vrijdag 20 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
20/04 10u45  Koning opent Koningsspelen na goed ontbijt TWELLO (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. Hij deed dat na een gezamenlijk Koningsontbijt met kinderen van de Brede School De Fliert in het Gelderse dorp. Koningin Máxima was daar niet bij aanwezig, zij is voor de VN in Washington. Het bericht Koning opent Koningsspelen na goed ontbijt verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 10u30  NVB-Bouw: verbied gasaansluiting in 2019 VOORBURG (ANP) - Een verbod op gasaansluitingen in nieuwbouwwoningen moet volgend jaar al ingaan. Daarvoor pleit NVB-Bouw, dat de belangen van bouwondernemers en aannemers behartigt. Het bericht NVB-Bouw: verbied gasaansluiting in 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u45  Hinder voor Nederlandse intercity’s Berlijn UTRECHT (ANP) - Vier van de zes intercity's die dagelijks rijden tussen Nederland en Berlijn, ondervinden vrijdag hinder van de afsluiting van het centraal station (Hauptbahnhof) in de Duitse hoofdstad. Het centrum wordt daar ontruimd in verband met het opruimen van een vliegtuigbom. De treinen rijden een andere route of kennen een ander eindstation, zo is te zien op de site van NS International. Het bericht Hinder voor Nederlandse intercity’s Berlijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u45  Dode man gevonden in Limburg na achtervolging OSPEL (ANP) - De politie is in het Limburgse Ospel bezig met onderzoek nadat op straat een dode man was gevonden. Mogelijk is er een verband met een auto die verderop in een greppel staat. Afgelopen nacht was er een achtervolging vanuit Brabant en daar heeft die auto wellicht weer mee te maken. Het bericht Dode man gevonden in Limburg na achtervolging verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u30  In het oosten weer extra alert op natuurbrand UTRECHT (ANP) - In het midden en oosten van het land zijn de autoriteiten extra alert op natuurbranden. In Utrecht, Gelderland en Overijssel geldt de 'fase extra alert': voorheen heette dat code oranje en rood. Dat betekent dat hulpdiensten en natuurbeheerders extra alert zijn op het ontstaan van brandjes in de natuur. Het bericht In het oosten weer extra alert op natuurbrand verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u30  ASMI en Wessanen zakken op Damrak AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag licht lager begonnen. De andere Europese beursgraadmeters openden gemengd. Op het Damrak stonden Wessanen en ASMI onder druk na tegenvallende kwartaalberichten. KPN, Aalberts, Vopak en BAM noteerden ex-dividend. Het bericht ASMI en Wessanen zakken op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u30  Kerkhove als eerste de baan op in Fed Cup WOLLONGONG (ANP) - Tennisster Lesley Kerkhove speelt zaterdag de eerste wedstrijd in de Fed Cup tegen Australië. De Nederlandse kopvrouw neemt het in de play-offs van de wereldgroep op tegen Samantha Stosur, zo is door loting in Wollongong bepaald. De 26-jarige Kerkhove is de nummer 210 van de wereld. Stosur, die acht jaar ouder is, neemt de 58e plaats op de ranking in. Het bericht Kerkhove als eerste de baan op in Fed Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u15  Klaver: stukken over dividendtaks boven tafel DEN HAAG (ANP) - GroenLinks wil dat het ministerie van Financiën notities die tijdens de kabinetsonderhandelingen zijn opgesteld over de afschaffing van de dividendbelasting, toch openbaar maakt. Het departement wees onlangs een verzoek tot publicatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) af. Het bericht Klaver: stukken over dividendtaks boven tafel verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u15  Meivakantie: weer wisselvallig en fris AMSTERDAM (ANP) - Wie rekent op een stralende en warme vakantie komt bedrogen uit, tempert Weeronline de verwachtingen. De temperatuur daalt na het weekend zo'n 10 tot 12 graden. Er kunnen buien ontstaan, er zijn wolkenvelden en het kan soms stevig waaien. Tot en met zondagmiddag is het nog wel zonnig en warm. Het bericht Meivakantie: weer wisselvallig en fris verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 09u15  Boete voor topman Barclays LONDEN (ANP) - Topman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen in een klokkenluiderszaak. Eerder werd al bekend dat hij flink de fout in was gegaan bij de afhandeling van een anonieme klacht van een werknemer. Hij probeerde de identiteit van de briefschrijver te achterhalen, wat in strijd is met de regels die bedoeld zijn om klokkenluiders te beschermen. Het bericht Boete voor topman Barclays verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u45  Brouwer en Meeuwsen groepswinnaar in Xiamen XIAMEN (ANP) - Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben bij het Xiamen Open ook de tweede groepswedstrijd overtuigend gewonnen. De Nederlandse beachvolleyballers versloegen bij het toernooi dat deel uitmaakt van de World Tour de Canadezen Grant O'Gorman en Ben Saxton met 21-19 21-11. Brouwer en Meeuwsen, die in China hun titel verdedigen, zijn zeker van de poulewinst. Het bericht Brouwer en Meeuwsen groepswinnaar in Xiamen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u45  Vattenfall stort zich op elektrische auto’s STOCKHOLM (ANP) - Het Zweedse energieconcern Vattenfall gaat zich nog sterker richten op oplaadpunten voor elektrische auto's. Het moederbedrijf van het Nederlandse Nuon heeft de ambitie om een leidende positie op te bouwen in Noordwest-Europa met laadpalen voor elektrisch aangedreven voertuigen. Het bericht Vattenfall stort zich op elektrische auto’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u45  Meekijken met veteraan op missie DOORN (ANP) - Vanaf 24 april is via een interactieve installatie te zien wat veteranen op missie eigenlijk doen. Deze Veterans' View wordt de komende jaren ingezet in bijvoorbeeld gemeentehuizen en scholen om verhalen te delen, maar ook om meer waardering te kweken voor de veteraan. Het bericht Meekijken met veteraan op missie verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u45  Huizenprijzen blijven stijgen in krappe markt DEN HAAG (ANP) - Huizen worden almaar duurder, maar er worden minder woningen verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de huizenmarkt in het eerste kwartaal van het jaar. Opvallend is dat ook voor het eerst in vier jaar tijd minder huizen van eigenaar wisselden in alle vier de grote steden. Het bericht Huizenprijzen blijven stijgen in krappe markt verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u30  ACM doet invallen bij uitbaters datingsites AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft afgelopen week invallen gedaan bij een aantal bedrijven achter datingsites. De waakhond onderzoekt of er sprake is van misleiding van consumenten of dat andere regels worden overtreden. Om welke datingsites het gaat wil de ACM niet zeggen. Het bericht ACM doet invallen bij uitbaters datingsites verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 10u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/04 08u30  ‘Meeste ouderen hebben maar weinig zorg nodig’UTRECHT (ANP) - De meeste ouderen gebruiken weinig zorg; slechts een klein deel heeft juist veel zorg nodig. 20 procent van de ouderen gebruikt 80 procent van de zorguitgaven voor ouderen. Bijna de helft (48 procent) van de totale zorguitgaven gaat naar ouderen. Het bericht ‘Meeste ouderen hebben maar weinig zorg nodig’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u30  Klein verlies voor Nikkei-indexTOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Japan is vrijdag na een schommelende sessie met een klein verlies gesloten. Net als in de Verenigde Staten stonden vooral de chipbedrijven onder druk na de tegenvallende vooruitzichten van chipgigant TSMC. Het Taiwanese bedrijf kampt met een zwakkere vraag naar smartphones. Het bericht Klein verlies voor Nikkei-index verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u15  UWV: geschikte ICT’er moeilijk te vindenDEN HAAG (ANP) - Werkgevers vinden het steeds moeilijker om geschikt ICT-personeel te vinden. Vaak zijn er wel genoeg mensen die werk in computertechnologie zoeken, maar hun opleiding sluit niet aan bij de eisen van ondernemers. Dat stelt uitkeringsinstantie UWV in een nieuw rapport Het bericht UWV: geschikte ICT’er moeilijk te vinden verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 08u15  Weer minder rokersUTRECHT (ANP) - Het aantal rokers is verder gedaald. Rookte in 2016 nog 24,1 procent (waarvan 18,6 dagelijks), vorig jaar is dat gedaald naar 23,1 (17,2 procent dagelijks). Dit blijkt uit cijfers van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor CBS, samen met het Trimbos-instituut en het RIVM. Het bericht Weer minder rokers verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 07u45  Kinderen zijn minder goed gaan gymmenDEN HAAG (ANP) - In de afgelopen tien jaar zijn kinderen in groep 8 slechter gaan bewegen. Ze presteren minder op onderdelen als balanceren, het werpen en vangen van een kleine bal via de muur, touwzwaaien en landen met een halve draai. Ook springen ze minder ver en scoren ze zwak op hardlooptesten. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Onderwijsinspectie heeft laten doen en dat vrijdag tijdens de Koningsspelen wordt gepresenteerd. Het bericht Kinderen zijn minder goed gaan gymmen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 07u45  ProRail pakt nog dit jaar 25 overwegen aanUTRECHT (ANP) - ProRail gaat nog dit jaar minstens 25 onbewaakte overwegen aanpakken om ze veiliger te maken. Nu zijn er nog 113 van zulke overwegen en ProRail wil dat ze binnen vier jaar allemaal zijn verdwenen. Deze week waren er weer twee ongevallen op onbewaakte overgangen. Het bericht ProRail pakt nog dit jaar 25 overwegen aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 07u45  Promotiekosten drukken winst WessanenAMSTERDAM (ANP) - Natuurvoedingsproducent Wessanen heeft het eerste kwartaal van het jaar fors minder winst gemaakt, maar bleef het goed doen met zijn eigen merken. Het moederbedrijf van onder meer Zonnatura was naar eigen zeggen meer geld kwijt aan promotie en advertenties in vergelijking met een jaar eerder. Daar verwacht het bedrijf de komende maanden de vruchten van te gaan plukken. Het bericht Promotiekosten drukken winst Wessanen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 07u45  Warriors zege verwijderd van volgende rondeSAN ANTONIO (ANP/RTR) - Golden State Warriors heeft ook de derde wedstrijd tegen San Antonio Spurs in de play-offs van de NBA gewonnen. De regerend kampioen was met 110-97 te sterk en heeft in de best-of-sevenserie nog één zege nodig om de volgende ronde te bereiken. Het bericht Warriors zege verwijderd van volgende ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 07u45  Acties bij bagagebedrijven op SchipholSCHIPHOL (ANP) - Medewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol houden vrijdag de eerste stiptheidsacties. Volgens vakbond FNV kunnen reizigers daardoor hun bagage met vertraging krijgen, maar zullen zij geen vluchten missen. Het bericht Acties bij bagagebedrijven op Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 07u00  Consumentenvertrouwen fractie beterDEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten is in april 2018 een fractie verbeterd. Dat constateerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het oordeel over het economisch klimaat is iets positiever. Ook stijgt de koopbereidheid een fractie. Het bericht Consumentenvertrouwen fractie beter verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 05u30  Koning opent KoningsspelenTWELLO (ANP) - Koning Willem-Alexander opent vrijdag in het Gelderse dorp Twello de jaarlijkse Koningsspelen. Hij doet dat op de Brede School De Fliert. Het bericht Koning opent Koningsspelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 05u15  Eerste reizigers testen Noord-ZuidlijnAMSTERDAM (ANP) - De eerste reizigers testen vrijdagavond de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. De komende zes weken oefent vervoersbedrijf GVB met duizenden passagiers of de nieuwe metrolijn, die Amsterdam-Noord met de Zuidas verbindt, naar behoren werkt. Het betreft de generale repetitie voordat de metro op 22 juli echt rijdt. Het bericht Eerste reizigers testen Noord-Zuidlijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 02u15  Politie onderzoekt woning in Well op explosiefGENNEP (ANP) - De politie in Noord-Limburg en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen in een woning in Well onderzoek naar een mogelijk explosief. Eerder op de avond had de politie een 24-jarige man uit Well aangehouden, nadat op de Kleermakersgroes in Gennep in diens auto een mogelijk explosief was aangetroffen. Het bericht Politie onderzoekt woning in Well op explosief verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
20/04 02u15  Man (19) neergeschoten in VlaardingenVLAARDINGEN (ANP) - Een negentienjarige jongen is donderdagavond neergeschoten in Vlaardingen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar vier verdachten en spreekt met getuigen. Het bericht Man (19) neergeschoten in Vlaardingen verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
19/04 23u30  Armstrong treft schikking van 5 miljoenNEW YORK (ANP) - Oud-wielrenner Lance Armstrong heeft een rechtszaak van de Amerikaanse regering afgekocht met een schikking van 5 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro). Het akkoord tussen beide partijen werd donderdag bereikt na een slepende procedure. Daarin eiste de Amerikaanse overheid een schadeloosstelling van 100 miljoen dollar. De regering wilde het geld terug dat Armstrong ontving van zijn toenmalige ploeg US Postal, een met belastinggeld gefinancierd bedrijf. Het bericht Armstrong treft schikking van 5 miljoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 23u00  Van Barneveld verslaat Van GerwenROTTERDAM (ANP) - Raymond van Barneveld heeft zijn ongeslagen status tijdens de Premier League Darts in het Rotterdamse Ahoy behouden. De Haagse veteraan was voor circa 10.000 toeschouwers met 7-5 te sterk voor titelverdediger Michael van Gerwen. Daarmee is de kampioen van 2014 nog altijd in de race voor een plaats bij de laatste vier van de lucratieve competitie. Het bericht Van Barneveld verslaat Van Gerwen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 22u30  Wall Street sluit lagerNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag lager gesloten. Chipbedrijven en techfondsen trokken de koersen naar beneden, na zwakke vooruitzichten van de Taiwanese chipgigant TSMC. Verder hadden beleggers de nodige kwartaalcijfers te verwerken, onder meer van verzorgingsproductenmaker Procter & Gamble en verfproducent PPG. Het bericht Wall Street sluit lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 22u15  VDL bouwt mee aan reuzentelescoopEINDHOVEN (ANP) - VDL ETG Projects, een dochter van industrieel concern VDL, gaat meebouwen aan de Extremely Large Telescope (ELT) in Chili. Het bedrijf gaat een ondersteuningsstructuur bouwen waarop de spiegels met een doorsnede van ruim 39 meter gaan rusten. Het bericht VDL bouwt mee aan reuzentelescoop verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 21u00  Geen aandelen koning in Koninklijke bedrijvenDEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft geen aandelen in bedrijven die het predicaat Koninklijk hebben. Dat valt sinds donderdag te lezen op de website van het Koninklijk Huis. Het impliceert ook dat de koning geen aandelen bezit van Koninklijke Shell, waarover sinds jaar en dag in binnen- en buitenland verhalen, geruchten en berichten circuleerden. Het bericht Geen aandelen koning in Koninklijke bedrijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 19u30  Loterij: ruim 44 miljoen euro voor sportAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Loterij draagt dit jaar ruim 44 miljoen euro bij aan de sport. Het bedrag werd bekend tijdens het 'afdrachtmoment' in Amsterdam aan sportkoepel NOC*NSF. Het bericht Loterij: ruim 44 miljoen euro voor sport verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 19u30  Kittel moet Haller missen in de TourVILLACH (ANP) - De Duitse topsprinter Marcel Kittel zal het de komende maanden zonder de hulp moeten doen van zijn teamgenoot Marco Haller. De 27-jarige wielrenner van Katoesja is tijdens de training in zijn geboorteland Oostenrijk aangereden door een auto. Daarbij liep hij verscheidene fracturen in zijn linkerknie op. Hij was net hersteld van een virusinfectie die zijn voorseizoen flink bedierf. Kittel zal Haller vooral gaan missen in de komende Ronde van Frankrijk waarin de Oostenrijker voor de Duitser normaal gesproken belangrijk voorwerk verricht in de eindsprint van het peloton. Het bericht Kittel moet Haller missen in de Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 19u30  Reactiemogelijkheid gaat weer aan bij Nu.nlHOOFDDORP (ANP) - Bezoekers van Nu.nl kunnen vanaf volgende week weer reacties achterlaten onder de artikelen. De grootste nieuwssite van Nederland trok anderhalf jaar geleden nog de stekker uit de reactiemogelijkheid, omdat het modereren van alle reacties teveel tijd in beslag nam, maar komt daarop terug. Het bericht Reactiemogelijkheid gaat weer aan bij Nu.nl verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 19u15  Geen vervolging na dood PrinceCHASKA (ANP) - Justitie in de VS gaat niemand vervolgen voor de dood van popster Prince. Dat heeft de aanklager in Chaska donderdag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben tevergeefs gezocht naar de herkomst van de pillen die Prince uiteindelijk fataal werden en die de stof fentanyl bevatten, aldus de aanklager. Het bericht Geen vervolging na dood Prince verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 18u30  Nadal zonder problemen naar kwartfinalesMONTE CARLO (ANP) - De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft ook zijn tweede partij op het masterstoernooi van Monte Carlo zonder problemen gewonnen. De tienvoudige kampioen was in de derde ronde in twee sets te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov. Na 1 uur en 20 minuten stond de eindstand op het scorebord: 6-3 6-2. Het was de derde opeenvolgende zege van Nadal in evenzoveel onderlinge duels met de huidige nummer 38 van de wereldranglijst. Het bericht Nadal zonder problemen naar kwartfinales verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 18u15  FNV pleit voor beloningspact in bankensectorUTRECHT (ANP) - Vakbond FNV wil met de bank- en verzekeringssector een beloningspact afsluiten dat ,,exorbitante'' loonsverhogingen en bonussen aan banden legt. Recent zorgden plannen voor een forse salarisverhoging voor de topman van ING nog voor flinke ophef. Dat heeft imago van de financiële sector geen goed gedaan en ,,het grote graaien'' moet nu echt stoppen, stelt de vakbond. Het bericht FNV pleit voor beloningspact in bankensector verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 18u15  Weening tweede in derde rit KroatiëBIOKOVO (ANP) - Pieter Weening is tweede geworden in de derde en zwaarste rit van de Ronde van Kroatië. De 37-jarige Nederlandse wielrenner van Team Roompot-Nederlandse Loterij verloor in de lange aankomst bergop in de sprint van zijn enige medevluchter, Kanstantsin Sivtsov. De Wit-Rus neemt tevens de leiding in het algemeen klassement over van de Roemeen Eduard Grosu, de winnaar van de tweede rit. Het bericht Weening tweede in derde rit Kroatië verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 18u00  Lars von Trier na jaren weer welkom in CannesCANNES (ANP) - Filmmaker Lars von Trier is na zeven jaar weer welkom op het filmfestival van Cannes. Zijn film The House That Jack Built is toegevoegd aan het officiële programma van het festival, dat van 8 tot 19 mei plaatsvindt. Het bericht Lars von Trier na jaren weer welkom in Cannes verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 18u00  Damrak sluit in het roodAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs is donderdag lager geëindigd. Beleggers op het Damrak verwerkten een stroom aan resultaten. Arcadis kreeg een flinke tik na zijn handelsbericht en ook Unilever eindigde in de min. Het bericht Damrak sluit in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 17u45  Piet Paulusma was een populaire djPiet Paulusma (61) is veel muzikaler dan je hoogstwaarschijnlijk denkt! Wist je dat de Friese Het bericht Piet Paulusma was een populaire dj verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 17u30  D66’ers ontevreden over rol partij in coalitieDEN HAAG (ANP) - D66-kiezers vinden hun partij onvoldoende zichtbaar in het kabinet-Rutte III. Zij zijn van de vier coalitiepartijen het meest ontevreden over de rol van hun partij in de huidige regering. Het bericht D66’ers ontevreden over rol partij in coalitie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 17u30  Edison-oeuvreprijs voor pianiste Eliane EliasAMSTERDAM (ANP) - De Braziliaanse jazzpianiste Eliane Elias krijgt de Edison Oeuvreprijs Jazz 2018. Zij ontvangt deze prestigieuze prijs op vrijdag 6 juli tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World 2018 op North Sea Jazz in Rotterdam. Het bericht Edison-oeuvreprijs voor pianiste Eliane Elias verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 17u15  Gekraakte telefoons ‘schatkist’ voor justitieAMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat het Openbaar Ministerie (OM) rechtmatig gebruik heeft gemaakt van zogeheten PGP-berichten en Ennetcomdata. Dat gebeurde donderdag bij de veroordeling van Nouafel F., ondanks hevig verzet van zijn advocaat. De gekraakte data leveren het OM een schat aan informatie op. Het bericht Gekraakte telefoons ‘schatkist’ voor justitie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 17u15  Hier moet je op letten bij het kiezen van een internet providerHeb jij geen kaas gegeten van het kiezen van een internet provider? Maak je geen Het bericht Hier moet je op letten bij het kiezen van een internet provider verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 17u00  EU-parlement luidt noodklok over vaccinatiesSTRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement wil actie tegen de ,,zorgwekkende’’ afname van de vaccinatiegraad in de EU. In een resolutie roept het de Europese Commissie en de lidstaten op maatregelen te nemen tegen de ,,toenemende en wijdverspreide terughoudendheid tegenover vaccins” en de kostenstijging ervan aan te pakken. In Nederland krijgen steeds minder zuigelingen, kleuters en schoolkinderen prikken voor bof, mazelen en rodehond (BMR). Het bericht EU-parlement luidt noodklok over vaccinaties verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 16u45  Vrouwen eten jaarlijks 100.000 ‘overbodige’ calorieën op hun werkHeb je net besloten om niet meer te snacken op je werk, komt je collega Het bericht Vrouwen eten jaarlijks 100.000 ‘overbodige’ calorieën op hun werk verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 16u45  Thiem beëindigt opmars DjokovicMONTE CARLO (ANP) - Tennisser Novak Djokovic is er niet in geslaagd de laatste acht te bereiken op het masterstoernooi van Monte Carlo. De Serviër, die er lang uit was met een elleboogblessure, verloor van de Oostenrijker Dominic Thiem. De nummer 5 van de plaatsingslijst won in drie sets: 6-7 (2) 6-2 6-3. Het bericht Thiem beëindigt opmars Djokovic verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 16u00  NAVO-topman wil graag meer trainers voor IrakDEN HAAG (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg wil graag dat Nederland meer militairen naar Irak stuurt om daar het leger te trainen. Dat zei hij donderdag na een werklunch met premier Mark Rutte. Het bondgenootschap zet een nieuwe trainingsmissie in het Arabische land op. Het bericht NAVO-topman wil graag meer trainers voor Irak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 16u00  Wall Street licht lager bij cijferregenNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag licht lager geopend. Beleggers verwerkten een grote hoeveelheid kwartaalcijfers van onder meer verzorgingsmiddelenconcern Procter & Gamble en tabaksproducent Philip Morris. Het bericht Wall Street licht lager bij cijferregen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 15u45  Bonden: ook in mei stakingen bij Air FrancePARIJS (ANP) - De Franse vakbonden willen ook in mei staken bij Air France. Zo proberen ze de druk op de directie van de luchtvaartmaatschappij op te voeren. Dat hebben de bonden aan Franse media laten weten, zonder dat ze al concrete data voor de acties hebben genoemd. Het bericht Bonden: ook in mei stakingen bij Air France verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 15u45  Personeel P&O Ferries zint op pinksterstakingROTTERDAM (ANP) - Het kadepersoneel van P&O Ferries in de Rotterdamse haven dreigt rond Pinksteren te gaan staken voor betere cao-afspraken. Vakbond FNV heeft daarover bij het bedrijf een ultimatum neergelegd. Mocht het daadwerkelijk tot acties komen dan zouden de veerboten tussen Rotterdam en Hull op die populaire tripjesdagen mogelijk niet kunnen varen. Het bericht Personeel P&O Ferries zint op pinksterstaking verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 15u30  Sánchez bezorgt Astana derde zege in de AlpenLIENZ (ANP) - De Spanjaard Luis Léon Sánchez heeft de vierde etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. Het was een rit van het Italiaanse Chiusa naar het Oostenrijkse Lienz met kort voor de finish de top van de Bannberg. Voor Astana is het al de derde ritoverwinning in de Alpen. Eerder waren de Spanjaard Pello Bilbao en de Colombiaan Miguel Ángel López al succesvol. Het bericht Sánchez bezorgt Astana derde zege in de Alpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 15u15  Actrice Shireen Strooker (82) overledenMIDDENBEEMSTER (ANP) - In haar woonplaats Middenbeemster is actrice en regisseuse Shireen Strooker overleden. Ze was 82 jaar oud. Dat heeft haar familie donderdag aan het ANP laten weten. Het bericht Actrice Shireen Strooker (82) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 15u15  Koning benoemt eerste vrouwelijke kamerheerDEN HAAG (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse monarchie is een vrouw benoemd tot kamerheer. Coby Zandbergen (63) wordt per 1 juli de nieuwe kamerheer van koning Willem-Alexander in de provincie Overijssel. Het bericht Koning benoemt eerste vrouwelijke kamerheer verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 15u00  Achttien jaar celstraf voor Naoufal F.AMSTERDAM (ANP) - Naoufal 'Noffel' F. (38) moet achttien jaar de gevangenis in omdat hij eind 2015 in Diemen een moordcommando op Peter 'Pjotr' R. heeft afgestuurd. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat vast dat de Amsterdammer bij de gewelddadige moordaanslag, die R. ternauwernood overleefde, aan de touwtjes trok. Tegen F., ook veroordeeld voor witwassen, was twintig jaar gevangenisstraf geëist. Het bericht Achttien jaar celstraf voor Naoufal F. verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 14u15  Boetes voor actievoerders OostvaardersplassenUTRECHT (ANP) - Acht mensen die via social media hebben geprotesteerd tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, hebben een boete gekregen wegens bedreiging, belediging of smaad. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hen dat ze hun ,,agressie richten op mensen met een publieke taak''. De boetes lopen op tot 600 euro. Het bericht Boetes voor actievoerders Oostvaardersplassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 14u15  Donner voorzitter theologische universiteitDEN HAAG (ANP) - Piet Hein Donner is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Donner, nu nog vicepresident bij de Raad van State, volgt per 1 mei Jan Willem Meinsma op. Het bericht Donner voorzitter theologische universiteit verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 14u00  ‘Zwembadpersoneel vaak overbelast’AMSTERDAM (ANP) - Zwembadmedewerkers zouden minder lang aaneengesloten toezicht moeten houden. Ook moeten ze vaker en langer pauze krijgen, bijvoorbeeld om even te eten of te drinken en de gelegenheid krijgen om tijdens hun dienst te zitten. Het bericht ‘Zwembadpersoneel vaak overbelast’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 14u00  Omzet Procter & Gamble gaat omhoogCINCINNATI (ANP) - De Amerikaanse producent van was- en verzorgingsproducten Procter & Gamble (P&G) heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, met name dankzij positieve wisselkoerseffecten. De winst bleef vrijwel onveranderd. Het bericht Omzet Procter & Gamble gaat omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 14u00  Kamer bevreesd voor nieuwe asielstroomDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer maakt zich zorgen dat de asielstroom vanuit Griekenland mogelijk weer op gang komt, nu een Griekse rechter heeft bepaald dat asielzoekers de behandeling van hun aanvraag niet meer in kampen op de Griekse eilanden hoeven af te wachten. Een meerderheid wil een debat met staatssecretaris Mark Harbers (Migratie). Het bericht Kamer bevreesd voor nieuwe asielstroom verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 14u00  ProRail: sluit onbewaakte overgang AaltenUTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail wil dat de onbewaakte overgang in het buitengebied van Aalten in de Achterhoek zo snel mogelijk wordt gesloten voor autoverkeer. De spoorbeheerder heeft daar donderdag bij de gemeente Aalten op aangedrongen, nadat woensdag een negentienjarige automobilist om het leven kwam bij een aanrijding met de trein van Doetinchem naar Winterswijk. Het bericht ProRail: sluit onbewaakte overgang Aalten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u15  EU-regels om ‘sjoemeldiesels’ te voorkomenSTRAATSBURG (ANP) - Strengere Europese toelatingsregels voor nieuwe auto’s moeten gesjoemel met emissiewaarden zoals met het dieselschandaal in de toekomst voorkomen. Het Europees Parlement heeft ingestemd met de aanscherping van voorschriften voor typegoedkeuringen van auto’s. De wet gaat in vanaf 2020. Het bericht EU-regels om ‘sjoemeldiesels’ te voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u15  Roze Zaterdag gaat de grens overVENLO (ANP) - Roze Zaterdag gaat volgend jaar de grens over. Op 29 juni 2019 vindt de 'oer-Pride’ voor het eerst in twee landen tegelijk plaats, in Venlo en Krefeld (Duitsland). Venlo wordt dan voor één dag Roze Hoofdstad van Nederland én Duitsland. Het bericht Roze Zaterdag gaat de grens over verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u15  Striktere controle op biolandbouwSTRAATSBURG (ANP) - Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label dat ook echt is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens een keer per jaar controle. Als geen fraude wordt geconstateerd, wordt dat tweejaarlijks. Het bericht Striktere controle op biolandbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u15  19 april was nog nooit zo warmAMSTERDAM (ANP) - In De Bilt is om 12.30 uur 24,4 graden gemeten en dat maakt van deze donderdag de warmste 19 april sinds de metingen in 1901 begonnen. Het oude record, 24,3 graden, dateert van 1988. Het bericht 19 april was nog nooit zo warm verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u00  NAVO heeft één boodschap: meer geld voor legerDEN HAAG (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg had donderdag maar één boodschap voor de leden van Eerste en Tweede Kamer: de spanningen in de wereld nemen toe en dus moet Nederland meer geld uitgeven aan Defensie. ,,We verwachten meer.' Het bericht NAVO heeft één boodschap: meer geld voor leger verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u00  RAI Amsterdam vult gat na wegvallen autobeursAMSTERDAM (ANP) - RAI Amsterdam heeft vorig jaar de schade ondanks het wegvallen van twee belangrijke autobeurzen weten te beperken. De omzet van de exploitant van het Amsterdamse conventiecentrum viel in 2017 hoger uit dan een jaar eerder. Ook de winst steeg. Het bericht RAI Amsterdam vult gat na wegvallen autobeurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 13u00  RTL Nederland gaat nieuwe koers varenHILVERSUM (ANP) - RTL Nederland gooit het roer flink om. Het mediabedrijf laat de oude zendergerichte aanpak los en gaat zich meer richten op ,,een hechte relatie en directe interactie'' met de consument. Dat moet via elk denkbaar kanaal en zelfs buiten het scherm gebeuren. Het bericht RTL Nederland gaat nieuwe koers varen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 12u45  Eis OM 4 jaar voor dodelijk ongeval AssendelftALKMAAR (ANP) - Tegen een 27-jarige man uit Zaandam die in oktober een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte, is een celstraf van vier jaar geëist. Hij botste met zijn auto frontaal op die van het slachtoffer, een 41-jarige vrouw, toen hij inhaalde op een plek waar dat niet mocht. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem van roekeloosheid, omdat hij zich uitermate risicovol en verwijtbaar heeft gedragen, bleek donderdag voor de rechtbank in Alkmaar. Hij zat bovendien nog in zijn proeftijd na een veroordeling voor gevaarlijk rijgedrag. Het bericht Eis OM 4 jaar voor dodelijk ongeval Assendelft verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 12u45  Beurzen gemengd op drukke cijferdagAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen van grote bedrijven als Unilever en Nestlé. Op het Damrak ging advies- en ingenieursbureau Arcadis in de uitverkoop na teleurstellende resultaten. Ook Unilever moest het ontgelden. Het bericht Beurzen gemengd op drukke cijferdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 12u30  Veel minder asielzoekers krijgen statusLUXEMBURG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar 9090 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend, een ruime halvering vergeleken met de bijna 22.000 in 2016. 2915 Syriërs kregen een status, gevolgd door Eritreeërs (1550) en Iraniërs (860). Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het bericht Veel minder asielzoekers krijgen status verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 12u00  ANWB wil betere updates ingebouwde navigatieDEN HAAG (ANP) - Het updaten van software en kaarten voor ingebouwde navigatiesystemen voor auto’s moet beter. Daarvoor pleit de ANWB. De bond krijgt de laatste tijd steeds meer klachten over het gebrek aan ondersteuning van ingebouwde navigatie en de hoge prijs van nieuwe kaarten en updates. Het bericht ANWB wil betere updates ingebouwde navigatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 12u00  Meer en langere treinen op KoningsdagUTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen rijden op Koningsdag, 27 april, volgens een speciale Oranjedienstregeling. Op diverse trajecten, onder meer naar Amsterdam, worden meer en langere treinen ingezet. Het bericht Meer en langere treinen op Koningsdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u45  Kabinet wil zorgfraude ‘fors terugdringen’DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de komende jaren korte metten maken met boekhoudkundige fouten en fraude in de gezondheidszorg. Zorgverleners kunnen bekende fraudeurs straks onder meer in een 'waarschuwingsregister' laten opnemen, zodat andere aanbieders op hun hoede zijn. Het bericht Kabinet wil zorgfraude ‘fors terugdringen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u45  Eigenaar wielerploeg BMC overledenZÜRICH (ANP) - Wielerploeg BMC moet verder zonder eigenaar Andy Rihs. De 75-jarige Zwitserse zakenman, onder meer eigenaar van fietsenmerk BMC, is in een ziekenhuis in Zürich aan kanker overleden. ,,Andy was niet alleen de eigenaar en belangrijkste sponsor van onze ploeg, maar ook een vriend die van het leven genoot en dat graag met ons deelde'', schrijft de ploeg op de website. ,,Hij was een visionair, een enorme sportfan en een gepassioneerd wielrenner.'' Het bericht Eigenaar wielerploeg BMC overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u30  Betogers tegen Zwarte Piet voor rechterLEEUWARDEN (ANP) - De 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een anti-Zwarte Piet-demonstratie te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank. Zij zijn aangeklaagd wegens het opzettelijk versperren van de weg en het hinderen van de demonstratie, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het bericht Betogers tegen Zwarte Piet voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u30  RIVM waarschuwt voor zonkrachtDEN HAAG (ANP) - Zonaanbidders moeten goed uitkijken de komende dagen. Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt voor een hoge zonkracht voor deze tijd van het jaar. Dat is de hoeveelheid ultraviolette straling van de zon, die zorgt dat de huid verbrandt en sneller veroudert en die huidkanker veroorzaakt. Het bericht RIVM waarschuwt voor zonkracht verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u30  ‘Weer topjaar voor hotels Amsterdam’AMSTERDAM (ANP) - Hoteleigenaren in Amsterdam staan andermaal voor een recordjaar. Accountants- en adviesbureau PwC verwacht dat de gemiddelde prijs voor een overnachting dit jaar met 7 procent zal stijgen, waarmee de stad koploper is in Europa. Dit zal ook de komende jaren zo blijven, zo is de verwachting. Het bericht ‘Weer topjaar voor hotels Amsterdam’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u30  Duikers te water in onderzoek vermiste vrouwDIEMEN (ANP) - Duikers zoeken in het water bij de Waterkant in Diemen naar sporen, in het onderzoek van de vermiste Sabrina Oosterbeek. De vrouw uit Amsterdam-Zuidoost is al sinds maart vorig jaar zoek. Waar de politie precies naar speurt en waarom op deze plek kon een woordvoerster niet zeggen. Het bericht Duikers te water in onderzoek vermiste vrouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u30  GroenLinks en VVD aan zet in RotterdamROTTERDAM (ANP) - VVD en GroenLinks, samen goed voor tien zetels, gaan samen een collegeprogramma schrijven voor Rotterdam. Op basis van dit programma kunnen andere partijen aansluiten. Er zijn nog zeker twee andere partijen nodig om tot een meerderheid te komen. Het bericht GroenLinks en VVD aan zet in Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 11u00  Onrust in top Deutsche Bank houdt aanFRANKFURT (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het gerommel in de top van Deutsche Bank houdt aan. De grootste bank van Duitsland kondigde aan dat operationeel directeur Kim Hammonds vertrekt. Eerder deze maand werd topman John Cryan al aan de kant geschoven. Het bericht Onrust in top Deutsche Bank houdt aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u45  Roep om beter bekijken milieugevolgen LelystadDEN HAAG (ANP) - Een coalitie van milieuorganisaties, wetenschappers gezondheidsorganisaties en bezorgde burgers roepen het kabinet op om ,,de volledige milieu-impact'' van uitbreidingsplannen voor luchthavens door te rekenen. Daarbij zou moeten worden begonnen met vliegveld Lelystad, aldus de organisaties, waaronder Natuur en Milieu, het Longfonds en de TU Delft. Het bericht Roep om beter bekijken milieugevolgen Lelystad verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u30  Accountants KPMG niet vervolgd om fraudeUTRECHT (ANP) - Drie accountants van fiscaaladviesbureau KPMG mogen niet worden vervolgd wegens witwassen en valsheid in geschrifte. De rechtbank in Utrecht heeft het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard in de zaak, die gaat om transacties van bouwbedrijf Ballast Nedam van twaalf tot zeventien jaar geleden. Het bericht Accountants KPMG niet vervolgd om fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u30  Provincie verlengt bijvoeren grote grazersLELYSTAD (ANP) - De konikpaarden, edelherten en heckrunderen in natuurgebied de Oostvaardersplassen mogen nog tot 5 mei worden bijgevoerd. De provincie Flevoland heeft besloten de ontheffing die hiervoor begin maart werd verleend, te verlengen tot die datum. Het bericht Provincie verlengt bijvoeren grote grazers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u00  Haven Rotterdam verwerkt meer containersROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse haven verwerkt almaar meer containers. In het eerste kwartaal van dit jaar was sprake van een groei van de containeroverslag met 6,1 procent. De aangevoerde containers zaten in doorsnee iets minder vol. De toename in gewicht bedroeg 4,6 procent. Het bericht Haven Rotterdam verwerkt meer containers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u00  Games soms in strijd met kansspelwetDEN HAAG (ANP) - Sommige populaire games zijn in strijd met de wet op de kansspelen. Tot die slotsom komt de Nederlandse Kansspelautoriteit na onderzoek van tien spellen. Het bericht Games soms in strijd met kansspelwet verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u00  Eventbrite koopt ook Spaanse ticketverkoperSAN FRANCISCO (ANP) - De Amerikaanse onlineverkoper van kaartjes Eventbrite breidt verder uit in Europa. Het bedrijf koopt zijn Spaanse branchegenoot Ticketea. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Het bericht Eventbrite koopt ook Spaanse ticketverkoper verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 10u00  Qbuzz schaft contant betalen in bussen afAMERSFOORT (ANP) - Vervoersmaatschappij Qbuzz schaft het gebruik van contant geld in een groot aantal bussen af. Vanaf juni kan er niet meer contant worden afgerekend in de bussen van Q-link blauw (lijn 3, 4 en de nachtbuslijnen), die rijden in de regio Groningen en Drenthe. Het bericht Qbuzz schaft contant betalen in bussen af verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 09u30  Arcadis onderuit op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen zonder grote koersuitslagen. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen van grote bedrijven als Unilever. Op het Damrak ging advies- en ingenieursbureau Arcadis in de uitverkoop na publicatie van de resultaten. Het bericht Arcadis onderuit op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 09u30  Niki uit het Berenbos is doodRHENEN (ANP) - Niki de beer is niet meer. Het dier dat al sinds 1994 in het Berenbos van Ouwehands Dierenpark woonde heeft een spuitje gekregen. Het bericht Niki uit het Berenbos is dood verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 09u15  Forse boetes Defensie voor bedrijfsongevallenDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie heeft de afgelopen jaren twee forse boetes gekregen wegens ongevallen op de werkvloer. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie SWZ, waarover De Telegraaf donderdag berichtte. Het bericht Forse boetes Defensie voor bedrijfsongevallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 09u00  D66 en ChristenUnie voor conferentie over GazaDEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen dat er een conferentie komt waar een verbindingsroute tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever wordt besproken. Ze gaan minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) daarom vragen. Het bericht D66 en ChristenUnie voor conferentie over Gaza verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u45  Dagattracties trekken meer bezoekersDEN HAAG (ANP) - De vijftig grootste dagattracties in Nederland hebben vorig jaar 8 procent meer bezoekers getrokken. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing en Response. In totaal kregen de attractieparken, dierentuinen, musea, sportieve recreatiegelegenheden en andere bezienswaardigheden zo'n 47 miljoen bezoeken. Het bericht Dagattracties trekken meer bezoekers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u45  Unilever beloont aandeelhoudersROTTERDAM (ANP) - Unilever gaat zijn aandeelhouders belonen. Het was- en levensmiddelenconcern kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van maximaal 6 miljard euro. Daarnaast verhoogt het bedrijf het dividend met 8 procent. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van de spreaddivisie zal worden aangewend om deze kosten te dekken. Verder ziet Unilever zich gesterkt door de vooruitzichten. Het bericht Unilever beloont aandeelhouders verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u45  Japanse beurs opnieuw vooruitTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag opnieuw hoger gesloten. Beleggers waren opgelucht over het uitblijven van nieuwe Amerikaanse eisen op het handelsvlak tijdens de topontmoeting tussen de Japanse premier Shinzo Abe en president Donald Trump. Sterke bedrijfsresultaten van Amerikaanse bedrijven boden eveneens steun aan het beurssentiment. Het bericht Japanse beurs opnieuw vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u30  Golfer Luiten slaat af in MarokkoRABAT (ANP) - Golfer Joost Luiten slaat donderdag af in de Trophée Hassan II in Marokko. De 32-jarige Rotterdammer nam pas de avond voor de eerste ronde het besluit na uitvoerig testen van zijn gevoelige pols. Een oude blessure speelde op na zijn zege in het Oman Open in februari en hield hem enkele toernooien aan de kant. ,,De pols voelt goed en de swing komt terug. Ik kijk er naar uit weer op de tee te staan'', meldde hij op Twitter. Het bericht Golfer Luiten slaat af in Marokko verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u15  Recordomzet voor brouwer BavariaLIESHOUT (ANP) - Bavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien tot 659 miljoen euro. De winst van de brouwer viel, mede door gestegen kosten, wel lager uit. Het bericht Recordomzet voor brouwer Bavaria verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u15  Overnames stuwen omzet groothandel SligroVEGHEL (ANP) - Sligro heeft in het eerste kwartaal bijna 8 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het groothandelsbedrijf profiteerde daarbij vooral van overnames. Ook viel de goede omzetweek voorafgaand aan Pasen dit keer in het eerste kwartaal. Het bericht Overnames stuwen omzet groothandel Sligro verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u15  James helpt Cleveland aan zege op PacersCLEVELAND (ANP) - NBA-vedette LeBron James vertolkte weer eens de hoofdrol bij de basketballers van Cleveland Cavaliers. De sterspeler maakte 46 punten in de tweede play-off tegen Indiana Pacers en hielp zijn ploeg aan de zege: 100-97. Cleveland bracht daarmee de stand in de best-of-seven-serie op 1-1. Het bericht James helpt Cleveland aan zege op Pacers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u15  Fitch iets negatiever over ArubaLONDEN (ANP) - Fitch is iets negatiever geworden over Aruba. De kredietbeoordelaar hield vooralsnog vast aan het oordeel BBB-, maar verlaagde het vooruitzicht van stabiel naar negatief. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat het kredietoordeel op termijn zal worden verlaagd. Het bericht Fitch iets negatiever over Aruba verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 08u15  Metropole Orkest alweer naar BBC PromsHILVERSUM (ANP) - Het Metropole Orkest is voor het vijfde jaar op rij uitgenodigd om een concert te geven tijdens de BBC Proms in Londen. Het orkest speelt op 19 juli in de Royal Albert Hall een avondvullend programma met onder anderen het jonge Britse jazztalent Jacob Collier, de Amerikaanse folkzanger Sam Amidon en vocal group Take 6. De BBC neemt het concert op en zendt het uit op radio en tv. Het bericht Metropole Orkest alweer naar BBC Proms verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 07u45  Tel Sell komt terug op televisieALMERE (ANP ) - Thuiswinkelbedrijf Tel Sell heeft een nieuwe eigenaar. De Oostenrijkse branchegenoot Mediashop heeft het bedrijf gekocht en is van plan de aloude 'infomercials' weer op televisie uit te zenden. Het bericht Tel Sell komt terug op televisie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 07u45  Strandtent Scheveningen verwoest door brandSCHEVENINGEN (ANP) - Een strandtent aan de boulevard in Scheveningen is verwoest door een grote brand. Het vuur in de Blue Lagoon aan de Strandweg werd donderdagochtend vroeg ontdekt. Het bericht Strandtent Scheveningen verwoest door brand verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 07u00  Werkloosheid onder de vier procentDEN HAAG (ANP) - De daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet. In de derde maand van het jaar waren er 357.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder bedroeg het werkloosheidspercentage nog 4,1 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Werkloosheid onder de vier procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 06u45  Grote brand in strandtent ScheveningenSCHEVENINGEN (ANP) - Aan de boulevard in Scheveningen is brand uitgebroken in een strandtent. De brandweer is met ,,een behoorlijk aantal voertuigen' aanwezig om de brand in de Blue Lagoon aan de Strandweg te blussen. De strandtent stond al ,,bijna volledig in brand', toen de brandweer arriveerde, laat een woordvoerster weten. Het bericht Grote brand in strandtent Scheveningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 06u00  Werkloosheid hbo-afgestudeerden blijft dalenDEN HAAG (ANP) - De werkloosheid onder hbo-afgestudeerden is voor het vierde opeenvolgende jaar gedaald. Nog maar 3,2 procent had in 2017 geen baan. ,,Dat is een daling van 4,1 procentpunt in vier jaar tijd'', berekende de Vereniging Hogescholen op basis van de nieuwe HBO-Monitor. Het bericht Werkloosheid hbo-afgestudeerden blijft dalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 04u15  NAVO-topman op bezoek in Den HaagDEN HAAG (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg komt donderdag langs in Den Haag voor overleg met premier Mark Rutte. Ze hebben een werklunch in het Catshuis. Ze spreken onder meer over recente ontwikkelingen rond Rusland en Afghanistan en over terrorismebestrijding. Het bericht NAVO-topman op bezoek in Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 04u15  Grote brand in loods BergentheimBERGENTHEIM (ANP) - In een loods in het Overijsselse Bergentheim heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Een tweetal woningen in de omgeving is ontruimd. Niemand raakte gewond. Het bericht Grote brand in loods Bergentheim verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 03u45  SER: achterstand bij scholing energietransitieDEN HAAG (ANP) - Om tot een maatschappij te komen waarin veel meer duurzame energie wordt opgewekt en minder CO2 wordt uitgestoten, moet er veel meer worden gedaan om mensen op te leiden en om te scholen voor specifieke beroepen. Dat stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in een donderdag verschenen advies. Het bericht SER: achterstand bij scholing energietransitie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 03u45  ‘Nederlandse kinderen uit kampen Syrië halen’DEN HAAG (ANP) - Nederlandse kinderen die vastzitten in kampen in Syrië moeten daaruit worden gehaald. ,,Niets doen is onacceptabel en in strijd met het Kinderrechtenverdrag', stelt de Kinderombudsman donderdag. ,,Nederland moet alles doen wat in zijn macht ligt om deze kinderen terug te halen.' Kinderombudsman Margrite Kalverboer roept het kabinet op om zijn verantwoordelijkheid hierin te nemen. Het bericht ‘Nederlandse kinderen uit kampen Syrië halen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 03u45  Bescherming voor telecomsector bij overnamesDEN HAAG (ANP) - Voor overnames van belangrijke bedrijven in de Nederlandse telecomsector moet in de toekomst toestemming worden verleend. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken), dat donderdag voor advies naar de Raad van State wordt gestuurd. Het bericht Bescherming voor telecomsector bij overnames verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 00u45  Grotere oogst asperges in 2017DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse oogst van asperges is in 2017 met circa 12 procent gestegen naar 20.800 ton ten opzichte van 2016. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Grotere oogst asperges in 2017 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 00u45  Gasimport haalt ‘eigen’ winning inDEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis meer aardgas geïmporteerd dan dat er uit eigen bodem werd gewonnen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Gasimport haalt ‘eigen’ winning in verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 00u45  Herstel pensioenfondsen komt tot stilstandAMSTERDAM (ANP) - De grote Nederlandse pensioenfondsen hadden afgelopen kwartaal veel te lijden van de onrust op de financiële markten. Door de dalende beurskoersen verdampte voor miljarden euro's aan waarde van hun beleggingen, met als gevolg dat de financiële positie van de fondsen is verslechterd. Hierdoor is verhoging van de pensioenen voor miljoenen Nederlanders verder uit beeld geraakt en hangt de kans op kortingen nog altijd in de lucht. Het bericht Herstel pensioenfondsen komt tot stilstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/04 00u00  Russen verwerpen kritiek minister BlokDEN HAAG (ANP) - De Russen verwerpen de kritiek van Nederland in de Skripal-affaire, waarbij een Russische dubbelspion in Groot-Brittannië door een zenuwgas werd vergiftigd. Volgens de Russen doen zij niet aan desinformatie, zoals door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken is beweerd. Het bericht Russen verwerpen kritiek minister Blok verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 23u15  Koninklijke onderscheiding voor Pierre AudiAMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft aan Pierre Audi de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje verleend. De directeur van De Nederlandse Opera kreeg de versierselen woensdagavond uitgereikt door de koning, na afloop van de première van Gurre-Lieder in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Het bericht Koninklijke onderscheiding voor Pierre Audi verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 22u45  American Express optimistisch over toekomstNEW YORK (ANP) - American Express is positief gestemd over de ontwikkeling van het resultaat dit jaar. De winst per aandeel komt volgens het bedrijf in de buurt van 7,30 dollar uit. Eerder hield American Express het op 6,90 dollar tot 7,30 dollar. De omzet stijgt naar verwachting dit jaar met 8 procent. Het bericht American Express optimistisch over toekomst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 22u30  Verdeeld beeld op drukke dag Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met een verdeeld beeld de dag uitgegaan na de stevige plussen van een dag eerder. Beleggers kregen opnieuw een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Cijfers van technologiebedrijf IBM vielen daarbij niet in de smaak. Verder speelden wegebbende geopolitieke spanningen een rol, werd gekeken naar het Beige Book van de Federal Reserve en naar de flink hogere olieprijzen. Het bericht Verdeeld beeld op drukke dag Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 22u30  Facebook wil eigen chips makenMENLO PARK (ANP) - Facebook wil zijn eigen chips ontwikkelen. De computerchips kunnen mogelijk gebruikt worden in consumentenapparaten zoals virtualrealitybrillen, maar ook in servers en computers voor kunstmatige intelligentie. Het bericht Facebook wil eigen chips maken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 21u00  Fed: handel werpt donkere schaduw over groeiWASHINGTON (ANP) - Zorgen over importtarieven en de gevolgen voor de wereldhandel werpen een donkere schaduw over de anderszins positieve verwachtingen voor de Amerikaanse economie. Dat concludeert de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, een rapport dat inzicht geeft in de staat van de Amerikaanse economie. Het bericht Fed: handel werpt donkere schaduw over groei verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 21u00  Buitenlandminister Blok bezoekt MarokkoDEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken bezoekt vrijdag 20 april Marokko. In de hoofdstad Rabat spreekt hij onder meer met de Marokkaanse minister-president Saad Eddine el Othmani. Het bericht Buitenlandminister Blok bezoekt Marokko verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u45  Kamer schrikt van ‘naderende fusiegolf mbo’DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is geschrokken van de waarschuwing van het mbo dat het samengaan van veel mbo-scholen de komende tijd onvermijdelijk is. De Kamer wil daarover snel minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) spreken. Het bericht Kamer schrikt van ‘naderende fusiegolf mbo’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u15  Alaphilippe: dacht dat Nibali had gewonnenHOEI (ANP) - Zijn handen gingen niet de lucht in, toen Julian Alaphilippe de finish van de Waalse Pijl passeerde. De Fransman van Quick-Step had een opmerkelijke verklaring voor het ontbreken van een vreugde-uiting op de Muur van Hoei. ,,Ik dacht dat er nog een groep vooruit was en dat Vincenzo Nibali gewonnen had.'' Het bericht Alaphilippe: dacht dat Nibali had gewonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u15  Nadal wint eerste partij in Monte CarloMONTE CARLO (ANP) - Rafael Nadal heeft zijn eerste partij op een tennistoernooi sinds zijn uitschakeling in de kwartfinales van de Australian Open gewonnen. De Spaanse titelverdediger was op het graveltoernooi van Monte Carlo in iets meer dan een uur klaar met de Sloveense tennisser Aljaz Bedene: 6-1 6-3. Het bericht Nadal wint eerste partij in Monte Carlo verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u15  Vopak knalt op groen DamrakAMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is woensdag met lichte winst gesloten. Beleggers verwerkten een reeks bedrijfscijfers en vooral de resultaten van tankopslagbedrijf Vopak trokken in positieve zin de aandacht. De resultaten van bierbrouwer Heineken en chipmachinemaker ASML vielen minder in de smaak. Elders in Europa kleurden de koersenborden ook groen, ondanks druk op de autosector. Het bericht Vopak knalt op groen Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u30  Draghi blijft lid van bankiersclubFRANKFURT/BRUSSEL (ANP) - President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) blijft lid van de zogeheten Groep van 30, een internationale praatclub van bankiers en economen in Washington. Europees Ombudsman Emily O'Reilly had Draghi in januari aanbevolen de ,,geheimzinnige’’ club te verlaten omdat zijn lidmaatschap twijfel zou kunnen zaaien over de onafhankelijkheid van de ECB en dat komt volgens haar neer op wanbestuur. Het bericht Draghi blijft lid van bankiersclub verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u30  De Persgroep positief ondanks lagere winstKOBBEGEM (ANP) - Het Belgische mediabedrijf De Persgroep heeft zijn nettowinst het afgelopen jaar met ruim een kwart zien dalen. De opbrengsten van het bedrijf, dat eigenaar is van onder meer het AD, de Volkskrant en Trouw, bleven nagenoeg gelijk, maar door hogere uitgaven en enkele forse afboekingen bleef er onder de streep uiteindelijk toch minder over. Het bericht De Persgroep positief ondanks lagere winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u45  Alaphilippe klopt Valverde in Waalse PijlHOEI (ANP) - De Fransman Julian Alaphilippe heeft de Waalse Pijl gewonnen. De 25-jarige renner van Quick-Step was na 198 kilometer de snelste op de Muur van Hoei. Het bericht Alaphilippe klopt Valverde in Waalse Pijl verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u45  Djokovic doorstaat test in Monte CarloMONTE CARLO (ANP) - Novak Djokovic heeft op het masterstoernooi van Monte Carlo zijn eerste test doorstaan. De Serviër had zijn handen vol aan de Kroaat Borna Coric, maar won wel met 7-6 (2) 7-5. Het bericht Djokovic doorstaat test in Monte Carlo verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u30  Judoploeg gaat voor drie medaillesARNHEM (ANP) - Voor bondscoach Maarten Arens van de Nederlandse judoploeg is de EK van eind volgende week in Tel Aviv met minimaal drie medailles geslaagd. ,,We missen drie belangrijke krachten', doelt hij op de geblesseerde Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk en Michael Korrel. ,,Maar we hebben nog steeds een uitstekende ploeg.' Het bericht Judoploeg gaat voor drie medailles verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u15  PvdA wil langzamere stijging AOW-leeftijdDEN HAAG (ANP) - Oppositiepartij PvdA wil dat de leeftijdsgrens voor de AOW minder snel stijgt. De pensioenleeftijd moet niet al in 2021, maar pas in 2030 op 67 jaar komen. De partij pleit verder voor een flexibele AOW-leeftijd, waardoor iedereen maximaal drie jaar eerder (of desnoods later) kan stoppen. Het bericht PvdA wil langzamere stijging AOW-leeftijd verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u00  Wall Street begint positief aan de dagNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de handel begonnen, na de stevige winsten van een dag eerder. Beleggers verwerkten opnieuw een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van technologiebedrijf IBM en bank Morgan Stanley. De handel krijgt ook steun van de wegebbende geopolitieke spanningen rond Syrië en het handelsconflict. Het bericht Wall Street begint positief aan de dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u00  IMF ergert zich aan fiscaal beleid VSWASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) haalt wederom flink uit naar het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat komt doordat de Verenigde Staten via de recente belastingverlagingen hun economie onnodig stimuleren en daarmee hun overheidsschuld verder opvoeren. Het bericht IMF ergert zich aan fiscaal beleid VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u00  VVD enthousiast, D66 zuinig over LelystadDEN HAAG (ANP) - Regeringspartij VVD is enthousiast dat er een belangrijke stap is genomen richting uitbreiding van luchthaven Lelystad. Coalitiegenoot D66 reageerde veel terughoudender op het nieuws dat een aangepast milieurapport voor de luchthaven is goedgekeurd. Het bericht VVD enthousiast, D66 zuinig over Lelystad verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u45  Pinot neemt leiding Ronde van de Alpen overMERANO (ANP) - Thibaut Pinot is de nieuwe leider in de Ronde van de Alpen. De 27-jarige Fransman eindigde in de derde rit, over bijna 140 kilometer van Ora naar Merano, als tweede en nam de eerste plaats in het klassement over van de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa. Het bericht Pinot neemt leiding Ronde van de Alpen over verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u45  Zege Van der Breggen ook voor mecanicienHOEI (ANP) - Anna van der Breggen won woensdag voor maar liefst de vierde keer op rij de Waalse Pijl, maar de dag kon eigenlijk een paar uur eerder al niet meer stuk. Richard Steege, sinds jaren de vaste mecanicien van haar ploeg Boels-Dolmans, was net wakker geworden in het ziekenhuis waar hij maandag na een hartaanval was opgenomen. ,,Richard is er altijd bij en doet alles voor je. Dat we hoorden dat hij wakker was, was het beste nieuws van de dag'',vertelde Van der Breggen, die ook nog haar 28e verjaardag vierde. Het bericht Zege Van der Breggen ook voor mecanicien verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u30  Limburg vraagt Rijk geld voor duurzaamheidMAASTRICHT (ANP) - Limburg wil de komende jaren tienduizenden woningen verduurzamen, de CO2-uitstoot op industrieterrein Chemelot middels nieuwe technieken fors terugdringen en in de krimpregio rond Heerlen een groot aantal winkels, woningen en kantoren slopen. In totaal vraagt dit de komende vier jaar om investeringen van 1,1 miljard euro. De provincie vraagt het Rijk om een bijdrage van 172,5 miljoen euro. Het bericht Limburg vraagt Rijk geld voor duurzaamheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u15  Amsterdammer mag ideeën aandragen voor B&WAMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers die het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders iets mee willen geven, kunnen dat doen op een open inspraakavond. Op vier plaatsen in de stad krijgen ze volgende week dinsdag de gelegenheid om te vertellen wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van de stad of zichzelf. Het bericht Amsterdammer mag ideeën aandragen voor B&W verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u15  IMF: groei kan zomaar omslaan in krimpWASHINGTON (ANP) - Nu trekt de wereldeconomie nog stevig aan, maar de stemming kan zomaar omslaan. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de mogelijke gevolgen van alle grote financiële risico's doorgerekend. In het meest ongunstige scenario kampt de wereldeconomie over drie jaar met krimp. Het bericht IMF: groei kan zomaar omslaan in krimp verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u15  Eisen tot 12 jaar voor mislukte liquidatiesSCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep straffen tot twaalf jaar geëist tegen twee mannen die worden verdacht van een verijdelde liquidatiepoging. Het tweetal werd samen met twee anderen in februari 2015 in de Knokkestraat in Amsterdam-West door een arrestatieteam van de politie klemgereden. De mannen waren volgens justitie zwaarbewapend op weg om een moord te plegen. Het bericht Eisen tot 12 jaar voor mislukte liquidaties verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u45  Nijhuis: goed nieuws voor SchipholDEN HAAG (ANP) - Voor Schiphol is het goed nieuws dat twijfels over een belangrijk milieurapport over Lelystad Airport zijn weggenomen. Topman Jos Nijhuis gaat ervan uit dat de regionale luchthaven zoals gepland in 2020 kan worden opengesteld voor commercieel vliegverkeer, en dat daarmee ruimte ontstaat op Schiphol zelf. Het bericht Nijhuis: goed nieuws voor Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u45  Vermeulen haalt Van Garderen terug bij OranjeNIEUWEGEIN (ANP) - Bondscoach Gido Vermeulen van de Nederlandse volleyballers heeft zijn voorlopige selectie van 27 spelers voor de komende toernooien bekendgemaakt. Op de lijst staan spelers die in aanmerking komen voor oefenwedstrijden, de Golden European League en het WK. Het bericht Vermeulen haalt Van Garderen terug bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u30  Eisen tot twaalf jaar na voorkomen liquidatieSCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep straffen tot twaalf jaar geëist tegen twee mannen die worden verdacht van een verijdelde liquidatiepoging. Het tweetal werd samen met twee anderen in februari 2015 in de Knokkestraat in Amsterdam-West door een arrestatieteam van de politie klemgereden. De mannen waren volgens justitie zwaarbewapend op weg om een moord te plegen. Het bericht Eisen tot twaalf jaar na voorkomen liquidatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u15  Ricciardo ook op Jumbo RacedagenZANDVOORT (ANP) - Circuit Zandvoort houdt tijdens de komende Jumbo Racedagen op 20 en 21 mei rekening met de komst van 110.000 tot 120.000 bezoekers. Zij komen voornamelijk om Max Verstappen te zien rondrijden in zijn Formule 1-bolide van Red Bull. Het bericht Ricciardo ook op Jumbo Racedagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u15  Van der Breggen wint Waalse Pijl opnieuwHOEI (ANP) - Anna van der Breggen heeft opnieuw de Waalse Pijl gewonnen, een koers die meetelt voor de WorldTour bij de vrouwen. Het was voor de Nederlandse wielrenster haar vierde overwinning op rij in deze wedstrijd. Van der Breggen schreef eerder dit jaar ook al Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Het bericht Van der Breggen wint Waalse Pijl opnieuw verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u15  Zonnebril even belangrijk als zonnebrandcrèmeDEN HAAG (ANP) - Nederlanders trekken er met het zonnige weer massaal op uit, maar vergeten vaak hun zonnebril. De meesten realiseren zich niet dat uv-straling van de zon permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, waarschuwt het Oogfonds. Het bericht Zonnebril even belangrijk als zonnebrandcrème verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u45  Zomerse temperaturen aan begin van de lenteDE BILT (ANP) - De lente is nog maar net begonnen, maar de temperaturen zijn zomers. Weerbureaus voorzien voor donderdag records. Volgens Weerplaza wordt het verbreken van de landelijke recordtemperatuur voor 19 april ,,een makkie''. Het record staat nu nog op 25,2 graden, gemeten in 1988. Het bericht Zomerse temperaturen aan begin van de lente verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u45  Morgan Stanley boekt recordresultatenNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal een recordwinst behaald van 2,7 miljard dollar, tegen 1,9 miljard dollar een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen. Het bericht Morgan Stanley boekt recordresultaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u45  Lelystad Airport rekent op opening in 2020LELYSTAD (AFN) - Lelystad Airport zal naar verwachting in 2020 opengesteld kunnen worden voor commercieel vliegverkeer. Dat zegt directeur Hanne Buis van de luchthaven naar aanleiding van het rapport van de Commissie voor de milieueffectrapportage. Het bericht Lelystad Airport rekent op opening in 2020 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u15  Verstappen heeft geleerd en kijkt vooruitZANDVOORT (ANP) - Max Verstappen heeft de voor hem zo teleurstellend verlopen Grote Prijs van China achter zich gelaten. ,,Het was niet mijn beste race, maar we moeten er niet langer bij stilstaan. Ik heb ervan geleerd en kijk nu vooral vooruit’’, sprak de Limburgse Formule 1-coureur van Red Bull tijdens een perspresentatie op circuit Zandvoort. ,,Ik heb de race ook niet teruggekeken.'' Het bericht Verstappen heeft geleerd en kijkt vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u15  Dé apps voor echte foodliefhebbersWat eten we vandaag? Een dagelijks gestelde vraag waar niet iedereen direct een antwoord op Het bericht Dé apps voor echte foodliefhebbers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u15  Red de Veluwe: milieurapport Lelystad rammeltAPELDOORN (ANP) - Het milieueffectrapport over de uitbreiding van Lelystad Airport rammelt aan alle kanten. Er is gerekend met verkeerde cijfers en er staat niets in over het effect van de uitbreiding op het milieu. Het ministerie van Infrastructuur dendert maar door en zadelt de inwoners van Gelderland, Flevoland, Drenthe, Overijssel en Friesland op met massa's laagvliegende vliegtuigen. Het bericht Red de Veluwe: milieurapport Lelystad rammelt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u15  Financiële topvrouw RTL Nederland vertrektHILVERSUM (ANP) - Vivienne de Leeuw, de financiële topvrouw van RTL Nederland, stapt per direct op. Aanleiding is een ,,verschil van mening over de nieuwe organisatiestructuur die voortvloeit uit de strategische koers die RTL gaat varen', laat De Leeuw weten in een persbericht. Het bericht Financiële topvrouw RTL Nederland vertrekt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u00  Leerkracht mag meepraten over ‘plofklassen’DEN HAAG (ANP) - Minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs wil leerkrachten in het basisonderwijs het recht geven mee te praten over het aantal kinderen in een klas. Maar een vetorecht over de groepsgrootte gaat hem te ver. Het bericht Leerkracht mag meepraten over ‘plofklassen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u45  Nicci French pakt koppositie Boeken Top 10AMSTERDAM - Het is weer raak voor succesvolle schrijvers Nicci Gerrard en Sean French. Het nieuwe boek van het Britse duo, De dag van de doden, komt deze week binnen op de eerste plaats van de Boeken Top 10. Het bericht Nicci French pakt koppositie Boeken Top 10 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u45  Omstreden milieurapport Lelystad nu wel goedDEN HAAG (ANP) - Het aangepast milieueffectrapport voor Lelystad Airport voldoet. Dat stelt de onafhankelijke Commissie mer. Dat is een tegenvaller voor de bewonersorganisaties die zich verzetten tegen de huidige uitbreidingsplannen voor de luchthaven. Het bericht Omstreden milieurapport Lelystad nu wel goed verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u30  ‘Roer moet om’ bij Cobra MuseumAMSTELVEEN (ANP) - Het roer moet om bij het Cobra Museum in Amstelveen, vindt de plaatselijke wethouder van Financiën Herbert Raat (VVD). Het bericht ‘Roer moet om’ bij Cobra Museum verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u15  Haarhuis legt Lemoine/Kerkhove geen druk opWOLLONGONG (ANP) - Fed Cup-captain Paul Haarhuis is zich ervan bewust dat er een mirakel nodig is, wil zijn ploeg komend weekeinde in Wollongong Australië verslaan. Van Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine, die hij opstelt in het enkelspel, verwacht hij geen wonderen. Het bericht Haarhuis legt Lemoine/Kerkhove geen druk op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u15  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Het sentiment werd gesteund door overwegend goed ontvangen bedrijfsresultaten. Op het Damrak werden de cijfers van tankopslagbedrijf Vopak beloond met een stevige koerswinst. De resultaten van bierbrouwer Heineken vielen echter niet in de smaak bij beleggers. Het bericht Kleine winsten op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u15  Opnieuw handgranaten gevonden in NieuwegeinNIEUWEGEIN (ANP) - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in de Margrietstraat in Nieuwegein twee handgranaten aangetroffen en meegenomen. Bewoners moesten eerder uit voorzorg hun huis verlaten. Nadat de explosieven aan het eind van de ochtend waren geborgen en de politie het gebied had gecontroleerd met speurhonden, konden bewoners terug naar huis. Het bericht Opnieuw handgranaten gevonden in Nieuwegein verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 11u45  Invallen bij Porsche om dieselschandaalSTUTTGART (ANP/DPA) - De Duitse justitie heeft invallen gedaan bij automaker Porsche in verband met de manipulatie van de uitstoot van dieselauto's. De actie richt zich tegen medewerkers van Porsche die worden verdacht van bedrog en misleiding. Het gaat om drie verdachten, onder wie een directielid. Het bericht Invallen bij Porsche om dieselschandaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 11u30  Onderhandelingen handelsdeal EU en Japan rondSTRAATSBURG (ANP) - Japan en de EU hebben hun onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag afgerond. Dat maakte EU-commissaris Cecilia Malmström bekend. Het bericht Onderhandelingen handelsdeal EU en Japan rond verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u45  Zilveren Anjers voor operaman en mecenasAMSTERDAM (ANP) - De Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds gaan dit jaar naar Piet de Boer (Volendam), Alice van Romondt (Aruba) en Hans van der Ven (Den Haag). Het bericht Zilveren Anjers voor operaman en mecenas verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u45  Rentree Cavendish in Ronde van YorkshireYORKSHIRE (ANP) - Mark Cavendish keert begin mei terug in het peloton. Zijn ploeg Dimension Data liet woensdag weten dat de 32-jarige Brit in eigen land meedoet aan de Ronde van Yorkshire (3 tot en met 6 mei). Het bericht Rentree Cavendish in Ronde van Yorkshire verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u15  Heineken daalt, Vopak stijgt op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef woensdag dicht bij huis. Elders in Europa gingen de beurzen licht vooruit. De handel werd gedomineerd door de kwartaalcijfers van bedrijven. Op het Damrak werd brouwer Heineken lager gezet na publicatie van de resultaten. De cijfers van tankopslagbedrijf Vopak vielen wel in goede aarde. Het bericht Heineken daalt, Vopak stijgt op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u00  Touringcar door vangrail, meerdere gewondenAMSTERDAM (ANP) - Verschillende passagiers van een Zweedse touringcar zijn gewond geraakt toen de bus op de Gooiseweg in Amsterdam door de vangrail reed en tegen een boom tot stilstand kwam. Het bericht Touringcar door vangrail, meerdere gewonden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u45  Ontruiming in Nieuwegein om mogelijke granatenNIEUWEGEIN (ANP) - Bewoners van de Margrietstraat in Nieuwegein hebben uit voorzorg hun woningen moeten verlaten, omdat in de straat twee ,,voorwerpen die op granaten lijken'' zijn gevonden. De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen onderzoek. Voor de bewoners is opvang geregeld in het nabijgelegen Fort Vreeswijk. Het bericht Ontruiming in Nieuwegein om mogelijke granaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u45  Modeketen SuperTrash maakt doorstartAMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf SuperTrash maakt een doorstart. De onderneming, die jarenlang in handen was van ondernemer en tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen, ging eind vorige maand failliet. Een groep investeerders heeft nu de voorraden en inventaris van de vijf eigen winkels en de intellectuele eigendomsrechten gekocht van de curator. Het bericht Modeketen SuperTrash maakt doorstart verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u30  Aandacht voor Heineken en Vopak op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook elders in Europa openden de beurzen licht hoger. De handel werd gedomineerd door de kwartaalcijfers van bedrijven. Op het Damrak werd brouwer Heineken lager gezet na publicatie van de resultaten. De cijfers van tankopslagbedrijf Vopak vielen wel in goede aarde. Het bericht Aandacht voor Heineken en Vopak op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u15  Wickmayer bij laatste acht in ZhengzhouZHENGZHOU (ANP/BELGA) - Yanina Wickmayer staat in de kwartfinales van het tennistoernooi van Zhengzhou. De Belgische tennisster won in de Chinese stad in de tweede ronde van de zeventienjarige thuisspeelster Xiyu Wang, die met een wildcard was toegelaten. Na iets meer dan een uur zat de partij er op: 6-3 6-1. Het bericht Wickmayer bij laatste acht in Zhengzhou verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u00  Heineken voert bierverkopen verder opAMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht, maar minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bierconcern bekend in een tussentijds handelsbericht, waarin het zijn vooruitzichten voor heel 2018 handhaafde. De brouwer zei eerder voor heel het jaar te rekenen op groei van winst en omzet. Het bericht Heineken voert bierverkopen verder op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u30  Nikkei boekt stevige winstTOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de hogere standen op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Daarnaast namen de geopolitieke spanningen rond Noord-Korea af na berichten over een geheime ontmoeting van de Amerikaanse CIA-directeur Mike Pompeo met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het bericht Nikkei boekt stevige winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u30  Daling verkoop nieuwe auto’s in EUBRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in maart met meer dan 5 procent gedaald tot bijna 1,8 miljoen in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ACEA. Het bericht Daling verkoop nieuwe auto’s in EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u30  Tabaksfabrikant beboet om deals studentenclubsUTRECHT (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Japan Tobacco International (JTI) boetes opgelegd voor het maken van exclusiviteitsafspraken met Nederlandse studentenverenigingen. Een woordvoerder van de NVWA bevestigt een bericht van Trouw hierover. Het bericht Tabaksfabrikant beboet om deals studentenclubs verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u15  Arie Boomsma: “Als liefde je diep raakt, is er geen houden aan”Arie Boomsma – zelf grenzeloos verliefd op zijn vrouw en twee kinderen – gaat in Het bericht Arie Boomsma: “Als liefde je diep raakt, is er geen houden aan” verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u00  ASML voert omzet en winst opVELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal flink opgevoerd. Ook was de winstmarge hoger dan ASML zelf had verwacht. Het bedrijf had dat grotendeels te danken aan hogere verkopen van zijn DUV en holistische lithografie-machines en niet zozeer aan de verkoop van de vernieuwende EUV-apparaten, al worden die de komende jaren wel steeds belangrijker. Het bericht ASML voert omzet en winst op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u00  Boston Celtics vergroot voorsprong op BucksBOSTON (ANP) - Boston Celtics heeft ook de tweede wedstrijd tegen Milwaukee Bucks in de play-offs van de NBA gewonnen. Aan de hand van uitblinker Jaylen Brown behaalden de Celtics een zege van 120-106, waarmee de stand in het duel in de eerste ronde van de play-offs in de Eastern Conference nu 2-0 is. De derde wedstrijd is vrijdag in Milwaukee. Boston heeft nog twee zeges nodig voor een plaats in de volgende ronde. Het bericht Boston Celtics vergroot voorsprong op Bucks verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u00  Noordbrabants Museum koopt nog een Van GoghDEN BOSCH (ANP) - Het Noordbrabants Museum in Den Bosch heeft een schilderij van Vincent van Gogh bemachtigd. Het gaat om Stilleven met flessen en schelp uit 1884. Het schilderij, waarvoor het museum 2,5 miljoen euro neertelt, was in buitenlands particulier bezit. Het bericht Noordbrabants Museum koopt nog een Van Gogh verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 07u30  Vopak breidt Botlek-terminal uitROTTERDAM (ANP) - Tankopslagbedrijf Vopak gaat zijn Botlek-terminal in de haven van Rotterdam uitbreiden. Er komen vijftien nieuwe roestvrijstalen opslagtanks met een capaciteit van 63.000 kubieke meter bij. Dat maakte Vopak bekend samen met cijfers over het eerste kwartaal. Het bericht Vopak breidt Botlek-terminal uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 06u45  Kort geding tegen ingaan inlichtingenwetDEN HAAG (ANP) - Bits of Freedom en andere organisaties proberen met een gang naar de rechter te verhinderen dat de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) op 1 mei ingaat. Ze vinden het onacceptabel dat de wet gewoon in werking treedt voordat het parlement zich over wijzigingen kan buigen. De organisaties vinden dat de wet pas kan ingaan nadat deze is aangepast. Het bericht Kort geding tegen ingaan inlichtingenwet verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 06u30  Rechtbank velt vonnis in proces kasteelmoordBRUGGE (ANP) - De vier mannen die terechtstaan voor de geruchtmakende moord op de Vlaamse projectontwikkelaar en kasteelbewoner Stijn Saelens horen woensdag hun straf. Twee van de verdachten zijn Nederlander. Het bericht Rechtbank velt vonnis in proces kasteelmoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 02u30  Auto te water in Den Haag, inzittende overlijdtDEN HAAG (ANP) - In Den Haag is een inzittende van een auto om het leven gekomen toen z'n auto in het water terechtkwam. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In de auto zaten mogelijk meer mensen. Duikers van de brandweer zijn naar hen op zoek. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het bericht Auto te water in Den Haag, inzittende overlijdt verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u45  Minister wil miljoen terug van organisatie MaliDEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) eist bijna een miljoen euro subsidie terug van een organisatie in het Afrikaanse Mali. De organisatie kon niet aantonen wat er met het geld is gebeurd. Het bericht Minister wil miljoen terug van organisatie Mali verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u15  Kemna en Gosschalk definitief uit elkaarAMSTERDAM (ANP) - Castingdirecteur Job Gosschalk en Kemna Casting zijn zakelijk definitief uit elkaar. De aandelen van de in opspraak geraakte Gosschalk zijn overgeheveld naar de nu zittende directie, bevestigt een woordvoerder van Kemna berichtgeving in het AD. Het bericht Kemna en Gosschalk definitief uit elkaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u00  Cel voor frauderende politicus Sint-MaartenPHILIPSBURG (ANP) - Parlementariër Chanel Brownbill op Sint-Maarten is veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk, voor valse belastingaangiften. Ook kreeg hij een werkstraf van 240 uur opgelegd. Het bericht Cel voor frauderende politicus Sint-Maarten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u00  Wisselkoersen helpen technologieconcern IBMARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, te danken aan gunstige wisselkoerseffecten door de goedkopere dollar. IBM zag daarnaast de inkomsten uit de clouddiensten, dienstverlening via het internet, stijgen. Het bericht Wisselkoersen helpen technologieconcern IBM verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 22u30  Reddingsbrigade waarschuwt voor koud zwemwaterIJMUIDEN (ANP) - Mensen die de komende dagen door het mooie weer in de verleiding komen het water in te gaan, moeten oppassen. De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt dat zwemmers onderkoeld kunnen raken of kramp kunnen krijgen, omdat het water nog erg koud is. Het bericht Reddingsbrigade waarschuwt voor koud zwemwater verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 22u30  Netflix grote winnaar op hoger Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag met behoorlijke koerswinsten de handel uit. Onlinevideodienst Netflix was een uitblinker dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers en vooruitzichten. Ook andere grote bedrijven zoals Goldman Sachs, Johnson & Johnson (J&J) en UnitedHealth gaven inzage in de boeken. Het bericht Netflix grote winnaar op hoger Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 21u30  Eerste zege voor Goffin na oogblessureMONTE CARLO (ANP) - De Belgische tennisser David Goffin heeft bij het graveltoernooi in Monte Carlo zijn eerste overwinning geboekt sinds de oogblessure die hij in februari opliep. Na een bye in de eerste ronde, won hij in de tweede schifting met 7-6 (4) 7-5 van de Griekse qualifier Stefanos Tsitsipas. Het bericht Eerste zege voor Goffin na oogblessure verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 21u30  Justitie waarschuwt voor Russische hackersDEN HAAG (ANP) - Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft overheidsorganisaties gewezen op de waarschuwing van Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten voor Russische staatshackers. Het NCSC neemt die waarschuwing serieus en adviseert Nederlandse organisaties hun netwerkapparatuur op foutieve configuraties te controleren. Het bericht Justitie waarschuwt voor Russische hackers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 20u45  Pedrosa wil in actie komen in AustinBARCELONA (ANP) - Dani Pedrosa wil komend weekend bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten toch alweer in actie komen in de MotoGP. De 32-jarige Spaanse motorcoureur onderging vorige week een operatie aan zijn pols nadat hij viel in de GP van Argentinië. Het bericht Pedrosa wil in actie komen in Austin verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 20u45  Ricciardo wil meer van Red BullLONDEN (ANP) - Zijn zege bij de Grote Prijs van China geeft voor Daniel Ricciardo nog geen garantie dat hij zijn contract bij Red Bull zal verlengen. De verbintenis van de Australische teamgenoot van Max Verstappen loopt na dit seizoen af. Het bericht Ricciardo wil meer van Red Bull verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 20u00  ‘Verdubbeling luchtvaartreizigers verwacht’MONTREAL (ANP) - Het aantal reizigers in de wereldwijde luchtvaart zal naar verwachting in 2036 bijna zijn verdubbeld ten opzichte van de 4 miljard passagiers in 2017. Dat denkt brancheorganisatie IATA. Het bericht ‘Verdubbeling luchtvaartreizigers verwacht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 19u45  Netflix straalt op groen Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag duidelijk op winst. Onlinevideodienst Netflix was een grote winnaar dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers en vooruitzichten. Ook andere grote bedrijven zoals Goldman Sachs, Johnson & Johnson (J&J) en UnitedHealth gaven inzage in de boeken. Het bericht Netflix straalt op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 19u30  Trainingsgroep schaatstoppers zonder ploegHILVERSUM (ANP) - De schaatsbond KNSB start een trainingsgroep voor toppers die geen ploeg hebben. De federatie wil met de Topsport Trainingsgroep de schaatsers een mogelijkheid bieden om zich goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het bericht Trainingsgroep schaatstoppers zonder ploeg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 19u15  ICT-malaise blijft Belastingdienst plagenDEN HAAG (ANP) - Door hardnekkige ICT-problemen bij de Belastingdienst lopen veel veranderingen vertraging op. Dat geldt ook voor plannen om de terugbetalingsregeling voor te veel ontvangen toeslagen in lijn te brengen met de belastinginning, blijkt uit een halfjaarbericht over de fiscus. Het bericht ICT-malaise blijft Belastingdienst plagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 18u00  TomTom uitblinker op positief DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met aardige koerswinsten gesloten. In Amsterdam werden de kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers. Het bericht TomTom uitblinker op positief Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u15  ‘Bouw heeft 14.000 extra specialisten nodig’DEN HAAG (ANP) - De bouwsector heeft de komende vier jaar 14.000 nieuwe gespecialiseerde arbeidskrachten nodig. Opleidingen voor bijvoorbeeld betonreparatie of het leggen van vloeren kunnen bij lange niet aan die vraag voldoen. Jaarlijks leveren regionale opleidingscentra (ROC's) nog geen vijfhonderd van deze vaklieden af, waarschuwt brancheorganisatie AFNL-NOA. Het bericht ‘Bouw heeft 14.000 extra specialisten nodig’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u15  Het had weinig gescheeld of Dan Karaty had een heel ander beroep uitgeoefend‘Een easy-going guy zonder ego of drang om beroemd te zijn’, zo mag je hem Het bericht Het had weinig gescheeld of Dan Karaty had een heel ander beroep uitgeoefend verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Kamer bezorgd over creatieve mbo-studiesDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de beperkte kansen op een baan voor mbo'ers die studeren voor artiest of mediavormgever of een andere creatieve opleiding volgen. Een meerderheid wil een debat. Het bericht Kamer bezorgd over creatieve mbo-studies verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Schouten mist wedstrijden na tumult WeissenseeUTRECHT (ANP) - Marathonschaatser Simon Schouten is voor twee wedstrijden geschorst na de rode kaart die hij in januari kreeg bij het open Nederlands kampioenschap op de Weissensee. Het bericht Schouten mist wedstrijden na tumult Weissensee verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u45  Hedy d’Ancona kiest kunstenaressen voor expoGOUDA (ANP) - Hedy d’Ancona, feministe en voormalig cultuurminister, heeft dertig kunstenaressen uitgezocht voor een tentoonstelling in Museum Gouda: 'Vrouwen van Museum Gouda’. Ze kon kiezen uit werken van vrouwelijke kunstenaars die al in het bezit van dit museum zijn. Het bericht Hedy d’Ancona kiest kunstenaressen voor expo verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u45  Meer passagiers op Eindhoven AirportEINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport heeft in de eerste drie maanden van dit jaar ruim 1,2 miljoen passagiers verwelkomd, een toename van 12 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het bericht Meer passagiers op Eindhoven Airport verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u30  Boom start in Waalse PijlSERIANG (ANP) - Lars Boom verschijnt woensdag aan de start van de Waalse Pijl, de koers die eindigt bovenop de Muur van Hoei. De Brabander van LottoNL-Jumbo werd in januari operatief geholpen aan hartritmestoornissen. Zijn rentree maakte hij later dan gepland, ruim twee weken geleden in de Volta Limburg Classic. In die koers haalde Boom het einde niet. Het bericht Boom start in Waalse Pijl verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u15  Strengere regels voor politieke partijen EUSTRAATSBURG (ANP) - Alleen nationale partijen kunnen voortaan nog een Europese partij oprichten die in aanmerking komt voor EU-subsidie. Het Europees Parlement heeft daarmee ingestemd (561 tegen 89), onder meer om te voorkomen dat door een enkel individu opgerichte partijen geld opstrijken. Het bericht Strengere regels voor politieke partijen EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u15  Brussel: sneller toegang tot ‘e-bewijs’ in EUBRUSSEL (ANP) - De openbaar aanklager in Nederland, of een andere EU-lidstaat, moet bij serieuze terreur- of misdaadzaken rechtstreeks bij buitenlandse internetbedrijven gegevens van hun gebruikers kunnen opvragen. De bedrijven zijn verplicht binnen tien dagen, of in noodgevallen binnen zes uur, de gevraagde elektronische data aan te leveren. Het bericht Brussel: sneller toegang tot ‘e-bewijs’ in EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u15  De Geus koopt rechten boek FBI-baasAMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij De Geus in Amsterdam komt op 8 mei met de Nederlandse vertaling van A Higher Loyalty van James Comey, de vorig jaar door de Amerikaanse president Donald Trump ontslagen FBI-baas. De Nederlandse titel wordt 'Loyaliteit. Waarheid, leugens en leiderschap. De voormalig FBI-directeur spreekt', aldus de uitgeverij. Het bericht De Geus koopt rechten boek FBI-baas verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u15  Tbs moordenaar Maartje Pieck versoepeldZWOLLE (ANP) - De rechtbank Overijssel heeft dinsdag besloten dat de tbs-behandeling van Jan H. kan worden versoepeld. De man die in 2000 Maartje Pieck (15) uit Kampen verkrachtte en vermoordde, krijgt vanaf nu een ambulante behandeling. Dat betekent dat hij, weliswaar onder strikte voorwaarden, op vrije voeten komt. Het bericht Tbs moordenaar Maartje Pieck versoepeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u00  López ritwinnaar op AlpencolFIEMME (ANP) - De Spanjaard Miguel Ángel López heeft de tweede etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. Het was een rit van Lavarone naar Fiemme, met aankomst bovenop de Alpe di Pampeago. De renner van Astana won de sprint van een select groepje voor de Fransman Thibaut Pinot en de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa. Die laatste renner, rijdend voor het Italiaanse Androni, neemt de leiderstrui over van de Spanjaard Pello Bilbao. Het bericht López ritwinnaar op Alpencol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u00  Wall Street opent hoger na cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Het cijferseizoen op Wall Street raakt duidelijk op stoom. Beleggers verwerken onder meer de resultaten van Netflix, Goldman Sachs, Johnson & Johnson (J&J) en UnitedHealth. Het bericht Wall Street opent hoger na cijferstroom verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u45  Taminiau neemt modefans mee in zijn wereldUTRECHT (ANP) - Jan Taminiau, misschien wel de hotste modeontwerper van Nederland, toont vanaf zaterdag vele tientallen van zijn werken in het Centraal Museum in Utrecht. Daaronder zijn jurken van koningin Máxima (waaronder de twee die ze droeg bij de inhuldiging van haar man), een kleedje voor Lady Gaga, een kostuum uit sciencefictionfilm Hunger Games en een paar zilverglimmende stappers voor Beyoncé. Het bericht Taminiau neemt modefans mee in zijn wereld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u30  ‘Veel mensen profiteren nog amper van groei’WASHINGTON (ANP) - Veel huishoudens in ontwikkelde markten profiteren niet tot amper van de stevig aantrekkende economie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept beleidsmakers met klem op daar wat aan te doen. Nu ontstaat hierdoor veel desillusie bij burgers, en dat is volgens het IMF ook een belangrijke reden waarom de Verenigde Staten momenteel aan het ,,flirten' zijn met een handelsoorlog. Het bericht ‘Veel mensen profiteren nog amper van groei’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u15  Kunstenaar Rob Scholte wordt pand uitgezetDEN HELDER (ANP) - Kunstenaar en museumhouder Rob Scholte wordt zijn pand in Den Helder uitgezet. Hij moet per direct het voormalige postkantoor verlaten. De deurwaarder is dinsdagmiddag bezig het pand te ontruimen. Het bericht Kunstenaar Rob Scholte wordt pand uitgezet verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u15  Griepgolf heerst twee keer zolang als normaalUTRECHT (ANP) - Het leek er even op dat de griepepidemie in Nederland bijna voorbij was, maar het aantal patiënten met griepachtige verschijnselen is afgelopen week toch weer licht toegenomen. Daarmee duurt de griepepidemie nu al achttien weken, twee keer zolang als een gemiddelde griepgolf. Het bericht Griepgolf heerst twee keer zolang als normaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u00  Zeker 25 zwemmers naar EK in GlasgowNIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse zwemploeg bij de EK in Glasgow bestaat uit zeker 25 deelnemers. De omvangrijke formatie van hoofdcoach Marcel Wouda wordt aangevoerd door Ranomi Kromowidjojo, die individueel in actie komt op de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 vlinder. De ploeg van dertien zwemmers en twaalf zwemsters kan de komende maanden nog uitgebreid worden. Het bericht Zeker 25 zwemmers naar EK in Glasgow verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u45  Zeven aanhoudingen voor mishandeling homoDORDRECHT (ANP) - De politie heeft maandag en dinsdag zeven jongens aangehouden in verband met de mishandeling van een homoseksuele man in Dordrecht en bedreiging van een ander. Zes verdachten komen uit Dordrecht en zijn vijftien tot 21 jaar oud. De zevende is een jongen van zeventien uit Harreveld. Het bericht Zeven aanhoudingen voor mishandeling homo verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u45  Aangifte Hero Brinkman tegen hoofdcommissarisAMSTERDAM (ANP) - Voormalig PVV-politicus en politieman in Amsterdam Hero Brinkman doet dinsdagmiddag aangifte tegen zijn hoofdcommissaris Pieter-Jan Aalbersberg. Brinkman verwijt hem medeplichtigheid bij de voorbereiding van een terreurdaad. Die zou in december 2015 hebben moeten plaatsvinden bij een moskee in Amsterdam. Het bericht Aangifte Hero Brinkman tegen hoofdcommissaris verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u45  Ook vaste ritprijs bij Taxicentrale AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Taxiritjes die bij de Amsterdamse Taxicentrale TCA via een app zijn besproken hebben vanaf dinsdag een vaste van tevoren afgesproken prijs. Die vaste ritprijs geldt niet alleen voor ritten binnen Amsterdam maar ook voor ritten vanuit Amsterdam naar locaties in heel het land. Het bericht Ook vaste ritprijs bij Taxicentrale Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u45  Goldman Sachs voert winst flink opNEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft zijn winst in het eerste kwartaal met meer dan een kwart opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grote Amerikaanse bank profiteerde onder meer van de flinke onrust op de financiële markten. Daardoor werd er veel gehandeld en had Goldman Sachs meer werk. Het bericht Goldman Sachs voert winst flink op verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u30  Eis 15 maanden in beroepszaak monstertruckARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Mario D., de chauffeur van de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Het dramatische ongeval kostte drie mensen het leven. 23 mensen raakten gewond, veelal ernstig. Het bericht Eis 15 maanden in beroepszaak monstertruck verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u15  Roemeense bende gepakt in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Bij een politieactie in het Amsterdamse Westelijk Havengebied is dinsdagochtend vroeg een groep Roemenen aangehouden op verdenking van diefstallen in het hele land. De verdachten maken volgens de politie deel uit van een criminele organisatie, die in wisselende samenstellingen misdrijven plegen. Het bericht Roemeense bende gepakt in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u00  Proef met ‘buienradar’ voor trekvogelsGRONINGEN (ANP) - De provincie Groningen gaat een proef doen met een systeem dat de vogeltrek voorspelt. Dit zogenoemde trekvogelvoorspellingsmodel wordt in het najaar getest bij de windmolenparken in en om de Eemshaven in Groningen. Doel is om de vogelsterfte door de draaiende turbines met 75 procent terug te dringen, aldus de provincie. Het bericht Proef met ‘buienradar’ voor trekvogels verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u45  Ontuchtverdachte kinderopvang heeft fetisjUTRECHT (ANP) - Ontuchtverdachte Bart C. (27) die op de kinderopvang in De Bilt verscheidene meisjes zou hebben misbruikt, zegt dat zijn gedrag voortkomt uit een fetisj. Het gaf hem genot als kinderen hem op zijn kruis ploften, schopten of stompten. Het bericht Ontuchtverdachte kinderopvang heeft fetisj verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u45  Export bloemen en planten gestagneerd door kouAALSMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen en planten is afgelopen kwartaal nipt gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Volgens brancheorganisatie VGB was sprake van een veelbelovende januarimaand, maar daarna liep de afzet terug. Door het koude weer viel vooral de verkoop van tuinplanten in maart erg tegen. Het bericht Export bloemen en planten gestagneerd door kou verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u45  Geen nieuw proces voor Koerd BaybasinDEN HAAG (ANP) - De tot levenslang veroordeelde Koerdische Hüseyin Baybasin krijgt geen nieuw proces. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De hoogste rechter volgt daarmee het advies van de de advocaat-generaal bij de Hoge Raad om het herzieningsverzoek af te wijzen. Net als hij vindt ook de Hoge Raad dat er geen gronden voor een nieuwe rechtszaak zijn. Het bericht Geen nieuw proces voor Koerd Baybasin verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u45  Nog geen actie nodig om vlieglawaai SchipholAMSTERDAM (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hoeft nog niet meteen maatregelen te nemen om Schiphol in 2018 aan het maximum aantal vliegbewegingen te houden. Een omwonende van de luchthaven had hier in een kort geding om gevraagd, omdat vorig jaar het toegestane gebruik van de Zwanenburgbaan op 76 dagen is overschreden. De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat een spoedprocedure zich hiervoor niet leent en de uitkomst van een lopende bezwaarprocedure kan worden afgewacht. Het bericht Nog geen actie nodig om vlieglawaai Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u30  Meer investeringen in Europese windmolensBRUSSEL (ANP) - De investeringen in Europese windenergie zijn vorig jaar met bijna een tiende toegenomen. In totaal staken investeerders ruim 51 miljard euro in windenergie. Daarmee zijn windmolens goed voor de helft van alle investeringen in de Europese energiesector, stelt brancheorganisatie WindEurope. Het bericht Meer investeringen in Europese windmolens verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u30  Martina weer naar Hengelo voor FBK GamesHENGELO (ANP) - Atleet Churandy Martina komt op 3 juni weer naar Hengelo voor de FBK Games. De 33-jarige sprinter doet op het atletiekevenement in het Fanny Blankers Koen-stadion mee aan de 200 meter. Martina is met 19,81 seconden de houder van het Nederlands record op dit nummer. Het bericht Martina weer naar Hengelo voor FBK Games verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u00  50PLUS-fracties keren zich tegen voorzitterDEN HAAG (ANP) - De fracties van 50PLUS in de Eerste en Tweede Kamer keren zich tegen de huidige partijvoorzitter Jan Zoetelief. De fracties scharen zich in de interne verkiezing achter voormalig VVD'er Geert Dales, zo laten de fracties dinsdag weten. Over de redenen voor hun keuze willen ze echter niets kwijt. Het bericht 50PLUS-fracties keren zich tegen voorzitter verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u00  Eis: dertig maanden voor witwassen via dodeDEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan zes voorwaardelijk, geëist tegen een Eindhovenaar die 1,2 miljoen euro witwaste. Hij deed dat onder andere via de rekening van een overleden man. Daarnaast eist de officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch de verbeurdverklaring van twee panden die met het witgewassen geld zouden zijn betaald en het geld op diverse bankrekeningen. Het bericht Eis: dertig maanden voor witwassen via dode verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u45  Challenger Alphen van tenniskalenderALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Het TEAN International, het tennistoernooi van Alphen aan den Rijn, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft bevestigd dat het challengertoernooi de financiën voor de negentiende editie niet rond heeft gekregen. Het toernooi, vorig jaar gewonnen door de Est Jürgen Zopp, zou in de eerste week van september plaatsvinden op de banen van de Alphense Tennisclub. Het bericht Challenger Alphen van tenniskalender verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u45  Gewonden door brand inlichtingendienst AIVDZOETERMEER (ANP) - Bij de inlichtingendienst AIVD is dinsdagochtend brand uitgebroken. Daarbij heeft een persoon brandwonden opgelopen en heeft een persoon te veel rook ingeademd. Later is de brand geblust. Het bericht Gewonden door brand inlichtingendienst AIVD verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u45  Europese beurzen doen stap vooruitAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurzen in Europa stonden dinsdag tegen het einde van de ochtend eensgezind op winst. In Amsterdam werden kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers, al ebde het enthousiasme gedurende de sessie wel wat weg. Verder werd onder meer een tegenvallend cijfer over het beleggersvertrouwen in Duitsland verwerkt. Het bericht Europese beurzen doen stap vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u30  ‘Maritieme beveiligers vallen onder Defensie’DEN HAAG (ANP) - De inzet van particuliere beveiligers op koopvaardijschepen zou onder het ministerie van Defensie moeten vallen en niet onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het bericht ‘Maritieme beveiligers vallen onder Defensie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u30  Ook ombudsman onderzoekt inburgeringDEN HAAG (ANP) - Ook de Nationale ombudsman gaat onderzoek doen naar de problemen waar inburgeraars tegenaan lopen. Aanleiding zijn klachten over wachttijden bij inburgeringsexamens, gebrek aan inzage in examens en slechte informatieverstrekking. Ook hebben vreemdelingen moeite met het vinden van de juiste cursus. Het bericht Ook ombudsman onderzoekt inburgering verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u00  Advies Oostvaardersplassen komt op 25 aprilLELYSTAD (ANP) - Het advies over nieuw beleid voor het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen verschijnt op woensdag 25 april. Dat heeft de provincie Flevoland, de opdrachtgever van het onderzoek, dinsdag bekendgemaakt. Het bericht Advies Oostvaardersplassen komt op 25 april verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u45  Fiscus stuurt digibeten niet meer naar siteDEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst verwijst mensen die digitaal minder vaardig zijn niet langer naar een website voor het bestellen van een papieren formulier voor de aanvraag van de voorlopige aanslag. Voortaan worden ze naar de telefonische helpdesk verwezen. Het bericht Fiscus stuurt digibeten niet meer naar site verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u30  Ook compensatie bij spontane pilotenstakingLUXEMBURG (ANP) - Passagiers hebben ook recht op compensatie als hun vlucht wordt geannuleerd of vertraagd door een 'wilde staking’ van het cabinepersoneel. Als een luchtvaartmaatschappij onverwacht een reorganisatie aankondigt is zo'n staking geen 'buitengewone omstandigheid’ waardoor de plicht tot compensatie vervalt. Het bericht Ook compensatie bij spontane pilotenstaking verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u30  Kickbokser Verhoeven in juni tegen KroaatBIRMINGHAM (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven gaat weer de ring in. De 29-jarige Brabander neemt het op zaterdag 2 juni in de Engelse stad Birmingham op tegen de Kroaat Mladen Brestovac. Voor Verhoeven zal die partij dienen als voorbereiding op het weerzien met Badr Hari. De wereldkampioen wil in september op Nederlandse bodem weer vechten tegen de 33-jarige 'bad boy' uit Amsterdam. Het bericht Kickbokser Verhoeven in juni tegen Kroaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u30  ‘Meer aandacht nodig voor veiligheid op werk’DEN HAAG (ANP) - Werkgevers moeten aan de slag om te zorgen dat het aantal bedrijfsongevallen en beroepsziekten de komende jaren daalt. Vooral kleinere bedrijven moeten zich meer bewust zijn van de risico's die hun werknemers lopen, bijvoorbeeld doordat zij werken met gevaarlijke stoffen. Dat schrijft de Inspectie SZW in een rapport. Het bericht ‘Meer aandacht nodig voor veiligheid op werk’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u30  VEH waarschuwt voor aflossingsvrije hypotheekAMERSFOORT (ANP) - Een aanzienlijk deel van de huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek verwacht het geleende bedrag na dertig jaar niet terug te kunnen betalen. Dat stelt Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een enquête onder haar leden. Het bericht VEH waarschuwt voor aflossingsvrije hypotheek verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u15  Meer klachten over advocatenDEN HAAG (ANP) - Het aantal klachten over advocaten is vorig jaar gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal kwamen er 1020 klachten binnen, tegen 998 klachten in 2016. Van de klachten werden er 290 gegrond verklaard, evenveel als in 2016. Het bericht Meer klachten over advocaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u00  Lage suikerprijs remt moederbedrijf PrimarkLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Associated British Foods heeft de winst in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar zien afnemen. Dat was vooral te wijten aan de suikertak van het voedings- en winkelbedrijf, die te lijden had onder de lagere suikerprijzen in Europa en verlies leed. Bij alle andere onderdelen, waaronder kledingwinkel Primark, ging de winst wel omhoog. Het bericht Lage suikerprijs remt moederbedrijf Primark verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u00  Vermoord meisje Djamila blijkt ook misbruiktASSEN (ANP) - De verdachte van de moord op de twaalfjarige Djamila Marissen uit Hoogeveen zou het meisje voor haar dood ook seksueel hebben misbruikt. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte dat bekend tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Assen. Het bericht Vermoord meisje Djamila blijkt ook misbruikt verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u00  VVD royeert hacker die naaktbeelden stalDEN HAAG (ANP) - De Almeerse VVD'er die heeft bekend dat hij naaktbeelden stal uit de computers van bekende Nederlanders, wordt uit de partij gezet. De VVD spreekt van een ,,walgelijke'' affaire, waar zij ,,geen woorden voor'' heeft. Het bericht VVD royeert hacker die naaktbeelden stal verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u00  China zet deur voor buitenland verder openPEKING (ANP/BLOOMBERG) - China gaat stoppen met een reeks beperkingen voor buitenlandse bedrijven die willen investeren in de Chinese auto-industrie. Dat heeft de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming aangekondigd. Het bericht China zet deur voor buitenland verder open verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u45  Man vast in België voor aanslagplan NederlandBRUSSEL (ANP) - De Belgische justitie heeft een 22-jarige Serviër uit het Vlaamse Zonhoven laten opsluiten omdat hij in Nederland en mogelijk ook in België een terroristische aanslag zou plannen. Semir M. was in januari onder voorwaarden vervroegd vrijgekomen na een veroordeling wegens terrorisme, meldt de krant Het Laatste Nieuws. Het bericht Man vast in België voor aanslagplan Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u45  Van Winden mist Giro na valTEL AVIV (ANP) - Dennis van Winden zal niet meedoen aan de Ronde van Italië. De Nederlandse wielrenner behoorde tot de voorselectie van de ploeg Israel Cycling Academy, die met een wildcard aan de Giro mag deelnemen. Wielersite cyclingnews meldt dat Van Winden nog te veel last ondervindt aan de gevolgen van een val, vorige week in de Brabantse Pijl. Het bericht Van Winden mist Giro na val verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u30  Caldas haalt Hertzberger terug bij OranjeUTRECHT (ANP) - Hockeyer Jeroen Hertzberger keert na anderhalf jaar terug in de selectie van de Nederlandse hockeyers. Bondscoach Max Caldas heeft de 196-voudig international (89 doelpunten) bij de groep gehaald die zich gaat voorbereiden op de Champions Trophy van komende zomer in Breda. Het bericht Caldas haalt Hertzberger terug bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u30  Kraan valt om in Krimpen aan den IJsselKRIMPEN AAN DEN IJSSEL (ANP) - Op een scheepswerf aan de Schaardijk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagochtend een bouwkraan in het water gevallen. Daarbij zijn twee personen te water geraakt en met lichte verwondingen weer uit het water gehaald. Het bericht Kraan valt om in Krimpen aan den IJssel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u30  Klaas Otto verklaart in moordzaak BredaBREDA (ANP) - No Surrender-oprichter Klaas Otto heeft een verklaring afgelegd over de liquidatie van Peter van der Linde. Dat bleek dinsdag bij een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Breda. Van der Linde werd begin januari vorig jaar doodgeschoten bij een café in Breda. Het bericht Klaas Otto verklaart in moordzaak Breda verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u00  Verdachten liquidatie A’dam-Noord langer vastAMSTERDAM (ANP) - Twee verdachten in de liquidatiezaak in Amsterdam-Noord, die aan de broer van kroongetuige Nabil B. het leven kostte, blijven langer vast zitten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft beslist dat ze nog zeker negentig dagen langer in hun cel moeten blijven, maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend. Het bericht Verdachten liquidatie A’dam-Noord langer vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u00  Armeniërs: woord ‘kwestie’ moet van tafelDEN HAAG (ANP) - Als het kabinet blijft spreken over 'de kwestie van de Armeense genocide' en de historische gebeurtenissen niet aanduidt als 'de Armeense genocide', dan houdt zij ,,uitsluitend rekening met Turkije, het land dat de genocide ontkent en waar deze heeft plaatsgevonden, in plaats van rekening te houden met de gevoelens van de Armeniërs'. Het bericht Armeniërs: woord ‘kwestie’ moet van tafel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u00  Artis heeft er een girafje bijAMSTERDAM (ANP) - Artis heeft er een girafje bij. Het veulen kwam na een draagtijd van vijftien maanden ter wereld in de Amsterdamse dierentuin. De kudde bestaat nu uit negen netgiraffen. Het bericht Artis heeft er een girafje bij verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u45  Kijkshop-app KijkBijMij doet het weerOOSTERHOUT (ANP) - De vorig jaar door het inmiddels failliete Kijkshop geïntroduceerde app KijkBijMij werkt weer. Via de app kunnen artikelen worden gekocht, maar KijkBijMij overweegt ook nieuwe winkels te openen. Het bericht Kijkshop-app KijkBijMij doet het weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u45  TomTom klimt op hoger DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen met winsten na de verliesbeurt een dag eerder. De handel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van TomTom in de smaak bij beleggers. Het bericht TomTom klimt op hoger Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u15  Perry-moeder JD Sports heeft wind meeBURY (ANP) - Sportwinkelketen JD Sports heeft de winst in het afgelopen gebroken boekjaar flink opgevoerd. Het Britse moederbedrijf van onder meer Perry en Aktiesport opende meer winkels in onder meer Europa, Australië en Azië. Zowel de sportmode-tak als de outdoorwinkels deden het goed. Het bericht Perry-moeder JD Sports heeft wind mee verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u15  Menzis voelt druk op zorgkosten toenemenWAGENINGEN (ANP) - Menzis behaalde vorig jaar een positief resultaat, maar voelt de druk op de zorgkosten toenemen. Dat er vorig jaar geld overbleef, is volgens de verzekeraar vooral het gevolg van meevallende zorgkosten in de voorgaande periode. Het bericht Menzis voelt druk op zorgkosten toenemen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u00  Weer aanhouding in liquidatiezaak Martin KokUTRECHT (ANP) - De politie heeft een tweede man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht die dinsdagochtend is aangehouden in Den Bosch. Het bericht Weer aanhouding in liquidatiezaak Martin Kok verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u00  ‘Je recht halen is voor velen niet te betalen’DEN HAAG (ANP) - Steeds meer mensen zien af van een gang naar de rechter omdat ze het niet kunnen betalen. Daarom moeten de kosten om een rechtszaak te voeren, de griffierechten, drastisch omlaag. Daarvoor pleit Frits Bakker, de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak. Het bericht ‘Je recht halen is voor velen niet te betalen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 08u30  Japanse beurs eindigt vrijwel vlakTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag vrijwel vlak gesloten. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de tweedaagse topontmoeting tussen de Japanse premier Shinzo Abe en de Amerikaanse president Donald Trump. Daarnaast verwerkte de markt een reeks macro-economische cijfers, waaronder de Chinese economische groei. Het bericht Japanse beurs eindigt vrijwel vlak verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Politie onderzoekt woning in Well op explosief20/04 02u15 - Nieuws.nl: GENNEP (ANP) - De politie in Noord-Limburg en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen in een woning in Well onderzoek naar een mogelijk explosief. Eerder op de avond had de politie een 24-jarige man uit Well aangehouden, nadat op de Kleermakersgroes in Gennep in diens auto een mogelijk explosief was aangetroffen. Het bericht Politie onderzoekt woning in Well op explosief verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Man (19) neergeschoten in Vlaardingen20/04 02u15 - Nieuws.nl: VLAARDINGEN (ANP) - Een negentienjarige jongen is donderdagavond neergeschoten in Vlaardingen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar vier verdachten en spreekt met getuigen. Het bericht Man (19) neergeschoten in Vlaardingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Koning opent Koningsspelen20/04 05u30 - Nieuws.nl: TWELLO (ANP) - Koning Willem-Alexander opent vrijdag in het Gelderse dorp Twello de jaarlijkse Koningsspelen. Hij doet dat op de Brede School De Fliert. Het bericht Koning opent Koningsspelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Eerste reizigers testen Noord-Zuidlijn20/04 05u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De eerste reizigers testen vrijdagavond de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. De komende zes weken oefent vervoersbedrijf GVB met duizenden passagiers of de nieuwe metrolijn, die Amsterdam-Noord met de Zuidas verbindt, naar behoren werkt. Het betreft de generale repetitie voordat de metro op 22 juli echt rijdt. Het bericht Eerste reizigers testen Noord-Zuidlijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Hinder voor Nederlandse intercity’s Berlijn20/04 09u45 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - Vier van de zes intercity's die dagelijks rijden tussen Nederland en Berlijn, ondervinden vrijdag hinder van de afsluiting van het centraal station (Hauptbahnhof) in de Duitse hoofdstad. Het centrum wordt daar ontruimd in verband met het opruimen van een vliegtuigbom. De treinen rijden een andere route of kennen een ander eindstation, zo is te zien op de site van NS International. Het bericht Hinder voor Nederlandse intercity’s Berlijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Dode man gevonden in Limburg na achtervolging20/04 09u45 - Nieuws.nl: OSPEL (ANP) - De politie is in het Limburgse Ospel bezig met onderzoek nadat op straat een dode man was gevonden. Mogelijk is er een verband met een auto die verderop in een greppel staat. Afgelopen nacht was er een achtervolging vanuit Brabant en daar heeft die auto wellicht weer mee te maken. Het bericht Dode man gevonden in Limburg na achtervolging verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x ACM doet invallen bij uitbaters datingsites20/04 08u30 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft afgelopen week invallen gedaan bij een aantal bedrijven achter datingsites. De waakhond onderzoekt of er sprake is van misleiding van consumenten of dat andere regels worden overtreden. Om welke datingsites het gaat wil de ACM niet zeggen. Het bericht ACM doet invallen bij uitbaters datingsites verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x ‘Meeste ouderen hebben maar weinig zorg nodig’20/04 08u30 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - De meeste ouderen gebruiken weinig zorg; slechts een klein deel heeft juist veel zorg nodig. 20 procent van de ouderen gebruikt 80 procent van de zorguitgaven voor ouderen. Bijna de helft (48 procent) van de totale zorguitgaven gaat naar ouderen. Het bericht ‘Meeste ouderen hebben maar weinig zorg nodig’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Klein verlies voor Nikkei-index20/04 08u30 - Nieuws.nl: TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Japan is vrijdag na een schommelende sessie met een klein verlies gesloten. Net als in de Verenigde Staten stonden vooral de chipbedrijven onder druk na de tegenvallende vooruitzichten van chipgigant TSMC. Het Taiwanese bedrijf kampt met een zwakkere vraag naar smartphones. Het bericht Klein verlies voor Nikkei-index verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x Brouwer en Meeuwsen groepswinnaar in Xiamen20/04 08u45 - Nieuws.nl: XIAMEN (ANP) - Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben bij het Xiamen Open ook de tweede groepswedstrijd overtuigend gewonnen. De Nederlandse beachvolleyballers versloegen bij het toernooi dat deel uitmaakt van de World Tour de Canadezen Grant O'Gorman en Ben Saxton met 21-19 21-11. Brouwer en Meeuwsen, die in China hun titel verdedigen, zijn zeker van de poulewinst. Het bericht Brouwer en Meeuwsen groepswinnaar in Xiamen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
33003
Gelezen:
16090
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven