zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/04 12u45  Chinese grootaandeelhouder brengt belang in Deutsche Bank terug Het Chinese conglomeraat HNA Groep brengt zijn belang in Deutsche Bank terug van 8,8 procent naar 7,9 procent. De Chinezen zijn de grootste aandeelhouder in de Duitse financiële reus.
21/04 11u30  EU dringt bij VS aan op afzwakken sancties tegen Rusland Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. 
21/04 11u00  Grootverbruikers geen idee van kosten schrappen Gronings gas Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat meebrengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.
21/04 10u30  Grootverbruikers hebben geen idee van kosten schrappen Gronings gas Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat mee te brengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.12 
21/04 10u15  'Financiële systeem is nu kwetsbaarder dan in 2008' Het financiële systeem is nu kwetsbaarder dan voorafgaanda aan de crisis van 2008. Dat zegt Jean-Claude Trichet, die destijds topman was bij de Europese Centrale Bank.
21/04 10u00  Grootverbruikers hebben nog geen idee van kosten schrappen Gronings gas Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat mee te brengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.
21/04 09u15  'Wereldbank wil flexibelere arbeidsmarkt in concurrentie met robots' Lagere minimumlonen en een grotere vrijheid voor bedrijven om werknemers te ontslaan. Daarvoor pleit de Wereldbank volgens de Britse krant The Guardian in een komend najaar te verschijnen rapport over de wereldwijde arbeidsmarkt.
21/04 09u15  Lavide komt niet op tijd met goedgekeurde jaarrekening Lavide levert niet op tijd een gecontroleerde jaarrekening af. Dat meldt de investeerder op zijn website.
21/04 09u00  Nederlands bedrijf kweekt echt vlees zonder dieren te slachten Het Nederlandse bedrijf MosaMeat kweekt echt vlees zonder dat ze daar dieren voor hoeven te slachten. 11 
20/04 21u15  Duitse moederbedrijf Makro geeft winstalarm na slechte resultaten Rusland Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met de activiteiten, dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.
20/04 19u30  Wells Fargo treft schikking van 1 miljard dollar met toezichthouders De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. 
20/04 18u15  'Nissan schrapt honderden banen in grootste Britse autofabriek in Sunderland' Nissan gaat naar verluidt honderden banen schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen van persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.
20/04 16u00  'Handelsconflict VS-China bedreigt Nederlandse machinemakers' Een escalerend handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is risicovol voor de Nederlandse industrie, stelt het ING Economisch Bureau. Vooral bedrijven die machines voor industrieën leveren, kunnen daar last van krijgen. 
20/04 15u45  VDL bouwt mee aan telescoop met grootte van voetbalstadion Het Eindhovense bedrijf VDL gaat meebouwen aan een megatelescoop. Het gevaarte komt in Chili te staan en wordt volgens het bedrijf ongeveer zo groot als een voetbalstadion.
20/04 15u00  Baas AF-KLM omzeilt vakbonden met elektronische stemming over loon Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. 
Laatste update: vandaag om 12u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/04 15u00  Porsche-functionaris opgepakt in onderzoek naar uitstootmanipulatieIn een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.
20/04 14u30  Nederlandse vissersbranche gaat onzekere tijden tegemoetDe Nederlandse kottervisserij gaat onzekere tijden tegemoet. De sector hangt een mogelijk verbod op pulsvisserij, nieuwe wetten en de Brexit boven het hoofd, waarschuwen onderzoekers van Wageningen Universiteit.
20/04 14u30  Functionaris Porsche opgepakt in onderzoek naar manipulatieIn een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.
20/04 14u00  Na Brussel ook Moskou akkoord met samengaan Monsanto en BayerOok Rusland keurt de overname goed van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer. De mededingingsautoriteit FAS gaf onder voorwaarden haar fiat voor de samenvoeging.
20/04 14u00  Trump accepteert opdrijven van olieprijzen nietDe recent opgelopen olieprijzen kunnen de goedkeuring van de Amerikaanse president Donald Trump niet wegdragen. Op Twitter waarschuwde hij dat het kunstmatig opdrijven van de olieprijzen niet zal worden geaccepteerd.
20/04 13u15  Europese importheffingen op stalen kabels uit China verlengdDe Europese Commissie verlengt een maatregel tegen het op de EU-markt dumpen van goedkope Chinese stalen kabels met vijf jaar. Het gaat om importheffingen van 60,4 procent die al in 1999 werden ingevoerd.
20/04 12u45  België zet vol in op windmolenparken op NoordzeeBelgië schroeft de capaciteit van zijn windparken op zee drastisch op. De regering in Brussel speelt daarmee in op de naderende sluiting van de kerncentrales Doel en Tihange.
20/04 12u00  Deutsche Bank stort per ongeluk 28 miljard euroDeutsche Bank heeft vorige maand per ongeluk 28 miljard euro overgemaakt naar de rekening van het beursbedrijf Deutsche Börse. Dat meldt persbureau Bloomberg.
20/04 11u45  Boete voor topman Barclays die klokkenluider wilde ontmaskerenTopman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen in een klokkenluiderszaak. Het boetebedrag is niet genoemd. 
20/04 11u00  'Deadline voor voedselproducenten om watergehalte op etiket te zetten'De Nederlandse Voeding- en Warenautoriteit (NVWA) gaat strenger optreden tegen producenten die hun etikettering niet op orde hebben. Het gaat om de verplichting om te vermelden hoeveel water aan producten is toegevoegd.
20/04 10u30  Bouwers willen duidelijkheid over verbod op gasaansluitingenEen verbod op gasaansluitingen in nieuwbouwwoningen moet volgend jaar al ingaan. Daarvoor pleit NVB-Bouw, dat de belangen van bouwondernemers en aannemers behartigt.
20/04 10u15  Met deze tips doorsta je hoge temperaturen op de werkvloerHet blijft tot en met het weekend nog flink warm voor de tijd van het jaar. Hoe ga je op de werkvloer om met hoge temperaturen? We hebben de handigste tips op een rijtje gezet. 
20/04 09u45  Huizen in eerste kwartaal 2018 weer duurder en minder verkochtHuizen worden almaar duurder, maar er worden minder woningen verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de huizenmarkt in het eerste kwartaal van het jaar.
20/04 09u15  Invallen bij datingsites om mogelijke misleiding van klantenDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze week invallen gedaan bij bedrijven achter datingsites. Ze worden ervan verdacht te werken met nepprofielen en klanten daarmee geld uit hun zak te kloppen.
20/04 09u00  Boete voor topman BarclaysTopman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen in een klokkenluiderszaak. Het boetebedrag is niet genoemd. 
20/04 08u45  Vattenfall wil marktleider worden met laadpalen elektrische auto'sHet Zweedse energieconcern Vattenfall gaat zich nog sterker richten op oplaadpunten voor elektrische auto's. Het moederbedrijf van het Nederlandse Nuon heeft de ambitie om een leidende positie op te bouwen in Noordwest-Europa met laadpalen voor elektrisch aangedreven voertuigen.
20/04 08u45  Huizen worden weer duurder en worden minder verkochtHuizen worden almaar duurder, maar er worden minder woningen verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de huizenmarkt in het eerste kwartaal van het jaar. 
20/04 08u30  Gekwalificeerde ICT'er heeft banen meer en meer voor het uitzoekenWerkgevers vinden het steeds moeilijker om geschikt ICT-personeel te vinden. Vaak zijn er wel genoeg mensen die werk in computertechnologie zoeken, maar hun opleiding sluit niet aan bij de eisen van ondernemers. 
20/04 08u15  Bagagebedrijven op Schiphol voeren actieMedewerkers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol houden vrijdag de eerste stiptheidsacties. Volgens vakbond FNV kunnen reizigers daardoor hun bagage met vertraging krijgen, maar zullen zij geen vluchten missen.
19/04 15u15  Franse bonden van plan ook in mei te staken bij Air FranceDe Franse vakbonden willen ook in mei staken bij Air France. Zo proberen ze de druk op de directie van de luchtvaartmaatschappij op te voeren. 
19/04 15u15  Zo houd je je huis koel tijdens warme dagenMet een temperatuur van ruim 25 graden is deze 19e april de warmste ooit. Mogelijk kan het lokaal zelfs 28 graden worden. 
19/04 15u00  EU maakt meer werk van strijd tegen verdachte geldtransactiesDe EU voert de strijd tegen witwaspraktijken en terrorismefinanciering verder op. Het Europees Parlement heeft ingestemd met strengere regels die ongebruikelijke geldtransacties, ook met cryptovaluta zoals bitcoins en via digitale portemonnees als PayPal, aan het licht moeten brengen.
19/04 13u30  Europees Parlement akkoord met strengere regels tegen sjoemeldieselsStrengere Europese toelatingsregels voor nieuwe auto’s moeten gesjoemel met emissiewaarden zoals met het dieselschandaal in de toekomst voorkomen. 
19/04 13u00  RTL Nederland gooit roer om en schrapt arbeidsplaatsenRTL Nederland gaat een nieuwe strategische koers varen. Het mediabedrijf laat de oude zendergerichte aanpak los en gaat zich meer richten op ''een hechte relatie en directe interactie'' met de consument. Dat moet via elk denkbaar kanaal en zelfs buiten het scherm gebeuren.
19/04 13u00  Landbouw krijgt vanaf 2021 jaarlijkse controle of label biologisch terecht isOm zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label dat ook echt is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens een keer per jaar controle. 
19/04 13u00  Omzet en winst RAI Amsterdam stijgen ondanks wegvallen autobeurzenRAI Amsterdam heeft vorig jaar de schade ondanks het wegvallen van twee belangrijke autobeurzen weten te beperken. De omzet van de exploitant van het Amsterdamse conventiecentrum viel in 2017 hoger uit dan een jaar eerder. Ook de winst steeg.
19/04 12u30  'Omzet hotelkamers Amsterdam stijgt het hardst van Europa'De omzet van hotelkamers in Amsterdam gaat de komende jaren het meest stijgen van alle Europese steden.
19/04 12u00  Merck verkoopt divisie consumentenproducten voor 3,4 miljard aan P&GHet Duitse farmacie- en chemieconcern Merck verkoopt zijn divisie voor consumentenproducten aan het Amerikaanse Procter & Gamble (P&G). Met de verkoop is een bedrag van 3,4 miljard euro gemoeid.
19/04 11u30  Vijf tips voor werkgevers om pesten op het werk te voorkomenHet is donderdag Landelijke Dag tegen Pesten. Pesten komt niet alleen voor op het schoolplein, maar ook op de werkvloer. Laura Willemse van de Stichting Pesten op de Werkvloer heeft een paar tips voor ondernemers om de sfeer op de werkvloer gezond te houden.
19/04 11u00  Accountants KPMG niet vervolgd voor witwassen en valsheid in geschrifteDrie accountants van fiscaaladviesbureau KPMG mogen niet worden vervolgd voor witwassen en valsheid in geschrifte.
19/04 10u30  Accountants KPMG niet vervolgd vanwege witwassen en valsheid in geschrifteDrie accountants van fiscaaladviesbureau KPMG mogen niet worden vervolgd wegens witwassen en valsheid in geschrifte. 
19/04 10u15  Economisch herstel remt loongroei in Nederland door leeftijdseffectHet economische herstel van de afgelopen jaren heeft een remmende werking op de loongroei in Nederland.
19/04 10u00  Rotterdamse haven verwerkt weer meer containersDe Rotterdamse haven verwerkt almaar meer containers. In het eerste kwartaal van dit jaar was sprake van een groei van de containeroverslag met 6,1 procent.
19/04 09u30  Dagattracties trekken 8 procent meer bezoekers in 2017De vijftig grootste dagattracties in Nederland hebben vorig jaar 8 procent meer bezoekers getrokken. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van NBTC Holland Marketing en Response. 
19/04 09u30  Herstel pensioenfondsen tot stilstand door onrust op financiële marktenDe grote Nederlandse pensioenfondsen hadden afgelopen kwartaal veel te lijden van de onrust op de financiële markten. 
19/04 08u45  Nieuwe eigenaar brengt Tel Sell terug op televisieThuiswinkelbedrijf Tel Sell heeft een nieuwe eigenaar. De Oostenrijkse branchegenoot Mediashop heeft het bedrijf gekocht en is van plan de 'infomercials' weer op televisie uit te zenden.
19/04 08u45  Merck verkoopt divisie consumentenproducten aan P&G voor 3,4 miljardHet Duitse farmacie- en chemieconcern Merck verkoopt zijn divisie voor consumentenproducten aan het Amerikaanse Procter & Gamble (P&G). Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 3,4 miljard euro.
19/04 08u30  Unilever beloont beleggers met aandeleninkoopprogrammaUnilever gaat zijn aandeelhouders belonen. Het was- en levensmiddelenconcern kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van maximaal 6 miljard euro. 
19/04 08u30  Werkloosheid daalt in maart naar onder 4 procentDe daling van de werkloosheid heeft in maart verder doorgezet. In de derde maand van het jaar waren er 357.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking.
19/04 08u15  Recordomzet voor brouwer Bavaria na forse investeringenBavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien tot 659 miljoen euro.
19/04 00u30  Nederland importeert voor het eerst meer gas dan dat het zelf wintNederland heeft vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis meer aardgas geïmporteerd dan dat er uit eigen bodem werd gewonnen. 
19/04 00u15  Herstel pensioenfondsen komt tot stilstand door onrust op financiële marktenDe grote Nederlandse pensioenfondsen hadden afgelopen kwartaal veel te lijden van de onrust op de financiële markten. Door de dalende beurskoersen verdampte voor miljarden euro's aan waarde van hun beleggingen, met als gevolg dat de financiële positie van de fondsen is verslechterd. Hierdoor is verhoging van de pensioenen voor miljoenen Nederlanders verder uit beeld geraakt en hangt de kans op kortingen nog altijd in de lucht.
19/04 00u00  Nederlandse aspergetelers oogsten meer in 2017De opbrengst van de Nederlandse aspergeoogst is vorig jaar gestegen met 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
18/04 20u30  'Importtarieven werpen donkere schaduw over groei Amerikaanse economie'Zorgen over importtarieven en de gevolgen voor de wereldhandel werpen een donkere schaduw over de anderszins positieve verwachtingen voor de Amerikaanse economie. Dat concludeert de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, een document dat inzicht geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
18/04 20u30  Tweehonderd vakbondsleden bezetten tijdelijk Nederlandsche BankLeden van vakbond FNV hebben woensdagmiddag het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) bezet. Dat melden verschillende leden van de vakbond op Twitter.
18/04 17u15  De Persgroep boekt minder winst in 2017 door hogere uitgavenHet Belgische mediabedrijf De Persgroep heeft zijn nettowinst het afgelopen jaar met ruim een kwart zien dalen. De opbrengsten van het bedrijf, dat eigenaar is van onder meer het AD, de Volkskrant en Trouw, bleven nagenoeg gelijk, maar door hogere uitgaven en enkele forse afboekingen bleef er onder de streep uiteindelijk toch minder over.
18/04 16u15  Tweehonderd vakbondsleden bezetten De Nederlandsche BankLeden van vakbond FNV hebben woensdagmiddag het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) bezet. Dat melden verschillende leden van de vakbond op Twitter.
18/04 16u00  Vakbondsleden bezetten bezoekerscentrum De Nederlandsche BankLeden van vakbond FNV hebben vanmiddag het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) bezet. Dat melden verschillende leden van de vakbond op Twitter.
18/04 15u00  'Grootste risico voor economie is afbouwen steun centrale banken'Nu trekt de wereldeconomie nog stevig aan, maar de stemming kan zomaar omslaan. Vooral het afbouwen van de steun van centrale banken kan flinke gevolgen hebben. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de mogelijke gevolgen van alle grote financiële risico's doorgerekend.
18/04 14u30  Voor het eerst in jaren weer meer schade door fraude betalingsverkeerEr is vorig jaar aanzienlijk meer schade geleden door fraude met betalingsverkeer. Dat betekent een einde aan een jarenlange daling van het schadebedrag, maken de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland bekend. 
18/04 13u30  Betalingsdienst Adyen ziet omzet met meer dan helft groeienDe omzet van betalingsdienstverlener Adyen is vorig jaar met meer dan de helft gestegen. Ook de hoeveelheid geld die het verwerkte voor klanten nam fors toe, laat het Nederlandse fintechbedrijf weten.
18/04 13u01  'Kabinetsplan voor arbeidsbeperkten leidt tot discriminatie'De nieuwe plannen van het kabinet voor werknemers met een arbeidsbeperking, leiden tot discriminatie. Dat zegt Dick Houtzager van het College voor de Rechten van de Mens woensdag in de Tweede Kamer.
18/04 12u30  Financiële topvrouw verlaat RTL Nederland na verschil van meningVivienne de Leeuw, de financiële topvrouw van RTL Nederland, stapt per direct op. 
18/04 11u45  Duitse justitie doet invallen bij Porsche vanwege dieselschandaalDe Duitse justitie heeft invallen gedaan bij automaker Porsche in verband met de manipulatie van de uitstoot van dieselauto's. 
18/04 11u15  EU en Japan ronden onderhandelingen over handelsverdrag afJapan en de Europese Unie hebben hun onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag afgerond. Dat maakte EU-commissaris Cecilia Malmström bekend.
18/04 09u45  Doorstart voor failliet modemerk SuperTrashEen deel van de activiteiten van het failliete modemerk SuperTrash krijgt een doorstart.
18/04 09u30  Nieuwe hypotheekbank Vista van Rabobank mikt op starterRabobank lanceert woensdag zijn nieuwe hypotheekbank Vista Hypotheken. Vista gaat zich vooral richten op starters op de woningmarkt, meldt het bedrijf. 
18/04 09u15  Britse paspoortenmaker De La Rue niet in beroep tegen keuze voor GemaltoPaspoortenmaker De La Rue gaat toch niet in beroep tegen de keuze van de Britse regering om nieuwe paspoorten door het Frans-Nederlandse Gemalto te laten maken.
18/04 09u00  Heineken verkoopt meer bier, maar boekt minder winstHeineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht, maar minder winst gemaakt dan een jaar eerder. 
18/04 08u45  Aantal verkochte nieuwe auto's in EU gedaaldDe verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in maart met meer dan 5 procent gedaald tot bijna 1,8 miljoen in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ACEA.
18/04 08u30  Drankenproducent Rémy Cointreau profiteert van Chinese vraagDe Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft in het afgelopen boekjaar goede zaken gedaan. Het concern profiteerde vooral van een sterk aangetrokken vraag uit China naar cognac van het merk Rémy Martin. 
18/04 08u30  Flinke stijging omzet en winst voor chipmachinemaker ASMLChipmachinemaker ASML heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal flink opgevoerd. Ook was de winstmarge hoger dan ASML zelf had verwacht. 
18/04 08u30  Tabaksfabrikant beboet om sponsoring studentenclubsDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Japan Tobacco International (JTI) boetes opgelegd voor het maken van exclusiviteitsafspraken met Nederlandse studentenverenigingen.
18/04 08u15  Tabaksfabrikant Japan Tobacco International beboet om sponsoring studentenclubsDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Japan Tobacco International (JTI) boetes opgelegd voor het maken van exclusiviteitsafspraken met Nederlandse studentenverenigingen. Een woordvoerder van de NVWA bevestigt een bericht van Trouw hierover.
18/04 08u00  Tankopslagbedrijf Vopak breidt Botlek-terminal uitTankopslagbedrijf Vopak gaat zijn Botlek-terminal in de haven van Rotterdam uitbreiden. Er komen vijftien nieuwe roestvrijstalen opslagtanks met een capaciteit van 63.000 kubieke meter bij. Dat maakte Vopak dinsdag bekend, samen met cijfers over het eerste kwartaal.
18/04 07u00  Goedkopere dollar bezorgt IBM hogere omzet in eerste kwartaal 2018Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, te danken aan gunstige wisselkoerseffecten door de goedkopere dollar. 
18/04 00u15  Meer studenten volgen een opleiding rondom veiligheidIn 2016 had 12,8 procent van alle werkzame personen in Nederland een veiligheidsgerelateerd beroep. In 2013 was dit 12,6 procent. Ook het aantal studenten met een opleiding rondom veiligheid neemt toe.
17/04 22u45  Goedkopere dollar bezorgen IBM hogere omzet in eerste kwartaal 2018Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald, te danken aan gunstige wisselkoerseffecten door de goedkopere dollar. 
17/04 16u45  12 procent meer passagiers op Eindhoven Airport in eerste kwartaalEindhoven Airport heeft in de eerste drie maanden van dit jaar ruim 1,2 miljoen passagiers verwelkomd, een toename van 12 procent in vergelijking met een jaar eerder.
17/04 16u30  Ouderen kunnen voortaan makkelijker een hypotheek krijgenHet wordt voor ouderen makkelijker om een hypotheek te krijgen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimt namelijk de mogelijkheden voor senioren die tien jaar of minder voor hun AOW zitten.
17/04 15u15  'Veel mensen profiteren niet of amper van groeiende economie'Veel huishoudens in ontwikkelde markten profiteren niet tot amper van de stevig aantrekkende economie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept beleidsmakers met klem op daar wat aan te doen. 
17/04 14u45  Amerikaanse bank Goldman Sachs voert winst met meer dan een kwart opGoldman Sachs heeft zijn winst in het eerste kwartaal met meer dan een kwart opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
17/04 14u30  UWV keerde voor 310 miljoen euro aan onterechte uitkeringen uitUitkeringsinstantie UWV heeft in de periode 2013-2017 ongeveer 420 miljoen euro aan fraudevorderingen opgelegd. Dat zijn onterecht betaalde uitkeringen (310 miljoen euro) en boetes (110 miljoen euro).
17/04 13u45  Export bloemen en planten gestagneerd door uitblijvend voorjaarDe Nederlandse export van bloemen en planten is afgelopen kwartaal nipt gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. 
17/04 13u30  Helft investeringen in Europese energiesector naar windmolensDe investeringen in Europese windenergie zijn vorig jaar met bijna een tiende toegenomen. Daarmee zijn windmolens goed voor de helft van alle investeringen in de Europese energiesector, stelt brancheorganisatie WindEurope.
17/04 12u30  Moederbedrijf Primark heeft last van lage suikerprijsAssociated British Foods heeft de winst in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar zien afnemen. Dat was vooral te wijten aan de suikerbedrijven binnen het concern, die verlies leden door de lagere suikerprijzen in Europa.
17/04 12u30  Investeren in Chinese auto-industrie wordt makkelijkerChina gaat stoppen met een reeks beperkingen voor buitenlandse bedrijven die willen investeren in de Chinese auto-industrie. Dat heeft de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming aangekondigd.
17/04 11u45  Reiziger heeft ook recht op compensatie bij spontane pilotenstakingPassagiers hebben ook recht op compensatie als hun vlucht wordt geannuleerd of vertraagd door een ‘wilde staking’ van het cabinepersoneel.
17/04 11u30  Moederbedrijf Primark heeft last van de lage suikerprijsAssociated British Foods heeft de winst in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar zien afnemen. Dat was vooral te wijten aan de suikerbedrijven binnen het concern, die verlies leden door de lagere suikerprijzen in Europa.
17/04 11u00  Investeren in de Chinese auto-industrie wordt makkelijkerChina gaat stoppen met een reeks beperkingen voor buitenlandse bedrijven die willen investeren in de Chinese auto-industrie. Dat heeft de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming aangekondigd.
17/04 11u00  Topman Belgisch moederbedrijf VTM en Q-Music stapt opHet Belgische mediabedrijf Medialaan ziet topman Peter Bossaert vertrekken. De reden hiervoor is een geschil in visie over de te varen koers, zo meldt het bedrijf dinsdag. 
17/04 11u00  Bijna 11 procent werknemers heeft te kampen met beroepsziekteOngeveer 11 procent van de werknemers had in 2016 te kampen met een beroepsziekte en zo'n 4.100 mensen overleden als gevolg van een beroepsziekte.
17/04 10u45  'Een derde van huiseigenaren kan aflossingsvrije hypotheek niet terugbetalen'Zo'n 36 procent van de huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek denkt de lening na dertig jaar waarschijnlijk niet te kunnen terugbetalen, terwijl dit wel de bedoeling is.
17/04 10u15  Website en app KijkBijMij van het failiete Kijkshop doen het weerDe website en app die van de failliete winkelketen Kijkshop werken weer. Het Zweedse moederbedrijf The One is ook van plan nieuwe winkels te openen.
17/04 10u00  Kijkshop-app KijkBijMij doet het weerDe website en app die van de failliete winkelketen Kijkshop werken weer. Het Zweedse moederbedrijf The One is ook van plan nieuwe winkels te openen.
17/04 09u15  Moederbedrijf van Perry en Aktiesport voert winst flink opSportwinkelketen JD Sports heeft de winst in het afgelopen gebroken boekjaar flink opgevoerd. Het Britse moederbedrijf van onder meer Perry en Aktiesport opende meer winkels in onder meer Europa, Australië en Azië. Zowel de sportmode-tak als de outdoorwinkels deden het goed.
17/04 09u15  Verzekeraar Menzis voelt toenemende druk op zorgkostenMenzis behaalde vorig jaar een positief resultaat, maar voelt de druk op de zorgkosten toenemen. Dat er vorig jaar geld overbleef, is volgens de verzekeraar vooral het gevolg van meevallende zorgkosten in de voorgaande periode.
17/04 08u45  'Steeds meer mensen zien af van rechtszaak om hoge kosten'Steeds meer mensen zien af van een gang naar de rechter omdat ze het niet kunnen betalen. Daarom moeten de kosten om een rechtszaak te voeren, de griffierechten, drastisch omlaag. 
17/04 07u45  Omzet TomTom daalt verder door lagere verkopen bij consumententakNavigatiedienstverlener TomTom heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zoals verwacht de omzet verder zien dalen, onder druk van de afnemende verkoop bij zijn consumententak. Daar daalden de opbrengsten met ruim een kwart. 
17/04 06u15  'Musea kunnen inkomsten uit eten en drinken nog verder aanjagen'Bezoekers van musea gaven vorig jaar gemiddeld 1,75 euro per persoon uit aan eten en drinken. Dat blijkt uit sectoronderzoek van ABN Amro.
17/04 04u45  Chinese economie groeit in eerste kwartaal 2018 weer met 6,8 procentDe economie van China is in het eerste kwartaal van dit jaar met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met twaalf maanden eerder. Dat is exact hetzelfde percentage als het laatste kwartaal van 2017, blijkt uit cijfers van de Chinese overheid.
16/04 22u15  Air France doet stakende medewerkers laatste voorstelAir France heeft een nieuw, finaal loonbod neergelegd bij de vakbonden om een einde te maken aan de werkonderbrekingen die de luchtvaartmaatschappij teisteren. De kosten door de stakingen inclusief die van deze week zijn volgens de zustermaatschappij van KLM inmiddels opgelopen tot 220 miljoen euro.
16/04 20u15  Vakbonden dreigen met staking in streekvervoer op 30 april en 1 meiChauffeurs van de streekbussen dreigen 30 april en 1 mei het werk neer te leggen als de werkgevers niet met betere cao-voorstellen komen. 
16/04 18u15  IMF relativeert de gevaren van cryptomuntenCryptomunten vormen geen directe bedreiging voor de financiële stabiliteit in de wereld. Dat stelt topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 
16/04 18u15  Utrecht en Zeeland aan de beurt bij estafettestaking woningcorporatiesPersoneel van woningcorporaties in Zeeland en Utrecht gaat dinsdag staken. De laatste tijd legden corporatiemedewerkers al in verschillende delen van het land het werk neer. 
16/04 17u30  Eind aan variabele beloning bij verzekeraar VivatDe werknemers van verzekeraar Vivat krijgen een structurele loonsverhoging van vijf procent. In de nieuwe cao wordt een einde gemaakt aan de variabele beloning die bij het bedrijf gangbaar was.
16/04 15u45  Overzicht houden over je financiën doe je zo​Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat 40 procent van de Nederlanders het lastig vindt overzicht te houden over hun financiën. Digitalisering is een van de oorzaken. Een paar tips voor iedereen die meer inzicht wil in zijn geldzaken.
16/04 15u30  Vivendi neemt Nederlands ticketbedrijf Paylogic overHet Franse mediabedrijf Vivendi heeft een akkoord bereikt over de overname van het Nederlandse ticketbedrijf Paylogic van LiveStyle. Een overnamesom werd maandag niet gemeld.
16/04 15u30  Pgb mag gebruikt worden om zorg uit andere EU-landen te kopenEen persoonsgebonden budget (pgb) mag worden gebruikt om zorg in te kopen in andere lidstaten van de Europese Unie.
16/04 14u45  Elektriciteitsnet kan groei aantal zonneparken nauwelijks aanIn Nederland zijn de laatste tijd zoveel zonneparken neergezet dat het elektriciteitsnet dit op sommige plekken amper aankan. Dit speelt bijvoorbeeld in Zuid-Groningen en Noord-Drenthe. 
16/04 14u45  Extra heffing op vuile diesels jaar uitgesteld om ICT-problemen fiscusBezitters van vervuilende dieselauto's gaan niet zoals eerder gemeld vanaf 2019 meer belasting betalen, maar pas een jaar later. 
16/04 13u45  Bank of America zet recordwinst in de boekenBank of America (BofA) heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een recordwinst. De bank profiteerde vooral van de opgelopen rentetarieven, die over het algemeen goed nieuws betekenen voor kredietverleners. 
16/04 13u30  'Stop met kansloze mbo-opleidingen voor artiest of DTP'er'Te veel mbo-opleidingen in de creatieve sector bieden onvoldoende kans op een baan. Het aantal plaatsen van deze studies moet daarom worden beperkt en de kwaliteit verbeterd.
16/04 13u00  Air France verwacht dinsdag weer vluchtuitval door stakingAir France verwacht dat er door de staking dinsdag weer zo'n 30 procent van de vluchten uitvalt. De actie treft waarschijnlijk vooral langeafstandsvluchten. 
16/04 13u00  Personeel Eneco eist onderzoek naar conflict over privatiseringDe centrale ondernemingsraad (or) van Eneco stapt naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De personeelsvertegenwoordiging wil op korte termijn een onderzoek naar de raad van commissarissen van het energiebedrijf.
16/04 12u45  Drankgigant steekt miljoenen in whiskytoerisme SchotlandHet Britse drankenconcern Diageo steekt grof geld in het aanjagen van het whiskytoerisme in Schotland. Het concern heeft daar de komende drie jaar 150 miljoen pond voor over, omgerekend zo'n 174 miljoen euro.
16/04 12u30  'Verhuurder Bo-Rent sjoemelt met roetfilter in bestelwagens'Autoverhuurbedrijf Bo-rent heeft uit kostenoverwegingen op grote schaal roetfilters verwijderd uit zijn Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagens. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.
16/04 10u15  Topman Jeroen de Haas van Eneco vertrekt per 1 septemberTopman Jeroen de Haas van energiebedrijf Eneco stapt per 1 september op. De zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter is begonnen.
16/04 10u00  Shell had volgens topman assertiever moeten zijn in klimaatkwestieOlie- en gasreus Shell had mogelijk meer kunnen doen om te waarschuwen voor klimaatveranderingen. Dat zei topman Ben van Beurden in een uitzending van Studio Energie.
16/04 09u45  Aandeel Ajax omlaag op Amsterdamse beurs na kampioenschap PSVHet aandeel Ajax ging maandag op de beurs in Amsterdam omlaag. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland verspeelde afgelopen weekend de laatste kans op het landskampioenschap en moest toezien hoe PSV de titel vierde. Het is het vierde seizoen op rij dat Ajax geen kampioen is geworden.
16/04 09u30  Uitzender Adecco neemt educatiebedrijf in Verenigde Staten overHet Zwitserse uitzendconcern Adecco neemt het Amerikaanse tech- en educatiebedrijf General Assembly over. 
16/04 08u45  'Kritiek op voorgenomen loonsverhoging topbestuurders Van Lanschot'De vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen wil de beloning van zijn topbestuurders flink opschroeven, omdat hun loon achter zou blijven bij die van hun collega's bij vergelijkbare ondernemingen.
16/04 08u15  Economisch beeld weer fractie beter in aprilHet economische beeld, oftewel het conjunctuurbeeld, is in april een fractie beter geworden.
16/04 08u15  'Steeds meer mensen verliezen overzicht financiën door online rekeningen'Veel mensen verliezen het overzicht over hun financiën omdat bijvoorbeeld rekeningen online binnenkomen. Dat blijkt uit een rapport van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Zeker twee op de vijf Nederlanders heeft überhaupt moeite met het overzicht over de financiële situatie. 
16/04 08u00  Ministerie trekt 10 miljoen euro uit voor investeringen in startupsHet wordt eenvoudiger om geld te steken in jonge snelgroeiende bedrijven. Het ministerie van Economische Zaken stelt dit jaar een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar voor private fondsen die geld willen investeren in startups en het innovatieve mkb.
16/04 07u45  'Zeker twee op vijf Nederlanders hebben moeite met financiële administratie'Zeker twee op de vijf Nederlanders hebben moeite met het overzicht over hun financiële situatie. Die mensen hebben vaker betalingsachterstanden en staan vaker rood dan mensen die hun administratie wel op orde hebben.
16/04 00u30  'Naarmate je ouder wordt, is het risico op krasje op loopbaan groter'Werkgevers staan in veel sectoren te springen om personeel, maar niet iedereen profiteert daarvan. 
16/04 00u15  Nederland heeft minste werk- of studieloze jongeren van EUSlechts 4 procent van de Nederlandse jongeren tussen 15 en 25 jaar was in 2017 niet aan het werk en volgde ook geen opleiding. Het percentage jongeren zonder werk of opleiding is in Nederland het laagst van alle landen in de Europese Unie.
15/04 13u00  Beurzen Midden-Oosten hoger na westerse raketaanval op SyriëDe beurzen in het Midden-Oosten stonden zondag op winst, de eerste handelsdag nadat de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk doelen in Syrië hebben gebombardeerd.
15/04 07u15  'Naarmate je ouder wordt, is het risico op een krasje op je loopbaan groter'Werkgevers staan in veel sectoren te springen om personeel, maar niet iedereen profiteert daarvan. 
15/04 00u30  Topman Brits reclamebedrijf WPP Martin Sorrell legt functie neerDe topman van het Britse reclamebedrijf WPP, Martin Sorrell, legt zijn functie neer. Sorrell heeft 33 jaar aan het hoofd van het bedrijf gestaan.
14/04 10u15  'Vlees zou tot 53 procent duurder moeten zijn'De prijs van een hamburger zou eigenlijk 40 procent hoger moeten zijn. Dat komt doordat milieuschade door vleesproductie en de gevolgen voor het klimaat en de biodiversiteit niet worden doorberekend in de verkoopprijs. 
14/04 10u15  'Er is een hetze tegen dieselauto's ontstaan'Er gaat bijna geen week voorbij zonder dat diesel negatief in het nieuws komt. Toch zien veel fabrikanten nog een toekomst voor de brandstof, zo ook Audi. De Nederlander Bram Schot, sinds vorig jaar lid van de raad van bestuur van het merk, vertelt aan NU.nl waarom dat zo is.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Grootverbruikers hebben geen idee van kosten schrappen Gronings gas21/04 10u30 - Nu.nl Economie: Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat mee te brengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.
11x Nederlands bedrijf kweekt echt vlees zonder dieren te slachten21/04 09u00 - Nu.nl Economie: Het Nederlandse bedrijf MosaMeat kweekt echt vlees zonder dat ze daar dieren voor hoeven te slachten. 
9x Lavide komt niet op tijd met goedgekeurde jaarrekening21/04 09u15 - Nu.nl Economie: Lavide levert niet op tijd een gecontroleerde jaarrekening af. Dat meldt de investeerder op zijn website.
9x 'Wereldbank wil flexibelere arbeidsmarkt in concurrentie met robots'21/04 09u15 - Nu.nl Economie: Lagere minimumlonen en een grotere vrijheid voor bedrijven om werknemers te ontslaan. Daarvoor pleit de Wereldbank volgens de Britse krant The Guardian in een komend najaar te verschijnen rapport over de wereldwijde arbeidsmarkt.
8x EU dringt bij VS aan op afzwakken sancties tegen Rusland21/04 11u30 - Nu.nl Economie: Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. 
7x Grootverbruikers geen idee van kosten schrappen Gronings gas21/04 11u00 - Nu.nl Economie: Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat meebrengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.
6x 'Financiële systeem is nu kwetsbaarder dan in 2008'21/04 10u15 - Nu.nl Economie: Het financiële systeem is nu kwetsbaarder dan voorafgaanda aan de crisis van 2008. Dat zegt Jean-Claude Trichet, die destijds topman was bij de Europese Centrale Bank.
6x Chinese grootaandeelhouder brengt belang in Deutsche Bank terug21/04 12u45 - Nu.nl Economie: Het Chinese conglomeraat HNA Groep brengt zijn belang in Deutsche Bank terug van 8,8 procent naar 7,9 procent. De Chinezen zijn de grootste aandeelhouder in de Duitse financiële reus.
5x Grootverbruikers hebben nog geen idee van kosten schrappen Gronings gas21/04 10u00 - Nu.nl Economie: Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat mee te brengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.
2x Duitse moederbedrijf Makro geeft winstalarm na slechte resultaten Rusland20/04 21u15 - Nu.nl Economie: Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met de activiteiten, dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.

Statistieken

Artikels:
33086
Gelezen:
17964
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven