woensdag 23 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/01 13u00  Wie in Wallonië motor laat draaien terwijl hij snel naar de bakker gaat, riskeert boete van 50 euro Het heeft altijd in de wegcode gestaan dat je je motor niet zo maar mag laten draaien als de auto niet in beweging is. Maar er is zelden tegen opgetreden. In Wallonië gaan ze dat vanaf 1 maart wel doen. Voor het milieu. Wie op weekend gaat naar de Ardennen is bij deze gewaarschuwd en riskeert een boete van minimum 50 euro.
23/01 13u00  Mario (56) raakte zwaar gehandicapt door medische fout en kreeg nu “mooiste geschenk van mijn leven” Het mag een wonder heten dat Mario (56) nog leeft. In zijn kindertijd werd hij volledig verlamd door een medische fout. Hij vocht terug en probeert te sporten, ondanks zijn beperking. Voortaan kan hij zijn passie volop beleven in een eigen rolstoel.
23/01 13u00  Geen fan van groep x of zanger y? Zo leg je ze op Spotify het zwijgen op Heb je na het recente schandaal geen zin meer om naar R. Kelly te luisteren? Of krijg je uitslag van de liedjes van groep x of y? Spotify maakt het je nu wel heel makkelijk om het bestaan van artiesten of groepen te vergeten. Op de streamingdienst leg je ze voortaan heel eenvoudig het zwijgen op.
23/01 12u30  Man die na dagje verlof niet terugkeert naar gevangenis pleegt negen nieuwe feiten Een 34-jarige gedetineerde die na een dagje verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis van Leuze-en-Hainaut (Henegouwen), heeft eind 2018 negen nieuwe feiten gepleegd in de regio Sint-Genesius-Rode. Hij is aangehouden en zit opnieuw in de cel.
23/01 12u30  Céline Dion angstvallig mager op Parijse modeweek De aanwezigheid van Céline Dion tijdens de Parijse modeweek ging niet onopgemerkt voorbij. De Canadese zangeres, die de show bijwoonde van Alexandre Vauthier, zag er angstvallig mager uit en dat is ook de vele fans op sociale media niet ontgaan.
23/01 12u30  Waarom strooien we eigenlijk zout op de wegen en waarom is dat nat gemaakt? Sneeuw. En dus rijden de strooiwagens weer uit. En gooien we zelf ook zout op het voetpad voor onze deur. Maar waarom net zout? Zijn er geen alternatieven? En hoe komt het dat strooizout op de wegen niet wegwaait? Dit zijn de antwoorden.
23/01 12u30  Chinees model: "Dolce & Gabanna heeft mijn carrière geruïneerd" Zuo Ye, het Chinese model dat de hoofdrol speelde in de volgens velen racistische campagne van Dolce & Gabbana, heeft voor het eerst gereageerd op de controverse. De reclamespotjes kostten haar naar eigen zeggen bijna letterlijk de kop.
23/01 12u00  Gekantelde vrachtwagens, oprit afgesloten: sneeuw veroorzaakt heel wat overlast in West- en Oost-Vlaanderen De sneeuwval van afgelopen nacht heeft vanochtend vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen op verschillende plaatsen hinder veroorzaakt. De ochtendspits verliep vrij normaal, maar hier en daar verloren bestuurders de controle over het stuur. De hulpdiensten moesten verschillende keren uitrukken voor ongevallen, die gelukkig meestal beperkt bleven tot blikschade.
23/01 11u45  BBC laat oog vallen op Brussel voor vestiging in EU Indien de BBC wil blijven uitzenden in de Europese Unie na de brexit, heeft de zender een Europese licentie nodig en dus ook een vestiging binnen die Europese Unie. Daarvoor kijkt het bedrijf naar verschillende landen, onder meer België. Andere mogelijkheden zijn Ierland en Nederland. Brussel zou evenwel een logische keuze zijn, klinkt het.
23/01 11u30  E19 naar Brussel volledig afgesloten door brandend voertuig in Vilvoorde-Cargo De E19 richting Brussel is ter hoogte van Vilvoorde-Cargo volledig afgesloten. De brandweer is bezig een brandende auto te blussen, en heeft daarvoor de volledige breedte van de autosnelweg nodig. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.11 
23/01 11u30  Vrouw verdeelt Twitter met doodeenvoudige vraag: hoe schrijf je een ‘X’? Op Twitter is een hevige discussie ontstaan over de manier waarop een ‘X’ hoort getekend te worden. Een vrouw vroeg zich af wat de beste schrijfwijze was en lijstte de acht mogelijke sequenties op. Dat de meningen verdeeld zijn, blijkt uit de tienduizenden reacties op haar tweet.11 
23/01 11u00  Excentrieke sekteleider beval moord op journaliste “en castratie van 400 mannen” Hij verzamelde honderden volgelingen met zijn sekte en nog veel meer fans met de films waarin hij speelde. De Indiase sekteleider Gurmeet Ram Rahim Singh leek lang een tamelijk onschuldige excentriekeling, tot de eerste verhalen over verkrachting naar boven kwamen. Dat bleek echter nog maar het topje van de ijsberg.17 
23/01 11u00  Serena Williams uitgeschakeld op Australian Open na dramatische ommekeer, Kim Clijsters blijft zo “Super Mom” Serena Williams is er vannacht op de Australian Open in Melbourne niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Ze verloor uiteindelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova, in drie sets (6-4, 4-6, 7-5). In de laatste set stond de Amerikaanse op een bepaald moment nochtans 5 tegen 1 voor maar vier matchballen kon ze niet verzilveren. Bij de mannen heeft de Fransman Lucas Pouille zich voor het eerst geplaatst voor de halve finales.10 
23/01 11u00  Acteurs van ‘Sex Education’ proberen Nederlandse seks-uitdrukkingen uit… en dat loopt grondig fout De nieuwste Netflix-hit heet ‘Sex Education’. In die Britse reeks zien we de zoon van een sekstherapeute - gespeeld door Gillian Anderson - seksadvies geven aan zijn medeleerlingen. De streamingdienst heeft nu een video op Facebook geplaatst waarin enkele acteurs zich aan typische Nederlandse ‘sekspressies’ wagen.12 
23/01 10u45  Dak van school dreigt in te storten door gewicht van de sneeuw: 250 leerlingen geëvacueerd Door de sneeuw dreigt het dak van de vrije basisschool in Gits, deelgemeente van Hooglede in West-Vlaanderen, in de storten. Zo’n 250 leerlingen zijn geëvacueerd.13 
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 03u30  Adrien Trebel scherp voor zijn ploegmaats bij Anderlecht: “Niet genoeg gewerkt voor Hein Vanhaezebrouck”Anderlecht hoopt vurig dat Adrien Trebel (27) zondag fit raakt voor de topper tegen AA Gent. De Fransman is na weken hersteld van zijn buikspieroperatie, maar liep op ­winterstage weer een lichte knieblessure op. Paars-wit kan moeilijk zonder zijn kapitein. Zonder Adri Trebel wint het zelden, want hij is de voortrekker op en naast het veld. “De spelers hebben niet genoeg gewerkt voor Hein Vanhaezebrouck.”
18/01 03u30  Een fris getapt pintje thuis? Binnenkort komt het gewoon uit een capsuleEen machine die een pintje tapt zoals je een Nespresso maakt. AB Inbev brengt binnenkort een dergelijk toestel uit in de Verenigde Staten. De biercups die erin moeten, werden hier in het Leuvense onderzoekscentrum mee ontwikkeld.
18/01 03u30  “Twaalf sporten met meer doping dan wielrennen”Wielrennen is lang niet de sport met de meeste dopinggevallen. Dat blijkt uit de cijfers die de Mouvement pour un Cyclisme Crédible (MPCC) vergaarde in 2018. Deze vereniging van wielerploegen die staan voor een geloofwaardig wielrennen telde liefst twaalf sporten met meer dopingincidenten dan wielrennen.
18/01 03u30  Sportief directeur van Anderlecht Frank Arnesen: “Verwacht niet veel versterkingen meer”Anderlecht wordt gelinkt aan twee jonge spitsen. Er is de 18-jarige Irakese spits Mohanad Ali, die nu opvalt op de Asia Cup en vorig seizoen 17 keer scoorde voor het Syrische Al Shorta én er is Yunus Akgun (18) van Galatasaray. Die spits is geen vaste waarde, maar wel een talent.
18/01 03u30  Is het u ook opgevallen dat politici bijna allemaal dezelfde kleur pak dragen? Dat is geen toevalKristof Calvo, Wouter Beke, Bart De ­Wever… Ze hebben allemaal een andere ­politieke kleur. Maar als het op maatpakken aankomt, kiezen haast alle politici voor hetzelfde: blauw. En dat doen ze niet zomaar.
18/01 01u30  N-VA vult belangrijkste plekken op kieslijsten in, met enkele verrassingenAssita Kanko stapte nog maar net over naar N-VA en krijgt al de tweede plaats op de Europese lijst, vóór ex-minister Johan Van Overtveldt, terwijl in Brussel een parlementslid dat onlangs nog zijn politieke afscheid aankondigde de federale lijst gaat duwen. De “prominente plaatsen” op de lijsten voor de verkiezingen van 26 mei 2019 zijn vastgelegd door het Nationaal Kiescollege, meldt N-VA donderdagavond in een persbericht. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de Provinciale Kiescolleges, waarna op 9 februari de definitieve goedkeuring zou volgen door de partijraad.
18/01 00u15  Wat een teleurstelling: pijnlijke misser kost Luca Brecel halve finale op Masters snookerLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 23u45  Wat een teleurstelling: Brecel geeft kwartfinale op Masters snooker in beslissende frame uit handenLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 22u45  ‘Bende van Linkeroever’ verdiende 2 miljoen euro met drugshandelHet openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van 12 maanden tot 6 jaar gevorderd voor tweeëntwintig leden van de ‘Bende van Linkeroever’. Die verdiende duizenden euro’s per dag door op grote schaal cannabis en hasj te dealen. De procureur wil de opbrengst van hun handel, becijferd op 2 miljoen euro verbeurdverklaard zien.
17/01 22u30  Dokters over drama in ‘Thuis’: “We proberen niet mee te huilen met de nabestaanden, maar achteraf...”Nadat Sandrientje in ‘Thuis’ door de fictieve artsen hersendood werd verklaard, moeten Ann en Mayra beslissen of ze hun 10-jarige dochtertje laten gaan. Maar de realiteit overtreft de fictie. Professor Geert Meyfroidt, al vijftien jaar actief op intensieve zorgen, weet als geen ander hoe zwaar het is om zo’n hartverscheurend nieuws aan ouders te verkondigen. Want wat gebeurt er echt als de machines bij een kind worden stopgezet?
17/01 22u30  Brandweer redt fel verzwakte kat uit woningbrandBrandweerlui hebben een hart voor dieren, dat is nog maar eens gebleken in het Duitse Hamburg. De spuitgasten redden een kat uit een woning vol rook en beademden het diertje vervolgens. De kat komt intussen weer op krachten in een vereniging voor dierenbescherming.
17/01 22u30  Hebt u een hond? En zag u op Vier plots meer reclame voor hondenvoer? Dat is geen toevalSBS België experimenteert sinds september met gerichte reclame tijdens live tv-kijken, zogenaamd “addressable advertising”. De moederholding van de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes biedt de adverteerder dezelfde precieze “targeting-mogelijkheden” als de sociale media, maar dan gecombineerd met het ruime bereik van televisie. Dat heeft Peter Quaghebeur, CEO van SBS, donderdagavond gezegd.
17/01 22u30  Geen prijs voor Bolat tijdens Gouden Schoen, dus schiet Antwerp-ploegmaat Van Damme te hulpAntwerp-doelman Sinan Bolat greep woensdagavond naast de prijs voor ‘Doelman van het Jaar’ op het Gala van de Gouden Schoen. Die prijs ging, enigszins verrassend, naar ex-Gent-doelman Lovre Kalinic. Dat vonden ze bij Antwerp niet kunnen, dus schoot Jelle Van Damme in actie...
17/01 22u00  Nancy Pelosi stelt ‘State of The Union’ uit, dus neemt hij revanche en schrapt hij haar reis naar BrusselTegen de achtergrond van de strijd rond de Amerikaanse begroting en de gedeeltelijke “shutdown” van federale overheidsdiensten heeft president Donald Trump een buitenlandse reis van voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden geschrapt.
17/01 21u45  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? ”Te gek voor woorden”, zegt FranckenIs N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 21u45  YouTube heeft het gehad met gevaarlijke ‘challenges’ en ‘pranks’YouTube wil paal en perk stellen aan gevaarlijke challenges en zogenaamde prank-video’s. De site heeft de richtlijnen en regels omtrent zulke video’s aangepast. De aanleiding is de zogenaamde ‘Bird Box-challenge’. Dat zijn video’s waarin mensen geblinddoekt rondlopen, net als in de gelijknamige horror-prent die recent uitkwam.
17/01 21u30  Strandjutter Oliver Bolte (44) schuldig aan dubbele moordDe assisenjury in Brugge oordeelde donderdagavond dat Oliver Bolte (44) over heel de lijn schuldig is aan de moorden op zijn moeder Renate Bolt (71) en Norbert Bocher (49). Hij riskeert levenslang. Het verdict kwam niet bepaald als een verrassing.
17/01 21u30  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? Francken reageert bitsig: “Ik word niet beticht”Is N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 21u30  Om stil van te worden: Mayra en Ann moeten machines van hersendode Sandrientje (10) laten afzetten in ‘Thuis’Tranen met tuiten werden er geweend tijdens de aflevering van ‘Thuis’ donderdagavond. Niet alleen bij de personages, maar wellicht ook bij gevoelige zielen onder de kijkers. Tijdens aangrijpende scènes zagen ze immers hoe iedereen afscheid moest nemen van de gestorven Sandrine (10), nadat adoptiemoeder Ann en Myra ervoor moesten kiezen om de machines stop te zetten. Daarmee neemt de serie afscheid van een zeer jonge, maar vaste waarde in de reeks.
17/01 21u30  Dromedaris stuurt treinverkeer in buurt van Parijs in de warEen dromedaris die op de loop was gegaan uit een zoo, heeft in de buurt van Parijs het treinverkeer in de war gestuurd. Al bleek de persoon van dienst bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF niet meteen een faunakenner.
17/01 21u30  Viktor Verhulst trekt met jonge singles naar ‘Love Island’Met negen nieuwe programmatitels en drie nieuwe gezichten zetten de zenders VIJF, VIER en ZES het jaar in. Een van de nieuwkomers is Viktor Verhulst. Hij zal komende zomer de heetste loveshow van het moment presenteren: ‘Love Island’.
17/01 21u30  Fietsende Spaanse acteur brutaal van de weg gereden door autoDani Rovira, een Spaanse acteur, heeft maandag een video gedeeld op Twitter waarop te zien is hoe hij brutaal van de weg gereden wordt. De man was samen met collega’s Martin Giaccheta en Germán Torres aan het fietsen voor de opnames van ‘Todos los caminos’, een film die aandacht wil geven aan het Rett-syndroom. Er vielen tijdens het ongeval wonder boven wonder geen gewonden. De bestuurder had de fietsers niet gezien omdat hij zijn telefoon had laten vallen en ernaar probeerde te grijpen.
17/01 20u30  Strandjutter Oliver Bolte (43) schuldig aan dubbele moordDe assisenjury in Brugge oordeelde gisterenavond dat Oliver Bolte (44) over heel de lijn schuldig is aan de moorden op zijn moeder Renate Bolt (71) en Norbert Bocher (49). Hij riskeert levenslang. Het verdict kwam niet bepaald als een verrassing.
17/01 20u30  Tienerkoppeltje al een week vermist: wie heeft Dilán (18) en zijn minderjarige vriendin Daria gezien?Een emotionele Dirk De Loecker uit Lennik heeft donderdagavond op zijn Facebookprofiel een dringende oproep geplaatst om zijn zoon Dilán De Loecker (18) en zijn minderjarige vriendin Daria terug te vinden. Het koppeltje is sinds vorige week donderdag vermist. De lokale politie en Child Focus zijn gestart met een opsporingsonderzoek.
17/01 20u30  Man injecteert zichzelf maandenlang met zijn sperma in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpenEen man uit Ierland heeft een zeer merkwaardige “alternatieve therapie” gebruikt in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpen. Maandenlang injecteerde hij zichzelf met zijn eigen sperma. Omdat zijn zelfbedachte behandeling niet meteen de gewenste resultaten had, belandde hij uiteindelijk in het hospitaal met rugpijn én een infectie.
17/01 20u00  Britse prins Philip betrokken in auto-ongelukDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige man van koningin Elizabeth II bleef ongedeerd.
17/01 20u00  Romeo o Romeo: mysterie rond mogelijk vaderschap Lukaku wordt nog wat groterRomelu Lukaku (25) viert sinds kort zijn doelpunten met de duim in de mond en was rond Kerstmis dagenlang afwezig. Nu is duidelijk waarom: “Hij is papa geworden. Van een jongen: Romeo”, schrijft ‘The Sun’. Maar waar is de mama?
17/01 19u45  Christenen die via kabinet-Francken naar België kwamen, werden minder streng gecontroleerdDe assyrische christenen via het kabinet van oud-staatssecretaris Francken naar België zijn gekomen, werden minder streng gecontroleerd. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken aan VTM Nieuws.
17/01 19u45  José Mourinho spreekt voor het eerst na ontslag: “Mensen weten niet wat er achter de schermen speelde bij Manchester United”José Mourinho heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij Manchester United een publiek optreden gemaakt. The Special One was als analist te gast bij de Qatarese zender beIN Sports en maakte van de gelegenheid gebruik om zich te verdedigen tegen de kritiek. Over Manchester United: “Mensen weten niet wat er achter de schermen speelde.” Over de verkoop van Mo Salah: “Ik ben de trainer die hem kocht, niet degene die hem verkocht.” De Portugees is ook zeker dat hij binnenkort weer aan de slag kan bij een topclub. “Ik hoor in het topvoetbal thuis.”
17/01 19u45  Levensgevaarlijk: duikers zien grootste witte haai ter wereld en benaderen hem om foto’s te makenEnkele duikers hebben aan de Hawaïaanse kust onverantwoorde risico’s genomen toen ze de grootste witte haai op aarde zagen zwemmen. Ze sprongen massaal het water in om een foto met hem te nemen.
17/01 19u15  Ze waren met z’n 12.500 om te spijbelen voor het klimaat. Maar wat doen deze jongeren zelf om hun voetafdruk te verkleinen?“We blijven komen tot de politici naar ons luisteren”, hebben ze gezworen. Gisteren in Brussel hielden de ­klimaatspijbelaars woord, met vier keer zo veel als vorige week. Maar wát willen ze nu eigenlijk? En wat doen ze zelf al? Wij vroegen het aan tien deelnemers.
17/01 18u45  Syrische gemeenschap luidde in oktober de alarmbel over fraude met visa: “Belgisch parlementslid betrokken”De Syrische Gemeenschap in Europa heeft op 11 oktober 2018 vanuit Brussel een brief naar een honderdtal personen gestuurd om hen te waarschuwen voor de praktijken van een “gang” die optrad in de hervestiging van christenen uit Syrië in België. De brief kwam onder meer toe bij parlementariërs, media en vertegenwoordigers van de Syrische gemeenschap, meldt de Franstalige openbare omroep RTBF.
17/01 18u45  Toch hoop voor arbeidsdeal: mogelijk alsnog groen licht in parlementHet ziet ernaar uit dat de arbeidsdeal van de regering Michel I alsnog groen licht zal krijgen in het parlement. De vier partijen van de voormalige Zweedse coalitie (N-VA, CD&V, MR en Open VLD) zijn overeengekomen het fiscale en sociale luik van het akkoord via wetsvoorstellen te behandelen. De degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zit daar niet in, al blijft N-VA voor de invoering ijveren.
17/01 18u30  Mee in één minuut. Nog een Duivel naar China, massaal veel spijbelaars en nog meer loonHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
17/01 17u45  Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “In mijn ogen is hij een held”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Ik vind het spijtig dat het lied verkeerd geïnterpreteerd is. In mijn ogen is Bilal een held.” Van Nooten had kritiek op de politici die kritiek hadden. “Ze moeten hun plaats kennen.”
17/01 17u30  Jongeren redden leven van kleuter die in kanaal valt: “Zo zie je maar dat er ook positieve dingen gebeuren in Molenbeek”Een kleutertje is woensdagnamiddag ei zo na aan de dood ontsnapt in Sint-Jans-Molenbeek. Het jongetje fietste samen met zijn mama naar huis toen hij plotseling in het kanaal terechtkwam. Drie jongeren die het zagen gebeuren sprongen zonder verpinken het ijskoude water in.
17/01 17u30  Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “Ik deed het met de beste bedoelingen”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. “Sommige politici moeten hun plaats kennen”, zei Van Nooten. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Maar ik deed alles met de beste bedoelingen.”
17/01 17u30  Het wonderlijke verhaal van het gevallen meisje dat de hele wereld in de ban hield: “Mijn leven is een mirakel”De hele wereld kijkt met ingehouden adem hoe de Spaanse peuter Yulen uit een 110 meter diepe put bevrijd moet worden. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 14 oktober 1987 gebeurde in het Amerikaanse dorp Midlands groeide een reddingsactie uit tot de op een na meest gemediatiseerde gebeurtenis ooit, na de dood van prinses Diana. Dit is het ijzingwekkende verhaal van Jessica McClure, toen amper 18 maanden oud.
17/01 17u30  Gezocht: ontsnapte exotische ibis van 500 euroJohny De Neve uit het Oost-Vlaamse Wontergem is op zoek naar een van zijn vier rode ibissen. De ontsnapte exotische vogel werd al gespot in een tuin in Dentergem.
17/01 17u30  Festival waarbij paarden door vuur springen, krijgt felle kritiekElk jaar vindt in Spanje het Luminarias festival plaats. Dat is een feest waarbij paarden door vuur lopen om hun patroonheilige te herdenken. De rook die ontstaat door het vuur zou de dieren zuiveren en hen een jaar lang beschermen. Het festival lokt jaarlijks honderden ruiters met paard, maar krijgt heel wat kritiek. Het ritueel zou de dieren stresseren, aldus meerdere dierenrechtengroepen. Volgens de organisatie zouden er echter genoeg veiligheidsmaatregelen zijn voor zowel de dieren als de ruiters.
17/01 16u45  Francken kop van jut tijdens debat over humanitaire visa in de Kamer: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Verschillende politici eisen een strenge en rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Ook voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) was aanwezig tijdens het debat, hij kreeg heel wat kritiek over zich heen maar reageerde niet op de beschuldigingen.
17/01 16u45  Code geel: winterse buien in Vlaanderen veroorzaken gevaarlijk gladde wegenHet Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt donderdagavond en -nacht voor een code geel voor gladheid. Door winterse buien en bevriezing kunnen de wegen er plaatselijk gevaarlijk glad bij liggen.
17/01 16u45  Sociale media zijn verboden voor Harry en Meghan, maar hun neven en nichten tonen hun adellijke levensstijl maar wat graagEen officieel verbod op sociale media is er niet voor de Britse royals, maar Meghan Markle heeft haar druk gevolgde accounts wel gesloten voor haar huwelijk met Harry, volgens sommigen op aandringen van het paleis. Ook de andere directe familieleden van de queen gebruiken enkel het account van Kensington Palace om foto’s te delen, op prinses Eugenie na. En ga je iets verder in de stamboom, zijn sociale media plots heel populair onder jongeren met blauw bloed.
17/01 16u30  Uw loon gaat nog meer stijgen: wij beantwoorden de belangrijkste vragenOver een kleine twee weken weet u hoeveel uw loon stijgt, dankzij de tax shift. Maar er zit nog meer goed nieuws aan te komen. Momenteel onderhandelen 4 vrouwen en 6 mannen over hoeveel de lonen de volgende twee jaar mogen stijgen. Allicht 0,8 procent. Misschien krijgt de bouwvakker dat en de bankbediende niet. Misschien stijgt uw loon in één keer, misschien in twee of drie keer. Specialisten van vakbonden en werkgeversorganisaties geven alle antwoorden op vragen over de loonnorm.
17/01 16u30  Debat over humanitaire visa in De Kamer: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Onder meer SP.A vraagt een strenge maar rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Theo Francken (N-VA) werd verschillende keren met de vinger gewezen tijdens het debat.
17/01 16u30  Studente gruwelijk vermoord terwijl ze videogesprek heeft met zusEen studente is gruwelijk om het leven gebracht in het Australische Bundoora. Op het moment waarop de dader haar aanviel, was ze via Facetime een videogesprek aan het hebben met haar zus in Israël. De gsm viel uit haar handen, waardoor die niets kon zien van wat er gebeurde, maar horen kon ze het wel.
17/01 16u00  Dewinter gaat strijd aan met De Wever bij Vlaamse verkiezingen, Van Grieken leidt het Antwerpse frontVlaams Belang heeft donderdag de kandidaten voor de provincie Antwerpen voorgesteld voor de Kamer en het Vlaams Parlement die volgens de partij op een verkiesbare plaats staan. VB mikt in de Kamer op vier Antwerpse verkozenen, Vlaams zelfs op vijf. De partij kiest naar eigen zeggen voor verjonging: op de Kamerlijst wordt nationaal voorzitter Tom Van Grieken gevolgd door Ellen Samyn (38), Reccino Van Lommel (32) en Hans Verreyt (38), op de Vlaamse lijst komen na Filip Dewinter en Anke Van dermeersch de 29-jarige Bart Claes en de 33-jarige Sam Van Rooy.
17/01 16u00  Gentse politie zoekt trucker die over voeten reed van 10-jarige jongenIn Gent heeft een vrachtwagenchauffeur donderdagmorgen, vermoedelijk zonder het te merken, over de voeten gereden van een jongen van 10 die de straat wou oversteken. Dat meldt de lokale politie, die een oproep naar getuigen doet.
17/01 16u00  Siska Schoeters verwijst live op de radio naar stubru.be: “Oeps, dat was een slip of the tongue”Na 15 jaar maakte radiopresentatrice Siska Schoeters de overstap van Studio Brussel naar Radio 2. Sinds 2 januari 2019 mag ze zich één van de Madammen noemen, naast Anja Daems en Catherine Vandoorne, maar dat is ze duidelijk nog niet helemaal gewend. Zo vergistte ze zich donderdag live op de radio en verwees ze naar de website van Stubru.
17/01 15u30  Zalando is het beu: groot etiket moet voorkomen dat je gedragen kleding terugstuurtSinds deze zomer worden sommige (duurdere) kledingstukken van webreus Zalando uitgerust met een al even groot etiket. De webshop hoopt daarmee het aantal teruggestuurde bestellingen terug te dringen en zo een einde te maken aan rode cijfers.
17/01 15u30  Moordenaars van kunstschaatser Denis Ten moeten 18 jaar de cel in: en dat voor enkele autospiegelsEen Kazachse rechtbank heeft donderdag de twee moordenaars van kunstschaatser Denis Ten veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.
17/01 15u15  Moeder Gigi en Bella Hadid liet plastische chirurgie verwijderen: “Eindelijk weer mijn originele lichaam”Yolanda Hadid, de 55-jarige mama van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid, doet het tegenwoordig zonder fillers, botox en borstimplantaten. Ze focust meer dan ooit op haar innerlijke schoonheid. Dat laat de blondine weten in een emotionele post over schoonheid op Instragram.
17/01 15u15  Minderjarigen lieten zich voor vandalisme tijdens halloweennacht inspireren door Netflix-reeksDankzij beelden van een tipgever is er een doorbraak in het onderzoek naar het vandalisme dat in de nacht van 31 oktober gepleegd werd in het West-Vlaamse Kuurne. “De minderjarige daders lieten zich duidelijk inspireren door La Casa de Papel”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V) in De Krant van West-Vlaanderen.
17/01 15u15  VIDEO. Historische ijskelder dient voor het eerst in honderd jaar nog eens waarvoor hij gebouwd isAan het kasteel van Arenberg in Heverlee is donderdag een uniek experiment gestart. De historische ijskelder - die tot zo'n 100 jaar geleden gebruikt werd als opslagplaats voor ijs voor de stad Leuven - is opnieuw volgeladen met een immense hoeveelheid ijs.
17/01 15u00  Vrouw noemt Meghan Markle “fat lady” en haar reactie zegt allesDe hertogin van Sussex, Meghan Markle, heeft woensdag een dierenwelzijnsorganisatie bezocht. Ze kwam er kijken naar de dieren, maar ontmoette ook een paar vrouwen. Een Jamaicaanse vrouw onder hen noemde Markle een ‘fat lady’, waarop de hertogin al lachend antwoordde dat ze dat “gerust aanneemt”. Later verduidelijkte de vrouw nog dat ze bedoelde dat Markle mooi zwanger is. De baby van prins Harry en Meghan Markle is voorzien voor eind april.
17/01 14u45  Met dit dieet kunnen we onze toekomst redden (en misschien ook de planeet)Een team van 37 wetenschappers, afkomstig uit zestien landen, is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien. Dat staat in het toonaangevende blad ‘The Lancet’.
17/01 14u45  Lift met 14 mensen stort zes verdiepingen naar beneden: meerdere gewondenIn Groningen zijn in het Universitair Medisch Centrum donderdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Een lift met daarin 14 mensen stortte zes verdiepingen naar beneden.
17/01 14u45  Aanwezigheid Dries Van Langenhove tijdens klimaatmars niet geapprecieerd door spijbelende leerlingen: “Fuck den Dries”Tijdens de tweede protestactie van Youth for Climate in Brussel kwam ook Dries Van Langenhove opdagen. Hij kwam er pleiten voor … kernenergie. De Schild&Vrienden-oprichter werd echter door heel wat leerlingen uitgejouwd.
17/01 14u45  Wendy lokte haar rijke vriend in de val tijdens hallucinante nacht, maar betaalt daar nu de rekening vanIvan M. (41) uit Lier en Wendy V. (44) uit Laakdal betalen de rekening voor het afpersen van Paul V., een vermogende zakenman uit Meerhout met een restaurant in Geel. De affaire deed in het voorjaar van 2016 veel stof opwaaien. Want al snel bleek dat zijn vriendin Wendy V. geen slachtoffer was, maar mee in het complot zat.
17/01 14u45  Hans Vanaken: “Na 4.00 uur in bed, maar straks op training opnieuw vol gas”“Het begint stilaan traditie te worden”, grijnsde Vincent Mannaert bij aanvang van de persconferentie. Derde keer ‘the day after’ van de Gouden Schoen op Jan Breydel, derde keer feest. Alle medewerkers van de club kwamen een glaasje heffen op Vanaken, maar ook op Leko, Wesley en Schrijvers.
17/01 14u00  Zware balans na aanslag op luxehotel loopt nog op: 21 doden, nog 19 mensen vermistTwee dagen na de aanslag van terreurgroep al-Shabaab op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi worden er nog negentien mensen vermist. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 21. Dat meldt het Rode Kruis donderdag. De daders van de aanslag werden gedood door de politie.
17/01 13u30  Driehonderd agenten, tientallen voertuigen en twee helikopters voor huiszoekingen. Maar West-Vlaamse speurders moeten met trein naar Brussel om verdachten te verhorenBij tientallen huiszoekingen in een onderzoek naar mensenhandel heeft het gerecht deze week zeventien verdachten gearresteerd. Maar om die te verhoren moesten speurders van de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie, die het onderzoek voerden, met de trein naar Brussel. Omdat ze geen dienstvoertuigen ter beschikking hadden.
17/01 13u30  Belg (31) die dreigt met aanslag op Disneyland Parijs mag drie jaar niet meer in Frankrijk komen“Allah Akbar. Ik heb een kalasjnikov en explosieven bij en ik ga Disneyland opblazen”, zo dreigde Antonio (31) vorige zaterdag toen een veiligheidsagent van Disneyland in Parijs hem wilde controleren. De man bleek ongewapend. Maar het Franse gerecht kon niet lachen met zijn stukje theater. Hij mag drie jaar het land niet meer in.
17/01 13u30  Visser zegt dat hij grootste luchtvaartmysterie ooit kan oplossen: “Slingerde van links naar rechts als een vlieger”Een Indonesische visser zegt te weten waar de mysterieus verdwenen vlucht MH370 gecrasht is. Meer zelfs: Rusli Khusmin zegt dat hij het zag gebeuren. “Het vliegtuig ging van recht naar links als een kapotte vlieger”, zei hij op een persconferentie in Maleisië.
17/01 13u30  Bestuurder rijdt twee 16-jarige fietsers aan, belooft hen te helpen en pleegt vluchtmisdrijfEen automobilist heeft woensdagmiddag in Leuven twee 16-jarige fietsers aangereden. Hij parkeerde zijn wagen en ging poolshoogte nemen, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Dat meldt de lokale politie.
17/01 13u15  Genkse spelersvrouw boos over uitslagen Gouden Schoen, ook Bolat verlaat teleurgesteld de zaalRoksana, de vrouw van Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi, is “zeer ontevreden”. Ze kan niet begrijpen dat KRC geen enkele prijs wegkaapte op de verkiezing van de Gouden Schoen woensdagavond. Dat maakt ze duidelijk in een vlammende Instagram-post.
17/01 13u15  The Sun: “Romelu Lukaku is papa geworden van een zoon: Romeo”Er waren al vermoedens omdat hij zijn recente doelpunten vierde met de duim in de mond en volgens de Britse tabloid The Sun is Romelu Lukaku wel degelijk papa geworden van een zoon: Romeo. De spits bevestigt noch ontkent het nieuws maar lijkt het bericht op Instagram af te schilderen als een grappige roddel.
17/01 12u30  Dag van de waarheid voor Spaanse peuter die in put viel: raken reddingswerkers via tunnels tot bij Yulen?Wordt de 2-jarige peuter Yulen donderdagavond bevrijd uit een 110 meter diepe put waar hij zondag in viel? De ouders van de jongen, reddingswerkers en bij uitbreiding heel Spanje hopen er alleszins op. Deze avond zouden nieuw gegraven tunnels tot bij de jongen moeten geraken.
17/01 12u15  Massale opkomst bij tweede ‘spijbeldag voor het klimaat’: 12.500 jongeren protesteren in BrusselLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken en een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. De opkomst voor de Youth for Climate-manifestatie is veel groter dan vorige week: toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad, vandaag spreekt de politie over 12.500 jongeren. Ook Schild&Vrienden-kopstuk Dries Van Langenhove komt een opmerkelijke boodschap brengen.
17/01 12u15  Laatste juwelier van Sint-Martens-Latem sluit de deuren: "Na dat bezoek keken we naar elkaar en wisten we genoeg"Na 23 jaar sluiten ­Ephrem Devos (49) en ­Katrien Reynvoet (48) op 15 februari de deuren van hun juwelierszaak Fidauro, de laatste van de gemeente. “We willen eindigen op een hoogtepunt en niet na een overval”, zeggen ze. Eén opvallend bezoek betekende de druppel.
17/01 12u15  Vrouw heeft pijn en slikt (letterlijk) volledige strip pijnstillers inToen een vrouw uit Noord-Ierland een tijdje geleden pijn kreeg, besloot ze een pijnstiller te nemen. Niet een pilletje, ook geen twee pillen, maar ze slikte de complete doordrukstrip ‘Tramadol’ door. Letterlijk, want het complete geheel inclusief plastic en aluminium. En die kwam natuurlijk vast te zitten in haar slokdarm. Pas zeventien dagen later werd hij veilig verwijderd, zo schrijft het medische blad BMJ Case Reports.
17/01 12u15  Hoe verzorg ik mijn haar het best tijdens de wintermaanden?De regen en de kou, kortom de winter, heeft een impact op ons kapsel. BV-kapper Jochen Vanhoudt weet wat je kunt doen om je lokken ook tijdens deze maanden optimaal te verzorgen.
17/01 11u45  Massale opkomst bij tweede ‘spijbeldag voor het klimaat’: 14.000 jongeren protesteren in BrusselLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken en een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. De opkomst voor “Youth for Climate” lijkt veel groter te zijn dan vorige week: toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad, vandaag spreekt de politie over 14.000 jongeren. Ook Schild&Vrienden-kopstuk Dries Van Langenhove komt een opmerkelijke boodschap brengen.
17/01 11u45  Melikan Kucam aangehouden voor fraude met humanitaire visaDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vanmorgen Melikan Kucam (N-VA) aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel, afpersing en omkoping.
17/01 11u45  Chronisch zieke vrouw die uit sociale woning wordt gezet, krijgt bij verhuizing hulp uit onverwachte hoekLinda L. uit Mechelen moet van de sociale huisvestingsmaatschappij haar sociaal appartement in een woonblok op de Kruisbaan verlaten omdat ze een huisje in Wallonië bezit. Bij de verhuizing kreeg ze hulp van studenten van Schild & Vrienden.
17/01 11u30  Massaal veel leerlingen spijbelen opnieuw om door straten van Brussel te trekkenLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken: Youth for Climate eist een ambitieuzer Belgisch klimaatbeleid. De opkomst lijkt nu al groter te zijn dan vorige week, toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad.
17/01 11u30  Binnenschip vaart tegen brug in Humbeek: “Schade is immens”De brug over het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas, deelgemeente van Grimbergen in Vlaams-Brabant, is donderdagochtend ingezakt. Dat gebeurde na een aanvaring door een vrachtschip. De schade is immens. Volgens de politie vielen er enkele lichtgewonden.
17/01 11u30  Geen geld om overleden moeder te laten begraven, dus maakte Bernard zelf een put achter de boerderijBoerenzoon Bernard had geen centen om zijn moeder te laten begraven. Dus deed hij het zelf. In een put achter hun boerderij in Steenkerke, op de grens van Henegouwen en Vlaams-Brabant. Daar had hij eerder ook al dode dieren begraven.
17/01 11u30  Beelden vrijgegeven van spoorwegongeval in Nederland: trein boort zich door lading van vrachtwagenDe Nederlandse spoorinfrastructuurbeheerder ProRail heeft camerabeelden vrijgegeven van een treinongeval in het Nederlandse Leeuwarden. Afgelopen vrijdagavond boorde een trein zich dwars door de lading van een vrachtwagen. Er raakten zes personen lichtgewond.
17/01 10u45  Brug over kanaal in Humbeek aangevaren door schip en ingestortDe brug over het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas, deelgemeente van Grimbergen in Vlaams-Brabant, is donderdagochtend ingezakt. Dat gebeurde na een aanvaring door een vrachtschip. De schade is zeer groot.
17/01 10u45  Sexy lingerie en pornofilms worden stiekem binnengesmokkeld in kringwinkel: "Mensen zijn beschaamd"Al jaren worden tussen de stapels kledij stiekem erotische artikelen binnengesmokkeld in De Kringwinkel. Maar daar hebben ze in Deurne nu iets op gevonden.
17/01 10u45  Bankdirecteur overvallen aan zijn filiaal: verdachten maken geen buitDe directeur van de Argenta-bank op de Gitschotellei in Berchem is donderdagochtend vroeg overvallen door twee personen.
17/01 10u30  Brug over kanaal in Humbeek geraakt door schip en ingestortDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Vermoedelijk nadat er een schip was tegengevaren.
17/01 10u30  MEMORY. Dé Vlaamse #10YearChallenge: wat 10 jaar met een bekende Vlaming kan doenWat 10 jaar met een mens doen. Je kan het zien op sociale media, want daar is de #10YearChallnge trending. Dit keer hoef je geen emmers met ijswater over je hoofd te kappen, maar gewoon een foto te posten van nu en tien jaar geleden. Verschillende buitenlandse sterren deden het al, enkele BV’s ook. Voor diegenen die het nog niet deden, maakten wij hun huiswerk en gingen we speuren in de archieven. Vaak vonden we ze iets ronder, blonder, dunner, ... maar vooral jonger terug. Herken jij ze nog?
17/01 10u30  Drugsbaron moet ‘sprookjeshuis’ ruilen voor gevangenisZeven mannen en een vrouw zijn veroordeeld in een grootschalige drugszaak. Drugsbaron Emile D. uit Nijlen kreeg vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Zijn leveranciers moeten drie jaar brommen. Een van de locaties waar de politie drugs vond, was een sprookjesachtig huis in Begijnendijk.
17/01 10u30  Zwangere Meghan Markle kiest voor H&MMeghan Markle, de vrouw van prins Harry, is inmiddels zes maand zwanger en kan haar bolle buik niet langer verstoppen, integendeel. De hertogin van Sussex kiest voor haar bezoek aan een goed doel in Londen voor een accentuerende jurk van H&M. Prijskaartje? Amper 29.99 euro.
17/01 10u30  Bankdirecteur overvallen aan zijn filiaal: verdachten maken geen buit?De directeur van de Argenta-bank op de Gitschotellei in Berchem is donderdagochtend vroeg overvallen door twee personen.
17/01 10u30  Done deal: Rode Duivel Mousa Dembélé verhuist voor drie jaar naar het Chinese Guanghzou R&FDe transfer van Mousa Dembélé naar het Chinese Guanghzou R&F is afgerond. De Rode Duivel verlaat het Engelse Tottenham na 6,5 jaar en zou zo’n 9 miljoen euro per jaar, en dat drie jaar lang, verdienen.
17/01 10u30  Huwelijksaanzoek in de rechtbank: man vraagt vriendin ten huwelijk die hem dertien keer met een mes neerstakEen bizarre ontwikkeling in de Russische rechtbank van Nizhnekamsk deze week. Daar ging een slachtoffer plots op zijn knie zitten voor de verdachte. Hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk… maar die werd wel net aangeklaagd, omdat ze haar man dertien keer gestoken had met een mes. Dat meldt de lokale zender NTR-24 TV ru.
17/01 10u00  Brug over kanaal zakt in en raakt boot in HumbeekDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Net op het moment dat er een schip onder passeerde. Er zijn geen gewonden.
17/01 09u15  Ex van vermoorde zakenman voor derde keer opgepakt voor mysterieuze villamoordJouhara A. (45), de ex-vrouw van de vermoorde Nederlandse zakenman Marcel Van Hout (51), is dinsdag voor de derde keer opgepakt in het onderzoek naar de zogenaamde villamoord in Neerpelt. Ook haar zoon is opgepakt.
17/01 09u15  Belgische vrouw (32) twee maanden lang vastgebonden aan bed en verkracht door zes TunesiërsEen Belgische vrouw van 32 is in Italië het slachtoffer geworden van ontvoering en verkrachting. Dat melden Italiaanse media. “Ze werd vastgebonden met touwen aan het bed en twee maanden lang verkracht”, klinkt het.
17/01 09u15  Ook minister Homans start onderzoek naar Mechels gemeenteraadslid: “Zeker zijn dat hij niet onterecht sociale woningen heeft toegekend”Mechels N-VA-raadslid Melkan Kucam heeft in zijn politieverhoor gezegd dat hij geen mensensmokkel heeft georganiseerd en geen grote sommen geld ontvangen heeft in ruil voor humanitaire visa aan Syrische christenen. Hij zou in totaal iets meer dan 200 huminataire visa geregeld hebben. Ondertussen laat Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) onderzoeken of Kucam ook misbruik heeft gemaakt van zijn functie om sociale woningen onterecht toe te wijzen.
17/01 08u45  Dedecker terug bij N-VA, “maar ik blijf een vrijdenker én vrijzegger”Voor de tweede keer doet Jean-Marie ­Dedecker zijn intrede bij N-VA. Hij zal de West-Vlaamse Kamerlijst duwen als onafhankelijke. Zijn eerste korte doortocht twaalf jaar geleden eindigde in een jarenlange vete. Deze keer moet hij de West-Vlaamse N-VA helpen rechthouden. Al zijn er velen die de “ruziemaker” liever niet zien komen.
17/01 08u45  Uitgemergelde leeuw zat verwaarloosd in krappe kooi op Irakese markt: nu krijgt hij nieuwe thuis vlak bij onsDe beelden van Simba gingen door merg en been. De jonge leeuw zat immers al een tijdje in een veel te krappe kooi op een markt in het Irakese Bagdad. Eten kreeg hij amper, drinken enkel wanneer het nodig was. Het dier zag er sjofel en uitgemergeld uit, ook toen er een foto van getrokken werd, die razendsnel viraal zou gaan. Nu hebben onze noorderburen een oplossing gevonden voor het dier: steeds meer lichten voor ‘Operatie Simba’ springen op groen. Het ziet er naar uit dat Nederland hem een nieuwe thuis zal geven.
17/01 08u45  Peter Sagan herstelt in de Tour Down Under opnieuw de orde met (nipte) zege: “Hier ben ik heel blij mee”Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft op dag drie van de Tour Down Under (Aus/WorldTour) zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Slovaak van Bora - Hansgrohe was donderdag net als vorig jaar de snelste van een uitgedund peloton in de straten van Uraidla. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC Team) blijft aan de leiding.
17/01 08u45  Vulkaan barst uit op klein Japans eilandOp het kleine eiland Kuchinoerabu in het uiterste zuiden van Japan is donderdag een vulkaan uitgebarsten. Dat bevestigt de meteorologische dienst van het land. Op de Japanse televisie zijn er beelden te zien van de uitbarsting.
17/01 08u30  Bondscoach Roberto Martinez wordt voor tweede keer papaBondscoach Roberto Martinez (45) was present op het gala van de Gouden Schoen, met aan zijn zijde zijn vrouw Beth Thompson in een opvallende tutu. Blijkbaar om ondanks een beginnend buikje stijlvol én comfortabel te kunnen bewegen: “Ja, ik ben zwanger”, zei de 36-jarige Schotse. Het koppel heeft al een dochtertje Luella (5). Het zijn vruchtbare dagen bij de Rode Duivels want volgens de Britse tabloid The Sun werd spits Romelu Lukaku onlangs voor de eerste keer papa.
17/01 07u45  Elise Mertens kwalificeert zich voor derde ronde op Australian Open, Van Uytvanck ook uitgeschakeld in dubbelspelElise Mertens (WTA 14) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen. De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match.
17/01 07u30  “Romelu Lukaku is papa geworden van een zoon: Romeo”Er waren al vermoedens omdat hij zijn recente doelpunten vierde met de duim in de mond en volgens de Britse tabloid The Sun is Romelu Lukaku wel degelijk papa geworden van een zoon: Romeo.
17/01 07u30  Kans op sneeuw in de Ardennen, maar ook in Vlaanderen kan regen overgaan in winterse neerslagKans op sneeuw in de Ardennen en mogelijk smeltende sneeuw of korrelhagel in Laag- en Midden-België: het wordt donderdag een winterse dag. Maar vanaf vrijdag wordt het alweer droger en stilaan ook zonniger, al blijft het koud, zo meldt het KMI.
17/01 07u30  Luchtverkeersleiders dreigen met stakingHet personeel van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, denkt aan stakingsacties, zo staat donderdag in Het Laatste Nieuws. Vandaag is er “overleg van de laatste kans”. Belangrijk twistpunt zijn de aanvragen tot ouderschapsverlof.
17/01 07u00  Charmezanger veroordeeld voor relatie met 15-jarig meisje dat hij zwanger maakteDe charmezanger die al meer dan twee jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. De relatie begon toen het meisje pas dertien jaar was.
17/01 07u00  Schokkend: politie schiet geel hesje in achterhoofd, slachtoffer vecht voor zijn levenAfgelopen weekend heeft een agent een geel hesje in het achterhoofd geschoten tijdens een actie in het Franse Bordeaux. Het slachtoffer ligt momenteel in coma.
17/01 06u45  Werknemers met slechte baas dubbel zo vaak langdurig afwezigWerknemers die een slechte baas hebben, zijn dubbel zo vaak langdurig afwezig (14 procent) als medewerkers die vinden dat ze een goede leidinggevende hebben (7 procent). Ook lopen ze dubbel zoveel risico op een burn-out. Een verontrustend gegeven, want één op de drie Belgische werknemers heeft geen hoge dunk van de leiderschapsvaardigheden van de baas. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-specialist Securex.
17/01 06u45  Charmezanger veroordeeld voor relatie met 15-jarig meisje: “Die meestermanipulator heeft mijn dochter volledig in zijn macht"De charmezanger die al meer dan twee jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. De relatie begon toen het meisje pas dertien jaar was.
17/01 06u45  Postercampagne met oude tweets over brexit brengt Britse politici in verlegenheidTerwijl de brexit in een complete impasse zit, zijn actievoerders van het ‘Remain’-kamp een postercampagne gestart in verschillende Britse steden, die heel wat politici in verlegenheid brengt. Op metershoge affiches zijn oude uitspraken van politici te lezen, maar die uitspraken zijn door de recente ontwikkelingen vaak erg pijnlijk.
17/01 04u45  Australian Open: Mertens kwalificeert zich voor derde ronde, Van Uytvanck uitgeschakeldElise Mertens (WTA 14) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen. De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match.
17/01 04u15  Australian Open: Van Uytvanck uitgeschakeld in eerste ronde dubbelspelDe Belgische tennisster Alison Van Uytvanck (WTA 52), die samen met de Chileense Alexa Guarachi aantrad in het dubbelspel op de Australian Open, is donderdag in de eerste ronde uitgeschakeld.
17/01 03u15  “Stalker” gaat in de tegenaanval tegen Ilse De Meulemeester met advertentie en privédetectiveEen aanslag, zo omschreef Ilse De Meulemeester (47) de aanrijding in 2013 in ­Antwerpen met de Nederlandse ­zakenman J.P. Daar is de man het duidelijk niet mee eens. Hij heeft een ­privé­detective ­ingeschakeld om ­getuigen van het voorval te zoeken.
17/01 03u15  N-VA-raadslid ontkent: “Ik ben onschuldig. Ik nam geen geld aan voor visa”Mechels N-VA-raadslid Melkan Kucam heeft in zijn politieverhoor gezegd dat hij geen mensensmokkel heeft georganiseerd en geen grote sommen geld ontvangen heeft in ruil voor humanitaire visa aan Syrische christenen.
17/01 03u15  Hans Vanaken blijft nuchter na bekroning: “Geen zin om in de Premier League of in Spanje tegen de degradatie te gaan spelen”Hans Vanaken kroonde zich woensdagavond in Puurs tot de 65e Gouden Schoen. De 26-jarige Limburger reageerde na afloop erg tevreden, maar benadrukte meteen niet te zullen veranderen door de toegenomen druk. “Ik zal ook de komende maanden dezelfde speler blijven”, aldus de spelverdeler van Club Brugge.
17/01 03u15  Het Michelangelo-mysterie: het hele dorp is in de ban van de sensationele roofZele is in de ban van het Michelangelo-mysterie. Heel de wereld spreekt erover, Interpol moeit zich ermee. En zeggen dat niemand wist van een waardevol paneel in de dorpskerk, tot het geroofd werd. Was het een internationale bende? Een van de parochianen? Of de pastoor zelf? En is dat schilderij wel écht een meesterwerk?
17/01 03u15  “Stop met roken in het zicht van kinderen”Zien roken doet roken. En dus steken volwassenen beter geen sigaretten meer op in het zicht van kinderen. Die oproep doen de organisaties achter Generatie Rookvrij, een campagne die kinderen geboren in 2019 rookvrij wil laten opgroeien. Elf gemeenten doen al mee.
17/01 03u15  Steeds meer werknemers wisselen auto en fiets afAls het zonnetje schijnt en de kinderen hoeven niet naar school, dan kiezen steeds meer werknemers voor de fiets. Vorig jaar combineerde iets meer dan 1 op de 10 Belgen de auto en de fiets voor hun woon-werkverkeer, zegt HR-bedrijf Acerta.
17/01 03u15  Wat helpt écht tegen snurken? En hoe kan je als partner toch doorslapen?In twintig jaar tijd is het ­aantal hevige snurkers verdubbeld, blijkt uit een Britse studie. Dichter bij huis liggen naar schatting zo’n zes op de tien, vooral oudere, Belgen te ronken. Gevaarlijk is dat niet, maar wel onaangenaam en op termijn zelfs ongezond voor wie naast zo’n snurker ligt. Maar wat kan je eraan doen, vóór je partner je naar de slaapkliniek – of de logeer­kamer – verbant? En hoe kan je als partner van een snurker toch vredig doorslapen?
17/01 03u15  Gedaan met leren kaartlezen via website VDABVoorspellingen maken en zelfs verloren voorwerpen terugvinden. Dat belooft een opleiding kaartlezen volgens de methode ­Lenormand die tot gisteren op de website van de VDAB stond. Kostprijs? 195 euro. Volledig van thuis uit te volgen. Het was econoom Ivan Van de Cloot die gisteren de kat de bel aanbond op Twitter. “Is dit wat we bedoelen met vaardigheden van de toekomst”, vroeg hij zich af.
17/01 03u15  Ontslagen Devroe kan snel makelaar wordenAnderlecht zette gisteren Luc Devroe (53) aan de deur. De sportief directeur was al opzijgeschoven na de mislukte transferperiode in de zomer, maar nu werd hij ­effectief ontslagen. Toch hoeft hij niet lang zonder job te zitten. Devroe kan snel aan de slag als voetbalmakelaar bij het bureau van topmanager Patrick De Koster. Of is hij het voetbal even kotsbeu?
17/01 03u15  Bizar: werkgever straft personeel door hen over straat te laten kruipenOpvallende beelden uit Oost-China: daar moesten maandag enkele personeelsleden over straat kruipen van hun baas. Daarmee wou hij hen straffen voor het niet halen van de vooropgestelde targets.
17/01 03u15  Hersendood, maar we hebben haar niet zien lijden in ‘Thuis’De scenaristen van Thuis hebben het doodvonnis getekend van Sandrine, het meisje dat voor haar leven vocht nadat ze werd geraakt door een politiekogel. Dokters hebben de dochter van Ann en Mayra hersendood ­verklaard. Dramatisch, maar er is over nagedacht: kijkers hebben Sandrine niet zien lijden.
17/01 03u15  Slapende Carcela (tweede) mist Gouden Schoen, Preud’homme ‘not amused’Mehdi Carcela eindigde woensdagavond als tweede bij de verkiezing van de Gouden Schoen, maar de Standard-speler tekende afwezig tijdens het gala. De reden was opmerkelijk.
17/01 01u00  Vanaken en Wullaert winnen Gouden Schoen, ook prijs voor Leko, Eden Hazard, Wesley en KalinicHet was Club Brugge boven woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen. Hans Vanaken pakte - na Izquierdo en Vormer - de derde Gouden Schoen op een rij voor de Bruggelingen, Ivan Leko werd verkozen tot Trainer van het Jaar en Wesley tot Belofte van het Jaar. De Gouden Schoen bij de vrouwen ging voor de tweede keer in drie jaar naar Tessa Wullaert. Eden Hazard kroonde zich tot Beste Belg in het Buitenland, Lovre Kalinic volgde zichzelf op als beste Doelman van de Jupiler Pro League.
16/01 23u45  Chef Voetbal Ludo Vandewalle: “Waarom zou Hans Vanaken Club Brugge moeten verlaten?”Het is zeker niet altijd zo geweest. We hebben lang getwijfeld of hij het echt wel zou maken bij Club Brugge. Sloom, afwezig als hij aanwezig moest zijn en dus zelden beslissend. 2,5 jaar heeft die twijfel geduurd. Tot de 26-jarige aanvallende middenvelder in de tweede helft van vorig seizoen de ploeg op zijn smalle, maar veel sterker geworden schouders nam.
16/01 23u15  Vanaken en Wullaert winnen Gouden Schoen, ook prijs voor voor Leko, Eden Hazard, Wesley en KalinicHans Vanaken en Tessa Wullaert hebben de Gouden Schoen voor gewonnen. Op het gala werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Ivan Leko kreeg de trofee van “Coach van het Jaar”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u45  Trofeeën voor Leko, Eden Hazard, Wesley en Kalinic op Gala van de Gouden SchoenOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Ivan Leko kreeg de trofee van “Coach van het Jaar”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u45  Hackers konden meeluisteren met je Fortnite spelende kinderen, en daar houdt het niet bij opDe immens populaire onlinegame Fortnite kampt met een groot veiligheidsprobleem. Dat maakt beveiliger Check Point Software Technologies woensdag bekend. Door het lek in de beveiliging konden hackers mogelijk profielen overnemen, en zo ook spelers bestelen. De maker van Fortnite, Epic Games, benadrukt dat hij het probleem inmiddels heeft opgelost.
16/01 22u45  Onze Anderlecht-watcher over het ontslag van Devroe: “Niet alle slechte transfers waren zijn schuld”De Anderlecht-fans zullen blij zijn met zijn ontslag. Zij zagen Luc Devroe (53) als dé verantwoordelijke voor het tegenvallende transferbeleid, maar dat is slechts deels terecht. Ja, Devroe haalde een aantal tegenvallende spelers, maar niet alle nieuwe transfers werden door hem doorgedrukt. Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck deden ook hun duit in het zakje. Daarom wordt Devroe nu iets te veel als zondebok naar voren geschoven.
16/01 22u30  Trofeeën voor Eden Hazard, Wesley en Kalinic op Gala van de Gouden SchoenOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u15  Wesley wordt verkozen tot “Belofte van het Jaar” en kondigt aan dat hij bij Club Brugge blijftOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Lovre Kalinic, die deze winter AA Gent ruilde voor Aston Villa voor het tweede jaar op een rij verkozen tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u15  “Eén of meerdere” reservespelers van Red Lions zouden op WK-wedstrijden gegokt hebbenEén of meerdere reservespelers van de Red Lions die niet meereisden naar het WK hockey in India zouden gegokt hebben op WK-wedstrijden. Dat zei Denis Van Damme, woordvoerder van de Belgische hockeybond (KBHB), woensdag. Dinsdag raakte bekend dat de kansspelcommissie zich buigt over mogelijks illegale gokpraktijkten van Belgische hockeyspelers.
16/01 21u45  Anderlecht beëindigt samenwerking met Luc Devroe: “Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd”De directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen”, verklaarde voorzitter Marc Coucke. “Luc en ik zijn vrienden”. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.
16/01 21u15  Tranen, onbegrip en verdriet wanneer dokters in ‘Thuis’ melden dat ze Sandrine (10) niet meer kunnen reddenDe onmacht was groot bij de personages en de fans tijdens de ‘Thuis’-aflevering van woensdagavond. Twee weken lang duimden ze nog dat de kleine Sandrine (10) de schietpartij tijdens een gijzeling op eindejaar zou overleven, maar nu blijkt dat ijdele hoop. “We kunnen haar niet meer redden”, zeiden de dokters tegen de geschokte adoptiemoeders Mayra en Ann.
16/01 21u15  Michelle herenigd met dochter die door R. Kelly mishandeld werd: “Hij is een zieke smeerlap”De documentairereeks ‘Surviving R. Kelly’ beroert de gemoederen in de VS. De zanger wordt door meer dan vijftig van zijn slachtoffers - of hun ouders - aan de schandpaal genageld. Ook Michelle Kramer doet haar verhaal. Zij zag hoe haar dochter verliefd werd en vervolgens mishandeld werd door de Amerikaan. “Hij is een zieke smeerlap.”
16/01 20u30  De mooiste poses op de rode loper van de Gouden SchoenWoensdagavond werd in Puurs de Gouden Schoen uitgereikt. Uiteraard hoorde daar de traditionele fotoshoot op de rode loper bij. We selecteerden de leukste foto’s.
16/01 19u30  Brits parlement zat afgeladen vol voor Brexit-stemming, tot deze man het woord kreegEen Brits parlementslid liet haar keizersnede uitstellen om er toch maar bij te kunnen zijn. Daaruit blijkt hoe belangrijk de stemming van het door Theresa May onderhandelde Brexit-akkoord dinsdagavond was. Daarna stond nog amendementen op de agenda, maar jammer genoeg voor Kevan Jones was de zaal al leeggestroomd toen hij eraan mocht beginnen. “Heel jammer”, zei Jones.
16/01 19u15  Hoe de PR-stunt van Francken in zijn gezicht ontplofteTheo Francken (N-VA) krijgt klappen in de zaak rond de vermeende mensensmokkel van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam. De ex-staatssecretaris, die het imago opbouwde van een “streng maar rechtvaardig” regeringslid, zit in het defensief. En dan mag hij eigenlijk nog van geluk spreken.
16/01 19u15  Lonen mogen 0,8 procent stijgenDe lonen in de privésector zouden de komende twee jaar maximaal met 0,8 procent mogen stijgen. Dat is uit goede bron vernomen.
16/01 19u00  Spectaculaire dakbrand veroorzaakt flink wat hinder in AntwerpenDe brandweer van Antwerpen had meer dan een uur nodig om de spectaculaire dakbrand op de Britselei onder controle te krijgen. De brand veroorzaakte flink wat rook. De Britselei werd in zuidelijke richting afgesloten, wat in volle avondspits verkeershinder veroorzaakte.
16/01 18u45  Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse N-VA lijst duwenJean-Marie Dedecker gaat de Kamerlijst van N-VA steunen in West-Vlaanderen. Hij wordt lijstduwer, dat bevestigen bronnen binnen de partij aan onze redactie. Hij zal dat doen als onafhankelijke en zal geen lid van de partij worden. Ex-minister van Defensie Sander Loones zal de lijst trekken.
16/01 18u45  Grote baas brillengigant Pearle ontslagen na beschuldigingen over wangedrag op Belgisch hoofdkantoorNa aanhoudende klachten uit ons land over het treiteren en intimideren van personeelsleden, het luid schreeuwen tegen medewerkers en alcoholmisbruik op de werkvloer, heeft het moederbedrijf van brillengigant Pearle topman Leo van Welij aan de deur gezet. Hij eist nu voor de rechtbank een gigantische opzegvergoeding, maar die is hem voorlopig geweigerd omdat hij zichzelf onmogelijk had gemaakt door zijn gedrag.
16/01 18u45  Zo gaan de scholen om met ‘klimaatspijbelaars’: van 0 op 10 voor toets tot verplichte selfieSteunen of bestraffen? Scholen worstelen met de vraag hoe ze moeten reageren op leerlingen die spijbelen voor het klimaat. Terwijl de ene een 0 op 10 geeft als leerlingen een toets missen, maakt de andere er een educatieve uitstap van. “Zo’n schooluitstap is de beste oplossing”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere.
16/01 18u15  Hevige brand in Antwerps flatgebouw: “Hou ramen en deuren gesloten”Op de Britselei in Antwerpen ontstond rond 17.30 uur een hevige brand op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. De brandweer vraagt aan omwonenden om de ramen en deuren te sluiten bij hinder van de rook en om de ventilatie uit te schakelen.
16/01 18u00  Hevige brand in Antwerps flatgebouwOp de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen. Volgens een getuige is de Britselei ter hoogte van de brand afgesloten.
16/01 17u30  Eigenaar van verdwenen fotorolletje terecht dankzij onze lezers: “Ik wou die foto’s echt terug”Een paar uur, meer hadden onze lezers niet nodig om de eigenaar van het fotorolletje terug te vinden dat de Antwerpse Saskia Videler op straat gevonden had. Het gaat om de zestienjarige Leo Goiris, die al overal gezocht had naar zijn vakantiefoto’s.
16/01 17u30  Mee in één minuut: een bloedmaan, exit Luc Devroe en wat met de Brexit?Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
16/01 17u15  Anderlecht gooit Luc Devroe op straatDe directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “We willen Luc bedanken voor het werk voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Michael Verschueren. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.
16/01 17u15  Mobiliteitsbudget goedgekeurd: wat is het precies en wie komt in aanmerking?De Kamercommissie Financiën heeft woensdag het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Na het bestaande ­cash for car kunnen werknemers hun bedrijfswagen normaal gezien vanaf 1 maart ook inruilen voor een 'mobiliteitsbudget'. Maar wat is nu het grote verschil?
16/01 17u15  Anderlecht heeft tweede versterking beet: Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent voor 3,5 jaarNa de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht ook een feit. De Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj (25) van Sturm Graz heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 3,5 jaar. Hoeveel de beste speler van Oostenrijk kost, werd niet gecommuniceerd. Hij heeft zijn medische tests afgelegd en traint vanaf vrijdag mee.
16/01 17u15  Rapper Boef racete met 300 kilometer per uur rond en daar bleef het niet bij: “Je moet er niet aan denken dat iemand net zijn hondje uitlaat”Rapper Boef hangt een celstraf met uitstel boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie.
16/01 17u00  ‘Taskforce’ zoekt oplossing voor jeugdbewegingen die niet op kamp kunnen door varkenspestVeel jeugdbewegingen zullen hun zomerkamp niet in het zuiden van de provincie Luxemburg kunnen houden door de snelle verspreiding van de Afrikaanse varkenspest. Dat kondigde provinciegouverneur Olivier Schmitz woensdag aan. De maatregel blijft tot minstens 16 september 2019 van kracht. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een tiental groepen die in de regio een kampplaats hadden geboekt.
16/01 17u00  Tattoo artist doet ‘Bird Box Challenge’ en het resultaat is exact wat je zou verwachtenDe ‘Bird Box Challenge’ waarbij mensen geblinddoekt allerlei activiteiten ondernemen, heeft al een aantal slachtoffers gemaakt in het buitenland. Autorijden met een blinddoek op blijkt niet zo’n goed idee. Een Braziliaanse tatoeëerder pakt het iets onschuldiger aan, al zit zijn slachtoffer wel permanent met het resultaat opgescheept.
16/01 17u00  Agressieve bestuurder gaat plots vol in de remmen op autosnelwegEen agressieve bestuurder heeft erg onverantwoord gereden op de A67 bij Venlo, Nederland. Een paar keer trapte de bestuurder hard op de rem zonder enige reden. Op de afrit stopt de witte auto plots helemaal en opent de chauffeur zelfs even de autodeur. Waarom of wat er precies gaande was, is niet duidelijk. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
16/01 17u00  Overlevende aanslagen 11 september sterft bij aanval op hotelcomplex in Kenia: “Hij was een jager”Minstens 15 mensen zijn dinsdag omgekomen tijdens een terroristische aanslag in een luxueus hotel- en bedrijvencomplex in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Voor de familie van een van de dodelijke slachtoffers is het incident meer dan tragisch: hun zoon blijkt een overlevende van de aanslagen op de WTC-torens in New York te zijn en werd dus voor de tweede keer in zijn jonge leven met een terreuraanslag geconfronteerd. De politie meldt intussen dat de aanvallers, vijf Somalische jihadisten, zijn omgebracht.
16/01 15u45  OPROEP. Mag uw zoon/dochter spijbelen voor het klimaat?Meer dan 3.000 scholieren spijbelden vorige week donderdag om te gaan betogen voor het klimaat in Brussel. En ook deze donderdag lijkt de actie weer op veel deelnemers te kunnen rekenen. Wat vindt u als ouder?
16/01 15u30  Theo Francken stelt zich burgerlijke partij in gerechtelijk onderzoek naar fraude met humanitaire visaOud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt zich burgerlijke partij in het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met humanitaire visa. De zaak draait rond het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam, die ervan verdacht wordt mensen tegen betaling aan een humanitair visum geholpen te hebben. Toen de feiten plaatsvonden, was Francken de bevoegde staatssecretaris.
16/01 15u30  Ziekenhuis hoopt nieuwe collega’s aan te trekken met nieuwe serie: “De Vlaamse Grey’s Anatomy”Vlaanderen is een nieuwe ziekenhuisserie rijker: ‘Ostenders’. De Vlaamse “Grey’s Anatomy” werd gelanceerd door het Oostendse ziekenhuis Az Damiaan en volgt de avonturen van ICT’er Antoon die collega en vriendin Joyce ten huwelijk wil vragen. Maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
16/01 15u00  Onderzoek naar illegaal gokken zindert na bij Red Lions: “Het gaat om spelers die niet op WK aanwezig waren”De Red Lions vertrekken morgen - ongeveer een maand na hun exploot in India - naar Valencia voor de Hockey Pro League, een nieuw opgericht competitie tussen de toplanden en de eerste opdracht als wereldkampioen. Maar vandaag ging het enkel over het onderzoek dat de Kansspelcommissie gisteren opende naar Red Lions die zouden hebben gegokt op eigen wedstrijden. Volgens de entourage zou het gaan om spelers die niet in India zaten.
16/01 15u00  Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod gewoon bij Racing Genk: “Geen gemakkelijke beslissing”Alejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. “Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan de club, dus ik ben blij dat ik kan blijven”, reageerde de Spanjaard op een persconferentie.
16/01 14u45  91-jarige ziet 3,7 miljoen euro verbeurd verklaard: “Meesterbrein achter jarenlange fraude”Een 91-jarige vrouw uit Sint-Gillis-bij-Dendermonde die beschuldigd werd van witwassen, fiscale fraude en het niet aangeven van miljoenen op buitenlandse rekeningen, is in beroep veroordeeld tot zestien maanden cel met uitstel. Alleen de verbeurdverklaring ging flink omhoog: van 2,4 naar 3,7 miljoen euro.
16/01 14u45  Vergeten nostalgisch fotorolletje gevonden in Antwerpse straat: “Het zou fantastisch zijn om het terug te geven!”Wie klaar is voor een epische zoektocht, kan deze uitdaging aangaan. Saskia Videler heeft in de Antwerpse straten immers een vergeten fotorolletje gevonden met enkele heerlijke nostalgische fotokiekjes op. Benieuwd en getriggerd stuurt ze de beelden de wereld rond in de hoop de oorspronkelijke eigenaar heel blij te kunnen maken. Bij Het Nieuwsblad Online gingen we mee op zoek naar tips én details.
16/01 14u30  Paniek en chaos in Londens station door man die met machete zwaait: politie grijpt kordaat inEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 14u30  Jan (54) lag anderhalve maand in coma na zware explosie: “Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn”Een explosie in Ieper. In de meeste Vlaamse woonkamers ging het nieuws dinsdagmiddag relatief onopgemerkt voorbij. Maar dat was niet zo bij Irene Nollet (62) en haar man Jan Van Coppenberghe (54) uit Brugge. Daar dachten ze onmiddellijk terug aan wat Jan in 2015 overkwam. Hij belandde na een explosie namelijk in kritieke toestand in het ziekenhuis. “We hebben elkaar echt opnieuw moeten leren kennen”, zegt zijn vrouw Irene.
16/01 14u30  Waarom de rijkste Brit Antwerpen kiest voor zijn grootste investering ooit. “Hoge loonkosten? Ach ja...”Het Britse chemiebedrijf Ineos investeert tegen 2024 drie miljard euro in twee nieuwe fabrieken in Lillo. Die investering kondigde eigenaar Jim Ratcliffe (66), de rijkste Brit, zelf aan op een persconferentie in Antwerpen.
16/01 14u15  Airbnb betaalt je om de zomer door te brengen op het Italiaanse plattelandDrie maanden lang een inwoner zijn van een Italiaans dorpje in het zuiden van het land? Als dat je droom is dan bestaat de kans dat Airbnb die voor je werkelijkheid kan maken.
16/01 14u00  Vrouw knalt na raar manoeuvre tegen woning: aanzienlijke schade, gevel gestutIn de Fazantenlaan in Ieper is een oude vrouw met haar wagen tegen een woning aangereden na een vreemd manoeuvre. Het huis liep aanzienlijke schade op, de vrouw werd in verwarde toestand naar het ziekenhuis gebracht.
16/01 14u00  Een ufo? Bijzonder fenomeen duikt op in Amerikaanse stad: “Grootste die ik ooit zag”In een stadje in de Amerikaanse staat Maine is een bijzonder en zeldzaam natuurfenomeen opgedoken: een reusachtige ijsschijf. De draaiende cirkel heeft een diameter van maar liefst 100 meter en ontstond door een temperatuurverschil in het water van de rivier. “De grootse ijsschijf die ik ooit zag”, klinkt het bij inwoners die het adembenemende fenomeen vergelijken met een graancirkel en grappen dat het “waarschijnlijk buitenaards” is.
16/01 14u00  Hoop slinkt om peuter die in 110 meter diepe put viel daar levend uit te halen, “maar hij werd wel gelokaliseerd”Vier dagen al wordt er in Spanje gezocht naar de tweejarige Yulen. Die zou in een smalle put van 110 meter diep zijn gevallen nabij Malaga, maar werd dat door een aantal experts in twijfel getrokken. Want dat is onmogelijk, zeggen een aantal deskundigen. Intussen blijkt dat de jongen wel degelijk in de put is gevallen, “want hij werd gelokaliseerd”, zo meldt de Spaanse krant El Español.
16/01 14u00  Ook Bastille komt naar Rock WerchterDe organisatoren van Rock Werchter hebben de Britse alternatieve rockband Bastille toegevoegd aan de affiche.
16/01 13u30  Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent vandaag bij AnderlechtNa de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht in de maak. De Oostenrijkse spelverdeler Peter zulj (25) van Sturm Graz is in Brussel om vandaag zijn medische tests te ondergaan. De beste speler van Oostenrijk zal volgens zijn entourage voor meerdere jaren tekenen. Algemeen wordt verwacht dat paars-wit de transfer nog vanavond - voor de Gouden Schoen - aankondigt.
16/01 13u30  ‘Politieachtervolging’ zorgt voor speculatie op Facebook. Politie zegt wat echt aan de hand wasIn een lokale Facebookgroep werd dinsdag gewag gemaakt van een politieachtervolging en een camionette die gestopt werd door de politie. Een verhaal waar niets van aan is, zegt de politie.
16/01 13u30  Federale regering neemt advocaat onder de arm in onderzoek naar fraude met humanitaire visaDe federale regering onderzoekt of het zich burgerlijke partij kan stellen in het onderzoek naar Melikan Kucam. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Michel (MR) aan VRT. Die Mechelse schepen voor N-VA zou fraude hebben gepleegd in verband met het verlenen van humanitaire visa.
16/01 13u15  “Alsof het land in brand staat”: 15 warmste plaatsen ter wereld liggen momenteel in AustraliëIn Australië is het zelden zo heet geweest. De vijftien heetste plaatsen ter wereld bevinden zich momenteel allemaal in dat land, blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van de weerdienst El Dorado.
16/01 12u45  Aanslag Joods Museum: nicht van speurder gewraakt als reservejurylid, afwezig jurylid vervangenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd van twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij. Die eerste wordt effectief gewraakt en uit de jury gezet, het tweede mag wel blijven.
16/01 12u45  Jonge inbrekers gaan op zoek naar wapens in leegstaande woning van pas begraven Norbert (76)Amper twee dagen nadat Norbert Vangroenweghe (76) uit de Izegemstraat was begraven, braken twee jonge dieven binnen in zijn huis. De tieners waren op zoek naar wapens en kogels, maar werden betrapt door een buurman. De politie kon hen oppakken.
16/01 12u45  Big Mac niet langer alleen van McDonald’sEen Big Mac zal je in de toekomst misschien niet alleen bij fastfoodketen McDonalds kunnen eten. Ook de kleine Ierse concurrent Supermac mag voortaan een burger onder die naam lanceren. Dat is het gevolg van een uitspraak door het Europese patentbureau EUIPO. McDonalds kan wel nog beroep aantekenen en is dat ook van plan.
16/01 12u45  Premier Michel betreurt afgeschoten akkoord: “We bereiden ons voor op grote gevolgen van harde brexit”De federale regering bereidt zich de komende weken en maanden klaar op een mogelijk harde brexit. “De impact daarvan op ons land zal enorm groot zijn”, zei premier Charles Michel op een persconferentie. “En we moeten kunnen ingrijpen wanneer het nodig is.”
16/01 12u30  Zijn passie werd bodybuilder Steve (45) fataal: “Hij had zijn dochtertje zo graag zien opgroeien”Steve Meulebrouck (45) hield van sporten en was vroeger vaak in de fitness te vinden. Maar de laatste twee jaar voor zijn dood nam zijn passie voor bodybuilden pas echt toe. Zijn familie zag hoe hij van een sportieve man naar een beer van een vent evolueerde. Zijn passie werd uiteindelijk ook zijn dood.
16/01 12u30  Aflevering ‘Zo Man Zo Vrouw’ eindigt met romantisch huwelijksaanzoekTijdens de jongste aflevering van ‘Zo Man Zo Vrouw’ had Thomas een verrassing voor zijn Bieke tijdens de reveal van hun make-over. En Jani? Die zat gewoon al heel de tijd mee in het complot.
16/01 12u30  Lingeriecollectie Rihanna onder vuurHaar nieuwste lingeriecollectie ligt amper in de winkel maar toch krijgt zangeres en ontwerpster Rihanna nu al bakken kritiek over zich heen. Reden? De bh’s voor vrouwen met een maatje meer zouden qua stijl te veel verschillen van de ‘gewone’ maten.
16/01 12u00  Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod uit Midden-Oosten gewoon bij Racing GenkAlejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. Dat maakten de Limburgers woensdagmiddag bekend.
16/01 11u45  E34 bedekt met prei en spruitjes na zwaar ongevalNa een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E34 richting Antwerpen een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens was zijn lading - prei en spruitjes - verloren en de brandweer had uren nodig om de ravage op te ruimen. De hulpdiensten slaagden er echter snel in om één rijstrook vrij van groenten te maken. De verloren lading is misschien goed nieuws voor kinderen die geen spruitjes lusten, maar het ongeval zorgde voor heel wat fileleed: ruim anderhalf uur file richting Antwerpen. Er raakte niemand gewond.
16/01 11u45  Hoop slinkt om peuter die in 110 meter diepe put viel levend terug te vinden, al rijst de vraag of hij daar wel in zitVier dagen al wordt er in Spanje gezocht naar de tweejarige Yulen. Die zou in een smalle put van 110 meter diep zijn gevallen nabij Malaga, maar intussen bestaat daar twijfel over. Want dat is onmogelijk, zeggen een aantal deskundigen.
16/01 11u45  Paniek en chaos in station door man die met machete zwaait: politie grijpt kordaat inEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 11u45  Spectaculaire beelden: lawine dondert van bergflankEr zijn op sociale media beelden opgedoken van een spectaculaire lawine, ergens in de bergen. Het is onduidelijk waar en wanneer de video werd gemaakt, en het is ook niet zeker of de grote hoeveelheid sneeuw uit zichzelf naar beneden donderde of als de lawine door mensen werd opgewekt. In sommige bergachtige gebieden worden explosieven ingezet om sneeuw te ruimen, maar dat is niet altijd zonder gevaren: in de Franse Alpen kwamen afgelopen weekend twee pistewerkers om het leven nadat er een lawine werd opgewekt met een gecontroleerde explosie.
16/01 11u45  Twintiger komt niet weg met oplichting: jongeman streek ruim 10.000 euro werkloosheidsuitkering op in de celDe Brugse strafrechter heeft een 28-jarige Bruggeling een geldboete van 4.800 euro opgelegd omdat hij een werkloosheidsuitkering bleef innen terwijl hij in de gevangenis zat. Philosophe N. streek op die manier onterecht liefst 10.500 euro op. Dat bedrag moet hij nu terugbetalen.
16/01 11u15  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejuryledenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd voor twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij.
16/01 11u15  Een bijzondere maan-dag op til: hou je klaar voor bloedmaan, totale maansverduistering én supermaanEen bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. Wie maandag in de vroege uurtjes opstaat, zal kunnen genieten van een prachtig spektakel aan de hemel. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk, maar dankzij het KMI weten we dat liefhebbers veel kans maken om het fenomeen te kunnen bekijken. Maar wat staat er nu eigenlijk precies te gebeuren? Hoe komt dat? En hoe kunnen we daar van meegenieten? Francis Meeus van Volkssterrenwacht Mira en weerman Frank Deboosere leggen het uit aan Het Nieuwsblad Online.
16/01 11u15  Cafébaas verdwijnt met de noorderzon en laat verhuurder achter met onaangenaam 'afscheidscadeautje'Café Merelhof aan de Bessemerstraat in Lanaken is onbewoonbaar verklaard. Allemaal het gevolg van de vorige cafébaas, die plots verdween, en een opvallende fout, beweert eigenaar Jos Kenis.
16/01 11u15  Kate Middleton kiest voor stoere wandelschoenenKate Middleton liet voor haar bezoek aan de tuinen van King Henry’s Walk haar elegante stiletto’s achterwege en koos voor een stevig paar wandelschoenen. De hertogin van Cambridge speelt daarbij in op de trend van het winterseizoen.
16/01 11u15  TRANSFERGERUCHTEN. Topclubs trekken aan Club Brugge-speler Arnaut Danjuma, maken Rode Duivels Marouane Fellaini en Yannick Carrasco nog transfer?Hij verhuisde afgelopen zomer naar Club Brugge, is al maanden geblesseerd maar toch trekken de topclubs aan zijn mouw: de Nederlandse international Arnaut Danjuma Groeneveld staat in het midden van een boel transfergeruchten. Ook Rode Duivels Marouane Fellaini - zoals bijna elke transferperiode - en Yannick Carrasco worden in verband gebracht met een transfer. Alle transfergeruchten van de dag, liefst te degusteren met een flinke korrel zout.
16/01 11u15  Man met “reusachtige” machete krijgt fikse stroomstoot in Londens stationEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 10u45  Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis inZes minderjarige kerels, tussen 15 en 17 jaar oud, zijn dinsdagavond opgepakt door interventieploegen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout en Borsbeek).
16/01 10u30  “Als verhaal over fraude met humanitaire visa klopt, is Theo Francken politiek verantwoordelijk”Indien het verhaal over de rol van Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) bij de toekenning van humanitaire visa klopt, dan is voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) politiek verantwoordelijk. Dat zegt Kamerlid Wouter De Vriendt van oppositiepartij Groen. “Kucam kon blijkbaar via een connectie op het kabinet, zelf als bevriende N-VA’er bepalen wie een humanitair visum kreeg en wie niet. Uiteraard is Francken dan politiek verantwoordelijk”, aldus De Vriendt.
16/01 10u30  Man krijgt 25 jaar cel voor moord op minnaar echtgenote en maakt het bont in de rechtbank: “Ik ben onschuldig, vuile pedofiel”Een Turkse man (37) uit Sint-Niklaas is in beroep bestraft met 25 jaar cel voor de eremoord op de minnaar van zijn vrouw, een Gentse Turk van 23. Nog voor zijn straf werd uitgesproken, verweet hij de voorzitter al voor ‘vuile pedofiel’. In eerste aanleg kreeg de man dertig jaar cel.
16/01 10u30  Transfer van Mousa Dembélé krijgt vorm: Rode Duivel en entourage in China aangekomenDe transfer van Mousa Dembélé naar Guanghzou R&F krijgt vorm. Gisteren zette de Rode Duivel met zijn zaakwaarnemers Yama Sharifi en Tom De Mul van A-Group voet op Chinese bodem. De onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn. Zo is er al een tijdstip vastgelegd voor de medische keuring, in afwachting van een definitief akkoord.
16/01 10u30  Boomlange rapper gooit hoge ogen in Studio Brussel-wedstrijd, maar werkt intussen ook aan zijn strafbladRapper met een ‘bad attitude’. Zo mag je de 27-jarige Hasselaar Fabrice Munsi noemen. Onder de artiestennaam MVNSI heeft hij intussen de finale van de prestigieuze wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ op Studio Brussel bereikt. Maar daarnaast is hij ook een vaste klant in de rechtbank.
16/01 10u30  Kansspelcommissie onderzoekt zeker drie Red Lions: “Wie gokt op eigen wedstrijden, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal ­matchen van onze nationale hockeyploeg, en dat sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, ­onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden, dat is ons wel 150.000 keer gezegd.”
16/01 10u00  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejurylidOp het assisenproces over de aanslag van het Joods Museum moet opnieuw een effectief jurylid vervangen worden. Dat is gebleken bij de start van de vierde zittingsdag. De echtgenote van het zevende jurylid heeft een ongeval gehad en moet geopereerd worden. De man wordt vervangen door het derde reservejurylid. Ook is gebleken dat één van de reservejuryleden de nicht is van één van de politiespeurders die het onderzoek hebben gevoerd.
16/01 10u00  Ondergrondse boring ligt aan oorzaak van gasexplosieVolgens netbeheerder Eandis is de oorzaak van de gasexplosie van afgelopen maandagmiddag te wijten aan een ondergrondse boring ter hoogte van het voetpad aan de Polenlaan.
16/01 10u00  ‘Ideale Wereld’ doet het weer: “woordvoerder” legt uit waarom De Wever Bourgeois wil verschuivenDe stoelendans bij de N-VA veroorzaakte heel wat ophef. Niet alleen de inwoners van Antwerpen voelen zich bekocht, Geert Bourgeois werd zelfs naar rusthuis Europa gestuurd wegens ‘te onopvallend’, zo klonk het ten monde van Lander Cobbaert, de satirische woordvoerder van ‘De Ideale Wereld’. “De huidige minister-president wilde niet reageren, maar gelukkig kregen we wél zijn woordvoerder te pakken”, klinkt het.
16/01 10u00  River Island trekt stekker uit enige winkel in ons landDe Britse winkelketen River Island heeft bekendgemaakt dat het al haar winkels in de Benelux zal sluiten en dus betekent dat ook het einde voor het enige filiaal in ons land. Voortaan zullen de kleren enkel nog via de webshop te verkrijgen zijn.
16/01 10u00  Meisje (16) belt politie als haar vader haar telefoon afpakt (maar had reactie niet ingecalculeerd)Een 16-jarig meisje heeft de politie gebeld, omdat haar papa haar smartphone had afgenomen als straf. “Mijn vader heeft mijn eigendom gestolen, een iPhone van bijna 800 euro die niet van hem is. Hij heeft er niet voor betaald”, verklaarde ze tijdens een telefoon naar het noodnummer. De politie van het South Euclid Police Department kwam ter plaatse, maar het meisje uit het Amerikaanse Ohio kreeg een koude douche.
16/01 09u30  Benzine of diesel? Bekijk hier welke auto vanaf hoeveel kilometer het voordeligst isElektrische en hybride wagens zijn in opmars, maar voor de meeste Vlamingen zijn ze nog te duur of niet praktisch genoeg. En dus sta je in de zoektocht naar een ­nieuwe auto toch weer vaak voor het ­dilemma: benzine, of toch diesel? Welke brandstof is het minst schadelijk voor het milieu en je portemonnee? We zochten het uit, en kwamen tot verrassende conclusies.
16/01 09u00  Dries Mertens schittert als Peter Pan op nieuwe kalender van NapoliDe meest originele aller voetbalkalenders is elk jaar die van Napoli. De Italiaanse topclub liet zijn voetballers de voorbije jaren al poseren als gladiatoren, koningen en andere historische figuren. Voor 2019 is het thema “sprookjes”. “De kalender grijpt terug naar de betoverende wereld van de jeugdjaren waar voetbal helemaal om passie draait en de spelers helden zijn. De scènes van de kalender zijn afkomstig uit wereldberoemde sprookjes zoals Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje en Pinocchio”, aldus Napoli.
16/01 08u45  14 doden bij aanslag op luxehotel, “alle terroristen uitgeschakeld”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn 14 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die gecommuniceerd werd door de Keniaanse president. Bij de aanslag werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie. Woensdagochtend werden bij een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en de terroristen ook alle jihadisten ‘geëlimineerd’.
16/01 08u30  Niet alles gaat van een leien dakje tijdens opnames van ‘Eigen kweek’: “Das ene veur de bloopers wè!”Telefoons raken vermist, lampen donderen naar beneden... Het zit de acteurs niet mee op de set van ‘Eigen kweek’. En dat levert heel wat hilarische bloopers op met Wim Willaert, Sien Eggers, Dirk van Dijck en Maaike Cafmeyer. Zij weten als geen ander een lach op het gezicht toveren van televisiekijkend Vlaanderen.
16/01 08u30  Nederlander snijdt bestuurder de pas af: “Hij had nog het lef om middenvinger uit te steken”Een bestuurder op de autosnelweg in Gent richting Antwerpen, is erg misnoegd over de manier waarop een Nederlandse auto hem de pas af sneed. Op de beelden is te zien hoe de donkere auto op het nippertje beslist om de afrit richting Antwerpen te nemen, en daardoor de andere auto hindert. “En alsof dat nog niet gevaarlijk genoeg was, had hij ook nog eens het lef om zijn middenvinger te tonen”, klonk het. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
16/01 07u45  15 doden bij aanslag op luxehotel: “Aanvallers viseerden Amerikaanse conferentie”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie.
16/01 07u45  Gif in sardineblikje wordt negen maanden oude pup Marley fataalDe negen maanden oude hond Marley is maandag vergiftigd. Dat gebeurde tijdens een wandeling in het bos met zijn baasje, Maxime Van Belle. “Het ging ineens zo snel. Na anderhalf uur bij de dierenarts kreeg ik telefoon dat Marley al niet meer ademde.”
16/01 07u45  Opsteker voor Van Avermaet: Bevin wint verrassend in Tour Down Under na contact tussen Philipsen en SaganGoed nieuws voor Greg Van Avermaet: de nul is nu al van het bord voor zijn nieuwe ploeg Team CCC nadat Patrick Bevin verrassend de sprint won in de tweede etappe van de Tour Dwon Under.
16/01 07u30  Voormalig miss België (21) gaat trouwen met broer van Louis Talpe (35)Romanie Schotte (21) heeft aangekondigd dat ze in het ­huwelijksbootje stapt. De aanstaande bruidegom van Miss België 2017 is Stefan Talpe (35), de broer van acteur en ­mediafiguur Louis Talpe. Schotte is al drie jaar samen met haar vriend en de trouwerij zou in september van dit jaar plaatsvinden.
16/01 07u30  In de Namibische woestijn speelt culthit ‘Africa’ van Toto tot het einde der tijdenIn de Namibische woestijn staat een muziekinstallatie die tot in de eeuwigheid Africa van Toto zal afspelen. Dat is te danken aan de Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf, de man achter het kunstwerk ‘Toto Forever’.
16/01 06u15  Ondergrondse boring door medewerker Telenet ligt aan oorzaak van gasexplosieVolgens netbeheerder Eandis is de oorzaak van de gasexplosie van afgelopen maandagmiddag te wijten aan een ondergrondse boring ter hoogte van het voetpad aan de Polenlaan.
16/01 06u15  Naakt beeld wordt geregeld omgedraaid, maar kunstenaar kan ermee lachenWie recent door de Gasthuisstraat in Aarschot kwam, merkte beslist op dat het bekende beeld van kunstenaar Wilfried De Cock weer eens met zijn voorkant naar de Gasthuiskapel stond gedraaid. Het werk van een moraalridder, of eerder van een grapjas?
16/01 05u45  Anderlecht praat met Oostenrijkse nummer tien, Ivan Santini op weg naar de uitgang?Anderlecht heeft een nieuwe piste voor de rol van spelverdeler. Het zit rond de tafel met de Oostenrijker Peter Zulj (25) van Sturm Graz. Die was dit seizoen al goed voor vijf goals en vier assists. Ivan Santini kan dan weer naar Saudi-Arabië voor veel geld.
16/01 05u00  SP.A’er Peter Vanvelthoven zegt politiek vaarwelSP.A-boegbeeld Peter Vanvelthoven stopt volledig met politiek. Dat bericht Het Belang van Limburg dinsdagavond laat.
16/01 03u15  Ongeziene nederlaag voor Theresa May: 432 parlementsleden keuren Brexit-akkoord af én motie van wantrouwenHet Britse parlement heeft gisteravond het Brexit-akkoord dat premier Theresa May onderhandelde met de EU, afgekeurd. Meer dan dubbel zoveel parlementsleden stemden tegen als voor. Een historische nederlaag voor premier May, wier regering vandaag al kan vallen. Een definitief einde van de Brexit-saga is nog maar eens uitgesteld.
16/01 03u15  Een ‘pilleke’ tegen de cholesterol: zo goedkoop dat we ze slikken zonder nadenkenDoor meer in te zetten op een gezonde levensstijl, zouden veel Belgen die nu cholesterolremmers ­nemen die pillen niet meer nodig hebben. Statines worden te makkelijk voorgeschreven, zeggen experts, zonder eerst de alternatieven te proberen. Hun nut wordt ook overschat: meer dan de helft van de ­gebruikers neemt ze niet zoals het hoort.
16/01 03u15  Zeker drie Red Lions mogen vrezen voor hun plaats: “Wie gokt op eigen wedstrijden, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal ­matchen van onze nationale hockeyploeg, en dat sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, ­onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden, dat is ons wel 150.000 keer gezegd.”
16/01 03u15  Recordaantal vacatures, maar werkgevers blijven (tevergeefs) zoeken naar de perfecte werknemerNog nooit zochten zoveel bedrijven naar nieuw personeel als vandaag. Duizenden vacatures raken niet ingevuld en daar lijkt de komende jaren geen verandering in te komen. De vijver met ‘perfecte’ kandidaten is leeggevist. En toch blijven werkgevers volgens de VDAB hengelen naar die ene witte raaf.
16/01 03u15  Er zijn 3.547 supermarkten in ons land, en toch komen er nog 450 bij. Is dat niet té veel?De supermarktoorlog draait niet alleen rond de laagste prijzen, maar ook over het aantal filialen. De volgende jaren ­komen er – door ­onder andere de komst van Jumbo en de uitbreidingsplannen van Albert Heijn en co. – nog eens ruim 450 bij in ons land. Zo stevenen we af op ruim 4.000 stuks. Is dat niet veel te veel?
16/01 03u15  COMMENTAAR. “Nog onderhandelen met de Britten lijkt weinig zin te hebben. Omdat ze het nooit eens zullen raken over wat ze willen”Het Brits parlement heeft de Brexit-deal van premier Theresa May weggestemd. Een historische nederlaag werd het: 432 stemmen tegen en slechts 202 stemmen voor. Het is ook een historische nederlaag door de samenstelling van het nee-front.
16/01 03u15  Ex-miss België gaat trouwen met broer Louis TalpeRomanie Schotte (21) heeft aangekondigd dat ze in het ­huwelijksbootje stapt. De aanstaande bruidegom van Miss België 2017 is Stefan Talpe (35), de broer van acteur en ­mediafiguur Louis Talpe.
16/01 03u15  Ian Thomas kiest voor radicaal nieuwe koersAmerika? Over and out! De Vlaamse Justin Bieber? Lang verleden tijd! De oude Ian Thomas (21) is niet meer, lang leve de nieuwe. Dat was de boodschap achter de showcase die Ian Thomas gisteravond in het Antwerpse Felix Pakhuis gaf. “Ik ben voortaan de man van volwassen pop r&b”, aldus Ian Thomas.
16/01 03u15  “Filip, schuif eens op!” Mathilde, altijd even elegantAltijd elegant, onze koningin Mathilde. Zelfs als ze zich in een nauwe ruimte tussen een stoel en haar man de koning moet wurmen.
16/01 03u15  Radio-icoon Lutgart Simoens (90) zegt openbaar leven vaarwelLutgart Simoens, een van Vlaanderens meest geliefde en gerespecteerde radiopersoonlijkheden, heeft besloten het openbare leven vaarwel te zeggen.
16/01 03u15  Voor tienduizend euro zette hij je op de lijst: “Rond hem hangt een netwerk van mensen die geld en namen verzamelen”Mensensmokkel, criminele organisatie, passieve corruptie en afpersing. Het zijn zware feiten waarvan het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (44, N-VA) wordt beticht. Hij zou voor tien­duizenden euro humanitaire visa verkocht hebben aan christenen die uit Syrië en Irak naar ons land geholpen werden. ­Kucam werd gisteren opgepakt.
16/01 03u15  Nervositeit bij andere partijen na demarche van De Wever: wordt Crevits zijn grote uitdager?Een dag na de opvallende kandidatuur van Bart De Wever steken de andere partijen intern de koppen bij elkaar. Maar voorlopig schuift niemand een tegenkandidaat voor het minister-presidentschap naar voren. Ook op concurrenten voor kandidaat-premier Jan Jambon blijft het wachten. “Wij laten De Wever onze agenda niet bepalen”, klinkt het.
16/01 03u15  Huisonderwijzers in het verweer: “Wij zijn niet geradicaliseerd”“Ik ben Kim, mama van Alexandra (8). Mijn dochtertje heeft ASS (autisme) en huis­onderwijs is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.” Het verhaal van Kim is slechts één van de vele die online gedeeld worden door ­ouders die thuis lesgeven.
16/01 03u15  Gerechtsdeurwaarder veroordeeld voor verduistering van 453.000 euroDe correctionele rechtbank van Bergen heeft dinsdag een ontslagnemende gerechtsdeurwaarder veroordeeld tot drie jaar celstraf, voor de helft met vijf jaar uitstel, en een boete van 6.000 euro voor verduisteringen van 453.000 euro.
16/01 03u15  Menigte aan Brits parlement uitzinnig nadat brexitdeal verworpen wordtDe leden van het Britse Lagerhuis hebben dinsdagavond een stemming gehouden over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Met 202 ja-stemmen en 432 nee-stemmen mogen we spreken van een historische nederlaag voor May. De menigte die was samengekomen aan het Brits parlement was daar duidelijk erg blij mee.
16/01 01u00  ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ruiten van het Aalsterse stadhuisAls Tim Wauters (31) van ‘Temptation Island’ niet aan het feesten is, is hij naarstig aan het werk. ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ruiten van het Aalsterse stadhuis en krijgt veel aandacht. “Ik ben altijd vriendelijk, iedereen mag een foto vragen.”
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

49x Moorden bleven bijna onopgemerkt, maar Limburgse speurders ontmaskerden “natuurlijke overlijdens” dankzij nieuwe techniek23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Limburgse speurders hebben vorig jaar door een nieuwe aanpak drie moorden ontmaskerd, die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. In twee gevallen zitten de verdachten ook in de cel. “Dit systeem drijft op enthousiasme van speurders en wetsdokters”, zegt advocaat-generaal Patrick Boyen. Hij vindt dat de overheid meer middelen moet vrijmaken.
29x Parket start onderzoek naar omstreden rusthuis nadat demente vrouw (91) onderkoeld geraakte in tuin23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: De zorginspectie en het parket zijn gisteren een onderzoek ­gestart naar een rusthuis in Overijse, nadat een 91-jarige vrouw met ­dementie daar ’s nachts kon buitenwandelen. Ze werd pas ’s morgens zwaar onderkoeld aangetroffen in de tuin en verkeert in levensgevaar. De uitbater kwam al meermaals in opspraak. “We kregen zelfs klachten dat er ’s nachts alleen maar een con­ciërge rondloopt.”
28x Annemie Struyf zoekt Vlamingen die naar het hoge noorden verhuizen23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Annemie Struyf is op zoek naar Vlamingen die nog dit jaar naar het hoge noorden – Zweden of Noorwegen – verhuizen. Want daar zal de opvolger van Eviva España zich afspelen.
28x Pol Van Den Driessche zegt nationale politiek vaarwel23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: N-VA-senator Pol Van Den Driessche zal bij de verkiezingen van 26 mei geen kandidaat zijn. Hij wil de vernieuwing bij de West-Vlaamse poot van N-VA alle kansen geven, maar dan achter de schermen als communicatieadviseur.
27x Aanslag Joods Museum: werden camerabeelden van Nemmouche “vervalst”?23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Heeft de politie de beelden van de schutter van het Joods Museum vervalst, zoals de advocaten van Mehdi Nemmouche (33) beweren? Onderzoeksrechter Berta Bernardo Mendez kwam daar gisteren in de assisenzaal nog even op terug: “We hebben het beeld enkel beter leesbaar willen maken.”
27x CLUBNIEUWS. Genk moet sterkhouder mogelijk enkele weken missen, Antwerp houdt Edmilson in de gaten23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Met nog acht dagen te gaan op de transfermarkt is Antwerp nog op zoek naar spelers die een onmiddellijke versterking kunnen zijn. Één van de jongens die het in dat opzicht van dichtbij in de gaten houdt is Junior Edmilson. Sander Berge, het 20-jarige Noorse wonderkind van Genk, heeft een blessure opgelopen aan het linkerbeen. De precieze aard van het letsel is nog niet bekend, maar enkele weken onbeschikbaarheid lijkt mogelijk. Uw clubnieuws van de dag.
26x Transfer Bezus van STVV naar AA Gent nog niet afgerond: dat hangt af van... Zulte Waregem23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: AA Gent heeft Roman Bezus (28) zo goed als beet. De Oekraïense spelmaker legde gisteren het eerste deel van zijn medische tests af bij AA Gent en vandaag het tweede. Daarna kan hij een overeenkomst voor 3,5 jaar tekenen in de Ghelamco Arena. AA Gent zou 1 miljoen euro betalen voor de offensieve middenvelder.
26x Ian Thomas gaat acteren in ‘Familie’, maar zo zag hij eruit in zijn eerste rolletje op tv23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Twaalf jaar nadat hij zijn debuut op televisie maakte in de serie Spoed, gaat zanger Ian Thomas (21) aan de slag bij ­Familie. Daarin speelt hij “een vlotte ingenieur”.
24x Van zijn liefde voor de juf tot het laatste bizarre bezoek: het verhaal van Kim De Gelder, de jongen die seriemoordenaar werd23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Zijn meesters, zijn juffen. Zijn familie. Zijn ouders, die langzaam de greep op hun vreemde zoon verloren. Zijn klasgenoten. Die ene jeugdvriend, die hij bedolf onder de cadeaus. Zijn collega’s. De boerin, die zonder argwaan de watercontroleur binnenliet. Niemand zag in die bleke, magere jongen de kille moordenaar die sinds januari 2009 de dood van vier mensen, onder wie twee baby’s, op zijn geweten heeft. Dit is het verhaal van ‘de jongen die nooit iets vergeet’.
23x Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om Julen te bereiken23/01 00u30 - Het Nieuwsblad: Reddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Zijn ouders José en Victoria zijn de wanhoop nabij nu de reddingsactie opnieuw vertraging heeft op­gelopen door “technische moeilijkheden”. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut.

Statistieken

Artikels:
33542
Gelezen:
25739
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven