zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/02 23u00  Winnaar negende seizoen The Voice of Holland bekend Dennis van Aarssen (24) heeft het negende seizoen van The Voice of Holland gewonnen. De zanger werd gecoacht door Waylon.
22/02 22u15  Soedanese president roept noodtoestand uit en ontbindt regering De Soedanese president Omar Hassan Al Bashir heeft vrijdag voor een jaar de noodtoestand uitgeroepen in zijn land. Ook heeft hij opdracht gegeven om de Soedanese regering te ontbinden.
22/02 20u15  R. Kelly aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik R. Kelly is aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik. Dat meldt Chicago Sun-Times vrijdag na inzage in rechtsdocumenten van de rechtbank in het Amerikaanse Cook County.
22/02 19u45  Twee doden in Venezuela bij confrontatie Braziliaanse grens Venezolaanse veiligheidstroepen hebben vrijdag het vuur geopend op burgers aan de grens met Brazilië. Daarbij vielen twee doden en raakten meerdere mensen gewond.
22/02 19u45  Vooruitblik: 'Feyenoord meest labiele team uit Eredivisie' PSV speelt zondag in de Eredivisie thuis tegen Feyenoord. NU.nl-redacteuren Rypke Bakker en Jesse Taat blikken vanuit Eindhoven vooruit op de wedstrijd.
22/02 19u30  Verdachte 'vergismoord' ggz-directeur vindt dat hij erin wordt geluisd De 51-jarige Schiedammer René F. zegt dat hij er onterecht van wordt beschuldigd dat hij opdracht heeft gegeven voor de zogeheten vergismoord op ggz-directeur Rob Zweekhorst.
22/02 19u00  Arubaanse oud-minister Paul Croes krijgt vier jaar cel om corruptie De rechtbank op Aruba heeft oud-minister Paul Croes vrijdag tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld.
22/02 18u30  Directeur van onder verscherpt toezicht gesteld CBR stopt De algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stopt ermee. De in mei 2016 benoemde Petra Delsing ziet af van een tweede termijn als directeur.
22/02 18u15  Directeur onder verscherpt toezicht gesteld CBR stopt De algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stopt ermee. De in mei 2016 benoemde Petra Delsing ziet af van een tweede termijn als directeur.
22/02 17u45  De opvallendste beelden van 22 februari Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 22 februari: een besmeurde Dokwerker, een hongerig veulen en premier Rutte in het nauw.
22/02 17u15  Kopstukken van motorclub Satudarah veroordeeld tot jarenlange celstraf Leden van het Geleense afdeling van motorclub Satudarah zijn vrijdag veroordeeld voor celstraffen van 2,5 tot 9 jaar. De rechter achtte de tien mannen schuldig aan afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen en drugsdelicten, meldt 1Limburg.
22/02 17u00  Dode en meerdere gewonden in Venezuela bij confrontatie Braziliaanse grens Venezolaanse veiligheidstroepen hebben vrijdag het vuur hebben geopend op burgers aan de grens met Brazilië. Daarbij viel ten minste een dode en raakten meerdere mensen gewond, vertellen ooggetuigen aan Reuters.
22/02 17u00  Jussie Smollet na arrestatie uit laatste twee afleveringen Empire geknipt Jussie Smollett is na zijn arrestatie uit de laatste twee afleveringen van het vijfde seizoen van Empire geknipt. Dat laten de makers van de serie weten in een verklaring aan de pers.
22/02 16u45  Dode en meerdere gewonden in Venezuela bij confrontatie aan Braziliaanse grens Venezolaanse veiligheidstroepen hebben vrijdag het vuur hebben geopend op burgers aan de grens met Brazilië. Daarbij viel ten minste een dode en raakten meerdere mensen gewond, vertellen ooggetuigen aan Reuters.
22/02 16u30  'Veiligheidstroepen Venezuela openen vuur op burgers aan Braziliaanse grens' Venezolaanse veiligheidstroepen zouden vrijdag het vuur hebben geopend op burgers aan de grens met Brazilië. Artsen en familieleden vertellen Reuters dat meerdere mensen schotwonden hebben.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 16u30  Betonmixer zit vast in eigen lading bij stoplicht EindhovenEen wagen met een betonmolen zat vrijdag vast in de eigen lading in Eindhoven. Met een graafmachine is het wegdek weer betonvrij gemaakt.
22/02 16u30  Politie: Explosief onder auto Eindhoven was bewuste actieHet voorwerp dat vrijdagochtend onder een auto in de Johannesburgstraat in Eindhoven is ontploft, is daar bewust geplaatst. De politie weet niet tegen wie of wat het explosief gericht was.
22/02 16u15  'Nog niet voorbij met nepwinacties op Facebook'In de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
22/02 15u15  Tientallen vrachtwagens met burgers vertrekken uit laatste IS-bolwerkMet tientallen vrachtwagens worden vrijdag inwoners uit het laatste Syrische IS-bolwerk gehaald. Het is de bedoeling dat de evacuatie van burgers vóór zaterdag afgerond is, melden de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
22/02 15u15  Explosief onder auto Eindhoven 'was bewuste actie'Het voorwerp dat vrijdagochtend onder een auto in Eindhoven is ontploft, is daar bewust geplaatst. De politie weet niet tegen wie of wat het explosief gericht was.
22/02 15u00  Grootste Nutella-fabriek ter wereld gesloten na 'kwaliteitsproblemen'De grootste Nutella-fabriek ter wereld is gesloten nadat er volgens producent Ferrero 'kwaliteitsproblemen' werden vastgesteld in monsters van de chocoladepasta.
22/02 14u30  Treinexperts over nieuwe sprinter NS: 'In beginperiode altijd storingen'Nieuwe treinen die in gebruik worden genomen hebben altijd te kampen met storingen. Dat zeggen meerdere treinexperts over de nieuwe sprinter van de Nederlandse Spoorwegen (NS) tegen NU.nl.
22/02 14u15  Burgemeester Halsema doet aangifte van bekladdingen in AmsterdamBurgemeester Femke Halsema gaat aangifte doen van de bekladdingen in Amsterdam in de nacht van donderdag op vrijdag. Onder meer het standbeeld van De Dokwerker werd beklad met groen-gele verf.
22/02 13u45  Aantal gebroken heupen bij ouderen in vijf jaar met 12 procent gestegenHet aantal Nederlanders met een gebroken heup is de afgelopen jaren toegenomen, meldt informatiecentrum voor de zorg Vektis. In vijf jaar tijd is het aantal met 12 procent gegroeid, naar bijna 25.000 patiënten in 2017.
22/02 13u30  Bart Smit-bonnen bijna nergens meer te verzilveren na bankroet IntertoysMensen die nog een cadeaubon van speelgoedketen Bart Smit hebben liggen, hebben zeer beperkte mogelijkheden om die nog in te wisselen. Sinds de surseance van Intertoys kunnen ze die bonnen namelijk niet meer gebruiken in de filialen van Intertoys, zoals eerder het geval was.
22/02 13u30  Turkije zoekt honderden vermeende medeplichtigen mislukte couppogingDe Turkse regering heeft de campagne tegen vermeende betrokkenen bij de mislukte staatsgreep van 2016 verder opgevoerd. Het Openbaar Ministerie vaardigde vrijdag een arrestatiebevel uit voor nog eens 295 verdachten.
22/02 13u00  Buren redden bewoner via raam van woningbrand in HoogeveenBij een woningbrand in Hoogeveen zijn donderdagavond twee gewonden gevallen. Eén van hen, de bewoner, was in het huis toen de brand ontstond. De andere raakte gewond toen hij de man uit het huis wilde redden. De brand ontstond door een pannetje op het vuur dat vergeten was.
22/02 13u00  4,5 jaar cel voor diefstal eeuwenoude juwelen van Zweeds koningshuisEen Zweedse rechtbank heeft een 22-jarige man veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf voor de diefstal van eeuwenoude juwelen uit de kathedraal van Strängnäs vorig jaar.
22/02 12u45  Aantal gebroken heupen bij ouderen met 12 procent gestegenHet aantal mensen met een gebroken heup is de afgelopen jaren toegenomen, meldt informatiecentrum voor de zorg Vektis. In vijf jaar tijd is het aantal met 12 procent gegroeid, naar bijna 25.000 patiënten in 2017.
22/02 11u45  Aanslagpleger Amsterdam Centraal: 'Ben van plan ergere dingen te doen'De man die in augustus vorig jaar een aanslag pleegde op station Amsterdam Centraal zei vrijdag in de rechtbank dat hij van plan is ergere dingen te doen als de Nederlandse overheid niet ingrijpt tegen Geert Wilders.
22/02 11u30  Openbaar Ministerie beschikt over salarislijsten Nederlandse IS-strijdersHet Openbaar Ministerie (OM) heeft salarislijsten van de terroristische beweging Islamitische Staat (IS) in handen. Die worden mogelijk als bewijsmateriaal gebruikt in rechtszaken tegen teruggekeerde Nederlandse IS-strijders.
22/02 11u15  Aanslagpleger Amsterdam CS: 'Ben van plan ergere dingen te doen'De man die eind augustus vorig jaar een aanslag pleegde op het station Amsterdam Centraal zei vrijdag in de rechtbank van plan zijn ergere dingen te doen als de Nederlandse overheid niet ingrijpt tegen Geert Wilders.
22/02 11u15  3,4 miljoen Venezolanen gevlucht om economische en humanitaire crisisHet aantal Venezolanen dat uit hun vaderland is vertrokken wegens de economische en humanitaire crisis is opgelopen tot 3,4 miljoen, blijkt vrijdag uit berekeningen van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) en de internationale organisatie voor migratie (IOM).
22/02 11u15  Skiër wordt door lawine onder sneeuw bedolven in UtahEen skiër beleefde op 16 februari angstige momenten in de Amerikaanse staat Utah. Hij viel en werd door een lawine bedolven onder sneeuw. De beelden zijn recent gedeeld.
22/02 11u15  Veel Nederlanders denken dat levensstandaard omlaag moet na pensioenIets meer dan een kwart (26 procent) van de werkende Nederlanders denkt volgens onderzoek van ING dat zij dezelfde levensstandaard kunnen volhouden wanneer zij met pensioen gaan. Daarmee zijn Nederlanders een stuk pessimistischer dan het Europese gemiddelde (38 procent).
22/02 10u45  Hogere celstraf geëist tegen Mark de J. in hoger beroep zaak-EverinkIn hoger beroep is vrijdagochtend twintig jaar cel geëist tegen Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink in 2016. Vorig jaar heeft de rechtbank de man tot achttien jaar cel veroordeeld voor de moord.
22/02 10u45  Meerdere plekken in Amsterdam besmeurd met verf en anti-Joodse leuzenVerschillende plekken in Amsterdam, waaronder het bekende standbeeld De Dokwerker, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag beklad met groen-gele verf. Ook zijn er anti-Joodse leuzen en hakenkruizen op muren gespoten met graffiti.
22/02 10u00  Skiër wordt na lawine onder sneeuw bedolven in UtahEen skiër beleefde op 16 februari angstige momenten in de Amerikaanse staat Utah. Hij viel en werd na een lawine bedolven onder sneeuw. De beelden zijn recent gedeeld.
22/02 09u30  Rotterdamse zorgverlener vervolgd voor elf insulinezaken met vier dodenHet Openbaar Ministerie (OM) stelt definitief in elf zaken vervolging in tegen de medewerker van verzorgingshuizen in de regio Rotterdam die wordt verdacht van de zogeheten insulinemoorden. In vier van deze elf gevallen zijn de slachtoffers overleden.
22/02 09u15  Skiër wordt bedolven onder sneeuw na lawine in UtahEen skiër beleefde op 16 februari angstige momenten in Utah. Hij viel en werd bedolven onder sneeuw na een lawine. De beelden zijn recent gedeeld.
22/02 09u00  Bouwsector behaalt hoogste omzetgroei in ruim tien jaar tijdIn 2018 behaalde de bouwsector met ruim 10 procent de hoogste omzetgroei in meer dan tien jaar tijd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetgroei van de sector 10,7 procent.
22/02 08u00  Rechter legt voormalige Trump-adviseur Roger Stone mediaverbod opEen rechter heeft Roger Stone, oud-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, donderdag (Amerikaanse tijd) bevolen niet langer in het openbaar over de strafrechtelijke zaak tegen hem te praten. Als hij dat wel doet, moet hij de cel in.
22/02 07u45  Openbaar Ministerie beschikt over salarisstroken Nederlandse IS-strijdersHet Openbaar Ministerie (OM) heeft salarislijsten van de terroristische beweging Islamitische Staat (IS) in handen. Die worden mogelijk als bewijsmateriaal gebruikt in rechtszaken tegen teruggekeerde Nederlandse IS-strijders.
22/02 07u45  Verenigde Staten laten tweehonderd 'vredestroepen' achter in SyriëDe Verenigde Staten vertrekken toch niet helemaal uit Syrië. Het Witte Huis maakte vrijdag bekend dat er na het geplande vertrek van het Amerikaanse leger uit Syrië zeker tweehonderd vredestroepen zullen achterblijven.
22/02 07u30  Wat kunnen de Democraten doen tegen Trumps noodtoestand?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/02 07u30  Noord-Korea verwacht enorm voedseltekort in 2019 en halveert rantsoenenNoord-Korea verwacht dit jaar een voedseltekort van 1,4 miljoen ton. De regering van het land heeft de voedselrantsoenen voor de bevolking bijna gehalveerd. Dat staat in een memo van Noord-Korea aan de VN, die is ingezien door persbureau Reuters.
22/02 07u15  Israëlisch ruimtevaartbedrijf lanceert voor het eerst sonde naar de maanIsraël heeft vrijdagochtend omstreeks 2.45 uur zijn eerste sonde naar de maan gelanceerd vanaf Cape Canaveral in de Verenigde Staten. Als alles goed gaat, zal de sonde Beresheet op 11 april landen op de oppervlakte van de maan. In dit geval zal Israël ook het vierde land zijn dat een landing op de maan heeft gemaakt.
22/02 07u00  Weerbericht: Code geel wegens dichte mist in westen van het landHet KNMI heeft vrijdagochtend code geel afgegeven wegens lokaal dichte mist in het zuidwesten en noordwesten van het land. Daarbij kan het zicht plaatselijk minder dan 200 meter bedragen.
22/02 06u30  Democraten gaan de noodtoestand van Trump aanvechtenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/02 06u30  Noord-Korea verwacht in 2019 enorm voedseltekort en halveert rantsoenenNoord-Korea verwacht dit jaar een voedseltekort van 1,4 miljoen ton. De regering van het land heeft de voedselrantsoenen voor de bevolking bijna gehalveerd. Dat staat in een memo van Noord-Korea aan de VN, die is ingezien door persbureau Reuters.
22/02 06u00  Openbaar Ministerie heeft salarisstroken Nederlandse IS-strijdersHet Openbaar Ministerie (OM) heeft salarislijsten van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in handen. Die worden gebruikt in rechtszaken tegen teruggekeerde Nederlandse IS-strijders.
22/02 05u45  Facebook haalt netwerk van frauduleuze nepwinacties offlineFacebook heeft donderdag naar aanleiding van onderzoek door NU.nl een netwerk van frauduleuze nepwinacties offline gehaald. Potentiële slachtoffers werden met een zogenaamde gewonnen keuken-, badkamer- en tuinrenovatie verleid hun privégegevens af te staan.
22/02 05u00  Levenslang voor man die zes mensen doodreed in Australisch MelbourneDe man die in januari 2017 in Melbourne met zijn auto zes mensen doodreed en tientallen mensen verwondde is door een Australische rechter veroordeeld tot een zesvoudige levenslange gevangenisstraf.
22/02 03u00  Israëlisch ruimtevaartbedrijf lanceert sonde naar de maanIsraël heeft vrijdagochtend omstreeks 2.45 uur zijn eerste sonde naar de maan gelanceerd vanaf Cape Canaveral in de Verenigde Staten. Als alles goed gaat, zal de sonde Beresheet op 11 april landen op de oppervlakte van de maan. In dit geval zal Israël ook het vierde land zijn dat een landing op de maan heeft gemaakt.
22/02 01u45  VS laat tweehonderd 'vredestroepen' achter in SyriëDe Verenigde Staten vertrekken toch niet helemaal uit Syrië. Het Witte Huis maakte vrijdag bekend dat na het geplande vertrek van het Amerikaanse leger uit Syrië er zeker tweehonderd Amerikaanse vredestroepen zullen achterblijven.
22/02 01u30  Rechter legt voormalig Trump-adviseur Roger Stone mediaverbod opEen rechter heeft donderdag (Amerikaanse tijd) Roger Stone, oud-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, bevolen niet langer in het openbaar over de strafrechtelijke zaak tegen hem te praten. Doet hij dat wel, dan moet hij de cel in.
22/02 00u45  Ruim een op twintig werknemers verdient minimumloonMeer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/02 00u15  Ruim 1 op 20 werknemers verdient minimumloonMeer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/02 00u15  Bouwsector behaalt hoogste omzetgroei in ruim tien jaarIn 2018 behaalde de bouwsector met ruim 10 procent de hoogste omzetgroei in meer dan tien jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetgroei van de sector 10,7 procent.
22/02 00u15  Acteur Jussie Smollett op borgtocht vrij na mogelijk in scène gezette aanvalOnder massale belangstelling van de pers is Jussie Smollett donderdag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat de acteur op borgtocht kan worden vrijgelaten.
21/02 23u00  Botswana overweegt verbod op olifantenjacht op te heffenBotswana, het land met de grootste olifantenpopulatie in de wereld, heft mogelijk het verbod op de jacht op de dieren op.
21/02 23u00  Van 9/11 tot de Krim, deze noodtoestanden gelden nog altijd in VSDe Amerikaanse president Donald Trump riep vorige week de noodtoestand uit in de VS omdat het Congres hem dwars zit in zijn wens om een grensmuur bij Mexico te bouwen. De noodtoestand uitroepen is geen zeldzaamheid in de VS. Er zijn er ook velen die al jaren gelden. Bekijk er daarvan drie.
21/02 23u00  Paleontologen vinden mogelijk 'ontbrekende schakel' in evolutie T. rexHoe de T. rex zich zo snel naar de top van de voedselketen wist te werken, stelt paleontologen al lange tijd voor een raadsel. Amerikaanse onderzoekers denken nu de belangrijke ontbrekende schakel te hebben opgegraven.
21/02 22u45  Paleontologen vinden mogelijk 'ontbrekende schakel' in evolutie T-rexHoe de T-rex zich zo snel naar de top van de voedselketen wist te werken, stelt paleontologen al lange tijd voor een raadsel. Amerikaanse onderzoekers denken nu de belangrijke ontbrekende schakel te hebben opgegraven.
21/02 21u45  Curaçaose minister van Economische Ontwikkeling stapt onverwachts opDe Curaçaose minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling donderdag onverwachts zijn ontslag ingediend. Martina is voormalig topman van verzekeringsbedrijf Guardian.
21/02 21u30  Curaçaose minister van Economische Ontwikkeling stapt onverwacht opOp Curaçao heeft minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling donderdag onverwacht zijn ontslag ingediend. Martina is voormalig topman van verzekeringsbedrijf Guardian.
21/02 20u30  Maduro sluit Venezolaanse grens met Brazilië in conflict rond hulpgoederenDe Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft donderdag gezegd de grens met Brazilië te sluiten om te voorkomen dat de oppositie hulpgoederen het land binnenhaalt. Ook overweegt hij de grens met Colombia dicht te gooien.
21/02 19u45  Onafhankelijk onderzoek ingesteld naar mogelijke misstanden bij INDHet ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een onafhankelijke commissie ingesteld, die moet onderzoeken of de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn eigen regels heeft overtreden om zo tijd te besparen. Staatssecretaris Mark Harbers heeft de Tweede Kamer hierover donderdag ingelicht.
21/02 19u00  Maduro sluit grens met Brazilië in conflict rond hulpgoederenDe Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft donderdag gezegd de grens met Brazilië te sluiten om te voorkomen dat de oppositie hulpgoederen het land binnenhaalt. Ook overweegt hij de grens met Colombia dicht te gooien.
21/02 18u30  Maduro sluit grens met Brazilië in affaire rond hulpgoederenDe Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft donderdag gezegd de grens met Brazilië te sluiten om te voorkomen dat de oppositie hulpgoederen het land binnenhaalt. Ook overweegt hij de grens met Colombia dicht te gooien.
21/02 18u30  'Kroongetuige Nabil B. belandde via drugshandel in wereld van liquidaties'Kroongetuige Nabil B. heeft jarenlang in de drugshandel gezeten en raakte op die manier betrokken bij liquidaties, blijkt uit verklaringen van de man zelf die zijn ingezien door NRC.
21/02 18u15  Ollongren wil nog geen wet voor Facebook in strijd tegen nepnieuwsMinister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ziet er nog niets in om sociale media die een rol kunnen spelen bij de beïnvloeding van verkiezingen en verspreiding van desinformatie aan wetten en regels te binden.
21/02 17u45  Actiegroepen: Stel opening Lelystad Airport uit tot herindeling luchtruimDe Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) vinden dat het luchtruim eerst opnieuw ingedeeld moet worden voordat Lelystad Airport opengaat voor commercële vluchten. Eerder hebben de provincies Gelderland en Overijssel dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) ook al verzocht.
21/02 17u45  Oppositie zegt onvoldoende geïnformeerd te worden in Uithoflijn-debatDe oppositiepartijen van de gemeenteraad van Utrecht hebben donderdagmiddag in een spoeddebat over de Uithoflijn aangegeven dat zij nog steeds te weinig informatie ontvangen over het project.
21/02 17u30  De opvallendste beelden van 21 februariElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 21 februari: vrouwen en kinderen ontvluchten laatste IS-bolwerk, stakende scholieren in Brussel en een hongerige otter.
21/02 17u15  Chinees bestelbusje komt na metersdiepe val in water terechtEen bestelbusje met daarin onder anderen vier kinderen rolde in de Chinese provincie Yunnan vanaf een heuvel het water in. De beelden van het ongeval werden donderdag gedeeld. De inzittenden verkeren buiten levensgevaar.
21/02 17u00  Massagraf met 3.500 lichamen ontdekt bij voormalig IS-bolwerk RaqqaBuiten de Syrische stad Raqqa, het voormalige bolwerk van Islamitische Staat, is een groot massagraf ontdekt met naar schatting 3.500 lijken, meldt AFP.
21/02 16u45  'Vier mensen opgepakt na ongeregeldheden bij Catalaanse protesten'Vier mensen zijn opgepakt vanwege ongeregeldheden tijdens Catalaanse protesten in Spanje. Op meerdere locaties in het land gingen de separatisten de straat op om hun onvrede te uiten over het proces tegen de Catalaanse leiders.
21/02 16u00  Justitie wil vaker afspraken maken met verdachtenHet Openbaar Ministerie (OM) wil in grote strafzaken vaker en meer afspraken kunnen maken met verdachten. De aanleiding hiervoor is de grote druk op de strafrechtketen, omdat strafzaken vaak lang duren, stelt justitie donderdag.
21/02 15u45  OM: 'GGZ Eindhoven schoot ernstig tekort bij zorg overleden patiënt'GGZ Eindhoven schoot volgens het Openbaar Ministerie (OM) ernstig tekort in haar zorg en dat heeft in 2013 geleid tot de dood van een patiënte. De ggz-instelling wordt dood door schuld verweten.
21/02 14u45  Duizenden Belgische 'klimaatspijbelaars' marcheren met Zweeds boegbeeldDuizenden 'klimaatspijbelaars' lopen donderdag in Brussel opnieuw een mars voor het klimaat. Zij worden voor het eerst sinds het ontstaan van de Belgische beweging vergezeld door de Zweedse Greta Thunberg (16).
21/02 14u45  Diplomaten: EU en VK komen met verklaring over Ierse grenskwestieDe Europese Unie en Verenigd Koninkrijk komen mogelijk met een wettelijke verklaring over de zogeheten 'Irish backstop'. Hierin zou wederom worden benadrukt dat de backstop niet als permanente oplossing bedoeld is, stellen diplomaten donderdag.
21/02 14u30  Duizenden Belgische 'klimaatspijbelaars' marcheren met boegbeeld Greta ThunbergDuizenden 'klimaatspijbelaars' lopen donderdag in Brussel opnieuw een mars voor het klimaat. Zij worden voor het eerst sinds het ontstaan van de Belgische beweging vergezeld door de Zweedse Greta Thunberg (16).
21/02 14u00  Diplomaten: 'EU en VK komen tot verklaring over Ierse grens'De Europese Unie en Verenigd Koninkrijk komen mogelijk tot een wettelijke verklaring over de zogeheten 'Irish backstop'. Hierin zou wederom worden benadrukt dat de backstop niet als permanente oplossing bedoeld is.
21/02 13u45  Diplomaten: 'EU en VK komen tot parallelle verklaring over backstop'De Europese Unie en Groot-Brittannië komen mogelijk tot een wettelijke verklaring over de zogeheten Irish 'backstop'. Hierin zou wederom worden benadrukt dat de backstop niet als permanente oplossing bedoeld is. Dit betekent niet dat er een einddatum aan de noodoplossing wordt verbonden, iets dat een aantal Britse politici wel willen.
21/02 13u45  Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen van drugsbende in beslagDe federale Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog in beslag. In de politieoperatie, die Flak heet, zijn 54 arrestatiebevelen en meer dan tachtig bevelen tot huiszoeking uitgevaardigd.
21/02 13u30  Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen van internationale drugsbende in beslagDe federale Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen in beslag van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog. In deze politieoperatie die 'Flak' heet, zijn 54 arrestatiebevelen uitgevaardigd en meer dan tachtig bevelen tot huiszoeking.
21/02 13u15  Speelgoedketen Intertoys failliet, winkels blijven voorlopig openSpeelgoedketen Intertoys is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. Die zetten nog steeds in op een doorstart van het bedrijf.
21/02 13u15  Luchtvaart sinds MH17 bewuster van risico's boven conflictgebiedenLuchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico's die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag.
21/02 13u00  Speelgoedketen Intertoys is failliet, winkels blijven openSpeelgoedketen Intertoys is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open. Het concern moest onlangs al uitstel van betaling moest aanvragen door zware marktomstandigheden.
21/02 12u30  Parijs 2024 wil breakdancing toevoegen aan programma Olympische SpelenHet organisatiecomité van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs gaat bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) een voorstel indienen om breakdancing toe te voegen aan het programma.
21/02 12u00  'Weigerafdeling' van Pieter Baan Centrum blijft bestaan na succesvolle proefDe speciale ‘weigerafdeling’ van het Pieter Baan Centrum zal blijven bestaan. De proef met verdachten die weigeren mee te werken aan een onderzoek, is volgens minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) namelijk een succes gebleken.
21/02 11u45  DENK-Kamerlid Azarkan wordt niet vervolgd voor vervalste PVV-advertentieKamerlid en fractievoorzitter Farid Azarkan van DENK wordt niet vervolgd voor het plaatsen van een banner op internet die van de PVV afkomstig leek.
21/02 11u30  Rabobank: Huis wordt dit jaar gemiddeld 17.000 euro duurderDoor een krimpend aanbod en flink gestegen huizenprijzen wordt het voor steeds meer mensen onbereikbaar een eigen woning te kopen, stelt Rabobank donderdag in het Kwartaalbericht Woningmarkt. De prijsstijging vlakt wel iets af, van gemiddeld 9 procent in 2018 naar 6 procent in 2019.
21/02 11u15  DENK-Kamerlid Azarkan niet vervolgd voor vervalste PVV-advertentieDENK-Kamerlid en fractievoorzitter Farid Azarkan wordt niet vervolgd voor het plaatsen van een banner op internet die afkomstig leek van de PVV.
21/02 11u00  Mariniers springen uit helikopter op drugsboot bij MexicoDe Mexicaanse marine onderschepte maandag 630 kilo cocaïne op een boot. Mariniers gingen vanuit een helikopter aan boord en troffen vervolgens de drugs aan. Vijftien personen werden tijdens de operatie gearresteerd.
21/02 10u45  Vliegmaatschappijen sinds MH17 bewuster van risico's boven conflictgebiedenLuchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico's die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag.
21/02 10u30  Paus: 'Katholieken verwachten concrete maatregelen tegen kindermisbruik'Katholieken verwachten 'concrete en efficiënte' maatregelen tegen misbruik binnen de katholieke kerk, zei paus Franciscus donderdag tijdens de opening van de top in Vaticaanstad over het beschermen van minderjarigen tegen seksueel misbruik.
21/02 10u30  Vliegmaatschappijen bewuster van risico's sinds MH17-rampLuchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico's die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag.
21/02 10u15  Vliegmaatschappijen bewuster van risico's na MH17-rampLuchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico’s die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag.
21/02 10u00  Paus: 'Katholieken verwachten concrete en efficiënte maatregelen tegen misbruik'Katholieken verwachten 'concrete en efficiënte' maatregelen tegen misbruik binnen de katholieke kerk, zei paus Franciscus donderdag tijdens de opening van de top in Vaticaanstad over het beschermen van minderjarigen tegen seksueel misbruik.
21/02 09u45  Paus: 'Verwachtingen voor concrete en efficiënte maatregelen tegen misbruik'Katholieken verwachten 'concrete en efficiënte' maatregelen tegen misbruik binnen de katholieke kerk, aldus paus Franciscus. Zo opende hij donderdag de top over het beschermen van minderjarigen tegen misbruik.
21/02 09u45  Aantal meldingen over verwarde mensen in acht jaar tijd verdubbeldBij de politie zijn afgelopen jaar meer dan 90.000 meldingen over verwarde mensen binnengekomen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van acht jaar geleden, bevestigt de politie naar aanleiding van berichtgeving van NRC.
21/02 09u45  Lerares van Helmondse basisschool in finale 'beste docent ter wereld'Lerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van de beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize, bekendgemaakt.
21/02 09u30  Paus Franciscus: 'Hoop op concrete en efficiënte maatregelen tegen misbruik'Katholieken hopen op 'concrete en efficiënte' maatregelen tegen misbruik binnen de katholieke kerk, aldus paus Franciscus. Zo opende hij donderdag de top over het beschermen van minderjarigen tegen misbruik.
21/02 08u30  Lerares Daisy Mertens van Helmondse school in finale 'beste docent ter wereld'Lerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van de beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize, bekendgemaakt.
21/02 08u30  'Aantal meldingen over verwarde mensen in acht jaar tijd verdubbeld'Bij de politie zijn afgelopen jaar meer dan 90.000 meldingen over verwarde mensen binnengekomen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van acht jaar geleden, meldt NRC op basis van cijfers die de krant heeft opgevraagd bij de landelijke politie.
21/02 08u15  'Meldingen over verwarde mensen in acht jaar verdubbeld'Bij de politie zijn afgelopen jaar meer dan 90.000 meldingen binnengekomen over verwarde mensen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van acht jaar geleden, meldt NRC op basis van cijfers die de krant heeft opgevraagd bij de landelijke politie.
21/02 08u15  'Utrechtse raad heeft touwtjes niet in handen bij Uithoflijn-affaire'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
21/02 08u00  Lerares Daisy Mertens uit Nederland in finale 'beste docent ter wereld'Lerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing tot beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize, bekendgemaakt.
21/02 08u00  'Taliban-leider moellah Omar verbleef jarenlang vlak bij Amerikaanse basis'De Taliban-leider moellah Omar verbleef jarenlang in de Afghaanse provincie Zabul en woonde lange tijd zelfs dicht bij een Amerikaanse militaire basis in die regio. Dat staat in het nieuwe boek van journalist Bette Dam, schrijft de Volkskrant donderdag.
21/02 07u45  'Tienduizenden slimme gebouwen makkelijk te hacken via het internet'Honderden slimme huizen, kantoren, hotels en andere gebouwen zouden eenvoudig te hacken zijn als ze met het internet verbonden zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Daan Keuper van beveiligingsbedrijf Computest, meldt de NOS.
21/02 07u15  Zeker zeventig doden en tientallen gewonden bij brand in BangladeshZeker zeventig mensen zijn omgekomen bij een grote brand in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Het dodental gaat volgens de autoriteiten nog flink oplopen.
21/02 06u15  'Gemeenteraad Utrecht niet in control over de Uithoflijn-affaire'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
21/02 06u15  'Talibanleider mullah Omar verbleef jarenlang vlakbij Amerikaanse basis'De Talibanleider mullah Omar verbleef jarenlang in de Afghaanse provincie Zaboel en woonde lange tijd zelfs dichtbij een Amerikaanse militaire basis in die regio. Dat staat in het nieuwe boek van journalist Bette Dam.
21/02 05u45  Weerbericht: Zonnige dag met zachte temperaturen begint frisDonderdag wordt grotendeels zonnig met zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Op enkele plekken kan het bewolkt zijn.
21/02 05u00  Politie denkt dat ontevreden werknemer drones bij Gatwick bestuurdeEen ontevreden werknemer bestuurde de drones die dagenlang al het vliegverkeer rond de Londense luchthaven Gatwick stillegde. Dat schrijft de Britse krant The Times op basis van het politieonderzoek.
21/02 04u15  Zeker 69 doden en tientallen gewonden bij brand in hoofdstad BangladeshZeker 69 mensen zijn omgekomen bij een grote brand in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Het dodental gaat volgens de autoriteiten nog flink oplopen.
21/02 03u45  Zeker 56 doden en tientallen gewonden bij brand in hoofdstad BangladeshZeker 56 mensen zijn omgekomen bij een grote brand in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Het dodental gaat volgens de autoriteiten nog flink oplopen.
21/02 03u30  Talibanleider mullah Omar verbleef jarenlang vlakbij Amerikaanse basisDe Talibanleider mullah Omar verbleef jarenlang in de Afghaanse provincie Zaboel en woonde lange tijd zelfs dichtbij een Amerikaanse militaire basis in die regio. Dat staat in het nieuwe boek van journalist Bette van Dam.
21/02 03u00  Lerares Daisy Mertens uit Helmond in finale 'beste docent ter wereld'Lerares Daisy Mertens van basisschool de Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing tot beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize, bekendgemaakt.
21/02 02u30  Oud-advocaat Trump getuigt volgende week voor Amerikaans CongresMichael Cohen, de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump legt op woensdag 27 februari een openbare getuigenis af in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
21/02 02u00  Zeker 44 doden en tientallen gewonden bij brand in hoofdstad BangladeshZeker 44 mensen zijn omgekomen bij een grote brand in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Het dodental gaat volgens de autoriteiten nog flink oplopen.
21/02 02u00  Luitenant kustwacht VS aangehouden vanwege plannen grote aanslagenEen luitenant van de Amerikaanse kustwacht uit de staat Maryland is vorige week in Washington DC gearresteerd op verdenking van het plannen van terroristische aanslagen.
21/02 01u30  Luitenant Amerikaanse kustwacht aangehouden vanwege plannen grote aanslagEen luitenant van de Amerikaanse kustwacht uit de staat Maryland is vorige week in Washington DC gearresteerd op verdenking van het plannen van terroristische aanslagen.
21/02 01u00  Presentator Fox News noemt Nederlandse journalist een 'idioot'Presentator van Fox News Tucker Carlson heeft de Nederlandse journalist en historicus Rutger Bregman in een interview een 'idioot' genoemd. Dat blijkt uit videobeelden die woensdagavond zijn vrijgegeven door platform NowThisNews.
20/02 23u45  Geen doorbraak Brexit-impasse, May en Juncker praten binnenkort verderOverleg over de patstelling rond het Brexit-akkoord tussen de Britse premier Theresa May en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft woensdag niet tot een doorbraak geleid.
20/02 23u30  Edwin Jonker, Edsilia Rombley en Martijn Krabbé in The PassionActeur Edwin Jonker, zangeres Edsilia Rombley en Martijn Krabbé spelen dit jaar de hoofdrollen in het jaarlijkse muziekevenement The Passion. Ze vertolken respectievelijk de rollen van Maria, Jezus en de verteller.
20/02 23u00  Geen doorbraak Brexit-impasse, May en Juncker praten eind deze maand verderOverleg over de patstelling rond het Brexit-akkoord tussen de Britse premier Theresa May en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft woensdag niet tot een doorbraak geleid.
20/02 23u00  KNVB verschuift Ajax-PEC naar 13 maart, PSV en PEC dienen protest inDe KNVB heeft Ajax-PEC Zwolle van zaterdag 2 naar woensdag 13 maart verschoven om de Amsterdamse club de gelegenheid te geven zich optimaal voor te bereiden op het Champions League-duel met Real Madrid van 5 maart. Ajax' concurrent PSV en PEC tekenen bezwaar aan tegen het besluit.
20/02 22u30  Ministerie verscherpt toezicht op CBR na vertragingenHet ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het toezicht op het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aangescherpt. De instantie kampt onder meer met vertragingen en is onvoldoende bereikbaar voor burgers.
20/02 22u15  KNVB verschuift Ajax-PEC Zwolle van 2 naar 13 maart, PSV dient protest inDe KNVB heeft Ajax-PEC Zwolle van zaterdag 2 naar woensdag 13 maart verschoven om de Amsterdamse club de gelegenheid te geven zich optimaal voor te bereiden op het Champions League-duel met Real Madrid van 5 maart. Ajax' concurrent PSV tekent bezwaar aan tegen het besluit.
20/02 22u00  Meerdere mensen zien 'witte regenboog' boven NederlandVerschillende mensen in Nederland waren woensdag getuigen van een bijzonder natuurfenomeen. Zij lieten op onder andere sociale media weten een 'witte regenboog' te hebben gezien, maar volgens Weerplaza gaat het om een mist- of nevelboog.
20/02 21u30  Geen doorbraak in Brexit-impasse na 'constructief gesprek' May en JunckerOverleg over de patstelling rond het Brexit-akkoord tussen de Britse premier Theresa May en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft woensdag niet tot een doorbraak geleid.
20/02 21u15  Geen doorbraak in Brexitimpasse bij 'constructief gesprek' tussen May en JunckerOverleg over de patstelling over het Brexitakkoord tussen de Britse premier Theresa May en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie in Brussel heeft zoals verwacht niet geleid tot een doorbraak.
20/02 20u45  Oud-advocaat Trump getuigt op 6 mei voor Amerikaans CongresMichael Cohen, de voormalige advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, moet op 6 mei getuigen in het Amerikaanse Congres, blijkt uit een gerechtelijk bevel dat woensdag is gepubliceerd.
20/02 20u15  Testdagen F1: 'Mercedes moet achterste van de tong laten zien'Verslaggevers Joost Nederpelt en Mark Leene blikken terug op dag drie van de testdagen in Barcelona.
20/02 20u00  Testdagen F1: 'Mercedes moet achterste van tong laten zien'Verslaggevers Joost Nederpelt en Mark Leene blikken terug op dag 3 van de testdagen in Barcelona.
20/02 19u45  'Eindrapport Ruslandonderzoek op zijn vroegst volgende week afgerond'Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal op zijn vroegst volgende week aankondigen dat het eindrapport van Robert Muellers Ruslandonderzoek is afgerond, meldt CNN woensdag op basis van personen die bekend zijn met deze plannen.
20/02 19u45  EU-landen gaan akkoord met tienduizend grenswachten Europese grensDe EU-landen hebben woensdag ingestemd met het voorstel om de Europese grens- en kustwacht Frontex geleidelijk uit te breiden naar maximaal tienduizend man in 2027.
20/02 19u30  Voormalig advocaat Trump getuigt op 6 mei voor Amerikaans CongresMichael Cohen, de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, moet op 6 mei getuigen in het Amerikaans Congres. Dat blijkt uit een gerechterlijk bevel dat woensdag is gepubliceerd.
20/02 19u00  EU-landen akkoord over tienduizend grenswachten Europese grensDe EU-landen hebben woensdag ingestemd met het voorstel om de Europese grens- en kustwacht Frontex geleidelijk uit te breiden naar maximaal 10.000 man in 2027.
20/02 18u45  Verstappen eindigt derde testdag met 109 rondes en vijfde tijdMax Verstappen heeft woensdag 109 rondes gereden en de vijfde tijd neergezet op de derde Formule 1-testdag in Barcelona. Kimi Räikkönen was het meest productief, Daniil Kvyat klokte de snelste tijd en Williams kwam voor het eerst in actie.
20/02 18u45  Bertens bereikt hoogste positie ooit als nummer zeven van de wereldKiki Bertens neemt maandag de zevende plaats op de wereldranglijst over van Angelique Kerber. De Wateringse bereikt daarmee haar hoogste positie ooit op de WTA-ranking.
20/02 18u30  'Pensioen SS alleen aan Nederlanders uitgekeerd bij gezondheidsschade'De 34 hoogbejaarde Nederlanders die nog een aanvullend pensioen krijgen vanuit Duitsland vanwege hun dienstjaren bij de Waffen-SS krijgen die alleen als ze gezondheidsschade hebben opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog en geen misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd. Dat meldt de Bundesversorgungsgesetz (BVG), de organisatie die zorg draagt voor de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.
20/02 18u30  Verstappen eindigt derde testdag met 104 rondes en vijfde tijdMax Verstappen heeft woensdag 104 rondes gereden en de vijfde tijd neergezet op de derde Formule 1-testdag in Barcelona. Kimi Räikkönen was het meest productief, Danill Kvyat klokte de snelste tijd en Williams kwam voor het eerst in actie.
20/02 18u30  Demonstrerende docenten in Marokko raken slaags met politieIn de Marokkaanse stad Rabat zijn demonstrerende docenten slaags geraakt met de politie. Ze eisen hogere lonen en betere carrièrekansen. Agenten grepen in toen er voor het koninklijk paleis gedemonstreerd werd.
20/02 18u15  Vertraging en 'verdwenen miljoenen': De Uithoflijn-affaireDe bouw van de Utrechtse Uithoflijn wordt geplaagd door vertragingen, hoger oplopende kosten en mogelijk miljoenen verdwenen euro's. Donderdagavond debatteert de gemeenteraad van de stad over de beschuldigingen dat er miljoenen euro's aan onterechte betalingen zijn gedaan aan een bouwbedrijf. Wat is er precies aan de hand?
20/02 17u45  De opvallendste beelden van 20 februariElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Woensdag 20 februari: een uitgestorven schildpad is toch niet uitgestorven, de eerste dag van de Negenmaandenbeurs en de Nederlandse routes van de Vuelta a España.
20/02 17u45  Bij bosbranden Californië vermiste hond na 101 dagen herenigd met baasjesEen hond die vermist raakte tijdens de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië is na 101 dagen weer herenigd met zijn baasjes.
20/02 17u15  Staatsburgerschap van Britse vrouw van Nederlandse jihadist ingetrokkenDe negentienjarige 'jihadbruid' Shamima Begum is geen Brits burger meer. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid heeft om de samenleving te beveiligen haar Britse staatsburgerschap ingetrokken.
20/02 17u15  Door bosbranden Californië vermiste hond na 101 dagen herenigd met baasjesEen hond die vermist raakte tijdens de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië is na 101 dagen weer herenigd met zijn baasjes.
20/02 17u00  Bij bosbranden Californië vermiste hond na 101 dagen herenigd met familieEen hond die vermist raakte tijdens de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië is na 101 dagen weer herenigd met zijn familie.
20/02 16u45  Europese lidstaten stemmen in met 'uploadfilter' en 'linktaks'De Europese Raad, die bestaat uit de 28 lidstaten, heeft woensdag ingestemd met de omstreden hervorming van het Europese auteursrecht. De aanpassingen bevatten onder meer het zogenoemde 'uploadfilter' en de 'linktaks'.
20/02 16u45  Acht jaar cel en tbs geëist voor doden yogadocente ScheveningenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag acht jaar cel en tbs geëist tegen de 41-jarige Andrei K., die wordt vervolgd voor het doden van zijn vrouw in Scheveningen. Haar in stukken gezaagde lichaam werd in een kist op hun balkon teruggevonden.
20/02 16u30  OM eist celstraffen tot vijf jaar om geestuitdrijving bij jongen (9) in VenloHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag celstraffen tot vijf jaar geëist tegen drie mensen die een geest wilden uitdrijven bij een negenjarige jongen uit Venlo.
20/02 16u30  Modeontwerper Karl Lagerfeld wordt gecremeerd zonder dienstDe dinsdag overleden Karl Lagerfeld wordt gecremeerd. Bij de crematie zal geen dienst worden gehouden, liet een woordvoerder van het modemerk Karl Lagerfeld woensdag aan persbureau AFP weten.
20/02 16u00  Komend weekend opnieuw zonnig en bovengemiddeld warmKomend weekend krijgt Nederland opnieuw te maken met zonnige en bovengemiddeld warme dagen. Na donderdag klimt de temperatuur weer omhoog naar 11 tot 15 graden.
20/02 15u45  Onrust op Curaçao na zeeblokkade, woede richt zich op BlokHet parlement van Curaçao is ontstemd over de aankondiging dat het eiland een knooppunt wordt voor humanitaire hulp aan Venezuela. De parlementariërs vinden dat minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) de regering van Curaçao hiermee in een lastig parket heeft gebracht en 'voor zijn karretje heeft gespannen'.
20/02 15u30  Man opgepakt voor plaatsen nepbommen bij Rabobank UtrechtDe politie heeft op woensdagmiddag een 31-jarige man uit Zeist opgepakt voor het achterlaten van nepbommen bij de Rabobank op de Amerikalaan in Utrecht.
20/02 15u15  'UWV gaf 1.900 arbeidsongeschikten illegaal een levenslange uitkering'Uitkeringsinstantie UWV heeft 1.900 arbeidsongeschikten op een illegale manier een levenslange uitkering toegekend. Dat schrijft het RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.
20/02 15u00  Zwitserse bank UBS krijgt boete van 3,7 miljard euro voor witwassenEen Franse rechtbank heeft de Zwitserse bank UBS voor 3,7 miljard euro beboet voor betrokkenheid bij het witwassen van geld. Verder moet het concern als compensatie 800 miljoen euro aan de Franse overheid betalen.
20/02 14u30  Docent die porno keek in klaslokaal keert niet terug op school in LochemDe docent van het Staring College in Lochem die betrapt werd toen hij op zijn computer porno keek in de klas keert niet terug naar school.
20/02 14u15  Boete van 3,7 miljard euro voor Zwitserse bank UBS vanwege witwassenEen Franse rechtbank heeft de Zwitserse bank UBS voor 3,7 miljard euro beboet voor betrokkenheid bij het witwassen van geld.
20/02 14u15  Facebook pleit voor Nederlandse wet die politieke reclame reguleertFacebook steunt een plan voor nieuwe, Nederlandse wetgeving op het gebied van politieke advertenties, waarbij duidelijker moet worden wie precies betaald heeft voor een politieke Facebook-reclame.
20/02 14u15  Geen straf voor getreiterde Hilversumse vrouw die jongere mishandeldeDe rechtbank in Utrecht heeft een vrouw uit Hilversum woensdag ontslagen van rechtsvervolging. De vrouw stond terecht voor de mishandeling van een jongere na een periode van treiterijen door een groep hangjeugd.
20/02 14u00  Facebook pleit voor wet die politieke reclame reguleertFacebook steunt een plan voor nieuwe, Nederlandse wetgeving op het gebied van politieke advertenties, waarbij duidelijker moet worden wie precies betaald heeft voor een politieke Facebook-reclame.
20/02 13u45  Geen straf voor vrouw na mishandeling van jongere bij ijssalon HilversumDe rechtbank in Utrecht heeft een vrouw uit Hilversum woensdag ontslagen van rechtsvervolging. De vrouw stond terecht voor de mishandeling van een jongere na een periode van treiterijen door een groep hangjeugd.
20/02 13u15  Ook Gelderland wil Lelystad Airport niet open voor herindeling luchtruimDe provincie Gelderland, alle 51 Gelderse gemeenten, Nationaal Park De Hoge Veluwe, belangenorganisatie Recron en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie hebben gezamenlijk een zienswijze ingediend over Lelystad Airport, waarin staat dat ze niet willen dat de luchthaven opengaat voor de herindeling van het luchtruim. De partijen sluiten zich daarmee aan bij de provincie Overijssel, dat vorige week al hetzelfde meldde.
20/02 12u45  Porno kijkende docent keert niet terug naar school in LochemDe docent van het Staring College in Lochem die betrapt werd toen hij op zijn computer porno keek in de klas keert niet terug naar school.
20/02 12u45  Skiërs vluchten voor lawine in Zwitserse AlpenEen skiër filmde dinsdag het moment van de lawine in Crans-Montana. In totaal werden vier mensen bedolven onder de sneeuw. Een 34-jarige man uit Frankrijk is overladen. Het is niet duidelijk of er meer slachtoffers zijn, er zijn tot dusver geen vermissingen gemeld.
20/02 12u45  Vrouw aangehouden na dodelijk steekincident in Den HaagDe politie heeft woensdag een dertigjarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident dat dinsdagavond plaatsvond aan de Mariottetraat in Den Haag. Hierbij is een 36-jarige man overleden.
20/02 12u30  Vrouw (30) aangehouden na dodelijk steekincident in Den HaagDe politie heeft woensdag een dertigjarige vrouw aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij een steekincident die dinsdagavond plaatsvond aan de Mariottetraat in Den Haag. Hierbij is een 36-jarige man overleden.
20/02 12u30  Drie Conservatieven sluiten zich aan bij onafhankelijke oud-Labour-ledenDrie leden van de Britse Conservatieve Partij hebben zich afgescheiden van hun partij. Ze hebben zich aangesloten bij de acht oud-leden van de Labourpartij die maandag en dinsdag uit hun partij stapten. Het gaat om Heidi Allen, Anna Soubry en Sarah Wollaston. De drie zijn het niet meer eens met de koers van hun eigen partij.
20/02 12u15  Porno kijkende docent keert niet terug naar school LochemDe docent van het Staring College in Lochem, die betrapt werd toen hij op zijn computer porno keek in de klas, keert niet terug naar school.
20/02 12u15  '34 Nederlanders ontvangen pensioen voor dienstjaren bij Waffen-SS'34 hoogbejaarde Nederlanders ontvangen een aanvullend pensioen vanuit Duitsland vanwege hun dienstjaren bij de Waffen-SS, meldt actualiteitenrubriek EenVandaag woensdag op basis van eigen onderzoek.
20/02 12u15  Griepepidemie na tien weken nog steeds niet voorbijDe griepgolf in Nederland is na tien weken nog niet voorbij. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen vorige week 94 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Een week eerder waren dat er 101.
20/02 12u00  Politie treft kogelinslagen aan in muur Zoetermeerse horecagelegenheidBij een horecagelegenheid in Zoetermeer zijn enkele kogelinslagen in de muur van het pand aangetroffen. Dinsdagavond zijn ook enkele harde knallen gehoord in de omgeving van het gebouw, meldt de politie woensdag.
20/02 12u00  Aantal motorclubs gelinkt aan criminele activiteiten toegenomen sinds 2017Het aantal motorclubs in Nederland dat wordt gelinkt aan criminele activiteiten groeit sinds 2017, terwijl politie en justitie er juist vol op inzetten om de grote clubs te verbieden, bevestigt de politie na berichtgeving door BN DeStem.
20/02 11u45  Nivel: Griepepidemie na tien weken nog steeds niet voorbijDe griepgolf in Nederland is na tien weken nog niet voorbij. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen vorige week 94 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Een week eerder waren dat er 101.
20/02 11u15  Aantal criminele motorclubs toegenomen sinds 2017Het aantal kleinere criminele motorclubs in Nederland groeit sinds 2017, terwijl politie en justitie er juist vol op inzetten om de grote clubs te verbieden, bevestigt de politie na berichtgeving door BN DeStem.
20/02 11u15  Politie treft kogelinslagen aan in muur horecagelegenheid ZoetermeerBij een horecagelegenheid aan de Amsterdamstraat in Zoetermeer zijn enkele kogelinslagen aangetroffen in de muur van het pand. Dinsdagavond zijn ook enkele harde knallen gehoord in de omgeving van het gebouw, meldt de politie woensdag.
20/02 11u15  EU-diplomaten: VK heeft tot midden maart om Brexit-deal te sluitenHet Verenigd Koninkrijk heeft tot halverwege maart om een Brexit-deal te sluiten met de Europese Unie. Dat zeggen EU-diplomaten woensdag. De deal is zo volgens hen nog op tijd om goedgekeurd te worden op de EU-top die op 21 maart van start gaat.
20/02 11u15  Dode na lawine in Zwitserland, zoektocht naar meer slachtoffers gestaaktEen 34-jarige man uit Frankrijk is dinsdagmiddag overleden nadat hij in het Zwitserse wintersportgebied Crans-Montana werd geraakt door een lawine. In totaal werden vier mensen uit de sneeuw gehaald.
20/02 11u00  Man overleden na lawine in Zwitserland, zoekactie slachtoffers gestaaktEen 34-jarige man uit Frankrijk is overleden, nadat hij dinsdagmiddag in het Zwitserse winterportgebied Crans-Montana werd geraakt door een lawine. In totaal werden vier mensen uit de sneeuw gehaald.
20/02 09u15  Zo zag de supersneeuwmaan er in Europa uitIn de nacht van dinsdag op woensdag was de tweede supermaan van 2019 te zien. Zo zag dat er op enkele plekken in Europa uit.
20/02 09u00  Zo zag de supersneeuwmaan er uit in EuropaIn de nacht van dinsdag op woensdag was de tweede supermaan van 2019 te zien. Zo zag dat er op enkele plekken in Europa uit.
20/02 08u45  Vrouw omgekomen door ernstig ongeval op A1 bij VoorthuizenBij een ernstig ongeval op de A1 bij Voorthuizen is dinsdagavond een 36-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen.
20/02 08u30  Amerikaanse jongen die indiaanse activist 'bespotte' klaagt krant aanDe zestienjarige Amerikaan Nicholas Sandmann, die een activist van indiaanse afkomst belachelijk zou hebben gemaakt, heeft The Washington Post aangeklaagd voor 250 miljoen dollar (220 miljoen euro).
20/02 08u00  'Aantal criminele motorclubs flink toegenomen sinds 2017'Het aantal motorbendes die gelinkt worden aan criminele activiteiten is sinds 2017 flink toegenomen. Dat schrijft BN DeStem woensdag op basis van politiecijfers.
20/02 08u00  'Ivoorkoningin' krijgt vijftien jaar cel voor smokkelen olifantenslagtandenDe Chinese Yang Fenglan (69) heeft in Tanzania vijftien jaar celstraf gekregen voor het smokkelen van slagtanden van zeker vierhonderd olifanten, meldt persbureau AFP.
20/02 07u30  'Nieuwe sprinter van NS kampt met storingen en valt vaak uit'De nieuwe Sprinters van de NS (SNG), die sinds december rijden, hebben last van kinderziektes, schrijft De Telegraaf. De treinen kampen met storingen en vallen soms meerdere keren per dag uit.
20/02 07u00  Consumentenvertrouwen voor eerst in vier jaar tijd negatiefHet vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.
20/02 06u15  'Facebook ziet graag meer integratie met Whatsapp'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/02 05u45  Weerbericht: Opnieuw zachte dag met af en toe kans op regenWoensdag wordt weer een zachte dag met een maximumtemperatuur tussen de 9 en 12 graden. In het hele land kan af en toe een bui vallen.
20/02 05u15  'Aantal criminele motorclubs flink toegenomen sinds verbod in 2017'Het aantal Outlaw Motorcycle Gangs is sinds het verbod van de rechter in 2017 flink toegenomen. Dat schrijft BN De Stem op basis van politiecijfers.
20/02 05u15  'Ivoorkoningin' krijgt 15 jaar cel voor smokkelen olifantenslagtandenDe Chinese Yang Fenlan (69) heeft in Tanzania vijftien jaar celstraf gekregen voor het smokkelen van slagtanden van zeker vierhonderd olifanten. Dat meldt persbureau AFP.
20/02 04u45  Trump wil medewerker ministerie Transport als onderminister van JustitiePresident Donald Trump is van plan om Jeffrey Rosen te dragen als de volgende onderminister van Justitie. Dat heeft het Witte Huis bevestigd.
20/02 04u30  Amerikaanse jongen die veteraan uit zou hebben gelachen klaagt krant aanDe zestienjarige Amerikaan Nicholas Sandmann, die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft The Washington Post aangeklaagd voor 250 miljoen dollar (220 miljoen euro).
20/02 04u15  Jongen die veteraan uit zou hebben gelachen klaagt The Washington Post aanDe zestienjarige Amerikaan Nicholas Sandmann, die een Vietnamveteraan belachelijk zou hebben gemaakt, heeft The Washington Post aangeklaagd voor 250 miljoen dollar (220 miljoen euro).
20/02 01u15  'Ivoorkoninging' krijgt 15 jaar cel voor smokkelen olifantenslagtandenDe Chinese Yang Fenlan (69) heeft in Tanzania vijftien jaar celstraf gekregen voor het smokkelen van slagtanden van zeker vierhonderd olifanten. Dat meldt persbureau AFP.
20/02 00u00  Vrouw (36) omgekomen door ernstig ongeval op A1 bij VoorthuizenBij een ernstig ongeval op de A1 bij Voorthuizen rond 19.45 uur dinsdagavond is een 36-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen.
19/02 23u45  Venezuela sluit zeegrens met Aruba, Curaçao en BonaireVenezuela heeft de zeegrens met Aruba, Curaçao en Bonaire gesloten, zegt een regionale commandant van de marine dinsdag. Daarmee wil Venezuela vermoedelijk voorkomen dat humanitaire hulp vanaf de Antillen het Zuid-Amerikaanse land binnenkomt.
19/02 22u45  De tweede supermaan van dit jaarDe tweede supermaan van dit jaar is dinsdagavond voor veel mensen goed te zien. Een selectie van de mooiste beelden.
19/02 22u15  Betogingen tegen antisemitisme in Parijs en andere Franse stedenIn Parijs en andere Franse steden zijn dinsdag betogingen gehouden tegen antisemitisme. De betogingen zijn een reactie op antisemitische incidenten van de afgelopen weken in Frankrijk.
19/02 22u15  De tweede 'supermaan' van dit jaarDe tweede 'supermaan' van dit jaar is dinsdagavond voor veel mensen te zien. Een selectie van de mooiste beelden.
19/02 21u45  Politie: Schutter liquidatie Amsterdam pleegde nog drie moordenDe man die in juli een 62-jarige man heeft doodgeschoten in een Italiaans restaurant aan de Beethovenstraat in Amsterdam, zou in de maanden daarna nog twee mensen hebben geliquideerd. Dit is dinsdag gemeld in Opsporing Verzocht.
19/02 21u30  Schutter liquidatie Amsterdam pleegde nog drie moordenDe man die in juli een 62-jarige man heeft doodgeschoten in een Italiaans restaurant aan de Beethovenstraat in Amsterdam, zou in de maanden daarna nog twee mensen hebben geliquideerd. Dit is dinsdag gemeld in Opsporing Verzocht.
19/02 21u15  Venezuela sluit zeegrens met ABC-eilanden na aankondiging hulpVenezuela heeft de zeegrens met de ABC-eilanden gesloten, zegt een regionale commandant van de marine dinsdag. Daarmee wil Venezuela vermoedelijk voorkomen dat humanitaire hulp vanaf de Antillen het Zuid-Amerikaanse land binnenkomt. Venezuela heeft geen officiële reden gegeven voor het sluiten van de grenzen.
19/02 21u00  Schutter liquidatie Amsterdam pleegde nog twee moordenDe man die in juli een 62-jarige man heeft doodgeschoten in een Italiaans restaurant aan de Beethovenstraat in Amsterdam, zou in de maanden daarna nog twee mensen hebben geliquideerd. Dit is dinsdag gemeld in Opsporing Verzocht.
19/02 21u00  Venezuela sluit zeegrens met Nederlandse Antillen na aankondiging hulpVenezuela heeft de zeegrens met de Nederlandse Antillen gesloten, zegt een regionale commandant van de marine dinsdag. Daarmee wil Venezuela vermoedelijk voorkomen dat humanitaire hulp vanaf de Antillen het Zuid-Amerikaanse land binnenkomt. Venezuela heeft geen officiële reden gegeven voor het sluiten van de grenzen.
19/02 21u00  Drie personen naar ziekenhuis vanwege bedrijfsbrand in Limburgs TegelenBij een veevoederbedrijf in het Limburgse Tegelen is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen is een brandweerman.
19/02 20u45  Drie personen naar ziekenhuis door brand in bedrijf in Limburgs TegelenBij een veevoederbedrijf in het Limburgse Tegelen is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, een van hen is een brandweerman.
19/02 20u30  Zeer grote brand bij bedrijf in Limburgs Tegelen, mogelijk slachtofferBij een veevoederbedrijf in het Limburgse Tegelen is dinsdagavond brand uitgebroken. De brandweer spreekt van een zeer grote brand. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat toen de brand begon er iemand op het terrein van het bedrijf was. Het is niet bekend hoe het met die persoon gaat.
19/02 19u45  Kabinet moet tot 445 miljoen euro aan kindgebonden budget nabetalenDoor systeemfouten bij de Belastingdienst is er vijf jaar lang te weinig kindgebonden budget uitgekeerd aan ouders. Zij krijgen alsnog een nabetaling, die voor het kabinet in totaal tussen de 375 en 445 miljoen euro komt.
19/02 19u30  Vier gewonden na lawine Zwitserland, mogelijk nog slachtoffers in sneeuwDoor een lawine in de Zwitserse Alpen zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is in levensgevaar. Mogelijk liggen er nog mensen bedolven onder de sneeuw.
19/02 18u30  'Mogelijk meer dan tien mensen vast onder sneeuw na lawine Zwitserland'Door een lawine in de Zwitserse Alpen zijn dinsdag tien tot twaalf mensen bedolven onder de sneeuw, meldt de Zwitserse lokale krant The Nouvelliste dinsdag. Reddingswerkers proberen de mensen uit te graven.
19/02 17u45  'Meer dan tien mensen door sneeuw bedolven na lawine in Zwitserland'Door een lawine in de Zwitserse Alpen zijn dinsdag tien tot twaalf mensen bedolven onder de sneeuw, meldt de Zwitserse lokale krant The Nouvelliste. Reddingswerkers proberen de mensen uit te graven.
19/02 17u45  Twee twintigers opgepakt na vondst 700.000 xtc-pillen in Limburgse woningDe politie heeft vorige week woensdag na het aantreffen van ruim 700.000 xtc-pillen twee twintigers opgepakt. De drugs werden in een woning in het Limburgse Broekhuizen gevonden.
19/02 17u30  KLM-topman Pieter Elbers mag van bestuur toch blijvenPieter Elbers blijft aan als topman bij KLM, hebben welingelichte bronnen dinsdag aan NU.nl laten weten. Elbers' termijn zou dit voorjaar aflopen en wordt nu dus toch verlengd.
19/02 17u15  Twee twintigers opgepakt na vondst 700.000 xtc-pillen in woning LimburgDe politie heeft vorige week woensdag twee twintigers opgepakt nadat in een woning in het Limburgse Broekhuizen ruim 700.000 xtc-pillen zijn aangetroffen.
19/02 17u15  Verstappen: 'Merk nu al dat motor van Honda meer vermogen heeft'Max Verstappen test in Barcelona zijn nieuwe Red Bull met Honda-motor en merkt nu al dat die meer vermogen heeft dan de Renault-motor van vorig seizoen, vertelt hij aan NUsport.
19/02 17u00  De opvallendste beelden van 19 februariElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 19 februari: Bekende modeontwerper Karl Lagerfeld overleden, zeldzame kroonsifaka geboren en taxichauffeurs demonstreren tegen Uber.
19/02 17u00  KLM-topman Pieter Elbers mag blijvenPieter Elbers blijft aan als topman bij KLM. Dat bevestigen welingelichte bronnen dinsdag aan NU.nl. Elbers' termijn zou dit voorjaar aflopen, en wordt nu dus toch verlengd.
19/02 16u30  ANWB waarschuwt wintersporters voor zwarte zaterdag in Franse AlpenVakantiegangers die zaterdag met de auto naar de skigebieden in de Franse Alpen reizen, moeten rekening houden met lange files. Dat meldt de ANWB dinsdag, die spreekt van een 'zwarte zaterdag.' De bond waarschuwt voor extreme drukte en uren oponthoud.
19/02 16u15  Kabinet legt oproep van Trump over terughalen IS-strijders naast zich neerHet kabinet geeft geen gehoor aan de oproep van de Amerikaanse president Donald Trump om Europese IS-strijders die momenteel vastzitten in Syrië terug te nemen en te berechten.
19/02 16u00  Kabinet zegt geen compensatie energienota toe, Kamer is verontwaardigdMinister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) wil nog niet zeggen of en hoe er gecompenseerd gaat worden voor de fors hogere energierekening voor dit jaar. De Tweede Kamer is verbolgen over de foutieve inschatting van het kabinet over de oplopende energiekosten voor dit jaar.
19/02 16u00  Online gokken is vanaf medio 2020 niet meer illegaalDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 15u15  Eerste Kamer stemt in met wet die online gokken medio 2020 legaal maaktDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 14u45  Online gokken wordt medio 2020 legaalDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 14u30  Giel Beelen definitief veroordeeld wegens rijden onder invloedDe veroordeling van Giel Beelen wegens rijden onder invloed is definitief. Dat heeft de Hoge Raad in Den Haag dinsdag bepaald.
19/02 14u30  Online gokken wordt vanaf 2020 legaalDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 14u30  Man die in vuilniszak uit Rotterdamse gevangenis ontsnapte weer opgepaktDe 26-jarige man die eind december in een vuilniszak uit de Rotterdamse gevangenis De Schie ontsnapte is weer opgepakt. Agenten arresteerden de man dinsdag op de 1e Middellandstraat in Rotterdam.
19/02 14u15  Vliegtuigen botsen op elkaar tijdens militaire vliegshow in IndiaIn India zijn twee stuntvliegtuigen op elkaar gebotst tijdens een vliegshow. Daarbij raakten twee piloten gewond, één piloot kwam om het leven. Het ongeluk gebeurde tijdens een grote militaire vliegtuigshow in Bangalore.
19/02 14u00  OM vervolgt bestuurder die dodelijke aanrijding bij Pinkpop veroorzaakteHet Openbaar Ministerie (OM) gaat de bestuurder die de dodelijke aanrijding bij Pinkpop heeft veroorzaakt vervolgen. Een 35-jarige man uit Heerlen kwam daarbij om het leven.
19/02 14u00  Man die in vuilniszak ontsnapte uit Rotterdamse gevangenis weer opgepaktDe 26-jarige man die eind december in een vuilniszak ontsnapte uit de Rotterdamse gevangenis De Schie is weer opgepakt. Agenten arresteerden de man dinsdag op de 1e Middellandstraat in Rotterdam.
19/02 14u00  Paprikakwekerij in Bergschenhoek ontruimd na kleine explosieIn een paprikakwekerij in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek, iets ten noorden van Rotterdam, is dinsdag rond 11.30 uur een explosie en gele rookontwikkeling gemeld. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt Veiligheidsregio Rijnmond-Rijnmond.
19/02 13u45  Ontsnapte gedetineerde Rotterdamse gevangenis weer opgepaktDe 26-jarige man die eind december in een vuilniszak ontsnapte uit de Rotterdamse gevangenis De Schie is weer opgepakt. Agenten arresteerden de man dinsdag op de 1e Middellandstraat in Rotterdam.
19/02 13u30  Senator Bernie Sanders wil weer meedoen aan presidentsverkiezingen VSDe Amerikaanse senator Bernie Sanders wil in 2020 opnieuw meedoen aan de presidentsverkiezingen in zijn land, zo heeft de 77-jarige politicus dinsdag officieel bekendgemaakt.
19/02 13u15  OM vervolgt bestuurder busje dodelijke aanrijding PinkpopHet Openbaar Ministerie gaat de bestuurder van het busje die de dodelijke aanrijding bij Pinkpop heeft veroorzaakt vervolgen. Een 35-jarige man uit Heerlen kwam daarbij om het leven.
19/02 13u15  Paprikakwekerij in Bergschenhoek ontruimd vanwege brandIn een paprikakwekerij in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is dinsdag rond 11.30 uur een middelgrote brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt veiligheidsregio Rijnmond Veilig.
19/02 13u00  Senator Bernie Sanders doet weer mee aan presidentsverkiezingen VSDe Amerikaanse senator Bernie Sanders doet in 2020 opnieuw mee aan de presidentsverkiezingen in zijn land. De Democraat heeft dit dinsdag officieel bekendgemaakt.
19/02 12u45  Modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overledenDe Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Franse modehuis Chanel is 85 jaar oud geworden, melden Franse media dinsdag.
19/02 12u30  Karl Lagerfeld overleden (85)De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is overleden.
19/02 11u30  Veel militairen melden gezondheidsklachten na vuilverbranding AfghanistanBij het ministerie van Defensie hebben zich tot nu toe 110 militairen gemeld die denken ziek te zijn geworden door vuilverbranding op missie in Afghanistan of zich daar zorgen over maken. Minister Ank Bijleveld beslist begin april of de meldingen vragen om onafhankelijk onderzoek, laat ze weten.
19/02 11u15  Marechaussee arresteert Schiphol-medewerkers in drugssmokkelonderzoekMedewerkers van Schiphol in de bagagekelder, catering en schoonmaak zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige drugssmokkel. De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag twee werknemers van de luchthaven aangehouden.
19/02 11u00  Kabinet erkent fout: Energierekeningen vallen hoger uit dan verwachtDe hoogte van de energierekeningen is inderdaad te laag ingeschat, geeft de regering toe tegenover NU.nl, na berichtgeving van het AD. De schattingen waren wel gebaseerd op de laatste schattingen van het Planbureau Leefomgeving (PBL), maar die kwamen uit 2017.
19/02 11u00  Veel militairen melden gezondheidsklachten om vuilverbranding AfghanistanBij het ministerie van Defensie hebben zich tot nu toe 110 militairen gemeld die denken ziek te zijn geworden door vuilverbranding op missie in Afghanistan. Minister Ank Bijleveld beslist begin april of de meldingen vragen om onafhankelijk onderzoek, laat ze weten.
19/02 11u00  Vliegtuigen botsen op elkaar tijdens vliegshow in IndiaIn India zijn twee stuntvliegtuigen op elkaar gebotst tijdens een vliegshow. Daarbij raakten twee piloten gewond, één piloot kwam om het leven. Het ongeluk gebeurde tijdens een grote militaire vliegtuigshow in Bangalore.
19/02 10u30  Marechaussee arresteert opnieuw Schiphol-medewerkers in drugssmokkelonderzoekMedewerkers van Schiphol in de bagagekelder, catering en schoonmaak zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige drugssmokkel. De Koninklijke Marechaussee heeft twee werknemers van de luchthaven aangehouden, mannen van 33 en 44 jaar.
19/02 10u30  Grondwater staat ondanks neerslag nog laag in Brabant en Oost-NederlandOndanks de neerslag die de afgelopen weken in Nederland is gevallen, staat het grondwater in delen van Noord-Brabant en Oost-Nederland nog laag. Dat zegt de Unie van Waterschappen tegen NU.nl.
19/02 10u30  Vliegtuigen botsen op elkaar tijdens vliegshow IndiaIn India zijn twee stuntvliegtuigen op elkaar gebotst tijdens een vliegshow. Daarbij raakten twee piloten gewond, één piloot kwam om het leven. Het ongeluk gebeurde tijdens een grote militaire vliegtuigshow in Bangalore.
19/02 10u15  Marechaussee arresteert Schipholmedewerkers in drugssmokkelonderzoekMedewerkers van Schiphol in de bagagekelder, catering en schoonmaak zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige drugssmokkel. De Koninklijke Marechaussee heeft twee werknemers van de luchthaven aangehouden, mannen van 33 en 44 jaar.
19/02 10u00  Onderzoek: Antibioticaresistentie in Nederland onder controleBij patiënten die infecties met resistente bacteriën oplopen in Nederland is het sterftecijfer niet hoger dan bij mensen met infecties die nog wel te bestrijden zijn met antibiotica, concludeert Wouter Rottier van UMC Utrecht in een promotieonderzoek.
19/02 09u45  Onderzoek: 'Antibioticaresistentie in Nederland onder controle'Bij patiënten die infecties met resistente bacteriën oplopen in Nederland is het sterftecijfer niet hoger dan bij mensen met infecties die nog wel te bestrijden zijn met antibiotica, concludeert Wouter Rottier van UMC Utrecht in een promotieonderzoek.
19/02 09u30  Schip voor minstens een maand gestrand bij BoedapestIn Hongarije is een vrachtschip vastgelopen op een zandbank. Het schip kan waarschijnlijk pas over een maand weggesleept worden. Het waterpeil in de Donau staat nu te laag om de Jess vlot te trekken.
19/02 09u30  Nederlander (49) doodgeschoten in buurt van zijn huis in ColombiaEen 49-jarige Nederlander is doodgeschoten in de Colombiaanse gemeente Copacabana, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad Medellín. De Nederlander werd maandag in de buurt van zijn huis vanaf een motor beschoten.
19/02 09u15  Nieuwe Europese betaalrichtlijn eindelijk van kracht in NederlandNederland heeft dinsdag de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 ingevoerd, dertien maanden na de oorspronkelijke deadline. Met de nieuwe betaalrichtlijn willen de Europese landen hun bankzaken moderniseren.
19/02 08u45  President Venezuela accepteert wel hulpgoederen van RuslandVenezuela ontvangt woensdag 300 ton hulpgoederen van bondgenoot Rusland, zo heeft president Nicolás Maduro dinsdag bekendgemaakt. De omstreden politicus verzet zich intussen tegen de levering van humanitaire hulp die aangeboden is aan interim-president Juan Guaidó.
19/02 08u00  Nieuwe betaalrichtlijn PSD2 eindelijk van kracht in NederlandNederland heeft dinsdag de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 ingevoerd, dertien maanden na de oorspronkelijke deadline. Met de nieuwe betaalrichtlijn willen de Europese landen hun bankzaken moderniseren.
19/02 07u45  Albert Heijn belooft Oxfam Novib mensenrechten te verbeterenAlbert Heijn introduceert een nieuw beleid op het gebied van mensenrechten en duurzaamheid. Dat doet de supermarktketen naar aanleiding van de Behind the Barcodes-campagne van Oxfam Novib, die in juni 2018 van start ging.
19/02 06u15  'Nadruk op zelfstandig voortbestaan KLM is verloren oorlog'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/02 06u00  Weerbericht: In de ochtend veel zon, 's middags wolkenveldenDe dinsdag start droog en met veel zon, maar 's middags kan er in het noordoosten een spatje regen vallen. Het wordt tussen de 9 en 11 graden.
19/02 05u00  Aruba heeft moeite met grote stroom vluchtelingen uit VenezuelaAruba worstelt met de opvang van duizenden vluchtelingen uit Venezuela die willen ontsnappen aan de armoede en politieke chaos in hun land. Er zijn volgens het AD nu al meer asielaanvragen dan het eiland aankan.
19/02 04u45  Albert Heijn belooft aan Oxfam Novib mensenrechten te verbeterenAlbert Heijn introduceert een nieuw beleid op het gebied van mensenrechten en duurzaamheid. Dit naar aanleiding van Oxfam Novib's 'Behind the Barcodes' campagne, die in juni 2018 van start ging.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Treinexperts over nieuwe sprinter NS: 'In beginperiode altijd storingen'22/02 14u30 - Nu.nl: Nieuwe treinen die in gebruik worden genomen hebben altijd te kampen met storingen. Dat zeggen meerdere treinexperts over de nieuwe sprinter van de Nederlandse Spoorwegen (NS) tegen NU.nl.
1x Rechter legt voormalige Trump-adviseur Roger Stone mediaverbod op22/02 08u00 - Nu.nl: Een rechter heeft Roger Stone, oud-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, donderdag (Amerikaanse tijd) bevolen niet langer in het openbaar over de strafrechtelijke zaak tegen hem te praten. Als hij dat wel doet, moet hij de cel in.
1x Verenigde Staten laten tweehonderd 'vredestroepen' achter in Syrië22/02 07u45 - Nu.nl: De Verenigde Staten vertrekken toch niet helemaal uit Syrië. Het Witte Huis maakte vrijdag bekend dat er na het geplande vertrek van het Amerikaanse leger uit Syrië zeker tweehonderd vredestroepen zullen achterblijven.
1x 'Vier mensen opgepakt na ongeregeldheden bij Catalaanse protesten'21/02 16u45 - Nu.nl: Vier mensen zijn opgepakt vanwege ongeregeldheden tijdens Catalaanse protesten in Spanje. Op meerdere locaties in het land gingen de separatisten de straat op om hun onvrede te uiten over het proces tegen de Catalaanse leiders.
0x Winnaar negende seizoen The Voice of Holland bekend22/02 23u00 - Nu.nl: Dennis van Aarssen (24) heeft het negende seizoen van The Voice of Holland gewonnen. De zanger werd gecoacht door Waylon.
0x Soedanese president roept noodtoestand uit en ontbindt regering22/02 22u15 - Nu.nl: De Soedanese president Omar Hassan Al Bashir heeft vrijdag voor een jaar de noodtoestand uitgeroepen in zijn land. Ook heeft hij opdracht gegeven om de Soedanese regering te ontbinden.
0x R. Kelly aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik22/02 20u15 - Nu.nl: R. Kelly is aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik. Dat meldt Chicago Sun-Times vrijdag na inzage in rechtsdocumenten van de rechtbank in het Amerikaanse Cook County.
0x Twee doden in Venezuela bij confrontatie Braziliaanse grens22/02 19u45 - Nu.nl: Venezolaanse veiligheidstroepen hebben vrijdag het vuur geopend op burgers aan de grens met Brazilië. Daarbij vielen twee doden en raakten meerdere mensen gewond.
0x Vooruitblik: 'Feyenoord meest labiele team uit Eredivisie'22/02 19u45 - Nu.nl: PSV speelt zondag in de Eredivisie thuis tegen Feyenoord. NU.nl-redacteuren Rypke Bakker en Jesse Taat blikken vanuit Eindhoven vooruit op de wedstrijd.
0x Verdachte 'vergismoord' ggz-directeur vindt dat hij erin wordt geluisd22/02 19u30 - Nu.nl: De 51-jarige Schiedammer René F. zegt dat hij er onterecht van wordt beschuldigd dat hij opdracht heeft gegeven voor de zogeheten vergismoord op ggz-directeur Rob Zweekhorst.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven