vrijdag 22 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/11 16u45  Vestager wil komende jaren nog harder optreden tegen techreuzen Er moet in de Europese Unie nog strenger opgetreden worden tegen de macht van techreuzen. Dat zegt Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager in een interview met RTL Z. De afgelopen jaren deelde zij de ene na de andere boete uit, maar het gewenste effect had het nog niet.
22/11 14u15  Geen doorstart Thomas Cook Nederland, TUI koopt wel klantgegevens Er komt geen doorstart voor de Nederlandse tak van reisorganisatie Thomas Cook. Concurrent TUI Nederland heeft weliswaar de domeinnamen en databases van het failliete bedrijf gekocht, maar volgens de curator bleek een echte doorstart Thomas Cook Nederland onmogelijk.
22/11 14u15  OM eist 20 jaar cel en tbs tegen verdachte insulinemoorden Het Openbaar Ministerie eist 20 jaar cel, tbs en een beroepsverbod van 25 jaar tegen Rahiied A., de verdachte van de insulinemoorden. A. wordt verdacht van de moord op vier ouderen en zeven pogingen tot moord.
22/11 14u00  Wit poeder in pakketje Belastingdienst, door vijf mensen aangeraakt Een kantoor van de Belastingdienst in Heerlen is ontruimd nadat een pakketje was gevonden met een onbekend wit poeder. Het gebouw is ontruimd. Vijf mensen hebben het pakketje aangeraakt, zij moeten in het gebouw blijven tot duidelijk is wat de inhoud is.
22/11 13u45  'Seksistische' Victoria's Secret Fashion Show stopt na 23 jaar De beroemde jaarlijkse modeshow van lingeriemerk Victoria's Secret gaat dit jaar niet door. De ooit zo populaire show kreeg afgelopen jaren veel kritiek en het bedrijf kampt met tegenvallende verkoopcijfers. "Het is tijd voor een nieuwe marketingstrategie."
22/11 13u00  Gerommel met recensies op Thuisbezorgd: slechte regelmatig verwijderd Restauranteigenaren die niet zo blij zijn met je negatieve recensie, kunnen deze met behulp van Thuisbezorgd laten verwijderen. En dat gebeurt dan ook regelmatig, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na reacties op een bericht over een verwijderde recensie. Waar het bezorgplatform eerder ontkende dat het op grote schaal gebeurde gaat het nu toch onderzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan.
22/11 12u45  Thuisbezorgd gaat gerommel met slechte recensies onderzoeken Het verwijderen van recensies bij Thuisbezorgd gaat eenvoudig en gebeurt regelmatig. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na reacties op een bericht over een verwijderde recensie. Waar het bezorgplatform eerder ontkende dat het op grote schaal gebeurde gaat het nu toch onderzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan.
22/11 11u15  Scholieren Indonesië krijgen kuikens in strijd tegen smartphonegebruik Hoe zorg je ervoor dat scholieren minder bezig zijn met hun smartphone? In de Indonesische stad Bandung denken ze het te weten: 2000 scholieren krijgen daar een kuikentje.
22/11 11u15  Meer dan 100 caravans verwoest bij brand in Brabantse loods In een loods in het Brabantse Oeffelt heeft een grote brand gewoed. In de loods stonden volgens een eerste inschatting van de politie meer dan honderd caravans en oldtimers. Die moeten als verloren worden beschouwd.10 
22/11 11u00  Oldtimers en caravans verwoest bij brand in Brabantse loods In een loods in het Brabantse Oeffelt heeft een grote brand gewoed. In de loods stonden volgens een eerste inschatting van de politie meer dan honderd caravans en oldtimers. Die moeten als verloren worden beschouwd.
22/11 09u45  Ouderen werken vaker tot hun pensioenleeftijd, vooral vrouwen 55-plussers hebben vaker betaald werk dan 15 jaar geleden. Dat komt door meerdere factoren, zoals het verhogen van de aow-leeftijd en omdat vrouwen vaker zijn gaan werken na het krijgen van kinderen. Het ligt in ieder geval niet aan hun gezondheidssituatie, want die is de laatste jaren nauwelijks veranderd.
22/11 09u30  Vader Ivana Smit blij met heropenen onderzoek: 'Nu leugendetectortest' De familie van model Ivana Smit is opgelucht dat het onderzoek naar de dood van de jonge vrouw wordt heropend. Dat zegt vader Marcel tegen RTL Nieuws. "We willen gerechtigheid. We kunnen haar niet terughalen, maar we kunnen ook niet verder leven als de schuldige niet wordt gepakt."
22/11 07u45  Onderzoek naar dood Ivana Smit moet heropend worden, bepaalt Maleisisch gerechtshof Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Ivana Smit moet worden heropend. Volgens de advocaat van de familie, Sébas Diekstra, heeft het Maleisische gerechtshof dat bepaald. De rechter zou hebben geoordeeld dat de dood van de toen 18-jarige Ivana het gevolg is van 'handelen van derden'.
22/11 07u15  Aantal doden na roken e-sigaret VS opgelopen naar 47 Het aantal mensen dat in de VS is overleden na het gebruik van een e-sigaret, is gestegen naar 47. Het jongste slachtoffer was 17 jaar oud.
21/11 23u30  Sem werd mishandeld in Gorinchem: 'Kon er niets tegen doen' De afgelopen dagen gingen afschuwelijke beelden rond van een mishandeling in Gorinchem. Vandaag bleek dat zeker vijf jongens aangifte hebben gedaan. De slachtoffers zijn in elkaar geslagen zonder dat ze enig idee hadden waarom. Eén van die jongens is Sem en hij deed vanavond samen met zijn moeder Larissa zijn verhaal.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/11 22u30  'Te gek voor woorden', zegt Kamer: Marokko weigert staatssecretaris te ontvangenGroenLinks en SP hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken door verbazing over uitspraken van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid). Ze zegt niet welkom te zijn in Marokko om daar met een ambtsgenoot te praten over het terugnemen van uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers. De reden? Die blijft onduidelijk.
21/11 22u15  Docent adopteert leerling met syndroom van Down na overlijden moederEen docent uit het Amerikaanse Massachusetts heeft één van haar oud-leerlingen geadopteerd. Het gaat om de 14-jarige Jake Manning met het syndroom van Down die vorige week zijn moeder verloor aan borstkanker. "Ik ben heel, heel dankbaar dat zijn moeder ons dit heeft toevertrouwd."
21/11 21u00  Zinkgat door leidingbreuk Rusland: inzittenden auto levend gekooktTwee mannen zijn in Rusland levend gekookt nadat hun auto door een zinkgat was opgeslokt. Ze zaten gevangen in hun Lada en overleden vrijwel meteen.
21/11 19u45  'Most wanted' Belgische vrouw opgepakt na ruim 20 jaar op de vluchtZe was jarenlang voortvluchtig, maar vandaag is de meestgezochte vrouw van België opgepakt in Ivoorkust. De 56-jarige Hilde van Acker is samen met haar man gearresteerd in de hoofdstad van het Afrikaanse land, nadat ze ruim 20 jaar spoorloos was geweest.
21/11 19u30  DNA afgenomen van 67 honden om doodbijten zwangere vrouwDe Franse politie heeft DNA-materiaal afgenomen van 67 honden. De rechercheurs willen onderzoeken welke honden afgelopen zaterdag in het bos van Retz de 29-jarige zwangere Elisa Pilarski hebben doodgebeten. Ze overleed door bijtwonden aan haar armen, benen en hoofd.
21/11 17u45  VVD'ers blijken behoefte te hebben aan telefonische hulplijn integriteitVVD'ers blijken behoefte te hebben aan de telefonische hulplijn voor integriteitskwesties die de VVD eerder dit jaar in het leven riep. De VVD wordt al jaren geplaagd door integriteitskwesties. "Hij is er en er wordt ook gebruik van gemaakt", zegt een woordvoerder.
21/11 17u30  Excelsior-speler Mendes Moreira doet aangifte tegen supporters FC Den BoschSpeler Ahmad Mendes Moreira van voetbalclub Excelsior heeft aangifte gedaan tegen een aantal supporters van FC Den Bosch. Dat doet hij nadat er zondag racistische uitingen, oerwoudgeluiden en zwartepietliedjes vanaf de tribune van FC Den Bosch richting hem klonken.
21/11 17u30  Telefonische hulplijn VVD voor integriteitskwesties voorziet in behoefteVVD'ers blijken behoefte te hebben aan de telefonische hulplijn voor integriteitskwesties die de VVD eerder dit jaar in het leven riep. De VVD wordt al jaren geplaagd door integriteitskwesties. "Hij is er en er wordt ook gebruik van gemaakt", zegt een woordvoerder.
21/11 17u15  8 handgranaten gevonden bij massale inval woonwagenkamp LithDe politie heeft op de eerste dag van de inval in het woonwagenkamp in het Brabantse Lith acht handgranaten gevonden. Ook is er een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek draait rondom de familie van Martien R., kopstuk van de Brabantse onderwereld.
21/11 16u45  4 jaar cel voor stel dat deurwaarder probeerde te dodenEen 36-jarige man en vrouw uit Nieuwleusen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar omdat zij een deurwaarder probeerden te doden met een stalen pijp. Ook moeten ze de deurwaarder een schadevergoeding van ruim 22.500 euro betalen.
21/11 14u45  EU trekt 25.000 euro uit om ambtenaren te leren fietsenFietsen is heus niet zo makkelijk als je het niet van jongs af aan hebt geleerd en al helemaal niet in een drukke stad als Brussel. De Europese Commissie betaalt dan ook fietscursussen voor ambtenaren.
21/11 14u30  Ruim kwart van de mensen doet 's avonds de deur niet openDoe jij de deur open als er 's avonds wordt aangebeld? Ruim een kwart van de Nederlanders beantwoordt deze vraag met een 'nee.' Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).
21/11 14u15  Inval in woonwagenkampen Oss en Lith: wie is Martien R.?De politie is met zeker honderd agenten bezig met 'Operatie Alfa', een groot onderzoek naar de criminele activiteiten op woonwagenkampen in Oss en Lith. Onder andere Martien R. is opgepakt. Hij wordt gezien als kopstuk van de Brabantse onderwereld.
21/11 14u00  De bejaarden komen: blijft de zorg wel betaalbaar?De zorg gaat ons de komende jaren klauwen met geld kosten. Mede dankzij de vergrijzing en dure technologie loopt onze gezamenlijke zorgrekening steeds verder op. In aflevering 2 van onze korte serie 'De Bejaarden Komen' aandacht voor de grote uitdaging waar we voor staan: hoe zorgen we ervoor dat de zorgkosten niet te hard stijgen?
21/11 13u15  Dit is wat varkensboeren kunnen krijgen als ze ermee stoppenHet kabinet heeft vandaag de vergoedingen bekendgemaakt die varkenshouders in het oosten en zuiden van het land kunnen krijgen als ze stoppen. Maandag begint de inschrijving voor de zogenoemde 'warme sanering'. Die is bedacht om een einde te maken aan geuroverlast, maar helpt ook bij het terugdringen van de stikstofuitstoot.
21/11 13u00  Morgenochtend zeldzame sterrenregen te zienVannacht trekt een sterrenregen over het land die zelden te zien is. De α-monocerotiden (alfa-monocerotiden) werden in 1995 voor het laatst gespot.
21/11 12u30  Duidelijkheid over vergoedingen voor uitkopen varkenshoudersHet kabinet heeft vandaag de vergoedingen bekendgemaakt die varkenshouders in het oosten en zuiden van het land kunnen krijgen als ze stoppen. Maandag begint de inschrijving voor de zogenoemde 'warme sanering'. Die is bedacht om een einde te maken aan geuroverlast, maar helpt ook bij het terugdringen van de stikstofuitstoot.
21/11 12u30  Erwin begon rechtszaak na skidrama én won: 'Ongeluk kostte tienduizenden euro's'Erwin werd drie jaar geleden bruut onderuit geskied op een Oostenrijkse piste. De Nederlandse ondernemer lag ruim een week in een ziekenhuis, kon weken niet werken en liep zo tienduizenden euro's mis. De dader liet niets van zich horen, dus ging Erwin zelf op zoek naar gerechtigheid en startte een rechtszaak. "Ik raad iedere wintersporter aan dit te overwegen."
21/11 10u45  Google scherpt regels voor politieke advertenties aanGoogle steekt een stokje voor politieke adverteerders die kiezers heel gericht willen bestoken met advertenties, bijvoorbeeld op basis van hun politieke voorkeur. De regels worden aangescherpt. Adverteerders kunnen alleen nog maar doelgroepen kiezen op basis van leeftijd geslacht en locatie. 
21/11 10u30  Na Oss doet politie ook inval in woonwagenkamp Lith, mogelijk explosief gevondenDe politie heeft vanochtend een inval gedaan in een woonwagenkamp in het Noord-Brabantse Lith. Daarbij is 'een mogelijk explosief gevonden', meldt de politie. De inval maakt deel uit van Operatie Alfa, een politieonderzoek naar een criminele familie in Oss.
21/11 09u15  Vergunningen nieuwbouwwoningen fors omlaag: min 24 procentIn het derde kwartaal van dit jaar werden in Nederland ruim 13.000 vergunningen afgegeven voor nieuwbouwwoningen. Bijna 24 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar ongeveer evenveel als in de eerste twee kwartalen van 2019.
21/11 08u45  Na Oss doet politie ook inval in woonwagenkamp LithDe politie heeft vanochtend een inval gedaan in een woonwagenkamp in het Noord-Brabantse Lith. De inval maakt deel uit van Operatie Alfa, een politieonderzoek naar een criminele familie in Oss.
21/11 08u30  Stikstofmaatregelen nog niet terug te zien in aantal bouwvergunningenIn het derde kwartaal van dit jaar werden in Nederland ruim 13.000 vergunningen afgegeven voor nieuwbouwwoningen. Bijna 24 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar ongeveer evenveel als in de eerste twee kwartalen van 2019.
21/11 06u15  Glazendiefstal komt serveerster duur te staanDe diefstal van zes glazen is een serveerster van restaurantketen Happy Italy duur komen te staan. Zij verloor daardoor haar baan en moet in totaal ruim drieduizend euro aan schadevergoeding en kosten betalen.
20/11 22u15  Spaanse rechter: toeslag handbagage Ryanair is 'misbruik'Luchtvaartmaatschappij Ryanair veroorzaakte vorig jaar opnieuw ophef door de maximummaat van de handbagage drastisch te verkleinen, waardoor praktisch iedereen met een rolkoffertje moet gaan bijbetalen. Maar een vrouw uit Spanje was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Vandaag kreeg ze gelijk.
20/11 20u45  Iedere bijstandsgerechtigde moet voortaan schoolbanken in of aan de slagAlle bijstandsgerechtigden moeten aan de slag. Dat kan een stage zijn, vrijwilligerswerk of het volgen van een taalcursus. Wie geen tegenprestatie wil leveren voor de bijstandsuitkering kan daar binnenkort toe worden verplicht, schrijft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer.
20/11 19u30  Britse prins Andrew legt taken neer na interview over band met EpsteinPrins Andrew heeft zijn taken neergelegd. Dat laat hij in een verklaring weten. De Britse prins doet dat na een bekritiseerd interview dat dit weekend werd uitgezonden waarin hij in gesprek ging over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein.
20/11 18u15  Nederlandse tropenarts in quarantaine met zeldzame besmettelijke ziekteEen Nederlandse tropenarts is in Sierra Leone besmet geraakt met een zeldzame, besmettelijke ziekte. De man heeft lassakoorts, die veroorzaakt wordt door het lassavirus. De arts is naar Nederland gerepatrieerd met een speciale vlucht en ligt nu in quarantaine in het Leids Universitair Medisch Centrum.
20/11 18u00  Nederlandse tropenarts in quarantaine, zeldzaam besmettelijk ziekte opgelopenEen Nederlandse tropenarts is in Sierra Leone besmet geraakt met een zeldzame, besmettelijke ziekte. De man heeft lassakoorts, wat veroorzaakt wordt door het lassavirus. De arts is naar Nederland gerepatrieerd met een speciale vlucht en ligt nu in quarantaine in het Leids Universitair Medisch Centrum.
20/11 18u00  Projecten wegenbouw lopen jaren vertraging op door stikstofcrisisDe stikstofproblematiek leidt tot vertraging bij een flink aantal wegenbouwprojecten. In sommige gevallen gaan de werkzaamheden jaren langer duren. De kosten vallen miljoenen euro's hoger uit.
20/11 17u45  Wegenbouwprojecten lopen jaren vertraging op door stikstofcrisisDe stikstofproblematiek leidt tot vertraging bij een flink aantal wegenbouwprojecten. In sommige gevallen gaan de werkzaamheden jaren langer duren. De kosten vallen miljoenen euro's hoger uit.
20/11 17u15  Dit zijn de twee teruggekeerde IS-vrouwen: 'Bewijs gruwelijkheden lastig te vinden'Turkije heeft twee IS-vrouwen teruggestuurd naar Nederland. De 25-jarige Xaviera S. uit Apeldoorn was een bekeerlinge die razendsnel radicaliseerde en zonder haar kind naar Syrië afreisde. De 23-jarige Fatima H. uit Tilburg kreeg in het kalifaat twee kinderen met een belangrijke IS-strijder uit België.
20/11 17u15  Handgranaat op trap stadhuis Haarlem, politie doet onderzoekOp de trap van het stadhuis in Haarlem is een handgranaat gevonden. Het voorwerp is meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de politie doet verder onderzoek.
20/11 17u00  Dit zijn de 2 teruggestuurde IS-vrouwen: 'Ze liet zich met kalasjnikovs fotograferen'Turkije heeft twee IS-vrouwen teruggestuurd naar Nederland. De 25-jarige Xaviera S. uit Apeldoorn was een bekeerlinge die razendsnel radicaliseerde en zonder haar kind naar Syrië afreisde. De 23-jarige Fatima H. uit Tilburg kreeg in het kalifaat twee kinderen met een belangrijke IS-strijder uit België.
20/11 17u00  Mogelijk handgranaat op trap stadhuis Haarlem, omgeving afgezetHet stadhuis in Haarlem is ontruimd vanwege een verdacht voorwerp op de trap voor het gebouw aan de Grote Markt. De politie houdt er rekening mee dat het om een explosief gaat.
20/11 16u45  Primeur: ziekenhuispersoneel staakt vandaagHet is nog nooit voorgekomen, maar vandaag gebeurt het: er wordt gestaakt in de ziekenhuizen. De medewerkers voeren actie voor meer loon. Honderden geplande operaties gaan niet door.
20/11 15u45  Neef Ridouan Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord advocaat Derk WiersumAnouar T., de neef van Ridouan Taghi, is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum. Dat bevestigen bronnen aan RTL Nieuws na berichtgeving van onder meer Het Parool. Een arrestatieteam hield de man vannacht aan op de openbare weg.
20/11 15u15  'Neef Ridouan Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersum'Er is nog iemand opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Een arrestatieteam hield de man vannacht aan op de openbare weg, meldt de politie. Volgens De Telegraaf en Het Parool gaat het om Anouar T., de neef van Ridouan Taghi.
20/11 14u45  Resultaten Tony's Chocolonely kelderen, maar net geen verliesBegin september voorspelde topman Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely nog dat de chocolademaker 'zwaar verlies' zou maken. Maar morgen presenteert het bedrijf waarschijnlijk toch een piepklein winstje. "Je denkt nu natuurlijk, hoe betrouwbaar is die gast?"
20/11 07u30  Nog nooit eerder voorgekomen: ziekenhuispersoneel staakt vandaagHet is nog nooit voorgekomen, maar vandaag gaat het gebeuren: er wordt gestaakt in de ziekenhuizen. De medewerkers voeren actie voor meer loon. Honderden geplande operaties gaan niet door.
19/11 22u30  Door Turkije teruggestuurde IS-vrouwen en kinderen aangekomen in NederlandTwee IS-vrouwen zijn vanuit Turkije teruggestuurd naar Nederland. Ze zijn vanavond geland. Een van de vrouwen heeft de Nederlandse nationaliteit, van de ander is de nationaliteit afgepakt. Ook de twee kinderen van de tweede vrouw zijn in Nederland aangekomen.
19/11 21u45  25 verstekelingen gevonden in koelcontainer op veerboot Vlaardingen, chauffeur aangehoudenEr zijn 25 verstekelingen aangetroffen op een veerboot die vanuit Vlaardingen onderweg was naar het Engelse Felixstowe. De boot keerde terug toen ze werden ontdekt in een koelcontainer. Hulpdiensten kwamen uit voorzorg massaal naar de haven.
19/11 21u30  Door Turkije teruggestuurde IS-vrouwen en kinderen komen aan in NederlandTwee IS-vrouwen zijn vanuit Turkije teruggestuurd naar Nederland. Ze zijn vanavond geland. Een van de vrouwen heeft de Nederlandse nationaliteit, van de ander is de nationaliteit afgepakt. Ook de twee kinderen van de tweede vrouw zijn in Nederland aangekomen.
19/11 20u45  Twee mannen aangehouden in zaak vermoorde advocaat Derk WiersumDe politie heeft twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze opgepakt voor heling van één van de auto's die bij moord gebruikt is.
19/11 20u30  25 verstekelingen gevonden in koelcontainer op veerboot Vlaardingen, hulpdiensten massaal naar havenEr zijn 25 verstekelingen aangetroffen op een veerboot die onderweg was naar Engeland vanuit Vlaardingen. De boot keerde terug toen ze werden ontdekt in een koelcontainer. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.
19/11 20u00  26 verstekelingen gevonden in koelcontainer op veerboot Vlaardingen, hulpdiensten massaal naar havenEr zijn zo'n 26 verstekelingen aangetroffen op een veerboot die onderweg was naar Engeland vanuit Vlaardingen. De boot keerde terug toen ze werden ontdekt in een koelcontainer. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Hoe het met de verstekelingen gaat, is onduidelijk.
19/11 19u30  Eind aan jarenlange juridische strijd: geboortehuis Hitler wordt politiebureauHet geboortehuis van Adolf Hitler wordt een politiebureau. Over het lot van het huis in het Oostenrijkse Braunau am Inn was jarenlang een juridische strijd gevoerd.
19/11 19u15  Hulpdiensten massaal naar haven Vlaardingen, incident met verstekelingenEr zijn meerdere verstekelingen aangetroffen op een veerboot die onderweg was naar Engeland vanuit Vlaardingen. De boot keerde terug toen de migranten werden ontdekt.
19/11 19u00  Verdachte Nijmegen aangehouden na dreiging met geweldDe politie in Nijmegen heeft een verdachte aangehouden die zou hebben gedreigd met geweld. Verschillende straten in het centrum van Nijmegen werden afgesloten omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Dat meldt de politie.
19/11 18u30  'Advocaat Philippe Schol neergeschoten vanwege Nederlandse kwestie'Advocaat Philippe Schol is waarschijnlijk neergeschoten vanwege een Nederlandse kwestie. Daarom neemt de Nederlandse politie het onderzoek over.
19/11 18u15  'Advocaat Philippe Schol vermoedelijk neergeschoten vanwege Nederlandse kwestie'Advocaat Philippe Schol is waarschijnlijk neergeschoten vanwege een Nederlandse kwestie. Daarom neemt de Nederlandse politie het onderzoek over.
19/11 18u00  Straten in centrum Nijmegen afgesloten, melding van persoon met vuurwapenDe politie heeft verschillende straten in het centrum van Nijmegen afgesloten, omdat een man die mogelijk een vuurwapen heeft dreigt met geweld. Dat meldt de politie. De man heeft zich verschanst in een kantoorpand in de omgeving van de Hertogstraat.
19/11 17u15  Weer jongens opgepakt om mishandeling na date via GrindrDe politie heeft opnieuw drie jongens opgepakt vanwege een beroving in Bilthoven. Ze horen mogelijk bij een bende die het specifiek gemunt lijkt te hebben op homoseksuelen.
19/11 17u15  Vrijdagochtend zeldzame sterrenregen te zienIn de nacht van donderdag op vrijdag trekt een sterrenregen over het land die zelden te zien is. De α-monocerotiden (alfa-monocerotiden) werden in 1995 voor het laatst gespot.
19/11 17u15  Tweede Kamer wil huurstijging vrije sector aan banden leggenEr moet een einde komen aan de extreme huurstijgingen in de vrije sector. De Tweede Kamer wil daarom dat het kabinet samen met verhuurders een plan maakt om die jaarlijkse huurverhoging te maximeren.
19/11 17u00  Twee bewakers uit gevangenis Jeffrey Epstein gearresteerdTwee bewakers die in de gevangenis werkten in de nacht dat Jeffrey Epstein overleed, zijn gearresteerd. Dat schrijft The New York Times. Epstein pleegde in augustus zelfmoord, de twee bewakers werden daarna al op non-actief gesteld.
19/11 17u00  Met je telefoon aan de lader in bad: 'Doe het gewoon NOOIT'Met je telefoon in bad als-ie aan de lader hangt, kan levensgevaarlijk zijn. Daarvoor waarschuwen artsen en deskundigen nadat een 13-jarig meisje onder spanning kwam te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Hoe kan dat? Vijf vragen en antwoorden.
19/11 16u15  Nederlands meisje (13) onder spanning door telefoon in badEen 13-jarig meisje uit Nederland is onder spanning komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.
19/11 15u30  'Kinderen basisschool Zaandam aten niet van de grond en werden niet geslagen'Een juf van groep 3 bij basisschool de Voorzaan in Zaandam heeft zich niet misdragen. Dat concludeert een onderzoeksbureau. Eind oktober werd gesuggereerd dat ze kinderen met een stok zou slaan en van de grond zou laten eten.
19/11 14u45  Julian Assange in Zweden niet langer verdacht van verkrachtingDe Zweedse openbaar aanklager heeft het onderzoek naar mogelijke verkrachting door WikiLeaks-oprichter Julian Assange gestaakt. Assange werd daar verdacht van de verkrachting van twee vrouwen.
19/11 14u15  Kaarten kopen voor Oranje op het EK? Dan ben je eigenlijk al te laatEen wedstrijd om des keizers baard, zoals dat zo mooi heet. De wedstrijd van Oranje vanavond tegen Estland is er zoeen. Niets te winnen, niets te verliezen. Daarna kunnen we gaan uitkijken naar het EK en misschien wel proberen kaartjes te kopen. En dat is nog niet zomaar gelukt.
19/11 12u30  Nederlander portretteert wereldwijd kinderdromen: 'Ik werd enorm verrast'Verkeersregelaar, radioverslaggever, astronaut of marathonloper. Het zijn de uiteenlopende dromen van kinderen die fotograaf Chris de Bode over de hele wereld heeft vastgelegd. "Ik probeer mensen op een andere manier te laten kijken."
19/11 12u15  Arts, model of verkeersregelaar? De kracht van een kinderdroomVerkeersregelaar, radioverslaggever, astronaut of marathonloper. Het zijn de uiteenlopende dromen van kinderen die fotograaf Chris de Bode over de hele wereld heeft vastgelegd. "Ik probeer mensen op een andere manier te laten kijken."
19/11 11u30  Extra ontslagpremie nadat zorgbestuurder klappen uitdeeldeSpanningen in de top van zorginstelling Omega in Zwolle liepen zo hoog op dat de directeur-eigenaar een andere directeur letterlijk te lijf ging. Een manager die als gevolg van de spanningen is ontslagen, krijgt 2000 euro extra ontslagvergoeding omdat zij de mishandeling moest meemaken.
19/11 11u30  Aangereden vrouw (80) bezocht doorrijder in gevangenis en heeft hem vergevenDe 80-jarige vrouw die op zondag 28 april in Breda werd aangereden door een man die daarna wegvluchtte, maakt het goed. De vrouw, Anke, bezocht de verdachte zelfs nog in de gevangenis, om te vertellen dat ze niet boos op hem is. Het OM heeft negen maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk tegen de man geëist. Ook mag hij twee jaar niet autorijden.
19/11 11u15  Aangereden vrouw bezocht doorrijder in gevangenis en heeft hem vergevenDe 79-jarige vrouw die op zondag 28 april in Breda werd aangereden door een man die daarna wegvluchtte, maakt het goed. De vrouw, Anke, bezocht de verdachte zelfs nog in de gevangenis, om te vertellen dat ze niet boos op hem is. Het OM heeft negen maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk tegen de man geëist. Ook mag hij twee jaar niet autorijden.
19/11 11u00  Meisje (13) onder stroom door telefoon in badEen 13-jarig meisje uit Nederland is onder stroom komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.
19/11 08u45  Schadepost van 1,4 miljard door files: 'Consument draait ervoor op'Het bedrijfsleven leed in 2018 volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) een recordschade van 1,4 miljard euro doordat vrachtauto's stilstonden of omreden als gevolg van files. Maar volgens wetenschappers is de alarmerende toon niet terecht. "De filekosten zijn op het niveau van vlak voor de crisis."
19/11 07u00  Schadepost van 1,4 miljard door files: 'Consument draait er voor op'Het bedrijfsleven leed in 2018 volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) een recordschade van 1,4 miljard euro doordat vrachtauto's stilstonden of omreden als gevolg van files. Maar volgens wetenschappers is de alarmerende toon niet terecht. "De filekosten zijn op het niveau van vlak voor de crisis."
19/11 06u45  Bruna gaat op in moederbedrijf van AKO en MarskramerBruna gaat op in Audax Groep, de organisatie achter onder meer AKO en Marskramer. De boekwinkelketen met 273 vestigingen blijft wel onder de eigen naam actief.
19/11 06u45  Elektrocutie door telefoon in bad: meisje (13) in brandwondencentrumEen 13-jarig meisje uit Nederland is onder stroom komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.
19/11 06u15  Record fileschade? Daar valt wel op af te dingenHet bedrijfsleven leed in 2018 volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) een recordschade van 1,4 miljard euro doordat vrachtauto's stilstonden of omreden als gevolg van files. Maar volgens wetenschappers is de alarmistische toon niet terecht. "De filekosten zijn op het niveau van vlak voor de crisis."
19/11 00u15  Nederlands meisje (13) onder stroom door telefoon in badEen 13-jarig meisje uit Nederland is onder stroom komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.
18/11 22u30  Bruna gaat op in moederbedrijf van AKO en MarkskramerBruna gaat op in Audax Groep, de organisatie achter onder meer AKO en Marskramer. De boekwinkelketen met 273 vestigingen blijft wel onder de eigen naam actief.
18/11 21u30  Nederlands meisje (13) in bad geëlektrocuteerd door telefoonEen 13-jarig meisje uit Nederland is geëlektrocuteerd toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.
18/11 19u30  Opa van Max Verstappen overleden in hospiceDe opa van Max Verstappen, Frans Verstappen, is vandaag overleden. Dat bevestigt goede vriend Harold Housmans aan RTL Nieuws. Frans Verstappen was al langere tijd ziek.
18/11 19u30  Tata Steel schrapt 1500 banen in NederlandTata Steel is van plan om zo'n 3.000 banen in Europa te schrappen, hierbij zou het ook om 1.500 Nederlandse banen gaan.
18/11 19u00  Tata Steel schrapt 1.500 banen in NederlandTata Steel is van plan om zo'n 3.000 banen in Europa te schrappen, hierbij zou het ook om 1.500 Nederlandse banen gaan.
18/11 16u00  KLM schikt met passagiers na brandstofstoring: 600 euro p.p.KLM heeft geschikt met passagiers die afgelopen zomer op Schiphol strandden als gevolg van een brandstofstoring. Met de schikking wordt een rechterlijke uitspraak voorkomen.
18/11 14u30  FC Den Bosch heeft spijt van reactie na racisme: 'Het was een blunder'FC Den Bosch gaat een dag na de pijnlijke racistische leuzen in het eigen stadion door het stof. "De reactie was een blunder. We hebben de plank volledig misgeslagen." De club biedt zijn excuses aan aan iedereen 'en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira'.
18/11 14u15  Airbnb sponsort Olympische Spelen voor '500 miljoen dollar'Airbnb wordt een van de grote sponsoren van de Olympische Spelen. Het bedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het IOC om het evenement tot en met 2028 te sponsoren.
18/11 13u45  Verdachte insulinemoorden wilde 'doktertje spelen'De 23-jarige Rahiied A., die onder meer terechtstaat voor vier insulinemoorden, was mogelijk uit op complimentjes toen hij onnodig insuline inspoot bij verschillende bewoners van verzorgingshuizen. Ook wilde hij graag 'doktertje spelen', werd vandaag gezegd tijdens zijn rechtszaak
18/11 13u30  Het antwoord op racisme? 'Je moet ze een stomp geven'Het is het gesprek van de dag vandaag, de racistische leuzen die gisteren richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werden geroepen. Bij de Friese club Harkemase Boys maakten ze het in 2016 ook mee. "Mensen kunnen roepen wat ze willen, dat hou je niet tegen. Maar op het moment dat het gebeurt, moet je hard ingrijpen."
18/11 13u15  Verdachte insulinemoorden zwijgt in de rechtbankDe 23-jarige Rahiied A., die onder meer terechtstaat voor vier insulinemoorden, beroept zich op zijn zwijgrecht. Hij zei dat vandaag aan het begin van de rechtszaak tegen hem. De verdachte zei na lang aandringen van de rechtbankvoorzitter dat hij dat doet op advies van zijn advocaat.
18/11 12u30  Verdachte van insulinemoorden zegt niets in de rechtbankDe 23-jarige Rahiied A., die onder meer terechtstaat voor vier insulinemoorden, beroept zich op zijn zwijgrecht. Hij zei dat vandaag aan het begin van de rechtszaak tegen hem. De verdachte zei na lang aandringen van de rechtbankvoorzitter dat hij dat doet op advies van zijn advocaat.
18/11 12u15  ACM vermoedt kartel in agrarische sector en valt binnen bij bedrijvenDe Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft invallen gedaan bij verschillende grote handelaren in de agrarische sector. De autoriteit vermoedt dat de bedrijven afspraken hebben gemaakt over de inkoopprijs die ze boeren betalen voor agrarische producten.
18/11 10u45  Bijna kwart meer bouwbedrijven failliet in afgelopen maandenIn september en oktober gingen bijna een kwart meer bedrijven in de bouw op de fles dan in dezelfde maanden vorig jaar. Opvallend, zegt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB): ze hadden de stijging pas volgend jaar verwacht.
18/11 10u45  Vergrijzing slaat toe: economische groei zwakt komende 5 jaar af, zorg duurderAls het huidige beleid wordt doorgezet zwakt de economische groei de komende jaren verder af naar 1,1 procent per jaar. De zwakkere groei wordt onder andere veroorzaakt door vergrijzing die gaat leiden tot een forse toename van de zorgkosten. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in economische voorspellingen voor de periode 2022 tot 2025.
18/11 09u15  Bezos verliest eerste plek op rijkenlijst aan Gates door scheidingAmazon-ceo Jeff Bezos is zijn nummer 1-notering op de miljardairs-index van persbureau Bloomberg kwijtgeraakt. Bill Gates, filantroop en medeoprichter van Microsoft, mag zich weer de rijkste man op aarde noemen.
18/11 06u30  Kabinet naar Brussel om aanpassingen natuurgebieden, maar heeft dat nut?Het kabinet wil binnenkort met de Europese Commissie in gesprek over de Nederlandse stikstofproblematiek. De regering wil onderzoeken of natuurgebieden opgeheven of samengevoegd kunnen worden. Die stap lijkt echter niet haalbaar; eerder zei de minister van Landbouw al dat het praktisch onmogelijk was.
17/11 08u15  Moeder Monique runt topsportgezin: 'We waren dit jaar maar 10 minuten samen'Moeder Monique is de enige uit het hechte Limburgse gezin Schuurs die geen topsport doet of heeft gedaan. Toen haar zoon laatst moest invallen in de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Chelsea, durfde ze niet te kijken. Ook als haar dochter tennist, zit ze niet lekker op de tribune. "Het is sowieso beter dat ik niet kijk, want dan verliezen ze bijna altijd."
16/11 13u15  Terugkijken: aankomst Sinterklaas in ApeldoornDe Sint is weer in het land! Hij kwam per stoomtrein aan in Apeldoorn. Wij waren erbij. Kijk de livestream hier terug.
16/11 13u00  Sint is aangekomen in Apeldoorn: volg de intocht hierDe Sint is weer in het land! Hij is zojuist per stoomtrein aangekomen in Apeldoorn, waar hij nu zal beginnen aan de route door de stad. Volg hier onze livestream.
16/11 07u45  De bommen, 300 doden, en nu het herstel? Sri Lanka kiest presidentSinds de bloedige aanslagen tijdens Pasen dit jaar veel toeristen Sri Lanka links liggen. Ook drie Nederlanders kwamen om het leven. En dat is niet het enige probleem van het land. Uitdagingen genoeg voor de nieuwe president, die vandaag wordt gekozen.
15/11 13u30  ING verhoogt tarieven voor bankpas en creditcardParticuliere klanten van ING gaan meer betalen voor het regelen van hun bankverkeer. De tarieven van de verschillende pakketten gaan vanaf 1 maart omhoog.
15/11 10u15  OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Bekir E. voor moord op Hümeyra (16)Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel en tbs geëist tegen Bekir E. voor het doodschieten van de 16-jarige Hümeyra, vorig jaar in Rotterdam. Hij heeft de moord eerder al bekend.
15/11 09u15  Disney+ gaat in Nederland waarschuwen bij racisme en stereotypenStreamingdienst Disney+ komt ook in Nederland met een waarschuwing voor programma’s en films waarin personages of verhaallijnen voorkomen die beledigend zijn.
15/11 07u15  Japanse tv naar Apeldoorn voor intocht: 'Pietendebat boeit Japanners'Niet alleen media uit eigen land komen zaterdag naar Apeldoorn voor de sinterklaasintocht, ook de Japanse nationale tv komt met een cameraploeg. "We vinden vooral de zwartepietdiscussie interessant. Die discussie boeit ook miljoenen Japanners", zegt Nouhen Farjallah, die voor de Japanse tv werkt.
15/11 06u45  Benen verbrijzeld, toekomst weg: trauma na ongeluk kind onderschatAngst, stress of verdriet, omdat je toekomstdroom uiteen is gespat. Bijna 12 procent van de kinderen die een zwaar ongeluk hebben gehad, ontwikkelt posttraumatische stressklachten (PTSS). Volgens onderzoeker Els van Meijel kan dat voorkomen worden als de psychische impact van een ongeluk meer aandacht krijgt. "Een schande dat de zorg hierin nog zo tekortschiet."
15/11 06u30  1 miljoen klanten per week: AH to go bestaat 20 jaarPrecies twintig jaar geleden werd de eerste AH to go geopend op station Den Bosch. Peter Hoekstra (53), general manager van AH to go bij NS, kijkt terug op twee mooie decennia: "De grootste winkels worden meerdere malen per dag leeggekocht terwijl er nauwelijks magazijnruimte is. We zijn een meester in logistiek en onze klanten snel bedienen."
15/11 03u30  JIT: hooggeplaatste Russen genoemd in telefoongesprekken rond MH17Het Joint Investigation Team komt met een grote getuigenoproep, om meer duidelijkheid te krijgen over de link tussen MH17-ramp en Rusland. Het gaat om de contacten tussen de Russische separatisten in Oost-Oekraïne en de machthebbers in Moskou.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Meer dan 100 caravans verwoest bij brand in Brabantse loods22/11 11u15 - RTL.nl: In een loods in het Brabantse Oeffelt heeft een grote brand gewoed. In de loods stonden volgens een eerste inschatting van de politie meer dan honderd caravans en oldtimers. Die moeten als verloren worden beschouwd.
9x Vader Ivana Smit blij met heropenen onderzoek: 'Nu leugendetectortest'22/11 09u30 - RTL.nl: De familie van model Ivana Smit is opgelucht dat het onderzoek naar de dood van de jonge vrouw wordt heropend. Dat zegt vader Marcel tegen RTL Nieuws. "We willen gerechtigheid. We kunnen haar niet terughalen, maar we kunnen ook niet verder leven als de schuldige niet wordt gepakt."
9x Gerommel met recensies op Thuisbezorgd: slechte regelmatig verwijderd22/11 13u00 - RTL.nl: Restauranteigenaren die niet zo blij zijn met je negatieve recensie, kunnen deze met behulp van Thuisbezorgd laten verwijderen. En dat gebeurt dan ook regelmatig, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na reacties op een bericht over een verwijderde recensie. Waar het bezorgplatform eerder ontkende dat het op grote schaal gebeurde gaat het nu toch onderzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan.
8x Onderzoek naar dood Ivana Smit moet heropend worden, bepaalt Maleisisch gerechtshof22/11 07u45 - RTL.nl: Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Ivana Smit moet worden heropend. Volgens de advocaat van de familie, Sébas Diekstra, heeft het Maleisische gerechtshof dat bepaald. De rechter zou hebben geoordeeld dat de dood van de toen 18-jarige Ivana het gevolg is van 'handelen van derden'.
8x Scholieren Indonesië krijgen kuikens in strijd tegen smartphonegebruik22/11 11u15 - RTL.nl: Hoe zorg je ervoor dat scholieren minder bezig zijn met hun smartphone? In de Indonesische stad Bandung denken ze het te weten: 2000 scholieren krijgen daar een kuikentje.
8x Thuisbezorgd gaat gerommel met slechte recensies onderzoeken22/11 12u45 - RTL.nl: Het verwijderen van recensies bij Thuisbezorgd gaat eenvoudig en gebeurt regelmatig. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na reacties op een bericht over een verwijderde recensie. Waar het bezorgplatform eerder ontkende dat het op grote schaal gebeurde gaat het nu toch onderzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan.
8x 'Seksistische' Victoria's Secret Fashion Show stopt na 23 jaar22/11 13u45 - RTL.nl: De beroemde jaarlijkse modeshow van lingeriemerk Victoria's Secret gaat dit jaar niet door. De ooit zo populaire show kreeg afgelopen jaren veel kritiek en het bedrijf kampt met tegenvallende verkoopcijfers. "Het is tijd voor een nieuwe marketingstrategie."
8x Geen doorstart Thomas Cook Nederland, TUI koopt wel klantgegevens22/11 14u15 - RTL.nl: Er komt geen doorstart voor de Nederlandse tak van reisorganisatie Thomas Cook. Concurrent TUI Nederland heeft weliswaar de domeinnamen en databases van het failliete bedrijf gekocht, maar volgens de curator bleek een echte doorstart Thomas Cook Nederland onmogelijk.
7x Aantal doden na roken e-sigaret VS opgelopen naar 4722/11 07u15 - RTL.nl: Het aantal mensen dat in de VS is overleden na het gebruik van een e-sigaret, is gestegen naar 47. Het jongste slachtoffer was 17 jaar oud.
7x OM eist 20 jaar cel en tbs tegen verdachte insulinemoorden22/11 14u15 - RTL.nl: Het Openbaar Ministerie eist 20 jaar cel, tbs en een beroepsverbod van 25 jaar tegen Rahiied A., de verdachte van de insulinemoorden. A. wordt verdacht van de moord op vier ouderen en zeven pogingen tot moord.

Statistieken

Artikels:
31061
Gelezen:
32437
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven