maandag 27 mei 2019, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
27/05 13u45  Dit is wat we weten over de 'monsterwesp' hoornaar in Nederland De 'monsterwesp' is terug in Nederland, was de afgelopen dagen in diverse Nederlandse media te lezen. Op waarneming.nl regende het meldingen van mensen die de Aziatische hoornaar hadden gespot in hun tuin. Is er sprake van een invasie van het exotische insect?
27/05 13u45  Inspectie start onderzoek naar radicaliseren Gökmen T. De Inspectie Justitie en Veiligheid start een onderzoek naar meerdere organisaties en hulpdiensten na de aanslag in de tram in Utrecht. Zo wordt bekeken of er signalen waren dat schutter Gökmen T. radicaliseerde.
27/05 13u45  Politie pakt tien demonstranten op rond Pegida-protest Eindhoven De politie heeft zondagavond bij de ongeregeldheden rondom de Pegida-demonstratie in Eindhoven tien personen aangehouden. Zeven personen worden verdacht van geweld tegen de politie.
27/05 13u00  Uren Oostenrijkse kanselier Kurz lijken geteld, ondanks verkiezingszege De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zal maandag waarschijnlijk worden gedwongen zijn ambt neer te leggen in de nasleep van het 'Ibiza-schandaal'. De zege van de Volkspartij van Kurz bij de Europese verkiezingen verandert daar niets aan.
27/05 12u30  'Politie Rio de Janeiro schiet elke dag vijf mensen dood' De politie van Rio de Janeiro heeft in de eerste vier maanden van dit jaar in totaal 558 mensen doodgeschoten, meldt The New York Times maandag. Dit komt neer op bijna vijf personen per dag, het hoogste aantal sinds de start van de metingen bijna een kwart eeuw geleden.
27/05 12u15  'Verstappen kan Mercedes heus nog wel een keer kloppen' We blikken in De Boordradio uitgebreid terug op een zeer spannende Grand Prix van Monaco, die toch weer Lewis Hamilton als winnaar kreeg. Max Verstappen maakte het de wereldkampioen ongelooflijk lastig, maar moest door een tijdstraf genoegen nemen met een vierde plaats.
27/05 12u00  Verstappen maakte 'optocht' in Monaco toch spannend We blikken in De Boordradio uitgebreid terug op een zeer spannende Grand Prix van Monaco, die toch weer Lewis Hamilton als winnaar kreeg. Max Verstappen maakte het de wereldkampioen ongelooflijk lastig, maar moest door een tijdstraf genoegen nemen met een vierde plaats.
27/05 11u30  Na regen een warm weekend in aantocht Dit weekend kan Nederland rekenen op warme temperaturen. Volgens Weerplaza zal het gehele weekend aangenaam zijn, maar wordt het vooral op zondag een prachtige dag voor de zonliefhebbers.
27/05 11u15  Politieke partijen gaven 200.000 euro uit aan Facebook-advertenties Politieke partijen en hun kandidaten besteedden in Nederland in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen zeker 200.000 euro aan advertenties op Facebook, blijkt maandag uit een analyse van NU.nl.
27/05 10u45  Franse politie arresteert verdachte van bomaanslag in Lyon De Franse politie heeft een verdachte van de bomaanslag in Lyon opgepakt, maakte de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner maandag bekend op Twitter. Bij de aanslag op een promenade in het centrum van de stad raakten vrijdag dertien mensen gewond.
27/05 10u30  Franse politie pakt verdachte op voor bomaanslag Lyon De Franse politie heeft een verdachte opgepakt, die achter de bomaanslag van vrijdag in Lyon zou zitten. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken maandag bekendgemaakt. Bij de aanslag op een promenade in het centrum van de stad raakten dertien mensen gewond.
27/05 10u30  Ongelukken leiden tot rommelige ochtendspits, A12 bij Arnhem dicht De ochtendspits is maandag door ongelukken op verschillende plekken rommelig verlopen. Rond 10.00 uur zijn er nog problemen op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn door een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Daarnaast is de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens gesloten nadat een vrachtwagen door de middenberm was geschoten.
27/05 10u15  Ongelukken leiden tot rommelige ochtendspits, nog problemen op A1 en A12 De ochtendspits is maandag door ongelukken op verschillende plekken rommelig verlopen. Rond 10.00 uur zijn er nog problemen op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn na een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Daarnaast is de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens dicht, nadat een vrachtwagen door de middenberm schoot.
27/05 08u45  Ov dinsdag getroffen door landelijke staking: wat zijn de gevolgen? Een grote staking in het openbaar vervoer gaat dinsdag grote impact hebben op het maatschappelijke leven in Nederland. Fietsen, thuiswerken en plannen uitstellen lijken de enige opties. Wordt het een chaos, of zijn grote problemen door goede voorbereidingen te voorkomen?
27/05 08u30  PvdA in helft Nederlandse gemeenten grootste partij, PVV verliest overal De Partij van de Arbeid is in de helft van de Nederlandse gemeenten de grootste partij geworden bij de Europese verkiezingen. De PVV en SP leden juist grote verliezen: beide partijen moesten in elke gemeente inleveren.
Laatste update: vandaag om 13u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/05 08u30  Duizenden 'mottenwebben' overspoelen wijk in LiverpoolEen buurt in de Engelse stad Liverpool is dit weekend overspoeld door motten. Duizenden nachtvlinders hebben een web gemaakt op struiken en op muren.
27/05 08u30  Ongelukken op A16, A5 en A50 leiden tot veel vertraging in ochtendspitsDe ochtendspits is maandag door ongelukken op verschillende plekken rommelig begonnen. Verkeer heeft de meeste vertraging op de A50 van Oss naar Eindhoven en de A5 van Hoofddorp naar Amsterdam. Aan het begin van de ochtendspits zorgde een ongeluk bij de Van Brienenoordbrug (A16) voor problemen.
27/05 08u15  Bekijk de verkiezingsuitslag per gemeenteBekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de Europese Parlementsverkiezingen in Nederland.
27/05 08u00  Ongelukken op A16 en A50 leiden tot veel vertraging in ochtendspitsDe ochtendspits is maandag door ongelukken op verschillende plekken rommelig begonnen. Verkeer heeft de meeste vertraging op de A16 richting Rotterdam na een ongeval met drie personenauto's en twee bestelbusjes, meldt de ANWB. Twee rijstroken zijn daardoor dicht.
27/05 07u30  Ongelukken op A16 en A5 leiden tot veel vertraging in ochtendspitsDe ochtendspits is maandag door ongelukken op verschillende plekken rommelig begonnen. Verkeer heeft de meeste vertraging op de A16 richting Rotterdam na een ongeval met drie personenauto's en twee bestelbusjes. Twee rijstroken zijn daardoor dicht.
27/05 07u30  'Renteverhoging leenstelsel leidt tot verdeeldheid in de coalitie'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
27/05 07u30  Brexit Party grote winnaar bij EU-verkiezingen in Verenigd KoninkrijkDe Brexit Party onder leiding van Nigel Farage is de winnaar geworden van de verkiezingen voor het Europees Parlement in het Verenigd Koninkrijk. De partij, die voor het eerst meedoet, haalt 31,7 procent van de stemmen.
27/05 06u45  Meerderheid Nederlanders wil rookverbod op plekken met kinderenZeven op de tien Nederlanders vindt dat het aantal plaatsen moet worden uitgebreid waar veel kinderen komen en waar niet gerookt mag worden. Een grote meerderheden is voorstander van een wettelijke rookverbod voor kinderboerderijen, schoolterreinen van middelbare scholen, speeltuinen en buitensportterreinen.
27/05 06u30  De opvallendste politieke verschuivingen in Europese lidstatenHet zit erop: de Europese verkiezingen van 2019. Inmiddels weten we hoe het Europees Parlement er de komende vijf jaar uit gaat zien: De twee middenfracties verliezen hun meerderheid en de Groene, liberale en eurosceptische partijen groeien. Maar hoe is er precies gestemd in de lidstaten?
27/05 06u15  Vijf belangrijke conclusies na de Europese verkiezingenDe Europeanen hebben gekozen voor een nieuw parlement. In totaal gingen vorige week ruim vierhonderd miljoen mensen naar de stembus in 28 landen. NU.nl trekt op basis van de laatste uitslagen alvast vijf conclusies.
27/05 06u15  'Renteverhoging leenstelsel zorgt voor verdeeldheid in de coalitie'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
27/05 05u45  Weerbericht: Zonnig met sluierbewolkingVandaag zijn er perioden met zon en blijft het vrijwel overal droog. Wel is er de hele dag kans op sluierbewolking.
27/05 03u00  Brexit Party grote winnaar bij EU-verkiezingen in Groot-BrittanniëDe Brexit Party onder leiding van Nigel Farage is de winnaar geworden van de verkiezingen voor het Europees Parlement in Groot-Brittannië. De partij, die voor het eerst meedoet, haalt 31,6 procent van de stemmen.
27/05 02u45  Grote winst voor Vlaams Belang bij nationale verkiezingen BelgiëHet extreemrechtse Vlaams Belang heeft grote winst geboekt bij de verkiezingen in België. Op basis van voorlopige verkiezingsuitslagen springt de partij van 3 naar 18 zetels in het federale parlement.
27/05 01u15  PvdA naar zes zetels, in heel Europa hoge opkomst (gesloten)De laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.12 
27/05 01u00  PVV en SP verdwijnen uit Europees Parlement, PvdA wint met zes zetelsDe PVV en de SP hebben niet genoeg stemmen gehaald voor een zetel in het Europees Parlement en verdwijnen uit de Europese politiek. Dat blijkt althans uit de voorlopige uitslag die het ANP zondag heeft gepubliceerd. De PvdA wordt de grootste en komt uit op zes zetels.13 
27/05 00u00  PvdA naar zes zetels, in heel Europa hoge opkomstDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
27/05 00u00  Griekse premier Tsipras schrijft vervroegde verkiezingen uit na nederlaagDe Griekse premier Alexis Tsipras heeft zondagavond gezegd dat hij vervroegde verkiezingen uitschrijft na de nederlaag van zijn partij Syriza bij de Europese Parlementsverkiezingen.
26/05 23u45  Voorlopige uitslag: PVV en SP verdwijnen uit Europees Parlement, PvdA wintDe PVV en de SP hebben niet genoeg stemmen gehaald voor een zetel in het Europees Parlement en verdwijnen uit de Europese politiek. Dat blijkt althans uit de voorlopige uitslag die het ANP zondag heeft gepubliceerd. De PvdA blijft de grootste.
26/05 23u45  Uitslagenavond EU-verkiezingen, PvdA naar zes zetelsDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 23u30  Nieuwe prognose: PVV en SP verdwijnen uit Europees Parlement, PvdA naar zesDe PVV en de SP hebben niet genoeg stemmen gehaald voor een zetel in het Europees Parlement en verdwijnen uit de Europese politiek. Dat blijkt althans uit de voorlopige uitslag die het ANP zondag heeft gepubliceerd. De PvdA blijft de grootste.
26/05 23u30  Uitslagenavond EU-verkiezingen, PvdA grootste partijDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 23u30  Zetelwinst voor Europese liberalen, groenen en eurocriticiDe liberale, groene en eurosceptische fracties in het Europees Parlement (EP) zijn de grote winnaars van de Europese verkiezingen, ten koste van de christendemocratische en sociaaldemocratische groepen. De opkomst stijgt daarnaast voor het eerst in de geschiedenis van de Europese verkiezingen.
26/05 23u30  Bekijk de verkiezingsuitslag in NederlandBekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de Europese Parlementsverkiezingen in Nederland.
26/05 23u30  Griekse premier Tsipras schrijft vervroegde verkiezingen uitDe Griekse premier Alexis Tsipras heeft zondagavond gezegd dat hij vervroegde verkiezingen uitschrijft na de nederlaag van zijn partij Syriza bij de Europese Parlementsverkiezingen.
26/05 23u15  Winst voor Europese liberalen, groenen en eurocritici, hoogste opkomst in jarenDe liberale, groene en eurosceptische fracties in het Europees Parlement (EP) zijn de grote winnaars van de Europese verkiezingen. Zoals verwacht hebben de christendemocratische en sociaaldemocratische groepen hun gezamenlijke meerderheid in het EP verloren. De opkomst stijgt daarnaast voor het eerst in de geschiedenis van de EU-verkiezingen.
26/05 23u15  Uitslagenavond EU-verkiezingen, Salvini wint in ItaliëDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 22u00  Luchtbeelden tonen ravage na dodelijke tornado OklahomaLuchtbeelden tonen de ravage die een tornado achterliet in het plaatsje El Reno in Oklahoma. Op de plek van de ravage stonden eerst een woonwagenkamp en een motel. Zeker twee mensen zaterdag kwamen om door het natuurgeweld, enkele anderen raakten gewond.
26/05 21u15  Uitslagenavond EU-verkiezingen, Farage boekt forse winst in VKDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 21u15  Politie breekt demonstratie Pegida in Eindhoven af na ongeregeldhedenDe politie Oost-Brabant laat zondagavond weten dat ze de demonstratie van Pegida in Eindhoven afbreekt na ongeregeldheden. Tegendemonstranten gooiden onder andere met stenen naar de politie en aanhangers van Pegida.
26/05 20u45  Prognose: Eurosceptici, groenen en liberalen stevenen af op winst in EU-verkiezingenDe liberale, groene en eurosceptische fracties in het Europees Parlement (EP) zijn de grote winnaars van de Europese verkiezingen. Zoals verwacht hebben de christendemocratische en sociaaldemocratische groepen hun gezamenlijke meerderheid in het EP verloren.
26/05 20u45  ME voert charges uit bij demonstratie van Pegida in EindhovenDe mobiele eenheid (ME) heeft zondagavond in Eindhoven charges uitgevoerd toen betogers met stenen gooiden naar de politie en naar aanhangers van Pegida.
26/05 20u30  Uitslagenavond EU-verkiezingen, Le Pen verslaat MacronDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 20u15  Uitslagenavond EU-verkiezingen, Macron staat op verliesDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 19u31  Uitslagenavond EU-verkiezingen, Groenen groeien in DuitslandDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 18u46  Uitslagenavond EU-verkiezingen, Groenen groeien flink in DuitslandDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 18u46  Nepal weerspreekt dat drukte aanleiding is voor doden op Mount EverestDe toerisme-autoriteit van Nepal weerspreekt dat de stijging van het aantal sterfgevallen op de Mount Everest voornamelijk te maken heeft met de grote drukte. Dat zegt de organisatie zondag tegen de BBC.
26/05 18u23  Europa naar de stembus, Groenen groeien in DuitslandDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 17u45  Europa naar de stembus, eerste prognoses druppelen binnenDe laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
26/05 17u15  Verstappen eindigt na tijdstraf als vierde, Hamilton wint in MonacoMax Verstappen is zondag mede door een tijdstraf als vierde geëindigd in de Grand Prix van Monaco. De race op het fameuze stratencircuit werd gewonnen door Lewis Hamilton.
26/05 17u15  Reacties na vierde plaats Verstappen in GP MonacoDe Grand Prix van Monaco is om 15.10 uur begonnen. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 17u15  Inwoners EU naar stembus | Trump bezoekt Abe in JapanElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 26 mei: Inwoners 21 EU-landen naar de stembus, de Amerikaanse president Donald Trump en de Japanse premier Shinzo Abe golfen in Japan.
26/05 17u00  Verstappen dringt in laatste rondes aan bij leider Hamilton in MonacoDe Grand Prix van Monaco is om 15.10 uur begonnen. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 16u45  Verstappen op tweede plek met openstaande tijdstraf in MonacoDe Grand Prix van Monaco is om 15.10 uur begonnen. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 16u30  Rechter verbiedt ov-staking in omgeving SchipholDe rechter heeft zondag in een vonnis de geplande ov-staking van 28 mei in de regio rondom luchthaven Schiphol verboden. Er moet die dag tussen 05.00 uur en 21.00 ieder kwartier een trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal en vice versa rijden. De treinen stoppen ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk.
26/05 16u15  Kort geding Schiphol tegen vakbonden om landelijke ov-staking hervatVakbonden, de Nederlandse Spoorwegen, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer doen zondag een ultieme poging om tot een oplossing te komen voor de bereikbaarheid van de luchthaven tijdens de staking van het openbaar vervoer dinsdag. Het kort geding dat Schiphol eerder op zondag, om 10.00 uur, had aangespannen is eerst geschorst, maar na vastgelopen onderhandelingen is het hervat.
26/05 16u00  Tijdstraf voor Verstappen na inhalen Bottas in pitstraatDe Grand Prix van Monaco is om 15.10 uur begonnen. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 16u00  Politie arresteert verdachte van steekpartij op station BredaDe politie heeft een 38-jarige man aangehouden als verdachte van het steekincident op het station van Breda donderdagavond. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Breda gewond.
26/05 15u45  Verstappen rijdt op tweede plek in Monaco, Leclerc eerste uitvallerDe Grand Prix van Monaco is om 15.10 uur begonnen. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 15u45  Vermiste Hawaïaanse na 17 dagen met helikopter gered uit bosEen vermiste Hawaïaanse vrouw werd zaterdag na zeventien dagen gevonden in bosreservaat Makawao op het eiland Maui. De 35-jarige vrouw bleef in leven door uit een beek te drinken en planten te eten. De wandelaar was ondervoed en had een gebroken been, maar zal waarschijnlijk volledig herstellen.
26/05 15u30  Verstappen op derde plek, Hamilton leidt in MonacoMet Max Verstappen op de derde startplek begint om 15.10 uur de Grand Prix van Monaco. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 15u15  Vermiste Hawaïaanse na zeventien dagen met helikopter gered uit bosEen vermiste Hawaïaanse vrouw werd zaterdag na zeventien dagen gevonden in bosreservaat Makawao op het eiland Maui. De 35-jarige vrouw bleef in leven door uit een beek te drinken en planten te eten. De wandelaar was ondervoed en had een gebroken been, maar zal waarschijnlijk volledig herstellen.
26/05 14u30  Verstappen begint vanaf p3 jacht op podiumplek in MonacoMet Max Verstappen op de derde startplek begint om 15.10 uur de Grand Prix van Monaco. In dit liveblog mis je niets van de race op het fameuze stratencircuit.
26/05 14u15  Drie Franse IS-strijders ter dood veroordeeld in IrakDrie Fransen zijn door een rechtbank in Irak ter dood veroordeeld omdat ze zich hadden aangesloten bij terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De rechtbank in Bagdad maakte het vonnis zondag bekend.
26/05 11u30  Kort geding Schiphol tegen vakbonden om landelijke ov-staking geschorstVakbonden, NS, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer doen zondagochtend een ultieme poging om tot een oplossing te komen voor de bereikbaarheid van de luchthaven tijdens de staking van het openbaar vervoer dinsdag. Het kort geding dat Schiphol om 10.00 uur had aangespannen is daarvoor geschorst.
26/05 11u15  Podium met kinderen stort in bij theaterschool in ChinaBij een danscompetitie voor kinderen in de Chinese stad Zhangzhou zaterdag is het podium ingestort. Bij het ongeluk is een dertienjarig meisje overleden, veertien kinderen raakten gewond. Het is nog niet duidelijk waardoor het podium is ingestort.
26/05 10u30  Schiphol spant kort geding aan tegen vakbonden om landelijke ov-stakingSchiphol spant een kort kort geding aan tegen de vakbonden. De luchthaven wil hiermee afdwingen dat Schiphol dinsdag tijdens de landelijke ov-staking bereikbaar blijft met het openbaar vervoer.
26/05 10u15  Bestuurder aangehouden voor gebruiken lachgas en vervoeren gasflessenPolitie De Bilt heeft in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist aangehouden, die tijdens het rijden lachgas gebruikte. Ook had de man elf flessen lachgas en een zak ballonnen in zijn auto liggen.
26/05 10u00  Kind (5) ernstig gewond bij ongeval op springkussen in Brabants RucphenEen vijfjarige jongetje is zaterdag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op een springkussen in het Brabantse dorp Rucphen. Hij is in 'zorgwekkende toestand' overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.
26/05 10u00  Bestuurder aangehouden voor gebruiken lachgas en vervoeren elf gasflessenPolitie De Bilt heeft in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist aangehouden, die tijdens het rijden lachgas gebruikte. Ook had de man elf flessen lachgas en een zak ballonnen in zijn auto liggen.
26/05 09u00  F1-vooruitblik: 'Verstappen kan Bottas pakken in Monaco'Ondanks de hegemonie van Mercedes, liggen er op het circuit van Monaco kansen voor Max Verstappen. Joost Nederpelt en Mark Leene blikken vooruit op de Grand Prix van Monaco.
26/05 08u15  Inwoners van 21 EU-landen naar stembus voor Europese verkiezingenInwoners van 21 EU-landen kunnen zondag hun stem uitbrengen op kandidaten voor het Europees Parlement. De stembussen gaan tussen 6.00 en 9.00 uur open en sluiten in verschillende landen ook op uiteenlopende tijdstippen.
26/05 07u45  Brandend voorwerp gegooid tegen ingang politiebureau EindhovenEen onbekende heeft zondagochtend rond 6.15 uur een brandend voorwerp tegen de ingang van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gegooid, meldt de politie Oost-Brabant.
26/05 06u45  Beroemde minaret in Afghanistan bedreigd door overstromingenDe fundering van de minaret van Jam in Afghanistan kalft af door overstromingen en daardoor dreigt het UNESCO-monument om te vallen.
26/05 06u15  Uitslaande brand bij afvalverwerker Hengelo onder controleBij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo heeft in de nacht van zaterdag op zondag een heftige uitslaande brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij, die richting de binnenstad van Hengelo trok.
26/05 05u45  Weerbericht: Bewolkt, in het zuiden zonnige periodenOverdag is er vrij veel bewolking en vooral in het noorden kan nog wat lichte regen vallen. In het zuiden breekt de zon vaker door.
26/05 04u15  Uitslaande brand bij afvalverwerkingsbedrijf HengeloBij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo woedt een heftige uitslaande brand. Bij de brand komt veel rook vrij, die richting de binnenstad van Hengelo trekt. Dit kan stankoverlast met zich meebrengen, aldus de brandweer
26/05 03u15  Heftige brand bij afvalverwerkingsbedrijf HengeloBij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo woedt een heftige brand. Bij de brand komt veel rook vrij, die richting de binnenstad van Hengelo trekt. Dit kan stankoverlast met zich meebrengen, aldus de brandweer
25/05 23u45  Voormalige Brexit-minister Raab stelt zich kandidaat voor opvolgen MayDe voormalige Brexit-minister Dominic Raab heeft zich zaterdagavond officieel kandidaat gesteld om Theresa May op te volgen als Britse premier. Zij kondigde vrijdag haar vertrek aan.
25/05 22u45  Vermiste vrouw na zeventien dagen gevonden in Hawaïaans bosReddingswerkers in Hawaï hebben een yoga-instructeur gevonden die zeventien dagen vermist was. Zij verdwaalde tijdens een wandeling in een bos, maar overleefde door te drinken uit beken en planten te eten.
25/05 22u15  Parasite van regisseur Bong wint Gouden Palm op filmfestival van CannesOp het Filmfestival van Cannes zijn zaterdag de belangrijkste prijzen uitgereikt. Op de slotavond van de 72e editie van het prestigieuste filmfestival ter wereld werd de film Parasite van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho bekroond met de Gouden Palm, de prijs voor beste film.
25/05 22u00  Invaller Robben neemt met 21e prijs afscheid van Bayern MünchenArjen Robben heeft zaterdag met een prijs afscheid genomen van Bayern München. Met de 35-jarige Nederlandse als invaller was de ploeg van trainer Niko Kovac in de finale van het Duitse bekertoernooi met 3-0 te sterk voor RB Leipzig.
25/05 20u45  Puin vliegt omhoog door explosie bij brand op vrachtschip ThailandIn de haven van de Thaise stad Laem Chabang stond zaterdag een groot vrachtschip in brand. Volgens lokale media raakten ongeveer vijftig mensen gewond bij de brand. De brand zou ontstaan zijn na een explosie
25/05 18u30  Rusland versterkt Arctische vloot met krachtige atoomijsbrekerRusland heeft zaterdag een nieuwe nucleair aangedreven ijsbreker te water gelaten. Het schip, dat de Oeral is gedoopt, is een van de grootste en krachtigste atoomijsbrekers ter wereld en zal rond 2022 in gebruik worden genomen.
25/05 17u00  Oranje open dag bij de KNVB | Timmermans spreekt in OostenrijkElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 25 mei: President Zuid-Afrika ingehuldigd, open dag Oranjevrouwen bij de KNVB en Frans Timmermans spreekt in Oostenrijk.
25/05 16u15  Verstappen rijdt naar derde startplek in Monaco, poleposition HamiltonMax Verstappen heeft zaterdag de derde startplek veiliggesteld voor de Grand Prix van Monaco. Mercedes-coureur Lewis Hamilton reed in de kwalificatie naar poleposition.
25/05 16u15  Verdachte aangehouden na mislukte overval op ING-bank in RotterdamDe politie heeft zaterdagmiddag een 22-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van een poging tot een overval op de ING-bank op het Stadhuisplein in Rotterdam. Hij zei een wapen te hebben en eiste geld, maar sloeg later zonder buit op de vlucht.
25/05 16u00  Verstappen jaagt op poleposition in kwalificatie GP MonacoDe Formule 1-coureurs gaan in de kwalificatie (start: 15.00 uur) voor de Grand Prix van Monaco op jacht naar een goede startpositie. Mis niets in dit liveblog.
25/05 16u00  Duel tussen jeugdelftallen Ajax en Feyenoord gestaakt na ongeregeldhedenHet duel tussen de elftallen van Ajax en Feyenoord onder 19 jaar op sportpark De Toekomst is zaterdag gestaakt na ongeregeldheden.
25/05 15u45  Verstappen als snelste naar Q3 in kwalificatie GP MonacoDe Formule 1-coureurs gaan in de kwalificatie (start: 15.00 uur) voor de Grand Prix van Monaco op jacht naar een goede startpositie. Mis niets in dit liveblog.
25/05 15u30  Verstappen voorlopig snel in kwalificatie Monaco, Leclerc strandt alDe Formule 1-coureurs gaan in de kwalificatie (start: 15.00 uur) voor de Grand Prix van Monaco op jacht naar een goede startpositie. Mis niets in dit liveblog.
25/05 15u00  Aanslag Lyon nog niet opgeëist, nog drie gewonden in ziekenhuisDe bomaanslag van vrijdag in Lyon is nog niet opgeëist. Dat heeft de Franse aanklager Remy Heitz, speciaal belast met antiterrorisme, zaterdag verklaard. Bij de aanslag op een promenade in het centrum van de stad raakten dertien mensen gewond.
25/05 15u00  Kopgroep van acht in zware veertiende Giro-ritHet peloton moet zaterdag wederom flink aan de bak in de Giro d'Italia. In de etappe over 131 kilometer tussen Saint-Vincent en Courmayeur wachten liefst vijf cols. Volg de rit, die om 13.10 uur is begonnen, in dit liveblog.
25/05 14u45  Aanslag Lyon nog niet opgeëist, nog elf gewonden in ziekenhuisDe bomaanslag van vrijdag in Lyon is nog niet opgeëist. Dat heeft de Franse aanklager Remy Heitz, speciaal belast met antiterrorisme, zaterdag verklaard. Door de aanslag op een wandelpromenade in het centrum van de stad raakten dertien mensen gewond.
25/05 14u15  Kopgroep van acht na spectaculair begin zware Giro-ritHet peloton moet zaterdag wederom flink aan de bak in de Giro d'Italia. In de etappe over 131 kilometer tussen Saint-Vincent en Courmayeur wachten liefst vijf cols. Volg de rit, die om 13.10 uur is begonnen, in dit liveblog.
25/05 13u45  Spectaculair begin van loodzware veertiende Giro-ritHet peloton moet zaterdag wederom flink aan de bak in de Giro d'Italia. In de etappe over 131 kilometer tussen Saint-Vincent en Courmayeur wachten liefst vijf cols. Volg de rit in dit liveblog.
25/05 12u45  Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa begint aan nieuwe termijnCyril Ramaphosa is zaterdag beëdigd als president van Zuid-Afrika. Dat gebeurde voor de ogen van ongeveer 40.000 toeschouwers in een rugbystadion in de hoofdstad Pretoria.
25/05 12u30  Mislukte overval op ING-bank Stadhuisplein in RotterdamEen man heeft zaterdagochtend rond 11.40 geprobeerd om de ING-bank op het Stadhuisplein in Rotterdam te overvallen. Hij zei een wapen te hebben en eiste geld, maar sloeg later zonder buit op de vlucht.
25/05 12u30  Vlammen slaan uit 58 verdiepingen hoge wolkenkrabber in ChinaIn een wolkenkrabber van ruim 200 meter hoog woedde vrijdagavond een hevige brand. De brand begon op de negende verdieping van het gebouw in de Chinese stad Nanjing. Enkele mensen raakten lichtgewond.
25/05 11u15  Wie krijgt als volgende Britse premier het Brexit-probleem voorgeschoteld?Nu premier Theresa May haar vertrek heeft aangekondigd, is de grote vraag wie door de Conservatieve Partij zal worden verkozen als haar opvolger. Brexit-havik Boris Johnson is topfavoriet.
25/05 10u15  Iran dreigt met aanval op Amerikaanse marine met 'geheime wapens'Iran heeft zaterdag gedreigd Amerikaanse oorlogsschepen tot zinken te brengen met 'geheime wapens'. Teheran reageerde op een aankondiging van Washington, dat zo'n 1.500 extra militairen naar het Midden-Oosten stuurt.
25/05 10u00  Iran dreigt met aanval op Amerikaanse marineschepen met 'geheime wapens'Iran heeft zaterdag gedreigd Amerikaanse oorlogsschepen tot zinken te brengen met 'geheime wapens'. Teheran reageerde op een aankondiging van Washington, dat zo'n 1.500 extra militairen naar het Midden-Oosten stuurt.
25/05 08u15  'Kliniek verzweeg verdenking over Thijs H. vanwege beroepsgeheim'Medewerkers van een GGZ-kliniek in Maastricht verzwegen hun verdenking over drievoudig moordverdachte Thijs H. vanwege het medisch beroepsgeheim, meldt het AD zaterdag op basis van anonieme bronnen.
25/05 07u15  Zeldzame monniksgier gespot boven natuurgebied DrentheVogelspotters hebben zaterdag de zeldzame monniksgier gespot boven natuurgebied De Onlanden in het noorden van Drenthe, zo meldt RTV Drenthe.
25/05 05u45  Weerbericht: Bewolking in de ochtend, later veel zonDe ochtend begint met bewolking, mogelijk in het noorden met wat lichte regen. Overdag breekt geleidelijk de zon weer vaker door.
25/05 04u30  Geen ufo's, maar zestig satellieten SpaceX boven NederlandIn de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de zestig satellieten van SpaceX waargenomen in de hemel boven Nederland.
25/05 02u30  Satelliet-treintje SpaceX te zien boven NederlandRond één uur op zaterdag zijn de zestig satellieten van SpaceX waargenomen in de hemel boven Nederland. Rond half drie zullen ze nog een keer te zien zijn.
25/05 01u15  Cipier zwaargewond door aanval in gevangenis ZaanstadEen cipier van het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) is door een gedetineerde aangevallen en daardoor ernstig gewond geraakt. De aanval was dinsdag al.
25/05 00u45  Cipier zwaargewond door aanval in Justitieel Complex ZaanstadEen cipier van het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) is door een gedetineerde aangevallen en daardoor ernstig gewond geraakt. De aanval was dinsdag al.
25/05 00u30  Trump passeert Congres voor wapendeal met Saoedi-ArabiëDe Amerikaanse president Donald Trump wil buiten het Congres om voor miljarden aan wapens verkopen aan Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Jordanië. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft dat vrijdag bevestigd.
24/05 22u15  VS stuurt vijftienhonderd extra militairen naar het Midden-OostenDe Verenigde Staten sturen vijftienhonderd extra militairen naar het Midden-Oosten. De Amerikaanse president Donald Trump meldt vrijdag dat het gaat om een voorzorgsmaatregel vanwege de opgelopen spanningen tussen de VS en Iran.
24/05 21u30  'Debat Rutte en Baudet was opgezet plan om aandacht te trekken'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
24/05 21u00  'NPO-directeur Frans Klein omzeilde Britse antiwitwaswet'NPO-directeur Frans Klein heeft in 2016 met zijn Engelse brievenbusfirma de Britse antiwitwaswet omzeild, blijkt vrijdag uit een onderzoek van NRC.
24/05 21u00  May kondigt vertrek aan | Grote scholierenactie voor klimaatElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 24 mei: Britse premier kondigt vertrek aan wereldwijde klimaatactie.
24/05 20u30  'NPO-directeur Frans Klein ontweek Britse wet tegen witwassen van geld'NPO-directeur Frans Klein heeft in 2016 met zijn Engelse brievenbusfirma de Britse wet tegen het witwassen van geld ontweken, zou blijken uit een onderzoek van NRC.
24/05 20u00  Minstens acht gewonden na explosie in Lyon, terrorismeonderzoek geopendMinstens acht mensen in Lyon zijn vrijdagavond gewond geraakt door een explosie in het centrum van de Franse stad, meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.
24/05 19u45  Minstens acht gewonden na explosie in Lyon, terrorismeonderzoek gestartMinstens acht mensen in Lyon zijn vrijdagavond gewond geraakt door een explosie in het centrum van de Franse stad, meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.
24/05 19u30  VS stuurt vijftienhonderd extra militairen naar Midden-OostenDe Verenigde Staten sturen vijftienhonderd extra militairen naar het Midden-Oosten. De Amerikaanse president Donald Trump meldt vrijdag dat het gaat om een voorzorgsmaatregel vanwege de opgelopen spanningen met Iran.
24/05 18u45  Minstens acht gewonden na explosie in Lyon, Macron spreekt van 'aanval'Minstens acht mensen in de Franse stad Lyon zijn vrijdagavond gewond geraakt door een explosie in het centrum van de stad, meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.
24/05 18u30  VS stuurt vijftienhonderd extra troepen naar Midden-OostenDe Verenigde Staten sturen vijftienhonderd extra troepen naar het Midden-Oosten. De Amerikaanse president Donald Trump meldt vrijdag dat het gaat om een voorzorgsmaatregel vanwege de opgelopen spanningen met Iran.
24/05 18u15  Terrorismeverdachte uit Sittard slachtoffer van persoonsverwisseling door OMDe aanhouding van een 21-jarige man uit de Limburgse stad Sittard, die werd verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, was een vergissing. De zaak tegen de man is geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
24/05 18u00  Terrorismeverdachte uit Sittard slachtoffer van persoonsverwisselingDe aanhouding van een 21-jarige man uit de Limburgse stad Sittard, die werd verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, was een vergissing. De zaak tegen de man is geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
24/05 18u00  'Debat tussen Rutte en Baudet was een opgezet plan om aandacht'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
24/05 17u45  Wegens terrorisme opgepakte Sittardenaar slachtoffer van persoonsverwisselingDe aanhouding van een 21-jarige man uit de Limburgse stad Sittard, die werd verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, was een vergissing. De zaak tegen de man is geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
24/05 17u15  Man in Sittard ten onrechte opgepakt op verdenking van terrorismeDe aanhouding van een 21-jarige man uit het Limburgse Sittard, die werd verdacht van betrokkenheid bij terrorisme was een vergissing. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
24/05 17u00  Coalitievorming Limburg mislukt: formateurs willen deskundigenbestuurHet is informateur Ger Koopmans en Geert Gabriëls niet gelukt om een coalitie te vormen in Limburg. In een brief gericht aan de Provinciale Staten geven zij het advies voor een zogeheten 'extraparlementair college'.
24/05 17u00  Overzichten van politieke advertenties op sociale media zijn onvolledigDe advertentieoverzichten die Facebook, Google en Twitter in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen online hebben geplaatst moeten de transparantie vergroten, maar waren in aanloop naar en op de Nederlandse stemdag nog onvolledig en vertoonden meer gebreken, blijkt uit een analyse van NU.nl.
24/05 16u15  Politie Gouda fouilleert preventief na reeks autobrandenDe waarnemend burgemeester van Gouda, Mirjam Salet, heeft vrijdag besloten dat de politie in een aantal Goudse wijken tussen 22.30 en 4.00 uur preventief mag gaan fouilleren. Het besluit werd genomen naar aanleiding van een reeks autobranden in de afgelopen weken. Dat meldt Omroep West vrijdag.
24/05 16u00  Zo rolt de politie een drugsmarkt op het darkweb opSpelers op een drugsmarkt op het darkweb wanen zich veilig, maar toch wordt zo'n site weleens opgerold. Zo gaat dat in z'n werk.
24/05 16u00  In Zeeland opgepakte jihadist verdacht van moord in Syrisch conflictDe onlangs in Zeeland opgepakte Syriër wordt verdacht van moord tijdens de gewapende strijd in Syrië. Daarnaast wordt hij verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie, meldt het Landelijk Parket vrijdag. De man was commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al Nusra.
24/05 15u45  Zo rolt de politie een drugsmarkt op het dark web opSpelers op een drugsmarkt op het dark web wanen zich veilig, maar toch wordt wel eens zo'n site opgerold. Zo gaat dat in zijn werk.
24/05 15u45  In Zeeland opgepakte jihadist verdacht van moord in gewapende strijd SyriëDe onlangs opgepakte Syriër die als commandant 'van een bataljon van het terroristische Jabhat al Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd' wordt verdacht van moord tijdens de oorlog. Daarnaast wordt hij ook verdacht van het lidmaatschap van een terroristische organisatie, meldt het Landelijk Parket vrijdag.
24/05 15u30  'May was vastbesloten, maar koppigheid was haar ondergang'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
24/05 15u30  Onvolledig overzicht politieke advertenties: 'Je hebt er niet gek veel aan'De advertentieoverzichten die Facebook, Google en Twitter in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen online hebben geplaatst moeten de transparantie vergroten, maar waren in aanloop naar en op de Nederlandse stemdag nog onvolledig en vertoonden meer gebreken, blijkt uit een analyse van NU.nl.
24/05 15u15  'May was vastbesloten, maar koppigheid werd haar te veel'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
24/05 13u00  Britse en internationale politiek reageren op aftreden Theresa MayDe Britse premier Theresa May kondigde vrijdag haar aftreden aan als gevolg van het Brexit-debacle. Ze stapt op 7 juni op. Lees hier de reacties op haar vertrek uit Downing Street 10.
24/05 12u30  Britse en internationale politiek reageert op aftreden Theresa MayDe Britse premier Theresa May kondigde vrijdag haar aftreden aan als gevolg van het Brexit-debacle. Ze stapt op 7 juni op. Lees hier de reacties op haar vertek uit Downing Street 10.
24/05 12u15  NS: Reis dinsdag niet met de trein in verband met stakingDe NS adviseert reizigers dinsdag niet met de trein te reizen vanwege de pensioenstaking op die dag. Er rijden naar verwachting zeer beperkt tot geen treinen.
24/05 12u15  Reacties op aftreden Theresa MayDe Britse premier Theresa May kondigde vrijdag haar aftreden aan als gevolg van het Brexit-debacle. Ze stapt op 7 juni op. Lees hier de reacties op haar vertek uit Downing Street 10.
24/05 11u45  May sluit aftredingsspeech af met brok in haar keelDe Britse premier Theresa May heeft vrijdag haar vertrek aangekondigd. Ze nam dat besluit nadat duidelijk werd dat de gemaakte concessies aan haar Brexit-deal niet acceptabel waren voor haar eigen kabinet en partijleden. May stapt op 7 juni op.
24/05 11u30  Onmogelijke Brexit-puzzel brengt 'New Iron Lady' uiteindelijk toch ten valNa drie turbulente jaren vertrekt de Britse premier Theresa May uit haar ambtswoning aan Downing Street 10. Drie keer probeerde ze haar Brexit-deal door het Lagerhuis te loodsen, en tot drie keer toe leed ze een nederlaag. Heeft haar volharding (of is het koppigheid?) May uiteindelijk de das omgedaan?
24/05 11u30  'Klimaatspijbelaars' voeren actie in meer dan honderd landenScholieren in meer dan honderd landen voeren vrijdag actie voor het klimaat. Ook in Nederland, waar de stad Utrecht is uitgekozen, vinden demonstraties plaats. De zogeheten 'klimaatspijbelaars' lopen een mars door de stad.
24/05 11u15  Britse premier Theresa May stapt op vanwege Brexit-debacleDe Britse premier Theresa May heeft vrijdag haar vertrek aangekondigd. Ze nam dat besluit nadat duidelijk werd dat de gemaakte concessies aan haar Brexit-deal niet acceptabel waren voor haar eigen kabinet en partijleden. May stapt op 7 juni op.
24/05 11u15  Britse premier May kondigt afscheid aanNa meerdere verwerpingen van Brexit-voorstellen door het Britse parlement is de verwachting dat premier Theresa May vrijdag de datum van haar aftreden bekend zal maken. Bekijk hier haar persconferentie.
24/05 11u00  Britse premier May kondigt mogelijk afscheid aanNa meerdere verwerpingen van Brexit-voorstellen door het Britse parlement is de verwachting dat Theresa May vrijdag de datum van haar aftreden bekend zal maken. Bekijk hier haar persconferentie.
24/05 10u30  Landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar in Apeldoorn plaatsDe landelijke intocht van Sinterklaas zal dit jaar in Apeldoorn plaatsvinden. Dat heeft de NTR vrijdag bekendgemaakt.
24/05 10u15  Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in ApeldoornDe landelijke intocht van Sinterklaas zal dit jaar in Apeldoorn plaatsvinden. Dit heeft de NTR vrijdag bekendgemaakt.
24/05 10u00  Zeven klimmers omgekomen op drukke Mount EverestAutoriteiten melden vrijdag dat nog eens drie personen zijn omgekomen tijdens het beklimmen van de Mount Everest, wat zorgt voor een dodental van zeven deze week. Volgens persbureau AFP en CNN heeft de grote drukte op de berg aandeel in het overlijden van de personen.
24/05 08u45  Adviesraad: Samenwerking nodig om statushouders aan werk te helpenGemeenten, werkgevers en andere partijen moeten veel effectiever samenwerken om statushouders aan een baan te helpen. Kennis die wordt opgedaan bij het begeleiden van statushouders moet veel beter worden uitgewisseld dan nu het geval is, zegt voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER).
24/05 08u30  Adviesraad: 'Samenwerking nodig om statushouders aan werk te helpen'Gemeenten, werkgevers en andere partijen moeten veel effectiever samenwerken om statushouders aan een baan te helpen. Kennis die wordt opgedaan bij het begeleiden van statushouders moet veel beter worden uitgewisseld dan nu het geval is, zegt voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER).
24/05 08u30  Taiwan voltrekt als eerste Aziatische land homohuwelijkenDe eerste homohuwelijken in Azië zijn vrijdag voltrokken in Taiwan, nadat het parlement het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht vorige week legaliseerde. De twee eerste stellen, twee mannen en twee vrouwen, kusten elkaar en ondertekenden de huwelijksakten.
24/05 08u00  Politiechef roept kabinet op gedeeltelijk vuurwerkverbod in te stellenKorpschef Erik Akerboom van de politie dringt samen met 26 andere organisaties bij het kabinet aan op een gedeeltelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Zij willen dat het kabinet voortaan alleen het afsteken van siervuurwerk toestaat.
24/05 07u45  Dertiende dode walvis dit jaar spoelt aan bij San FranciscoIn de buurt van de Amerikaanse stad San Francisco is donderdag een dode walvis aangespoeld. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar het is al de dertiende dit jaar. Onderzoekers wijten dit aan 'abnormale oceanografische omstandigheden', zoals het broeikaseffect.
24/05 07u15  Politiechef roept kabinet op tot instellen gedeeltelijk vuurwerkverbodKorpschef Erik Akerboom van de politie dringt samen met 26 andere organisaties bij het kabinet aan op een gedeeltelijke vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Zij willen dat het kabinet voortaan alleen siervuurwerk toestaat.
24/05 06u30  'Democraten huiverig voor afzetprocedure president Trump'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
24/05 06u15  Wat zeggen deze Europese verkiezingen over de Nederlandse politiek?De verkiezingen voor het Europees Parlement kunnen niet los worden gezien van het politieke klimaat in Den Haag. Wat zegt deze voorlopige uitslag over Nederland? Een overzicht.
24/05 06u15  Taiwan voltrekt als eerste Aziatisch land homohuwelijkenDe eerste homohuwelijken in Azië zijn vrijdag voltrokken in Taiwan nadat het parlement vorige week het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde.
24/05 05u45  Weerbericht: Overwegend zonnig en droog, kans op regen in zuidoostenVrijdag is het vrijwel overal zonnig en droog. Alleen in het zuidoosten komt wat bewolking voor en in de middag kan daar een bui uit vallen.
24/05 04u30  'Harvey Weinstein schikt voor 44 miljoen dollar met slachtoffers'Harvey Weinstein zou een schikking hebben getroffen met beschuldigers, het voormalige bestuur van The Weinstein Company en de procureur-generaal in New York. Dat meldt de Wall Street Journal.
24/05 03u45  Beruchte seriemoordenaar geëxecuteerd in Amerikaanse staat FloridaDe 65-jarige Amerikaan Bobby Joe Long is in de staatsgevangenis van de Amerikaanse staat Florida geëxecuteerd. Hij werd in 1985 ter dood veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van zeker acht vrouwen een jaar eerder.
24/05 02u45  Beruchte seriemoordenaar in Florida geëxecuteerdDe 65-jarige Amerikaan Bobby Joe Long is in de staatsgevangenis van de Amerikaanse staat Florida geëxecuteerd. Hij werd in 1985 ter dood veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van zeker acht vrouwen een jaar eerder.
23/05 23u15  VS dient nog eens zeventien aanklachten tegen Assange inHet Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zeventien nieuwe aanklacht wegens spionage tegen WikiLeaks-oprichter Julian Assange gepubliceerd. Via WikiLeaks bracht Assange in 2010 honderdduizenden geheime documenten over de oorlogen in Irak en Afghanistan naar buiten.
23/05 23u15  Van Gerwen wint voor vijfde keer in loopbaan Premier League DartsMichael van Gerwen heeft donderdag voor het vierde jaar op rij en voor de vijfde keer in zijn loopbaan de eindzege gepakt in de Premier League Darts. De Brabander won in de finale in de O2 Arena in Londen met 11-5 van de Engelsman Rob Cross.
23/05 23u00  May kondigt waarschijnlijk vrijdag vertrek aan na nieuwe Brexit-nederlaagDe Britse premier Theresa May zal waarschijnlijk vrijdag, na een chaotische Brexit-week waarin ze haar nieuwe Brexit-plan aankondigde, bekendmaken wanneer zij opstapt. May overlegt dan met de voorzitter van het invloedrijke 1922-comité, dat de parlementsleden van de Conservatieve Partij vertegenwoordigt.
23/05 22u45  Dodelijke tornado laat spoor van vernieling achter in MissouriEen tornado heeft donderdag het leven gekost aan drie mensen in de Amerikaanse staat Missouri. Het dodental door het noodweer in de regio staat inmiddels op zeven. Het Midwesten van de Verenigde Staten wordt al de hele week geteisterd door noodweer.
23/05 22u30  Dit weten we wel/niet over de uitslag van de Europese verkiezingenEr is een exitpoll van de uitslag van de Europese verkiezingen in Nederland. Maar wat zegt dit precies over Europese verkiezingen, en wat niet? Een aantal vragen (en antwoorden) op een rijtje.
23/05 22u30  Hoogste opkomst voor Europese verkiezingen sinds 198941,2 procent van de Nederlandse kiesgerechtigden is donderdag naar de stembus gegaan om 26 Nederlandse Europarlementariërs te kiezen, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS. Dit is de hoogste opkomst voor Europese verkiezingen sinds 1989.
23/05 22u15  Opkomst Europese verkiezingen hoogste sinds 198941,2 procent van de Nederlandse kiesgerechtigden is donderdag naar de stembus gegaan om 26 Nederlandse Europarlementariërs te kiezen, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS. Dit is de hoogste opkomst sinds 1989.
23/05 22u00  Dit moet je weten over de Europese verkiezingenDeze week stemt Europa. Maar hoe werken deze verkiezingen precies? En wat gebeurt er na afloop van de verkiezingen?
23/05 21u30  D66 en PVV verliezen flink, volg hier de reactiesNederland was donderdag het eerste EU-land waar de stemlokalen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement open gingen. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt donderdag gestemd. De verkiezingen duren tot en met zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 21u15  Exitpoll Europese verkiezingen: PvdA grootste partij, VVD en CDA tweedePvdA lijkt de grootste partij te worden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. VVD en CDA zijn gedeeld tweede. Dat blijkt donderdagavond uit de eerste exitpoll die Ipsos uitvoerde in opdracht van de NOS.
23/05 21u15  Stembussen gesloten, PvdA profiteert van bekendheid TimmermansNederland was donderdag het eerste EU-land waar de stemlokalen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement open gingen. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt donderdag gestemd. De verkiezingen duren tot en met zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 21u00  Stembussen bijna gesloten, PvdA lijkt te profiteren van bekendheid TimmermansNederland was donderdag het eerste EU-land waar de stemlokalen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement open gingen. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt donderdag gestemd. De verkiezingen duren tot en met zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 20u45  Stembussen bijna gesloten, eerste exitpolls rond 21.00 uurNederland was donderdag het eerste EU-land waar de stemlokalen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement open gingen. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt donderdag gestemd. De verkiezingen duren tot en met zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 19u30  NUcheckt: Bewering Timmermans over Poolse werknemers is ongefundeerdNU.nl's partner Nieuwscheckers checkt beweringen in aanloop naar de Europese verkiezingen. Bewering: 'Omdat de Poolse economie groeit en de lonen steeds minder verschillen van die in West-Europa, blijven steeds meer Poolse werknemers in Polen.'
23/05 19u15  NUcheckt: Bewering Timmermans over migratie Poolse werknemers ongefundeerdNU.nl's partner Nieuwscheckers checkt beweringen in aanloop naar de Europese verkiezingen. Bewering: 'Omdat de Poolse economie groeit en de lonen steeds minder verschillen van die in West-Europa, blijven steeds meer Poolse werknemers in Polen.'
23/05 19u00  Europa stemt: Dit moet je weten over de verkiezingenDeze week stemt Europa. Maar hoe werken deze verkiezingen precies? En wat gebeurt er na afloop van de verkiezingen?
23/05 18u45  Opkomst Europese verkiezingen tot nu toe ongeveer gelijk aan vijf jaar terugNederland was donderdag de eerste EU-lidstaat waar de stemlokalen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement geopend zijn. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt donderdag gestemd. De verkiezingen duren tot en met zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 18u45  Deel operaties Dijklander Ziekenhuis geschrapt vanwege personeelstekortHet Dijklander Ziekenhuis, met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam, schrapt in de zomermaanden een deel van de operaties. Dat heeft volgens het ziekenhuis te maken met een personeelstekort in de operatiekamers en het feit dat medisch personeel vakantie opneemt.
23/05 17u15  Nederland naar stembus | Modi wint verkiezingen IndiaElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 23 mei: Nederlanders en Britten gaan naar de stembus voor de Europese verkiezingen, de partij van de Indiase premier Modi wint de parlementsverkiezingen en vliegtuigbommen opgegraven in Noord-Brabant.
23/05 17u15  102-jarige Franse vrouw verdacht van doden 92-jarige buurvrouwEen 102-jarige bewoonster van een Frans verzorgingstehuis in Chézy-sur-Marne wordt ervan verdacht haar 92-jarige buurvrouw te hebben gedood. Het lichaam van het slachtoffer werd zaterdagavond gevonden, meldt AFP.
23/05 17u00  102-jarige Franse vrouw verdacht van moord op 92-jarige buurvrouwEen 102-jarige bewoonster van een Frans bejaardentehuis in Chézy-sur-Marne wordt ervan verdacht haar 92-jarige buurvrouw te hebben gedood. Het lichaam van het slachtoffer werd zaterdagavond gevonden, meldt AFP.
23/05 16u45  May stelt presentatie van haar nieuwe Brexit-plan uit tot begin juniDe Britse premier Theresa May zal haar nieuwe Brexit-plan pas begin juni presenteren aan het Lagerhuis. Dit stond eerder nog voor vrijdag op de agenda.
23/05 16u30  Advocaat 'Rico de Chileen' ziet link met moorden als 'uiterst suggestief'De advocaat van Richard R., die ook wel bekendstaat als 'Rico de Chileen', verwijt het Openbaar Ministerie (OM) 'uiterst suggestief' te zijn als het gaat om het koppelen van zijn cliënt aan steeds meer liquidaties. De verdenkingen komen volgens Leon van Kleef vooral voort uit 'roddel en achterklap' van criminelen.
23/05 15u00  Advocaat van 'Rico de Chileen' noemt link aan moorden 'uiterst suggestief'De advocaat van Richard R., die ook wel bekendstaat als 'Rico de Chileen', verwijt het Openbaar Ministerie (OM) 'uiterst suggestief' te zijn als het gaat om het koppelen van zijn cliënt aan steeds meer liquidaties. De verdenkingen komen volgens Leon van Kleef vooral voort uit 'roddel en achterklap' van criminelen.
23/05 14u45  Advocaat 'Rico de Chileen' noemt link aan moorden 'uiterst suggestief'De advocaat van Richard R., die ook wel bekendstaat als 'Rico de Chileen', verwijt het Openbaar Ministerie (OM) 'uiterst suggestief' te zijn als het gaat om het koppelen van zijn cliënt aan steeds meer liquidaties. De verdenkingen komen volgens Leon van Kleef vooral voort uit 'roddel en achterklap' van criminelen.
23/05 13u45  Wisselende opkomst voor verkiezingen in grote gemeentenNederland werd donderdag de eerste EU-lidstaat waar de stemlokalen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement openden. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt er gestemd. De verkiezingen duren tot zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 13u15  Partij van Indiase premier Modi wint verkiezingen met ruim verschilDe partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft de parlementsverkiezingen in het land gewonnen, meldt de BBC donderdag. Hoewel nog niet alle stemmen zijn geteld, is al wel duidelijk dat de regeringspartij met zeker 345 zetels een grote meerderheid in het parlement heeft behaald.
23/05 13u15  Aantal schademeldingen na aardbeving in Groningen opgelopen tot 912Het aantal schademeldingen door de forse aardbeving van woensdagochtend in Groningen is donderdagochtend opgelopen tot 912, meldt de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Inmiddels zijn 28 mogelijk acuut onveilige situaties gemeld bij het schadeloket van de overheid.
23/05 13u00  Partij van Indiase premier Modi wint verkiezingen met ruime zegeDe partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft de parlementsverkiezingen in het land gewonnen, meldt BBC. Hoewel nog niet alle stemmen zijn geteld, is al wel duidelijk dat de regeringspartij met zeker 345 zetels een grote meerderheid in het parlement heeft behaald.
23/05 13u00  FC Groningen-speler Reis maakt droomtransfer naar FC BarcelonaFC Groningen-speler Ludovit Reis maakt definitief een transfer naar FC Barcelona. De achttienjarige middenvelder tekent een meerjarig contract, zo heeft Groningen donderdag bevestigd.
23/05 12u30  Aantal corruptiezaken onder ambtenaren fors toegenomen in 2018Het aantal corruptiezaken waarbij ambtenaren van gemeenten en opsporingsdiensten betrokken zijn, is van 45 in 2017 naar 65 in 2018 gestegen. Dat blijkt uit het donderdag verschenen jaarverslag van het Openbaar Ministerie (OM).
23/05 11u45  Aantal corruptiezaken onder ambtenaren is fors toegenomen in 2018Het aantal corruptiezaken waarbij ambtenaren van gemeenten en opsporingsdiensten betrokken zijn is in 2018 gestegen naar 65 ten opzichte van 45 in 2017. Dat blijkt uit het donderdag verschenen jaarverslag van het Openbaar Ministerie (OM).
23/05 11u45  Man ontsnapt via richel aan brand op vierde verdieping in RomeEen man is woensdag ontsnapt aan een brand in zijn eigen appartementen op de vierde verdieping in Rome. Hij klom via het raam naar buiten en wachtte 30 minuten op een richel, tot de brandweer hem naar beneden haalde. Er vielen geen gewonden.
23/05 10u45  Interpol redt vijftig kinderen uit handen van kindermisbruiknetwerkDe internationale politiedienst Interpol heeft vijftig kinderen gered uit handen van kindermisbruikers. De internationale operatie duurde twee jaar en leidde tot arrestaties van negen mensen in Thailand, Australië, en de Verenigde Staten.
23/05 10u45  Aantal schademeldingen na aardbeving in Groningen opgelopen tot 841Het aantal schademeldingen door de forse aardbeving van woensdagochtend in Groningen is donderdagochtend opgelopen tot 841, meldt de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Inmiddels zijn 28 mogelijk acuut onveilige situaties gemeld bij het schadeloket van de overheid.
23/05 10u15  Aantal schademeldingen na aardbeving Groningen opgelopen tot 841Het aantal schademeldingen door de forse aardbeving van woensdagochtend in Groningen is donderdagochtend opgelopen tot 841, meldt de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Inmiddels zijn 28 mogelijk acuut onveilige situaties gemeld bij het schadeloket van de overheid.
23/05 10u15  Overstromende rivier in Oklahoma sleept woningen meeDe rivier Cimarron in Oklahoma sleept een woning mee. De rivier is buiten de oevers getreden door het slechte weer van afgelopen dagen. Onder meer Oklahoma, Missouri en Kansas kampen met extreem weer door het tornadoseizoen.
23/05 09u45  Nederlandse kiezer trapt Europese parlementsverkiezingen afNederland werd donderdag de eerste EU-lidstaat waar de stemlokalen openden voor de Europese parlementsverkiezingen. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt er gestemd. De verkiezingen duren tot zondag. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
23/05 09u00  Miljard jaar oude fossiel van een schimmel gevonden in CanadaOnderzoekers hebben in Canada het oudste fossiel van een microschimmel ooit gevonden. Het organisme is waarschijnlijk 900 miljoen tot 1 miljard jaar oud, blijkt uit een nieuwe studie van wetenschappers aan de Universiteit van Luik.
23/05 08u00  Stembureaus in Nederland geopend voor Europese verkiezingenOveral in Nederland zijn donderdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan voor de Europese Parlementsverkiezingen.
23/05 07u45  Zes voorbeelden van wat de EU de afgelopen vijf jaar wél en niet bereikteVoor veel mensen is de Europese Unie (EU) een ver-van-mijn-bedshow. Toch is het zover: donderdag gaan we in Nederland naar de stembus voor het kiezen van een nieuw Europees Parlement (EP). Wat heeft de EU de afgelopen vijf jaar eigenlijk wel en niet bereikt? Zes voorbeelden.
23/05 07u30  Personeelstekorten in de zorg lopen sneller terug dan verwachtDe personeelstekorten in de gezondheidszorg worden sneller dan verwacht kleiner. Het aantal zij-instromers en herintreders nam in 2018 harder toe dan verwacht, stelt de Rijksoverheid donderdag op basis van nieuwe cijfers van het CBS.
23/05 07u15  'Militairen liepen hitteletsel op door onvoldoende kennis bij leiding'Grote fouten binnen Defensie hebben geleid tot incidenten waarbij militairen hitteletsel opliepen tijdens oefeningen in Nederland. Daarover bericht ZEMBLA, dat 'recente, vertrouwelijke onderzoeksrapporten' van het ministerie van Defensie in handen heeft.
23/05 06u15  De belangrijkste vragen over de Europese VerkiezingenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
23/05 06u15  Zes voorbeelden van wat de EU de afgelopen 5 jaar wél en niet bereikteVoor veel mensen is de Europese Unie (EU) een ver-van-mijn-bedshow. Toch is het zover: donderdag gaan we in Nederland naar de stembus voor het kiezen van een nieuw Europees Parlement (EP). Wat heeft de EU de afgelopen vijf jaar eigenlijk wel en niet bereikt? Zes voorbeelden.
23/05 05u45  Weerbericht: Zonnige dag, temperatuur lokaal richting zomerse waardenDonderdag schijnt de zon geregeld en blijft het bijna overal droog. Alleen zeer lokaal kan een enkele bui ontstaan. Het wordt 19 tot 23 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.
23/05 05u30  Eerste stembureaus in Nederland geopend voor Europese verkiezingenOp station Castricum kan sinds 00.00 uur gestemd worden voor de Europese verkiezingen. Daarmee is dit het eerste stembureau in Nederland dat geopend is. In Breda en Nijmegen zijn de stembureaus om 5.15 uur geopend.
23/05 04u00  'Personeelstekorten in de zorg lopen in snel tempo terug'De personeelstekorten in de gezondheidszorg worden in snel tempo kleiner. Veel zijinstromers en herintreders kiezen alsnog voor een baan als zorgverlener, meldt het AD op basis van de nieuwste cijfers over de arbeidsmarkt aan.
23/05 01u45  Luchtvaartautoriteit VS heeft nog geen indicatie van terugkeer 737 MAXHet hoofd van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) heeft gezegd dat er nog geen tijdstip is bepaald waarop de Boeing 737 MAX weer mag gaan vliegen. Toestellen van dit type staan wereldwijd sinds half maart aan de grond.
23/05 00u15  Aantal ingeschreven personen in Donorregister opnieuw toegenomenHet aantal personen dat zijn of haar wensen omtrent orgaandonatie heeft vastgelegd in het Donorregister, is opnieuw toegenomen. In januari 2019 stonden 57.000 mensen meer ingeschreven in vergelijking met het jaar ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
22/05 22u15  Meer punten voor Nederland na wijziging einduitslag SongfestivalNa de ontdekking van een fout in de puntentelling, is de einduitslag van het Songfestival gewijzigd, aldus een verklaring van European Broadcasting Union (EBU). Dat betekent onder andere dat Nederland meer punten heeft binnengehaald.
22/05 21u00  Excelsior degradeert na vijf jaar uit Eredivisie door gelijkspel tegen RKCExcelsior is woensdag na vijf seizoenen gedegradeerd uit de Eredivisie. De Rotterdamse club kwam in de return van de tweede ronde van de play-offs tegen RKC Waalwijk niet verder dan 1-1 en dat was onvoldoende voor handhaving.
22/05 20u30  Excelsior degradeert na vijf seizoenen uit EredivisieExcelsior is woensdag na vijf seizoenen gedegradeerd uit de Eredivisie. De Rotterdamse club kwam in de return van de tweede ronde van de play-offs tegen RKC Waalwijk niet verder dan 1-1 en dat was onvoldoende voor handhaving.
22/05 20u30  Botswana heft na wekenlange hoorzittingen verbod op olifantenjacht opBotswana, het land met de grootste olifantenpopulatie in de wereld, heeft het verbod op de jacht op de dieren opgeheven. Dat gebeurde nadat een regeringscommissie dat had voorgesteld na overleg met onderzoekers en jagers en wekenlange hoorzittingen over het onderwerp.
22/05 19u30  ChristenUnie wil niet met Forum voor Democratie: Een Europese familieruzieForum voor Democratie (FVD) doet na deze verkiezingen mogelijk zijn intrede in het Europees Parlement. De partij heeft toegezegd zich dan bij de Europese groep ECR te willen voegen. Het probleem is echter dat ook de ChristenUnie en SGP tot die groep behoren. Vooral de eerste partij voelt niets voor samenwerking met de partij van Thierry Baudet.
22/05 19u30  Bodycam filmt hoe Spaanse politie leider van grote bende oppaktDe Spaanse politie heeft de leider van een grote criminele organisatie opgepakt. Dat maakte Europol woensdag bekend. De bende heeft honderden miljoenen euro's verdiend door drugshandel, witwassen en huurmoorden.
22/05 19u15  Bodycam filmt hoe Spaanse politie leider van grote bende overrompeltDe Spaanse politie heeft de leider van een grote criminele organisatie opgepakt. Dat maakte Europol woensdag bekend.De bende heeft honderden miljoenen euro's verdiend door drugshandel, witwassen en huurmoorden.
22/05 18u30  Wiebes wil meer tempo in schadeherstel Groningen, geduld Kamer raakt opMinister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat wil het tempo van de schadeafhandeling van de aardbevingsschade in Groningen opvoeren en een snellere afbouw van de gasproductie in de regio. Tegelijkertijd raakt het geduld in de Kamer over de aanpak langzamerhand op.
22/05 17u00  Baudet promootte video Nederlandse extreemrechtse en antisemitische siteForum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft via Twitter een video verspreid die afkomstig is van de extreemrechtse en openlijk antisemitische Nederlandse site Fenixx. Dat is woensdag gebleken uit onderzoek door Nieuwscheckers.
22/05 17u00  Britse premier May onder vuur vanwege nieuwe Brexit-dealDe koerswijziging die de Britse premier Theresa May dinsdag aankondigde met betrekking tot haar Brexit-deal lijkt niet voldoende te zijn. Verschillende partijgenoten zouden zijn afgehaakt en ook zou ze de steun van oppositiepartij Labour niet hebben kunnen winnen, melden onder meer BBC News en The Guardian.
22/05 17u00  Ruim vierhonderd schademeldingen na forse aardbeving in GroningenDe Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) heeft inmiddels 431 schademeldingen binnengekregen na de forse aardbeving van woensdagochtend. Ook zijn negentien mogelijk acuut onveilige situaties gemeld.
22/05 17u00  Geestelijke gesteldheid verdachten plannen aanslag onderzochtVijf van de zes mannen die worden verdacht van het plannen van een grote terroristische aanslag in Nederland worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), heeft de rechtbank in Rotterdam besloten na een verzoek van het Openbaar Ministerie (OM).
22/05 16u45  Baudet promootte video Nederlandse extreem-rechtse en antisemitische siteForum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft via Twitter een video verspreid die afkomstig is van de extreemrechtse en openlijk antisemitische Nederlandse site Fenixx. Dat is woensdag gebleken uit onderzoek door Nieuwscheckers.
22/05 16u30  Aardbeving Groningen voelde 'alsof trein onder het huis reed'Duizenden Groningers werden woensdag om iets voor 6.00 uur wakker geschud door een aardbeving. In Westerwijtwerd, waar het epicentrum lag, klonk het volgens een bewoner alsof er 'een trein onder het huis reed', waarna een harde klap volgde. Groningen zag angstig toe hoe de aardbeving met een magnitude van 3.4 voor schade zorgde.
22/05 16u30  A73 richting Nijmegen weer open na ernstig verkeersongevalDe A73 richting Nijmegen bij de afrit Linne is woensdagmiddag weer open nadat deze enige tijd afgesloten was na een ernstig ongeval tussen een auto en een vrachtwagen. Een vrouw uit Roermond raakte daarbij ernstig gewond, meldt de politie Limburg.
22/05 16u00  FIOD en OM halen grote witwasmachine voor cryptovaluta offlineDe Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft samen met het Openbaar Ministerie (OM) 'een van de grootste' witwasmachines voor cryptovaluta offline gehaald.
22/05 15u45  Enorme vuurbal verlicht hemel boven AustraliëEen grote vuurbal verlichtte dinsdag de hemel boven het zuiden van Australië. Volgens Australische astronomen ging het om een meteoroïde ter grootte van een knikker.
22/05 15u00  Europol rolt grote Europese criminele organisatie opVerschillende politiekorpsen in Europa arresteerden op 15 en 16 mei 22 personen die worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie die tussen 2017 en 2019 ongeveer 680 miljoen euro verdiende met illegale activiteiten, meldt Europol woensdag.
22/05 14u45  Verdachten plannen aanslag in Nederland opgenomen in Pieter Baan CentrumVijf van de zes mannen die verdacht worden van het plannen van een grote terroristische aanslag in Nederland, worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit heeft de rechtbank in Rotterdam besloten na een verzoek van het Openbaar Ministerie (OM).
22/05 14u45  Versleutelde berichten over moord crimineel Lomp schetsen luguber beeldUit de versleutelde berichten over de voorbereiding van de moord op Eaneas Lomp is woensdag in de rechtbank een luguber beeld gerezen. De crimineel werd in november 2015 doodgeschoten toen hij op weg was naar de woning van zijn vriendin in Krommenie.
22/05 14u45  Man hangt met hoofd uit autoraam, botst tegen paal en overlijdtEen achttienjarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen op de Maasboulevard in Rotterdam. Hij stak daarvoor, terwijl hij in een auto als bijrijder meereed, zijn hoofd uit het raam en botste vervolgens tegen een paal.
22/05 14u45  Vakantiegeld valt voor een groot deel van de werknemers lager uitHet vakantiegeld dat werknemers netto ontvangen, valt in veel gevallen lager uit dan in 2018, meldt salarisdienstverlener ADP woensdag. Vooral werknemers met een inkomen van twee en 2,5 keer modaal krijgen minder uitgekeerd.
22/05 14u45  Europese criminele organisatie die 680 miljoen verdiende is opgeroldVerschillende politiekorpsen in Europa arresteerden op 15 en 16 mei 22 personen die worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie die tussen 2017 en 2019 ongeveer 680 miljoen euro verdiende met illegale activiteiten, meldt Europol woensdag.
22/05 14u30  Versleutelde berichten over liquidatie Eaneas Lomp schetsen luguber beeldUit de versleutelde berichten over de voorbereiding van de moord op Eaneas Lomp is woensdag in de rechtbank een luguber beeld gerezen. De crimineel werd in november 2015 doodgeschoten toen hij op weg was naar de woning van zijn vriendin in Krommenie.
22/05 14u00  'Belangrijke ontwerper van mobiele chips staakt samenwerking met Huawei'De Britse chipontwerper ARM zal niet langer zakendoen met de Chinese techgigant Huawei om te voldoen aan Amerikaanse sancties, blijkt woensdag uit interne documenten die de BBC in handen heeft.
22/05 13u45  'Belangrijke ontwerper mobiele chips staakt samenwerking met Huawei'De Britse chipontwerper ARM zal niet langer zakendoen met de Chinese techgigant Huawei, om zo te voldoen aan Amerikaanse sancties. Dat blijkt uit interne documenten in handen van de BBC.
22/05 13u15  Ruim tweehonderd schademeldingen na forse aardbeving in GroningenRuim tweehonderd schademeldingen zijn woensdag binnengekomen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen na de forse aardbeving met een magnitude van 3.4 in het Groningse dorp Westerwijtwerd. Ook werden mogelijke onveilige situaties gemeld.
22/05 13u15  A73 richting Nijmegen dicht na ernstig verkeersongevalDe A73 richting Nijmegen is woensdagmiddag bij de afrit Linne afgesloten na een ernstig ongeval tussen een auto en een vrachtwagen.
22/05 13u15  Verdacht pakketje bij omroep KRO-NCRV in Hilversum ongevaarlijkEen verdacht pakketje is woensdagochtend ontdekt in het pand van de omroep KRO-NCRV in Hilversum. Na onderzoek van explosievenkenners van de politie bleek het pakketje geen gevaarlijke inhoud te bevatten.
22/05 13u00  A73 dicht richting Nijmegen na ernstig verkeersongevalDe A73 in Limburg is woensdagmiddag in de richting van Nijmegen dichtgegaan bij de afrit Linne na een ernstig ongeval tussen een auto en een vrachtwagen.
22/05 12u00  Verdacht pakketje gevonden bij omroep KRO-NCRV in HilversumEen verdacht pakketje is woensdagochtend ontdekt in het pand van de omroep KRO-NCRV in Hilversum. De omgeving van het gebouw is door de politie afgezet.
22/05 11u15  Negentig schademeldingen na forse aardbeving in GroningenNegentig schademeldingen zijn woensdag binnengekomen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen na de forse aardbeving met een magnitude van 3.4 in het Groningse dorp Westerwijtwerd. Ook werden mogelijke onveilige situaties gemeld.
22/05 11u00  Stormjager komt gevaarlijk dicht bij grote tornado in OklahomaDe Amerikaanse staat Oklahoma werd maandag geteisterd door tientallen tornado's. Een stormjager in de plaats Mangum maakte deze unieke beelden, die later werden gedeeld. De man komt gevaarlijk dichtbij en ziet zo hoe de tornado flinke schade aanricht.
22/05 10u30  Negentig schademeldingen na forse aardbeving GroningenNegentig schademeldingen zijn woensdag binnengekomen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen na de forse aardbeving in het dorp Westerwijtwerd. Het gaat hier onder meer om scheuren in de muren.
22/05 10u00  Hackers gijzelen twee weken lang computers in Amerikaanse stad BaltimoreEen groep hackers houdt inmiddels al twee weken de gemeentecomputers van de Amerikaanse stad Baltimore gegijzeld, waardoor inwoners hun boetes en rekeningen niet kunnen betalen. Dat meldt Vox.
22/05 09u15  Eredivisie kent vanaf volgend seizoen twee rechtstreekse degradantenVanaf volgend seizoen degraderen de nummer zeventien én achttien van de Eredivisie rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie, zo is woensdag bekendgemaakt. Tot en met dit seizoen gold dat alleen voor de club die onderaan eindigde.
22/05 09u00  Verenigde Staten verdenken Syrische overheid opnieuw van gifgasaanvalDe Verenigde Staten verdenken de regering van de Syrische president Bashar Al Assad ervan weer gifgas te hebben gebruikt, dit keer in de noordwestelijke provincie Idlib.
22/05 08u45  Tweede minderjarige opgepakt voor brandstichting in Gelderse basisschoolDe politie heeft een tweede persoon opgepakt die wordt verdacht van brandstichting in een basisschool in het Gelderse Renkum. De twee verdachten zijn minderjarig, meldt de politie woensdag.
22/05 08u30  Waarom Groningen nog steeds met aardbevingen kamptGroningen is dinsdagochtend opnieuw opgeschrikt door een forse aardbeving met een magnitude van 3.4. Ruim een jaar geleden werd nog aangekondigd dat de gaswinning fors verminderd zou worden en voor 2030 zal worden stilgelegd. Waarom blijft de grond dan nog steeds beven?
22/05 08u30  Man in VS rijdt camper total loss tijdens politieachtervolgingDe politie van Los Angeles achtervolgde dinsdag bijna een uur lang een man in een gestolen camper. De camper raakte bij de achtervolging zwaar beschadigd en raakte meerdere auto's, maar dat weerhield de man er niet van om door te blijven rijden.
22/05 08u15  Zes doden en veel gewonden bij rellen in Jakarta na verkiezingsuitslagBij rellen in de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn zes mensen om het leven gekomen en tweehonderd gewond geraakt, zei gouverneur Anies Baswedan woensdag. De onrust ontstond nadat de verkiezingscommissie had bevestigd dat president Joko Widodo winnaar is van de presidentsverkiezing van vorige maand.
22/05 08u00  Weerbericht: Woensdag begint bewolkt, later breekt de zon doorWoensdag breekt in de loop van de dag vanuit het westen de zon steeds vaker door, maar landinwaarts ontstaan wel weer nieuwe stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 14 tot 19 graden.
22/05 08u00  Wetsvoorstel Grapperhaus om alle onvrijwillige seks strafbaar te makenMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) werkt aan een wetsvoorstel waarin staat dat alle onvrijwillige seks strafbaar wordt, zo meldt hij woensdag. Ook seksuele intimidatie wordt verboden.
22/05 07u45  Groningen opgeschrikt door aardbeving met magnitude van 3.4Groningen werd in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een flinke aardbeving. Volgens de eerste meting van het KNMI had de beving een magnitude van 3.4. Dat cijfer werd later bevestigd.
22/05 07u00  Trein botst tegen politieauto op spoorwegovergang in VSDinsdag werd een politiewagen in de Amerikaanse staat Texas aangereden door een trein. De inzittende agent is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
22/05 06u45  Groningen opgeschrikt door aardbeving van magnitude 3.4In Groningen heeft woensdagochtend een flinke aardbeving plaatsgevonden.
22/05 06u45  Trein botst tegen politieauto op spoorovergang in VSDinsdag werd een politiewagen in de Amerikaanse staat Texas aangereden door een trein. De politie was met spoed onderweg naar een baby met ademhalingsproblemen. De agenten werden echter opgehoudendoor een langzaam rijdende goederentrein. Toen die eenmaal gepasseerd was wilde de agent snel doorrijden, maar zag de trein op het andere spoor daarbij over het hoofd. De agent is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
22/05 06u15  Mosselseizoen vroeg van start door oogst eerste hangmosselenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/05 05u45  Weerbericht: Veel bewolking, zonneschijn neemt toe gedurende de dagWoensdag breekt in de loop van de dag vanuit het westen de zon steeds vaker door, maar landinwaarts ontstaan in de opklaringen wel weer nieuwe stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 14 tot 19 graden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x PVV en SP verdwijnen uit Europees Parlement, PvdA wint met zes zetels27/05 01u00 - Nu.nl: De PVV en de SP hebben niet genoeg stemmen gehaald voor een zetel in het Europees Parlement en verdwijnen uit de Europese politiek. Dat blijkt althans uit de voorlopige uitslag die het ANP zondag heeft gepubliceerd. De PvdA wordt de grootste en komt uit op zes zetels.
12x PvdA naar zes zetels, in heel Europa hoge opkomst (gesloten)27/05 01u15 - Nu.nl: De laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
9x Grote winst voor Vlaams Belang bij nationale verkiezingen België27/05 02u45 - Nu.nl: Het extreemrechtse Vlaams Belang heeft grote winst geboekt bij de verkiezingen in België. Op basis van voorlopige verkiezingsuitslagen springt de partij van 3 naar 18 zetels in het federale parlement.
8x Griekse premier Tsipras schrijft vervroegde verkiezingen uit na nederlaag27/05 00u00 - Nu.nl: De Griekse premier Alexis Tsipras heeft zondagavond gezegd dat hij vervroegde verkiezingen uitschrijft na de nederlaag van zijn partij Syriza bij de Europese Parlementsverkiezingen.
8x Brexit Party grote winnaar bij EU-verkiezingen in Groot-Brittannië27/05 03u00 - Nu.nl: De Brexit Party onder leiding van Nigel Farage is de winnaar geworden van de verkiezingen voor het Europees Parlement in Groot-Brittannië. De partij, die voor het eerst meedoet, haalt 31,6 procent van de stemmen.
7x PvdA naar zes zetels, in heel Europa hoge opkomst27/05 00u00 - Nu.nl: De laatste EU-burgers gaan zondag naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP). Donderdag werd in Nederland al gestemd en werd de PvdA de grootste partij. Vanaf 23.00 uur worden de officiële uitslagen verwacht.
7x Uren Oostenrijkse kanselier Kurz lijken geteld, ondanks verkiezingszege27/05 13u00 - Nu.nl: De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zal maandag waarschijnlijk worden gedwongen zijn ambt neer te leggen in de nasleep van het 'Ibiza-schandaal'. De zege van de Volkspartij van Kurz bij de Europese verkiezingen verandert daar niets aan.
6x Brexit Party grote winnaar bij EU-verkiezingen in Verenigd Koninkrijk27/05 07u30 - Nu.nl: De Brexit Party onder leiding van Nigel Farage is de winnaar geworden van de verkiezingen voor het Europees Parlement in het Verenigd Koninkrijk. De partij, die voor het eerst meedoet, haalt 31,7 procent van de stemmen.
6x 'Renteverhoging leenstelsel leidt tot verdeeldheid in de coalitie'27/05 07u30 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
6x Bekijk de verkiezingsuitslag per gemeente27/05 08u15 - Nu.nl: Bekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de Europese Parlementsverkiezingen in Nederland.

Statistieken

Artikels:
34065
Gelezen:
21554
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven