dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/10 16u00  Wat gebeurt er als een ziekenhuis failliet gaat? MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hebben dinsdag om uitstel van betaling gevraagd. De ziekenhuizen dreigen failliet te gaan. Wat gebeurt er eigenlijk als een ziekenhuis failliet gaat?
23/10 15u30  'Europese Commissie keurt Italiaanse begroting af' De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting zoals verwacht afgekeurd. Het is de eerste keer dat het bestuurlijk orgaan van de Europese Unie dit middel inzit.
23/10 15u15  Italiaanse premier zegt geen 'plan B' te hebben Italië heeft geen plan B voor zijn begroting als die door de Europese Commissie wordt afgekeurd. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte tegen persbureau Bloomberg. 
23/10 14u45  Moederbedrijf DAF boekt fors hogere winst Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. 
23/10 13u30  'EU-programma's voor schone energie zo goed als mislukt' Twee omvangrijke EU-programma’s voor de afvang en opslag van koolstofdioxide (CCS) en hernieuwbare energiebronnen zoals zonlicht en water, zijn zo goed als mislukt. Alleen de 255 miljoen euro die in offshore windenergie werd gestoken heeft positief bijgedragen aan de sector, stelt de Europese Rekenkamer in een rapport.
23/10 13u15  BMW roept meer dan drie keer zoveel auto's terug BMW roept in Nederland nog eens 20.921 dieselauto's terug wegens een defect dat mogelijk brandgevaar oplevert. Afgelopen zomer moesten al 6.500 auto's terug naar de garage wegens het technische probleem.
23/10 13u15  'Financieel zorginfarct dreigt door dalende resultaten ziekenhuizen' De financiële gezondheid van Nederlandse ziekenhuizen staat verder druk. De meerderheid van de zorginstellingen heeft de zaken op orde, maar veertien ziekenhuizen scoren een onvoldoende.
23/10 12u45  MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en omstreken vragen uitstel van betaling aan. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 12u15  'Richard Branson neemt afscheid als voorzitter Hyperloop One' Richard Branson is maandagnacht opgestapt als bestuursvoorzitter bij het transportbedrijf Hyperloop One, meldt CNN. Volgens een woordvoerder was het plan altijd al dat Branson maar een korte periode zou aanblijven als voorzitter.
23/10 12u00  ESM-reddingsfonds: 'Geen reden voor paniek over Italië' De Italiaanse begrotingsplannen zijn geen reden voor paniek, vindt Klaus Regling. Het hoofd van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM), het reddingsfonds voor de eurozone, vindt de voorstellen van de Italiaanse regering wel zorgelijk.
23/10 12u00  'Davos in de woestijn' van start, maar met flinke imagoschade De Saoedische investeerdersconferentie Future Investment Initiative (FII), ook wel 'Davos in de woestijn' genoemd, gaat dinsdag in Riyad van start. Een behoorlijk aantal bezoekers heeft echter al afgezegd vanwege de dood van de kritische journalist Jamal Khashoggi. Wat voor economische gevolgen heeft dit?
23/10 12u00  Europese beurzen lijden stevige verliezen De Europese beurzen stonden dinsdag diep in het rood, na de forse koersverliezen op de Aziatische markten. De diplomatieke spanningen rond Saudi-Arabië vanwege de dood van een journalist en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een grimmige stemming bij beleggers.
23/10 11u45  'Oorlog om talent' vertaalt zich in hogere stagevergoedingen De gemiddelde stagevergoeding van een hbo- of universitaire stagiair is in twee jaar tijd met 12 procent toegenomen tot 588 euro per maand. Rechtenstudenten verdienen het meest: 705 euro. 10 
23/10 11u15  'IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan' De MC IJsselmeerziekenhuizen hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt een anomieme bron dinsdag aan Omroep Flevoland. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten.10 
23/10 11u00  Havens willen douaneformaliteiten voor ferrytransport automatiseren In de havens van Amsterdam en Rotterdam wordt gewerkt aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Dat gebeurt om de verwachte rompslomp na de Brexit te verminderen.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 09u30  Twitter-account van Elon Musk tijdelijk geblokkeerdTwitter heeft het account van Tesla-topman Elon Musk tijdelijk geblokkeerd, omdat het socialemediabedrijf dacht dat de bekende Amerikaanse ondernemer gehackt was. Dat heeft Musk zelf via Twitter laten weten, met de toevoeging 'haha'.
23/10 09u15  Twitteraccount van Elon Musk tijdelijk geblokkeerdTwitter heeft het account van Tesla-topman Elon Musk tijdelijk geblokkeerd, omdat het socialemediabedrijf dacht dat de bekende Amerikaanse ondernemer gehackt was. Dat heeft Musk zelf via Twitter laten weten, met als persoonlijke toevoeging 'haha'.
23/10 08u45  KvK onderzoekt ergernis over commercieel gebruik van handelsregisterDe Kamer van Koophandel (KvK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers ongevraagd benaderd kunnen worden via telefoontjes en e-mails.
23/10 08u30  'Slechts een derde van oudere zzp'ers in de bouw verzekerd'Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers is verzekerd tegen ziekte of ongevallen. In 2010 was dat nog meer dan 70 procent. Dure premies en hoge eisen van verzekeringsmaatschapppijen spelen parten.
23/10 08u15  Randstad boekt grotere winst en hogere omzetRandstad heeft ook in het derde kwartaal zijn omzet en winst opgevoerd. In Europa merkte het uitzendbureau wel dat de groei wat aan het afzwakken is, maar in Amerikaanse groeide de omzet juist.
23/10 07u45  'Een derde van oudere zzp'ers in bouw onverzekerd'Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers is verzekerd tegen ziekte of ongevallen. In 2010 was dat nog meer dan 70 procent. Dure premies en hoge eisen van verzekeringsmaatschapppijen spelen parten.
23/10 07u45  KVK onderzoekt irritaties over commercieel gebruik van het handelsregisterDe Kamer van Koophandel (KVK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers benaderd kunnen worden via ongewenste telefoontjes en e-mails.
23/10 07u15  Schadevergoeding van Monsanto aan kankerpatiënt flink verlaagdEen rechter in San Francisco heeft maandag in hoger beroep bepaald dat de schadevergoeding die Bayer-divisie Monsanto moet betalen aan een man die kanker kreeg flink omlaag moet. In augustus werd bepaald dat het chemiebedrijf in totaal 289 miljoen dollar (253 miljoen euro) moet betalen, de rechter wil dat het 78 miljoen dollar wordt.
23/10 03u30  'Een derde oudere zzp'ers in bouw onverzekerd'Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers is verzekerd tegen ziekte of ongevallen. In 2010 was dat nog meer dan 70 procent. Dure premies en hoge eisen van verzekeringsmaatschapppijen spelen parten.18 
23/10 01u45  'Richard Branson opgestapt als voorzitter Hyperloop One'Richard Branson is maandagnacht opgestapt als bestuursvoorzitter bij het transportbedrijf Hyperloop One, meldt CNN. Volgens een woordvoerder was het plan altijd al dat Branson maar een korte periode zou aanblijven als voorzitter.17 
22/10 21u15  KVK bekijkt irritaties ondernemers door commercieel gebruik handelsregisterDe Kamer van Koophandel (KVK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers benaderd kunnen worden via ongewenste telefoontjes en e-mails.
22/10 19u30  'Honderden ontvangers uitkering hebben verzwegen bezit in het buitenland'De afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. 
22/10 19u15  Honderden ontvangers uitkering hebben verzwegen bezit in het buitenlandDe afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. 
22/10 18u45  'Mogelijk hogere energieprijzen door lage waterstand Rijn'De lage waterstand in de Rijn dreigt tot marktverstoringen te leiden. Door de voorraadverschillen die ontstaan, moeten verschillende Europese landen zich voorbereiden op hogere energieprijzen, zegt JBC Energy.
22/10 18u30  Havens willen de douaneformaliteiten voor ferrytransport automatiserenIn de havens van Amsterdam en Rotterdam wordt gewerkt aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Dat gebeurt om de verwachte rompslomp na de Brexit te verminderen.
22/10 18u15  Havens willen voor Brexit de douaneformaliteiten voor ferrytransport automatiserenIn de havens van Amsterdam en Rotterdam wordt gewerkt aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Dat gebeurt om de verwachte rompslomp na de Brexit te verminderen.
22/10 17u30  Italië wil meer uitgeven dan mag van Brussel. Waaraan precies?Financiële markten en de Europese Commissie maken zich nogal druk om de Italiaanse begroting. Het land dreigt het begrotingstekort in 2019 op te laten lopen naar 2,4 procent van de economie. 
22/10 17u30  Ryanair-personeel staakt dinsdag weer op luchthaven EindhovenCabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV richt het protest zich tegen de sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat.
22/10 17u15  Dit zijn de maatregelen waarover Italië en Brussel ruziënFinanciële markten en de Europese Commissie maken zich nogal druk om de Italiaanse begroting. Het land dreigt het begrotingstekort in 2019 op te laten lopen naar 2,4 procent van de economie. 
22/10 17u15  Ophef over Britse antirookcampagne sigarettenmaker Philip MorrisPhilip Morris International is in het Verenigd Koninkrijk een dure reclamecampagne gestart om klanten aan de elektronische sigaret te krijgen. Gezondheidsorganisaties hebben de campagne meteen zwaar bekritiseerd.
22/10 16u45  Dit zijn de maatregelen waarover Italië en Brussel ruzie makenFinanciële markten en de Europese Commissie maken zich nogal druk om de Italiaanse begroting. Het land dreigt het begrotingstekort in 2019 op te laten lopen naar 2,4 procent van de economie. 
22/10 15u30  'Britse telecomaanbieder O2 stelt beursgang uit vanwege brexit'De Britse telecomaanbieder O2 stelt zijn beursgang uit, bericht televisiezender Sky News op basis van bronnen. O2, dat eigendom is van het Spaanse Telefónica, doet dat vanwege de onzekerheid rond de brexit. 
22/10 15u15  24-uursstaking van Ryanair-personeel op luchthaven EindhovenCabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV richt het protest zich tegen de sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat.
22/10 15u15  Havens willen nog voor Brexit de vrachtafhandeling automatiserenDe havens van Amsterdam en Rotterdam werken aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Daarmee bereiden ze zich voor op de verwachte rompslomp na de Brexit.
22/10 15u15  VEH: 'Eén op tien komt in de problemen bij aflossingsvrije hypotheek'Voor ongeveer 200.000 van de twee miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen maandlasten onbetaalbaar te worden als hun inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 
22/10 14u45  VEH: 'Eén op tien komt in de problemen bij aflossingsvrije hypoteek'Voor ongeveer 200.000 van de twee miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen maandlasten onbetaalbaar te worden als hun inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 
22/10 13u00  Ophef over Britse anti-rookcampagne sigarettenmaker Philip MorrisPhilip Morris International heeft in het Verenigd Koninkrijk een dure reclamecampagne gelanceerd om klanten aan de elektronische sigaret te krijgen. Gezondheidsorganisaties hebben de campagne meteen zwaar bekritiseerd.
22/10 12u15  Vakmensen en studenten in noorden gaan op energielesHet Rijk trekt 2 miljoen euro uit om.vaklieden in het noorden te onderwijzen in de overstap van fossiele naar duurzame energie. Het geld gaat naar mbo-scholen, het bedrijfsleven en gemeenten in het noorden van Nederland.
22/10 11u30  'Nederlands pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste'Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat na zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
22/10 10u45  ING negeerde waarschuwingen van ministers over forse loonsverhogingenDrie ministers van Financiën hebben ING gewaarschuwd dat voorgenomen salarisverhogingen tot sociale onrust zouden leiden. De bank negeerde deze waarschuwingen, blijkt uit interne documenten van het ministerie.
22/10 10u00  'Italië verwacht dat Europese Commissie begroting afwijst'De Italiaanse overheid verwacht dat de Europese Commissie op dinsdag voor het eerst een lidstaat zal vragen om de begroting aan te passen.
22/10 10u00  Saoedi-Arabië heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruikenSaoedi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.
22/10 09u45  'Lufthansa en Delta Air Lines hebben vliegmaatschappij Alitalia op het oog'Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero.
22/10 09u15  Saudi-Arabië heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruikenSaudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.
22/10 08u45  Opnieuw forse prijsstijging koopwoningenDe huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
22/10 08u15  Philips overweegt lokale productie vanwege wereldwijde handelsspanningenPhilips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven.
22/10 08u00  NS lijdt flinke verliezen in Verenigd KoninkrijkDe Nederlandse Spoorwegen (NS) lijden onder forse verliezen in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit recent gepubliceerde jaarverslagen over 2017, meldt het Financieele Dagblad (FD) maandag.
22/10 07u45  Ryanair geeft stakingen de schuld van lagere winstBudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen op als oorzaak.
22/10 07u30  'Nederlandse pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste'Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
21/10 15u30  Siemens sluit toch overeenkomst voor grote energieopdracht IrakHet Duitse industrieconcern Siemens lijkt toch de gunning van een groot energieproject in Irak te krijgen. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten 'memorandum of understanding' met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. Eerder was er vanuit de Duitse industriefederatie BDI juist nog veel kritiek op de gunning. 
21/10 14u00  Franse minister positief over nieuwe topman Air France-KLMDe Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.
21/10 13u45  Duitse industriefederatie vindt dat VS te grote rol speelt bij opdrachten IrakDe belangrijkste industriële branchefederatie van Duitsland (BDI) is boos op de Verenigde Staten. Het land zou volgens de federatie druk uitoefenen op de Iraakse autoriteiten om het Amerikaanse General Electric een miljardencontract te gunnen voor de ontwikkeling van energiecentralen, ten koste van het Duitse Siemens. 
21/10 08u00  Ook Nieuw-Zeeland niet naar investeerdersconferentie Saoedi-ArabiëNieuw-Zeeland trekt zich terug van de investeerdersconferentie die volgende week in de Saoedische hoofdstad Riyad zal plaatsvinden. Het land veroordeelt de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
21/10 06u15  Ook Nieuw-Zeeland trekt zich terug van investeerdersconferentie Saoedi-ArabiëOok Nieuw-Zeeland trekt zich terug van de investeerdersconferentie die volgende week in de Saoedische hoofdstad Riyad zal plaatsvinden. Het land veroordeelt de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
20/10 16u00  Nederlandse wegen staan in mondiale top drieNa Singapore en Zwitserland, zou Nederland de beste wegen hebben. Toch scoort ons land vrij laag op het gebied van bereikbaarheid, omdat het relatief lang duurt om van A naar B te komen, blijkt uit een index van het World Economic Forum (WEF).
20/10 15u00  Nederlandse wegen staan in de top drie wereldwijdNa Singapore en Zwitserland zijn de Nederlandse wegen de beste ter wereld. Toch scoort Nederland vrij laag op het gebied van bereikbaarheid, want het duurt gemiddeld lang om van A naar B te komen.
20/10 12u15  Verkeersorganisatie: 'Werkgevers moeten meer doen tegen rijdend bellen'Meer dan een kwart van alle bedrijven stimuleert werknemers met een leaseauto om alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden helemaal niet te gebruiken. Maar nog lang niet alle bedrijven hebben zo'n beleid en bovendien verwacht een deel van de werkgevers dat personeel reageert op mails en app'jes tijdens het rijden.
20/10 11u45  'Werkgevers moeten meer doen tegen bellen in het verkeer'Meer dan een kwart van alle bedrijven stimuleert werknemers met een leaseauto om alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden helemaal niet te gebruiken. Maar nog lang niet alle bedrijven hebben zo'n beleid en bovendien verwacht een deel van de werkgevers dat personeel reageert op mails en app'jes tijdens het rijden.
20/10 11u15  België ontvangt kritische brief van Europa over de begrotingsplannenDe Belgische regering doet te weinig om de staatsschuld te verminderen, vindt de Europese Commissie. De commissie wijst erop dat de Belgische begroting voor 2019 niet voldoet aan de Europese regels en vraagt extra uitleg.
20/10 09u45  Nieuwe schuldencrisis op de loer met Italiaanse problemenDe Italiaanse regering lijkt op weg te zijn naar een confrontatie met de Europese Commissie over hoeveel de overheid mag uitgeven. Ondertussen maken ook financiële markten zich zorgen om een aanvaring. Waarom maakt iedereen zich zo druk over de Italiaanse overheidsfinanciën?
20/10 09u45  Vegetarische slager: 'Uiteindelijk eet iedereen plantaardig vlees'In de vleesfabriek van de Vegetarische Slager is geen spatje bloed te vinden. Het Nederlandse bedrijf produceert tientallen soorten plantaardig vlees waar geen enkel dier voor geslacht is.
19/10 20u00  EU gaat met VS onderhandelen over invoer hormoonvrij rundvleesDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees. De twee economische machtsblokken hebben een langlopend conflict over de hoeveelheid vlees die de Amerikanen mogen invoeren in de EU.
19/10 19u45  EU gaan met VS onderhandelen over invoer hormoonvrij rundvleesDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees. De twee economische machtsblokken hebben een langlopend conflict over de hoeveelheid vlees die de Amerikanen mogen invoeren in de EU.
19/10 16u00  Nieuwe topman Air France boekt eerste succes met salarisakkoordAir France en de verschilende vakbonden die het grond- en cabinepersoneel vertegenwoordigen hebben na acht maanden onderhandelen een salarisakkoord gesloten. Het is het eerste succes van de onlangs aangetreden topman Ben Smith.
19/10 15u45  'Xi en Trump ontmoeten elkaar bij G20-top in november'De Chinese president Xi Jingping en de Amerikaanse president Donald Trump zijn overeengekomen om elkaar te ontmoeten bij de G20-top in Buenos Aires in november. Dat schrijft de Southern China Morning Post vrijdag op basis van een ingewijde.
19/10 15u00  Oud-vicepremier Verenigd Koninkrijk wordt communicatiebaas bij FacebookVoormalig vicepremier van het Verenigd Koninkrijk Nick Clegg gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens Financial Times (FT) gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook.
19/10 14u30  Staat New York gaat megazorgdeal in VS mogelijk blokkerenDe beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
19/10 12u30  Op de krappe arbeidsmarkt zijn mbo'ers meer dan welkomDe baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding zijn gunstiger dan ooit, bleek afgelopen maandag uit de Basiscijfers Jeugd van het UWV. Bedrijven willen stagiairs zo snel mogelijk inlijven, want de duizenden vacatures worden nauwelijks vervuld.
19/10 12u15  Op de krappe arbeidsmarkt zijn mbo'ers zijn meer dan welkomDe baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding zijn gunstiger dan ooit, bleek afgelopen maandag uit de Basiscijfers Jeugd van het UWV. Bedrijven willen stagiairs zo snel mogelijk inlijven, want de duizenden vacatures worden nauwelijks vervuld.
19/10 11u45  Italiaanse rente naar hoogste niveau in vijf jaarDe rente op Italiaanse staatsobligaties is vrijdag naar het hoogste niveau in vijf jaar gestegen. De rente op een tienjarige staatslening stond op het hoogtepunt rond 10.00 uur op 3,8 procent.
19/10 11u45  Dit is Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar van HEMAHEMA wordt overgenomen door Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn - een van de meest bekende en opvallendste ondernemers van Nederland.
19/10 11u15  'Uber gaat in aanloop naar geplande beursgang ook uitzendmarkt op'Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel, schrijft de Britse krant Financial Times vrijdag.
19/10 10u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenvakbondRyanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. 
19/10 10u30  'Uber gaat ook de uitzendmarkt op'Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Dat schrijft de Britse krant Financial Times (FT).
19/10 09u45  Dijsselbloem: Crisis in Italië slaat niet over naar rest van EuropaAls de spanningen rond de Italiaanse overheidsbegroting uitmonden in een financiële crisis, zal die wezenlijk anders zijn dan de Griekse schuldencrisis van een aantal jaren terug. Dat zegt oud-Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.
19/10 09u45  Tesla maakt goedkopere variant Model 3 met kleinere batterijTesla maakt een goedkopere variant van zijn goedkoopste auto, de Model 3. De fabrikant van elektrische auto's kondigde onverwacht de mogelijkheid aan om de wagen met een minder zware batterij te kopen.
19/10 09u00  Dijsselbloem: Crisis in Italië zou niet overslaan naar de rest van EuropaAls de spanningen rond de Italiaanse overheidsbegroting uitmonden in een financiële crisis, zal die wezenlijk anders zijn dan de Griekse schuldencrisis van een aantal jaren terug. Dat zegt voormalig Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.
19/10 08u30  Tegenvallende cijfers voor voedingsmiddelenbedrijf WessanenDe groei van voedingsmiddelenbedrijf Wessanen is in het derde kwartaal teruggelopen. De omzet daalde met 2 procent naar €144,2 mln. Dat maakt het bedrijf van onder meer Zonnatura en Clipper vrijdag voorbeurs bekend in een kwartaalupdate.
19/10 08u30  Resultaten betalingsverwerker PayPal overtreffen verwachtingenPayPal is positiever gestemd over de resultaten van dit jaar. De betalingsverwerker verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
19/10 07u45  Consumentenvertrouwen daalt voor derde maand op rijDe stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
19/10 07u30  Groei Chinese economie op laagste punt sinds 2009De Chinese economie is in het derde kwartaal minder sterk gegroeid dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en 'een ernstige internationale situatie'.
19/10 05u30  China en VS willen geschillencommissie van WTO vanwege handelsoorlogDe Verenigde Staten, China, Canada en Mexico willen dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een aparte geschillencommissie in het leven roept. Deze commissie moet dan gaan kijken of alle maatregelen die zijn genomen in de handelsoorlog rechtmatig zijn.
18/10 23u45  Resultaten PayPal overtreffen verwachtingenBetalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 21u45  Italië krijgt van EU vier dagen om begroting uit te leggenDe regering van Italië krijgt tot maandag 12 uur de tijd om haar ontwerpbegroting van 2019 toe te lichten. EU-commissarissen Pierre Moscovici (financiële zaken) en Valdis Dombrovskis (euro) schrijven dit in een brief aan minister van Financiën Giovanni Tria. 
18/10 17u30  'Datareus Palantir overweegt beursgang met waardering van 41 miljard'Het Amerikaanse bigdatabedrijf Palantir Technologies overweegt een beursgang, waarbij het gewaardeerd zou worden op 41 miljard dollar.
18/10 16u15  Nieuwe eigenaar HEMA wil schuldenlast winkelketen drastisch verlagenOndernemer Marcel Boekhoorn gaat op korte termijn de schuldenlast van winkelketen HEMA verlagen. 'Deze loden last zit groei in de weg en belemmert optimaal gebruik van de kracht van het oersterke HEMA', aldus de ondernemer tijdens de persconferentie over zijn overname van de winkelketen. 
18/10 15u15  Starbucks sluit regiokantoor in Amsterdam en verhuist naar LondenKoffiegigant Starbucks sluit zijn supportcenter in Amsterdam. De medewerkers van het regiokantoor verliezen bijna allemaal hun baan en de functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.
18/10 14u30  Europa laat rechtszaak tegen Ierland om Apple-geld vallenDe Europese Commissie heeft de geplande rechtszaak tegen Ierland over belasting die niet werd geïnd bij Apple laten vallen. Inmiddels heeft Ierland de volledige betalingsachterstand van ruim 14,3 miljard euro geïnd bij het bedrijf.
18/10 14u15  Europa laat rechtszaak tegen Ierland om betalingsachterstand Apple vallenDe Europese Commissie heeft de geplande rechtszaak tegen Ierland over belasting die niet werd geïnd bij Apple laten vallen. Inmiddels heeft Ierland volledige betalingsachterstand van ruim 14,3 miljard geïnd bij het bedrijf.
18/10 14u00  EU eist opheldering over begrotingplannen van ItaliëDe Europese Commissie wil een uitgebreidere verklaring van de Italiaanse regering over de omstreden begrotingsplannen, meldt persbureau AFP. De Italiaanse raming wijkt namelijk behoorlijk af van afspraken met de Europese Unie (EU).
18/10 13u30  Kansloos op de woningmarkt? Huren is soms zo gek nog nietNog nooit werden huizen zo snel verkocht, werd er zoveel boven de vraagprijs geboden, was er zo weinig aanbod en zo weinig hoop voor starters. Noodgedwongen in je huurwoning blijven heeft zo z'n voordelen.
18/10 13u00  Accountantskantoor Ernst & Young krijgt boete van AFMAccountantskantoor Ernst & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 12u30  Kadaster waarschuwt dat eerste woning kopen steeds lastiger wordtHet aantal starters op de koopwoningmarkt daalt in verhouding. Woningmarktexperts van het Kadaster waarschuwen donderdag dat het steeds moeilijker wordt om een eerste woning te kopen.
18/10 12u30  Ook cabinepersoneel start kort geding tegen RyanairOok het cabinepersoneel van Ryanair spant een kort geding aan tegen de Ierse luchtvaartmaatschappij vanwege de sluiting van de basis op Eindhoven Airport. Projectleider Leen van der List van vakbond FNV Luchtvaart heeft dat donderdag aangekondigd.
18/10 12u00  Accountantskantoor Ernest & Young krijgt boete van AFMAccountantskantoor Ernest & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 11u45  Rutte uit zijn zorgen over de Italiaanse begroting aan premier ContePremier Mark Rutte heeft de zorgen van Nederland over de Italiaanse begrotingsplannen overgebracht aan de Italiaanse premier. Dat deed hij tijdens de EU-top in Brussel.
18/10 11u30  Eerste woning kopen is steeds lastigerIn verhouding daalt het aantal starters op de koopwoningmarkt. 'Wie er niet op tijd bij is, mist zijn kans', waarschuwen woningmarktexperts van het Kadaster donderdag.
18/10 11u15  Rutte uit zijn zorgen over de Italiaanse begroting over aan premier ContePremier Mark Rutte heeft de zorgen van Nederland over de Italiaanse begrotingsplannen overgebracht aan de Italiaanse premier. Dat deed hij tijdens de EU-top in Brussel.
18/10 11u15  Fondsen eisen snel pensioenakkoord vanwege goede economieDe twee grootste Nederlandse pensioenfondsen willen dat er zo snel mogelijk een pensioenakkoord komt. Op dit moment zitten zij in een slechte financiële positie en daarom kunnen ze de pensioenen niet verhogen of kortingen geven.
18/10 11u00  Accountantskantoor EY krijgt boete van AFMAccountantskantoor Ernest & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 10u15  Verenigde Staten vinden geen bewijs voor koersmanipulatie door ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde China van koersmanipulatie van de yuan, maar heeft daar geen bewijs voor gevonden.
18/10 10u00  Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA overDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos HEMA overnemen.
18/10 10u00  Unilever behaalt minder omzet in onrustig derde kwartaalUnilever heeft met een mislukte poging de bedrijfsstructuur te versimpelen een van de onrustigste kwartalen in lange tijd achter de rug, maar in de resultaten was daar weinig van te merken.
18/10 10u00  Bonden eisen snel pensioenakkoord vanwege goede economieDe twee grootste Nederlandse pensioenfondsen willen dat er zo snel mogelijk een pensioenakkoord komt. Op dit moment zitten zij in een slechte financiële positie en daarom kunnen ze de pensioenen niet verhogen of kortingen geven.
18/10 09u45  Ondernemer Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemenDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil met zijn investeringsmaatschappij HEMA overnemen.
18/10 09u30  Jongerius en Van der List: 'Kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'Agnes Jongerius en Leen van der List pleiten donderdag in het AD voor een keiharde aanpak van Ryanair. Volgens de Europarlementariër van de PvdA en de projectleider bij FNV Luchtvaart schoffeert de vliegmaatschappij haar personeel en gedupeerde passagiers en moet het kabinet daar iets aan doen.
18/10 09u15  VS vindt geen bewijs voor koersmanipulatie door ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde China van koersmanipulatie van yuan, maar heeft daar geen bewijs voor gevonden.
18/10 09u15  Werkloosheid in september gedaald naar 3,7 procentDe werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking.
18/10 09u00  Unilever behaalt minder omzet in derde kwartaalUnilever heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder, maakte het concern bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Over de geschrapte verhuizing naar Rotterdam of een vervolgplan werd niets gezegd. 
18/10 09u00  Elsevier neemt tweehonderd technische medewerkers aan in AmsterdamUitgeverij Elsevier breidt in Amsterdam het aantal medewerkers met een technologische achtergrond snel uit. De komende twee tot drie jaar wil het bedrijf zo’n tweehonderd data- en machine learning-specialisten aannemen.
18/10 08u45  Woningen worden steeds vaker boven vraagprijs verkochtDe verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen, blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
18/10 08u30  Bonden eisen snel pensioenakkoord, want pensioenen moeten omhoogDe twee grootste Nederlandse pensioenfondsen willen dat er zo snel mogelijk een pensioenakkoord komt. Op dit moment zitten zij in een slechte financiële positie en daarom kunnen ze de pensioenen niet verhogen of kortingen geven.
18/10 08u15  'Het kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'Ryanair schoffeert zijn personeel en gedupeerde passagiers en daar moet het kabinet iets aan doen. In het Algemeen Dagblad (AD) pleiten Agnes Jongerius en Leen van der List donderdag voor een keiharde aanpak.
18/10 07u45  Heel Europa slachtoffer van miljardenfraude met dividendbelastingGroepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen hebben ten onrechte minstens 55,2 miljard euro uit Europese staatskassen ontvangen. Ook bij de Nederlandse Belastingdienst werd jarenlang gefraudeerd met de dividendbelasting.
18/10 07u30  Werkloosheid gedaald naar 3,7 procentDe werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking.
18/10 06u15  Woningen worden steeds vaker boven de vraagprijs verkochtDe verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
18/10 00u15  Woningen worden steeds vaker boven de verkoopprijs verkochtDe verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
17/10 21u15  ING-topman gaat in Kamer door het stof vanwege witwaszaakING-bestuurslid Steven van Rijswijk is woensdag in de Tweede Kamer diep door het stof gegaan tijdens een hoorzitting over de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. 'Ik voel me verschrikkelijk', zei Van Rijswijk over de situatie.
17/10 19u15  Nederlandse claimzaak rond woonwinkelketen Steinhoff stilgelegdDe Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u00  ING-topman in Kamer door het stof over witwaszaakING-bestuurslid Steven van Rijswijk is woensdag in de Tweede Kamer diep door het stof gegaan tijdens een hoorzitting over de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. 'Ik voel me verschrikkelijk', zei Van Rijswijk over de situatie.
17/10 17u15  Belastingdienst kampt nog steeds met tekort van duizenden medewerkersDe Belastingdienst kampt nog altijd met een grote onderbezetting. Dat blijkt woensdag uit een brief van staatssecretaris Menno Snel van Financiën aan de Tweede Kamer. Tot en met eind 2019 moet de belastingdienst zo'n 4.200 fte's (fulltime-equivalent) vervullen, circa 15 procent van het totale personeelsbestand.
17/10 16u45  'Trump wil post uit China duurder maken'Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te raken in zijn handelsconflict met het Aziatische land. 
17/10 16u00  De Brexit-onderhandelingen zitten vast. Hoe komt dat?De Europese regeringsleiders komen op woensdag en donderdag bij elkaar om te praten over Brexit. Dit had het moment van de waarheid moeten zijn, maar de onderhandelingen lijken weer muurvast te zitten. Hieronder een paar dingen die je moet weten.
17/10 15u15  Bill Gates en Europa investeren samen in duurzame energieDe Europese Commissie gaat in zee met Bill Gates. De Microsoft-oprichter en de Commissie steken 100 miljoen euro in een investeringsfonds om schone energie te ontwikkelen.
17/10 14u30  FNV klaagt schoonmaakapp Helpling aan om schijnzelfstandigheidVakbond FNV spant een rechtszaak aan tegen schoonmaakapp Helpling. Volgens de vakbond is Helpling een verkapte werkgever en moet het bedrijf de schoonmakers in loondienst nemen.
17/10 14u30  Fortuinlijke rommel: Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar tv-hitEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 14u15  Welke financiële banden heeft Nederland met Saoedi-Arabië?Verschillende zakenmensen en politici breken op korte termijn de banden met Saoedi-Arabië na de verdwijning van journalist en criticus Jamal Khashoggi. NU.nl zocht uit wat voor relatie het Nederlandse bedrijfsleven met het Arabische koninkrijk heeft.
17/10 14u15  Europese Commissie keurt vrijhandelsverdrag met Vietnam goedRuim drie jaar na een politiek akkoord over een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam is de overeenkomst goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vrijhandelsakkoord is nu klaar voor ondertekening.
17/10 14u15  Je rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar tv-hitEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 14u00  Wat voor economische banden heeft Nederland met Saoedi-Arabië?Verschillende zakenmensen en politici breken op korte termijn de banden met Saoedi-Arabië na de verdwijning van journalist en criticus Jamal Khashoggi. NU.nl zocht uit wat voor relatie het Nederlandse bedrijfsleven met het Arabische koninkrijk heeft.
17/10 14u00  Je oude rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar een tv-hitEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 13u45  FNV klaagt schoonmaakapp Helpling aanVakbond FNV spant een rechtszaak aan tegen schoonmaakapp Helpling. Volgens de vakbond is Helpling een verkapte werkgever en moet het bedrijf de schoonmakers in loondienst nemen.
17/10 13u45  Tesla bereikt akkoord over locatie 'gigafabriek' in ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten 'Gigafactory' buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt, meldt de autofabrikant woensdag.
17/10 13u30  Tesla bereikt akkoord over locatie gigafabriek in ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 13u30  Je oude rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitch is al 35 jaar succes-tvEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt, of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 13u15  Vrijhandelsverdrag EU-Vietnam is goedgekeurdRuim drie jaar na een politiek akkoord over een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam is de overeenkomst goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vrijhandelsakkoord is nu klaar voor ondertekening.
17/10 13u15  Tesla bereikt akkoord over locatie Gigafactory in ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u15  Toezichthouder keurt beoogde topman Danske Bank afJacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe bestuursvoorzitter van Danske Bank. De Deense toezichthouder vindt dat hij te weinig ervaring heeft.
17/10 12u00  Toezichthouder keurt beoogd topman Danske Bank afJacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe bestuursvoorzitter van Danske Bank. De Deense toezichthouder vindt dat hij te weinig ervaring heeft.
17/10 11u30  'Saoedi-Arabië ziet af van deal met Virgin Hyperloop'Saoedi-Arabië ziet af van een deal met Virgin Hyperloop One, omdat de Britse oprichter Richard Branson heeft gezegd dat hij tijdelijk geen zaken meer doet met het koninkrijk.
17/10 11u00  Geld verdienen met oude rommel is al 35 jaar succes-tvEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt, of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 10u30  In september 20 procent minder huizen verkocht dan jaar eerderIn september zijn 16.449 woningen verkocht, een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral jongeren kopen minder vaak een huis, blijkt uit cijfers van het Kadaster.
17/10 10u15  Wereldbank: Armoede ook in rijke landen nog altijd wijdverspreidRuim een kwart van de mensheid heeft dagelijks niet meer dan 3,20 dollar (2,76 euro) om uit te geven, stelt de Wereldbank in een nieuw rapport.
17/10 10u00  Geld verdienen met oude rommel, al 35 jaar succes-tvEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar: Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers. 
17/10 09u30  Veel Nederlandse bedrijven nog helemaal niet voorbereid op BrexitNederlandse bedrijven zijn nog onvoldoende voorbereid op Brexit, blijkt woensdag uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK). Bijna 40 procent is helemaal niet voorbereid.
17/10 09u30  20 procent minder huizen verkocht dan vorig jaarIn september zijn 16.449 woningen verkocht, een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral jongeren kopen minder vaak een huis, blijkt uit cijfers van het Kadaster.
17/10 09u30  AkzoNobel gaat banen schrappen en wil 200 miljoen euro besparenMultinational AkzoNobel gaat stevig in de kosten snijden en daarbij verdwijnen ook banen. De van oorsprong Nederlandse verfgigant maakt later dit jaar meer details bekend.
17/10 09u30  Nederland valt buiten top vijf meest concurrerende economieënNederland staat niet meer in het rijtje van de vijf meest concurrerende economieën van de wereld. Op de zogenoemde Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF) neemt Nederland een zesde plaats in, waar dat vorig jaar nog plek vier was.
17/10 09u15  Wereldbank: ook in rijke landen armoede nog altijd wijdverspreidRuim een kwart van de mensheid heeft dagelijks niet meer dan 3,20 dollar (2,76 euro) om uit te geven, stelt de Wereldbank in een nieuw rapport. 
17/10 09u15  Beter Bed sluit 176 winkels in Duitsland, Oostenrijk en ZwitserlandBeddenverkoper Beter Bed grijpt in bij zijn slecht presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten. Het bedrijf kondigde aan nog dit jaar 176 van de circa duizend winkels te sluiten van dochter Matratzen Concord. 
17/10 08u45  Slechts 15 procent Nederlandse bedrijven is goed voorbereid op BrexitNederlandse bedrijven zijn nog onvoldoende voorbereid op Brexit, blijkt woensdag uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK). Bijna 40 procent is helemaal niet voorbereid.
17/10 08u45  Nederland valt buiten top vijf concurrentielijst WEFNederland staat niet meer in het rijtje van de vijf meest concurrerende economieën van de wereld. Op de zogenoemde Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF) neemt Nederland een zesde plaats in, waar dat vorig jaar nog plek vier was.
17/10 08u30  AkzoNobel gaat banen schrappen, bedrijf wil 200 miljoen besparenMultinational AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten en dat daarbij verdwijnen ook banen. De van oorsprong Nederlandse verfgigant maakt later dit jaar meer details bekend.
17/10 08u30  Verkoop EUV-machines bij ASML komt op stoomChipmachinefabrikant ASML heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder. De verkoop van de belangrijke EUV-chipmachines gaat steeds beter.
17/10 08u15  AkzoNobel gaat banen schrappenMultinational AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten en dat daarbij verdwijnen ook banen. De van oorsprong Nederlandse verfgigant maakt later dit jaar meer details bekend.
17/10 08u00  AkzoNobel haalt meer winst in lastige marktomstandighedenHet Nederlandse concern AkzoNobel heeft het derde kwartaal meer geld verdiend met de verkoop van zijn verven, ondanks een gedaalde omzet.
17/10 07u45  'EU biedt VK langer verblijf in douane-unie aan om tot Brexit-deal te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de Brexit.
17/10 04u15  'EU biedt Verenigd Koninkrijk langer verblijf in douane-unie aan om tot afspraken te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de brexit.
17/10 00u00  'EU biedt VK langer verblijf in douane-unie om tot afspraken te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de brexit.
16/10 22u00  Scandinavische bank Nordea in verband gebracht met witwaspraktijkenHet lijkt erop dat de Scandinavische bank Nordea verantwoordelijkheden uit antiwitwaswetten heeft geschonden, stelt de Zweedse Economische Misdaadsautoriteit (SECA) dinsdag.
16/10 20u15  Juncker voorziet 'scheldtirades' van EU-landen vanwege Italiaans tekortDe Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als de commissie het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren, meent voorzitter Jean-Claude Juncker.
16/10 19u30  Noorse bank Nordea in verband gebracht met witwaspraktijkenHet lijkt erop dat de Noorse bank Nordea verantwoordelijkheden uit anti-witwaswetten heeft geschonden. Dat stelt de Zweedse Economische Misdaadsautoriteit (SECA).
16/10 18u45  Juncker voorziet 'scheldtirades' van EU-landen om Italiaans tekortDe Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als ze het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren.
16/10 18u30  Juncker belooft 'scheldtirades' aan EU-landen die Italiaans tekort goedkeurenDe Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als ze het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren.
16/10 17u30  Unilever wil na aanvaringen meer in gesprek met aandeelhoudersNa twee aanvaringen met beleggers in een jaar, wil Unilever het contact met haar aandeelhouders verbeteren. Dat zegt onderdirecteur Peter Newhouse dinsdag tegen een Brits parlementair comité.
16/10 16u15  Bedrijven waarschuwen voor lage waterstand RijnDe Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen (NVLB) waarschuwt voor de lage waterstand op de rivier de Rijn. 
16/10 16u00  Meer Nederlanders lopen risico op armoede dan tien jaar terugHet risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat.
16/10 15u45  Amerikaanse banken verrassen met nieuw topkwartaalDe Amerikaanse grootbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs zijn met meevallende kwartaalcijfers gekomen. Ze deden het beide goed met hun zakenbankactiviteiten en hadden meer renteinkomsten.
16/10 15u00  EU-onderhandelaar: 'We nemen nog enkele weken de tijd voor Brexit-deal'Michel Barnier, de onderhandelaar namens de Europese Unie in de Brexit-onderhandelingen, zegt dat de EU en het Verenigd Koninkrijk de komende weken 'rustig en serieus' zullen werken aan een terugtredingsakkoord.
16/10 14u45  'Uber bij beursgang gewaardeerd op 120 miljard dollar'Uber kan bij beursgang gewaardeerd worden op 120 miljard dollar (ruim 103 miljard euro). Dat blijkt volgens ingewijden uit waarderingsvoorstellen die het bedrijf heeft ontvangen.
16/10 14u15  C&A schrapt vier directeuren om concurrenten aan te kunnenKledingketen C&A snijdt in zijn topmanagement in Europa. In een poging van de keten om beter te concurreren, treden vier van de zeven directeuren terug, waaronder lid van de oprichtersfamilie Bart Brenninkmeijer.
16/10 13u15  Nederlandse batterijenmaker investeert 1,6 miljard in Chinese fabriekHet Nederlandse bedrijf Lithium Werks investeert de komende jaren de 1,6 miljard euro in de realisatie van een batterijenfabriek in China. Dat maakte topman Kees Koolen van het begin dit jaar gestichte bedrijf bekend.
16/10 13u00  Kredietbureau waarschuwt voor 'reusachtige' Chinese schuldenbergKredietbeoordelaar S&P waarschuwt voor een enorme schuldenberg van 40 biljoen yuan (5 biljoen euro)  die lokale overheden in China in de loop van jaren hebben opgebouwd en niet op hun balansen staat.
16/10 12u45  Kredietbeoordelaar waarschuwt voor 'reusachtige' Chinese schuldenbergKredietbeoordelaar S&P waarschuwt voor een enorme schuldenberg van 40 biljoen yuan (5 biljoen euro)  die lokale overheden in China in de loop van jaren hebben opgebouwd en niet op hun balansen staat.
16/10 12u45  Meer Nederlanders riskeren armoede dan tien jaar terugHet risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat.
16/10 12u30  Meer Nederlanders leven in armoede dan tien jaar terugHet risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat.
16/10 12u30  Hoe zit het nu precies met de dividendbelasting?Het is een merkwaardige rit geweest het afgelopen jaar: de totstandkoming én de afschaffing van het schrappen van de dividendbelasting. Wat is er nou precies gebeurd?
16/10 12u30  Meer afzeggers Saoedische conferentie vanwege verdwijning journalistTopman John Flint van de Britse bank HSBC reist later deze maand niet af naar een investeerdersconferentie in Saudi-Arabië. Ook zijn collega Tidjane Thiam van de Zwitserse bank Credit Suisse speelt met die gedachte. Daarmee groeit de lijst met afzeggers voor het Future Investment Initiative.
16/10 12u30  Italianen kopen door politieke onzekerheid minder bloemen uit NederlandNederlandse bloemenhandelaren hebben in de eerste negen maanden van dit jaar minder bloemen en planten geëxporteerd. Vooral in Italië liep de afzet terug, als gevolg van de politieke onzekerheid.
16/10 12u30  Volkswagen: '50 procent kans dat Duitse autosector achteropraakt'De Duitse auto-industrie zal op achterstand gezet worden als het niet kan aanhaken bij ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en elektrisch rijden, zegt Volkswagen-topman Herbert Diess dinsdag.
16/10 12u00  Tobbende Italianen hebben minder zin in een bloemetje uit NederlandNederlandse bloemenhandelaren hebben in de eerste negen maanden van dit jaar minder bloemen en planten geëxporteerd. Vooral in Italië liep de afzet terug, als gevolg van de politieke onzekerheid.
16/10 12u00  Volkswagen: '50 procent kans dat Duitse auto-sector achterop raakt'De Duitse auto-industrie zal op achterstand gezet worden als het niet kan aanhaken bij ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en elektrisch rijden, zegt Volkswagen-topman Herbert Diess dinsdag.
16/10 12u00  'Buma/Stemra stelt interim-directeur aan na intern tumult'De ervaren interim-directeur Cees van Steijn komt tijdelijk aan het roer te staan bij Buma/Stemra. Volgens het VPRO-forum 3voor12 maakt de auteursrechtenorganisatie dat dinsdag bekend.
16/10 12u00  Audi krijgt boete van 800 miljoen euro voor rol in dieselschandaalDuitse autoriteiten hebben automaker Audi, dochtermerk van Volkswagen, een boete van 800 miljoen euro opgelegd voor zijn betrokkenheid bij het dieselschandaal.
16/10 11u30  Iraanse minister: Trump kan de olieprijs niet omlaag intimiderenHet zal de Amerikaanse president Trump niet lukken om de olieprijzen naar beneden te krijgen door andere landen te intimideren, zegt de Iraanse minister van Olie, Bijan Zanganeh.
16/10 11u00  Boete van 800 miljoen euro voor Audi om dieselschandaalDuitse autoriteiten hebben automaker Audi, dochtermerk van Volkswagen, een boete van 800 miljoen euro opgelegd voor betrokkenheid bij het dieselschandaal.
16/10 11u00  Begrotingstekort VS groeit naar 3,9 procent na belastingverlagingenHet begrotingstekort van de Amerikaanse regering is gegroeid 779 miljard dollar, of omgerekend 3,9 procent van de Amerikaanse economie.
16/10 10u45  Beleggersorganisatie wil meer vrouwen in top bij grote bedrijvenBeursgenoteerde bedrijven moeten er meer aan doen om vrouwen in het bestuur en de toezichthoudende raden te krijgen. Die oproep doet Eumedion, de belangenvereniging van institutionele beleggers. 
16/10 10u30  Beleggers hechten weinig waarde aan optimisme TomTomNavigatiedienstverlener TomTom heeft bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting verhoogd. Toch deden beleggers het aandeel massaal van de hand.
16/10 09u15  Volvo heeft door slijtage filters ook te maken met uitstootprobleemVolvo is de volgende op de lijst met voertuigmakers die een probleem heeft met uitstootwaarden. De Zweden zeiden dinsdag dat bepaalde filters in bussen en vrachtwagens sneller slijten dan aanvankelijk gedacht. 
16/10 08u45  Ook Volvo heeft een uitstootprobleem, door slijtage filtersVolvo is de volgende op de lijst met automakers die een probleem heeft met uitstootwaarden van voertuigen. De Zweden zeiden dinsdag dat bepaalde filters sneller slijten dan aanvankelijk werd gedacht. 
16/10 08u30  TomTom ziet de toekomst weer wat positiever inNavigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over de financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting. 
16/10 08u15  'Transportsector gaat ruim miljard verhalen op Europees vrachtwagenkartel'Nederlandse transporteurs gaan een massaclaim indienen tegen de producenten van vrachtwagens vanwege kartelvorming, meldt het FD. Volgens de Europese Commissie zijn tussen 1997 en 2011 prijsafspraken gemaakt.
16/10 07u30  Toezichthouders vinden dat controles in de bouw tekortschietenToezichthouders in de bouw vinden in grote meerderheid dat de controles tekortschieten. Ze zeggen te weinig tijd te hebben en de gevolgen van bezuinigingen te voelen. 
16/10 06u15  Aantal bedrijven met 34.000 gegroeid in derde kwartaalHet aantal bedrijven in Nederland is in het derde kwartaal met 34.000 gegroeid. Er werden 53.000 ondernemingen gestart, terwijl het aantal opheffingen en faillissementen blijft dalen.
16/10 01u30  Aantal wanbetalers zorgverzekering daalt lichtBijna 230.000 mensen vanaf achttien jaar hadden eind vorig jaar al een half jaar of langer geen zorgverzekeringspremie betaald. Dit is 1,7 procent van de betaalplichtigen. Er is een dalende lijn sinds de 2,2 procent niet-betalenden van 2014.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x 'Een derde oudere zzp'ers in bouw onverzekerd'23/10 03u30 - Nu.nl Economie: Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers is verzekerd tegen ziekte of ongevallen. In 2010 was dat nog meer dan 70 procent. Dure premies en hoge eisen van verzekeringsmaatschapppijen spelen parten.
17x 'Richard Branson opgestapt als voorzitter Hyperloop One'23/10 01u45 - Nu.nl Economie: Richard Branson is maandagnacht opgestapt als bestuursvoorzitter bij het transportbedrijf Hyperloop One, meldt CNN. Volgens een woordvoerder was het plan altijd al dat Branson maar een korte periode zou aanblijven als voorzitter.
10x 'IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betaling aan'23/10 11u15 - Nu.nl Economie: De MC IJsselmeerziekenhuizen hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt een anomieme bron dinsdag aan Omroep Flevoland. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten.
10x 'Oorlog om talent' vertaalt zich in hogere stagevergoedingen23/10 11u45 - Nu.nl Economie: De gemiddelde stagevergoeding van een hbo- of universitaire stagiair is in twee jaar tijd met 12 procent toegenomen tot 588 euro per maand. Rechtenstudenten verdienen het meest: 705 euro. 
9x Twitteraccount van Elon Musk tijdelijk geblokkeerd23/10 09u15 - Nu.nl Economie: Twitter heeft het account van Tesla-topman Elon Musk tijdelijk geblokkeerd, omdat het socialemediabedrijf dacht dat de bekende Amerikaanse ondernemer gehackt was. Dat heeft Musk zelf via Twitter laten weten, met als persoonlijke toevoeging 'haha'.
9x 'Financieel zorginfarct dreigt door dalende resultaten ziekenhuizen'23/10 13u15 - Nu.nl Economie: De financiële gezondheid van Nederlandse ziekenhuizen staat verder druk. De meerderheid van de zorginstellingen heeft de zaken op orde, maar veertien ziekenhuizen scoren een onvoldoende.
9x 'EU-programma's voor schone energie zo goed als mislukt'23/10 13u30 - Nu.nl Economie: Twee omvangrijke EU-programma’s voor de afvang en opslag van koolstofdioxide (CCS) en hernieuwbare energiebronnen zoals zonlicht en water, zijn zo goed als mislukt. Alleen de 255 miljoen euro die in offshore windenergie werd gestoken heeft positief bijgedragen aan de sector, stelt de Europese Rekenkamer in een rapport.
9x Moederbedrijf DAF boekt fors hogere winst23/10 14u45 - Nu.nl Economie: Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, heeft de winst in het derde kwartaal flink opgevoerd. Het bedrijf werd daarbij geholpen door eenmalige belastingbaten. 
8x Schadevergoeding van Monsanto aan kankerpatiënt flink verlaagd23/10 07u15 - Nu.nl Economie: Een rechter in San Francisco heeft maandag in hoger beroep bepaald dat de schadevergoeding die Bayer-divisie Monsanto moet betalen aan een man die kanker kreeg flink omlaag moet. In augustus werd bepaald dat het chemiebedrijf in totaal 289 miljoen dollar (253 miljoen euro) moet betalen, de rechter wil dat het 78 miljoen dollar wordt.
8x BMW roept meer dan drie keer zoveel auto's terug23/10 13u15 - Nu.nl Economie: BMW roept in Nederland nog eens 20.921 dieselauto's terug wegens een defect dat mogelijk brandgevaar oplevert. Afgelopen zomer moesten al 6.500 auto's terug naar de garage wegens het technische probleem.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven