zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/02 23u30  'YouTube beperkt advertentiemogelijkheden na pedofilieschandaal' YouTube beperkt de advertentiemogelijkheden op video's die mogelijk misbruikt kunnen worden door middel van reacties met pedofiele intenties. Dat meldt een woordvoerder aan Engagdet.
22/02 17u15  Hoe nepwinacties op Facebook je verleiden persoonsgegevens af te staan Op 21 februari verwijderde Facebook, naar aanleiding van onderzoek van NU.nl, meerdere pagina's die met frauduleuze winacties persoonsgegevens probeerden te verzamelen. Hoe gingen deze pagina's te werk en wie maakten gebruik van de gegevens die met deze pagina's werden verzameld?
22/02 16u15  Hoe nepwinacties je verleiden om persoonsgegevens af te staan Op 21 februari verwijderde Facebook, naar aanleiding van onderzoek van NU.nl, meerdere pagina's die met frauduleuze winacties persoonsgegevens probeerden te verzamelen. Hoe gingen deze pagina's te werk en wie maakten gebruik van de gegevens die met deze pagina's werden verzameld?
22/02 12u15  Facebook stopt met controversiële vpn-app Onavo Facebook trekt zijn vpn-app Onavo terug uit de Google Play Store. Ook stopt het bedrijf met het aannemen van nieuwe deelnemers voor de omstreden Facebook Research-app, schrijft TechCrunch.
22/02 05u45  Facebook haalt netwerk van frauduleuze nepwinacties offline Facebook heeft donderdag naar aanleiding van onderzoek door NU.nl een netwerk van frauduleuze nepwinacties offline gehaald. Potentiële slachtoffers werden met een zogenaamde gewonnen keuken-, badkamer- en tuinrenovatie verleid hun privégegevens af te staan.
21/02 21u45  OM eist 240 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Leidse hacker Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 240 uur werkstraf geëist en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen een 29-jarige Leidenaar die wordt verdacht van de illegale verkoop van alles-in-een-abonnementen van een internet-tv-telefoon-provider. De provider eist een schadeloosstelling van 750.000 euro.
21/02 21u45  'Facebook liet adverteerders reclames op nazionderwerpen richten' Facebook maakte het voor adverteerders op het platform mogelijk om reclame te richten op aan nazi's gerelateerde onderwerpen, ontdekte de Los Angeles Times.
21/02 21u30  'Facebook liet adverteerders reclame richten op nazionderwerpen' Facebook maakte het voor adverteerders op het platform mogelijk om reclame te richten op aan nazi's gerelateerde onderwerpen, ontdekte de Los Angeles Times.
21/02 19u00  YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik door pedofielennetwerk Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt, meldt The Verge donderdag op basis van een verklaring van het bedrijf.
21/02 18u15  Ollongren wil nog geen wet voor Facebook in strijd tegen nepnieuws Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ziet er nog niets in om sociale media die een rol kunnen spelen bij de beïnvloeding van verkiezingen en verspreiding van desinformatie aan wetten en regels te binden.
21/02 17u45  OM eist cel- en taakstraf tegen Hagenaar voor DDoS-aanvallen De twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.
21/02 17u30  YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik pedofielennetwerk Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt. Dat meldt The Verge op basis van een verklaring van het bedrijf.
21/02 17u30  Openbaar Ministerie eist cel- en taakstraf voor DDoS-aanvallen De twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.
21/02 17u15  Comprimeersoftware WinRAR dicht negentien jaar oud softwarelek Onderzoekers van internetbeveiligingsbedrijf Check Point hebben een ernstig lek ontdekt in het programma WinRAR. Door het lek, dat negentien jaar in de software zat, kon onopgemerkt schadelijke software op computers van gebruikers geplaatst worden.
21/02 17u00  YouTube haalt ruim vierhonderd kanalen offline na misbruik pedofielennetwerk Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt. Dat meldt The Verge op basis van een verklaring van het bedrijf.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 17u00  'E-mailaccounts Tele2 makkelijk te hacken via klantenservice'De e-mailaccounts van provider Tele2 zijn niet goed beveiligd, blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Met kennis van de postcode en het huisnummer van het slachtoffer kunnen oplichters toegang krijgen tot een e-mailaccount van een doelwit.
21/02 16u15  Om eist cel- en taakstraf voor DDoS-aanvallenDe twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.
21/02 15u45  Cel- en taakstraf geëist door OM voor DDoS-aanvallenDe 20-jarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 36 maanden krijgen, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere van deze ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.
21/02 15u15  WinRAR dicht negentien jaar oud softwarelekOnderzoekers van Check Point Software Technologies hebben een ernstig lek ontdekt in het programma WinRAR. Door het lek kon onopgemerkt schadelijke software op computers van gebruikers geplaatst worden.
21/02 14u15  WinRAR dicht 19 jaar oud softwarelekOnderzoekers van Check Point Software Technologies hebben een ernstig lek ontdekt in het programma WinRAR, waardoor er onopgemerkt schadelijke software op computers van gebruikers geplaatst kon worden.
21/02 10u00  Slachtofferhulp vraagt aandacht voor kwetsende taal op sociale mediaSlachtofferhulp Nederland start vandaag een nieuwe campagne om het aantal kwetsende berichten op sociale media over verkeersongevallen, misdrijven en rampen te bestrijden.
21/02 07u45  'Cybercriminelen kapen duizenden webwinkels per maand'Cybercriminelen proberen geld te stelen door webwinkels binnen te dringen en malware toe te voegen aan het bestelformulier. Op deze manier lezen ze betaalinformatie van klanten uit zodra ze online iets kopen, aldus beveiligingsbedrijf Symantec.
20/02 21u45  'Disney stopt advertenties op YouTube vanwege misbruik door pedofielen'Disney zou vooralsnog zijn gestopt met advertenties op YouTube. Het reactiesysteem van het videoplatform zou worden misbruikt door een netwerk van pedofielen, meldt persbureau woensdag Bloomberg op basis van anonieme ingewijden.
20/02 21u30  'Disney stopt advertenties op YouTube na ontdekking pedofiliemisbruik'Disney zou vooralsnog gestopt zijn met advertenties op YouTube, nadat ontdekt werd dat het reactiesysteem van het videoplatform misbruikt wordt door een netwerk van pedofielen. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme ingewijden.
20/02 18u00  Verenigd Koninkrijk: Risico Huawei beheersbaar, geen bewijs voor spionageGroot-Brittannië zegt het risico omtrent de Chinese telecomfabrikant beheersbaar is Ook heeft het land geen bewijs voor spionage door Huawei. Daarmee gaat Groot-Brittanië in tegen uitspraken van de Verenigde Staten, een van zijn belangrijkste inlichtingenpartners.
20/02 17u45  Groot-Brittannië: 'Risico Huawei beheersbaar, geen bewijs voor spionage'Groot-Brittannië zegt het risico omtrent de Chinese telecomfabrikant beheersbaar is Ook heeft het land geen bewijs voor spionage door Huawei. Daarmee gaat Groot-Brittanië in tegen uitspraken van de Verenigde Staten, een van zijn belangrijkste inlichtingenpartners.
20/02 16u45  Europese lidstaten stemmen in met 'uploadfilter' en 'linktaks'De Europese Raad, die bestaat uit de 28 lidstaten, heeft woensdag ingestemd met de omstreden hervorming van het Europese auteursrecht. De aanpassingen bevatten onder meer het zogenoemde 'uploadfilter' en de 'linktaks'.
20/02 14u15  Facebook pleit voor Nederlandse wet die politieke reclame reguleertFacebook steunt een plan voor nieuwe, Nederlandse wetgeving op het gebied van politieke advertenties, waarbij duidelijker moet worden wie precies betaald heeft voor een politieke Facebook-reclame.
20/02 14u00  Facebook pleit voor wet die politieke reclame reguleertFacebook steunt een plan voor nieuwe, Nederlandse wetgeving op het gebied van politieke advertenties, waarbij duidelijker moet worden wie precies betaald heeft voor een politieke Facebook-reclame.
20/02 07u15  'Russische hackers vielen Europese denktanks en non-profit aan'De Russische hackersgroep Fancy Bear zou verantwoordelijk zijn voor cyberaanvallen op twee Europese denktanks en een Duitse non-profitorganisatie, aldus onderzoekers van Microsoft.
19/02 18u00  SoundCloud laat gebruikers muziek uploaden naar Spotify en Apple MusicHet Zweedse audioplatform SoundCloud laat betalende gebruikers vanaf dinsdag hun muziek uploaden naar muziekstreamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en YouTube Music.
19/02 16u45  Twitter eist in Europa meer transparantie voor politieke advertentiesTwitter gaat vanaf in de Europese Unie vanaf 1`1 maart alleen politieke advertenties toestaan van partijen die zich vooraf bij het sociale medium hebben aangemeld. Op die manier wil het bedrijf transparantie van politieke adverteerders eisen.
19/02 15u15  YouTube versoepelt beleid rond overtreden gedragsregelsGebruikers die de regels van YouTube schenden, zullen niet meer bij de eerste overtreding bestraft worden. YouTube versoepelt vanaf dinsdag de straffen voor wangedrag op het platform.
19/02 13u30  Pokémon Go-YouTubers onterecht geschorst na verdenking van kinderpornoTwee Pokémon Go-gerelateerde YouTube-accounts zijn maandag korte tijd uit de lucht geweest omdat een YouTube-algoritme ze per abuis had aangemerkt als kinderporno. De twee YouTubers, Brandon Martyn (Mystic7) en Nick Oyzon (Trainer Tips) lieten dat weten op Twitter en hun - inmiddels herstelde - YouTube-accounts.
19/02 13u15  Pokémon Go-YouTubers onterecht geschorst om verdenking kinderpornoTwee Pokémon Go-gerelateerde YouTube-accounts zijn op maandag korte tijd uit de lucht geweest omdat een YouTube-algoritme ze per abuis had aangemerkt als kinderporno. De twee YouTubers, Brandon Martyn (Mystic7) en Nick Oyzon (Trainer Tips) lieten dat weten op Twitter en - na herstel - hun YouTube-accounts.
19/02 10u15  'Chrome wil detecteren incognitomodus onmogelijk maken voor websites'Google wil het voor websites lastiger maken om te detecteren of de incognitomodus in Chrome aanstaat. De website 9to5Google ontdekte dat in aanstaande updates voor de broncode van de webbrowser.
19/02 09u00  'Chrome wil detecteren incognitomodus onmogelijk maken'Google wil het lastiger maken voor websites om te detecteren of de incognitomodus in Chrome aanstaat. De website 9to5Google ontdekte dat in aanstaande updates voor de broncode van de webbrowser.
19/02 07u00  Miljoenen Indiase burgerservicenummers op straat na groot datalekDe persoonlijke identificatienummers van miljoenen mensen uit India liggen op straat, na een datalek bij de oliemaatschappij Indane. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse beveiligingsexpert Baptiste Robert in handen van TechCrunch.
18/02 15u30  Schiphol start opnieuw proef voor boarden met gezichtsherkenningSchiphol start opnieuw met een proef waarbij reizigers hun gezicht kunnen laten scannen voordat zij het vliegtuig betreden, meldt de luchthaven maandag.
18/02 14u45  Schiphol start opnieuw proef met inchecken middels gezichtsherkenningSchiphol start opnieuw met een proef waarbij reizigers hun gezicht kunnen laten scannen voordat zij het vliegtuig kunnen betreden. Dat meldt de luchthaven maandag.
18/02 14u30  Schiphol start opnieuw proef met inchecken met gezichtsherkenningSchiphol start opnieuw met een proef waarbij reizigers van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific hun gezicht laten scannen voordat zij het vliegtuig kunnen betreden. Dat meldt de luchthaven maandag.
18/02 14u15  Schiphol start proef met inchecken met gezichtsherkenningSchiphol start met een proef waarbij reizigers van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific hun gezicht laten scannen voordat zij het vliegtuig kunnen betreden. Dat meldt de luchthaven maandag.
18/02 13u15  Brits parlement wil Facebook onderwerpen aan ethische gedragscodeFacebook moet worden onderworpen aan een verplichte ethische code om onder meer de verspreiding van nepnieuws en misbruik van gegevens van gebruikers tegen te gaan. Dat is de conclusie uit een maandag verschenen Brits parlementair rapport.
18/02 12u45  'Pedofielennetwerk misbruikt YouTube-reacties om video's te vinden'Een pedofielennetwerk misbruikt het reactiesysteem en het algoritme van videosite YouTube om elkaar door te verwijzen naar video's met kinderen in ongepaste houdingen.
18/02 10u45  'Iraanse en Chinese hackers richten zich na spanningen meer op VS'Hackers uit Iran en China zouden het de afgelopen periode vaker hebben gemunt op Amerikaanse organisaties. Volgens zeven anonieme bronnen van The New York Times zijn meerdere overheden en tientallen bedrijven onlangs doelwit geweest.
18/02 09u15  'Verenigd Koninkrijk vindt verbod op Huawei voor 5G-netwerk onnodig'De inlichtingendiensten van het Verenigd Koninkrijk denken niet dat het nodig is om apparatuur van het Chinese telecombedrijf Huawei compleet te verbieden uit toekomstige 5G-netwerken, meldt The Financial Times op basis van anonieme bronnen.
18/02 09u15  Overheid Nieuw-Zeeland gaat spionagerisico Huawei opnieuw beoordelenDe overheid van Nieuw-Zeeland gaat het spionagerisico omtrent de Chinese telecomfabrikant Huawei opnieuw beoordelen. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maandag gezegd.
18/02 07u15  'Verenigd Koninkrijk ziet geen waarde in verbod op Huawei voor 5G-netwerk'De inlichtingendiensten van het Verenigd Koninkrijk denken niet dat het nodig is om apparatuur van het Chinese telecombedrijf Huawei compleet te verbannen uit zijn toekomstige 5G-netwerken, meldt The Financial Times op basis van anonieme bronnen.
17/02 13u45  Mueller verhoort directeur Cambridge Analytica met banden BrexitDe Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft Brittany Kaiser, een prominente directeur van het databedrijf Cambridge Analytica, gedagvaard in zijn onderzoek naar de banden tussen de Trump-campagne en Rusland.
17/02 11u45  Facebook verwijdert opnieuw misleidende kanalen van staatszender RuslandFacebook heeft drie populaire videokanalen die op Amerikaanse millennials gericht waren opgeschort. De pagina's bleken gefinancierd te worden door de Russische staatszender RT, meldt CNN.
17/02 11u00  'Hacker vult grootschalige database aan tot 841 miljoen gelekte accounts'Een onbekende hacker of groep hackers heeft een grootschalige database met gelekte accounts aangevuld tot 841 miljoen accounts. In totaal biedt de hacker gelekte account van websites van dertig bedrijven te koop aan, meldt TechCrunch.
16/02 13u15  Apple neemt maker kunstmatige spraakassistenten overApple heeft de startup Pullstring overgenomen, meldt Axios. Het bedrijf van voormalig Pixar-medewerkers is gespecialiseerd in spraakassistenten met kunstmatige intelligentie.
16/02 12u45  Facebook maakt op vaccinatieweigeraars gerichte advertenties mogelijkFacebook laat adverteerders hun reclames richten op vaccinatieweigeraars, meldt The Guardian. Het sociale medium overweegt stappen tegen zogenoemde 'antivax'-berichten.
16/02 12u30  Facebook maakt advertenties gericht op vaccinatieweigeraars mogelijkFacebook laat adverteerders hun reclames richten op vaccinatieweigeraars, meldt The Guardian. Facebook overweegt stappen tegen zogenoemde 'antivax'-berichten.
16/02 10u45  Facebook verwijdert opnieuw misleidende pagina's van Russische staatszenderFacebook heeft drie populaire videokanalen opgeschort die waren gericht op Amerikaanse millennials. De pagina's bleken gefinancierd te worden door Russische staatszender RT, meldt CNN.
16/02 09u30  'Twitter bewaart verwijderde privéberichten van gebruikers jarenlang'Twitter zou door gebruikers verwijderde privéberichten jarenlang op zijn servers bewaren. Dat ontdekte onderzoeker Karan Saini, meldt TechCrunch.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x 'YouTube beperkt advertentiemogelijkheden na pedofilieschandaal'22/02 23u30 - Nu.nl: YouTube beperkt de advertentiemogelijkheden op video's die mogelijk misbruikt kunnen worden door middel van reacties met pedofiele intenties. Dat meldt een woordvoerder aan Engagdet.
1x Hoe nepwinacties je verleiden om persoonsgegevens af te staan22/02 16u15 - Nu.nl: Op 21 februari verwijderde Facebook, naar aanleiding van onderzoek van NU.nl, meerdere pagina's die met frauduleuze winacties persoonsgegevens probeerden te verzamelen. Hoe gingen deze pagina's te werk en wie maakten gebruik van de gegevens die met deze pagina's werden verzameld?
0x 'Twitter bewaart verwijderde privéberichten van gebruikers jarenlang'16/02 09u30 - Nu.nl: Twitter zou door gebruikers verwijderde privéberichten jarenlang op zijn servers bewaren. Dat ontdekte onderzoeker Karan Saini, meldt TechCrunch.
0x Facebook verwijdert opnieuw misleidende pagina's van Russische staatszender16/02 10u45 - Nu.nl: Facebook heeft drie populaire videokanalen opgeschort die waren gericht op Amerikaanse millennials. De pagina's bleken gefinancierd te worden door Russische staatszender RT, meldt CNN.
0x Facebook maakt advertenties gericht op vaccinatieweigeraars mogelijk16/02 12u30 - Nu.nl: Facebook laat adverteerders hun reclames richten op vaccinatieweigeraars, meldt The Guardian. Facebook overweegt stappen tegen zogenoemde 'antivax'-berichten.
0x Facebook maakt op vaccinatieweigeraars gerichte advertenties mogelijk16/02 12u45 - Nu.nl: Facebook laat adverteerders hun reclames richten op vaccinatieweigeraars, meldt The Guardian. Het sociale medium overweegt stappen tegen zogenoemde 'antivax'-berichten.
0x Apple neemt maker kunstmatige spraakassistenten over16/02 13u15 - Nu.nl: Apple heeft de startup Pullstring overgenomen, meldt Axios. Het bedrijf van voormalig Pixar-medewerkers is gespecialiseerd in spraakassistenten met kunstmatige intelligentie.
0x 'Hacker vult grootschalige database aan tot 841 miljoen gelekte accounts'17/02 11u00 - Nu.nl: Een onbekende hacker of groep hackers heeft een grootschalige database met gelekte accounts aangevuld tot 841 miljoen accounts. In totaal biedt de hacker gelekte account van websites van dertig bedrijven te koop aan, meldt TechCrunch.
0x Facebook verwijdert opnieuw misleidende kanalen van staatszender Rusland17/02 11u45 - Nu.nl: Facebook heeft drie populaire videokanalen die op Amerikaanse millennials gericht waren opgeschort. De pagina's bleken gefinancierd te worden door de Russische staatszender RT, meldt CNN.
0x Mueller verhoort directeur Cambridge Analytica met banden Brexit17/02 13u45 - Nu.nl: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft Brittany Kaiser, een prominente directeur van het databedrijf Cambridge Analytica, gedagvaard in zijn onderzoek naar de banden tussen de Trump-campagne en Rusland.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven