zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

9lives

Verbergen Tonen
20/04 20u15  Ben Brode verlaat Blizzard [img:1 small-left]De timing van het vertrek is daarbij zeer vreemd te noemen; Hearthstone lanceerde nog geen twee weken geleden een nieuwe uitbreiding waarvan de single player-modus aanstaande donderdag verschijnt. Brode vertelde echter dat niemand zich zorgen moet maken: 'I get too much credit by virtue of being a public face, but the 80+ people on the development team are still there, and they are the ones actually making the cards, brawls, events, missions, and features. I am confident the game is in the best possible hands, and I'm excited to see where a new generation of leaders takes Hearthstone from here.' Brode begon 15 jaar geleden bij Blizzard als Night Crew Game Tester waarna hij het tot Game Director van Hearthstone schopte. Het gezicht van Hearthstone verlaat Blizzard om een nieuwe bedrijf uit te grond te stampen waar hij voornamelijk zal ontwerpen en programmeren. Naar eigen zeggen miste Brode het creatieve aspect in zijn huidige job. Brode bedankte in zijn afscheidspost zowel collega's en community. We zullen je missen Ben!
20/04 18u15  Krijgt Fortnite op 30 april een nieuwe map? Mijn gedacht?[img:1 left title:Vergaat de wereld op 30 april?]Net als elke doorgewinterde Fortnite-fan vroeg ook ik me af wat al die vallende sterren te betekenen hadden de laatste weken. En net als veel Fortnite-spelers ging ook ik regelmatig eens piepen in de buurt van Tilted Towers om te zien of, tja, er iets te zien zou zijn. Het verhaal deed immers de ronde dat de komeet, later de kometen want er verschenen er meerdere aan de hemel, daar zouden inslaan. Bleek namelijk dat heel wat spelers Tilted Towers niet leuk vonden, net als ik trouwens, en dat Epic op die manier met iets anders voor de dag zou komen. Bovendien bleken de kometen, die eigenlijk eerst op vallende sterren leken maar elke dag toch een ietsje groter werden, ook harder te gaan zoemen. De apocalypse moest dus nabij zijn... Maar nee hoor, Tilted Towers staat vandaag de dag nog altijd op de map. Dus wie weet, misschien slaan de kometen daadwerkelijk in op 30 april om zo seizoen 3 met een serieuze knal af te sluiten? En als de aarde, in dit geval de map dus, net zoals bij die ene komeet die het einde van de dino's inluidde zou vergaan, dan lijkt het toch bijna logisch dat we op 30 april/1 mei een gloednieuwe map krijgen, met een gloednieuw thema om seizoen 4 op gang te trappen. Zou toch best kunnen? Toch? Ik zal op 30 april/1 mei (het is immers verlof) met een flinke portie nieuwsgierigheid in de wereld van Fortnite vertoeven want ik vermoed/hoop/denk dat Epic Games vriend en vijand nog eens extra gaat verrassen. Die kometen moeten toch ooit eens in aanraking komen met de aarde. De hashtag #excitedashell is bij mij als grote Fortnite-fan alvast van tel. Wat denken jullie? Hebben jullie een vermoeden?
20/04 14u30  Daarom heeft God of War Kratos een zoon, en geen hond... Lees meer >
20/04 14u15  Eindelijk zelf je map kiezen in PlayerUnknown’s Battlegrounds [img:1 left]Heel veel mensen waren dus geen fan van Miramar maar aangezien de matchmaking zelf de map kiest, moest je toch aan de slag op Miramar, ook al hoopte je op Erangel. Je kon dan twee dingen doen, ofwel de map verlaten, weer naar de lobby keren, wachten en hopen dat de volgende map Erangel was, ofwel gewoon doorspelen (al dan niet tegen je zin). Van dit probleem zijn we binnenkort allemaal verlost. PUBG Corp. geeft ons eindelijk de keuze om onze map zelf te kiezen. Deze optie is volop in testmodus en zit er dus eindelijk aan te komen. We’ve created a version of map selection that we think is unlikely to cause issues for matchmaking. That said, we’ll still have to keep a close eye on it, since it could become problematic as new maps continue to be added. The UI of this feature may be different when implemented in the actual game, but here’s the basic explanation of how it works: You can select the maps you want to play with a click. If you don’t want to play a map, simply unselect it. If you’ve selected more than one map, the game will randomly pick one for you each match. Graag geven we nog even mee dat PUBG sinds gisteren, en dat tot en met zondag, gratis te spelen is op Xbox One (X).
20/04 13u45  PlayStation Store pakt uit met dubbele kortingen tot 80 procent Laatste dagen...[img:1 left]Heb je geen PlayStation Plus-abonnement dan krijg je tot 40 procent korting op een shitload aan games, ben je wél PlayStation Plus-abonnee dan mag je daar nog eens 40 procent extra van de prijs afdoen! Heb je nog wat centen over, of ben je op zoek naar die ene game om je collectie te vervolledigen, rep je dan naar de PlayStation Store voor dubbele kortingen. De deal van de week is weggelegd voor Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, heb je deze nog niet in huis dan is dit het moment om daar verandering in te brengen.  
20/04 13u30  Dubbel XP-weekend voor Fortnite F*ck de zon![img:1 left]Als tweede goedmaker voor de serverproblemen van vorige week, na de gratis rugzak, en het daarbijhorende uitstel van de 50 vs 50-modus, heeft Epic Games niet alleen 20 gratis Battle-sterren voor jou in de aanbieding, maar ook een dubbel XP-weekend. Met andere woorden, tot en met 22 april verdien je twee keer zo veel XP als normaal. En dat komt goed van pas want ondergetekende is nu Tier 52 en wil graag het coole pak van Tier 55 scoren. En de zon en zomerse temperaturen dan? Daar doen we lekker niet aan mee! See you online!
20/04 12u30  Creëer je Assassin's Creed-ervaring met Animus Control Panel De Animus Control Panel laat spelers toe de game op diverse vlakken naar hun hand te zetten en dit door te spelen met meer dan zeventig verschillende paramaters van de game. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat zie je in de bovenstaande video die wat meer uitleg geeft over dit alles. Modders en pc-gamers zijn heel creatief dus wij zijn wel benieuwd welke creaties we zien verschijnen op het net.
20/04 12u15  Agony neemt je mee naar de diepste krochten van de hel En het is daar nog warmer dan buiten...De survival-horrorgame Agony werd reeds een aantal keren uitgesteld, maar vandaag ontvinden we het hemelse bericht dat de game op 29 mei in de rekken ligt, en dit op PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Deze door Kickstarter gefinancierde titel werpt spelers in een gruwelijke, uiterst vijandige versie van de hel. Daar moet je proberen te overleven en het raadsel oplossen van de mysterieuze Red Goddess, de architect van dit oord van pijn en verdriet, en meteen ook de enige entiteit die weet hoe je eruit moet ontsnappen. Maar dat is nog niet alles... Opgejaagd door nachtmerrieachtige wezens krijg je de mogelijkheid om bezit te nemen van demonen en andere zielen om zo je weg uit de hel te vinden. Agony biedt naast een volledige verhalende stand ook een open uitdagingsysteem met willekeurig samengestelde levels. Hierin moeten spelers zo lang mogelijk proberen te overleven om high scores te halen.
20/04 10u00  God of War-ontwikkelaar in tranen na zien eerste reviews [img:1 left]'Vijf jaar van m'n leven. Ik kan het ontwikkelteam niet hard genoeg bedanken', zo laat een emotionele Barlog verstaan. Dat de ontwikkelaar zich zo kwetsbaar opstelt, heeft alles te maken met z'n zoon. 'Ik wist niet of ik deze video wel of niet wilde uploaden, maar dan dacht ik aan mijn zoon Helo. Hij wil ons niet in de buurt wanneer hij verdrietig is en kiest er dan steeds voor om alleen op z'n kamer te zitten en te roepen wanneer we willen binnenkomen. Het is belangrijk voor ons dat hij weet dat het ok is om verdrietig te zijn en om te huilen. Je moet niets verbergen. Dus bij deze wil ik een goed voorbeeld stellen en hem tonen dat ook papa kan huilen voor de hele wereld (of tenminste toch de vijftig personen die dit filmpje zullen zien). Deze is voor jou, Helo. Papa ziet je graag.' Vijf jaar in ontwikkeling en it shows. Ook onze Joeri was ondersteboven van de nieuwe God of War. Vanaf vandaag is hij voor iedereen verkrijgbaar. Geniet er - ondanks het warme weer - met volle teugen van!
19/04 16u30  Speel GRATIS PUBG op Xbox One (X) [img:1 left]PUBG, PlayerUnknown's Battlegrounds voluit, is vanaf nu tot en met zondag, het hele zonnige weekend dus, gratis te spelen op Xbox One en Xbox One (X), op voorwaarde dat je een Xbox Live Gold-abonnement hebt. In tegenstelling tot Fortnite is PUBG immers niet free-to-play maar daar komt dit weekend dus eventjes verandering in. Je kan de game gratis downloaden vanuit de Xbox Store of via de Gold area op het Xbox dashboard. Aangezien het hier gaat om de volledige game zal je voortgang bijgehouden worden, net zoals je battle points (BP), als je nadien van plan bent om de volledige versie aan te schaffen. Sluit dus ramen en deuren, haal die rolluiken en gordijnen naar beneden, vergeet dat de zon schijnt en geniet van PUBG, het hele weekend gratis!
19/04 16u15  Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr Body: Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr laat spelers een Inquisitor besturen in de Caligari-sector, een regio die wordt geteisterd door ketters, mutanten en Chaos Daemons.
19/04 15u45  Nieuwe (en fucking zalige) trailer van Deadpool 2! Lees meer >
19/04 15u00  Red Faction Guerrilla Re-Mars-Te-Red Body: Red Faction: Guerrilla (2009) krijgt een Re-Mars-tered Edition die verschijnt op PS4 en Xbox One. We keren dus terug naar het Mars-oppervlak maar dat dus uiteraard in aangepaste omstandigheden.
19/04 14u45  Vette graphics in nieuwe Escape from Tarkov-gameplay trailer Op de nieuwe mapEscape from Tarkov laat zich omschrijven als een MMOFPS met RPG-elementen. Al valt, zeker bij ons, de game toch op door de knappe graphics. Iets waar de makers zelf ook best fier op (mogen) zijn. Hun grafische engine kreeg namelijk een flinke upgrade en biedt nu ondersteuning voor, improved shaders met toegevoegde PBR-features, ambient light portals (wat voor een betere belichting van indoor locaties moet zorgen), complete en verbeterde belichting, rekening houdend met de stand van de zon en diens invloed op het daglicht, nieuwe SSAO, contact ambient obscurance, nieuwe tonemapping, oog-adaptatie, verbeterde SSR (screen space reflections), nieuwe kleurcorrecties, herwerkte en verbeterde textures van personages, wapens, objecten, terrein, vegetatie, etc... Het team levert noeste arbeid om er voor te zorgen dat Escape from Tarkov er bij zijn latere release op zijn best uitziet voor de spelers. Iets wat we alleen maar kunnen appreciëren.
19/04 12u30  Vanaf vandaag GRATIS content voor alle Battlefield 1-spelers [img:1 left]Vandaag kunnen alle Battlefield 1-spelers zich gratis op Rupture storten: de map uit Battlefield 1 They Shall Not Pass die draait om de Tweede Slag bij de Marne, met haar kenmerkende papavers die over roestige wrakken groeien. Daarnaast krijgen alle Battlefield 1-spelers de komende paar maanden nog meer gratis content, inclusief Soissons in mei (tevens afkomstig uit Battlefield 1 They Shall Not Pass). Op deze map kunnen we een van de grootste tankaanvallen uit de Eerste Wereldoorlog herbeleven. In juni pakt EA uit met een nieuwe modus, namelijk Shock Operations. In deze modus, die ondersteuning biedt voor 40 spelers, strijden aanvallers en verdedigers om sectoren, vergelijkbaar met de populaire Operations-modus. De actie is nu echter gericht op één map: ideaal dus voor gamers die geen tijd hebben voor een volledige Operations-match maar gewoon even een lekker potje willen knallen. Shock Operations is beschikbaar op vijf maps: Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge en River Somme. De meeste maps zijn standaard alleen beschikbaar voor gamers met een Battlefield 1 Premium Pass of stand-alone uitbreidingspakketten. Spelers met enkel de standaardgame in hun bezit kunnen echter ook toegang krijgen als ze Shock Operations spelen. Meer informatie over al dit lekkers kan je vinden op de Battlefield 1-blog.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 12u15  "Battlefield V krijgt Battle Royale-mode""Single player-campagne ook nog steeds aanwezig"[img:1 left]De mode zou momenteel in een testfase zitten en hard lijken op titels als PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite. Honderd spelers droppen op de map en vechten tot één persoon of team overblijft. Het genre is gigantisch populair te noemen met milijoenen mensen die zowel Fortnite als PUBG spelen. Logisch ook dat zowel DICE als Activision een graantje proberen mee te pikken. Daarnaast zou DICE ook vrij enthousiast zijn over het feit dat Call of Duty: Black Ops 4 misschien geen single player-campagne zal bevatten. Op dat vlak hoopt de Zweedse studio een streepje voor te hebben op hun rechtstreekse rivaal, want Battlefield V zou wél een single player-mode krijgen.
19/04 12u15  PUBG's Savage-map krijgt grottenstelselDe Savage-map in PUBG zal er heel anders uitzien dat we traditioneel gewend zijn van een map in de populaire Battle Royale-game. Zo weten we onder andere dat de nieuwe map 4x4 km groot zal zijn, nieuwe wapens, nieuwe voertuigen en ook nieuwe gebieden aan boord zal hebben. Daar kunnen we vandaag nog iets heel cools aan toevoegen, namelijk een ondergronds grottenstelsel. Voor deze nieuwe feature zouden de makers inspiratie gevonden hebben tijdens een reis naar Thailand. Iemand die dus al in dat land geweest is, en daar een grot heeft bezocht (wij niet), zal zich dus al een beeld kunnen vormen van hoe dit er zou kunnen uitzien. Een blogpost op Steam, en wat vrijgegeven concept art, geven ons alvast een idee van wat we zoal mogen verwachten.===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]
19/04 12u00  The Incredibles gameplay-trailer toont de familie Parr en hun krachtenIn de video maken we kennis met de geweldige krachten van de familie Parr, waaronder de flexibele transformaties van Elastigirl, de ongeëvenaarde superkracht van Mister Incredible, de onverwoestbare krachtvelden van Violet, de verbluffende snelheid van Dash en de onvoorspelbare vaardigheden van Jack-Jack. De gameplay-trailer laat zien hoe de familie Parr samenwerkt op verschillende locaties, terwijl ze het opnemen tegen een groot aantal gevaarlijke schurken, waarbij iconische momenten uit beide films terugkomen. Elastigirl verandert in een stevige brug waar Mister Incredible over kan en Violet ontketent haar krachten om lasers uit te schakelen zodat Dash er doorheen kan racen. Pas als dit iconische team de krachten bundelt wordt het 'incredible'.
19/04 11u45  Serious Sam 4: Planet Badass aangekondigdIn een aankondigingstrailer, zonet vrijgegeven door Croteam en Devolver Digital, maken we voor het eerst kennis met deze titel. De teams beloven ons dat ze tijdens E3 een full reveal gaan doen. Wij zitten daar alvast op de eerste rij om jullie alles te vertellen over deze titel.
19/04 10u30  Van n00b tot moordmachine in For HonorDe Apprentice Trials en de Warrior Trials zijn ideale locaties om als beginner de besturing, de basis en de meer geavanceerde technieken onder de knie te krijgen alvorens het slagveld te betreden. De Training Arena geeft ervaren spelers de mogelijkheid om hun vaardigheden (in de vechtkunst) op punt te stellen en hun trainingservaring te bepalen door te oefenen tegen specifieke Heroes of vechtstanden. De update lanceert ook Training Media, een in-game bibliotheek van tutorials waar spelers video’s kunnen bekijken over game modi, Faction War en in-game features.
19/04 09u45  Hongerige dino's in Jurassic World: Fallen Kingdom-trailerTerug naar de film nu. Het is vier jaar geleden dat het pretpark en luxe resort Jurassic World werd vernietigd door ontsnapte dinosaurussen. Terwijl de dino's probeerden te overleven in de junlge werd Isla Nubar verlaten door de mens. Wanneer de slapende vulkaan op het eiland opnieuw tot leven komt, plannen Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) een missie om de resterende dinosaurussen te redden vooraleer ze uitgestorven zijn. Owen wil absoluut Blue, zijn favoriete raptor, terugvinden. Claire maakt er haar missie van om deze wonderbaarlijke wezens te redden. Eens aangekomen op het door lava geteisterde eiland, onthult hun expeditie een samenzwering die onze planeet kan vernietigen.
18/04 21u45  Overwatch Open Division start dit weekendAls je de Overwatch Open Division niet kent is dat geen schande. Het is een regionaal toernooi waar teams zich kunnen kwalificeren voor de Overwatch Contenders. De vier beste teams maken kans om door te stoten naar de Overwatch Contenders. En éénmaal je in de Overwatch Contenders zit, is de stap naar de Overwatch League niet meer veraf. Er zijn ook verschillende belgische en nederlandse teams die meedoen. Het volledige schema kan je op de volgende link vinden: https://battlefy/ow-open-division-eu [img:1 url: title:Van Open Division tot Overwatch League.]
18/04 16u30  Yakuza 6: The Song of LifeLetterlijk een mooie afsluiterYakuza-games verschijnen in het land van de rijzende zon altijd wat eerder. Zo verscheen Yakuza 6: The Song of Life eind 2016. De echte fans importeren de game uit Japan, maar degenen die het Japans niet machtig zijn, wachten tot de westerse release. Nu is het dus eindelijk zover, want sinds deze week ligt de game met protagonist Kazuma Kiryu in de winkelrekken voor PlayStation 4. En daarbij kan ik maar meteen vertellen dat Yakuza 6 het slotakkoord is van de franchise, waarbij Kazuma’s verhaal ten einde komt … [img:1] Ideaal voor nieuwkomers Het einde van de reeks … Betekent dat dan dat enkel fans van de serie aan de slag kunnen met deze nieuwe game? Nee! Yakuza 6 werd een stuk toegankelijker gemaakt voor nieuwkomers. Zo is er een modus om de game op easy te spelen, is het de eerste Yakuza waarin je voortgang automatisch wordt opgeslagen én zijn er belachelijk veel checkpoints. Daarnaast krijg je ook een ellenlange proloog voorgeschoteld waarin heel wat personages en hun onderlinge relaties uit de vorige games aan bod komen. Maar … veel van die veteranen, die een belangrijke rol speelden in tal van vorige games, zien we helaas niet meer terug. In de plaats daarvan wordt een resem nieuw bloed in de game gepompt. Ideaal voor nieuwkomers dus, al mogen we niet onder stoelen of banken wegsteken dat dit wel eens een teleurstelling voor de echte fans kan zijn. In Yakuza 6 ga je brutaler dan ooit te werk.
18/04 16u00  The Elder Scrolls: Legends - Houses of Morrowind"Wie van digitale kaartgames houdt, zal hier uren en uren zoet mee zijn"Na Heroes of Skyrim en Return to Clockwork City is The Houses of Morrowind de derde grote uitbreiding voor het digitale kaartspel dat door de The Elder Scrolls-franchise wordt beïnvloed. Met 149 nieuwe kaarten om mee te experimenteren prijkt deze update bovenaan de rangschikking qua inhoudelijke score, zeker omdat er ook grote nieuwigheden en wijzigingen van de partij zijn. Wat denk je bijvoorbeeld over de keuze om niet 50, maar wel 75 kaarten in je deck te proppen? Zonder verder na te denken zou iedereen voor de eerste optie kiezen; hoe minder kaarten, hoe groter de kans om die ene ‘game winning draw’ te doen. Als je echter een derde attribuut in de strijd mag gooien liggen de kaarten anders op tafel. Wie durft in een complexer deck te investeren, waarbij je uiteraard elke beurt percentueel benadeeld bent om de juiste kaart te trekken?[img:1] Extra spannend De durvers onder jullie mogen op beide oren slapen. Er zijn reeds spelers tot Rank #1 geraakt met het gebruik van drie attributen en dus 75 kaarten in hun deck. Wie zichzelf geen semi-professional durft te noemen zal echter trouw blijven aan de oorspronkelijke limiet van 50 digitale kartonnetjes, omdat je strategie anders té wankel zal zijn om regelmatig met de overwinning naar huis te mogen. Met 17 sleutelwoorden wordt Legends een ingewikkeld spelletje... Ik persoonlijk ben wel voorstander van de gegeven opportuniteit, want het doet me denken aan mijn Pokémon-deck van weleer dat volledig rond Charizard draaide. Drie Charmander, twee Charmeleon en een ton Fire Energy-kaarten om die ene epische combo toch maar te kunnen leggen … Diezelfde spanning vond ik meermaals terug door met een gevarieerder en dus uitgebreider deck te spelen.[img:2]
18/04 15u00  Duel op leven en dood: PUBG vs FortniteMaar stel dat je PUBG-spelers het laat opnemen tegen Fortnite-spelers, en dit op een gezamelijke map. Wie zou er dan uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen?
18/04 14u45  Gezocht: de beste PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) spelers van de BeneluxOok jij![img:1 left]Na een serie online en offline toernooien wordt een gloednieuw team gevormd van de beste PC-gamers, die ook een echt profcontract bij Brash eSports krijgen om het tegen de wereldtoppers op te nemen. Gamers van minstens 18 jaar die de uitdaging aan durven, kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven op ROGbenelux.nl. The Unknown Player Tournament Series Om de tot nu toe onbekende PUBG-talenten uit de Benelux te vinden, wordt een serie toernooien georganiseerd in twee fases. In fase 1 wordt gezocht naar de beste individuele spelers, waarna in fase 2 de beste teamsamenstellingen worden getest. Fase 1: individuele spelers Van 29 april tot en met 3 juni vinden vijf toernooien plaats, namelijk vier online toernooien met 100 spelers per toernooi en één offline toernooi met 40 spelers. De online toernooien van fase 1 worden elke zondag van 29 april tot en met 20 mei gehouden, en zijn bedoeld om de beste individuele spelers te ontdekken. Deelnemers kunnen punten verdienen om een plek op de ranglijst te veroveren en deze vast te houden.* De 40 beste spelers van de online toernooien plaatsen zich vervolgens voor het offline toernooi in juni, waar zij moeten aantonen dat zij ook in een vreemde omgeving zijn opgewassen tegen de druk en kunnen presteren. Fase 2: squads
18/04 14u30  Nieuwe Gears of War-aankondiging in de maak?Zit er deze week een aankondiging rond de Gears of War-saga aan te komen? Wel, als we rapper Ice-T mogen geloven wel! En waarom zouden we Ice-T dan wel geloven hoor ik jullie vragen? Wel, om de eenvoudige reden dat de man zijn stem leende aan een van de personages uit Gears of War 3, en op zijn Twitter-pagina onderstaand bericht verscheen.   Gamer Stuff: EXCLUSIVE Gears announcement this week. Stay tuned... — ICE T (@FINALLEVEL) April 16, 2018
18/04 14u00  Warframe’s Beasts of the Sanctuary-update nu live[img:1 left]Digital Extremes heeft trouwens vandaag een nieuwe update vrijgegeven, eveneens gratis, die door het leven gaat als Beasts of the Sanctuary en die heel wat extra content aan boord heeft. Om te beginnen bevat Beasts of the Sanctuary een gloednieuwe Warframe, genaamd Khora. Deze heeft zowel offensieve als defensieve mogelijkheden, en bevat abilities als Whipclaw, Ensnare, Venari en Strangledome. Khora kan ook gebruik maken van heel wat nieuwe wapens, die ook allemaal toegevoegd werden aan de Beasts of the Sanctuary-update. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dartgun, Quill Spear, Tenno Revolver Rifle, Zaw Parts, Quill Syandana en Quil Alt Helmet. Daarnaast is er ook nog een fonkelnieuwe spelmodus, genaamd Sanctuary Onslaught. Hier moeten spelers zich een weg banen doorheen verschillende portalen terwijl monsterlijke tegenstanders er alles zullen aan doen om hen dat te beletten. De update is nu live op pc, en volgende maand verschijnt ie ook op consoles. Zoals gezegd is Warframe gratis, dus probeer het zeker eens uit.
18/04 13u30  Speel Cops & Robbers in nieuwe GTA Online-updateDe Grand Theft Auto Online-update voor deze week introduceert wederom een aantal nieuwigheden om de spelers zoet te houden waaronder een nieuwe spelmodus, drie nieuwe voertuigen en uiteraard de nodige kortingen. The Vespucci Job, want zo heet deze update, plaatst spelers in teams van twee tegenover mekaar, en dit in de straten van Grand Theft Auto, in een spelletje “cops and robbers.” Terwijl het ene duo als bankrovers in een van de nieuwe voertuigen, namelijk de Issi Classic, door de stad scheurt en daarbij tijdig door de checkpoints vlamt, moet het andere achtervolgende duo (de flikken dus) hen dat zien te beletten door de bandieten van de baan te knallen/rammentrying met hun politievoertuig.En zoals dat hoort, krijg je van Rockstar dubbele GTA$ en RP tot en met 23 april om deze nieuwe modus in het zonnetje te plaatsen.===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]
18/04 13u15  Is Spider-Man mooier dan God of War?Eerlijk?Laat ons eerlijk zijn, wat we de laatste dagen en weken van Gof of War te zien kregen is om duimen en vingers bij af te likken. Bij het zien van zoveel moois op zijn monitor zou een mens haast spontaan beginnen kwijlen. Maar na het zien van deze nieuwe screens van Spider-Man stellen we ons de vraag of Spider-Man er eigenlijk niet nog beter uitziet dan God of War? Kijk en oordeel zelf... [img:1] [img:2] [img:3] [img:4] [img:5] [img:6] [img:7]
18/04 12u00  Vandaag grote update Monster Hunter World[img:1 left]Naast nieuwe uitrustingsonderdelen kijken we vooral uit naar een Elder Dragon-toevoeging alsook een extra opdrachtencategorie. De Elder Dragon luistert naar de naam Kulve Taroth en met een gouden bepantsering wordt het geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Vergeet vooral je Hunter Squad niet mee naar het strijdveld te nemen. De Siege-queesten zijn jachtmissies met een tijdslimiet; iedereen in de Gathering Hub kan eraan deelnemen met een maximum van 16 (4x4) deelnemers.
18/04 11u00  Switch-versie Dark Souls: Remastered uitgesteld[img:1 small-left]De Nintendo Switch-versie zal worden uitgesteld naar deze zomer, alsook de Solaire of Astora amiibo. Dark Souls: Remastered verschijnt op 25 mei 2018 wel zoals gepland voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Virtuos, de Chinese ontwikkelaar die vorig jaar voor een uitstekende LA Noire-port voor de Switch zorgde, kan nu net als wij tijdens het spelen van de game, zijn tanden stukbijten op de ontwikkeling van de game.
18/04 11u00  Geen single player maar wel Battle Royale-modus voor Black Ops 4[img:1 left]Volgens betrouwbare bronnen dicht bij het Call of Duty: Black Ops 4-ontwikkelingsproces moeten we dit jaar geen traditionele single-player story mode verwachten. Dit zou van Black Ops 4 dan ook meteen de eerste game uit de reeks maken die geen standaard single player-modus aan boord heeft. Activision zelf wenst voorlopig niet te reageren op deze berichten en houdt het op een droge: “We don’t comment on rumor and speculation. We look forward to revealing Black Ops 4 on May 17th.” Het team achter deze nieuwe game, Treyarch, is wel van plan om de multiplayer straffer dan ooit te maken, en ook de populaire Zombies-mode naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast zou er ook een nadruk gelegd worden op cooperatieve modi als potentiële vervanging voor de typische single player-campagne. Wat er ook van moge zijn, wij zijn aanwezig op de officiële reveal en vertellen jullie als eerste wat jullie mogen verwachten van Black Ops 4! Het enige wat jij moet doen is 17 mei met stip in je agenda noteren, want dan gaat het gebeuren.
18/04 10u15  Yakuza 6: The Song of Life launch trailerIn Yakuza 6 ontdekt Kiryu hoe veel mensen precies willen opofferen voor hun familie – of het nu bloedbanden of andere verbintenissen betreft. Hij gaat op onderzoek naar schimmige gebeurtenissen waarbij de mensen zijn betrokken waar hij het meest om geeft. Na drie jaar in de gevangenis, ontdekt een oudere en geharde Kiryu dat zijn surrogaatdochter, Haruka, is verdwenen uit het weeshuis dat hij beschermt. Het spoor leidt hem naar zijn oude wijk in Kamurocho, waar hij ontdekt dat ze is aangereden door een wagen en nu in coma ligt. Daarbovenop heeft Haruka nu een zoontje waar hij voor moet zorgen. Met de baby in zijn armen, reist Kiryu naar de havenstad Onomichi, Hiroshima om de waarheid te achterhalen over Haruka, haar zoon, en een sinister geheim dat de yakuza van Hiroshima bewaakt.
17/04 16u45  PlayerUnknown’s Battlegrounds' Savage-map laat op zich wachten[img:1 left title:Het is nog even wachten op PUBG's Savage map.]Het team achter het populaire PUBG deelt immers mee dat ze op basis van de vergaarde feedback van de spelers tijdens de testsessies heel wat informatie verzameld heeft, en dat het aanpassen, verbeteren en dan nog eens testen van dit alles nog wel wat tijd in beslag zal nemen. Morgen 18 april start er trouwens een nieuwe sessie die twee dagen zal duren, en waar de makers ook nog extra informatie hopen te verzamelen om de map te optimaliseren. De eerste resultaten hebben er alvast voor gezorgd dat we kunnen rekenen op een aantal aanpassingen aan de blauwe en de rode zones, het spawnen van de items, weersomstandigheden en de toevoeging van een aantal nieuwe locaties op de map. Zo werden bijvoorbeeld de afmeting en de duur van de rode zone, je weet wel de bombardementen, ingekort, zullen boten op meer logische plekken, lees in de buurt van een dorp gelegen aan het water, spawnen en zullen 8x scopes de hoogste level scope zijn die je aantreft in het care package. Ook werden er drie nieuwe locaties aan de map toegevoegd, namelijk de Banyan Grove (een houten structuur in het midden van het eiland), de Abandoned Quarry (ook ergens in het midden van het eiland) en de Dock (een scheepsdok waar twee gigantische schepen liggen) aan de zuidoostkant van het eiland. Wil je nog kans maken om deel te nemen aan de test, surf dan als de bliksem naar deze pagina en claim je key.
17/04 16u45  Fun en dunks in NBA Playgrounds 2 debuuttrailerSaber Interactive kondigt met deze debuuttrailer namelijk NBA Playgrounds 2 aan, een game die nog dit jaar verschijnt op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Windows PC. NBA Playgrounds 2 kiest voor een over-the-top arcade gameplay waarbij je het op straten en pleintjes in twee-tegen-twee potjes opneemt tegen je vrienden, en dit in online en lokale multiplayer spelmodi. Playgrounds Championship mode introduceert dan weer een gloednieuw wereldwijd ranked league systeem, met daarin meerdere competitieve solo en co-op division ladders zodat je meteen kan vergelijken met je vrienden wie de beste is. Ook nieuw is de Season mode, een single player-ervaring die je aan het hoofd plaatst van een team waarmee je een compleet seizoen moet spelen, de playoffs moet zien te halen, en dit alles met als ultieme doel het NBA Championship winnen. Om af te sluiten beloven de makers een verbeterd matchmaking systeem met dedicated servers, de komst van vier speler online matches, de terugkeer ban de driepunterswedstrijd, custom matches en meer.
17/04 16u30  Bekijk de uitgebreide carrièremodus van Tennis World TourIn de Career-modus van Tennis World Tour is het je voornaamste doel om met je gekozen personage de beste tennisspeler ter wereld te worden. Daarvoor moet je zowel je agenda als je vorm goed in de gaten houden. Deelnemen aan een oefenwedstrijd of een toernooi, trainen of rusten – je keuzes zijn van groot belang voor je carrière. Als je te veel wedstrijden achter elkaar speelt, of onophoudelijk rond de planeet reist, zal de vermoeidheid toeslaan, gaan je prestaties achteruit en vergroot de kans om blessures op te lopen. Aan jou dus om op zoek te gaan naar de beste balans tussen trainen, rusten en het spelen van toernooien of oefenpotjes. Het komt er immers ook op aan om voldoende credits te verdienen zodat je personeel kan aannemen, beter materiaal kan kopen en als beginnend speler de instapkosten kan betalen om aan grote(re) toernooien deel te nemen. En eens je de top bereikt, dan komt het er uiteraard op aan om aan de top te blijven.
17/04 15u00  Zo kwam God of War Kratos in het Noorden terechtIn de nieuwe titel laat Kratos het warme(re) Griekenland achter zich, en komt hij terecht in het koude(re) Hoge Noorden, een plek waar hij ook al snel ambras heeft met de bewoners. Maar hoe, en vooral waarom, kwam Kratos na zijn omzwervingen terecht in Skandinavië? Daar vertelt Mister God of War himself, creative director Cory Barlog, je alles over in bovenstaande video.
17/04 10u45  "Vrouwen versieren met Fortnite"Maar wat als je liefde en kennis voor Fortnite nu eens net het ideale gespreksonderwerp zouden zijn om iemand, in ons geval dus een meisje/vrouw, te leren kennen? Geen saai gesprek over bloemetjes en bijtjes, een flauwe openingszin of wat koetjes en kalfjes maar gewoon lekker samen een potje Fortnite spelen om mekaar beter te leren kennen. Hoe cool zou dat zijn? Ladies and gentlemen let the Fortnite game of seduction begin...
17/04 09u15  Donkey Kong-kampioen Billy Mitchell slaat terugOntkent dat hij topscores met cheats zou hebben behaaldTwin Galaxies, de officiële instantie wat topscores betreft, schrapte Mitchell uit hun lijsten en zo verloor de man ook zijn vermeldingen in het Guinness Book of Records. Er was namelijk nieuw bewijs opgedoken waaruit moet blijken dat hij emulatiesoftware gebruikte om zijn legendarisch hoge scores neer te zetten. Hijzelf is het echter niet eens met de beschuldigen en in een statement benadrukt hij nooit te hebben valsgespeeld. Hij belooft zelfs bewijzen voor te leggen waaruit zijn onschuld moet blijken. Wat ons betreft mag hij zijn scores gewoon opnieuw neerzetten, zou toch tof zijn?
17/04 09u00  Xbox One-releasedatum No Man's Sky gelekt[img:1 left]De online retailer plaatste de game namelijk online met als releasedatum 29 juni. We mogen een bundel met alle content verwachten die nu op pc/PlayStation 4 beschikbaar is. Daarnaast zal ook de 4K-resolutie worden ondersteund én ook HDR behoort tot de features.
17/04 09u00  Retro racing in Horizon Chase Turbo-trailerHorizon Chase Turbo volgt in die zin het in 1996 verschenen Cruis'n World op, dus we krijgen binnenkort een lekkere portie retro racing voorgeschoteld. De grafische stijl lijkt sterk op die ondertussen vergeten 16bit-games, hoewel we toch 3D-beelden te zien krijgen. Zijn we té nostalgisch? Hopelijk niet, want met een single player-modus waarin je de wereld rondreist kan er van alles gebeuren. Van de baan vliegen, geen probleem, want je wordt teruggeplaatst en kan de race verderzetten. Op 15 mei ligt deze in de winkelrekken op pc en PlayStation 4. Switch- en Xbox One-versies volgen later dit jaar.
16/04 16u30  FrostpunkHands-on in San Francisco (GDC)Nu ja, aangenaam. Het is al heel wat als je er in eerste instantie voor kan zorgen dat ze geen lichaamsdelen verliezen aan de vrieskou en elke oneven dag een kom soep krijgen. Dat Netflix-abonnement en die home cinema kunnen later wel. Of toch niet, want de gebeurtenissen in Frostpunk spelen zich af in 1886. Dat betekent niet alleen dat het Netflix-aanbod bedroevend zou zijn, maar ook dat we ons zullen moeten verwarmen met behulp van hout en steenkool. De enige reden dat je niet gedoemd bent om te eindigen als een ijspraline is dat er een stoomgenerator in de buurt is. Gelukkig vind je in het startgebied ook steenkoolreserves, zodat je het ding in geen tijd aan de praat hebt. Nog snel even wat voetvolk om hout sturen, wat geïmproviseerde barakken in elkaar timmeren en iedereen heeft een dak boven zijn hoofd voor het donker wordt. Het ideale moment om jullie te vertellen of we, afgaande op enkele uren met de preview build, op hete kolen zitten voor de release van Frostpunk of de game ons momenteel volledig koud laat.[img:2 title:De enige reden dat je niet gedoemd bent om te eindigen als een ijspraline is dat er een stoomgenerator in de buurt is.] WAAROM WEL Koning Winter
16/04 16u15  Wat brengt de toekomst voor Sea of Thieves?Beginnen doen we in de maand mei met een eerste contentupdate, genaamd The Hungering Deep. Deze voegt om te beginnen een nieuwe AI-dreiging toe aan de game. Met deze toevoeging wil Rare een poging doen om spelers op een andere manier met de game te doen omgaan. Crews, spelers en teams zullen moeten samenwerken om deze dreiging te bekampen, en vooral mekaar moeten opzoeken om deze op te sporen. Daarnaast zal Rare ook nieuwe tools aanbieden om spelers met mekaar te doen communiceren, zodat ze efficiënt kunnen samenwerken om de nieuwe dreiging op te sporen, en tactieken te bespreken om 'het' neer te halen. In den beginne zal het nog gaan om een timed event maar eens deze officieel werd toegevoegd aan de game zal het AI-wezen permanent deel uitmaken van de spelwereld. Volgend op de release van The Hungering Deep zal Sea of Thieves ook kunnen rekenen op een aantal wekelijkse events die blijven lopen tot de volgende content-update. Deze events voegen onder andere nieuwe mechanics toe aan de game en manieren om met de spelwereld om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan verborgen schatten, trading companies en andere elementen die de spelwereld moeten verrijken. Uiteraard zal je tijdens deze events unieke rewards kunnen vrijspelen die enkel verkrijgbaar zijn in die periode. Fans kunnen deze zomer nog een aantal extra updates verwachten zoals de Cursed Sails- en Forsaken Shores-updates.  De eerste update voegt een nieuw scheepstype toe, en de andere een nieuw deel aan de spelwereld met nieuwe AI-dreigingen gerelateerd aan het betreffende gebied. Eind 2018 kunnen spelers nog drie updates verwachten. Het goede nieuws voor de fans is dat al deze updates gratis zijn, en dat momenteel Sea of Thieves' grootste gebrek voldoende content is.
16/04 14u45  Deus Ex-creator Warren Spector toont nieuwe gameDe in-game footage die we te zien krijgen van Underworld Ascendant is meteen ook het eerste wat we te zien krijgen van deze game wiens ontwikkeling van start is gegaan na een succesvolle Kickstartercampagne uit 1015. En wat ons meteen opvalt is dat we aan diverse aspecten van de game zien dat leden van de studio achter dit nieuwe project vroeger werkzaam waren aan titels als System Shock 2, Thief en Deus Ex. Daarbovenop is niemand minder dan Deus Ex-bedenker Warren Spector sinds 2016 studio director.
16/04 14u00  Fortnite Geographic werpt grappige blik op spelerstypesLees meer >
16/04 13u15  Speel als Ewok in Battlefront 2's Night on Endor-update[img:1 left title:Ze zijn zo lief mijnheer...]Sinds 18 april kunnen spelers een nieuwe spelmodus met tijdslimiet spelen, speciale Appearances ontgrendelen met Kristallen en/of Credits en nog veel meer in de Star Wars Battlefront II Night on Endor-update.  Begin als een Ewok en bescherm je gebied tegen indringers van het Keizerrijk, of speel als een stormtrooper die zijn best doet om aan de hinderlaag te ontsnappen, en vecht in de nacht voor controle over Endor in de nieuwe Ewok Hunt-modus.  In Ewok Hunt speel je als Ewok of als lid van een groep stormtroopers. De hinderlaag begint wanneer nietsvermoedende stormtroopers worden aangevallen door Ewoks met speren, Wisties en andere vaardigheden om hun tegenstanders uit te schakelen. Iedere stormtrooper die verslagen wordt, roept een nieuwe Ewok op. Dit gaat door tot het leger van het Keizerrijk volledig is uitgeschakeld en de Ewoks feest kunnen vieren. Maar de superieure training en vuurkracht van de stormtroopers maken het de Ewoks niet makkelijk. Spelers zijn bewapend met een arsenaal aan wapens en zaklampen om de duisternis te verbannen, en ze moeten de hinderlaag van de Ewoks afweren als ze willen overleven tot het evacuatieteam arriveert.
16/04 11u45  Fan bouwt Titanic in Halo 5: GuardiansVia de Forge-tool kan je namelijk zelf omgevingen ontwerpen en in onderstaande video kan je het werk van C0aN 0007 bewonderen.  Hij liet het esthetische aspect primeren; gameplay zal niet bijzonder cool zijn, mooi is de map sowieso.
16/04 11u30  Minigames Kingdom Hearts 3 in beeld gebrachtDe vier games die aan bod komen, zijn The Barnyard Battle, The Karnival Kid, Giantland en Musical Farmer.  Kingdom Hearts 3 zelf zal hopelijk eind dit jaar in de winkelrekken liggen. Volgens een online retailer zou de  release in oktober plaatsvinden, maar voorlopig zijn dat louter geruchten.
16/04 09u15  Shenmue 1 & 2 keren terug in modern jasje[img:1 left]Die moeten ergens dit jaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc in de winkelrekken liggen. We mogen betere resoluties, modernere besturingsmogelijkheden en een pak grafische opties verwachten. Ook de interface wordt gepimpt, maar je zal de mogelijkheid krijgen om de traditionele, oudere versie van de game in een opgesmukt jasje te spelen. Zo wil SEGA de originele spelletjes eren. Zelfs de Japanse voice-overs zitten erin, al kan je ook voor de Engelse stemmen kiezen. In Shenmue kruip je in de huid van Ryo Hazuki, die wraak zoekt voor zijn vaders dood. Tijdens zijn zoektocht botst hij op geheimen gelinkt aan een lang vergeten artefact: The Dragon Mirror. Met real-time open werelden, een dag- en nachtcyclus en variërende weersomstandigheden zijn dit pareltjes die nooit vergeten mogen worden.
16/04 09u15  Meer dan 15 SEGA-klassiekers naar de Switch[img:1 left]SEGA maakte tijdens de FES 2018-conferentie in Akihabara (Japan) namelijk bekend dat er meer dan 15 SEGA-klassiekers naar de Switch komen. We mogen onder meer Phantasy Star, Sonic the Hedgehog en Thunder Force 4 in de eShop verwachten. Het is een begin, al blijven we uiteraard duimen voor een volledige collectie ...
16/04 09u00  Geen E3 voor THQ Nordic, want het WK gaat voorLiever bier dan Darksiders III ...[img:1 left]Geen Biomutant, Darksiders III of Fade to Silence dus, want nieuws daarovet moet tot gamescom wachten. Ook op PAX West (Seattle) zal de studio stevig uitpakken. We appreciëren de eerlijkheid van de Oostenrijkers, die naar eigen zeggen liever bier drinken en geen enkele matchminuut wensen te missen.
16/04 09u00  Spin-off Terraria: Otherworld komt er helaas niet[img:1 left]Otherworld, de spin-off op hun populaire spel, is namelijk aan een stille dood ten onder gegaan. Sinds 2015 was het spel in ontwikkeling, maar nu is er definitief een streep door de titel getrokken.  Als oorzaak delen de ontwikkelaars mee dat het beoogde doel nooit werd bereikt. Er was progressie maar het eindproduct was nog lang niet in zicht, waardoor ze enorm veel achterstand hadden opgelopen. Er wordt ook meegedeeld dat patch 1.3.6 voor Terraria zelf nog volop in de maak is, maar een lanceerperiode is nog niet aan de orde.  
15/04 00u15  Tower of TimeWisselt middelmaat en superioriteit afAan de hand van een dertig seconden durende introductie het belang van iemands queeste bewijzen; het kan dus klaarblijkelijk. Wie of wat er aan het woord is, geen idee van, de inhoud van de problemen verduidelijken gebeurt evenmin, maar er zit iets belangrijkers in de titeldragende toren verborgen of opgesloten. Hoe pijnlijk de obstakels onderweg moeten zijn, kan je aan de hand van niet minder dan vijf moeilijkheidsniveaus finetunen en daarbij wordt zelfs met de verhaalliefhebber rekening gehouden. Qua eventuele herspeelbaarheid zit je al safe, denk ik dan … Als de game inhoudelijk uitnodigt om meermaals te worden gespeeld uiteraard. [img:1] Te weinig spanning Het leven in Artara werd vele jaren geleden door elkaar geschud. Een natuurramp zonder gelijken vernielde de hele wereld en de gevolgen waren niet te overzien. De vijf rassen verdwenen pardoes van de aardbol, periodes van droogte en wateroverlast wisselen elkaar af, maar nog erger: de zon botst continu op een niet te penetreren wolkendek. Het is in die situatie dat Tower of Time zichzelf op gang trekt. Al ‘point-and-clickend’ baan ik mezelf een weg door een wereld die – ondanks de grimmige prelude – vrij toegankelijk en verwelkomend oogt. Wie zonder rondkijken doorheen de omgeving zou wandelen, mist een deel van de beschikbare informatie; je moet namelijk op objecten klikken om in de vorm van tekst iets over de situatie bij te leren. In dat opzicht maakt de ontwikkelstudio de belofte van CRPG (Computer RPG, oldschool benaming voor een authentiek rollenspel dat niet met pen en papier wordt gespeeld) wel waar.
14/04 11u00  The Banner Saga 3 verschijnt in juliMet The Banner Saga en The Banner Saga 2 leverde Stoic Games dan weer pareltjes van turn based games af die je als liefhebber van het genre gewoon gespeeld moet hebben. De aangrijpende verhaallijn, de grafische aanpak en uitgebreide mogelijkheden die deze titels aan boord hebben, maken er toch wel iets aparts van. We hopen dan ook dat Stoic met de release van The Banner Saga 3, meteen ook het sluitstuk van het verhaal, alles uit de kast haalt om de ultieme game af te leveren die de serie in schoonheid afsluit. Wil je de game trouwens meteen bij launch spelen, dan kan je vanaf nu het Dredge Ally-pack pre-orderen. Dat levert je heel wat extra's op zoals in-game goodies, inclusief Kivi, een Rank 10 character, de Tank combat ability, Sculptor's Tools dredge item, exclusieve Dredge Heraldry; Shield Cleaver heroic titel en een exclusieve ouverture track gemaakt door de Grammy-genomineerde componist Austin Wintory. The Banner Saga 3 verschijnt bovendien in drie versies, zijnde de standaardversie, de Deluxe Edition met daarin de game, de soundtrack, wereldmap, digitale wallpaper en Gold Wasp-titel. Tot slot is er de Legendary Edition met daarin alles uit de deluxe editie aangevuld met de Shadow Walker-titel, Petrie Clan Wing legendary item en de digitale Gift of Hadrborg-novel.
14/04 11u00  "Battletech houdt het midden tussen Game of Thrones en Pacific Rim"Ooit, en dan spreken we toch over een hele poos geleden, waren games met Mechs razend populair. In de eerste plaats denken we aan MechWarrrior, Mech Assault, Steel Battalion, Armored Core en zelfs in RTS-games doken er meer en meer Mechs op, denk maar aan Tiberian Sun. Maar stilaan nam de populariteit van de Mechs af en belandden ze op de schroothoop of donkere afgesloten hangars. Binnenkort, lees 24 april, ligt Battletech in de winkelrekken, de eerste turn-based tactical ‘Mech pc-game in meer dan 20 jaar en gebaseerd op de tabletop strategiegame die dan weer aan de basis lag van MechWarrior. Mitch Gitelman, studio manager van Harebrained Schemes, omschrijft deze nieuwe titel als 'Game of Thrones meets Pacific Rim in space. Kamea hires you to do the types of jobs that her standing army can’t do.' Wij zijn alvast benieuwd of er een Mech-revival zit aan te komen, want naast deze titel is er ook nog Iron Harvest, een RTS-game waarin Mechs een belangrijke rol spelen.
14/04 09u00  Ben jij 1 van de 30 miljoen Rainbow Six Siege-spelers?Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is sinds december 2015 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc, en is in die periode uitgegroeid tot een van de meest succesvolle multiplayershooters. In het derde jaar zijn er regelmatig updates geweest, zo werden Operation Chimera, Outbreak en talloze extra game-updates gelanceerd. Dit jaar bekeek ook een recordaantal van 321.000 gelijktijdige kijkers de Six Invitational 2018, het eSports-toernooi van het jaar binnen de Tom Clancy’s Rainbow Six Siege eSports-scene. In totaal werd het evenement meer dan 6,2 miljoen uur bekeken via verschillende streamingkanalen. Misschien moet ondergetekende er toch eens aan beginnen?
14/04 09u00  Wie is Siegfried uit Soulcalibur VI?Na het verliezen van Kilik en zijn kameraden in de vorm van Nightmare, werd Siegfried wakker in een onbekende plek en nu kan hij zichzelf niet bevrijden van de meedogenloze herinneringen aan zijn tijd doorgebracht als de marionet van het vervloekte zwaard. De gedachte dat hij zijn eigen vader heeft vermoord, achtervolgt hem. Zijn echte nachtmerrie was nog maar begonnen…Vol spijt is hij op zoek naar vergelding en wil hij zich koste wat het kost bevrijden van de greep van het vervloekte zwaard!
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Hongerige dino's in Jurassic World: Fallen Kingdom-trailer19/04 09u45 - 9lives: Terug naar de film nu. Het is vier jaar geleden dat het pretpark en luxe resort Jurassic World werd vernietigd door ontsnapte dinosaurussen. Terwijl de dino's probeerden te overleven in de junlge werd Isla Nubar verlaten door de mens. Wanneer de slapende vulkaan op het eiland opnieuw tot leven komt, plannen Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) een missie om de resterende dinosaurussen te redden vooraleer ze uitgestorven zijn. Owen wil absoluut Blue, zijn favoriete raptor, terugvinden. Claire maakt er haar missie van om deze wonderbaarlijke wezens te redden. Eens aangekomen op het door lava geteisterde eiland, onthult hun expeditie een samenzwering die onze planeet kan vernietigen.
1x The Elder Scrolls: Legends - Houses of Morrowind18/04 16u00 - 9lives: "Wie van digitale kaartgames houdt, zal hier uren en uren zoet mee zijn"Na Heroes of Skyrim en Return to Clockwork City is The Houses of Morrowind de derde grote uitbreiding voor het digitale kaartspel dat door de The Elder Scrolls-franchise wordt beïnvloed. Met 149 nieuwe kaarten om mee te experimenteren prijkt deze update bovenaan de rangschikking qua inhoudelijke score, zeker omdat er ook grote nieuwigheden en wijzigingen van de partij zijn. Wat denk je bijvoorbeeld over de keuze om niet 50, maar wel 75 kaarten in je deck te proppen? Zonder verder na te denken zou iedereen voor de eerste optie kiezen; hoe minder kaarten, hoe groter de kans om die ene ‘game winning draw’ te doen. Als je echter een derde attribuut in de strijd mag gooien liggen de kaarten anders op tafel. Wie durft in een complexer deck te investeren, waarbij je uiteraard elke beurt percentueel benadeeld bent om de juiste kaart te trekken?[img:1] Extra spannend De durvers onder jullie mogen op beide oren slapen. Er zijn reeds spelers tot Rank #1 geraakt met het gebruik van drie attributen en dus 75 kaarten in hun deck. Wie zichzelf geen semi-professional durft te noemen zal echter trouw blijven aan de oorspronkelijke limiet van 50 digitale kartonnetjes, omdat je strategie anders té wankel zal zijn om regelmatig met de overwinning naar huis te mogen. Met 17 sleutelwoorden wordt Legends een ingewikkeld spelletje... Ik persoonlijk ben wel voorstander van de gegeven opportuniteit, want het doet me denken aan mijn Pokémon-deck van weleer dat volledig rond Charizard draaide. Drie Charmander, twee Charmeleon en een ton Fire Energy-kaarten om die ene epische combo toch maar te kunnen leggen … Diezelfde spanning vond ik meermaals terug door met een gevarieerder en dus uitgebreider deck te spelen.[img:2]
1x Overwatch Open Division start dit weekend18/04 21u45 - 9lives: Als je de Overwatch Open Division niet kent is dat geen schande. Het is een regionaal toernooi waar teams zich kunnen kwalificeren voor de Overwatch Contenders. De vier beste teams maken kans om door te stoten naar de Overwatch Contenders. En éénmaal je in de Overwatch Contenders zit, is de stap naar de Overwatch League niet meer veraf. Er zijn ook verschillende belgische en nederlandse teams die meedoen. Het volledige schema kan je op de volgende link vinden: https://battlefy/ow-open-division-eu [img:1 url: title:Van Open Division tot Overwatch League.]
1x Van n00b tot moordmachine in For Honor19/04 10u30 - 9lives: De Apprentice Trials en de Warrior Trials zijn ideale locaties om als beginner de besturing, de basis en de meer geavanceerde technieken onder de knie te krijgen alvorens het slagveld te betreden. De Training Arena geeft ervaren spelers de mogelijkheid om hun vaardigheden (in de vechtkunst) op punt te stellen en hun trainingservaring te bepalen door te oefenen tegen specifieke Heroes of vechtstanden. De update lanceert ook Training Media, een in-game bibliotheek van tutorials waar spelers video’s kunnen bekijken over game modi, Faction War en in-game features.
1x The Incredibles gameplay-trailer toont de familie Parr en hun krachten19/04 12u00 - 9lives: In de video maken we kennis met de geweldige krachten van de familie Parr, waaronder de flexibele transformaties van Elastigirl, de ongeëvenaarde superkracht van Mister Incredible, de onverwoestbare krachtvelden van Violet, de verbluffende snelheid van Dash en de onvoorspelbare vaardigheden van Jack-Jack. De gameplay-trailer laat zien hoe de familie Parr samenwerkt op verschillende locaties, terwijl ze het opnemen tegen een groot aantal gevaarlijke schurken, waarbij iconische momenten uit beide films terugkomen. Elastigirl verandert in een stevige brug waar Mister Incredible over kan en Violet ontketent haar krachten om lasers uit te schakelen zodat Dash er doorheen kan racen. Pas als dit iconische team de krachten bundelt wordt het 'incredible'.
1x PUBG's Savage-map krijgt grottenstelsel19/04 12u15 - 9lives: De Savage-map in PUBG zal er heel anders uitzien dat we traditioneel gewend zijn van een map in de populaire Battle Royale-game. Zo weten we onder andere dat de nieuwe map 4x4 km groot zal zijn, nieuwe wapens, nieuwe voertuigen en ook nieuwe gebieden aan boord zal hebben. Daar kunnen we vandaag nog iets heel cools aan toevoegen, namelijk een ondergronds grottenstelsel. Voor deze nieuwe feature zouden de makers inspiratie gevonden hebben tijdens een reis naar Thailand. Iemand die dus al in dat land geweest is, en daar een grot heeft bezocht (wij niet), zal zich dus al een beeld kunnen vormen van hoe dit er zou kunnen uitzien. Een blogpost op Steam, en wat vrijgegeven concept art, geven ons alvast een idee van wat we zoal mogen verwachten.===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]
1x "Battlefield V krijgt Battle Royale-mode"19/04 12u15 - 9lives: "Single player-campagne ook nog steeds aanwezig"[img:1 left]De mode zou momenteel in een testfase zitten en hard lijken op titels als PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite. Honderd spelers droppen op de map en vechten tot één persoon of team overblijft. Het genre is gigantisch populair te noemen met milijoenen mensen die zowel Fortnite als PUBG spelen. Logisch ook dat zowel DICE als Activision een graantje proberen mee te pikken. Daarnaast zou DICE ook vrij enthousiast zijn over het feit dat Call of Duty: Black Ops 4 misschien geen single player-campagne zal bevatten. Op dat vlak hoopt de Zweedse studio een streepje voor te hebben op hun rechtstreekse rivaal, want Battlefield V zou wél een single player-mode krijgen.
1x Vette graphics in nieuwe Escape from Tarkov-gameplay trailer19/04 14u45 - 9lives: Op de nieuwe mapEscape from Tarkov laat zich omschrijven als een MMOFPS met RPG-elementen. Al valt, zeker bij ons, de game toch op door de knappe graphics. Iets waar de makers zelf ook best fier op (mogen) zijn. Hun grafische engine kreeg namelijk een flinke upgrade en biedt nu ondersteuning voor, improved shaders met toegevoegde PBR-features, ambient light portals (wat voor een betere belichting van indoor locaties moet zorgen), complete en verbeterde belichting, rekening houdend met de stand van de zon en diens invloed op het daglicht, nieuwe SSAO, contact ambient obscurance, nieuwe tonemapping, oog-adaptatie, verbeterde SSR (screen space reflections), nieuwe kleurcorrecties, herwerkte en verbeterde textures van personages, wapens, objecten, terrein, vegetatie, etc... Het team levert noeste arbeid om er voor te zorgen dat Escape from Tarkov er bij zijn latere release op zijn best uitziet voor de spelers. Iets wat we alleen maar kunnen appreciëren.
1x Red Faction Guerrilla Re-Mars-Te-Red19/04 15u00 - 9lives: Body: Red Faction: Guerrilla (2009) krijgt een Re-Mars-tered Edition die verschijnt op PS4 en Xbox One. We keren dus terug naar het Mars-oppervlak maar dat dus uiteraard in aangepaste omstandigheden.
0x Wie is Siegfried uit Soulcalibur VI?14/04 09u00 - 9lives: Na het verliezen van Kilik en zijn kameraden in de vorm van Nightmare, werd Siegfried wakker in een onbekende plek en nu kan hij zichzelf niet bevrijden van de meedogenloze herinneringen aan zijn tijd doorgebracht als de marionet van het vervloekte zwaard. De gedachte dat hij zijn eigen vader heeft vermoord, achtervolgt hem. Zijn echte nachtmerrie was nog maar begonnen…Vol spijt is hij op zoek naar vergelding en wil hij zich koste wat het kost bevrijden van de greep van het vervloekte zwaard!

Statistieken

Artikels:
33115
Gelezen:
18265
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven