woensdag 23 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/01 13u00  Wie in Wallonië motor laat draaien terwijl hij snel naar de bakker gaat, riskeert boete van 50 euro Het heeft altijd in de wegcode gestaan dat je je motor niet zo maar mag laten draaien als de auto niet in beweging is. Maar er is zelden tegen opgetreden. In Wallonië gaan ze dat vanaf 1 maart wel doen. Voor het milieu. Wie op weekend gaat naar de Ardennen is bij deze gewaarschuwd en riskeert een boete van minimum 50 euro.
23/01 13u00  Mario (56) raakte zwaar gehandicapt door medische fout en kreeg nu “mooiste geschenk van mijn leven” Het mag een wonder heten dat Mario (56) nog leeft. In zijn kindertijd werd hij volledig verlamd door een medische fout. Hij vocht terug en probeert te sporten, ondanks zijn beperking. Voortaan kan hij zijn passie volop beleven in een eigen rolstoel.
23/01 13u00  Geen fan van groep x of zanger y? Zo leg je ze op Spotify het zwijgen op Heb je na het recente schandaal geen zin meer om naar R. Kelly te luisteren? Of krijg je uitslag van de liedjes van groep x of y? Spotify maakt het je nu wel heel makkelijk om het bestaan van artiesten of groepen te vergeten. Op de streamingdienst leg je ze voortaan heel eenvoudig het zwijgen op.
23/01 12u30  Man die na dagje verlof niet terugkeert naar gevangenis pleegt negen nieuwe feiten Een 34-jarige gedetineerde die na een dagje verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis van Leuze-en-Hainaut (Henegouwen), heeft eind 2018 negen nieuwe feiten gepleegd in de regio Sint-Genesius-Rode. Hij is aangehouden en zit opnieuw in de cel.
23/01 12u30  Céline Dion angstvallig mager op Parijse modeweek De aanwezigheid van Céline Dion tijdens de Parijse modeweek ging niet onopgemerkt voorbij. De Canadese zangeres, die de show bijwoonde van Alexandre Vauthier, zag er angstvallig mager uit en dat is ook de vele fans op sociale media niet ontgaan.
23/01 12u30  Waarom strooien we eigenlijk zout op de wegen en waarom is dat nat gemaakt? Sneeuw. En dus rijden de strooiwagens weer uit. En gooien we zelf ook zout op het voetpad voor onze deur. Maar waarom net zout? Zijn er geen alternatieven? En hoe komt het dat strooizout op de wegen niet wegwaait? Dit zijn de antwoorden.
23/01 12u30  Chinees model: "Dolce & Gabanna heeft mijn carrière geruïneerd" Zuo Ye, het Chinese model dat de hoofdrol speelde in de volgens velen racistische campagne van Dolce & Gabbana, heeft voor het eerst gereageerd op de controverse. De reclamespotjes kostten haar naar eigen zeggen bijna letterlijk de kop.
23/01 12u00  Gekantelde vrachtwagens, oprit afgesloten: sneeuw veroorzaakt heel wat overlast in West- en Oost-Vlaanderen De sneeuwval van afgelopen nacht heeft vanochtend vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen op verschillende plaatsen hinder veroorzaakt. De ochtendspits verliep vrij normaal, maar hier en daar verloren bestuurders de controle over het stuur. De hulpdiensten moesten verschillende keren uitrukken voor ongevallen, die gelukkig meestal beperkt bleven tot blikschade.
23/01 11u45  BBC laat oog vallen op Brussel voor vestiging in EU Indien de BBC wil blijven uitzenden in de Europese Unie na de brexit, heeft de zender een Europese licentie nodig en dus ook een vestiging binnen die Europese Unie. Daarvoor kijkt het bedrijf naar verschillende landen, onder meer België. Andere mogelijkheden zijn Ierland en Nederland. Brussel zou evenwel een logische keuze zijn, klinkt het.
23/01 11u30  E19 naar Brussel volledig afgesloten door brandend voertuig in Vilvoorde-Cargo De E19 richting Brussel is ter hoogte van Vilvoorde-Cargo volledig afgesloten. De brandweer is bezig een brandende auto te blussen, en heeft daarvoor de volledige breedte van de autosnelweg nodig. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.11 
23/01 11u30  Vrouw verdeelt Twitter met doodeenvoudige vraag: hoe schrijf je een ‘X’? Op Twitter is een hevige discussie ontstaan over de manier waarop een ‘X’ hoort getekend te worden. Een vrouw vroeg zich af wat de beste schrijfwijze was en lijstte de acht mogelijke sequenties op. Dat de meningen verdeeld zijn, blijkt uit de tienduizenden reacties op haar tweet.11 
23/01 11u00  Excentrieke sekteleider beval moord op journaliste “en castratie van 400 mannen” Hij verzamelde honderden volgelingen met zijn sekte en nog veel meer fans met de films waarin hij speelde. De Indiase sekteleider Gurmeet Ram Rahim Singh leek lang een tamelijk onschuldige excentriekeling, tot de eerste verhalen over verkrachting naar boven kwamen. Dat bleek echter nog maar het topje van de ijsberg.17 
23/01 11u00  Serena Williams uitgeschakeld op Australian Open na dramatische ommekeer, Kim Clijsters blijft zo “Super Mom” Serena Williams is er vannacht op de Australian Open in Melbourne niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Ze verloor uiteindelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova, in drie sets (6-4, 4-6, 7-5). In de laatste set stond de Amerikaanse op een bepaald moment nochtans 5 tegen 1 voor maar vier matchballen kon ze niet verzilveren. Bij de mannen heeft de Fransman Lucas Pouille zich voor het eerst geplaatst voor de halve finales.10 
23/01 11u00  Acteurs van ‘Sex Education’ proberen Nederlandse seks-uitdrukkingen uit… en dat loopt grondig fout De nieuwste Netflix-hit heet ‘Sex Education’. In die Britse reeks zien we de zoon van een sekstherapeute - gespeeld door Gillian Anderson - seksadvies geven aan zijn medeleerlingen. De streamingdienst heeft nu een video op Facebook geplaatst waarin enkele acteurs zich aan typische Nederlandse ‘sekspressies’ wagen.12 
23/01 10u45  Dak van school dreigt in te storten door gewicht van de sneeuw: 250 leerlingen geëvacueerd Door de sneeuw dreigt het dak van de vrije basisschool in Gits, deelgemeente van Hooglede in West-Vlaanderen, in de storten. Zo’n 250 leerlingen zijn geëvacueerd.13 
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

49x Moorden bleven bijna onopgemerkt, maar Limburgse speurders ontmaskerden “natuurlijke overlijdens” dankzij nieuwe techniek23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Limburgse speurders hebben vorig jaar door een nieuwe aanpak drie moorden ontmaskerd, die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. In twee gevallen zitten de verdachten ook in de cel. “Dit systeem drijft op enthousiasme van speurders en wetsdokters”, zegt advocaat-generaal Patrick Boyen. Hij vindt dat de overheid meer middelen moet vrijmaken.
29x Parket start onderzoek naar omstreden rusthuis nadat demente vrouw (91) onderkoeld geraakte in tuin23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: De zorginspectie en het parket zijn gisteren een onderzoek ­gestart naar een rusthuis in Overijse, nadat een 91-jarige vrouw met ­dementie daar ’s nachts kon buitenwandelen. Ze werd pas ’s morgens zwaar onderkoeld aangetroffen in de tuin en verkeert in levensgevaar. De uitbater kwam al meermaals in opspraak. “We kregen zelfs klachten dat er ’s nachts alleen maar een con­ciërge rondloopt.”
28x Annemie Struyf zoekt Vlamingen die naar het hoge noorden verhuizen23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Annemie Struyf is op zoek naar Vlamingen die nog dit jaar naar het hoge noorden – Zweden of Noorwegen – verhuizen. Want daar zal de opvolger van Eviva España zich afspelen.
28x Pol Van Den Driessche zegt nationale politiek vaarwel23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: N-VA-senator Pol Van Den Driessche zal bij de verkiezingen van 26 mei geen kandidaat zijn. Hij wil de vernieuwing bij de West-Vlaamse poot van N-VA alle kansen geven, maar dan achter de schermen als communicatieadviseur.
27x Aanslag Joods Museum: werden camerabeelden van Nemmouche “vervalst”?23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Heeft de politie de beelden van de schutter van het Joods Museum vervalst, zoals de advocaten van Mehdi Nemmouche (33) beweren? Onderzoeksrechter Berta Bernardo Mendez kwam daar gisteren in de assisenzaal nog even op terug: “We hebben het beeld enkel beter leesbaar willen maken.”
27x CLUBNIEUWS. Genk moet sterkhouder mogelijk enkele weken missen, Antwerp houdt Edmilson in de gaten23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Met nog acht dagen te gaan op de transfermarkt is Antwerp nog op zoek naar spelers die een onmiddellijke versterking kunnen zijn. Één van de jongens die het in dat opzicht van dichtbij in de gaten houdt is Junior Edmilson. Sander Berge, het 20-jarige Noorse wonderkind van Genk, heeft een blessure opgelopen aan het linkerbeen. De precieze aard van het letsel is nog niet bekend, maar enkele weken onbeschikbaarheid lijkt mogelijk. Uw clubnieuws van de dag.
26x Transfer Bezus van STVV naar AA Gent nog niet afgerond: dat hangt af van... Zulte Waregem23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: AA Gent heeft Roman Bezus (28) zo goed als beet. De Oekraïense spelmaker legde gisteren het eerste deel van zijn medische tests af bij AA Gent en vandaag het tweede. Daarna kan hij een overeenkomst voor 3,5 jaar tekenen in de Ghelamco Arena. AA Gent zou 1 miljoen euro betalen voor de offensieve middenvelder.
26x Ian Thomas gaat acteren in ‘Familie’, maar zo zag hij eruit in zijn eerste rolletje op tv23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Twaalf jaar nadat hij zijn debuut op televisie maakte in de serie Spoed, gaat zanger Ian Thomas (21) aan de slag bij ­Familie. Daarin speelt hij “een vlotte ingenieur”.
24x Van zijn liefde voor de juf tot het laatste bizarre bezoek: het verhaal van Kim De Gelder, de jongen die seriemoordenaar werd23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Zijn meesters, zijn juffen. Zijn familie. Zijn ouders, die langzaam de greep op hun vreemde zoon verloren. Zijn klasgenoten. Die ene jeugdvriend, die hij bedolf onder de cadeaus. Zijn collega’s. De boerin, die zonder argwaan de watercontroleur binnenliet. Niemand zag in die bleke, magere jongen de kille moordenaar die sinds januari 2009 de dood van vier mensen, onder wie twee baby’s, op zijn geweten heeft. Dit is het verhaal van ‘de jongen die nooit iets vergeet’.
23x Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om Julen te bereiken23/01 00u30 - Het Nieuwsblad: Reddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Zijn ouders José en Victoria zijn de wanhoop nabij nu de reddingsactie opnieuw vertraging heeft op­gelopen door “technische moeilijkheden”. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut.

Statistieken

Artikels:
33542
Gelezen:
25739
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven