zaterdag 20 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

9lives

Verbergen Tonen
19/01 16u45  Ultieme solden in de PlayStation Store! [img:1 left title:Games voor nog geen €20! Omdat het kan!]Naast het heuglijke feit dat je nu 15 maanden PS Plus kan krijgen voor de prijs van 12 maanden, pakt PlayStation in de Store uit met de waanzinnige 'Games voor nog geen 20 euro'-actie. Een nakomertje van de januari sales zeg maar. Een heel pak kleppers kosten je dan ook  niet meer dan 20 euro per stuk. En met kleppers bedoelen we bijvoorbeeld Fallout 4 (100den uren spelplezier), Far Cry Primal (mijn favoriete FarCry-game), Hellblade, Until Dawn, Middle-earth: Shadow of Mordor-Game of the Year Edition, Sleeping Dogs Definitive Edition, DOOM en een pak andere grote titels. Laat je verleiden, laat je lekker gaan want de prijs van sommige titels is echt belachelijk laag! Kom niet zeggen dat we je niet gewaarschuwd hebben!
19/01 16u00  Total War: Warhammer II – Rise of the Tomb Kings Een uitbreiding zoals een uitbreiding hoort te zijnOf deze jongen geïnteresseerd was in een early review van Rise of the Tomb Kings, de volgende uitbreiding voor Total War: Warhammer II? Schijt een beer in het bos? Slaapt Dixie “Double D” Dynamite, op haar rug? Een download van 6,3GB later en ik kijk uit op een piramide middenin in woestijn. Daarnaast staat ene Settra The Imperishable en ben ik klaar voor die eerste beurt. Ik heb ondertussen een kleine 500 uur in dit Warhammer-universum op de teller en ben net zo oprecht benieuwd of deze de beleving er weer wat rijker op zal maken, als ik oprecht hoop dat mijn vriendin dat van die 500 uur nooit te weten komt. Sitrep (de afkorting, niet de farao) Maar wacht, even gas terug. Niet om jullie nog eens uit te leggen waar een Total War-game (of deze Warhammer-trilogie daarin) om draait. Rise of the Tomb Kings is een uitbreiding voor Warhammer II. Wie ook de eerste Warhammer-aflevering op zijn schijf heeft kon een tijdje terug gratis met de Mortal Empires-DLC de uitgestrekte mappen van de twee games tot één echt gigantische (ietwat aangepast) speelterrein combineren. Inclusief alle facties. Je kan kiezen om Rise of the Tomb Kings op de Warhammer II-map te spelen (tegen de facties die in dodelijke wedloop voor controle over de Vortex gaan) of op die Mortal Empires-map. Ik koos voor die laatste. Het aantal legers dat je als Tomb King op de been kan brengen wordt beperkt gehouden. 
19/01 16u00  PUBG's blauwe zone krijgt een flinke aanpassing [img:1 left]De blauwe zone in PUBG is het mechanisme dat er voor zorgt dat de spelers telkens dichter naar mekaar toe getrokken worden, en de manier en de snelheid waarop heeft een immense impact op de pace van de game. Bevind je jezelf buiten de zone, dan loop je schade op, en andere keren wanneer je buiten de zone bent, lijkt het wel alsof het enige wat je doet achter die cirkel aanlopen is, en als je nog meer pech hebt vaak nietsvermoedend in de rug geschoten wordt. Zo is de pret er inderdaad snel af... De makers willen hier dan ook wat aan doen, zeker wanneer het om de situaties in het midden (of meer naar het einde) van de game gaat, het pak al flink uitgedund is en de cirkel ook meer schade doet. Het doel van het team is dan ook om meer balans te brengen tussen de shoot-outs in de game en ervoor te zorgen dat deze minder chaotisch worden. Wel geven ze toe dat het hier vooral om een experiment gaat, en dat ze de reactie van de spelers willen afwachten voor ze de patch officieel lanceren. Het gaat om onderstaande aanpassingen: Slightly decreased the waiting time of the blue zones in mid-to-late phase of a match Slightly decreased the shrinking speed of the blue zones in mid-to-late phase (In this phase, blue zones will now move at a slower speed and the travel time of blue zones has slightly increased due to this change) Slightly increased the damage per second of the last blue zone PUBG Corp geeft ook mee dat deze aanpassingen eerst een aantal dagen op de PTS zullen lopen, voor ze doorgevoerd worden. En dat dit slechts een eerste stap is in de verdere aanpassingen en verbeteringen aan de gameplay.
19/01 14u45  Red Faction: Guerrilla-remake of remaster in de maak? [img:1 left]Diverse Skandinavische GameStop-sites hebben namelijk Red Faction: Guerrilla in hun gamma opgenomen, en dit voor PlayStation 4 en Xbox One. GameStop Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland plaatsten de game in hun aanbod, en dit met dezelfde omschrijving als het origineel uit 2009. Enerzijds weten we niet of het om een port of een remaster gaat, en anderzijds is het niet onlogisch als je weet dat ook de beide voorgangers reeds een PS4-behandeling kregen. Bovendien valt er de laatste tijd heel wat geld te rapen met remasters, die overal als paddenstoelen uit de grond schieten, en is het voor THQ Nordic een goedkope manier om wat extra cash te verdienen.
19/01 14u30  Mobiele Harry Potter-game krijgt trailer Het spel, dat voluit Harry Potter: Hogwarts Mystery heet, laat je je eigen toveravontuur beleven terwijl bekende personages uit de boekenreeks, zoals Nymphadora Tonks en Bill Weasley, in de gangen van het betoverde kasteel rondwandelen. Dit wordt het allereerste Harry Potter-spel waarin je je eigen personage kan creëren, iets om naar uit te kijken dus.
19/01 12u30  Counter-Strike: Global Offensive Pro League kiest exclusief voor Facebook [img:1 left]Counter-Strike: Global Offensive Pro League heeft dus een nieuwe thuishaven gevonden. Vanaf 13 februari, de start van het zevende seizoen, zal je de streams exclusief kunnen volgen via Facebook. Iets wat ook geldt voor de ESL One Dota 2 en CS:GO tournament series. ESL, het bedrijf achter deze toernooien, voegt er nog aan toe dat ze langs deze weg nog meer diepgang en achtergrond willen brengen naar hun kijkers, en dit allemaal dankzij het succes van Facebook-watch. ESL, dat eerder deals had met partijen als Own3d, Twitch en YouTube, is er zich wel van bewust dat het werken met een nieuwe streaming-partner hen in het begin 10 à 15 procent minder kijkers zal opleveren, maar dat het hen op termijn ook nieuwe kijkers zal opleveren. ESL's senior vice president of media rights and distribution, Nik Adams zegt hierover 'We may lose 10 or 15 percent of our audience, but then we grow because we reach a new audience.' Best riskant van ESL om zijn eieren in één mandje te leggen, maar gelukkig is de organisatie slim genoeg om andere ESL-toernooien zoals de Intel Extreme Masters en ESL Pro League nog even op 'oude' wijze te streamen.
19/01 10u45  Doe mee aan de besloten alpha van Crytek's Hunt: Showdown In deze besloten alpha van Hunt: Showdown, een visueel indrukwekkend 2-speler coop- én competieve multiplayer game waarin je met je buddy op jacht gaat naar bovennatuurlijke monsters, wil Crytek vooral spelerfeedback verzamelen. De alpha verloopt via Steam en naast het testen van de gameplay, balancing, en backend functionaliteiten, wil Crytek dus vooral jouw feedback verzamelen. De deelnemers worden random gekozen en kunnen zich inschrijven via deze besloten alpha-link. Zeker doen! Hunt: Showdown is een first person multiplayer game dat zich afspeelt op een open-wereld terrein van 1 vierkante kilometer en waarin je samen met een andere speler eerst monsters zoekt, ze vervolgens om zeep helpt en terug naar de hel verbant. Daarna kan je ervoor kiezen om met je buit te maken dat je weg komt, of achter een volgend monster aan te gaan.  
19/01 10u45  Hyrule Warriors: Definitive Edition Switch viert zijn debuut Yups, de Switch krijgt er dus nog maar eens een topper bij, boven het reeds uitgebreide aanbod toppers die speelbaar zijn op Nintendo's nieuwste, en de vele titels die er nog zitten aan te komen. 2018 wordt één groot feest voor Switch-bezitters durven wij nu reeds te voorspellen. Alvast eentje die Nostradamus niet had zien aankomen... Deze game die zich afspeelt in het Zelda-universum bevat elke map en missie, plus de 29 speelbare personages uit zowel de WiiU als de Nintendo 3DS-versie, tezamen met al de reeds eerder verschenen, al dan niet betalende, DLC-content. Link, Zelda, Midna, Skull Kid en vele andere zijn present in deze titel. Leuk is alvast dat je kan rekenen op nieuwe kostuums voor Link en Zelda uit de Legend of Zelda: Breath of the Wild game.
19/01 10u00  Ook MMORPG Rift krijgt 'Classic' servers [img:1 small-left]Daar heten ze Prime Servers en spelers kunnen door een vaste kost te betalen van deze nieuwe speelomgeving genieten. De laatste jaren is Rift free-to-play, maar dat is al vaker negatief in het nieuws gekomen door de enorm uitgebreide in-game winkel waar je met echt geld aankopen kan doen. Die zou sterk gereduceerd worden, wat meteen de hoop op een leuk project laat toenemen. Je zal niet voor eeuwig en altijd in de beginfase van Rift: Planes of Telara blijven steken, want gaandeweg opent de recentere content zich, aan een sneller tempo dan vroeger.  Elke zone zal aan het level van je personage worden aangepast en uitrustingsonderdelen uit dungeons zullen automatisch het juiste level voor jouw personage op dat moment krijgen. Klinkt voorlopig erg interessant, toch? Rift was een goede MMORPG met leuke en vernieuwende features, maar sinds de F2P-transitie verloor ik mijn interesse erin. Toch maar eens proberen!
19/01 10u00  Age of Empires: Definitive Edition toch nog dit voorjaar [img:1 small-left]De ontwikkelstudio en tegelijk uitgever van het legendarische real-time strategy-spel heeft namelijk aangekondigd dat deze herwerkte versie van Age of Empires vanaf 20 februari beschikbaar zal zijn. De kostprijs? Zo'n 20 euro, en daar krijg je onder meer 4K graphics én een herwerkte soundtrack met een volledig orkest voor in de plaats. Via de officiële website kan je je nog steeds kandidaat stellen om de multiplayer-bèta eens onder handen te nemen. Oorspronkelijk zou deze remake op 19 oktober 2017 verschijnen, maar last-minute werd daar van afgeweken omdat de ontwikkelaars het spel niet half-klaar wilden releasen.
19/01 09u00  Battlefield 1 Apocalypse komt in februari [img:1 left]Battlefield 1 Apocalypse voegt vijf nieuwe multiplayer-maps toe aan de game, waaronder de bloederige, modderige hel van Passchendaele en de confrontatie tussen Oostenrijk en Italië in Caporetto: twee van de meest beruchte gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De pittoreske tarwevelden bij de rivier de Somme veranderen in een nachtmerrie na allesverwoestende artillerie-aanvallen. Op mappen als London Calling en Razor’s Edge kunnen spelers intense dogfights beleven in de Air Assault-spelmodus. Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe voertuigen, wapens, gadgets, nieuwe rangen, Service Assignments, specialisaties en Dog Tags.
19/01 09u00  FIFA-icoon richt eigen onafhankelijke FIFA-academie op [img:2 small-left]Ruud Gullit, de alom bekende Nederlandse international, kwam door zijn twee zonen in contact met de FIFA-games. Vorig jaar werd hij uitgenodigd op de FIFA World Championships waar hij zich realiseerde dat er een enorme community, en bijgevolg ook mogelijkheden schuilen achter deze populaire videogame franchise. Met Team Gullit wil hij jonge talentvolle esporters klaarstomen om mee te draaien aan de top.Team Gullit bestaat uit trainers en coaches die aanstormend talent willen begeleiden om door te stoten naar de absolute wereldtop. Momenteel hebben ze drie talentvolle jonge esporters onder hun hoede. Dit zijn de 18-jarige Floris Jorna - FlorisACM, de 17-jarige Julian van den Berg - JulianBerg1203 en de 16-jarige Dani Visser - Dani-Visser. Floris en Dani hebben reeds hun FUT Champions-kwalificatie op zak, terwijl Julian wekelijks dichter tegen die top 100 wereldwijd komt.
18/01 22u15  Nieuwe Tomb Raider-filmtrailer met ravissante Alicia Vikander Deze reboot is nog steeds een van de meest geanticipeerde films van 2018. Lara Croft werd in de eerste films vertolkt door niemand minder dan Angelina Jolie, en de reeks is uiteraard razend populair bij gamers en liefhebbers van avontuurlijk vrouwelijk schoon. We moeten toch eerlijk blijven he… In de eerste trailer, die diende als opwarmertje, kregen we al een glimps te zien van het epische avontuur waarin Lara Croft na zoveel jaar terugkeert naar het witte doek. En wat deze nieuwe trailer brengt? Dat kan, mag of moet je met je eigen ogen aanschouwen natuurlijk. De film zelf die draait vanaf 14 maart in de bioscoop. (Drie keer raden wie er op de eerste rij zal zitten...)
18/01 20u45  Mooie beelden in nieuwe Sea of Thieves-video Lees meer >
18/01 16u00  Eindelijk geld verdienen aan je digitale tweedehands pc-games Digitale pc-games beu? Verkopen die handel![img:1 small-left title:Brian Fargo, stichter van de nieuwe downloadshop.]Met RobotCache, een nieuw digitaal distributieplatform voor videogames, zet industrie-oudgediende Brian Fargo zich schrap om de concurrentie aan te gaan met Steam en Gog. Het grote verschil dat hij wil maken ten opzichte van die gevestigde waarden is een intensief gebruik van Blockchaintechnologie, die het mogelijk zal maken om je digitale games door te verkopen wanneer je ze hebt uitgespeeld, en ook een groter deel van de inkomsten zal doen vloeien naar de makers van de games. Waar gamemakers bij traditionele downloadwinkels een klassieke 'fee' van 30 procent moeten achterlaten bij iedere game die ze verkopen, is dat bij Robot Cache maar 5 procent. Bij digitaal doorverkochte tweedehandsgames zakt het naar de gewoonlijke 70 procent, maar dat zijn inkomsten waarnaar gamebedrijven tot nu toe konden fluiten: alleen fysieke videogameretailers die tweedehandsgames terugkochten om ze vervolgens weer als 'Used' in de winkelschappen te leggen knabbelden een beetje mee van die nochtans aanzienlijke markt. Van beide markten thuis 'Het is nog nooit gebeurd dat gamebedrijven geld verdienen aan de tweedehandsmarkt voor videogames', zegt Brian Fargo, stichter van de nieuwe downloadshop. 'Bovendien krijgen gameontwikkelaars, doordat ze 95 procent van de inkomsten van hun games kunnen houden, een sterke inkomstenstroom, die hen meer middelen geeft om nieuwe content te maken en nieuwe creaties te ontwikkelen.' Blockchain was oorspronkelijk de technologie die virtuele munten als Bitcoin mogelijk maakte.
Laatste update: vrijdag 19 januari 2018, 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 15u30  Waaghalzen aan het werk in nieuwe TT Isle of Man-trailerMet andere woorden, het ideale concept om er een al even spannende en uitdagende videogame rond te bouwen. Bigben en Kylotonn werken reeds geruime tijd aan TT Isle of Man, gebaseerd op deze legendarische race, maar voorlopig zijn we weinig enthousiast. TT Isle of Man: Ride on the Edge vindt plaats op een virtuele remake van Snaefell Mountain Course, het beroemde 37 mijl lange circuit dat door de openbare wegen van het eiland loopt.  Op de voorbije gamescom liep de presentatie helemaal in het honderd en de game werd bijgevolg uitgesteld naar maart van dit jaar. We hopen alvast dat ze in slagen alles recht te trekken want een race van dit kaliber heeft recht op een game die zijn reputatie eer aandoet. De nieuwe trailer ziet er alvast goed uit, dus laat ons hopen dat het eindresultaat minstens even goed zal zijn.   Dankzij de officiële licentie van het evenement, verkregen door nauwe samenwerking met het eiland Man Department of Economic Development,
18/01 15u00  Microsoft werkt aan verbeterde Xbox Elite ControllerQua connectiemogelijkheden zou er op USB-C worden overgestapt, in plaats van de huidige Micro USB-poort. Met ook een oplaadbare batterij zal je dus niet langer constant back-upbatterijen in huis moeten halen. Op de afbeeldingen, die je hieronder kan bekijken, lijkt het er ook op dat je de spanning van de joysticks kan veranderen om de controller echt te personaliseren. Via bluetooth moet je de hardware met je pc kunnen verbinden en verschillende profielen opladen zal ook tot de mogelijkheden behoren. We zien ook drie ledlampjes die wellicht het batterijniveau zullen weergeven. ===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]
18/01 14u45  Drie nieuwe X360-titels naar Xbox OneDriver San Francisco bijvoorbeeld[img:1 small-left]Het eerste spel verscheen in 2011 en luistert naar de naam Driver San Francisco. Je kan opnieuw in de huid van John Tanner kruipen, een detective die maar al te graag misdadiger Charles Jericho wil te pakken krijgen. Vervolgens zal je ook Far Cry 2 op je Xbox One kunnen herbeleven. Het laatste spel is Sniper Elite V2 en daarmee hebben we eigenlijk drie nieuwe topgames op de Xbox One, zeker voor zij die deze games nooit hebben gespeeld. Op Major Nelsons blog vind je een overzicht van alle beschikbare backwards compatibility-games.
18/01 14u45  Getting Over It in 2 minuten uitspelen? Een makkie...Het grote voordeel van indiegames is dat de makers hun fantasie en creativiteit helemaal los kunnen laten op wat ze als spel in gedachten hebben. En als het aanslaat, dan hebben ze een succes, een culthit of een mini-hype in handen. Iets wat zeker voor deze Getting Over It het geval is. Een game waar heel wat spelers op vloeken, duvelen en sakkeren maar waar speedrunner Distortion2 al zijn geduld, skills en kalmte voor bij mekaar raapte, en er in slaagde de game in net geen twee minuten te voltooien. Een prestatie waar heel wat mensen enkel van kunnen dromen... Best leuk om te zien, en meer dan waarschijnlijk de twee plezantste minuten op je werk of schoolbanken vandaag. Tijd voor twee minuutjes ontspanning dus. Blijf zeker kijken tot het einde want wat doet een mens eens hij deze game heeft uitgespeeld? Juist...
18/01 14u30  Fortnite Battle Royale - Map-update in beeldLees meer >
18/01 14u30  Vampyr - Webseries Episode 1: Making MonstersLees meer >
18/01 14u30  Alweer twee mooie games naar de SwitchEerstgenoemde is een puzzel-/platformer-spel dat als opvolger voor Max & The Magic Marker werd uitgebracht. Deze game zal € 30 kosten en op 23 maart in de winkelrekken liggen. Night in the Woods is een verhaalgedreven single player-spel dat op 1 februari beschikbaar zal zijn. Hieronder een speciale Switch-trailer voor beide spelletjes.
18/01 14u15  Metal Gear Survive: altijd online én microtransactiesDe ontwikkelaar/uitgever van het spel maakte dit tijdens een recent evenement duidelijk: je moet altijd met het internet verbonden zijn ongeacht de spelmodus die je speelt. Konami verdedigt de keuze door te stellen dat ze de single player en coöperatieve modus perfect met elkaar kunnen worden verbonden. Zo zijn ze ook zeker dat elke post-launch update door iedereen wordt geïnstalleerd. De microtransacties beperken zich niet tot cosmetische upgrades, want je kan er bepaalde boosts mee aankopen, die op hun beurt bepaalde gameplay-aspecten versnellen. De muntjes die je koop kan je ook in-game verdienen, maar natuurlijk niet aan dezelfde snelheid. Spelers met MGS 5-ervaring kennen het principe wel. [img:1]
18/01 12u30  Puzzelen op leven en dood in Saw-achtige Play with MeVanaf vandaag kan je op Steam de horrortitel Play with me, een project van indie-ontwikkelaar AIREM en uitgever IQ Publishing voor nog geen 9 euro aanschaffen.  De game lijkt trouwens wel een eerbetoon aan de Saw-franchise. Je moet uit een afgesloten ruimte zien te ontsnappen, maar moet eerst en aantal tricky puzzels zien op te lossen. Het materiaal dat je daarvoor voor handen krijgt is al even dubieus te noemen, en de dilemma's waar je komt voor te staan, wel die hopen we nooit in het echt te hoeven meemaken... Ook de ruimtes waarin je ontwaakt hebben een grauwe, grimmige, donkere en vuile setting. Het medisch materiaal dat je ter beschikking krijgt bij momenten lijkt eerder afkomstig uit een middeleeuwse slagerszaak en die creepy pop, daar heb je weken later nog nachtmerries van. Heb je de smaak helemaal te pakken, of ben je sowieso een Saw-fan? Dan is deze Play with me dus spek voor je bek.
18/01 12u30  Ontwikkelaar Housemarque zoekt game testers voor nieuw project[img:1 left title:Housemarque verdiende in 1996 zijn strepen met de Super Stardust-franchise.]Ontwikkelaar Housemarque is namelijk op zoek naar game testers voor een nog onaangekondigde pc-game. Indie-ontwikkelaar Housemarque, gevestigd in Finland, is geen onbekende in het wereldje. We durven wel vermoeden dat zo goed als elke PS4-gamer met een PS+ abonnement geproefd heeft van titels als Resogun, Dead Nation en Alienation. Ook Matterfall en Nex Machina deden het trouwens niet onaardig, en met de Super Stardust-franchise plaatste de studio zich reeds in 1996 op de kaart. 'It is rather early in development but as the production moves forward we are going to need testers for it,' lezen we op de Nex Machina Steam-pagina. 'If you get accepted, you will receive an electronic non-disclosure agreement that you need to sign. After that you will receive more information about the project and its future tests. Expect something other than an arcade game.' Zin om je eerste stappen als gametester te zetten, vul dan snel dit sollicitatieformulier in!
18/01 12u15  Open bèta Metal Gear Survive nu liveDe open bèta loopt vanaf vandaag, donderdag 18 januari, tot maandag 22 januari. Dit enkel op PlayStation 4 en Xbox One, en dus niet op pc. De focus in deze bèta ligt vooral op de co-op modus van de game, biedt drie missies die zich afspelen in twee stages, namelijk Wrecked Base en Desert Mine. Het nadeel is wel dat je de vooruitgang die je gemaakt hebt in de bèta niet kan meepakken naar de volledige game eens deze op 20 februari in de rekken ligt. Daar tegenover staat dan wel dat je als bèta-spelers kan rekenen op een aantal leuke in-game items bij release zoals een Fox Hound 2 naamplaatje, een Metal Gear Rex Head-accessoire en een bandana.  
18/01 11u45  World of Warships doet het nu ook op iOS en Android[img:1 small-left]Vanaf vandaag kan iedereen gratis aan de slag met deze actievolle free-to-play PVP online shooter van Wargaming Mobile, dit op zowel smartphones als tablets. Net als de pc-versie bevat deze titel realistische vaartuigen en intense zeeslagen, maar dan met kleinere teams en maps voor 7 versus 7 gevechten.
18/01 11u00  Jagen Aliens binnenkort op Predators (en omgekeerd) in nieuwe MMO?[img:1 left]Uitermate geschikt om een MMO rond te bouwen vinden ze bij 21st Century Fox’s FoxNext Games. Zij hebben namelijk developer Cold Iron Studio's aan de haak geslagen, een studio gespecialiseerd in het ontwikkelen van massively multiplayer online games. Nu wil het toeval dat deze studio druk in de weer is met een shooter die zich afspeelt in het  Alien cinematic universum voor console en pc's. Even meegeven dat het Cold Iron-team eerder betrokken was bij de ontwikkeling van Neverwinter, Star Trek Online, Metroid Prime 3, BioShock Infinite, City of Heroes, Bioshock Infinite, Doom en Borderlands. Met zo'n portfolio kan dit project niet foutlopen denken we dan. Voorlopig is er niet meer informatie beschikbaar maar wij zien dit alvast helemaal zitten, zeker als grote fan van het universum. Bring it on!
18/01 09u15  Bouwen, spelen en ontdekken met Nintendo LaboNintendo Labo is een nieuwe productlijn waarmee je op een interactieve manier kunt bouwen, spelen en ontdekken. Het systeem werd speciaal ontworpen om creatieve geesten van elke leeftijd te inspireren, maar richt zich volgens ons vooral op een jonger publiek. En ook hun ouders aangezien je toch een Nintendo Switch nodig hebt om met Nintendo Labo aan de slag te gaan. We twijfelen er echter niet aan dat we heel wat verbazingwekkende bouwsels zullen tegenkomen de komende maanden. De Nintendo Labo-pakketten geven je in combinatie met een Nintendo Switch de middelen en technologie om zelf creaties te bouwen, er games mee te spelen, en te ontdekken hoe je met Nintendo Switch-technologie ideeën kunt omzetten naar de realiteit. Nintendo Labo wordt op 27 april in heel Europa uitgebracht. Als er een Bob de Bouwer schuilt in jou, dan zien we graag jouw creaties tegemoet.
18/01 09u00  Overwatch League haalt de kaap van 10 miljoen kijkers[img:1 small-left]Want meer dan 10 miljoen kijkers bekeken de Overwatch League van op verschillende streams. Het effectieve aantal kijkers ligt hoogstwaarschijnlijk zelfs hoger, daar niet alle soorten toestellen in de telling werden opgenomen. De meest populaire match was die tussen Dallas Fuel en Seoul Dynasty met meer dan 437 000 kijkers. Het feit dat deze wedstrijd plaats vond op de eerste dag zal daar wel voor iets tussenzitten. De League blijft rustig op zijn elan doorgaan tot de uiteindelijke seizoensfinale in juli. 
17/01 21u15  Overwatch League week 2 staat voor de deurDat de Overwatch League nu al een enorm succes is hoeven we jullie niet meer te zeggen. Meer dan 10 miljoen mensen keken naar de eerste matchen van de Overwatch League vorige week. Zoals verwacht blonk Seoul Dynasty uit. London Spitfire maakte ook een enorm goede indruk! Beide teams hebben enkele van de beste spelers ter wereld aan hun zijde. Door hen domineerden ze volledig hun games. De kapitein van het Seoul Dynasty-team 'ryujehong' heeft nog maar eens getoond dat hij de beste Ana-speler ter wereld is. Dallas Fuel is één van de grote favorieten naast Seoul Dynasty om de Overwatch League naar hun toe te trekken. De eerste week was voor hen een echte domper. Ze hebben beide matchen verloren. Alsook onze landgenoten 'Logix' en 'SPREE' hebben hun eerste matchen verloren met respectievelijk Florida Mayhem en Houston Outlaws. Hieronder kan je de stand vinden na de eerste week. [img:1 url: title:Overwatch League stand na week 1.] Tijd om uit te kijken naar week 2 van de Overwatch League! Deze start al binnen enkele uren. Bekijk hier het volledige schema (belgische tijden): 18 januari: San Francisco Shock versus Philadelphia Fusion - 01:00 Florida Mayhem versus Seoul Dynasty - 03:00 Houston Outlaws versus Shanghai Dragons - 05:00 Dallas Fuel versus Houston Outlaws - 23:00 19 januari: New York Excelsior versus Los Angeles Valiant - 01:00 Philadelphia Fusion versus Los Angeles Gladiators - 03:00 20 januari:
17/01 16u45  Nieuw speelgoed voor GTA Online-spelers[img:1 left title:They see me rollin'...]Onder het motto 'Italians do it better', en omdat Italiaanse automerken toch net iets meer stijl en klasse hebben dan andere merken, introduceert Rockstar de Grotti GT500. Naast de GT500 is er ook een nieuwe Adversary-modus, genaamd Air Quota. Met en in deze modus ga je letterlijk van de grond. Het gevecht verplaatst zich namelijk letterlijk naar de hemel boven Los Santos. Dit in een coole helikopter of een spectaculair jetpack. Neem het tegen mekaar op in vier teams, tot maximaal zestien spelers. Bovendien zijn het ook solden, want je kan tot en met 22 januari dubbele GTA& en RP verdienen. Ook door deel te nemen aan de Premium Race en Time Trials verdien je extra cash. En zoals je weet, een mens heeft nooit genoeg cash. Zeker niet wanneer je als misdaadbaas je eigen bende, diverse liefjes en ambtenaren te onderhouden hebt.
17/01 14u00  NA LCS start op zaterdag: tijd voor een powerranking!Wie wordt dé League of Legends-kampioen?Maar wie heeft de beste transfers gedaan en welke ploeg maakt het meest kans om de titel te winnen? Een power ranking van de NA LCS:  10. OpTic Gaming (Top: Zig/ Jungle: Akaadian/ Mid: PowerOfEvil/ AD carry: Arrow/ Support: LemonNation) Met Zig, Akaadian en Arrow heeft OpTic Gaming drie spelers in de rangen die nog niet veel bewezen hebben in de NA LCS. Vorig seizoen eindigden Zig en Arrow laatste met Phoenix1 en Akaadian achtste met Echo Fox. Een mogelijk lichtpuntje is de Duitser PowerOfEvil. Hij komt over van het Europese Misfits, dat het bijzonder goed deed op het voorbije wereldkampioenschap.   9. Golden Guardians (Top: Lourlo/ Jungle: Contractz/ Mid: Hai/ AD carry: Deftly/ Support: Matt)
17/01 13u30  Is dit de vader waar iedere gamer van droomt?[img:1 left title:Lucas “Mendokusaii” Hakansson]Overwatch pro Lucas “Mendokusaii” Hakansson was helemaal niet van plan om met zijn studies te stoppen. Ook al was hij alles behalve een goede leerling. Hij had namelijk het plan opgevat om zijn studies een jaar 'on hold' te zetten, met de bedoeling om te kijken of hij had wat nodig was om een carrière als pro-gamer uit de grond te stampen. Groot was dan ook zijn verrassing toen zijn vader, Hendrik, op een dag had afgesproken met de schooldirectie. De vader vertelde niets over zijn afspraak en had al helemaal niets gevraagd aan Lucas zelf. Toen hij thuiskwam vertelde de vader Lucas: 'You didn’t take a year off; you just dropped out of school.' Vader zelf had al lang door dat het niets zou worden met Lucas' studies en dat hij gebeten was door de videogame microbe. Hij was immers ambitieus en droomde ervan om het te maken aan de top van de grote leagues. Papa vond het in den beginne echter maar niets, maar als alleenstaande vader, was er wel die speciale band met zijn zoon. Hij zag hoe zijn tiener openbloeide en alsmaar beter werd. Hoog tijd voor een deftig vader-zoon gesprek dus: “He said he didn’t want me to play and practice and try to make it into the big leagues with the fact that, if this doesn’t work, I have to go back to school in a set amount of time,” zegt Lucas. “He wanted me to focus on the game and pursue my dream. And if I fail, I fail.” Hij werd opgemerkt door een klein team, ging naar een iets groter team en is nu een DPS-speler voor Houston’s Overwatch League-team, The Outlaws, een speler waar rekening mee gehouden moet worden en een populaire streamer.
17/01 12u00  Ook Fortnite's succes eist eerste slachtoffer[img:1 left]Het grote verschil echter is dat het een titel uit de stal van Epic Games zelf is, namelijk de actie-MOBA Paragon. Deze game moest het vuur aan de schenen (proberen) te leggen van titels als Dota 2 en League of Legends, of op zijn minst proberen spelers af te snoepen, maar dat draaide dus anders uit. En een van die redenen is dus het succes van hun eigen Fortnite. Wat nu? In een post op Paragon's officiële Reddit community, heeft een werknemer van Epic van zich laten horen. De studio weet zelf niet goed hoe ze met de situatie moeten omgaan zo blijkt: 'This [lack of player growth], combined with the humbling success of Fortnite, has caused us to question if we have a good path to grow Paragon and make it thrive,' schrijft hij. Het succes van Fortnite vereist ook dat werknemers die aan de slag waren met Paragon, het team achter Fortnite moeten komen versterken. Iets wat de kwaliteit en de service aan en voor Paragon-spelers niet ten goede zal komen. Wat nu? Dat is de vraag die iedereen zich stelt bij Epic Games.
17/01 11u45  Two Point HospitalBody: Two Point Hospital, geïnspireerd op, en ontwikkeld door de makers van Theme Hospital, keert terug in de herfst van 2018 en dit exclusief op pc via Steam.
17/01 11u45  Doktertje spelen in SEGA's Two Point HospitalHoog tijd dus om deze titel nieuw leven in te blazen, maar dan een ietsje anders natuurlijk. Two Point Hospital, geïnspireerd op, en ontwikkeld door de makers van Theme Hospital, keert terug in de herfst van 2018 en dit exclusief op pc via Steam. Het team achter deze titel is trouwens niet van de minste. Zij bestaan uit ontwikkelaars die meewerkten aan simulatiegames als Theme Hospital, Black and White, Theme Park en Fable. Dit in al even gerenommeerde studio's als Bullfrog, Lionhead en Mucky Foot.
17/01 11u45  Bikkelharde Street Fighter V: Arcade Edition launch trailerSFV: Arcade Edition bevat de basisinhoud van het originele vechtspel, aangevuld met de reeds verschenen DLC waaronder de Cinematic Story Mode en Versus CPU Mode. Daarbovenop krijg je ook de Season 1 en 2 DLC-characters, en een aantal nieuwe features. Leuk om weten is dat spelers van zowel het origineel als deze geupdate versie het tegen mekaar kunnen opnemen, en dat er cross-platform play is voor PS4 en pc.
17/01 11u15  Wat heeft de Far Cry 5 Mondo Edition te bieden?Een van de speciale edities van Far Cry 5 gaat door het leven als de Mondo Edition. Van deze versie werden slechts 4000 stuks gemaakt, dus het spreekt voor zich dat deze, zeker als je een fan bent, even je aandacht mag opeisen. De Far Cry 5 Mondo Limited Edition, waarvan slechts 4000 stuks beschikbaar zijn, we zeggen het graag nog eens, bevat: · De Far Cry 5 game · Een unieke, exclusieve, gelimiteerde SteelBook X Mondo · De Far Cry 5 soundtrack op vinyl · Een code van de digitale Far Cry 5-soundtrack · Een unieke doos met Mondo-tekening van de schurk uit Far Cry 5[img:1]
17/01 09u30  Civilization VI: Rise and Fall introduceert nieuwe featuresIn deze uitgebreide gameplay preview maken we kennis met een aantal van deze features, zoals daar zijn Great Ages, Loyalty,  Governors, Emergencies en Enhanced Alliances. De fans van de reeks weten alvast hoe zij de winter doorkomen.
17/01 09u15  The Hidden Ones, de eerste DLC voor Assassin’s Creed Origins, komt 23 januari 2018UPDATE: ‘The Hidden Ones’, de eerste downloadbare content (DLC) voor Assassin’s Creed Origins, lanceert vanaf 23 januari 2018 op alle platformen. Daarnaast worden ook de releasedata voor de komende Assassin’s Creed Origins post-launch content aangekondigd, inclusief Season Pass content en gratis add-on content welke beschikbaar wordt voor alle spelers.  DLC 2, genaamd The Curse of the Pharaohs verschijnt dan weer op 6 maart 2018. [img:1 left]Ubisoft maakte bekend dat het later deze maand de eerste betalende uitbreiding zal uitbrengen. In The Hidden Ones kruip je nogmaals in de huid van Bayek en krijg je een compleet nieuw verhaal voorgeschoteld dat zich na het verhaal uit de basisgame afspeelt. Je doorkruist een nieuw gebied waarin Romeinen het voor het zeggen hebben en krijgt hierbij enkele uren nieuwe gameplay voorgeschoteld. De nieuwe DLC zorgt er ook voor dat het level van Bayek van 40 naar maximum 45 kan gaan. Er is ook goed nieuws voor degenen die wat krap bij kas zitten, want Ubisoft zal ook gratis downloadbare content releasen. Zo staat er een nieuwe quest die voorafgaat op de gebeurtenissen van The Hidden Ones op het menu, keren twee Trials of the Gods terug en wordt er een gratis kostuurm uitgebracht in het teken van For Honor. Wanneer de DLC beschikbaar is, werd niet bekendgemaakt.
17/01 09u00  Blizzard releasete een anime en het is geweldigEigenlijk wilt Blizzard met deze video een nieuwe skinpack aankondigen voor haar eigenwijze MOBA Heroes of the Storm. Maar het echte nieuws schuilt toch wel in hoe geweldig deze trailer eruitziet, niet? De pack heet MechaStorm en geeft zoals de naam al verklapt enkele Blizzard-characters een serieus anime karakter. De skins zijn nu beschikbaar in de game. De anime is nu voor eens en voor altijd beschikbaar in ons geheugen, onder de tag 'epische shit'.
17/01 08u45  Op 23 januari kunnen we naar Blizzard World in Overwatch[img:1 small-left]Dat kondigt de studio aan met een fictief toegangsticket voor het virtuele pretpark. Blizzard World is een hommage aan alle grote titels die de ontwikkelaar de voorbije decennia releasete. Zo vind je er verwijzingen naar World of Warcraft en Hearthstone. De studio kondigde de nieuwe Overwatch map tijdens BlizzCon 2017 aan. Op 23 januari kunnen we dus eindelijk aan de slag in de nieuwe virtuele speeltuin. Nog een klein weekje wachten dus.
16/01 20u45  Eerste podcast van 2018Lees meer >
16/01 19u30  Star Wars Battlefront II-update introduceert nieuwe content en tweaks[img:1 small-left]In de eerste Battlefront II-update van het jaar zitten heel wat tweaks en verbeteringen. Er zijn echter twee aspecten die erboven uit springen: de introductie van Iden Versio's TIE Fighter en de Crait-speelkaart. Vooral Iden Versio's TIE Fighter is een leuke toevoeging. Het schip bevat een heuse afterburner, een Laser Barrage-module, Dual Proton-torpedo's en een Ability die vijanden zichtbaar en extra kwetsbaar maakt. Daarnaast werd de Crait-speelkaart toegevoegd aan het arsenaals maps uit de Blast Game-modus. De volledige waslijst van tweaks en bugfixes kun je op het EA-forum nalezen.
16/01 19u00  Scribblenauts Showdown aangekondigd voor PS4, XOne en SwitchHet uit de kluiten gewassen woordspel komt dus naar de consoles. Voor wie de game niet kent: in Scribblenauts probeer je verschillende avonturen en puzzels op te lossen aan de hand van woordspelletjes. Met een bibliotheek van meer dan 35 000 woorden is er meer dan genoeg beweegruimte om een amusant avontuur op poten te zetten. Scribblenauts Showdown wordt op 6 maart verwacht.
16/01 16u15  Krijgen we Cyberpunk 2077 eindelijk te zien tijdens E3 2018?De Poolse website GRYOnline beweert namelijk dat we in Los Angeles getrakteerd zullen worden op een volwaardige revealtrailer. Tijdens E3 2018 zal CD Projekt RED verder ook een speelbare demo achter de schermen bieden. Nog niet zo lang geleden blies de studio achter de RPG, CD Projekt RED (van The Witcher-faam), het jarenlang stilzwijgende Twitteraccount van de game nieuw leven in met de solitaire tweet '*beep*'. Nu krijgen we ook geruchten van een eerste trailer en een speelbare demo voor de pers. Zou het kunnen dat we twee jaar na de release van The Witcher III: The Wild Hunt dan eindelijk meer info zullen krijgen over het eerste niet-Witcher project sinds jaren van de studio? Nog even wacht voor we hier een antwoord op zullen krijgen, dus. In tussentijd onthouden we je niet van die eerste teasertrailer die vijf jaar geleden RPG-fans hun hart sneller deed slaan.  
16/01 16u00  Scarface: The World is Yours (2006)RetromaniaGrand Theft Auto was al uitgevonden, dus probeerde de Canadese studio Radical Entertainment het beter te doen door bepaalde elementen in zijn nieuwe openwereldgame uit te vergroten. Het geweld, bijvoorbeeld, dat zo ver erover ging dat je gewoon helemaal vergat dat je een zoveelste GTA-kloon in je PlayStation 2 of Xbox had geschoven. 'Dat wordt een gesloten kist', opperde stemacteur André Sogliuzzo bijvoorbeeld wanneer je een tegenstander had neergevlamd, vaak met een geiser van bloed tot gevolg. Het was niet Al Pacino zelf die tot je sprak, want die bedankte voor het hernemen van zijn rol, ook al kwam dat gewoon neer op stemmenwerk. Maar het personage dat je bestuurde was wèl een puike reproductie van een toen toch 23 jaar jongere Pacino uit diens Tony Montana-dagen. Het verhaal van Scarface: The World is Yours is een vervolg op dat van Brian DePalma’s cult-gangsterfilm Scarface uit 1983. De game begint met dezelfde uitzinnige shootout waarmee de film eindigde, maar hier overleeft Montana (met behulp van jou als speler natuurlijk) de aanval op zijn landhuis, waarna hij op de vlucht moet en in Grand Theft Auto-stijl zijn volledige imperium opnieuw moet opbouwen in het broeierige Miami van de eighties.[img:1]
16/01 16u00  Vrijdag start de EU LCS: Tijd voor een Powerranking!Klaar voor het kampioenenbal?10.Giants (Top: Ruin/ Jungle: Djoko/ Mid: Betsy/ AD carry: Steeelback/ Support: Targamas) Maar liefst vier van de vijf spelers die Giants opnieuw naar het hoogste niveau loodsten, zijn vertrokken naar Vitality. Enkel toplaner Ruin blijft over. Een hele nieuwe line-up dus voor het Spaanse team. Op individueel vlak behoort geen enkele speler tot de Europese top. Een nog groter probleem: er zit geen echte leider in het team. Wie tijdens de wedstrijden het team op sleeptouw zal nemen, is dus een groot vraagteken.[img:2] 9.Roccat (Top: Profit/ Jungle: Memento/ Mid: Blanc/ AD carry: HeaQ/ Support: Norskeren) Koreanen Profit en Blanc konden de verwachtingen vorig seizoen niet inlossen bij respectievelijk Ninjas in Pyjamas en Paris Saint-Germain. AD carry HeaQ komt, net als Profit, over van het gedegradeerde NiP. Hij was in de voorbije Summer Split de op een na slechtst presterende AD carry in de EU LCS, afwachten dus hoe hij bij dit team zal presteren. Lichtpuntjes zijn Memento en Norskeren die vorig seizoen mooie dingen lieten zien met Schalke 04 in de Challenger Series.  8.Unicorns of Love (Top: WhiteKnight/ Jungle: Kold / Mid: Exileh/ AD carry: Samux/ Support: Totoro) Het iconische eenhoornteam heeft afscheid genomen van topspelers Vizicsacsi, Xerxe en Hyllisang. Bij hun vervangers kunnen we vraagtekens plaatsen. Zo hebben toplaner WhiteKnight en support Totoro nog niets bewezen in de LCS. Kold, die de voorbije seizoenen bekend stond als Trashy, is een goede speler maar beter dan Xerxe is hij niet. Exileh en Samux waren het voorbije seizoen de zwakkere schakels binnen het team.[img:4]
16/01 15u15  Chinese politie arresteert 120 PUBG-botschrijvers[img:1 small-left]PlayerUnknown's Battlegrounds is voorlopig niet eens beschikbaar in China en toch schrijven ze daar dus volop cheatprogramma's voor het populaire spel. Onder meer bijna-afgewerkte versies van aimbots en x-ray vision werden gelukkig tijdig onderschept en de programmeurs ervan zitten achter de tralies. Goed nieuws dus voor de eerlijke gamer en toch een mooi voorbeeld van de invloed die videogames op onze maatschappij hebben. Zowel op positieve als negatieve wijze weliswaar.
16/01 15u15  Knappe League of Legends-cinematic trapt 2018 op gangWe kregen ook onderstaand bericht binnen. Om er zeker van te zijn dat we hier geen fouten plaatsen, hebben we besloten om de regels in het Engels over te nemen: The 2018 season is nearly here. On January 16th, 2018, take the first step and begin your journey. Ranked As in previous seasons, your rank will be soft-reset at the start of the season: Your new rank will be based off of both your existing MMR and your performance in 10 placement games. In Challenger tier, we’re removing the solo-only restriction in Ranked Solo/Duo. We saw that Challenger players were facing Master tier duos pretty regularly, which ends up making the queue less competitive overall (despite the original intention back in 2016), and also punishes duos on the upper echelons of Master for winning too hard. We’ll be monitoring how much this impacts the health of the queue over the coming weeks. In addition to your tier, ranked rewards will have a requirement of Honor level 2 or above at the end of this season. Honor Like ranked, Honor resets with the season start as well. Honor level 3, 4, and 5 players get a scaling head start, and you can learn all the details over here. After that, it’s up to you to fight with Honor on your way up the ladder. 2018’s Honor rewards start at Honor level 3. … and more
16/01 15u15  Volgende World of Warcraft-update landt morgenAllereerst toch een teleurstelling: de Allied Races, nieuwe rassen in het spel die je op bepaalde manieren moet vrijspelen, zijn niet meteen beschikbaar. Daar moeten we nog op wachten, wellicht worden deze enkele weken voor de lancering van Battle for Azeroth toegevoegd. Dat is de naam van de volgende uitbreiding voor de populaire MMORPG. Wat vanaf morgen wel meteen beschikbaar zal zijn, som ik even op: Je kan Legendaries nu met een bepaald in-game voorwerp aankopen. Ressurections, het tot leven wekken van gedode medespelers, wordt iets flexibeler, zoals het in raids is. Zone scaling: zones zijn nu qua level per uitbreiding gegroepeerd, zodat je ze volledig kan beleven zonder plotseling een te hoog level ervoor te hebben. Je hebt een pak meer XP nodig om levels 20-90 te doorlopen. Je hebt geen specifieke Flying Skill nodig voor WOTLK-, Cataclysm- en Pandaria-zones. Voor Draenor nog wel. Als je Argus in de Antorus raid hebt gedood, opent er zich een nieuwe verhaallijn in Silitus; Na verloop van tijd, als deze verhaallijn zich heeft blootgelegd, opent de nieuwe Battleground Seething Shore. [img:1]
16/01 14u45  Fortnite is de grootste Battle Royale-game van het moment!En dat gevoel zal er niet op beteren. Naast een flinke map-update die er zit aan te komen, is er nog meer goed nieuws voor Fortnite en zijn spelers. Fortnite Battle Royale heeft namelijk een nieuwe mijlpaal bereikt. Dit in de vorm van twee miljoen spelers die tegelijkertijd het spel spelen, en daar bovenop ging deze game maar liefst 40 miljoen keer over de digitale toonbank. Epic Games Lead Systems Designer Eric Williamson voelt zich dan ook niet te beroerd om even mee te geven dat Fortnite Battle Royale wel eens het grootste en populairste Battle Royale-game van het moment is, een titel waar PUBG eerder prat op mocht gaan. Het grote voordeel, twee eigenlijk, dat Fortnite Battle Royale aan boord heeft is enerzijds dat het volledig gratis is, daar waar je voor PUBG moet betalen, en anderzijds dat het naast pc en Xbox ook speelbaar is op PlayStation 4. En PlayStation 4 dat is iets waar PUBG voorlopig niet op zal verschijnen aangezien ze een deal sloten met Microsoft.[img:1]
16/01 13u15  Waarom hernieuwde Take Two Manhunt-trademark?[img:1 left]Wij dan weer hopen stiekem op een nieuwe telg in de serie, of waarom niet een remastered versie van deze game die in 2003 de wereld in rep en roer zette vanwege zijn uiterst brutale, over the top-aanpak, aangevuld met stealth en survivor horror. In die game kropen we in de huid van James Earl Cash, een gevangene in de dodencel die werd geëxecuteerd middels een dodelijke injectie. Maar schijn bedriegt... In werkelijkheid keert Cash weer bij bewustzijn en wordt hij aangestuurd door een stem in zijn hoofd. De stem, die zichzelf 'The Director' noemt, belooft Cash zijn vrijheid, maar alleen als Cash zijn instructies opvolgt. Hij moet zich verplaatsen door een verlaten deel van de stad, waar wordt gepatrouilleerd door een bende genaamd The Hoods. Aan Cash om deze bende uit te schakelen, liefst zo gruwelijk mogelijk, terwijl de director alles filmt via CCTV. Uiteraard verloopt niet alles volgens plan, en dan is voor Cash het hek helemaal van de dam en begint hij aan een gruwelijke, bloederige wraaktocht... Ondergetekende heeft de game nog steeds in zijn collectie en is niet van plan deze ooit weg te doen. Een memorabel stukje in de geschiedenis van videogames, deze game.
16/01 12u45  Deze vijf verwijderde monsters krijgen een tweede leven in BloodborneTot nu toe heeft de community vooral met deze personages liggen stoeien en knoeien in test-dungeons. Maar de Australische ontwikkelaar Lance McDonald ging nog een stap verder en bracht een aantal van deze wezens/monsters weer tot leven in de game. Sommigen van hen zijn vrij onopvallend. Denk dan bijvoorbeeld aan de Slug Princess, een wezen dat ronddwaalt zonder daadwerkelijke een bedreiging voor de speler te vormen. Daarnaast zijn er nog een aantal heksachtige wezens, een gigantisch monster dat op zijn achterste en knieën rondkruipt, en de (grappige) 'King of Skeleton', die een aantal leuke aanvalsanimaties heeft. McDonald beloofde alvast verder te blijven graven in de code van Bloodborne, in zijn zoektocht naar verborgen parels.
16/01 12u30  Gratis game alert: The Red Solstice is nu gratis in Humble StoreIn deze tactical top-down shooter neem je de controle over vier marines die je eerst doorheen een single player-luik moet loodsen voordat je online de strijd kan aangaan. In een tactical mode heb je offline het voordeel van gevechten te vertragen en je strategie zorgvuldig te plannen. Op het moment van schrijven heb je nog een dag en zes uren de tijd om een exemplaar van de game te claimen. Rep je dus als de bliksem naar de Humble Store!  
16/01 12u00  Kogels vliegen je om de oren in nieuwe Far Cry 5-trailerDe informatie in deze trailer wordt geleverd door niemand minder dan Creative Director Dan Hay (mister Far Cry himself) en Associate Producer Philippe Fournier. Zo leren we bijvoorbeeld dat er meer dan 60 unieke personages in de game aanwezig zijn die ons voorzien van informatie en opdrachten. Dat is drie keer zoveel dan in eerdere Far Cry-games. Wat betreft de co-op daar is het leuk om weten dat een speler je dekking kan geven vanuit de lucht, terwijl jij met je twee voeten op de grond staat of je met een wagen voortbeweegt op zoek naar avontuur.
16/01 10u15  Final Fantasy XV Royal Edition en Windows Edition verschijnen in maartDeze speciale versies zijn verkrijgbaar vanaf 6 maart. Naast de hoofdgame bevatten ze meer dan 20 add-ons / DLC (downloadbare content)-extra’s, en andere toevoegingen, zoals een uitgebreide map van Insomnia met nieuwe vijanden en zijmissies, en een first-person camerastand. FINAL FANTASY XV ROYAL EDITION en FINAL FANTASY WINDOWS EDITION bieden toegang tot het volgende:
16/01 09u45  E-divisie: Winterkampioen bekendSpeelronde 11 verliep zoals verwacht, alle grote namen bevestigden en pakten allemaal hun broodnodige punten. In speelronde 12 wordt er reikhalzend uitgekeken naar het duel tussen PSV en Roda JC. Ali Riza laat zien dat hij in bloedvorm is en veegt Tom Heijnen van Roda JC met zware 8-2 cijfers van de grasmat. Tegen alle verwachtingen in geraakt Mitchel Denkers van ADO Den Haag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Niels Krist van Heerenveen. Op speelronde 13 heeft onze top 3 zich duidelijk herpakt. Ali Riza van PSV dendert door en wint overtuigend van Heerenveen met 0-4. Daniel Kuipers krijgt een mentale klap rond de oren wanneer hij met een uitermate zware 1-10 wordt weggespeeld door Mitchel Denkers van ADO Den Haag. Ook Tom Heijnen pakt de overwinning mee naar Roda. Hij wint met 1-3 van FC Utrecht. Op speeldag 14 gaat de man in topvorm dan toch onderuit. Ali Riza van PSV gaat met 3-4 onderuit tegen Jaey Daalhuijzen van Feyenoord. Mitchel Denkers van ADO Den Haag wint met 2-0 van Dani Hagebeuk van Ajax, en Tom Heijnen van Roda Jc zet Daniel Kuipers van Willem II probleemloos opzij met 4-0.
16/01 09u45  E-divisie speeldag 1: Een nieuw jaar, een nieuwe start op XboxNick Den Hamer neemt het over van Absalom Warkor voor FC Groningen. Emre Benli krijgt de zware taak om de vierde plek te verdedigen die Tony Kok heeft bereikt voor FC Twente. Bob van Uden geeft de teugels door aan Stefan Vellinga voor PEC Zwolle. Frank van der Slot neemt het over van nieuwkomer Lev Vinken voor Sparta Rotterdam. Bij VVV- Venlo geeft Sandro Cooiman de controller door aan zijn broer Nick. In het kamp van Feyenoord is ook wat commotie ontstaan, toen ze beslisten om de tweede competitiehelft ook door de sterk spelende Jaey Daalhuisen te laten spelen, in plaats van de voorziene Quinten van der Most. Quinten bedankte Feyenoord voor de gekregen kansen maar vond een nieuwe uitdaging bij Team Futwiz. Benieuwd of deze wintertransfers hun verwachtingen kunnen inlossen… De winterkampioen, Ali Riza van PSV bewijst nog steeds dat hij in bloedvorm is en zet Paskie Rokus van Vitesse moeiteloos met 7 – 2 opzij. De topper van deze speeldag, Feyenoord – Roda JC wordt door Jaey Daalhuisen gewonnen. Hij wint vlot van de nummer twee van vorige seizoenshelft, Tom Heijnen. Met deze 4 – 1 overwinning toont Jaey dat hij meedoet voor een plek in de top drie. Dani Hagebeuk van Ajax weet revanche te pakken op Daniel Kuipers van Willem II. Dani weet zijn eerste partij op de Xbox met 3 – 1 te winnen. Levi Frederique van Excelsior heeft een zware kluif aan Emre Benli van FC Twente. Een verdiend gelijkspel werd in de allerlaatste minuut nog van het bord geveegd door Levi. Hij kan net voor tijd de 3 – 2 binnentikken en pakt zo zijn eerste 3 punten op de Xbox.
16/01 09u15  Nieuwe Hyundai Veloster verschijnt alvast in Forza Motorsport 7 voor hij de echte baan op rijdtDaarmee klopt de virtuele versie van de Aziatische wagen zijn fysieke broertje met een volledig kwartaal voorsprong. De Veloster Turbo en Veloster R zullen algauw tussen de BMW's, Porches en andere bolides in Microsofts simulatiereeks bollen. Fysieke modellen verschijnen in Q2 van 2018.
16/01 08u45  Alle Battlefield 1-spelers kunnen de komende dagen gratis aan de slag met enkele gereleasete DLCDe Prise de Tahure map is een onderdeel van de in 2017 gereleasete They Shall Not Pass-uitbreiding. Op dit slagveld kom je in een stedelijk gebied terecht in het holst van de nacht. Adrenaline inducerende actie verzekerd, dus. Daarnaast kan je als eigenaar van de basegame dus ook nog tot 22 januari proeven van enkele andere DLC-content. In het kader van de Gallopoli Trials zullen alle spelers in de komende periode een deel van de Turning Tides-content kunnen spelen, die kadert in elementen van They Shall Not Pass en In the Name of the Tsar. De Zeebrugge en Heligoland Bight maps, British Empire Royal Marine, en een C-Class Airship zijn trouwens nog op komst in het kader van die Turning Tides-content. Een deel van Turning Tides verscheen vorig jaar al. De rest komt deze maand nog live. DICE belooft ook dat er meer info over de nieuwe DLC Apocalypse op komst is. Dat is de laatste van de vier aangekondigde Battlefield 1 DLC. Later meer hierover, dus!  
15/01 18u00  Overwatch League-spelerprofiel: LogixBelgische toppers in de Overwatch League[img:2 left]Eerste Overwatch League-match: Geen van de commentatoren op de Overwatch League gaf een stuiver voor het lot van Florida Mayhem in de ploeg haar eerste strijd tegen London Spitfire, een Britse ploeg die voor zijn eerste match alleen maar - ijzersterke - Aziatische spelers opstelde. En uiteindelijk moest Florida ook zijn verlies toegeven. Maar ze weerden zich steviger dan verwacht, en dat hadden ze in grote mate te danken aan Andreas 'Logix' Berghmans, een Belgische speler die zijn jongenskamer in het Antwerpse Duffel inruilde voor een ploegwoonst in Los Angeles. Logix is een DPS (Damage Per Second)-speler, een schadeberokkenaar zeg maar, die op het veld wordt gezet om de tegenstanders te verzwakken waar het nodig is. En dat doet hij goed, want tijdens de persconferentie na de match werd hij geprezen als mogelijk de beste DPS-speler in de hele competitie. Wat hij zelf, diplomatisch, afwimpelde. Maar een andere opmerking die de commentatoren gaven, over het feit dat hij enorm mechanisch begaafd is, gaf hij een dag voor de match al grond van waarheid tijdens een interview met ondergetekende. 'In alle voorgaande games die ik speelde was ik altijd een nogal agressief type, en ik ben mechanisch redelijk begaafd', zei hij. 'Iedere game die bijvoorbeeld het hanteren van een zeker combo beloont, is er een waarin ik goed vooruitga. Ik geniet er ook altijd van om dieper en dieper de mechanieken van een game in de vingers te krijgen.'
15/01 18u00  Overwatch League-spelerprofiel: SpreeBelgische toppers in de Overwatch League[img:1 left]Eerste Overwatch League-match: De eerste wedstrijd waaraan Spree deelnam, tijdens de tweede dag van de Overwatch League, eindigde in mineur: Houston Outlaws, zijn team, werd afgedroogd door de rivaliserende Philadelphia Fusion, en tijdens de persconferentie achteraf - hij werd voor het einde van de match vervangen - was hij niet eens meer van de partij. Maar flex-speler zijn, het soort speler die ieder van de 26 Overwatch-heroes op een min of meer gelijk niveau kan hanteren, eender welke rol kan vervullen die nodig is, is allerminst een makkie. Meer zelfs: het is volgens velen de moeilijkste positie die een speler kan innemen in een zeskoppig Overwatch-team. 'Je bent op ieder moment wat het team nodig heeft', zegt Spree. 'Daarom probeer ik zo veel mogelijk rond het team te spelen, want je moet op ieder moment van een offensieve naar een defensieve rol kunnen springen wanneer dat nodig is, en weer terug. Maar het vaakst speel ik Diva of Zarya uit in de map, en dan wil je agressief zijn. Zo speel ik, wanneer ik het mag kiezen, het liefste. Agressief is altijd goed.'
15/01 17u00  Schrijf je nu in voor de bèta van PS4-firmware 5.50[img:1 left]Zoals gewoonlijk bij grote systeemupdates voor Sony's console kan je je inschrijven voor de bètafase. Hierbij krijg je als een van de eerste een blik op wat voor nieuwigheden de nieuwe software te bieden heeft. Welke nieuwigheden we in update 5.50 mogen verwachten, is nog niet gekend. Inschrijven kan je via deze website en dan maar hopen dat je geselecteerd wordt. Binnenkort komt Sony met meer details over de bèta naar buiten.
15/01 16u45  PlayerUnknown's BattlegroundsF*cking geniaalJij weet het, ik weet het, mijn kat weet het, zelfs het domme blondje van twee straten verder weet het: PlayerUnknown’s Battlegrounds is geen perfect afgewerkte game. Hoewel de dames en heren van Bluehole er eind vorig jaar het label 1.0 op plakten, is er nog een hoop schaafwerk te doen aan deze geniale titel. En ja, ik zeg geniale titel, want in al haar eenvoud, is PlayerUnknown’s Battlegrounds (ofwel PUBG, zoals ik er vanaf dit punt naar zal verwijzen) een geniaal werkje. F*cking geweldig concept Honderd spelers die op een immens eiland gedropt worden en zich moeten voortbewegen binnen een steeds in zichzelf kleiner wordende, random gegenereerde cirkel. Overal liggen willekeurig gedropte wapens. Last man standing wint. Hoe f*cking geweldig klinkt dat? Wel … niet zo wauw, dacht ik voor ik mijn zuurverdiende centen in de Early Access-versie van de game investeerde. Het was louter uit interesse, en licht aandringen van wat vrienden, dat ik toch eens wou weten waar al die fuzz nu net over ging. Want zo simpel is het ook wel: iedereen die PUBG speelt, is er laaiend over. Of toch, binnen mijn vriendenkring. En wanneer ik naar de vele Twitch-views, online fora en recensies kijk, reikt het succes van deze titel ook tot ver daarbuiten. [img:6]
15/01 16u15  Dragon Ball FighterZHands-on met de bètaIn de bèta van Dragon Ball FighterZ zijn er slechts een beperkt aantal modi die je kan bezoeken. Eenmaal je verbonden bent met een lobby, kan je zoals in de recentere Xenoverse-delen rondlopen in een online hub waarmee je bepaalde emotes kan gebruiken rond andere spelers en bepaalde NPC's kan bezoeken om verschillende rankings te bekijken of modi te bezoeken. In de hub loop je rond met kleine poppetjes in een realistischer stijltje, wat een beetje vreemd oogt. De loopanimaties zien er hier niet bepaald geweldig uit en het botst met de algemene grafische stijl die je te zien krijgt tijdens de gevechten. Verder is het wel leuk om een hub te hebben terwilj je wacht voor een online match, al hoop ik dat je op meer manieren interactie kan maken met andere spelers. Hoe het nu is, lijkt het idee van de hub eerder overbodig en draagt het niet veel bij. Eerst de tutorial volgen! In de bèta krijg je de keuze om te gaan oefenen en bepaalde tutorials te volgen, of gelijk in de game te duiken en een casual of ranked online match tegen iemand anders te starten. Hoewel je met het inrammen van knoppen via een slim systeem nog redelijk goed uit het gevecht kan komen, is het sterk aangeraden eerst de tutorials te volgen om niet compleet ingemaakt te worden door iemand die het systeem wel onder de knie heeft. Het vechten zelf is gelukkig extreem intens en bevredigend.
15/01 16u00  Shooty FruityFruitig tussendoortjeHet moet er niet altijd doodserieus aan toegaan in games. Daar waar de ene ontwikkelaar ons trakteert op VR-ervaringen die nauwelijks van het echte leven te onderscheiden zijn, publiceert de andere ontwikkelaar een of ander doldwaas avontuur dat je zelfs in je stoutste dromen niet zou meemaken. Een voorbeeld daarvan is Shooty Fruity. Als kassamedewerker scan je producten, maar let op! Op ongepaste tijdstippen komt er allerlei fruit naar je toe dat het niet op je kassacapriolen heeft gemunt. En hoe ga je hen te lijf? Met het zwaarste wapentuig natuurlijk! [img:1] Vijandelijk fruit Qua verhaal heeft Shooty Fruity eigenlijk niets te bieden. Je wordt onmiddellijk in de personeelsruimte van een winkel gedropt en krijgt een kort woordje uitleg. Je kan direct in je werkdag vliegen, maar wordt aangeraden om eerst even de basis door te nemen. Zo leer je hoe je dingen vastneemt, wapens laat vallen en artikelen scant. Eens dat achter de rug is, kan je je schietkunsten nog even oefenen in een soort van kermiskraam die achter een muur van de personeelsruimte verborgen zit. Dit extraatje is ideaal om nieuw aangeschafte wapens aan een test te onderwerpen vooraleer je je met die blinkende wapens op het strijdveld begeeft. En dan ... Dan is het zover. Je droomjob als kassamedewerker kan beginnen. Dé dag waarop jij zolang hebt gewacht ... Shooty Fruity is een plezante bezigheid waarbij de originaliteit het sterkste punt is.
15/01 16u00  Fortnite-team besluit Friendly Fire-feature uit te schakelen[img:1 left]Wanneer het slecht gaat, plannen niet werken zoals ze zouden moeten werken, de verstandhouding binnen het team slecht is, of gewoon die ene nieuwe vriend een slechte dag heeft of een troll blijkt te zijn en besloot om zijn nieuwe vriendjes gewoon neer te knallen voor de fun of uit frustratie. Dat beste vrienden is gewoon kut! Team-killing is een serieus probleem in bijna elke multiplayer game die ondersteuning biedt voor friendly fire. Het kan al wel eens 'per ongeluk' gebeuren, maar zeker in Fortnite’s Battle Royale-modus valt het meer dan eens voor. Bij momenten is het zelfs zo erg, dat Epic Games besloten heeft om deze feature uit te schakelen. Enerzijds een goed idee, dat zeker, maar anderzijds biedt het wel voordelen. Stel dat je maten een huis bestormen en jij vanop afstand granaten ligt te werpen, dan zullen je makkers dus geen schade oplopen. Wat dan weer oneerlijk is voor de tegenstanders die zich in het huis bevinden.
15/01 15u45  Ontrafel duistere geheimen in Warhammer 40K: InquisitorEen gigantisch vervallen vestingklooster is op drift geraakt in de Caligari-secor… Welke duisteren geheimen zullen de Inquisitors blootleggen bij het verkennen van dit monumentale schip? Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr is een actie-RPG die plaatsvindt in het universum van Warhammer 40,000. De speler is een Inquisitor in de Caligari-sector, een regio die wordt geteisterd door ketters, mutanten, verraderlijke Xeno’s en de demonen van de Chaos-goden. De game is speelbaar in single-player en online-coöp met maximaal 4 spelers. Voltooi tal van missies met gevarieerde doelen om je vaardigheden te ontwikkelen in een woeste wereld. Je speelt als één van de drie complementaire klasses in vernietigbare omgevingen die je welkome dekking kunnen bieden tijdens de even tactische als brute gevechten.
15/01 15u00  Brengen mistoestanden de release van Detroit: Become Human in gevaar?[img:1 title:David Cage beweert verrast en geschrokken te zijn.]Blijkt namelijk dat niet alles rozengeur en maneschijn is (of zou zijn) binnen de muren van de Franse ontwikkelstudio, gevestigd in Parijs. Werkweken van meer dan 60 uren, denigrerende photoshopmontages, enorm veel druk die uitgaat van het management naar de werknemers toe, enzovoort. Een aantal Franse kranten waaronder Le Monde kregen namelijk meldingen binnen van een aantal ex-werknemers die wisten te vertellen dat de werksfeer niet is wat David Cage laat uitschijnen. Ze omschrijven Quantic Dreams als een bedrijf dat wordt gekenmerkt door een giftige bedrijfscultuur, een management met ongepaste woorden en gedrag naar zijn werknemers toe, ondergewaardeerde werknemers, enorm hoge werkdruk en dubieuze contractuele praktijken. President en oprichter David Gruttola, chief operating offcer David Cage en William Juppin de Fondaumière, mede-oprichter en voormalig voorzitter van de Nationale Unie van gaming , zeggen dat ze niet alleen verrast en geschrokken zijn door deze berichten, maar ook verontwaardigd zijn door deze beschuldigingen. Begin deze maand werd de leiding door het gerecht nog op de rooster gelegd over wat er zich zoal binnen de muren van hun bedrijf zou afspelen. Zelf zeggen ze dat het gaat om voormalige gefrustreerde ex-werknemers die deze problemen hebben verzonnen. Werknemers die dicht bij het management staan, omschrijven de werksfeer in het bedrijf dan weer als goed georganiseerd, en Quantic Dream als een bedrijf waar het heerlijk werken en vertoeven is. Volgens informatie van Le Monde hebben vijf voormalige werknemers in de lente van 2017 een klacht ingediend tegen Quantic Dream, en een van haar werknemers wegens vernederende fotomontages.
15/01 15u00  Fan maakt World of Warcraft-gebied in Unreal Engine 4De rotsen, bomen, uitgedroogde paden en de skyline van Orgrimmar: het ziet er allemaal adembenemend mooi uit. We moeten wel eerlijk zijn; zoiets kan Blizzard nooit maken, want geen enkele gamingcomputer zou een heel spel met zoveel detail kunnen draaien. Het blijft echter mooi om naar te kijken, want toegegeven, de grafische stijl van WOW is ondertussen toch een tikkeltje gedateerd.
15/01 14u45  Netflix houdt de Switch-boot voorlopig afDat is enorm jammer natuurlijk, want dankzij het 6,2 inch-scherm zou je onderweg van series op een groter scherm dan je smartphone kunnen genieten. Als pendelaar een no-brainer natuurlijk. De Wii U-versie bestaat wel en de Switch is een regelrecht schot in de roos, dus hopelijk veranderen de grote bazen bij Netflix snel van gedacht natuurlijk. Hey there! There are currently no plans for Netflix on Nintendo Switch. We appreciate your feedback on it! *JF — Netflix CS (@Netflixhelps) 14 januari 2018
15/01 14u30  Nieuwe trailer voor knettergek spel Epic LoonOntwikkelstudio Macrales wil maar één ding: couch co-op-spelletjes naar onze huiskamer brengen. Epic Loon is daar een voorbeeld van; dat spel mogen we later dit jaar op pc, Switch, Xbox One en PlayStation 4 verwachten. Deze uitleg lijkt je vrij normaal? Het plot net iets minder ... De visuele stijl is al een verrassing op zich: die goede oude krakende geluiden en bijhorende beelden van je auto videocassettes? Daar word je in Epic Loon mee geconfronteerd. Je hebt als alien namelijk de tocht richting een VCR (videospeler) overleefd, maar moet nu de aanvallen van de inwoners des huizes proberen te ontwijken. Die heeft een afstandsbediening als wapen ... Kan het nog vreemder?
15/01 12u00  Disney komt met nieuwe Star Wars multiplayer shooterDisney komt namelijk met een nieuwe Star Wars multiplayer shooter op de proppen, voor mobiele devices, genaamd Star Wars: Rivals. De game kreeg in juni 2017 reeds een soft launch in Australië en Nieuw Zeeland, en zal weldra te downloaden zijn via Google Play en de iOS App Store. Je kan, als je dat wilt, trouwens reeds pre-registreren zodat je de game meteen bij launch kan downloaden voor je mobiele toestel. De gameplay leunt meer aan bij Overwatch dan bij Star Wars Battlefront zelf, en je zal meteen aan de slag kunnen met een van de iconische Star Wars-personages. Je hoeft dus geen angst te hebben voor microtransacties wil je met Luke Skywalker, Han Solo, Yoda of Darth Vader aan de slag gaan. Ook interessant om mee te geven is dat de game ondersteuning zal bieden voor cross-platform multiplayer, zo kunnen Android- en iOS-gebruikers het tegen mekaar opnemen.
15/01 10u30  Vechten en plunderen in Life is Feudal: MMO open bèta-trailerBouw huizen, nederzettingen en kastelen, vervoeg andere spelers en bouw guilds uit die niet alleen hun eigen gebied beschermen, maar ook dat van rivaliserende guilds binnenvallen en plunderen, of leer een ambacht zoals bakker, beenhouwer of smid, vervoeg de koninklijke wacht, claim je plek als aanvoerder van het leger, of waarom niet, misschien heb jij wel recht op de koningskroon? Er is voor ieder wat wils in Life is Feudal: MMO, aan jou om het te ontdekken...  
15/01 08u30  DCS: F/A - 18C laat Microsoft Flight Simulator met schaamrood op de wangen afdruipenEn holy sh*t, wat ziet die game er vet uit. Als je kijkt naar de visuals in deze nieuwe trailer (gemaakt met een early build van de simulator, dus misschien nog niet echt representatief), oogt de game in ieder geval al indrukwekkend. De titel teert op een vernieuwde versie van de DCS-engine, en brengt een fanfavoriet onder de vliegtuigen naar de reeks, namelijk de Hornet. In het voorjaar komt DCS: F/A - 18C in Early Access. In tussentijd zullen we nog even moeten geilen op bovenstaande trailer.
14/01 21u45  Animevechtspel BlazBlue: Cross Tag Battle vergezelt de zomerDat animevechtspel verschijnt op 5 juni voor PlayStation 4, Switch en pc. Initieel mogen we twintig personages uit BlazBlue, Persona 4 Arena, Under Night In-Birth en RWBY verwachten, DLC voegt nadien nog twintig andere vechters toe.
14/01 21u45  BlazBlue: Cross Tag BattleBody: BlazBlue: Cross Tag Battle wordt door hetzelfde bedrijf ontwikkeld dat ons de pc-versie van Dragon Ball FighterZ brengt. Bovendien kennen we Arc System Works ook van de fantastische Guilty Gear-games. Ditmaal ontwikkelen ze een 2D-vechtspel waarin animepersonages uit BlazBlue, Persona 4 Arena, Under Night In-Birth en RWBY het tegen elkaar zullen opnemen. Je zal 2v2-gevechten kunnen beleven zoals in Marvel vs. Capcom: Infinite en Tekken Tag Tournament 2.
14/01 21u30  Eerste Community Day Pokémon Go komt eraanPikachu met Surf? Allen daarheen![img:1 small-left]Je zal worden beloond als je op 20 januari naar de drukkere parken en andere actieve regio's afreist: die dag zal je namelijk een speciale Pikachu, met de Surf-aanval, kunnen vangen. Ook zal je dubbele XP-punten kunnen opstrijken om het evenement nog aantrekkelijker te maken. Niantic spreekt zelf over een event van enkele uren, maar details daaromtrent zijn er nog niet.
14/01 15u30  Switch vaakst verkocht in decemberXbox One verslaat PS4Op de officiële cijfers zal het nog tot eind volgende week wachten zijn, maar Microsofts Aaron Greenberg heeft wel al enkele interessante feiten naar buiten gebracht. Hij meldt via Twitter dat de Xbox One de PlayStation 4 in december oversteeg qua verkoopcijfers. In alle eerlijkheid gaf hij ook aan dat de Nintendo Switch in december de vaakst verkochte console was. Deze cijfers geven enkel en alleen de situatie in de Verenigde Staten weer, maar ons buikgevoel geeft toch ook eenzelfde volgorde aan. De Switch is enorm populair, en bovendien hebben de meeste PlayStation-fans hun console al lang in huis gehaald.  
13/01 21u00  Nintendo vindt VR onpopulairZal er ook niet onmiddellijk in investeren[img:1 small-left]Zou hun volgende marketingstap het verkennen van de VR-markt zijn? Het wordt weleens geopperd, maar volgens de Franse tak van het bedrijf is daar niets van aan. Het hele Virtual Reality-gebeuren is volgens Philippe Lavoué nog niet voldoende ingeburgerd om als zoveelste hardwarespeler er in te investeren. Wat ons betreft hoeft Nintendo het inderdaad niet over aan andere boeg te gooien. Nog meer Switch-games, dat is alles dat we vragen!
13/01 19u30  Ook Switch-versie South Park: The Fractured but Whole?Dat moet blijken uit een foutje van een Australische retailketen, die de release van deze port op 28 maart heeft gepind. Noch de ontwikkelaar/uitgever (Ubisoft), noch Nintendo hebben dit nieuws bevestigd. Het werd uiteraard ook nog niet ontkend, dus ... Hopen maar! Een paar volwassen games voor de Switch zouden de line-up nog beter maken. [img:1]
13/01 18u15  Prijs Dark Souls Remastered valt goed mee[img:1 small-left]Het goede nieuws dan: je zal geen 50, 60 of zelfs 70 euro moeten neertellen: de prijs zal € 40 bedragen op alle platforms: Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Er doen geruchten de ronden dat pc-spelers via Steam wel een upgrade-korting zouden krijgen, maar Bandai Namco heeft die zelf de kop in gedrukt.
13/01 18u00  Detective Pikachu lost weldra ook hier problemen opDeze spin-off op de officiële Pokémon-games verscheen in 2016 in Japan en maakt op 23 maart 2018 de oversteek richting het Westen. In het spel volg je een sprekende Pikachu die allesbehalve krachtig is, maar boordevol intelligentie zit. Die wil hij inschakelen om rariteiten op te helderen; daarvoor krijgt hij de hulp van Tim Goodman, die zijn Pika-taal begrijpt  
13/01 18u00  Detective PikachuBody: Deze spin-off op de officiële Pokémon-games verscheen in 2016 in Japan en maakt in maart 2018 de oversteek richting het Westen. In het spel volg je een sprekende Pikachu die allesbehalve krachtig is, maar boordevol intelligentie zit. Die wil hij inschakelen om rariteiten op te helderen; daarvoor krijgt hij de hulp van Tim Goodman, die zijn Pika-taal begrijpt.
13/01 17u15  CES 2018 in een grote notendopGames, gadgets en een Game Boy!Gadgets Hyperkin Ultra Game Boy [img:1 small-left]Onze persoonlijke favoriet? Hyperkins Ultra Game Boy, een moderne heruitvinding van dé handheld waarmee velen onder ons zijn opgegroeid. Dit hebbeding is namelijk in staat om – hou je vast – originele cartridges uit vervlogen tijden te lezen om zo je oude authentieke games te kunnen spelen. De aluminium behuizing belooft erg robuust te zijn en het LCD-scherm wordt door een achtergrondverlichting bijgestaan: geen nood om die onhandige lichtjes van weleer boven te halen dus. Tot slot, jawel, zijn batterijen verleden tijd met een intern batterijtje dat zes uur meegaat en via USB-C kan worden opgeladen. We hebben een CES 2018-winnaar verdorie! Goedkoop AR-geweer voor smartphonegames De 6DoF Blaster: geef toe dat de naam van dit speelgoedgeweertje cool klinkt. Bovendien kan je bovenop het wapen een smartphone bevestigen om zo allerlei schietspelletjes te spelen, waar en wanneer je maar wilt. Merge Labs, het bedrijf achter dit project, staat gekend voor haar budgetvriendelijke Augmented Reality-projecten, wat zou betekenen dat dit speelgoedje vrij goedkoop op de markt kan belanden. Bovendien zou je 360 graden rondom je moeten kunnen kijken en terwijl toch in de spelwereld van de game moeten blijven. Het geweer krijgt vier knoppen: schieten, herladen, zoomen en inkomende kogels vertragen. De softwarekit wordt tijdig opengesteld zodat ontwikkelaars hier apps voor kunnen ontwikkelen, het gadget zelf verschijnt deze zomer.
13/01 09u00  Unieke Sea of Thieves-controller komt met DLCDe controller heeft enkele unieke kenmerken in vergelijking met de standaard Xbox One-controllers die we kennen. Aan de voorkant zien we een groene doodskop, piratenthema dus, die in het donker licht geeft. Zo kan je hem gemakkelijk terugvinden in het donker, en het ziet er ook wel stoer en cool uit. Achteraan vinden we dan weer een gouden (!) trigger. Wat wel ontbreekt zijn rubbertjes langs de achterkant. Deze controller komt ook met exclusieve DLC, de Ferryman Clothing Set. Deze DLC is dus enkel verkrijgbaar bij aanschaf van dit unieke stukje hardware. De prijs van dit lekkers bedraagt € 69,99 en zal op 15 februari op je deurmat liggen. Je kan hem hier bestellen: https://microsoft.com/sea-of-thieves-limited-edition ===GALimg:1 url: title:De unieke Ferryman Clothing Set.]===GALimg:2]===GALimg:3]
13/01 09u00  Kleurrijke Monster Hunter: World - Coral Highlands gameplay trailerDat de game er grafisch schitterend zal uitzien, dat konden we al ondervinden tijdens de voorbije bèta's. Bovenstaande kleurrijke trailer zet dat echter nogmaals in het zonnetje. Ideaal om de grijze dagen wat meer kleur te geven...
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x PUBG's blauwe zone krijgt een flinke aanpassing19/01 16u00 - 9lives: [img:1 left]De blauwe zone in PUBG is het mechanisme dat er voor zorgt dat de spelers telkens dichter naar mekaar toe getrokken worden, en de manier en de snelheid waarop heeft een immense impact op de pace van de game. Bevind je jezelf buiten de zone, dan loop je schade op, en andere keren wanneer je buiten de zone bent, lijkt het wel alsof het enige wat je doet achter die cirkel aanlopen is, en als je nog meer pech hebt vaak nietsvermoedend in de rug geschoten wordt. Zo is de pret er inderdaad snel af... De makers willen hier dan ook wat aan doen, zeker wanneer het om de situaties in het midden (of meer naar het einde) van de game gaat, het pak al flink uitgedund is en de cirkel ook meer schade doet. Het doel van het team is dan ook om meer balans te brengen tussen de shoot-outs in de game en ervoor te zorgen dat deze minder chaotisch worden. Wel geven ze toe dat het hier vooral om een experiment gaat, en dat ze de reactie van de spelers willen afwachten voor ze de patch officieel lanceren. Het gaat om onderstaande aanpassingen: Slightly decreased the waiting time of the blue zones in mid-to-late phase of a match Slightly decreased the shrinking speed of the blue zones in mid-to-late phase (In this phase, blue zones will now move at a slower speed and the travel time of blue zones has slightly increased due to this change) Slightly increased the damage per second of the last blue zone PUBG Corp geeft ook mee dat deze aanpassingen eerst een aantal dagen op de PTS zullen lopen, voor ze doorgevoerd worden. En dat dit slechts een eerste stap is in de verdere aanpassingen en verbeteringen aan de gameplay.
3x Vrijdag start de EU LCS: Tijd voor een Powerranking!16/01 16u00 - 9lives: Klaar voor het kampioenenbal?10.Giants (Top: Ruin/ Jungle: Djoko/ Mid: Betsy/ AD carry: Steeelback/ Support: Targamas) Maar liefst vier van de vijf spelers die Giants opnieuw naar het hoogste niveau loodsten, zijn vertrokken naar Vitality. Enkel toplaner Ruin blijft over. Een hele nieuwe line-up dus voor het Spaanse team. Op individueel vlak behoort geen enkele speler tot de Europese top. Een nog groter probleem: er zit geen echte leider in het team. Wie tijdens de wedstrijden het team op sleeptouw zal nemen, is dus een groot vraagteken.[img:2] 9.Roccat (Top: Profit/ Jungle: Memento/ Mid: Blanc/ AD carry: HeaQ/ Support: Norskeren) Koreanen Profit en Blanc konden de verwachtingen vorig seizoen niet inlossen bij respectievelijk Ninjas in Pyjamas en Paris Saint-Germain. AD carry HeaQ komt, net als Profit, over van het gedegradeerde NiP. Hij was in de voorbije Summer Split de op een na slechtst presterende AD carry in de EU LCS, afwachten dus hoe hij bij dit team zal presteren. Lichtpuntjes zijn Memento en Norskeren die vorig seizoen mooie dingen lieten zien met Schalke 04 in de Challenger Series.  8.Unicorns of Love (Top: WhiteKnight/ Jungle: Kold / Mid: Exileh/ AD carry: Samux/ Support: Totoro) Het iconische eenhoornteam heeft afscheid genomen van topspelers Vizicsacsi, Xerxe en Hyllisang. Bij hun vervangers kunnen we vraagtekens plaatsen. Zo hebben toplaner WhiteKnight en support Totoro nog niets bewezen in de LCS. Kold, die de voorbije seizoenen bekend stond als Trashy, is een goede speler maar beter dan Xerxe is hij niet. Exileh en Samux waren het voorbije seizoen de zwakkere schakels binnen het team.[img:4]
2x Eindelijk geld verdienen aan je digitale tweedehands pc-games18/01 16u00 - 9lives: Digitale pc-games beu? Verkopen die handel![img:1 small-left title:Brian Fargo, stichter van de nieuwe downloadshop.]Met RobotCache, een nieuw digitaal distributieplatform voor videogames, zet industrie-oudgediende Brian Fargo zich schrap om de concurrentie aan te gaan met Steam en Gog. Het grote verschil dat hij wil maken ten opzichte van die gevestigde waarden is een intensief gebruik van Blockchaintechnologie, die het mogelijk zal maken om je digitale games door te verkopen wanneer je ze hebt uitgespeeld, en ook een groter deel van de inkomsten zal doen vloeien naar de makers van de games. Waar gamemakers bij traditionele downloadwinkels een klassieke 'fee' van 30 procent moeten achterlaten bij iedere game die ze verkopen, is dat bij Robot Cache maar 5 procent. Bij digitaal doorverkochte tweedehandsgames zakt het naar de gewoonlijke 70 procent, maar dat zijn inkomsten waarnaar gamebedrijven tot nu toe konden fluiten: alleen fysieke videogameretailers die tweedehandsgames terugkochten om ze vervolgens weer als 'Used' in de winkelschappen te leggen knabbelden een beetje mee van die nochtans aanzienlijke markt. Van beide markten thuis 'Het is nog nooit gebeurd dat gamebedrijven geld verdienen aan de tweedehandsmarkt voor videogames', zegt Brian Fargo, stichter van de nieuwe downloadshop. 'Bovendien krijgen gameontwikkelaars, doordat ze 95 procent van de inkomsten van hun games kunnen houden, een sterke inkomstenstroom, die hen meer middelen geeft om nieuwe content te maken en nieuwe creaties te ontwikkelen.' Blockchain was oorspronkelijk de technologie die virtuele munten als Bitcoin mogelijk maakte.
2x Mooie beelden in nieuwe Sea of Thieves-video18/01 20u45 - 9lives: Lees meer >
2x FIFA-icoon richt eigen onafhankelijke FIFA-academie op19/01 09u00 - 9lives: [img:2 small-left]Ruud Gullit, de alom bekende Nederlandse international, kwam door zijn twee zonen in contact met de FIFA-games. Vorig jaar werd hij uitgenodigd op de FIFA World Championships waar hij zich realiseerde dat er een enorme community, en bijgevolg ook mogelijkheden schuilen achter deze populaire videogame franchise. Met Team Gullit wil hij jonge talentvolle esporters klaarstomen om mee te draaien aan de top.Team Gullit bestaat uit trainers en coaches die aanstormend talent willen begeleiden om door te stoten naar de absolute wereldtop. Momenteel hebben ze drie talentvolle jonge esporters onder hun hoede. Dit zijn de 18-jarige Floris Jorna - FlorisACM, de 17-jarige Julian van den Berg - JulianBerg1203 en de 16-jarige Dani Visser - Dani-Visser. Floris en Dani hebben reeds hun FUT Champions-kwalificatie op zak, terwijl Julian wekelijks dichter tegen die top 100 wereldwijd komt.
2x Battlefield 1 Apocalypse komt in februari19/01 09u00 - 9lives: [img:1 left]Battlefield 1 Apocalypse voegt vijf nieuwe multiplayer-maps toe aan de game, waaronder de bloederige, modderige hel van Passchendaele en de confrontatie tussen Oostenrijk en Italië in Caporetto: twee van de meest beruchte gevechten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De pittoreske tarwevelden bij de rivier de Somme veranderen in een nachtmerrie na allesverwoestende artillerie-aanvallen. Op mappen als London Calling en Razor’s Edge kunnen spelers intense dogfights beleven in de Air Assault-spelmodus. Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe voertuigen, wapens, gadgets, nieuwe rangen, Service Assignments, specialisaties en Dog Tags.
2x Age of Empires: Definitive Edition toch nog dit voorjaar19/01 10u00 - 9lives: [img:1 small-left]De ontwikkelstudio en tegelijk uitgever van het legendarische real-time strategy-spel heeft namelijk aangekondigd dat deze herwerkte versie van Age of Empires vanaf 20 februari beschikbaar zal zijn. De kostprijs? Zo'n 20 euro, en daar krijg je onder meer 4K graphics én een herwerkte soundtrack met een volledig orkest voor in de plaats. Via de officiële website kan je je nog steeds kandidaat stellen om de multiplayer-bèta eens onder handen te nemen. Oorspronkelijk zou deze remake op 19 oktober 2017 verschijnen, maar last-minute werd daar van afgeweken omdat de ontwikkelaars het spel niet half-klaar wilden releasen.
2x Ook MMORPG Rift krijgt 'Classic' servers19/01 10u00 - 9lives: [img:1 small-left]Daar heten ze Prime Servers en spelers kunnen door een vaste kost te betalen van deze nieuwe speelomgeving genieten. De laatste jaren is Rift free-to-play, maar dat is al vaker negatief in het nieuws gekomen door de enorm uitgebreide in-game winkel waar je met echt geld aankopen kan doen. Die zou sterk gereduceerd worden, wat meteen de hoop op een leuk project laat toenemen. Je zal niet voor eeuwig en altijd in de beginfase van Rift: Planes of Telara blijven steken, want gaandeweg opent de recentere content zich, aan een sneller tempo dan vroeger.  Elke zone zal aan het level van je personage worden aangepast en uitrustingsonderdelen uit dungeons zullen automatisch het juiste level voor jouw personage op dat moment krijgen. Klinkt voorlopig erg interessant, toch? Rift was een goede MMORPG met leuke en vernieuwende features, maar sinds de F2P-transitie verloor ik mijn interesse erin. Toch maar eens proberen!
2x Hyrule Warriors: Definitive Edition Switch viert zijn debuut19/01 10u45 - 9lives: Yups, de Switch krijgt er dus nog maar eens een topper bij, boven het reeds uitgebreide aanbod toppers die speelbaar zijn op Nintendo's nieuwste, en de vele titels die er nog zitten aan te komen. 2018 wordt één groot feest voor Switch-bezitters durven wij nu reeds te voorspellen. Alvast eentje die Nostradamus niet had zien aankomen... Deze game die zich afspeelt in het Zelda-universum bevat elke map en missie, plus de 29 speelbare personages uit zowel de WiiU als de Nintendo 3DS-versie, tezamen met al de reeds eerder verschenen, al dan niet betalende, DLC-content. Link, Zelda, Midna, Skull Kid en vele andere zijn present in deze titel. Leuk is alvast dat je kan rekenen op nieuwe kostuums voor Link en Zelda uit de Legend of Zelda: Breath of the Wild game.
2x Doe mee aan de besloten alpha van Crytek's Hunt: Showdown19/01 10u45 - 9lives: In deze besloten alpha van Hunt: Showdown, een visueel indrukwekkend 2-speler coop- én competieve multiplayer game waarin je met je buddy op jacht gaat naar bovennatuurlijke monsters, wil Crytek vooral spelerfeedback verzamelen. De alpha verloopt via Steam en naast het testen van de gameplay, balancing, en backend functionaliteiten, wil Crytek dus vooral jouw feedback verzamelen. De deelnemers worden random gekozen en kunnen zich inschrijven via deze besloten alpha-link. Zeker doen! Hunt: Showdown is een first person multiplayer game dat zich afspeelt op een open-wereld terrein van 1 vierkante kilometer en waarin je samen met een andere speler eerst monsters zoekt, ze vervolgens om zeep helpt en terug naar de hel verbant. Daarna kan je ervoor kiezen om met je buit te maken dat je weg komt, of achter een volgend monster aan te gaan.  

Statistieken

Artikels:
37186
Gelezen:
15387
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven