donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
21/11 06u15  'Verklaring Sondland de meest schadelijke tot nu toe voor Trump' In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
21/11 05u45  Weerbericht: Opnieuw mistbanken in het noorden van het land De mistbanken van woensdag zijn ook deze donderdag opnieuw te vinden in het noorden van het land. Elders is het bewolkt, waarna het vanuit het zuiden langzaamaan opklaart. Het kwik schommelt tussen de 2 en 6 graden.
21/11 04u30  Verdediging Trump rammelt in afzettingsonderzoek door nieuwe verklaring Oekraïne had op dezelfde dag als het omstreden telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky al in de gaten dat financiële hulp, zo'n 350 miljoen euro, vanuit de VS niet op tijd was overhandigd. Dat bleek woensdag uit de verklaring van plaatsvervangend assistent-secretaris Laura Cooper van het Amerikaanse ministerie van Defensie.
21/11 01u30  Google verbiedt dit jaar nog enorm deel van advertenties over politiek Google gaat in navolging van Twitter ook advertenties over politiek inperken. In het Verenigd Koninkrijk (VK) gebeurt dat met het oog op de Britse parlementsverkiezing van 12 december in een versneld tempo, daar moeten alle posts binnen één week van de site aangepast zijn.
21/11 00u45  'ABN AMRO bestempelde 5 miljoen particuliere klanten zomaar als betrouwbaar' ABN AMRO heeft tijdens de fusie met Fortis in 2010 nagelaten om alle ruim vijf miljoen particuliere klanten individueel te screenen, schrijft het NRC woensdagavond. Zij werden zonder onderzoek als 'betrouwbaar' bestempeld en staan nog altijd zo genoteerd.12 
21/11 00u15  Meer bezoekers voor bibliotheken, maar minder leden en uitleningen Vorig jaar zijn er 62,6 miljoen bezoeken aan openbare bibliotheken gebracht, een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Wel daalde het aantal leden met 69.000 en werden er vier miljoen minder papieren boeken uitgeleend.14 
20/11 23u30  Wiebes snapt zorgen over biomassa, maar vindt energiebron verdedigbaar Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) begrijpt de zorgen die bestaan over de biomassacentrales en de daarmee gepaarde gaande miljardensubsidies, maar houdt vooralsnog vertrouwen in deze manier van energie opwekken.
20/11 23u00  Bijstandsgerechtigden moeten verplicht tegenprestatie gaan leveren Bijstandsgerechten moeten in elke gemeente verplicht een zogenaamde tegenprestatie te gaan leveren, schrijft staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Deze tegenprestatie kan onder meer in de vorm van werk of studie zijn.
20/11 22u15  UEFA begint onderzoek naar videoherhaling tijdens Nederland-Estland De UEFA start een onderzoek naar het gebruik van het grote videoscherm in de Johan Cruijff ArenA tijdens het EK-kwalificatieduel van dinsdag tussen het Nederlands elftal en Estland. Volgens de Europese bond was daarop een herhaling van een situatie op het veld te zien.
20/11 21u45  Australische bezoekt koala die ze uit brandend bos redde De Australische vrouw die dinsdag een koala uit een brandend bos redde, kwam woensdag op 'ziekenbezoek'. Toni Doherty zag dat het dier in nood was en aarzelde geen moment. Ze gaf de ernstig verbrande Lewis water en bracht hem naar een dierenopvang. Daar kan de koala nu, net als meerdere van zijn soortgenoten, herstellen van zijn verwondingen.
20/11 20u00  Rinkeldekink van overleden Martine Bijl winnaar van NS Publieksprijs Rinkeldekink van de in mei overleden Martine Bijl is door het publiek verkozen tot het favoriete boek en heeft de NS Publieksprijs 2019 gewonnen. Het boek kreeg in totaal 33 procent van de stemmen.
20/11 19u45  Britse prins Andrew stopt met publieke taken wegens Epstein-schandaal De Britse prins Andrew, de hertog van York, stopt per direct met zijn openbare taken als gevolg van de beschuldiging dat hij seks zou hebben gehad met een tiener twintig jaar geleden. Dat stelt hij woensdag in een verklaring. De prins was bevriend met de voor seksueel wangedrag veroordeelde multimiljonair Jeffrey Epstein.
20/11 19u45  Rabobank verlaagt spaarrente naar 0,01 procent Rabobank verlaagt de spaarrente voor veel spaarrekeningen met ingang van 26 november van 0,03 naar 0,01 procent, meldt de bank woensdag. Dat geldt voor spaarbedragen tot 5 miljoen euro. Boven dat bedrag blijft de rente 0 procent.
20/11 18u30  Hitlermemorabilia onder de hamer bij controversiële veiling In München worden woensdag en donderdag diverse nazimemorabilia geveild. Er is veel kritiek op de veiling van onder meer de European Jewish Association. Zij vrezen dat de stukken misschien in handen vallen van nazisympathisanten.
20/11 18u15  EU-ambassadeur getuigt over rol in Oekraïneaffaire rond Trump Gordon Sondland, de Amerikaanse ambassadeur bij de EU, getuigt woensdag over zijn rol in het alternatieve buitenlandbeleid dat door het Witte Huis in Oekraïne werd gevoerd. Sondland is een cruciale getuige in het klokkenluidersschandaal rond president Donald Trump.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 18u15  Stadhuis Haarlem ontruimd vanwege vondst van handgranaat op trapBij het stadhuis van Haarlem is woensdag rond 15.30 uur een handgranaat aangetroffen. Het explosief lag op de trap van het pand aan de Grote Markt.
20/11 18u00  Ziekenhuisstaking om werkdruk: 'Met dit loon komen er geen mensen bij'In meer dan 83 ziekenhuislocaties, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra wordt woensdag actiegevoerd. Met de staking willen de vakbonden een betere cao afdwingen bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). En dat is hard nodig, vindt ook het stakende personeel in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
20/11 18u00  Stadhuis Haarlem ontruimd vanwege vondst van handgranaatBij het stadhuis van Haarlem is woensdagmiddag rond 15.30 uur een handgranaat aangetroffen. Het explosief lag op de trap voor het stadhuis aan de Grote Markt.
20/11 17u45  Ziekenhuisstaking om werkdruk: 'Maar ook geen nieuwe mensen met dit loon'In meer dan 83 ziekenhuislocaties, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra wordt woensdag actiegevoerd. Met de staking willen de vakbonden een betere cao afdwingen bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). En dat is hard nodig, vindt ook het stakende personeel in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
20/11 17u30  Stadhuis Haarlem ontruimd vanwege vondst van explosiefBij het stadhuis van Haarlem is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. Volgens de politie lijkt het om een handgranaat te gaan.
20/11 17u15  Stadhuis Haarlem ontruimd vanwege vondst van mogelijke handgranaatHet stadhuis aan de Grote Markt in Haarlem is woensdagmiddag ontruimd vanwege de vondst van een mogelijk explosief. Volgens de politie lijkt het om een handgranaat te gaan.
20/11 17u00  Ambassadeur ondergraaft verdediging Trump in explosieve hoorzittingDe ambassadeur voor de Verenigde Staten bij de Europese Unie, Gordon Sondland, heeft woensdag tijdens de publieke hoorzittingen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bevestigd dat er inderdaad sprake was van een quid pro quo (voor wat, hoort wat) in het gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky.
20/11 16u30  ANWB waarschuwt: 'Achterlampen staan niet altijd aan bij dagrijverlichting'De ANWB ontvangt momenteel opvallend veel meldingen over auto's met alleen dagrijverlichting aan de voorkant. Doordat bestuurders niet altijd weten dat ze de achterlichten handmatig moeten inschakelen of dat vergeten, kunnen er op mistige dagen als deze zeer gevaarlijke situaties ontstaan, waarschuwt de organisatie woensdag.
20/11 16u15  Duizenden verpleegkundigen overspoelen Jaarbeursplein in UtrechtDuizenden verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers staken woensdag op het Jaarbeursplein in Utrecht. Met de grootste zorgstaking ooit pleiten ze voor betere arbeidsvoorwaarden.
20/11 16u00  Amerikaanse EU-ambassadeur: 'Trump zette Oekraïne onder druk'De ambassadeur voor de Verenigde Staten bij de Europese Unie, Gordon Sondland, heeft woensdag tijdens de publieke hoorzittingen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bevestigd dat er inderdaad sprake was van een quid pro quo (voor wat, hoort wat) in het gesprek tussen Amerikaanse president Donald Trump en zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodymyr Zelensky.
20/11 15u45  Kabinet: Meer tijd nodig voor feiten rond burgerdoden HawijaHet kabinet heeft meer tijd nodig om uit te zoeken hoe en wanneer premier Mark Rutte op de hoogte is gesteld van de Nederlandse luchtaanvallen op de Iraakse stad Hawija waarbij zeventig doden zijn gevallen.
20/11 15u00  'Neef van Ridouan Taghi aangehouden voor liquidatie Derk Wiersum'De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor de liquidatie van Derk Wiersum. Volgens Het Parool zou het gaan om een neef van Ridouan Taghi.
20/11 15u00  Man die dreigde te schieten in centrum Nijmegen had geen wapen bij zichDe man die dinsdagavond dreigde met het beschieten van mensen in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen had geen wapen bij zich, meldt de politie woensdag.
20/11 15u00  EU-ambassadeur getuigt over rol in Oekraïne-affaire rond TrumpDe Amerikaanse ambassadeur bij de EU, Gordon Sondland, getuigt woensdag over zijn rol in het alternatieve buitenlandbeleid dat door het Witte Huis in Oekraïne werd gevoerd. Sondland is een cruciale getuige in het klokkenluiderschandaal rond president Donald Trump.
20/11 14u45  Griekse overheid sluit overvolle migrantenkampen op drie eilandenGriekenland gaat de grootste migrantenkampen op drie afgelegen eilanden sluiten, melden de Griekse autoriteiten woensdag. De kampen worden vervangen door gesloten centra die de migrantenstroom beter kunnen verwerken.
20/11 14u45  Jos B. weigert vragenvuur van rechtbank te beantwoordenHet Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 14u30  OM noemt onderzoeksvragen advocaat Jos B. 'fishing expedition'Het Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 14u15  Israël stevent weer op vervroegde parlementsverkiezingen afIsraël stevent opnieuw op vervroegde parlementsverkiezingen af omdat Avigdor Lieberman, wiens rechtse partij een belangrijke rol bij de coalitievorming speelt, geen enkele premierskandidaat wil steunen. De politicus heeft zijn besluit woensdag bekendgemaakt.
20/11 13u45  Boeren komen ook zelf met plan om stikstofuitstoot terug te dringenNadat het kabinet vorige week maatregelen heeft aangekondigd om de uitstoot van stikstof terug te dringen, presenteerde woensdagmiddag ook de agrarische sector een plan om de stikstofuitstoot te verminderen.
20/11 13u45  Advocaat: Getuigen horen die Jos B. met Nicky zouden hebben gezienHet Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 13u30  Advocaat: Getuigen horen die Jos B. met Nicky hebben gezienHet Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 13u15  Advocaat: Getuigen horen die zeggen Jos B. met Nicky te hebben gezienHet Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 13u15  OM: Jos B. heeft Nicky Verstappen ontvoerd, misbruikt en verstiktHet Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Jos B. de destijds elfjarige Nicky Verstappen in 1998 bij zijn zomerkamp op de Brunssummerheide heeft ontvoerd en vervolgens het kind heeft verkracht. Daarna zou hij Nicky hebben verstikt om het misbruik te verbergen.
20/11 12u30  Vliegtuigen bestrijden natuurbrand met bluspoeder in AustraliëNa Queensland en New South Wales hebben de bosbanden in Australië nu ook de staat South Australia bereikt. Als de branden uitbreken, kan de brandweer ze niet meer onder controle houden. Dit vliegtuig is ingezet om te blussen in het dorp Glen Davis.
20/11 12u00  Prominente zakenman gearresteerd in moordzaak Maltese journalistDe Maltese politie heeft woensdag een tweede verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij de moordzaak van de Maltese journalist Daphne Caruana Galizia, melden bronnen woensdag aan Reuters. Het zou gaan om de prominente zakenman Yorgen Fenech.
20/11 12u00  Stakende zorgmedewerkers bijeen op Jaarbeursplein in UtrechtDoor het hele land staken woensdag zorgmedewerkers tijdens een historische landelijke ziekenhuisstaking. Als onderdeel van de actie worden woensdagmiddag zo'n 2.000 demonstrerende medewerkers verwacht op het Jaarbeursplein in Utrecht.
20/11 11u30  Ajax vecht straf UEFA aan bij internationaal sporttribunaal CASAjax vecht de straf die het onlangs kreeg opgelegd van de UEFA aan bij het internationale sporttribunaal CAS. De club mocht onder meer geen uitsupporters meenemen naar het Champions League-duel met Chelsea.
20/11 11u00  Oud-medewerker Brits consulaat zegt gemarteld te zijn in ChinaEen voormalig medewerker van het Britse consulaat in Hongkong zegt te zijn gemarteld door de Chinese geheime politie, schrijft BBC News woensdag. Buitenlandminister van het Verenigd Koninkrijk Dominic Raab heeft de Chinese ambassadeur ontboden en laat weten 'diep verontwaardigd te zijn over de schandelijke behandeling' van de oud-medewerker.
20/11 10u45  OM: Jos B. heeft Nicky Verstappen verstikt om misbruik te verhullenHet Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 10u45  Partij Boris Johnson berispt vanwege wijzigen Twitter-naam tijdens tv-debatDe Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson is woensdag door Twitter op de vingers getikt. Dat gebeurde nadat de partij de Twitter-naam van een account dinsdag tijdens het eerste tv-debat tussen Johnson en oppositieleider Jeremy Corbyn op een 'misleidende' manier veranderde.
20/11 10u30  OM: Jos B. heeft Nicky Verstappen omgebracht om misbruik te verhullenHet Openbaar Ministerie (OM) schetst woensdag bij de rechtbank in Maastricht voor het eerst hoe Jos B. Nicky Verstappen (11) in 1998 zou hebben misbruikt en hebben omgebracht. Volg het betoog in dit liveblog.
20/11 10u00  Verstekelingen Vlaardingen vermoedelijk afkomstig uit Irak en KoeweitDe politie vermoedt dat de 25 verstekelingen die dinsdagavond zijn onderschept in een vrachtwagen in Vlaardingen, uit het Midden-Oosten komen, met name uit Irak en Koeweit. Dat bevestigt een politiewoordvoerder woensdagochtend aan NU.nl.
20/11 09u45  Verstekelingen Vlaardingen vermoedelijk uit Irak en KoeweitDe politie vermoedt dat de 25 verstekelingen die dinsdagavond zijn onderschept in een vrachtwagen in Vlaardingen, uit het Midden-Oosten komen, met name uit Irak en Koeweit. Dat bevestigt een politiewoordvoerder woensdagochtend aan NU.nl.
20/11 09u00  Meer vrouwen met minderjarige kinderen zijn economisch zelfstandigVorig jaar waren weer iets meer vrouwen economisch onafhankelijk, blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral vrouwen met een partner en minderjarige kinderen maakten een inhaalslag. Tussen 2011 en 2018 groeide het aandeel economisch zelfstandige vrouwen binnen deze groep van 57 naar 65 procent.
20/11 09u00  VN: Geplande productie olie, kolen en gas overschrijdt klimaatdoelenLanden en energiebedrijven zijn van plan de productie van fossiele brandstoffen de komende tien jaar flink te verhogen. Als dit doorgaat, ligt in 2030 de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen 120 procent boven de ambitie uit het klimaatakkoord van Parijs. Daarvoor waarschuwt het milieuprogramma van de VN woensdag.
20/11 08u30  Coronel-broers tonen Dakar-auto: 'Dakar zwaarder dan Robinson'Tim en Tom Coronel presenteerden dinsdag de auto waarmee ze in 2020 de Dakar-Rally in Saoedi-Arabië gaan rijden. The Beast 3 heeft een aantal wijzigingen ten opzichte van de eerdere modellen waarmee de broers raceten.
20/11 08u15  Chauffeur 25 verstekelingen in Vlaardingen is 39-jarige RoemeenDe chauffeur van een vrachtwagen waar dinsdagavond in Vlaardingen 25 verstekelingen zijn aangetroffen, is een 39-jarige Roemeen, laat een politiewoordvoerder weten. De verstekelingen zaten in een koelcontainer op een veerboot. Waar zij vandaan komen, is nog onduidelijk.
20/11 08u00  Tottenham Hotspur stelt Mourinho aan als opvolger ontslagen PochettinoJosé Mourinho is de nieuwe manager van Tottenham Hotspur. De Portugees is woensdag aangesteld als opvolger van de ontslagen Mauricio Pochettino, meldt de club.
20/11 07u15  Topadviseur Witte Huis vindt telefoongesprek Trump en Zelensky ongepastDe topadviseur voor Oekraïne in het Witte Huis, Alexander Vindman, heeft dinsdag een omstreden telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky 'ongepast' genoemd. Hij werd meteen aangevallen door de getrouwen van de president.
20/11 07u15  Jandino Asporaat wil dat Rutte en politiek leiding nemen bij aanpak racismeVoetballer Georginio Wijnaldum is volgens Jandino Asporaat een held omdat hij maandag in opstand kwam tegen racisme. Maar volgens de cabaretier had die boodschap eigenlijk van premier Mark Rutte en andere politici moeten komen. Dat zei hij dinsdag bij Pauw.
20/11 07u00  Conflict in de zorg: dit eisen de vakbonden bij 'de grootste zorgstaking ooit'Zorgmedewerkers bij 119 zorglocaties verspreid over het land staken deze woensdag. Gedurende 24 uur worden veel mensen die niet met spoed behandeld hoeven worden naar huis gestuurd. Bijkomend nadeel is wel dat deze behandelingen later weer moeten worden ingehaald, maar dat nemen de stakers voor lief. Wat willen ze bereiken?
20/11 06u15  VN: Geplande productie olie, kolen en gas overschrijdt Parijs-doelenLanden en energiebedrijven zijn van plan de productie van fossiele brandstoffen de komende tien jaar flink te verhogen. Als dit doorgaat, ligt in 2030 de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen 120 procent boven de ambitie uit het klimaatakkoord van Parijs. Daarvoor waarschuwt het milieuprogramma van de VN woensdag.
20/11 06u00  'Meer mensen zijn cruciaal in de zorg, maar niet meer managers'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/11 05u45  Weerbericht: Code geel, forenzen moeten oppassen voor mist en gladheidHet KNMI heeft voor heel het land, met uitzondering van het Waddengebied, code geel afgegeven. Forenzen moeten deze ochtend oppassen voor dichte mist en gladheid op de wegen. Het wordt maximaal 5 graden.
20/11 04u45  Israëlische leger voert raketaanval uit op 'groot aantal doelen' in SyriëHet Israëlische leger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 'een groot aantal' strategische doelen in Syrië bestookt met raketten, meldt de krijgsmacht op Twitter.
20/11 02u30  Oostenrijk gaat geboortehuis Hitler verbouwen tot politiebureauHet geboortehuis van Adolf Hitler in het Oostenrijkse Braunau Am Inn wordt verbouwd tot een politiebureau, meldt het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. De Oostenrijkse regering hoopt op die manier neonazi’s uit de buurt van het pand te houden.
20/11 01u30  Topadviseur Witte Huis vindt telefoongesprek Trump en Zelensky 'ongepast'De topadviseur voor Oekraïne in het Witte Huis, Alexander Vindman, heeft dinsdag een omstreden telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky 'ongepast' genoemd. Hij werd meteen aangevallen door de getrouwen van de president.
20/11 01u15  Topadviseur Witte Huis noemt telefoongesprek Trump en Zelensky 'ongepast'De topadviseur voor Oekraïne in het Witte Huis, Alexander Vindman, heeft dinsdag een omstreden telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky 'ongepast' genoemd. Hij werd meteen aangevallen door de getrouwen van de president.
20/11 01u15  Vuurwerk blijft uit in eerste televisiedebat tussen Johnson en CorbynHet eerste televisiedebat tussen de Britse premier Boris Johnson en de oppositieleider Jeremy Corbyn heeft dinsdagavond voor weinig vuurwerk gezorgd. De Labour-leider waarschuwde het Britse volk voor Johnson, die volgens hem het gezondheidsstelsel wil laten uitbuiten door de VS. Johnson liet meermaals de voorgelegde discussieonderwerpen links liggen en benadrukte de Brexit.
20/11 01u15  Hoe de dood van Jeffrey Epstein de gemoederen blijft bezighoudenEen zeer opmerkelijk interview met de Britse prins Andrew en een gelekte opname van een Amerikaanse nieuwszender. Het nieuws rond Jeffrey Epstein blijft veel mensen bezighouden. De miljardair, verdacht van grootschalig seksueel misbruik, overleed in augustus. De autopsie wees uit dat hij zelfmoord pleegde in zijn cel. Waarom is er zoveel cynisme en twijfel rond de dood van Epstein?
19/11 22u45  Oranje verslaat Estland en treft Oekraïne in groepsfase EK 2020Het Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatie dinsdag afgesloten met een 5-0-zege op Estland. Door de 6-1-overwinning van Duitsland op Noord-Ierland eindigt Oranje achter de Duitsers op de tweede plek in groep C en is het zeker dat Oekraïne volgend jaar een van de drie tegenstanders is in de poulefase van het EK.
19/11 22u15  Oranje loopt na rust verder weg bij Estland dankzij WijnaldumHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland. Oranje is al zeker van een EK-ticket, maar speelt nog om groepswinst. Volg het duel, dat om 20.45 uur is begonnen, in dit liveblog.
19/11 22u15  Twee door Turkije teruggestuurde IS-vrouwen opgepakt op SchipholTwee vrouwen die door Turkije vanuit het strijdgebied van IS naar Nederland zijn teruggestuurd, zijn dinsdagavond bij hun aankomst op Schiphol aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
19/11 22u00  Oranje aast met debutant Boadu op meer treffers tegen EstlandHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland. Oranje is al zeker van een EK-ticket, maar speelt nog om groepswinst. Volg het duel, dat om 20.45 uur is begonnen, in dit liveblog.
19/11 22u00  Twee teruggestuurde IS-vrouwen opgepakt op SchipholTwee vrouwen die door Turkije zijn teruggestuurd vanuit het strijdgebied van IS zijn dinsdagavond bij hun aankomst op Schiphol aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie.
19/11 21u45  Oranje bij rust op 2-0-voorsprong tegen Estland in ArenAHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland. Oranje is al zeker van een EK-ticket, maar speelt nog om groepswinst. Volg het duel, dat om 20.45 uur is begonnen, in dit liveblog.
19/11 21u30  Oranje op comfortabele voorsprong tegen Estland in ArenAHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland. Oranje is al zeker van een EK-ticket, maar speelt nog om groepswinst. Volg het duel, dat om 20.45 uur is begonnen, in dit liveblog.
19/11 21u15  Oranje neemt al vroeg afstand van Estland in ArenAHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland. Oranje is al zeker van een EK-ticket, maar speelt nog om groepswinst. Volg het duel, dat om 20.45 uur is begonnen, in dit liveblog.
19/11 21u15  Twee nieuwe verdachten opgepakt in onderzoek liquidatie Derk WiersumTwee nieuwe verdachten zijn aangehouden in het onderzoek naar de vermoordde advocaat Derk Wiersum, meldt de politie dinsdag.
19/11 21u00  Oranje leidt dankzij Wijnaldum al vroeg tegen EstlandHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland. Oranje is al zeker van een EK-ticket, maar speelt nog om groepswinst. Volg het duel, dat om 20.45 uur is begonnen, in dit liveblog.
19/11 21u00  Tottenham Hotspur ontslaat coach Pochettino vanwege slechte resultatenTottenham Hotspur heeft manager Mauricio Pochettino dinsdag ontslagen vanwege de slechte resultaten. De 47-jarige Argentijn leidde de 'Spurs' vorig seizoen nog naar de finale van de Champions League.
19/11 20u45  Tottenham Hotspur ontslaat manager PochettinoTottenham Hotspur heeft manager Mauricio Pochettino dinsdag ontslagen vanwege de slechte resultaten. De Argentijn leidde de 'Spurs' vorig seizoen nog naar de finale van de Champions League.
19/11 20u45  Twee nieuwe verdachten opgepakt in onderzoek naar liquidatie Derk WiersumTwee nieuwe verdachten zijn aangehouden in het onderzoek naar de vermoordde advocaat Derk Wiersum, meldt het programma Opsporing Verzocht dinsdag.
19/11 20u30  25 verstekelingen aangetroffen op veerboot bij VlaardingenDinsdagavond zijn 25 verstekelingen aangetroffen in een koelcontainer op een schip bij Vlaardingen. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven, waar de veerboot richting Engeland weer is aangemeerd.
19/11 20u30  Dit is wat er woensdag gaat gebeuren tijdens de landelijke ziekenhuisstaking83 ziekenhuislocaties, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra hebben gezegd woensdag mee te doen aan de ziekenhuisstaking. Volgens vakbond FNV Zorg & Welzijn is er nog geen ziekenhuisstaking georganiseerd die zo groot was als de aangekondigde staking van woensdag. Wat gaat er gebeuren tijdens de landelijke ziekenhuisstaking?
19/11 20u15  26 verstekelingen aangetroffen op veerboot bij VlaardingenDinsdagavond is een groep van ongeveer 26 verstekelingen aangetroffen in een koelcontainer op een schip bij Vlaardingen. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven, waar de veerboot richting Engeland weer is aangemeerd.
19/11 20u00  Zeker 25 verstekelingen aangetroffen op veerboot bij VlaardingenEen groep van zeker 25 verstekelingen is dinsdagavond aangetroffen op een schip bij Vlaardingen, melden meerdere media. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven, waar de veerboot zo weer aanmeert.
19/11 20u00  Oranje start met Stengs, Aké, Van Aanholt en Luuk de Jong tegen EstlandHet Nederlands elftal begint dinsdag in de Johan Cruijff ArenA met een aantal opvallende namen aan de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Calvin Stengs debuteert en ook Nathan Aké, Patrick van Aanholt en Luuk de Jong starten.
19/11 20u00  Politie start met onderzoek naar misstanden binnen Landelijke EenheidDe politie gaat een onafhankelijk onderzoek starten naar misstanden binnen de Landelijke Eenheid, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NRC. Dit is dinsdag besloten na overleg met de politievakbonden.
19/11 19u30  Meerdere verstekelingen aangetroffen op schip in haven van VlaardingenEen groep verstekelingen is dinsdagavond aangetroffen op een schip in Vlaardingen. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven.
19/11 19u30  Politie arresteert verdachte die dreigde te schieten in centrum NijmegenDe politie heeft dinsdagavond een man opgepakt die rond 16.00 uur dreigde met het beschieten van mensen in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen. Het is niet bekend of de man daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen was. Rond 18.50 maakte de politie bekend een verdachte te hebben aangehouden.
19/11 19u15  Politie start onderzoek naar misstanden binnen Landelijke EenheidDe politie gaat een onafhankelijk onderzoek starten naar misstanden binnen de Landelijke Eenheid, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de NRC. Dit is dinsdag besloten na overleg met de politievakbonden.
19/11 19u15  Mogelijk verstekelingen aangetroffen op schip in haven VlaardingenDe hulpdiensten zijn dinsdagavond massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen. Mogelijk zijn meerdere verstekelingen aangetroffen op een schip.
19/11 19u15  Politie arresteert verdachte die dreigde te schieten bij Nijmeegse zorginstellingDe politie heeft dinsdagavond een man opgepakt die rond 16.00 uur dreigde met het beschieten van mensen in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen. Het is niet bekend of de man daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen was. Rond 18.50 maakte de politie bekend een verdachte te hebben aangehouden.
19/11 19u00  Actrice Robin Martens krijgt taakstraf voor mishandeling van agentRobin Martens heeft een taakstraf van 45 uur gekregen, meldt het Openbaar Ministerie van Noord-Holland dinsdag. De 27-jarige actrice zou tijdens een uitgaansavond in Castricum geweld hebben gebruikt tegen een politieagent.
19/11 18u15  Vermoord of zelfdoding: vraagtekens bij dood Jeffrey EpsteinEen zeer opmerkelijk interview met de Britse prins Andrew en een gelekte opname van een Amerikaanse nieuwszender. Het nieuws rond Jeffrey Epstein blijft veel mensen bezighouden. De miljardair, verdacht van grootschalig seksueel misbruik, overleed in augustus. De autopsie wees uit dat hij zelfmoord pleegde in zijn cel. Waarom is er zoveel cynisme en twijfel rond de dood van Epstein?
19/11 18u00  Man in Nijmeegse zorginstelling dreigt met geweld, arrestatieteam aanwezigEen man die zich sinds dinsdag 16.00 uur verschanst in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen dreigt met het beschieten van mensen, meldt de politie. Het is niet bekend of de man daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen is. Rond 17.30 uur is een arrestatieteam gearriveerd, onder wie een onderhandelaar.
19/11 17u30  Hoe Jeffrey Epstein de gemoederen blijft bezighoudenEen zeer opmerkelijk interview met de Britse prins Andrew en een gelekte opname van een Amerikaanse nieuwszender. Het nieuws rond Jeffrey Epstein blijft veel mensen bezighouden. De miljardair, verdacht van grootschalig seksueel misbruik, overleed in augustus. De autopsie wees uit dat hij zelfmoord pleegde in zijn cel. Waarom is er zoveel cynisme en twijfel rond de dood van Epstein?
19/11 17u15  Politie: Man houdt zich op in Nijmeegse zorginstelling en dreigt met geweldEen man die zich sinds maandag 16.00 uur verschanst in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen dreigt met het beschieten van mensen, meldt de politie. Het is niet bekend of de man daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen is. Er is momenteel geen sprake van een gijzelingssituatie.
19/11 16u45  Oud-minister Hirsch Ballin: 'Altijd zorgvuldig geweest in zaak-Poch'In een verhoor bij de rechtbank in Rotterdam heeft oud-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin gezegd dat er altijd zorgvuldig is gehandeld als het gaat om verstrekken van informatie over Julio Poch aan Argentinië. Volgens Hirsch Ballin was Nederland gebonden aan verdragen en kon dit niet worden geweigerd.
19/11 16u15  Twee gevangenismedewerkers opgepakt na zelfmoord miljardair EpsteinTwee medewerkers van de gevangenis in New York waar de vermogende Jeffrey Epstein zelfmoord pleegde nadat hij was vastgezet op verdenking van zedendelicten, zijn opgepakt. Meerdere Amerikaanse media melden dinsdag dat ze verdacht worden van nalatigheid.
19/11 16u15  Rutte: Politiek kan racisme niet alleen oplossen, samenleving moet helpenPremier Mark Rutte vindt dat er niet te snel gekeken moet worden naar de politiek om racisme en discriminatie aan te pakken. 'Dit kunnen wij als politiek niet in ons eentje oplossen', zei hij dinsdag tijdens het Vragenuur. 'Ik begrijp dat er gekeken wordt naar de overheid, maar heb niet de illusie dat we racisme alleen oplossen met wetgeving.'
19/11 16u15  KNVB ziet geen reden om protocol rond spreekkoren aan te scherpenDe KNVB ziet in de discriminerende spreekkoren van aanhangers van FC Den Bosch richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira geen aanleiding om het protocol rond racisme en discriminatie aan te scherpen.
19/11 16u00  Witte Huis-medewerkers getuigen in afzettingsonderzoek TrumpEen nieuwe week van openbare hoorzittingen in het afzettingsonderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump brengt dinsdag voor het eerst medewerkers en oud-medewerkers van het Witte Huis voor de televisiecamera's in het Huis van Afgevaardigden. Volg de ontwikkelingen hier.
19/11 15u45  Nederlandse student vertrekt uit Hongkong: 'De politie is onaantastbaar'Door de escalerende situatie in Hongkong keren de komende tijd honderden Nederlandse studenten terug naar huis. Onder wie Alwin Seinen, een economiestudent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die vandaag zijn koffers pakt nadat zijn universiteit in Hongkong noodgedwongen de deuren moest sluiten.
19/11 15u15  Minister Koolmees stelt mogelijke pensioenkortingen met een jaar uitDe pensioenfondsen die er op dit moment heel slecht voorstaan en waarschijnlijk volgend jaar de pensioenen moeten korten, krijgen een jaar uitstel om hun financiële positie te verbeteren, schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken dinsdag aan de Tweede Kamer.
19/11 15u00  Witte Huis-medewerkers getuigen in afzettingsonderzoek naar TrumpEen nieuwe week van openbare hoorzittingen in het afzettingsonderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump brengt dinsdag voor het eerst medewerkers en oud-medewerkers van het Witte Huis voor de televisiecamera's in het Huis van Afgevaardigden. Volg de ontwikkelingen hier.
19/11 14u45  Zweden stopt verkrachtingsonderzoek tegen WikiLeaks-oprichter AssangeDe Zweedse aanklager heeft dinsdag laten weten dat het tegen WikiLeaks-oprichter Julian Assange gerichte verkrachtingsonderzoek gestopt is. Er is niet genoeg bewijs gevonden om de aantijgingen van twee vrouwen te ondersteunen.
19/11 14u30  Zweden stopt verkrachtingsonderzoek tegen AssangeDe Zweedse aanklager heeft dinsdag laten weten dat het verkrachtingsonderzoek gericht op WikiLeaks-oprichter Julian Assange is gestopt. Er is niet genoeg bewijs gevonden om de aantijgingen van twee vrouwen te ondersteunen.
19/11 14u15  KNVB ziet geen reden om protocol rond discriminatie aan te scherpenDe KNVB ziet in de discriminerende spreekkoren van aanhangers van FC Den Bosch richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira geen aanleiding om het protocol rond racisme en discriminatie aan te scherpen.
19/11 13u00  Officier: 'Nooit gehint op belang Koninklijk Huis in vervolging Poch'Hoofdofficier van justitie Guus Schram zegt dinsdag in een verhoor bij de rechtbank in Rotterdam dat hij nooit heeft willen suggereren dat het Koninklijk Huis een belang had bij de vervolging van Julio Poch in Argentinië.
19/11 12u30  Loonkloof tussen hoger- en lageropgeleide en tussen man en vrouw groeitDe salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan die van mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Intermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 12u00  Man krijgt vijftien jaar cel voor 'kofferbakmoord' OostvoorneLeon van M. heeft dinsdag vijftien jaar cel opgelegd gekregen van de rechtbank in Rotterdam voor de moord op Caroline van Toledo, een 35-jarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Oostvoorne. De vrouw werd in september 2005 dood aangetroffen in de kofferbak van auto, waar ze in was gestopt alvorens het voertuig in brand was gestoken.
19/11 11u45  Mensen vluchten nadat Braziliaanse tankauto crasht en explodeertEen tankauto explodeerde maandag nadat het uit de bocht was gevlogen in het bergachtige gebied van Brazilië. Door de plotselinge vlammenzee raakten twee omstanders gewond. De chauffeur kwam bij het ongeluk om het leven.
19/11 11u30  Marechaussee onderschept touringcar met tientallen Moldaviërs bij Ter ApelDe Koninklijke Marechaussee heeft maandagochtend een touringcar met ongeveer 65 Moldaviërs onderschept bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De 57-jarige chauffeur en 50-jarige bijrijder, beiden ook afkomstig uit Moldavië, zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel, aldus een woordvoerder van de Marechaussee.
19/11 10u30  Twee westerse hoogleraren vrij na gevangenenruil met TalibanDe Afghaanse regering heeft dinsdag drie hooggeplaatste Talibanleden vrijgelaten in ruil voor twee westerse hoogleraren. De Amerikaanse en Australische professoren werden sinds 2016 gegijzeld door de jihadistische groepering.
19/11 09u45  Kinderombudsman: Zorginstellingen zetten belang van kind zelden vooropZorgprofessionals in Nederland verliezen bij het nemen van verregaande beslissingen over kinderen te vaak het belang van het kind uit het oog. Hierdoor raken veel kinderen tussen wal en schip, of worden zij een speelbal die van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat stelt Kinderombudsman Margrite Kalverboer in een rapportage die zij dinsdag presenteert op de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag.
19/11 09u30  SCP: Participatiewet werkt niet en leidt niet tot banen voor doelgroepDe Participatiewet heeft nauwelijks geleid tot verhoging van de baankansen voor mensen vanuit een sociale werkplaats of uitkering, zoals beoogd met de wet. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag in een eindevaluatie van de wet.
19/11 08u45  Ruim honderd activisten Hongkong blijven achter in afgesloten campusRuim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven, zegt Hongkongs hoogste bestuurder Carrie Lam.
19/11 08u30  Kinderombudsman: Instellingen zetten belang van kind zelden vooropZorgprofessionals in Nederland verliezen bij het nemen van verregaande beslissingen over kinderen te vaak het belang van het kind uit het oog. Hierdoor raken veel kinderen tussen wal en schip, of worden zij een speelbal die van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat stelt Kinderombudsman Margrite Kalverboer in een rapportage die zij dinsdag presenteert op de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag.
19/11 08u15  Al veel duidelijk over groepsfase EK: kans groot dat Oranje Oekraïne treftDe loting voor het EK 2020 is op 30 november in Boekarest, maar nu al is veel duidelijk over welke landen Oranje wel en niet kan treffen in de groepsfase. In dit bericht zetten we de feiten op een rij.
19/11 08u15  'Verkiezingen VK zijn laatste kans om Brexit-stem te laten horen'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/11 07u45  Sydney gehuld in rook afkomstig van bosbrandenInwoners van de Australische stad Sydney 
kampen met rookoverlast afkomstig van bosbranden. In de miljoenenstad worden tien keer zo veel gevaarlijke stoffen als normaal in de lucht gemeten.
19/11 07u45  Ruim honderd activisten Hongkongse blijven achter in afgesloten campusRuim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie van Hongkong. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven. Dat zegt Hongkongs hoogste bestuurder Carrie Lam dinsdag tijdens een persconferentie.
19/11 07u15  'Loonkloof tussen hoger- en lageropgeleide groeit, ook tussen man en vrouw'De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Intermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 06u15  'Loonkloof stijgt tussen hoger- en lageropgeleide, ook tussen man en vrouw'De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Inermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 06u15  'Verkiezingen VK is laatste kans om Brexit-stem te laten horen'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/11 06u00  'Loonkloof tussen hoger- en lageropgeleide stijgt, ook tussen man en vrouw'De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Inermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 05u45  Weerbericht: Wisselend bewolkt met in de ochtend enkele buienDe dinsdag begint met buien, maar die drijven in de loop van de ochtend via het oosten het land uit
19/11 05u15  'Activisten universiteit Hongkong geven zich over, kleine groep blijft achter'Ruim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie van Hongkong. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven. Dat zegt de leider van Hongkong Carrie Lam dinsdag tijdens een persconferentie.
19/11 04u30  Loonkloof tussen hoger-en lageropgeleide stijgt, ook tussen man en vrouwDe salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Intermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 03u45  'Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politie'De aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.
19/11 03u45  Vijf aanhoudingen bij vondst cocaïnewasserij in loods in Sint WillebrordDe politie heeft maandag rond 19.00 uur een vermoedelijke cocaïnewasserij aangetroffen in een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. Vijf mannen zijn gearresteerd; zij probeerden zich te verschuilen in de loods.
19/11 03u15  Glamrockers van Mötley Crüe kondigen comeback aan na jarenlange stilteMötley Crüe gaat weer optreden. Dat bevestigde de band maandag in een persverklaring met de titel Mötley Crüe Is Back die werd vergezeld door een video. De Amerikaanse glamrockband heeft het contract opgezegd waarin stond dat de formatie niet meer live zou optreden, waardoor de weg voor hun rentree nu vrij is.
19/11 02u45  Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politieDe aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.
18/11 21u45  VS: Joodse nederzettingen op Westelijke Jordaanoever niet per se illegaalDe Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zijn niet per se 'in strijd zijn met het internationaal recht', zo heeft de Amerikaanse buitenlandminister Mike Pompeo maandagavond verklaard. De Verenigde Staten nemen daarmee afstand van een standpunt uit 1978.
18/11 21u15  Frankrijk opgeschrikt door chirurg die mogelijk 250 kinderen misbruikteFrankrijk is in de ban van het mogelijke grootste pedofiele schandaal in de historie van het land. Een Franse chirurg heeft de afgelopen dertig jaar mogelijk 250 kinderen misbruikt. Hij zit al sinds medio 2017 vast voor het misbruiken van vier kinderen, maar de Franse justitie lijkt nu pas de totale omvang van de misbruikzaak in beeld te krijgen.
18/11 20u45  Analyse: Titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen kan niet uitblijvenIs de huidige vorm van Red Bull Racing een voorbode voor de kansen van Max Verstappen in 2020? En gaat Ferrari revanche nemen op zichzelf na weer een seizoen vol mislukkingen? Een analyse over wie Mercedes volgend jaar van de troon kan stoten.
18/11 20u00  Speelgoedketens hebben liever geen Zwarte Piet in de winkelDe grootste speelgoedketens in Nederland hebben dit jaar bij het aankleden van de winkels zelden een plekje voor Zwarte Piet, blijkt uit een rondgang van NU.nl. De winkeliers kiezen geen kant in de zwartepietendiscussie en proberen elke vorm van controverse te vermijden.
18/11 18u45  Politie pakt vrouw in Thalys op met 144 bolletjes cocaïne in haar lichaamTijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week een vrouw aangehouden die 144 bolletjes cocaïne smokkelde door deze in haar lichaam te verstoppen, meldt de federale politie maandag. Een scan in het ziekenhuis onthulde de 1.152 kilogram cocaïne, wat volgens agenten een straatwaarde vertegenwoordigt van tenminste 57.600 euro.
18/11 18u30  Politie pakt vrouw op die 144 bolletjes cocaïne smokkelde in haar lichaamTijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week een vrouw aangehouden die 144 bolletjes cocaïne smokkelde door ze in haar lichaam te verstoppen, meldt de federale politie maandag. Een scan in het ziekenhuis onthulde de 1.152 kilo cocaïne, wat volgens agenten een straatwaarde vertegenwoordigd van tenminste 57.600 euro.
18/11 18u15  FC Den Bosch-voorzitter wil levenslang stadionverbod voor racistische fansVoorzitter Jan-Hein Schouten van FC Den Bosch is van plan om de supporters die zich zondag tijdens het thuisduel met Excelsior schuldig maakten aan racisme een levenslang stadionverbod op te leggen. De club wil de daders zo snel mogelijk achterhalen.
18/11 17u45  Betogers Hongkong proberen activisten op campus te bevrijdenHonderden betogers in Hongkong proberen maandagavond (lokale tijd) medebetogers te bevrijden uit de door activisten bezette Polytechnic University (PolyU). De politie reageert met waterkanonnen en traangasgranaten.
18/11 17u30  'Ongelooflijk knap dat Verstappen dit seizoen boven Ferrari staat'Max Verstappen vertrok in Brazilië vanaf poleposition. Er volgde een spectaculaire race met meerdere inhaalmanoeuvres van de Nederlander. Lewis Hamilton had het lastig en kwam uiteindelijk nog in botsing met Alexander Albon. Verder was het ook zeker niet de dag van Ferrari; Sebastian Vettel en Charles Leclerc botsten met elkaar en vielen beiden uit. We bespreken het allemaal in een nieuwe aflevering van De Boordradio.
18/11 16u45  'Ongelooflijk goed dat Verstappen dit seizoen boven Ferrari staat'Max Verstappen vertrok in Brazilië vanaf poleposition. Er volgde een spectaculaire race met meerdere inhaalmanoeuvres van de Nederlander. Lewis Hamilton had het lastig en kwam uiteindelijk nog in botsing met Alexander Albon. Verder was het ook zeker niet de dag van Ferrari; Sebastian Vettel en Charles Leclerc botsten met elkaar en vielen beiden uit. We bespreken het allemaal in een nieuwe aflevering van De Boordradio.
18/11 16u30  Injecteren door verdachte van insulinemoorden is vastgelegd op cameraDe man die verdacht wordt van meerdere moorden en pogingen daartoe door het toedienen van insuline, is bij het injecteren in twee gevallen vastgelegd op camera. Dat is maandag duidelijk geworden in de rechtbank van Rotterdam waar de strafzaak tegen Rahiied A. dient.
18/11 16u15  Politie identificeert in 2018 iets minder verdachten met gezichtsherkenningDe politie heeft in 2018 iets minder verdachten met gezichtsherkenning geïdentificeerd dan een jaar eerder. De scansoftware voor de 'gezichtendatabase' leidde vorig jaar in 82 gevallen tot een match, laat de Landelijke Eenheid op verzoek van NU.nl weten. Een jaar eerder ging het nog om 93 gevallen.
18/11 15u45  Europol rolt grote bende in Italiaanse archeologische voorwerpen opBij een grootschalige Europese politieactie is een internationaal opererende criminele organisatie opgerold, meldt Europol maandag. De bende handelde in geplunderde Italiaanse archeologische voorwerpen.
18/11 14u45  FC Den Bosch erkent alsnog racisme: 'Hebben plank volledig misgeslagen'FC Den Bosch heeft maandag alsnog toegegeven dat een deel van de aanhang zich zondag in het duel met Excelsior schuldig heeft gemaakt aan racisme. De club uit de Keuken Kampioen Divisie gaat diep door het stof en verontschuldigt zich voor de eerste reactie op de gebeurtenissen.
18/11 14u30  Onderzoek geeft mogelijk meer duidelijkheid over oorzaak MSOnderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen melden dat ze genetische afwijkingen hebben gevonden die mogelijk bijdragen aan een verhoogd risico op MS. De resultaten vormen volgens de wetenschappers een belangrijke stap richting een betere bestrijding van de ziekte.
18/11 14u30  Minder vuurwerkincidenten in voetbalstadions, wel toename buiten stadionsDe meeste incidenten binnen voetbalstadions hebben nog altijd te maken met het gebruik van vuurwerk, blijkt maandag uit een jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). Ook is het aantal incidenten met vuurwerk in de omgeving van stadions licht toegenomen.
18/11 14u30  Politie evalueert intocht Sint: 'Dit was vroeger zaak voor de wijkagent'De politie is dit jaar in juni al begonnen met de voorbereidingen voor de sinterklaasintochten. Met effect: grote ongeregeldheden bleven zaterdag en zondag uit. Maar het kost de politie wel veel tijd en mankracht, erkent politiechef Willem Woelders, die dit jaar als nationaal commandant de intocht onder zijn hoede had.
18/11 14u00  10 jaar cel voor man die Wilders om cartoonwedstrijd 'naar hel wilde sturen'De 27-jarige Pakistaan Junaid I. krijgt tien jaar cel opgelegd vanwege het beramen van een terroristisch misdrijf gericht op het leven van PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank Den Haag stelt maandag dat bewezen is dat I. het misdrijf plande vanwege de voorgenomen cartoonwedstrijd van Wilders.
18/11 13u45  Tien jaar cel voor man die Wilders vanwege cartoonwedstrijd 'naar hel wilde sturen'De 27-jarige Pakistaan Junaid I. krijgt tien jaar cel opgelegd vanwege het beramen van een terroristisch misdrijf gericht op het leven van PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank Den Haag stelt maandag dat bewezen is dat I. het misdrijf plande vanwege de voorgenomen cartoonwedstrijd van Wilders.
18/11 13u45  IND moet mogelijk miljoenen betalen om lange wachttijdenDe Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet in 2020 waarschijnlijk 17 miljoen euro aan dwangsommen uitkeren aan asielzoekers die te lang moeten wachten op hun procedure. Dat laat staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol maandag weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/11 13u30  IND moet miljoenen aan dwangsommen betalen om lange wachttijdenDe Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet in 2020 waarschijnlijk 17 miljoen euro aan dwangsommen uitkeren aan asielzoekers die te lang moeten wachten op hun procedure. Dat laat staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol maandag weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/11 13u15  Drie voertuigen in water beland na instorten Franse hangbrugIn de Franse plaats Mirepoix-sur-Tarn is maandag een hangbrug ingestort. Twee auto's en een vrachtwagen kwamen in de rivier de Tarn terecht. Eén persoon kwam daarbij om het leven en meerdere mensen raakten gewond.
18/11 12u45  OM onderzoekt racisme bij Den Bosch, trainer doet aangifte na bedreigingHet Openbaar Ministerie in Oost-Brabant heeft maandag aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior van zondag. Tevens heeft trainer Erik van der Ven van Den Bosch heeft aangifte gedaan wegens bedreiging.
18/11 12u30  Trainer FC Den Bosch doet aangifte wegens bedreiging na racisme-incidentFC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft maandag aangifte gedaan wegens bedreiging. Hij heeft afgelopen nacht niet thuis geslapen vanwege de bedreigingen.
18/11 12u15  Van 'insulinemoorden' verdachte verzorger beroept zich op zwijgrechtRahiied A. heeft maandag in de rechtbank van Rotterdam gezegd op advies van zijn advocaat te zwijgen over de verdenking dat hij in 2016 en 2017 elf mensen onnodig insuline heeft toegediend met vier sterfgevallen tot gevolg.
18/11 11u45  Verzorger verdacht van 'insulinemoorden' beroept zich op zwijgrechtRahiied A. heeft maandag in de rechtbank van Rotterdam gezegd op advies van zijn advocaat te zwijgen over de verdenking dat hij in 2016 en 2017 elf mensen onnodig insuline heeft toegediend met vier sterfgevallen tot gevolg.
18/11 11u30  Op Terschelling aangespoeld lichaam na 66 jaar geïdentificeerdEen op Terschelling aangespoeld lichaam is na 66 jaar alsnog geïdentificeerd. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat het lichaam van Andries Penning is, kapitein van de kustvaarder Westland. Het schip verging in de nacht van de Watersnoodramp in 1953 op de Noordzee.
18/11 11u15  Chauffeur aangehouden na dodelijk ongeval op A2 bij EindhovenEen automobilist is maandagochtend om het leven gekomen door een ongeluk op de A2 bij Eindhoven. Een Poolse vrachtwagenchauffeur, die zelf ook gewond is geraakt, is aangehouden. Hij is vanwege zijn verwondingen eerst naar het ziekenhuis gebracht.
18/11 10u00  Politie Hongkong belegert universiteit, meer dan honderd omstanders vastDe politie in Hongkong heeft maandagochtend (lokale tijd) de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegerd. Inmiddels zijn meer dan honderd demonstrerende omstanders op straat buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 09u15  Top van Belastingdienst drukte onterecht stopzetten toeslagen erdoorDe top van de Belastingdienst heeft de kinderopvangtoeslag van ouders jarenlang stopgezet, terwijl bekend was dat zij er wel recht op hadden. Dat blijkt maandag uit documenten van het ministerie van Financiën die zijn opgevraagd door Trouw en RTL Nieuws.
18/11 09u00  Coach Den Bosch komt tóch met reactie op racisme: 'Ik sta achter Moreira'Trainer Erik van der Ven van FC Den Bosch heeft zondagavond alsnog besloten om een uitgebreide reactie te geven op de gebeurtenissen tijdens het duel met Excelsior (3-3). De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie werd tijdelijk stilgelegd vanwege racistische leuzen aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
18/11 08u45  'Een op de vijf zorgverleners onder 35 jaar heeft burn-outklachten'Een op de vijf zorgverleners onder de 35 jaar heeft last van burn-outverschijnselen, blijkt uit een onderzoek van zorgverlenersorganisatie VvAA. Volgens de organisatie worstelen ze met een steeds grotere disbalans tussen werk en privé.
18/11 08u15  Honderdduizenden proefdieren minder nodig door aangepaste richtlijnMedicijnautoriteit CBG gaat de richtlijn voor het testen van medicijnen op schadelijkheid bij zwangerschap aanpassen. Dit betekent concreet dat er voortaan honderdduizenden proefdieren per jaar minder worden gebruikt.
18/11 08u00  Camera legt vast hoe lawine zich door Italiaans dorp beweegtHet Italiaanse dorp Martell is zondag getroffen door een lawine. Het hele dal waarin het plaatsje ligt is afgesloten van de buitenwereld.
18/11 06u45  Rechtszaak 'insulinemoorden' van start, dit is wat je moet wetenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/11 06u45  Chileense president veroordeelt excessief geweld tegen demonstrantenDe Chileense president Sebastian Piñera erkende zondag dat er door de politie en militairen soms tegen demonstranten excessief geweld is gebruikt in de afgelopen weken tijdens aanhoudende protesten in de hoofdstad Santiago.
18/11 06u15  'Nabestaande van insulinemoorden willen antwoorden horen'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/11 05u15  Politie Hongkong belegert universiteit, arresteert meer dan honderd omstandersDe politie in Hongkong heeft maandagochtend de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegert. Inmiddels zijn meer dan honderd demonstrerende omstanders in op straat buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 05u00  Politie Hongkong belegert universiteit, pakt meer dan honderd omstanders opDe politie in Hongkong heeft maandagochtend de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegert. Inmiddels zijn meer dan honderd demonstrerende omstanders in op straat buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 05u00  Doorsnee huishouden opnieuw rijker door prijsstijging eigen woningHet vermogen van de doorsnee Nederlandse huishoudens bedroeg vorig jaar 38.400 euro, een stijging van 10.000 euro ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
18/11 04u45  Weerbericht: Regen en vooral in het oosten heel veel regenHet blijft bewolkt waar op grote schaal neerslag uit komt. De meeste regen valt in de oostelijke helft van het land, waar plaatselijk tot 40 mm kan vallen.
18/11 04u30  Politie Hongkong belegert universiteit, arresteert tientallen omstandersDe politie in Hongkong heeft maandagochtend de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegert. Inmiddels zijn tientallen demonstrerende omstanders buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 04u30  Bill Gates verslaat Jeff Bezos en is weer de rijkste persoon ter wereldMicrosoft-oprichter Bill Gates is weer de rijkste persoon ter wereld. Hij verslaat Amazon-baas Jeff Bezos en staat bovenaan de Bloomberg Billionaires Index die maandag werd gepubliceerd.
18/11 02u15  Politie Hongkong omsingelt universiteit en laat niemand naar buitenDe politie in Hongkong heeft zondagavond de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) omsingeld. De politie houdt met traangas iedereen binnen.
17/11 22u30  Amsterdam UMC stelt data van IC-patiënten beschikbaar voor onderzoekHet Amsterdam UMC stelt data van patiënten op de intensive care beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. De bedoeling is om hier uiteindelijk algoritmes mee te kunnen ontwikkelen met kunstmatige-intelligentietechnieken.
17/11 22u15  FC Den Bosch zegt alsnog racisme van eigen aanhang te gaan onderzoekenFC Den Bosch doet alsnog onderzoek naar mogelijk racisme van de eigen supporters tegen Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De Brabantse club stelde aanvankelijk dat het om 'kraaiengeluiden' van de eigen aanhang ging.
17/11 20u30  Oud-burgemeester New York biedt excuses aan voor racistisch politiebeleidMichael Bloomberg, de oud-burgemeester van New York, heeft zijn excuses aangeboden voor een racistisch politiebeleid dat in 2013 werd verboden.
17/11 20u15  Oud-burgemeester New York biedt excuses aan voor racistische politieoptredensMichael Bloomberg, de oud-burgemeester van New York heeft zijn excuses aangeboden voor een racistisch politiebeleid dat in 2013 werd verboden.
17/11 20u00  Superieure Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van BraziliëMax Verstappen heeft zondag op superieure wijze de Grand Prix van Brazilië gewonnen. In een spannende en spectaculaire race kwam hij voor oud-teamgenoot Pierre Gasly als eerste over de streep.
17/11 19u45  Verstappen herovert leiding na safetycar in BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 19u45  Politie Hongkong dreigt met dodelijk geweld en omsingelt universiteitDe politie in Hongkong heeft zondagavond de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) omsingeld. De politie dreigde met dodelijk geweld wanneer de demonstranten zich niet zouden overgeven.
17/11 19u30  Verstappen verliest leiding aan Hamilton in BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 19u15  Vettel leidt in Brazilië na tweede pitstop VerstappenMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 19u00  Verstappen ondanks moeizame pitstop weer aan de leiding in BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 18u45  Vettel leidt in GP Brazilië na pitstop VerstappenMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 18u30  Verstappen behoudt leiding na goede start in GP BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 17u45  Verstappen begint op poleposition aan Braziliaanse GPMax Verstappen begint zondag om 18.10 uur vanaf poleposition aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 17u30  Auto's in Australië vernield door zware hagelbuiIn het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
17/11 17u15  Drie aanhoudingen verricht in onderzoek naar verdwenen BelgIn het onderzoek naar de sinds juni vermiste Johan Van Der Heyden (56) zijn afgelopen vrijdag twee minderjarige verdachten aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag werd ook een dertigjarige man aangehouden, zo meldt de politie zondag.
17/11 16u15  Sinterklaasintochten ook zondag overwegend rustig verlopenDe intochten van Sinterklaas die op zondag plaatsvonden in onder meer Amsterdam, Den Bosch, Haarlem en Utrecht zijn overwegend rustig verlopen. De politie wist mogelijke botsingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet te voorkomen. Eén persoon is aangehouden in Den Bosch, wegens het gooien van stenen naar een politiebus.
17/11 15u45  Den Bosch-Excelsior stilgelegd na racistische leuzen richting MoreiraHet Keuken Kampioen Divisie-duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag tijdelijk stilgelegd na racistische leuzen richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
17/11 14u30  Parkeerplaats vol auto's in Australië vernield door zware hagelbuiIn het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
17/11 13u45  Parkeerplaats vol auto’s in Australië vernield door zware hagelbuiIn het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
17/11 12u30  Ex-defensieminister wint bij presidentsverkiezingen in Sri LankaGotabaya Rajapaksa, de voormalige minister van Defensie en broer van ex-president Mahinda Rajapaksa, heeft de Sri Lankaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Dat heeft de kiesraad van het land zondag bekendgemaakt.
17/11 12u15  Pegida-aanhangers vrijgelaten na arrestaties bij intocht SinterklaasDe elf aanhangers van de anti-islamorganisatie Pegida die zaterdag bij de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn werden gearresteerd, zijn allemaal weer op vrije voeten, meldt de politie zondag. De demonstranten waren gekleed als Zwarte Piet en voldeden niet aan de vordering van de politie.
17/11 12u00  Kim Kardashian laat zich negatief uit over Zwarte PietKim Kardashian laat zaterdag via Twitter weten dat ze de figuur Zwarte Piet choquerend vindt. Ze voegt zich daarmee bij een groeiende groep internationale beroemdheden die hun afschuw uitspreken over zwart geschminkte pieten.
17/11 11u30  'Brits leger stopte oorlogsmisdaden in Afghanistan en Irak in doofpot'Het leger en de overheid van het Verenigd Koninkrijk zouden oorlogsmisdaden door Britse militairen in Afghanistan en Irak in de doofpot hebben gestopt, schrijft de BBC zondag na onderzoek van BBC Panorama en The Sunday Times. Militairen zouden onder meer onschuldige burgers hebben gedood, maar ze zijn hier nooit voor berecht.
17/11 11u15  'Oorlogsmisdaden in Afghanistan en Irak door Britse leger in doofpot gestopt'Het leger en de overheid van het Verenigd Koninkrijk zouden oorlogsmisdaden door Britse militairen in Afghanistan en Irak in de doofpot hebben gestopt, schrijft de BBC zondag na onderzoek van BBC Panorama en The Sunday Times. Militairen zouden onder meer onschuldige burgers hebben gedood, maar ze zijn hier nooit voor berecht.
17/11 11u15  Mediaoverzicht: 'Geen slingers en confetti voor Oranje, doel wel bereikt'De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
17/11 11u00  Mediaoverzicht: 'Geen slingers en confetti voor Oranje, maar doel wel bereikt'De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
17/11 11u00  Geheime documenten van Chinese regering over onderdrukte Oeigoeren gelektDe Amerikaanse krant The New York Times heeft geheime documenten in handen waarin staat hoe de Chinese regering de massadetentie van Oeigoeren in de regio Xinjiang organiseerde.
17/11 10u45  Iraanse opperleider veroordeelt betogingen tegen hogere brandstofprijzenDe Iraanse grootyatollah Ali Khamenei heeft zondag zijn steun uitgesproken voor een verhoging van de brandstofprijzen, die in het hele land tot protesten leidde. Khamenei veroordeelde de demonstranten en stelde dat zij door vijanden uit het buitenland zijn aangezet tot 'sabotage'.
17/11 10u30  Politie deelt dertig boetes uit aan deelnemers Rotterdamse trouwstoetDe politie van Rotterdam heeft zaterdag voor meer dan 3.000 euro aan boetes uitgedeeld aan dertig deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam. Ze vertoonden hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag, meldt de politie zaterdag op Facebook.
17/11 10u30  Democratische gouverneur Louisiana herkozen ondanks campagne TrumpIn de zuidelijke staat Louisiana mag de Democratische gouverneur John Bel Edwards beginnen aan een tweede termijn. Hij won zaterdagavond nipt de verkiezingen van zijn Republikeinse tegenstander die zichzelf nauw had verbonden met de Amerikaanse president Donald Trump.
17/11 10u00  Mediaoverzicht: 'Doel Oranje bereikt na matig duel met Noord-Ierland'De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
17/11 09u45  Prins Andrew ontkent seks met tiener te hebben gehadDe Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener. Dat deed de tweede zoon van koningin Elizabeth II in een uur durend televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein dat zaterdagavond door BBC News is uitgezonden.
17/11 09u15  Ex-defensieminister gaat aan kop bij presidentsverkiezingen in Sri LankaGotabaya Rajapaksa, de voormalige minister van Defensie en broer van ex-president Mahinda Rajapaksa, gaat zondag aan kop bij de Sri Lankaanse presidentsverkiezingen. De uitslag is nog niet definitief, maar de rivaal van Rajapaksa, de huidige minister van Volkshuisvesting en Bouw Sajith Premadasa gaf zijn nederlaag al toe.
17/11 08u30  Prins Andrew ontkent seks met tiener: 'Ik kon niet zweten'De Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener, mede 'omdat ik door een medische aandoening niet kon zweten'. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth en broer van prins Charles in een uur durend door de BBC zaterdagavond uitgezonden televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein.
17/11 08u15  Oud-minister van Defensie aan kop in presidentsverkiezingen Sri LankaGotabaya Rajapaksa, de voormalig minister van Defensie en broer van ex-president Mahinda Rajapaksa, staat zondag aan kop in de Sri Lankaanse presidentsverkiezingen in Sri Lanka. De uitslag is nog niet definitief, maar de rivaal van Rajapaksa, de huidige minister van Volkshuisvesting en Bouw Sajith Premadasa heeft zich zondag al gewonnen gegeven.
17/11 05u30  Weerbericht: Eerst zon, later bewolkt met kans op natte sneeuwZondagochtend is er eerst ruimte voor de zon. Later neemt vanuit het oosten de bewolking toe.
17/11 05u30  Felle strijd in Hongkong, Chinese soldaten ruimen 'vrijwillig' troep opIn Hongkong zijn zondagochtend felle gevechten uitgebarsten bij de technische universiteit. Een paar uur eerder hebben Chinese militairen ondertussen 'vrijwillig' geholpen om de grootste troep in de stad op te ruimen.
17/11 05u30  Nabeschouwing Oranje: 'Gelijkspel kan vervelend staartje krijgen'Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het EK na de 0-0 tegen Noord-Ierland. De euforie is groot door het pakken van het EK-ticket, maar desondanks kan dit resultaat nog een vervelend staartje krijgen. Hoe dit zit vertellen NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter vanuit Belfast in deze nabeschouwing.
17/11 04u15  Oranje plaatst zich met gelijkspel in Noord-Ierland voor EK 2020Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag na zes jaar weer voor een eindtoernooi geplaatst. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde met 0-0 gelijk bij Noord-Ierland en is daardoor zeker van deelname aan het EK van 2020.
17/11 04u15  Nabeschouwing Oranje: 'Gelijkspel kan nog vervelend staartje krijgen'Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het EK na de 0-0 tegen Noord-Ierland. De euforie is groot door het pakken van het EK-ticket, maar desondanks kan dit resultaat nog een vervelend staartje krijgen. Hoe dit zit vertellen NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter vanuit Belfast in deze nabeschouwing.
17/11 02u45  Dertig boetes uitgedeeld aan deelnemers Rotterdamse trouwstoetDe politie van Rotterdam heeft zaterdag voor meer dan 3.000 euro aan boetes uitgedeeld aan dertig deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam vanwege hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag, meldt de politie op Facebook.
17/11 02u00  Prins Andrew ontkent seks met tiener: 'Ik kan niet zweten'De Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener, mede 'omdat ik door een medische aandoening niet kan zweten'. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth en broer van prins Charles in een uur durend televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein dat door de BBC zaterdagavond werd uitgezonden.
17/11 00u00  Nederlandse kunstdetective vindt gestolen ring Oscar Wilde terugArthur Brand heeft de in 2002 gestolen ring van de schrijver Oscar Wilde teruggevonden. Op 4 december overhandigt de Nederlandse kunstdetective het sieraad in een ceremonie aan de Universiteit van Oxford, de eigenaar van de ring, meldt de NOS.
16/11 23u45  Zaterdagnacht geen treinen van en naar Amsterdam CentraalVanwege dringende herstelwerkzaamheden rijden in de nacht van zaterdag op zondag tussen 0.45 en 7.00 uur geen treinen van en naar Amsterdam Centraal, aldus de Nationale Spoorwegen (NS).
16/11 23u30  Geheime documenten Chinese regering over onderdrukte Oeigoeren gelektDe Amerikaanse krant The New York Times heeft geheime documenten in handen gekregen waarin onthuld wordt hoe Chinese regering de massadetentie van Oeigoeren in de Chinese regio Xinjiang organiseerde.
16/11 22u45  Oranje plaatst zich met gelijkspel in Noord-Ierland voor EK van 2020Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag na zes jaar weer voor een eindtoernooi geplaatst. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde met 0-0 gelijk bij Noord-Ierland en is daardoor zeker van deelname aan het EK van 2020.
16/11 22u30  Oranje koerst af op EK-ticket in uitduel met Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag vanaf 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 22u00  Oranje aast na rust op openingstreffer in Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u45  Oranje heeft het lastig met Noord-Ierland in cruciaal duelHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u30  Oranje ontsnapt bij gemiste penalty Noord-Ieren in cruciaal duelHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u15  Oranje en Noord-Ieren scoren nog niet in eerste helftHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u00  Oranje begonnen aan cruciaal EK-kwalificatieduel in Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 20u15  Oranje bereidt zich voor op cruciaal duel in Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 20u15  Verstappen begint in Brazilië voor tweede keer dit jaar op polepositionMax Verstappen begint zondag bij de Grand Prix van Brazilië op poleposition. De coureur van Red Bull Racing was zaterdagavond de snelste in de kwalificatie op Interlagos.
16/11 20u00  Verstappen strijdt om pole in Q3 bij kwalificatie GP BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 19u45  Verstappen rijdt snelste tijd bij Q2 in kwalificatie GP BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 19u45  Man met negentien mensen in busje opgepakt voor mensensmokkelIn de buurt van Ten Apel is vrijdag een man opgepakt op verdenking van mensensmokkel omdat hij negentien Moldaviërs vervoerde in een busje, meldt de NOS.
16/11 19u30  Verstappen met snelste tijd door naar Q2 in BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 19u15  Coureurs beginnen aan kwalificatie voor GP BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 18u45  Verstappen bereidt zich voor op kwalificatie in BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 17u00  Intocht Nijmegen: even zwaaien pieten uitdagend naar hun tegenstandersPolitiebusjes rijden af en aan, agenten patrouilleren op de fiets en te paard. Het is zaterdagmiddag in Nijmegen allemaal nodig om de intocht van Sinterklaas rustig te laten verlopen.
16/11 16u45  Intocht Nijmegen: even zwaaien de pieten uitdagend naar hun tegenstandersPolitiebusjes rijden af en aan, agenten patrouilleren op de fiets en te paard. Het is zaterdagmiddag in Nijmegen allemaal nodig om de intocht van Sinterklaas rustig te laten verlopen.
16/11 16u30  Nederlandse leider van drugsbende overlijdt in Braziliaanse celDe Nederlander die in augustus in Brazilië gearresteerd werd als leider van een drugsbende is zaterdag overleden in zijn cel, bevestigd het ministerie van Buitenlandse Zaken aan NU.nl na berichtgeving van het AD.
16/11 16u00  Crowdfunding in Nederland dit jaar al goed voor meer dan 275 miljoen euroIn 2019 is voorlopig al meer dan 275 miljoen euro opgehaald via crowdfunding, blijkt uit gegevens van Crowdfundmarkt.
16/11 16u00  Nederlands elftal heeft EK-ticket bijna te pakken: dit zijn de scenario'sNa zes jaar zonder eindtoernooi is de kans levensgroot dat het Nederlands elftal zich dezer dagen plaatst voor het EK 2020. Dit zijn de scenario's én hoe reëel is het dat Oranje het EK toch nog misloopt?
16/11 16u00  OM vervolgt zwembadpersoneel om verdrinkingsdood Eritrese statushouderHet Openbaar Ministerie (OM) gaat twee medewerkers van het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam strafrechtelijk vervolgen in verband met de dood van een veertigjarige Eritrese statushouder. De man verdronk tijdens het zwemmen op 25 november vorig jaar.
16/11 15u45  Opstootjes in paar steden tijdens relatief rustige sinterklaasintochtDe diverse intochten van Sinterklaas door het hele land zijn relatief rustig verlopen. In de meeste steden was de politie massaal op de been om pro- en anti-Piet-demonstranten uit elkaar te houden. In Emmen, Leeuwarden en Groningen dreigde de sfeer even om te slaan.
16/11 15u45  Sinterklaas aangekomen, demonstranten naar huis (gesloten)Zaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland. We volgen de verschillende intochten en demonstraties.
16/11 15u45  Franse politie gebruikt traangas en waterkanon bij jubileum 'Gele Hesjes'De Franse politie heeft zaterdag traangas en waterkanonnen ingezet tegen aanhangers van de 'Gele Hesjes' tijdens demonstraties ter ere van hun eenjarig jubileum in Parijs.
16/11 15u45  OM vervolgt zwembadpersoneel voor verdrinkingsdood Eritrese statushouderHet Openbaar Ministerie (OM) gaat twee medewerkers van het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam strafrechtelijk vervolgen in verband met de dood van een veertigjarige Eritrese statushouder. De man verdronk tijdens het zwemmen op 25 november vorig jaar.
16/11 15u15  Veel politie op de been tijdens rustig verlopen sintintochtenZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland. We volgen de verschillende intochten en demonstraties.
16/11 15u15  Sinterklaasintochten verlopen rustig, hier en daar een opstootjeZaterdag organiseerden de meeste gemeenten in Nederland een sinterklaasintocht. In meerdere gemeenten werd voor of tegen Zwarte Piet gedemonstreerd.
16/11 15u00  Zwarte Pieten zwaaien naar KOZP-demonstranten in NijmegenTijdens de intocht van Sinterklaas in Nijmegen zaterdag zwaaien Zwarte Pieten uitdagend naar de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet.
16/11 15u00  Pegida-voorman aangehouden tijdens feestelijk verlopen intocht ApeldoornDe politie in Apeldoorn heeft zaterdag zo'n tien demonstranten opgepakt die zich verkleed als traditionele Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas hadden gemeld. Zij weigerden naar het aangewezen demonstratievak te gaan. Een van de aangehouden pieten is Edwin Wagensveld, de voorman van anti-islamorganisatie Pegida.
16/11 14u45  Voorman Pegida aangehouden tijdens feestelijk verlopen intocht in ApeldoornDe politie in Apeldoorn heeft zaterdag zo'n tien demonstranten opgepakt die zich verkleed als traditionele Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas hadden gemeld. Zij weigerden naar het aangewezen demonstratievak te gaan. Een van de aangehouden pieten is Edwin Wagensveld, de voorman van anti-islamorganisatie Pegida.
16/11 14u45  Veel reacties drugsdebat | Welke zorgverzekeraar kies jij?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
16/11 14u30  Veel politie op de been tijdens sintintochten, hier en daar grimmige sfeerZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland. We volgen de verschillende intochten en demonstraties.
16/11 14u30  Veel reacties op drugsdebat | Welke zorgverzekeraar kies jij?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
16/11 13u45  Veel politie op de been tijdens sinterklaasintochtenZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 13u30  Voorman Pegida aangehouden bij Sinterklaasintocht in ApeldoornDe politie in Apeldoorn heeft zaterdag zo’n tien demonstranten opgepakt die zich verkleed als traditionele Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas hadden gemeld. Zij weigerden naar het aangewezen demonstratievak te gaan. Een van de aangehouden ‘Pieten’ is Edwin Wagensveld, de voorman van anti-islamorganisatie Pegida.
16/11 13u00  NUjij-drugsdebat een succes | Welke zorgverzekeraar kies jij?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
16/11 12u45  Pegida-voorman aangehouden in Apeldoorn, Sinterklaas aangekomenZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 12u30  Pegida-voorman aangehouden in Apeldoorn, Sinterklaas is onderwegZaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 11u30  PSV net als Ajax op trainingskamp naar Qatar, Amnesty veroordeelt keuzePSV reist in de winterstop net als Ajax naar Qatar voor een trainingskamp. Het is het tweede jaar op rij dat de Eindhovenaren naar het land in het Midden-Oosten verkassen.
16/11 11u15  Apeldoorn klaar voor intocht Sinterklaas, posteractie in Den HaagZaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 11u15  PSV na Ajax ook naar trainingskamp Qatar, Amnesty veroordeelt 'bizarre keus'PSV reist in de winterstop net als Ajax naar Qatar voor een trainingskamp. Het is het tweede jaar op rij dat de Eindhovenaren naar het land in het Midden-Oosten verkassen.
16/11 11u00  IS-kinderen (en hun moeders) terughalen of niet?De Nederlandse Staat moet zich inspannen om 56 kinderen van Nederlandse IS'ers terug te halen uit Syrië, oordeelde de rechter afgelopen week. De Staat liet weten tegen de uitspraak in beroep te gaan. Volgens de Nederlandse overheid is het gebied waar de IS'ers gevangen zitten te gevaarlijk om kinderen op te halen. Anderen wijzen erop dat het scheiden van ouders en kinderen een lastige zaak is.
16/11 10u45  PSV net als Ajax in winterstop op trainingskamp naar QatarPSV reist in de winterstop net als Ajax naar Qatar voor een trainingskamp. Het is het tweede jaar op rij dat de Eindhovenaren naar het land in het Midden-Oosten verkassen.
16/11 10u45  Film Joker brengt wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opDe film Joker heeft wereldwijd meer dan 1 miljard dollar (900 miljoen euro) opgeleverd. Deze prestatie is opvallend, gezien de grimmige toon en de daarbij behorende strenge keuring van de film in veel landen.
16/11 10u15  Voorstanders van Zwarte Piet hangen honderden posters op in Den HaagLangs de route van de intocht van Sinterklaas in Den Haag hebben voorstanders van Zwarte Piet in de nacht van vrijdag op zaterdag honderden posters opgehangen. 'Den Haag houdt van Zwarte Piet, niet van zeurpieten', is op de posters te lezen.
16/11 10u15  Man (18) raakt gewond bij steekpartij voor studentenvereniging GroningenEen achttienjarige man is vrijdag rond 22.10 uur gewond geraakt bij een steekpartij voor studentenvereniging Albertus Magnus op de Brugstraat in Groningen. De politie heeft een 54-jarige verdachte aangehouden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Meer bezoekers voor bibliotheken, maar minder leden en uitleningen21/11 00u15 - Nu.nl: Vorig jaar zijn er 62,6 miljoen bezoeken aan openbare bibliotheken gebracht, een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Wel daalde het aantal leden met 69.000 en werden er vier miljoen minder papieren boeken uitgeleend.
12x 'ABN AMRO bestempelde 5 miljoen particuliere klanten zomaar als betrouwbaar'21/11 00u45 - Nu.nl: ABN AMRO heeft tijdens de fusie met Fortis in 2010 nagelaten om alle ruim vijf miljoen particuliere klanten individueel te screenen, schrijft het NRC woensdagavond. Zij werden zonder onderzoek als 'betrouwbaar' bestempeld en staan nog altijd zo genoteerd.
9x Google verbiedt dit jaar nog enorm deel van advertenties over politiek21/11 01u30 - Nu.nl: Google gaat in navolging van Twitter ook advertenties over politiek inperken. In het Verenigd Koninkrijk (VK) gebeurt dat met het oog op de Britse parlementsverkiezing van 12 december in een versneld tempo, daar moeten alle posts binnen één week van de site aangepast zijn.
7x Wiebes snapt zorgen over biomassa, maar vindt energiebron verdedigbaar20/11 23u30 - Nu.nl: Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) begrijpt de zorgen die bestaan over de biomassacentrales en de daarmee gepaarde gaande miljardensubsidies, maar houdt vooralsnog vertrouwen in deze manier van energie opwekken.
6x Verdediging Trump rammelt in afzettingsonderzoek door nieuwe verklaring21/11 04u30 - Nu.nl: Oekraïne had op dezelfde dag als het omstreden telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky al in de gaten dat financiële hulp, zo'n 350 miljoen euro, vanuit de VS niet op tijd was overhandigd. Dat bleek woensdag uit de verklaring van plaatsvervangend assistent-secretaris Laura Cooper van het Amerikaanse ministerie van Defensie.
5x Weerbericht: Opnieuw mistbanken in het noorden van het land21/11 05u45 - Nu.nl: De mistbanken van woensdag zijn ook deze donderdag opnieuw te vinden in het noorden van het land. Elders is het bewolkt, waarna het vanuit het zuiden langzaamaan opklaart. Het kwik schommelt tussen de 2 en 6 graden.
1x Bijstandsgerechtigden moeten verplicht tegenprestatie gaan leveren20/11 23u00 - Nu.nl: Bijstandsgerechten moeten in elke gemeente verplicht een zogenaamde tegenprestatie te gaan leveren, schrijft staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Deze tegenprestatie kan onder meer in de vorm van werk of studie zijn.
0x 'Verklaring Sondland de meest schadelijke tot nu toe voor Trump'21/11 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
0x UEFA begint onderzoek naar videoherhaling tijdens Nederland-Estland20/11 22u15 - Nu.nl: De UEFA start een onderzoek naar het gebruik van het grote videoscherm in de Johan Cruijff ArenA tijdens het EK-kwalificatieduel van dinsdag tussen het Nederlands elftal en Estland. Volgens de Europese bond was daarop een herhaling van een situatie op het veld te zien.
0x Australische bezoekt koala die ze uit brandend bos redde20/11 21u45 - Nu.nl: De Australische vrouw die dinsdag een koala uit een brandend bos redde, kwam woensdag op 'ziekenbezoek'. Toni Doherty zag dat het dier in nood was en aarzelde geen moment. Ze gaf de ernstig verbrande Lewis water en bracht hem naar een dierenopvang. Daar kan de koala nu, net als meerdere van zijn soortgenoten, herstellen van zijn verwondingen.

Statistieken

Artikels:
28480
Gelezen:
4653
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven