zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
15/06 11u30  Facebook gaat reacties onder berichten ordenen op populariteit Facebook gaat het reactiesysteem anders ordenen. Door de vele reacties onder berichten onderstaat er vaak te veel ruis en daarom wil Facebook belangrijke reacties bovenaan zetten. Dat meldt het bedrijf in een blog.
15/06 10u45  Russische accounts probeerden Europese verkiezingen te beïnvloeden Vanuit Rusland zijn voor en tijdens de Europese verkiezingen in mei 2019 valse berichten verspreid via sociale media. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie. De berichten waren er op gericht het stemgedrag van burgers te beïnvloeden.
14/06 22u00  E-mailplatform van Mijndomein enige tijd onbereikbaar door storing Vanwege een storing was het vrijdag urenlang onmogelijk voor klanten van domeinverkoper Mijndomein om gebruik te maken van e-maildiensten. De storing is sinds 19.00 uur verholpen.
14/06 19u30  Adobe werkt aan manier om gezichtsmanipulatie te herkennen Adobe werkt aan kunstmatige intelligentie die nepfoto's kan herkennen. Het bedrijf beschrijft in een blogpost hoe zijn neurale netwerk succesvol kan herkennen of een foto met een bepaalde tool is gemanipuleerd.
14/06 14u45  E-mailplatform van Mijndomein onbereikbaar vanwege storing Klanten van domeinverkoper Mijndomein kunnen vrijdag vanwege een storing geen gebruikmaken van e-maildiensten.
14/06 08u00  Van welke nieuwe games op E3 verwachten we het meest? Op de jaarlijkse gamebeurs E3 in Californië presenteren grote en kleine game-ontwikkelaars en -uitgevers hun nieuwste games en doen zij andere aankondigingen. In deze Week van NUtech bellen we met redacteur Bastiaan Vroegop, die in Los Angeles aanwezig is om een eerste blik op nieuwe games te werpen.
14/06 06u00  Wat zijn de beste games van E3? Op de jaarlijkse gamebeurs E3 in Californië presenteren grote en kleine game-ontwikkelaars en -uitgevers hun nieuwste games en doen zij andere aankondigingen. In deze Week van NUtech bellen we met redacteur Bastiaan Vroegop, die in Los Angeles aanwezig is om een eerste blik op nieuwe games te werpen.
13/06 18u30  Twitter maakt manipulerende accounts uit Rusland, Iran en Spanje openbaar Twitter publiceerde donderdag meerdere databases van accounts die het platform hebben misbruikt voor gecoördineerde manipulatie.
13/06 18u15  Twitter maakt manipulerende accounts Rusland, Iran en Spanje openbaar Twitter heeft donderdag meerdere databases online geplaatst van accounts die het platform hebben misbruikt voor gecoördineerde manipulatie.
13/06 17u00  'Nederlanders bovengemiddeld bewust van Europese privacyrechten' Nederlanders zijn zich bovengemiddeld bewust van privacyrechten die sinds mei 2018 voor alle inwoners van de Europese Unie gelden. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 27.500 Europeanen (pdf), uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar op verzoek van de Europese Commissie.
13/06 14u00  Meerderheid banken ziet stijging fraudegevallen en schadebedrag Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.
13/06 13u00  Europol rolt bende op die online namaakspullen verkocht Europol heeft ruim 3.000 websites en meer dan 16.000 sociale media-accounts offline gehaald bij het oprollen van twee bendes. Bij invallen zijn 4,7 miljoen namaakproducten in beslag genomen.
13/06 09u30  Telegram-topman linkt DDoS-aanval aan protesten in Hongkong Pavel Durov, de topman van Telegram, claimt op Twitter dat de DDoS-aanval op de berichtendienst tegelijk met de protesten in Hongkong plaatsvond. Volgens de CEO zijn de aanvallen afkomstig van een IP-adres in China.
13/06 09u00  CEO Telegram linkt DDoS-aanval aan protesten Hongkong Pavel Durov, de CEO van Telegram, claimt op Twitter dat de DDoS-aanval op de berichtendienst tegelijk met de protesten in Hongkong plaatsvond. Volgens de CEO zijn de aanvallen afkomstig van een ip-adres in China.
13/06 08u30  Google-CEO Pichai belooft via interne mail verbetering YouTube-beleid De CEO van Google, Sundar Pichai, wil dat YouTube goed gaat kijken naar het bestaande beleid. Dat schrijf Pichai in een interne mail die in handen is van The Verge.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/06 08u15  Sundar Pichai belooft verbetering beleid YouTube aan medewerkers in mailDe CEO van Google, Sundar Pichai, wil dat YouTube goed gaat kijken naar het bestaande beleid. Dat schrijf Pichai in een interne mail die in handen is van The Verge.
13/06 07u30  Voormalig woonhuis Anne Frank te bekijken via Google StreetviewIn samenwerking met Google heeft de Anne Frank Stichting het woonhuis van Anne Frank beschikbaar gesteld in 360 graden beeld. De online tentoonstelling is gemaakt ter ere van Anne Franks 90ste geboortedag op 12 juni.
12/06 21u15  'Zuckerberg wist mogelijk van ontwikkelaars die privédata verzamelden'Uit opgedoken e-mails valt af te leiden dat Facebook-directeur Mark Zuckerberg op de hoogte was van bekritiseerde privacypraktijken van het bedrijf, schrijft The Wall Street Journal op basis van meerdere ingewijden.
12/06 20u30  'Ticketmaster komt met eigen platform om kaarten door te verkopen'Ticketmaster en Eventim komen in het najaar met een eigen dienst, waarmee gekochte evenementkaarten kunnen worden doorverkocht. De twee kaartaanbieders willen hiermee de concurrentie aangaan met TicketSwap.
12/06 19u00  Examenkandidaten moesten door rekenfout langer wachten op uitslagExamenkandidaten op middelbare scholen die het leerlingvolgsysteem Somtoday gebruiken, moesten door een rekenfout in het programma langer wachten op de uitslag. Het AD signaleerde de problemen woensdagochtend.
12/06 17u00  Facebook Watch trekt elke dag 140 miljoen kijkers wereldwijdFacebooks videoplatform Watch telt dagelijks 140 miljoen kijkers, maakt het bedrijf woensdag bekend in een blogbericht.
12/06 14u00  'Google verplaatst deel van productie Nest-thermostaten in China'Google verplaatst een deel van de productie van zijn slimme thermostaat Nest en serverhardware van China naar Taiwan en Maleisië, schrijft persbureau Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen.
12/06 13u45  Chatapp Telegram doelwit van grote DDOS-aanvalChatapp Telegram is het doelwit van een 'grootschalige DDOS [denial of service]-aanval'. Dat meldt het bedrijf op Twitter.
12/06 13u00  Examenkandidaten moeten door rekenfout langer wachten op uitslagExamenkandidaten op middelbare scholen die het leerlingvolgsysteem Somtoday gebruiken, moeten door een rekenfout in het programma langer wachten op de uitslag. Het AD signaleerde de problemen woensdagochtend.
12/06 12u45  NCTV: Digitalisering kan tot ontwrichting van de maatschappij leidenDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) uit woensdag zorgen over het feit dat vrijwel alle vitale processen en systemen in Nederland gedigitaliseerd zijn, maar er nauwelijks terugvalopties zijn. Nederland is volgens de NCTV ook onvoldoende weerbaar en daarmee kwetsbaar voor digitale aanvallen.
12/06 12u45  Examenkandidaten moeten door rekenfout langer wachten op examenuitslagExamenkandidaten op middelbare scholen die het leerlingvolgsysteem Somtoday gebruiken, moeten door een rekenfout in het programma langer wachten op de uitslag.
12/06 12u30  NCTV: Digitalisering kan leiden tot ontwrichting maatschappijDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) uit woensdag zorgen over het feit dat vrijwel alle vitale processen en systemen in Nederland gedigitaliseerd zijn, maar er nauwelijks terugvalopties zijn. Nederland is ook onvoldoende weerbaar en daarmee kwetsbaar voor digitale aanvallen, zo wordt gesteld.
12/06 12u30  Rekenfout leerlingvolgsysteem leidt tot langere wacht examenuitslagExamenstudenten op middelbare scholen die het leerlingvolgsysteem Somtoday gebruiken, moeten door een rekenfout in het programma langer wachten op de uitslag.
12/06 12u30  Huawei stelt aankondiging laptop uit vanwege Amerikaanse sanctiesHuawei stelt voorlopig de aankondiging van een nieuwe laptop uit, omdat het bedrijf door Amerikaanse sancties geen gebruik meer kan maken van de benodigde technologie.
12/06 10u30  Facebook wil met app op 'transparante' wijze meekijken met gebruikersFacebook heeft een nieuwe app geïntroduceert waarmee het informatie wil gaan verzamelen van gebruikers die daar vrijwillig toestemming voor geven.
12/06 09u45  'Google verplaatst deel productie Nest-thermostaten uit China'Google verplaatst een deel van de productie van zijn slimme thermostaat Nest en serverhardware van China naar Taiwan en Maleisië, schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
12/06 07u45  Huawei stelt aankondiging laptop uit vanwege sancties VSHuawei stelt voorlopig de aankondiging van een nieuwe laptop uit omdat het door Amerikaanse sancties geen gebruik meer kan maken van de benodigde technologie.
12/06 07u30  Facebook wil met app op "transparante" wijze meekijken met gebruikersFacebook heeft een nieuwe app geïntroduceert waarmee het informatie wil gaan verzamelen van gebruikers die daar vrijwillig toestemming voor geven.
11/06 22u15  VS wil digitale aanvallen inzetten als reactie op economische spionageDe Verenigde Staten zijn van plan om digitale aanvallen in te zetten als reactie op economische spionage en andere commerciële hacks. Dat zei de Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur John Bolton dinsdag op een besloten conferentie, meldt The Wall Street Journal.
11/06 21u15  WhatsApp dreigt met juridische stappen bij claim van misbruik appWhatsApp dreigt met juridische stappen tegen partijen die publiekelijk beweren in staat te zijn om de berichtendienst te misbruiken door beperkingen te omzeilen.
11/06 20u15  VS arresteert bijna zeventienhonderd verdachten van kindermisbruikDe Verenigde Staten hebben in april en mei bijna zeventienhonderd verdachten van (digitaal) kindermisbruik opgepakt. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie dinsdag bekendgemaakt.
11/06 18u15  Kabinet geeft drie telecomproviders recht op 5G-frequentiesMinstens drie telecomproviders krijgen het recht om frequenties voor het aanstaande 5G-netwerk te kopen en te gebruiken. De regering wil dat minimaal drie aanbieders gaan concurreren omtrent dit mobiele internet, maakt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) dinsdag bekend.
11/06 18u00  Niet-geanonimiseerde tuchtbeslissing Kwaliteitsregister Jeugdzorg onlineEen niet-geanonimiseerde beslissing in een tuchtzaak over een zorgprofessional, behandeld door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), heeft het afgelopen weekend per ongeluk online gestaan. Dat zegt woordvoerder Yolande de Best na berichtgeving door RTV Utrecht.
11/06 17u30  Toezichthouder krijgt 3,4 miljoen euro extra voor handhaving privacywetDe Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt jaarlijks 3,4 miljoen euro extra voor het uitvoeren van haar bevoegdheden, waaronder het handhaven van de privacywet. Dat heeft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) dinsdag laten weten aan de Tweede Kamer.
11/06 16u00  Kabinet geeft KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo recht op 5G-frequentiesHet kabinet geeft de drie grote telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo het recht om frequenties voor het aanstaande 5G-netwerk te kopen. De regering wil dat minimaal drie partijen gaan concurreren in het aanbod van dit mobiele internet.
11/06 15u15  Handleiding pedoseksuelen kan niet verboden worden, stichting eist actieEen online handboek waarin tips gegeven wordt over hoe je het beste kinderen kunt misbruiken, is niet strafbaar volgens minister Ferd Grapperhaus (Justitie). Stichting Strijd tegen Misbruik wil de handleiding verboden zien en overweegt naar de rechter te stappen.
11/06 15u00  Probleem elektronische enkelbanden in mei was derde verstoring van 2019Een verstoring in mei waarbij het voor reclasseringsinstanties meerdere keren tijdelijk onmogelijk was om toezicht te houden op dragers van elektrische enkelbanden, was de derde verstoring van dit jaar, blijkt dinsdag uit een Kamerbrief van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).
11/06 14u45  Storing elektronische enkelbanden in mei was derde storing van dit jaarEen storing in mei waarbij het voor reclasseringsinstanties tijdelijk onmogelijk was om toezicht te houden op dragers van elektrische enkelbanden, was de derde storing van dit jaar, blijkt dinsdag uit een Kamerbrief van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).
11/06 14u30  Storing met elektronische enkelbanden in mei was derde dit jaarDe storing die in mei plaatsvond, waardoor het voor reclasseringsinstanties tijdelijk onmogelijk was om toezicht te houden op elektrische enkelbanden, was de derde storing dit jaar. Dat blijkt uit een brief van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming aan de Tweede Kamer.
11/06 13u15  Toezichthouder: 'AIVD en MIVD voldoen nog steeds niet aan de Wiv'De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) schrijft in een dinsdag verschenen rapport dat de Nederlandse inlichtingendiensten 'nog veel werk moeten verzetten' om te voldoen aan de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv).
11/06 13u00  Toezichthouder: 'AIVD en MIVD voldoen nog steeds niet aan Wiv'De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) schrijft in een rapport dat de Nederlandse inlichtingendiensten 'nog veel werk moeten verzetten' om te voldoen aan de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv).
11/06 11u30  Foto's van reizigers buitgemaakt bij datalek bij Amerikaanse douaneBij de Amerikaanse douane zijn foto's van bijna honderdduizend reizigers gelekt, schrijft The Register. Het lek ontstond na een cyberaanval.
11/06 11u15  Foto's van reizigers buitgemaakt na datalek bij Amerikaanse douaneBij de Amerikaanse douane zijn foto's van bijna honderdduizend reizigers gelekt, schrijft The Register. Het lek ontstond na een cyberaanval.
11/06 10u30  Complotsite InfoWars moet maker internetmeme 15.000 dollar betalenInfoWars-oprichter Alex Jones heeft geschikt met kunstenaar Matt Furie, de maker van de internetmeme Pepe the Frog. Jones moet hem 15.000 dollar (13.250 dollar) betalen, omdat InfoWars de tekeningen gebruikte om geld te verdienen.
11/06 09u45  YouTube-CEO blijft bij besluit discriminerende gebruiker niet te werenYouTube-directeur Susan Wojcicki zegt dat het videoplatform de juiste beslissing heeft genomen door het kanaal YouTuber Steven Crowder te laten bestaan. Crowder maakte in zijn video's meerdere homofobe en discriminerende opmerkingen.
10/06 15u45  Trump wil ook miljardenboetes uitdelen aan techbedrijven, net als de EUDonald Trump vindt het goed dat de Europese Unie de techsector aanpakt met torenhoge boetes. De Amerikaanse president vindt bovendien dat de Verenigde Staten dit ook zou moeten doen, om op die manier ook geld binnen te halen.
10/06 15u15  Omstreden gamesite EmuParadise lekt ruim miljoen gebruikersgegevensEmuParadise, waar retrogames en programma's om ze mee af te spelen werden gedeeld, heeft data van 1,1 miljoen gebruikers gelekt. Dat meldt ZDnet.
10/06 13u30  Facebook schorst Natural News vanwege verspreiden van desinformatieFacebook heeft de pagina van complotwebsite Natural News geschorst, omdat het onjuiste informatie verspreidde over onder meer vaccinaties. Dat schrijft The Daily Beast.
09/06 10u00  Man uit Almere aangehouden voor WhatsApp-fraudeDe politie heeft een 22-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van WhatsApp-fraude, meldt de politie Amersfoort in een bericht op Facebook.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Telegram-topman linkt DDoS-aanval aan protesten in Hongkong13/06 09u30 - Nu.nl: Pavel Durov, de topman van Telegram, claimt op Twitter dat de DDoS-aanval op de berichtendienst tegelijk met de protesten in Hongkong plaatsvond. Volgens de CEO zijn de aanvallen afkomstig van een IP-adres in China.
2x Europol rolt bende op die online namaakspullen verkocht13/06 13u00 - Nu.nl: Europol heeft ruim 3.000 websites en meer dan 16.000 sociale media-accounts offline gehaald bij het oprollen van twee bendes. Bij invallen zijn 4,7 miljoen namaakproducten in beslag genomen.
2x Meerderheid banken ziet stijging fraudegevallen en schadebedrag13/06 14u00 - Nu.nl: Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.
2x 'Nederlanders bovengemiddeld bewust van Europese privacyrechten'13/06 17u00 - Nu.nl: Nederlanders zijn zich bovengemiddeld bewust van privacyrechten die sinds mei 2018 voor alle inwoners van de Europese Unie gelden. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 27.500 Europeanen (pdf), uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar op verzoek van de Europese Commissie.
2x Twitter maakt manipulerende accounts Rusland, Iran en Spanje openbaar13/06 18u15 - Nu.nl: Twitter heeft donderdag meerdere databases online geplaatst van accounts die het platform hebben misbruikt voor gecoördineerde manipulatie.
2x Twitter maakt manipulerende accounts uit Rusland, Iran en Spanje openbaar13/06 18u30 - Nu.nl: Twitter publiceerde donderdag meerdere databases van accounts die het platform hebben misbruikt voor gecoördineerde manipulatie.
2x Wat zijn de beste games van E3?14/06 06u00 - Nu.nl: Op de jaarlijkse gamebeurs E3 in Californië presenteren grote en kleine game-ontwikkelaars en -uitgevers hun nieuwste games en doen zij andere aankondigingen. In deze Week van NUtech bellen we met redacteur Bastiaan Vroegop, die in Los Angeles aanwezig is om een eerste blik op nieuwe games te werpen.
2x E-mailplatform van Mijndomein enige tijd onbereikbaar door storing14/06 22u00 - Nu.nl: Vanwege een storing was het vrijdag urenlang onmogelijk voor klanten van domeinverkoper Mijndomein om gebruik te maken van e-maildiensten. De storing is sinds 19.00 uur verholpen.
1x Voormalig woonhuis Anne Frank te bekijken via Google Streetview13/06 07u30 - Nu.nl: In samenwerking met Google heeft de Anne Frank Stichting het woonhuis van Anne Frank beschikbaar gesteld in 360 graden beeld. De online tentoonstelling is gemaakt ter ere van Anne Franks 90ste geboortedag op 12 juni.
1x Sundar Pichai belooft verbetering beleid YouTube aan medewerkers in mail13/06 08u15 - Nu.nl: De CEO van Google, Sundar Pichai, wil dat YouTube goed gaat kijken naar het bestaande beleid. Dat schrijf Pichai in een interne mail die in handen is van The Verge.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven