donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Parool

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Het Parool

Verbergen Tonen
19/09 12u45  Onder druk oppositie mogelijk toch extra geld voor lerarentekort Er komt mogelijk toch extra geld om het lerarentekort aan te pakken. De regerings­partijen toonden zich gisteren gevoelig voor deze wens van vrijwel de hele oppositie.
19/09 12u15  Romancier Leo Blokhuis: ‘Ik ben erg bang voor de recensies’ Popkenner en presentator Leo Blokhuis (57) debuteert morgen als romanschrijver met het semiautobiografische Blauwe zomer. Thema’s: indorock en religie. ‘Mijn ouders zetten mijn muziek uit als ze die hoorden.’
19/09 12u15  Nederland kan het ongekende geweld van Taghi niet aan Na de moord op advocaat Derk Wiersum wijst alles op Ridouan Taghi als brein – al is zijn rol niet bewezen. Hij staat te boek als een ongrijpbare, bloeddorstige vijand tegen wie Nederland niet is opgewassen.
19/09 12u00  Doodgeschoten man Zuidoost is oud-voetballer Maynard De man die woensdagavond is doodgeschoten op de Langbroekdreef in Zuidoost is oud-profvoetballer Kelvin Maynard.
19/09 12u00  Tijdlijn: zo loopt het criminele pad van Ridouan Taghi Ridouan Taghi wordt geboren in Beni Selman, in het noorden van Marokko. In 1980 komt hij met zijn ouders, zijn oudere broer en twee zussen naar Nederland, naar Vianen, waar nog zes zussen en een broer worden geboren.
19/09 11u45  Erik Jan Harmens zat tot zijn middel in blubberig water Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Boek 150 BN’ers op de Klapstoel.
19/09 11u30  Laatste testfase nieuwe tram, nu ook proefritten overdag Na meerdere nachtelijke testritten rijdt de nieuwe 15g-tram vanaf donderdag ook overdag door de stad. Het is de laatste testfase voordat het nieuwe model wordt opengesteld voor passagiers.
19/09 11u15  Banken achter AEB willen geen deal met afvalbedrijf Beelen Als huisvuilcentrale HVC niet toehapt, moet AEB op de vrije markt worden verkocht.
19/09 11u15  Grapperhaus: niet stoppen met kroongetuigen Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
19/09 11u00  Rutte: ‘Moord heeft ons diep geraakt’ Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
19/09 10u45  Misofonie: samen eten kan alleen met muziek en de afzuigkap aan Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De Psycho Show.
19/09 09u45  Schuld gemeente Amsterdam loopt op door problemen AEB Dit blijkt uit de gemeentebegroting voor 2020 die donderdag is gepresenteerd.10 
19/09 09u45  Vlaggen halfstok op gerechtsgebouwen Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
19/09 09u30  Doodgeschoten man Zuidoost is oud-profvoetballer Maynard De man die woensdagavond is doodgeschoten op de Langbroekdreef in Zuidoost is oud-profvoetballer Kelvin Maynard.
19/09 09u30  Vlaggen halfstok op alle gerechtsgebouwen Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
Laatste update: vandaag om 12u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 09u15  Tadic: gebedsgenezer, mantraprevelaar, druïde en sjamaanU weet inmiddels dat Dusan Tadic niet alleen als doelpuntenmaker, ­penaltytrapper, assistgever, balvasthouder, aflegger, podiumtijger-on-fire en vrije-trap-van-richting-veranderaar van eminent belang is voor het elftal, maar ook als vertrouwensarts, huispsycholoog, gebedsgenezer, mantraprevelaar, druïde en sjamaan te velde.10 
19/09 08u15  Zo word je beveiligd als je in levensgevaar bentDe beveiliging van personen die met hun leven worden bedreigd, is geregeld in het ‘stelsel van bewaken en beveiligen’. Daarin ligt veel vast, maar is ook volop ruimte.
19/09 08u00  Advocaten bespreken gezamenlijke actie na moord op WiersumAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.10 
19/09 07u45  Duitse banken willen starters laten bouwsparen voor woningMeerdere Duitse bouwspaarbanken staan te trappelen om de Nederlandse markt op te gaan. Zij willen starters aan het bouwsparen krijgen: eerst sparen met overheidssteun, en dan pas een huis kopen.10 
19/09 07u45  Persoon overleden na schietincident in ZuidoostHet slachtoffer zat in een auto die beschoten werd door twee personen op een scooter.11 
19/09 07u45  Dit moet je weten om de verwarrende liquidatieoorlog te begrijpenEen poging om in 22 vragen - en antwoorden - het onbegrijpelijke te duiden.11 
19/09 07u30  Gezamenlijke actie van advocaten na moord op WiersumAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.10 
19/09 07u30  Weggestuurde Uber-chauffeur kan in beroepMensen die niet meer als chauffeur voor Uber mogen rijden, kunnen daartegen in beroep gaan. Het bedrijf lanceert namelijk een geschillencommissie in Nederland.10 
18/09 23u30  Orde van Advocaten plaatst boodschap op reclameschermenAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 23u00  Extra bescherming voor officieren in zaak TaghiDat zegt de hoofdofficier van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.
18/09 22u45  Slachtoffer schietpartij Zuidoost overledenHoe het slachtoffer eraan toe is is niet bekend.
18/09 22u00  Raadsenquête naar oorzaak problemen AEBIn de Amsterdamse gemeenteraad is genoeg steun voor een raadsenquête over de gebeurtenissen rond de vuilverbranding AEB. Dit is het zwaarste onderzoeksmiddel dat op gemeentelijk niveau voorhanden is.
18/09 21u45  Ruimte voor verkenning overname AEB door HVCWel moeten tegelijkertijd verkoopopties aan private partijen worden voorbereid.
18/09 21u30  Slachtoffer bij schietpartij in ZuidoostDe politie vraagt via Burgernet uit te kijken naar een zwarte scooter met drie wielen.
18/09 21u30  Ook D66 wil gesprekken opstarten met HVC over overname AEBAls laatste van de coalitiepartijen geeft ook D66 groenlicht voor gesprekken met de huisvuilcentrale HVC over de overname van vuilverbranding AEB. Wel moeten tegelijkertijd verkoopopties aan private partijen worden voorbereid.
18/09 21u15  Twee slachtoffers bij schietpartij in ZuidoostDe politie vraagt via Burgernet uit te kijken naar een zwarte scooter met drie wielen.
18/09 21u00  Derk Wiersum (1975-2019)Derk Wiersum, de advocaat die woensdagochtend werd doodgeschoten, was een gevreesd advocaat in positieve zin. ‘Hij vocht tot het bot voor zijn cliënten, maar altijd op de inhoud en met zijn sympathieke pleitstijl.’
18/09 20u45  Wethouders Van Doorninck en Dijksma onder vuur bij oppositie om AEBEen motie van afkeuring tegen Van Doorninck werd woensdagavond verworpen.
18/09 18u45  Politiepost in straat waar liquidatie plaatsvondAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 18u30  Dit moet je weten om de onbegrijpelijke liquidatieoorlog te begrijpenEen poging om in 22 vragen - en antwoorden - het onbegrijpelijke te duiden.
18/09 18u30  Tranen in de rechtbank: 'Wie durft dit soort zaken nog te doen'?Het nieuws over de liquidatie woensdagochtend van advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond, sloeg op de rechtbank in Amsterdam in als een bom. Sommige advocaten barstten in tranen uit. ‘Er is een grens overschreden,’ aldus de deken.
18/09 17u30  GL wil constructief samenwerken, PvdA wil geld voor lerarenNu de coalitie in de Eerste Kamer de meerderheid kwijt is, grepen oppositiepartijen GroenLinks en PvdA de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen aan om af te tasten of samenwerken met de coalitie mogelijk is.
18/09 17u00  Derk Wiersum (1975-2019): ‘Een gevreesd advocaat in positieve zin’Als Derk Wiersum in de rechtbank het woord nam, dan veerden de rechters net een beetje meer op. ‘Rechters wisten: nu kan er weleens iets komen. Hij was een gevreesd advocaat in positieve zin,’ zegt bevriend collega Robert Malewicz. ‘Je hebt advocaten die doen hun werk, die willen vooral zoveel mogelijk uren maken, maar zo was Wiersum niet,’ zegt Malewicz die in hetzelfde jaar als Wiersum, in 2003, als advocaat begon.
18/09 16u45  ‘Dit nieuws komt bij de hele beroepsgroep hard binnen’Het nieuws over de liquidatie vanochtend op advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond, sloeg op de rechtbank in Amsterdam in als een bom. Sommige advocaten barstten in tranen uit. ‘Er is een grens overschreden,’ aldus de deken.
18/09 16u00  Orde van Advocaten: hang de vlag halfstokAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 15u45  Orde van Advocaten: hang vlaggen advocatenkantoren en gerechtsgebouwen halfstokAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 15u45  Advocaat Taghi: achtergrond moord onbekendConclusies over een verband tussen de moord op Wiersum en haar cliënt zijn voorbarig.
18/09 15u30  Corbyn wil nieuw referendum na verkiezingHet Britse parlement is met reces, nadat het vervroegde verkiezingen definitief tegenhield en wetgeving tegen een no-deal bekrachtigde. Daarmee slinken de opties voor premier Johnson om de EU te verlaten op de geplande brexit-datum, 31 oktober. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
18/09 15u15  Gemeente bemoeit zich niet met Gouden Eeuw-discussieDe gemeente Amsterdam gaat zich niet bemoeien met de discussie over het gebruik van de term ‘Gouden Eeuw’.
18/09 14u45  Halsema bij aanvang raad: ‘Advocatuur stut onze rechtsstaat’Burgemeester Femke Halsema gaf woensdag bij aanvang van de raadsvergadering een statement over de liquidatie van advocaat Derk Wiersum.
18/09 14u30  Moet dat nou, dat gebimbambeier van de Westerkerk?Met de regelmaat van de klok klopt een inwoner van de Jordaan aan bij het stadsbestuur met de vraag of het wat rustiger kan met de klokken van de Westerkerk. Is het niet mogelijk om het gebimbambeier in de nachtelijke uren aan banden te leggen, zodat iedereen ongestoord kan slapen aan de voet van de oude Wester?
18/09 14u15  Minister zet speciaal team op moord advocaat Nabil B.De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat zich buigen over de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B..
18/09 14u00  Minister zet NCTV op liquidatie advocaat kroongetuigeAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 13u00  Nu ook een advocaat geliquideerd. Hoe moet het verder?De liquidatie van advocaat Derk Wiersum maakt een heikele kwestie nóg actueler. Moeten advocaten, officieren van justitie, journalisten en naasten van getuigen zwaar worden beveiligd? Waar stopt dat?
18/09 12u45  Nu ook een advocaat geliquideerd. Hoe nu verder?De liquidatie van advocaat Derk Wiersum maakt een heikele kwestie nóg actueler. Moeten advocaten, officieren van justitie, journalisten en naasten van getuigen zwaar worden beveiligd? Waar stopt dat?
18/09 12u45  Afvalondernemer Beelen: ‘gechanteerd door de gemeente inzake AEB’Wethouders zouden druk op hem hebben uitgeoefend.
18/09 12u45  Fernando Ricksen (43) na slopende ziekte overledenFernando Ricksen is op 43-jarige leeftijd overleden. Hij leed sinds 2013 aan de spierziekte ALS.
18/09 12u30  Halsema over liquidatie: ‘Drama voor onze samenleving’Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 12u15  Halsema over liquidatie: 'Drama voor onze samenleving’Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 12u15  Waarom zou een rolmodel per se op jou moet lijken?Het lijkt wel of ik het steeds vaker hoor: er moeten meer rol­modellen komen. Minister Kajsa Ollongren bijvoorbeeld uitte de wens dat de minister-president een vrouw wordt. Zij wil ‘dat alle meisjes zien dat het hoogste ambt in onze democratie ook voor hen bereikbaar is. Formeel en wettelijk kan een vrouw in Nederland minister-president worden, maar dat is na meer dan 170 jaar parlementaire democratie nog nooit gebeurd’.
18/09 12u00  Halsema over liquidatie advocaat: 'Drama voor onze samenleving’Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 11u45  Gemeenteraad houdt vanmiddag spoeddebat over liquidatie Derk WiersumAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 11u30  Kamer staat stil bij liquidatie advocaat Derk WiersumIn de Tweede Kamer wordt woensdag en donderdag de begroting van het kabinet besproken. De Algemene Politieke Beschouwingen worden gezien als het belangrijkste debat van het jaar. Op de eerste dag mogen de fractieleiders hun oordeel geven. Volg alles in dit liveblog.
18/09 11u15  Spoedbijeenkomst burgemeester, OM en politie vanwege moordAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 11u00  Afvalondernemer Beelen: gechanteerd door de gemeente inzake AEBWethouders zouden druk op hem hebben uitgeoefend.
18/09 11u00  Wales: drie miljoen mensen, drie schapen per inwonerHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Visit Wales.
18/09 10u45  Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschotenIn Buitenveldert is advocaat Derk Wiersum (44) doodgeschoten. Hij was onder meer raadsman van Nabil B., kroongetuige in het grote liquidatieproces tegen de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Wiersum werd niet beveiligd.
18/09 10u45  Rutte: liquidatie zeer verontrustend, politie zit er bovenopDe politiek reageert geschokt door de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. Volgens premier Mark Rutte zit de politie er bovenop.
18/09 10u30  Advocaat Wiersum werd niet beveiligd en wilde dat ook nietAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 10u30  Ooggetuige: ‘Jongen met hoodie schoot twee keer op advocaat’De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die woensdagochtend vlak voor zijn huis in Buitenveldert is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats-delict woont.
18/09 10u15  Tweede Kamer geschokt om liquidatie WiersumAdvocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
18/09 10u00  Tweede Kamer geschokt om liquidatie Derk WiersumLees meer >
18/09 10u00  Politiek reageert op liquidatie: ‘Maffiapraktijken’Partijen in de Tweede Kamer zijn geschokt door de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B.
18/09 10u00  Plots was het 17 september 1944, zei Herman van de ZandtHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: het Bevrijdingsjournaal.
18/09 09u30  Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan SchipholEen Boeing 737 heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op Schiphol. De luchtverkeersleiding had net op tijd in de gaten dat het toestel vanaf de verkeerde baan wilde vertrekken en sommeerde de piloten direct te stoppen, waarop de start werd afgebroken.
18/09 09u00  Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in BuitenveldertEen man is woensdagochtend doodgeschoten op Imstenrade in Buitenveldert.
18/09 09u00  De assist van Roberto Firmino was je reinste pornografieOp mijn televisie zie ik hoe steraanvaller Roberto Firmino de meest erotisch geladen assist aller tijden geeft. Ik pak de afstandsbediening van de bankleuning, spoel wat terug en herhaal de herhalingen. Hoe vaker ik kijk, hoe minder erotisch zijn dubbele hakje oogt. Dit is je reinste pornografie. Het veld van Anfield is vanochtend niet gemaaid, maar met glijmiddel ingesmeerd.
18/09 08u45  Persoon doodgeschoten in BuitenveldertEen persoon is woensdagochtend overleden nadat die was neergeschoten op Imstenrade in Buitenveldert. De schutter is er te voet vandoor gegaan.
18/09 08u15  Links wil loon en belasting bedrijven verhogenIn de Tweede Kamer wordt woensdag en donderdag de begroting van het kabinet besproken. De Algemene Politieke Beschouwingen worden gezien als het belangrijkste debat van het jaar. Op de eerste dag mogen de fractieleiders hun oordeel geven. Volg alles in dit liveblog.
18/09 07u45  Kamer geeft oordeel over begroting kabinetIn de Tweede Kamer wordt woensdag en donderdag de begroting van het kabinet besproken. De Algemene Politieke Beschouwingen worden gezien als het belangrijkste debat van het jaar. Op de eerste dag mogen de fractieleiders hun oordeel geven. Een dag later reageert premier Mark Rutte namens het kabinet. Volg alles in dit liveblog.
18/09 07u45  AH weer Liegebeest van het jaarAlbert Heijn heeft de titel Liegebeest 2019 verworven. De supermarkt was door dierenrechtenorganisatie Wakker Dier genomineerd met de verpakking van de AH kip, waarop ‘meer ruimte’ staat.
18/09 07u30  Toets moet bepalen of beleid eerlijk is voor jongerenNieuwe wetten moeten voortaan worden gecheckt op de gevolgen die ze hebben voor verschillende generaties. Zo wil de Tweede Kamer voorkomen dat jongeren de dupe worden van een stapeling van nieuwe maatregelen.
18/09 07u30  Woensdagmiddag staakt KLM opnieuwHet grondpersoneel van KLM legt woensdagmiddag opnieuw het werk neer. KLM schrapt uit voorzorg twaalf Europese retourvluchten en verwacht vertragingen.
18/09 07u15  Nog acht Lille-supporters vast in AmsterdamAcht supporters van de Franse voetbalclub Lille OSC die dinsdagmiddag in Amsterdam werden aangehouden, moesten de nacht doorbrengen in hechtenis.
18/09 07u15  Onderzoek nadat Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan SchipholEen Boeing 737 heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op Schiphol. De luchtverkeersleiding had net op tijd in de gaten dat het toestel vanaf de verkeerde baan wilde vertrekken en sommeerde de piloten direct te stoppen, waarop de start werd afgebroken.
17/09 23u15  Promes maakt tegen Lille (3-0) zijn belofte waar: goalHet Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. Wie of wat viel het meest op tijdens Ajax-Lille OSC (3-0)?
17/09 23u00  Sterk Ajax wint met 3-0 eenvoudig van LilleAjax trapte dinsdagavond de Champions League af met een wedstrijd tegen Lille OSC. Lees in dit liveblog alles over de wedstrijd.
17/09 22u30  Tagliafico kopt Ajax op 3-0 voorsprong tegen LilleAjax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog.
17/09 22u30  Exitpoll Israel: premier Netanyahu niet langer de grootsteIn Israël is volgens de eerste exitpolls het centrumlinkse blok Blauw en Wit met 34 zetels nipt de grootste geworden bij de verkiezingen. De Likud-partij van de huidige premier Benjamin Netanyahu krijgt er 33. In totaal zijn er 120 zetels te verdelen in het Israëlische parlement.
17/09 22u15  Ajax op 2-0 voorsprong tegen Lille door Edson ÁlvarezAjax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog.
17/09 22u00  Ajax rust met 1-0 voorsprong door kopbal PromesAjax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog.
17/09 21u45  Eerste te bezoeken chocoladefabriek opent in AmsterdamEen chocoladefabriek bezoeken zonder eerst een gouden ticket te hoeven winnen? Chocolatemakers opent 5 oktober haar deuren en maakt daarmee dromen waar voor chocoladefans, alsook voor de oprichters Rodney Nikkels (48) en Enver Loke (45) zelf.
17/09 21u45  303 ‘rellende’ supporters Lille opgepakt bij StrandvlietDe thuiswedstrijd van Ajax tegen Lille OSC dinsdagavond heeft al vroeg tot chaos geleid. De politie was rond 16.00 uur massaal aanwezig bij metrostation Strandvliet, voor ‘rellende’ supporters van Lille. 303 supporters van de Franse voetbalclub zijn aangehouden.
17/09 21u30  Promes kopt Ajax op voorsprong tegen Lille: 1-0Ajax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog.
17/09 21u15  Weer tientallen lijken gevonden in MexicoIn de Mexicaanse stad Guadalajara zijn dinsdag 29 lichamen gevonden die in plastic waren gewikkeld. De slachtoffers lagen begraven in de grond, zo werd dinsdag bekendgemaakt.
17/09 21u00  Ajax begint in verwachte opstelling, Dest en Neres in de basisAjax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog.
17/09 20u45  Ajax begint in verwachte opstelling, Dest en Neres in basisAjax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog.
17/09 20u15  Ajax begint in verwachte opstelling, Dest en Neres basisAjax strijdt dinsdagavond tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog!
17/09 19u30  KLM schrapt 12 Europese vluchten vanwege stakingKLM schrapt woensdag uit voorzorg twaalf Europese retourvluchten vanwege een werkonderbreking door grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij.
17/09 18u15  Dit staat er in de miljoenennotaWat staat er nou precies in de miljoenennota? Onze redactie zette het voor je op een rij.
17/09 17u15  Moeder dode baby Sloterplas moet naar rechterFatiha C., de vrouw die in 2016 haar dode baby achterliet bij de Sloterplas in Amsterdam, moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden.
17/09 17u15  Jubeltoon maakt plaats voor realisme in troonredeDe penvoerder van de troonrede wordt steeds minder uitbundig. Er komt een einde aan de periode van zeven steeds vettere jaren. ‘De realiteit is ook dat Nederland in een fase van gematigder groei komt.’
17/09 17u00  Honderd supporters Lille opgepakt na problemen StrandvlietDe thuiswedstrijd van Ajax tegen Lille OSC dinsdagavond heeft al vroeg tot chaos geleid. De politie is rond 16.00 uur massaal aanwezig bij metrostation Strandvliet, voor ‘rellende’ supporters van Lille. Ongeveer honderd van hen zijn aangehouden door de politie.
17/09 16u45  Kabinet ziet ruimte om te blijven investerenOp Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
17/09 16u15  Het kantelpunt is bereikt: schoorsteenpiet is niet meer te stuitenDe kogel is door de kerk: tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zal de klassieke Zwarte Piet niet meer te zien zijn. Ook in het Sinterklaasjournaal zal de vertrouwde vrolijke chaos alleen door schoorsteenpieten worden veroorzaakt.
17/09 16u15  Verdachte van plaatsen handgranaat Nasr Moskee aangehoudenDe recherche heeft een 21-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het plaatsen van de handgranaat op de brievenbus van Ali Bouakili, woordvoerder van de Nasr Moskee in Amsterdam-Oost, op vrijdag 19 april.
17/09 16u00  Aanstaande opmars van schoorsteenpiet is niet meer te stuitenDe kogel is door de kerk: tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zal de klassieke Zwarte Piet niet meer te zien zijn. Ook in het Sinterklaasjournaal zal de vertrouwde vrolijke chaos alleen door schoorsteenpieten worden veroorzaakt.
17/09 16u00  Zo reageren politici op de plannen van het kabinetEen deel van de oppositiepartijen veegt de vloer aan met de plannen van het kabinet die op Prinsjesdag in de troonrede zijn gepresenteerd. Andere partijen uit de oppositie reageren met nuances.
17/09 15u00  Minder treinen tussen Amsterdam en Schiphol door defect spoorDoor een defect op het spoor rijden er veel minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol.
17/09 14u30  Veel minder treinen tussen Amsterdam en Schiphol door defect spoorDoor een defect op het spoor rijden er veel minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol.
17/09 14u15  Troonrede: Nederland land van het ‘brede midden’Op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
17/09 14u00  Woningeigenaren: ons huis is gestolen door de aannemerDe eigenaar kan niet meer naar binnen: de aannemer heeft de sloten vervangen.
17/09 13u45  Troonrede: Nederland land van het 'brede midden'Op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
17/09 13u45  Grote brand in Westelijk HavengebiedIn het Westelijk Havengebied, aan de Latexweg, woedt dinsdag een grote brand.
17/09 13u45  Overname AEB door Beelen juridisch onmogelijkEen overname van AEB door recycle- en sloopbedrijf Beelen zou grote juridische risico’s opleveren, omdat er waarschijnlijk sprake is van verboden staatssteun.
17/09 12u45  Mogelijk woonplicht voor huizenkopers in grote stedenHet kabinet maakt dinsdag, op Prinsjesdag, bekend dat het hoge huurstijgingen aan banden wil leggen. Ook worden scheefwoners hard aangepakt en komt er in de grote steden mogelijk een woonplicht voor huizenkopers.
17/09 12u45  Beslissende week in tweestrijd AEBHet gevecht om wie ervandoor gaat met de noodlijdende vuilverbrander AEB is in de eindfase beland. De dreiging van een faillissement moet de keuze voor het bod van recycle- en sloopbedrijf Beelen onweerstaanbaar maken.
17/09 12u30  Zo kwam een kunstwerk van 8,5 meter hoog in NemoEen kunstwerk van Florentijn Hofman van liefst 8,5 meter hoog is maandag met de grootst mogelijke voorzichtigheid op z’n handen geplaatst op de vierde etage van wetenschapsmuseum Nemo.
17/09 12u15  Prinsjesdag: om 13.00 uur vertrekt de koetsOp Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
17/09 12u00  Beslissende week in de tweestrijd om AEBHet gevecht om wie ervandoor gaat met de noodlijdende vuilverbrander AEB is in de eindfase beland. De dreiging van een faillissement moet de keuze voor het bod van recycle- en sloopbedrijf Beelen onweerstaanbaar maken.
17/09 11u45  Ik was een puberaal crimineeltje. Mijn vader was juristNooit ga ik op verzoeken in. Maar afgelopen week kreeg ik veel aanvragen om alsjeblieft iets te schrijven over onze burgemeester en haar man. Ik wil er alleen dit over kwijt.
17/09 11u30  De echte lullo’s en dispuuttrutjes maakten de avond toch nog goedHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De Studententest.
17/09 11u30  Alleen roetveegpieten bij intocht ApeldoornBij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zijn geen zwarte pieten meer te zien. Sinterklaas wordt alleen begeleid door roetveegpieten. Ook in het Sinterklaasjournaal van de NTR komen alleen roetveegpieten voor.
17/09 11u30  Door oorlog geteisterd Syrië krijgt een nieuwe grondwetTurkije, Rusland en Iran gaan Syrië helpen een ­nieuwe grondwet op te stellen.
17/09 11u15  De lullo’s en dispuuttrutjes maakten de avond toch nog goedHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De Studententest.
17/09 10u45  Quincy Promes: ‘Een goede Promes zet je niet op de bank’Vier maanden na het echec tegen Tottenham Hotspur keert Ajax dinsdagavond terug in de Champions League. Quincy Promes is nieuw in de ploeg. Wat hij aan het spel kan toevoegen? ‘Goals en assists.’
17/09 10u30  De man van Katja Schuurman vertelt intiem over zijn sekslevenHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: TheFork Restaurant Awards 2019.
17/09 09u30  Rob de Nijs stopt met optreden vanwege ParkinsonRob de Nijs stopt noodgedwongen met optreden. De 76-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson. Na een afscheidstour volgt volgend jaar een allerlaatste concert in Amsterdam.
17/09 09u15  Alles over Prinsjesdag: de eerste Oranjefans verzamelen zichOp Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
17/09 09u15  Steeds meer leraren ziek op middelbare scholenHet aantal docenten op middelbare scholen dat zich ziek meldt, groeit opvallend hard. Jarenlang schommelde het percentage werktijd dat door ziekte verloren ging rond de vijf procent, vorig jaar was dat al 5,6 procent. Volgens VO in Ontwikkeling is er meer aan de hand.
17/09 09u00  Zijn we nou in een digitale oorlog verwikkeld of niet?Het is oorlog, het boek waarin Huib Modderkolk aantoont hoe inlichtingen- en geheime diensten in een digitale strijd zijn verwikkeld en ondertussen zowat alles en iedereen hacken, is een subliem boek. Hij laat gedetailleerd zien hoe spionage en sabotage verweven zijn geraakt. De enige kanttekening die ik heb – helaas geen onbelangrijke – is dat hij steevast de oorlogsmetafoor inzet in zijn poging de hele zwik voor de leek begrijpelijk te maken.
17/09 09u00  Aantal zieke leraren op middelbare scholen groeit opvallend hardHet aantal docenten op middelbare scholen dat zich ziek meldt, groeit opvallend hard. Jarenlang schommelde het percentage werktijd dat door ziekte verloren ging rond de vijf procent, vorig jaar was dat al 5,6 procent. Volgens VO in Ontwikkeling is er meer aan de hand.
17/09 08u30  Rob de Nijs stopt met optreden vanwege ziekteRob de Nijs stopt noodgedwongen met optreden. De 76-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson. Na een afscheidstour volgt volgend jaar een allerlaatste concert in Amsterdam.
17/09 08u15  Rob de Nijs stopt vanwege ziekte met optredenRob de Nijs stopt noodgedwongen met optreden. De 76-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson. Na een afscheidstour volgt volgend jaar een allerlaatste concert in Amsterdam.
17/09 07u15  Partner Halsema officieel verdachte om wapenRobert Oey, de partner van burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, is officieel als verdachte aangemerkt wegens het voorhanden hebben van een revolver. Hij is inmiddels uitgebreid verhoord.
17/09 07u15  Volg hier alles over PrinsjesdagOp Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
17/09 07u15  Vloggers Ties en Govert komen weg met boeteDe YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep die in Nevada de Area 51 betraden zijn veroordeeld tot het betalen van een boete.
16/09 23u00  Dit omvat de mogelijke deal tussen AEB en BeelenAfvalverwerker en recyclingbedrijf Beelen wil 67 miljoen euro steken in AEB in ruil voor een meerderheid van de aandelen. Dat blijkt uit de geheime intentieovereenkomst die Beelen heeft gesloten met AEB om het noodlijdende afval- en energiebedrijf over te nemen.
16/09 22u30  ‘YouTubers Ties en Govert eind deze week naar huis’Vloggers Ties Granzier en Govert Sweep mogen eind deze week naar huis. Dit heeft de moeder van Govert gezegd tegen Hart van Nederland.
16/09 20u15  Amsterdams duo vrijgesproken van betrokkenheid liquidatieDe rechtbank acht niet bewezen dat het duo voorbereidingen trof voor de liquidatie.
16/09 19u45  Directie in interne brief: ‘Zonder privatisering gaat AEB failliet’Nu Amsterdam de noodlijdende vuilverbranding AEB niet wil privatiseren, maar op samenwerking met coöperatie HVC afstevent, dreigt opnieuw een faillissement.
16/09 19u45  Gemeente ziet wetsvoorstel uitrol 5G-internet niet zittenDe gemeente Amsterdam ziet het huidige wetsvoorstel over de uitrol van 5G-internet niet zitten. Wethouder Touria Meliani wil dat de belangen van gemeenten beter worden gewaarborgd.
16/09 18u30  Burgemeesters doen noodoproep: Den Haag, doe meer tegen drugseconomieGemeenten willen onder andere meer politie en meer aandacht voor witwaspraktijken.
16/09 18u30  Ilias el G. en Rachid A. vrijgesproken van betrokkenheid liquidatieDe rechtbank acht niet bewezen dat het duo voorbereidingen trof voor de liquidatie.
16/09 18u00  Onderscheiding voor Holleeder-rechter Frank WielandDe voorzitter van de rechtbank die Willem Holleeder in juli tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde, Frank Wieland, is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.
16/09 17u15  Minister Slob: ‘Bestuur Haga Lyceum moet weg’Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam moet binnen vier weken het bestuur vervangen. Gebeurt dat niet, dan krijgt de omstreden middelbare school geen overheidsgeld meer om les te kunnen geven. Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs zet het zwaarste middel in omdat aan een eerder verzoek om een nieuw schoolbestuur te benoemen geen gehoor werd gegeven. “Dit is het meest verregaande wat ik kan doen.”
16/09 17u15  Groot Wassink krijgt stadsfinanciën tijdelijk onder zijn hoedeDe wethouder neemt de taak van zijn vertrokken collega Kock over.
16/09 16u45  Ten Hag wil met Ajax ‘domineren’ tegen Lille OSCAjax strijdt dinsdag tegen Lille OSC tijdens het eerste duel van de groepsfase in de Champions League. Lees alles in aanloop naar de wedstrijd in dit liveblog.
16/09 16u45  ‘Waarom verbreden we de A9 nog?’De verbreding van de A9 is nergens voor nodig, zo betoogt Marcel van Gessel in deze ingezonden brief. ‘Denk ­vooruit, denk duurzaam, heb lef en, bovenal, pas je aan aan de huidige ­tijdgeest.’
16/09 16u30  Inspectie dreigt Joodse school Cheider met financiële strafDe Joodse school Cheider in Buitenveldert moet ‘serieus werken’ aan de verbeterplannen die het met de onderwijsinspectie heeft afgesproken. Gebeurt dat niet, dan zal de inspectie een deel van de bekostiging inhouden.
16/09 15u45  Grondpersoneel KLM gaat woensdag weer staken: ‘We pikken het niet meer’Reden daarvoor is de onvrede over de vastgelopen cao-onderhandelingen.
16/09 15u30  Advocaat bestuur Haga Lyceum: ‘We gaan bezwaar maken’Het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum is niet van plan op te stappen. ‘We gaan bezwaar maken,’ zegt advocaat Wouter Pors van de islamitische middelbare school.
16/09 15u30  Koninklijke portretten door Erwin Olaf op postzegelsOp de nieuwste postzegels van PostNL staan vijf portretten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, gefotografeerd door Erwin Olaf. De fotograaf viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum.
16/09 15u00  Bestuur Haga Lyceum wil niet vertrekkenHet bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum is niet van plan op te stappen. ‘We gaan bezwaar maken,’ zegt advocaat Wouter Pors van de islamitische middelbare school.
16/09 14u45  FNV eist volgend jaar 5 procent meer loonDe vakbond maakte de looneis traditiegetrouw een dag voor Prinsjesdag bekend.
16/09 14u45  Ban op lachgas in binnenstad lijkt te werkenGemeente en politie handhaven streng op de verkoop en het gebruik van lachgasballonnen in de Amsterdamse binnenstad. De bakfietsen met gastanks zijn verdwenen.
16/09 14u30  ‘Saoedisch complex ook bestookt met raketten’Bij de aanvallen op het Saoedische oliecomplex van Abqaiq zijn ook tien scudraketten gebruikt, meldt een Amerikaanse functionaris.
16/09 14u15  Minister grijpt in bij Haga Lyceum: bestuur moet wegHet bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die hij in juli aankondigde door. Weigert het bestuur terug te treden, dan krijgt de Amsterdamse middelbare school geen geld meer.
16/09 14u15  'Saudisch complex ook bestookt met raketten’Bij de aanvallen op het Saudische oliecomplex van Abqaiq zijn ook tien scudraketten gebruikt, meldt een Amerikaanse functionaris.
16/09 14u00  Wapenspecialist: ‘Wapen Robert Oey was illegaal’Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type wapens is illegaal.
16/09 14u00  Atleet Roelf B. en medeverdachte langer in voorarrest HongarijeDe twee Nederlanders die in augustus in Hongarije werden opgepakt op verdenking van drugsbezit en -handel, blijven langer achter de tralies. Een van de twee is de atleet Roelf B.
16/09 13u45  ‘Wapen echtgenoot Femke Halsema was illegaal’Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type wapens is illegaal.
16/09 13u45  Dit is de Eeuw der Mag­nietersDe Gouden Eeuw is niet meer dan een boektitel. Er is een ­bepaald tijdvak en iemand noemt dat de Gouden Eeuw.
16/09 13u30  Hof India eist terugkeer normaal leven KashmirHet hooggerechtshof in India eist dat de Indiase regering het normale leven in de regio Kashmir zo snel mogelijk herstelt. Maandag is de 42e dag van een gedeeltelijke blokkade van de regio.
16/09 12u45  Site Rijksmuseum plat door run op kaartjes Willem de BruinEen run op gratis kaarten voor het concert van Willem de Bruin - jarenlang bekend als Willy van The Opposites - in de passage onder het Rijksmuseum heeft de site van het museum platgelegd.
16/09 12u00  Ban op lachgas in Amsterdamse binnenstad lijkt te werkenGemeente en politie handhaven streng op de verkoop en het gebruik van lachgasballonnen in de Amsterdamse binnenstad. De bakfietsen met gastanks zijn verdwenen.
16/09 12u00  Lugubere details bij moordzaak op Amsterdams No-SurrenderlidDe verdachten zijn vijf Belgen en een Nederlander.
16/09 12u00  Hoe zal Overmars hebben gekeken naar Donyell Malen?Hoe zal Marc Overmars hebben gekeken naar de vijf doelpunten van Donyell Malen zaterdag? Die nam in zijn eentje de totale productie van PSV tegen Vitesse voor zijn rekening.
16/09 12u00  Politie sluit misdrijf uit bij fatale brand StrijbeekDe politie sluit een misdrijf uit bij de brand afgelopen zaterdag in Strijbeek waarbij twee jongens van 6 en 9 omkwamen. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen. Het onderzoek naar de brand aan de Daesdonckseweg is inmiddels afgerond.
16/09 11u30  Houthi's dreigen met meer aanvallen op olie-installatiesDe rebellen roepen buitenlanders op het gebied te verlaten.
16/09 11u15  Het Instagrammable restaurant: ‘Mensen verklaarden me voor gek’Lekker eten is niet meer genoeg: restaurants moeten ook Instagrammable zijn. De Horeca Fabriek is een van de bedrijven die ze daarbij helpen. ‘Proeven doe je óók met je ogen.’
16/09 10u45  Mijn arme voornaam is een Nutellawinkel gewordenMijn zoon heeft een nieuw vriendje. Ze kwamen elkaar tegen op zwemles. Het was een wonderschoon moment, en niet alleen door de aanwezigheid van al dat chloor.
16/09 10u30  Na 64 schaapjes tellen was Anna nog niet moeHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De Slaapservice.
16/09 10u00  Kogelhulzen gevonden na schoten in ZuidoostOp een parkeerterrein aan de Maarsenhof in Zuidoost heeft de politie maandagnacht kogelhulzen gevonden.
16/09 09u45  ‘Geen reden om staatsschuld naar nul te brengen’Eric Wiebes is het brein achter het kabinetsplan om de Hollandse zuinigheid wat los te laten en te investeren in de economie. Intussen schopt de minister van Economische Zaken en Klimaat tegen meer heilige huisjes. ‘Gaan wij door het leren van Frans en Grieks de Chinezen van ons lijf houden? Ik vrees van niet’
16/09 09u45  VVD en CDA: prominente plek voor nationale trotsHet kabinet moet de Nederlandse historie beter uitdragen en zorgen dat de ‘geboortepapieren’ van het land op een prominente, publieke plek tentoongesteld worden.
16/09 09u15  Greenpeace bereidt acties op Schiphol en Lelystad Airport voorDe actiegroep laat het publiek kiezen wat voor actie wordt uitgevoerd.
16/09 08u15  Weekendbeeld: Het KindermuziekfestivalVeel geschminkte, spelende en dansende kinderen, Het Kindermuziekfestival vond dit weekend plaats in de Tolhuistuin in Noord. Fotograaf Amaury Miller legde het spektakel vast.
16/09 08u00  Verdachte opgepakt voor neersteken jongeren in BredaEen 30-jarige Bredanaar is in de nacht van zondag op maandag opgepakt op verdenking van het neersteken van drie jongeren in het Westerpark in Breda.
16/09 08u00  VVD en CDA: Nationale trots verdient prominente plekHet kabinet moet de Nederlandse historie beter uitdragen en zorgen dat de ‘geboortepapieren’ van het land op een prominente, publieke plek tentoongesteld worden.
16/09 08u00  ‘Dekkingsgraden pensioen ABP en PFZW onder 90 procent’Dat maken pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn maandag bekend, meldt het FD.
16/09 07u45  Bezuinigen voor gemeenten ‘onvermijdelijk’De G40, een stedennetwerk van veertig steden in Nederland, slaat alarm.
16/09 07u45  Luid brexitalarm van Europees bedrijfslevenHet Britse parlement gaat vijf weken met reces, nadat het vervroegde verkiezingen definitief tegenhield en wetgeving tegen een no-deal bekrachtigde. Daarmee slinken de opties voor premier Johnson om de EU te verlaten op de geplande brexit-datum, 31 oktober. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
16/09 07u45  Carice van Houten grijpt naast EmmyHet is Carice van Houten niet gelukt haar Emmy-nominatie voor beste gastactrice in een dramaserie te verzilveren. Van Houten zag de prijs naar de Amerikaanse actrice Cherry Jones gaan voor haar rol als Holly Osborne in de serie The Handmaid’s Tale, meldt Variety.
16/09 07u30  Gemeente wil camera's inzetten tegen snorfietsen op fietspadAmsterdam wil milieucamera’s inzetten tegen snorfietsers die niet op de rijbaan rijden. Ook onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om mobiele camera’s te gaan gebruiken.
16/09 07u30  Johnson heeft goede hoop op brexitdealHet Britse parlement gaat vijf weken met reces, nadat het vervroegde verkiezingen definitief tegenhield en wetgeving tegen een no-deal bekrachtigde. Daarmee slinken de opties voor premier Johnson om de EU te verlaten op de geplande brexit-datum, 31 oktober. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
16/09 07u15  Dekkingsgraden pensioen ABP en PFZW onder 90 procentDat maken pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn maandag bekend, meldt het FD.
16/09 07u15  Aanval op olie-installaties Saudi-Arabië stuwt olieprijzenDe prijzen van ruwe olie stegen maandag fors, in reactie op de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. Daarmee werd ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie stilgelegd. Waarschijnlijk duurt het nog weken voordat de productie is hersteld.
15/09 22u15  Weekendbeeld: Het Bajes ExperimentHorrorscenario's in het 'scare theater’ in de Bijlmerbajes: bloeddorstige dokters, zombies en doorgedraaide professors. Fotograaf Amaury Miller durfde Het Bajes Experiment aan.
15/09 21u30  Rottumerplaat: ideaal voor Trumps volgende golfbaanIn 2006 spoorde premier Jan Peter Balkenende de natie aan wat meer ‘VOC-mentaliteit’ te tonen. Hij bedoelde dat we weer wat positiever, daadkrachtiger en ondernemender moesten zijn en over de landsgrenzen heen moesten kijken. Inderdaad is het tamelijk teleurstellend om te zien dat de beroemde Nederlandse koophandelsgeest futloos niet thuis gaf en totaal apathisch reageerde op de wens van Donald Trump om Groenland te kopen van de Denen.
15/09 21u15  Amsterdam heeft een nieuwe Sinterklaas: Christiaan BramerDe 50-jarige Christiaan Bramer zal dit jaar het middelpunt zijn van het kinderfeest in de hoofdstad.
15/09 20u30  Roglic wint Vuelta en slotrit voor JakobsenPrimoz Roglic heeft de Ronde van Spanje gewonnen. Voor de 29-jarige Sloveen van Jumbo-Visma betekende dat zijn eerste eindoverwinning in een grote ronde.
15/09 20u15  Deze Prinsjesdagplannen lekten al uitOp Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert het kabinet traditioneel de nieuwe plannen. In dit blog volgt Het Parool de ontwikkelingen op de voet.
15/09 20u00  Kopers verliezen rechtszaak tegen openbreken koopcontractDe Alliantie heeft geen fouten begaan bij het intrekken van verkoop van 37 koopwoningen.
15/09 19u15  ‘Weg met de zuipschuiten op de grachten’Het nieuwe rondvaartbeleid faciliteert een verdere verharding, vercommercialisering en verplatting op de grachten, aldus Wim Drijver.
15/09 19u00  AFC wint door tweeling Teijsse van Jong VolendamAFC wint door vier doelpunten Yordi Teijsse van Jong Volendam en de hockeyers van Amsterdam en Pinoké spelen gelijk in de derby. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.
15/09 18u45  Sergio Garcia wint jubileumeditie KLM OpenDe Spanjaard Sergio Garcia heeft op The International bij Schiphol de honderdste editie van het KLM Open op zijn naam geschreven.
15/09 18u30  De Kolenkit zit in de lift: ‘mengen gaat echter niet vanzelf’Het was de slechtste buurt van Nederland, maar de Kolenkit zit in de lift nu er ook huizen zijn gebouwd voor de middenklasse. Mengen gaat echter niet vanzelf, zeggen buurtbewoners. ‘Iedereen zit in zijn eigen bubbel.’
15/09 18u15  Auto rijdt publiek in na autocross in Leende, meerdere gewondenBij de prijsuitreiking na een autocross in Leende is zondagmiddag een auto het publiek in gereden. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen, meldt de politie.
15/09 17u15  ‘De digitale wereld moet gelijker’Volgens Jonne-Marie Bouman en Maarten Labots moeten we het hebben over het vrouwbeeld dat nieuwe toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie creëren. ‘Voor jongeren is de digitale wereld de realiteit.’
15/09 16u45  Coentunnel deels gesloten door ongeluk met meerdere voertuigenDe Coentunnel richting de Nieuwe Meer (A10) is tijdelijk gesloten vanwege een botsing tussen meerdere auto’s.
15/09 16u15  Netanyahu heeft veel te verliezen bij deze parlements-verkiezingenVoor de tweede keer in een half jaar tijd gaat Israël naar de stembus.
15/09 15u30  Britse Liberaal-Democratische Partij voor 'no-brexit’Het Britse parlement gaat vijf weken met reces, nadat het vervroegde verkiezingen definitief tegenhield en wetgeving tegen een no-deal bekrachtigde. Daarmee slinken de opties voor premier Johnson om de EU te verlaten op de geplande brexit-datum, 31 oktober. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
15/09 14u45  2500 kilo afval geborgen uit NoordzeeEen team van vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft tijdens een negendaagse duikexpeditie 2500 kilo afval uit de Noordzee geborgen.
15/09 14u30  Hoedenmaker Dirk-Jan Kortschot over PrinsjesdagDirk-Jan Kortschot (1969) is hoedenmaker en samen met zijn man eigenaar van De Hoedenmaker aan de Keizersgracht. Dinsdag is het Prinsjesdag, met de jaarlijkse hoedenparade van politiek Den Haag.
15/09 14u15  Pieter Zwart: ‘Ik was rebels, dacht dat alles beter kon’Met de functie van hoofdredacteur van Voetbal International ging voor Pieter Zwart (26) een jeugddroom in vervulling. Het afgelopen jaar was voor hem een leerschool. ‘Je moet altijd luisteren naar je lezers.’
15/09 14u15  Hoedenmaker Dirk-Jan Kortschot vindt Prinsjesdag vermakelijkDirk-Jan Kortschot (1969) is hoedenmaker en samen met zijn man eigenaar van De Hoedenmaker aan de Keizersgracht. Dinsdag is het Prinsjesdag, met de jaarlijkse hoedenparade van politiek Den Haag.
15/09 13u15  Ik moet een item hebben voor een goededoelenveilingIk heb een probleem. Ik moet een item hebben voor een goededoelenveiling. Geen punt, wij hebben een huis vol troep die voor anderen best nog van waarde kan zijn en die dat bovendien voor mijn gezin kennelijk nog steeds is: “Anders hadden we het zelf wel weggegooid, hè?” Daar iets uit te kiezen is geen gemakkelijke opgave. In principe mag van mij alles weg, maar voor een benefietveiling komt niet alles in aanmerking. Ik loop al dagen zoekend door het huis.
15/09 13u00  Buschauffeur is de weg kwijt tussen Amsterdam en HaarlemEen chauffeur van het vervangend busvervoer van de NS had zondagochtend wat moeite met wakker worden. Hij bestuurde een van de snelbussen die vanwege werkzaamheden van Sloterdijk naar Haarlem reden, maar hij kwam niet verder dan een weiland bij Cruquius.
15/09 12u15  Nog heel even nazomer, na weekend koelerHet is zondag volop nazomer met veel zon en hoge temperaturen. Het wordt zo’n 19 tot 24 graden en in Limburg wellicht 25 graden.
15/09 12u15  In dit Poolse dorp is al tien jaar geen jongen meer geborenHet maakt de meisjes niet zo uit. ‘Zo kunnen we tenminste rustig trainen.’
15/09 12u00  Politie Hongkong drijft actievoerders uiteenDe politie in Hongkong heeft bij het hoofdkwartier van de actiegroep Civil Human Rights Front traangas afgevuurd om de demonstranten in het centrum van Hongkong uiteen te drijven.
15/09 11u30  Lize Korpershoek: ‘Ik pak graag de pont’Illustrator en videomaker Lize Korpershoek (34) pakt graag de lange pont vanaf NDSM naar het centrum. ‘Dan tune ik even uit: nieuws lezen en meditatie-app gebruiken.’
15/09 11u15  Documentaire misbruik Michael Jackson wint EmmyDe veelbesproken documentaire Leaving Neverland, waarin twee vermeende misbruikslachtoffers van Michael Jackson hun verhaal doen, heeft zaterdag een Emmy gewonnen.
15/09 10u30  Met de zorg voor patiënten zit het wel goed. Nu het milieu nogDe zorg is goed voor liefst 7 procent van de CO2-uitstoot van Nederland. Bij Amsterdam UMC bindt anesthesioloog en pionier Niek Sperna Weiland de strijd aan tegen verspilling en vervuiling.
15/09 10u15  Met de zorg voor patiënt zit het wel goed. Nu het milieu nogDe zorg is goed voor liefst 7 procent van de CO2-uitstoot van Nederland. Bij Amsterdam UMC bindt anesthesioloog en pionier Niek Sperna Weiland de strijd aan tegen verspilling en vervuiling.
15/09 10u15  Lize Korpershoek: ‘Mijn buren zijn mijn favoriete Amsterdammers’Illustrator en videomaker Lize Korpershoek (34) pakt graag de lange pont vanaf NDSM naar het centrum. ‘Dan tune ik even uit: nieuws lezen en meditatie-app gebruiken.’
15/09 10u00  Automobilist ramt twee politieauto’sIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een automobilist in de Zeeburgertunnel op twee politieauto’s ingereden. Agenten probeerden de bestuurder klem te rijden nadat hij was weggereden bij een aanhouding op de A1 bij Hilversum.
15/09 09u45  Twee jongens van 6 en 9 omgekomen bij brandBij een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een houten woning het Brabantse Strijbeek zijn twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen.
15/09 09u15  Vloggers van 80+: ‘Ik film alles, ook een potje Rummikub’Vloggers opa Frits (90) en oma Miep (84) hebben allebei een YouTube-programma met tienduizenden volgers en moeten nog altijd wennen aan de roem. Oma Miep: ‘Ik ben ijdel. Soms vind ik mezelf te dik.’
15/09 09u15  Deze Stephen King is wel érg ongeloofwaardigMisschien is het een kwestie van smaak. Ik kan een roman van Stephen King probleemloos doorkomen, zolang ik me maar kan voorstellen dat de personages werkelijk bestaan. Tot nu toe heb ik geluk gehad, maar nu keert het lot zich tegen mij.
15/09 09u00  Kruisspin opnieuw meeste geteldDe kruisspin is voor de zevende keer op rij het meeste geteld bij de jaarlijkse spintelling. Er werden in totaal 460 exemplaren in 75 tuinen en huizen geteld.
15/09 08u15  Word je ook fit van sportieve videogames?Nintendo wil ons weer in beweging brengen en brengt een nieuwe soort sportspel op de markt. Dansen, surfen op een computer; het maakt bewegen leuker, maar een echte work-out is het niet.
15/09 08u15  Twee kinderen overleden bij brand in StrijbeekBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning in het bos.
15/09 07u45  New Cool Collective speelt live muziek bij filmhit uit 1930Jazzgroep New Cool Collective verzorgt zondag in Eye de muziek bij een vertoning van de stommefilmklassieker Menschen am Sonntag. ‘We kunnen ook heel zachtjes spelen. Tegenwoordig.’
15/09 07u30  De hippe kerkdiensten van de Hillsong Church: ‘Sing Jesus!’De Hillsong Church organiseert hippe kerkdiensten voor 135.000 gelovigen in 23 landen. Elke zondag komen duizenden enthousiastelingen naar Theater Amsterdam. Kritiek is er ook. Op hun standpunt over homo’s en op de geldmachine die Hillsong is. ‘Als de kritiek terecht is proberen we ervan te leren.’
15/09 01u45  Saoedische olieproductie hard getroffen na drone-aanvalHet Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie zaterdag gehalveerd, nadat met drones aanvallen waren uitgevoerd op twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij. Bronnen rond Saudi Aramco zeiden dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd.
14/09 21u45  Ten Hag rekent niet op Van de Beek en MazraouiTrainer Erik ten Hag van Ajax vreest dat Donny van de Beek en Noussair Mazraoui niet op tijd fit zijn voor het thuisduel dinsdag met Lille OSC in de groepsfase van de Champions League. ‘Ik denk dat ze er niet bij zijn,’ zei hij na de competitiezege van zijn ploeg op sc Heerenveen (4-1).
14/09 21u30  ‘Saoedi-Arabië halveert olieproductie na drone-aanval’Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie zaterdag gehalveerd, nadat met drones aanvallen waren uitgevoerd op twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij.
14/09 21u15  Ruim 30 aanhoudingen bij protest 'gele hesjes’De politie heeft zeker 35 mensen opgepakt tijdens een protest van de ‘gilets jaunes’ (gele hesjes) in de Franse stad Nantes. Bij confrontaties tussen ordetroepen en actievoerders raakten vijf agenten en zeker twee betogers gewond.
14/09 20u45  Tagliafico imponeert met flying kickHet Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens Ajax-Heerenveen (4-1)?
14/09 20u30  Ajax wint met 4-1 van Heerenveen na moeizame eerste helftLees meer >
14/09 20u15  GL, PvdA en SP moeten hun linkse toontje matigenDe nieuwe lente die het linkse Amsterdamse stadsbestuur vorig jaar aankondigde, is inmiddels uitgemond in een gure herfst.
14/09 20u00  Tagliafico maakt op wonderschone wijze de 4-1Lees meer >
14/09 20u00  In het Repair Café hebben ze dat strijkijzer zo gemaaktEen nieuwe Sirecampagne propageert minder weggooien en meer repareren. In het Repair Café, een Amsterdamse uitvinding, maken ze het mogelijk. Na tien jaar zijn er bijna tweeduizend over de hele wereld.
14/09 19u45  Perr Schuurs zet Ajax op 3-1 voorsprongLees meer >
14/09 19u45  Oostenrijkse FPÖ kiest Hofer tot nieuwe leiderDe leden van de rechts-populistische FPÖ in Oostenrijk hebben zaterdag de 48-jarige Norbert Hofer gekozen tot hun nieuwe leider.
14/09 19u30  Kwetsbaar Ajax gaat rusten met 2-1 voorsprongLees meer >
14/09 19u00  Odgaard maakt gelijk voor Heerenveen: 1-1Lees meer >
14/09 18u15  Ajax met Schuurs in de basis tegen HeerenveenLees meer >
14/09 18u00  KLM-baas: stakingen kostten enkele miljoenenDe recente stakingen door grondpersoneel van KLM hebben de luchtvaartmaatschappij ‘enkele miljoenen’ euro’s gekost. Dat laat topman Pieter Elbers weten, zonder de financiële schade van de acties verder te specificeren.
14/09 17u30  Ajax met Schuurs in de basis tegen Heerenveen, Neres en Dest wisselLees meer >
14/09 17u15  Ajaxtalenten moeten knokken voor plek in de A-selectieDani de Wit is al naar AZ vertrokken en Noa Lang hoopt dit seizoen veel minuten te mogen maken.
14/09 16u15  Illegale straatraces in Noord worden aangepaktBewoners van Noord zijn de illegale straatraces zat. Ze doen geen oog dicht door geluidsoverlast en durven niet meer naar buiten. De politie gaat de races aanpakken.
14/09 16u15  Al schakend zette Ronald Koeman Duitsland matSoms is het fascinerend om te zien hoe een coach aan het schaken is. Hoe hij als strateeg met de wedstrijd speelt.
14/09 15u45  Is Oey de achilleshiel van de burgemeester?Het is geen grote aanslag, een onhandige uitspraak of scherpe oppositie die burgemeester Femke Halsema in de problemen brengt. Uit een interview met NRC Handelsblad blijkt zaterdag dat haar echtgenoot, de filmproducent Robert Oey, de achilleshiel van de burgemeester is.
14/09 15u15  ‘Pap! Waarom heb je zo’n slecht humeur?’‘Wat ben je stil, pap.”
14/09 15u15  In het Repair Café hebben ze dat strijkijzer zo weer aan de praatEen nieuwe Sirecampagne propageert minder weggooien en meer repareren. In het Repair Café, een Amsterdamse uitvinding, maken ze het mogelijk. Na tien jaar zijn er bijna tweeduizend over de hele wereld.
14/09 14u45  ‘Kinderen presteren slechter door lerarentekort’De leerresultaten van Nederlandse kinderen gaan achteruit als gevolg van het lerarentekort. Ze hebben een kleinere woordenschat, slechtere Cito-scores en koersen zelfs af op een lager schooladvies.
14/09 14u30  Kinderen presteren slechter door lerarentekortDe leerresultaten van Nederlandse kinderen gaan achteruit als gevolg van het lerarentekort. Ze hebben een kleinere woordenschat, slechtere Cito-scores en koersen zelfs af op een lager schooladvies.
14/09 14u30  Modetalent Ferry Schiffelers borduurde 250 uur aan één jurkFerry Schiffelers won Lichting 2018 als beste afgestudeerde modestudent. Tijdens Amsterdam Fashion Week toonde hij zijn nieuwe collectie, met een beetje hulp van zijn vader en moeder. Verder deed hij álles zelf. Zo borduurde hij, tot bloedens toe, 250 uur aan één jurk.
14/09 13u15  Hoe de Amsterdamse middenklasse in de knel raakteOp Prinsjesdag zal het kabinet financiële hulp bieden, maar dat is niet genoeg.
14/09 13u15  Fietser zwaargewond na aanrijding in VondelparkIn de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het Vondelpark twee fietsers op elkaar gebotst. Een van hen raakte hierbij zwaargewond.
14/09 13u00  Houthi-rebellen eisen aanval Saoedische olievelden opHouthi-rebellen uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op twee olievelden in Saoedi-Arabië.
14/09 12u45  Houthi-rebellen eisen aanval olievelden opHouthi-rebellen uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op twee olievelden in Saoedi-Arabië.
14/09 12u30  Raadsfracties willen uitleg van Halsema over wapenBurgemeester Femke Halsema moet volledige openheid van zaken geven over het vuurwapen waarmee haar 15-jarige zoon in juli werd aangehouden. Dat stellen de raadsfracties van VVD, FvD en de PvdO.
14/09 12u30  Keeper Stephanie Bukovec : ‘Ik weet niet hoe te rusten’Met Stephanie Bukovec hebben de Ajax Vrouwen er een nieuw gezicht bij. De Canadese was ooit professioneel freestyler, maar koos toch voor een carrière op doel. ‘Ik hou ervan als een aanvaller me onder druk zet.’
14/09 12u30  Verbouwing Holocaust Museum ligt gevoeligHet belooft een flinke verbouwing te worden: de Hollandsche Schouwburg en Hervormde Kweekschool worden het Nationaal Holocaust Museum. Het wachten is nu op de laatste 8 miljoen euro.
14/09 12u15  Gemeenteraad wil uitleg van Halsema over wapenBurgemeester Femke Halsema moet volledige openheid van zaken geven over het vuurwapen waarmee haar 15-jarige zoon in juli werd aangehouden. Dat stellen de raadsfracties van VVD en FvD.
14/09 11u15  Erbudak: van zonnekoningin naar verdachte“Mooie laarzen heb je aan voor een ziekenhuisdirecteur.”
14/09 10u45  Getuigenis: kindermisbruik in ‘zwemclubs’ in de jaren vijftigEen geheime ‘zwemclub’ van de Amsterdamse culturele elite misbruikte in de jaren vijftig kinderen in het AMVJ-bad en Heiligewegbad, aldus George Gantzert, een van de slachtoffers. ‘Laat dit een oproep zijn voor anderen die dit hebben meegemaakt.’
14/09 10u30  Verbouwing Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan ligt gevoeligHet belooft een flinke verbouwing te worden: de Hollandsche Schouwburg en Hervormde Kweekschool worden het Nationaal Holocaust Museum. Het wachten is nu op de laatste 8 miljoen euro.
14/09 10u30  Regisseur Andrej Tarkovski was filmer en bovenal mysticusEye wijdt een grote tentoonstelling aan de vermaarde regisseur Andrej Tarkovski. Een introductie – van zijn vader Andrej Arsenjevitsj Tarkovski tot de zeven (en een halve) speelfilms die hij naliet.
14/09 10u30  Man opgepakt voor bekladden oorlogsgravenDe politie heeft zaterdagochtend in Mierlo een man opgepakt die ervan wordt verdacht graven en monumenten op het Britse oorlogskerkhof bij het Brabantse dorp te hebben beklad met onder meer een hakenkruis.
14/09 10u15  De 85ste Baantjer is uit: de Cock is onverwoestbaarMet De Cock en de levende dode schreef Peter Römer het 85ste deel in de Baantjer-reeks. De Cock met cee-oo-cee-kaa in het Amsterdam van nu. ‘Vledder kan zich met zijn agentensalarisje geen woning in de Plantage veroorloven.’
14/09 10u00  Turkije pakt nog eens honderden militairen opTurkije heeft de arrestatie bevolen van nog eens 223 militairen en legermedewerkers in het land en in het noordelijk deel van Cyprus. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van 2016, meldt staatsomroep TRT Haber.
14/09 09u30  Student Florian wil 121 miljoen terug van de ministerOf minister Van Engelshoven even de 121 miljoen euro wil terugbetalen die studenten met een studieschuld tegoed hebben doordat de overheid zich niet aan zijn eigen regel houdt. Want ja, het mes snijdt aan twee kanten, zegt een economiestudent van de UvA.
14/09 09u15  De rendang van Bar Mick is een van de zachtste ooit (7)Bar Mick is een gezellig café met een grotendeels Indische menukaart. Goed en betaalbaar, maar we missen durf en precisie.
14/09 09u15  Modeontwerper David Laport (33): ‘Beyoncé bovenaan'Modeontwerper David Laport (33) ging bijna failliet en zijn gezicht verzakte van de stress. Zijn doorzettingsvermogen werd beloond toen Rihanna zijn roze verenjurk droeg. ‘Ik krijg regelmatig aanvragen van grote celebrity’s, soms gaat het mis.’
14/09 08u45  Modeontwerper David Laport (33): ‘Beyoncé staat bovenaan'Modeontwerper David Laport (33) ging bijna failliet en zijn gezicht verzakte van de stress. Zijn doorzettingsvermogen werd beloond toen Rihanna zijn roze verenjurk droeg. ‘Ik krijg regelmatig aanvragen van grote celebrity’s, soms gaat het mis.’
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Dit moet je weten om de verwarrende liquidatieoorlog te begrijpen19/09 07u45 - Het Parool: Een poging om in 22 vragen - en antwoorden - het onbegrijpelijke te duiden.
11x Persoon overleden na schietincident in Zuidoost19/09 07u45 - Het Parool: Het slachtoffer zat in een auto die beschoten werd door twee personen op een scooter.
10x Weggestuurde Uber-chauffeur kan in beroep19/09 07u30 - Het Parool: Mensen die niet meer als chauffeur voor Uber mogen rijden, kunnen daartegen in beroep gaan. Het bedrijf lanceert namelijk een geschillencommissie in Nederland.
10x Gezamenlijke actie van advocaten na moord op Wiersum19/09 07u30 - Het Parool: Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
10x Duitse banken willen starters laten bouwsparen voor woning19/09 07u45 - Het Parool: Meerdere Duitse bouwspaarbanken staan te trappelen om de Nederlandse markt op te gaan. Zij willen starters aan het bouwsparen krijgen: eerst sparen met overheidssteun, en dan pas een huis kopen.
10x Advocaten bespreken gezamenlijke actie na moord op Wiersum19/09 08u00 - Het Parool: Advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces tegen Nederlands meest gezochte criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Volg in dit blog de laatste ontwikkelingen over de liquidatie.
10x Tadic: gebedsgenezer, mantraprevelaar, druïde en sjamaan19/09 09u15 - Het Parool: U weet inmiddels dat Dusan Tadic niet alleen als doelpuntenmaker, ­penaltytrapper, assistgever, balvasthouder, aflegger, podiumtijger-on-fire en vrije-trap-van-richting-veranderaar van eminent belang is voor het elftal, maar ook als vertrouwensarts, huispsycholoog, gebedsgenezer, mantraprevelaar, druïde en sjamaan te velde.
10x Schuld gemeente Amsterdam loopt op door problemen AEB19/09 09u45 - Het Parool: Dit blijkt uit de gemeentebegroting voor 2020 die donderdag is gepresenteerd.
9x Zo word je beveiligd als je in levensgevaar bent19/09 08u15 - Het Parool: De beveiliging van personen die met hun leven worden bedreigd, is geregeld in het ‘stelsel van bewaken en beveiligen’. Daarin ligt veel vast, maar is ook volop ruimte.
8x Nederland kan het ongekende geweld van Taghi niet aan19/09 12u15 - Het Parool: Na de moord op advocaat Derk Wiersum wijst alles op Ridouan Taghi als brein – al is zijn rol niet bewezen. Hij staat te boek als een ongrijpbare, bloeddorstige vijand tegen wie Nederland niet is opgewassen.

Statistieken

Artikels:
31874
Gelezen:
22073
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven