donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
21/11 14u45  Trump wil 5G-netwerk van Apple in VS WASHINGTON (ANP/RTR) - Apple zou een eigen 5G-netwerk in de Verenigde Staten moeten bouwen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter gezegd. Volgens Trump heeft Apple namelijk alles om succesvol betrokken te kunnen zijn bij zo'n project: 'geld, technologie, visie en Tim Cook'. Het bericht Trump wil 5G-netwerk van Apple in VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 14u30  Zaak-Gosschalk na bemiddeling gesloten AMSTERDAM (ANP) - De zaak tussen voormalig castingdirecteur Job Gosschalk en een persoon die hem beschuldigde van een mogelijk zedendelict is gesloten. Na een mediationtraject is hiertoe besloten, bevestigt Richard Korver, advocaat van de aangever, een bericht hierover van RTL Boulevard. Het bericht Zaak-Gosschalk na bemiddeling gesloten verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 14u15  SP vindt voorstel vrouwenquotum ‘interessant’ DEN HAAG (ANP) - De SP wijst het nieuwe voorstel voor een vrouwenquotum in het bedrijfsleven niet direct af. 'We vinden het een interessant voorstel', zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. De kans dat zijn fractie de motie volgende week gaat steunen is 'fiftyfifty'. Het bericht SP vindt voorstel vrouwenquotum ‘interessant’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 13u45  Baanrenners vooralsnog gewoon naar Hongkong ARNHEM (ANP) - De Nederlandse baanselectie neemt in principe deel aan de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Hongkong, die eind volgende week wordt gehouden. 'De ontwikkelingen in Hongkong worden op de voet gevolgd, waarbij er nauw contact is met de reisorganisatie, de internationale wielerbond UCI en de Nederlandse overheid, mocht de onrust ter plekke escaleren', aldus de wielerbond KNWU. Het bericht Baanrenners vooralsnog gewoon naar Hongkong verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 13u45  Curlers sluiten EK af met nederlaag HELSINBORG (ANP) - De Nederlandse curlingmannen hebben het EK in de Zweedse stad Helsingborg afgesloten met een nederlaag. De ploeg van skip Jaap van Dorp moest met 5-4 buigen voor Noorwegen. De beslissing viel in het tiende en laatste end. Het bericht Curlers sluiten EK af met nederlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 13u30  Bemiddelaar moet ziekenhuis-cao vlottrekken DEN HAAG (ANP) - Een bemiddelaar gaat proberen de vastgelopen cao-onderhandelingen tussen ziekenhuizen en hun personeel weer op gang te krijgen. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft daarvoor voormalig KLM'er Wim Kooijman in de arm genomen. Het bericht Bemiddelaar moet ziekenhuis-cao vlottrekken verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 13u15  Levenspartner Gerrit Komrij overleden AMSTERDAM (ANP) - Beeldend kunstenaar Charles Hofman is woensdagavond plotseling overleden in Portugal, waar hij vele jaren een huis deelde met zijn levenspartner schrijver Gerrit Komrij. Dat heeft uitgeverij De Bezige Bij laten weten. Komrij (1944-2012) droeg volgens De Bezige Bij al zijn werk op aan Charles Hofman, die zelf grote glas-in-loodwerken maakte. Hij deed dat nog volop. Hofman is 72 geworden. Het bericht Levenspartner Gerrit Komrij overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u45  ‘China nodigt onderhandelaars VS uit’ PEKING (ANP) - China's toponderhandelaar heeft zijn Amerikaanse collega's uitgenodigd voor een nieuwe overlegronde. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De Chinese vicepremier Liu He bracht die uitnodiging voor gesprekken in Peking over aan de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin. Het bericht ‘China nodigt onderhandelaars VS uit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u45  Verdachte diende patiëntes 3 keer insuline toe ROTTERDAM (ANP) - De van insulinemoorden verdachte Rahiied A. zou in het Jasmijnhuis in Ridderkerk bij een 73-jarige en bij een 76-jarige vrouw drie keer onnodig insuline hebben ingespoten binnen enkele dagen. De vrouwen kregen daarop steeds een hypo - een extreem lage bloedsuiker. De oorzaak daarvan was destijds onbekend, maar de vrouwen knapten weer snel op in het ziekenhuis, zodat ze naar het Jasmijnhuis terug konden. Daar zou A. opnieuw hebben toegeslagen. Het bericht Verdachte diende patiëntes 3 keer insuline toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u30  Minister blij met steun CDA voor vrouwenquotum DEN HAAG (ANP) - Als de Tweede Kamer een vrouwenquotum voor de leiding van grote bedrijven steunt, gaat verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven meteen aan de slag. Ze is 'blij' met de steun van het CDA, waardoor zich een meerderheid lijkt af te tekenen, zegt haar ministerie. Het bericht Minister blij met steun CDA voor vrouwenquotum verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u30  Moeizame start Luiten op golftoernooi Dubai DUBAI (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een moeizame start gemaakt op het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai. De 33-jarige Rotterdammer begon het World Tour Championship op de Jumeirah Golf Estates met een ronde van 74 slagen, twee boven het baangemiddelde. Luiten heeft al elf slagen achterstand op de Franse klassementsleider Mike Lorenzo-Vera, die een vliegende start maakte met een 63'er. Het bericht Moeizame start Luiten op golftoernooi Dubai verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u30  Woonwagenkamp Lith eerder decor van geweld LITH (ANP) - Het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith, waar slechts een handjevol woningen staan, is vaker door de politie bezocht voor onderzoek. Twee jaar geleden viel de politie er nog binnen omdat er was gedreigd met een moordaanslag. In 2013 vond er een schietpartij plaats. Het bericht Woonwagenkamp Lith eerder decor van geweld verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u00  Britse tennissers zonder Murray tegen Kazachen MADRID (ANP) - Tennisser Andy Murray heeft zich woensdag in zijn partij in de Daviscup Finals tegen Tallon Griekspoor zo moeten inzetten, dat hij voor het laatste groepsduel met Kazachstan wordt gespaard. De Britten gaan proberen de kwartfinales van het landentoernooi in Madrid te halen met Kyle Edmund en Daniel Evans als enkelspelers. Het bericht Britse tennissers zonder Murray tegen Kazachen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u00  Coldplay wil alleen nog klimaatneutraal toeren LONDEN (ANP) - Coldplay-fans buiten Groot-Brittannië moeten voorlopig geduld hebben. De band is de komende tijd niet van plan op tournee te gaan vanwege de impact op het milieu, vertelde frontman Chris Martin aan de BBC. Het bericht Coldplay wil alleen nog klimaatneutraal toeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 12u00  Opnieuw verliezen op Europese beurzen AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten donderdag opnieuw verliezen zien. Berichten dat Washington en Peking dit jaar mogelijk geen gedeeltelijk handelsakkoord zullen sluiten zorgden voor een negatieve stemming op de beursvloeren. Het bericht Opnieuw verliezen op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 14u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/11 11u45  Verdachte diende patiënte 3 keer insuline toeROTTERDAM (ANP) - De van insulinemoorden verdachte Rahiied A. zou in het Jasmijnhuis in Ridderkerk een 73-jarige vrouw drie achtereenvolgende dagen insuline hebben ingespoten. Daardoor kreeg ze drie keer plotseling een ernstige hypo - een extreem lage bloedsuiker. Twee keer knapte ze in het ziekenhuis snel op en mocht zij weer terug naar het verzorgingshuis. Na de derde hypo besloot het verzorgingshuis een 'comfort-care-beleid' te voeren waarbij een patiënt morfine krijgt toegediend. Binnen een week is zij overleden. Het bericht Verdachte diende patiënte 3 keer insuline toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 11u30  ‘Inktzwarte dag voor veiligheid Nederland’AMSTERDAM (ANP) - 'Een inktzwarte dag voor de veiligheid in Nederland'. Zo omschrijven de gezamenlijke politiebonden de situatie waarin de politie terecht is gekomen door de enorm toegenomen werkdruk. 'Ik neem het dit en het vorige kabinet enorm kwalijk dat ze het zo ver hebben laten komen', aldus Jan Struijs van politiebond NPB tijdens een persconferentie van de vakorganisaties. Het bericht ‘Inktzwarte dag voor veiligheid Nederland’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 11u30  Wereldbekerstatus Jumping Amsterdam verlengdAMSTERDAM (ANP) - Jumping Amsterdam behoort nog zeker tot het seizoen 2023-2024 tot de wereldbekercyclus springen. Wereldpaardensportbond FEI heeft de afgelopen winter verkregen status nu al verlengd met drie jaar. Amsterdam had al een wereldbekerwedstrijd voor dressuurruiters. Het bericht Wereldbekerstatus Jumping Amsterdam verlengd verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 11u15  Uitbarsting vallende sterren slecht te zienDEN HAAG (ANP) - Er worden vrijdagochtend tussen de 100 en 200 vallende sterren verwacht, maar die zijn in grote delen van het land waarschijnlijk niet goed te zien door de bewolking. Dat meldt Weeronline. De aarde gaat door een wolk met gruis die de naam Alpha Monocerotiden heeft. Dit veroorzaakt een meteorenstorm met vallende sterren. De laatste keer dat de aarde door deze wolk met gruis trok was in 1995. Het bericht Uitbarsting vallende sterren slecht te zien verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 11u15  Slob: afbreken cao-overleg bijzonder jammerDEN HAAG (ANP) - Minister Arie Slob (Onderwijs) vindt het 'bijzonder jammer' dat het overleg over een nieuwe cao in het basisonderwijs is afgebroken. De vakbonden zijn ontevreden met een loonbod van de PO-Raad waarin de werkgevers zijn verenigd. Het bericht Slob: afbreken cao-overleg bijzonder jammer verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 11u00  Rembrandthuis boekt record in RembrandtjaarAMSTERDAM (ANP) - Het Rembrandtjaar legt Museum Het Rembrandthuis geen windeieren. Niet eerder kwamen er in de periode tot medio november 250.000 bezoekers naar het museum in Amsterdam. Het Rembrandthuis verwacht dan ook aan het einde van het jaar uit te komen op een een recordaantal van in totaal meer dan 280.000 bezoekers. Het bericht Rembrandthuis boekt record in Rembrandtjaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 10u45  ‘Supporter Den Bosch bracht geen Hitlergroet’DEN BOSCH (ANP) - De supporter van FC Den Bosch die zondag met gestrekte arm in beeld kwam, bracht niet de Hitlergroet maar maakte een wegwerpgebaar. Dat constateert het Openbaar Ministerie na onderzoek van de beelden en een gesprek met de man. Het OM gaat hem dan ook niet vervolgen wegens racisme, meldt een woordvoerder. Het bericht ‘Supporter Den Bosch bracht geen Hitlergroet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 10u15  Politie: explosiegevaar bij woonwagenkamp LithLITH (ANP) - Bij het onderzoek op het woonwagenkamp in Lith wordt de pers op grote afstand gehouden. Volgens verschillende politiemensen ter plekke bestaat er explosiegevaar. Er zou een groot explosief zijn gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is opgeroepen. Het bericht Politie: explosiegevaar bij woonwagenkamp Lith verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 10u15  Crowded House en Kensington op Concert at SeaRENESSE (ANP) - The Script, Kensington, Crowded House en de organiserende band BLØF zijn komende editie de headliners van Concert at Sea. Op het driedaagse festival op de Brouwersdam in Zeeland staan ook onder anderen Krezip, Chef'Special, André Hazes, Di-rect, Racoon, Miss Montreal, Ronnie Flex en Van Dik Hout. Het bericht Crowded House en Kensington op Concert at Sea verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 10u00  AEX zet daling voortAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs ging donderdag verder omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden opnieuw in het rood. De stemming werd gedrukt door berichten dat de afronding van een voorlopig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk dit jaar niet meer lukt. Het bericht AEX zet daling voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 09u30  AEX begint in het roodAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag in het rood begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met verliezen. De stemming werd gedrukt door berichten dat de afronding van een voorlopig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk dit jaar niet meer lukt. Het bericht AEX begint in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 09u15  ABN AMRO krijgt boete van 2 miljoen euroAMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft een boete van 2 miljoen euro gekregen van de Autoriteit Financiële Marken (AFM). De toezichthouder verwijt de bank bepaalde informatie niet tijdig openbaar gemaakt te hebben. Het bericht ABN AMRO krijgt boete van 2 miljoen euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 09u00  Last van menstruatieklachten, hevig bloedverlies of endometriose? Pas je dieet aan.Aubergine en rozemarijn tegen menstruatiepijn, pepermuntthee tegen een kort lontje, azijn tegen hevige bloedingen of Het bericht Last van menstruatieklachten, hevig bloedverlies of endometriose? Pas je dieet aan. verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 09u00  Basketballer Gasol stopt bij Trail BlazersPORTLAND (ANP) - De Spaanse basketballer Pau Gasol staat niet langer op de spelerslijst van Portland Trail Blazers. De zesvoudig All Star, die in 2009 en 2010 kampioen van de NBA werd met Los Angeles Lakers, is herstellende van een operatie aan zijn linkervoet. Het herstel duurt langer dan verwacht, waardoor Gasol besloten heeft zijn contract in te leveren. Het bericht Basketballer Gasol stopt bij Trail Blazers verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 08u45  Gemiddelde huizenprijs flink lager in oktoberDEN HAAG (ANP) - De gemiddelde prijs die Nederlandse huizenkopers in oktober betaalden voor een koopwoning viel in oktober flink lager uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster. Gemiddeld werd 307.336 euro neergeteld, een kleine 7000 euro minder dan in september. De gemiddelde huizenprijs piekte in augustus toen die 316.183 euro bedroeg. Het bericht Gemiddelde huizenprijs flink lager in oktober verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 08u45  Inval politie in woonwagenkamp in LithLITH (ANP) - De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan in een woonwagenkamp in het Noord-Brabantse Lith. De inval maakt deel uit van Operatie Alfa, een politieonderzoek naar een criminele familie in Oss. Het bericht Inval politie in woonwagenkamp in Lith verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 08u15  Nachtwerk in Daviscup leidt tot kritiekMADRID (ANP) - De eerste editie van de finaleweek van de Daviscup draait bijna dagelijks uit op nachtwerk. De derde tennisdag in Madrid ging zelfs door tot 4 uur 's nachts. 'Dit zorgt voor problemen voor ons, maar ook voor de toeschouwers die naar het stadion komen', zegt Rafael Nadal, de Spaanse kopman. Het bericht Nachtwerk in Daviscup leidt tot kritiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u45  Blok: inwoners Noord-Korea zijn niet vergetenSEOUL (ANP) - Nederland, Europa en andere landen in de wereld zijn de inwoners van Noord-Korea niet vergeten. Die landen zijn 'bewust van wat er gebeurt in Noord-Korea en proberen de levens van die mensen te verbeteren'. Dat heeft minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) donderdag gezegd in een interview met een Zuid-Koreaans radiostation dat uitzendt in Noord-Korea. Het bericht Blok: inwoners Noord-Korea zijn niet vergeten verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u45  Zegereeks Houston Rockets eindigt in DenverDENVER (ANP) - Denver Nuggets heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Houston Rockets. De basketballers uit Denver wonnen voor eigen publiek met 105-95 van de club die de voorgaande acht wedstrijden in de NBA allemaal had gewonnen. De Serviër Nikola Jokic blonk uit bij de Nuggets met 27 punten en 12 rebounds. Het bericht Zegereeks Houston Rockets eindigt in Denver verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u30  Nikkei zet verliesreeks voortTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw lager geëindigd. Het was de derde verliesdag op rij. Berichten dat Washington en Peking waarschijnlijk dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal zorgden voor een negatieve stemming bij beleggers. Het bericht Nikkei zet verliesreeks voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u30  Rapporteur: weinig zicht op seksueel misbruikDEN HAAG (ANP) - De overheden hebben onvoldoende zicht op kinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Er is onvoldoende aandacht voor het probleem en de coördinatie in de aanpak ontbreekt. Dat constateert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, in zijn monitor over 2017 en 2018. Het bericht Rapporteur: weinig zicht op seksueel misbruik verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u15  Huishoudens besteden meerDEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben in september 2,2 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd vooral meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Het bericht Huishoudens besteden meer verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u00  Overleg over cao basisonderwijs afgebrokenUTRECHT (ANP) - Onderhandelingen over een nieuwe cao voor het basisonderwijs zijn woensdagavond laat afgebroken. Daarom is er voorlopig geen akkoord te verwachten tussen vakbonden en werkgevers, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb) donderdag. Het bericht Overleg over cao basisonderwijs afgebroken verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 07u00  Werkloosheid stabiel op 3,5 procentDEN HAAG (ANP) - Het aantal werklozen kwam in oktober uit 323.000. Hiermee was 3,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee blijft het werkloosheidspercentage stabiel ten opzichte van een maand eerder. Het bericht Werkloosheid stabiel op 3,5 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/11 02u15  Ook CDA pleit voor vrouwenquotum bedrijfslevenDEN HAAG (ANP) - Het CDA wil dat de regering het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) overneemt om een vrouwenquotum in te stellen voor beursgenoteerde bedrijven. De christendemocraten dienen hiervoor een voorstel in, samen met coalitiegenoot D66. Het bericht Ook CDA pleit voor vrouwenquotum bedrijfsleven verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
21/11 02u15  Bieb leent steeds meer e-books uitDEN HAAG (ANP) - Mensen gaan steeds minder vaak naar de bibliotheek om een papieren boek of cd’s te halen. De bieb leende in 2018 wel meer e-books en luisterboeken uit, blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Koninklijke Bibliotheek. Het bericht Bieb leent steeds meer e-books uit verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
21/11 02u15  CBS: weer knauw voor nieuwbouwDEN HAAG (ANP) - Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen is in het derde kwartaal met bijna een kwart gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden door gemeenten ongeveer 13.100 vergunningen afgegeven, een daling van 24 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht CBS: weer knauw voor nieuwbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/11 23u15  Spanje via titelhouder verder in DaviscupMADRID (ANP) - Gastland Spanje heeft zich op de Daviscup Finals verzekerd van een plek in de kwartfinales. Dat deden de Spaanse tennissers in Madrid ten koste van titelhouder Kroatië. De Kroaten konden niet beschikken over Marin Cilic, die last heeft van een knieblessure. Het bericht Spanje via titelhouder verder in Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 23u00  Politie eist snelle aanpak te grote werkdrukDEN HAAG (ANP) - De werkdruk bij de politie is veel te hoog, meldden de politiebonden. Politiek en bestuurders moeten snel structurele maatregelen nemen om de werkdruk omlaag te krijgen. Oplossingen voor de korte termijn moeten wat de bonden betreft voor 1 januari 2020 duidelijk zijn. Het bericht Politie eist snelle aanpak te grote werkdruk verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 22u30  Wall Street lager op handelsvreesNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk verder weg na berichten dat Washington en Peking wellicht dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder werden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve verwerkt. Het bericht Wall Street lager op handelsvrees verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 22u00  Haase neemt met goed gevoel afscheid van 2019MADRID (ANP) - Tennisser Robin Haase besloot een teleurstellend seizoen tijdens de Daviscup Finals met twee knappe zeges en gaat zodoende toch nog met een tevreden gevoel richting zijn vakantie-adres. De kopman won zijn beide singles, maar kon niet voorkomen dat Oranje in de groepsfase werd uitgeschakeld. Het bericht Haase neemt met goed gevoel afscheid van 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 21u15  Van Vleuten wielrenster van het jaarDEN BOSCH (ANP) - Annemiek van Vleuten heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de Keetie van Oosten-Hage Bokaal gewonnen, dat is de prijs voor de wielrenster van het jaar in Nederland. Van Vleuten werd eind september op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de weg. Daarnaast won ze dit jaar onder meer de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze kreeg de prijs uit handen van minister van financiën Wopke Hoekstra. Het bericht Van Vleuten wielrenster van het jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u45  Van der Poel wielrenner van het jaarDEN BOSCH (ANP) - Mathieu van der Poel is gekozen tot Nederlands wielrenner van het jaar. De wereldkampioen veldrijden, die inmiddels op de weg en bij het mountainbiken ook tot de wereldtop behoort, was woensdagavond in Den Bosch niet aanwezig om de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee in ontvangst te nemen. Van der Poel, die onder anderen wegrenner Bauke Mollema en de wereldkampioenen Harrie Lavreysen (baan) en Twan van Gendt (BMX) aftroefde, was nog onderweg vanuit Frankrijk waar zijn vorige week overleden grootvader Raymond Poulidor dinsdag werd begraven. Het bericht Van der Poel wielrenner van het jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u45  Wiebes wielertalent van het jaarDEN BOSCH (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft woensdagavond tijdens het Wielergala in Den Bosch de Gerrie Knetemann Trofee gekregen. Dat is de prijs voor het wielertalent van het jaar. De pas 20-jarige renster van Parkhotel Valkenburg beleefde een buitengewoon succesvol jaar met vijftien overwinningen. Daardoor sloot ze het jaar zelfs af als leidster van de wereldranglijst, nog voor Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. Het bericht Wiebes wielertalent van het jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u15  ‘Tegenprestatie’ in bijstand overal verplichtDEN HAAG (ANP) - Gemeenten moeten ervoor zorgen dat bijstandsgerechtigden een studie, stage of werktraject volgen. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer. Het bericht ‘Tegenprestatie’ in bijstand overal verplicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u15  ‘Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019’WASHINGTON (ANP) - De afronding van een deelakkoord over handel tussen de Verenigde Staten en China lukt mogelijk niet meer dit jaar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van handelsdeskundigen en bronnen dicht bij het Witte Huis. Het bericht ‘Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u15  Martine Bijl krijgt postuum NS PublieksprijsUTRECHT (ANP) - Martine Bijl heeft met Rinkeldekink de NS Publieksprijs 2019 gewonnen. Het werk is daarmee het Boek van het Jaar 2019. Namens de in mei overleden auteur en presentatrice nam haar man Berend Boudewijn de prijs in ontvangst in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het bericht Martine Bijl krijgt postuum NS Publieksprijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u15  Tennissers uitgeschakeld in DaviscupMADRID (ANP) - De Nederlandse tennissers hebben tijdens de Daviscup Finals ook hun tweede ontmoeting verloren, waardoor uitschakeling een feit is. Groot-Brittannië was in Madrid met 2-1 te sterk voor Oranje. In het beslissende dubbelspel redden Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer het niet tegen Jamie Murray en Neal Skupski: 4-6 6-7 (6). Het bericht Tennissers uitgeschakeld in Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 20u15  KNSB zoekt dringend officials voor kunstrijdenUTRECHT (ANP) - De sectie kunstrijden van de Nederlandse schaatsbond KNSB is dringend op zoek naar officials. 'Het is 5 voor 12 voor de toekomst van wedstrijden voor het kunstrijden. Deze zin klinkt misschien erg dramatisch, maar het is op dit moment wel de waarheid voor de organisatie van wedstrijden', zegt de KNSB in een oproep op de website. Het bericht KNSB zoekt dringend officials voor kunstrijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 19u45  VS perken nicotine in sigaretten toch niet inWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het maximale niveau voor nicotine in sigaretten wordt in de Verenigde Staten toch niet ingeperkt. Een twee jaar geleden geopperd voorstel om de verslavende stof in tabaksproducten aan banden te leggen is van de agenda verdwenen, zo blijkt uit documenten van een toezichthouder in de VS. Het bericht VS perken nicotine in sigaretten toch niet in verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 19u15  HEMA haalt trui uit handel om runentekenDEN HAAG (ANP) - Winkelketen HEMA haalt een herentrui met een runenteken-motief uit de handel. Dat bevestigt een woordvoerder woensdag na berichtgeving door het AD. Tussen de runentekens is een zogeheten 'odal rune' te zien, een symbool dat vaak wordt gebruikt door extreem-rechtse groeperingen. HEMA laat weten dat er een kassablokkade is aangevraagd, waardoor het product niet meer kan worden verkocht. Ook wordt de trui uit de webwinkel gehaald. Het bericht HEMA haalt trui uit handel om runenteken verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u30  Verhuurders moeten geisers checkenDEN HAAG (ANP) - Verhuurders moeten de veiligheid van geisers in hun woningen in de gaten houden. Minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) gaat kijken of de verplichting tot onderhoud kan worden vastgelegd in een wet of regelgeving. Het bericht Verhuurders moeten geisers checken verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u15  Waarschuwing om dichte mist in groot deel landDE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt woensdag voor dichte mist in het noorden en oosten van het land. Het weerinstituut heeft daarom code geel afgegeven voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Het bericht Waarschuwing om dichte mist in groot deel land verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u15  Infraprojecten soms jaren later door stikstofDEN HAAG (ANP) - Vooral grote infrastructuurprojecten die te veel stikstof uitstoten, kunnen in sommige gevallen jaren vertraging oplopen door de stikstof- en PFAS-problematiek. 'Enkele projecten' kunnen in hun huidige vorm misschien helemaal niet doorgaan. De kosten door deze problemen lopen al in de tientallen miljoenen, zegt verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen. Het bericht Infraprojecten soms jaren later door stikstof verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u15  Staat verlost van ‘bijvangst’ ABN AMRODEN HAAG (ANP) - De overheid heeft ruim een half miljard euro geïncasseerd met de verkoop van haar aandelenbelang in de Saudische Bank SABB. Daarmee is NLFI, de stichting die de deelnemingen van de Staat in financiële instellingen beheert, ook gelijk af van de laatste 'bijvangst' van de nationalisatie van de Nederlandse delen van Fortis en ABN AMRO in 2008. Het bericht Staat verlost van ‘bijvangst’ ABN AMRO verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u15  OM wil verdenkingen tegen Jos B. verzwarenMAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie ziet steeds meer bewijs tegen Jos B., de man die verdacht wordt van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De officier van justitie liet woensdag tijdens een zogeheten regiezitting weten de verdenkingen tegen B. te willen verzwaren. Het bericht OM wil verdenkingen tegen Jos B. verzwaren verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u00  Europese beurzen omlaag door handelszorgenAMSTERDAM (ANP) - De belangrijkste Europese beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Het sentiment werd gedrukt door een dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Vooral financiële fondsen en grondstoffenbedrijven hadden het te verduren. Het bericht Europese beurzen omlaag door handelszorgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 18u00  Alibaba haalt miljarden op in HongkongHONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Alibaba heeft zeker 11,2 miljard dollar opgehaald bij zijn beursgang in Hongkong. De opbrengst kan nog oplopen tot 12,9 miljard dollar als een verleende optie wordt uitgeoefend om extra aandelen op de markt te brengen. Het bericht Alibaba haalt miljarden op in Hongkong verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u45  Nederlandse tropenarts besmet met lassavirusBILTHOVEN (ANP) - Een Nederlandse tropenarts is in Sierra Leone besmet geraakt met het lassavirus, dat de gevaarlijke lassakoorts kan veroorzaken. De arts is ziek geworden tijdens het werk en naar Nederland gerepatrieerd met een speciale vlucht, maakte het RIVM bekend. Het bericht Nederlandse tropenarts besmet met lassavirus verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u45  Curlingmannen verliezen van ItaliëHELSINGBORG (ANP) - De Nederlandse curlers hebben bij de EK in Helsingborg niet kunnen winnen van Italië. Oranje ging in de verlenging onderuit: 7-6. De ploeg van skip Jaap van Dorp leidde na het vierde end nog met 4-2. In het negende end nam Italië een voorsprong (6-5) waarna Nederland in het tiende end alsnog gelijkmaakte. In het extra end kwam alleen Italië tot scoren. Het bericht Curlingmannen verliezen van Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u30  Haase brengt Oranje naast Britten in DaviscupMADRID (ANP) - De Nederlandse tennissers zijn op gelijke hoogte gekomen met Groot-Brittannië in de Daviscup Finals. In de tweede partij van de confrontatie met de Britten versloeg Robin Haase knap de Britse kopman Daniel Evans 3-6 7-6 (5) 6-4. Daarmee kwam Oranje, met alleen het dubbel nog te spelen, op 1-1. Het bericht Haase brengt Oranje naast Britten in Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u30  Rente bij Rabo nog maar één stapje boven nulUTRECHT (ANP) - De Rabobank verlaagt zijn spaarrente volgende week tot 0,01 procent, slechts één stapje boven nul. Spaarders met tegoeden tot 5 miljoen euro krijgen bij de bank nu nog 0,03 procent rente. Boven de 5 miljoen euro staat de rente op nul, zo blijkt uit een mededeling aan klanten. Het bericht Rente bij Rabo nog maar één stapje boven nul verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u30  Verdacht object in Haarlem lijkt handgranaatHAARLEM (ANP) - Het verdachte object dat is aangetroffen op de trap voor het stadhuis van Haarlem lijkt volgens de politie een handgranaat te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp inmiddels weggehaald. Het bericht Verdacht object in Haarlem lijkt handgranaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u15  Murray: Griekspoor verdiende de zegeMADRID (ANP) - Andy Murray erkende na afloop van zijn zwaarbevochten overwinning op Tallon Griekspoor (6-7 6-4 7-6) in de Daviscup Finals dat hij 'goed was weggekomen'. De voormalig nummer 1 van de wereld, tweevoudig winnaar van Wimbledon, sprak vol lof over de 23-jarige Nederlander. Het bericht Murray: Griekspoor verdiende de zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u15  Rechtszaak tegen Jos B. mogelijk in maartMAASTRICHT (ANP) - De inhoudelijke behandeling van de strafzaak over het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen is waarschijnlijk maart volgend jaar. De rechtbank in Maastricht noemt onder voorbehoud de data 16, 18, 23 en 25 maart en daar wordt mogelijk nog een vijfde dag aan toegevoegd. Het bericht Rechtszaak tegen Jos B. mogelijk in maart verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 17u00  Nibud schiet zzp’ers te hulp met geldplanDEN HAAG (ANP) - Veel zzp'ers lopen risico's op schulden en hebben grote moeite hun geldzaken op orde te krijgen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) wil daar iets aan doen en komt met een online stappenplan voor zelfstandigen om hun financiën te ordenen. Het bericht Nibud schiet zzp’ers te hulp met geldplan verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u30  OM: spreekkoren FC Den Bosch waren strafbaarDEN BOSCH (ANP) - De racistische uitingen, oerwoudgeluiden en Zwarte Piet-liedjes die zondag klonken vanaf de tribune van FC Den Bosch waren 'voor zover we nu kunnen beoordelen' strafbaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie. Het bericht OM: spreekkoren FC Den Bosch waren strafbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u30  Stadhuis Haarlem ontruimd om verdacht objectHAARLEM (ANP) - Het stadhuis in Haarlem wordt ontruimd vanwege een verdacht voorwerp op de trap voor het gebouw aan de Grote Markt. De politie houdt er rekening mee dat het om een explosief kan gaan. Een specialist van de politie is ter plaatse. Het bericht Stadhuis Haarlem ontruimd om verdacht object verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u15  Vion stopt met slachten varkens in AltenburgALTENBURG (ANP) - Vion stopt volgend jaar met het slachten van varkens op zijn vestiging in het Duitse Altenburg. De Nederlandse vleesverwerker wil zich in die plaats in de deelstaat Thüringen verder specialiseren in rundvee. Daardoor gaan ongeveer 110 banen verloren. Het bericht Vion stopt met slachten varkens in Altenburg verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u15  Knot: belastingstelsel is te complexAMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse belastingstelsel is 'onnodig complex'. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in een speech tijdens de jaarlijkse accountantsdag. Hij verwees daarbij naar stokpaardjes als de hypotheekrenteaftrek en belastingvrij sparen voor pensioenen. Het bericht Knot: belastingstelsel is te complex verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u00  Wall Street verliest bij openingNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Een dag eerder kwam de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de S&P 500 dinsdag al ten einde. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Later op de dag geeft de Federal Reserve de notulen vrij van de meest recente beleidsvergadering. Het bericht Wall Street verliest bij opening verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u00  Nederlanders genomineerd voor Grammy AwardsLOS ANGELES (ANP) - Diverse Nederlanders maken kans op een Grammy Award. Zo is YoungKio, een van de producenten van de monsterhit Old Town Road, genomineerd. De 19-jarige Kiowa Roukema, zoals YoungKio eigenlijk heet, maakt met het nummer van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus kans op de prijs voor beste plaat van het jaar. Als de prijs naar Old Town Road gaat, dan mogen ook de artiesten, de andere producers en geluidstechnici de award voor Record of the Year in ontvangst nemen. Het bericht Nederlanders genomineerd voor Grammy Awards verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u45  Lizzo sleept meeste Grammy-nominaties in de wachtLOS ANGELES (ANP) - Lizzo is begin volgend jaar de grote favoriet bij de uitreiking van de prestigieuze Grammy Awards. De zangeres maakt kans in acht categorieën en is daarmee de artiest met de meeste nominaties. De genomineerden werden woensdag bekendgemaakt in Los Angeles. Het bericht Lizzo sleept meeste Grammy-nominaties in de wacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u15  Opnieuw aanhouding in moordzaak-WiersumAMSTERDAM (ANP) - Opnieuw is een verdachte aangehouden wegens betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat maakte de politie bekend. Het bericht Opnieuw aanhouding in moordzaak-Wiersum verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u15  Volleman naar wereldbeker turnen in CottbusDEN BOSCH (ANP) - Turnster Tisha Volleman doet komend weekeinde mee aan de wereldbekerwedstrijd in Cottbus. De Nederlandse is alsnog aan het deelnemersveld toegevoegd, meldt de Nederlandse gymnastiekunie (KNGU). Het bericht Volleman naar wereldbeker turnen in Cottbus verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u00  Marokkaan mag niet na 50 jaar worden uitgezetGRONINGEN (ANP) - Een Marokkaanse man die al bijna vijftig jaar in Nederland verblijft, mag na een veroordeling niet worden uitgezet. De rechtbank in Groningen oordeelde dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn verblijfsvergunning niet mag intrekken, omdat dat disproportioneel is. Het bericht Marokkaan mag niet na 50 jaar worden uitgezet verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u00  Bedreiger Nijmegen had geen wapenNIJMEGEN (ANP) - De man die dinsdag in Nijmegen dreigde mensen neer te schieten, had geen wapen. De politie heeft dat in ieder geval niet gevonden bij doorzoeking van zijn woning aan de Achter de Bank in het centrum van Nijmegen. De bedreiger woonde op dat adres als patiënt in een pand van een instelling voor begeleid wonen, aldus de politie woensdag. Het bericht Bedreiger Nijmegen had geen wapen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u00  Zoektocht Defensie over Irak duurt langerDEN HAAG (ANP) - Defensie heeft meer tijd nodig om antwoord te geven op Kamervragen welke ministers wisten van de burgerdoden door een Nederlandse luchtaanval in Irak. Minister Ank Bijleveld had de Tweede Kamer beloofd eind deze week helderheid te geven, maar dat wordt begin volgende week. Het bericht Zoektocht Defensie over Irak duurt langer verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u30  Minister prijst ‘serieus’ stikstofplan landbouwDEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten is blij dat boerenorganisaties zelf met voorstellen zijn gekomen om de stikstofuitstoot door de sector te verminderen. 'Dit is een serieus plan. Knap dat ze dat met elkaar in zo korte tijd hebben bedacht', zegt de bewindsvrouw in een eerste reactie. Het bericht Minister prijst ‘serieus’ stikstofplan landbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u30  Tennisser Griekspoor laat kans op stunt liggenMADRID (ANP) - De Nederlandse tennissers lijken een plaats in de kwartfinales van de Daviscup Finals te kunnen vergeten. Tallon Griekspoor was woensdag in de ontmoeting met Groot-Brittannië heel dicht bij een stunt tegen Andy Murray. De 23-jarige Amsterdammer liet de voormalige nummer één van de wereld echter ontsnappen in Madrid: 7-6 (7) 4-6 6-7 (5). In de tiebreak van de derde stond Griekspoor met 4-1 voor. Murray sloeg op zijn eerste wedstrijdpunt toe. Het bericht Tennisser Griekspoor laat kans op stunt liggen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u30  Greenpeace: plannen boeren te gek voor woordenDEN HAAG (ANP) - Greenpeace noemt de stikstofplannen waar de landbouw woensdag mee kwam 'te gek voor woorden'. De milieuorganisatie noemt de landbouw de 'grootste veroorzaker van de stikstofcrisis' en vindt de voorstellen van het zogeheten Landbouw Collectief 'ver onder de maat en nauwelijks serieus te nemen'. Het bericht Greenpeace: plannen boeren te gek voor woorden verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u15  Boeren vragen 2,9 miljard voor investeringenDEN HAAG (ANP) - Boerenorganisaties vragen de overheid 2,9 miljard euro voor maatregelen om onder meer hun stikstofuitstoot te verminderen. Met het geld willen ze allerlei maatregelen nemen en systemen ontwikkelen die de impact van de landbouw op de natuur verkleinen. Het bericht Boeren vragen 2,9 miljard voor investeringen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u15  Hoekstra: Nederland investeert al zeer forsDEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Nederland investeert volgend jaar al 'zeer fors', met extra geld voor onder meer infrastructuur, jeugdzorg, onderwijs, defensie en de woningmarkt. 'Het beeld dat we de hand op de knip houden, strookt dus niet met de werkelijkheid', aldus minister Wopke Hoekstra (Financiën). Het bericht Hoekstra: Nederland investeert al zeer fors verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 13u45  ‘Veel onderzoek nodig Nicky Verstappen-zaak’MAASTRICHT (ANP) - Voordat de strafzaak over de moord op Nicky Verstappen inhoudelijk behandeld kan worden, moet nog veel onderzoek worden gedaan en moeten veel mensen worden gehoord. Dat moet duidelijkheid brengen over dierenharen die op het lichaam van de 11-jarige jongen zijn gevonden, de manier waarop zijn kleding is onderzocht en hoe de familie van verdachte Jos B. is bewogen om DNA af te staan. Het bericht ‘Veel onderzoek nodig Nicky Verstappen-zaak’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 13u45  Gejoel en boegeroep voor voorman ziekenhuizenUTRECHT (ANP) - Voorzitter Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is in Utrecht met gejoel en boegeroep ontvangen door de honderden stakers van de ziekenhuizen. Toen hij meldde onder de indruk te zijn van de steun voor de actievoerders van patiënten, begonnen de stakers steeds luider '5 procent, 5 procent' te scanderen. Melkert zei dat dat bedrag wat hem betreft prima zou zijn, maar dat het wel betaald moet kunnen worden. Het bericht Gejoel en boegeroep voor voorman ziekenhuizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 13u30  Aangifte Wilders tegen Pakistaanse geestelijkeDEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft opnieuw aangifte gedaan tegen de Pakistaanse geestelijke Khadim Hussain Rizvi wegens bedreiging. In een filmpje dat aan hem werd gestuurd via Twitter dreigt Rizvi Wilders te onthoofden, zo valt in de aangifte te lezen. Het bericht Aangifte Wilders tegen Pakistaanse geestelijke verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 13u15  Nederlandse VR-docu brengt vrede in OegandaDe vorig jaar gelanceerde humanitaire VR-documentaire Meet the Soldier blijkt een groot effect te hebben Het bericht Nederlandse VR-docu brengt vrede in Oeganda verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 13u00  IATA: veel nieuwe banen luchtvaart NederlandBERLIJN (ANP) - De Nederlandse luchtvaartsector kan de komende jaren duizenden nieuwe banen creëren en miljarden meer bijdragen aan de economie door zijn concurrentiepositie te versterken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een rapport over de luchtvaart in ons land. Het bericht IATA: veel nieuwe banen luchtvaart Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 13u00  Maassilo wordt EuroClub songfestivalROTTERDAM (ANP) - De Maassilo in Rotterdam wordt de officiële partylocatie EuroClub van het Eurovisiesongfestival in mei. Dat heeft de projectorganisatie van het festival woensdag bekendgemaakt. In de week van het songfestival worden in de EuroClub de officiële afterparty’s gehouden. Traditiegetrouw verzorgt de winnaar van het liedjesfestijn na winst diezelfde nacht nog een optreden in de EuroClub. Het bericht Maassilo wordt EuroClub songfestival verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 12u45  Ook Kensington en Danny Vera staan op PinkpopLANDGRAAF (ANP) - Ook Kensington en Danny Vera staan komend jaar op Pinkpop. De organisatie maakte woensdag een aantal nieuwe namen bekend. Ook Crowded House, Of Monsters and Men, Balthazar en James Arthur komen optreden. Het bericht Ook Kensington en Danny Vera staan op Pinkpop verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 12u30  ‘Nederland moet meer investeren’BRUSSEL (ANP) - Nederland moet nog meer investeren dan het al doet. Dat stelt de Europese Commissie in een reactie op de door Den Haag ingeleverde begroting voor volgend jaar. Ook Duitsland heeft de begroting zo goed op orde dat het zou helpen als de overheid die ruimte zou gebruiken, geeft de commissie aan. Het bericht ‘Nederland moet meer investeren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 12u15  Honderden stakers bij ziekenhuisactie UtrechtUTRECHT (ANP) - Enkele honderden verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers zijn al op het Jaarbeursplein in Utrecht om actie te voeren voor betere arbeidsvoorwaarden. De stakende medewerkers maken hun ongenoegen duidelijk met toeters en spandoeken. 'De cao valt zwaar op de maag, 5 procent erbij graag', meldt een van de spandoeken. 'Als ze willen dat we stralen, moeten ze ons meer betalen', luidt een andere tekst. Het bericht Honderden stakers bij ziekenhuisactie Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 12u15  Rode beurzen na tariefdreiging TrumpAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Het bericht Rode beurzen na tariefdreiging Trump verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u45  Marco Kroon maandag voor rechtbankARNHEM (ANP) - De drager van de Willems-Orde Marco Kroon moet zich maandag alsnog voor de rechtbank in Arnhem verantwoorden voor misdragingen die hij tijdens carnaval in Den Bosch zou hebben gepleegd. Het bericht Marco Kroon maandag voor rechtbank verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u30  Koning herdenkt Holocaust in IsraëlDEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander woont 23 januari het World Holocaust Forum bij in Jeruzalem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt. De koning reist op uitnodiging van president Reuven Rivlin naar Israël. Het bericht Koning herdenkt Holocaust in Israël verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u30  Veelbesproken biografie Cruijff is bestsellerAMSTERDAM (ANP) - Johan Cruijff, de veelbesproken biografie over Neerlands grootste voetballer, is woensdag meteen op nummer 1 binnengekomen in de Bestseller 60 van Stichting CPNB. Het boek van schrijver Auke Kok verwijst Grote verwachtingen van Geert Mak daarmee naar de tweede plaats. De derde plaats is voor De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, vorige week nog tweede in de lijst. Het bericht Veelbesproken biografie Cruijff is bestseller verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u15  Haarhuis kiest tegen Britten voor GriekspoorMADRID (ANP) - Tallon Griekspoor neemt het woensdag in de Daviscup tegen Groot-Brittannië op tegen Andy Murray. De 23-jarige Amsterdammer krijgt van captain Paul Haarhuis de voorkeur boven Botic van de Zandschulp, die dinsdag met 6-2 6-2 verloor van Michail Koekoesjkin uit Kazachstan. Het bericht Haarhuis kiest tegen Britten voor Griekspoor verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u15  Golftoernooi Hongkong afgelast vanwege onrustHONGKONG (ANP) - Het Hong Kong Open, een golftoernooi dat voor volgende week gepland stond, is vanwege de aanhoudende onrust in het land afgelast. Dat maakte de organisatie bekend. Het bericht Golftoernooi Hongkong afgelast vanwege onrust verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u15  ‘Boeren in 2020 wereldwijd weer de klos’UTRECHT (ANP) - Miljoenen boeren in de wereld krijgen het volgend jaar waarschijnlijk weer moeilijk. Dat voorziet Rabobank. Het financiële concern wijst op de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, de gevolgen van de Afrikaanse varkenspest en de lage prijzen voor koffiebonen en suiker. Het bericht ‘Boeren in 2020 wereldwijd weer de klos’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 11u15  OM verzwaart verdenking tegen Jos B.MAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil de verdenkingen tegen Jos B. verzwaren van doodslag naar gekwalificeerde doodslag. Dat laatste wil zeggen dat iemand is gedood om een ander strafbaar feit te verdoezelen. Volgens het OM heeft B. de 11-jarige Nicky Verstappen gedood nadat hij hem seksueel had misbruikt. Voor moord en gekwalificeerde doodslag geldt dezelfde maximale straf, het verschil tussen deze twee is dat een moord met voorbedachten rade is gepleegd. Het bericht OM verzwaart verdenking tegen Jos B. verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 10u45  Steve Cummings stopt met wielrennenLONDEN (ANP) - De Britse wielrenner Steve Cummings (38) stopt met wielrennen. Hij was sinds 2005 professional en reed de afgelopen jaren voor Dimension Data, dat voor het komend seizoen geen plek voor Cummings in de ploeg heeft. Het bericht Steve Cummings stopt met wielrennen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 10u30  Verstekelingen op schip uit Koeweit en IrakROTTERDAM (ANP) - De verstekelingen die dinsdag werden gevonden in een koelcontainer op een vrachtschip in Vlaardingen komen vermoedelijk uit het Midden-Oosten, voornamelijk Koeweit en Irak. Dat meldt de politie. Het bericht Verstekelingen op schip uit Koeweit en Irak verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 10u15  Passanten zagen auto van schietpartij advocaatENSCHEDE (ANP) - Meerdere mensen hebben de auto gezien van waaruit advocaat Philippe Schol begin deze maand in Duitsland werd neergeschoten. Dat bleek woensdagochtend bij een passantenonderzoek bij de grensovergang bij Glane. Ook zouden zij inzittenden hebben gezien en zijn er tips over mogelijke camerabeelden binnengekomen, meldt een politiewoordvoerder na afloop van het onderzoek. De woordvoerder wilde over de camerabeelden verder niets kwijt. Het bericht Passanten zagen auto van schietpartij advocaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 10u00  EIB: kabinet haalt bouwdoel voorlopig nietDEN HAAG (ANP) - Het kabinet zal het doel om jaarlijks 75.000 woningen op te leveren de komende twee jaar niet halen. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), op basis van nieuw onderzoek, naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant. Het EIB rekende al op een daling en die wordt verder versterkt door de stikstofcrisis. Het bericht EIB: kabinet haalt bouwdoel voorlopig niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 10u00  Damrak over breed front omlaagAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Het bericht Damrak over breed front omlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 09u15  Damrak opent met verliesAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen lager. Beleggers verwerkten de uitspraken van president Donald Trump, die dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Het bericht Damrak opent met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 09u15  Passantenonderzoek in zaak beschoten advocaatENSCHEDE (ANP) - In het onderzoek naar de neergeschoten advocaat Philippe Schol doet de politie woensdagochtend een passantenonderzoek bij de grensovergang bij Glane. Dat meldt de politie. Het bericht Passantenonderzoek in zaak beschoten advocaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 09u00  Ziekenhuizen: ruimte voor meer loon is beperktDEN HAAG (ANP) - Ziekenhuizen hebben naar eigen zeggen slechts 'zeer beperkt' ruimte voor loonsverhogingen. 'Dat kan iedereen zien die leest hoe de financiële situatie van ziekenhuizen is', zegt voorzitter Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). 'We zitten in een te krappe jas. Maar misschien zit ergens in de plooien nog wat ruimte', zei hij woensdagochtend op Radio 1. Het bericht Ziekenhuizen: ruimte voor meer loon is beperkt verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 08u45  Aboutaleb: privacyregels crimineel op schopROTTERDAM (ANP) - Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb wil dat criminelen niet langer worden beschermd door privacyregels. Dat stelt Aboutaleb in een brief aan justitieminister Ferd Grapperhaus. Het bericht Aboutaleb: privacyregels crimineel op schop verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 08u15  Disney bevestigt: servers niet gehacktBURBANK (ANP) - Disney heeft in een verklaring laten weten dat de servers van het entertainmentbedrijf niet gehackt zijn. Dat deed de onderneming naar aanleiding van berichten over gehackte accounts voor zijn streamingdienst Disney+. Al enkele uren na de lancering van de dienst maakte techwebsite ZDNet er melding van dat er accounts op Disney+ te koop werden aangeboden online. Het bericht Disney bevestigt: servers niet gehackt verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 08u00  Warriors winnen eindelijk weer eensMEMPHIS (ANP/RTR) - De Golden State Warriors hebben in de NBA eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. Na zeven achtereenvolgende nederlagen was de verliezend finalist van vorig seizoen dinsdag met 114-95 te sterk voor Memphis Grizzlies. Het bericht Warriors winnen eindelijk weer eens verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 07u30  Grootste daling Japanse export in drie jaarTOKIO (ANP) - De Japanse export kende in oktober de grootste daling in drie jaar tijd. Het handelsconflict tussen de belangrijke handelspartners van het land, China en de Verenigde Staten, maar ook een afnemende internationale vraag en extreem weer zaten de uitvoer dwars. Het bericht Grootste daling Japanse export in drie jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 07u30  Nikkei lager na tariefdreiging TrumpTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw lager gesloten. De stemming werd gedrukt door het herhaalde dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal met China wordt bereikt. Daarnaast liet de Japanse export in oktober de grootste daling in drie jaar zien. Het bericht Nikkei lager na tariefdreiging Trump verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 07u00  Waarschuwing om gladheid en dichte mistDE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt woensdagochtend voor lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist. Het weerinstituut heeft daarom voor vrijwel het hele land de zogenoemde code geel afgegeven. Alleen voor de Waddeneilanden geldt de waarschuwing niet. Het bericht Waarschuwing om gladheid en dichte mist verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 06u45  ‘Stijging faillissementen zet door’AMSTERDAM (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland loopt komende tijd verder op. Dat voorspelt kredietverzekeraar Atradius. De firma denkt dat de groei van de economie onder druk van bijvoorbeeld de handelsoorlog en terugval van de Duitse maakindustrie verder zal afzwakken, met meer bankroeten tot gevolg. Het bericht ‘Stijging faillissementen zet door’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 06u45  CU wil dat coffeeshops overal toeristen werenDEN HAAG (ANP) - Coffeeshops in heel Nederland moeten toeristen weren, vindt regeringspartij ChristenUnie. Justitieminister Ferd Grapperhaus moet de gemeenten zover krijgen dat te regelen. Het bericht CU wil dat coffeeshops overal toeristen weren verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 05u45  Kabinet wil eind aan misleidende deurverkoopDEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven moeten van het kabinet stoppen met misleidende en opdringerige deurverkoop, anders volgen er maatregelen en desnoods een verbod. Dat zegt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in het AD. Het bericht Kabinet wil eind aan misleidende deurverkoop verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 03u30  50 nieuwe waterstofbussen in 2021DEN HAAG (ANP) - Er komen vijftig nieuwe bussen bij die op waterstof rijden. Het kabinet en drie provincies tekenen hier woensdag een gezamenlijke overeenkomst voor. Het bericht 50 nieuwe waterstofbussen in 2021 verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 02u45  Gewonden en ontruimingen bij brand HoogvlietHOOGVLIET (ANP) - Bij een flat aan de Botreep in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet heeft de brandweer een uitslaande brand geblust. De brand was kort na middernacht onder controle. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd. Het bericht Gewonden en ontruimingen bij brand Hoogvliet verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 02u45  Meer vrouwen voorzien in eigen levensonderhoudDEN HAAG (ANP) - Vrouwen hebben steeds vaker voldoende inkomen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS, dat zich baseert op cijfers van de Emancipatiemonitor. Bij vrouwen met een partner en minderjarige kinderen is het aandeel economisch zelfstandigen het sterkst gestegen, namelijk van 57 procent in 2011 naar 65 procent in 2018. Het bericht Meer vrouwen voorzien in eigen levensonderhoud verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 02u30  Luchtvaart goed voor helft uitstoot transportDEN HAAG (ANP) - De luchtvaartsector stoot bijna de helft van alle broeikasgassen in de transportsector uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over 2018. De gehele sector was goed voor de uitstoot van 26 miljard kilogram CO2-equivalenten. Dat is bijna net zo veel als in 2012. Het bericht Luchtvaart goed voor helft uitstoot transport verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 23u45  Strooiwagens in grote delen van land weg opDEN HAAG (ANP) - In grote delen van het land zijn dinsdagavond strooiwagens de weg opgegaan. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De wagens met zout moeten voorkomen dat de wegen glad worden. Het bericht Strooiwagens in grote delen van land weg op verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 23u00  Geen andere verstekelingen op schipVLAARDINGEN (ANP) - Op het schip in Vlaardingen waar dinsdagavond 25 verstekelingen van zijn afgehaald, zijn geen andere verstekelingen gevonden. Dat laat de veiligheidsregio Rijnmondveilig weten. Op het schip werd nog enige tijd met speurhonden gezocht. Het bericht Geen andere verstekelingen op schip verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 23u00  Rutte spreekt KNVB volgende week over racismeDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en sportminister Bruno Bruins spreken volgende week vrijdag met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), FC Den Bosch, Excelsior en scheidsrechters over het racisme-incident in de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen weekeinde. Het bericht Rutte spreekt KNVB volgende week over racisme verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 23u00  Waterpolosters na strafworpen langs ItaliëFLORENCE (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben hun eerste duel in de World League gewonnen. De wedstrijd tegen Italië, gespeeld in Florence, eindigde in 12-12 en in de strafworpenserie was Oranje met 4-2 te sterk. Het bericht Waterpolosters na strafworpen langs Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 22u45  Curlers verslaan ook Rusland op EKHELSINGBORG (ANP) - De Nederlandse curlingmannen hebben het dinsdag op het EK in de Zweedse stad Helsingborg goed gedaan. Na de nipte overwinning vroeg in de middag tegen Denemarken (7-6) was Oranje in de avonduren duidelijk te sterk voor Rusland. De ploeg van skip Jaap van Dorp zegevierde met 12-4. Het bericht Curlers verslaan ook Rusland op EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 22u30  Recordreeks Dow en S&P ten eindeNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag bij het slot een gemengd beeld zien. De leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 zagen hun recordreeks van de voorbije dagen ten einde komen. De Nasdaq zette zijn opmars wel voort. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's. Het bericht Recordreeks Dow en S&P ten einde verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 22u15  Twee vrouwelijke Syriëgangers teruggekeerdDEN HAAG (ANP) - Twee door Turkije teruggestuurde vrouwelijke Syriëgangers zijn met hun kinderen in Nederland aangekomen. De vrouwen zijn op Schiphol direct aangehouden. Van een van de twee werd vorige maand de Nederlandse nationaliteit ingetrokken. De andere vrouw zat al langer in vreemdelingendetentie in Turkije en heeft nog wel de Nederlandse nationaliteit. Het bericht Twee vrouwelijke Syriëgangers teruggekeerd verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 22u15  Actrice wint Chinese prijs voor Kapsalon RomyGUANGZHOU (ANP) - De 11-jarige Nederlandse Vita Heijmen heeft maandag op het China International Children’s Film Festival (CICFF) de prijs voor beste actrice in de wacht gesleept. Het meisje speelt de hoofdrol in de jeugdfilm Kapsalon Romy. Het bericht Actrice wint Chinese prijs voor Kapsalon Romy verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 22u00  Johnson belooft EU-deal eind 2020 na brexitLONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk stapt eind januari uit de Europese Unie en eind 2020 zal er een nieuw handelsakkoord met Brussel liggen. Die belofte deed de Britse premier Boris Johnson tijdens een live op televisie uitgezonden verkiezingsdebat met zijn politieke rivaal Jeremy Corbyn van Labour. Het bericht Johnson belooft EU-deal eind 2020 na brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 21u45  Twee verstekelingen schip Vlaardingen naar ziekenhuisVERSTEKELINGEN Het bericht Twee verstekelingen schip Vlaardingen naar ziekenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 21u30  Twee aanhoudingen in moordzaak advocaat WiersumAMSTERDAM (ANP) - De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen gedaan in de zaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om twee mannen. Zij zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten, meldt de politie. Ze worden ondanks hun vrijlating nog steeds als verdachte beschouwd. Het bericht Twee aanhoudingen in moordzaak advocaat Wiersum verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 21u15  2 aanhoudingen in moordzaak advocaat WiersumAMSTERDAM (ANP) - De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen gedaan in de zaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt de politie. Het gaat om twee mannen. Het bericht 2 aanhoudingen in moordzaak advocaat Wiersum verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 21u15  VVD en D66 willen actie tegen lege winkelstraatDEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet in actie komen tegen de leegloop in winkelstraten. Regeringspartijen VVD en D66 willen dat het kabinet onderzoekt wat het kan doen om dit tegen te gaan. De partijen roepen het kabinet hiertoe op na een brandbrief van de winkeliers. 'In de Nederlandse winkelstraten smeult een veenbrand en de overheid voegt daar voortdurend zuurstof aan toe', schreef branchevereniging INretail vorige week. Het bericht VVD en D66 willen actie tegen lege winkelstraat verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 20u45  Kalanick verkoopt weer aandelen UberSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig topman en medeoprichter van technologiebedrijf Uber, Travis Kalanick, heeft nog eens miljoenen aandelen in het bedrijf achter de taxi-app verkocht. Vorige week zette hij ook al een aanzienlijk deel van zijn aandelen in de markt. Het bericht Kalanick verkoopt weer aandelen Uber verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 20u45  Circa 25 verstekelingen levend gevonden op veerbootVLAARDINGEN (ANP) - Op een veerboot richting Engeland zijn ongeveer 25 verstekelingen aangetroffen. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De verstekelingen zijn allemaal levend van het vrachtschip gehaald. Dat bevestigt een politiewoordvoerder ter plaatse. De verstekelingen krijgen 'de eerste medische hulp die zij nodig hebben', aldus de veiligheidsregio Rijnmondveilig. Het bericht Circa 25 verstekelingen levend gevonden op veerboot verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 20u30  Kramer niet naar Polen wegens rugklachtenDEN HAAG (ANP) - Sven Kramer heeft na overleg met de ploegleiding van Team Jumbo-Visma besloten om komend weekeinde niet deel te nemen aan de tweede wereldbeker schaatsen in Polen. De viervoudig olympisch schaatskampioen ondervindt momenteel te veel last van zijn rug. Afgelopen vrijdag kwam hij op de 5000 meter, zijn favoriete afstand, niet verder dan de dertiende plaats. Dat was zijn slechtste klassering ooit op deze afstand bij de profs. Het bericht Kramer niet naar Polen wegens rugklachten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 20u30  Duitsers dwarsbomen milieuzone MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - Het plan van Maastricht voor de instelling van een groene milieuzone in het stadshart van de Limburgse hoofdstad gaat voorlopig niet door. De reden is dat de Duitsers niet meewerken. Wethouder Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks) meldt dinsdag in een brief aan de raad daarom geen mogelijkheden te zien verdere stappen naar een milieuzone te zetten. Het bericht Duitsers dwarsbomen milieuzone Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 20u30  Starbucks-deal goed voor omzet NestléVEVEY (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé verwacht dit jaar 250 miljoen dollar aan extra opbrengsten te genereren als gevolg van de Starbucks-deal. Vorig jaar betaalde Nestlé meer dan 7 miljard dollar aan Starbucks voor de samenwerking. Het bericht Starbucks-deal goed voor omzet Nestlé verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 20u15  Circa 25 verstekelingen gevonden op veerbootVLAARDINGEN (ANP) - Op een veerboot richting Engeland zijn ongeveer 25 verstekelingen aangetroffen. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend. Maar volgens de woordvoerder zouden de verstekelingen in leven zijn. Het bericht Circa 25 verstekelingen gevonden op veerboot verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 19u45  Boeing moet vliegtuigonderdeel herontwerpenWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Boeing moet mogelijk duizenden vliegtuigen van het type 737 NG terug naar de hangar moeten roepen voor reparatie. Volgens de Amerikaanse veiligheidsautoriteit The National Transportation Safety Board, moet een onderdeel opnieuw ontworpen worden om een ongeval te voorkomen zoals vorig jaar toen een passagier overleed. Het bericht Boeing moet vliegtuigonderdeel herontwerpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 19u45  Fietser overleden na ongeval in OosterhoutOOSTERHOUT (ANP) - Door een aanrijding met een auto is in Oosterhout een fietser om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het bericht Fietser overleden na ongeval in Oosterhout verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 19u45  Haarhuis: erg teleurstellend begin in DaviscupMADRID (ANP) - Daviscupcaptain Paul Haarhuis oordeelde dat het debuut van zijn team op de Daviscup Finals 'erg teleurstellend' was verlopen. Ondanks een zege van Robin Haase in het enkelspel verloor Oranje met 2-1 van Kazachstan. Vooraf werd door de tennissers zelf gesteld dat het openingsduel gewonnen moest worden om de volgende fase van het landentoernooi te bereiken. Het bericht Haarhuis: erg teleurstellend begin in Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 19u30  Man opgepakt na ernstige bedreiging NijmegenNIJMEGEN (ANP) - Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond een man gearresteerd, die vanuit een pand van een woonzorginstelling in het centrum van Nijmegen dreigde op mensen te gaan schieten. Of de man ook mensen in het pand in gijzeling hield, is nog niet bekend. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het bericht Man opgepakt na ernstige bedreiging Nijmegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 19u30  Actrice Robin Martens krijgt taakstraf vanwege slaan agentHAARLEM (ANP) - Actrice Robin Martens krijgt een taakstraf van 45 uur voor het mishandelen van een politieagent in het Noord-Hollandse Castricum. Daarnaast moet zij een schadevergoeding van 300 euro betalen aan de agent. Ze kreeg de straf dinsdag tijdens een besloten zitting te horen van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Het bericht Actrice Robin Martens krijgt taakstraf vanwege slaan agent verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 19u15  Onderzoek naar misstanden Landelijke EenheidDEN HAAG (ANP) - Er komt een onafhankelijk onderzoek naar misstanden binnen de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Dat bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid dinsdag na berichtgeving door NRC. Het bericht Onderzoek naar misstanden Landelijke Eenheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 18u45  Mei-afspraken blauwdruk voor deal China-VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben het bijna-akkoord tussen de economische grootmachten van zes maanden geleden erbij gepakt om te bezien welke importtarieven eventueel moeten worden geschrapt als onderdeel van de nu te sluiten deal. Dat hebben ingewijden rond de onderhandelingen over het gedeeltelijke akkoord laten weten. Het bericht Mei-afspraken blauwdruk voor deal China-VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 18u45  OM schikt voor 80.000 euro met Jos van Rey (2)ROERMOND (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft een schikking van 80.000 euro getroffen met de voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey. Het OM zegt dat het een punt achter de zaak wil zetten. Het bericht OM schikt voor 80.000 euro met Jos van Rey (2) verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 18u15  Gele hesjes teleurgesteld na gesprek met RutteDEN HAAG (ANP) - De afvaardiging van de gele hesjes is teleurgesteld na hun tweede onderhoud met premier Mark Rutte in ruim een half jaar. Rutte zelf sprak van een imponerend gesprek. Het bericht Gele hesjes teleurgesteld na gesprek met Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 18u00  Ook Excelsior in actie tegen racismeROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse voetbalclub Excelsior gaat vrijdag bij de thuiswedstrijd tegen FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie actievoeren tegen racisme. Het motto luidt: 'Geef racisme de rode kaart.' In het stadion zullen op alle stoelen rode kaarten te vinden zijn met deze tekst. Het bericht Ook Excelsior in actie tegen racisme verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 18u00  ‘Basisschooljuf Zaandam misdroeg zich niet’ZAANDAM (ANP) - Een lerares die op basisschool De Voorzaan in Zaandam haar leerlingen van de grond zou hebben laten eten en hen zou hebben geslagen met een stok, heeft zich niet misdragen. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoeksrapport, meldt de school dinsdag. Er zouden 'geen aanknopingspunten zijn gevonden dat de onorthodoxe straffen inderdaad hebben plaatsgevonden'. Het is daarom dan ook niet aannemelijk dat de lerares zich er schuldig aan heeft gemaakt. Het bericht ‘Basisschooljuf Zaandam misdroeg zich niet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 18u00  Minister dubt over ander toetredingsproces EUBRUSSEL (ANP) - Nu een besluit over het openen van onderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië over de toetreding tot de EU door onder meer Frankrijk en Nederland is tegengehouden, liggen er twee voorstellen om het toetredingsproces te hervormen. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok kijkt 'heel serieus' naar beide voorstellen, maar wil er nog geen 'plussen en minnen' bij zetten, zei hij na afloop van overleg in Brussel. Het bericht Minister dubt over ander toetredingsproces EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u45  Deel Nijmegen afgesloten om dreigende manNIJMEGEN (ANP) - De politie heeft een deel van het centrum van Nijmegen afgesloten, omdat een man die mogelijk een vuurwapen heeft dreigt met geweld, aldus de politie. De man heeft zich verschanst in een kantoorpand in de omgeving van de Hertogstraat. Het bericht Deel Nijmegen afgesloten om dreigende man verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u45  ‘Voldoende interesse in stukken Saudi Aramco’RIYAD (AFN) - De aanstaande megabeursgang van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft naar verluidt genoeg interesse gewekt bij beleggers. De begeleidende banken zijn er in ieder geval van overtuigd dat voldoende investeerders zich hebben gemeld, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het bericht ‘Voldoende interesse in stukken Saudi Aramco’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u30  Tennissers Oranje verliezen van KazachstanMADRID (ANP) - Het Nederlands team heeft de ontmoeting met Kazachstan met 2-1 verloren. In het beslissende dubbelspel moesten Robin Haase en Jean-Julien Rojer buigen voor Alexander Boeblik en Michail Koekoesjkin, met 6-4 7-6 (2). Het bericht Tennissers Oranje verliezen van Kazachstan verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u30  Shorttracker Brunsmann langdurig uitgeschakeldUTRECHT (ANP) - Voor shorttracker Jasper Brunsmann lijkt het schaatsseizoen nu al voorbij. De Nederlandse kampioen op de 500 meter heeft dinsdag een operatie ondergaan na een zware valpartij onlangs bij wedstrijden om de KNSB Cup in Utrecht. Aanvankelijk werd gedacht aan een botbreuk, maar nader medisch onderzoek wees uit dat er aanzienlijk meer letsel zit in zijn gehavende knie. Het bericht Shorttracker Brunsmann langdurig uitgeschakeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u30  Druk op minister om SchipholDEN HAAG (ANP) - Er moet snel duidelijkheid komen over de 'beheerste groei' van het het aantal starts en landingen op Schiphol. Dat schrijven ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Het bericht Druk op minister om Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u30  Vredespaleis licht op voor kinderrechtenDEN HAAG (ANP) - Het Vredespaleis in Den Haag zal vanaf woensdag 00.00 uur blauw worden verlicht. De lichten blijven de hele dag aan, tot donderdag. Daarmee viert kinderrechtenorganisatie Unicef dat het Kinderrechtenverdrag dertig jaar bestaat. Het bericht Vredespaleis licht op voor kinderrechten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u30  ‘Stelsel van letselschade moet op de schop’DEN HAAG (ANP) - Het huidige stelsel van letselschadevergoeding moet worden herzien. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars in een reactie op de eerder door CDA, PvdA en SP ingediende initiatiefnota over de behandeling van letselschades. De brancheorganisatie pleit voor een meer gestandaardiseerd systeem waarbij de verzekeraar van het slachtoffer de schade afhandelt en niet de verzekeraar van de tegenpartij. Het bericht ‘Stelsel van letselschade moet op de schop’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 17u00  Werkgevers en ouderen: nu doorpakkenDEN HAAG (ANP) - Werkgevers en ouderen zijn blij dat verantwoordelijk minister Wouter Koolmees iets doet om massale pensioenkortingen en fikse premiestijgingen komend jaar tegen te gaan. Ze pleiten ervoor om nu vaart te maken met de uitwerking van het pensioenakkoord. Het bericht Werkgevers en ouderen: nu doorpakken verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u45  ‘Geen hogere belangen in zaak-Poch’ROTTERDAM (ANP) - Voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin zegt dat er bij de Nederlandse autoriteiten geen hogere belangen hebben gespeeld in de manier waarop zij zijn omgesprongen met de zaak-Julio Poch. Dat Nederland bereid was mee te werken aan het strafproces in Argentinië tegen Poch had louter te maken met het soort zware misdrijven waarvan de piloot werd verdacht. Het bericht ‘Geen hogere belangen in zaak-Poch’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u45  Onduidelijk welke fondsen mogelijk wel kortenDEN HAAG (ANP) - Het is onduidelijk welke fondsen volgend jaar mogelijk nog moeten korten, nu verantwoordelijk minister Wouter Koolmees met maatregelen is gekomen waardoor de meeste fondsen de pensioenen niet hoeven te verlagen. In ieder geval zijn het niet de vier grootste fondsen, ABP, PFZW, PME en PMT. Het bericht Onduidelijk welke fondsen mogelijk wel korten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u15  DNB heeft ‘begrip’ voor besluit KoolmeesAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft 'begrip' voor de pensioenmaatregelen van verantwoordelijk minister Wouter Koolmees en 'steunt' zijn intentie om de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord voortvarend ter hand te nemen. Het bericht DNB heeft ‘begrip’ voor besluit Koolmees verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u15  Insulineverdachte ontkent en zwijgt opnieuwROTTERDAM (ANP) - De man die wordt verdacht van vier moorden met insuline en meerdere pogingen daartoe in vier verzorgingshuizen, heeft op de tweede dag van zijn proces een paar keer kort gezegd dat hij 'er niets mee te maken heeft'. Daarna beriep hij zich snel weer op zijn zwijgrecht en liet zich niet meer verleiden om antwoord te geven op vragen van de rechtbank in Rotterdam. De 23-jarige leerling-verpleger stortte in toen de aanklagers foto's van twee slachtoffers lieten zien. Het bericht Insulineverdachte ontkent en zwijgt opnieuw verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u15  Kleine winsten op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Daarmee kreeg de recordreeks van de voorbije dagen een verder vervolg. Beleggers zetten doe-het-zelfketen Home Depot lager na een handelsupdate. Ook warenhuisketen Kohl's wist de markten duidelijk niet te overtuigen. Het bericht Kleine winsten op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u00  ‘Kerstpakket is dit jaar persoonsgericht’WORMER (ANP) - Persoonsgericht is het sleutelwoord voor het kerstpakket van 2019. De meeste werkgevers willen hun medewerkers een gepersonaliseerd kerstpakket geven, of mensen de kans geven iets voor zichzelf uit te zoeken. Dat komt naar voren uit onderzoek van One Question in opdracht van vakblad Het Portaal Uitgevers onder 162 bedrijven. Het bericht ‘Kerstpakket is dit jaar persoonsgericht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u00  Haase trekt stand gelijk in DaviscupMADRID (ANP) - Robin Haase heeft de stand gelijkgetrokken in de ontmoeting met Kazachstan tijdens de Daviscup Finals: 1-1. De kopman van de Nederlandse ploeg won in Madrid in een spannende driesetter van Alexander Boeblik. Het werd 7-5 3-6 7-6 (5). Haase, die op 5-4 al een wedstrijdpunt had gemist, maakte het in de tiebreak op zijn tweede matchpoint af met een ace. Het bericht Haase trekt stand gelijk in Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 16u00  Vakbonden positief over pensioenplan KoolmeesUTRECHT (ANP) - De vakbonden reageren positief op de pensioenmaatregelen van verantwoordelijk minister Wouter Koolmees. 'Het is goed om te zien dat de grote zorgen van de mensen in het land nu door de minister zijn gehoord', zegt FNV-voorzitter Han Busker. Het bericht Vakbonden positief over pensioenplan Koolmees verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 15u45  ‘Vier grootste fondsen hoeven niet te korten’DEN HAAG (ANP) - De vier grootste pensioenfondsen, ABP, PFZW, PME en PMT, hoeven volgend jaar waarschijnlijk niet te korten. Dat volgt volgens de Pensioenfederatie uit een aankondiging van verantwoordelijk minister Wouter Koolmees. Het bericht ‘Vier grootste fondsen hoeven niet te korten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 15u30  Landbouwsector komt met eigen stikstofplannenDEN HAAG (ANP) - Landbouworganisaties presenteren woensdag in Den Haag een reeks oplossingen voor de stikstofproblematiek. In een rapport stellen ze maatregelen voor om 'uit de gecreëerde stikstofimpasse' te komen. De organisaties hebben minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) uitgenodigd om hun presentatie bij te wonen. Het bericht Landbouwsector komt met eigen stikstofplannen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 15u30  Mogelijk pensioenkorting bij 600.000 deelnemersDEN HAAG (ANP) - De meeste pensioenfondsen hoeven volgend jaar niet te korten, maar bij vier fondsen met zo'n 600.000 deelnemers is dat mogelijk nog wel het geval. Dat is het gevolg van het besluit van verantwoordelijk minister Wouter Koolmees om volgend jaar de regels iets soepeler toe te passen. Het bericht Mogelijk pensioenkorting bij 600.000 deelnemers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 15u15  Rutte schuift aan bij gesprek over racismeDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte zal aansluiten bij het gesprek over racisme in het voetbal dat minister van Sport Bruno Bruins heeft aangekondigd naar aanleiding van een incident afgelopen weekeinde in de eerste divisie. Onder de genodigden zijn ook vertegenwoordigers van de KNVB, de scheidsrechters, Excelsior en FC Den Bosch. Het bericht Rutte schuift aan bij gesprek over racisme verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 14u45  Inval bij ABN in Frankfurt om Cum/Ex-kwestieFRANKFURT (ANP) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt vanwege onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt. Daardoor lopen belastingdiensten geld mis. Het bericht Inval bij ABN in Frankfurt om Cum/Ex-kwestie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 14u15  Kritische kinderen bevragen ministers in KamerDEN HAAG (ANP) - Hoe vaak spreekt de premier met de koning? Waarom is pesten eigenlijk niet strafbaar? En waarom zijn zoveel producten in de winkel in plastic verpakt? Het waren enkele vragen die dinsdag werden gesteld tijdens het Kindervragenuur, dat voor de tweede keer werd gehouden in de Tweede Kamer. Het bericht Kritische kinderen bevragen ministers in Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 14u15  Oranje: genoeg is genoeg, stop racismeAMSTERDAM (ANP) - De spelers van het Nederlands elftal hebben dinsdag via de sociale media een gezamenlijk signaal tegen racisme afgegeven. Vrijwel gelijktijdig plaatsten de internationals op Twitter een bericht met de tekst 'Enough is enough, stop racism' (genoeg is genoeg, stop racisme). Ze zetten daar een foto bij, waarop van bovenaf te zien is hoe de spelers op het trainingsveld in een kring staan met hun uitgestoken armen tegen elkaar aan. Het bericht Oranje: genoeg is genoeg, stop racisme verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 14u00  Easyjet: belast vliegtuigbrandstofAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse regering zou geen vliegtaks moeten instellen, maar een belasting op vliegtuigbrandstof. Op die manier wordt vervuiling aangepakt waar het ontstaat, meent William Vet, de baas van de Nederlandse tak van luchtvaartmaatschappij easyJet. Het bericht Easyjet: belast vliegtuigbrandstof verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 13u45  Insulineverdachte: heb er niets mee te makenROTTERDAM (ANP) - De man die verdacht wordt van vier moorden met insuline en meerdere pogingen daartoe, heeft na anderhalve dag in de rechtbank iets anders gezegd dan dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. Toen twee slachtoffers uit een Rotterdams verzorgingstehuis werden besproken, zei Rahiied A. hoorbaar in de microfoon: 'Ik heb er niets mee te maken.' Daar voegde hij aan toe: 'Op advies van mijn advocaten beroep ik me verder op mijn zwijgrecht.' Het bericht Insulineverdachte: heb er niets mee te maken verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 13u00  Brussel staat lening voor AEB toeBRUSSEL (ANP) - De overheidslening van 80 miljoen euro aan het in problemen geraakte Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam is niet in strijd met de Europese regels voor staatssteun. De Europese Commissie staat de lening toe omdat die in tijd en omvang beperkt is en bijdraagt aan het algemeen belang. Het bericht Brussel staat lening voor AEB toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 13u00  Strooiwagens komende nacht massaal weg opUTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat gaat in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst op grote schaal strooien. Dat laat een woordvoerder weten. Het bericht Strooiwagens komende nacht massaal weg op verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u45  Van de Zandschulp buigt diep in DaviscupMADRID (ANP) - Het Nederlands tennisteam staat 1-0 achter tegen Kazachstan in de finaleweek van de Daviscup in Madrid. Botic van de Zandschulp was in het eerste enkelspel niet opgewassen tegen Michail Koekoesjkin. De 24-jarige Veenendaler, de nummer 200 op de wereldranglijst, verloor in twee sets van de Kazachse nummer 67 van de wereld: 2-6 2-6. Het bericht Van de Zandschulp buigt diep in Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u30  MidKap is best presterende beursindex EuropaAMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Amsterdamse MidKap is dit jaar de best presterende beursindex van West-Europa. De graadmeter voor middelgrote bedrijven steeg dit jaar 36 procent, ruim meer dan de AEX-index die maar 23 procent erbij kreeg. De brede Europese Stoxx Europe 600-index ging sinds 1 januari 20 procent omhoog. Het bericht MidKap is best presterende beursindex Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u15  Eis negen maanden voor rollatorongeluk BredaBREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag negen maanden cel geëist, waarvan twee voorwaardelijk, tegen Bredanaar Ouassim Z. omdat hij op 28 april in Breda een 79-jarige vrouw met een rollator omver reed, daarna over haar heen reed en ervandoor ging. Het bericht Eis negen maanden voor rollatorongeluk Breda verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u15  Protest boze automobilisten lijkt van de baanDEN HAAG (ANP) - De demonstratie op het Haagse Malieveld van automobilisten die het niet eens zijn met de snelheidsverlaging van 130 kilometer per uur naar 100 lijkt niet door te gaan. Volgens een woordvoerster van de gemeente Den Haag is de protestactie van de lijst gehaald. Het bericht Protest boze automobilisten lijkt van de baan verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u15  15 jaar cel voor verdachte kofferbakmoord 2005ROTTERDAM (ANP) - Verdachte Leon van M. (42) uit Brielle is veroordeeld tot vijftien jaar celstraf voor het vermoorden van Caroline van Toledo in 2005. De rechtbank in Rotterdam acht dinsdag bewezen dat hij degene was die de auto waarin Van Toledo lag met benzine in brand heeft gestoken. Het bericht 15 jaar cel voor verdachte kofferbakmoord 2005 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u00  AEX weer boven 600 puntenAMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak wist de AEX-index dinsdag opnieuw de 600 puntengrens te doorbreken. De index bereikte de hoogste tussenstand van dit jaar. Ook de andere Europese beurzen lieten mooie winsten zien. Beleggers verwerkten de recordstanden op Wall Street en wachtten vooral op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht AEX weer boven 600 punten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u00  Burgemeester Parijs tegen IOC-deal met AirbnbPARIJS (ANP/RTR) - Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs, waar in 2024 de Olympische Spelen worden gehouden, verzet zich tegen de sponsordeal die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft gesloten met de huizenverhuursite Airbnb. In een brief aan IOC-voorzitter Thomas Bach wijst ze op de in haar ogen vervelende consequenties en risico's. Het bericht Burgemeester Parijs tegen IOC-deal met Airbnb verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 12u00  IATA: autoriteiten verdeeld bij aanpak 737 MAXBERLIJN (ANP) - Luchtvaartautoriteiten wereldwijd hebben nog geen gezamenlijke aanpak geformuleerd om de Boeing 737 MAX-vliegtuigen terug de lucht in te krijgen, na twee fatale crashes met het type in korte tijd. Die verdeeldheid ondermijnt het publieke vertrouwen in de veiligheid van de luchtvaartindustrie, aldus topman Alexandre de Juniac van luchtvaartorganisatie IATA in een interview met persbureau Bloomberg. Het bericht IATA: autoriteiten verdeeld bij aanpak 737 MAX verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u45  Homomannen laten zich vaker testen op soa’sDEN HAAG (ANP) - Mannen die seks hebben met mannen lieten in de eerste helft van dit jaar vaker een soatest doen vergeleken met een jaar eerder. Het gaat om een stijging van 8 procent tot bijna 26.500, blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut RIVM. Het bericht Homomannen laten zich vaker testen op soa’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u45  Officier weerspreekt getuigenis in zaak-PochROTTERDAM (ANP) - Officier van justitie Guus Schram ontkent dat hij ooit iets heeft gezegd over een belang van het koninklijk huis in het kader van de zaak-Julio Poch. Hij sprak dinsdag als getuige tegen dat hij uitlatingen daarover heeft gedaan tegen oud-directeur van Transavia Michiel Meijer, in een gesprek in 2010. Het bericht Officier weerspreekt getuigenis in zaak-Poch verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u45  MotoGP-kampioen Márquez vreest druk op broerVALENCIA (ANP) - Zesvoudig wereldkampioen MotoGP Marc Márquez heeft geen rol gespeeld bij het aanstellen van zijn jongere broer Alex als teamgenoot in het fabrieksteam van Honda. 'Ik heb me er niet mee bemoeid, hoewel het natuurlijk heel bijzonder is en ik ongelooflijk trots ben dat hij nu de plek inneemt naast mij in de box', zei de Spaanse motorcoureur over de unieke aanstelling. Niet eerder vormden twee broers een koppel in de koningsklasse van de motorsport. Het bericht MotoGP-kampioen Márquez vreest druk op broer verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u45  Zware blessure kost judoka Vermeer de SpelenEDE (ANP) - Judoka Sanne Vermeer heeft een zware hamstringblessure opgelopen. De 21-jarige Friezin mist daardoor zo goed als zeker de Olympische Spelen van volgend jaar, aldus Judobond Nederland. Vermeer was in de klasse tot 63 kilogram in een concurrentiestrijd verwikkeld met Juul Franssen, om uit te maken wie namens Nederland naar Tokio mag gaan. Het bericht Zware blessure kost judoka Vermeer de Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u15  ‘KPMG vindt koper voor exclusieve club’LONDEN (ANP) - KPMG praat met techinvesteerder SoftBank over een overname van zijn exclusieve club Number Twenty. Het Japanse bedrijf wil zich in het pand gaan vestigen, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. KPMG was eerder op de vingers getikt door toezichthouders vanwege de club. Het bood daar lidmaatschappen aan, waardoor er de mogelijkheid bestond tot te nauwe banden tussen het accountant- en adviesbureau en zijn klanten. Het bericht ‘KPMG vindt koper voor exclusieve club’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u15  Van de Zandschulp mag Daviscup openenMADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp opent in Madrid voor Nederland het duel in de Daviscup Finals met Kazachstan. De 24-jarige Veenendaler krijgt van captain Paul Haarhuis de voorkeur boven Tallon Griekspoor. Debutant Van de Zandschulp treft dinsdag in het eerste enkelspel Michail Koekoesjkin. Het bericht Van de Zandschulp mag Daviscup openen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 11u00  Politie arresteert Haagse oprichter blockchain start-up die €78 miljoen zou hebben opgehaaldDe oprichter van het Nederlandse blockchain-gamebedrijf Komodore64, Sam N., is gearresteerd nadat hij naar verluidt Het bericht Politie arresteert Haagse oprichter blockchain start-up die €78 miljoen zou hebben opgehaald verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 10u45  Extra handen voor vreemdelingenpolitieDEN HAAG (ANP) - De politie krijgt er wat mensen bij voor de strijd tegen mensenhandel en asielfraude. Er komen bijvoorbeeld extra ICT-specialisten. Die zijn nodig omdat mensenhandelaren steeds vaker gebruik maken van het internet en digitale middelen, schrijft verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aan de Tweede Kamer. Het bericht Extra handen voor vreemdelingenpolitie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 10u45  ‘Scholen negeren afspraken stagevergoeding’DEN HAAG (ANP) - Scholen lappen cao-afspraken voor de vergoedingen van leraren in opleiding massaal aan hun laars. Dat stelt de Algemene Onderwijsbond na onderzoek. Het bericht ‘Scholen negeren afspraken stagevergoeding’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 10u30  ‘Banen schrappen Tata niet de oplossing’IJMUIDEN (ANP) - Het schrappen van banen bij Tata Steel Europe is niet de oplossing van de problemen van het staalbedrijf. Tata moet juist investeren, zegt voorzitter van zowel de Europese als de Nederlandse ondernemingsraad van het bedrijf, Frits van Wieringen. Tata kondigde deze week aan 3000 banen te willen schrappen. In Nederland staan 1650 banen op de tocht, waarbij het voornamelijk om kantoorbanen gaat. Het bericht ‘Banen schrappen Tata niet de oplossing’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 09u45  Akkoord over EU-begroting voor 2020BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie kan volgend jaar 153,6 miljard euro uitgeven, 3,4 procent meer dan in 2019. Er wordt ruim een half miljard euro meer dan voorgesteld uitgegeven aan klimaatbeleid. Ook voor onderzoek, digitalisering, het tegengaan van jeugdwerkloosheid en het onderwijsprogramma Erasmus+ wordt meer geld uitgetrokken. Het bericht Akkoord over EU-begroting voor 2020 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 09u45  Harden en Westbrook loodsen Rockets naar zegeHOUSTON (ANP) - De basketballers van Houston Rockets hebben hun achtste zege op rij geboekt in de NBA. De ploeg won met 132-108 van Portland Trail Blazers en dankte de overwinning vooral aan de sterspelers James Harden en Russell Westbrook. Zij namen samen bijna de helft van de productie voor hun rekening. Harden maakt 36 punten, Westbrook noteerde er 28. De Rockets staan tweede in de westelijke divisie achter Los Angeles Lakers. Het bericht Harden en Westbrook loodsen Rockets naar zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 09u45  VS willen regels rond bioscopen schrappenWASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Grote Hollywood-studio's mogen in de Verenigde Staten mogelijk binnenkort weer bioscoopketens bezitten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil een ruim zeventig jaar oude regel die dat verbiedt laten schrappen. Die zogeheten Paramount-regels uit 1948 waren bedoeld om de macht van de filmstudio's in te perken. Het bericht VS willen regels rond bioscopen schrappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 09u45  Takeaway koploper in hogere AEXAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en wachten vooral op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak profiteerde maaltijdbestelsite Takeaway van een adviesverhoging. Het bericht Takeaway koploper in hogere AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 09u15  Meer begeleiding slachtoffers tijdens procesDEN HAAG (ANP) - Slachtoffers van impactvolle misdaden zoals inbraak en mishandeling kunnen vanaf volgend jaar tijdens de rechtszaak ook extra ondersteuning krijgen van het Openbaar Ministerie (OM). Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) maakt daar geld voor vrij, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Het bericht Meer begeleiding slachtoffers tijdens proces verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 09u15  ‘Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders’DUBAI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft op de luchtvaartshow in Dubai tientallen orders ontvangen voor zijn geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat zeggen ingewijden dinsdag. Het bericht ‘Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 08u45  EasyJet compenseert CO2-uitstoot standaardLONDEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij easyJet gaat standaard de CO2-uitstoot van al zijn passagiers compenseren. De prijsvechter begint daar per direct mee. Ook steekt het Britse bedrijf samen met vliegtuigmaker Airbus geld in onderzoek naar hybride en elektrische vliegtuigen. Het bericht EasyJet compenseert CO2-uitstoot standaard verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 08u45  Rugpijn dwingt wielrenner Bennati tot afscheidAREZZO (ANP) - Chronische rugklachten hebben de Italiaanse wielrenner Daniele Bennati tot een afscheid van de sport gedwongen. De 39-jarige renner die de laatste jaren in dienst reed van het Spaanse Movistar, stopt na een profcarrière van achttien jaar waarin hij 54 overwinningen boekte. Het bericht Rugpijn dwingt wielrenner Bennati tot afscheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 08u15  Murray geen zekerheid in Brits DaviscupteamMADRID (ANP/RTR) - Het meespelen van tennisser Andy Murray deze week in de Daviscup is geen zekerheid, zegt teamcaptain Leon Smith. Hij is voorzichtig met de Schotse voormalig nummer één van de wereld, die dit jaar na lang blessureleed zijn comeback maakte en in oktober in Antwerpen voor het eerst sinds 2017 weer een toernooi won. 'Met Andy erbij is het team sterker, maar hij is nog altijd niet op zijn oude niveau.' Het bericht Murray geen zekerheid in Brits Daviscupteam verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 08u15  Europese autoverkopen tonen herstelBRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie heeft in de maanden september en oktober herstel getoond. De achterstand ten opzichte van vorig jaar gezien over de eerste tien maanden van het jaar bedraagt nog maar 0,7 procent, zo komt naar voren uit de jongste gegevens van de Europese autobranchevereniging ACEA. Het bericht Europese autoverkopen tonen herstel verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 08u00  Olympisch stadion in Tokio gereedTOKIO (ANP) - De bouw van het nieuwe Olympisch Stadion in Tokio is afgerond, ruim op tijd voor de Zomerspelen van 2020. De officiële opening is op 21 december gepland, na de laatste kwaliteits- en veiligheidscontroles, meldde de Japanse sportraad. Het eerste evenement is de finale van het voetbaltoernooi om de Emperor's Cup op nieuwsjaarsdag. Het bericht Olympisch stadion in Tokio gereed verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 08u00  Essent koopt energieaanbieder VandebronAMSTERDAM (ANP) - Energieaanbieder Vandebron komt in handen van Essent. Vandebron, dat huishoudens en bedrijven aan lokale energieproducenten koppelt, blijft onafhankelijk werken. Een overnamesom is niet bekendgemaakt. Het bericht Essent koopt energieaanbieder Vandebron verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 07u45  Webwinkels willen ‘DigiD’ voor online aankopenBAARN (ANP) - Er moet een betere methode komen waarmee klanten via internet veilig aankopen kunnen doen, vergelijkbaar met de DigiD bij de overheid. Dat vinden onder meer belangenorganisaties als Detailhandel Nederland en Thuiswinkel.org en de ANVR, de brancheorganisatie in de reiswereld. Ze vragen het kabinet om een publiek online identificatiemiddel. Het bericht Webwinkels willen ‘DigiD’ voor online aankopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 07u30  Coalitie wil geld voor vergroening ondernemersDEN HAAG (ANP) - De bakker, de fietsenmaker en andere kleine bedrijven moeten geholpen worden met de omslag naar duurzame energie. Daarom willen de vier regeringspartijen dat er 100 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor onder meer zonne-energie. Het bericht Coalitie wil geld voor vergroening ondernemers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 07u30  Duurdere yen zet Nikkei lagerTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een duurdere Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Duurdere yen zet Nikkei lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 07u00  ‘Vrouwen profiteren niet van personeelstekort’AMSTERDAM (ANP) - Jonge vrouwen hebben de afgelopen jaren nauwelijks kunnen profiteren van de krapte op de arbeidsmarkt. Het verschil tussen hun salaris en dat van mannen is de afgelopen twee jaar juist opgelopen. Dat melden weekblad Intermediair en Nyenrode Business Universiteit op basis van hun Nationaal Salaris Onderzoek. Het bericht ‘Vrouwen profiteren niet van personeelstekort’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 06u45  ‘Afstemming jeugdzorg moet beter’DEN HAAG (ANP) - De afstemming tussen organisaties die betrokken zijn bij de jeugdzorg moet beter. Het belang van het kind moet hierbij voorop staan. Dat zegt de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer dinsdag ter gelegenheid van het Kinderrechtenverdrag. Het bericht ‘Afstemming jeugdzorg moet beter’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 06u45  Fileschade vrachtverkeer naar 1,4 miljard euroZOETERMEER (ANP) - Het Nederlandse bedrijfsleven leed vorig jaar in totaal 1,4 miljoen euro schade doordat vrachtauto’s door files stilstonden of omreden. Dat hebben evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN) becijferd. Het bericht Fileschade vrachtverkeer naar 1,4 miljard euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 06u45  Procureur begint onderzoek naar WeWorkNEW YORK (ANP/RTR) - De procureur-generaal van de staat New York is een onderzoek begonnen naar het bedrijf WeWork. Een woordvoerder van de in zwaar weer belande uitbater van gedeelde werkruimtes bevestigt dat het bedrijf een onderzoeksverzoek van het bureau van de procureur-generaal heeft gekregen. Het werkt mee aan het onderzoek. Het bericht Procureur begint onderzoek naar WeWork verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 05u45  Rechtbank oordeelt over kofferbakmoord in 2005ROTTERDAM (ANP) - Verdachte Leon van M. (42) uit Brielle hoort dinsdag of de rechtbank in Rotterdam hem schuldig acht aan de moord op Caroline van Toledo in 2005. De verdachte ontkent stellig, maar het Openbaar Ministerie heeft tal van bewijsmiddelen opgevoerd waaruit zijn betrokkenheid zou blijken. De aanklaagsters hebben twintig jaar celstraf tegen hem geëist. Het bericht Rechtbank oordeelt over kofferbakmoord in 2005 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 05u45  Man die bejaarde vrouw overreed voor rechterBREDA (ANP) - De rechtbank Breda behandelt dinsdag de zaak tegen de 28-jarige Ouassim Z., die april dit jaar een 79-jarige vrouw overreed en er daarna vandoor ging. De man heeft bekend dat hij de vrouw met rollator in Breda met de auto heeft aangereden. Het bericht Man die bejaarde vrouw overreed voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 05u45  Gele hesjes weer naar RutteDEN HAAG (ANP) - Een vertegenwoordiging van de zogenoemde gele hesjes mag dinsdagmiddag weer langskomen bij minister-president Mark Rutte. Het is de tweede keer in ruim een half jaar dat de protestbeweging met de premier spreekt. Het bericht Gele hesjes weer naar Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 05u30  D66: bied burger meer digitale beschermingDEN HAAG (ANP) - Burgers moet meer bescherming worden geboden tegen oprukkende technologische ontwikkelingen van zowel bedrijven als overheden. Dat vindt D66-Kamerlid Kees Verhoeven. Het bericht D66: bied burger meer digitale bescherming verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 04u15  Sint-Maarten krijgt negende kabinet sinds 2010PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten wordt dinsdag een interim-kabinet beëdigd. Dat wordt het negende kabinet sinds Sint-Maarten een land werd binnen het Koninkrijk op 10 oktober 2010. Het bericht Sint-Maarten krijgt negende kabinet sinds 2010 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 02u00  Meerderheid voor euthanasie in enige vormDEN HAAG (ANP) - Bijna negen op de tien volwassenen vindt dat euthanasie in bepaalde gevallen mogelijk moet zijn. Er is duidelijk minder steun voor het idee om euthanasie mogelijk te maken voor mensen die levensmoe zijn, maar verder lichamelijk gezond. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête. Het bericht Meerderheid voor euthanasie in enige vorm verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 02u00  Omzet industrie daalt opnieuwDEN HAAG (ANP) - De omzet van de Nederlandse industrie was in het derde kwartaal 6,3 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee zakten de opbrengsten voor deze sector voor het derde kwartaal op rij, zo bleek dinsdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Omzet industrie daalt opnieuw verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/11 01u45  Wet helpt nauwelijks om banen te scheppenDEN HAAG (ANP) - Kansarme mensen met een uitkering worden nauwelijks aan een baan geholpen door de Participatiewet uit 2015, hoewel dat nu juist de bedoeling was. Voor mensen die in de bijstand zitten, is er amper verschil. Jonggehandicapten die kunnen werken komen vaker aan een baan, maar hun inkomen gaat erop achteruit. Ze werken vaak in deeltijd of hebben vaker een tijdelijke job. Het bericht Wet helpt nauwelijks om banen te scheppen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 23u15  Havertong: niets veranderd sinds racismesketch SesamstraatAMSTERDAM (ANP) - Een ruim dertig jaar oude sketch van Sesamstraat werd maandag weer veelvuldig gedeeld op sociale media na het racistische incident bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Het gaat om een scene uit 1987 waarin actrice Gerda Havertong uitlegt aan Pino hoe vervelend het is om voor Zwarte Piet uitgemaakt te worden. 'Sinterklaas is nog niet in het land, of zwarte kinderen en grote mensen worden voor Zwarte Piet uitgescholden', vertelt zij de grote blauwe vogel. Het bericht Havertong: niets veranderd sinds racismesketch Sesamstraat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 23u00  Verdachten Ruinerwold langer in beperkingASSEN (ANP) - De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. Dat heeft het OM Noord-Nederland bevestigd naar aanleiding van een bericht van RTV Drenthe. Het bericht Verdachten Ruinerwold langer in beperking verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 22u45  Wall Street eindigt licht in de plusNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd. Het bericht Wall Street eindigt licht in de plus verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 22u30  Bruna ingelijfd door moeder AKO en MarskramerAMSTERDAM (ANP) - Bruna gaat op in Audax Groep, de organisatie achter onder meer AKO en Marskramer. De boekwinkelketen met 273 vestigingen blijft wel onder de eigen naam actief. Het bericht Bruna ingelijfd door moeder AKO en Marskramer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 21u45  Californië klaagt e-sigaretmaker Juul aanSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De controversiële maker van e-sigaretten Juul Labs is door Californië aangeklaagd vanwege reclame die speciaal was gericht op tieners. Daarmee heeft het vapingbedrijf een rechtszaak aan de broek, die flink in de papieren kan lopen. Eerder stapten diverse scholen, ouders van tieners en andere partijen al naar de rechter. Het bericht Californië klaagt e-sigaretmaker Juul aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 21u45  ‘Aanpak seksueel wangedrag in sport werkt’ARNHEM (ANP) - Slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de sport weten het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) te vinden. Dat zei Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, maandag tijdens de algemene ledenvergadering van de sportkoepel. De oprichting van het CVSN was een van de aanbevelingen van de commissie-De Vries, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de sport. Het bericht ‘Aanpak seksueel wangedrag in sport werkt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 21u30  Integriteitscommissie NOC*NSF compleetARNHEM (ANP) - Egbert Myjer en Hans Laroes nemen zitting in een door sportkoepel NOC*NSF opgezette commissie die advies moet geven bij ethische kwesties. De zogeheten Adviescommissie Integriteit & Ethiek zal optreden bij heikele kwesties zoals de affaires rond het voormalig IOC-lid Camiel Eurlings en schaatscoach Jillert Anema. Eerder was al bekend dat Pauline Meurs, voormalig voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, het voorzitterschap op zich zou nemen. Het bericht Integriteitscommissie NOC*NSF compleet verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 21u30  België opent Daviscup Finals met zegeMADRID (ANP) - België is de finaleweek van de Daviscup begonnen met een overwinning op Colombia. Steve Darcis was in Madrid te sterk voor Santiago Giraldo: 6-3 6-2. David Goffin won vervolgens van Daniel Elahi Galan: 3-6 6-3 6-3. Het bericht België opent Daviscup Finals met zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 21u15  SP, PvdA en CDA: straf dralende verzekeraarDEN HAAG (ANP) - Verzekeraars die slachtoffers van letselschade te lang op bijvoorbeeld smartengeld laten wachten, moeten voortaan kunnen worden gestraft. Er moeten bijvoorbeeld boetes of dwangsommen komen, vinden oppositiepartijen SP en PvdA en regeringspartij CDA. Het bericht SP, PvdA en CDA: straf dralende verzekeraar verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 21u15  Bruins wil cao-gesprekken in zorg vlottrekkenDEN HAAG (ANP) - Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil proberen de vastgelopen cao-onderhandelingen tussen verpleegkundigen en de ziekenhuizen weer op gang te krijgen. Hij ontvangt de kemphanen de komende twee dagen op het ministerie, laat een woordvoerder weten. Het bericht Bruins wil cao-gesprekken in zorg vlottrekken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 20u30  Anita Sara Nederlof nieuwe anchor RTL NieuwsAMSTERDAM (ANP) - Anita Sara Nederlof is vanaf 2 januari te zien als nieuwe anchor bij het RTL Nieuws. De 29-jarige journaliste en presentatrice, afkomstig van RTV Utrecht, zal een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van 19.30 uur. Ook zal ze de solouitzendingen om 18.00 uur en 23.30 uur verzorgen. Het bericht Anita Sara Nederlof nieuwe anchor RTL Nieuws verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 20u30  Van Zanen-Nieberg: snel Nederlander in IOCARNHEM (ANP) - NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg hoopt dat Nederland binnen afzienbare tijd weer een vertegenwoordiger in het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft. 'Prestatief en wat betreft 'events' staan we nu veel hoger dan bestuurlijk', vertelde ze tijdens een persmoment voorafgaand aan de eerste algemene vergadering van de sportkoepel onder haar leiding. Het bericht Van Zanen-Nieberg: snel Nederlander in IOC verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 20u30  Nieuwe voorzitter wil zichtbaarder NOC*NSFARNHEM (ANP) - Anneke van Zanen-Nieberg wil dat NOC*NSF een duidelijkere rol gaat spelen in haar streven iedereen in Nederland aan het sporten te krijgen. De nieuwe voorzitter van de sportkoepel zei dat maandag bij haar eerste algemene ledenvergadering in die functie. Een hogere sportparticipatie staat hoog op haar wensenlijstje, net als de top 10-ambitie als het om de topsport gaat en een grotere rol van Nederlandse bestuurders op het internationale podium. Het bericht Nieuwe voorzitter wil zichtbaarder NOC*NSF verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 20u15  Wereldkampioen Zweden te sterk voor curlersHELSINGBORG (ANP) - De Nederlandse curlingmannen hebben maandag twee keer verloren bij het Europees kampioenschap in Helsingborg. Wereldkampioen Zweden was met 10-3 te sterk voor het team van coach Shari Leibbrandt. In de ochtend gingen de curlers tegen titelverdediger Schotland met 9-3 onderuit. Het bericht Wereldkampioen Zweden te sterk voor curlers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 20u00  Broers Márquez samen voor Honda in MotoGPMADRID (ANP) - Het fabrieksteam van Honda komt in 2020 met een bijzonder Spaans rijderskoppel uit in de MotoGP. Achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez krijgt gezelschap van zijn jongere broer Alex, die dit jaar de wereldtitel veroverde in de Moto2. Alex neemt de plek over van Jorge Lorenzo, die is gestopt. Het bericht Broers Márquez samen voor Honda in MotoGP verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 19u45  Tata Steel schrapt duizenden banen in EuropaIJMUIDEN (ANP) - Tata Steel gaat tot 3000 banen schrappen in Europa. Dat heeft het staalconcern achter de hoogovens in IJmuiden in een verklaring aangekondigd. Het is niet duidelijk hoeveel arbeidsplaatsen verloren gaan in Nederland. Waarschijnlijk heeft ongeveer twee derde van de ingreep betrekking op het kantoorpersoneel. Het bericht Tata Steel schrapt duizenden banen in Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 19u45  Opa Max Verstappen overledenMONTFORT (ANP) - Frans Verstappen, de opa van coureur Max Verstappen, is maandag overleden. Eigenaar Harold Housmans van Zaal Housmans in Montfort bevestigde maandagavond berichtgeving hierover op 1Limburg. Het bericht Opa Max Verstappen overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 19u45  VS staan zakendoen met Huawei langer toeWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten staan zakendoen met het Chinese technologieconcern Huawei langer toe aan bedrijven die daarvoor een speciale vergunning hebben. De vrijstellingen zijn met negentig dagen verlengd. Het bericht VS staan zakendoen met Huawei langer toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 18u45  Kamer kritisch over plannen voor jeugdzorgDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft nog veel vragen over de plannen voor de jeugdzorg die minister Hugo de Jonge anderhalve week geleden uit de doeken deed. De oppositie hekelde het gebrek aan details van de plannen. Het bericht Kamer kritisch over plannen voor jeugdzorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 18u45  Supermarkten staan klaar voor EKAMSTERDAM (ANP) - Nu het Nederlands elftal voor het eerst sinds het WK van 2014 weer mee mag doen aan een eindtoernooi, kunnen we ons opmaken voor allerlei acties komende zomer. Winkels en bedrijven hopen deze keer de opvolger van de wuppie, het juichpak of het bierjurkje te hebben. Een succesvolle actie levert veel geld op. Het bericht Supermarkten staan klaar voor EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 18u30  ‘Tata Steel houdt medewerkers in onzekerheid’IJMUIDEN (ANP) - Vakbond FNV is teleurgesteld dat Tata Steel Europe nog geen concrete plannen kan melden over de aanstaande reorganisatie bij het staalconcern. Dat zegt vakbondsbestuurder Aad in ’t Veld, die door het bedrijf achter de hoogovens in IJmuiden is geïnformeerd. Ook vakbond CNV vindt het jammer dat er niet meer bekend is. Het bericht ‘Tata Steel houdt medewerkers in onzekerheid’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 18u15  Snelste pitstop ooit Verstappen: 1,82 secondeSÃO PAULO (ANP) - Max Verstappen heeft tijdens zijn triomftocht in de Grote Prijs van Brazilië de snelste pitstop ooit gemaakt in de Formule 1. Zijn eerste bandenwissel tijdens de race op circuit Interlagos van São Paulo ging in welgeteld 1,82 seconden. Dat was 0,06 seconde sneller dan het vorige record van 1,88, dat ook al op naam stond van de Nederlandse coureur van Red Bull. Die pitstop maakte hij in de Grote Prijs van Duitsland eerder dit jaar, die de Limburger ook won. Het bericht Snelste pitstop ooit Verstappen: 1,82 seconde verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 18u15  Kramer meldt zich af voor 1500 meterTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Sven Kramer doet komend weekeinde bij de wereldbekerwedstrijd in Tomaszów Mazowiecki in Polen alleen mee op de 5000 meter en op de ploegachtervolging. De Friese schaatser heeft zich afgemeld voor de 1500 meter. Douwe de Vries neemt op die afstand zijn plaats in. Het bericht Kramer meldt zich af voor 1500 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 18u00  Beursuitbaters stelen show op beurzen EuropaAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn maandag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Onder meer de aandelen van beursuitbaters stonden in de schijnwerpers, vanwege overnamenieuws. Beleggers leken daarnaast toch weer wat te twijfelen over de kans op een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Beursuitbaters stelen show op beurzen Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 17u45  Onderzoek naar gratis museumdag per maandDEN HAAG (ANP) - Cultuurminister Ingrid van Engelshoven wil de mogelijkheden laten verkennen om de rijksmusea een dag per maand gratis open te stellen. Dat zei ze maandag tijdens een debat over cultuur op het voorstel van de PvdA. Die hoopt dat zo'n dag meer nieuw publiek op de been brengt en dat ook mensen met weinig geld vaker van kunst kunnen genieten. Het bericht Onderzoek naar gratis museumdag per maand verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 17u45  ‘Leg ook spel stil bij homofobe spreekkoren’DEN HAAG (ANP) - Ook bij homofobe spreekkoren in de voetbalstadions moet de scheidsrechter in het vervolg de wedstrijd stilleggen. Deze oproep doet voorzitter Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation naar aanleiding van racistische uitlatingen zondag bij het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior. Het bericht ‘Leg ook spel stil bij homofobe spreekkoren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 17u30  Maximaal 25 tractoren op de Dam toegestaanAMSTERDAM (ANP) - Boeren die volgende maand willen protesteren op de Amsterdamse Dam mogen met maximaal 25 tractoren naar de binnenstad komen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema maandag aan de organisator, boerenactiegroep Agractie, laten weten. Het bericht Maximaal 25 tractoren op de Dam toegestaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 17u15  ‘Jumbo op weg naar recordomzet’VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo stevent dit jaar af op een recordomzet van 8,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het AD. 'In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar, ons streven is om dat jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen.' Het bericht ‘Jumbo op weg naar recordomzet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 17u15  KLM schikt in rechtszaak na brandstofstoringSCHIPHOL (ANP) - KLM heeft met drie passagiers een schikking getroffen en betaalt hen 600 euro voor de vertraging die ze deze zomer hebben opgelopen door de brandstofstoring op Schiphol. KLM voorkomt zo een rechterlijke uitspraak, meldt claimorganisatie Aviclaim. Het bericht KLM schikt in rechtszaak na brandstofstoring verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 17u00  NN Group krijgt toestemming voor Vivat-dealDEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN Group mag de overname van Vivat Schadeverzekeringen doorzetten. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over, onder andere omdat mensen gemakkelijk van verzekeraar kunnen wisselen. Het bericht NN Group krijgt toestemming voor Vivat-deal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 16u45  Chemicaliën en drugs gevonden in BerghemBERGHEM (ANP) - De politie heeft in containers bij twee panden in het Brabantse dorp Berghem onder meer harddrugs en chemicaliën aangetroffen. Ook is chemisch afval gevonden dat mogelijk afkomstig is van een drugslab. Het onderzoek in Berghem houdt verband met een grote politieactie vorige week op een woonwagenkamp in het naburige Oss. Het bericht Chemicaliën en drugs gevonden in Berghem verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 16u30  Schouten zoekt ruimte in natuurregels EUBRUSSEL (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten wil kijken of de Europese richtlijn voor de beschermde Natura 2000-gebieden 'extra ruimte' biedt voor de aanpak van de stikstofproblematiek. Volgende stappen moeten 'zorgvuldig gebeuren' en niet binnen een paar weken worden afgeraffeld. Het bericht Schouten zoekt ruimte in natuurregels EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 16u15  Bundesbank voorziet trage groei in DuitslandFRANKFURT (ANP/RTR) - De Bundesbank verwacht dat de Duitse economie ook in het slotkwartaal van dit jaar zwak blijft. De Duitse centrale bank is niet bang dat er een recessie aankomt. Wel kan er sprake zijn van stagnatie van de groei. Het bericht Bundesbank voorziet trage groei in Duitsland verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 16u00  ‘EU moet vervuilers Maas aanpakken’BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie moet optreden tegen EU-landen die zorgen voor verontreiniging van rivieren als de Maas. Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) roept Brussel in schriftelijke vragen op lidstaten die drinkwaterbronnen onvoldoende beschermen tot de orde te roepen. Het bericht ‘EU moet vervuilers Maas aanpakken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 16u00  Mercedes geeft beginnersfouten toeSÃO PAULO (ANP) - Het Formule 1-team van Mercedes heeft beginnersfouten gemaakt in de slotfase van de Grote Prijs van Brazilië. Het team had wereldkampioen Lewis Hamilton niet nog een snelle pitstop moeten laten maken in de neutrale fase na de crash van de Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc. 'Dat was dom, een compleet verkeerde inschatting van de situatie', heeft technisch directeur James Allison toegegeven. Het bericht Mercedes geeft beginnersfouten toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/11 15u45  Geen nader onderzoek liquidaties AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Het proces in hoger beroep tegen de twee mannen die worden verdacht van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, in december 2012, gaat in december gewoon door. Het hof heeft maandag een reeks verzoeken van de advocaten van het tweetal integraal afgewezen. De advocaten wilden nader onderzoek, onder meer naar onduidelijkheid over de verklaringen van een anonieme getuige. Het bericht Geen nader onderzoek liquidaties Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Ook CDA pleit voor vrouwenquotum bedrijfsleven21/11 02u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het CDA wil dat de regering het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) overneemt om een vrouwenquotum in te stellen voor beursgenoteerde bedrijven. De christendemocraten dienen hiervoor een voorstel in, samen met coalitiegenoot D66. Het bericht Ook CDA pleit voor vrouwenquotum bedrijfsleven verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x CBS: weer knauw voor nieuwbouw21/11 02u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen is in het derde kwartaal met bijna een kwart gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden door gemeenten ongeveer 13.100 vergunningen afgegeven, een daling van 24 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht CBS: weer knauw voor nieuwbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Bieb leent steeds meer e-books uit21/11 02u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Mensen gaan steeds minder vaak naar de bibliotheek om een papieren boek of cd’s te halen. De bieb leende in 2018 wel meer e-books en luisterboeken uit, blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Koninklijke Bibliotheek. Het bericht Bieb leent steeds meer e-books uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Nachtwerk in Daviscup leidt tot kritiek21/11 08u15 - Nieuws.nl: MADRID (ANP) - De eerste editie van de finaleweek van de Daviscup draait bijna dagelijks uit op nachtwerk. De derde tennisdag in Madrid ging zelfs door tot 4 uur 's nachts. 'Dit zorgt voor problemen voor ons, maar ook voor de toeschouwers die naar het stadion komen', zegt Rafael Nadal, de Spaanse kopman. Het bericht Nachtwerk in Daviscup leidt tot kritiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Rapporteur: weinig zicht op seksueel misbruik21/11 07u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De overheden hebben onvoldoende zicht op kinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Er is onvoldoende aandacht voor het probleem en de coördinatie in de aanpak ontbreekt. Dat constateert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, in zijn monitor over 2017 en 2018. Het bericht Rapporteur: weinig zicht op seksueel misbruik verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Nikkei zet verliesreeks voort21/11 07u30 - Nieuws.nl: TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw lager geëindigd. Het was de derde verliesdag op rij. Berichten dat Washington en Peking waarschijnlijk dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal zorgden voor een negatieve stemming bij beleggers. Het bericht Nikkei zet verliesreeks voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x ‘China nodigt onderhandelaars VS uit’21/11 12u45 - Nieuws.nl: PEKING (ANP) - China's toponderhandelaar heeft zijn Amerikaanse collega's uitgenodigd voor een nieuwe overlegronde. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De Chinese vicepremier Liu He bracht die uitnodiging voor gesprekken in Peking over aan de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin. Het bericht ‘China nodigt onderhandelaars VS uit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Curlers sluiten EK af met nederlaag21/11 13u45 - Nieuws.nl: HELSINBORG (ANP) - De Nederlandse curlingmannen hebben het EK in de Zweedse stad Helsingborg afgesloten met een nederlaag. De ploeg van skip Jaap van Dorp moest met 5-4 buigen voor Noorwegen. De beslissing viel in het tiende en laatste end. Het bericht Curlers sluiten EK af met nederlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Baanrenners vooralsnog gewoon naar Hongkong21/11 13u45 - Nieuws.nl: ARNHEM (ANP) - De Nederlandse baanselectie neemt in principe deel aan de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Hongkong, die eind volgende week wordt gehouden. 'De ontwikkelingen in Hongkong worden op de voet gevolgd, waarbij er nauw contact is met de reisorganisatie, de internationale wielerbond UCI en de Nederlandse overheid, mocht de onrust ter plekke escaleren', aldus de wielerbond KNWU. Het bericht Baanrenners vooralsnog gewoon naar Hongkong verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Werkloosheid stabiel op 3,5 procent21/11 07u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het aantal werklozen kwam in oktober uit 323.000. Hiermee was 3,5 procent van de beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar werkloos, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee blijft het werkloosheidspercentage stabiel ten opzichte van een maand eerder. Het bericht Werkloosheid stabiel op 3,5 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
30529
Gelezen:
26773
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven