zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
22/02 19u45  Ruimtevliegtuig Virgin Galactic reist met eerste passagier naar grens ruimte Het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo van Virgin Galactic heeft vrijdag voor het eerst met een passagier aan boord het grensgebied van de ruimte bereikt.
22/02 14u00  Onderzoekers: Medicijnresten in zoet water wereldwijd fors toegenomen De concentratie medicijnresten in zoet water is de laatste twintig jaar over de hele wereld flink toegenomen. De hoeveelheid dreigt echt schadelijk te worden voor het milieu, dat meldt de Radboud Universiteit vrijdag op basis van eigen onderzoek.
22/02 14u00  Japanse ruimtesonde brengt kort bezoek aan planetoïde Japan heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een sonde laten landen op een planetoïde, bijna 350 miljoen kilometer van de aarde.
22/02 12u45  Japanse ruimtesonde brengt kort bezoek aan asteroïde Japan heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een sonde laten landen op een asteroïde, bijna 350 miljoen kilometer van de aarde.
22/02 07u15  Israëlisch ruimtevaartbedrijf lanceert voor het eerst sonde naar de maan Israël heeft vrijdagochtend omstreeks 2.45 uur zijn eerste sonde naar de maan gelanceerd vanaf Cape Canaveral in de Verenigde Staten. Als alles goed gaat, zal de sonde Beresheet op 11 april landen op de oppervlakte van de maan. In dit geval zal Israël ook het vierde land zijn dat een landing op de maan heeft gemaakt.
22/02 03u00  Israëlisch ruimtevaartbedrijf lanceert sonde naar de maan Israël heeft vrijdagochtend omstreeks 2.45 uur zijn eerste sonde naar de maan gelanceerd vanaf Cape Canaveral in de Verenigde Staten. Als alles goed gaat, zal de sonde Beresheet op 11 april landen op de oppervlakte van de maan. In dit geval zal Israël ook het vierde land zijn dat een landing op de maan heeft gemaakt.
21/02 23u00  Paleontologen vinden mogelijk 'ontbrekende schakel' in evolutie T. rex Hoe de T. rex zich zo snel naar de top van de voedselketen wist te werken, stelt paleontologen al lange tijd voor een raadsel. Amerikaanse onderzoekers denken nu de belangrijke ontbrekende schakel te hebben opgegraven.
21/02 22u45  Paleontologen vinden mogelijk 'ontbrekende schakel' in evolutie T-rex Hoe de T-rex zich zo snel naar de top van de voedselketen wist te werken, stelt paleontologen al lange tijd voor een raadsel. Amerikaanse onderzoekers denken nu de belangrijke ontbrekende schakel te hebben opgegraven.
21/02 00u00  NASA beëindigt missie met kapotte verkenner Opportunity op Mars Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA beëindigt de missie van de verkenner Opportunity op Mars. De wagen landde vijftien jaar geleden op de 'rode planeet'.
20/02 23u30  NUcheckt: Chocolade is geen bewezen medicijn tegen hoesten NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Dit keer de bewering: 'Chocolade vermindert hoestklachten.'
20/02 00u00  Eerste bewegende organismes ontstonden 2,1 miljard jaar geleden Wetenschappers hebben in 2,1 miljard jaar oude zwarte kleischalie het vroegste bewijs gevonden voor het vermogen van een organisme om zelfstandig van de ene plek naar een andere te bewegen. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van het leven op aarde.
17/02 00u00  Pil ontworpen die insuline-injectie voor diabetespatiënt overbodig maakt Wetenschappers hebben een pil ontworpen die ervoor moet zorgen dat diabetespatiënten zichzelf niet meer dagelijks een insuline-injectie hoeven toe te dienen. Dat zeggen ze in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
17/02 00u00  NUcheckt: Geen aanwijzingen dat seks de kans op verkoudheid verkleint NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Seks verkleint de kans dat een vrouw verkouden wordt.'
17/02 00u00  ESA vernoemt nieuwe Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin De European Space Agency (ESA) vernoemt haar Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin. Het voertuig wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd naar Mars, om in 2021 te landen.
16/02 13u15  Onderzoek: Langer levend sperma brengt gezondere kinderen voort Sperma dat langer leeft voordat het een eitje bevrucht, brengt gezondere nakomelingen voort, stellen onderzoekers van de Britse University of East Anglia en de universiteit van het Zweedse Uppsala.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Richard Branson wil deze zomer zelf de ruimte in16/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Britse miljardair Richard Branson wil voor het vijftigjarige jubileum van de maanlanding een ruimtereis maken met behulp van zijn eigen Virgin Galactic-ruimtevliegtuig, zegt hij tegen persbureau AFP.
0x NUcheckt: Zwerfafval slecht voor koeien, maar onbekend hoe vaak dodelijk16/02 13u00 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Jaarlijks sterven duizenden koeien door het eten van vermalen stukjes blik.'
0x Hoe zorg je dat je genoeg groente binnenkrijgt?16/02 13u00 - Nu.nl Wetenschap: Met ’s avonds een paar spruiten naast het vlees en de aardappelen ben je er nog niet. We eten veel te weinig groente. Hoe zorg je dat er meer spruiten, bonen en kool naar binnen gaan?
0x 'Prehistorische' koehaai duikt op als witte haai uit gebied verdwijnt16/02 13u15 - Nu.nl Wetenschap: Onderzoekers in de wateren rond Zuid Afrika hebben ondervonden wat er gebeurt als de witte haai uit een ecosysteem verdwijnt. Dan neemt een andere, minder bekende haai het stokje over: de koehaai.
0x Onderzoek: Langer levend sperma brengt gezondere kinderen voort16/02 13u15 - Nu.nl Wetenschap: Sperma dat langer leeft voordat het een eitje bevrucht, brengt gezondere nakomelingen voort, stellen onderzoekers van de Britse University of East Anglia en de universiteit van het Zweedse Uppsala.
0x ESA vernoemt nieuwe Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin17/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De European Space Agency (ESA) vernoemt haar Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin. Het voertuig wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd naar Mars, om in 2021 te landen.
0x NUcheckt: Geen aanwijzingen dat seks de kans op verkoudheid verkleint17/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Seks verkleint de kans dat een vrouw verkouden wordt.'
0x Pil ontworpen die insuline-injectie voor diabetespatiënt overbodig maakt17/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers hebben een pil ontworpen die ervoor moet zorgen dat diabetespatiënten zichzelf niet meer dagelijks een insuline-injectie hoeven toe te dienen. Dat zeggen ze in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
0x Eerste bewegende organismes ontstonden 2,1 miljard jaar geleden20/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers hebben in 2,1 miljard jaar oude zwarte kleischalie het vroegste bewijs gevonden voor het vermogen van een organisme om zelfstandig van de ene plek naar een andere te bewegen. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van het leven op aarde.
0x NUcheckt: Chocolade is geen bewezen medicijn tegen hoesten20/02 23u30 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Dit keer de bewering: 'Chocolade vermindert hoestklachten.'

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven