dinsdag 24 september 2019, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
24/09 11u15  Amsterdam wint beroep over ongewenste reclame AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam mocht de ja-ja-sticker invoeren om ongewenste reclame tegen te gaan. Dat oordeelt het gerechtshof in een hoger beroep dat de reclamebranche had aangespannen. De gemeente heeft de sticker sinds januari 2018 ingevoerd. Wie deze niet op zijn brievenbus heeft, mag geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer krijgen. Het bericht Amsterdam wint beroep over ongewenste reclame verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 11u15  16-jarige vast om drugs instelling Boxtel BOXTEL (ANP) - De politie verdenkt een 16-jarige jongen uit Nieuwegein ervan dat hij drugs heeft geleverd aan jongeren die wonen in een GGZ-instelling in Boxtel. Het bericht 16-jarige vast om drugs instelling Boxtel verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 11u15  Al 60.000 handtekeningen gehandicaptenzorg HEEL (ANP) - Meer dan 60.000 werkers in de gehandicaptenzorg in heel Nederland hebben een petitie ondertekend waarin zij onder meer een betere betaling, minder werkdruk en betere bijscholing voor de omgang met het toenemend aantal patiënten met een psychiatrische achtergrond eisen. Ook willen ze dat er betere contracten komen voor jonge medewerkers om zo de vergrijzing tegen te gaan. Komende donderdag schuiven de initiatiefnemers van de handtekeningenactie aan bij overleg over de zorg met minister Hugo de Jonge van Welzijn en Sport. Het bericht Al 60.000 handtekeningen gehandicaptenzorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 11u00  Kabinet blij met duidelijkheid Starbucks-deal DEN HAAG (ANP) - De regering is blij dat duidelijk is dat er geen regels zijn overtreden bij de belastingafspraken met Starbucks. 'Deze uitspraak betekent dat de Belastingdienst Starbucks niet beter of anders heeft behandeld dan andere bedrijven', reageert staatssecretaris van Financiën Menno Snel op het oordeel van het Gerecht van de EU dat geen sprake was van ongeoorloofde staatssteun. Het bericht Kabinet blij met duidelijkheid Starbucks-deal verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 11u00  VVD vergadert over lot Kamerlid DEN HAAG (ANP) - De VVD-fractie in de Tweede Kamer is bijeen om zich te buigen over het lot van Kamerlid Wybren van Haga. De door affaires achtervolgde politicus zou zich tegen de afspraken in toch weer met zijn bedrijf hebben bemoeid. Het bericht VVD vergadert over lot Kamerlid verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 11u00  Jenny Douwes: ik heb niks strafbaars gedaan LEEUWARDEN (ANP) - Bij het gerechtshof in Leeuwarden is dinsdagochtend het hoger beroep begonnen in het strafproces tegen vijftien blokkeerfriezen. Boegbeeld Jenny Douwes verscheen rond negen uur als eerste voor de rechters. Het bericht Jenny Douwes: ik heb niks strafbaars gedaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 10u30  Sint Eustatius kiest over jaar nieuwe raad DEN HAAG (ANP) - De bewoners van Sint Eustatius mogen volgend jaar oktober een nieuw bestuur voor het Caribische eiland kiezen. Den Haag greep vorig jaar februari in omdat de eilandsraad zijn taken verwaarloosde. Er was sprake van onder meer machtsmisbruik, intimidatie, wanbeleid en discriminatie. Het bericht Sint Eustatius kiest over jaar nieuwe raad verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 10u30  ‘Multivitamines 50-plussers slecht gedoseerd’ DEN HAAG (ANP) - Multivitamines voor 50-plussers zijn vaak slecht gedoseerd. Veel van deze pillen bevatten te veel of juist te weinig vitamine D, concludeert de Consumentenbond in een onderzoek. In enkele multivitamines zit een 'onaanvaardbaar hoge dosis' vitamine B6 en/of zink. Te veel hiervan kan leiden tot aantasting van het zenuwstelsel. Het bericht ‘Multivitamines 50-plussers slecht gedoseerd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 10u15  Fiscale deal Luxemburg met Fiat ongeoorloofd LUXEMBURG (ANP) - Een belastingafspraak die de Luxemburgse overheid had gemaakt met financieringsmaatschappij Fiat Finance in 2012 was een ongeoorloofde fiscale constructie. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie in een beroepszaak die de regering van Luxemburg en Fiat eind 2015 samen tegen de Europese Commissie aanspanden. Het bericht Fiscale deal Luxemburg met Fiat ongeoorloofd verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 10u15  Nederland wint zaak over belasting Starbucks LUXEMBURG (ANP) - De fiscale afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met Starbucks zijn niet in strijd met Europese regels, oordeelt het Gerecht van de Europese Unie. Het besluit van de Europese Commissie uit 2015 dat Nederland ruim 25 miljoen euro terug moet halen bij de Amerikaanse koffieketen vanwege vermeende staatssteun wordt daarmee vernietigd. Het bericht Nederland wint zaak over belasting Starbucks verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 09u45  TUI bekijkt impact teloorgang Thomas Cook LONDEN (ANP) - De Brits-Duitse reisorganisatie TUI weet nog niet precies welke gevolgen de val van branchegenoot Thomas Cook op de eigen activiteiten zal hebben. Topman Fritz Joussen van TUI gaf dinsdag aan dat de impact op de korte termijn wordt bekeken. Het bericht TUI bekijkt impact teloorgang Thomas Cook verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 09u45  Geen problemen op Eindhoven Airport EINDHOVEN (ANP) - Het niet doorgaan van vakantievluchten voor reizigers van Neckermann en Thomas Cook heeft op Eindhoven Airport dinsdag niet tot noemenswaardige problemen geleid. Transavia heeft iemand op het vliegveld rondlopen om mogelijke gestrande reizigers op te vangen, maar die had het dinsdagochtend niet druk. 'Het is heel rustig, er zijn niet veel problemen', aldus een woordvoerder. Het bericht Geen problemen op Eindhoven Airport verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 09u45  AEX opent licht hoger AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, die stelde dat de handelsgesprekken met China begin oktober zullen worden hervat, zorgden voor enig optimisme bij beleggers. Het bericht AEX opent licht hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 09u30  Halep terug met winst in Wuhan WUHAN (ANP) - Tennisster Simona Halep heeft haar terugkeer op de baan opgeluisterd met een soepele zege. De nummer 6 van de wereld begon het WTA-toernooi van Wuhan met een overwinning op Barbora Strycova uit Tsjechië: 6-3 6-2. Halep werd vorige maand op de US Open al in de tweede ronde uitgeschakeld en kwam sindsdien niet meer in actie. Ze had in Wuhan een 'bye' in de eerste ronde. Het bericht Halep terug met winst in Wuhan verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 09u15  Weer rechtszaak tegen Formule I op Zandvoort ZANDVOORT (ANP) - De organisatie die eerder met succes de overheidsaanpak tegen stikstof aanvocht, Mobilisation for the Environment (MOB), stapt ook naar de rechter om de Formule I in Zandvoort tegen te houden. De MOB bevestigt dinsdag berichtgeving hierover door het AD. Stichting Duinbehoud en Stichting Rust, die al eerder een procedure aanspanden, trekken samen op met MOB. Het bericht Weer rechtszaak tegen Formule I op Zandvoort verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 11u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/09 09u15  Val Thomas Cook raakt vluchten Transavia nietAMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia voert zover bekend dinsdag alle vluchten volgens schema uit. De maatschappij zou dinsdag ook veel reizigers vervoeren die een vakantie bij Thomas Cook of Neckermann hadden geboekt. Door financiële problemen bij het moederbedrijf zijn de vakanties van Thomas Cook Nederland geschrapt en kan het zijn dat sommige vluchten van Transavia minder vol zitten. Het bericht Val Thomas Cook raakt vluchten Transavia niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 09u00  Dinsdag zware avondspits verwacht door regenDEN HAAG (ANP) - Regenval zorgt dinsdagavond mogelijk voor een zware avondspits. Daarvoor waarschuwt Weeronline. Het midden en zuiden van het land hebben er naar verwachting last van, maar vooral in de Randstad wordt het waarschijnlijk filerijden. Het bericht Dinsdag zware avondspits verwacht door regen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 08u45  Thomas Cook-dochter Condor blijft vliegenBERLIJN (ANP/DPA) - Condor, de Duitse vakantievlieger van Thomas Cook, blijft ook dinsdag vluchten volgens schema uitvoeren. Dat maakte een woordvoerder van Condor bekend. De Duitse onderneming had eerder al aangegeven dat het ondanks het faillissement van het Britse moederbedrijf zou blijven vliegen. Het bericht Thomas Cook-dochter Condor blijft vliegen verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/09 08u45  Nikkei boekt kleine winstTOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin die stelde dat de handelsgesprekken met China begin oktober zullen worden hervat. Zorgen over de wereldwijde economie na tegenvallende macro-economische cijfers uit de eurozone en Japan hielden de winsten beperkt. Het bericht Nikkei boekt kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
24/09 08u45  Zware beveiliging rondom proces moordbendeSCHIPHOL (ANP) - Op de wegen naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol staan tientallen zwaarbewapende marechaussees. Om 09.00 uur begint daar de eerste van twee niet-inhoudelijke zittingen in het liquidatieproces Marengo. Op alle straathoeken is zichtbare bewaking aanwezig. Het bericht Zware beveiliging rondom proces moordbende verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 08u30  14.700 toeristen terug na omvallen Thomas CookLONDEN (ANP/RTR) - De Britse luchtvaartautoriteit heeft maandag met extra vluchten 14.700 toeristen naar het Verenigd Koninkrijk teruggehaald na het omvallen van touroperator Thomas Cook. De repatriëring was noodzakelijk geworden na het plotselinge bankroet van de oudste touroperator ter wereld. Naar verwachting zullen de komende 13 dagen nog eens 135.300 gestrande reizigers worden teruggevlogen, zei de luchtvaartautoriteit dinsdag. Het bericht 14.700 toeristen terug na omvallen Thomas Cook verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 07u45  Noodnummer voor Thomas Cook-reizigersAMSTERDAM (ANP) - Garantiefonds SGR maakt rond 09.30 uur een noodnummer bekend op de website voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of op vakantie zouden gaan. Dat nummer is onder meer bedoeld voor reizigers die op vakantie in de problemen zijn gekomen doordat bijvoorbeeld hoteluitbaters lastig doen. Het bericht Noodnummer voor Thomas Cook-reizigers verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 06u45  ‘Tientallen beveiligd na moord op advocaat’HILVERSUM (ANP) - Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn voor tientallen personen extra veiligheidsmaatregelen getroffen, meldt NOS op basis van bronnen. Twintig tot dertig mensen zouden extra worden beveiligd. Het gaat om onder meer rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij het proces tegen Ridouan Taghi of zaken die daaraan gerelateerd zijn. Het bericht ‘Tientallen beveiligd na moord op advocaat’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 06u00  Koning spreekt Algemene Vergadering van VN toeNEW YORK (ANP) - Koning Willem-Alexander spreekt dinsdagmiddag (lokale tijd) in New York voor de tweede keer de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Eerder deed hij dat in 2015, toen Nederland wereldwijd stemmen probeerde te winnen voor een tijdelijke zetel in de VN-Veiligheidsraad. Het bericht Koning spreekt Algemene Vergadering van VN toe verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/09 05u15  DSW verhoogt zorgpremie met 6 euro per maandSCHIEDAM (ANP) - De zorgpremie van zorgverzekeraar DSW stijgt met 6 euro per maand en niet met 3 euro per maand zoals het kabinet op Prinsjesdag voorrekende. Daarmee komt de premie voor 2020 op 118 euro per maand. Het bericht DSW verhoogt zorgpremie met 6 euro per maand verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 05u15  Hoger beroep blokkeerfriezen begintLEEUWARDEN (ANP) - Negentien van de 34 zogeheten blokkeerfriezen staan vanaf dinsdag in hoger beroep terecht voor de blokkade van de A7 bij Joure tijdens de sinterklaasintocht in 2017. De Friezen kregen vorig jaar door de rechtbank in Leeuwarden taakstraffen opgelegd van 120 tot 240 uur. Die maximale taakstraf werd gegeven aan Jenny Douwes, die geldt als het boegbeeld van de groep. Vijftien blokkeerfriezen gingen niet in beroep. Het bericht Hoger beroep blokkeerfriezen begint verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 05u15  Uitspraak over belastingdeal met StarbucksLUXEMBURG (ANP) - Het Gerecht van de EU, onderdeel van het Europees Hof van Justitie, doet dinsdag uitspraak over de belastingzaak rond Starbucks. De Europese Commissie droeg de Belastingdienst in 2015 op ruim 25 miljoen euro terug te halen bij de Amerikaanse koffieketen vanwege vermeende staatssteun. De regering en Starbucks legden de zaak vervolgens voor aan de Europese rechter. Het bericht Uitspraak over belastingdeal met Starbucks verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/09 04u45  PvdA en D66: te lage stagevergoeding mbo’ersDEN HAAG (ANP) - Mbo'ers moeten dezelfde stagevergoeding krijgen als stagiairs van hbo of universiteit. PvdA en D66 vinden de huidige verschillen maar niks. Het kan gaan om honderden euro's per maand minder. Het bericht PvdA en D66: te lage stagevergoeding mbo’ers verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
24/09 04u15  Van Vleuten op jacht naar eerste prijsHARROGATE (ANP) - Hoewel ze de wereldtitel in de wegrace zeker zo interessant vindt, gaat Annemiek van Vleuten dinsdag in Harrogate eerst proberen voor het derde jaar op rij wereldkampioen tijdrijden te worden. De wielrenster uit Wageningen is de torenhoge favoriet. Na het NK van juni 2018, waarin ze slecht voorbereid slechts vierde werd, won ze alle individuele tijdritten waarin ze uitkwam. Het bericht Van Vleuten op jacht naar eerste prijs verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
24/09 01u45  Nederlanderschap terug voor vijf ‘jihadisten’DEN HAAG (ANP) - Vijf personen hebben officieel het Nederlanderschap teruggekregen. Ze zijn ook geen ongewenst persoon meer. Het besluit is maandag gepubliceerd in de Staatscourant. Het bericht Nederlanderschap terug voor vijf ‘jihadisten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.16 
24/09 01u45  Sporting Portugal raakt verder achteropLISSABON (ANP) - Sporting Portugal blijft teleurstellend presteren in de nationale competitie. Een van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Europa League verloor de thuiswedstrijd tegen FC Famalicão met 1-2. Het bericht Sporting Portugal raakt verder achterop verscheen eerst op Nieuws.nl.16 
24/09 01u45  ‘Rotterdam is te overmoedig met projecten’ROTTERDAM (ANP) - Te overmoedig, te ambitieus. Te veel risico's nemen, te weinig oog voor de mogelijke gevolgen. Te weinig aandacht voor gewone mensen, te veel gefocust op procedures en regels. Dat is de praktijk van veel gemeentelijke projecten in Rotterdam, concludeert de Rekenkamer Rotterdam dinsdag in een rapport. De waakhond heeft meer dan veertig onderzoeken van de afgelopen tien jaar teruggelezen en gezocht naar rode draden. Het bericht ‘Rotterdam is te overmoedig met projecten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.15 
24/09 00u30  Vleesverbruik stijgt weerAMSTERDAM (ANP) - Het vleesverbruik in Nederland is vorig jaar voor het eerst in negen jaar gestegen. Dat zegt de dierenrechtenorganisatie Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen Economic Research. Gemiddeld verbruikten Nederlanders 77,2 kilo vlees per persoon. In 2016 en 2017 was het 76,6 kilo. Alles wordt in deze verbruikscijfers meegeteld, ook bijvoorbeeld botten. Het bericht Vleesverbruik stijgt weer verscheen eerst op Nieuws.nl.17 
23/09 22u45  Gemengd slot op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met gemengde uitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op opmerkingen van bestuurders van de Federal Reserve dat de koepel van centrale banken klaarstaat om verder in te grijpen als dat nodig is. Wel drukten de aanhoudende handelsoorlog en tegenvallende macro-economische cijfers uit Europa op het sentiment. Het bericht Gemengd slot op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 22u30  Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag vluchtenAMSTERDAM (ANP) - De reis van Nederlanders die op dinsdag met vakantie zouden gaan via Thomas Cook Nederland gaat niet door. De reisorganisatie meldt dat de vertrekken komen te vervallen. Reizigers die vertrekken vanaf woensdag vinden volgens het bedrijf binnenkort meer informatie op de website van Thomas Cook, neckermann.nl en sgr.nl. Het bericht Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag vluchten verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 22u30  ‘Snap praat met toezichthouder over Facebook’WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, heeft bij de Amerikaanse toezichthouder FTC een boekje opengedaan over de soms 'agressieve' werkwijzen van Facebook. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bericht ‘Snap praat met toezichthouder over Facebook’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 22u00  Oudere neemt spaargeld op bij negatieve renteWOERDEN (ANP) - Zes van de tien ouderen halen hun geld van de bank als de rente op spaargeld negatief wordt. Dat meldt de ANBO, de belangenorganisatie van senioren. Sommige ondervraagde ouderen gaven al concreet aan wat ze ermee van plan zijn. Zo wil 10 procent overstappen naar een buitenlandse bank, gaat 7 procent investeren, en wil 6 procent het spaargeld gebruiken voor energiemaatregelen in en rond de woning. Het bericht Oudere neemt spaargeld op bij negatieve rente verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 22u00  FNV wil rust voor uitwerken pensioenakkoordUTRECHT (ANP) - Vakbond FNV wil dat de pensioenfondsen in Nederland voorlopig niet hoeven te korten. Er zou rust nodig zijn om het pensioenakkoord uit te werken. „Geef die noodzakelijke rust aan het front, is mijn oproep aan de politiek. Gun ons de tijd om het nieuwe contract uit te werken', laat FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga weten in een interview met De Telegraaf. Het bericht FNV wil rust voor uitwerken pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 22u00  Toch geen acties bij brandstofbedrijf SchipholSCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV gaat toch niet actievoeren bij Aircraft Fuel Supply (AFS). Het bedrijf dat de brandstof levert op luchthaven Schiphol is volgens de bond op het laatste moment met een verbeterd cao-bod gekomen. Dat voorstel gaat FNV nu voorleggen aan zijn achterban. Het bericht Toch geen acties bij brandstofbedrijf Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 20u45  Kabinet steunt drie nieuwe Nationale IconenDEN HAAG (ANP) - Drie initiatieven zijn de nieuwe Nationale Iconen, die nu steun krijgen van het kabinet. Het gaat om een kunstalvleesklier voor mensen met diabetes van Inreda, oneindig hergebruiken van plastic PET-afval (Ioniqa) en een satellietnetwerk waardoor het Internet of Things (apparaten verbonden met internet) overal ter wereld te gebruiken is (Hiber). Het bericht Kabinet steunt drie nieuwe Nationale Iconen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 20u45  Regering Sint-Maarten gevallenPHILIPSBURG (ANP) - De regering op Sint-Maarten is gevallen. Twee volksvertegenwoordigers van regeringspartij United Democrats (UD) zijn uit onvrede opgestapt en hebben zich onafhankelijk verklaard. Ze hebben een akkoord gesloten met twee oppositiepartijen. Het bericht Regering Sint-Maarten gevallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 20u15  In Roemenië gezochte man komt om in NederlandDEN BOSCH (ANP) - Een Nederlandse man die in Roemenië werd gezocht wegens een misdrijf, is maandag in Nederland in Escharen om het leven gekomen door een auto-ongeluk. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Bosch. Het bericht In Roemenië gezochte man komt om in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 20u00  Verdachten mishandeling Hagenaar langer vastDEN HAAG (ANP) - Vier minderjarige verdachten die zich bij de politie hadden gemeld na het overlijden van een 71-jarige Hagenaar blijven in elk geval nog drie dagen vastzitten. Een vijfde, die als eerste werd aangehouden, zit twee weken vast. De man overleed vorige week maandag in een ziekenhuis, mogelijk als gevolg van mishandeling door een groepje jongeren. Het bericht Verdachten mishandeling Hagenaar langer vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 19u45  Draghi reageert op onvrede over ECB-beleidBRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Openlijke kritiek van centralebankbestuurders op de ingeslagen monetaire koers kan schadelijk zijn voor de economie van het eurogebied. Daarvoor waarschuwde de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi maandag in Brussel. Hiermee reageerde de Italiaan op recente uitlatingen door onder meer het hoofd van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot. Het bericht Draghi reageert op onvrede over ECB-beleid verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 19u45  Rutte op klimaattop: tijd van woorden voorbijNEW YORK/MIAMI (ANP) - Bij de aanpak van de klimaatverandering is de tijd voor woorden en politieke beloftes voorbij. Het is nu tijd voor stevige maatregelen, zei premier Mark Rutte bij de opening van een klimaattop in New York. Het bericht Rutte op klimaattop: tijd van woorden voorbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 19u45  5000 extra niet-westerse bloeddonorsDEN HAAG (ANP) - Mede door een campagne en de aandacht daarvoor, hebben zich afgelopen zomer 5000 niet-westerse inwoners als bloeddonor aangemeld. Eerder gaven zich 7400 personen op door speciale wervingsacties onder gamers. Het bericht 5000 extra niet-westerse bloeddonors verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 19u45  VVD buigt zich over Kamerlid Van HagaDEN HAAG (ANP) - Regeringspartij VVD buigt zich dinsdag over de jongste aantijgingen tegen het liberale Kamerlid Wybren van Haga. De politicus zou zich tegen de afspraken in toch met zijn bedrijf hebben bemoeid. Hij raakte eerder in opspraak omdat hij als verhuurder in Amsterdam regels had overtreden. Het bericht VVD buigt zich over Kamerlid Van Haga verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 19u00  Strafzaak besloten om ‘versheid’ liquidatieAMSTERDAM (ANP) - De president van de rechtbank in Amsterdam vindt het belangrijk dat rechtszittingen in openbaarheid plaatsvinden en heeft de persvrijheid hoog in het vaandel. Maar de pro-formazitting in de Marengo-strafzaak die voor dinsdag en donderdag staat gepland is volgens haar 'zo kort op' de liquidatie van advocaat Derk Wiersum 'dat de rechtbank nu niet de stap durft te zetten om het een openbare zitting te laten zijn'. Het bericht Strafzaak besloten om ‘versheid’ liquidatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 18u30  Nederlanders om in de gaten te houden: Naz Kawan (26) van A Beautiful Mess – Makers SpaceDrie jaar geleden deed Naz Kawan onderzoek naar lokale productie en circulaire economische oplossingen in Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: Naz Kawan (26) van A Beautiful Mess – Makers Space verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 18u15  Viertal opgepakt voor witwassen in BrabantBEST (ANP) - Bij huiszoekingen in drie woningen in Best, Liempde en Son en Breugel zijn drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van witwaspraktijken. De politie legde beslag op een woning en een manege in Son en Breugel. Het bericht Viertal opgepakt voor witwassen in Brabant verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 18u15  Rusland opnieuw niet welkom op WK atletiekDOHA (ANP) - Rusland mag voor de tweede keer op rij niet aan de wereldkampioenschappen atletiek deelnemen. Dat heeft wereldatletiekbond IAAF maandag vier dagen voor start van de mondiale titelstrijd in Doha besloten. Het bericht Rusland opnieuw niet welkom op WK atletiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 18u15  Damrak sluit met verliesAMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is maandag lager gesloten. Ook de andere Europese beursgraadmeters leverden in. Zwakke industriecijfers uit de eurozone en de zorgen over het Amerikaans-Chinese handelsconflict drukten op het sentiment. Veel aandacht ging uit naar de reissector, na het omvallen van de Britse reisgigant Thomas Cook. Het bericht Damrak sluit met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 18u15  Onderzoek naar EU-burgers in Nederlands legerDEN HAAG (ANP) - Burgers uit andere Europese landen in het Nederlandse leger? Het ministerie van Defensie gaat onderzoeken of het wenselijk en haalbaar is de strijdkrachten open te stellen voor inwoners van elders in de Europese Unie. Het bericht Onderzoek naar EU-burgers in Nederlands leger verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 18u00  Thomas Cook staat honderden klanten te woordAMSTERDAM (ANP) - Thomas Cook Nederland heeft maandag honderden telefoontjes gekregen van klanten met vragen over de ondergang van het Britse reisconcern. De Nederlandse tak, die deel uitmaakt van de in Duitsland geregistreerde Europese activiteiten, is evenwel nog niet failliet. Het bericht Thomas Cook staat honderden klanten te woord verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u30  Boetes geëist tegen agenten wegens geweldUTRECHT (ANP) - Drie politieagenten die in oktober 2016 te hardhandig de wapenstok hanteerden tegen mensen die zich hinderlijk gedroegen, moeten mogelijk een boete betalen. Het Openbaar Ministerie eiste maandag voor de rechtbank in Utrecht tegen een van hen 750 euro en tegen twee anderen 500 euro boete. Volgens het OM hebben de agenten te snel en te fors geweld gebruikt tegen de overlastgevers. Het bericht Boetes geëist tegen agenten wegens geweld verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u30  Zonderland gaat naar WK turnenBEEKBERGEN (ANP) - Epke Zonderland maakt deel uit van de Nederlandse selectie voor de WK turnen, volgende maand in Stuttgart. De 33-jarige Zonderland liet eerder deze maand optekenen dat hij twijfelde over zijn deelname, omdat hij last had van zijn bijholtes. Het bericht Zonderland gaat naar WK turnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u00  Gevallen Nissan-baas schikt met beurswaakhondTOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn schikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over het voor beleggers verzwijgen van meer dan 140 miljoen dollar aan compensaties en pensioenvoordelen. De gevallen autobaas stemt in met een geldstraf van 1 miljoen dollar. Ook Nissan zelf moet betalen. Het bericht Gevallen Nissan-baas schikt met beurswaakhond verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u00  Boels-Dolmans contracteert talent UnekenANTWERPEN (ANP) - Wielerploeg Boels-Dolmans heeft de 19-jarige Lonneke Uneken vastgelegd. Bij Boels-Dolmans krijgt de tiener te maken met onder anderen wereldkampioene Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters. Het bericht Boels-Dolmans contracteert talent Uneken verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u00  Man vast voor vernielen auto taxihandhaverAMSTERDAM (ANP) - Een 29-jarige man is aangehouden voor het vernielen van een auto van een Amsterdamse handhaver. De recherche houdt er rekening mee dat de vernieling te maken heeft met recente bedreigingen van taxicontroleurs in de hoofdstad. Hiervoor werden de afgelopen weken al twee personen opgepakt. Het bericht Man vast voor vernielen auto taxihandhaver verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u00  Garantiefonds SGR kan omvallen Thomas Cook aanROTTERDAM (ANP) - Het garantiefonds SGR in Rotterdam verwacht dat in voorkomend geval alle reizigers die via de Nederlandse tak van Thomas Cook een reis hebben geboekt, schadeloos kunnen worden gesteld. Dat zegt adjunct-directeur Carin Beckers van SGR. Het Britse Thomas Cook vroeg maandag faillissement aan. Als de Nederlandse tak van de reisorganisatie ook omvalt, kunnen mensen via SGR hun geld terugkrijgen. Het bericht Garantiefonds SGR kan omvallen Thomas Cook aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u00  Opnieuw reuzenteek aangetroffenWAGENINGEN (ANP) - Op een pony in Wageningen is vrijdag opnieuw een hyalommateek ofwel reuzenteek aangetroffen, melden de site voor natuurnieuws Nature Today en Wageningen University and Research. Een hyalommateek kan bij mensen ernstige koorts veroorzaken. Het bericht Opnieuw reuzenteek aangetroffen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 17u00  Celstraffen voor twee Lille-supportersAMSTERDAM (ANP) - Twee voetbalsupporters van Lille OSC zijn maandag door de rechter in Amsterdam veroordeeld tot celstraffen voor openlijke geweldpleging. Het duo moest op een snelrechtzitting verschijnen nadat ze vorige week waren opgepakt voorafgaand aan de wedstrijd van Ajax tegen de Franse club in de Champions League. Een supporter kreeg acht weken gevangenisstraf opgelegd, de ander is veroordeeld tot zeven weken. Voor beiden geldt dat hiervan vier weken voorwaardelijk zijn met een proeftijd van twee jaar. Het bericht Celstraffen voor twee Lille-supporters verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 16u30  Bezoek koning is ‘hoofdprijs’ voor MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - Maastricht is ontzettend blij met de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij vieren volgend jaar Koningsdag in de Limburgse hoofdstad. 'Voor ons is dit echt een hoofdprijs', zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Het bericht Bezoek koning is ‘hoofdprijs’ voor Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 16u15  Universiteit voor 800 miljoen op de schopUTRECHT (ANP) - De Universiteit Utrecht investeert de komende tien jaar ruim 800 miljoen euro in verbouw en nieuwbouw van de eigen onderkomens. Veranderingen in onderwijs door digitalisering en in onderzoek door steeds meer samenwerking maken vérgaande aanpassing van de huisvesting nodig. De universiteit wil tegelijk exploitatiekosten beperken en ook nog verduurzamen. Het bericht Universiteit voor 800 miljoen op de schop verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 16u15  Advocaat tegen procesbewaker zaak-Gökmen T.UTRECHT (ANP) - Advocaat Sébas Diekstra is tegen de benoeming van een procesbewaker in de strafzaak tegen Gökmen T., verdacht van de aanslag op de tram in Utrecht. 'De rechtbank zou zelf in staat moeten zijn om te voorzien bij het ontbreken van rechtsbijstand', zegt Diekstra maandag. Hij staat de vader van de bij de aanslag omgekomen Roos Verschuur bij. Het bericht Advocaat tegen procesbewaker zaak-Gökmen T. verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 16u00  Wall Street begint in mineurNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de industrie en de dienstensector in Europa en blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront volgen. Het bericht Wall Street begint in mineur verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 16u00  Knot: ruimte voor investeringen in economieDEN HAAG (ANP) - Op de Nederlandse begroting is ruimte om geld te steken in de economie, zegt Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. Vanuit Europees perspectief zou zo’n stimulans ook best wenselijk zijn, volgens Knot. Het bericht Knot: ruimte voor investeringen in economie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 15u45  Explosief gevonden aan deur Utrechts pandUTRECHT (ANP) - Op de Parijsboulevard in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is een verdacht voorwerp verwijderd dat vastgeplakt zat aan de deur van een bedrijfspand. Volgens de politie gaat het om een explosief, maar is nog niet vastgesteld om wat voor projectiel het precies gaat. Het bericht Explosief gevonden aan deur Utrechts pand verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 15u30  Ontslag om patiëntgegevens in winkelwagenDEN HAAG (ANP) - De medewerker van het HagaZiekenhuis in Den Haag die eerder deze maand patiëntgegevens in een winkelwagentje van een supermarkt liet liggen, is ontslagen. 'Patiënten moeten ervan op aan kunnen dat zorgprofessionals zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens van onze patiënten. Het datalek, het onderzoek en de context hebben ertoe geleid dat de arbeidsovereenkomst is beëindigd', zegt Carla van de Wiel, voorzitter van het ziekenhuis. Het bericht Ontslag om patiëntgegevens in winkelwagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 15u30  Tabaksfabrikant biedt Kamerlid GL baan aanDEN HAAG (ANP) - GroenLinks-Kamerlid Paul Smeulders is via een wervingsbureau benaderd door tabaksfabrikant Imperial Tobacco om voor dat bedrijf te komen werken als manager public affairs, voor de externe voorlichting. De recruiter doet Smeulders de suggestie dat hij zijn mening over roken kan aanpassen. 'Je kunt het als een uitdaging zien om je eigen visie en die van de partij te veranderen', aldus de recruiter. Het Kamerlid zou interessant zijn voor het tabaksbedrijf, omdat hij bij GroenLinks zit en tegen roken is. Het bericht Tabaksfabrikant biedt Kamerlid GL baan aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 15u00  Pand V&D Nijmegen in najaar weer in gebruikNIJMEGEN (ANP) - Het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt in Nijmegen heeft nieuwe huurders. In het volledig verbouwde pand op een prominente plek in de Nijmeegse binnenstad openen 'in het najaar' vestigingen van sportwinkel Decathlon en woon- en kledingwarenhuis TK Maxx. Het bericht Pand V&D Nijmegen in najaar weer in gebruik verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 15u00  Nederlandse klanten Thomas Cook in ongewisseAMSTERDAM (ANP) - De ondergang van de Britse reisoperator Thomas Cook levert Nederlandse klanten veel onduidelijkheid op. De Nederlandse tak, die onderdeel uitmaakt van de in Duitsland geregistreerde Europese activiteiten, is namelijk nog niet failliet. Ook in België is de touroperator nog niet kopje onder gegaan. Het bericht Nederlandse klanten Thomas Cook in ongewisse verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 15u00  ‘Thomas Cook geheel of in delen verkopen’ISTANBUL (ANP/RTR) - Thomas Cook zal in zijn geheel of in delen worden verkocht, na het faillissement van de Britse reisorganisatie. Dat zegt de op één grootste aandeelhouder van het bedrijf. Het bericht ‘Thomas Cook geheel of in delen verkopen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 14u45  ‘Nederlandse Thomas Cook-reiziger verzekerd van vlucht’AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse reizigers die met een Thomas Cook-reis in het buitenland vertoeven, hoeven niet te vrezen dat hun terugvlucht niet zal doorgaan als gevolg van de problemen bij het moederbedrijf. Dat meldt reisbrancheorganisatie ANVR in een verklaring. Het bericht ‘Nederlandse Thomas Cook-reiziger verzekerd van vlucht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 14u45  ‘Handen vol aan Britse toeristen Thomas Cook’ATHENE (ANP) - Lokale reisleiders van Thomas Cook hebben momenteel hun handen vol aan veelal Britse toeristen, die getroffen zijn door het omvallen van de onderneming. Op verschillende reisbestemmingen hebben ministeries van Toerisme updates gegeven over de effecten van het omvallen van de Britse reisreus. Het bericht ‘Handen vol aan Britse toeristen Thomas Cook’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 14u15  Thomas Cook verzorgde vakanties voor miljoenen mensenAMSTERDAM (ANP) - De Britse touroperator Thomas Cook heeft faillisement aangevraagd. Een laatste poging om het bedrijf te redden mislukte. Daarmee komt er na 178 jaar een einde aan de oudste reisorganisatie ter wereld. Naamgever Thomas Cook begon in 1841 met het organiseren van treinreizen in Groot-Brittannië. Het bedrijf groeide snel, en bood later ook bootreizen naar Europa en zelfs wereldreizen aan. Het bericht Thomas Cook verzorgde vakanties voor miljoenen mensen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 13u30  Nader DNA-onderzoek in kofferbakmoordROTTERDAM (ANP) - De rechtszaak over de kofferbakmoord in Oostvoorne in 2005 loopt opnieuw vertraging op. De rechtbank besloot maandag dat er aanvullend onderzoek zal worden gedaan naar een DNA-spoor dat is gevonden op het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie zou maandag met haar strafeis komen, maar dat wordt nu 30 september. Het bericht Nader DNA-onderzoek in kofferbakmoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 13u15  Zandvoort heeft meer geld nodig voor Formule 1ZANDVOORT (ANP) - De gemeente Zandvoort heeft meer geld nodig voor de bijdrage in de organisatiekosten van de Formule 1-race die op 3 mei 2020 op het racecircuit in die plaats wordt gehouden. Zandvoort heeft 4 miljoen euro gereserveerd, maar dat bedrag lijkt ontoereikend, zo blijkt uit de najaarsnota van de kustplaats. Het bericht Zandvoort heeft meer geld nodig voor Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 13u00  Koning viert verjaardag volgend jaar in MaastrichtDEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander viert zijn 53e verjaardag in Maastricht. Op 27 april is de koning met zijn familie in de Limburgse hoofdstad, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend. Het bericht Koning viert verjaardag volgend jaar in Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 12u45  WADA twijfelt aan Russische dopinggegevensMOSKOU (ANP) - Wereld-antidopingbureau WADA twijfelt of de eerder door het Russische anti-dopingagentschap Rusada beschikbaar gestelde dopingdata juist zijn. Gesproken wordt zelfs van vervalsing. De instantie heeft daarom aanvullende gegevens opgevraagd. Het bericht WADA twijfelt aan Russische dopinggegevens verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 12u45  Ergernis in coalitie om stikstofprobleemDEN HAAG (ANP) - De problemen die zijn ontstaan door de stikstofuitspraak van de Raad van State zorgen voor ergernis binnen de coalitie. Vooral het feit dat sommige partijen al vooruitlopen op mogelijke keuzes die het kabinet moet maken, wekt irritatie. Het bericht Ergernis in coalitie om stikstofprobleem verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 12u15  Kamer wil documenten over toeslagen nu inzienDEN HAAG (ANP) - Documenten waaruit de betrokkenheid zou blijken van de top van de Belastingdienst bij de toeslagenaffaire, moeten zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer. Kamerleden eisen openheid van verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel. Het bericht Kamer wil documenten over toeslagen nu inzien verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 12u15  Curetis onderuit op rood DamrakAMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak is Curetis maandag onderuitgegaan na een bericht dat het Duitse biotechbedrijf mogelijk de Amsterdamse beurs verlaat. De Europese beurzen stonden in het rood. De stemming werd gedrukt door zwakke industriecijfers uit de eurozone en de zorgen over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Ook ging de aandacht uit naar de reissector, na het omvallen van het Britse reisconcern Thomas Cook. Het bericht Curetis onderuit op rood Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 11u45  Londen start ‘Operatie Matterhorn’LONDEN (ANP) - De Britse civiele luchtvaartautoriteiten zijn maandag begonnen met de 'Operatie Matterhorn'. Daarmee worden toeristen die als gevolg van het bankroet van hun touroperator gestrand zijn, naar huis gehaald. Het gaat maandag alleen al om naar schatting 14.000 Britse toeristen. Het bericht Londen start ‘Operatie Matterhorn’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 11u45  SGR: neem contact op met Thomas CookROTTERDAM (ANP) - Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) roept gedupeerden van het faillissement van Thomas Cook op met dat bedrijf contact op te nemen. Ook kan met Expedia, waar Thomas Cook-dochter Neckermann.nl mee samenwerkte, of het eigen reisbureau contact op worden genomen. Het bericht SGR: neem contact op met Thomas Cook verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 11u30  Tennisster Rus terug in top honderdDEN HAAG (ANP) - Arantxa Rus behoort weer tot de beste honderd tennissters van de wereld. De 28-jarige Nederlandse neemt op de maandag uitgebrachte lijst de 97e positie in. Het bericht Tennisster Rus terug in top honderd verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 11u15  Signify: gebruik ledlamp om CO2 te besparenEINDHOVEN (ANP) - Topman Éric Rondolat van verlichtingsbedrijf Signify wil dat er wereldwijd meer ledverlichting wordt gebruikt. Dat kan volgens de Fransman helpen om CO2-neutraal te worden. Ledverlichting is namelijk veel energiezuiniger dan andere vormen van verlichting. Het bericht Signify: gebruik ledlamp om CO2 te besparen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 10u30  Gökmen T. krijgt mogelijk ‘procesbewaker’UTRECHT (ANP) - Als Gökmen T., verdachte van de tramaanslag in Utrecht op 18 maart, blijft volharden in het afzien van bijstand van een advocaat, wordt er mogelijk een zogenoemde 'procesbewaker' aangewezen. Die is niet zozeer bedoeld om de belangen van verdachte T. te behartigen, maar meer om in het proces te fungeren als een soort toezichthouder. Het Openbaar Ministerie vindt dit niet nodig, omdat de rechtbank die rol heel goed zelf kan vervullen. Het bericht Gökmen T. krijgt mogelijk ‘procesbewaker’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 10u15  Onduidelijkheid over voortgang liquidatieprocesAMSTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk of na afloop van de zittingen in de strafzaak Marengo dinsdag en donderdag informatie met pers en publiek wordt gedeeld. Vorige week werd duidelijk dat de zaak achter gesloten deuren wordt gehouden en niet toegankelijk is voor pers en publiek. Een uitzonderlijke situatie, na de moord op de advocaat van de kroongetuige in het liquidatieproces. Het bericht Onduidelijkheid over voortgang liquidatieproces verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 10u15  Laatste deel pleidooi zaak-Wilders begonnenSCHIPHOL (ANP) - De advocaten van PVV-leider Geert Wilders ronden maandag in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol het pleidooi in de 'minder-Marokkanen'-zaak af. De politicus is hierbij aanwezig. Het bericht Laatste deel pleidooi zaak-Wilders begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 10u15  Volleybalsters in vier sets langs Zuid-KoreaHAMAMATSU (ANP) - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben in de strijd om de World Cup gewonnen van Zuid-Korea. Het team van bondscoach Jamie Morrison was maandag in vier sets te sterk voor Zuid-Korea: 25-19 21-25 25-22 25-23. Voor Oranje betekende het de vijfde zege in zeven duels. Het bericht Volleybalsters in vier sets langs Zuid-Korea verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 10u15  Vakbond verwijt regering ondergang Thomas CookLONDEN/BRIGHTON (ANP/DPA) - De Britse transportvakbond TSSA heeft de Britse regering verweten vanuit een ideologisch dogma Thomas Cook failliet te hebben laten gaan. Londen had de oude reisgigant kunnen redden, maar het is volgens de TSSA beschamend dat de regering geen vinger heeft uitgestoken om banen te redden. Het bericht Vakbond verwijt regering ondergang Thomas Cook verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 10u00  Onderzoek ING: Europeanen geïnteresseerd in cryptocurrency, maar houden vast aan contant geldDe ING heeft een onderzoek uitgevoerd onder 12.813 Europeanen en heeft daar gisteren de bevindingen Het bericht Onderzoek ING: Europeanen geïnteresseerd in cryptocurrency, maar houden vast aan contant geld verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 09u45  Aantal rookvrije sportclubs verdubbeldZEIST (ANP) - Het aantal rookvrije sportverenigingen is het afgelopen jaar ruim verdubbeld. Op dit moment zijn er in Nederland 1152 sportclubs geheel of gedeeltelijk rookvrij, terwijl dat er vorig jaar nog ongeveer 550 waren. Bij de voetbalclubs gaat de stijging gelijk op met andere sporten; van 208 in 2018 naar 432 in 2019, meldt voetbalbond KNVB. Het bericht Aantal rookvrije sportclubs verdubbeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 09u30  AEX begint licht lagerAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden overwegend met kleine verliezen. Beleggers hielden vooral de ontwikkeling rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Ook ging de aandacht uit naar de reissector, na het omvallen van het Britse reisconcern Thomas Cook. Het bericht AEX begint licht lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 09u30  Minister verwacht verdubbeling medicijntekortDEN HAAG (ANP) - Het aantal meldingen van geneesmiddelentekorten zal dit jaar nog verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Dat verwacht minister Bruno Bruins voor Medische Zorg. Het bericht Minister verwacht verdubbeling medicijntekort verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 09u15  ICE opent handelsplatform voor bitcoinNEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse beursbedrijf Intercontinentaal Exchange (ICE), moederbedrijf van New York Stock Exchange (NYSE), heeft een handelsplatform voor bitcoin-futures geopend. Via die online marktplaats kunnen beleggers speculeren op een stijging of daling van de koers van de bitcoin. Het bericht ICE opent handelsplatform voor bitcoin verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 09u00  DSM-baas: alles afstoten wat milieu schaadtDELFT (ANP) - Speciaalchemiebedrijf DSM wil alle activiteiten afstoten die schadelijk zijn voor het milieu. Dat zei topman Feike Sijbesma in een interview met persbureau Bloomberg. Het bericht DSM-baas: alles afstoten wat milieu schaadt verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 08u45  Thomas Cook neemt geen nieuwe boekingen aanAMSTERDAM (ANP) - Het is niet meer mogelijk om een reis te boeken via Thomas Cook Nederland en Neckermann. Dat meldde een woordvoerster van de financieel geplaagde touroperator. De 40.000 tot 50.000 vakantiegangers die tot het einde van de winter al wel een reis hebben geboekt via Thomas Cook, hoeven vooralsnog niet te vrezen. Het bericht Thomas Cook neemt geen nieuwe boekingen aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 08u30  Handelsconflict drukt op Chinese beurzenTOKIO (ANP) - De Chinese aandelenbeurzen gingen maandag omlaag. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. De Chinese minister van Handel liet afgelopen weekeinde weten dat de twee landen afgelopen week 'constructieve' gesprekken hebben gevoerd in Washington. In Japan hadden beleggers een vrije dag. Het bericht Handelsconflict drukt op Chinese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 08u15  ‘Herstel faciliteiten Aramco duurt langer’RIYAD (ANP) - De herstelwerkzaamheden aan de beschadigde oliefaciliteiten van Saudi Aramco kunnen veel langer gaan duren dan het Saudische staatsolieconcern zelf beweert. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen met kennis van de zaak. Het bericht ‘Herstel faciliteiten Aramco duurt langer’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 08u00  CO2-uitstoot toegenomen door kouder weerDEN HAAG (ANP) - De CO2-uitstoot is in het tweede kwartaal van dit jaar gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam voornamelijk door hoger gasverbruik voor verwarming, omdat het in de maanden april, mei en juni kouder was dan een jaar eerder, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht CO2-uitstoot toegenomen door kouder weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 08u00  Vierde editie Laver Cup in BostonGENÈVE (ANP) - De vierde editie van de Laver Cup is volgend jaar in Boston. De beste tennissers uit Europa nemen het van 25 tot en met 27 september op tegen de beste tennissers uit de rest van de wereld. Het bericht Vierde editie Laver Cup in Boston verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 08u00  Begrotingsoverschot op 1,8 procentDEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheid ontving in de eerste helft van 2019 bijna 14 miljard euro meer dan zij uitgaf. Het begrotingsoverschot van de Staat kwam daarmee uit op 1,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers over de inkomsten, uitgaven en schulden van de overheid. Het bericht Begrotingsoverschot op 1,8 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 07u30  Goede doelen verliezen veel vaste donateursAMSTERDAM (ANP) - Grote goede doelen verliezen in snel tempo hun vaste donateurs. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de fondsenwerving onder de 25 grootste goededoelenorganisaties. Het bericht Goede doelen verliezen veel vaste donateurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 07u30  Fosun betreurt ondergang Thomas CookLONDEN (ANP) - Grootaandeelhouder Fosun Group reageert teleurgesteld op het faillissement van Thomas Cook Group Plc. Het Chinese conglomeraat zegt te betreuren dat het niet is gelukt het noodlijdende reisconcern te redden. 'We betuigen ons medeleven aan iedereen die wordt getroffen door deze uitkomst.' Het bericht Fosun betreurt ondergang Thomas Cook verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 07u15  Beschikbaar inkomen huishoudens omhoogDEN HAAG (ANP) - Het totale reëel beschikbaar inkomen van huishoudens steeg in het tweede kwartaal met 2,2 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag op basis van nieuwe gegevens. Het bericht Beschikbaar inkomen huishoudens omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 07u15  Economische groei iets lagerDEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat bleek maandag uit een nieuwe berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is lager dan het eerder gemelde groeicijfer, toen nog sprake was van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent. Het bericht Economische groei iets lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 07u00  Ook Emmy voor laatste seizoen Game Of ThronesLOS ANGELES (ANP) - Het laatste seizoen van Game Of Thrones is weer bekroond met een Emmy. De serie ging er zondagavond in Los Angeles vandoor met de award voor beste dramaserie, een van de meest prominente prijzen van de prestigieuze Emmy's. Ook kreeg acteur Peter Dinklage de Emmy voor de beste bijrol. Het bericht Ook Emmy voor laatste seizoen Game Of Thrones verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 05u45  Thomas Cook: 10.000 Nederlanders met vakantieTHOMAS COOK Het bericht Thomas Cook: 10.000 Nederlanders met vakantie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 04u30  Geen Emmy voor John de Mols The VoiceLOS ANGELES (ANP) - RuPaul's Drag Race is er zondagavond bij de uitreiking van de Emmy Awards in Los Angeles vandoor gegaan met de prijs voor beste talentenjacht. The Voice, bedacht door John de Mol, greep daardoor naast de award. Het bericht Geen Emmy voor John de Mols The Voice verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 04u30  Touroperator Thomas Cook omgevallenLONDEN (ANP/RTR) - De noodlijdende touroperator Thomas Cook is omgevallen. Het 178 jaar oude concern, dat wereldwijd 22.000 medewerkers heeft, meldt dat stappen worden gezet om het bedrijf te liquideren. Het bericht Touroperator Thomas Cook omgevallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 04u30  Van Dijk ook beste voetballer van de wereld?MILAAN (ANP) - Virgil van Dijk hoort maandagavond of hij zich ook een jaar lang de beste voetballer van de wereld mag noemen. De aanvoerder van het Nederlands elftal is tijdens een gala van wereldvoetbalbond FIFA in Milaan een van de drie genomineerden, net als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Het bericht Van Dijk ook beste voetballer van de wereld? verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 04u30  Gökmen T. niet bij 2e zitting aanslag UtrechtAANSLAG TRAM Het bericht Gökmen T. niet bij 2e zitting aanslag Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 03u30  Thomas Cook staakt alle activiteitenLONDEN (ANP/RTR) - De noodlijdende touroperator Thomas Cook staakt alle activiteiten. Dat meldt de Britse burgerluchtvaartautoriteit. 'Alle boekingen bij Thomas Cook, waaronder vluchten en vakanties, zijn nu geannuleerd', meldt de instantie op Twitter. Het bericht Thomas Cook staakt alle activiteiten verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 03u30  ‘Thomas Cook staat op omvallen’LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het doek dreigt te vallen voor de noodlijdende touroperator Thomas Cook. Een ingewijde zegt tegen persbureau AFP dat het niet is gelukt de benodigde financiering rond te krijgen om het bedrijf te redden. Het 178 jaar oude concern zal volgens de bron rond de onderhandelingen omvallen als de Britse overheid niet ingrijpt. Het bericht ‘Thomas Cook staat op omvallen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 02u15  Knot: we moeten leren omgaan met lage renteAMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse pensioenstelsel moet zo worden ingericht dat het kan omgaan met een lage of negatieve rente. Dat zegt president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot maandag in een interview met De Telegraaf. 'De situatie is bijzonder zorgwekkend', zegt Knot over de gevolgen voor de pensioenen van een lage rentestand. Het bericht Knot: we moeten leren omgaan met lage rente verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/09 00u30  Meer export onderhoud en leasedienstenDEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben in de eerste helft van dit jaar 2,7 miljard euro verdiend aan onderhoud, reparatie en leasediensten voor het buitenland. Dat was in de eerste zes maanden van 2014 nog 2,2 miljard euro. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Meer export onderhoud en leasediensten verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 23u45  Jongeren zorginstelling naar ziekenhuis om xtcBOXTEL (ANP) - Zes jongeren uit Boxtel zijn zondagavond met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zij werden niet lekker na vermoedelijk het gebruik van xtc-pillen, op het terrein van jeugd-GGZ-instelling De La Salle in Boxtel. Een van de jongeren is er slecht aan toe, zo meldt de politie. Of de jonge mensen (allemaal) bewoners zijn van de instelling wordt uitgezocht. Het bericht Jongeren zorginstelling naar ziekenhuis om xtc verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 23u15  Veel rook door grote brand DaarlerveenDAARLERVEEN (ANP) - De brandweer is zondagavond in Daarlerveen met man en macht bezig een brand in een hal met houtvezels te blussen. De inzet is er vooral op gericht overslag naar een naastliggende hal te voorkomen, zo meldt de brandweer. Het bericht Veel rook door grote brand Daarlerveen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 23u00  Hulpdiensten rukken uit voor explosiegevaarAMSTERDAM (ANP) - De hulpdiensten zijn zondag in Amsterdam druk geweest met een dreiging van een explosie in een vrachtschip. In de pompkamer van het schip was een lekkage van benzine ontstaan. Het schip lag in het havengebied. Het bericht Hulpdiensten rukken uit voor explosiegevaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 21u00  Jacobs net naast podium WK skateboardenSÃO PAULO (ANP) - Skateboardster Candy Jacobs is net niet op het podium beland bij het WK in São Paulo. De 29-jarige Limburgse eindigde als vierde in de eindstrijd van de olympische discipline street. Het skateboarden maakt in Tokio 2020 zijn olympische debuut. Het bericht Jacobs net naast podium WK skateboarden verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 19u45  Luiten eindigt in middenmoot PGA ChampionshipVIRGINIA WATER (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft zich een week na het KLM Open niet kunnen meten met de besten in het BMW PGA Championship op Wentworth. De Nederlander eindigde in het toonaangevende toernooi van de Europese Tour in het Engelse Virginia Water als gedeeld 31e met 285 slagen, 3 onder par. Hij noteerde een slotronde van 72 slagen, met op de kaart drie birdies tegenover een bogey en een double bogey. Het bericht Luiten eindigt in middenmoot PGA Championship verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 19u45  Nederlander verdrinkt in zee bij ValenciaVALENCIA (ANP) - Een 55-jarige Nederlander is zaterdagavond verdronken in zee in de buurt van de Spaanse kustplaats Valencia. Dat melden lokale media zondag. Het bericht Nederlander verdrinkt in zee bij Valencia verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 19u45  Ruzie 14-jarigen ontaardt in steekpartijHEERLEN (ANP) - Een ruzie tussen twee meisjes van veertien jaar is zondagmiddag in Heerlen uitgelopen op een steekpartij. Het meisje dat ervan wordt verdacht haar leeftijdgenote te hebben gestoken is aangehouden, meldt de politie. Het bericht Ruzie 14-jarigen ontaardt in steekpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u45  Vettel dankt fans voor steun in lastige faseSINGAPORE (ANP) - Sebastian Vettel wachtte meer dan een jaar op zijn 53e zege in een Formule 1-race. In de Grand Prix van Singapore was het eindelijk zover voor de viervoudig wereldkampioen, die dit seizoen worstelde met zijn auto én vorm. De Duitser won in zijn Ferrari de avondrace op het verlichte stratencircuit Marina Bay. Het bericht Vettel dankt fans voor steun in lastige fase verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u45  Koning leidt delegatie naar VN-vergaderingNEW YORK (ANP) - Koning Willem-Alexander wordt maandag in New York verwacht aan het hoofd van een omvangrijke koninkrijksdelegatie voor de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De koning spreekt dinsdagmiddag de jaarlijkse bijeenkomst van de 193 lidstaten toe. Willem-Alexander richt zich daarbij onder meer op het belang van gezamenlijke actie ten aanzien van de klimaatverandering. Het bericht Koning leidt delegatie naar VN-vergadering verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u30  Marcouch biedt veteranen excuses aanOOSTERBEEK (ANP) - Vijf veteranen die vrijdagavond in Arnhem werden geweigerd bij de herdenking aan de voet van de Rijnbrug, hebben zondag van burgemeester Ahmed Marcouch excuses en een cadeautje gekregen. De burgemeester wachtte ze op bij de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de Slag om Arnhem in Oosterbeek. De vijf hoogbejaarden hebben de excuses aanvaard. Het bericht Marcouch biedt veteranen excuses aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u30  Dronken man opgepakt voor misbruik 112BREDA (ANP) - De politie heeft een man aangehouden die in de nacht van zaterdag op zondag na herhaaldelijke waarschuwingen maar doorging om onnodig alarmnummer 112 te bellen. Het bericht Dronken man opgepakt voor misbruik 112 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u30  Medvedev maakt plaatsing waar in eigen landSINT-PETERSBURG (ANP) - Daniil Medvedev heeft op het ATP-toernooi van Sint-Petersburg zijn favorietenrol waargemaakt. De als eerste geplaatst Rus, die dit seizoen al 54 overwinningen achter zijn naam heeft staan, liet in de eindstrijd Borna Coric uit Kroatië met 6-3 6-1 kansloos. Het bericht Medvedev maakt plaatsing waar in eigen land verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u30  Verstappen: derde plek goed genoegSINGAPORE (ANP) - Max Verstappen was best tevreden met zijn derde plek in de Grote Prijs van Singapore. 'Het was goed genoeg', zei de Nederlandse Formule 1-coureur kort na de avondrace op het verlichte stratencircuit Marina Bay. 'Het is moeilijk inhalen hier, dus ik kan blij zijn met mijn podiumplek. Ik heb in ieder geval weer de nodige punten verdiend voor het kampioenschap', aldus de rijder van Red Bull, die voor de zesde keer dit seizoen op het podium eindigde. Het bericht Verstappen: derde plek goed genoeg verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u00  Oranje meteen succesvol op WK wielrennenHARROGATE (ANP) - Nederland heeft op de openingsdag van de WK wielrennen in Yorkshire meteen goud veroverd. Koen Bouwman, Bauke Mollema, Jos van Emden, Lucinda Brand, Riejanne Markus en Amy Pieters waren succesvol op het nieuwe onderdeel mixed team relay. Bij de gemengde ploegaflossing komen eerst de mannen de weg op. Op het moment dat de tweede man na 14 kilometer de finish passeert starten de vrouwen. De Oranje-mannen waren halverwege al het snelst, de vrouwen breidden die marge alleen maar uit. Het bericht Oranje meteen succesvol op WK wielrennen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 17u00  78.000 stuks zwerfafval opgeruimdAMSTERDAM (ANP) - Deelnemers aan de World Cleanup Day hebben zaterdag in heel Nederland zeker 78.000 stuks zwerfafval opgeruimd. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend. Het bericht 78.000 stuks zwerfafval opgeruimd verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 16u30  Verstappen derde in Singapore, Vettel wintSINGAPORE (ANP) - Max Verstappen heeft er een podiumplaats uitgesleept in de Grote Prijs van Singapore. De Nederlandse Formule 1-coureur van Red Bull reed onder het kunstlicht van het stratencircuit Marina Bay naar de derde plaats. De Limburger, die vanaf plek vier was vertrokken, moest aan de finish twee Ferrari's voor zich dulden. Het bericht Verstappen derde in Singapore, Vettel wint verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 16u30  ‘ABN begint met afbouw relatie oliebedrijven’HILVERSUM (ANP) - ABN Amro wil af van leningen aan olie- en gasbedrijven. Het bankconcern wil over een aantal jaren alleen nog investeren in duurzame energie. 'Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer dat precies zal zijn, maar dat zal ver voor 2050 zijn', zei bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen tegen de NOS. Het bericht ‘ABN begint met afbouw relatie oliebedrijven’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 16u15  Honkballers op herhaling voor Tokio 2020BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse honkballers krijgen een laatste kans om zich nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Het Koninkrijksteam versloeg in Bologna Italië met 8-3 en eindigde bij het olympisch kwalificatietoernooi als tweede achter Israël. De Israëliërs krijgen daardoor nu al een ticket voor Japan. Het bericht Honkballers op herhaling voor Tokio 2020 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 15u45  Van Aert hoopt komende winter nog te crossenGOOIK (ANP) - Wout van Aert hoopt komende winter nog in enkele veldritten te kunnen starten. 'Het is mijn doel, maar ik weet niet of het realistisch is', zei de Belg, die afgelopen jaar als renner van Jumbo-Visma indruk maakte op de weg. Zijn optreden in de Tour de France eindigde bij een val in de dertiende etappe. De drievoudig wereldkampioen veldrijden werkt sindsdien aan zijn herstel. Het bericht Van Aert hoopt komende winter nog te crossen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 15u30  Duizenden Dam tot Damlopers niet van startZAANDAM (ANP) - De organisatie van de Dam tot Damloop heeft besloten dat de laatste twee groepen deelnemers aan de Dam tot Damloop vanwege de warmte niet mogen starten. Het besluit is genomen na overleg met politie, hulpdiensten en de gemeente. 'Het gaat om enkele duizenden van de in totaal 45.000 lopers', aldus een woordvoerder. Het bericht Duizenden Dam tot Damlopers niet van start verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 15u15  Aantal deelnemers Dam tot Damloop in koelbadZAANDAM (ANP) - Tijdens de Dam tot Damloop, tussen Amsterdam en Zaandam, zijn tussen de tien en twintig deelnemers in koelbaden gezet. Die worden dit jaar voor het eerst gebruikt vanwege de warmte. De organisatie had al gewaarschuwd voor de gevolgen van hitte-stress. In de regio is het zondagmiddag 24 á 25 graden. Het bericht Aantal deelnemers Dam tot Damloop in koelbad verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 14u45  Groep jongeren keert zich tegen motoragentTILBURG (ANP) - Twee Tilburgers van 17 en 21 jaar zijn aangehouden omdat ze zich in die stad agressief gedroegen tegen een motoragent. Volgens de politie probeerde de oudste de agent daarbij van zijn motor te schoppen. Het bericht Groep jongeren keert zich tegen motoragent verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 14u45  Wegracer Márquez domineert ook in AragónARAGÓN (ANP) - Wegracer Marc Márquez heeft andermaal getoond de beste te zijn in de MotoGP. De Spaanse leider in de WK-stand domineerde bij de Grote Prijs van Aragón van begin tot eind. Hij startte op zijn Honda vanaf pole en nam direct afstand van de rest en kwam met grote voorsprong over de finish. Het bericht Wegracer Márquez domineert ook in Aragón verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 13u45  Brandweerman krijgt kopstoot tijdens blussenBUSSUM (ANP) - Een brandweerman van het korps Gooi en Vechtstreek is zaterdagavond bij het blussen van een grote brand in Bussum mishandeld door een omstander. De brandweerman was bezig met het afladen van een container en waarschuwde de man voor gevaar omdat hij niet op veilige afstand stond. Hij kreeg daarop een kopstoot, meldt de brandweer. Het bericht Brandweerman krijgt kopstoot tijdens blussen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 13u30  Minister: begrip voor weren publiek bij procesDEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus toont begrip voor het weren van pers en publiek bij het proces tegen de voortvluchtige drugscrimineel Ridouan Taghi. Deze zaak kreeg een nieuwe dramatische wending met de moord op een advocaat van een kroongetuige. Het bericht Minister: begrip voor weren publiek bij proces verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 13u30  Topdrukte bij herdenkingsdienst OosterbeekOOSTERBEEK (ANP) - Bij de herdenkingsdienst op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek zag het zondag zwart van de mensen. Er waren opvallend veel veteranen, nabestaanden van militairen die in 1944 meevochten in de Slag om Arnhem en veteranenorganisaties uit alle geallieerde landen. Daarnaast woonden duizenden belangstellenden de oecumenische dienst bij. De organisatie sloot de hekken van de begraafplaats een uur voor de dienst begon vanwege de enorme drukte. Het bericht Topdrukte bij herdenkingsdienst Oosterbeek verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 13u15  Berihu wint Dam tot Damloop, Ali vierdeZAANDAM (ANP) - Solomon Berihu heeft de Dam tot Damloop gewonnen. De 19-jarige Ethiopiër liep de tien Engelse mijl in 45 minuten en 49 seconden. Mohamed Ali was de beste Nederlander in Zaandam. Hij kwam als vierde over de finish in een tijd van 46.51. Het bericht Berihu wint Dam tot Damloop, Ali vierde verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 12u45  Minister: apotheker mag duur medicijn namakenDEN HAAG (ANP) - Als fabrikanten torenhoge prijzen vragen voor geneesmiddelen, mogen apothekers die dure medicijnen in bepaalde gevallen zelf maken. Dat zegt minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport. Een maand geleden dreigde hij producenten aan de schandpaal te nagelen als die niet kunnen uitleggen waarom ze zulke hoge prijzen vragen. Het bericht Minister: apotheker mag duur medicijn namaken verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 12u15  Britten stellen Thomas Cook-reiziger gerustLONDEN (ANP) - Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen. Het bericht Britten stellen Thomas Cook-reiziger gerust verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 12u00  Nadal vervangen bij Laver Cup om polsblessureGENÈVE (ANP) - Rafael Nadal speelt zondag geen wedstrijd meer in het kader van de Laver Cup. De Spanjaard kampt met een polsblessure en heeft zich teruggetrokken uit de strijd tussen Team Europa en Team Wereld. Het bericht Nadal vervangen bij Laver Cup om polsblessure verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 11u45  Emirates vreest latere levering Boeing 777XDUBAI (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald. Het bericht Emirates vreest latere levering Boeing 777X verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 11u30  Volleybalsters simpel langs KameroenHAMAMATSU (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben bij de strijd om de World Cup in Japan eenvoudig gewonnen van Kameroen. Na drie overwinningen en twee nederlagen kende Oranje geen problemen met Kameroen: 3-0 (25-15 25-14 25-18). Het bericht Volleybalsters simpel langs Kameroen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 11u30  Shell waarschuwt voor concurrentiepositieAMSTERDAM (ANP) - Energiereus Shell waarschuwt bij monde van president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in tv-programma WNL Op Zondag. Het bericht Shell waarschuwt voor concurrentiepositie verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 11u00  Herdenkingen populairder dan ooitEDE/ARNHEM/NIJMEGEN (ANP) - De herdenkingen van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden, afgelopen week precies 75 jaar geleden, zijn populairder dan ooit. Niet alleen de grote, bekende herdenkingen breken elk bezoekersrecord, ook bij de kleinere bijeenkomsten in Limburg, Brabant en Gelderland staan de bezoekers rijen dik. 'Mensen hebben steeds meer behoefte om dingen samen te delen', verklaart burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Het bericht Herdenkingen populairder dan ooit verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 10u45  Kabinet wil Formule 1 redden ondanks stikstofDEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat er alles aan doen om de Formule 1-race volgend jaar op Zandvoort door te laten gaan, ondanks de problemen met stikstof. Dat verzekerde minister Bruno Bruins (Sport). Hij hoopt dat de wedstrijd geen gevaar loopt door de maatregelen die stikstof moeten beperken. Het bericht Kabinet wil Formule 1 redden ondanks stikstof verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 10u30  Geen plek meer op Airborne BegraafplaatsOOSTERBEEK (ANP) - De Airborne Begraafplaats in Oosterbeek is vol. De organisatie heeft de begraafplaats afgesloten en de gemeente Renkum, waar Oosterbeek bij hoort, raadt mensen dringend aan om thuis te blijven. 'Volg de dienst op de regionale televisie', aldus de gemeente. Het bericht Geen plek meer op Airborne Begraafplaats verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 10u30  Dam tot Dam-lopers gewaarschuwd voor warmteAMSTERDAM (ANP) - Deelnemers aan de Dam tot Damloop tussen Amsterdam en Zaandam moeten alert zijn op hittestress. Daarvoor waarschuwt Weeronline. De kans op benauwdheid is bij de verwachte middagtemperatuur tijdens de wedstrijd (23 of 24 graden) groot. De latere starters krijgen volgens het weerbureau in de tweede helft van de middag mogelijk te maken met een bui. Het bericht Dam tot Dam-lopers gewaarschuwd voor warmte verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 10u30  Financieel eindverantwoordelijke M&S vertrektLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) moet alweer op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Humprey Singer kondigde zijn vertrek aan, circa anderhalf jaar na zijn aanstelling. Hij blijft nog wel aan tot een opvolger is gevonden. Het bericht Financieel eindverantwoordelijke M&S vertrekt verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 10u00  Meerderheid vindt Nederland een narcostaatAMSTERDAM (ANP) - Bijna zes op de tien Nederlanders denken dat ons land een narcostaat is. Dat is de uitkomst van een opiniepeiling gehouden door Maurice de Hond. Aanleiding voor deze vraag is de moord op advocaat Derk Wiersum in de Amsterdamse wijk Buitenveldert afgelopen week. Het bericht Meerderheid vindt Nederland een narcostaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 08u30  Osaka wint tennistoernooi in OsakaOSAKA (ANP) - Naomi Osaka heeft het tennistoernooi in de stad die haar naam draagt gewonnen. De Japanse voormalig nummer 1 van de wereld had in de finale geen moeite met de Russische Anastasia Pavlioetsjenkova: 6-2 6-3. Pavlioetsjenkova had in de tweede ronde nog Kiki Bertens uitgeschakeld. Het bericht Osaka wint tennistoernooi in Osaka verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 08u30  Skateboardster Jacobs naar finale WKSÃO PAULO (ANP) - Skateboardster Candy Jacobs heeft de finale bereikt van het WK in São Paulo. De 29-jarige Limburgse werd in de halve eindstrijd op de olympische discipline street beoordeeld met een totaalscore van 16.7, voldoende voor de zesde plaats en een plaats in de finale waar acht skateboardsters strijden om het goud. Het bericht Skateboardster Jacobs naar finale WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 08u00  Man overleden bij brand berging ZoetermeerZOETERMEER (ANP) - Brandweerlieden die afkwamen op een brandmelding in een appartementencomplex in Zoetermeer, hebben het levenloze lichaam aangetroffen van een 60-jarige bewoner. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie. Het bericht Man overleden bij brand berging Zoetermeer verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 07u45  Gewonde bij schietincident ZwolleZWOLLE (ANP) - Zwolle is zondagochtend vroeg opgeschrikt door een schietincident. De politie meldt dat één persoon gewond raakte. Een politiewoordvoerder kon nog niet geen uitspraken doen over de aard van de verwondingen. Het bericht Gewonde bij schietincident Zwolle verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 07u15  Signaal Batman wereldwijd op gebouwen te zienNEW YORK (ANP/DPA) - Het beroemde lichtsignaal van Batman is zaterdag wereldwijd op gebouwen geprojecteerd. Fans van de stripheld vierden toen Batman Day. Zij delen foto's van het 'Batsignaal' massaal via sociale media. Het vleermuissymbool was onder meer te zien in steden als New York, Tokio, Johannesburg en Rome. Het bericht Signaal Batman wereldwijd op gebouwen te zien verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 04u30  Leclerc gaat voor derde zege op een rijSINGAPORE (ANP) - Charles Leclerc (21) kan zondagmiddag zijn derde race op een rij winnen in de Formule 1. De Monegask heeft de eerste stap op weg naar de zege al gezet door pole-position af te dwingen. Het bericht Leclerc gaat voor derde zege op een rij verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/09 04u30  Airborne Begraafplaats verwacht grote drukteOOSTERBEEK (ANP) - De organisatie van de herdenkingsdienst voor gesneuvelde geallieerden zondag op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek verwacht enorme drukte. Dat baseren de organisatie en de gemeente Renkum op de toeloop bij vorige jubileumedities van de herdenking. Als de begraafplaats vol is gaan de hekken dicht. Het bericht Airborne Begraafplaats verwacht grote drukte verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 21u45  Nadal vergroot voorsprong Team EuropaGENEVE (ANP) - Rafael Nadal heeft de voorsprong van Team Europa vergroot tot vier punten. Met een 6-3 7-6 (1)-zege op de Canadees Milos Raonic bezorgde de Spanjaard de Europese tennissers een 7-3-voorsprong. Het bericht Nadal vergroot voorsprong Team Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 21u45  Turners tweede in laatste WK-testHEERENVEEN (ANP) - De Nederlandse turners hebben bij de interland tegen Australië, Guatemala en Spanje, de laatste test voor de WK in Stuttgart, de tweede plaats behaald. Het Nederlandse vijftal kwam tot een teamtotaal van 247.648 punten en moesten daarmee alleen de Spaanse ploeg (251.083 punten) voor zich dulden. Het bericht Turners tweede in laatste WK-test verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 19u45  Luiten zakt verder weg op WentworthVIRGINIA WATER (ANP) - Joost Luiten is verder weggezakt op het BMW PGA Championship op Wentworth, in het zuiden van Engeland. De Nederlander liep zijn derde ronde in één boven par, een score van 73 slagen. Met een totaal van 213 slagen (3 onder par) is hij gezakt naar de gedeelde 32e plaats. Het bericht Luiten zakt verder weg op Wentworth verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 19u30  Duizenden deelnemers aan opruimdagAMSTERDAM (ANP) - In Nederland hebben zaterdag circa 15.000 mensen meegedaan aan de internationale World Cleanup Day 2019, schat de organiserende Plastic Soup Foundation. Het was de tweede keer dat ons land meedeed aan de actie die in verscheidene landen wordt gehouden. Het bericht Duizenden deelnemers aan opruimdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 18u45  Tsonga gaat op voor vierde titel in MetzMETZ (ANP) - Tennisser Jo-Wilfried Tsonga heeft zich voor de vijfde keer verzekerd van een plek in de finale van het ATP-toernooi van Metz. Tsonga was in een Frans onderonsje Lucas Pouille in twee tiebreaks de baas: 7-6 (6) 7-6 (4). Over de hele wedstrijd viel er slechts één breakpoint te noteren, voor Pouille. Het bericht Tsonga gaat op voor vierde titel in Metz verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 18u45  Volleyballers sneuvelen in achtste finalesAPELDOORN (ANP) - De Nederlandse volleyballers zijn op het EK volleybal uitgeschakeld in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor in Apeldoorn in vier sets van Duitsland: 1-3 (17-25 22-25 32-30 23-25). Het bericht Volleyballers sneuvelen in achtste finales verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 18u00  Prins Charles legt krans voor PolenDRIEL (ANP) - De Britse kroonprins Charles heeft zaterdag in Driel een krans gelegd voor de Poolse militairen die sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Dat is bijzonder, omdat de Britten de Polen meer dan 50 jaar lang de schuld gaven van het mislukken van de belangrijke slag. Het bericht Prins Charles legt krans voor Polen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 17u45  Loetsenko toont opnieuw goede vorm in ItaliëCESENATICO (ANP) - Aleksei Loetsenko heeft zijn tweede zege in drie dagen tijd behaald. De wielrenner uit Kazachstan was afgelopen donderdag de beste in de Coppa Sabatini en won twee dagen later ook de Memorial Marco Pantani. Het bericht Loetsenko toont opnieuw goede vorm in Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 17u30  Federer klopt Kyrgios in Laver CupGENEVE (ANP) - Roger Federer heeft Team Europa in de Laver Cup een 5-3-voorsprong bezorgd door Nick Kyrgios te verslaan. De beslissing viel in de supertiebreak: 6-7 (5) 7-5 10-7. Het bericht Federer klopt Kyrgios in Laver Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 17u30  Honkballers verslaan ook Zuid-AfrikaBOLOGNA (ANP) - De Nederlandse honkballers hebben de voorlaatste wedstrijd van het olympische kwalificatietoernooi gewonnen van Zuid-Afrika. In Bologna won het Koninkrijksteam met 7-1 en houdt het een kleine kans om het OKT te winnen. Oranje speelt zondag nog tegen Italië. Het bericht Honkballers verslaan ook Zuid-Afrika verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 17u15  Tennisser Sels loopt finale mis in RoemeniëSIBIU (ANP) - Tennisser Jelle Sels is er niet in geslaagd om net als vorig jaar de finale te halen op het challengertoernooi in het Roemeense Sibiu. Sels verloor in de halve eindstrijd met 4-6 6-4 6-2 van de Australiër Christopher O'Connell. Sels had al vier partijen gewonnen in Sibiu en nog geen set afgestaan. Het bericht Tennisser Sels loopt finale mis in Roemenië verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 16u30  Verstappen start vanaf vierde positieSINGAPORE (ANP) - Max Verstappen gaat zondag tijdens de Grote Prijs van Singapore als van vierde start. Charles Leclerc was in zijn Ferrari het snelste in de kwalificatie en mag zodoende vanaf pole-position beginnen. De tweede startplek is voor Lewis Hamilton. Sebastian Vettel start naast Verstappen vanaf de tweede startrij. Het bericht Verstappen start vanaf vierde positie verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 16u15  Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in GBDEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat Nederlanders in Groot-Brittannië een dubbele nationaliteit moeten kunnen aannemen. De onzekerheid over de brexit dwingt tot deze 'uitzonderlijke maatregel', stellen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en 50PLUS. Zij dienen daarom een brexit-noodwet in 'omdat de Britse politiek het dreigt te laten afweten'. Het bericht Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in GB verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 16u00  Brons voor judoka Jager in TasjkentTASJKENT (ANP) - Judoka Hilde Jager heeft bij de grand prix van Tasjkent het brons gepakt in de klasse tot 70 kilogram. De uit Markelo afkomstige Jager was in de strijd om de derde plaats de Duitse Alina Böhm op ippon de baas. Het bericht Brons voor judoka Jager in Tasjkent verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 15u30  ‘Politie wil meer grip op representatiekosten’DEN HAAG (ANP) - De landelijke politie wil beter zicht en meer grip op de representatiekosten van het korps. De politietop laat uitzoeken hoe het komt dat die kosten fors zijn toegenomen. Vorig jaar ging het om ruim 15 miljoen. Het beleid wordt mogelijk aangescherpt. Het bericht ‘Politie wil meer grip op representatiekosten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 15u30  Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderenARNHEM (ANP) - Een groep Arnhemse schoolkinderen heeft zaterdag gepraat met de Britse kroonprins Charles over de Slag om Arnhem. Charles noemde het belangrijk dat de jongste generaties zich verdiepen in de geschiedenis van vrijheid. Het bericht Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 14u30  Dumoulin: voel me langzaam weer atleetKANNE (ANP) - Tom Dumoulin begint zich langzaam weer atleet te voelen. De Limburgse wielrenner meldt dat op Twitter in een update over zijn fysieke staat. 'Ik doe fysio-oefeningen, ik zwem best vaak en sinds een paar weken zit ik ook weer op de fiets', schrijft de renner die bij een val in de Ronde van Italië in mei een knieblessure opliep die veel ernstiger was dan aanvankelijk gedacht. In de tussentijd werd bekend dat hij de overstap maakt van Team Sunweb naar Jumbo-Visma. 'Ik heb hopelijk nog vijf tot zes en misschien wel meer goede jaren in mijn benen.' Het bericht Dumoulin: voel me langzaam weer atleet verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 14u15  Thomas Cook vindt geen privé-investeerdersLONDEN (ANP) - De Britse reis- en vliegorganisatie Thomas Cook is er nog niet in geslaagd om privé-investeerders te vinden om een faillissement te voorkomen. Het bedrijf hoopt nu op een reddingsoperatie van de Britse overheid, liet een bron aan het Franse persbureau AFP zaterdag weten. Het bericht Thomas Cook vindt geen privé-investeerders verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 14u15  Thomas laat tijdrit schieten op WK wielrennenHARROGATE (ANP) - Geraint Thomas heeft zich teruggetrokken voor de individuele tijdrit bij de WK wielrennen, komende week in het Engelse Yorkshire. De winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2018 voelt zich niet fit genoeg om woensdag een rol van betekenis te spelen. Wel zal hij volgende week zondag starten in de wegrace. Zijn plaats wordt ingenomen door John Archibald. Het bericht Thomas laat tijdrit schieten op WK wielrennen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 14u00  Minister prijst moed veteranen luchtlandingDEN HAAG/EDE (ANP) - Defensieminister Ank Bijleveld heeft de moed geprezen van de parachutisten die 75 jaar geleden betrokken waren bij de geallieerde luchtlanding op de Ginkelse Heide bij Ede. Daar werd zaterdag de massale actie herdacht, waarbij oud-strijders aanwezig waren. Het bericht Minister prijst moed veteranen luchtlanding verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 13u45  Uitvaart Ricksen woensdagGLASGOW (ANP) - De uitvaart van de afgelopen week overleden oud-voetballer Fernando Ricksen vindt woensdag plaats. Dat heeft Rangers FC, de club waarvoor hij jarenlang uitkwam, bekendgemaakt. Details ontbreken nog, maar lokale media melden dat de uitvaartdienst wordt gehouden in de Wellington Church van Glasgow. De rouwstoet zal het stadion van Rangers FC passeren, daar worden duizenden mensen verwacht. Het bericht Uitvaart Ricksen woensdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 13u30  Koerdische manifestatie verloopt rustigMAASTRICHT (ANP) - Duizenden Koerden wonen zaterdag in Maastricht een manifestatie bij onder meer om de vrijlating te eisen van de Koerdische leider Abdullah Öcalan, die al sinds 1999 in een Turkse gevangenis zit. De manifestatie wordt georganiseerd door een Koerdische koepelorganisatie in West-Europa, de KCDK-E (Kongress der kurdischen demokratischen Gesellschaft Kurdistans in Europa). De zonovergoten bijeenkomst verloopt in een rustige en ontspannen sfeer. Het bericht Koerdische manifestatie verloopt rustig verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 13u30  Zesde tijd Verstappen in derde vrije trainingSINGAPORE (ANP) - Max Verstappen heeft bij de derde vrije training voor de Grote Prijs Formule 1 van Singapore de zesde tijd gereden. De Nederlander van Red Bull moest ruim 1 seconde toegeven op Charles Leclerc. De Monegask van Ferrari kwam in zijn snelste ronde op het Marina Bay Circuit Park tot een tijd van 1.38,192. De Brit Lewis Hamilton, de leider in de WK-stand, was in zijn Mercedes ruim twee tienden minder snel. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) was goed voor de derde tijd. Het bericht Zesde tijd Verstappen in derde vrije training verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 13u00  Beatrix en Charles leggen kransEDE (ANP) - Op de Ginkelse Heide bij Ede hebben de Britse prins Charles en prinses Beatrix de eerste krans gelegd tijdens de 75e herdenking van de luchtlandingen. De Britse kroonprins is tegenwoordig ere-kolonel. Daarna volgden nog tien kransleggingen door onder anderen minister van Defensie Ank Bijleveld en luitenant-admiraal Rob Bauer. Het bericht Beatrix en Charles leggen krans verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 13u00  Al circa 100.000 bezoekers op Ginkelse HeideEDE (ANP) - In aanwezigheid van prinses Beatrix en de Britse prins Charles is op de Ginkelse Heide bij Ede het officiële gedeelte van de 75e herdenking van de luchtlandingen begonnen. Er zijn zo'n 100.000 belangstellenden op de plechtigheid afgekomen, onder wie veel veteranen. Het bericht Al circa 100.000 bezoekers op Ginkelse Heide verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 13u00  Verdachte (19) fatale steekpartij langer vastDEN HAAG (ANP) - De 19-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij met dodelijke afloop in een huis aan de Uilebomen in Den Haag blijft vastzitten. De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft zijn voorlopige hechtenis met drie maanden verlengd. De opgepakte man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Het bericht Verdachte (19) fatale steekpartij langer vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 11u45  Mogelijke getuige liquidatie Maynard gezochtAMSTERDAM (ANP) - De politie is op zoek naar een mogelijk belangrijke getuige in de zaak rond de moord op Kelvin Maynard. De 32-jarige voormalige profvoetballer werd woensdagavond doodgeschoten in een auto op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Het bericht Mogelijke getuige liquidatie Maynard gezocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u45  ‘Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken’HILVERSUM (ANP) - De kans bestaat dat advocaten, officieren van justitie en rechters anoniem zware strafzaken moeten gaan behandelen om de veiligheid te garanderen. Dat zegt voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak in een interview met het televisieprogramma EenVandaag naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum. Het bericht ‘Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u45  Macaré ziet kansen voor olympisch skateboardenSÃO PAULO (ANP) - Douwe Macaré ziet kansen voor het skateboarden nu het olympisch is geworden. De Nederlands kampioen merkt wel dat er in de skateboardcultuur wisselend gedacht wordt over de promotie. 'Er zijn skaters die bang zijn dat hun cultuur wordt afgenomen. Ik ben van mening dat de sport meer status kan krijgen en kan profiteren van alle aandacht', zegt de Gelderlander vanuit het Braziliaanse São Paulo, waar hij net als zes andere skateboarders van TeamNL meedoet aan het WK op de olympische discipline street. Het bericht Macaré ziet kansen voor olympisch skateboarden verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u45  Managermoeheid treft DuitslandFRANKFURT (ANP) - Management kampt in Duitsland met een slecht imago en het bedrijfsleven gaat dat voelen. De meeste werknemers bij onze oosterburen hebben absoluut geen trek in een leidinggevende rol, een tekort aan managers dreigt. Slechts 9 procent van de werknemers wil de komende vijf tot tien jaar chef worden, blijkt uit onderzoek van de Boston Consulting Group. Het bericht Managermoeheid treft Duitsland verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u30  Tennisster Osaka naar finale in OsakaOSAKA (ANP) - Tennisster Naomi Osaka heeft de finale bereikt van het toernooi in Osaka. Dat deed de Japanse voormalig nummer 1 van de wereld door de Belgische Elise Mertens te verslaan. Osaka, uiteraard luid bejubeld in de stad met diezelfde naam, had niet meer dan een uur nodig: 6-4 6-1. Het bericht Tennisster Osaka naar finale in Osaka verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Staat voor rechter gedaagd om pensioengatROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse Staat moet via de rechter worden gedwongen om alsnog het pensioengat te dichten dat door de kabinetten-Lubbers is ontstaan. Een groep pensioengerechtigden heeft daarvoor de vereniging Pensioenverlies opgericht. Met eenmalig lidmaatschapsgeld willen ze de onderzoek- en proceskosten betalen. Het bericht Staat voor rechter gedaagd om pensioengat verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Nog geen ticket beachvolleyballers voor TokioHAIYANG (ANP) - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd Nederland een eerste ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bezorgen. De Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo versloegen op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Haiyang het Nederlandse koppel in twee sets: 21-17 21-19. Het bericht Nog geen ticket beachvolleyballers voor Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Massale toeloop naar luchtlandingen EdeEDE (ANP) - De belangstelling voor de 75ste herdenking van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide bij Ede is zaterdag enorm. Al sinds de vroege ochtenduren stromen de bezoekers toe. Parkeerplaatsen in de buurt van het droppingsterrein zijn vol, aldus de organisatie, die mensen aanraadt om met de fiets te komen of een pendelbus vanuit Ede te nemen. Het bericht Massale toeloop naar luchtlandingen Ede verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Politie zoekt veroorzaker dodelijk ongelukUTRECHT (ANP) - De politie is op zoek naar de veroorzaker van een dodelijk ongeluk zaterdagochtend in Utrecht. Bij het ongeval op de Waterlinieweg kwam een man om het leven. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het bericht Politie zoekt veroorzaker dodelijk ongeluk verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Derde toernooizege tennisster KeninGUANGZHOU (ANP) - De Amerikaanse tennisster Sofia Kenin heeft het toernooi van Guangzhou gewonnen. De nummer 3 van de plaatsingslijst in de Chinese metropool versloeg in de finale de Australische Samantha Stosur in drie sets: 6-7 (4) 6-4 6-2. Het was de derde toernooizege voor de 20-jarige Kenin. Ze won dit jaar eerder in Hobart en op Mallorca. Het bericht Derde toernooizege tennisster Kenin verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 10u15  Politie kan niet alle snelle auto’s inzettenAMSTERDAM (ANP) - De supersnelle auto's die de politie heeft gekocht om beter jacht te maken op criminelen en verkeersvandalen kunnen niet allemaal worden gebruikt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Het bericht Politie kan niet alle snelle auto’s inzetten verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 09u30  Correa niet meer in kunstmatige comaLONDEN (ANP) - Formule 2-coureur Juan Manuel Correa verkeert niet meer in een kunstmatig coma. De bij een dodelijk ongeval op Spa-Francorchamps betrokken autocoureur is bij bewustzijn, maar nog niet volledig wakker. Zijn toestand wordt niet langer als kritiek omschreven, maar is nog wel ernstig. 'Ook al is dat goed nieuws en een grote stap in de goede richting, het is nog steeds een race tegen de klok', meldt het management van de in Ecuador geboren Amerikaan. Het bericht Correa niet meer in kunstmatige coma verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 09u00  Hoog kijkcijfer Beau dankzij Eva en seniorenHILVERSUM (ANP) - Het nieuws over de overstap van Eva Jinek van de publieke omroep naar RTL 4 heeft de commerciële zender meteen voordeel opgeleverd. De latenightshow die Beau van Erven Dorens vanaf januari om en om met Jinek gaat presenteren, trok vrijdag 853.000 kijkers, goed voor een plekje bij de tien best bekeken tv-programma's. Jinek (NPO 1, 776.000 kijkers) viel net buiten de top 10, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het bericht Hoog kijkcijfer Beau dankzij Eva en senioren verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 08u45  ‘Van Gogh geen gekwelde eenling’DEN BOSCH (ANP) - Het Noordbrabants Museum in Den Bosch opent zaterdag de tentoonstelling Van Goghs intimi; vrienden, familie, modellen. Het wil daarmee het beeld doorbreken dat Van Gogh (1853-1890) een eenzame, gekwelde man was die tijdens zijn leven amper waardering, respect of erkenning kreeg. 'Dit beeld is feitelijk onjuist', stelt het museum. Het bericht ‘Van Gogh geen gekwelde eenling’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 08u30  Moerenhout na negen jaar terug op WKARNHEM (ANP) - Zijn laatste WK in 2010 was meteen ook zijn laatste dag als wielrenner. Koos Moerenhout kon toen nog niet bevroeden dat hij negen jaar later bij de WK wielrennen in Yorkshire de Nederlandse mannen, met topfavoriet Mathieu van der Poel voor de wegrace, als bondscoach zou bijstaan. Vanaf zondag (mixed relay) liggen er kansen op succes. Het bericht Moerenhout na negen jaar terug op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 07u30  Pagina’s vol advertenties voor WiersumROTTERDAM (ANP) - Familie, vrienden, collega's en de school van één van zijn kinderen staan zaterdag in ruim twee pagina's met advertenties in NRC Handelsblad stil bij het overlijden van advocaat Derk Wiersum. De raadsman van kroongetuige Nabil B. werd woensdag vlakbij zijn huis doodgeschoten. In totaal 28 advertenties zijn gewijd aan Wiersum. Ook in De Telegraaf en de Volkskrant zijn een paar advertenties geplaatst. Het bericht Pagina’s vol advertenties voor Wiersum verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 07u30  Minister: klaar met normalisering drugsgebruikROTTERDAM (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) wil na de moord op advocaat Derk Wiersum terugslaan tegen de drugsmaffia. Het moet klaar zijn met de normalisering van drugsgebruik, zegt hij in een interview met het AD. Het bericht Minister: klaar met normalisering drugsgebruik verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 05u15  Parachutisten landen weer op Ginkelse HeiEDE (ANP) - Ruim duizend parachutisten doen zaterdag op de Ginkelse Heide bij Ede de luchtlandingen na, die 75 jaar geleden het begin van de Slag om Arnhem inluidden. De Britse kroonprins Charles, prinses Beatrix en een aantal hoogbejaarde veteranen zijn bij de herdenking van de landing op de heide. Het bericht Parachutisten landen weer op Ginkelse Hei verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 05u15  Stedelijk toont Chagall, Picasso en MondriaanAMSTERDAM (ANP) - Met een expositie over migrantenkunstenaars in Parijs vertelt het Stedelijk Museum in Amsterdam vanaf zaterdag het verhaal van onder anderen Marc Chagall, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Deze kunstenaars trokken in de eerste helft van de vorige eeuw naar 'het kunstcentrum van de wereld', waar ze behalve het maken van vernieuwend werk ook worstelden met een gepolariseerde samenleving. Het bericht Stedelijk toont Chagall, Picasso en Mondriaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 04u45  Vrede gevierd op speciale dagDEN HAAG (ANP) - In diverse plaatsen in Nederland wordt zaterdag stilgestaan bij de Internationale Dag van de Vrede. Met name in Den Haag, internationale stad van vrede en recht, worden zaterdag en ook zondag diverse evenementen gehouden. Het bericht Vrede gevierd op speciale dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 04u30  Warme Dam tot Damloop voor de boegAMSTERDAM (ANP) - Tienduizenden lopers doen dit weekend mee met diverse varianten van de Dam tot Damloop. De organisatie waarschuwt deelnemers goed rekening te houden met de warmte. Voor het eerst worden er zondag tijdens de 10 Engelse mijl (zo'n 16 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam koelbaden ingezet, om oververhitte hardlopers snel medische hulp te kunnen bieden. Het bericht Warme Dam tot Damloop voor de boeg verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/09 02u45  Aantal werkende 65-plussers flink gestegenDEN HAAG (ANP) - Het aantal 65-plussers met betaald werk is de afgelopen 15 jaar explosief gestegen. Dat komt deels door de vergrijzing maar ook de arbeidsparticipatie onder ouderen is flink toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Aantal werkende 65-plussers flink gestegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 23u15  Vijftien bekeuringen bij trouwstoet RotterdamROTTERDAM (ANP) - De politie heeft vrijdag vijftien bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers aan een trouwstoet op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam. De boetes van in totaal bijna 5000 euro zijn uitgedeeld voor onder meer asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Het bericht Vijftien bekeuringen bij trouwstoet Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 23u15  Honkballers doen plicht tegen SpanjeBOLOGNA (ANP) - Het Nederlands honkbalteam heeft zich hersteld van de pijnlijke nederlaag op donderdag tegen Israël (8-1). Op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië was Oranje een dag later in Bologna met 6-2 te sterk voor Spanje. Het bericht Honkballers doen plicht tegen Spanje verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 23u00  Team Europa leidt na eerste dag Laver CupGENÈVE (ANP) - Team Europa gaat na de eerste dag van de Laver Cup met 3-1 aan de leiding. Op de vrijdag kwamen publieksfavorieten en uithangborden Roger Federer en Rafael Nadal nog niet in actie in het enkelspel. Het bericht Team Europa leidt na eerste dag Laver Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 23u00  Stakingen in de maak in cateringbrancheAMSTERDAM (ANP) - Cateringmedewerkers leggen als het aan vakbond FNV ligt in oktober zeker drie volle dagen het werk neer in een roep om betere arbeidsvoorwaarden voor circa 20.000 medewerkers in de branche. Dat meldde de bond in een reactie op het onderhandelingsresultaat dat werkgeversvereniging Veneca bereikte met CNV en De Unie. FNV kondigde stakingen aan voor 10, 17 en 24 oktober. Het bericht Stakingen in de maak in cateringbranche verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 22u45  Wall Street in mineur door handelszorgenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS staken weer de kop op. Dit nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten, die voor volgende week op het programma stond, afzegden. Dat zorgde ervoor dat eerdere winsten op Wall Street verdampten. Het bericht Wall Street in mineur door handelszorgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 22u30  FNV niet akkoord met cao-voorstel cateringAMSTERDAM (AFN) - Vakbonden CNV en De Unie hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met werkgevers over een nieuwe cao voor cateringmedewerkers met een looptijd van 1 jaar. Dat maakte branchevereniging voor de contractcatering Veneca bekend. Vakbond FNV stemde niet in met het resultaat. Het bericht FNV niet akkoord met cao-voorstel catering verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 22u30  28 deelnemers trouwstoet Amsterdam bekeurdAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse politie heeft de bestuurders van 28 auto's in een trouwstoet bekeurd. Dat gebeurde op de kruising van de Insulindeweg en de Sumatrastraat in Oost. De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep. Het bericht 28 deelnemers trouwstoet Amsterdam bekeurd verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 21u45  Nog vier jongens vast voor dood Hagenaar (71)DEN HAAG (ANP) - Vier minderjarige verdachten hebben zich vrijdag bij de politie gemeld in verband met het overlijden van een 71-jarige Hagenaar. De man overleed maandag in het ziekenhuis, mogelijk als gevolg van mishandeling door een groepje jongeren van middelbareschoolleeftijd. Het bericht Nog vier jongens vast voor dood Hagenaar (71) verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 21u30  Nog vier jongens vast voor dood HagenaarDEN HAAG (ANP) - Vier minderjarige verdachten hebben zich bij de politie gemeld in verband met het overlijden van een 71-jarige Hagenaar. De man overleed maandag in het ziekenhuis, mogelijk als gevolg van mishandeling door een groepje jongeren van middelbareschoolleeftijd. Eerder meldde zich al een 14-jarige verdachte bij de politie. Het bericht Nog vier jongens vast voor dood Hagenaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 21u15  Medvedev klopt Roeblev in Sint-PetersburgSINT-PETERSBURG (ANP) - Tennisser Daniil Medvedev heeft in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Sint-Petersburg het Russische onderonsje met Andrei Roeblev gewonnen. Het werd 6-4 7-5 voor de nummer 1 van de plaatsingslijst, die onlangs nog in de finale van de US Open stond. Het bericht Medvedev klopt Roeblev in Sint-Petersburg verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 20u30  Facebook grijpt in bij tienduizenden appsMENLO PARK (ANP/RTR) - Techbedrijf Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld. De ingreep is onderdeel van het lopende onderzoek naar app-ontwikkelaars dat Facebook in het voorjaar van 2018 begon in de nasleep van het privacyschandaal rond Cambrigde Analytica. Dat campagnebureau kreeg eerder ongeoorloofde toegang tot gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers. Het bericht Facebook grijpt in bij tienduizenden apps verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 20u30  Amsterdam wil fors meer wooncoöperatiesAMSTERDAM (ANP) - Over twintig jaar moet 10 procent van de woningvoorraad in Amsterdam bestaan uit wooncoöperaties, een vorm van collectief wonen. Bij elkaar gaat het om 40.000 woningen, waarvan de helft sociale huur moet zijn en de andere helft middeldure huur, zo is de ambitie van de gemeente. Het bericht Amsterdam wil fors meer wooncoöperaties verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 19u45  Walmart stopt verkoop e-sigaretNEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse supermarktreus Walmart staakt de verkoop van e-sigaretten. Dat maakte de keten vrijdag bekend. Wel zal het nog zijn voorraden leegverkopen. Het bericht Walmart stopt verkoop e-sigaret verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 19u45  Schorsing tennisster Chromatsjeva ingekortLONDEN (ANP) - De schorsing van de Russische tennisster Irina Chromatsjeva is teruggebracht van drie maanden tot één maand. De voormalig nummer 89 van de wereld, afgezakt naar plaats 274 op de mondiale ranglijst, zou zich dit jaar tijdens Indian Wells schuldig hebben gemaakt aan matchfixing, maar volgens de Tennis Integrity Unit (TIU) is daar geen verder bewijs voor. Het bericht Schorsing tennisster Chromatsjeva ingekort verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 19u45  Steimle verrast sprinters in VlaanderenKOOLSKAMP (ANP) - Wielrenner Jannik Steimle heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De 23-jarige Duitser verraste in de finale de sprinters in het peloton. Het bericht Steimle verrast sprinters in Vlaanderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 19u30  ‘Rechtsstaat krachtiger dan ooit’ARNHEM (ANP) - 'Onze rechtsstaat is krachtiger dan ooit. We zullen de rechtsstaat verdedigen met vastberadenheid.' Dat heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie vrijdag in Arnhem gezegd bij de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem. Grapperhaus verwees naar de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum, volgens hem een vaandeldrager van de rechtsstaat. Het bericht ‘Rechtsstaat krachtiger dan ooit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u45  Personeelstekort hindert borstkankerscreeningDEN HAAG (ANP) - Oudere vrouwen krijgen niet op tijd een oproep voor een borstfoto om borstkanker op te sporen. De organisaties die het onderzoek uitvoeren, komen personeel tekort, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis. En dat wordt de komende tijd alleen maar erger, vreest hij. Het bericht Personeelstekort hindert borstkankerscreening verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u45  Verzet tegen weren pers bij liquidatieprocesHILVERSUM (ANP) - De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi. De zittingen in de strafzaak Marengo, zoals deze officieel heet, op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek, zo maakte de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekend. De journalisten zijn het principieel oneens met het besluit. Het bericht Verzet tegen weren pers bij liquidatieproces verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u30  ‘Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25’AMSTERDAM (ANP) - De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldde de politie vrijdag. Eerder zei de politie dat de vermoedelijke schutter een jonge man van tussen de 16 en 20 jaar oud was. Het bericht ‘Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u30  Vopak duidelijk koploper in rode AEXAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een kleine min de handel uit gegaan. Tankopslagbedrijf Vopak was veruit de sterkste stijger in de index, geholpen door een positief analistenrapport. Elders in Europa was het beeld gemengd. Beleggers leken het wat rustiger aan te doen, na een hectische week met versoepelde monetaire maatregelen van centrale banken, heftige bewegingen op de oliemarkt en geopolitieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Het bericht Vopak duidelijk koploper in rode AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u30  Démare wint derde etappe in SlowakijeHLOHOVEC (ANP) - Wielrenner Arnaud Démare heeft de derde etappe van de Ronde van Slowakije gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ kwam met een kleine voorsprong over de finish in Hlohovec. Het bericht Démare wint derde etappe in Slowakije verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u15  Douane onderschept 450 kilo cocaïneROTTERDAM (ANP) - De douane heeft in de Rotterdamse haven ruim 450 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container tussen zakken met straalgrit en werden woensdagnacht tijdens een controle ontdekt. Het bericht Douane onderschept 450 kilo cocaïne verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 18u00  Jongen (14) blijft in cel voor dood HagenaarDEN HAAG (ANP) - De 14-jarige jongen die donderdag werd aangehouden in verband met het overlijden van een 71-jarige Hagenaar, blijft de komende twee weken vastzitten. De rechter-commissaris heeft dat vrijdag besloten, zo laat het Openbaar Ministerie weten. Het bericht Jongen (14) blijft in cel voor dood Hagenaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 17u45  ‘Britse piloten Ryanair schorten acties op’DUBLIN (ANP/RTR) - Britse piloten van Ryanair hebben hun eerder aangekondigde stakingsacties tot nader order opgeschort. Dat meldde de Ierse prijsvechter. De vliegers, die zijn aangesloten bij vakbond Balpa zouden deze maand eigenlijk nog eens vijf dagen het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Het bericht ‘Britse piloten Ryanair schorten acties op’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 17u30  Maatschappelijke diensttijd knokt met backpackDEN HAAG (ANP) - Jongeren in elf gemeenten gaan drie of meer dagen per week aan de slag in een maatschappelijke diensttijd. Jongeren die een tussenjaar hebben genomen of zijn uitgevallen op school, kunnen voor zo'n intensieve diensttijd kiezen in plaats van een backpackreis of baantje. Het bericht Maatschappelijke diensttijd knokt met backpack verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 17u30  Trump: we boeken vorderingen met ChinaWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten boeken de nodige vooruitgang bij het oplossen van hun handelsconflict. Dat beweerde de Amerikaanse president Donald Trump ten overstaan van journalisten in het Witte Huis, op het moment dat de Australische premier Scott Morrison op bezoek is. Het bericht Trump: we boeken vorderingen met China verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 17u00  Rutte: blij dat procedure Alphen voorbij isDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte is 'blij' dat er met de uitspraak van de Hoge Raad over de dodelijke schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn in april 2011 'eindelijke een einde komt aan een heel lange procedure'. Hij hoopt dat het bij de nabestaanden en slachtoffers 'enige rust brengt'. Het bericht Rutte: blij dat procedure Alphen voorbij is verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 17u00  Eva Jinek stapt over naar RTLHILVERSUM (ANP) - Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. Ze gaat samen met Beau van Erven Dorens om en om de late avondshow doen, waarbij ze ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen. Jinek (41) begint in januari en tekent een contract voor vier jaar, maakt de zender bekend. Het bericht Eva Jinek stapt over naar RTL verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 17u00  Polderbaan week buiten gebruik voor onderhoudSCHIPHOL (ANP) - De Polderbaan op Schiphol is vanaf maandag een week buiten gebruik vanwege werkzaamheden. Vliegtuigen volgen daarom andere routes van en naar Schiphol. Ze maken gebruik van de Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan, meldt de luchthaven. Het bericht Polderbaan week buiten gebruik voor onderhoud verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u45  Rechtbank sluit deuren liquidatieprocesAMSTERDAM (ANP) - De zittingen in de strafzaak Marengo op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekendgemaakt. De rechtbank houdt buitenstaanders bij het proces weg na de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij stond de kroongetuige in het proces bij. 'De implicaties van deze gebeurtenis zijn op dit moment nog niet volledig te overzien', aldus de rechtbank in een korte verklaring. Het bericht Rechtbank sluit deuren liquidatieproces verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u30  Grote installatie Saudi Aramco snel op stoomRIYAD (ANP) - Saudi Aramco verwacht dat de olieproductie bij zijn Abqaiq-locatie, een van de grootste oliefaciliteiten van het staatsoliebedrijf, snel weer op niveau zal zijn. De Saudi's gaan ervan uit dat de installatie eind september weer op volle kracht kan draaien na de droneaanvallen van afgelopen weekend. Het bericht Grote installatie Saudi Aramco snel op stoom verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u30  Amerikanen dankbaar voor herdenkingenOOSTERHOUT (ANP) - Amerika is dankbaar dat Nederland al 75 jaar lang herdenkt dat de geallieerden het land hebben bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. 'Herdenken leert generaties die de oorlog niet hebben meegemaakt dat je verantwoordelijk bent voor het behouden van vrijheid, die ten koste van vele slachtoffers is veroverd. Die boodschap doorgeven is de grootste dank die aan de slachtoffers gebracht kan worden', zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra vrijdag in Oosterhout bij Nijmegen. Het bericht Amerikanen dankbaar voor herdenkingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u30  Luiten handhaaft zich niet in de top-10VIRGINIA WATER (ANP) - Joost Luiten heeft zich niet kunnen handhaven in de top-10 van het BMW PGA Championship op Wentworth, in het zuiden van Engeland. De Nederlander liep zijn tweede ronde in level par, een score van 72 slagen. Met een score van 4 onder par staat hij voorlopig gedeeld twintigste. Het bericht Luiten handhaaft zich niet in de top-10 verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u30  Van Veldhoven dringt aan op EU-aanpak plasticBRUSSEL (ANP) - Europa moet 'een tandje bijzetten' om het gebruik van plastic terug te dringen en te zorgen dat er uiteindelijk alleen nog volledig recyclebaar plastic wordt gebruikt. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) heeft daar in Brussel op aangedrongen bij vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie. Hij wordt vanaf 1 november verantwoordelijk voor de 'Green Deal', het milieu- en klimaatbeleid dat moet leiden tot een klimaatneutraal Europa in 2050. Het bericht Van Veldhoven dringt aan op EU-aanpak plastic verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u30  10.000 Koerden verwacht voor demo MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - Maastricht is zaterdag het decor van een Koerdische demonstratie. De organisatie verwacht zo'n 10.000 deelnemers. De manifestatie bij het Geusseltpark begint om 12.00 uur en wordt georganiseerd door een Koerdische koepelorganisatie in West-Europa, de KCDK-E (Kongress der kurdischen demokratischen Gesellschaft Kurdistans in Europa). De organisatie koos naar eigen zeggen voor Maastricht omdat het Geusseltpark een plek is die ruimte biedt voor grote aantallen deelnemers aan een manifestatie. Het bericht 10.000 Koerden verwacht voor demo Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u15  Meer ontslagen bij reorganisatie CommerzbankFRANKFURT (ANP) - Commerzbank schrapt nog eens 4300 voltijdsbanen als onderdeel van een reorganisatie. Die banenreductie komt bovenop de duizenden arbeidsplaatsen die al zouden verdwijnen bij de Duitse bank. Het bericht Meer ontslagen bij reorganisatie Commerzbank verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u15  Wall Street opent met kleine winstenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht positief aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers reageren op het gegeven dat ook China, in navolging van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Federal Reserve, rentetarieven verlaagde. Daarmee wordt de indruk gewekt dat grote centrale banken klaarstaan om de impact op de economie van de langdurige handelsstrijd tussen de VS en China goeddeels op te vangen. Het bericht Wall Street opent met kleine winsten verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 16u00  Thiem zet Europa op voorsprong in Laver CupGENÈVE (ANP) - Dominic Thiem heeft Team Europa op voorsprong gezet in de Laver Cup, het landentoernooi waarbij tennissers uit Europa de strijd aangaan met spelers uit rest van de wereld. De Oostenrijker overleefde tegen Denis Shapovalov uit Canada drie wedstrijdpunten. Het werd uiteindelijk 6-4 5-7 13-11 voor de nummer 5 van de wereld. Het bericht Thiem zet Europa op voorsprong in Laver Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 15u30  Orde prijst moed potentiële advocaat Nabil B.BREDA (ANP) - De Nederlandse Orde van Advocaten vindt het het aanbod van advocaat Peter Schouten om bijstand te verlenen aan kroongetuige Nabil B. 'een zeer moedig besluit'. Schouten maakte vrijdag in de media bekend dat hij de rechtbank in Amsterdam heeft gemeld bereid te zijn de verdediging van B. op zich te nemen. B.'s advocaat Derk Wiersum werd woensdag in Amsterdam doodgeschoten. Het bericht Orde prijst moed potentiële advocaat Nabil B. verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 15u15  Matla niet in ‘trainingsgroep’ hockeystersUTRECHT (ANP) - Frédérique Matla is niet opgenomen in de trainingsgroep van de hockeysters van Oranje, die vanaf 30 september zullen gaan oefenen. Ze was de laatste toernooien wel actief voor Nederland. Het bericht Matla niet in ‘trainingsgroep’ hockeysters verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 15u00  Stockholm verliest status van Diamond LeagueSTOCKHOLM (ANP) - De fameuze atletiekwedstrijd van Stockholm verliest de status van Diamond League. Volgens de organisatie heeft de internationale atletiekfederatie IAAF deze beslissing genomen. Dat is een gevolg van het feit dat de IAAF het seizoen wat anders wil gaan indelen. Het bericht Stockholm verliest status van Diamond League verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 15u00  Losgeslagen handelaar verspeelt 320 miljoenSINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Een oliehandelaar in Singapore heeft met ongeautoriseerde deals 320 miljoen dollar verspeeld voor zijn werkgever Petro-Diamond Singapore. De Chinees is op straat gezet. Ook is aangifte tegen hem gedaan. Het bericht Losgeslagen handelaar verspeelt 320 miljoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 15u00  Dream or Donate schikt met 31 gedupeerdenAMSTERDAM (ANP) - Robert Jan Mastenbroek, oprichter van de inzamelingssite Dream or Donate, heeft een schikking getroffen met 31 gedupeerden. Zij krijgen hun geld terug. Mastenbroek heeft dat bedrag inmiddels overgemaakt, het wordt binnenkort uitgekeerd, zegt advocaat Royce de Vries, die de gedupeerden bijstaat. Het is niet bekend hoeveel geld de 31 gedupeerden in totaal claimden. Het is ook niet bekend hoeveel mensen in totaal schade hebben geleden. Het bericht Dream or Donate schikt met 31 gedupeerden verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 15u00  ‘Niet langer verplicht hand schudden met arts’UTRECHT (ANP) - Een gespecialiseerde arts en zijn of haar patiënt hoeven elkaar straks niet meer persoonlijk op de poli te ontmoeten om de zorg vergoed te krijgen door de verzekering. De verplichting verdwijnt per 1 januari uit de regels voor de medisch-specialistische zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De regel sluit niet meer aan bij de huidige praktijk, zegt de autoriteit. Het bericht ‘Niet langer verplicht hand schudden met arts’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 14u30  Circa 1500 mensen bij klimaatmars MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - Zo'n 1500 mensen lopen vrijdagmiddag in Maastricht mee met een klimaatmars door het centrum van de Limburgse hoofdstad. De mars is georganiseerd door Students for Climate en wordt gesteund door onder meer de FNV en Milieudefensie. 'Vandaag maken we geschiedenis', riep een van de organisatoren op het Vrijthof de demonstranten toe. Het bericht Circa 1500 mensen bij klimaatmars Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 14u15  Tbs na doden zoontje met zwaard in ArnhemARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag de 41-jarige Tevfik G. veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt G. schuldig aan doodslag met een zwaard op zijn zoontje Bekiro (12) in Arnhem en aan een poging tot doodslag en bedreiging van zijn andere zoon (15). Het bericht Tbs na doden zoontje met zwaard in Arnhem verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 14u00  Geen schuld bij fataal ongeluk kolencentraleDEN BOSCH (ANP) - De Zeeuwse energieproducent EPZ is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van schuld bij een dodelijk ongeluk in zijn kerncentrale in Borssele in 2015. Wel kreeg het bedrijf 125.000 euro boete vanwege twee anderen ongelukken in hetzelfde jaar. Daarbij raakten vier mensen gewond. Het bericht Geen schuld bij fataal ongeluk kolencentrale verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 13u45  NCD: vrouwenquotum is ontzettend gevaarlijkDOORN (ANP) - Een verplicht vrouwenquotum om meer vrouwen naar topposities te laten doorstromen is 'ontzettend gevaarlijk'. Dat zegt directeur Gerard van Vliet van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Vrouwen die automatisch in topposities komen, kunnen niet altijd op draagvlak rekenen wat hun positie ondermijnt, is zijn redenering. Het bericht NCD: vrouwenquotum is ontzettend gevaarlijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 13u15  ‘Eindelijk rust voor betrokkenen Ridderhof’AMSTERDAM (ANP) - De tientallen nabestaanden en andere betrokkenen van de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof die meededen aan een rechtszaak tegen de politie, zijn heel blij dat nu definitief is vastgesteld dat de politie aansprakelijk is. Een aantal van hen viel elkaar in de armen bij de zitting vrijdagochtend. 'Eindelijk kunnen ze een hoofdstuk afsluiten. Het is van onschatbare waarde dat deze mensen, van wie het leven voorgoed is veranderd, nu rust hebben', zeiden hun advocaten Christa Wijnakker en John Beer. Het bericht ‘Eindelijk rust voor betrokkenen Ridderhof’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 12u45  Dode door botsing vrachtwagen en autoHARREVELD (ANP) - Door een frontale botsing bij het Gelderse Harreveld tussen een vrachtwagen en een personenauto is vrijdag een persoon om het leven gekomen. Dat meldt een politiewoordvoerder. Het bericht Dode door botsing vrachtwagen en auto verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 12u45  Extra vragen voor euthanasieverenigingAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) krijgt 'ontzettend veel' vragen over wilsverklaringen sinds vorige week een arts werd ontslagen van rechtsvervolging. Ze moest voor de rechter verschijnen nadat ze euthanasie had toegepast op een demente vrouw. De patiënte was zo in de war, dat ze haar eerder vastgelegde wens om in zo'n situatie niet verder te leven niet kon herbevestigen. Wel was duidelijk dat ze diep ongelukkig was. Het bericht Extra vragen voor euthanasievereniging verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 12u30  Winkeliers: ondergang Hudson’s ‘zware domper’DEN HAAG (ANP) - Het roemloze vertrek van warenhuisketen Hudson's Bay uit Nederland is een 'zware domper' voor het winkellandschap in Nederland. Dat zegt branchevereniging Detailhandel Nederland in een reactie. Het bericht Winkeliers: ondergang Hudson’s ‘zware domper’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/09 12u30  Slob trekt portemonnee voorlopig niet voor ESFDEN HAAG (ANP) - Minister Arie Slob (Cultuur) is vooralsnog niet van plan geld beschikbaar te stellen voor de financiering van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het bericht Slob trekt portemonnee voorlopig niet voor ESF verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Vleesverbruik stijgt weer24/09 00u30 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Het vleesverbruik in Nederland is vorig jaar voor het eerst in negen jaar gestegen. Dat zegt de dierenrechtenorganisatie Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen Economic Research. Gemiddeld verbruikten Nederlanders 77,2 kilo vlees per persoon. In 2016 en 2017 was het 76,6 kilo. Alles wordt in deze verbruikscijfers meegeteld, ook bijvoorbeeld botten. Het bericht Vleesverbruik stijgt weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
16x Sporting Portugal raakt verder achterop24/09 01u45 - Nieuws.nl: LISSABON (ANP) - Sporting Portugal blijft teleurstellend presteren in de nationale competitie. Een van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Europa League verloor de thuiswedstrijd tegen FC Famalicão met 1-2. Het bericht Sporting Portugal raakt verder achterop verscheen eerst op Nieuws.nl.
16x Nederlanderschap terug voor vijf ‘jihadisten’24/09 01u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Vijf personen hebben officieel het Nederlanderschap teruggekregen. Ze zijn ook geen ongewenst persoon meer. Het besluit is maandag gepubliceerd in de Staatscourant. Het bericht Nederlanderschap terug voor vijf ‘jihadisten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15x ‘Rotterdam is te overmoedig met projecten’24/09 01u45 - Nieuws.nl: ROTTERDAM (ANP) - Te overmoedig, te ambitieus. Te veel risico's nemen, te weinig oog voor de mogelijke gevolgen. Te weinig aandacht voor gewone mensen, te veel gefocust op procedures en regels. Dat is de praktijk van veel gemeentelijke projecten in Rotterdam, concludeert de Rekenkamer Rotterdam dinsdag in een rapport. De waakhond heeft meer dan veertig onderzoeken van de afgelopen tien jaar teruggelezen en gezocht naar rode draden. Het bericht ‘Rotterdam is te overmoedig met projecten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14x Van Vleuten op jacht naar eerste prijs24/09 04u15 - Nieuws.nl: HARROGATE (ANP) - Hoewel ze de wereldtitel in de wegrace zeker zo interessant vindt, gaat Annemiek van Vleuten dinsdag in Harrogate eerst proberen voor het derde jaar op rij wereldkampioen tijdrijden te worden. De wielrenster uit Wageningen is de torenhoge favoriet. Na het NK van juni 2018, waarin ze slecht voorbereid slechts vierde werd, won ze alle individuele tijdritten waarin ze uitkwam. Het bericht Van Vleuten op jacht naar eerste prijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
14x PvdA en D66: te lage stagevergoeding mbo’ers24/09 04u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Mbo'ers moeten dezelfde stagevergoeding krijgen als stagiairs van hbo of universiteit. PvdA en D66 vinden de huidige verschillen maar niks. Het kan gaan om honderden euro's per maand minder. Het bericht PvdA en D66: te lage stagevergoeding mbo’ers verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Koning spreekt Algemene Vergadering van VN toe24/09 06u00 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - Koning Willem-Alexander spreekt dinsdagmiddag (lokale tijd) in New York voor de tweede keer de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Eerder deed hij dat in 2015, toen Nederland wereldwijd stemmen probeerde te winnen voor een tijdelijke zetel in de VN-Veiligheidsraad. Het bericht Koning spreekt Algemene Vergadering van VN toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Thomas Cook-dochter Condor blijft vliegen24/09 08u45 - Nieuws.nl: BERLIJN (ANP/DPA) - Condor, de Duitse vakantievlieger van Thomas Cook, blijft ook dinsdag vluchten volgens schema uitvoeren. Dat maakte een woordvoerder van Condor bekend. De Duitse onderneming had eerder al aangegeven dat het ondanks het faillissement van het Britse moederbedrijf zou blijven vliegen. Het bericht Thomas Cook-dochter Condor blijft vliegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Nikkei boekt kleine winst24/09 08u45 - Nieuws.nl: TOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin die stelde dat de handelsgesprekken met China begin oktober zullen worden hervat. Zorgen over de wereldwijde economie na tegenvallende macro-economische cijfers uit de eurozone en Japan hielden de winsten beperkt. Het bericht Nikkei boekt kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x ‘Tientallen beveiligd na moord op advocaat’24/09 06u45 - Nieuws.nl: HILVERSUM (ANP) - Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn voor tientallen personen extra veiligheidsmaatregelen getroffen, meldt NOS op basis van bronnen. Twintig tot dertig mensen zouden extra worden beveiligd. Het gaat om onder meer rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij het proces tegen Ridouan Taghi of zaken die daaraan gerelateerd zijn. Het bericht ‘Tientallen beveiligd na moord op advocaat’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
29591
Gelezen:
17131
Aantal lezers nu:
80


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven