zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
16/06 00u00  Waarom we emoties van onze huisdieren verkeerd inschatten Baasjes denken dat hun huisdier alles snapt. Maar beseft een hond wel echt dat hij stout is als hij de stoel stuk bijt? Er zijn goede redenen om aan te nemen dat Fikkie van niets weet. En dat geldt ook voor Minoes.23 
16/06 00u00  Eerste helikopter voor Mars gaat laatste testfase in De Mars-helikopter van ruimtevaartorganisatie NASA is afgelopen week de laatste testfase ingegaan. Daarmee is NASA een stap dichterbij om het allereerste voertuig van dit soort naar de rode planeet te sturen. Volgend jaar moet het meereizen met de Mars 2020-rover.22 
16/06 00u00  Kost handel in archeologische schatvondsten kennis? Lopend over een Zuid-Nederlandse akker, door weer en wind kan een schatzoeker zomaar tientallen Keltische munten vinden. Is het een prehistorisch offer aan voorouders of een god? Of heeft iemand zijn meest waardevolle bezittingen begraven in een periode van gevaar? Tijdens een oorlog bijvoorbeeld.22 
14/06 18u30  NUcheckt: Alleen gloeiend hete thee verhoogt mogelijk kans op kanker NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Hete thee drinken verhoogt de kans op slokdarmkanker.'
14/06 18u00  NUcheckt: Alleen gloeiend hete thee is waarschijnlijk kankerverwekkend NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Hete thee drinken vergroot de kans op slokdarmkanker.'
14/06 17u45  Veertig soorten kaas of honderden dates: Zo ga je om met keuzestress We worden overstelpt met keuzes. In de supermarkt liggen 42 soorten kaas. Dankzij handige websites zie je in één klap alle koophuizen in heel Nederland. Via datingapps kun je honderden potentiële geliefden bekijken. Hoe meer keuzes, hoe meer vrijheid. Maar is het wel fijn als je zo veel opties krijgt? Gaan we ten onder aan keuzestress?
14/06 17u45  Nieuwe studie suggereert dat we wel degelijk op een bepaald type vallen Veel mensen besluiten na een break-up dat ze een toekomst met iemand willen die qua persoonlijkheid het tegenovergestelde is van hun ex. Een nieuwe studie suggereert echter dat mensen toch vaak weer dezelfde soort partners kiezen. Hieruit kan blijken dat we toch een bepaald type hebben waar we ons tot aangetrokken voelen.
14/06 17u45  Ook 'onze' zon in staat tot superzonnestormen Astronomen die de randen van het melkwegstelsel onderzoeken hebben de laatste jaren een aantal enorme zonnestormen waargenomen van andere sterren dan de zon. Uit onderzoek blijkt dat ook 'onze' zon tot dit soort stormen in staat is.
13/06 21u00  India wil eigen ruimtestation na bemande ruimtereis in 2022 India is van plan om zijn eigen ruimtestation in een baan om de aarde te brengen. Het ruimtevaartuig moet de volgende stap worden nadat het Aziatische land zijn eerste bemande ruimtereis heeft afgerond, maakt de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO donderdag bekend.
11/06 10u15  'Honderden plantensoorten uitgestorven door toedoen van de mens' 571 plantensoorten in het wild zijn in de afgelopen 250 jaar uitgestorven door toedoen van de mens, blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Royal Botanic Gardens en de universiteit van Stockholm.
11/06 10u00  'Bijna zeshonderd plantensoorten uitgestorven door toedoen van mens' In de afgelopen 250 jaar zijn bijna zeshonderd plantensoorten in het wild uitgestorven door toedoen van de mens. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse Botanische Tuinen en de universiteit van Stockholm.
10/06 00u00  Analyseert kunstmatige intelligentie straks nieuw ontdekte planeten? Kunstmatige intelligentie is trainbaar om razendsnel de atmosfeer van exoplaneten te analyseren. Dat is nodig, want er worden steeds meer planeten ontdekt die om een andere ster dan onze zon draaien. Inmiddels staat de teller op meer dan vierduizend.
10/06 00u00  'Genetisch gemodificeerde schimmel doodt 99 procent van malariamuggen' Een schimmel die genetisch is gemodificeerd om spinnengif aan te maken, kan snel enorme aantallen malariamuggen doden, blijkt uit onderzoek. Tijdens proeven wisten onderzoekers 99 procent van muggenpopulaties binnen 45 dagen te doden, blijkt uit de onderzoeksresultaten, die zijn gepubliceerd in Science.
10/06 00u00  NUcheckt: Zwaar bewerkt voedsel niet per definitie ongezond, maar vaak wel NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Zwaar bewerkt voedsel zorgt ervoor dat je meer gaat eten.'
09/06 17u00  Fossiel van zwaarste soort elasmosaurus ontdekt nabij Antarctica Op het Seymour-eiland nabij Antarctica is een fossiel gevonden van een van de potentieel zwaarste, in de zee levende dinosaurussen uit het Krijt-tijdperk, zo'n 145 tot 66 miljoen jaar geleden. Het zou gaan om een 'nieuw' soort elasmosaurus die bijna 15.000 kilo woog en ongeveer 12 meter lang was.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Waarom we emoties van onze huisdieren verkeerd inschatten16/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Baasjes denken dat hun huisdier alles snapt. Maar beseft een hond wel echt dat hij stout is als hij de stoel stuk bijt? Er zijn goede redenen om aan te nemen dat Fikkie van niets weet. En dat geldt ook voor Minoes.
22x Kost handel in archeologische schatvondsten kennis?16/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Lopend over een Zuid-Nederlandse akker, door weer en wind kan een schatzoeker zomaar tientallen Keltische munten vinden. Is het een prehistorisch offer aan voorouders of een god? Of heeft iemand zijn meest waardevolle bezittingen begraven in een periode van gevaar? Tijdens een oorlog bijvoorbeeld.
22x Eerste helikopter voor Mars gaat laatste testfase in16/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Mars-helikopter van ruimtevaartorganisatie NASA is afgelopen week de laatste testfase ingegaan. Daarmee is NASA een stap dichterbij om het allereerste voertuig van dit soort naar de rode planeet te sturen. Volgend jaar moet het meereizen met de Mars 2020-rover.
0x Neanderthalers stierven mogelijk uit door dip in vruchtbaarheid09/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Een kleine dip in de vruchtbaarheidscijfers kan de reden zijn dat neanderthalers zijn uitgestorven. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Aix-Marseille.
0x Fossiel van zwaarste soort elasmosaurus ontdekt nabij Antarctica09/06 17u00 - Nu.nl Wetenschap: Op het Seymour-eiland nabij Antarctica is een fossiel gevonden van een van de potentieel zwaarste, in de zee levende dinosaurussen uit het Krijt-tijdperk, zo'n 145 tot 66 miljoen jaar geleden. Het zou gaan om een 'nieuw' soort elasmosaurus die bijna 15.000 kilo woog en ongeveer 12 meter lang was.
0x NUcheckt: Zwaar bewerkt voedsel niet per definitie ongezond, maar vaak wel10/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Zwaar bewerkt voedsel zorgt ervoor dat je meer gaat eten.'
0x 'Genetisch gemodificeerde schimmel doodt 99 procent van malariamuggen'10/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Een schimmel die genetisch is gemodificeerd om spinnengif aan te maken, kan snel enorme aantallen malariamuggen doden, blijkt uit onderzoek. Tijdens proeven wisten onderzoekers 99 procent van muggenpopulaties binnen 45 dagen te doden, blijkt uit de onderzoeksresultaten, die zijn gepubliceerd in Science.
0x Analyseert kunstmatige intelligentie straks nieuw ontdekte planeten?10/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Kunstmatige intelligentie is trainbaar om razendsnel de atmosfeer van exoplaneten te analyseren. Dat is nodig, want er worden steeds meer planeten ontdekt die om een andere ster dan onze zon draaien. Inmiddels staat de teller op meer dan vierduizend.
0x 'Bijna zeshonderd plantensoorten uitgestorven door toedoen van mens'11/06 10u00 - Nu.nl Wetenschap: In de afgelopen 250 jaar zijn bijna zeshonderd plantensoorten in het wild uitgestorven door toedoen van de mens. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse Botanische Tuinen en de universiteit van Stockholm.
0x 'Honderden plantensoorten uitgestorven door toedoen van de mens'11/06 10u15 - Nu.nl Wetenschap: 571 plantensoorten in het wild zijn in de afgelopen 250 jaar uitgestorven door toedoen van de mens, blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Royal Botanic Gardens en de universiteit van Stockholm.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven