woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/12 09u15  Gezondheidsraad wil alle baby's en veertienjarigen inenten tegen meningokokken De Gezondheidsraad wil dat voortaan alle veertienjarigen en alle baby's van veertien maanden oud worden ingeënt tegen meningokokken type C en W. Daarom doet de raad woensdag een oproep aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om het toe te voegen aan het Rijksvaccinatieprogramma.
19/12 09u00  'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot berichten Europese Unie' Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
19/12 08u45  'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot communicatie Europese Unie' Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
19/12 08u30  Twee schaatsers stellen dat KNSB-arts hun in jaren tachtig doping aanbood Twee voormalige Nederlandse schaatsers zeggen dat hun in de jaren tachtig doping is aangeboden door bondsarts Rob Pluijmers van de KNSB. In één geval zou het verboden middel ook daadwerkelijk door de arts zijn verstrekt.
19/12 08u15  EU-landen eens over verbod wegwerpartikelen als rietjes, bestek en borden Er komt een verbod in de EU op plastic wegwerpartikelen als rietjes, bestek en borden. Onderhandelaars van de EU-landen zijn het daar woensdagochtend vroeg over eens geworden.
19/12 08u15  Amerikaanse Senaat stemt in met grote hervorming gevangeniswet De Amerikaanse Senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen.
19/12 08u00  Facebook liet Netflix en Spotify privéchats van gebruikers lezen Sociaal netwerk Facebook liet techbedrijven Netflix en Spotify de privégesprekken van alle gebruikers met een gekoppeld account lezen, zonder dat deze gebruikers expliciet toestemming hadden gegeven.
19/12 08u00  Twee schaatsers stellen dat KNSB-arts hen in jaren tachtig doping aanbood Twee voormalige Nederlandse schaatsers zeggen dat hun in de jaren tachtig doping is aangeboden door bondsarts Rob Pluijmers van de KNSB. In één geval zou het verboden middel ook daadwerkelijk door de arts zijn verstrekt.
19/12 08u00  Walibi Holland opent eerste hybride achtbaan van Europa Op 1 juli 2019 opent Walibi Holland de eerste hybride achtbaan van Europa. Dat betekent dat er een combinatie van hout en staal zal worden gebruikt. Op dit moment wordt de al bestaande Robin Hood omgebouwd tot de nieuwe 'thrillride'. De achtbaan zal een snelheid van 92 kilometer per uur kunnen behalen.
19/12 08u00  Regering-Trump verbiedt verkoop omstreden wapenombouwhulpstuk De Amerikaanse overheid gaat de verkoop van omstreden 'bump stocks' verbieden. Amerikanen mogen de omstreden attributen, waarmee een semiautomatisch wapen kan worden omgebouwd tot een volautomatische variant, vanaf maart 2019 niet meer in hun bezit hebben.
19/12 07u30  Gezondheidsraad wil kinderen jaarlijks inenten tegen meningokokken De Gezondheidsraad wil dat voortaan alle 14-jarigen en alle baby's van 14 maanden oud worden ingeënt tegen meningokokken type C en W. Daarom doet de raad woensdag een oproep aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om het toe te voegen aan het Rijksvaccinatieprogramma.
19/12 06u45  Kabinet wil meer tijd voor besluit over zomer- of wintertijd Twee op de vijf Nederlanders wil het liefst altijd de wintertijd aanhouden. Het kabinet gaat op basis van deze uitslag van een flitspeiling nog geen besluit nemen.
19/12 06u15  Dakloze jongeren | Rechter kijkt naar straatintimidatie In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.11 
19/12 05u45  Senaat VS stemt in met grote hervorming gevangeniswet De Amerikaanse senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen.
19/12 04u15  Walibi opent eerste hybride achtbaan van Europa Op 1 juli 2019 opent Walibi de eerste hybride achtbaan van Europa. Dit betekent dat er een combinatie van hout en staal zal worden gebruikt. Op dit moment wordt de al bestaande Robin Hood omgebouwd tot de nieuwe thrill ride. De achtbaan zal een snelheid kunnen behalen van 92 kilometer per uur.16 
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 02u45  Regering Trump verbiedt verkoop van omstreden 'bump stocks'De Amerikaanse overheid gaat de verkoop van omstreden ‘bump stocks’ verbieden. Amerikanen mogen de omstreden attributen waarmee een semi-automatisch wapen kan worden omgebouwd tot een volautomatische variant vanaf maart 2019 niet meer in hun bezit hebben.22 
19/12 02u00  'Kabinet nam na Urgenda-uitspraak in 2015 geen extra CO2-maatregelen'Het kabinet heeft sinds 2015, toen de rechter uitspraak deed in de Urgenda-zaak, geen extra maatregelen genomen om de CO2-uitstoot verder te beperken. Dat meldt NRC woensdag op basis van een reconstructie.
19/12 01u30  Staatsbosbeheer mag heckrunderen en konikpaarden in Flevoland bijvoerenDe heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen mogen de komende winter worden bijgevoerd als er te weinig voedsel is. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben dat laten weten aan Staatsbosbeheer.10 
19/12 00u45  SCP: Ontkerkelijking zet in hoog tempo doorNederland ontkerkelijkt in een hoog tempo en de teruggang van het christelijk geloof blijft doorzetten. Maar jongeren binnen de protestantse kerken blijken juist gemotiveerder in het zoeken naar houvast in het geloof.10 
18/12 23u30  Brits stel dat baby Adolf noemt krijgt cel voor lidmaatschap nazigroepEen Brits koppel dat zijn kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in het Verenigd Koninkrijk jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action, bericht de BBC dinsdag.
18/12 23u15  Brits stel dat baby Adolf noemt krijgt cel voor lidmaatschap nazi-groepEen Brits koppel dat zijn kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in Groot-Brittannië jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action, bericht de BBC.
18/12 23u00  Brits stel die baby Adolf noemt krijgt cel voor lidmaatschap nazi-groepEen Brits koppel dat zijn kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in Groot-Brittannië jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action, bericht de BBC.
18/12 22u30  Premier Michel kondigt ontslag aan in Belgisch parlementDe Belgische premier Charles Michel biedt het ontslag van zijn regering aan. Dat deed hij nadat de oppositie liet weten een motie van wantrouwen in te dienen.
18/12 22u00  Verdachte van doden 16-jarige scholiere Rotterdam is bekende van politieDe man die wordt verdacht van het doodschieten van een scholiere in Rotterdam is een bekende van de politie en justitie, heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan RTV Rijnmond laten weten.
18/12 21u45  Verdachte dood 16-jarige scholiere Rotterdam is bekende van politieDe man die verdacht wordt van het doodschieten van een scholiere in Rotterdam, is een bekende van politie en justitie. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigd aan RTV Rijnmond.
18/12 21u30  Belgische kernreactoren Doel langer uitgeschakeldTwee van de vier reactoren van de kerncentrale in het Belgische Doel zullen langer zijn uitgeschakeld dan eerder werd gezegd. Exploitant Engie Electrabel meldt dat Doel 2 buiten dienst zal zijn tot 28 januari en Doel 1 tot 15 maart.
18/12 21u30  Italië maakt met Europese Commissie afspraak over begrotingItalië heeft dinsdag met de Europese Commissie een afspraak gemaakt over de begroting van het land, heeft een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën dinsdagavond laten weten.
18/12 20u15  Italië maakt afspraak met Europese Commissie over begrotingItalië heeft dinsdag een afspraak gemaakt met de Europese Commissie over de begroting van het land. 
18/12 20u15  Belgische premier Michel biedt ontslag van regering aanCharles Michel, de premier van België, gaat dinsdagavond het ontslag van zijn regering aanbieden aan de koning.
18/12 19u45  Rechter stelt veroordeling oud-veiligheidsadviseur Trump uit tot maartDe rechter heeft de veroordeling van de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn uitgesteld tot 13 maart. De voormalig nationaal veiligheidsadviseur loog tegen de FBI over zijn contacten met Rusland, maar werkte daarna mee met het Ruslandonderzoek.
18/12 19u15  Rechter stelt uitspraak straf oud-veiligheidsadviseur Trump uit tot maartDe rechter heeft de uitspraak over de straf die de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn krijgt uitgesteld tot 13 maart. De oud-generaal loog tegen de FBI over zijn contacten met Rusland, maar werkte daarna mee met het Ruslandonderzoek.
18/12 19u00  Vitens krijgt waarschuwing voor oppompen te veel grondwater in zomerWaterbedrijf Vitens heeft van de provincie Gelderland een waarschuwing gekregen, omdat het bedrijf afgelopen zomer meer grondwater heeft opgepompt dan waarvoor een vergunning was verleend. Dit kwam doordat klanten 30 tot 40 procent meer water gebruikten dan normaal.
18/12 18u45  Vitens krijgt waarschuwing oppompen van te veel grondwaterWaterbedrijf Vitens heeft van de provincie Gelderland een waarschuwing gekregen, omdat het bedrijf afgelopen zomer meer grondwater heeft opgepompt dan waarvoor een vergunning was verleend. Dit kwam doordat klanten 30 tot 40 procent meer water gebruikten dan normaal.
18/12 18u30  Verder uitstel opening Lelystad Airport onbespreekbaar voor VVDVoor regeringspartij VVD is het verder uitstellen van de opening van Lelystad Airport geen optie. Als het aan de liberalen ligt, wordt er medio 2020 gevlogen vanaf de Flevopolder, zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra dinsdag in de Tweede Kamer.
18/12 18u30  Meisje (16) doodgeschoten bij Rotterdamse school, verdachte opgepaktEen zestienjarig meisje is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een schietpartij bij een middelbare school aan de Essenburgstraat in Rotterdam. De politie heeft korte tijd later op de Bergselaan, een paar kilometer verderop, een 31-jarige verdachte aangehouden.
18/12 18u15  Rechter: OM moet zaak tegen bij hennepteelt betrokken agenten intrekkenHet Openbaar Ministerie (OM) moet een strafzaak tegen twee politieagenten die verdacht werden van samenwerking met een criminele organisatie in Almelo, onmiddellijk intrekken. Tot die conclusie is de rechtbank in Almelo dinsdag gekomen nog voordat er een eerste, niet-inhoudelijke zitting in deze zaak zou plaatsvinden.
18/12 18u15  Waarschuwing voor Vitens voor oppompen te veel grondwater in zomerWaterbedrijf Vitens heeft een waarschuwing gekregen van de provincie Gelderland omdat het afgelopen zomer meer grondwater heeft opgepompt dan waarvoor een vergunning was verleend, doordat klanten 30 tot 40 procent meer water gebruikten dan normaal.
18/12 18u00  Waterbedrijf Vitens krijgt waarschuwing voor oppompen te veel grondwaterWaterbedrijf Vitens heeft een waarschuwing gekregen van de provincie Gelderland omdat het afgelopen zomer meer grondwater heeft opgepompt dan waarvoor een vergunning was verleend, doordat klanten 30 tot 40 procent meer water gebruikten dan normaal.
18/12 17u45  Trump stopt liefdadigheidsorganisatie vanwege onderzoek aanklagerDe Amerikaanse president Donald Trump is met zijn persoonlijke liefdadigheidsorganisatie gestopt vanwege een onderzoek van de openbaar aanklager naar uitgaven van het goede doel, hemzelf en zijn drie oudste kinderen. 
18/12 17u30  Ringen rond Saturnus over enkele miljoenen jaren verdwenenDe planeet Saturnus staat al eeuwen bekend om zijn ringen, maar die zijn beetje bij beetje aan het verdwijnen. Over 300 miljoen jaar zijn ze weg, en misschien al over 100 miljoen jaar.
18/12 16u45  Eneco komt definitief in private handen, concern is enkele miljarden waardDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van de onderneming.
18/12 16u45  Holleeder ontkent Soerel als beheerder van geld te hebben omschrevenWillem Holleeder heeft dinsdag in De Bunker in Osdorp weersproken dat hij Dino Soerel als beheerder van het criminele geld heeft omschreven. Hij deed dit na het bespreken van de nieuwe opnamen van zijn zus Astrid waar de omschrijving van Soerel in voorkwam.
18/12 16u30  Eneco komt definitief in private handen, concern enkele miljarden waardDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van de onderneming. 
18/12 16u15  Lichtgevende fosforworm voor het eerst gezien in NederlandEen lichtgevende worm, de fosforworm, is eind oktober voor het eerst gezien in Nederland. De worm werd op Texel gesignaleerd  tijdens een nachtelijke excursie.
18/12 16u15  Eneco definitief niet naar de beurs, aandeelhouders starten verkoopprocesDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van de onderneming. 
18/12 15u45  Definitief geen beursgang Eneco, aandeelhouders starten verkoopprocesDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van het concern. 
18/12 15u15  OM eist weer levenslang voor liquidaties StaatsliedenbuurtHet Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in het hoger beroep in de zaak die draait om de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt opnieuw levenslange celstraffen geëist tegen Adil A. en Anouar B. 
18/12 15u00  Russisch vrachtschip strandt bij Engelse kustEen Russisch vrachtschip is dinsdag langs de kust van Cornwall vast komen te zitten. De Britse kustwacht heeft een reddingsactie op touw gezet.  
18/12 15u00  Ryanair vraagt ondanks kort geding ontslag aan voor Nederlandse pilotenVliegtuigmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor het Nederlandse personeel, inclusief de zestien Nederlandse piloten die eerder een kort geding tegen het concern wonnen.
18/12 14u45  Russisch vrachtschip strand bij Engelse kustEen Russisch vrachtschip is dinsdag langs de kust van Cornwall vast komen te zitten. De Britse kustwacht heeft een reddingsactie op touw gezet.  
18/12 14u30  Meisje (16) doodgeschoten bij Rotterdamse school, 31-jarige verdachte opgepaktEen zestienjarig meisje is dinsdagmiddag bij een schietpartij aan de Essenburgstraat in Rotterdam om het leven gekomen. De politie heeft op de Bergselaan een 31-jarige verdachte aangehouden.
18/12 14u30  Ryanair vraagt ontslag aan voor Nederlandse piloten ondanks kort gedingVliegtuigmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor het Nederlandse personeel, inclusief de zestien Nederlandse piloten die eerder een kort geding tegen het concern wonnen.
18/12 14u30  NS ziet toename in aantal reizigers dat internationaal reistNederlandse reizigers pakken vaker de trein voor internationale reizen, zo schrijft Trouw dinsdag op basis van informatie van de NS en Treinwinkel. De organisaties stellen dat dit een gevolg is van de discussie over de vervuiling van de luchtvaart.
18/12 14u15  Willem Holleeder geeft uitleg over geluidsopnamenIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/12 14u00  Willem Holleeder ondervraagt over opnamenIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/12 13u30  Advocaat-generaal adviseert verwerping cassatieberoep zaak-HeringaDe veroordeling van Heringa wegens het bieden van hulp aan zijn bejaarde moeder om een einde aan haar leven te maken, moet in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Bleichrodt de Hoge Raad in zijn conclusie van dinsdag.  
18/12 13u15  Hoge Raad handhaaft celstraf oorlogsmisdadiger Guus KouwenhovenDe negentienjarige celstraf wegens wapenhandel en oorlogsmisdrijven van Guus Kouwenhoven blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten. De Nederlandse zakenman verblijft momenteel in Zuid-Afrika, waar een uitleveringszaak tegen hem loopt.
18/12 13u15  Chapters motorbende Bandidos niet langer verbodenHet gerechtshof in Arnhem heeft het verbod op chapters van de motorbende Bandidos niet langer verboden. Wel blijft het verbod op Bandidos Holland in stand, blijkt uit het vonnis dinsdag.   
18/12 13u00  Advocaat-generaal adviseert levenslang voor Dino Soerel in stand te houdenDe advocaat-generaal heeft dinsdag geadviseerd het vonnis van Dino Soerel in het zogeheten Passageproces in stand te houden. De 57-jarige man kreeg vorig jaar levenslang opgelegd voor zijn aandeel in de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl.
18/12 13u00  Definitief half jaar voorwaardelijk voor man die moeder hielp bij zelfdodingDe Hoge Raad heeft dinsdag besloten dat de zaak tegen Albert Heringa niet opnieuw beoordeeld hoeft te worden. De man kreeg in januari zes maanden voorwaardelijk voorwaardelijke celstraf opgelegd voor zijn hulp bij de zelfgekozen dood van zijn 99-jarige moeder in 2008.
18/12 12u45  Hoge Raad houdt celstraf oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven in standDe 19-jarige celstraf wegens wapenhandel en oorlogsmisdrijven van de Nederlandse zakenman Guus Kouwenhoven blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten. Kouwenhoven verblijft momenteel in Zuid-Afrika, waar een uitleveringszaak tegen hem loopt.
18/12 12u45  Definitief halfjaar voorwaardelijk voor man die moeder hielp bij zelfdodingDe Hoge Raad heeft dinsdag gemeld dat de zaak tegen Albert Heringa niet opnieuw beoordeeld hoeft te worden. De man kreeg in januari zes maanden voorwaardelijk voorwaardelijke celstraf opgelegd voor zijn hulp bij de zelfgekozen dood van zijn 99-jarige moeder in 2008.
18/12 12u45  NS ziet toename internationale treinreizen door debat over vervuilingNederlandse reizigers pakken vaker de trein voor internationale reizen. Dat schrijft Trouw dinsdag op basis van informatie van de NS en Treinwinkel. De organisaties stellen dat dit een gevolg is van de discussie over de vervuiling van de luchtvaart.
18/12 12u30  Astrid Holleeder: 'Willem bedreigt mensen zodat ze blijven zwijgen'In de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/12 11u45  In Spanje aangehouden Nederlander toch niet verdacht van terrorismeEen Nederlander op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd als terreurverdachte jacht werd gemaakt, lijkt vooral verward.
18/12 11u30  Nederlandse terrorismeverdachte in Spanje lijkt vooral verwardEen Nederlander op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd als terreurverdachte jacht werd gemaakt, lijkt vooral verward.
18/12 11u15  In Spanje opgepakte Nederlander lijkt vooral verwardEen Nederlander op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd als terreurverdachte jacht werd gemaakt, lijkt vooral verward.
18/12 11u15  Kwakkelend Manchester United ontslaat manager MourinhoManchester United en manager José Mourinho gaan per direct uit elkaar, zo heeft de Engelse topclub dinsdag bekendgemaakt. De Portugees wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten dit seizoen.
18/12 10u45  Astrid Holleeder: 'Volgens Willem beheerde Soerel criminele geld'In de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/12 10u15  Astrid Holleeder gevraagd naar geluidsopnamenIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/12 10u15  Rapport: Genderkloof is in West-Europa pas over 61 jaar gedichtVolgens een jaarlijks rapport van World Economic Forum zou het West-Europese verschil tussen mannen en vrouwen zijn opgelost over 61 jaar, mits vooruitgang op dit tempo blijft doorgaan. West-Europa is daarmee de regio met de kleinste genderkloof. Wereldwijd zou het verschil tussen mannen en vrouwen zijn gedicht over 108 jaar.
18/12 09u15  Zeldzame witte orang-oetan vrijgelaten tussen soortgenoten op BorneoDe vermoedelijk enige witte orang-oetan ter wereld wordt dinsdag vrijgelaten tussen haar soortgenoten in een nationaal park op het eiland Borneo. 
18/12 08u45  Kustwacht VS redt beschermde lederschildpad van 230 kilo uit visnetEen reuzenschildpad is zondag gered bij de eilandengroep Florida Keys. Deze beelden zijn later vrijgegeven. Het reptiel, van de beschermde soort lederschildpad, was vast komen te zitten in een visnet voor krabben.
18/12 08u15  Extreme droogte bezorgt boeren een slecht jaarDoor onder andere de extreme droogte in de zomer, zijn de inkomsten in de landbouw het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. Naast het extreme weer, kampten varkensboeren en melkveehouders ook met lagere prijzen.
18/12 08u00  CBS: Nederland telt naar verwachting 18,6 miljoen inwoners in 2060Het aantal inwoners van Nederland blijft de komende jaren groeien, blijkt uit prognoses over de bevolkingsgroei van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2060 wonen er naar verwachting tussen de 17,3 miljoen en 19,9 miljoen mensen in het land.
18/12 08u00  'Blokkeerfries' verkozen tot Woord van het Jaar 2018, 'yogasnuiver' tweedeHet woord 'blokkeerfries' is uitgeroepen tot het Woord van het Jaar 2018. Met 55,4 procent van de stemmen bleef het de nummer twee, 'yogasnuiver' en nummer drie, 'mangomoment', ruim voor. Deze woorden kregen respectievelijk 7,7 en 4,7 procent van de stemmen.
18/12 07u45  Politie laat betrapte hackers stage lopen bij IT-bedrijvenDe Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stage lopen bij IT-bedrijven. Aan de pilot hebben in het afgelopen jaar elf jongeren meegedaan.
18/12 07u45  Van Barneveld al in tweede ronde uitgeschakeld op WK dartsRaymond van Barneveld is maandag al in de tweede ronde uitgeschakeld op het WK darts. De Hagenaar was niet opgewassen tegen debutant Darius Labanauskas: 3-2.
18/12 07u30  Politie laat betrapte hackers stage lopen bij IT-bedrijven als onderdeel strafDe Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stage lopen bij IT-bedrijven. Aan de pilot hebben in het afgelopen jaar elf jongeren meegedaan.
18/12 07u30  Bankier van het Verzet en Nederlandse korte animatiefilms niet naar OscarsDe Nederlandse inzending voor de Academy Awards is niet meer in de race voor een Oscar. Bankier van het Verzet staat niet op de shortlist met de tien kandidaten voor beste niet-Engelstalige film. Ook de twee Nederlandse korte films die waren ingezonden hebben het niet gehaald.
18/12 07u30  Weerbericht: Zachte, droge en overwegend bewolkte dinsdagDinsdagochtend start op veel plekken grijs, met lage bewolking en lokaal mistbanken of nevel. Het blijft droog en het wordt 6 tot 8 graden.
18/12 07u00  Lichaam vermiste redder (51) gevonden in Hollandse IJsselDe politie heeft in de nacht van maandag naar dinsdag rond 00.45 uur in de Hollandse IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die maandagmiddag te hulp schoot nadat een automobilist de rivier in was gereden.
18/12 07u00  Politie laat betrapte hackers stagelopen bij it-bedrijvenDe Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stagelopen bij it-bedrijven.
18/12 06u00  Nieuwe bandopnames Willem Holleeder | Start 3FM LifelineIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/12 06u00  'Blokkeerfries' verkozen tot Woord van het Jaar 2018Het woord 'blokkeerfries' is uitgeroepen tot het Woord van het Jaar 2018. Met 55,4 procent  van de stemmen bleef het de nummer 2, 'yogasnuiver' en nummer 3, 'mangomoment', ruim voor. Deze woorden kregen respectievelijk 7,7 en 4,7 procent van de stemmen.
18/12 06u00  Weerbericht: Zachte droge dag en overwegend bewolktDinsdagochtend start op veel plekken grijs, met lage bewolking en lokaal mistbanken of nevel. Het blijft droog en het wordt 6 tot 8 graden.
18/12 01u30  Lichaam vermiste verkeersregelaar (51) gevonden in Hollandse IJsselDe politie heeft in de nacht van maandag naar dinsdag rond 00.45 uur in de Hollandse IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die maandagmiddag te hulp schoot nadat een automobilist de rivier in was gereden.
18/12 01u15  Inkomsten landbouw door droge zomer en lage prijzen 11 procent gedaaldDoor onder andere de extreme droogte in de zomer, zijn de inkomsten in de landbouw het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. Naast het extreme weer, kampten varkensboeren en melkveehouders ook met lagere prijzen.
18/12 01u00  CBS: 'Nederland telt naar verwachting 18,6 miljoen inwoners in 2060'Het aantal inwoners van Nederland blijft de komende jaren groeien, blijkt uit prognoses over de bevolkingsgroei van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2060 wonen er naar verwachting tussen de 17,3 miljoen en 19,9 miljoen mensen in het land.
18/12 00u45  Van Barneveld verliest al in tweede ronde op WK dartsRaymond van Barneveld is maandag al in de tweede ronde uitgeschakeld op het WK darts. De Hagenaar was niet opgewassen tegen debutant Darius Labanauskas: 3-2.
18/12 00u30  Stroper in VS veroordeeld tot celstraf en kijken van Disney-film BambiEen stroper in de Verenigde Staten is veroordeeld tot ruim een jaar celstraf voor het illegaal doden van 'honderden' herten. Daarnaast moet de man elke maand de film Bambi uit 1942 bekijken.
18/12 00u30  Europese Rekenkamer: 'Meer zicht nodig op ngo's die EU-fondsen beheren'De Europese Commissie heeft onvoldoende zicht op hoe niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) die EU-programma’s uitvoeren en beheren, het toebedeelde geld uitgeven. Ook worden organisaties in de arm genomen voor projecten die eigenlijk geen ngo’s zijn, waaronder onderzoeksinstellingen en universiteiten.
17/12 23u30  Privacywaakhond onderzoekt verkoop persoongegevens door sportbondenDe privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verkoop van persoonsgegevens door sportbonden. De tennisbond KNLTB is onderwerp van het onderzoek.
17/12 22u45  Wetenschappers ontdekken verste object in ons zonnestelselVer voorbij alle planeten draait een rotsblok in een baan rond de zon. Het is het verste object in ons zonnestelsel dat tot nu toe is ontdekt. 
17/12 22u45  Comey verklaart over e-mails Clinton, waar draaide de zaak om?Voormalig FBI-directeur James Comey legt dinsdag in Washington D.C. nogmaals een verklaring af over de onderzoeken naar Hillary Clintons gebruik van haar privé-email. Op 7 december sprak Comey hierover ook al met de commissie. Wat weten we over deze zaak?
17/12 22u15  Jetskiër redt omgeslagen surfer uit woeste Portugese zeeDe Braziliaanse surfer Thiago Jacaré is vrijdag gered uit de zee bij het Portugese Nazaré. Jacaré sloeg omver op een grote golf en kreeg direct nog enkele golven over zich heen. De Duitser Sebastian Steudtner was in de buurt op zijn jetski en slaagde erin Jacaré te vinden.
17/12 21u45  René Froger krijgt ook Loden Leeuw voor reclamespotje EyeloveHet reclamespotje met René Froger voor Eyelove heeft maandag de Loden Leeuw gekregen. Die prijs wordt uitgereikt aan de meest irritante BN'er in een commercial op televisie.
17/12 21u45  Tweeduizend Hongaren protesteren opnieuw tegen premier OrbánZo'n tweeduizend boze Hongaren hebben gedemonstreerd bij het hoofdkwartier van de staatstelevisie in Boedapest. Zij eisen een onafhankelijke rechtspraak en een vrije pers. 
17/12 21u30  'Privacywaakhond onderzoekt verkoop persoongegevens door sportbonden'De privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verkoop van persoonsgegevens door sportbonden. De tennisbond KNLTB is onderwerp van het onderzoek.
17/12 20u15  'Weer twee mensen aangehouden om mogelijke rol bij aanslag Straatsburg'De politie heeft maandag weer twee mensen opgepakt vanwege de aanslag in de Franse stad Straatsburg. Zij worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het bemachtigen van het gebruikte vuurwapen, melden meerdere Franse media.
17/12 19u45  'Weer twee mensen aangehouden op verdenking van rol bij aanslag Straatsburg'De politie heeft maandag weer twee mensen opgepakt vanwege de aanslag in de Franse stad Straatsburg. Zij worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het bemachtigen van het gebruikte vuurwapen, melden meerdere Franse media.
17/12 19u30  Brits Lagerhuis stemt in januari over Brexit-deal, Labour voert druk opHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, dat heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. Oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour besloot hierdoor een motie van wantrouwen tegen de minister-president in te dienen.
17/12 19u15  'Franse politie houdt weer twee mensen aan om aanslag Straatsburg'De politie heeft maandag weer twee mensen opgepakt vanwege de aanslag in de Franse stad Straatsburg. Zij worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het bemachtigen van het gebruikte vuurwapen, melden meerdere Franse media.
17/12 19u15  Aantal gevallen van fraude met inburgering bij taalscholen fors gestegenMinister Wouter Koolmees neemt extra maatregelen na steeds meer meldingen van fraude bij taalscholen voor inburgeraars. Sinds de zomer steeg het aantal meldingen fors.
17/12 19u00  'Meerdere fouten tijdens bouw ingestorte parkeergarage Wormerveer'Er zijn meerdere fouten gemaakt tijdens de bouw van de parkeergarage in Wormerveer, die in september instortte. Dat meldt NH Nieuws op basis van documenten van de gemeente Zaanstad die het heeft ingezien.
17/12 18u45  Nigeriaanse piraat opgepakt wegens gijzelen bemanning Gronings schipOp verzoek van Nederland is onlangs een 28-jarige Nigeriaan in Zuid-Afrika aangehouden op verdenking van ontvoering en gijzeling van de bemanning van een Nederlands vrachtschip.
17/12 18u45  'Meerdere fouten gemaakt tijdens bouw ingestorte parkeergarage Wormerveer'Er zijn meerdere fouten gemaakt tijdens de bouw van de parkeergarage in Wormerveer, die in september instortte. Dat meldt NH Nieuws op basis van documenten van de gemeente Zaanstad die het heeft ingezien.
17/12 18u00  Brits Lagerhuis gaat in week van 14 januari stemmen over Brexit-akkoordHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. 
17/12 18u00  In Hollandse IJssel te water geraakte vrouw (75) overleden, helper vermistEen 75-jarige vrouw is maandag overleden doordat ze door nog onbekende oorzaak de Hollandse IJssel inreed. De brandweer is nog altijd op zoek naar de 51-jarige verkeersregelaar die in het water is gesprongen om de automobilist te redden.
17/12 17u45  In Hollandse IJssel te water geraakte automobilist (75) overleden, helper vermistEen 75-jarige vrouw is maandag overleden doordat ze door nog onbekende oorzaak de Hollandse IJssel inreed. De brandweer is nog altijd op zoek naar de 51-jarige verkeersregelaar die in het water is gesprongen om de automobilist te redden.
17/12 17u30  Commissie: Kwaliteit schoolexamens onvoldoende gegarandeerdDe kwaliteit van schoolexamens in het voorgezet onderwijs is niet gegarandeerd. Dat concludeert de Commissie Kwaliteit Schoolexaminering. De commissie stelt dat middelbare scholen meer aandacht moeten besteden aan de kwaliteit van examens.
17/12 17u15  Britse Lagerhuis gaat in week van 14 januari stemmen over Brexit-akkoordHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, dat heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. 
17/12 17u00  Duitsland compenseert slachtoffers Holocaust die als kind zijn gevluchtDuitsland gaat een eenmalige compensatie van 2.500 euro betalen aan slachtoffers van de Holocaust die als kind nazi-Duitsland zijn ontvlucht.
17/12 16u45  Duitsland compenseert Holocaust-slachtoffers die als kind zijn gevluchtDuitsland gaat een eenmalige compensatie van 2.500 euro betalen aan Holocaust-slachtoffers die als kind Nazi-Duitsland ontvluchtten.
17/12 16u30  In Hollandse IJssel te water geraakte automobilist overleden, helper vermistEen automobilist is maandag overleden doordat die door nog onbekende oorzaak de Hollandse IJssel inreed. De brandweer is nog altijd op zoek naar de man die in het water is gesprongen om de automobilist te redden.
17/12 16u15  'Russische trollenfabriek richtte zich vooral op Afro-Amerikanen in VS'De Internet Research Agency (IRA), het in Sint-Petersburg gevestigde bedrijf dat ook wel de 'Russische trollenfabriek' wordt genoemd, richtte zich met zijn beïnvloedingscampagne met name op de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de VS.
17/12 16u15  Persoon overleden na te water raken in Hollandse IJssel, helper nog vermistEen automobilist is maandag overleden doordat die door nog onbekende oorzaak de Hollandse IJssel inreed. De brandweer is nog altijd op zoek naar de man die in het water is gesprongen om de automobilist te redden.
17/12 16u15  Getuigen Staatsliedenbuurt en Benaouf A. beschuldigen elkaar van liegenIn de strafzaak rond de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn drie getuigen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Volgens twee van hen heeft de centrale getuige Benaouf A. consequent gelogen. Dit tweetal speelt pas sinds enkele dagen een rol in het proces, dat zich momenteel in de hoger-beroepsfase bevindt.
17/12 15u45  'Russische trollenfabriek richtte zich vooral op Afro-Amerikanen'De Internet Research Agency (IRA), het in Sint-Petersburg gevestigde bedrijf dat ook wel de 'Russische trollenfabriek' wordt genoemd, richtte zich met zijn beïnvloedingscampagne met name op de Afro-Amerikaanse gemeenschap.
17/12 15u15  Brandweer zoekt naar twee vermisten in water Capelle aan den IJsselDe brandweer is met vier duikteams een zoektocht begonnen naar twee vermisten in het water van de IJssel. Een auto met een inzittende raakte te water, een tweede persoon raakte vermist in een poging de automobilist te redden. 
17/12 14u30  Enorme hoeveelheid sneeuw legt openbare leven Roemenië platIn Roemenië zijn dit weekend grote hoeveelheden sneeuw gevallen. Dat leidde maandag tot grote problemen. Diverse wegen worden geblokkeerd door ontwortelde bomen en tientallen scholen blijven dicht.
17/12 13u15  Veertien Nederlandse restaurants krijgen eerste of tweede ster van MichelinNederland heeft er twaalf nieuwe restaurants met een Michelinster bij. Ook kwamen er twee restaurants bij met twee sterren. Dat bleek maandag bij de bekendmaking in Amsterdam. 
17/12 13u15  Onderzoek naar omgang met slachtoffers zedenzaken door politieDe Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoekt hoe de politie en het Openbaar Ministerie (OM) omgaan met slachtoffers van aanranding of verkrachting. 
17/12 13u00  Opnieuw verklaart getuige dat Benaouf A. loog over verdachte StaatsliedenbuurtOpnieuw heeft een getuige verklaard dat het beoogde doelwit Benaouf A. heeft gelogen over het herkennen van Anouar B. Dat deed de getuige in het hoger beroep dat draait om de dubbele liquidatie doe om 2012 plaatsvond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.
17/12 13u00  Nederlander opgepakt in Spanje op verdenking 'terroristische activiteiten'Een Nederlander is maandag in het noordoosten van Spanje gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten. 
17/12 12u45  Nederlander opgepakt in Spanje op verdenking van 'terroristische activiteiten'Een Nederlander is maandag in het noordoosten van Spanje gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten. 
17/12 12u45  Politie pakt man in Oldenzaal die drie nachten op rij urnen vernieldeDe politie heeft een vernieler van urnen op een begraafplaats in Oldenzaal in de nacht van zondag op maandag op heterdaad betrapt.
17/12 12u30  Ajax loot Real Madrid in achtste finales Champions LeagueAjax neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen titelverdediger Real Madrid, zo heeft maandag de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen.
17/12 12u30  Politie Brabant zoekt poepluierdief in DongenDe politie in Brabant zoekt een man die luiers zou stelen uit vuilcontainers van kinderdagverblijven in de Brabantse gemeente Dongen. Er zijn inmiddels meldingen binnengekomen van twee kinderdagverblijven.
17/12 11u45  Ajax in afwachting van loting achtste finales Champions LeagueAjax weet maandag wie de tegenstander wordt in de achtste finales van de Champions League. De loting in het Zwitserse Nyon begint om 12.00 uur. Volg alles in ons liveblog.
17/12 11u15  'Bekende van dader aanslag Straatsburg wordt voorgeleid'Een van de bekenden van Chériff Chekatt, de dader van de aanslag in Straatsburg, wordt maandag voorgeleid aan een onderzoeksrechter in Parijs. De man wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het leveren van het geweer dat Chekatt gebruikte.
17/12 11u00  Van tevoren aangekondigde bomaanslag op gebouw Griekse nieuwszenderBij het gebouw van de Griekse televisiezender Skai in Athene heeft zich een zware explosie voorgedaan. De aanslag was eerder in de nacht van zondag op maandag telefonisch aangekondigd bij een ander televisiestation. Niemand raakte gewond, volgens Skai.
17/12 11u00  Politie pakt man in Oldenzaal die drie nachten urnen vernieldeDe politie heeft een vernieler van urnen op een begraafplaats in Oldenzaal in de nacht van zondag op maandag op heterdaad betrapt.
17/12 10u45  Burgers' Zoo past als eerste ter wereld anticonceptie toe bij vissoortOnderzoekers van Burgers' Zoo hebben succesvol anticonceptie toegepast bij een vissoort. Deze wereldprimeur heeft 'baanbrekende gevolgen' voor de internationale kweekprogramma’s van vissoorten, meldt de Arnhemse dierentuin maandag.
17/12 10u45  Politie bij vijf scholen Culemborg na mogelijke dreiging op sociale mediaDe politie is maandagochtend aanwezig geweest bij vijf locaties van middelbare scholen in Culemborg nadat een filmpje op sociale media is verschenen waarin een wapen te zien is.  
17/12 09u30  Vine- en HQ-oprichter Colin Kroll (34) dood in huis gevondenColin Kroll, een van de oprichters van smartphone-apps Vine en HQ Trivia, is dood in zijn appartement aangetroffen. Hij is 34 jaar oud geworden.
17/12 09u15  Vine- en HQ-oprichter Colin Kroll (35) dood in huis gevondenColin Kroll, een van de oprichters van smartphone-apps Vine en HQ Trivia, is dood in zijn appartement aangetroffen. Hij is 35 jaar oud geworden.
17/12 09u00  Homoseksuele man in Singapore mag biologische zoon toch adopterenEen homoseksuele man in Singapore mag van het hooggerechtshof zijn biologische zoon adopteren. Het kind werd geboren met behulp van ivf en een draagmoeder in de Verenigde Staten.
17/12 08u45  Cactussen, apen en koraal onderschept tijdens grote douane-actieEen grote overheidsactie tegen illegale handel in beschermde planten- en diersoorten heeft geleid tot ruim tweehonderd strafzaken. Onder de in beslag genomen zaken, bevonden zich ruim 75.000 cactussen, zes levende driestreepboa's en twee dode toekans.
17/12 08u45  Advocaat: 'Trump laat zich niet ondervragen door Robert Mueller'De raadsman van de Amerikaanse president Donald Trump Rudy Giuliani heeft zich zondag negatief uitgelaten over het onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen in 2016. De onderzoekscommissie staat onder leiding van voormalig FBI-baas Robert Mueller, een partijgenoot van Giuliani en Trump.
17/12 08u30  Vliegtuigen Manchester breken landing laatste moment af om stormPiloten in Manchester hadden dit weekend grote moeite om te landen. Storm Deirdre raasde over het Verenigd Koninkrijk. Enkele toestellen moesten de landing op het laatste moment afbreken.
17/12 08u30  Advocaat Trump: 'Trump laat zich niet ondervragen door Robert Mueller'De raadsman van de Amerikaanse president Donald Trump Rudy Giuliani heeft zich zondag negatief uitgelaten over het onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen in 2016. De onderzoekscommissie staat onder leiding van voormalig FBI-baas Robert Mueller, een partijgenoot van Giuliani en Trump.
17/12 07u45  Vliegverkeer Eindhoven Airport komt weer op gangHet vliegverkeer is maandagochtend weer op gang gekomen vanaf Eindhoven Airport. De mist rond de luchthaven is weggetrokken.
17/12 07u15  De Ligt wint als tweede Nederlander ooit prestigieuze Golden Boy AwardMatthijs de Ligt is uitgeroepen tot winnaar van de Golden Boy Award. De Ajax-verdediger is pas de tweede Nederlander ooit die de prijs voor grootste talent in Europa (tot 21 jaar) wint.
17/12 06u15  Leger Des Heils geeft kerstdiner tegen eenzaamheidIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/12 05u45  Weerbericht: Grijze dag met temperaturen tussen de 4 en 7 gradenMaandag start de dag grijs en is er in de ochtend kans op regen. In de middag lopen de temperaturen op naar 4 tot 7 graden.
17/12 05u15  Franse premier: 'Begrotingstekort zal stijgen door koopkrachtmaatregelen'De Franse premier Edouard Philippe heeft zondagavond in een interview met Les Echos aangegeven dat de regering niet genoeg heeft geluisterd naar de 'Gele Hesjes'. Ook zei hij dat het begrotingstekort door de genomen koopkrachtmaatregelen mogelijk boven de 3 procent uitkomt.
17/12 04u30  Canada wil ondanks kans op boetes af van wapendeal met Saoedi-ArabiëCanada wil af van het wapencontract met Saoedi-Arabië, zei de Canadese premier Justin Trudeau zondag in een tv-interview. Eerder zei hij dat het schrappen van de overeenkomst voor de levering van pantservoertuigen zou leiden tot hoge boetes vanwege contractbreuk.
17/12 01u00  Musicals en opera vaker bezocht, belangstelling voor dans en toneel laagOngeveer 2,9 miljoen mensen brachten in 2017 een bezoek aan een musical of opera, dat is 12 procent meer dan een jaar eerder. De belangstelling voor toneel- en dansvoorstellingen daalde daarentegen met respectievelijk 8 en 7 procent.
17/12 00u30  Staakt-het-vuren Jemen onder druk van gevechten paar dagen uitgesteldOndanks afspraken die tijdens de vredesbesprekingen in Zweden gemaakt zijn over een staakt-het-vuren, is er afgelopen dagen hevig gevochten in de Jemenitische havenstad Hodeidah. De strijdende partijen en de Verenigde Naties (VN) laten weten het bestand een paar dagen uit te stellen.
16/12 23u00  'Braziliaanse 'wonderdokter' geeft zichzelf aan bij de politie'João Teixeira de Faria, de Braziliaanse 'wonderdokter' die wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan driehonderd vrouwen, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Hij deed dit een dag nadat een arrestatiebevel voor hem was verlopen.
16/12 21u15  Negenhonderd reizigers gestrand op Eindhoven AirportRond de 900 passagiers zijn gestrand op Eindhoven Airport. Al het vliegverkeer werd daar zondag stilgelegd vanwege de mist. Het Rode Kruis is met vijfhonderd veldbedden onderweg naar Eindhoven Airport. 
16/12 21u15  'Verenigde Staten bereiden uitlevering Gülen aan Turkije voor'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan gezegd dat Washington werkt aan de uitlevering van moslimgeestelijke Fethullah Gülen. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu zondag.
16/12 21u00  Vijfde slachtoffer overleden na aanslag StraatsburgDe aanslag in Straatsburg afgelopen dinsdagavond heeft aan een vijfde slachtoffer het leven gekost. Een Straatsburgse musicus van Poolse afkomst stierf zondag, vijf dagen na de aanslag in het ziekenhuis, schrijft zijn broer op Facebook.
16/12 20u45  'Verenigde Staten bereidt uitlevering Gülen aan Turkije voor'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan gezegd dat Washington werkt aan de uitlevering van moslimgeestelijke Fethullah Gülen. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu zondag.
16/12 19u00  Politie zet waterkanon en traangas in tegen betogers in BrusselDe Belgische politie heeft zondag hard ingegrepen vanwege ongeregeldheden bij de Mars tegen Marrakesh in het centrum van Brussel. In eerste instantie verliep het protest migratiepact van de Verenigde Naties zonder incidenten, maar na de toespraken op Schumanplein werd de sfeer toch grimmig.
16/12 19u00  Vertraging op Schiphol door dichte mist, alle vluchten Eindhoven geschraptDichte mist zorgt zondag voor problemen op de vliegvelden. Op Schiphol hebben passagiers last van vertragingen en op Eindhoven Airport zijn alle vluchten geschrapt of omgeleid.
16/12 18u45  Feyenoord verder achterop bij PSV en Ajax na thuisnederlaag tegen FortunaFeyenoord heeft zondag in De Kuip een gevoelige nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. De Limburgers maakten door goals van Lars Hutten en Ahmed El Messaoudi een einde aan een fraaie reeks van vijf overwinningen op rij van de Rotterdammers: 0-2.
16/12 18u30  Aanjager #SorryJohan treedt niet meer op voorgrond na bedreigingenBowi Jong, de twintigjarige jongen die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan 'homo'-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug wegens bedreigingen aan zijn adres. In de Gaykrant vertelt hij dat die verwensingen en bedreigingen hem te veel worden. 
16/12 18u00  Initiatiefnemer #SorryJohan treedt niet meer op voorgrond na bedreigingenBowi Jong, de twintigjarige jongen die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan 'homo'-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug wegens bedreigingen aan zijn adres. In de Gaykrant vertelt hij dat die verwensingen en bedreigingen hem te veel worden. 
16/12 17u45  Initiatiefnemer #sorryjohan wil niet meer op voorgrond na bedreigingenBowi Jong, de twintigjarige jongen die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan 'homo'-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres. In de Gaykrant vertelt hij dat die verwensingen en bedreigingen hem te veel worden. 
16/12 17u45  Ayhan Tonca lijsttrekker DENK bij Europese verkiezingenDENK heeft Ayhan Tonca zondag aangewezen als lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen in 2019. De partij, die drie zetels in de Tweede Kamer heeft, verwacht in het Europees parlement twee zetels te behalen.
16/12 17u15  Ajax wint mede dankzij hattricks Ziyech en Blind met 8-0 van De GraafschapAjax is zondag in het spoor van koploper PSV gebleven. De Amsterdammers wonnen in de eigen Johan Cruijff ArenA mede dankzij hattricks van Hakim Ziyech én Daley Blind kinderlijk eenvoudig met 8-0 van hekkensluiter De Graafschap.
16/12 17u00  Granaat aangetroffen op kerstmarkt in centrum CulemborgOp een kerstmarkt in het centrum van het Gelderse Culemborg is zondagmiddag een granaat aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen.
16/12 17u00  Dichte mist zorgt voor problemen op Schiphol en Eindhoven AirportDichte mist zorgt zondag voor vertragingen op Schiphol. Er kunnen veel minder vluchten afgehandeld worden door de luchtverkeersleiding en dat betekent dat er minder vliegtuigen kunnen landen op de luchthaven.
16/12 16u45  Meer dan veertig gewonden na explosie in restaurant in JapanBij een grote explosie in een restaurant in Sapporo in het noorden van Japan zijn tientallen mensen gewond geraakt. Meerdere gebouwen zouden zijn ingestort. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk.
16/12 16u30  Hockeyers lopen eerste wereldtitel sinds 1998 mis door verlies tegen BelgiëDe Nederlandse hockeyers hebben zondag naast de eerste wereldtitel sinds twintig jaar gegrepen. In het Indiase Bhubaneswar was België in de finale na zenuwslopende shoot-outs te sterk, nadat de wedstrijd in 0-0 was geëindigd.
16/12 16u30  Ajax wint mede dankzij hattricks Ziyech én Blind met 8-0 van De GraafschapAjax is zondag in het spoor van koploper PSV gebleven. De Amsterdammers wonnen in de eigen Johan Cruijff ArenA mede dankzij hattricks van Hakim Ziyech én Daley Blind kinderlijk eenvoudig met liefst 8-0 van hekkensluiter De Graafschap.
16/12 16u30  Granaat aangetroffen in centrum CulemborgIn het centrum van het Gelderse Culemborg is een granaat aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen.
16/12 16u15  Ajax op weg naar monsterzege tegen De GraafschapIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma. Na sc Heerenveen-FC Utrecht (2-3) zijn om 14.30 uur Ajax-De Graafschap en FC Groningen-FC Emmen begonnen. Feyenoord en Fortuna Sittard sluiten de dag vanaf 16.45 uur af. Mis niets in dit liveblog.
16/12 16u00  Hockeyers strijden in shoot-outs om langverwachte wereldtitelDe Nederlandse hockeyers jagen in het Indiase Bhubaneswar op de eerste wereldtitel sinds 1998. In de finale van het WK, die om 14.30 uur is begonnen, is het verrassende België de tegenstander. Volg alles in dit liveblog.
16/12 16u00  Ajax breidt in tweede helft voorsprong uit tegen De GraafschapIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma. Na sc Heerenveen-FC Utrecht (2-3) zijn om 14.30 uur Ajax-De Graafschap en FC Groningen-FC Emmen begonnen. Feyenoord en Fortuna Sittard sluiten de dag vanaf 16.45 uur af. Mis niets in dit liveblog.
16/12 15u45  Hockeyers in laatste kwart WK-finale op jacht naar openingsgoalDe Nederlandse hockeyers jagen in het Indiase Bhubaneswar op de eerste wereldtitel sinds 1998. In de finale van het WK, die om 14.30 uur is begonnen, is het verrassende België de tegenstander. Volg alles in dit liveblog.
16/12 15u45  Handbalsters pakken EK-brons na overwinning op RoemeniëDe handbalsters hebben zondag in Parijs brons veroverd op het EK. Oranje was in de troostfinale te sterk voor Roemenië (24-20).
16/12 15u45  Ajax na rust op jacht naar meer goals tegen De GraafschapIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma. Na sc Heerenveen-FC Utrecht (2-3) zijn om 14.30 uur Ajax-De Graafschap en FC Groningen-FC Emmen begonnen. Feyenoord en Fortuna Sittard sluiten de dag vanaf 16.45 uur af. Mis niets in dit liveblog.
16/12 15u30  Verdachte steekpartij Neurenberg zwijgtDe 38-jarige man die verdacht wordt van de steekpartij in Neurenberg heeft tot dusver niets gezegd over die beschuldiging. Dat heeft de Duitse politie zondag bekendgemaakt.
16/12 15u30  Hockeyers in derde kwart WK-finale op jacht naar openingsgoalDe Nederlandse hockeyers jagen in het Indiase Bhubaneswar op de eerste wereldtitel sinds 1998. In de finale van het WK, die om 14.30 uur is begonnen, is het verrassende België de tegenstander. Volg alles in dit liveblog.
16/12 15u30  Ajax halverwege ruim op voorsprong tegen De GraafschapIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma. Na sc Heerenveen-FC Utrecht (2-3) is om 14.30 uur de aftrap bij Ajax-De Graafschap en FC Groningen-FC Emmen. Feyenoord en Fortuna Sittard sluiten de dag vanaf 16.45 uur af. Mis niets in dit liveblog.
16/12 15u15  Hockeyers in WK-finale tegen België halverwege nog op 0-0De Nederlandse hockeyers jagen in het Indiase Bhubaneswar op de eerste wereldtitel sinds 1998. In de finale van het WK, die om 14.30 uur is begonnen, is het verrassende België de tegenstander. Volg alles in dit liveblog.
16/12 15u15  Ajax al voor rust ruim op voorsprong tegen De GraafschapIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma. Na sc Heerenveen-FC Utrecht (2-3) is om 14.30 uur de aftrap bij Ajax-De Graafschap en FC Groningen-FC Emmen. Feyenoord en Fortuna Sittard sluiten de dag vanaf 16.45 uur af. Mis niets in dit liveblog.
16/12 15u00  Politie Brussel grijpt hard in bij mars tegen VN-migratiepactDuizenden mensen hebben zich zondag verzameld in het centrum van Brussel om mee te doen aan de Mars tegen Marrakesh. Volgens de Belgische politie gaat het om ongeveer 5.500 demonstranten en ongeveer duizend tegendemonstranten. Naar beide kampen zijn nog deelnemers onderweg.
16/12 15u00  Ajax verdubbelt voorsprong in ArenA tegen De GraafschapIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma. Na sc Heerenveen-FC Utrecht (2-3) is om 14.30 uur de aftrap bij Ajax-De Graafschap en FC Groningen-FC Emmen. Feyenoord en Fortuna Sittard sluiten de dag vanaf 16.45 uur af. Mis niets in dit liveblog.
16/12 14u45  Hockeyers jagen in WK-finale op openingstreffer tegen BelgiëDe Nederlandse hockeyers jagen in het Indiase Bhubaneswar op de eerste wereldtitel sinds 1998. In de finale van het WK, die om 14.30 uur is begonnen, is het verrassende België de tegenstander. Volg alles in dit liveblog.
16/12 14u30  Kromowidjojo pakt op 50 meter vrij derde WK-goud, zilver voor HeemskerkRanomi Kromowidjojo heeft zondag op de slotdag van de WK kortebaan in het Chinese Hangzhou goud veroverd op de 50 meter vrije slag. Femke Heemskerk moest genoegen nemen met het zilver. Daarnaast pakten Kromowidjojo en Heemskerk zilver met de estafetteploeg op de 4x50 meter vrij.
16/12 14u15  Hockeyers warmen zich op voor WK-finale tegen BelgiëDe Nederlandse hockeyers jagen vanaf 14.30 uur in het Indiase Bhubaneswar op de eerste wereldtitel sinds 1998. In de finale van het WK is het verrassende België de tegenstander. Volg alles in dit liveblog.
16/12 14u00  Duizenden betogers in Brussel voor mars tegen VN-migratiepactVolgens de Belgische politie hebben 5.500 mensen zich zondag verzameld in het centrum van Brussel om mee te doen aan de Mars tegen Marrakesh. Voor de demonstratie voor het VN-migratiepact kwamen duizend betogers opdagen. Naar beide kampen zijn nog deelnemers onderweg.
16/12 13u30  Kromowidjodjo pakt op 50 meter vrij derde WK-goud, zilver voor HeemskerkRanomi Kromowidjojo heeft zondag op de slotdag van de WK kortebaan in China goud veroverd op de 50 meter vrije slag. Femke Heemskerk moest genoegen nemen met het zilver. Bovendien pakten Kromowidjojo en Heemskerk ook zilver met de estafetteploeg op de 4x50 meter.
16/12 13u30  Temperatuur stijgt, in noordoosten nog wel waarschuwing voor gladheidDoor de stijgende temperatuur is het risico op gladheid in grote delen van het land afgenomen. Voor het noorden en oosten geldt met code geel nog wel een waarschuwing.
16/12 13u15  Ruimtevaartbedrijf lanceert voor het eerst NASA-satellietenHet ruimtevaartbedrijf Rocket Lab lanceerde zondag NASA-satellieten. Voor het eerst schakelde NASA voor zo'n missie een privéraket in.
16/12 13u15  Temperatuur stijgt, in oosten en noorden nog wel waarschuwing voor gladheidDoor de stijgende temperatuur is het risico op gladheid in grote delen van het land afgenomen. Voor het noorden en oosten van het land geldt met code geel nog wel een waarschuwing.
16/12 12u45  Dichte mist zorgt op Schiphol voor vertraging van inkomende vluchtenDichte mist zorgt zondag voor vertragingen op Schiphol. Er kunnen veel minder vluchten afgehandeld worden door de luchtverkeersleiding en dat betekent dat er minder vliegtuigen kunnen landen op de luchthaven.
16/12 12u45  Kromowidjodjo wereldkampioen op 50 meter vrij, zilver voor HeemskerkRanomi Kromowidjojo heeft zondag goud veroverd op de 50 meter vrije slag bij de WK kortebaan in China. Femke Heemskerk moest genoegen nemen met het zilver.
16/12 11u00  Hermitage Amsterdam leent 23.000 jaar oud beeld uit Sint-PetersburgDe Hermitage in Sint-Petersburg leent zijn oudste schat binnenkort aan zijn naamgenoot in Amsterdam. Het gaat om een beeld van naar schatting 23.000 jaar geleden, dat in 1983 bij de stad Voronezj in Midden-Rusland is gevonden.
16/12 10u30  Hermitage leent 23.000 jaar oud beeld uit Sint-PetersburgDe Hermitage in Sint-Petersburg leent zijn oudste schat binnenkort aan zijn naamgenoot in Amsterdam. Het gaat om een beeld van naar schatting 23.000 jaar geleden, dat in 1983 bij de stad Voronezj in Midden-Rusland is gevonden.
16/12 09u45  Strooiwagens de weg op in Nederland na sneeuwvalRijkswaterstaat heeft op meerdere plekken in Nederland strooiwagens ingezet. De sneeuw en gladheid zorgden voor ongelukken.
16/12 09u30  Wickremesinghe na eerder ontslag weer beëdigd als premier Sri LankaIn Sri Lanka is Ranil Wickremesinghe zondag opnieuw beëdigd als premier ten overstaan van president Maithripala Sirisena. Deze had hem eind oktober ontslagen en vervangen door oudgediende Mahinda Rajapaksa in afwachting van nieuwe verkiezingen. Ook het kabinet werd naar huis gestuurd.
16/12 08u30  Dumoulin rijdt in 2019 Giro d'Italia en waarschijnlijk ook Tour de FranceTom Dumoulin gaat in 2019 proberen om voor de tweede keer de Giro d'Italia te winnen. Mogelijk rijdt de kopman van Team Sunweb daarna ook nog de Tour de France.
16/12 08u30  Geen treinen van Utrecht naar Schiphol door winterweerDe sneeuw die zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag viel zorgt voor vertragingen op het spoor. Zo rijden er geen treinen tussen Utrecht en Schiphol door een wisselstoring.
16/12 05u45  Weerbericht: Hogere temperaturen en overwegend bewolktDe sneeuw die Nederland zondagochtend bedekt zal op de meeste plekken aan het begin van de middag weer verdwenen zijn, doordat zachtere lucht het land binnentrekt. Het wordt 1 tot 6 graden.
16/12 05u15  Kritiek op asielbeleid en grenspolitie VS wegens overlijden 7-jarig meisjeDoor het overlijden van het zevenjarige meisje uit Guatemala in een opvangcentrum van de Amerikaanse grenspolitie, is het asielbeleid van de Verenigde Staten onder vuur komen te liggen.
16/12 04u15  Zeven mijnwerkers omgekomen in zuidwesten van ChinaZeven mensen zijn omgekomen bij een mijnongeluk in de provincie Chongqing in het zuidwesten van China. Nog eens drie mijnwerkers raakten gewond, meldde Xinhua State Agency laat op zaterdag.
16/12 03u30  Nederland bedekt onder dun laagje sneeuw, Meerdere ongelukken door gladheidDe sneeuw en de gladheid hebben voor ongelukken gezorgd. Zo waren er aanrijdingen op de A4 ter hoogte van Rijswijk en op de A12 bij Nootdorp.
16/12 01u45  Traumahelikopter met vier mensen aan boord neergestort in PortugalIn Portugal is zaterdagavond een traumahelikopter met vier mensen aan boord neergestort in het bergachtige gebied in de buurt van de stad Porto. De nationale hulpdienst INEM gaat ervan uit dat alle vier inzittenden zijn omgekomen.
15/12 23u45  Van Gerwen bereikt ondanks 'bierdouche' derde ronde op WK dartsMichael van Gerwen heeft zich zaterdag moeiteloos geplaatst voor de derde ronde op het WK darts. De Nederlander won met 3-1 van Alan Tabern, nadat hij voor zijn partij met bier was bekogeld. Voor Danny Noppert zit het toernooi er na een 3-0-nederlaag tegen Max Hopp op.
15/12 23u30  Akkoord bereikt op klimaattop in Polen, Nederlandse delegatie 'tevreden'Op de VN-klimaattop in het Poolse Katowice is zaterdag een akkoord gesloten over de uitwerking van het klimaatakkoord van Parijs. De Nederlandse delegatie zegt 'tevreden' te zijn met het resultaat.
15/12 23u15  Akkoord bereikt op VN-klimaattop in Polen, Nederlandse delegatie 'tevreden'Op de VN-klimaattop in het Poolse Katowice is zaterdag een akkoord gesloten over de uitwerking van het klimaatakkoord van Parijs. De Nederlandse delegatie zegt 'tevreden' te zijn met het resultaat.
15/12 22u30  Bijna tweehonderd landen sluiten akkoord op VN-klimaattop in PolenOp de VN-klimaattop in het Poolse Katowice is zaterdag een akkoord gesloten over de uitwerking van het klimaatakkoord van Parijs. Bijna tweehonderd landen voerden sinds begin deze maand overleg.
15/12 22u15  Bijna tweehonderd landen bereiken akkoord op VN-klimaattop in PolenOp de VN-klimaattop in het Poolse Katowice is zaterdag een akkoord gesloten over de uitwerking van het klimaatakkoord van Parijs. Bijna tweehonderd landen voerden sinds begin deze maand overleg.
15/12 22u00  Winterse neerslag in Nederland, KNMI kondigt code geel afDe winterse neerslag heeft omstreeks 20.00 uur Zeeland bereikt en is daarna verder over het land getrokken, aldus Weerplaza. Vanwege de verwachte gladheid heeft het KNMI code geel afgegeven voor heel Nederland.
15/12 22u00  Koploper PSV boekt eenvoudige uitzege op negental Heracles AlmeloKoploper PSV heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen de op papier lastige uitwedstrijd tegen subtopper Heracles Almelo eenvoudig met 0-4.
15/12 21u45  PSV stevent af op ruime zege tegen tiental Heracles AlmeloIn de Eredivisie staan zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma, waaronder het duel tussen Heracles Almelo en PSV (19.45 uur). Tegelijk met Heracles-PSV wordt AZ-Excelsior gespeeld. Om 20.45 uur is het woord aan Vitesse en VVV-Venlo. Volg alles in ons liveblog.
15/12 21u30  Winterse neerslag bereikt Zeeland, code geel in heel NederlandDe winterse neerslag heeft omstreeks 20.00 uur Zeeland bereikt, aldus Weerplaza. Vanwege de verwachte gladheid heeft het KNMI code geel afgegeven voor heel Nederland.
15/12 21u30  Familie van vermoedelijke aanslagpleger Straatsburg niet langer verdachtVier familieleden van de vermoedelijke aanslagpleger Chérif Chekatt, die waren opgepakt tijdens het onderzoek naar de aanslag in de Franse plaats Straatsburg, zijn weer op vrije voeten. Er is niets dat wijst op hun betrokkenheid bij de schietpartij.
15/12 21u15  Winterse neerslag bereikt Zeeland, code geel in deel van NederlandDe winterse neerslag heeft omstreeks 20.00 uur Zeeland bereikt, aldus Weerplaza. Vanwege de verwachte gladheid heeft het KNMI code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant.
15/12 21u00  PSV leidt na rust met 0-2 tegen tiental Heracles AlmeloIn de Eredivisie staan zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma, waaronder het duel tussen Heracles Almelo en PSV (19.45 uur). Tegelijk met Heracles-PSV wordt AZ-Excelsior gespeeld. Om 20.45 uur is het woord aan Vitesse en VVV-Venlo. Volg alles in ons liveblog.
15/12 20u45  PSV bij rust op 0-2-voorsprong tegen tiental Heracles AlmeloIn de Eredivisie staan zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma, waaronder het duel tussen Heracles Almelo en PSV (19.45 uur). Tegelijk met Heracles-PSV wordt AZ-Excelsior gespeeld. Om 20.45 uur is het woord aan Vitesse en VVV-Venlo. Volg alles in ons liveblog.
15/12 20u30  PSV in eerste helft op 0-2-voorsprong bij Heracles AlmeloIn de Eredivisie staan zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma, waaronder het duel tussen Heracles Almelo en PSV (19.45 uur). Tegelijk met Heracles-PSV wordt AZ-Excelsior gespeeld. Om 20.45 uur is het woord aan Vitesse en VVV-Venlo. Volg alles in ons liveblog.
15/12 20u15  Bergwijn helpt PSV aan vroege voorsprong bij HeraclesIn de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma, waaronder het duel tussen Heracles Almelo en PSV (19.45 uur). PEC Zwolle en NAC Breda beginnen de avond al om 18.30 uur. Tegelijk met Heracles-PSV wordt AZ-Excelsior gespeeld. Om 20.45 uur is het woord aan Vitesse en VVV-Venlo. Volg alles in ons liveblog.
15/12 20u15  Tienduizenden 'Gele Hesjes' protesteren in Frankrijk, 168 arrestaties verrichtZo'n 66.000 'Gele Hesjes' zijn zaterdag de straat opgegaan in Frankrijk, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De veiligheidsdiensten hebben bij ongeregeldheden in het land 168 arrestaties verricht.
15/12 20u00  Nog geen treffers bij Heracles-PSV en PEC-NACIn de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma, waaronder het duel tussen Heracles Almelo en PSV (19.45 uur). PEC Zwolle en NAC Breda beginnen de avond al om 18.30 uur. Tegelijk met Heracles-PSV wordt AZ-Excelsior gespeeld. Om 20.45 uur is het woord aan Vitesse en VVV-Venlo. Volg alles in ons liveblog.
15/12 19u45  Man opgepakt voor neersteken drie vrouwen in Duitse stad NeurenbergDe Duitse politie heeft zaterdag een 38-jarige man opgepakt voor het neersteken van drie vrouwen in de stad Neurenberg. Volgens een persbericht kwam de politie de man op het spoor door DNA-vergelijking.  
15/12 18u45  'Zeker twintig burgers omgekomen door luchtaanval in Afghanistan'Door een luchtaanval in de oostelijke Afghaanse provincie Kunar zijn zaterdag zeker twintig burgers om het leven gekomen, onder wie twaalf kinderen. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.
15/12 18u30  Piloot overleden door neerstorten sportvliegtuigje op vliegveld HilversumEen sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort op het vliegveld van Hilversum. De 36-jarige piloot is hierbij om het leven gekomen, meldt de politie. Hij was de enige inzittende.
15/12 17u15  Bezoekers en dieren ongedeerd na brand in grote Britse dierentuinEen grote dierentuin in het Engelse Upton by Chester werd zaterdag getroffen door een grote brand. Alle bezoekers en dieren zijn ongedeerd gebleven.
15/12 17u00  Brusselse politie schiet man dood die met zwaard dreigtDe politie in de Belgische hoofdstad Brussel heeft zaterdag een man neergeschoten nadat hij een agent aanviel met een zwaard. De man is aan zijn verwondingen overleden.
15/12 16u45  Gewonde door neerstorten sportvliegtuigje op vliegveld HilversumEen sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort op het vliegveld van Hilversum. De enige inzittende is hierbij gewond geraakt, meldt de politie.
15/12 16u30  Sportvliegtuigje neergestort op vliegveld HilversumEen sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort op het vliegveld van Hilversum. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de plaats van het ongeval.
15/12 16u00  Hockeyers bereiken WK-finale na shoot-outs tegen titelverdediger AustraliëDe Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor de finale van het WK in het Indiase Bhubaneswar. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg bij de laatste vier titelverdediger Australië na shoot-outs, nadat de wedstrijd in reguliere speeltijd in 2-2 eindigde.
15/12 15u45  Trump kondigt vertrek aan van minister van Binnenlandse ZakenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag het vertrek van zijn minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd. Volgens de Republikein vertrekt minister Ryan Zinke nog voor het einde van dit jaar.
15/12 15u00  Bellenschermen tegen verzilting in Noordzeekanaal weer uitgeschakeldTwee zogenoemde bellenschermen die in augustus bij de Noordersluis in IJmuiden werden geplaatst als maatregel tegen verzilting van het Noordzeekanaal, zijn door Rijkswaterstaat uitgeschakeld.
15/12 14u30  Grote Britse dierentuin ontruimd wegens brandEen grote dierentuin in het Engelse Upton by Chester is zaterdag ontruimd wegens een grote brand.
15/12 14u15  Brusselse politie schiet met zwaard dreigende man doodDe politie in de Belgische hoofdstad Brussel heeft zaterdag een man neergeschoten nadat hij een agent aanviel met een zwaard. De man is aan zijn verwondingen overleden.
15/12 11u45  Politie vraagt Tweede Kamer om vaart bij aanpak van motorbendesDe Nationale Politie roept de Tweede Kamer op vaart te zetten achter de behandeling van het wetsvoorstel dat de minister van Justitie en Veiligheid in staat stelt criminele motorclubs per direct te verbieden.
15/12 11u15  Parijs bereidt zich voor op nieuwe protestdag 'Gele Hesjes'Frankrijk maakt zich op voor een nieuwe protestdag van de 'Gele Hesjes'. Alleen al in Parijs zijn ongeveer achtduizend agenten op de been om de orde te handhaven. Bij preventieve controles hebben zij al tientallen actievoerders gearresteerd.
15/12 10u45  Franse politie arresteert tientallen 'Gele Hesjes' rond ParijsDe Franse politie heeft zaterdagochtend tijdens preventieve controles in en rond Parijs omstreeks 10.30 uur ongeveer 46 'Gele Hesjes' opgepakt. Vorige week rond die tijd waren dat er al meer dan driehonderd.
15/12 10u00  Waarschuwing voor gladheid op wegen door sneeuwbuienWeggebruikers moeten zaterdagavond rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Het KNMI heeft voor het westen van het land code geel afgekondigd. De waarschuwing geldt vanaf 20.00 uur.
15/12 10u00  Macron brengt eerbetoon aan slachtoffers StraatsburgDe Franse president Macron bracht vrijdag een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag in Straatsburg. Dinsdag zou Chérif Chekatt het vuur hebben geopend op een kerstmarkt in de stad. Daarbij vielen vier doden.
15/12 09u15  Australië erkent West-Jeruzalem als hoofdstad van IsraëlAustralië heeft West-Jeruzalem officieel erkend als hoofdstad van Israël. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison zaterdag gezegd. Het land zal niet meteen zijn ambassade in Tel Aviv verhuizen naar het westelijk deel van Jeruzalem.
15/12 09u00  Eén op de drie auto's kreeg in 2017 boete voor te hard rijdenNederland telde vorig jaar ruim 9 miljoen auto's. Eén op de drie werd bekeurd voor de snelheid, zo'n 2,9 miljoen auto's. In totaal ging het om 5,8 miljoen boetes, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/12 08u15  Nobelprijswinnaar wil ziekenhuis bouwen in Iraakse stad SinjarDe Iraakse jezidi-activiste Nadia Murad, die dit jaar samen met de Congolese arts Denis Mukwege de Nobelprijs voor de Vrede won, wil met haar deel van het prijzengeld een ziekenhuis openen in Sinjar. 
15/12 07u45  Meeste gemeenten hebben geen centraal meldpunt voor vuurwerkklachtenDe meeste Nederlandse gemeenten hebben geen centraal meldpunt voor vuurwerkoverlast. Ook hebben veel gemeenten geen zicht op het totale aantal vuurwerkklachten. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl onder 169 gemeenten. 
15/12 05u45  Weerbericht: Laatste koude dag op rij en in de nacht kans op sneeuwZaterdag wisselen perioden met zon en bewolking elkaar af. Het blijft overal droog en het wordt opnieuw koud met temperaturen tussen de 0 en 2 graden.
15/12 05u15  Rechter in VS oordeelt dat zorgwet van Obama 'ongrondwettelijk' isEen rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft vrijdag geoordeeld dat Obamacare in strijd is met de Amerikaanse grondwet. 
15/12 04u45  Nobelprijswinnaar Murad wil ziekenhuis bouwen in Noord-Iraakse stad SinjarDe Iraakse jezidi-activiste Nadia Murad, die dit jaar samen met de Congolese arts Denis Mukwege de Nobelprijs voor de Vrede won, wil met haar deel van het prijzengeld een ziekenhuis openen in Sinjar. 
15/12 03u30  'Defensie en politie willen samen personeel gaan werven en uitwisselen'Defensie en politie, de twee grootste werkgevers van Nederland, willen samen een deel van hun nieuwe personeel gaan werven,  behouden en uitwisselen.
15/12 01u15  Een op de drie auto's kreeg in 2017 boete voor te hard rijdenNederland telde vorig jaar ruim 9 miljoen auto's. Een op de drie werd bekeurd voor de snelheid, zo'n 2,9 miljoen auto's. In totaal ging het om 5,8 miljoen boetes, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/12 00u15  Trump stelt Mick Mulvaney aan als waarnemend stafchef Witte HuisDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond op Twitter Mick Mulvaney benoemd tot waarnemend stafchef van het Witte Huis. Hij vervangt John Kelly, die volgens de president aanblijft tot het einde van het jaar.
14/12 23u30  Brazilië gelast arrestatie van misbruik verdachte 'wonderdokter'De Braziliaanse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een beroemde 'wonderdokter'. De 76-jarige Joao Teixeira de Faria zou op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel hebben misbruikt.
14/12 23u15  Brazilië vaardigt arrestatiebevel uit tegen van misbruik verdachte 'wonderdokter'De Braziliaanse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een beroemde 'wonderdokter'. De 76-jarige João Teixeira de Faria zou op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel hebben misbruikt.
14/12 22u30  Handbalsters in halve finale EK onderuit tegen gastland FrankrijkDe handbalsters zijn er vrijdag niet in geslaagd om de finale van het EK te halen. Gastland Frankrijk was in Parijs een maatje te groot: 21-27.
14/12 22u00  Oranje staat achter tegen Frankrijk in tweede helft halve finale EKDe handbalsters van Oranje zijn om 21.00 uur in Parijs begonnen aan de halve finale van het EK tegen Frankrijk. De winnaar speelt zondag in de eindstrijd tegen Rusland. In dit liveblog hoef je niets te missen.
14/12 21u45  Kleine achterstand bij rust voor handbalsters in halve finale EKDe handbalsters van Oranje zijn om 21.00 uur in Parijs begonnen aan de halve finale van het EK tegen Frankrijk. De winnaar speelt zondag in de eindstrijd tegen Rusland. In dit liveblog hoef je niets te missen.
14/12 21u15  Handbalsters op achterstand in halve finale EK tegen FrankrijkDe handbalsters van Oranje zijn om 21.00 uur in Parijs begonnen aan de halve finale van het EK tegen Frankrijk. De winnaar speelt zondag in de eindstrijd tegen Rusland. In dit liveblog hoef je niets te missen.
14/12 20u45  Handbalsters strijden met Frankrijk om plek in EK-finaleDe handbalsters van Oranje beginnen om 21.00 uur in Parijs aan de halve finale van het EK tegen Frankrijk. De winnaar speelt zondag in de eindstrijd tegen Rusland. In dit liveblog hoef je niets te missen.
14/12 20u00  Onderhandelaars VN-klimaattop Katowice rekenen op uitstelDe onderhandelingen op de VN-klimaattop in de Poolse stad Katowice lopen naar alle waarschijnlijkheid uit. De Duitse minister Svenja Schulze (Milieu) voorspelde dat het een 'lange nacht' wordt in de Poolse stad.
14/12 19u30  Onderhandelaars klimaattop Katowice rekenen op uitstelDe onderhandelingen op de VN-klimaattop in de Poolse stad Katowice lopen naar alle waarschijnlijkheid uit. 'Het wordt een lange nacht', voorspelde de Duitse minister Svenja Schulze (Milieu) in de Poolse stad. 
14/12 18u30  Getuige: 'Benaouf A. loog over herkennen verdachte Staatsliedenbuurt'Een getuige in het hoger beroep rond de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt heeft vrijdag verklaard dat Benaouf A. tegenover hem heeft toegegeven te hebben gelogen over het herkennen van Anouar B. De man werd eerder door de rechtbank tot levenslang veroordeeld.  
14/12 18u30  Aftrappen: 'Ajax jaagt op unicum in ArenA, Europese top wil Kökcü'Na een enerverende week in de Champions League gaat de Eredivisie weer verder. Rypke Bakker en Mark Leene blikken vooruit op het Eredivisie-weekend, met feitjes en statistieken over Ajax, Feyenoord en PSV.
14/12 17u30  Dodental aanslag in Straatsburg gestegen naar vierEen vierde persoon is overleden na de aanslag bij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg, meldt een aanklager in Parijs vrijdag. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.
14/12 17u00  Zeer grote brand in koelbedrijf in Gelders KesterenIn het koelbedrijf Van Soest Coldstores op een industrieterrein aan de Meezendreef in het Gelderse Kesteren is vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De rookwolken zijn tot in de verre omgeving te zien.
14/12 16u45  Onderwijsinspectie: Zeven afdelingen Limburgse scholenkoepel zijn zwakZeven afdelingen van de Limburgse scholenkoepel LVO zijn 'zwak'. Het gaat onder meer om de locaties van VMBO Maastricht, die eerder dit jaar in het nieuws kwamen. Dat concludeert de Inspectie voor het Onderwijs in vrijdag gepubliceerde rapporten. De Inspectie is zelf ook tekortgeschoten.
14/12 16u30  Onderwijsinspectie: Zeven afdelingen Limburgse scholenkoepel zeer zwakZeven afdelingen van de Limburgse scholenkoepel LVO zijn 'zeer zwak'. Het gaat om de locaties van VMBO Maastricht, die eerder dit jaar in het nieuws kwamen. Dat concludeert de Inspectie voor het Onderwijs in vrijdag gepubliceerde rapporten.
14/12 16u30  Zeer grote brand in koelbedrijf Gelderse KesterenIn het koelbedrijf Van Soest Coldstores op een industrieterrein aan de Meezendreef in het Gelderse Kesteren is vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De rookwolken zijn tot in de verre omgeving te zien.
14/12 16u15  Dodental aanslag Straatsburg gestegen naar vierEen vierde persoon is overleden na de aanslag bij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg, meldt een aanklager in Parijs vrijdag. 
14/12 15u30  Zeer grote brand in champignonkwekerij Gelderse KesterenIn een champignonkwekerij op een industrieterrein aan de Meezendreef in het Gelderse Kesteren is vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De rookwolken zijn tot in de verre omgeving te zien. 
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Regering Trump verbiedt verkoop van omstreden 'bump stocks'19/12 02u45 - Nu.nl: De Amerikaanse overheid gaat de verkoop van omstreden ‘bump stocks’ verbieden. Amerikanen mogen de omstreden attributen waarmee een semi-automatisch wapen kan worden omgebouwd tot een volautomatische variant vanaf maart 2019 niet meer in hun bezit hebben.
16x Walibi opent eerste hybride achtbaan van Europa19/12 04u15 - Nu.nl: Op 1 juli 2019 opent Walibi de eerste hybride achtbaan van Europa. Dit betekent dat er een combinatie van hout en staal zal worden gebruikt. Op dit moment wordt de al bestaande Robin Hood omgebouwd tot de nieuwe thrill ride. De achtbaan zal een snelheid kunnen behalen van 92 kilometer per uur.
11x Dakloze jongeren | Rechter kijkt naar straatintimidatie19/12 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
10x Staatsbosbeheer mag heckrunderen en konikpaarden in Flevoland bijvoeren19/12 01u30 - Nu.nl: De heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen mogen de komende winter worden bijgevoerd als er te weinig voedsel is. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben dat laten weten aan Staatsbosbeheer.
10x SCP: Ontkerkelijking zet in hoog tempo door19/12 00u45 - Nu.nl: Nederland ontkerkelijkt in een hoog tempo en de teruggang van het christelijk geloof blijft doorzetten. Maar jongeren binnen de protestantse kerken blijken juist gemotiveerder in het zoeken naar houvast in het geloof.
8x Gezondheidsraad wil kinderen jaarlijks inenten tegen meningokokken19/12 07u30 - Nu.nl: De Gezondheidsraad wil dat voortaan alle 14-jarigen en alle baby's van 14 maanden oud worden ingeënt tegen meningokokken type C en W. Daarom doet de raad woensdag een oproep aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om het toe te voegen aan het Rijksvaccinatieprogramma.
7x Senaat VS stemt in met grote hervorming gevangeniswet19/12 05u45 - Nu.nl: De Amerikaanse senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen.
7x 'Kabinet nam na Urgenda-uitspraak in 2015 geen extra CO2-maatregelen'19/12 02u00 - Nu.nl: Het kabinet heeft sinds 2015, toen de rechter uitspraak deed in de Urgenda-zaak, geen extra maatregelen genomen om de CO2-uitstoot verder te beperken. Dat meldt NRC woensdag op basis van een reconstructie.
5x 'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot berichten Europese Unie'19/12 09u00 - Nu.nl: Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
5x EU-landen eens over verbod wegwerpartikelen als rietjes, bestek en borden19/12 08u15 - Nu.nl: Er komt een verbod in de EU op plastic wegwerpartikelen als rietjes, bestek en borden. Onderhandelaars van de EU-landen zijn het daar woensdagochtend vroeg over eens geworden.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven