vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
19/10 07u15  Reclame voor cosmetische ingrepen aan banden DEN HAAG (ANP) - Reclame voor cosmetische ingrepen moet voortaan voldoen aan regels. Zo mogen advertenties niet misleidend zijn, geen garanties over het resultaat voorspiegelen, niet op minderjarigen zijn gericht en niet aanzetten tot het ondergaan van teveel behandelingen. Het bericht Reclame voor cosmetische ingrepen aan banden verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 07u15  Honkballer Bogaerts naar World Series HOUSTON (ANP) - Honkballer Xander Bogaerts heeft met Boston Red Sox de World Series bereikt. De Arubaan, uitkomend voor het Nederlands team, won met zijn ploeg de uitwedstrijd bij Houston Astros (4-1). Boston Red Sox nam zo een beslissende voorsprong (4-1) in de halve finale van de play-offs. Het bericht Honkballer Bogaerts naar World Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 07u15  Turnbondscoach sluit risico uit op WK DEN BOSCH/DOHA (ANP) - Met als doelstelling een plaats bij de beste twaalf landen zijn de Nederlandse turners donderdag naar Doha afgereisd waar over een kleine week de wereldkampioenschappen beginnen. Bondscoach Bram van Bokhoven beschikt over vijf meerkampers en een toestelspecialist, Epke Zonderland, die een dag later mocht afreizen. Het zestal - naast het Friese boegbeeld bestaande uit Casimir Schmidt, Frank Rijken, Bart Deurloo, Bram Louwije en Michel Bletterman - zal zich willen revancheren voor de tegenvaller bij de EK in Glasgow, waar de teamfinale (top acht) zelfs te hoog gegrepen bleek. Het bericht Turnbondscoach sluit risico uit op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hard PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''. Het bericht Chinese economie groeit minder hard verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 06u45  Consument minder positief in oktober DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15. Het bericht Consument minder positief in oktober verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 06u30  Ombudspersonen naar aardbevingsgebied APPINGEDAM (ANP) - De Kinderombudsvrouw en de Nationale ombudsman willen van kinderen en volwassenen die wonen in het aardbevingsgebied in Groningen weten waar ze tegenaan lopen tijdens de versterking van hun woningen. Het bericht Ombudspersonen naar aardbevingsgebied verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 06u30  Nalatenschap van Wolkers naar Leiden LEIDEN (ANP) - De artistieke nalatenschap van Jan Wolkers wordt voortaan in Leiden beheerd. Museum De Lakenhal en de Universitaire Bibliotheken Leiden hebben respectievelijk beeldende kunst en archieven verworven van Wolkers (1925-2007), wat ook diens wens en die van zijn echtgenote Karina was. Wolkers, geboren in Oegstgeest, groeide ook op in de omgeving van Leiden. Het bericht Nalatenschap van Wolkers naar Leiden verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 06u15  Bredase heeft als eerste een ‘X’ in paspoort BREDA (ANP) - Voor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers uit Breda heeft vanaf vrijdag een neutrale 'X' in haar paspoort. Die komt in plaats van de 'V' die tot nu toe haar geslacht aanduidt. Ze voelt zich namelijk als intersekse persoon man noch vrouw. Het bericht Bredase heeft als eerste een ‘X’ in paspoort verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 06u15  Veel Nederlandse kansen op Prix Europa AMSTERDAM (ANP) - Meerdere Nederlandse programmamakers kunnen vrijdag in de prijzen vallen bij de uitreiking van de Prix Europa in Berlijn. Tien tv-producties, zeven radioprogramma’s en vier onlineprojecten uit ons land zijn in de race voor de prestigieuze mediaprijzen. Het bericht Veel Nederlandse kansen op Prix Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 05u15  Roep om aparte commissie WTO om handelsoorlog WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen dat een aparte geschillencommissie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in het leven wordt geroepen. Die moet kijken naar de rechtmatigheid van de tegenmaatregelen van andere landen vanwege Amerikaanse importheffingen. Dat heeft een Amerikaanse functionaris aan persbureau Reuters laten weten. Het bericht Roep om aparte commissie WTO om handelsoorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 03u00  Hotel in Kamperland ontruimd vanwege brand KAMPERLAND (ANP) - In het Zeeuwse Kamperland woedt een brand in de sauna van hotel De Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Het pand is ontruimd en ruim 170 mensen staan buiten. Niemand is gewond geraakt. Het bericht Hotel in Kamperland ontruimd vanwege brand verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/10 02u30  Eén op acht stapt over van energieleverancier DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar stapte ruim 12 procent van de Nederlandse huishoudens over naar een andere energieleverancier. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Het bericht Eén op acht stapt over van energieleverancier verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
19/10 01u45  ‘Doe meer tegen mensenhandel’ STRAATSBURG (ANP) - Nederland moet meer doen tegen mensenhandel, zegt de Raad van Europa. Volgens de organisatie heeft Nederland in de afgelopen jaren al veel vooruitgang geboekt, maar zijn er nog dingen die beter moeten. Het bericht ‘Doe meer tegen mensenhandel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
18/10 23u45  Nog eens 3,5 miljoen voor 75e Bevrijdingsdag DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit om de 75e verjaardag van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil er zo voor zorgen dat ,,het verhaal over de bevrijding goed'' wordt verteld. Het bericht Nog eens 3,5 miljoen voor 75e Bevrijdingsdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 23u15  Recordomzet voor American Express NEW YORK (ANP) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het bericht Recordomzet voor American Express verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 23u00  Man overlijdt in woning, drie verdachten vastROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Linker Rottekade in Rotterdam heeft de politie na een melding van een steekpartij donderdagavond drie verdachten aangehouden. Agenten die op de melding afkwamen, troffen een man aan die niet meer bij kennis was. Pogingen om hem te reanimeren waren tevergeefs, hij overleed ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. Het bericht Man overlijdt in woning, drie verdachten vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 23u00  PayPal kijkt positiever vooruitSAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners. Het bericht PayPal kijkt positiever vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 22u45  Wall Street kleurt roodNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht. Het bericht Wall Street kleurt rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 22u15  14 jaar cel Curaçaose ‘apostel’ om misbruikWILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is de kerkleider Orlando B. donderdag in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Ook mag hij negentien jaar de functie van kerkleider niet uitoefenen. In eerste aanleg was de zelfverklaarde apostel veroordeeld tot negen jaar cel en een functieverbod van veertien jaar. Volgens de rechter is bewezen dat de 54-jarige B. meerdere vrouwen en ook minderjarigen gedurende een lange periode seksueel heeft misbruikt. Het bericht 14 jaar cel Curaçaose ‘apostel’ om misbruik verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract IrakBAGDAD (ANP) - Industriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar. Het bericht GE en Siemens azen op miljardencontract Irak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 21u15  Porsche weer op recordjachtFRANKFURT (ANP/RTR) - Automaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in een toelichting op de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar. Het bericht Porsche weer op recordjacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopenCLERMONT FERRAND (ANP/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij. Het bericht Michelin waarschuwt voor mindere verkopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 20u15  Meer onderzoek naar verspreiding legionellaDEN HAAG (ANP) - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) laat onderzoek doen naar de verspreiding van legionella door biologische waterzuiveringsinstallaties. Dat laat ze weten naar aanleiding van de verspreiding van de bacterie in Noord-Brabant. Het bericht Meer onderzoek naar verspreiding legionella verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 20u15  Stunt Piek en Seinen krijgt geen vervolgODENSE (ANP) - De badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben hun stunt van de openingsdag van het Deens Open geen vervolg kunnen geven. Het Nederlandse duo verloor in de tweede ronde van Ni Istarani en Rizki Pradipta. Dat Indonesische koppel was in twee games te sterk: 21-14 21-19. Het bericht Stunt Piek en Seinen krijgt geen vervolg verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 20u15  Zaanstad praat met actiegroepen over intochtZAANSTAD (ANP) - Bij de gemeente Zaanstad hebben zich tot nu toe tien actiegroepen voor en tegen Zwarte Piet gemeld. Ze willen demonstreren tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op 17 november in Zaanstad. De gemeente had zelf contact gezocht met groepen die mogelijk willen demonstreren. Een aantal meldde zich uit eigen beweging, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door het AD. Het bericht Zaanstad praat met actiegroepen over intocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 19u45  Apple-event eind oktober in BrooklynNEW YORK (ANP) - Techreus Apple houdt op 30 oktober in New York een event. Tijdens de bijeenkomst, de derde dit jaar, zal Apple naar verwachting de nieuwste tablets en MacBooks onthullen. Deze apparaten zijn voor het concern doorgaans iets minder belangrijk. Het meeste geld verdient Apple met de immens populaire iPhones en de Apple Watch. Het bericht Apple-event eind oktober in Brooklyn verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 19u30  Golfer Luiten bij rentree twee boven parSOTOGRANDE (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft bij zijn rentree na blessureleed op de door slecht weer gehinderde openingsdag van de Andalucia Valderrama Masters een eerste ronde van 73 gelopen, twee boven par. Daarmee staat de Bleiswijker voorlopig gedeeld 84e, waarbij aangetekend dat een groot aantal golfers nog niet alle achttien holes heeft afgewerkt. Het bericht Golfer Luiten bij rentree twee boven par verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 19u15  Hamilton: Ferrari is nog niet verslagenAUSTIN (ANP) - Lewis Hamilton kan zondag in zijn Mercedes voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 worden. De 33-jarige Brit liet in aanloop naar de race op het circuit van het Amerikaanse Austin nog maar eens weten dat het nog lang niet zo ver is. ,,Ik verwacht dat Ferrari de aanval inzet.'' Het bericht Hamilton: Ferrari is nog niet verslagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 18u30  Actievoerders mogen niet bij moskee betogenDEN HAAG (ANP) - Leden van de actiegroep Identitair Verzet mogen op 28 oktober niet in de buurt van de As-Soennah-moskee in Den Haag demonstreren. Met die maatregel wil burgemeester Pauline Krikke voorkomen dat de zaak uit de hand loopt. Het bericht Actievoerders mogen niet bij moskee betogen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 18u15  Rutte in Brussel: lever Saudiërs minder wapensBRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel andere lidstaten aangemoedigd minder wapens naar Saudi-Arabië te exporteren. De Tweede Kamer had hem opgeroepen daarop aan te dringen naar aanleiding van de verdwijning van de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi. Het bericht Rutte in Brussel: lever Saudiërs minder wapens verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 18u00  Air France-KLM wint op rood DamrakAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa was sprake van een negatief sentiment. Op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM een opvallende winnaar na bemoedigende berichten over cao-gesprekken met het personeel van Air France. Op Beursplein 5 werden verder onder meer cijfers van Unilever, Flow Traders en Sligro verwerkt. Het bericht Air France-KLM wint op rood Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 18u00  BSO’s mogen stints mogelijk maanden niet gebruikenUTRECHT (ANP) - De buitenschoolse opvang kan mogelijk nog maanden geen gebruik maken van de stint. Tijdens een kort geding van kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere bleek uit informatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat het onderzoek naar de veiligheid van de elektrische bolderkar zeker tot de jaarwisseling duurt. Het bericht BSO’s mogen stints mogelijk maanden niet gebruiken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 17u30  Pérez blijft bij Formule 1-team Force IndiaAUSTIN (ANP) - De Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Pérez rijdt ook volgend jaar voor Force India. Wie de andere coureur wordt, wil het team nog niet bevestigen. Algemeen wordt aangenomen dat het gaat om de Canadees Lance Stroll, wiens steenrijke vader Lawrence aan het hoofd staat van het consortium dat het in het Engelse Silverstone gevestigde team dit jaar in handen kreeg. Het bericht Pérez blijft bij Formule 1-team Force India verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 17u30  Overname HEMA was op nippertje rondAMSTERDAM (ANP) - De overname van HEMA door ondernemer Marcel Boekhoorn kwam pas op het allerlaatste moment rond. Volgens topman Tjeerd Jegen verklaart dat waarom er donderdagmorgen in de media nogal wat onduidelijkheid was over de deal. Het bericht Overname HEMA was op nippertje rond verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 17u15  Wereldkampioen Van Aert pakt eerste zegeARDOOIE (ANP) - Veldrijder Wout van Aert heeft zijn eerste zege van het seizoen op zak. De wereldkampioen uit België won de Kermiscross in Ardooie, een wedstrijd waarin zijn grote rivaal Mathieu van der Poel ontbrak. Van Aert was de afgelopen weken al zes keer als tweede gefinisht. Het bericht Wereldkampioen Van Aert pakt eerste zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 17u15  Veroordeling voor doden garagehouder in 1997AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 48-jarige Pieter K. veroordeeld tot een celstraf van negen jaar en negen maanden voor het doden van een garagehouder in Alkmaar in 1997. K. vertrok kort na de moord naar de Filipijnen en werd destijds bij verstek veroordeeld. In 2016 is hij alsnog naar Nederland overgebracht en tekende hij hoger beroep aan tegen het rechtbankvonnis. Het bericht Veroordeling voor doden garagehouder in 1997 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 17u00  Blok belde Riyad over ‘verschrikkelijke moord’DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft zijn Saudische collega zelf gebeld over ,,de verschrikkelijke moord op journalist'' Jamal Khashoggi, zoals hij de zaak onomwonden noemt. Blok zegde namens zijn collega Wopke Hoekstra van Financiën af voor een economische topconferentie in Saudi-Arabië. Daarop reageerde Bloks Saudische ambtgenoot ,,heel zakelijk'', zegt Blok. Het bericht Blok belde Riyad over ‘verschrikkelijke moord’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u45  BSO’s mogen stints nog maanden niet gebruikenUTRECHT (ANP) - De buitenschoolse opvang kan zeker nog maanden geen gebruik maken van de stint. Tijdens een kort geding van kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere bleek uit informatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat het onderzoek naar de veiligheid van de elektrische bolderkar zeker tot de jaarwisseling duurt. Het bericht BSO’s mogen stints nog maanden niet gebruiken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u45  Geld voor standbeeld Cruijff bijeenAMSTERDAM (ANP) - Ajaxsupporters hebben in drie maanden tijd de 75.000 euro bijeengebracht die nodig zijn voor een standbeeld van Johan Cruijff. Het beeld van de legendarische voetballer moet komen te staan bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het bericht Geld voor standbeeld Cruijff bijeen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u30  Volleybalsters op jacht naar beloningYOKOHAMA (ANP) - Nooit eerder bereikten de Nederlandse volleybalsters bij een WK de laatste zes. ,,We hebben hier al een historische prestatie neergezet'', zei Laura Dijkema donderdag bij Ziggo Sport, een dag voordat Oranje het in de halve finales opneemt tegen Servië (06.40 uur). Volgens de spelverdeelster mag het toernooi al als geslaagd worden beschouwd. ,,Maar nu hebben we de taak onszelf te belonen.'' Het bericht Volleybalsters op jacht naar beloning verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u30  Minister: nieuwe MER Lelystad niet nodigDEN HAAG (ANP) - Het is niet nodig om een nieuw milieueffectrapport (MER) te maken voor Lelystad Airport, nu gebleken is dat laag overvliegende toestellen meer herrie maken dan in de bestaande MER is gemeld. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) viel te verwachten dat er verschil zou zitten tussen berekende geluidshinder en gemeten geluidshinder. Het verschil is niet ongebruikelijk hoog, meldt ze aan de Tweede Kamer. Het bericht Minister: nieuwe MER Lelystad niet nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u15  Brussel vraagt Rome om ‘informatie’ begrotingBRUSSEL/ROME (ANP) - Europees Commissaris Pierre Moscovici (economische en financiële zaken) wil meer 'informatie' van de Italiaanse regering over haar ontwerpbegroting van 2019. De Fransman is in Rome met een brief waarin de commissie haar zorgen uit over de maandagnacht in Brussel ingeleverde cijfers. Het concept voorziet in een begrotingstekort van 2,4 procent terwijl met de vorige regering 0,8 procent was afgesproken. Het bericht Brussel vraagt Rome om ‘informatie’ begroting verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u00  Koning opent vernieuwd Anne Frank HuisAMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander opent op donderdag 22 november het vernieuwde Anne Frank Huis in Amsterdam. De koning doet dat samen met leden van het jongerenteam van de Anne Frank Stichting. Dat team zet zich in tegen vooroordelen en discriminatie. Het bericht Koning opent vernieuwd Anne Frank Huis verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u00  EU voert strijd tegen mensensmokkel opBRUSSEL (ANP) - De onlinecommunicatie in de netwerken van mensensmokkelaars moet beter worden gevolgd en zo mogelijk verstoord. De EU-leiders willen daar nog voor het einde van het jaar uitgebreide maatregelen voor klaar hebben, hebben ze op een EU-top in Brussel bepaald. Het bericht EU voert strijd tegen mensensmokkel op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 16u00  Lager begin voor Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met minnen aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers kauwden nog wat na op de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit valt op te maken dat de Fed-bestuurders verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht. Het bericht Lager begin voor Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 15u45  Boekhoorn deed eerder bod op HEMAAMSTERDAM (ANP) - Marcel Boekhoorn deed jaren geleden al eens een bod op HEMA. Dat werd destijds te laag gevonden, zo liet de ondernemer donderdag weten tijdens een persconferentie naar aanleiding van zijn aankoop van de onderneming. Het bericht Boekhoorn deed eerder bod op HEMA verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 15u45  R’dam versoepelt regels ouderen in bijstandROTTERDAM (ANP) - Rotterdam schrapt de sollicitatieplicht voor oudere werkzoekenden in de bijstand. Alleen als de oudere nog aan de slag wil, helpt de gemeente bij het vinden van werk. Dat schrijft PvdA-wethouder Richard Moti (werk & inkomen) aan de gemeenteraad. Het bericht R’dam versoepelt regels ouderen in bijstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 15u30  Delftse tijdreis naar Tachtigjarige OorlogDELFT (ANP) - Het is 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Dit historische feit gaat niet onopgemerkt aan Nederland voorbij. In het Rijksmuseum in Amsterdam is een grote tentoonstelling te zien over de oorlog, de NTR zendt een tv-serie over de periode uit en vrijdag opent in Museum Prinsenhof in Delft een tentoonstelling over de rol van Willem van Oranje in het conflict met Spanje. Het bericht Delftse tijdreis naar Tachtigjarige Oorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 15u15  Starbucks sluit kantoor in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Koffiegigant Starbucks sluit zijn supportcenter in Amsterdam. Bij het Europese regiokantoor werken nu nog 190 medewerkers, die zich bezighouden met marketing, logistiek en andere ondersteunende taken. Die verliezen bijna allemaal hun baan. De functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft. Het bericht Starbucks sluit kantoor in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 15u00  Bekele: mijn beste marathon moet nog komenAMSTERDAM (ANP) - Op de atletiekbaan was Kenenisa Bekele niet bij te houden. De Ethiopiër heerste jarenlang op de 5000 en 10.000 meter en hij bezit op beide afstanden nog altijd het wereldrecord. Op de marathon staat hij echter in de schaduw van de Keniaan Eliud Kipchoge, die in september in Berlijn het wereldrecord op de marathon verbeterde tot 2.01.39. Het bericht Bekele: mijn beste marathon moet nog komen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u45  Waanders burgemeester fusiegemeente WaadhoekeWAADHOEKE (ANP) - Marga Waanders, nu nog burgemeester van Dongeradeel, wordt burgemeester van de nieuwe Friese gemeente Waadhoeke. De benoeming gaat in op 30 oktober. Het bericht Waanders burgemeester fusiegemeente Waadhoeke verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u45  D66: zomertijd staat los van zomerDEN HAAG (ANP) - Bij de peiling in Nederland over de zomer- en wintertijd kunnen mensen op het verkeerde been worden gezet. D66-Kamerlid Kees Verhoeven zei dat donderdag tegen verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Het bericht D66: zomertijd staat los van zomer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u45  EU werkt aan sancties na cybercrimeBRUSSEL (ANP) - Tegen personen of organisaties die betrokken zijn bij cyberaanvallen moeten snel strafmaatregelen kunnen worden genomen. De EU-regeringsleiders gaven op hun top in Brussel opdracht zo’n sanctiesysteem uit te werken. Nederland, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen hadden hierop aangedrongen. Het bericht EU werkt aan sancties na cybercrime verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u15  ‘Meer aandacht voor vloerplaten nieuwbouw’GORINCHEM (ANP) - Bij nieuw te bouwen panden met vloerplaten zoals in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven, wordt sinds dat incident goed gelet op de constructie. Dat zegt een woordvoerder van brancheorganisatie VNconstructeurs. Hij reageert op een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de instorting. Het bericht ‘Meer aandacht voor vloerplaten nieuwbouw’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u15  Zaak tegen Ierland om Apple-geld ingetrokkenBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie trekt haar zaak bij het Europese Hof van Justitie tegen Ierland terug. Die ging over het nalaten van het innen van achterstallige belasting van techgigant Apple. Dat heeft het dagelijks bestuur van de EU besloten, omdat Apple het hele bedrag heeft betaald. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft uiteindelijk 14,3 miljard aan belasting plus rente betaald. Het bericht Zaak tegen Ierland om Apple-geld ingetrokken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u00  NK marathon tot en met 2022 in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - De marathon van Amsterdam is tot en met 2022 toneel van het Nederlands kampioenschap op de 42,195 kilometer. De organisatie heeft het contract met de Atletiekunie met vier jaar verlengd, zei wedstrijddirecteur Cees Pronk. ,,Ik ben voorstander van een consistente aanpak, dus niet ieder jaar een NK op een andere plek. Dat is ook goed voor de atleten, want die kunnen hun voorbereiding afstemmen op een vaste wedstrijd.’’ Het bericht NK marathon tot en met 2022 in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 14u00  Arts gestraft voor valse hoop en verwaarlozingEINDHOVEN (ANP) - Een arts die met een patiënt naar Italië ging voor een onbewezen therapie, is gestraft door het medisch tuchtcollege in Eindhoven. De dokter staat niet meer in het BIG-register, waarin je kunt zien of een zorgverlener zijn of haar beroep mag uitoefenen, en kan zich daar ook niet meer voor aanmelden. De arts heeft valse hoop gegeven en de patiënt ook zonder passende zorg laten zitten en onnodig laten lijden, vindt het college. Het bericht Arts gestraft voor valse hoop en verwaarlozing verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 13u45  Man 18 jaar cel in voor doden twee vrouwenROTTERDAM (ANP) - De Schiedammer Albert B. (59) moet achttien jaar de cel in wegens het doden van twee vrouwen in Rotterdam ruim een kwart eeuw geleden. De rechtbank in Rotterdam vindt overtuigend bewezen dat B. de misdrijven heeft gepleegd. Het bericht Man 18 jaar cel in voor doden twee vrouwen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 13u15  ‘Zomerhitte drukte melkproductie’UTRECHT (ANP) - Nederlandse veebedrijven hebben de afgelopen zomer minder melk geproduceerd. De daling is onder meer het gevolg van zogenoemde hittestress bij koeien. Als de dieren het te warm hebben, eten ze minder en geven ze ook minder melk. Het bericht ‘Zomerhitte drukte melkproductie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 13u00  Campagne tegen desinformatie bij verkiezingenDEN HAAG (ANP) - De regering wil burgers bewuster gaan maken van desinformatie en nepnieuws rond verkiezingen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) denkt aan een ,,bewustwordingscampagne'' in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en Europese verkiezingen volgend jaar. Het bericht Campagne tegen desinformatie bij verkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u45  ‘Bouwsector moet meer samenwerken’ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector moet meer samenwerken op het gebied van veiligheid. De aanpak richt zich nu te veel op projectniveau. Dat zegt Bouwend Nederland in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het bericht ‘Bouwsector moet meer samenwerken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u45  Vaker naar huisarts voor psychisch probleemUTRECHT (ANP) - Het percentage volwassenen dat contact heeft (gehad) met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel. Het bericht Vaker naar huisarts voor psychisch probleem verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u15  Ook cabinepersoneel daagt RyanairEINDHOVEN (ANP) - Ook het cabinepersoneel van Ryanair spant een kort geding aan tegen de Ierse luchtvaartmaatschappij vanwege de sluiting van de basis op Eindhoven Airport. Projectleider Leen van der List van vakbond FNV Luchtvaart heeft dat donderdag aangekondigd. Het bericht Ook cabinepersoneel daagt Ryanair verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u15  Vakbonden blij met komst Boekhoorn bij HEMAAMSTERDAM (ANP) - De vakbonden zijn blij dat er na jaren van onduidelijkheid eindelijk een koper is gevonden voor HEMA. Dat laten bestuurders van FNV en CNV weten in een eerste reactie op het nieuws dat zakenman Marcel Boekhoorn de Nederlandse winkelketen overneemt. Het bericht Vakbonden blij met komst Boekhoorn bij HEMA verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u15  Zorgen in Tweede Kamer om veiligheid bouwDEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer is bezorgd gereageerd op een kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de veiligheid in de bouw. Regeringspartij D66 wil bouwbedrijven in een hoorzitting ter verantwoording roepen. Oppositiepartij SP wil dat de sector onder verscherpt toezicht wordt geplaatst. Het bericht Zorgen in Tweede Kamer om veiligheid bouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u15  Wijding Smeets tot bisschop is op 8 decemberROERMOND (ANP) - De wijding van Harrie Smeets tot bisschop is op zaterdag 8 december in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Dat is de feestdag van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, de patrones van het bisdom Roermond. Het bericht Wijding Smeets tot bisschop is op 8 december verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u00  Beurzen licht hoger op drukke cijferdagAMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen van grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP. Op Beursplein 5 openden onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro de boeken. Het bericht Beurzen licht hoger op drukke cijferdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u00  Van der Weijden in vakjury SportgalaARNHEM (ANP) - Maarten van der Weijden maakt deel uit van de vakjury die bepaalt welke Nederlandse sporters in aanmerking komen voor de prijzen op het jaarlijkse Sportgala in december. Naast de voormalig openwaterzwemmer treedt ook oud-schaatser Ralf van der Rijst toe tot de jury. Van der Weijden en Van der Rijst nemen de plaatsen in van de onlangs bij sportkoepel NOC*NSF vertrokken Charles van Commenée en Pieter van den Hoogenband. Van den Hoogenband mag niet langer deel uitmaken van de jury omdat zijn termijn erop zit. Het bericht Van der Weijden in vakjury Sportgala verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 12u00  Zorgverleenster besteelt hoogbejaarde vrouwSPIJKENISSE (ANP) - Een 45-jarige vrouw uit Hellevoetsluis is aangehouden voor oplichting van een 94-jarige terminaal zieke vrouw uit Spijkenisse. In een maand tijd wist de verdachte 18.000 euro buit te maken. Ook zou zij sieraden hebben gestolen, aldus de politie. Het bericht Zorgverleenster besteelt hoogbejaarde vrouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u45  Ecuadoriaan Narváez naar Team SkyLONDEN (ANP) - Team Sky heeft de wielerselectie voor komend jaar aangevuld met Jhonatan Narváez. De 21-jarige Ecuadoriaanse renner komt over van Quick-Step. Narváez eindigde dit jaar in de Ronde van Wallonië als vijfde en hij finishte in de Drôme Classic als tweede. Het bericht Ecuadoriaan Narváez naar Team Sky verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u45  Investeringsfonds IKEA steekt geld in H&MSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Een investeringsfonds met links naar de Zweedse keten van woonwarenhuizen IKEA heeft een belang genomen in het Zweedse kledingconcern H&M. Interogo kocht voor omgerekend 165 miljoen euro een belang van 0,6 procent. Het bericht Investeringsfonds IKEA steekt geld in H&M verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u30  Halina Reijn opent De Nederlandse ActeursschoolNaar school gaan op zondag was nog nooit zo leuk.Op zondag 14 oktober was de Het bericht Halina Reijn opent De Nederlandse Acteursschool verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u30  BAM: we blijven oog houden voor veiligheidBUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft waardering voor het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over wat er vorig jaar misging bij de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. ,,We waarderen de zorgvuldigheid en diepgang van het onderzoek'', aldus een woordvoerder van BAM. Het bericht BAM: we blijven oog houden voor veiligheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  Raymaekers haakt af voor marathon AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - In navolging van Abdi Nageeye heeft ook Koen Raymaekers zich moeten afmelden voor de marathon van Amsterdam. De 38-jarige atleet kampt met fysieke klachten. ,,Wel met het vliegtuig naar A'dam, maar helaas heb ik me af moeten melden voor de marathon'', schrijft Raymaekers, die al jaren in Kenia woont en traint, op Twitter. ,,Wanneer het nog niet lekker draait, ga je soms forceren en dan krijg je last van pijntjes. Helaas heb ik een pijntje opgelopen dat niet op tijd hersteld is om zondag fit aan de start te staan.'' Het bericht Raymaekers haakt af voor marathon Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  Air France-KLM vergroot wintercapaciteitPARIJS (ANP) - Air France-KLM vergroot de capaciteit in het komende winterseizoen met 2,5 procent ten opzichte van de winter vorig jaar. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie donderdag bekend. Het bericht Air France-KLM vergroot wintercapaciteit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  ‘No-dealbrexit kost Nederland miljarden’DEN BOSCH (ANP) - Nederland hoort bij de grootste exportverliezers bij een 'no-dealbrexit'. Als het vertrek van de Britten uit de Europese Unie komende maanden uitdraait op een harde brexit, kost dat ons land alleen al volgend jaar 4 miljard euro aan export. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes. Het bericht ‘No-dealbrexit kost Nederland miljarden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  Rutte brengt begrotingszorgen over aan ConteBRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel de zorgen van Nederland over de Italiaanse begrotingsplannen overgebracht aan de premier van Italië. Het was een ,,goede’’ ontmoeting met Giuseppe Conte, aldus Rutte op Twitter. Het bericht Rutte brengt begrotingszorgen over aan Conte verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  ‘Onderzoek naar bron zoem- en bromtonen ‘UTRECHT (ANP) - Van de Nederlanders vanaf achttien jaar heeft vermoedelijk zo'n 2 procent ernstige last van zogenoemd laagfrequent geluid en of een hinderlijke bromtoon, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Het bericht ‘Onderzoek naar bron zoem- en bromtonen ‘ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  Skiseizoen ondanks warmte van startSÖLDEN (ANP/DPA) - De alpineskiërs kunnen volgende week beginnen aan het wereldbekerseizoen. Hoewel het de voorbije weken warm en zonnig was, hebben de organisatoren donderdag aangegeven dat de omstandigheden in Sölden in Oostenrijk dusdanig zijn dat skiën mogelijk is. Het bericht Skiseizoen ondanks warmte van start verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u15  Ryanair: sluiting Eindhoven geen vergeldingDEN BOSCH (ANP) - De sluiting van de basis van Ryanair op Eindhoven Airport is geen vergelding voor de stakingen van de Nederlandse piloten. De resultaten van Ryanair op Eindhoven Airport stonden al langer onder druk, onder andere vanwege de beperkte openingstijden en groeimogelijkheden en hogere kosten. Ryanair heeft dat donderdagochtend betoogd in een kort geding dat piloten hebben aangespannen tegen het besluit van de Ierse prijsvechter om vier vliegtuigen weg te halen uit Eindhoven. Het bericht Ryanair: sluiting Eindhoven geen vergelding verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 11u00  Minister Hoekstra zegt bezoek Saudi-Arabië afDEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaat definitief niet naar een investeerdersconferentie volgende week in de Saudische hoofdstad Riyad. Dat melden ingewijden. Aanleiding om het bezoek af te zeggen, is de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi na diens bezoek aan het Saudische consulaat in Istanbul (Turkije). Het bericht Minister Hoekstra zegt bezoek Saudi-Arabië af verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 10u45  AFM legt boete op aan accountantskantoor EYAMSTERDAM (ANP) - Accountantskantoor EY heeft een boete van 165.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de toezichthouder heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden. Het bericht AFM legt boete op aan accountantskantoor EY verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 10u45  Eindhoven Airport: OVV-rapport wake-up callEINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport zal als opdrachtgever van volgende bouwprojecten zijn ,,bijdrage leveren aan de noodzakelijke verbetering om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen'. Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de ingestorte parkeergarage bewijst volgens de directie van de luchthaven ,,dat een goed contract nog geen garantie is voor een veilige uitvoering''. Het bericht Eindhoven Airport: OVV-rapport wake-up call verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 10u15  ‘Bouw leert te weinig van gemaakte fouten’DEN HAAG (ANP) - De bouwwereld leert onvoldoende van gemaakte fouten en neemt niet de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van bouwwerken. Dat constateert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een rapport over het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het bericht ‘Bouw leert te weinig van gemaakte fouten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 10u00  Zakenman Marcel Boekhoorn koopt HEMAAMSTERDAM (ANP) - Zakenman Marcel Boekhoorn neemt HEMA over. Zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments koopt de warenhuisketen van Lion Capital, dat al langer op zoek was naar een koper. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Het bericht Zakenman Marcel Boekhoorn koopt HEMA verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 09u45  The Lion King stopt er volgend jaar meeAMSTERDAM - In juli 2019 is The Lion King voor het laatst te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Stage Entertainment maakte donderdag bekend dat de musical er definitief mee stopt in Nederland. Het bericht The Lion King stopt er volgend jaar mee verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 09u30  Bertens vervangt Halep op WTA FinalsSINGAPORE (ANP) - Tennisster Kiki Bertens kan toch meedoen aan de WTA Finals. De 26-jarige Westlandse vervangt Simona Halep, die zich vanwege aanhoudende rugklachten heeft afgemeld. De nummer 1 van de wereld besloot donderdag in overleg met haar begeleidingsteam om het lucratieve toernooi voor de beste acht tennissters van het jaar over te slaan. Het bericht Bertens vervangt Halep op WTA Finals verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 09u30  Financiering aanleg Blankenburgtunnel is rondROTTERDAM (ANP) - De financiering voor de aanleg van de Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam is rond. Met de aanleg van de nieuwe verkeersader is een totaalbedrag van circa 1 miljard euro gemoeid. Het bericht Financiering aanleg Blankenburgtunnel is rond verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 09u30  Unilever zakt op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag iets lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen gemengd aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro. Het bericht Unilever zakt op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 09u00  Jakobsen bezorgt Quick-Step recordzegeNANNING (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Guangxi. De 22-jarige Gelderlander van Quick-Step was in Nanning de sterkste in de massasprint na een rit over 125 kilometer, die werd afgewerkt in de stromende regen. Dylan Groenewegen, de leider in het klassement na winst van de openingsrit, kwam als vierde over de streep. Het bericht Jakobsen bezorgt Quick-Step recordzege verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u45  Nestlé voert omzet op dankzij koffie en crèmeVEVEY (ANP) - Levensmiddelenconcern Nestlé heeft de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar zien groeien. De afdeling waar onder meer Nespresso en huidproducten onder vallen was goed voor het leeuwendeel van de omzetstijging. Het bedrijf ziet verder de zaken in Noord-Amerika weer wat beter gaan. Ook neemt de verkoop van babyvoeding in alle markten toe. Het bericht Nestlé voert omzet op dankzij koffie en crème verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u45  Unilever heeft last van wisselkoersenROTTERDAM (ANP) - Unilever heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder. De voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus groeide in al zijn divisies, maar had wel last van negatieve wisselkoerseffecten. Het bericht Unilever heeft last van wisselkoersen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u30  ‘Air France dicht bij akkoord met bonden’PARIJS (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Air France en Franse vakbonden zijn dicht bij een akkoord over een nieuwe cao. De directie legt mogelijk vrijdag een cao-bod op tafel waar een meerderheid van de bondsbestuurders zich in kan vinden, schrijft de Franse krant La Tribune donderdag op basis van ingewijden. Het bericht ‘Air France dicht bij akkoord met bonden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u30  Bogaerts en Jansen lonken naar World SeriesHOUSTON (ANP) - De kans wordt steeds groter dat binnenkort twee honkballers van Oranje tegenover elkaar staan in de World Series. Xander Bogaerts won in de play-offs van de Major League met Boston Red Sox het vierde duel met Houston Astros met 8-6, waardoor de ploeg uit Boston in de best-of-sevenserie een voorsprong nam van 3-1. Kenley Jansen stelde de winst veilig voor Los Angeles Dodgers in het vijfde duel met Milwaukee Brewers (5-2), waardoor zijn ploeg weer met 3-2 voor staat in de serie. Het bericht Bogaerts en Jansen lonken naar World Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u30  Rente en export drukken NikkeiTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na het herstel in de afgelopen twee handelsdagen. De stemming werd gedrukt door de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente verder gaat verhogen. Ook een onverwachte daling van de Japanse export zorgde voor koersdruk. Het bericht Rente en export drukken Nikkei verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u15  ‘Weinig zicht op slachtoffers mensenhandel’DEN HAAG (ANP) - Er is nog te weinig zicht op slachtoffers van mensenhandel. Hierdoor kunnen ze niet de juiste bescherming krijgen, blijkt uit de Slachtoffermonitor mensenhandel die donderdag is gepubliceerd. Het bericht ‘Weinig zicht op slachtoffers mensenhandel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u15  Sligro waarschuwt voor personeelstekortVEGHEL (ANP) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten. Het bericht Sligro waarschuwt voor personeelstekort verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u00  VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuanWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben geen bewijs gevonden voor vals spel door China met de koers van de yuan, schrijft het ministerie van Financiën in een nieuw rapport. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het Aziatische land eerder nog van manipulatie van de valuta, waarbij de waarde kunstmatig laag wordt gehouden om de export te stimuleren. Het bericht VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u00  Tele2 krikt verwachtingen opSTOCKHOLM (ANP) - Tele2 is positiever over de te verwachten resultaten voor dit jaar. Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf zegt dat de negatieve effecten op de resultaten van de nieuwe Europese roamingregels voorbij zijn, en dat de markten waarin het bedrijf actief is zich sterk ontwikkelen. Het bericht Tele2 krikt verwachtingen op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 08u00  Zonder James beginnen Cavaliers met verliesTORONTO (ANP) - Zonder hun vertrokken superster LeBron James hebben de basketballers van Cleveland Cavaliers hun openingswedstrijd in het nieuwe NBA-seizoen verloren. De ploeg uit Ohio ging op Canadese bodem onderuit tegen Toronto Raptors: 116-104. Met James in hun midden bereikten de Cavaliers de afgelopen vier seizoenen steeds de NBA-finale. In 2016 pakten ze de titel, de andere jaren moesten ze buigen voor Golden State Warriors. Het bericht Zonder James beginnen Cavaliers met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 07u45  ‘Beloning stimulans bij stoppen met roken’MAASTRICHT (ANP) - Een financiële beloning van de baas is een belangrijke stimulans voor werknemers om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven. Het bericht ‘Beloning stimulans bij stoppen met roken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 07u30  ‘Ryanair schoffeert passagiers en personeel’ROTTERDAM (ANP) - Het kabinet moet Ryanair keihard aanpakken. Dat schrijven Agnes Jongerius en Leen van der List donderdag in het AD. Volgens de Europarlementariër van de PvdA en de projectleider bij FNV Luchtvaart schoffeert de luchtvaartmaatschappij de gedupeerde passagiers die geen schadevergoeding krijgen voor de recente staking en de eigen medewerkers. Het bericht ‘Ryanair schoffeert passagiers en personeel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 07u15  ‘Anonieme’ actie tegen illegale dierenhandelDEN HAAG (ANP) - Nederlandse opsporingsautoriteiten beginnen donderdag samen met M. (Meld Misdaad Anoniem) een campagne tegen de illegale internationale dierenhandel. Doel is om mensen die binnen de dierenhandel werken hun kennis of vermoedens van illegale praktijken anoniem te laten melden. Het bericht ‘Anonieme’ actie tegen illegale dierenhandel verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 07u15  Werkloosheid omlaag naar 3,7 procentDEN HAAG (ANP) - De werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Werkloosheid omlaag naar 3,7 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 06u30  Actie voor sanitair en veilig drinkwaterDEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis wil meer voorzorgsmaatregelen tegen ebola en andere ziektes in met name Oeganda. ,,Door de slechte water- en hygiënevoorzieningen in vluchtelingenkampen verspreiden ziektes als diarree en tyfus zich snel', merkt de hulporganisatie. Het bericht Actie voor sanitair en veilig drinkwater verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 06u00  ‘Groep spammers achter grote hack Facebook’NEW YORK (ANP) - De grote hack bij Facebook is geen gecoördineerde aanval van een staat, maar het werk van spammers die het techbedrijf al langer in de gaten hield. Dat is volgens de Wall Street Journal de voorlopige conclusie die Facebook heeft getrokken in het onderzoek naar het datalek. Het bericht ‘Groep spammers achter grote hack Facebook’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 05u15  Uitspraak in zaak moorden in jaren negentigROTTERDAM (ANP) - Is Albert B. verantwoordelijk voor het doden en verkrachten van twee vrouwen in Rotterdam ruim een kwart eeuw geleden? De officier van justitie vindt van wel, zij eiste een gevangenisstraf van twintig jaar tegen hem. De Rotterdamse rechtbank doet donderdag uitspraak. Het bericht Uitspraak in zaak moorden in jaren negentig verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 05u15  Kinderdagverblijf wil weer met stint rijdenUTRECHT (ANP) - Kinderdagverblijf Het Kinderstraatje wil afdwingen dat de stint weer op de openbare weg mag rijden. De kinderopvangorganisatie uit Almere heeft daartoe een kort geding aangespannen tegen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), dat donderdag dient bij de rechter in Utrecht. Het bericht Kinderdagverblijf wil weer met stint rijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 02u15  eBay klaagt Amazon aan voor werven verkopersSAN JOSE (ANP) - Veilingsite eBay heeft in de Amerikaanse staat Californië zijn grote concurrent Amazon aangeklaagd. Het handelsplatform stapt naar de rechter omdat het bedrijf vindt dat Amazon op illegale wijze verkopers probeerde te werven, zo meldt de BBC. Het bericht eBay klaagt Amazon aan voor werven verkopers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 02u15  Rutte: brexitakkoord mag niet schadelijk zijnBRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte blijft ,,gematigd optimistisch’’ dat de EU en het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk toch een akkoord kunnen bereiken over de scheidingsakte. Maar een akkoord mag niet leiden tot schade voor de burgers, de boeren en de bedrijven die wel in de EU blijven, aldus de minister-president na afloop van een 'brexittop’ in Brussel die hij ,,nuttig'' noemde. Het bericht Rutte: brexitakkoord mag niet schadelijk zijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 02u15  Fondsen wachten op doorbraak pensioenoverlegAMSTERDAM (ANP) - De grote Nederlandse pensioenfondsen dringen erop aan dat er snel een pensioenakkoord komt. Vanwege hun penibele financiële positie kunnen ze de pensioenen maar niet verhogen, en is de kans op kortingen zelfs nog niet helemaal uit de lucht. ,,Ik kan dat niet meer uitleggen aan onze deelnemers'', zegt voorzitter Corien Wortmann-Kool van ambtenarenfonds ABP. Het bericht Fondsen wachten op doorbraak pensioenoverleg verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 02u15  Recordaantal immigranten en emigrantenDEN HAAG (ANP) - De stromen immigranten en emigranten zijn in ruim 150 jaar niet zo groot geweest. Vorig jaar vestigden zich 235.000 immigranten in Nederland en vertrokken 154.000 mensen naar het buitenland. Sinds 1865 worden in ons land migratiestatistieken bijgehouden. Het bericht Recordaantal immigranten en emigranten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/10 02u15  Topcontract voor profbokser AlvarezNEW YORK (ANP) - De Mexicaanse profbokser Saul 'Canelo' Alvarez heeft een topcontract ondertekend bij streamingdienst DAZN. De 28-jarige wereldkampioen van de WBA en WBC in het middengewicht tekende voor vijf jaar. In die periode staan elf gevechten gepland. De deal heeft een totale waarde van circa 315 miljoen euro. ,,Ik voel me vereerd. Dit is een historisch contract'', liet Alvarez weten. Het bericht Topcontract voor profbokser Alvarez verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 23u00  Mayweather ‘nodigt’ Noermagomedov uitNEW YORK (ANP) - Profbokser Floyd Mayweather ziet een lucratieve confrontatie met de Russische kooivechter Chabib Noermagomedov best zitten ,,Kom mijn wereld in, maak een duel mogelijk'', liet de 41-jarige Amerikaan weten. De voormalige wereldkampioen, ongeslagen in vijftig profduels, reageerde op enkele uitlatingen van Noermagomedov. ,,Let's go Floyd, we moeten vechten'', sprak de dertigjarige Rus onlangs. ,,Twee mannen die nog nooit hebben verloren. Waarom niet?'' Het bericht Mayweather ‘nodigt’ Noermagomedov uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 23u00  Koolmees schuift aan bij pensioenoverlegDEN HAAG (ANP) - Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) gaat donderdag praten met de onderhandelaars van werkgevers en werknemers over het nieuwe pensioenstelsel. Ingewijden bevestigen berichtgeving van NRC Handelsblad. Het bericht Koolmees schuift aan bij pensioenoverleg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 23u00  Wall Street omlaag na Fed-notulenNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Het bericht Wall Street omlaag na Fed-notulen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 21u45  Máxima opent congres jonge wereldverbeteraarsDEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima heeft woensdagavond in de tuin van het Vredespaleis in Den Haag het jongerencongres One Young World geopend. Ongeveer 1800 jongeren uit meer dan 190 landen zijn tot en met zaterdag in de hofstad bijeen om over manieren te praten om de grote problemen in de wereld aan te pakken. Het bericht Máxima opent congres jonge wereldverbeteraars verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 21u15  Schaatsteam Van Velde heeft hoofdsponsorRIJSSEN (ANP) - Schaatscoach Gerard van Velde heeft vlak voor het begin van het nieuwe seizoen een geldschieter gevonden voor zijn sprintploeg. De Twentse investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft zich tot en met de Winterspelen van Peking in 2022 als exclusieve hoofdsponsor en naamgever verbonden aan zijn succesvolle team. Daardoor zijn de schaatsers Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs verzekerd van een sportief en financieel gezonde toekomst. Het bericht Schaatsteam Van Velde heeft hoofdsponsor verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 20u15  Eva Jinek wint Sonja Barend AwardHILVERSUM (ANP) - Eva Jinek heeft dit jaar de Sonja Barend Award gewonnen. Zij kreeg de vakprijs voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan, die probeerde uit te leggen hoe zijn partij DENK een nepcampagne testte met affiches met pittige uitspraken die van de PVV leken te komen. Het bericht Eva Jinek wint Sonja Barend Award verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 20u15  Piqué benadrukt teamgeest DaviscupMADRID (ANP) - De Daviscup is niet het podium voor individuele tennissers, het gaat om de teamprestatie. Met die woorden pareerde Gerard Piqué de kritiek op het nieuwe format van de oeroude landencompetitie. Mondiale toptennissers als Roger Federer, Novak Djokovic en Alexander Zverev hebben te kennen gegeven dat zijn volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet meedoen in de finaleweek, van 18 tot en met 24 november in Madrid. Het bericht Piqué benadrukt teamgeest Daviscup verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 20u00  5000 extra plekken nodig in asielopvangDEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zoekt op korte termijn 5000 nieuwe plekken voor asielzoekers. Een COA-woordvoerder laat weten dat de extra capaciteit vooral nodig is omdat bestaande plaatsen langer bezet blijven dan was verwacht. Het bericht 5000 extra plekken nodig in asielopvang verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 19u30  ‘Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur’MENLO PARK (ANP) - De dubbelrol van Mark Zuckerberg bij Facebook ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider. Het bericht ‘Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 19u30  Nieuwe cao voor vrachtafhandelaar SchipholSCHIPHOL (ANP) - Medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol krijgen een loonsverhoging. Na een moeizaam cao-traject hebben de leden van vakbond FNV ingestemd met een nieuwe cao voor de 350 werknemers van het bedrijf, waar eerder dit jaar nog werd gestaakt. Het bericht Nieuwe cao voor vrachtafhandelaar Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 19u30  Márquez wil Honda blij maken in JapanTOKIO (ANP) - Wegracer Marc Márquez kan zondag in Japan voortijdig de wereldtitel in de MotoGP grijpen. De Spanjaard staat vier races voor het einde zo ver voor op de concurrentie, dat hij het in de race op het circuit van Motegi al kan afmaken. Eindigen vóór de Italiaan Andrea Dovizioso volstaat. Het bericht Márquez wil Honda blij maken in Japan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 19u00  Rutte wil May compliment gevenBRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte wil de Britse premier Theresa May complimenteren met hoe ver de onderhandelaars over de brexit zijn gekomen. Volgens hem verwacht niemand dat de EU en het Verenigd Koninkrijk er woensdagavond ,,helemaal uit zullen komen'' vanwege de impasse rond de Ierse grens. ,,Maar het goede nieuws is dat EU-onderhandelaar Michel Barnier samen met de Britten veel problemen heeft weten weg te tikken''. Het bericht Rutte wil May compliment geven verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 18u45  Benders en Metropole Orkest trappen ADE afAMSTERDAM (ANP) - De 23e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) is woensdagavond in de Melkweg officieel van start gegaan met een optreden van het Metropole Orkest samen met Colin Benders. Het bericht Benders en Metropole Orkest trappen ADE af verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 18u45  Tata Steel past productie aan wegens overlastIJMUIDEN (ANP) - Tata Steel gaat voorlopig de productie van ruw ijzer verminderen. Het concern doet dat om een eind te maken aan de grafietneerslag in Wijk aan Zee. Dat heeft een woordvoerder van het hoogovenbedrijf bevestigd na berichtgeving hierover door NH Nieuws. Het bericht Tata Steel past productie aan wegens overlast verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 18u15  ‘Politie was geïnfiltreerd in terreurcel’AMSTERDAM (ANP) - De politie was geïnfiltreerd in de groep die volgens het Openbaar Ministerie een grote aanslag in Nederland wilde voorbereiden. Dat melden RTL Nieuws en NRC op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek. Volgens NRC deed de politieman zich voor als 'aanslagplanner' van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). RTL meldt dat de politie zelfs wapens leverde. Het bericht ‘Politie was geïnfiltreerd in terreurcel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 18u00  ASML en Akzo trekken beurs in het groenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. Andere Europese beurzen gingen wel omlaag. Het bericht ASML en Akzo trekken beurs in het groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 17u30  ‘Nederland houdt vast aan Zwarte Piet’HEERHUGOWAARD (ANP) - Bij vrijwel alle sinterklaasintochten in Nederland zijn de plaatsen en comités trouw aan Zwarte Piet. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Sint en Pietengilde, de stichting die eerder met succes pleitte voor het plaatsen van het sinterklaasfeest op de Nationale Lijst Immaterieel Erfgoed. Het bericht ‘Nederland houdt vast aan Zwarte Piet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 17u30  OM gebruikte 15 keer dwangmiddel tegen persDEN HAAG (ANP) - De afgelopen drie jaar heeft justitie vijftien keer een dwangmiddel ingezet tegen een journalist. Journalisten zijn onder meer afgeluisterd, verhoord of aangehouden of moesten foto's en videomateriaal afstaan, blijkt uit gegevens die op verzoek van de krant NRC zijn vrijgegeven. Het bericht OM gebruikte 15 keer dwangmiddel tegen pers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 17u00  Bertens grijpt naast ticket voor WTA FinalsMOSKOU (ANP) - Kiki Bertens heeft naast het achtste en laatste ticket voor de WTA Finals gegrepen. De Wateringse werd de tweede ronde van het tennistoernooi van Moskou uitgeschakeld en kan haar concurrente voor het ticket, de Tsjechische Karolina Pliskova, niet meer inhalen. Het bericht Bertens grijpt naast ticket voor WTA Finals verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 17u00  Hamilton in zetel voor vijfde wereldtitelAUSTIN (ANP) - Alle seinen staan voor Lewis Hamilton op groen om zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. Het Circuit of the Americas in Texas ligt de coureur van Mercedes zeer goed, want hij won de afgelopen vier edities. Bovenal verkeert de 33-jarige Brit in de vorm van zijn leven; hij won zes van de laatste zeven races. Het bericht Hamilton in zetel voor vijfde wereldtitel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 17u00  ‘Trump wil uit postverdrag met China stappen’WASHINGTON (ANP) - Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden. Het bericht ‘Trump wil uit postverdrag met China stappen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 17u00  Festivals strijden samen tegen wegwerpplasticAMSTERDAM (ANP) - Op het Amsterdam Dance Event (ADE) is woensdag de campagne Plastic Promise gelanceerd, om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren. Het bericht Festivals strijden samen tegen wegwerpplastic verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 16u45  Arrestaties in maffiamoorden ItaliëDEN HAAG (ANP) - De politie in Italië hoopt met de arrestatie van twee mannen een viervoudige moord te hebben opgelost. Een man die in oktober 2017 in Amsterdam werd vermoord gold destijds ook als verdachte van de moorden. Dit heeft de internationale justititieorganisatie Eurojust gemeld. Het bericht Arrestaties in maffiamoorden Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 16u15  Wall Street buigt zich over IBM en NetflixNEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht. Het bericht Wall Street buigt zich over IBM en Netflix verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 16u00  Shell verkoopt Deense dochter voor 1,9 miljardDEN HAAG (ANP) - Olie- en gasconcern Shell verkoopt zijn Deense dochter Shell Olie- og Gasudvinding Danmark (SOGU) aan het Noorse energiebedrijf Noreco. Die partij betaalt 1,9 miljard dollar voor deze upstream-tak van Shell. Het bericht Shell verkoopt Deense dochter voor 1,9 miljard verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 16u00  Bill Gates en EU samen in energiefondsBRUSSEL (ANP) - Europa gaat in zee met Bill Gates. De Microsoft-oprichter en de Europese Commissie steken 100 miljoen euro in een investeringsfonds dat Europese bedrijven moet helpen technologie voor schone energie te ontwikkelen. Het bericht Bill Gates en EU samen in energiefonds verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 15u45  Verhuizing EMA nu ook juridisch geregeldBRUSSEL (ANP) - Het besluit om het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van Londen naar Amsterdam te verhuizen is al bijna een jaar oud, maar nu is er ook een akkoord over de juridische teksten. De lidstaten en het Europees Parlement hebben daar overeenstemming over bereikt. Het bericht Verhuizing EMA nu ook juridisch geregeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 15u15  Kamer: geen Europese wapens meer naar SaudiërsDEN HAAG (ANP) - De landen van de Europese Unie moeten geen wapens meer verkopen aan Saudi-Arabië, vindt de Tweede Kamer. Premier Mark Rutte moet daar op de aanstaande Europese top bij de andere EU-lidstaten op aandringen. Het bericht Kamer: geen Europese wapens meer naar Saudiërs verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 15u15  Belastingdienst werft meer personeelDEN HAAG (ANP) - Bij de Belastingdienst komen inmiddels meer mensen werken dan er vertrekken, maar nog steeds kampt de fiscus met een groot personeelstekort. Door de massale uitstroom worden uitzendkrachten en extern personeel ingezet, om te voorkomen dat het innen van belastingen en het uitkeren van toeslagen niet in gevaar komt. Het bericht Belastingdienst werft meer personeel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 15u15  Aanhouding om schietpartij DelftDELFT (ANP) - In het onderzoek naar de schietpartij in de Breestraat in Delft is een aanhouding verricht. Een 21-jarige Zoetermeerder wordt ervan bedacht dat hij de bestuurder is geweest van een vluchtauto. Het bericht Aanhouding om schietpartij Delft verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 15u15  ‘Plasticvanger’ is klaar om te beginnenROTTERDAM (ANP) - Een Nederlandse plasticvanger is aangekomen op zijn werkplek en klaar om aan het werk te gaan. De veegarm van The Ocean Cleanup moet midden op de Grote Oceaan plastic opvangen dat aan het oppervlak dobbert. Dan kan het gemakkelijker worden opgeruimd, is de gedachte erachter. Het bericht ‘Plasticvanger’ is klaar om te beginnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 14u15  Sterke daling huizenverkopen in septemberHEERLEN (ANP) - Het aantal woningverkopen is in september aanzienlijk gedaald. Vorige maand wisselden 16.449 huizen van eigenaar, ruim 20 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte website Woningmarktcijfers.nl bekend op basis van cijfers van het Kadaster. Het bericht Sterke daling huizenverkopen in september verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 14u00  Rechtszaak FNV tegen schoonmaakapp HelplingUTRECHT (ANP) - Vakbond FNV spant mede namens een van zijn leden een rechtszaak aan tegen schoonmaakapp Helpling. Via die app kunnen mensen een schoonmaker inhuren. Helpling beweert alleen een tussenpersoon te zijn die bemiddelt tussen consumenten en zelfstandige schoonmakers. Volgens FNV is het bedrijf echter een werkgever die zijn schoonmakers in loondienst moet nemen. Het bericht Rechtszaak FNV tegen schoonmaakapp Helpling verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 13u45  Olympisch kampioen Lee wordt marathonschaatserEMMELOORD (ANP) - Het marathonschaatsen heeft er de komende maanden een attractie bij. Tweevoudig olympisch kampioen Lee Seung-hoon gaat zich specialiseren in het langere werk en doet dat als rijder van AB Vakwerk. Hij wordt ploeggenoot van onder anderen Gary Hekman en Frank Vreugdenhil. Het bericht Olympisch kampioen Lee wordt marathonschaatser verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 13u45  Nieuwe ronde voor gratis reizen 18-jarigenBRUSSEL (ANP) - Achttienjarigen uit EU-landen maken weer kans om gratis door Europa te reizen. Afgelopen zomer konden al zo’n 15.000 jongeren een trip maken. Deze keer zijn er 12.000 tickets te vergeven. Het bericht Nieuwe ronde voor gratis reizen 18-jarigen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 13u30  ADE-kunstwerk siert A’DAM TorenAMSTERDAM (ANP) - Ter ere van het Amsterdam Dance Event (ADE), dat woensdagavond begint, heeft het kunstenaarscollectief Kamp Seedorf een bijzonder kunstwerk gemaakt op de kroon van de A'DAM Toren aan het IJ. Het is een grote afbeelding van vijf muzikale helden en antihelden: Kraftwerk, Leafs, Ali G, Ghostface Killah en een gabber. Het bericht ADE-kunstwerk siert A’DAM Toren verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 13u15  Gelekt nieuwkomersexamen Nederlands opgeschortDEN HAAG (ANP) - Nieuwkomers kunnen een onderdeel van het staatsexamen Nederlands pas volgend jaar weer afleggen. Het examen lag op straat, waardoor deelnemers vals konden spelen, laat minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs weten. Het bericht Gelekt nieuwkomersexamen Nederlands opgeschort verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 13u15  Beschoten man Rotterdam in kritieke toestandROTTERDAM (ANP) - De man die woensdagochtend onder vuur werd genomen in de Rotterdamse wijk Kralingen, is door meerdere kogels getroffen, onder meer in zijn hoofd. Zijn toestand is kritiek, zegt een woordvoerster van de politie. In de omgeving is de politie met man en macht op zoek naar de schutter. Hij ging ervandoor op een scooter, maar ging onderuit op de 's-Gravenweg. Hij zette zijn vlucht te voet voort. Het bericht Beschoten man Rotterdam in kritieke toestand verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u45  Ongeval op A4 wordt bestuurder fataalWOENSDRECHT (ANP) - Een 32-jarige Amsterdammer is om het leven gekomen door een ongeval op de A4, dichtbij de grens met België. Het slachtoffer bestuurde een bestelbus en kwam in botsing met een vrachtwagen. De politie onderzoekt nog hoe dat kon gebeuren. Het bericht Ongeval op A4 wordt bestuurder fataal verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u45  Vrijhandelsverdrag EU-Vietnam rondBRUSSEL (ANP) - Ruim drie jaar na een politiek akkoord over een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam is de overeenkomst rijp voor ondertekening. De Europese Commissie gaf woensdag haar goedkeuring. Het bericht Vrijhandelsverdrag EU-Vietnam rond verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u45  Rutte verwacht geen doorbraak bij brexitDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte verwacht op de brexittop woensdagavond in Brussel geen doorbraak. Hij gaat er niet vanuit dat het tot een akkoord komt over de voorwaarden van het Britse vertrek uit de Europese Unie. Het bericht Rutte verwacht geen doorbraak bij brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u15  Politie arresteert jager die op mensen schietKLOETINGE (ANP) - De politie heeft woensdag een man aangehouden die ervan wordt verdacht met hagel te hebben geschoten op een jongen en een auto. De man, in bezit van een jachtakte, woont in de gemeente Goes. Omdat hij geregistreerd jager is, mag hij wapens bezitten. Het bericht Politie arresteert jager die op mensen schiet verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u15  Man in auto neergeschoten in RotterdamROTTERDAM (ANP) - Een man is woensdagochtend van dichtbij neergeschoten in zijn auto op de Willem Ruyslaan in Rotterdam. Er is meerdere keren op hem geschoten en hij raakte zwaargewond. De politie wil nog niet speculeren over een mogelijke liquidatiepoging. Ook over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Het bericht Man in auto neergeschoten in Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u15  Volleybalster Lohuis verbazing voorbij op WKYOKOHAMA (ANP) - Een rustige krachttraining werkten Juliët Lohuis en de andere Oranje-volleybalsters woensdag af in Yokohama, waar de ploeg vrijdag Servië treft in de halve finale van het WK. Na een treinreis die de ploeg van bondscoach Jamie Morrison terugbracht in de stad waar het toernooi begon, stond er verder niets op het programma. ,,We gaan lekker uit eten vanavond. Dit is meer een soort rustdag'', vertelde Lohuis, middenaanvalster/blokkeerder van het team dat in Nagoya een op een WK niet eerder bereikte plaats bij de beste vier landen afdwong. Het bericht Volleybalster Lohuis verbazing voorbij op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u15  ASML en AkzoNobel stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Stevige koerswinsten van de hoofdfondsen ASML en AkzoNobel, die beide met kwartaalcijfers kwamen, steunden het beurssentiment. Ook TomTom toonde herstel na de zware koersval een dag eerder. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Het bericht ASML en AkzoNobel stuwen AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u00  Gronings eredoctoraat voor Ban Ki-moonGRONINGEN (ANP) - Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft woensdag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een eredoctoraat uitgereikt gekregen. Hij ontving het eredoctoraat vanwege zijn grote maatschappelijke verdiensten op het gebied van veiligheid en vrede en voor de totstandbrenging van het VN Klimaatakkoord van Parijs. Het bericht Gronings eredoctoraat voor Ban Ki-moon verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u00  Roeken afschieten in Zuid-Holland magDEN HAAG (ANP) - Het afschieten van roeken in fruitboomgaarden in de Alblasserwaard-Oost, de Tielerwaard-West, Vijfheerenlanden en De Hoeksche Waard en op percelen met maïs in de Alblasserwaard en Tielerwaard is toegestaan. Het bericht Roeken afschieten in Zuid-Holland mag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u00  Toezichthouder wijst beoogd topman Danske afKOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Jacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe topman van Danske Bank. De Deense toezichthouder wil een persoon met meer ervaring op die positie zien. Danske Bank heeft daarop de goedkeuringsaanvraag ingetrokken en gaat op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Tot die tijd blijft Jesper Nielsen interim-topman. Het bericht Toezichthouder wijst beoogd topman Danske af verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 12u00  Vakbonden verrast door plannen AkzoNobelAMSTERDAM (ANP) - Vakbonden zijn niet blij met de besparingsplannen van verfreus AkzoNobel. De bonden vinden dat het bedrijf werknemers in hun hemd zet. ,,Alleen aandeelhouders profiteren', zo klaagt CNV. ,,Wij wisten van niks, de medewerkers wisten van niks.' Ook FNV werd verrast door de aankondiging bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Het bericht Vakbonden verrast door plannen AkzoNobel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 11u45  Bakelants komt, Theuns weg bij SunwebDEVENTER (ANP) - De Belgische wielrenner Jan Bakelants rijdt volgend seizoen voor Team Sunweb. De 32-jarige renner komt over van AG2R waarvoor hij vier jaar uitkwam en onder meer de Ronde van Emilia en de Ronde van de Piemonte won. Eerder won hij in 2013 een etappe in de Tour de France. Behalve Bakelants komt ook de Deen Asbjørn Kragh Andersen naar Sunweb, dat de Belg Edward Theuns ziet vertrekken. Het bericht Bakelants komt, Theuns weg bij Sunweb verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 11u45  Gelderse commissaris weer voorzichtig aan werkARNHEM (ANP) - De Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, pakt na zijn ziekte weer een paar van zijn taken op. Cornielje is nog aan het herstellen van een hersenvliesontsteking, die hem afgelopen juli trof. Het bericht Gelderse commissaris weer voorzichtig aan werk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 11u45  Politie schiet op man in huis in GroningenGRONINGEN (ANP) - In een huis in de stad Groningen heeft de politie op de 44-jarige bewoner geschoten. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Politie schiet op man in huis in Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 11u15  Baas Herinneringscentrum Westerbork stoptHOOGHALEN (ANP) - Dirk Mulder stopt volgend jaar als directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hij gaat met pensioen, na meer dan dertig jaar bij het centrum. Het bericht Baas Herinneringscentrum Westerbork stopt verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 11u15  Rector-magnificus Tilburg University stoptTILBURG (ANP) - Rector-magnificus Emile Aarts van Tilburg University stopt na zijn eerste termijn. Een woordvoerder heeft dat woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van universiteitsblad Univers. Over de reden van zijn keuze doet de universiteit geen mededelingen. Het bericht Rector-magnificus Tilburg University stopt verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 11u00  Syriëgangster Melis A. blijft vastzittenROTTERDAM (ANP) - Melis A., de 22-jarige vrouw die medio juli is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat, blijft voorlopig vastzitten. De Rotterdamse wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terreurdaden. Het bericht Syriëgangster Melis A. blijft vastzitten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u45  Politie schiet op persoon in huis GroningenGRONINGEN (ANP) - In een huis in de stad Groningen heeft de politie op iemand geschoten. Die persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De omgeving van de straat, die Tussen de beide Markten heet, is afgezet. Het bericht Politie schiet op persoon in huis Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u45  Ook in het noorden weer actie voor metaal-caoGRONINGEN (ANP) - Werknemers van verschillende metaalbedrijven in het noorden van het land leggen donderdag voor 48 uur het werk neer. Eerder werden ook al acties in de regio Eindhoven aangekondigd voor een nieuwe cao. Het bericht Ook in het noorden weer actie voor metaal-cao verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u45  Groene stroom voor tram en metro AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Vanaf 1 januari rijden de trams en metro's in Amsterdam op duurzame elektriciteit. Energieleverancier Nuon/Vattenfall heeft de aanbesteding van het GVB gewonnen, zo heeft het hoofdstedelijke ov-bedrijf bekendgemaakt. Het bericht Groene stroom voor tram en metro Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u45  ‘Techneutentekort bedreigt energietransitie’DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat maakt zich zorgen over het grote tekort aan techneuten bij de netbeheerders. Het ministerie wil voorkomen dat het personeelstekort de overgang naar duurzame energie remt. Het bericht ‘Techneutentekort bedreigt energietransitie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u30  Onderscheiding voor Arjan EderveenAMSTERDAM (ANP) - Acteur en televisiemaker Arjan Ederveen krijgt de Gouden Genesius Penning, een jaarlijkse onderscheiding voor een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten. Het bericht Onderscheiding voor Arjan Ederveen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u30  Uber belt zelf 112AMSTERDAM (ANP) - Gebruikers van taxi-app Uber kunnen binnenkort met de app alarm slaan als ze in de problemen zitten. De app belt automatisch 112 en geeft de exacte locatie en het kenteken van de auto door aan de alarmcentrale. Passagiers, chauffeurs en koeriers van Uber Eats hebben straks die noodknop. Het bericht Uber belt zelf 112 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 10u30  Preventieakkoord loopt vertraging opDEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen van overheid en samenleving over afspraken om ongezond gedrag terug te dringen, duren langer dan verwacht. Om het zogeheten Nationaal Preventieakkoord te sluiten, zijn een paar weken extra nodig, schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer. Hij verwacht niet meer deze, maar pas volgende maand klaar te zijn. Het bericht Preventieakkoord loopt vertraging op verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u45  Ackermann klopt Nederlandse sprinters in ChinaQINZHOU (ANP) - Wielrenner Pascal Ackermann heeft de tweede rit gewonnen in de Ronde van Guangxi. De Duitser van Bora-hansgrohe was de snelste in de massasprint na ruim 145 kilometer tussen Beihai en Qinzhou. Hij bleef de Nederlandse sprinters Fabio Jakobsen van Quick-Step en Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo voor. Het bericht Ackermann klopt Nederlandse sprinters in China verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u45  Webwinkel AH en Bol.com gaan samenwerkenZAANDAM (ANP) - Klanten van Bol.com kunnen binnenkort met hun inloggegevens ook winkelen in de webwinkel van Albert Heijn, en vice versa. Die bundeling moet het consumenten gemakkelijker maken online te shoppen, zo meldt de eigenaar van beide webshops, supermarktconcern Ahold Delhaize. Het bericht Webwinkel AH en Bol.com gaan samenwerken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u30  ASML en Akzo stralen op groen DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen na de sterke koerswinsten op Wall Street. De beurshandel stond vooral in het teken van de kwartaalcijfers. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en AkzoNobel in de smaak bij beleggers. Het bericht ASML en Akzo stralen op groen Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u15  Dodgers trekken stand gelijk tegen Red SoxLOS ANGELES (ANP) - Na vier duels tussen de honkballers van Los Angeles Dodgers en Milwaukee Brewers is de stand weer in evenwicht. De Dodgers hadden dertien innings nodig voor de broodnodige zege op de Brewers: 2-1. Na de gebruikelijk negen innings stond het 1-1 nadat de Dodgers, met Kenley Jansen, al in de eerste inning de leiding hadden genomen. De Brewers, waarvoor Jonathan Schoop in actie kwam, kwamen in de vijfde inning weer op gelijke hoogte, waarna het nachtwerk werd in LA. Manny Machado liep vanaf het tweede honk het beslissende punt binnen na een honkslag van Cody Bellinger. Het bericht Dodgers trekken stand gelijk tegen Red Sox verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u00  Beter Bed sluit 176 winkels Matratzen ConcordUDEN (ANP) - Beddenverkoper Beter Bed grijpt in bij zijn slecht presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten. Het bedrijf kondigde aan nog dit jaar 176 van de circa 1000 winkels te sluiten van dochter Matratzen Concord. De ingreep kost het bedrijf eenmalig 8 miljoen euro. Daartegenover staat een positieve bijdrage aan de brutowinst van 6 miljoen euro met ingang van volgend jaar. Het bericht Beter Bed sluit 176 winkels Matratzen Concord verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u00  Klager over Grapperhaus wraakt tuchtrechterAMSTERDAM (ANP) - Een van de tuchtrechters die moet oordelen of minister Ferd Grapperhaus als advocaat buiten zijn boekje is gegaan, heeft de schijn van partijdigheid tegen, vindt Grapperhaus' tegenpartij. Daarom eist fiscalist Karim Aachboun dat de tuchtrechter wordt vervangen. Het bericht Klager over Grapperhaus wraakt tuchtrechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 09u00  Danone verkoopt minder babyvoeding in ChinaPARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft in het afgelopen kwartaal te kampen gehad met een fikse daling van de vraag naar babyvoeding in China. Die klap ving het bedrijf deels op met de aantrekkende verkoop van yoghurt in de Verenigde Staten en Europa. Het bericht Danone verkoopt minder babyvoeding in China verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u45  10 miljoen voor gadgets gehandicaptenzorgDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer trekt 10 miljoen euro uit voor uitvindingen om de zorg voor gehandicapten te verbeteren. Het kabinet moet met dat geld een innovatiefonds vullen, vinden regeringspartijen VVD en D66. Het bericht 10 miljoen voor gadgets gehandicaptenzorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u45  Curry helpt Warriors langs ThunderOAKLAND (ANP) - Voor het eerst in drie seizoenen zijn de basketballers van Golden Stare Warriors het NBA-seizoen begonnen met een overwinning. De titelverdediger in de Amerikaanse competitie versloeg Oklahoma City Thunder met 108-100. Stephen Curry had een groot aandeel in de winst met 32 punten. Kevin Durant voegde er 27 punten aan toe op een avond dat het met name vanaf de drie-meterlijn niet wilde lukken bij de Warriors. Het bericht Curry helpt Warriors langs Thunder verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u30  Nikkei zet herstel voortTOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs zette woensdag het herstel voort en eindigde voor de tweede dag op rij hoger. Beleggers trokken zich op aan de stevige koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten stonden in het groen. Het bericht Nikkei zet herstel voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u30  Amsterdamse Noord-Zuidlijn even uit de runningAMSTERDAM (ANP) - De Noord-Zuidlijn, de nieuwe metrolijn in Amsterdam, heeft woensdagochtend een paar uur niet kunnen rijden. Er reden bussen. De oorzaak van de storing is nog onbekend. Het bericht Amsterdamse Noord-Zuidlijn even uit de running verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u30  Emissietests drukken Europese autoverkopenBRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is vorige maand sterk afgenomen. De daling komt volgens de Europese branchevereniging ACEA door de invoering van strengere emissietests voor auto's. Die werden op 1 september verplicht voor alle auto's, waardoor er in augustus juist een piek in autoverkopen was. Het bericht Emissietests drukken Europese autoverkopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u30  Akzo voert kostenbesparing doorAMSTERDAM (ANP) - Verfconcern AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten. Het bedrijf kondigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers aan tegen 2020 voor 200 miljoen euro aan kosten te willen besparen. Daarvoor trekt het bedrijf eenmalig 350 miljoen euro uit in de periode 2018-2020. Volgens topman Thierry Vanlancker zal de besparing gepaard gaan met banenverlies. Details daarover volgen later. Het bericht Akzo voert kostenbesparing door verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u15  2,6 miljoen kijkers voor België-NederlandHILVERSUM (ANP) - Naar het oefenduel tussen België en Nederland hebben dinsdagavond bijna 2,6 miljoen mensen gekeken. Het voetbalduel eindigde in een gelijkspel: 1-1. De live-uitzending (NPO 1) van de wedstrijd was het best bekeken programma van de avond, gevolgd door het NOS Journaal van 20 uur (1,9 miljoen). Het bericht 2,6 miljoen kijkers voor België-Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 08u00  Stamcellen verhuizen met politie-escorteLEIDEN/AMSTERDAM (ANP) - Een grote voorraad stamcellen wordt woensdag onder politiebegeleiding vervoerd van Leiden, waar het materiaal tot nog toe werd opgeslagen, naar Amsterdam, waar het voortaan wordt beheerd. Het gaat om stamcellen uit navelstrengen, waarmee ernstig zieke mensen gebaat kunnen zijn. Het bericht Stamcellen verhuizen met politie-escorte verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 07u45  Meer winst voor slanker AkzoNobelAMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel heeft het derde kwartaal van het jaar meer geld verdiend met de verkoop van zijn verven, ondanks een gedaalde omzet. Het bedrijf wist onder meer de hogere kosten voor grondstoffen te compenseren door het opvoeren van de prijzen. Het is de eerste keer dat Akzo de cijfers presenteert exclusief de onlangs verkochte divisie Specialty Chemicals. Het bericht Meer winst voor slanker AkzoNobel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 07u45  Verkoop EUV-machines bij ASML komt op stoomVELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder. De verkoop van de belangrijke EUV-chipmachines gaat steeds beter. Het bericht Verkoop EUV-machines bij ASML komt op stoom verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 06u45  Dumpingen synthetische drugs in Brabant: wat is de impact?Het nieuws stond er de afgelopen tijd vol mee: de ene giftige afvaldumping van xtc Het bericht Dumpingen synthetische drugs in Brabant: wat is de impact? verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 06u45  Wereldbank: armoede nog altijd wijdverspreidWASHINGTON (ANP) - Ruim een kwart van de mensheid heeft dagelijks niet meer dan 3,20 dollar (2,76 euro) om uit te geven, stelt de Wereldbank in een nieuw rapport. Ook in rijke landen blijft armoede een probleem, al was het alleen maar omdat de prijzen van alles daar hoger liggen. Bijna de helft van de wereldbevolking moet het stellen met minder dan 5,50 dollar per dag. Het bericht Wereldbank: armoede nog altijd wijdverspreid verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 06u45  Nederland valt buiten top-5 concurrentielijstGENÈVE (ANP) - Nederland staat niet meer in het rijtje van de vijf meest concurrerende economieën van de wereld. Op de zogenoemde Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF) neemt Nederland een zesde plaats in, waar dat vorig jaar nog plek vier was. Het bericht Nederland valt buiten top-5 concurrentielijst verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 06u45  ‘Top-dj heeft weeksalaris van 571.000 euro’AMSTERDAM (ANP) - Het gemiddelde weeksalaris van een internationale top-dj is 571.000 euro. Dat blijkt uit het jaarlijkse dance-onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met ING dat woensdag, op de openingsdag van Amsterdam Dance Event (ADE), werd gepresenteerd. De top tien van best betaalde internationale dj’s verdient samen ruim 200 miljoen euro per jaar. Het bericht ‘Top-dj heeft weeksalaris van 571.000 euro’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 06u00  Uitspraak in zaak cybermisbruik meisjesROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam doet woensdag uitspraak in de strafzaak tegen de 72-jarige Hans V., die wordt verdacht van seksueel misbruik van jonge meisjes in het buitenland via de webcam. V. zou zich hebben voorgedaan als puberjongen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier jaar tegen hem geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het bericht Uitspraak in zaak cybermisbruik meisjes verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 06u00  23e editie Amsterdam Dance Event begintAMSTERDAM (ANP) - Naar verwachting zo'n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland zijn de komende dagen te vinden op de 23e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). 's Werelds grootste evenement op het gebied van elektronische muziek blijft groeien. Elk jaar komen er weer meer bezoekers en professionals op af en dit keer zijn er ook meer locaties dan ooit. Het bericht 23e editie Amsterdam Dance Event begint verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 04u15  Cinekid Festival begint met première GIPSAMSTERDAM (ANP) - Cinekid Festival opent woensdag in Amsterdam met de première van GIPS, de nieuwe tv- en filmproductie gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Anna Woltz. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is woont de opening van het kindermediafestival op het Westergasfabrieksterrein bij. Het bericht Cinekid Festival begint met première GIPS verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 04u15  CU: kosteloos onderzoek voor donorkinderenDEN HAAG (ANP) - Donorkinderen moeten kosteloos kunnen uitzoeken wie hun biologische vader is. Dat vindt Carla Dik-Faber van de ChristenUnie. ,,Ik vind dat ieder kind er recht op heeft om te weten van wie hij of zij afstamt. Dat is belangrijk voor je eigen identiteit en voor je medische dossier. En daar mag dus geen prijskaartje aan hangen.' Het bericht CU: kosteloos onderzoek voor donorkinderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 02u30  Man gewond door schietpartij in ValkenswaardVALKENSWAARD (ANP) - In het Brabantse Valkenswaard is een man door kogels gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De schietpartij gebeurde aan de Feliciadal. De omgeving is afgezet en hulpdiensten zijn ter plaatse. Het bericht Man gewond door schietpartij in Valkenswaard verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/10 02u30  Sifan Hassan valt af voor Europese prijsLAUSANNE (ANP) - Sifan Hassan maakt geen kans meer op de prijs voor Europees atlete van het jaar. De 25-jarige Nederlandse van Ethiopische afkomst behoorde tot de tien genomineerden, maar is afgevallen nu de lijst is teruggebracht tot drie kandidaten. Hassan won in augustus bij de EK in Berlijn met overmacht de 5000 meter. Ze liep ook Europese records op de 5000 meter en bij haar debuut op de halve marathon. Het bericht Sifan Hassan valt af voor Europese prijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 23u15  Oppositie: Rutte heeft ‘gegokt en verloren’DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte heeft 'gegokt en verloren' met de afschaffing van de dividendbelasting. De oppositie probeerde dinsdag in het zoveelste urenlange debat over de maatregel hem tevergeefs zover te krijgen dat hij dit zou toegeven. Het bericht Oppositie: Rutte heeft ‘gegokt en verloren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 23u00  Meer kijkers en omzet voor NetflixLOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Het bericht Meer kijkers en omzet voor Netflix verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 22u45  ‘Nederlanders niet voorbereid op overstroming’DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Rode Kruis vindt dat mensen zich beter moeten voorbereiden op overstromingen en goed zouden moeten nagaan of ze in een risicogebied wonen. Driekwart (76 procent) van de Nederlanders zegt niet goed voorbereid te zijn. De hulporganisatie raadt mensen aan een noodpakket in huis te halen. Het bericht ‘Nederlanders niet voorbereid op overstroming’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 22u45  Braziliaanse boete voor UnileverROTTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Unilever heeft in Brazilië een boete gekregen vanwege maatregelen om de concurrentie dwars te zitten. De levensmiddelen- en verzorgingsproductenmaker gaf winkels korting als ze exclusief ijsjes van Unilever zouden verkopen. De Braziliaanse mededingingsautoriteit gaf het Brits-Nederlandse bedrijf daarom een boete van 29,4 miljoen real, omgerekend ongeveer 6,8 miljoen euro. Het bericht Braziliaanse boete voor Unilever verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 22u45  Omzetdaling voor techconcern IBMARMONK (ANP) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in het derde kwartaal van het jaar zien dalen. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht van de onderneming. Het bericht Omzetdaling voor techconcern IBM verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 22u30  Dikke winst Wall Street na cijferstroomNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag flink in de plus. Een stroom positieve bedrijfsresultaten van onder meer de banken Morgan Stanley en Goldman Sachs en medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) waren goed voor het sentiment. Supermarktketen Walmart sneed daarnaast in zijn verwachtingen. Het bericht Dikke winst Wall Street na cijferstroom verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 21u15  WADA houdt Rusland scherp in de gatenMONTREAL (ANP) - Het mondiale antidopingbureau WADA buigt zich in december opnieuw over de situatie in Rusland. Een maand geleden besloot het WADA-bestuur om de schorsing van het Russische antidopingbureau Rusada op te heffen, ondanks felle protesten vanuit de sportwereld. Het Rusada werd in 2015 geschorst vanwege grootscheeps dopinggebruik in de Russische sport, met name bij de Olympische Spelen van Sotsji 2014. Het bericht WADA houdt Rusland scherp in de gaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 21u15  Excuus ministerie voor consul ZwartendijkDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de nabestaanden van Jan Zwartendijk excuses aangeboden. Hij redde als consul in Litouwen in de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden. Dit kwam hem na de oorlog op een berisping te staan van het ministerie. Het bericht Excuus ministerie voor consul Zwartendijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 20u45  Nordea ontkent overtreden antiwitwasregelsHELSINKI (ANP/RTR) - Nordea ontkent berichten dat het antiwitwasregels heeft overtreden. De noordse bank stelt dat het alle verdachte transacties aan de autoriteiten meldt. Dat deed het bedrijf naar aanleiding van beschuldigingen van investeerder Hermitage Capital Management van Kremlincriticus William Browder. Het bericht Nordea ontkent overtreden antiwitwasregels verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 20u45  IAAF wacht CAS-vonnis af in zaak-SemenyaLONDEN (ANP/RTR) - De internationale atletiekfederatie IAAF heeft de invoering van nieuwe regelgeving voor de vrouwelijkheidscriteria uitgesteld. Het bestuur wil de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS afwachten in de zaak die de Zuid-Afrikaanse hardloopster Caster Semenya heeft aangespannen tegen de IAAF. Het bericht IAAF wacht CAS-vonnis af in zaak-Semenya verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 20u00  Smith als coach aan de slag in BelgiëBRUSSEL (ANP/BELGA) - Rutger Smith is aangesteld als 'kwaliteitsmanager werpnummers' bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL). De 37-jarige Nederlander won tussen 2005 en 2012 als kogelstoter en discuswerper diverse WK-medailles en EK-medailles. Het bericht Smith als coach aan de slag in België verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 19u30  Google past Android-beleid aan na boeteMOUNTAIN VIEW (ANP) - Google gaat telefoonmakers in Europa geld vragen voor het installeren van Google apps zonder dat ze ook de Google zoek-app of Googles browser Chrome op hun telefoons zetten. Dat heeft het techbedrijf aangekondigd om aan eisen van de Europese Commissie te voldoen. Die had Google in juli een boete van ruim 4,3 miljard dollar opgelegd omdat Google zijn marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android had misbruikt. Het bericht Google past Android-beleid aan na boete verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 18u45  Terreurverdachten langer in voorarrestROTTERDAM (ANP) - De zeven verdachten die eind september zijn opgepakt vanwege het plannen van een aanslag, blijven langer in voorarrest. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam dinsdag bepaald. De zeven worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland en deelname aan een terreurorganisatie. Het bericht Terreurverdachten langer in voorarrest verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 18u30  ‘Tirades als Brussel tekort Italië goedkeurt’BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als ze het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren. Volgens voorzitter Jean-Claude Juncker zijn dan ,,scheldtirades'' het gevolg. ,,Mijn commissie en ikzelf worden er door verscheidene Europese regeringen van beticht dat we te flexibel zijn geweest met Italië.'' Het bericht ‘Tirades als Brussel tekort Italië goedkeurt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 18u30  Diervoederbedrijf zet stap naar IndonesiëEDE (ANP) - Het Nederlandse diervoederbedrijf Koninklijke De Heus betreedt de Indonesische markt door het overnemen van branchegenoot Universal Agri Bisnisindo. Er is geen overnamesom naar buiten gebracht. Het bericht Diervoederbedrijf zet stap naar Indonesië verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 18u00  Rechter akkoord met schikking Tesla-baasNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse federale rechter heeft de schikking tussen Tesla-topman Elon Musk en beurswaakhond SEC goedgekeurd. Als onderdeel van de afspraken moet Musk binnen 45 dagen zijn positie als voorzitter van de fabrikant van elektrische auto's neerleggen. Tesla en Musk moeten ieder tevens een boete van 20 miljoen dollar betalen. Het bericht Rechter akkoord met schikking Tesla-baas verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 18u00  Europese beurzen maken terrein goedAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen hebben dinsdag terrein teruggewonnen na de forse koersdalingen van vorige week. Na een aarzelend begin waarin de brexitonderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië op het sentiment drukten, sloeg de stemming om en werden stevige winsten geboekt. Navigatiedienstverlener TomTom ging op het Damrak in de uitverkoop. Het bericht Europese beurzen maken terrein goed verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 18u00  Rus redt het niet in LuxemburgLUXEMBURG (ANP) - Tennisster Arantxa Rus is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg uitgeschakeld. De 27-jarige Nederlandse was niet opgewassen tegen de Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 47 van de wereldranglijst. Rus verloor in twee sets: 6-2 6-1. De partij duurde 1 uur en 6 minuten. Het bericht Rus redt het niet in Luxemburg verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u45  Proef met spreekuur door rechter succesDEN HAAG (ANP) - Een proef met rechters die spreekuur houden voor mensen met conflicten, blijkt redelijk succesvol. In de eerste anderhalf jaar dat het experiment liep voor de rechtbank Noord-Nederland werden 64 zaken behandeld. Daarvan eindigden 58 zaken in een schikking, relatief veel vaker dan bij een kantonrechter gebeurt. Bijna negen op de tien deelnemers zijn positief, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeksbureau Pro Facto. Het bericht Proef met spreekuur door rechter succes verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u30  Oppositie hekelt lastenverlichting bedrijvenDEN HAAG (ANP) - De oppositie is verbolgen omdat het kabinet het geld dat overblijft nu de dividendbelasting niet wordt afgeschaft, alsnog naar bedrijven gaat. GroenLinks-leider Jesse Klaver waarschuwt premier Mark Rutte dat die daarmee opnieuw ,,op ramkoers'' ligt. Het bericht Oppositie hekelt lastenverlichting bedrijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u30  Van der Hoorn de sterkste in SluitingsprijsPUTTE-KAPELLEN (ANP) - Wielrenner Taco van der Hoorn heeft in zijn laatste wedstrijd voor Roompot-Nederlandse Loterij de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. De 24-jarige Rotterdammer, die overstapt naar de WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo, was de sterkste uit de kopgroep van acht man waar ook Mathieu van der Poel toebehoorde. Het bericht Van der Hoorn de sterkste in Sluitingsprijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u00  Crash elektrisch vliegtuigje onderzochtONSTWEDDE (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld naar het neerstorten van een elektrisch vliegtuigje afgelopen zaterdag in het Groningse Onstwedde. De piloot kwam door die crash om het leven. Het bericht Crash elektrisch vliegtuigje onderzocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u00  Verkrachtingszaak Antwerpen dient in novemberANTWERPEN (ANP/BELGA) - Vier Vlaamse mannen die worden verdacht van de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen moeten zich volgende maand verantwoorden voor de rechter. De rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak op 9 november. Het bericht Verkrachtingszaak Antwerpen dient in november verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u00  Kamer wil fonds voor saneren asbestdakenDEN HAAG (ANP) - Asbestdaken worden eind 2024 verboden. De Tweede Kamer wil dat er een fonds komt voor particulieren en bedrijven die de sanering van hun dak niet kunnen betalen. Een meerderheid steunde dinsdag een voorstel hiertoe van CDA en VVD. Het bericht Kamer wil fonds voor saneren asbestdaken verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u00  Bondscoach Morrison ziet mentale moeheidNAGOYA (ANP) - Bondscoach Jamie Morrison van de Nederlandse volleybalsters zag zijn ploeg tegen olympisch kampioen China bij het WK in Japan (1-3 verlies) niet excelleren. ,,Wij waren mentaal een beetje moe en maakten de beslissingen niet zo snel als had gemoeten. Tegen een geweldig team als China kun je de punten niet weggeven', concludeerde de Amerikaan bij de NOS. Het bericht Bondscoach Morrison ziet mentale moeheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 17u00  Verdachten moord Gillis blijven vastSCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die worden verdacht van de moord op Alexander Gillis in 2014 en van het voorbereiden van een tweede liquidatie blijven in afwachting van hun strafzaak achter slot en grendel. Dit heeft de rechtbank op Schiphol dinsdag bepaald in een inleidende zitting. Het bericht Verdachten moord Gillis blijven vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 16u45  Bedrijfsleven waarschuwt voor lage waterstandHOOFDDORP (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen (NVLB) waarschuwt voor de lage waterstand op de rivier de Rijn. Die daalt komende dagen waarschijnlijk zodanig dat de aanvoer van bijvoorbeeld bouwgrondstoffen in het geding kan komen. De bouwindustrie zal hier rekening mee moeten houden. Het bericht Bedrijfsleven waarschuwt voor lage waterstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 16u30  Kamer wil dinsdag nog debat over dividendtaksDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil nog dinsdag een debat met minister-president Mark Rutte over een nieuw pakket lastenverlichtingen voor bedrijven. Die maatregelen komen in plaats van de afschaffing van de dividendbelasting, die definitief van tafel is verdwenen. Het bericht Kamer wil dinsdag nog debat over dividendtaks verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 16u30  Eisen tot 4 jaar cel voor witwassersZWOLLE (ANP) - Tegen vier verdachten zijn wegens witwassen celstraffen tot vier jaar geëist. De zaak kwam aan het rollen toen in 2016 uit een ander onderzoek informatie kwam over de financiering van een woning in de buurt van Amsterdam. Die was ongeveer 900.000 euro waard, maar zou bewoond worden door een vrouw zonder enige bron van inkomsten. Het bericht Eisen tot 4 jaar cel voor witwassers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 16u30  Kamer eist extra stappen tegen WW-fraudeDEN HAAG (ANP) - In de strijd tegen WW-fraude door arbeidsmigranten eist de Tweede Kamer extra stappen. Ook moet de regering alles op alles zetten om onterecht verstrekte uitkeringen terug te vorderen. Het bericht Kamer eist extra stappen tegen WW-fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 16u30  Job, Joris en Marieke in race voor Emmy AwardUTRECHT (ANP) - Het Nederlandse trio Job, Joris en Marieke maakt kans op een International Emmy Kids Award. Ze hebben een nominatie op zak voor de korte animatiefilm Kop Op in de categorie Kids: Animation. De uitreiking vindt plaats op 9 april in het Franse Cannes. Het bericht Job, Joris en Marieke in race voor Emmy Award verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 16u00  Hogere opening op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten van onder meer banken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Supermarktketen Walmart sneed daarnaast in zijn verwachtingen. Beleggers houden tevens de ontwikkelingen rond de brexit en Italië in de gaten. Het bericht Hogere opening op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u45  Weer warmte-dagrecord aan diggelenAMSTERDAM (ANP) - Dinsdag is weer een weerrecord verbroken. In Gilze-Rijen, bij Tilburg, was de temperatuur rond 15.00 uur gestegen naar 25,7 graden. Nooit eerder was het op 16 oktober zo warm, meldt Weeronline. Het bericht Weer warmte-dagrecord aan diggelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u45  KLM sluit deals met ChinezenDEN HAAG (ANP) - Het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Nederland levert ook KLM deals op. De luchtvaartmaatschappij heeft in het bijzijn van premier Mark Rutte en zijn Chinese ambtsgenoot overeenkomsten getekend met Xiamen Airlines en onlinereisbureau Ctrip.com. Het bericht KLM sluit deals met Chinezen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u30  WK shorttrack in 2021 opnieuw in RotterdamLAUSANNE (ANP) - De internationale schaatsunie ISU heeft de WK shorttrack van 2021 toegewezen aan Nederland. Het evenement zal net als in 2017 plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Het bid van de Nederlandse schaatsbond KNSB, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en TIG Sports, kreeg van de ISU de voorkeur boven Turijn. Het bericht WK shorttrack in 2021 opnieuw in Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u30  Steven de Jongh uit ziekenhuisGIRONA (ANP) - Steven de Jongh heeft dinsdagmiddag het ziekenhuis in het Spaanse Girona verlaten. De oud-wielrenner zal volgens zijn ploeg Trek-Segafredo thuis verder uitrusten en herstellen. Het bericht Steven de Jongh uit ziekenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u15  Europees kampioen Naert in marathon RotterdamROTTERDAM (ANP) - De Belgische Europees kampioen op de marathon, Koen Naert, loopt volgend jaar de marathon van Rotterdam. De 29-jarige atleet uit Roeselare wil op zondag 7 april in de Maasstad zijn persoonlijk record van 2.09.51 scherper stellen en zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Het bericht Europees kampioen Naert in marathon Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u00  Voorarrest Soerel voor moord Endstra geschorstAMSTERDAM (ANP) - De rechter-commissaris in Amsterdam heeft de voorlopige hechtenis van Dino Soerel geschorst. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Soerel werd op 1 oktober in zijn cel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op 'onderwereldbankier' Willem Endstra in 2004. Voor andere liquidaties kreeg Soerel in 2017 levenslang opgelegd in het liquidatieproces Passage. Het bericht Voorarrest Soerel voor moord Endstra geschorst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 15u00  Volleybalsters verliezen van ChinaNAGOYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdag bij het WK in Japan verloren van China. Na de sensationele zege op de Verenigde Staten was de olympisch kampioen in vier sets te sterk, 23-25 25-13 25-18 25-17. Het bericht Volleybalsters verliezen van China verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u45  Goldman Sachs voert winst stevig opNEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft zijn winst in het derde kwartaal met bijna een vijfde opgevoerd. Vooral bij de zakenbankactiviteiten liepen de inkomsten flink op. Het concern zag tevens de rentebaten toenemen, geholpen door de stijgende rente in de Verenigde Staten. Het bericht Goldman Sachs voert winst stevig op verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  Man gearresteerd in Utrechts stadskantoorUTRECHT (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag in het Stadskantoor in Utrecht een man aangehouden. Volgens een politie-woordvoerder was er sprake van een ,,verdachte situatie', maar meer wilde hij er op dit moment niet over kwijt. Het bericht Man gearresteerd in Utrechts stadskantoor verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  ‘Uber 120 miljard waard bij beursgang’NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de populaire taxi-app, kan bij zijn beursgang gewaardeerd worden op 120 miljard dollar. Dat blijkt uit zogenoemde waarderingsvoorstellen die Uber heeft ontvangen, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van informatie van ingewijden. Het bericht ‘Uber 120 miljard waard bij beursgang’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  ‘Generaties lang spijt als we niets doen’DEN HAAG (ANP) - De wereld moet nù in actie komen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dat zei oud-VN-chef Ban Ki-moon in de Ridderzaal in Den Haag, bij de presentatie van een nieuwe commissie. Die moet landen helpen met aanpassingen, zodat ze zichzelf kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld droogtes en zeespiegelstijging. Het bericht ‘Generaties lang spijt als we niets doen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  12 jaar cel en tbs voor doden bejaarde vrouwMAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag een 39-jarige Belgische vrouw veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van de 82-jarige Rini Ansems uit Maastricht. De rechtbank acht bewezen dat Sandra N. de bejaarde vrouw in januari 2017 met messteken om het leven bracht. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden achttien jaar celstraf geëist en tbs met dwangverpleging. Het bericht 12 jaar cel en tbs voor doden bejaarde vrouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  Haase snel onderuit in AntwerpenANTWERPEN (ANP) - Robin Haase is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het tennistoernooi in Antwerpen. De Haagse tennisser verloor in twee sets van Ilja Ivasjka. De Wit-Rus, nummer 97 van de wereld, was de beste in twee tiebreaks, 7-6 (5) 7-6 (8). Het bericht Haase snel onderuit in Antwerpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  Steeds vaker hartproblemen door drugsAMSTERDAM (ANP) - Drugs in de stad, het hart in extase. Daarover praat cardioloog Robert Riezebos donderdag tijdens de eerste publieksacademie van het OLVG, het stadsziekenhuis van Amsterdam. Het bericht Steeds vaker hartproblemen door drugs verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u30  Leraar cel in om relatie met minderjarigeDEN HAAG (ANP) - Een 29-jarige man uit Almere moet een half jaar de cel in wegens ontucht met een minderjarige leerlinge van de school waar hij lesgaf. De man gaf zelf geen les aan het meisje, maar zij zag hem wel als vertrouwenspersoon. De twee hadden een relatie en volgens het meisje hebben ze ook seks gehad. Het bericht Leraar cel in om relatie met minderjarige verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u15  Zevende warme dag op rij De BiltDEN HAAG (ANP/WEERONLINE) - De Bilt heeft dinsdag voor de zevende dag op rij te maken met een warme dag. Daarvan is sprake als de temperatuur tot boven de 20 graden stijgt. Om 12:10 uur was het kwik al opgelopen tot 20,5 graden. Het bericht Zevende warme dag op rij De Bilt verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u00  Directeuren weg bij kledingketen C&ADÜSSELDORF (ANP/DPA) - Kledingketen C&A snijdt in zijn topmanagement in Europa. Vier van de zeven directeuren treden terug, waaronder lid van de oprichtersfamilie Bart Brenninkmeijer. Het bericht Directeuren weg bij kledingketen C&A verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 14u00  Ex-agent de cel in voor bezit kinderpornoASSEN (ANP) - Een voormalig politieagent uit Assen is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor onder meer het bezit van kinderporno. Het bericht Ex-agent de cel in voor bezit kinderporno verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u45  Advocaat: Twan Huys gebruikte mij als lokeendAMSTERDAM (ANP) - Advocaat Wim Anker zegt door Twan Huys te zijn gebruikt als lokeend om zijn cliënt Jenny Douwes naar de studio te krijgen. Het bericht Advocaat: Twan Huys gebruikte mij als lokeend verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u30  Fred R.: Geen opdracht voor moord HolleederAMSTERDAM (ANP) - Fred R., getuige in het proces tegen Willem Holleeder, ontkent dat hij ooit door Thomas van der Bijl is benaderd om Willem Holleeder te liquideren. R. spreekt daarmee een verklaring van een zus van Holleeder, Astrid, tegen. Zij heeft verklaard dat haar broer Willem de opdracht zou hebben omgedraaid en R. op Van der Bijl afstuurde. Het bericht Fred R.: Geen opdracht voor moord Holleeder verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u30  Halep meldt zich toch af voor MoskouMOSKOU (ANP) - Simona Halep heeft zich toch afgemeld voor het tennistoernooi in Moskou. De nummer één van de wereld was naar Rusland gereisd, maar besloot dinsdag vanwege haar rugproblemen toch niet te spelen. Het bericht Halep meldt zich toch af voor Moskou verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u30  Handbalsters zwaaien uit tegen AngolaOOSTERBEEK (ANP) - De Nederlandse handbalsters spelen nog één interland voordat ze afreizen naar het EK in Frankrijk. Angola is op 21 november de tegenstander in het Indoor Sportcentrum van Eindhoven. Het handbalverbond NHV rekent op een uitverkochte hal. Het bericht Handbalsters zwaaien uit tegen Angola verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u15  Berging tientallen vliegtuigwrakken oorlogDEN HAAG (ANP) - De berging van tientallen vliegtuigwrakken met vermiste bemanningen uit de Tweede Wereldoorlog is een stap dichterbij gekomen. Door een nationaal programma krijgen gemeenten advies en (financiële) hulp. Het bericht Berging tientallen vliegtuigwrakken oorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u15  Crowdfunding-actie voor ‘blokkeer-Friezen’LEEUWARDEN (ANP) - Sympathisanten van de 34 Friese verdachten die de A7 bij Joure blokkeerden op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar, hebben voor hen een crowdfunding-campagne in het leven geroepen. De bedoeling is zo veel mogelijk geld op te halen om de verdachten financiële compensatie te bieden als ze een celstraf krijgen of een taakstraf moeten doen. Het bericht Crowdfunding-actie voor ‘blokkeer-Friezen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u15  Kerber breekt met haar coachBERLIJN (ANP) - De Duitse tennisster Angelique Kerber heeft gebroken met haar coach Wim Fissette. Ze werkte sinds vorig jaar november samen met de Belgische trainer. Onder zijn leiding pakte ze afgelopen zomer de grandslamtitel op Wimbledon. Het bericht Kerber breekt met haar coach verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 13u00  Lithium Werks investeert in Chinese fabriekAMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Het Nederlandse bedrijf Lithium Werks investeert de komende jaren de 1,6 miljard euro in de realisatie van een batterijenfabriek in China. Dat maakte topman Kees Koolen bekend. Het bericht Lithium Werks investeert in Chinese fabriek verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 12u45  Tennissters treffen Canada in Den BoschAMERSFOORT (ANP) - De Nederlandse tennissters spelen in de Maaspoort in Den Bosch de wedstrijd in de Fed Cup tegen Canada. Het duel in Wereldgroep II staat op 9 en 10 februari op het programma en wordt op gravel afgewerkt. Het bericht Tennissters treffen Canada in Den Bosch verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 12u45  ANWB verwacht vakantiedrukte op snelwegenDEN HAAG (ANP) - De regio's midden en zuid beginnen vrijdag hun weekje herfstvakantie en dat betekent een drukke avondspits, verwacht de ANWB. Het bericht ANWB verwacht vakantiedrukte op snelwegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 12u30  Kans op armoede in Nederland gestegenLUXEMBURG (ANP) - Het risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent ofwel meer dan 2,8 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Eurostat. Het Europees statistiekbureau geeft niet aan wat de oorzaken zijn van de stijging. Het bericht Kans op armoede in Nederland gestegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 12u15  Hof behandelt claim Trafigura-zaak nietAMSTERDAM (ANP) - Een stichting die schadeclaims heeft ingediend tegen handelsonderneming Trafigura, is niet-ontvankelijk verklaard in haar hoger beroep. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam beslist. Het bericht Hof behandelt claim Trafigura-zaak niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/10 12u15  Meer afzeggers conferentie Saudi-ArabiëLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Topman John Flint van de Britse bank HSBC reist later deze maand niet af naar een investeerdersconferentie in Saudi-Arabië. Ook zijn collega Tidjane Thiam van de Zwitserse bank Credit Suisse speelt met die gedachte. Daarmee groeit de lijst met afzeggers voor het Future Investment Initiative. Het bericht Meer afzeggers conferentie Saudi-Arabië verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x ‘Doe meer tegen mensenhandel’19/10 01u45 - Nieuws.nl: STRAATSBURG (ANP) - Nederland moet meer doen tegen mensenhandel, zegt de Raad van Europa. Volgens de organisatie heeft Nederland in de afgelopen jaren al veel vooruitgang geboekt, maar zijn er nog dingen die beter moeten. Het bericht ‘Doe meer tegen mensenhandel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Eén op acht stapt over van energieleverancier19/10 02u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar stapte ruim 12 procent van de Nederlandse huishoudens over naar een andere energieleverancier. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Het bericht Eén op acht stapt over van energieleverancier verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Roep om aparte commissie WTO om handelsoorlog19/10 05u15 - Nieuws.nl: WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen dat een aparte geschillencommissie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in het leven wordt geroepen. Die moet kijken naar de rechtmatigheid van de tegenmaatregelen van andere landen vanwege Amerikaanse importheffingen. Dat heeft een Amerikaanse functionaris aan persbureau Reuters laten weten. Het bericht Roep om aparte commissie WTO om handelsoorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Ombudspersonen naar aardbevingsgebied19/10 06u30 - Nieuws.nl: APPINGEDAM (ANP) - De Kinderombudsvrouw en de Nationale ombudsman willen van kinderen en volwassenen die wonen in het aardbevingsgebied in Groningen weten waar ze tegenaan lopen tijdens de versterking van hun woningen. Het bericht Ombudspersonen naar aardbevingsgebied verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Hotel in Kamperland ontruimd vanwege brand19/10 03u00 - Nieuws.nl: KAMPERLAND (ANP) - In het Zeeuwse Kamperland woedt een brand in de sauna van hotel De Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Het pand is ontruimd en ruim 170 mensen staan buiten. Niemand is gewond geraakt. Het bericht Hotel in Kamperland ontruimd vanwege brand verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Nalatenschap van Wolkers naar Leiden19/10 06u30 - Nieuws.nl: LEIDEN (ANP) - De artistieke nalatenschap van Jan Wolkers wordt voortaan in Leiden beheerd. Museum De Lakenhal en de Universitaire Bibliotheken Leiden hebben respectievelijk beeldende kunst en archieven verworven van Wolkers (1925-2007), wat ook diens wens en die van zijn echtgenote Karina was. Wolkers, geboren in Oegstgeest, groeide ook op in de omgeving van Leiden. Het bericht Nalatenschap van Wolkers naar Leiden verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Bredase heeft als eerste een ‘X’ in paspoort19/10 06u15 - Nieuws.nl: BREDA (ANP) - Voor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers uit Breda heeft vanaf vrijdag een neutrale 'X' in haar paspoort. Die komt in plaats van de 'V' die tot nu toe haar geslacht aanduidt. Ze voelt zich namelijk als intersekse persoon man noch vrouw. Het bericht Bredase heeft als eerste een ‘X’ in paspoort verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Veel Nederlandse kansen op Prix Europa19/10 06u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Meerdere Nederlandse programmamakers kunnen vrijdag in de prijzen vallen bij de uitreiking van de Prix Europa in Berlijn. Tien tv-producties, zeven radioprogramma’s en vier onlineprojecten uit ons land zijn in de race voor de prestigieuze mediaprijzen. Het bericht Veel Nederlandse kansen op Prix Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x Consument minder positief in oktober19/10 06u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15. Het bericht Consument minder positief in oktober verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x Nog eens 3,5 miljoen voor 75e Bevrijdingsdag18/10 23u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit om de 75e verjaardag van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil er zo voor zorgen dat ,,het verhaal over de bevrijding goed'' wordt verteld. Het bericht Nog eens 3,5 miljoen voor 75e Bevrijdingsdag verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
34615
Gelezen:
8525
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven