dinsdag 20 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Dit is de deal die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic sloot met het gerecht Dejan Veljkovic is dinsdag vrijgelaten in het onderzoek naar gesjoemel in het voetbal en zal als spijtoptant meewerken met het gerecht. Kris Luyckx, zijn advocaat, gaf zopas meer uitleg bij de deal. Hij komt er met 5 jaar voorwaardelijk vanaf als hij alles vertelt wat hij weet.
20/11 16u45  Black Friday: hoe weet je of je echt een koopje doet? Of wacht je beter tot de solden? Black Friday staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben. De dag waarop Amerikanen een dagje vrij hebben om te bekomen van Thanksgiving en megakortingen de start van het kerstshoppen inluiden, heeft intussen ook onze winkels veroverd - online én offline. Maar hoe herken je nu een echt koopje? En wacht je toch niet beter gewoon de solden af? Wij vroegen het aan retail-experts Jorg Snoeck en Gino Van Ossel.
20/11 16u15  Advocaat doodrijder: “Natuurlijk is hij schuldig aan de dood van Julie. Maar hij niet alleen” David D., de veertiger uit Evergem die vorig jaar zwaar onder invloed van drank en drugs de 22-jarige Julie Roelens doodreed in Ertvelde, hoopt in beroep op strafvermindering. “Ja, D. is schuldig aan de dood van Julie. Maar niet alleen, ook Julie draagt een deel van die verantwoordelijkheid”, meent zijn nieuwe advocaat Filip Van Hende.
20/11 16u15  Vera had één woordje misverstaan, maar het werd haar dood. Nu is de schuldige veroordeeld tot één jaar cel De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar Vera Mol (17) uit het Nederlandse Den Haag dodelijk verongelukte, is veroordeeld tot één jaar cel. Ook moet hij de ouders van het meisje 140.000 euro betalen.
20/11 16u15  Leuvense oogarts roept op kinderen te laten buiten spelen om bijziendheid te voorkomen Professor Ingele Casteels, diensthoofd oogziekten aan het UZ Leuven, roept ouders op om hun kinderen enkele uren per dag te laten buiten spelen in het volle daglicht. Het is volgens haar de enige behandeling waarvan bewezen is dat ze het ontstaan van bijziendheid kan voorkomen en ook nuttig als behandeling van dit oogprobleem.
20/11 16u00  QUIZ. Weet jij perfect welk bier in welk glas hoort? Onze verkiezing van ‘Het Beste Café van Vlaanderen’ loopt als een trein. Voor wie toch nog twijfelt aan zijn favoriet, hebben we echter hulp klaar. Want elk zichzelf respecterend café schenkt zijn bier natuurlijk in het juiste glas. Maar herken jij aan het glas welk bier er geschonken wordt?
20/11 16u00  Eigenaar bungeejumpbedrijf krijgt één jaar cel na dodelijke sprong van Nederlands tienermeisje De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar Vera Mol (17) uit het Nederlandse Den Haag dodelijk verongelukte, is veroordeeld tot één jaar cel. Ook moet hij de ouders van het meisje 140.000 euro betalen.
20/11 16u00  Dries Mertens: “Ik vind het niet kunnen dat ik bij Napoli op de bank zit” Dries Mertens heeft zijn ongenoegen geuit over zijn situatie bij zijn club Napoli, waar hij onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti niet altijd in de basisploeg staat. “Ik vind het niet kunnen, en dat heb ik hem (Ancelotti, nvdr) ook gezegd”, zegt de Leuvenaar in een interview met weekblad Humo.
20/11 15u30  UEFA-voorzitter gelooft niet in plannen van Pro League om macht makelaars in te perken Sommige voorstellen die in de schoot van het Propere Handen-onderzoek zijn ontsproten aan het brein van onze grote clubs, zijn behoorlijk revolutionair. In die mate zelfs dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin er niet in gelooft. Dat vertelde hij in Brussel.
20/11 15u30  Brandstichting in frituur in Diest kost bijna het leven aan mede-uitbaatster Voor de correctionele rechtbank in Leuven is dinsdag het proces begonnen tegen Filip L. De 44-jarige man wordt beschuldigd van poging tot moord op zijn toenmalige vriendin. In de zomer van 2015 stichtte hij brand in zijn frituur in Diest terwijl de vrouw boven lag te slapen. Ze ontsnapte op het nippertje aan de dood.
20/11 15u30  Keanu (20) kan opnieuw lopen na horrorcrash met maïshakselaar: “Eén ding heb ik nu wel geleerd” Keanu Scheldeman, de jongeman die twee maanden geleden verblind door de laagstaande zon met zijn auto inreed op een maïshakselaar, kan opnieuw lopen. De Moorsledenaar liep bij de horrorcrash verschillende breuken op, maar herstelt goed.
20/11 15u15  De Wever licht ‘Bourgondische coalitie’ toe: “Veel kiezers van N-VA en SP.A gaan dit geen fijne gedachte vinden” De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft dinsdagmiddag een toelichting gegeven over de beslissing om coalitiegesprekken te starten met Open VLD en SP.A. De keuze voor de socialisten is opvallend, realiseert de burgervader zich: “Veel kiezers van N-VA en SP.A gaan dit geen fijne gedachte vinden.” Hij benadrukte bovendien dat het geen afrekening van Kris Peeters en CD&V is.
20/11 14u45  Rode Duivels blijven ondanks bolwassing in Zwitserland wel nummer één van de wereld De Rode Duivels gaan niet naar de Final Four van de Nations League: weg kans dus op die allereerste trofee voor onze Gouden Generatie. En ook financieel is het een streep door de rekening. De Belgische voetbalbond kreeg een startpremie van 2,25 miljoen euro en daar blijft het ook bij. Bij deelname aan de ­Final Four kwam daar minstens 7 miljoen euro bij, bij eindwinst zou dat zelfs oplopen tot 8,25 miljoen extra.11 
20/11 14u30  Problemen met Facebook? Je bent niet alleen In heel Europa en aan de westkust van de Verenigde Staten melden gebruikers problemen met Facebook. Op je computer krijg je simpelweg de melding dat de ‘service onbeschikbaar’ is, de app lijkt op dit moment echter geen problemen te geven.16 
20/11 14u30  Yannick Carrasco kon niet meespelen met de Rode Duivels omdat hij ploegmaat gebroken neus sloeg Yannick Carrasco heeft op training bij zijn Chinese club Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus geslagen. Volgens VTM Nieuws is dat de reden waarom Carrasco de voorbije week niet kon meedoen met de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (2-0-zege) en Zwitserland (5-2-verlies). Zijn paspoort zou immers zijn afgenomen. Het voorval dateert al van augustus, maar nu pas werd er ruchtbaarheid aan gegeven. De Rode Duivel heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden.11 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/11 16u15  Mpoku aanvaardt excuses van Kortrijk-fan die apengebaren maakte: “We maken allemaal fouten”KV Kortrijk moet een straf vrezen voor mogelijk racistisch gedrag vanuit de tribunes naar enkele Standard-spelers. De Congolees Paul-José Mpoku had na de wedstrijd geklaagd dat er apengebaren werden gemaakt naar hem en ploegmakker Christian Luyindama. Eén supporter voelde zich aangesproken en bood Mpoku zijn excuses aan, die door de speler meteen werden aanvaard.
13/11 15u45  ACV verwerpt akkoord bij Bpost: “We krijgen het heel moeilijk verkocht aan onze leden”Het ACV verwerpt het voorakkoord bij Bpost. Gestaakt wordt er voorlopig niet. Donderdag overleggen de bonden. Ook de socialistische en liberale vakbonden krijgen het voorakkoord maar moeilijk verkocht aan hun achterban.
13/11 15u45  Daar is de winter: overdag niet warmer dan 5 graden, ’s nachts overal vrieskouHet is mooi geweest, de zomer en de herfst. De temperaturen zijn bijna iedere dag vlotjes boven de 10 graden uitgestegen. Maar daar lijkt nu stilaan een einde aan te komen. Vanaf begin volgende week wordt het overdag niet warmer dan 5 graden en ’s nachts gaat het op de meeste plaatsen vriezen.
13/11 15u30  Zeer zware hinder op Antwerpse ring richting Nederland door zwaar ongeval met vier vrachtwagens en twee auto’sDe Antwerpse ring is in de richting van Nederland bijna volledig versperd ter hoogte van Antwerpen-Oost. Daar vond een grote botsing plaats tussen vier vrachtwagens en twee personenauto’s. De hinder kan nog heel lang duren, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Rijd dus om als het kan, luidt het advies.
13/11 15u30  Bpost belooft 1.000 extra medewerkersIn het voorakkoord met de vakbonden belooft de directie van Bpost om tijdelijk 1.000 voltijdse medewerkers extra aan te werven, bovenop de openstaande vacatures. Dat is vernomen bij ACOD en VSOA. Toch belooft het nog een moeilijke klus te worden om het personeel te overtuigen van het akkoord.
13/11 15u30  Gasfles ontploft in traiteurbedrijf: eigenaar zwaar verbrand, oorzaak wordt onderzochtIn een traiteurbedrijf in Ardooie is de eigenaar van de zaak dinsdag ernstig gewond geraakt bij de explosie van een gasfles. Het slachtoffer werd met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Gent. Zijn toestand zou niet levensbedreigend zijn. Dat is vernomen van de brandweer.
13/11 15u30  Anderlecht-aanvoerder Trebel vandaag onder het mes bij Duitse specialisteAdrien Trebel wordt vandaag/dinsdag geopereerd. De Franse Anderlecht-aanvoerder sukkelt al sinds het begin van het seizoen met een blessure aan de buikspieren. Dat heeft paars-wit bekendgemaakt op Twitter.
13/11 15u30  Voormalige concentratiekampbewaker (94) “wist niets van massamoord”Een 94-jarige man die in Duitsland terechtstaat voor medeplichtigheid aan de massamoord op gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s in een concentratiekamp in Polen, heeft op de eerste zitting gezegd dat hij uit schrik niet in opstand durfde komen tegen zijn oversten.
13/11 15u30  Broers Abdeslam bereidden aanslagen Parijs voor via nepaccounts op FacebookDe broers Salah en Brahim Abdeslam en Ahmad Dahmani hebben valse Facebook-accounts gebruikt om onderling te communiceren en om toekomstige aanslagen voor te bereiden. Dat meldt het tijdschrift L’Express en Jean-Charles Brisard, directeur van het Centre d’Analyse du Terrorisme (CAT), heeft dat dinsdag bevestigd op Twitter.
13/11 15u15  Stoelendans in Witte Huis gaat voort: “Trump gaat opnieuw een minister ontslaan”Donald Trump maakt zich op voor een zoveelste stoelendans. Een week na het ontslag van Jeff Sessions is het nu Kirstjen Nielsen, minister van Binnenlandse Veiligheid, die op de wip zit. De president heeft al aan meerdere adviseurs gezegd dat hij haar gaat ontslaan, meldt The Washington Post.
13/11 15u00  Antwerpse ring versperd richting Nederland door zwaar ongeval met vier vrachtwagens en twee auto’sDe Antwerpse ring is in de richting van Nederland bijna volledig versperd ter hoogte van Antwerpen-Oost. Daar vond een grote botsing plaats tussen vier vrachtwagens en twee personenauto’s. De hinder kan nog heel lang duren, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Rijd dus om als het kan, luidt het advies.
13/11 14u30  Antwerpse ring is volledig versperd richting Nederland door ongeval met 3 vrachtwagensDe Antwerpse ring is in de richting van Nederland volledig versperd ter hoogte van Antwerpen-Oost. Drie vrachtwagens botsten er op elkaar. De hinder kan nog lang duren, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
13/11 14u30  De droom van Theo Francken: “Een eliteschool voor iedereen, niet enkel zoontjes van advocaten en dokters”Door zijn drukke bezigheden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie is het nu niet aan de orde, maar Theo Francken weet al goed wat hij zou willen doen als hij geen deel meer uitmaakt van de regering. “Ik droom ervan om een school op te richten”, zei Francken maandag op Radio 1. “Elitair aan de uitstroom, niet aan de instroom.”
13/11 14u30  Lachgas inhaleren en je bent even in de zevende hemel: maar dit zijn de risico’sZilveren slagroompatroontjes die normaal in de keuken worden gebruikt, zijn de jongste jaren steeds populairder als snuifmiddel om even in een roes te geraken. Goedkoop, gewoon verkrijgbaar in de handel en heel onschuldig. Zo lijkt het toch. Want de risico’s zijn groter dan gedacht, waarschuwen politie en hulpverleners.
13/11 14u30  Studenten zijn stampvolle treinen beu: "Conducteur werd bijna verpletterd"Enkele tientallen studenten die elke zondagavond om 20.42 uur de trein nemen naar Gent zijn het beu dat ze weinig of geen plaats hebben in de wagons. “Vorige zondag konden slechts vijf van ons opstappen.”
13/11 14u00  Vincent Kompany doet oproep voor BENE-Liga: “Ik snap niet waarom ze dat niet doen”Naar aanleiding van de geruchten over de oprichting van de prestigieuze “Super League”, doet Vincent Kompany een oproep voor een BENE-Liga. Een competitie met de beste ploegen van België en Nederland met het niveau opkrikken en zo de kloof met de top weer kleiner maken.
13/11 14u00  Ex-baas Patrick Lefevere vraagt zich af of 52-jarige Tafi ze nog alle vijf op een rijtje heeftAndrea Tafi blijft over de tongen gaan nu de 52-jarige Italiaan de wens heeft geuit om op 14 april aan de start te staan van Parijs-Roubaix, de klassieker die hij in 1999 won. Zijn toenmalige baas Patrick Lefevere heeft de Italiaan net niet gek verklaard.
13/11 14u00  Sommige milkshakes bevatten 39 lepels suikerDat milkshakes niet gezonder zijn dan een glas water, zover waren we ondertussen al. Maar om na te gaan hoe ongezond ze precies zijn, ging de Britse non-profitorganisatie Action on Sugar na hoeveel calorieën en suiker er precies zitten in enkele populaire shakes die in de ketens worden verkocht.
13/11 13u45  Vrouw breekt meerdere ribben na stevige val in zinkgatEen vrouw is zondag in de Chinese stad Lanzhou opgeslokt door een zinkgat. Op bewakingsbeelden valt te zien hoe een deel van een stoep plots naar beneden zakte. De onfortuinlijke dame verdween prompt in het gat, maar was niet in levensgevaar.
13/11 13u15  Gokken, drank en vrouwen: kelner maakt op Mallorca grote sier met 300.000 euro die hij van vriend stalEen ex-kelner van het Blankenbergse restaurant Oesterput moest voor de rechter verschijnen omdat hij jarenlang geld ontvreemde uit de kassa. Tom M. daagde echter niet op. Momenteel woont hij in Mallorca, waar hij de 300.000 euro verbrast aan gokken, drank en vrouwen. “Ik ben er nog altijd kapot van”, zegt zijn toenmalige baas en vriend.
13/11 13u15  Vlaamse ISIS-strijder vanuit Syrische gevangenis: “Van mijn familie hoor ik niets, misschien zijn ze ziek”Een ISIS-strijder uit Vilvoorde heeft openhartig verteld over zijn drijfveren om naar Syrië te trekken en hoe hij ontstaan van terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) daar meegemaakt heeft. Hamsa Nmili zit nu opgesloten in een gevangenis in Syrië, waar VRT-journalist Rudi Vranck en zijn team hem konden strikken voor een gesprek.
13/11 13u15  Een erfenis om u tegen te zeggen: deze iconische personages werden bedacht door Stan LeeMet Stan Lee is de film- en stripwereld een grootheid verloren. Iemand die er tot zijn 95ste in slaagde om personages te creëren die de geschiedenis zullen ingaan als enkele van de meest populaire superhelden die de wereld ooit gekend heeft. Wij lijsten de bekendste op.
13/11 13u00  Na Roundup worden nu ook andere onkruidverdelgers verboden: "En er zijn geen alternatieven"Uw gazon perfect groen ­houden wordt straks een hele uitdaging. Na “allesverdelger” Roundup mogen vanaf 31 december ook de “selectieve onkruidverdelgers” – die het gras ongemoeid laten maar het onkruid ertussen vernietigen – niet meer worden verkocht. “Wie geen onkruid wil, gaat het met de hand moeten uittrekken”, waarschuwt de industrie.
13/11 12u45  Oekraïense politie bevrijdt 100 mensen uit slavenarbeidDe Oekraïense politie heeft bijna 100 mensen uit slavenarbeid bevrijd. De slachtoffers hadden al meerdere jaren dagelijks tot 13 uur zonder verloning gewerkt op velden van een landbouwonderneming in de buurt van Odessa, zo zei het parket dinsdag.
13/11 12u00  Lichaam van man gevonden in Ieperleekanaal in MerkemIn het Ieperleekanaal in Merkem (West-Vlaanderen) is dinsdagochtend het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Het lijkt te gaan om een wanhoopsdaad.
13/11 12u00  Cristiano Ronaldo steelt ook de show op Masters tennis, maar is duidelijk zelf ontgoocheld met resultaatCristiano Ronaldo heeft balgevoel en staat maar wat graag in de schijnwerpers. En toen hij tijdens een wedstrijd van Novak Djokovic op de ATP-Finals in Londen een bal zijn richting uit zag komen, zag hij zijn kans schoon om ook hier de show te stelen. Zijn vriendin Georgina Rodriguez moest meteen wijken en Ronaldo ving de bal ook, maar de Portugese superster was duidelijk ontgoocheld dat hij hem niet kon vasthouden. Hou het toch maar bij voetballen, Cristiano...
13/11 12u00  Naam van baby Pippa Middleton is bekendOp maandag 15 oktober beviel Pippa Middleton (35) van haar eerste kindje. Het werd een jongetje en nu pas is zijn naam bekend geraakt: Arthur Michael William Matthews. Een keuze met heel veel symbolische verwijzingen in.
13/11 11u45  Elektricien (29) bracht Vietnamese vrouw op brute wijze om het leven op dag van aankomst in ons landDe 29-jarige elektricien John V. uit Zonnebeke heeft bekend dat hij de Vietnamese Nguyen Thi Xuan (28) al op de dag van haar aankomst in ons land met bruut geweld om het leven bracht. Dat meldt Focus WTV. Er zouden echter nog veel tegenstrijdigheden zijn in zijn verhaal.
13/11 11u45  Slecht nieuws voor tuiniers: na Roundup worden nu ook andere onkruidverdelgers verbodenUw gazon perfect groen ­houden wordt straks een hele uitdaging. Na “allesverdelger” Roundup mogen vanaf 31 december ook de “selectieve onkruidverdelgers” – die het gras ongemoeid laten maar het onkruid ertussen vernietigen – niet meer worden verkocht. “Wie geen onkruid wil, gaat het met de hand moeten uittrekken”, waarschuwt de industrie.
13/11 11u45  Victoria's Secret excuseert zich na uitspraken over transgender en plus-sizemodellenDe marketingbaas van Victoria's Secret vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die zouden de 'fantasie' van het merk doorbreken. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse Vogue. Na luide kritiek op sociale media bood hij zijn excuses aan.
13/11 11u30  ‘Vampierdoder’ ook in beroep geïnterneerd voor onthoofden van partnerKris V.M. (43), de ‘vampierdoder’ uit Vurste, wordt ook in beroep geïnterneerd voor het wurgen en onthoofden van zijn partner Stefanie Reybroeck in 2014. Dat heeft het hof van beroep in Gent dinsdag beslist.
13/11 11u30  Victoria's Secret excuseert na uitspraken over transgender en plus-sizemodellenDe marketingbaas van Victoria's Secret vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die zouden de 'fantasie' van het merk doorbreken. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse Vogue. Na luide kritiek op sociale media bood hij zijn excuses aan.
13/11 11u00  Blonde oplichtster (39) slaat opnieuw toe: “Al vier truckers gepluimd voor haar borstvergrotingen”De 39-jarige I.L, een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur uit Tongeren, zit sinds maandag opnieuw in de gevangenis voor oplichting. De blondine is niet aan haar proefstuk toe. “Die vrouw heeft al vier mannen, allemaal truckers, gepluimd. Ik kan er een boek over schrijven”, zegt een slachtoffer.
13/11 10u45  Meerdere piloten maken melding van ufo boven Ierland: “Zeer helder licht”De Ierse luchtvaartautoriteiten hebben een onderzoek geopend naar meldingen van meerdere piloten over ufo’s. Dat schrijft BBC dinsdag. Een piloot had het over een ongeïdentificeerd vliegend object toen zij het luchtruim van Ierland binnenvloog.
13/11 10u45  Vluchtelingenkinderen weten met hun vreugde geen blijf wanneer ze voor het eerst sneeuw zienAfgelopen zaterdag heeft het lichtjes gesneeuwd in de Canadese stad Toronto. Voor de lokale bevolking niet zo opzienbarend, maar voor deze twee vluchtelingenkinderen uit Eritrea lag dat wel anders. Voor de jongen en het meisje was het immers de eerste keer dat ze sneeuw zagen, en dat zorgde voor erg vreugdevolle taferelen.
13/11 10u45  Wordt de kilo binnenkort anders gemeten? Maatstaf van alle andere kilogrammen heeft gewicht verlorenLe Grand K, de kilo die als maatstaf geldt voor alle andere kilogrammen ter wereld, verliest mogelijk zijn status. Deze ‘standaardkilo’, die in 1889 in gebruik werd genomen, is namelijk op mysterieuze wijze van gewicht veranderd. Wetenschappers pleiten nu voor een andere meetmethode.
13/11 10u45  Olifanten zetten stropers die uit zijn op ivoor zelf buitenspel: “Heel merkwaardig”Vijftien jaar lang werd Mozambique geteisterd door oorlog, een oorlog die deels gesponsord werd door olifanten te doden voor hun ivoor. Nu stellen wetenschappers vast dat de olifanten in het land zo hun eigen oplossing gevonden hebben om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt.
13/11 09u30  Miss België Angeline met opvallende poppy-jurk naar Miss WorldMiss België Angeline Flor Pua (23) is dit weekend gearriveerd in Sanya op het Chinese eiland Hainan, waar op 8 december de Miss World-verkiezing plaatsvindt. Ze zal er te zien zijn in creaties van Atelier ExC.
13/11 09u15  De grootste verrassing komt van Jeroen in de ontknoping van ‘Boer zkt Vrouw’Van in het begin was het duidelijk voor boer Jeroen (29): het moest en zou Severien worden. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar de verrassing is compleet wanneer de boer vanuit Duitsland aankomt op de ontknopingsaflevering van ‘Boer zkt Vrouw’.
13/11 09u15  Vrouw van Michael Schumacher geeft fans hoop: “Hij is een vechter en geeft niet op”In december is het al vijf jaar geleden dat Michael Schumacher een tragisch ski-ongeluk had. Zijn vrouw Corinna geeft de hoop op herstel na al die jaren echter nog niet op. Dat zegt ze in een openhartige brief aan een fan, die daarmee naar buiten komt in het Duitse magazine Bunte en meteen de vele fans hoop geeft.
13/11 09u00  Vrouw van Schumacher: “Michael is een vechter en geeft niet op”In december is het al vijf jaar geleden dat Michael Schumacher een tragisch ski-ongeluk had. Zijn vrouw Corinna geeft de hoop op herstel na al die jaren echter nog niet op. Dat zegt ze in een openhartige brief aan een fan.
13/11 09u00  Ouders overleden Emma (19) kunnen bestellingen snoep nauwelijks volgen: “Ze zou zo trots geweest zijn”De Roeselaarse Emma Degryse (19) verloor op 16 oktober de strijd tegen een hersentumor. Net ervoor zette ze een snoepjesactie op poten ten voordele van Make-A-Wish. Op vraag van Emma zetten haar familie en vrienden de actie nu met succes verder.
13/11 09u00  Telefoontje na moord op Jamal Khashoggi “duidt op betrokkenheid Saudische kroonprins”Er zijn sterke aanwijzingen dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman betrokken is bij de dood van de regeringskritische journalist Jamal Khashoggi. Een lid van het commando dat de journalist in het Saudische consulaat in Istanboel ombracht, belde kort daarna met een overste. “Vertel het jouw baas”, zei de man volgens The New York Times. Amerikaanse inlichtingendiensten vermoeden dat met “baas” de kroonprins wordt bedoeld, ook al valt zijn naam niet.
13/11 08u45  “Albert II deed Delphine Boël in verzegelde brief voorstel om haar in alle stilte te erkennen”Enkele weken voor ze in 2013 naar de rechter stapte, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. Dat berichten Le Soir en Sudpresse dinsdag. De bemiddeling voorzag in een verzegelde brief waarin Albert II erkende dat zij zijn dochter was, maar de brief mocht pas na de dood van de koning worden geopend.
13/11 08u45  Binnenschip gezonken na frontale aanvaring op AlbertkanaalDoor een frontale aanvaring tussen twee schepen op het Albertkanaal in Herentals is een binnenschip gezonken. Alle aanwezigen aan boord konden in veiligheid worden gebracht.
13/11 08u30  Drie jaar cel gevraagd voor ‘seksmaniak’: “Hij vroeg zelfs minderjarige haar vagina te laten piercen”Het openbaar ministerie vraagt in beroep drie jaar cel voor een 35-jarige man uit Aalter die twee meisjes uit Aalter zou hebben verkracht. Op het moment van de feiten was een onder hen nog minderjarig.
13/11 08u30  Dankzij ‘Team Scheire’ kan Tima (12) voortaan alleen naar schoolHoe kan je je zware boekentas meezeulen naar school als je in een rolstoel zit? Het Canvas-programma Team Scheire schoot de 12-jarige Tima Aydir uit Turnhout te hulp. “Dankzij hun oplossing hoeft mijn mama niet meer met me mee te gaan.”
13/11 08u00  Zwangere vriendin doet boekje open over acteur uit ‘De Buurtpolitie’: “Ik heb zijn duistere kanten ontdekt”Doodsbedreigingen, torenhoge schulden, ziekelijke verwijten. De zwangere vriendin van acteur Souliman De Croock (33), beter bekend als Aziz uit ‘De Buurtpolitie’, heeft weinig goeds te vertellen. In het weekblad Dag Allemaal doet ze een boekje open over hem.
13/11 07u30  Michael Verschueren sportieve baas bij Anderlecht, wat met Luc Devroe?Na de moeizame heenronde en de Europese afgang, begon Marc Coucke nogmaals aan een analyse van Anderlecht. Het plan ligt op tafel om Michael Verschueren (mee) de sportieve lijn van RSCA te laten bepalen, want als zoon van legendarisch clubmanager Michel Verschueren kent hij de club door en door. Of dat dan samen met Luc Devroe – wiens transferbeleid geen onverdeeld succes was – moet gebeuren, is niet duidelijk.
13/11 07u15  Vrouwelijke supporter valt G-voetballers aan: “toen ze zagen dat wij trainingspakken van Cercle droegen, liep het fout”Een vrouwelijke fan van Club Brugge viel zaterdagavond een wagen met daarin drie G-voetballers van Cercle Brugge aan. Een van de jongens kreeg zelfs een slag. “Hij is zelf Club-supporter. Die jongen begrijpt niet wat er gebeurd is.”
13/11 07u15  Te koop: de keten die niet geloofde in internet en kans om Bol.com te kopen links liet liggenDe familie Blokker zet na 122 jaar haar eigen winkel­keten in de etalage. Sinds de dood van sterkhouder Jaap Blokker kwam de huishoudwinkel in moeilijk vaarwater terecht. De keten die zelf de traditionele kruidenierszaak de ­vernieling in duwde, wordt nu op zijn beurt gewurgd door webwinkels, een concept waar de familiale eigenaars niet in geloofden.
13/11 07u15  WWF roept op: “Geef wat minder eten aan je dikke kat en wat meer aan jaguars”Terwijl in België 36 procent van de twee miljoen katten met overgewicht kampen, heeft ’s werelds grootste kat, de jaguar, de grootste moeite om voldoende eten te vinden en zich voort te planten. Wereldnatuurfonds WWF lanceert daarom een campagne om Belgen op te roepen wat minder aan hun katten te geven en meer aan de jaguar door de programma’s van de organisatie ter bescherming van die bedreigde diersoort te ondersteunen.
13/11 07u00  Man die tien jaar geleden zoontje doodsloeg opnieuw opgepakt voor zwaar geweld tegen zijn babyTien jaar nadat hij in de gevangenis belandde voor het doodslaan van zijn zes maanden oude zoontje, zit Cédric V.R. (36) opnieuw in de cel. Ditmaal omdat hij zijn dochtertje van drie maanden op de grond gegooid heeft omdat ze te hard huilde. Het meisje vecht voor haar leven, meldt Het Laatste Nieuws.
13/11 06u45  Man die tien jaar geleden zoontje doodsloeg zit opnieuw in gevangenis voor geweld tegen babyTien jaar nadat hij in de gevangenis belandde voor het doodslaan van zijn zes maanden oude zoontje, zit Cédric V.R. (36) opnieuw in de cel. Ditmaal omdat hij zijn dochtertje van drie maanden op de grond gegooid heeft omdat ze te hard huilde. Het meisje vecht voor haar leven, meldt Het Laatste Nieuws.
13/11 05u45  Een op de vijf bedrijven slachtoffer van fraude vorig jaarHet voorbije jaar heeft een op de vijf bedrijven in België te maken gekregen met fraudeurs. Dat blijkt uit een studie van het adviesbureau BDO België. Gemiddeld kost de fraude per incident 150.000 euro. In 2 procent van de gevallen loopt het verlies op tot meer dan 1 miljoen euro.
13/11 05u45  Democraten snoepen senaatszetel van Republikeinen af in ArizonaBijna een week na de Congresverkiezingen in de VS hebben de Democraten de strijd om de senaatszetel in de staat Arizona gewonnen tegen de Republikeinen van Amerikaans president Donald Trump. De Democratische kandidate Kyrsten Sinema haalde het van haar Republikeinse opponent Martha McSally.
13/11 03u15  School veroordeeld voor weigeren jongen (10) met Downsyndroom: “Plots wilde niemand nog lesgeven aan onze Maxim”Een basisschool is veroordeeld omdat ze een jongen met down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden. Ze adviseerde de ouders om hem van school te laten veranderen. De veroordeling is een belangrijk precedent, vindt het gelijkekansencentrum Unia. “Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.”
13/11 03u15  Hoe ex-parlementslid Van Eyken en zijn vrouw erin slaagden bewijsmateriaal te vernietigen toen advocaat even niet keekZe moeten terechtstaan voor moord, maar ex-parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia Boigelot worden er nu ook van verdacht een dvd met bewijsmateriaal in dat moorddossier vernietigd te hebben. Ín het gerechtsgebouw, met een soldeerpen. Sabotage, omdat de dvd beelden bevatte die hen in het nauw konden drijven, meent het gerecht.
13/11 03u15  “Ouders, laat je snotterend kind gewoon uitzieken”Kinderen die hoesten of snotteren geef je beter geen medicatie. “Omdat het amper helpt en zelfs nadelen kan hebben”, zo besluiten onderzoekers in het British Medical Journal. Belgische dokters bevestigen: “Het beste medicijn is geduld en véél papieren zakdoekjes.”
13/11 03u15  De moord waardoor Michel Fourniret een seriemoordenaar kon wordenSeriemoordenaar Michel Fourniret (76, foto) staat deze week opnieuw terecht voor assisen. Deze keer niet voor de brutale lustmoord op een vrouw. Dit slacht­offer moest sterven omdat Fourniret een kist met goud wilde bemachtigen – de buit van een legendarische ­inbrekersbende. Met dat geld kon Fourniret later de ­seriemoordenaar worden die ook in ons land een jonge vrouw doodde.
13/11 03u15  Peter Van de Veire, Niels Destadsbader en Miguel Wiels organiseren The Voice in het echtThe Voice van Vlaanderen, maar dan in ’t echt. Zonder tv-camera’s, zonder wedstrijd. Dat wordt de auditie die Les Flamands, het pas opgestarte ‘creatief huis’ waarachter onder anderen Peter Van de Veire, Miguel Wiels en Niels ­Destadsbader schuilgaan, op 8 december organiseert. “Iedereen tussen 16 en 26 die iets met muziek doet, is welkom. Dat kan een gitarist of drummer zijn, een boyband, maar net zo goed een rapper met talent”, zegt Peter Van de Veire. “We hopen vers, onontdekt talent te ontdekken.”
13/11 03u15  Angeline met opvallende poppy-jurk naar Miss WorldMiss België Angeline Flor Pua (23) is dit weekend gearriveerd in Sanya op het Chinese eiland Hainan, waar op 8 december de Miss World-verkiezing plaatsvindt. Angeline zal tijdens de finale dansen in een jurk die verwijst naar het einde van de Eerste Wereldoorlog. De creatie van Atelier ExC is een zwarte jurk met twee grote klaprozen, de zogenaamde poppy’s die eer bewijzen aan de slachtoffers van de Grote Oorlog.
13/11 03u15  Martine Jonckheere drie jaar na ontslag terug in ‘Familie’: “Dat ontslag hakte er diep in”Gisteravond was het zover: Martine Jonckheere maakte haar comeback in Familie en kreeg zo, drie jaar na haar ophefmakende ontslag, eerherstel. “Bij de eerste opname had ik Marie-Rose weer in de vingers. Acteren is zoals autorijden. Je verleert dat niet.”
13/11 03u15  Directies vragen Hilde Crevits uitstel: “Negeer plannen van onderwijskoepels”De directeurs van het secundair onderwijs maken zich grote zorgen over de hervorming die vanaf 1 september moet ingaan. De directeursvereniging VLVO spreekt van “improvisatie” en vraagt een jaar uitstel. Maar ­Crevits wil niet wijken. N-VA legt de schuld bij de onderwijskoepels, die meer zouden hervormen dan de regering vraagt.
13/11 03u15  Hartverwarmend: 95-jarige oud-strijder geholpen door twee jongere collega’s tijdens herdenking WapenstilstandTwee para’s van het Britse leger hebben zondag een oudere, minder mobiele collega geholpen tijdens een viering voor Wapenstilstand en stalen daarmee de harten van menig internetgebruiker. De twee stevige knapen brachten een krans van klaprozen naar een monument voor soldaten in Manchester toen ze de 95-jarige WOII-veteraan in zijn rolstoel zagen zitten en vroegen onmiddellijk of ze hem mochten helpen tijdens zijn eerbetuiging. “God zegene u”, aldus de fiere veteraan toen hij geflankeerd door zijn collega’s het grafteken van zijn gevallen kameraden kon groeten.
13/11 03u15  Anderlecht buigt zich over plan om Michael Verschueren nauw te betrekken bij beleid, wat met Luc Devroe?Na de moeizame heenronde en de Europese afgang, begon Marc Coucke nogmaals aan een analyse van Anderlecht. Het plan ligt op tafel om Michael Verschueren (mee) de sportieve lijn van RSCA te laten bepalen, want als zoon van legendarisch clubmanager Michel Verschueren kent hij de club door en door. Of dat dan samen met Luc Devroe – wiens transferbeleid geen onverdeeld succes was – moet gebeuren, is niet duidelijk.
13/11 03u15  James Cooke doet in ‘De Slimste Mens’ bijzondere onthulling over toilet van Gert VerhulstDe eerste ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van deze week gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Maandag deed Saartje Vandendriessche (43) haar gooi naar de titel. In een vorig leven was ze omroepster op Eén, nu gaat ze op dezelfde zender sportieve uitdagingen aan in ‘Op De Man Af’.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Stephanie is wanhopig op zoek naar een draagmoeder: “Mijn eigen moeder heeft het al 14 keer tevergeefs geprobeerd”20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Veertien pogingen heeft de moeder van Stephanie ­Logie gedaan om draag­moeder te zijn voor haar dochter. Maar vier jaar lang mislukte elke poging. Toch geven Stephanie en haar vriend de moed niet op. “Ik weiger te accepteren dat we geen draagmoeder vinden”, zegt ze. “We blijven zoeken naar iemand die helpt onze droom waar te maken.”
22x Geit baart “gemuteerd wezen” dat op een mens en een varken lijkt: “Het werk van de duivel”20/11 12u45 - Het Nieuwsblad: Er is onrust ontstaan in een Filipijns dorp nadat een geit op een kleine boerderij een bizar wezen baarde door middel van keizersnede. Het lam lijkt volgens de dorpelingen meer op een varken met “menselijke trekken”, waardoor er nu gevreesd wordt dat er een vloek op hun dorpje rust. Er wordt gefluisterd dat het opmerkelijke wezentje “het werk is van de duivel” en dat de boer en zijn familie zullen geteisterd worden door rampspoed.
22x Philippe (23) verbaast iedereen als jongste sterrenchef ooit, behalve zijn mama: “Voor zijn elfde verjaardag wou hij alleen kreeft”20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Er ging gisteren een golf van verbazing door de zaal in Flanders Expo, toen Philippe Heylen van het Leuvense restaurant EED bij het krijgen van zijn eerste Michelinster zijn leeftijd vertelde: 23. “De jongste Belgische sterrenchef ooit”, zegt Werner Loens, hoofdredacteur van Michelin. “Straf wat die jongen al kan. Zeer straf.” Enkel zijn ouders keken niet verbaasd op toen zijn naam viel. “Het zat er altijd al in. Voor zijn elfde verjaardag wou hij maar één ding: kreeft gaan eten.”
21x Jo Vandeurzen (CD&V) heeft recht op uittredingsvergoeding van liefst 400.000 euro20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) krijgt bij zijn vertrek in mei geen 136.000 euro uittredingsvergoeding, zoals de VRT had uitgerekend, maar 400.000 euro. “Ik ben er zelf van geschrokken”, zegt Vandeurzen aan Het Belang van Limburg. “Dat is zeer veel geld. Ik ga nadenken hoe ik een deel van dat geld kan investeren in de maatschappij.”
20x Autospiegels zijn niet langer verplicht, al is er wel één belangrijke voorwaarde20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Auto’s moeten straks geen zij- of achteruit­kijkspiegels meer hebben. Federaal mobiliteitsminister François Bellot (MR) – bezig met de modernisering van de Wegcode – schrapt dat wetsartikel en komt zo tegemoet aan de autoconstructeurs. Zij willen de buitenspiegels ­vervangen door camera’s, wat voor meer (fiets)veiligheid zorgt en (ietsje) beter is voor het brandstofverbruik.
20x Te gevaarlijk voor ouderen: “Laat voetgangerslichten langer groen blijven”20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Nog niet halverwege het zebrapad en de lichten springen op rood. Voor voetgangers die minder goed ter been zijn is het dagelijkse realiteit. Ouderenorganisaties vragen maatregelen om de lichten langer groen te houden. Verkeers­experts zijn minder enthousiast.
20x Speelgoedtrein doet kassa rinkelen in ‘Rijker dan je Denkt?’20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Bij de combinatie ‘stripmuseum’ en ‘Staf Coppens’ denkt u misschien aan strakke sixpacks en geoliede biceps, maar helaas: de kale helft van Het Lichaam van Coppens staat in het Belgische Stripmuseum voor de eerste aflevering van Rijker Dan Je Denkt?
19x Zuhal Demir openhartig in ‘Die Huis’: “Ik had een baby, maar raakte mijn bed niet uit”20/11 07u15 - Het Nieuwsblad: Het overlijden van haar moeder, kort na de geboorte van haar dochter, heeft Zuhal Demir (38, N-VA) gekraakt. Dat vertelt de politica in Die Huis.
18x ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ wint Emmy Award20/11 03u45 - Het Nieuwsblad: Het VTM-programma ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ met Jens Dendoncker heeft in New York de International Emmy Award gewonnen voor beste non-scripted entertainment.
18x Iwein Segers onherkenbaar als extreemrechtse militant20/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Het was even stil rond Iwein Segers (38), maar de comedian heeft nu zijn eerste kortfilm klaar. Operatie Kazuifel heet die, een zwarte komedie over extreemrechts. Segers is behalve regisseur ook aan boord als acteur, naast onder anderen Jelle De Beule, en kreeg voor het scenario steun van debutant Niels Snoek.

Statistieken

Artikels:
35415
Gelezen:
24466
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven