zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/02 19u00  Speelgoedwinkelketen Maxi Toys koopt Bart Smit van Intertoys De speelgoedwinkelketen Maxi Toys neemt Bart Smit over van Intertoys, zo is vrijdag bekendgemaakt.
22/02 18u45  Volkswagen boekt winst van ruim 12 miljard euro in 2018 Volkswagen heeft in 2018 een winst van ruim 12 miljard euro geboekt, 6 procent meer dan in het voorgaande jaar, meldt het autoconcern vrijdag.
22/02 17u15  Kabinet wil inkomensgrens sociale huur laten afhangen van type huishouden Het kabinet wil de inkomensgrens voor sociale huurwoningen laten afhangen van de samenstelling van huishoudens, zodat ook lage middeninkomens zo'n woning kunnen krijgen.
22/02 15u30  Britse rijbewijzen niet geldig in Ierland in geval van harde Brexit Inwoners van Ierland met een Brits rijbewijs moeten in het geval van een Brexit zonder terugtredingsakkoord hun rijbewijs omruilen voor een Iers paspoort.
22/02 15u00  Zimbabwe van start met handel in nieuwe munteenheid De centrale bank van Zimbabwe is vrijdag van start gegaan met het verhandelen van een sterk gedevalueerde nieuwe munteenheid.
22/02 13u30  Bart Smit-bonnen bijna nergens meer te verzilveren na bankroet Intertoys Mensen die nog een cadeaubon van speelgoedketen Bart Smit hebben liggen, hebben zeer beperkte mogelijkheden om die nog in te wisselen. Sinds de surseance van Intertoys kunnen ze die bonnen namelijk niet meer gebruiken in de filialen van Intertoys, zoals eerder het geval was.
22/02 13u15  Grootste Nutella-fabriek ter wereld gesloten na 'kwaliteitsproblemen' De grootste Nutella-fabriek ter wereld is gesloten nadat er 'kwaliteitsproblemen' werden gevonden in monsters van de chocoladepasta, zegt producent Ferrero.
22/02 13u00  ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen van Vakantiegarant De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten vrijdag dat zij incassobureaus die rekeningen voor reisbureau Vakantiegarant willen innen niet moeten betalen.
22/02 12u30  OM: Laat speciale controleur veroordeelde bedrijven in de gaten houden Bedrijven die met justitie hebben geschikt of zijn veroordeeld, moeten verplicht worden gesteld een soort reclassering te ondergaan, zegt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad.
22/02 12u15  ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen Vakantiegarant De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten vrijdag dat zij incassobureaus die rekeningen voor reisbureau Vakantiegarant willen innen, niet moeten betalen.
22/02 12u15  OM: 'Laat speciale controleur veroordeelde bedrijven in de gaten houden' Bedrijven die met justitie hebben geschikt of zijn veroordeeld, moeten verplicht worden gesteld een soort reclassering te ondergaan, zegt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad (FD).
22/02 11u45  OM: 'Veroordeelde bedrijven moeten verplichte reclassering ondergaan' Bedrijven die met justitie hebben geschikt of zijn veroordeeld, moeten verplicht worden gesteld een soort reclassering te ondergaan, zegt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in een interview met Het Financieele Dagblad (FD).
22/02 11u15  Europese lidstaten stemmen in met verbod op pulsvisserij vanaf 2021 De EU-lidstaten hebben ingestemd met een verbod op pulsvisserij vanaf 1 juli 2021. Ook is een afbouwperiode afgesproken waarin er geen nieuwe licenties worden afgegeven.
22/02 10u30  Eneco profiteert van lagere winstbelasting na dividenddebacle Energiebedrijf Eneco heeft in 2018 tegen verwachting in de resultaten zien stijgen. Het concern mag een meevaller van netto 40 miljoen incasseren nadat het kabinet besloot de dividendbelasting niet te schrappen, maar de winstbelasting te verlagen.
22/02 09u45  Veel Nederlanders denken dat levensstandaard omlaag moet na pensioen Iets meer dan een kwart (26 procent) van de werkende Nederlanders denkt dat zij dezelfde levensstandaard kunnen volhouden wanneer zij met pensioen gaan, volgens onderzoek van ING. Daarmee zijn Nederlanders een stuk pessimistisher dan het Europese gemiddelde (38 procent).
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 09u15  Nederlanders zijn pessimistisch over levensstandaard tijdens pensioenIets meer dan een kwart (26 procent) van de werkende Nederlanders denkt dat zij dezelfde levensstandaard kunnen volhouden wanneer zij met pensioen gaan, volgens onderzoek van ING. Daarmee zijn Nederlanders een stuk pessimistisher dan het Europese gemiddelde (38 procent).
22/02 08u45  Bouwsector behaalt hoogste omzetgroei in ruim tien jaar tijdIn 2018 behaalde de bouwsector met ruim 10 procent de hoogste omzetgroei in meer dan tien jaar tijd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetgroei van de sector 10,7 procent.
22/02 08u30  Ford waarschuwt toezichthouders dat emissietests mogelijk niet deugenAutoconcern Ford Motor heeft toezichthouders in de Verenigde Staten gewaarschuwd dat er mogelijk iets niet deugt aan de eigen omgang met emissie- en brandstoftests van auto's. De fabrikant heeft tevens externe onderzoekers ingehuurd om de zaak verder uit te zoeken.
22/02 08u00  Gerrit Zalm naar door witwasschandaal geplaagde Danske BankOud-minister van Financiën en voormalig ABN Amro-topman Gerrit Zalm treedt toe tot de raad van bestuur van Danske Bank, de grootste bank van Denemarken die wordt beticht van witwaspraktijken.
22/02 00u30  Ruim een op twintig werknemers verdient minimumloonMeer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/02 00u15  Bouwsector behaalt hoogste omzetgroei in ruim tien jaarIn 2018 behaalde de bouwsector met ruim 10 procent de hoogste omzetgroei in meer dan tien jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetgroei van de sector 10,7 procent.
21/02 23u45  Ford waarschuwt toezichthouders dat emissietesten mogelijk niet deugenAutoconcern Ford Motor heeft toezichthouders in de Verenigde Staten gewaarschuwd dat er mogelijk iets niet deugt aan de eigen omgang met emissie- en brandstoftesten van auto's. De fabrikant heeft tevens externe onderzoekers ingehuurd om de zaak verder uit te zoeken.
21/02 23u30  Connect Airways neemt noodlijdende vliegmaatschappij Flybe definitief overDe overname van de Britse noodlijdende luchtvaartmaatschappij Flybe door Connect Airways is definitief.
21/02 19u45  Aandeel Tesla onderuit na negatief rapport over Model 3-autoHet aandeel van automerk Tesla is donderdag met 2,2 procent gedaald na een negatief rapport van het Amerikaanse tijdschrift Consumer Reports over de Model 3-auto van het bedrijf van Elon Musk. Het gaat hierbij om het model uit 2019.
21/02 17u15  'China bereid om miljarden aan extra landbouwproducten VS in te voeren'China heeft voorgesteld om jaarlijks voor 30 miljard dollar (26,4 miljard euro) aan Amerikaanse landbouwproducten te importeren als onderdeel van een handelsakkoord met de VS.
21/02 16u16  Europese Centrale Bank boekt winst van 1,6 miljard euro in 2018De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een winst van 1,6 miljard euro geboekt in 2018, 23 procent hoger dan in 2017, meldt de centrale bank donderdag.
21/02 14u00  Beleggers eisen witwasschikking van INGGedupeerden van de beleggingsfraude die door ING over het hoofd werden gezien willen middels een schikking in de witwaszaak compensatie ontvangen, schrijft NRC donderdag. De mensen, die zeggen dat ze werden opgelicht, stellen de bank aansprakelijk voor de vermeende fraude.
21/02 13u15  Speelgoedketen Intertoys failliet, winkels blijven voorlopig openSpeelgoedketen Intertoys is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. Die zetten nog steeds in op een doorstart van het bedrijf.
21/02 13u00  Speelgoedketen Intertoys is failliet, winkels blijven openSpeelgoedketen Intertoys is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open. Het concern moest onlangs al uitstel van betaling moest aanvragen door zware marktomstandigheden.
21/02 12u45  Opgelichte beleggers eisen witwasschikking van INGGedupeerden van de beleggingsfraude die door ING over het hoofd werd gezien, willen middels een schikking in de witwaszaak compensatie ontvangen. Dat schrijft NRC donderdag. De mensen die werden opgelicht stellen de bank aansprakelijk voor de fraude.
21/02 12u45  'Gebrek aan maatregelen in begroting Italië kan eurozonelanden schaden'In de Italiaanse begroting zijn geen maatregelen opgenomen die de economische groei in het land aan kan wakkeren, stelt de Europese Commissie in een beleidsdocument in handen van de Italiaanse krant La Repubblica. Hierdoor kan het land met zijn economische situatie andere eurozonelanden 'besmetten', stelt de krant op basis van het document.
21/02 12u30  'Gebrek aan maatregelen in Italiaanse begroting kan eurozonelanden schaden'In de Italiaanse begroting zijn geen maatregelen opgenomen die de economische groei in het land aan kan wakkeren, stelt de Europese Commissie in een beleidsdocument in handen van de Italiaanse krant La Repubblica. Hierdoor kan het land met zijn economische situatie andere eurozonelanden 'besmetten', stelt de krant op basis van het document.
21/02 12u15  'Italiaanse begroting kan tot 'besmettingsgevaar' leiden in de eurozone'In de Italiaanse begroting zijn geen maatregelen opgenomen die de economische groei in het land aan kan wakkeren, stelt de Europese Commissie in een beleidsdocument in handen van de Italiaanse krant La Repubblica. Hierdoor kan het land met zijn economische situatie andere eurozonelanden 'besmetten', stelt de krant op basis van het document.
21/02 12u15  HEMA wil kosten verder verlagen met andere cao voor werknemersHEMA wil overstappen naar een andere cao voor het grootste deel van de werknemers. Zo moeten de kosten bij de winkelketen verder verlaagd worden, meldt het concern donderdag.
21/02 12u15  Kredietoordeel Verenigd Koninkrijk in gevaar door vertrek uit EUKredietbeoordelaar Fitch dreigt het kredietoordeel van het Verenigd Koninkrijk te verlagen vanwege het Britse vertrek uit de Europese Unie. Fitch heeft het vooruitzicht voor de rating voorafgaand aan de geplande Brexit op 29 maart op negatief gezet.
21/02 12u00  Kredietoordeel VK in gevaar door vertrek uit EUKredietbeoordelaar Fitch dreigt het kredietoordeel van het Verenigd Koninkrijk te verlagen door het Britse vertrek uit de Europese Unie. Fitch heeft het vooruitzicht voor de rating op negatief gezet voorafgaand aan het geplande vertrek op 29 maart.
21/02 11u45  Fitch dreigt kredietoordeel VK te verlagen door vertrek uit EUKredietbeoordelaar Fitch dreigt het kredietoordeel van het Verenigd Koninkrijk te verlagen door het Britse vertrek uit de Europese Unie. Fitch heeft het vooruitzicht voor de rating op negatief gezet voorafgaand aan het geplande vertrek op 29 maart.
21/02 10u45  Rabobank: Huis wordt dit jaar gemiddeld 17.000 euro duurderDoor een krimpend aanbod en flink gestegen huizenprijzen wordt het voor steeds meer mensen onbereikbaar een eigen woning te kopen, stelt Rabobank donderdag in het Kwartaalbericht Woningmarkt. De prijsstijging vlakt wel iets af, van gemiddeld 9 procent in 2018 naar 6 procent in 2019.
21/02 10u30  Mijnbouwbedrijf Glencore beperkt kolenproductie vanwege klimaatGlencore bouwt de kolenproductie niet verder uit dan de huidige 150 miljoen ton per jaar. Dit doet het mijnbouwbedrijf naar eigen zeggen vanwege 'risico's in verband met klimaatverandering', die vragen om een andere aanpak om interessant te blijven voor investeerders.
21/02 10u15  Rabobank: Gemiddeld huis wordt dit jaar 17.000 euro duurderDoor een krimpend aanbod en flink gestegen huizenprijzen wordt het voor steeds meer mensen onbereikbaar een eigen woning te kopen, stelt Rabobank donderdag in het Kwartaalbericht Woningmarkt. De prijsstijging vlakt wel iets af, van gemiddeld 9 procent in 2018 naar 6 procent in 2019.
21/02 10u15  TenneT verwacht 35 miljard te investeren vanwege energietransitieHoogspanningsnetbeheerder TenneT is van plan om de komende tien jaar zo'n 35 miljard euro te investeren in energienetten, meldt het concern donderdag bij de jaarcijfers. Voor een groot deel heeft dit te maken met de energietransitie.
21/02 09u30  FNV naar rechter omdat Picnic weigert volgens supermarkt-cao te betalenVakbond FNV stapt naar de rechter omdat online supermarkt Picnic personeel in distributiecentra niet volgens de supermarkt-cao wil betalen. De vakbond gaf het bedrijf tot vrijdag de kans om het beleid aan te passen, maar Picnic liet donderdagochtend op Radio 1 weten niet van gedachten te zijn veranderd.
21/02 09u30  Webwinkel Coolblue wil dit jaar vijf winkels openenWebwinkel Coolblue wil dit jaar nog vijf winkels openen. Hiermee zou het totale winkelbestand groeien naar veertien vestigingen.
21/02 09u15  Rabobank: Huizenprijzen stijgen minder uitbundig, aantal verkopen daaltDoor een krimpend aanbod en flink gestegen huizenprijzen wordt het voor steeds meer mensen onbereikbaar een eigen woning te kopen, stelt Rabobank donderdag in het Kwartaalbericht Woningmarkt. De prijsstijging vlakt wel iets af, van gemiddeld 9 procent in 2018 naar 6 procent in 2019.
21/02 08u15  Picnic weigert te betalen volgens supermarkt-cao, FNV naar de rechterVakbond FNV stapt naar de rechter omdat onlinesupermarkt Picnic personeel in distributiecentra niet volgens de supermarkt-cao wil betalen. De vakbond gaf het bedrijf tot vrijdag de kans om het beleid aan te passen, maar Picnic liet donderdagochtend op Radio 1 weten niet van gedachten te zijn veranderd.
21/02 08u00  FNV naar de rechter omdat Picnic weigert te betalen volgens supermarkt-caoVakbond FNV stapt naar de rechter omdat onlinesupermarkt Picnic personeel in distributiecentra niet volgens de supermarkt-cao wil betalen. De vakbond gaf het bedrijf tot vrijdag de kans om het beleid aan te passen, maar Picnic liet donderdagochtend op Radio 1 weten niet van gedachten te zijn veranderd.
21/02 07u15  T-Mobile Nederland ziet winst licht stijgen in 2018De Nederlandse tak van T-Mobile heeft vorig jaar de brutowinst met 1 procent zien stijgen naar 435 miljoen euro. De omzet daalde ten opzichte van 2017 met 2 procent naar 1,2 miljard euro, meldt het concern donderdag.
20/02 19u45  Duitsland en Frankrijk naderen akkoord over eurozonebegrotingFrankrijk en Duitsland staan op het punt om een akkoord te bereiken over een begroting voor de eurozone. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz woensdag gezegd.
20/02 15u15  'UWV gaf 1.900 arbeidsongeschikten illegaal een levenslange uitkering'Uitkeringsinstantie UWV heeft 1.900 arbeidsongeschikten op een illegale manier een levenslange uitkering toegekend. Dat schrijft het RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.
20/02 15u00  Europees geneesmiddelenbureau komt niet onder Londens huurcontract uitHet Europees geneesmiddelenbureau (EMA) kan de huur voor het pand in Londen niet opzeggen vanwege het Britse vertrek uit de EU, zo heeft een Britse rechter geoordeeld. Hierdoor zit het EMA vast aan een contract dat rond de 500 miljoen Britse pond (574 miljoen euro) waard is.
20/02 15u00  Zwitserse bank UBS krijgt boete van 3,7 miljard euro voor witwassenEen Franse rechtbank heeft de Zwitserse bank UBS voor 3,7 miljard euro beboet voor betrokkenheid bij het witwassen van geld. Verder moet het concern als compensatie 800 miljoen euro aan de Franse overheid betalen.
20/02 14u30  Tempo-Team en PostNL stoppen omstreden 'contracting' van sorteerdersPostNL en uitzendbureau Tempo-Team bouwen vanaf dit jaar de inzet van pakketsorteerders via onderaannemers af. Er zijn nu nog honderden mensen die werken via deze omstreden 'contracting'-constructie.
20/02 14u00  Boete van 3,7 miljard euro voor Zwitserse bank UBS vanwege witwassenEen Franse rechtbank heeft de Zwitserse bank UBS voor 3,7 miljard euro beboet voor betrokkenheid bij het witwassen van geld.
20/02 13u45  EMA komt niet onder Londens huurcontract uitHet Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) kan niet de huur opzeggen voor het pand in Londen vanwege het Britse vertrek uit de EU, heeft een Britse rechter geoordeeld. Hierdoor zit het EMA vast aan een contract dat rond de 500 miljoen Britse pond (574 miljoen euro) waard is.
20/02 12u45  PostNL en Randstad stoppen met omstreden 'contracting' van sorteerdersPostNL en uitzendbureau Randstad bouwen vanaf dit jaar de inzet van pakketsorteerders via onderaannemers af. Er zijn nu nog honderden mensen die door deze omstreden 'contracting'-constructie minder loon krijgen dan andere werknemers bij het postbedrijf.
20/02 12u30  Elon Musk twittert te snel en belooft verkeerde productiecijfers TeslaTesla-baas Elon Musk heeft dinsdagavond een tweet te snel de wereld in gestuurd. De topman schreef op het sociale medium dat de autoproducent in totaal 500.000 auto's produceert in 2019. Na meerdere reacties negatieve reacties op Twitter kwam hij terug op zijn tweet en stelde hij dat het autobedrijf toch gewoon 400.000 auto's gaat maken.
20/02 12u00  Elon Musk twittert te snel en belooft verkeerde productiecijfersTesla-baas Elon Musk heeft dinsdagavond een tweet te snel de wereld in gestuurd. Op het sociale medium schreef Musk dat Tesla in totaal 500.000 auto's produceert in 2019. Na meerdere reacties die zijn bericht betwijfelde kwam hij terug op zijn tweet en stelde Musk dat het autobedrijf toch gewoon 400.000 auto's gaat maken.
20/02 11u15  EU-diplomaten: VK heeft tot midden maart om Brexit-deal te sluitenHet Verenigd Koninkrijk heeft tot halverwege maart om een Brexit-deal te sluiten met de Europese Unie. Dat zeggen EU-diplomaten woensdag. De deal is zo volgens hen nog op tijd om goedgekeurd te worden op de EU-top die op 21 maart van start gaat.
20/02 09u45  Minder mensen met betalingsachterstanden in 2018Het aantal mensen met een betalingsachterstand is in 2018 gedaald van 690.000 naar 670.000, zo blijkt uit gegevens van Stichting BKR. Zo'n 6,2 procent van de mensen met een geregistreerd krediet had in 2018 een betalingsachterstand. Een jaar eerder stond dit cijfer op 6,6 procent.
20/02 09u30  CPB: Vooral moeders gaan iets meer werken als kind naar school gaatWanneer het jongste kind van een huishouden naar school gaat, gaan Nederlandse ouders gemiddeld iets meer werken. Dat doen ze ondanks de verminderde kosten die ze aan kinderopvang kwijt zouden zijn, concludeert het Centraal Planbureau (CPB) woensdag.
20/02 09u15  Winst Air France-KLM komt opnieuw voor een groot deel bij KLM vandaanAir France-KLM heeft in 2018 een operationele winst van 1,3 miljard euro behaald, meldt het luchtvaartbedrijf woensdag. Het grootste deel, ruim 1 miljard euro, kwam voor rekening van de Nederlandse tak.
20/02 08u30  'Grote Zweedse bank Swedbank mogelijk betrokken bij witwassen'Swedbank is mogelijk betrokken bij 'systematische witwaspraktijken' die bijna tien jaar hebben geduurd. Dat schrijft SVT, de nationale publieke omroep van Zweden, woensdag. Het zou gaan om geld dat tussen Swedbank en Danske Bank werd weggesluisd via verdachte accounts.
20/02 08u00  Air France-KLM behaalt flinke winst in 2018Air France-KLM heeft in 2018 flinke winst behaald, meldt het luchtvaartbedrijf woensdag. De operationele winst, dat zijn de resultaten als alleen gekeken wordt naar de kernactiviteiten, komt voor de gehele holding op ruim 1,3 miljard euro.
20/02 07u00  Consumentenvertrouwen voor eerst in vier jaar tijd negatiefHet vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.
19/02 19u45  Kabinet moet tot 445 miljoen euro aan kindgebonden budget nabetalenDoor systeemfouten bij de Belastingdienst is er vijf jaar lang te weinig kindgebonden budget uitgekeerd aan ouders. Zij krijgen alsnog een nabetaling, die voor het kabinet in totaal tussen de 375 en 445 miljoen euro komt.
19/02 18u01  Kellogg legt voorraad Pringles en cornflakes aan voor 'no deal-Brexit'Amerikaanse voedingsmiddelenproducent Kellogg legt een extra grote voorraad Pringles-chips en cornflakes aan in het Verenigd Koninkrijk, om tekorten bij een 'no deal-Brexit' tegen te gaan. Het zoutjesmerk is het op een na populairst in het VK.
19/02 17u45  CPB: Geen bewijs voor doeltreffendheid ECB-opkoopbeleidHet is niet bewezen dat het opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) doeltreffend is, stelt het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag. De conclusie van verschillende empirische studies, die positieve effecten voor de productie en inflatie constateerden, wordt daarmee onderuitgehaald.
19/02 17u45  Zo wordt de staat rijker van gokken in 2020Online gokken wordt vanaf 2020 legaal. Nu is online pokeren of wedden op voetbalwedstrijden nog illegaal. Dit gaat er veranderen.
19/02 17u30  KLM-topman Pieter Elbers mag van bestuur toch blijvenPieter Elbers blijft aan als topman bij KLM, hebben welingelichte bronnen dinsdag aan NU.nl laten weten. Elbers' termijn zou dit voorjaar aflopen en wordt nu dus toch verlengd.
19/02 17u00  Hoe online gokken vanaf 2020 de staatskas gaat spekkenOnline gokken wordt vanaf 2020 legaal. Nu is online pokeren of wedden op voetbalwedstrijden nog illegaal. Dit gaat er veranderen.
19/02 17u00  KLM-topman Pieter Elbers mag blijvenPieter Elbers blijft aan als topman bij KLM. Dat bevestigen welingelichte bronnen dinsdag aan NU.nl. Elbers' termijn zou dit voorjaar aflopen, en wordt nu dus toch verlengd.
19/02 16u15  CPB: Er is geen bewijs voor doeltreffendheid ECB-opkoopbeleidHet is niet bewezen dat het opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) doeltreffend is, stelt het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag. De conclusie van verschillende empirische studies, die positieve effecten voor groei en inflatie constateerden, wordt daarmee onderuitgehaald.
19/02 16u00  Online gokken is vanaf medio 2020 niet meer illegaalDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 15u30  Amerikaanse investeerder pompt miljoenen in Amsterdamse rumhandelaarDe Amerikaanse investeerder The Riverside Company heeft een 'significant' bedrag geïnvesteerd in het Amsterdamse bedrijf E&A Scheer, één van de grootste Europese handelaars in onder meer rum. Een specifiek bedrag wordt niet genoemd, maar volgens Het Financieele Dagblad (FD) gaat het om ruim 100 miljoen euro.
19/02 15u15  Eerste Kamer stemt in met wet die online gokken medio 2020 legaal maaktDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 14u45  ECB-vicepresident: 'No deal-Brexit' zou schok voor Europese economie zijnEen chaotische Brexit zou niet alleen de Britse, maar ook de Europese economie een flinke schok opleveren, zegt vicepresident Luis de Guindos van de Europese Centrale Bank in de Franse krant Le Monde.
19/02 14u45  Online gokken wordt medio 2020 legaalDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 14u30  ECB-vicepresident: 'No deal-brexit' zou schok zijn voor Europese economieEen chaotische Brexit zou een flinke schok opleveren niet alleen de Britse, maar ook de Europese economie, aldus Luis de Guindos in de Franse krant Le Monde.
19/02 14u30  Online gokken wordt vanaf 2020 legaalDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd, waardoor het niet langer illegaal is.
19/02 14u15  Eerste Kamer neemt wet online kansspelen aan voor veiligheid spelersDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de wet Kansspelen op Afstand, die online kansspelen veiliger moet maken. Online gokken wordt hiermee vanaf midden 2020 voor Nederland gereguleerd.
19/02 13u30  Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975, sterke loongroeiDe werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk (VK) is gedaald naar het laagste niveau sinds 1975. Ook de loonontwikkeling bleef sterk in het vierde kwartaal van 2018, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Britse statistiekbureau ONS.
19/02 12u30  Mogelijk verliezen meer pulsvissers dan verwacht dit jaar hun vergunningEr is nog weinig duidelijk over hoeveel Nederlandse pulsvissers hun vergunning dit jaar zullen verliezen. Het compromis dat de Nederlandse regering met de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie blijkt minder zeker dan eerder deze maand werd gedacht.
19/02 10u30  Kabinet erkent fout: Energierekeningen vallen hoger uit dan verwachtDe hoogte van de energierekeningen is inderdaad te laag ingeschat, geeft de regering toe tegenover het AD. De schattingen waren wel gebaseerd op de laatste schattingen van het Planbureau Leefomgeving (PBL), maar die kwamen uit 2017.
19/02 10u00  Honda houdt Europees hoofdkantoor in Verenigd KoninkrijkDe duizenden Britse banen die bij autofabrikant Honda verdwijnen hebben volgens CEO Takahiro Hachigo niets te maken met Brexit. De Japanse autofabrikant houdt bovendien zijn Europese hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.
19/02 10u00  Juncker: 'Trump heeft beloofd geen importtarieven op auto's in te voeren'De Amerikaanse president Donald Trump heeft Jean-Claude Juncker beloofd dat hij geen invoertarieven op auto's uit de EU gaat invoeren, zo zei de voorzitter van de Europese Commissie tegen Duitse media.
19/02 09u30  Uitstoot Europese vrachtwagens moet 30 procent lager zijn in 2030Vertegenwoordigers van de Europese Unie en het Europese Parlement hebben dinsdag na urenlange onderhandelingen een akkoord bereikt over het omlaag brengen van de CO2-uitstoot van vrachtwagens, schrijft persbureau Bloomberg.
19/02 09u15  Nieuwe Europese betaalrichtlijn eindelijk van kracht in NederlandNederland heeft dinsdag de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 ingevoerd, dertien maanden na de oorspronkelijke deadline. Met de nieuwe betaalrichtlijn willen de Europese landen hun bankzaken moderniseren.
19/02 08u45  Juncker: Trump heeft me beloofd geen importtarieven op auto's in te voerenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Jean-Claude Juncker beloofd dat hij geen invoertarieven op auto’s uit de EU gaat invoeren, zo zei de voorzitter van de Europese Commissie tegen Duitse media.
19/02 07u30  Nieuwe betaalrichtlijn PSD2 eindelijk van kracht in NederlandNederland heeft dinsdag de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 ingevoerd, dertien maanden na de oorspronkelijke deadline. Met de nieuwe betaalrichtlijn willen de Europese landen hun bankzaken moderniseren.
19/02 07u30  PBL: Concurrentiepositie voedingsmiddelenindustrie lijdt onder BrexitOp korte termijn lijdt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie onder de Brexit vanwege een verslechterde concurrentiepositie. Dit geldt in mindere mate ook voor de landbouw, chemie en handel, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dinsdag.
19/02 06u15  Concurrentiepositie Nederlandse voedingsmiddelenindustrie lijdt onder BrexitOp korte termijn lijdt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie onder de Brexit vanwege een verslechterde concurrentiepositie. Dit geldt in mindere mate ook voor de landbouw, chemie en handel, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dinsdag.
19/02 00u15  Gekte op woningmarkt stuwt vermogen NederlandersHet vermogen van het gemiddelde Nederlandse huishouden is in 2017 flink gestegen. Het gemiddelde bedrag steeg met 6.000 euro naar 28.300 euro. Dit is vooral te danken aan de flinke prijsstijgingen op de woningmarkt.
18/02 22u15  Auto-industrie VS vraagt Trump geen hoge importtarieven in te voerenVertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek aan president Donald Trump gedaan om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen.
18/02 22u00  Auto-industrie VS vraagt Trump geen hoge invoertarieven in te voerenVertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen.
18/02 19u30  Topman Elbers vecht voor belangen KLM, kan hij aanblijven?Het rommelt weer eens binnen Air France-KLM. Onder het bewind van de nieuwe topman Ben Smith zou weleens het een en ander kunnen gaan veranderen. Voor de positie van KLM-topman Pieter Elbers en de autonome positie van de Nederlandse tak wordt gevreesd.
18/02 19u00  KLM-topman vecht voor Nederlandse belangen, kan hij aanblijven?Het rommelt weer eens binnen Air France-KLM. Onder het bewind van de nieuwe topman Ben Smith zou weleens het een en ander kunnen gaan veranderen. Voor de positie van KLM-topman Pieter Elbers en de autonome positie van de Nederlandse tak wordt gevreesd.
18/02 18u45  KLM-topman Elbers vecht voor Nederlandse belangen, maar blijft hij aan?Het rommelt weer eens binnen Air France-KLM. Onder het bewind van de nieuwe topman Ben Smith zou weleens het een en ander kunnen gaan veranderen. Gevreesd wordt voor de positie van KLM-topman Pieter Elbers en de autonome positie van de Nederlandse tak.
18/02 17u00  '3.500 Britse banen in gevaar door sluiting autofabriek Honda'De Japanse automaker Honda zou de fabriek in de Britse plaats Swindon in 2022 willen sluiten, meldt tv-zender Sky News maandag op basis van bronnen. Zo'n 3.500 banen zouden door het besluit verloren gaan.
18/02 16u30  '3.500 Britse banen verloren door sluiting autofabriek Honda'De Japanse automaker Honda staat het besluit te nemen om de fabriek in het Britse Swindon in 2022 te sluiten, meldt tv-zender Sky News maandag op basis van bronnen. Zo'n 3.500 banen zouden verloren gaan door het besluit.
18/02 14u15  'Winstuitkering aan aandeelhouders groeit naar recordhoogte'De uitkering van dividend, het deel van de winst dat naar aandeelhouders gaat, groeit volgens vermogensbeheerder Janus Henderson naar recordhoogte.
18/02 13u00  Amerikaanse en Europese autobedrijven vrezen voor importheffingenZowel Amerikaanse als Europese ondernemingen in de autosector vrezen voor de gevolgen van eventuele importheffingen op auto's en auto-onderdelen. Zondagavond leverde het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken een langverwacht rapport in over eventuele belastingen.
18/02 13u00  Journalist Financial Times onderzocht door Duits OMHet Openbaar Ministerie (OM) in het Duitse München is een onderzoek gestart naar een nog ongeïdentificeerde journalist van Financial Times (FT) na publicaties van de Britse zakenkrant over fraude van fintechbedrijf Wirecard.
18/02 12u30  Aandelenfondsen boekten eind 2018 grootste verlies ooitNederlandse beleggingsinstellingen behaalden eind 2018 het grootste verlies ooit. In het vierde kwartaal daalde de waarde van hun aandelen met 44 miljard euro. Samen met andere ontwikkelingen daalde hierdoor het beheerd vermogen van 906 naar 850 miljard euro.
18/02 12u15  Chinese autoverkopen dalen in januari opnieuw flinkDe autoverkopen in China, de grootste automarkt ter wereld, zijn in januari opnieuw gedaald. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder vielen de autoverkopen 15,8 procent lager uit, meldt de branchevereniging van autoproducenten.
18/02 12u00  Duits OM onderzoekt redacteur Financial Times na berichten over fraudeHet OM in het Duitse München is een onderzoek gestart naar een nog ongeïdentificeerde journalist van de Financial Times (FT) na publicaties van de Britse zakenkrant over fraude van fintechbedrijf Wirecard.
18/02 11u45  Minister van Nieuwenhuizen wil Schiphol laten groeien, ondanks protestenSchiphol zal na 2020 doorgroeien, ondanks protest van omwonenden en milieuorganisaties. Dat zegt minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen maandag in een interview met de Volkskrant.
18/02 10u30  Restaurantsite Iens heet voortaan TheForkIens, de website waar reserveringen bij restaurants gemaakt kunnen worden, verandert van naam. De site gaat vanaf nu door het leven als TheFork.
18/02 10u15  Restaurantsite Iens heeft voortaan TheForkIens, de website waar reserveringen bij restaurants gemaakt kunnen worden, verandert van naam. De site gaat vanaf nu door het leven als TheFork.
18/02 10u00  Duitse toezichthouder verbiedt 'short gaan' op aandeel fintechbedrijfDe Duitse financieel toezichthouder Bafin heeft een verbod uitgegeven op zogeheten 'short gaan', waarbij handelaren geleende aandelen verkopen, bij het aandeel Wirecard, een Duits fintechbedrijf.
18/02 09u15  Verenigd Koninkrijk niet welkom in trans-Pacifisch vrijhandelsakkoordAustralië ziet niets in de Britse wens om zich te voegen bij het voorgestelde trans-Pacifische handelsverdrag TPP, waarin onder meer Australië, Canada, Japan, Mexico en Singapore zitten. 'Het is duidelijk een feit dat het Verenigd Koninkrijk niet in het Pacifische gebied ligt', aldus de Australische handelsminister Simon Birmingham.
18/02 08u30  Australië is bereid om spoedhandelsakkoord te sluiten bij harde BrexitAls het Verenigd Koninkrijk op 30 maart zónder deal uit de Europese Unie crasht is Australië bereid om versneld een handelsverdrag te sluiten met de Britten.
18/02 07u15  Kinderombudsman: 'Belastingdienst schond belangen kinderen'De Belastingdienst heeft de belangen van kinderen onvoldoende meegewogen, toen de kinderopvangtoeslag van ruim tweehonderd gezinnen in 2014 stopgezet werd. Dat concludeert de Kinderombudsman in een brief aan de fiscus.
17/02 23u00  40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer verlies voor MayHet Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?
17/02 22u15  Geruchten over aanblijven Elbers bij KLM, deal lijkt in de maakKLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
17/02 11u45  'Waardeloze wijnmaker als je nu geen goede wijn maakt'Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
17/02 11u00  'Maak je nu geen goede wijn, dan ben je waardeloze wijnmaker'Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
17/02 10u00  40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer een verlies voor Theresa MayHet Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?
16/02 17u00  Restaurantketen Vapiano verlaagt groeitempo na tegenvallende resultatenDe Duitse restaurantketen Vapiano heeft na 'zeer teleurstellende resultaten' in het fiscale jaar 2018 besloten het tempo waarmee de onderneming nieuwe vestigingen opent, flink te verlagen. Ook wil Vapiano het bedrijfsmodel minder complex maken.
16/02 12u30  Meubelgigant IKEA schrapt 1 euro-ontbijt van menuHet 1 euro-ontbijt van woonwarenhuis IKEA bestaat niet meer. Klanten kunnen in plaats daarvan nu kiezen uit twee varianten, namelijk het ontbijtje en het ontbijt.
16/02 10u30  Porsche: Britse klanten moeten rekenen op forse prijsstijging na harde BrexitDe Britse klanten van Porsche moeten er rekening mee houden dat ze na een harde Brexit mogelijk tot 10 procent meer moeten gaan betalen voor hun auto als die geleverd wordt na 29 maart, waarschuwt het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg.
16/02 09u45  'Als je nu geen goede wijn kunt maken, ben je een waardeloze wijnmaker'Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
16/02 08u30  Zo beschermde een Nederlands bedrijf Trump tegen vijandige dronesHet Nederlandse bedrijf Robin Radar Systems is gespecialiseerd in vogel- en dronedetectie. Met een radar en slimme software wordt het bedrijf ingezet om staatshoofden, onder wie Donald Trump, en vliegvelden te beschermen. In een reeks op zoek naar unieke Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij Robin Radar om te zien wat het bedrijf succesvol heeft gemaakt.
16/02 00u15  Prijs van energie afgelopen tien jaar met 14 procent gestegenDe prijs van energie is de afgelopen tien jaar met 14 procent gestegen, iets minder dan de inflatie die in dezelfde tijd met 16 procent steeg. Elektriciteit steeg sinds januari 2009 met 17 procent en gas steeg in tien jaar tijd met 13 procent in prijs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Prijs van energie afgelopen tien jaar met 14 procent gestegen16/02 00u15 - Nu.nl Economie: De prijs van energie is de afgelopen tien jaar met 14 procent gestegen, iets minder dan de inflatie die in dezelfde tijd met 16 procent steeg. Elektriciteit steeg sinds januari 2009 met 17 procent en gas steeg in tien jaar tijd met 13 procent in prijs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
0x Zo beschermde een Nederlands bedrijf Trump tegen vijandige drones16/02 08u30 - Nu.nl Economie: Het Nederlandse bedrijf Robin Radar Systems is gespecialiseerd in vogel- en dronedetectie. Met een radar en slimme software wordt het bedrijf ingezet om staatshoofden, onder wie Donald Trump, en vliegvelden te beschermen. In een reeks op zoek naar unieke Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij Robin Radar om te zien wat het bedrijf succesvol heeft gemaakt.
0x 'Als je nu geen goede wijn kunt maken, ben je een waardeloze wijnmaker'16/02 09u45 - Nu.nl Economie: Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
0x Porsche: Britse klanten moeten rekenen op forse prijsstijging na harde Brexit16/02 10u30 - Nu.nl Economie: De Britse klanten van Porsche moeten er rekening mee houden dat ze na een harde Brexit mogelijk tot 10 procent meer moeten gaan betalen voor hun auto als die geleverd wordt na 29 maart, waarschuwt het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg.
0x Meubelgigant IKEA schrapt 1 euro-ontbijt van menu16/02 12u30 - Nu.nl Economie: Het 1 euro-ontbijt van woonwarenhuis IKEA bestaat niet meer. Klanten kunnen in plaats daarvan nu kiezen uit twee varianten, namelijk het ontbijtje en het ontbijt.
0x Restaurantketen Vapiano verlaagt groeitempo na tegenvallende resultaten16/02 17u00 - Nu.nl Economie: De Duitse restaurantketen Vapiano heeft na 'zeer teleurstellende resultaten' in het fiscale jaar 2018 besloten het tempo waarmee de onderneming nieuwe vestigingen opent, flink te verlagen. Ook wil Vapiano het bedrijfsmodel minder complex maken.
0x 40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer een verlies voor Theresa May17/02 10u00 - Nu.nl Economie: Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?
0x 'Maak je nu geen goede wijn, dan ben je waardeloze wijnmaker'17/02 11u00 - Nu.nl Economie: Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
0x 'Waardeloze wijnmaker als je nu geen goede wijn maakt'17/02 11u45 - Nu.nl Economie: Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
0x Geruchten over aanblijven Elbers bij KLM, deal lijkt in de maak17/02 22u15 - Nu.nl Economie: KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven