zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/07 05u00  ‘Euro in Suriname minder waard door inbeslagnames Nederland’ Justitie in Nederland heeft opnieuw beslag gelegd op euro’s afkomstig uit Suriname. Door de onrust die de inbeslagnemingen veroorzaken is de koers van de munt al met meer dan 10 procent gedaald in Suriname.
20/07 18u00  Koersdreun voor Wessanen na tegenvallend rapport Voedingsconcern Wessanen heeft een enorme klap gehad op de beurs van Amsterdam na tegenvallende kwartaalresultaten. Het aandeel verloor een kwart van zijn beurswaarde.
20/07 17u00  Handel en logistiek blij met normalisering relatie Turkije Het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije biedt goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken. Dat zegt branchevereniging evofenedex.
20/07 14u00  VDL neemt Siemens Hengelo over Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Daarover hebben de bedrijven een intentieovereenkomst gesloten.
20/07 13u45  Trump 'klaar' voor invoeren heffing op 505 miljard dollar aan Chinese goederen De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te staan voor de invoering van extra heffingen op 505,5 miljard dollar aan Chinese importgoederen.
20/07 13u30  Winst General Electric keldert bij hogere omzet Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. 
20/07 13u15  Telers verwachten ondanks droogte goede appel- en perenoogst Nederlandse telers van appels en peren verwachten aan het einde van augustus aanzienlijk meer fruit te oogsten dan vorig jaar. Schadelijke gevolgen van de aanhoudende droogte gaan aan de fruittelers grotendeels voorbij.
20/07 13u15  Trump: 'Klaar' om 505 miljard dollar aan Chinese goederen extra te belasten De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te zijn om extra heffingen in te stellen op 505,5 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.
20/07 13u00  Trump: 'Klaar' om 505 miljard aan Chinese goederen extra te belasten De Amerikaanse president Donald Trump zegt 'klaar' te zijn om extra heffingen in te stellen op 505 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS importeert.
20/07 12u45  Moederbedrijf kinderopvang SmallSteps verkocht Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.
20/07 12u30  Koopwoningen in een jaar tijd 9 procent in prijs gestegen Koopwoningen zijn wederom duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot ver boven de piek van mei. 
20/07 12u15  Eigenaar kinderopvang SmallSteps verkocht Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Ortex.
20/07 12u00  Productie VDL Nedcar plat door staking Door de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. 
20/07 11u45  'Banen gered met overname Siemens Hengelo door VDL' Het Nederlandse industriële concern VDL neemt Siemens Hengelo over. Met de overname blijven alle 470 vaste arbeidsplaatsen in Hengelo behouden. 
20/07 11u15  EU wil geld vrijmaken voor ontslagen bankmedewerkers in Nederland De Europese Commissie wil 1,2 miljoen euro vrijmaken om 450 ontslagen medewerkers uit de Nederlandse financiële sector te helpen bij de overgang naar een nieuwe baan.
Laatste update: vandaag om 5u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 10u30  Opnieuw commissaris weg bij Eneco na uitspraak OndernemingskamerCommissaris Marike van den Lier vertrekt bij Eneco na de uitspraak van de Ondernemingskamer. Zij wordt niet direct geraakt door de uitspraak van woensdag, maar volgens haar is het niet in het belang van de onderneming om langer aan te blijven.
20/07 10u30  Hermès verkoopt fors meer tassen in AziëHet Franse luxemerk Hermès heeft de eerste helft van het jaar met name in Azië meer parfums, sjaaltjes, dassen en tassen van merken als Birkin en Kelly verkocht. Al met al resulteerde dit in een stevige omzetgroei.
20/07 10u15  Aantal arbeidsongevallen vorig jaar gestegenIets meer dan een op de honderd werknemers heeft vorig jaar na een arbeidsongeval vier of meer dagen ziekteverzuim gehad. Dat aantal lag hoger dan de voorgaande jaren.
20/07 10u00  Tellerfraude bij een op tien Duitse importauto'sBij zeker een op de tien importauto’s uit Duitsland is de kilometerteller teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt. 
20/07 09u15  Zuid-Korea: 'Grootste krimp Noord-Koreaanse economie in twintig jaar'Noord-Korea heeft vorig jaar flink geleden onder de sancties die de internationale gemeenschap het land heeft opgelegd. 
20/07 09u15  Vertrouwen onder consumenten blijft groot in juliDe stemming onder consumenten is in juli even positief als in juni. Het consumentenvertrouwen blijft op 23 staan. 
20/07 09u15  Geschorste president-commissaris Eneco treedt per direct afDe door de rechter geschorste president-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco treedt per direct terug.
20/07 09u00  Rondje geven op het terras opnieuw het duurst in AmsterdamEen rondje geven op het terras is wederom het duurst in Amsterdam. Voor het vierde jaar op rij is de hoofdstad de duurste 'terrasstad' van Nederland.
20/07 09u00  Centrale bank Zuid-Korea: 'Grootste krimp Noord-Koreaanse economie in twintig jaar'Noord-Korea heeft vorig jaar flink geleden onder de sancties die de internationale gemeenschap het land heeft opgelegd. 
20/07 08u30  Koopwoningen 9 procent in prijs gestegen in een jaar tijdKoopwoningen zijn wederom duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot ver boven de piek van mei. 
20/07 08u30  Trump bekritiseert renteverhogingen Amerikaanse centrale bankDe Amerikaanse president Donald Trump is niet enthousiast over de renteverhogingen die de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, doorvoert.
20/07 08u30  IMF: 'Nederland wordt zwaar getroffen door harde Brexit'Nederland is een van de landen die het zwaarst zal worden getroffen door een zogenoemde harde Brexit, blijkt vrijdag uit een berekening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
20/07 08u15  Fabrikant Batavus en Sparta boekt lagere winstFietsenbedrijf Accell Group, moeder van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar een licht lagere winst behaald, op een vrij stabiele omzet. 
20/07 08u15  Donald Trump bekritiseert renteverhogingen Amerikaanse centrale bankDe Amerikaanse president Donald Trump is niet enthousiast over de renteverhogingen die de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale bank, doorvoert.
20/07 08u00  'Noord-Koreaanse economie meest gekrompen in 20 jaar'Noord-Korea heeft vorig jaar hard geleden onder de sancties die de internationale gemeenschap het land heeft opgelegd. 
20/07 07u45  Consumentenvertrouwen blijft hoog in juliDe stemming onder consumenten is in juli even positief als in juni. Het consumentenvertrouwen blijft 23. 
20/07 01u30  IMF: 'Nederland zwaar getroffen bij harde Brexit'Uit een berekening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijkt dat Nederland een van de landen is die het hardst zal worden getroffen bij een harde Brexit.
20/07 00u45  Rechter New York verwerpt klimaatzaak tegen vijf grote oliebedrijvenEen Amerikaanse rechter heeft de zaak die New York begin dit jaar aanspande tegen Shell en vier andere oliegiganten verworpen. De Amerikaanse stad miljarden dollars van de vijf bedrijven vanwege hun bijdrage aan klimaatverandering.
20/07 00u30  Aantal arbeidsongevallen gestegen in 2017Iets meer dan een op de honderd werknemers heeft vorig jaar na een arbeidsongeval vier of meer dagen ziekteverzuim gehad. Dat aantal lag hoger dan de voorgaande jaren.
19/07 23u00  Boeing overtreft Airbus op luchtvaartshow in FarnboroughBoeing heeft op de luchtvaartshow in Farnborough meer aan vliegtuigorders in de wacht gesleept dan rivaal Airbus. ''We blijven vooroplopen in de markt'', stelde Boeing-topman Dennis Muilenburg na afsluiting van het brancheonderdeel van het evenement.
19/07 19u45  Geschorste president-commissaris Eneco per direct wegDe door de rechter geschorste president-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco treedt per direct terug. Dat heeft Eneco in een verklaring naar buiten gebracht. 
19/07 18u15  Eerste beursgang wietproducent in Verenigde StatenVoor het eerst haalt een producent van wiet geld op met een beursgang in de Verenigde Staten. Voor 17 dollar per aandeel haalden de aandeelhouders van het Canadese Tilray een bedrag van 153 miljoen dollar op.
19/07 18u00  Brazilië en Turkije hebben volgens IMF last van oplopende rente VSOpkomende economieën als Brazilië en Turkije hebben last van de weer oplopende rente in de Verenigde Staten.
19/07 17u45  Eerste beursgang van wietproducent in Verenigde StatenVoor het eerst haalt een producent van wiet geld op met een beursgang in de Verenigde Staten. Voor 17 dollar per aandeel haalden de aandeelhouders van het Canadese Tilray een bedrag op van 153 miljoen dollar.
19/07 17u00  IMF: 'Brazilië en Turkije hebben last van oplopende rente VS'Opkomende economieën als Brazilië en Turkije hebben er last van dat de rente in de Verenigde Staten weer aan het oplopen is. 
19/07 16u00  Vierdaagse werkweek bij bedrijf in Nieuw-Zeeland is 'groot succes'Minder werkuren voor hetzelfde geld zorgt voor een betere werk-privébalans, minder stress en meer betrokkenheid. Dat geldt tenminste voor de 240 medewerkers van het bedrijf Perpetual Guardian in Nieuw-Zeeland.
19/07 15u15  Comcast stapt uit biedingsstrijd om 21st Century FoxDe Amerikaanse kabelaar Comcast stapt uit de biedingsstrijd om grote delen van het Amerikaanse mediabedrijf 21st Century Fox.
19/07 15u15  EU roept iedereen op rekening te houden met alle Brexit-scenario'sDe EU roept iedereen op zich voor te bereiden op alle mogelijke Brexit-scenario's, omdat nog niet duidelijk is wat de gevolgen precies zullen zijn.
19/07 14u45  Winkelketen Leapp maakt een doorstartWinkelketen Leapp maakt een doorstart onder investeringsmaatschappij Nobel Capital waar Leapp-oprichter Rogier van Camp ook inzit.
19/07 14u15  Brussel breidt onderzoek naar chipfabrikant Qualcomm uitrussel heeft zijn onderzoek naar de Amerikaanse chipreus Qualcomm wegens prijsmanipulatie uitgebreid. De Europese Commissie heeft aanvullende bezwaren kenbaar gemaakt aan het Amerikaanse bedrijf.
19/07 13u30  EU roept iedereen op rekening te houden met alle Brexit-scenariosDe Europese Commissie presenteert een plan voor alle mogelijke uitkomsten van Brexit. Omdat nog niet duidelijk is wat de gevolgen precies zullen zijn, roept de EU iedereen op om zich voor te bereiden op alle scenarios.
19/07 13u15  ACM waarschuwt voor incassobureau Pay CareMensen die te maken krijgen met incassobureau Pay Care moeten oppassen en rekeningen niet zomaar betalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de agressieve manier waarop het kantoor rekeningen int. Het gaat bovendien lang niet altijd om terechte vorderingen.
19/07 13u15  Volvo verplaatst deel productie van China naar Europa om heffingenVolvo Cars verplaatst een deel van zijn productieactiviteiten in China naar Europa. Met die ingreep wil de Zweedse automaker Amerikaanse heffingen op Chinese goederen omzeilen, zei topman Håkan Samuelsson in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf.
19/07 12u45  ACM waarschuwt voor incassobureau: 'betaal niet zomaar'Mensen die te maken krijgen met incassobureau Pay Care moeten oppassen en rekeningen niet zomaar betalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de agressieve manier waarop het kantoor rekeningen int. Het gaat bovendien lang niet altijd om terechte vorderingen.
19/07 12u15  Vrijwilligerswerk kan een slimme carrièremove zijnNa je werk vrijwillig soep koken voor daklozen, op zaterdag schoffelen in de buurttuin of taalles geven aan asielzoekers. Niet alleen hark je karmapunten binnen, het kan je zomaar helpen aan een nieuwe baan, een nuttig netwerk, die gedroomde carrièreswitch én je gelijk klaarstomen voor een toekomst met minder banen.
19/07 11u45  Bill Gates en Leonard Lauder investeren miljoenen in alzheimer-onderzoekMicrosoft-oprichter Bill Gates en oud-Estée Lauder topman Leonard Lauder investeren 30 miljoen dollar in onderzoek naar alzheimer. De miljardairs steken het geld in de Diagnostics Accelerator, een programma dat onderzoekers financieel ondersteunt.
19/07 11u45  Vrijwilligerswerk is wel eens een slimme carrièremoveNa je werk vrijwillig soep koken voor daklozen, op zaterdag schoffelen in de buurttuin of taalles geven aan asielzoekers. Niet alleen hark je karmapunten binnen, het kan je zomaar helpen aan een nieuwe baan, een nuttig netwerk, die gedroomde carrièreswitch én je gelijk klaarstomen voor een toekomst met minder banen.
19/07 11u30  Vrijwilligerswerk kan ook een opstapje naar meer zijnNa je werk vrijwillig soep koken voor daklozen, op zaterdag schoffelen in de buurttuin of taalles geven aan asielzoekers. Niet alleen hark je karmapunten binnen, het kan je zomaar helpen aan een nieuwe baan, een nuttig netwerk, die gedroomde carrièreswitch én je gelijk klaarstomen voor een toekomst met minder banen.
19/07 10u15  Herstel pensioenfondsen gaat erg langzaamDe financiële positie van de grote Nederlandse pensioenfondsen heeft in het tweede kwartaal licht tot heel licht herstel getoond, na een terugval in het eerste kwartaal.
19/07 10u00  'EU overweegt invoerheffingen op Amerikaanse kolen en chemicaliën'De Europese Unie overweegt nieuwe invoerheffingen op Amerikaanse kolen, chemicaliën en geneesmiddelen in te voeren, als de Amerikanen hun plan doorzetten om heffingen in te stellen op de import van Europese auto's.
19/07 09u30  Groei van de kwartaalomzet van Unilever valt tegenDe omzet van was- en levensmiddelenconcern Unilever groeide het tweede kwartaal van 2018 met 1,9 procent. Dat is minder dan de 2,2 procent die analisten verwachtten.
19/07 09u15  Mkb'ers moeten nog langer wachten op betaling, ondanks strengere wetHet betaalgedrag in het bedrijfsleven is het afgelopen jaar verslechterd ondanks aangescherpte wetgeving. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van Betaalme.nu, een verbond van grote bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties dat streeft naar kortere betaaltermijnen voor het mkb.
19/07 09u15  Volvo voelt nog weinig van handelsconflict China en Verenigde StatenVolvo Cars heeft in het tweede kwartaal meer auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De autofabrikant, sinds 2010 in handen van het Chinese Geely, lijkt nog geen last te hebben van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. 
19/07 08u45  Salariswensen werkzoekenden bij Randstad op straat door datalekDoor een datalek bij uitzendbureau Randstad waren de salariswensen van werkzoekenden openbaar.
19/07 08u30  Mkb-bedrijven moeten nog langer wachten op betaling, ondanks strengere wetHet betaalgedrag in het bedrijfsleven is het afgelopen jaar ondanks aangescherpte wetgeving alleen maar verslechterd. Dat blijkt uit onderzoek van Betaalme.nu, een verbond van grote bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties dat streeft naar kortere betaaltermijnen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).
19/07 08u15  'Inspectie uit kritiek op UWV vanwege positie werknemers in ontslagproces'Inspectie SZW uit flinke kritiek op uitkeringsinstantie UWV. Volgens de voormalige Arbeidsinspectie controleert het UWV de van werkgevers ontvangen informatie amper op feitelijke onjuistheden, meldt Trouw donderdag. 
19/07 08u00  Basisschooldirecteuren: 'Het is tijd om voor onszelf op te komen'Directeuren van basisscholen plannen acties voor betere arbeidsvoorwaarden. De schoolleiders gaan er na de salarisonderhandelingen een stuk minder op vooruit dan de leraren en daar zijn ze het niet mee eens.
19/07 04u01  'Inspectie uit kritiek op UWV wegens positie werknemers ontslagproces'De Inspectie van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) uit harde kritiek op uitkeringsinstantie UWV.
19/07 02u46  'Inspectie uit kritiek op UWV wegens negatieve kanten ontslagproces werknemers'De Inspectie van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) uit harde kritiek op uitkeringsinstantie UWV.
19/07 00u30  Biologische landbouw in Nederland neemt toeDe biologische landbouw is afgelopen jaar duidelijk gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente gegevens.
18/07 18u45  Staking cabinepersoneel Ryanair raakt komende week 100.000 reizigersVanwege een staking van cabinepersoneel annuleert Ryanair voor volgende week zo'n zeshonderd eigen vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld.
18/07 18u45  Tientallen extra laad- en tankpunten voor duurzaam vervoer in NederlandNederland krijgt er binnen twee jaar 46 (ultra-)snelladers en twee waterstofstations bij. Daarnaast worden er drie extra laders voor elektrische bussen en vier CNG-stations geplaatst.
18/07 17u15  Waar zijn de piloten van Ryanair zo kwaad over?Jarenlang slikten ze de slechte arbeidsomstandigheden bij hun werkgever morrend, maar de piloten van Ryanair beginnen van zich af te bijten. In verschillende landen, waaronder Nederland, dreigen ze met stakingen. Wat is er aan de hand bij de grootste lowcostmaatschappij van Europa?
18/07 17u00  Staking cabinepersoneel Ryanair raakt komende week 50.000 reizigersEen staking van cabinepersoneel treft volgende week maximaal driehonderd Ryanair-vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld.
18/07 16u00  Duitse Tesla-rijders moeten subsidie van 2.000 euro terugbetalenEen groep van achthonderd Duitse automobilisten met een Tesla Model S moet een subsidie van 2.000 euro terugbetalen aan de overheid. Het model is te luxe om in aanmerking te komen voor subsidie.
18/07 15u00  Europese Commissie voert flinke heffingen in op Chinese e-bikesDe Europese Commissie neemt maatregelen tegen goedkope elektrische fietsen uit China die onder meer de Nederlandse markt schaden. Bijna honderd Chinese e-bikefabrikanten moeten de komende zes maanden importheffingen betalen die van 21,8 procent oplopen tot 83,6 procent voor veruit de meeste bedrijven.
18/07 14u30  Rechtbank stelt franchisers HEMA grotendeels in het gelijkDe franchisenemers van HEMA zijn grotendeels in het gelijk gesteld in een rechtszaak over de kostenverdeling van online verkopen.
18/07 13u45  Autobranche niet blij met Europese importtarieven op staalDe autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. ​
18/07 13u15  Autobranche vreest voor positie na Europese staaltarievenDe autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. ​Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers. 
18/07 13u15  Buitenlandse chauffeurs komen zonder boete weg met overtreding milieuzoneDoor Europese regels over het uitwisselen van chauffeursgegevens, komen buitenlandse bestuurders die met een vervuilende wagen een milieuzone in Nederland schenden daar vaak mee weg.
18/07 13u00  Duitse Tesla-rijders moeten subsidie van 4.000 euro terugbetalenEen groep van achthonderd Duitse automobilisten met een Tesla Model S moet een subsidie van 4.000 euro terugbetalen aan de overheid. Het model is te luxe om in aanmerking te komen voor subsidie.
18/07 12u45  Ondernemingskamer schorst president-commissaris EnecoOndernemingskamer schorst Edo van den Assem als president-commissaris van Eneco. Er wordt een nieuwe, tijdelijke voorzitter van de Raad van Commissarissen aangesteld.
18/07 11u30  Tesla-topman Elon Musk zegt sorry tegen Britse duikerTesla-topman Elon Musk heeft zijn excuses aangeboden aan Vernon Unsworth, de Britse duiker die betrokken was bij de reddingsactie in de Thaise grot van vorige week. Musk had hem eerder uitgemaakt voor pedofiel.
18/07 11u15  Veel Nederlanders denken op vakantie aan geld, maar willen dat eigenlijk nietTwee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie nergens aan denken en niet bezig zijn met geldzaken. Toch lukt dit maar 12 procent van de Nederlanders. De overige 88 procent blijft online bankieren.
18/07 11u15  Verfmaker AkzoNobel boekt lagere omzet in tweede kwartaalVerfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. Dit werd deels gecompenseerd door de hogere prijzen die het concern voor zijn decoratieve verven rekent. 
18/07 11u00  China: 'Handelsoorlog schaadt vertrouwen in wereldeconomie'Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft stevige kritiek op de Verenigde Staten. De wereldwijde handelsoorlog die de VS heeft ingezet is 'de grootste vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie.
18/07 09u30  Elon Musk zegt sorry tegen Britse duikerTesla-topman Elon Musk heeft zijn excuses aangeboden aan Vern Unsworth, de Britse duiker die betrokken was bij de reddingsactie in de Thaise grot, vorige week. Musk had hem eerder uitgemaakt voor pedofiel.
18/07 08u00  Topman Texas Instruments na ruim een maand alweer weg na wangedragDe nieuwe topman van de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments is na anderhalve maand weer weg. Brian Crutcher is teruggetreden omdat hij interne gedragsregels geschonden heeft, maakte het bedrijf bekend.
18/07 08u00  Koers bitcoin komt weer boven de 7.500 dollar uitDe koers van de digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7.500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.
18/07 08u00  Bonden pleiten voor bemiddelaar bij pensioenconflict AkzoNobelFNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. Die moet op korte termijn een oplossing voor het pensioentekort van het verfconcern uitdokteren.
18/07 07u45  Verfmaker AkzoNobel boekt lagere omzetVerfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. 
18/07 07u45  Topman Texas Instruments na anderhalve maand alweer weg na wangedragDe nieuwe topman van de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments is na anderhalve maand weer weg. Brian Crutcher is teruggetreden omdat hij interne gedragsregels geschonden heeft, maakte het bedrijf bekend.
18/07 07u45  Koers bitcoin weer boven de 7500 dollarDe digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.
18/07 07u45  Boeing mag nieuwe Air Force One voor Amerikaanse president bouwenVliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. 
18/07 07u30  Veel Nederlanders denken op vakantie aan geld, maar willen dat nietTwee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie nergens aan denken en niet bezig zijn met geldzaken. Dat lukt maar 12 procent. De overige 88 procent blijft online bankieren.
18/07 07u30  Chipmachinefabrikant ASML ziet resultaten flink stijgen in tweede kwartaalChipmachinefabrikant ASML heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal flink kunnen opkrikken. Nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines beter op gang komt heeft het bedrijf veel vertrouwen in de toekomst.
18/07 03u30  Boeing tekent deal voor nieuwe Air Force One Amerikaanse presidentVliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. 
17/07 18u45  Banken passen uitzondering bonusregel verkeerd toeBanken en verzekeraars maken verkeerd gebruik van de uitzonderingen op het bonusplafond van 20 procent van het salaris. Zij geven bepaalde medewerkers een hogere bonus, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is.
17/07 18u45  Bonden pleiten voor bemiddelaar bij pensioenconflict AkzoFNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. Die moet op korte termijn een oplossing voor het pensioentekort van het verfconcern uitdokteren.
17/07 17u45  Compensatie voor rentederivaten mkb'ers laat weer op zich wachtenABN AMRO en Rabobank hebben opnieuw vertraging opgelopen bij de afwikkeling van de affaire met rentederivaten in het mkb. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het derde voortgangsrapport over de kwestie.
17/07 17u30  Waar gaat de bonje bij Eneco precies over?Woensdag doet de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam uitspraak over de machtsstrijd binnen Eneco. De werknemers, vertegenwoordigd door hun ondernemingsraad, staan daarin tegenover de Raad van Commissarissen.
17/07 16u45  Fed-baas: Amerikaanse rente gaat geleidelijk verder omhoogDe Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres.
17/07 16u30  Lloyd Blankfein stopt als topman Goldman SachsLloyd Blankfein heeft zijn vertrek als CEO van de de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs aangekondigd. Hij wordt opgevolgd door de huidige directeur en Chief Operating Officer (COO), David Solomon.
17/07 15u45  Volkswagen verkoopt 5,5 miljoen voertuigen en breekt eigen recordVolkswagen Group heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen voertuigen
17/07 15u00  De nieuwe Goldman Sachs-CEO is geen econoom, wel djDavid Solomon is dinsdag aangekondigd als nieuwe topman van Goldman Sachs, een van de grootste zakenbanken van de VS. Wie is hij precies?
17/07 14u45  Lloyd Blankfein stopt als CEO van Goldman SachsLloyd Blankstein heeft zijn vertrek aangekondigd als CEO van de de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Hij wordt opgevolgd door huidig directeur en Chief Operating Officer (COO), David Solomon
17/07 14u31  Goldman Sachs benoemt David Solomon tot nieuwe CEODe Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft huidig directeur Chief Operating Officer (COO) David Solomon dinsdag benoemd tot nieuwe CEO.
17/07 14u15  Celstraffen voor hoofdverdachten Vestia-schandaalDe twee hoofdverdachten in het financiële schandaal rond woningcorporatie Vestia zijn veroordeeld tot celstraffen tot drie jaar.
17/07 13u30  Uurloon zelfstandigen stijgt door krapte harder dan dat van werknemersHet uurloon van zelfstandigen ligt in 2018 gemiddeld 15 procent hoger dan in 2013. Voor werknemers bedraagt de stijging ruim 5 procent.
17/07 13u30  Investeringen in schone energie weer gedaaldDe wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn vorig jaar afgenomen. Het internationaal energieagentschap IEA maakt zich zorgen.
17/07 13u30  Ook huurmarkt oververhit, alleen in Friesland en Drenthe dalen de prijzenOveral in Nederland stijgen de prijzen voor huurwoningen, maar in Friesland en Drenthe dalen ze juist. In deze provincies komt de huurprijs per vierkante meter niet boven de 10 euro per maand uit. Landelijk is het gemiddelde 15,82 euro.
17/07 13u15  Belgische consumentenclub daagt Air France-KLM om no-showclausuleDe Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop spant in België een rechtszaak aan tegen Air France-KLM, omdat de luchtvaartmaatschappij passagiers ''nodeloos op kosten jaagt’’. 
17/07 12u45  Brussel teleurgesteld over VW in zaak sjoemelsoftwareDe Europese Commissie is teleurgesteld dat Volkswagen geen heldere garanties kan geven in geval van problemen met dieselauto’s die zijn teruggehaald en gerepareerd. Het Duitse autobedrijf gaf in september 2015 toe met behulp van software vals te hebben gespeeld bij emissietesten.
17/07 12u45  Volkswagen verkoopt 5,5 miljoen voertuigen, verbreekt eigen recordVolkswagen Group heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen voertuigen
17/07 12u45  Onderlinge importtarieven EU en Japan omlaag door vrijhandelsakkoordDe Europese Unie en Japan tekenen dinsdag een vrijhandelsakkoord. Leiders van beide partijen bezegelen de vorig jaar gesloten deal in de Japanse hoofdstad Tokio.
17/07 11u45  Moederbedrijf Booking.com steekt half miljard in Chinese taxiapp DidiBooking Holdings, het bedrijf achter de bekende reiswebsite, heeft een investering van 500 miljoen dollar gedaan in het Chinese techbedrijf Didi Chuxing. Dat bedrijf biedt taxiritten aan.
17/07 10u45  Uurloon zelfstandigen stijgt veel harder dan dat van werknemers dankzij krapteHet uurloon van zelfstandigen ligt in 2018 gemiddeld 15 procent hoger dan in 2013. Voor werknemers bedraagt de stijging ruim 5 procent.
17/07 10u30  Aandeel Tesla keldert na twitterruzie Elon Musk over duikbootjeHet aandeel Tesla is maandag met ruim 3,5 procent gedaald na een ruzie tussen CEO Elon Musk en een van de redders van de in een grot gestrande Thaise jongens.
17/07 10u15  Aandeel Tesla keldert na twitterruzie van Elon Musk over duikbootjeHet aandeel Tesla is maandag met ruim 3,5 procent gedaald, na een ruzie tussen CEO Elon Musk en een van de redders van de Thaise jongetjes die vorige week zaten opgesloten in een grot.
17/07 09u30  Verkoop appartementen daalt het sterkst van alle woningtypenEr wisselden in juni bijna 19 procent minder appartementen van eigenaar dan een jaar eerder. Daarmee is de verkoop van appartementen het sterkst gedaald van alle woningtypen.
17/07 09u30  TomTom verwacht betere financiële resultatenNavigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde zijn eigen omzet- en winstverwachting, na een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan door kenners voorzien.
17/07 09u15  Winkels mogen in bijna 70 procent van de gemeenten op zondag openWinkels mogen in bijna 70 procent van de gemeenten elke zondag open. Dat is meer dan twee jaar geleden, toen de winkels in 60 procent van de gemeenten zeven dagen per week open mochten. 
17/07 09u15  Navigatiedienst TomTom verwacht betere financiële resultatenNavigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde zijn eigen omzet- en winstverwachting, na een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan door kenners voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje..
17/07 09u00  Navigatiedienst TomTom verwacht beter financiële resultatenNavigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde zijn eigen omzet- en winstverwachting, na een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan door kenners voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje..
17/07 08u15  Ook huurmarkt oververhit, alleen in Friesland en Drenthe dalende prijzenOveral in Nederland stijgen de prijzen voor huurwoningen, maar in Friesland en Drenthe dalen ze juist. In deze provincies komt de huurprijs per vierkante meter niet boven de 10 euro per maand uit. Landelijk is het gemiddelde juist 15,82 euro.
17/07 08u00  In bijna 70 procent van de gemeenten mogen winkels op zondag openIn bijna 70 procent van de gemeenten mogen de winkels elke zondag open. Dat is meer dan twee jaar geleden, toen de winkels in 60 procent van de gemeenten zeven dagen per week open mochten. 
17/07 08u00  Importtarieven tussen EU en Japan omlaag door vrijhandelsakkoordDe Europese Unie en Japan tekenen dinsdag een vrijhandelsakkoord. Leiders van beide partijen bezegelen de vorig jaar gesloten deal in de Japanse hoofdstad Tokio. 
17/07 08u00  Nederlandse kweekvleesstart-up Mosa Meat krijgt investering van 7,5 miljoenM Ventures, de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck, en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een start-up die vlees maakt in het laboratorium.
16/07 22u00  Olieprijzen nemen duikvlucht na handelszorgenDe olieprijzen zijn maandag hard omlaaggegaan. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.
16/07 20u15  Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat krijgt investering van 7,5 miljoenM Ventures, de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck, en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een startup die vlees maakt in het laboratorium.
16/07 19u45  Amsterdam vraagt hulp VN in bestrijding problemen op woningmarktAmsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen.
16/07 19u00  President-commissaris ThyssenKrupp volgende bestuurder die opstaptPresident-commissaris Ulrich Lehner stapt op bij ThyssenKrupp. Eerder deze maand kondigde topman Heinrich Hiesinger ook al zijn vertrek aan bij het Duitse staal- en industrieconcern.
16/07 16u45  Internationaal Monetair Fonds waarschuwt voor escalatie handelsoorlogEen verdere escalatie van de handelsspanningen in de wereld heeft mogelijk verstrekkende economische gevolgen. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een update van zijn groeiramingen.
16/07 16u45  Amazon-medewerkers in Duitsland, Polen en Spanje staken dinsdagDuizenden medewerkers van Amazon in Duitsland, Spanje en Polen gaan dinsdag staken. De werknemers willen hogere lonen en betere gezondheidsomstandigheden in de distributiecentra. 
16/07 16u30  Medewerkers Amazon Duitsland, Polen en Spanje staken dinsdagDuizenden medewerkers van Amazon in Duitsland, Spanje en Polen gaan dinsdag staken. De werknemers willen hogere lonen en betere gezondheidsomstandigheden in de distributiecentra. 
16/07 15u45  VS maakt geen uitzondering voor Europese bedrijven bij Iran-sanctiesBij het opleggen van sancties aan bedrijven die handeldrijven met Iran, maken de Verenigde Staten geen uitzondering voor Europese ondernemingen. 
16/07 15u45  Kinderbijslag zorgt voor meer koopkracht in Caribisch NederlandDe koopkracht van de bevolking van Caribisch Nederland is in 2016 gestegen. Op Saba groeide de koopkracht het hardst, met 4,8 procent. Gevolgd door Sint Eustatius en Bonaire, met respectievelijke groeipercentages van 2,4 en 1,9 procent.
16/07 14u45  Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat ontvangt investering van 7,5 miljoenDe Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een startup die vlees maakt in het laboratorium.
16/07 14u45  Staking bij Fiat vanwege onvrede over aantrekken Cristiano Ronaldo floptSlechts vijf Fiat-werknemers zijn komen opdagen bij de staking als protest tegen het aantrekken van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo door het door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gesponsorde Juventus.
16/07 14u30  Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat ontvangt 7,5 miljoenDe Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een startup die vlees maakt in het laboratorium.
16/07 14u30  Staking bij Fiat over onvrede na aantrekken Cristiano Ronaldo floptBij de staking als protest tegen het aantrekken van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo door het door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gesponsorde Juventus zijn slechts vijf werknemers komen opdagen.
16/07 12u15  Airbnb moet zijn verhuurvoorwaarden aanpassen aan EU-regelsAirbnb moet zijn voorwaarden voor de verhuur van tijdelijke accommodaties in de EU in lijn brengen met Europese consumentenwetgeving.
16/07 12u15  Ilja Gort sleept wodkamerk voor de rechterDe flessen van Dutch Tulip Vodka lijken te veel op die van de wijnen La Tulipe van Chateau De La Garde, het bedrijf van Ilja Gort. Tenminste, dat vindt de bekende wijnmaker en tv-persoonlijkheid.
16/07 12u00  'HEMA-top heeft genoeg van huidige franchiseconstructie'Het HEMA-management heeft genoeg van de huidige franchiseregeling, meldt De Telegraaf maandag. In een brief aan de franchisenemers, in handen van het dagblad, laat de HEMA-top weten de huidige relatie te willen herzien.
16/07 11u15  'Hema-top heeft genoeg van huidige franchise-constructie'Het HEMA-management heeft genoeg van de huidige franchiseregeling. Dat meldt De Telegraaf maandag. In een brief aan de franchisenemers, in handen van het dagblad, laat de HEMA-top weten de huidige relatie te willen herzien.
16/07 11u15  Bol.com gaat distributiecentrum uitbreidenSupermarktconcern Ahold Delhaize is op koers om over twee jaar bijna 5 miljard euro aan onlineverkopen te halen. Dat meldt het Nederlands-Belgische bedrijf naar aanleiding van de aangekondigde uitbreiding van een distributiecentrum van Bol.com.
16/07 11u00  Hema-top heeft genoeg van huidige franchise-constructieHet HEMA-management heeft genoeg van de huidige franchiseregeling. Dat meldt De Telegraaf maandag. In een brief naar de franchisenemers laat de HEMA-top weten de huidige relatie te willen herzien.
16/07 10u45  Hogere verkoop Groupe Renault in eerste zes maanden 2018Groupe Renault heeft het afgelopen jaar bijna 10 procent meer voertuigen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.
16/07 10u00  Laagste groei Chinese economie sinds 2016De Chinese economie is in het tweede kwartaal met 6,7 procent gegroeid. Dat meldt de Chinese overheid maandag. Dit is de laagste BBP-groei sinds 2016.
16/07 09u15  AFM geeft boete van 900.000 euro aan accountantsorganisatie Baker Tilly BerkDe Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een boete uitgedeeld van 900.000 euro aan accountantsorganisatie Baker Tilly Berk. De reden voor de geldstraf is een ''slechte beheersing van integriteitsrisico's', aldus de toezichthouder.
16/07 09u15  Twijfel je nog? Deze studies geven je de meeste kans op een baanEen paar weken zomervakantie nog voordat duizenden nieuwe studenten de universiteiten en beroepsopleidingen bestormen. Er nog niet helemaal uit? Wie zich heeft ingeschreven heeft nog twee maanden om te switchen. Deze opleidingen bieden de beste kans op een baan. 
16/07 09u00  Boeing krijgt miljardenorder van DHL tijdens luchtvaartshowDe Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft de grote luchtvaartshow van Farnborough afgetrapt met een miljardenorder van DHL. Het logistieke concern koopt veertien vrachtvliegtuigen van het type 777 bij de Amerikanen. 
16/07 08u45  Oud-bestuursvoorzitters AkzoNobel voeren druk op in pensioendiscussieTwee voormalige bestuursvoorzitters van AkzoNobel roepen het huidige bestuur op om het verzwakte pensioenfonds van het bedrijf met extra financiering te versterken.
16/07 08u45  Pizzaketen Papa John's neemt afstand van oprichter na racistische uitsprakenPapa John's heeft oprichter John Schnatter verder op afstand gezet. De gewezen topman is nu ook niet meer welkom op het hoofdkwartier van de pizzaketen. Eerder was zijn beeltenis al van alle marketinguitingen afgehaald. Reden voor de breuk zijn racistische uitlatingen.
16/07 08u00  Economie China groeit iets minder hard in tweede kwartaalDe economie van China is in het tweede kwartaal iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. De groei kwam uit op 6,7 procent op jaarbasis, de traagste vooruitgang sinds 2016.
15/07 15u00  Banken Scandinavië werken samen aan betaalsnelwegBanken in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken werken aan een technologische toepassing om internationale overschrijvingen drastisch te versnellen. 
15/07 13u15  JSF mogelijk goedkoper na miljardenorder VSStraaljager Joint Strike Fighter (F-35) wordt vermoedelijk weer iets goedkoper nu de Verenigde Staten hun handtekening hebben gezet onder een miljardenorder. De deal maakt volgens bronnen de weg vrij voor meer bestellingen die tot doel hebben de kosten per jet te verlagen.
15/07 12u00  Tweesterrenreview? Adem in, adem uit en blijf vriendelijk'De friet was slap', 'de kamer was ronduit smerig', 'nog nooit zo slecht behandeld'. Als je zulke recensies ziet staan bij een hotel of restaurant, zoek je liever even verder. Hoe ga je als ondernemer of bedrijf om met zulke online reviews?
14/07 16u15  Zo maakt Nederlands bedrijf uniek zand voor Olympische SpelenHet Nederlandse bedrijf De Grondslag levert het zand voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In Utrecht is eigenaar Ben Agterberg al volop bezig met de voorbereiding.
14/07 15u30  Zo maakt een Nederlands bedrijf uniek zand voor de Olympische SpelenHet Nederlandse bedrijf De Grondslag levert het zand voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In Utrecht is eigenaar Ben Agterberg al volop bezig met de voorbereiding.
14/07 15u15  Uniek Nederlands zand in 2020 te zien op Olympische SpelenHet Nederlandse bedrijf De Grondslag levert het zand voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In Utrecht is eigenaar Ben Agterberg al volop bezig met de voorbereiding.
14/07 15u00  Nederlandse paarden testen zand voor Olympische Spelen 2020Het Nederlandse bedrijf De Grondslag levert het zand voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In Utrecht is eigenaar Ben Agterberg al volop bezig met de voorbereiding.
14/07 14u45  Nederlands bedrijf maakt zand voor paardenstallen en Olympische SpelenHet Nederlandse bedrijf De Grondslag levert het zand voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In Utrecht is eigenaar Ben Agterberg al volop bezig met de voorbereiding.
14/07 12u30  'Topinkomens in Nederland vorig jaar harder gestegen'De topinkomens in Nederland zijn vorig jaar harder gestegen dan in de jaren daarvoor. Ook de loonkloof tussen de top en de werkvloer is gegroeid.
14/07 10u45  Zo maakt een Nederlands bedrijf uniek olympisch zandHet Nederlandse bedrijf De Grondslag levert het zand voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In Utrecht is eigenaar Ben Agterberg al volop bezig met de voorbereiding.
14/07 10u30  Een jaar na de fipronilcrisis: 'Deuk in imago Nederlands ei'Het is bijna een jaar geleden dat de fipronilcrisis losbarstte. Hoe gaat het nu met de Nederlandse eiersector? 'Het imago is nog niet op het niveau waarop het was.'
14/07 10u00  Een jaar na de fipronilcrisis: 'Imago Nederlands ei heeft deuk opgelopen'Het is bijna een jaar geleden dat de fipronilcrisis losbarstte. Hoe gaat het nu met de Nederlandse eiersector? 'Het imago is nog niet op het niveau waarop het was.'
14/07 09u00  Opel moet uitleg geven over werking drie nieuwe typen dieselmotorenOpel moet zich verantwoorden voor de werking van drie nieuwe typen dieselmotoren. Dat heeft het Duitse ministerie van Verkeer bevestigd na berichtgeving van de Duitse krant Bild. 
14/07 09u00  Zuidas-advocaat Martijn Snoep wordt nieuwe bestuursvoorzitter ACMMartijn Snoep, nu nog partner bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, krijgt vanaf 1 september de leiding bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, waar de ACM onder valt.
14/07 07u45  'Topinkomens in Nederland stijgen dit jaar weer sneller'De topinkomens in Nederland stijgen, na een aantal jaren van minder harde groei, weer sneller. Ook de loonkloof tussen de top en de werkvloer loopt op.
14/07 04u45  'Kaderleden FNV ontevreden over cao-akkoord streekvervoer'Kaderleden van het FNV zijn niet tevreden over het recent gesloten cao-akkoord in het streekvervoer. Zij noemen het akkoord 'waardeloos'. 
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x ‘Euro in Suriname minder waard door inbeslagnames Nederland’21/07 05u00 - Nu.nl Economie: Justitie in Nederland heeft opnieuw beslag gelegd op euro’s afkomstig uit Suriname. Door de onrust die de inbeslagnemingen veroorzaken is de koers van de munt al met meer dan 10 procent gedaald in Suriname.
2x EU wil geld vrijmaken voor ontslagen bankmedewerkers in Nederland20/07 11u15 - Nu.nl Economie: De Europese Commissie wil 1,2 miljoen euro vrijmaken om 450 ontslagen medewerkers uit de Nederlandse financiële sector te helpen bij de overgang naar een nieuwe baan.
1x Opnieuw commissaris weg bij Eneco na uitspraak Ondernemingskamer20/07 10u30 - Nu.nl Economie: Commissaris Marike van den Lier vertrekt bij Eneco na de uitspraak van de Ondernemingskamer. Zij wordt niet direct geraakt door de uitspraak van woensdag, maar volgens haar is het niet in het belang van de onderneming om langer aan te blijven.
1x Winst General Electric keldert bij hogere omzet20/07 13u30 - Nu.nl Economie: Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. 
0x 'Kaderleden FNV ontevreden over cao-akkoord streekvervoer'14/07 04u45 - Nu.nl Economie: Kaderleden van het FNV zijn niet tevreden over het recent gesloten cao-akkoord in het streekvervoer. Zij noemen het akkoord 'waardeloos'. 
0x 'Topinkomens in Nederland stijgen dit jaar weer sneller'14/07 07u45 - Nu.nl Economie: De topinkomens in Nederland stijgen, na een aantal jaren van minder harde groei, weer sneller. Ook de loonkloof tussen de top en de werkvloer loopt op.
0x Zuidas-advocaat Martijn Snoep wordt nieuwe bestuursvoorzitter ACM14/07 09u00 - Nu.nl Economie: Martijn Snoep, nu nog partner bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, krijgt vanaf 1 september de leiding bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, waar de ACM onder valt.
0x Opel moet uitleg geven over werking drie nieuwe typen dieselmotoren14/07 09u00 - Nu.nl Economie: Opel moet zich verantwoorden voor de werking van drie nieuwe typen dieselmotoren. Dat heeft het Duitse ministerie van Verkeer bevestigd na berichtgeving van de Duitse krant Bild. 
0x Een jaar na de fipronilcrisis: 'Imago Nederlands ei heeft deuk opgelopen'14/07 10u00 - Nu.nl Economie: Het is bijna een jaar geleden dat de fipronilcrisis losbarstte. Hoe gaat het nu met de Nederlandse eiersector? 'Het imago is nog niet op het niveau waarop het was.'
0x Een jaar na de fipronilcrisis: 'Deuk in imago Nederlands ei'14/07 10u30 - Nu.nl Economie: Het is bijna een jaar geleden dat de fipronilcrisis losbarstte. Hoe gaat het nu met de Nederlandse eiersector? 'Het imago is nog niet op het niveau waarop het was.'

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven