donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Parool

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

Het Parool

Verbergen Tonen
21/11 03u45  Ook CDA pleit voor vrouwenquotum in het bedrijfsleven Het CDA wil dat de regering het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) overneemt om een vrouwenquotum in te stellen voor beursgenoteerde bedrijven. De christendemocraten dienen hiervoor een voorstel in, samen met coalitiegenoot D66.
20/11 23u15  Verzet tegen nieuwe regels Amsterdamse woningmarkt Pogingen van het gemeentebestuur om de Amsterdamse woningmarkt te beteugelen, stuiten op verzet. Amsterdammers met een Bed&Breakfast, studenten en woningcorporaties lopen te hoop tegen de nieuwe regels.
20/11 23u00  Nieuwe regels voor Amsterdamse woningmarkt stuiten op verzet Pogingen van het gemeentebestuur om de Amsterdamse woningmarkt te beteugelen, stuiten op verzet. Amsterdammers met een Bed&Breakfast, studenten en woningcorporaties lopen te hoop tegen de nieuwe regels.
20/11 22u30  ‘Tegenprestatie’ in bijstand overal verplicht Gemeenten moeten ervoor zorgen dat bijstandsgerechtigden een studie, stage of werktraject volgen. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.
20/11 21u45  Ambassadeur zegt dat hij ‘orders’ van Trump volgde over Oekraïne Donald Trump zelf zat achter de pogingen Oekraïne onderzoek te laten doen naar rivaal Joe Biden, stelt de Amerikaanse ambassadeur in Brussel in een cruciale hoorzitting.
20/11 20u15  Martine Bijl krijgt postuum NS Publieksprijs Martine Bijl heeft met Rinkeldekink de NS Publieksprijs 2019 gewonnen. Het werk is daarmee het Boek van het Jaar 2019.
20/11 20u00  Burgemeester Haarlem geschokt door granaat Burgemeester Jos Wienen noemt het neerleggen van een handgranaat woensdag bij het stadhuis van Haarlem ‘uitermate kwalijk en ontoelaatbaar’.
20/11 19u30  UEFA klaagt KNVB aan om videoherhaling De UEFA stelt een onderzoek in naar het gebruik van het grote videoscherm in de Johan Cruijff ArenA tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag van Oranje tegen Estland (5-0).
20/11 19u15  Prins Andrew legt openbare functies neer na omstreden interview De Britse prins Andrew legt zijn openbare functies binnenkort neer naar aanleiding van een omstreden interview over zijn relaties met de overleden Amerikaanse zakenmagnaat Jeffrey Epstein.
20/11 19u15  Brug vernoemd naar Tante Saar van het Rembrandtplein Brug 31 over de Herengracht is woensdagmiddag vernoemd naar ‘Tante Saar’. Sara Bacharach (1887-1982) was ruim zestig jaar bloemenverkoper op het Rembrandtplein en had een veelbewogen leven.
20/11 18u45  Voetbalclubs leggen wedstrijd één minuut stil tegen racisme Bij elke wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal wordt komend weekeinde één minuut niet gevoetbald. Dat voorstel heeft de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie richting alle clubs gedaan. De eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie willen daarmee aandacht vragen voor racisme.
20/11 18u45  Verhuurders moeten veiligheid geisers checken Verhuurders moeten de veiligheid van geisers in hun woningen in de gaten houden. Minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) gaat kijken of de verplichting tot onderhoud kan worden vastgelegd in een wet of regelgeving.
20/11 18u30  KNMI waarschuwt voor dichte mist In grote delen van Nederland is woensdagavond kans op dichte mist. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland.
20/11 18u30  Duizend zonnepanelen op Muziekgebouw Met het woensdag in gebruik genomen zonnedak wekken de muziektheaters genoeg elektriciteit op om 15 procent van hun stroomrekening te dekken. Het gaat om 270.000 kilowattuur per jaar, evenveel energie als 77 huishoudens jaarlijks verbruiken.
20/11 18u00  OM wil verdenkingen tegen Jos B. verzwaren Jos B. wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen in 1998.
Laatste update: vandaag om 3u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 17u45  Nederlandse tropenarts besmet met zeldzaam virusEen Nederlandse tropenarts is in Sierra Leone besmet geraakt met het lassavirus, dat de gevaarlijke lassakoorts kan veroorzaken. De arts is ziek geworden tijdens het werk en naar Nederland gerepatrieerd met een speciale vlucht, maakte het RIVM bekend.
20/11 17u30  Stadhuis Haarlem ontruimd vanwege handgranaatHet stadhuis in Haarlem is woensdagmiddag kort ontruimd vanwege een mogelijke handgranaat op de Grote Markt.
20/11 17u15  Stadhuis Haarlem ontruimd vanwege mogelijke handgranaatHet stadhuis in Haarlem is woensdagmiddag kort ontruimd vanwege een mogelijke handgranaat op de Grote Markt.
20/11 17u00  Plantage Muidergracht 14 wordt opvang voor migrantenIn het grote oude pand aan de Plantage Muidergracht 14 in Centrum worden illegale migranten gehuisvest. Ook de panden op de Anderlechtlaan en het Overhoeksplein zullen worden gebruikt voor dit doel.
20/11 16u45  OM: spreekkoren FC Den Bosch waren strafbaarDe racistische uitingen, oerwoudgeluiden en Zwarte Piet-liedjes die zondag klonken vanaf de tribune van FC Den Bosch waren ‘voor zover we nu kunnen beoordelen’ strafbaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie.
20/11 16u30  Stadhuis Haarlem ontruimd om verdacht objectHet stadhuis in Haarlem wordt ontruimd vanwege een verdacht voorwerp op de trap voor het gebouw aan de Grote Markt. De politie houdt er rekening mee dat het om een explosief kan gaan. Een specialist van de politie is ter plaatse.
20/11 16u00  Woningcorporaties: wij stoppen met de verhuur aan groepen jongerenStudenten zijn bang op straat te komen en komen in actie tegen de nieuwe regels.
20/11 15u30  Woningcorporaties stoppen met verhuur aan groepen jongerenStudenten zijn bang op straat te komen en komen in actie tegen de nieuwe regels.
20/11 15u00  Neef Taghi gearresteerd voor betrokkenheid bij moord WiersumEen arrestatieteam heeft dinsdagavond een neef van de voortvluchtige Ridouan Taghi gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum op 18 september in Amsterdam-Buitenveldert.
20/11 15u00  Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaatBram Moszkowicz wil weer aan de slag als advocaat. De in 2012 van het tableau geschrapte ex-strafpleiter heeft bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland een verzoek daartoe ingediend.
20/11 14u45  In OK-kleding de straat op: personeel OLVG protesteertHonderden zorgmedewerkers van het OLVG hebben woensdagmiddag een protestmars door de stad gelopen. Het zag er surrealistisch uit: in witte jas of OK-kleding, vaak met bijbehorend haarnetje en mondkapje wandelden ze door de stad.
20/11 14u45  Bouw en banen op het spel door strenge PFAS-regelsBinnen Noord-Holland worden bouwprojecten met een totale waarde van 1 miljard euro gehinderd door problemen met PFAS. Ook staan duizenden banen op het spel.
20/11 14u30  Wilders doet aangifte tegen Pakistaanse geestelijkeKhadim Hussain Rizvi dreigde in een filmpje om Wilders te onthoofden.
20/11 14u15  Handgranaten uit WOII gevonden in MesdagstraatDe EOD heeft in de Mesdagstraat in Zuid een pakket gevonden met vier handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog.
20/11 14u00  Wilders doet aangifte tegen geestelijkeKhadim Hussain Rizvi dreigde in een filmpje om Wilders te onthoofden.
20/11 13u45  Rekenkamer: nieuwe berekening erfpacht is slecht te begrijpenDe berekening van de nieuwe, eeuwigdurende erfpacht is slecht te begrijpen en lastig te controleren. Dit concludeert de Rekenkamer in een rapport dat woensdagmiddag uitkomt.
20/11 13u45  Mesdagstraat afgezet vanwege verdacht pakketjeTijdens renovatiewerkzaamheden in de Mesdagstraat in Zuid zijn werklui op een verdacht pakketje gestuit. De politie heeft de EOD ingeschakeld en de straat is afgezet.
20/11 13u45  Uiteindelijk zal racisme leiden tot een holocaust“Jij bent toch, hoop ik, ook tegen racisme, Theodor?” “Nee, ik ben voor racisme!” “Wat? Je zegt: ik ben vóór racisme!” “Ja, heel erg vóór. Racisme is geweldig!”
20/11 13u00  Nazi’s in je vak? Los het op. Je kúnt hetSportjournalist Henk Spaan recenseert dagelijks spelers, coaches en andere personen uit de voetbalwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl.
20/11 12u15  Ajax naar sporttribunaal vanwege opgelegde straf UefaAjax stapt naar het CAS, het internationale sporttribunaal. De club is het niet eens met de straffen die de Uefa heeft opgelegd, waardoor Ajax onder meer geen uitsupporters mocht meenemen naar de wedstrijd Chelsea-Ajax.
20/11 12u15  Provincie geeft bouw een zetje: PFAS-normen opgekriktDe provincie Noord-Holland heeft de normen voor PFAS opgekrikt zodat meer van deze chemische stoffen in partijen grond mogen zitten.
20/11 12u00  Meldingsplicht. Wel eens van gehoord, meneer Rutte?Sportjournalist Henk Spaan recenseert dagelijks spelers, coaches en andere personen uit de voetbalwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl.
20/11 12u00  Ajax stapt naar sporttribunaal vanwege opgelegde straf UefaAjax stapt naar het CAS, het hoogste rechtsorgaan in de sport. De club is het niet eens met de straffen die de Uefa heeft opgelegd en stapt daarom naar het sporttribunaal.
20/11 12u00  De ‘geheime’ broer van chroniqueur Loe de JongChroniqueur van de Tweede Wereldoorlog Loe de Jong schreef boeken vol o­ver de oorlog, maar zweeg over zijn tweelingbroer Sally, die eindigde in een nazikamp. Zoon Abel de Jong volgde het spoor van zijn vader. ‘Hij had keer op keer pech.’
20/11 11u30  Door We Are Here gekraakte super ontruimdDe politie heeft woensdagochtend een oude supermarkt aan het Leksmondplein in Zuidoost ontruimd. Daar verbleven tweehonderd ongedocumenteerde vluchtelingen van de groep We Are Here.
20/11 11u30  Boetes woonfraude niet betaald: stad loopt miljoenen misDe gemeente loopt miljoenen mis door onbetaalde boetes voor woonfraude. Veel van deze sancties zijn al jaren geleden opgelegd, maar nog altijd niet betaald.
20/11 11u15  Politie ontruimt door We Are Here gekraakte superDe politie ontruimt woensdagochtend een oude supermarkt aan het Leksmondplein in Zuidoost . Daar verblijven tweehonderd ongedocumenteerde vluchtelingen van de groep We Are Here.
20/11 11u15  Verstekelingen koelcontainer veerboot waarschijnlijk uit Koeweit en IrakZe werden dinsdag gevonden op een vrachtschip in Vlaardingen.
20/11 10u45  Déjà vu: het Delflandplein in 1969 en in 2019Amsterdam is altijd in beweging. We gaan terug naar een plek van toen. Deze week: Delflandplein.
20/11 10u30  Deze 14 docu’s moet je zien tijdens Idfa 2019‘Reflect on reality’ is het thema van de 32ste editie van documentairefestival Idfa, dat volgende week aftrapt in Carré. Het aanbod is reuze met 329 films, daarom: 14 tips.
20/11 10u30  In de oorlog tegen drugs moet van Aboutaleb de privacy wijkenPrivacyregels belemmeren de strijd tegen drugscriminaliteit. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil er daarom van af. Dat schrijft hij in een brief aan de minister Ferd Grapperhaus en Stef Blok.
20/11 10u15  Hek om Stopera vanwege risico op vallende gevelplatenIn gevelplaten van de Stopera zijn bij een bouwkundige keuring scheuren gevonden. Daarom is een deel van het gebouw met linten en hekken afgezet.
20/11 10u15  Frozen 2: tussen Lord of the Rings en de SmurfenDeel twee van het uiterst succesvolle Frozen wisselt in razend tempo avontuur, onschuldige humor en vrolijke romantiek af.
20/11 09u45  Disney heeft met Frozen 2 opnieuw een kaskraker in handenDeel twee van het uiterst succesvolle Frozen wisselt in razend tempo avontuur, onschuldige humor en vrolijke romantiek af.
20/11 09u30  PowNews: niksige niksheid van uw belastinggeldHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: PowNews.
20/11 09u15  Boetes woonfraude niet betaald: Amsterdam loopt miljoenen misDe gemeente loopt miljoenen mis door onbetaalde boetes voor woonfraude. Veel van deze sancties zijn al jaren geleden opgelegd, maar nog altijd niet betaald.
20/11 09u15  Onderzoek afzetting Trump: de info van deze man is cruciaalEen sleutelgetuige in het afzettingsonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump spreekt woensdag in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Gordon Sondland, ambassadeur in Brussel, heeft veel uit te leggen.
20/11 08u30  Landelijke ziekenhuisstaking: vele afspraken verzetHonderden ziekenhuisafspraken en tientallen operaties zijn in Amster­dam verzet om de landelijke ziekenhuisstaking woensdag logistiek in goede banen te leiden.
20/11 08u15  Amsterdamse ziekenhuizen stakenHonderden ziekenhuisafspraken en tientallen operaties zijn in Amster­dam verzet om de landelijke ziekenhuisstaking woensdag logistiek in goede banen te leiden.
20/11 08u15  Wat wil Sondland verklappen over Oekraïne-belletje?Een sleutelgetuige in het afzettingsonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump spreekt vandaag in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Gordon Sondland, ambassadeur in Brussel, heeft veel uit te leggen.
20/11 08u00  Israël valt Iraanse en Syrische doelen aanIsraëlische gevechtsvliegtuigen hebben Iraanse en Syrische doelen in Syrië aangevallen. Volgens de woordvoerder van het Israëlische leger was het een vergelding voor raketten die een dag eerder op Israël waren afgevuurd.
20/11 07u45  Dronken ‘alcomobiliste’ aangehouden in WestDe politie heeft dinsdagnacht bij de afrit van Bos en Lommer een dronken vrouw aangehouden. Uit de controle bleek dat de automobiliste ruim zes keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
20/11 07u45  CU: Coffeeshops moeten toeristen weigerenCoffeeshops in heel Nederland moeten toeristen weren, vindt regeringspartij ChristenUnie. Justitieminister Ferd Grapperhaus moet de gemeenten zover krijgen dat te regelen.
20/11 07u15  Koude ochtend: KNMI waarschuwt voor gladheidHet KNMI waarschuwt woensdagochtend voor lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist.
19/11 23u00  Het Arenagebied als proeftuin: digitaal de massa leidenNederland-Estland doet er weinig meer toe, maar voor de Johan Cruijff Arena, de politie en de gemeente is de laatste groepswedstrijd voor de EK-kwalificatie een finale repetitie.
19/11 23u00  Oranje viert feest met zege op EstlandHet Nederlands elftal heeft de thuiswedstrijd tegen Estland benut om een feestje te vieren voor het behaalde ticket voor het EK van volgend jaar zomer in twaalf landen.
19/11 22u45  Twee vrouwelijke Syriëgangers terug in NederlandTwee door Turkije teruggestuurde vrouwelijke Syriëgangers zijn met hun kinderen in Nederland aangekomen. De vrouwen zijn op Schiphol direct aangehouden.
19/11 21u30  Ahmed neergeschoten door bijrijder in bijzijn van zijn dochterDe 34-jarige Seif Ahmed, die op 1 oktober zwaargewond werd aangetroffen in zijn auto en later overleed, is vermoedelijk neergeschoten door iemand die naast hem in de auto zat. Op de achterbank zat zijn dochter van veertien maanden.
19/11 21u15  Zuidoost wil markten aanpakken: zaterdag Ganzenhoef opheffenRuimte voor twee doordeweekse wijkmarkten en één grote zaterdagmarkt: Anton de Komplein.
19/11 21u00  Twee verdachten aangehouden in onderzoek Derk WiersumDe politie heeft twee verdachten aangehouden voor heling van één van de gebruikte auto’s bij de moord op advocaat Derk Wiersum.
19/11 20u15  26 verstekelingen gevonden op veerbootOp een veerboot richting Engeland zijn 26 verstekelingen aangetroffen, onder wie een kind. Ze zaten in een koelcontainer op de vrachtferry Britannia Seaways van DFDS.
19/11 20u15  We Are Here moet oude supermarkt Zuidoost per direct ontruimenWe Are Here moet de gekraakte oude supermarkt in Zuidoost per direct ontruimen. Dat hebben ze dinsdag te horen gekregen. Er zouden ongeveer 200 mensen in het pand aan het Leksmondplein verblijven.
19/11 20u00  Verstekelingen gevonden op veerbootOp een veerboot richting Engeland zijn ongeveer 25 verstekelingen aangetroffen. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
19/11 19u45  Trump: ‘Openbare hoorzittingen een schande’De Amerikaanse president Donald Trump zei dinsdag enkele van de openbare hoorzittingen van het Congres bekeken te hebben en noemde ze een schande. Maar, zei Trump, het is aan de Amerikanen om hun eigen oordeel te vellen over de getuigenverklaringen in het onderzoek naar zijn mogelijke afzetting.
19/11 19u15  Sportclubs kunnen huisvesting verliezen bij laks optreden racismeAmsterdam gaat ruim 10 miljoen euro steken in het verbeteren van het sportklimaat. Verenigingen die niet genoeg tegen racisme en discriminatie optreden kunnen niet meer rekenen op huisvesting van de gemeente.
19/11 19u00  Onderzoek naar misstanden binnen Landelijke EenheidEr komt een onafhankelijk onderzoek naar misstanden binnen de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.
19/11 18u45  Vrouw gedwongen om haar huis te verhuren via AirbnbEen vrouw die een woning huurde in het centrum van Amsterdam, werd volgens het huurcontract verplicht om haar huis via Airbnb te verhuren. Dat blijkt uit een melding bij stichting !Woon. Als er gasten waren moest zij tijdelijk de woning uit.
19/11 18u45  Shortstay-appartementen worden woningenAchthonderd appartementen in Amsterdam krijgen hun oude bestemming terug.
19/11 17u45  Twee bewakers Jeffrey Epstein gearresteerdTwee New Yorkse gevangenbewaarders die verantwoordelijk waren voor het bewaken van Jeffrey Epstein in de nacht dat hij zelfmoord pleegde, zijn gearresteerd, meldt The New York Times dinsdag.
19/11 17u15  Definitief geen geld terug voor Dam tot DamlopersDe hardlopers die tijdens de Dam tot Damloop niet van start konden gaan, krijgen definitief geen geld terug. Wel krijgen ze 25 procent korting op de editie van volgend jaar, en een gratis lidmaatschap van organisator Le Champion.
19/11 16u30  Voor ruim half miljoen mensen dreigt volgend jaar toch pensioenkortingDat is het gevolg van het besluit om volgend jaar de regels iets soepeler toe te passen.
19/11 16u00  Vrouw gedwongen om haar woning te verhuren via AirbnbEen vrouw die een woning huurde in het centrum van Amsterdam, werd volgens het huurcontract verplicht om haar huis via Airbnb te verhuren. Dat blijkt uit een melding bij stichting !Woon. Als er gasten waren moest zij tijdelijk de woning uit.
19/11 15u45  Zes maanden cel voor man die vrouw ‘om niets’ van fiets duwdeDe vrouw brak haar bekken en liep een hersenschudding op.
19/11 14u30  Geen bewijs voor lijfstraffen op Zaanse basisschoolDe klachten van ouders over lijfstraffen op basisschool De Voorzaan in Zaandam zijn ‘niet aannemelijk’. Dat oordeelt Bezemer & Schubad, een onafhankelijk bureau dat onderzoek deed naar ‘onorthodoxe manieren van straffen’ door een onderwijzer.
19/11 14u30  Inschattingsfout: rioolheffing omhoog in AmsterdamDe gemeente had gehoopt dat een nieuwe rekenmethode juist een lagere heffing zou opleveren.
19/11 14u00  Restaurant Baut krijgt permanente locatie in ZuidNa de zesde verhuizing in zeven jaar tijd gaat Michiel van der Eerde van restaurant Baut vanaf januari voor een permanente locatie aan de Stadionweg in Zuid. ‘Maar er komt zeker geen eind aan het rondreizende circus.’
19/11 14u00  Oranje maakt statement tegen racismeHet Nederlands elftal heeft dinsdagmiddag een statement gemaakt tegen racisme. De selectie van Ronald Koeman vormde een kring waarbij de handen werden uitgevouwen. Alle spelers van Oranje twitterden de foto met de hashtag #stopracisme en de toevoeging Enough is Enough!
19/11 13u45  Baut krijgt eindelijk permanente locatie met bar op StadionwegNa de zesde verhuizing in zeven jaar tijd gaat Michiel van der Eerde van restaurant Baut vanaf januari voor een permanente locatie aan de Stadionweg in Zuid. ‘Maar er komt zeker geen eind aan het rondreizende circus.’
19/11 13u45  Burgemeester Parijs tegen IOC-deal met AirbnbBurgemeester Anne Hidalgo van Parijs, waar in 2024 de Olympische Spelen worden gehouden, verzet zich tegen de sponsordeal die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft gesloten met huizenverhuursite Airbnb. In een brief aan IOC-voorzitter Thomas Bach wijst ze op de in haar ogen vervelende gevolgen en risico’s.
19/11 13u45  De Top100 van FavorFlav loopt meestal uit de handHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: FavorFlav 100.
19/11 13u30  De Top100 van FlavorFlav loopt meestal uit de handHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: FavorFlav 100.
19/11 13u00  Door inschattingsfout stijgt rioolheffing in AmsterdamAmsterdammers moeten volgend jaar, voor het tweede jaar op rij, meer rioolheffing betalen. De gemeente had gehoopt dat een nieuwe rekenmethode juist een lagere heffing zou opleveren, maar dat bleek een vergissing.
19/11 12u30  We maken alles maar kleiner‘Mijnheer Holman, u heeft een stichting opgericht om bepaalde woorden uit het taalgebruik te krijgen.”
19/11 12u00  Door inschattingsfout stijgt rioolheffing met 5,5 procent in AmsterdamAmsterdammers moeten volgend jaar, voor het tweede jaar op rij, meer rioolheffing betalen. De gemeente had gehoopt dat een nieuwe rekenmethode juist een lagere heffing zou opleveren, maar dat bleek een vergissing.
19/11 11u15  Deze Amsterdamse verpleegkundigen voeren actieNa de leraren is het morgen de beurt aan verpleegkundigen. Op 119 ziekenhuizen, poliklinieken en revalidatiecentra in het hele land gaan 150.000 verpleegkundigen staken voor een betere cao. Het is het grootste protest in de zorg ooit. Hebben zij een punt?
19/11 11u00  Vertrouwenscrisis bij politie door hoogoplopende ruziesDoor een vertrouwenscrisis binnen de Landelijke Eenheid van de politie wordt het internationale inlichtingenwerk van de politiedienst ‘ernstig belemmerd’. Deze politiedienst is belast met het aanpakken van de georganiseerde misdaad en terrorisme en vormt een zeer belangrijk onderdeel van de politie.
19/11 11u00  Deze verpleegkundigen voeren actieNa de leraren is het morgen de beurt aan verpleegkundigen. Op 119 ziekenhuizen, poliklinieken en revalidatiecentra in het hele land gaan 150.000 verpleegkundigen staken voor een betere cao. Het is het grootste protest in de zorg ooit. Hebben zij een punt?
19/11 10u45  Vergunning ingetrokken: wéér geen horeca bij de SloterplasDe vergunningsaanvraag voor een nieuw restaurant is ingetrokken.
19/11 10u30  Ronald Koeman: ‘We zijn zelf echt wel heel kritisch’Oranje gaat naar het EK. Reden voor feest en optimisme. Tegelijkertijd is er de worsteling met het verwachtingspatroon. Hoe hoog moet de lat liggen bij de beoordeling van dit team en de bondscoach?
19/11 10u00  De comeback van de arcadehal: samen gamen is gezelligDe arcadehal met retro videogames maakt een comeback. Zuidoost heeft sinds vorige week ‘de grootste van de Benelux’ en in West opent arcadepionier TonTon Club woensdag zijn derde vestiging. ‘De jarentachtiggeneratie vindt het leuk videogames uit hun jeugd te spelen met hun kinderen. En twintigers vinden het ­gezellig om niet altijd in hun eentje thuis te gamen.’
19/11 09u45  EasyJet gaat CO2-uitstoot van alle passagiers compenserenEasyJet stapt in het gat dat de failliete reisgigant Thomas Cook en zijn Nederlandse dochter Neckermann hebben achtergelaten en zet onder eigen vlag een touroperator op: Easyjet Holidays. Daarnaast gaat de prijsvlieger, de nummer 2 in Europa, vanaf komend jaar alle CO2-uitstoot van haar vluchten compenseren.
19/11 09u30  Tim Krabbé was wel heel intiem met Ferdi E. (en zijn vrouw)Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw.
19/11 09u15  Zzp'ers concurreren elkaar wegOp Twitter zag ik van de week een nogal bijzondere vacature: ‘Wil jij de deelnemende delegaties van het Eurovisie Songfestival begeleiden tijdens hun verblijf in Rotterdam?’
19/11 08u45  Salarissen hogeropgeleiden stijgen, mbo’ers hebben het nakijkenDe salarissen gaan omhoog, maar die stijging vindt vooral plaats onder hogeropgeleide werknemers. Mensen met een mbo-opleiding profiteren niet. Sterker nog: in sommige gevallen zijn ze er de afgelopen jaren op achteruit gegaan.
19/11 08u45  Essent koopt energieaanbieder VandebronEnergieaanbieder Vandebron komt in handen van Essent. Vandebron, dat huishoudens en bedrijven aan lokale energieproducenten koppelt, blijft onafhankelijk werken. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.
19/11 08u30  Suriname haalt eerste ticket ooit voor Gold CupSuriname heeft zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de Concacaf Gold Cup. De ploeg van bondscoach Dean Gorré pakt het ticket voor de editie van 2021 door een zege van 2-1 in en tegen Nicaragua.
19/11 08u00  Amsterdamse ziekenhuizen gaan woensdag stakenHonderden ziekenhuisafspraken en tientallen operaties zijn in Amster­dam verzet om de landelijke ziekenhuisstaking woensdag logistiek in goede banen te leiden.
19/11 07u45  Omzet Nederlandse industrie daalt opnieuwProducten zetten in de meetperiode 3,9 procent minder om dan een jaar terug.
19/11 07u30  Houthi's nemen schepen Zuid-Korea in beslagHouthi-rebellen in Jemen hebben drie schepen in beslag genomen, waarvan twee Zuid-Koreaanse schepen. Op de schepen in het zuiden van de Rode Zee zitten in ieder geval twee Zuid-Koreanen, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
19/11 07u15  Oranje sluit af tegen EstlandHet Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie vanaf 20.45 uur af met een thuiswedstrijd tegen Estland in de Johan Cruijff ArenA. Oranje is al geplaatst voor de Europese eindronde na het gelijkspel van zaterdag tegen Noord-Ierland (0-0).
19/11 07u15  Omzet industrie daalt opnieuwProducten zetten in de meetperiode 3,9 procent minder om dan een jaar terug.
19/11 07u15  Leider Hongkong wil vreedzaam einde belegeringDe leider van Hongkong, Carrie Lam, zegt te hopen op een vreedzame oplossing van het conflict tussen de betogers en de politie bij de Polytechnische Universiteit van Hongkong. Ze zei ook dat ze de politie had opgedragen de situatie op een humane manier op te lossen.
19/11 07u15  Gele hesjes ontvangen door premier RutteEen vertegenwoordiging van de zogenoemde gele hesjes mag dinsdagmiddag weer langskomen bij minister-president Mark Rutte. Het is de tweede keer in ruim een half jaar dat de protestbeweging met de premier spreekt.
18/11 23u15  KPMG zegt samenwerking met prins Andrew op na omstreden interviewGoede doelen waaraan prins Andrew is verbonden en sponsors van zijn maatschappelijke activiteiten beraden zich op het opzeggen van hun relatie met de prins. Volgens de Financial Times hebben in elk geval KPMG en Aon laten weten afstand te nemen van de prins om hun eigen reputatie te beschermen.
18/11 22u45  Bruna ingelijfd door moeder AKO en MarskramerBruna gaat op in Audax Groep, de organisatie achter onder meer AKO en Marskramer. De boekwinkelketen met 273 vestigingen blijft wel onder de eigen naam actief.
18/11 22u30  Verdachten in zaak Ruinerwold blijven langer vastDe twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. Dat heeft het OM Noord-Nederland bevestigd.
18/11 22u30  VS wijzigt standpunt over kolonies Israël na veertig jaarDe Amerikaanse regering ziet geen schending van het internationale recht meer in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo maakte dit maandag bekend.
18/11 22u15  Grote brand in West houdt brandweer bezigDe brand woedt in het pand van een cacaoverwerker aan de Koffieweg.
18/11 21u30  VS wijzigen standpunt over kolonies Israël na veertig jaarDe Amerikaanse regering ziet geen schending van het internationale recht meer in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo maakte dit maandag bekend.
18/11 19u45  Tata Steel schrapt 3000 banen in EuropaTata Steel gaat 3000 banen schrappen in Europa. Dat maakte het bedrijf maandagavond bekend.
18/11 19u30  Trump: ‘Getuigen in afzettingsonderzoek lijkt me leuk’Het lijkt president Trump best een leuk idee om zelf te getuigen in het onderzoek dat het Huis van Afgevaardigden naar zijn afzetting doet. Dat zei hij tegen de omroep ABC.
18/11 19u30  Kamer over kabinetsplannen jeugdzorg: te vaagDe Tweede Kamer heeft nog veel vragen over de plannen voor de jeugdzorg die minister Hugo de Jonge anderhalve week geleden uit de doeken deed. De oppositie hekelt het gebrek aan details van de plannen.
18/11 19u00  Racisme in het amateurvoetbal: ‘De KNVB doet er weinig aan’Racisme komt niet alleen voor in het professionele voetbal, ook op de amateurvelden. In Amsterdam zijn de ervaringen tweeledig: sommige amateurclubs hebben regelmatig last van racisme, andere clubs juist zelden.
18/11 18u15  Opnieuw schietpartij in Walmart-winkelIn een supermarkt in Duncan (Oklahoma) van de Amerikaanse keten Walmart zijn maandag minstens drie mensen omgekomen na een schietpartij. Dat meldt de lokale politie. Over het aantal gewonden is nog niets bekend.
18/11 17u15  Racisme in het amateurvoetbal: ‘Ik meld het niet altijd’Racisme komt niet alleen voor in het professionele voetbal, ook op de amateurvelden. In Amsterdam zijn de ervaringen tweeledig: sommige amateurclubs hebben regelmatig last van racisme, andere clubs juist zelden.
18/11 17u15  KLM schikt in zaak brandstofstoringKLM heeft met drie passagiers een schikking getroffen en betaalt hen 600 euro voor de vertraging die ze deze zomer hebben opgelopen door de brandstofstoring op Schiphol.
18/11 16u30  Boerenprotest op De Dam: maximaal 25 tractoren welkomMaximaal 25 tractoren zijn welkom op het aangekondigde boerenprotest op de Dam. Alcohol is in het geheel niet toegestaan tijdens de manifestatie op 13 december.
18/11 16u15  Schietincident in Duivendrecht, geen gewondenBij een schietincident in Duivendrecht maandagmiddag is niemand gewond geraakt. Dat meldt de politie Amsterdam.
18/11 16u00  Man opgepakt voor bedreiging Özcan AkyolDe politie heeft maandagochtend een Amsterdammer aangehouden die betrokken zou zijn bij bedreigingen aan het adres van Özcan Akyol. De schrijver werd in juli vorig jaar op Twitter meerdere malen met de dood bedreigd en deed daar aangifte van.
18/11 15u45  Twee gemaskerde jongens overvallen woning in Nieuw-WestTwee jongens hebben maandagmiddag een gewapende overval op een woning aan de Dr. E. Boekmanstraat in Nieuw-West gepleegd.
18/11 15u30  Te trage asielprocedure is miljoenenstropHet kabinet is al 5,5 miljoen euro aan schadevergoedingen kwijt, omdat de asielprocedure van de overheid te traag is. De wachttijden bij de immigratiedienst IND zijn zo lang, dat asielzoekers nu op grote schaal met succes naar de rechter stappen.
18/11 15u00  Te trage asielprocedure is miljoenenstrop voor het kabinetHet kabinet is al 5,5 miljoen euro aan schadevergoedingen kwijt, omdat de asielprocedure van de overheid te traag is. De wachttijden bij de immigratiedienst IND zijn zo lang, dat asielzoekers nu op grote schaal met succes naar de rechter stappen.
18/11 15u00  FC Den Bosch geeft racisme toe, OM start onderzoekDe wedstrijd tegen Excelsior werd zondag enige tijd stilgelegd na racistische uitlatingen.
18/11 14u45  Te trage asielprocedure miljoenenstrop voor kabinetHet kabinet is al 5,5 miljoen euro aan schadevergoedingen kwijt, omdat de asielprocedure van de overheid te traag is. De wachttijden bij de immigratiedienst IND zijn zo lang, dat asielzoekers nu op grote schaal met succes naar de rechter stappen.
18/11 14u15  Ooievaars strijken neer bij kolenbergen in de havenHier verzamelen we de leukste, opvallendste en mooiste Amsterdamse beelden. Zelf een bijdrage? App ons via WhatsApp of mail nieuwsdienst@parool.nl. Volg ons ook op Instagram.
18/11 14u00  10 jaar cel voor bedreiger WildersDe Pakistaan Junaid I. is maandag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar omdat hij van plan was Geert Wilders te vermoorden.
18/11 13u45  OM gaat racisme in voetbalstadion Den Bosch onderzoekenDe wedstrijd werd zondag enige tijd stilgelegd na racistische uitlatingen.
18/11 12u45  OM gaat incidenten tribunes Den Bosch bekijken, speler doet geen aangifteDe wedstrijd werd zondag enige tijd stilgelegd na racistische uitlatingen.
18/11 12u15  Verdachte dodelijke aanrijding Oost was onder invloed van ketamineDe 25-jarige Monnickendammer die in augustus Luce Tchouane doodreed in de Eerste Oosterparkstraat was onder invloed van ketamine.
18/11 12u00  Racisme in het voetbalstadion: wie grijpt eindelijk in?‘Ronduit walgelijk’ noemt de KNVB het racisme waarvan Excelsiorspeler Ahmad Mendes Moreira het slachtoffer werd. Maar wat nu? ‘Clubbestuurders nemen te weinig afstand van hun aanhang.’
18/11 12u00  Bijna zover: de directe trein Amsterdam - LondenIn net iets meer dan vier uur over het spoor naar hartje Londen: binnen­kort is het mogelijk. Volgens Eurostar-directeur Mike Cooper kan de trein dan echt de concurrentie met het vliegtuig aan.
18/11 11u45  Groei economie valt terug, koopkracht naar nulDe economische groei valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, verwacht het Centraal Planbureau. Dat komt vooral door de vergrijzing.
18/11 11u15  Facebook weert advertentie voor boek over AboutalebFacebook heeft een advertentie van uitgeverij De Bezige Bij voor de biografie van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb geweigerd omdat het volgens het bedrijf om ‘een gevoelig onderwerp’ gaat.
18/11 11u00  Tbs geëist voor steekpartij Albert CuypDe officier van justitie eiste maandagochtend tbs met dwangverpleging tegen Tarik E., de eigenaar van een waterpijpwinkel die terechtstaat voor een dubbele poging tot doodslag van twee koopmannen op de Albert Cuyp.
18/11 11u00  Oude dieselauto’s de stad uit: subsidie voor sloopOver twaalf maanden mogen dieselauto’s van 15 jaar of ouder zich niet meer vertonen binnen de Ring-A10. De 8.000 Amsterdamse eigenaren van zo’n oude diesel krijgen minstens 500 euro subsidie als ze hun auto naar de sloop brengen.
18/11 11u00  KNVB test innovaties bij interland Oranje in de ArenaVoetbalfans kunnen wedstrijdbeelden direct terugkijken via een app.
18/11 10u45  OM in beroep tegen vonnis moordpoging bij spyshopHet Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen het vonnis van de rechtbank voor de poging tot liquidatie van de bedrijfsleider van de Amsterdamse spyshop Spy City. Het OM vindt dat dader Quinzinho N. (21) niet volgens het adolescentenstrafrecht berecht moet worden en een zwaardere straf verdient.
18/11 10u30  Het is bijna zover: de directe trein van Amsterdam naar LondenIn net iets meer dan vier uur over het spoor naar hartje Londen: binnen­kort is het mogelijk. Volgens Eurostar-directeur Mike Cooper kan de trein dan echt de concurrentie met het vliegtuig aan.
18/11 10u30  Weer een vrouw na Jinek. Maar dan geen type als Fidan EkizWie gaat Eva Jinek vanaf januari vervangen als talkshowhost op NPO 1? De door Jineks vertrek in paniek geraakte NPO is er nog niet uit. Fidan Ekiz, die vorige maand nog met veel bombarie in Ladies Night werd gepresenteerd als Jineks opvolger, heeft zich teruggetrokken. Ze is nog niet klaar voor zo’n grote talkshow, zegt ze.
18/11 10u30  De arm van Ruben Terlou was voor sommige kinderen de enige liefdeHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Chinese Dromen.
18/11 10u15  Maandag in de krant: een scoop van de influencerHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Stokke Tripp Trapp Dinner.
18/11 10u15  Ruben Terlou brengt grote vragen in China terug tot kleine verhalenHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Chinese Dromen.
18/11 09u45  Na Jinek geen Fidan Ekiz, maar wel een vrouw aubWie gaat Eva Jinek vanaf januari vervangen als talkshowhost op NPO 1? De door Jineks vertrek in paniek geraakte NPO is er nog niet uit. Fidan Ekiz, die vorige maand nog met veel bombarie in Ladies Night werd gepresenteerd als Jineks opvolger, heeft zich teruggetrokken. Ze is nog niet klaar voor zo’n grote talkshow, zegt ze.
18/11 09u30  Na Jinek geen Ekiz, maar wel een vrouw aubWie gaat Eva Jinek vanaf januari vervangen als talkshowhost op NPO 1? De door Jineks vertrek in paniek geraakte NPO is er nog niet uit. Fidan Ekiz, die vorige maand nog met veel bombarie in Ladies Night werd gepresenteerd als Jineks opvolger, heeft zich teruggetrokken. Ze is nog niet klaar voor zo’n grote talkshow, zegt ze.
18/11 09u30  Norbert ter Hall over zijn film die er bijna niet kwamRegisseur Norbert ter Hall (53) zag zijn droomproject in duigen vallen toen een van de hoofdrolspeelsters afbelde. Toch kwam Mi Vida er. En wel zo.
18/11 08u45  Oppositie verdwijnt uit parlement Wit-RuslandBij de parlementsverkiezingen heeft de oppositie geen enkele zetel gewonnen.
18/11 08u45  Jonge arts kampt vaker met burn-outklachtenHet aantal zorgverleners tot 35 jaar met burn-outklachten steeg van 13 naar 20 procent.
18/11 08u30  Vier doden bij schietpartij op tuinfeest in CaliforniëEen of meerdere onbekenden hebben gisteravond tien mensen neergeschoten op een tuinfeest in Fresno, een stad tussen San Francisco en Los Angeles. Volgens de politie zijn er minstens vier doden.
18/11 08u00  Zó ziet het komende halfjaar van Oranje eruitMet het EK-ticket op zak kan nu de voorpret starten. Hoe gaat het komende halfjaar voor Oranje eruitzien? En wat valt er al te zeggen over mogelijke tegenstanders in een poule?
18/11 07u45  Verbod op masker in Hongkong tegen grondwetHet door de overheid ingestelde verbod op het dragen van maskers door demonstranten in Hongkong is tegen de grondwet. Dat oordeel heeft het hooggerechtshof van het gebied maandag geveld.
18/11 07u45  Rechter hoort getuigen in zaak-PochIn de zaak-Julio Poch hoort de rechter-commissaris in Rotterdam maandag en dinsdag onder anderen oud-Justitieminister Ernst Hirsch Ballin en oud-directeur Michiel Meijer van Transavia als getuige.
18/11 07u30  Opnieuw plofkraak in SlotervaartOp de Hendrik de Bruynstraat in Slotervaart is in de nacht van zondag op maandag om half drie een pinautomaat opgeblazen.
18/11 07u30  Klimaatactivisten wereldwijd in hongerstakingKlimaatactivisten van Extinction Rebellion gaan vanaf maandag in meer dan 25 landen in hongerstaking voor een beter klimaat.
18/11 07u30  Stijging woningwaarde spekt vermogensDe vermogens zijn nog niet op het niveau van 2008 toen de crisis uitbrak.
18/11 07u30  Uitspraak tegen bedreiger Geert WildersDe rechtbank doet maandag uitspraak in de zaak tegen de Pakistaan Junaid I. De 27-jarige wordt ervan verdacht dat hij een terroristische aanslag wilde plegen op Geert Wilders.
18/11 07u15  Plofkraak in Slotervaart, schade lijkt mee te vallenOp de Hendrik de Bruynstraat in Slotervaart is in de nacht van zondag op maandag om half drie een pinautomaat opgeblazen.
17/11 22u30  Felle reacties op racisme in voetbalHet duel uit de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag enige tijd stilgelegd. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend. Volgens de Bossche club werden er ‘kraaiengeluiden’ gemaakt.
17/11 22u15  Weekendbeeld: WK RolstoelschermenHet Parool fotografeert het weekend in Amsterdam. Afgelopen weekend vond het wereldkampioenschap Rolstoelschermen plaats in de Sporthallen Zuid. Het was een paralympisch kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar. Meer dan driehonderd schermers uit 35 landen deden mee aan het kampioenschap.
17/11 22u00  Verontwaardiging om racisme bij FC Den BoschHet duel uit de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag enige tijd stilgelegd. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend. Volgens de Bossche club werden er ‘kraaiengeluiden’ gemaakt.
17/11 21u15  Data intensive care patiënten gedeeld voor betere zorgHet Amsterdam UMC stelt medische gegevens over intensive care patiënten beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Volgens het ziekenhuis is dit een primeur in Europa. Het wil hiermee de zorg verbeteren.
17/11 21u00  Schade aan panden in Dapperbuurt door brandende motorEen brandende motor heeft zondagochtend meerdere panden in de Dapperbuurt beschadigd. De politie meldt op Facebook dat de motor vermoedelijk in brand is gestoken.
17/11 20u45  Cocaboeren stellen ultimatum aan interim-president BoliviaCocaboeren die op de hand zijn van het afgezette Boliviaanse staatshoofd Evo Morales eisen dat de conservatieve interim-president Jeanine Áñez binnen 48 uur aftreedt. Ze hebben gezegd dat ze in het hele land blokkades zullen opwerpen als Áñez geen gehoor geeft aan de die oproep, meldt de krant El Deber.
17/11 20u00  Max Verstappen wint Grand Prix van BraziliëMax Verstappen heeft de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Daarmee boekte de 22-jarige coureur zijn derde zege van dit jaar in de Formule 1.
17/11 19u45  Ellen ten Damme: ‘Ik heb ooit op de verjaardag van Femke Halsema opgetreden’In de rubriek Mijn Amsterdam vertelt elke week een (on)bekende Amsterdammer over zijn of haar favoriete plekken in de stad. Deze week: Ellen ten Damme (52), die in december met haar voorstelling Casablanca tien keer in het DeLaMar Theater staat.
17/11 19u30  Oud-Ajacied Schilder meteen belangrijk voor AFCOud-Ajacied Robbert Schilder heeft bij zijn nieuwe club AFC meteen zijn waarde bewezen door het winnende doelpunt te scoren, en de handbalsters van VOCD hebben voor het eerst in deze competitie niet gewonnen. Dat en meer in het wekelijkse rondje langs de Velden.
17/11 19u00  Den Bosch-Excelsior stilgelegd wegens racisme: 'Boos en teleurgesteld dat dit gebeurt'Het duel uit de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag enige tijd stilgelegd. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend. Maar volgens de Bossche club werden er ‘kraaiengeluiden’ gemaakt.
17/11 18u30  In Amsterdam krijgt de Sint een extra taak: ‘Betrek iedereen bij het feest’Het is met recht een Sinterklaasintocht uit het boekje. De stoomboot steekt strak af tegen de felblauwe lucht, de voorspelde waterkou blijft uit en iedereen heeft er zin in. Het gebruikelijke werk: handenvol pepernoten, ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en stuntende pieten.
17/11 18u30  De ‘nieuwe’ Sylvia Plath sluit aan bij haar beste prozaVolgende week verschijnt een nieuwe editie van de klassieker De glazen stolp van Sylvia Plath. Met als extraatje een teruggevonden verhaal dat mooi aansluit bij haar beste proza.
17/11 18u00  Hindutva steeds populairder, met haatdragend hindoe-nationalisme als gevolgHindutva, opzwepende dancemuziek met een teksten over religieuze oorlogsvoering, heeft in India een golf van haatdragend hindoenationalisme aangewakkerd.
17/11 17u45  Openbaar vervoer in regio Amsterdam wordt duurderEen rit met het openbaar vervoer in de regio Amsterdam wordt in 2020 duurder. De prijzen zullen met 2,23 procent stijgen.
17/11 17u30  Gele Hesjes houden warenhuis in Parijs kort bezetEnkele tientallen Gele Hesjes hebben het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs zondag korte tijd bezet gehouden. De krant Le Parisien meldde dat de betogers doordrongen tot de derde etage van het warenhuis en dat de actie vredig verliep. De politie heeft twintig betogers aangehouden.
17/11 17u15  Raar soort theater: het loon van de jufIk raakte in gesprek met de vrouw van een collega. Deze Svetlana vertelde me dat ze als juf werkt op een schooltje op zo’n twee uur rijden buiten Moskou.
17/11 16u45  ‘Nieuwe regels woningdelers stigmatiseren kamerverhuur’Volgens Hala Naoum Néhmé pakken de nieuwe regels voor woningdelen slecht uit voor studenten, jongeren en starters en wordt de toegankelijkheid van de woningmarkt bedreigd.
17/11 16u15  Xenofobie als popmuziek als IndiaHindutva, opzwepende dancemuziek met een teksten over religieuze oorlogsvoering, heeft in India een golf van haatdragend hindoenationalisme aangewakkerd.
17/11 16u15  Den Bosch-Excelsior stilgelegd wegens racismeHet duel uit de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag enige tijd stilgelegd. Dat gebeurde nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend.
17/11 15u45  Sinterklaas interviewen op de Dam: ‘Hoe oud bent u?’Sinterklaas komt vanmiddag aan in verschillende steden, waaronder Amsterdam. De stoomboot is vanochtend aangekomen bij het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13.00 uur gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 15u45  Een linkse regent in een opstandige stadDe wat ouderwets ogende burgemeester Ivo Samkalden werd geconfronteerd met Damslapers, de Maagdenhuisbezetting en de Nieuwmarktrellen. Nu is er een vuistdikke biografie.
17/11 15u15  Urenlang achter de Sint aan, nu verkleumd naar huisSinterklaas komt vanmiddag aan in verschillende steden, waaronder Amsterdam. De stoomboot is vanochtend aangekomen bij het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13.00 uur gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 14u45  Intocht Den Bosch: één aanhoudingSinterklaas komt vanmiddag aan in verschillende steden, waaronder Amsterdam. De stoomboot is vanochtend aangekomen bij het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13.00 uur gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 14u00  Intocht Den Bosch: hoop kabaal, nauwelijks incidentenSinterklaas komt vanmiddag aan in verschillende steden, waaronder Amsterdam. De stoomboot is vanochtend aangekomen bij het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13.00 uur gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 14u00  ‘Panden makkelijker sluiten bij wapenvondst’Burgemeesters moeten woningen makkelijker kunnen sluiten als er wapens in of rond het pand zijn aangetroffen. Dat staat in een wetsvoorstel dat justitieminister Ferd Grapperhaus maandag publiceert.
17/11 13u30  De intocht van start: (kleine) Sint door Centrum richting de DamSinterklaas komt vanmiddag aan in Amsterdam. De stoomboot is vanochtend over de Amstel vertrokken richting het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13.00 uur gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 13u15  De intocht van start: (kleine) Sint te voet en te paard richting de DamSinterklaas komt vanmiddag aan in Amsterdam. De stoomboot is om 10 uur over de Amstel vertrokken richting het Scheepvaartmuseum. Vanaf 12.30 gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 13u00  De stoomboot is gesignaleerd, Sinterklaas is in de stadSinterklaas komt vanmiddag aan in Amsterdam. De stoomboot is om 10 uur over de Amstel vertrokken richting het Scheepvaartmuseum. Vanaf 12.30 gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 12u15  Nieuwe stichting voor struikelstenen in AmsterdamAmsterdam krijgt een aparte stichting voor het leggen van de struikelstenen, de kleine steentjes met opschrift die herinneren aan Joodse stadgenoten die tijdens de oorlog werden weggevoerd naar de vernietigingskampen.
17/11 12u15  Kim Kardashian vindt Zwarte Piet verontrustendZaterdag kwam Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie werd uitgezonden, deed hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet lieten tijdens diverse intochten van zich horen. Lees het hier terug.
17/11 10u45  Slapers en gekkies: een nacht op het Centraal StationHet Centraal Station dat dagelijks een kwart miljoen reizigers verwerkt, verandert aan het eind van de dag in een parallel universum. Een nacht tussen de uitgaansgekkies en (perron)slapers.
17/11 10u30  Van Amsterdamse meisjes naar 20-jarige vrouwenIn juli 2011 sprak PS met meisjes van nog net 11 jaar. Ze bevonden zich op een tweesprong; de stap naar de grotemensen-wereld nemen of nog even dat meisje zijn. Hoe staan ze nu in het leven, en zijn hun dromen van destijds uitgekomen?
17/11 09u15  Van slapers tot gekkies: een nacht op het Centraal StationHet Centraal Station dat dagelijks een kwart miljoen reizigers verwerkt, verandert aan het eind van de dag in een parallel universum. Een nacht tussen de uitgaansgekkies en (perron)slapers.
17/11 09u15  Dit moet je weten over de intocht van Sinterklaas in AmsterdamZondagochtend 17 november arriveert Sinterklaas in Amsterdam. De stoomboot vertrekt om 10 uur over de Amstel richting het Scheepvaartmuseum. Vanaf 12.30 gaat de intocht te voet en te paard verder door het Centrum naar de Dam.
17/11 09u00  ‘Boudewijn de Groot stopt in 2020’Zanger Boudewijn de Groot stopt volgend jaar met optreden. De 75-jarige artiest gaat in 2020 nog eenmaal het podium op met Henny Vrienten en George Kooymans, met wie hij de gelegenheidsformatie Vreemde Kostgangers vormt.
17/11 08u30  Ruim 1,7 miljoen kijkers zien intocht SintZaterdag kwam Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie werd uitgezonden, deed hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet lieten tijdens diverse intochten van zich horen. Lees het hier terug.
17/11 08u15  Elf demonstranten Apeldoorn weer op vrije voetenZaterdag kwam Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie werd uitgezonden, deed hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet lieten tijdens diverse intochten van zich horen. Lees het hier terug.
17/11 08u15  In ‘Vetarm’ is dik en arm niet los te zienNiemand kiest ervoor dik te zijn. Dat is de boodschap van de voorstelling Vetarm.
17/11 08u00  Rajapaksa winnaar verkiezingen Sri LankaOppositieleider Gotabhaya Rajapaksa wordt de nieuwe president van Sri Lanka. Hij kwam uit de bus als grote winnaar van de verkiezingen in de Zuid-Aziatische eilandstaat.
17/11 07u45  Eén kwestie, twee visies: verlaging van de maximumsnelheidEén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: maximumsnelheid.
17/11 07u30  Een landingsbaan van groen dwars door BadhoevedorpBadhoevedorp vierde zaterdag Badhoevedorp nieuwe stijl: zonder het asfalt van de A9, maar met een lap groen, een trapveldje, moestuintjes, frisse lucht en stilte. Voor zolang het duurt.
16/11 22u45  Missie geslaagd voor Oranje na gelijkspel tegen Noord-IerlandMet een 0-0 gelijkspel verzekerde het Nederlands elftal zich in Belfast definitief van EK-plaatsing: het eerste eindtoernooi in zes jaar. Een terechte beloning voor een nieuwe, frisse generatie internationals.
16/11 22u45  Demonstraties intocht relatief rustig verlopenZaterdag kwam Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie werd uitgezonden, deed hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet lieten tijdens diverse intochten van zich horen. Lees het hier terug.
16/11 22u15  ‘Klimaatverandering is nauwelijks op te lossen met individuele actie’De campagne ‘Iedereen doet wat’ legt te veel nadruk op de acties van individuele burgers.
16/11 21u30  Spannende race om presidentschap Sri LankaSri Lanka is zaterdag naar de stembus gegaan om een nieuwe president te kiezen. De verwachting is dat het een spannende race wordt tussen de vertegenwoordiger van de regerende partij Sajith Premadasa en oppositieleider Gotabhaya Rajapaksa.
16/11 20u45  Rechtbank veroordeelt man die met auto op handhaver inreedDe boa kon net op tijd van zijn fiets afspringen.
16/11 20u30  Verstappen pakt poleposition in BraziliëMax Verstappen begint de Grote Prijs van Brazilië zondag vanaf poleposition. De 22-jarige Nederlander was in zijn Red Bull de snelste in de kwalificatie. Verstappen zette met 1.07,508 de beste tijd neer op het circuit van Interlagos in São Paulo.
16/11 19u30  Venetië zet zich schrap voor de volgende golfNa de hevige overstromingen van afgelopen week, staat Venetië zondag opnieuw een uitzonderlijk hoog waterpeil te wachten.
16/11 18u15  Oud-rapper MC Remon maakte een kleurboekOud-rapper Remon de Jong maakte een hiphopkleurboek. ‘Eindelijk eens een kleurboek zonder pony’s, konijnen en eenhoorns. Kinderen steken er echt wat van op.’
16/11 18u15  Jaar Gele Hesjes: rellen en 100 arrestatiesDe eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Tot het einde van de middag zijn zaterdag meer dan honderd mensen opgepakt voor de onlusten.
16/11 17u45  VN bezorgd om situatie Bolivia‘De crisis in Bolivia kan niet met geweld en repressie worden opgelost.’ Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, gezegd nadat vrijdag zeker vijf betogers zijn overleden.
16/11 17u30  Demonstraties intocht Sinterklaas relatief rustig verlopenZaterdag kwam Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie werd uitgezonden, deed hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet lieten tijdens diverse intochten van zich horen. Lees het hier terug.
16/11 17u00  Oranje zonder Depay tegen Noord-IerlandHet Nederlands elftal moet het zaterdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland zonder Memphis Depay doen. De aanvaller van Olympique Lyon ontbreekt op de lijst van 23 spelers die bondscoach Ronald Koeman heeft ingeleverd bij de Uefa.
16/11 16u15  Nederlandse drugsbaron dood gevonden in Braziliaanse celDe Nederlandse drugsverdachte Dennis V. is in Brazilië dood gevonden in zijn cel. Volgens lokale media heeft hij zelfmoord gepleegd.
16/11 15u30  Chinese militairen ruimen op in HongkongLeden van het Chinese Volksleger zijn zaterdag plots in het straatbeeld van Hongkong verschenen. Tientallen militairen ruimden stenen op die betogers hadden achtergelaten. De lokale regering van Hongkong zegt niet te hebben gevraagd om hulp van het Chinese leger.
16/11 15u00  Amsterdamse ziekenhuizen zijn op de staking voorbereidHonderden ziekenhuisafspraken en tientallen operaties zijn in Amster­dam verzet om de landelijke ziekenhuisstaking woensdag logistiek in goede banen te leiden.
16/11 14u45  GroenLinks-raadslid De Jong: ‘geduwd en uitgescholden door ex-raadslid VVD’Dat zou zijn gebeurd na afloop van een debat in De Balie.
16/11 14u45  PvdA-leden willen trager rijden en verbod op vliegen in EuropaDe leden van de Partij van de Arbeid hebben voor radicale maatregelen gestemd om de stikstofcrisis te lijf te gaan. Zo willen ze dat nog dit jaar de maximumsnelheid op snelwegen rond natuurgebieden naar 80 kilometer per uur gaat. Ook moet er een verbod op vluchten binnen Europa komen.
16/11 14u30  PvdA-leden willen nog langzamer rijden en verbod op vliegen in EuropaDe leden van de Partij van de Arbeid hebben voor radicale maatregelen gestemd om de stikstofcrisis te lijf te gaan. Zo willen ze dat nog dit jaar de maximumsnelheid op snelwegen rond natuurgebieden naar 80 kilometer per uur gaat. Ook moet er een verbod op vluchten binnen Europa komen.
16/11 14u15  Sint-sfeer hier en daar wat minder gezelligZaterdag komt Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie wordt uitgezonden, doet hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet zullen zich tijdens diverse intochten laten horen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
16/11 14u15  ‘Groenlinks-raadslid Dorrit de Jong geduwd en uitgescholden door ex-raadslid VVD’Dat zou zijn gebeurd na afloop van een debat in De Balie.
16/11 13u15  Bram Mulder (1937 - 2019), de musketier van het Olympisch StadionHij was een van de redders van het Olympisch Stadion toen er in de jaren negentig plannen waren om het monument te slopen. Bram Mulder, die vorige week op 82-jarige leeftijd overleed, heeft er mede voor gezorgd dat het stadion vandaag nog bestaat.
16/11 12u30  Politie pakt Pegida-voorman op bij landelijke intocht ApeldoornZaterdag komt Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie wordt uitgezonden, doet hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet zullen zich tijdens diverse intochten laten horen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
16/11 12u15  Veel politie, weinig demonstraties bij intochtenZaterdag komt Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie wordt uitgezonden, doet hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet zullen zich tijdens diverse intochten laten horen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
16/11 12u00  Activist Johan Vollenbroek: ‘Waarom exporteren wij zo veel vlees?’Hij haalde eerder dit jaar bij de Raad van State het Nederlandse stikstofbeleid onderuit.
16/11 11u30  Eén jaar Gele Hesjes in Frankrijk: ‘De boosheid smeult nog’Na een jaar protest van de Gele Hesjes is het vertrouwen in de politiek nog altijd laag. Wel is uit de onvrede een groot hulpnetwerk voortgekomen voor sappelende Fransen.
16/11 11u00  Overstap-website erfpacht weer onlineAmsterdammers kunnen weer een aanvraag doen voor de overstap naar eeuwigdurende erfpacht. Het overstapportaal staat sinds vrijdagavond 22.00 uur weer online, zo meldt de gemeente.
16/11 10u15  Amstelveen gaat de strijd tegen de sigaret aanMet een indrukwekkend pakket maatregelen maakt Amstelveen werk van het predikaat rookvrije gemeente. Wie subsidie ontvangt, moet aan de bak. ‘Ik wees erop dat een half miljoen op het spel staat.’
16/11 10u00  Medewerkers zwembad vervolgd om dood EritreeërTwee medewerkers van Optisport Bijlmer Sportcentrum worden vervolgd vanwege de dood van een 40-jarige Eritrese statushouder. De man verdronk op 25 november vorig jaar tijdens het zwemmen.
16/11 09u30  Ouders Thijs H. smeekten GGZ om hulp: Opname was ‘onnodig’Hij werd vlak voor de moorden niet opgenomen ondanks noodkreten van zijn ouders.
16/11 09u15  Ouders Thijs H. smeekten GGZ om hulp: Opname was 'onnodig’Hij werd vlak voor de moorden niet opgenomen ondanks noodkreten van zijn ouders.
16/11 09u15  Qlatsch volgt Sal Meyer op in BuitenveldertVoor een koosjer broodje halfom, pekelvlees of ossenworst vind je nu een nieuwe zaak op de plek waar tot voor kort Sal Meyer zat. Qlatsch heeft een grotere kaart, met dezelfde nesjomme.
16/11 08u15  Sukhothai Thanee: kalme klasse (8-)Sukhothai Thanee begon als kraam bij World of Food in Zuidoost. Nu hebben ze in het Centrum tafellinnen en vergulde lampen. Het eten smaakt er niet minder om.
16/11 07u45  Hoe de ‘vroempartij’ afscheid nam van 130Het was de VVD die diep door het stof moest. Voor de ‘rotmaatregel’ die moet worden genomen. De ‘vroempartij’ voerde jarenlang campagne voor de maximumsnelheid van 130 op snelwegen en sloeg zich op de borst toen dat lukte. Dat kroonjuweel gaat er nu aan, als uitweg uit de stikstofcrisis.
16/11 07u30  Zihni Özdil: ‘Jesse Klaver heeft me teleurgesteld’Zihni Özdil (38), historicus, publicist en oud-Kamerlid voor GroenLinks, ‘vluchtte’ van Rotterdam (‘kleinzielig’) naar Amsterdam (‘warm bad’). Hij vertrok deze zomer uit de Tweede Kamer na een knallende ruzie met Jesse Klaver over het studieleenstelsel.
16/11 07u30  De kerstballen van Fred van LeerSinterklaas is bijna in het land, dus het is de hoogste tijd voor Kerstmis. Fred van Leer heeft een eigen kerstballencollectie en Nicolette van Dam komt met Mini & Me. Dat is kleding speciaal voor fashion mammies en hun mini me’s.
16/11 07u30  Een gelijkspel voor Oranje is genoeg voor champagneEindelijk kan Oranje zich weer kwalificeren voor een groot toernooi, voor het eerst sinds het WK van 2014. Vanavond tegen Noord-Ierland is de eerste van twee kansen om de klus te klaren.
16/11 07u30  Bosbranden teisteren mens en dier in AustraliëGigantische bosbranden teisteren de oostkust van Australië. Symbool van de ramp zijn nu de koalaberen, die te traag zijn om het vuur voor te blijven. Ze verbranden in bomen of belanden in opvangcentra.
16/11 07u30  IS-vrouwen en -kinderen ophalen wordt nog een hele toerDe rechter heeft maandag bepaald dat Nederland ‘zijn’ IS-kinderen moet ophalen uit gevangenkampen in Noord-Syrië. Maar kan dat eigenlijk wel?
15/11 21u45  Kick Out Zwarte Piet ziet af van protest in EindhovenZaterdag komt Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie wordt uitgezonden, doet hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet zullen zich tijdens diverse intochten laten horen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
15/11 21u45  Ook Radboud Universiteit wil studenten terug uit HongkongNet als de Erasmus Universiteit in Rotterdam adviseert nu ook de Radboud Universiteit in Nijmegen eigen studenten die voor hun studie in Hongkong zijn hun studieactiviteiten daar te staken. De universiteit vergoedt eventuele extra reiskosten naar Nederland.
15/11 21u30  Mannen vast om uitlatingen over intocht SintZaterdag komt Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie wordt uitgezonden, doet hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet zullen zich tijdens diverse intochten laten horen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
15/11 20u45  Nieuwe locatie Haags KOZP-protest bekendZaterdag komt Sinterklaas aan. Naast de reguliere intocht in Apeldoorn die op televisie wordt uitgezonden, doet hij nog veel meer steden en dorpen aan in Nederland. Voor- en tegenstanders van zwarte piet zullen zich tijdens diverse intochten laten horen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
15/11 20u30  Hoe het Pietendebat gewelddadig werdNog ruim voor de intocht zijn voorstanders van Zwarte Piet overgegaan tot geweld. Hoe heeft het zover kunnen komen? En weet het verbond tussen hooligans en extreemrechts de gemoederen verder te verhitten?
15/11 20u00  Na Erasmus wil ook Radboud Universiteit studenten terug uit HongkongNet als de Erasmus Universiteit in Rotterdam adviseert nu ook de Radboud Universiteit in Nijmegen eigen studenten die voor hun studie in Hongkong zijn hun studieactiviteiten daar te staken. De universiteit vergoedt eventuele extra reiskosten naar Nederland.
15/11 19u15  Ook van seizoen drie van The Crown ga je snel houdenEen nieuwe Elisabeth in een andere fase van het koningschap, verse tegenspelers en opnieuw historische verwikkelingen. Het blijft smullen in seizoen 3 van The Crown.
15/11 19u00  Weer lange celstraf geëist tegen doodrijder A10Het OM heeft in hoger beroep een celstraf van acht jaar en een rijontzegging van tien jaar geëist tegen de 52-jarige Johnny O. uit Krommenie. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een fataal ongeluk in december 2018 op de snelweg A10. Door het ongeluk kwamen twee personen op een motor om het leven.
15/11 19u00  Oppositie probeert deadline erfpacht via Twitter alsnog op te schuivenMet de hashtag #Erfpachtdeadline blijft oppositie ongenoegen uiten
15/11 18u00  Leiders Oekraïne en Rusland bijeen voor topDe Oekraïense en de Russische leiders Volodimir Zelenski en Vladimir Poetin komen 9 december in Parijs bijeen voor een top over het beëindigen van de strijd in de Oost-Oekraïense regio Donbass. Het wordt hun eerste ontmoeting.
15/11 18u00  Daklozen mogen naar binnen vanwege winterkouDaklozen kunnen vanaf zaterdag in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht binnen slapen. De temperatuur daalt dusdanig dat de vier grote steden hebben besloten de regeling in te laten gaan, meldt de gemeente Amsterdam.
15/11 17u45  Journalisten in Zuidoost beroofd van cameraVrijdagmiddag om kwart voor vier is in Zuidoost op de Albert Camuslaan een cameraploeg bedreigd met een wapen en beroofd van een camera door twee mannen.
15/11 17u15  Landsmeer unaniem tegen overnachtingen en uitbreiding festival TwiskeHet festival Welcome to the Future, dat ieder jaar in het Twiske wordt georganiseerd, wordt niet uitgebreid. De organisatie wil graag van één naar twee festivaldagen inclusief overnachtingen in het natuurgebied, maar de gemeenteraad van Landsmeer stemde unaniem tegen deze plannen.
15/11 17u00  Dekker: 73 miljoen erbij voor rechtsbijstandMinister Sander Dekker (Rechtsbescherming) trekt voor de komende twee jaar 73 miljoen euro extra uit voor de gesubsidieerde rechtsbijstand.
15/11 17u00  Man aangehouden voor voorbereiding aanslag spyshopDe politie heeft dinsdag een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden in het zogeheten Marengo-onderzoek, dat is gericht op een reeks liquidaties en pogingen daartoe in de onderwereld.
15/11 17u00  ‘Inclusief’ en ‘divers’ toverwoorden in nieuwe kunst- en cultuurnotaKritiek is er ook: 'Cultuurbudget is nauwelijks verhoogd terwijl er alle reden is om dat wel te doen'
15/11 16u30  Interim-bestuurder Haga wil de baan niet meerDe beoogd interim-bestuurder van het Cornelius Haga Lyceum wil de baan niet meer. Marcel Heuver zou het niet eens zijn met de extra eisen die Onderwijsminister Arie Slob heeft gesteld.
15/11 16u00  Boek over Cruijff moet inlegvel met rectificatie krijgenDat bleek tijdens een kort geding vrijdagmiddag in de rechtbank van Amsterdam.
15/11 16u00  Van der Sar over kritiek op Qatartrip: ‘Makkelijk scoren’Ajaxdirecteur Edwin van der Sar hekelt de criticasters inzake de trip naar Qatar. ‘Het is makkelijk scoren over onze rug.’
15/11 15u45  Boek over Johan Cruijff hoeft niet uit de handel, wel rectificatie met inlegvelDat bleek tijdens een kort geding vrijdagmiddag in de rechtbank van Amsterdam.
15/11 15u30  Auke Kok kan bewering over Cruijff in biografie niet aantonenAuke Kok, schrijver van Johan Cruijff, de biografie, kan niet aantonen dat Johan Cruijff een miljoen per jaar kreeg van de Johan Cruyff Foundation. Dat bleek tijdens een kort geding vrijdagmiddag.
15/11 15u15  Zo klinkt de versterkte gebedsoproep van de Blauwe MoskeeDe tweede poging van de versterkte gebedsoproep bij de Blauwe Moskee is vrijdag wel gelukt. Stipt om 13.00 uur klonken vrijdagmiddag de eerste islamitische leuzen door de luidsprekers van de moskee in Nieuw-West.
15/11 15u00  Van der Sar over kritiek op Qatar-trip: ‘Makkelijk scoren’Ajaxdirecteur Edwin van der Sar hekelt de criticasters inzake de trip naar Qatar. ‘Het is makkelijk scoren over onze rug.’
15/11 14u15  Edwin van der Sar verlengt contract bij Ajax met vier jaarHet contract van de algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, is met vier jaar verlengd.
15/11 13u30  Versterkte gebedsoproep Blauwe Moskee nu wel geluktDe tweede poging van de versterkte gebedsoproep bij de Blauwe Moskee is vrijdag wel gelukt. Stipt om 13.00 uur klonken vrijdagmiddag de eerste islamitische leuzen door de luidsprekers van de moskee in Nieuw-West.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Ook CDA pleit voor vrouwenquotum in het bedrijfsleven21/11 03u45 - Het Parool: Het CDA wil dat de regering het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) overneemt om een vrouwenquotum in te stellen voor beursgenoteerde bedrijven. De christendemocraten dienen hiervoor een voorstel in, samen met coalitiegenoot D66.
3x Verzet tegen nieuwe regels Amsterdamse woningmarkt20/11 23u15 - Het Parool: Pogingen van het gemeentebestuur om de Amsterdamse woningmarkt te beteugelen, stuiten op verzet. Amsterdammers met een Bed&Breakfast, studenten en woningcorporaties lopen te hoop tegen de nieuwe regels.
1x Nieuwe regels voor Amsterdamse woningmarkt stuiten op verzet20/11 23u00 - Het Parool: Pogingen van het gemeentebestuur om de Amsterdamse woningmarkt te beteugelen, stuiten op verzet. Amsterdammers met een Bed&Breakfast, studenten en woningcorporaties lopen te hoop tegen de nieuwe regels.
1x Van der Sar over kritiek op Qatar-trip: ‘Makkelijk scoren’15/11 15u00 - Het Parool: Ajaxdirecteur Edwin van der Sar hekelt de criticasters inzake de trip naar Qatar. ‘Het is makkelijk scoren over onze rug.’
0x ‘Tegenprestatie’ in bijstand overal verplicht20/11 22u30 - Het Parool: Gemeenten moeten ervoor zorgen dat bijstandsgerechtigden een studie, stage of werktraject volgen. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.
0x Ambassadeur zegt dat hij ‘orders’ van Trump volgde over Oekraïne20/11 21u45 - Het Parool: Donald Trump zelf zat achter de pogingen Oekraïne onderzoek te laten doen naar rivaal Joe Biden, stelt de Amerikaanse ambassadeur in Brussel in een cruciale hoorzitting.
0x Martine Bijl krijgt postuum NS Publieksprijs20/11 20u15 - Het Parool: Martine Bijl heeft met Rinkeldekink de NS Publieksprijs 2019 gewonnen. Het werk is daarmee het Boek van het Jaar 2019.
0x Burgemeester Haarlem geschokt door granaat20/11 20u00 - Het Parool: Burgemeester Jos Wienen noemt het neerleggen van een handgranaat woensdag bij het stadhuis van Haarlem ‘uitermate kwalijk en ontoelaatbaar’.
0x UEFA klaagt KNVB aan om videoherhaling20/11 19u30 - Het Parool: De UEFA stelt een onderzoek in naar het gebruik van het grote videoscherm in de Johan Cruijff ArenA tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag van Oranje tegen Estland (5-0).
0x Prins Andrew legt openbare functies neer na omstreden interview20/11 19u15 - Het Parool: De Britse prins Andrew legt zijn openbare functies binnenkort neer naar aanleiding van een omstreden interview over zijn relaties met de overleden Amerikaanse zakenmagnaat Jeffrey Epstein.

Statistieken

Artikels:
28505
Gelezen:
4886
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven