naar vers vikingbloed. In doel staat de 23-jarige Runar Alex Runarsson te popelen om in de voetsporen te treden van zijn vader. Jawel, de IJslandse recordinternational Runar Kristinsson, zeven jaar de draaischijf van Sporting Lokeren, waar ook zoonlief zijn eerste handschoenen aantrok. Vandaag verdedigt Runarsson de kooi van het Franse Dijon, maar in hem schuilt nog steeds een beetje Belg.
14/11 08u45  Kop-staartbotsing op E313 in Ranst zorgt voor lange filesOp de E313 ter hoogte van Ranst gebeurde woensdagmorgen rond 6u30 een kop-staartbotsing tussen vier auto’s. Richting Antwerpen stonden er dan ook lange files, je verliest er zeker een uur. Het verkeer kon er enkel passeren over de busstrook. Rond 8u werd het ongeval afgehandeld.
14/11 08u30  Alweer ellende op de Antwerpse Ring: drie rijstroken versperd door ongeval in BerchemDoor een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland zijn drie rijstroken versperd. Ter hoogte van Berchem botsten meerdere voertuigen, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer is stilgevallen in de omgeving, de files groeien. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt.
14/11 07u00  Het onwaarschijnlijke verhaal van Lauretta die een overvaller net lang genoeg aan de praat hieldLaten we samen rustig gaan zitten en tellen hoeveel de buit bedraagt. Dan trakteer ik je op een pint. Met die woorden heeft Lauretta Mankowski, de vriendin van burgemeester Michel Baert van Boortmeerbeek, een overvaller van café ’t Hoekske in Keerbergen maandagavond overtuigd om nog even te blijven. De politie rekende de man in.
14/11 06u45  Hij dronk een drankje op straat tijdens de ramadan en moest dat bijna met zijn leven bekopenDe politie en het parket zijn op zoek naar de dader van zwaar geweld. Het slachtoffer (39) dronk een drankje op straat tijdens de ramadan en moest dat bijna met zijn leven bekopen. De man lag een tijdlang in coma en draagt nu nog steeds de gevolgen van de zware afranseling. De feiten worden beschouwd als poging tot moord.
14/11 06u45  Harde Brexiteers zien akkoord niet zitten: “Parlement zal slechte tekst blokkeren”De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een akkoord bereikt over het moeilijkste deel van de Brexit: de Ierse grenskwestie. De Britse premier May stelt de deal woensdag voor aan haar regering, maar voorstanders van een harde Brexit roepen nu al op om te tekst te blokkeren.
14/11 06u45  Angèle grote winnaar Red Bull Elektropedia AwardsDe Brusselse zangeres Angèle is dinsdagavond de grote winnaar van de Red Bull Elektropedia Awards. Ze viel in de prijzen als Artist of the Year, Best Song voor ‘Je veux tes yeux’ en Breakthrough Artist/DJ/Producer. Muzikaal talent zit duidelijk in de familie want haar broer Roméo Elvis en Le Motel werden gelauwerd als Best Live Act. De award voor Best Album was voor rapper Damso met ‘Lithopédion’.
14/11 06u15  N-VA dwingt Michel tot bocht over migratiepact“Mijn land zal in ­december in Marrakech het globale pact over de migratie tekenen.” Dat verklaarde premier Charles ­Michel (MR) eind september stellig tijdens zijn toespraak voor de Verenigde Naties. Maar zes weken later verplicht N-VA de premier om zijn belofte in te slikken.
14/11 05u30  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 05u15  F-35 goedkoper door twee “cadeaus” van WashingtonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L’Echo.
14/11 03u15  Veroordeelde babydoder kon opnieuw kindje toetakelen: waarom zag niemand dit aankomen?Het klinkt onwaarschijnlijk: een man die negen jaar celstraf kreeg na het doodslaan van zijn kind, werd niet opgevolgd nadat hij opnieuw vader werd. Zelfs zijn nieuwe vriendin wist naar eigen zeggen niet waarvoor hij in 2011 veroordeeld was. Niemand kon daardoor verhinderen dat Cédric Van Ruymbeke (36) afgelopen weekend opnieuw een drie maanden oude baby kon toetakelen.
14/11 03u15  Opgelicht door de collega’s: bedrijfsfraude is in 37 procent van gevallen ‘inside job’Een bedrijf dat opgelicht wordt, zoekt het best eerst intern naar de schuldige. Uit nieuw onderzoek van consultancybureau BDO bij 250 Belgische ondernemingen, blijkt dat in 37 procent van de gevallen een personeelslid betrokken is. Firma’s verliezen gemiddeld 150.000 euro bij ­zo’n fraude, en de afge­lopen vijf jaar kreeg drie kwart ermee te maken.
14/11 03u15  Een dik uur wandelen om wat geld af te halen: volledig dorp ondertekent petitie na verdwijnen allerlaatste geldautomaatOpstand in het Vlaams-Brabantse Nieuwrode. Zo goed als elke volwassen dorpsbewoner ondertekende er een petitie met de duidelijke boodschap: “Geef onze bankautomaat terug.” Sinds vorige maand is het er namelijk gedaan met geld uit de muur halen. En ze zijn niet het enige dorp dat het voortaan zonder cash moet doen. Vorig jaar werden er in ons land liefst 400 automaten opgedoekt. En de bankenfederatie voorspelt dat er nog meer zullen verdwijnen.
14/11 03u15  Chaos dreigt: promotie/degradatie op de helling als KV Mechelen en Waasland-Beveren hun lot niet kennen voor maartDe competitie in 1A en 1B dreigt straks in de grootste chaos te eindigen. Zeker nu de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin mogelijk voor vertraging zorgt. Als de voetbalbond tegen 16 maart, het einde van de reguliere competitie, nog geen uitspraak deed over de competitievervalsing waarin KV Mechelen en W.-Beveren ­volgens het parket betrokken zijn, dan wordt het ­puzzelwerk om duidelijk te maken wie volgend seizoen in 1A, 1B of eerste amateurs speelt.
14/11 03u15  Als zelfs de vakbonden willen dat Nyrstar failliet gaatDe toekomst van zinkgroep Nyrstar hangt aan een zijden draadje nu het bedrijf op een schuldenberg tot 2 miljard euro zit. Maar denk niet dat de vakbonden zich daar zorgen over maken. “Voor ons is het beter dat het moederbedrijf failliet gaat”, klinkt het bij het ACV. Volgens ABVV staan andere zinkproducenten te springen om de fabriek over te nemen.
14/11 03u15  Dochter van An Swartenbroekx brengt single uit: “Spaarcenten gebruikt om dagje studio te huren”Yara Daniel (18), de dochter van FC De Kampioenen-actrice An Swartenbroekx, werkt in alle stilte aan een muzikale carrière. Daarvan krijgen we deze dagen een eerste staaltje te horen via de single Stand by You, een nummer dat Yara samen heeft gecomponeerd en geschreven met singer-songwriter Andy Fontyn. Het nummer is speciaal gemaakt voor de Rode Neuzen-actie. Het is de bedoeling via het liedje geld in te zamelen, maar tegelijk ook jongeren met psychische problemen een hart ­onder de riem te steken.
14/11 03u15  Het is stil in Antwerpen: één maand na verkiezingen lijkt situatie uitzichtloosExact een maand na de lokale verkiezingen blijven een vijftiental steden en gemeenten nog altijd gissen wie na Nieuwjaar de plak zal zwaaien. Vooral in Antwerpen is de situatie uitzichtloos. Het is zelfs niet wachten op de duiven die vallen, de duiven zijn nog niet eens vertrokken.
14/11 03u15  Musea voor Schone Kunsten cynisch na zoveelste probleem met lekkende daken: “Welkom in het onderwatermuseum”“Welkom in het eerste onderwatermuseum ter wereld, zelfs Magritte zou zich de desastreuze staat van ons gebouw niet kunnen inbeelden.” Met die opvallende tweet klaagden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel gisteren aan dat er opnieuw topwerken moesten worden ver­wijderd na ­waterinsijpeling.
14/11 03u15  Wie betaalt de prijs voor onze luxe? Nieuw Eén-programma confronteert BV-jongeren met realiteitWie betaalt de prijs voor onze luxe? Dat is de vraag die het nieuwe Eén-programma Bloed, Zweet & Luxeproblemen vanaf 3 december zal opwerpen. Karine Claassen, die we nog kennen van de reeks Afscheid waarin ze terminale mensen volgde in hun laatste levens­fase, ontfermt zich dit keer over zes jonge mensen. Ze neemt hen mee naar Sri Lanka en Ghana, waar veel van onze luxeproducten worden vervaardigd. Hoe en in welke penibele omstandigheden wil Claassen aan de jonge mensen tonen.
14/11 03u15  De 7 gezichten van jarige Charles, ’s werelds langst wachtende kroonprinsDe Britse kroonprins Charles viert vandaag zijn 70ste verjaardag. Het mooiste cadeau dat hij kan ontvangen? De troon, waarop hij al liefst 66 jaar wordt voorbereid. Maar het zou ook het emotioneel meest beladen geschenk zijn, want om koning te worden, moet eerst zijn moeder koningin Elizabeth sterven. Dit zijn de zeven gezichten van de langst wachtende kroonprins ter wereld.
14/11 03u15  Populair speeltje uit jaren 70 is helemaal terug (met dank aan YouTube)Sinterklaas zal overmand worden door nostalgie als hij de brieven van de kinderen leest. Want de Rubik’s Cube prijkt bovenaan veel lijstjes. Die dekselse kubus van veertig jaar oud waar velen al op vloekten, is populairder dan ooit. “Dit jaar zullen we er in België 100.000 van verkopen”, luidt het bij speelgoedfabrikant Jumbo. “Wat meer is dan toen die in de jaren tachtig een rage was.”
14/11 03u15  Na “zevenhonderd keer stilvallen” heeft Xander De Rycke zijn rijbewijs“Zevenhonderd keer stilvallen, dertig geschrokken bomma’s, twaalf wilde katten, twee bijna afgereden spiegels en één marginaal die achterwaarts bijna onder mijn wagen stapte, maar vooral: twintig uur rijles later heb ik mijn attest.”
13/11 23u30  Nu al beruchte selfie van Milan-speler met Ronaldo gaat de wereld rond, maar voor één keer niet door de PortugeesCristiano Ronaldo scoorde afgelopen zondag zijn achtste competitiedoelpunt voor Juventus. Hij maakte de 0-2 voor de Oude Dame op San Siro tegen Milan. Na afloop werd de Portugees gevraagd voor een selfie met Milan-speler Raoul Bellanova en die foto gaat nu de wereld rond.
13/11 23u15  Doel 1 langer buiten strijd: Marghem annuleert bezoek aan Egypte en roept taskforce samenMinister van Energie Marie Christine Marghem roept woensdagochtend om 9.30 uur de taskforce van de energiesector samen. Ze reageert hiermee op de aankondiging van Engie Electrabel dat de werkzaamheden aan Doel 1 langer zullen duren dan gepland en de kerncentrale niet voor 31 januari kan worden heropgestart. Marghem werd normaal gezien verwacht in Egypte om er deel te nemen aan de Conferentie der Partijen (of COP, het belangrijkste besluitvormend orgaan, nvdr) van het Biodiversiteitsverdrag, maar heeft haar bezoek geannuleerd.
13/11 22u30  Stefaan Degand eerlijk in 'Die Huis': "Heb zelfs éven gedacht om mijn kind af te staan"Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. 'Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé', klinkt het.
13/11 22u15  Veel emoties, traantjes en een nieuwe vlam in laatste ‘Boer zkt Vrouw’Boer zkt Vrouw zit er nu helemaal op. De reünieaflevering gaf dinsdag antwoord op de laatste vragen. Sommige boeren schoten raak, andere moeten nog wat verder zoeken. En Jeroen, die kwam zijn nieuwe vriendin voorstellen...
13/11 22u15  Doel 1 langer buiten strijd, heropstart Tihange 3 mogelijk vervroegdDe werkzaamheden aan Doel 1 duren langer dan voorzien. Er zijn bijkomende werken nodig die zeer complex zijn, zo meldt uitbater Engie Electrabel dinsdagavond. De onbeschikbaarheid van Doel 1 wordt daarom verlengd tot 31 januari. Wat Tihange 3 betreft, heeft Electrabel bij het FANC een aangepast actieplan ingediend. Dit plan zou een terugkeer van Tihange 3 op het net mogelijk maken in januari. De actuele heropstartdatum van de kerncentrale is 2 maart 2019.
13/11 22u15  Hoogst ongebruikelijk: Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerksterIn een hoogst ongebruikelijke stap heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich bemoeid met personeelszaken binnen de regering van haar echtgenoot Donald Trump. Haar bureau sprak er zich dinsdag voor uit dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen. Melania Trumps woordvoerster, Stephanie Grisham, deelde in Washington mee dat het bureau van de first lady van mening is dat ze het niet langer verdient om voor het Witte Huis te werken”. Ricardel is plaatsvervangster van de nationale veiligheidsadviseur, John Bolton.
13/11 22u15  Jan en Romina geven relatie een kans: “Misschien keert Jan wel terug naar België”Ze deden het rustig en beheerst. Een beetje beschaamd, ook. Voorzichtig snuffelend aan elkaar. Maar zie: Romina (27) en boer Jan (30), hét glamourkoppel van Boer zkt Vrouw, geven hun relatie nu toch een kans. Of dat finaal in België of Australië zal zijn, moet nog blijken. “In december zijn we vijf weken alleen met elkaar. Dat wordt de ultieme test.”
13/11 22u00  Veel emoties in laatste ‘Boer zkt Vrouw’, en dan stelt boer Jeroen zijn nieuwe vlam voorBoer zkt Vrouw zit er nu helemaal op. De reünieaflevering gaf dinsdag antwoord op de laatste vragen. Sommige boeren schoten raak, andere moeten nog wat verder zoeken. En Jeroen, die kwam zijn nieuwe vriendin voorstellen...
13/11 22u00  Meer dan 300 migranten uit Centraal-Amerika bereiken grens met VS: “Stap verwijderd van nieuw leven”Enkele honderden migranten uit Midden-Amerika hebben op hun weg naar de Verenigde Staten de grensstad Tijuana bereikt. De 357 mensen kwamen dinsdag in negen bussen in het noordwesten van Mexico aan. Aan de Amerikaanse kant van de grens bevindt zich de stad San Diego in de staat Californië. De migranten vluchten voor het geweld van jeugdbendes en de slechte economische situatie in de regio.
13/11 22u00  Infrabel test of drones ingezet kunnen worden tegen kabeldievenDinsdagavond rond 21 uur laat Infrabel voor het eerst een civiele drone een nachtvlucht doen, op een hoogte van 150 meter boven de spoorlijn Charleroi-Mariembourg. De spoornetbeheerder wil zo testen of dergelijke toestellen ingezet kunnen worden in de strijd tegen koperdieven.
13/11 21u45  Helpt honing tegen een verkoudheid en drink je beter warme of koude dranken? Experts leggen uitWe lopen met z’n allen weer te snotteren - het hoort nu eenmaal bij de herfst. Artsen raden aan om niet te snel naar geneesmiddelen te grijpen -en al zeker niet naar antibiotica. Dan kom je bij de huis-tuin en keukenmiddeltjes: is honing echt een wondermiddel en moet je nu warme of koude dranken drinken om die verkoudheid te verzachten?
13/11 21u00  Laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ komt er al in aprilDe populaire televisieserie Game of Thrones brengt in april het achtste en laatste seizoen uit. Dat meldt de Amerikaanse zender HBO op Twitter.
13/11 21u00  Onbekende man schiet vrouw zomaar in arm terwijl ze vuilbakken buitenzetZe had net ontbijt gemaakt voor haar dochter en zette daarna het vuilnis buiten. Maar daar liep het mis: een onbekende man schoot de 39-jarige Nederlandse vrouw in haar arm. Zomaar. Vandaag is de dader nog altijd niet gevat en deelde de politie bewakingsbeelden in de hoop op een gouden tip.
13/11 21u00  Oproep voor verbod op freakshakes in Groot-Brittannië: “Drankje staat gelijk aan 39 lepels suiker”In Groot-Brittannië eist de actiegroep ‘Action on Sugar’ een verbod op freakshakes met meer dan 300 calorieën. Nu hebben die fotogenieke drankjes vaak een grotesk niveau aan suiker en calorieën, en dat is erg ongezond. “Het leidt tot obesitas en tandbederf bij onze kinderen, dat is onaanvaardbaar”, klinkt het.
13/11 20u30  Gemeentearbeiders van Dilbeek vergeten handrem op te trekken: auto bolt vijver inEnkele arbeiders van de gemeente Dilbeek zullen zich een doordeweekse klus in het gemeentelijk park nog lang herinneren. Ze vergaten de handrem van hun dienstvoertuig op te trekken. Eens de wagen begon te bollen, konden ze hem niet meer stoppen.
13/11 20u30  Meerdere doden bij incident in bedrijfspand in EnschedeIn het Nederlandse Enschede (bij Twente) zijn dinsdagavond ‘meerdere doden’ gevallen. Dat bevestigt de Nederlandse politie. De omgeving is afgesloten. Voorlopig zou er niemand aangehouden zijn.
13/11 20u15  Meerdere doden bij schietincident in woning in EnschedeIn het Nederlandse Enschede zijn dinsdagavond ‘meerdere doden’ gevallen bij een schietpartij in een woning. Dat bevestigt de Nederlandse politie.
13/11 20u00  Eieren uit de rekken gehaald wegens PCB-besmettingHet voedselagentschap heeft bij een monstername verhoogte PCB-waarden ontdekt in eieren. Handelaars wordt gevraagd om de eieren niet meer te verkopen, klanten mogen ze niet consumeren.
13/11 20u00  Bob Peeters legt avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en blijft trainer van Westerlo: “Keuze van mijn hart”Het was afwachten op witte rook boven ’t Kuipje, maar Bob Peeters (44) heeft dinsdagavond dan toch een beslissing genomen over zijn toekomst als trainer. Hij legt een nieuw avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en kiest voor een verlengd verblijf in Westerlo. Hij blijft in de Kempen tot 2023.
13/11 19u45  Klok tikt genadeloos voor kleuterschool: sluiting dreigt als niet snel nog één kleuter gevonden wordtDe wijkschool Kuitelgem van VBS Sint-Vincentius Buggenhout is met sluiting bedreigd. Als juf Karine tegen begin februari 2019 geen extra ukkepuk mag verwelkomen, bovenop de elf die ze nu al soigneert, dan dreigt de school te verdwijnen.
13/11 19u45  Bob Peeters legt avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en blijft trainer van WesterloHet was afwachten op witte rook boven ’t Kuipje, maar Bob Peeters (44) heeft dinsdagavond dan toch een beslissing genomen over zijn toekomst als trainer. Hij legt een nieuw avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en kiest voor een verlengd verblijf in Westerlo. Hij blijft in de Kempen tot 2023.
13/11 19u30  Brussel en Londen bereiken ontwerpakkoord over de BrexitBritse en Europese onderhandelaars hebben in Brussel een ‘technische’ overeenkomst bereikt over de Ierse grenskwestie, de grootste hindernis voor een ‘ordelijke Brexit’. Premier Theresa May zal de deal woensdagnamiddag voorleggen aan haar regering, bevestigt Downing Street.
13/11 19u15  Kirsten smeekte rechter om zware straf na dood van haar zoontje, maar nu sloeg Cédric opnieuw toe: “Hij is gek. Hij stuurde me vreselijke brieven”“Het komt allemaal terug: de woede, de angst. Ik hoop dat het slachtoffertje het nu overleeft, en dat Cédric nu wél levenslang achter de tralies vliegt.” Aan het woord is Kirsten, de ex van Cédric V. (36). Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood omdat hij hem stoorde tijdens het gamen en kreeg hij daar negen jaar cel voor. Sinds zondag zit de man opnieuw in de gevangenis, omdat hij zijn nu drie maanden oude dochtertje zo hard geslagen heeft dat het kindje in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.
13/11 19u15  Ontroostbare Severien zoekt al huilend antwoorden bij Boer Jeroen: "Ik had alles voor jou over"Het was liefde op het eerste gezicht bij Boer Jeroen toen hij Severien zag staan tussen duizenden andere vrouwen. Al van in het begin was het duidelijk: met dit meisje wou hij verder. Maar dinsdag tijdens de laatste aflevering van Boer Zkt Vrouw - De Wereld Rond, wordt duidelijk dat hij na de opnames van het VTM-programma niét meer voor haar heeft gekozen. Hij heeft nu een nieuwe vriendin, Kimberly. En dat kwam bij de 23-jarige hard aan.
13/11 19u15  Voor eens en voor altijd: wat helpt er nu echt tegen een verkoudheid? Experts leggen het uitWe lopen met z’n allen weer te snotteren - het hoort nu eenmaal bij de herfst. Artsen raden aan om niet te snel naar geneesmiddelen te grijpen -en al zeker niet naar antibiotica. Dan kom je bij de huis-tuin en keukenmiddeltjes: is honing echt een wondermiddel en moet je nu warme of koude dranken drinken om die verkoudheid te verzachten?
13/11 19u15  15 jaar na Mister Michel: portret van zoon Michael Verschueren, klaar om sportieve baas van Anderlecht te wordenZeg niet langer Mister Michel, binnenkort spreekt u in de buurt van het Astridpark maar beter van Mister Michael. Met Michael (48), die naar voren wordt geschoven om het sportieve beleid van Anderlecht onder zijn hoede te nemen, loopt de bloedlijn van het geslacht Verschueren verder samen met die van paars-wit. Maar wie is de man die het RSCA van voorzitter Marc Coucke echt op de rails moet krijgen?
13/11 19u00  May laat zwaargewichten van haar regering Brexit-akkoord al even inkijkenBritse en Europese onderhandelaars hebben in Brussel een voorlopige overeenkomst bereikt over de Ierse grenskwestie, de grootste hindernis voor een ‘ordelijke Brexit’. Premier Theresa May zal de deal woensdagnamiddag voorleggen aan haar regering, bevestigt Downing Street.
13/11 19u00  Vlaamse overheid moet galerijhouder 32.000 euro betalen voor onterecht gerooide meidoornhaagHet Agentschap Wegen en Verkeer heeft in 2014 ten onrechte een beschermde meidoornhaag gerooid in Dudzele (Lissewege). Dat heeft de burgerlijke rechtbank van Brugge geoordeeld. De eigenaar uit Lissewege kreeg een schadevergoeding van bijna 32.000 euro toegewezen.
13/11 18u15  Frontale botsing in Diksmuide: auto’s in gracht, chauffeurs gewondIn Diksmuide vond een frontale botsing plaats tussen twee personenwagens. Beide auto’s belandden in de gracht, de chauffeurs werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
13/11 18u15  Eden Hazard traint opnieuw met de groep, Lukaku blijft binnen (en is niet de enige)De Rode Duivels zijn om 17u begonnen aan hun eerste veldtraining ter voorbereiding op de partij tegen IJsland, nu donderdag. Eden Hazard is opnieuw van de partij maar dat kan niet van iedereen worden gezegd.
13/11 18u00  Dader ‘Dampoortmoord’ ontkent dat hij zijn vrouw wou dodenDe 44-jarige man die in augustus 2016 zijn ex-vrouw op straat neerstak aan de Dampoort in Gent, vraagt in beroep een lichte straf dan de 32 jaar die hij kreeg in eerste aanleg. Hij ontkent dat hij zijn vrouw wou doden. Hij bracht zijn vrouw op klaarlichte dag meer dan twintig messteken toe. De 31-jarige vrouw overleed twee dagen na de steekpartij aan haar verwondingen.
13/11 18u00  Tragisch: gemeentearbeider sterft vlak voor zijn huis in werfput vol waterEen voormalige gemeentearbeider is op tragische wijze om het leven gekomen in Manage, een gemeente in Henegouwen. De 69-jarige José kwam ten val in een put door wegenwerken van nog geen meter diep, en dat vlak voor zijn huis. De buren, die zijn levenloze lichaam ontdekten, zijn in shock: “Om zo aan je einde te komen… Ongelofelijk.’”
13/11 18u00  De vergeten gadgets van Apple: alles over de nieuwe Mac mini, MacBook Air en iPad ProDe nieuwe iPhones zijn sinds eind september te koop, vanaf deze week zijn nog een reeks andere vernieuwde Appletoestellen verkrijgbaar. Het was een tijd geleden dat de Mac mini, MacBook Air en iPad Pro nog eens een noemenswaardige upgrade kregen. Onze ‘gadget inspector’ bespreekt hun belangrijkste eigenschappen.
13/11 17u45  “EU en VK bereiken akkoord over Brexit”Britse en Europese onderhandelaars hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over de Ierse grenskwestie. Premier Theresa May legt de deal morgen voor aan haar regering, zo melden Britse media.
13/11 17u45  Zo ziet het huis van prins Charles er vanbinnen uitVoor de 70ste verjaardag van de Britse prins Charles is zijn woning, Clarence House, virtueel in beeld gebracht. Dankzij een indrukwekkend project van Google kan je online 'rondlopen' in de koninklijke residentie, Dumfries House en de tuinen van Highgrove. Wie zelf een kijkje wil nemen, kan terecht op Google Arts & Culture.
13/11 17u45  Ronnie O’Sullivan speelt tegenstander van tafel in opmerkelijke ‘jacht op Usain Bolt’, maar excuseert zich bij zijn fansRonnie O’Sullivan heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de tweede ronde van de Northern Ireland Open snooker. ‘The Rocket’ liet in zijn eerste wedstrijd geen spaander heel van zijn tegenstander, de Iraniër Soheil Vahedi. Na afloop was de Engelsman toch nog teleurgesteld over zijn prestatie.
13/11 17u30  Rode Duivels: Januzaj voelt zich aanvaard door publiek, Tielemans wil de zorgen met Monaco van zich afzettenDe Rode Duivels hebben de voorbereiding richting laatste groepswedstrijden van de Nations League ingezet. Donderdag IJsland thuis, zondag Zwitserland uit. Youri Tielemans en Adnan Januzaj mochten alvast opdraven om hun verhaal te doen.
13/11 17u00  Voorraden Defensie driemaal te hoog ingeschat volgens RekenhofDe voorraden van Defensie zijn geïnventariseerd op 3,1 miljard euro, maar eigenlijk bedraagt hun waarde slechts 0,8 miljard euro. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rekenhof, waarvan het resultaat dinsdag werd bekendgemaakt in het 175ste jaarverslag van de instelling. Defensie heeft zich ertoe verbonden de inventariscontroles en hun kwaliteit op te trekken.
13/11 17u00  De vergeten gadgets van Apple: zijn nieuwe MacBook Air, iPad Pro en Mac mini hun geld waard?De nieuwe iPhones zijn sinds eind september te koop, vanaf deze week zijn nog een reeks andere vernieuwde Appletoestellen verkrijgbaar. Het was een tijd geleden dat de Mac mini, MacBook Air en iPad Pro nog eens een noemenswaardige upgrade kregen. Zijn ze ook hun geld waard? Onze 'gadget inspector' test ze uit.
13/11 16u45  Enorme hinder op en rond Antwerpse ring richting Nederland door zwaar ongeval: “Avondspits is om zeep”De Antwerpse ring is dinsdagmiddag in de richting van Nederland een tijdlang volledig versperd geweest ter hoogte van Antwerpen-Oost. Daar vond een grote botsing plaats tussen vier vrachtwagens en twee personenauto’s. Ondertussen is de weg volledig vrijgemaakt, maar staat het verkeer nog zo goed als stil, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Ook op de toekomende wegen is het extreem druk door het accident.
13/11 16u45  Duikers ontdekken bijzondere 'zeeworm' van 8 meter langDuikers hebben vlakbij Nieuw-Zeeland een pyrosoom gefilmd. Dat is een kolonie van manteldieren die bewegen met de deining van het zeewater. De worm bestaat uit duizenden zooïdes die elk een paar millimeter groot zijn en verbonden zijn door een gelatine-achtige substantie. Pyrosomen komen wel vaker voor, maar de lengte van acht meter maakt dit exemplaar wel heel bijzonder.
13/11 16u45  GETEST. De vergeten gadgets van Apple: zijn nieuwe MacBook Air, iPad Pro en Mac mini hun geld waard?De nieuwe iPhones zijn sinds eind september te koop, vanaf deze week zijn nog een reeks andere vernieuwde Appletoestellen verkrijgbaar. Het was een tijd geleden dat de Mac mini, MacBook Air en iPad Pro nog eens een noemenswaardige upgrade kregen. Zijn ze ook hun geld waard? Onze 'gadget inspector' test ze uit.
13/11 16u15  Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspellingIn de voorlaatste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ vertrokken de boeren met hun nieuwbakken liefjes op een korte vakantie. In Canada, Australië, Zuid-Afrika, Duitsland en Noorwegen zagen we zowel de contouren van relaties zich aftekenen, als ook het einde van een liefdesavontuur. Vanavond wordt bekend wat er geworden is van de koppels. Dit verwachten wij. Hoe denk jij erover?
13/11 16u15  Waarom je toch maar beter sokken draagt in je sneakersAls je twijfelt tussen al dan niet sokken dragen in je sneakers, dan zullen deze foto's van Size? je wel de knoop helpen doen doorhakken. De bekende sneakerretailer liet namelijk staaltjes nemen van de bacteriën in de schoenen en die plaatjes zijn niet voor gevoelige magen.
13/11 16u15  RODE DUIVELS LIVE. Volg hier vanaf 16u15 de persconferentie met Youri Tielemans en Adnan JanuzajDe Rode Duivels spelen donderdag thuis tegen IJsland en zondag in Zwitserland voor een plaats in de finale ronde van de Europe League. Youri Tielemans en Adnan Januzaj, terug uit blessure, blikken vooruit op de twee cruciale interlands. Volg hier wat zij te vertellen hebben vanaf 16u15.
13/11 16u15  Tragisch: trouwe hond wacht al meer dan 80 dagen langs snelweg op overleden baasjeHartverscheurende beelden zijn het. Een trouwe hond zit al meer dan tachtig dagen langs een snelweg in het Chinese Hohhot, in de hoop dat hij zijn baasje ooit zal terugzien. Wat het dier echter niet weet, is dat de man reeds in augustus is overleden.
13/11 16u15  Mpoku aanvaardt excuses van Kortrijk-fan die apengebaren maakte: “We maken allemaal fouten”KV Kortrijk moet een straf vrezen voor mogelijk racistisch gedrag vanuit de tribunes naar enkele Standard-spelers. De Congolees Paul-José Mpoku had na de wedstrijd geklaagd dat er apengebaren werden gemaakt naar hem en ploegmakker Christian Luyindama. Eén supporter voelde zich aangesproken en bood Mpoku zijn excuses aan, die door de speler meteen werden aanvaard.
13/11 15u45  ACV verwerpt akkoord bij Bpost: “We krijgen het heel moeilijk verkocht aan onze leden”Het ACV verwerpt het voorakkoord bij Bpost. Gestaakt wordt er voorlopig niet. Donderdag overleggen de bonden. Ook de socialistische en liberale vakbonden krijgen het voorakkoord maar moeilijk verkocht aan hun achterban.
13/11 15u45  Daar is de winter: overdag niet warmer dan 5 graden, ’s nachts overal vrieskouHet is mooi geweest, de zomer en de herfst. De temperaturen zijn bijna iedere dag vlotjes boven de 10 graden uitgestegen. Maar daar lijkt nu stilaan een einde aan te komen. Vanaf begin volgende week wordt het overdag niet warmer dan 5 graden en ’s nachts gaat het op de meeste plaatsen vriezen.
13/11 15u30  Zeer zware hinder op Antwerpse ring richting Nederland door zwaar ongeval met vier vrachtwagens en twee auto’sDe Antwerpse ring is in de richting van Nederland bijna volledig versperd ter hoogte van Antwerpen-Oost. Daar vond een grote botsing plaats tussen vier vrachtwagens en twee personenauto’s. De hinder kan nog heel lang duren, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Rijd dus om als het kan, luidt het advies.
13/11 15u30  Bpost belooft 1.000 extra medewerkersIn het voorakkoord met de vakbonden belooft de directie van Bpost om tijdelijk 1.000 voltijdse medewerkers extra aan te werven, bovenop de openstaande vacatures. Dat is vernomen bij ACOD en VSOA. Toch belooft het nog een moeilijke klus te worden om het personeel te overtuigen van het akkoord.
13/11 15u30  Gasfles ontploft in traiteurbedrijf: eigenaar zwaar verbrand, oorzaak wordt onderzochtIn een traiteurbedrijf in Ardooie is de eigenaar van de zaak dinsdag ernstig gewond geraakt bij de explosie van een gasfles. Het slachtoffer werd met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Gent. Zijn toestand zou niet levensbedreigend zijn. Dat is vernomen van de brandweer.
13/11 15u30  Anderlecht-aanvoerder Trebel vandaag onder het mes bij Duitse specialisteAdrien Trebel wordt vandaag/dinsdag geopereerd. De Franse Anderlecht-aanvoerder sukkelt al sinds het begin van het seizoen met een blessure aan de buikspieren. Dat heeft paars-wit bekendgemaakt op Twitter.
13/11 15u30  Voormalige concentratiekampbewaker (94) “wist niets van massamoord”Een 94-jarige man die in Duitsland terechtstaat voor medeplichtigheid aan de massamoord op gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s in een concentratiekamp in Polen, heeft op de eerste zitting gezegd dat hij uit schrik niet in opstand durfde komen tegen zijn oversten.
13/11 15u30  Broers Abdeslam bereidden aanslagen Parijs voor via nepaccounts op FacebookDe broers Salah en Brahim Abdeslam en Ahmad Dahmani hebben valse Facebook-accounts gebruikt om onderling te communiceren en om toekomstige aanslagen voor te bereiden. Dat meldt het tijdschrift L’Express en Jean-Charles Brisard, directeur van het Centre d’Analyse du Terrorisme (CAT), heeft dat dinsdag bevestigd op Twitter.
13/11 15u15  Stoelendans in Witte Huis gaat voort: “Trump gaat opnieuw een minister ontslaan”Donald Trump maakt zich op voor een zoveelste stoelendans. Een week na het ontslag van Jeff Sessions is het nu Kirstjen Nielsen, minister van Binnenlandse Veiligheid, die op de wip zit. De president heeft al aan meerdere adviseurs gezegd dat hij haar gaat ontslaan, meldt The Washington Post.
13/11 15u00  Antwerpse ring versperd richting Nederland door zwaar ongeval met vier vrachtwagens en twee auto’sDe Antwerpse ring is in de richting van Nederland bijna volledig versperd ter hoogte van Antwerpen-Oost. Daar vond een grote botsing plaats tussen vier vrachtwagens en twee personenauto’s. De hinder kan nog heel lang duren, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Rijd dus om als het kan, luidt het advies.
13/11 14u30  Antwerpse ring is volledig versperd richting Nederland door ongeval met 3 vrachtwagensDe Antwerpse ring is in de richting van Nederland volledig versperd ter hoogte van Antwerpen-Oost. Drie vrachtwagens botsten er op elkaar. De hinder kan nog lang duren, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
13/11 14u30  De droom van Theo Francken: “Een eliteschool voor iedereen, niet enkel zoontjes van advocaten en dokters”Door zijn drukke bezigheden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie is het nu niet aan de orde, maar Theo Francken weet al goed wat hij zou willen doen als hij geen deel meer uitmaakt van de regering. “Ik droom ervan om een school op te richten”, zei Francken maandag op Radio 1. “Elitair aan de uitstroom, niet aan de instroom.”
13/11 14u30  Lachgas inhaleren en je bent even in de zevende hemel: maar dit zijn de risico’sZilveren slagroompatroontjes die normaal in de keuken worden gebruikt, zijn de jongste jaren steeds populairder als snuifmiddel om even in een roes te geraken. Goedkoop, gewoon verkrijgbaar in de handel en heel onschuldig. Zo lijkt het toch. Want de risico’s zijn groter dan gedacht, waarschuwen politie en hulpverleners.
13/11 14u30  Studenten zijn stampvolle treinen beu: "Conducteur werd bijna verpletterd"Enkele tientallen studenten die elke zondagavond om 20.42 uur de trein nemen naar Gent zijn het beu dat ze weinig of geen plaats hebben in de wagons. “Vorige zondag konden slechts vijf van ons opstappen.”
13/11 14u00  Vincent Kompany doet oproep voor BENE-Liga: “Ik snap niet waarom ze dat niet doen”Naar aanleiding van de geruchten over de oprichting van de prestigieuze “Super League”, doet Vincent Kompany een oproep voor een BENE-Liga. Een competitie met de beste ploegen van België en Nederland met het niveau opkrikken en zo de kloof met de top weer kleiner maken.
13/11 14u00  Ex-baas Patrick Lefevere vraagt zich af of 52-jarige Tafi ze nog alle vijf op een rijtje heeftAndrea Tafi blijft over de tongen gaan nu de 52-jarige Italiaan de wens heeft geuit om op 14 april aan de start te staan van Parijs-Roubaix, de klassieker die hij in 1999 won. Zijn toenmalige baas Patrick Lefevere heeft de Italiaan net niet gek verklaard.
13/11 14u00  Sommige milkshakes bevatten 39 lepels suikerDat milkshakes niet gezonder zijn dan een glas water, zover waren we ondertussen al. Maar om na te gaan hoe ongezond ze precies zijn, ging de Britse non-profitorganisatie Action on Sugar na hoeveel calorieën en suiker er precies zitten in enkele populaire shakes die in de ketens worden verkocht.
13/11 13u45  Vrouw breekt meerdere ribben na stevige val in zinkgatEen vrouw is zondag in de Chinese stad Lanzhou opgeslokt door een zinkgat. Op bewakingsbeelden valt te zien hoe een deel van een stoep plots naar beneden zakte. De onfortuinlijke dame verdween prompt in het gat, maar was niet in levensgevaar.
13/11 13u15  Gokken, drank en vrouwen: kelner maakt op Mallorca grote sier met 300.000 euro die hij van vriend stalEen ex-kelner van het Blankenbergse restaurant Oesterput moest voor de rechter verschijnen omdat hij jarenlang geld ontvreemde uit de kassa. Tom M. daagde echter niet op. Momenteel woont hij in Mallorca, waar hij de 300.000 euro verbrast aan gokken, drank en vrouwen. “Ik ben er nog altijd kapot van”, zegt zijn toenmalige baas en vriend.
13/11 13u15  Vlaamse ISIS-strijder vanuit Syrische gevangenis: “Van mijn familie hoor ik niets, misschien zijn ze ziek”Een ISIS-strijder uit Vilvoorde heeft openhartig verteld over zijn drijfveren om naar Syrië te trekken en hoe hij ontstaan van terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) daar meegemaakt heeft. Hamsa Nmili zit nu opgesloten in een gevangenis in Syrië, waar VRT-journalist Rudi Vranck en zijn team hem konden strikken voor een gesprek.
13/11 13u15  Een erfenis om u tegen te zeggen: deze iconische personages werden bedacht door Stan LeeMet Stan Lee is de film- en stripwereld een grootheid verloren. Iemand die er tot zijn 95ste in slaagde om personages te creëren die de geschiedenis zullen ingaan als enkele van de meest populaire superhelden die de wereld ooit gekend heeft. Wij lijsten de bekendste op.
13/11 13u00  Na Roundup worden nu ook andere onkruidverdelgers verboden: "En er zijn geen alternatieven"Uw gazon perfect groen ­houden wordt straks een hele uitdaging. Na “allesverdelger” Roundup mogen vanaf 31 december ook de “selectieve onkruidverdelgers” – die het gras ongemoeid laten maar het onkruid ertussen vernietigen – niet meer worden verkocht. “Wie geen onkruid wil, gaat het met de hand moeten uittrekken”, waarschuwt de industrie.
13/11 12u45  Oekraïense politie bevrijdt 100 mensen uit slavenarbeidDe Oekraïense politie heeft bijna 100 mensen uit slavenarbeid bevrijd. De slachtoffers hadden al meerdere jaren dagelijks tot 13 uur zonder verloning gewerkt op velden van een landbouwonderneming in de buurt van Odessa, zo zei het parket dinsdag.
13/11 12u00  Lichaam van man gevonden in Ieperleekanaal in MerkemIn het Ieperleekanaal in Merkem (West-Vlaanderen) is dinsdagochtend het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Het lijkt te gaan om een wanhoopsdaad.
13/11 12u00  Cristiano Ronaldo steelt ook de show op Masters tennis, maar is duidelijk zelf ontgoocheld met resultaatCristiano Ronaldo heeft balgevoel en staat maar wat graag in de schijnwerpers. En toen hij tijdens een wedstrijd van Novak Djokovic op de ATP-Finals in Londen een bal zijn richting uit zag komen, zag hij zijn kans schoon om ook hier de show te stelen. Zijn vriendin Georgina Rodriguez moest meteen wijken en Ronaldo ving de bal ook, maar de Portugese superster was duidelijk ontgoocheld dat hij hem niet kon vasthouden. Hou het toch maar bij voetballen, Cristiano...
13/11 12u00  Naam van baby Pippa Middleton is bekendOp maandag 15 oktober beviel Pippa Middleton (35) van haar eerste kindje. Het werd een jongetje en nu pas is zijn naam bekend geraakt: Arthur Michael William Matthews. Een keuze met heel veel symbolische verwijzingen in.
13/11 11u45  Elektricien (29) bracht Vietnamese vrouw op brute wijze om het leven op dag van aankomst in ons landDe 29-jarige elektricien John V. uit Zonnebeke heeft bekend dat hij de Vietnamese Nguyen Thi Xuan (28) al op de dag van haar aankomst in ons land met bruut geweld om het leven bracht. Dat meldt Focus WTV. Er zouden echter nog veel tegenstrijdigheden zijn in zijn verhaal.
13/11 11u45  Slecht nieuws voor tuiniers: na Roundup worden nu ook andere onkruidverdelgers verbodenUw gazon perfect groen ­houden wordt straks een hele uitdaging. Na “allesverdelger” Roundup mogen vanaf 31 december ook de “selectieve onkruidverdelgers” – die het gras ongemoeid laten maar het onkruid ertussen vernietigen – niet meer worden verkocht. “Wie geen onkruid wil, gaat het met de hand moeten uittrekken”, waarschuwt de industrie.
13/11 11u45  Victoria's Secret excuseert zich na uitspraken over transgender en plus-sizemodellenDe marketingbaas van Victoria's Secret vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die zouden de 'fantasie' van het merk doorbreken. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse Vogue. Na luide kritiek op sociale media bood hij zijn excuses aan.
13/11 11u30  ‘Vampierdoder’ ook in beroep geïnterneerd voor onthoofden van partnerKris V.M. (43), de ‘vampierdoder’ uit Vurste, wordt ook in beroep geïnterneerd voor het wurgen en onthoofden van zijn partner Stefanie Reybroeck in 2014. Dat heeft het hof van beroep in Gent dinsdag beslist.
13/11 11u30  Victoria's Secret excuseert na uitspraken over transgender en plus-sizemodellenDe marketingbaas van Victoria's Secret vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die zouden de 'fantasie' van het merk doorbreken. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse Vogue. Na luide kritiek op sociale media bood hij zijn excuses aan.
13/11 11u00  Blonde oplichtster (39) slaat opnieuw toe: “Al vier truckers gepluimd voor haar borstvergrotingen”De 39-jarige I.L, een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur uit Tongeren, zit sinds maandag opnieuw in de gevangenis voor oplichting. De blondine is niet aan haar proefstuk toe. “Die vrouw heeft al vier mannen, allemaal truckers, gepluimd. Ik kan er een boek over schrijven”, zegt een slachtoffer.
13/11 10u45  Meerdere piloten maken melding van ufo boven Ierland: “Zeer helder licht”De Ierse luchtvaartautoriteiten hebben een onderzoek geopend naar meldingen van meerdere piloten over ufo’s. Dat schrijft BBC dinsdag. Een piloot had het over een ongeïdentificeerd vliegend object toen zij het luchtruim van Ierland binnenvloog.
13/11 10u45  Vluchtelingenkinderen weten met hun vreugde geen blijf wanneer ze voor het eerst sneeuw zienAfgelopen zaterdag heeft het lichtjes gesneeuwd in de Canadese stad Toronto. Voor de lokale bevolking niet zo opzienbarend, maar voor deze twee vluchtelingenkinderen uit Eritrea lag dat wel anders. Voor de jongen en het meisje was het immers de eerste keer dat ze sneeuw zagen, en dat zorgde voor erg vreugdevolle taferelen.
13/11 10u45  Wordt de kilo binnenkort anders gemeten? Maatstaf van alle andere kilogrammen heeft gewicht verlorenLe Grand K, de kilo die als maatstaf geldt voor alle andere kilogrammen ter wereld, verliest mogelijk zijn status. Deze ‘standaardkilo’, die in 1889 in gebruik werd genomen, is namelijk op mysterieuze wijze van gewicht veranderd. Wetenschappers pleiten nu voor een andere meetmethode.
13/11 10u45  Olifanten zetten stropers die uit zijn op ivoor zelf buitenspel: “Heel merkwaardig”Vijftien jaar lang werd Mozambique geteisterd door oorlog, een oorlog die deels gesponsord werd door olifanten te doden voor hun ivoor. Nu stellen wetenschappers vast dat de olifanten in het land zo hun eigen oplossing gevonden hebben om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt.
13/11 09u30  Miss België Angeline met opvallende poppy-jurk naar Miss WorldMiss België Angeline Flor Pua (23) is dit weekend gearriveerd in Sanya op het Chinese eiland Hainan, waar op 8 december de Miss World-verkiezing plaatsvindt. Ze zal er te zien zijn in creaties van Atelier ExC.
13/11 09u15  De grootste verrassing komt van Jeroen in de ontknoping van ‘Boer zkt Vrouw’Van in het begin was het duidelijk voor boer Jeroen (29): het moest en zou Severien worden. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar de verrassing is compleet wanneer de boer vanuit Duitsland aankomt op de ontknopingsaflevering van ‘Boer zkt Vrouw’.
13/11 09u15  Vrouw van Michael Schumacher geeft fans hoop: “Hij is een vechter en geeft niet op”In december is het al vijf jaar geleden dat Michael Schumacher een tragisch ski-ongeluk had. Zijn vrouw Corinna geeft de hoop op herstel na al die jaren echter nog niet op. Dat zegt ze in een openhartige brief aan een fan, die daarmee naar buiten komt in het Duitse magazine Bunte en meteen de vele fans hoop geeft.
13/11 09u00  Vrouw van Schumacher: “Michael is een vechter en geeft niet op”In december is het al vijf jaar geleden dat Michael Schumacher een tragisch ski-ongeluk had. Zijn vrouw Corinna geeft de hoop op herstel na al die jaren echter nog niet op. Dat zegt ze in een openhartige brief aan een fan.
13/11 09u00  Ouders overleden Emma (19) kunnen bestellingen snoep nauwelijks volgen: “Ze zou zo trots geweest zijn”De Roeselaarse Emma Degryse (19) verloor op 16 oktober de strijd tegen een hersentumor. Net ervoor zette ze een snoepjesactie op poten ten voordele van Make-A-Wish. Op vraag van Emma zetten haar familie en vrienden de actie nu met succes verder.
13/11 09u00  Telefoontje na moord op Jamal Khashoggi “duidt op betrokkenheid Saudische kroonprins”Er zijn sterke aanwijzingen dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman betrokken is bij de dood van de regeringskritische journalist Jamal Khashoggi. Een lid van het commando dat de journalist in het Saudische consulaat in Istanboel ombracht, belde kort daarna met een overste. “Vertel het jouw baas”, zei de man volgens The New York Times. Amerikaanse inlichtingendiensten vermoeden dat met “baas” de kroonprins wordt bedoeld, ook al valt zijn naam niet.
13/11 08u45  “Albert II deed Delphine Boël in verzegelde brief voorstel om haar in alle stilte te erkennen”Enkele weken voor ze in 2013 naar de rechter stapte, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. Dat berichten Le Soir en Sudpresse dinsdag. De bemiddeling voorzag in een verzegelde brief waarin Albert II erkende dat zij zijn dochter was, maar de brief mocht pas na de dood van de koning worden geopend.
13/11 08u45  Binnenschip gezonken na frontale aanvaring op AlbertkanaalDoor een frontale aanvaring tussen twee schepen op het Albertkanaal in Herentals is een binnenschip gezonken. Alle aanwezigen aan boord konden in veiligheid worden gebracht.
13/11 08u30  Drie jaar cel gevraagd voor ‘seksmaniak’: “Hij vroeg zelfs minderjarige haar vagina te laten piercen”Het openbaar ministerie vraagt in beroep drie jaar cel voor een 35-jarige man uit Aalter die twee meisjes uit Aalter zou hebben verkracht. Op het moment van de feiten was een onder hen nog minderjarig.
13/11 08u30  Dankzij ‘Team Scheire’ kan Tima (12) voortaan alleen naar schoolHoe kan je je zware boekentas meezeulen naar school als je in een rolstoel zit? Het Canvas-programma Team Scheire schoot de 12-jarige Tima Aydir uit Turnhout te hulp. “Dankzij hun oplossing hoeft mijn mama niet meer met me mee te gaan.”
13/11 08u00  Zwangere vriendin doet boekje open over acteur uit ‘De Buurtpolitie’: “Ik heb zijn duistere kanten ontdekt”Doodsbedreigingen, torenhoge schulden, ziekelijke verwijten. De zwangere vriendin van acteur Souliman De Croock (33), beter bekend als Aziz uit ‘De Buurtpolitie’, heeft weinig goeds te vertellen. In het weekblad Dag Allemaal doet ze een boekje open over hem.
13/11 07u30  Michael Verschueren sportieve baas bij Anderlecht, wat met Luc Devroe?Na de moeizame heenronde en de Europese afgang, begon Marc Coucke nogmaals aan een analyse van Anderlecht. Het plan ligt op tafel om Michael Verschueren (mee) de sportieve lijn van RSCA te laten bepalen, want als zoon van legendarisch clubmanager Michel Verschueren kent hij de club door en door. Of dat dan samen met Luc Devroe – wiens transferbeleid geen onverdeeld succes was – moet gebeuren, is niet duidelijk.
13/11 07u15  Vrouwelijke supporter valt G-voetballers aan: “toen ze zagen dat wij trainingspakken van Cercle droegen, liep het fout”Een vrouwelijke fan van Club Brugge viel zaterdagavond een wagen met daarin drie G-voetballers van Cercle Brugge aan. Een van de jongens kreeg zelfs een slag. “Hij is zelf Club-supporter. Die jongen begrijpt niet wat er gebeurd is.”
13/11 07u15  Te koop: de keten die niet geloofde in internet en kans om Bol.com te kopen links liet liggenDe familie Blokker zet na 122 jaar haar eigen winkel­keten in de etalage. Sinds de dood van sterkhouder Jaap Blokker kwam de huishoudwinkel in moeilijk vaarwater terecht. De keten die zelf de traditionele kruidenierszaak de ­vernieling in duwde, wordt nu op zijn beurt gewurgd door webwinkels, een concept waar de familiale eigenaars niet in geloofden.
13/11 07u15  WWF roept op: “Geef wat minder eten aan je dikke kat en wat meer aan jaguars”Terwijl in België 36 procent van de twee miljoen katten met overgewicht kampen, heeft ’s werelds grootste kat, de jaguar, de grootste moeite om voldoende eten te vinden en zich voort te planten. Wereldnatuurfonds WWF lanceert daarom een campagne om Belgen op te roepen wat minder aan hun katten te geven en meer aan de jaguar door de programma’s van de organisatie ter bescherming van die bedreigde diersoort te ondersteunen.
13/11 07u00  Man die tien jaar geleden zoontje doodsloeg opnieuw opgepakt voor zwaar geweld tegen zijn babyTien jaar nadat hij in de gevangenis belandde voor het doodslaan van zijn zes maanden oude zoontje, zit Cédric V.R. (36) opnieuw in de cel. Ditmaal omdat hij zijn dochtertje van drie maanden op de grond gegooid heeft omdat ze te hard huilde. Het meisje vecht voor haar leven, meldt Het Laatste Nieuws.
13/11 06u45  Man die tien jaar geleden zoontje doodsloeg zit opnieuw in gevangenis voor geweld tegen babyTien jaar nadat hij in de gevangenis belandde voor het doodslaan van zijn zes maanden oude zoontje, zit Cédric V.R. (36) opnieuw in de cel. Ditmaal omdat hij zijn dochtertje van drie maanden op de grond gegooid heeft omdat ze te hard huilde. Het meisje vecht voor haar leven, meldt Het Laatste Nieuws.
13/11 05u45  Een op de vijf bedrijven slachtoffer van fraude vorig jaarHet voorbije jaar heeft een op de vijf bedrijven in België te maken gekregen met fraudeurs. Dat blijkt uit een studie van het adviesbureau BDO België. Gemiddeld kost de fraude per incident 150.000 euro. In 2 procent van de gevallen loopt het verlies op tot meer dan 1 miljoen euro.
13/11 05u45  Democraten snoepen senaatszetel van Republikeinen af in ArizonaBijna een week na de Congresverkiezingen in de VS hebben de Democraten de strijd om de senaatszetel in de staat Arizona gewonnen tegen de Republikeinen van Amerikaans president Donald Trump. De Democratische kandidate Kyrsten Sinema haalde het van haar Republikeinse opponent Martha McSally.
13/11 03u15  School veroordeeld voor weigeren jongen (10) met Downsyndroom: “Plots wilde niemand nog lesgeven aan onze Maxim”Een basisschool is veroordeeld omdat ze een jongen met down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden. Ze adviseerde de ouders om hem van school te laten veranderen. De veroordeling is een belangrijk precedent, vindt het gelijkekansencentrum Unia. “Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.”
13/11 03u15  Hoe ex-parlementslid Van Eyken en zijn vrouw erin slaagden bewijsmateriaal te vernietigen toen advocaat even niet keekZe moeten terechtstaan voor moord, maar ex-parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelot worden er nu ook van verdacht een dvd met bewijsmateriaal in dat moorddossier vernietigd te hebben. Ín het gerechtsgebouw, met een soldeerpen. Sabotage, omdat de dvd beelden bevatte die hen in het nauw konden drijven, meent het gerecht.
13/11 03u15  “Ouders, laat je snotterend kind gewoon uitzieken”Kinderen die hoesten of snotteren geef je beter geen medicatie. “Omdat het amper helpt en zelfs nadelen kan hebben”, zo besluiten onderzoekers in het British Medical Journal. Belgische dokters bevestigen: “Het beste medicijn is geduld en véél papieren zakdoekjes.”
13/11 03u15  De moord waardoor Michel Fourniret een seriemoordenaar kon wordenSeriemoordenaar Michel Fourniret (76, foto) staat deze week opnieuw terecht voor assisen. Deze keer niet voor de brutale lustmoord op een vrouw. Dit slacht­offer moest sterven omdat Fourniret een kist met goud wilde bemachtigen – de buit van een legendarische ­inbrekersbende. Met dat geld kon Fourniret later de ­seriemoordenaar worden die ook in ons land een jonge vrouw doodde.
13/11 03u15  Peter Van de Veire, Niels Destadsbader en Miguel Wiels organiseren The Voice in het echtThe Voice van Vlaanderen, maar dan in ’t echt. Zonder tv-camera’s, zonder wedstrijd. Dat wordt de auditie die Les Flamands, het pas opgestarte ‘creatief huis’ waarachter onder anderen Peter Van de Veire, Miguel Wiels en Niels ­Destadsbader schuilgaan, op 8 december organiseert. “Iedereen tussen 16 en 26 die iets met muziek doet, is welkom. Dat kan een gitarist of drummer zijn, een boyband, maar net zo goed een rapper met talent”, zegt Peter Van de Veire. “We hopen vers, onontdekt talent te ontdekken.”
13/11 03u15  Angeline met opvallende poppy-jurk naar Miss WorldMiss België Angeline Flor Pua (23) is dit weekend gearriveerd in Sanya op het Chinese eiland Hainan, waar op 8 december de Miss World-verkiezing plaatsvindt. Angeline zal tijdens de finale dansen in een jurk die verwijst naar het einde van de Eerste Wereldoorlog. De creatie van Atelier ExC is een zwarte jurk met twee grote klaprozen, de zogenaamde poppy’s die eer bewijzen aan de slachtoffers van de Grote Oorlog.
13/11 03u15  Martine Jonckheere drie jaar na ontslag terug in ‘Familie’: “Dat ontslag hakte er diep in”Gisteravond was het zover: Martine Jonckheere maakte haar comeback in Familie en kreeg zo, drie jaar na haar ophefmakende ontslag, eerherstel. “Bij de eerste opname had ik Marie-Rose weer in de vingers. Acteren is zoals autorijden. Je verleert dat niet.”
13/11 03u15  Directies vragen Hilde Crevits uitstel: “Negeer plannen van onderwijskoepels”De directeurs van het secundair onderwijs maken zich grote zorgen over de hervorming die vanaf 1 september moet ingaan. De directeursvereniging VLVO spreekt van “improvisatie” en vraagt een jaar uitstel. Maar ­Crevits wil niet wijken. N-VA legt de schuld bij de onderwijskoepels, die meer zouden hervormen dan de regering vraagt.
13/11 03u15  Hartverwarmend: 95-jarige oud-strijder geholpen door twee jongere collega’s tijdens herdenking WapenstilstandTwee para’s van het Britse leger hebben zondag een oudere, minder mobiele collega geholpen tijdens een viering voor Wapenstilstand en stalen daarmee de harten van menig internetgebruiker. De twee stevige knapen brachten een krans van klaprozen naar een monument voor soldaten in Manchester toen ze de 95-jarige WOII-veteraan in zijn rolstoel zagen zitten en vroegen onmiddellijk of ze hem mochten helpen tijdens zijn eerbetuiging. “God zegene u”, aldus de fiere veteraan toen hij geflankeerd door zijn collega’s het grafteken van zijn gevallen kameraden kon groeten.
13/11 03u15  Anderlecht buigt zich over plan om Michael Verschueren nauw te betrekken bij beleid, wat met Luc Devroe?Na de moeizame heenronde en de Europese afgang, begon Marc Coucke nogmaals aan een analyse van Anderlecht. Het plan ligt op tafel om Michael Verschueren (mee) de sportieve lijn van RSCA te laten bepalen, want als zoon van legendarisch clubmanager Michel Verschueren kent hij de club door en door. Of dat dan samen met Luc Devroe – wiens transferbeleid geen onverdeeld succes was – moet gebeuren, is niet duidelijk.
13/11 03u15  James Cooke doet in ‘De Slimste Mens’ bijzondere onthulling over toilet van Gert VerhulstDe eerste ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van deze week gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Maandag deed Saartje Vandendriessche (43) haar gooi naar de titel. In een vorig leven was ze omroepster op Eén, nu gaat ze op dezelfde zender sportieve uitdagingen aan in ‘Op De Man Af’.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Stephanie is wanhopig op zoek naar een draagmoeder: “Mijn eigen moeder heeft het al 14 keer tevergeefs geprobeerd”20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Veertien pogingen heeft de moeder van Stephanie ­Logie gedaan om draag­moeder te zijn voor haar dochter. Maar vier jaar lang mislukte elke poging. Toch geven Stephanie en haar vriend de moed niet op. “Ik weiger te accepteren dat we geen draagmoeder vinden”, zegt ze. “We blijven zoeken naar iemand die helpt onze droom waar te maken.”
22x Geit baart “gemuteerd wezen” dat op een mens en een varken lijkt: “Het werk van de duivel”20/11 12u45 - Het Nieuwsblad: Er is onrust ontstaan in een Filipijns dorp nadat een geit op een kleine boerderij een bizar wezen baarde door middel van keizersnede. Het lam lijkt volgens de dorpelingen meer op een varken met “menselijke trekken”, waardoor er nu gevreesd wordt dat er een vloek op hun dorpje rust. Er wordt gefluisterd dat het opmerkelijke wezentje “het werk is van de duivel” en dat de boer en zijn familie zullen geteisterd worden door rampspoed.
22x Philippe (23) verbaast iedereen als jongste sterrenchef ooit, behalve zijn mama: “Voor zijn elfde verjaardag wou hij alleen kreeft”20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Er ging gisteren een golf van verbazing door de zaal in Flanders Expo, toen Philippe Heylen van het Leuvense restaurant EED bij het krijgen van zijn eerste Michelinster zijn leeftijd vertelde: 23. “De jongste Belgische sterrenchef ooit”, zegt Werner Loens, hoofdredacteur van Michelin. “Straf wat die jongen al kan. Zeer straf.” Enkel zijn ouders keken niet verbaasd op toen zijn naam viel. “Het zat er altijd al in. Voor zijn elfde verjaardag wou hij maar één ding: kreeft gaan eten.”
21x Jo Vandeurzen (CD&V) heeft recht op uittredingsvergoeding van liefst 400.000 euro20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) krijgt bij zijn vertrek in mei geen 136.000 euro uittredingsvergoeding, zoals de VRT had uitgerekend, maar 400.000 euro. “Ik ben er zelf van geschrokken”, zegt Vandeurzen aan Het Belang van Limburg. “Dat is zeer veel geld. Ik ga nadenken hoe ik een deel van dat geld kan investeren in de maatschappij.”
20x Autospiegels zijn niet langer verplicht, al is er wel één belangrijke voorwaarde20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Auto’s moeten straks geen zij- of achteruit­kijkspiegels meer hebben. Federaal mobiliteitsminister François Bellot (MR) – bezig met de modernisering van de Wegcode – schrapt dat wetsartikel en komt zo tegemoet aan de autoconstructeurs. Zij willen de buitenspiegels ­vervangen door camera’s, wat voor meer (fiets)veiligheid zorgt en (ietsje) beter is voor het brandstofverbruik.
20x Te gevaarlijk voor ouderen: “Laat voetgangerslichten langer groen blijven”20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Nog niet halverwege het zebrapad en de lichten springen op rood. Voor voetgangers die minder goed ter been zijn is het dagelijkse realiteit. Ouderenorganisaties vragen maatregelen om de lichten langer groen te houden. Verkeers­experts zijn minder enthousiast.
20x Speelgoedtrein doet kassa rinkelen in ‘Rijker dan je Denkt?’20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Bij de combinatie ‘stripmuseum’ en ‘Staf Coppens’ denkt u misschien aan strakke sixpacks en geoliede biceps, maar helaas: de kale helft van Het Lichaam van Coppens staat in het Belgische Stripmuseum voor de eerste aflevering van Rijker Dan Je Denkt?
19x Zuhal Demir openhartig in ‘Die Huis’: “Ik had een baby, maar raakte mijn bed niet uit”20/11 07u15 - Het Nieuwsblad: Het overlijden van haar moeder, kort na de geboorte van haar dochter, heeft Zuhal Demir (38, N-VA) gekraakt. Dat vertelt de politica in Die Huis.
18x ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ wint Emmy Award20/11 03u45 - Het Nieuwsblad: Het VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ met Jens Dendoncker heeft in New York de International Emmy Award gewonnen voor beste non-scripted entertainment.
18x Iwein Segers onherkenbaar als extreemrechtse militant20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Het was even stil rond Iwein Segers (38), maar de comedian heeft nu zijn eerste kortfilm klaar. Operatie Kazuifel heet die, een zwarte komedie over extreemrechts. Segers is behalve regisseur ook aan boord als acteur, naast onder anderen Jelle De Beule, en kreeg voor het scenario steun van debutant Niels Snoek.

Statistieken

Artikels:
35415
Gelezen:
24466
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven