dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
23/10 15u30  'Onderzoekers vinden microplastics in ontlasting van mensen' Microplastics zitten ook in menselijke uitwerpselen. Wetenschappers vermoedden dit al, maar onderzoek heeft dit voor het eerst bevestigd.
23/10 09u15  Dode Zee-rollen in museum in Washington DC blijken nep Vijf van de zestien Dode Zee-rollen in het Museum van de Bijbel in Washington blijken nep. Uit onderzoek blijkt dat de rollen 'moderne vervalsingen' zijn. Ze zijn per direct uit de collectie gehaald.
23/10 03u00  Dode Zee-rollen in museum in Washington blijken nep Vijf van de zestien Dode Zee-rollen in het Museum van de Bijbel in Washington blijken nep. Uit onderzoek blijkt dat de rollen 'moderne vervalsingen' zijn. Ze zijn per direct uit de collectie gehaald.
23/10 00u00  Nederland deelt DNA-data in Europees project Nederland heeft zich aangesloten bij een Europees project waarbij databanken van landen genetische en gezondheidsgegevens met elkaar kunnen uitwisselen. 19 
22/10 14u45  Eeuwenoude kanonskogel aangetroffen in Bergen op Zoom De politie heeft vorige week in Bergen op Zoom een eeuwenoude kanonskogel gevonden na een melding van een gevonden projectiel.
22/10 04u45  Rolstoel, proefschrift en andere spullen van Stephen Hawking geveild Veilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
22/10 02u30  Christies gaat rolstoel en proefschrift Stephen Hawking veilen Veilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
22/10 02u15  Christies gaat rolstoel en manuscripten Stephen Hawking veilen Veilinghuis Christies gaat spullen van de begin dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking veilen. Onder meer zijn rolstoel, zijn proefschrift, enkele van zijn prijzen en wetenschappelijke artikelen zullen onder de hamer komen.
21/10 16u45  ESA deelt eerste ruimtefoto van raketmissie naar Mercurius De European Space Agency (ESA) heeft de eerste 'spaceselfie' van de raketmissie BepiColombo naar Mercurius gedeeld. De foto laat een zonnepaneel en een van de zonnesensoren zien.
21/10 02u15  Eerste ruimtefoto van raketmissie naar Mercurius De European Space Agency (ESA) heeft de eerste 'spaceselfie' gedeeld van de raketmissie BepiColombo naar Mercurius. De foto laat een zonnepaneel en één van de zonnesensoren zien.
20/10 12u00  Onderzoek naar effecten van onderwatergeluid op dieren in Noordzee Nederland gaat samen met andere landen rond de Noordzee onderzoek doen naar de effecten van onderwatergeluid op het leven in de zee.
20/10 11u00  ESA lanceert eerste Europese missie naar Mercuriusz De European Space Agency (ESA) heeft zaterdag rond 3.15 uur (Nederlandse tijd) de eerste Europese missie naar Mercurius gelanceerd. De BepiColombo-missie bestaat uit twee satellieten die de meest uitgebreide informatie over Mercurius ooit moeten gaan verschaffen.
20/10 11u00  Bijzondere meteoriet van maan levert ruim 600.000 dollar op Een meteoriet afkomstig van de maan is zaterdag voor 612.500 dollar (circa 531.000 euro) verkocht tijdens een online veiling. Volgens experts gaat het om een van de meest bijzondere meteorieten die ooit is gevonden.
20/10 00u00  Perfect bewaard fossiel van slak uit dinosaurustijd gevonden Paleontologen hebben een fossiel van een slak ontdekt die eruitziet alsof hij nog maar net is overleden, maar zo'n 100 miljoen jaar geleden door de modder kroop in wat tegenwoordig Myanmar is.
19/10 16u00  ESA lanceert eerste Europese missie naar Mercurius De European Space Agency (ESA) heeft zaterdag om 3.45 uur (Nederlandse tijd) de eerste Europese missie naar Mercurius gelanceerd. De BepiColombo-missie bestaat uit twee satellieten die de meest uitgebreide informatie over Mercurius ooit moeten gaan verschaffen.
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Noodlanding na incident lancering raket met nieuwe bemanning ISSDe lancering van een raket op weg naar het ruimtestation ISS is donderdagochtend mislukt. De twee bemanningsleden van de raket hebben inmiddels een noodlanding op aarde gemaakt en zijn uit het toestel gehaald.
19/10 00u00  Archeologen ontdekken bijna zestig scheepswrakken in Griekse waterenArcheologen hebben in Griekse wateren ten minste 58 scheepswrakken ontdekt, waarvan veel beladen met antiquiteiten. Het gaat volgens de wetenschappers om misschien wel de grootste concentratie van oude wrakken ooit gevonden in de Egeïsche Zee en mogelijk de hele Middellandse Zee.
17/10 17u30  'Noordelijkste bouwwerk van Romeinen' blootgelegd in KrommenieArcheologen hebben in het Noord-Hollandse Krommenie resten van een wachttoren blootgelegd die 'vrijwel zeker' door Romeinen is gebouwd in de eerste eeuw na Christus.
17/10 16u15  The Ocean Cleanup klaar voor opruimactie Grote OceaanEen Nederlandse plasticvanger is aangekomen op zijn werkplek en klaar om aan het werk te gaan. De veegarm van The Ocean Cleanup moet midden op de Grote Oceaan plastic opvangen dat aan het oppervlak dobbert. 
17/10 13u45  Vulkaanuitbarsting Pompeï mogelijk twee maanden later dan gedachtDe vulkaanuitbarsting die in het jaar 79 tot de verwoesting van de Italiaanse stad Pompeï leidde, vond mogelijk twee maanden later plaats dan aanvankelijk gedacht. Onderzoekers denken nu dat de eruptie op 24 oktober plaatsvond.
16/10 15u15  'Herstel huidige massa-uitsterving van diersoorten kost miljoenen jaren'Mensen zorgen ervoor dat bedreigde diersoorten zo snel uitsterven, dat de natuur miljoenen jaren nodig zal hebben om volledig te herstellen. Evolutie kan de huidige massa-extinctie namelijk niet bijhouden, blijkt uit een nieuwe studie.
16/10 00u00  Ruimtesonde Voyager 2 bereikt rand van zonnestelselDe Amerikaanse ruimtesonde Voyager 2 staat op het punt ons zonnestelsel te verlaten. Na ruim veertig jaar onafgebroken vliegen is hij aan de rand gekomen, op bijna 18 miljard kilometer afstand van de aarde. 
16/10 00u00  Christiaan Huygensprijs voor onderzoek naar evolutie planetenRuimtewetenschapper Adrian Hamers heeft dit jaar de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs gewonnen. Hij deed baanbrekend onderzoek naar de beweging van planeten rond sterren. 
16/10 00u00  Oudste wan van Nederland gevonden in VlaardingenBij werkzaamheden in Vlaardingen is de oudste wan van Nederland ontdekt. De platte mand, die gebruikt werd om het kaf van het koren te scheiden, komt uit het jaar 300 voor Christus.
16/10 00u00  VN verwacht desastreuze gevolgen als CO2-uitstoot niet aangepakt wordtDe temperatuur op aarde zal tussen 2030 en 2052 met 1,5 graden Celsius stijgen, als de CO2-uitstoot niet aangepakt wordt. Dat zal volgens het Intergouvernementele Plan tegen Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties enorme gevolgen hebben.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Nederland deelt DNA-data in Europees project23/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Nederland heeft zich aangesloten bij een Europees project waarbij databanken van landen genetische en gezondheidsgegevens met elkaar kunnen uitwisselen. 
8x Dode Zee-rollen in museum in Washington DC blijken nep23/10 09u15 - Nu.nl Wetenschap: Vijf van de zestien Dode Zee-rollen in het Museum van de Bijbel in Washington blijken nep. Uit onderzoek blijkt dat de rollen 'moderne vervalsingen' zijn. Ze zijn per direct uit de collectie gehaald.
7x Dode Zee-rollen in museum in Washington blijken nep23/10 03u00 - Nu.nl Wetenschap: Vijf van de zestien Dode Zee-rollen in het Museum van de Bijbel in Washington blijken nep. Uit onderzoek blijkt dat de rollen 'moderne vervalsingen' zijn. Ze zijn per direct uit de collectie gehaald.
1x Onderzoek naar effecten van onderwatergeluid op dieren in Noordzee20/10 12u00 - Nu.nl Wetenschap: Nederland gaat samen met andere landen rond de Noordzee onderzoek doen naar de effecten van onderwatergeluid op het leven in de zee.
1x Eeuwenoude kanonskogel aangetroffen in Bergen op Zoom22/10 14u45 - Nu.nl Wetenschap: De politie heeft vorige week in Bergen op Zoom een eeuwenoude kanonskogel gevonden na een melding van een gevonden projectiel.
0x VN verwacht desastreuze gevolgen als CO2-uitstoot niet aangepakt wordt16/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De temperatuur op aarde zal tussen 2030 en 2052 met 1,5 graden Celsius stijgen, als de CO2-uitstoot niet aangepakt wordt. Dat zal volgens het Intergouvernementele Plan tegen Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties enorme gevolgen hebben.
0x Oudste wan van Nederland gevonden in Vlaardingen16/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Bij werkzaamheden in Vlaardingen is de oudste wan van Nederland ontdekt. De platte mand, die gebruikt werd om het kaf van het koren te scheiden, komt uit het jaar 300 voor Christus.
0x Christiaan Huygensprijs voor onderzoek naar evolutie planeten16/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Ruimtewetenschapper Adrian Hamers heeft dit jaar de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs gewonnen. Hij deed baanbrekend onderzoek naar de beweging van planeten rond sterren. 
0x Ruimtesonde Voyager 2 bereikt rand van zonnestelsel16/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Amerikaanse ruimtesonde Voyager 2 staat op het punt ons zonnestelsel te verlaten. Na ruim veertig jaar onafgebroken vliegen is hij aan de rand gekomen, op bijna 18 miljard kilometer afstand van de aarde. 
0x 'Herstel huidige massa-uitsterving van diersoorten kost miljoenen jaren'16/10 15u15 - Nu.nl Wetenschap: Mensen zorgen ervoor dat bedreigde diersoorten zo snel uitsterven, dat de natuur miljoenen jaren nodig zal hebben om volledig te herstellen. Evolutie kan de huidige massa-extinctie namelijk niet bijhouden, blijkt uit een nieuwe studie.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven