zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Parool

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Het Parool

Verbergen Tonen
15/06 21u15  Slavernij-lezing afgeblazen na onrust over spreker De jaarlijkse lezing in het Scheepvaartmuseum ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij gaat niet door. Binnen de Surinaamse gemeenschap was grote onrust ontstaan over de spreker van dienst, Sandew Hira.
15/06 21u00  Jaarlijkse lezing over afschaffing slavernij gaat niet door De jaarlijkse lezing in het Scheepvaartmuseum ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij gaat niet door. Binnen de Surinaamse gemeenschap was grote onrust ontstaan over de spreker van dienst, Sandew Hira.
15/06 20u30  Haitink neemt afscheid met magische middag Bernard Haitink nam zaterdag afscheid van het Nederlandse publiek met een concert in het Concertgebouw, met het Radio Filharmonisch Orkest, het ensemble waar hij lang geleden ook mee was begonnen. Haitink zet een punt achter zijn glorievolle carrière, die 65 jaren omspant.
15/06 20u00  Opluchting bij kabinet na ‘ja’ van bonden Het kabinet is opgelucht nu de achterbannen van de belangrijkste bonden FNV en CNV hebben ingestemd met het pensioenakkoord. Na bijna tien jaar onderhandelen kan worden begonnen met het uitwerken van een nieuw pensioenstelsel.
15/06 19u15  ‘Annabel Nanninga zal rechtse kiezers proberen af te pakken van de VVD’ De politieke carrière van Annabel Nanninga verloopt zonder meer spectaculair. Nog maar vijftien maanden geleden debuteerde ze in de politiek, als nieuw gemeenteraadslid van Forum voor Democratie (FvD).
15/06 18u15  Oranjevrouwen naar volgende ronde WK De Nederlandse voetbalsters zijn na twee wedstrijden al zeker van een vervolg op het WK. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg Kameroen met 3-1, vooral dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema die daardoor Manon Melis afloste als topschutter aller tijden van de voetbalsters. Miedema staat nu op zestig goals in de nationale vrouwenploeg.
15/06 17u45  Leeuwinnen naar volgende ronde WK De Nederlandse voetbalsters zijn na twee wedstrijden al zeker van een vervolg op het WK. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg Kameroen met 3-1, vooral dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema die daardoor Manon Melis afloste als topschutter aller tijden van de ‘Leeuwinnen’. Miedema staat nu op zestig goals in de nationale vrouwenploeg.
15/06 17u30  Politie vindt drugs en illegale gokzuil in café In een café in Bos en Lommer heeft de politie vrijdagavond een illegale gokkast en verdovende middelen gevonden. Een persoon is aangehouden. De caféhouder wordt als verdachte gehoord.
15/06 15u45  Dumoulin laat voor zekerheid knie onderzoeken Tom Dumoulin laat voor de zekerheid zijn knie onderzoeken in Nederland. De kopman van Sunweb ging zaterdag ’uit voorzorg’ niet meer van start in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. ‘’Nee, de Tour is voor hem niet in gevaar. Er is helemaal geen paniek’', verzekert ploegleider Aike Visbeek.
15/06 15u30  Oppas anno 2019: je kan toch wel koken? Kinderen in bed: met chips op de bank. Daar kom je anno 2019 niet mee weg als oppasstudent. ‘Ik kook voor zes personen en krijg het te horen als ik de vaatwasser een keer níet heb uitgeruimd’
15/06 15u15  Sjonny W.: schilder of drievoudige moordenaar? Drie verslaafde jonge vrouwen hadden seks met huisschilder Sjonny W. uit Amsterdam-Zuidoost, waarna ze verdwenen of vermoord werden teruggevonden. Veranderde hij na drank en coke in een beest? De rechtbank zet zich vanaf dinsdag aan die vraag.
15/06 14u45  Vakbond FNV stemt in met pensioenakkoord De FNV schaart zich definitief achter het pensioenakkoord. Een meerderheid van 75 procent van de leden heeft in een referendum laten weten het onderhandelingsresultaat te steunen.
15/06 14u15  Vannacht stond ik voor het vuurpeloton Mijn moeder moest naar de psychiater. Ze had continu nachtmerries. Ze durfde daardoor niet meer te gaan slapen. Ze raakte uitgeput, kreeg daardoor migraine, deed toch haar ogen dicht en kreeg weer nachtmerries. Het lukte mijn vader, mijn broer en mij dan niet om haar wakker te maken.
15/06 13u15  Primeur: de guillotine Nu geschiedenis, maar destijds het laatste nieuws in Amsterdam. Van Mozart tot de eerste stempelautomaat: wat gebeurde er vroeger in de stad?
15/06 11u15  Sjonny W.: onschuldige schilder of drievoudige moordenaar? Drie verslaafde jonge vrouwen hadden seks met huisschilder Sjonny W. uit Amsterdam-Zuidoost, waarna ze verdwenen of vermoord werden teruggevonden. Veranderde hij na drank en coke in een beest? De rechtbank zet zich vanaf dinsdag aan die vraag.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/06 10u30  Coalitie wil zichzelf opnieuw uitvindenHet kabinet werkt in stilte aan een plan dat het regeerakkoord moet verversen. Zo willen de coalitiepartijen hun regeerperiode ‘kleur blijven geven’ tot de volgende verkiezingen. ‘Er is gewoon geld te besteden.’
15/06 10u00  Inbreker aangehouden na monsterachtervolgingDe man kon uiteindelijk in Amsterdam worden klemgereden.
15/06 09u45  Madonna breekt op Madame X radicaal met dancepopLeek Madonna op haar laatste drie albums achterhaald door de trends die ze ooit zelf hielp uit te zetten, Madame X betekent een radicale breuk met haar enigszins sleets geraakte dancepop.
15/06 09u30  Madonna breekt met Madame X radicaal met dancepopLeek Madonna op haar laatste drie albums achterhaald door de trends die ze ooit zelf hielp uit te zetten, Madame X betekent een radicale breuk met haar enigszins sleets geraakte dancepop.
15/06 08u45  ‘Egomaniak’ Boris Johnson topfavoriet premierschapDe man die nooit een geheim maakte van zijn ambitie om het hoogste politieke ambt van het Verenigd Koninkrijk te bekleden, wordt al weken het meest genoemd als opvolger van premier Theresa May: Boris Johnson. Zijn grootste valkuil in die al bijna gelopen race, is Johnson zelf.
15/06 08u30  ‘Goud vergulde egomaniak’ Boris Johnson topfavoriet premierschapDe man die nooit een geheim maakte van zijn ambitie om het hoogste politieke ambt van het Verenigd Koninkrijk te bekleden, wordt al weken het meest genoemd als opvolger van premier Theresa May: Boris Johnson. Zijn grootste valkuil in die al bijna gelopen race, is Johnson zelf.
15/06 08u30  Volgens buienradar kan het wélEr stond een bedremmelde vrouw in de deuropening.
15/06 08u15  Restaurant The Gaia: een stuurloos samenraapsel van invloeden (5,5)Bij The Gaia op het Rembrandtplein, restaurant annex cocktailbar, proefden we een verwarrend samenraapsel van invloeden.
15/06 08u00  Bijzonder veel regen in ochtendurenIn delen van Nederland is zaterdagochtend bijzonder veel regen gevallen. In het zuidwesten en in de Randstad viel op diverse plaatsen 20 tot 25 millimeter en lokaal zelfs 3 centimeter, meldt Weeronline.
15/06 07u30  Amsterdammers zijn gelukkig in hun stadAmsterdammers zijn gelukkig in hun stad. Ze geven hun leven er een 7,8. De betaalbaarheid en ongelijkheid vormen de grootste pijnpunten.
15/06 07u15  Festival WeMakeThe.City: Samen op pad voor een betere stadDe komende dagen zullen honderden sprekers en tienduizenden bezoekers discussiëren over de bestrijding van ongelijkheid in Amsterdam. Festival WeMakeThe.City bestrijkt hiervoor de komende dagen de stad en omgeving. ‘Amsterdam zit op een kantelpunt.’
15/06 06u15  Coalitie wil zichzelf opnieuw uitvinden (en de kiezer blijven verrassen)Het kabinet werkt in stilte aan een plan dat het regeerakkoord moet verversen. Zo willen de coalitiepartijen hun regeerperiode ‘kleur blijven geven’ tot de volgende verkiezingen. ‘Er is gewoon geld te besteden.’
14/06 23u00  David de Levita (1926-2019): voor het geluk geboren, later kwam het schuldgevoelDe kinderpsychiater hielp meer dan vijftig jaar getraumatiseerde kinderen.
14/06 21u00  Feestje van de dag: Zomerfeest Overamstel was ooit het betere BoekenbalAls je dit baantje een tijdje doet, ontsnap je niet aan running gags. De echte loempiacaravan op de zomer­borrel van Overamstel bijvoorbeeld. En de vieze plaatjes van Tom Kellerhuis diezelfde avond.
14/06 20u45  20ste Kinderbeestfeest: met loeiende sirenes naar ArtisZiet u vanavond een enorme stoet brandweerauto's door de stad rijden? Geen paniek.
14/06 20u30  Donderdag kort geding Cornelius Haga en onderwijsinspectieInzet is de publicatie van een rapport waarin de school een onvoldoende krijgt.
14/06 18u45  Fanny Schutte van Kinderbeestfeest krijgt lintjeFanny Schutte heeft vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Halsema een Koninklijke onderscheiding gekregen. Schutte is bedenker en organisator van het jaarlijkse ‘Kinderbeestfeest’ dat voor de 20ste keer in de stad gehouden wordt.
14/06 18u15  Madonna: ‘Wat de MeToo-beweging zegt, vertel ik al mijn hele leven’Ze is en blijft de enige echte popkoningin van de wereld. Eentje die het liefst leeftijdsloos blijft. Ook nu ze op haar 60ste haar 14de album uitbrengt. Het Parool sprak zangeres Madonna in Londen.
14/06 16u45  Slob bevestigt: flink minder reclame op NPODe televisiezenders van de publieke omroep worden voor 20.00 uur ‘s avonds reclamevrij.
14/06 16u00  20ste editie Kinderbeestfeest: met loeiende sirenes naar ArtisZiet u vanavond een enorme stoet brandweerauto's door de stad rijden? Geen paniek.
14/06 15u45  Daley Sinkgraven mag Ajax verlatenDat heeft onder meer te maken met de komst van de 21-jarige Argentijn Lisandro Martínez.
14/06 15u30  Gemeente brengt bod uit op pand MC SlotervaartDe gemeente Amsterdam heeft vrijdag een bod uitgebracht op het gebouw van het failliete MC Slotervaart.
14/06 13u15  Rotterdamse wethouder betaalt Amsterdamse ontslagvergoeding niet terug“Ik voel er niets voor dat bedrag terug te betalen.”
14/06 12u30  ‘Zeg rondleider. Wat weet jij eigenlijk over slavernij?’“En dan sluit ik hierbij de rondleiding af in het Slavernij-museum. Ik hoop dat u er iets van heb opgestoken en ik dank u voor uw aandacht. Zijn er nog vragen?”
14/06 12u15  Daklozenopvang in nood: opnamestop bij Leger des HeilsAmsterdam stevent door geldgebrek af op een groot tekort aan opvang voor daklozen en andere ‘kwetsbare Amsterdammers’. Het Leger des Heils is al gestopt met de opvang van nieuwe klanten.
14/06 12u15  OM eist 12 jaar cel voor Yassine D. voor poging moordZes jaar nadat hij werd veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, heeft Yassine D. (inmiddels 22) vrijdag 12 jaar cel horen eisen voor poging tot moord.
14/06 12u15  When They See Us is veel meer dan een reconstructieHoe konden vijf zwarte tieners ten onrechte worden veroordeeld voor een gewelddadige verkrachting in Central Park in 1989? De Netflix-reconstructie When They See Us neemt de kijker mee terug naar een hevig verdeeld en door criminaliteit geteisterd New York.
14/06 11u45  Slob: leerlingen Calvijn horen vrijdag uitslagDe examenkandidaten van het Calvijn College aan de Pieter Calandlaan in Nieuw-West horen vrijdag eindelijk of ze geslaagd zijn, verwacht minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs).
14/06 11u15  Zes jaar na grensrechterzaak: OM eist 12 jaar cel voor Yassine D. voor poging moordZes jaar nadat hij werd veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, heeft Yassine D. (inmiddels 22) vrijdag 12 jaar cel horen eisen voor poging tot moord.
14/06 09u45  Saskia Snelders verkoos Stadsherstel boven de vrije woningmarktNiks hoogste bod, Saskia Snelders verkocht haar twee monumentale huisjes in de Noorderstraat aan Stadsherstel, zodat er gewone mensen blijven wonen.
14/06 09u30  Saskia Snelders verkoos Stadsherstel boven vrije woningmarktNiks hoogste bod, Saskia Snelders verkocht haar twee monumentale huisjes in de Noorderstraat aan Stadsherstel, zodat er gewone mensen blijven wonen.
14/06 09u30  Geen DWDD zonder gratis promotie, ook al is het zomerHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: DWDD Summerschool.
14/06 09u00  In zijn tijd nam niemand het vrouwenvoetbal serieusOud-bondscoach Bert van Lingen: 'Ze dachten dat er een steekje bij me los zat'
14/06 08u30  Basisschool de Waaier sluit door tekort aan leerlingen‘De kwaliteit van het onderwijs kan zo niet worden gegarandeerd.’
14/06 08u30  1 op de 3 vertrouwt info RIVM over inenten nietMeer dan een derde van de ouders met jonge kinderen heeft geen vertrouwen in de informatie van de overheid over de noodzaak van inenten. Tegelijkertijd wil ruim 70 procent van alle Nederlanders wel dat er een vaccinatieplicht komt.
14/06 08u15  Madonna: 'Tevreden over optreden op Songfestival’Controverse over haar valse zang of niet, Madonna kijkt met een voldaan gevoel terug op haar optreden tijdens de finale van het Songfestival in Tel Aviv.
14/06 08u00  Basisschool de Waaier moet sluiten door gebrek aan leerlingenBasisschool de Waaier in Amsterdam Oost moet dit jaar nog sluiten omdat er te weinig leerlingen op de school zitten. ‘De kwaliteit van het onderwijs kan zo niet meer gegarandeerd worden.’
14/06 08u00  Één op de drie ouders vertrouwt info RIVM over inenten nietMeer dan een derde van de ouders met jonge kinderen heeft geen vertrouwen in de informatie van de overheid over de noodzaak van inenten. Tegelijkertijd wil ruim 70 procent van alle Nederlanders wel dat er een vaccinatieplicht komt.
14/06 07u45  Ster: berekeningen reclamebesluit onjuistDe kabinetsplannen om tot 20.00 uur geen reclame meer op de buis te laten zien, moeten worden uitgesteld.
14/06 07u45  ‘Heel tevreden over optreden op Songfestival’Controverse over haar valse zang of niet, Madonna kijkt met een voldaan gevoel terug op haar optreden tijdens de finale van het Songfestival in Tel Aviv.
14/06 07u30  Madonna: ‘Juist heel tevreden over optreden op Songfestival’Controverse over haar valse zang of niet, Madonna kijkt met een voldaan gevoel terug op haar optreden tijdens de finale van het Songfestival in Tel Aviv.
13/06 22u30  Klimaatactivisten organiseren begrafenisstoet over de grachtenExtinction Rebellion wil op symbolische wijze rouwen om de toestand van het klimaat.
13/06 20u15  Woning in Zuidoost met veel geweld overvallenWoensdagochtend is een woning aan het Montfoorthof in Zuidoost met veel geweld overvallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, de politie is op zoek naar meerdere daders.
13/06 19u45  Nepagent aangehouden voor diefstal en oplichtingEen 34-jarige Amsterdammer die zich geregeld voordeed als agent en zo bij bedrijven geld en apparatuur in beslag wist te nemen, is opgepakt.
13/06 18u00  GroenLinks wil overleg burgemeester en eigenaren grote daken over zonnepanelenHet aantal zonnepanelen in Amsterdam groeit snel, maar blijft ver achter bij de doelstellingen van de gemeente. GroenLinks wil daarom dat de burgemeester de eigenaren van de twintig grootste daken in de stad bijeenroept.
13/06 15u15  Leerlingen Calvijn College wachten nog op examenuitslagIn tegenstelling tot de rest van Nederland hebben de examenleerlingen van het Calvijn College nog geen idee of ze wel of niet zijn geslaagd. De school hoopt donderdag met uitsluitsel te komen.
13/06 14u15  Paris Saint-Germain moet nieuwe club De Ligt wordenNiet Barcelona, niet Juventus, niet Liverpool, maar Paris Saint-Germain moet de nieuwe club worden van Matthijs de Ligt (19). De aanvoerder van Ajax kan in de lichtstad een contract tekenen tot medio 2024.
13/06 12u45  Eddie Vedder en Valeska: ‘Je hebt nog dezelfde glimlach’Het rocksprookje van de Pearl Jam-frontman en de vrouw die hem in 1992 op de fiets naar zijn hotel bracht, heeft een happy end gekregen. Valeska Custers werd uitgenodigd bij het concert van Eddie Vedder in Brussel. Het Parool ging mee voor het weerzien na 27 jaar. ‘Je hebt nog steeds dezelfde glimlach.’
13/06 12u45  Acht valpartijen fietsers in IJtunnel bij openstellingTijdens de openstelling van de IJtunnel voor fietsers op 28 mei, toen het openbaar vervoer staakte, zijn voor zover bekend acht valpartijen gemeld. Het gaat in alle gevallen om eenzijdige ongevallen, waarbij geen andere verkeersdeelnemers betrokken waren.
13/06 12u30  Amsterdam gaat miljoenen bezuinigen op mantelzorgZorgorganisaties zijn boos, politieke partijen willen de besparing terugdraaien.
13/06 12u15  Samenwerking AT5 en C-Amsterdam zo goed als onmogelijkSamenwerking tussen AT5 en de aspirant-stadsomroep C-Amsterdam is zo goed als onmogelijk binnen het huidige budget.
13/06 12u15  GroenLinks en D66 willen meldpunt voor snorfietsersEen moet een meldpunt komen waar snorfietsers onduidelijkheden, missende schakels en gevaarlijke situaties met de nieuwe regels kunnen melden. Ook fietsers moeten van het meldpunt gebruik kunnen maken.
13/06 12u00  CBS: stelletjes met groot leeftijdsverschil eerder uit elkaarMeer dan 5 jaar leeftijdsverschil met uw partner? Dan verkeert u in de gevarenzone, want de kans lijkt een stuk groter dat u uit elkaar gaat dan bij stellen die ongeveer even oud zijn.
13/06 11u45  CBS: ‘Stelletjes met groot leeftijdsverschil eerder uit elkaar’Meer dan 5 jaar leeftijdsverschil met uw partner? Dan verkeert u in de gevarenzone, want de kans lijkt een stuk groter dat u uit elkaar gaat dan bij stellen die ongeveer even oud zijn.
13/06 11u30  Een dame duikt in een vissenkom en komt terug met een vaatje haringHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: De Haringparty 2019.
13/06 11u15  Acht valpartijen bij fietsers bij openstelling IJtunnelTijdens de openstelling van de IJtunnel voor fietsers op 28 mei, toen het openbaar vervoer staakte, zijn voor zover bekend acht valpartijen gemeld. Het gaat in alle gevallen om eenzijdige ongevallen, waarbij geen andere verkeersdeelnemers betrokken waren.
13/06 10u45  D66 en GroenLinks willen meldpunt voor snorfietsersEen moet een meldpunt komen waar snorfietsers onduidelijkheden, missende schakels en gevaarlijke situaties met de nieuwe regels kunnen melden. Ook fietsers moeten van het meldpunt gebruik kunnen maken.
13/06 10u30  Eddie Vedder herenigd met Valeska: ‘Je hebt nog dezelfde glimlach’Het rocksprookje van de Pearl Jam-frontman en de vrouw die hem in 1992 op de fiets naar zijn hotel bracht, heeft een happy end gekregen. Valeska Custers werd uitgenodigd bij het concert van Eddie Vedder in Brussel. Het Parool ging mee voor het weerzien na 27 jaar. ‘Je hebt nog steeds dezelfde glimlach.’
13/06 10u15  Eddie Vedder herenigd met Valeska: 'Je hebt nog dezelfde glimlach’Het rocksprookje van de Pearl Jam-frontman en de vrouw die hem in 1992 op de fiets naar zijn hotel bracht, heeft een happy end gekregen. Valeska Custers werd uitgenodigd bij het concert van Eddie Vedder in Brussel. Het Parool ging mee voor het weerzien na 27 jaar. ‘Je hebt nog steeds dezelfde glimlach.’
13/06 09u45  Verdachte bekent fatale mishandeling en verkrachting in park ZuidVolgens het OM is de 20-jarige verdachte die is aangehouden voor de mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert een statushouder. Chitanie overleed afgelopen maandag aan de gevolgen van de mishandeling, nadat ze sinds eerste paasdag in coma had gelegen.
13/06 09u15  Pilot met vergoeding alternatief kankermedicijnDertig Nederlandse ziekenhuizen gaan aan de pilot meedoen.
13/06 09u15  Misschien moet ik mijn dochter leren ruzie makenWe zijn een kleine lopende band, de oudste en ik, in het pashokje van de grote kledingzaak. Het is krap daarbinnen, maar het gaat. Ik haal shirts van hangertjes, klem broeken tussen knijpers, zij trekt aan en uit. We schudden, we knikken. De stapel slinkt.
13/06 09u00  Fastned hengelt naar miljoenen voor laadstationsNooit winst gemaakt, maar als een ambitieuze start-up in een groeiende markt hengelt Fastned nu naar tientallen miljoenen euro’s beurskapitaal. De exploitant van snellaadstations schetst rooskleurige toekomst.
13/06 08u45  Amsterdam helpt bij stadsherstel SurinameStadsherstel Suriname probeert, naar Amsterdams voorbeeld, het gebouwd erfgoed van Paramaribo te redden van de ondergang. ‘De tijd dringt.’
13/06 08u30  De wissels van Oranje staan te trappelenNa de Europese titel gaan de voetbalsters van Oranje nu op jacht naar mondiale roem op het WK in Frankrijk. Volg er alles over in dit liveblog.
13/06 08u15  Alternatief kankermedicijn ook vergoedOncologen, geneesmiddelenproducenten, zorgverzekeraars en het Zorginstituut willen dat kankerpatiënten die baat hebben bij geneesmiddelen die niet zijn bedoeld voor hun type kanker, deze medicijnen toch kunnen gebruiken. Dat meldt het Antoni van Leeuwenhoek.
12/06 22u45  Verdachte mishandeling met dodelijke afloop is statushouderVolgens het OM is de 20-jarige verdachte die is aangehouden voor de mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert een statushouder die al enkele jaren in Nederland verblijft. Chitanie overleed afgelopen maandag aan de gevolgen van de mishandeling nadat ze sinds Eerste Paasdag in coma had gelegen.
12/06 22u15  Belastingdienst loopt ruim 800 miljoen euro misHet gaat om onterecht uitgekeerde toeslagen die door de dienst niet meer te innen zijn.
12/06 20u45  Fietsmerk VanMoof haalt binnen enkele uren 2,5 miljoen opDe Amsterdamse maker van stadsfietsen en e-bikes VanMoof heeft in enkele uren ruim 2,5 miljoen euro bij elkaar geharkt via een crowdfundingsactie.
12/06 20u00  Vertraging dreigt voor talloze verkeersprojectenTalloze grote verkeersprojecten dreigen vertraging op te lopen. Door een uitspraak van de rechter moeten ze opnieuw onder de loep worden genomen. Dat zei minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Milieu) vanavond in de wandelgangen van de Tweede Kamer. De rechter heeft het Nederlandse vergunningentraject op het gebied van stikstof afgeschoten.
12/06 20u00  Fietsmerk VanMoof haalt binnen enkele uren 2,2 miljoen opDe Amsterdamse maker van stadsfietsen en e-bikes VanMoof heeft in enkele uren ruim 2,2 miljoen euro bij elkaar geharkt via een crowdfundingsactie.
12/06 19u30  'Ronkende servers' bij pensioenreferendumDe bond roept leden daarom op om even te wachten met het stemmen.
12/06 17u15  Stemsysteem FNV voor pensioenakkoord is overbelastDe bond roept leden daarom op om even te wachten met het stemmen.
12/06 16u15  Amsterdam popelt om nieuwe windmolens te bouwenDe blokkade van de provincie is weg. Rond Amsterdam komt ruimte voor nieuwe windmolens – bij Westpoort en de Noorder IJplas bijvoorbeeld, maar ook bij Science Park en de Gaasperplas.
12/06 15u45  Stel je vragen over het proces tegen Willem HolleederDe rechtbank in Amsterdam doet op 4 juli uitspraak in het megaproces tegen Willem Holleeder. Een ingewikkelde zaak, waar je ongetwijfeld nog vragen over hebt.
12/06 15u30  Buurtbewoners maken zich zorgen na dood Rinia ChitanieDe 68-jarige Rinia Chitanie uit Buitenveldert kwam afgelopen weekend na een ernstige mishandeling om het leven. De voormalig defensiearts werd mogelijk ook verkracht. Een onderzoek daarover loopt. De buurt klaagt al geruime tijd over het nabijgelegen Gijsbert van Aemstelpark waar daklozen en gespuis zich ophouden.
12/06 15u15  Froome mist Tour de France na zware valpartijChris Froome mist de Tour de France. De viervoudig winnaar kwam vandaag bij de verkenning van het parkoers van de tijdrit in de Dauphiné hard ten val en raakte daarbij zwaar geblesseerd.
12/06 13u30  ‘Nee man, ik praat niet met Het Parool’. En weg is ChivvHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de FunX Music Awards.
12/06 13u15  Aanhouding voor liquidatie in ZuidoostDe politie heeft een tweede verdachte aangehouden.
12/06 13u15  Afsluiting Oosterdok draait horeca bijna de nek omDe afsluiting van de Oosterdoksbrug draait horeca­ondernemers in de buurt bijna de nek om. De gemeente werkt niet mee. ‘Waarom kan er geen pontje varen?’
12/06 12u45  Provincie wil Noord/Zuidlijn verlengen naar Zaanstad en PurmerendDe provinciale politiek gaat eindelijk aan de slag met de verduurzaming van Noord-Holland. Amsterdam profiteert: van extra ruimte voor windmolens tot verdere uitbreiding van de Noord/Zuidlijn.
12/06 12u45  Opnieuw aanhouding voor liquidatie in ZuidoostDe politie heeft een tweede verdachte aangehouden.
12/06 12u45  ‘Dat is de reden waarom wij die IS-kinderen terughalen’We zaten in het café oud te wezen door de actualiteit te behandelen als een zak oude kleren waarvan we ons afvroegen waarom niemand ze meer wilde dragen, terwijl ze ons zo goed hadden gestaan.
12/06 12u30  Huurverhoging uitgesteld: cultuurhuis De Tolhuistuin blijftHet einde is afgewend door nieuwe afspraken met culturele huurders.
12/06 12u00  Opnieuw aanhouding voor liquidatie van 24-jarige in ZuidoostDe politie heeft een tweede verdachte aangehouden.
12/06 12u00  Amstelstation straalt weer zoals ooit bedoeld isHet kostte wat ploeteren voor reizigers en aannemers, maar de omgeving van het Amstelstation wordt opgeleverd. Het station straalt na jaren weer zoals ooit bedoeld is.
12/06 11u45  Tramlijn naar Uithoorn uitgesteld tot 2024De Uithoornlijn, de tramverbinding die vanuit Amstelveen wordt doorgetrokken naar Uithoorn, wordt pas in de zomer van 2024 in gebruik genomen. Dat is ruim een jaar later dan verwacht.
12/06 11u45  Concertgangers dupe van gehackte FacebookaccountsMensen die online een kaartje voor een uitverkocht concert van Marco Borsato of Metallica dachten te kopen, kwamen bedrogen uit. De fraude wordt steeds geraffineerder.
12/06 11u15  The Handmaid’s Tale lijkt steeds meer op The Walking DeadIn seizoen 3 van The Handmaid’s Tale oogt hoofdpersoon June verbetener dan ooit.
12/06 09u15  Kaarten EK 2020 in de verkoop, vier wedstrijden in AmsterdamDe landen moeten zich nog kwalificeren, maar woensdagmiddag gaan de kaart voor het Europees Kampioenschap voetbal van 2020 in de verkoop. In Amsterdam worden vier wedstrijden gespeeld.
12/06 09u15  ‘Ach’, zeggen de mannen. Zo niet de OranjevrouwenHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: NOS Studio France.
12/06 08u45  Amstelstation straalt weer zoals het ooit bedoeld isHet kostte wat ploeteren voor reizigers en aannemers, maar de omgeving van het Amstelstation wordt opgeleverd. Het station straalt na jaren weer zoals ooit bedoeld is.
12/06 08u45  Anne Frank zou vandaag 90 jaar zijn gewordenOp 12 juni 1929 werd Anne Frank geboren. Ze zou dus woensdag 90 jaar zijn geworden, als haar leven niet voortijdig was geëindigd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De Anne Frank Stichting staat op verschillende manieren bij deze ‘verjaardag’ stil.
12/06 08u45  De vrouw nam in haar leven genoegen met een boekenkastDe vrouw woont in een rijtjeshuis in Watergraafsmeer. Ik loop langs de tuinkabouters die in haar voortuin staan en druk op de bel.
12/06 08u30  Anne Frank zou 90 zijn geworden: oud-klasgenoten bij elkaarOp 12 juni 1929 werd Anne Frank geboren. Ze zou dus woensdag 90 jaar zijn geworden, als haar leven niet voortijdig was geëindigd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De Anne Frank Stichting staat op verschillende manieren bij deze ‘verjaardag’ stil.
12/06 08u30  Vermoeid Metallica komt moeilijk op gang in de ArenaMetallica is al meer dan drie jaar bezig met hun Worldwired Tour. In de Ziggo Dome duurde het even voor de vlam in de pan sloeg. Een lied van André Hazes vormde het omslagpunt.
12/06 08u30  Nederland telt ruim 2.000 honderdplussersIn Nederland woonden op 1 januari van dit jaar 2189 mensen van honderd jaar of ouder. Het zijn er negen meer dan een jaar eerder, maar 36 minder dan in 2017, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overgrote meerderheid van de honderdplussers (85 procent) is vrouw.
12/06 08u00  Vervoerslobby eist 56 miljard euro voor beter ovHet kabinet moet de komende twintig jaar tientallen miljarden euro’s extra in wegen, openbaar vervoer, fietsen en verkeersveiligheid steken om te voorkomen dat Nederland volledig dichtslibt. Dat eisen 25 verkeersorganisaties en vervoersbedrijven in het Deltaplan 2030.
12/06 08u00  9 miljoen voor onderzoek naar infectieziekten veroorzaakt door muggenNederland is door het waterrijke landschap extra kwetsbaar.
12/06 08u00  Geslaagd of gezakt? Scholieren horen of de vlag uit magMeer dan 200.000 middelbare scholieren krijgen woensdag te horen of ze geslaagd zijn. Naar verwachting maken de meeste scholen de uitslag van eindexamens tussen 13.00 en 19.00 uur bekend.
12/06 07u45  Vermoeid Metallica komt moeilijk op gang in de Johan Cruijff ArenaMetallica is al meer dan drie jaar bezig met hun Worldwired Tour. In de Ziggo Dome duurde het even voor de vlam in de pan sloeg. Een lied van André Hazes vormde het omslagpunt.
12/06 07u30  Kunstplatform Framer Framed verhuist naar OostFramer Framed gaat verhuizen naar Oost. Op 1 augustus krijgt de stichting de sleutels van een ruimte van wel duizend vierkante meter in de zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek.
11/06 22u30  Lonen gaan volgend jaar echt stijgenEindelijk gaan ook de werkenden profiteren van de goed draaiende economie. Volgend jaar groeien de lonen met 3,7 procent, in 2021 zelfs met 3,8 procent, voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB).
11/06 22u00  Vernieuwde Stint is klaar en wacht nu uitgebreide veiligheidscontroleVoor het eind van de zomervakantie staan er 1500 nieuwe Stints klaar.
11/06 21u30  Vrouw (68) die mishandeld werd in Zuid overledenEen 68-jarige vrouw die op eerste paasdag slachtoffer werd van een zware mishandeling aan de Geervliet in Buitenveldert, is maandag overleden aan haar verwondingen. Een 20-jarige verdachte is aangehouden.
11/06 20u45  Opzij Literatuurprijs voor Roxane van IperenSchrijver Roxane van Iperen is de winnaar van de Opzij Literatuurprijs 2019. Ze won met haar boek ‘t Hooge Nest, dat het verhaal vertelt van twee joodse zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduikadres runnen in Naarden.
11/06 20u30  Tentoonstelling over aanslag op bevolkingsregister wint Europese prijsHet Amsterdamse duo Trapped in Suburbia maakte het ontwerp voor deze tentoonstelling.
11/06 20u15  Framer Framed verhuist naar OostFramer Framed gaat verhuizen naar Oost. Op 1 augustus krijgt de stichting de sleutels van een ruimte van wel duizend vierkante meter in de zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek.
11/06 19u15  Topje van het monument op de Dam verwijderdDe technische staat van het Nationaal Monument op de Dam is niet goed. Uit voorzorg heeft de gemeente daarom de deksteen, het topje van het monument, tijdelijk verwijderd.
11/06 19u00  Topje van het monument op de Dam tijdelijk verwijderdDe technische staat van het Nationaal Monument op de Dam is niet goed. Uit voorzorg heeft de gemeente daarom de deksteen, het topje van het monument, tijdelijk verwijderd.
11/06 17u15  Oranjevrouwen in slotfase langs Nieuw-ZeelandHet Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdagmiddag de eerste poulewedstrijd tijdens het wereldkampioenschap in Frankrijk met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland.
11/06 14u30  Vrouw die Eddie Vedder lift gaf meldt zich: ‘Hij was enorm verlegen’De vrouw die zanger Eddie Vedder in 1992 achterop de fiets naar zijn hotel bracht, is gevonden. Ook op haar maakte de bijzondere nacht diepe indruk. ‘Het zou super zijn elkaar nog een keer te ontmoeten.’
11/06 14u15  Opstelten versus Wilders: wat heeft stemmen voor zin?Destijds was er bij het ministerie van Justitie – onder leiding van Hirsch Ballin – een werkgroep die cartoonisten in de gaten hield: de ‘Interdepartementale Werkgroep Cartoonproblematiek’ (IWCP).
11/06 13u00  Elf miljoen voor strijd tegen tweedeling onderwijsAmsterdam steekt 11 miljoen euro in de strijd tegen ongelijke kansen op scholen. Dit geld gaat naar een bonus voor brugklassen, schuldhulp op school en een fusie van voorscholen, crèches en basisscholen.
11/06 12u15  11 miljoen voor strijd tegen tweedeling onderwijsAmsterdam steekt 11 miljoen euro in de strijd tegen ongelijke kansen op scholen. Dit geld gaat naar een bonus voor brugklassen, schuldhulp op school en een fusie van voorscholen, crèches en basisscholen.
11/06 12u00  Mobiliteitsalliantie pleit voor rekeningrijden voor iedereenDat is nodig om Nederland niet te laten dichtslibben.
11/06 11u00  De mentor van Baudet stroopt de mouwen opLang was hij vooral mentor van Thierry Baudet, vanaf dinsdag maakt hoogleraar Paul Cliteur (63) de handen vuil als fractieleider van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. In zijn spoor een stoet onervaren senatoren.
11/06 10u45  Kabinet maakt 1 miljoen vrij voor herdenken slavernijverledenDat staat in de nieuwe cultuurplannen voor de periode 2021-2024 van het kabinet.
11/06 10u45  Oranjevrouwen: van anonieme spelers naar sterrenploegVan een anoniem gezelschap bij het vorige WK is Oranje veranderd in een sterrenploeg die gevolgd wordt door fans en media. Dinsdagmiddag is Nieuw-Zeeland de eerste tegenstander.
11/06 10u30  Vakbond maakt zich zorgen over Hudson's BayMogelijk worden er winkels in Nederland gesloten.
11/06 10u15  Sudais (17): van vmbo-kader naar havo-examenWoensdag horen de eindexamenkandidaten of zij geslaagd zijn. Extra bijzonder voor Sudais Moulawizadeh (17): via speciaal onderwijs en vmbo-kader deed hij havo-examen.
11/06 10u00  Sudais deed via speciaal onderwijs en vmbo-kader zijn havo-examenWoensdag horen de eindexamenkandidaten of zij geslaagd zijn. Extra bijzonder voor Sudais Moulawizadeh (17): via speciaal onderwijs en vmbo-kader deed hij havo-examen.
11/06 09u45  Vakbond maakt zich zorgen over toekomst van Hudson's BayMogelijk worden er winkels in Nederland gesloten.
11/06 09u30  Ali B. stort zich als een Dr. Phil op vooroordelenHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Ali’s Mensentuin.
11/06 09u15  Buitenlandse studenten missen contact met NederlandersInternationale studenten hebben moeite om hun weg te vinden in Nederland.
11/06 08u45  Stations worden extra beveiligd tegen terreurOp zes stations, waaronder in Amsterdam, wordt in totaal eenmalig 3,5 miljoen euro geïnvesteerd om de veiligheid te verbeteren.
11/06 08u45  Gasunie bekijkt of gaskraan sneller dicht kanDe Gasunie bekijkt of de gaswinning in Groningen sneller dan gepland naar beneden gebracht kan worden.
11/06 08u15  Storing pinautomaten AH verholpenEen storing met de betaalautomaten bij de winkels van Albert Heijn is verholpen. Dat meldt het concern dinsdagochtend.
11/06 07u30  Kans op brug over IJ groter: andere bruggen verhogen onbetaalbaarDe kans op een brug over IJ, en niet een tunnel eronderdoor dus, is stevig toegenomen nu uit onderzoek blijkt dat reeds bestaande bruggen alleen tegen gigantische kosten kunnen worden opgehoogd.
11/06 07u30  Weinig taalkennis zorgt voor risico’s op de werkvloerIn de schoonmaak, bouw en industrie, productie, landbouw en keuken kan tussen de 34 en 40 procent van de werknemers nauwelijks lezen en schrijven. Daardoor zijn zij minder productief, werken ze langzamer en maken ze meer fouten.
11/06 07u30  Doodschopper grensrechter is nu verdachte steekpartijYassine D. zou betrokken zijn bij het neersteken van een advocaat.
11/06 07u30  Storing pinautomaten Albert Heijn verholpenEen storing met de betaalautomaten bij de winkels van Albert Heijn is verholpen. Dat meldt het concern dinsdagochtend.
11/06 07u15  Kans op brug over IJ groter: verhogen andere bruggen onbetaalbaarDe kans op een brug over IJ, en niet een tunnel eronderdoor dus, is stevig toegenomen nu uit onderzoek blijkt dat reeds bestaande bruggen alleen tegen gigantische kosten kunnen worden opgehoogd.
10/06 22u15  Accreditatie Erdbrink niet verlengd door IranNOS-correspondent Thomas Erdbrink kan voorlopig niet als geaccrediteerd journalist werken in Iran.
10/06 19u45  Yassine D., van doodschoppen grensrechter naar verdachte van steekpartijYassine D. staat vrijdag weer oog in oog met de officier van justitie. Hij zou betrokken zijn bij het neersteken van een advocaat. Zes jaar geleden werden hij en zijn vader veroordeeld voor de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Ging het daarom mis met Yassine D.?
10/06 18u15  Na 62 jaar is record van Amsterdamse postduif verbrokenDe postduif Caballero 841 van de broers Herbert en Harald Kamerhuis uit Sibculo (Overijssel) heeft het Nederlandse snelheidsrecord uit 1957 van de Amsterdamse Coen Kat verbroken.
10/06 17u15  Rechter besluit dat Vrijwilligers Centrale Amsterdam moet verhuizenDe VCA hoopte met de rechtszaak een verhuizing te kunnen rekken.
10/06 17u00  Rechter besluit dat Vrijwilligerscentrale Amsterdam moet verhuizenVrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA) aan de Geldersekade moet vanaf 1 september naar een andere locatie uitwijken. Dat heeft de kantonrechter vorige week besloten.
10/06 15u00  Pearl Jam-zanger Eddie Vedder zoekt vrouw die hem lift gafZanger Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam, werd in 1992 achterop de fiets naar zijn Amsterdamse hotel gebracht. Hij denkt nog vaak terug aan de vrouw die hem toen een lift gaf. Weet u wie zij was, of was u zelf deze redder in nood?
10/06 15u00  Jeu de boulestoernooi Museumplein beëindigd door handhaversDe organisatie had voor het toernooi geen vergunning.
10/06 13u30  Kunnen mijn dochters straks nog een huis vinden in de stad?De tweeling Puk en Keesje, geboren in 2017, zijn kinderen van de 21ste eeuw. Wat houdt dat in en hoe ziet hun leven straks eruit? Vader Art Rooijakkers gaat op onderzoek uit. Vandaag: kunnen ze nog een huis vinden in de stad?
10/06 13u15  IS-wezen van Zwolse jihadiste op weg naar NederlandTwee jonge Nederlandse weeskinderen zijn zondag uit een vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië gehaald en overgedragen aan een Nederlandse delegatie.
10/06 12u30  Deel A4 dicht na ongeluk met caravanDe verbindingsweg van de A10 Zuid naar de A4 richting Den Haag is afgesloten na een ongeluk met een caravan.
10/06 11u45  ‘Nederland haalt IS-wezen op in Syrië’Nederland lijkt te zijn begonnen met het terughalen van kinderen van IS-strijders. Volgens een Koerdische minister zijn twee weeskinderen uit het vluchtelingenkamp Ain Issa opgehaald door een delegatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
10/06 11u30  Pinksterweekend eindigt nat, mogelijk met onweerHoud de paraplu bij de hand en de regenradar in de gaten, want er zijn buien op komst.
10/06 10u30  Hoe het Nederlands Dagboekarchief uitgroeide tot een verzameling vol levensverhalenVerhuisdozen vol zielenroerselen en hersenspinsels worden liefdevol opgevangen in het Nederlands Dagboekarchief in Oost. Op 14 juni bestaat het archief tien jaar. Wat begon met 37 dagboeken groeide uit tot een collectie van 3000 dagboeken, memoires, agenda’s, briefwisselingen en reisjournaals.
10/06 08u30  Auto weg, maar wat te doen met de vrijgekomen ruimte?Op veel plaatsen in de stad moet de auto wijken. Maar als ie dan weg is, wat doe je dan met de vrijgekomen ruimte? ‘We moeten voorkomen dat elke parkeerplek straks een fietsenrek wordt.’
10/06 07u15  Verontwaardiging over sloop ‘Van Tijen-flatwoningen’ in Nieuw-WestStadgenoot gaat de karakteristieke ‘Van Tijen-flatwoningen’ aan de Nolensstraat in Nieuw-West slopen. Een architect die pas in de buurt kwam wonen en erfgoedvereniging Heemschut zijn verontwaardigd.
10/06 07u15  Oranje verliest finale Nations League van gastland PortugalEen hoofdprijs in de Nations League bleek in Porto een halte te ver voor Oranje. Thuisploeg Portugal won verdiend in de finale: 1-0.
10/06 07u15  Ruim 100 schademeldingen beving Garrelsweer in GroningenVolgens het KNMI had de beving, die rond 07.00 uur plaatsvond, een kracht van 2,5.
09/06 22u45  Oranje verliest in finale Nations League van gastland PortugalEen hoofdprijs in de Nations League bleek in Porto een halte te ver voor Oranje. Thuisploeg Portugal won verdiend in de finale: 1-0.
09/06 22u45  Krijgt de reünie van Krezip een langer vervolg?Krijgt de reünie van Krezip een vervolg nu het eerste deel van de hereniging – het optreden op Pinkpop – uitmondde in een hartverwarmend weerzien met het publiek? “Dit smaakte naar meer.”
09/06 19u15  Voorbijganger vindt lichaam op PlantagekadeOp de kruising van de Plantagedoklaan met de Plantagekade heeft een voorbijganger een overleden man in de bosjes aangetroffen.
09/06 19u15  ‘Besef: groene groei is een fata morgana’Het willen uitdrukken van klimaatverandering en biodiversiteit in economische termen, legt een morele armoede bloot, aldus Lars Moratis en Frans Melissen.
09/06 18u45  Hartverwarmende reünie van Krezip op PinkpopDe reünie van Krezip op Pinkpop is een hartverwarmend weerzien tussen band en publiek geworden. Na tien jaar stilte keerde de band terug naar Landgraaf. De wederzijdse liefde roept de vraag op: is deze hereniging werkelijk eenmalig?
09/06 18u45  Miljoen betogers in Hongkong tegen uitlevering ChinaOngeveer een miljoen mensen in Hongkong protesteerden tegen de voorgenomen wetgeving waarmee verdachten aan het vasteland van China kunnen worden uitgeleverd om daar berecht te worden. Het was de grootste betoging in dertig jaar.
09/06 18u45  Noord/Zuidlijn rijdt weer na storingNa een storing in het verkeersleidingssysteem komt metro 52 op de Noord/Zuidlijn weer langzaam op gang. Wel meldt het GVB dat reizigers nog rekening moeten houden met vertraging.
09/06 18u30  Ruim 100 schademeldingen beving GarrelsweerNa de aardbeving zondagochtend bij het Groningse Garrelsweer zijn 127 nieuwe schademeldingen binnengekomen. Dat heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) laten weten. Volgens het KNMI had de beving, die rond 07.00 uur plaatsvond, een kracht van 2,5.
09/06 17u15  Noord/Zuidlijn rijdt niet door storingDoor een storing in het verkeersleidingssysteem rijdt metro 52 op de Noord/Zuidlijn niet. Het GVB zet pendelbussen en extra trams in op het traject.
09/06 17u00  Miljoen demonstranten in Hongkong tegen uitlevering ChinaOngeveer een miljoen mensen in Hongkong protesteerden tegen de voorgenomen wetgeving waarmee verdachten aan het vasteland van China kunnen worden uitgeleverd om daar berecht te worden. Het was de grootste betoging in dertig jaar.
09/06 16u45  Filenieuwslezer Rob van Rees (80) overledenIn zijn woonplaats Nijmegen is Rob van Rees overleden op 80-jarige leeftijd. Dat heeft zijn zoon gemeld aan het ANP. Van Rees geldt als grondlegger van de verkeersinformatie op de radio.
09/06 16u30  Kosten voor kleinschalige evenementen rijzen de pan uitValt het doek voor kleine buurtevenementen, zoals herdenkingen, wijkfestivals, buurt circus of straatfeesten nu de gemeente even rücksichtslos als onder de radar de kosten voor alle evenementen in de stad - groot of klein - het papierwerk 150 procent heeft verhoogd? ‘Zelfs de ambtenaren waar we onze vergunningen aanvragen waren verrast.’
09/06 15u30  Wilders wil parlementaire enquêteGeert Wilders wil een parlementaire enquête naar mogelijke politieke bemoeienis met het besluit om de PVV-leider te vervolgen.
09/06 14u30  Eerste dag Pinkpop mist de goudglans die bij een 50-jarig bestaan pastDe eerste dag van het jubileumfeestje van Pinkpop had niet de gehoopte goudglans die bij een 50-jarig bestaan past. Een uitschieter was er wel: een ouderwets gretige Anouk.
09/06 14u30  Elton John in Ziggo Dome: vrolijk en subtielNa vijftig jaar in de muziekbusiness neemt Elton John afscheid van het publiek. In de Ziggo Dome speelde hij bij het eerste van twee Nederlandse vaarwelconcerten vooral songs uit de jaren zeventig.
09/06 12u00  Elton John in Ziggo Dome: vrolijk, vriendelijk en subtielNa vijftig jaar in de muziekbusiness neemt Elton John afscheid van het publiek. In de Ziggo Dome speelde hij bij het eerste van twee Nederlandse vaarwelconcerten vooral songs uit de jaren zeventig.
09/06 10u45  Deze ouders regelen alles voor hun beroemde kroostJe kind dat na school een optreden in de Ziggo Dome heeft, laat je niet over aan een gladde manager met mooie praatjes. Deze ouders regelen alles zelf, naast hun fulltimebaan. ‘Het is awkward als mijn moeder zich met de danspasjes bemoeit.’
09/06 10u30  Moeder de manager: deze ouders regelen alles voor hun beroemde kroostJe kind dat na school een optreden in de Ziggo Dome heeft, laat je niet over aan een gladde manager met mooie praatjes. Deze ouders regelen alles zelf, naast hun fulltimebaan. ‘Het is awkward als mijn moeder zich met de danspasjes bemoeit.’
09/06 08u45  Gewapende overval op avondwinkel in NoordEen avondwinkel aan de Nieuwe Maanstraat in Noord is zaterdagavond overvallen.
09/06 07u45  Nieuwe aardbeving in GroningenIn Groningen is zondagochtend rond 7.00 uur een aardbeving gemeten, meldt het KNMI.
09/06 07u30  Venezolanen massaal grens met Colombia over voor eten en medicijnenDe grens was maandenlang gesloten en werd zaterdag weer geopend.
09/06 07u30  Met urban dance beschrijven deze jongeren hun band met AmsterdamWaarom is Amsterdam mijn stad? We spraken met de aanjager van het project.
09/06 07u30  De ondergang van het pond sterlingOndanks alle verdeeldheid over brexit is er in Engeland ­nationale eenheid in afkeer van de euro en vóór het behoud van het pond sterling. Het pond is sinds de twaalfde eeuw onderdeel van de Britse nationale eer en traditie en de kans dat de ­Engelsen ooit afstand zullen doen van hun geliefde munt is net zo onwaarschijnlijk als het verdwijnen van de paraplu uit het straatbeeld.
09/06 07u15  Helm op, van het fietspad: de snorfietser begint het te snappenZe zeggen van niets te weten, de snorfietsers die ook nu nog op het fietspad rijden. De handhavers zijn inmiddels onverbiddelijk. Het Parool liep een ochtendje mee.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Amsterdam helpt bij stadsherstel Suriname13/06 08u45 - Het Parool: Stadsherstel Suriname probeert, naar Amsterdams voorbeeld, het gebouwd erfgoed van Paramaribo te redden van de ondergang. ‘De tijd dringt.’
1x Geen DWDD zonder gratis promotie, ook al is het zomer14/06 09u30 - Het Parool: Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: DWDD Summerschool.
1x Oppas anno 2019: je kan toch wel koken?15/06 15u30 - Het Parool: Kinderen in bed: met chips op de bank. Daar kom je anno 2019 niet mee weg als oppasstudent. ‘Ik kook voor zes personen en krijg het te horen als ik de vaatwasser een keer níet heb uitgeruimd’
1x Politie vindt drugs en illegale gokzuil in café15/06 17u30 - Het Parool: In een café in Bos en Lommer heeft de politie vrijdagavond een illegale gokkast en verdovende middelen gevonden. Een persoon is aangehouden. De caféhouder wordt als verdachte gehoord.
0x Helm op, van het fietspad: de snorfietser begint het te snappen09/06 07u15 - Het Parool: Ze zeggen van niets te weten, de snorfietsers die ook nu nog op het fietspad rijden. De handhavers zijn inmiddels onverbiddelijk. Het Parool liep een ochtendje mee.
0x De ondergang van het pond sterling09/06 07u30 - Het Parool: Ondanks alle verdeeldheid over brexit is er in Engeland ­nationale eenheid in afkeer van de euro en vóór het behoud van het pond sterling. Het pond is sinds de twaalfde eeuw onderdeel van de Britse nationale eer en traditie en de kans dat de ­Engelsen ooit afstand zullen doen van hun geliefde munt is net zo onwaarschijnlijk als het verdwijnen van de paraplu uit het straatbeeld.
0x Met urban dance beschrijven deze jongeren hun band met Amsterdam09/06 07u30 - Het Parool: Waarom is Amsterdam mijn stad? We spraken met de aanjager van het project.
0x Venezolanen massaal grens met Colombia over voor eten en medicijnen09/06 07u30 - Het Parool: De grens was maandenlang gesloten en werd zaterdag weer geopend.
0x Nieuwe aardbeving in Groningen09/06 07u45 - Het Parool: In Groningen is zondagochtend rond 7.00 uur een aardbeving gemeten, meldt het KNMI.
0x Gewapende overval op avondwinkel in Noord09/06 08u45 - Het Parool: Een avondwinkel aan de Nieuwe Maanstraat in Noord is zaterdagavond overvallen.

Statistieken

Artikels:
29002
Gelezen:
6480
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven