donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
19/09 13u15  Saoedi's kopen extra olie in voor exportverplichtingen Saoedi-Arabië schraapt op de wereldwijde brandstofmarkten nu zelf voorraden bij elkaar. Het land is doorgaans de grootste exporteur van ruwe olie, maar na de aanvallen van afgelopen weekend moet het nu op zoek naar diesel en kerosine.
19/09 12u45  Ongeloof na moord op Derk Wiersum: 'Zo'n gewetenloze dood raakt je in het hart' Een dag na de moord op advocaat Derk Wiersum (44) stromen de steunbetuigingen voor zijn nabestaanden binnen. Het ongeloof over de 'laffe daad' overheerst. "Verschrikkelijk. Een lieve echtgenoot en lieve vader, met een vriendelijke blik. Zomaar uit leven gerukt, omdat hij zijn beroep uitoefende."
19/09 12u45  Premier Rutte: Ook burger die pilletje slikt, helpt drugscriminaliteit Premier Rutte vindt dat ook burgers een rol spelen bij de aanpak van de drugscriminaliteit. Volgens hem begint het probleem al bij mensen die een pilletje slikken of jointje roken. Volgens Mark Rutte zijn alle mensen die wel eens een pilletje gebruiken 'onderdeel van de keten'.
19/09 12u30  Premier Rutte: 'Ook burger die pilletje slikt, helpt drugscriminaliteit' Premier Rutte vindt dat ook burgers een rol spelen bij de aanpak van de drugscriminaliteit. Volgens hem begint het probleem al bij mensen die een pilletje slikken of jointje roken. Volgens Mark Rutte zijn alle mensen die wel eens een pilletje gebruiken 'onderdeel van de keten'.
19/09 11u15  Minister wil door met kroongetuigen: 'We brengen daarmee de misdaad slagen toe' Ondanks de moord op advocaat Derk Wiersum wil minister Grapperhaus doorgaan met kroongetuigen. "Kroongetuigen zijn belangrijk. We willen criminele lieden blijven raken", zegt de minister.
19/09 11u00  'Kelvin was een goede vader, de rust zelve' Afgelopen nacht is oud-profvoetballer Kelvin Maynard doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Bij de Alphense Boys, de club waar hij sinds dit seizoen speelde, is de verslagenheid groot. "Woorden schieten te kort. We leven intens mee met zijn vrienden en familie." Maynard liet een vrouw en twee jonge kinderen achter.
19/09 11u00  Minister wil doorgaan met kroongetuigen: 'We willen criminelen blijven raken' Ondanks de moord op advocaat Derk Wiersum wil minister Grapperhaus doorgaan met kroongetuigen. "Kroongetuigen zijn belangrijk. We willen deze lieden blijven raken", zegt de minister na afloop van een gesprek dat hij vanochtend had met de Raad voor de rechtspraak (rechters) en de deken van de Nederlandse Orde van Advocaten.
19/09 10u15  Doodgeschoten man Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer De man die gisteravond bij een brandweerkazerne in Amsterdam werd doodgeschoten, is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Hij is 32 jaar geworden.
19/09 09u45  Vlaggen halfstok bij rechtbanken en advocatenkantoren: 'Rust zacht, confrère' "We zijn wakker geworden in een andere wereld." Dat schrijft advocaat Chris Sent deze morgen op Twitter. Zij, en vele anderen, hebben vanochtend de vlag halfstok gehangen om collega-advocaat Derk Wiersum te herdenken.
19/09 09u45  Nog 'maar' 1000 bankbanen verplaatst uit Londen voor brexit Het aantal bankiers dat Londen heeft verlaten in aanloop naar een brexit is kleiner dan verwacht. Op dit moment zijn er ongeveer 1000 banen bij investeringsbanken verplaatst naar het vasteland.
19/09 09u15  Geliquideerde man Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer De man die gisteravond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Hij is 32 jaar geworden.
19/09 09u00  KPN legt advies OR naast zich neer, wil XS4All toch opheffen KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (OR) van XS4All naast zich neergelegd. De or vroeg KPN om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4All.
19/09 08u15  Weggestuurde Uber-chauffeurs kunnen in beroep Chauffeurs die door Uber geblokkeerd zijn, kunnen nu in beroep tegen zo'n beslissing. Het bedrijf lanceert een geschillencommissie in Nederland.
19/09 07u30  'KPN legt advies OR naast zich neer, wil XS4All toch opheffen' KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (OR) van XS4All naast zich neergelegd. De or vroeg KPN om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4All.12 
19/09 00u15  Grappig, te nonchalant of tikkeltje nerveus: zo scoren de fractieleiders Veel persoonlijke verhalen, een opmerkelijke ontboezeming van Jesse Klaver én een Lodewijk Asscher die alles uit zijn hoofd doet. Hoe presteerden de fractieleiders tijdens het belangrijkste debat van het jaar? Een onafhankelijk jury van het Nederlands Debat Instituut oordeelt.22 
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 23u15  Kamer voert inhoudelijk en kalm debat, toch nog extra geld voor leraren?De moord op advocaat Derk Wiersum zorgde voor een bedrukte sfeer tijdens het belangrijkste politieke debat van het jaar. Fractievoorzitters reageerden met afschuw. Maar er was ook veel inhoudelijk debat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Een vraag die openstaat: krijgen de leraren toch nog extra geld?
18/09 22u30  Wat is de reden voor de moord op advocaat Derk Wiersum?Het is volgens misdaadverslaggevers het meest voor de hand liggende scenario: advocaat Derk Wiersum is vermoord omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond. Nee, Ridouan Taghi heeft de moord niet opgeëist, maar er lijkt bij velen geen twijfel te zijn over de betrokkenheid van de topcrimineel.
18/09 18u45  Krijgen de leraren extra geld? Coalitie houdt optie openKrijgen de leraren er nog geld bij? De linkse oppositie laat tijdens de Algemene Beschouwingen weten dat dat hard nodig is om het lerarentekort op te lossen en de loonkloof tussen het basis- en voortgezet onderwijs kleiner te maken. De coalitie houdt de optie open.
18/09 18u30  Wat is de reden achter de moord op advocaat Derk Wiersum?Het is volgens misdaadverslaggevers het meest voor de hand liggende scenario: advocaat Derk Wiersum is vanochtend vermoord omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond. Nee, Ridouan Taghi heeft de moord niet opgeëist, maar er lijkt bij velen geen twijfel te zijn over de betrokkenheid van de topcrimineel. "Taghi wil de kroongetuige treffen, alle mensen om hen heen zo hard mogelijk raken en de rechtstaat ontwrichten."
18/09 16u30  Segers en Klaver clashen over drugs en doen bekentenis: nog nooit gebruiktGert-Jan Segers heeft tijdens de Algemene Beschouwingen een oproep gedaan tot zelfreflectie bij Jesse Klaver als het gaat om drugs. Voor een partij die voorstander is van gezond leven is GroenLinks wel erg makkelijk als het gaat om drugs, vindt Segers. Jesse Klaver deed daarbij een ontboezeming: hij heeft nul ervaring met drugs.
18/09 16u30  In twee dagen 1,9 miljoen euro opgehaald voor medicijn baby PiaMet één sms'je 2 euro overmaken aan iemand die dat nodig heeft. In Nederland kennen we dat alleen voor goede doelen, in België kunnen ook particulieren zo'n actie opzetten. Dat dat succes kan hebben, bewijzen de ouders van de ernstig zieke baby Pia: binnen twee dagen haalden ze de benodigde 1,9 miljoen euro op voor een medicijn.
18/09 15u30  Grapperhaus geëmotioneerd: 'Dit mag in ons land niet gebeuren'De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 15u15  Minister Grapperhaus geëmotioneerd: 'Dit mag in ons land niet gebeuren'De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 14u00  Failliete contractbeheerder van ING sleept 'zus' TCP Payroll meeNa het eerdere faillissement van contractbeheerder TCP Direct, dat de betalingen aan zzp’ers in dienst van ING regelde, is nu ook zusterbedrijf TCP Payroll op de fles gegaan. Dat bevestigt een kantoorgenoot van curator Herman Kreikamp aan RTL Z.
18/09 14u00  Grapperhaus stelt speciaal team samen voor extra beveiliging advocatenEr is een speciaal team samengesteld onder leiding van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid om de beveiliging van onder meer advocaten te 'intensiveren'. Dat schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer. Strafrechtadvocaat Derk Wiersum (44) werd vanochtend vlakbij zijn huis geliquideerd.
18/09 14u00  Politie: 'We rusten niet tot moordenaar advocaat gepakt is'De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 13u45  Nieuwe benzine E10 aanbieden wordt verplicht: 5 vragenVanaf 1 oktober zijn alle grotere tankstations verplicht om E10-benzine aan te bieden. In deze brandstof zit 90 procent benzine en 10 procent bio-ethanol. Wat betekent dit voor de 7 miljoen automobilisten in Nederland? RTL Z geeft antwoord op de 5 meest gestelde vragen.
18/09 13u15  'Onafhankelijke' raad Facebook gaat klachten gebruikers behandelenNiet Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, maar een speciale raad heeft voortaan de macht in handen als het gaat om berichten die van Facebook zijn verwijderd. Als gebruikers het niet eens zijn met het verwijderen van hun berichten, kunnen zij dit aanvechten. Het eindoordeel van de speciale raad is bindend, ook als Zuckerberg het daar niet mee eens is. 
18/09 13u00  CDA en ChristenUnie: parlementair onderzoek naar falende overheidsinstantiesCoalitiepartijen CDA en de ChristenUnie willen een parlementair onderzoek naar de misstanden bij uitvoeringsorganisaties van de overheid, zoals de Belastingdienst, het UWV en het CBR.
18/09 12u45  Politie: 'We rusten niet tot moordenaar gepakt is'De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 12u00  Bloemen neergelegd voor kantoor vermoorde advocaat WiersumDe advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 11u45  'Vervroegd vertrek bij ITV kost De Mol 100 miljoen'John de Mol en het Britse mediaconcern ITV gaan eind dit jaar uit elkaar, drie jaar eerder dan gepland. Dat kost De Mol waarschijnlijk 100 miljoen euro.
18/09 11u45  Prinsjesdagdebat begint met moord advocaat: 'Zeer verontrustend'Het grote debat over de Prinsjesdagplannen staat bij aanvang in het teken van de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Premier Rutte noemt het 'zeer verontrustend'. Minister Ferd Grapperhaus zal later op de dag in de Tweede Kamer een verklaring afgeven.
18/09 11u30  Nederlanders krijgen tot 13 jaar cel voor serie plofkraken in BelgiëTien Nederlanders zijn in België veroordeeld voor een serie plofkraken op pinautomaten. Ze kregen tussen de 3 en de 13 jaar cel.
18/09 11u15  Halsema: 'Afschuwelijke moord leidt tot angst onder advocaten'De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 11u00  Geschokte reacties na moord op advocaat: 'Kundige collega, maar bovenal echtgenoot en vader'De liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum (44) zorgt voor geschokte reacties bij collega's en bekenden. Wiersum werd vanochtend doodgeschoten op straat vlak bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was de advocaat van Nabil B., kroongetuige in de liquidatiezaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.
18/09 11u00  Liveblog: 'Een hele trieste dag, er is weer een grens overschreden'De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Lees het laatste nieuws en de reacties op de liquidatie in dit liveblog.
18/09 10u45  Geschokte reacties na liquidatie advocaat: 'Kundige collega, maar bovenal echtgenoot en vader'De liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum (44) zorgt voor geschokte reacties bij collega's en bekenden. Wiersum werd vanochtend doodgeschoten op straat vlak bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was de advocaat van Nabil B., kroongetuige in de liquidatiezaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.
18/09 09u30  Advocaat Nabil B. op straat geliquideerd in AmsterdamDe advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Dat melden verschillende media op basis van bronnen. De man werd vanochtend in de woonwijk Buitenveldert aan de Imstenrade neergeschoten.
18/09 09u15  'Advocaat Nabil B. op straat doodgeschoten in Amsterdam'De advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. Dat melden verschillende media op basis van bronnen. De man werd vanochtend in de woonwijk Buitenveldert aan de Imstenrade neergeschoten.
18/09 09u00  Persoon doodgeschoten in woonwijk AmsterdamEr is vanochtend een persoon neergeschoten in een woonwijk in Amsterdam. Die persoon is aan zijn verwondingen overleden, laat de politie weten.
17/09 20u45  VS klaagt klokkenluider Snowden aan om nieuw boekDe Verenigde Staten hebben een rechtszaak aangespannen tegen de bekende klokkenluider Edward Snowden. Met zijn boek Onuitwisbaar schendt hij de geheimhoudingsverklaring die hij tekende toen hij ging werken voor de inlichtingendienst CIA en veiligheidsdienst NSA. 
17/09 19u00  KLM schrapt 12 vluchten vanwege acties personeelKLM schrapt woensdag preventief twaalf Europese retourvluchten omdat het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij actie voert. Zij leggen tussen 13.00 en 17.00 uur het werk neer vanwege een cao-conflict met KLM. Passagiers die getroffen worden door de geschrapte vluchten worden rechtstreeks benaderd en omgeboekt.
17/09 18u30  De koning gaat erop vooruit: 23.000 euro erbijIedereen gaat er komend jaar op vooruit, dus ook het koninklijk paar. De 'grondwettelijke uitkering' van Koning Willem-Alexander stijgt met 23.000 euro. En ook koningin Máxima krijgt er 10.000 euro bij. 
17/09 18u30  Boete, celstraf en views: dit leverde de Area 51-stunt opDuizenden euro's boete, apparatuur kwijt en een paar nachten in de cel. Dat is de straf van Youtube-bekendheden Ties Granzier en Govert Sweep omdat zij in de buurt van de geheime Amerikaanse militaire basis Area 51 wilden filmen. Wat levert dit avontuur de Youtubers op? "Het lijkt me sterk dat ze quitte spelen."
17/09 18u00  Prinsjesdag: dit zijn de belangrijkste plannen voor 2020Vanmiddag presenteerde het kabinet de plannen voor 2020. Wat verandert er nu precies, en wat gaan we daar met zijn allen van merken? RTL Z zet de belangrijkste veranderingen op een rij.
17/09 17u15  De belangrijkste maatregelen uit de Miljoenennota en de gevolgen voor jouw portemonneeHet kabinet zal volgend jaar meer investeren in wegen, woningbouw en defensie. Ook de zorgtoeslag stijgt komen jaar met een paar tientjes. Dit zijn de belangrijkste maatregelen.
17/09 17u00  Politie Amsterdam houdt 100 supporters Lille aan na ongeregeldhedenBij het metrostation Strandvliet in Amsterdam zijn vanmiddag ongeveer honderd Franse supporters aangehouden. Het gaat om aanhangers van Lille, de Franse club die het vanavond in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen Ajax in de Champions League.
17/09 15u30  Premier Rutte wijst op bedreigingen van buitenDe risico's voor Nederland komen de komende jaren vooral uit het buitenland. Dat zegt premier Mark Rutte in een toelichting op de Troonrede die de koning heeft uitgesproken. Daarin werd een 'winstwaarschuwing' voor de toekomst afgegeven.
17/09 15u15  Baard van koning is blijvertje: 'Minder kaaskop, veel mannelijker'Nu de koning ook op Prinsjesdag met een behaard gezicht verscheen, is de baard echt een blijvertje. De reacties zijn overwegend positief, ook van kenners. "Met de baard straalt onze koning veel meer kracht en mannelijkheid uit." Maar wat betekent het veranderende uiterlijk voor de beeltenis op munten en postzegels?
17/09 15u00  Lichaam vermiste Nederlander (66) gevonden in Spanje, meegesleurd door waterHet lichaam van de Nederlandse man (66) die sinds zondag in Spanje vermist was, is gevonden. Dat laat een woordvoerder van Buitenlandse Zaken weten aan RTL Nieuws. Drie dagen lang werd er intensief naar hem gezocht, nadat hij tijdens zware regenbuien en overstromingen door het water werd meegesleurd.
17/09 14u30  Duitse peuter dood door opsluiting in snikhete kamerEen kind van 2 jaar oud is in juli in het Duitse Essen overleden doordat hij achttien uur lang opgesloten had gezeten in een snikhete zolderkamer. Zijn vader wordt verdacht van moord.
17/09 14u15  Onbegrip bij parkinson groot: 'Mensen dachten dat ik dronken was'"Rob de Nijs was dronken", oordeelden mensen al snel toen de zanger eind augustus tijdens een optreden van het podium was gevallen. Vandaag maakte hij bekend dat hij parkinson heeft. Het is onbegrip waar veel parkinsonpatiënten op stuiten. "Een man werd zelfs verwijderd van het terras omdat ze dachten dat hij dronken was."
17/09 13u15  Minimumleeftijd waarop je mag trouwen in Indonesië verhoogdHet Indonesische parlement heeft de minimumleeftijd waarop meisjes kunnen trouwen met drie jaar verhoogd. Vrouwen moeten nu ten minste negentien jaar oud zijn als ze trouwen. Voorvechters van vrouwenrechten en actiegroepen tegen kindhuwelijken pleitten hier al jaren voor.
17/09 12u45  Vette rekening voor Marktplaats-handelaar in nep-Ray-BansEen leuke bijverdienste met de handel in nepzonnebrillen van het merk Ray-Ban is een Nederlandse man duur komen te staan. Volgens de handelaar verdiende hij slechts 128 euro, maar daar gelooft de rechter weinig van. Uiteindelijk moest hij zijn winst afdragen en 2800 euro aan juridische kosten betalen.
17/09 12u00  Wie spant de kroon? Bekijk hier live de hoedjesparadeZoals elk jaar hebben de politici zich ook vandaag weer flink uitgedost voor Prinsjesdag. Onze verslaggever Marieke van de Zilver staat bij de Ridderzaal, waar de meest opvallende hoedjes voorbijkomen. Kijk hier live mee.
17/09 11u45  Man overleden na steekpartij Den Haag, dader op de vluchtBij een steekpartij bij het terrein van de Turks Islamitische Culturele Stichting in Den Haag is een man overleden. Iemand anders raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. De dader is op de vlucht, laat de politie weten.
17/09 10u45  Alleen roetveegpieten tijdens landelijke intocht en SinterklaasjournaalTijdens de landelijke intocht van Sinterklaas zullen er dit jaar voor het eerst alleen roetveegpieten meelopen. Dat meldt de NTR. Ook tijdens het Sinterklaasjournaal zullen er geen pieten meer te zien zijn 'die helemaal zwart zijn'.
17/09 10u15  Zeven uur te vroeg, maar wel de beste plek: Oranjefans zijn klaar voor rijtoerOm half zes vanochtend stond Oscar Meijer al aan het hek in Den Haag. Net als vorig jaar, en de vele jaren daarvoor. Het is voor hem namelijk traditie om als eerste langs de route van de rijtoer te staan. "Ik ga er wel vanuit dat de koning en koningin mij kennen, ja. Dat voelt wel heel bijzonder."
17/09 08u00  Rob de Nijs heeft parkinson: 'Volgend jaar afscheidstournee'Rob de Nijs (76) heeft parkinson. Dat maakt de zanger bekend in de Telegraaf. Hij maakt zijn huidige tournee af en wil volgend jaar een afscheidstournee doen.
17/09 06u15  Zzp-organisaties boos om kabinetsplannen, schrijven manifestStichting ZZP Nederland en Platform Zelfstandige Ondernemers zijn niet te spreken over de plannen die het kabinet voor zzp'ers heeft. De voorgestelde verlaging van de zelfstandigenaftrek en de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering mogen wat hen betreft de prullenbak in. "Daarmee help je mensen steeds verder de vernieling in. Dit is heel inconsistent beleid."
16/09 21u15  'Amazon trekt eigen producten voor in zoekresultaten'Amazon zou het zoeksysteem zo hebben aangepast, dat het winstgevende producten en zijn eigen producten kan voortrekken in de zoekresultaten.
16/09 21u00  'Amazon zet winstgevende producten hoger in zoekresultaten'Producten die Amazon meer geld opleveren, krijgen in Amazon’s eigen zoekmachine voorrang op andere producten. Amazon zou het zoeksysteem zo hebben aangepast, dat het winstgevende producten en zijn eigen producten kan voortrekken in de zoekresultaten.
16/09 16u45  Grondpersoneel KLM legt woensdagmiddag het werk weer neerHet grondpersoneel van KLM gaat woensdag opnieuw staken. Tussen 13.00 uur en 17.00 leggen zij het werk neer, om hun vraag om loonsverhoging in de cao-onderhandelingen kracht bij te zetten. Het is de derde keer in twee weken dat het KLM-personeel staakt.
16/09 16u15  Carolijn werd in 2005 in Blaricum gekneveld en gestoken, overvaller nu in Brazilië voor rechterIn Brazilië staat vandaag de man voor de rechter die veertien jaar geleden een woning overviel in Blaricum. Carolijn kreeg daarbij een pistool tegen haar hoofd en werd in haar hand gestoken. Door het werk van een coldcaseteam kan de zaak nu worden afgesloten. "Eindelijk gerechtigheid."
16/09 16u00  Oliemarkt opgeschrikt door aanval: 'Noodaggregaat van de markt ligt stil'Een serie ontploffingen, flinke rookpluimen en maandagmorgen een felle reactie van beleggers. De oliemarkt is dit weekend opgeschrikt door een geslaagde aanval op olieproductieinstallaties van Saudi Aramco. Hoe ernstig is dat?
16/09 15u45  FNV wil dat werkgevers volgend jaar 5 procent meer loon gaan betalenVakbond FNV zet volgend jaar bij cao-onderhandelingen in op een loonstijging van 5 procent, evenveel als dit jaar. Daarnaast moeten alle werknemers binnen drie jaar minimaal 14 euro per uur verdienen, als het aan de vakbond ligt.
16/09 15u45  Hoe ernstig zijn de aanvallen op Saudi Aramco? 'Noodaggregaat oliemarkt ligt stil'Een serie ontploffingen, flinke rookpluimen en maandagmorgen een felle reactie door beleggers. De oliemarkt is dit weekend opgeschrikt door een geslaagde aanval op olie-productieinstallaties van Saudi Aramco. Hoe ernstig is dat? “Het noodaggregaat van de oliemarkt ligt stil.”
16/09 15u15  Hoe ernstig zijn aanvallen Saudi Aramco? 'Noodaggregaat oliemarkt ligt stil'Een serie ontploffingen, flinke rookpluimen en maandagmorgen een felle reactie door beleggers. De oliemarkt is dit weekend opgeschrikt door een geslaagde aanval op olie-productieinstallaties van Saudi Aramco. Hoe ernstig is dat? “Het noodaggregaat van de oliemarkt ligt stil.”
16/09 15u00  Onrust in de pluimveehouderij: elke hobbykip moet straks worden geregistreerdDe pluimveehouderij staat op z'n kop. De Europese Commissie wil dat elke kip in Nederland voortaan geregistreerd wordt – van professioneel pluimvee tot hobbykippen aan toe. "Waarom moeten ons nu weer van dit soort regeltjes worden opgelegd?"
16/09 14u45  Man tegen hoofd geschopt tijdens culinair evenement Den BoschEen 45-jarige man is in Den Bosch door een groep mannen mishandeld en daarbij onder andere tegen zijn hoofd geschopt. Bij een 23-jarige vrouw werd een glas in haar gezicht gegooid.
16/09 14u45  Centrale banken ondervragen initiatiefnemers cryptomunt LibraVormt libra, de cryptomunt van Facebook, een gevaar voor de financiële stabiliteit of niet? Die vraag staat vandaag centraal als vertegenwoordigers van het Libra-project vragen moeten beantwoorden van zwaargewichten uit de financiële wereld. 
16/09 14u45  Uniek besluit: Bestuur omstreden Haga Lyceum moet binnen maand opstappenHet bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Gebeurt dat niet, dan gaat de geldkraan dicht voor de Amsterdamse middelbare school. Het is een uniek besluit van minister Arie Slob. Het schoolbestuur vindt het 'te gek voor woorden'.
16/09 12u00  Kruisspin in Nederland het meest gespot, gevolgd door grote trilspinDe uitslag van de jaarlijkse huis- en tuinspinnentelling is bekend. Voor de zevende keer mag de kruisspin zich de trotse winnaar noemen. De tweede plaats gaat naar – hou je vast – de grote trilspin.
16/09 10u45  Benzineprijs stijgt komende dagen 'een paar cent per liter'De benzineprijs zal de komende dagen gaan stijgen. Door de aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië is de wereldolieproductie geraakt en stijgen de olieprijzen explosief. Dat zal een prijsverhoging tot gevolg hebben. 
16/09 10u30  Slipje van vrouw Adolf Hitler wordt geveildHet ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zal opleveren.
16/09 10u15  Slipje van vrouw Adolf Hitler onder de hamerHet ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zal opleveren.
16/09 08u00  Man (30) aangehouden voor neersteken drie jongeren in BredaEr is vannacht een 30-jarige man aangehouden voor het neersteken van drie jongeren in Breda. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De kinderen, van vijftien en zestien jaar, liggen in het ziekenhuis.
16/09 07u45  'Dekkingsgraden pensioenfondsen onderuit, grotere korting in zicht'De dekkingsgraden van de twee grootste pensioenfondsen van het land zijn in augustus gedaald tot onder de 90 procent. Ambtenarenpensioenfonds ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn maken dat vandaag bekend.
16/09 06u30  Ruimtelijk nivelleren is een feestLees meer >
16/09 06u15  Belastingdienst manipuleerde 'onafhankelijk' onderzoek toeslagenaffaireAmbtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. Ze schrapten passages uit een conceptrapport, uit vrees dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen.
16/09 01u15  Belastingdienst manipuleerde 'onafhankelijk' onderzoek toeslag-affaireAmbtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagen-affaire. Ze schrapten passages uit een conceptrapport, uit vrees dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen.
15/09 22u15  Drie jongeren neergestoken in park BredaIn een park in Breda zijn vanavond twee jongens en een meisje gewond geraakt tijdens een steekpartij. Volgens de politie zou de dader zijn weggevlucht.
15/09 19u45  Politie vindt 2,8 miljoen euro aan amfetamine in autoOp de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen heeft de politie een automobilist met 110 liter pure amfetamine aangehouden.
15/09 19u15  Renner vraagt vriendin ten huwelijk tijdens slotrit VueltaDe Spaanse wielrenner Jesús Ezquerra heeft op de laatste dag van de Vuelta zijn vriendin al fietsend ten huwelijk gevraagd. Vanuit het raampje van de teamauto van Burgos-BH zei ze 'ja'.
15/09 18u15  Hond en baasje gered uit nationaal park nadat hondje weigert verder te lopenIn een nationaal park bij het Engelse Keswick heeft een reddingsteam een hondje naar beneden gedragen dat niet meer verder wilde lopen na een lange wandeling met zijn baasje.
15/09 18u00  Hond en baasje gered uit nationaal park nadat hondje weigerde verder te lopenIn een nationaal park bij het Engelse Keswick heeft een reddingsteam een hondje naar beneden gedragen dat niet meer verder wilde lopen na een lange wandeling met zijn baasje.
15/09 17u00  Gouden Koets zal waarschijnlijk in 2021 weer rijdenDe restauratie van de Gouden Koets ligt op schema. Enorme tegenvallers of onaangename verrassingen zijn er niet geweest. De verwachting is dat het ontmantelde rijtuig in de loop van 2021 weer in elkaar kan worden gezet.
15/09 15u45  Politie gaat niet uit van misdrijf bij fatale brand StrijbeekBij de brand in Strijbeek waar vannacht twee jongetjes van 6 en 9 zijn omgekomen, is geen enkele aanwijzing voor een misdrijf of nalatigheid.
14/09 23u00  Jeugdgevangenissen op de schop: belangrijke rol voor familieJongeren die in een jeugdgevangenis terechtkomen, gaan na hun vrijlating steeds vaker de fout in. Om dat tegen te gaan, komt er een nieuwe aanpak: zware gevallen komen in een specialistische voorziening, de lichtere in een kleinschalige locatie. In alle gevallen moet de familie mee in de behandeling.
14/09 20u45  Meer dan 2000 foetussen gevonden in huis abortusarts VSIn het huis van een vorige week overleden Amerikaanse abortusarts zijn 2246 foetussen aangetroffen. Nabestaanden van dokter Ulrich Klopfer vonden de foetussen toen ze zijn huis in Will County (Illinois) kwamen leeghalen.
14/09 20u30  'Derde arrestatie voor moord op Tob Cohen in Kenia'In Kenia is opnieuw iemand gearresteerd voor de moord op de Nederlander Tob Cohen. Na zijn vrouw en haar veronderstelde geheime minnaar is nu de broer van zijn vrouw opgepakt.
14/09 17u45  Drijvende kerncentrale aangekomen op plaats van bestemmingRuslands eerste drijvende kerncentrale is aangekomen in Pevek, de plaats waar het 100.000 huishoudens en olieplatforms van energie moet voorzien.
14/09 16u45  Trump: zoon van Osama bin Laden is doodDe jongste zoon van de terroristenleider Osama bin Laden, Hamza bin Laden, is dit jaar gedood bij een Amerikaanse operatie tegen terroristen in de streek van de Afghaanse-Pakistaanse grens. President Trump heeft dit bevestigd. Hij meldde niet wanneer dit zou zijn gebeurd.
14/09 16u30  Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: 'Meest hectische dag uit mijn leven' "Het komt goed", laat de 20-jarige Ties Granzier via zijn YouTubekanaal vanuit een hotelkamer in Las Vegas weten. Granzier reageert op zijn arrestatie afgelopen dinsdag, toen hij samen met YouTuber Govert Sweep werd opgepakt op verboden terrein.
14/09 16u00  Agent gewond na steekpartij Haarlem, vijf aanhoudingenIn Haarlem zijn vijf mensen aangehouden na een steekpartij. Een agent raakte gewond doordat een van de verdachten zich hevig verzette bij zijn aanhouding. Dat meldt de politie.
14/09 13u45  Twee asteroïden scheren langs de aardeTwee grote stukken ruimtepuin, zogenoemde asteroïden, scheren vandaag met hoge snelheid langs de aarde. Dat zegt Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus.
13/09 21u30  Duitse artsen staan voor raadsel: 3 baby's geboren zonder handIn een ziekenhuis in Duitsland zijn de afgelopen vier maanden drie baby's geboren met misvormde handen. Het ziekenhuis vindt het zo verontrustend, dat ze een persbericht op hun site hebben geplaatst. "We hebben dit soort misvormingen al vele jaren niet meer gezien."
13/09 19u30  Zus Tob Cohen: 'Het is verschrikkelijk, we zijn in shock'De zus van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, zegt in shock te zijn nu het lichaam van haar broer is gevonden. Cohen was al weken vermist. Na een getuigenverklaring werd hij vanmiddag gevonden naast zijn villa in een septic tank, oftewel een beerput.
13/09 18u15  Procedure gestart: terugkeer coffeeshophouder Van Laarhoven stap dichterbijDe kans dat coffeeshophouder Johan van Laarhoven naar Nederland komt, is weer gegroeid. De procedure voor de overlevering van Van Laarhoven is gestart, heeft minister Ferd Grapperhuis bekendgemaakt.
13/09 17u30  Weer urn met as aangespoeld op strand van Katwijk: 'Trieste zaak'Strandjutter Leen van Duijn heeft op het strand van Katwijk een urn met as gevonden. De urn hoort in de zee op te lossen, maar is aangespoeld op het strand. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk. Leen: "Ik denk dat ze niet ver genoeg de zee op zijn gegaan."
13/09 16u30  Politie: ontsnapte tbs'er aangehoudenHarry van E., de 42-jarige tbs'er die gisteren tijdens begeleid verlof ontsnapte, is gevonden. Dat laat de politie via een bericht op Facebook weten. Waar de man is aangehouden, is niet bekendgemaakt.
13/09 16u30  Lichaam Tob Cohen gevonden bij zijn huis in KeniaHet lichaam van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, is gevonden in Kenia. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De 69-jarige Cohen werd al sinds half juli vermist.
13/09 16u15  Lichaam Tob Cohen gevonden in KeniaHet lichaam van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, is gevonden in Kenia. Dat schrijft de Daily Nation, de grootste krant van Kenia. De 69-jarige Cohen werd al sinds half juli vermist.
13/09 15u30  Voorwoord Miljoenennota uitgelekt: 'Nederlandse economie robuust, maar er is ook onzekerheid'De Nederlandse economie staat er robuust voor. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën in het voorwoord van de Miljoenennota, die in handen is van de politieke redactie van RTL Nieuws. "Tegelijkertijd leiden internationale handelsspanningen tot onzekerheid."
13/09 13u45  Zelfs kleinere verbouwing ligt stil door stikstofproblematiekNiet alleen grotere bouwprojecten liggen stil door de stikstofuitspraak van de Raad van State, zelfs bij een kleinere verbouwing kun je de gevolgen al merken. Cassandra Steenkist kookt noodgedwongen in een caravan achter haar huis. Want de verbouwing van een nieuwe keuken gaat door de uitspraak voorlopig niet door.
13/09 13u15  Commissarispost 'Bescherming van Europese manier van leven' onder vuurDe nieuwe Europese Commissie van voorzitter Von der Leyen is pas een paar dagen geleden voorgesteld, maar de eerste dagen verlopen niet zonder rumoer. Grootste punt van kritiek is het dossier van de Griek Margaritis Schinas, die Eurocommissaris 'ter bescherming van onze Europese manier van leven' wordt.
13/09 12u15  Knot haalt uit naar ECB: maatregelen te zwaarKlaas Knot twijfelt aan de effectiviteit van het steunpakket dat de Europese Centrale Bank gisteren heeft aangekondigd. De president van De Nederlandsche Bank (DNB) vindt het pakket veel te zwaar voor de economische omstandigheden.
13/09 10u45  YouTubers in Amerikaanse cel door jacht op views: 'Het is linke business'Familie en collega's reageren geschokt op het nieuws dat de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) in de VS zijn gearresteerd omdat ze het zwaar beveiligde Area 51 wilden binnendringen. "We weten wel dat het verboden is wat ze doen, maar we zoeken het randje op."
13/09 07u45  Ook projecten met vergunning lopen risico na stikstofuitspraakProjectvergunningen die al verleend zijn voor de stikstofuitspraak, kunnen weer worden ingetrokken. Een rechter in Oost-Brabant heeft het laatste beetje zekerheid dat projecten met een vergunning hadden weggenomen.
13/09 06u15  Dit weekend scheren twee asteroïden langs de aardeMorgen scheren twee grote stukken ruimtepuin, zogenoemde asteroïden, met hoge snelheid langs de aarde. Dat zegt Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus.
12/09 21u15  Nederlandse YouTubers in VS op borgtocht vrijgelaten na arrestatie bij Area 51De Nederlandse opgepakte YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat laat een woordvoerder van de Amerikaanse politie aan RTL Nieuws weten. De mannen werden gisteren aangehouden nadat ze de zwaar beveiligde luchtmachtbasis bij Area 51 hadden betreden.
12/09 18u00  Stel dat na 1500 jaar hand in hand werd opgegraven, bestaat uit twee mannenArcheologen stuitten acht jaar geleden op een romantische vondst, diep onder de grond in de Italiaanse plaats Modena. Ze vonden twee skeletten die al voor 1500 jaar elkaars handen vasthielden. Velen gingen ervan uit dat het om een man en vrouw ging, maar nieuw onderzoek vertelt een heel ander verhaal.
12/09 17u00  Felle meteoor gezien boven Nederland: ruim 100 meldingen over 'grote vuurbol'Boven Nederland is vanmiddag een felle meteoor gezien. Het verschijnsel werd veroorzaakt door een ruimterots die in onze dampkring kwam en daar verbrandde. De steen was waarschijnlijk 'één meter tot enkele meters' in doorsnee.
12/09 16u30  Zus oog in oog met vrouw vermiste oud-topman PhilipsDe politie heeft in de zaak van de verdwijning van oud-Philipstopman Tob Cohen een tweede verdachte opgepakt. Een grote opluchting voor zijn zus Gabrie Cohen, die samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel naar de Keniaanse rechtbank is afgereisd. "Het was een heel beladen zitting", zegt Van den Heuvel.
12/09 15u00  Youtubers in Amerikaanse cel door jacht op likes: 'Het is linke business'Familie en collega's reageren geschokt op het nieuws dat de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) in de VS zijn gearresteerd omdat ze het zwaar beveiligde Area 51 wilden binnendringen. "We weten wel dat het verboden is wat ze doen, maar we zoeken het randje op."
12/09 14u00  ECB verlaagt rente en herstart opkoopprogrammaDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente verlaagd met 10 basispunten naar -0,5 procent. Een verdere verlaging van de rente wordt niet uitgesloten. Daarnaast heeft de ECB besloten om opnieuw obligaties te gaan opkopen.
12/09 14u00  Zorginstelling moet ontslagen topman 85.000 euro extra betalenHet crisisjaar 2016 heeft voor zorginstelling Daelzicht een vervelend financieel staartje gekregen. De Limburgse instelling moet de vertrokken bestuursvoorzitter Jan Valkenborgh alsnog een extra ontslagvergoeding van zo'n 85.000 euro betalen.
12/09 12u00  Onderwijzer op de bus? FNV is ziedend: 'Chauffeur is geen therapie'De FNV-afdeling voor buschauffeurs is furieus over de oproep van Pouw Busvervoer om als onderwijzer op de bus te komen rijden. "Dit is een doekje voor het bloeden, en zeker niet de oplossing voor het chauffeurstekort."
12/09 11u45  Zes doden na gebruik e-sigaret in VS: moeten Nederlanders zich zorgen maken?In de VS lijden honderden mensen aan een onbekende longziekte die waarschijnlijk samenhangt met het gebruik van een e-sigaret. Zeker zes mensen zijn daaraan overleden. De berichten veroorzaken ook in Nederland onrust. Is dat terecht?
12/09 11u30  Nederlandse toeristen opgeschrikt door explosies Cyprus: 'Alle ramen klapten eruit'In een militaire zone op Cyprus zijn vannacht diverse explosies geweest in een opslagplaats voor munitie. Toni (40) uit Ouddorp zat met zijn vriendin en hun twee kinderen op een vakantieresort, even verderop. "Er waren grote knallen, alle ramen klapten uit ons appartement. De glasscherven lagen in de kinderbedjes."
12/09 11u15  Minister Blok is 'designated survivor' op PrinsjesdagMinister Blok van Buitenlandse Zaken is aangewezen als 'designated survivor'. Blok is op Prinsjesdag op bezoek in het Europees Parlement in Straatsburg.
12/09 08u30  Overwerkte onderwijzers inzetten als buschauffeur: 'Het werkt ontspannend'Met grote personeelstekorten in allerlei sectoren moet je creatief zijn. Daarom probeert Gerard Hermsen van Pouw Busvervoer leraren die op of over het randje van overspanning zitten, op de bus te krijgen. "Er zijn zoveel mensen van in de 50 of 60 die echt nog even moeten werken, maar aan het eind van hun Latijn zitten."
12/09 06u45  Oud-deelnemers over impact Big Brother: 'Ik durfde vijf jaar niet over straat'Twintig jaar geleden zat Nederland aan de buis gekluisterd voor de eerste aflevering van Big Brother. Het tv-programma werd een monsterhit, én had een enorme impact op de kandidaten. Deelnemers Willem en Ruud ('effe knuffelen') vertellen. "Ik werd een kluizenaar en wilde niet meer over straat."
12/09 06u30  Overspannen onderwijzers als buschauffeur: 'Het werkt ontspannend'Met grote personeelstekorten in allerlei sectoren moet je creatief zijn. Daarom probeert Gerard Hermsen van Pouw Busvervoer leraren die op of over het randje van overspanning zitten, op de bus te krijgen. "Er zijn zoveel mensen van in de 50 of 60 die echt nog even moeten werken, maar aan het eind van hun Latijn zitten."
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Grappig, te nonchalant of tikkeltje nerveus: zo scoren de fractieleiders19/09 00u15 - RTL.nl: Veel persoonlijke verhalen, een opmerkelijke ontboezeming van Jesse Klaver én een Lodewijk Asscher die alles uit zijn hoofd doet. Hoe presteerden de fractieleiders tijdens het belangrijkste debat van het jaar? Een onafhankelijk jury van het Nederlands Debat Instituut oordeelt.
12x 'KPN legt advies OR naast zich neer, wil XS4All toch opheffen'19/09 07u30 - RTL.nl: KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (OR) van XS4All naast zich neergelegd. De or vroeg KPN om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4All.
9x KPN legt advies OR naast zich neer, wil XS4All toch opheffen19/09 09u00 - RTL.nl: KPN heeft het advies van de ondernemingsraad (OR) van XS4All naast zich neergelegd. De or vroeg KPN om niet door te gaan met het opheffen van het merk XS4All.
9x Nog 'maar' 1000 bankbanen verplaatst uit Londen voor brexit19/09 09u45 - RTL.nl: Het aantal bankiers dat Londen heeft verlaten in aanloop naar een brexit is kleiner dan verwacht. Op dit moment zijn er ongeveer 1000 banen bij investeringsbanken verplaatst naar het vasteland.
8x Weggestuurde Uber-chauffeurs kunnen in beroep19/09 08u15 - RTL.nl: Chauffeurs die door Uber geblokkeerd zijn, kunnen nu in beroep tegen zo'n beslissing. Het bedrijf lanceert een geschillencommissie in Nederland.
8x Vlaggen halfstok bij rechtbanken en advocatenkantoren: 'Rust zacht, confrère'19/09 09u45 - RTL.nl: "We zijn wakker geworden in een andere wereld." Dat schrijft advocaat Chris Sent deze morgen op Twitter. Zij, en vele anderen, hebben vanochtend de vlag halfstok gehangen om collega-advocaat Derk Wiersum te herdenken.
7x Geliquideerde man Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer19/09 09u15 - RTL.nl: De man die gisteravond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Hij is 32 jaar geworden.
7x Minister wil doorgaan met kroongetuigen: 'We willen criminelen blijven raken'19/09 11u00 - RTL.nl: Ondanks de moord op advocaat Derk Wiersum wil minister Grapperhaus doorgaan met kroongetuigen. "Kroongetuigen zijn belangrijk. We willen deze lieden blijven raken", zegt de minister na afloop van een gesprek dat hij vanochtend had met de Raad voor de rechtspraak (rechters) en de deken van de Nederlandse Orde van Advocaten.
7x 'Kelvin was een goede vader, de rust zelve'19/09 11u00 - RTL.nl: Afgelopen nacht is oud-profvoetballer Kelvin Maynard doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Bij de Alphense Boys, de club waar hij sinds dit seizoen speelde, is de verslagenheid groot. "Woorden schieten te kort. We leven intens mee met zijn vrienden en familie." Maynard liet een vrouw en twee jonge kinderen achter.
7x Minister wil door met kroongetuigen: 'We brengen daarmee de misdaad slagen toe'19/09 11u15 - RTL.nl: Ondanks de moord op advocaat Derk Wiersum wil minister Grapperhaus doorgaan met kroongetuigen. "Kroongetuigen zijn belangrijk. We willen criminele lieden blijven raken", zegt de minister.

Statistieken

Artikels:
31874
Gelezen:
22073
Aantal lezers nu:
78


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven