dinsdag 24 september 2019, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
24/09 11u00  EU-rechter: Nederlandse belastingdeal met Starbucks toch geen staatssteun De belastingafspraken die Nederland met Starbucks heeft gesloten staan niet gelijk aan staatssteun, oordeelt het Europees Gerecht dinsdag. Daarmee wordt een eerder besluit van de Europese Commissie nietig verklaard.
24/09 10u31  Gerecht: Nederlandse belastingdeal met Starbucks toch geen staatssteun De belastingafspraken die Nederland met Starbucks heeft gesloten staan niet gelijk aan staatssteun, oordeelt het Europees Gerecht dinsdag. Daarmee wordt een eerder besluit van de Europese Commissie nietig verklaard.
24/09 10u15  Nederland wint zaak over belastingdeal met Starbucks: toch geen staatssteun De belastingafspraken die Nederland met Starbucks heeft gesloten staan niet gelijk aan staatssteun, oordeelt het Europees Gerecht dinsdag. Daarmee wordt een eerder besluit van de Europese Commissie nietig verklaard.
24/09 09u45  Onderzoek: 56 bedrijven trekken naar Nederland vanwege de Brexit 56 bedrijven trekken naar Nederland vanwege de naderende Brexit, schrijft onderzoeksinstituut Clingendael dinsdag op basis van eigen onderzoek. Het merendeel van de bedrijven werkt in de financiële sector en komt uit het Verenigd Koninkrijk, aldus Clingendael.
24/09 08u00  Garantiefonds Reisgelden opent noodnummer voor Thomas Cook-reizigers Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) opent dinsdag vanaf 9.30 uur een noodnummer voor Nederlandse reizigers die op vakantie zijn met de reisorganisatie of er nog mee op pad gaan. Maandagavond werd bekend dat alle Thomas Cook-reizen voor dinsdag geschrapt werden, hierdoor zijn zo'n duizend Nederlanders getroffen.
24/09 07u31  Boeing gaat nabestaanden vliegrampen 737 MAX compenseren Vliegtuigfabrikant Boeing gaat de families van de 346 slachtoffers van twee dodelijke ongelukken met het 737 MAX toestel elk 144.500 dollar (ongeveer 131.506 euro) betalen als schadevergoeding. De ongelukken gebeurden in Indonesië en Ethiopië.
24/09 07u00  Zorgpremie DSW stijgt met 6 euro per maand De zorgpremie van zorgverzekeraar DSW stijgt in 2020 met 6 euro naar een bedrag van 118 euro per maand. Dat is hoger dan de stijging van 3 euro per maand, die het kabinet op Prinsjesdag voorrekende.11 
24/09 06u15  Zorgpremie DSW stijgt met met 6 euro per maand De zorgpremie van zorgverzekeraar DSW stijgt in 2020 met 6 euro naar een bedrag van 118 euro per maand. Dat is hoger dan de stijging van 3 euro per maand, die het kabinet op Prinsjesdag voorrekende.
24/09 03u00  Nog onduidelijk wanneer ban op Boeing 737 MAX wordt opgeheven De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandag laten weten dat er nog geen tijdpad is om de ban op de Boeing 737 MAX op te heffen. Boeing zei zelf dat het toestel in de herfst weer in gebruik kan worden genomen.21 
24/09 02u30  Piet Fortuin wordt de nieuwe voorzitter van CNV Vakcentrale Piet Fortuin is per 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter van CNV Vakcentrale. Hij volgt Arend van Wijngaarden op die begin 2020 met pensioen gaat. Fortuin (60) gaat leiding geven aan een nieuw, zeskoppig CNV-bestuur, dat samengesteld is uit bestuurders van de drie bonden van het CNV en de Vakcentrale.18 
23/09 22u15  Thomas Cook: toerismepionier die begon met alcoholvrije reizen Touroperator Thomas Cook is failliet, en daarmee komt een eind aan een geschiedenis die al in 1841 begon. Toen organiseerde de man aan wie het bedrijf zijn naam te danken heeft zijn eerste treinreis, van het Britse Leicester naar Loughborough. Een profiel van Thomas Cook, de toerismepionier die na 178 jaar niet langer bestaat.
23/09 22u00  Thomas Cook Nederland annuleert vluchten na faillissement moederbedrijf Thomas Cook Nederland heeft maandagavond laten weten dat de geboekte reizen van zo'n duizend Nederlanders die dinsdag zouden vertrekken zijn geannuleerd. Dit een gevolg van het faillissement van het Britse moederbedrijf.
23/09 18u15  Voormalig Nissan-CEO mag tien jaar lang geen bedrijf leiden Carlos Ghosn, voormalig CEO van Nissan, mag tien jaar lang geen beursgenoteerd bedrijf leiden en moet 1 miljoen dollar (zo'n 900.000 euro) betalen na een schikking met Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Hij zou jarenlang meegewerkt hebben aan het verbergen van een compensatie die hij ontving. Nissan schikte ook, en moet 15 miljoen dollar betalen.
23/09 16u45  Pensioenfederatie waarschuwt voor hogere premies en nog meer kortingen De Pensioenfederatie waarschuwt maandag voor de grote gevolgen van de huidige lage rentestand. De belangenorganisatie van de pensioenfondsen stelt in een zogeheten positionpaper dat aanhoudende lage rente kan leiden tot veel hogere pensioenpremies, een lagere pensioenopbouw en 'een stapeling van pensioenverlagingen'.
23/09 14u00  Eurozone-economie lijkt stil te vallen in derde kwartaal De economie van de eurozone lijkt in het derde kwartaal te zijn stilgevallen, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IHS Markit over de activiteiten van inkoopmanagers. De samengestelde inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid in zowel de dienstensector als de industrie weerspiegelt, daalde van 51,9 punten in augustus naar 50,4 in september.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/09 13u30  Moederbedrijf van PokerStars beboet voor illegaal aanbieden van pokerDe Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een boete van 400.000 euro opgelegd aan TSG Interactive Gaming Europe Limited, het moederbedrijf van pokerwebsite pokerstars.eu. Het aanbieden van een kansspel waarmee geld gewonnen kan worden, zoals poker, mag alleen als daar een vergunning voor is verleend. Dat is nu niet het geval.
23/09 12u00  Ajax promoveert naar hogere beursindexVoetbalclub Ajax is maandag na een herweging van beursexploitant Euronext naar een hogere beursindex gepromoveerd. Ajax promoveert daarmee naar de graadmeter voor kleinere fondsen, de AScX.
23/09 11u30  Touroperator Thomas Cook failliet, honderdduizenden reizigers strandenDe Britse touroperator Thomas Cook stopt per direct met alle activiteiten, heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Thomas Cook heeft de nodige financiële middelen om een faillissement te voorkomen niet kunnen bemachtigen. Alle boekingen zijn geannuleerd, waardoor 150.000 Britse reizigers teruggehaald moeten worden. In totaal zouden ongeveer 600.000 reizigers zijn getroffen door het faillissement.
23/09 11u30  Gedupeerden Thomas Cook Nederland krijgen geld terug of omboekingIn het geval van een faillissement van Thomas Cook Nederland krijgen Nederlanders die nog een reis hebben geboekt bij de reisorganisatie hun geld terug of wordt hun reis omgeboekt, zegt een woordvoerder van de reisorganisatie maandag tegen NU.nl. Dit geldt ook voor mensen die hun reis hebben geboekt bij Neckermann Reizen, de organisatie maakt deel uit van de Nederlandse tak van Thomas Cook.
23/09 11u16  Thomas Cook: Nederlandse gedupeerden geld terug of reis wordt omgeboektIn het geval van een faillissement van Thomas Cook Nederland krijgen Nederlanders die nog een reis hebben geboekt bij de reisorganisatie hun geld terug of wordt hun reis omgeboekt, zegt een woordvoerder van de reisorganisatie maandag tegen NU.nl. Dit geldt ook voor mensen die hun reis hebben geboekt bij Neckermann Reizen, de organisatie maakt deel uit van de Nederlandse tak van Thomas Cook.
23/09 10u15  DNB-president Klaas Knot: 'Korten van pensioenen niet uitstellen'Pensioenfondsen die in de problemen zitten, zouden niet moeten wachten met het korten van pensioenen, vindt DNB-president Klaas Knot. 'Uitstel van korten betekent dat de rekening doorschuift naar jongere generaties,' zegt hij in gesprek met De Telegraaf.
23/09 09u30  'Herstel oliefaciliteiten duurt langer dan Saoedi's beweren'Het herstel van de twee oliefaciliteiten die begin vorige week geraakt werden door droneaanvallen zal mogelijk maanden langer kunnen duren dan het Saoedische staatsolieconcern zelf beweert. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal maandag op basis van gesprekken met aannemers en Saoedische ambtenaren.
23/09 08u30  Economische groei in tweede kwartaal valt iets lager uit dan verwachtDe economische groei in het tweede kwartaal is bij de tweede berekening lager uitgevallen dan in eerste instantie berekend was, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De economische groei van april tot en met juni kwam uit op 0,4 procent, in plaats van de eerder berekende 0,5 procent.
23/09 07u45  Vrouwenquotum in bedrijfstop: 'We lopen 35 jaar achter op Noorwegen'Sinds vrijdag is ook het bedrijfsleven om. Werkgevers en werknemers adviseren een vrouwenquotum voor topposities. Welke sleutelmomenten in de emancipatie hebben ons hier gebracht? En van hoe ver komen we eigenlijk?
23/09 07u45  Britse regering vangt mogelijk gedupeerden Thomas Cook opBritten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.
23/09 07u45  Dream or Donate-oprichter schikt met gedupeerdenDe oprichter van Dream or Donate, de crowdfundingsite die onlangs plotseling uit de lucht verdween, treft een schikking met de gedupeerden. Dat meldt advocatenkantoor De Vries & Kasem, dat de gedupeerden vertegenwoordigt.
23/09 05u45  Touroperator Thomas Cook failliet, 150.000 Britse reizigers strandenDe Britse touroperator Thomas Cook stopt per direct met alle activiteiten. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Thomas Cook heeft de nodige financiële middelen om een faillissement te voorkomen niet kunnen bemachtigen. Alle boekingen zijn geannuleerd, waardoor 150.000 Britse reizigers teruggehaald moeten worden.
23/09 03u45  Touroperator Thomas Cook staakt per direct alle activiteitenDe Britse touroperator Thomas Cook stopt per direct met alle activiteiten. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Het bedrijf heeft de nodige financiële middelen om een faillissement te voorkomen niet kunnen bemachtigen. Alle boekingen zijn geannuleerd.
22/09 12u45  Emirates vreest latere levering Boeing 777X en stelt nieuwe service uitLuchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.
22/09 12u30  Britse regering vangt mogelijk gedupeerden faillissement Thomas Cook opBritten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.
22/09 12u00  Shell waarschuwt voor concurrentiepositie bij verandering winstbelastingPresident-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon waarschuwt om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in televisieprogramma WNL Op Zondag.
22/09 11u15  Veertig dagen tot Brexit: 'Hulk' staat in zijn hemdHet Verenigd Koninkrijk (VK) trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie (EU) achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 40 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?
21/09 17u45  'Diploma honderden medewerkers kinderopvang ongeldig door nieuwe cao'Door de nieuwe cao in de kinderopvang kunnen honderden pedagogisch medewerkers niet meer direct aan de slag in die branche, meldt Radio 1-programma Reporter Radio zaterdag. Sinds vorig jaar is de lijst met diploma's die toegang geven tot een baan sterk ingekort, terwijl de personeelstekorten in de sector groot zijn.
21/09 11u15  Supermarktketen Walmart stopt met verkoop e-sigaretSupermarktketen Walmart stopt met de verkoop van e-sigaretten in zijn Amerikaanse winkels, zo maakte het bedrijf vrijdagavond bekend.
21/09 10u45  Pensioengerechtigden slepen Nederlandse Staat voor de rechterDe vereniging Pensioenverlies daagt de Nederlandse Staat voor de rechter om alsnog het pensioengat te dichten dat door de kabinetten-Lubbers is ontstaan.
21/09 00u45  CBS: 'Steeds meer 65-plussers met betaald werk'Het aantal 65-plussers met betaald werk is de afgelopen vijftien jaar explosief gestegen. Dat komt deels door de vergrijzing maar ook de arbeidsparticipatie onder ouderen is flink toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
20/09 16u45  Vrouwenquotum in de bedrijfstop: 'We lopen 35 jaar achter op Noorwegen'Sinds vrijdag is ook het bedrijfsleven om. Werkgevers en werknemers adviseren een vrouwenquotum voor topposities. Welke sleutelmomenten in de emancipatie hebben ons hier gebracht? En van hoe ver komen we eigenlijk?
20/09 13u30  Grens voor een NHG-hypotheek stijgt naar 310.000 euroPer 1 januari wordt de grens van de Nationale Hypotheek Garantie verhoogd naar 310.000 euro, meldt Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is voor het eerst dat de NHG boven de 300.000 euro ligt.
20/09 11u30  Thomas Cook moet bijlenen om faillissement af te wenden, keldert op beursDe problemen bij de Britse reis- en vliegorganisatie Thomas Cook zijn nog niet voorbij. Het bedrijf laat vrijdag weten nog eens 200 miljoen Britse pond (zo'n 220 miljoen euro) te moeten lenen om zijn schuldeisers tevreden te stellen en een faillissement af te wenden.
20/09 11u30  Albert Heijn, Jumbo en andere bedrijven misleiden met volkorenproductenAlbert Heijn, Jumbo, Bolletje, Dirk en zes andere bedrijven hebben klanten misleid met volkoren producten, oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) donderdag.
20/09 11u16  Google steekt nog eens 3 miljard euro in Europese datacentraGoogle investeert de komende twee jaar een bedrag van zo'n 3 miljard euro in Europese datacentra. Er gaat in ieder geval een bedrag van 600 miljoen naar Finland.
20/09 10u31  Werkgevers steunen quotum: 'Zwaktebod maar tijd voor trendbreuk'Werkgevers en werknemers dat er actie ondernomen moet worden om meer vrouwen op topposities te krijgen. Vanaf 2020 moet er een verplicht quotum komen voor bedrijven, schrijven de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht (WBT) donderdagavond.
20/09 09u15  CBS: Huurders en huiseigenaren steeds minder gelukkig met hun woningNederlandse huishoudens en huurders in het bijzonder zijn steeds minder tevreden met hun huis. In 2009 waren nog zo'n acht op de tien huurders positief over hun woning, vorig jaar gold dat nog voor zeven op de tien huurders, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
19/09 20u15  'Huiszoeking bij nieuwe KPN-CEO in Belgisch onderzoek'Het parket van Brussel is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar Dominique Leroy, die vanaf december de nieuwe CEO van KPN wordt, meldt De Tijd donderdag op basis van ingewijden.
19/09 20u00  Betalingsstart-up Stripe gewaardeerd op 35 miljard dollarBetalingsstart-up Stripe is gewaardeerd op 35 miljard dollar (31,6 miljard euro) en is daarmee toegetreden tot het rijtje hoogst gewaardeerde start-ups in de Verenigde Staten, schrijft The Wall Street Journal donderdag. De waardering volgt op een nieuwe financieringsronde voor het bedrijf.
19/09 19u30  'Nieuwe KPN-CEO in België onderzocht voor aandelenhandel met voorkennis'Het parket van Brussel is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar Dominique Leroy, die vanaf december de nieuwe CEO van KPN wordt, meldt De Tijd donderdag op basis van ingewijden. Leroy is nu nog de CEO van telecombedrijf Proximus. Het onderzoek zou draaien om het misbruik van voorkennis bij de handel in Proximus-aandelen.
19/09 18u45  'Booking.com misleidt klanten nog steeds met verkooptactieken'Booking.com 'misleidt' klanten met verkooptactieken en verborgen kosten, stelt marktwaakhond Which? donderdag. Hiermee overtreedt de site nog altijd de regels waarvoor het eerder werd berispt door Amerikaanse toezichthouder Competitions and Markets Authority (CMA), meldt Sky News.
19/09 18u15  'Belastingdienst eist 1 miljard euro van British American Tobacco'De Belastingdienst eist 1 miljard euro van de Britse tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT). Het bedrijf zou tussen 2003 en 2016 in Nederland belasting ontweken hebben, meldt journalistiek platform De Onderzoeksredactie donderdag.
19/09 17u00  Airbnb wil in 2020 naar de beursAirbnb wil volgend jaar naar de beurs, heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
19/09 16u46  'BMW wil voor 2022 tot zesduizend werknemers ontslaan'Autoproducent BMW wil voor 2022 tussen de vijfduizend en zesduizend banen schrappen, stelt het Duitse tijdschrift Manager Magazin donderdag. Financieel manager Nicolas Peter zou voornamelijk arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor willen laten vervallen.
19/09 13u45  OESO: Laagste economische groei verwacht sinds financiële crisisDe Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht de laagste economische groei sinds het begin van de economische crisis in 2008. Dat voorspelt de organisatie donderdag.
19/09 13u45  Bol.com grootste online webshop, Albert Heijn dringt top drie binnenOnline retailgigant Bol.com is met een omzet van 1,64 miljard euro de grootste online retailer van Nederland, meldt e-commercetijdschrift Twinkle donderdag in de lijst met de grootste webshops van het land in 2018, de Twinkle 100 genoemd. De top drie wordt gecompleteerd door webwinkel Coolblue en supermarktketen Albert Heijn.
19/09 13u15  CEO Ryanair kondigt vijfhonderd tot zevenhonderd ontslagen aanRyanair-CEO Michael O'Leary kondigde donderdag aan dat hij van plan is vijfhonderd tot zevenhonderd banen te schrappen, omdat er volgens hem een teveel aan piloten zou zijn. De komende weken krijgen werknemers te horen dat ze ontslagen worden.
19/09 12u45  OESO verwacht laagste groei wereldeconomie sinds begin van de crisisDe Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht de laagste economische groei sinds het begin van de economische crisis in 2008. Dat voorspelt de organisatie donderdag.
19/09 11u00  India verbiedt de import en productie van e-sigarettenHet Indiase kabinet heeft woensdag de productie en import van elektronische sigaretten verboden. Het is het derde land dat de producten verbiedt, Brazilië en Thailand gingen India voor. Het verbod zou in het algemeen belang zijn en moet voorkomen dat e-sigaretten tot een 'epidemie' onder kinderen en jongvolwassenen leiden.
19/09 09u30  'Brexit kost Londense City tot dusver duizend banen'De Brexit heeft het Londense City, het zakencentrum van de stad, tot dusver ongeveer duizend banen bij zakenbanken gekost, citeert persbureau Bloomberg donderdag een onderzoek van accountantskantoor EY.
19/09 09u15  'Brexit kost Londens zakencentrum tot dusver duizend banen'De Brexit heeft het Londense zakencentrum tot dusver ongeveer duizend banen bij zakenbanken gekost, citeert persbureau Bloomberg donderdag een onderzoek van accountantskantoor EY.
19/09 08u46  Consumentenvertrouwen duikt weer onder nulpuntHet consumentenvertrouwen is in september weer onder de 0 gedoken. De index van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam uit op -2 punten. In augustus lag het vertrouwen onder consumenten nog op 0.
19/09 07u45  Trump haalt opnieuw uit naar Fed-baas: 'Hij heeft geen lef en geen visie'De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag op Twitter uitgehaald naar de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell. Volgens Trump heeft Powell 'geen lef, geen gevoel en geen visie'.
18/09 21u00  Fed verlaagt belangrijkste rentestand voor tweede keer in tien jaarHet Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), verlaagt de belangrijkste rentestand met 25 basispunten. Dat maakt Fed-voorzitter Jerome Powell woensdag bekend. Hiermee komt de bandbreedte van de rente tussen de 1,75 en 2 procent te liggen.
18/09 18u31  Pro-Brexit-miljardair wil auto produceren om industrie VK te stimulerenBrits chemiebedrijf INEOS, dat wordt geleid door miljardair en Brexit-voorstander Jim Ratcliffe, gaat een auto produceren in het Verenigd Koninkrijk om de lokale industrie te stimuleren. Het project is onderdeel van een plan van 600 miljoen pond (bijna 677 miljoen euro), en wordt deels gesteund met overheidsgeld.
18/09 17u45  Cao-acties ziekenhuispersoneel: douchebeurt winnen bij bingoEen bingo in een ziekenhuis, waarbij de winnaar een douchebeurt krijgt. Het klinkt als satire, maar het was woensdag realiteit in het Ommelander Ziekenhuis in Groningen. Vanwege te lage lonen en een te hoge werkdruk draaiden dertien afdelingen in het Groningse ziekenhuis woensdag zondagsdiensten. Alleen hulp die spoedeisend was werd geboden. Met de acties hopen ze een betere cao te forceren.
18/09 15u01  Advocaat-generaal: Verbied 'slapend dienstverband' arbeidsongeschiktenWerkgevers mogen werknemers die arbeidsongeschikt zijn verklaard niet langer in dienst houden om onder betaling van een ontslagvergoeding uit te komen, adviseert advocaat-generaal Ruth de Bock woensdag. De Hoge Raad neemt een dergelijk advies vaak over.
18/09 13u45  John de Mol en ITV Studios eerder uit elkaar dan geplandMediamagnaat John de Mol en de Britse televisieproductiemaatschappij ITV Studios gaan eerder dan gepland uit elkaar, bevestigt Talpa Media. De Mol zal begin 2020 niet meer creatief betrokken zijn bij het productiebedrijf. De mediamagnaat had de optie om de samenwerking nog drie jaar te verlengen, maar daar kiest hij dus niet voor.
18/09 13u00  India verbiedt als eerste land de import en productie van e-sigarettenHet Indiase kabinet heeft woensdag de productie en import van elektronische sigaretten verboden. Het is het eerste land dat de producten verbiedt. Het verbod zou in het algemeen belang zijn en moet voorkomen dat e-sigaretten tot een 'epidemie' onder kinderen en jongvolwassenen leiden.
18/09 12u15  Aanpassingen bpm gepland voor halverwege volgend jaarHet kabinet wil op 1 juli 2020 nieuwe bpm-tabellen presenteren naar aanleiding van de gewijzigde testmethode voor emissies en het verbruik van nieuwe auto's. Dit moet een forse verhoging van de bpm een halt toeroepen.
18/09 11u45  'John de Mol en ITV Studios eerder uit elkaar dan gepland'Mediamagnaat John de Mol en de Britse televisieproductiemaatschappij ITV Studios gaan eerder dan gepland uit elkaar, bevestigt Talpa Media aan verschillende media. De Mol zal begin 2020 niet meer creatief betrokken zijn bij het productiebedrijf, iets wat in eerste instantie wel de bedoeling was. De partijen zouden nog drie jaar aan elkaar verbonden zijn.
18/09 10u45  Waarom miljoenen Nederlanders mogelijk minder pensioen krijgenDe pensioenfondsen zijn in gevaar. Wellicht krijgen miljoenen pensioengerechtigden vanaf volgend jaar minder geld. In deze video wordt uitgelegd hoe dat zit.
18/09 10u01  'Handelsverdrag met Canada kan afbouw gaswinning belemmeren'CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada, kan het afbouwen van de gaswinning in Groningen belemmeren, waarschuwen Milieudefensie en vakbonden FNV en Handel Anders woensdag in een brief.
18/09 10u01  Tienduizendste Tesla Model 3 op Nederlands kentekenInmiddels staan er in Nederland meer dan tienduizend exemplaren van de Tesla Model 3 op kenteken, zo blijkt uit gegevens van de online database Kentekenradar. Het aantal werd in minder dan negen maanden bereikt.
18/09 09u15  'Britten hamsteren champagne uit angst om droog te staan bij feestdagen'Britse bedrijven zijn begonnen met het hamsteren van bier, wijn, champagne en allerlei andere soorten alcoholische dranken om te voorkomen dat ze in de feestdagen niet zonder komen te zitten, schrijft The Guardian woensdag.
18/09 08u00  Albert Heijn opnieuw verkozen tot Liegebeest van het jaarSupermarktketen Albert Heijn is door dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier verkozen tot Liegebeest van het jaar, maakt de organisatie dinsdag bekend. De prijs is bedoeld voor bedrijven die consumenten om de tuin leiden met claims over dierenwelzijn die volgens Wakker Dier niet kloppen.
18/09 05u00  Dit betekent Prinsjesdag 2019 voor je portemonneeOp Prinsjesdag word je overspoeld door cijfertjes en dat maakt het lastig om het overzicht te bewaren. Lees daarom hier wat je volgend jaar van de kabinetsplannen gaat merken.
17/09 21u30  'Saoedische olieproductie eind september hersteld van droneaanval'De olieproductie van Saoedi-Arabië zal eind deze maand weer volledig hersteld zijn van de droneaanvallen op Saoedische olie-installaties van afgelopen weekend, zei energieminister Abdulaziz Bin Salman dinsdag op een persconferentie. Eerder werd gevreesd dat het maanden zou kunnen duren voordat de productie weer grotendeels hersteld is.
17/09 19u00  Raad van State: Nederland houdt zich niet aan eigen begrotingsregelsHet kabinet houdt zich volgens de Raad van State (RvS) niet aan de eigen begrotingsregels. Volgend jaar komt er bij de overheid weer meer geld binnen dan er wordt uitgegeven, maar dat overschot wordt niet gebruikt om de staatsschuld te verlagen.
17/09 18u00  Olieprijs daalt flink na berichtgeving over snel herstel olieproductieDe olieprijs is dinsdag rap gedaald na berichtgeving over een mogelijk snel herstel van de olieproductie in Saoedi-Arabië. Door een droneaanval op twee Saoedische olie-installaties steeg de olieprijs maandag op het hoogtepunt met meer dan 10 procent. Het herstel hiervan zou in eerste instantie enkele maanden kunnen duren, maar ingewijden zeggen nu dat het maximaal drie weken zal duren.
17/09 17u45  Belasting voor e-boeken, digitale kranten en magazines in 2020 omlaagDe belasting voor e-boeken, digitale kranten en digitale magazines gaat in 2020 omlaag. Nu geldt nog het algemene tarief van 21 procent, maar dit wordt verlaagd naar 9 procent. Daarmee is het belastingtarief gelijk aan papieren uitgaven.
17/09 17u30  KLM schrapt woensdag twaalf Europese retourvluchten wegens stakingKLM heeft voor woensdag twaalf Europese retourvluchten geschrapt vanwege een staking van het grondpersoneel, zo meldt de luchtvaartmaatschappij dinsdag. Daarnaast verwacht KLM dat vluchten vertraging op zullen lopen.
17/09 17u00  Hoekstra: 'Nieuw miljardenfonds niet bedoeld voor leuke dingen'De oprichting van een investeringsfonds waar dit kabinet op zinspeelt, is niet bedoeld voor 'leuke dingen' maar krijgt vooral de opdracht om Nederland met investeringen op de lange termijn beter maken. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag tegen NU.nl.
17/09 17u00  Nibud: Niet-werkenden zien koopkracht amper stijgen in 2020De koopkracht van gepensioneerden en mensen met een uitkering stijgt volgend jaar nauwelijks, schrijft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) op basis van de dinsdag gepresenteerde Miljoenennota 2020. Mensen met middeninkomens gaan er volgend jaar qua koopkracht het meest op vooruit.
17/09 16u31  Nieuw miljardenfonds is bedoeld voor projecten 'van toegevoegde waarde'De oprichting van een investeringsfonds waar dit kabinet op zinspeelt, is alleen bedoeld voor investeringen die Nederland op de lange termijn beter maken. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag tegen NU.nl.
17/09 16u16  Hoekstra: 'Miljardenfonds alleen voor langetermijnprojecten met toegevoegde waarde'De oprichting van een investeringsfonds waar dit kabinet op zinspeelt, is alleen bedoeld voor investeringen die Nederland op de lange termijn beter maken. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag tegen NU.nl.
17/09 14u15  Unilever verkoopt Chicken Tonight aan ZwanenbergUnilever heeft Chicken Tonight verkocht aan voedingsmiddelenconcern Zwanenberg. Laatstgenoemde produceerde de sauzen al sinds 2017 voor Unilever, maar neemt nu ook de marketing en verkoop van de productgroep over.
17/09 13u15  Investeerders minder negatief over Duitse economische verwachtingenDe verwachtingen over de Duitse economie zijn in september iets verbeterd, blijkt uit een enquête van marktonderzoeker ZEW. Waar het vertrouwen over de toekomst van de Duitse economie onder investeerders in augustus nog naar een dieptepunt van -44,1 punten daalde, herstelde de index zich in september iets naar -22,5 punten.
17/09 12u15  'Musk beschuldigde duiker niet van pedofilie toen hij hem pedo noemde'Tesla-topman Elon Musk beschuldigde de Britse duiker Vernon Unsworth niet van pedofilie toen hij de duiker op Twitter een 'pedo guy' noemde, zeggen de advocaten van Musk maandag. De Tesla-topman werd vanwege het twitterbericht aangeklaagd wegens laster.
17/09 11u00  Brussel geeft E.ON groen licht voor overname Essent-moeder InnogyDe Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van energieaanbieder Innogy door branchegenoot E.ON. Laatstgenoemde moet wel een aantal onderdelen verkopen. Het Nederlandse Essent is eigendom van Innogy, dat op haar beurt nu nog onderdeel is van het Duitse energiebedrijf RWE.
17/09 09u31  Defensie heeft weer minder personeel, maar terugloop neemt wel afDefensie heeft elk jaar minder personeel, maar de terugloop van het personeelsbestand neemt wel af, blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS. In 2017 vertrokken driehonderd defensiemedewerkers meer dan dat erbij kwamen. Cijfers van 2018 zijn er nog niet.
17/09 09u15  Opiniepeiler Rademaker: 'We geloven niet meer in vooruitgang'12 procent van de mensen verwacht er in 2020 op vooruit te gaan. Bijna de helft van de mensen met een laag inkomen gelooft niet in vooruitgang, vertelde opiniepeiler Gijs Rademaker maandag aan tafel bij Jinek.
17/09 08u45  Kantoorverhuurder WeWork stelt beursgang uitThe We Company, het moederbedrijf van de Amerikaanse kantoorverhuurder WeWork, stelt haar beursgang uit. Oorspronkelijk zou het deze week naar de beurs gaan, maar dat wordt nu later dit jaar, aldus het bedrijf.
17/09 08u30  Benzine een cent duurder na aanval op Saoedische olieveldenDe gevolgen van de droneaanval op twee Saoedische olievelden zijn nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van 1 liter Euro95 is dinsdag met 1 cent gestegen ten opzichte van een dag eerder. De prijs van 1 liter diesel ligt 1,4 cent hoger.
17/09 08u15  Benzineprijs met 1 cent omhoog door hogere olieprijsDe gevolgen van de droneaanval op twee Saoedische olievelden zijn nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van 1 liter Euro95 is dinsdag met 1 cent gestegen ten opzichte van een dag eerder. De prijs van 1 liter diesel ligt 1,4 cent hoger.
17/09 08u15  Kantoorverhuurder WeWork stelt beursgang weer uitThe We Company, het moederbedrijf van de Amerikaanse kantoorverhuurder WeWork, stelt haar beursgang wederom uit. Oorspronkelijk zou het deze week naar de beurs gaan, maar dat wordt nu later dit jaar, aldus het bedrijf.
17/09 08u15  Nederlandse auto's rijden recordaantal kilometers in 2018In 2018 hebben personenauto's een recordaantal kilometers afgelegd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
17/09 05u00  Donderdag vervolg handelsgesprekken China en VSAanstaande donderdag komen vertegenwoordigers van China en de Verenigde Staten in Washington bijeen voor vervolggesprekken omtrent het handelsconflict tussen de landen. Dat maakte het het Amerikaanse ministerie van Handel dinsdag bekend.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Nog onduidelijk wanneer ban op Boeing 737 MAX wordt opgeheven24/09 03u00 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandag laten weten dat er nog geen tijdpad is om de ban op de Boeing 737 MAX op te heffen. Boeing zei zelf dat het toestel in de herfst weer in gebruik kan worden genomen.
18x Piet Fortuin wordt de nieuwe voorzitter van CNV Vakcentrale24/09 02u30 - Nu.nl Economie: Piet Fortuin is per 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter van CNV Vakcentrale. Hij volgt Arend van Wijngaarden op die begin 2020 met pensioen gaat. Fortuin (60) gaat leiding geven aan een nieuw, zeskoppig CNV-bestuur, dat samengesteld is uit bestuurders van de drie bonden van het CNV en de Vakcentrale.
11x Zorgpremie DSW stijgt met 6 euro per maand24/09 07u00 - Nu.nl Economie: De zorgpremie van zorgverzekeraar DSW stijgt in 2020 met 6 euro naar een bedrag van 118 euro per maand. Dat is hoger dan de stijging van 3 euro per maand, die het kabinet op Prinsjesdag voorrekende.
9x Zorgpremie DSW stijgt met met 6 euro per maand24/09 06u15 - Nu.nl Economie: De zorgpremie van zorgverzekeraar DSW stijgt in 2020 met 6 euro naar een bedrag van 118 euro per maand. Dat is hoger dan de stijging van 3 euro per maand, die het kabinet op Prinsjesdag voorrekende.
9x Boeing gaat nabestaanden vliegrampen 737 MAX compenseren24/09 07u31 - Nu.nl Economie: Vliegtuigfabrikant Boeing gaat de families van de 346 slachtoffers van twee dodelijke ongelukken met het 737 MAX toestel elk 144.500 dollar (ongeveer 131.506 euro) betalen als schadevergoeding. De ongelukken gebeurden in Indonesië en Ethiopië.
8x Garantiefonds Reisgelden opent noodnummer voor Thomas Cook-reizigers24/09 08u00 - Nu.nl Economie: Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) opent dinsdag vanaf 9.30 uur een noodnummer voor Nederlandse reizigers die op vakantie zijn met de reisorganisatie of er nog mee op pad gaan. Maandagavond werd bekend dat alle Thomas Cook-reizen voor dinsdag geschrapt werden, hierdoor zijn zo'n duizend Nederlanders getroffen.
8x Nederland wint zaak over belastingdeal met Starbucks: toch geen staatssteun24/09 10u15 - Nu.nl Economie: De belastingafspraken die Nederland met Starbucks heeft gesloten staan niet gelijk aan staatssteun, oordeelt het Europees Gerecht dinsdag. Daarmee wordt een eerder besluit van de Europese Commissie nietig verklaard.
8x Gerecht: Nederlandse belastingdeal met Starbucks toch geen staatssteun24/09 10u31 - Nu.nl Economie: De belastingafspraken die Nederland met Starbucks heeft gesloten staan niet gelijk aan staatssteun, oordeelt het Europees Gerecht dinsdag. Daarmee wordt een eerder besluit van de Europese Commissie nietig verklaard.
6x EU-rechter: Nederlandse belastingdeal met Starbucks toch geen staatssteun24/09 11u00 - Nu.nl Economie: De belastingafspraken die Nederland met Starbucks heeft gesloten staan niet gelijk aan staatssteun, oordeelt het Europees Gerecht dinsdag. Daarmee wordt een eerder besluit van de Europese Commissie nietig verklaard.
4x Thomas Cook Nederland annuleert vluchten na faillissement moederbedrijf23/09 22u00 - Nu.nl Economie: Thomas Cook Nederland heeft maandagavond laten weten dat de geboekte reizen van zo'n duizend Nederlanders die dinsdag zouden vertrekken zijn geannuleerd. Dit een gevolg van het faillissement van het Britse moederbedrijf.

Statistieken

Artikels:
29591
Gelezen:
17131
Aantal lezers nu:
81


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven