zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
21/04 13u15  Duitse politie pakt man op voor dodelijke schietpartij Enschede De Duitse politie heeft in Detmold (Noordrijn-Westfalen) een 39-jarige man uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in die Overijsselse stad.
21/04 13u00  Rutte kijkt met extra belangstelling naar 100-jarige SGP Het kabinet kijkt met ''extra belangstelling' naar de mening van de SGP, zei premier Mark Rutte zaterdag op het jubileumcongres van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in Nieuwegein. De partij viert daar haar honderdjarig bestaan.
21/04 12u00  EU, China en Rusland blij met staken kernproeven Noord-Korea Wereldwijd is alom positief gereageerd op het besluit van Noord-Korea om te stoppen met het houden van kernproeven.11 
21/04 12u00  Verkeersorganisaties pleiten voor bloedproef na dodelijk ongeval Het moet mogelijk worden een bloedproef te doen bij veroorzakers van zware verkeersongelukken die zelf daarbij zijn overleden. Daarvoor pleiten de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) en de Vereniging Verkeersslachtoffers, zo bevestigt Elly Winkel van de LOV na een bericht in De Telegraaf.10 
21/04 11u30  Het is meerlingendag: maar hoe krijg je nou een tweeling? De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) organiseert zaterdag de Nationale Meerlingendag. Alle tweelingen, drielingen en verder worden in het zonnetje gezet. Maar hoe krijg je nou een tweeling?
21/04 11u15  Het is meerlingendag: maar hoe krijg je er nou een tweeling? De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) organiseert zaterdag de Nationale Meerlingendag. Alle tweelingen, drielingen en verder worden in het zonnetje gezet. Maar hoe krijg je nou een tweeling?
21/04 11u15  Meerdere doden bij hevige protesten in Nicaragua Bij hevige protesten in Nicaragua zijn meerdere doden gevallen. Lokale media spreken over vijf tot tien doden. Demonstranten zijn boos over hervormingen door de politiek betreft de sociale zekerheid.
21/04 09u30  Oud-presidenten aanwezig bij uitvaart Barbara Bush Verscheidene oud-presidenten van de Verenigde Staten zijn zaterdag aanwezig in Houston bij de uitvaart van oud-first lady Barbara Bush, die deze week op 92-jarige leeftijd overleed. Grote afwezige is zittend president Donald Trump, die zijn echtgenote Melania afvaardigt.
21/04 09u15  OM vervolgt twee bestuursleden politiebond ANPV Het Openbaar Ministerie gaat twee voormalig bestuursleden van politievakbond ANPV vervolgen. Een woordvoerster kan vooralsnog niets zeggen over de feiten waar de twee van worden verdacht.
21/04 08u15  Controles bij zevenhonderd vliegtuigmotoren na incident Southwest Airlines Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben noodinspecties afgekondigd naar de straalmotoren van het type dat dinsdag defect raakte bij een vlucht van Southwest Airlines. Het gaat in totaal om bijna zevenhonderd motoren.10 
21/04 08u15  Goed nieuws-overzicht: Schildpad krijgt nieuw schild en ouderen een hypotheek In de stroom aan slecht nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht.
21/04 08u15  Muziekwereld reageert op overlijden dj Avicii: 'De wereld zal je missen' Avicii, bekend van grote hits als Wake me up en Hey Brother, overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd. De muziekwereld reageert verslagen op het overlijden van de Zweedse producer en dj. 10 
21/04 08u00  Zweedse producer en dj Avicii (28) overleden De Zweedse producer en dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De artiest is vrijdag dood aangetroffen in de stad Muscat in Oman, zo is vrijdag bekendgemaakt door zijn manager.10 
21/04 06u15  NS verhaalt miljoenen euro's aan schade op vandalen Zo'n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben de spoorwegen 5,6 miljoen euro gevorderd van mensen die treinen hebben beklad met graffiti of vernielingen hebben aangericht aan treinen en op stations.13 
21/04 00u45  Noord-Korea staakt rakettesten en kernproeven Noord-Korea staakt zijn nucleaire programma. Kernproeven en rakettesten worden voorlopig opgeschort, meldt het regime in Pyongyang. 17 
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/04 00u15  Brand in recreatiegebied bij Assen trekt veel ramptoeristenIn een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen maken mensen in zo'n geval dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. 19 
20/04 23u15  Profiel Avicii: Zweedse hitmachine die 'deed waarvoor hij geboren was'De Zweedse dj Avicii, geboren op 8 september 1989 als Tim Bergling, overleed vrijdag onverwachts op 28-jarige leeftijd. De artiest, die zeven jaar geleden doorbrak met het nummer Levels, scoorde talloze hits.
20/04 23u15  Begrafenis Barbara Bush, Queen Elizabeth wordt 92Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 april 2018.
20/04 23u15  Leerlingen VS verlaten massaal klaslokalen uit protest tegen wapensDuizenden studenten van meer dan 2.600 scholen liepen vrijdag de klas uit in de Verenigde Staten. Om 10:00 plaatselijke tijd verlieten leerlingen in het hele land de leslokalen. Met de actie willen de studenten strengere wapenwetten eisen.
20/04 23u00  Duizenden scholieren VS protesteren opnieuw tegen wapengeweldDuizenden studenten en scholieren in de Verenigde Staten hebben vrijdag opnieuw geprotesteerd tegen vuurwapengeweld. De betoging draait om het strenger maken van de vuurwapenwetten in het land. 
20/04 23u00  Leerlingen verlaten massaal klaslokalen in VS uit protest tegen wapensDuizenden studenten van meer dan 2.600 scholen liepen vrijdag de klas uit in de Verenigde Staten. Om 10:00 plaatselijke tijd verlieten leerlingen in het hele land de leslokalen. Met de actie willen de studenten strengere wapenwetten eisen.
20/04 22u30  Democraten VS naar rechter vanwege rol inlichtingendienst bij verkiezingenDe Amerikaanse Democratische Partij sleept de Russische militaire inlichtingendienst, klokkenluiderssite WikiLeaks en de Trump-campagne voor de rechter, omdat ze zouden hebben samengezworen met belangrijke campagnemedewerkers van Donald Trump. Ze zouden ervoor hebben gezorgd dat hij de verkiezingen ging winnen.
20/04 21u30  Bekijk alle reacties op het overlijden van dj AviciiDe Zweedse dj Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden. In de muziekwereld wordt er geschokt gereageerd op zijn overleden. Lees de reacties in ons liveblog. 
20/04 21u30  Krantenbijlagen De Persgroep aangepast vanwege papiergebrekKranten van De Persgroep hebben noodmaatregelen moeten nemen omdat de uitgever met een tekort aan papier kampt. 
20/04 21u00  DNA van verdachten op wapens waarmee man in flat Breda werd doodgeschotenHet Openbaar Ministerie heeft het DNA van de twee moordverdachten aangetroffen op de wapens waarmee de 25-jarige Soufian Z. begin januari werd omgebracht in een flat in Breda. Het slachtoffer werd in zijn slaap doodgeschoten.
20/04 21u00  Naoufal F. in hoger beroep tegen veroordeling voor moordpoging Peter R.Naoufal F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen. De rechtbank in Amsterdam legde donderdag achttien jaar cel op aan de Amsterdamse crimineel. 
20/04 20u15  Reacties op overlijden dj AviciiDe Zweedse dj Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden. In de muziekwereld wordt er geschokt gereageerd op zijn overleden. Lees de reacties in ons liveblog. 
20/04 20u00  Leerlingen door heel VS verlaten vrijdag school uit protestDuizenden studenten van meer dan 2.600 scholen liepen vrijdag de klas uit in de Verenigde Staten. Om 10:00 plaatselijke tijd verlieten leerlingen in het hele land de leslokalen. Met de actie willen de studenten strengere wapenwetten eisen.
20/04 19u45  Zweedse dj Avicii (28) overledenDe Zweedse dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dit is vrijdag bekendgemaakt door zijn manager.
20/04 19u30  Doden en meer dan honderd gewonden bij Palestijnse protesten GazastrookTijdens de protesten bij de Gazastrook zijn vrijdag vier Palestijnen doodgeschoten door het Israëlische leger. Ook vielen er volgens de Palestijnse gezondheidsdienst minstens honderd gewonden. 
20/04 17u45  Drie mannen zitten uren vast op Maasvlakte in bakje op 95 meter hoogteOp de Maasvlakte in Rotterdam hebben drie personen vrijdagmiddag 2,5 uur lang in een bakje gestaan, dat op een hoogte van 95 meter een storing had gekregen.
20/04 17u30  Drie mannen zitten op Maasvlakte uren vast in bakje op 95 meter hoogteOp de Maasvlakte in Rotterdam hebben drie personen vrijdagmiddag 2,5 uur lang in een bakje gestaan, dat op een hoogte van 95 meter een storing had gekregen.
20/04 17u15  Opnieuw doden en gewonden bij Palestijnse protesten GazastrookTijdens de protesten bij de Gazastrook zijn vrijdag twee Palestijnen doodgeschoten door het Israëlische leger. Ook vielen er twaalf gewonden van wie de toestand onbekend is. 
20/04 16u45  Rutte maakt memo's dividendbelasting niet openbaarPremier Mark Rutte is niet van plan de documenten over de afschaffing van de dividendbelasting, die gedurende de kabinetsformatie zijn opgesteld, alsnog openbaar te maken.
20/04 16u30  Rutte gaat memo dividendbelasting niet openbaar makenPremier Mark Rutte is niet van plan de documenten met betrekking tot de afschaffing van de dividendbelasting, die gedurende de kabinetsformatie zijn opgesteld, alsnog openbaar te maken. 
20/04 16u15  Overleden man Limburg was inzittende van achtervolgde autoDe overleden man die in de nacht van donderdag op vrijdag op straat werd aangetroffen in Ospel (Limburg), blijkt inderdaad een inzittende te zijn geweest van de gestolen auto die agenten eerder die avond vanuit Brabant achtervolgden. Het voertuig werd 150 meter verderop in een greppel gevonden.
20/04 16u15  Komend weekend mogelijk serie vallende sterren zichtbaar​De komende nachten kunnen er meerdere vallende sterren zichtbaar zijn aan de hemel. Op het hoogtepunt zondagavond kunnen er dertien meteoren per uur voorbijkomen.
20/04 16u00  Klanten Southwest Airlines krijgen schadevergoeding na noodlandingLuchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft meerdere passagiers een schadevergoeding gegeven na een ongeval met dodelijke afloop. Inzittenden van vlucht 1380 kregen een excuusbrief en 5000 dollar (ruim 4000 euro).
20/04 15u15  Koningsspelen Duiven stopgezet nadat 20 kinderen onwel raken door hitteIn het Gelderse Duiven zijn de Koningsspelen vrijdagmiddag stopgezet nadat zo'n twintig kinderen onwel raakten door de hitte.
20/04 15u00  Koningsspelen Duiven stopgezet nadat 20 kinderen bevangen raakten door hitteIn het Gelderse Duiven zijn de Koningsspelen vrijdagmiddag stopgezet nadat zo'n twintig kinderen bevangen raakten door de hitte.
20/04 14u45  Brandweer VS deelt beelden van reddingsoperatie in brandend huisHet brandweerkorps van Staunton, Virginia heeft beelden gedeeld van een reddingsoperatie in een brandend huis. 
20/04 14u45  Koningsspelen Duiven afgelast nadat 20 kinderen bevangen raakten door hitteIn het Gelderse Duiven zijn de Koningsspelen vrijdagmiddag afgelast nadat zo'n twintig kinderen werden bevangen door de hitte.
20/04 14u15  Jumbo-afperser krijgt tien jaar cel in hoger beroepAlex O., de 53-jarige man die ook wel bekend staat als 'de Jumbo-afperser', is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar cel. Hij kreeg die straf van het gerechtshof in Leeuwarden, omdat hij in 2015 supermarktketen Jumbo een aantal maanden bedreigde en afperste.
20/04 14u00  Zuid-Afrika stelt behandeling uitlevering Nederlandse oorlogsmisdadiger weer uitDe rechter in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad neemt vrijdag nog geen besluit over de uitlevering van de Nederlandse oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven (75). De inhoudelijke behandeling van het verzoek is voor de derde maal uitgesteld, dit keer omdat Kouwenhoven een been heeft gebroken.
20/04 14u00  Drie kopstukken Haarlemse chapter Hells Angels gedwongen club uitgezetDrie vermeende kopstukken van het Haarlemse chapter van de Hells Angels zijn gedwongen de club uitgezet. Dat melden betrouwbare bronnen aan NU.nl. De drie zijn in afwachting van het begin van hun proces.
20/04 13u30  Dit kun je het best eten op een warme, zomerse dagDe plotseling hogere temperaturen zorgen bij veel mensen voor een verminderd hongergevoel. Volgens voedingsexperts is het echter geen probleem om tijdelijk wat minder te eten.
20/04 13u00  Verdachte misbruik joodse school Ephraïm S. vrijgelatenDe rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag de 30-jarige Ephraïm S., op vrije voeten gesteld omdat zijn eventuele straf niet hoger zal uitvallen dan de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten. De man wordt verdacht van ontucht met leerlingen.   
20/04 13u00  Begin meivakantie verloopt probleemloos op SchipholOndanks de drukte vanwege het begin van de meivakantie hoeven reizigers op Schiphol niet langer te wachten voor ze door de douane kunnen. De extra maatregelen op de luchthaven werken goed, laat een woordvoerder weten.
20/04 12u30  Begin vakantie zonder problemen op SchipholOndanks de drukte vanwege het begin van de meivakantie, hoeven reizigers op Schiphol niet langer te wachten voor ze door de douane kunnen. De extra maatregelen die op de luchthaven genomen zijn, werken goed, laat een woordvoerder weten.
20/04 11u45  Koning benadrukt belang goed ontbijt bij opening Koningsspelen TwelloKoning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. Hij deed dat na een gezamenlijk koningsontbijt met kinderen van de Brede School De Fliert in het Gelderse dorp. Koningin Máxima was daar niet bij aanwezig, zij is voor de VN in Washington.
20/04 11u30  Koning opent Koningsspelen Twello na goed ontbijtKoning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. Hij deed dat na een gezamenlijk Koningsontbijt met kinderen van de Brede School De Fliert in het Gelderse dorp. Koningin Máxima was daar niet bij aanwezig, zij is voor de VN in Washington.
20/04 11u15  Trainer Arsène Wenger vertrekt na 22 jaar bij ArsenalArsène Wenger vertrekt na dit seizoen bij Arsenal. De 68-jarige Fransman was sinds 1996 trainer van de Engelse club.
20/04 11u00  Manager Arsène Wenger vertrekt na 22 jaar bij ArsenalArsène Wenger vertrekt na dit seizoen bij Arsenal. De Fransman was sinds 1996 trainer van de Engelse club.
20/04 10u45  Onderzoekers vinden exploderende mier op BorneoOp het Aziatische eiland Borneo is een mier gevonden die zijn vijanden kan uitschakelen door te exploderen, waardoor ze een giftige stof over zich heen krijgen. 
20/04 10u30  Delen van Engelse stad Salisbury nog steeds besmet met sporen zenuwgasGiftige restanten van het zenuwgas dat is gebruikt bij een moordpoging op een Russische voormalige dubbelspion en zijn dochter zijn nog altijd aanwezig op negen lokaties in de Engelse stad Salisbury.
20/04 10u15  Politie treft na achtervolging overleden man aan op straat in LimburgDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in het Limburgse Ospel een overleden man op straat aangetroffen, nadat agenten eerder die nacht een gestolen auto tijdens een achtervolging uit het oog waren verloren. Mogelijk was de man een inzittende van de wagen.
20/04 10u00  Overleden man aangetroffen op straat na politieachtervolging LimburgDe politie heeft donderdagnacht in het Limburgse Ospel een overleden man op straat aangetroffen, nadat agenten eerder die nacht een gestolen auto tijdens een achtervolging uit het oog waren verloren. Mogelijk was de man een inzittende van de auto.
20/04 09u45  Toch memo's omstreden dividendmaatregel na eerdere ontkenning coalitie​Gedurende de kabinetsformatie zijn documenten opgesteld over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Eerder verklaarden premier Mark Rutte en de betrokken partijleiders het bestaan van dergelijke memo's niet te herinneren.
20/04 09u45  'Vlaamse burgemeester veroorzaakte verkeersongeluk met slok op'De Vlaamse burgemeester Stefaan Devleeschouwer van de gemeente Brakel is ernstig in problemen geraakt door een verkeersongeval waardoor een 35-jarige dakwerker zwaargewond raakte. De burgervader bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken, aldus Belgische media.
20/04 09u30  Ministerie bevestigt bestaan memo's omstreden dividendmaatregel kabinet​Gedurende de kabinetsformatie zijn documenten opgesteld over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Eerder verklaarden premier Mark Rutte en de betrokken partijleiders het bestaan van dergelijke memo's niet te herinneren.
20/04 09u30  Onderzoekers geven laatste beelden levende Prince vrijDe politie heeft beelden vrijgegeven waarop popster Prince te zien is een dag voor zijn dood. Op de beelden is de zanger te zien in de kliniek van zijn dokter die hij bezocht omdat hij zich niet goed voelde.
20/04 09u30  Tientallen gewonden bij treinongeluk in Oostenrijks SalzburgTwee passagierstreinen zijn vrijdag met elkaar in botsing gekomen op het hoofdstation van het Oostenrijkse Salzburg. Daarbij zijn volgens de politie tot veertig mensen lichtgewond geraakt.
20/04 09u30  President Zuid-Afrika onderbreekt handelsreis om gewelddadige protestenDe Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft een handelsreis in Groot-Brittannië onderbroken om terug te keren naar zijn onrustige thuisland, waar sinds deze week gewelddadig wordt geprotesteerd.
20/04 09u30  De honderdste KNVB-bekerfinale en kost onze welvaart ons de natuur?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/04 09u15  Onderzoekers geven laatste beelden Prince vrijDe politie heeft beelden vrijgegeven waarop popster Prince te zien is een dag voor zijn dood. Op de beelden is de zanger te zien in de kliniek van zijn dokter die hij bezocht omdat hij zich niet goed voelde. Een dag later werd hij dood gevonden op zijn landgoed in Minnesota. Daar stierf hij aan een overdosis Fentanyl, een synthetische vorm van morfine.
20/04 08u30  'Samenscholingsverbod voor ambtenaren vanwege onveilige vloeren'Op verschillende plekken in kantoorgebouwen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid mogen ambtenaren niet meer in grote groepen bij elkaar komen. Vanwege onveilige vloerconstructies geldt er een samenscholingsverbod.
20/04 08u30  President Zuid-Afrika onderbreekt handelsreis om gewelddadig protestenDe Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft een handelsreis in Groot-Brittannië onderbroken om terug te keren naar zijn onrustige thuisland, waar sinds deze week gewelddadig wordt geprotesteerd.
20/04 08u15  Jonge kinderen zijn minder goed gaan gymmenIn de afgelopen tien jaar zijn kinderen in groep 8 slechter gaan bewegen. Ze presteren minder op onderdelen als balanceren, het werpen en vangen van een kleine bal via de muur, touwzwaaien en landen met een halve draai. Ook springen ze minder ver en scoren ze zwak op hardlooptesten.
20/04 08u15  Zo houd je je huis koel tijdens warme dagenMet een temperatuur van 27,4 graden was 19 april 2018 de warmste 19 april ooit. Lokaal tikte het kwik zelfs de 30 graden aan. Ook vrijdag wordt met temperaturen tussen 23 en 28 graden landinwaarts een bijzonder warme aprildag. 
20/04 07u30  President Zuid-Afrika onderbreekt handelsreis om gewelddadig protest in thuislandDe Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft een handelsreis in Groot-Brittannië onderbroken om terug te keren naar zijn onrustige thuisland, waar sinds deze week gewelddadig wordt geprotesteerd.
20/04 07u30  Tientallen gewonden bij treinongeluk in Oostenrijkse SalzburgBij een ongeluk op het hoofdstation van Salzburg zijn volgens lokale media tientallen gewonden gevallen. Twee treinen, een locomotief en een nachttrein zijn rond 5.00 uur op elkaar gebotst.
20/04 07u00  Japanse vulkaan voor het eerst in 250 jaar uitgebarstenDe Japanse vulkaan Mount Iō is voor het eerst in 250 jaar uitgebarsten. Donderdag en vrijdag waren grote rookpluimen aan de hemel te zien. De vulkaan spuwde stenen uit die tot twee kilometer ver belandden. Omringende bewoners zijn geëvacueerd.
20/04 07u00  De honderdste KNVB Bekerfinale en kost onze welvaart ons de natuur?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/04 07u00  Man (19) neergeschoten in VlaardingenEen 19-jarige man is donderdagavond neergeschoten in Vlaardingen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar vier verdachten en spreekt met getuigen.
20/04 06u45  De 100e KNVB Bekerfinale en kost onze welvaart ons de natuur?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/04 06u15  'Welvaart zorgt voor druk op natuur' en wie wint de 100e KNVB-beker?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/04 06u00  'Rusland moet zorgen Verenigde Staten serieus nemen'Een betere relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland kan alleen ontstaan als Rusland Amerikaanse zorgen over de inmenging in de verkiezingen, de aanval met gifgas in Groot-Brittannië en de situaties in Syrië en Oekraïne serieus neemt. 
20/04 05u15  Man (83) in Alabama na tijdelijke uitstel alsnog geëxecuteerdHet hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft de beroepszaken tegen de executie van een 83-jarige man in de staat Alabama afgewezen. Enkele uren eerder had het hof de terechtstelling van Walter Moody nog tijdelijk opgeschort om de zaken te bestuderen.
20/04 03u30  Executie man (83) in Alabama mag toch voltrokken wordenHet hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft de beroepszaken tegen de executie van een 83-jarige man in de staat Alabama afgewezen. Enkele uren eerder had het hof de terechtstelling van Walter Moody nog tijdelijk opgeschort om de zaken te bestuderen.
20/04 02u45  Hooggerechtshof VS schort op laatste moment executie man (83) opHet hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft de executie van een 83-jarige man in de staat Alabama tijdelijk opgeschort. 
20/04 00u00  Man neergeschoten in VlaardingenEen negentienjarige man is donderdagavond neergeschoten in Vlaardingen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar vier verdachten en spreekt met getuigen.
20/04 00u00  Oud-burgemeester van New York Giuliani versterkt juridisch team van TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat team houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne.
20/04 00u00  Mogelijk explosieven in auto en woning Limburg, man (24) opgepaktDe politie heeft donderdag een 24-jarige man opgepakt nadat in een auto op de Kleermakersgroes in Gennep (Limburg) mogelijk een explosief is aangetroffen. Ook in een woning in het nabijgelegen Well wordt onderzoek gedaan omdat hier mogelijk een explosief ligt. 
19/04 23u45  Twee zwaargewonden door gasexplosie op boot in FrieslandDoor een gasexplosie aan boord van een motorboot in het Friese Terherne zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt. De slachtoffers zijn met spoed naar ziekenhuizen vervoerd. 
19/04 23u45  Armstrong ontloopt rechtszaak door miljoenenschikking met overheid en LandisLance Armstrong heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen door voormalig collega Floyd Landis en de Amerikaanse overheid.
19/04 23u30  Twee zwaargewonden door brand en explosie op boot in FrieslandDoor een explosie en een brand aan boord van een motorboot in het Friese Terherne zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt. De slachtoffers zijn met spoed naar ziekenhuizen vervoerd. 
19/04 23u15  Armstrong treft miljoenenschikking in zaak tegen overheid en LandisLance Armstrong heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen door voormalig collega Floyd Landis en de Amerikaanse overheid.
19/04 23u00  Armstrong treft schikking in zaak tegen overheid en LandisLance Armstrong heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen door voormalig collega Floyd Landis en de Amerikaanse overheid.
19/04 23u00  Uitspraak zaak afperser Jumbo, protest tegen wapens VSWat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 april 2018.
19/04 22u45  Ziyech en Neres helpen Ajax langs VVV-Venlo in halfvolle ArenaAjax heeft donderdag een 4-1 zege geboekt in het thuisduel met VVV-Venlo. Mede door twee goals van David Neres werden de Limburgers eenvoudig verslagen in een slecht gevulde Arena.
19/04 22u45  Ajax loopt dankzij Ziyech uit naar 4-1 voorsprong tegen VVVIn de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 22u45  Man (24) opgepakt na aantreffen mogelijk explosief in auto GennepDe politie heeft donderdag een 24-jarige man opgepakt nadat in een auto op de Kleermakersgroes in Gennep (Limburg) mogelijk een explosief is aangetroffen. De directe omgeving van het voertuig werd tijdelijk afgezet. 
19/04 22u15  VS zegt bewijs te hebben dat Rusland en Syrië sporen gebruik gifgas wissenDe VS zegt donderdag 'geloofwaardige informatie' te hebben die erop wijst dat Rusland en Syrië sporen van het vermeende gebruik van gifgas in de stad Douma uitwissen. Daarnaast zouden de landen het onderzoek van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW) doelbewust vertragen. 
19/04 22u15  Huntelaar vergroot voorsprong Ajax op VVV naar 3-1In de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 22u15  Minister scherpt inhoud mbo-lessen over seksuele diversiteit aanMinister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) wil dat de teugels strakker worden aangetrokken op het gebied van onderwijs over verscheidenheid in seksuele voorkeur. De minister wil dat mbo-studenten leren dat een respectvolle omgang met seksuele diversiteit positief is. Dat zou nu soms onvoldoende geborgd zijn. 
19/04 22u00  Straat in Gennep afgezet na aantreffen mogelijk explosief in autoDe politie heeft de directe omgeving van de Kleermakersgroes in Gennep (Limburg) donderdagavond afgezet nadat hier mogelijk een explosief in een auto is aangetroffen. De eigenaar van het voertuig is opgepakt. 
19/04 22u00  Ajax op nipte voorsprong tegen VVV-VenloIn de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 21u45  Minister maakt mbo-lessen over homoseksualiteit 'minder neutraal'De lessen op het mbo over verscheidenheid in seksuele voorkeur worden minder neutraal. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs wil dat mbo-studenten leren dat een respectvolle omgang met seksuele diversiteit positief is.
19/04 21u45  Neres helpt Ajax aan nipte voorsprong tegen VVV-VenloIn de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 21u30  Seuntjens schiet VVV op voorsprong tegen AjaxIn de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 21u15  Koning heeft geen aandelen in bedrijven die predicaat Koninklijk voerenKoning Willem-Alexander heeft geen aandelen in bedrijven die het predicaat Koninklijk hebben. Dat valt sinds donderdag te lezen op de website van het Koninklijk Huis. 
19/04 21u00  Koning Swaziland verandert naam land in eSwatiniDe koning van Swaziland, Mswati III, heeft besloten het land in het zuiden van Afrika een nieuwe naam te geven. Het koninkrijk heet nu eSwatini, is donderdag bekendgemaakt. 
19/04 21u00  Schöne mist strafschop in beginfase Ajax-VVVIn de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 20u45  Ajax wil kater wegspoelen in thuisduel met VVV-VenloIn de 32e speelronde van de Eredivisie staat donderdagavond nog één wedstrijd op het programma. Nummer twee Ajax speelt thuis tegen VVV-Venlo (20.45 uur). Volg de hoogtepunten van dat duel in ons liveblog.
19/04 20u15  Rijbewijs afgepakt van motorrijder die 243 kilometer per uur reed op N201De politie heeft op de N201 bij Haarlemmermeer woensdag het rijbewijs van een motorrijder die 243 kilometer per uur reed ingevorderd. Op de provinciale weg is de maximale toegestane snelheid 80 kilometer per uur.
19/04 20u15  Grote witte haai zwemt rondjes om bootje bij Australische kustEen grote witte haai zwom donderdag meerdere rondjes om een klein vissersbootje. 
19/04 19u45  Man (86) komt in Weert om na aanrijding met tractorEen aanrijding met een tractor bij Weert is een 86-jarige automobilist uit Herten (bij Roermond) fataal geworden. Zijn 69-jarige bijrijder uit Roermond raakte ernstig gewond.
19/04 19u30  Drukke avondspits rond Utrecht door lange file op A12Op de A12 van Utrecht naar Den Haag stond donderdag tijdens de avondspits een file van ruim 20 kilometer. De file werd veroorzaakt door twee vrachtwagens met pech bij Bodegraven. Op het hoogtepunt stond het verkeer over 24 kilometer vast.
19/04 19u15  Politie kreeg vorig jaar 46 klachten over etnisch profilerenIn 2017 zijn bij de politie in totaal 46 klachten binnengekomen van mensen die zeggen dat ze te maken hebben gehad met etnische profilering door de politie. 
19/04 19u00  'Vorig jaar 46 klachten bij politie binnengekomen over etnisch profileren'Bij de politie zijn het afgelopen jaar 46 klachten binnengekomen van mensen die zeggen dat ze etnisch zijn geprofileerd, dat wil zeggen: door de politie gecontroleerd puur op basis van hun huidskleur. 
19/04 18u30  'Een op drie patiënten ziek na overstap op ander medicijn'Patiënten die moeten overstappen op een ander merk medicijn, als gevolg van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars, kampen vaak met onnodige gezondheidsklachten. 
19/04 18u15  Veel vertraging rond Utrecht door lange files op A12Op de A12 staat door twee vrachtwagens met pech bij Bodegraven een file van ruim 17 kilometer. Eerder liep de file op tot boven de 20 kilometer. Ook op de A28 staat het verkeer vast. Vanaf Leusden staat in de richting van Amersfoort 8 kilometer file.
19/04 16u45  Veel vertraging rond Utrecht door lange files op A12 en A28Op de A12 staat door twee vrachtwagens met pech een file van ruim 20 kilometer tussen Bunnik en Nieuwerbrug. Ook op de A28 staan in beide richtingen rondom Utrecht files van bijna 10 kilometer.
19/04 16u00  Miguel Diaz-Canel beëdigd als president Cuba na aftreden Raúl CastroMiguel Diaz-Canel volgt Raúl Castro op als president van Cuba. De 57-jarige Diaz-Canel werd woensdag al formeel voorgedragen door de Nationale Assemblee van het land en is sinds donderdag officieel president.
19/04 15u45  Miguel Diaz-Canel volgt Raúl Castro op als president CubaMiguel Diaz-Canel volgt Raúl Castro op als president van Cuba. De 57-jarige Diaz-Canel werd woensdag al formeel voorgedragen door de Nationale Assemblee van het land en is sinds donderdag officieel president.
19/04 15u30  Gemeente Aalten sluit onbewaakte spoorwegovergang na dodelijk ongevalDe gemeente Aalten in de Achterhoek gaat een onbewaakte overgang in het buitengebied op zo kort mogelijke termijn afsluiten voor autoverkeer.  
19/04 15u15  Nationale ombudsman zet onderzoek naar klachten Van Laarhoven voortDe Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zet het onderzoek naar klachten van Johan van Laarhoven en zijn partner over hun rechtshulpverzoek van Nederland aan Thailand voort.
19/04 15u00  Nationale ombudsman zet onderzoek voort naar klachten Van LaarhovenDe Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zet het onderzoek voort naar klachten van Johan van Laarhoven en zijn partner over hun rechtshulpverzoek van Nederland aan Thailand. 
19/04 14u45  Naoufal F. krijgt achttien jaar cel voor opdracht geven liquidatiepoging DiemenDe rechtbank in Amsterdam heeft donderdag achttien jaar cel opgelegd aan de Amsterdamse crimineel Naoufal F.. Hij is schuldig bevonden aan het opdracht geven voor de mislukte moordaanslag op Peter 'Pjotr' R. in 2015 in Diemen.  
19/04 14u30  Eerste zomerse dag, warmterecord voor 19 april verbrokenHet is donderdag officieel de eerste landelijke zomerse dag van het jaar. Iets na 14.00 uur liep de temperatuur in De Bilt op tot 25 graden. 
19/04 14u30  Actievoerders Oostvaardersplassen beboet voor uitlatingen op sociale mediaAcht mensen die via sociale media hebben geprotesteerd tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, hebben een boete gekregen wegens bedreiging, belediging of smaad.
19/04 14u15  Eerste zomerse dag, warmterecord voor 19 april verbroken,Het is donderdag officieel de eerste landelijke zomerse dag van het jaar. Iets na 14.00 uur liep de temperatuur in De Bilt op tot 25 graden. 
19/04 14u15  Actievoerders Oostvaardersplassen krijgen boete voor uitlatingen social mediaAcht mensen die via social media hebben geprotesteerd tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, hebben een boete gekregen wegens bedreiging, belediging of smaad. 
19/04 14u15  Lichaamsdelen omgebrachte vrouw Den Haag in kist op balkon bewaardHet lichaam van de vrouw die op 11 januari dood werd aangetroffen in een woning aan de Neptunusstraat in Den Haag, is in stukken gesneden en in een kist op het balkon van haar huis bewaard. Haar partner is verdachte in deze zaak.
19/04 12u45  NAVO-baas tikt Nederland op vingers om defensie-uitgavenSecretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft Nederland een tik op de vingers gegeven, omdat nog steeds niet is voldaan aan de verplichting om de defensie-uitgaven te verhogen. 
19/04 12u30  Vliegtuig moet noodlanding in Atlanta maken door brandende motorEen vliegtuig van Delta Air Lines heeft vlak na het opstijgen een noodlanding moeten maken in Atlanta. Een van de motoren was in brand gevlogen. Niemand raakte daarbij gewond.
19/04 12u15  Warmterecord voor 19 april verbroken, eerste zomerse dag in aantochtHet landelijke dagrecord van 19 april is donderdag verbroken. Bij vliegveld Lelystad is het rond 11.45 uur 25,9 graden, meldt Weerplaza. Ook in Zuid-Limburg en in de duinen in het westen van het land is het ruim 25 graden.
19/04 12u15  Vliegtuig moet noodlanding maken in Atlanta door brandende motorEen vliegtuig van Delta Air Lines heeft vlak na het opstijgen een noodlanding moeten maken in Atlanta. Eén van de motoren was in brand gevlogen. Niemand raakte daarbij gewond.
19/04 11u30  Demonstranten van anti-Zwarte Piet-blokkade A7 voor rechterDe 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een anti-Zwarte Piet-demonstratie te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank.
19/04 11u30  'Zo'n online trollenleger opzetten als Dotan had is doodsimpel'Dotan schakelde nepaccounts in op sociale media om zijn online bereik te vergroten. Hij is daarin niet de enige. Hoe simpel is het om nepvolgers te krijgen en sociale media te beïnvloeden?
19/04 11u15  EU maant Venezuela vrije en geloofwaardige verkiezingen te houdenAlle politieke partijen in Venezuela moeten een eerlijke kans krijgen mee te doen aan de verkiezingen van 20 mei. De Venezolaanse regering moet vrije en geloofwaardige verkiezingen garanderen en stoppen met het ondermijnen van de democratie, anders kunnen ''gepaste maatregelen’’ volgen, waarschuwt de Europese Unie.
19/04 11u15  'Een online trollenleger opzetten zoals Dotan deed is doodsimpel'Dotan schakelde nepaccounts in op sociale media om zijn online bereik te vergroten. Hij is daarin niet de enige. Hoe simpel is het om nepvolgers te krijgen en sociale media te beïnvloeden?
19/04 10u45  'Een online trollenleger opzetten zoals Dotan is doodsimpel'Dotan schakelde nepaccounts in op sociale media om zijn online bereik te vergroten. Hij is daarin niet de enige. Hoe simpel is het om nepvolgers te krijgen en sociale media te beïnvloeden?
19/04 10u15  NUjij is terug: weer reageren op NU.nl-artikelenGoed nieuws! Het wordt weer mogelijk om te reageren onder artikelen van NU.nl. Met het nieuwe NUjij kan jij discussiëren en meepraten over het nieuws, in contact komen met de redactie en individuele journalisten en bijdragen aan het nieuws.
19/04 10u15  Games overtreden Nederlandse gokregels met 'lootboxen'Games overtreden de Nederlandse gokregels met het aanbieden van 'lootboxen', virtuele schatkistjes waarmee spelers willekeurige voorwerpen of upgrades kunnen verzamelen.
19/04 10u00  Telefoniste alarmnummer VS krijgt celstraf voor ophangen honderden oproepen​Een voormalig telefoniste van het Amerikaanse alarmnummer heeft tien dagen cel met anderhalf jaar voorwaardelijk gekregen voor het opzettelijk en veelvuldig ophangen van telefoongesprekken met mensen in nood.
19/04 09u30  Volgende week weer gedaan met zomerse temperaturenHet is deze week bijzonder warm voor de tijd van het jaar, maar na zondag dalen de temperaturen weer flink. Begin volgende week zakt het kwik weer onder de vijftien graden. 
19/04 09u30  VS blijft druk op Noord-Korea om denuclearisatie opvoerenDe druk op Noord-Korea om zijn kernwapenprogramma te staken blijft hoog zolang denuclearisatie nog geen feit is. Dat hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Japanse collega Shinzo Abe samen op een persconferentie in Mar-a-Lago in Florida duidelijk gemaakt.
19/04 09u00  Kinderombudsman wil Nederlandse kinderen uit Syrische kampen halenNederlandse kinderen die vastzitten in kampen in Syrië moeten daaruit worden gehaald. 'Niets doen is onacceptabel en in strijd met het Kinderrechtenverdrag', stelt Kinderombudsman Margrite Kalverboer donderdag.
19/04 08u30  Bussen rijden door kloof van sneeuw in JapanIn Japan rijden bussen door een kloof van sneeuw. Aan weerszijden van een bergpas zijn sneeuwmuren van soms wel 17 meter hoog.
19/04 07u15  Strandtent aan boulevard Scheveningen gaat in vlammen opAan de boulevard in Scheveningen is brand uitgebroken in een strandtent. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen.
19/04 06u45  Grote brand in strandtent aan boulevard ScheveningenAan de boulevard in Scheveningen is brand uitgebroken in een strandtent. 
19/04 06u30  'Pesten op werk een groot probleem' en uitspraak in zaak Naoufal F.In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/04 06u00  Werkloosheid hbo-afgestudeerden voor vierde jaar op rij gedaaldDe werkloosheid onder hbo-afgestudeerden is voor het vierde opeenvolgende jaar gedaald. Nog maar 3,2 procent had in 2017 geen baan. 
19/04 03u45  SER adviseert meer scholing voor specifieke beroepen bij energietransitieOm tot een maatschappij te komen waarin veel meer duurzame energie wordt opgewekt en minder CO2 wordt uitgestoten, moet er veel meer worden gedaan om mensen op te leiden en om te scholen voor specifieke beroepen. Dat stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in een donderdag verschenen advies.
19/04 03u45  Kinderombudsman wil Nederlandse kinderen uit kampen Syrië halenNederlandse kinderen die vastzitten in kampen in Syrië moeten daaruit worden gehaald. 'Niets doen is onacceptabel en in strijd met het Kinderrechtenverdrag', stelt Kinderombudsman Margrite Kalverboer donderdag.
19/04 02u46  Kabinet wil telecomsector gaan beschermen tegen overnamesVoor overnames van belangrijke bedrijven in de Nederlandse telecomsector moet in de toekomst toestemming worden verleend. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken), dat donderdag voor advies naar de Raad van State wordt gestuurd.
19/04 02u46  VS blijft druk op Noord-Korea opvoeren om denuclearisatieDe druk op Noord-Korea om zijn kernwapenprogramma te staken blijft hoog zolang denuclearisatie nog geen feit is. Dat hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Japanse collega Shinzo Abe samen op een persconferentie in Mar-a-Lago in Florida duidelijk gemaakt.
19/04 01u00  NASA lanceert planeetzoekende satelliet TESSRuimtevaartorganisatie NASA heeft in de nacht van woensdag op donderdag de Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) gelanceerd. De TESS moet op zoek gaan naar zogeheten 'exoplaneten', planeten die draaien om andere sterren dan onze zon.  
18/04 23u45  Vliegmaatschappijen controleren motoren na fataal ongeluk PhiladelphiaVerschillende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn begonnen met het inspecteren van motoren van Boeing 737-toestellen na het dodelijke ongeluk dinsdag in de VS. Een passagier kwam om het leven toen een van de motoren ontplofte en een ruit van het toestel brak. 
18/04 23u45  Hoe oud-directeur FBI Comey in boek afrekent met president TrumpNormaal gesproken zou het geen wereldnieuws zijn als een ambtenaar zijn baas afkraakt, kort nadat hij op onceremonieuze wijze is ontslagen. Maar als het gaat om voormalig FBI-directeur James Comey en zijn baas Donald Trump, dan ligt het natuurlijk nét anders.
18/04 23u30  Luchtvaartmaatschappijen controleren motoren na fataal ongeluk PhiladelphiaVerschillende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn begonnen met het inspecteren van motoren van Boeing 737-toestellen na het dodelijke ongeluk dinsdag in de VS. Een passagier kwam om het leven toen een van de motoren ontplofte en een ruit van het toestel brak. 
18/04 23u15  Dode na botsing tussen trein en auto in Gelderse AaltenIn de Gelderse plaats Aalten is woensdagavond een auto gebotst met een trein. Daardoor is de automobilist om het leven gekomen. 
18/04 23u00  Uitspraak in zaak Naoufal F., Ajax tegen VVV-VenloWat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 april 2018.
18/04 22u45  Uitspraak in zaak Naoufal F., Ajax tegen VVV VenloWat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 april 2018.
18/04 22u45  Reacties na zeges Feyenoord en Sparta RotterdamLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 22u30  Dode door botsing trein met auto in AaltenIn de Gelderse plaats Aalten is woensdagavond een auto gebotst met een trein. Daardoor is de automobilist om het leven gekomen. 
18/04 22u30  Ruime voorsprong Feyenoord bij Willem II, NAC maakt gelijk tegen SpartaLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 22u15  Ruime voorsprong Feyenoord bij Willem II, Sparta leidt tegen NACLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 22u00  Feyenoord na rust op voorsprong bij Willem II, Sparta-NAC gelijkLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 21u45  Feyenoord bij rust op voorsprong tegen Willem II, Sparta-NAC gelijkLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 21u30  Rusland noemt Brits onderzoek naar zender RT 'bron van zorg'De ambassade van Rusland in Londen heeft woensdag de onderzoeken van de Britse mediatoezichthouder Ofcom naar de Russische nieuwszender RT een 'bron van zorg' genoemd. Ofcom kijkt of de zender regels over onpartijdige berichtgeving heeft overtreden sinds de vergiftiging van de oud-spion Sergei Skripal. 
18/04 21u30  Vente zet Feyenoord op voorsprong, Sparta-NAC nog gelijkLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 21u15  Rusland noemt Brits onderzoek naar Russische tv-zender RT 'bron van zorg'De ambassade van Rusland in Londen heeft woensdag de onderzoeken van de Britse mediatoezichthouder Ofcom naar de Russische nieuwszender RT een 'bron van zorg' genoemd. Ofcom kijkt of de zender regels over onpartijdige berichtgeving heeft overtreden sinds de vergiftiging van de oud-spion Sergei Skripal. 
18/04 21u00  Nog geen doelpunten bij Willem II-Feyenoord en Sparta-NACLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 21u00  Degradatiekandidaat Roda JC pakt punt tegen kersverse kampioen PSVRoda JC heeft woensdag een punt gepakt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De Limburgers speelden in eigen huis met 2-2 gelijk tegen PSV, dat drie dagen na het behalen van de 24e landstitel met een flink gewijzigd elftal aantrad.
18/04 20u30  Excelsior in eigen huis op voorsprong tegen Heracles AlmeloLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 20u30  Zoekactie op IJsselmeer naar mogelijk vermist persoon gestaaktDe zoekactie naar een mogelijk vermist persoon, die woensdagmiddag was opgezet op het IJsselmeer, is woensdagavond rond 19.30 uur gestaakt. Volgens de kustwacht is de kans op overleving 'nul', als de persoon zich nog in het water bevindt.
18/04 20u15  Agent en automobilist in VS ontsnappen aan dood als huis ontploftEen agent en een automobilist zijn aan de dood ontsnapt. De bestuurder reed tegen een huis een raakte daarbij gasleidingen.
18/04 20u00  Roda JC op voorsprong tegen PSV, AZ leidt tegen VitesseLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 20u00  Zoekactie op IJsselmeer naar mogelijk vermist persoon gaat niet verderDe grote zoekactie op het IJsselmeer, vanwege een mogelijke vermissing, is door de kustwacht woensdag aan het begin van de avond gestaakt.
18/04 19u45  PSV gelijk tegen Roda JC, AZ leidt in spektakelstuk tegen VitesseLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 19u30  Miguel Diaz-Canel formeel voorgedragen als nieuwe president van CubaDe Nationale Assemblee van Cuba heeft woensdag de 57-jarige Miguel Diaz-Canel formeel voorgedragen als de opvolger van president Raúl Castro. Salvador Valdes Masa is voorgesteld als de nieuwe vicepresident van het land. 
18/04 19u30  PSV-Roda halverwege gelijk, AZ leidt in spektalstuk tegen VitesseLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 19u15  Miguel Diaz-Canel benoemd tot nieuwe president van CubaDe Nationale Assemblee van Cuba heeft woensdag de 57-jarige Miguel Diaz-Canel formeel aangewezen tot opvolger van president Raúl Castro. Salvador Valdes Masa is benoemd tot de nieuwe vicepresident van het land. 
18/04 19u15  PSV op gelijke hoogte tegen Roda JC, ook AZ-Vitesse in evenwichtLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 19u15  Hoe oud FBI-directeur Comey in boek afrekent met president TrumpNormaal gesproken zou het geen wereldnieuws zijn als een ambtenaar zijn baas afkraakt, kort nadat hij op onceremonieuze wijze is ontslagen. Maar als het gaat om voormalig FBI-directeur James Comey en zijn baas Donald Trump, dan ligt het natuurlijk nét anders.
18/04 19u00  AZ leidt in eigen huis tegen Vitesse, geen treffers bij Roda-PSVLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 19u00  Chemische wapenwaakhond bevestigt dat gif aanslag Skripal uit Rusland komtDubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter zijn niet vergiftigd met een in het Westen gemaakt gifgas. Het enige zenuwgas dat is gevonden op de plek van de aanslag in Salisbury, is novichok.
18/04 18u45  AZ vroeg op ruime voorsprong tegen Vitesse, geen treffers bij Roda-PSVLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 18u45  Grote brand legt deel natuurgebied bij Tubbergen in asIn een ven- en heidegebied bij het Twentse Tubbergen heeft een grote brand gewoed. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.
18/04 18u15  Landskampioen PSV bereidt zich voor op uitduel met Roda JCLandskampioen PSV gaat woensdagavond om 18.30 uur in de 32e speelronde van de Eredivisie op bezoek bij Roda JC. Op datzelfde tijdstip gaat ook AZ-Vitesse van start. Daarnaast worden Excelsior-Heracles (19.45 uur), Sparta-NAC en Willem II-Feyenoord (beiden om 20.45 uur) afgewerkt. Mis niets van de midweekse speelronde in de Eredivisie via dit liveblog.
18/04 17u45  Grote zoekactie op IJsselmeer vanwege mogelijk vermist persoonDe kustwacht is woensdag een grote zoekactie op het IJsselmeer begonnen, vanwege de mogelijke vermissing van een persoon.
18/04 17u30  Wiebes benadrukt dat NAM schade van gaswinning blijft betalenMinister Eric Wiebes van Economische Zaken benadrukt nog maar eens dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de schade betaalt die is ontstaan als gevolg van de gaswinning in Groningen.
18/04 17u30  Louter lof voor piloot die beschadigde Boeing veilig in Philadelphia landdeDe piloot die de zwaar beschadigde Boeing 737 van Southwest Airlines veilig aan de grond zette in Philadelphia, krijgt van passagiers en pers veel lof voor haar koelbloedige optreden.
18/04 17u15  Louter lof voor pilote die beschadigde Boeing veilig in Philadelphia landdeDe piloot die de zwaar beschadigde Boeing 737 van Southwest Airlines veilig aan de grond zette in Philadelphia, krijg van passagiers en pers veel lof voor haar koelbloedige optreden.
18/04 17u15  Grote brand in natuurgebied bij TubbergenIn een ven- en heidegebied bij het Twentse Tubbergen woedt een brand. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand.
18/04 17u15  Mitchell van der K. hackte ook jarenlang minderjarig nichtjeMitchell van der K., die ervan wordt verdacht tientallen vrouwen te hebben gehackt, heeft ook drie jaar lang zijn nichtje gehackt.
18/04 17u00  Eerste zomerse dag van het jaar in zuiden van NederlandIn Eindhoven werd om 16.00 uur een temperatuur van 25 graden gemeten en daarmee is het lokaal de eerste zomerse dag van het jaar.
18/04 16u45  Straffen van 27 en 15 jaar voor Nederlanders in zaak Belgische kasteelmoordDe rechtbank in België heeft woensdag celstraffen van vijftien en 27 jaar opgelegd aan de Nederlanders Roy L. (40) en Evert de C. (54). Zij zijn schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de zogenoemde kasteelmoord op Stijn Saelens in 2012. Hoofdverdachte André G. (67) kreeg 27 jaar cel.
18/04 16u45  Eerste zomerse dag van jaar in zuidenIn Eindhoven werd om 16.00 uur een temperatuur van 25 graden gemeten en daarmee is het lokaal de eerste zomerse dag van het jaar.
18/04 16u30  Straffen van 27 en 15 jaar voor Nederlanders in zaak kasteelmoordDe rechtbank in België heeft woensdag celstraffen van vijftien en 27 jaar opgelegd aan de Nederlanders Roy L. (40) en Evert de C. (54). Zij zijn schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de zogenoemde kasteelmoord op Stijn Saelens in 2012. Hoofdverdachte André G. (67) kreeg 27 jaar cel.
18/04 16u30  In zuiden eerste zomerse dag van jaarIn Eindhoven werd om 16.00 uur een temperatuur van 25 graden gemeten en daarmee is het lokaal de eerste zomerse dag van het jaar.
18/04 16u30  Mitchell van der K. hackte jarenlang minderjarig nichtjeMitchell van der K., die ervan wordt verdacht tientallen vrouwen te hebben gehackt, heeft ook drie jaar lang zijn nichtje gehackt.
18/04 16u15  OPCW bevestigt dat gif van aanslag Skripal uit Rusland komtDe bewering van Rusland dat dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Britse Salisbury zijn vergiftigd met een in het Westen gemaakt gifgas, klopt niet.
18/04 16u15  Tuimelkruid bedelft volledige woonwijk in CaliforniëEen wijk in het Californische Victorville is volledig overspoeld door tuimelkruid.
18/04 15u45  VVD-politicus hackte jarenlang minderjarig nichtjeDe Almeerse VVD-politicus die ervan wordt verdacht tientallen vrouwen te hebben gehackt, heeft ook drie jaar lang zijn nichtje gehackt.
18/04 15u15  Nabestaanden klagen presentator aan die Sandy Hook-bloedbad 'nep' noemtTwee families van kinderen die zijn gedood bij de schietpartij in Sandy Hook in 2012 klagen radiopresentator Alex Jones aan. Hij heeft meerdere malen geclaimd dat het bloedbad niet heeft plaatsgevonden.
18/04 14u15  Trump zegt dat pornoactrice Stormy Daniels bedreiging heeft verzonnenVolgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft pornoactrice Stormy Daniels de bedreiging van een man tegen haar in 2011 verzonnen. Daniels heeft 100.000 dollar uitgeloofd voor mensen die de man die haar en haar dochter belaagde kunnen identificeren.
18/04 14u00  Gemeenten willen efficiënter verkiezingsprocesHet verkiezingsproces moet drastisch op de schop. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) is het huidige proces niet langer uitvoerbaar.
18/04 14u00  Europese Commissie weigert aanstelling omstreden topman te herzienDe nieuwe secretaris-generaal van de Europese Commissie, Martin Selmayr, behoudt zijn functie. Dat heeft de EU-commissaris van personeelsbeleid, Günther Oettinger, laten weten. Het Europees Parlement wil dat de Commissie de benoeming heroverweegt.
18/04 13u30  Commissie wijst kritiek burgers op geluidsrapportage Lelystad Airport afDe milieueffectrapportage over de uitbreiding van Lelystad Airport voldoet, oordeelt een onafhankelijke commissie. Klachten van burgers over de manier van meten zijn afgewezen. Dit betekent dat het ministerie door kan gaan met het plannen van de uitbreiding.
18/04 13u30  Veiligheidsteam OPCW dinsdag beschoten in DoumaHet veiligheidsteam van de OPCW dat dinsdag op verkenningsmissie was in de Syrische stad Douma is beschoten. Dat heeft de voorzitter van de OPCW gezegd.
18/04 13u00  Europees Parlement wil dat Juncker promotie rechterhand heroverweegtDe 'flitsbenoeming' van Martin Selmayr tot de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie kan niet door de beugel. Een ruime meerderheid van het Europees Parlement (464 tegen 205) vraagt de commissie om de aanstelling van de secretaris-generaal te heroverwegen.
18/04 12u30  Ruim honderd aanhoudingen bij actie tegen mensenhandel DuitslandDe Duitse politie heeft woensdagmorgen meer dan honderd mensen aangehouden bij invallen in meer dan zestig bordelen en woningen. 
18/04 12u15  Barbecue op de planning? De feiten en fabels op een rijWoensdagavond blijft het met 20 graden tot zeker 20.00 uur lekker om buiten te zitten, en donderdag belooft het nog warmer te worden. Dus heb je een barbecue op de planning? NU.nl legde een aantal stellingen voor aan Frank Hendriks, die vorig jaar het programma Grillmasters won met Erik Petersen, en tv-kok Julius Jaspers.
18/04 12u15  Barbara Bush overleden: Een eigenzinnige First LadyBarbara Bush, de vrouw van de voormalig Amerikaanse president George H.W. Bush is dinsdag overleden op 92-jarige leeftijd. Barbara Bush was de First Lady tussen 1989 en 1993, toen haar man het hoogste ambt in het Witte Huis bekleedde. Ze kampte al enige jaren met verschillende gezondheidsproblemen en ontving sinds deze week alleen nog palliatieve zorg.
18/04 12u00  OM eist vijf jaar cel tegen Ephraïm S. in zedenzaak Joodse schoolHet Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft woensdag vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen de 30-jarige Ephraïm S., wegens herhaald gepleegde ontucht met een aantal leerlingen van orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert. S. gaf tot medio 2012 les op die school.
18/04 12u00  Steeds meer sportclubs helpen scholen bij KoningsspelenSteeds meer lokale sportverenigingen helpen scholen bij het organiseren van de Koningsspelen. Het totaal aantal leerlingen dat meedoet aan het evenement is al jaren stabiel.
18/04 11u45  'Meerdere ouderen mishandeld in Rotterdams verpleeghuis'Meerdere bewoners van het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek zijn afgelopen jaar mishandeld door verzorgend personeel en medebewoners. De stichting die het tehuis beheert, herkent een deel van de klachten.
18/04 10u45  Drie gewonden bij ongeluk met touringcar AmsterdamVerschillende passagiers van een Zweedse touringcar zijn woensdagochtend gewond geraakt nadat de bus op de Gooiseweg in Amsterdam door de vangrail reed en tegen een boom tot stilstand kwam. Beide rijstroken van de weg S112 zijn afgesloten wegens bergingswerkzaamheden.
18/04 10u15  Ruim honderd aanhoudingen bij massale actie tegen mensenhandel DuitslandDe Duitse politie heeft woensdagmorgen meer dan honderd mensen aangehouden bij invallen in meer dan zestig bordelen en woningen. 
18/04 10u15  Hoe makkelijk is het om zoals Dotan sociale media te beïnvloeden?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 10u00  Mogelijk opnieuw granaten in Nieuwegein gevondenBewoners van de Margrietstraat in Nieuwegein hebben woensdagochtend uit voorzorg hun woningen moeten verlaten, omdat in de straat twee ''voorwerpen die op granaten lijken'' zijn gevonden. De politie kan nog niet bevestigen of het echte granaten zijn.
18/04 10u00  Meerdere gewonden bij ongeluk met touringcar AmsterdamVerschillende passagiers van een Zweedse touringcar zijn woensdagochtend gewond geraakt nadat de bus op de Gooiseweg in Amsterdam door de vangrail reed en tegen een boom tot stilstand kwam.
18/04 10u00  Stormy Daniels op zoek naar man die haar bedreigde om Trump-onthullingPornoster Stephanie Clifford, beter bekend onder haar artiestennaam Stormy Daniels, heeft 100.000 dollar uitgeloofd aan degene die de man kan identificeren die haar in 2011 heeft bedreigd in verband met Donald Trump. Haar advocaat heeft een schets van de man vrijgegeven.
18/04 09u45  'Elk Brexit-scenario kost Britse schatkist tientallen miljarden per jaar'Elk van de vier scenario's die de Britse regering hanteert voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie zal de Britse belastingbetaler tientallen miljarden euro's per jaar kosten. Dat blijkt uit een studie die deze week is verschenen.
18/04 09u45  Stormy Daniels op zoek naar man die haar bedreigde over TrumpPornoster Stormy Daniels heeft 100.000 dollar uitgeloofd aan degene die de man kan identificeren die haar in 2011 heeft bedreigd in verband met Donald Trump. Haar advocaat heeft een schets van de man vrijgegeven.
18/04 08u30  Coalitie van organisaties wil uitstel inlichtingenwet afdwingen via rechterEen coalitie van journalisten, advocaten, maatschappelijke organisaties en IT- en techbedrijven bereidt een rechtszaak voor tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De coalitie wil dat de invoering van de wet wordt uitgesteld
18/04 08u30  Tabaksfabrikant beboet om sponsoring studentenclubsDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Japan Tobacco International (JTI) boetes opgelegd voor het maken van exclusiviteitsafspraken met Nederlandse studentenverenigingen.
18/04 08u15  Duitse politie voert massale operatie tegen mensenhandel uit De Duitse politie heeft woensdagmorgen tegelijkertijd invallen gedaan in meer dan zestig bordelen en woningen. De actie is gericht tegen een bende die vrouwen uit Thailand naar Duitsland smokkelde en die de vrouwen zou uitbuiten, onder meer door ze in de prostitutie te laten werken. 
18/04 08u15  Tabaksfabrikant Japan Tobacco International beboet om sponsoring studentenclubsDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Japan Tobacco International (JTI) boetes opgelegd voor het maken van exclusiviteitsafspraken met Nederlandse studentenverenigingen. Een woordvoerder van de NVWA bevestigt een bericht van Trouw hierover.
18/04 07u00  Coalitie van bedrijven wil uitstel 'aftapwet' afdwingen met kort gedingEen coalitie van journalisten, advocaten, maatschappelijke organisaties en IT- en techbedrijven bereidt een rechtszaak voor tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De coalitie wil dat de invoering van de wet wordt uitgesteld
18/04 07u00  'Online likes en volgers kopen voor sociale media is supermakkelijk'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 06u15  'Online likes en volgers kopen voor sociale media is super makkelijk'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 04u30  Automobilist Den Haag overleden na te water raken voertuigIn Den Haag is dinsdagavond een inzittende van een auto om het leven gekomen nadat zijn auto in het water terechtkwam.
18/04 03u30  'Geheime ontmoeting CIA-directeur Pompeo met Kim Jong-un'CIA-directeur Mike Pompeo heeft tijdens Pasen een geheim bezoek afgeleged aan Noord-Korea en heeft daar met leider Kim Jong Un persoonlijk gesproken.
18/04 02u30  Douma volgens ambassadeur Syrië bezocht door VN-veiligheidsteamEen veiligheidseenheid van de Verenigde Naties is dinsdag in de Syrische stad Douma geweest. Dat zegt de Syrische ambassadeur van de Verenigde Naties Bashar Ja'afari.
18/04 02u15  Voormalig First Lady Barbara Bush (92) overledenDe voormalige Amerikaanse First Lady Barbara Bush is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.
18/04 02u00  Autmobilist Den Haag overleden na te water raken voertuigIn Den Haag is dinsdagavond een inzittende van een auto om het leven gekomen nadat zijn auto in het water terechtkwam.
18/04 01u15  Douma volgens ambassadeur Syrië dinsdag bezocht door VN-veiligheidsteamEen veiligheidseenheid van de Verenigde Naties is dinsdag in de Syrische stad Douma geweest. Dat zegt de Syrische ambassadeur van de Verenigde Naties Bashar Ja'afari.
17/04 22u45  Uitspraak Kasteelmoord, onderzoek OPCW in DoumaWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 april 2018.
17/04 22u30  Reddingsbrigade waarschuwt voor onderkoeling en kramp door koud waterMensen die de komende dagen door het mooie weer in de verleiding komen het water in te gaan, moeten oppassen. De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt dat zwemmers onderkoeld kunnen raken of kramp kunnen krijgen, omdat het water nog erg koud is.
17/04 21u00  Justitie waarschuwt ook voor Russische hackersHet Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft overheidsorganisaties gewezen op de waarschuwing van Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten voor Russische staatshackers.
17/04 21u00  'Werkgelegenheid stijgt niet door plannen kabinet rondom arbeidsbeperkten'De werkgelegenheid zal niet stijgen door loondispensatie in plaats van loonkostensubsidie toe te passen om arbeidsgehandicapten aan het werk te helpen.
17/04 20u30  FC Twente grijpt laatste strohalm door eerste competitiezege van 2018FC Twente heeft dinsdag zijn misschien wel laatste kans om degradatie te voorkomen met beide handen gegrepen. De hekkensluiter van de Eredivisie boekte thuis tegen PEC Zwolle zijn eerste competitiezege van 2018: 2-0.
17/04 19u45  'Vrouw bijna uit vliegtuig gezogen na exploderen motor'Een vrouw die in een vliegtuig van New York naar Dallas zat, is bijna uit het toestel gezogen, nadat een geëxplodeerde motor voor een gebroken ruit had gezorgd.
17/04 18u30  OM eist 2,5 jaar cel en tbs tegen verdachte misbruik kinderopvang in De BiltHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen Bart C. voor het misbruik van zeven kinderen op een buitenschoolse opvang in De Bilt.
17/04 18u00  A10 bij Watergraafsmeer dicht door drie ongevallenDoor drie ongevallen binnen korte afstand op de A10 bij Amsterdam is de weg tussen afrit Watergraafsmeer en knooppunt Watergraafsmeer afgesloten. Bij de ongevallen zijn in totaal tien auto's betrokken.
17/04 17u30  Russische ex-spion Skripal vergiftigd met vloeibare vorm van zenuwgasHet zenuwgas dat gebruikt is bij de aanslag op de Russische oud-spion Sergei Skripal, had een vloeibare vorm. Dat hebben de Britse autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.
17/04 17u15  Celstraf voor MS-patiënt na door krampaanval veroorzaakt dodelijk ongevalEen 53-jarige MS-patiënt heeft dinsdag in Duitsland in hoger beroep een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden gekregen omdat hij in juni 2015 een dodelijk ongeval had veroorzaakt doordat hij een krampaanval kreeg. 
17/04 17u00  Aftrappen: PSV met 'bierteam' naar Roda, grimmig sfeertje bij AjaxIn Aftrappen blikken sportredacteuren Rypke Bakker en Daan Smink vooruit op de midweekse speelronde in de Eredivisie.
17/04 17u00  VVD zet hacker uit partij die naaktbeelden stalDe Almeerse VVD'er die eerder bekende naaktbeelden te hebben gestolen uit computers van bekende Nederlanders, wordt uit de partij gezet. De fractievoorzitter van VVD Almere, Hilde van Garderen, meldt aan NU.nl dat de procedure hiervoor in gang is gezet.
17/04 15u15  OM eist 2,5 jaar cel en tbs tegen Bart C. voor misbruik op kinderopvang in De BiltHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen Bart C. voor het misbruik van zeven kinderen op een buitenschoolse opvang in De Bilt. 
17/04 14u45  Zeven jonge verdachten aangehouden voor mishandeling mannen DordrechtDe politie heeft maandag en dinsdag zeven jonge verdachten aangehouden in verband met de mishandeling van een man in Dordrecht en bedreiging van een ander. 
17/04 14u45  Rechter ziet geen reden geluidscontroles Schiphol te corrigeren na overlastDe voorzieningenrechter in Amsterdam heeft een verzoek van omwonenden van Schiphol afgewezen om de controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan te scherpen.
17/04 14u30  OM eist 15 maanden cel in hoger beroep bestuurder monstertruck HaaksbergenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Mario D., de chauffeur van de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed.
17/04 14u15  Waar draait de zaak rond pornoster Stormy Daniels en Trump precies om?De zaak Stormy Daniels lijkt onderhand een bedreiging voor het presidentschap te worden, naast het Ruslandonderzoek van Robert Mueller. Waar draait de zaak precies om en wat zijn de risico’s voor Trump?
17/04 14u15  Bart C. pleegde misbruik van kinderen opvang in De Bilt vanwege fetisjDe 28-jarige voormalig pedagogisch medewerker Bart C. zegt dat het misbruiken van de kinderen op de buitenschoolse opvang in De Bilt voortkwam uit een fetisj. Hij vroeg de slachtoffers onder andere in zijn kruis te trappen. 
17/04 13u30  Tot levenslang veroordeelde Baybasin krijgt definitief geen nieuw procesDe tot levenslang veroordeelde Koerdische Hüseyin Baybasin krijgt geen nieuw proces. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. 
17/04 13u30  Dost (28) stopt per direct als Oranje-internationalBas Dost zet per direct een punt achter zijn loopbaan als international van Oranje. De spits van Sporting Lissabon voelt zich niet op zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal.
17/04 13u15  Ongelukkige Dost (28) stopt per direct als international OranjeBas Dost zet per direct een punt achter zijn loopbaan als international van Oranje. De spits van Sporting Lissabon voelt zich niet op zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal.
17/04 13u00  Rechter ziet geen reden om geluidscontroles Schiphol te corrigeren na overlastDe voorzieningenrechter in Amsterdam heeft een verzoek van omwonenden van Schiphol afgewezen om de controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan te scherpen.
17/04 12u45  VVD zet hacker die naaktbeelden stal uit partijDe Almeerse VVD'er die eerder bekende naaktbeelden te hebben gestolen uit computers van bekende Nederlanders, wordt uit de partij gezet. De fractievoorzitter van VVD Almere, Hilde van Garderen, meldt aan NU.nl dat een procedure in gang is gezet om de hacker uit de partij te zetten.
17/04 12u00  Syrische luchtafweer in Homs afgegaan door 'elektronische aanval'De Syrische luchtafweer in de provincie Homs is door technische storingen in actie gekomen in de nacht van maandag op dinsdag. Militaire bronnen weerspraken eerdere meldingen dat zeker drie luchtmachtbases, Shayrat, Dumayr en een basis bij Damascus, waren bestookt met raketten.
17/04 12u00  Starbucks ontslaat manager die politie belde voor wachtende donkere klantenKoffieketen Starbucks heeft de manager van een filiaal in Philadelphia ontslagen. De man lag de afgelopen dagen onder vuur, nadat hij de politie had gebeld omdat twee donkere mannen in de zaak op een vriend wachtten.
17/04 11u45  Omgevallen kraan hangt boven water in Krimpen aan den IJsselEen kraan is in het water gevallen in Krimpen aan den IJssel. Meerdere personen zijn daardoor in het water terechtgekomen.
17/04 11u45  Reiziger heeft ook recht op compensatie bij spontane pilotenstakingPassagiers hebben ook recht op compensatie als hun vlucht wordt geannuleerd of vertraagd door een ‘wilde staking’ van het cabinepersoneel.
17/04 11u45  Bart C. pleegde misbruik van kinderen opvang in De Bilt vanwege fetishDe 28-jarige voormalig pedagogisch medewerker Bart C. zegt dat het misbruiken van de kinderen op de buitenschoolse opvang in De Bilt voortkwam uit een fetish. Hij vroeg de slachtoffers onder andere in zijn kruis te trappen. 
17/04 11u30  Bart C. zegt misbruik kinderen opvang De Bilt te hebben gepleegd vanwege fetishDe 28-jarige voormalig pedagogisch medewerker Bart C. zegt dat het misbruiken van de kinderen op de buitenschoolse opvang in De Bilt voortkwam uit een fetish. Hij vroeg de slachtoffers onder andere in zijn kruis te trappen. 
17/04 11u30  Overleden kind in auto Assen blijkt ook misbruiktDe 12-jarige Djamila Marissen is voor haar dood ook seksueel misbruikt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt tijdens een regiezitting in de rechtbank van Assen.
17/04 11u15  Europees hof bepaalt dat Polen kappen van oerbos moet beëindigenPolen moet ervoor zorgen dat het woud van Bialowieza behouden blijft. Het kappen van bomen in het laatste oerbos van Europa moet dan ook worden beëindigd, blijkt uit de definitieve uitspraak van het Europees Hof van Justitie van dinsdag.
17/04 10u45  Man gearresteerd in België voor plannen van aanslag in NederlandDe Belgische justitie heeft een 22-jarige Serviër uit het Vlaamse Zonhoven laten opsluiten omdat hij in Nederland en mogelijk ook in België een terroristische aanslag zou plannen.
17/04 10u45  Klaas Otto legt verklaring af over liquidatie BredaNo Surrender-oprichter Klaas Otto heeft een verklaring afgelegd over de liquidatie van Peter van der Linde. Dat bleek dinsdag bij een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Breda.
17/04 10u30  Advocaat Trump vraagt rechter inzage FBI in documenten te beperkenMichael Cohen, de advocaat van president Donald Trump, heeft de federale rechter in New York gevraagd het recht van de FBI om al zijn administratie in te zien te beperken. Cohen deed dit nadat de federale dienst vorige week een inval op zijn kantoor deed.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Brand in recreatiegebied bij Assen trekt veel ramptoeristen21/04 00u15 - Nu.nl: In een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen maken mensen in zo'n geval dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. 
17x Noord-Korea staakt rakettesten en kernproeven21/04 00u45 - Nu.nl: Noord-Korea staakt zijn nucleaire programma. Kernproeven en rakettesten worden voorlopig opgeschort, meldt het regime in Pyongyang. 
13x NS verhaalt miljoenen euro's aan schade op vandalen21/04 06u15 - Nu.nl: Zo'n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben de spoorwegen 5,6 miljoen euro gevorderd van mensen die treinen hebben beklad met graffiti of vernielingen hebben aangericht aan treinen en op stations.
11x EU, China en Rusland blij met staken kernproeven Noord-Korea21/04 12u00 - Nu.nl: Wereldwijd is alom positief gereageerd op het besluit van Noord-Korea om te stoppen met het houden van kernproeven.
10x Verkeersorganisaties pleiten voor bloedproef na dodelijk ongeval21/04 12u00 - Nu.nl: Het moet mogelijk worden een bloedproef te doen bij veroorzakers van zware verkeersongelukken die zelf daarbij zijn overleden. Daarvoor pleiten de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) en de Vereniging Verkeersslachtoffers, zo bevestigt Elly Winkel van de LOV na een bericht in De Telegraaf.
10x Controles bij zevenhonderd vliegtuigmotoren na incident Southwest Airlines21/04 08u15 - Nu.nl: Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben noodinspecties afgekondigd naar de straalmotoren van het type dat dinsdag defect raakte bij een vlucht van Southwest Airlines. Het gaat in totaal om bijna zevenhonderd motoren.
10x Muziekwereld reageert op overlijden dj Avicii: 'De wereld zal je missen'21/04 08u15 - Nu.nl: Avicii, bekend van grote hits als Wake me up en Hey Brother, overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd. De muziekwereld reageert verslagen op het overlijden van de Zweedse producer en dj. 
10x Zweedse producer en dj Avicii (28) overleden21/04 08u00 - Nu.nl: De Zweedse producer en dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De artiest is vrijdag dood aangetroffen in de stad Muscat in Oman, zo is vrijdag bekendgemaakt door zijn manager.
9x OM vervolgt twee bestuursleden politiebond ANPV21/04 09u15 - Nu.nl: Het Openbaar Ministerie gaat twee voormalig bestuursleden van politievakbond ANPV vervolgen. Een woordvoerster kan vooralsnog niets zeggen over de feiten waar de twee van worden verdacht.
9x Goed nieuws-overzicht: Schildpad krijgt nieuw schild en ouderen een hypotheek21/04 08u15 - Nu.nl: In de stroom aan slecht nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht.

Statistieken

Artikels:
33115
Gelezen:
18265
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven