dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Scientias

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Scientias

Verbergen Tonen
23/10 16u15  Musks Boring Company opent nog dit jaar de eerste ondergrondse hogesnelheidslijn Het publiek mag op de openingsavond gratis door de tunnel reizen. Elon Musk doet de nieuwste ontwikkelingen omtrent zijn Boring Company op zijn Twitter-account uit de doeken. Opens Dec 10 — Elon Musk (@elonmusk) 22 oktober 2018 Het gaat om een testtunnel die te vinden is in Hawthorne, een plaats in de Amerikaanse staat Californië, […] Het bericht Musks Boring Company opent nog dit jaar de eerste ondergrondse hogesnelheidslijn verscheen eerst op Scientias.nl.
23/10 15u15  Aziatische olifant blijkt wiskundeknobbel te hebben De numerieke vaardigheden van de Aziatische olifant benaderen die van mensen. Dat suggereert een nieuw onderzoek, verschenen in het blad Journal of Ethology. In het blad beschrijven onderzoekers experimenten die erop wijzen dat Aziatische olifanten cognitieve vaardigheden hebben die deels vergelijkbaar zijn met ons vermogen om te tellen. Fruit De onderzoekers trekken die conclusie op […] Het bericht Aziatische olifant blijkt wiskundeknobbel te hebben verscheen eerst op Scientias.nl.
23/10 13u15  Geen warmtebronnen te vinden nabij vermeende waterpluimen op maan Europa Het roept de vraag op of die waterpluimen dan überhaupt wel bestaan. Onderzoekers weten al langer dat Saturnus’ maan Enceladus waterpluimen genereert. En op de plek waar die waterpluimen ontstaan, vinden we een duidelijke temperatuurverhoging: een hotspot. Aangenomen wordt dat de maan – die opgebouwd is uit een rotsachtige kern met daarboven een oceaan en […] Het bericht Geen warmtebronnen te vinden nabij vermeende waterpluimen op maan Europa verscheen eerst op Scientias.nl.
23/10 10u45  Microplastics zitten nu ook in onze uitwerpselen Nieuw onderzoek bevestigt wat onderzoekers al lang vermoedden: plastic belandt ook in het menselijke spijsverteringskanaal. Dat microplastics een groot en wereldwijd probleem vormen, is al langer bekend. En talloze studies hebben aangetoond dat met name in het lichaam van veel zeedieren en -vogels piepkleine stukjes plastic te vinden zijn. Aangezien veel van die zeedieren ook […] Het bericht Microplastics zitten nu ook in onze uitwerpselen verscheen eerst op Scientias.nl.
23/10 09u15  Nanosatelliet maakt voor het eerst een foto van Mars Deze CubeSat gaat waar nog geen Cubesat ooit is geweest. Een satelliet die niet veel groter is dan een aktetas heeft begin deze maand een foto gemaakt van Mars. En dat is een primeur. Nog niet eerder heeft zo’n kleine satelliet – ook wel CubeSat genoemd – de rode planeet gefotografeerd. NASA heeft de bijzondere […] Het bericht Nanosatelliet maakt voor het eerst een foto van Mars verscheen eerst op Scientias.nl.11 
22/10 18u45  Kan organisch voedsel de kans op kanker verkleinen? Nieuw onderzoek suggereert van wel. Maar enige terughoudendheid lijkt op zijn plaats. Franse onderzoekers melden in het blad JAMA dat ze tijdens een onderzoek onder bijna 69.000 Fransen aanwijzingen hebben gevonden dat het nuttigen van organisch voedsel in verband kan worden gebracht met een kleinere kans op kanker. “Hoewel onze resultaten nog bevestigd moeten worden, […] Het bericht Kan organisch voedsel de kans op kanker verkleinen? verscheen eerst op Scientias.nl.
22/10 17u15  Dobberen er sponzen in ondergrondse meren op Mars? Misschien wel! Onderzoekers beweren in een nieuw paper in Nature dat simpele levensvormen zelfs vandaag de dag nog kunnen overleven op de rode planeet. Het gaat hierbij om gepekeld water onder het oppervlak van Mars. In dit gepekelde water is nét genoeg moleculair zuurstof aanwezig om aerobe microben in leven te houden. Aeroben zijn organismen die zuurstof […] Het bericht Dobberen er sponzen in ondergrondse meren op Mars? Misschien wel! verscheen eerst op Scientias.nl.
22/10 14u00  NASA fotografeert een perfecte vierkante ijsberg Moeder Natuur kan een strak lijnenspel blijkbaar ook wel waarderen. De prachtige foto is gemaakt tijdens NASA’s IceBridge-project. Tijdens dit onderzoeksproject worden de Antarctische en Arctische gebieden elk jaar vanuit de lucht geobserveerd. Door de beelden en metingen naast elkaar te leggen, kunnen we zien hoe de ijskappen, ijsplaten en zee-ijs zich door de jaren […] Het bericht NASA fotografeert een perfecte vierkante ijsberg verscheen eerst op Scientias.nl.
22/10 11u45  Niet-religieuze Nederlander is nu officieel in de meerderheid Meer dan de helft van de Nederlanders rekent zich niet tot een religieuze groepering. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het is voor het eerst dat die cijfers laten zien dat niet-religieuze Nederlanders in de meerderheid zijn: 49% van de Nederlanders ouder dan vijftien jaar rekent zichzelf tot een religieuze groepering. In 2016 […] Het bericht Niet-religieuze Nederlander is nu officieel in de meerderheid verscheen eerst op Scientias.nl.
22/10 10u30  Grote kans dat jouw slokdarm wemelt van de gemuteerde cellen Tot grote verbazing van onderzoekers bevatten gezonde cellen in de slokdarm van twintigers honderden mutaties per cel. Dat hebben onderzoekers ontdekt nadat ze slokdarmweefsel van negen personen die tussen de 20 en 75 jaar oud waren, bestudeerden. Alle bestudeerde weefsels werden als gezond beschouwd, omdat geen van de proefpersonen bekend was met slokdarmkanker of andere […] Het bericht Grote kans dat jouw slokdarm wemelt van de gemuteerde cellen verscheen eerst op Scientias.nl.
22/10 09u45  BepiColombo maakt eerste foto in de ruimte Het duurt nog zeven jaar voordat BepiColombo bij Mercurius aankomt, maar dat stopt het ruimtevaartuig niet om alvast wat foto’s te maken. Kort na de lancering op 20 oktober maakte de BepiColombo Mercury Transfer Module zijn allereerste foto in de ruimte. We zien hier één van de zonnepanelen die kort voor het fotomomentje is uitgeklapt. […] Het bericht BepiColombo maakt eerste foto in de ruimte verscheen eerst op Scientias.nl.
21/10 09u15  De Vierde Industriële Revolutie is begonnen: zijn we straks allemaal overbodig? Tegen 2025 zullen robots meer dan 50% van het huidige werk op zich nemen. Maar is dat erg? De Eerste Industriële Revolutie zette de wereld op zijn kop. Goederen – zoals kleding – die millennia op rij met de hand vervaardigd waren, konden dankzij veelal door stoom aangedreven machines opeens op veel grotere schaal worden […] Het bericht De Vierde Industriële Revolutie is begonnen: zijn we straks allemaal overbodig? verscheen eerst op Scientias.nl.
20/10 10u30  Ruimtesonde BepiColombo is onderweg naar Mercurius De sonde werd afgelopen nacht met succes gelanceerd en zal over zeven jaar bij Mercurius arriveren. BepiColombo verliet de aarde afgelopen nacht om 3.45 uur (Nederlandse tijd). Een dik half uur later werd duidelijk dat de lancering volgens het boekje is gegaan en konden zowel de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA) als de Japanse ruimtevaartorganisatie (JAXA) opgelucht […] Het bericht Ruimtesonde BepiColombo is onderweg naar Mercurius verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 19u15  BepiColombo gaat vannacht de lucht in (en je kunt het live volgen!) De generale repetitie zit erop en BepiColombo is klaar voor vertrek. Vannacht is het dan zover: de lancering van de BepiColombo-missie naar Mercurius. De onderzoekers hebben de laatste puntjes op de i gezet en de laatste voorbereidingen getroffen voor een succesvolle vaart. Het echte aftellen begint vannacht om 3:45 Nederlandse tijd. Live!Wil je de lancering […] Het bericht BepiColombo gaat vannacht de lucht in (en je kunt het live volgen!) verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 17u15  Leonardo da Vinci had een oogafwijking Nieuw onderzoek suggereert dat hij scheel keek. En zijn kunstwerken waren daarbij gebaat. Onderzoekers hebben ontdekt dat Leonardo da Vinci, de vooraanstaande kunstenaar en wetenschapper van de Italiaanse Renaissance, waarschijnlijk scheel keek. Ze baseren zich op zes kunstwerken van de beroemde schilder en kregen de indruk dat Da Vinci leed aan strabismus. Maar in zijn […] Het bericht Leonardo da Vinci had een oogafwijking verscheen eerst op Scientias.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 15u15  Astronomen bevestigen: dit is de jongste pulsar in onze MelkwegDe pulsar zag zo’n 500 jaar geleden het levenslicht. Onderzoekers hebben met behulp van het Chandra röntgenobservatorium de jongste pulsar in het Melkwegstelsel ontdekt. Het gaat om supernova-restant Kes 75, die zo’n vijf honderd jaar geleden ontstond. Het object is ongeveer 19.000 lichtjaren van de aarde verwijderd. Wat is een pulsar?Pulsars zijn rondtollende neutronensterren (overblijfselen […] Het bericht Astronomen bevestigen: dit is de jongste pulsar in onze Melkweg verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 13u00  Onze hersencellen lijken een unieke eigenschap te hebbenKan dit dan verklaren waarom wij mensen zo intelligent zijn? Onderzoekers hebben ontdekt dat menselijke dendrieten (zie kader) andere eigenschappen hebben dan die van andere diersoorten. En volgens de onderzoekers kan dit wellicht verklaren waarom we intelligenter zijn. Over dendrietenNeuronen in het menselijk brein ontvangen elektrische signalen van duizenden andere cellen. Lange uitlopers van zenuwcellen […] Het bericht Onze hersencellen lijken een unieke eigenschap te hebben verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 11u00  Insectenpopulatie in regenwoud in Puerto Rico compleet ingestortWe zijn gewaarschuwd: dit is wat er gebeurt als een gebied twee graden opwarmt. In het klimaatakkoord hebben landen met elkaar afgesproken ernaar te streven de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden Celsius te beperken. Toch zijn er gebieden in de wereld waar het kwik al met 2 graden of meer gestegen is. […] Het bericht Insectenpopulatie in regenwoud in Puerto Rico compleet ingestort verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 08u45  NASA zoekt wetenschappelijke speeltjes om naar de maan te sturenDe eerste missie kan volgend jaar al plaatsvinden. Wie met een goed staaltje technologie op de proppen komt dat kan helpen om geheimen van de maan te ontrafelen, kan zich bij NASA melden. De ruimtevaartuigorganisatie is namelijk op zoek naar wetenschappelijke instrumenten voor komende maanmissies. Want nadat NASA zich lang op Mars heeft gefocust, zijn […] Het bericht NASA zoekt wetenschappelijke speeltjes om naar de maan te sturen verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 19u15  Astronomen zien super-zonnevlam op jonge rode dwergsterHet lijkt slechts nieuws voor de leefbaarheid van de planeten die rond rode dwergsterren cirkelen. Onderzoekers bestudeerden 12 jonge rode dwergsterren (van ongeveer 40 miljoen jaar oud) met behulp van ruimtetelescoop Hubble. Het onderzoek maakt deel uit van een veel groter project dat kortweg HAZMAT wordt genoemd. Dat staat voor HAbitable Zones and M dwarf […] Het bericht Astronomen zien super-zonnevlam op jonge rode dwergster verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 17u15  Onderzoekers ontdekken oudste vleesetende vis ooit (met slachtoffers!)De vis leefde zo’n 150 miljoen jaar geleden en heeft wel wat weg van een moderne piranha. Onderzoekers ontdekten de resten van de vis in kalksteenafzettingen die in het zuiden van Duitsland zijn teruggevonden. De vis heeft tanden die sterk doen denken aan die van de piranha en onderzoekers vermoedden dan ook al snel dat […] Het bericht Onderzoekers ontdekken oudste vleesetende vis ooit (met slachtoffers!) verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 15u00  NASA kiest nog dit jaar een landingsplek voor de volgende MarsroverEr zijn nog vier mogelijke landingsplekken in de race. In 2020 stuurt NASA opnieuw een rover naar Mars. En wat voor één. De rover is in staat om sporen van (voormalig) leven op Mars te detecteren en zal daar ook actief naar op zoek gaan. Ook is het de bedoeling dat de rover verschillende monsters […] Het bericht NASA kiest nog dit jaar een landingsplek voor de volgende Marsrover verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 13u30  Bacteriën helpen planten op Mars om zichzelf te bemestenWageningse onderzoekers denken een oplossing te hebben voor het tekort aan mest waar we – vroeg of laat – op Mars mee te maken krijgen. Er liggen serieuze plannen voor bemande missies naar Mars. Het beloven lange reizen te worden, waarbij astronauten ook enige tijd op Mars vertoeven. Sterker nog: er wordt al gefantaseerd over […] Het bericht Bacteriën helpen planten op Mars om zichzelf te bemesten verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 10u45  Oudste fossielen op aarde lijken toch gewoon uit gesteente te bestaanHet bewijst dat het detecteren van miljarden jaren oude sporen van leven nog niet zo gemakkelijk is. In 2016 meldde het blad Nature dat in Groenlandse gesteenten de oudste sporen van leven zijn ontdekt. In de gesteenten troffen onderzoekers kegelvormige structuren aan die zo’n 3,7 miljard jaar oud waren. En die kegelvormige structuren waren – […] Het bericht Oudste fossielen op aarde lijken toch gewoon uit gesteente te bestaan verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 09u30  Grootste organisme op aarde dreigt te bezwijkenHet organisme – dat zo’n 5,9 miljoen kilogram weegt – heeft zonder ingrijpen geen toekomst. Daarvoor waarschuwen onderzoekers in het blad PLoS ONE. Hun paper handelt over Pando: een flink populierenbos in Utah. Het gehele bos bestaat uit klonen van één mannelijke populier en groeit uit één wortelstelsel. Onderzoekers vermoeden niet alleen dat dit bos […] Het bericht Grootste organisme op aarde dreigt te bezwijken verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 20u15  Mogelijk opnieuw een botsing van neutronensterren gespot (maar nu zonder de zwaartekrachtsgolven)Observaties suggereren dat de immense explosies – die onder meer zilver, goud en platina voortbrengen – vaker plaatsvinden dan gedacht. Vorig jaar stuitten onderzoekers voor het eerst op zwaartekrachtsgolven die ontstonden door het botsen van neutronensterren. De fusie staat bekend als GW170817 en vond 130 miljoen lichtjaar van de aarde vandaan plaats. Een bijzondere ontdekking. […] Het bericht Mogelijk opnieuw een botsing van neutronensterren gespot (maar nu zonder de zwaartekrachtsgolven) verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 16u15  Gigantisch proto-supercluster ontdekt in piepjong heelalHet is de grootste en meest massarijke structuur die tot op heden op zo’n grote afstand en in zo’n ver verleden is ontdekt. De onderzoekers ontdekten het proto-supercluster met het VIMOS-instrument van de Very Large Telescope, toen ze die op het sterrenbeeld Sextants richtten. Dit proto-supercluster van sterrenstelsels heeft de bijnaam Hyperion gekregen en is […] Het bericht Gigantisch proto-supercluster ontdekt in piepjong heelal verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 13u15  Antarctische ijsplaat ‘zingt’ als het waaitHet resultaat is een angstaanjagend liedje. Luister zelf maar. Onderzoekers hebben met behulp van sensoren het lied van de Ross-ijsplateau vastgelegd. Maar erg geruststellend klinkt het liedje niet; zo brengt de ijsplaat lage tonen voort die nog het meest doen denken aan gebrom. Het geluid ontstaat wanneer wind over het oppervlak blaast en de bovenste […] Het bericht Antarctische ijsplaat ‘zingt’ als het waait verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 11u15  BepiColombo: nieuwe missie naar Mercurius gaat zaterdag de lucht inWant de kleinste planeet in ons zonnestelsel heeft nog veel te veel geheimen. Er is veel wat we nog niet weten over Mercurius; de kleinste planeet in ons zonnestelsel. Tijd om daar verandering in te brengen, zo dachten ESA en JAXA, en zette samen de BepiColombo-missie op poten. In deze gezamenlijke missie schieten de twee […] Het bericht BepiColombo: nieuwe missie naar Mercurius gaat zaterdag de lucht in verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 08u45  ‘Eruptie die Pompeii in het jaar 79 trof, vond twee maanden later plaats dan gedacht’Dat suggereert een spectaculaire vondst in een woning die kort voor de eruptie grondig werd verbouwd. De uitbarsting van de Vesuvius die de Romeinse oude stad Pompeii verwoestte, werd tot nu toe altijd gedateerd op 24 augustus in het jaar 79 na Christus. Maar onderzoekers zetten nu een streep door die datum. Nieuw bewijs toont […] Het bericht ‘Eruptie die Pompeii in het jaar 79 trof, vond twee maanden later plaats dan gedacht’ verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 18u45  Werelderfgoed in Mediterraans gebied dreigt letterlijk ten onder te gaanZeespiegelstijging dreigt de ondergang te worden van onder meer Venetië, Pisa en Rhodes. Daarvoor waarschuwen onderzoekers in het blad Nature Communications. In de studie combineren de wetenschappers zeespiegelsimulaties met informatie omtrent 49 aan de kust gelegen Werelderfgoed-plaatsen in het Middellandse Zeegebied. Kusterosie en overstromingen Het onderzoek wijst uit dat 37 van deze gebieden bedreigd worden […] Het bericht Werelderfgoed in Mediterraans gebied dreigt letterlijk ten onder te gaan verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 16u45  Begraven Vikingschip ontdekt in NoorwegenHet twintig meter lange schip zou nog in behoorlijk goede staat zijn. Archeologen ontdekten het schip toen ze met behulp van een radarsysteem een gebied in Østfold – een regio gelegen in het zuidoosten van Noorwegen – verkenden. “Dit is een geweldig opwindende ontdekking, omdat er – lang geleden – slechts drie goedbewaarde Vikingschepen in […] Het bericht Begraven Vikingschip ontdekt in Noorwegen verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 14u45  Wanneer gaat de Sojoez weer de lucht in?Dat is de vraag die velen – na de afgebroken lancering van vorige week – bezighoudt. Het was even schrikken vorige week toen een bemand Sojoez-ruimtevaartuig kort na de lancering in de problemen kwam en de lancering moest worden afgebroken. Gelukkig werd al snel duidelijk dat de twee astronauten aan boord van het ruimtevaartuig – […] Het bericht Wanneer gaat de Sojoez weer de lucht in? verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 13u15  Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met de keizersnede ter wereld komenIn zeker één hersengebied gaan kort na de geboorte veel meer zenuwcellen dood. Het kan erop wijzen dat de keizersnede – die steeds vaker onder mensen wordt toegepast – acute effecten heeft op de ontwikkeling van het brein. En die effecten kunnen weer leiden tot langdurige veranderingen in het brein en gedrag. Dat schrijven onderzoekers […] Het bericht Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met de keizersnede ter wereld komen verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 10u45  Evolutie kan het vernietigende effect dat wij op andere zoogdieren hebben, niet bijbenenAls we zo doorgaan, heeft de natuur zeker 3 tot 5 miljoen jaar nodig om de door ons uitgedeelde klappen te boven te komen. In de afgelopen 450 miljoen jaar is het maar liefst vijf keer voorgekomen dat onze planeet zulke grote veranderingen doormaakte dat het grootste deel van de planten- en diersoorten uitstierf. Maar […] Het bericht Evolutie kan het vernietigende effect dat wij op andere zoogdieren hebben, niet bijbenen verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 09u15  Astronomen ontdekken meerdere reuzenplaneten rond babysterDe vondst roept een hoop vragen op. De ster CI Tau stond al als bijzonder te boek. Eerder ontdekten astronomen rond de ster namelijk een hete Jupiter: een enorme planeet die zeer dicht bij de moederster staat. Het was een primeur: nog niet eerder was bij zo’n jonge ster – CI Tau is slechts twee […] Het bericht Astronomen ontdekken meerdere reuzenplaneten rond babyster verscheen eerst op Scientias.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Nanosatelliet maakt voor het eerst een foto van Mars23/10 09u15 - Scientias: Deze CubeSat gaat waar nog geen Cubesat ooit is geweest. Een satelliet die niet veel groter is dan een aktetas heeft begin deze maand een foto gemaakt van Mars. En dat is een primeur. Nog niet eerder heeft zo’n kleine satelliet – ook wel CubeSat genoemd – de rode planeet gefotografeerd. NASA heeft de bijzondere […] Het bericht Nanosatelliet maakt voor het eerst een foto van Mars verscheen eerst op Scientias.nl.
7x Geen warmtebronnen te vinden nabij vermeende waterpluimen op maan Europa23/10 13u15 - Scientias: Het roept de vraag op of die waterpluimen dan überhaupt wel bestaan. Onderzoekers weten al langer dat Saturnus’ maan Enceladus waterpluimen genereert. En op de plek waar die waterpluimen ontstaan, vinden we een duidelijke temperatuurverhoging: een hotspot. Aangenomen wordt dat de maan – die opgebouwd is uit een rotsachtige kern met daarboven een oceaan en […] Het bericht Geen warmtebronnen te vinden nabij vermeende waterpluimen op maan Europa verscheen eerst op Scientias.nl.
6x Aziatische olifant blijkt wiskundeknobbel te hebben23/10 15u15 - Scientias: De numerieke vaardigheden van de Aziatische olifant benaderen die van mensen. Dat suggereert een nieuw onderzoek, verschenen in het blad Journal of Ethology. In het blad beschrijven onderzoekers experimenten die erop wijzen dat Aziatische olifanten cognitieve vaardigheden hebben die deels vergelijkbaar zijn met ons vermogen om te tellen. Fruit De onderzoekers trekken die conclusie op […] Het bericht Aziatische olifant blijkt wiskundeknobbel te hebben verscheen eerst op Scientias.nl.
4x Microplastics zitten nu ook in onze uitwerpselen23/10 10u45 - Scientias: Nieuw onderzoek bevestigt wat onderzoekers al lang vermoedden: plastic belandt ook in het menselijke spijsverteringskanaal. Dat microplastics een groot en wereldwijd probleem vormen, is al langer bekend. En talloze studies hebben aangetoond dat met name in het lichaam van veel zeedieren en -vogels piepkleine stukjes plastic te vinden zijn. Aangezien veel van die zeedieren ook […] Het bericht Microplastics zitten nu ook in onze uitwerpselen verscheen eerst op Scientias.nl.
3x Musks Boring Company opent nog dit jaar de eerste ondergrondse hogesnelheidslijn23/10 16u15 - Scientias: Het publiek mag op de openingsavond gratis door de tunnel reizen. Elon Musk doet de nieuwste ontwikkelingen omtrent zijn Boring Company op zijn Twitter-account uit de doeken. Opens Dec 10 — Elon Musk (@elonmusk) 22 oktober 2018 Het gaat om een testtunnel die te vinden is in Hawthorne, een plaats in de Amerikaanse staat Californië, […] Het bericht Musks Boring Company opent nog dit jaar de eerste ondergrondse hogesnelheidslijn verscheen eerst op Scientias.nl.
2x NASA fotografeert een perfecte vierkante ijsberg22/10 14u00 - Scientias: Moeder Natuur kan een strak lijnenspel blijkbaar ook wel waarderen. De prachtige foto is gemaakt tijdens NASA’s IceBridge-project. Tijdens dit onderzoeksproject worden de Antarctische en Arctische gebieden elk jaar vanuit de lucht geobserveerd. Door de beelden en metingen naast elkaar te leggen, kunnen we zien hoe de ijskappen, ijsplaten en zee-ijs zich door de jaren […] Het bericht NASA fotografeert een perfecte vierkante ijsberg verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Astronomen ontdekken meerdere reuzenplaneten rond babyster16/10 09u15 - Scientias: De vondst roept een hoop vragen op. De ster CI Tau stond al als bijzonder te boek. Eerder ontdekten astronomen rond de ster namelijk een hete Jupiter: een enorme planeet die zeer dicht bij de moederster staat. Het was een primeur: nog niet eerder was bij zo’n jonge ster – CI Tau is slechts twee […] Het bericht Astronomen ontdekken meerdere reuzenplaneten rond babyster verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Evolutie kan het vernietigende effect dat wij op andere zoogdieren hebben, niet bijbenen16/10 10u45 - Scientias: Als we zo doorgaan, heeft de natuur zeker 3 tot 5 miljoen jaar nodig om de door ons uitgedeelde klappen te boven te komen. In de afgelopen 450 miljoen jaar is het maar liefst vijf keer voorgekomen dat onze planeet zulke grote veranderingen doormaakte dat het grootste deel van de planten- en diersoorten uitstierf. Maar […] Het bericht Evolutie kan het vernietigende effect dat wij op andere zoogdieren hebben, niet bijbenen verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met de keizersnede ter wereld komen16/10 13u15 - Scientias: In zeker één hersengebied gaan kort na de geboorte veel meer zenuwcellen dood. Het kan erop wijzen dat de keizersnede – die steeds vaker onder mensen wordt toegepast – acute effecten heeft op de ontwikkeling van het brein. En die effecten kunnen weer leiden tot langdurige veranderingen in het brein en gedrag. Dat schrijven onderzoekers […] Het bericht Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met de keizersnede ter wereld komen verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Wanneer gaat de Sojoez weer de lucht in?16/10 14u45 - Scientias: Dat is de vraag die velen – na de afgebroken lancering van vorige week – bezighoudt. Het was even schrikken vorige week toen een bemand Sojoez-ruimtevaartuig kort na de lancering in de problemen kwam en de lancering moest worden afgebroken. Gelukkig werd al snel duidelijk dat de twee astronauten aan boord van het ruimtevaartuig – […] Het bericht Wanneer gaat de Sojoez weer de lucht in? verscheen eerst op Scientias.nl.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven