dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
23/10 17u00  Joyce was in shock na Brexit, nu vraagt ze de koningin om advies Zo veel onzekerheid. Dat is wat Joyce de Haas voelt nu de Brexit steeds dichterbij komt. De Nederlandse onderneemster in Londen heeft vragen, piekert en bereidt zich voor op iets waarvan ze niet weet wat gaat komen. Koningin Maxima ging vandaag met haar in gesprek. "Ze begreep me, het was echt een steuntje in de rug."
23/10 16u45  Slotervaartziekenhuis heeft per direct de spoedeisende hulp gesloten Het Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam heeft de deuren van de spoedeisende hulpafdeling per direct gesloten. Dat heeft het bestuur van het ziekenhuis bekendgemaakt. Het Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, beiden van dezelfde eigenaar, hebben vandaag uitstel van betaling aangevraagd.
23/10 16u15  Koud herfstweer op komst: dit weekend maximaal tien graden De warme nazomer lijkt voorlopig verleden tijd. De komende dagen wordt het namelijk alleen maar kouder. In het weekend wordt het maximaal tien graden en trekken er regenbuien over ons land.
23/10 16u00  Europese Commissie eist nieuwe begroting van Italië De Europese Commissie heeft het begrotingsvoorstel van de Italianen afgekeurd. De Italiaanse regering moet terug naar de tekentafel en binnen drie weken met een beter voorstel komen.
23/10 15u30  Inspectie neemt twee aapjes uit woning in beslag Twee kleine apen zijn door inspectiediensten uit een woning in Zeeuws-Vlaanderen gehaald. De dieren werden als huisdier gehouden. Dit is in Nederland verboden.
23/10 15u30  Voor het eerst plastic aangetroffen in menselijke ontlasting Onderzoekers hebben voor het eerst kleine plastic deeltjes gevonden in menselijke ontlasting. In poepmonsters van acht personen van over de hele wereld werden microplastics gevonden.
23/10 15u15  Aapjes als huisdier uit woning gehaald Twee kleine apen zijn door inspectiediensten uit een woning in Zeeuws-Vlaanderen gehaald. De dieren werden als huisdier gehouden. Dit is in Nederland verboden.
23/10 15u15  Door rood, te hard en over de vluchtstrook: dit mag jij niet, maar de politie wél Dronken scholieren naar huis brengen in je politieauto met sirenes en op hoge snelheid? Dat mag niet. Agenten in Emmen kregen moeten op het matje komen nadat een filmpje dat een van de scholieren maakte, op social media verscheen. Maar wat mag je als agent nu wel en niet in het verkeer?
23/10 15u00  Sky News: lichaamsdelen vermoorde Saoedische journalist Khashoggi gevonden Er zijn lichaamsdelen gevonden van de vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat zeggen bronnen betrokken bij het onderzoek tegen het Britse Sky News. De journalist zou in stukken zijn gesneden en zijn gezicht verminkt.
23/10 12u45  Uitstel van betaling voor Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad hebben uitstel van betaling gekregen. Dat bevestigt een woordvoerder van de zorginstellingen, die in handen zijn van zorgondernemer Loek Winter.
23/10 12u30  Hoofd reddingsfonds eurozone over Italië: 'Geen reden voor paniek' Klaus Regling, het hoofd van het reddingsfonds van de eurozone, maakt zich zorgen over de begrotingsplannen van Italië. Toch zegt hij dat er geen reden is voor paniek omdat het besmettingsgevaar voor andere Europese landen tot nu toe 'zeer beperkt' is.
23/10 12u00  President Erdogan: gruwelijke moord op journalist Khashoggi was gepland Volgens de Turkse president Erdogan wijst alles er op dat de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in het consulaat van Soedi-Arabie uitgebreid is voorbereid.
23/10 08u00  Alcoholverslaafde Ritchie laat afkickproces zien: 'Dan besef je hoe verdrietig het is' Tien jaar lang was Ritchie Pairun (30) verslaafd aan alcohol. Na een recente opname in een kliniek vlogt hij nu over zijn afkickproces. "Ik hoop dat ik mensen kan motiveren een stapje in de goede richting te zetten", zegt Ritchie.
23/10 07u15  Alcoholverslaafde Ritchie vlogt over zijn afkickproces: 'Hopelijk kan ik iemand ermee helpen' Tien jaar lang was Ritchie Pairun (30) verslaafd aan alcohol. Na een recente opname in een kliniek vlogt hij nu over zijn afkickproces. "Ik hoop dat ik mensen kan motiveren een stapje in de goede richting te zetten", zegt Ritchie.
23/10 00u00  'Eindelijk', koning Willem-Alexander op staatsbezoek bij The Queen (92) Koningin Elizabeth doet het niet vaak meer. Hooguit één of twee keer per jaar ontvangt ze nog een staatshoofd tijdens een officieel staatsbezoek. Het is dan ook bijzonder te noemen dat de 92-jarige vorstin van het Verenigd Koninkrijk koning Willem-Alexander en koningin Máxima op bezoek krijgt.20 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 20u00  YouTube: onmogelijk aan EU-auteursrechtwet voldoenYouTube zegt niet te weten hoe het moet voldoen aan de nieuwe strengere Europese auteursrechtwet. "Het is een onmogelijke klus", zeggen bronnen binnen Google tegen Bright. Daarom komt het bedrijf in actie tegen de voorgestelde regelgeving.
22/10 18u15  YouTube: Onmogelijk om aan Europese auteursrechtwet te voldoenYouTube zegt niet te weten hoe het moet voldoen aan de nieuwe strengere Europese auteursrechtwet. "Het is een onmogelijke klus", vertellen bronnen binnen Google tegen Bright. Daarom komt het bedrijf in actie tegen de voorgestelde regelgeving.
22/10 18u15  Silvia (52), oudste oerang-oetan van de Apenheul overledenDe oudste inwoner van de Apenheul in Apeldoorn is overleden. De hoogbejaarde oerang-oetan Silvia is op 52-jarige leeftijd ingeslapen, omdat het al een tijdje niet goed ging met haar.
22/10 18u00  YouTube: Onmogelijk om aan Europese privacywet te voldoenYouTube zegt niet te weten hoe het moet voldoen aan de nieuwe strengere Europese auteursrechtwet. "Het is een onmogelijke klus", vertellen bronnen binnen Google tegen Bright. Daarom komt het bedrijf in actie tegen de voorgestelde regelgeving.
22/10 18u00  Waarschuwing voor alle gemeenten: 'Je moet met contant geld kunnen betalen'Alle 380 gemeenten krijgen een brief met een duidelijke boodschap: burgers moeten aan de balie van gemeentehuizen met contant geld kunnen blijven betalen. Volgens het Europees recht is alleen pinnen niet toegestaan. Dat betekent dat het groeiend aantal gemeenten dat alleen een pin only-beleid heeft, een oplossing zal moeten gaan zoeken.
22/10 16u45  Verdachten ontvoering Insiya (4) deden zich voor als inspecteursDe ontvoering van de toen 2-jarige Insiya Hemani was een grondige, tot in detail voorbereide operatie. Door betrokkenen werd de ontvoering 'operatie-Barney' genoemd.
22/10 16u15  Buren van geitenhouderijen hebben verhoogde kans op longontstekingMensen die dichtbij een geitenhouderij wonen, hebben een hogere kans om een longontsteking te krijgen dan gemiddeld. Het gaat om mensen die wonen binnen een straal van 2 kilometer om de boerderijen.
22/10 16u15  Koning Willem-Alexander, zo moet het dus niet straks bij The QueenThe Queen begroeten met een nette kus op de wang, of even een hand op haar schouder leggen. Klinkt koninklijk, maar absoluut 'not done'. Koning Willem-Alexander moet zich aan strenge etiquetteregels houden tijdens zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. En dat is zo makkelijk nog niet.
22/10 15u45  Tankstations vaker onbemand: 'De concurrentie is moordend'De benzinepomp met een klassiek klein kioskje verdwijnt, concludeert branchevereniging Bovag vandaag op basis van cijfers. Er zijn inmiddels meer onbemande tankstations dan bemande pompen. Als een tankstation bemand is, dan gaat het steeds vaker om een grote winkel langs de weg.
22/10 15u15  Twintig jongeren uit Rotterdam opgepakt om internetoplichtingDe politie heeft afgelopen weekend in Rotterdam twintig jongeren opgepakt op verdenking van oplichting via internet. Ze zouden hun bankrekening hebben laten gebruiken door oplichters.
22/10 15u15  NAC gaat relschoppers stadionverbod geven: 'Zo hard mogelijk straffen'Supporters van voetbalclub NAC die gisteren na de wedstrijd tegen Willem II de politie aanvielen, kunnen een flinke straf verwachten. "De club zal straffen uitdelen in de vorm van stadionverboden, indien gepast voor langere tijd. Daarnaast worden de beschikbare camerabeelden overgedragen aan de politie", schrijft de club op de website.
22/10 15u00  Bizarre wisseltruc: 'Verdachte droeg kleding Khashoggi na moord'Een van de verdachten van de moord op journalist Jamal Khashoggi droeg diezelfde dag diens kleding. Dat blijkt uit camerabeelden van de Turkse autoriteiten.
22/10 14u15  Vader Insiya (4) werkt niet mee aan verhoor in ontvoeringszaakIn het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn tientallen pogingen gedaan om de vader van het kind te kunnen horen. Dat is tot nu toe niet gelukt. Ook niet op afstand. De vader woont in India. Vandaag begon het proces tegen zes verdachten die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest.
22/10 13u45  Rechtbank wijst verzoek tot uitstel in zaak-Insiya (4) afIn het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn tientallen pogingen gedaan om de vader van het kind te kunnen horen. Dat is tot nu toe niet gelukt. Ook niet op afstand. De vader woont in India. Vandaag begon het proces tegen zes verdachten die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest.
22/10 13u30  Vader Insiya (4) werkt niet mee, zaak wordt mogelijk aangehoudenIn het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn tientallen pogingen gedaan om de vader van het kind te kunnen horen. Dat is tot nu toe niet gelukt. Ook niet op afstand. De vader woont in India.
22/10 13u15  Vader Insiya (4) werkt niet mee, zaak mogelijk aangehoudenIn het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn tientallen pogingen gedaan om de vader van het kind te kunnen horen. Dat is tot nu toe niet gelukt. Ook niet op afstand. De vader woont in India.
22/10 10u45  Wordt jouw rijexamen afgebroken? Dan moet je zes weken wachtenKandidaten van wie het rijexamen wordt afgebroken, moeten vanaf volgende week maandag minimaal zes weken wachten voordat zij weer een poging mogen wagen. "Voor andere gezakte kandidaten blijft de verplichte wachttijd twee weken", schrijft het CBR op haar website.
22/10 09u00  'ING negeerde waarschuwingen van drie ministers van Financiën'Drie ministers van Financiën op rij, Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra, hebben ING gewaarschuwd dat een flinke salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust.
22/10 08u30  Lagere winst voor Ryanair door stakingen en annuleringenBudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair boekt in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst. Volgens het Ierse bedrijf komt dat onder andere door de personeelsstakingen.
22/10 08u00  Omzet Philips stijgt minder dan verwacht door ongunstige wisselkoersenGezondheidstechnologieconcern Philips wist zijn opbrengsten verder op te krikken, maar de omzet ging niet zo sterk omhoog als analisten hadden verwacht. Het bedrijf wijt de tegenvaller in het derde kwartaal aan ongunstige wisselkoerseffecten.
21/10 23u30  Luchtballon maakt noodlanding bij woonwijk EindhovenSpannende momenten in de wijk Blixembosch in Eindhoven. Daar vloog een luchtballon rakelings over de woonwijk, voordat-ie een noodlanding maakte op een veldje in de buurt. "Alle honden in de straat gingen tekeer."
21/10 22u00  'Mieeuww, mieeeuww': man verstoort live-uitzending Formule 1Een opmerkelijk moment tijdens de live-uitzending van de grand prix in Amerika. Op het moment dat commentator Olav Mol even stil is, doet een andere stem ineens racebaangeluiden na.
21/10 20u15  Parachutist stort neer na hartaanval in de luchtEen parachutist in bij het vliegveld Teuge in Gelderland hard op de grond terecht gekomen, nadat hij in de lucht een hartstilstand had gekregen.
21/10 18u45  Man weigert naast oudere zwarte vrouw te zitten tijdens Ryanair-vluchtVliegmaatschappij Ryanair is in opspraak geraakt door een filmpje waarin te zien is hoe een passagier een oudere vrouw uitscheldt en niet naast haar wil zitten vanwege haar huidskleur. Hij noemt haar onder andere een 'ugly black bastard'.
21/10 16u45  Van het gas af? Waterstof is serieus alternatief naast zonne- en windenergieIn 2030 moet een kwart van al onze huizen 'van het gas af' zijn en dus moeten we overschakelen op andere vormen van energie. Zonne- en windenergie ligt voor de hand, maar ook waterstof zou een prima alternatief zijn.
21/10 16u15  Politie treedt op tegen hooligans na NAC - Willem IIDe politie heeft in Breda na de wedstrijd tussen Willem II en NAC (2-2) hard opgetreden tegen voetbalfans van beide clubs die elkaar te lijf wilden gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie zijn ingezet om de tientallen supporters uit elkaar te houden.
21/10 11u45  Fotograaf legt aanzoek perfect vast, maar wie zijn de gelukkigen?Een prachtig uitzicht, binnenvallende zonnestralen en een man in de verte die op zijn knieën gaat voor zijn liefje. Beter kan een verlovingsfoto niet genomen worden. Jammer alleen dat fotograaf Matthew Dippel de mensen op de foto niet kent. Daar wil hij nu verandering in brengen.
21/10 10u30  Twee tropische stormen op weg naar MexicoMexico moet zich klaar gaan maken voor de komst van twee tropische stormen. Een van die stormen groeit waarschijnlijk uit tot een orkaan.
21/10 09u45  Acht jaar premier Mark Rutte: 'Zelfs als hij wordt gegrild, heeft hij er plezier in'Mark Rutte is deze maand acht jaar premier van Nederland. Hoe heeft hij zo lang aan de macht kunnen blijven, en wat zijn zijn politieke trucjes? Mensen om hem heen vertellen over 'het Duracell-konijn dat doortrommelt'
21/10 06u45  Politie vindt lichaam in Swifterbant, één aanhoudingDe politie heeft in Swifterbant 'onder verdachte omstandigheden' een overleden persoon aangetroffen. Niet lang daarna werd een persoon aangehouden.
21/10 06u30  Martin Garrix weer uitgeroepen tot beste dj van de wereldDj Martin Garrix is voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Het Britse tijdschrift DJ Mag onthulde de Top 100 van beste dj’s van de wereld tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).
20/10 23u45  Trump toch niet tevreden met uitleg Saoedi-Arabië over dood KhashoggiDe Amerikaanse president Donald Trump neemt geen genoegen met de verklaring die Saoedi-Arabië heeft gegeven over de omstandigheden waaronder journalist Jamal Khashoggi is omgekomen.
20/10 21u00  Verloofde Khashoggi: 'Jouw prachtige lach zal altijd in mijn ziel blijven'"Ze namen jouw lichaam weg uit mijn wereld, maar jouw prachtige lach zal altijd in mijn ziel blijven." Hatice Cengiz schrijft een emotionele tweet over haar verloofde, Jamal Khashoggi. Daarbij plaatst ze een video van de vermoorde journalist.
20/10 20u00  Politici reageren op overlijden Wim Kok: 'Een man die gemist zal worden'Wim Kok was 'een man om naar op te kijken'. Dat zegt premier Mark Rutte in reactie op het overlijden van oud-premier.
20/10 18u30  Onzekerheid voor duizenden Nederlanders door brexit; D66 wil noodwetVoor Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk neemt de onzekerheid toe, nu er nog altijd geen brexit-deal is gesloten. Sommigen overwegen een Brits paspoort, maar dan raken ze automatisch hun Nederlandse paspoort kwijt. Regeringspartij D66 wil een noodwet, zodat Nederlanders tijdelijk het Britse én het Nederlandse paspoort kunnen hebben.
20/10 16u30  'Dirk Scheringa overweegt gang naar rechter na cryptodrama'Voormalig DSB-bankier Dirk Scheringa overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de ondernemers achter cryptobedrijf ICO Headstart.
20/10 16u15  Ontvoerde miljardair Tanzania na negen dagen vrijgelatenMiljardair Mohammed Dewji is weer veilig thuis. Dewji, die gezien wordt als de jongste miljardair van Afrika, werd negen dagen geleden in Tanzania door gemaskerde mannen ontvoerd.
20/10 13u15  Rutte: 'Onderste steen moet boven in zaak Khashoggi'Premier Mark Rutte wil dat 'de onderste steen boven komt' over de dood van journalist Jamal Khashoggi. Daarbij sluit hij zich aan bij de oproep van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om snel duidelijkheid te verschaffen over wat er precies is gebeurd.
20/10 12u30  Hans zijn maagverkleining liep verkeerd af: 'Ik kan misschien nooit meer lopen'Normaal afvallen ging niet, een dieet zou niet helpen en de huisarts zag ook maar één oplossing voor de 175 kilo wegende Hans: een maagverkleining. Het ging helemaal mis. Hans werd chronisch ziek. Als hij de tijd terug kon draaien, had hij het nooit gedaan. "Ik kan misschien nooit meer lopen. Ik was liever dik gebleven."
20/10 11u45  Tram botst frontaal op camper in Utrecht: dode en gewondenEen heftig ongeluk in Utrecht. Daar is een tram frontaal gebotst op een camper. Eén inzittende van de camper is hierbij om het leven gekomen.
20/10 11u15  Toch euthanasie mogelijk bij dementerendenArtsen mogen toch euthanasie verlenen aan wilsonbekwame patiënten, zoals mensen met dementie. Daarbij mogen ze ook een slaapmiddel gebruiken, staat in een nieuw onderdeel van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie.
20/10 09u45  Meer dan 60 kinderlichamen gevonden in uitvaartcentrumOpnieuw een lugubere vondst in de Amerikaanse staat Detroit. De politie heeft meer dan zestig lichamen van levenloze kinderen gevonden in een uitvaartcentrum. Sommigen lagen er al jaren. Vorige week ontdekte de politie in dezelfde stad elf kinderen in een ander mortuarium. Zij lagen verstopt in het plafond.
20/10 08u45  Politie in Mexico houdt honderden migranten aan grens tegenDe Mexicaanse politie heeft honderden migranten tegengehouden aan de grens bij Guatemala. Ze waren onderweg naar de Verenigde Staten, maar Trump wil de migranten absoluut niet in zijn land hebben.
20/10 07u00  Seniorencomplex ontruimd na grote brand, één persoon overledenBij een grote brand in een seniorencomplex in Didam is een 88-jarige man om het leven gekomen. Zeker vijftig bewoners moesten worden geëvacueerd. Zij zijn opgevangen in een zalencentrum in de buurt.
19/10 19u15  Omroep Brabant boycot Zwarte Pieten-discussie op radio: 'Ben het spuugzat'Omroep Brabant gaat in zijn belangrijkste nieuwsuitzendingen op de radio de Zwarte Pieten-discussie compleet vermijden. "Ik ben de discussie zat. Spuugzat", zegt presentator en initiatiefnemer Kristian Westerveld.
19/10 18u00  Sidney werd zomaar neergeschoten: 'Leven zoals ik wilde, is voorbij'"Ik ben blij voor Nederland dat deze man van de straat is, maar ik ben heel verdrietig voor mezelf." De 22-jarige Sidney werd vorig jaar in Groningen neergeschoten, vijf kogels raakten zijn lichaam. "De spontaniteit is uit mijn leven", vertelt hij.
19/10 16u00  Kabinet verbreekt financiële afspraak om laatste drie JSF's te kopenOm er zeker van te zijn dat de laatste drie JSF's gekocht kunnen worden, verbreekt het kabinet de financiële afspraken die in 2013 zijn gemaakt over het budget voor het gevechtsvliegtuig, blijkt uit een analyse van RTL Z. De oppositie is verbolgen, de Algemene Rekenkamer vraagt 'expliciete aandacht' voor de stap en zelfs de eigen accountant van het rijk vindt de stap opvallend.
19/10 14u45  'Ouders moeten beter nadenken over zwemles kind'Ouders moet veel kritischer zijn in de keuze waar ze hun kind zwemles laten volgen. Daarvoor waarschuwt de Nationale Raad Zwemveiligheid. "Zwemles is de beste remedie tegen verdrinking."
19/10 13u45  Tien jaar cel en tbs voor man (21) die student zomaar neerschootAzim A., de 21-jarige man die vorig jaar een fietser in de stad Groningen neerschoot, moet tien jaar de cel in. Daarnaast krijgt hij tbs met dwangverpleging. De rechtbank veroordeelt hem voor poging tot doodslag. Het OM had 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist.
19/10 13u45  Verdachte van 'dubbele' beschieting Zaandam meldt zichEen van de mannen die worden gezocht voor het schietincident vorige week vrijdagnacht op de Burcht in Zaandam, heeft zich gisteren zelf gemeld op het politiebureau in Zaandijk. Het is de 24-jarige Gilano H. Naar zijn broer Giovanni H. (32) wordt nog gezocht.
19/10 13u45  Mbo'ers willen helemaal geen titel: 'Ons werk onderscheidt ons van hbo en wo'Mbo’ers hebben helemaal geen behoeft aan een titel, zegt voorzitter Timon van Engen van Jongerenorganisatie beroepsonderwijs (JOB). "Wij bouwen auto's, wij bakken brood. Dát onderscheidt ons van het hbo en wo." ​​​​​​​GroenLinks kwam met het idee om mbo'ers een titel te geven.
19/10 13u45  Tongki, de laatste ijsbeer van Zuid-Korea overledenDe laatste ijsbeer die in Zuid-Korea leefde, Tongki, is overleden. De 24 jaar oude beer stierf in een pretpark ten zuiden van Seoul. Waarschijnlijk vanwege ouderdom. 
19/10 13u15  Mbo'ers willen helemaal geen titel: 'Ons werk onderscheid ons van hbo en wo'​​​​​​​Het invoeren van een titel voor afgestudeerde mbo'ers is volgens minister Van Engelshoven een sympathiek idee. Maar mbo’ers blijken helemaal geen behoeft aan een titel te hebben, zegt voorzitter Timon van Engen van Jongerenorganisatie beroepsonderwijs (JOB). "Wij bouwen auto's, wij bakken brood. Dát onderscheid ons van het hbo en wo."
19/10 12u30  Politie onderzoekt verband tussen overval op restaurant en dodelijk ongelukDe politie in Drenthe onderzoekt de achtergrond van een dodelijk ongeluk in Hoogeveen. De politie heeft 'sterke vermoedens' dat dit ongeluk verband houdt met een overval op een Chinees restaurant, eerder op de avond.
19/10 12u15  Woonwagenkamp Spijkenisse mag blijven staan, bewoners dolblijHet woonwagenkamp van de sinti in Spijkenisse mag blijven staan. De gemeente wilde het kamp slopen, maar de rechter geeft daar geen toestemming voor. De bewoners begonnen spontaan te zingen na de uitspraak: "Wij vechten voor onze rechten".
19/10 12u00  Tongki, de laatste ijsbeer van Zuid-Kora overledenDe laatste ijsbeer die in Zuid-Korea leefde, Tongki, is overleden. De 24 jaar oude beer stierf in een pretpark ten zuiden van Seoul. Waarschijnlijk vanwege ouderdom. 
19/10 11u30  Woonwagenkamp Spijkenisse mag blijven staan, gejuich in de rechtszaalHet woonwagenkamp van de sinti in Spijkenisse mag blijven staan. De gemeente wilde het kamp slopen, maar de rechter geeft daar geen toestemming voor. De bewoners begonnen spontaan te zingen na de uitspraak: "Wij vechten voor onze rechten".
19/10 11u30  Man noch vrouw: Leonne krijgt als eerste een 'X' in paspoortNa jaren van strijd met de gemeente is het Leonne Zeegers uit Breda gelukt: ze is de eerste Nederlander met een neutrale X in haar paspoort in plaats van een m of v.
19/10 11u00  Honderden bieten op de snelweg, A28 urenlang dichtMeerdere vrachtwagens botsten vanochtend op elkaar op de A28 bij Assen. Daarbij zijn honderden bieten op de snelweg terechtkomen. In beide richtingen is de weg daarom tot vanmiddag afgesloten.
19/10 10u45  Helikopter stort neer op Amerikaans vliegdekschipEen helikopter van de Amerikaanse marine is neergestort op het dek van het vliegdekschip USS Ronald Reagan. Meerdere mensen raakten gewond.
19/10 09u00  Nederlandse volleybaldames redden het niet, Servië te sterk in halve finale WKHelaas, het is de Nederlandse volleybaldames niet gelukt de finale van het WK in Japan te bereiken. Na een spannende strijd verloren ze van Servië, dat toch te sterk bleek.
19/10 08u00  Afscheid van gorillaleider Jambo: 'De vrouwtjes zullen er niet om rouwen'Zilverrug Jambo vertrekt binnenkort uit de Apenheul in Apeldoorn naar de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag kan het publiek afscheid van hem nemen. Maar niet getreurd: Jambo's vervanger staat al klaar.
19/10 07u15  Post en bieten op de snelweg, A28 urenlang dichtMeerdere vrachtwagens botste vanochtend op elkaar op de A28 bij Assen. Daarbij zijn bieten en post op de snelweg terechtkomen. In beide richtingen is de weg daarom tot vanmiddag afgesloten.
19/10 06u00  GroenLinks wil titel voor afgestudeerde mbo'er: 'Waardering voor onze vakmensen'GroenLinks wil dat mbo'ers ook een titel krijgen, net als studenten aan het hbo en de universiteit. In het hoger onderwijs krijgen ze de titel bachelor of master. Mbo-studenten zouden Skilled, Craftsman en Expert moeten gaan heten, afhankelijk van hun opleidingsniveau.
18/10 18u15  Lange jongens en meisjes moeten topsport redden: 'Lengte is cruciaal'Gezocht: jongens die langer worden dan 1,95 meter en meiden die zeker 1,85 worden. Sportorganisatie NOC*NSF komt met deze bijzondere oproep. "We hebben grote behoefte aan lange jongens en meisjes voor onze topsport."
18/10 17u15  Rutte zeer bezorgd over verdwijning Saoedische journalist KhashoggiPremier Mark Rutte is zeer bezorgd over de verdwijning van onderzoeksjournalist Jamal Khashoggi in het consulaat van Saoedi-Arabië in Turkije. Khashoggi verdween daar op 2 oktober. Aangenomen wordt dat hij op het consulaat in Istanbul is gemarteld en vermoord.
18/10 17u00  Premier Rutte zeer bezorgd over verdwijning Saoedische journalist KhashoggiPremier Mark Rutte is zeer bezorgd over de verdwijning van onderzoeksjournalist Jamal Khashoggi in het consulaat van Saoedi-Arabië in Turkije. Khashoggi verdween daar op 2 oktober. Aangenomen wordt dat hij op het consulaat in Istanbul is gemarteld en vermoord.
18/10 16u30  Boekhoorn: 'Schuldenlast en ruzie nekten Hema'Investeerder Marcel Boekhoorn wil Hema weer gezond maken door schulden terug te brengen en de verstoorde verhouding met de franchisenemers te herstellen. "Advocaten zijn niet meer welkom bij de Hema. Alleen als klant."
18/10 16u30  Weer ongeluk met gevaarlijk Multiplay-springkussenOpnieuw is een kind gewond geraakt na een metershoge val van een Multiplay-springkussen. Het slachtoffer is met een ambulance afgevoerd. Dit is het vierde ongeluk in korte tijd op een zogenoemde Multiplay. Zo liepen twee kinderen een schedelbasisfractuur op nadat ze afgelopen zomer van net zo'n springkussen waren gevallen.
18/10 15u30  Als agent je voordoen als terrorist: 'Heftigste baan van Nederland'Het is misschien wel de moeilijkste baan van Nederland. Je moet glashard kunnen liegen, je voordoen als een crimineel en een minuscule fout kan fataal zijn. De twee politie-infiltranten die de afgelopen maanden een terreurcel in de gaten hielden, moeten het zwaar hebben gehad.
18/10 15u30  Ryanair en piloten brengen ruzie tot nieuw dieptepuntRyanair en de pilotenvakbonden in Europa liggen al jaren met elkaar in de clinch en dat wordt er niet beter op. Deze week bereikt de vete een voorlopig absurd dieptepunt met gekijf over een foto die in scène is gezet.
18/10 15u30  Kijk terug: wat wil Boekhoorn met Hema?Hema wordt overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn. Hij heeft een overeenkomst gesloten met de huidige eigenaar, de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital.
18/10 15u15  Ophef om stuntprijzen kroegen: 'Biertje voor 50 cent kan toch niet!'Een biertje voor 50 cent. Twee kroegen in Deventer bieden het aan. Voor studenten klinkt dit als muziek in de oren, maar verslavingsinstituten hebben er geen goed woord voor over. "Onvoorstelbaar dat kroegen dit doen."
18/10 15u15  Apple betaalt eindelijk belasting in EU: 14,3 miljard euroApple doet nu ook wat wij allemaal al jaren doen: belasting betalen. In totaal heeft de maker van iPhones, Apple Watches en MacBooks 14,3 miljard euro overgemaakt aan de Ierse overheid.
18/10 15u15  Wat wil Boekhoorn met Hema? Volg zijn toelichting liveHema wordt overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn. Hij heeft een overeenkomst gesloten met de huidige eigenaar, de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital.
18/10 14u15  Hema-koper Boekhoorn stak geld Telfort-klapper in talloze bedrijvenDe Hema komt in handen van de Nederlandse investeerder Marcel Boekhoorn. Hij werd rijk met Telfort, is bekend van de panda’s van Ouwehands Dierenpark, zijn kantoor is boven het gorillaverblijf in de dierentuin en hij heeft een relatie met de zus van Yolanthe.
18/10 12u30  Chaniel heeft hiv en kan het niet vertellen op zijn school in Den HaagOp school raden ze het hem keer op keer af. De 15-jarige Chaniel uit Nootdorp heeft hiv, maar voelt zich al jaren gedwongen om te zwijgen. Zelfs zijn klasgenoten weten het niet, maar nu is het tijd om de waarheid te vertellen. "Ze zijn bang voor reacties van ouders."
18/10 11u45  Ryanair: sluiting basis Eindhoven geen vergelding voor stakingenDe sluiting van de basis van Ryanair op Eindhoven Airport is volgens de luchtvaartmaatschappij geen vergelding voor de stakingen van de Nederlandse piloten. De resultaten van Ryanair op Eindhoven Airport stonden al langer onder druk, onder andere vanwege de beperkte openingstijden en groeimogelijkheden en hogere kosten.
18/10 01u00  Cadeaubon helpt bij stoppen met roken: 'Zo'n extraatje maakt je trots'Dat stoppen met roken lastig is, weet Hugo Pelzer als geen ander. Een pakje per dag rookte hij, soms meer. Maar hij is er vanaf en omdat hij meedeed aan een onderzoek, kreeg hij er zelfs 350 euro aan cadeaubonnen voor.
17/10 23u00  Geen akkoord over brexit, onderhandelaar krijgt meer tijdDe 27 EU-leiders geven onderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de brexit.
17/10 22u45  Mallorca neemt samen met Spaanse koning afscheid van 13 dodenMallorca heeft met een herdenkingsdienst in de kerk Mare de Deu dels Dolors afscheid genomen van de dertien personen die om het leven kwamen door de overstromingsramp acht dagen geleden. De Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia waren daarbij.
17/10 21u45  Brexit, een drama voor deze Nederlanders: 'De grootste zorg, dat zijn de kinderen'Een doorbraak in de EU-onderhandelingen over brexit lijkt er deze week niet in te zitten. De Britse premier May reist vandaag naar Brussel om met EU-leiders te praten over de manier waarop Groot-Brittannië de Unie wil verlaten. Correspondent Anne Saenen sprak enkele Nederlanders die wachten op duidelijkheid.
17/10 19u15  Politici eisen opheldering over veiligheid stint: 'Minister heeft een hoop uit te leggen'Er moet opheldering komen over welke informatie minister Cora van Nieuwenhuizen heeft gedeeld over de veiligheid van de stint. Dat zeggen partijen in de Tweede Kamer nadat vandaag bleek dat de minister cruciale informatie over de veiligheid van de stint heeft achtergehouden toen ze die verbood.
17/10 18u15  Aantal asielzoekers laatste maanden toegenomen, te weinig flexibele opvangHet aantal asielzoekers dat naar Nederland komt, is de afgelopen drie maanden toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Justitie. Die toename zorgt ervoor dat er te weinig flexibele plekken in gemeenten zijn om ze te huisvesten, zegt het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).
17/10 17u45  Politie infiltreerde in terreurcel die aanslag in Nederland wilde plegenDe terreurcel die volgens Justitie een aanslag op een evenement in Nederland plande, werd al maandenlang in de gaten gehouden. Er blijkt een unieke undercoveroperatie te zijn opgetuigd: een politie-infiltrant legde contact en volgde de groep van dichtbij. De politie leverde ook wapens aan de groep.
17/10 17u45  De vrouw van Steven de Jongh wist het zeker: 'Hij is dood'Als Renee Meijer al vijf uur lang niets heeft gehoord van haar man Steven de Jongh, weet ze het zeker: Hij is dood. "Ik belde mijn zus en zei: ik ben hem kwijt." Renee kan nog altijd niet geloven dat de ex-profwielrenner na een bizarre dag weer bij haar thuis op de bank zit.
17/10 17u15  Kamerlid Fleur Agema vertelt in debat over verlies beide ouders door bacterie"Mijn ouders hebben in relatief korte tijd zeven levensreddende operaties gekregen, maar zijn beide overleden aan een bacterie. Ze waren zestigers." PVV-Kamerlid Fleur Agema vertelt in het zorgdebat over het afgelopen jaar, waarin ze haar vader én haar moeder verloor.
17/10 17u15  Lichaam vermiste Arthur (6) gevonden op MallorcaNa acht dagen zoeken is het levenloze lichaam gevonden van Arthur, de laatste vermiste na het noodweer op Mallorca. Daarmee komt het aantal doden op het eiland op dertien.
17/10 16u30  De rammelende onderbouwing van het verbod op de stintMorgen dient in Utrecht een kort geding tegen minister Van Nieuwenhuizen tegen haar besluit om alle 3500 stints niet meer toe te laten op de openbare weg. De minister zei dat er te veel 'twijfel' was over de veiligheid, en dat de toelating van de stint daarom voorlopig werd geschorst. Over of dat besluit deugt, is veel discussie. De twistpunten in 7 vragen en antwoorden.
17/10 16u30  Ministerie hield cruciale informatie achter over veiligheid van stintMinister Cora van Nieuwenhuijzen van Infrastructuur en Waterstaat heeft cruciale informatie over de veiligheid van de stint achtergehouden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
17/10 16u15  Lichaam vermiste Artur (6) gevonden op MallorcaNa acht dagen zoeken is het levenloze lichaam gevonden van Artur, de laatste vermiste na het noodweer op Mallorca. Daarmee komt het aantal doden op het eiland op dertien.
17/10 16u15  Vliegtuig Melania Trump keert om na rook in de cabineEen officieel vliegtuig met Melania Trump is omgedraaid nadat er rook in de cabine was ontstaan. De passagiers roken een brandlucht in het vliegtuig.
17/10 16u15  Ministerie blundert met koopkrachtcijfers: werkenden houden minder overWerkenden hebben dit jaar minder te besteden dan minister Wouter Koolmees op Prinsjesdag meldde. Er is een fout gemaakt in de koopkrachtcijfers. Gepensioneerden gaan er dit jaar juist op vooruit, in plaats van op achteruit.
17/10 16u00  Nadeel van de lange zomer? Weer overal muggenDat je in de zomer zo je mond vol vliegjes hebt bij een fietstochtje en in bed wordt lekgeprikt, is niets nieuws. Dat het rond deze tijd nog steeds gebeurt wél. "Over een paar weken komen de eitjes met vrouwtjesmuggen ook nog uit."
17/10 15u30  Gezin dreigt te worden uitgezet: 'Het is veel te gevaarlijk voor ons in Armenië'De 21-jarige Hayarpi Tamrazyan is continu bang te worden uitgezet. De Nederlandse overheid heeft besloten dat zij en haar ouders, broertje en zusje terug moeten naar Armenië. Maar de situatie is daar veel te gevaarlijk vanwege de politieke activiteiten van haar vader in het land. "We doen geen oog dicht."
17/10 15u15  Slimme verlichting groeit hard: 'De geeks zijn om, nu de massa nog'De markt voor slimme verlichting groeit keihard. Naast grote reuzen als Philips en Ikea profiteren ook kleinere partijen, zoals het Nederlandse Innr Lighting dat groeikapitaal aan het ophalen is. "De geeks zijn al om, nu willen we de massa aanspreken."
17/10 15u00  Fotograaf Marsel wint grote prijs: 'Ik leerde het gedrag van die apen voorspellen'Hij had het totaal niet zien aankomen, toch was de jury het erover eens: de foto die de Nederlandse Marsel van Oosten (51) van twee stompneusapen maakte, is de mooiste natuurfoto van 2018. "Ik heb vannacht nauwelijks geslapen."
17/10 14u45  Man (21) opgepakt vanwege schietincident DelftDe politie heeft een 21-jarige man aangehouden die vermoedelijk de auto bestuurde van een vluchtende man in Delft. De politie schoot op die man toen hij met een wapen voor een coffeeshop in de stad stond.
17/10 14u45  Marsel van Oosten totaal overdonderd door winst prestigieuze fotoprijsHij had het totaal niet zien aankomen, toch was de jury het erover eens: de foto die de Nederlandse Marsel van Oosten (51) van twee stompneusapen maakte, is de mooiste natuurfoto van 2018. "Ik heb vannacht nauwelijks geslapen."
17/10 14u15  Minder dan het minimum: 'Hoe arm ik echt was, wisten mijn vrienden niet'Jaren leefde Claudia van twee euro per dag om haar schulden af te betalen. Ook nu behoort ze nog tot de groep Nederlanders die financieel tussen wal en schip valt. "Ik voel mezelf een rijk mens, maar ik kan niet rondkomen."
17/10 14u15  'Historische dag' in Canada: wiet legaal te koopEven naar de winkel voor wat boodschappen. "Oh, en doe er ook een zakje cannabis bij alsjeblieft." Zo makkelijk is het vanaf vandaag om in Canada marihuana te kopen nu het is gelegaliseerd.
17/10 13u30  Veel kinderen van gescheiden ouders zien vader niet meer: 'Ik neem hem niks kwalijk'Een op de vijf kinderen van gescheiden ouders ziet zijn vader niet meer. Joney Sengers (34) is een van die kinderen. "Ik hou nog steeds van hem. Hij blijft mijn vader, maar we passen niet bij elkaar."
17/10 12u30  Co verzorgde honderden uitvaarten: 'Je moet niet meehuilen'In de donkerste momenten van Esmeralda van der Duim, toen haar pasgeboren dochtertje overleed en haar zoontje in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, probeerde Co Feld (62) te doen wat hij kon. Hij verzorgde de uitvaart. "Als je daarna bedankt wordt, ja, dat maakt mijn vak mooi."
17/10 12u00  Co verzorgde honderden uitvaarten: 'Het is niet zwaar, maar mooi'In de donkerste momenten van Esmeralda van der Duim, toen haar pas geboren dochtertje overleed en haar zoontje in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, probeerde Co Feld (62) te doen wat hij kon. Hij verzorgde de uitvaart. "Als je daarna bedankt wordt, ja, dat maakt mijn vak mooi."
17/10 10u45  Netflix overtreft eigen verwachtingen: 7 miljoen nieuwe klantenStreamingdienst Netflix heeft een uitstekend derde kwartaal achter de rug en overtreft de eigen verwachtingen. De omzet en winst stegen harder dan verwacht. Maar belangrijker: het aantal nieuwe klanten steeg met ruim 6 miljoen betalende klanten tot meer dan 130 miljoen.
17/10 08u30  Nederland kukelt uit top 5 van meest concurrerende economieënNederland behoort niet langer tot de vijf meest concurrerende economieën ter wereld. Ons land moet nu genoegen nemen met een zesde plaats. Dat blijkt uit de mondiale concurrentie-index van het World Economic Forum (WEF). Op het gebied van innovatie loopt Nederland achter, 'andere landen presteren beter'.
17/10 07u15  Nederland kukelt uit top-5 van meest concurrerende economieënNederland behoort niet langer tot de vijf meest concurrerende economieën ter wereld. Ons land moet nu genoegen nemen met een zesde plaats. Dat blijkt uit de mondiale concurrentie-index van het World Economic Forum (WEF). Op het gebied van innovatie loopt Nederland achter, 'andere landen presteren beter'.
17/10 06u15  Nederland kukelt uit top vijf van meest concurrerende economieënNederland behoort niet langer tot de vijf meest concurrerende economieën ter wereld. Ons land moet nu genoegen nemen met een zesde plaats. Dat blijkt uit de mondiale concurrentie-index van het World Economic Forum (WEF). Op het gebied van innovatie loopt Nederland achter, 'andere landen presteren beter'.
17/10 02u00  Alderweireld over Ajax-terugkeer: ’Ik zou wel iets willen toevoegen’Voetbal Inside-verslaggever Simon Zijlemans spreekt na afloop van België - Nederland (1-1) met Toby Alderweireld over de wedstrijd en zijn toekomst. Keert de verdediger nog terug naar Ajax?
17/10 01u15  Van de Beek: 'Zo werd Frankrijk wereldkampioen'Voetbal Inside-verslaggever Simon Zijlemans sprak na afloop van België - Nederland (1-1) met Donny van de Beek over het 'nieuwe' Nederlands elftal.
17/10 00u45  Alderweireld: 'Als ik terugga naar Ajax wil ik iets toevoegen'Voetbal Inside-verslaggever Simon Zijlemans spreekt na afloop van België - Nederland (1-1) met Toby Alderweireld over de wedstrijd en zijn toekomst. Keert de verdediger nog terug naar Ajax?
16/10 19u15  Voor het eerst in 25 jaar weekend zonder schietincidenten in New YorkNew York is voor het eerst in 25 jaar het weekend doorgekomen zonder een schietpartij of moord. Dat meldt de NYPD.
16/10 18u15  New York voor het eerst in 25 jaar weekend lang zonder schietincidentenVoor het eerst in 25 jaar is New York het weekend doorgekomen zonder een schietpartij of moord. Dat meldt de NYPD.
16/10 18u00  Schadefonds voor winkeldiefstal asielzoekers 'te zot voor woorden'Moeten winkeliers die het slachtoffer zijn van stelende asielzoekers worden gecompenseerd vanuit een speciaal schadefonds? Ja, vindt de burgemeester in Ter Apel, want 'opgepakte asielzoekers betalen zelden hun boete'. Belachelijk, vindt de SP. "Asielzoekers moeten zélf hun boete betalen."
16/10 18u00  Italië koerst aan op botsing met EU om begroting: 'Regels in belang van iedereen'Italië koerst aan op een botsing met de Europese Commissie over de begroting. Rome stuurde gisteren een begroting ter goedkeuring naar Brussel en die wijkt flink af van eerdere afspraken. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is niet blij, net als minister van Financiën Wopke Hoekstra.
16/10 18u00  Minder hartinfarcten bij diabetespatiënten dankzij maagverkleiningPatiënten met ernstig overgewicht die lijden aan diabetes type 2 hebben nog meer baat bij een maagverkleinende operatie dan tot nu toe werd aangenomen. Amerikaans onderzoek wijst uit dat ook het risico op een hartinfarct of een beroerte sterk afneemt.
16/10 17u30  Opgepast: kleine pensioenen afgepakt op 1 januari (en dat scheelt een biertje)In een ver verleden bijgebeund als student en daarmee een piepklein pensioentje opgebouwd? Als je niets doet ben je dat pensioen kwijt. Het gaat om maximaal 2 euro per jaar. Maar hé, je hebt daar wel ooit voor gewerkt!
16/10 17u00  Bier wordt duurder, vooral in Ierland en TsjechiëDoor klimaatverandering krijgen we tussen nu en 2099 te maken met tientallen bijzonder warme en droge periodes. Daardoor daalt de gerstoogst en dat betekent dat er minder grondstof is voor bier. Minder gerst, duurdere gerst, en dus duurder bier.
16/10 14u30  Homoseksualiteit onder pinguïns doodnormaal: 'Ze snoepen van twee walletjes'Sphen en Magic zijn twee mannelijke pinguïns die samen een ei uitbroeden in een Australische dierentuin. De homopinguïns bouwden zelf een nestje. In Diergaarde Blijdorp gebeurde eerder dit jaar hetzelfde. Is homoseksualiteit net zo normaal onder dieren als bij mensen?
16/10 11u45  Audi krijgt boete van 800 miljoen euro voor sjoemelschandaalAudi moet een boete betalen van 800 miljoen euro vanwege zijn rol in het emissieschandaal met grotere dieselmotoren. De automaker, onderdeel van Volkswagen, bereikte overeenstemming met aanklagers in München over de hoogte van de boete en erkende daarbij ook zijn verantwoordelijkheid.
16/10 11u30  Geen leraar te vinden: noodkreet van Sonja omdat dochter niet naar school kanEen basisschool in Lelystad zit met het handen in het haar nu de vaste leraar van groep 7 een nieuwe baan kreeg en de invaller al na zeven dagen stopte. De klas met 25 leerlingen zit daardoor noodgedwongen thuis. Daarom doet ouder Sonja Koopmans zelf maar een noodkreet op Facebook. "Help! Wie o wie kent een bevoegde leraar?"
16/10 11u15  Bezoek minister Hoekstra aan Saoedi-Arabië op losse schroevenHet bezoek van minister Hoekstra (Financiën) aan Saoedi-Arabië staat op losse schroeven Als er niet snel duidelijkheid komt over de verdwijning van onderzoeksjournalist Khashoggi gaat het bezoek niet door, laat Hoekstra via een woordvoerder weten.
16/10 09u45  Zeldzame octopus in Noordzee gefilmd: 'Ik kon heel dichtbij komen'Hij was al blij dat hij het beestje in de Noordzee uitgebreid kon filmen. Maar toen duiker Mark Barto weer op de boot kwam en de beelden eens goed bekeek, zag hij dat het om een zeldzame achtarmige-octopus ging. "Ik werd euforisch. Het dier is nog nooit levend in de Noordzee waargenomen."
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x 'Eindelijk', koning Willem-Alexander op staatsbezoek bij The Queen (92)23/10 00u00 - RTL.nl: Koningin Elizabeth doet het niet vaak meer. Hooguit één of twee keer per jaar ontvangt ze nog een staatshoofd tijdens een officieel staatsbezoek. Het is dan ook bijzonder te noemen dat de 92-jarige vorstin van het Verenigd Koninkrijk koning Willem-Alexander en koningin Máxima op bezoek krijgt.
9x Alcoholverslaafde Ritchie vlogt over zijn afkickproces: 'Hopelijk kan ik iemand ermee helpen'23/10 07u15 - RTL.nl: Tien jaar lang was Ritchie Pairun (30) verslaafd aan alcohol. Na een recente opname in een kliniek vlogt hij nu over zijn afkickproces. "Ik hoop dat ik mensen kan motiveren een stapje in de goede richting te zetten", zegt Ritchie.
8x Alcoholverslaafde Ritchie laat afkickproces zien: 'Dan besef je hoe verdrietig het is'23/10 08u00 - RTL.nl: Tien jaar lang was Ritchie Pairun (30) verslaafd aan alcohol. Na een recente opname in een kliniek vlogt hij nu over zijn afkickproces. "Ik hoop dat ik mensen kan motiveren een stapje in de goede richting te zetten", zegt Ritchie.
8x Sky News: lichaamsdelen vermoorde Saoedische journalist Khashoggi gevonden23/10 15u00 - RTL.nl: Er zijn lichaamsdelen gevonden van de vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat zeggen bronnen betrokken bij het onderzoek tegen het Britse Sky News. De journalist zou in stukken zijn gesneden en zijn gezicht verminkt.
7x President Erdogan: gruwelijke moord op journalist Khashoggi was gepland23/10 12u00 - RTL.nl: Volgens de Turkse president Erdogan wijst alles er op dat de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in het consulaat van Soedi-Arabie uitgebreid is voorbereid.
7x Europese Commissie eist nieuwe begroting van Italië23/10 16u00 - RTL.nl: De Europese Commissie heeft het begrotingsvoorstel van de Italianen afgekeurd. De Italiaanse regering moet terug naar de tekentafel en binnen drie weken met een beter voorstel komen.
6x Hoofd reddingsfonds eurozone over Italië: 'Geen reden voor paniek'23/10 12u30 - RTL.nl: Klaus Regling, het hoofd van het reddingsfonds van de eurozone, maakt zich zorgen over de begrotingsplannen van Italië. Toch zegt hij dat er geen reden is voor paniek omdat het besmettingsgevaar voor andere Europese landen tot nu toe 'zeer beperkt' is.
6x Uitstel van betaling voor Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen23/10 12u45 - RTL.nl: Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad hebben uitstel van betaling gekregen. Dat bevestigt een woordvoerder van de zorginstellingen, die in handen zijn van zorgondernemer Loek Winter.
6x Door rood, te hard en over de vluchtstrook: dit mag jij niet, maar de politie wél23/10 15u15 - RTL.nl: Dronken scholieren naar huis brengen in je politieauto met sirenes en op hoge snelheid? Dat mag niet. Agenten in Emmen kregen moeten op het matje komen nadat een filmpje dat een van de scholieren maakte, op social media verscheen. Maar wat mag je als agent nu wel en niet in het verkeer?
6x Aapjes als huisdier uit woning gehaald23/10 15u15 - RTL.nl: Twee kleine apen zijn door inspectiediensten uit een woning in Zeeuws-Vlaanderen gehaald. De dieren werden als huisdier gehouden. Dit is in Nederland verboden.

Statistieken

Artikels:
35854
Gelezen:
36078
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven