vrijdag 25 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

De Standaard

Verbergen Tonen
25/05 02u30  Noord-Korea wil nog steeds in dialoog gaan met VS De Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump. 'Extreem betreurenswaardig' en 'niet naar wens van de wereld', reageert de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan.13 
25/05 00u00  ‘Mawda en gezin al twee keer in vrachtwagen gevonden’ In de voorbije twee ­weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op­gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, meldden bronnen aan Het Nieuwsblad. N-VA-voorzitter Bart De Wever wijst donderdagavond op de verantwoordelijkheid van de ouders.17 
24/05 22u45  ‘Weinstein geeft zich vrijdag aan bij autoriteiten in New York’ De voormalige Hollywoodproducent Harvey Weinstein zal zich vrijdag aangeven bij de autoriteiten in New York. Dat meldt The New York Times op basis van twee bronnen bij het gerecht. Meer dan 70 vrouwen beschuldigen de man van grensoverschrijdend gedrag, onder meer verkrachting. Weinsteins advocaat weigerde donderdag nog elke commentaar.
24/05 22u15  Brusselse Ring volledig vrij na zwaar ongeval De avondspits verliep moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Ondertussen is de ring in beide richtingen vrijgemaakt.
24/05 22u15  Reeds 64 schoolkinderen getroffen door salmonella: traiteur gesloten Een salmonella-infectie heeft in totaal 64 schoolkinderen uit 15 verschillende scholen getrokken. De omgang van de uitbraak is groter dan aanvankelijk gedacht. De bacterie zat mogelijk in een schoolmaaltijd, de traiteur moet tijdelijk sluiten.
24/05 22u00  Brussels Ring volledig vrij na zwaar ongeval De avondspits verliep moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Ondertussen is de ring in beide richtingen vrijgemaakt.
24/05 21u15  Na hevig onweer: 'Dit hebben we in twintig jaar niet meegemaakt' Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond heel wat problemen veroorzaakt in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. In Aalter is het station volledig ondergelopen. De ergste onweders lijken voorbij, meldt het KMI.
24/05 21u00  Opnieuw overlast door hevig onweer: 'Dit hebben we al jaren niet meegemaakt' Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond heel wat problemen veroorzaakt in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. In Aalter is het station volledig ondergelopen.
24/05 20u00  Zuid-Koreaanse president is 'bijzonder onthutst' De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vindt het erg jammer dat de Amerikaanse president Donald Trump de ontmoeting met Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un heeft geannuleerd.
24/05 19u45  Dit antwoordde senior writer Bart Brinckman op uw vragen over de lijst met zware beroepen Leerkrachten, agenten, brandweermannen... De langverwachte lijst van zware beroepen is vandaag vrijgegeven. Er bestaat nog steeds heel wat discussie over die lijst, ook binnen de regering. Want de impact op de pensioenen is groot. Wetstraatjournalist Bart Brinckman legt uit waarom.
24/05 19u45  Opnieuw overlast door hevig onweer Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel.
24/05 19u15  Binnenring Brussel vrijgemaakt, hinder blijft De avondspits verloopt moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Rond 18 uur stond er in beide richtingen een file van meer dan twee uur.
24/05 19u00  Binnenring Brussel vrijgemaakt De avondspits verloopt moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Rond 18 uur stond er in beide richtingen een file van meer dan twee uur.
24/05 18u30  Trump: 'Amerikaanse troepen staan klaar als Noord-Korea domme dingen doet' De Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
24/05 18u15  Trump geeft uitleg bij annulering historische ontmoeting met Kim Jong-un De Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
Laatste update: vandaag om 2u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/05 18u00  LIVE. Trump geeft uitleg bij annulering historische ontmoeting met Kim Jong-unDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
24/05 18u00  Paul Marchal: ‘Brief Dutroux strategische zet van advocaat’Marc Dutroux zal nog voor de zomervakantie een brief sturen naar zijn slachtoffers en de families van slachtoffers. Dat zegt zijn advocaat. ‘Ik ben benieuwd wat erin zal staan, maar begrijp niet wat hij na 23 jaar nog te zeggen heeft’, zegt Paul Marchal, vader van de vermoorde An Marchal.
24/05 17u45  Moskou blijft verantwoordelijkheid neerhalen MH17 ontkennenMoskou blijft erbij: er waren geen Russische soldaten betrokken waren bij het neerhalen van vlucht MH17.
24/05 17u45  Teleurstelling om beslissing Trump‘Ik ben zeer bezorgd over de annulatie van de ontmoeting tussen Trump en Kim Jung-un’, zegt VN-secretaris-generaal Antionio Guterres. De Britse eerste minister Theresa May sluit zich daarbij aan.
24/05 17u30  Chaotische avondspits rond Brussel: 'vermijd de omgeving'Door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem zijn op de binnen-en buitenring enkel de rechterrijstroken beschikbaar. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de omgeving te vermijden.
24/05 17u00  Trump annuleert historische ontmoeting met Kim Jong-unDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
24/05 17u00  Mijn beroep, zwaar beroepKleuterjuf, zeeloods, luchtverkeersleider, treinbestuurder, politieagent, brandweerman, verpleegster. Totaal uiteenlopende maar wel allemaal ‘zware’ beroepen. Met recht op vervroegd pensioen. Als de regering het eens raakt, tenminste.
24/05 17u00  Meisje bedolven in diepe put op strand van NieuwpoortOp het strand van Nieuwpoort is donderdagmiddag een 9-jarig meisje bedolven geraakt onder het zand.
24/05 17u00  ‘Kwaliteit zwemwater nog nooit zo goed’Het gaat goed met de kwaliteit van het zwemwater in ons land. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij is het aantal zwemwateren dat uitstekend scoort nog nooit zo hoog geweest.
24/05 16u45  Trump annuleert ontmoeting met Kim Jong-unDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
24/05 16u30  Voormalig schatbewaarder van Partido Popular krijgt 33 jaar celDe voormalige schatbewaarder van de Spaanse Partido Popular, Luis Barcenas, moet 33 jaar de cel in en krijgt een boete van 44 miljoen euro na een corruptieschandaal. Het brein achter de corruptiezaak moet 51 jaar naar de cel.
24/05 16u15  Werkgevers ongerust over lijst zware beroepenDe werkgevers uit de privésector kijken argwanend naar de uitgebreide lijst van zware beroepen die voor het overheidspersoneel is opgesteld. Ze vrezen dat in de privésector ook massaal zware beroepen zullen moeten opgelijst worden, om discriminatie met de publieke sector te vermijden.
24/05 16u15  'De helft van uw regering blaast het pensioenakkoord al op!'De discussie over de zware beroepen in de Kamer toont nog eens dat de regeringspartijen niet op één lijn zitten. CD&V verdedigt het akkoord haast met vuur meer vuur dan minister Bacquelaine zelf. N-VA en Open VLD waarschuwen dat er helemaal niks is als alles niet budgettair afgeklopt is. Morgen buigt de regering zich over de lijst. Hieronder vindt u het verslag van het debat.
24/05 16u00  Ontmoeting Trump en Kim Jong-un gaat niet doorDe geplande ontmoeting tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider op 12 juni gaat niet door. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
24/05 15u45  14 schoolkinderen in ziekenhuis door salmonellaEen salmonella-infectie heeft schoolkinderen in West- en Oost-Vlaanderen geveld, mogelijk na het eten van een schoolmaaltijd. De omgang van de uitbraak is groter dan aanvankelijk gedacht..
24/05 15u45  Vorm alvast een hartje met uw handen: het gaat over Dries MertensTV-tips vanavond zijn: een voetbaltalkshow, een documentaire over het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone, en een Franse documentaire over Daphne Caruana Galizia.
24/05 15u30  Kim pikt vergelijking met Kadhafi nietAls de ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un op 12 juni niet doorgaat, is dat in grote mate het gevolg van felle uitspraken van topmedewerkers van de Amerikaanse president.
24/05 15u30  ‘Gaan we zo jongeren warm maken voor job als leraar?’De onderwijsspecialisten van N-VA en Open VLD vinden de lijst van zware onderwijsjobs wel erg uitgebreid. ‘Ik stel vast dat de lijst heel lang is.’
24/05 15u00  Salmonella op scholen in West- en Oost-VlaanderenEen salmonella-infectie heeft schoolkinderen in West- en Oost-Vlaanderen geveld. Mogelijk omwille van een maaltijd. De omgang van de uitbraak is nog onduidelijk.
24/05 14u45  LIVE. Volg hier het debat over de lijst met zware beroepenIn het vragenuurtje krijgt minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) heel wat vragen over de lijst met zware beroepen. De minister kwam woensdagavond tot een consensus met de christelijke en liberale vakbond over die lijst. Maar meerderheidspartijen Open VLD en N-VA staan op de rem. Hier kan u het debat live volgen.
24/05 14u30  Einde van ‘Union des francophones’ in LinkebeekIn de faciliteitengemeente Linkebeek is er een einde gekomen aan de eenheid van de Franstaligen. In plaats van één lijst zullen er bij de komende gemeenteraadsverkiezingen twee Franstalige lijsten zijn.
24/05 14u15  Campagnewagen Lorin Parys in brand gestoken: ‘We laten ons niet doen’Onbekenden hebben afgelopen nacht de campagnewagen van verkiezingskandidaat Lorin Parys (N-VA) in Leuven in brand gestoken. Dat meldt het Leuvense parket.
24/05 14u15  Dutroux stuurt berouwbrief naar slachtoffersEen brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt wellicht nog voor de zomervakantie naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express.
24/05 13u00  Berouwbrief Dutroux binnenkort naar slachtoffers gestuurdEen brief waarin Marc Dutroux berouw toont, wordt wellicht nog voor de zomervakantie naar de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers gestuurd. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez donderdag in een interview met Le Vif/L’Express.
24/05 12u45  Dit zijn de zware jobs bij de overheidAlle leerkrachten uit het kleuter-, lager, en middelbaar onderwijs staan op de lijst met zware beroepen. Het hoger onderwijs valt erbuiten.
24/05 12u30  MH17 neergehaald met installatie van Russisch legerDe installatie waarmee de Buk-raket werd gelanceerd die vlucht MH17 fataal werd, is afkomstig van het Russische leger.
24/05 12u15  Haast alle leerkrachten hebben zwaar beroepAlle leerkrachten uit het kleuter-, lager, en middelbaar onderwijs staan op de lijst met zware beroepen. Het hoger onderwijs valt erbuiten.
24/05 11u45  MH17 neergehaald met installatie uit Russisch legerDe installatie waarmee de Buk-raket werd gelanceerd die vlucht MH17 fataal werd, is afkomstig van het Russische leger.
24/05 10u45  OCMW wacht niet langer tot je zelf aankloptDiensten zoals het OCMW gaan straks actiever op zoek naar mensen die het moeilijk hebben, zoals armen. Dat is het gevolg van een ­beslissing van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). De ­hervorming moet de dienstverlening niet alleen toegankelijker maken, het is ook de bedoeling meer mensen te bereiken die zelf niet om hulp ­vragen.
24/05 09u00  Zonder het te weten loopt u door een golvend oorlogslandschapRond Antwerpen liggen véél meer sporen uit de Eerste én ook de Tweede Wereldoorlog dan tot dusver werd vermoed. Op meerdere plaatsen loopt een zondagse wandelaar zonder het te weten door een golvend oorlogslandschap. LiDAR, een revolutionaire lasertechniek, ontbloot die littekens nu ook.
24/05 08u30  Vanaf morgen mag de politie u filmenVanaf morgen mag de politie bodycams en dashcams gebruiken. ‘Dit zal onderzoeken zoals dat naar de dood van de jonge Mawda veel eenvoudiger maken.’
24/05 08u00  ‘Vlaanderen moet voorbeeld nemen aan Berlijn’Bart Van Lierde (42), de bassist van K’s Choice uit Zwijnaarde, is een van de 20.000 CurieuzeNeuzen die nog tot eind deze week de luchtkwaliteit in Vlaanderen meten. ‘Ik vrees het ergste.’
24/05 07u45  Spaanse ex-diplomaten richten pijlen op JambonVijftig Spaanse oud-diplomaten, van wie verschillende een link hebben met de Spaanse koning, hebben een kwade brief geschreven aan de Belgische ambassadeur in Madrid, Marc Calcoen. Vooral minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Brusselse procureur des Konings Jean-Marc Meilleur moeten het ontgelden, schrijven Het Laatste Nieuws en de kranten van Sudpresse donderdag.
24/05 07u30  VN heffen sancties tegen Noord-Koreaanse diplomaten tijdelijk opHet Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Verenigde Naties heeft woensdag een aantal maatregelen tegen Noord-Koreaanse verantwoordelijken tijdelijk opgeheven, zodat die naar Singapore kunnen afreizen. Niettemin spreekt de Noord-Koreaanse viceminister donderdag opnieuw dreigende taal.
24/05 07u15  ‘Groot deel onderwijsjobs wordt zwaar beroep’De vakbonden en de overheid hebben na een marathononderhandeling een akkoord bereikt over wie bij de overheid een zwaar beroep heeft.
24/05 06u15  Duizenden vrouwen verkracht door de soldaten die hen ‘redden’Duizenden vrouwen en meisjes die het barbaarse bewind van de gewapende groep Boko Haram hebben overleefd, zijn nadien verder misbruikt door de Nigeriaanse veiligheidsdiensten die beweren hen te hebben gered. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport ‘They Betrayed Us’, dat donderdag gepubliceerd is.
24/05 06u00  Nieuwe lasertechniek brengt oorlogslandschap van Antwerpen in beeldRond Antwerpen liggen véél meer sporen uit de Eerste én ook de Tweede Wereldoorlog dan tot dusver werd vermoed. Op meerdere plaatsen loopt een zondagse wandelaar zonder het te weten door een golvend oorlogslandschap. LiDAR, een revolutionaire lasertechniek, ontbloot die littekens nu ook.
24/05 05u45  Trumps schoonzoon heeft opnieuw toegang tot uiterst geheime informatieJared Kushner, de 37-jarige schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een permanente, volwaardige veiligheidsmachtiging gekregen. Dat berichtten media in de Verenigde Staten woensdag.
24/05 05u45  Minstens 4 doden en 16 gewonden bij zelfmoordaanslag in BagdadBij een aanslag in Bagdad zijn donderdagochtend minstens vier mensen omgekomen. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op aan de ingang van een park, zo melden de lokale autoriteiten. Zestien mensen raakten gewond. De aanval is nog niet opgeëist.
24/05 05u15  Zwerfvuil puilt uit van plastic en blikPlastic flessen en blikjes maken met 43 procent het gros van het volume zwerfvuil uit, leert een Limburgse telling.
24/05 05u00  Twee doden bij treinongeval in ItaliëBij een treinongeval in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Turijn zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Achttien anderen raakten gewond, van wie één slachtoffer nog in kritieke toestand verkeert.
24/05 01u30  Joelia Skripal wil na herstel terugkeren naar RuslandJoelia Skripal, die op 4 maart samen met haar vader Sergej werd vergiftigd in het Britse stadje Salisbury, wil na haar herstel terugkeren naar Rusland. Dat heeft de dochter van vroegere Russische dubbelagent woensdag gezegd in een videointerview.
23/05 22u30  ‘Willen zelf dat dit volledig uitgeklaard wordt’In de affaire SoGent draagt het Gents stadsbestuur het volledige dossier over aan het Gents parket. ‘We zijn vanaf dag een transparant geweest hierover.’
23/05 22u15  Sint-Lievens-Houtem kondigt noodplan af na modderstroomHet centrum van Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond getroffen door een modderstroom, na een plotse, stevige regenbui. Het noodplan van de Oost-Vlaamse gemeente werd afgekondigd.
23/05 21u30  Porosjenko betaalde Trumps advocaat voor een ontmoetingDe Oekraïense president heeft 400.000 dollar betaald aan Michael Cohen, de huisadvocaat van Donald Trump om een ontmoeting met de Amerikaanse president te regelen.
23/05 21u30  NFL-spelers mogen niet knielen bij Amerikaans volksliedAmerican footballers die weigeren te gaan staan bij het Amerikaanse volkslied, komen daar voortaan niet meer mee weg. De betreffende clubs van die spelers riskeren dan een geldboete.
23/05 21u15  Rechter beslist: Trump mag niemand blokkeren op TwitterDe Amerikaanse president Donald Trump mag niemand ervan weerhouden hem op Twitter te volgen. Dat heeft een rechter in New York beslist.
23/05 20u45  Consensus over zware beroepen bij overheid: deze beroepen staan zeker op de lijstEr is een consensus bereikt tussen de vakbonden en de overheid over wie nu precies binnen die overheid een zwaar beroep uitoefent. Dat is vernomen van Luc Hamelinck, voorzitter van ACV-Openbare Diensten.
23/05 20u30  Honderden mensen houden wake voor doodgeschoten peuter MawdaHonderden mensen zijn woensdagavond op het Poelaertplein aan het Brusselse Justitiepaleis samengekomen om met een wake de doodgeschoten peuter Mawda te herdenken. De aanwezigen hingen lange rijen van babykleertjes op om hun steun te betuigen aan de ouders.
23/05 20u15  Belgische hulpverleners in Congo: ‘Epidemie is nog altijd aan het groeien’Om de nieuwe uitbraak van het ebolavirus zo snel mogelijk in te dijken, is ook een Belgisch team met artsen en verpleegkundigen van Artsen Zonder Grenzen in de weer in de getroffen regio Bikoro. ‘We proberen zo veel mogelijk te doen met de middelen die we hebben.’
23/05 20u15  Castro-tegenstander en gewezen CIA-agent gestorven in ballingschapLuis Posada Carriles, een van de hardnekkigste bestrijders van het Castro-regime in Cuba, is op 90-jarige leeftijd overleden. Hij stierf woensdag in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Florida, waar hij in ballingschap verbleef.
23/05 20u15  Wie spreekt de waarheid: Tommelein of Bourgeois?Volgens de oppositie spreken Vlaams minister-president, Geert Bourgeois (N-VA) en Vlaams minister voor Energie, Bart Tommelein (Open VLD) elkaar tegen. ‘Wie spreekt nu de waarheid? Bourgeois of Tommelein?’ vraagt Vlaams Parlementslid Björn Rzoska (Groen) zich af. Beiden zo blijkt.
23/05 20u00  Conte mag een regering vormenGiuseppe Conte, die maandag door de Vijfsterrenbeweging en Lega werd voorgedragen als premier, heeft van president Sergio Mattarella een mandaat gekregen om een regering te vormen.
23/05 20u00  Belgische hulpverleners in Congo: ‘Er circuleren nog veel misverstanden’Om de nieuwe uitbraak van het ebolavirus zo snel mogelijk in te dijken, is ook een Belgisch team artsen en verpleegkundigen van Artsen Zonder Grenzen in de weer in de getroffen regio Bikoro. ‘We proberen zo veel mogelijk te doen met de middelen die we hebben.’
23/05 19u30  'De nieuwe eindtermen zullen net ambitieuzer zijn'‘Zowel het katholiek onderwijs als het gemeenschapsonderwijs ontkent dat de nieuwe eindtermen de lat lager leggen voor de leerlingen. Eerder had ook Vlaams minister Crevits in het parlement gezegd: dat zij niet de Vlaamse minister zal zijn die het niveau van het onderwijs naar beneden haalt.'
23/05 17u30  ‘De eindtermen omlaag? Dat is onbespreekbaar’‘Ik zal niet de Vlaamse minister zijn die het niveau van het onderwijs naar beneden haalt’, zegt Vlaams minister voor Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement als antwoord op de heisa na de tweet van onderwijstopman van de OESO, Dirk Van Damme.
23/05 17u00  Stond u in de file op de E40? Het is de schuld van de grasmaaierDoor wateroverlast zijn woensdagochtend drie rijstroken afgesloten op de E40 ter hoogte van Bertem. De oorzaak: een verstopte afvoer. ‘Na maaiwerken is er gras en groen blijven liggen. Dit kan natuurlijk niet.’
23/05 17u00  Problemen met elektronisch betalen opgelostEr waren woensdag problemen met het elektronisch betaalverkeer, maar intussen is de situatie opnieuw genormaliseerd. Dat bevestigt Wordline, het bedrijf dat het betalingsverkeer regelt.
23/05 17u00  Antwerpse leerkrachten moeten piepjonge drugskoeriers opsporenAntwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open VLD) wil jonge drugskoeriers opsporen via het onderwijs. De schepen wil leerkrachten aanleren om kinderen die bij drugshandel betrokken zijn te herkennen en dat meteen te signaleren.
23/05 16u45  Wateroverlast E40: ‘Als aannemer werk had gedaan, was dit nooit gebeurd’Door wateroverlast zijn woensdagochtend drie rijstroken afgesloten op de E40 ter hoogte van Bertem. De oorzaak: een verstopte afvoer. ‘Na maaiwerken is er gras en groen blijven liggen. Dit kan natuurlijk niet.’
23/05 16u30  De president die geen chaos wilHij moet de nationale eenheid bewaken en maken dat politici de grondwet respecteren. Maar tijdens deze regeringsformatie overstijgt de Italiaanse president Sergio Mattarella zijn ceremoniële functies.
23/05 16u30  Problemen met elektronisch betalenEr zijn problemen met het betaalverkeer via Bancontact in heel het land. Dat melden heel wat mensen aan Worldine, het bedrijf dat elektronische betalingen mogelijk maakt.
23/05 16u30  N-VA roept regeringspartners op: 'Neem uw verantwoordelijkheid'De N-VA ziet in het slecht begrotingsrapport van de Europese Commissie het bewijs dat er extra inspanningen nodig zijn.
23/05 16u15  Maya de Bij wapen in strijd tussen worst en sigaretGreenpeace gaat ‘met de voeten vooruit’ in tegen Studio 100, dat zijn figuurtjes leent voor de verkoop van worst. Hans Bourlon eist excuses, Greenpeace snapt niet waarom. ‘Het is onze rol te choqueren.’
23/05 16u00  Premier Michel over rapport Europese Commissie: ‘Geen verrassing, maar een aanmoediging’Het rapport van de Europese Commissie is ‘geen verrassing’, maar ‘een aanmoediging om nog hard te werken en tot de laatste dag van de legislatuur beslissingen te nemen’, aldus premier Charles Michel vanuit Londen.
23/05 16u00  Moeten we bang zijn van de lynx?Politieagenten filmden in Sint-Martens-Voeren, nabij de grens met Nederland, een dier dat verdacht veel op een lynx lijkt. Keert het ‘spook van het bos’ definitief terug?
23/05 15u15  Komt de lynx definitief terug?Politieagenten filmden in Sint-Martens-Voeren, nabij de grens met Nederland, een dier dat verdacht veel op een lynx lijkt. Keert het ‘spook van het bos’ definitief terug?
23/05 15u00  Gevonden vaas op zolder is fortuin waardEen vaas van de Qing-dynastie zat decennialang verstopt op een Franse zolder, maar volgens experts van veilinghuis Sotheby’s is het stuk 500.000 euro waard.
23/05 14u30  Rijbewijs halen in Brussel? Verplichte EHBO-opleidingWie na 1 november zijn of haar rijbewijs wil halen in Brussel, wordt verplicht om een EHBO-opleiding te volgen.
23/05 13u15  België ontsnapt aan Europees strafbankjeDe Europese Commissie wil niet dat er tegen België een nieuwe ‘tekortprocedure’ wordt geopend wegens een te hoge schuldgraad.
23/05 12u30  Michelle Obama steekt studenten hart onder de riem met oude fotoVolgens voormalige first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama is onderwijs de sleutel tot succes. Daarom deelde ze een foto van zichzelf tijdens haar studententijd op Princeton, om alle studenten aan te manen niet op te geven.
23/05 12u15  Studio 100 eist excuses van Greenpeace voor rokende Maya de BijStudio 100 kan de campagne van Greenpeace tegen de vleeswaren met zijn bekende figuurtjes al Plop en Maya de Bij, maar matig appreciëren. ‘Buiten proportie, excuses zijn op hun plaats,’ zegt ceo Hans Bourlon.
23/05 12u15  ‘Enkele buurtbewoners gijzelen hele stad’Na een klacht van twee buurtbewoners heeft de Raad voor Vergunningsbetwisting de werken aan de ondergrondse parkeergarage op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen stilgelegd. ‘Zeer betreurenswaardig’, reageert schepen Koen Kennis.
23/05 12u00  Drie minderjarigen opgepakt voor tigerkidnapping in HerzeleEr zijn drie minderjarige verdachten opgepakt voor de brutale tigerkidnapping in Herzele van december vorig jaar. Dat bevestigt de federale politie.
23/05 12u00  ‘Het lijkt ook voor de ouders een ver-van-mijn-bedshow’‘Mensen moet meer bewust zijn van de luchtvervuiling.’ Dirk Van den Eynde (52) is schooldirecteur van de basisschool De Kleine Wereld in Asse en is samen met zijn leerlingen een van de 20.000 CurieuzeNeuzen die deelnemen aan het onderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen. ‘De ouders zijn op de hoogte, maar ik heb bijna geen respons gehad.’
23/05 11u45  Eerst hevig onweer, later zomers warmWoensdagnamiddag ontwikkelen er zich opnieuw felle en soms stationaire onweders die lokaal kunnen gepaard gaan met hagel, maar vooral ook wateroverlast. In de loop van de avond neemt de onweersactiviteit af, zo waarschuwt het KMI. Vanaf vrijdag worden tropische temperaturen verwacht.
23/05 11u30  Weg vrijgemaakt na verkeerschaos door wateroverlastOp de E40 was er heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem waren drie en later twee rijstroken versperd door wateroverlast. De weg is ondertussen vrijgemaakt.
23/05 11u00  Gevangenis van Tilburg krijgt tweede leven in AntwerpenBelgië en Nederland tekenen morgen een schenkingsakte waarmee België de voormalige gevangenis van Tilburg kan recycleren.
23/05 10u15  Verkeerschaos door wateroverlast: twee rijstroken op E40 in Bertem versperdOp de E40 is er heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem zijn twee rijstroken versperd door wateroverlast. Twee andere rijstroken zijn opnieuw beschikbaar. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden.
23/05 10u15  Cijfers spreken cowboyagenten-theorie tegenNa de dood van de tweejarige Mawda wordt er hevig gediscussieerd over het politieoptreden. Maar de vrees dat agenten sneller hun wapen trekken, wordt tegengesproken door de cijfers van afgelopen jaren.
23/05 09u45  Wat als Maya sigaretten promoot 'in kleine pakjes voor kleine kinderhandjes'?In een nieuwe campagnevideo van Greenpeace promoot tekenfilmfiguur Maya De Bij sigaretten. Daarmee wil de milieuorganisatie Studio 100 onder druk zetten om zijn figuren niet langer te gebruiken voor ‘ongezonde’ producten.
23/05 09u45  'Het spook van het bos' is terug in VlaanderenHoogstwaarschijnlijk is er voor het eerst in meer dan driehonderd jaar weer een lynx gespot Vlaanderen, om precies te zijn in het Limburgse Voeren. Dat hebben natuurexperts verklaard aan TV Limburg na het bestuderen van een foto.
23/05 09u45  Agenten zijn geen cowboysNa de dood van de tweejarige Mawda wordt de discussie over het politieoptreden opnieuw hevig gevoerd. Maar de vrees dat agenten sneller hun wapen trekken, wordt tegengesproken door de cijfers van afgelopen jaren.
23/05 09u30  Amerikaans koppel naar rechter om zoon (30) uit huis te zettenIn de Amerikaanse staat New York heeft een koppel dinsdag een rechtszaak gewonnen tegen hun 30-jarige zoon, die weigerde om het ouderlijk huis te verlaten. Dat melden lokale media.
23/05 09u30  Wat als Maya sigaretten promoot 'in kleine pakjes voor kleine kinderhandjes'In een nieuwe campagnevideo van Greenpeace promoot Maya De Bij sigaretten. Daarmee wil de milieuorganisatie Studio 100 onder druk zetten om hun figuren niet langer te gebruiken voor ‘ongezonde’ producten.
23/05 09u15  Verkeerschaos door wateroverlast: drie rijstroken op E40 in Bertem versperdOp de E40 is er heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem zijn drie rijstroken versperd door wateroverlast. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden.
23/05 09u00  Verkeerschaos door wateroverlast: drie rijstroken op E40 in Bertem versperd door wateroverlastOp de E40 is er heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem zijn drie rijstroken versperd door wateroverlast. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden. ‘Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag op 160 kilometer’, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
23/05 08u45  Greenpeace doet Maya De Bij sigaretten verkopenIn een nieuwe campagnevideo van Greenpeace promoot Maya De Bij sigaretten. Daarmee wil de milieuorganisatie Studio 100 onder druk zetten om hun figuren niet langer te gebruiken voor ‘ongezonde’ producten.
23/05 08u00  Demir wil homoseksualiteit ‘genezen’ strafbaar makenStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. ‘Nu is daar geen wetgeving over’, zegt Demir woensdag in Het Belang van Limburg
23/05 07u30  Vandaag opnieuw warm met onweersbuienWe krijgen woensdag een afwisseling van opklaringen en onweersbuien. Mogelijk neemt de kans op een onweersbui af vanaf de namiddag in het noorden van het land.
23/05 06u45  Brussel kapte 20.000 zieke en dode bomen: ‘Onbegrijpelijk’Brussel kapte afgelopen jaren 20.000 bomen, wat de partij Groen! onbegrijpelijk vindt in de strijd voor een betere luchtkwaliteit. Volgens het gewest gaat het slechts om uitdunning.
23/05 06u00  SpaceX lanceert twee satellieten die veranderingen in zeespiegel moeten metenMet een Falcon 9-draagraket van SpaceX zijn dinsdag vanop de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië twee satellieten gelanceerd die onder meer veranderingen in de zeespiegel moeten waarnemen. Het gaat om een gezamenlijk project van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA en het Duitse Geoforschungszentrum (GFZ) in Potsdam.
23/05 05u15  Gerecht tast in het duister over smokkelaars MawdaDe kans dat de smokkelaars van de gestorven peuter Mawda nog worden gepakt, lijkt klein. Het gerecht weet niet eens wie het busje bestuurde.
23/05 04u45  Amerikaans Congres versoepelt bankregelsHet Amerikaanse Congres heeft dinsdag een wet goedgekeurd die de strengere bankregulering ingevoerd na de financiële crisis in 2008, weer versoepelt. De tekst moet enkel nog door president Donald Trump ondertekend worden.
23/05 04u30  Een villa om in te wonen, niet als beleggingDe partijleider van de links-radicale partij Podemos heeft met zijn vriendin een villa van 600.000 euro gekocht. Door de commotie die het bericht heeft veroorzaakt, leggen ze hun politieke toekomst in de handen van de Podemos-leden. Die mogen stemmen over de vraag of een linkse leider zo’n villa mag bezitten.
22/05 21u00  Verhofstadt tegen Zuckerberg: 'Wil u herinnerd worden als de man die onze democratie kapotmaakte?'Net zoals eerder in het Amerikaanse Congres beloofde Facebook-baas Mark Zuckerberg ook aan het Europese Parlement dat zijn bedrijf de inspanningen stevig zal opvoeren om de gegevens van gebruikers te beschermen. Hij liet echter na de moeilijkste vragen, onder andere van Alde-fractieleider Guy Verhofstadt, te beantwoorden.
22/05 21u00  De Backer: ‘Zuckerberg blijft rond de pot draaien’Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) blijft op zijn honger zitten na de hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement. ‘De Europarlementsleden stelden de juiste vragen, maar de antwoorden volstonden niet.’
22/05 20u45  ‘Eerste lynx gespot in Vlaanderen’Hoogstwaarschijnlijk is er voor het eerst in meer dan driehonderd jaar weer een lynx gespot Vlaanderen, om precies te zijn in het Limburgse Voeren. Dat hebben natuurexperts verklaard aan TV Limburg na het bestuderen van een foto.
22/05 20u15  Deense minister is kop van Jut na ramadan-uitspraakDe Deense minister van Vreemdelingen, Integratie en Huisvesting, Inger Stojberg, heeft zich de woede van menig burger en politicus op de hals gehaald door te stellen ‘dat moslims beter vakantie nemen tijdens de ramadan omdat ze anders een risico vormen voor de maatschappij’.
22/05 20u00  Verhofstadt tegen Zuckerberg: Wil u herinnerd worden als de man die onze democratie kapotmaakte?'Net zoals eerder in het Amerikaanse Congres beloofde Facebook-baas Mark Zuckerberg ook aan het Europese Parlement dat zijn bedrijf de inspanningen stevig zal opvoeren om de gegevens van gebruikers te beschermen. Hij liet echter na de moeilijkste vragen, onder andere van Alde-fractieleider Guy Verhofstadt, te beantwoorden.
22/05 19u30  Na sneer van Noord-Korea speelt ook Trump welles-nietesspelletjeTijdens zijn ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon heeft Trump laten weten dat hij niet zeker is of de geplande top met Noord-Korea wel zal doorgaan.
22/05 19u15  LIVE. Verhofstadt tegen Zuckerberg: Wil u herinnerd worden als de man achter het monster dat onze democratie kapotmaakt?'Net zoals eerder in het Amerikaanse Congres beloofde Facebook-baas Mark Zuckerberg ook aan het Europese Parlement dat zijn bedrijf de inspanningen stevig zal opvoeren om de gegevens van gebruikers te beschermen. Hij wordt door de Europarlementsleden stevig aangepakt. Hier kan u de zitting live volgen.
22/05 19u00  Verwarring over cv voorgestelde Italiaanse premierGuiseppe Conte, die in Italië is voorgedragen als premier, vermeldt op zijn cv dat hij een opleiding heeft genoten aan de New York University. Maar de universiteit weet van niets.
22/05 18u45  LIVE. Zuckerberg: 'Privacy zal voor ons altijd belangrijker zijn dan winst'Net zoals eerdere in het Amerikaanse Congres beloofde Facebook-baas Mark Zuckerberg ook aan het Europese Parlement dat zijn bedrijf de inspanningen stevig zal opvoeren om de gegevens van gebruikers te beschermen. Hier kan u de zitting live volgen.
22/05 18u30  LIVE. Europees Parlement legt Facebook-baas Zuckerberg op de roosterNa zijn eerdere passage in het Amerikaanse Congres staat Facebook-baas Mark Zuckerberg nu het Europees Parlement te woord. Hier kan u de zitting live volgen.
22/05 18u15  Europees Parlement legt Facebook-baas Zuckerberg op de roosterNa zijn eerdere passage in het Amerikaanse Congres staat Facebook-baas Mark Zuckerberg dinsdagavond het Europees Parlement te woord. Hier kan u de zitting live volgen.
22/05 17u45  Vissers vangen zeldzame steur van 514 kiloIn het noorden van China hebben enkele vissers een uitzonderlijke vangst gedaan. Ze vingen er een Siberische steur van maar liefst 514 kilogram: dat is een van de grootste en meest bedreigde zoetwatervissen ter wereld.
22/05 17u45  Gevonden babylichaam in Brussels park was prematuur geboren meisjeHet lichaam dat gisteren aangetroffen werd in Josaphatpark in Schaarbeek was een prematuur geboren baby, die er slechts enkele uren heeft gelegen. Dat meldt het parket.
22/05 17u45  SP.A vertrouwt minister Vandeput niet meerSP.A-kamerlid Dirk Van der Maelen dient een motie van wantrouwen in tegen minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA).
22/05 17u15  Vermoedelijke smokkelaars van Mawda vrijgelatenNiemand is aangehouden na de achtervolging op de autosnelweg waarbij een tweejarig Koerdisch meisje door een politiekogel omkwam. Ook de vermoedelijke smokkelaars zijn vrijgelaten. De agent die het schot loste, is zelf ook erg onder de indruk van het gebeuren.
22/05 16u30  Chinese vissers vangen zeldzame steur van 514 kiloIn het noorden van China hebben enkele vissers een uitzonderlijke vangst gedaan. Ze vingen er een Siberische steur van maar liefst 514 kilogram: dat is een van de grootste en meest bedreigde zoetwatervissen ter wereld.
22/05 16u00  Waalse minister eist tabaksverbod in supermarkten‘Als de supermarkten het zelf niet doen, zal ik niet aarzelen om de federale regering te vragen het verbod op te leggen’, zegt Waals minister van Volksgezondheid Alda Greoli (CDH) vandaag op de presentatie van het eerste Waalse anti-tabaksplan.
22/05 16u00  Vermoedelijke smokkelaars van Mawda zijn vrijgelatenEr zijn geen aanhoudingen gebeurd na de achtervolging waarbij een tweejarig Koerdisch meisje door een politiekogel omkwam. Ook de vermoedelijke smokkelaars zijn vrijgetalen. De agent die het schot loste is zelf ook erg onder de indruk van het gebeuren.
22/05 15u45  Mag een boegbeeld van links een villa hebben?De partijleider van de links-radicale partij Podemos heeft met zijn vriendin een villa van 600.000 euro gekocht. Door de commotie die het bericht heeft veroorzaakt, leggen ze hun politieke toekomst in de handen van de Podemos-leden. Die mogen stemmen over de vraag of een linkse leider zo’n villa mag bezitten.
22/05 15u45  Gent in de ban van nieuw vastgoedschandaalVolgens Didier Nachtergaele, de ontslagen directeur van het Genste stadsontwikkelingsbedrijf SoGent, zijn bij de toekenning van een aantal vastgoedprojecten strafbare feiten gepleegd. Hij gaat een klacht indienen bij het parket.
22/05 15u30  'Fort in Kapellen moet liefdesnest en dancing worden'Voor de allereerste keer ooit is het Fort van Ertbrand in Kapellen, bij Antwerpen, opengesteld voor publiek. Dat fort speelde een rol in beide wereldoorlogen, en daarna kwam het in privéhanden. Die eigenaar hield het domein afgesloten om er te jagen. Maar nu is het fort in handen van Natuurpunt.
22/05 15u15  Clinton lacht met Russische inmenging bij verkiezingenHillary Clinton heeft een speech gehouden bij een proclamatie aan Yale University. Daarin kwam ze even terug op de mogelijke Russische beïnvloeding bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.
22/05 15u15  'Agent die kogel afvuurde is er kapot van'De agent die vorige week bij de achtervolging van mensensmokkelaars een kogel afvuurde, is er kapot van dat er bij de actie een tweejarig meisje omkwam. Dat zegt het parket. Volgens de advocaat van de familie zijn de mensensmokkelaars na een verhoor alweer vrijgelaten.
22/05 15u00  'Fort in Kapellen moet liefdesnest en dancing voor vleermuizen worden'Voor de allereerste keer ooit is het Fort van Ertbrand in Kapellen, bij Antwerpen, opengesteld voor publiek. Dat fort speelde een rol in beide wereldoorlogen, en daarna kwam het in privéhanden. Die eigenaar hield het domein afgesloten om er te jagen. Maar nu is het fort in handen van Natuurpunt.
22/05 15u00  ‘Mensensmokkelaars vrijgelaten na verhoor’De mensensmokkelaars die betrokken waren bij de achtervolging waarbij een meisje van twee jaar om het leven kwam, zijn ondertussen weer vrijgelaten. Ook de agent die de kogel afvuurde, is niet aangehouden.
22/05 14u30  31 mensen moeten weg bij SamusocialNu de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial geen subsidies meer krijgt van Fedasil, volgt een collectief ontslag.
22/05 14u15  Clinton grapt over Russische inmenging bij verkiezingenHillary Clinton heeft een speech gehouden bij een proclamatie aan Yale University. Daarin kwam ze even terug op de mogelijke Russische beïnvloeding bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.
22/05 13u15  ‘Onderzoek migratiewetten op discriminatie’38 organisaties die strijden tegen discriminatie hebben een ‘coalitie voor een interfederaal actieplan tegen racisme’ opgericht. Vandaag stelt het collectief haar actieplan voor in de Kamer.
22/05 13u00  Geen animo voor onderzoekscommissie naar MawdaZowel Groen, de socialisten als de meerderheidspartijen wachten liever het onderzoek van comité P af voor er sprake kan zijn van een parlementaire onderzoekscommissie naar de dood van de 2-jarige Mawda.
22/05 12u45  De Backer: ‘Europees Parlement moet Zuckerberg doen zweten’Facebook-ceo Mark Zuckerberg moet het in het Europees Parlement zwaarder te verduren krijgen dan tijdens zijn eerdere hoorzitting in het Amerikaanse Congres. ‘Zuckerberg zal zweten’, zegt staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD), die zelf ook een vragenlijst doorspeelde aan Facebook.
22/05 12u15  Franse ambtenaren massaal in het verweer tegen hervormingenHet verzet tegen de hervormingsplannen van de Franse president Emmanuel Macron bereikt zijn hoogtepunt. Voor het eerst in acht jaar houden de negen belangrijkste vakbonden op zelfde dag acties. In heel het land zijn overheidsdiensten, scholen en crèches gesloten en is het openbaar vervoer ernstig verstoord. Er zijn ook zo’n 170 betogingen op poten gezet.
22/05 12u00  Facebook helpt vermiste kinderen opsporenFacebook gaat een Child Alert tonen in het nieuwsoverzicht van Belgische gebruikers wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook aangekondigd tijdens een persconferentie.
22/05 11u15  Toekomstige Italiaanse premier krijgt al waarschuwing van EUDe vorming van de Italiaanse regering is nog niet volledig rond, maar de Europese Commissie herhaalt alvast de eerdere waarschuwingen voor het land. Ook al komt er een eurosceptische regering, toch moet die ‘een redelijke budgettaire politiek voeren’, zegt vicepresident en commissaris voor de Euro Valdis Dombrovskis in een interview met het Duitse Handelsblatt.
22/05 11u00  Tiener in levensgevaar na val van Citadel NamenEen 16-jarige heeft afgelopen nacht een val van 10 meter gemaakt op de Citadel van Namen.
22/05 10u00  Belgische IS-strijder ter dood veroordeeld in IrakTarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van Islamitische Staat (IS), is in Irak ter dood veroordeeld.
22/05 09u45  Australische aartsbisschop schuldig aan toedekken van kindermisbruikEen Australische rechtbank heeft een katholieke aartsbisschop schuldig bevonden aan het toedekken van kindermisbruik. Hij riskeert een maximumstraf van twee jaar cel.
22/05 09u15  Zo bereidt Zweden zijn bevolking voor op oorlogWat moet u doen als er een oorlog uitbreekt? De Zweedse overheid stuurt daarover een brochure naar al zijn inwoners. ‘Iedereen moet zijn steentje bijdragen.’
22/05 09u15  ‘Naar een dieselban in Brussel’Koning auto regeert nog steeds in Brussel. 44 procent van de verplaatsingen gebeurt met een ‘persoonlijk gemotoriseerd voertuig’, blijkt uit een studie in opdracht van Greenpeace. Mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) wil diesels bannen uit de hoofdstad.
22/05 08u30  Lichaam van baby gevonden in Brussels parkIn het Josaphatpark in Schaarbeek heeft een wandelaar het lichaam van een pasgeboren baby gevonden.
22/05 08u15  ‘De auto is een afgelopen verhaal’Pieter Ballegeer (48), uit het West-Vlaamse Heule, is een van de 20.000 curieuzeneuzen die de luchtkwaliteit in de straat meten. ‘Ik hoop dat het resultaat mensen zal wakkerschudden bij De Lijn’, zegt Pieter.
22/05 08u00  ‘Neem uw autosleutel ’s nachts mee naar boven’De klassieke autosleutel verliest populariteit, veel sleutels werken zonder contact. Dat houdt gevaren in. Criminelen kunnen het signaal tussen sleutel en wagen oppikken, en de auto openen en starten.
22/05 07u45  Zware brand in loods bouwbedrijf in HerentIn het Vlaams-Brabantse Herent heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zware brand gewoed. Het vuur brak uit in een loods van bouwbedrijf De Coninck. Er vielen geen gewonden.
21/05 22u45  Ondergelopen straten en blikseminslag in LimburgIn en rond Sint-Truiden is maandagavond een hevig onweer losgebarsten. Enkele straten in de deelgemeente Velm liepen onder water en in Brustem sloeg de bliksem in op een elektriciteitscabine.
21/05 22u45  ‘N-VA heeft geen plaats in Pride Parade’De vzw Ex Aequo betreurt de ongeregeldheden aan de praalwagen van N-VA op de Gay Pride in Brussel afgelopen weekend, maar blijft achter het protest van de leden staan die de praalwagen korte tijd staande hielen. ‘Het beleid van N-VA is een integraal onderdeel van de geweldplegingen tegen onze gemeenschappen.’
21/05 22u30  Onweer zorgt voor ondergelopen straten en stroomstoringen in LimburgIn en rond Sint-Truiden is maandagavond een hevig onweer losgebarsten. Enkele straten in de deelgemeente Velm liepen onder water en in Brustem sloeg de bliksem in op een elektriciteitscabine.
21/05 22u00  Gemaskerde mannen schieten met kalasjnikovs op jongeren en politie in Marseille: één gewondeIn de Zuid-Franse stad Marseille hebben maandag gemaskerde mannen vanuit drie auto’s met kalasjnikovs het vuur geopend op een groep jongeren. Er zou slechts een lichtgewonde zijn gevallen. Dat melden verschillende Franse media.
21/05 21u30  Na 30 jaar: twee arrestaties in Noord-Ierland voor moord op Duitse rugzaktoeristeIn Noord-Ierland is er 30 jaar na de feiten mogelijk een doorbraak in het onderzoek naar de moord op een Duitse rugzaktoeriste in 1998. Er werden maandag twee mannen opgepakt die mogelijk iets met de feiten te maken hebben. Dat meldt de Britse omroep BBC.
21/05 21u15  Babylijkje gevonden in Brussels parkIn het Josaphatpark in Schaarbeek heeft een wandelaar het lijkje van een pasgeboren baby gevonden.
21/05 20u45  Israël roept Belgische ambassadeur op het matjeDe Israëlische regering ontbiedt Olivier Belle, de Belgische ambassadeur in het land, nadat ons land er in de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) voor stemde om de recente incidenten in Gaza te onderzoeken. Spanje en Slovenië kregen al dezelfde behandeling.
21/05 19u00  Rechtenprofessor Conte voorgedragen als Italiaanse premierLuigi Di Maio, voorzitter van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging, heeft zijn steun uitgesproken voor Giuseppe Conte als kandidaat-premier. Het is nu aan de Italiaanse president om te beslissen of hij de nominatie aanvaardt.
21/05 18u45  Obama’s tekenen bij NetflixStreamingdienst Netflix heeft een deal gesloten met voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Het koppel gaat de komende jaren films, series en documentaires maken voor Netflix.
21/05 18u30  Burundezen zetten deur open voor aanblijven president tot 2034Een grote meerderheid van de Burundezen heeft de nieuwe grondwet goedgekeurd die president Pierre Nkurunziza toestaat om er nog twee ambtstermijnen bij te doen. Dat meldt de kiescommissie in het land.
21/05 18u15  Burundezen keuren verlenging presidentiële ambtstermijn goedEen grote meerderheid van de Burundezen heeft de nieuwe grondwet goedgekeurd die president Pierre Nkurunziza toestaat om tot 2034 aan de macht te blijven. Dat meldt de kiescommissie in het land.
21/05 17u45  Ouders Mawda vragen parlementaire onderzoekscommissieDe advocaten die de ouders van Mawda, de 2-jarige peuter die werd doodgeschoten bij een achtervolging in de buurt van Bergen, vertegenwoordigen, vragen een onafhankelijke parlementaire onderzoekscommissie.
21/05 17u30  Ouders Mawda vragen parlementaire onderzoekscommissie: ‘We verwachten snel een arrestatie’De advocaten die de ouders van Mawda, de 2-jarige peuter die werd doodgeschoten bij een achtervolging in de buurt van Bergen, vertegenwoordigen, vragen een onafhankelijke parlementaire onderzoekscommissie.
21/05 17u15  Regering-Trump dreigt met ‘strengste sancties ooit’ tegen IranDe Amerikaanse regering gaat ongeziene financiële druk uitoefenen op Iran. ‘Iran zal moeten vechten om de economie draaiende te houden’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Iran vraagt de EU ondertussen om garanties dat het economische luik van het nucleaire akkoord standhoudt.
21/05 16u30  Motorrijder maakt dodelijke klap tegen aanhangwagenBij een ongeval in Maldegem is een motorrijder zondagnacht overleden. De man reed tegen een aanhangwagen.
21/05 14u45  Twee atleten zwaargewond na frontale botsing tijdens halve triatlon in LeuvenTijdens een halve triatlon in Leuven zijn zondag twee deelnemers ernstig gewond geraakt. Ze botsten op elkaar tijdens het fietsen. Dat heeft de politie van Leuven maandag gemeld. De organisatoren bekijken of ze het parcours gaan aanpassen.
21/05 13u30  Strand van Nieuwpoort krijgt als eerste een internationaal kwaliteitslabelOp het strand van Nieuwpoort hebben GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen zaterdagmiddag aan 22 laureaten het kwaliteitslabel Blue Flag uitgereikt. De locatie was niet toevallig gekozen, want na 15 jaar is Nieuwpoort de eerste kustgemeente waar de blauwe vlag mag wapperen.
21/05 10u15  Twee bergbeklimmers omgekomen op Mount EverestOp de Mount Everest is maandag een bekende Japanse klimmer dood teruggevonden. Eerder kwam al een Macedonische klimmer om.
21/05 10u15  Maduro wint omstreden verkiezingen: 'Een belediging voor democratie'Nicolas Maduro (55) heeft zoals verwacht opnieuw de presidentsverkiezingen in Venezuela gewonnen. De oppositie erkent de uitslag niet, en ook Chili en de VS spreken van bedrog.
21/05 08u15  ‘Minder bedrijfswagens, meer zuivere lucht’‘Ik zou wel willen weten hoe sterk de lucht verontreinigd is in een groene buurt als de onze’, zegt Bieke Vanhellemont (37) uit de plattelandsgemeente Veltem-Beisem. Zij is een van de 20.000 CurieuzeNeuzen die nog tot zaterdag de luchtkwaliteit voor hun woning meten.
21/05 08u00  Griekse burgemeester in elkaar geslagen tijdens herdenking: ‘Het was een nachtmerrie’De burgemeester van Thessaloniki is bij een herdenkingsplechtigheid in elkaar geslagen door extreemrechtse nationalisten. Twee personen zijn opgepakt.
21/05 07u15  Maduro wint omstreden verkiezingenNicolas Maduro (55) heeft zoals verwacht opnieuw de presidentsverkiezingen in Venezuela gewonnen. De oppositie erkent de uitslag niet.
20/05 23u15  Erdogan: ‘Europese Turken, zijn jullie bereid om mij te steunen met een recordaantal stemmen?’De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een oproep gelanceerd voor Europese Turken. Erdogan wil dat ze op hem stemmen bij de volgende verkiezingen en dat ze zelf een actieve rol spelen op het politieke toneel van het land waar ze wonen.
20/05 22u30  Politie presenteert juwelenbuit van 30 woninginbraken: herkent u iets?De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een fotoalbum aangemaakt van de juwelenbuit van 30 woninginbraken in heel het land. De horloges, hangers, oorbellen en andere juwelen zijn gevonden bij huiszoekingen.
20/05 21u45  Lava van Hawaïaanse vulkaan bereikt oceaan en veroorzaakt bijtend gasmengselTerwijl het binnenland van Hawaii nog steeds lam ligt door vulkanische activiteit, heeft de eerste lava van vulkaan Kilauea de oceaan bereikt. En dat brengt nieuwe gevaren met zich mee.
20/05 21u15  Trump: ‘Ik laat officieel onderzoeken of de FBI mijn campagne heeft bespioneerd’De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij een officieel onderzoek start naar mogelijke spionage van de FBI - al dan niet op vraag van medewerkers van Barack Obama - tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016.
20/05 20u30  Miljardair Abramovich zit zonder geldig visumDe Russische miljardair en eigenaar van voetbalclub Chelsea, Roman Abramovich, heeft al enkele weken geen geldig Brits visum meer. Dat meldt Reuters.
20/05 19u45  ‘Mijn dochter wees hem af toen hij agressiever werd. Een week later opende hij het vuur.’De verdachte van de schietparij in de Santa Fe High School heeft bekentenissen afgelegd. Intussen proberen betrokkenen het motief van de student te achterhalen. ‘Het is simpel: leerkrachten moeten wapens krijgen’, klinkt het opnieuw bij politici.
20/05 17u30  Schietpartij Duitsland is familiedramaDe twee doden en de twee gewonden van de schietpartij in het Duitse Saarbrücken zaterdag, zijn familieleden van de schutter. Dat heeft de politie zondag bevestigd.
20/05 17u15  Calvo: ‘N-VA flirt steeds meer met extreemrechts’Kristof Calvo (Groen) heeft zondagmiddag in het VTM Nieuws zwaar uitgehaald naar N-VA. Hij noemde de partij onder andere ‘Vlaams Belang Light’.
20/05 16u45  Paus Franciscus tegen homoseksueel: ‘God heeft je zo gemaakt en hij houdt van jou’Een van de slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken in Chili heeft een opmerkelijk privégesprek gehad met paus Franciscus.
20/05 15u45  Prinselijk paar voorlopig niet op huwelijksreisPrins Harry en Meghan Markle worden dinsdag al samen op Buckingham Palace verwacht.
20/05 15u15  Michel verzekert onafhankelijk onderzoek naar dood tweejarige MawdaPremier Charles Michel (MR) verzekert dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de dood van de tweejarige Mawda, het meisje dat woensdagnacht bij een achtervolging om het leven kwam door een politiekogel. Intussen roept hij op tot terughoudendheid.
20/05 14u45  Amerikaanse fietser komt om na aanval van poemaEen poema heeft zaterdag in de Amerikaanse staat Washington plots twee mountainbikers van hun fiets gesleurd. Het wilde dier beet één man dood en liet één zwaargewonde achter, zo schrijven Amerikaanse media.
20/05 14u15  Eerste kiezers in Venezuela naar de stembus, oppositie boycot presidentsverkiezingDe eerste Venezolaanse kiezers zijn zondagmorgen naar de stembureaus getrokken om hun stem uit te brengen in de presidentsverkiezingen. Die zullen hoogstwaarschijnlijk een tweede ambtstermijn opleveren voor president Nicolás Maduro.
20/05 13u30  ‘Betaal psycholoog en diëtist terug om maagoperatie te vermijden’Het aantal maagoperaties in ons land is de laatste vijf jaar sterk gestegen, waardoor de kosten voor de sociale zekerheid zijn opgelopen. Dat zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp op basis van cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
20/05 13u30  Brand op militair terrein in Limburg onder controle, mogelijk kwaad opzetDe brandweer van Oost-Limburg blust sinds zondagochtend een brand op het militair schietterrein in Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er wordt rekening gehouden met kwaad opzet.
20/05 12u15  ‘Hele eurozone in gevaar als Italië afspraken niet nakomt’De stabiliteit van de eurozone komt in het gevaar als de nieuwe Italiaanse regering eerdere afspraken over het begrotingsevenwicht en de staatsschuld niet nakomt. Hiervoor waarschuwt Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie.
20/05 12u15  Indrukwekkende luchtbeelden van lavastromen op HawaiiDe Kilauea-vulkaan op Hawaii blijft erg actief. Dat laten deze indrukwekkende luchtbeelden zien, die gisteren gemaakt werden.
20/05 11u45  Topregisseur Luc Besson beschuldigd van verkrachtingEen 27-jarige Franse actrice heeft in Parijs een klacht ingediend tegen filmproducent en regisseur Luc Besson, een van de machtigste mannen in de Franse en Europese filmindustrie. Besson ontkent de beschuldiging categoriek.
20/05 11u15  Brand op militair terrein in Limburg, mogelijk kwaad opzetDe brandweer van Oost-Limburg blust sinds zondagochtend een brand op het militair schietterrein in Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er wordt rekening gehouden met kwaad opzet.
20/05 11u00  Minder hinder op laatste stakingsdag De LijnDe staking van de socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn leidt ook zondag tot hinder, voornamelijk in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Al zijn er volgens de openbaarvervoermaatschappij meer chauffeurs uitgereden dan de voorbije dagen.
20/05 10u30  Lichamen van 22 slachtoffers van Franco teruggegeven aan familiesIn Spanje zijn de overblijfselen van 22 mensen die tijdens de dictatuur van generaal Francisco Franco omkwamen, teruggegeven aan hun families. Dat gebeurde zaterdag tijdens een ceremonie in Guadalajara, waar een massagraf werd blootgelegd.
20/05 10u15  Congo start vaccinatiecampagne tegen ebolavirusIn de Evenaarsprovincie, in het noordwesten van Congo, gaat maandag een vaccinatiecampagne van start tegen het ebolavirus. Dat maakte de Congolese regering bekend.
20/05 10u15  Boeing met 113 inzittenden neergestort op Cuba: slechts drie overlevendenOp de Jose Marti luchthaven van de Cubaanse hoofdstad Havana is vrijdagavond kort na het opstijgen een Boeing 737 neergestort. Van de 113 inzittenden overleefden slechts drie passagiers de crash.
20/05 10u00  SP.A eist in klimaatpetitie onmiddellijke sluiting Doel IDe sp.a lanceert zondag een klimaatpetitie ‘SOS Klimaat’ om drie eisen kracht bij te zetten, waarvan de onmiddellijke sluiting van Doel I de meest opmerkelijke is.
20/05 09u30  Zes relschoppers opgepakt bij optocht voor overleden LamineNa de rellen bij de mars voor de overleden Lamine werden zes relschoppers opgepakt. Dat meldt VTM Nieuws.
20/05 08u45  Herbeleef het huwelijk van Harry en MeghanPrins Harry en Meghan Markle hebben elkaar zaterdagmiddag in de St. George’s Chapel in Windsor Castle het jawoord gegeven. Meer dan honderdduizend royaltyfans volgden de plechtigheid in Windsor op de voet.
20/05 08u15  ‘Zo lang de Ring dicht zit, zal de luchtkwaliteit in mijn straat niet veel beter worden’‘Ik heb veel last van ademhalingsproblemen. Als ik met mijn fiets door mijn straat rij, moet ik voortdurend hoesten.’ Hilde Hendrickx (61) uit Borgerhout is een van de 20.000 CurieuzeNeuzen die deelnemen aan het onderzoek naar luchtkwaliteit. ‘Het zal een impact hebben op de verkiezingen,’ zegt Hilde.
20/05 08u00  KMI waarschuwt voor lokaal hevig onweerNa een overwegend zonnige voormiddag, trekken er zondagnamiddag buien van het westen naar het oosten over het land. Die kunnen lokaal hevig zijn met onweer, rukwinden en veel neerslag - mogelijk ook hagel - in korte tijd.
20/05 07u15  Nationale Bank ziet inhoudelijke problemen bij studie migratiekostenDe studie die de N-VA bij de Nationale Bank heeft besteld, zal wellicht niet klaar zijn voor de kiescampagne van 2019.
19/05 21u30  Herdenkingsmars voor ‘Lamine’ brengt 250 sympathisanten op de beenIn Roeselare hebben zaterdagavond ongeveer 250 mensen een herdenkingsmars gehouden voor Moïse ‘Lamine’ Bangoura. De 27-jarige Guineeër kwam op 7 mei om het leven bij een uithuiszetting. De sfeer werd even grimmig toen de manifestanten toch richting stadscentrum wilden trekken.
19/05 18u45  In beeld: dit was de 23ste Pride Parade in BrusselBrussel tooide zich zaterdag voor de 23ste keer in regenboogkleuren, met een nieuwe editie van de Pride Parade. Tientallen delegaties trokken door de Brusselse straten met als thema ‘Your local power’, een oproep voor veiligheid van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders in de eigen buurt.
19/05 18u15  Aanval op N-VA-praalwagen ontsiert Pride ParadeTegenbetogers hebben zaterdag tijdens de Pride Parade in Brussel de praalwagen van N-VA geviseerd en geprobeerd vlaggen en spandoeken van de wagen te trekken. De Brusselse politie heeft vijf personen bestuurlijk aangehouden. De organisatie veroordeelt de aanval.
19/05 18u00  Trump benoemt nieuwe ambassadeur voor BelgiëDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Ronald J. Gidwitz aangeduid als nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten in België. Gidwitz is een 73-jarige zakenman uit Chicago.
19/05 17u30  Gevangen en gevluchte ministers in nieuwe Catalaanse regeringDe nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft zaterdag zijn regering samengesteld. De regeringsploeg van Torra bestaat onder meer uit twee gewezen ministers die nog achter de tralies zitten en twee ministers die naar het buitenland zijn gevlucht na de Catalaanse poging tot afscheiding van Spanje.
19/05 17u15  Man schiet op feest twee familieleden doodIn Fechingen, niet van van de Duitse stad Saarbrucken, heeft zich zaterdagnamiddag een familiedrama afgespeeld. Een man schoot op een feest twee mannelijke leden van zijn familie dood. Enkele andere familieleden raakten ook zwaargewond, meldt de Saarbrücker Rundfunk.
19/05 17u00  Station van Marseille ontruimd, verdachte man opgepaktHet station Saint-Charles in de Zuid-Franse stad Marseille is zaterdagnamiddag ontruimd. De politie heeft een verdachte man opgepakt. Franse media melden dat de man mogelijk explosieven bij zich zou gehad hebben.
19/05 16u45  Man schiet om zich heen in Saarbrücken: twee dodenIn Fechingen, niet van van de Duitse stad Saarbrücken, zijn twee doden gevallen nadat een man wild om zich heen begon te schieten. Dat bevestigt de politie aan de Saarbrücker Rundfunk.
19/05 16u00  Bisschop geeft krachtige speech op huwelijk Harry en MeghanPrins Harry en Meghan Markle hebben bisschop Michael Bruce Curry speciaal voor hun huwelijk laten overvliegen vanuit de VS. De reden daarvoor is duidelijk geworden tijdens de plechtigheid. Curry legde zijn ziel in de homilie en bezong de ware liefde tussen Harry en Meghan.
19/05 16u00  Dit was het huwelijk van Harry en MeghanVandaag trouwen prins Harry en Meghan Markle in St. George's Chapel in Windsor. Kijk hier live mee hoe ze elkaar het jawoord geven.
19/05 16u00  Pride Parade trekt door straten van BrusselIn Brussel heeft de 23ste Pride Parade zich zaterdagmiddag op gang getrokken. Tientallen delegaties hullen de straten van Brussel in de regenboogkleuren en vragen zo aandacht voor de veiligheid van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders.
19/05 15u00  Vrouw in levensgevaar na burenruzie over omheiningIn Seraing heeft een man vrijdag zijn buurvrouw het ziekenhuis ingeslagen, omdat hij vond dat de omheining die ze aan het optrekken was, gedeeltelijk op zijn grond staat. De vrouw verkeert in levensgevaar.
19/05 14u45  Drie nieuwe gevallen van ebola in CongoIn het noordoosten van Congo zijn vrijdag drie nieuwe gevallen van ebola bevestigd. Dat brengt het totale aantal bevestigde diagnoses volgens het Congolese ministerie van Volksgezondheid op zeventien.
19/05 13u15  Harry en Meghan geven elkaar jawoordPrins Harry en Meghan Markle hebben elkaar zaterdagmiddag in de St. George’s Chapel in Windsor Castle het jawoord gegeven. Meer dan honderdduizend royaltyfans volgen de plechtigheid in Windsor op de voet.
19/05 12u30  LIVE. Volg hier het huwelijk van Harry en MeghanVandaag trouwen prins Harry en Meghan Markle in St. George's Chapel in Windsor. Kijk hier live mee hoe ze elkaar het jawoord geven.
19/05 12u00  De hoge gasten van Harry en MeghanVoor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle trekken zaterdag meer dan honderdduizend mensen naar het stadje Windsor. Onder hen geen politici of andere wereldleiders, maar wel een keur aan andere beroemdheden.
19/05 11u45  Eerste wereldsterren aangekomen bij huwelijk Harry en MeghanHet anders zo stille Windsor, veertig kilometer ten westen van Londen, is zaterdag het toneel van het huwelijk van het jaar: dat van prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36). De eerste wereldsterren zijn intussen aangekomen in het stadje, waaronder Oprah Winfrey.
19/05 11u30  Negentien doden bij ongeval met vrachtwagen in IndiaIn de Indiase deelstaat Gujarat zijn zaterdag zeker negentien doden gevallen toen een met zakken cement geladen vrachtwagen over de kop ging. Er vielen ook zes gewonden.
19/05 10u30  Dienstverlening De Lijn ook zaterdag verstoordDoor de vakbondsacties tegen de geplande hervormingen bij De Lijn zal de dienstverlening van de openbaarvervoermaatschappij ook zaterdag verstoord zijn. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten, ook de kusttram ondervindt grote hinder.
19/05 10u30  Politie schiet op vluchtende wagen in AalterDe politie van Aalter-Knesselare heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geschoten op een wegvluchtende auto. De bestuurder was kort daarvoor op de vlucht geslagen tijdens een politiecontrole nabij het Aalterse industriepark. Hij kon worden opgepakt.
19/05 10u15  ‘Michel roept arbeidsmarkt terecht uit tot prioriteit’Het Vlaams Netwerk van Ondernemingen (Voka) zegt tevreden te zijn dat premier Charles Michel (MR) het arbeidsmarktbeleid heeft uitgeroepen tot de prioriteit van het laatste jaar van deze regeerperiode. Hij deed dat in een interview in De Standaard.
19/05 09u45  Windsor overrompeld voor huwelijk Harry en MeghanHet anders zo stille Windsor, veertig kilometer ten westen van Londen, is zaterdag het toneel van het huwelijk van het jaar: dat van prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36). Meer dan honderdduizend bezoekers zullen zaterdag afzakken naar het stadje om een glimp op te vangen van het pasgetrouwde paar.
19/05 09u15  ‘Doodgeschoten tweejarige is dramatische illustratie van fout beleid’Na het overlijden van een tweejarig meisje door een politiekogel barst het politieke steekspel los. Minister Jan Jambon en Alexis Deswaef (Franstalige Liga voor de Mensenrechten) reageren.
19/05 09u00  Boeing met 105 inzittenden neergestort op Cuba: slechts drie overlevendenOp de Jose Marti luchthaven van de Cubaanse hoofdstad Havana is vrijdagavond kort na het opstijgen een Boeing 737 neergestort. Van de 105 inzittenden zouden slechts drie passagiers de crash overleefd hebben.
19/05 08u30  Schutter gebruikte wapens van vader, tien dodelijke slachtoffersDe verdachte die is opgepakt na de dodelijke schietpartij in een school in Santa Fe, Texas is een minderjarige leerling. Tijdens zijn aanval maakte hij tien dodelijke slachtoffers. Er vielen ook tien gewonden.
19/05 08u30  Weekend begint droog maar bewolktZaterdag blijft het droog, maar vooral in de noordwestelijke landshelft worden veel lage wolken verwacht. Die kunnen tot in de namiddag blijven hangen.
19/05 08u15  ‘Ik heb mijn gevel onlangs wit geverfd, maar door het fijn stof is hij weer grijs’‘CurieuzeNeuzen zal een impact hebben op de verkiezingen,’ verwacht Johanna Pelgrims uit Vilvoorde. Johanna (37) is een van de 20.000 CurieuzeNeuzen die nog tot volgende week de luchtkwaliteit voor hun woning meten. ‘Deze actie zal argumenten geven om meer in te zetten op mobiliteit.’
19/05 08u00  Schutter gebruikte wapens van vader, tien slachtoffersDe verdachte die is opgepakt na de dodelijke schietpartij in een school in Santa Fe is een minderjarige leerling. Tijdens zijn aanval maakte hij tien dodelijke slachtoffers. Er vielen ook tien gewonden.
19/05 06u15  Michel: ‘Verwacht dat partijvoorzitters positief blijven’Premier Charles Michel roept in een interview met De Standaard Bart De Wever (N-VA) en de andere voorzitters van de meerderheidspartijen op om verder het regeringswerk te ondersteunen.
18/05 22u30  Boeing met 104 inzittenden neergestort: nog maar drie overlevendenOp de Josi Marti luchthaven van Havana is kort na het opstijgen een Boeing 737 neergestort. Uit de eerste beelden blijkt dat het vliegtuig met 104 inzittenden zwaarbeschadigd is. De Cubaanse president vreest dan ook voor 'veel' dodelijke slachtoffers. Voorlopig is er slechts sprake van drie overlevenden.
18/05 22u15  Schutter gebruikte wapens van vaderDe verdachte die is opgepakt na de dodelijke schietpartij in een school in Santa Fe is een minderjarige leerling. Hij zou een aantal wapens van zijn vader hebben gestolen. Dat meldt de politie van Galveston.
18/05 22u00  Zeker tien doden bij schietpartij in Amerikaanse schoolEen student heeft op een middelbare school in Texas zekertien dodelijke slachtoffers gemaakt. De dader is opgepakt. In de school zelf zijn ook explosieven aangetroffen. Dat bevestigt de lokale politie.
18/05 21u30  Boeing met 104 inzittenden neergestort: vrees voor veel slachtoffersOp de Josi Marti luchthaven van Havana is kort na het opstijgen een Boeing 737 neergestort. Uit de eerste beelden blijkt dat het vliegtuig met 104 inzittenden zwaarbeschadigd is. De Cubaanse president vreest dan ook voor 'veel' dodelijke slachtoffers. Voorlopig is er slechts sprake van drie overlevenden.
18/05 21u15  250 betogers eisen ontslag Francken en Jambon na dood tweejarige peuterNa het overlijden van een tweejarig meisje door een politiekogel hebben zo’n 250 mensen actiegevoerd aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Volgens hen is de dood van het meisje een gevolg van het asielbeleid.
18/05 21u00  250 betogers eisen ontslag Francken en Jambon na dood tweejarige peuter: ‘Moordenaars’Na het overlijden van een tweejarig meisje door een politiekogel hebben zo’n 250 mensen actiegevoerd aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Volgens hen is de dood van het meisje een gevolg van het asielbeleid.
18/05 20u00  Ooggetuigen schietpartij: 'Onze leerkrachten riepen dat we moesten rennen'Bij een schietpartij in het Amerikaanse Santa Fe zijn acht à tien slachtoffers gevallen. Ooggetuigen wisten aanvankelijk niet wat er aan de hand was en dachten dat het om een brandoefening ging.
18/05 19u45  Boeing 737 neergestort in CubaOp de Josi Marti luchthaven van Havana is kort na het opstijgen een Boeing 737 neergestort. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.
18/05 19u30  Brussels arbeidshof ‘kan niet meer werken’ door besparingenHet arbeidshof van Brussel zegt zijn gerechtelijke missie niet meer te kunnen vervullen door de ‘besparingslogica’. Dat stelt het hof in het meest recente jaarrapport.
18/05 19u00  Trump reageert op 'weerzinwekkende daad'Tijdens een persconferentie over de hervorming van het Amerikaanse gevangeniswezen heeft Amerikaans president Donald Trump gereageerd op de schietpartij op een middelbare school in Texas. 'Een droevige dag', klonk het.
18/05 19u00  Ooggetuigen schietpartij: 'Ik dacht dat er een brandoefening was'Bij een schietpartij in het Amerikaanse Santa Fe zijn acht à tien slachtoffers gevallen. Ooggetuigen wisten aanvankelijk niet wat er aan de hand was en dachten dat het om een brandoefening ging.
18/05 18u45  Oldtimers moeten voortaan ook naar autokeuringOldtimers moeten in Vlaanderen vanaf 20 mei opnieuw aan een periodieke keuring onderworpen worden. Dat meldt Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.
18/05 18u15  Trump: 'Dit is een erg droevige dag'Tijdens een persconferentie over de hervorming van het Amerikaanse gevangeniswezen heeft Amerikaans president Donald Trump gereageerd op de schietpartij op een middelbare school in Texas. 'Een droevige dag', klonk het.
18/05 18u00  Zeker acht doden bij schietpartij in Amerikaanse schoolEen student heeft op een middelbare school in Texas zeker acht tot tien dodelijke slachtoffers gemaakt. De dader is opgepakt. Dat bevestigt de lokale politie.
18/05 17u15  Vrees voor doden bij schietpartij in Amerikaanse schoolEr zijn meerdere gewonden gevallen zijn bij een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school. De dader is ondertussen opgepakt, maar het is nog niet volledig duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn. Volgens ABC zou er zelfs sprake zijn van 8 doden, maar dat is nog nergens bevestigd.
18/05 17u15  Tweejarig kind toch door politiekogel gedood bij achtervolgingEen politiekogel heeft het tweejarige meisje gedood, dat in de laadruimte van een bestelwagen zat, tijdens een politieachtervolging. Nochtans had de politie die doodsoorzaak gisteren uitgesloten.
18/05 17u00  Leerlingen neergeschoten in Texaanse schoolEr zouden meerdere gewonden zijn gevallen zijn bij een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school. De dader is ondertussen opgepakt.
18/05 17u00  Schauvliege krijgt nog geen ‘go’ voor statiegeld‘De regering gaat voor een omvattend actieplan tegen zwerfvuil, maar de manier waarop is nog niet besproken.’ Dat laat het kabinet van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) weten. Nog geen statiegeld dus. Eerst een week afkoeling.
18/05 16u45  Opnieuw schietpartij in Texaanse schoolIn een school in Santa Fe zijn gewonden gevallen bij een schietpartij. De dader of daders zijn nog niet opgepakt, maar de situatie is volgens de hulpdiensten wel onder controle. Het is nog niet duidelijk hoe groot het aantal slachtoffers zijn.
18/05 16u30  Renteloze lening voor huurwaarborg goedgekeurdDe Vlaamse regering heeft een ontwerpbesluit goedgekeurd waardoor huurders een renteloze lening kunnen afsluiten bij de overheid om hun huurwaarborg te financieren.
18/05 16u15  Artiest blaast versleten banden nieuw leven inDeze kunstenaar bewijst dat het containerpark lang niet de enige eindbestemming hoeft te zijn voor versleten banden.
18/05 16u00  Kerk in Chili davert op haar grondvestenAlle 34 bisschoppen van Chili hebben hun ontslag aangeboden aan paus Franciscus. Aanleiding is de doofpotoperatie van een groot seksschandaal.
18/05 16u00  Vlaamse overheid verbiedt roken in auto met kinderenDe Vlaamse regering heeft een rookverbod in voertuigen in het bijzijn van kinderen tot 16 jaar goedgekeurd. De boetes kunnen oplopen tot 1.000 euro.
18/05 16u00  ‘Buschauffeurs 16 uur per dag laten werken is spelen met veiligheid van passagiers’Als het van Europa afhangt, mogen buschauffeurs ook tot zestien uur per dag werken. ‘Dit is spelen met de veiligheid van de passagiers.’
18/05 15u45  Beelden vrijgegeven van soldaten die voor hinderlaag vluchtenIn oktober vorig jaar werd een groep soldaten aangevallen door terreurgroep Boko Haram in Niger. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vijf Nigerese soldaten om het leven. Nu zijn beelden vrijgegeven van de reddingsoperatie van de soldaten die de aanval konden ontvluchten.
18/05 15u45  Kerk in Chili davert op zijn grondvestenAlle 34 bisschoppen van Chili hebben hun ontslag aangeboden aan paus Franciscus. Aanleiding is de doofpotoperatie van een groot seksschandaal.
18/05 15u30  Amerikaans leger geeft beelden vrij van reddingsoperatie in NigerIn oktober vorig jaar werd een groep soldaten aangevallen door terreurgroep Boko Haram in Niger. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vijf Nigerese soldaten om het leven. Nu zijn beelden vrijgegeven van de reddingsoperatie van de soldaten die de aanval konden ontvluchten.
18/05 15u30  Man sterft na aanrijding op pechstrookOp de E19 is vrijdagmiddag een dodelijk ongeval gebeurd ter hoogte van Mechelen-Noord. Een man, die met zijn wagen op de pechstrook stond, werd gegrepen door een vrachtwagen en was op slag dood.
18/05 15u30  Buschauffeur straks twaalf dagen op rij op de baan?Als het van Europa afhangt, mogen buschauffeurs ook tot zestien uur per dag werken. ‘Dit is spelen met de veiligheid van de passagiers.’
18/05 14u30  Amerikaans leger linkt ‘Yanny en Laurel’-dilemma aan aanvallen AfghanistanDe Amerikaanse luchtmacht tweette dat ‘de Taliban liever Yanny of Laurel hadden gehoord dan het oorverdovende BRRRT van de gevechtsvliegtuigen'. Later excuseerde de luchtmacht zich voor de tweet.
18/05 14u15  Italië heeft een regeerakkoord en het is een duur akkoordIn Italië hebben de anti-establishmentpartij Vijf Sterren en de radicaal rechtse Lega hun regeerakkoord afgewerkt. Er komt een leefloon van maximaal twee jaar, een strenger asiel- en migratiebeleid en een hardere aanpak van corruptie. Over het respect voor de Europese regels is het regeringscontract veel minder duidelijk.
18/05 14u15  Zelfs met 600 euro is huren een uitdagingDe huurprijzen stijgen snel, zeker voor de woningen met de laagste prijzen. Gemiddeld betaalt een huurder al 600 euro. Maar wat vindt u daar voor? We namen de proef op de som.
18/05 14u00  Trucker ontsnapt aan de dood bij horrorcrashDe politie van Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, heeft beelden vrijgegeven van een horrorcrash op Highway 360. Een trucker ontsnapte er aan de dood toen hij moest uitwijken voor een personenwagen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x ‘Mawda en gezin al twee keer in vrachtwagen gevonden’25/05 00u00 - De Standaard: In de voorbije twee ­weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op­gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, meldden bronnen aan Het Nieuwsblad. N-VA-voorzitter Bart De Wever wijst donderdagavond op de verantwoordelijkheid van de ouders.
13x Noord-Korea wil nog steeds in dialoog gaan met VS25/05 02u30 - De Standaard: De Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump. 'Extreem betreurenswaardig' en 'niet naar wens van de wereld', reageert de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan.
4x ‘Weinstein geeft zich vrijdag aan bij autoriteiten in New York’24/05 22u45 - De Standaard: De voormalige Hollywoodproducent Harvey Weinstein zal zich vrijdag aangeven bij de autoriteiten in New York. Dat meldt The New York Times op basis van twee bronnen bij het gerecht. Meer dan 70 vrouwen beschuldigen de man van grensoverschrijdend gedrag, onder meer verkrachting. Weinsteins advocaat weigerde donderdag nog elke commentaar.
3x Brusselse Ring volledig vrij na zwaar ongeval24/05 22u15 - De Standaard: De avondspits verliep moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Ondertussen is de ring in beide richtingen vrijgemaakt.
2x Trump geeft uitleg bij annulering historische ontmoeting met Kim Jong-un24/05 18u15 - De Standaard: De Amerikaanse president Donald Trump heeft de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni afgelast. ‘Een triest moment in de geschiedenis’, volgens Trump.
2x Zuid-Koreaanse president is 'bijzonder onthutst'24/05 20u00 - De Standaard: De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vindt het erg jammer dat de Amerikaanse president Donald Trump de ontmoeting met Noord-Korea's sterke man Kim Jong-un heeft geannuleerd.
2x Opnieuw overlast door hevig onweer: 'Dit hebben we al jaren niet meegemaakt'24/05 21u00 - De Standaard: Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond heel wat problemen veroorzaakt in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. In Aalter is het station volledig ondergelopen.
2x Na hevig onweer: 'Dit hebben we in twintig jaar niet meegemaakt'24/05 21u15 - De Standaard: Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond heel wat problemen veroorzaakt in Brussel en de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. In Aalter is het station volledig ondergelopen. De ergste onweders lijken voorbij, meldt het KMI.
2x Brussels Ring volledig vrij na zwaar ongeval24/05 22u00 - De Standaard: De avondspits verliep moeizaam op de Ring rond Brussel door een ongeval ter hoogte van Wezembeek-Oppem. Ondertussen is de ring in beide richtingen vrijgemaakt.
2x Reeds 64 schoolkinderen getroffen door salmonella: traiteur gesloten24/05 22u15 - De Standaard: Een salmonella-infectie heeft in totaal 64 schoolkinderen uit 15 verschillende scholen getrokken. De omgang van de uitbraak is groter dan aanvankelijk gedacht. De bacterie zat mogelijk in een schoolmaaltijd, de traiteur moet tijdelijk sluiten.

Statistieken

Artikels:
29527
Gelezen:
3009
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven