zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/02 21u00  Volkswagen boekte in 2018 recordwinst van 12 miljard euro Volkswagen heeft in 2018 een winst van ruim 12 miljard euro geboekt, dat meldt het autoconcern. Dit is zes procent meer dan het jaar ervoor.
22/02 19u30  Komt er een forse schadeclaim voor Nike? Sportmerk Nike kan mogelijk een flinke schadeclaim verwachten nadat de Amerikaanse college-basketballer Zion Williamson een knieblessure opliep bij een basketbalwedstrijd van Duke University tegen hun aartsrivaal North Carolina. Op het moment dat hij zijn voet neerzette om te draaien, viel zijn linkerschoen uit elkaar.
22/02 18u45  Gert-Jan Segers in actie voor uitgebluste jongeren: 'Ik hoor thuis heftige verhalen' Dat er veel uitgebluste jongeren zijn, moet ook de politiek zich aanrekenen. Dat vindt CU-leider Gert-Jan Segers. Daarom komt hij in actie voor de millennials. "Thuis aan de keukentafel hoor ik de heftigste verhalen van mijn drie dochters. Ik zie voor mijn eigen ogen een overbelaste generatie opgroeien."
22/02 16u45  Premier baalt van blunder energienota, maar gaat niets compenseren Premier Rutte 'baalt' van de verwarring die is ontstaan over geschatte hoogte van de energierekening. Ten onrechte hield het kabinet vol dat die niet zo sterk zou stijgen. "Het is fout gegaan", zegt Rutte. Maar hij wil vooralsnog niets van compensatie weten.
22/02 16u15  Bouwvakkers denken hond van ijs te redden: 'Bleek een wolf' Drie bouwvakkers in Estland waren aan het werk toen ze gisteren opeens een hond hulpeloos in een ijskoude rivier zagen zwemmen. Ze kwamen in actie om de hond te redden, althans, ze dachten dat het een hond was.
22/02 16u00  Bouwvakkers denken hond van ijs te redden: 'Het bleek een wolf te zijn' Drie bouwvakkers in Estland waren aan het werk toen ze gisteren opeens een hond hulpeloos in een ijskoude rivier zagen zwemmen. Ze kwamen in actie om de hond te redden, althans, ze dachten dat het een hond was.
22/02 15u15  Chauffeur verliest zijn complete lading: weg vol met 11 kuub beton Een betontrommel is vanmiddag van een wagen afgebroken. Hierdoor is de lading uit de trommel gestroomd en ligt de Geldropseweg in Eindhoven bezaaid met het goedje. "We hebben nog nooit zoiets meegemaakt."
22/02 13u45  Betonwagen verliest zijn complete lading: weg vol met 11 kuub cement Een cementtrommel is vanmiddag van een betonwagen afgebroken. Hierdoor is de lading uit de trommel gestroomd en ligt de Geldropseweg in Eindhoven bezaaid met cement. "We hebben nog nooit zoiets meegemaakt."
22/02 13u30  ADO-fans houden huis in Amsterdam, Dokwerker beklad In Amsterdam hebben ADO-aanhangers diverse plekken beklad met geel-groene verf, waaronder het standbeeld De Dokwerker. ADO Den Haag speelt zondag tegen Ajax.
22/02 12u45  Vervelende week voor Wiebes: na blunder energierekening nu fout bij KNMI Een vervelende week voor minister Eric Wiebes. Na de verkeerde voorspelling over de stijgende energierekening, moet hij zich vandaag verantwoorden over foute KNMI-metingen van de Groningse aardbevingen. "Heel vervelend", erkent Wiebes. "Dit zorgt mogelijk voor nieuwe onzekerheid onder bewoners."
22/02 12u00  Politie onderzoekt onwelwording Nederlands meisje (6) skilift De Franse politie onderzoekt hoe een Nederlands meisje (6) gisteren buiten bewustzijn is geraakt in een skilift in het Franse Châtel. In eerste instantie ging de politie ervan uit dat het kind bekneld zat tussen de veiligheidsstang en een deel van het frame. Na het bestuderen van beeldmateriaal blijkt dat dit niet is vast te stellen.
22/02 11u00  Te veel druk voor millennials? 'Niet zeuren, maar aan de slag' Ze moeten presteren, ze moeten leuke dingen doen en ze moeten gelukkig zijn. Millennials ervaren veel druk. Maar hebben ze het echt zo zwaar? Of kunnen ze gewoon weinig hebben? “Ze moeten niet zeuren, maar aan de slag”, zegt Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie.
22/02 10u30  20 jaar cel geëist in hoger beroep tegen Mark de J. voor moord Everink Tegen voormalig tenniscoach Mark de J. is voor het doden van zakenman Koen Everink in een hoger beroep twintig jaar cel geëist. Everink werd in maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven.
22/02 09u45  Verpleger vervolgd voor vier 'insulinemoorden', hij kon ongehinderd zijn gang gaan Bij alle zorginstellingen waar de zogenoemde 'insulinemoorden' zijn gepleegd, waren tekortkomingen. Dit blijkt uit een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het Openbaar Ministerie verdenkt Rahiied A. ervan dat hij elf patiënten insuline heeft toegediend, van wie er vier om het leven kwamen.
21/02 19u00  PVV'er Dion Graus zit thuis sinds aangifte ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus zit al vijf weken thuis. Sinds dat zijn ex-vrouw aangifte tegen hem heeft gedaan vanwege psychische mishandeling en gedwongen seks, is het PVV-Kamerlid niet meer in de Tweede Kamer geweest. Graus bevestigt dat hij even thuis zit, maar wil er verder niets over kwijt.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 21u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 19u00  Wilders dient 25ste motie van wantrouwen in: 'Ah, een prachtig moment!'Een mijlpaal voor PVV-leider Geert Wilders. Hij diende vandaag zijn 25ste motie van wantrouwen in. Toen hij daaraan werd herinnerd, zei hij: "Een prachtig moment. Er zullen er misschien nog vele volgen."
21/02 18u30  Wilders dient 25e motie van wantrouwen in: 'Ah, een prachtig moment!'Een mijlpaal voor PVV-leider Geert Wilders. Hij diende vandaag zijn 25ste motie van wantrouwen in. Toen hij daar vandaag aan werd herinnerd, zei Wilders: "Een prachtig moment. Er zullen er misschien nog velen volgen."
21/02 17u30  Is een ballon oplaten strafbaar? OM wil geen onderzoek doenHet Openbaar Ministerie gaat niet onderzoeken of het oplaten van ballonnen strafbaar is. De Partij voor de Dieren had daar om gevraagd. "Teleurstellend. Maar we geven niet op en strijden verder om tot een ballonverbod te komen", zegt Christine Teunissen van de partij.
21/02 17u15  Helemaal losgaan in de Facebook-comments: waarom? 'Er is te weinig context'Wie Facebook gebruikt, kan de reacties onder een nieuwsbericht over bijvoorbeeld Zwarte Piet wel dromen. Het duurt vaak maar een paar minuten voor de eerste scheldwoorden woorden online komen. Hoe dat kan? "We denken dat het een opinieplatform is", zegt hoogleraar communicatiewetenschappen Jan van Dijk.
21/02 13u15  Vrouw valt van fiets door olie op de weg: 65.000 euro schadevergoedingEen Utrechtse vrouw viel vier jaar geleden hard van haar fiets toen ze door een oliespoor van een auto reed. De auto werd nooit teruggevonden, maar de vrouw heeft nu wel een schadevergoeding gekregen van 65.000 euro.
21/02 12u45  Superblij door eerste zonnestralen: 'Gelukshormoon gaat aan'Die eerste zonnestralen in je gezicht, de geur van de lente; het voelt niet alleen fijn, het maakt je ook écht gelukkiger. "Er worden nu heel hard gelukshormonen aangemaakt", zegt psycholoog Josje Smeets.
21/02 09u45  Cathy filmt hoe python enorme kraai vermorzelt op haar dakCathy Gall wist niet wat ze meemaakte toen ze iets langwerpigs zag hangen aan haar antenne. De Australische vrouw liep naar haar dak toe en begon gelijk te filmen. Het bleek namelijk een python te zijn, die op dat moment bezig was met het regelen van zijn avondmaal.
21/02 06u15  Kwetsende reacties op Facebook na dodelijk ongeluk: 'Als nabestaande schrik je heel erg'Het 29-jarige broertje van Jacob overleed eind vorig jaar bij een auto-ongeluk nadat hij in slaap was gevallen achter het stuur. Nog voordat precies bekend was wat er was gebeurd, stroomden de (negatieve) reacties op sociale media binnen. "Dat mensen niet weten wie hij was en toch over hem oordelen. Dat raakt mij het meest."
21/02 01u15  Juf Daisy bij tien beste docenten van de wereld: 'Het wordt nu echt onwerkelijk'Dat ze bij de beste vijftig leerkrachten van de wereld zat, was al heel bijzonder. Maar nu ze tot de laatste tien is doorgedrongen, wordt het pas echt onwerkelijk voor juf Daisy. "Dit maakt me wel emotioneel."
20/02 23u00  Kinderbijslag voor tweeling? Wel voor Jurian (17), niet voor Jarno (17)De familie Dekker heeft een tweeling van 17 jaar, maar ontvangt voor het ene kind wél kinderbijslag en voor het andere niet. 'Oneerlijk en onterecht', vindt vader Herman. Hij krijgt steun van SGP en SP: die partijen willen de wet aanpassen zodat alle kinderen tot 18 jaar kinderbijslag krijgen.
20/02 21u45  UWV gaat werkwijze vestiging Groningen tegen het licht houdenUitkeringsinstantie UWV gaat onderzoeken of de werkwijze bij het opnieuw beoordelen van arbeidsongeschikten op het kantoor Groningen wel volgens de regels is gegaan. Dat laat het UWV weten in een reactie op een onthulling van RTL Nieuws.
20/02 19u45  Marechaussee Kelvin stierf door oververhitting: defensie erkent aansprakelijkheidDefensie heeft aansprakelijkheid erkend voor het overlijden van de 20-jarige marechaussee Kelvin Bosman. De marechaussee stierf in 2016 tijdens zijn opleiding.
20/02 19u15  'Hoogbejaarden moeten om de 2 jaar rijgeschiktheidskeuring doen'Zijn hoogbejaarde weggebruikers wel geschikt om te rijden en kan daar niet strenger op worden gecontroleerd? Volgens hoogleraar ouderdom Andrea Maier speelt het functioneren van de hersenen een grote rol bij gevaarlijk rijgedrag.
20/02 19u00  Rotterdammers de straat op voor beter uitgaanslevenHonderden Rotterdammers waren vanavond op de been om te demonstreren voor een beter uitgaansleven. Onlangs werd bekend dat de gemeente de stekker uit een project trekt waardoor de komst van danceclub Maatschappij voor Volksgeluk niet meer doorgaat. Tot grote onvrede van veel jonge Rotterdammers.
20/02 18u30  Toch carnavalsoptocht na brand: 'Het wordt emotioneel'De hoeveelheid hulp die de carnavalsverenigingen in Zaltbommel krijgen aangeboden, is overweldigend. Vorige week brandde de schuur af waar aan negen praalwagens voor de optocht werd gewerkt. "Alles is weg, maar we gaan gewoon door", zegt Martijn Merks, voorzitter van carnavalsvereniging De Wallepikkers. 
20/02 17u15  Meevaller voor honderdduizenden ouders door fout Belastingdienst: zo werkt hetDoordat een fout bij de Belastingdienst wordt rechtgezet, krijgen honderdduizenden ouders een nabetaling van het kindgebonden budget. Wie komt er voor in aanmerking voor deze meevaller en wat moet je er voor doen? Vijf vragen en antwoorden.
20/02 17u00  Meevaller voor honderdduizenden ouders door nabetaling kindgebonden budget: zo werkt hetDoordat een fout bij de Belastingdienst wordt rechtgezet, krijgen honderdduizenden ouders een nabetaling van het kindgebonden budget. Wie komt er voor in aanmerking voor deze meevaller en wat moet je er voor doen? Vijf vragen en antwoorden.
20/02 17u00  Minidarmpjes voorspellen werking medicijn bij taaislijmziekteHet wordt gezien als de toekomst voor medicijnonderzoek: het opkweken van miniorganen uit stamcellen om medicijnen te testen. Bij patiënten met taaislijmziekte (CF) worden goede resultaten geboekt.
20/02 16u15  Schreeuwende man verstoort debat in Tweede Kamer: 'Öcalan, vrij vrij!'Een debat in de Tweede Kamer is verstoord door een man die begon te schreeuwen vanaf de publieke tribune. De man werd door agenten afgevoerd.
20/02 15u30  Hulpverleners blikken terug op reddingsactie na gasexplosie: 'Het was zo onwerkelijk'De pieper van Lucien gaat. 'Grote hulpverlening. Explosie. Instorting. Gevaarlijke stoffen.' De hoofdofficier van dienst schrikt en haast zich naar de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag. Vol ongeloof ziet hij hoe drie huizen zijn ingestort en hoort hij hoe mensen roepen onder het puin. "Het was zo onwerkelijk."
20/02 15u00  325.000 mensen in de WIA – hoe werkt die wet?Honderdduizenden Nederlanders zijn arbeidsongeschikt. De meesten van hen krijgen een uitkering vanuit de WIA. Wat is deze wet, hoeveel mensen komen er in de WIA te zitten en wanneer krijg je een uitkering?
20/02 14u45  Zo'n sixpack als Giel Beelen heeft, is dat nou gezond?Vol trots toonde Giel Beelen deze week zijn sixpack, onder andere bij RTL Late Night. De radio-dj onderging in vijftig dagen een metamorfose: van man met een buikje naar spieren als staalkabels.
20/02 14u00  Meer mensen met een krediet, maar minder wanbetalersHet aantal mensen met een betaalachterstand op hun leningen is vorig jaar opnieuw licht afgenomen. Terwijl het aantal wanbetalers daalde, nam het aantal mensen met een krediet juist toe.
20/02 11u00  Openen we dit weekeinde het barbecueseizoen? 'Het wordt stralend'Of we het barbecueseizoen dit weekend kunnen openen? "Nou, dat kan eigenlijk best. Een barbecuelunch dan", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. De vooruitzichten zien er voor dit weekend met zo'n 15 graden en volle zon namelijk stralend uit.
20/02 08u15  Wat een plaatje: zo zag de supersneeuwmaan er vannacht uitHet was de grootste en felste maan van dit jaar: de supermaan die vannacht aan de hemel stond. De volle maan leek veel groter dan normaal, omdat die alleen vannacht zó dicht bij de aarde stond.
19/02 22u30  Nantes wil nu toch echt geld zien voor overleden voetballer SalaDe Franse voetbalclub Nantes heeft een verzoek bij Cardiff City ingediend om de eerste van drie betalingen te voldoen voor de overleden speler Emiliano Sala. Gebeurt dat niet, dan stapt de club naar de voetbalbond FIFA.
19/02 21u15  Venezuela wil geen hulp van andere landen en sluit zeegrens met AntillenVenezuela heeft de zeegrens gesloten met de Nederlandse Antillen. Het land heeft geen officiële reden gegeven, maar de oppositie in het land heeft aangekondigd zaterdag humanitaire hulpgoederen via Curaçao het land binnen te zullen brengen. En daar wil de regering niks van weten.
19/02 21u15  Politie zoekt verdachte Silfano voor doodschieten rapper FeisDe 25-jarige Rotterdammer Silfano Junior Monteiro, bijgenaamd ‘Fano’, wordt gezocht door de politie. Hij wordt ervan verdacht op nieuwjaarsnacht rapper Feis te hebben doodgeschoten. Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft beelden van de verdachte getoond.
19/02 20u45  Drie gewonden naar ziekenhuis bij uitslaande brand in TegelenBij een grote uitslaande brand bij een bedrijf aan de Steenweg in Tegelen, gemeente Venlo, zijn drie personen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
19/02 19u00  Meevaller voor honderdduizenden gezinnen: ze krijgen alsnog kindgebonden budgetEen flinke meevaller voor honderdduizenden gezinnen. Ze krijgen alsnog kindgebonden budget waar ze wel recht op hadden, maar dat ze door een fout bij de Belastingdienst nooit kregen.
19/02 18u45  Meevaller voor honderdduizenden gezinnen: ze krijgen alsnog kindgebonden budgeEen flinke meevaller voor honderdduizenden gezinnen. Ze krijgen alsnog kindgebonden budget waar ze wel recht op hadden, maar dat ze door een fout bij de Belastingdienst nooit kregen.
19/02 18u15  Mogelijk 'tien tot twaalf' skiërs bedolven door lawine in ZwitserlandIn het Zwitserse wintersportoord Crans-Montana zijn mogelijk 15 skiërs verrast door een lawine. De politie van het kanton Wallis zei dat verscheidene personen zijn meegesleurd door de sneeuwmassa.
19/02 17u30  700.000 xtc-pillen gevonden in Limburgs huisDe politie heeft vorige in een huis in het Limburgse Broekhuizen ruim 700.000 xtc-pillen in beslag genomen. De pillen hebben een straatwaarde van ruim drie en een half miljoen euro. De politie heeft het over een 'grote vangst'.
19/02 16u30  Energierekening torenhoog? 'Je hebt er zelf ook invloed op'De energierekening gaat dit jaar per huishouden gemiddeld ruim 300 euro omhoog. Het kabinet deed deze berekening eerder af als bangmakerij, maar komt hier nu toch op terug. Wat kun je zelf doen om je rekening een beetje binnen de perken houden?
19/02 16u30  Kabinet zegt geen compensatie energienota toe, Tweede Kamer is boosDat de energierekening dit jaar harder stijgt dan verwacht, is volgens minister Wiebes een serieuze zorg voor het kabinet. Maar nu al een compensatie beloven, vindt hij veel te snel. In de Tweede Kamer wordt woedend gereageerd op de verkeerde voorspelling van de energierekening. "Een enorme miskleun."
19/02 16u15  Energierekening torenhoog? ‘Je hebt er zelf ook invloed op’De energierekening gaat dit jaar per huishouden gemiddeld ruim 300 euro omhoog. Het kabinet deed deze berekening eerder af als bangmakerij, maar komt hier nu toch op terug. Wat kun je zelf doen om je rekening een beetje binnen de perken houden?
19/02 15u15  Nieuwe online gokwet buitenkans voor alle spelersOnline gokken was in Nederland verboden, maar nu de Eerste Kamer dinsdagmiddag ook heeft ingestemd met de nieuwe wet 'Kansspelen op afstand' is dit verleden tijd. En dat betekent 'jackpot' voor meerdere spelers.
19/02 14u30  Online gokken wordt legaalGokken via internet wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel daarover. De Tweede Kamer ging drie jaar geleden al akkoord met de legalisering.
19/02 13u45  Man die in vuilniszak ontsnapte uit gevangenis, weer in de celHij had zich verstopt in een grote, blauwe vuilniszak en werd zo via een karretje de gevangenis uitgereden. Een briljante ontsnappingspoging vonden velen, maar nu is de 26-jarige man weer opgepakt.
19/02 13u30  Een wolf voor je neus: wegrennen of stokstijf stil blijven staan?De wolf heeft zich officieel gevestigd in Nederland, en dat roept de vraag op wat we moeten doen als er opeens zo'n beest voor onze neus staat. Ren je weg? Blijf je stilstaan als een standbeeld? Of kun je een wolf eigenlijk best aaien?
19/02 13u30  OM vervolgt verdachte dodelijk ongeluk PinkpopDanny S., de verdachte van het dodelijk ongeluk bij het Pinkpopterrein, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk kwam Pinkpopvrijwilliger Gilles om het leven en drie anderen raakten gewond.
19/02 13u15  Modekoning Karl Lagerfeld (85) overledenModelegende Karl Lagerfeld is op 85-leeftijd overleden. Hij was volgens Franse media al weken ziek.
19/02 13u00  Oppositie boos over gebruik oude cijfers bij energienota: 'Blunder van jewelste''Politiek gigantisch falen' en 'een blunder van jewelste'. De oppositiepartijen zijn boos dat het ministerie van Economische Zaken achterhaalde cijfers heeft gebruikt om de stijging van de energierekening te voorspellen. In werkelijkheid blijkt die energierekening gemiddeld met 334 euro te stijgen.
19/02 12u45  Modekoning Karl Lagerfeld overleden (85)Modelegende Karl Lagerfeld is op 85-leeftijd overleden. Hij was volgens Franse media al weken ziek.
19/02 12u00  Daan had paniekaanvallen en maakte een 'moed-verzamelboek' om anderen te helpenDe eerste keer dat het gebeurde, was thuis, een jaar of zeven geleden. Daan Rietbergen (30) was aan het studeren en er was niemand om hem heen, toen hij plotseling werd bevangen door een 'onwerkelijk gevoel' en het heel warm kreeg. Een paniekaanval, weet Daan nu. Hij ging zijn angststoornis op een originele manier te lijf. Nu is er een boek om anderen te helpen.
19/02 11u15  Inboedel IJsselmeerziekenhuizen te koop: van MRI-scan tot stethoscoopWie altijd al een eigen MRI-scan of röntgenapparaat wilde, kan nu zijn slag slaan. De complete inboedel van de failliete IJsselmeerziekenhuizen staat namelijk te koop. "Het is wel iets anders dan de metaalbewerkingsapparaten die we wekelijks veilen", zegt accountmanager Teun van Leeuwen van veilinghuis Troostwijk.
19/02 10u45  Man aangehouden voor 17 jaar oude verkrachtingszaak na DNA-matchDe politie heeft een 57-jarige man aangehouden die wordt verdacht van verkrachting van een 18-jarig meisje 2002. Destijds kon de zaak niet worden opgelost, maar nu is er een match met DNA-materiaal dat in 2002 werd aangetroffen.
19/02 09u45  Samantha (2) is doof en daarom leert heel de straat gebarentaalDe 2-jarige Samantha Savitz is doof geboren. Het Amerikaanse meisje wordt elke dag weer verdrietig als mensen haar niet begrijpen, omdat ze niet kan communiceren net zoals haar leeftijdgenootjes. Toen de buurt dat zag, besloten ze met z'n allen in te grijpen en gebarentaal te gaan leren. "Dit is ongelooflijk."
19/02 07u45  De grootste supermaan van het jaar vanavond te zienHet wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die vanavond aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat die alleen vanavond zó dicht bij de aarde staat.
19/02 07u15  Wakker Dier boos op supermarkten: steeds vaker stunts met kiloknallerkipDe Nederlandse supermarkten adverteren steeds vaker met kip en vooral met kip die nauwelijks een fatsoenlijk leven heeft gehad. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Het gaat om 2826 kipaanbiedingen in 2018 in totaal.
18/02 23u30  Polen woedend op Israël om uitspraken over holocaustDe regering van Polen is ziedend op Israëlische ministers. Die zeiden dat de Polen de nazi's hielpen bij de jodenvernietiging in de Tweede Wereldoorlog. En dat pikken de Polen niet.
18/02 22u00  Vanillevla FrieslandCampina is geen echte vanillevlaDe klachten van Foodwatch over de naam van 'Optimel vanillevla' zijn terecht. De vanillevla van FrieslandCampina bevat geen vanille terwijl de consument dit door de naam wel mag verwachten. De Reclame Code Commissie noemt de naam daarom misleidend.
18/02 20u00  Fractievoorzitter PvdD Amsterdam zegt sorry tegen Sylvana SimonsDe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Amsterdamse gemeenteraad Johnas van Lammeren heeft zijn excuses aangeboden aan Sylvana Simons. Hij haalde vorige week uit naar Simons tijdens een debat over de fatale schietpartij bij de Nederlandsche Bank.
18/02 18u15  Jongetje (4) op boerderij overreden door heftruckBij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is vandaag een 4-jarig jongetje overleden. Hij is overreden door een heftruck.
18/02 18u00  Jongetje (4) overleden in Noord-Holland na aanrijding met heftruckBij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is vandaag een 4-jarig jongetje overleden. Hij is overreden door een heftruck.
18/02 15u15  Atletiekfederatie wil dat Semenya testosteronremmers slikt, atlete in hoger beroepCaster Semenya maakt van nature te veel testosteron aan, daarom moet de Zuid-Afrikaanse atlete pillen slikken om dit tegen te gaan. Maar dat wil de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter niet. Vandaag gaat ze in hoger beroep bij het internationaal sporttribunaal.
18/02 15u15  Maatregelen na dood Fleur (6) door grasmaaier: 'Dit mag nooit meer gebeuren'De 6-jarige Fleur uit Kampen kwam vorig jaar om het leven nadat ze was aangereden door een grasmaaier. Na het ongeluk is voor iedereen duidelijk: dit mag nooit meer gebeuren. Een reeks maatregelen moet de veiligheid in alle gemeenten vergroten.
18/02 15u00  Atlete Semenya in hoger beroep tegen atletiekfederatie, die wil dat ze testosteronremmers sliktCaster Semenya maakt van nature te veel testosteron aan, daarom moet de Zuid-Afrikaanse atlete pillen slikken om dit tegen te gaan. Maar dat wil de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter niet. Vandaag gaat ze in hoger beroep bij het internationaal sporttribunaal.
18/02 14u00  Vrachtwagen ramt politieauto op vluchtstrook A16: agenten hielpen bij pechOp de A16 is vanmiddag een politieauto geramd door een vrachtwagen. De Poolse chauffeur zag de wagen, die geparkeerd stond op de vluchtstrook, helemaal over het hoofd. De ravage is enorm.
18/02 13u00  Werkstraf voor demonstrant Oostvaardersplassen: 'Ze worden uitgehongerd'Actievoerder Bas M. heeft een werkstraf van 20 uur gekregen voor het aantasten van 'de goede naam' van de directeur van Staatsbosbeheer. M. demonstreert al tijden tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, of zoals hij het noemt, het 'dierenvernietigingskamp'.
18/02 12u45  De grootste en felste supermaan van het jaar komt eraanHet wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die morgen aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat de maan alleen morgen zó dicht bij de aarde staat.
18/02 12u30  De grootste en felste maan van het jaar komt eraanHet wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die morgen aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat de maan alleen morgen zó dicht bij de aarde staat.
18/02 11u15  Bewoner vindt poema in tuin, brandweer haalt 'm uit boomBen je lekker aan het tuinieren, ontdek je ineens een poema in de boom. Het overkwam een bewoner van de Californische stad San Bernardino. Het dier weigerde naar beneden te komen, waardoor de brandweer moest worden ingeschakeld.
18/02 11u15  Alcoholgebruik mogelijk te meten via nagels, haar en urineWetenschappers van het Maastricht UMC+ gaan onderzoeken of alcoholgebruik te meten is in je hoofdhaar, vingernagels en urine. Nu wordt dat nog gedaan via je adem en bloed, maar de alcoholconsumptie is via deze metingen maar enkele uren aan te tonen.
18/02 10u30  Blazen verleden tijd? Alcoholgebruik mogelijk te meten via nagels, haar en urineWetenschappers van het Maastricht UMC+ gaan onderzoeken of alcoholgebruik te meten is in je hoofdhaar, vingernagels en urine. Nu wordt dat nog gedaan via je adem en bloed, maar de alcoholconsumptie is via deze metingen maar enkele uren aan te tonen.
18/02 10u00  Scoutingjongens redden neergestorte parachutiste: 'We dachten dat ze dood was'De parachutiste die zaterdag neerstortte omdat haar parachute niet openging, is succesvol geopereerd aan haar dijbeen en elleboog. Een groepje scoutingjongens vond haar. "Ineens zagen we iets bewegen."
18/02 09u45  Binnen zes jaar van zeer zwak naar bovengemiddelde school: 'Het was een heftige periode'Een school die drie jaar slecht scoort op de eindtoets kan rekenen op extra aandacht van de Inspectie voor het Onderwijs. Het gebeurde basisschool De Linderakkers in Valthe. In 2012 werd de school mede daardoor als ‘zeer zwak’ beoordeeld. De school wist zich met succes te revancheren.
18/02 09u00  Het Geluid is geraden: Rowan wint bijna 50.000 euroFeest bij Qmusic en bij luisteraar Rowan. Hij wist het wekenlange raadsel van de radiozender op te lossen en Het Geluid te raden. De 19-jarige won vanochtend bij de ochtendshow van Mattie en Marieke 49.700 euro.
18/02 08u30  Opnieuw record voor De Luizenmoeder: 4,1 miljoen kijkersTelevisieserie De Luizenmoeder heeft weer een kijkcijferrecord verbroken. Naar de tweede aflevering keken gisteren 4.176.000 mensen, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Vorige week stemden net geen vier miljoen mensen af op de aftrap van het tweede seizoen.
18/02 08u15  Man ontdekt 30 jaar oude Apple-computer die nog steeds werktToen de Amerikaanse John Pfaff dit weekend op de zolder van zijn ouders aan het snuffelen was, kreeg hij opeens een flashback naar zijn kinderjaren. Een oude Apple-computer stond verstopt onder het stof. 'Zou hij het nog doen?', vroeg Pfaff zich af. Hij stond versteld toen hij er vervolgens een oude diskette in stopte.
18/02 07u45  Vrouw bevalt aan boord van vliegtuig, baby kerngezondEen bijzondere verrassing voor de passagiers van een vlucht van Puerto Rico naar Florida afgelopen vrijdag. Een vrouw zette aan boord van het vliegtuig een kerngezonde zoon op de wereld. Met behulp van de bemanning beviel ze.
18/02 07u00  Europarlementariër Esther de Lange Venezuela uitgezetDe Nederlandse politicus Esther de Lange is bij aankomst in Venezuela de toegang tot het land geweigerd. Ze reisde samen met een delegatie van het Europese Parlement, maar zijn op de eerste vlucht terug naar Madrid gezet. "Dit is heel jammer."
18/02 06u45  Scholenonderzoek 2019: zo scoort jouw school op de eindtoetsDe onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft de eindtoetsresultaten van ruim 6.000 basisscholen geanalyseerd en op een zo eerlijk mogelijke manier vergeleken. Bekijk hier hoe scholen bij jou in de buurt scoren.
18/02 06u30  Zeeuwse basisscholen scoren het beste op de eindtoetsVan alle provincies behalen basisscholen in Zeeland gemiddeld de beste resultaten op de eindtoets in groep 8. Dat blijkt uit het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws.
18/02 06u30  Scholenonderzoek 2019: zo goed scoort jouw school op de eindtoetsDe onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft de eindtoetsresultaten van ruim 6.000 basisscholen geanalyseerd en op een zo eerlijk mogelijke manier vergeleken. Bekijk hier hoe scholen bij jou in de buurt scoren.
18/02 06u30  Hoe vergelijkt RTL Nieuws de eindtoetsscores van 2019?Lees hier hoe het precies zit met de berekeningen die de onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft gedaan rond de eindtoetsscores in 2019.
17/02 22u15  Duitsland stopt met uitlevering burgers na brexitDuitsland zal na de brexit geen burgers meer uitleveren aan Engeland. Of de Britten met een harde of zachte brexit de Europese Unie gaan verlaten, maakt voor de Duitse maatregel niets uit.
17/02 15u00  'Vermiste Kroatische studente teruggevonden in vriezer'De raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw in Kroatië, is na zo'n negentien jaar vermoedelijk opgelost. De autoriteiten hebben een lichaam aangetroffen in het huis van de zus van de vermiste Jasmina Dominic.
17/02 14u45  'Vermiste Croatische studente teruggevonden in vriezer'De raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw in Kroatië, is na zo'n negentien jaar vermoedelijk opgelost. De autoriteiten hebben een lichaam aangetroffen in het huis van de zus van de vermiste Jasmina Dominic.
17/02 13u45  Volière met 300 vogels brandt volledig uit: 'Ik kan het niet geloven'Een drama noemt Jan Scheffer uit Deventer het zelf. Zijn levenswerk, een volière met zeker driehonderd bijzondere vogels, brandde vannacht volledig af nadat er vermoedelijk kortsluiting is ontstaan. "Ik heb er dertig jaar aan gewerkt. Dat is niet te geloven."
17/02 13u30  'Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije'De Turkse politie heeft drie Nederlanders opgepakt bij een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat gebeurde in Bursa in het noordwesten van Turkije.
17/02 11u30  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door grote brand, 9 dodenEen grote brand heeft een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker negen mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 11u15  Journalist Ans Boersma: 'Ik ben niet overtuigd dat mijn ex jihadist was'Journalist Ans Boersma ziet haar Syrische ex-vriend nog altijd niet als jihadist. Dat zei ze vannacht in het Radio 1-programma Onze man in Deventer. Haar ex zou een van de kopstukken zijn geweest van terreurgroepering Jabat al-Nusra en stond afgelopen week voor het eerst voor de rechter.
17/02 11u15  Jonge bestuurder rijdt 210 km/u en seint met groot licht naar politieHij moet wel heel veel haast hebben gehad: een jongeman vannacht op de N261 richting Tilburg. Hij reed daar namelijk gemiddeld 210 kilometer per uur. En toen een auto voor hem niet doorreed, seinde hij ook nog met groot licht. Hij had alleen niet door dat dat een onopvallende surveillanceauto van de politie was.
17/02 11u15  Drie doden door verkeersongeluk op A59 bij RosmalenBij een verkeersongeval op de A59 bij Rosmalen zijn drie mensen omgekomen. De auto is in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Bij het ongeluk waren volgens de politie geen andere auto's betrokken.
17/02 09u45  Parachute gaat niet open: vrouw vecht voor levenIn België is een parachutesprong helemaal fout gegaan. Nadat een vrouw in het Belgische Spa uit een vliegtuigje was gesprongen, ging haar parachute niet open. Ze viel razendsnel naar beneden.
17/02 09u30  Vrouw 'vecht voor leven' nadat parachute niet opengaatIn België is een parachutesprong helemaal fout gegaan. Nadat een vrouw in het Belgische Spa uit een vliegtuigje sprong, ging haar parachute niet open. Ze viel razendsnel naar beneden en vecht op dit moment voor haar leven.
17/02 09u15  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door grote brand, acht dodenEen grote brand heeft zondag een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 09u00  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door brand, 200 hutwoningen in asEen grote brand heeft zondag een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 08u30  Mirjam schrijft boek over overleden tweelingzoontje: 'Florian mag niet vergeten worden'Mirjams tweeling Florian en Celeste waren nog geen half jaar oud, toen Florian eind vorig jaar plotseling overleed. Hij had het Downsyndroom en kreeg allerlei complicaties. Tijdens zijn uitvaart vroeg Mirjam om een applaus voor haar 'zonnetje'. "Ik ben zo trots op hem. Hij heeft zo hard gevochten."
17/02 08u15  Mirjam schrijft boek over haar overleden zoontje: 'Florian mag niet vergeten worden'Mirjams tweeling Florian en Celeste waren nog geen half jaar oud, toen Florian eind vorig jaar plotseling overleed. Hij had het Downsyndroom en kreeg allerlei complicaties. Tijdens zijn uitvaart vroeg Mirjam om een applaus voor haar 'zonnetje'. "Ik ben zo trots op hem. Hij heeft zo hard gevochten."
17/02 08u00  Twee doden door verkeersongeluk op A59 bij RosmalenBij een verkeersongeval op de A59 bij Rosmalen zijn twee mensen omgekomen. De auto is in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Bij het ongeluk waren volgens de politie geen andere auto's betrokken.
17/02 08u00  Een laatste afscheid voor voetballer Sala: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'Vrienden, familieleden en voormalig teamgenoten hebben gisteren afscheid genomen van Emiliano Sala. In de Argentijnse stad Progreso werd Sala naar zijn laatste rustplaats gebracht. "Je bent gegaan, maar je bent een voorbeeld voor iedereen."
17/02 07u45  Een laatste afscheid voor Sala: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'Vrienden, familieleden en voormalig teamgenoten hebben gisteren afscheid genomen van Emiliano Sala. In de Argentijnse stad Progreso werd Sala naar zijn laatste rustplaats gebracht. "Je bent gegaan, maar je bent een voorbeeld voor iedereen."
17/02 07u00  Trump wil dat Europa 800 gevangen IS-strijders overneemtDe Amerikaanse president Donald Trump wil dat Europa meer dan achthonderd gevangengenomen IS-strijders overneemt en hen gaat vervolgen. Volgens Trump heeft Amerika zijn plicht gedaan tegen Islamitische Staat en is het tijd voor andere landen om 'hun verantwoordelijkheid te nemen'.
17/02 06u30  Belg na urenlange reddingsoperatie bevrijd uit 75 meter diepe grotEen 65-jarige Belg die na een val gistermiddag vast kwam te zitten in de diepste grot van België, is vannacht gered. Hij lag urenlang te wachten totdat reddingswerkers hem kwamen bevrijden. De man heeft enkele botbreuken, maar is niet in levensgevaar.
17/02 00u00  Britse vliegmaatschappij failliet door brexitDe Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd. Reden van het faillissement: onder meer de brexit.
16/02 23u45  Honderdduizenden mensen de straat op in BarcelonaHonderdduizenden mensen zijn in Barcelona de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten over het proces tegen de separatistische leiders. Die waren in 2017 betrokken bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Catalonië en kunnen nu straffen tot 25 jaar cel krijgen.
16/02 22u30  Vrouw die niet naast peuter wil zitten uit vliegtuig gezetEen 32-jarige Amerikaanse vrouw die niet naast een peuter wilde zitten, is een vliegtuig uitgezet. De vrouw ging zo uit haar plaat en dat pikte het vliegtuigpersoneel niet.
16/02 21u15  Foutje: verkeerde leiding doorgezaagd, gaslek in AssenEen bewoner van een flat in Assen heeft een gasleiding doorgezaagd. Vermoedelijk dacht hij dat zijn flat van het gas af was, maar er stond nog wel degelijk druk op de leiding. Gevolg: een gaslek waardoor ruim vijftien mensen moesten worden geëvacueerd.
16/02 19u30  Hulp van alle kanten voor afgebrande bruidsmodezaak: 'Het is zo ontzettend lief'De eigenaresse van de bruidsmodezaak in Lelystad die gistermiddag tot de grond toe afbrandde, krijgt van alle kanten hulp. "Ex-bruiden bieden hun trouwjurken aan en bruidszaken bieden jurken en werkruimte aan. Het is zo hartverwarmend."
16/02 18u30  Minister Blok houdt positief gevoel over aan gesprek met Rusland over MH17"Het was een zeer zakelijk gesprek, maar ik bespeurde een positieve grondhouding." Dat zegt minister Stef Blok over het gesprek dat hij heeft gehad met zijn Russische collega Sergej Lavrov over MH17 tijdens een congres in München.
16/02 17u00  SGP tegen kabinet: 'Niet drammen over vaccinatiedwang'De SGP heeft haar wensen op tafel gelegd voor het geval het kabinet steun zoekt bij de partij. Zo vindt de SGP dat het kabinet niet moet drammen op het gebied van medisch ethisch vlak, zoals vaccinatiedwang. "Geen gedram op het vlak van leven en dood”, zei Van der Staaij.
16/02 16u45  Mathijs vergokte online een half miljoen: 'Ik heb mijn ouders kaalgeplukt'Het aantal Nederlanders dat illegaal op internet om geld speelt, is in de afgelopen twee jaar met 20 procent toegenomen. Zo'n 1,8 miljoen mensen wagen zich er nu aan, blijkt uit onderzoek. Mathijs Ummels (40) kent de risico's hiervan. Van zijn 15de tot 35ste was hij verslaafd. "Ik zette 100 piek in. De volgende ochtend werd ik met 20.000 euro in het rood wakker."
16/02 10u15  Australisch koppel kweekt manshoge savooiekoolHet kostte Rosemary Norwood en Sean Cadman negen maanden, maar toen hadden ze ook wat. Geen baby, wel een gigántische savooiekool. "Het gaat niet altijd zo hoor."
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Te veel druk voor millennials? 'Niet zeuren, maar aan de slag'22/02 11u00 - RTL.nl: Ze moeten presteren, ze moeten leuke dingen doen en ze moeten gelukkig zijn. Millennials ervaren veel druk. Maar hebben ze het echt zo zwaar? Of kunnen ze gewoon weinig hebben? “Ze moeten niet zeuren, maar aan de slag”, zegt Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie.
0x Australisch koppel kweekt manshoge savooiekool16/02 10u15 - RTL.nl: Het kostte Rosemary Norwood en Sean Cadman negen maanden, maar toen hadden ze ook wat. Geen baby, wel een gigántische savooiekool. "Het gaat niet altijd zo hoor."
0x Mathijs vergokte online een half miljoen: 'Ik heb mijn ouders kaalgeplukt'16/02 16u45 - RTL.nl: Het aantal Nederlanders dat illegaal op internet om geld speelt, is in de afgelopen twee jaar met 20 procent toegenomen. Zo'n 1,8 miljoen mensen wagen zich er nu aan, blijkt uit onderzoek. Mathijs Ummels (40) kent de risico's hiervan. Van zijn 15de tot 35ste was hij verslaafd. "Ik zette 100 piek in. De volgende ochtend werd ik met 20.000 euro in het rood wakker."
0x SGP tegen kabinet: 'Niet drammen over vaccinatiedwang'16/02 17u00 - RTL.nl: De SGP heeft haar wensen op tafel gelegd voor het geval het kabinet steun zoekt bij de partij. Zo vindt de SGP dat het kabinet niet moet drammen op het gebied van medisch ethisch vlak, zoals vaccinatiedwang. "Geen gedram op het vlak van leven en dood”, zei Van der Staaij.
0x Minister Blok houdt positief gevoel over aan gesprek met Rusland over MH1716/02 18u30 - RTL.nl: "Het was een zeer zakelijk gesprek, maar ik bespeurde een positieve grondhouding." Dat zegt minister Stef Blok over het gesprek dat hij heeft gehad met zijn Russische collega Sergej Lavrov over MH17 tijdens een congres in München.
0x Hulp van alle kanten voor afgebrande bruidsmodezaak: 'Het is zo ontzettend lief'16/02 19u30 - RTL.nl: De eigenaresse van de bruidsmodezaak in Lelystad die gistermiddag tot de grond toe afbrandde, krijgt van alle kanten hulp. "Ex-bruiden bieden hun trouwjurken aan en bruidszaken bieden jurken en werkruimte aan. Het is zo hartverwarmend."
0x Foutje: verkeerde leiding doorgezaagd, gaslek in Assen16/02 21u15 - RTL.nl: Een bewoner van een flat in Assen heeft een gasleiding doorgezaagd. Vermoedelijk dacht hij dat zijn flat van het gas af was, maar er stond nog wel degelijk druk op de leiding. Gevolg: een gaslek waardoor ruim vijftien mensen moesten worden geëvacueerd.
0x Vrouw die niet naast peuter wil zitten uit vliegtuig gezet16/02 22u30 - RTL.nl: Een 32-jarige Amerikaanse vrouw die niet naast een peuter wilde zitten, is een vliegtuig uitgezet. De vrouw ging zo uit haar plaat en dat pikte het vliegtuigpersoneel niet.
0x Honderdduizenden mensen de straat op in Barcelona16/02 23u45 - RTL.nl: Honderdduizenden mensen zijn in Barcelona de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten over het proces tegen de separatistische leiders. Die waren in 2017 betrokken bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Catalonië en kunnen nu straffen tot 25 jaar cel krijgen.
0x Britse vliegmaatschappij failliet door brexit17/02 00u00 - RTL.nl: De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd. Reden van het faillissement: onder meer de brexit.

Statistieken

Artikels:
30328
Gelezen:
987
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven