zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Reformatisch Dagblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
21/07 03u45  Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijden De Amsterdamse Noord-Zuidlijn wordt zaterdag geopend. Na ruim vijftien jaar bouwen, kunnen reizigers voortaan in een kwartier met de metro van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom. Hoewel de dienstregeling zondagochtend ingaat, is de feestelijke opening al een dag eerder.20 
21/07 03u00  Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega’s zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.14 
21/07 02u15  Lege containers vallen van schip op Maasvlakte In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.23 
21/07 01u45  Politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn.31 
21/07 00u30  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist.19 
20/07 23u15  Agenten gedood in Dagestan In de Zuid-Russische regio Dagestan zijn vrijdag twee politieagenten omgekomen toen schutters vanuit een auto het vuur op hen openden. Een van agenten stierf ter plaatse, de ander bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
20/07 23u00  Geerten van de Wetering wint improvisatieconcours Haarlem Het 52e Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem is vrijdagavond 20 juli gewonnen door Geerten van de Wetering.
20/07 23u00  Nederlanders gewond bij mesaanval bus Lübeck Onder de gewonden die vielen toen een man instak op buspassagiers in Lübeck (Duitsland) zijn twee Nederlanders. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om twee mannen van 21 jaar oud. In totaal raakten tien mensen gewond. Vijf van hen zijn naar ziekenhuizen gebracht en drie zijn er ernstig aan toe. Over de toestand van de Nederlanders is niets bekend.
20/07 22u45  Jongeren willen luchtvaart zwaarder belasten Politieke jongerenorganisaties vinden dat de overheid de luchtvaart zwaarder moet belasten vanwege de negatieve gevolgen voor het milieu.
20/07 22u30  Wall Street sluit iets lager De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 22u15  Peuter verdronken in Limburgse recreatieplas In Panheel in Midden-Limburg is een peuter verdronken in een recreatieplas, aldus een politiewoordvoerster. Omstanders die het kind van twee jaar uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer en of het gaat om een jongen of meisje zegt de politie niets.
20/07 21u45  Surinaamse Nederlanders hekelen Blok De Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) is „zeer geschokt” over de uitlatingen van minister Stef Blok. De vereniging, die zegt op te komen oor de belangen van de 500.000 Surinaamse Nederlanders, noemt de gewraakte uitspraken „een minister van Buitenlandse Zaken onwaardig”.
20/07 21u30  Hoe Duitsland Nederlandse fiets ontdekt Duitsers ontdekken de fiets als handig vervoersmiddel. Ze kijken daarbij nadrukkelijk naar hun fietsgekke westerburen, die meer ervaring hebben met het stalen ros. Diverse Nederlandse fabrikanten profiteren van de groeiende liefde voor de tweewieler.
20/07 21u30  Gratie voor politieke gevangenen Ethiopië Het Ethiopische parlement heeft vrijdag ingestemd met een wet om amnestie te verlenen aan de duizenden politieke gevangenen, van wie velen de afgelopen maanden al zijn vrijgelaten. Alle aanklachten en verdenkingen tegen hen zullen vervallen.
20/07 21u15  Blok praat BZ-ambtenaren bij over uitglijder Minister Stef Blok is „graag bereid” na de zomer te gaan praten met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken over de omstreden uitspraken die hij deed over onder meer integratie. Dat schrijft hij vrijdag in een brief aan zijn „beste BZ-collega’s”.
Laatste update: vandaag om 3u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 21u00  Israël valt Hamas aan na beschietingenHet Israëlische leger heeft vrijdagavond een serie aanvallen op de Gazastrook uitgevoerd. Daarbij kwamen zeker vier terroristen van Hamas om het leven
20/07 20u45  Kerken in Zambia actief tegen aidsBijna een op de tien Zambianen is besmet met het hiv-virus. Een van de oorzaken: huwelijkstrouw is soms ver te zoeken, ondanks dat vrijwel de gehele bevolking zich beschouwt als christen. Kerkelijk hulpverlener Josephine Mkandawire: „Statistieken laten zien dat openheid en Bijbelse voorlichting werken.”
20/07 20u45  Column: veel mensen wíllen niet duurzaam levenBij alle fraaie woorden over het klimaatakkoord wordt één belangrijk aspect vergeten. Duurzaamheid zit hem niet in dure aanpassingen, maar in gedrag.
20/07 20u45  Doden en gewonden bij protesten in GazaIn de Gazastrook zijn vrijdag vier Palestijnen omgekomen toen het Israëlische leger met tanks en vliegtuigen bombardementen uitvoerde. Volgens de Palestijnse autoriteiten zouden er ook ten minste 120 gewonden zijn gevallen. Palestijnen protesteren al maandenlang in het grensgebied met Israël.
20/07 20u45  Grote heidebrand bij Elspeet (video)In Elspeet heeft vrijdagmiddag een grote brand gewoed op de heide bij de Hooiweg. De brand begon omstreeks 17 uur en was na twee uur onder controle.
20/07 20u30  Amsterdam neemt peperdure metrolijn in gebruikDe Noord/Zuidlijn staat in de startblokken. Na ernstige tegenvallers en megakostenoverschrijdingen vindt zaterdag de opening plaats van de nieuwe metrolijn in Amsterdam. Een peperduur project.
20/07 20u00  Negen mensen gewond bij aanval in bus LübeckEen man heeft in een bus in het Noord-Duitse Lübeck met een mes ingestoken op passagiers. Hierbij zijn negen mensen gewond geraakt, van wie zes steekwonden hebben. Volgens de politie vielen er „drie middelzwaar gewonden en vijf lichtgewonden”. De dader is een jongeman en is aangehouden, aldus de politie in de Hanzestad.
20/07 20u00  „Facebook weert databedrijf met Rusland-link”Facebook heeft de samenwerking met een data-analysebedrijf opgeschort, in afwachting van de resultaten van een onderzoek naar de contracten van het bedrijf met overheden. Die zijn mogelijk in strijd met de privacyvoorwaarden van Facebook. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
20/07 19u30  Met zenuwgas vergiftigde Brit uit ziekenhuisDe 45-jarige Brit die begin deze maand besmet is geraakt met het zenuwgas novitsjok, is vrijdag uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft de Britse gezondheidsdienst bekendgemaakt.
20/07 19u15  41.006 wandelaars lopen Vierdaagse uitDe 102e Vierdaagse is uitgelopen door 41.006 wandelaars. Vrijdag, op de laatste dag van het grootste wandelevenement ter wereld, moesten nog 298 deelnemers opgeven, aldus de organisatie. Dinsdag gingen 44.480 mensen uit 84 landen van start om elke dag 30, 40 of 50 kilometer af te leggen door Gelderland, Brabant en Limburg.
20/07 19u15  Grote heidebrand bij ElspeetIn Elspeet woedt sinds vrijdagmiddag een grote brand op de heide bij de Hooiweg. De brandweer is met veel materiaal en hulp van omliggende korpsen uitgerukt om het vuur te bestrijden.
20/07 19u00  Levenslang voor Brit die aanslag wilde plegenEen Britse rechtbank heeft vrijdag de 28-jarige Khalid Ali levenslange gevangenisstraf opgelegd. Ali werd vorige maand schuldig bevonden aan het voorbereiden van een aanslag in de buurt van het Britse parlement en het maken van bommen voor de Taliban in Afghanistan. Hij moet minimaal veertig jaar van zijn straf uitzitten.
20/07 18u45  „Advocaat Trump nam stiekem gesprek op”Michael Cohen, de toenmalige advocaat van de huidige Amerikaanse president Donald Trump, heeft in 2016 heimelijk een gesprek opgenomen dat hij met Trump voerde over betalingen aan een voormalig Playboymodel. Dit meldde The New York Times (NYT) vrijdag.
20/07 18u45  Droogte heeft voor- en nadelenDe extreme droogte heeft ook een enkel voordeel. Minder tekenbeten en meer omzet van koelingsproducten. Maar de nadelen overheersen: rivieren verzilten, beekvissen dreigen uit te sterven, pompstations zitten zonder brandstof.
20/07 18u45  Prins Laurent in beroep tegen korting toelageDe Belgische prins Laurent stapt naar de Raad van State van zijn land om beroep aan te tekenen tegen de beslissing om zijn toelage met 15 procent te verlagen. Dat meldde zijn advocaat vrijdag. Het bericht hierover komt op een opmerkelijk moment, omdat zaterdag de nationale feestdag in België is.
20/07 18u15  Rode Kruis verzorgt 6076 paar voetenHet Rode Kruis heeft tijdens de 102e Vierdaagse in totaal 6076 paar voeten verzorgd. Er werden 18.560 blaren geprikt, dat zijn er 2000 meer dan vorig jaar, aldus de organisatie vrijdag.
20/07 18u15  Moslims demonstreren tegen koptische kerken EgypteEgyptische moslims in de provincie Minya hebben de afgelopen weken verschillende kerkgebouwen aangevallen. De acties vormen een protest tegen de erkenning van 53 kerken door de Egyptische overheid.
20/07 18u00  Wessanen keldert op groene beursdagDe Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuitging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 17u45  Hevige regens verdrijven honderden padvindersMeer dan driehonderd Spaanse padvinders zijn vrijdag door hulpdiensten in de regio Cantabrië van hun kampementen geëvacueerd vanwege hevige regens. De verscheidene plekken waar ze hun tenten hadden opgeslagen in de gemeente Rionansa, circa 50 kilometer ten zuidwesten van de havenstad Santander, liepen snel onder water toen na hevige regens de rivier de Nansa plotselinge ver buiten haar oevers trad.
20/07 17u45  Tommy Soeharto aast op parlementszetelHutomo ‘Tommy’ Mandala Putra Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-dictator Soeharto, wil zich volgend jaar verkiesbaar stellen voor het parlement. Volgens de door hem opgerichte Barkarya-partij zal hij meedoen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië.
20/07 17u45  Balkons Groningse straat tot eind jaar dichtHonderden mensen in Groningen mogen tot het einde van het jaar niet op hun balkon komen. Onderzoek moet uitwijzen of de balkons wel veilig zijn. Het gaat om mensen die aan de Westindischekade wonen. Daar kwam eerder deze maand een balkon los van de gevel. De bewapening in het beton bleek verroest te zijn.
20/07 17u30  Verstekelingen uit vrachtwagen aangehoudenIn Limburg zijn acht vluchtelingen aangehouden die bij een tankstation langs de A2 uit de laadruimte van een vrachtwagen klauterden. De acht mannen en vrouwen zijn afkomstig uit Somalië en Eritrea en zijn overgebracht naar Ter Apel, meldt de politie.
20/07 17u30  Fietser overleden door aanrijding OverijsselEen aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen op de Sibculoseweg (N341) in Westerhaar-Vriezenveensewijk (Overijssel) heeft de fietser het leven gekost. De weg is dicht tussen Ommen en Hardenberg. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
20/07 17u15  Noord-Ieren met zonnebrand naar ziekenhuisTijdens de hittegolf die Noord-Ierland recentelijk trof hebben meer dan tweehonderd mensen een ziekenhuis opgezocht met verschijnselen van zonnebrand, meldt de BBC vrijdag. Volgens de Noord-Ierse volksgezondheidsdienst HSCB veroorzaakten de extra patiënten capaciteitsproblemen op de eerste hulp.
20/07 17u00  Radioactiviteit vrijgekomen bij crematieIn het crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd. Reden is dat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium. Uitvaartbedrijf PC Uitvaart was er van tevoren niet van op de hoogte gesteld.
20/07 16u30  „Herstel banden met Turkije goed voor handel”Bedrijven in de handel en logistiek zijn blij met het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Volgens evofenedex, dat de belangen van 15.000 in Nederland gevestigde bedrijven behartigt, biedt dit goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken.
20/07 16u30  Terreurverdachte opgepakt op verzoek BelgiëDe Nederlandse politie heeft woensdag een Belgische man opgepakt die wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Een woordvoerder van het federaal parket heeft dat vrijdag gezegd. De zegsman kon verder geen details geven.
20/07 16u15  Nijmegenaar loopt Vierdaagse 71 keerNijmegenaar Bert van der Lans (86) heeft voor de 71e keer de Vierdaagse uitgelopen. Hij was al de recordhouder onder de Vierdaagselopers.
20/07 16u15  Syriëgangster blijft vastzittenDe dinsdag op Schiphol aangehouden 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit strijdgebied van Islamitische Staat, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris vrijdag.
20/07 16u15  Ook Brabant in actie voor beschermde beekvisOok het Brabantse waterschap De Dommel komt wegens de aanhoudende droogte in actie om de beekprik te redden. De beschermde vissoort die in beekbodem leeft, heeft het moeilijk omdat beken uitdrogen. Het water dat er nog is, bevat ook nog eens te weinig zuurstof. De hele populatie dreigt te verdwijnen als ze geen water krijgen.
20/07 16u00  Na 75 jaar voor het eerst op de plek waar haar broer werd doodgeschotenZe noemen haar Kieks en ze is al 103 jaar oud. Vrijdag bezocht ze nabij Kamp Amersfoort voor het eerst de plek waar haar broer precies 75 jaar geleden werd doodgeschoten.
20/07 16u00  Verkoeling voor dieren in ArtisMet dit warme weer zoeken ook de dieren in Artis verkoeling. Zo krijgen onder meer de wasberen, rode vari’s (halfapen) en stinkdieren bevroren fruit. De jaguars doen zich tegoed aan bevroren vis en chimpansees eten ijs met noten en zaden. „Dat kunnen ze wel waarderen”, zegt olifantenverzorger Sil Verhagen.
20/07 16u00  Wiebe van Horssen benoemd tot missonair pionier in DordtWiebe van Horssen is per 1 september benoemd tot missionair pionier bij Missie Dordt. Dat maakte de stichting Dordtse Evangelisatie woensdag bekend.
20/07 16u00  Dominee houdt hagenpreek bij herdenking Eerste Vrije StatenvergaderingDe vlaggen gingen donderdagavond in Dordrecht in top bij de herdenking van de Eerste Vrije Statenvergadering. Ds. J. M. Haak hield er een hagenpreek.
20/07 16u00  Wall Street opent in de minDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten.
20/07 15u45  Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapiteinDe aanvaring van een veerpont op het Amsterdamse IJ op 6 mei tegen de De Ruijterkade bij het Centraal Station is veroorzaakt door een menselijke fout. De schipper voer met te hoge snelheid op de kade af, blijkt uit onderzoek van vervoersbedrijf GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport.
20/07 15u45  Ford roept auto’s terug in NederlandAutomaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto’s kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.
20/07 15u30  Man verwondt mensen in bus LübeckIn het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus meer dan tien mensen verwond. De politie heeft de wijde omgeving afgezet, meldde de Lübecker Nachrichten.
20/07 15u30  EU heeft veel vragen bij Brits brexitwitboekDe Britse plannen voor de toekomstige relatie met de EU zijn met weinig enthousiasme ontvangen aan de overkant van het Kanaal. De EU-ministers voor Europese Zaken bespraken het zogenoemde witboek vrijdag voor het eerst in Brussel. EU-onderhandelaar Michel Barnier en meerdere bewindslieden gaven aan nog veel vragen te hebben.
20/07 15u30  Verkeer heeft last van brandenDoor de aanhoudende droogte zijn vrijdag weer op meerdere plekken natuurbranden uitgebroken. Het verkeer had daar last van. Zo is de snelweg A67 afgesloten in Noord-Brabant, tussen Hapert en de Belgische grens. Door een natuurbrand is het zicht er heel slecht. Op de A1 bij Markelo had het verkeer ook last van een bermbrand.
20/07 15u30  OM eist levenslang ‘vergismoord’ AmsterdamDe 33-jarige Quincy S. moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft levenslang de cel in voor de moord op de toevallige voorbijganger Youssef el Kahtaoui in 2015. Ook was hij volgens het OM betrokken bij een verijdelde liquidatie in Almere vorig jaar. Dit bleek vrijdag in de rechtbank in Amsterdam.
20/07 15u15  Negatief duikadvies scheepswrak in GrevelingenStaatsbosbeheer raadt duikers af te duiken in het scheepswrak Le Serpent in het Grevelingenmeer. Het zicht in het wrak op 20 meter diepte is beperkt door opdwarrelend sediment, waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.
20/07 15u15  Relatie met Turkije gaat van rel naar relIn 2012 vierden Nederland en Turkije nog uitgebreid vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen. Sindsdien kenmerkt de relatie met de NAVO-bondgenoot zich door incidenten. Een overzicht van de wrijvingen tussen de twee landen.
20/07 15u00  Vrouw overleden na aanrijding vuilnisautoDoor een aanrijding door een vuilniswagen is in Ridderkerk een voetgangster om het leven gekomen. Wat zich precies heeft afgespeeld in de Jan Steenstraat, wordt nog onderzocht door de politie.
20/07 14u30  Historica Evelien Gans overledenDe historica Evelien Gans is donderdag overleden, meldt uitgeverij Prometheus. Ze was 67 jaar oud. Gans was actief op het gebied van de moderne Joodse geschiedenis en schreef onder meer een dubbelbiografie van vader en zoon Jaap en Ischa Meijer (2007).
20/07 14u15  Justitie sluit onderzoek zelfmoordcoöperatieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar de Coöperatie Laatste Wil (CLW) gesloten. Het OM nam CLW vanaf september 2017 onder de loep toen bekend werd dat zij een ‘zelfmoordpoeder’ aan leden ter beschikking wilde stellen. In maart startte het OM een strafrechtelijk onderzoek. De conclusie daarvan is dat CLW zich niet schuldig heeft gemaakt aan hulp bij zelfdoding of ander strafbare feiten.
20/07 14u15  „Nucleaire stof Fukushima in wijn Californië”De verspreiding van radioactief materiaal na de ramp met de Japanse kerncentrale van Fukushima in 2011 is wijder dan over het algemeen bekend en het is zelfs te vinden in Californische wijn. Dit hebben onderzoekers aan de Universiteit van Bordeaux naar eigen zeggen vastgesteld.
20/07 14u00  Tbs voor kleinzoon die zijn opa dooddeDe rechtbank in Alkmaar heeft vrijdag tbs met dwangverpleging opgelegd aan een 22-jarige man die in maart zijn opa doodde. De kleinzoon lijdt aan schizofrenie en heeft paranoïde wanen. Hij is volledig ontoerekeningsvatbaar bevonden en kan daarom geen gevangenisstraf krijgen.
20/07 13u45  „Deze zomer gaan er zeker bomen dood in Barneveld”Dag in dag uit geeft Bastiaan van Beerschoten jonge boompjes van de gemeente Barneveld water om ze te redden van de droogte. „Het is leuk als de bomen weer tot leven komen.”
20/07 13u30  Wat de lichaamstaal van Trump en Poetin verraaddeTopontmoetingen tussen wereldleiders zijn een merkwaardig fenomeen. Natuurlijk wordt nauwkeurig door de verzamelde wereldpers vastgelegd wat de groten der aarde te vertellen hebben. Maar minstens zo interessant is hun lichaamstaal.
20/07 13u30  Nederland en Turkije herstellen betrekkingenNederland en Turkije herstellen hun onderlinge diplomatieke betrekkingen. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse ambassadeur in Ankara. Dat meldt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.
20/07 13u30  Wiebes hoopt op herhaling succes VDL NedcarMinister Eric Wiebes (Economische Zaken) hoopt dat VDL van de Siemens-vestiging in Hengelo net zo’n succes weet te maken als van de autofabriek Nedcar in Born. „Dan wordt dit goede nieuws voor iedereen in de regio alleen nog maar beter”, aldus de bewindsman.
20/07 13u30  Gemiddelde prijs koopwoning naar nieuw recordVolgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster zijn de huizenprijzen in juni tot boven de piek van mei gestegen.
20/07 13u30  ”Naming and shaming” staat schuldbesef in de wegOp sociale media is ”naming and shaming”, het aanwijzen van een zondebok, populair. Het is een teken van morele verwarring. Het aanmoedigen tot berouw is een betere weg, stelt Samuel James.
20/07 13u30  Gewonden en schade door tornado’s in IowaDoor tornado’s in de Amerikaanse staat Iowa zijn zeker zeventien mensen gewond geraakt. Het midden van de staat die ten westen van Chicago ligt, werd donderdag plotseling opgeschrikt door meerdere tornado’s die ook grote schade veroorzaakten.
20/07 13u30  GE ziet winst kelderenHet Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een fors lagere winst behaald. De omzet viel wel iets hoger uit. De divisie die zich bezighoudt met energie deed het flink minder. De luchtvaart- en gezondheidstakken compenseerden dat deels.
20/07 13u15  Alleroudsten lopen Vierdaagse niet uitDe drie negentigplussers in de Nijmeegse Vierdaagse hebben hun Vierdaagsekruisje dit jaar niet gehaald. Donderdag is de laatste hoogbejaarde die nog meeliep niet meer aan de finish verschenen, zegt de organisatie van de Vierdaagse vrijdag.
20/07 13u15  Geld voor bestrijding aids hard gedaaldDe Amerikaanse Aids Healthcare Foundation (AHF) waarschuwt voor het snel teruglopen van de financiële middelen voor de strijd tegen hiv/aids. Volgens de organisatie is het geld dat hier wereldwijd voor beschikbaar is in de afgelopen zes jaar gedaald met 3 miljard dollar (omgerekend 2,6 miljard euro) tot 9 miljard.
20/07 13u00  Europese steun voor ontslagen bankmedewerkersVoor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.
20/07 13u00  Geloofwaardigheid van minister Blok in het gedingMinister Blok van Buitenlandse zaken ligt onder vuur vanwege PVV-achtige uitspraken. Zijn politieke geloofwaardigheid is in het geding.
20/07 13u00  Telers optimistisch over appel- en perenoogstNederlandse telers van appels en peren zien het ondanks de aanhoudende droogte deze zomer zonnig in. De branche verwacht aan het einde van augustus aanzienlijk meer fruit te oogsten dan vorig jaar.
20/07 13u00  Politie rolt Europese cyberbende opOnder leiding van de Duitse politie is een netwerk van internetoplichters opgerold dat in heel Europa actief was. De groep zou voor meer dan 18 miljoen euro aan goederen via dubieuze bestellingen hebben gestolen.
20/07 13u00  Trump dreigt met meer importtarieven ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump dreigt meer producten uit China te gaan belasten met hogere importtarieven. In een interview met nieuwszender CNBC zei hij dat de VS gereedstaan om hogere heffingen op te leggen voor alle uit China ingevoerde producten. Dat komt neer op 505 miljard dollar aan goederen.
20/07 12u45  Moord Zaandam mogelijk wraak aanslag MarthaDe moord op Alexander Gillis op 20 februari 2014 in Zaandam was mogelijk een wraakactie voor een moordpoging op de beruchte Amsterdamse crimineel Gwenette Martha eind 2013. Dat bleek vrijdag in Alkmaar tijdens een inleidende rechtszitting tegen twee mannen die bij de liquidatie van Gillis betrokken zouden zijn geweest. Daar sprak de aanklager van „een mogelijk motief”.
20/07 12u45  Merkel: partnerschap met VS ondanks TrumpDe samenwerking met de Verenigde Staten is volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel nog steeds een prioriteit. De band met Amerika is cruciaal, ondanks de afstand die de huidige Amerikaanse leider Donald Trump tot Europa neemt, aldus Merkel.
20/07 12u30  Hackers stelen gegevens premier SingaporeHackers hebben privégegevens van de premier van Singapore gestolen. Volgens Singapore was het een gerichte aanval op minister-president Lee Hsien Loong „Dit was een bewuste, gerichte en goed geplande cyberaanval. Dit was niet het werk van gelegenheidshackers of criminele bendes. De aanvallers hebben gericht en herhaaldelijk gezocht naar persoonlijke details en informatie over zijn medicijnen”, aldus het ministerie van Gezondheid in de stadstaat.
20/07 12u00  Amsterdam pakt huisjesmelkers aanAmsterdam neemt een aantal maatregelen om huisjesmelkers aan te pakken. Verhuurders moeten sinds vorig jaar een vergunning aanvragen als ze kamers aanbieden, maar dat gebeurt volgens verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens nog te weinig. Ook wil de gemeente overlast als gevolg van woningdelen aanpakken.
20/07 12u00  Strandbad niet aansprakelijk voor verdrinkingRecreatie Midden-Nederland is niet aansprakelijk voor de dood van de veertienjarige jongen die drie jaar geleden verdronk in de Maarsseveense Plassen. De ouders van Anouar probeerden via de rechter de recreatieorganisatie aansprakelijk te stellen, maar de rechtbank in Utrecht wees dat af in een civiele procedure.
20/07 12u00  Koersdreun voor Wessanen op beursDe Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Op het Damrak kreeg voedingsbedrijf Wessanen harde klappen na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten daarnaast de kritiek van president Donald Trump op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 12u00  Staking legt VDL Nedcar platDoor de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. Daardoor rollen er vrijdag geen auto’s meer van de band, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.
20/07 11u45  Netanyahu: Orban is ware vriend van IsraëlDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn Hongaarse ambtsgenoot Viktor Orban bij diens staatsbezoek verwelkomd als een „ware vriend van Israël.”
20/07 11u45  Inval bij Russische ruimtevaartorganisatieDe Russische geheime dienst FSB heeft kantoren van de ruimtevaartorganisatie Roskosmos doorzocht. Dat gebeurde volgens lokale media vanwege de verdenking dat geheimen over hypersonische wapens zouden zijn gelekt aan westerse spionnen.
20/07 11u30  „VDL neemt Siemens Hengelo over”Siemens Hengelo wordt overgenomen door het Nederlandse industriële concern VDL. Met de overname blijven alle 470 vaste arbeidsplaatsen in Hengelo behouden. Het personeel werd vrijdagochtend ingelicht, zo meldden vakbonden CNV en De Unie.
20/07 11u30  Loonsverhoging voor kraamverzorg(st)ersKraamverzorg(st)ers krijgen een loonsverhoging van 5,75 procent, verspreid over twee jaar. Er is een hoop gedoe over geweest en er heerste grote ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden.
20/07 11u15  Macron ontslaat lijfwacht die sloegEen beveiliger van de Franse president Emmanuel Macron, die al was geschorst omdat hij in mei een betoger had geslagen in Parijs, wordt ontslagen. Het kantoor van de president maakte bekend dat dit gebeurt omdat „nieuwe feiten” aan het licht zijn gekomen.
20/07 11u15  Ds. D. N. Verschoor (PKN) overledenDs. D. N. Verschoor, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, is maandag op 80-jarige leeftijd overleden.
20/07 11u15  „Huizenprijs nog lang niet overal hersteld”De woningmarkt trekt inmiddels al een tijd flink aan, maar toch zijn de huizenprijzen in slechts een derde van de provincies echt hersteld van de crisis. Volgens het economisch bureau van ING zal het waarschijnlijk nog wel tot na 2020 duren voordat de huizenprijzen in alle twaalf provincies hun verlies hebben goedgemaakt.
20/07 11u00  Vrede met Ethiopië geeft christenen in Eritrea hoopHet is goed nieuws dat deze week in Eritrea 31 mannen en vrouwen zijn vrijgelaten die vastzaten omdat ze lid waren van een niet-geregistreerde kerk. Sinds het Oost-Afrikaanse land vorige week vrede sloot met buurland Ethiopië lijkt er beweging te komen in zaken die jarenlang muurvast zaten. Persbureau Reuters meldde donderdag zelfs dat Eritrea troepen heeft teruggetrokken langs de zwaar gemilitariseerde grens met Ethiopië. Als dat proces zou doorzetten, zou dat een enorme stap vooruit zijn.
20/07 11u00  NVWA waarschuwt voor gevaarlijke houten kipDe houten ‘Muziekdoos dansende Kip’ van leverancier Playwood blijkt niet veilig voor kinderen. De pootjes van de muziekdoos en de snavel van de kip kunnen loskomen waardoor er voor kleine kinderen verstikkingsgevaar bestaat, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
20/07 11u00  Deze rolstoeler is als eerste binnen bij VierdaagseRolstoeler Ronald van Dort (36) uit Ridderkerk heeft als eerste Vierdaagsedeelnemer de 102e Vierdaagse volbracht. De goedgetrainde militair kwam alle vier dagen ruim als eerste binnen in Nijmegen.
20/07 10u45  Extreme inflatie in Venezuela heeft grote geestelijke gevolgenIn Venezuela is het leven duur dan ooit. De inflatie is zo hoog dat mensen als economische vluchtelingen naar het buitenland vertrekken. Ook veel christenen zijn de grens overgestoken. Toch klinkt midden in de crisis een boodschap van hoop.
20/07 10u45  Fastned hengelt Europese subsidie binnenFastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal bijna 1,5 miljoen euro voor de bouw van veertig snellaadstations in Nederland en België. De subsidie is afkomstig van BENEFIC, een grensoverschrijdend project dat op zijn beurt wordt gefinancierd door de Europese Unie.
20/07 10u30  Burgers dood door luchtaanval AfghanistanDoor een luchtaanval in het noorden van Afghanistan zijn veertien burgers om het leven gekomen. De Afghaanse autoriteiten onderzoeken of de aanval werd uitgevoerd door de Amerikaanse of Afghaanse luchtmacht.
20/07 10u30  Tassen Hermès vinden gretig aftrek in AziëHet Franse luxemerk Hermès heeft de eerste helft van het jaar goede zaken gedaan. Met name in Azië vonden de parfums, sjaaltjes, dassen en tassen van merken als Birkin en Kelly gretig aftrek. Al met al resulteerde dit in een stevige omzetgroei.
20/07 10u30  Deze rolstoeler als eerste binnen bij VierdaagseRolstoeler Ronald van Dort (36) uit Ridderkerk heeft als eerste Vierdaagsedeelnemer de 102e Vierdaagse volbracht. De goedgetrainde militair kwam alle vier dagen ruim als eerste binnen in Nijmegen.
20/07 10u30  Weer commissaris Eneco wegMarike van Lier Lels stapt op als commissaris bij Eneco. Ze is na president-commissaris Edo van den Assem de tweede commissaris in twee dagen tijd die vertrekt bij Eneco.
20/07 10u15  Automobiliste rijdt tegen boom en overlijdtEen 39-jarige vrouw uit de Gelderse plaats Ulft is donderdag om het leven gekomen doordat zij met een auto tegen een boom was aangereden, maakte de politie vrijdag bekend.
20/07 10u15  1200 huurders bevingsgebied eisen smartengeldOngeveer 1200 huurders in Groningen hebben zich inmiddels aangemeld voor een claim wegens immateriële schade als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Dat melden de Woonbond en lokale huurdersorganisaties, die de bewoners bijstaan.
20/07 10u15  Rémy Cointreau groeit vooral in AziëRémy Cointreau blijft profiteren van de groeiende vraag naar alcoholische versnaperingen in Oost-Azië. De Franse distilleerder wist het afgelopen kwartaal meer van zijn drank te slijten, voornamelijk door een stijgende vraag naar dure cognac in China, Singapore en Japan.
20/07 10u00  Tellerfraude een op tien Duitse importauto’sBij zeker een op de tien importauto’s uit Duitsland is de kilometerteller teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Wegverkeer (RDW) en de voertuigbranche, verenigd in de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT).
20/07 10u00  Wessanen in uitverkoop op DamrakOp het Damrak zijn de aandelen van voedingsbedrijf Wessanen vrijdag in de uitverkoop gegaan na tegenvallende resultaten. De Amsterdamse effectenbeurs ging iets omlaag. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters stonden in het rood.
20/07 10u00  Lege pompen door droogte en chauffeurstekortVerscheidene tankstations in Nederland hebben last van aanvoerproblemen van brandstof. Dat zorgt ervoor dat de pompstations soms leegstaan, waardoor er nee verkocht moet worden aan de klant. De oorzaken zijn onder meer de aanhoudende droogte en een nijpend tekort van gekwalificeerde chauffeurs. Dat meldt de belangenvereniging Tankstations BETA vrijdag.
20/07 10u00  Vietnam wijst demonstrerende Amerikaan uitVietnam heeft een Amerikaan met Vietnamese wortels uitgewezen die vorige maand was gearresteerd toen hij meedeed aan demonstraties. Een rechtbank bepaalde vrijdag dat hij moest worden vrijgelaten en het land uit moet worden gezet.
20/07 10u00  Info over bouwproject niet gezien? Meld het!Hoe komen mensen erachter dat er iets groots in hun buurt wordt gebouwd? Communiceren overheden altijd duidelijk over verleende vergunningen over zulke bouwwerken? Aan de hand van die vragen begint de Nationale ombudsman een meldpunt, waar iedereen zijn mening kan geven.
20/07 10u00  Fed-opmerking Trump geeft euro zetjeDe euro reageert op de opmerkelijk kritische uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump op het beleid van de Federal Reserve. Trump liet tegenover zakenzender CNBC weten „niet blij te zijn” met de rentestappen van de Amerikaanse koepel van centrale banken, waarna de euro flink steeg ten opzichte van de dollar.
20/07 10u00  Vattenfall profiteert van kou en hoge prijzenDe omzet van energiebedrijf Vattenfall is in de eerste helft van het jaar flink gestegen. Het moederbedrijf van Nuon profiteerde vroeg in het jaar van hogere energieleveringen door het koude weer. Het tweede kwartaal was wat zwakker.
20/07 10u00  Komende dagen kans op officiële hittegolfDe kans dat zich de komende dagen een officiële landelijke hittegolf voordoet, is 60 procent. Vanaf dinsdag wordt het volgens Weeronline heet met op grote schaal maxima van 30 tot 32 graden.
20/07 10u00  Rondje geven in Amsterdam opnieuw het duurstOp een terras een rondje geven, is wederom het duurst in Amsterdam. De hoofdstad is voor het vierde jaar op rij de duurste ‘terrasstad’ van Nederland. Net als vorig jaar is een drankje op een terras in Zwolle het goedkoopst. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.
20/07 10u00  Nikkei eindigt week met verliesDe aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies geëindigd. Een verzwakking van de Chinese yuan wakkerde de zorgen aan over de stabiliteit van de Chinese economie en de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. In de loop van de dag trok de Chinese munt echter weer aan ten opzichte van de Amerikaanse dollar en veerden de meeste beurzen weer op.
20/07 10u00  Nog meer jaren cel voor ParkDe voormalige Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye, die een gevangenisstraf uitzit van 24 jaar voor machtsmisbruik, heeft er nog eens acht jaar cel bijgekregen. Een rechtbank veroordeelde haar dit keer voor het veroorzaken van verlies van overheidsgeld en inmenging in de parlementaire verkiezingen in 2016.
20/07 10u00  Huizenprijzen blijven stijgenKoopwoningen zijn wederom duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen in juni tot boven de piek van mei. De prijzen stegen in juni bijna 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. In mei gingen de huizenprijzen op jaarbasis ook al met bijna 9 procent omhoog.
20/07 09u30  Dit doet Rijkswaterstaat in tijden van droogteDoordat het weinig regent in Nederland en haar buurlanden, staat er minder water in rivieren. En het water dat er wel stroomt, is van mindere kwaliteit.
20/07 09u30  „Moeder dirigeerde 
het hele gezin”De waslijn en de kapstok hangen vol. Klompen en schoenen staan op lange rijen. Museum Lunteren belicht tot eind oktober het „gezellige, drukke reilen en zeilen” van grote gezinnen, in een decor van de jaren vijftig en zestig.
20/07 09u00  „Moeder dirigeerde
het hele gezin”De waslijn en de kapstok hangen vol. Klompen en schoenen staan op lange rijen. Museum Lunteren belicht tot eind oktober het „gezellige, drukke reilen en zeilen” van grote gezinnen, in een decor van de jaren vijftig en zestig.
20/07 09u00  Gescheiden afval NS-reizigers belandt op één hoopDe NS breken met de belofte om driekwart van het afval op stations te scheiden in 2020. De ambitie is er wel: in 2015 tekende het bedrijf voor de doelstelling in de ”Green Deal” met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Maar het benodigde materiaal, zoals een combinatiecontainer waar reizigersafval gescheiden in kan worden opgehaald, is er niet. Dat schrijft Trouw.
20/07 08u15  Eind juli komt rapport verdwijning MH370Maleisië presenteert eind deze maand het langverwachte rapport over de verdwijning van vlucht MH370. De minister van Transport kondigde vrijdag aan dat de onderzoekers hun bevindingen op 30 juli aan de families van de inzittenden zullen presenteren. Het rapport zal ook verder worden verspreid.
20/07 08u00  Lichte winstdaling fietsenbedrijf AccellFietsenbedrijf Accell Group, moeder van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar een licht lagere winst behaald, op een vrij stabiele omzet. De winstgevendheid kwam onder druk te staan door kosten voor de reorganisatie van het bedrijf.
20/07 08u00  Echte wetenschap1 Samuël 2:3b
20/07 08u00  Bredase barbershop beschotenEen barbershop in Breda is in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten. Er zijn zeker tien schoten gelost. Er was in de zaak niemand aanwezig, aldus een politiewoordvoerder.
20/07 07u45  Duitse douane vindt berenschedel in postDe douane op de luchthaven van het Duitse München heeft een schedel van een bruine beer in beslag genomen die per luchtpost was verstuurd. De bruine beer is een beschermde diersoort.
20/07 07u45  Wessanen voorzichtiger na minder kwartaalWessanen heeft een slechter dan verwacht tweede kwartaal achter de rug. De natuurvoedingsproducent wijt dat aan ongunstige marktontwikkelingen in met name Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland en Spanje ging het het moederbedrijf van onder meer Zonnatura wel voor de wind. Desondanks stelde het bedrijf zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij.
20/07 07u30  Inwoners Greencastle strijden tegen komst goudmijnDe mogelijke komst van een goudmijn en een fabriek verhit de gemoederen in het Noord-Ierse Greencastle. Veel inwoners van het dorpje midden in natuurgebied de Sperrin Mountains zijn bezorgd over de toekomst van hun dorp.
20/07 07u15  „N-Korea gebukt onder internationale sancties”Noord-Korea heeft vorig jaar hard geleden onder de sancties die de internationale gemeenschap het land heeft opgelegd. Volgens berekeningen van de centrale bank van Zuid-Korea kromp de economie van Noord-Korea in 2017 het hardst in de afgelopen twee decennia.
20/07 07u00  Consumenten blijven onverminderd positiefDe stemming onder consumenten is in juli even positief als in juni. Het consumentenvertrouwen blijft 23. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de bereidheid om aankopen te doen was volgens het statistiekbureau onveranderd, net als het oordeel over het economische klimaat.
20/07 06u45  Twee keer een stamceltransplantatieGeen seconde hoefde Peter Kosten uit Krabbendijke na te denken toen bleek dat zijn stamcellen geschikt waren voor zijn ernstig zieke broer Corné. „Ik heb direct opgebeld dat ik donor kon en mocht zijn. Wat het verder inhield, wist ik niet eens.”
20/07 06u45  Kind mag van ma meer risico nemen dan van paMoeders zijn eerder bereid hun kinderen risico’s te laten nemen tijdens het spelen dan de vaders. In een onderzoek van VeiligheidNL en Stichting Opvoeden.nl geeft 30 procent van de moeders aan hun kinderen aan te moedigen risico’s te nemen tijdens het spelen, tegen 16 procent van de vaders. Dat meldt het AD.
20/07 06u15  Mistbanken in Zuid-Holland en UtrechtIn de provincies Utrecht en Zuid-Holland moeten automobilisten rekening houden met dichte mistbanken. Daarvoor waarschuwt Weeronline, die meldt dat het zicht daardoor minder dan 100 meter kan zijn. Het KNMI heeft alleen voor Zuid-Holland code geel afgegeven. De mist trekt aan het begin van de ochtend weer op.
20/07 06u15  Mysterieuze zwarte sarcofaag geopendDe inhoud van de mysterieuze zwarte sarcofaag die archeologen twee weken geleden in Egypte hebben gevonden, blijkt minder spectaculair dan gehoopt. Stiekem werd namelijk gedacht dat de stoffelijke resten van Alexander de Grote erin zouden liggen. Maar na het openen van de stenen lijkkist troffen experts drie skeletten aan in roodbruin rioolwater, gepaard met een ondraaglijke stank.
20/07 05u30  Zomervakantie voor scholieren in heel het landAls vrijdagmiddag de bel in scholen in regio Noord rinkelt, hebben alle scholieren in Nederland vakantie. In Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland begint dan de zomervakantie. In het zuiden vieren scholieren al twee weken vakantie en in het midden van het land sinds vorige week vrijdag.
20/07 05u30  Meerdere doden door bootongeval op meer in VSDoor een bootongeval in de Amerikaanse staat Missouri zijn meerdere mensen om het leven gekomen. Ze zaten op een amfibische rondvaartboot die op een meer kapseisde en zonk. Volgens de sheriff zijn acht mensen omgekomen en meerdere opvarenden naar het ziekenhuis gebracht, melden lokale media.
20/07 04u45  103-jarige bezoekt executieplaats van broerDe 103-jarige Josephina (‘Kieks’) van der Borch van Verwolde bezoekt vrijdag voor het eerst de plek bij Kamp Amersfoort waar 75 jaar geleden haar broer werd doodgeschoten. De Duitse bezetter executeerde Willem Hendrik Emile baron van der Borch van Verwolde en negentien anderen op 20 juli 1943 . De verzetsmensen waren verraden.
20/07 04u45  Boot kapseist op meer in VS, vrees voor dodenOp een meer in de Amerikaanse staat Missouri is een amfibische rondvaartboot gekapseisd. Aan boord van het vaartuig dat ook kan rijden waren meer dan dertig mensen. De lokale veiligheidsdiensten hebben groot alarm geslagen. Meerdere mensen zijn naar verluidt om het leven gekomen.
20/07 04u15  Aftrap Tilburgse kermisIn Tilburg opent vrijdagmiddag de jaarlijkse kermis, die in loop van de jaren is uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.
20/07 02u15  Nijmegen onbereikbaar door intocht VierdaagseDoorgaand verkeer kan de regio Nijmegen vrijdag beter mijden vanwege de intocht van de 102e Vierdaagse en de bijbehorende Vierdaagsefeesten. Wie in Nijmegen moet zijn, moet rekening houden met lange files en veel omleidingen en wegafzettingen, waarschuwen de verkeersdiensten.
20/07 02u00  Moskou start campagne voor vrijlating RussinDe Russische regering is een internetcampagne begonnen voor de vrijlating van Maria Boetina, die in de VS is aangehouden op verdenking van spionage. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn profielfoto op Twitter veranderd met een foto van de Russin met de tekst #FreeMariaButina. Volgens Moskou is haar arrestatie politiek gemotiveerd.
20/07 01u45  Regering Curaçao veroordeelt uitspraken BlokDe regering van Curaçao heeft donderdag de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken „ten zeerste” veroordeeld. Blok zei onlangs tijdens een besloten bijeenkomst dat hij geen vreedzame multiculturele samenleving kent.
20/07 00u15  Aantal arbeidsongevallen vorig jaar gestegenIets meer dan een op de honderd werknemers heeft vorig jaar na een arbeidsongeval vier of meer dagen ziekteverzuim gehad. In totaal ging het om 93.000 van dat soort arbeidsongevallen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat aantal lag hoger dan de voorgaande jaren.
19/07 22u45  Cloud bezorgt Microsoft miljarden winstMicrosoft heeft afgelopen kwartaal kunnen profiteren van een grotere vraag naar onder meer geheugenopslag via het internet. Clouddiensten, software die via internet wordt geleverd, en softwarepakket Office gaven zowel de omzet als de winst van het technologieconcern een boost.
19/07 22u30  Verliesbeurt voor Wall StreetDe Amerikaanse beurzen zijn donderdag met verliezen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street reageerden op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa. Ook leken de handelszorgen weer wat op te spelen.
19/07 22u30  Trump nodigt Poetin uit voor nieuwe top in VSDe Amerikaanse president Donald Trump nodigt zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin uit voor een nieuwe topontmoeting. Die moet in dit najaar worden gehouden op Amerikaans grondgebied.
19/07 22u15  Boeing overtreft Airbus in FarnboroughBoeing heeft op de luchtvaartshow in Farnborough meer aan vliegtuigorders in de wacht gesleept dan rivaal Airbus. „We blijven vooroplopen in de markt”, stelde Boeing-topman Dennis Muilenburg triomfantelijk na afsluiting van het brancheonderdeel van het evenement.
19/07 22u00  Weer klimaatzaak tegen oliesector verworpenEen Amerikaanse rechter heeft een zaak verworpen die was aangespannen door de stad New York tegen grote olie- en gasconcerns als Shell, ExxonMobil en BP over klimaatverandering. Volgens de rechter zijn er in de Verenigde Staten andere overheidsorganen waar deze problematiek kan worden opgelost.
19/07 22u00  „Hacken Amerikaanse politici verijdeld”Microsoft zegt dat het cyberaanvallen heeft gestopt op drie kandidaten die meedingen naar een zetel in het Amerikaanse Congres. De hackers probeerden dit met een poging de wachtwoorden te ontfutselen via een vervalste website van het technologiebedrijf.
19/07 21u45  Fietser overlijdt na aanrijding in ZaandamEen aanrijding met een auto in Zaandam heeft een fietser het leven gekost. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Havenstraat en de provinciale weg. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.
19/07 21u45  Trump uit kritiek op rentebeleid FedDe Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.
19/07 21u15  In Gent is calvinistisch verleden dichtbijIn het centrum van Gent ligt het verleden voor het oprapen. Ook het calvinisme, dat er al lang vergeten is, heeft er een rol gespeeld. Een stadswandeling langs imposante gebouwen.
19/07 21u15  „Een tiende Noord-Koreanen leeft in slavernij”Noord-Korea is als hoogste geëindigd op een internationaal lijstje met de landen met het hoogste percentage slavernij ter wereld. Een op de tien Noord-Koreanen leeft in moderne slavernij, blijkt uit de Global Slavery Index van mensenrechtenorganisatie Walk Free Foundation.
19/07 21u00  Dode door verkeersongeval op N317 bij UlftBij het Gelderse Ulft is een automobilist om het leven gekomen toen zijn auto van de weg raakte en tegen een boom reed. Het ongeluk gebeurde op de Slingerparallel (N317) tussen Doetinchem en Dinxperlo. Hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. De politie heeft de weg afgesloten voor onderzoek. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend.
19/07 21u00  VS wijzen Russisch verzoek tot verhoren afHet Witte Huis heeft een verzoek van Rusland afgewezen om Amerikaanse burgers te mogen ondervragen. Die burgers, onder wie voormalig Amerikaans ambassadeur in Moskou Michael McFaul, worden door de Russische justitie verdacht van verschillende misdrijven in dat land.
19/07 20u00  Nederlandse gezant op matje in SurinameDe Surinaamse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden en hem een protestbrief aangeboden. Aanleiding hiervoor zijn de ‘destabiliserende en denigrerende uitspraken’ die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vorige week heeft gedaan over Suriname. Dit heeft het overheidsorgaan Nationaal Informatie Instituut (NII) bekendgemaakt.
19/07 20u00  Zusters in zaken: eerste wijnoogst klooster Sint-Catharinadal uitverkochtDe wijnbouw bij klooster Sint-Catharinadal te Oosterhout verloopt voorspoedig. De flessen met wijn van de eerste oogst waren binnen een maand uitverkocht. Op bezoek bij een klooster dat nieuwe wegen inslaat.
19/07 20u00  Coalitie: nu geen debat met minister BlokOppositiepartijen vangen bot met hun wens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zo snel mogelijk aan de tand te voelen over zijn kritische uitlatingen over migratie, de multiculturele samenleving en het „mislukte” Suriname. De coalitiepartijen hebben geen behoefte aan een onmiddellijk debat met de bewindsman.
19/07 19u45  Van Vollenhoven bepleit „kritische waakhond”Er moet een ‘kritische waakhond voor de veiligheid’ komen. Dat bepleit voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Zo’n waakhond zou moeten controleren wat er is terechtgekomen van de adviezen en voornemens die voortvloeien uit het onderzoek dat na een ramp of incident wordt gedaan.
19/07 19u45  „Rusland zal zich weer mengen in verkiezingen”De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen heeft gewaarschuwd dat haar land zich moet voorbereiden op nieuwe pogingen van Rusland om zich te mengen in de Amerikaanse verkiezingen. De verkiezingen voor Senaat en Huis van Afgevaardigden worden op 6 november van dit jaar in alle vijftig Amerikaanse staten gehouden.
19/07 19u30  President-commissaris Eneco per direct wegDe door de rechter geschorste president-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco treedt per direct terug. Dat heeft Eneco in een verklaring naar buiten gebracht. Ondanks zijn aftreden zal hij volledige medewerking verlenen aan het enquête-onderzoek dat is gelast door de Ondernemingskamer.
19/07 19u00  Veel uitvallers op derde VierdaagsedagDe derde dag van de Vierdaagse in Nijmegen heeft donderdag opvallend veel uitvallers opgeleverd. De hitte en de heuvels in Groesbeek zijn 1225 wandelaars te veel geworden, aldus de organisatie. Andere jaren schommelde het aantal uitvallers op de derde wandeldag tussen de 900 en 1000 lopers.
19/07 18u45  Politie Rio onderhandelt met „billenvergroter”De Braziliaanse politie onderhandelt via tussenpersonen met een voortvluchtige onechte plastisch chirurg in wiens appartement het afgelopen weekend een patiënte bezweek toen haar billen werden vergroot. Hij zou bereid zijn zich over te geven, meldden plaatselijke media in Rio de Janeiro. De ‘chirurg’ Denis César Barros is in Braziliaanse media een bekende persoonlijkheid en wordt Dr. Bumbum (Billendokter) genoemd.
19/07 18u45  Dordt herdenkt Eerste Vrije StatenvergaderingDordrecht viert en herdenkt deze donderdagavond de Eerste Vrije Statenvergadering. De bijeenkomst heeft plaats bij museum Het Hof van Nederland.
19/07 18u15  Vliegverkeer boven België weer opgestartDe Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol heeft het luchtruim boven het land weer opengesteld. Het vliegverkeer wordt sinds 17.30 uur geleidelijk weer opgestart, meldt Belgocontrol. Vanwege een technische probleem werd kort na 16.00 uur het luchtruim afgesloten.
19/07 18u00  Unilever pakt koppositie in de AEXUnilever was donderdag de grote winnaar in het lijstje met hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op het kwartaalbericht van het was- en levensmiddelenconcern. De beurshandel stond sowieso vooral in het teken van bedrijfsresultaten, waardoor sprake was van een gemengd beeld op de Europese beursvloeren.
19/07 17u45  Cel geëist voor moordpoging op schoondochterTegen de 78-jarige Adriaan B. uit Elburg is donderdag in de rechtbank in Alkmaar een celstraf van zeven jaar geëist omdat hij zou hebben geprobeerd zijn ex-schoondochter te vermoorden. Na zijn daad heeft hij in een door zijn zoon breed verspreide brief uit de doeken gedaan waarom hij tot zijn daad kwam. De vrouw overleefde de aanslag doordat gemeentemedewerkers toevallig in de buurt waren en tussenbeide sprongen.
19/07 17u15  AH haalt opnieuw couscous terugAlbert Heijn haalt de ‘AH Gele couscous falafel’ met de houdbaarheidsdatum van 20-07-2018 terug uit zijn winkels. Er zit per ongeluk kip en selderij in, waardoor er ook allergenen in zijn beland. Klanten met een sulfiet- of selderijallergie moeten deze niet binnenkrijgen.
19/07 17u00  Verdachte topambtenaar Ait-Taleb in buitenlandDe voormalige Amsterdamse topambtenaar Saadia Ait-Taleb (35) is naar het buitenland vertrokken na de beschuldigingen van mogelijke belangenverstrengeling en het vervalsen van facturen. Dat zei haar advocaat Richard Korver tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Amsterdam. Waar ze naartoe is verhuisd, wilde hij niet zeggen. „Ze komt hier niet meer aan de bak.”
19/07 17u00  Grote Corneille-expo in SchiedamHet Stedelijk Museum Schiedam organiseert dit najaar een tentoonstelling van schilderijen, tekeningen en grafiek van Corneille (1922 - 2010) plus werk van collega’s door wie hij werd geïnspireerd. Het museum memoreert daarmee onder meer dat de kunstbeweging CoBrA, waarvan Corneille deel uitmaakte, zeventig jaar geleden werd opgericht.
19/07 17u00  „Jachtverbod om droogte niet reëel”De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging vindt een jachtverbod op de Veluwe niet reëel. Ondanks de droogte kunnen dieren in delen van het natuurgebied nog gewoon bij water komen, stelt de jagersvereniging. De Partij voor de Dieren pleitte woensdag voor een jachtverbod op wilde zwijnen in de Veluwe omdat de dieren door de droogte ernstig verzwakt zouden zijn.
19/07 17u00  Actiedreiging bij Stena Line van de baanDe actiedreiging bij rederij Stena Line is van de baan. Vakbond FNV Havens heeft een akkoord gesloten met het bedrijf over een loonsverhoging voor het kantoorpersoneel.
19/07 16u45  „Ga niet zwemmen bij oververhitting”De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt met de voorspelde hoge temperaturen in het vooruitzicht voor oververhitting en warmtestuwing. Volgens de organisatie kan het voor problemen zorgen als mensen onder deze omstandigheden gaan zwemmen.
19/07 16u45  Geweld tegen Joden in Duitsland neemt zorgelijke vormen aanDe afgelopen dagen moesten bij twee incidenten in Duitsland Joden het opnieuw ontgelden. In Düsseldorf vielen vrijdag enkele jongeren een 17-jarige Joodse jongen aan die door het dragen van een keppeltje als Jood herkenbaar was. De daders hadden Arabische trekken.
19/07 16u45  Veel blaren, weinig ambulances in VierdaagseHet Rode Kruis behandelt opvallend veel blaren tijdens de 102e editie van de Vierdaagse. Daarentegen is het aantal medische behandelingen en ambulanceritten duidelijk lager dan in voorgaande jaren, zegt de medische dienst van het wandelevenement.
19/07 16u45  „Elders problemen door oplopende rente VS”Opkomende economieën als Brazilië en Turkije hebben er last van dat de rente in de Verenigde Staten weer aan het oplopen is. Topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dringt erop aan dat dit onderwerp besproken wordt op de G20-bijeenkomst in Buenos Aires komend weekend.
19/07 16u45  Luchtruim België dicht na technisch probleemDe Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol heeft het luchtruim boven het land gesloten. De reden hiervoor is een technisch probleem.
19/07 16u30  Chauffeur verongelukt busje 24 uur in touwOververmoeidheid van de chauffeur is de vermoedelijke oorzaak van het ernstige ongeval op de A4 op 30 juni waardoor negen mensen gewond raakten. Ze zaten in een personenbusje dat achterop een vrachtwagen botste die op de vluchtstrook stond. Volgens de politie was de Poolse chauffeur al 24 uur onderweg toen de aanrijding plaats had.
19/07 16u30  Trump ziet uit naar volgende top met PoetinPresident Trump beschouwt zijn eerste top met Poetin als een groot succes en ziet uit naar de tweede top. Trump verwijt de hem vijandige media dat de top maandag in Helsinki tot een storm van kritiek, vooral in de ‘Fake News Media’, heeft geleid.
19/07 16u15  Asiel Armeense kinderen opnieuw beoordeeldDe asielaanvraag van twee Armeense kinderen uit Amersfoort moet opnieuw worden beoordeeld, omdat geen rekening is gehouden met de terugkeervoorwaarden.
19/07 16u00  Apple-doorverkoper Leapp maakt doorstartWinkelketen Leapp maakt een doorstart. Investeerder Nobel Capital ziet brood in de verkoper van gebruikte en opgeknapte Apple-producten. Leapp ging begin juni failliet.
19/07 16u00  Kabinet twijfelt niet aan steun VS inzake MH17Nederland twijfelt niet aan de steun van de Verenigde Staten als het gaat om MH17. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten in reactie op het besluit van de Amerikaanse regering om op de herdenkingsdag van de ramp geen verklaring over de zaak uit te geven.
19/07 16u00  Lagere opening op Wall StreetDe beurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten. De prestaties van onlineretailer eBay vielen daarbij duidelijk tegen. Andere ondernemingen die de boeken openden waren IBM, verfreus PPG en sigarettenmaker Philip Morris.
19/07 15u45  „Verlaging maximumsnelheid schendt basisrecht”Een Frans parlementslid dreigt naar het Europese Hof van de Rechten van de Mens te stappen vanwege ‘de schending van mensenrechten’ door een lagere maximumsnelheid. De regering van premier Edouard Philippe heeft die buiten de bebouwde kom verlaagd van 90 naar 80 kilometer per uur.
19/07 15u45  „Nieuws Russische novitsjok-verdachten onzin”Berichten dat de Britse politie Russische verdachten heeft geïdentificeerd die achter een aanslag met gif op een Russische ex-spion in Salisbury zouden zitten, zijn onzin. Dit heeft de Britse minister van Veiligheid, Ben Wallace, gezegd in een reactie op dat in Groot-Brittannië gebrachte nieuws.
19/07 15u30  Dode door aanrijding in LochemEen verkeersongeluk in Lochem heeft een automobilist het leven gekost. Het was een botsing tussen een vrachtauto en een personenauto. De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld op de Rondweg West.
19/07 15u30  Kort geding DENK tegen BNNVARADe partij DENK heeft een kort geding aangespannen tegen BNNVARA na onthullingen over een nepnieuwscampagne van DENK. De partij vindt dat opnames van een gesprek met DENK-Tweede Kamerlid Farid Azarkan onrechtmatig zijn gebruikt.
19/07 15u15  Het doek valt voor Romakamp River Village in RomeZigeuners in Italië staan onder druk. De minister van Binnenlandse Zaken opperde het idee ze apart te gaan registreren, terwijl de gemeente Rome het plan heeft opgevat om families te scheiden.
19/07 15u15  Waarschuwing voor koper in kleurstoffenConsumenten krijgen het advies om levensmiddelenkleurstoffen van het merk Rolkem Super Gold niet meer te gebruiken. In de kleurstoffen, waarmee onder meer taarten versierd kunnen worden, kan een te hoog kopergehalte zitten.
19/07 15u00  Comcast ziet af van Fox-bod en mikt op SkyDe Amerikaanse kabelreus Comcast zal geen poging meer wagen om onderdelen van 21st Century Fox in te lijven. Wel blijven de Amerikanen in de race voor het Britse mediabedrijf Sky. Dat meldde het bedrijf in een verklaring.
19/07 15u00  Trump: media willen confrontatie met RuslandDe Amerikaanse president Donald Trump verwijt „roekeloze” media te hunkeren naar een confrontatie met de Russen. „De Fake News Media willen zo graag een grote confrontatie met Rusland, zelfs een confrontatie die tot oorlog zou kunnen leiden”, klaagde hij op Twitter.
19/07 14u45  Scooterrijder overlijdt door botsing met treinEen 34-jarige scooterrijder uit Enschede is om het leven gekomen door een aanrijding met een trein in Hengelo.
19/07 14u30  Kenianen krijgen internet van ballonnenMensen in Kenia kunnen vanaf volgend jaar vliegende routers gebruiken om online te gaan. Google-zusje Loon laat speciale ballonnen de lucht ingaan bij afgelegen gebieden in het Afrikaanse land. Vanaf ongeveer 20 kilometer hoogte bieden zij 4G-internetdekking.
19/07 14u30  Philip Morris verkoopt minder sigarettenPhilip Morris heeft het afgelopen halfjaar van dit jaar minder sigaretten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks die daling boekte de fabrikant van rookwaren wel een hogere omzet en winst.
19/07 14u30  Hoekse Lijn Rotterdam blijft hoofdpijndossierDe aanleg van de Hoekse Lijn blijft een hoofdpijndossier voor de gemeente Rotterdam. Zo blijken er nu weer vreemde storingen bij bruggen op het tracé te zijn. Ook zijn er problemen met de spoorbeveilingssoftware en is er gedoe over de documentatie van de metrolijn die Schiedam met de badplaats Hoek van Holland verbindt.
19/07 14u30  Vmbo’ers Maastricht kunnen al naar mboEindexamenleerlingen van VMBO Maastricht die nog schooltoetsen moeten overdoen, kunnen na de zomervakantie toch al terecht op de mbo-vervolgopleiding. Zeven opleidingen in Limburg hebben zo’n driehonderd vmbo-leerlingen hiervan donderdag per brief op de hoogte gebracht.
19/07 14u15  Spanje stopt met uitleveringsverzoek PuigdemontJustitie in Spanje ziet ervan af onder anderen de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont te laten uitleveren door Duitsland op basis van een Europees aanhoudingsbevel. De magistraat die is belast met de vervolging van Catalaanse separatistenleiders, Pablo Llarena, ziet niets in een uitlevering op basis van fraude, een voorwaarde die het Duitse Openbaar Ministerie stelde. Llarena wil Puigdemont voor ernstiger misdrijven berechten.
19/07 14u15  Koningin Máxima op Spaanse cover Vanity FairKoningin Máxima siert de cover van het augustusnummer van de Spaanse editie van Vanity Fair. De glossy heeft ook een achtergrondverhaal over de koningin gepubliceerd.
19/07 14u15  Tot 12 jaar voor fatale ripdeal RotterdamVoor de gewelddadige dood van de 24-jarige Ingomar Yildirim zijn celstraffen tot twaalf jaar opgelegd. Het slachtoffer werd tijdens een ripdeal neergeschoten.
19/07 14u15  Winkelwagentje en huisje wijzen dementerenden de weg in Amsterdam-NoordHet symbool van een winkelwagen helpt ouderen naar de Jumbo. Amsterdam opende woensdag de boodschappenroute.
19/07 14u00  Compensatie voor inwoners ‘Van Gogh-huis’ VSTwee Amerikanen die De Sterrennacht van Vincent van Gogh op hun huis hadden laten schilderen, hebben aan het langste eind getrokken in een conflict met de gemeente. Die had het duo een boete opgelegd van 10.000 dollar (ruim 8600 euro), bericht de BBC.
19/07 14u00  NVWA waarschuwt weer voor afslankproductenDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt opnieuw voor het gebruik van een aantal afslankproducten. In IREM Naturel, Dream-tox en Form soupe is de verboden stof sibutramine aangetroffen.
19/07 14u00  „EU moet zich beter voorbereiden op brexit”Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal, met of zonder akkoord over de scheiding en toekomstige relatie, zeer waarschijnlijk tot ontwrichting leiden. De 27 EU-landen moeten zich daarom intensiever voorbereiden op de brexit. Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie in een verklaring over de gevolgen van de brexit, eind maart 2019.
19/07 13u45  Jihadganger Lieke S. niet meer naar de celDe Eindhovense Lieke S. (35) hoeft niet meer de gevangenis in, hoewel is bewezen dat ze naar Syrië is afgereisd om zich daar aan te sluiten bij IS. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch donderdag.
19/07 13u45  Ruimere aanklacht Brussel tegen QualcommBrussel heeft zijn onderzoek naar de Amerikaanse chipreus Qualcomm wegens prijsmanipulatie uitgebreid. De Europese Commissie heeft aanvullende bezwaren kenbaar gemaakt aan het Amerikaanse bedrijf.
19/07 13u45  Vrijspraak voor bezit wapen moordonderzoekDe rechtbank in Amsterdam heeft een 34-jarige man vrijgesproken van het bezit van een pistoolmitrailleur die is gevonden in het onderzoek naar de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. Volgens de rechtbank is het bewijs, een DNA-spoor, te mager. De verdachte is wel veroordeeld voor vuurwapens die bij hem thuis zijn gevonden. De rechtbank legde hem daarvoor twaalf maanden cel op, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had 3,5 jaar cel geëist.
19/07 13u45  SPAR roept kipfilet terug om verpakkingsfoutSupermarktketen SPAR haalt zijn kipfilet broodbeleg uit de schappen wegens een fout op het etiket. Daarop staat niet vermeld dat de plakjes kip het allergeen melk bevatten. Dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen die een melkeiwit-allergie hebben.
19/07 13u30  Straffen tot 8 jaar geëist tegen SyriëgangersTegen drie Rotterdammers die verdacht worden van deelname aan een terroristische organisatie in Syrië, zijn donderdag celstraffen tot acht jaar geëist. De 32-jarige potentiële Syriëganger Mohamed R., anderhalf jaar geleden aangehouden in Spanje, hoorde de zwaarste straf tegen zich eisen.
19/07 13u00  Brussel naar EU-hof om Hongaars asielbeleidBrussel daagt Hongarije voor het EU-hof omdat de asiel- en terugkeerwetgeving van het land niet in overeenstemming is met het Europees recht. De Europese Commissie heeft het land bovendien een aanmaningsbrief gestuurd over een nieuwe wet die organisaties of personen die hulp aan mensen bieden die in Hongarije een asiel- en verblijfsvergunning willen aanvragen, strafbaar stelt. Het inschakelen van het EU-hof is de laatste stap.
19/07 12u45  Compensatie voor nabestaanden Sewol-rampRuim vier jaar na de scheepsramp met de Sewol, heeft een Zuid-Koreaanse rechtbank de staat voor het eerst medeaansprakelijk gesteld. De rechter oordeelde volgens Zuid-Koreaanse media dat de overheid en het scheepvaartbedrijf de nabestaanden van de 304 omgekomen opvarenden schade moet vergoeden.
19/07 12u45  Minder Nederlanders in cel buitenland om drugsHet aantal Nederlanders dat in een buitenlandse cel zit wegens drugsdelicten is de afgelopen jaren flink gedaald. Uit de jaarlijkse cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat van de 1917 Nederlanders die op 1 april in het buitenland waren gedetineerd er 923 (48 procent) ervoor vastzaten.
19/07 12u45  ACM waarschuwt voor agressief incassobureauMensen die te maken krijgen met incassobureau Pay Care moeten oppassen en rekeningen niet zomaar betalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de „agressieve” wijze waarop het kantoor rekeningen int. Het gaat bovendien lang niet altijd om terechte vorderingen.
19/07 12u45  Noodweer verdrijft toeristen uit TatraNoodweer heeft in het zuiden van Polen en noorden van Slowakije tot overstromingen en andere wateroverlast geleid. Honderden toeristen in het geliefde Tatra-gebergte zijn er vertrokken of geëvacueerd. Ook bewoners wijken uit voor overstromingen.
19/07 12u45  Droogte funest voor beekvissenDoor het droogvallen van beken worden hele populaties zeldzame beekvissen acuut met uitsterven bedreigd. Daarvoor waarschuwt stichting RAVON, een instituut dat gespecialiseerd is in vissen, amfibieën en reptielen. Op de zandgronden van de Veluwe, Achterhoek en Noord-Brabant voltrekt zich „een rampscenario”.
19/07 12u30  OM eist boete tegen kapitein na ongelukHet Openbaar Ministerie (OM) heeft een geldboete van 15.000 euro geëist tegen een 44-jarige kapitein, die schuld aan de dood van een opvarende van het vrachtschip de Achtergracht wordt verweten. Een 21-jarige Filipijnse leerling-zeeman kwam op 14 november 2015 om het leven tijdens het zogeheten Neptunusritueel, een inwijdingsceremonie voor zeelieden die voor het eerst de evenaar passeren.
19/07 12u30  EU bereidt maatregelen autoheffingen VS voorDe Europese Commissie bereidt tegenmaatregelen voor als reactie op de dreigende verhoging van Amerikaanse importtarieven op Europese auto’s. „Als de Verenigde Staten deze heffingen zouden opleggen is dat heel ongelukkig. Maar wij zijn samen met de lidstaten bezig een lijst op te stellen met evenredige tegenmaatregelen, op dezelfde manier als met de invoerheffingen op staal”, zei EU-commissaris Cecilia Malmström (handel) in Brussel.
19/07 12u15  Blok diep door het stof na PVV-achtige uitsprakenMinister Blok van Buitenlandse Zaken is diep door het stof gegaan nadat gepeperde PVV-achtige uitspraken van hem onverwacht in de openbaarheid kwamen. Een kras op het blazoen van een onkreukbare bewindsman.
19/07 12u15  Treinen stoppen weer in HilversumDe intercity’s en internationale treinen kunnen donderdag weer stoppen op het station Hilversum. De stroomvoorzieningen die waren ontregeld door de brand zaterdag in een transformatorhuis is volgens ProRail hersteld.
19/07 12u15  Advocaat Van Dam: sepot geen verrassingHet komt voor tv-producent Gijs van Dam en zijn advocaat Peter Plasman niet als een verrassing dat het Openbaar Ministerie geen bewijs heeft gevonden voor de vermeende verkrachting van Jelle Brandt Corstius door Van Dam. „Dat het OM die aangifte seponeert, lag voor ons in de lijn der verwachting”, meldt Plasman in een eerste reactie. „We wisten dat er uit het kennelijk zeer uitgebreide onderzoek naar die aangifte geen bewijs zou komen.”
19/07 12u15  Kind mag niet de norm van onderwijs zijnDe overheid heeft lang genoeg bepaald hoe onderwijs eruit moet zien. Haar slogan ”passend onderwijs” stoelt op een humanistische mensvisie. Is er een nieuwe schoolstrijd nodig om de school hiervan te bevrijden, vraagt Elfriede Boerhout zich af.
19/07 12u15  Vaarverbod op Leidsche RijnMet ingang van volgende week stelt waterschap De Stichtse Rijnlanden een vaarverbod in op de Leidsche Rijn, tussen Harmelen en het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. Dat is nodig om extra zoetwater naar het westen van Nederland te laten stromen, zoals naar de waterschappen van Schieland, Rijnland en Delfland.
19/07 12u00  Zendingsdag Elburg: Tegenstand kan Gods werk niet verhinderen„Het lukt de tegenstanders niet om Gods werk te verhinderen”, zei ds. A. van Heteren, predikant van de christelijke gereformeerde Eben-Haëzergemeente in Urk, woensdag op de Elburgse zendingsdag.
19/07 12u00  Israël stemt in met omstreden wet Joodse natiestaatHet parlement van Israël heeft donderdag een omstreden wet aangenomen waarin Israël wordt omschreven als „natiestaat van het Joodse volk.”
19/07 12u00  Toch onderzoek Maleisië naar dood Ivana SmitDe Maleisische autoriteiten doen toch onderzoek naar de dood van het Nederlandse model Ivana Smit. De patholoog-anatoom houdt in augustus meerdere dagen zitting om te bepalen of er sprake is van verdachte omstandigheden. Als dat het geval is kan hij de zaak doorverwijzen voor strafrechtelijk onderzoek.
19/07 12u00  Wisselend beeld op beurzenDe Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak openden Unilever en Sligro de boeken. Galapagos kondigde een nieuwe samenwerking aan.
19/07 12u00  Eritrea laat „zo’n 30” christenen vrij uit celIn Eritrea zijn deze week zo’n dertig leden van evangelische kerken uit de gevangenis vrijgelaten.
19/07 11u45  Ophef over slaande medewerker MacronEen medewerker van de Franse president Emmanuel Macron is ruim twee weken geschorst omdat hij een betoger heeft geslagen in Parijs. Op videobeelden op sociale media is te zien hoe de man, die een politiehelm draagt, samen met agenten een demonstrant overmeestert.
19/07 11u30  Fastfoodsector gaat beter om met schoonmakersDe fastfoodsector heeft zijn leven gebeterd wat betreft de omgang met schoonmakers. Volgens de Inspectie SZW hebben de grote ketens hun schoonmaak het afgelopen jaar „veel beter georganiseerd” dan daarvoor. „Schoonmakers worden nu niet meer onderbetaald en werken niet te lang”, vat de inspectie de verbeteringen samen. Verder controleren fastfoodbedrijven nu beter wie er bij ze aan het werk zijn.
19/07 11u30  Jeugd betrapt met limonadeflesjes drankHandhavers van de gemeente Nijmegen hebben tot nu toe in de Vierdaagseweek 52 minderjarigen betrapt, die alcoholhoudende drank mee wilden nemen naar de Vierdaagsefeesten in de stad. Ze hadden bijna allemaal limonade- of waterflesjes gevuld met drank bij zich, aldus de gemeente donderdag. Omdat alle betrapte jongeren hun drank zonder problemen inleverden, zijn er tot nu toe alleen waarschuwingen en nog geen boetes uitgedeeld.
19/07 11u30  Predikant VS blijft vastzitten in Turkse celDe Amerikaanse predikant Andrew Brunson moet in Turkije in de gevangenis blijven tot de volgende rechtszitting in oktober.
19/07 11u15  RKK Polen: Drink honderd dagen geen alcoholDe Rooms-Katholieke Kerk in Polen roept haar leden op om vanaf 4 augustus honderd dagen geen alcohol te drinken.
19/07 11u15  Facebook-baas onder vuur om opmerking HolocaustFacebook-topman Mark Zuckerberg is onder vuur komen te liggen. In een interview over misinformatie gebruikt hij de Holocaust als voorbeeld. „Ik ben joods en er zijn mensen die de Holocaust ontkennen. Ik vind dat kwetsend. Maar ik geloof niet dat wij zulke berichten moeten verwijderen. Mensen maken fouten. Ik denk niet dat zij het expres fout hebben. Ik maak ook fouten als ik in het openbaar spreek”, zei Zuckerberg tegen de techsite Recode.
19/07 11u00  FBI reageert terughoudend op aanbod PoetinFBI-baas Christopher Wray heeft lauw gereageerd op een aanbod van Vladimir Poetin. Amerikaanse agenten mogen van de Russische leider het verhoor bijwonen van inlichtingenofficieren die in de VS worden verdacht van inmenging in de verkiezingen. De Russen willen als tegenprestatie graag de ondervraging observeren van een aantal Amerikanen.
19/07 11u00  Advocaat: opheldering rol NFI in zaak-NicoleDe advocaat van de voor verkrachting van de vijftienjarige Nicole van den Hurk veroordeelde Jos de G. heeft opheldering gevraagd over de rol van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in de zaak.
19/07 11u00  Fruitteler: Als de grond niet vochtig genoeg is, blijven de peren te kleinDankzij druppelbevloeiing en beregening hebben de appels en peren van Thomas de Vree uit Dodewaard nog niet veel last van de droogte. Maar het moet geen weken meer duren.
19/07 11u00  Handmatige aanpak brand Drunense DuinenCirca twintig specialistische brandbestrijders proberen de smeulende bosbrand in De Loonse en Drunense Duinen definitief uit te krijgen. Het gaat om brandweerlieden van Handcrew Overijssel uit de regio’s IJsselland en Twente, die speciaal voor het bestrijden van natuurbranden zijn opgeleid. Zij gaan te voet het veld in om met water en speciaal gereedschap de kleine brandhaarden te blussen of uit te kloppen, meldt de gemeente Heusden.
19/07 10u45  Belastingheffing en privacy sluiten elkaar niet uitPrivacy is een groot goed. Althans dat zou men denken. Door allerlei recente publicaties, zoals van de Panama Papers, lijkt dit adagium zo nu en dan verloren te gaan.
19/07 10u30  Facebook-baas onder vuur om HolocaustFacebook-topman Mark Zuckerberg is onder vuur komen te liggen. In een interview over misinformatie gebruikt hij de Holocaust als voorbeeld. „Ik ben joods en er zijn mensen die de Holocaust ontkennen. Ik vind dat kwetsend. Maar ik geloof niet dat wij zulke berichten moeten verwijderen. Mensen maken fouten. Ik denk niet dat zij het expres fout hebben. Ik maak ook fouten als ik in het openbaar spreek”, zei Zuckerberg tegen de techsite Recode.
19/07 10u30  Olifant doodt achtjarige in OegandaEen vluchtende olifant heeft in Oeganda een achtjarige jongen gedood. Het dier greep de scholier met zijn slurf en sloeg hem tegen de grond, bericht de krant Daily Monitor.
19/07 10u30  Gewonden door aanrijding tram, bus en taxiVier personen zijn donderdagochtend gewond geraakt door een aanrijding tussen een tram, bus en taxi in de Amsterdamse wijk Oud-Zuid. De taxichauffeur, een inzittende van de tram en een passagier van de bus zijn naar een ziekenhuis overgebracht, meldt de politie. De vierde gewonde is ter plekke behandeld.
19/07 10u30  Minder mensen hebben betalingsproblemenOpnieuw is het aantal mensen met een betalingsachterstand afgenomen. Uit de halfjaarlijkse kredietbarometer van Bureau Krediet Registratie (BKR) blijkt dat 6,4 procent van de geregistreerde kredietnemers betaalproblemen heeft. Dat komt neer op 674.000 consumenten van de in totaal 10,6 miljoen geregistreerden bij het BKR.
19/07 10u15  Nederlander zoekt verkoeling op MarktplaatsNiet alleen de temperaturen en de droogte bereiken records, ook de vraag naar alles wat verkoeling brengt stijgt enorm. Dat merken ze bij de handelssite Marktplaats waar massaal wordt gezocht op trefwoorden als zwembad, airco en parasol.
19/07 10u15  Politie lost schot op vluchtende automobilist Wijk bij DuurstedeDe politie heeft donderdagochtend in Wijk bij Duurstede een schot gelost op een wegvluchtende automobilist, die eerder probeerde op agenten in te rijden. Dat gebeurde op de Zandweg in die plaats.
19/07 10u15  A16 bij Rotterdam even dicht na ongelukDe A16 bij Rotterdam-Kralingen is donderdagochtend korte tijd afgesloten gweest na een ongeluk waarbij een motorrijder en een vrachtwagen betrokken waren. Op de rijbaan in noordelijke richting landde een traumahelikopter.
19/07 10u00  Ook directeuren basisscholen gaan actievoerenOok directeuren van basisscholen gaan actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. „Schoolleiders willen ook een eerlijk salaris en lagere werkdruk”, zegt Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders.
19/07 10u00  Galapagos koploper in AEXDe aandelenbeurs in Amsterdam heeft donderdag de openingswinst verspeeld. De andere Europese beurzen stonden eveneens in het rood. Op het Damrak verwerkten beleggers de resultaten van Unilever en Sligro. Galapagos was in trek na een nieuwe samenwerking.
19/07 09u45  Cgk/Ngk Amsterdam: Klein, vergrijsd, maar missionairEen Alpha-cursus voor senioren. Dat is het nieuwste idee van samenwerkingsgemeente cgk/Ngk De Bron in Amsterdam-Nieuw-West. De gemeente telt slechts 140 leden, maar zet zich actief in om mensen te bereiken met het Evangelie.
19/07 09u45  Politie lost schot op vluchtende automobilistDe politie heeft donderdagochtend in Wijk bij Duurstede een schot gelost op een wegvluchtende automobilist, die eerder probeerde op agenten in te rijden. Dat gebeurde op de Zandweg in die plaats.
19/07 09u45  Dank aan het KNIL: 3 gulden zakgeldSoldij? Soldij kregen de ontslagen KNIL-militairen niet. Pensioen evenmin. Drie gulden zakgeld, dat was alles. De frustratie raakten ze nooit kwijt. Woensdag herdachten ze hun gevallen vrienden.
19/07 09u45  Tramreizigers HTM gedupeerd door stroomstoringTramreizigers ondervinden donderdagochtend in het centrum van Den Haag hinder van een stroomstoring. De tramlijnen 2, 3, 4 en 6 moeten worden omgeleid en kunnen het centrum niet bereiken, meldt vervoersbedrijf HTM.
19/07 09u45  Hogere strafeis voor geweld tegen journalistenJustitie gaat hogere straffen eisen tegen mensen die geweld tegen journalisten plegen of journalisten bedreigen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat daarover een richtlijn opstellen. Het is een van de afspraken die vertegenwoordigers van de media hebben gemaakt met het OM, de politie en minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus.
19/07 09u30  Unilever daalt, Galapagos stijgt in AEXDe aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht hoger begonnen. De andere Europese beurzen openden in het rood. Op het Damrak werd Unilever lager gezet na publicatie van de resultaten. Galapagos was in trek na een nieuwe samenwerking.
19/07 09u30  A16 bij Rotterdam dicht na ongelukDe A16 bij Rotterdam-Kralingen is donderdagochtend rond 9.00 uur afgesloten na een ongeluk waarbij een motorrijder en een vrachtwagen betrokken zijn. Op de rijbaan in noordelijke richting is een traumahelikopter geland voor medische hulpverlening.
19/07 09u15  Gegevens werkzoekenden Randstad waren te zienUitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van negen werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien, bevestigt Randstad na berichtgeving van RTL Z. Het ging bijvoorbeeld om e-mail- en woonadressen, telefoonnummers, opleidingsniveau, werkervaring en salariswensen.
19/07 09u00  „Belgische agent ontslagen om nepbrief IS”De Belgische politie heeft een inspecteur ontslagen die zelf een dreigbrief van terreurgroep IS zou hebben gemaakt. De man zou het document twee weken na de aanslagen in Parijs hebben opgehangen aan de poort van het politiebureau, bericht Het Laatste Nieuws.
19/07 09u00  Acties Brazilië remmen omzetgroei UnileverWas- en levensmiddelenconcern Unilever kende in het tweede kwartaal van het jaar een onderliggende omzetgroei van 1,9 procent. Die prestatie was duidelijk minder dan de eigen doelstelling van 3 tot 5 procent omzetgroei per jaar. Vooral stakingen in Brazilië hadden een negatief effect op de opbrengsten.
19/07 08u45  Tienduizenden huizen Japan nog zonder waterJapan gaat nog steeds gebukt onder de gevolgen van het extreme noodweer van eerder deze maand. Zo zitten volgens de autoriteiten nog zo’n 55.000 huishoudens zonder water. Ook bivakkeren 4669 mensen noodgedwongen in opvangcentra, bericht de Japanse omroep NHK.
19/07 08u30  Nikkei sluit licht lagerDe Japanse effectenbeurs is donderdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na vier winstbeurten op rij en verwerkten de uitlatingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, die stelde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China zijn vastgelopen.
19/07 08u15  Minder tekenbeten door droog en warm weerHet aantal meldingen over tekenbeten is uitzonderlijk laag voor de tijd van het jaar. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen University zijn de afgelopen weken zo’n twee derde minder meldingen binnengekomen dan in dezelfde periode in de voorgaande jaren. De daling heeft vermoedelijk te maken met het warme, droge weer van de laatste tijd.
19/07 08u15  Australië wil ontslag omstreden aartsbisschopDe Australische premier Malcolm Turnbull heeft aangedrongen op het ontslag van aartsbisschop Philip Wilson. Die 67-jarige geestelijke is schuldig bevonden aan het verzwijgen van kindermisbruik door een andere priester.
19/07 08u15  „Verdachten novitsjok-vergiftiging Skripal in beeld”De Britse autoriteiten hebben mogelijk de daders geïdentificeerd van de zenuwgasaanval op ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter. Het zou gaan om Russen, berichten Britse media. Zij baseren zich op informatie van een bron rond het onderzoek.
19/07 08u00  Rijdende doodskist moest doorbraak forcerenMitrailleurvuur maakt in de Eerste Wereldoorlog veel slachtoffers. Er zijn middelen nodig om het aantal doden en gewonden te verminderen en om snel op te rukken. In de jaren voor de oorlog doen Franse en Oostenrijkse constructeurs pogingen een voertuig te maken dat op een slagveld kan rijden en schieten. Overheden nemen deze ontwerpen echter niet over.
19/07 07u45  Man vast om export tientallen gestolen auto’sEen 43-jarige man uit Laren wordt verdacht van het exporteren van tientallen gestolen auto’s naar Afrika. Uit onderzoek blijkt volgens de politie dat zijn bedrijf tussen 2015 en 2017 zo’n vijftig auto’s via de haven van Antwerpen heeft uitgevoerd die als gestolen of verduisterd stonden geregistreerd. Er was ook geknoeid met documenten: de zogeheten voertuigidentificatienummers klopten vrijwel nooit.
19/07 07u30  Bron van wijsheid1 Samuel 2:3b
19/07 07u30  Volvo Cars voelt nog weinig van heffingenVolvo Cars heeft in het tweede kwartaal meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De autofabrikant, sinds 2010 in handen van het Chinese Geely, lijkt nog geen last te hebben van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. In dat laatste land zag Volvo zijn verkoopcijfers het hardst stijgen.
19/07 07u30  Betaalgedrag bedrijven ondanks wet slechterHet betaalgedrag in het bedrijfsleven is het afgelopen jaar ondanks aangescherpte wetgeving alleen maar verslechterd. Dat blijkt uit onderzoek van Betaalme.nu, een verbond van grote bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties dat streeft naar kortere betaaltermijnen voor het mkb.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

31x Politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 01u45 - Reformatisch Dagblad: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
23x Lege containers vallen van schip op Maasvlakte21/07 02u15 - Reformatisch Dagblad: In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.
20x Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijden21/07 03u45 - Reformatisch Dagblad: De Amsterdamse Noord-Zuidlijn wordt zaterdag geopend. Na ruim vijftien jaar bouwen, kunnen reizigers voortaan in een kwartier met de metro van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom. Hoewel de dienstregeling zondagochtend ingaat, is de feestelijke opening al een dag eerder.
19x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis21/07 00u30 - Reformatisch Dagblad: Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist.
14x Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt21/07 03u00 - Reformatisch Dagblad: Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega’s zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.
4x Agenten gedood in Dagestan20/07 23u15 - Reformatisch Dagblad: In de Zuid-Russische regio Dagestan zijn vrijdag twee politieagenten omgekomen toen schutters vanuit een auto het vuur op hen openden. Een van agenten stierf ter plaatse, de ander bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
3x Geerten van de Wetering wint improvisatieconcours Haarlem20/07 23u00 - Reformatisch Dagblad: Het 52e Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem is vrijdagavond 20 juli gewonnen door Geerten van de Wetering.
2x Nederlanders gewond bij mesaanval bus Lübeck20/07 23u00 - Reformatisch Dagblad: Onder de gewonden die vielen toen een man instak op buspassagiers in Lübeck (Duitsland) zijn twee Nederlanders. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om twee mannen van 21 jaar oud. In totaal raakten tien mensen gewond. Vijf van hen zijn naar ziekenhuizen gebracht en drie zijn er ernstig aan toe. Over de toestand van de Nederlanders is niets bekend.
2x Jongeren willen luchtvaart zwaarder belasten20/07 22u45 - Reformatisch Dagblad: Politieke jongerenorganisaties vinden dat de overheid de luchtvaart zwaarder moet belasten vanwege de negatieve gevolgen voor het milieu.
1x Wall Street sluit iets lager20/07 22u30 - Reformatisch Dagblad: De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven