woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/12 13u30  Politie arresteert tien voormalige medewerkers Danske Bank in witwaszaak De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.
19/12 13u30  Brussel en Italië akkoord over begroting, strafprocedure wordt ingetrokken De Europese Commissie en Italië hebben een akkoord gesloten over de begroting van Italië, bevestigt EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Stabiliteit) woensdag. Dinsdagavond bevestigde alleen een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën de berichtgeving.
19/12 12u30  Brussel akkoord met Italië over begroting, strafprocedure wordt ingetrokken De Europese Commissie en Italië hebben een akkoord gesloten over de begroting van Italië, dat bevestigt EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Stabiliteit) woensdag. Dinsdagavond bevestigde alleen een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën de berichtgeving.
19/12 12u30  Eerste loonstrookje van 2019 valt voor bijna iedereen hoger uit Voor de gemiddelde werknemer zal het eerste loonstrookje van 2019 hoger uitvallen dan in december 2018. Kabinetsmaatregelen zoals het verlagen van de inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffingskorting zorgen bij deze groep voor een plus van 1 tot 2,5 procent.
19/12 12u15  Gemiddelde werknemer gaat er in januari 1 tot 2,5 procent op vooruit Voor de gemiddelde werknemer zal het eerste loonstrookje van 2019 hoger uitvallen dan in december 2018. Kabinetsmaatregelen zoals het verlagen van de inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffingskorting zorgen bij deze groep voor een plus van 1 tot 2,5 procent.
19/12 12u15  Politie arresteert tien voormalig medewerkers Danske Bank in witwaszaak De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.10 
19/12 11u45  Unilever neemt De Vegetarische Slager over De Vegetarische Slager wordt overgenomen door Unilever. Oprichter Jaap Korteweg blijft betrokken bij het merk. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
19/12 11u15  CPB: Economische groei van Nederland is over hoogtepunt heen De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
19/12 09u30  The Boring Company van Elon Musk opent eerste tunnel in Californië The Boring Company heeft zijn eerste tunnel in Los Angeles feestelijk geopend. Het tunnelboorbedrijf van Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk rondde de aanleg van de 1,8 kilometer lange tunnel onlangs af. 
19/12 09u30  'Economie Flevoland groeit het hardst van die van alle provincies' De economie is dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland en het minst hard in Groningen. Ook volgend jaar blijft de jongste provincie de koploper. In Groningen krimpt de economie dan zelfs, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.
19/12 09u15  'Bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid' De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijdt risico's en is te weinig gericht op de buitenwereld, zo blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.
19/12 09u00  'Europese Commissie bereikt akkoord met Italië over begroting' De Europese Commissie en Italië hebben een mondeling akkoord gesloten over de begroting van Italië, zegt een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën. De commissie heeft het nieuws nog niet bevestigd.11 
19/12 08u30  Moederbedrijf Mediamarkt schrapt dividend voor moeilijk 2019 Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, maakt zich op voor een lastig jaar. De onderneming heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, mede door felle concurrentie van webwinkels. Het dividend wordt geschrapt en er wordt gezocht naar een nieuwe vaste bestuursvoorzitter.
19/12 08u00  CPB: Economie blijft groeien, maar is over hoogtepunt heen De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
19/12 07u30  CBS: Nederlandse economie grilliger dan Belgische Nederland mag bekendstaan als vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de economische groei bij voor- en tegenspoed vergeleek met die in België.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 06u45  'Economie Flevoland groeit het hardst'De economie is dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland en het minst hard in Groningen. Ook volgend jaar blijft Flevoland de koploper. In Groningen krimpt de economie dan zelfs, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.
19/12 03u00  'Nederlandse bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid'De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijden risico’s en zijn te weinig gericht op de buitenwereld. Dat blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.22 
19/12 01u00  SCP: Nederlandse economie grilliger dan BelgischeNederland mag bekendstaan als vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de economische groei bij voor- en tegenspoed vergeleek met die in België.
18/12 21u30  Italië maakt met Europese Commissie afspraak over begrotingItalië heeft dinsdag met de Europese Commissie een afspraak gemaakt over de begroting van het land, heeft een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën dinsdagavond laten weten.
18/12 20u15  Italië maakt afspraak met Europese Commissie over begrotingItalië heeft dinsdag een afspraak gemaakt met de Europese Commissie over de begroting van het land. 
18/12 20u00  Reisorganisatie Sunweb overgenomen door investeringsmaatschappij TritonDe Nederlandse reisorganisatie Sunweb wordt overgenomen door de Noord-Europese investeringsmaatschappij Triton. Hoeveel geld er bij de overname betrokken is, is niet bekend.
18/12 17u00  HEMA wint rechtszaak van Lacoste over 'krokodillenondergoed'De kinderkleding van HEMA met daarop afbeeldingen van krokodillen maakt geen inbreuk op de merkrechten van modemerk Lacoste, heeft de voorzieningenrechter in Den Haag dinsdag bepaald.
18/12 17u00  'Economisch belang Rotterdamse haven twee keer zo groot als gedacht'De economische betekenis van de haven van Rotterdam is twee keer zo groot als gedacht. Dat komt naar voren uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam.
18/12 16u45  Eneco komt definitief in private handen, concern is enkele miljarden waardDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van de onderneming.
18/12 16u30  Eneco komt definitief in private handen, concern enkele miljarden waardDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van de onderneming. 
18/12 16u00  'Economisch belang Rotterdamse haven tweemaal groter dan gedacht'De economische betekenis van de haven van Rotterdam is tweemaal groter dan tot nu toe berekend. Dat komt naar voren uit onderzoek door de Erasmus Universiteit (EUR) in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam.
18/12 16u00  Eneco definitief niet naar de beurs, aandeelhouders starten verkoopprocesDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco hebben de verkoop van het concern gestart. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van de onderneming. 
18/12 15u45  Kerstboomverkopers verwachten dit jaar grotere afzet kerstbomenDe kerstbomenverkoop zit dit jaar wederom in de lift. Volgens de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) worden deze decembermaand in totaal waarschijnlijk zo'n 2,5 miljoen bomen aan de man gebracht.
18/12 15u45  Aandeelhouders starten met verkoop Eneco, definitief geen beursgangDe aandeelhouders van energieleverancier Eneco starten met de verkoop van het concern. Via een gecontroleerde veiling gaan de aandeelhouders het concern privatiseren. Er komt definitief geen beursgang van het concern. 
18/12 15u15  Kerstboomverkopers ervaren grotere kerstpiek dan vorig jaarDe kerstbomenverkoop zit dit jaar wederom in de lift. Volgens de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) worden er deze decembermaand in totaal waarschijnlijk zo'n 2,5 miljoen bomen aan de man gebracht.
18/12 15u00  Kerstboomverkopers ervaren flinke kerstpiekDe kerstbomenverkoop zit dit jaar wederom in de lift. Volgens de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) worden er deze decembermaand in totaal waarschijnlijk zo'n 2,5 miljoen bomen aan de man gebracht.
18/12 15u00  Ryanair vraagt ondanks kort geding ontslag aan voor Nederlandse pilotenVliegtuigmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor het Nederlandse personeel, inclusief de zestien Nederlandse piloten die eerder een kort geding tegen het concern wonnen.
18/12 14u30  Ryanair vraagt ontslag aan voor Nederlandse piloten ondanks kort gedingVliegtuigmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor het Nederlandse personeel, inclusief de zestien Nederlandse piloten die eerder een kort geding tegen het concern wonnen.
18/12 14u15  Ryanair vraagt ontslag aan voor Nederlandse pilotenVliegtuigmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor het Nederlandse personeel, inclusief de zestien Nederlandse piloten die eerder een kort geding tegen het concern wonnen.
18/12 13u15  Makelaars vinden dat er snel meer woningen bijgebouwd moeten wordenDe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) Ger Jaarsma hamert er in een column op de website van de makelaarsorganisatie nogmaals op dat in Nederland snel meer woningen bijgebouwd moeten worden.
18/12 12u15  Zzp'er wint zaak tegen dubieuze verkoper van domeinnamenEen zelfstandige ondernemer heeft een zaak gewonnen tegen Trademark Office, een concern dat onder flinke kritiek is gekomen om misleiding van ondernemers.
18/12 11u45  Makelaars: Bouw snel meer woningen bijIn Nederland moeten snel meer woningen bijgebouwd worden. Daarop hamert de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) Ger Jaarsma nogmaals in een column op de website van de makelaarsorganisatie.
18/12 11u00  Olieprijs naar laagste niveau van het jaarDe olieprijzen zijn naar het laagste niveau van het jaar gedaald. Handelaren zouden zich zorgen maken over een recordproductie van schalieolie in de Verenigde Staten en de afkoelende wereldeconomie.
18/12 10u15  Rapport: Genderkloof is in West-Europa pas over 61 jaar gedichtVolgens een jaarlijks rapport van World Economic Forum zou het West-Europese verschil tussen mannen en vrouwen zijn opgelost over 61 jaar, mits vooruitgang op dit tempo blijft doorgaan. West-Europa is daarmee de regio met de kleinste genderkloof. Wereldwijd zou het verschil tussen mannen en vrouwen zijn gedicht over 108 jaar.
18/12 09u30  Oudste boek over aandelenhandel brengt 375.000 dollar opHet oudste boek over de aandelenhandel, het Spaanstalige Confusion de Confusiones, heeft op een veiling bij Sotheby's 375.000 dollar (330.000 euro) opgeleverd.
18/12 08u15  Huurprijs sociale huurwoningen stijgt komende jaren niet harder dan inflatieHuurders en woningcorporaties zijn het eens geworden over een gematigde huurstijging in de komende drie jaar. De woonlasten voor huurders mogen in die periode niet boven het inflatiepercentage worden verhoogd.
18/12 08u15  Europese Rekenkamer: Meer zicht nodig op ngo's die EU-fondsen beherenDe Europese Commissie heeft onvoldoende zicht op hoe niet-gouvernementele organisaties (ngo's) die EU-programma's uitvoeren en beheren het toebedeelde geld uitgeven. Ook worden organisaties in de arm genomen voor projecten die eigenlijk geen ngo's zijn, waaronder onderzoeksinstellingen en universiteiten.
18/12 08u00  Beloningsregels voor banken worden nog strengerIn de strijd tegen perverse prikkels in de bankensector worden de beloningsregels verder aangescherpt. Zo mogen aandelen die deel zijn van de vaste beloning, pas na vijf jaar worden verkocht.
18/12 07u15  Extreme droogte bezorgt boeren een slecht jaarDe inkomsten in de landbouw zijn het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. De extreme droogte in de zomer was een grote boosdoener. Daarnaast kampten varkensboeren en melkveehouders met lagere prijzen.
18/12 01u15  Inkomsten landbouw door droge zomer en lage prijzen 11 procent gedaaldDoor onder andere de extreme droogte in de zomer, zijn de inkomsten in de landbouw het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. Naast het extreme weer, kampten varkensboeren en melkveehouders ook met lagere prijzen.
18/12 00u30  Europese Rekenkamer: 'Meer zicht nodig op ngo's die EU-fondsen beheren'De Europese Commissie heeft onvoldoende zicht op hoe niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) die EU-programma’s uitvoeren en beheren, het toebedeelde geld uitgeven. Ook worden organisaties in de arm genomen voor projecten die eigenlijk geen ngo’s zijn, waaronder onderzoeksinstellingen en universiteiten.
17/12 23u15  'Shell wil Amerikaanse branchegenoot Endeavor kopen'Olie- en gasconcern Shell wil de Amerikaanse branchegenoot Endeavor overnemen. Het Brits-Nederlandse concern is volgens ingewijden daarover in gesprek. 
17/12 22u15  'Italië verlaagt groeiverwachting na akkoord over begroting'De Italiaanse regering verwacht een lagere economische groei, meldt persbureau Reuters maandag. De Italiaanse economie groeit naar verwachting niet met 1,5 procent, maar met 1 procent.
17/12 22u15  Auto's moeten in 2030 binnen EU 37,5 procent minder uitstoten dan in 2021Auto's in de Europese Unie moeten sneller minder vervuilend worden. Onderhandelaars van de EU-lidstaten en het Europees Parlement kwamen dat maandag overeen.
17/12 22u00  Frankrijk voert belasting voor grote techbedrijven inFrankrijk voert volgend jaar een speciale belasting in voor grote techbedrijven als er geen Europese belasting komt. 
17/12 22u00  Auto's in EU moeten in 2030 37,5 procent minder uitstoten dan in 2021Auto's in de Europese Unie moeten sneller schoon worden. Onderhandelaars van de EU-lidstaten en het Europees Parlement kwamen dat overeen. Personenauto's moeten nu in 2030 gemiddeld 37,5 procent minder uitstoten dan in 2021. 
17/12 20u00  'Italiaanse regering verlaagt groeiverwachting na akkoord over begroting'De Italiaanse regering verlaagt de verwachting van de economische groei naar 1 procent van 1,5 procent. Dat meldt persbureau Reuters maandag.
17/12 19u45  EU en China beschuldigen VS van protectionisme en verzwakken WTODe Europese Unie en China hebben de Verenigde Staten maandag bij een bijeenkomst van handelsorganisatie WTO beschuldigd van protectionisme en het verzwakken van de handelsorganisatie.
17/12 19u30  Brits Lagerhuis stemt in januari over Brexit-deal, Labour voert druk opHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, dat heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. 
17/12 19u15  EU en China beschuldigen VS van verzwakken WereldhandelsorganisatieDe Europese Unie en China hebben de Verenigde Staten maandag bij een bijeenkomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) beschuldigd van protectionisme en het verzwakken van de handelsorganisatie.
17/12 18u00  Brits Lagerhuis gaat in week van 14 januari stemmen over Brexit-akkoordHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. 
17/12 17u30  Britse Lagerhuis gaat in week van 14 januari stemmen over Brexit-akkoordHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, dat heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. 
17/12 17u15  Britse Lagerhuis gaat in januari stemmen over Brexit-akkoordHet Britse Lagerhuis gaat in de week van 14 januari stemmen over het Brexit-akkoord van Theresa May, dat heeft de Britse premier maandag bekendgemaakt. 
17/12 16u45  Duitse deelstaat klaagt Volkswagen aan om sjoemeldieselsDe Duitse deelstaat Baden-Württemberg klaagt Volkswagen aan vanwege het emissieschandaal waar het automerk bij betrokken is. Onder meer de politie kocht dieselwagens die veel minder milieuvriendelijk bleken te zijn dan de fabrikant aanvankelijk deed voorkomen.
17/12 15u30  Volkswagen aangeklaagd door Duitse deelstaat om sjoemeldieselsDuitse deelstaat Baden-Württemberg klaagt Volkswagen (VW) aan vanwege het emissieschandaal waarbij het automerk betrokken is. Onder meer de lokale politie kocht dieselwagens die stukken minder milieuvriendelijk bleken dan VW aanvankelijk voorwendde.
17/12 15u15  Online kledingwinkels onderuit na winstwaarschuwing Britse retailerEen winstwaarschuwing van de Britse online retailer ASOS heeft voor flinke onrust gezorgd bij detailhandelaren. Aandelen van andere kledingwinkels werden lager gezet door beleggers nadat ASOS-topman Nick Beighton verklaarde één van de ergste novembermaanden ooit te hebben doorgemaakt.
17/12 14u45  DNB: 'Aantal vaste banen neemt toe, lonen stijgen meer'Contractlonen bij bedrijven gaan verder stijgen, voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB). Voor 2019 en 2020 verwacht de centrale bank respectievelijk loonstijgingen van 2,6 en 3 procent.
17/12 13u30  DNB: 'Economische groei vlakt af naar 1,7 procent'De Nederlandse economische groei vlakt af naar 1,7 procent in 2019 en 2020 nadat de economie dit jaar nog met 2,5 procent groeit. Deze verwachting spreekt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag uit.
17/12 13u15  DNB: Economische groei vlakt af naar 1,7 procentDe Nederlandse economische groei vlakt af naar 1,7 procent in 2019 en 2020 nadat de economie dit jaar nog met 2,5 procent groeit. Deze verwachting spreekt De Nederlandsche Bank maandag uit.  
17/12 13u15  Omzet H&M stijgt door gunstige wisselkoersenH&M Group haalt in het vierde kwartaal van 2018 een omzet van bijna 7 miljard euro, wat 1,5 miljard euro meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt onder meer door gunstige wisselkoersen.
17/12 12u15  Beleggers wapenen zich door kennisgebrek onvoldoende tegen witwassenEr is nog onvoldoende kennis bij beleggingsondernemingen over de vereisten rond wetgeving voor het tegengaan van witwassen en financiering van terrorisme. Dat schrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een rapport.
17/12 12u15  Regering Italië is het eens over begrotingstekort van 2,04 procentDe Italiaanse regeringscoalitie is eensgezind over de begroting voor 2019, met daarin een tekort van 2,04 procent. Premier Giuseppe Conte en zijn vicepremiers Luigi Di Maio en Matteo Salvini zijn het laat op zondag eens geworden over wat ze de Europese Commissie voorleggen.
17/12 12u00  Beleggers wapenen zich onvoldoende tegen witwassen door kennisgebrekEr is nog onvoldoende kennis bij beleggingsondernemingen over de vereisten rond wetgeving voor het tegengaan van witwassen en financiering van terrorisme. Dat schrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een rapport.
17/12 11u45  Regering Italië gaat akkoord met begrotingstekort van 2,04 procentDe Italiaanse regeringscoalitie is eensgezind over de begroting voor 2019, met daarin een tekort van 2,04 procent. Premier Giuseppe Conte en zijn vicepremiers Luigi Di Maio en Matteo Salvini zijn het laat op zondag eens geworden.
17/12 11u00  Italiaanse rechter: 'Shell wist van Nigeriaanse corruptie'Er is bewijs dat aantoont dat oliebedrijven Shell en Eni wisten dat hun aankoop van een Nigeriaans olieveld in 2011 zou leiden tot corrupte praktijken, aldus een Italiaanse rechter.
17/12 10u45  Regering Italië gaat akkoord met begrotingstekort 2,04 procentDe Italiaanse regeringscoalitie is eensgezind over de begroting voor 2019, met daarin een tekort van 2,04 procent. Premier Giuseppe Conte en zijn vicepremiers Luigi Di Maio en Matteo Salvini zijn het laat op zondag eens geworden.
17/12 10u30  Deense Saxo Bank neemt BinckBank over voor 424 miljoen euroBinckBank heeft overeenstemming bereikt over een overname door Saxo Bank uit Denemarken. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend in een verklaring.
17/12 07u45  BinckBank en Saxo Bank eens over overnameBinckBank heeft overeenstemming bereikt over een overname door Saxo Bank uit Denemarken. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend in een verklaring.
17/12 05u15  Franse premier: 'Begrotingstekort zal stijgen door koopkrachtmaatregelen'De Franse premier Edouard Philippe heeft zondagavond in een interview met Les Echos aangegeven dat de regering niet genoeg heeft geluisterd naar de 'Gele Hesjes'. Ook zei hij dat het begrotingstekort door de genomen koopkrachtmaatregelen mogelijk boven de 3 procent uitkomt.
17/12 01u30  Aantal banen in financiële sector gekrompen door online bankierenDoor technologische ontwikkelingen, zoals internetbankieren, is het aantal werknemers in de financiële sector sterk afgenomen sinds 2008. Tot en met 2016 verdwenen er 43.000 banen in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/12 09u15  Is de bitcoin op weg naar nul?Cryptovaluta's blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. Na een crash eind vorig jaar en begin dit jaar leek het even rustig, maar sinds november hebben de digitale munten een nieuwe daling ingezet.
15/12 07u00  DSM-topman Sijbesma volgens Volkskrant invloedrijkste NederlanderDSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
14/12 20u15  'Nederlandse verzekeraars kwetsbaar voor dalende rente'Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een lagere rente, zeker afgezet tegen Europese sectorgenoten. Dat komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 19u45  'Verzekeraars kwetsbaar voor dalende rente'Nederlandse verzekeraars zijn over het algemeen kwetsbaar voor een lagere rente. Zeker als je dit afzet tegen Europese sectorgenoten. Dit komt naar voren uit de Europese stresstest voor verzekeraars. Vooral de relatief hoge concentratie langlopende levensverzekeringen zitten Nederlandse verzekeraars in dit geval dwars.
14/12 17u15  Kansspelautoriteit legt goksite zonder vergunning boete van 3 ton opEen Brits gokbedrijf dat zich op de Nederlandse markt richtte heeft daarvoor een boete van 300.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Via de website williamhill.com bood het in Gibraltar gevestigde WHG Limited spellen als blackjack, poker en roulette aan. Er kon met het Nederlandse iDEAL worden afgerekend en Nederland werd ook met naam genoemd.
14/12 16u45  Eurolanden gaan verder nadenken over aparte begroting voor eurozoneDe EU-leiders zijn het eens over een aantal maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises. Ze willen onder meer dat het idee van een eurozonebegroting verder wordt uitgewerkt.
14/12 16u00  Shakira aangeklaagd voor fraude via belastingparadijsJustitie in Barcelona beschuldigt Shakira ervan via belastingparadijzen belasting te hebben ontdoken. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de bij Barcelona wonende Colombiaanse popster zes aanklachten geformuleerd over ontduiking van belasting ter waarde van meer dan 14,5 miljoen euro.
14/12 15u45  Drie ton boete voor goksite zonder vergunningEen Brits gokbedrijf dat zich op de Nederlandse markt richtte, heeft daarvoor een boete van 300.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Via de website www.williamhill.com bood het in Gibraltar gevestigde WHG Limited spellen als blackjack, poker en roulette aan. Er kon met het Nederlandse iDEAL worden afgerekend en Nederland werd ook met naam genoemd.
14/12 14u45  Netbeheerder vervangt uit voorzorg 50.000 gasmetersNetbeheerder Enexis Netbeheer gaat uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen, nadat bij enkele meters een klein gaslek was ontdekt. Enexis stelt dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De tot nu gevonden lekken zijn zo klein dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn.
14/12 14u15  50.000 gasmeters uit voorzorg vervangenNetbeheerder Enexis Netbeheer gaat uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen, nadat bij enkele meters een klein gaslek was ontdekt. Enexis stelt dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De tot nu gevonden lekken zijn zo klein dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn.
14/12 13u45  ABN AMRO: Nog zeker twee jaar personeelstekorten bij bedrijvenPersoneelstekorten blijven ondernemers ook de komende twee jaar parten spelen, denken economen van ABN AMRO. Bedrijven kunnen moeilijker nieuwe klussen aannemen, omdat ze niet voldoende arbeidskrachten hebben. Die krapte belemmert uiteindelijk ook de groei.
14/12 13u15  China trekt hoger tarief invoerheffing op Amerikaanse auto's tijdelijk inDe Chinese regering trekt een extra heffing van 25 procent op auto's van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden in. De importheffing op Amerikaanse auto's gaat daardoor per 1 januari omlaag van 40 procent naar 15 procent.
14/12 11u45  China zet invoerheffingen op Amerikaanse auto's op pauzeDe Chinese regering trekt een strafheffing van 25 procent op auto's van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden in. De importheffing op Amerikaanse auto's gaat daardoor per 1 januari van de huidige 40 procent naar 15 procent.
14/12 11u30  Emancipatiemonitor: Vrouwen voor het eerst hoger opgeleid dan mannenMeer vrouwen werken en ze maken gemiddeld meer uren, waardoor ook meer vrouwen economisch zelfstandig zijn, melden het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Ook zijn vrouwen nu gemiddeld hoger opgeleid dan mannen.
14/12 11u15  'Ruim 850.000 Nederlanders in loondienst bouwen geen pensioen op'Zo'n 856.000 Nederlanders in loondienst hadden twee jaar geleden geen pensioenregeling, dat komt neer op 13 procent van de werknemers. Bij vorige tellingen ging het nog om zo'n 4 procent.
14/12 10u15  'Gele Hesjes' ontregelen Franse industrie en dienstensectorDe economische activiteit in Frankrijk is in december behoorlijk ontregeld geraakt door de landelijke protesten van de zogenoemde gele hesjes. Daardoor was krimp te zien van de bedrijvigheid in de Franse industrie en dienstensector, aldus schattingen van de Britse marktonderzoeker Markit.
14/12 10u00  'Apple gedwongen tot regeling met Qualcomm'Apple zou zich gedwongen voelen een schikking te bereiken met chipfabrikant Qualcomm in hun langslepende patentconflict, meldt persbureau Bloomberg. 
14/12 08u30  ABN AMRO: 'Nog zeker twee jaar personeelstekorten bij bedrijven'Personeelstekorten blijven ondernemers ook de komende twee jaar parten spelen, denken economen van ABN AMRO. Bedrijven kunnen moeilijker nieuwe klussen aannemen, omdat ze niet voldoende arbeidskrachten hebben. Die krapte belemmert uiteindelijk ook de groei.
14/12 07u45  Afvalstoffenheffing stijgt voor het eerst in tien jaarNa telkens een lichte daling gaan huishoudens voor het eerst in tien jaar meer betalen voor het ophalen en verwerken van hun huisvuil. De afvalstoffenheffing stijgt volgend jaar met gemiddeld 4,4 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis, onder 111 gemeenten.
13/12 20u45  'Nieuwe meerjarenbegroting EU moet in herfst 2019 klaar zijn'De onderhandelingen over de meerjarenbegroting van de EU voor de periode 2021 tot en met 2027 moeten in de herfst van volgend jaar afgerond zijn. Dat streven hebben de EU-leiders met elkaar afgesproken in Brussel.
13/12 19u15  'Nieuwe meerjarenbegroting EU moet herfst 2019 klaar zijn'De onderhandelingen over de meerjarenbegroting van de EU voor de periode 2021 tot en met 2027 moeten in de herfst volgend jaar afgerond zijn. Dat streven hebben de EU-leiders met elkaar in Brussel afgesproken.
13/12 19u00  Mondiale schuld met 162 biljoen euro op hoogste niveau ooitDe schuld van alle landen in de wereld bedraagt momenteel 184 biljoen (184.000 miljard) dollar. Omgerekend is dat ongeveer 162 biljoen euro. De mondiale schuldenlast was nog nooit zo hoog, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat het bedrag berekende.
13/12 18u00  Transavia moet Franse staatssteun definitief terugbetalenTransavia moet onterecht ontvangen staatssteun uit Frankrijk definitief terugbetalen. De vliegmaatschappij had beroep aangetekend tegen een beslissing van de Europese Commissie, maar de maatregel blijft ook voor het Europees Hof van Justitie staan.
13/12 17u45  Renault behoudt omstreden topman voorlopig na eigen onderzoekDe raad van bestuur van Renault heeft na eigen onderzoek besloten dat de omstreden topman Carlos Ghosn voorlopig aanblijft. Zijn in opspraak geraakte salaris en bonussen zouden binnen de wet vallen, aldus het bedrijf.
13/12 17u45  Mestontheffing voor boeren wordt niet verlengdDe zogeheten POR-regeling (Regeling Ontheffing Productierechten Meststoffenwet) wordt niet verlengd. Dat heeft de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
13/12 17u30  Nederlandse smartphonemaker Fairphone haalt 7 miljoen euro opFairphone heeft 7 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De Nederlandse maker van zo eerlijk mogelijk geproduceerde smartphones wil het geld vooral gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling.
13/12 17u15  Renault behoudt voorlopig omstreden topman na eigen onderzoekDe raad van bestuur van Renault heeft na eigen onderzoek besloten dat omstreden topman Carlos Ghosn voorlopig aanblijft. Zijn in opspraak geraakte salaris en bonussen zouden binnen de wet vallen, aldus het bedrijf.
13/12 17u15  Rechter verbiedt aangekondigde 'kerststaking' PostNLPostNL-medewerkers mogen niet staken rondom de kerstdagen. Dat heeft de rechter donderdag besloten.
13/12 17u15  Europese 'digitaks' voor grote techbedrijven stap dichterbijHet Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel om belasting te heffen over digitale diensten. Lidstaten zouden hierdoor belasting kunnen heffen op de diensten van techbedrijven als Google en Facebook, ook al zijn de kantoren van deze bedrijven elders gevestigd.
13/12 17u00  Renault behoudt omstreden topman na eigen onderzoek voorlopigDe raad van bestuur van Renault heeft na eigen onderzoek besloten dat omstreden topman Carlos Ghosn voorlopig aanblijft. Zijn in opspraak geraakte salaris en bonussen zouden binnen de wet vallen, aldus het bedrijf.
13/12 16u45  Renault ontslaat omstreden topman na eigen onderzoek voorlopig nietDe raad van bestuur van Renault heeft na eigen onderzoek besloten dat omstreden topman Carlos Ghosn voorlopig aanblijft. Zijn in opspraak geraakte salaris en bonussen zouden binnen de wet vallen, aldus het bedrijf.
13/12 15u45  Fairphone haalt 7 miljoen euro binnenFairphone heeft 7 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De Nederlandse maker van zo eerlijk mogelijk geproduceerde smartphones wil het geld vooral gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling.
13/12 15u30  Essent wil asbestdaken vervangen door tienduizenden zonnepanelenEnergiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 14u30  Europese 'digitaks' voor grote techbedrijven is een stap dichterbijHet Europese Parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel om belasting te heffen over digitale diensten. Lidstaten zouden hierdoor belasting kunnen heffen op de diensten van techbedrijven zoals Google en Facebook, ook al zijn de kantoren van deze bedrijven elders gevestigd.
13/12 14u30  Europese Centrale Bank stopt definitief met opkoopbeleidDe Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil. Dit betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
13/12 14u15  ECB stopt met opkoopbeleid, centrale bank blijft 2,6 biljoen herinvesterenDe Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil wat betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
13/12 14u00  ECB stopt definitief met opkoopprogrammaDe Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil wat betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
13/12 13u30  'Qualcomm wil ook Chinees verkoopverbod nieuwste iPhones'De Amerikaanse chipreus Qualcomm wil dat het verkoopverbod op smartphones van Apple in China wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de techreus. 
13/12 13u15  EU-hof: Stikstofnorm diesels moet opnieuw worden vastgesteldDe Europese Commissie moet binnen een jaar opnieuw vaststellen hoeveel stikstof nieuwe dieselauto’s mogen uitstoten. Brussel was niet bevoegd toen het de normen voor praktijktesten in 2016 versoepelde. Dat is het oordeel van het Gerecht van de Europese Unie in zaken die de steden Brussel, Parijs en Madrid hadden aangespannen.
13/12 11u15  Groeiverwachting Duitse economie flink verlaagdHet Duitse Ifo-instituut heeft de groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. Voor dit jaar gaat het instituut uit van een economische groei van 1,5 procent. Volgend jaar groeit de grootste economie van Europa met 1,1 procent, denkt Ifo. 
13/12 11u00  Essent wil asbestdaken vervangen met tienduizenden zonnepanelenEnergiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 10u30  Essent wil asbestdaken boerderijen vervangen met tienduizenden zonnepanelenEnergiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 10u15  Essent wil asbestdaken boerderijen vervangen met miljoenen zonnepanelenEnergiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 10u00  CBS: Via brievenbusfirma's 3,7 biljoen euro weggesluisd naar buitenlandHet grootste deel van de buitenlandse investeringen in Nederland stroomt via brievenbusfirma's het land weer uit. 
13/12 09u30  'Artsen hebben honderden contracten met makers medische hulpmiddelen'Nederlandse topartsen hebben honderden consultancycontracten met producenten van medische hulpmiddelen.
13/12 09u15  CBS: Via brievenbusfirma's 3.665 miljard euro weggesluisd naar buitenlandHet grootste deel van de buitenlandse investeringen in Nederland stroomt via brievenbusfirma's het land weer uit. 
13/12 09u15  China houdt twee Canadezen vast voor 'bedreigen staatsveiligheid'China zegt twee Canadezen vast te houden omdat ze verdacht worden van activiteiten die een gevaar vormen voor de staatsveiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag verklaard.
13/12 09u00  'Banken doen te weinig tegen belastingontwijking'De zeven grootste Nederlandse banken met betaal- en spaarrekeningen zetten hun invloed steeds vaker in voor maatschappelijke thema’s. Maar op het gebied van belastingontwijking, vrouwenrechten en klimaatverandering doen ze het slecht. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.
13/12 09u00  China houdt twee Canadezen vast voor bedreigen staatsveiligheidChina zegt twee Canadezen vast te houden omdat ze verdacht worden van activiteiten die een gevaar vormen voor de staatsveiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag verklaard.
13/12 06u30  NS rijdt dit jaar vaker op tijdTreinreizigers kwamen in 2018 vaker op tijd aan dan vorig jaar, zo blijkt uit prestatiecijfers van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Met nog een paar weken te gaan, komt het percentage treinreizigers dat - inclusief overstap - op tijd komt uit op 92,6.
13/12 06u00  Canadese zakenman Michael Spavor vermist in ChinaChina heeft mogelijk opnieuw een Canadees vastgezet. Zakenman Michael Spavor nam contact op met het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken nadat hij door de Chinese politie was ondervraagd. Sindsdien is niets meer van hem vernomen en is niet bekend waar hij is.
13/12 00u15  ‘Banken doen te weinig tegen belastingontwijking’De zeven grootste Nederlandse banken met betaal- en spaarrekeningen zetten hun invloed steeds vaker in voor maatschappelijke thema’s. Maar op het gebied van belastingontwijking, vrouwenrechten en klimaatverandering doen ze het slecht. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.
12/12 23u00  Italië verlaagt begrotingstekort naar 2 procent na druk Europese CommissieDe Italiaanse regering wil het beoogde begrotingstekort voor volgend jaar verlagen naar 2,04 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De Italiaanse partijen hebben hier woensdag onderling een akkoord over bereikt.
12/12 23u00  May: Nu weer door met regelen van BrexitDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 22u45  May: Blij met steun, luisteren naar collega's die tegen hebben gestemdDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 22u30  Premier May geeft statement na winnen vertrouwensstemmingDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 22u15  Premier May overleeft vertrouwensstemmingDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 21u30  Conservatieve parlementariërs stemmen over lot premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 21u15  Conservatieve parlementariërs over politieke lot Britse premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 21u00  Conservatieve parlementariërs stemmen over politieke lot Britse premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 16u30  'Peking wil Chinese markt voor buitenland openbreken'China zou de deur naar zijn economie voor buitenlandse bedrijven nog verder willen opengooien. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal, die inzage had in de plannen van de Chinese regering.
12/12 15u15  Britse bookmakers geven Theresa May grote overlevingskansDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 14u15  Nederlander Bram Schot blijft topman van AudiDe raad van toezicht van autofabrikant Audi heeft Bram Schot benoemd tot nieuwe topman. De Nederlander stond sinds juni als interim-CEO aan het roer bij het Duitse merk.
12/12 14u15  Albert Heijn gooit winkels om: minder dierenvoer, meer vers etenAlbert Heijn gaat meer verse producten verkopen en zal een plek worden om iets te eten. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Het ombouwen van de winkels zal ten koste gaan van klassieke kruidenierswaren, waar minder ruimte voor zal zijn.
12/12 13u30  Anne Rigail nieuwe topvrouw Air FranceAnne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat bevestigde moederbedrijf Air France-KLM woensdag. Berichten dat zij zou worden benoemd, deden al eerder de ronde. De Française volgt AF-KLM-baas Ben Smith op, die op tijdelijke basis ook de leiding had over Air France.
12/12 12u45  'Luchtvaart profiteert van olieprijzen en wordt winstgevender in 2019'De luchtvaartsector zal volgend jaar een stuk winstgevender zijn. Volgens de internationale branchevereniging IATA zullen maatschappijen wereldwijd profiteren van lagere olieprijzen en groeiende economieën. Al met al rekent IATA op een winstgroei met 10 procent tot 35,5 miljard dollar (31,3 miljard euro).
12/12 11u45  Nederlandse CEO van AEX-bedrijf verdient 3,6 miljoen euroDe directeuren van de grootste Nederlandse ondernemingen ontvingen vorig jaar een gemiddelde beloning van 3,6 miljoen euro, hoewel de verschillen groot zijn. De minstverdienende CEO kreeg 700.000 euro terwijl de meestverdienende 8,3 miljoen euro ontving.
12/12 10u15  Onrust onder Britse Conservatieven om Brexit-beleid premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 10u00  Aandeel kledingmerk Superdry in vrije val na waarschuwing om warm weerHet aandeel van het Britse kledingmerk Superdry daalde woensdag bijna 30 procent nadat het concern opnieuw waarschuwde last te hebben gehad van het warme weer. Consumenten kochten geen extra kleding voor de winter, aldus het concern.
12/12 10u00  ASN verlaagt spaarrente verder naar 0,08 procentASN verlaagt de rente op de spaarrekeningen verder. Op de belangrijkste spaarproducten daalt vanaf komende donderdag de rente van 0,10 procent naar 0,08 procent. Voor zakelijke rekeningen daalt de rente van 0,05 procent naar 0,03 procent.
12/12 09u15  ASN verlaagt spaarrente verderASN verlaagt de rente op de spaarrekeningen verder. Op de belangrijkste spaarproducten daalt vanaf komende donderdag de rente van 0,10 procent naar 0,08 procent. Voor zakelijke rekeningen daalt de rente van 0,05 procent naar 0,03 procent.
12/12 09u15  Trump: 'Renteverhoging zou dom zijn'De Amerikaanse president Donald Trump dringt er bij de Federal Reserve op aan om de rente deze maand niet verder te verhogen. 'Ik denk dat het dom zou zijn, maar kan ik er van zeggen?', zei Trump in een interview met persbureau Reuters.  
12/12 09u00  Albert Heijn gooit winkels om: minder dierenvoer, meer eethoekenAlbert Heijn gaat meer verse producten verkopen en zal een plek worden om iets te eten. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Het ombouwen van de winkels zal ten koste gaan van klassieke kruidenierswaren, waar minder ruimte voor zal zijn.
12/12 09u00  Chinese concurrent Spotify wil 1,1 miljard dollar ophalen met beursgangDe beursgang van muziekdienst Tencent Music in New York levert het moederbedrijf en investeerders 1,1 miljard dollar op. 
12/12 08u45  Tencent Music haalt 1,1 miljard op met beursgangDe beursgang van muziekdienst Tencent Music in New York levert het moederbedrijf en investeerders 1,1 miljard dollar op. 
12/12 08u15  Moederbedrijf modeketen Zara behaalt hogere winstHet Spaanse kledingconcern Inditex, met bekende ketens als Zara, Bershka en Pull & Bear, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zijn winst opgevoerd. Het bedrijf hield de winstmarges op peil, door niet mee te gaan in een prijsoorlog van concurrenten.
12/12 08u15  Aantal mensen met hoog salaris flink toegenomen sinds 2013Ruim een half miljoen huishoudens hadden volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een besteedbaar inkomen na belastingen van meer dan 50.000 euro. In 2013 hadden nog 400.000 huishoudens een dergelijk inkomen.
12/12 08u00  'Interesse van Nederlanders in elektrische auto stijgt niet'Nederlanders lopen nog niet warm voor een elektrische auto. Met zo'n auto kan weliswaar steeds verder worden gereden en er zijn meer laadpunten, maar de interesse in volledig elektrische auto’s is het afgelopen jaar gelijk gebleven, meldt de ANWB.
12/12 07u30  Meer verse producten en maaltijden in vernieuwde Albert Heijn-winkelsAlbert Heijn gaat meer verse producten verkopen en zal een plek worden om iets te eten. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Het ombouwen van de winkels zal ten koste gaan van klassieke kruidenierswaren, waar minder ruimte voor zal zijn.
12/12 01u00  Aantal hoge salarissen toegenomenRuim een half miljoen huishoudens hadden volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een besteedbaar inkomen na belastingen van meer dan 50.000 euro. In 2013 hadden nog 400.000 huishoudens een dergelijk inkomen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x 'Nederlandse bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid'19/12 03u00 - Nu.nl Economie: De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijden risico’s en zijn te weinig gericht op de buitenwereld. Dat blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.
11x 'Europese Commissie bereikt akkoord met Italië over begroting'19/12 09u00 - Nu.nl Economie: De Europese Commissie en Italië hebben een mondeling akkoord gesloten over de begroting van Italië, zegt een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën. De commissie heeft het nieuws nog niet bevestigd.
10x Politie arresteert tien voormalig medewerkers Danske Bank in witwaszaak19/12 12u15 - Nu.nl Economie: De politie in Estland heeft tien voormalige werknemers van Danske Bank opgepakt in verband met de grote witwasaffaire bij de Deense bank. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de zaak.
8x SCP: Nederlandse economie grilliger dan Belgische19/12 01u00 - Nu.nl Economie: Nederland mag bekendstaan als vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de economische groei bij voor- en tegenspoed vergeleek met die in België.
8x CBS: Nederlandse economie grilliger dan Belgische19/12 07u30 - Nu.nl Economie: Nederland mag bekendstaan als vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de economische groei bij voor- en tegenspoed vergeleek met die in België.
8x CPB: Economie blijft groeien, maar is over hoogtepunt heen19/12 08u00 - Nu.nl Economie: De economie blijft nog wel doorgroeien, maar dat gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Wel blijft de Nederlandse economie harder groeien dan het gemiddelde in de eurozone.
8x Eerste loonstrookje van 2019 valt voor bijna iedereen hoger uit19/12 12u30 - Nu.nl Economie: Voor de gemiddelde werknemer zal het eerste loonstrookje van 2019 hoger uitvallen dan in december 2018. Kabinetsmaatregelen zoals het verlagen van de inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffingskorting zorgen bij deze groep voor een plus van 1 tot 2,5 procent.
8x Brussel akkoord met Italië over begroting, strafprocedure wordt ingetrokken19/12 12u30 - Nu.nl Economie: De Europese Commissie en Italië hebben een akkoord gesloten over de begroting van Italië, dat bevestigt EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Stabiliteit) woensdag. Dinsdagavond bevestigde alleen een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën de berichtgeving.
7x 'Bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid'19/12 09u15 - Nu.nl Economie: De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijdt risico's en is te weinig gericht op de buitenwereld, zo blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.
7x 'Economie Flevoland groeit het hardst van die van alle provincies'19/12 09u30 - Nu.nl Economie: De economie is dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland en het minst hard in Groningen. Ook volgend jaar blijft de jongste provincie de koploper. In Groningen krimpt de economie dan zelfs, blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau.

Statistieken

Artikels:
34895
Gelezen:
20455
Aantal lezers nu:
83


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven