dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/10 16u00  Europese Commissie keurt Italiaanse begroting af De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting zoals verwacht afgekeurd. Het is de eerste keer dat het bestuurlijk orgaan van de Europese Unie dit middel inzet.
23/10 16u00  Wat gebeurt er als een ziekenhuis failliet gaat? MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hebben dinsdag om uitstel van betaling gevraagd. De ziekenhuizen dreigen failliet te gaan. Wat gebeurt er eigenlijk als een ziekenhuis failliet gaat?
23/10 15u30  'Europese Commissie keurt Italiaanse begroting af' De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting zoals verwacht afgekeurd. Het is de eerste keer dat het bestuurlijk orgaan van de Europese Unie dit middel inzit.
23/10 15u30  Koningspaar verwelkomd met twee zoenen van koningin Elizabeth Het koninklijk paar is dinsdag begonnen met het tweedaagse staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Bij de Horse Guards Parade werden de twee ontvangen door koningin Elizabeth. Ook kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla waren erbij. Tijdens het bezoek zal onder andere de Brexit worden besproken.
23/10 15u15  Koningspaar brengt staatsbezoek aan Verenigd Koninkrijk Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van de Britse koningin Elizabeth een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Bekijk hier beelden van de aftrap van het tweedaagse bezoek.
23/10 14u45  Vanaf vrijdag kouder weer op komst na relatief warme periode Na een lange periode van warme dagen voor de tijd van het jaar is er kouder weer op komst. Vanaf vrijdag of zaterdag stroomt koude lucht over het land, stelt Weerplaza dinsdag.
23/10 14u45  Verdachte zaak-Insiya geeft toe het meisje na ontvoering te hebben gezien Een van de verdachten van betrokkenheid bij de ontvoering van de destijds tweejarige Insiya uit Amsterdam geeft toe dat ze het meisje op de avond van de ontvoering bij haar thuis heeft gezien. Ze zegt nooit te hebben geweten dat er iets strafbaars zou gaan gebeuren.
23/10 14u15  Kouder weer op komst vanaf vrijdag na relatief warme periode Na een lange periode van warme dagen voor de tijd van het jaar is kouder weer op komst. Vanaf vrijdag of zaterdag stroomt koude lucht over het land.
23/10 14u15  'Financieel zorginfarct dreigt door dalende resultaten ziekenhuizen' Ziekenhuizen MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hebben uitstel van betaling moeten aanvragen na lange financiële malaise, maar de financiële gezondheid van meer Nederlandse ziekenhuizen staat onder druk. 
23/10 13u15  Nederlandse familie verdacht van meer dan honderd inbraken Een Nederlandse familie wordt verdacht van meer dan honderd inbraken in Nederland, Duitsland en België, en mogelijk ook in Denemarken. Zeker elf leden van de familie zijn opgepakt.
23/10 13u00  Nederlandse familie opgepakt op verdenking van honderden inbraken Een Nederlandse familie wordt verdacht van meer dan honderd inbraken in Nederland, Duitsland en België, en mogelijk ook in Denemarken. Zeker elf leden van de familie zijn opgepakt.
23/10 12u45  Erdogan: 'Moordenaars Khashoggi moeten in Turkije worden berecht' De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de daders van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in Turkije worden berecht, zei hij dinsdag in een toespraak over de zaak.
23/10 12u45  MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en omstreken vragen uitstel van betaling aan. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 12u30  Agent niet vervolgd voor schieten richting verdachten op balkon Bredase flat De agent die begin januari in Breda een schot loste richting twee verdachten die vervolgens van een flat vielen of sprongen, wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM).
23/10 12u30  Ruim vierduizend varkens omgekomen bij grote stalbrand Heusden Bij een grote stalbrand in Heusden (gemeente Asten in Noord-Brabant) zijn dinsdagochtend zeker vierduizend varkens om het leven gekomen.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 12u15  Verdachte zaak-Insiya (4) geeft toe meisje na ontvoering te hebben gezienEen van de verdachten van betrokkenheid bij de ontvoering van de destijds tweejarige Insiya uit Amsterdam heeft dinsdag toegegeven dat ze het meisje de avond van het wegnemen bij haar thuis heeft gezien. Ze zegt nooit te hebben geweten dat er wat strafbaars zou gaan gebeuren.
23/10 12u15  Piloten Apache niet vervolgd voor vliegen tegen stroomdraad bij CulemborgDe piloten van een Apache-helikopter die op 13 november 2017 tegen een hoogspanningsdraad vlogen bij Culemborg en Zoelmond worden niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM).
23/10 12u15  Erdogan: 'Daders moord Khashoggi moeten in Turkije worden berecht'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de daders van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in Turkije worden berecht. Dat zei hij in een toespraak over de zaak.
23/10 12u00  Erdogan: 'Daders moord Khashoggie moeten in Turkije worden berecht'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de daders van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in Turkije worden berecht. Dat zei hij in een toespraak over de zaak.
23/10 11u15  Meer dan de helft van de Nederlanders beweegt te weinigMeer dan de helft van alle Nederlanders boven de achttien jaar beweegt te weinig. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat 42 procent van de Nederlanders voldoende sport.10 
23/10 11u15  Agent niet vervolgd voor schieten op verdachten voor val uit Bredase flatDe agent die begin januari een schot loste op twee verdachten die van een Bredase flat afvielen, wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM).
23/10 10u45  Syriëganger (36) in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar celstrafEen 36-jarige man uit Spijkenisse is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar celstraf voor het uitreizen naar Syrië met een terroristisch motief. De rechtbank had de man eerder vrijgesproken.
23/10 10u00  Duizenden varkens omgekomen bij grote stalbrand HeusdenEen stal met achtduizend biggen in Heusden (Noord-Brabant) staat dinsdagochtend volledig in brand. Volgens de brandweer is een groot aantal dieren omgekomen.
23/10 10u00  Auto rijdt door rood vol tegen tram in AmsterdamEen auto reed maandag vol gas tegen een tram in Amsterdam. Er is flinke schade aan de voertuigen, maar niemand raakte gewond. Op de beelden is goed te zien hoe de bestuurder hard door rood rijdt.
23/10 09u30  Orkaan Willa nadert Mexicaanse kust, tienduizend mensen geëvacueerdDe autoriteiten in Mexicaanse kustgebieden maken zich op voor de komst van orkaan Willa. De gouverneur van de westelijke deelstaat Nayarit zegt dat ruim tienduizend mensen worden geëvacueerd. Scholen moeten de deuren sluiten.
23/10 09u15  Orkaan Willa nadert Mexicaanse kustDe autoriteiten in Mexicaanse kustgebieden maken zich op voor de komst van orkaan Willa. De gouverneur van de westelijke deelstaat Nayarit zegt dat ruim 10.000 mensen worden geëvacueerd. Scholen moeten de deuren sluiten.
23/10 09u15  Auto rijdt vol gas tegen tram in AmsterdamEen auto reed maandag vol gas tegen een tram in Amsterdam Er is flinke schade aan de voertuigen, maar er raakte niemand gewond. Op de beelden is goed te zien hoe de bestuurder hard door rood rijdt.
23/10 08u15  'Slechts een kwart van zestigplussers neemt griepprik'Slechts een kwart van de ouderen tussen de 60 en 65 jaar reageert op een oproep voor de griepprik. Ze voelen zich vaak te gezond en onderschatten de ernst van de griep, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
23/10 07u45  Waarom Trump van een historisch wapenverdrag af wilDe Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd uit het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag te willen stappen. Volgens Trump schendt Rusland de afspraken, maar er lijkt meer aan de hand te zijn.10 
23/10 07u45  Miljardair en filantroop George Soros krijgt bom in brievenbusDe miljardair en filantroop George Soros heeft een explosief in zijn brievenbus gekregen. Het explosief werd maandag gevonden bij zijn huis in New York, schrijft The New York Times. De bom is uit voorzorg tot ontploffing gebracht.
23/10 07u30  'CIA reist af naar Turkije voor onderzoek dood Khashoggi'CIA-directeur Gina Haspel is maandagavond naar Turkije afgereisd om onderzoek te doen naar de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, meldt een anonieme bron aan persbureau Reuters.
23/10 07u30  Gewonden en lange file door ongeval op de A9 bij VelsenDoor een ongeval op de A9 bij Velsen zijn meerdere mensen gewond geraakt en staat er een lange file. De vertraging lis opgelopen tot meer dan een half uur.
23/10 07u30  Woningen ontruimd na vondst explosieven voor plofkraak in AmsterdamTientallen woningen aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West zijn ontruimd nadat er explosieven waren aangetroffen. De politie vermoedt dat het gaat om een poging tot een plofkraak bij een pinautomaat van een supermarkt.
23/10 07u30  Oudste intacte scheepswrak ter wereld gevonden in Zwarte ZeeBritse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het is daarmee het oudste intacte scheepswrak ter wereld. 
23/10 06u45  Woningen ontruimd na vondst explosieven bij poging tot plofkraak in AmsterdamOp het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West zijn explosieven aangetroffen. De politie doet onderzoek.  
23/10 06u15  Explosieven aangetroffen in Amsterdam, woningen ontruimdOp het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West zijn explosieven aangetroffen. De politie doet onderzoek.  
23/10 06u15  Willem-Alexander en Máxima bezoeken Britse koningin ElizabethIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
23/10 05u45  Bom in brievenbus bij huis van miljardair en filantroop George SorosBij het huis van miljardair en filantroop George Soros in New York, is maandag een explosief gevonden. De explosieve opruimingsdienst heeft de bom uit voorzorg tot ontploffing gebracht. Dit schrijft The New York Times.
23/10 05u45  Weerbericht: Herfstige dag met regen en harde windDinsdag begint bewolkt met een stevige noordwestenwind. Vooral in het noordoosten kan wat regen vallen. Het wordt zo'n 14 graden. 
23/10 05u15  Grootste zeebrug ter wereld geopend in ChinaDe Chinese president Xi Jinping heeft dinsdag de langste zeebrug ter wereld geopend. De brug is 55 kilometer lang en verbindt Hong Kong, Macau en de Chinese stad Zhuhai met elkaar. 12 
23/10 04u45  Oudste wrak ter wereld gevonden in Zwarte ZeeBritse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het is daarmee het oudste intacte scheepswrak ter wereld. 15 
23/10 04u00  'Slechts kwart zestigplussers neemt griepprik'Slechts een kwart van de ouderen tussen de 60 en 65 reageert op de oproep voor de griepprik. Ze voelen zich vaak te gezond en onderschatten de ernst van de griep, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).18 
23/10 03u00  Dode Zee-rollen in museum in Washington blijken nepVijf van de zestien Dode Zee-rollen in het Museum van de Bijbel in Washington blijken nep. Uit onderzoek blijkt dat de rollen 'moderne vervalsingen' zijn. Ze zijn per direct uit de collectie gehaald.
23/10 01u00  'CIA reist af naar Turkije voor onderzoek moord Khashoggi'CIA-directeur Gina Haspel reist maandagavond nog naar Turkije om onderzoek te doen naar de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt een anonieme bron aan persbureau Reuters.17 
23/10 00u30  Subsidies voor provinciale natuurbeschermers afgelopen jaren gekrompenDe subsidies voor provinciale natuurorganisaties zijn de afgelopen jaren afgenomen. In 2010 kregen de natuurbeschermers nog 115 miljoen euro van Rijk, provincie en in mindere mate gemeente. In 2016 was dat teruggelopen tot 82 miljoen.15 
23/10 00u00  Orkaan Willa iets afgezwakt, maar nog steeds 'extreem gevaarlijk'Orkaan Willa die onderweg is naar Mexico is iets afgezwakt qua sterkte, maar nog steeds 'extreem gevaarlijk', meldt persbureau AP. De verwachting is dat de orkaan dinsdagmiddag aan land zal komen.17 
22/10 23u30  Waarom Trump van historisch wapenverdrag af wilDonald Trump heeft aangegeven het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF)-verdrag te willen stappen. Volgens de president van de VS schendt Rusland de afspraken, maar er lijkt meer aan de hand te zijn.
22/10 23u15  Turkse politie mocht auto van Saoedische consulaat niet doorzoekenHet Saoedische consulaat in Istanboel heeft de Turkse politie maandag verboden een geparkeerde auto van het consulaat te doorzoeken in de zaak-Khashoggi. CNN Turk meldt dat rechercheurs dinsdag wel aan hun onderzoek mogen beginnen.
22/10 22u45  Koningspaar bezoekt VK | Staking bij RyanairWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 oktober 2018.
22/10 22u30  Koningspaar op staatsbezoek naar VK | Staking bij RyanairWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 oktober 2018.
22/10 22u30  Korporaal overleden na oefening in zwembad RoosendaalDe Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar het overlijden van een korporaal van de landmacht. De man was vrijdag onwel geworden tijdens een oefening in zwembad De Stok in Roosendaal. Hij overleed twee dagen later aan complicaties.
22/10 22u30  May wil 'alle opties verkennen' om impasse Brexit te doorbrekenDe Britse premier Theresa May heeft maandag tegen het Britse parlement gezegd dat ze bereid is om 'alle mogelijke opties te verkennen' om de impasse in de gesprekken rondom de uittreding van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie te doorbreken.
22/10 22u15  Korporaal overleden tijdens oefening in zwembad RoosendaalDe Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar het overlijden van een korporaal van de landmacht. De man was vrijdag onwel geworden tijdens een oefening in zwembad De Stok in Roosendaal. Hij overleed twee dagen later aan complicaties.
22/10 21u45  May wil 'alle opties verkennen' om impasse Brexit-gesprekken te doorbrekenDe Britste premier Theresa May heeft maandag tegen het Britse parlement gezegd dat ze bereid is om 'alle mogelijke opties te verkennen' om de impasse in de gesprekken rondom de uittreding van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie te doorbreken.
22/10 21u15  Dode bij ongeval op de A6 tussen Emmeloord en LemmerDoor een verkeersongeval op de A6 tussen Lemmer en Emmeloord is maandagavond een persoon om het leven gekomen. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken.
22/10 20u15  Rusland wil overleg over Amerikaanse terugtrekking uit wapenverdragRusland is bereid om met de Verenigde Staten te praten over de aangekondigde Amerikaanse terugtrekking uit een kernwapenakkoord. 
22/10 18u45  Bertens knokt zich langs Kerber in eerste partij WTA FinalsKiki Bertens heeft maandag haar eerste partij bij de WTA Finals in Singapore gewonnen. De Wateringse was bij het prestigieuze eindejaarstoernooi met de acht beste speelsters van het seizoen knap te sterk voor Angelique Kerber.
22/10 17u45  Inspectie houdt voortaan toezicht op inkorten wachttijden ggz-instellingenDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGZ) gaat ggz-instellingen voortaan medebeoordelen op hun inspanningen om wachttijden voor patiënten in te korten. Dit is op verzoek van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).
22/10 17u45  Kracht orkaan Willa neemt toe, levensgevaar dreigt in MexicoOrkaan Willa, die over de Grote Oceaan richting Mexico raast, is opnieuw toegenomen in kracht tot categorie 5. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) verwacht dat de orkaan voor levensgevaarlijke situaties gaat zorgen. 
22/10 17u30  Ryanair-personeel staakt dinsdag weer op luchthaven EindhovenCabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV richt het protest zich tegen de sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat.
22/10 17u30  In kracht toenemende orkaan Willa zorgt mogelijk voor levensgevaar in MexicoOrkaan Willa, die over de Grote Oceaan richting Mexico raast, is opnieuw toegenomen in kracht tot categorie 5. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) verwacht dat de orkaan voor levensgevaarlijke situaties gaat zorgen. 
22/10 17u15  Oudste dier van Apenheul op 52-jarige leeftijd overledenDe oudste bewoner van Apenheul is maandag overleden. Orang-oetan Silvia is 52 jaar oud geworden.
22/10 16u45  Verdachte schreef 'militair plan' voor ontvoering Insiya (4)Een van de verdachten die terechtstaat voor de ontvoering van het Insiya (4) schreef een plan hoe de ontvoering van het meisje moest gaan plaatsvinden. Willem V. (54) zei maandag de situatie totaal verkeerd te hebben ingeschat.
22/10 16u15  Overleden vrouw Culemborg is door geweld omgekomenDe vrouw wiens stoffelijk overschot in de nacht van zondag op maandag in een woning in Culemborg is gevonden, is door geweld om het leven gekomen. Haar identiteit is nog onbekend, meldt de politie maandag. 
22/10 15u45  24-uursstaking van Ryanair-personeel op luchthaven EindhovenCabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV richt het protest zich tegen de sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat.
22/10 15u45  VEH: 'Eén op tien komt in de problemen bij aflossingsvrije hypotheek'Voor ongeveer 200.000 van de twee miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen maandlasten onbetaalbaar te worden als hun inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 
22/10 15u30  Provincie: Actievoerders Oostvaardersplassen plaatsten verdacht pakketHet verdachte pakketje dat maandag werd gevonden bij het provinciehuis van Flevoland is neergelegd door actievoerders die boos zijn over het beleid omtrent de Oostvaardersplassen.
22/10 15u30  Poolse hooggerechtshof roept opperrechters op weer aan de slag te gaanHet Poolse hooggerechtshof heeft rechters die onlangs naar huis waren gestuurd, opgeroepen weer aan de slag te gaan. Dat verzoek volgt op een uitspraak van het Europese Hof, dat oordeelde dat de opperrechters hun positie voorlopig moeten terugkrijgen.
22/10 15u15  Dieven nemen twintig weken oude puppy mee tijdens inbraak in SchiedamTijdens een inbraak aan de Westvest in Schiedam is in de nacht van zondag op maandag ook een puppy buitgemaakt. Toen de eigenaren van het hondje wakker werden kwamen ze erachter dat het dier was meegenomen door de inbrekers. 
22/10 15u15  Beelden tonen dubbelganger van omgebrachte KhashoggiZender CNN heeft maandag beelden uitgezonden van een man die door zou moeten gaan als dubbelganger van Khashoggi via de achterdeur het consulaat verliet nadat Khashoggi zou zijn vermoord. Hij nam vervolgens een taxi en reed naar een moskee, waar hij zich verkleedde.
22/10 15u15  'Moeten prestaties van Verstappen niet normaal gaan vinden'Max Verstappen eindigde zondag dankzij een knappe inhaalrace als tweede in de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Limburger hoefde alleen Kimi Räikkönen voor zich te dulden op het podium.
22/10 15u00  Beelden tonen dubbelganger van vermoorde KhashoggiZender CNN heeft maandag beelden uitgezonden van een man die door zou moeten gaan als dubbelganger van Khashoggi via de achterdeur het consulaat verliet nadat Khashoggi zou zijn vermoord. Hij nam vervolgens een taxi en reed naar een moskee, waar hij zich verkleedde.
22/10 14u30  Provincie: Verdacht pakket geplaatst door actievoerders OostvaardersplassenHet verdachte pakketje dat maandag werd gevonden bij het provinciehuis van Flevoland is neergelegd door actievoerders die boos zijn over het beleid omtrent de Oostvaardersplassen.
22/10 14u30  Britse politie onderzoekt scheldpartij op vlucht van RyanairDe Britse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een racistische tirade aan boord van een vlucht van Ryanair. Daar ging een man tekeer tegen een vrouw met een donkere huidskleur.
22/10 14u30  Twintig jongeren aangehouden voor oplichting via MarktplaatsTwintig jongeren die bij oplichting via Marktplaats en Facebook waren betrokken, zijn afgelopen weekend in Rotterdam-Zuid opgepakt door de politie.
22/10 14u30  Zambia wil komende jaren tweeduizend nijlpaarden dodenZambia heeft een plan nieuw leven ingeblazen om tweeduizend nijlpaarden gecontroleerd te doden in de komende vijf jaar.
22/10 14u30  'Medewerkers consulaat Istanboel getuigen in zaak-Khashoggi'De Turkse politie heeft vijf Turkse medewerkers van het Saoedische consulaat in Istanboel verhoord in de zaak-Khashoggi. De Saoedische journalist overleed onlangs onder mysterieuze omstandigheden tijdens een bezoek aan het consulaat.
22/10 14u15  Rechtbank stelt deel ontvoeringszaak Insiya uit om horen vaderDe rechtbank heeft maandag de verwachting uitgesproken de vader van het ontvoerde meisje Insiya (4) binnen een redelijke termijn als getuige te kunnen horen. Dit hoeft volgens de rechters niet tot uitstel van de zaak te leiden, maar deze wordt wel verlengd tot en met mei volgend jaar.  
22/10 14u00  Rechtbank verwacht vader ontvoerde Insiya te kunnen horen als getuigeDe rechtbank heeft maandag de verwachting uitgesproken de vader van het ontvoerde meisje Insiya (4) binnen een redelijke termijn als getuige te kunnen horen. Dit hoeft volgens de rechters niet tot uitstel van de zaak te leiden, maar wordt wel verlengd tot en met mei volgend jaar.  
22/10 13u15  Provincie: Actievoerders Oostvaardersplassen plaatsten verdacht pakketjeHet verdachte pakketje dat maandag werd gevonden bij het provinciehuis van Flevoland is neergelegd door actievoerders die boos zijn over het beleid omtrent de Oostvaardersplassen.
22/10 12u30  Alle verdachten van beschietingen Zaandam opgepaktDe politie heeft alle drie de verdachten van de twee schietincidenten in Zaandam opgepakt. Twee mannen meldden zich vrijdag en maandag, de derde man is zondagmiddag in Amsterdam door een arrestatieteam opgepakt. 
22/10 12u00  Muizen doden miljoenen vogels op eiland in Zuidelijke Atlantische OceaanRuim honderd jaar geleden werden per ongeluk muizen door zeelui meegenomen naar het eiland Gough in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Nu vormen de knaagdieren een bedreiging voor de vogels op het eiland, dat onderdeel is van het Britse overzeese gebied Sint-Helena.
22/10 11u45  Actievoerders Oostvaardersplassen plaatsten verdacht pakketje LelystadHet 'verdachte pakketje' dat maandagochtend werd gevonden bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad is daar neergelegd door actievoerders die boos zijn over het provinciebeleid inzake de Oostvaardersplassen.
22/10 11u30  Verdacht pakketje Lelystad geplaatst door actievoerders OostvaardersplassenHet 'verdachte pakketje' dat maandagochtend werd gevonden bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad is daar neergelegd door actievoerders die boos zijn over het provinciebeleid inzake de Oostvaardersplassen.
22/10 11u15  Pakketje bij provinciehuis Lelystad geplaatst door actievoerders OostvaardersplassenHet 'verdachte pakketje' dat maandagochtend werd gevonden bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad is daar neergelegd door actievoerders die boos zijn over het provinciebeleid inzake de Oostvaardersplassen.
22/10 11u15  Onduidelijk of vader ontvoerde Insiya binnenkort kan worden gehoordHet is nog altijd onduidelijk of de vader van het ontvoerde meisje Insiya (4) op korte termijn als getuige kan worden gehoord. Volgens de rechter-commissaris is er informeel contact met Shehzad H., maar kan hij niet inschatten of dit leidt tot een verhoor.
22/10 11u15  'Medewerkers consulaat getuigen tegenover politie in zaak Khashoggi'Vijf Turkse medewerkers van het Saoedische consulaat in Istanboel hebben als getuigen verklaringen afgegeven aan de Turkse politie in de zaak Khashoggi. De Saoedische journalist overleed onder mysterieuze omstandigheden tijdens een bezoek aan het consulaat, ruim twee weken geleden.
22/10 11u15  Friese Strontweek toegevoegd aan lijst Immaterieel Erfgoed NederlandDe Friese Strontweek en het fierljeppen staan sinds maandag op de lijst Immaterieel Erfgoed Nederland. Dit is een eerste stap om iets te laten erkennen als cultureel erfgoed.
22/10 10u30  Friese Strontweek officieel erkend voor lijst Immaterieel ErfgoedDe Friese Strontweek en het fierljeppen staan sinds maandag op de lijst Immaterieel Erfgoed Nederland. Dit is een eerste stap om iets te laten erkennen als cultureel erfgoed.
22/10 10u15  'Regering Trump wil erkenning transgenders terugdraaien'De Amerikaanse president Donald Trump wil de officiële erkenning van transgenders terugdraaien, meldt The New York Times maandag. Als het aan Trump ligt, is het in de toekomst in de VS alleen maar mogelijk om door de overheid als man of vrouw erkend te worden.
22/10 09u45  Friese Strontweek en fierljeppen op lijst Immaterieel ErfgoedDe Friese Strontweek en het fierljeppen staan sinds maandag op de lijst Immaterieel Erfgoed Nederland. Dit is een eerste stap om te worden erkend als cultureel erfgoed.
22/10 09u30  Bewakingscamera filmt fatale treinontsporing in TaiwanEen bewakingscamera heeft zondag de treinontsporing gefilmd waarbij zeker 22 mensen om het leven kwamen en zeker 175 mensen gewond raakten. 
22/10 09u00  Provinciehuis Lelystad vrijgegeven na afzetting vanwege verdacht pakketjeDe politie heeft het provinciehuis in Lelystad en de omgeving maandagochtend enige tijd afgezet na de vondst van een verdacht pakketje. Nadat rond 8.30 uur bleek dat het pakket niet gevaarlijk was gaf de politie het provinciehuis weer vrij.
22/10 09u00  Burgemeester Breda wil gebiedsverbod voor rellende voetbalsupportersBurgemeester Paul Depla van Breda wil gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die zondag betrokken zijn geweest bij rellen na afloop van de streekderby NAC-Willem II.
22/10 09u00  Australië biedt excuses aan vanwege grootschalig kindermisbruikDe Australische premier Scott Morrison heeft maandag publiekelijk zijn excuses aangeboden, omdat tienduizenden Australische kinderen in de afgelopen decennia seksueel zijn misbruikt. Morrison deed zijn uitspraken in aanwezigheid van honderden slachtoffers.
22/10 08u45  Voor het eerst zijn niet-religieuze mensen in Nederland in de meerderheidMeer dan de helft van alle Nederlanders is niet bij een religieuze groep aangesloten. Dat is voor het eerst, blijkt maandag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/10 08u45  Orkaan Willa in kracht toegenomen en koerst af op MexicoDe orkaan Willa die momenteel over de Grote Oceaan raast, is in kracht toegenomen tot categorie 4. In en rond de depressie worden windsnelheden gemeten tot 210 kilometer per uur.
22/10 08u30  Veel files in ochtendspits ondanks start herfstvakantieHet verkeer op de Nederlandse wegen heeft maandagochtend last van veel files. De verwachting was juist dat het rustiger zou zijn vanwege de herfstvakantie.
22/10 08u00  Provinciehuis Lelystad behangen met spandoeken, afzetting om verdacht pakketjeDe politie heeft een verdacht pakketje gevonden bij het provinciehuis in Lelystad en heeft de omgeving afgezet. Het pand is ook behangen met spandoeken met daarop leuzen over de Oostvaardersplassen, bevestigt een politiewoordvoerder maandag in gesprek met NU.nl.
22/10 08u00  Veel files in ochtendspits ondanks herfstvakantieHet verkeer op de Nederlandse wegen heeft maandagochtend last van extreem veel files. De verwachting was dat het rustiger zou zijn vanwege de herfstvakantie.
22/10 07u45  Verstappen tweede achter Räikkönen in VS, nog geen wereldtitel HamiltonMax Verstappen is zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten tweede geworden achter Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton pakte de derde plek, waarmee hij zijn vijfde wereldtitel nog niet veilig wist te stellen.
22/10 07u45  Burgemeester Breda betreurt gedrag van supporters NAC BredaDe burgemeester van Breda, Paul Depla, zegt dat hij heel erg triest wordt van gedrag van een klein deel van NAC-supporters in Breda zondagmiddag na de wedstrijd tussen Willem II en NAC. 
22/10 07u30  Provinciehuis Lelystad behangen met spandoeken, afzetting vanwege verdacht pakketjeEr is een verdacht pakketje gevonden bij het provinciehuis in Lelystad. De omgeving is afgezet. Ook is het provinciehuis behangen met meerdere spandoeken met leuzen over de Oostvaardersplassen.
22/10 07u30  Reddingswerkers zoeken overlevenden na aardverschuiving ColombiaReddingswerkers zoeken zondag naar overlevenden na een aardverschuiving in Colombia. Bij de aardverschuiving kwamen zeker negen mensen om het leven. De aardverschuiving bedolf zeker drie woningen onder aarde en modder. Door ontbossing komen aardverschuivingen  regelmatig voor in de bergen van Colombia.
22/10 06u45  Orkaan Willa koerst af op MexicoDe orkaan Willa, die momenteel over de Grote Oceaan raast is in kracht toegenomen tot categorie 4. In en rond de depressie worden windsnelheden gemeten tot 210 kilometer per uur.
22/10 06u30  Omgeving Provinciehuis in Lelystad afgezet na vondst verdacht pakketjeEr is een verdacht pakketje gevonden bij het provinciehuis in Lelystad. De omgeving is afgezet. 
22/10 06u15  Verdacht pakketje aangetroffen in LelystadEr is een verdacht pakketje gevonden bij het provinciehuis in Lelystad. De omgeving is afgezet. 
22/10 06u15  'Kans op Italiaanse schuldencrisis' | Ontvoeringszaak peuter InsiyaIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/10 05u45  Weerbericht: In de middag droog met af en toe zonMaandag begint met bewolking met hier en daar wat regen. In de loop van de dag trekken de buien weg en zijn er in de middag periodes met zon. Het wordt zo'n 13 graden.
22/10 05u30  Australië biedt excuses aan om grootschalig kindermisbruikDe Australische premier Scott Morrison heeft maandag publiekelijk zijn excuses aangeboden nadat uit onderzoek bleek dat tienduizenden kinderen in de afgelopen decennia seksueel zijn misbruikt. Bij de excuses waren honderden slachtoffers aanwezig.
22/10 05u00  Rolstoel, proefschrift en andere spullen van Stephen Hawking geveildVeilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
22/10 04u00  Zware storm Willa koerst af op MexicoDe orkaan Willa, die momenteel over de Grote Oceaan raast is in kracht toegenomen tot categorie 4. In en rond de depressie worden windsnelheden gemeten tot 210 kilometer per uur.
22/10 03u45  Burgemeester Breda: triest van gedrag supportersDe burgemeester van Breda, Paul Depla, zegt dat hij heel erg triest wordt van gedrag van een klein deel van NAC-supporters in Breda zondagmiddag na de wedstrijd tussen Willem II en NAC. 
22/10 03u45  Arrestatie na vondst dode in woning CulemborgIn een woning in Herenstraat in het Gelderse Culemborg heeft de politie een lichaam gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend.
22/10 03u15  'Keurmerk geen garantie voor betere leefomstandigheden boeren'Een keurmerk op een product betekent niet altijd dat arbeiders of boeren beter worden behandeld, blijkt uit onderzoek van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (Somo). De verschillen tussen gewone en gecertificeerde plantages zijn vaak klein.
22/10 03u00  'Keurmerken geen garantie voor betere leefomstandigheden boeren en arbeiders'Een keurmerk op een product betekent niet altijd dat arbeiders of boeren beter worden behandeld, blijkt uit onderzoek van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (Somo). De verschillen tussen gewone en gecertificeerde plantages zijn vaak klein.
22/10 02u30  Christies gaat rolstoel en proefschrift Stephen Hawking veilenVeilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
22/10 02u15  Christies gaat rolstoel en manuscripten Stephen Hawking veilenVeilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
22/10 00u30  Voor het eerst meerderheid niet-religieuze mensen in NederlandMeer dan de helft van alle Nederlanders is niet bij een religieuze groep aangesloten. Dat is voor het eerst. In 2016 zag precies de helft zichzelf als religieus, blijkt uit onderzoek van het CBS.
22/10 00u00  'Saoedische journalist Khashoggi gedood met wurggreep'De Saoedische journalist Jamal Khashoggi zou zijn vermoord toen iemand hem in een wurggreep nam. Dat heeft een Saoedische ambtenaar tegen ABC News gezegd.
21/10 22u30  Verstappen tweede achter Räikkönen in VS, Hamilton nog geen wereldkampioenMax Verstappen is zondag tweede geworden in de Grand Prix van de Verenigde Staten, achter Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton pakte de derde plek, waarmee hij zijn vijfde wereldtitel nog niet veilig wist te stellen.
21/10 22u15  Zaak mishandeling Vindicat | Bertens in WTA FinalsWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 oktober 2018.
21/10 22u15  Italiaanse politie pakt voortvluchtige maffiabaas Morgante op in RomeIn Rome is een kopstuk van de Italiaanse misdaadorganisatie 'Ndrangheta aangehouden. Filippo Morgante (48) was al een jaar voortvluchtig.
21/10 22u00  Räikkönen wint in VS voor Verstappen, Hamilton nog geen wereldkampioenMax Verstappen is zondag tweede geworden in de Grand Prix van de Verenigde Staten, achter Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton pakte de derde plek, waarmee hij zijn wereldtitel nog niet veilig wist te stellen.
21/10 21u30  Hamilton op jacht naar Verstappen en wereldtitel in VSMax Verstappen begon zondag vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton de kans heeft om zijn wereldtitel veilig te stellen. De race op het Circuit of the Americas startte om 20.10 uur Nederlandse tijd en in dit liveblog hoef je niets te missen.
21/10 21u30  'Dubbel zoveel giftig chroom-6 in nieuwe verf van Defensie'In de nieuwe verf die de Nederlandse luchtmacht gebruikt zit dubbel zo veel van de kankerverwekkende stof chroom-6 als in de oude verf. Nieuwsuur meldt dit op basis van interne stukken van Defensie.
21/10 21u15  Hamilton op koers voor wereldtitel, Verstappen derde in GP VSMax Verstappen begon zondag vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton de kans heeft om zijn wereldtitel veilig te stellen. De race op het Circuit of the Americas startte om 20.10 uur Nederlandse tijd en in dit liveblog hoef je niets te missen.
21/10 21u00  Verstappen vierde in GP VS, Hamilton aan de leidingMax Verstappen begon zondag vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton de kans heeft om zijn wereldtitel veilig te stellen. De race op het Circuit of the Americas startte om 20.10 uur Nederlandse tijd en in dit liveblog hoef je niets te missen.
21/10 20u45  Verstappen al vierde in GP VS, Ricciardo valt weer uitMax Verstappen begon zondag vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton de kans heeft om zijn wereldtitel veilig te stellen. De race op het Circuit of the Americas startte om 20.10 uur Nederlandse tijd en in dit liveblog hoef je niets te missen.
21/10 20u30  Vettel spint in beginfase GP VS, Verstappen al in top vijfMax Verstappen begint zondag vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton de kans heeft om zijn wereldtitel veilig te stellen. De race op het Circuit of the Americas begint om 20.10 uur Nederlandse tijd en in dit liveblog hoef je niets te missen.
21/10 20u00  Verstappen maakt zich op voor inhaalrace in Verenigde StatenMax Verstappen begint zondag vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Lewis Hamilton de kans heeft om zijn wereldtitel veilig te stellen. De race op het Circuit of the Americas begint om 20.10 uur Nederlandse tijd en in dit liveblog hoef je niets te missen.
21/10 19u30  Parachutist onwel geworden tijdens sprong bij vliegveld TeugeBij vliegveld Teuge in Gelderland is zondag aan het einde van de middag een parachutist gewond geraakt. De man was in de lucht onwel geworden en kwam hard ten val.
21/10 18u45  Twee zwarte neushoorns vijf maanden na overplaatsing gestorven in TsjaadIn Tsjaad zijn twee zwarte neushoorns gestorven, vijf maanden nadat ze waren overgeplaatst van Zuid-Afrika naar een natuurpark in het Centraal-Afrikaanse land.
21/10 17u30  Verstappen start door versnellingsbakwissel als achttiende in VSMax Verstappen vertrekt zondag vanaf de achttiende positie bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Red Bull-coureur wordt door een versnellingsbakwissel vijf plaatsen teruggezet op de startopstelling.
21/10 16u30  22 doden en 171 gewonden door ontspoorde trein in TaiwanIn Taiwan zijn zondag minstens 22 mensen om het leven gekomen nadat een trein ontspoorde.
21/10 16u30  Feyenoord blijft derde in Eredivisie na eenvoudige zege op PECFeyenoord heeft zondagmiddag een eenvoudige zege geboekt op PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen met 3-0 in De Kuip en blijven daardoor derde Eredivsie.
21/10 16u15  Berghuis schiet Feyenoord op 3-0 tegen PEC ZwolleZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 16u00  Twee arrestaties na ontploffing kaartautomaat op Duits stationDe politie in het Duitse Halle heeft zondag twee arrestaties verricht na de ontploffing van een kaartjesautomaat op een station.
21/10 15u45  Feyenoord na rust op comfortabele voorsprong tegen PECZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 15u45  Amerikaanse fotograaf zoekt stel van wie hij aanzoek toevallig vastlegdeEen Amerikaanse fotograaf is dringend op zoek naar het koppel van wie hij het huwelijksaanzoek bij toeval vastlegde.
21/10 15u30  Feyenoord halverwege op 2-0-voorsprong tegen PECZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 15u30  Amerikaanse fotograaf zoekt stel wiens aanzoek hij per toeval vastlegdeEen Amerikaanse fotograaf is dringend op zoek naar het koppel wiens huwelijksaanzoek hij bij toeval vastlegde.
21/10 15u15  Feyenoord op voorsprong tegen PEC, VVV leidt tegen ADOZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 15u00  Feyenoord op voorsprong tegen PEC, Groningen leidt bij HeraclesZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 15u00  Twee arrestaties na ontplofte kaartautomaat op Duits stationDe politie in het Duitse Halle heeft zondag twee arrestaties verricht na de ontploffing van een kaartjesautomaat op een station.
21/10 14u45  Achttien doden en 160 gewonden door ontspoorde trein in TaiwanIn Taiwan zijn zondag minstens achttien mensen om het leven gekomen nadat een trein ontspoorde.
21/10 14u45  Nog geen treffers bij Feyenoord in thuisduel met PEC ZwolleZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 14u30  Feyenoord bereidt zich voor op thuisduel met PEC ZwolleZondagmiddag staan liefst vijf Eredivisie-wedstrijden op het programma: NAC Breda-Willem II (12.15 uur), Feyenoord-PEC Zwolle (14.30 uur), Heracles Almelo-FC Groningen (14.30 uur), VVV-Venlo-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-De Graafschap (16.45 uur). Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
21/10 14u15  Russische zender deelt beelden van schietpartij op school in KrimDe Russische nieuwszender Vesti Crimea heeft zaterdag beelden gedeeld van de schietpartij op een technisch college in de Krim. Bij de schietpartij op 17 oktober kwamen negentien mensen om het leven, nog eens veertig raakten gewond.  De 18-jarige verdachte zou volgens Russische media hebben gehandeld om wraak te nemen op zijn 'gemene' docenten. Het precieze motief is onbekend.
21/10 14u00  Canadese ambassade in Athene beschadigd door linkse actievoerdersLinks-autonome actievoerders hebben zondag de Canadese ambassade in Athene aangevallen.
21/10 13u00  Zeventien doden en tientallen gewonden door ontspoorde trein in TaiwanIn Taiwan zijn zondag minstens zeventien mensen om het leven gekomen nadat een trein ontspoorde.
21/10 13u00  Bezoekers onwel na gebruik pepperspray tijdens Amsterdam Dance EventTijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in Amsterdam zijn 28 bezoekers onwel geworden bij in totaal drie evenementen. Een nacht eerder gebeurde dit ook al.
21/10 12u45  Drie Chinese mijnwerkers gered uit ingestorte kolenmijn, nog zeventien vastIn China hebben reddingstroepen de eerste drie mijnwerkers bevrijd die sinds zaterdag in een mijn vastzaten. Van de 22 mijnwerkers die opgesloten zaten, zijn er drie gered. Twee van de overgebleven mijnwerkers zijn inmiddels overleden, melden Chinese media.
21/10 11u45  Keniaan Cherono wint marathon van Amsterdam in recordtijdLawrence Cherono heeft zondag de 43e editie van de marathon van Amsterdam op zijn naam geschreven. De Keniaan won in een parcoursrecord van 2.04,06.
21/10 11u45  Aanhouding na 'verdachte' vondst overleden persoon in tuin in SwifterbantIn de tuin van een woning aan het Schuttershof in Swifterbant is in de nacht van zaterdag op zondag 'onder verdachte omstandigheden' een overleden persoon aangetroffen. De politie Flevoland meldt dat er iemand is aangehouden in verband met de vondst.
21/10 11u15  Bermbom doodt zes kinderen en vijf volwassenen in AfghanistanBij een explosie in het oosten van Afghanistan zijn zondag minstens elf mensen omgekomen.
21/10 11u00  Automobilist overlijdt door crash na politieachtervolging op A12Bij een ongeluk na een politieachtervolging op de A12 tussen Utrecht en Nieuwegein is in de nacht van zaterdag op zondag een persoon om het leven gekomen.
21/10 10u45  Rusland noemt terugtrekking VS uit kernwapenakkoord 'zeer gevaarlijk'Rusland noemt het mogelijke terugtrekken van de Verenigde Staten uit een kernwapenakkoord een 'zeer gevaarlijke stap'
21/10 10u45  Profiel: Kok (80) vond middenweg tussen sociaaldemocratie en liberalismeOud-premier en oud-PvdA-leider Wim Kok is zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Als minister-president vond de vakbondsman Kok een weg tussen 'zijn' sociaaldemocratie en het liberalisme.
21/10 09u30  Automobilist overlijdt door crash na achtervolging met politie op A12Bij een ongeluk na een politieachtervolging op de A12 tussen Utrecht en Nieuwegein is vannacht een persoon om het leven gekomen.
21/10 08u15  Martin Garrix voor derde jaar op rij populairste dj ter wereldMartin Garrix is zaterdag op AMF, het grootste evenement van ADE, door de lezers het Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Het is het derde jaar op rij dat Garrix op de eerste plek eindigt.
21/10 07u15  Man overleden na ontploffing kaartautomaat op station in DuitslandEen man is omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation, de S-Bahn, in het Duitse Halle ontplofte toen hij ervoor stond. 
21/10 06u30  Man overleden na ontploffing kaartautomaat in DuitslandEen man is omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation, de S-Bahn, in het Duitse Halle ontplofte toen hij ervoor stond. 
21/10 06u30  Duizenden Brazilianen protesteren tegen presidentskandidaat BolsonaroDuizenden Brazilianen gingen zaterdag de straat op om te protesteren tegen de extreemrechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro. Over een week zijn de tweede ronde van de verkiezingen.
21/10 05u45  Aanhouding na vondst dode in tuin in SwifterbantIn de tuin van een woning aan de Schuttershof is zaterdagnacht 'onder verdachte omstandigheden' een dood persoon aangetroffen. De politie heeft één iemand aangehouden.
21/10 05u45  Weerbericht: In het zuiden schijnt de zon, in het noorden veel bewolkingZondag is het rustig weer, met in het noorden enkele wolkenvelden. In het zuiden breekt de zon door. Het wordt zo'n 15 tot 17 graden.
21/10 05u30  Duizenden Brazilianen protesteren tegen rechtse presidentskandidaat BolsonaroDuizenden Brazilianen gingen zaterdag de straat op om te protesteren tegen de extreemrechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro. Over een week zijn de tweede ronde van de verkiezingen.
21/10 05u15  22 Chinezen vast in kolenmijn na afbreken rots22 Chinese mijnwerkers zitten sinds zaterdagavond vast in een kolenmijn in de Oost-Chinese plaats Yuncheng na het afscheuren van een steen in een mijnschacht, een zogeheten autoklaas. 
21/10 05u00  Polen kiezen regionale en lokale bestuurdersIn Polen gaan zondagochtend de stembureaus open voor lokale en regionale verkiezingen. De verkiezingen gelden als een belangrijke graadmeter voor de populariteit van de regering van de conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS), die regelmatig botst met de Europese Unie.
21/10 04u00  55 doden na rellen in Nigeria tussen moslims en christenenBij rellen tussen moslims en christenen in de Nigeriaanse stad Kasuwan Magani zijn zaterdag 55 mensen om het leven gekomen. De politie in de Midden-Nigeriaanse staat Kaduna laat aan de BBC weten dat 22 mensen zijn aangehouden na de rellen.
21/10 03u30  Journalisten in Congo vrijgelaten na verhoor van twaalf uurVijf journalisten uit de Democratische Republiek Congo zijn zaterdag vrijgelaten door de politie na een twaalf uur durend verhoor. De journalisten werden vrijdag aangehouden, omdat ze een artikel hadden gepubliceerd over een politieonderzoek naar misstanden bij de politie.
21/10 02u45  Journalisten in Congo vrijgelaten na verhoorVijf journalisten uit de Democratische Republiek Congo zijn zaterdag vrijgelaten door de politie na een twaalf uur durend verhoor. De journalisten werden vrijdag aangehouden, omdat ze een artikel hadden gepubliceerd over een politieonderzoek naar misstanden bij de politie.
21/10 02u15  Twee Venezolanen omgekomen in boot bij ArubaTwee Venezolanen zijn dood aangetroffen in een boot bij de kust van Aruba. Kort na de vondst zijn drie mensen aangehouden die ook op de boot zaten. Er is niets bekendgemaakt over de doodsoorzaak.
21/10 00u15  Martin Garrix voor derde jaar op rij uitgeroepen tot beste dj ter wereldMartin Garrix is zaterdag op AMF, het grootste evenement van ADE, door het Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Het is het derde jaar op rij dat Garrix op de eerste plek eindigt.
20/10 23u45  Verstappen staat voor inhaalrace in VS na vroege uitvalbeurt in kwalificatieMax Verstappen heeft zaterdag de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten door een technisch probleem vroegtijdig moeten staken. De Limburger start de race van zondag daardoor in de achterhoede.
20/10 23u30  Trump: 'VS trekt zich terug uit kernwapenakkoord met Rusland'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag gezegd dat zijn land zich terugtrekt uit een kernwapenverdrag met Rusland. De VS beschuldigen de Russen ervan de afspraken te schenden. 
20/10 23u00  Verstappen in actie bij Grand Prix VSWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 oktober 2018.
20/10 22u45  Ajax blijft in spoor PSV dankzij moeiteloze winst in HeerenveenAjax geeft ook na de negende speelronde in de Eredivisie vijf punten toe op PSV. De Amsterdammers wonnen de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen probleemloos met 0-4 en blijven daarmee in het spoor van de koploper.
20/10 22u15  Verdachte (28) meldt zich na vondst dode man (80) in Den HaagEen 28-jarige man uit Den Haag is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een tachtigjarige plaatsgenoot. De man had zich gemeld op een politiebureau en werd vastgezet en zal worden verhoord. De tachtigjarige man werd zaterdagmiddag gevonden in een woning aan de Gaslaan.
20/10 22u15  Verstappen in actie op Grand Prix VSWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 oktober 2018.
20/10 22u00  Ajax leidt comfortabel in Heerenveen, spanning bij Utrecht-AZNa PSV-FC Emmen (6-0) en Excelsior-Vitesse (2-0) gaat de negende speelronde van de Eredivisie zaterdagavond verder met sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg de wedstrijden in ons liveblog.
20/10 21u45  Ziyech verdubbelt voorsprong Ajax in Heerenveen, Utrecht-AZ gelijkNa PSV-FC Emmen (6-0) en Excelsior-Vitesse (2-0) gaat de negende speelronde van de Eredivisie zaterdagavond verder met sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg de wedstrijden in ons liveblog.
20/10 21u00  Schöne schiet Ajax razendsnel op voorsprong tegen HeerenveenNa PSV-FC Emmen (6-0) en Excelsior-Vitesse (2-0) gaat de negende speelronde van de Eredivisie zaterdagavond verder met sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg de wedstrijden in ons liveblog.
20/10 20u30  Profiel: Kok vond middenweg tussen sociaaldemocratie en liberalismeOud-premier en oud-PvdA-leider Wim Kok is zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Als minister-president vond de vakbondsman Kok een weg tussen 'zijn' sociaaldemocratie en het liberalisme.
20/10 20u30  Koploper PSV boekt kinderlijk eenvoudige zege op FC EmmenKoploper PSV heeft zaterdagavond in de Eredivisie een kinderlijk eenvoudige overwinning geboekt op FC Emmen. De Eindhovenaren waren in het Philips Stadion met 6-0 te sterk voor de laagvlieger.
20/10 20u30  Heerenveen en Ajax warmen zich op in Abe Lenstra StadionNa PSV-FC Emmen (6-0) en Excelsior-Vitesse (2-0) gaat de negende speelronde van de Eredivisie zaterdagavond verder met sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg de wedstrijden in ons liveblog.
20/10 20u15  Profiel: Wim Kok vond middenweg tussen sociaaldemocratie en liberalismeOud-premier en oud-PvdA-leider Wim Kok is zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Als minister-president vond de vakbondsman Kok een weg tussen 'zijn' sociaaldemocratie en het liberalisme.
20/10 19u45  PSV heeft geen kind aan Emmen, Vitesse achter bij ExcelsiorIn de negende speelronde van de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma: PSV-FC Emmen, Excelsior-Vitesse (aftrap 18.30 uur), sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg alle wedstrijden in ons liveblog.
20/10 19u30  PSV leidt bij rust met 4-0 tegen Emmen, Vitesse achter bij ExcelsiorIn de negende speelronde van de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma: PSV-FC Emmen, Excelsior-Vitesse (aftrap 18.30 uur), sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg alle wedstrijden in ons liveblog.
20/10 19u15  Reacties op het overlijden van Wim KokOud-premier Wim Kok is zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartkwaal. Minister-president Rutte noemt Kok 'een man op naar om te kijken'.
20/10 19u15  PSV leidt met 3-0 tegen Emmen, Vitesse achter bij ExcelsiorIn de negende speelronde van de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma: PSV-FC Emmen, Excelsior-Vitesse (aftrap 18.30 uur), sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg alle wedstrijden in ons liveblog.
20/10 19u00  Pereiro schiet PSV vroeg op voorsprong tegen FC EmmenIn de negende speelronde van de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma: PSV-FC Emmen, Excelsior-Vitesse (aftrap 18.30 uur), sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg alle wedstrijden in ons liveblog.
20/10 18u45  PSV jaagt op openingstreffer tegen FC EmmenIn de negende speelronde van de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma. PSV-FC Emmen, Excelsior-Vitesse (aftrap 18.30 uur), sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg alle wedstrijden in ons liveblog.
20/10 18u30  Oud-premier Wim Kok (80) overledenOud-premier en oud-PvdA-leider Wim Kok is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Kok overleed in zijn woonplaats Amsterdam op tachtigjarige leeftijd in aanwezigheid van zijn vrouw Rita, kinderen en kleinkinderen. 
20/10 18u30  PSV wil ongeslagen reeks voortzetten tegen FC EmmenIn de negende speelronde van de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma. PSV-FC Emmen, Excelsior-Vitesse (aftrap 18.30 uur), sc Heerenveen-Ajax en FC Utrecht-AZ (aftrap 20.45 uur). Volg alle wedstrijden in ons liveblog.
20/10 16u30  Honderdduizenden Britten bij Londense mars voor nieuw Brexit-referendumHonderdduizenden Britten demonstreren zaterdag in Londen voor een tweede Brexit-referendum. Als de regering met de Europese Unie afspraken weet te maken over de voorwaarden van het Britse vertrek, dan moet het volk volgens de betogers de kans krijgen om zich daarover uit te spreken.
20/10 16u00  Meer dan 130 doden door verkiezingsgeweld AfghanistanDe eerste verkiezingen in acht jaar in Afghanistan gaan gepaard met veel geweld en organisatorische chaos. De regering heeft zaterdag bekendgemaakt dat tot dusver zeker 130 mensen zijn omgekomen door verkiezingsgerelateerd geweld.
20/10 16u00  Twee tieners gewond door omvallen springkussen in Brabants EsbeekTwee tieners zijn zaterdag gewond geraakt door het omvallen van een springkussen in de Brabantse plaats Esbeek. Het tweetal is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
20/10 15u45  Aftrappen: 'Oranje' tegen FC Emmen, Ajax met telraam naar FrieslandDeze week in Aftrappen: het oranjegekleurde PSV jaagt op het clubrecord uit 1987 en Ajax wacht een doelpuntrijk duel in Heerenveen.
20/10 15u30  Twee tieners gewond door omvallen springkussen in Brabrants EsbeekTwee tieners zijn zaterdag gewond geraakt door het omvallen van een springkussen in de Brabantse plaats Esbeek. Het tweetal is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
20/10 15u15  Twee tieners gewond door omvallen springkussen in Babrants EsbeekTwee tieners zijn zaterdag gewond geraakt door het omvallen van een springkussen in de Brabantse plaats Esbeek. Het tweetal is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
20/10 14u30  Duizenden Britten lopen mars in Londen voor nieuw Brexit-referendumVele duizenden Britten demonstreren zaterdag in Londen voor een tweede Brexit-referendum. Als de regering met de Europese Unie afspraken weet te maken over de voorwaarden van het Britse vertrek, dan moet het volk volgens de betogers de kans krijgen om zich daarover uit te spreken.
20/10 14u15  Tienduizenden Taiwanezen demonstreren voor afscheiding van ChinaTienduizenden Taiwanezen hebben zaterdag in de hoofdstad Taipei voor volledige onafhankelijkheid gedemonstreerd. Ze eisen dat de Taiwanese regering een referendum houdt over een formele afscheiding van China, dat Taiwan beschouwt als een afvallige provincie.
20/10 14u00  Tienduizenden Taiwanezen betogen voor formele afscheiding van ChinaTienduizenden Taiwanezen hebben zaterdag in de hoofdstad Taipei voor volledige onafhankelijkheid gedemonstreerd. Ze eisen dat de Taiwanese regering een referendum houdt over formele afscheiding van China, dat Taiwan beschouwt als een afvallige provincie.
20/10 13u00  Rutte steunt internationale oproep tot onderzoek naar dood KhashoggiPremier Mark Rutte wil dat 'de onderste steen boven komt' over de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Nederland sluit zich hiermee aan bij de oproep van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om snel duidelijkheid te verschaffen over wat er precies is gebeurd.
20/10 12u45  Rutte steunt internationale oproep tot onderzoek dood KhashoggiPremier Mark Rutte wil dat 'de onderste steen boven komt' over de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Nederland sluit zich aan bij de oproep van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om snel duidelijkheid te verkrijgen over wat er precies is gebeurd.
20/10 12u30  Persoon overleden door botsing tussen camper en tram in UtrechtEen persoon is zaterdagochtend overleden door een aanrijding tussen een camper en een tram in de Utrechtse wijk Transwijk. Twee andere betrokkenen raakten gewond.
20/10 12u00  Volleybalsters verliezen strijd om brons tegen China op WKDe Nederlandse volleybalsters zijn er zaterdag niet in geslaagd een medaille te veroveren op het WK in Japan. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison verloor de strijd om het brons met 3-0 in sets van China: 23-25, 19-25 en 14-25.
20/10 11u45  Persoon overleden bij botsing tussen camper en tram in UtrechtBij een aanrijding tussen een camper en een tram in de Transwijk in Utrecht is zaterdagochtend een persoon overleden. Twee andere betrokkenen raakten gewond.
20/10 11u15  Grootste amfibievliegtuig stijgt voor het eerst vanaf water opDe AVIC AG600, het grootste amfibievliegtuig ter wereld, is zaterdag voor het eerst vanaf water opgestegen. De test vond plaats in de Chinese stad Jingmen.
20/10 11u00  Bijzondere meteoriet van maan levert ruim 600.000 dollar opEen meteoriet afkomstig van de maan is zaterdag voor 612.500 dollar (circa 531.000 euro) verkocht tijdens een online veiling. Volgens experts gaat het om een van de meest bijzondere meteorieten die ooit is gevonden.
20/10 11u00  ESA lanceert eerste Europese missie naar MercuriuszDe European Space Agency (ESA) heeft zaterdag rond 3.15 uur (Nederlandse tijd) de eerste Europese missie naar Mercurius gelanceerd. De BepiColombo-missie bestaat uit twee satellieten die de meest uitgebreide informatie over Mercurius ooit moeten gaan verschaffen.
20/10 10u30  Afghaanse verkiezingen met dag verlengd na problemen organisatieDe parlementsverkiezingen die zaterdag in Afghanistan zijn gestart, duren een dag langer vanwege organisatorische problemen. Zo zijn niet alle stembureaus in het land open, waardoor bij andere stembureaus zeer lange rijen staan.
20/10 10u15  Politie zoekt derde verdachte van dubbele beschieting in ZaandamEen derde man wordt verdacht van betrokkenheid bij een dubbele beschieting in Zaandam. Een week geleden werd een negentienjarige man na een conflict beschoten in het centrum van de Noord-Hollandse plaats. Voor het ziekenhuis werd hij opnieuw beschoten.
20/10 09u30  Zes personen aangehouden voor betrokkenheid bij steekincident HeerlenZes personen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in een woning in Heerlen, waarbij drie gewonden vielen.
20/10 09u30  Weerbericht: Koude ochtend en oplopende temperatuur in de middagZaterdag start redelijk fris met temperaturen tussen de 2 en 5 graden. In de middag warmt het op en wordt het vooral in het zuiden redelijk aangenaam met 17 graden.
20/10 09u00  Niet alle stembureaus open bij Afghaanse parlementsverkiezingenVoor het eerst in acht jaar mogen Afghanen zaterdag hun stem uitbrengen voor een nieuw parlement. De stembusgang verloopt moeizamer dan gepland doordat er minder stembureaus open zijn.
20/10 08u00  Mexico houdt stoet migranten tegen bij grens met GuatemalaDe Mexicaanse politie heeft honderden migranten uit Zuid-Amerikaanse landen tegengehouden aan de grens met Guatemala. De migranten maken deel uit van een groep van in totaal zo'n vierduizend mensen die Verenigde Staten als eindbestemming heeft.
20/10 07u30  Goed Heldendaad op A5 | Genderneutraal paspoortDoor het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.
20/10 06u45  Man (88) overleden door woningbrand in Didam Bij een grote woningbrand in de Schoolstraat in Didam is een 88-jarige man om het leven gekomen. Zijn vrouw was ook aanwezig en kon nog net op tijd door de buurman worden gered. Ze heeft veel rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht.
20/10 06u15  Man overleden door woningbrand in Didam Bij een grote woningbrand in de Schoolstraat in Didam is een man om het leven gekomen. In de woning waar de brand woedde was ook nog een vrouw aanwezig. Zij heeft veel rook ingeademd, maar is door de buurman op tijd uit het pand gehaald.
20/10 06u00  Weerbericht: Temperatuur loopt op in middag na koude ochtendZaterdag start redelijk fris met temperaturen tussen de 2 en 5 graden. In de middag warmt het op en wordt het vooral in het zuiden redelijk aangenaam met 17 graden.
20/10 05u15  Drie gewonden door steekpartij in woning in HeerlenIn een woning aan de Rubensstraat in Heerlen zijn bij een steekincident rond 3.00 uur drie gewonden gevallen.
20/10 00u45  Saoedi-Arabië: Journalist Khashoggi overleden na ruzie in consulaatUit de eerste resultaten van het Saoedische onderzoek naar de verdwenen journalist Jamal Khashoggi blijkt dat hij is overleden. Saoedi-Arabië heeft achttien mensen opgepakt in de zaak.
20/10 00u45  Beslag op huizen ex-Vestia-topman Staal door Zuid-Afrikaanse stichtingEen Zuid-Afrikaanse stichting die zegt opgelicht te zijn door oud-Vestia-topman Erik Staal, heeft beslag laten leggen op huizen van hem in Nederland en op Bonaire.
20/10 00u30  Saoedi-Arabië: Khashoggi overleden na ruzie in consulaatUit de eerste resultaten van het Saoedische onderzoek naar de verdwenen journalist Jamal Khashoggi blijkt dat hij is overleden. Saoedi-Arabië heeft achttien mensen opgepakt in de zaak.
20/10 00u15  Noorwegen laat wegens spionage opgepakte Rus vrijNoorwegen heeft vrijdag een Russische man vrijgelaten die verdacht wordt van spionage. Hij zat bijna een maand vast. 
20/10 00u00  Parlement Macedonië akkoord met naamswijziging naar Noord-MacedoniëHet Macedonisch parlement heeft vrijdagavond ingestemd met een aanpassing van de grondwet die de naamswijziging van het Balkanland mogelijk maakt. Dat zal dan als de Republiek Noord-Macedonië door het leven gaan, zoals met de Grieken is afgesproken.
19/10 23u30  Parlement Macedonië gaat akkoord met naamswijziging naar Noord-MacedoniëHet Macedonisch parlement heeft vrijdagavond ingestemd met een aanpassing van de grondwet die de naamswijziging van het Balkanland mogelijk maakt. Dat zal dan als de Republiek Noord-Macedonië door het leven gaan, zoals met de Grieken is afgesproken.
19/10 23u15  Kans op wereldtitel Hamilton in VS neemt toe vanwege gridstraf VettelSebastian Vettel heeft vrijdag een gridstraf van drie plaatsen gehad voor de Grand Prix van de Verenigde Staten De kans dat concurrent Lewis Hamilton zondag zijn vijfde wereldtitel pakt, lijkt daarmee groter geworden.
19/10 23u00  Zuid-Afrikaanse stichting laat beslag leggen op huizen ex-Vestia-topman StaalEen Zuid-Afrikaanse stichting die zegt opgelicht te zijn door oud-Vestia-topman Erik Staal, heeft beslag laten leggen op huizen van hem in Nederland en op Bonaire..
19/10 23u00  PSV en Ajax in actie | Missie naar MercuriusWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 oktober 2018.
19/10 23u00  Zeker 59 doden door treinaanrijding bij hindoefestival in Indiase AmritsarDoor een ongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, zeker 59 doden en tientallen gewonden gevallen. 
19/10 22u30  Zeker 59 doden door treinaanrijding bij hindoefestival in Indiase Amritsa9Door een ongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, zeker 59 doden en tientallen gewonden gevallen. 
19/10 22u00  Zeventienjarige jongen aangehouden voor schietincident DelftDe politie heeft nog een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot schieten op een coffeeshop in Delft op 8 oktober. Het gaat om een zeventienjarige jongen, die vrijdagmiddag door een arrestatieteam werd aangehouden in een winkelcentrum in zijn woonplaats Zoetermeer.
19/10 21u30  Enorme ravage na explosie vuurwerkfabriek RuslandEen vuurwerkfabriek in de buurt van Sint-Petersburg is vrijdag volledig verwoest na een explosie. Ook de schade in de nabijgelegen straat is groot. Zeker twee mensen kwamen om het leven.
19/10 20u15  Zeker 58 doden door treinaanrijding bij hindoefestival in Indiase AmritsarDoor een ongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, ten minste 58 doden gevallen. 
19/10 19u45  Hoge straffen voor bende uit Noord-Engeland die meisjes misbruikteTwintig leden van een 'walgelijke en inslechte' Aziatische bende zijn in Engeland zwaar gestraft wegens seksueel misbruik van kwetsbare meisjes. De slachtoffers, elf tot zeventien jaar oud, werden verleid, gedrogeerd, verkracht en geëxploiteerd.
19/10 19u30  Gemeente Amsterdam weigert medewerking aan huis-aan-huisblad CityDe gemeente Amsterdam wil geen medewerking verlenen aan journalisten van het huis-aan-huisblad City met interviews en columns van stadsdeelbestuurders. Dit vanwege een handhavingsprocedure tegen het blad omdat de gemeente vindt dat er te veel reclame in staat.
19/10 17u30  Tientallen doden door treinaanrijding bij hindoefestival in Indiase AmritsarDoor een treinongeluk tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, tientallen doden gevallen. 
19/10 16u45  Inspectie: In asielzoekerscentra weinig aandacht voor sociale veiligheidIn asielzoekerscentra (azc) is weinig aandacht voor sociale veiligheid, staat in een onderzoek over de periode 2015-2017, dat door de Inspectie Justitie en Veiligheid werd uitgevoerd.
19/10 16u15  Man die grensrechter Nieuwenhuizen doodschopte spoorloos voor uitzettingIbrahim C. (22), die eerder is veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, is spoorloos verdwenen sinds hij te horen kreeg dat hij per direct Nederland moet verlaten. 
19/10 16u15  Winkelgebied in Almere tijdelijk ontruimd om knutselwerkjeEen knutselwerkje van een kind heeft vrijdagmiddag tijdelijk voor de ontruiming van een winkelgebied in het centrum van Almere gezorgd. In eerste instantie werd het knutselwerkje aangemerkt als verdacht pakketje, maar nadat het loos alarm bleek werd het gebied weer vrijgegeven.
19/10 16u00  ESA lanceert eerste Europese missie naar MercuriusDe European Space Agency (ESA) heeft zaterdag om 3.45 uur (Nederlandse tijd) de eerste Europese missie naar Mercurius gelanceerd. De BepiColombo-missie bestaat uit twee satellieten die de meest uitgebreide informatie over Mercurius ooit moeten gaan verschaffen.
19/10 15u30  Winkelgebied in centrum Almere tijdelijk ontruimd om verdacht pakketjeIn het centrum van Almere aan de Donjon is vrijdagmiddag rond 12.30 uur een verdacht pakketje aangetroffen op straat. Het winkelgebied werd tijdelijk ontruimd en is inmiddels weer vrijgegeven.
19/10 15u30  Kabinet wil opvattingen Nederlanders over zomer- en wintertijd 'peilen'Het kabinet wil door middel van een 'peiling' onder Nederlanders bepalen hoe het staat tegenover het voorstel van de Europese Commissie om de zomer- en wintertijd af te schaffen.
19/10 15u15  Verdacht pakketje in centrum Almere, winkelgebied tijdelijk ontruimdIn het centrum van Almere aan de Donjon is vrijdagmiddag rond 12.30 uur een verdacht pakketje aangetroffen op straat. Het winkelgebied werd tijdelijk ontruimd en is inmiddels weer vrijgegeven.
19/10 15u15  Vooruitblik F1: 'Best mogelijk dat Hamilton Schumacher evenaart'Verslaggevers Joost Nederpelt en Mark Leene blikken vooruit op de Grand Prix van Amerika. Wordt het kampioenschap dit weekend beslist of kan Vettel het feestje van Hamilton nog verstoren?
19/10 15u15  Hof EU: Poolse regering moet ontslag hoge rechters terugdraaienHet Europees Hof heeft vrijdag geoordeeld dat de Poolse regering de verlaagde pensioenleeftijd voor rechters van het hooggerechtshof moet terugdraaien. De rechters die als gevolg van de nieuwe regelgeving ontslagen waren, zouden hiermee hun positie moeten terugkrijgen.
19/10 15u00  Hof EU: 'Poolse regering moet ontslag hoge rechters terugdraaien'Het Europees Hof heeft vrijdag geoordeeld dat de Poolse regering de verlaagde pensioenleeftijd voor rechters van het hooggerechtshof moet terugdraaien. De rechters die als gevolg van de nieuwe regelgeving ontslagen waren, zouden hiermee hun positie moeten terugkrijgen. 
19/10 15u00  Verdachte van dubbele beschieting in Zaandam opgepaktEen van de mannen die verdacht worden van het tot tweemaal toe beschieten van een negentienjarige man in Zaandam heeft zichzelf gemeld bij de politie. De verdachte, een 24-jarige uit Zaanstad, is hierop opgepakt.
19/10 14u45  Verdacht pakketje gevonden in centrum Almere, winkelgebied ontruimdIn het centrum van Almere aan de Donjon is vrijdagmiddag rond 12.30 uur een verdacht pakketje aangetroffen op straat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is aanwezig.
19/10 14u00  OM eist tot 12 jaar cel tegen Nederlandse verdachten plofkraken DuitslandHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag gevangenisstraffen tot twaalf jaar geëist tegen vijf mannen die verdacht worden van het uitvoeren van vijf plofkraken in Duitsland.
19/10 13u45  Tien jaar cel en tbs voor neerschieten willekeurige fietser in GroningenDe 21-jarige Aziz A. is vrijdag veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het neerschieten van een willekeurige fietser in oktober vorig jaar in Groningen.
19/10 13u00  Bijzondere vinvis gezien voor de kust van IJmuidenVoor de kust van IJmuiden is een gewone vinvis gespot. Het is de tweede keer deze eeuw dat een levende vinvis in de Noordzee wordt gezien.
19/10 13u00  OM eist tot 12 jaar cel tegen verdachten plofkraken DuitslandHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag gevangenisstraffen tot twaalf jaar geëist tegen vijf mannen die verdacht worden van het uitvoeren van vijf plofkraken in Duitsland.
19/10 12u30  Waterstand van Rijn bij Lobith bereikt laagste punt ooitDe Rijn bij Lobith heeft sinds de metingen in 1901 zijn begonnen, nog nooit zo laag gestaan. Vrijdag was de waterstand nog maar 6.61 meter boven NAP. 
19/10 12u30  Verdachte van dubbele beschieting Zaandam opgepaktEen van de mannen die verdacht wordt van het tot tweemaal toe beschieten van een negentienjarige man in Zaandam, heeft zichzelf gemeld bij de politie. De verdachte, een 24-jarige uit Zaanstad, is hierop opgepakt. 
19/10 12u30  Wiet in Canada één dag na legalisering op meerdere plekken uitverkochtSlechts één dag na de legalisering van wiet in Canada is de drug op meerdere plaatsen in het land al uitverkocht.
19/10 12u30  Opnieuw verdachte vast voor betrokkenheid bij moord op John MieremetIn het onderzoek naar de liquidatie van crimineel John Mieremet is opnieuw een verdachte gearresteerd. Het gaat om de 38-jarige Özgur C. De crimineel werd in november 2005 doodgeschoten in Pattaya in Thailand.
19/10 12u15  'Turkije ontkent delen geluidsopnames van dood Saoedische journalist'Turkije heeft vrijdag ontkend geluidsopnames gedeeld te hebben waarop te horen is hoe de Saoedische journalist Jamal Khashoggi zou zijn vermoord. Eerder zouden Turkse regeringsmedewerkers tegen Amerikaanse collega's hebben gezegd deze opnames in bezit te hebben.
19/10 12u15  Opnieuw verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij moord op John MieremetIn het onderzoek naar de liquidatie van crimineel John Mieremet is opnieuw een verdachte gearresteerd. Het gaat om de 38-jarige Özgur C. 
19/10 12u00  'Turkije ontkent delen van geluidsopnames van dood Saoedische journalist'Turkije heeft ontkend geluidsopnames gedeeld te hebben waarop te horen is hoe de Saoedische journalist Jamal Khashoggi zou zijn vermoord. Eerder zouden Turkse regeringsmedewerkers tegen Amerikaanse collega's hebben gezegd deze opnames in bezit te hebben.
19/10 12u00  EU-landen spreken eind oktober met Rusland en Turkije over SyriëDe leiders van Duitsland, Frankrijk, Rusland en Turkije komen zaterdag 27 oktober in Istanbul bijeen om te praten over de toestand in Syrië. Ze spreken speciaal over de humanitaire ramp die zich in het noordwesten dreigt af te spelen. Dit heeft de Franse regering vrijdag bekendgemaakt.
19/10 11u00  Straten staan blank door zware regenval aan oostkust SpanjeEr trekken momenteel twee stormen over Spanje, waardoor het land geteisterd wordt door zware regenval. In achttien provincies, vooral aan de oostkust, is donderdag code rood of oranje uitgegeven.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x 'Slechts kwart zestigplussers neemt griepprik'23/10 04u00 - Nu.nl: Slechts een kwart van de ouderen tussen de 60 en 65 reageert op de oproep voor de griepprik. Ze voelen zich vaak te gezond en onderschatten de ernst van de griep, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
17x Orkaan Willa iets afgezwakt, maar nog steeds 'extreem gevaarlijk'23/10 00u00 - Nu.nl: Orkaan Willa die onderweg is naar Mexico is iets afgezwakt qua sterkte, maar nog steeds 'extreem gevaarlijk', meldt persbureau AP. De verwachting is dat de orkaan dinsdagmiddag aan land zal komen.
17x 'CIA reist af naar Turkije voor onderzoek moord Khashoggi'23/10 01u00 - Nu.nl: CIA-directeur Gina Haspel reist maandagavond nog naar Turkije om onderzoek te doen naar de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt een anonieme bron aan persbureau Reuters.
15x Subsidies voor provinciale natuurbeschermers afgelopen jaren gekrompen23/10 00u30 - Nu.nl: De subsidies voor provinciale natuurorganisaties zijn de afgelopen jaren afgenomen. In 2010 kregen de natuurbeschermers nog 115 miljoen euro van Rijk, provincie en in mindere mate gemeente. In 2016 was dat teruggelopen tot 82 miljoen.
15x Oudste wrak ter wereld gevonden in Zwarte Zee23/10 04u45 - Nu.nl: Britse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het is daarmee het oudste intacte scheepswrak ter wereld. 
12x Grootste zeebrug ter wereld geopend in China23/10 05u15 - Nu.nl: De Chinese president Xi Jinping heeft dinsdag de langste zeebrug ter wereld geopend. De brug is 55 kilometer lang en verbindt Hong Kong, Macau en de Chinese stad Zhuhai met elkaar. 
10x Waarom Trump van een historisch wapenverdrag af wil23/10 07u45 - Nu.nl: De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd uit het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag te willen stappen. Volgens Trump schendt Rusland de afspraken, maar er lijkt meer aan de hand te zijn.
10x Meer dan de helft van de Nederlanders beweegt te weinig23/10 11u15 - Nu.nl: Meer dan de helft van alle Nederlanders boven de achttien jaar beweegt te weinig. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat 42 procent van de Nederlanders voldoende sport.
9x Willem-Alexander en Máxima bezoeken Britse koningin Elizabeth23/10 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
9x Gewonden en lange file door ongeval op de A9 bij Velsen23/10 07u30 - Nu.nl: Door een ongeval op de A9 bij Velsen zijn meerdere mensen gewond geraakt en staat er een lange file. De vertraging lis opgelopen tot meer dan een half uur.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven