zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
15/06 17u45  Rutte eist salarisverhogingen bij grote bedrijven, anders grijpt kabinet in Mark Rutte eist dat bedrijven de salarissen van het personeel verhogen. Als ze dat niet doen, zal hij geplande lastenverlichtingen voor datzelfde bedrijfsleven terugdraaien.
15/06 16u30  Zeeman breidt uit in Zuid-Europa, meer Nederlandse winkels sluiten Zeeman breidt uit in Zuid-Europa, waar er flink aan de weg wordt getimmerd. In Nederland en Duitsland sluiten er juist filialen omdat de winkel last heeft van klanten die anders zijn gaan winkelen.
15/06 16u15  Zeeman breidt uit in Zuid-Europa, meer Nederlandse winkels dicht Zeeman breidt uit in Zuid-Europa, waar er flink aan de weg wordt getimmerd. In Nederland en Duitsland sluiten er juist filialen omdat de winkel last heeft van klanten die anders zijn gaan winkelen.
15/06 15u45  Van 'geweldig nieuws' tot 'gekkenwerk': wisselende reacties op stemming FNV Het was een tijdje spannend, maar nu de achterban van FNV zich achter het pensioenakkoord schaart overheerst blijdschap. Het was afhankelijk van de FNV en haar leden of het pensioenakkoord het ging halen.
15/06 14u45  375.000 FNV-leden spraken zich uit over pensioenakkoord 375.000 FNV-leden hebben de afgelopen week gestemd in een online referendum over het principe-pensioenakkoord. Daarmee komt de opkomst op 37,5 procent. 75 procent stemde voor het akkoord, 1 procent onthield zich van stemming.
15/06 14u30  Witte rook: leden FNV stemmen in met pensioenakkoord Witte rook uit Apeldoorn: het ledenparlement van FNV heeft ingestemd met het principe-pensioenakkoord. Daarmee ligt er na negen jaar moeizaam onderhandelen een akkoord.
15/06 14u30  Kijk live mee: FNV is er bijna uit over pensioenakkoord 375.000 FNV-leden hebben de afgelopen week gestemd in een online referendum over het principe-pensioenakkoord. Daarmee komt de opkomst op 37,5 procent. De uitslag wordt snel verwacht.
15/06 12u45  375.000 FNV-leden stemden over pensioenakkoord 375.000 FNV-leden hebben de afgelopen week gestemd in een online referendum over het principe-pensioenakkoord. Daarmee komt de opkomst op 37,5 procent.
15/06 11u30  'ABN Amro zoekt naar nieuwe ceo' ABN Amro zou naarstig op zoek zijn naar een nieuwe ceo. Komend voorjaar loopt de eerste termijn van topman Kees van Dijkhuizen af.
15/06 10u15  Zij schopte het tot hoogste vrouw bij marine: 'Het is allang geen mannenwereld meer' Voor het eerst is een vrouw bij de Koninklijke Marine bevorderd tot de hoge rang van commandeur. Haar naam: Jeanette Morang. Geen manwijf met een grote mond, maar een harde werker met een duidelijke wens: "Het zou zo mooi zijn als meer vrouwen tot de hoogste regionen doordringen."
15/06 07u15  Als Willem wandelt met zijn kind is dat 'schattig', als zijn vriendin dat doet 'normaal' Vader worden, veel spannender wordt het leven niet voor een man. En toch zijn veel mannen lang niet altijd goed voorbereid als de kleine echt komt. Dat ligt misschien soms aan mannen zelf, maar ook aan de rolbevestiging in onze maatschappij. Die is volgens schrijver Willem Bisseling namelijk diepgeworteld.
14/06 18u15  Neckermann waarschuwt vakantiegangers na grote inbraak Reisorganisatie Neckermann heeft tienduizenden klanten gewaarschuwd na een inbraak bij het hoofdkantoor in Hoofddorp. Twee weken geleden drongen onbekenden 's nachts het gebouw binnen. Ze gingen er vandoor met computers, telefoons, laptops, tablets en beamers.
14/06 17u15  Veel veranderingen NPO: minder reclame, meer bezuinigingen Er gaat veel veranderen bij de publieke omroep. In de toekomst is er tot 20:00 uur geen reclame meer te zien op tv en NPO 3 wordt grotendeels een regiozender. Ook worden de topsalarissen van presentatoren aangepakt. "Dat zorgt voor zoveel irritatie, we gaan daar heel streng in worden", zegt minister Slob.
14/06 17u00  Amerikaanse baby die uit buik vermoorde moeder werd gesneden, alsnog overleden Verdrietig nieuws uit Chicago: de baby die uit de baarmoeder van de vermoorde 19-jarige Marlen werd gesneden, is alsnog overleden. Wekenlang vocht het kindje voor zijn leven, vandaag meldt de familie van het jongetje dat hij het niet heeft gered.
14/06 16u45  Westvleteren: niet meer bellen, maar online bestellen Als je het lekkere, maar moeilijk te krijgen, trappistenbier Westvleteren wilt kopen, dan hoef je straks niet meer naar de biertelefoon te bellen. Nee, je kunt gewoon via de website bestellen. De Vlaamse paters gaan met hun tijd mee.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/06 16u30  Druk neemt toe: 'Waar blijft de betaalbare iPhone?'Smartphones worden duurder, maar mensen laten de toptoestellen steeds vaker links liggen. Waar de meeste fabrikanten een breed aanbod hebben, blijft het wachten op een passend antwoord van Apple. En wie heeft de meeste indruk gemaakt op gamebeurs E3? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.
14/06 16u15  Neushoorn doodt struisvogel voor oog van publiek in dierentuin EmmenEen neushoorn heeft op de savanne in dierenpark Wildlands in Emmen een struisvogel gedood. Dit gebeurde voor de ogen van bezoekers.
14/06 16u15  Hoop veranderingen NPO: minder reclame, meer bezuinigingenEr gaat een hoop veranderen bij de publieke omroep. In de toekomst is er tot 20:00 uur geen reclame meer te zien op tv en NPO 3 wordt grotendeels een regiozender.
14/06 16u00  Baby die uit buik vermoorde moeder werd gesneden, alsnog overledenVerdrietig nieuws uit Chicago: de baby die uit de baarmoeder van de vermoorde 19-jarige Marlen werd gesneden, is alsnog overleden. Wekenlang vocht het kindje voor zijn leven, vandaag meldt de familie van het jongetje dat hij het niet heeft gered.
14/06 15u15  Topdrukte in Tsjernobyl: 'Wacht wel tot de hype over is'Door de populariteit van de HBO-serie Chernobyl is het aantal toeristen op de nucleaire rampplek flink gestegen. En er komen steeds meer boekingen bij, signaleren toeristenorganisaties. Sharon Shreiber (24) wilde er al jarenlang heen en baalde wel toen ze dit hoorde. "Ik dacht: iedereen is me voor."
14/06 14u15  VVD lanceert hulplijn voor leden die worstelen met hun integriteitDe afgelopen jaren kwamen VVD-politici regelmatig in de problemen vanwege integriteitskwesties. De partij opent daarom een telefonische helpdesk waar partijleden met vragen over integriteit terecht kunnen. "Integriteitsproblemen helemaal uitsluiten gaat niet, maar we kunnen er wel alles aan doen."
14/06 12u45  Leerlingen Calvijn College nog altijd geen examenuitslag: 'Al dagen op van de zenuwen'Bijna 80 leerlingen van het Amsterdamse Calvijn College hebben twee dagen na dato nog altijd geen eindexamenuitslag binnen. Het gaat om leerlingen van de VMBO-kaderklassen. De school en de Onderwijsinspectie hopen dat er vandaag duidelijkheid komt.
14/06 12u00  'Lieve Mona' werd een icoon: 'Door haar ging een wereld voor me open'Tienduizenden mensen hielp ze, met name vrouwen, door antwoord te geven op hun dringende levensvragen. Loek Kessels, de vrouw achter de bekende rubriek 'Schrijf 't aan Mona' in het weekblad Story, kondigde aan deze week te zullen overlijden. "Haar antwoord op mijn brief toen ik gepest werd, gaf zoveel steun."
14/06 07u30  Eindelijk, zomerweer in aantocht!Vandaag en komend weekend trekken er nog een paar fikse buien het land over, maar daarna is het toch echt een paar dagen zomers in Nederland. Op woensdag wordt in het oosten zelfs de 30 graden aangetikt.
14/06 07u15  Eindelijk, zomerweer in aantochtVandaag en komend weekend trekken er nog een paar fikse buien het land over, maar daarna is het toch echt een paar dagen zomers in Nederland. Op woensdag wordt in het oosten zelfs de 30 graden aangetikt.
13/06 23u00  Woordvoerder Sarah Huckabee Sanders vertrekt uit Witte HuisWoordvoerder Sarah Huckabee Sanders vertrekt uit het Witte Huis. Dat heeft president Trump gezegd in een tweet. Ze gaat aan het eind van de maand weg en zal terugkeren naar haar thuisstaat Arkansas.
13/06 22u45  Strafrechtelijk onderzoek naar lekken in WODC-affaireHet Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de bronnen van Nieuwsuur in de WODC-affaire. Het ministerie van Justitie en Veiligheid deed aangifte om te achterhalen wie heeft gelekt en deze persoon, of personen, te vervolgen.
13/06 22u00  Vrouw bevalt in Ierse trein, baby mag 25 jaar gratis reizenEen Ierse vrouw is bevallen in een trein die onderweg was van Galway naar Dublin. Vanwege de 'unieke situatie' heeft de spoorwegmaatschappij Irish Rail de baby een toepasselijk welkomstcadeau gegeven: 25 jaar lang gratis treinreizen.
13/06 21u00  Curryworstketen Bobby & Fritz failliet door gebrek aan Duits kapitaalNog geen anderhalf jaar geleden kondigde de Duitse curryworstketen Bobby & Fritz aan om Nederland en België te veroveren. Binnen vijf jaar zouden honderd restaurants worden geopend. Nu is Bobby & Fritz Benelux echter failliet.
13/06 19u45  Unieke vondst in Haarlem: oudste röntgenfoto's ooit gemaaktIn Haarlem zijn negen röntgenfoto's gevonden die in 1895 door Wilhelm Röntgen zelf gemaakt zijn. Ze lagen verstopt in het archief van het Teylers Museum. Volgens het museum zijn het de allereerste röntgenfoto's die ooit zijn gemaakt.
13/06 19u15  Oudste röntgenfoto's ooit ontdekt in HaarlemIn Haarlem zijn negen röntgenfoto's gevonden die in 1895 door Wilhelm Röntgen zelf gemaakt zijn. Ze lagen verstopt in het archief van het Teylers Museum. Volgens het museum zijn het de allereerste röntgenfoto's die ooit zijn gemaakt.
13/06 18u45  Netflix zet oude verkrachtingszaak VS in beweging: 5 vragen over When They See UsDertig jaar na een geruchtmakende rechtszaak in Amerika waarin vijf jongens onterecht in de gevangenis werden gegooid, raken de openbaar aanklagers van toen in de problemen. Door een populaire Netflix-serie is de zaak opnieuw het gesprek van de dag. Vijf vragen over vijf mannen die onterecht vastzaten.
13/06 06u15  VS vraagt formeel om uitlevering AssangeDe Verenigde Staten hebben de Britse autoriteiten om uitlevering gevraagd van de Australiër Julian Assange (47). Hij wordt er in achttien aanklachten van beschuldigd met zijn website WikiLeaks geheimen van het Amerikaanse ministerie van Defensie te hebben gestolen en verspreid.
13/06 06u00  Zorgen om tropische 'reuzenteek' die kan overwinteren in DuitslandIn Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens, zijn de afgelopen dagen zeker zes hyalomma-teken gevonden. Die zijn drie keer zo groot als normale teken en kunnen mensen volgen en ruiken van tientallen meters afstand. De dieren kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen.
12/06 23u15  Cruciale goal bezorgt Jill Roord slapeloze nacht, maar nog geen basisplaatsVlak voor het eindsignaal van de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland wist invalster Jill Roord te scoren voor de Oranje Leeuwinnen. Een cruciale goal in de openingswedstrijd van Nederland op het WK. Voor het team, maar ook voor de goalgetter zelf.
12/06 22u45  Pechtold moet crisis voorkomen bij renovatie BinnenhofAlexander Pechtold gaat de renovatie van het Binnenhof begeleiden. Dat doet de voormalig D66-leider op aandringen van de Tweede Kamer. Pechtold is ingeschakeld 'op basis van zijn kennis en expertise', laat staatssecretaris Raymond Knops weten.
12/06 22u30  Alexander Pechtold brengt advies uit voor renovatie BinnenhofAlexander Pechtold gaat de renovatie van het Binnenhof begeleiden. Dat doet de voormalig D66-leider op aandringen van de Tweede Kamer. Pechtold is ingeschakeld 'op basis van zijn kennis en expertise', laat staatssecretaris Raymond Knops weten.
12/06 22u15  Partij voor de Dieren eist onderzoek naar gebrekkig toezicht NVWA op de vleessectorDe Partij van de Dieren wil met een parlementaire enquête duidelijkheid krijgen over het 'jarenlang falende' toezicht op de veehouderij en de vleessector in Nederland.
12/06 21u45  Vrouwelijke voetbalfans Iran vermomd als man op de tribuneZich vermommen als man; voor veel Iraanse vrouwen is het de enige manier om hun favoriete voetbalclub te zien spelen. De eveneens Iraanse fotografe Forough Alaei legde deze moedige pogingen vast en haar fotoserie is door World Press Photo bekroond met de eerste prijs in de categorie sport.
12/06 21u15  'Criminelen langer op straat door tekorten forensische opsporing'De Nederlandse Politiebond (NPB) maakt zich grote zorgen over de situatie bij de afdeling forensische opsporing van de politie. Volgens de bond is er een chronisch tekort aan mensen. Er werken 1500 mensen, terwijl er werk zou zijn voor drie keer zoveel mensen.
12/06 21u00  VS vragen formeel om uitlevering AssangeDe Verenigde Staten hebben de Britse autoriteiten om uitlevering gevraagd van de Australiër Julian Assange (47). Hij wordt er in achttien aanklachten van beschuldigd met zijn website WikiLeaks geheimen van het Amerikaanse ministerie van Defensie te hebben gestolen en verspreid.
12/06 19u45  Regering wil tolk bij crisissituatie: 'Zo veel mogelijk mensen bereiken'Het kabinet wil de communicatie met de bevolking tijdens crisissituaties verbeteren. Daarvoor moeten onder meer gebarentolken ingezet worden zodat slechthorenden beter worden ingelicht.
12/06 19u45  Forum komt bijna niet aan de bak in provincies: 'Beledigend voor kiezer'Het is Forum voor Democratie niet gelukt om de verkiezingswinst te verzilveren. Vandaag zijn de onderhandeling in Zuid-Holland geklapt, dus gaat de partij alleen in Limburg meebesturen. Forum-leider Thierry Baudet heeft wel een verklaring: "De partijen doen liever zaken met hun oude vriendjes en willen het partijkartel in stand houden."
12/06 19u30  Bezorgdheid over financiële problemen modale inkomens: SP dient motie in'Pijnlijk', 'ernstig' en 'zorgelijk': het zijn de reacties van de politiek op het onderzoek van RTL Nieuws waaruit bleek dat mensen met modale inkomens geregeld in de financiële problemen komen. De SP diende een motie in en vraagt de regering in actie te komen.
12/06 18u45  Ebola bereikt Oeganda: 5-jarig jongetje bezwijkt aan virusIn Oeganda zijn de afgelopen 24 uur drie besmettingen met ebola geconstateerd. Eén van de besmette personen, een 5-jarig jongetje, is inmiddels overleden.
12/06 18u15  Tsjernobyl is booming: toeristen weten rampgebied goed te vinden na hitserieVan nucleair rampgebied naar toeristische trekpleister met verlaten spookdorpen. Het gebied waar in 1986 de grootste ramp in de geschiedenis van kernenergie plaatsvond, wordt nu druk bezocht door dagjesmensen. Toeristenorganisaties verwachten dat door de populaire HBO-serie Chernobyl hun aantal explosief zal stijgen.
12/06 17u45  'Mijn verstandelijk beperkte zoon is agressief, maar daar praat ik niet over'Dat kinderen met een verstandelijke beperking ook (erg) agressief kunnen zijn, wordt ervaren als een groot taboe. Dat blijkt na een tweet van Volkskrant-columnist Harriet Duurvoort. Ze beschrijft haar verwondingen na 'huiselijk geweld' door haar 8-jarige zoon. Veel ouders herkennen zich in haar verhaal. "Ik voelde me zo alleen", vertelt Angelique.
12/06 17u00  Nieuwe verdachte aangehouden voor 'vergismoord' op Stefan EggermontDe politie heeft een 31-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de 'vergismoord' op Stefan Regalo Eggermont in Amsterdam in juli 2014. Die werd in zijn eigen straat achter het stuur doodgeschoten, omdat de daders dachten dat hij iemand anders was.
12/06 16u45  Weinig gevolgen voor examenscholieren door technische storingDe meeste scholieren hebben ondanks een technische storing toch al hun examenuitslag gekregen. Dat zegt Somtoday, leverancier van het leerlingvolgsysteem op 190 scholen waarin de cijfers van eindexamenkandidaten automatisch ingevoerd zouden worden.
12/06 16u45  Zes jaar cel geëist voor doodrijden 8-jarige jongenTegen een 56-jarige man die afgelopen maart een fataal auto-ongeluk in Nieuwegein veroorzaakte, is een celstraf van zes jaar geëist. Bij het ongeluk kwam een jongen van acht jaar om het leven.
12/06 16u15  Minister grijpt in bij exportcontrole NVWAMinister Carola Schouten van Landbouw is geschrokken van het bericht dat NVWA-dierenartsen de export toestaan van ernstig zieke en kreupele dieren. "Dit mag absoluut niet", zegt ze in een reactie tegen RTL Nieuws. Ze neemt maatregelen en breidt een onderzoek uit naar de werkwijze van de dierenartsen. Het vervoeren van ernstig zieke dieren naar slachthuizen is verboden.
12/06 16u15  Nieuwe verdachte aangehouden voor 'vergismoord' op Stefan Regalo EggermontDe politie heeft een 31-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de 'vergismoord' op Stefan Regalo Eggermont in Amsterdam in juli 2014. Die werd in zijn eigen straat achter het stuur doodgeschoten, omdat de daders dachten dat hij iemand anders was.
12/06 16u15  Dierenartsen NVWA laten export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toeDe NVWA staat tientallen keren per jaar toe dat ernstig zieke dieren worden geëxporteerd naar slachthuizen in België en Duitsland. Dat blijkt uit gegevens van Belgische en Duitse instanties, in handen van RTL Nieuws. De NVWA geeft toe elk jaar tientallen meldingen uit de buurlanden te krijgen, maar is niet in staat om de transporten met zieke dieren te voorkomen.
12/06 15u15  Zenuwslopend: Willem (17) moest extra lang wachten op examenuitslagZenuwslopende uren in huize Prins in Bilthoven. Zoon Willem zou na 13.00 uur gebeld worden met zijn examenuitslag, maar dat telefoontje liet door een storing lang op zich wachten. "Ik ben wel heel erg gespannen."
12/06 14u45  Kinderen decennialang onvoldoende beschermd tegen geweld in jeugdzorgDriekwart van de kinderen die tussen 1945 en nu in de jeugdzorg zijn opgevangen heeft te maken gehad met fysiek, seksueel of psychisch geweld. De kinderen werden decennialang onvoldoende beschermd door de overheid. "Excuses, erkenning en hulp voor deze mensen zijn op hun plaats", zegt minister Hugo de Jonge.
12/06 14u00  Fransen roemen Oranjestoet: 'Dit heb ik nog nooit gezien'Een oude bus, rood-wit-blauwe vlaggen, harde muziek en vooral heel erg veel mensen uitgedost in oranje. Inwoners van het Franse Le Havre keken gisteren hun ogen uit toen duizenden Oranjefans in een stoet door de straten trokken. "Zoiets heb ik nog nooit gezien."
12/06 12u45  Niet thuis? Walmart zet de boodschappen in je ijskastBezorgers van de Amerikaanse supermarktketen Walmart zetten de boodschappen voortaan in het huis van de klant, ook als die niet thuis is. Albert Heijn onderzoekt deze mogelijkheid ook.
12/06 12u15  NCTV: platleggen digitale systemen kan Nederland ontwrichtenWe zijn te afhankelijk geworden van digitale middelen en dat kan de maatschappij flink ontwrichten. Daarvoor waarschuwt de NCTV vandaag. "Een simpele fout kan al forse gevolgen hebben." Ook voor onze nationale veiligheid.
12/06 11u15  Niet thuis? Walmart zet de boodschappen in je koelkastBezorgers van de Amerikaanse supermarktketen Walmart zetten de boodschappen voortaan in het huis van de klant, ook als die niet thuis is. Albert Heijn onderzoekt deze mogelijkheid ook.
12/06 10u45  Coinbase komt met betaalpas voor cryptomuntenCoinbase komt met een cryptobetaalkaart in onder meer Nederland, waarmee je gewoon in de winkel kunt afrekenen. Eerder dit jaar lanceerde Coinbase al een betaalkaart in het Verenigd Koninkrijk.
12/06 10u00  Soldaat vindt meisje terug op wie hij 75 jaar geleden verliefd werdOude liefde roest niet, blijkt wel uit het verhaal van de Amerikaanse oorlogsveteraan K.T. Robbins en Jeannine Gannaye, het meisje waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd op werd. Ze zagen elkaar na 75 jaar terug. "Ik ben altijd van je blijven houden."
12/06 07u30  1 op 20 ouderen slachtoffer van mishandeling, meer aandacht nodigEén op de twintig ouderen krijgt ooit te maken met ouderenmishandeling. Schokkende cijfers, vindt minister Hugo de Jonge. Mishandeling bij ouderen herkennen en aanpakken is niet makkelijk. Daarom start er vandaag een tv-campagne.
12/06 07u00  Meer aandacht voor ouderenmishandeling: 1 op 20 ouderen is slachtofferEén op de twintig ouderen krijgt ooit te maken met ouderenmishandeling. Schokkende cijfers, vindt minister Hugo de Jonge. Mishandeling bij ouderen herkennen en aanpakken is niet makkelijk. Daarom start er vandaag een tv-campagne.
12/06 06u15  Meer aandacht voor ouderenmishandeling: 1 op 20 ouderen heeft er last van1 op de 20 ouderen krijgt ooit te maken met ouderenmishandeling. 'Schokkende cijfers', vindt minister Hugo de Jonge. Mishandeling bij ouderen herkennen en aan te pakken is niet makkelijk. Daarom start er vandaag een tv-campagne.
12/06 06u15  Concentreren dankzij (dure) gadgets: werkt het?Ben je net geconcentreerd aan het werk, lacht je collega naast je nét iets te hard of gaat de telefoon over. Gevolg: je concentratie is weg en daarna is die ver te zoeken. Hoe goed werken gadgets om je focus te herpakken? "Periodes offline zijn is echt een heel goed idee."
12/06 06u15  'China? Ondernemers missen vooral de boot naar India'Onze blik is vooral op China gericht, maar met 1,4 miljard inwoners heeft India inmiddels net zoveel consumenten als China. En de groei is nog lang niet voorbij. Het wordt tijd dat we ons meer gaan richten op India, schrijft Hugo Erken, hoofd internationale economie bij RaboResearch.
11/06 23u00  Metallica speelt Bloed, zweet en tranen in ArenA: 'I kid you not'"Als u er niet bij was, gelooft u dit nooit", schrijft iemand op Twitter, en dat zou wel eens kunnen kloppen. Maar op filmpjes uit de ArenA waar Metallica vanavond optreedt, is toch echt horen hoe de Amerikaanse band 'Bloed, zweet en tranen' van André Hazes zingt.
11/06 23u00  Zorgen in Kamer over opleving anti-abortusbewegingIn de Tweede Kamer zijn zorgen geuit over intimiderende antiabortusdemonstraties bij abortusklinieken in Nederland. Regerings- en oppositiepartijen waarschuwen voor de oplevende tendens om te morrelen aan het recht op abortus.
11/06 22u45  Kamer: zorg over opleving antiabortusbewegingIn de Tweede Kamer zijn zorgen geuit over intimiderende antiabortusdemonstraties bij abortusklinieken in Nederland. Regerings- en oppositiepartijen waarschuwen voor de oplevende tendens om te morrelen aan het recht op abortus.
11/06 22u30  Aangepaste stint deze week gekeurd door RDWEen aangepaste versie van de stint, het voertuig waarin na een ongeval in Oss vier kinderen omkwamen, wordt deze week gekeurd door de RDW.
11/06 21u45  Soldaat vindt meisje terug waar hij 75 jaar geleden verliefd op werdOude liefde roest niet, blijkt wel uit het verhaal van de Amerikaanse oorlogsveteraan K.T. Robbins en Jeannine Gannaye, het meisje waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd op werd. Ze zagen elkaar na 75 jaar terug. "Ik ben altijd van je blijven houden."
11/06 20u45  Extra tik voor pensioenen van Dijsselbloem: dekkingsgraden omlaagPensioenfondsen krijgen een nieuwe klap. Vanaf 2021 moeten de fondsen uitgaan van nog lagere rendementen, waardoor pensioenkortingen nog dichterbij komen. Daarnaast neemt de kans af dat pensioenen op korte termijn mee kunnen stijgen met de consumentenprijzen.
11/06 19u30  Staatssecretaris Snel wil toeslagenwet op de schop: 'Mensen zijn tekortgedaan'Staatssecretaris Menno Snel heeft zijn excuses aangeboden voor het onterecht stopzetten van de kinderopvangtoeslagen, waardoor veel gezinnen in de problemen zijn gekomen. "Mensen zijn tekortgedaan. Het ongemak en onrecht dat ouders is aangedaan kan ik niet meer goedmaken."
11/06 19u00  Fractievoorzitter van Eindhovense SP zit al maand vast in TurkijeDe fractievoorzitter van de SP in Eindhoven wordt al een maand vastgehouden in Turkije. SP'er Murat Memis werd een maand geleden opgepakt in Antalya en zat vier dagen in een cel. In afwachting van het proces mag hij het land niet uit.
11/06 18u15  Aldi laat klanten betalen voor plastic zakjes voor groente en fruitAldi schaft binnenkort de gratis plastic tasjes voor groente en fruit af. Daarmee is Aldi de eerste grote supermarkt die de gratis plastic tasjes afschaft en gebruikers ook laat betalen voor de zakjes.
11/06 17u30  Eerste Kamerlid van Forum reageert op Joden-uitspraak: 'Ik heb er spijt van'Eerste Kamerlid Toine Beukering van Forum voor Democratie heeft excuses gemaakt over zijn uitspraken over de rol van Joden tijdens de oorlog. "Dat was een hele onhandige opmerking, daar heb ik spijt van."
11/06 17u00  Urenlange pinproblemen AH veroorzaakt door storing firewallsDe eerste firewall werkte te goed en de back-up firewall liet het afweten. Dat is kort samengevat de oorzaak van de grote pinstoring van Pinkstermaandag bij Albert Heijn. Duizenden klanten konden urenlang niet pinnen.
11/06 17u00  Klimaatactivisten hardhandig afgevoerd in Tweede KamerKlimaatactivisten hebben een debat in de Tweede Kamer verstoord. De activisten werden hardhandig weggevoerd door de politie. Sommigen werden over de grond naar buiten gesleept.
11/06 16u15  Berry kreeg bowlingbal aan been en moest geld voor vrijgezellenfeest zelf verdienenBerry de Klein (32) heeft vermoedelijk weleens leukere weekenden gehad. Zaterdag moest hij met een bowlingbal aan zijn enkel de kleding van vrienden verkopen om zodoende zijn eigen vrijgezellenfeest te bekostigen.
11/06 15u30  Minister Blok over terughalen IS-kinderen: 'Unieke situatie, beleid niet gewijzigd'De geheime operatie om twee IS-kinderen uit Noord-Syrië te halen, is uniek geweest. Dat zegt minister Stef Blok vandaag. Verder blijft de lijn zoals die is: de deur blijft dicht voor het actief ophalen van IS-strijders en hun families.
11/06 15u15  Tegenvaller voor Audi en Jaguar: elektrische auto's teruggeroepenAudi roept alle E-Tron-auto's terug naar de garage. De eerste volledig elektrische auto van het merk kan door een defect in brand vliegen. Ook Jaguar roept elektrische luxewagens terug: 3000 I-pace's kunnen een probleem hebben met de remmen.
11/06 13u00  Kabinet legt snelheidseisen op aan aanbieders 5GWeer wat meer duidelijkheid over 5G. De eerste 5G-frequenties worden op zijn vroegst eind dit jaar geveild. En de telecombedrijven weten nu aan welke eisen ze moeten voldoen. Zo moeten ze een minimale 5G-snelheid garanderen en in 98 procent van het land dekking bieden.
11/06 12u45  Minister legt snelheidseisen op aan aanbieders 5GWeer wat meer duidelijkheid over 5G. De eerste 5G-frequenties worden op zijn vroegst eind dit jaar geveild. En de telecombedrijven weten nu aan welke eisen ze moeten voldoen. Zo moeten ze een minimale 5G-snelheid garanderen en in 98 procent van het land dekking bieden.
11/06 12u30  Swingende stoet onderweg naar eerste duel Oranje LeeuwinnnenIn de Franse stad Le Havre is een stoet van duizenden dansende Oranjefans onderweg naar het stadion voor het eerste duel van de Oranje Leeuwinnen. Die voetballen vanmiddag hun eerste wedstrijd van het WK, tegen Nieuw-Zeeland.
11/06 12u15  Kijk mee: swingende stoet onderweg naar eerste duel Oranje LeeuwinnnenIn de Franse stad Le Havre is een stoet van duizenden dansende Oranjefans onderweg naar het stadion voor het eerste duel van de Oranje Leeuwinnen. Die voetballen vanmiddag hun eerste wedstrijd van het WK, tegen Nieuw-Zeeland.
11/06 09u15  Ex-crimineel zet adres online van journalist die informatie lekte: 'Haal je kop eraf'De voormalige drugscrimineel Steve Brown heeft het adres, telefoonnummer en een foto van het huis van misdaadjournalist Bas van Hout online gezet. Dat gebeurde na de onthulling van de Volkskrant afgelopen weekend. De journalist bleek jarenlang informatie met de AIVD te hebben gedeeld, maar de samenwerking lekte door fouten van de geheime dienst uit.
11/06 09u00  Crimineel zet adres online van journalist die informatie lekte: 'Haal je kop eraf'Voormalige drugscrimineel Steve Brown heeft het adres, telefoonnummer en een foto van het huis van misdaadjournalist Bas van Hout online gezet. Dat gebeurde na de onthulling van de Volkskrant afgelopen weekend. De journalist bleek jarenlang informatie met de AIVD te hebben gedeeld, maar de samenwerking lekte door fouten van de geheime dienst uit.
11/06 08u15  Drugscrimineel zet adres online van journalist die informatie lekteVoormalige drugscrimineel Steve Brown heeft het adres, telefoonnummer en een foto van het huis van misdaadjournalist Bas van Hout online gezet. Dat gebeurde na de onthulling van de Volkskrant afgelopen weekend. De journalist bleek jarenlang informatie met de AIVD te hebben gedeeld, maar de samenwerking lekte door fouten van de geheime dienst uit.
10/06 17u45  Grote pinstoring in hele land, lange rijen bij Albert HeijnEr is een grote pinstoring. Vanuit het hele land komen meldingen dat er niet gepind kan worden.
10/06 17u45  Milieuclubs kunnen het circuit Zandvoort nog knap lastig maken bij rechterMilieuorganisaties leggen zich niet zomaar neer bij de komst van een Grand Prix in Zandvoort. Ze willen een Formule 1 niet per se blokkeren, maar in ruil daarvoor wel afspraken maken over een beperking van de milieueffecten en geluidsoverlast de rest van het jaar. En ze hebben een stok om mee te slaan.
10/06 17u15  Grote pinstoring in hele land, vooral bij Albert Heijn lange wachtrijenEr is een grote pinstoring. Vanuit het hele land komen meldingen dat er niet gepind kan worden.
10/06 17u15  Sluiting dreigt voor Nederlandse winkels Hudson's BayWinkelketen Hudson's Bay dreigt met het sluiten van vestigingen in Nederland. Dat schrijft de topman in een verklaring aan de pers. Hij geeft toe dat het niet goed gaat met Hudson's Bay in Nederland.
10/06 17u00  Milieuclubs kunnen het circuit Zandvoort knap lastig maken bij rechterMilieuorganisaties leggen zich niet zomaar neer bij de komst van een Grand Prix in Zandvoort. Ze willen een Formule 1 niet per se blokkeren, maar in ruil daarvoor wel afspraken maken over een beperking van de milieueffecten en geluidsoverlast de rest van het jaar. En ze hebben een stok om mee te slaan.
10/06 16u30  Hudson’s Bay verkoopt Europese winkelsWinkelwarenhuis Hudson’s Bay gaat zijn Europese winkels verkopen. Een groep aandeelhouders wil het veelgeplaagde bedrijf van de beurs halen en heeft daar 1,5 miljard Canadese dollar voor over. De 13 Nederlandse winkels vallen niet onder de verkoop.
10/06 14u15  'ING heeft geen interesse meer in overname Commerzbank'ING is niet meer geïnteresseerd in een overname van Commerzbank, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Volgens de kant wil ING zich richten op zijn eigen projecten.
10/06 13u45  Politie arresteert 26-jarige Groninger in moordzaak hardloper HiddeDe politie heeft een 26-jarige man aangehouden uit Groningen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Hidde Bergman (27), die werd doodgestoken tijdens het hardlopen.
10/06 12u15  Quiz: hoe goed ken jij onze Oranje Leeuwinnen?De Oranjevrouwen worden steeds populairder onder de voetballiefhebbers in Nederland. En al helemaal nu ze voor de tweede keer in de geschiedenis een WK spelen. Hoeveel weet jij van de Oranje Leeuwinnen?
10/06 10u15  China verrast met hogere exportChina verrast vriend en vijand met een hogere export in mei. De Chinezen hebben hun export nog even flink opgeschroefd voordat de Amerikaanse president Donald Trump nieuwe importheffingen invoert.
09/06 23u45  Bijna miljoen demonstranten Hongkong, sfeer is grimmigHonderdduizenden mensen zijn in Hongkong de straat op gegaan om te protesteren tegen een nieuwe wet die het makkelijker maakt om gevangenen uit te leveren aan het Chinese vasteland. De sfeer tijdens het megaprotest is grimmig, de politie gebruikt traangaskanonnen.
09/06 21u15  Gezin ontvlucht huis voor processierups: 'Mijn zoontje schreeuwde het uit van pijn'Een straat in Eindhoven wordt geterroriseerd door eikenprocessierupsen. Sommige inwoners, zoals Robin van den Heuvel, zijn zelfs hun huis uit gevlucht vanwege de plaag. "We zitten onder de bulten en worden gek van de jeuk. Mijn zoontje kan niet meer slapen."
09/06 18u00  Appartementencomplex in Londen in lichterlaaieRuim honderd brandweermannen zijn uitgerukt voor een grote brand in een appartementencomplex in Oost-Londen. Zes etages staan helemaal in de fik.
09/06 17u00  Massale zoektocht naar tiener 'in roze pyjama' die van cruiseschip is gevallenHonderden passagiers van een cruiseschip hebben urenlang in de buurt van het Spaanse eiland Mallorca gezocht naar een Amerikaanse tiener 'in roze pyjama' die overboord zou zijn geslagen. Dat gebeurde midden op de Middellandse Zee. Het meisje zou slecht kunnen zwemmen. "We bidden de hele dag of ze nog in leven is."
09/06 13u30  Paarden slaan op hol en rennen publiek in: twee gewondenBij een menmarathon op een manege in Hellendoorn (Overijssel) is vanmiddag een span paarden met een wagentje erachter op hol geslagen en in het publiek terechtgekomen. Twee mensen zijn lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.
09/06 13u15  'Lieve Mona' neemt afscheid: 'Misschien nog een week te leven'Loek Kessels, de vrouw achter de bekende rubriek Lieve Mona, heeft niet lang meer te leven. Op Facebook heeft ze een afscheidsboodschap geschreven waarin ze zegt dat ze vermoedelijk binnen een week zal overlijden. Kessels beantwoordde jarenlang brieven van lezers van Story.
09/06 12u00  Borsato bevestigt verrassingsoptreden op PinkpopHet is misschien niet de eerste naam die je te binnen schiet als je aan Pinkpop denkt, maar hij komt toch echt. Marco Borsato zal vanavond op het podium van Pinkpop staan bij de slotact met Armin van Buuren.
09/06 11u30  Dit plukje haar van Beethoven is een fortuin waardHij wordt over de hele wereld geroemd om zijn negen symfonieën en andere composities, maar de wilde haardos van componist Ludwig van Beethoven mag ook gerust indrukwekkend worden genoemd. Een haarlok van de componist zal volgende week worden geveild bij Sotheby's in Londen.
09/06 08u30  Van junk naar gevangenisdirecteur: zo ontsnapte Hank aan de doodOp het dieptepunt leefde hij op straat en was zijn volgende shot heroïne het enige waar hij voor leefde. Maar ondanks zijn verslaving wist Hank (56) zich op te werken tot gevangenisdirecteur. Verslaafd bleef hij, tot hij na een kitesurfongeluk het licht zag. Letterlijk. "Het liet me niet los."
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Kinderen decennialang onvoldoende beschermd tegen geweld in jeugdzorg12/06 14u45 - RTL.nl: Driekwart van de kinderen die tussen 1945 en nu in de jeugdzorg zijn opgevangen heeft te maken gehad met fysiek, seksueel of psychisch geweld. De kinderen werden decennialang onvoldoende beschermd door de overheid. "Excuses, erkenning en hulp voor deze mensen zijn op hun plaats", zegt minister Hugo de Jonge.
1x Westvleteren: niet meer bellen, maar online bestellen14/06 16u45 - RTL.nl: Als je het lekkere, maar moeilijk te krijgen, trappistenbier Westvleteren wilt kopen, dan hoef je straks niet meer naar de biertelefoon te bellen. Nee, je kunt gewoon via de website bestellen. De Vlaamse paters gaan met hun tijd mee.
1x Als Willem wandelt met zijn kind is dat 'schattig', als zijn vriendin dat doet 'normaal'15/06 07u15 - RTL.nl: Vader worden, veel spannender wordt het leven niet voor een man. En toch zijn veel mannen lang niet altijd goed voorbereid als de kleine echt komt. Dat ligt misschien soms aan mannen zelf, maar ook aan de rolbevestiging in onze maatschappij. Die is volgens schrijver Willem Bisseling namelijk diepgeworteld.
1x Van 'geweldig nieuws' tot 'gekkenwerk': wisselende reacties op stemming FNV15/06 15u45 - RTL.nl: Het was een tijdje spannend, maar nu de achterban van FNV zich achter het pensioenakkoord schaart overheerst blijdschap. Het was afhankelijk van de FNV en haar leden of het pensioenakkoord het ging halen.
1x Rutte eist salarisverhogingen bij grote bedrijven, anders grijpt kabinet in15/06 17u45 - RTL.nl: Mark Rutte eist dat bedrijven de salarissen van het personeel verhogen. Als ze dat niet doen, zal hij geplande lastenverlichtingen voor datzelfde bedrijfsleven terugdraaien.
0x Van junk naar gevangenisdirecteur: zo ontsnapte Hank aan de dood09/06 08u30 - RTL.nl: Op het dieptepunt leefde hij op straat en was zijn volgende shot heroïne het enige waar hij voor leefde. Maar ondanks zijn verslaving wist Hank (56) zich op te werken tot gevangenisdirecteur. Verslaafd bleef hij, tot hij na een kitesurfongeluk het licht zag. Letterlijk. "Het liet me niet los."
0x Dit plukje haar van Beethoven is een fortuin waard09/06 11u30 - RTL.nl: Hij wordt over de hele wereld geroemd om zijn negen symfonieën en andere composities, maar de wilde haardos van componist Ludwig van Beethoven mag ook gerust indrukwekkend worden genoemd. Een haarlok van de componist zal volgende week worden geveild bij Sotheby's in Londen.
0x Borsato bevestigt verrassingsoptreden op Pinkpop09/06 12u00 - RTL.nl: Het is misschien niet de eerste naam die je te binnen schiet als je aan Pinkpop denkt, maar hij komt toch echt. Marco Borsato zal vanavond op het podium van Pinkpop staan bij de slotact met Armin van Buuren.
0x 'Lieve Mona' neemt afscheid: 'Misschien nog een week te leven'09/06 13u15 - RTL.nl: Loek Kessels, de vrouw achter de bekende rubriek Lieve Mona, heeft niet lang meer te leven. Op Facebook heeft ze een afscheidsboodschap geschreven waarin ze zegt dat ze vermoedelijk binnen een week zal overlijden. Kessels beantwoordde jarenlang brieven van lezers van Story.
0x Paarden slaan op hol en rennen publiek in: twee gewonden09/06 13u30 - RTL.nl: Bij een menmarathon op een manege in Hellendoorn (Overijssel) is vanmiddag een span paarden met een wagentje erachter op hol geslagen en in het publiek terechtgekomen. Twee mensen zijn lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Statistieken

Artikels:
29009
Gelezen:
7203
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven