zaterdag 20 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/01 09u15  Eén jaar president Trump: een hectisch begin van een hectisch jaar Sinds Donald Trump precies een jaar geleden president werd is het geen moment meer rustig geweest rondom hem. Hij begon direct al met het terugdraaien van het beleid van zijn voorganger. En de massale protesten waren die eerste dagen na zijn inauguratie niet van de lucht. Een terugblik op die eerste, roemruchte week.
19/01 23u15  Erdogan richt zijn pijlen op Koerdisch leger: 'Verraderlijk en schijnheilig' De Turkse president heeft bij de NAVO een oproep gedaan om het Koerdische leger te stoppen. De VS steunt dit leger met geld en wapens in de strijd tegen IS. Turkije is bang dat Koerden een eigen staat krijgen.
19/01 22u45  Erdogan richt zijn pijlen op Koerdisch leger: "Verraderlijk en schijnheilig" De Turkse president heeft bij de NAVO een oproep gedaan om het Koerdische leger te stoppen. De VS steunt dit leger met geld en wapens in de strijd tegen IS. Turkije is bang dat Koerden een eigen staat krijgen.
19/01 22u15  Rotterdam wil jongeren bij politiek betrekken: 'Gemeenteraadsverkiezingen, best belangrijk' De opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen is laag, iets meer dan de helft van de mensen gaat stemmen. In Rotterdam is dat nog lager, daarom nodigt de gemeente inwoners op het stadhuis uit om kennis te laten maken met de politiek.
19/01 21u45  Rotterdam probeert jongeren bij politiek te betrekken: "Gemeenteraadsverkiezingen, best belangrijk" De opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen is laag, iets meer dan de helft van de mensen gaat stemmen. In Rotterdam is dat nog lager, daarom nodigt de gemeente inwoners op het stadhuis uit om kennis te laten maken met de politiek.
19/01 19u45  Jan stopt na 42 jaar met zijn marktkraam: 'Mensen willen steeds goedkopere kleding' Jarenlang verkocht Jan met veel plezier kleding op de markt. Maar door de komst van goedkope kledingketens en het internet heeft hij steeds meer moeite om zijn kraam draaiende te houden. 'De bezoekersaantallen van de markt zijn gehalveerd', zegt Jan. En daarom stopt hij ermee.
19/01 18u45  Max doet het op de fiets: met 106 km/u de bergpiste af Max Stöckl heeft een missie: met zijn mountainbike zo hard mogelijk van een bergpiste crossen om een snelheidrecord neer te zetten. Piste de Streif heeft een maximale daling van 85%.
19/01 14u15  Emrullah speciaal naar Turkije voor haartransplantatie: 'Ze hebben veel ervaring en het is goedkoop' Turkije is uit de gratie bij de Nederlandse vakantieganger. Behalve bij mannen met een terugtrekkende haargrens, zoals Emrullah Tay. Hij kan in Istanbul voor weinig geld een haartransplantatie krijgen.
19/01 11u45  Minister reageert op omgeblazen vrachtwagens Lees meer >
19/01 11u15  Zo ontstaan levensgevaarlijke lawines Ze zijn de grote skivakantie-nachtmerrie, de lawines. Maar hoe ontstaan die? En wat kan je het beste doen om niet door zo'n sneeuwverschuiving opgeslokt te worden? Amara Onwuka van Buienradar ging naar Oostenrijk en heeft alle ins en outs.
19/01 09u15  Helikoptercrash in VS: ex-politicus overleden Een helikopterongeluk in de Amerikaanse staat New Mexico heeft vijf mensen het leven gekost. Er is nog maar weinig van de helikopter over. Onder de slachtoffers was ook Roy Benett, ex-politicus van Zimbabwe aan boord.
18/01 23u15  Waarom het slim is om je trampoline bij storm goed vast te zetten Bij Gouda reden vandaag geen treinen door een aanrijding met een trampoline. Dat trampolines tijdens de storm makkelijk de lucht in vliegen, bewijst deze beelden, ingezonden door een kijker.
18/01 23u15  Alles waait weg: van containers tot een vrachtwagen Containers die omvallen en een vrachtwagen die omver is geblazen. Door heel Nederland is er schade en chaos door de zware storm.
18/01 21u45  Compilatie: de heftigste beelden van de storm Op social media waren veel heftige beelden te zien van de storm die over ons land trok. Een compilatie van de opvallendste beelden.
18/01 20u15  Utrecht CS vol met gestrande reizigers: 'Het is hopeloos' Er rijden nog nauwelijks treinen door de storm van eerder vandaag. Reizigers op Utrecht CS wachten al uren. 'Het is hopeloos eigenlijk.'
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 16u15  Dak weggewaaid: 'Ik hoop dat ik nog naar binnen mag'De bewoners van de Landmanstraat in Rotterdam moesten hun huizen uit. Het dak van hun huis werd door de storm weggeblazen. Een bewoner weet niet waar hij vannacht zal slapen.
18/01 13u45  Dak weggeblazen in Rotterdam: 'Daar gaat-ie!'Het dak van een complete rij portiekwoningen aan de Landmanstraat in Rotterdam-Zuid is door de storm weggeblazen. Op beeld is te zien hoe het platte dak als karton wordt losgerukt door de wind.
18/01 13u15  Alles waait weg: van containers tot een pontje vol auto'sContainers die omvallen, een pontje dat wegwaait en een vrachtwagen die omver is geblazen. Door heel Nederland is er schade en chaos door de zware storm.
18/01 13u15  Enorm reclamebord omver door stormIn Almere verliest een reclamebord het van de harde wind.
18/01 11u45  Storm in beeld: fietser waait weg, dakpannen vliegen door luchtCode rood, geen treinen, schade, maar ook heel veel spectaculair beeld door de storm in Nederland.
18/01 07u45  Jessica leefde vorig jaar nog in armoede maar doet nu een opleidingMeer dan een miljoen Nederlanders leven in armoede. En hoewel het goed gaat met de economie daalt dat aantal nog niet. Jessica probeert uit de geldzorgen te komen. Ze doet nu een opleiding en begeleidt mensen die werkloos thuis zitten.
17/01 23u15  Man op straat doodgeschoten in AmsterdamDe politie kan nog niet met zekerheid zeggen dat het om een liquidatie in het criminele circuit gaat. In Duivendrecht is een uitgebrande auto gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of deze auto iets met de schietpartij te maken heeft.
17/01 21u45  Jessica leefde vorig nog in armoede maar doet nu een opleidingMeer dan een miljoen Nederlanders leven in armoede. En hoewel het goed gaat met de economie daalt dat aantal nog niet. Jessica probeert uit de geldzorgen te komen. Ze doet nu een opleiding en begeleidt mensen die werkloos thuis zitten.
17/01 21u15  We eten veel te veel zout: het zit zelfs in zalm of in een chocoladereepMeer dan zes gram zout per dag is ongezond, maar vaak halen we wel negen tot twaalf gram. Dat komt omdat in meer producten dan we denken zout zit. Voedingsdeskundige Ralph Moorman leidt ons door de supermarkt naar producten met zout.
17/01 15u45  Meteoor doet aarde beven in AmerikaVeel mensen dachten dat het onweer was omdat ze een flits en een keiharde dreun hoorden. Maar het was een meteeor die de lucht in delen van de staten Michigan en Ohio deed oplichten. Op de grond werd een aardbeving van 2.0 op de schaal van Richter gemeten.
17/01 12u45  Grootste onderwatergrot ter wereld ontdekt in MexicoPrachtig onderwaterbeeld uit Mexico. Daar hebben wetenschappers na lang zoeken een verbinding gevonden tussen twee grottenstelsels. Samen vormen ze nu één gigantisch stelsel.
17/01 11u45  Emotionele confrontatie met verkrachter: 'Nu gaan we jouw wereld verwoesten'In de rechtbank confronteren tientallen vrouwen Larry Nassar met wat hij hen aandeed. Nassar, oud-arts van het Amerikaans turnteam, wordt door ruim honderd vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik: 'Je misbruikte je macht als volwassene.'
17/01 10u15  Ruim een miljoen Nederlanders leven in armoedeZe zijn voortdurend bezig de eindjes aan elkaar te knopen. De 1,1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens. Voor hen is de crisis nog niet voorbij. Sterker nog, de groep die langdurig onder de armoedegrens zit, groeit nog steeds. Maar waar ligt die armoedegrens dan precies en wanneer zit je langdurig in armoede? Peter van Zadelhoff weet hoe het zit.
17/01 09u45  Ruim een miljoen Nederlanders leeft in armoedeZe zijn voortdurend bezig de eindjes aan elkaar te knopen. De 1,1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens. Voor hen is de crisis nog niet voorbij. Sterker nog, de groep die langdurig onder de armoedegrens zit, groeit nog steeds. Maar waar ligt die armoedegrens dan precies en wanneer zit je langdurig in armoede? Peter van Zadelhoff weet hoe het zit.
17/01 08u15  Vervolgde Rohingya moeten terug naar MyanmarBinnen twee jaar moeten alle Rohingya-vluchtelingen terug naar Myanmar. Dat heeft buurland Bangladesh met Myanmar afgesproken. Honderdduizenden Rohingya, een islamitische minderheid, vluchtten afgelopen maanden de grens over, omdat ze in eigen land worden vermoord en verkracht door het leger.
16/01 22u15  Trump wijst journalist de deur: 'Out!''Ik wil dat immigranten overal vandaan komen,' zegt president Trump tijdens een persmoment. ?Hij reageert op uitspraken die hij gedaan zou hebben, waarbij hij Afrikaanse landen 'shitholes' zou hebben genoemd. Daarna wijst hij een lastige journalist de deur.
16/01 22u15  Duitsland jaagt op wilde zwijnen 'om de varkenspest tegen te houden''Het is niet de vraag of hij komt, maar wanneer.' In Duitsland zijn boeren doodsbang voor de Afrikaanse varkenspest, een ongeneeslijke ziekte die via het oosten verspreidt. Daarom krijgen jagers nu een premie voor elk zwijn dat ze neerschieten.
16/01 20u15  Kolven op werk? 'Ik kon kiezen: het gehandicaptentoilet of het schoonmaakhok''Je moet geen stress hebben terwijl je het doet.' Steeds meer vrouwen kolven op het werk, maar de meesten van hen hebben daar geen goede ruimte voor. En dus moeten ze soms uitwijken naar vreemde plekken.
16/01 18u15  Rietje van riet in strijd tegen plastic vervuiling: 'We moeten terug naar vroeger''Er zijn rietjes van papier, bamboe, metaal, en ik werk aan eetbare rietjes.' Zes procent van het zwerfafval bestaat uit rietjes, elk jaar worden er miljarden weggegooid. De campagne #StopSucking wil daar aandacht voor vragen. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan duurzame alternatieven voor het plastic rietje.
16/01 17u45  Rietje van riet in strijd tegen plastic vervuiling: 'Net zoals vroeger''Er zijn rietjes van papier, bamboe, metaal, en ik werk aan eetbare rietjes.' Zes procent van het zwerfafval bestaat uit rietjes, elk jaar worden er miljarden weggegooid. De campagne #StopSucking wil daar aandacht voor vragen. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan duurzame alternatieven voor het plastic rietje.
16/01 13u45  Enorme brand in historisch VOC-pakhuis JakartaEen voormalig pakhuis van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in Jakarta staat in brand. Het historische pand is inmiddels een scheepvaartmuseum. De collectie loopt groot gevaar.
16/01 12u15  Gevangen kinderen gered van ouders: 'Ze waren vel over been'Uitgehongerd, verwaarloosd en vastgeketend aan hun bed. Een echtpaar uit de Verenigde Staten hield hun dertien kinderen gevangen. Totdat een van de dochters wist te ontsnappen.
16/01 09u15  10 bouwvakkers dood door instorten hangbrug ColombiaZeker tien mensen zijn omgekomen door het instorten van een hangbrug in Colombia. Alle doden zijn bouwvakkers, want de brug was nog in aanbouw.
16/01 07u45  Puinhoop en gewonden door explosie AntwerpenDoor een explosie in de binnenstad van Antwerpen is een gebouw ingestort. Volgens de politie zijn er tegen de twintig gewonden. Een van hen is er slecht aan toe. De brandweer haalt slachtoffers onder het puin vandaan.
15/01 23u15  Moeder staat op tegen 'babygangs', piepjonge criminelen in Napels'Ik vond hem op dat bankje. De hele straat zat onder het bloed.' De zoon van Maria Luisa werd neergestoken door een 'babygang', Italiaanse criminelen van 13 tot 15 jaar oud. De stad Napels wordt erdoor geteisterd, en niemand durft er tegenin te gaan. Behalve Maria Luisa dan.
15/01 22u15  Verslaafd aan energiedrankjes: 'Ik heb er sowieso eentje nodig op een dag''Mijn vader was verslaafd, die belandde in het ziekenhuis met nierstenen.' Jongeren lijken wel te weten dat energiedrankjes niet goed voor ze zijn, maar toch kunnen veel er niet vanaf blijven. Kinderartsen pleiten daarom voor een verbod op de verkoop aan jongeren onder de 18 jaar.
15/01 19u15  Brandweerman vangt kind dat van tweede verdieping wordt gegooidEen heldhaftige daad in het Amerikaanse Decatur, vlakbij Atlanta. Een inwoner van een brandend huis probeert in paniek zijn acht kinderen te redden, en gooit de laatste snel naar beneden. De brandweerman op de grond weet het kind in een soort van reflex te vangen. De beelden gaan de wereld over.
15/01 18u15  Dolgelukkig met partner en een beetje pornoKijken jullie porno? En zijn jullie tevreden met jullie partner? Wij gingen met deze twee vragen uit een groot seksonderzoek van Rutgers de straat op.
15/01 18u15  Uren vast voor de Afsluitdijk: 'Ik heb geen eten of drinken, dit is echt balen'Sommigen stonden er wel uren vast, te wachten in de regen. Door een storing bij de Stevinsluizen kon het verkeer richting Noord-Holland urenlang geen kant op.
15/01 16u15  Seksles op school, dat is vooral: jongens en meiden met elkaar leren pratenJongens praten over seks met jongens, meiden praten over seks met meiden. Als daarin niets verandert, blijft iedereen hangen in dezelfde vooroordelen en flauwe grappen. Zorgen dat ze er ook onderling met elkaar over gaan praten: dat is de uitdaging waar scholen voor staan.
15/01 15u45  Bekijk de beelden: auto schanst in eerste verdiepingEen bizar ongeluk in Californië. Een auto reed op volle snelheid tegen een heuvel aan en schanste tegen het pand van een tandartspraktijk. De wagen bleef hangen in de eerste verdieping. Een beveiligingscamera filmde het ongeluk.
15/01 11u15  Ravage in aandelenbeurs Jakarta na instorten vloerDe eerste beelden vanuit de aandelenbeurs in Jakarta laten een enorme ravage zien. Er vielen ruim zeventig gewonden door het instorten van een vloer.
15/01 11u15  Vlammenzee op boot vol gokkers voor kust FloridaMet een nat pak kwamen ruim vijftig mensen in Florida, Amerika, met de schrik vrij. Het schip waar zij op zaten vloog in brand. De vlammen grepen snel om zich heen.
15/01 10u45  Vlammenzee op casinoboot voor kust FloridaMet een nat pak kwamen ruim vijftig mensen in Florida, Amerika, met de schrik vrij. Het schip waar zij op zaten vloog in brand. De vlammen grepen snel om zich heen.
15/01 09u45  Vlammenzee op schip voor kust FloridaMet een nat pak kwamen ruim vijftig mensen in Florida, Amerika, met de schrik vrij. Het schip waar zij op zaten vloog in brand. De vlammen grepen snel om zich heen.
15/01 07u15  'Alleen maar getoeter' op gevaarlijkste verkeerslocatieRijstroken staan niet aangegeven en bestuurders moeten stoppen voor verkeer van rechts. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt het Keizer Karelplein in Nijmegen de gevaarlijkste verkeerslocatie van Nederland: 'Bij de rijles kreeg je een kleurplaat waarin je de routes moest tekenen.'
15/01 06u45  Dit is de gevaarlijkste verkeerslocatie: 'Alleen maar getoeter'Rijstroken staan niet aangegeven en bestuurders moeten stoppen voor verkeer van rechts. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt het Keizer Karelplein in Nijmegen de gevaarlijkste verkeerslocatie van Nederland: 'Bij de rijles kreeg je een kleurplaat waarin je de routes moest tekenen.'
14/01 23u15  Mikal (22) en Tim (23) willen in gemeenteraad: 'Zou allergrootste droom zijn'Met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar is de gemeenteraad een grijs bolwerk. Twintigers Mikal en Tim willen daar verandering in brengen en stellen zich verkiesbaar in hun eigen gemeente. 'Ik zie het als een uitdaging.''
14/01 22u15  Mikal (22) en Tim (23) willen de gemeenteraad in: 'Zou mijn allergrootste droom zijn'Met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar is de gemeenteraad een grijs bolwerk. Twintigers Mikal en Tim willen daar verandering in brengen en stellen zich verkiesbaar in hun eigen gemeente. 'Ik zie het als een uitdaging.''
14/01 17u45  Werknemers in tech-sector vertrekken van VS naar CanadaHet Canadese Toronto trekt steeds meer sollicitanten uit de Verenigde Staten. Het beleid van de Amerikaanse president Trump is voor veel Amerikaanse werknemers in de tech-sector reden om een baan over de grens te zoeken. ''Ik was daar helemaal klaar.''
14/01 13u45  Passagiers schrikken zich rot: vliegtuig glijdt bijna Zwarte Zee inPassagiers die onderweg waren naar de Turkse plaats Trabzon zijn zich rot geschrokken. Een vliegtuig schoot van de baan en kwam meters voor de Zwarte Zee tot stilstand. Het leidde tot veel paniek aan boord.
13/01 21u45  Nederland heeft grootste scheepssimulator ter wereld'Dit is heel erg uniek.' Nederland heeft sinds deze maand de grootste en meest geavanceerde scheepssimulator ter wereld. Kapiteins en bemanning kunnen daar leren om allerlei soorten schepen te besturen.
13/01 20u45  Massale steun voor bevroren Chinese 'ijsbloemenjongen'Hij wordt de 'ijsbloemenjongen' genoemd: Wang Fuman (8) uit China. Zijn foto met bevroren haren ging de hele wereld over, nadat hij verkleumd op school aankwam. Het raakte veel Chinezen, die massaal geld en kleding inzamelden.
13/01 18u15  Woedende Zuid-Afrikanen verwoesten winkels H&MDe woede rondom een foto van H&M is nog niet voorbij. In Zuid-Afrika zijn winkels van de keten vernield. Op de foto draagt een donkere jongen een trui met een tekst die volgens veel mensen racistisch is.
13/01 17u15  Met je dronken hoofd plassen in de gracht is levensgevaarlijk'Het mooie, romantische beeld van Amsterdam op een heel vieze manier.' Het gebeurt nog altijd veel: plassen in grachten. Het zijn vooral dronken mannen, die niet beseffen hoe gevaarlijk het kan zijn. De GGD Amsterdam maakt zich zorgen.
13/01 16u15  Wordt 2018 het jaar voor de Democraten? - #TrumpUpdate 50Democratische politici houden er maar niet over op: een linkse golf zou de Republikeinen uit het Amerikaanse parlement knikkeren dit jaar. Gaat dat ze lukken of kunnen de Democraten beter ophouden met dromen?
13/01 06u30  Danny werd blind door vuurwerk, maar staat nu op WK Ice Cross: 'Je kunt meer dan je denkt'Danny Hansen was dertien jaar toen een zelfgemaakte vuurwerkbom in zijn gezicht ontplofte. Hij heeft nog tien procent zicht, maar dat belet hem niet om aan het WK Ice Cross Downhill mee te doen, een spectaculaire sport voor waaghalzen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Eén jaar president Trump: een hectisch begin van een hectisch jaar20/01 09u15 - RTL.nl: Sinds Donald Trump precies een jaar geleden president werd is het geen moment meer rustig geweest rondom hem. Hij begon direct al met het terugdraaien van het beleid van zijn voorganger. En de massale protesten waren die eerste dagen na zijn inauguratie niet van de lucht. Een terugblik op die eerste, roemruchte week.
4x Erdogan richt zijn pijlen op Koerdisch leger: 'Verraderlijk en schijnheilig'19/01 23u15 - RTL.nl: De Turkse president heeft bij de NAVO een oproep gedaan om het Koerdische leger te stoppen. De VS steunt dit leger met geld en wapens in de strijd tegen IS. Turkije is bang dat Koerden een eigen staat krijgen.
2x Minister reageert op omgeblazen vrachtwagens19/01 11u45 - RTL.nl: Lees meer >
1x Rietje van riet in strijd tegen plastic vervuiling: 'Net zoals vroeger'16/01 17u45 - RTL.nl: 'Er zijn rietjes van papier, bamboe, metaal, en ik werk aan eetbare rietjes.' Zes procent van het zwerfafval bestaat uit rietjes, elk jaar worden er miljarden weggegooid. De campagne #StopSucking wil daar aandacht voor vragen. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan duurzame alternatieven voor het plastic rietje.
1x Rotterdam wil jongeren bij politiek betrekken: 'Gemeenteraadsverkiezingen, best belangrijk'19/01 22u15 - RTL.nl: De opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen is laag, iets meer dan de helft van de mensen gaat stemmen. In Rotterdam is dat nog lager, daarom nodigt de gemeente inwoners op het stadhuis uit om kennis te laten maken met de politiek.
0x Danny werd blind door vuurwerk, maar staat nu op WK Ice Cross: 'Je kunt meer dan je denkt'13/01 06u30 - RTL.nl: Danny Hansen was dertien jaar toen een zelfgemaakte vuurwerkbom in zijn gezicht ontplofte. Hij heeft nog tien procent zicht, maar dat belet hem niet om aan het WK Ice Cross Downhill mee te doen, een spectaculaire sport voor waaghalzen.
0x Wordt 2018 het jaar voor de Democraten? - #TrumpUpdate 5013/01 16u15 - RTL.nl: Democratische politici houden er maar niet over op: een linkse golf zou de Republikeinen uit het Amerikaanse parlement knikkeren dit jaar. Gaat dat ze lukken of kunnen de Democraten beter ophouden met dromen?
0x Met je dronken hoofd plassen in de gracht is levensgevaarlijk13/01 17u15 - RTL.nl: 'Het mooie, romantische beeld van Amsterdam op een heel vieze manier.' Het gebeurt nog altijd veel: plassen in grachten. Het zijn vooral dronken mannen, die niet beseffen hoe gevaarlijk het kan zijn. De GGD Amsterdam maakt zich zorgen.
0x Woedende Zuid-Afrikanen verwoesten winkels H&M13/01 18u15 - RTL.nl: De woede rondom een foto van H&M is nog niet voorbij. In Zuid-Afrika zijn winkels van de keten vernield. Op de foto draagt een donkere jongen een trui met een tekst die volgens veel mensen racistisch is.
0x Massale steun voor bevroren Chinese 'ijsbloemenjongen'13/01 20u45 - RTL.nl: Hij wordt de 'ijsbloemenjongen' genoemd: Wang Fuman (8) uit China. Zijn foto met bevroren haren ging de hele wereld over, nadat hij verkleumd op school aankwam. Het raakte veel Chinezen, die massaal geld en kleding inzamelden.

Statistieken

Artikels:
37186
Gelezen:
15387
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven