vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
19/04 00u15  20.000 bezoekers The Passion in Dordrecht DORDRECHT (ANP) - In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas. Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Het bericht 20.000 bezoekers The Passion in Dordrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
19/04 00u15  Minister Dekker belooft meer openheid DEN DOLDER (ANP) - Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft donderdag de onrust onder bewoners in Den Dolder niet kunnen wegnemen. ,,100 procent veiligheid kan ik u niet garanderen. Ik kan u beloven dat alle instanties er elke dag voor knokken om herhaling te voorkomen. Zorginstelling Fivoor verdient het om een kans te krijgen.” Het bericht Minister Dekker belooft meer openheid verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
18/04 22u30  Formateur praat met 4 partijen Noord-Holland HAARLEM (ANP) - In Noord-Holland gaat Laura Bromet als formateur onderzoeken of GroenLinks, VVD, PvdA en D66 een provinciebestuur kunnen vormen. Tweede Kamerlid Bromet (GroenLinks) was eerder samen met VVD'er Cornelis Mooij informateur. Donderdagavond werd ze benoemd tijdens een ingelaste Statenvergadering in provinciehoofdstad Haarlem. Een coalitie van deze vier partijen zou kunnen rekenen op genoeg draagvlak. Het bericht Formateur praat met 4 partijen Noord-Holland verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 22u15  Van Gerwen vernedert Cross in Premier League CARDIFF (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft in de twaalfde ronde van de Premier League uitgehaald tegen Rob Cross. De nummer één van de wereld vernederde in Cardiff de Engelse nummer twee van de wereld met 8-2. De regerend wereldkampioen nam met de overtuigende zege de koppositie over in de stand. Het bericht Van Gerwen vernedert Cross in Premier League verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 21u15  ‘National Enquirer verkocht voor 100 miljoen’ NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De uitgever van National Enquirer verkoopt het Amerikaanse roddelblad aan James Cohen, topbestuurder bij mediabedrijf Hudson News. Met de verkoop is 100 miljoen dollar gemoeid, aldus ingewijden tegen The Washington Post. Het bericht ‘National Enquirer verkocht voor 100 miljoen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 20u45  PvdA stopt onderhandelingen in Overijssel ZWOLLE (ANP) - De PvdA stapt uit de onderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie Overijssel. De partij heeft donderdag laten weten dat samenwerken in een coalitie met Forum voor Democratie niet mogelijk is. Het bericht PvdA stopt onderhandelingen in Overijssel verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 20u15  Nederland naar EU-hof om verbod op pulsvissen DEN HAAG (ANP) - Nederland vecht het naderende verbod op pulsvissen waarschijnlijk aan bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Zo'n besluit mag volgens landbouw- en visserijminister Carola Schouten alleen worden genomen op basis van de best beschikbare wetenschappelijk adviezen. Daarvan is hier geen sprake omdat het onderzoek naar pulsvissen nog loopt, meent de bewindsvrouw. Het bericht Nederland naar EU-hof om verbod op pulsvissen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 20u15  Zverev onderuit tegen Fognini in Monte Carlo MONTE CARLO (ANP) - De Duitse tennisser Alexander Zverev is gestrand in de derde ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo. De nummer drie van de wereld boog in twee sets voor de Italiaan Fabio Fognini: 6-7 (6) 1-6. Het bericht Zverev onderuit tegen Fognini in Monte Carlo verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 20u00  EasyJet: voorstander slim luchtvaartbeleid AMSTERDAM (ANP) - EasyJet is voorstander van slim en duurzaam luchtvaartbeleid en gaat dan ook met interesse de luchtvaartrapporten van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI) bekijken. Dat laat easyJet in een verklaring weten. Het bericht EasyJet: voorstander slim luchtvaartbeleid verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 20u00  GroenLinks: klimaatactivist Thunberg spreken DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartij GroenLinks wil de jonge klimaatactivist Greta Thunberg naar de Tweede Kamer halen. De wereldberoemde Zweedse klimaatspijbelaar kan dan meedoen aan een hoorzitting met jongeren over het klimaatbeleid. Het bericht GroenLinks: klimaatactivist Thunberg spreken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 19u30  Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden DEN HAAG (ANP) - Regisseur Pieter Verhoeff is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn echtgenote donderdag laten weten. Hij werd bekend met films als Het teken van het beest en Nynke, over de politicus Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum, de schrijfster van kinderboeken als Afke's tiental. In 2008 verfilmde Verhoeff De brief voor de koning, een nog steeds populair boek van Tonke Dragt. Het bericht Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 19u15  Van der Poel kan zich vinden in favorietenrol MAATSTRICHT (ANP) - Mathieu van der Poel kan zich vinden in de rol van favoriet voor de Amstel Gold Race. ,,Ik behoor tot de favorieten, maar ik zou mezelf niet tot topfavoriet bestempelen'', zegt de wereldkampioen veldrijden op Sporza in aanloop naar de wielerklassieker door de heuvels van Zuid-Limburg. Het bericht Van der Poel kan zich vinden in favorietenrol verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u45  Fokkens klaar met onderzoek liefdesaffaire OM DEN HAAG (ANP) - Het onderzoek naar een liefdesaffaire en mogelijke integriteitsschendingen binnen de top van het Openbaar Ministerie (OM) is klaar. De commissie-Fokkens deed op verzoek van het college van procureurs-generaal onafhankelijk onderzoek naar de kwestie. Na bijna elf maanden zal de commissie haar bevindingen op donderdag 25 april presenteren. Het bericht Fokkens klaar met onderzoek liefdesaffaire OM verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u45  Boete voor man (85) na fataal ongeval met kind ALMELO (ANP) - Een 85-jarige man die in februari vorig jaar in Rijssen een 6-jarig meisje doodreed bij een rotonde, is veroordeeld tot een geldboete van 1000 euro. Daarnaast mag hij drie jaar lang geen voertuigen meer besturen. De rechtbank in Almelo oordeelde dat de man onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. Het bericht Boete voor man (85) na fataal ongeval met kind verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u45  Drukke avondspits door ‘paasuittocht’ DEN HAAG (ANP) - Door het naderende paasweekend is het op veel snelwegen veel drukker dan anders op donderdag. Rond 17.00 uur stond er volgens Rijkswaterstaat al ruim 375 kilometer file. De dienst spreekt van een paasuittocht. Vooral in en rond Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en van en naar Eindhoven staat het verkeer vast. Het bericht Drukke avondspits door ‘paasuittocht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/04 18u45  Brand Soester Duinen onder controleSOEST (ANP) - In de Soester Duinen heeft een grote natuurbrand gewoed. Volgens de veiligheidsregio Utrecht had het vuur zich over enkele honderden meters verspreid in het natuurgebied bij de plaats Soest. De brandweer was met veel materieel aanwezig. De brand werd omstreeks 15.00 uur ontdekt, iets na 18.00 uur was de brandweer de brand meester, liet de veiligheidsregio weten. Het bericht Brand Soester Duinen onder controle verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 18u15  Unilever en Arcadis uitblinkers op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met groene cijfers gesloten, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten een wisselend beeld zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten. Het bericht Unilever en Arcadis uitblinkers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u45  Merendeel liquidatiebende Taghi blijft vastSCHIPHOL (ANP) - Negen van de elf verdachten in de omvangrijke liquidatiezaak-Marengo blijven in voorarrest. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald aan het slot van een tussentijdse zitting in de zaak. Het onderzoek-Marengo draait om een bende, volgens justitie geleid door de voortvluchtige Ridouan Taghi, die een reeks moorden in het criminele milieu op zijn geweten zou hebben. Het bericht Merendeel liquidatiebende Taghi blijft vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u45  Vliegadvies vind weerklank in Tweede KamerDEN HAAG (ANP) - Het advies om het luchtvaartbeleid om te gooien vindt weerklank in de Tweede Kamer. Vooral de linkse oppositie is tevreden met het rapport van de onafhankelijke Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). Die wil dat er strengere eisen aan de luchtvaart worden gesteld. Dat betekent onder meer duurdere tickets en beperking van het aantal nachtvluchten. Het bericht Vliegadvies vind weerklank in Tweede Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u30  Pauselijke zegen in paradijselijke bloemenzeeROME (ANP) - Paus Franciscus spreekt op eerste paasdag om 12.00 uur de paaszegen Urbi en Orbi uit vanuit een bloemenzee uit Nederland. Het Sint-Pietersplein in Rome is versierd met zo'n 30 ton aan bloemen, planten en bomen. ,,Het wordt één groot kleurenpallet', zegt hoofdarrangeur Paul Deckers vanuit Rome. Het bericht Pauselijke zegen in paradijselijke bloemenzee verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u30  Apeldoorn houdt toch bijeenkomst voor aanslagAPELDOORN (ANP) - Hoewel het eerder niet de bedoeling was, organiseert Apeldoorn nu toch een kleinschalige bijeenkomst om de aanslag op Koninginnedag 2009 te herdenken. Mensen kunnen daarvoor terecht in de Grote Kerk in de Gelderse gemeente. Het bericht Apeldoorn houdt toch bijeenkomst voor aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u30  Kamer hamert op harde aanpak aso-asielzoekersDEN HAAG (ANP) - Vrijwel de hele Tweede Kamer wil dat asielzoekers die overlast veroorzaken zo hard mogelijk worden aangepakt. Zwaardere straffen voor lichte vergrijpen, gebiedsverboden, vaker voorarrest inzetten. Veel ideeën passeerden de revue in een debat donderdag. Het bericht Kamer hamert op harde aanpak aso-asielzoekers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u30  Ook Michel Mulder en Dijs tekenen bijWEZEP (ANP) - In navolging van zijn tweelingbroer Ronald Mulder heeft ook Michel Mulder (33) zijn contract bij schaatsploeg Reggeborgh met een jaar verlengd. Wesly Dijs (23) verlengde zijn verbintenis met de sprintploeg van coach Gerard van Velde eveneens met een jaar. Eerder deze maand tekende Dai Dai N'tab voor drie jaar bij. Het bericht Ook Michel Mulder en Dijs tekenen bij verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u15  Grote natuurbrand in de Soester DuinenSOEST (ANP) - In de Soester Duinen woedt een grote natuurbrand. Volgens de veiligheidsregio Utrecht heeft het vuur zich over enkele honderden meters verspreid in het natuurgebied bij de plaats Soest. De brandweer is met veel materieel aanwezig. De brand werd omstreeks 15.00 uur ontdekt. Het bericht Grote natuurbrand in de Soester Duinen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u00  Kabinet: plan tegen buitenlandse dreigingDEN HAAG (ANP) - Alle ministeries trekken voortaan samen op om aanvallen en inmenging door buitenlandse overheden het hoofd te bieden. Zo wil het kabinet buitenlandse overnames kunnen dwarsbomen en buitenlandse studenten beter in de gaten houden. Ook moeten landen die Nederland belagen vaker openlijk aan de kaak worden gesteld, zoals vorig jaar na de mislukte spionage door Rusland bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. Het bericht Kabinet: plan tegen buitenlandse dreiging verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u00  ‘Geen hard bewijs relatie burnpit en ziekte’DEN HAAG (ANP) - Defensie heeft geen hard bewijs gevonden dat er een relatie bestaat tussen gezondheidsklachten en rook van burnpits, kuilen in de open lucht waar tijdens missies tijdelijk afval wordt verbrand. Dat meldt minister Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer. Er hebben zich 278 mensen bij het meldpunt voor burnpits gemeld. Het bericht ‘Geen hard bewijs relatie burnpit en ziekte’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 17u00  Nadal ten koste van Dimitrov naar laatste achtMONTE CARLO (ANP) - Rafael Nadal heeft zich ten koste van Grigor Dimitrov bij de laatste acht geschaard op het masterstoernooi van Monte Carlo. De titelhouder versloeg de Bulgaar in de derde ronde met 6-4 6-1. Het bericht Nadal ten koste van Dimitrov naar laatste acht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u45  Ollongren niet vervolgd om ‘Baudet-uitspraken’AMSTERDAM (ANP) - Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt niet vervolgd voor uitspraken die zij heeft gedaan over politicus Thierry Baudet. De beklagkamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft dat besloten. Het hof had dat al eerder besloten maar de FvD-leider had daartegen beroep aangetekend, maar het hof wees dat donderdag alsnog af. Het bericht Ollongren niet vervolgd om ‘Baudet-uitspraken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u45  Paasvuren kunnen zorgen voor smogDEN HAAG (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat de luchtkwaliteit in Nederland dit paasweekend onvoldoende tot slecht is. Het branden van traditionele paasvuren in het oosten van het land en in Duitsland zorgt voor smog en rook. Het bericht Paasvuren kunnen zorgen voor smog verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u45  ‘Uitzonderingspositie luchtvaart onhoudbaar’AMSTERDAM (ANP) - De uitzonderingspositie die de luchtvaart heeft op het gebied van CO2-reductiedoelen is niet houdbaar. Dat is de conclusie van milieuorganisaties op basis van het advies van de Raad voor leefomgeving en infrastructuur (Rli). Het rapport zou de eerdere oproep voor stevige Nederlandse klimaatafspraken voor de luchtvaartsector bevestigen. Het bericht ‘Uitzonderingspositie luchtvaart onhoudbaar’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u45  Pretpark wacht met afschieten duivenSEVENUM (ANP) - Pretpark Toverland in het Limburgse Sevenum maakt voorlopig geen gebruik van een vergunning voor het afschieten van duiven. Het park is geschrokken van de ontstane commotie op sociale media, toen bekend werd dat de provincie Limburg hiervoor donderdag een vergunning had verleend. Het bericht Pretpark wacht met afschieten duiven verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u15  Steeds meer aardgasloze nieuwbouwROTTERDAM (ANP) - Steeds meer nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnet. Volgens netbeheerder Liander vindt de keuze van de Nederlandse overheid om af te stappen van het gebruik van aardgas gehoor bij projectontwikkelaars en woningcorporaties. Het bericht Steeds meer aardgasloze nieuwbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 16u15  Philippe Remarque vertrekt bij de VolkskrantAMSTERDAM (ANP) - Philippe Remarque stopt als hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij wordt per 1 september journalistiek directeur van de Persgroep voor Nederland en België. Daarnaast wordt hij directeur-uitgever van de Volkskrant, Trouw en het Parool. Het bericht Philippe Remarque vertrekt bij de Volkskrant verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u30  Taxichauffeurs protesteren in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Een paar honderd taxichauffeurs voeren in Amsterdam actie voor een gelijkwaardiger speelveld op de taximarkt. Ze lopen in een protestmars door de stad en bieden op de Dam wethouder Sharon Dijksma (vervoer) een petitie aan. De chauffeurs willen dezelfde regels voor alle rijders, of ze nu werken voor een taxicentrale of bijvoorbeeld Uber. Het bericht Taxichauffeurs protesteren in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u15  Politie vindt 450 kilo cocaïne in bestelwagenROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in Rotterdam 450 kilo cocaïne aangetroffen in een verborgen ruimte van een bestelwagen. Een 40-jarige man uit Utrecht, de vermoedelijke eigenaar van de bus, is aangehouden. Het bericht Politie vindt 450 kilo cocaïne in bestelwagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u15  Universiteitsbaas reist voor 124.000 euroUTRECHT (ANP) - De voorzitter van de Universiteit Utrecht (UU) Anton Pijpers, heeft vorig jaar voor ruim 124.000 euro reiskosten gemaakt. Het grootste deel daarvan was voor een dienstauto met chauffeur, staat in het jaarverslag van de universiteit. Het bericht Universiteitsbaas reist voor 124.000 euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u15  Opnieuw tbs voor onverbeterlijke tbs’erZUTPHEN (ANP) - Een 54-jarige tbs'er is veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf en opnieuw tbs met dwangverpleging, wegens vrijheidsberoving en mishandeling van zijn therapeute. Hij deed dat tijdens zijn proefverlof van een lopende tbs-maatregel, die hij opgelegd had gekregen wegens verkrachting. Hij was al twee keer eerder veroordeeld tot tbs en pleegde toen ook ernstige strafbare feiten tijdens proefverloven, stelde de rechtbank in Zutphen donderdag. Het bericht Opnieuw tbs voor onverbeterlijke tbs’er verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u00  Omwonenden Schiphol voelen zich gesteundSCHIPHOL (ANP) - De omwonenden van Schiphol voelen zich gesteund door het advies van de onafhankelijke Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). ,,Nu is het moment om pas op de plaats te maken'', zegt woordvoerder Matt Poelmans van de Bewoners Omgeving Schiphol (BOS). ,,We zijn zeer ingenomen met het rapport. Het sluit aan bij wat we als bewoners willen.'' Het bericht Omwonenden Schiphol voelen zich gesteund verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 15u00  Djokovic overtuigt wel in derde rondeMONTE CARLO (ANP) - Novak Djokovic heeft zich zonder problemen verzekerd van een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Monte Carlo. De nummer 1 van de wereld stond tegen de Amerikaan Taylor Fritz maar drie games af: 6-3 6-0. Het bericht Djokovic overtuigt wel in derde ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u30  Bedreiger politici wilde aanslag plegenDEN HAAG (ANP) - Een man uit Sneek die op 8 februari op het Binnenhof op zoek was naar politici van de Eerste en Tweede Kamer en had gedreigd met een aanslag wordt poging tot moord ten laste gelegd. De 38-jarige Fries had twee vleesmessen in zijn rugzak met als doel politici neer te steken. Het bericht Bedreiger politici wilde aanslag plegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u15  Drukker Donald Duck en Libelle faillietAMSTERDAM (ANP) - Drukker Roto Smeets, die onder meer de Libelle en de Donald Duck vervaardigt, is failliet verklaard. De rechter heeft tevens een curator benoemd voor de onderneming waar circa 800 mensen werken. Die zal nu moeten gaan kijken of er nog een doorstart in zit, onder meer om zoveel mogelijk banen te behouden. Het bericht Drukker Donald Duck en Libelle failliet verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u00  Advies: maak vliegen duurderDEN HAAG (ANP) - De luchtvaart moet worden afgerekend op de gevolgen voor het milieu. Dat betekent ook dat vliegen duurder moet worden. Dat stelt de onafhankelijke Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies voor de lange termijn aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Het bericht Advies: maak vliegen duurder verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u00  Blokhuis ‘volop bezig’ met psychische hulpDEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) is ,,volop bezig'' met het aanpassen van regelgeving om mensen met ernstige psychische problemen te helpen. ,,Ik ben in gesprek met betrokken organisaties die hulpverlening bieden. Het gaat om een heel kwetsbare doelgroep waarbij het soms heel moeilijk is om de juiste hulp in gang te zetten'', reageert de staatssecretaris op een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Het bericht Blokhuis ‘volop bezig’ met psychische hulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 14u00  Doorstart voor kledingketen CoolCatHOUTEN (ANP) - Kledingwinkelketen CoolCat maakt in Nederland een doorstart onder de vleugels van Retail Beheer, de eigenaar van modeketen America Today. Hoeveel van de tachtig winkels precies verdergaan is nog niet duidelijk. Daarover gaat de nieuwe eigenaar komende tijd gesprekken voeren met de verhuurders van de panden. Het bericht Doorstart voor kledingketen CoolCat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u15  Hulpverleningsvoertuig krijgt nieuw uiterlijkDEN HAAG (ANP) - Politieauto's, ambulances en brandweerwagens krijgen een nieuw uiterlijk voor een betere zichtbaarheid. Het huidige ontwerp van de zogenoemde 'striping openbare orde en veiligheid' stamt uit 1993. Als een hulpverleningsvoertuig vanaf heden vervangen moet worden dan krijgt het de huisstijl met de nieuwe strepen. Het bericht Hulpverleningsvoertuig krijgt nieuw uiterlijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 13u00  AF-KLM breidt capaciteit naar India uitAMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM breidt het aantal vluchten naar India uit. Dat maakt de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie bekend in een mededeling over het wegvallen van vluchten naar India via samenwerkingspartner Jet Airways. Het bericht AF-KLM breidt capaciteit naar India uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u45  EU-parlement stelt stemming WW-export uitSTRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft ingestemd (291 voor, 284 tegen) met een voorstel van onder meer Nederlandse parlementariërs om de plenaire stemming over een pakket maatregelen, waaronder de in Nederland omstreden zogenoemde WW-export, uit te stellen. Het dossier komt nu na de Europese verkiezingen terug. Het bericht EU-parlement stelt stemming WW-export uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u45  ‘Moord Martin Kok alsnog in groter onderzoek’LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag opnieuw geprobeerd de rechtszaak over de moord op crimeblogger Martin Kok onder te brengen in het grote strafproces Marengo, dat draait om liquidaties die justitie linkt aan de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Eerder wees de rechtbank dat verzoek af, omdat de wet de overdracht van een al gestarte strafzaak niet toestaat. Het bericht ‘Moord Martin Kok alsnog in groter onderzoek’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u30  Via Gold Race werkt Bouwman richting GiroSIERRA NEVADA (ANP) - Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken'', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d'Italia afreist. Het bericht Via Gold Race werkt Bouwman richting Giro verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 12u15  Unilever helpt AEX vooruitAMSTERDAM (ANP) - Unilever trok donderdag de kar op het Damrak na goed ontvangen kwartaalcijfers en hielp de AEX-index aan winst. Ook de resultaten van Midkapper Arcadis vielen in goede aarde. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten. Het bericht Unilever helpt AEX vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 11u00  Verdachte atletiekcoach uit voorarrestROTTERDAM (ANP) - De Rotterdammer Jerry M., die ervan wordt verdacht dat hij als atletiekcoach ontucht heeft gepleegd met meerdere meisjes, komt donderdag op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam heeft eerder deze week besloten dat M. de rechtszaak in vrijheid mag afwachten. Hij heeft wel eerst zijn paspoort moeten inleveren. Ook moet hij zich melden bij de reclassering en mag hij geen contact hebben met vermeende slachtoffers. Het Openbaar Ministerie (OM) verzette zich niet tegen zijn vrijlating. Het bericht Verdachte atletiekcoach uit voorarrest verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 11u00  Publiceren foto kroongetuige ,,onverantwoordSCHIPHOL (ANP) - Het publiceren van een foto van kroongetuige Nabil B. zorgt voor ,,een onverantwoord groot risico' voor hemzelf en zijn naasten. Dat zei het Openbaar Ministerie donderdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting rond de 'bende' van Nederlands meest gezochte misdadigers Ridouan Taghi en diens vermoedelijke rechterhand Saïd Razzouki. Het bericht Publiceren foto kroongetuige ,,onverantwoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u45  Tips en weetjes over zonweringMet de warme paasdagen voor de deur en de zomer die in aantocht is, is Het bericht Tips en weetjes over zonwering verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u30  OM gaat Taghi op korte termijn aanklagenSCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat de voortvluchtige verdachten Ridouan Taghi en diens vermoedelijke rechterhand Saïd Razzouki binnen afzienbare termijn formeel aanklagen. De twee mannen gelden als de meest gezochte verdachten van Nederland. Justitie verdenkt hen van het geven van een reeks moordopdrachten en het leiden van een bende die die liquidaties heeft gepleegd. Het bericht OM gaat Taghi op korte termijn aanklagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 10u30  ‘Veiligheid patiënt en omgeving schiet tekort’DEN HAAG (ANP) - De veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening en die van hun omgeving is onvoldoende geborgd in het huidige zorgsysteem, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een rapport. Het bericht ‘Veiligheid patiënt en omgeving schiet tekort’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u30  Unilever en Arcadis in trek op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak werden de handelsupdates van onder meer Unilever en Arcadis goed ontvangen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten. Het bericht Unilever en Arcadis in trek op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u30  Japanners kunnen bijna tickets Spelen kopenTOKIO (ANP/RTR) - De verkoop van toegangskaarten voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio begint over drie weken. De organisatie meldt donderdag dat mensen uit Japan zich van 9 tot en met 28 mei kunnen inschrijven. 20 juni wordt duidelijk, aan de hand van loting, wie welk kaartje krijgt. Het bericht Japanners kunnen bijna tickets Spelen kopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u15  Grote kans op warm en droog weer KoningsdagAMSTERDAM (ANP) - De kans is groot dat Koningsdag volgende week warm en droog verloopt, meldt Weeronline. Mocht er al een bui vallen, dan gebeurt dat eerder in het zuiden dan het noorden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zitten wat dat betreft goed in het centraal gelegen Amersfoort. Het bericht Grote kans op warm en droog weer Koningsdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u00  Japanse beurs doet stap terugTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan deed donderdag een stap terug. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars die de Japanse hoofdindex naar het hoogste niveau in meer dan vier maanden stuurde. Een bericht dat het Japanse technologieconcern Canon zijn winstverwachting gaat verlagen drukte eveneens op het beurssentiment. Het bericht Japanse beurs doet stap terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u00  Harden blinkt uit bij Houston RocketsUTAH (ANP/RTR) - Houston Rockets heeft ook de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs van de Western Conference in de NBA gewonnen. James Harden leidde zijn team tegen Utah Jazz naar een zege van 118-98. Houston won de eerste ontmoeting al met 122-90. Het bericht Harden blinkt uit bij Houston Rockets verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 09u00  Fietsersbond wil onderzoek naar verkeersdodenUTRECHT (ANP) - De Fietsersbond wil een onderzoek naar de oorzaak van de stijging van het aantal dodelijke fietsongevallen in het verkeer. De bond meldt dat in een reactie op cijfers van het CBS. In 2018 kwamen 228 fietsers om tegen 208 in 2017. Het bericht Fietsersbond wil onderzoek naar verkeersdoden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u30  1,7 miljoen kijkers voor ManCity – TottenhamHILVERSUM - 1,7 miljoen mensen hebben woensdagavond gezien hoe Manchester City werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. De Londense club is daarmee de tegenstander geworden van Ajax in de halve finale van de Champions League. Het bericht 1,7 miljoen kijkers voor ManCity – Tottenham verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u15  Dordrecht staat in teken van The PassionDORDRECHT (ANP) - Het jaarlijkse paasspektakel The Passion vindt donderdag weer plaats. Het muziekevenement is dit keer in Dordrecht en staat in het teken van eenzaamheid. Met het thema 'Je bent niet alleen' hopen de makers een boodschap van hoop, troost en omzien naar elkaar te brengen. Het bericht Dordrecht staat in teken van The Passion verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 08u15  Bouw nieuwe pier op Schiphol duurt langerSCHIPHOL (ANP) - De bouwwerkzaamheden op Schiphol duren langer dan gepland. De nieuwe pier op de luchthaven zou oorspronkelijk eind dit jaar al in gebruik worden genomen, maar dat wordt uitgesteld naar december 2020. Het bericht Bouw nieuwe pier op Schiphol duurt langer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 07u45  Persvrijheid in Nederland wordt minderAMSTERDAM (ANP) - De persvrijheid in Nederland is het afgelopen jaar iets teruggelopen. Op de jaarlijkse wereldranglijst van Reporters without Borders staat ons land nu op de vierde plaats, terwijl we vorig jaar nog op drie stonden. Volgens Free Press Unlimited hangt de daling samen met de aanslagen op de redacties van Panorama en De Telegraaf en de politiebewaking van de bedreigde misdaadjournalisten Paul Vugts en John van den Heuvel. Het bericht Persvrijheid in Nederland wordt minder verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 07u15  Aantal werklozen lager dan voor crisisDEN HAAG (ANP) - Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt van een mijlpaal. Het bericht Aantal werklozen lager dan voor crisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 06u15  Paasverkeer zorgt voor vroege en lange filesDEN HAAG (ANP) - Met een lang paasweekeinde voor de deur wordt het donderdag al erg druk op de Nederlandse wegen. Woon-werkverkeer versmelt met vakantieverkeer en dat leidt tot vroegere en langere files dan normaal, verwacht Rijkswaterstaat. ,,Vanaf ongeveer 14.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met vertragingen.'' Het bericht Paasverkeer zorgt voor vroege en lange files verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 06u00  ‘Amper beleid bij groei buurtpreventie burgers’ROTTERDAM (ANP) - Gemeenten stimuleren buurtpreventie door burgers, maar weten vaak niet waarom. Het leidt regelmatig tot problemen, blijkt uit onderzoek van socioloog Vasco Lub van de Erasmus Universiteit, waar NRC donderdag over schrijft. Het bericht ‘Amper beleid bij groei buurtpreventie burgers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 06u00  Verdachten moordbende Taghi voor rechterSCHIPHOL (ANP) - In de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol vindt donderdag opnieuw een inleidende zitting plaats tegen elf verdachten, in een grootscheeps onderzoek naar een reeks liquidaties in het criminele milieu. Grote afwezige is Ridouan Taghi, de vermoedelijke leider van de veronderstelde moordbende. Het bericht Verdachten moordbende Taghi voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 04u15  Aandelen Pinterest gaan 19 dollar kostenSAN FRANCISCO (ANP/RTR) - De introductieprijs van aandelen Pinterest is met 19 dollar (17 euro) hoger dan verwacht. Eerdere berichten wezen op een introductieprijs van tussen de 15 tot 17 dollar per stuk. Het bedrijf zal met zijn komende beursgang zo'n 1,4 miljard dollar ophalen. Er zijn vanaf donderdag 75 miljoen aandelen Pinterest te koop op Wall Street. Het bericht Aandelen Pinterest gaan 19 dollar kosten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 02u15  Arbeidspotentieel steeds beter benutDEN HAAG (ANP) - Door de krappe arbeidsmarkt wordt het arbeidspotentieel steeds beter benut. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zo is het aantal parttimers dat meer uren zou willen werken, flink afgenomen. Het bericht Arbeidspotentieel steeds beter benut verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 01u30  Pensioenfondsen waarschuwen voor kortingenAMSTERDAM (ANP) - Voor miljoenen Nederlanders komt een verlaging van de pensioenen steeds dichterbij. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Vooral voor metaalfondsen PME en PMT begint de tijd te dringen. De kans lijkt klein dat ze hun financiële positie nog op tijd op orde krijgen. Het bericht Pensioenfondsen waarschuwen voor kortingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/04 01u30  Grootste stijging verkeersdoden in jarenDEN HAAG (ANP) - In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het CBS meldt dat dit de grootste toename is sinds 1989. Een verklaring daarvoor geeft de dienst niet. Vooral onder fietsers, scootmobielers en inzittenden van personenauto's vielen meer dodelijke slachtoffers. Het bericht Grootste stijging verkeersdoden in jaren verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u15  Miljoen buitenlandse paastoeristen verwachtDEN HAAG (ANP) - Circa een miljoen buitenlandse toeristen besteden hun paasweekeinde in Nederland, 150.000 meer dan vorig jaar. Twee derde van de bezoekers komt uit Duitsland, een kwart uit België, zo schat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Hotels, vakantieparken en campings ontvangen daarnaast zo'n 350.000 gasten uit eigen land. Het bericht Miljoen buitenlandse paastoeristen verwacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u00  Kering leunt op sterke vraag naar GucciPARIJS (ANP) - Het Franse luxeconcern Kering heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar hard zien stijgen. Het bedrijf leunde opnieuw sterk op Gucci, dat goed was voor ongeveer twee derde van de totale omzet. Wel groeiden de verkopen minder hard dan de afgelopen tijd. Het bericht Kering leunt op sterke vraag naar Gucci verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u00  Kleine verliezen op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en beter dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op. Bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen. Het bericht Kleine verliezen op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 23u00  ‘Uber verkoopt deel van tak autonome auto’s’SAN FRANCISCO (ANP) - Uber is dichtbij de verkoop van een belang van ongeveer 13 procent van zijn divisie die zich met zelfrijdende auto's bezighoudt. Techinvesteerder SoftBank, automaker Toyota en producent van auto-onderdelen Denso zouden dat belang kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bericht ‘Uber verkoopt deel van tak autonome auto’s’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 22u15  Noord-Zuidlijn winnaar architectuurprijsAMSTERDAM (ANP) - Een vakjury heeft de Noord-Zuidlijn in Amsterdam unaniem uitgeroepen tot winnaar van de Gouden A.A.P., de Amsterdam Architectuur Prijs 2019. Het publiek bekroonde het nieuwe Hotel Jakarta met dezelfde prijs. De twee projecten werden gekozen uit tien kanshebbers. Het bericht Noord-Zuidlijn winnaar architectuurprijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 22u15  Bodycam voor iedere agentDEN HAAG (ANP) - Agenten krijgen nog dit jaar standaard een bodycam. De ervaringen met deze camera's, die op de politie-uitrusting worden bevestigd, zijn heel positief, zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie. Het bericht Bodycam voor iedere agent verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 21u30  Nederlandse fans oog in oog met Michelle ObamaAMSTERDAM (ANP) - Met een luid gejuich en applaus hebben duizenden fans woensdagavond hun 'heldin' Michelle Obama verwelkomd in de Ziggo Dome. De Amsterdamse concertzaal zit vol voor de show waarin ze alles te weten komen over het leven van de voormalige first lady van de Verenigde Staten. Het bericht Nederlandse fans oog in oog met Michelle Obama verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 21u15  FVD doet mee in OverijsselZWOLLE (ANP) - Vijf partijen, waaronder Forum voor Democratie, gaan in Overijssel bekijken of ze het nieuwe provinciebestuur kunnen vormen. Informateur Geert Jansen concludeert dat CDA, Forum voor Democratie, VVD, ChristenUnie en PvdA de meeste kans maken om samen Overijssel te gaan besturen. Het bericht FVD doet mee in Overijssel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 21u00  Baarn stemt niet over Paleis SoestdijkBAARN (ANP) - De gemeenteraad in Baarn heeft woensdagavond besloten niet te beslissen over de plannen rond Paleis Soestdijk. De gemeenteraad zit in de maag met de herontwikkeling van het voormalige landgoed van de koninklijke familie en het woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard. Het bericht Baarn stemt niet over Paleis Soestdijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 20u45  Alaphilippe: klaar voor Amstel Gold RaceOVERIJSE (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe moest in de Brabantse Pijl zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. De Franse winnaar van Milaan - Sanremo keek desondanks terug op een goede rentree na zijn val eerder deze maand. ,,Ik ben blij dat ik op het podium sta van deze mooie wedstrijd, zeker na mijn val in de Ronde van het Baskenland', zei de wielrenner van Deceuninck - Quick Step. ,,Ik was blij dat ik weer mocht koersen.' Het bericht Alaphilippe: klaar voor Amstel Gold Race verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 20u00  Jumbo-Visma stemt plan in Giro af op RoglicAMSTERDAM (ANP) - De wielerformatie Jumbo-Visma stemt het plan van aanpak voor de Ronde van Italië af op Primoz Roglic, de onbetwiste kopman uit Slovenië. De formatie van acht bereidt zich momenteel in de Sierra Nevada voor op de Giro, die op 11 mei begint. ,,Je merkt aan alles dat hij zo goed mogelijk aan de start wil verschijnen'', zegt ploegleider Mathieu Heijboer. Het bericht Jumbo-Visma stemt plan in Giro af op Roglic verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 19u15  Haase en Koolhof kloppen broers ZverevMONTE CARLO (ANP) - Robin Haase en Wesley Koolhof hebben de kwartfinale bereikt van het graveltoernooi van Monte Carlo. Het Nederlandse koppel versloeg in de tweede ronde de Duitse broers Alexander en Mischa Zverev in de supertiebreak: 6-7 (8) 6-4 10-8. Het bericht Haase en Koolhof kloppen broers Zverev verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 18u30  EU klaar voor heffingen op producten VSBRUSSEL (ANP) - De Europese Unie staat klaar om eigen importheffingen in te voeren als de Amerikaanse president Donald Trump zijn dreigement van heffingen op Europese producten doorzet. De Europese Commissie heeft daarom een lijst opgesteld van producten die de EU mogelijk wil belasten. Het bericht EU klaar voor heffingen op producten VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 18u30  In ’t Veld aast op topbaan Europese liberalenSTRAATSBURG (ANP) - De Nederlandse Europarlementariër Sophie In ’t Veld wil na de Europese verkiezingen eind mei fractievoorzitter van de Europese liberalen in het parlement worden. De D66-politica hoopt de huidige voorzitter, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, op te volgen, zegt ze. Verhofstadt is na de verkiezingen niet meer beschikbaar voor de functie, heeft hij zelf kenbaar gemaakt. Het bericht In ’t Veld aast op topbaan Europese liberalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 18u15  Van der Poel oppermachtig in Brabantse PijlOVERIJSE (ANP) - Mathieu van der Poel heeft de Brabantse Pijl op zijn zegelijst bijgeschreven. De 24-jarige wielrenner van Corendon-Circus troefde in de sprint de Fransman Julian Alaphilippe en Tim Wellens af. Het is de vijfde zege op de weg dit voorjaar voor Van der Poel. Het bericht Van der Poel oppermachtig in Brabantse Pijl verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 18u15  Europese beurzen houden winst vastAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn woensdag na een trage start overwegend met winst gesloten. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers. Ook waren er bemoedigende cijfers over de Chinese economie. Op het Damrak konden onder meer Vopak, ASML en TomTom op instemming rekenen nadat ze de boeken hadden geopend. Ajax was ook in trek na het bereiken van de laatste vier in de Champions League. Het bericht Europese beurzen houden winst vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 18u00  Droogte verhindert boerderijbrand in Den HornWESTERKWARTIER (ANP) - Een voorgenomen brand in een boerderij in het Groningse Den Horn gaat vrijdagavond niet door. De gemeente Westerkwartier heeft het vuur verboden wegens de aanhoudende droogte. Ook de paasvuren in die gemeente zijn woensdag verboden. Het bericht Droogte verhindert boerderijbrand in Den Horn verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Saks OFF 5TH vertrekt uit NederlandAMSTERDAM (ANP) - De warenhuizen van Saks OFF 5TH vertrekken deze zomer uit Nederland en Duitsland. Dat heeft de keten bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina. Op de eigen website wordt daarnaast een opheffingsverkoop aangekondigd. Het bericht Saks OFF 5TH vertrekt uit Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Garcia naar honderdste editie KLM OpenAMSTERDAM (ANP) - Sergio Garcia doet in september mee aan het KLM Open. Het is de eerste keer dat de 39-jarige Spanjaard actief is op golfbaan The International in Amsterdam. Het bericht Garcia naar honderdste editie KLM Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Winkels Miller & Monroe in surseanceBREUKELEN (ANP) - Winkelconcern Vidrea Retail heeft uitstel van betaling gekregen. Door de rechter is ook een bewindvoerder aangesteld. Het bedrijf is de uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, dat 72 vestigingen heeft in Nederland en 160 in Duitsland. In totaal werken er 550 mensen bij Vidrea. Het bericht Winkels Miller & Monroe in surseance verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Wisselende opening op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld geopend. Meevallende cijfers over de Chinese economie ondersteunden het sentiment. Met name de chipsector profiteerde daarvan. Verder verwerkten beleggers kwartaalresultaten van onder meer PepsiCo en Morgan Stanley. Het bericht Wisselende opening op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 17u00  Herdenking op Ereveld Loenen wordt intiemerDEN HAAG (ANP) - De jaarlijkse dodenherdenking op het Nationaal Ereveld Loenen krijgt weer een intiemer karakter. De laatste jaren was de bijeenkomst erg ,,groot'' geworden, zegt een woordvoerster van de Oorlogsgravenstichting, beheerder van het ereveld. ,,We willen de herdenking weer dichter bij de nabestaanden van de bijna 4000 overledenen op de begraafplaats brengen.'' Het bericht Herdenking op Ereveld Loenen wordt intiemer verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u45  Alle vliegtuigen Jet Airways aan de grondMUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft alle vluchten geschrapt. Dat gebeurde nadat het niet gelukt was om noodkrediet los te krijgen. Daardoor kon Jet Airways onder meer de brandstofkosten niet meer betalen. Het bericht Alle vliegtuigen Jet Airways aan de grond verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u45  Ontsnapte man gepakt in Groningse KropswoldeVEENHUIZEN (ANP) - De man die woensdagochtend ontsnapte uit de gevangenis Esserheem in de Drentse plaats Veenhuizen, is opgepakt in het Groningse Kropswolde. De politie kon hem inrekenen door een tip. Kropswolde ligt zo'n 35 kilometer ten noordoosten van Veenhuizen. Het bericht Ontsnapte man gepakt in Groningse Kropswolde verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 16u15  Heineken-onderdeel koopt Ranja en LimeauBUNNIK (ANP) - Frisdrankmaker Vrumona, een onderdeel van Heineken, neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de siroopmerken Ranja en Limeau. Volgens de Nederlandse producent van bijvoorbeeld Pepsi, Royal Club, Sourcy, Sisi en Rivella gaat het om een belangrijke aanvulling op het assortiment. Het bericht Heineken-onderdeel koopt Ranja en Limeau verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u15  Geen Tokio-stress voor tafeltennissters op WKARNHEM (ANP) - Een tussendoortje is het niet, maar voor de Nederlandse tafeltennissters is het WK ook niet het belangrijkste toernooi van het jaar. Straks, bij de Europese Spelen In Minsk, ligt een eerste (kleine) kans op plaatsing als team voor de Spelen. In het najaar volgt het team-EK waar de olympische kwalificatieroute normaal gesproken wordt ingezet. ,,Een goede klassering daar moet zekerheid bieden over deelname aan het kwalificatietoernooi, begin volgend jaar'', vertelt technisch directeur Paul Haldan, tijdens een van de laatste trainingen voor afreizen naar Boedapest, waar het WK zondag begint. Het bericht Geen Tokio-stress voor tafeltennissters op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u15  Man ontsnapt uit gevangenis in VeenhuizenVEENHUIZEN (ANP) - In de Drentse plaats Veenhuizen is woensdagochtend een gevangene ontsnapt uit de gevangenis Esserheem. Het gaat om een man van 35 à 40 jaar. De politie is bezig met een grootschalige zoekactie in een gebied rondom Veenhuizen. Het bericht Man ontsnapt uit gevangenis in Veenhuizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 15u15  Dijsselbloem nieuwe voorzitter van OVVDEN HAAG (ANP) - Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De voormalige minister van Financiën volgt Tjibbe Joustra op, bevestigen Haagse bronnen naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. Het bericht Dijsselbloem nieuwe voorzitter van OVV verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u30  Deel blokkeerfriezen hoeft geen DNA af te staanLEEUWARDEN (ANP) - Van de negen zogeheten blokkeerfriezen die bezwaar maakten tegen afstaan van DNA hebben er vijf woensdag gelijk gekregen van de rechtbank in Leeuwarden. Hun DNA mag niet worden opgenomen in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het bericht Deel blokkeerfriezen hoeft geen DNA af te staan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u15  Bewindsman grijpt in bij renovatie BinnenhofDEN HAAG (ANP) - Voor een deel van de renovatie van het Binnenhof komt er een nieuwe architect. Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops wil Pi de Bruijn aantrekken, de ontwerper van het nieuwbouwgedeelte van de Tweede Kamer dat in 1992 is opgeleverd. Het bericht Bewindsman grijpt in bij renovatie Binnenhof verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u15  Gökmen T. op 1 juli voor rechterUTRECHT (ANP) - De 37-jarige Utrechter Gökmen T., die ervan wordt verdacht een aanslag te hebben gepleegd in en rond een tram, moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan nog niet om een inhoudelijke behandeling, maar om een zogeheten pro-formazitting. Het bericht Gökmen T. op 1 juli voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u15  Prijzen lopen in Nederland het hardste opDEN HAAG (ANP) - Nederland loopt voorop in de eurozone als het gaat om prijsstijgingen. In geen ander land binnen de muntunie stegen de prijzen voor consumenten voor zaken als energie, voedingsmiddelen, wonen en brandstof, harder dan hier. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegeven van de Europese evenknie Eurostat. Het bericht Prijzen lopen in Nederland het hardste op verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 14u15  Minister bekijkt of OM te veel deelt met persDEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie onderzoekt of politie en justitie journalisten vaker een te ruime blik gunnen in hun onderzoek. Hij wil voorkomen dat de belangen van nabestaanden opnieuw het onderspit delven, zoals de nabestaanden van de 15-jarige Nicole van den Hurk gebeurde. Het bericht Minister bekijkt of OM te veel deelt met pers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u30  Milieuzones Nederland: voorkom boetesRuim een jaar geleden kondigde Arnhem de strengste milieuzone van Nederland aan. Dit betekent dat Het bericht Milieuzones Nederland: voorkom boetes verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u30  ‘Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire’FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Deutsche Bank vreest naar verluidt voor boetes, juridische stappen en mogelijke vervolging van bestuurders vanwege zijn rol in een Russische witwasaffaire. Dat meldt The Guardian op basis van een intern rapport waarop de Britse krant de hand heeft kunnen leggen. Het bericht ‘Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u00  Amsterdam Museum toont Fashion StatementsAMSTERDAM (ANP) - In de expositie Fashion Statements laat het Amsterdam Museum zien wat mensen vroeger en nu wilden uitstralen met hun kleding. Zes hedendaagse ontwerpers, onder wie Marga Weimans en Bas Kosters, lieten zich voor deze tentoonstelling inspireren door zo'n 75 historische kostuums. Het bericht Amsterdam Museum toont Fashion Statements verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 13u00  Meer en langere treinen op KoningsdagUTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, zaterdag 27 april, stelt NS een speciale Oranjedienstregeling in met extra en langere treinen. Ook op koningsnacht rijden op een aantal trajecten meer en langere treinen. Het bericht Meer en langere treinen op Koningsdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u15  Hoogste uitgaven aan radioreclame sinds 2008AMSTERDAM (ANP) - De uitgaven aan radioreclame zijn in het eerste kwartaal gestegen tot het hoogste niveau sinds 2008. Dat is voor een groot deel te danken aan onlineradio. Nu luisteraars het aloude medium vaker beluisteren via de digitale weg, wordt radio volgens het Radio Advies Bureau (RAB) ook waardevoller voor adverteerders. Het bericht Hoogste uitgaven aan radioreclame sinds 2008 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u15  Vopak en Ajax smaakmakers op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League. Het bericht Vopak en Ajax smaakmakers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 12u00  Varende modeshow eert Anne FrankAMSTERDAM (ANP) - De achtste editie van de Canal Catwalk, de jaarlijkse varende modeshow op de Amsterdamse grachten, wordt deze keer opgedragen aan Anne Frank. Dat heeft organisator De Couturekrant bekendgemaakt. Aan het evenement op 21 mei doen modeontwerpers uit binnen- en buitenland mee. Ze brengen met hun creaties een ode aan Anne. Het bericht Varende modeshow eert Anne Frank verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u45  Veteraan Don White geëerd met witte tulpDEN HAAG/LISSE (ANP) - De Canadese veteraan uit de Tweede Wereldoorlog Don White is geëerd met een witte tulp die naar hem is genoemd. Premier Mark Rutte doopte de nieuwe tulp woensdag in de Keukenhof in Lisse. Het bericht Veteraan Don White geëerd met witte tulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 11u15  Rechter tikt Dekker op de vingers om gratieDEN HAAG (ANP) - De Staat moet opnieuw een beslissing nemen over het gratieverzoek van de tot levenslang veroordeelde Cevdet Y., die in 1983 zes mensen doodde in het Delftse café 't Koetsiertje. De voorzieningenrechter in Den Haag stelt dat de Staat zich bij de beslissing had moeten laten leiden door het positieve advies dat het gerechtshof in Den Haag over het gratieverzoek uitbracht. Het bericht Rechter tikt Dekker op de vingers om gratie verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u45  Kerber valt ziek weg bij DuitslandRIGA (ANP) - Het Duitse tennisteam moet het in de play-off van de Fed Cup tegen Letland stellen zonder kopvrouw Angelique Kerber. De nummer 5 van de wereld, vorig jaar winnares op Wimbledon, is niet hersteld van een griepaanval. ,,De dokter heeft me een aantal dagen rust voorgeschreven'', meldde Kerber via de Duitse tennisbond. Het bericht Kerber valt ziek weg bij Duitsland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u30  Klant kan ook auto regelen bij HEMAAMSTERDAM (ANP) - HEMA werpt zich naast rookworsten, kleding en speelgoed nu ook op de automarkt. Klanten kunnen vanaf volgende week bij de webshop terecht voor het leasen van een auto, bevestigt de winkelketen berichtgeving door De Telegraaf. Het bericht Klant kan ook auto regelen bij HEMA verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u30  Donald Duck blijft ‘gewoon’ op de mat vallenAMSTERDAM (ANP) - Abonnees van Donald Duck en Libelle hoeven niet te vrezen dat ze die weekbladen een tijdje moeten missen. Voor de drukker van die bladen is faillissement aangevraagd. Toch blijven de drukkerijen voorlopig nog draaien, laat uitgever Sanoma weten. Het bericht Donald Duck blijft ‘gewoon’ op de mat vallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u00  BBC vraagt Metropole weer voor PromsHILVERSUM (ANP) - De BBC heeft het Metropole Orkest voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgenodigd om op te treden op de Proms, in Londen. Op 21 augustus verzorgt het orkest in de Royal Albert Hall een avondvullend programma waarin de in 2003 overleden zangeres Nina Simone centraal staat. Het bericht BBC vraagt Metropole weer voor Proms verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 10u00  35e KunstRAI in Catalaanse sferenAMSTERDAM (ANP) - Voor de 35e keer wordt in Amsterdam de KunstRAI gehouden. Ruim tachtig galerieën tonen schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden. Meer dan twintig deelnemende galerieën hebben naast hun stand ook een solostand, waar ze het werk van één kunstenaar uitlichten. Het bericht 35e KunstRAI in Catalaanse sferen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u45  Ajax in trek op Damrak na winst op JuventusAMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Ajax is woensdag in trek op Beursplein 5. Beleggers reageren verheugd op de winst van de club op de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarmee bereikte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland voor het eerst in 22 jaar weer de halve finale van de Champions League. Het aandeel Juventus kelderde in Italië. Het bericht Ajax in trek op Damrak na winst op Juventus verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u30  ASML en Vopak bovenaan groene AEXAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De beurshandel stond vooral in het teken van bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie bood daarbij enige steun aan de handel. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en Vopak in goede aarde. Het bericht ASML en Vopak bovenaan groene AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u30  ACM: vervolgonderzoek overname IddinkAMSTERDAM (ANP) - Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat extra onderzoek doen naar de geplande overname van de educatieve dienstverlener Iddink door mediabedrijf Sanoma. Sanoma kondigde de deal in december aan. De combinatie biedt volgens de bedrijven mogelijkheden om het digitale lesmateriaal van uitgevers beter te laten aansluiten op de elektronische leeromgeving van de school. Het bericht ACM: vervolgonderzoek overname Iddink verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u30  Minder auto’s verkocht in EuropaBRUSSEL (ANP) - Het aantal personenauto's dat in de Europese Unie op kenteken is gezet, is ook in het eerste kwartaal gedaald. De autoverkopen laten al maanden een dalende lijn zien. Een belangrijke oorzaak daarvoor is de invoering van strengere emissietests vorig jaar september. In augustus zetten veel dealers en importeurs nog snel auto's onder het oude regime op kenteken. Toen lieten de verkopen dan ook een piek zien. In de maanden erna liggen de verkopen mede daardoor juist lager. Het bericht Minder auto’s verkocht in Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u30  Nikkei hoger na Chinees groeicijferTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie en de hoop op positieve uitkomsten van de handelsgesprekken tussen Japan en de Verenigde Staten. Een nieuwe krimp van de Japanse export in maart hield de winst beperkt. De andere Aziatische beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien. Het bericht Nikkei hoger na Chinees groeicijfer verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 09u15  School: juist gehandeld met mazelen-alarmZOETERMEER (ANP) - De school in Zoetermeer die ouders had laten weten dat een medewerker de mazelen had, zegt daarmee correct te hebben gehandeld. De school had de ouders per brief geïnformeerd dat die diagnose was gesteld, maar na onderzoek door GGD Haaglanden bleek er geen sprake van besmetting met mazelen. ,,Wij hebben juist gehandeld, we hebben exact gedaan wat we moesten doen', zegt plaatsvervangend directeur Richard van Bochove van het Oranje Nassau College Parkdreef woensdag. Het bericht School: juist gehandeld met mazelen-alarm verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 08u30  Ruim 3,7 miljoen kijkers voor Juventus-AjaxHILVERSUM (ANP) - Ruim 3,7 miljoen tv-kijkers hebben dinsdagavond Ajax de halve finales van de Champions League zien halen. De wedstrijd in Turijn tegen Juventus was te zien op Veronica en staat bovenaan de lijst van best bekeken programma's van de Stichting Kijkonderzoek. Het bericht Ruim 3,7 miljoen kijkers voor Juventus-Ajax verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 08u00  Raptors en Nuggets trekken stand gelijkTORONTO (ANP) - De basketballers van Toronto Raptors hebben in de eerste ronde van de play-offs van de NBA de stand gelijk getrokken in de best-of-seven tegen Orlando Magic. In eigen huis won de Canadese ploeg overtuigend met 111-82. Grote man aan de zijde van de Raptors was Kawhi Leonard met 37 punten. Kyle Lowry noteerde 22 punten. De stand na twee duels is 1-1. Het bericht Raptors en Nuggets trekken stand gelijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 07u15  ‘Snoepwinkel op retour, chocoladezaak groeit’AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders snoepen steeds minder en dat is terug zien in de winkelstraat. Het aantal snoepwinkels is sinds 2005 met een kwart gedaald, schrijven economen van ABN AMRO. Zaken die gespecialiseerd zijn in chocolade vormen een uitzondering en groeien juist in aantal. Het bericht ‘Snoepwinkel op retour, chocoladezaak groeit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 07u00  CDA en D66 willen toch coulanceregeling CBRDEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen CDA en D66 willen dat er toch een coulanceregeling komt voor 75-plussers die door de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zonder rijbewijs zitten. Ze dienen hiervoor later woensdag in de Tweede Kamer een voorstel in. Het bericht CDA en D66 willen toch coulanceregeling CBR verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 07u00  Zwembaden dagen bezoekers uit met testparcoursAMSTERDAM (ANP) - Wie wil weten of zijn zwemvaardigheden nog op peil zijn, kan de komende weken meedoen aan de Nationale ZwemChallenge. In tientallen zwembaden in het land kunnen kinderen en volwassenen een speciaal testparcours zwemmen. Ze moeten bijvoorbeeld dingen van de bodem oprapen, duiken en onder water door een gat zwemmen. ,,Zeker voor sommige volwassenen kan dat best confronterend zijn'', zegt een woordvoerster van de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Het bericht Zwembaden dagen bezoekers uit met testparcours verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 05u45  D66 wil ‘Europese FBI’DEN HAAG (ANP) - De Europese Unie moet een eigen 'FBI' krijgen, vindt D66. Europol moet een volwaardige Europese politiedienst worden die zelf kan verhoren, huizen kan doorzoeken of arrestaties verrichten, als het aan de regeringspartij ligt. Het bericht D66 wil ‘Europese FBI’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 05u15  Duizenden naar Michelle Obama in de Ziggo DomeAMSTERDAM (ANP) - Michelle Obama staat woensdagavond in de Ziggo Dome in Amsterdam. De voormalige first lady van de Verenigde Staten doet ons land aan vanwege de promotie van haar autobiografie Becoming (Mijn verhaal). Onder de titel Becoming: An Intimate Conversation With Michelle Obama vertelt de Amerikaanse over haar leven. Het bericht Duizenden naar Michelle Obama in de Ziggo Dome verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 05u15  Waterschappen en Vitens bestrijden droogteZWOLLE (ANP) - Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt met een publiekscampagne voor het verder stijgen van het drinkwatergebruik. Waterschappen in Overijssel en Gelderland willen met aanvullende maatregelen watertekorten in de zomer voorkomen. Het bericht Waterschappen en Vitens bestrijden droogte verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 03u00  Explosie en brand in flat Voorburg, 1 dodeVOORBURG (ANP) - Bij een woningbrand in Voorburg is een bewoner overleden. Dat meldt de brandweer op Twitter. De hulpdiensten slaagden er wel in de bewoner uit het brandende pand te halen, maar desondanks is het slachtoffer overleden. Het bericht Explosie en brand in flat Voorburg, 1 dode verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 02u15  Explosie en brand in flat Voorburg, 1 gewondeVOORBURG (ANP) - In een appartementencomplex in Voorburg heeft brand gewoed en ook is er een explosie geweest. Dat meldt de brandweer op Twitter. Een bewoner is uit zijn brandende flat gehaald. De man is gewond geraakt bij de brand, hij is behandeld door ambulancepersoneel. Andere woningen in het complex aan de Frans Mortelstraat zijn ontruimd. Over de oorzaak is nog niets bekend. Het bericht Explosie en brand in flat Voorburg, 1 gewonde verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 01u00  Feestende Ajaxfans hinderen trams AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Op het Leidseplein in het centrum van Amsterdam vieren honderden supporters van Ajax de winst van hun club op Juventus. Het is zo druk op het Leidseplein dat het tramverkeer gehinderd wordt, zo meldt het GVB. Supporters staken vuurwerk af. Het bericht Feestende Ajaxfans hinderen trams Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 00u45  Twee miljoen 75-plussers in 2030DEN HAAG (ANP) - Nederland zal in 2030 ruim twee miljoen 75-plussers tellen, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), 720.000 meer dan nu. De nieuwe commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen moet gaan adviseren over wat er nodig is om de zorg voor ouderen thuis in de toekomst op peil te hebben. Het bericht Twee miljoen 75-plussers in 2030 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/04 00u45  Politie zette 500 man in rond Ajax-JuventusAMSTERDAM (ANP) - Rond Ajax-Juventus vorige week in Amsterdam waren vijfhonderd politiemensen op de been om de Champions League-wedstrijd in goede banen te leiden. ,,We stonden die dag voor een geweldige uitdaging'', omschreef politiecommissaris Jan Pronker de risicowedstrijd tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Het bericht Politie zette 500 man in rond Ajax-Juventus verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 23u30  IBM kent slechte start van het jaarARMONK (ANP) - IBM kende een slechte start van het jaar. Het Amerikaanse technologieconcern zag de omzet teruglopen. Onder meer bij voor IBM belangrijke cloudactiviteiten gingen de zaken niet zo goed als gehoopt. Het bericht IBM kent slechte start van het jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 23u15  Netflix voorziet tijdelijke dip in groeitempoLOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft er afgelopen kwartaal meer klanten bijgekregen dan ooit tevoren. Maar de videostreamingdienst is minder positief over de klantaanwas in het lopende kwartaal, in verband met prijsverhogingen in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en delen van Europa. Het bericht Netflix voorziet tijdelijke dip in groeitempo verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 23u15  Qualcomm straalt op Wall Street na deal AppleNEW YORK (ANP) - Chipgigant Qualcomm was dinsdag een grote winnaar op de beurs in New York. Na het bijleggen van de slepende patentruzie met Apple ging de koers van het bedrijf ruim 23 procent omhoog. Beleggers op Wall Street verwerkten verder een reeks kwartaalcijfers van bedrijven. Het bericht Qualcomm straalt op Wall Street na deal Apple verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 23u00  Fatale brand mogelijk in illegaal gokpandROTTERDAM (ANP) - De brand in Rotterdam waarbij zaterdag een 27-jarige man omkwam heeft mogelijk te maken met illegaal gokken. Op de eerste verdieping van het uitgebrande pand zijn sporen aangetroffen die daarop wijzen, zei de politie dinsdag in Opsporing Verzocht. Het bericht Fatale brand mogelijk in illegaal gokpand verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 22u15  Apple en Qualcomm leggen slepende ruzie bijWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Apple en chipgigant Qualcomm hebben hun slepende ruzie over patenten bijgelegd. Daarbij heeft de iPhone-maker beloofd voortaan royalty's te gaan betalen aan Qualcomm. De vele lopende rechtszaken en geschillen tussen de twee concerns zijn daarmee in een klap opgelost. Het bericht Apple en Qualcomm leggen slepende ruzie bij verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 20u30  Stint kan met nieuwe regels weer weg opDEN HAAG (ANP) - De stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft voorgesteld. Het bericht Stint kan met nieuwe regels weer weg op verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 20u15  Campenaerts verbetert werelduurrecord WigginsAGUASCALIENTES (ANP) - De Belgische wielrenner Victor Campenaerts heeft het werelduurrecord verbeterd. De 27-jarige renner van Lotto Soudal verpulverde op de wielerbaan van Aguascalientes het record dat sinds 7 juni 2015 op naam stond van Bradley Wiggins. De Brit kwam toen in het velodrome van Londen tot een afstand van 54,526 kilometer. Campenaerts reed 55 kilometer en 89 meter. Het bericht Campenaerts verbetert werelduurrecord Wiggins verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 20u15  Bankroet aangevraagd voor drukker Donald DuckDEVENTER (ANP) - Circle Media Group (CMG), het bedrijf achter drukker Roto Smeets, heeft bij de rechtbank in Amsterdam faillissement aangevraagd voor zijn Nederlandse drukkerijen. De onderneming, die onder meer de Libelle en de Donald Duck vervaardigt, had onlangs al uitstel van betaling gekregen. Het bericht Bankroet aangevraagd voor drukker Donald Duck verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 19u15  Europese beurzen sluiten met winstAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van grote bedrijven als Zalando en Lufthansa. Op het Damrak werd Flow Traders beloond met een koerswinst na een goed ontvangen handelsupdate. Het bericht Europese beurzen sluiten met winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 18u00  ‘ING geïnteresseerd in overname Commerzbank’AMSTERDAM (ANP) - ING is naar verluidt geïnteresseerd in een overname van Commerzbank. Het Duitse zakenblad Manager Magazin meldt op basis van ingewijden dat ING-topman Ralph Hamers zijn Duitse branchegenoot en de Duitse overheid heeft gevraagd om hiervoor onderhandelingen te kunnen starten, maar Commerzbank zou dat hebben geweigerd. Het bericht ‘ING geïnteresseerd in overname Commerzbank’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 17u45  Docent Zoetermeer had geen mazelenDEN HAAG (ANP) - De docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) in Zoetermeer, van wie de school had laten weten dat hij de mazelen had, blijkt die besmettelijke ziekte niet te hebben gehad. De GGD Haaglanden deed onderzoek en liet dinsdag weten dat er geen sprake was van mazelen bij de docent. Wat hij wel mankeerde, is onbekend. Het bericht Docent Zoetermeer had geen mazelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 17u15  Cosnefroy wint 80e editie Parijs-CamembertLIVAROT (ANP) - De Franse wielrenner Benoît Cosnefroy heeft de 80e editie van Parijs-Camembert op zijn naam geschreven. De 23-jarige renner van AG2R La Mondiale was na 182 kilometer in finishplaats Livarot de sterkste uit de kopgroep. Cosnefroy kreeg, zoals gebruikelijk in deze koers, zijn lichaamsgewicht in de befaamde Camembert-kaas mee naar huis. Dat betekent in zijn geval zo'n 64 kilogram. Het bericht Cosnefroy wint 80e editie Parijs-Camembert verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 17u15  Rieu geeft 700 ton staal voor Notre-DameMAASTRICHT - Ook violist André Rieu is diep geschokt door de brand in de Notre-Dame in Parijs en zal 700 ton staal doneren voor de wederopbouw van de majestueuze kathedraal, die maandag voor een groot deel afbrandde. Dat heeft hij via Twitter laten weten. Het bericht Rieu geeft 700 ton staal voor Notre-Dame verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u45  Het regent verboden op paasvurenARNHEM/ENSCHEDE (ANP) - Veel gemeenten in het oosten van het land hebben dinsdag een streep gezet door de voorgenomen paasvuren komend weekeinde. Gemeenten die dat nog niet hebben gedaan, waarschuwen dat het mogelijk later in de week wel zover zal komen. Reden is het verhoogde risico op een natuurbrand in grote delen van Nederland, terwijl het de komende dagen alleen maar warmer en droger wordt. Het bericht Het regent verboden op paasvuren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u45  Dammer Boomstra slaat WK overHILVERSUM (ANP) - Dammer Roel Boomstra neemt dit jaar niet deel aan het wereldkampioenschap in Ivoorkust. De regerend titelhouder geeft er de voorkeur aan zich te concentreren op zijn studie natuurkunde. Boomstra werd vorig jaar wereldkampioen, door in de tweekamp om de titel de Rus Alexander Schwarzman te verslaan. Hij behoudt wel het recht de nieuwe kampioen in 2020 uit te dagen. Het bericht Dammer Boomstra slaat WK over verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u30  Eind april uitspraak zaak ‘obermishandelaars’PRAAG (ANP) - Armin N. en zijn broer Arash N. horen waarschijnlijk eind deze maand of en zo ja hoe lang ze de cel in moeten voor het mishandelen van een ober in Praag. Op 30 april moeten ze opnieuw voor de rechter verschijnen, die waarschijnlijk dezelfde dag uitspraak doet. Het bericht Eind april uitspraak zaak ‘obermishandelaars’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u30  Verdachte van gooien baby ‘ontkent pertinent’DORDRECHT (ANP) - De man die ervan wordt beschuldigd dat hij begin dit jaar zijn net 1-jarige zoontje vanaf het balkon op de eerste verdieping naar beneden zou hebben gegooid of laten vallen, ,,ontkent dat pertinent''. Dat zei zijn advocaat dinsdag tijdens een eerste niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Dordrecht. De verdachte heeft volgens hem een heel ander verhaal dan het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte blijft vastzitten in voorarrest. Het bericht Verdachte van gooien baby ‘ontkent pertinent’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u30  BAM raakt bouwopdracht Hoevelaken kwijtDEN HAAG (ANP) - Een consortium rond bouwbedrijf BAM is de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken kwijt. Het contract wordt ontbonden omdat Rijkswaterstaat en het consortium, waar ook branchegenoot Van Oord en ingenieurs- en adviesbureau Arcadis deel van uitmaakten, het niet eens konden worden over de financiële risico's. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. Het bericht BAM raakt bouwopdracht Hoevelaken kwijt verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u30  Frans Bauer keert terug bij RTLHILVERSUM (ANP) - Frans Bauer stapt over naar RTL. De zanger heeft een contract getekend en begint op 1 oktober, meldt de zender. Bauer, die de afgelopen jaren bij AVROTROS te zien was, gaat een muziekprogramma en een reisprogramma presenteren. De exacte invulling hiervan wordt later bekendgemaakt. Het bericht Frans Bauer keert terug bij RTL verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u30  RKK hoopt dat Notre-Dame behouden kan blijvenUTRECHT (ANP) - De Rooms-Katholieke Kerk in ons land leeft mee met alle mensen die de Notre-Dame ter harte gaat. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, vond het heftig om de kerk te zien branden. Het bericht RKK hoopt dat Notre-Dame behouden kan blijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u15  Wall Street opent in de plusNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken een flinke stroom aan kwartaalcijfers. Onder meer Bank of Amerika en UnitedHealth Group, de grootste zorgverzekeraar in de Verenigde Staten, gaven een kijkje in de boeken. Het bericht Wall Street opent in de plus verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 16u15  Kamer herdenkt journalist Max van WeezelDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft dinsdag parlementair journalist en icoon Max van Weezel herdacht. Met zijn overlijden heeft Nederland een ,,meesterjournalist en markante persoonlijkheid'' verloren, zei Kamervoorzitter Khadija Arib. Het bericht Kamer herdenkt journalist Max van Weezel verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 15u45  Steeds meer mannen naar de plastisch chirurgCosmetisch chirurgische behandelingen werden lange tijd gezien als middel voor het bereiken van een schoonheidsideaal. Het bericht Steeds meer mannen naar de plastisch chirurg verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 15u45  Rechtbank verwerpt klacht komiek tegen MerkelBERLIJN (ANP/DPA) - Een rechtbank in Berlijn heeft een klacht van de satiricus Jan Böhmermann tegen bondskanselier Angela Merkel afgewezen. Böhmermann eiste een verbod voor Merkel om zijn gedicht Smaadkritiek tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te bekritiseren als ,,opzettelijk kwetsend''. De rechterlijke uitspraak betekent dat Merkel haar kritiek niet hoeft in te trekken. Het bericht Rechtbank verwerpt klacht komiek tegen Merkel verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 15u15  1 op de 4 kinderen heeft chronische aandoeningVoor het eerst is op basis van verzekeringsgegevens nauwkeurig geteld hoe groot de groep kinderen Het bericht 1 op de 4 kinderen heeft chronische aandoening verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 15u15  Schiphol verwacht 5,4 miljoen in meivakantieSCHIPHOL (ANP) - Naar verwachting reizen er komende meivakantie 5,4 miljoen passagiers via Schiphol. Vanaf vrijdag is het extra druk op de luchthaven en dat duurt tot en met 13 mei. Vorig jaar zag Schiphol in dezelfde periode 5,2 miljoen mensen voorbij komen. Het bericht Schiphol verwacht 5,4 miljoen in meivakantie verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 14u45  Sprinklers en sensoren bewaken Utrechtse DomUTRECHT (ANP) - In de Utrechtse Dom en Domkerk moeten sprinklers en sensoren ervoor waken dat er in hartje Utrecht niet zo'n verwoestende brand kan ontstaan als in de Notre-Dame in Parijs. ,,Sprinklers hangen van de voet naar de spits van de toren', aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook hangen op elke verdieping brandblussers. Verder zijn er geregeld controles van bijvoorbeeld de bliksemafleiders en spanningsbeveiliging. Het bericht Sprinklers en sensoren bewaken Utrechtse Dom verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 14u30  Oomen naar Giro als helper DumoulinBERLIJN (ANP) - Team Sunweb heeft Sam Oomen aangewezen als vervanger van de geblesseerde Wilco Kelderman in de komende Ronde van Italië. De 23-jarige Brabander moet kopman Tom Dumoulin bijstaan. De Limburger wil de Giro voor de tweede keer winnen. De wielerronde begint op 11 mei met een korte tijdrit in Bologna. Het bericht Oomen naar Giro als helper Dumoulin verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 14u00  Drie jongens vast voor groepsverkrachtingenROTTERDAM (ANP) - Drie minderjarige jongens uit Rotterdam en Schiedam zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van groepsverkrachtingen in onder meer parkjes en kelderboxen. Ook alle slachtoffers zijn minderjarig. Het bericht Drie jongens vast voor groepsverkrachtingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 14u00  Vier jaar cel voor fataal ongeval A44HAARLEM (ANP) - De 33-jarige Leon Z. uit Oegstgeest krijgt vier jaar celstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A44 in oktober vorig jaar. Een echtpaar uit Houten (66 en 62 jaar) kwam om het leven toen Z. met hoge snelheid achterop hun auto klapte. Een 48-jarige man raakte zwaargewond. Z. was onder invloed van alcohol en drugs toen het ongeluk gebeurde. Even daarvoor had hij nog snelheden tot 195 kilometer per uur gereden. Het bericht Vier jaar cel voor fataal ongeval A44 verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 13u30  ‘Lada stopt Europese verkoop wegens uitstoot’TOLJATTI (ANP) - De Russische autobouwer Avtovaz stopt met de export van Lada's naar West-Europa. De voertuigen zouden niet voldoen aan Europese milieunormen. Daarop zou Avtovaz, de grootste autofabrikant in Rusland, de uitvoer staken. Het Franse automerk Renault heeft een meerderheidsbelang in Avtovaz. Het bericht ‘Lada stopt Europese verkoop wegens uitstoot’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 13u30  Definitief verbod pulsvissen per 1 juli 2021STRAATSBURG (ANP) - Het totaalverbod per 1 juli 2021 op de pulsvisserij is definitief. Een ultieme poging van Nederlandse parlementariërs om een Europees verbod op het vissen met stroomstootjes voor de Nederlandse pulsvissers tegen te houden is in het Europees Parlement gestrand. Het parlement stemde met 571 voor, 60 tegen en 20 onthoudingen voor een groot pakket maatregelen in de visserij waarvan het pulsverbod onderdeel is. Het bericht Definitief verbod pulsvissen per 1 juli 2021 verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 13u15  KNHB blij met minder belastende Pro LeagueUTRECHT (ANP) - De hockeybond KNHB is blij met de aanpassingen in het speelschema van de landencompetitie Pro League, waardoor het aantal reizen voor de nationale teams beduidend minder wordt. Het bericht KNHB blij met minder belastende Pro League verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 13u15  Deetman bekijkt slepende zaken bij DefensieDEN HAAG (ANP) - Wim Deetman gaat kijken naar slepende kwesties op het gebied van sociale veiligheid bij Defensie. De onafhankelijke commissie onder leiding van de oud-burgemeester van Den Haag gaat in eerste instantie een jaar aan de slag, meldt staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer. Het bericht Deetman bekijkt slepende zaken bij Defensie verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 12u30  Nadruk UWV op controles na schandalenAMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV gaat meer aandacht besteden aan controles op uitkeringen. De prioriteiten van die controles gaat het UWV voortaan vooraf met de minister en de Tweede Kamer bespreken. Dat heeft het UWV afgesproken na het schandaal met WW-fraude door arbeidsmigranten. ,,Als we toen wisten wat we nu weten, ook de maatschappelijke impact die het heeft, hadden we daar waarschijnlijk jaren geleden al meer op ingezet'', zei bestuursvoorzitter Fred Paling. Het bericht Nadruk UWV op controles na schandalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 12u15  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine plussen zien. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van ondernemingen. Op het Damrak werd Flow Traders beloond met een koerswinst na een goed ontvangen handelsupdate. Het bericht Kleine plussen op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 12u15  Restauratie gestolen werken Van Gogh afgerondAMSTERDAM (ANP) - De twee Van Goghs die in 2002 werden gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam zijn vanaf woensdag weer te zien voor publiek. Zeegezicht bij Scheveningen (1882) en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen (1884-1885), die in 2016 werden teruggevonden in Italië, ondergingen de afgelopen tijd een restauratie. Het bericht Restauratie gestolen werken Van Gogh afgerond verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 11u30  Walton nieuwe coach Sacramento KingsSACRAMENTO (ANP) - Luke Walton heeft enkele dagen na zijn vertrek bij Los Angeles Lakers een nieuwe basketbalclub in de NBA gevonden. Sacramento Kings heeft de 39-jarige Amerikaan aangesteld als coach. Het gaat om een contract dat loopt tot en met het seizoen 2022/2023. Het bericht Walton nieuwe coach Sacramento Kings verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 11u30  Werkstraffen geëist voor diefstal rijexamenDEN HAAG (ANP) - Wegens diefstal van gegevens van het officiële theorie-rijexamen zijn tegen twee broers en een zus uit Den Haag werkstraffen geëist van 120 tot 240 uur. De officier van justitie zei dinsdag voor de rechtbank in Den Haag dat de drie zich samen bezighielden met het stelen van examenopgaven bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Klanten van hun rijschool Directgeslaagd konden met die gegevens makkelijk slagen voor hun examen, ook al hadden ze niet de benodigde kennis. Het bericht Werkstraffen geëist voor diefstal rijexamen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 11u15  ‘Manager mishandelde ober is verantwoordelijk’PRAAG (ANP) - De manager van het restaurant in Praag waar de ober zwaar mishandeld werd door twee Nederlandse broers, is verantwoordelijk voor het gevecht omdat hij de eerste duw uitdeelde. Dat zei verdachte Armin N. dinsdag in de rechtbank in Praag. Hij staat daar met zijn broer Arash N. terecht. Het bericht ‘Manager mishandelde ober is verantwoordelijk’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u45  Restzetel Flevoland is voor DENKLELYSTAD (ANP) - DENK komt definitief in de Provinciale Staten van Flevoland. De provincie heeft afgelopen donderdag meer dan 160.000 stemmen opnieuw geteld. Die hertelling bevestigt de eerste einduitslag van de verkiezingen van 20 maart. Het bericht Restzetel Flevoland is voor DENK verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u15  UWV had het minder druk in 2018AMSTERDAM (ANP) - Het aantal mensen dat een WW-uitkering ontving is afgelopen jaar fors gedaald ten opzichte van 2017. Dat maakte uitkeringsinstantie UWV bekend bij de presentatie van zijn jaarverslag. Door de aantrekkende arbeidsmarkt was het makkelijker voor werklozen om een nieuwe baan te vinden. Voor 50-plussers en mensen met een arbeidsbeperking blijft het echter lastig om werk te krijgen. Het bericht UWV had het minder druk in 2018 verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u15  ‘Obermishandelaars’ zijn toerekeningsvatbaarPRAAG (ANP) - Armin en Arash N., de broers die momenteel terechtstaan voor de zware mishandeling van een ober in Praag, zijn toerekeningsvatbaar. Ze kunnen dus verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Dat oordeelde een psychiater die de mannen heeft onderzocht. Het bericht ‘Obermishandelaars’ zijn toerekeningsvatbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u15  Ook in Nederland actie voor herstel Notre-DameDEN HAAG (ANP) - Ook in Nederland geven mensen geld voor het herstel van de Notre-Dame de Paris. Via een actie op het internet is inmiddels ruim 200 euro binnengekomen voor het herstel van de kathedraal in het centrum van de Franse hoofdstad. Het bericht Ook in Nederland actie voor herstel Notre-Dame verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u00  Ook ochtendfinales atletiek op Spelen TokioTOKIO (ANP) - Negen atletiekfinales op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 zijn in de Japanse ochtend geprogrammeerd. Onder andere de finales van de 100 meter horden (vrouwen), 110 meter horden (mannen) en 400 meter horden zijn verplaatst naar een tijdstip waarop het in Nederland nog nacht is. Dat blijkt uit het tijdschema dat de atletiekfederatie IAAF presenteerde. Het bericht Ook ochtendfinales atletiek op Spelen Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u00  Fundatie scoort RauchZWOLLE (ANP) - Museum de Fundatie in Zwolle heeft een werk van Neo Rauch (Leipzig 1960) gekocht. Het gaat om het schilderij Tal uit 1999, het jaar waarin de kunstenaar zijn internationale doorbraak beleefde. Tal is voor 650.000 euro verworven met steun van de BankGiro Loterij, de Vereniging Rembrandt en het Mondriaan Fonds. Het bericht Fundatie scoort Rauch verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 10u00  Flow Traders uitblinker op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. De aandacht van beleggers bleef vooral uitgaan naar de kwartaalresultaten van ondernemingen. Op het Damrak werd een handelsupdate van Flow Traders goed ontvangen. Het bericht Flow Traders uitblinker op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 09u30  Minder meldingen van discriminatieDEN HAAG (ANP) - Er zijn vorig jaar minder mensen naar de politie of een andere instantie gestapt om discriminatie te melden. Het aantal meldingen was de afgelopen vier jaar niet zo laag. Het bericht Minder meldingen van discriminatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 09u30  Ook huisjes Center Parcs De Eemhof in etalageGOES (AFN) - Vakantieparkenuitbater Center Parcs gaat opnieuw vakantiehuisjes verkopen aan particuliere en professionele beleggers. Dit keer gaat het om de woningen van vakantiepark De Eemhof in Flevoland. De aankondiging volgt kort op de verkoop van Center Parcs in Zandvoort, dat op een paar woningen na is uitverkocht. Het bericht Ook huisjes Center Parcs De Eemhof in etalage verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 09u15  45.000 kijkers eerste aflevering Drunk HistoryHILVERSUM (ANP) - De ophef rond het Comedy Central-programma Drunk History heeft er maandagavond niet voor gezorgd dat kijkers massaal thuisbleven voor de show. Op de eerste aflevering stemden 45.000 mensen af, meldt de Stichting KijkOnderzoek. Het bericht 45.000 kijkers eerste aflevering Drunk History verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 08u30  Bear & Mees gaan naar de haaien!Kinderschoenenmerk Bear & Mees zet zich in om geld op te halen voor de stichting Het bericht Bear & Mees gaan naar de haaien! verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 08u30  Auto rijdt shop tankstation binnenNIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een automobilist is in de nacht van maandag op dinsdag de shop van een tankstation aan de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel binnengereden, waarmee hij een flinke ravage aanrichtte. Dat meldde de politie Waddinxveen-Zuidplas dinsdag. Het bericht Auto rijdt shop tankstation binnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 08u30  Japanse beurs sluit licht hogerTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag licht hoger geëindigd. Beleggers bleven optimistisch na de stevige koerswinsten een dag eerder. Vooral de Japanse telecombedrijven waren in trek, nadat marktleider NTT Docomo de prijzen minder sterk verlaagde dan verwacht. Verder werd uitgekeken naar de publicatie van de Chinese economische groeicijfers, die woensdag naar buiten komen. Het bericht Japanse beurs sluit licht hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 08u30  Clippers op valreep voorbij WarriorsOAKLAND (ANP) - De basketballers van Golden State Warriors hebben een pijnlijke thuisnederlaag geleden in de eerste ronde van de play-offs. In het tweede onderlinge duel was Los Angeles Clippers net iets sterker dan de titelverdediger in de NBA. De ploeg uit Los Angeles maakte in Oakland het verschil in de laatste minuut en won met 135-131. De stand in de best-of-seven is daardoor op 1-1 gekomen. Het bericht Clippers op valreep voorbij Warriors verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 08u15  Scholen houden onvoldoende rekening met menstruatieklachtenZiekteverzuim en een negatieve invloed op schoolprestaties. Veel schoolmeisjes kampen hiermee omdat hun school onvoldoende Het bericht Scholen houden onvoldoende rekening met menstruatieklachten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 07u45  Maatregel tegen gebrek aan Aziatische kokDEN HAAG (ANP) - Het wordt voor Aziatische restaurants gemakkelijker om gespecialiseerde koks uit het buitenland te halen. Het visa-quotum wordt uitgebreid van 1500 naar 2300 koks die hier aan de slag mogen en voortaan kunnen ze twee jaar blijven, in plaats van één jaar. Dat schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer. Het bericht Maatregel tegen gebrek aan Aziatische kok verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 07u45  Deutsche Bank gesommeerd info Trump te delenWASHINGTON (ANP) - Twee commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een aantal financiële instellingen verzocht informatie te overhandigen met betrekking tot de financiën van president Donald Trump. Een van de instellingen is de Deutsche Bank, zo maakten de Democratische leiders van de commissies bekend. Het bericht Deutsche Bank gesommeerd info Trump te delen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 05u15  Reclamecommissie buigt zich over vanillevlaAMSTERDAM (ANP) - De Reclame Code Commissie buigt zich dinsdag andermaal over vanillevla. De commissie oordeelde eerder dit jaar dat de verpakking van Optimel Vanillevla misleidend was. Ze stelde vast dat de vanillevla geen vanille bevat, terwijl de consument dit door de naam en andere uitingen op de verpakking wel zou kunnen verwachten. Het bericht Reclamecommissie buigt zich over vanillevla verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 04u30  Flevoland hoort uitslag verkiezingenLELYSTAD (ANP) - Bijna een maand na de verkiezingen horen de inwoners van Flevoland dinsdag eindelijk hoe hun Provinciale Staten er de komende vier jaar uitzien. Afgelopen donderdag en vrijdag zijn meer dan 160.000 stemmen opnieuw geteld, een voor een, met de hand. Het bericht Flevoland hoort uitslag verkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 03u15  Gedwongen pauze voor Benoot en KeisseBRUSSEL (ANP) - De Belgische wielrenner Tiesj Benoot moet een paar weken pauzeren. De coureur van Lotto Soudal kwam zondag in de klassieker Parijs-Roubaix hard ten val na een aanrijding met een auto van Jumbo-Visma. Daarbij liep hij een breuk aan het uiteinde van een sleutelbeen op, alsmede kneuzingen, snij- en schaafwonden, en een spierscheuring in het bovenbeen. Het bericht Gedwongen pauze voor Benoot en Keisse verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 02u15  Almere weer kampioen economische groeiDEN HAAG (ANP) - Almere is voor het tweede jaar op rij de regio in Nederland met de sterkste economische groei. De groei van 4,6 procent lag duidelijk boven het gemiddelde in Nederland. Dat gemiddelde zakte in 2018 naar 2,7 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Almere weer kampioen economische groei verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 02u15  Wall Street rood na tegenvallende bankenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met kleine minnen gesloten. Beleggers verwerkten tegenvallende resultaten van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren de blikken onder meer gericht op nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Wall Street rood na tegenvallende banken verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/04 00u15  ‘Japanse telecomreus ‘gewoon’ naar Londen’LONDEN (ANP) - Alsof er geen brexit is. De Japanse telecomreus NTT kiest in een tijd dat veel bedrijven vanwege de brexit het Verenigd koninkrijk de rug toekeren 'gewoon' voor Londen als vestigingslocatie van zijn nieuwe overzeese hoofdkantoor, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van ingewijden. Het bericht ‘Japanse telecomreus ‘gewoon’ naar Londen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 23u15  Rutte: brand raakt Parijs en Frankrijk hardDEN HAAG - Premier Mark Rutte heeft de Franse president Emmanuel Macron maandagavond sterkte toegewenst vanwege de grote brand in de Notre-Dame. 'Parijs en Frankrijk zijn hard geraakt door een verzengend vuur in de Notre-Dame, een van de meest iconische gebouwen van ons werelddeel', liet Rutte weten op Twitter. Het bericht Rutte: brand raakt Parijs en Frankrijk hard verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 23u15  Van Helfteren coach Feyenoord BasketballROTTERDAM (ANP) - Toon van Helfteren (68) treedt als hoofdcoach in dienst van Feyenoord Basketball. De Delftenaar heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Rotterdamse club, met een optie voor nog een jaar. Van Helfteren was tot eind vorige maand bondscoach van het Nederlands mannenteam. Het bericht Van Helfteren coach Feyenoord Basketball verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 23u15  Pulitzerprijs voor persbureau ReutersNEW YORK (ANP) - Persbureau Reuters heeft een Pulitzerprijs gekregen voor zijn internationale berichtgeving en fotografie, waaronder een reportage over de moord op tien islamitische Rohingya-mannen door boeddhistische dorpelingen en legereenheden van Myanmar. Dat heeft een bestuurder van de Pulitzerorganisatie maandag bekendgemaakt. De twee onderscheiden medewerkers van het Engelse persagentschap belandden door hun werk in de gevangenis. Het bericht Pulitzerprijs voor persbureau Reuters verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 22u45  Problemen bij start Game of ThronesAMSTERDAM (ANP) - De start van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is in Nederland niet helemaal vlekkeloos verlopen. Het bericht Problemen bij start Game of Thrones verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 22u00  Waardenberg & De Jong terug in theaterROTTERDAM (ANP) - Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong maken hun rentree op het toneel als theaterduo Waardenberg en De Jong. In januari spelen zij drie weken exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat heeft het theater maandag bekendgemaakt. Het bericht Waardenberg & De Jong terug in theater verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 22u00  Leden voor integriteitscommisie NOC*NSFARNHEM (ANP) - De leden van NOC*NSF stemden maandagavond in met de oprichting van de Adviescommissie Integriteit & Ethiek. Pauline Meurs, nu nog voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, gaat die commissie voorzitten. Twee andere leden worden nog gezocht. De commissie moet advies gaan geven bij ethische kwesties. Het bericht Leden voor integriteitscommisie NOC*NSF verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 22u00  Van Zanen – Nieberg nieuwe voorzitter NOC*NSFARNHEM (ANP) - De algemene vergadering van NOC*NSF heeft unaniem gekozen voor Anneke van Zanen - Nieberg als nieuwe voorzitter. De 55-jarige Van Zanen volgt op 20 mei André Bolhuis op wiens maximale termijn in november zou verlopen. Met het oog op het olympische jaar 2020 besloot de voormalig tophockeyer een halfjaar eerder een stap opzij te doen. Het bericht Van Zanen – Nieberg nieuwe voorzitter NOC*NSF verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 21u15  Bekkering/Duetz op voorsprong in GenuaGENUA (ANP) - De Nederlandse 49erFX-zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn goed begonnen aan de wereldbeker in Genua. De regerende wereldkampioenen kwamen in lichte omstandigheden als zevende en zesde over de finishlijn. Daarmee sloot het olympische duo, zevende bij Rio 2016, de eerste dag af als vijfde in het klassement. Het bericht Bekkering/Duetz op voorsprong in Genua verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 21u15  Woods krijgt onderscheiding van TrumpWASHINGTON (ANP) - Tiger Woods wordt na zijn vijfde zege op de Masters van afgelopen zondag onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom, een van de hoogste onderscheidingen in de Verenigde Staten. Dat meldde president Donald Trump via Twitter nadat hij de 43-jarige golfer had gefeliciteerd met zijn vijftiende overwinning bij een major-golftoernooi. Het bericht Woods krijgt onderscheiding van Trump verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 21u00  Primera is de sigaretten voorbij en groeitWAARDENBURG (ANP) - Primera slaagt er steeds beter in om met andere producten dan tabak geld te verdienen. De winkelketen die bij het grote publiek vooral bekend was als de sigarenboer zag de omzet uit tabaksproducten verder dalen, maar bracht desondanks meer geld in het laatje in 2018. Het bericht Primera is de sigaretten voorbij en groeit verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 21u00  NOC*NSF lanceert website veilig sportenARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF heeft maandag een website geopend waarop mensen terechtkunnen die vermoedens hebben over grensoverschrijdend gedrag in de sport. Het is een voortvloeisel van het rapport dat de onderzoekscommissie De Vries in december 2017 presenteerde over seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Daarin stonden 42 aanbevelingen om te komen tot een veiliger sportklimaat. Het bericht NOC*NSF lanceert website veilig sporten verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 20u30  Nieuw avontuur voor zeilveteraan HeinerLELYSTAD (ANP) - Viervoudig olympiër Roy Heiner (58) begint aan een nieuw avontuur in het zeilen. Hij gaat aan de slag als captain van het Nederlandse team in de nieuwe Star Sailors League Gold Cup. Dat is een nieuwe landencompetitie, waarbij de beste nationale zeilers samengebracht worden in één nationaal team. De eerste editie van de tweejaarlijkse SSL Gold Cup zal worden gehouden in 2021 in Zwitserland. Het bericht Nieuw avontuur voor zeilveteraan Heiner verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 20u15  UniCredit lapt 1,3 miljard in Iran-zaakMILAAN (ANP) - De Italiaanse bank UniCredit is een schikking van 1,3 miljard dollar overeengekomen met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. De betaling is honderden miljoenen hoger dan het bedrag dat al rondzong. Het is ook meer dan grofweg 840 miljoen dollar die door Unicredit opzij was gezet voor schikkingen. Het bericht UniCredit lapt 1,3 miljard in Iran-zaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 19u15  Cherono wint marathon Boston in eindsprintBOSTON (ANP) - De Keniaanse atleet Lawrence Cherono heeft de marathon van Boston gewonnen. Cherono versloeg in een spannende eindsprint de Ethiopiër Lelisa Desisa op de streep. Hij kwam binnen in een tijd van 2.07.57. Het bericht Cherono wint marathon Boston in eindsprint verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u45  WW-export toch in het Europees ParlementSTRAATSBURG (ANP) - Het pakket maatregelen om de socialezekerheidsstelsels in de EU beter op elkaar af te stemmen wordt deze week toch door het Europees Parlement behandeld. Over het dossier, waar de in Nederland omstreden verruiming van de WW-export deel van is, wordt woensdagmorgen gedebatteerd. Donderdag stemt het parlement erover. Het bericht WW-export toch in het Europees Parlement verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u45  Trek-renner Pantano test positief op epoAIGLE (ANP) - De Colombiaanse wielrenner Jarlinson Pantano heeft positief getest op epo. De internationale wielerunie UCI meldt dat de 30-jarige Colombiaan tijdens een out-of-competitioncontrole op 26 februari van dit jaar een positieve test heeft afgeleverd. Pantano's ploeg Trek-Segafredo heeft de renner in overeenstemming met het zerotolerancebeleid met onmiddellijke ingang geschorst. Het bericht Trek-renner Pantano test positief op epo verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u30  Gevangenen Sint-Maarten blijven voorlopig hierDEN HAAG (ANP) - De Sint-Maartense gedetineerden die sinds orkaan Irma in Nederland in de cel zitten, keren voorlopig niet terug. De toestand in de Pointe Blanche-gevangenis op het eiland laat dat nog niet toe, meldt minister Sander Dekker (Rechtsbescherming). Het bericht Gevangenen Sint-Maarten blijven voorlopig hier verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u30  Zeventien zwemmers naar WK in Zuid-KoreaNIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse zwembond KNZB heeft de namen van zeventien zwemmers bekendgemaakt die gaan deelnemen aan de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Het gaat om negen zwemsters en acht zwemmers. Tien zwemmers zijn voorgedragen voor individuele nummers onder wie Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Kira Toussaint. Het bericht Zeventien zwemmers naar WK in Zuid-Korea verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u30  Dodelijke brand vermoedelijk aangestokenROTTERDAM (ANP) - De 27-jarige bewoner die zaterdag omkwam bij een brand in een portiekflat in Rotterdam is vermoedelijk het slachtoffer geweest van een brandstichting, aldus de politie maandag. De politie spreekt van een ,,ernstig misdrijf met tragische afloop' en heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet. Het bericht Dodelijke brand vermoedelijk aangestoken verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u15  Rijk vraagt geen geld terug van abortuskliniekDEN HAAG (ANP) - Abortusklinieken hoeven niet te vrezen dat het Rijk te veel betaald geld terugvraagt. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) denkt dat dat een kansloze onderneming is. Het bericht Rijk vraagt geen geld terug van abortuskliniek verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u15  4-partijencoalitie mogelijk in Noord-HollandHAARLEM (ANP) - Een coalitie tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA is kansrijk voor een nieuw provinciebestuur in Noord-Holland. De informateurs van GroenLinks en de VVD, Laura Bromet en Cornelis Mooij, zien in deze vier partijen een coalitie die kan rekenen op voldoende draagvlak. Het bericht 4-partijencoalitie mogelijk in Noord-Holland verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 18u00  Europese beurzen kabbelend naar positief slotAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met slechts kleine verschillen gesloten ten opzichte van de vorige handelsdag op vrijdag. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren er hoopgevende ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China. Het bericht Europese beurzen kabbelend naar positief slot verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 17u15  Nederlanders om in de gaten te houden: acteur (30) Max CroesNa een studie rechten en communicatie en vervolgens een master in informatiewetenschap dacht Max Croes: Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: acteur (30) Max Croes verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 17u15  Politie gaat nu echt niet graven naar DostKOEKANGE (ANP) - De politie gaat, met de feiten die er nu zijn, definitief niet opnieuw graven op zoek naar de verdwenen Willeke Dost in Koekange (Drenthe). De politie sprak onlangs wel opnieuw met een (al eerder gesproken) getuige, maar ook de huidige verklaring biedt geen nieuwe inzichten, stelt de politie maandag. Het bericht Politie gaat nu echt niet graven naar Dost verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 17u00  Boetes dreigen voor Nouryon wegens zoutwinningAMSTERDAM (ANP) - De zoutproducenten Nedmag, Frisia en het voormalige AkzoNobel-onderdeel Nouryon hebben een dwangsom opgelegd gekregen wegens misstanden bij de zoutwinning. Toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) had daar al eerder mee gedreigd, omdat de bedrijven onvoldoende rekening zouden houden met de omgeving rond de mijnen. Het bericht Boetes dreigen voor Nouryon wegens zoutwinning verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 16u45  Dakar Rally verhuist naar Saudi-ArabiëPARIJS (ANP) - De Dakar Rally verlaat Zuid-Amerika en verhuist in 2020 naar Saudi-Arabië. De Franse organisator ASO heeft een contract voor vijf jaar gesloten met de autoriteiten van het land in het Midden-Oosten. Het bericht Dakar Rally verhuist naar Saudi-Arabië verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 16u45  FVD en DENK doen mee aan verkiezingen EuropaDEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie (FVD) en DENK doen mee aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Ze hebben na aanmelding voldaan aan alle voorwaarden, maakte Jan Kees Wiebenga, voorzitter van de Kiesraad, maandag bekend. Het bericht FVD en DENK doen mee aan verkiezingen Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 16u30  Fyra-debacle NS voorbij na laatste betalingUTRECHT (ANP) - NS kan de zaak rondom de gebrekkige Fyra-treinen in financiële zin definitief afsluiten. Het Nederlandse spoorwegbedrijf heeft 21 miljoen euro ontvangen van de Italiaanse treinenfabrikant AnsaldoBreda voor de vijf jaar geleden teruggestuurde treinen. Deze betaling komt bovenop de eerder overgemaakte 125 miljoen euro. Het bericht Fyra-debacle NS voorbij na laatste betaling verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 16u15  ‘NVWA was nalatig in fipronilzaak’DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA is nalatig geweest en heeft onrechtmatig gehandeld tijdens de fipronilcrisis in 2017. Door het handelen van de autoriteit is de eiermarkt ingestort en is uiteindelijk 65 tot 75 miljoen euro schade ontstaan. Als de NVWA anders had gehandeld, was die schade grotendeels te voorkomen geweest, vindt landbouworganisatie LTO Nederland. Het bericht ‘NVWA was nalatig in fipronilzaak’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 16u00  Publicatieverbod deel boek zaak-Van den HurkAMSTERDAM (ANP) - Delen van een boek over het politieonderzoek naar de gewelddadige dood van Nicole van den Hurk (15) mogen niet worden gepubliceerd. Dat heeft de rechter in Amsterdam maandag in kort geding bepaald. Nabestaanden van Van den Hurk wisten niet dat het boek zou worden uitgegeven en sleepten de schrijver voor de rechter om publicatie te voorkomen. Het bericht Publicatieverbod deel boek zaak-Van den Hurk verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 15u45  Ronde van Italië start in 2020 in BoedapestBOEDAPEST (ANP) - De Ronde van Italië gaat volgend jaar van start in Boedapest. Dat heeft Giro-organisator RCS samen met de burgemeester van de Hongaarse hoofdstad bekendgemaakt. Het bericht Ronde van Italië start in 2020 in Boedapest verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 15u45  Financiële problemen voor drukker LibelleDEVENTER (ANP) - Circle Media Group (CMG), het bedrijf achter de drukkerij Roto Smeets, heeft uitstel van betaling aangevraagd voor de meeste van zijn Nederlandse activiteiten. Daarmee dreigt een faillissement voor de drukker die onder meer de Libelle en de Donald Duck vervaardigt. Het bericht Financiële problemen voor drukker Libelle verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 15u45  ‘KRO moet strenger zijn op schnabbels Yvon’HILVERSUM (ANP) - KRO-NCRV is onvoldoende zorgvuldig geweest bij het beoordelen van de nevenfuncties van presentatrice Yvon Jaspers. Tot die conclusie komt het Commissariaat voor de Media, dat onderzoek heeft gedaan naar de programma's Boer zoekt vrouw en Onze boerderij. Jaspers is naast presentatrice van de boerenprogramma's actief bij veevoedersbedrijf ForFarmers. Het bericht ‘KRO moet strenger zijn op schnabbels Yvon’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 15u45  Duitse aanklacht oud-topman VolkswagenBRAUNSCHWEIG (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse justitie heeft voormalig topman Martin Winterkorn van autoconcern Volkswagen aangeklaagd vanwege ernstige fraude en schending van mededingingsregels. Winterkorn maakt deel uit van een groep van vijf personen die wordt aangeklaagd door het Openbaar Ministerie van de stad Braunschweig. Het bericht Duitse aanklacht oud-topman Volkswagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 15u45  Spaartaks op werkelijk rendement blijkt lastigDEN HAAG (ANP) - Het blijkt lastig om belasting te heffen op bijvoorbeeld spaar- of beleggingstegoeden op basis van het daadwerkelijk behaalde rendement. Het zadelt spaarders en beleggers op met veel papierwerk en kan daarnaast belastingontwijking in de hand werken. Dat schrijft staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer. Het bericht Spaartaks op werkelijk rendement blijkt lastig verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 14u15  Ober Praag wilde ruzie sussenPRAAG (ANP) - Ober Miroslav 'Mirek' Vitek wilde de ruzie tussen zijn manager en een groepje Nederlandse mannen sussen. Dat vertelde hij maandag in de rechtbank in Praag bij het proces tegen de Nederlandse verdachten verdachten Armin en Arash N. De ober werd zelf toegetakeld en heeft daar nog altijd last van. Hij heeft sinds de mishandeling niet meer kunnen werken. Het bericht Ober Praag wilde ruzie sussen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 14u15  ‘Compenseer treinreiziger voor hinder Leiden’UTRECHT (ANP) - Reizigersvereniging Rover wil extra financiële compensatie van de NS voor reizigers die de afgelopen drie weken last hadden van werkzaamheden rond station Leiden Centraal. De belangenclub spreekt van ,,ernstige hinder' en zegt honderden klachten te hebben gekregen over vertragingen en overvolle treinen. Het bericht ‘Compenseer treinreiziger voor hinder Leiden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 14u00  Fraaie zege Haase en Koolhof in Monte CarloMONTE CARLO (ANP) - Tennissers Robin Haase en Wesley Koolhof zijn sterk begonnen aan het dubbelspel op het masterstoernooi van Monte Carlo. Het Nederlandse koppel rekende in de eerste ronde af met het als eerste geplaatste Franse duo Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert: 7-6 (4) 7-6 (2). Het bericht Fraaie zege Haase en Koolhof in Monte Carlo verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 13u45  Eind april besluit hechtenis obermishandelaarsPRAAG (ANP) - De rechtbank in Praag beslist op 30 april of de broers Armin en Arash N. in voorlopige hechtenis moeten blijven. Dat heeft de rechter maandag op de eerste zittingsdag laten weten. De broers staan terecht voor de zware mishandeling van een ober van een restaurant in de Tsjechische hoofdstad. Ze worden verdacht van poging tot moord. Het bericht Eind april besluit hechtenis obermishandelaars verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 13u15  Taakstraf voor dierenactivisten EftelingBREDA (ANP) - De vier dierenactivisten die zondag een dierenshow met ridders te paard in de Efteling verstoorden, hebben van de officier van justitie in Breda honderd uur taakstraf opgelegd gekregen wegens smaad. Ook mogen de twee mannen en twee vrouwen drie maanden niet in het pretpark in Kaatsheuvel komen, meldde het Openbaar Ministerie maandag. Het bericht Taakstraf voor dierenactivisten Efteling verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 12u15  Programma 4 en 5 mei bekendgemaaktAMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op 4 mei bij de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Aansluitend leggen ze traditiegetrouw een krans bij het Nationaal Monument op de Dam, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. Theatermaker en schrijver Diederik van Vleuten houdt de 4 mei-voordracht tijdens de herdenking. Het bericht Programma 4 en 5 mei bekendgemaakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 12u15  Beperkte winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Op het Damrak gaat deze week ook het cijferseizoen van start met handelsupdates van onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak. Het bericht Beperkte winsten op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 12u00  ‘Nederland telt meer miljoenenbuurten’DELFT (ANP) - Het aantal buurten in Nederland waar de woningen in doorsnee meer waard zijn dan 1 miljoen euro is flink gestegen. Volgens woningmarktonderzoeker Calcasa zijn er momenteel 53 van dergelijke 'miljoenenbuurten'. Dat is zes keer zoveel in vergelijking met vier jaar eerder. Het bericht ‘Nederland telt meer miljoenenbuurten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 12u00  Aparte stemming over verbod pulsvisserijSTRAATSBURG (ANP) - In een ultieme poging een Europees verbod op de pulsvisserij te voorkomen, hebben Nederlandse Europarlementariërs een verzoek ingediend voor een aparte stemming over de kwestie. Als dat wordt toegekend stemt het voltallige parlement in Straatsburg dinsdag over een voorstel om het vissen met stroomstootjes volledig vrij te geven in de EU. Het bericht Aparte stemming over verbod pulsvisserij verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 12u00  Broers hebben veel spijt mishandeling oberPRAAG (ANP) - De broers Armin en Arash N. hebben ontzettende spijt van het mishandelen van een ober in Praag vorig jaar. Dat zeiden ze maandag alle twee tijdens de eerste dag van de rechtszaak tegen hen in de Tsjechische hoofdstad. Ze worden verdacht van poging tot moord. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen. Het bericht Broers hebben veel spijt mishandeling ober verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 11u30  Topvrouw Esther Groen over balans, ambitie, gezin, vooroordelen en zelfzorgHet combineren van werk en gezin is praktisch onmogelijk, zo blijkt uit recent Europees onderzoek Het bericht Topvrouw Esther Groen over balans, ambitie, gezin, vooroordelen en zelfzorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 11u15  OM eist celstraf tegen oud-beveiliger WildersDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag vijf maanden cel geëist tegen oud-politieman Faris K. (37), die ervan wordt verdacht dat hij informatie heeft gedeeld over de woonplaats, de beveiliging en manier van vervoer van politicus Geert Wilders. K. werkte bij de toenmalige Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en was onder meer betrokken bij de beveiliging van Wilders. Het bericht OM eist celstraf tegen oud-beveiliger Wilders verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 11u00  Arash N.: ontzettende spijt mishandeling oberPRAAG (ANP) - Arash N. heeft ontzettende spijt van het mishandelen van een ober in Praag vorig jaar. Dat zei hij maandag in de rechtbank in Praag aan het begin van het proces tegen hem en zijn broer Armin. Hij heeft aangeboden ober Miroslav 'Mirek' Vitek financieel te ondersteunen, maar het is niet duidelijk of er al geld is overgemaakt. ,,Ik accepteer ieder bedrag en zal alles doen wat ik kan om dat te betalen. Hij verdient het.' Het bericht Arash N.: ontzettende spijt mishandeling ober verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 10u15  Verdachte Pinkpopdrama eerder al langs groepLANDGRAAF (ANP) - De verdachte van het ongeluk met dodelijke na afloop van Pinkpop, was de groep festivalgangers die hij aanreed eerder al op de andere weghelft gepasseerd. Zijn advocaat Raimon Maessen bevestigde berichtgeving hierover door De Limburger. Het bericht Verdachte Pinkpopdrama eerder al langs groep verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 10u00  Kleine winst voor AEXAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht omhoog. De meeste andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates. Het bericht Kleine winst voor AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 09u45  Na jaren weer stijging van misdaadcijfersDEN HAAG (ANP) - Aan de daling van het aantal geregistreerde misdrijven is een einde gekomen. In het eerste kwartaal was er een stijging met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral het aantal meldingen van internetfraude nam toe. De afgelopen vijf jaar daalde het aantal registraties van misdrijven. Het bericht Na jaren weer stijging van misdaadcijfers verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 09u45  Damrak begint licht hogerAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht hoger begonnen aan de verkorte handelsweek. Ook de meeste andere Europese beurzen openden met kleine winsten. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates. Het bericht Damrak begint licht hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 09u15  Meurs leidt integriteitscommissie NOC*NSFARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF zet een commissie op die advies moet geven bij ethische kwesties. De zogeheten Adviescommissie Integriteit & Ethiek gaat uit drie personen bestaan, waarvan Pauline Meurs al is gestrikt als voorzitter. Meurs (65) is nu nog voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Op 1 juni draagt ze die functie over aan oud-minister Jet Bussemaker. Het bericht Meurs leidt integriteitscommissie NOC*NSF verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u45  Ook Beter Leven-keurmerk voor zuivelDEN HAAG (ANP) - Ook zuivelproducten zoals melk en yoghurt kunnen voortaan het keurmerk Beter Leven van de Dierenbescherming krijgen. De organisatie heeft samen met Vogelbescherming Nederland en en Natuur & Milieu het kwaliteitsstempel geïntroduceerd voor duurzame melkveehouderij. Het keurmerk bestaat al langer voor onder meer varkens- en kippenvlees. Het bericht Ook Beter Leven-keurmerk voor zuivel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u45  ‘VS minder streng voor industrie China’WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben hun eis dat China stopt met het subsidiëren van de eigen industrie, stevig afgezwakt. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen rond de handelsgesprekken tussen beide landen. China zou veel tegengas hebben gegeven op dat punt. Het bericht ‘VS minder streng voor industrie China’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u45  Werkzaamheden aan spoor bij Leiden afgerondLEIDEN (ANP) - De werkzaamheden rond Leiden Centraal zijn na drie weken afgerond. De Nederlandse Spoorwegen melden dat ProRail alle sporen heeft vrijgegeven en dat de treinen vanaf maandag weer volgens de normale dienstregeling rijden. Het bericht Werkzaamheden aan spoor bij Leiden afgerond verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u30  Nikkei op hoogste niveau sinds decemberTOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gesteund door optimisme over het naderende handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China en een goede start van het cijferseizoen op Wall Street. Een sterker dan verwachte Chinese export in maart en een daling van de Japanse yen hielpen de koersen eveneens vooruit. Het bericht Nikkei op hoogste niveau sinds december verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u15  Golfer Woods terug in top 10AUGUSTA (ANP) - De Amerikaanse golfer Tiger Woods behoort na zijn heroïsche zege van de Masters op Augusta weer tot de top 10 van de wereld. Elf jaar na zijn laatste majorzege haalde de 43-jarige Woods zijn vijftiende major binnen, iets wat weinig mensen meer voor mogelijk hadden gehouden. Het bericht Golfer Woods terug in top 10 verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u00  Boeing-kwestie achtervolgt American AirlinesFORT WORTH (ANP/BLOOMBERG) - American Airlines (AA) schrapt de komende maanden dagelijks 115 vluchten omdat het vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsproblemen aan de grond moet houden. De Amerikaanse luchtvaartreus houdt er rekening mee dat de problemen pas medio augustus zijn opgelost, maanden later dan waar eerder van werd uitgegaan. Het bericht Boeing-kwestie achtervolgt American Airlines verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 08u00  Primeur voor Chileense tennisser in HoustonHOUSTON (ANP) - De Chileense tennisser Cristian Garin heeft in Houston zijn eerste ATP-titel veroverd. De 22-jarige Garin schreef het Amerikaanse graveltoernooi op zijn naam door Casper Ruud uit Noorwegen in de finale te verslaan: 7-6 (4) 4-6 6-3. Garin bereikte vorige maand al de finale in São Paulo, maar daarin moest hij buigen voor de Argentijn Guido Pella. Het bericht Primeur voor Chileense tennisser in Houston verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 07u45  Vliegende start Bucks in play-offs NBAMILWAUKEE (ANP) - De basketballers van Milwaukee Bucks hebben een vliegende start gemaakt in de play-offs van de NBA. De beste ploeg uit het reguliere seizoen begon de race om de titel met een klinkende zege op Detroit Pistons: 121-86. De Bucks stonden in de hele wedstrijd geen moment op achterstand. Het bericht Vliegende start Bucks in play-offs NBA verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 07u15  Omzet detailhandel omhoogDEN HAAG (ANP) - De detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Het bericht Omzet detailhandel omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/04 06u00  Stem centraal tijdens KoningsdagconcertDEN HAAG (ANP) - De stem staat centraal maandagavond tijdens het traditionele Koningsdagconcert in theater Flint in Amersfoort. Het concert is sinds 2014 een traditie in de aanloop naar Koningsdag in de gemeente waar de koninklijke familie Koningsdag viert. Het bericht Stem centraal tijdens Koningsdagconcert verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Minister Dekker belooft meer openheid19/04 00u15 - Nieuws.nl: DEN DOLDER (ANP) - Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft donderdag de onrust onder bewoners in Den Dolder niet kunnen wegnemen. ,,100 procent veiligheid kan ik u niet garanderen. Ik kan u beloven dat alle instanties er elke dag voor knokken om herhaling te voorkomen. Zorginstelling Fivoor verdient het om een kans te krijgen.” Het bericht Minister Dekker belooft meer openheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x 20.000 bezoekers The Passion in Dordrecht19/04 00u15 - Nieuws.nl: DORDRECHT (ANP) - In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas. Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Het bericht 20.000 bezoekers The Passion in Dordrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
1x NOC*NSF lanceert website veilig sporten15/04 21u00 - Nieuws.nl: ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF heeft maandag een website geopend waarop mensen terechtkunnen die vermoedens hebben over grensoverschrijdend gedrag in de sport. Het is een voortvloeisel van het rapport dat de onderzoekscommissie De Vries in december 2017 presenteerde over seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Daarin stonden 42 aanbevelingen om te komen tot een veiliger sportklimaat. Het bericht NOC*NSF lanceert website veilig sporten verscheen eerst op Nieuws.nl.
1x Kering leunt op sterke vraag naar Gucci17/04 23u00 - Nieuws.nl: PARIJS (ANP) - Het Franse luxeconcern Kering heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar hard zien stijgen. Het bedrijf leunde opnieuw sterk op Gucci, dat goed was voor ongeveer twee derde van de totale omzet. Wel groeiden de verkopen minder hard dan de afgelopen tijd. Het bericht Kering leunt op sterke vraag naar Gucci verscheen eerst op Nieuws.nl.
1x Unilever en Arcadis uitblinkers op Damrak18/04 18u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met groene cijfers gesloten, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten een wisselend beeld zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten. Het bericht Unilever en Arcadis uitblinkers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
1x Boete voor man (85) na fataal ongeval met kind18/04 18u45 - Nieuws.nl: ALMELO (ANP) - Een 85-jarige man die in februari vorig jaar in Rijssen een 6-jarig meisje doodreed bij een rotonde, is veroordeeld tot een geldboete van 1000 euro. Daarnaast mag hij drie jaar lang geen voertuigen meer besturen. De rechtbank in Almelo oordeelde dat de man onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. Het bericht Boete voor man (85) na fataal ongeval met kind verscheen eerst op Nieuws.nl.
0x Prijs voor Almeers Bos der Onverzettelijken12/04 00u15 - Nieuws.nl: ALMERE (ANP) - Het monument Bos der Onverzettelijken in Almere heeft het Nationaal Compliment voor een oorlogsmonument 2019 gekregen. De aanmoedigingsprijs is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De prijs, die werd toegekend door een jury onder leiding van Leen Verbeek, commissaris van de Koning in Flevoland, is donderdagavond uitgereikt in het dorp Bant in de Noordoostpolder. Het bericht Prijs voor Almeers Bos der Onverzettelijken verscheen eerst op Nieuws.nl.
0x Ongelukken door loslopende koeien op de A7312/04 00u45 - Nieuws.nl: OIRLO (ANP) - Loslopende koeien hebben op de A73 voor meerdere ongelukken gezorgd. De beesten liepen op de weg ter hoogte van Oirlo in Limburg. Het bericht Ongelukken door loslopende koeien op de A73 verscheen eerst op Nieuws.nl.
0x Opkomende landen willen meer inspraak bij IMF12/04 01u15 - Nieuws.nl: IMF Het bericht Opkomende landen willen meer inspraak bij IMF verscheen eerst op Nieuws.nl.
0x Veel schade door plofkraak in Doetinchem12/04 01u15 - Nieuws.nl: DOETINCHEM (ANP) - Bij een winkelcentrum in Doetinchem heeft een plofkraak voor een enorme ravage gezorgd. De explosie had rond 23.15 uur plaats en was in de verre omtrek te horen. Het bericht Veel schade door plofkraak in Doetinchem verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
34399
Gelezen:
2850
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven