woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/12 09u00  'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot berichten Europese Unie' Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
19/12 08u45  'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot communicatie Europese Unie' Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
19/12 08u00  Facebook liet Netflix en Spotify privéchats van gebruikers lezen Sociaal netwerk Facebook liet techbedrijven Netflix en Spotify de privégesprekken van alle gebruikers met een gekoppeld account lezen, zonder dat deze gebruikers expliciet toestemming hadden gegeven.
19/12 07u30  'Tinder ontslaat personeel dat bedrijf aanklaagt om aanranding' Datingapp Tinder heeft meerdere werknemers ontslagen die onlangs naar de rechter gestapt. De aanklagers beweren onder andere dat voormalig Tinder-CEO Greg Blatt een medewerker seksueel heeft aangerand.
18/12 20u00  'Gebruikers zonder Google-account krijgen toegang tot Google Docs' Google geeft zakelijke gebruikers zonder account in een bètaversie toegang tot programma's van Googles zakelijke dienst G Suite.
18/12 14u45  Politie arresteert vuurwerkvloggers en haalt video's offline Twee mannen zijn opgepakt, omdat ze filmpjes over vuurwerk op YouTube zouden hebben gezet. Op de filmpjes was te zien hoe illegaal vuurwerk werd gemaakt en afgestoken en dat is in Nederland verboden.
18/12 14u45  Donald Trump: 'Twitter vertraagt hoe snel ik nieuwe volgers krijg' De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt Twitter ervan het aantal nieuwe volgers op zijn account in te perken.
18/12 14u30  Donald Trump: 'Twitter vertraagt hoe snel ik nieuw volgers krijg' De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt Twitter ervan het aantal nieuwe volgers op zijn account in te perken.
18/12 12u15  Zzp'er wint zaak tegen dubieuze verkoper van domeinnamen Een zelfstandige ondernemer heeft een zaak gewonnen tegen Trademark Office, een concern dat onder flinke kritiek is gekomen om misleiding van ondernemers.
18/12 11u15  Geen sprake van contacloos zakkenrollen op festival De twee mensen die zaterdag op een festival in Deventer zijn aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen, zijn weer vrijgelaten. Van contactloos zakkenrollen lijkt geen sprake.
18/12 10u30  Amnesty: 'Twitter is een beerput voor vrouwen' Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft onderzocht dat vrouwen op Twitter consequent bovengemiddeld veel hatelijke, racistische en homofobe tweets krijgen toegestuurd.
18/12 07u45  Politie laat betrapte hackers stage lopen bij IT-bedrijven De Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stage lopen bij IT-bedrijven. Aan de pilot hebben in het afgelopen jaar elf jongeren meegedaan.
18/12 07u30  Politie laat betrapte hackers stage lopen bij IT-bedrijven als onderdeel straf De Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stage lopen bij IT-bedrijven. Aan de pilot hebben in het afgelopen jaar elf jongeren meegedaan.
18/12 07u00  Politie laat betrapte hackers stagelopen bij it-bedrijven De Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stagelopen bij it-bedrijven.
17/12 23u15  Privacywaakhond onderzoekt verkoop persoongegevens door sportbonden De privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verkoop van persoonsgegevens door sportbonden. De tennisbond KNLTB is onderwerp van het onderzoek.
Laatste update: vandaag om 9u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/12 22u30  Facebook-optie voor inzien internetgeschiedenis verschijnt in 2019De optie waarmee Facebook-gebruikers kunnen inzien wat het sociale medium weet over de internetgeschiedenis van een gebruiker, wordt in het voorjaar van 2019 getest.
17/12 22u30  Twitter: 'Staatshackers joegen wellicht op telefoonnummers gebruikers'Hackers die mogelijk zijn gelieerd aan een staat hebben misbruik gemaakt van een functie in het contactformulier van Twitter.
17/12 22u15  Facebook-optie om opgeslagen internetgeschiedenis in te zien komt in 2019De optie waarmee Facebook-gebruikers kunnen inzien wat het sociale medium weet over de internetgeschiedenis van een gebruiker, wordt in het voorjaar van 2019 getest.
17/12 22u15  Twitter: 'Staatshackers jaagden wellicht op telefoonnummers van gebruikers'Hackers die mogelijk zijn gelieerd aan een staat hebben misbruik gemaakt van een functie in het contactformulier van Twitter.
17/12 22u00  Frankrijk voert belasting voor grote techbedrijven inFrankrijk voert volgend jaar een speciale belasting in voor grote techbedrijven als er geen Europese belasting komt. 
17/12 20u15  Twitter: 'Staatshackers jaagden mogelijk op telefoonnummers van gebruikers'Hackers die mogelijk zijn gelieerd aan een staat hebben misbruik gemaakt van een functie in het contactformulier van Twitter.
17/12 19u45  'Privacywaakhond onderzoekt verkoop persoongegevens door sportbonden'De privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verkoop van persoonsgegevens door sportbonden. De tennisbond KNLTB is onderwerp van het onderzoek.
17/12 19u15  'Ontwikkeling gecensureerde zoekmachine Google voor China ligt stil'De plannen van Google om voor de Chinese markt een gecensureerde versie van zijn zoekmachine te ontwikkelen, zouden zijn stilgelegd.
17/12 17u15  Verdachten contactloos zakkenrollen weer vrijgelatenDe mensen die zaterdag door de politie zijn aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen, zijn weer vrijgelaten.
17/12 16u15  'Russische trollenfabriek richtte zich vooral op Afro-Amerikanen in VS'De Internet Research Agency (IRA), het in Sint-Petersburg gevestigde bedrijf dat ook wel de 'Russische trollenfabriek' wordt genoemd, richtte zich met zijn beïnvloedingscampagne met name op de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de VS.
17/12 16u15  Festivalbezoekers ten onrechte aangehouden voor contactloos zakkenrollenDe mensen die zaterdag door de politie zijn aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen, zijn weer op vrije voeten gesteld.
17/12 15u45  'Russische trollenfabriek richtte zich vooral op Afro-Amerikanen'De Internet Research Agency (IRA), het in Sint-Petersburg gevestigde bedrijf dat ook wel de 'Russische trollenfabriek' wordt genoemd, richtte zich met zijn beïnvloedingscampagne met name op de Afro-Amerikaanse gemeenschap.
17/12 12u45  Kledingwinkel Guess krijgt 40 miljoen euro boete voor geo-blockingKledingmerk Guess krijgt een boete van bijna 40 miljoen euro van de Europese Commissie voor het opleggen van advertentie- en verkoopbeperkingen aan detailhandelaars. 
17/12 10u45  Profiel: Colin Kroll, overleden oprichter van Vine en HQ TriviaHij stond aan de wieg van liefst twee spraakmakende apps voordat hij zondag op 34-jarige leeftijd overleed. Dit weten we over Vine- en HQ-oprichter Colin Kroll.
17/12 09u30  Vine- en HQ-oprichter Colin Kroll (34) dood in huis gevondenColin Kroll, een van de oprichters van smartphone-apps Vine en HQ Trivia, is dood in zijn appartement aangetroffen. Hij is 34 jaar oud geworden.
17/12 07u30  Vine- en HQ-oprichter Colin Kroll (35) dood in huis gevondenColin Kroll, één van de oprichters van smartphone-apps Vine en HQ Trivia, is dood in zijn appartement aangetroffen. Hij is 35 jaar oud geworden.
16/12 12u30  Twee verdachten aangehouden voor contactloos zakkenrollen op festivalTwee personen zijn zaterdag aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen op een festival in Deventer.
16/12 10u45  Honderden Uber-accounts online verhandeldHonderden Amsterdamse taxichauffeurs verhandelen online Uber-accounts. Daardoor is het moeilijk te zeggen of een taxichauffeur is wie hij zelf zegt.
15/12 17u30  Politie sloot dit jaar 307 nepwebwinkelsDe politie heeft dit jaar al 307 nepwebwinkels gesloten. Het is de verwachting dat er de rest van het jaar nog eens honderd volgen, stelt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting bij Radar op NPO Radio1.
15/12 16u00  'Huawei-topvrouw gearresteerd om onderzoek naar Chinese spionage'De arrestatie van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou zou zijn grondslag vinden in een onderzoek naar Chinese spionage in plaats van het overtreden van sancties omtrent Iran.
15/12 12u30  'Huawei-topvrouw eigenlijk gearresteerd om onderzoek naar Chinese spionage'De arrestatie van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou zou zijn grondslag vinden in een onderzoek naar Chinese spionage in plaats van het overtreden van sancties omtrent Iran.
15/12 11u45  Facebook heeft geheimzinnige onderzoeksdivisie opgesplitstFacebook heeft zijn geheimzinnige onderzoekstak Building 8 opgesplitst, maar projecten als een computer die hersengolven kan lezen lopen nog steeds.
14/12 23u00  'Cloudflare beveiligt websites van zeven terroristische organisaties'Het internetbedrijf Cloudflare verleent zijn diensten naar verluidt aan minstens zeven groepen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn aangemerkt als terroristische organisatie.
14/12 23u00  'Arrestatie Huawei-topvrouw komt voort uit onderzoek naar Chinese spionage'De arrestatie van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou vindt zijn grondslag in een onderzoek naar Chinese spionage, in plaats van het overtreden van sancties omtrent Iran.
14/12 21u30  'Techgigant Cloudflare beveiligt websites van zeven terroristische organisaties'Het internetbedrijf Cloudflare verleent zijn diensten naar verluidt aan minstens zeven groepen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn aangemerkt als terroristische organisatie.
14/12 20u30  Moederbedrijf T-Mobile houdt samenwerking met Huawei tegen het lichtDeutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, houdt zijn samenwerking met Huawei tegen het licht. De stap volgt op argwaan jegens Huawei dat het bedrijf door China gebruikt wordt voor spionage.
14/12 18u45  '123456 voor zesde jaar op rij meestgebruikte wachtwoord'De cijfercombinatie '123456' is voor het zesde jaar op rij het meestgebruikte wachtwoord. Daarnaast staat 'password' op de tweede plaats, ook voor de zesde keer op rij.
14/12 17u00  Facebook lekt foto's van maximaal 6,8 miljoen gebruikersFacebook heeft een bug ontdekt waardoor de foto's van maximaal 6,8 miljoen gebruikers onbedoeld in handen zijn gekomen van andere apps.
14/12 16u45  Facebook lekt foto's van 6,8 miljoen gebruikersFacebook heeft een bug ontdekt waardoor de foto's van maximaal 6,8 miljoen gebruikers onbedoeld in handen zijn gekomen van andere apps.
14/12 14u30  Datagebruik buitenland groeit na afschaffing roaming in EuropaEuropese toeristen in de Europese Unie gebruiken fors meer data sinds de afschaffing van roamingkosten voor het gebruik van mobiel internet binnen de EU, blijkt vrijdag uit een rapport van de Europese Commissie.
14/12 14u00  Datagebruik buitenland stijgt na afschaffing roaming in EuropaSinds de afschaffing van roamingkosten voor het gebruik van mobiel internet binnen de Europese Unie, is het datagebruik door toeristen fors gestegen.
14/12 13u00  Bitcoin-afpersers sturen spammails met bedreigingenOverheden en instellingen in Engelssprekende landen ontvangen e-mails waarin de afzender dreigt een verstopte bom te laten ontploffen als er geen bitcoins worden betaald.
14/12 11u30  Bitcoin-afpersers sturen spammails met bomdreigingIn Engelssprekende landen krijgen overheden en instellingen afpersmails waarin op dreiging van een verstopte bom om betalingen in bitcoins wordt gevraagd.
14/12 10u00  'Nepnieuwscheckers boos omdat Facebook zelf nepnieuws verspreidt'Instanties die voor Facebook nepnieuws checken zijn ontevreden met het bedrijf, deels omdat het bedrijf zelf nepnieuws zou verspreiden.
14/12 08u45  Aanhoudingen voor chantage met naaktfoto's via datingsitesVoor het afpersen van zeker tien jonge vrouwen heeft de politie een 23-jarige Hagenaar en drie vrouwen uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Hilversum opgepakt. De slachtoffers, afkomstig uit het hele land, werden onder druk gezet met het dreigement dat naaktfoto’s van hen op internet zouden verschijnen.
14/12 06u15  De voorspellingen voor 2019De voorspellingenpodcast is terug. Traditiegetrouw kijkt de techredactie van NU.nl in een van de laatste podcasts van het jaar vooruit naar wat ons te wachten staat op het gebied van tech. Ook blikken we terug op voorspellingen van vorig jaar.
13/12 19u30  Telecom- en ICT-bedrijven beloven kinderporno binnen 24 uur te verwijderenNederlandse telecom- en ICT-bedrijven beloven online kinderporno binnen 24 uur na een melding te verwijderen. Dat staat in nieuwe afspraken die de sector heeft opgesteld.
13/12 19u00  Nederlandse privacywaakhond ontvangt 10.000 klachten sinds AVGBijna tienduizend mensen hebben in het afgelopen half jaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
13/12 18u45  'YouTube verwijdert 30 miljoen video's in jaar tijd'YouTube heeft in de periode van een jaar 30 miljoen video's verwijderd. Het gaat om video's die tegen de richtlijnen van Googles videodienst ingaan.
13/12 14u30  Grote steden stoppen met wifitracking wegens privacybezwarenIn verschillende grote steden stoppen bedrijven per direct met het volgen van bezoekers via wifi-tracking. De Autoriteit Persoonsgegevens zei eerder dat dat illegaal was.
13/12 14u15  Kabinet begint bewustwordingscampagne rondom nepnieuwsHet kabinet begint in februari een campagne om nepnieuws tegen te gaan. Het gaat om een bewustwordingscampagne waardoor burgers bewust ingestoken desinformatie moeten herkennen.
13/12 10u45  Jaaroverzicht YouTube slechtst beoordeelde video ooitDe video met het jaaroverzicht van YouTube, is de slechts gewaardeerde video aller tijden op het platform. Vorige week werd YouTube Rewind 2018 al de slechts bekeken video van het jaar.
13/12 10u30  'Duitsland mag wet die nieuwssites in Google verbiedt niet toepassen'Een Duitse wet die zoekmachines zoals Google verbiedt om nieuwssites zonder toestemming in de zoekresultaten op te nemen, zou niet mogen worden toegepast.
13/12 10u00  Nederlandse privacywaakhond ontving 10.000 klachten sinds AVGBijna tienduizend mensen hebben in het afgelopen half jaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder donderdag in een rapportage.
13/12 09u30  Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt bijna 10.000 privacyklachten sinds AVGBijna 10.000 mensen hebben het afgelopen halfjaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder in een rapportage.
13/12 08u00  Telecomgigant SoftBank neemt afstand van HuaweiHet Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur volgend jaar door apparatuur van onder andere Ericsson en Nokia.
13/12 07u30  Razer laat gebruikers cryptomunten delven in ruil voor kortingRazer wil gebruikers cryptomunten laten delven in ruil voor korting bij het bedrijf. De gebruikers kunnen hun computers inzetten om digitale munten te creeëren, al mogen ze die niet zelf houden.
12/12 22u15  Oracle klaagt overheid VS aan om aanbesteding miljardencontract PentagonHet Amerikaanse softwarebedrijf Oracle klaagt de overheid van de Verenigde Staten aan om een aanbestedingsproces voor clouddiensten voor het Pentagon. 
12/12 17u15  Google draagt domein Duck.com over aan concurrent DuckDuckGoGoogle heeft de domeinnaam Duck.com overgedragen aan concurrent DuckDuckGo. Internetgebruikers die Duck.com intypen in hun adresbalk, komen voortaan bij de zoekmachine van DuckDuckGo terecht.
12/12 15u15  Amsterdam lekt namen en adressen van klagers verhuurtermijn AirbnbDe gemeente Amsterdam heeft de namen en adressen van inwoners die klaagden over verhuurdienst Airbnb gelekt via zijn website. In een enkel geval werd ook een telefoonnummer gelekt.
12/12 15u00  'Robot' op staatstelevisie Rusland blijkt man in pakEen 'robot' die door de Russische staatszender Russia-24 werd geprezen om zijn dansvaardigheid, blijkt een man in een pak te zijn.
12/12 11u45  Deelfietsdienst Mobike stuurt onwettig persoonsgegevens naar ChinaDe deelfietsdienst Mobike stuurt onwettig locatiegegevens en telefoonnummers van Nederlandse en andere Europese gebruikers naar China en Singapore. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl.
12/12 11u00  'Aantal tv-aansluitingen daalt wederom'Het aantal tv-aansluitingen in Nederland is in het derde kwartaal met 0,1 procent gedaald.
12/12 10u30  Avicii was dit jaar populairste Google-zoekopdracht in NederlandNederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
12/12 10u15  Avicii was populairste Google-zoekopdracht in NederlandNederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
12/12 08u00  'Verenigde Staten overwegen maatregelen tegen Chinese hackaanvallen'De regering van Trump overweegt maatregelen te nemen tegen de cyberaanvallen van de Chinese overheid op Amerikaanse technologiebedrijven.
12/12 07u45  'Chinese hackers zaten achter gigantische datadiefstel bij Marriott-hotels'Een team Chinese overheidshackers zou verantwoordelijk zijn voor een cyberaanval op de hotelketen Marriott, waarbij gegevens van een half miljard klanten werden gestolen.
12/12 07u15  'BKR schendt Europese privacywet'Het Bureau Krediet Registratie (BKR) zou de privacywet schenden door geld te vragen om persoonsgegevens te mogen inzien.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x 'Tinder ontslaat personeel dat bedrijf aanklaagt om aanranding'19/12 07u30 - Nu.nl: Datingapp Tinder heeft meerdere werknemers ontslagen die onlangs naar de rechter gestapt. De aanklagers beweren onder andere dat voormalig Tinder-CEO Greg Blatt een medewerker seksueel heeft aangerand.
7x 'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot communicatie Europese Unie'19/12 08u45 - Nu.nl: Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
5x Facebook liet Netflix en Spotify privéchats van gebruikers lezen19/12 08u00 - Nu.nl: Sociaal netwerk Facebook liet techbedrijven Netflix en Spotify de privégesprekken van alle gebruikers met een gekoppeld account lezen, zonder dat deze gebruikers expliciet toestemming hadden gegeven.
5x 'Chinese hackers hadden jarenlang toegang tot berichten Europese Unie'19/12 09u00 - Nu.nl: Hackers hebben jarenlang toegang gehad tot een systeem van de Europese Unie waarin kabelberichten met gevoelige diplomatieke communicatie te vinden was.
1x Politie laat betrapte hackers stagelopen bij it-bedrijven18/12 07u00 - Nu.nl: De Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stagelopen bij it-bedrijven.
1x Donald Trump: 'Twitter vertraagt hoe snel ik nieuwe volgers krijg'18/12 14u45 - Nu.nl: De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt Twitter ervan het aantal nieuwe volgers op zijn account in te perken.
1x Politie arresteert vuurwerkvloggers en haalt video's offline18/12 14u45 - Nu.nl: Twee mannen zijn opgepakt, omdat ze filmpjes over vuurwerk op YouTube zouden hebben gezet. Op de filmpjes was te zien hoe illegaal vuurwerk werd gemaakt en afgestoken en dat is in Nederland verboden.
1x 'Gebruikers zonder Google-account krijgen toegang tot Google Docs'18/12 20u00 - Nu.nl: Google geeft zakelijke gebruikers zonder account in een bètaversie toegang tot programma's van Googles zakelijke dienst G Suite.
0x 'BKR schendt Europese privacywet'12/12 07u15 - Nu.nl: Het Bureau Krediet Registratie (BKR) zou de privacywet schenden door geld te vragen om persoonsgegevens te mogen inzien.
0x 'Chinese hackers zaten achter gigantische datadiefstel bij Marriott-hotels'12/12 07u45 - Nu.nl: Een team Chinese overheidshackers zou verantwoordelijk zijn voor een cyberaanval op de hotelketen Marriott, waarbij gegevens van een half miljard klanten werden gestolen.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven