zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/07 23u00  Het lekkere weer kan de doodsteek worden voor deze dieren De warmte houdt al een aantal weken aan en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. De komende dagen wordt er zelfs een hittegolf verwacht. Zon, zon en nog meer zon. Die droogte is voor dieren gevaarlijk. Beekjes drogen op en voedsel wordt steeds schaarser. Vooral jonge dieren redden het misschien niet.
20/07 22u30  Etappe 14: 'Renners gaan het onwijs lastig krijgen.' Gesponsord - Etappe 14 is een etappe met weinig vlakke meters. De renners gaan het naar verwachting niet makkelijk krijgen en dat wilde Filemon en Maarten graag uitzoeken.
20/07 19u30  Deze man heeft al 200 vermiste Mexicanen opgegraven Het is een nachtmerrie: zoeken naar een vermist familielid. Maar in Mexico is dat aan de orde van de dag. Tienduizenden Mexicanen worden vermist, vaak ontvoerd door drugskartels en criminelen. De broer van Mario Vergara werd zes jaar geleden ontvoerd. Sindsdien heeft hij niks meer van hem gehoord. Correspondent Erik Mouthaan ging met Mario op zoek naar het lichaam van zijn broer.
20/07 17u30  De hele Vierdaagse live afzien en de finish halen Verslaggevers Floor Bremer en Frits Wester hebben de finish van de Vierdaagse gehaald. De afgelopen vier dagen waren ze vrijwel continu te volgen op een livestream die ze zelf, al wandelend, verzorgden. Hier een selectie van de beelden van dag 4.
20/07 16u30  Koop inloggevens van iemand anders en het shoppen kan beginnen Het is hartstikke illegaal, maar op deze manier kun je wel voor duizenden euro's shoppen. Op internet koop je voor een paar euro inlogs van mensen voor Bol.com, Zalando, Wehkamp en New York Pizza. Inclusief het emailadres waaraan het account gekoppeld is. Op die manier koop je op een account van een onbekende dure schoenen of telefoons. Wij namen de proef op de som.
20/07 08u00  Zeker elf doden door kapseizen amfibieboot Amerika Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen bij een ongeluk met een rondvaartboot in de Amerikaanse staat Missouri. Door harde windstoten van 100 km/u kapseisde de boot op Table Rock Lake. Meerdere opvarenden zijn naar het ziekenhuis gebracht en duikers zoeken naar overlevenden.
19/07 23u30  Chaos bij Brexit: boze Britten willen Nederlander worden 'Ze maken er een potje van.' De Britten stappen volgend jaar maart uit de Europese Unie. Maar hoe, dat is nog altijd volslagen onduidelijk. Het zorgt voor boosheid en onzekerheid bij Britten in Nederland. Steeds vaker vragen zij een Nederlands paspoort aan.
19/07 22u00  Etappe 13: 'Een gefrustreerde tweederangs sprinter gaat winnen' Een vlakke rit na dagen van klimmen en dalen, dat gaat enorm veel pijn doen volgens Maarten Tjallingii. Maar het wordt wel een mooie rit.
19/07 22u00  Rups bedreigt voedsel van miljoenen Afrikanen De legerworm (wat eigenlijk een rups is) heeft zich in korte tijd over heel Afrika verspreid. Het insect heeft het vooral voorzien op mais. En laat dat in veel Afrikaanse landen nou net het belangrijkste voedsel zijn, zoals in Malawi.
19/07 21u00  Loïs werd verkracht (maar onze wet vindt van niet) In Spanje moet je voortaan duidelijk toestemming hebben van je bedpartner voordat je seks hebt. In Zweden is ook zo'n wet aangenomen. In Nederland nog niet, maar er is wel discussie over. Nu moet een slachtoffer zich echt verzetten, maar vaak lukt dat helemaal niet. Zoals bij Loïs (21): 'Ik kon niets, helemaal niets.'
19/07 18u30  Frits en Floor overleven ook dag drie van Vierdaagse: 'Pijnlijker dan politiek' Na een bezoekje aan de EHBO gisteren, kan Frits er vandaag weer tegenaan. Op dag drie staan de Zeven Heuvelen op de planning, heuvel op heuvel af. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Om de stemming erin te houden en de moraal hoog wordt er gedanst en gezongen.
19/07 14u00  65 kilo kwijt na maagverkleining: 'Maar daarmee ben je er nog niet' Steeds meer mensen krijgen een maagverkleining. In 2007 waren het er 3.500, in 2017 ruim drie keer zoveel. Esther ging een jaar geleden onder het mes. Ze is meer dan 65 kilo verloren. Ook Annemarie krijgt binnenkort een maagverkleining.
19/07 09u30  Egels hebben het zwaar: 'Zet schoteltjes met water en fruit neer' Door de droogte hebben slakken, insecten en wormen zich zo goed verscholen dat egels nu in de problemen komen. Ze hebben weinig voedsel. Bij de egelopvang in Boskoop, bij Alphen aan de Rijn, hebben ze het daarom ontzettend druk.
18/07 23u00  Chinook-helikopters helpen natuurbrand Brabant blussen Op drie plekken in natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen is brand. Defensie staat de brandweer bij met twee Chinook-helikopters.
18/07 22u00  Ilana viel af dankzij nieuw plan voor gezonder leven Veel Nederlanders hebben overgewicht en dat kost de samenleving miljarden aan zorgkosten. De Hartstichting, wetenschappers en cardiologen willen met een nieuw plan onze leefstijl blijvend te veranderen. Ilana werkte als patiënt mee aan de ontwikkeling van het programma.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 19u30  Thaise voetballertjes uit ziekenhuis: 'Mijn moeder zal wel boos zijn'De Thaise voetballertjes die ruim twee weken vastzaten in een grot, hebben het ziekenhuis verlaten. Ze verschenen voor het eerst in het openbaar tijdens een grote persconferentie.
18/07 19u00  Deze auto is een geavanceerd smokkelvoertuig: zo werkt hetDe politie in Limburg heeft samen met de douane een speciale smokkelauto ontdekt. Onder de voorstoelen zitten goed verborgen vakken. Hub Haenen van politie Limburg vertelt hoe het werkt.
18/07 17u30  Frits moet naar de blarenpost: 'Opgeven is geen optie'Frits Wester had vandaag veel last van blaren tijdens zijn eerste Vierdaagse. Na afloop van de wandeldag liet hij toch maar eens naar zijn voeten kijken. En daar zat inderdaad een flinke blaar...
18/07 16u30  Afzien voor Frits & Floor: 'Die blaar loopt spontaan leeg'De eerste dag ging nog redelijk soepel, maar woensdag heeft Frits Wester duidelijk meer moeite met de Vierdaagse. Zijn benen zijn goed, maar de blaren spelen hem parten. Zeker als je dan ook nog over een stoepje struikelt...
18/07 13u00  Noorse Vierdaagsesoldaten: 'Hier zijn mooie meiden'Ook dit jaar lopen er weer duizenden militairen mee met de Vierdaagse. Er is zelfs een heel dorp voor ze gebouwd. De Noorse militairen vinden Nederland mooi. Vooral vanwege de vrouwen.
18/07 12u00  Fietser valt in opening brugEen bizar ongeluk in Wisconsin, Amerika. Een fietser fietst recht op een open brug af en maakt een nare val. De politie doet nog onderzoek maar vermoedt dat er drank in het spel was.
17/07 23u00  Betalen voor kiss and ride Schiphol? 'Idioot'Schiphol overweegt serieus om mensen te laten betalen voor het even snel ophalen en afzetten van reizigers. Zo willen ze het verkeer en de chaos voor de vertrekhal verminderen: 'We doen het juist om klantvriendelijk te zijn.'
17/07 22u30  Gesponsord - Etappe 11: Vuurwerk en oorlog vanaf de start?Met relatief weinig kilometers, drie pittige klimmen én een aankomst bergop belooft de 11e etappe van de Tour de France een spectaculaire rit te worden!
17/07 22u00  Kinderen Chantal bijna overleden door meningokokken'Een medisch raadsel, artsen studeren af op onze casus.' Beide kinderen van Chantal kregen hersenvliesontsteking door de meningokokkenbacterie. Het RIVM kondigt een extra vaccinatie aan tegen een oprukkende variant van de infectie. Het gezin van Chantal heeft daar voorlopig niets aan, omdat de oproep vanaf 14 jaar is.
17/07 19u30  Kinderen MH17-slachtoffer bezoeken levenswerk vader in AfrikaAidsonderzoeker Joep Lange en zijn partner Jacqueline van Tongeren kwamen vier jaar geleden om, bij de ramp met vlucht MH17. Hun kinderen gingen langs bij projecten waar Joep werkte: 'Nu weten we waar hij was als hij niet thuis was.'
17/07 18u30  Slachtoffers MH17 herdacht bij Nationaal MonumentIn Vijfhuizen, vlakbij Schiphol, worden bij het Nationaal Monument de 298 slachtoffers herdacht van de ramp met vlucht MH17. Dat is vandaag precies vier jaar geleden.
17/07 16u30  Frits & Floors eerste Vierdaagse-dag: 'Gezellig, maar jammer dat je zo ver moet lopen'Politiek verslaggevers Frits Wester en Floor Bremer lopen dit jaar samen de Vierdaagse. Onderweg komen ze heel wat tegen en moeten ze vaak stilstaan omdat Frits met fans op de foto moet. Maar het is vooral heel gezellig!
17/07 16u00  Lavabom treft rondvaartboot: talloze gewondenDe uitbarstende Kilauea-vulkaan bij Hawaii is een toeristische attractie. Rondvaartboten komen er dicht in de buurt. Zo dicht, dat een boot wordt geraakt door een lavabom. Er zijn tientallen gewonden.
17/07 13u30  Advocaat familie Faber: 'Hoop dat Michael P. niet in beroep gaat'Advocaat Ruth Jager van de familie van Anne Faber laat weten dat de familie kan leven met de straf die vandaag tegen Mixchael P. is uitgesproken. Ze hopen dat ze deze zaak kunnen sluiten en dat Michael P. niet in hoger beroep gaat.
17/07 10u30  'Kalmer en vrediger dan je denkt', massage door wurgslangenHet is niet goedkoop maar het schijnt echt geweldig ontspannend te zijn, een massage door wurgslangen. In New York is het in ieder geval een trend aan het worden.
17/07 07u30  Haalt Frits Wester de finish van de Vierdaagse? Politici voorspellenFrits Wester loopt samen met verslaggever Floor Bremer de Vierdaagse van Nijmegen. We vroegen politici of ze verwachten dat Frits de finish haalt. Ze zijn voorzichtig optimistisch.
17/07 00u00  Veehouder na stalbrand: 'Het laat je nooit meer los'In Nederland is gemiddeld elke twee weken een stalbrand. Honderdduizenden dieren komen elk jaar om. Voor veel veehouders is het een nachtmerrie, maar voor Arie van Bommel werd het een jaar geleden realiteit.
16/07 23u00  Gesponsord - Etappe 10: Ontzettend steil en onverhard!Na de rustdag is het meteen klimmen geblazen voor de renners van het Tourpeloton. Met steile beklimmingen en zelfs een stukje onverhard belooft het meteen spektakel te worden!
16/07 22u00  Honderdduizenden fans in Parijs voor huldiging Les BleusHet Franse kampioenselftal keerde vanmiddag terug naar eigen land. Met enige vertraging landde de WK-selectie in Parijs, waarna ze in een open bus over de Champs-Élysées werden gereden.
16/07 20u30  Journalist uit zaal verwijderd tijdens ontmoeting Trump en PoetinEen journalist is kort voor de persconferentie van Trump en Poetin uit de zaal gehaald. Hij hield een blaadje voor zich met de tekst 'Nuclear Weapon Ban Treaty'. De man zei dat hij alleen maar een vraag over het onderwerp wilde stellen.
16/07 18u30  VOC-schip Batavia 'vaart' weer evenDe replica van het VOC-schip Batavia ziet er aan een kant niet meer zo mooi uit. Zon, wind en regen hebben het hout en de verflaag aangetast. Het gevaarte van 57 meter wordt daarom omgedraaid. Zo kan het kapotte deel worden hersteld en vangt de andere kant nu de natuurkrachten op.
16/07 15u30  Vermist hondje duikt na vijf jaar plotseling opEen bijzondere reünie in het Amerikaanse Spring Branch. Daar kreeg het baasje van poedel Puddin een telefoontje waar ze na vijf jaar echt niet meer op had gerekend.
16/07 15u30  Honderden Juve-fans juichen Ronaldo toe: 'Bezorg ons de Champions League-titel!'Het is vandaag Ronaldo-dag in Turijn. Stervoetballer Cristiano Ronaldo tekent vandaag officieel bij de Italiaanse club Juventus.
16/07 15u00  De wraak van een dorp: 292 krokodillen afgeslachtDe omwonenden van een krokodillenfarm in West-Papoea hebben uit wraak alle dieren van de boerderij gedood. Ze waren boos omdat een krokodil van de farm een dorpeling had gedood. Bovendien werd de nabestaanden weinig compensatie geboden.
16/07 13u30  Zo vieren de Franse spelers hun wereldtitelDansen op de tafels en dabben met president Macron: het Franse voetbalteam heeft de wereldtitel van gisteren goed gevierd. Dankzij de vele fimpjes op de social media-accounts van de spelers kunnen we met ze meegenieten.
16/07 13u30  Honderden fans juichen Ronaldo toe: 'Bezorg ons de Champions League-titel!'Het is vandaag Ronaldo-dag in Turijn. Stervoetballer Cristiano Ronaldo tekent vandaag officieel bij de Italiaanse club Juventus.
16/07 12u00  Franse spelers posten doldwaze filmpjes na winnen WK voetbalDe spelers van het Franse elftal zijn door het dolle heen na de winst in de WK-finale. (En wie zou dat niet zijn?) Ze posten een enorme hoeveelheid filmpjes op Instagram. Een paar van die hoogtepunten hebben we hier achter elkaar gezet.
16/07 10u00  Trotse Kroaten vieren toch feest na verloren voetbalfinaleKroatië heeft de WK-finale voetbal verloren. Maar toch was het in de hoofdstad Zagreb feest. De trots over het bereiken van de finale is groter dan het verdriet over de nederlaag.
16/07 09u30  Trotse Kroaten vieren na verloren voetbalfinale toch feestKroatië heeft de WK-finale voetbal verloren. Maar toch was het in de hoofdstad Zagreb feest. De trots over het bereiken van de finale is groter dan het verdriet over de nederlaag.
16/07 08u00  WK-feestje uit de hand gelopen: rellen in ParijsHet overwinningsfeest in Parijs heeft tot middernacht geduurd. In het centrum van de stad is de sfeer op een gegeven moment grimmiger geworden. Er is gevochten en geplunderd.
15/07 23u30  RTL Sport Update: Sampaoli ontslagen bij Argentinië na WK-blamageVan Vleuten wint Giro Rosa, Bondscoach Argentinië ontslagen, Groenewegen beslist morgen, Nederland weer dominant
15/07 21u00  Vissers in Gaza: wij leven in een gevangenisOveral ter wereld is het een zwaar beroep, maar in de Gazastrook valt er bijna geen droog brood meer met de visserij te verdienen. Israël heeft niet alleen het land- en luchtverkeer, maar ook de zee voor de Palestijnen afgesloten. Vissersboten mogen maar een klein stuk uit de kust, wie verder vaart riskeert arrestatie - of erger. Correspondent Olaf Koens ging een nacht mee op zee.
15/07 20u30  RTL Sport Update: Frankrijk wereldkampioen!Frankrijk wereldkampioen, Djokovic wint vierde Wimbledon, Degenkolb wint etappe.
15/07 19u45  Gekkenhuis in Parijs na winst WKIn Parijs is het feest losgebarsten nu Frankrijk het WK heeft gewonnen.
15/07 17u15  Stampvolle fanzones in Zagreb en ParijsIn de hoofdsteden van Kroatië en Parijs hebben tienduizenden fans zich verzameld om hun team naar de overwinning te juichen.
15/07 16u15  Modric: van oorlogsvluchteling tot sterspeler van KroatiëLuka Modric leerde voetballen tussen de luchtalarmen tijdens de Balkanoorlog. Toen hij zes was moest hij met zijn gezin vluchten en hij woonde jaren als vluchteling in de Kroatische stad Zadar, nu is hij de sterspeler van het team van Kroatië.
15/07 15u15  De Kroaten hebben wel zin in de WK-winst: 'Ik ga een maand dronken zijn'In Kroatië en Frankrijk heeft, bijna, iedereen vertrouwen in de WK-winst. Vooral de Kroaten hebben wel zin in een goed feestje. 'Als ze winnen heb ik kalmeringspillen nodig.'
14/07 20u45  Thaise voetballertjes: 'Bedankt voor uw medeleven'Voor het sinds de reddingsoperatie laten de Thaise voetballertjes van zich horen. Ruim twee weken zaten ze vast in een ondergelopen grot. Na een levensgevaarlijke reddingsoperatie maken ze het allemaal goed. 'Ik wil de mariniers bedanken die me gered hebben.'
14/07 19u15  RTL Sport Update: 'Ook in geel zijn de Rode Duivels beter.'- Dylan Groenewegen wint opnieuw in achtste rit in Tour de France. - Annemiek van Vleuten heeft voorlaatste etappe van de Giro Rosa gewonnen. - Djokovic heeft zich geplaatst voor finale Wimbledon. - Belgie veroverd het brons na winst op Engeland.
14/07 19u15  Sara werd als kind uitgehuwelijktVijftien was de Amerikaanse Sara toen ze met een onbekende man moest trouwen. En zij is niet de enige. Duizenden Amerikaanse kinderen, vooral meisjes onder de achttien, trouwen jaarlijks onder dwang. 'De wet had mij moeten beschermen dat ik op mijn vijftiende werd verkracht. Maar in plaats daarvan gaven ze mij een huwelijkscertificaat.'
14/07 15u15  Slapstickachtige momenten tijdens militaire parade ParijsDe viering van de nationale feestdag Quatorze Juillet in Parijs verliep niet helemaal soepel. Twee motoragenten botsten tijdens de militaire parade tegen elkaar aan. En ook in de lucht ging het helemaal mis.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Het lekkere weer kan de doodsteek worden voor deze dieren20/07 23u00 - RTL.nl: De warmte houdt al een aantal weken aan en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. De komende dagen wordt er zelfs een hittegolf verwacht. Zon, zon en nog meer zon. Die droogte is voor dieren gevaarlijk. Beekjes drogen op en voedsel wordt steeds schaarser. Vooral jonge dieren redden het misschien niet.
3x Etappe 14: 'Renners gaan het onwijs lastig krijgen.'20/07 22u30 - RTL.nl: Gesponsord - Etappe 14 is een etappe met weinig vlakke meters. De renners gaan het naar verwachting niet makkelijk krijgen en dat wilde Filemon en Maarten graag uitzoeken.
2x Chaos bij Brexit: boze Britten willen Nederlander worden19/07 23u30 - RTL.nl: 'Ze maken er een potje van.' De Britten stappen volgend jaar maart uit de Europese Unie. Maar hoe, dat is nog altijd volslagen onduidelijk. Het zorgt voor boosheid en onzekerheid bij Britten in Nederland. Steeds vaker vragen zij een Nederlands paspoort aan.
1x Deze man heeft al 200 vermiste Mexicanen opgegraven20/07 19u30 - RTL.nl: Het is een nachtmerrie: zoeken naar een vermist familielid. Maar in Mexico is dat aan de orde van de dag. Tienduizenden Mexicanen worden vermist, vaak ontvoerd door drugskartels en criminelen. De broer van Mario Vergara werd zes jaar geleden ontvoerd. Sindsdien heeft hij niks meer van hem gehoord. Correspondent Erik Mouthaan ging met Mario op zoek naar het lichaam van zijn broer.
0x Slapstickachtige momenten tijdens militaire parade Parijs14/07 15u15 - RTL.nl: De viering van de nationale feestdag Quatorze Juillet in Parijs verliep niet helemaal soepel. Twee motoragenten botsten tijdens de militaire parade tegen elkaar aan. En ook in de lucht ging het helemaal mis.
0x Sara werd als kind uitgehuwelijkt14/07 19u15 - RTL.nl: Vijftien was de Amerikaanse Sara toen ze met een onbekende man moest trouwen. En zij is niet de enige. Duizenden Amerikaanse kinderen, vooral meisjes onder de achttien, trouwen jaarlijks onder dwang. 'De wet had mij moeten beschermen dat ik op mijn vijftiende werd verkracht. Maar in plaats daarvan gaven ze mij een huwelijkscertificaat.'
0x RTL Sport Update: 'Ook in geel zijn de Rode Duivels beter.'14/07 19u15 - RTL.nl: - Dylan Groenewegen wint opnieuw in achtste rit in Tour de France. - Annemiek van Vleuten heeft voorlaatste etappe van de Giro Rosa gewonnen. - Djokovic heeft zich geplaatst voor finale Wimbledon. - Belgie veroverd het brons na winst op Engeland.
0x Thaise voetballertjes: 'Bedankt voor uw medeleven'14/07 20u45 - RTL.nl: Voor het sinds de reddingsoperatie laten de Thaise voetballertjes van zich horen. Ruim twee weken zaten ze vast in een ondergelopen grot. Na een levensgevaarlijke reddingsoperatie maken ze het allemaal goed. 'Ik wil de mariniers bedanken die me gered hebben.'
0x De Kroaten hebben wel zin in de WK-winst: 'Ik ga een maand dronken zijn'15/07 15u15 - RTL.nl: In Kroatië en Frankrijk heeft, bijna, iedereen vertrouwen in de WK-winst. Vooral de Kroaten hebben wel zin in een goed feestje. 'Als ze winnen heb ik kalmeringspillen nodig.'
0x Modric: van oorlogsvluchteling tot sterspeler van Kroatië15/07 16u15 - RTL.nl: Luka Modric leerde voetballen tussen de luchtalarmen tijdens de Balkanoorlog. Toen hij zes was moest hij met zijn gezin vluchten en hij woonde jaren als vluchteling in de Kroatische stad Zadar, nu is hij de sterspeler van het team van Kroatië.

Statistieken

Artikels:
30320
Gelezen:
7586
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven